Картер Ник : другие произведения.

Ника Картер ҫинчен Калакан детективсен 71-80 ӳкерчӗкӗ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Ник Картер
  
  Ника Картер ҫинчен калакан детективсен 71-80 сборникӗ
  
  
  
  
  71-80 Киллмастер Ника Картер ҫинчен детективсен Пуххи.
  
  
  
  
  71. Тӗллев: Суд Кунӗн Утравӗ http://flibusta.is/b/684362/read
  
  Target: Island Суд Кунӗ
  
  72. Тавӑру каҫӗ http://flibusta.is/b/684617/read
  
  Night of the Avenger
  
  73. Белград аш сутакан http://flibusta.is/b/608980/read
  
  Butcher of Belgrade
  
  74. Ҫынвӗлеренсен бригади http://flibusta.is/b/607271/read
  
  Assassination Brigade
  
  75. Пӗтер http://flibusta.is/b/610142/read
  
  The Liquidator
  
  77. Код http://flibusta.is/b/607252/read
  
  The Code
  
  78. Агент-контр-агент http://flibusta.is/b/612843/read
  
  Agent Counter-Agent
  
  79. Кашкӑр сехечӗ http://flibusta.is/b/685950/read
  
  Hour of the Wolf
  
  80. Пирӗн агент римре ҫухалчӗ http://flibusta.is/b/687063/read
  
  Our Agent in Rome is Missing
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Тӗллев: Суд Кунӗн Утравӗ
  
  
  Арӑслан Шкловский вилнӗ ывӑлне Антона асӑнса куҫарнӑ.
  
  
  Target: Island суд кунӗ
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк.
  
  
  Вӑл ӑна Вероника тесе чӗнеҫҫӗ, терӗ, мана хӑй тӗллӗнех сыхлантарчӗ. Хӗрачасене урӑх Верониксемпе тӗне кӗртмен, ку вара пире пӗр кун аслӑрах пек туйӑнмасть. Вӑл отель улпутӗнче пулни ниме те пӗлтермен; ҫак ачасем паян, ытти ачасем пекех, хӑйсене кирлӗ мар япаласене суя удостоверени илме пултараҫҫӗ. Вӑрӑм та ҫутӑ ҫӳҫлӗ сивӗ сӑн-пит ҫине пӗрре пӑхсанах арҫынсенчен нумайӑшӗ, тен, пурне те шаннӑ пулӗччӗҫ. Шанчӑксӑрлӑх - манӑн профессин тӗп пайӗсенчен пӗри; ку вӑл-ултав сийӗсем ҫинчен тӗрӗслӗх шырасси. Вӑл отпускра пулнӑ, анчах ку ниме те пӗлтермен. Мана яланах ҫапӑҫӑва хатӗр тӑма гостиницӑсем Тӗнчере нимӗнле Картера та курма пултараҫҫӗ.
  
  
  Вӑл вестбушӑра темиҫе кун хушши пулнӑ, унтан Ҫывӑхри Хӗвелтухӑҫӗнче хӗрӳллӗ заданисем панӑ. Ытти заданисемпе танлаштарсан, вӗсем кӑткӑсах пулман, манӑн ҫӗнӗ пульӑсем те пулман. Анчах пӗр уйӑх ытла пушхирте юрпа мирлӗ тусем кирлӗ пулнӑ хыҫҫӑн, оборудование нихҫан илтмен ҫынсен компанийӗ мана Вермонтри инҫетри, анчах чаплӑ курорта хутшӑнтарать. Халӗ Вероника.
  
  
  Кунӑн ытларах пайӗ йӗлтӗрпе ҫӳремелли тайлӑмсенче пулнӑ, унта ҫынсем ытла нумай пулман, мӗншӗн тесен вырсарникунсенче вӑл кӑнтӑрла пулнӑ. Пирӗн вӑхӑтра ӑна йӗлтӗрпе ярӑнма пултараймастӑп, мӗншӗн тесен чаҫсем мӗнле кирлӗ, ҫавӑн пек, анчах эпӗ формӑпа юлатӑп, ӑна чемпионатпа килӗшме тӑрӑшиччен ӑна кирек мӗнле чемпионата та ӗҫе кӗртме пултаратӑп. Тен, сыхланарах ҫӳре; мана, йывӑҫсемпе тата чулсемпе выляма тесе, пайӑн-пайӑн хӗнерӗҫ.
  
  
  Вӑл пысӑк каминлӑ, ун тӗлӗнче пӑхӑр шторӑллӑ тӗп зала ҫитсен, унта питӗ хаваслӑччӗ. Ҫунакан грец мӑйӑрӗн шӑрши сӑран, нӳрӗ ҫӑм тата вӗри шӗвексен илӗртӳллӗ шӑршипе хутӑшса кайнӑ, Вӗсене Аслашшӗсем стойка хыҫӗнче хутӑштарнӑ. Ҫынсем нумайӑшӗ ҫамрӑк пулнӑ, ушкӑнӑн-ушкӑнӑн сулланса ларнӑ, ҫав вӑхӑтра темиҫе мӑшӑр стена ҫумӗнчи тарӑн сӑран дивансем пӗччен ларнипе усӑ курнӑ.
  
  
  Мана яланах кулакан хӗрлӗ ҫӳҫлӗ мӑнтӑр бармен саламларӗ. Вӑл ман ята пӗлетчӗ ӗнтӗ, ҫавӑнпа та вӑл: "Лайӑх кун-И, Ник?" - тесе ыйтсан, эпӗ тӗлӗнмерӗм.»
  
  
  "Начар мар", - терӗм эпӗ, пукан ҫине ларса. Малтан ӑна сарӑ ҫӳҫлӗ ҫамрӑк хӗрарӑм курмарӗ; вӑл ҫур дюжина пукан ҫинче ман еннелле ҫурӑмпа ларать. Анчах вӑл ман ята илтсен, вӑраххӑн ҫаврӑнчӗ те ман ҫине Аслашшӗ хыҫӗнчи тӗксӗм тӗкӗр ҫине пӑхрӗ, унтан ҫаврӑнчӗ те ман ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Апла Эсӗ Ник". Унӑн сасси ҫемҫе, кӑштах хӑрӑлтатакан пулчӗ, ҫамрӑк пулин те, ку юри тунӑ пек пулмарӗ. Ӑна, паллах, асӑрханса пуҫ тайрӗ. Пӗҫҫи патне ҫитекен хулӑн хура свитер тӑхӑнсан та, вӑл пляж ҫинчен калакан кулӑшла фильмсен ҫӑлтӑрӗ пекех лӳчӗркенни палӑрнӑ. Ҫапах та эпӗ ih кӑшт аслӑрах пулма юрататӑп; Эй, тен, вӑтӑр ҫул, анчах вӑл ҫамрӑксен юлашки ӗҫӗсене пӗтӗмпех пӗлмест-ха, ҫавӑнпа та эпӗ хӑҫан та пулин ун патне ҫитесси пирки иккӗленетӗп. Вӑл пуҫне ҫав тери уснӑ, вӑрӑм та вӑрӑм ҫӳҫӗсем пӗр хулпуҫҫи ҫине ылтӑн шывсикки пек усӑнса аннӑ. Унтан вӑл шухӑша кайса пуҫне сулчӗ. "Ҫапла. Эсир Ника евӗрлӗ. Унтан вӑл ҫурӑмӗпе ман еннелле ҫаврӑнчӗ те юрлӑ тайлӑмсем еннелле тухакан ҫӳллӗ чӳречесем ҫине mimmo камин ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Ну, сасӑ пулчӗ те", - шухӑшларӑм та эпӗ аслашшӗн ӑшӑ ромне ӗҫрӗм.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен, хӗр пукан ҫинчен ерипен шуса анчӗ; вӑл лараканнинчен кӑшт ҫӳллӗрех. Вӑл ман ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ те, ку вӑл ҫамрӑк ачасем суя, хӗрӳллӗ пӑхнинчен мар; вӑл аялти тутине ҫыртрӗ, унӑн куҫӗсем ман куҫсем витӗр чӗререн пӑхрӗҫ. Вӑл ман пата пырсан, ку вӑл тин ҫеҫ йывӑр решени йышӑннӑ ҫын пек пулчӗ. Ӑна, хӑй сисмесӗрех, ура ҫине тӑчӗ - сӑпайлӑха пула мар. Унӑн отелӗ тем те пулма пултарать.
  
  
  "Унӑн Вероникине", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ну, ку лайӑх ят, - шухӑшларӑм эпӗ. вӑл ӑна илчӗ пулӗ, вара телекураври кивӗ фильмсене пӑхса тухрӗ. "Ҫапла ӗнтӗ, эпир пӗр - пӗрне ятран пӗлетпӗр", - терӗм эпӗ асӑрханса, Хӗр аллисене ҫурӑм хыҫне тытрӗ те, вӑл ҫакна хӑйӗн сӗткенлӗ кӑкӑрне кӑтартасшӑн ҫеҫ тӑвать пулӗ тесе шанчӗ.
  
  
  "Ҫапла. Ӑна ... вӑл сана кунта ӗлӗк курнӑ. Эсӗ кунта пӗччен, ҫапла мар-и?
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Эпӗ ҫаплах шухӑшларӑм. Унӑн ачисем".
  
  
  Ӑна mimmo пысӑк зала пӑхса илчӗ; халӗ вӑл тулчӗ, шав вӑйланчӗ. Мӗнле музыкант вӑл гитара калама пуҫларӗ. "Ман шутпа, ҫак халӑхпа уҫӑлса ҫӳресси санӑн йывӑрлӑхна татса парать", - кулса илтӗм эпӗ, пирӗн ҫине пӑхса.
  
  
  Вӑл кӗскен кулса илчӗ, унтан каллех тутине чӑмлама пуҫларӗ.
  
  
  "Ҫук, ку ... ну, кунта пурте пур, манӑн та пурӑнас килмест ..."Эй, тӳррипе каласан, йывӑр пек туйӑнать. Вӑл аллине тӑссан, ольга хытсах кайрӗ, анчах вӑл ҫӳҫ пайӑркине ҫеҫ пуҫтарса хучӗ.
  
  
  Вӑл вӑйсӑрланма пуҫларӗ, ку вӑл ахаль хӗр ҫеҫ, вӑл йӑпанмалли ушкӑнпа аппаланать, анчах ӑна ҫӑмӑл пулчӗ. Унтан вӑл эпӗ авланнӑ-и тесе ыйтрӗ ...
  
  
  "Эсӗ авланнӑ-И, Ник?»
  
  
  "Манӑн ун пек киленӳ ҫук".
  
  
  "Ӑна качча кайнӑ. Темиҫе уйӑх.'
  
  
  Вӑл хӑй тӗлӗннине кӑтартрӗ пулмалла.
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп, пуринчен ытла аслӑрах арҫынсемшӗн ача пек курӑнатӑп...»
  
  
  Эсир те сасӑларӑр; вӑл хутланас мар тесе тӑрӑшрӗ.
  
  
  «... анчах эпӗ ҫирӗм пӗррере, ку проблема".
  
  
  Мӗнех вара, вӑл мана ҫакӑнпа тупса пачӗ. - "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  "Куратӑр - и, вӑл качча кайнӑ-о, ӑна ун ҫинчен каланӑ ӗнтӗ. Темиҫе уйӑх каялла. Ман аннене ман упӑшка килӗшмерӗ, ҫавӑнпа та вӑл манӑн аҫа ҫурине хӑваласа кӑларма ыйтрӗ, халӗ вӗсем мана тимлӗн сӑнаҫҫӗ ".
  
  
  "Эсӗ те кунта пӗчченех-и?"
  
  
  - Эпӗ ҫакна асра тытатӑп ... кунта. Отельте. Анчах манӑн ҫемьен ҫак тайлӑмӑн тепӗр енче йӗлтӗрпе ҫӳремелли ҫурт пур ". Вӑл вӑрӑм чӳрече ҫине тӗлсӗррӗн тӗллесе кӑтартрӗ. "Эсир ӑна курнӑ пулмалла".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаларӗ, анчах чарӑнса тӑчӗ. Пӗр ҫул ҫӳренӗ чухне вӑл ҫӳллӗ стена курчӗ, ҫав стена темиҫе ҫӗр ярд хушши пӗр чарӑнмасӑр сарӑлса выртать, йӗри-тавра йывӑҫсемпе тӗмсене, тӗрме е крепость пулнӑ пек, касса пӗтернӗ. Ун хыҫӗнче ӑна тӗтӗм тухмалли, сӗвек тӑрӑллӑ пысӑк ҫурт курчӗ. Йӗлтӗрҫӗсен пӳрчӗ, ҫапла! Унтан вероникӑран: "эсӗ ҫав ҫурт мар-и?" - тесе ыйтрӗ.
  
  
  "Ҫапла, ку леш ҫурт".
  
  
  "Ытларах тӗрме евӗрлӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Ку ҫапла. Вӗсем мана кунта илсе килчӗҫ ... лӑплантар. Ку пирӗн харпӑрлӑх мар; Берт - манӑн аҫа ҫури-ҫак сезона хӑйпӑтса илчӗ. Ӗлӗк вӑл уйрӑм гангстер е ҫавӑн йышши ҫын пулнӑ, территорире вара тӗрлӗ шиклӗ шӑнкӑравсемпе хӑрушӑ капкӑнсем пур ".
  
  
  "Хӗл каҫма лайӑх вырӑн пулас".
  
  
  "О, эсӗ ҫак ӗҫе лексенех, ку савӑнӑҫлӑ".
  
  
  "Анчах эсӗ халӗ урамра пӗчченех".
  
  
  "Ну, ӑна вӗсем мана питӗрсе лартни е ҫавӑн майлӑ мӗн те пулин тытни ҫинчен ан ман. Анчах амӑшӗпе Берт яланах сӑнаса тӑраҫҫӗ: хема кунта, уйрӑмах ман ҫулти ачапа, туслашсан, ӑна хӑваласа ямалла ".
  
  
  "Мӗнле тума шутлаҫҫӗ-ха вӗсем ҫакна?"Вӑл хӑвӑрт йӗри-тавра пӑхса илчӗ, анчах хӗре сӑнакан никама та курмарӗ, унӑн мӗлкисене лайӑх уйӑрса илчӗ. Калама ҫук лайӑх.
  
  
  "Генри. Вӑл мана пӗрмаях холлӑра кӗтет, хӑйне мӗнле тыткаланине тӗрӗслес тесе, тӑтӑшах кунталла пӑхать ".
  
  
  "Генри", - ассӑн сывласа илтӗм эпӗ, Ӑна ҫак хӗр кӑштах ухмаха ернӗ пулӗ тесе шутлама пуҫларӑм.
  
  
  "Ку, паллах, пирӗн водитель".
  
  
  "Паллах. Эсир манпа мӗн калаҫнине курсан мӗн пулӗ-ши вӑл?
  
  
  "Эсӗ хӑратма пултаракан ҫын пек Мар, Ник".
  
  
  Ӑна, ҫамрӑк ҫынсен ушкӑнне пуҫ тайрӗ. "Вӗсем мӗн унта?"Хӑш-пӗр ачасен ҫӳҫӗ хӗрачасенни пекех вӑрӑм, анчах регбилле выляма пултаракансем те пулнӑ.
  
  
  "Унпа калаҫнӑ мӑшӑр, Генри те мана курчӗ, ҫавна турӗ. Вара вӗсем манран пӑрӑнма пуҫларӗҫ ".
  
  
  "Унтан мӗн?'
  
  
  "Унтан Генри пирки ... вӗсемпе калаҫрӑм".
  
  
  "Эсӗ мана интереслентеретӗн". Ӑна кӑштах ҫилленме пуҫланӑ; е хӑйӗн ӗненмелле мар историне шухӑшласа кӑларнӑ хӗр, Е Генри, вӑл калани тӗрӗс пулнӑ.
  
  
  "Санӑн машина пур-И, Ник?"
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Унта бар пур ..."Вӑл тутине ҫыртрӗ. "Кӳршӗри хулара, тата ... пӗлетӗн-и, эпӗ кунта пулнисӗр пуҫне икӗ уйӑха яхӑн ниҫта та пулман?»
  
  
  "Мӗнле бар?"
  
  
  "Ку таврари чи чаплӑ вырӑн тенине илтрӗм эпӗ. Лайӑх музыка, хаваслӑ ҫынсем. Эсӗ пӗлетӗн.'
  
  
  Ӑна пӗлет. Вестибюль алӑкӗ витӗр курӑнакан сӑн-пите курсан, хӗр ӑна илсе каймашкӑн отель ҫеҫ тесе шутланӑ вӑл. Пичӗ ҫап-ҫара, баскетбол мечӗкӗ евӗрлӗ. Унӑн куҫхаршийӗсем ӳт пӗркеленчӗкӗсем хушшине пытаннӑ куҫсем ҫийӗн вӗҫӗмсӗр хура йӗр туса тӑраҫҫӗ, сӑмси авӑнса, пиҫӗ ҫӑварӗ патнелле анать. Nen йӗлтӗрпе ҫӳремелли курткӑпа хура шӑлавар тӑхӑннӑ, унӑн виҫи япони борецне сумо ҫинчен шухӑшлаттарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Кӗтмен ҫӗртен вӑл Вероника ҫине пӑхса кулса илчӗ, Аслашшӗне кӑштах укҫа ывӑтрӗ те ҫирӗп хӗре аллинчен ярса тытрӗ.
  
  
  "Ку Генри пулсан, - терӗм эпӗ, - ку сирӗн гангстерсен ҫуртӗнчи сӗтел-пукансем пулмалла. Тавай, Вероника; ӑна кашни ҫулах ҫак бар кирлӗ! '
  
  
  Эпир кун тӗлне ҫитсен, Генри куҫне хӗсрӗ те тӗксӗмленнӗ хура куҫхаршисене ҫӗклерӗ. Вероника ман хыҫран пытанма хӑтланчӗ. Генри именнӗ пек курӑнать, унӑн ҫемҫе тутисем хускалса илнӗ икӗ хурт пек сиккелеҫҫӗ. Ҫак пысӑк кӗлетке алӑк хушӑкӗпе тулчӗ, анчах эпир ҫывхарсан, вӑл пӗр утӑм каялла чакрӗ.
  
  
  "Простой, - терӗм эпӗ савӑнӑҫлӑн.
  
  
  Ҫак куҫсем ман ҫумран хӑпрӗҫ те хӗр еннелле ҫаврӑнчӗҫ. "Мисс Вероника ...- пуҫларӗ вӑл, унӑн сасси пачах та хӑрушӑ.
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ", - пӳлчӗ ӑна эго. "Вӑл манпа".
  
  
  Mimmo витӗр тухма май ҫук, анчах эпӗ ҫаплах малалла утатӑп.
  
  
  Генри тата тепӗр утӑм каялла ярса пусрӗ, унтан вӑй пухрӗ. Обществӑллӑ вырӑна вӑл питӗ шала кӗрсе тухасси маншӑн интереслӗ пулчӗ, вӑл вара ку ытла та инҫе пуласса шанчӗ. Тен, ку ман енчен ача-пӑча ӗҫӗ пулӗ, анчах эпӗ ачасене хӑратакансене юратмастӑп.
  
  
  Вероника каланӑ:"аннӳпе Берта кала, Эпӗ ҫурҫӗр тӗлӗнче килте пулатӑп, Генри", - тенӗ. Унӑн сассинче мӑнкӑмӑллӑ авторитет сасси пурччӗ, вӑл мана яланах тарӑхтаратчӗ, анчах эпӗ ӑна вӑл эмӑна хирӗҫ тӑнипе кӑштах мухтанаттӑм.
  
  
  Генри ман ҫине пӑхса илчӗ, мӗн тумаллине пӗлместӗр пулмалла. Сӑра пичкине аса илтерекен аллине ун пурнӑҫӗ ҫине ҫемҫен хурса, ун ҫине ҫав тери вӑйлӑн пусса, эпир иртсе кайма пултаратпӑр. Вӑл хирӗҫ тӑмарӗ, эпӗ кӑштах кӑмӑлсӑрлантӑм, анчах унӑн куҫӗсем "каярах"тесе шантарчӗҫ. Эпир вестибюль витӗр арочнӑй сарлака крыльца патнелле хӑвӑрт утрӑмӑр. Халӗ сӗм тӗттӗм, анчах пӗкӗ пек ҫӳллӗ лампӑсем каҫа ҫутатаҫҫӗ. Эпир юр витӗр асфальт сарнӑ стоянка патне ҫитрӗмӗр те кӑвак прокат "форд"выляма тытӑнтӑмӑр. Двигателе ӗҫе яриччен Вероника нимӗн те каламарӗ.
  
  
  ."Сывлӑх сунатӑп!"- терӗ те вӑл шӑппӑн, кулса ячӗ. "Генри унта мӗн тума хатӗрленнине эпӗ ӑнланаймастӑп!»
  
  
  "Эсир вӑл мана пур ҫынсен куҫӗ умӗнчех ҫупса ярӗ тесе шутлатӑр-и?»
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те хӑйӗн пысӑк сӑран сумкине хулпуҫҫи урлӑ хыпашлама пуҫларӗ. "Сирӗн ман валли сигарет пур-и?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Эй, ылттӑн мундштуклӑ пӗр сигарет патӑм та, ҫакна курсан, унӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  "Мӗнле бренда ку?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна, прибор панелӗ ҫине зажигалкӑпа пусрӗ. "Вӗсене Турцире тунӑ, бренда та ҫук".
  
  
  Ӑна, ансӑр ҫул тӑрӑх пынӑ чух, эпӗ унӑн куҫӗсем ман ҫине пӑхнине асӑрхарӑм, вӑл мӗн пирки ҫыхланнине тин ҫеҫ ӑнланнӑ пек туйӑнчӗ. Манӑн хура ҫӳҫӗм-кӑшт вӑрӑмрах , мӗншӗн тесен манӑн ih касма решени пулман - унӑн ырхан сӑн-пичӗ ҫутӑра усаллӑн курӑнать, пысӑк алӑсенче манӑн шутсӑр нумай ҫапӑҫусен йӗрӗсем курӑнаҫҫӗ. Вӑл паянхи виҫепе питех ҫӳллех мар - пилӗк фут та тӑхӑр дюйм ытла, - анчах пӗтӗм ӗҫ мышцӑра, уйрӑмах алӑра, хулпуҫҫисенче, ҫакӑ курӑнать. Хӗр манпа юнашар хӑй мӗн шухӑшлани ҫинчен пӗлтерсен, мана интереслӗ пулчӗ.
  
  
  "Мӗн ятлӑ вӑл бар?"
  
  
  "Питӗ лайӑх ӑссӑрлӑх", ку вӑл хулан тепӗр вӗҫӗнче пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ". Унӑн сасси лӑпкӑ; тен, вӑл ӑна каллех хакламарӗ пулӗ.
  
  
  Ҫӳллӗ кӗрт хушшипе темиҫе мильре ҫул кукӑрӑлса пырать; тӳрӗ ҫул ҫине тухиччен эпир урӑх хусканӑва курмарӑмӑр, унтан ӑна хыҫалти куҫкӗски ҫинчи ҫутӑсем куртӑмӑр. Ӑна, хӑй ӑшӗнче кулса, тормоз пачӗ. Машина та пирӗн хыҫра.
  
  
  "Генри?"- тесе ыйтнӑ унран, пуҫ пӳрнипе хулпуҫҫи урлӑ кӑтартса.
  
  
  Вероника ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Ӑна курмастӑп".
  
  
  "Ку пысӑк машина. Мӗнле машина сирӗн?
  
  
  "Эпӗ вӑл паян "Бентли" руль умӗнче тесе шутлатӑп.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Чӑнах та. Вӑл сана куҫ умӗнчен ямасть, ҫапла мар-и?
  
  
  "Пулма пултараймасть."Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Ах, ҫӗвӗҫе ил".
  
  
  Кулма тиврӗ. "Лӑплан. Мӗн тума пултарать вӑл?'
  
  
  Вӑл чӗнмерӗ, анчах эпӗ вӑл каллех тутине ҫыртнине куртӑм.
  
  
  Ку пысӑках мар хула, центр ҫынсӑр та тӗттӗм, унта темиҫе магазин, темиҫе чиркӳ тата юрпа витӗннӗ парк тавра ним чӗнмесӗр ларакан кивӗ шурӑ йывӑҫ ҫуртсем лараҫҫӗ. Эпир парк тӑрӑх кайрӑмӑр та пысӑках мар савӑнӑҫлӑ сукмак ҫине тухрӑмӑр. Кунта куҫса ҫӳрекен икӗ ресторан, мотель, икерчӗ тата хӑй умӗнче вараланса пӗтнӗ фургонсемлӗ пысӑках мар таверна пулнӑ; ҫул урлӑ, ытти ҫуртсенчен аяккарахра, "Питӗ Лайӑх ӑссӑрлӑх" - алӑк тӑрринчи пысӑк вывескӑллӑ пӗренерен тунӑ пӳрт пулнӑ.
  
  
  Эпир тухсан, Вероника каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ. Халӗ фарӑсем ҫук, Анчах Генри Пирӗн хыҫра, ҫул хӗрринче, сӳнтернӗ ҫутӑпа тӑнине эпӗ шансах тӑратӑп.
  
  
  Эпир хулӑн алӑк витӗр кӗрсен, вӑрӑм ҫӳҫлӗ громада рок-группа мана хӑлхаран тӑватшар ҫын ҫапрӗ. Шалта туллиех, тӗтӗм мӑкӑрланать, ҫуртасемпе ҫунакан вутӑсем тӗксӗммӗн ҫутатаҫҫӗ. Мини-юбка, симӗс шыва кӗмелли, витӗр курӑнакан блузка тӑхӑннӑ Официантка пире сӗтел патне илсе пычӗ те пирӗн заказа йышӑнчӗ. Фирма чашӑкӗ кунта ӑшӑ сидрпа Джек Лиелс, вӑл мана питӗ илемлӗ пек туйӑнчӗ. Вероника сӳрӗккӗн килӗшрӗ; вӑл музыкӑна куҫӗсенчен кӗленче пек пӑхса хӑнӑхрӗ.
  
  
  Унӑн, паллах, рока хирӗҫ нимӗн те ҫук; пайӗсем ку калама ҫук лайӑх, хӑш-пӗр юррӑн сӑмахӗсене итленӗ чух сирӗн ҫак ҫамрӑк авторсен мӗн каламаллине йышӑнас пулать, ҫакна вӗсем хаваслансах тӑваҫҫӗ. Анчах кунта пӳлӗм ытла пӗчӗккӗ, вут ҫутипе тата ҫакӑн пек шавлама халӑх нумаййипе ытла шӑрӑх.
  
  
  Ҫак ҫынсем пирӗн тавра мӗн ҫинчен калаҫма пултарни мана кӑсӑклантарчӗ, мӗншӗн тесен вӗсем пӗр-пӗрне ниепле те ӑнланаймарӗҫ.
  
  
  Генри Ӑна кунсерен пӗр куҫ кӑна мар курасшӑн пулнӑ. Вӑл килмерӗ, ку мана тӗлӗнтерчӗ; Вӑл пире сӑнаса тӑрасса Кӗтрӗ.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен, вӑл каҫару ыйтрӗ те музыка сценин тепӗр енне арҫын туалетне чупрӗ. Заклад хурсах тавлашатӑп: вероникӑна пӗр-ик минутлӑха ҫеҫ хӑварсан, вӑл хӑйне пуҫҫапакансене часах хӑй патне илсе пырӗ. Ҫак илемлӗ хӗрсемпе тулнӑ пӳлӗмре те вӑл уйрӑммӑнах палӑрса тӑнӑ.
  
  
  Эпӗ йӑнӑшмарӑм; вӑл таврӑннӑ ҫӗре пирӗн тавра икӗ ҫамрӑк ҫын пурччӗ. Вероника ih хавхалантарман, анчах эпӗ вӑл тимлӗхе хакланӑ теме пултарнӑ.
  
  
  Вӑл мана ачасемпе паллаштарчӗ - унӑн ih ятне ӑнланмарӗ, анчах ку ниме те пӗлтермерӗ. Ӑна ih ларма ыйтнӑ, вӗсем вара ҫавӑн пек вӑйӑ вылянӑ. Иккӗшӗн те ҫӳҫӗ вӑрӑм; пӗрин мӑйӑхӗ пур, теприн-ҫук, мана отель тавра мӑйӑхсӑр ачана туйнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл тӗрӗс каларӗ.
  
  
  Вӑл манран ыйтрӗ. - "Эсир Вестбушӑра юлатӑр-и, ҫапла-и?"
  
  
  Ӑна кайма хушрӗ.
  
  
  "Эй, йӗкӗт, эсӗ ҫав тери лайӑх йӗлтӗрҫӗ. Профессионал-и?
  
  
  Мӗнех вара, тепӗр чухне, хирӗҫ тӑма тӑрӑшатӑп пулин те, эпӗ ӑна савӑнтаратӑп. "Ҫук", - терӗм эпӗ. "эпӗ ахаль ҫеҫ канатӑп".
  
  
  Рок-группа пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ те, ку калаҫу пӗр вӑхӑта тӳсӗмлӗрех пулчӗ. Тепӗр темиҫе минутран пирӗн пата джинспа ҫӳҫеллӗ сӑран тумтир тӑхӑннӑ икӗ хӗр, иккӗшӗ те ҫамрӑкскерсем, хутшӑнчӗҫ. Унтан эпир пӗлекен ачасем пырса тӑтӑмӑр та, каллех музыка калама тытӑнсан, ҫакӑн пек вӑййа сакӑр ҫын пӗрле вырнаҫтарса лартнӑ икӗ кресло ҫине лартӑмӑр. Вероника ыттисемпе, вӗсем тахҫанхи туссем пулнӑ пек, калаҫать, анчах вӑл мана калаҫура пулӑшать. Вӑл, халтан кайса, хыҫалалла тайӑнса ларчӗ те, мана темскер каланӑ чух ответ пачӗ. Мана вӗсем лайӑх ҫамрӑксем пек туйӑнчӗҫ. Вӗсем Кэмелтен вӑйлӑрах нимӗн те туртмаҫҫӗ, хӑйне асли тӑвассине хирӗҫлемеҫҫӗ пулас.
  
  
  Вӑхӑт сисӗнмесӗрех иртрӗ, тӗрӗссипе каласан, мана савӑнӑҫлӑ пулчӗ. Пӗр вӑхӑт Ӑна Генри алӑк патӗнче шырама та манса кайнӑ. Пӗррехинче ӑна, сехет ҫине пӑхса илтӗм. Вунпӗр сехет ҫитнӗ, ҫавӑнпа та вӑл вероника ҫакна асӑрхама кирлех-ши тесе шухӑшланӑ. Анчах эпӗ ун пек тӑвас мар тесе шутларӑм; манӑн хама хӑрушӑ пек кӑтартас, ӑна ҫӗнӗрен пуҫҫапакансенчен илсе каяс килмерӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл ман свитер ҫаннине чикрӗ те сехечӗ ҫине хӑй пӑхса илчӗ.
  
  
  "Каяр", - терӗ вӑл ҫемҫен; вӑл ман ҫывӑхра пулнипе эпӗ ee еe хулпуҫҫийӗ ман ҫумма лӑпчӑннине те уҫҫӑнах илтме пултартӑм. Ӑна, кулса илсе, куҫран пӑхрӗ. Вӑл мана ҫӑмӑллӑн, анчах пӗр йӑнӑшмасӑр чуптурӗ.
  
  
  Эпир сивӗре чухне вӑл "фордпа"юнашар чарӑнса тӑчӗ. "Ӑҫта?'
  
  
  "Киле пулӗ тетӗп". Ҫакна вӑл тирпейсӗррӗн, анчах уҫҫӑнах хӗрхенсе каларӗ.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Генри курӑнман, анчах вӑл халӗ те хӑй таҫта ҫывӑхрах иккенне ӗненнӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Санӑн мӗлкӳнтен хӑтӑлма шанчӑк пулсан?"
  
  
  "Мӗн вара?"Вӑл манпа юнашар, ман ҫине ҫавӑн пекех уҫӑ та сӗтеклӗ тутисемпе пӑхса ларать.
  
  
  "Эпир ӑҫта та пулин кайма пултарнӑ пулӑттӑмӑр ... киле мар".
  
  
  Ӑна, ҫӑмӑл тӑвас тесе, ee чуптуса илчӗ, анчах унӑн ҫӑварӗ уҫӑлчӗ те, унӑн чӗлхи ман чӗлхепе вылянӑ май ҫӑвара шуса кӗчӗ.
  
  
  "Сӑмахран, ӑҫта?- пӑшӑлтатса ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ну, манӑн илемлӗ сӑн-питлӗ номер пур".
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Эпир унта кайма пултараймастпӑр; Генри пире тупать".
  
  
  Паллах, вӑл тӗрӗс каланӑ. Анчах унӑн ӳт-пӗвӗ ман ҫумма пӑчӑртаннӑран, аллисем ман мӑйран явӑнса илнӗрен, Ӑна Киле яма шутламан.
  
  
  "Мӗнле калас..."Эпӗ ҫул ҫине пӑхса илтӗм, хама хорька ача чухнехи пек мар, кӑмӑлсӑртарах туйрӑм. "Тен, эпир унран хӑпӑпӑр".
  
  
  "Кайран?'
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Эпир машинӑпа кайма мар, унпа усӑ курма пултаратпӑр".
  
  
  Вӑл ашкӑнчӑклӑн кулса илчӗ, ун пек сӑн-питпе вӑл вунулттӑри пек курӑнмарӗ.
  
  
  Ӑна, паллах, ҫул пӗлмен, анчах манӑн хӗллехи шинӑллӑ ҫӑмӑл машина пысӑк Bentleутран та ытларах ҫаврӑннӑ. Унтан вӑл йывӑҫ лартса тухнӑ тӑкӑрлӑка пӑрӑнчӗ те крылова чарчӗ. Тепӗр самантран Генри чӑнах та "Бентли"ҫине ларса вӗҫтерсе кайнӑ. Вӑл mimmo урлӑ каҫсанах, вероника мана ыталаса илчӗ.
  
  
  "Лӑплан", - терӗм эпӗ, ӑна ҫемҫен тӗртсе. Вӑл аслӑ ҫул ҫине тухрӗ те, эпир кайнӑ ҫулпа каялла, тепӗр ҫул куричченех кайрӗ. Ун тӑрӑх юр тасатакан иртсе пымарӗ, анчах юр ҫинче ӑна икӗ параллеллӗ сукмак курчӗ. Вӑл вӗсем хыҫҫӑн чӑнкӑ ҫул кукӑрне ҫитичченех кайрӗ, ун тӑрӑх иртсе кайрӗ те йывӑҫ айӗнче чарӑнса тӑчӗ. Эпир уйӑх ҫутипе ҫуталнӑ пысӑках мар тӑвайккинче тискер чӗрчунсен йӗрӗсемпе йӗрленсе пӗтнӗ пысӑк шурӑ ҫаран ҫине тухрӑмӑр. "Халӗ сасӑ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Эпӗ тӳрех тавҫӑрса илтӗм: хулӑн свитер айӗнче ун ҫинче нимӗн те ҫук. Эпӗ сӗртӗннипе Ee ӗмкӗчсем чӗрӗлчӗҫ, вӑл манпа юнашар йынӑшса та шӑппӑн кӑшкӑрашса авкаланчӗ. Унӑн ҫӑварӗ ман мӑя тӑрӑнчӗ; урисене ман ҫума пӑчӑртаса тытнӑ. "Ун пек пулма пултарайман", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. Ҫак сӑмахсен чӑн пӗлтерӗшне эпӗ каярахпа тин ӑнланса илтӗм. Алӑка хупмалли пысӑк кровате эпӗ хам кӑмӑллатӑп, анчах унпа манӑн май килнӗ таран усӑ курма тиврӗ. Вероника ҫирӗп те ӑста пулнӑ, эпир вырӑн йышӑнас тенӗ вӑхӑтра унӑн тутисемпе аллисем тӗрлӗрен ҫиҫӗм тӳмисене ҫаклата-ҫаклата илнӗ. Уйӑх ҫутинче унӑн ӳт-тирӗ шупка та ҫиҫсе тӑрать, кӑкӑрӗсем ман паталла ҫӗкленнӗ. Йӗлтӗрпе ҫӳремелли ансӑр йӗмрен мӗнле хӑтӑлмаллине пӗлместӗп, анчах вӑл ҫакна турӗ те, урисене ман хулпуҫҫи ҫине хурса, чӗркуҫленсе ларчӗ. Ку вӑл хӑвӑрт-тарӑн хӑватлӑн пырса ҫапӑнчӗ, унӑн пӗҫҫисем сулланчӗҫ, ӳт-пӗвӗ ҫӳлелле-аялалла туртӑнчӗ. Вӑл пуҫне каҫӑртрӗ, куҫӗсене хупрӗ те экстаз сассӑр кӑшкӑрнипе ҫӑварне уҫрӗ. Вӑл килсен, вӑл нумайччен чеен йынӑшрӗ, чӗрнисене ман мӑйӑм ҫумне пӑчӑртарӗ. Унтан ӑна та ячӗ, Вероника каллех те каллех йынӑшса ячӗ: "Ой!. ой.. ой..».
  
  
  Тепӗр хут тумлансан, вӑл сӑпайлӑ та айккинелле пӑрӑннӑ пек пулчӗ. "Миҫемӗш сехет халӗ?"- хавхаланса ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. "Малтанхи темиҫе минут".
  
  
  "О, Турӑҫӑм, санӑн мана киле илсе каймалла". Вӑл хӑйӗн капӑр шӑлаварӗн ҫиҫӗмне тӳмелерӗ те свитерне пуҫӗ урлӑ уртса ячӗ.
  
  
  "Юрать, Амаҫури хӗрӗм", - терӗм эпӗ, Тӳррипе калатӑп, вӑл кӑштах кӑмӑлсӑрланчӗ: кун пек лару-тӑру мана килӗшмест, тавтапуҫ, мэм, тарланӑ машинӑра та.
  
  
  Анчах Вероника сигарет та ыйтмарӗ. Вӑл ҫаврӑнсан, вӑл пӑшӑрханса тӗксӗмленчӗ, эпир унӑн тӑван мар ҫурчӗн ӳкерӳ ҫурчӗ патне илсе пыракан алӑк патне ҫитиччен унӑн сӑн-пичӗ улшӑнмарӗ.
  
  
  "Эсӗ мана кунтан кайма ирӗк парсан, тен, авантарах пулӗ", - терӗ вӑл. Вӑл ответлемерӗ; вӑл хӑй ҫине те, пирӗн ҫине пӑхнӑ пекех, кӑштах ҫилленчӗ. Ӑна ахаль ҫеҫ кайрӑм.
  
  
  Ҫӳллӗ тимӗр хӳме ҫумӗнче йынӑшса хурал пӳрчӗ теме пулать. Ун умӗнче кӗрӗк тӑхӑннӑ ҫын тӑрать, ҫав дробовик лайӑх курӑнать. Айккинче бентли вараланнӑ.
  
  
  Вероника мана алӑран ярса тытрӗ. "Ӗмӗрлӗхех мар, Ник ...»
  
  
  "Эпӗ сана киле илсе каятӑп, чунӑм".
  
  
  "Питӗ шел", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Мӗншӗн?'
  
  
  "Мӗншӗн тесен эпӗ ӑна ҫапла турӑм ... ҫав тери васкавлӑ".
  
  
  "Ҫавӑн пекех-и?"- ыйтрӑм эпӗ, хулпуҫҫисене хутлатса илсе.
  
  
  "Ӑнланатӑр-и, ку шуйттан ҫур ҫӗр".
  
  
  "Ҫук, эпӗ ӑна курмастӑп". - Эпӗ тормоз патӑм.
  
  
  "Итлӗр-ха, аттепе анне... ман шутпа, вӗсем мана кӑларса ячӗҫ, анчах эпир калаҫса татӑлтӑмӑр... ну, унӑн ҫур ҫӗр тӗлне килте пулмалла. Ӑнланатӑр-и эсир?'
  
  
  "Эпӗ сана ҫирӗм пӗррере пулӗ тесе". Манӑн сассӑмра хаярлӑх пулнӑ пулсан, эпӗ ӑна пусарма шутламаннипе ҫапла пулчӗ.
  
  
  Пирӗн кашни ҫулах йӗркеллӗ пулмалла. "Мӗнех вара, ку тӗрӗс мар. Эпӗ вунтӑххӑрта ҫеҫ ... ҫӗвӗҫе ил! Вӗсем мана ытларах та ытларах пӗҫертеҫҫӗ. Ман шутпа, вӗсем ҫав психиатра эпӗ пачах компетент мар тесе калаттарчӗҫ, ӑнланатӑр-и? Вӗсем мӗн каланине тумасан, вӗсем мана каллех тӗрмене хупма пултараҫҫӗ ".
  
  
  "Мӗн вара?'
  
  
  "Эпӗ ун пек каласшӑн марччӗ". Вӑл шӑппӑн калаҫать. "Мана ҫак ҫурта вырнаҫтарчӗҫ, унтан... унтан улӑштарусем. Пӗр сӑмахпа каласан, сӑлтавӗ пулман. Ӑна...
  
  
  ... "Бентли" алӑкӗ хӑрушшӑн шартлатса хупӑнчӗ. Генри ман машина патне пысӑк ту пек пырса тӑчӗ.
  
  
  Вероника алӑка айккинчен уҫрӗ, унтан аяккалла пӗшкӗнчӗ те чӗлхине хӑвӑрт ман хӑлхана чикрӗ. "Эпӗ сана ыран телефонпа пӗлтерӗп", - пӑшӑлтатрӗ те вӑл, тухса кайрӗ.
  
  
  Ӑна та тухма хатӗрленнӗччӗ, Анчах Генри ман кун ҫумне таянчӗ те, унӑн пичӗ, хӗл каҫнӑ уйӑх пек, уҫӑ чӳречерен ӳкрӗ.
  
  
  "Сирӗлсе ҫухалма санӑн вунӑ секунд пур", - хӑрӑлтатса илчӗ вӑл.
  
  
  Ытти чухне пулсан, вӑл машина йӗри-тавра чупса ҫаврӑннӑ пулӗччӗ те мана тухса кайма чӗнӗччӗ. Анчах эпӗ вероника "бентли" кайри ларкӑч ҫинче пӗр хирӗҫмесӗр ларнине куртӑм, тиртен ҫӗлетнӗ куртка тӑхӑннӑ часовой пӑшалне хатӗр тытса ман пата пычӗ.
  
  
  Эпӗ ӑна иккӗшне те ҫӗнтерме пултарнӑ пулӑттӑм, тесе шутлатӑп; ку вӑл манӑн ӗҫ. Анчах ухмаха ернӗ пуян хӗр пирки ҫапӑҫма тытӑнни нимех те мар пулас, унта вырӑнти полици те хутшӑннӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен вӑл ҫак икӗ хӗрпе ҫапӑҫнӑ пулсан, эпир, тен, вилӗмлӗ самантсем те пулнӑ пулӗччӗҫ. Генри хӑйне ҫав тери лайӑх тыткалакан вилӗмле хӗнемесӗр, ӑна ҫӗнтерме ытла та аслӑ пулнӑ, ӑна ӑнланнӑ тӑрӑх, мана етрепе перекен кирек мӗнле ҫын та ҫавӑн пекех пӗтмелле пулнӑ.
  
  
  Ҫавӑнпа та ӑна хорька ҫав улӑпӑн каялла чакма, машинӑна хыҫалти ҫулпа ҫавӑрма тата кӑтартусем пуҫличченех чӳречене хупрӗ. Анчах малалла куҫма чарӑнсан, вӑл типпӗн кулнине илтрӗ,-Ку ахӑртнех Bentley хыҫалти ларкӑч ҫинчен илтӗннӗ пулмалла. Ку Вероника мар; ку ӗнтӗ арҫын сасси. Унтан вӑл "Никер" сӑмахсемпе вӗҫленнӗ сасӑпах ӑнланмалла мар мӑкӑртатнине илтрӗ.
  
  
  Ку мана пачах килӗшмерӗ. Вестбушӑра вӑл хӑйӗн чӑн-чӑн хушамачӗпе усӑ курман. Эпӗ отпускра чухне ӑна нихҫан та ун пек тумастӑп.
  
  
  Иккӗмӗш сыпӑк
  
  
  Ӑна Тепӗр кунне Вашингтона таврӑнма шутланӑ, анчах ун пек тума шутламан. Ҫавӑнпа Та Вероника телефонпа шӑнкӑртаттармасан, эпӗ хама тата кӑштах юлма ӳкӗте кӗртме йывӑрах пулмарӗ. Иккӗмӗш кун пуҫламӑшӗнче-ҫаплах шӑнкӑртаттарасса кӗтетӗп-эпӗ пӑрахӑҫа тухнӑ холлӑра каҫалапа ҫулатӑп.
  
  
  "Паянлӑха ҫитет-и?"- тесе ыйтрӗ манран Асаттесем.
  
  
  "Ҫапла."Ӑна хӑйӗн ӑшӑ ромне сӳрӗккӗн ӗҫсе ячӗ те вестибюль алӑкӗ ҫине пӑхса илчӗ. Юлашкинчен, ҫамрӑк бармен ман ҫине шухӑшлӑн пӑхнине ӑнланса илчӗ те, манӑн икӗ вӗҫӗнчен те хамӑн роль вылямалла, тесе шутларӗ. "Ой хӗр", - пуҫларӑм эпӗ.
  
  
  Аслашшӗ кулкаласа пуҫне сулчӗ. "Ку сарӑ хӗрарӑм-и?"
  
  
  "Ҫапла. Вӑл чаҫсене кунта ҫӳрет-и?
  
  
  "Темиҫе хутчен те куртӑм. Юлашки темиҫе кун хушшинче мар.
  
  
  - Анчах чаҫсем килнӗ-ши вӑл ҫакӑншӑн? Эпӗ ӑна тӗл пуличчен-и?
  
  
  "Турӑҫӑм, ҫук. Ӑна темиҫе каҫ каялла ҫеҫ курнӑ ".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Унсӑрӑн вӑл сана асӑрханӑ пулӗччӗ", - тетӗп.
  
  
  "Ну, пӗлетӗн-и мӗн, Ник".
  
  
  "Эпӗ вӑл кунта пӗр уйӑха яхӑн килнӗ пулӗ тесе".
  
  
  Аслашшӗ пуҫне сулласа илчӗ. "Ҫук, ку апла мар. Виҫӗмкунччен икӗ кун, тен, виҫӗ кун. Мӗнле иртрӗ?'
  
  
  Эпӗ ответлемерӗм. Ҫакна та кӗтменччӗ вӑл. Вӑл кулса илчӗ те, ҫӗнӗ шыв хатӗрлес тесе, манӑн пушӑ куркана ярса тытрӗ.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен, каҫхине, вӑл хӑйӗн пӳлӗмӗнче пулнӑ, Телефон шӑнкӑртатнӑ вӑхӑтра Бостон аэропорчӗ патне ҫитме чи лайӑх маршрут шыранӑ.
  
  
  Вӑл вероника трубкӑна иличченех Пулнине пӗлнӗ. "Салам?'
  
  
  "Ник?"Унӑн сасси питӗ тимлӗ те лӑпкӑ.
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Эсӗ мана кирлӗ."
  
  
  "Ку аван, хаклӑ ҫыннӑм".
  
  
  "Эсӗ мана кирлине эпӗ асра тытатӑп ...»
  
  
  "Эсӗ пӗлетӗн-и вӑл ӑҫта иккенне".
  
  
  "Эсир ӑнланмастӑр!"Эй, сассине хӑпартмасӑр ӗсӗклеме май килчӗ.
  
  
  "Апла пулсан, ӑнлантарса пар мана ҫакна". Ӑна та отель ee, анчах ӑна кӑтартасшӑн пулмарӗ.
  
  
  "Вӗсем пуҫтарӑнаҫҫӗ, и... о, Ник, пулӑш мана!»
  
  
  "Мӗнле йывӑрлӑхсем?"
  
  
  "Итле-ха, эпӗ кунтан паян каҫхине тухмасан, вӗсем ӑна каллех тӑвӗҫ. Вӗсем мана питӗрсе илеҫҫӗ! О, Ник, туртса кӑлар мана кунтан, вӗсем киличчен... -
  
  
  Унӑн сасси чӗлӗм татӑклӑн шаклатнипе татӑлчӗ.
  
  
  Трубкӑна хунӑ чух вӑл ун ҫинчен шухӑшламарӗ. Телефон компанийӗ пире чарчӗ; ку леш ҫӳллӗ стена хыҫӗнчи ҫурт пулчӗ.
  
  
  Вӑл темиҫе мина иккӗленсе тӑчӗ, анчах эпӗ мӗн тӑвасси пирки чӑнах та иккӗленмерӗ. Пулӑшу кирлӗ хӗрарӑмсем - манӑн специальноҫах мар, анчах ку мана унӑн отельӗнчен те ытларах пачӗ. Темиҫе секундран ӑна хьюго хӑйӗн чемоданӗ тавра туртса кӑларчӗ те вилмеллех ҫивӗч билета хӑйӗн алли ҫине хучӗ. Унтан ҫӑмӑл кобурӑллӑ Вильгельмина, манӑн "Люгер" пырать. Свитер ҫийӗнчен тӑхӑнса янӑ нейлон куртка айӗнче вӑл тӳрленмест. Ҫак икӗ тӗрлӗ хӗҫпӑшал таврашӗнче мана мӗн те пулин кирлӗ пулӗ, анчах ӑна килтен туртса кӑларма хатӗрленнӗ вӑхӑтра начар ӗҫе хатӗрленменни айванла пулчӗ.
  
  
  Каҫхи йӗлтӗрҫӗсем айлӑмри тӳремлӗхсене савӑнӑҫлӑн пуҫтарӑнчӗҫ. Вӑл иккӗмӗш хутра, ҫутӑ площадка тӗлӗнче, кресло ҫинче ҫӗкленчӗ. Урӑх никам та ҫук; ман айра, уйӑх ҫутинче, юр ҫемҫен йӑлтӑртатать. Пуҫне вӑл хура ҫӑм маска тӑхӑннӑ, маски куҫӗсем валли шӑтӑк пулнӑ, rta. Тен, шурӑ маска лайӑхрах пулнӑ пулӗччӗ, анчах ӑна шӑлавар мар. Кунсӑр пуҫне, вӑл ҫак юрпа витӗннӗ анлӑ уй тӑрӑх, уйӑх ҫутипе тата прожекторсемпе систермесӗр камуфляжра шуса иртме пултарасси пирки иккӗленчӗ.
  
  
  Вӑл аялалла анчӗ, сулахаялла ҫул хыврӗ, стена ҫине пырса тӑрӑничченех сыхлануллӑн пӑрӑна-пӑрӑна пычӗ. Вӑл йывӑҫсем хыҫне юлчӗ те ҫак вырӑна пӑхса илчӗ. Инҫетре, аялта, хапха пур, пӳрт умӗнче часовой тӑрать, вӑл, ӑшӑнас тесе, тӑтӑшах аллисемпе хӑлаҫланать. Стена ҫумӗнче ытти часовойсем пуррипе ҫуккине пӗлме нимӗнле учрежденисем те пулман, ҫавӑнпа та ӑна ун пек тума та шутламан. Сӑмах май каласан, электричество сигнализацийӗ пулнӑ, ҫавӑнпа та манӑн ҫак штопора тӗплӗн тӗпчеме вӑхӑт пулман.
  
  
  Ҫур сехет хушши сӑнаса тӑнӑ хыҫҫӑн, вӑл хапха умӗнче пӗр часовой кӑна тӑни ҫинчен пӗлтерчӗ; вӑл пире хемӑпа калаҫман пулас, ниҫта та машина йӗрӗ те ҫук.
  
  
  Юмансене хыттӑн тӗртсе, вӑл сӗвек тайлӑмран анчӗ. Йывӑҫсем хушшинчен тухсан, вӑл йӗлтӗрӗсене ҫӗклерӗ, аллисемпе сулкаларӗ те хуллен кӑшкӑрчӗ. Йӗлтӗрҫӗсен иммитацийӗ ӑнӑҫлӑ пуласса шаннӑ вӑл, вӑл хӑйӗн хусканӑвӗсене тӗрӗслеме пӑрахнӑ. Унӑн ури шуса кайрӗ те такӑнса гауптвахта патнелле утрӗ. Унтан вӑл равновеси ҫухатрӗ пулас та уҫҫӑнах карл йынӑшма пуҫларӗ. Эпӗ унта ҫитиччен кӑшт маларах, хирӗҫӳ ытла вӑйлӑ ан пултӑр тесе, ӑна кӑшт пӑрса хутӑм. Вӑл, урине халсӑррӑн турткаласа, ҫӗре ӳкрӗ.:
  
  
  "Эй, турӑҫӑм, турӑҫӑм, турӑҫӑм!»
  
  
  Унтан вӑл хыттӑн йынӑшса ячӗ, iso мӗнпур вӑйӗпе тӑма хӑтланчӗ те каллех ӳкрӗ. "Пӗлесчӗ манӑн!"Вӑл хуллен йынӑшса ячӗ. Часовой мана асӑрхарӗ. Пӑшалне хатӗр тытса, вӑл ман паталла темиҫе утӑм турӗ, унтан иккӗленсе тӑчӗ.
  
  
  Вӑл каллех йынӑшса ячӗ.
  
  
  Часовой ман паталла юр тӑрӑх вӗҫтерчӗ. Вӑл ман пата пырасса кӗтсе, ним хускалмасӑр выртрӗ. Чӑнахах та пӗччен-и вӑл, ҫавна пӗлес пулать. Анчах ку мансӑр пуҫне урӑх нимӗн те пӑшӑрхантарман пек туйӑнать. Вӑл ун патне пычӗ, чарӑнса тӑчӗ те пӑшалне алли ҫине ҫакма ирӗк пачӗ.
  
  
  "Эсӗ йӗркеллӗ-и, мужик?"
  
  
  Вӑл айван штопор пулнӑ, анчах ӑна хирӗҫ ответленӗ.
  
  
  "Эпӗ кимме хуҫрӑм пулӗ тесе шутлатӑп", - шӑлӗсене ҫыртрӗ вӑл. "Ах, ҫапла-и?'
  
  
  "Эсир мана ура ҫине тӑма пулӑшсан ...- ӑна мӗн май килнӗ таран вӑйсӑр пек туйӑнчӗ.
  
  
  Часовой пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ врач мар, чувак".
  
  
  "Ну, эсӗ мана ҫапла сасӑлама хӑваратӑн-и?"
  
  
  Вӑл иккӗленет. "Санӑн кунта йӗлтӗрпе ярӑнмалла марччӗ, чувак. Ку сӑрт тайлӑмӗ мар ".
  
  
  "Пӗлместӗп пек! Ӑна ҫак ылханлӑ йӗлтӗрсем тӗрӗс ҫул ҫинче тытса чарма пултарайман ".
  
  
  "Ну ..."Часовой пырса ҫулать.
  
  
  "Эсир йӗлтӗрҫӗсен ҫуртне шӑнкӑравлама пултаратӑр-и?"отеле-и? Тухтӑр килме пултарать-и?
  
  
  "Эпӗ сана тӑма пулӑшӑп, чувак, анчах эпӗ сана телефон пама пултараймастӑп". Вӑл пуҫӗпе гауптвахта еннелле кӑтартрӗ. "Унта телефон ҫук, ҫуртпа ҫыхӑну ҫеҫ".
  
  
  Юрать, - терӗ те ӑна хӑй, аллине тӑсса пачӗ. Эму мана алӑран ярса тытма ирӗк пачӗ, унтан ӑна ярса тытрӗ те ман пуҫ урлӑ малалла туртрӗ. Вӑл, унпа пӗрле кусса кайса, ҫаврӑнчӗ те эму кӑкӑрӗ ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ. Мӗн пулса иртнине ӑнланса иличчен вӑл винтовкине ҫак алӑран туртса илчӗ те пуҫ мимине ун хӑлхи ҫумне пӑчӑртарӗ.
  
  
  "Пӗр сасӑ, пӗр хускану, - тесе мӑкӑртатрӑм эпӗ,-санӑн пуҫун иккӗмӗш ҫуррине шыраса, вӗсен нью-Гэмпшира каймалла пулать ". Вӑл вырӑнтан та хускалмарӗ, анчах ман чӗркуҫҫи айӗнче, тыткӑчри кролик пек, чӗтрерӗ.
  
  
  "Хӳме. Мӗнле уҫӑлать вӑл? '
  
  
  Вӑл ҫапла каларӗ те, ӑна винтовка кӗпҫипе тӗксен, икӗ ҫӑраҫҫине тӗрӗс ҫавӑрман пулсан, сигнализаци мӗнле ӗҫленине ӑнлантарса пачӗ. Ӑна кӗсйинчен ҫӑра уҫҫисем кӑларчӗ те эмӑна тӑма ирӗк пачӗ. Кӗрӗк капюшонне хӑрах аллипе тытса, вӑл унпа пӗрле хапха патнелле утрӗ. Ӑна, гауптвахтӑра телефон ҫине пӑхса, тивес мар терӗм; стена урлӑ туртса кӑларсан, тревога сигналӗ янӑраса кайма пултарать ...
  
  
  Пралуксем хапха ҫӑрисемпе пынӑ; ӑна ih часовоя уҫма хушнӑ. Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, анчах ӑна спусковой ҫекӗл ҫинчи пӳрнине кӑтартсан, уҫҫисене тӗрӗс ҫавӑрчӗ. Унтан вӑл пӑшал кӳпчекӗпе унӑн пуҫ купташки ҫине анса ларма ирӗк парать те, хурал пӳртне сӗтӗрсе кӗрсе, уҫӑ хапха витӗр йӑпшӑнса тухать.
  
  
  Ҫул уйӑха хупӑрласа тӑракан ҫӳллӗ хырсем хушшипе авкаланса пырать. Юр тасатнӑ пирки гудрон тултарнӑ бетон плитасем курӑнаҫҫӗ. Вӑл, пысӑк ҫуртӑн инҫетри ҫутисем ҫинчен куҫне илмесӗр, подъезд ҫулӗпе асӑрханса утрӗ. Ӑна, вероника "ирсӗр капкӑнсем" ҫинчен каланине аса илчӗ те, икӗ енӗпе те сулхӑна чӑмас тесе, хирӗҫ тӑчӗ. Унтан ман айра подъезд ҫулӗ ишӗлсе анчӗ.
  
  
  Бетонран тунӑ пысӑк ҫивӗт сирӗн айӑрта чуччу ҫиппи пек ӳкессе сахал кӗтетӗр эсир, анчах ку пулса иртрӗ. Сасартӑк вӑл, хӑйне ниепле те тытса чараймасӑр, сӗм тӗттӗмлӗхе шуса анчӗ.
  
  
  Ҫутӑ пачах ҫук, йӗри-тавра сивӗ нӳрӗ кӑна. Ӑна, аллисене тӑсса, икӗ айккинчи чулсене хыпашласа тупрӗ. Ку сарлака туннель, урай вараланчӑк. Таҫта ман умра ҫав тери хытӑ янӑракан сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Эпӗ сасӑ еннелле утрӑм; эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те турӑм.
  
  
  Туннелӗн икӗ вӗҫне ҫитсен, пылчӑк е ҫавӑн евӗрлӗ япала пакӑлчак таранах пулчӗ. Яланлӑхах манӑн люк, хулӑн хӑмасем тавра люк пурччӗ. Вӑл ӑна уҫасшӑн пулмарӗ. Вӑл ҫулсеренех кам та пулин ман пата килессе шаннӑ.
  
  
  Люк нумайччен уҫӑлчӗ. Ҫав вӑхӑтра вӑл, тӗттӗм ҫӗрте пӗшкӗнсе, икӗ еннелле те пӑхса, туннеле таврӑнчӗ. Ишӗлсе аннӑ бетон плита енчен никам та пымарӗ, ҫавӑнпа та ӑна часовой ӗҫӗ ку енче пулмалла тесе шутларӗ.
  
  
  Унтан сергей килсе кӗчӗ. Уҫӑ люкран вӗрен пусма анать.
  
  
  Унӑн панцирӗ ҫак ҫулпа тарнӑ чухне Ман алӑра Вильгельмин пурччӗ. Шӑтӑк витӗр ҫынсем курӑнмаҫҫӗ, анчах эпӗ мӗн курӑннине пурне те пеме хатӗр.
  
  
  Ӑна аран-аран ҫӳле хӑпартӑм, мӗншӗн тесен манӑн "Люгера" хатӗр тытмалла, чи малтан Эпӗ Вероникӑн сӑн-питне куртӑм. Вӑл кулать.
  
  
  Унтан вӑл хӑйпе юнашар тӑракан арҫынна курчӗ, лешӗ кулманпа пӗрех, анчах халӗ вӑл хӑйне хӑй питӗ лайӑх тыткалать.
  
  
  "Салам, Ник", - терӗ арҫын.
  
  
  Вӑл пӗлни. Ӑна хок тесе чӗнеҫҫӗ, вӑл манӑн босс, ӑна кӑшт ҫеҫ пӗр вырӑнта персе пӑрахман.
  
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  
  
  Дэвид Хок - аллӑ е утмӑл ҫулалла ҫитнӗ арҫын, сайра кӑвак ҫӳҫлӗ, хаяр сӑнлӑ Ҫӗнӗ Англи пупӗ. Ку шведсем ытларах профессор твидӗпе, анчах вӑл чӑмлакан ҫутман сигара эмӑна патшалӑх деятелӗ пек кӑтартать. Кӗскен калатӑп, хок - тӗлӗнтерме ҫӑмӑл мар ҫын, тем пулсан та.
  
  
  "Эсир ҫав япала тавра пеме хатӗрленетӗр-и?- лӑпкӑн ыйтрӗ вӑл, Вильгельмин ҫине кӑтартса. "Ҫук пулсан, пуҫтар ӑна".
  
  
  Ӑна ҫапла тунӑ. - "Мӗн, ҫӗвӗҫ ил-ха, мӗн пулса иртет?"Унӑн ҫӳхе тутисем чалӑшрӗҫ. "Санӑн вӑтӑр ҫеккунта яхӑн Пулнӑ, Ник; Эсӗ ҫакна ӑнланмаллаччӗ ӗнтӗ ".
  
  
  Тен, пачах та мар. "Вероника, - терӗм эпӗ хӗр ҫине пӑхса, - вӑл пирӗн тавра такам-и?»
  
  
  Хоук пуҫне сулчӗ. "Вӗренекен, анчах пирӗн пурте лайӑх пулас".
  
  
  Ӑна пӳлӗме пӑхса ҫаврӑнтӑм; кӗнеке шкапӗсем тата тӗксӗм хӗрлӗ хулӑн кавир пурччӗ. Чӳречесем ҫук. Ӑна ӑнланма пуҫларӗ.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, ку пирӗн вӗренӳ центрӗ".
  
  
  Хоук пуҫне сулчӗ. "Юлашки. Сӑмах май, Вероникӑн малтанхи хуҫи пирки тӗрӗсех каланӑ; вӑл бутлегер пулнӑ, кайран шталь героинӑн пысӑк контрабандисчӗ пулнӑ. Эсир хӳме урлӑ каҫма хӑтланса пӑхнӑ пулсан, тимӗр йӗпсем вӗҫсе тухса сирӗн ӳте шӑтарнӑ пулӗччӗҫ. Хапха витӗр тухма ӑс ҫитнӗшӗн савӑнать вӑл. Сӑмах майӗн каласан, сикекен минӑсем пур ҫӗрте те, иртсе ҫӳрекен чаҫӗн икӗ енӗпе те ".
  
  
  Вӑл мӗн иккенне пӗлнӗ: утӑмсемпе хускатакан хатӗрсем, ih сиктерсе, сывлӑшра ҫурӑлса, вилӗмлӗ хулана пур еннелле те ярса тӑнӑ.
  
  
  "Эсир кунта нумай вӗренекене ҫухататӑрах", - терӗм эпӗ, Хоук пуҫне сулкаласа. "Халлӗхе пире пӗччен. Сикекен минӑсене туллиех авӑрламан, ҫавӑнпа та эпир хамӑр ҫынсене стена урлӑ каҫас мар тесе ҫеҫ каларӑмӑр. Эсӗ пӗлетӗн, Ник, стенасем яланах лайӑх сыхлакан ҫурта кӗме лайӑх мел мар.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, паян эсир питӗ лайӑх тухса каларӑр. Эпир ӑна телевизорпа пӑхрӑмӑр ".
  
  
  Ку пӳрте кӗмелли вӑхӑт. Хӑрушсӑрлӑх мерисемпе пӳрте пур ҫӗрте те телевизор мониторӗсем пулмалла.
  
  
  "Юрать-ха эсӗ часовоя вӗлермерӗн", - терӗ Хоук.
  
  
  "Мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши ӑна?"
  
  
  "Эпир сана чарнӑ пулӑттӑмӑр, Ник. Хапха патӗнче громкоговоритель пур, ӑна вӑхӑтра пысӑк ҫӗршыв кирлӗ, сире йӗркене кӗртмелле.
  
  
  "Эсӗ ҫакна шаннӑ."
  
  
  Хоук мӑнкӑмӑллӑн пуҫне сулчӗ, эпӗ вӑл тӗрӗс каланине пӗлтӗм.
  
  
  "Юрать, халӗ эсӗ кунта", - терӗ вӑл. "Атьӑр ӗҫе тытӑнар."
  
  
  Ӑна курнӑранпа вӑл ҫак сасӑлав-сасӑлав пулмаллине ӑнланса илчӗ. Ӑна, хоук мана вестбуш канмалли вырӑн тесе сӗннине аса илчӗ.
  
  
  Вероника ура ҫине тӑчӗ. Вӑл шӑлавар костюм тӑхӑннӑ, ҫӳҫне ӗнси ҫине шиньон уртса янӑ, хӑй вӑл, калас пулать, вунулттӑран темиҫе ҫул аслӑрах пек курӑнать. Унӑн куҫӗсем ман ҫине пӑхмарӗҫ, анчах эпӗ ӑна унӑн питҫӑмартийӗсем ҫинчи хӗрлӗ пӑнчӑсене куртӑм.
  
  
  Вӑл пӳлӗмрен тухиччен хурчка нимӗн те каламарӗ. Унтан вӑл сӑран кресло ҫинче малалла пӗшкӗнчӗ, аллисене пӗрле тытса, чавсисене чӗркуҫҫисем ҫине хучӗ.
  
  
  "Вестбушӑра кам та пулин пӗлет-И эсир камне, Ник?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Никам та. Мана Николтон тесе чӗнеҫҫӗ. Верочкӑсӑр пуҫне, унпа калаҫакан пӗртен - пӗр ҫын - отельри бармен. Пӗррехинче вӑл манран ҫакӑн ҫинчен ыйтрӗ те, ӑна ҫак ят пачӗ, пӗтӗм тӗнчери инвестицисем енӗпе ӗҫлетӗп, терӗ ".
  
  
  "Аван. Эсир Ҫак ятпа double Cay " тесе усӑ курма пултаратӑр.
  
  
  Ӑна Юман-Кей ҫинчен нихҫан та илтмен.
  
  
  "Ку икӗ пысӑк мар утрав, Багамсем ҫинче", - ӑнлантарчӗ Хоук. "Пӗри пӗтӗмпех аталаннӑ - унта ҫӗнӗ отель тата тахҫантанпах кунта пулнӑ ятсем пур. Тепӗр утрав ҫинче утрава пӗрлештерекен отельсемпе кӗпер тӑваҫҫӗ ".
  
  
  Вӑл малалла каласса кӗтрӗ. Яланхи пекех, вӑл урӑх тема ҫине куҫрӗ.
  
  
  "Эпӗ ку мероприятие саншӑн хатӗрлерӗм, мӗншӗн тесен манӑн хама темиҫе япалара ӗнентермеллеччӗ, Ник".
  
  
  "Ҫапла."ЭПӖ AX - мӗш агент пулнӑ, режиссер мӗн тунинчен тӗлӗнме те пултарайман. Эпир цра пулман, пире фбр, эсир пире вӑтам теме те пултарайман пулӑттӑр. Правительствӑра никам та нихҫан шухӑшламан, хок ӗҫне туса пыракан спецагентсен пысӑках мар ушкӑнӗ кӑна пулнӑ эпир. Джорджтаунри кӳршӗсем ӑна сахал пӗлекен фонд президенчӗ тесе шутланӑ.
  
  
  "Пуринчен малтан, - терӗ вӑл, - вӑрӑм ҫӳҫлӗ ҫамрӑксемпе килӗштерес тесе штопора тӑнӑ. Вероника мана: "Ытарма ҫук Ӑссӑрлӑхра" эсӗ ытла та чӑнкӑ пулнӑ", терӗ.
  
  
  Кулма тиврӗ. "Аван.'
  
  
  "Кайран ҫак крепоҫе лекес ыйту тухса тӑчӗ. Ҫук, тӗрӗс-и? Анчах эсир ӑна турӑр. Эпӗ Иккӗлентӗм, Ник.
  
  
  Ольга ун ҫине хаяррӑн пӑхса илчӗ; вӑл манпа ун пек калаҫма пултараймарӗ.
  
  
  "Юрӗ, юрӗ", - васкавлӑн малалла каларӗ Хоук. "Эсир икӗ чустаран та иртсе кайрӑр, халӗ малалла кайӑр. Дабл - Кей, Ник. Грей Ингерсолл.
  
  
  Ку шок пулчӗ. Грэди Ингерсолл тӗнчери чи пуян ҫын, аллӑ ҫула ҫитнӗ миллиардер, юлашки ҫулсенче затворник пулса ӗҫленӗ.
  
  
  Ӑна хоук малалла каясса кӗтрӗ.
  
  
  - Грэди Ингерсолл, - терӗ Хоук, хӑй умӗнче нимӗн те ҫук пулин те, папкӑсем тӑрӑх вуланӑ пек, - вӑл аллӑ ҫичӗ ҫул, пилӗк фут та сакӑр дюйм, номерсем патӗнче. Ултӑ йӑх, тӗпрен илсен, кино ҫӑлтӑрӗ пур. Ашшӗ 1930-мӗш ҫулсен вӗҫӗнче никӗсленӗ строительство компанийӗнче пурлӑх тунӑ. Тӳрккессӗн калатӑп, спекулянт. Ку обществӑн карап компанийӗсемпе ҫыхӑннӑ, униформа, тырӑ усрамалли вырӑнсем, нефтепроводсем тунӑ - турӑҫӑм, ҫак ҫын фильмсем тунӑ ҫӗрте укҫа та ӗҫлесе илнӗ. Иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑ вӑхӑтра бомбардировщик вӗҫнӗ, Икӗ хутчен Германи ҫийӗн кӗске пулнӑ, пӗрре тарнӑ, анчах иккӗмӗш хут вӑрҫӑ пуҫлансан, тыткӑна лекнисем валли лагере вырнаҫтарнӑ. Паян вӑл нумай компанире инвестор - пысӑк инвестор шутланать, ҫакӑ нумай чухне унӑн доминацилекен кӑсӑк пулнине пӗлтерет ".
  
  
  Ҫаксем пурте ӑна, Греди Ингерсолл ҫинчен пӗлнӗ... Темиҫе ҫул каялла Вӑл нью-Мексикӑн инҫетри районне - историре чи паллӑ отшельник пулса кайнӑ. Ҫак кунсенче, тулашри тӗнчепе пӗртен-пӗр тӳрӗ контакт пулнӑ хаяр арҫынсенчен "дворец хуралӗсӗр" пуҫне, урӑх никам та курман.
  
  
  "Ку юлашки инвестици, - малалла каларӗ Хурчка, - Ultimate Dynamics аэрокосмика фирминче пулнӑ. Ингерсол нумай акцие тытса тӑрать, ҫавӑнпа вӑл чи асли. Ҫавна пула Ника, Пентагон Тата Шурӑ ҫурт чӗрнисене кӑшлаҫҫӗ ".
  
  
  "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  Хоук салхуллӑн кулса илчӗ. "Влаҫа Ingersoll компани килсен, Ultimate Dynamics юлашки штрих хӑҫан та пулин шухӑшласа кӑларнӑ ракетӑсем тӑвас ӗҫӗн чи кӑткӑс системине кӗртнӗ. Кӗскен каласан, вӑл аялти вырӑнсене тӗпчесе пӗлме тата ҫул ҫинчи ракета курсне пилот-ҫын тума пултарнинчен тӗрӗсрех тӳрлетме пултарать; вӑл переватчик-ракетӑсене тупса, вӗсене хӳтӗлемелли меслетсемпе пеме пултарать. Анчах чи пысӑк ҫитӗнӳ вӑл-малтанхи ракетӑсенчен эффект тума, унтан иккӗмӗш е виҫҫӗмӗш тӗллевсем тӑрӑх вӗҫме пултарни ".
  
  
  "Урӑхла каласан, - терӗм эпӗ,-ку япала этем-пилот мӗн тума пултарнине пурне те ӗҫре тума пултарать".
  
  
  "Тата ытларах. Ку вӑл-хаксӑр тӑвакан виҫҫӗмӗш пултарулӑх. Пирӗн вӑхӑтра ытлашши япаласем ҫинчен нумай калаҫаҫҫӗ - Эпир Российӑна е Китая, карттӑпа танлаштарсан, миҫе хут ҫухатма пултаратпӑр-ши? Анчах ку йӗркепе пӗр тӗллевпе пилӗк е ултӑ етре кӗрекен боеголовкӑна яма кирлӗ мар, вӑл та тӗллев; пӗрремӗш хӑйӗн ӗҫне вӗҫлесенех ыттисем урӑх тӗллевсем ҫине тӗллеме пултараҫҫӗ. Ҫапла ӗнтӗ, ҫак система вӑйсӑртарах вӑйшӑн пӗлтерӗшлӗ пулассине эсир тавҫӑрса илме пултаратӑр ".
  
  
  Ӑна, паллах, ҫакӑн ҫинчен шухӑшлама пултарнӑ. Пӗрлешӳллӗ Штатсемпе Совет Союзӗн ҫеҫ тӗнчери чылай пайне пӗтерес тесен, пысӑк вӑй - хӑват пулнӑ, Анчах Ultimate Dynamics туса хуни кирек мӗнле йӗркеллӗ аталаннӑ ҫӗршыва та - китай пек-ядерлӑ энергин пысӑках мар пайӗ ҫеҫ пулсан та-етӗрне ӳкерме май парать. ракетӑсен шучӗ.
  
  
  Ку ӗҫе питӗ вӑрттӑн туни, хӑрушсӑрлӑхӑн ҫирӗп мерисене пӑхӑнса пыни ҫинчен калама та кирлӗ мар. Хальхи вӑхӑтра ӑна "Дрикоппер" теҫҫӗ, вӑл пачах ӑссӑр ят мар ".
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп, сэр, Сирӗнингтон ингерсолпа ҫыхӑннӑ ӗҫшӗн пӑшӑрханать".
  
  
  "Тӗрӗс. Грэди Ингерсолл дублӑна куҫса кайнӑ-Кей ҫулталӑка яхӑн каялла. Вӑл утравсене тытса тӑрать, ҫав компани тӑрӑх ih компани аталанать. Ингерсол хӑй каласа панӑ кивӗ гостиницӑра пурӑнать... - Хоук чарӑнчӗ те авалхи сӗтел патне пычӗ. Вӑл чӗркенӗ карттӑпа хулӑн хӑмӑр конверта илчӗ, унтан мана сӗтел патне чӗнсе илчӗ те карттӑна сарса хучӗ. Икӗ утрав папка евӗрлӗ, сарлака та авӑнчӑк бухтӑсем пӗр-пӗрин еннелле тӑраҫҫӗ. Аэрофотоӳкерчӗк ҫинче Икӗ утрав тавра строительство ӗҫӗсем курӑнаҫҫӗ, Ӑна, Хоук калашле, Хӑрушӑ суд Утравӗ теҫҫӗ. Вырсарникун Утравӗ текенни тепӗр енче бассейнлӑ, теннис корчӗллӗ тата гольф пуссиллӗ пысӑк гостиница комплексӗ пулнӑ. Бассейнпа юнашар, ҫӑра пальмӑсемпе ытти ӳсентӑрансем витӗр кӑшт ҫеҫ палӑракан тепӗр ҫурт, ҫаврака лагунпа юнашар, ӳкерсе хунӑ.
  
  
  "Ку" Дублон " гостиница, - терӗ Хурчка, вӑрттӑн структура ҫине кӑтартса. "Ӑна утравӑн ытти пайӗнчен стена уйӑрнӑ, яланхи электронлӑ оборудованипе тата хӗҫпӑшаллӑ хуралпа йӗркеленӗ. Юман-Кей патне ҫитсен, ингерсол ҫав стена хыҫӗнче ҫухалчӗ, урӑх курӑнмарӗ ".
  
  
  "Кам та пулин шалта пулнӑ-и?"
  
  
  "Эпӗ ун патне тепӗр минутран таврӑнатӑп. Пуринчен ытла, ҫак вӑхӑтра Ингерсоллӑна ҫак помощниксен ушкӑнӗсӗр пуҫне никам та курман. Канӑҫсӑрланма тата тепӗр сӑлтав ".
  
  
  Ӑна ыйтусем памаҫҫӗ.
  
  
  "Юлашки ҫул хушшинче, - малалла каларӗ Хурчка, - ҫак помощниксем пӗрин хыҫҫӑн тепри улшӑннӑ. Малтанхи помощниксем пурте хӗрӗхрен пуҫласа аллӑ таран, ытларах ингерсолл фирминче ертсе пыракан должноҫсене пӑхса ҫӳрекен арҫынсем пулнӑ. Анчах унтан ытла мар. Хальхи вӑхӑтра ih улттӑн, ҫамрӑксем пурте ҫирӗм ҫулалла ҫитнӗ пулмалла, вӑрӑм ҫӳҫлӗ. Вӗсенчен пӗри-хӗрарӑм. Ӑна илтнӗ, пике. Вӑл хӑй тӗллӗн кулса илчӗ те хӑйӗн боссине малалла калама ирӗк пачӗ.
  
  
  "Вӗсем пурте американецсем пек курӑнаҫҫӗ пулин те, Вӗсен европӑпа Латин Америкин темиҫе ҫӗршыв паспорчӗсем пур. Халлӗхе эпир вӗсене мӗн те пулин кӑтартма май килмерӗ-ха, анчах тепӗр енчен, вӗсем ҫинчен информаци сахал ".
  
  
  Хок хӑмӑр конверт тавра ҫур дюжина ҫӳхе папкӑсем туртса кӑларчӗ те мана тӑсса пачӗ. Ӑна ih уҫнӑ та 18 x 24 сӑнӳкерчӗксем ҫинче ӳкерсе илнӗ. Пӗр евӗрлӗ пилӗк ҫамрӑк ҫын - тӑватӑ сарӑ хӗрарӑм, пӗри хура ҫӳҫлӗ, - илемлӗ те хура ҫӳҫлӗ хӗрарӑм. Юлашкинчен ӑна хавхаланмасӑр ҫапла каларӗ: "Пурте мӗне пӗлтернине Эпӗ ӑна ӑнланатӑп пулӗ, Тетӗп. Эсир ҫав ҫынсене тӗрӗслесшӗн ".
  
  
  "Ку ӗҫрен нумайрах. Ҫак ҫамрӑк ҫынсем - эпир ih "интимлӑ улттӑ" тетпӗр - ингерсолпа тӳрӗ контактлӑ пӗртен-пӗр ҫынсем. О, вӑл чӑнах та хӑйӗн тӗрлӗ компанийӗсен директорӗсене шӑнкӑравлать, ҫакна тӑтӑшах тӑвать, ют ҫынсем те кураҫҫӗ, ҫакна...
  
  
  - Анчах эсир тин ҫеҫ каларӑр... -
  
  
  Хоук аллине ҫӗклерӗ. "Шӑп. Юлашки темиҫе уйӑх хушшинче Ингерсол кӗтмен ҫӗртен ырӑ кӑмӑллӑ хуҫа пулса тӑчӗ. Эсӗ те ҫакна калама пултарнӑ пулӑттӑн. Ҫамрӑксен Йышӗ double Cay Doubloon отелӗнче чарӑнса тӑрать, ҫамрӑксемшӗн ҫав тери ирсӗр тарифсем илӗртеҫҫӗ. Ингерсолл помощникӗсем ih стенасем ӑшне уahoo ҫине, э-э тесе чӗнме ушкӑн суйлаҫҫӗ ... чарман. Хӑнасене чи лайӑх марихуана, гашиш, ӗҫме-ҫиме, музыка параҫҫӗ, ҫавӑн пекех лагунта шыва кӗме юрать. Ун йӗри-тавра мӗн пулассине эсир чухласа илме пултаратӑр. Сасӑ кульминаци пуҫланать: вӑхӑтран вӑхӑта сцена ҫине Ингерсол тухать. Вӑл хӑй евӗрлӗ балкон ҫинче, хулӑн кӗленче стена хыҫӗнче тӑрать, хӑнисене громкоговоритель урлӑ чӗнет - чаҫсем хӗрсене хӑй патне пыма пӗр пайне суйласа илеҫҫӗ ".
  
  
  Тӗрӗссипе калатӑп, ку мана ӑслӑ пек туйӑнчӗ. Тепӗр тесен, кун пек укҫаллӑ арҫын хавасланасса кӗтме пулнӑ, ҫавӑнпа та ӑна ҫаплах каланӑ.
  
  
  "Анчах Ингерсолла Ан Ӑшӑт".
  
  
  Унӑн кӑмӑлӗ скептикла. Ултӑ мӑшӑрлану тата темиҫе паллӑ хутшӑнусем пур арҫын уahoo валли ҫитӗннӗ те ҫамрӑк хӗре суйласа илме хирӗҫ мар.
  
  
  "Анчах ингерсолл, - ӑнлантарчӗ Хок, - яланах питӗ вӑрттӑн ҫын пулнӑ. Ҫамрӑк ҫулсенче мӗн-мӗн тунине пурне те питӗ асӑрханса тунӑ; вӑл систересшӗн пулман, паллах ӗнтӗ, халӑх умӗнче выляма килӗшмен ".
  
  
  Ӑна палласа илтӗм. - "Ватлӑх?'
  
  
  "Пулма пултарать, анчах ӗненме ҫук. Тепӗр тесен, вӑл wouldnt тата ватӑ ҫын мар.
  
  
  Ӑсан Аҫи сассинче хӳтлӗх нотине сисрӗ пулӗ тесе шутларӗ вӑл, анчах ун ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ.
  
  
  "Апла пулсан, мӗнле шутлатӑн эсӗ, мӗн ку?"
  
  
  Пуҫлӑх, пукан ҫине икӗ аллипе таянса, ман ҫине ПӐХСА ИЛЧӖ. "Е Грей Ингерсолла Пуҫӗнчен пысӑк ӗҫ пулса иртнӗ, е ку ҫын Ингерсолла Ан Ӑшӑт".
  
  
  Ӑна темскер каличчен чылай вӑхӑт шӑп пулчӗ. "Анчах эсир мана ҫакна курнӑ тетӗр".
  
  
  "Ҫак интеримлӑ улттӑран тата ҫамрӑк ҫынсен туратӗнчен кӑна эсӗ ингерсоллӑра хальхи вӑхӑт ҫинчен мӗн те пулин пӗлме пултарасса кӗтме ҫук ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Хӑй суйласа илнӗ хӗрсем пирки мӗн?"
  
  
  "Эпир пӗлнӗ тӑрӑх, ih ҫиччӗ пулнӑ. Утрав ҫинчен вӗсем пурте кайран тухса кайрӗҫ ... курнӑҫу ... пӗр самолетпа ингерсолла вӗҫетпӗр. Эпир хиппи коммунинче мексикӑра пӗрне тупрӑмӑр. Вӗсем калаҫнӑ ҫеҫ тесе тупа тӑвать, ингерсол ӑна самолет ҫине лартиччен вунӑ пин доллар панӑ, тет.
  
  
  Вӑл шӑхӑрса илчӗ. "Сӳпӗлтетнӗшӗн вунӑ пин".
  
  
  Хоук чалӑшшӑн кулса илчӗ. "Чӗнмен пулас".
  
  
  "Ингерсоллтан шӑнкӑравсем пирки мӗнле? Вӑл калаҫакан ҫынсем ӑна лайӑх пӗлеҫҫӗ-и?
  
  
  Манӑн босс тӗксӗмленчӗ. "Ҫапла. Нумайӑшӗ ӑна пӗлет. Шӑнкӑравлаканни ултавҫӑ иккенне никам та ӗненесшӗн мар. Эпир телефонпа калаҫнӑ сасса та илтӗмӗр... ну, ку ӗненмелле пулман ".
  
  
  "Эпӗ сасӑ пичечӗсене идентификатор вырӑнне йышӑнаҫҫӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ".
  
  
  "Апла мар. Пирӗн ингерсолл свидетельсен кӑтартӑвӗсене темиҫе ҫул каялла Конгресс комитечӗ умӗнче ҫырса хуни пур, ҫак сасӑ та нумаях пулмасть пулса иртнӗ сасӑ пекех туйӑнать. Анчах отличисем пур. Пуҫланмалли утравсем ҫинче Радиотелефон яланах уҫӑмлах мар ".
  
  
  "Чӑнах та. Апла пулсан, эсир ӑна ҫав ҫын чӑнах Та ингерсол иккенне пӗлтересшӗн, ҫапла мар-и?
  
  
  "Ку пӗр самант. Паллах, вӑл самозванец пулма пултарать пулсан, сирӗн те чӑн-чӑн Ингерсолпа мӗн пулнине пӗлмелле. Кирек мӗнле пулсан та, сирӗн "интимлӑ шестерка" членӗсем камсем пулнине, ih сӑлтавсем мӗнле пулнине тата вӗсем Ингерсолла мӗнле витӗм кӳнине пӗлес пулать ".
  
  
  - Мӗнле шутлатӑр эсир, вӗсемпе Виҫӗ Пуҫ хушшинче мӗнле те пулин ҫыхӑну пулма пултарать-и?
  
  
  "Эпир ӑна пӗлместпӗр-ха. Анчах ун пек май пур чухне пирӗн ӑна пӗлмеллех ".
  
  
  "Ман шутпа, тӳррӗн пымалла пулнӑ".
  
  
  "Ҫапла. Оборона министрӗ хӑй ингерсолпа ҫыхӑнма хӑтланчӗ, икӗ вырсарникун вара президентӑн ҫывӑх советникӗсенчен пӗри Дубла-Кей хулине вӗҫсе ҫитрӗ. Анчах ингерсол ih йышӑнма е вӗсемпе калаҫма килӗшмен. Вӑл уйрӑм гражданин, Никам та, правительство та хӳтлӗхрен тухма пултараймасть ".
  
  
  "Ман шутпа, ку миллиардсем кунпа ҫыхӑнса тӑмаҫҫӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ку пире витӗм кӳмест. Эсир хӑвӑр задание пӗлетӗр. Тата темиҫе деталь пур, вӗсене сӳтсе явмалла, унтан эсир кӑнтӑралла кайӑр. Ингерсолла ҫит, Ник. Пирӗн мӗн пӗлмеллине пӗлӗр ".
  
  
  - Ку килӗшмесен? Ҫакӑ Виҫӗ Пуҫпа ҫыхӑннӑ пулсан?
  
  
  - Апла пулсан, чар ӑна. Эсӗ пӑхнипе.
  
  
  "Кирек мӗнле пулсан та?'
  
  
  Хоук пуҫне сулчӗ. "Эпӗ Унта Killmaster Агента темиҫе ыйту пама ҫеҫ ямастӑп".
  
  
  Ман пирки эпӗ иккӗлентӗм; ахаль каламасан, задани питӗ ансат пек туйӑнатчӗ - ку вара темиҫе кун хушшинче иккӗмӗш хут, хӑй шухӑшӗнче пысӑк йӑнӑш тунӑ хыҫҫӑн пуҫланчӗ.
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  Инструкцисем виҫӗ сехетрен кая мар йышӑнчӗҫ, ӑна особнякран тухса кайнӑ чухне ҫурҫӗр те ҫитмен-ха. Часовой вӑтанчӑклӑн кулса илчӗ те гауптвахта ҫумне таянтарса хунӑ йӗлтӗрсем ҫине кӑтартрӗ. Унӑн ашшӗ унран каҫару ыйтасшӑн пулнӑ, анчах шталь мар; вӑл хӑйне мӗн кӗтнине пӗлнӗ, ку ӑна калама пултарнинчен те ытларах пулнӑ.
  
  
  Ӑна вероника тухса каяс умӗн каллех курасса кӗтнӗччӗ, анчах вӑл килмерӗ. Капла авантарах пулнӑ пулӗ. Халӗ ӗнтӗ вӑл машинӑра, ҫак юрпа витӗннӗ сӑрт тӑрринче, питӗ хӑюллӑ пулнине, ӑна ним йӗркесӗрлӗхсӗр е ним айӑпсӑр пурӑнма пултарнине - вӑрттӑн миссипе интересленнӗ хыҫҫӑн вӑл пире мӗнле план йышӑнӗ-ши?
  
  
  Вӑл каҫхине сахал ҫывӑрнӑ. Манӑн номер отелӗн тепӗр енче, холлтан инҫетре пулин те, вӑл гитара кӑшкӑртнине илтрӗ, унӑн сасси ҫирӗп мар. Тул ҫутӑлас умӗн вӑл тӑчӗ, тумланчӗ те япалисене пуҫтарчӗ. Вӑл инструкци тӑрӑх хырӑнман.
  
  
  Пысӑках мар ҫыхӑ манӑн машина багажникӗнче, Хоук калашле. Ӗнер каҫхине калаҫнӑ чухне ӑна пирӗн агентсенчен пӗри туртса кӑларчӗҫ. ВӐЛ КӐТКӐС лару-тӑрура усӑллӑ ПУЛМА пултаракан АX ятарлӑ эффект пайӗнче туса хатӗрленӗ темиҫе япалана тытса тӑрать. Стюарт пайӗн работникӗсене шыва кӗмелли ҫӗрте е икӗ сандали пытарса хума пултаракан хӗҫпӑшалсемпе инструментсем шухӑшласа кӑларма сахал мар изобретени кирлӗ пулнӑ пулмалла, анчах, яланхи пекех, вӗсене май килнӗ.
  
  
  Майсем патне ҫитес тесен, манӑн икӗ вырсарникун ӑна май килнӗ таран вӑрахлатас тесе турӑм. Хоук панӑ задани-ҫӑра сухала ӳстерес тӗлӗшпе пулнӑ, анчах пиллӗкмӗш кун тӗлне вӑл ҫав тери кӗҫӗтме пуҫланӑ, вара вӑл мӑйӑхлӑ тӑрса юлнӑ. Манӑн бакенбардсем чылаях хӑвӑрт ӳссе ҫитрӗҫ, вӑл икӗ эрне вӗҫнелле манӑн сухал пулассине, вӑл хӑйне хисеплекен рок-сцена представителӗ валли ҫителӗклӗ пулассине пӗлчӗ.
  
  
  Вӑл уолтон, темиҫе ушкӑн менеджерӗ Пулнӑ. Хок мана Валли Виҫӗ ушкӑн суйласа илчӗ, вӗсем тавра хальхи вӑхӑтра Африкӑпа Ази тӑрӑх Гастроляци тӑваҫҫӗ, Патшалӑх департаменчӗ ячӗпе. Тепӗр ушкӑнне вӑхӑтлӑха салатса янӑ, ҫавӑнпа та ӑна реорганизациленнӗ вӑхӑтра Дубла-Кей ҫинче отпуск илмелле пулнӑ. Кӑнтӑралла кайнӑ чухне - Вашингтонран пӑрӑнас мар тесе, вӑл каҫсене чи тиенӗ бараксенче ирттерет, унта музыка автомачӗсемпе вырӑнти комосем музыкӑпа атмосферӑна пута-пута итлеҫҫӗ. Вӑл сехечӗ-сехечӗпе музыка магазинӗсене кӗре-кӗре тухать, брендсене, ячӗсене, юрлакансен ячӗсене астуса юлать.
  
  
  Джексонвилль патне ҫитнӗ тӗле мана хальхи паллӑ музыка ҫинчен вӑтам ача чухлех пӗлнӗ пек туйӑнчӗ. Манӑн мӑйӑхсем ӳссех пычӗҫ, манӑн ҫӳҫне кастармаллаччӗ. Идеаллӑ. Майсемпе самолет ҫине лариччен манӑн юлашки объезд тумалла пулчӗ. Эпир хоукпа пӗр хушӑ ҫакӑн ҫинчен теветкелленсе пӑхиччен сӳтсе яврӑмӑр. Вӗсем шӑпах кеннеди, nу сӑмсахӗнчи Виҫӗ Пуҫлӑ системӑна сӑнаса тӗрӗслеме хатӗрленнӗччӗ, эпир иксӗмӗр те лайӑх ҫӑлкуҫсем тӑрӑх информаци ытларах илме тивӗҫлине туйрӑмӑр.
  
  
  Вӑл пирӗн комплексӑн тӗп ҫуртне экскурсие хутшӑнма вӑхӑтра ҫитрӗ. Эпир сулхӑн та ҫутӑ приемнӑя пухӑнтӑмӑр та коридор витӗр тухрӑмӑр. Ҫак самантра мана форма тӑхӑннӑ хуралҫӑ чарчӗ.
  
  
  "Каҫарӑр мана, сэр", - терӗ вӑл.
  
  
  Ушкӑнри ытти темиҫе член пекех, вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. "Ҫапла-и?'
  
  
  "Эсӗ кӑвак Форд тӑватӑн-и?"Вӑл номер палли вуласа тухрӗ.
  
  
  "Ҫапла, ку манӑн".
  
  
  "Хӑратӑп, эсир тата темиҫе машинӑна йӑнӑш турӑр пулӗ. Эсир ӑна куҫарса лартнӑ пулсан, эпир тав тунӑ пулӑттӑмӑр ".
  
  
  "Мур илесшӗ", тесе мӑкӑртатса илтӗм эпӗ. "вӑл унта вараланса Пӗтнӗ Чухне урӑх машинӑсем пулман".
  
  
  - Хӑратӑп, сэр. Эсир хирӗҫ мар пулсан."Ку ыйтуах мар.
  
  
  "Ылхан! Юрать."Вӑл ҫиленсе каялла, янӑравлӑ коридор тӑрӑх утрӗ. Хуралҫӑпа иксӗмӗр туристсен ушкӑнӗ курӑнми пулсан, вӑл мана алӑран тытрӗ. Эпир пӗр самантлӑха чарӑнса тӑтӑмӑр, йӗри-тавра пӑхса илтӗмӗр. Никам та курӑнмасть.
  
  
  "Пире кунта, сэр", - терӗ вӑл хисеплӗн, - вӑл пире ертсе пырас тӗлӗшпе усӑ курнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл хӑлӑпсӑр куҫа курӑнман алӑка уҫҫипе уҫрӗ, ҫав алӑк йынӑша-йынӑша хупӑнчӗ. Эпир вӑрӑм та лутра коридор тӑрӑх хӑвӑрт утрӑмӑр. Унта та кунта урӑх кунсем пулнӑ, вӗсем пурте цифрӑсемпе, саспаллисемпе, анчах паллакан символсемсӗр. Темиҫе кӗтесрен пӑрӑнсан, хурҫӑ пусма тӑрӑх ансан, питӗрнӗ икӗ кун иртсен, эпир никам та курмарӑмӑр.
  
  
  Охранник хӑйӗн йӑлтӑркка хура пушмак сӑмсипе стена ҫумӗнчи сӑрӑ плинтус татӑкне тӗртрӗ. Тӳрех нимӗн те пулса иртмерӗ, анчах темиҫе самантранах пӗтӗм стена пӗр сасӑсӑр сарӑлса кайрӗ, вӑл шӑтӑк витӗр шуса тухма ҫителӗклӗ пысӑк шӑтӑк туса хучӗ. Ман ҫурӑм хыҫӗнчи Стена силленсе илчӗ те, вӑл тимӗр сӗтел, икӗ пукан тата пӗр енлӗ пысӑк тӗкӗрлӗ пӗчӗк пӳлӗмре пӗчченех тӑрса юлчӗ. Тӗкӗрпе юнашар алӑк пур; вӑл уҫӑласса чӑтӑмлӑн кӗтет.
  
  
  "Мистер Картер-И?"ыйтрӗ уҫӑмсӑр сасӑ.
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Минутлӑха, тархасшӑн".
  
  
  Ӑна куҫкӗски ҫине пӑхса кулса илчӗ, анчах аллипе сулас мар тесе шутларӗ. Ҫак космос генийӗсем хӑйсем ҫине чӑнласах пӑхма тӑрӑшаҫҫӗ, эпӗ ih айӑплама пултараймастӑп. Вӗсен тимлӗрех пӑхмалли пур.
  
  
  Пӗр минутранах алӑк уҫӑлчӗ те, больницӑсенче ытла та нумай курнӑ хурҫӑ пукана хӑй умӗнче тӗккелесе, шурӑ халат тата картсӑр теннис туфли тӑхӑннӑ икӗ ҫын кӗчӗҫ.
  
  
  "Сэр, пирӗн сирӗн пӳрнесен йӗрӗсене хывас пулать", - терӗ икшерӗн кӗҫӗнни. Эпир вӗсенчен пӗри вӑтӑр ҫулсене ҫитеймен, иккӗшӗ те куҫлӑхлӑ. Ih вӑрӑм ҫӳҫ те-вунӑ ҫул каялла ih ҫӳҫне чӗрӗп пек кастарнӑ пулсан та-ih тӗллеве чакарман пулӗччӗ. Вӗсем ман пӳрнесем ҫине чернил хурса ih хут ҫине сарса хучӗҫ. Унтан вӗсенчен пӗри пукан уҫрӗ, документсем хумалли ещӗке уҫрӗ те ман пӳрнесене иккӗмӗш наборпа танлаштарчӗ, унтан пуҫне сулчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эсир Массачус технологи институтӗнче пӳрне йӗрӗсене ӳкермелли курсра ҫӳренӗ-и?"
  
  
  "Калифорни технологи институчӗ", сэр", - терӗ асли. "Ҫук, анчах эпир иксӗмӗр те ФБР академийӗнче вӗреннӗ". Вӑл хуллен кулса илчӗ.
  
  
  Вӑл ӑна тӗлӗннипе кӑтартрӗ. "Кунта пурте ҫапла тӑваҫҫӗ-и?"
  
  
  "Кунта, сэр". Вӑл уҫӑ алӑк ҫине кӑтартрӗ. "Эйвери тухтӑр кӗтет сире".
  
  
  Ку коридорта кун уҫӑ; пӗчӗк офицерсенче хастар арҫынсемпе шурӑ халат тӑхӑннӑ темиҫе хӗрарӑм чертежсемпе техника кӗнекисем ҫинелле пӗшкӗннӗ, класс хӑмисем ҫине пурӑпа уравненисем ҫыра-ҫыра, тата пӗчӗк ушкӑнсемпе калаҫаҫҫӗ. Коридор вӗҫӗнче манпа пӗрле пыракансем икӗ хут икӗ алӑк уҫрӗҫ те мана кӗтсе илме кабинета тата пӳлӗме кӗме хушрӗҫ. Сӗтел хушшинче ларакан арҫын ман Эскортран кӑшт аслӑрах пек туйӑнать, унӑн кӑвакарма пуҫланӑ кӗске ҫӳҫӗ хӗвелпе пиҫнӗ пуҫ купташкине аран-аран витсе тӑрать. "Кӗрӗр, мистер Картер", - терӗ вӑл ура ҫине тӑрса. Вӑл мана симӗс сӑран кресло ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  "Эсир эйвери доктор пулӗ тетӗп. Е эсир администратор та-и? Ыйтсан, вӑл йӑл кулса илчӗ, анчах лешӗ чӗнмерӗ.
  
  
  "Пирӗн вӑхӑт сахал, мистер Картер. Пуҫлатпӑр-и?'
  
  
  Тепӗр сехет хушшинче вӑл мана мӗн-мӗн пӗлтернине тепӗр хут каласа парсан та усси пулас ҫук. Координатсемпе спутник картографийӗ ҫинчен, компьютерсем, компассем, стабилизаторсемпе пурнӑҫламалли механизмсем ҫинчен, куҫса ҫӳрекен планерсемпе датчиксем ҫинчен, ҫавӑн пекех тытӑмран сыхланмалли системӑсем ҫинчен нумай каланӑ. Ку вӑл мана Хоук каланинчен те ытларах пулнӑ, анчах питӗ тӗплӗн каласа пӗтерсен, Эйви хӑй виҫӗ пуҫлӑ системӑна пуҫтарма пултарассине туйса илнӗ. Ну, тен, пӗтӗмпех мар.
  
  
  Эйвери те ҫав шухӑшах тытса пынӑ пулас; ку мӑшӑрӑн кӑмӑлӗ ҫемҫелнӗ пекех пулнӑ. "Ансатрах калама, мистер Картер," Виҫӗ Пуҫлӑ " проект ҫине пӑхӑр-ха: Эпир Вашингтонри Вашингтонри Несӗл урлӑ, Колумби округӗнчи пӗчӗк ракетӑсен батарейине яратпӑр. Юрать-ха, вӗсем тавра тӑваттӑшӗ Шурӑ ҫурт ҫине, пирӗн тӗп тӗллеве тӗлленӗ. Джефферсон мемориалӗпе усӑ курса кашни ракетӑрах разведка телекамерӗсем кирлӗ коррективӑсем кӗртеҫҫӗ. Ракетӑсене хирӗҫле ракетӑсем вӗҫтереҫҫӗ; тен, эпир хӳтӗленмелли системӑна пӑхмасӑрах, пирӗн пӗр-икӗ ракетӑна персе антарӗҫ. Ҫакӑн пек атака тӑвас пулсан, пирӗн ҫак майсене, пысӑках мар атакӑна та шута илмелле. Е эпир тӑшмана чи малтан персе пӗтеретпӗр, е пирӗншӗн пурте пӗтрӗ. Ҫапла-и?'
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Аван.Ирӗк парӑр, Шурӑ ҫурт ҫине тӗлленӗ пӗрремӗш ракета - тӳрех лекни. Ун чухне ытти ракетӑсем те ҫав тӗллевпех тӗлӗнтермелле мар. Датчиксем ҫапнине регистрацилеҫҫӗ, унтан компьютер механизмӗ активланать. Иккӗмӗш тӗллеве ӗҫе кӗртмелли системӑра программӑланӑ. Шывсем хӑйсен ӗҫне пурнӑҫлаҫҫӗ, шӑвакан ҫунатсем ҫӗкленӳ вӑйне ӳстерме уҫӑлаҫҫӗ те, пирӗн ракета, калӑпӑр, Вунтӑваттӑмӗш урамри суту-илӳ районӗнче Е Hilton отельне ыткӑнать. Ку паллӑ-и?
  
  
  "Вӑл ҫаплах шухӑшланӑ. Урӑхла каласан, тотальнӑй ядернӑй ҫапӑҫура пирӗн тӗп тӗллевсене пӗтермелле, урӑхла каласан, тӳрех темиҫе ракета ямалла. Анчах пӗрремӗшӗ лексен, пирӗн иккӗмӗшне тӑкакламалла мар ".
  
  
  "Тӗрӗс.'
  
  
  Эму мана хам мӗн пӗлнине каласа пама пӗр сехет кирлӗ пулчӗ. "Эйвери доктор, система пирки мӗнле? Мӗн чухлӗ пысӑк вӑл?
  
  
  "Эпӗ сире кӑтартма пултараймастӑп. Эпӗ ӑна тума ирӗк памастӑп ".
  
  
  "Паллах, ҫук. Анчах вӑл мӗн чухлӗ пысӑк? Ӑна вӑрлама юрать-и?
  
  
  "Нимӗн чухлӗ те."Базӑн ытти пайӗнчен касса илнӗ ҫӗр айӗнчи пӗтӗм комплекс ҫавӑн пек алӑ сулса илчӗ. "Сыхланмалли мерӑсем ҫинчен манӑр; Ӑна, шансах тӑратӑп, вӗсем пӗр кӑлтӑксӑр. Вӑл ман сӑмаха ӑнланмарӗ. "Мӗн тери пысӑк-ши ку шуйттан ӗҫӗ?"
  
  
  Мӗнех вара ... "Driekopper" доллар хурасси-компьютер. Хӑйӗн виҫипе вӑл паянхи куна туса хатӗрленӗ япаласенчен чылай кӑткӑсрах ".
  
  
  "Мӗне пӗлтерет - ха ку?- харкашрӑм эпӗ.
  
  
  "Ох ... тен, ахаль автомобиль двигателӗ пысӑкӑш". Аллисемпе вӑл куб метр йӗри-тавра кӑтартрӗ.
  
  
  "Никам та унпа пӗрле алӑкран тухма пултараймасть".
  
  
  "Ҫук пулӗ.'
  
  
  "Аван. Ҫак йӗрке ҫинчен тата кам пӗлет? »
  
  
  "Ҫынсем питӗ сахал. Манӑн персонал, вунҫичӗ ҫын, вӗсем тавра пурне те кӗртеҫҫӗ. Шурӑ ҫурт, правительство учрежденийӗсем тата аслӑ ҫар командованийӗ".
  
  
  "Ultimate Dynamics Тата?"
  
  
  "Driekopperпа ӗҫлекенсем пурте тенӗ пекех халӗ манӑн сотрудниксен шутне кӗреҫҫӗ".
  
  
  "Тенӗпе пӗрех?'
  
  
  "Ушкӑн тавра икӗ ҫын ҫеҫ манпа ӗҫлемеҫҫӗ. Вӗсенчен пӗри пӗр вӑхӑт каялла авиакатастрофӑра вилнӗ. Тепри - фирмӑн ӗҫ тӑвакан директорӗ ".
  
  
  "Мӗне пӗлтерет вӑл грэди Ингерсоллӑна пӑхӑннине?"
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп."
  
  
  "Ку ӗнтӗ ингерсол пӗлнине пӗлтерет".
  
  
  Эйвери тӗлӗннӗ пек курӑнать. "Эсир, паллах, Ингерсолл евӗрлӗ ҫын тесе шутламастӑр..."Эму хӑйӗн сӑмахне вӗҫлеме кирлӗ марччӗ, ахӑртнех, эмене манӑн подтекст килӗшмерӗ пулмалла, ҫавӑнпа вӑл кунпа мӗн тумаллине те пӗлмерӗ.
  
  
  "Эсир Часах Driekopper вӗҫнине илтрӗм эпӗ".
  
  
  "Ҫапла. Тепӗр эрнере. Тӗп-тӗрӗс кун паллӑ мар-ха. Система ҫинчен манӑн сотрудниксем ҫеҫ пӗлеҫҫӗ, вӗсем детальсене пурне те ракета ҫине хӑйсем лартаҫҫӗ ".
  
  
  "Ют ҫӗршыв карапӗ хутшӑнса ҫак япалана тинӗсре тытасса шанчӑк пур-и?»
  
  
  "Нимӗнле шанчӑк та ҫук. Ракета шӑпах хӑйне программӑланӑ вырӑна анса лармасан, вӑл хӑй тӗллӗнех пӗтет ".
  
  
  Кондиционерпа ҫак тупӑкра ӑна урӑх нимӗн те тӑваймастӑп пек туйӑнчӗ, Ҫавӑнпа Ӑна Эйви тав турӗ те ӑна пӑрахса кайрӗ. Кеннеди сӑмсахӗнчи хӑрушсӑрлӑх мерисем мана интереслентермерӗҫ, вӑл ҫакна хутшӑннӑ ҫынсем ihi вӑй ҫитнӗ таран пурне те тунине пӗлчӗ. Анчах Ингерсоллӑпа унӑн шанчӑклӑ шестерки ҫинчен ҫапла калани мана ҫав тери пӑшӑрхантарчӗ.
  
  
  Тен, эпӗ ҫак проблема ҫинчен шухӑшламан пулсан, тепӗр темиҫе минутран мӗн пулса иртнине вӑл ытларах асӑрханӑ пулӗччӗ. Телеэкран ҫине пӑхса, охранник мана каялла пушӑ коридора ячӗ. Паллӑ символсемсӗр, ручкӑсӑр алӑк ҫаплах пирӗн хыҫран хупӑнса тӑнӑ вӑхӑтра улӑм шлепкеллӗ, хура костюмлӑ, мӑйне фотоаппарат ҫакнӑ икӗ азиат тӗп алӑк витӗр иртсе кайрӗ.
  
  
  Мана тата охраннике курсан, вӗсем иккӗленсе тӑчӗҫ, унтан каллех пакӑлтатма пуҫларӗҫ. Пӗри, ҫемҫе интерьер ӳкерсе илес тесе, вӗсем тавра чарӑнса тӑчӗ; тепри хӑйӗн фотоаппаратне ман еннелле ҫавӑрсан, ӑна пит-куҫне хупма пуҫларӗ, унтан мана оборудование пурне те мантарчӗ. Юлашкинчен, паян эсир пирӗн пата кирек ӑҫта кайсан та, эсир япони турисчӗсене, фотоаппаратсене куратӑр; кунта ҫитсен тин вӑл ҫак икӗ азиат чӑнах та японецсем пек маррине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Майсем урлӑ, Нью-Провиденс утравӗ ҫинче, багамсем ҫине ларса вӗҫме вӑхӑт та пулман, эпир хӑйӑр утравӗсемпе чӑпарланнӑ ҫутӑ симӗс тинӗс ҫине анса лартӑмӑр. Кӑнтӑрлаччен тӳпене пӗлӗтсем хупӑрласа тӑраҫҫӗ, ҫавна пула тӗксӗм симӗс ӳсентӑрансем хуп-хура пекех туйӑнаҫҫӗ, аэропорт ҫийӗпе ҫаврӑнса ҫӳренӗ чухне ҫумӑр 7271 чӳречесене ҫапать.
  
  
  Пассажирсем перрон урлӑ вокзал ҫурчӗ тесе ят панӑ кивӗ серал пек хӳтлӗх патнелле ыткӑнчӗҫ. . Шалта оркестр вылять, бортпроводниксем, эпир хамӑр багажа кӗтсе тӑнӑ вӑхӑтра, тӳлевсӗр ром ӗҫмелли напитоксене валеҫсе параҫҫӗ. Таможня проблема пулман; туризм сезонӗ хӗрсе пынӑ вӑхӑтра аллӑшер чемодан уҫӑлнӑ пулӗ. Анчах багаж служащийӗсен пур япаласене те тӳремлӗхпе, сӑлтавсемпе, яланлӑхах ӑнланмалла мар сӑлтавсемпе пушатма ҫур сехет ытла кирлӗ пулчӗ. Чемодансем вӑрӑм та ансӑр конвейер лентӑпа ҫитрӗҫ, манӑн чемодансем чи юлашкинчен ҫитрӗҫ. Манӑн икӗ чемодан пурччӗ, пӗринче-Вильгельминпа Хьго валли ятарласа уйӑрнӑ отсек. Чикӗ урлӑ каҫнӑ чухне ӑна хампа пӗрле хӗҫпӑшал илсе ҫӳреместӗп, мӗншӗн тесен ӑна тытса чарни - спецагентпа пулма пултаракан чи чирлӗскерсенчен пӗри, ахаль чухне те хӑрамалла мар.
  
  
  Вокзал патӗнче карнавал костюмне тӑхӑннӑ ҫӳллӗ те тӗксӗм ӳтлӗ арҫын тӑрать. Унпа юнашар ПАЛЬМА ҫумне "double CAY - Air Taxi"тесе ҫырнӑ табличка пур. Ҫумӑр чарӑнчӗ, анчах тӳпе унчченхи пекех кӑвак та пӗлӗтлӗ. Пальма айӗнче тата виҫӗ ҫын тӑраҫҫӗ; вӑтам ҫулхи мӑшӑр тата гитара тытнӑ, ҫӳҫӗсем хулпуҫҫи таран, шатраллӑ ача.
  
  
  "Ҫапла-и, тусӑм?"хура ҫын мана саламларӗ. "Эсир дабл-Кейра-и?"
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  Вӑл манран мӗн ятлӑ тесе ыйтрӗ те списока тӗрӗслесе пӑхрӗ. - Самолет уйӑн тепӗр вӗҫӗнче. Лимузин кунта сире леҫсе яма килет.
  
  
  Эпир пальма айӗнче, пӑсланакан нӳрӗ сывлӑша ҫемҫетекен тав туса, шыв тумлать. Тротуар вӗҫӗнче ҫӗтӗк свитер, брюки тата вараланчӑк теннис туфли тӑхӑннӑ типшӗм те кӑвак ҫӳҫлӗ арҫын вокзал алӑкӗ ҫине тинкерсе пӑхса тӑрать. Юлашки пассажирсем тухни паллӑ пулсан, вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ, ҫаврӑнчӗ те аллине ҫӗклерӗ. Тӗксӗм хӑмӑр "кадиллак" тротуар ҫине тухрӗ, алӑк уҫӑлчӗ те, арҫын кӗчӗ.
  
  
  Вӑл кӑвак ҫӳҫлӗ арҫын ҫине ҫав тери тинкерсе пӑхрӗ, кадиллак куҫран ҫухаличченех ушкӑн тӑнине те асӑрхамарӗ. Унта икӗ ҫамрӑк ҫын, ҫӳллӗ те сарӑ ҫӳҫлӗскерсем, ҫӳҫӗсене сапалантарса янӑскерсем, хаяр та тӗксӗм костюмсем тӑхӑннӑскерсем, вӗсемпе юнашар арҫынсем пекех ӳснӗ хӗр ларать. Ӑна мӑйӗнчен пуҫласа ура тупанне ҫитиех хупланӑ, вӑл вӗлкӗшекен ахаль платье тӑхӑннӑ, кӗпи унӑн ӳт-пӗвне пур ҫӗрте те ҫавӑрса илнӗ, тӗксӗм хӑмӑр ҫӳҫӗ эй, хулпуҫҫийӗсем пилӗк таранах усӑнса аннӑ. Ee кӑкӑрсем хушшинче мӑй ҫыххисен коллекцийӗ сулланса тӑрать, тӗксӗм ҫутӑра та унӑн пичӗ йӑлтӑртатнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Манӑн чи малтан Хадиша д-Арк е, Тен, Джоан Баэз шухӑшланӑччӗ; вӗсен сӑн-питӗнче, хӑйне мӗнле тытнинче ҫав тери савӑнӑҫлӑ шанчӑк пурччӗ. Анчах ҫак шухӑша Раффлс Анжелӑпа "Интимлӑ шестерка" ытти икӗ член ҫине пӑхнине ӑнланса илсен, вӑл часах сирсе ячӗ.
  
  
  Ӑна тӳрех ih пӗлме Интимлӑ Шестерка сӑнӳкерчӗкӗсене ҫителӗклӗ тӗпчесе пӑхнӑ, анчах чӑнахах та хӗр ҫеҫ палӑрса тӑнӑ. Пилӗк ҫамрӑк ҫын ҫиелтен пӑхма ҫав тери пӗр евӗрлӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ҫак мӑшӑрӑн ячӗсем мӗнле пулнине ӗненсех те пӗтереймерӗм. "Ку ниме те пӗлтермест, - шухӑшларӗ вӑл; Анджела Раффлс Греди Ингерсоллу патне каякан ҫул ҫинче манӑн точка пуласса шанчӗ Вӑл.
  
  
  Ӑна, пирӗн ҫине пӑхса илчӗ те-вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Унӑн лӑпкӑ кулли пӗр вӑхӑтрах ӗнентерӳллӗ те хӑратса тӑрать, вӑл арҫынна ним тумасӑр хӑй патне туртса илме пултарнӑ пек туйӑнать. Ҫакна вӑл пӗлнӗ. Хоук панӑ информаципе килӗшӳллӗн, эй ҫирӗм пиллӗк пулнӑ, анчах вӑл ватӑлман пек туйӑннӑ. Вӑл хӑй мӗншӗн кунта иккенне маниччен ун ҫинчен куҫне илмерӗ. Ултӑ чӗрнеллӗ "мерседес" тротуар ҫине тухрӗ те, тӗксӗм ӳтлӗ арҫын багажа багажнике ҫӗклеме пуҫларӗ. Ман хыҫҫӑн ҫакӑн пек вӑййа гитара носильщикӗ те хутшӑнчӗ. Самантлӑха вӑл чарӑнчӗ те, машина тӑрри витӗр хӗр ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл ҫаплах ман еннелле пӑхса йӑл кулчӗ. Вӑл чӑмрӗ те эпир тухса кайичченех тепӗр еннелле хӑюллӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  Эпир тӑватсӑмӑр та "Лир Джет"ятлӑ пысӑк та чаплӑ салона вырнаҫрӑмӑр. Пирӗн тавра никам та нимӗн те каламарӗ; мӑшӑр кӑшт аптраса ӳкнӗ пек, салху пек курӑнчӗ. Хура арҫын пире ром илсе килсе пачӗ те малалла ҫухалчӗ. Вӑл каллех килсе, тепӗр темиҫе минутран тухса каятӑп, тесе пӗлтерсен, ӑна хӗрарӑм килӗшмест пулӗ, тесе шутларӗ. Сэм ӑна питех те тӗлӗнтерчӗ, анчах ҫывӑхарах пӑхсан, ылтӑн ҫиппе тӗрленӗ михӗ шӑлаварпа жакетка витӗр, вӑл хӑйне шантаракан савӑнӑҫлӑ компетентлӑха курчӗ.
  
  
  "Мана Херридж тесе чӗнеҫҫӗ, - терӗ пирӗн пилот,-ӑна та эсир дабл-Кей ҫинче вӑхӑта лайӑх ирттерессе шанатӑп". Вӑл акцент ҫухалнине асӑрхарӗ; эмун тӗрлӗ рольсем выляма тивнӗ пулмалла. Эпир ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарнӑ чухне ҫеҫ хӗвел пӗлӗт витӗр тухать. Ӑна пӗр сыпкӑм сыпрӗ те чӳречерен пӑхрӗ. Эпир аэропорт тавра кӑвак-симӗс территори урлӑ вӗҫсе иртрӗмӗр те часах Насау хӗррине ҫитрӗмӗр. Хӗвел ih бассейнлӑ, илемлӗ садлӑ, калама ҫук симӗс кӳлленчӗклӗ илемлӗ виллӑсем ҫине ҫемҫен ҫутатнӑ пек туйӑнать. Херридж самолета хула варринчи гаваньрен вӗҫсе иртме ирӗк панӑ; ӑна тӗрлӗ тӗслӗ карҫинккасен куписем, тӗрлӗ тӗслӗ пусма-таварсем курнӑ, вӗсем вара марракешран Пуҫласа Сингапура ҫитиччен пасарсенче сутакан пӑхӑртан тунӑ япаласем пулнӑ. Пуҫне хӗрлӗ банда тӑхӑннӑ, шатр кӗпеллӗ ҫӳллӗ те тӗксӗм ӳтлӗ хӗрарӑм хаяррӑн алӑ сулать. Херридж пӗр самантлӑха ҫунат вӗҫӗсемпе сулласа илчӗ, унтан, вӑл ҫурҫӗрелле ҫаврӑнса утравӑн чи анлӑ пайӗ ҫийӗпе вӗҫсе иртнӗ чух, эпир ҫӳлелле вӗҫсе хӑпартӑмӑр. Тепӗр темиҫе минутран тинӗс каллех пирӗн айра пулчӗ.
  
  
  Аялта ӑна темиҫе шурӑ йӗр курчӗ, кимӗ, икӗ йӗр хӑварса, хӑвӑрт куҫса пырать. Пӗр хушӑ кимӗ пирӗнтен юлмарӗ, эпӗ вара ку карап шыв айӗнчи ҫунатсемпе пулмалла иккенне ӑнланса илтӗм. Вӑл та пирӗн пекех пӗлетчӗ, мана вӑл грэди Ингерсолл кимми пек туйӑнатчӗ. Унӑн флочӗ Те Пулнӑ, ӑна пулӑшакансем Дублапа Кей-Насау хушшинче каялла та малалла ишсе пынӑ, терӗҫ мана.
  
  
  Унтан йӗкӗреш утравӗсем курӑнса кайрӗҫ, вӗсем ӑна курнӑ пек, ҫӳлтен Хоук ҫинелле вӗҫеҫҫӗ. "Воскресенни" хӗвел ҫутинче - бассейн, гольф валли уй, лагунсем, отелӗн шап - шурӑ башнисем - "Хӑрушӑ суд" строительство площадки пекех кичеммӗн курӑннӑ вӑхӑтра-хӗмленсе тӑнӑ пек туйӑнать. Хӑйӑр ҫинче те, вӑрманта та хӗллехи пысӑк шӑтӑксем тунӑ, хӑш - пӗр шӑтӑксене бетон сапнӑ, теприсем-бульдозерсемпе крансем тултарнӑ. Пӗр ҫурт таврашӗнчи хурҫӑ каркас, ҫӗр ҫине тӗлӗнмелле мӗлкесем ӳкерсе, сывлӑша ҫӗкленет.
  
  
  Херридж, ҫывӑха пырас тесе, хӑвӑрттӑн ҫавӑрӑнсан, ӑна икӗ утрав хушшинчи кӗпер курчӗ. "Хӑрушӑ суд" хӗрринче пысӑк бетон тӗревсем вырнаҫтарса лартнӑ, вӗсен тавра ҫӗнетӳсем тухса тӑраҫҫӗ. Сывлӑш тӗрӗслевӗ енчен ку америка хулисен пӗр пайӗ пек, анчах хаклӑраххисем пек курӑнать.
  
  
  Манӑн ун чухне мӗнле шухӑш пырса кӗнине ытларах асӑрхамаллаччӗ, Анчах Херридж ҫӗр ҫине анса ларчӗ те, манӑн эмӑна шӑлӗсене ҫыртса, пукан авринчен ярса тытса пулӑшмалла пулчӗ. Эпӗ пӗлекен пилотсем пекех, унӑн начар пассажирӗ.
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  Манӑн отельти номер калама ҫук чаплӑ пулчӗ. Балконӗ шыв ҫине пӑхма питӗ пысӑк, ваннӑйӗ вара кӑшт пӗчӗкрех. Симӗс кавир пакӑлчак таран пулнӑ, ҫемҫе пулнипе икӗ сарлака кровать кирлӗ мар пек туйӑннӑ. Пӗчӗк холодильник ӑшӗнче пуншпа ром тултарнӑ пысӑк графин пур, кулкаласа тӑракан тарҫӑ, шкапсен алӑкӗсемпе чӳречисене уҫса лараканскер, эпӗ чей ӗҫнипе чӑнах та кӑмӑллӑ пек туйӑнать. Ку вӑл ӑна ҫӑмӑллӑнах юратма пултаракан вырӑн пулнӑ.
  
  
  Балкон ҫинчен ӑна бассейн патӗнчи пысӑк кӗтессе курма пулать, унта ирхине ирех ҫынсем нумай, плацдарм йышӑнса тӑракан темиҫе ҫын тӑраҫҫӗ. Пальма ҫулҫисем тавра явса тунӑ аслӑк айӗнче хурҫӑ лента хум евӗрлӗ сасӑсем кӑларать, унӑн ҫемҫе кулакан сассине илтет. Эпӗ туризм отельне питех юратмастӑп, анчах атмосфера питӗ лайӑх пулнине йышӑнман пулсан, эпӗ суйнӑ пулӑттӑм.
  
  
  Ӑна вӑл хӗвелтен хӳтӗлекен йӑрӑм-йӑрӑмлӑ, тӗксӗм кӑвак кӗпе тата тӗссӗрленнӗ джинс куртка тӑхӑннӑ. Пӗр чемодан тавра стюарт Мана Валли "Спецэффектсенче" мӗн тунине илчӗ те кӑштах лутӑрканнӑ теннис тапочкисене илме шут тытрӗ. Нимӗнле носки те ҫук. Вильгельминпа Хьго хӑйсен вӑрттӑн отсекӗнче юлнӑ; вӑл вӗсем кирлӗ пуласса шутламан. Пысӑк вестибюль витӗр иртнӗ чух эпӗ кунта, Дублӑра, отпускра мар, ӗҫпе килтӗм, тесе хама хам ӗнентерме тиветчӗ. Ӑҫта курасчӗ ӑна пирӗн, курасчӗ ӑна ҫамрӑк хӗрсем, пӗрисем шыва кӗнӗ ҫӗрте, теприсем шӑлаварпа, минӑсем-юбкӑсемпе джинссем ҫинче сӑрласа ӳкернӗ пек туйӑнаҫҫӗ. Утрав ҫинче бюстгальтерсем шурӑ упасем пекех сахал пулнине эпӗ пӗрре пӑхса илнипех ӗнентертӗм. Мана кунта нью-Йорк-Провиденс самолечӗпе вӑтам ҫулхи мӑшӑр мӗн туни интереслентерчӗ.
  
  
  Унӑн панцирӗ пляж тумтирӗ, сувенирсем, спирт напитокӗсем, кӗнекесем, табак, алӑпа ӗҫлемелли сӑран изделисем лартса тултарнӑ сарлака коридор тӑрӑх бассейн патнелле утрӗ - ӑна Каллех Анджел Раффлс курчӗ.
  
  
  Вӑл уҫӑ кун анакан хӗвел ҫуттинче ларчӗ, анчах унӑн кӗлетки тӑрӑх та ӑна часах палласа илчӗ. Анжелӑпа калаҫакан хӗр пӗвӗпе лутрарах, ку ӗнтӗ вӑл вӑтам пӳллӗ пулнине, унӑн хӑмӑр ӳчӗ хӑй тӑхӑнса ҫӳрекен пӗчӗк бикинире ҫап-ҫутӑ пулнине пӗлтерет. Унӑн сӑмала пек хура ҫӳҫӗ нӳрлӗ пулнӑ, ҫурӑмӗ тӑрӑх юхнӑ, пӗчӗк тумламсем ee ҫырла хушшине кӗрсе ҫухалнӑ пулӗччӗҫ. Вӑл унӑн сӑн-питне, унӑн сӑнне куричченех хӑй тӗлӗнмелле пулнине туйса илчӗ, йӑнӑшмарӗ.
  
  
  Ӑна, mimmo иртсе пынӑ чух, анжела пуҫне сулчӗ. Вӑл ревматизм еннелле пуҫне сулчӗ. ОХ, ку ҫителӗклӗ пулнӑ. Супер-крутой менеджер рок-группӑн маскировка рольне вӑл пӗрре тус пек сулса илнипех пуҫлайман, ман ҫине фанаткӑсем ушкӑнӑн-ушкӑнӑн хӑпарнине хӑнӑхса ҫитмелле пулнӑ.
  
  
  Вӑл кӑшт аяккарахра чарӑнса тӑчӗ, бассейн ҫине, халӑх ҫине пӑхса илчӗ те, хӗвелпе пиҫнӗ хӗре малта курас тесе, майӗпен ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ хӗвелтухӑҫ енчи пекех, кӑшт чалӑшнӑ тӗксӗм куҫӗсем Анжелӑпа калаҫнӑ чух хаваслӑн йӑлтӑртатаҫҫӗ. Кайри хӗвел ҫуттинче ҫӳллӗ пит шӑммисем йӑлтӑртатаҫҫӗ, шыв тумламӗсем бархат тӗслӗ тиртен ҫакланаҫҫӗ. Вӗсен ҫӑварӗ сарлака, тулли тутисем Анджеле чӗнмесӗрех чалӑшса илчӗҫ. Вӑл калаҫнӑ чух унӑн хулпуҫҫийӗсем пӗрмаях хускалаҫҫӗ, авӑнчӑк ҫӳллӗ пӗҫҫисем сулланаҫҫӗ. Ee кӑкӑрне уйрӑммӑнах ӗмкӗчпе витнӗ; урисем вӑрӑм, мускуллӑ, рельефлӑ, урисем хушшинче тата аялти бикини айӗнчен темиҫе хура ҫӳҫ пайӑрки явӑнса тӑрать.
  
  
  Вероника пурӑннӑ вӑхӑтранпа манӑн хӗрарӑмсем ҫукчӗ - ӑна курнӑ хӗрсем ҫул хӗрринчи сӑра палаткӑсенче, Вирджинийпе Ҫурҫӗр Каролинӑра, ман кӑмӑла каймастчӗҫ, - Анчах Вӑл Нила тӑрӑх Клеопатрӑпа пӗрле тин ҫеҫ таврӑннӑ пулсан та, ҫав хӗр ӑна пурпӗрех тӗлӗнтернӗ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. Антон пекех, вӑл та ман пата килетчӗ. "Салам."Пирӗн сасӑ вырсарникун ирхине ирех чиркӳ чанӗ евӗрлӗ пулчӗ.
  
  
  "Салам."Ӑна лайӑхрах курас тесе, эй йӑл кулчӗ те хӗвелтен хӳтӗлекен пӑнчӑсене хыврӗ.
  
  
  "Эпӗ сана паян аэропортра курман - им?"
  
  
  "Чӑнах та.'
  
  
  "Юман-Кейра нумайлӑха юлма шутлатӑр-и эсир?»
  
  
  "Эпӗ нимӗнле хытӑ планламалли те тумастӑп-ха".
  
  
  Ӑнланакан кулӑ. "Мӗнех, ытла ир ан кай".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те, пӗҫҫине сулласа илсе, хӗрпе бикини отельне, хӑй тахҫан курнӑ чи тӗлӗнмелле икӗ хӗрарӑмпа пӗрле кайрӗ. Юрать-ха, эпӗ Верочкӑпа хаваслантӑм; Хок пирӗн кӗске роман ҫинчен пӗлнине пӗлес килетчӗ Манӑн, вӑл вара ҫакӑн пек вывод патне пычӗ: ӑна нихҫан та палламасан, пурне те лайӑхрах пулать.
  
  
  Вӑл бассейн тавра ҫаврӑнчӗ те ун хыҫӗнчи ҫӳллӗ чул стена ҫине пӑхрӗ. Ӑна йывӑҫсемпе вӗтлӗхсем хупласа хунӑ, анчах вӑл йӗплӗ пралука - хама каланӑ пек, электрификациленӗ пралука, стена урлӑ, ҫулҫӑсемпе туратсем витӗр иртекен пралука - хӑвӑрт пӑхса илчӗ.
  
  
  Де Дублонӑн пӗр пайӗ курӑнсах тӑнӑ. Ку вӑл тӗттӗм чул тавра, ҫил вӗрнӗ кирпӗч тавра виҫӗ хутлӑ ҫурт пулнӑ. Бассейналла тухакан чӳречесене хупнӑ, хупнӑ. Бассейн хыҫӗнче, ҫирӗп тимӗр хапхана пӳлсе тӑракан отель алӑкӗ патӗнче, пӗртен-пӗр шӑтӑк йынӑшни ҫеҫ илтӗнет. Ыран ӑна хам валли сӑмах патӑм, ӑна пӗтӗм утрав тӑрӑх пӗр кун ҫӳретӗп - экскурсие каякан турист пек. Хӗвел океана анса ларсан, каҫ хӑвӑрт анса ларчӗ, анчах ишекенсем ҫутӑ бассейн патӗнче юлчӗҫ. Tireless Steelband пекех, унӑн ҫивиттийӗ айӗнче бар пурччӗ, ром вырӑнне шыв тултарнӑ бурбон туянма май килчӗ. Пӗр хушӑ вӑл манпа юнашар халӑхпа оркестр ҫине пӑхса ларчӗ, ман хыҫра, ҫӳллех мар стена айӗнче, шыв ҫемҫен шӑмпӑлтатнине илтрӗ.
  
  
  Ӑна, отеле таврӑнсан, казино еннелле пӑхса илчӗ. Алӑк патӗнче кӳршӗри кабар артисчӗсен ячӗсене ҫырнӑ вывеска ҫакӑнса тӑрать, пӗр сӑнӳкерчӗкӗ мана чарса тӑратрӗ.
  
  
  Йӑнӑш пулман: хӗвелтухӑҫӗнчи сӑн-питпе авӑнчӑк пӗҫҫисем, хӑюллӑ кулӑ фотограф лампинчен те ҫутӑрах йӑлтӑртатнӑ. Ee Негр Сӗтелӗ тесе чӗнеҫҫӗ, вӑл бикинисӗр пуҫне нимӗн те витмен костюмпа ӗҫлет пулмалла. Вӑл Анджелӑн тусӗ пулнӑ, ӑна тӗрӗслеме ҫакӑ та ҫителӗклӗ пулнӑ. Кунсӑр пуҫне, ятӑм та мана шиклентеретчӗ: ӑна хутӑш кубински, мулат тата китай йӑхӗнчен тухнӑ темиҫе хӗр, пуринчен ытла Флоридӑри шлюхсем, асӑннине илтрӗм эпӗ. Анчах Юман - Кейре, Грэди Ингерсоллпа юнашар тата "тапӑну хӑнӑхӑвӗн Виҫӗ пӗлтерӗшӗ" йӗркепе тӳррӗн ҫыхӑнса тӑнипе Кубӑпа Хӗвелтухӑҫ енче мӗн пуррине пурне те чӑнласах йышӑнмалла пулнӑ. Манӑн ӗҫре пурте кирлӗ пулнӑ.
  
  
  Казино ҫӳллӗ маччаллӑ, хулӑн кавирсемлӗ, сӗтелсем ҫинче сӑпайлӑн ҫутатса тӑракан илемлӗ те ҫутӑ пӳлӗм пек туйӑнать. Рулетка валли икӗ пукан, покерла вылямалли виҫӗ пукан, тен, шме-де-фер валли ҫур дюжина сӗтел пулнӑ. Аслӑ залӑн хыҫалти пайӗнче алькова баккарла выляма, пысӑк вӑйӑ выляма, хӑйӗн барӗпе тата апат - ҫимӗҫпе ҫеҫ пуснӑ. Картла выляни е шӑмӑ выляни-манӑн вӑйӑ мар; карточкӑсем е пластик кубиксем ҫинчи хисепсем пирки пӑшӑрханма манӑн ӑсра ҫителӗклӗ. Анчах чаҫсем казинона ҫӳрекен ҫынсем, чаҫсем опытлӑ сӑнавҫӑна нью-Йорк таврашӗнчи пӗрремӗш класра Лиссабона кайнинчен ытларах уҫса параҫҫӗ. Вӑл кӗнӗ ҫӗре унта сӑнама ҫынсем нумаййӑн пулман, анчах ӑна часах мӗн те пулин, йӗркипех курах кайнӑ.ку мана вӑхӑта ахаль сая яманнине ӗнентерчӗ.
  
  
  Ку вӑл шӑпах кеннеди, nу сӑмсахӗнче курнӑ йор азиат пулчӗ. Пӗри, икӗ ҫын тавра шӑмӑсем пӑрахса, парӑннӑ сӗтел хушшинче ларать, ҫав вӑхӑтра юлташӗ пӳлӗмӗн ытти пайӗсем ҫине ҫак сӑмса айӗнчи симӗс пустав ҫинче мӗн пулса иртнинчен ытларах пӑхать.
  
  
  Вӑл мана хӑйне асӑрханӑ самантра курчӗ те, хӗвелтухӑҫӗнчи ҫак" ӑнкармалла мар " паллӑсем вӑл тепӗр еннелле хӑвӑрт пӑхса иличчен малтан ҫутӑлса кайрӗҫ. Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те, ҫак ылханлӑ алӑк хыҫӗнчи ирхине тунӑ сӑнӳкерчӗк ҫинчен шухӑшласа, малалла утрӗ.
  
  
  Тухса кайнӑ чух вӑл ӑна ҫак икӗ арҫын мӗнле халӑх ҫынни пулни ҫинчен каласа пама хӑтланнӑ. Эпӗ малтан ӑнланнӑ тӑрӑх, вӗсем японецсем пулман; ку тӗрӗс пулнӑ. Вӑл корей ҫинчен шухӑшларӗ; вӗсен кунта хӑтлӑх тӑвасси тата корейцӑсен йышӗ пысӑк. тепӗр енчен, вӗсем ӑҫтан та пулин Джакартпа Кабул хушшине килме пултарнӑ, ҫавӑнпа та вӗсем урӑх туристсем тесе шухӑшлама манӑн сӑлтав та пулман, вӗсем те ҫав маршрутпах кайнӑ.
  
  
  Анчах вӑл пире пӗр самантлӑха та шанмарӗ.
  
  
  Кабарта тухса калаҫмалли вӑхӑт ҫитрӗ, анчах сӗтел хушшинче тата вӑрӑм та авӑнчӑк бар патӗнче темиҫе ҫынна шутламасан, зал пуш-пушах. Ӑна сцена ҫывӑхӗнчи пукан ҫине лартрӗҫ те, шаль пӑрлӑ бурбона турта-турта кӗтме пуҫларӗ. Унта жонглер, комик, попугайсемпе аппаланакан лаша сӑнлӑ хӗрарӑм тата Чин тухиччен вӑхӑт тулнӑ ливан акробачӗсен отрячӗ пулнӑ.
  
  
  Кӗтни питӗ кирлӗччӗ. Сасартӑк сцена сӗм тӗттӗме путрӗ; унтан параппан нумайччен тӑнкӑртатрӗ, хупӑ чаршав ҫинче проектор ҫути йӑлтӑртатса илчӗ. Вӑл сасартӑк уҫӑлчӗ, сулхӑнра пӗркеленчӗксем тискеррӗн чӗтренсе илчӗҫ, параппан чарӑнчӗ. Сцена пуш-пушах, пӳлӗмри шӑплӑх сывлама чарӑнчӗ - Унтан, цимбал чанкӑртаттарса, сӗтел ҫине пӑхма пуҫларӗҫ.
  
  
  Пӗр самант вӑл, бронза статуя пек, хӑрах ури ҫинче хускалмасӑр ларчӗ, унтан параппансем ҫапма пуҫларӗҫ, вӑл хуллен сулкалама пуҫларӗ. Вӑл пурнӑҫ ташлакан хӗрарӑмӑн, гоу-гоу тата стриптизершӑн тӗлӗнмелле килӗшӳллӗ пулнӑ. Унӑн костюмӗ пуринчен ытла пӗр ывӑҫ тӗкпе йӑлтӑртатакан тӗк тавра пулнӑ; вӑл ҫара уран, вӑхӑтран вӑхӑта атӑ кӗлисемпе таклаттарса утнӑ. Сулӑсем унӑн алтупанӗсемпе йӗлтӗрӗсем ҫинче чӑнкӑртатаҫҫӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ прожекторсен ҫуттинче йӑлтӑртатнӑ, вӑл ун хыҫҫӑн ҫине тӑракан еркӗн пек пынӑ, унӑн кӑкӑрӗ ҫинчи икӗ сӑрт кашниннех велосипед пулнӑ пек ташланӑ, чӗтренӗ. Ӳснӗҫемӗн унӑн хура ҫӳҫӗ тискеррӗн пӗтӗрӗне-пӗтӗрӗне илет, хутран-ситрен пӗтӗм кӗлеткине хупласа хурать.
  
  
  Унтан вӑл, темӗнле майпа, бюстгальтера костюмран вӗҫертсе, эмӑна сцена ҫине ӳкме ирӗк пачӗ. Ҫӳҫӗ унӑн кӑкӑрӗпе хырӑмӗ тӑрӑх вӗлкӗшет, самантлӑха сирӗлет те каллех хупӑнать. Вӑл улпут пуканӗ ҫинче малалла ӳпӗннине, сывлама чарӑннине асӑрхарӗ.
  
  
  Унӑн ҫӳҫӗсем ee пуҫӗ ҫинчен зонтик пек ҫӗкленсе кайичченех вӑл хӑвӑртрах та хӑвӑртрах ҫаврӑнать, унӑн ӳт-пӗвӗнчи кашни мускул урнӑ пек хускалма тытӑнать...
  
  
  Тӗттӗмленни-шӑплӑх.
  
  
  Сӗм тӗттӗмлӗхе кӗрес тесе, вӑл куҫне мӑчлаттарса илчӗ, анчах нимӗн те курмарӗ.
  
  
  Унтан прожектор каллех ҫутӑлчӗ те, хӗр пуҫне усса ларчӗ, унӑн кӑкӑрӗ ҫӳҫӗ айӗнче ҫӗкленчӗ, аллисене ик айккине тытса, урисене пӗр-пӗрин ҫумне пӑчӑртарӗ. Алӑ ҫупни тӑвӑллӑ пулмалла, анчах аудитори ытла пӗчӗккӗ. Ӑна та алӑ ҫупма хӑтланчӗ, вӑл сцена ҫинчен инков принцесса пек тухса кайсан, вӑл ман еннелле пӑхса илчӗ те, эпӗ вӑл кулнине куртӑм пулӗ тесе шутларӑм.
  
  
  Крылов холлӑна майӗпен сыпрӗ те, вӑл пӗр сыпкӑм ӗҫрӗ. Халӗ мӗн? Манӑн нумай кӗтмелле пулмарӗ.
  
  
  Сӗтел хушшинчен сцена вӗҫӗнчи пӗчӗк алӑкран йӑпшӑнса тухрӗ, сӗтелсем хушшинче сулӑнса илчӗ, оркестрне сулкаларӗ те бар патне пычӗ. Вӑл шурӑ платье тӑхӑннӑ, кӗпи ҫав тери тарӑн, шӑтӑк арки ҫумӗнчен аяларах аннипе вӗҫленмест. Ҫӳҫӗсем тавра шурӑ шарф ҫыхнӑ, сандалисем те пур. Вӑл ман еннелле пӑхмарӗ те.
  
  
  Бармен ун умне пӗр бутылка шампански тата стакан лартрӗ. Вӑл лармарӗ, хӑрах урине ҫывӑхри пукан ҫине хучӗ, стаканне ҫӗклерӗ, ӑна типӗтрӗ те каллех тултарчӗ. Тухса каланӑ вӑхӑтра темиҫе арҫын казино тӑрӑх тухрӗҫ, халӗ ӗнтӗ кулма, ун еннелле пӑха-пӑха илчӗҫ. Вӑл выляса ячӗ, вара, вӗсенчен пӗри бармена пӑшӑлтатса каласан, вӑл пуҫне сулкаларӗ те арҫын ку еннелле тӑснӑ купюрӑна аяккалла тӗртсе хучӗ.
  
  
  Эпӗ мӗнле пӑхнипе усӑ курма вӑхӑт ҫитрӗ. Ӑна кӗмӗл доллар пысӑкӑш пысӑках мар ылтӑн пластинка туртса кӑларчӗ, ҫав пластинкӑна мана хӳтлӗх историне ҫирӗплетме пачӗҫ. Ку япала ӑна ҫаврӑнкалама, шталь кӗтме ирӗк пачӗ.
  
  
  Хӗр малтанхи пекех ман еннелле пӑхмарӗ. Ӑна курнӑ азиатсенчен пӗри кеннди, nу сӑмсахӗнче, унтан каллех казинона кӗчӗ те ун патне чунтанах пычӗ. Сӗтел хушшинче ӑна курсан савӑнмарӗ пулас, вӑл пырса тӑрсан каялла чакрӗ. Вӑл ee аллине тытрӗ, питне ун патне ҫывхартрӗ те, ахӑртнех, ҫине тӑрсах унпа темскер ҫинчен калаҫма пуҫларӗ. Вӑл ун аллине силлерӗ, анчах вырӑнтан та хускалмарӗ. Юлашкинчен вӑл пуҫне сулчӗ те, арҫын каллех тухрӗ.
  
  
  Сӗтел хушшинче вӑл ман вӑлта ҫине сӑхман пулас, ҫавӑнпа та ӑна бармена телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ.
  
  
  "Ҫапла-и, сэр?'
  
  
  "Эй, чувак, мӗнле шутлатӑн эсӗ, ҫак ушкӑн 1933 ҫулхи бродвей юррисемсӗр пуҫне мӗн те пулин выляма пултарнӑ пулӗччӗ-и?"Ӑна, - пуҫне сулчӗ Портер Коулӗн юррине юрлакан оркестр.
  
  
  Бармен Майсем тӑрӑх чупакан беженец пек курӑнать, мӑйӑхӗ кӑранташ пек ҫинҫе, кӑпӑшка, ҫӳҫне каялла тураса якатнӑ. Вӗсем ытла хура, сӑрланӑ пулмалла. "Ну, ман шутпа, оркестр заказпа выляма пултарать, сэр", - терӗ вӑл хӑй тӗллӗн.
  
  
  "Э-э, нимех те мар". Ӑна ылтӑн пластинка каллех ҫаврӑнма, стойкӑна хыттӑн шаккама ирӗк пачӗ.
  
  
  Вӑл килӗшрӗ. "Ку интереслӗ укҫа".
  
  
  Ӑна пӗр япала тӑсса пачӗ. "Вуласа пар, чувак. Ман ӗҫре Ку "Оскар"тенине пӗлтерет.
  
  
  Вӑл укҫа илчӗ те ӑна улпут ҫутти патне илсе пычӗ. Унӑн куҫхаршисем ырласа ҫӗкленчӗҫ. "Эй, ӑна пӗлетӗп ку группӑна". Эму аллӑ пулмалла, ҫапах та вӑл шоу-бизнесра - е ытларах та ытларах пӗлет. "Эсир член-и?"
  
  
  Эпӗ пӗр вӑхӑтрах сӑпайлӑн та мӑнаҫлӑн курӑнма пултартӑм.
  
  
  "Ҫук, унӑн ih менеджерӗ. Ку пирӗн пӗрремӗш ылтӑн рекорд пулчӗ ".
  
  
  Ку ӗҫ тунӑ. Сӗтел хушшинче пирӗн еннелле пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эсир ӑҫта та пулин ҫывӑхрах вылятӑр-и? Райри утрав-и? Пушӑ порт-и?"Ӑна" пуҫне сулласа илчӗ. "Турӑҫӑм, ҫук". Вӑл пушӑ зал ҫине пӑхса илчӗ. "Эпир кунта вылямастпӑр, чувак. Пӗлетӗн-и, ӑна кунта отпускра. Ӑна кунта модӑллӑ пулнине илтрӗм, анчах эпӗ ӑна асӑрхамастӑп ".
  
  
  Бармен ӳсӗрме пуҫларӗ, пӗр самантлӑха Чин ҫине пӑхса илчӗ, унтан каллех ман ҫине пӑхрӗ. "Ну, пирӗн йӑпану...»
  
  
  "Ах, пӗлетӗп ӑна, чувак. Ҫак хӗр чуна ҫӳҫентерекен, анчах музыка... - Эпӗ чалӑшса илтӗм, алла тӑсрӑм та пысӑк пӗлтерӗшлӗ пӳрнипе аялалла тӗллесе кӑтартрӑм.
  
  
  Цинь хӑрӑлтатса ӳсӗрчӗ те шампанскине ӗҫсе ячӗ. "Джентльмена кала, вӑл мана оборудовани пани аван, те", - терӗ вӑл испанилле ҫӑмӑллӑн, музыка сассине хупласа.
  
  
  Ӑна, пуҫне сулса, йӑл кулса илчӗ. Вӑл кулнӑ чухне унӑн шӑлӗсем йӑлтӑртатаҫҫӗ.
  
  
  "Мӗн те пулин ӗҫтермеллеччӗ ӑна, Макс",-хушса хучӗ вӑл, кӑшт маларах.
  
  
  ҫаврӑнмалла та хысна еннелле хӑвӑрт каймалла.
  
  
  Кашни арҫын ӗмӗтӗнчи хӗр пек мар хӗр мана ӗҫме сӗнет, унтан ман ятран ыйтмасӑрах тухса каять. Унӑн отелӗ килӗшмерӗ, анчах кайран ҫакӑн пек шухӑш пырса кӗчӗ: ку айванла пулнӑ пулӗччӗ. Пӑр тапранчӗ, тепрехинче, ӑна ee курсан, пирӗн малтан мӗн ҫинчен те пулин калаҫмалли пулӗ.
  
  
  Нумай кӗтмелле пулмарӗ. Тепӗр ҫур сехетрен вӑл каллех Чина курчӗ. Бассейн патӗнчен mimmo иртсе кайрӗ те ҫирӗп тимӗр карта ҫинче Де-Дублон йынӑшнӑ сасса илтсе, ҫап-ҫутӑ шурӑ платье курчӗ. Вӑл хура костюм тӑхӑннӑ икӗ арҫын хушшинче пулнӑ. Вӗсем хӑвӑрт утаҫҫӗ, инҫетрен пӑхсан та, хӗр эйрен те хӑвӑртрах утнӑн туйӑнать. Хапхасем уҫӑлнине, вӗсем хыҫҫӑн тӳрех хупӑннине курчӗ вӑл; Чинӑн уйрӑм проблемӑсем пулман пулас, анчах унта кӗрес килмен пулмалла. Ih кӑмӑла пусарма йывӑрах пулман; Вероника ҫинчен тата вӑл мана каласа пани ҫинчен аса илни халӗ те ытла чӗрӗ те чирлӗ пулнӑ-ха. Кунсӑр пуҫне, кирлӗ пулсан та, хӗрсене пурне те ҫӑлма ман задачӑна кӗмен.
  
  
  Ӑна казинона таврӑнтӑм, chemin-de-fer ҫинче ҫирӗм бакс ҫухатрӑм, хам профессие текенни ҫинчен темле майпа илтнӗ мӑнтӑр хӗртен уйрӑлса кайрӑм, унтан пӗр хушӑ пысӑк ҫуртра юлтӑм. Ҫак азиатсен йӗрӗ те юлман, ку вӑл кӑмӑлсӑрланни пулнӑ; портьене е секретаре темиҫе ыйту пама Унӑн Сӑлтав пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Юлашкинчен вӑл ҫӑраҫҫи илме стойка патне пычӗ. Регистратор пӗчӗк те вӑр-вар хура арҫын, акӑлчанла пӗр кӑлтӑксӑр акцент.
  
  
  "Эпир сире килӗшессе шанатпӑр, уолтон мистер".
  
  
  "Ку магнитофон ҫырӑвӗ пек", - шухӑшларӑм эпӗ. "кунта ҫынсем нумай мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫисене хӑвӑрт сиктерсе илчӗ. "Эпир тулли пекех, сэр".
  
  
  "Анчах вӗсем мӑшӑр мар, э?"- терӗ те ӑна кулкаласа, пушӑ казино еннелле пуҫне сулчӗ.
  
  
  Унӑн кулли тӗксӗм пулнӑ. "Пулма пултарать ...»
  
  
  "Анчах санӑн килӳнте тӗнченӗн тепӗр вӗҫӗнчен темиҫе аслӑ вӑйӑ пурри ӑнӑҫлӑ пулчӗ".
  
  
  "Ахаль ҫынсем-и, сэр?'
  
  
  "Ку япошкӑсем е тата кам та пулин. Ӑна эпӗ темиҫе ҫын хура сӗтел хушшинче ларнине куртӑм. .
  
  
  'Oi. ҫапла. Пирӗн Хӗвелтухӑҫӗнчи Юман-Кей ҫинче джентльменсем пур.
  
  
  "Ах, ҫапла-и?'
  
  
  Ҫур ҫӗр ҫитнӗпе пӗрех ӗнтӗ, портье те кичем, эпӗ кӗтнӗ пек мар. - Сӑмах " Страшный суд "проект ҫинчен пырать, йӗкӗреш утрав ҫинчен, ӑнланатӑр-и. Ингерсолл господин формозри фирмӑпа е таҫта ҫывӑхрах фирмӑпа хӑтлӑх кӗртме контракт тунӑ ".
  
  
  "Ах, ҫапла-и?"анасланине пусарма тӑрӑшса, ӑна тепӗр хут тумалла.
  
  
  "Чӑнах та, сэр, ӑна экспериментальнӑй проект тесе шутлатӑп; ингерсолл господин, эсир пӗлетӗр пулӗ, пӗтӗм тӗнчери сахал ҫынсен ушкӑнӗсен пурнӑҫ условийӗсене лайӑхлатас ӗҫе хастар хутшӑнать".
  
  
  "Чухлатӑп."Вӑл хура ӳтлӗ ырхан ҫын ҫине пӑхса илчӗ. "Вӑл кӑштах ҫулама, ҫурт патне кайма пултарнӑ тесе шутламастӑр-и эсир?"
  
  
  Унӑн куҫӗсем витӗр курӑнми пулчӗҫ. "Ансат ӗҫсем, сэр; манӑн вӑхӑт иртнӗпе пӗрех, манӑн административлӑ ӗҫ нумай пулать-ха ".
  
  
  Темскер ун пек маррине ӑнланса илсен, вӑл хӑйӗн пӳлӗмӗн алӑкне уҫрӗ. Ӑна светуй ҫутса хӑварнӑ, эпӗ гостиница номерӗсенче яланах ҫапла тӑватӑп, - анчах халӗ вӑл тӗттӗмелле ярса пусрӗ. Вӑл чарӑнса итлесе тӑчӗ.
  
  
  Ӑна илтекен пӗртен-пӗр сасӑ хӑй сывлани пулчӗ. Вӑл хӑвӑрт шала кӗрсе кайрӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ. Ӑна выключатель хыпашласа тупрӗ. Хытӑ шаклаттарчӗ.
  
  
  Малтанхи пекех тӗттӗм.
  
  
  Эпӗ мӗн курма пултарнине пурне те, тинӗс ҫийӗн ярӑнса ҫӳрекен уйӑх ҫутипе ҫуталнӑ балкон ҫине, куҫакан кантӑклӑ кунӑн шупка тӳркӗтеслӗхӗ хупласа хучӗ. Манӑн куҫсем тӗксӗм ҫутта хӑнӑхма пуҫласан, вӑл ҫемҫен хусканнине илтрӗм, мӗлке кун еннелле шунине куртӑм.
  
  
  Вӑл кавир тӑрӑх чупса кайрӗ те такама тумтирӗнчен ярса тытрӗ. Пир айне чӗркесе чӗркесе хунӑ. Вӑл ӑна туртса кӑларма хӑтланчӗ, анчах усал шухӑшлӑ ҫын манран пӗчӗкрех пулсан та, вӑл чылаях вӑйлӑ. Ӑна кӑшт ҫеҫ пӑнчӑсем, сулхӑнра калама ҫук ҫаврака пит-куҫ курчӗ. Ку азиатсенчен пӗри пулмалла. Унтан чавси, кувалда пек, мана аяк пӗрчисем хушшине пырса ҫапрӗ.
  
  
  Манӑн власть вӑйсӑрланчӗ; пушӑ аллипе ӑна пырӗнчен тӗртрӗ те янах шӑмминчен ҫапрӗ. Арҫын мӗкӗрсе ячӗ те балкон карлӑкӗ патнелле чакрӗ. Уйӑх ҫутинче вӑл хӑйӗн аллинче металл йӑлтӑртатнине курчӗ. Ҫак алӑ ман еннелле ҫаврӑнчӗ, унӑн суллине ярса тытрӗ, ҫурри таран пӑрса кӑларчӗ, кӳпшек ӳт айне чӑмрӗ те ҫӳлелле ҫӗклерӗ.
  
  
  Вӑл пире сасӑ памарӗ, карлӑк урлӑ сиксе каҫрӗ те ҫичӗ хутлӑ ҫӳллӗшрен бассейн патӗнчи плитка ҫине ӳкрӗ. Арбуз цемент ҫумне ҫапӑнса ҫӗмӗрӗлнӗ пек, ҫав тери вӑйсӑррӑн пырса ҫапӑнчӗ, унтан шӑп пулса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл карлӑк урлӑ пӗшкӗнчӗ те вилене курасшӑн пулчӗ, анчах бассейн патӗнчи святой сӳнсе ларчӗ. Никам та нимӗн те илтмен пек туйӑнать. Ӑна вӑрахчен кӗтрӗ, унтан кӗчӗ те тӗнчери тепӗр выключателе ҫутрӗ.
  
  
  Малтанхи пекех нимӗн те пулмарӗ. Ӑна лампочкӑсене тӗрӗслерӗ; вӗсем пурте хӑйсен вырӑнӗнчех.
  
  
  Телефон шӑнкӑртатрӗ. Ӑна трубка ҫӗклерӗ.
  
  
  "Уолтон Мистер?"
  
  
  Ҫапла.'
  
  
  "Ансат, сэр. Эсир регистраци ҫирӗплӗхӗпе калаҫатӑр, эпир пур хӑнасене те электричество сӳнтерни ҫинчен пӗлтеретпӗр. Ҫитес вӑхӑтра ӑна юсӗҫ ".
  
  
  Ӑна, коридорта сергее кӗртнине аса илсе, ҫакӑн ҫинчен каларӗ.
  
  
  "О, ҫапла, сэр, вӗсем урӑх схемӑпа ӗҫлеҫҫӗ".
  
  
  Вӑл хӑйӗн е ют ҫын изобретателӗпе мухтаннӑ пек туйӑнать. "Пирӗн Яланах double Cay, сэр".
  
  
  "Мӗнех вара, ку аван. Тавтапуҫ. Ӑна трубка ҫакрӗ те хунар ҫутинче хӑйӗн багажне хӑвӑрт тӗрӗслерӗ. Усал шухӑшлӑ ҫын, ман тумтире кӑштах пӑснӑ пулин те, хӑйӗн хӗҫпӑшалне пытарса хунӑ отсека тупаймарӗ.
  
  
  Вӑл мӗн тупма пултарни ниме те пӗлтермерӗ, ҫавӑнпа та ӑна хывӑнчӗ те ҫывӑрма выртрӗ. Эпӗ ҫав ҫыннӑн сӑн-питне лайӑххӑн уйӑрса илеймерӗм пулин те, укҫа тытатӑп, Халӗ Юман-Кейра самӑр азиатсем сахалланчӗҫ".
  
  
  
  Улттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Тул ҫутӑлас умӗн ӳт-пӗвӗ курӑнми пулчӗ, кӑнтӑрла тӗлнелле вӑл пӑшӑлтатнине илтрӗ. Ӑна бассейн патӗнчи шезлонгра, тӑшман ман еннелле тапранса каясса кӗтсе ларать. Манӑн тушпа вараланса пӗтнӗ мӑнтӑркка пуҫ тайни хӑлхана ҫурса ячӗ. Хӑш-пӗр тантӑшсем, арҫынсем те, хӗрарӑмсем те, ман ҫине иккӗленсе пӑхса, пирӗн тавра пуҫтарӑнчӗҫ. Эпӗ Мик Джаггерах мар пулин те, ӑна пур енчен те лайӑх кумирсем пулнӑ. "Эсир шыратӑр... э... талантсем-и?"Ыйтаканни ӗнер манпа пӗрле самолет ҫинче пулнӑ шатраллӑ ача пулчӗ. "Эпӗ ҫав чувак отелӗ пулӑттӑм". Ку сӑмах мана йӑлӑхтарса ҫитерчӗ ӗнтӗ, ҫавӑнпа вӑл унпа питех усӑ курасшӑн пулмарӗ. "Икӗ тур хушшинче пӗр сыпкӑм уҫӑ сывлӑш пур. Эсир ку япалана вылятӑр-и? Ӑна, гитара ҫине кӑтартса, пуҫне сулчӗ. Вӑл хӗрелсе кайрӗ. "Кӑштах."Ҫапла"."Ӑна, бассейнри шыв ҫине ӳкекен хӗвелтен куҫне хӗссе, тепӗр еннелле пӑхса илчӗ. Сӳрӗклӗх - сӑнӳкерчӗкӗн пӗр пайӗ. Хӗрсенчен пӗри манӑн кӑмака сакки патӗнче ларать, шыва кӗмелли вырӑнӑн аялти пайӗ ман пӳрнесем ҫумне тӗршӗнчӗ. Вӑл пӗчӗккӗ, ҫаврака та илемлӗ кӗлеткеллӗ, унӑн ҫутӑ хӑмӑр ҫӳҫӗ ҫинче хӗвел ҫутатать - е тата темскер. Вӑл ӑна тӗпчесе пӗлесшӗн пулчӗ, анчах ӑнсӑртран урине улӑштарчӗ те, манӑн кимӗ унӑн ӑшӑ пӗҫҫи тӑрӑх шуса кайрӗ. Вӑл хихиклетсе илчӗ те юриех хирӗҫлерӗ, манӑн ура тупанӗ унӑн ури хушшине вырнаҫрӗ. Хоук группӑна сухаллӑ ҫӳллӗ ҫамрӑк ҫын пырса кӗрсен, вӑл хӳтӗленине чӑнахах та хаклама пуҫларӗ. "Эй, эсӗ илтмен-и-ха?"Хӑй шутланӑ тӑрӑх, вӑл пире хемӑпа конкретлӑ калаҫман. Ку тирӗ бассейн леш енче штукатурка тунӑ стена тӗслӗ пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл хӗрӗх кӗрепенкене номерсенчен аяларах антармасӑрах ывӑтма пултарнӑ. Унӑн поэт пулмалла; вӑл типсене уйӑрса илме Пуҫларӗ. Тахӑшӗ "ҫук" терӗ, вӗсем нимӗн те илтмерӗҫ. "Иртнӗ каҫ темӗнле йӗкӗт пысӑк сикнӗ. Унта."- Вӑл ман балкон айӗнчи вырӑна кӑтартрӗ. Ку никама та питех интереслентермерӗ пулас, ҫавӑнпа штопора мана пачӗҫ.
  
  
  "Кам ку?"Сухал хулпуҫҫисене сиктеркелесе илчӗ. "Кам пӗлет? Ҫак портье мана хӑй балконӗ ҫинчен сиксе анни ҫинчен пӗлтерчӗ. Вӑл каллех пӗччен, хальхинче ман айра балкон ҫине уҫӑ. "Ку вӑл вьетнамец е ҫавӑн евӗрлӗ урӑх япала пулнӑ. Вӑл вилес умӗн ҫырса хӑварнӑ хут татӑкӗ ҫине: ҫак начар обществӑра урӑх пурӑнма пултараймастӑп, тесе ҫырнӑ. Ҫак калава ӑна питех шанман - истори бассейн тавра ҫаврӑнса кайнӑ тӗле вӑл шведсен ултӑ футлӑ акробачӗ вилни ҫинчен пӗлсен те тӗлӗнмен пулӗччӗ, - анчах эпӗ вилес умӗн ҫырнӑ хут ҫинчен асӑннӑ чухне хӑлхана чанк тӑратнӑ. Ку тӗрӗсех пулсан, ку эпӗ тапӑнакансем ҫинче питӗ тухӑҫлӑ бригада ларнине пӗлтерчӗ. Хӗр ман ура ҫинче, кукӑрӑлнӑҫемӗн кукӑрӑлать, манӑн вара шухӑшлама тиврӗ. "Ҫапла, ну, ӑна пӗчченшерӗн те кӑштах сикетӗп", - терӗм эпӗ хыттӑн ура ҫине тӑрса. Темиҫе утӑм ярса пуссан, вӑл бассейн вӗҫне ҫитсе тӑчӗ, сенкер шыва чӑмрӗ те, ҫӑварӗпе сывлӑша ярса илес тесе, мӗн май килнӗ таран ҫӳлелле шуса кайрӗ. Бассейнра ҫынсем нумай мар; вӗсем ытларах сӑнаса ларакансен ушкӑнӗ пулас. Ӑна тепӗр енне ишсе каҫрӗ те каялла, бассейн варринелле, тӗртсе ячӗ. Пӗр хушӑ вӑл месерле, пӗлӗтсӗр тӳпенелле пӑхса ишсе пычӗ. Унӑн куҫӗ хӗррипе ҫӳллӗ чул стена тата ун хыҫӗнче Де Дублон тӑнине курчӗ. Ӑна унта пӑхсан люк уҫӑлчӗ те, чӳрече витӗр тӗнче ҫути курӑнса кайрӗ. Телескоп - и е телеобъектив; унӑн iso чӳречене уҫӑмлӑн пӑхмалла мар, анчах унта кам та пулин манпа интересленнӗ пулсан, эпӗ ун ҫинчен пӗлнине кӑтартни усӑсӑр пулнӑ. "Сыхланарах!" тенине илтичченех эпӗ ҫӳлӗ батутран аяларах ишсе кайнине ӑнланса илеймерӗм."ҫӳлелле пӑхрӑм та ман паталла шурӑ-бронза кӗлетке вӗҫсе килнине куртӑм. Вӑл, хӑрах аллине шыва тарӑн чиксе, iso урисемпе тапса, аяккалла ишсе кайрӗ. Шыва чӑмакан ҫын миллиметр таран шыва путрӗ те, ман хулпуҫҫи ҫумне пырса ҫапӑнчӗ, мана ҫавӑрса илнӗ хум ҫӗклерӗ. Мана хытах ҫапмарӗҫ, анчах шыва чӑмакан аманман-ши тесе, пуҫа шыва чикрӗм. Ӳт-пӗвӗ бассейн тӗпӗнче, урисене хуҫлатса, кӗлеткине хӗвел ҫуттинче чалӑштарса выртать. Вӑл пӗр хушӑ хускалмарӗ, вӑл ун хыҫҫӑн чӑмма хатӗрленнӗччӗ ҫеҫ, унӑн урисем сасартӑк тӳрленсе тӑчӗҫ те, чӑмакан ман ҫине сиксе ӳкрӗ. Пирӗн ҫамкасем пӗр-пӗрин ҫумне пырса ҫапӑнчӗҫ, анчах ыраттармарӗ; унӑн вӑрӑм ҫӳҫӗ ҫапнине ҫемҫетрӗ. Сӗтел патне ҫывхарсан, вӑл кулса ячӗ, унӑн тулли тутисем ман паталла ҫав тери ҫывӑх пулчӗҫ, ӑна чуптума та кӳреннӗ пекех пулчӗ. Анчах эпӗ ӑна кӳрентертӗм - хытӑ выляса ятӑм. Ку ҫеҫ те мар. "Ах!"вӑл пырне чӳхерӗ. "Эсир-и ку, уолтон мистер!"Вӑл манран ман ята ӑҫтан пӗлни ҫинчен ыйтмарӗ. Юлашкинчен, ӑна каҫхине библи алӑ пуснӑ. "Ҫапла, ку эпӗ ..." эпӗ сана ыраттартӑм-и?"Ӑна ун пек шутламастӑп. Эсӗ йӗркеллӗ-и?"Вӑл & AB, эй, ун чухне те хулпуҫҫисене хускатса илме пултарнӑ. Ӑна шыва кӗмелли шурӑ костюм минимума ҫеҫ, тен, пурте мар витнине курчӗ. Эпир ишсе пынӑ чух унӑн хӗвелпе пиҫнӗ ӳт-пӗвӗн ӑшши мана тӗл пулчӗ, пирӗн чӗркуҫҫисем шыв айӗнче перӗнеҫҫӗ. Пире пӗр сӑмах та калас мар тесе, эпир пӗве хӗррине ишсе ҫитрӗмӗр - вӑл пулнӑ вырӑна хирӗҫ-ҫиеле тухрӑмӑр та, Сӗтел Ҫинче тюленьсен тикӗс кӗлетки ларса пыратчӗ. Вӑл шезлонг ҫинчен пысӑк алшӑлли илчӗ те, вӗсене хулпуҫҫийӗсемпе чӗркесе, ман ҫине пӑхрӗ. "Аван-и?'
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхнӑ пек пӑхманни ҫинчен ыйтмалла марччӗ манӑн. Тумтирсӗр - и, плавкӑсемсӗрех-и, е урӑхларах-и-манӑн сӑн-сӑпат самаях кӑмӑла каймалла. Куна эпӗ факт пулнӑран ҫеҫ калатӑп, ҫавӑнпа та эпӗ ӑна ҫавӑн пек тума тӑрӑшатӑп. Манӑн карьера тӑршшӗпех пуля шӑтӑкӗсемпе ҫӗҫӗ аманнисене AX тара тытнӑ хирурги генийӗсемпе питӗ ӑста питӗрсе лартнӑ, ҫавӑнпа та эпӗ аш-какай ӗҫӗн шкулӗнче кӑтартакан какай татӑкӗ пек курӑнмарӑм. "Атя уҫӑлса ҫӳрер", - чунтанах каларӑм эпӗ. "Кашни ҫулах ҫак цирка татса параймарӑм-ха". "Мӗншӗн ҫук-ха?
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, манӑн хӗвел ҫинче выртмалла мар ". Вӑл, хурарах ӳтлӗ ҫынна пирӗн хыҫри пукан ҫине пӑрахиччен, алшӑллипе вӑраххӑн сӑтӑрчӗ. Ку манӑн пароль ee-ра тӗплӗн вӗренмелли пароль пулчӗ; унӑн ӳт-тирӗ хӗвелпе пиҫсе хуралма кирлӗ мар пулас. Ӑна, ҫак сенсациллӗ ураран пуҫласа, бикини ӑшне кӗрсе ларнӑ кӑкӑрӗсем ҫине пӑхса иличчен пӗр самантлӑха чарӑнса тӑрса, вӑраххӑн та татӑклӑн турӗ. Унӑн ӗмкӗчӗсем шурӑ пир витӗр курӑнаҫҫӗ. "Сана ӗнерхи пекех бикини", - терӗм эпӗ шӑппӑн. -Ах! Эсӗ асӑрхарӑн!"Ҫапла"."Вӑл сасӑсӑр кулса ячӗ, унӑн куҫӗсем йӑлтӑртатса илчӗҫ. "Эпӗ яланах ҫапла шутлатӑп: эсӗ хӑвна юрӑхлӑ тумтир тупсан, ӑна улӑштарма кирлӗ мар. Сире ҫавӑн пек туйӑнмасть-и, уолтон мистер? "Ӑна та ҫапла шутлатӑп. Ник Ятлӑ. "Ҫапла. Манӑн... - Эпӗ те вулама пӗлетӗп. Сирӗн сӑнӳкерчӗкӗрсем сире тивӗҫлипе, Сӗтел хушшинче тавӑрса памаҫҫӗ. "Нихҫан та."Хӗр комплиментсем калама пӗлет. Унӑн панцирӗ де Дублон стени ҫуммипе Океан еннелле тӑсӑлать, Сӗтел манпа юнашар сулланса ларнӑ хушӑра ee пӗҫҫи манӑнне перӗннӗпе пӗрех. "Эсӗ отпускра апла?- "Тӗрӗс."Эпир хӗвелпе пиҫекен ватӑ ҫынсен ушкӑнӗ тавра, пуринчен ытла шурӑ хырӑмсемпе, чечек ӳкерчӗклӗ шыва кӗмелли костюмсемпе ҫаврӑнтӑмӑр. Ӑна "Лир" самолет тавра вӑтам ҫулхи мӑшӑр курнӑ; хӗрарӑм, хӑйӗн тулли кӗлеткине хӗрпе упӑшки хушшинче тытса чарас тесе, чина тинкерсе пӑхнӑ. Эпӗ ӑна айӑплама пултараймарӑм. "Эсӗ кунта нумай пурӑнатӑн-и?"Ку сирӗн мӗн тӑвассинчен килет".
  
  
  Вӑл чарӑнса тӑчӗ те стена пек курӑнакан кӗтессе-Де-Дублон ҫине тӗллесе кӑтартрӗ. "Мӗн унта?"Ку ... темскерле уйрӑм ҫурт пек туйӑнать. Унта питӗ пуян ҫын пурӑнать ". Вӑл ӑнланнӑ пек кулса илчӗ. "Эсир ун патӗнче хӑнара пулнӑ-и?"Мана чӗнчӗҫ", - терӗ вӑл. Эпӗ ҫине тӑмарӑм. Малта, пляж ҫине хӑпармалли шуратнӑ пусмаллӑ ҫыран хӗрринчи йынӑшнӑ сасӑ илтӗнет. Сӗтел ман умран пынӑ чух вӑл ҫӳҫӗсене тӑрмалантарса ячӗ, йӗпе ҫӳҫ пайӑркисем манӑн ҫара пурнӑҫа ачашларӗҫ. Хӑш-пӗр ҫӗрте хӑйӑр ҫинче пысӑках мар ушкӑнсем выртаҫҫӗ, лӑпкӑ пӳлӗмре & amp; nb темиҫе кӗлетке выртать. Тинӗс хумӗсем ҫукпа пӗрех, хумсем ҫинче хумсемпе пляжри шупка симӗс шыв шӑмпӑлтатни ҫеҫ илтӗнет. Эпир шыв хӗрринчи йывӑр хӑйӑр тӑрӑх пынӑ чух арҫынсемпе хӗрарӑм куҫӗсем пире сӑнаса тӑчӗҫ. Эпир куҫсене выляса ятӑмӑр. Сӗтел пӗр тикӗссӗн, силленмесӗр пырать. Эй, ку кирлӗ марччӗ. Пиртен сулахайра де-Дублон стена ҫыран хӗррипе тӑсӑлать. Темиҫе ҫӗр ярд кайсан, ӑна пысӑках мар бухта тӗлӗнче шӑтӑк асӑрхарӗ. Ку лагуна кӗмелли вырӑн пулмалла. Ҫуран ҫӳремелли пысӑках мар кӗпере шыв ҫийӗн карнӑ; ун тӗлӗнче, яка бетон тӑрӑх кӑмпа мӑшӑрӗ пек, стенасем купаланса тӑраҫҫӗ. Леш енне, ҫекӗлпе кантрапа та лекме нимӗнле шанчӑк та ҫук, ку мана тӗлӗнтермерӗ. Ӑна та пӗлеттӗм: лагун патне пыракан кӗске туннель витӗр тухмалли тимӗр картапа хупланнӑ, ӑна ҫӗклеме мана мӗн кирлине пӗлес килетчӗ. Кӗпер урлӑ каҫнӑ чух ӑна шӑтӑк ҫине кӑтартрӗ. "Мӗн ку?"Ой, пысӑк пӗве евӗрлӗ япала. Ку ҫыннӑн хӑйӗн киммисем пур. "Ах, ҫапла-и?"Вӑл пуҫне сулчӗ те мана алӑран тытрӗ; унӑн пӗҫҫи мана mimmo иртсе кайрӗ. "Сана кимӗсем килӗшеҫҫӗ-И, Ник?"Паллах."Манӑн ҫакӑн пек япала пур. Урӑхла каласан, ӑна отель тавра пӗччен усӑ курма пултаратӑп ". "Мӗнле кимӗ?"Ку ... Вӗсем ӑна мӗнле чӗннине пӗлместӗп эпӗ. Хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗ-и? Пӗчӗк кимӗ питӗ хӑвӑрт пырать ". "Хӑвӑрт ҫӳрекен катер. ҫапла. Мӗнех вара, пирӗн унта кайса килмелле ". - Эсир кимӗпе лайӑх килӗштеретӗр-и? Вӑл ман ҫумма йӑпшӑнчӗ те, унӑн хура куҫӗсем йӑл кулса илчӗҫ. "Эпӗ кимме ертсе пыма пултаратӑп". Вӑл мӗн ҫинчен систернине ӑна шуйттан пекех лайӑх пӗлнӗ, анчах ашшӗ ӑна калаттарасшӑн пулнӑ. "Курӑпӑр."Каярах?"Ҫапла, каярахпа."
  
  
  Де Дублон утравӑн хӗвеланӑҫ пайне пӗтӗмпех йышӑннӑ. Эпир стена ҫумӗпе сарлака ункӑ тӑрӑх иртрӗмӗр; кунта пире шыва кӗрекенсем, пире хӗртӗнекеннисем ҫук, ҫырантан инҫех те мар коралл рифӗсем аран-аран витӗнсе тӑракан йӗри-тавра ҫемҫе хум чӳхенет. Тинӗсре, горизонтра, пӗртен-пӗр шурӑ парӑс палӑрса тӑрать; унсӑр пуҫне, хуллен шавлакан шывсӑр пуҫне, урӑх нимӗн те курӑнмасть. "Мӗнле нумай ӗҫлетӗн Эсӗ Кунта, Сӗтел хушшинче?- "Ох ... ҫулталӑка яхӑн пулас". "О, ку питӗ нумай". Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Вӗсем лайӑх тӳлеҫҫӗ, кунта пурнӑҫ та кӑмӑллӑ".
  
  
  "Эсир Флоридӑра унччен пурӑннӑ-и?"Вӑл сасартӑк чарӑнчӗ те ман ҫине сӑнаса пӑхрӗ. "Мӗншӗн ыйтатӑн эсӗ ҫакна?"Эпӗ пӗлместӗп". Мана ку пулма пултарассӑн туйӑнчӗ ". Хӗр пуҫне сулчӗ те, унӑн куҫӗсенче ыратни вӗлтлетсе иртрӗ. "Ҫапла. Ӑна Касторӑран тарнӑ ". "Эпӗ ун ҫинчен шухӑшламан..."Ах, ку ниме те пӗлтермест. Нумай вӑхӑт иртрӗ, эпир тарнӑ чухне вӑл пӗчӗк хӗрача кӑна. Эпир аннепе пӗчӗк кимӗпе каҫрӑмӑр. Вӗсем пире, кубань патрулӗсем, переҫҫӗ, анчах эпир куҫран ҫухалтӑмӑр. Ҫукпа пӗрех."Вӑл ыйтуллӑн куҫ харшине ҫӗклерӗ. "Манӑн... манӑн анне. Вӑл аманнӑ та чӑнласах аманнӑ. Пӗр уйӑх ытла врачсем: "хой лайӑхрах пулать, унтан вӑл вилчӗ", - тесе калаҫрӗҫ. "Питӗ шел."Вӑл каллех хулпуҫҫисене сиктерсе илчӗ. "Ку тахҫанах Пулнӑ, Ник". "Санӑн аҫу тата?"Кайран касторо революци ӑна тӳрех тӗрмене пӑрахнӑ. Вӗсемпе пӗрле хорька ӑна nen ҫинчен нимӗн те илтмен. Нимӗн калама та ҫук. Эй, ӗненес тесен, ун пек историсем ӑна ытла та нумай илтнӗ, анчах вӑл тӗрӗс калать пулӗ тесе шаннӑ, - эпӗ ун пек истори ниме те пӗлтермест пулӗ тесе шутламастӑп. Эпир ним чӗнмесӗр утрӑмӑр; вӑл ман пата ҫывӑхах пычӗ, анчах хӑй шухӑшӗсене путнӑ пек туйӑнчӗ. Юлашкинчен вӑл: "эсӗ пӗлетӗн вӗт, ку манӑн чӑн-чӑн ят мар", - терӗ. 'Oi?"Вӑл кӗскен кулса илчӗ. "Ку сирӗншӗн тӗлӗнмелле мар". Ӑна, пуҫне сулласа, ӑнланнӑ пек кулса илчӗ. "Пилӗк - ултӑ ҫул каялла Унӑн Майисенчи шоу-бизнесне пырсан, Ман агент маргарита Ортис пек ҫырса пымасть. "Яланхи пекех", - терӗ вӑл, ман ҫине пӑхса.
  
  
  Санӑн аннӳ ҫурри китайка пулнӑ. Манӑн атте мулатаччӗ. Кунтан - Негр Сӗтелӗ ". 'Oi."Вӑл чарӑнчӗ те ман ҫине пӑхрӗ. "Эсӗ пурне те пӗлетӗн-И, Ник?"Эпӗ ытларах та ытларах пӗлетӗп". "Ха!"Вӑл ман алла чӑмӑртарӗ. "Мӗншӗн Эсӗ Юман Пек Вырӑна килтӗн? Кунта ачасем - хиппипе стариксем кӑна хӑйсен хулӑн хӗрарӑмӗсемпе". "Ах, ӑна кунта ташӑ шоу ирттерекен динамит татӑкӗ ҫинчен илтрӗм те, манӑн килмелле пулчӗ". Унӑн пыр тӗпӗпе кулни пачах та ӗненмелле мар. Вӑл чӗрне вӗҫҫӗн тӑчӗ, кӑкӑрӗпе ман кӑкӑр ҫумне тӗршӗнчӗ. Унӑн бархат пек тутисем уҫӑлнӑ, куҫӗсем тӗксӗмленнӗ. Эпир пӗр-пӗрне чуптуса илтӗмӗр. Вӑл мана мӑйран ыталаса илчӗ те, унӑн тазӗ ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Манӑн ревматизм пӗр тӑхтаса тӑмасӑр, йӑнӑшсӑр пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл манӑн чӗлхе пулсан, ман ҫумма тата хытӑрах пӑчӑртанчӗ. Манӑн алӑсем унӑн ҫурӑмӗ тӑрӑх, шыва кӗмелли вырӑнӑн аялти пайӗ ҫине, унӑн ҫирӗп купарчи хушшинчи ӑшӑ вырӑн патнелле анчӗҫ. Ҫак самантра ҫӳллӗ стена тӑрӑх вӑраххӑн пыракан икӗ ҫамрӑк мӑшӑр курӑнни аван пулмалла. Ӑна пӗрремӗш хут курнӑ та Чинсем ҫине тинкерсе пӑхнӑ. Вӑл ассӑн сывласа илчӗ, унтан хихиклетсе илчӗ те манӑн шыва кӗмелли вырӑна тӗкӗнчӗ. "Эсӗ сивӗнсе ҫитиччен эпӗ сан хыҫҫӑн ҫӳрӗп-и, юрать-и?"Пӑхчӑр", - мӑкӑртатрӑм эпӗ. Вӑл савӑнӑҫлӑн кулса ячӗ. "Эпӗ тӗрӗс каланине Пӗлнӗ, Ник. Эсӗ вӗсене тамӑка кайма ирӗк паракан персонаж ". Вӑл тав туса йӑл кулчӗ те, эпир ыттисене хирӗҫ кайрӑмӑр. Унтан, эпир стена кӗтессинчен пӑрӑнса кайсан, Сӗтел Хушшинче Мана пилӗкрен ыталаса илчӗ те питҫӑмартипе ман алла сӗртӗнчӗ. "Паян манӑн Канмалли Кун, Ник". "Каҫсерен эсӗ мӗн тӑватӑн?"Хӑш чухне Ӑна Насау хулине кайса килетӗп. Е ӑна, кӗнекене вулама хамӑн пӳлӗме юлатӑп-И е эсӗ катер ҫинче ярӑнатӑн-и?"Ҫапла. Вӗсем-ачасем."Ку аван идея пулӗ тетӗп эпӗ. Ҫак каҫхине-и?"Паллах."Кабар баринче курнӑҫӑпӑр. Малтан ҫиетпӗр, унтан... - Ҫук, - терӗ вӑл хыттӑн. "Баррӑра мар. Эпӗ юратмастӑп ... ну, пӗлетӗн. Тӗл пулма палӑртнӑ пулсан, эпӗ никама та унта илсе кайма ирӗк памастӑп. Ӑна сан пӳлӗме пыратӑп ". "Эсӗ пӗлетӗн-и, ӑҫта вӑл?"Вӑл пуҫне сулчӗ. "Сирӗн ӗнер каҫхине портье патӗнче стойка ҫинче номер ҫырмаллаччӗ". 'Oi. Ку тӗрӗс."Инҫетре гостиница курӑнми пуличченех эпир тата кӑштах утрӑмӑр. "Сан патӑнта ... хм ... кунта никам та ҫук, ҫапла мар-и?"Мӗн асра тытатӑн эсӗ?"Тата?' 'Oi. Ҫук, ытлашши мар, Ник. Кунта мана савӑнтаракан ҫын ҫук, нумайлӑха та мар ". Унӑн куҫӗсем мана: эпӗ ахаль ҫеҫ пулас, терӗҫ, анчах эпир отельтен кӑшт аяккарахра, хӗвел ҫинче вуникӗ тӗрлӗ тӗслӗ пляж пакурӗсем мӗлтлетекен ҫӗре ҫитсен, ӑна ӗненме те йывӑр, Николтон хӑйӗн пӗчченшер каҫӗсене сӗтел хушшинче кӗтсе ларнӑ пекех, Ҫав тери илемлӗ, тесе шутларӗҫ.
  
  
  
  Ҫиччӗмӗш сыпӑк
  
  
  Номера манӑн ҫиес килмест, Тата Темиҫе бутылка Пӑрлӑ сӑра Илсе килчӗҫ. Официант балкон патӗнчи сӗтел ҫине апат-ҫимӗҫ лартрӗ, вӑл тухса кайсан, ӑна чемодан йӗри-тавра темиҫе япала туртса кӑларчӗ, вӗсене отельтен вӗренмелле. Хӑй васкамасӑр кӑнтӑралла кайса, вӑл нью-Йорк урлӑ каҫнӑ та унта темиҫе навигаци картти илнӗ. Oni iso хӑйӗн отельне тупма мӗнпур вӑйран тӑрӑшрӗҫ, Анчах Юлашкинчен Эпир Дубле-Кей карттине тупрӑмӑр. Ун чухне вӑл пирӗн ҫине пӑхманпа пӗрех; унӑн отелӗ, ҫак шавлӑ хулана пӑрахса, ҫула тухса каясси ҫеҫ юлнӑ. Халӗ ҫур стакан сӑра ӗҫрӗ те карттӑна сарса хучӗ. Вӑл сахал курӑнать; пире хӑйне хисеплекен шкипер икӗ утрав патӗнче пысӑк карап маневр тунӑ чухне унпа усӑ курма шталь пулман пулӗччӗ, анчах ку вӑл веб-карттӑ пулнӑ, ӑна тупма пултарнӑ. Шыв айӗнчи темиҫе хӑрушӑ чӑрмавсене кӑтартса панӑ; путнӑ икӗ кивӗ карап, корал рифӗсем тата темиҫе пӗчӗк лаптӑк пулнӑ. Де Дублон участокӗнчи Лагуна паллӑ тунӑ, анчах океан урлӑ тухмалли ҫул курӑнман. Ку мана урӑх утрав тавра, Хӑрушӑ суд утравӗ тавра шывсем ытларах интереслентеретчӗҫ. Ӑшӑх вырӑнсемпе рифсем тӗрӗс мар. Iso ӑна ih астуса юлма тӑрӑшнӑ, пӗлӗр, ку мана тӗттӗмре нумай усӑ кӳмӗ. Анчах вӑл вӗсем унта иккенне пӗлнӗ, ку вара пысӑк пӗлтерӗшлӗ пулма пултарать. Унтан кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн вӑл балкон ҫине тухрӗ; Хӗвел халӗ хӑвӑрт куҫса пыракан ҫӳллӗ пӗлӗтсен купипе Хупланнӑ. Вӑл карлӑк урлӑ карлӑк урлӑ кармашса пӑхрӗ, анчах тинӗс хӗрринчи кӗтесрен-Де-Дублонсӑр пуҫне урӑх нимӗн те кураймарӗ. Вӑл отелӗн ҫӳлти хутри номерне хывса илесшӗн пулчӗ, анчах халӗ ӑна ӑнланса илчӗ: манӑн номера гостиницӑна илсе кайма тӑрӑшмалла. Мӗнех вара, мӗн тумаллине пурне те пӳлӗме ҫавӑн пек сӑнпа кӗмелле. Вӑл кивӗ шурӑ джинс, махр свитер тата сӑран сандали тӑхӑнчӗ, хӗвелтен хӳтӗлемелли пӑнчӑсем тӑхӑнчӗ те кӗсьере вак-тӗвексем ҫителӗклӗ пулнине пӗлчӗ; унтан эпӗ вӑрӑм та чӗмсӗр коридор тӑрӑх утрӑм. Вӗсем 716-мӗшпе 729-мӗш номерсем пулмалла. Ӑна аялти хутри вестибюле лифтпа хӑпартӑм та, кам та пулин мана асӑрхасан, тӗксӗммӗн ҫутатнӑ пысӑк холла кӗтӗм. Ӑна sel тесе ром заказ пачӗ, ром манӑн пачах та ҫиес килмерӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл залра арҫын туалечӗ ӑҫтине ыйтрӗ те ҫав еннелле утрӗ. Эпӗ шаннӑ пекех, унта икӗ телефон киоскӗ пулнӑ. Ӑна отель номерне пухать те 722-мӗш номерне ыйтать. Эпӗ пӗрремӗш хут тытӑнса пӑхни ӑнӑҫлӑ пулчӗ тесе шутласан, мана хӗрарӑм ответ пачӗ; вӑл ыйхӑллӑ та пӑлханнӑ пек туйӑнчӗ. Унтан Тӑванӗсем ҫинчен ыйтрӗ, тӑванӗсем унта ҫук, терӗ, каҫару ыйтрӗ те трубкӑна ҫакрӗ. "Чӑтӑмлӑх", - терӗ те вӑл хӑйне хӑй, хӑйӗн улпут пуканӗ патне таврӑнчӗ. Тепӗр ҫур сехет хушшинче вӑл хӑйӗн этажӗнчи ытти пӳлӗмсене икӗ хут шӑнкӑртаттарчӗ те, вӗсем иккӗшӗ те пушӑ маррине асӑрхарӗ. Тепӗр шӑнкӑравра эпӗ пушӑ пӳлӗм тупаймарӑм пулсан, манӑн мӗн те пулин урӑххине сӑнаса пӑхмалла пулчӗ.; пысӑк туристсен отелӗсен управляющийӗсем айван мар, пӗр ҫынах пӗр этажри тӗрлӗ номерсемпе шӑнкӑравланине оператор хӑҫан та пулин ӑнланса илӗ. Ванса пӗтнӗ кивӗ трюк вӑл - ҫав тери кивӗ, унпа усӑ курма мана намӑс пек туйӑнчӗ. Анчах манӑн вӑхӑт сахалччӗ, ҫавӑнпа та эпӗ, хама кирлӗ пӳлӗме кӗрес тесе, тӳрӗ те хаяр тактикӑпа усӑ курас темерӗм. Тӑваттӑмӗш хут телефонпа шӑнкӑртаттарма хӑтланнӑ хыҫҫӑн, пӳлӗм пушанса юлнине пӗличчен, вӑл ӑна вунӑ хут шӑнкӑртаттарчӗ. Ӑна каялла вестибюле васкарӗ те лифтпа хӑйӗн этажӗнче хӑпарчӗ. Мана шпион вӗренекенӗ пулма вӗрентни - отчетсем пичетлеме, иккӗмӗшӗ - ҫӑрасем уҫма вӗрентни. Манӑн пур чӗн пиҫиххинех вырнаҫтарнӑ инструментсем пур, тепӗр минутран вӑл 721-мӗш пӳлӗме пырса кӗчӗ. Ӑна, ҫынсем таврӑнсан, алӑк уҫӑ тӑнине курнӑшӑн каҫару ыйтма пултартӑр тесе, алӑка кӑшт уҫса хӑварчӗ те, сӑн - питне пӑхса савӑнас тесе, балкон кунӗ патне хӑвӑрт утса пычӗ. Манӑн балкон ҫинче нумай тӑмалла пулмарӗ. Ӑна усранӑ вырӑнтан мана кунти вырӑнӑн пысӑк пайӗ лайӑх палӑрчӗ. Вӑл стена хыҫӗнчех каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрекен арҫынсене курчӗ. Вӗсем формӑллӑ тумланман, нимӗнле хӗҫпӑшал та курӑнман, анчах кулленхи ирӗклӗ шведсем, хӑйсем тӑхӑнса ҫӳрекенскерсем, тӗлӗнмелле пӗр евӗрлӗ пулнӑ, вӗсене кирек мӗн те, 45-мӗш калибртан пуҫласа винтовка обрезӗ таранах, пытарма пултарнӑ. Лагунра шыв-моторлӑ темиҫе кимӗ ишнӗ, хӑшӗ-пӗри & amb. Ӑна ытти ҫынсем ҫунакан сарлака та хӑватлӑ площадьӗн пӗр пайне курнӑ; вӗсем Хушшинче шурӑ курткӑллӑ тарҫӑсем, эрех тултарнӑ подноссем йӑтса пынӑ... ытти япаласемпе те. Тата мӗн лекнине ӑнланса илме пысӑк план илме кирлӗ пулман. Вӑл 140 кг таякан сухаллӑ ҫамрӑк ҫын эму умне поднос ҫине тирпейлӗн купаласа хунӑ самаях шурӑ цилиндр патнелле туртӑннине пӗлет. Ахӑртнех, гашиш; хӑш-пӗр ҫынсене илӗртес Тесен, тӳлевсӗр ӗҫнинчен нумайрах ӗҫмелле пулнӑ. Анчах вӑл урӑх кураймарӗ. Гостиница таврашӗнчи йывӑҫсене пӗр-пӗрин ҫумне ҫывӑх лартнӑ, лагун хыҫӗнчи авӑнчӑк стена ҫуртӑн фасадне лайӑх витсе тӑнӑ. Ҫапла вара, тулашри стена урлӑ каҫмалли проблемӑна туса пыракан икӗ баррикада хуралҫӑсем ӑҫтине пӗлместӗп, - кайран, ҫак чӑрмавсене мӗнле те пулин ҫӗнтерсе, шалти баррикада витӗр тухмалли проблема сиксе тухнӑ пулсан, турӑ пӗлет тата мӗн тума кирлине. .
  
  
  "Пӑхӑр-ха, сэр. Мӗнпе те пулин пулӑшма пултаратӑп-и эпӗ ӑна? Ҫак сасса илтсен, вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ, ӑшӗнче ылханлӑ хулӑн кавирсене ылханчӗ. Алӑк урати ҫинче тӑракан хура ӳтлӗ ҫӳллӗ арҫын кулленхи тумтирпе. Ҫак кӗске камзола минутӗнче хӑрах аллине тирпейсӗррӗн чикнӗ. Вӑл ыйтуллӑн кулса илчӗ те хӑйне ирӗклӗн тыткаларӗ. Вӑл ӳсӗрсе илчӗ те, эпӗ чылаях именнӗ пек курӑнӑп тесе шанчӗ. "Каҫарӑр мана тархасшӑн. Алӑк уҫӑ пулнине курсан, ҫулленех отель ку енчен пӑхма кӗтӗм ".
  
  
  "Ҫапла."Вӑл хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ - ҫапла туни мана сыхлантарчӗ. "Ку Вӑл Чӗрӗлсе Тӑрас утравӑн чи ҫӳллӗ пӑнчи, сӑн-сӑпачӗ те питӗ интереслӗ". Ку хутӗнче вӑл анлӑн кулса илчӗ, вара унӑн пӗлӗвӗ ҫапла пулчӗ. "Херридж?"Лира" самолет пилочӗ самантлӑха пуҫне усрӗ. "Паллах, уолтон мистер". "Эпӗ чӑнах та питӗ шеллетӗп. Унӑн отелӗ кӑна... - эпӗ балкон еннелле ывӑннӑ пек алӑ султӑм, унтан именчӗклӗн кулса илтӗм. "Эсир тӗрӗслесен, эпӗ кунта мӗн те пулин илме кӗменнине хӑвӑрах курӑр". Вӑл пӳлӗмелле темиҫе утӑм ярса пусрӗ те ман ҫине ҫаплах пӑхса тӑчӗ. "Ку темех мар; Эсир маншӑн вӑрӑ пек мар, уолтон мистер. Вӑйсӑрланнӑ пек курӑнас тесе, вӑл нумай вӑй хунӑ. "Каҫарӑр", - терӗ те вӑл, хӑй мӗн тума шутланине пӗлесшӗн пулса, ункӑран тухса кайма ирӗк пачӗ. Херридж ӑнланнӑ пек пуҫне сулчӗ. "Ҫапла, ку манӑн пӳлӗм. Double Cay персонал ҫине питӗ лайӑх пӑхаҫҫӗ. Пуриншӗн те пӗртанлӑх ". Ҫакна вӑл хурланмасӑр каларӗ. "Ҫакна илтме хавас. Ih пилот телейлӗ пулма кирлине ӑнланаҫҫӗ вӗсем ". "Эпӗ кӑмӑллӑ". Вӑл ман хулпуҫҫи урлӑ пуҫне сулчӗ. "Тен, сире стена леш енчи самаях тӗлӗнмелле лару-тӑру интереслентерчӗ?"Ку пӗтӗмпех, ҫапла мар-и? Эпӗ унта кам пурӑннине пӗлекенсене пурне те асра тытатӑп ". "Ҫапла, ку тӗрӗс."Анчах эпӗ ӑна отшельник тесе шутларӑм. Камсем вӗсем пурте ҫак лагунта выляса ҫӳрекен ҫынсем? "О, мистер Ингерсол отшельник пулма пултарать, анчах вӑл эгоист мар. Вӑл ҫамрӑксен пӗр пайне ҫакӑнпа усӑ курма чӗнет ... уйрӑм пӳлӗмсем ". "Эпӗ ҫакна ӑнланма пуҫлатӑп". "Эпӗ те". 'Oi?"Херридж бассейн ҫывӑхӗнчи гостиница еннелле кӑтартрӗ. "Мистер Ингерсол ҫак йывӑҫсем хушшине темиҫе телекамер вырнаҫтарни халӗ ӗнтӗ вӑрттӑнлӑх мар. Хӑнасене сӑнаса йӑпанать пулас вӑл, хӑйӗн харпӑрлӑхне чӗнес текенсене хӑй суйласа илет ". "Ку маншӑн вӑрттӑнлӑх". Мана хоук инструкциленӗ чухне estestvenno ҫавӑн пек май килсе кӗчӗ те, ку тӗрӗс пулнӑшӑн эпӗ савӑнтӑм. "Халӗ эсир ӑна пӗлетӗр ӗнтӗ, уолтон мистер". "Ҫапла. Мӗнех вара, итле-ха, эпӗ тин ҫеҫ килсе кӗнӗшӗн каҫару ыйт. Куратӑр - и, унӑн ашшӗ - амӑшӗсем, санаторисем тата ытти ҫавнашкал нумай ҫул ҫӳренӗ ҫын пур ҫӗре те хӑйӗн сӑмсине чикме хӑнӑхать. Тахҫанхи тусна хӑҫан тӗл пулассине е ҫавӑн майлӑ мӗн те пулин урӑххине нихҫан та пӗлместӗн. "Ӑна ӑнланатӑп."Херридж, мана ирттерсе ярас тесе, кӑшт айккинерех чул хысакӗ пек тӑнӑ.
  
  
  Ун хыҫҫӑн mimmo иртсе кайрӗ, пуҫне сӗлтрӗ, коридора кӗнӗ чух аллипе тӗлли-паллисӗр сулчӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка хуллен хупрӗ. Хӑй пӳлӗмне кайнӑ чух вӑл пилотӑн, рабочи тумтирӗпе, камзол кӗсйинче пистолет мӗншӗн выртнинчен тӗлӗнчӗ. Тен, Эпӗ Херриджӑн дабл-Кей ҫинче урӑх ӗҫсем пулнӑ пулӗ, - ун ҫинчен вӑл тахҫанах пӗлнӗ.
  
  
  Чӗрӗлсе Тӑрас Утрава тата пӑртак тӗпчесе пӗлме кун ҫителӗклӗ пулнӑ-ха. Стоянкӑра хаваслӑ чура мана пляж баггӗсене пачӗ, ҫак ҫӗмрӗк фольксвагенсенчен пӗри, уйрӑм кузов тата сарлака шинӑллӑ. Вӑл пальмӑсем лартса тухнӑ кукӑр-макӑр ҫулпа гольф уйне ҫитиччен кайрӗ. Клуб виҫӗ енчен те, тӑваттӑмӗш енчи шкапсемпе юнашар, витнӗ павильонран ытла мар. Шалта та, тулта та пысӑках мар бар, сӗтелсем пур, анчах унта никам та ҫук.
  
  
  Ӑна, павильонӑн йывӑҫ урай тӑрӑх утса, гольф пусси ҫине пӑхрӗ. Сӗвек уйсене кӑпӑш симӗс курӑк пусса илнӗ, вырӑнӗ-вырӑнӗпе чечекленекен ӳсентӑрансем лартса тухнӑ, пальмисене ӑста вырнаҫтарса лартнӑ. Инҫетре вӑл вылякансен квартетне тата гольф валли икӗ урапа ларнине курчӗ; ытти уйра никам та ҫук пек туйӑнчӗ.
  
  
  Ӑна каллех баггӑсем ҫине лартрӗ те малалла ним тӗлсӗр утрӗ. Уй вӗҫӗнче гольф валли ҫул сарӑлать, тӗмсем тавра ҫаврӑнса, мана пысӑках мар гавань ҫумне пӗрлештерет. Бухтӑн икӗ енӗпе те хумсем касакан вырӑнсем курӑнаҫҫӗ; икӗ е виҫӗ круизера бар порчӗ ҫумне, ҫавӑн пекех парӑслӑ тата хӑвӑрт ҫӳрекен пӗчӗк катерсен пӗчӗк ушкӑнне вырнаҫтарса лартнӑ. Вӑл шыв айӗнчи карап евӗрлине нимӗн те курман.
  
  
  "Ингерсоллӑн флочӗ таҫта лагунра пулнӑ пулмалла",-шухӑшларӗ вӑл, ӑҫта иккенне пӗлме тӑрӑшса.
  
  
  Заливӑн тепӗр енче ӑна "Страшный суд" утравӗ, хӑйӑр тавра хурҫӑ скелетсем, залив шывӗсем тӗлӗнче тухса тӑракан кӗперӗн тӗревӗсем курӑнса кайрӗҫ. Ӑна упранӑ вырӑнтан чи инҫетри пирсри кӗпере ҫӗнетни унта пӑрахнӑ тата маннӑ хурҫӑ каштасем пек туйӑннӑ. Кӗпер ҫинче строительство ӗҫӗн палли те ҫук, анчах инҫетре ӑна кран тӑвалла хӑпармалли каштасем, ун тавра сарӑ шлемсен пӑнчисем кураҫҫӗ. Ку мана строительство проекчӗ пекех туйӑнчӗ, уҫӑ шыв ҫине ҫур мильрен ытла пӑхса, ку тата мӗн те пулин пулнине вӑл пӗлеймен пулӗччӗ.
  
  
  Мӗкӗрекен двигатель хуллен мӗкӗрни ман куҫӑма сулахаялла пӑрчӗ. Шурӑ кимӗ бухта вӗҫӗнчи аякри вырӑна ҫаврӑнса иртрӗ те, шурӑ корпус, йӑлтӑртатса тӑракан металл стойкӑсем ҫине ларса, шыв ҫийӗн ҫӗкленчӗ. Карап шыв айӗнчи ҫунатсемпе, ҫавӑнпа та эпӗ вӑл ӑҫтан килсе тухнине пӗлме пултараймарӑм. Анджела уҫӑ кабинӑн хыҫалти пайӗнче, тӑваткал та кӳпшек азиатпа юнашар ларать, руль умӗнче хӑйне курнӑ вӑрӑм ҫӳҫлӗ ҫамрӑк ҫынпа пӗрле аэропортра ларать.
  
  
  Хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗ кӑтартусем турӗ те икӗ утрав хушшинчи пролива ыткӑнчӗ. Вӑл Хӑрушӑ судно шыва кӗрсе каякан бар портне ишсе ҫитрӗ, ҫыран хӗрринелле ҫывхарнӑҫемӗн хӑвӑртлӑхне чакарчӗ те шыва путрӗ. Темиҫе пӗчӗк кӗлетке, шварт кантрине ярса илес тесе, ун патне пычӗҫ, унтан троица пусма тӑрӑх хӑпарчӗ, ҫыран ҫине сикрӗ те лутра ҫуртсен ушкӑнӗ хыҫне кӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  Регистратор каланӑ "Формоза" ҫинчи Подрядчик, ман усал шухӑшлӑ ҫыннӑн юлташӗ, ӗнер каҫхине строительство площадкине икӗ интимлӑ шестерка членӗпе васкаса пырса кайрӗ пулмалла ...
  
  
  Ӑна пӗчӗк гаваньте кимӗсем ҫине сӑнаса лараттӑм, вӑл Мӗнле чина катерӗ иккенне пӗлес килетчӗ манӑн. Малтан унӑн отелӗ ӑна итлеме, вӑл Мана Ингерсолла операцисем ҫинчен мӗн каласа пама пултарнине пӗлме ҫеҫ пултарчӗ, анчах халӗ манӑн лайӑхрах шухӑш ҫуралчӗ.
  
  
  Вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли йӑрӑм гаваньрен инҫех мар, сӑрт ҫинче вырнаҫнӑ. "Лир Джет" ветроуказатель вӗлкӗшекен пӗчӗк пӳрт патӗнче вараланнӑ; ҫывӑхрах темиҫе спорт самолечӗ пулнӑ. Манӑн урӑх ниҫта каймалли те ҫукчӗ, ҫавӑнпа ӑна бетон платформа тӑрӑх кайрӑм. Пӳрт тавра пӗр арҫын тухрӗ те пӗр хушӑ пӑхса тӑчӗ, унтан шала кӗчӗ. Вӑл турист ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Халӗ вӑл, хӑйӗн ҫаврӑмне вӗҫлесе, хӑйӑр тӑрӑх пӗр тикӗссӗн утса, отельпе юнашар теннис корчӗсем патне ҫитичченех баггине пляжа каять. Вӗсем пляж пекех пуш-пушах; double Cay отель хӑнисем бассейн патӗнчи гольфпа ӗҫсӗр ҫапкаланса ҫӳрессинчен ытларах пӑшӑрханман пулмалла.
  
  
  Баггӑсене тавӑрса, эпӗ хамӑн пӳлӗме утрӑм; халӗ ман ҫине тапӑнма пултаракан ҫамрӑк ҫынсенчен хӑрамалли вӑхӑт мар. Вӑл пӗр сехет ҫывӑрнӑ, унтан пулас каҫа хатӗрленме пуҫланӑ.
  
  
  Манӑн пытарса хунӑ хӗҫпӑшал мӗн тери кирлӗ пулнине виҫсе пӑхрӑм та, чинпа манӑн ӑна нумайлӑха пытарма шанчӑк нумай пулмасть пулӗ тесе шутларӑм; унтан ӑна вильгельминпа Хьгона хӑй вырӑнӗнчех хӑварма шут тытрӑм. Ытти условисенче шпион ӗҫӗ чылаях кӑткӑс, анчах ташлакан хӗрарӑм хӑйне хӑй хема тесе шутланӑ тӑрӑх, эпӗ ӗҫе кӑткӑслатма, пистолетпа тата билетпа пуҫлама пултараймарӑм. Мана тытаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл хура шӑлавар, тӗксӗм хӑмӑр свитер тата ҫутӑ сенкер пиншак тӑхӑнчӗ те хӑйӗн кивелнӗ теннисран ҫӗленӗ балет тапочкисене хӑварчӗ. Унтан вӑл балкон ҫинче темиҫе минут ларчӗ те бассейн патӗнчи хӑйӗн кӗтесӗ ҫине пӑхса илчӗ. Хурҫӑ лента халӗ те пушанман-ха, каярахпа вара таткаланса пӗтнӗ пӗлӗт витӗр хӗвел тухать.
  
  
  Тахӑшӗ хуллен ӳсӗрме пуҫларӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ, анчах ман хыҫра никам та ҫук. Унтан вӑл хуллен мӑкӑртатнине илтрӗ, анчах сӑмахӗсем ӑнланмалла мар пулчӗҫ. Сасӑ илтсен, вӑл балкон карлӑкӗ патне пычӗ те итлесе тӑчӗ. Вӑл илтнӗ темиҫе сӑмах тавра чӗлхе палланӑ пек, анчах тӗлӗнмелле пек туйӑнчӗ. Вӑл аялалла пӑхнӑ та, балкон карлӑкне аялта курас тесе, малалла пӗшкӗннӗ.
  
  
  Карлӑк ҫинче кӗре ӳтлӗ алӑ тата хура ҫанӑ татӑкӗ выртать. Вӑл пуҫне майӗпен каҫӑртрӗ те, ман пит ҫинче кулӑ тӗксӗмрех курӑнать пулӗ, тесе шутлатӑп. Ҫапла вара, вӗсем ман айра уҫҫӑнах юлчӗҫ - лайӑх та тӗреклӗ ҫыншӑн ih балкон ҫинчен ман ҫине каҫма, унтан та ҫӑмӑлтарах ура ҫине тӑма та йывӑр мар. Ӗнерхи усал шухӑшлӑ ҫын ҫеҫ ҫак ҫӑмӑл маршрутпа усӑ курма пултарайман ...
  
  
  Ман пӳлӗмре мӗн те пулин тӑвас тесен, мана темиҫе минут кирлӗ пулчӗ, эпӗ шӑпах хамӑн алӑка шакканӑ вӑхӑтра пӗтертӗм. Вӑл хускалмасть, анчах сехечӗ ҫине халсӑррӑн пӑхать. Сӗтел вӑхӑтра ҫитрӗ.
  
  
  Алӑка уҫсан, вӑл унта тӑнине курсан, пӗр самантлӑха эпӗ ӑна планланӑ пек усӑ курма тивнӗшӗн питӗ шеллерӗм. Ҫакӑ пӗр самантлӑха ҫеҫ интереслентерчӗ.
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  "Ҫапла", - терӗ ӑна ҫемҫен, ӑна вӑраххӑн сӑнаса. Вӑл, яланхи пекех, шурӑ тумланнӑ, ку хутӗнче урайне ҫитиех армак-чармак платье тӑхӑннӑ, драпировать тунӑ, хутламлӑ, ӑна инди стилӗпе тирпейленӗ. Вӑл утнӑ хушӑра платье пӗрре унталла, тепре кунталла сулкаланать, бронза тӗслӗ урисене ҫарамаслантарать, тарӑн йӗр вара хӑй айӗнче ирен пуррине систерет. Вӑл mimmo ишсе иртнӗ чух, пӳлӗм варринче чухне, вӑл пируэт турӗ те пирӗн хыҫри балкон кунӗ тавра ҫутӑпа анасларӗ.
  
  
  "Эпӗ сана килӗшетӗп-и?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ку айван штопор".
  
  
  Вӑл хихиклетсе илчӗ. "Ҫапла."Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ, унӑн куҫӗсем пысӑк кровать ҫинче чарӑнса тӑчӗҫ. "Тен, каҫхи апат умӗн ҫырткалӑпӑр?"
  
  
  Кун пек сӗнӳсене хирӗҫ ӑна яланах вӑраха ямастӑп, анчах ҫав хӗрарӑм-пантера маншӑн ытла та хӑвӑрт пулчӗ. Вӑл эпӗ иккӗленнине сисрӗ те ним айӑпсӑр куҫхаршисене ҫӗклерӗ.
  
  
  "Эпӗ кӑштах ӗҫме шутлатӑп".
  
  
  Ку авантарах пек туйӑнать; манӑн каҫа валли плансем пурччӗ, ҫавӑнпа та унӑн отелӗ вӗсене тӗрӗс йӗркепе пӑхса тухма шут тытрӗ. "Ром пунш-и?"
  
  
  "Шампански."Ку ыйту пулман.
  
  
  Ӑна, телефон патне пычӗ. "Курӑпӑр, мӗн чухлӗ хӑвӑрт илсе килеҫҫӗ".
  
  
  "Кирлӗ мар."Вӑл пӗчӗк холодильник патне пычӗ те пунш тултарнӑ пысӑк графин хыҫӗнчен пӗр бутылка шампански кӑларчӗ. "Ӑна тупсан, эпӗ урӑх нимӗн те ӗҫместӗп", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эсӗ унта ҫак бутылкӑна лартрӑн-и?"
  
  
  "Ӑна". Вӑл пуҫне тайрӗ те ман ҫине пӑхрӗ. "Сана та килӗшет-и?"
  
  
  "Эпӗ ӑна хирӗҫ мар."
  
  
  Эпир сивӗннӗ пӗрер стакан ӗҫрӗмӗр, стаканне те вӑл холодильникре хӑварчӗ, эпир юриех тепринчен аяккарах лартӑмӑр. Пирӗн калаҫу татӑлчӗ; вӑл манран ман ӗҫ ҫинчен ыйтрӗ, анчах манӑн ответсемпе питех интересленмерӗ пулас. Ку ман пуҫ мимине тата тепӗр асӑрхаттару ячӗ; Ку вӑл шоу-бизнес ӗҫченӗ пулмалла, Сӗтел Хушшинче хӑйӗн карьерин юлашкине, Юман-Кей ҫинче ташласа ирттерме планламан пулсан та, вӑл манӑн тӗплӗн ҫырса хатӗрленӗ историсемпе тӗлӗннӗ пек пулмалла.
  
  
  Ун вырӑнне вӑл калаҫӑва хӑй ҫине, хӑйӗн телейсӗр ачалӑхӗ ҫине, Касторӑпа пур коммунистсене те кӳрентерни ҫине куҫарчӗ. Вӑл амӑшӗ ҫинчен пӗтӗмпех каласа пачӗ: вӑл материк Китайӗ тӑрӑх каллех ҫавсем урлӑ каҫса кайма чупса кайнӑ иккен. Вӑл ӗнентермеллех каланӑ, анчах ҫине тӑрсах ҫапла тума хушнӑ.
  
  
  Ку мана та кӑмӑла каятчӗ; эпӗ ҫак ӗҫе ҫӗрле тума хатӗрленни пирки урӑх нимӗн иккӗленмелли те ҫукчӗ.
  
  
  Эпир тухнӑ ҫӗре пӳлӗм тавра тӗттӗмччӗ. Аялта эпир гостинӑй майлӑ тӗп столовӑйран пӑрӑнаттӑмӑр; тасалӑхӗ ҫав тери ҫемҫе пулнӑран чинӑн шурӑ кӗпи ҫуталса тӑнӑн туйӑнатчӗ. Вӑл мана пӗр пысӑках мар кӗтесе, барпа ча-ча-ча оркестртан мӗн май килнӗ таран аяккарах, пӗчӗк ташӑ вылякан ча-ча-ча оркестртан аяккарах илсе пычӗ.
  
  
  Ҫавӑнтах официант пӗр бутылка шампански тата пӗр меню илсе кӗчӗ.
  
  
  "Вӗсем мана пӗлеҫҫӗ", - ӑнлантарчӗ Сӗтел Хушшинче.
  
  
  Кулма тиврӗ.
  
  
  "Филе кунта яланах лайӑх, Ник".
  
  
  "Аван. Эсир чӑн-чӑн эксперт ". Хӗр ӗҫе хӑй аллине илнипе илменни мана пӑшӑрхантармастчӗ, юлашкинчен вӑл кунта, килте, унӑн правилисем тӑрӑх выляма та кансӗрлеместчӗ. Пӗр вӑхӑт.
  
  
  Вӑл эдра тӑранма пӗлмен, ҫепӗҫ концентрациллӗ ҫуллӑ бифштекса атакӑланӑ. Эпир хама мӗн килӗшни ҫинчен калаҫманпа пӗрех. Ӑна холла пӑхрӑм; хӑш-пӗр мӑшӑрсем, пуринчен ытла ватӑрах ҫынсем, ҫамрӑк мӑшӑр пек чуптӑвакан мӑшӑрсӑр пуҫне, ташларӗҫ. Оркестр сӗтелӗ хушшинче, канмалли кунсенче хиппипе вылякан студентсем пек, ҫап - ҫутӑ, анчах йӗркеллӗ тумланнӑ вӑрӑм ҫӳҫлӗ икӗ арҫын ача ларать.
  
  
  Кофе панӑ хыҫҫӑн вӑл ӑна ташлама сӗнчӗ. Вӑл пуҫне пӑркаларӗ, унӑн шурӑ пайӑркаллӑ вӑрӑм ҫӳҫӗ эй, хулпуҫҫи ҫине ӳкрӗ. "Эпӗ мӑч укҫа ташлатӑп, Ник". Унӑн шӑлӗсем тӗттӗмре йӑлтӑртатаҫҫӗ. "Ытти ӗҫсене пурне те киленме ҫеҫ тӑватӑп".
  
  
  Ӑна, самантлӑха пирӗн ҫине пӑхса илчӗ, унтан ӑна аллинчен хуллен тытрӗ. "Апла пулсан, санӑн мӗнле пулсан та тумланас килет".
  
  
  Унӑн куҫхаршийӗсем ҫӳлелле ҫӗкленчӗҫ. 'Oi?'
  
  
  "Эсир хӑвӑрӑн хӑвалакан кимӗпе ишес теместӗр пулсан".
  
  
  "Хӑвӑрт ҫӳрекен катер. Эсӗ ху каларӑн мана.
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Апла пулсан, мӗншӗн тумланмалла-ха манӑн?"Вӑл ман алла чӑмӑртарӗ те хӑйӗн кӗпин хутламӗсене ачашларӗ. "Ку та нимех те мар". Эпир айккинчи алӑкран тухрӑмӑр та бассейн тавра парковкӑна ҫитсе ҫаврӑнтӑмӑр. Чинӑн, паллах, хӑйӗн пляж баггӗ пулнӑ, вӑл машинӑна каҫхи апат вӑхӑтӗнче кӑтартнӑ хаяр концентраципе илсе пынӑ. Эпир бар портне ҫитсен, вӑл причал патне ҫитрӗ, кустӑрмасем айӗнче хӑмасем чӑнкӑртатаҫҫӗ.
  
  
  Катер порт вӗҫӗнче, аялти палуба ҫине темиҫе хунар ҫакнӑ пысӑк "Крис-Крафт" ҫумӗнче тӑрать. Сӗтел хушшинче хихиклетсе илчӗ, куҫӗсене чарса пӑрахрӗ те хӑйӗн кимми патнелле утрӗ. Ку вӑл хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗ, пилӗк метра яхӑн, унӑн пысӑк кабинине ҫемҫе матӑсем сырса илнӗ. Ытти Чинсем пекех, пурте шап-шурӑ. Ку мана питех килӗшмерӗ, анчах эпӗ ӑна нимӗн те тӑваймарӑм.
  
  
  Вӑл юбкине ҫӗклерӗ, сандалисене хыврӗ те кабинӑна ҫӑмӑллӑн сиксе кӗчӗ. Ӑна хӳрери ҫӗвӗҫ кантрине ывӑтрӗ, Ҫакнӑ Mercury двигателе 75 л.хӑватпа илсе кайрӗ, вара, штал ҫирӗп ӗҫлеме тытӑнсан, карап сӑмси ҫинчи троса салтрӗ те унпа юнашар ларчӗ. Вӑл лайӑх пулнӑ, каялла чакнӑ чух мӗн тунине пӗлнӗ, 90 градус кӑтартусем тунӑ та, вӑйланнӑҫемӗн вӑйланса пырса, бухта тавра ишсе тухнӑ.
  
  
  "Ӑҫта каясшӑн эсӗ?"двигатель хартлатнине кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  Вӑл аллипе тӗлли-паллисӗр сулчӗ. "Атя мӗн те пулин курар".
  
  
  Эпир светтуй, кӗске хум витӗр вӗҫтерсе пыратпӑр, сулахай енчи отель ҫутисем ҫине тата Сылтӑм енчи Хӑрушӑ суд утравӗ ҫинчи темиҫе рабочи хунарӗсем ҫине ҫеҫ пӑхатпӑр; уйӑх татӑкӗ ниме те пӗлтермест. Сӗтел хушшинче кимме ҫӳлелле вӗҫсе хӑпармалли вырӑнӑн ҫиппи ҫине туртса кӑларчӗ те ҫыран хӗрринелле ыткӑнчӗ. Эпир отель патӗнчен иртрӗмӗр, Дублонӑн тӗксӗм стенисем хӑйӑр ҫине мӗлкесем ӳкекен чи инҫетри тӗлтен пӑрӑнса иртрӗмӗр, унтан каялла ҫаврӑнтӑмӑр.
  
  
  Чинӑн ҫӳҫӗ ҫилпе вӗлкӗшет, ҫӳҫне ҫыхнӑ ленти саланса кайрӗ. Ӑна, аллине тӑсса, туртса кӑларчӗ. Вӑл кулса илчӗ те мана ураран лӑпкаса илчӗ.
  
  
  Ӑна, руль ҫине кӑтартса, хӑлхаран кӑшкӑрчӗ.- "Курма пултаратӑп-и ӑна?"
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, унтан ҫапла каларӗ: "Паллах. Мӗншӗн ҫук?"Эпир вырӑнӗ-вырӑнӗпе улӑштартӑмӑр, ҫавӑнпа та эпир пӗр-пӗрин урлӑ каҫнӑ чухне хамӑр тӗллӗн интереслӗ маневр пулчӗ, анчах нимӗн те тумарӑмӑр, мӗншӗн тесен эпир ҫаплах хӑвӑрт пыратпӑр-ха.
  
  
  Вӑл хӑвӑртланчӗ, эпир малалла вӗҫрӗмӗр, халӗ ӗнтӗ пирӗнтен сулахайра mimmo пӑнчӑсем вӗлтлетсе иртрӗҫ. Вӑл хуллентерех утма пуҫларӗ те чин еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Мӗнле урӑх утрав ҫинчен?"
  
  
  "Эсир Хӑрушӑ суд ҫинчен калатӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла. Мӗн куратӑн эсӗ унта?
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Бульдозерсем ҫеҫ. Питӗ илемсӗр.'
  
  
  "Кайса курӑпӑр".
  
  
  Вӑл ман ҫине иккӗленсе пӑхрӗ. - "Вӗсем никама та кӗртмеҫҫӗ".
  
  
  "Турӑҫӑм, ачам, ӑна, тирпей-илем кӗртесси ҫине пӑхма юрататӑп. Курӑпӑр.'
  
  
  Мана пурпӗрех пулчӗ: лекрӗ-и вӑл ӑна е ҫук-и; ӑна пӑрса хучӗ. Эпир залив урлӑ бетон тӗревсем патнелле вӗҫтертӗмӗр, вӗсем хыҫҫӑн пляж та туса пытӑмӑр.
  
  
  Эпир юлашки юпа патӗнчен иртсе кайиччен ӑна & amp nb тӑвайккипе чупакан ҫынсене куртӑм. Тӗтреллӗ ҫутӑра та вӗсен хӗҫпӑшал пуррине куртӑм. Вӑл хӑвӑртлӑхне чакарчӗ те катерӑн тӗпне хӑйӑр пырса перӗничченех ишме ирӗк пачӗ.
  
  
  Пире хӑватлӑ хунар йӑмӑхтарса ячӗ. Вӑл аллине ҫӗклерӗ те Чин ҫине пӑхрӗ. Вӑл хускалмасӑр ларать, тутисем кӑшт уҫӑлнӑ, куҫӗсем пушӑ.
  
  
  "Канма вырӑн! Территори канма! Кайӑр!"Тӗттӗмре кӑшкӑрни ҫине тӑрсах, хӑлхана ҫурас пек илтӗнет.
  
  
  Ӑна курсан, куҫа йӑмӑхтаракан ҫутӑра кулса илчӗ. "Эй, мужик, эпир ахаль ҫеҫ ишетпӗр. Мӗн пур сан ҫав хӑйӑр ҫинче? Вӑл тӑчӗ те малти кантӑк витӗр кимӗ сӑмси ҫине каҫрӗ.
  
  
  Ҫутӑ пайӑркинче пысӑк кӗлетке палӑрса тӑрать. Ҫак карабина эпӗ пурнӑҫра тӗллерӗм.
  
  
  "Кай кунтан!"- чашкӑрса илчӗ вӑл. "Ку территори канни. Тепӗр утӑм ярса пуссанах эпӗ персе яратӑп ".
  
  
  "Ник!"- кӑшкӑрчӗ Ман хыҫра Сӗтел. "Ну, тавай ӗнтӗ!'
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе сиктерсе илчӗ, ҫутӑра кулса илчӗ, шӗвӗр пӳрни тавра пистолет турӗ те мӑлатук пек пысӑк пӳрнине ӳкерчӗ. "Юрӗ, тусӑм, тепрехинче сана чӗнӗп", - терӗм эпӗ, кабинӑна каялла кӗрсе, ӑна пиҫсе ҫитнӗ хиппи хӑй рольӗпе интересленмен-ши тесе шухӑшласа.
  
  
  Ӑна хыҫалти хута ячӗ те катера ҫыран хӗрринчен илчӗ. Ерипен бухтӑна кӗтӗмӗр. Эпир уҫӑ ҫӗрте & amp; nb, ӑна велосипедпа ӳстертӗмӗр те кимме шыва хӑвартӑмӑр. "Эй, хӑнасене йышӑнма вӗсен лайӑх комитет пур", - терӗм эпӗ, унӑн кулли туртӑнса илчӗ. "Ӑна сана асӑрхаттарнӑ.'
  
  
  "Мӗнле право пур-ха вӗсен ун пек тума?- тарӑхса ыйтрӑм эпӗ. "эсир тулли шыв кӳллинчен аяларах юличчен кам та пулин ҫыран хӗррине анма пултарнине пӗлмеҫҫӗ-И Вара вӗсем?»
  
  
  Унӑн кулли кӑшт кӑмӑллӑрах пулчӗ. "Эсир ун пек япаласем ҫинчен пӗлетӗр-и?"
  
  
  "Эпӗ паруспа ишетӗп".
  
  
  Вӑл аллине ман хулпуҫҫи ҫине хурать. "Ытла аякка ан кӗр,Ник. Унта ҫавӑн пек законсене таптаҫҫӗ ".
  
  
  "Мӗнех вара, хӑвӑн ӗҫӳсене лайӑх тума пулать!"Эпӗ шаннӑ тӑрӑх, вӑл хӑй тарӑхнине лайӑх пухнӑ. "Вӗсем ун пек хӑтланма пултараймаҫҫӗ".
  
  
  "Ник ...»
  
  
  Ӑна вӑл хыттӑн хӑй патнелле туртрӗ. Ку вӑл шутлӑ ҫул пулнӑ, анчах вӑй хуни пулас ҫук. "Итле-Ха, Сӗтел, - терӗ ӑна хӑлхинчен эй, - кунта пире темрен аяккарах тытса чарма тӑрӑшакан ҫынсем ытла та нумай. Малтан ҫак ылханлӑ стеналлӑ ингерсолл, халӗ ку! Ӑнлантӑн-и?'
  
  
  Сӗтел хушшинче нумайччен чӗнмерӗ, вӑл хӑйӗн комедине ытла шала кӗрсе кайнинчен хӑрарӗ. Унтан вӑл, аллине куртка айне хурса, мана пилӗкрен ыталаса, ерипен ман патӑма ларчӗ.
  
  
  "Ник?"пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Эй, пирӗн савӑнмаллаччӗ...»
  
  
  Ӑна ee хулпуҫҫинчен ыталаса илчӗ те хӑй патнелле туртрӗ. Вӑл ман ӳт - пӗвӗмпе килӗшӳллӗ, хӑтлӑ, авкаланать. Унӑн пичӗ ҫӗкленчӗ те, вӑл ee тутинчен чуптурӗ; малтан ачашшӑн, унтан хӗрӳллӗн, хӗрӳллӗн, хӗрӳллӗн ответлерӗ.
  
  
  Хӑрушӑ суд утравӗ енчен шыв ҫийӗн пысӑках мар прожектор сулӑнса кайрӗ. Ӑна кӗтрӗ. Сергей пирӗн пата ҫитрӗ, тата аяккарах пӑрӑнчӗ, иккӗленсе тӑчӗ, унтан каялла таврӑнчӗ те пире хӑйӗн пайӑркипе ярса тытрӗ.
  
  
  Сӗтел хускалса илчӗ, пуҫне ҫӗклерӗ те тӗксӗмленчӗ. Унтан вӑл хӑмӑр аллине ҫӗклерӗ те, йӗрӗнчӗклӗн алӑ сулса, вӑтам пӳрнине тӑсса пачӗ.
  
  
  Прожекторсем малалла шурӗҫ. "Ҫав ирсӗр вуайеристсем", - мӑкӑртатса илчӗ те вӑл, каллех ман ҫумма тӗршӗнчӗ.
  
  
  Пирӗн тутасемпе чӗлхесем разведка тунӑ вӑхӑтра эпир юхӑма май ишрӗмӗр, унӑн кӗпин тӗлӗнмелле хутламӗсем уҫӑлса кайрӗҫ. Эпӗ сӗртӗннипе Ee кӑкӑр чӗрӗлчӗ, манӑн тутасем ee пырӗн сарӑрах хӑмӑр юпи тӑрӑх ҫӳлелле хӑпарса тӑракан бруствер патне ҫитиччен шуса кайрӗҫ. Вӑл йывӑррӑн сывлать, ман пуҫа хӑйӗн ӳт-пӗвӗ ҫумне пӑчӑртарӗ те хӑрах урине ман урасем ҫине хӗреслесе хучӗ.
  
  
  Ку ҫӑмӑлах пулмарӗ, анчах вӑл ирӗке тухрӗ. "Ылхан!"Мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗн ку, чунӑм" Сӗтел Хушшинче хӑйӗн ҫара кӑкӑрне хуплама хӑтланмарӗ, ҫемҫе ҫутӑра вӑл Авалхи Рифма таврашӗнчи чура-варвар пек курӑнчӗ.
  
  
  "Каҫарӑр, - мӑкӑртатрӑм эпӗ, - анчах вӗсем пӑспа ӗҫлекенсем..."Ӑна сӑмахпа каласа пама ытла та ҫилленнӗ пек, вӑл пуҫне сулласа илчӗ.
  
  
  "Ман вӗсем ҫинчен", - ҫине тӑрсах каларӗ вӑл. "Чин ҫинчен ҫеҫ шухӑшла".
  
  
  "Ан пӑшӑрхан, чунӑм". Вӑл аллине вӗҫертрӗ, курткине хыврӗ те диван валли кавирсем ҫине пӑрахрӗ. "Эпӗ сан ҫинчен шухӑшлатӑп". Ҫиллессӗн карт туртса илчӗ те кимме хӑвӑртлатрӗ. Эпир тинӗселле вӗҫтертӗмӗр, сӑмса ҫӳлелле ҫӗкленет те хумсем ҫинелле анать.
  
  
  "Ник! Мӗн тӑватӑн эсӗ?'
  
  
  Ӑна, - кулса илчӗ эй. "Пӗлетӗн-и, чунӑм?"
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп ...»
  
  
  "Асту!"Ӑна Шӗвӗр пӳрнипе Пирӗн хыҫри горизонтра тухса тӑракан Хӑрушӑ суд утравӗ еннелле тӗллесе кӑтартрӗ. "Ӑҫта кайтӑр-ха пирӗн ӑна, ҫав сыснасем, мана тарӑхтарма". Двигатель ӳленине хупласа лартас тесе, эпӗ кӑшкӑрса ятӑм; тинӗс кӑпӑкӗ пире йӗпетсе ячӗ. Чина ку пӑшӑрхантарман пулас.
  
  
  "Мӗншӗн эпир ҫак ылханлӑ утрав ҫине таврӑнатпӑр?"
  
  
  "Анчах ..."Вӑл чӑнах та ӑнран кайнӑ пек туйӑнать. "Эпир пулнӑ...»
  
  
  "Ҫапла, эпир пушӑ мар. Малалла та эпир ҫакна тӑвӑпӑр ".
  
  
  Ӑна ee хулпуҫҫинчен ыталарӗ те хыттӑн хӑй патнелле туртрӗ. "Эпир ӑна тепӗр енче тума ҫеҫ хатӗрленетпӗр".
  
  
  Кимме ҫурма ункӑ пек ҫавӑрчӗ те Хӑрушӑ суднон тепӗр енне кайрӗ. "Пур.'
  
  
  "Эсӗ ухмаха ернӗ, Ник".
  
  
  "Ҫук, ку апла мар. Вӑл пирӗн ҫине чӑрсӑррӑн пӑхса йӑпанатӑп. "Эсӗ манпа, Сӗтел хушшинче, ҫывӑрасшӑн-и?"
  
  
  "Ах, ҫапла!'
  
  
  "Апла пулсан, эпир ӑна кӗсменсемпе авӑснӑ сыснасен прицелӗпе тӑвӑпӑр. Юрать-и?"Вӑл ӑна ҫара кӑкӑрӗнчен ярса тытрӗ, унтан, иккӗмӗш кӗпине те уҫас тесе, ӑна аяккалла тӗртсе хучӗ. Пӗр самантлӑха вӑл ним хускалмасӑр ларчӗ, унтан, ним тума пӗлмесӗр, пуҫне пӑркаларӗ те, чӗлхине ман хӑлхана чикес тесе, пӗшкӗнчӗ. Эпир малалла кайичченех вӑл хӑвӑртлӑхне чакарчӗ те Хӑрушӑ суд утравӗн тепӗр участокӗнче, заливпа строительство площадкин тепӗр участокӗнче, аякри ҫипрен пӑрӑнса иртрӗ. Эпир тӗрлӗ ӗҫсемпе аппаланнӑ вӑхӑтра, вӑл ҫыран хӗррипе май килнӗ патруль пама ыйтрӗ. Юлашкинчен вӑл ҫыран хӗрринелле кайма та хӑрарӗ.
  
  
  Кимӗ хӑйӑр тӗпӗнчен тухсанах, ӑна двигателе чарчӗ те, ҫыран хӗррине пысӑках мар якорь туртса кӑларас тесе, малалла сикрӗ. Сӗтел манпа чунтанах калаҫрӗ.
  
  
  "Ник!"пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Вӗсем пире кунта тупсан?"
  
  
  "Мӗн вара?"Якорь ҫуначӗпе йывӑҫ тӗмӗ ҫине ҫакланчӗ. "Пире хӑваласа кӑларнисӗр пуҫне, мӗн тума пултараҫҫӗ-ха вӗсем?"
  
  
  "Анчах вӗсем ...»
  
  
  Вӑл тӑчӗ те, сунасланӑ пекех, пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Мӗн пулчӗ сана апла мар?"- терӗм эпӗ йӳҫҫӗн кулса. "Ку сыснасем утравӑн тепӗр енче. Вӗсем нихҫан та пӗлмеҫҫӗ.
  
  
  Сӗтел хушшинче аллисемпе ҫӳҫне хуллен сӑтӑрса илчӗ, унӑн кӑкрисем, ҫыхса лартнӑ сывлӑш шарӗсем пек, ҫӗкленчӗҫ. Унтан вӑл мана алӑран тытрӗ те чӑнкӑ ҫыран тӑрӑх чуллӑ сӑрт патнелле сӗтӗрсе кайрӗ. Эпир ун тавра ҫаврӑнтӑмӑр та арпашӑнса кайнӑ чӑтлӑхра ларакан пӗччен йывӑҫ патне пытӑмӑр. Эпир ҫӳллӗ курӑклӑ уй патне ҫитсен, вӑл чарӑнчӗ те ман ҫине ыйтуллӑн пӑхрӗ.
  
  
  Эпир ыталашнӑ вӑхӑтра ӑна ҫемҫе курӑк ӑшне туртса кӗртрӗ. Пилӗкне тӑхаллӑ кӗпин ытти пайӗ ярах уҫӑлса кайрӗ, ун айӗнче шурӑ утиял пулса тӑчӗ. Манӑн тумтирпе ҫӑмӑлах пулмарӗ, анчах эпир ҫӗнтертӗмӗр те, темиҫе самантран эпир пӗр-пӗринпе юнашар выртрӑмӑр. Ӑна, унӑн ӑшши мана ҫавӑрса илнине, унӑн урисем ман тавра явӑнса илнине, хӑйне тирпейлӗ тытакан пурнӑҫ урса кайсах ҫӗкленнине туятӑп. Шуранка уйӑх ҫутинче витӗр курӑнман куҫлӑскер, вӑл ҫаплах чӗтресе выртичченех ӑна аллисемпе лӑплантарчӗ.
  
  
  "Ник ..."ассӑн сывласа илчӗ вӑл. "Кӗр ман пата ...»
  
  
  Эпир ерипен утрӑмӑр, чечекленекен сад уҫӑлать, ee урасем ҫӗкленеҫҫӗ, унӑн ӳт-пӗвӗ тӑсӑлать, унтан сӑртлӑ вӑрӑм шыва путать. Вӑл ман ҫумма тӗршӗнчӗ, пирӗн ӳтсем банкпа йӗпенчӗҫ, пӗҫҫисем авӑна-авӑна илчӗҫ.
  
  
  "Ытларах, ытларах!"вӑл ахлатса илчӗ те, унӑн вӗри сывлӑшӗ ман хӑлхана сӗртӗнчӗ. "О, Ник, ӑна нихҫан та ...»
  
  
  Ольга ӑна шӑплантарчӗ, аллисемпе унӑн аякӗсене ачашларӗ, ee ӗмкӗчсем ман кӑкӑр ҫумне пӑчӑртаннине туйрӗ. Нумай вӑхӑт хушши пурте шӑпланчӗҫ, вӑл ассӑн сывлани те, йынӑшни те илтӗнмерӗ, унтан вара, ӳт-пӗвӗ туртӑнса туртӑнсан, унӑн куҫӗсем сасартӑк чарӑлса кайнине курчӗ.
  
  
  "О, ҫук ... о, ҫапла ... ҫапла, ҫапла, jaiaiaia ...»
  
  
  Унӑн кульминацине хӑнӑхас тӗлӗшпе манӑн нимӗнле йывӑрлӑх та пулмарӗ, эпир иксӗмӗр те, ывӑнса ҫитнӗскерсем, пӗр хушӑ юнашар лартӑмӑр. ним чӗнмесӗр кан. Хӑйӗн калама ҫук ҫемҫе тутисемпе ман мӑйа ҫыртас тесе, пӗшкӗнсе, вӑл чи малтан хускалса илчӗ. "Ник", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. "О, Ник, ку нихҫан та кун пек лайӑх пулман...»
  
  
  Пирӗнтен хӑтӑлас тесен, манӑн пӗтӗм вӑйӑм кирлӗ пулчӗ, анчах темле майпа ӑна тӳрлетрӗ те ҫаврӑнса чӗркуҫленсе ларчӗ. Вӑл пирӗн ҫине, бронза тӗслӗ илемсӗр кӗлетке ҫине пӑхрӗ те кулса ячӗ.
  
  
  "Мӗн ку, чунӑм?- иккӗленсе ыйтрӗ вӑл. "Эпӗ ҫав тери лайӑх-и?"
  
  
  "Турӑҫӑм, ҫук. Ӑна аялта хӗҫпӑшаллӑ геройсем ҫинчен ҫеҫ шухӑшланӑ; эпир кунта иккенне пӗлнӗ пулсан, вӗсем стена ҫине улӑхнӑ пулӗччӗҫ, - мӗн тунӑ пулӑттӑмӑр эпир ".
  
  
  "О, ih манса кай". Вӑл мана ыталаса илес тесе аллисене тӑсрӗ. "Ман Пата таврӑн, Манӑн Ник".
  
  
  Ӑна ура ҫине тӑратрӗ. Ӑна пӗлӗтелле ҫур миля тӑршшӗ хурҫӑ каркас утравӗ урлӑ пӑхса илчӗ. "Вӗсем унта мӗн туни, никам та курманни мана ҫав тери интереслентерет".
  
  
  "О, ку нимех те мар, хаклӑ ҫыннӑм. Кил ман пата... »
  
  
  Вӑл ӑна илтмӗш пулчӗ те йӗмне тӑхӑнма пуҫларӗ. "Атя, Сӗтел хушшинче уҫӑлса ҫӳрер. Эпир ҫӗрӗпех пӗрле ирттертӗмӗр ".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ, ҫаврӑнса выртрӗ те, ҫӗлен тухатмӑшӗн карҫинккинчен тухакан "кобра" пек, пӗр тикӗс хускалса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна хура свитер, балет тапочки тӑхӑнтарчӗ те кӗпеллӗ Чина пулӑшасшӑн пулчӗ. Ӑна вӑл эпӗ алла илеймен пирки пуҫтарчӗ.
  
  
  "Мӗн тӑватпӑр эпир?"- тесе ыйтрӗ вӑл мӑнкӑмӑллӑн.
  
  
  Ӑна стройкӑри рабочи святой ҫине кӑтартрӗ. "Пыратпӑр та куратпӑр. Ҫакна тума хатӗр-и эсир?
  
  
  "Ха!"вӑл йӗрӗнчӗклӗн кулса илчӗ. "Эпӗ тем тума та хатӗр".
  
  
  Ӑна чарма ӗлкӗриччен вӑл, кӗпине ҫураҫнӑ хӗр фати пек сӗтӗрме ирӗк парса, курӑк тӑрӑх утса кайрӗ.
  
  
  Ӑна хӑвӑрт хӑваласа ҫитрӗ те тормоз пачӗ. Вӑл ман ҫине пӑхмарӗ, хирӗҫ тӑмасӑрах, ман еннелле пыракан алӑ хыҫҫӑн утрӗ. Эпир тӗмсем хушшипе такӑна-такӑна утатпӑр, нимӗн чӗнмесӗр утатпӑр; лӑпкӑ ҫил пирӗн тавра ӳсекен кукӑр пальмӑсен турачӗсене чӑштӑртаттарать. Эпир ҫав тери ҫывӑха ҫитсен, строительство площадкине лайӑхах куртӑмӑр, вӑл чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Юл кунта", - чашкӑрса илтӗм эпӗ, бетономешалкӑн тӗксӗм кӗлетки патне хӑвӑрт пырса. Вӑл юнашар ларчӗ те итлеме пуҫларӗ.
  
  
  Ӑна ҫилсӗр пуҫне урӑх нимӗн те илтмерӗ. Эпӗ мӗн курма пултарни пурте-темиҫе тимӗр сӑнчӑр, буровой хӗҫпӑшал тата инҫетре кран. Малта виҫӗ енчен те цементланӑ пысӑк шӑтӑк курӑнса тӑрать, - эпӗ ку чӑнкӑ ҫӗр валӗ тӗпнелле аннине, бульдозер гусеницисем ҫӗмӗрӗлнӗ никӗс пулнине чухласа илтӗм.
  
  
  Вӗсем утравӑн пӗр енне, ытти чаҫсене хуралламанни мана тӗлӗнтерчӗ. Вӑл хӑйӗн хӳтлӗхӗнчен тухса кайма хатӗрленнӗччӗ ҫеҫ, хӑй хыҫӗнче шыв шӑмпӑлтатни илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Сӗтел тӗттӗмре пӑнчӑ пек ҫеҫ курӑнать, анчах пирӗн хушӑра тата икӗ пӑнчӑ пур. Вӗсем ман патӑма пычӗҫ, анчах кашни ҫулах кӑшкӑракан Чин еннелле кайма чарӑнчӗҫ.
  
  
  Вӗсем пӗр хускалмасӑр тӑнинчен ӑна вӗсем курман теме пулать, сл. Вӑл пӗшкӗннӗ те тухса тарнӑ пулсан, кимӗ патне никам асӑрхамалла мар ҫитме пултарнӑ пулӗччӗ. Ун вырӑнне вӑл ҫаврӑнчӗ те, ҫак ылханлӑ шурӑ платьене матадор пек сӗтӗрсе, малалла чупрӗ.
  
  
  Вӗсем ӑна аллӑ ярд чупса кайиччен тытнӑ. Ӑна бетономешалка мӗлки тавра, вӗсем ӑна ҫӗре пӑрахнине сӑнанӑ. Вӗсем мӗн калани ҫилпе саланса кайрӗ, анчах тепӗр самантран вӗсем Чина ура ҫине тӑратрӗҫ те каялла ман паталла сӗтӗрсе кайрӗҫ.
  
  
  Ӑна кӗтсе тӑчӗ те вӑрлакансене курчӗ. Вӗсем ӑна ҫулама пуҫласан, вӗсем ҫирӗп те тӗллев тытнине, иккӗшӗн те карабинсем пуррине асӑрханӑ. Трио манран сылтӑм енче, бетономешалка таврашӗнчи сарлака пӗкӗ тӑрӑх пырать. Манӑн ыйту акӑ мӗнре: вӗсен ӑшне сикмелле-ши е ҫывӑхра ытти хуралҫӑсем пур-ши тесе кӗтмелле-ши? Вӗсем ман патӑмран ҫирӗм ярдра иртсе кайсан, вӑл Сӗтел хушшинче такӑннине, пуҫне пӗкнине, кӗпипе витӗнме хӑтланнине курчӗ. Охранниксенчен пӗри кулса ячӗ. Вӑл макӑрнине илтрӗ.
  
  
  Ӑна, ih тӗрӗслес тесе, ҫӗр ҫине антӑм та бетономешалка айне антӑм. Вӗсем хӗллехи никӗс тавра ҫаврӑнчӗҫ, пӗр самантлӑха хӳшӗ хыҫне кӗрсе ҫухалчӗҫ, унтан каллех, ҫаплах хӑвӑрт утса, курӑнми пулчӗҫ. Сӗтел хушшинче урисене сӗтӗрме ирӗк пачӗ, хуралҫӑсенчен пӗри ӑна аллинчен карт туртрӗ. Вӑл ыратнипе кӑшкӑрса янине, ун хыҫҫӑн суя кулӑ тухнине илтрӗ.
  
  
  Вӗсем куҫран ҫухалсан, ӑна бетономешалка айӗнчен кустарса тухрӗ те ҫывӑхри хӳшӗ патнелле вӗҫтерчӗ. Инҫетре ӑна виҫӗ мӗлке курчӗ, вӗсем пӗр-пӗрин ҫывӑхӗнчех, цемент блокӗсем тӑрӑх ҫӳллӗ хурҫӑ скелетпа юнашар пыракан ултӑ ураллӑ монстра аса илтерчӗҫ. Вӗсем пӗр самантлӑха чарӑнса тӑчӗҫ, алӑк уҫӑлчӗ те, вӗсем кӗчӗҫ, алӑка хупрӗҫ.
  
  
  Ӑна, капӑрлатнӑ утюг тӑрӑх сивӗ йынӑшу ҫумне таянса, лару-тӑру ҫинчен шухӑшларӗ. Ку ӗнтӗ ӑна кӗҫӗр планланӑ пекех пулчӗ. Проблема акӑ мӗнре пулнӑ: эпӗ хам та такам урӑххи планланӑ пек, Сӗтел хушшинче тем те пӗр пур пек, анчах айӑпсӑр куракан ҫын пек туйрӑм.
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  Нимӗнле решени те пулман. Чина тытасси пӗр пӑлханмасӑр шухӑшласа хуни пулнӑ пулсан та - ку ҫапла пуласса вӑл шансах тӑнӑ пекех туйӑннӑ; унсӑрӑн вӑл тӗттӗмре хӑйӗн шурӑ кӗпипе суллама ытла ӑслӑ пулнӑ - мана ҫӑлаканӑн рольне выляма тивнӗ пулӗччӗ. Кунсӑр пуҫне, манӑн ҫак утрав ҫинче хурал мӗн тери ҫирӗп пулнине пӗлмеллеччӗ. Мӗн тума кирлӗ пулнӑ-ха ку?
  
  
  Ӑна, ҫӳллӗ хурҫӑ каркас ҫинчи рабочи ҫутинчен аяккарах тытса, тимӗр хӳшӗрен аяккарах хӗстерчӗ. Вӑл тӑватӑ уран тӑрса цемент блок тӑрӑх ҫурт патнелле шунӑ чух пытанма йывӑҫ тӗмӗсемпе пальмӑсем нумай пулнӑ. Ҫуртӑн тепӗр енче икӗ арҫын пулнӑ, вӗсем хыҫӗнче ӑна залив патнелле каякан тайлӑмри шӑтӑк курма пултарнӑ. Вӑл урайне тӑсӑлса выртрӗ те чина сӗтӗрсе кӗнӗ ҫурта пӑхса ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Ман енче чӳречесем ҫук, вентиляторлӑ шӑтӑк кӑна. Лере выртнӑ чух вӑл хуллен кӑшкӑрнине илтрӗ, - паллах, хӗрарӑмсем.
  
  
  Ӑна ахальтен тумланман, кӑвак курткине кимӗ ҫине хӑварнӑ. Территорине хӑвӑрт пӑхса тухсан, вӑл хӑйсемпе охранниксем хушшинчи ҫурт патнелле чупрӗ. Вӑл кӗтесрен йӑпшӑнса тухрӗ те кантӑк умне пырса тӑчӗ. Вӑл кӑштах уҫӑлнӑ, унӑн ывӑҫ тупанӗпе вӑл ҫапла пӑхнинчен тӗлӗннӗ. Тухма ытла та сахал.
  
  
  Тата тепӗр сасӑ ыраттарать, ку хутӗнче хаклӑраххисем хытӑрах кӑшкӑраҫҫӗ. Вӑл бетон рамка патне асӑрханса пычӗ те чӳречерен пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл хытӑ йывӑҫ пукан ҫинче ларать, аллисене хыҫалалла ҫыхнӑ, тӗллев-питне ҫӳҫ хупласа хумалла хуҫлатнӑ. Кукша лампӑн ҫап-ҫутӑ ҫутинче унӑн алли-пӗҫҫисем ҫинчи хӗрлӗ ҫӗвӗксене, ҫара кӑкӑрӗсене курчӗ; банк шывӗ ee хырӑмӗ тӑрӑх тата пӗҫҫисем хушшинчи арпашӑнса пӗтнӗ хура ҫӳҫӗ ӑшне юхса анать.
  
  
  Унпа юнашар пулнӑ арҫын, ҫурӑмӗпе ман еннелле ҫаврӑнса, хак тӗслӗ пушмакпа ларать. Пӳлӗм урлӑ пӗр пек тумланнӑ икӗ арҫын карабинӗсене тирпейсӗр тытса лараҫҫӗ. Вӗсем хӗр ҫине пӑхса кулса илнӗ, ih сӑн - пичӗ вара - хӗвелтухӑҫӗнчи пекех мар. Ih ҫынсен пичӗсем ҫинче те латинла паллӑсем палӑраҫҫӗ, мӑнтӑр арҫын калаҫма пуҫласан, вӑл вӗсем мӗнле ҫынсем иккенне ӑнланса илчӗ.
  
  
  Ку вӑл ӗлӗк хам айри балкон ҫинче илтнӗ чӗлхесен пӑтрашӑвӗ пулчӗ. Ӑна испанилле тата китайла хӑш-пӗр диалектсем пӗлетӗп, анчах ҫак ҫын мӗн ҫинчен каланине пачах ӑнланмастӑп. Ҫапах та, ӑна комбинаци пӗлет,-эпӗ ҫемьери пӗр-пӗр харкашӑва лекмен-ши тесе шухӑшларӑм; юлашкинчен, Чинӑн та ҫавӑн пекех пулса кайнӑ.
  
  
  Анчах ҫак самантра арҫын ӑна ҫапрӗ те, ку вара умлӑ-хыҫлӑ пулчӗ.ҫакӑ мана ҫемьери харкашу мар иккенне ӗнентерчӗ. Вӑл ӑна ҫав тери хытӑ ҫапрӗ те, унӑн сӑмси тӑрӑх юн юхса анчӗ, тутисемпе янахӗ тӑрӑх юхса, кӑкӑрӗ ҫине тумларӗ. Ку мана татса пачӗ; Ӑна унтан туртса кӑлармаллаччӗ.
  
  
  Вӑл урайне анчӗ те ҫаврӑнса выртма хатӗрленнӗччӗ - унтан ура кӑштӑртатнине илтрӗ. Манӑн алӑ ҫӗкленчӗ, анчах ытла кая юлчӗ; такам ман пуҫ ҫине сунтал хунӑ пек ӳкерчӗ те, вӑл шӑратнӑ тӑхлан кӳлленчӗкӗ ӑшне путрӗ, унта пурте хӗрлӗ, хура, хура, хӗрлӗ, хура ҫутӑпа ҫуталать ...
  
  
  Аслати кӗмсӗртетнӗ сасса илтсе, хӗвел ҫӗкленчӗ те, ман куҫ хупанкисене ӗнтсе янӑ хаяр шевле пекех хӑрушӑ тамӑк шавӗ илтӗнсе кайрӗ. Вӑл, питне хӳтӗлес тесе, аллине ҫӗклеме хӑтланчӗ, анчах пултараймарӗ. Куҫа уҫас тесен, манӑн темиҫе секунд хушши хам ӑҫтине курас килчӗ.
  
  
  Вентилятор бетонран тунӑ йынӑшу ӑшӗнче ҫӳлте ҫаврӑнать, ман пуҫ купташки витӗр ҫара лампочка яланлӑхах ҫивчӗ пайӑркасем ӳкерет. Унӑн алли-урине ҫыхнӑ темле койка ҫинче выртать; пуҫне ҫавӑрсан, Вӑл Сӗтеле пӳлӗм варринчи пукан ҫумне ҫыхса хунине курчӗ. Ӑна курма пултарнӑ таран эпир хамӑр кӑна пулнӑ. Ку мӗн чухлӗ вӑхӑта тӑсӑласса пӗлес килетчӗ манӑн.
  
  
  "Сӗтел хушшинче!"чашкӑрса илтӗм эпӗ. вӑл пуҫне ҫӗклеиччен манӑн унӑн ятне виҫӗ хут каламалла пулчӗ. Вӑл ман ҫине пӑхнӑ чух унӑн куҫӗсем пушахчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле вӑрах кунта вӑл?"
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ.
  
  
  . "Вуннӑ ... тен, вунпилӗк минут".
  
  
  "Ӑҫта вӗсем?'
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Маншӑн та пурпӗрех, - терӗ унӑн сасси. Унӑн сӑмсинчен янахӗ патне типсе ларнӑ юн юхать, ҫӳҫӗ те ҫӑралнӑ. "Вӗсем нимӗн те каламарӗҫ-им?"
  
  
  "Эпӗ нимӗн те илтмен".
  
  
  "Мӗнех вара, пирӗн кунтан тухса каймалла. Мӗн пӗлме пултараҫҫӗ вӗсем сирӗнтен кучченеҫ?
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Ӑна утрав ҫинче тунӑ пулӗ тетӗп. Вӗсем мана вӗлерсех пӑрахрӗҫ ". Вӑл, хӑйне хӗненине хӑнӑхнӑ пек, йывӑррӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Мӗнле чӗлхепе калаҫрӗҫ вӗсем?"
  
  
  "Темле латинла китайла япала. Ӑна аннерен астӑватӑп ".
  
  
  "Ӑнланатӑн-и?'
  
  
  "Лайӑхах мар ӗнтӗ".
  
  
  Ку комеди пулсан, вӑл ӑна лайӑх вылярӗ. Унӑн малалла тӗпчес килчӗ, анчах пирӗн охранниксем пире вӑрттӑн итлесе тӑнӑ пулмалла, ҫавӑнпа та вӑл ман хӳтлӗхе ҫаплах уҫман-ха тесе, кӑшт та пулин ярса тытасшӑн пулчӗ.
  
  
  Ӑна, пӳлӗме пӑхса илчӗ. Хӑй выртакан койкӑсӑр пуҫне, яланхи пукан, темиҫе пукан, картотекӑпа телефон пулнӑ. Ҫав охранниксем ӑҫта иккенне пӗлес килетчӗ манӑн.
  
  
  Нумай кӗтмелле пулмарӗ. Алӑк уҫӑлчӗ те, ман хыҫра бетон урайӗнче shaggy сасси илтӗнчӗ. Пӳлӗмре пысӑк мӗлкесем тӑсӑлса выртаҫҫӗ, вӑл допрос тӑвакан Чина питӗнчен пӑхса илчӗ. Унӑн пит-куҫӗ азиатла, латинла кӑшт ҫеҫ палӑрать; ҫав ӳт-тирӗн сарӑрах тӗсӗ пулман пулсан, вӑл америка индеецӗ пек пулма пултарнӑ пулӗччӗ. Вӑл ҫӳллех мар, анчах хак тӗслӗ кӗпи тӗреклӗ.
  
  
  "Килӗшет. Эсӗ тӑна кӗтӗн-и? Вӑл калаҫнӑ чухне унӑн тутисем хускалманпа пӗрех.
  
  
  "Ҫапла. Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ, мӗн тӑватӑн? '
  
  
  "Мӗн тӑватпӑр эпир усал шухӑшлӑ ҫынсемпе". Акӑлчансен вӑл кӑлтӑксӑр, ҫӑмӑл акцентлӑ пулнӑ.
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку?'
  
  
  Вӑл кулса ячӗ; ку аван мар сасӑ пулчӗ. - Эсир ӗмӗрлӗхех хӑҫан пулассине пӗлӗр. Санӑн яту мӗнле?'
  
  
  "Санӑн тата?'
  
  
  Ҫак пысӑк алӑ ҫав тери хӑвӑрт хускалнипе эпӗ ҫакна та асӑрхаймарӑм; манӑн тӗллев, ҫапнипе чӗтренсе илсе, ҫӑлтӑрсемпе тулнӑ хура кану хупларӗ. Анчах вӑл хӑвӑрт куҫран ҫухалчӗ те арҫын ҫине шӑтарас пек пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - Аван-и?'
  
  
  Унпа усӑ курнӑ эму ятлӑ пулнӑ; ун пек тумасӑр тӑма манӑн сӑлтав пулман.
  
  
  "Мӗн турӑн эсӗ кунта, утрав ҫинче, Уолтон?"
  
  
  Ӑна, чин ҫине пӑхса илчӗ. "Эпир лӑпкӑ вырӑн ҫеҫ тӑвасшӑн... ну, пӗлетӗр-и".
  
  
  "Ӑнлантӑм", - терӗ вӑл пӗр сӑмахсӑрах. "Анчах ку эсир утрав тӑрӑх мӗншӗн шыранине ӑнлантарса памасть".
  
  
  Ӑна, май килнӗ таран, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Пӗлес килни, сасӑлани, урӑх нимӗн те мар".
  
  
  "Эсӗ ҫапла хӑтланни аван мар, Уолтон. Мӗнле калаҫҫӗ - пӗлес килни вӗлерме пултарать-и сана?
  
  
  Вӑл тӗлӗнчӗ. "Эй, эсӗ каласшӑн мар...»
  
  
  Вӑл ерипен пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм, чувак, эпир кунта килсе кӗтӗмӗр кӑна. Уншӑн Российӑра та вӗлермеҫҫӗ ".
  
  
  "Эпӗ ун пек пуласса шанман пулӑттӑм, Уолтон".
  
  
  Вӑл чин енне ҫаврӑнчӗ те, ҫак ултавлӑ чӗлхепе пӗр самант хушшинчех сӑмахсен серине сурса пӑрахрӗ.
  
  
  Хӗр ун ҫине тӑмсайла пӑхса илчӗ. Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, унтан унпа акӑлчанла калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  "Мӗн пӗлетӗр эсир ҫав ҫын ҫинчен?"
  
  
  "Нимӗн те пӗлместӗп. Вӑл отельте хӑна. Урӑх пӗлместӗп.'
  
  
  "Ку утрав ҫине кайиччен сирӗн лайӑхрах пӗлмеллеччӗ".
  
  
  Вӑл ним тума аптраса пуҫне сулчӗ. "Эпӗ ҫакна калама пикентӗм, анчах вӑл сирӗн ҫынсем ӑна кӳрентернӗшӗн ҫилленчӗ".
  
  
  Арҫын тутисем ҫурла пек чалӑшса илчӗҫ. "Шел, эсӗ ҫак ҫилле лайӑхрах лӑплантарма пултараймарӑн". Вӑл вӑрт ҫаврӑнчӗ те охранниксем ҫине тӗллесе кӑтартрӗ. "Кӑна математикӑпа урусене салт. Эпир ih иксӗмӗре те ҫӳп-ҫап тӑкма илсе каятпӑр.
  
  
  Охранник эму каланӑ пек турӗ, унтан ман алӑсене ҫыхнӑ кантрасене салтрӗ. Ӑна мӗн те пулин тума ӗлкӗриччен вӑл ih ҫурӑм ҫумне ҫыхса хучӗ те, хытӑ сӳссем ман алӑсене асаплӑн тирӗнчӗҫ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтрах капитан чина ура ҫине тӑратрӗ те, аллисене ҫурӑм хыҫне ҫыхса хучӗ. Темле сӑлтавпа вӑл унӑн шурӑ кӗпин юлашкине ҫӗклерӗ те, ӑна хулпуҫҫи ҫине уртса ячӗ. Ку нумай витмерӗ.
  
  
  Эпир тухрӑмӑр - эпир Чинпа, охранӑпа тата капитанпа. Тен, вӗсем пирӗн пуҫ тӑрринче хурҫӑ каркасра ҫакӑнса тӑракан ҫутӑсем е юлашки темиҫе сехет хушшинче мӗн пулса иртнине пӗрлештерни пулнӑ пулӗ, анчах лару-тӑрура та, лару-тӑрура та тӗрӗс мар характер пулнӑ. Ih мана, чина вӗлернӗ пекех, вӗлерме пултарнине эпӗ нимӗн те курман; кунсӑр пуҫне, кашни ҫилӗллӗ арҫын Багамсем ҫине ларса хӗре шырама кайсан, вӑл пӗтсен, хӗре вӗлерме пултарасси ҫинчен мӗнле шухӑшланӑ-ха вӗсем? Ӑна вӗсем макӑрнӑ пек туйӑнчӗ, анчах мӗншӗн?
  
  
  Эпир уҫӑ никӗсӗн вӗҫне ҫитсен, капитан пире аллипе сулса чарӑнма хушрӗ. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те, унӑн куҫӗсем тӗксӗм ҫутӑра пӗчӗк хура чӑмӑрккасем пулса тӑчӗҫ. "Тен, Эсӗ, Уолтон, кам ҫинчен калаҫатӑн, ҫавӑ ҫеҫ пулӗ. Анчах эпӗ теветкелленме пултараймастӑп; манӑн тивӗҫ - усал шухӑшлӑ ҫынсемпе кӗрешесси. Манӑн ҫынсем сирӗн кимме шыраҫҫӗ; вӗсем ӑна тупсан, ӑна тӳнтерсе ярӗҫ те тинӗсе кӑларса ывӑтӗҫ. Паллах, сирӗн ӳтӗрсене нихӑҫан та тупаймӗҫ, мӗншӗн тесен вӗсем унта, аялта, никӗсӗн пӗр пайӗ пулӗҫ. Вӑл пысӑк шӑтӑка кӑтартрӗ, пысӑк территорине цемент блокӑсемпе тата тимӗр хулӑсемпе витнӗ.
  
  
  Вӑл пире малалла тӗртрӗ те, эпир чӑнкӑ тӑвайккипе шыв тӗпне анса кайрӑмӑр. Эпир туллиех участок патне ҫитсен, вӑл карабинне ҫӗклесе чина ӗнсинчен тӗлленӗ хуралҫӑсем еннелле пуҫне сулчӗ. Телее пула, вӑл Мана Валли Special Effects хатӗрленӗ теннис туфлисемпе тренировкӑланӑ. Хӑрах урин пӳрнисемпе вӑл тепӗр атӑ-пушмак тӑхӑннӑ сарлака пластик чӗн ҫиппине хытӑ пусса лартрӗ. Вӑл малалла туртӑннине сисрӗ те, бритва пек ҫивӗччӗшӗ пиҫӗ хурҫӑран тухса ӳкрӗ. Вӑл чина тӗллекен охранник ҫине сиксе ӳкрӗ, охранник унӑн урине ура тупанӗнчен кӑшт ҫӳлерех каса-каса, эму ахилло шӑмшакне касса татрӗ. Вӑл ыратнипе кӑшкӑрса ячӗ. Бетон ещӗк хӗррине такӑнтарса, вӑл ӑна урипе купарчинчен тапрӗ, унтан урине ҫӗклерӗ те, унӑн суллисене перӗнес мар тесе, ҫыхса хунӑ аллисене туртрӗ.
  
  
  Тепӗр хуралҫи, ним ӑнланмасӑр, карабинне шӑпах ун еннелле тайӑлтарнӑ чух ҫӗклет. Ӑна пурнӑҫӗнче ҫапрӗ те, ҫурӑмӗпе капитан еннелле тӗртрӗ; эпир виҫсӗмӗр ҫӗре ӳкрӗмӗр, вӑл вара, урисене ҫирӗп ҫӗклесе, хӑвӑрт кӗлӗ каласа, малалла кусса кайрӗ.
  
  
  Пӗр ҫеккунтлӑха вӑл: чӑтаймастӑп, тесе шухӑшларӗ; ман алӑсем тавра пӑявсем ытла та хытӑ. Вӑл аллине хыҫалалла чикрӗ, анчах вӗсем унта чарӑнса тӑчӗҫ. Ним тума аптранипе ӑна iso пӗтӗм вӑйран туртрӗ те ҫыхса хунӑ аллисем кӑшт аяккарах шуса кайнине туйрӗ; Вӑл Каллех туртӑнчӗ, анчах хускалмарӗ. Урисене ҫӳлелле ҫӗклесе, ӑна тепӗр хут тутанса пӑхрӗ - манӑн алӑсем пӗҫҫисем ҫине, унтан ура хырӑмӗсем ҫине шуса анчӗҫ.
  
  
  Ботинка юлашки хут вӑйлӑн туртӑнсан, манӑн ура ҫинчен шуса анчӗ, анчах халӗ ӗнтӗ манӑн алӑсем ман умра тӑраҫҫӗ, ку ытла вӑрах пулмасан, манӑн шанчӑк пурччӗ.
  
  
  Икӗ арҫын ҫаплах аптраса ӳкрӗҫ, маневр икӗ-виҫӗ секундран ытла пымарӗ. Хуралҫӑ ҫаплах аллине карабин тытнӑ-ха; ӑна урипе тапрӗ, анчах уҫӑмсӑр ҫутӑра лектереймерӗ. Ӑна ботинка тӑхӑннӑ ҫивӗчӗшӗпе мӑйӗнчен касса татрӗ. Унӑн пырӗ тӑрӑх хӗп-хӗрлӗ юн тапса тухрӗ.
  
  
  Капитан ман ҫине сиксе ӳкме хатӗрленсе чӗркуҫленсе тӑчӗ; Ӑна чӗркуҫҫипе питӗнчен ҫапрӗ, унтан аллине тӑсрӗ те вилекен страшник алли тавра карабин туртса кӑларчӗ. Капитан чӑнкӑ; унӑн ҫӗмӗрӗлнӗ сӑмси тӑрӑх юн юхать пулин те, вӑл ман пата пычӗ. Карабина ҫавӑрма та, ӑна алӑсемпе ҫыхса лартма та вӑхӑт ҫук манӑн. Ӑна вулли валли ҫӗкленӗ те iso пӗтӗм вӑйран ӳкнӗ.
  
  
  Эхер те ӑна уҫҫӑнах ҫӳлелле ҫапнӑ пулсан, унӑн пуҫ мими пӗтӗм дабл-Кей сирпӗтсе пӗтернӗ пулӗччӗ. Халӗ карабин ҫак тачка хулпуҫҫине перӗнчӗ те пуҫ купташкине лекрӗ, анчах nen хулине касса пӑрахма вӑй ҫителӗклӗ пулчӗ. Вӑл йынӑшса хӑяккӑн выртрӗ те пӗр хускалмасӑр выртрӗ. Сӗтел хушшинче ман ҫине ҫӑварне карса пӑхрӗ. Ee аллисем вӑйсӑрланчӗҫ - эпӗ хӑвӑрт ҫапни хӑйӗн ӗҫне турӗ пулмалла, - анчах вӑл хускалмарӗ.
  
  
  "Эсӗ мана пулӑшсан?"Ӑна ҫыхса хунӑ алӑсем тӑсса пачӗҫ.
  
  
  Вӑл ман алӑри карабин ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл йывӑррӑн ҫӑта-ҫӑта янине курчӗ те ӑна хӗҫпӑшал патне яхӑнне те ямарӗ. Халех мар. Ӑна карабин ӳкерчӗ те ун патне пычӗ.
  
  
  Унӑн пӳрнисем кӑнттам мар, анчах юлашкинчен вӑл хӑй тӗллӗнех ҫыхӑсене салтрӗ. Вӑл, карабинне ҫӗклесе, пирӗн тӑшман ҫине хӑвӑрт пӑхса илес тесе, пӗшкӗнчӗ. Капитан хускалмасӑр выртать; пӳлӗмри ҫын та ҫаплах. Пырне касса татнӑ хуралҫӑ урӑх нихҫан та вырӑнтан тапранмасть.
  
  
  "Каяр."Ӑна алӑран ярса тытрӑм та, фундамент тӑрӑх туртса кӑларас тесен, манӑн ӑна йӑтса пымалла пулчӗ. Эпир пӗрремӗш этажра чухне вӑл утравӑн тӗттӗм пайӗ ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Манӑн кимӗ...»
  
  
  "Ман ун ҫинчен", - пӳлчӗ ӑна. "Вӗсем ee тупнӑ пулмалла". Ӑна хулпуҫҫи ҫинчен шурӑ кӗпине хывса бетономешалка айне чикрӗ. - Ун ҫинчен те манса кай; пирӗн, тен, тӗттӗмлӗхпе усӑ курма тивет пулӗ, ҫак йӗкӗтсене каллех шурӑ ялавпа сулни усӑсӑр ".
  
  
  Вӑл хӑйӗн ҫарамасӗшӗн тӑрӑшман пулмалла, - ытла хытах мар пек туйӑнать. Ӑна кӑтрашкаллӑ тимӗр ҫийӗпе, бетон блок тӑрӑх, хурҫӑ каркассем тӑрӑх сӗтӗрсе кайрӗ. Ытти хуралҫӑсем курӑнмарӗҫ, анчах вӑл пире пӗр самантлӑха та шанмарӗ, ну, мӗнех вара, пулмӗ.
  
  
  Эпир залив патнелле анакан тайлӑм тӑррине тухрӑмӑр. Унта чылаях ҫутӑ, ӑна темиҫе пысӑках мар ҫурт тата тарӑн шывалла каякан вӑрӑм пристань курма пулать. Порт вӗҫӗнче бар тимӗр валак пулнӑ, ун айӗнче пысӑк грузовик валли вырӑн ҫителӗклӗ пулнӑ. Вӑл цемент склачӗ пулнине тавҫӑрса илчӗ; вӗсем карап ҫинче материал илсе килчӗҫ, валашкана тултарчӗҫ те бетономешалкӑсемпе пӑтраштарчӗҫ.
  
  
  Ҫавӑн пекех мӑшӑрӑн-мӑшӑрӑн утакан улттӑмӗш часовойсем те курӑнаҫҫӗ. Усал шухӑшлӑ икӗ ҫынна тытса илнине пӗлмеҫҫӗ пулас вӗсем. Ку пирӗншӗн пысӑкрах, ан тив, пысӑках та мар. Бухтӑн тепӗр енче Воскресенни утравӗн гаваньне курма пулать, инҫетре отелӗн тӗп ҫутисем курӑнаҫҫӗ.
  
  
  "Эсӗ лайӑх ишме пӗлетӗн пулӗ", - тенӗ ӑна Чинне.
  
  
  Вӑл ҫӳҫенсе пуҫне сулчӗ.
  
  
  Проекторӗ бухтӑн пӗр енчен тепӗр енне каҫса кайсан, вӑл сулахаялла пӑрӑнма пуҫларӗ. Ӑна ун ҫинчен маннӑ.
  
  
  Эпир ӑна хӗвел ҫути час-часах ӳкессе кӗтрӗмӗр. Цикл пӗр минута яхӑн тӑсӑлнӑ: 30 ҫеккунт пӗр еннелле, 30 ҫеккунт тепӗр еннелле. Мир ҫывхармассеренех пӑрӑнса кайма май килсен те, эпӗ унран & amp; quot; хӑтӑлма тӑрӑшни килӗшмерӗ.
  
  
  Ӑна бар портӗнчен сулахайра, тӗттӗм ҫӗрте, пӑнчӑ ҫине тӗллесе кӑтартрӗ. "Сӗтел хушшине, хаклӑ ҫыннӑм, питӗ хуллен те асӑрханса ан, шыв хӗррине май килнӗ таран ҫулама пулать".
  
  
  "Мӗн тӑвасшӑн Эсӗ, Ник?"
  
  
  Ӑна карабин ҫӗклерӗ. - "Святой сӳнет".
  
  
  Вӑл сулхӑнра курӑнми пуличченех кӗтсе тӑчӗ, унтан тепӗр еннелле кайрӗ те, заливӑн тепӗр енне ҫитиччен, сӑрт тӑррипе шуса кайрӗ. Вӑхӑт нумаях юлмарӗ; ӑна пӑшал кӳпчекӗпе ҫапса антарнӑ ҫын аялта хуралҫӑсене систериччен Манӑн васкамалла пулчӗ.
  
  
  Вӑл тайлӑм тӑрӑх хырӑмпа шуса анчӗ те шыв хӗрринчен аллӑ ярдри тӗмсем хушшипе шуса кайрӗ. Ӑна кӗтсе, вӑрӑм ҫутӑ пайӑрки пӗр самантлӑха чарӑнса тӑнине, унтан асаплӑн каялла таврӑннине пӑхса тӑчӗ. Грузовик кузовӗ ҫине, платье ҫине, Прожектор вырнаҫтарса лартнӑ. Кирек мӗнле йӗркеллӗ винтовка пулсан та, ку ҫӑмӑл пӑшал сасси пулнӑ пулӗччӗ, анчах карабинпа - урӑх ӗҫ. Ӑна инҫетрен пеме хатӗрленӗ. Пӑшал ҫителӗклӗ пулӗ тесе, ӑна автоматпа пӗр харӑс персе яма шут тытрӑм.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗ ҫумне пӑчӑртарӗ те кӗске пуҫ миминчен пӑхрӗ. Йӑлтӑркка линза ман еннелле ҫаврӑнсан, ман хыҫра ту тайлӑмӗнчен кӑшкӑрни илтӗнчӗ.
  
  
  Ӑна курок ҫине пусрӗ те тытса чарчӗ. Карабин кӗмсӗртетсе илчӗ те - тӗл тивертеймерӗ. Ӑна кӑштах антарчӗ те каллех персе ячӗ. Хальхинче линза ҫӗмӗрӗлчӗ те, светтуй сӳнчӗ. Ӑна карабин кӗпҫине ҫывӑхри икӗ хуралҫӑ еннелле ҫавӑрчӗ те залп пачӗ. Вӗсем иккӗшӗ те ӳкрӗҫ, вӗсенчен пӗри пӑшал курокне пусрӗ те ним тӗлсӗр сывлӑша персе ячӗ.
  
  
  Унтан, ӑна, пысӑк алӑллӑ арҫынна хаки ҫинелле печӗ, анчах шаль хӑйне лектернипе лектерменнине курасшӑн пулмарӗ. Ӑна, тӑвайккинчен сиксе анса, вӑрӑм та тикӗс сиккипе шыва чӑмрӗ. Ҫыран хӗрринче прожекторне сӳнтерсен те мана курма ҫителӗклӗ. Унтан вӑл темиҫе хутчен вӑйлӑн пырса ҫапӑнчӗ те, ҫыран хӗррипе ишсе кайса, урӑх еннелле ҫул тытрӗ. Ку тӗрӗс маневр пулчӗ; ман хыҫра пульӑсем, хӑй малтан суйласа илнӗ еннелле, шыва вӗҫеҫҫӗ.
  
  
  Вӑл бар порчӗ патне ишсе пычӗ те, ҫӑварӗпе сывлӑша ҫӑта-ҫӑта, темиҫе хутчен те питӗ асӑрханса ишсе тухрӗ. Ҫыран ҫинчи ҫынсем эпӗ чӗрӗлсе Тӑрас утрав патне уҫҫӑнах каятӑп тесе шутланӑ пулмалла, мӗншӗн тесен ман еннелле никам та пӑхмарӗ. Бар портне ҫитсен, вӑл пирссен сулхӑнӗнче юлчӗ. Чинӑн мӗнле те пулин ӑслӑ шухӑш пулнӑ пулсан, вӑл канал урлӑ ҫур ҫула ҫитнӗ пулӗччӗ, анчах манӑн ҫакна ӗненмеллеччӗ; унтан юлашки сехет хушшинче пулса иртнӗ событисем унӑн пуҫ мими ытла лайӑх ӗҫлемен пулмалла.
  
  
  Пристань айӗнче ишсе пынӑ чух ӑна темиҫе мина кӗтсе тӑчӗ. Ӑна чӗнсен, тен, кам та пулин мана илтме ҫывӑхрах пулӗ. Юлашкинчен вӑл ҫапла шутларӗ: халӗ ҫул ҫинче мар пулсан, ку унӑн проблемисем, вара пӗччен канал патнелле ишсе кайрӗ.
  
  
  Вӑл ҫурма ҫулта, икӗ утрав хушшинче вӑйлӑ юхӑмпа кӗрешнӗ чухне, ман умра & amp; quot; темскер ҫаврӑнма пуҫланӑ вӑхӑтра пулчӗ. Вӑл чарӑнса тӑчӗ те, хӑй сисмесӗрех, урисене хӑй айне туртса илчӗ. акулӑсем!
  
  
  Акулӑран хӑрамастӑп теекен кирек кам та-идиот е суеҫӗ. Уйрӑмах ҫӗрле тропик шывӗсенче. Тепӗр тесен, ку ih стихия, унта ҫаврӑнӑҫусӑр ишекенсем те пур. (Тепӗр енчен, эпӗ ӑна хӑҫан та пулин акулӑпа ҫыран хӗрринче тӗл пулсан, манран лайӑхрах пулассӑн туйӑнатчӗ.( Ӑна, ҫак чӗрчун ӑҫта пытанса тӑнине курас тесе, чӗри сиксе тухас пек тапать.
  
  
  "Эй, Ник!"
  
  
  Сӗтел хушшинче ман хӑлхана ҫав тери ҫывӑх чашкӑрса илчӗ, май килнӗ пулсан, эпӗ сикнӗ пулӑттӑм.
  
  
  "Шыв лайӑх, ҫапла мар-и?"Вӑл ман алла сӗртӗнчӗ, ман ҫине вылянчӑклӑн шыв сапрӗ те хӑватлӑ кӗсменсемпе аяккалла ишсе кайрӗ.
  
  
  Вӑл кулса ячӗ те ун йӗрӗпе утрӗ; унӑн тумтирӗпе iso пирӗнтен юлас мар тесе мӗнпур вӑйран тӑрӑшрӗ, вара эпир пӗр вӑхӑтрах Чӗрӗлсе тӑнӑ утрав ҫинчи бар портне ҫитрӗмӗр.
  
  
  Тумтир тупма пире эпир кӗтнинчен ҫӑмӑлтарах пулчӗ. Вӑл пӗр пысӑк крузер тавра руль рубки тавра пысӑк алшӑлли кивҫен илнӗ.
  
  
  Вӑл ҫул тӑршшӗпех кулса пычӗ; вӑл баггӑсене хӑй ертсе пыма хистеменшӗн Савӑнчӗ, мӗншӗн тесен эпир мӗн тӳссе ирттерни пальмӑна пырса ҫапӑннин усси пулмарӗ. Сӗтел мана отеле кӗмелли аяккинчи алӑк ҫине кӑтартрӗ те, эпир хура пусма тӑрӑх систермесӗр хӑпартӑмӑр, - ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ мар. Дубло-Кейри арҫын пӳлӗмне каякан ытарайми кулакан хӗр ҫур ҫӗр тӗлнелле нумай ыйтусем пама пултарасси ҫинчен шухӑшламан та эпӗ.
  
  
  Пӳлӗмре вӑл хӑйне валли ром пунш - шампански тултарчӗ, - эпӗ хӑварнӑ капкӑнсене вӑл кураймасӑр тӗрӗслерӗ. Ну, тӗкӗнмерӗҫ, ку вара ман пата пыракансем пулманнине, вӑл ҫӗрле е вӗсем ҫав тери асӑрхануллӑ пулнине пӗлтерчӗ.
  
  
  "Ник?'
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл кровать тӗпӗнче ларать, ҫӳҫне кӑкӑрӗ тавра алшӑлли ҫумне ҫыхнӑ. "Эсир ҫак йӗпе тумтирсене хывнӑ пулсан, эпир урӑххине типӗтме пултарнӑ пулӑттӑмӑр".
  
  
  Ҫак сӑмахсемпе вӑл алшӑллине салтрӗ те мана тӑсса пачӗ, унтан ҫӳҫне массӑлама пуҫларӗ - ӑна хывӑнас тӗлӗшпе тӗнчери рекорд турӗ пулмалла. Пирӗн каҫ тин пуҫланни паллӑ пулчӗ.
  
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  Тепӗр ирхине вӑрансан, вӑл ҫукчӗ. Ун чухне эпӗ вӑл ӑҫта пурӑннине те пӗлместӗп - отельте, коттеджра-и? - тесе шухӑшларӑм. Мӗнех вара, вӑл мана кирлӗ пулсан, эпӗ ӑна тупасса шансах тӑнӑ.
  
  
  Манӑн пӳлӗмре, хамӑн кивӗ халатсӑр пуҫне, нимӗн те ҫухалмарӗ, Ку Ӗнтӗ Сӗтел хушшинче тул ҫутӑлнӑ чух сӑпайлӑх палӑрнине пӗлтерчӗ. Душа кӗрсен, вӑл хихиклетсе илчӗ те сӑпайлӑ чинпа паллаштарчӗ. Ку ҫеҫ те мар.
  
  
  Темиҫе шӑйрӑк, чӗркуҫҫисем ҫинчи кӑвакарнӑ вырӑнсем тата хулпуҫҫи ҫинчи йӗпкӗн хӗрлӗ пӑнчӑсем шутламасан, чинне ҫӳп-ҫап ӑшне пӑрахса хӑварнӑ, вӑл начар мар тумланнӑ. Унтан хӑвӑрт ирхи апат ҫирӗ те, пляж баггӗсене пусас тесе, аяла анчӗ.
  
  
  Ир варринчех шӑрӑх пулчӗ, mimmo гольф-павильон патӗнчен иртнӗ чух ӑна темиҫе вӑйӑ, хӑйсен черетне кӗтсе тӑнине курчӗ. Канал тӑрӑх парӑслӑ темиҫе кимӗ ҫӳренӗ пулин те, гаваньре ҫынсем нумаях пулман. Адмиралӑннинчен нумай ылттӑнлӑ парӑс картус тӑхӑннӑ хӗрлӗ питлӗ арҫын форма тӑхӑннӑ офицера ҫилӗллӗн алӑ сулчӗ. Вӑл "вӑрӑсем", "алшӑлли" тенине илтрӗ, кулса ямасӑр, портӑн икӗ вӗҫнелле утрӗ.
  
  
  Чин киммине эпир ӗнер каҫ тухнӑ чухнехи пек, унтах вырнаҫтарса лартнӑ. Ку пристань хӑех пулнӑ-ши? Эпӗ шансах пӗтереймерӗм, анчах ӑна ҫаплах шухӑшларӑм. Хӑрушӑ суд утравӗ ҫинчи Ҫынсем катера ҫӗр каҫиччен каялла тавӑрни паллӑ пулнӑ, анчах мӗнле пӗлнӗ-ха вӗсем ӑна ӑҫта лартмаллине?
  
  
  Каналӑн тепӗр вӗҫӗнче бинокль линзисем йӑлтӑртатни ревматизм парать. Паллах. Тӑнӑҫ кӑмӑллӑ ҫынвӗлеренсем, арҫынсем катера уҫӑлса ҫӳреме илсе тухнӑ Чухне чина асӑрхамалла пулнӑ.
  
  
  Манӑн куртка ҫаплах кабинӑри кавирсем ҫинче выртать, вӑл лӳчӗркенсе пӗтнӗ, кӗсйисене тӳнтерле тавӑрнӑ. Вӗсем ӑна ухтарнине нимӗн те пӗлеймерӗҫ; ӑна кӑнтӑралла Кайнӑ чух Атлантра туянтӑм, кӗсьесенче зажигалкӑпа сигаретӑсӑр пуҫне урӑх нимӗн те ҫукчӗ - ылттӑн мундштуклӑ уйрӑм марка та пурччӗ.
  
  
  Ӑна куртка илсе алӑ урлӑ ывӑтрӗ. Каялла таврӑннӑ чух хӗрлӗ питлӗ адмирал ман ҫине шанмасӑртарах пӑхса илчӗ, анчах эпӗ ӑна выляса ятӑм. Вӑл мана сӑнакан пӗртен-пӗр ҫын мар.
  
  
  Херридж сӑрт тӑрринче, вӗҫсе хӑпармалли вырӑн патӗнче, шупка кӑвак комбинезон тата чечексем лартмалли сарлака хӗрӗллӗ шлепке тӑхӑннӑ. Унӑн сарлака тутисем ӑнланнӑ пек кулса илчӗҫ. Эпӗ тӑвайккипе ҫав еннелле утрӑм.
  
  
  "Эсир ирех тӑтӑр, уолтон мистер".
  
  
  "Ытла ир мар. Хӗвел ӗнтӗ темиҫе сехет тӳпене ҫутатать ".
  
  
  "Э, анчах эпӗ сирӗн почтӑра вӗренекен ҫынсем яланах кӑнтӑрлаччен ҫывӑраҫҫӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ".
  
  
  "Отпускра чухне мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Сире дабл-Кей килӗшет-и?"
  
  
  "Мӗншӗн кунта вӑл?"
  
  
  Вӑл ман куртка ҫине, унтан чина кимми ҫине нумай пӗлтерӗшлӗн пӑхса илчӗ. "Ахӑртнех, - терӗ вӑл.
  
  
  "Эсир паян Нью-Провиденса вӗҫетӗр-и?"
  
  
  "Ҫанталӑк май килсен, кашни кунах, Уолтон мистер".
  
  
  "Эсир Хӑҫан Та пулин Флоридӑна кайма хатӗрленетӗр-и?"
  
  
  "Сайра тӗл пулакан сиплӗ. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе хӑна сыпмалли самолет ҫине кая юлса таврӑнать те ятарласа кайма ыйтать, анчах чаҫрен мар. Ку хаклӑ, Ҫавӑнпа Та double Cay халлӗхе ҫавнашкал япаласемшӗн ытлашши тӑрӑшмасӑр тӳлеме хатӗр ҫынсене илӗртмест ".
  
  
  "Греди Ингерсоллсӑр Пуҫне".
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха иккӗленсе тӑчӗ, унтан майӗпен кулса илчӗ. "Анчах, паллах. Вӑл ӑна тытса тӑрать ".
  
  
  "Эсир ӑна кунта пӗрремӗш хут килсен илсе килтӗр-и?"
  
  
  "О, ҫук. Маттур/ пурӗ те икӗ уйӑх ҫеҫ, виҫӗ уйӑха яхӑн.
  
  
  "Чӑнах та. Ну... - Эпӗ алла ҫӗклерӗм те ҫаврӑнса пӑхрӑм. "Уолтон Мистер".
  
  
  Вӑл чарӑнчӗ.
  
  
  "Мистер Ингерсол ҫинчен сире мӗн пӗлес килет?"
  
  
  Ольга ун ҫине уҫҫӑнах пӑхрӗ. "Мӗншӗн ҫук?'
  
  
  Ку вӑрӑм та кичем кун пулчӗ. Ӑна, вестибюль тӑрӑх утса, магазинсене пӑхса тухрӗ те хыснара шмэн-де-ферла аллӑ доллар выляса илчӗ. Ҫапах та, дилер эпӗ кайнӑшӑн питӗ кулянать, тӗлӗнмелли те ҫук. Пурте вӑрӑм ҫӳҫлӗ, гитаристсене пулӑшаҫҫӗ пулсан, казино ялӗнче мӗн пулса иртни сахал; ку пӑспа ӗҫлекенсем ахаль вылямаҫҫӗ, апла мар.
  
  
  Пӗррехинче вӑл, Де Дублон владенийӗн стени урлӑ тепӗр хут пӑхса илес тесе, ҫиччӗмӗш хутӑн коридорӗпе Херридж пӳлӗмне кӗчӗ. Анчах алӑк хӑлӑпӗ ҫине "чӑрмантарас мар"тесе ҫырса хунӑ. Кашни хӑнана паракан символсен пӗртен-пӗр уйрӑмлӑхӗ акӑ мӗнре: "Ӗнен мана!».
  
  
  Уйрӑм ҫыру маншӑн пулмалла, эпӗ ӑна шантӑм. Херриджӑн реактивлӑ самолетсем ҫинче вӗҫме пултармалли профессилле компетентлӑх пулнӑ; эпир пӗр-пӗрне пӗлнӗ пек, ҫакӑ мана хама аван мар пек туйтарчӗ. Ҫак заданире палламан ҫын хӑйне хӑй юратнине туйма кӑмӑлсӑрланакан палламан ҫынсем ытла та нумай пулнӑ. Ӑна Халлӗхе Херриджшӑн пӑшӑрханма шутламарӑм, анчах ӑна манмастӑп.
  
  
  Вӑл каллех де Дублон стени тӑрӑх уҫӑлса ҫӳренӗ чух та пулман, анчах ӗнерхи пек урӑх нимӗн те тупайман. Эпӗ кӗме пултарасси пирки нимӗнле иккӗленӳ те пулман, анчах ӑна, канӑҫсӑр шӑнкӑрав шӑнкӑртаттармасӑрах, ҫапла тунӑ пулсан та, ӑна нимӗн те илеймен пулӗччӗ. Юлашкинчен, кашни темиҫе кун хушшинчех арҫын ачасемпе хӗрачасен ушкӑнне чӗнсен, гостиница тулашӗнче нимӗн те тупайманни паллӑ пулчӗ.
  
  
  Иртнӗ каҫ Хӑрушӑ Судра мӗн пулса иртни пирки эпӗ иккӗленмерӗм: мӗн те пулин пулса иртет, тӗпчесе пӗлес пулать. Тепӗр енчен, штопора акӑ мӗнре пулнӑ: Грей Ингерсолл ҫине Вӑл мӗнле те пулин ҫыхӑнса тӑрать пулӗ тесе шанма пултаратӑп-и эпӗ ӑна? Тӗллев - "Дублонра" ҫын Чӑнах Та Грэди Ингерсолл пулнӑ пулсан, виҫӗ Пуҫлӑ ракета системипе, Интимлӑ улттӑпа Тата Грэди Ингерсоллпа ҫыхӑннӑ ҫыхӑнӑва тӗпчесе пӗлесси-самаях ансат пуҫланчӗ. Анчах пурте ҫав тери кӑткӑс пулса кайрӗ, эпӗ хоука халех мӗн те пулин тумалла тесе шӑнкӑравлама шутларӑм, тата тепӗр кун кӗтмелле пулсан, эпӗ ӑна ҫапла тума пултарӑттӑм.
  
  
  Анчах ку кирлӗ пулман. Ҫулать, каҫалапа ӑна бассейнпа юнашар хӑйӗн вырӑнне йышӑнчӗ, вара ман тавра ih ӗҫтешсем-арҫынсем-вӑй-хӑватпа пуҫ тайма хатӗрленнине куртӑм. Вӗсем хушшинче ҫӑра сухал.
  
  
  "Салам, чувак", - терӗ ӑна эму. "Ӗнер ӑна эсӗ стена ӑшӗнче пулнине куртӑм". Ӑна бассейн ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  "Ах, ҫапла-и? Ӑҫтан пӗлетӗн эсӗ ӑна?'
  
  
  "Эпӗ ҫӳлте, урӑх пӳлӗмре пултӑм, эпир сана курма пултартӑмӑр".
  
  
  "Ҫапла, ҫӗвӗҫ, мужик. Вӗсене ҫулсеренех юратакан ухмахсемпе стариксӗр пуҫне урӑх нимӗн пирки те пӑшӑрханмалли ҫук. Ӑнланатӑн-и?'
  
  
  "Мӗн ҫине пӑхать вӑл?"
  
  
  Вӑл йӗрӗнчӗклӗн кулса илчӗ. - The sien, тусӑм. Сиен ҫеҫ.
  
  
  Вӑл йӗрӗнчӗклӗн кулса илчӗ. "Мӗн вара? Хӗрсем шыв велосипедӗсемпе-и? Курӑк туртакан ҫынсен купи-и? Ну, тавай ӗнтӗ!'
  
  
  Вӑл хулпуҫҫисене йывӑррӑн хускатса илчӗ, пӗтӗм ӳт-пӗвне ваниль мороженӑй катки пек чӗтреттерчӗ. "Эсир ҫав гостиница номерӗ тавра мӗн курма пултарни нимӗн те пулман, чувак. Шалта мӗн пулса иртни старике савӑнтарать ".
  
  
  "Эсӗ чӑнласах-и? Эсир гостиницӑра тесе шутлатӑр-и?
  
  
  "Эпӗ унта темиҫе хут та пулнӑ". Вӑл кулса илчӗ. "Сана унта мӗн пулса иртни ҫинчен каланӑ пулсан, сана кӗртме хапхана шакканӑ пулӑттӑн".
  
  
  "Ҫапла."Вӑл каялла тайӑлчӗ те калаҫӑва хупласа куҫне хупрӗ. Вӑл мана хӑй мӗн чухлӗ каланӑ, ҫавӑн чухлӗ каларӗ, вӑл ҫав тери чӑтӑмсӑр пек курӑнасшӑн пулмарӗ.
  
  
  Хӗвел горизонт хыҫне анса ларнӑччӗ ӗнтӗ, вӑл хапха витӗр тухнине курчӗ. Антон хӑйӗн вӗтӗ шӑрҫапа тӗрленӗ вӑрӑм кӗпипе малта пырать. Унпа пӗрле хура костюм тӑхӑннӑ икӗ вӑрӑм ҫӳҫлӗ арҫын, иккӗшӗ те сарӑ ҫӳҫлӗ,хӑйсене мӑнна хуракан мӑнаҫлӑ сӑн-питлӗскерсем, нумай миллиардлӑ корпорациллӗ ҫамрӑксен пичӗсем ҫинче куратӑр.
  
  
  Ӑна, вӗсем бассейн витӗр мӗнле иртнине пӑхса тӑтӑм. Вӑхӑтран вӑхӑта анжела хӗрпе кунта, унта ҫамрӑк ҫынсен ушкӑнӗпе калаҫма чарӑна-чарӑна тӑнӑ. Вӑл самантлӑха пирӗн еннелле пӑхмарӗ, анчах пысӑках мар делегаци пирӗн еннелле кайрӗ. Вӑл каялла тайӑлчӗ те куҫне хӗснӗ пекех пулчӗ.
  
  
  Вӗсем ун патне пычӗҫ. Сухаллӑ мӑнтӑркка ҫын, пысӑк пӳрнисене чӗркуҫҫи таран тӗрлӗ тӗслӗ плавкӑсем пиҫиххи ҫине чиксе, ура ҫине тӑчӗ. Ушкӑнри темиҫе хӗр те аллисене ҫӳҫӗ ӑшне чиксе ура ҫине тӑчӗҫ. Антонпа унӑн юлташӗсем ман шезлонг патӗнче чарӑнса тӑчӗҫ. Вӑл куҫне уҫрӗ те нейтральнӑй пек курӑнчӗ.
  
  
  "А, мистер Уолтон", - мӑкӑртатса илчӗ Анджела.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Ку эпӗ."
  
  
  "Манӑн босс мана де-Дублона чӗнме хушрӗ ... вечеринка. Эсир килесшӗн-и?"Вӑл юриех иккӗленсе тӑчӗ. "Халӗ?'
  
  
  "Сирӗн васкавлӑ ӗҫ ҫук пулсан".
  
  
  Вӑл ман умра, хӗвел ун ҫурӑмӗ хыҫӗнче ларать, вӑл унӑн шампански тата супӑнь шӑршине туять. Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Пӗлместӗп, мӗншӗн ҫук-ши?" - терӗм эпӗ.
  
  
  Ee куҫӗсем ман ҫӳллӗшпе пӗрех, статуяӑнни пек хускалмасӑр тӑраҫҫӗ. Эй, тутисене уҫмасӑр, темле майпа кулма пултарчӗ. "Аван. Апла пулсан, мӗн-ха вара?
  
  
  Ыттисем, чӗнмерӗҫ пулин те, ман хыҫҫӑн кайрӗҫ. Анжела ҫакна асӑрхамарӗ те пулас, вӑл бассейн ҫумӗпе хӗр еннелле, унтан - ҫамрӑк ҫын еннелле пуҫне сӗлтсе утса пырать. Эпир нӑйкӑшакан Де-Дублон хапхи патне ҫитсен, унта ҫирӗм пилӗк ҫынна яхӑн пухӑннӑ. Анжела ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Вӑхӑта лайӑх ирттерессе шанатӑп, уолтон мистер".
  
  
  "Эпӗ ҫапла пуласса шанатӑп".
  
  
  Унӑн пӗр модӑллӑ ҫӑраҫҫи ҫинче темӗн чухлӗ модель ҫакӑнса тӑрать, Анджела тимӗр хапхана уҫрӗ те ih алӑка шалалла тӗртрӗ. Вӑл пире шала ертсе кӗчӗ, икӗ сарӑ ҫын тылра йӗркеленсе тӑчӗҫ. Эпир капӑр та ҫутӑ чечексемпе ҫавӑрса илнӗ кукӑр-макӑр сукмакпа лагуналла каякан сукмакпа пынӑ чух вӑл анжелӑпа юнашар пычӗ. Сарлака шывӑн тепӗр енче темиҫе йывӑҫ ларать, вӑл тинӗс патне туннеле кӗмелли вырӑн, унта шурӑ корпуссен вӑйсӑр ҫутине курма пулать. "Ингерсоллӑн" шыв айӗнчи ҫуначӗсем ҫинчи суднӑсем пулнине вӑл тавҫӑрса илчӗ те вӗсем ӑҫта тӑнине астуса юлчӗ.
  
  
  Эпир сасартӑк уҫланкӑна ҫитрӗмӗр те гостиницӑпа лагун ҫыранӗ хушшинчи сарлака площадь урлӑ каҫрӑмӑр. Каярахпа хӗвел, кӑткӑс мозаикӑпа сӑрланӑ тӗрлӗ тӗслӗ плитасене сӗртӗнсе, ҫаплах анса ларатчӗ-ха. Пирӗн ушкӑнри хӗрсенчен пӗри, хӑйне килти пекех туйса пулас, шыва чӑмрӗ те лагунра ишсе ҫӳрекен шыв велосипедӗсем тавра пӗр ҫӗре кӗрсе ларчӗ. Ача ун хыҫҫӑн утрӗ, тепӗр самантран вӗсем тинӗсри пӗчӗк ҫапӑҫура спецопераци турӗҫ. Шурӑ халат тӑхӑннӑ пӗр ушкӑн тарҫӑ гостиницӑн малти пайне хупласа тӑракан авӑнчӑк стена хыҫӗнчен тухрӗ. Вӗсем напитоксем тултарнӑ подноссем, пӗр купа креветкӑсем, лобстер татӑкӗсем тата ытти апат-ҫимӗҫ йӑтса пыраҫҫӗ. Рок-группӑн магнитофон ҫырӑвӗ музыкӑна ҫулҫӑсем хушшине пытарнӑ громкоговорительсем урлӑ калама пуҫларӗ; хӑш-пӗр хӗрачасем, рефлектор пек, сулланкаласа, турткаланма пуҫларӗҫ, вӗсем хыҫҫӑн темиҫе каччӑ пычӗҫ. Ку ҫынсене ташлаттарма вӑхӑт нумай кирлӗ пулман.
  
  
  Унӑн, Анжелӑн, каяс килет, анчах вӑл ҫук. Хӑйне кӑштах именнӗ пек туйса, вӑл ҫӳллӗ стакан ҫинчен поднос илчӗ те васкамасӑр хӳме патне пычӗ. Ҫул кукӑрӗнче вӑл ҫывӑхра ларакан тимӗр хулӑсем тавра ҫӳллӗ хӳме ҫине пырса тӑрӑннӑ, ӑна вилӗм йӗпписемпе илемлетнӗ. Кунсӑр пуҫне, ӑна гостиница фасадне курнӑ; тарӑн витнӗ веранда сарлакӑшех пулнӑ, варринче икӗ хутлӑ пысӑк кун хупӑ пулнӑ. Хӑш-пӗр чӳречесем умӗнче вӑл святой сывлӑшпа ҫуннине курнӑ, анчах урӑх нимӗн те пулман. Ӗнер ӑна Херридж пӳлӗмӗ тавра хуралҫӑсен йӗрӗ те курӑнман, анчах крыльца сулхӑнӗнче ӑна икӗ хуралҫӑ тӗттӗмре мӗн пулса иртнине тимлӗн сӑнаса ларнине курнӑ.
  
  
  Вӑл лагунӑн тепӗр тупикне лекмен-ши тесе, ушкӑн патне таврӑнчӗ.
  
  
  Ман ура ҫинче ларма юратакан хӗр ман ҫумма тӗршӗнчӗ. "Сана ку лайӑх пек туйӑнмасть-и?"
  
  
  "Ҫапла", - йӳҫҫӗн каларӑм эпӗ.
  
  
  "Эй, ку нимех те мар-ха. Эпир ритма кӗриччен тӑхтӑр-ха.
  
  
  "Мӗне?'
  
  
  "Ҫапла. Ку минка ҫеҫ, ангел. Вӑл, хӑй мӗнле савӑнӑҫлӑ пулма пултарнине кӑтартас тесе, ҫурӑмне малалла тӑсрӗ; ӑна ҫурӑмӗнчен лӑпкаса илчӗ, мӗншӗн тесен ку вӑл пӗртен-пӗр ҫепӗҫ ӗҫ пек туйӑнчӗ. Кунсӑр пуҫне, ку мана килӗшрӗ.
  
  
  "Эсир туртма хатӗрленетӗр-и?"- ыйтрӗ вӑл, мана пӗҫҫипе ачашшӑн тӗртсе. "Пулма пултарать."Эпӗ ӗҫнине кӑтартас тесе, вӑл стаканне ҫӗклерӗ.
  
  
  Вӑл йӗрӗнчӗклӗн пӑхса илчӗ. "О, ку тислӗк-и? Грэдин ҫав лайӑх чӳлмек пур пулсан?
  
  
  "Юрать, ӑна пӑхӑп". Эй, йӑл кулса, пӗр ҫӑвар ҫутӑ шӗвек ӗҫрӗ. Унӑн этемлӗх туйӑмӗ пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл вӑрттӑн агента паллӑ мар япала ӗҫме тӗнчери чи лайӑх вырӑн мар тесе шутланӑ.
  
  
  Часах тӗттӗмленме пуҫларӗ, анчах тулти сергей ҫунмарӗ. Ҫамрӑксем тавра хӑшӗ-пӗрисем чӗлӗм туртма та ӗлкӗрнӗ; тушь витнӗ куҫлӑ мӑнтӑр хӗр, сигара пысӑкӑш кальян чӗлӗмне туртать те, унӑн сӑмси шӑтӑкӗсем тавра йӳҫӗ тӗтӗм кӑларса, вӑраххӑн, вӑраххӑн туртать. Вӑл эпӗ хамӑр ҫине пӑхнине курчӗ те, хӑйӗн савӑнӑҫӗсене мана каласа пама хатӗр пулса, ман пата пычӗ. Ӑна хӑвӑрт тепӗр еннелле пӑхса илчӗ, васкамасӑр лагун хӗррине пычӗ, сандалисене хывса пӑрахрӗ те шыва чӑмрӗ.
  
  
  Ҫиелте ӑшӑ, кӑшт аяларах сивӗ те тӗттӗм. Вӑл темиҫе дюйм таран путса ансан, пире пӗр святой ҫеҫ кӗреймест, шалта темле лӑпкӑ та хӑратакан япала пур, ҫакӑ мана часах каялла илсе хӑпартрӗ. Ӑна & amp; nb, ерипен ункӑ тӑрӑх утма пуҫланӑ. Лагунӑн тепӗр енчи шурӑ корпуссене курма хӗвел ытла та аякка анса ларнӑ, чул сарнӑ пальма ҫыранӗсем тавра тата ытти ӳсентӑрансен тӗксӗм мӗлкисем ӳкнӗ. Пӗррехинче вӑл туннель алӑкӗ патӗнче хускалса ҫӳренине асӑрхарӗ, анчах вӑл ӑна палласа иличчен чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна тимӗр пусма тӑрӑх хӑпарчӗ; служащи ҫавӑнтах мана тем пысӑкӑш шурӑ алшӑлли тӑсса пачӗ те, ӑна шӑлчӗ. Вӑл тӳсӗмне ҫухатма пуҫларӗ; ӑна ҫак wahooран нимӗн те илеймерӗ.
  
  
  Унтан ку пулса иртме пуҫларӗ. Сасартӑк хура костюм тӑхӑннӑ икӗ арҫын курӑнса кайрӗҫ, ҫав вӑхӑтрах музыка чарӑнчӗ. Хӑнасем тӳсеймесӗр пӑхаҫҫӗ.
  
  
  "Кам та пулин кӗресшӗн-и?"- тесе ыйтрӗ тӗксӗм костюм тӑхӑннӑ чи ҫӳллӗ арҫын, эпӗ вӑл кам иккенне пӗлтӗм, мӗншӗн тесен вӑл хура ҫӳҫлӗ Улттӑн Пӗртен-пӗр арҫын пулнӑ. Ӑна Поезд тесе чӗнеҫҫӗ, ҫурма тӗттӗмре вӑл локомотив пысӑкӑш курӑнать.
  
  
  Ҫак штопора "Ҫапла" Тата "эсир укҫана тытатӑр"юрра уйрӑммӑн юрласа кӗтсе илнӗ. Вӑл хапха еннелле кӑтартрӗ. "Атьӑр, вӑл пире кӗтет ".
  
  
  "Поезд" пирӗн умран, тимӗр хапхаллӑ уҫӑ хапха патнелле пырать. Сулхӑнра унӑн икӗ енӗпе шурӑ тумтир тӑхӑннӑ темиҫе арҫын тӑнине курчӗ. Хӗҫ-пӑшал таврашӗ курӑнмарӗ, анчах вӑл вӗсен аллинчех пулӗ тесе эпӗ пӗрре те иккӗленмерӗм. Эпир хапха витӗр тухса крыльца ҫине тухсан, вӑл пире лагерь территорине хӑваласа кӗртнӗ заключеннӑйсен ушкӑнне аса илтерчӗ пулӗ тесе шутларӗ.
  
  
  Икӗ хутлӑ пысӑк кун уҫнӑччӗ; шалта сарлака пусма тӑрӑх хӑпаракан тӗксӗммӗн ҫутатнӑ вӑрӑм холл тӑсӑлса выртатчӗ. Ушкӑнӑн чылай пайӗ эпир ӑҫта каяссине пӗлет пулмалла, ҫавӑнпа та чӑтӑмсӑррӑн малалла утрӗ. Анчах Тренн(Поезд) пуҫне пӑрчӗ те вӗсем ҫине пӑхса илчӗ, вара вӗсем каллех кая юлчӗҫ.
  
  
  Эпир каллех икӗ алӑк патне пытӑмӑр. Тӗксӗм костюм тӑхӑннӑ виҫӗ ҫынпа тепӗр арҫын ih уҫрӗҫ те пире ирттерсе ячӗҫ. Ҫывӑхра хура ҫӳҫлӗ арҫын тата хытӑрах курӑнать, ҫӑра хура куҫхаршиллӗ, вӑйлӑ уссиллӗ, хулпуҫҫийӗсем ҫине усӑнса аннӑ хытӑ ҫӳҫлӗскер. Вӑл mimmo иртсе пынӑ чух унӑн куҫӗсем ман ҫине шӑтарас пек пӑхрӗҫ, мана ҫак ҫӑвар самантлӑха туртӑнса илнӗ пек туйӑнчӗ. Капкӑна лекнине туйнипе эпӗ пӗр самантлӑха иккӗленсе тӑтӑм, унтан вӑл ыттисем хыҫҫӑн утрӗ; юлашкинчен, унӑн отелӗ кунта пулмаллаччӗ. Эпир кӗнӗ пӳлӗм вӑрӑм та сарлака, маччи темиҫе хутлӑ. Йӗри-тавра тӗрлӗ тӗслӗ ҫемҫе ҫутӑсем ҫуталаҫҫӗ, пур ҫӗрте те лутра дивансемпе минтер куписем сапаланса выртаҫҫӗ, ладан шӑрши антӑхтарать. Чӳречесӗр стенасем ҫинче пысӑк плакатсем ҫакӑнса тӑраҫҫӗ: психодели ӳкерчӗкӗсем, рок-супервезд портречӗсем тата эротикӑлла сӑнӳкерчӗксем, сӑмахран, икӗ пӗчӗк хӗрачапа хӗрӳллӗ пони кадрӗсем. Пирӗн пуҫ тӑрринче пӗчӗк кӗленче панельсемпе тулнӑ пысӑк сфера вӑраххӑн ҫаврӑнать, пӳлӗме яланах улшӑнса тӑракан тӗнчепе ҫутатать, ҫавна пула эпӗ куҫсене сӑнласа илме те май ҫукпа пӗрех.
  
  
  Пирӗн хыҫра икӗ кун хупӑнчӗ. Пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче пӗртен-пӗр алӑк пур. Пӳлӗмре эпир, тарҫӑсем, пирӗн хуралҫӑсем, хура костюмсем тӑхӑннӑ ҫынсем ҫук, анчах ҫӳлте, стенасем тавра, кантӑклӑ пысӑк тӑваткӗтеслӗх пур. Ку "хуҫан" сӑнав посчӗ тата вӑл вӑхӑтран вӑхӑта пырса тухнӑ вырӑн пулӗ тесе шутланӑ. Паян каҫхине пире сарӑлма тивӗҫлипе тивӗҫтерменнине пӗлес килетчӗ манӑн - ӑна тӳрех ревматизм, хӑйӗн штопорне илтӗм.
  
  
  Кӗленче тӳркӗтеслӗх ҫап-ҫутӑ ҫуталичченех ҫуталма пуҫларӗ. Эпир пӗр сас-чӳ те ҫук, хӑш-пӗр ҫамрӑк ҫынсем вара тенкелсемпе минтерсем ҫинче ҫавӑн пек вӑйӑ выляҫҫӗ. Мӑшӑр салтӑнма ҫеҫ пуҫланӑччӗ, акустика системи тавра каҫару ыйтнӑ пек ӳсӗрни илтӗнчӗ.
  
  
  Пурте ҫаврӑнса пӑхрӗҫ, унтан ҫутӑ тӳркӗтеслӗх ҫине пухӑнчӗҫ.
  
  
  Ҫутӑ патнелле ҫывхарса пыракан вӑрӑм мӗлке курӑнса кайрӗ. Ун чухне те ҫаврӑнакан шар эффектне пула унӑн кӗлетки палӑрман, анчах вӑл унта ҫын Греди Ингерсолл евӗрлӗ пулни кама та пулин ҫителӗклӗ лайӑх курма пултарнӑ.
  
  
  Вӑл каллех ӳсӗрсе илчӗ те, эпӗ ку самӑр, кӑшт курпунтарах арҫын пулнине куртӑм, вӑл ҫавра та шуранка пит-куҫӗнчен каҫару ыйтнӑ пекех кулать. Пӳлӗмри ҫынсем пурте ун ҫине тинкерсе пӑхсан, вӑл калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  "Ырӑ каҫ пултӑр, килнӗшӗн тавтапуҫ".
  
  
  Ӑна тимлӗн итлерӗҫ; Хурчка мана темиҫе кассет выляса ячӗ, ҫӳлте тӑракан ҫын та ингерсолл Греди пекех туйӑнчӗ.
  
  
  "Эсир, тен, пӗлетӗр те пулӗ, эпӗ сирӗнпе тӳррӗн калаҫма пултараймастӑп. Анчах эсир хӑвӑрӑнни пекех савӑнасса шанатӑп эпӗ ... э ... чатӑр. Тӗрӗс сӑмах тупнӑшӑн савӑнса, вӑл йӑл кулса илчӗ. "Эсир мӗн ӗҫес килнине пурне те тупатӑр, ҫиетӗр, туртатӑр. Ӑна уйрӑммӑнах кӗмӗл савӑт-сапа ҫине сӗрме сӗнетӗп; ӑна вӗсем кӑмӑллӑ пуласса шанатӑп. Ӑна пӗр япала ҫинчен ҫеҫ ыйтатӑп, ку вара эсир мӗн те пулин илме хӑтланса пӑхманни пулать ... ҫырткаламалли ... пӳлӗм тулашӗнче-Де-Дублон. Эпир хамӑр хушӑра мӗн туни-пӗр япала, анчах влаҫсем хӑйсен тӗрӗслӗх правине хытӑ пӑсма памаҫҫӗ. Пӗррехинче ҫак репрессиллӗ законсене пӑрахӑҫлӗҫ, анчах халӗ пирӗн вӗсене пӑхӑнас пулать. Халӗ ӗнтӗ... - Вӑл аллине ҫӗклерӗ те аллипе сулчӗ. "Манӑн чатӑрӑм - санӑн чатӑру. Савӑнӑр.'
  
  
  Ҫак юлашки сӑмахсемпе сергей тӗксӗмленме пуҫларӗ, тӳркӗтеслӗх каллех тӗтреллӗ-хура пулса тӑчӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм, - терӗ мана хӑлхаран сасӑ, - яланах пӗр пустуй япала".
  
  
  Вӑл тӗксӗмрех типшӗм хӗр пулнӑ, вӑл эротикӑлла плакатсем тавра пӗр-пӗрин ҫине тӑмсайла пӑхнӑ, аллине ман хулпуҫҫи ҫине хунӑ. Тепӗр аллинче унӑн хӑрӑмланнӑ чӗлӗм; вӑл ӑна тути патне илсе пычӗ те, йывӑррӑн сывласа, вӑрӑммӑн тӑсса, мана тӑсса пачӗ. Унӑн отелӗ пуҫне сулкаларӗ, анчах кун пек тӑваткал пулас мар тесе шутларӗ. Ку тӗлӗшпе эпӗ ытлашши пӗлтерӗшлӗ япала курмастӑп, анчах ман ӗҫ шайӗнче мана чылай начар япаласем тума тиврӗ.
  
  
  Чӗлӗмне ӗмсен, хӗр хӑйӗн бюстгальтерне бикини тавра салтрӗ. Вӑл пир татӑкне ман урасем патне ӳкерчӗ те ман ҫине уҫҫӑнах пӑхмарӗ. Эй, бюстгальтера хӑвармалла е, хӑй пекех табак туртнӑ йӗкӗте тупмалла. Вӑл ҫарамас, талккӑшпех шӑмӑсемпе ырхан роза бутонӗсем ҫиес килми пулнӑ. Вӑл йӗмне хывма тытӑнсан, ӑна эй трубкӑна тавӑрса пачӗ.
  
  
  "Ан кай, - терӗм эпӗ, Ӑна сӑмсинчен чуптуса, куҫакан халӑх хушшинчен тепӗр пӳлӗме хӗсӗнсе кӗтӗм. Вӑл маншӑн тунсӑхласси ҫинчен шухӑшламан та эпӗ; каялла ҫаврӑнса пӑхсан, вӑл пӗчченех, диван чавси ҫинче темле интереслӗ ӗҫ тӑвать. Музыка халӗ пӳлӗме тулчӗ; йывӑр, кӗмсӗртетекен ритм ӑна илтнинчен кая мар туять. Пӳлӗме тӗтӗм карса илнӗ, вӑл светтуйсене тата ытларах тӗттӗмлетнӗ; ик-виҫӗ мӑшӑрсӑр тата виҫҫӗн секс аса илтерекен темскерсӗр пуҫне, табак туртни, ӗҫни, фаджа ҫини чи юратнӑ ӗҫ пек туйӑннӑ - ку таранччен хорек пек туйӑннӑ.
  
  
  Пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче вӑл сцена ҫине пӑхма чарӑнса тӑчӗ. Орги вырӑнне вӑл ача-пӑча вӑййи пулчӗ, ингерсол Ӑна, хӑйӗн кӗленче киоскне, сӑнаса пӑхса, мӗн тери савӑннине пӗлес килетчӗ манӑн.
  
  
  Ӑна, кун каҫа таянса, асӑрханса ручкӑна ҫавӑрчӗ. Паллах, вӑл парӑнмарӗ. Ӑна аллипе кунӗпе сӑтӑрса пӑхрӗ те ҫӑрана хыпашласа тупрӗ. Ӑна икӗ замок тупнӑ; вӗсем стандартлӑ ҫӑрасем пек туйӑннӑ. Манӑн туртӑнса тӑракан шыва кӗмелли вырӑн вӑл тем пытарма пултарнӑ пек курӑнмарӗ, анчах nen ҫинчи кордон йӗрӗсем ултавлӑ пулчӗҫ.
  
  
  Никам та пӑхманнине пӗлсен, вӑл лаптак та авӑнчӑк ҫӑраҫҫи тавра пӗр йӗр тума пуҫларӗ. Анчах ӑна ih туртса кӑларма ӗлкӗриччен ман ҫурӑм ҫинчи кнопка куҫса ларчӗ.
  
  
  Ӑна шыва кӗмелли пӗчӗк клапанпа хӑвӑрт хупларӗ. Вӑл, алӑка куҫ хӗррипе курас тесе, аяккинелле пӑрӑнчӗ те, ман куҫ айӗнчи сценӑна ҫӑтнӑ пек курӑнма тӑрӑшса, йынӑшса илчӗ.
  
  
  Ман урасем ҫине шупка ҫутӑ ӳкрӗ. Ӑна Анджелӑн уҫӑ шӑршине ярса тытрӗҫ те, вӑл ҫаврӑнса пӑхма ӗлкӗриччен, мана хӑлхаран пӑшӑлтатса каларӗ.
  
  
  "Савӑнатӑр-и, уолтон мистер?"
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Манӑн савӑнӑҫлӑрах пулчӗ".
  
  
  "Эпӗ ҫапла пуласса шанатӑп". Ee алли ман алӑра. "Апла пулсан, манпа пӗрле кайӑпӑр; ман шутпа, эсир ӑна тата интереслӗрех тупатӑр ".
  
  
  Вӑл кӑшт уҫнӑ алӑк витӗр ун хыҫҫӑн утрӗ. Ee ҫӳҫ пӗлӗчӗ тата ирӗклӗ халат самантлӑха ман куҫа хупрӗҫ. Унтан вӑл аяккалла чакрӗ.
  
  
  Пӳлӗм пӗчӗк те ҫемҫен ҫутатнӑ, урайӗнче пысӑк матрас кӑна тӑнӑ. Nen ҫурӑмӗпе ман еннелле выртакан хӗр ҫарамас, анчах вӑл кам иккенне пӗлес тесен, манӑн унӑн питне курмалла марччӗ ...
  
  
  "Сӗтел хушшинче!»
  
  
  Вӑл ерипен ҫаврӑнкалама пуҫларӗ, анчах ман хыҫра кун хупӑннине илтсен, вӑл хӑвӑрт анжел ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. Вӑл кун еннелле ҫурӑмпа ларнӑ, хӑрах аллипе унӑн кӑвак халатне кӑкринчен кӑшт аяларах тытса тӑнӑ. Унӑн кулли тӑрӑхласа кулнӑ пек пулчӗ. Вӑл каллех Чин ҫине пӑхрӗ, - вара ташлакан хӗрарӑмӑн сӑн-пичӗ те ҫавӑн пекех пулнине курчӗ.
  
  
  Ман хыҫри урайӗнче Анджелӑн тумтирӗ кӑштӑртатнине илтсен, вӑл хӑвӑрт Чин патне пычӗ. Ку ӗҫе виҫҫӗн яланхи секс пек йӗркелемен пулмалла, ҫавӑнпа та вӑл ҫак хӗре лайӑхрах пӗлнӗ... Ҫак самантра вӑл мана хам енче кам та пулин кирлӗ пуласса шанчӗ.
  
  
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  
  
  "Ӑна паян ирхине сан кӗпӳне илсе килес пулсан, эсӗ хирӗҫ мар пулӗ тетӗп, Ник". Сӗтел кровать ҫинчен шуса анчӗ те, хӑй ҫарамас пулнине туйса, ман умма тухса тӑчӗ. "Э... ҫук. Нимӗн чухлӗ те."Вӑл ман хыҫра Антон пулнине пӗлет; вӑл халӗ те пӗр кунлӑха ҫеҫ-ха.
  
  
  "Эсӗ ҫав тери лайӑх ҫывӑртӑн, сана вӑратма та вӑйӑм ҫитмерӗ". Сӗтел хушшинче, ман ҫине пӑхса, тутисене пӑчӑртаса тытрӗ, анчах хама хам алла илме ҫук хытӑ тытрӑм.
  
  
  Вӑл, пирӗн ҫине пӑхса, куҫхаршине ҫӗклерӗ. Унӑн куҫӗсенче, эпӗ ee ӗлӗк яланах ҫавӑн пек хавхаланса пӑхнине курнӑ пулин те, темле вилӗ япала пур. Анчах вӑл, хӑйне барта эй шампански сӗнекен конференцие хутшӑннӑ пек, ҫаплах йӑл кулчӗ.
  
  
  "Эсӗ пӗлетӗн-И, Сӗтел хушшинче?"Анджела сасси хӑйне кӗтнинчен те ҫулать, ку ӗнтӗ вӑл мӗлке пек хускалма пултарассине пӗлтерет. "Эсир ун пирки тӗрӗс каларӑр".
  
  
  Унӑн мышцисем туртӑнчӗҫ.
  
  
  "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?"- ыйтрӗ Сӗтел Хушшинче.
  
  
  Унӑн аллисем Малтан хулпуҫҫисем ҫинче, унтан аллисем ҫинче, юлашкинчен пӗҫҫисем ҫинче Анджелӑн сулхӑн аллисене туйса илчӗҫ. Вӑл мана ачашшӑн чӑмӑртарӗ.
  
  
  "Ытлашши ҫу та ҫук. Вӑл ҫулти арҫын ... эсир вӑтӑр ҫулта ӗнтӗ, ҫапла мар-и, Уолтон мистер?
  
  
  "Паллах", - салхуллӑн ответлерӗм эпӗ.
  
  
  "Эсӗ шӳт туманшӑн эпӗ савӑнатӑп. Ҫапла, - терӗ вӑл малалла, - ҫак ҫулсенчи тата профессири арҫыннӑн ҫакӑн пек вӑй-халпа пулмалла мар. Питӗ илемлӗ кӗлетке, ҫапла мар-и, хаклӑ ҫыннӑм?
  
  
  Вӑл манпа калаҫманнине вӑл питӗ лайӑх пӗлет. Сӗтел хушшинче пуҫне усса, ман ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ. "Ҫапла", - килӗшрӗ вӑл. "Вӑл та унпа ҫав тери тӗлӗнмелле япаласем тӑвать".
  
  
  "Ах, ҫапла."Анджела сассинче йӳҫеклӗх илтӗнчӗ. "Эсир пӗтӗмпех пӗлетӗр-и ун ҫинчен, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Анчах, паллах. Ник-идеаллӑ ҫын ".
  
  
  Ӑна йӑпӑлтатни хакланӑ, анчах отель вут ҫулӑмӗнчен пӑрӑнса кайма пултарнӑ. Ӑна, иккӗшне те пӗр вӑхӑтрах курас тесе, айккинелле пӑрӑнчӗ. Ку эпӗ ҫарамас Анжелӑна пӗрремӗш хут куртӑм. Чинӗпе танлаштарсан, малтан вӑл начарланнӑ пекех пулчӗ, анчах иккӗмӗш хут пӑхни унӑн кӑмӑлне улӑштарчӗ. Ee кӑкӑрӗ ҫирӗп те илемлӗ, пӗҫҫисем кӑштах авӑннӑ, урисем ҫинҫе те илемлӗ. Ee пурнӑҫ яп-яка та лаптак пулнӑ, ун айӗнчи мамӑк пек виҫкӗтеслӗ ҫӳҫӗ ҫав тери ҫутӑ каштан тӗслӗ пулнӑ, вӑл ҫутӑ пекех курӑннӑ. "Пӗтӗмпех улшӑну", - шухӑшларӑм та Эпӗ, Ҫак самантра Анджела мана алӑран ярса тытрӗ.
  
  
  "Мӗнле шутлатӑн эсӗ, ман ҫине пӑхма юрать-и?"Ку чӗнӳ пулчӗ, ун куҫӗсенче вӑл пирвайхи хут иккӗленӳ пуррине курчӗ.
  
  
  "Эпӗ сан ҫине пӑхатӑп та-и?"Вӗсен влаҫӗ пулнӑ, вӑл ҫав влаҫа ним вырӑнне те хуман. Вӑл пӑшӑрханман.
  
  
  "Эсир манпа ҫывӑрма пӑруланӑ пулӑттӑр-и?"
  
  
  Вӑл иккӗленсе Тӑчӗ, Чин ҫине пӑхрӗ, Унтан каллех Анжел ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Хальхи вӑхӑтра-и?"- ыйтрӑм эпӗ, нимӗн ҫинчен те шухӑшламан пек курӑнма тӑрӑшса.
  
  
  "Мӗншӗн ҫук? Унта пирӗншӗн пуриншӗн те вырӑн пур ". Вӑл пуҫӗпе пӳлӗмӗн тепӗр енчи урайӗнчи пысӑк матрас ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  "Кӑмӑлу пулсан."Эпӗ унпа тавлашма шутламан; анжела та, пӗтӗмӗшпех тумланнӑ, хӗҫпӑшалланнӑ арҫынсем пекех, ҫарамас пулнине туйнӑ.
  
  
  Вӑл, ирӗксӗррӗн те кӑшт ҫеҫ йӑл кулса, ман паталла куҫса ларчӗ. "Вӗсене валеҫме хирӗҫ мар-и?"
  
  
  "Эсӗ хирӗҫ мар пулсан".
  
  
  "Е каласа парас?"Вӑл ман хулпуҫҫи урлӑ тӳрккессӗн пӗшкӗнчӗ те, тӗттӗм ӗмкӗче ҫулама пуҫне уссан, Чина кӑкӑртан ярса тытрӗ. Унтан вӑл тӳрленсе тӑчӗ те ман ҫине уҫҫӑнах пӑхрӗ. "Ӑнланатӑн-и?'
  
  
  "Эпӗ нихҫан та ун пек шухӑшламан пулӑттӑм".
  
  
  "Ой, каях, чунӑм", - Хирӗҫлерӗ Сӗтел Хушшинче Лараканни. "Эсир тутанса пӑхас тетӗр пулсан, ҫавна тӑвӑр. Анчах ун пек начар ан тӑвӑр ".
  
  
  "Эпӗ пурне те начар тӑватӑп-и? Иртнӗ каҫ мӗн туни ҫинчен-и? Анджела, улталаннӑ хӗрарӑм пек, чина шӑтарас пек пӑхса илчӗ.
  
  
  Сӗтел хушшинче ассӑн сывласа илчӗ те мана шуранка кулӑпа парнелерӗ, унтан хӑвӑрт хӑйӗн сӑн-питне ним туйӑмсӑр турӗ.
  
  
  Вӑл каллех аяккалла пӑрӑнчӗ; Вӑл Каллех вӗсем хушшине кӗрсе тӑчӗ, ку ман вырӑн мар пулмалла. Антон сасартӑк мана ыталаса илчӗ те, унӑн хаяр куҫӗсем мана вӗҫерӗнме памарӗҫ. Ҫакна вӑл тунӑ, мӗншӗн тесен ee таз кӑтартуҫӑсене манӑн шыва кӗмелли пӳлӗмре мансӑр пуҫне тата темскер пуррине кӑтартма пултарнӑ.
  
  
  "Эсӗ мана тивесшӗн мар-им?"вӑл мана чӗнме пӑрахрӗ.
  
  
  "Атя, сана лайӑхрах курӑнать".
  
  
  "Апла пулсан, хыв ҫак ылханлӑ плавкӑсене".
  
  
  Ҫакна тума телейлӗ эпӗ, ӑна хӑвӑрт тухрӑм та ih кровать ҫине пӑрахрӑм, унта ӑна хама мӗн кирлине тупма пулатчӗ. Вӑл Ҫарамас чухне Мана Ангела мӗн интереслентерни паллӑ пулчӗ. Вӑл ман эрекци ҫине нумайччен пӑхса тӑчӗ, анчах вӑл ун патнелле майӗпен пӗшкӗнсен, Аллине Сӗтел патнелле тӑсрӗ те ӑна ыталаса илчӗ.
  
  
  "Ун пек ҫӑткӑн ан пул, хӗрӗм", - мӑкӑртатрӗ вӑл, мана хулпуҫҫинчен ачашшӑн ҫыртса.
  
  
  Анджелӑн куҫӗсем ялкӑшса илчӗҫ. "Эсир монополи пур тесе шутланӑ-и?"
  
  
  Сӗтел хушшинче хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Ҫук, хаклӑ ҫыннӑм, эпӗ эгоистка мар. Анчах эпир яланах пурне те валеҫетпӗр, астӑватӑн-и?
  
  
  "Паллах. Ӗнерхи пекех чӗререн.
  
  
  "Мӗн вара? Эсӗ пулман-и унта, мӗн тумалла пулнӑ-ха манӑн, эму, ҫук, манӑн питӗ кӗвӗҫекен еркӗнӗм?
  
  
  Анжела, хӑрлатса янӑ пекех, шӑлне йӗрсе пӑрахрӗ. Вӑл чина ярса тытасшӑнччӗ, анчах ҫав вӑхӑтра кровать ҫумӗнчи алӑк уҫӑлчӗ. Ӗлӗк ӑна асӑрхаман та; кеннеди сӑмсахӗнчи алӑк пекех, ny вӑрттӑн лабораторие кӗмелли алӑк, унта мана Виҫӗ Пуҫлӑ хатӗрсем ҫинчен пӗлтерчӗҫ. "Юрать, хӗрачасем; халлӗхе ку ҫителӗклӗ ".
  
  
  Трейн чи малтан пӳлӗме кӗчӗ,ун хыҫҫӑн "Интимлӑ улттӑн" шурӑ ҫӳҫлӗ икӗ член. Тепӗр иккӗшӗ алӑк хушӑкӗнче тӑнӑ, анчах ӑна ih курман.
  
  
  Анжела трен ҫине ҫиллессӗн пӑхса илчӗ. "Мӗн тӑватӑн эсӗ кунта?'
  
  
  "Эсӗ, хелло китти модулей, питӗ лайӑх пӗлетӗн". Унӑн кулли те, унӑн кулли пекех, суя пулнӑ. "Эсӗ мантӑн-и, мӗн тума хутшӑнатӑн ҫак йӗкӗте?»
  
  
  Антон чутах кӑшкӑрса ямарӗ. - "Анчах эпӗ сана килме хушман!"
  
  
  "Анчах эпир пурпӗрех ҫитрӗмӗр". Трейн аяккалла чакрӗ, Ун хыҫҫӑн Хӑрушӑ суд утравӗ ҫинчен броская хак тӑхӑннӑ самӑр арҫын тухрӗ.
  
  
  "Ил ҫав сандалие", - хушрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна вӑл лайӑх пуҫланине йышӑнмалла пулнӑ; унтан ӗнерхи каҫран вӑл урӑх хӑрамарӗ пулмалла. Кам та пулин ман пата пыриччен ӑна сандали Трейне тапрӗ; вӑл ҫӑлтӑр сунарҫи пек тытрӗ.
  
  
  "Интимлӑ улттӑн" ытти икӗ членӗчӗ манран икӗ енне йӗркеленсе тӑчӗҫ, вӑл мана: вӗсем мӗн тунине пӗлеҫҫӗ, терӗ; чи ҫывӑх ҫыннӑн аллисем хӗскӗч пек, ҫавӑнпа вӑл вӗсемпе усӑ курассӑн туйӑнчӗ.
  
  
  Хак тӑхӑннӑ арҫын хӑй хыҫӗнче тӑракан хура костюм тӑхӑннӑ тепӗр арҫын ҫине кӑтартрӗ. Вӑл та хӗвелтухӑҫ стильлӗ тӑваткал пӳлӗме кӗчӗ, унӑн сӑн-пичӗ латинла мар. Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ, аллине пиншак ӑшне чикрӗ те пысӑках мар тӳрккес сӑнӳкерчӗк туртса кӑларчӗ, сӑнӳкерчӗкне вӑл контакт йӗрӗсем урлӑ тӑпӑлтарса кӑларнӑ пек курӑнать. Унтан вӑл тата тепӗр сӑнӳкерчӗк туртса кӑларчӗ, ih танлаштарчӗ те броская хак тӑхӑннӑ арҫынна кӑтартрӗ: "ку вӑл, мистер Цунганос", терӗ. Иккӗшӗ те кулса илчӗҫ.
  
  
  "Ахалех, - терӗ Цунганос.
  
  
  "Эсир укҫӑра тытатӑр", - тесе мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Куратӑр-и, Никер мистер ..."Вӑл чӗнмерӗ, анчах ман чӑн-чӑн ята асӑнни мана тӗлӗнтермерӗ; вӑл хӑй лекнине пӗлчӗ Ӗнтӗ.
  
  
  "Сирӗн сӑнӳкерчӗкӗре идентификацилеме пире кунӗпех кирлӗ пулчӗ, Мистер Картер", - малалла каларӗ арҫын.
  
  
  "Ҫак примитивлӑ условисенче ӗҫлеме ҫав тери ывӑнтарать; материк ҫине вӗҫсе ҫитмелле те, Пекинпа ҫыхӑнас тесен, ҫак решенисемпе усӑ курмалла тата ... О, Эсир тӗлӗнместӗр-и, Мистер Картер? Халӗ вӑл ним хӗрхенмесӗр кулать. "Ах, эсир пӗлетӗр пулӗ, хӑвӑр мӗн пӗлни пек нумай мар; пирӗн организаци хӑй хыҫҫӑн карапсене ҫунтарман темелле. Пӗрлешӳллӗ линисем уҫӑ, анчах вӗсем икӗ еннелле ӗҫлемеҫҫӗ. Ӑнланатӑр-и эсир мана?'
  
  
  Ку маншӑн ҫителӗклех паллӑ пек туйӑнчӗ. "Пӗрлешӳллӗ Штатсем тӗлӗшпе кнрсен шалти политикипе эсир килӗшместӗр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Киле-и, Мистер Картер?- Вӑл айван ученикрен пӑрӑнакан шкулти учитель пек ассӑн сывласа илчӗ. "Ах, калӑпӑр, ман асаттесен таврашӗнчи хӑш-пӗр ҫынсем ӑна хӑйсен килӗ теме пултарнӑ. Ытти пирки мӗн... -
  
  
  Вӑл пысӑк хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ.
  
  
  Манӑн унпа кӑштах йӑпатас, Вӑл Лӑпкӑ океанӑн кӑнтӑр пайӗнче утрав ҫинче тупнӑ япони салтакӗ пек кая юлнӑшӑн, иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑранпа вӑтӑр ҫул иртсен, ун пек тума шутламарӑм; нимӗнле сӑлтав та пулмарӗ. вӑл мана хӑй вырӑнӗнче вӗлермен пулӗччӗ, ҫавӑнпа та вӑл лайӑх майсемпе интересленнӗ пулӗччӗ.
  
  
  "Ну, кеннеди сӑмсахӗ ҫинче, nу - сирӗн пӑспа ӗҫлекен пӑс пурччӗ, вӗсем мана ӳкерсе илчӗҫ", - терӗм эпӗ, аллинчи пӗчӗк сӑнӳкерчӗк ҫине пӑхса. "Телейлӗ пулнӑран."
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Сирӗн ӗҫ ӑнмарӗ, Мистер Картер. Пирӗн организацире членсем нумай, кашни кунах пирӗн базӑра ик-виҫ ҫын е ытларах пулать ... э-э ... туристсене. Эпир, Хӗвелтухӑҫ ҫыннисем, пурте пӗр евӗрлӗ, эпир пурте фотоаппаратсемпе пыратпӑр. Апла мар-и?'
  
  
  "Ку пысӑк база", - ҫине тӑрсах ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла. Анчах пире те, сирӗн пекех, уйрӑм чаҫ интереслентерчӗ. Туристсенчен нумайӑшӗ асӑрхамасть те ятарлӑ куна. Эпир ҫав алӑк витӗр тухакансене пурне те ӳкерсе илетпӗр ".
  
  
  Ӑна йывӑррӑн ҫӑтса ячӗ. "Эсир пӗлетӗр-и ун ҫинчен?"
  
  
  Вӑл кулни карнавал маски пек туйӑнать. "Мӗн шухӑшлатӑр эсир, Мистер Картер? Эпир кунта пурте пӗр сӑлтавпа мар-и вара?
  
  
  Вӑл мана темиҫе хутчен, хӑйне ҫыхса лартнӑ чух, ҫапрӗ; nenра рабочисен йывӑр ботинкисем пурччӗ, пакӑлтиччӗ. Сӗтел хушшинче Анджелӑпа Анджела каллех хӑйсен тумтирӗсене тӑхӑнчӗҫ, - вӑл шухӑшланӑ пек, - ман алӑсене ҫыхсан, сӗтел Хушшине ларсан, мана шыва кӗмелли костюма каялла пама ыйтрӗ. Вӑл ҫак ӗҫе тунӑ чухне унӑн куҫӗсенче темскер вулама хӑтланчӗ, анчах вӑл нихҫан та ман янахран ҫӳлерех пӑхмарӗ.
  
  
  Цунган мана кровать ҫумне пӑчӑртарӗ те, унӑн куҫӗсем курайманлӑхпа ҫуталчӗҫ. "Иртнӗ каҫ эсир ман ҫынсем тавра виҫӗ ҫынна вӗлертӗр, картер мистер, тӑваттӑмӗшне чӑнласах сиен турӑр". Вӑл хӑйӗн пуҫне хыпашласа тупрӗ, унта унӑн тӳрӗ хура ҫӳҫӗ айӗнчи сарӑрах мӑкӑле курма пулать. "Сире халех вӑраххӑн вилме май парасси маншӑн кӑмӑллӑ пулнӑ пулӗччӗ, анчах халӗ ун валли вӑхӑт ҫук. Эсир пирӗн расписание пӑсрӑр, ҫавӑнпа ӑна халех кӑларса ямалла. Ӑнӑҫлӑх ҫинчен калама пулать ".
  
  
  Вӑл мана питрен тӑруках ҫапрӗ; чӑмрӗ те пуҫран ҫав тери ҫӳле ҫӗклерӗ, анчах хӑлха янӑраса тӑчӗ.
  
  
  Цунган тинкерсе пӑхрӗ. - Ҫӗр чӗтрени юлашки саманта ҫитиччен, э, Мистер Картер? Илӗр ӑна. Вӑл мана йынӑшма тӗртекен икӗ сарӑ хӗрарӑм ҫине кӑтартрӗ. "Вӑл ӑҫта каймаллине эсир пӗлетӗр".
  
  
  Икӗ хӗре кӗртсен, ӑна тата ҫакна хушса каламалла пулчӗ: пӳлӗмре ҫиччӗн пулнӑ - манӑн алӑсене ҫурӑм хыҫне ҫыхса хунӑ. Эпӗ хирӗҫ тӑмарӑм.
  
  
  Эпир икӗ хуралҫӑпа кайри алӑк витӗр кавир сарнӑ ансӑр коридора тухрӑмӑр. Вӗсем мана пусма ҫинчен чул стеналлӑ тайлӑк коридора тӗртсе антарчӗҫ, унӑн нӳрлӗ чулӗсем ман хулпуҫҫисене чӑрмалаҫҫӗ.
  
  
  Манӑн охранниксем идентлӑ тенӗ пекех пулчӗҫ, анчах эпӗ ih фотографие тимлӗн вӗренни усӑллӑ пулчӗ. Уилфпа Кевин. Пӗри-венесуэла таврашӗнчи паспорт, тепри-брюква-ih сасӑсем Вӑтам Хӗвеланӑҫ, ҫурҫӗр тата кӑнтӑр америкӑри ҫӗршывсен акценчӗпе, ӑна илтме пултарнӑ таран, пулнӑ. Вӗсем Индиан университечӗн супервездӗсем пулма пултарнӑ пулӗччӗҫ; ку вӗсем тунӑ пӗтӗм компетентлӑх пулнӑ пулӗччӗ. Ҫак американецсем мана вӗлерме пултарассине ӗненме те йывӑр, анчах эпӗ, хама улталаса, вӑхӑта сая ямарӑм.
  
  
  Эпир гостиница тавра, лагуна хӳтӗлекен йывӑҫ тӗмӗсем тавра, чӗрӗ карта хыҫӗнче тухрӑмӑр. Тепӗр темиҫе самантран эпир шыв хӗрринчи уҫланкӑна тухрӑмӑр, ун айӗнче вӑтам вӑрӑм виҫӗ кимӗ тӑрать. Уилф - Вӑл Кевинӑран кӑшт ҫӳллӗрех те патвар - пистолетпа аяк пӗрчинчен тӗртрӗ.
  
  
  "Васка та сик".
  
  
  Ӑна, хама каланӑ пек, стеклопласт палуби ҫине шалтлаттарса анса лартӑм, унта кӑштах шуҫса кайрӗ; каҫ сывлӑмпа кӑштах нӳрленнӗ. Уилф, мана пӗчӗк кабина карлӑкӗ ҫине ҫапса, ман хыҫҫӑн ҫӑмӑллӑн утрӗ. Кевин руль патне пынӑ та двигателе ӗҫе янӑ, унтан, кимме шыв айӗнчи ҫунатсем ҫинче тытса тӑракан троса ирӗке кӑларас тесе, малалла сикнӗ.
  
  
  Эпир ҫаврӑнсан, вӑйлӑ мотор кӗрлеме пуҫларӗ, унтан тинӗселле каякан тӗттӗм туннель еннелле ишме тытӑнчӗҫ. Кевин прибор панелӗ ҫинчи кнопкӑна пусрӗ, хӑвӑртлӑхне кӑштах чакарчӗ те тӗттӗм туннеле кӗрсе кайрӗ. Ӑна куртӑм, тимӗр карлӑксем ҫаплах ҫӗкленеҫҫӗ-ха, эпир вӗсен айӗпе уҫҫӑнах ишсе иртрӗмӗр, унтан эпир уҫӑ тинӗсе тухрӑмӑр.
  
  
  Вӗсем мана тимӗр пралукпа ҫыхса лартрӗҫ, пралукӗ, хӑй ҫумне пӑчӑртансан, алӑсене хытӑ хӗстерет. Кантрапа ҫыхӑннӑ пулсан, манӑн алӑсем ҫав тери юнлӑ, анчах ку маншӑн усӑсӑр. Ӑна шыва кӗмелли ҫыннӑн ҫурӑмӗ ҫинчи пӗр йӑрӑма хыпашласа тупрӑм, анчах ман алӑсене кармашса илме ытла ҫӳле ҫыхса хунӑ.
  
  
  Уилф кабинӑра юнашар пулнӑ, iso пӗтӗм вӑйран тӳрленме тӑрӑшнӑ, шыв айӗнчи карап хӑйӗн тимӗр йӗлтӗрӗсемпе ҫӗкленсе & amp; nb ҫийӗпе шуса кайнӑ. Вӑл ман ҫине ирӗклӗн йӗрӗнсе пӑхрӗ.
  
  
  "Тен, пирӗн сире пӑрахса хӑвармалла", - терӗ вӑл ҫителӗклӗ хыттӑн, двигатель хӑлхана ҫурас пек ҫухӑрса янине илтмелле.
  
  
  "Мӗншӗн ҫук-ха?""- терӗм эпӗ ҫӑмӑлттайла, ӑна ҫурӑмӗпе карлӑк ҫумне таянтӑм та аллӑмсене кӑштах пӑрса кӑларма пултартӑм, халӗ ӗнтӗ ӑна манӑн плавкӑсен чӗн пиҫиххи патне туртса илме те пултартӑм. Ӑна контакт тыткӑчипе-виҫкӗтеслӗ пӗчӗк михӗ, копчикӑн аялти пайӗнче ӗҫлет.
  
  
  "Ҫапла."Уилф инҫетре йӑл кулчӗ, унӑн ҫӳҫӗ ҫилпе вӗлкӗшет. "Эсир кунта пӗр эрне каялла пулнӑ пулсан, эпир сире пӑрахса хӑварнӑ пулӑттӑмӑр. Пирӗн ҫинчен мӗн чухлӗ ҫын пӗлнине пӗлес тесе. Анчах халӗ... - вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Халӗ ӗнтӗ ку ниме те пӗлтермест. Пире чарма ытла кая юлнӑ ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗн шухӑшласа кӑлартӑн эсӗ?"Унӑн отелӗ, вӑл малалла калатӑр; манӑн сумка уҫӑ, чӗлхесӗр пӳрнесене ӗҫлеттерме пултарсан ҫеҫ ... Уилф кулса ячӗ. "Сана мӗн ӗҫ? Эпир сана пурӑнма ирӗк парсан, Эсӗ часах пӗлӗн, Картер. Анчах, чӑннипе илсен, ку ниме те пӗлтермест; ку пуҫламӑшӗ ҫеҫ, сан пек ҫынсем унта ҫип кураймӗҫ ".
  
  
  Двигательсем шӑхӑрни хуллен мӗкӗрме пуҫларӗ. Ӑна каласа пӗтереймерӗм-ха; манӑн пӳрнесем халӗ те хамӑн плавкӑсен ҫурӑмӗсем ҫинче сумка тытса тӑракан фаршланӑ сосискӑсем евӗрлӗ. Кимӗ, вӑрӑм хумсем ҫинче силленсе, корпуса ҫитичченех йӗлтӗрпе анса ларчӗ. Кевин мӗлтлетекен датчик ҫине управлени панелӗсем ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Кунта чылаях тарӑн", - пӗлтерчӗ вӑл, руль еннелле ҫаврӑнса.
  
  
  "Тен, пӑрахиччен вӗлеретпӗр?"- тесе ыйтнӑ Уилф. "Ҫук", - Кевин татӑкӗсене ҫӗклерӗ. "Пирӗн ирӗлекен flex пур".
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса кулса илчӗ. "Ку мӗн иккенне пӗлетӗр-и эсир?»
  
  
  Ун ҫинчен шуйттан пекех лайӑх пӗлет пулин те, вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Вӑл & amp; # икӗ е виҫӗ кун пурӑниччен синтетика шнурокӗ ҫирӗп. Унтан вӑл ирӗлсе каять, эсир корал блокӗнчен вӗҫерӗнсе тухатӑр, мӗскӗн Мистер Картер шыва путать. Урӑхла каласан, вӗсем ӳте пулӑ ҫисе пӗтерсен идентификацилеме пултарсан ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Шыва путасси ҫинчен-и?»
  
  
  "О, сана борт хыҫне кӑларса пӑрахас умӗн ҫак провода эпир уҫҫӑнах касса татӑпӑр. Ан пӑшӑрхан, Картер; эпир мӗн тунине пӗлетпӗр ".
  
  
  "Эпӗ ӑна чӑнах та хаклатӑп", - йӳҫҫӗн каларӑм эпӗ, плавка тавра туртса кӑларнӑ пысӑках мар ҫыхха туйса.
  
  
  Кимӗ малалла шурӗ те, тинӗс тӑрӑх ҫӳлелле те, аялалла та тайкаланса, чарӑнса тӑчӗ. Кевин пӗчӗк хӳшше анчӗ те корал татӑкне пляж мечӗкӗ пысӑкӑш туртса кӑларчӗ. Вӑл кӗрен тӗслӗ хытӑ корал тавра синтетика кантрине ҫавӑрса ҫыхрӗ те, манӑн йӗлтӗрсене ҫыхас тесе, ҫиппине малалла тӑсрӗ.
  
  
  Манӑн ҫапӑҫу вӑхӑчӗ ҫитрӗ. Хытса кайнӑ пӳрнисемпе вӑл ҫурӑм хыҫӗнче тытнӑ пысӑках мар ҫыхха уҫрӗ. Хӗрсе кайнӑ ҫулӑм хыпса илчӗ, ман алӑсемпе ҫурӑм шӑммине пӗҫертсе илчӗ, анчах ӑна шӑлӗсемпе ҫыртрӗ те пакета хӑйӗн алтупанӗсем ҫумне пӑчӑртарӗ. Стюарт каланӑ тӑрӑх, Special Effects тавра, пысӑках мар магни факелӗ виҫӗ секундран виҫӗ чӗрӗк дюйм хулӑнӑш метал татӑкне ҫунтарса янӑ, анчах ку мана виҫӗ ҫул пек туйӑннӑ. Унӑн ӳт-тирӗ пӗҫерсе кайнине, шӑнӑрӗсем шӑранакан ҫу пулса тӑнине туйрӑм; ӑна пралук ҫумне пӑчӑртаса тытнӑ пулсан, вӑл мана ҫав тери асаплӑн ыратнине туйрӑм, ҫав ырату мана тӑнран яратчӗ.
  
  
  Ӑна урипе тапрӗ те, Уилф каялла чакрӗ. Кевин аллине корал блок тытнӑ, ӑна ҫара урипе тапсан, ӑна янах айне уҫҫӑнах лектернӗ. Вӑл, ҫаплах йывӑр япалана чӑмӑртаса, кимӗ тепӗр енне вӗҫсе каҫрӗ. Вӑл хӑҫан та пулин каллех килсе тухсан, анчах ӑна курмарӗ.
  
  
  Унӑн алтупанӗсене ирӗке кӑлартӑм; ҫав тери хытӑ ыратнипе манӑн кашни ҫулах, алӑсем ун ҫинче юлнипе юлманнине пӗлмелле пулчӗ. Ку вара уилфа хырӑмӗнчен чышкипе ҫапрӗ. Вӑл куртка ӑшне чикрӗ, анчах хӑвӑртах мар; унӑн iso пӗтӗм вӑйне хурса, ҫак трахейӑна лапчӑтса, пырне тӑватӑ хытӑ пӳрне турӗ. Вӑл пӳлӗне-пӳлӗне вилчӗ, ман кӑкӑрӑма юн тултарчӗ.
  
  
  Ӑна ҫуса тасатас тесе, вӑл шыва чӑмрӗ, унтан каллех кимӗ ҫине кӗрсе ларчӗ. Хӑрушӑ суд утравӗ халӗ сылтӑм енче. Халӗ, манӑн хӳтлӗхе тӑрӑ шыв ҫине кӑларсан, тӗплӗ тӗпчев ирттерме вӑхӑт ҫитрӗ; ӑна каллех двигатель илсе килчӗҫ, унтан кимме ухтарма, хӗҫпӑшал ыйтма пуҫларӗҫ.
  
  
  
  ВУНИККӖМӖШ СЫПӐК
  
  
  Ҫыран хӗрринчен кирек хӑш ярдра та ӑна двигатель чарчӗ те якоре борт хыҫне пӑрахрӗ. Ун ҫумне Уилф ӳтне ҫирӗплетнӗ. Ҫак 25-мӗш калибрлӑ автоматически пӗчӗк пистолет манӑн шыва кӗмелли ҫыннӑн пиҫиххийӗнчен ҫакланса ларнӑ. Манӑн алӑра сарлака ҫивӗчӗшлӗ ҫӗҫӗ пурччӗ, анчах nen Уилфӑн пӗчӗк пистолетӗнчен те ытларах иккенне эпӗ шансах тӑратӑп.
  
  
  Вӑл шыва анчӗ те уйӑх ҫутинче тӗксӗммӗн йӑлтӑртатакан шурӑ хӑйӑр тӑрӑхӗ патнелле хуллен ишсе кайрӗ. Ҫыран хӗрринче патруль палли те ҫук, анчах эпӗ ӑна & amp; quot; ҫыран хӗррине тухса чӑтлӑхалла чупиччен вунпилӗк минут аяларах выртма кӗтсе тӑтӑм.
  
  
  Ку хутӗнче маршрут паллӑ пулнӑ; вӑл ҫӳллӗ хурҫӑ рамӑри рабочи ҫутти ҫинчен куҫне илмесӗр пӑхнӑ, ун патне ҫитсен, ӑна атмосфера моделӗн коэффициенчӗсем тӑрӑх утакан ҫынсене курнӑ. "Строительствӑшӑн лайӑх вӑхӑт", - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Унӑн уҫӑ никӗсӗ тавра ҫаврӑнчӗ те цемент блок тавра офис ҫуртне йӑпшӑнса кӗчӗ. Пӗртен-пӗр чӳречерен светтуйсем кӗреҫҫӗ те, ӑна пӗр кунлӑха тӑракан часовой курах каять. Вӑл ҫурт-йӗрри ҫынсене лайӑх пӗлетчӗ, ку вара манӑн питӗ ӑнӑҫлӑ е питӗ хӑвӑрт - тен, ку та, ку та пулма пултарассине пӗлтерет.
  
  
  Малтан ӑна, чӳрече витӗр пӑхса, рамӑран туртрӗ. Офис пуш-пушах. Унӑн отелӗ анма шутларӗ, анчах урӑхла шут тытрӗ. Мӗншӗн часовой пушӑ кабинета сыхланӑ? Ӑна, тепӗр хут пӑхса илчӗ. Шкапӑн аялти ещӗкне уҫнӑ, пуканне вара ӗнерхи пек мар, тепӗр кӗтессе чалӑштарнӑ.
  
  
  Манӑн шухӑшсем ҫуралма пуҫларӗҫ.
  
  
  Чӳречи ытла та пӗчӗк, ун ӑшне кӗме пулать. Ку алӑк пулмалла.
  
  
  Вӑл ҫурт хыҫӗнчи вӗтлӗхе йӑпшӑнса кӗчӗ те ӳсӗрме пуҫларӗ, малтан хуллен, унтан хытӑран та хытӑрах ӳсӗрме пуҫларӗ, хӑй вара, чӑн-чӑн пирус туртакан ҫын пек, ӳсӗрме пуҫларӗ. Часовой хӑлхасӑр тесе шухӑшлама пуҫласан, вӑл пуҫне кӗтесрен кӑларчӗ.
  
  
  Вӑл каллех ӳсӗрме пуҫларӗ, урисемпе тӗмсем хушшинче чӗркелеме пуҫларӗ. Часовой карабинне хулпуҫҫи ҫумне тытрӗ. Вӑл сывлама чарӑнчӗ те хускалмасӑр выртрӗ. Вӑл пӑшалне антарчӗ те ман паталла хӑюсӑртараххӑн темиҫе утӑм ярса пусрӗ. Хырӑм ҫинче выртатӑп, вӑл пӗр сассӑр сылтӑмалла шуса кайрӗ. Часовой чарӑнчӗ. Ӑна пиҫиххи хушшинчен пысӑках мар автомат пистолетне туртса кӑларчӗ те тӗмӗсем хушшине ывӑтрӗ. Карабин тытнӑ Часовой хӑвӑрт, анчах вӑл еннелле мар, малалла утрӗ. Ӑна, вӑл ҫывӑхра пулассине пӗлнӗ, анчах ку манӑн чи лайӑх шанӑҫ пулнӑ; ӑна, ура ҫине тӑрса, темиҫе утӑм ярса пусрӗ те эму ҫурӑмӗ ҫине чӑмрӗ.
  
  
  Манӑн алӑсем ҫаплах ҫунаҫҫӗ, юн юхаҫҫӗ, ҫавӑнпа йывӑр хӗҫ
  
  
  ерипен шумарӗ; хӑйне ҫурӑмӗнчен ҫапсан, вӑл спусковой вӑлта аври патне карабинне тӑсрӗ те часовойӑн пысӑк пӳрни хутланса ларнине туйрӗ. Ытла кая юлтӑм тесе шутласан, эпӗ хамӑн пӳрнене спусковой вӑлта йӗппи ҫине чикме пултартӑм, вӑл пуҫне ман еннелле ҫавӑрсан, унӑн куҫӗсем тӗксӗмленчӗҫ. Вӑл ман айра ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ, хӗҫ авринчен ярса тытрӗ те туртрӗ. Кӗмелли пекех йывӑр пулчӗ, анчах халӗ манӑн, часовой карабинӗ пек лайӑх хӗҫпӑшал пулсан та, эпӗ ӑна пӗлетӗп: кимме таврӑнсан, якорь кантрине касса татма ҫӗҫӗ кирлӗ пулӗ. Ӑна илнӗ пулсан.
  
  
  Ӑна кӗтесре кӗтсе тӑнӑ та рабочисем ҫуртсен каркасне епле тунине, унтан кӑнтӑр тӗлне йӑпшӑнса тухнине пӑхса тӑнӑ. Ман алӑра ҫӑраҫҫисем те пурччӗ ӗнтӗ, ҫӑраҫҫи кӑткӑс марччӗ, анчах вӑл ҫӳлте арҫынсем еннелле ҫурӑмпа тӑнӑ чух мана алӑка уҫасси - ӗмӗрлӗхех уҫӑлассӑн туйӑнатчӗ. Юлашкинчен, ӑна асӑрхамасӑр кӗме пултартӑм, вӗсем унта мӗн туни, мӗн ӗҫлени мана интереслентерчӗ.
  
  
  Пукан хыҫӗнче вӑл бетон урайне тухакан пысӑках мар тӑваткал шахта курчӗ. Тимӗр тыткӑчсем пӗр енчен анаҫҫӗ; шыв тӗпне ҫитме вӑтӑр метр Пулать. Вӑл лутра мачча ҫинчи темиҫе тӗксӗм лампочкӑпа ҫутатнӑ ансӑр коридорта, манран пӗр аллӑ фут малта хупӑ алӑк пур.
  
  
  Ih хӑрушсӑрлӑх е тирпейсӗр пулнӑ, е вӑл нульпе ҫав тери ҫывӑх пулнӑ, вӗсемшӗн пурпӗрех пулнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, ӑна алӑк тӗртсе ячӗ те, алӑк уҫӑлчӗ; Вӑл пирӗн урлӑ сиксе каҫрӗ те пирӗн хыҫри уҫлӑха карабинпа тӗллерӗ.
  
  
  Ӑна приборсемпе, ҫутӑ панельсемпе, компьютерсен речӗсемпе тулнӑ пӳлӗме илсе кӗчӗҫ. Хак тӗслӗ костюм тӑхӑннӑ тӑватӑ арҫын пысӑк картта тавра, тепӗр енче, йынӑшма пуҫтарӑннӑ, ӑна вӗсем патне хуллен йӑпшӑнса пырсан, вӑл флоридӑн хӗвелтухӑҫ ҫыранӗнчен Мэриленда ҫитиччен ee кӗлеткине курнӑ.
  
  
  Цунган мана чи малтан курчӗ. "Картер!"мӑкӑртатса илчӗ те вӑл, манӑн каллех эмӑна памалла пулчӗ: ҫак рефлекссем пурнӑҫлама ирӗк панипе чарӑнса тӑмарӗҫ. Вӑл сылтӑмалла чӑмрӗ те сӗтел ҫумне таянтарса хунӑ карабина хыпашласа тупрӗ; ӑна вӗлерме - ҫук-ха, - ҫавӑнпа та ӑна тӗплӗн тӗллерӗ те эму хулпуҫҫинчен пуля тирчӗ. Вӑл аяккалла туртӑнчӗ те, кӗпине юн тултарсан, бетон урайне ӳкрӗ.
  
  
  Ыттисем пытанчӗҫ; Ӑна пӗр арҫын ҫине печӗ те, вӑл, хӑйне ӑҫта амантнине курмарӗ пулин те, ӳкрӗ. Тепӗр иккӗшӗ компьютерсен ретне чӑмрӗҫ. Вӑл автомат режимӗ ҫине куҫрӗ те ҫӳллӗ сӑрӑ шкапа персе ячӗ; хӗлхемлӗ ҫумӑр тата ҫунакан изоляци шӑрши сарӑлчӗ.
  
  
  Ӑна, цунганос еннелле ҫаврӑнса, - ытла кая юлнӑ. Халӗ унӑн аллинче хӑйӗн хӗҫпӑшал, ӑна эпӗ уҫҫӑнах каласа панӑ.
  
  
  Ӑна ҫӗре чӑмсан, вӑл карабин шӑтӑртатнине илтрӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман мӑйа чӑрмаласа илнине туйса илчӗ. Тӗллес тесе чарӑнса тӑриччен вӑл икӗ хутчен ҫаврӑнса илчӗ; манӑн пӗчченшерӗн перекен пӑшал ҫине куҫма вӑхӑт пулмарӗ, спусковой вӑлта йӗппи ҫине пуснипех Цунгосӑн пичӗпе кӑкӑрне ултӑ шӑтӑк шӑтарчӗ.
  
  
  Шеллеме вӑхӑт пулмарӗ; вӑл тӑчӗ те ҫунакан компьютерсем патне пычӗ.
  
  
  "Кӑтартӑр хӑвӑра!"- мӗкӗрсе ятӑм эпӗ.
  
  
  Ыттисем иккӗшӗ ответ памарӗҫ, анчах эпӗ урайӗнче йывӑр ботинка чӑштӑртатнине илтрӗм. Ӑна тимӗр пукан ҫине кукленсе ларчӗ те кӗтме пуҫларӗ. Шӑплӑха компьютерсен шавӗ хускатрӗ. Ӑна кӗтсе тӑнӑ хушӑра вӑл пысӑк картта ҫине, йынӑшни ҫине пӑхрӗ те Флорида ҫыранӗ ҫумне Майӑран ҫурҫӗрелле тирсе хунӑ хӗрлӗ булавка пуҫӗсене курчӗ. Малтан ӑна кеннеди сӑмсахӗ, nу сӑмсахӗ тесе шутларӑм, унтан тата ҫурҫӗререх сӑмсах куртӑм. Мӗн пулнӑ-ха ҫав кирлӗ тӗллевпе, мӗн тӗллевпе?
  
  
  Пытанакан ҫынсенчен пӗри тарма шут тытнӑ та, цунгано карабинӗ хыҫҫӑн чӑмас тесе, компьютерсем хыҫӗнчен чупса тухнӑ. Ӑна кирек мӗнле йӑхра та пӑшалпа пенӗ сасӑ чарса тӑратрӗ, вара ҫав сасӑ ҫӳллӗ уҫлӑхра часах янӑраса кайрӗ. Вӑл ыратиччен каллӗ-маллӗ кусса ҫӳрерӗ, ҫав сарӑ ӳт хӑрушла сӑрӑ пулса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна юлашки ҫын кӗтнӗ. Вӑл калаҫма пуҫличчен пурте шӑпланчӗҫ.
  
  
  "Картер-и?"
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Манӑн хӗҫпӑшал ҫук".
  
  
  "Тух та ҫакна кӑтартма".
  
  
  Унтан компьютер корпусӗн кӗтессинчен алӑ курӑнчӗ. Алли пушӑ.
  
  
  "Юрать, халлӗхе. Халӗ ыттине курмалла ".
  
  
  Вӑл икӗ аллине те ҫӳлелле ҫӗклесе тухрӗ. Вӑл мана цунганоспа палласа илнӗ ҫын пулчӗ.
  
  
  "Кил кунта", - хушрӑм эпӗ.
  
  
  Урай шуҫлак пулнӑ пек, вӑл асӑрханса утать. Вӑл пӗр вуникӗ утӑм кайсан, эму ӑна аллипе сулса чарӑнма хушрӗ.
  
  
  "Картер ... Ыратать".
  
  
  "Ах, ҫапла-и?'
  
  
  "Манӑн кимӗ. Тен, хуҫӑлнӑ.
  
  
  - Апла пулсан, санӑн ӗҫ ӑнчӗ, тепри. Халӗ хӑвӑрт. Кала-ха мана, мӗне пӗлтерет ку?
  
  
  "Ку ... ку нимех те мар".
  
  
  "Ҫук, ҫук."Ӑна карабин пуҫ мимине эму питӗнчен тӗллесе тӑмалла ҫӗклерӗ. "Тепӗр ревматизма тутанса пӑхӑр-ха, ку хутӗнче те лайӑх".
  
  
  Арҫын тутисене ҫуласа илчӗ те, унӑн куҫӗсем унталла-кунталла шурӗҫ. "Эпӗ ... эпӗ нимӗн те калама пултараймастӑп".
  
  
  Эпӗ вӑйӑ выляма ирӗк памарӑм, ҫав ҫӗкленӗ алла пуля лектертӗм. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ, хӑранипе унӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ; вӑл аманнӑ аллине ярса тытма хӑтлансан, ӑна эму карабинпа хӑратрӗ. Ҫамки ҫине тар тапса тухсан, вӑл аллисене ҫӳлелле ҫӗклерӗ.
  
  
  "Тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, чавси урлӑ каҫать". Эпӗ хамӑн мӗн чухлӗ пӑшал юлнине ӗненмерӗм, анчах тӗрӗслеме хӑяймарӑм.
  
  
  "Ҫук, ҫук!"арҫын ахлатса ячӗ. "Эпӗ ҫакна калатӑп! Ҫакна калатӑп ӑна! '
  
  
  Ку манӑн айван айӑп пулчӗ, эпӗ ӑна чӗркуҫҫи чашкине персе шӑтарнӑ ҫын ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӑм. Унӑн тепӗр карабин пурччӗ, эпӗ ӑна вӑл тапранса кайнине ӑнланса иличченех, тен, ҫак курӑкӑн асаплӑ ыратӑвӗ кӑна мана пӗрре персенех тӗлӗнтерме кансӗрлерӗ пулӗ. Ӑна каллех кресло хыҫне чӑмрӗ.
  
  
  Иккӗмӗш хут пени ҫӗр процент тӗрӗсрех пулчӗ. Хӑйне допрос тӑвакан ҫын малалла туртӑнчӗ, унтан пукан ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ те, куҫне чарса пӑрахса, мана мӑйран лекрӗ. Кӗлеткене тӗртсе ярса, вӑл тата тепӗр хут пенине илтрӗ - унтан шӑп пулчӗ.
  
  
  Ӑна асӑрханса пукан ҫине пӑхса илчӗ те ура ҫине тӑчӗ. Юлашки арҫын цунганоспа юнашар выртать, карабинӗ сахал. Ҫав йынӑшу картти хӗп-хӗрлӗ юнпа сулкаланса тӑнӑ. Тата мӗн те пулин тӑвиччен ӑна тӑватӑ кӗлетке пӑхса тухрӗ. Вӗсем вилнине пӗлсен, вӑл карттӑна сӑнаса пӑхрӗ. Булавка пуҫӗсен туратне Палма - Чӑпӑркка ҫумне тирсе хунӑ, ку маншӑн ниме те пӗлтермест. Анчах картта ҫинче Багамсем ҫинчи пӗчӗк пӑнчӑран тунӑ ҫинҫе йӗрсем мана тата ытларах палӑртрӗҫ.
  
  
  Вӗсем Хӑрушӑ суд утравӗ ҫинчен тӗллев патне илсе пынӑ - пӗр судсӑр пуҫне пурте. Ҫак пӗр йӗр Пӗтӗм ҫыран хӗррипе тӳррӗн тӑсӑлса, Типҫӗрелле, Хаттерас сӑмсахӗнчен кӑнтӑралла каять. Вӑл Вашингтон патне пынӑ та, вӑл вӗсене ҫак тӗллеве палӑртма булавка пуҫӗ кирлӗ пулман пулӗччӗ, тесе шухӑшланӑ.
  
  
  Ӑна пӳлӗмри тӑватӑ пукан хыпаланса ухтарчӗ, анчах темиҫе чертежпа компьютер пичечӗсенчен усӑлли урӑх нимӗн те тупаймарӗ, - вӗсем мана абракадабра пек туйӑнчӗҫ.
  
  
  Анчах ку диспетчерсен йӑхӗнчен пулни паллӑ пулнӑ, ҫакӑ вара Кунта, Хӑрушӑ суд утравӗ ҫинче, темскер пулса иртни ҫинчен логикӑлла вывод патне илсе ҫитернӗ.
  
  
  Карабин кӳпчекӗпе ӑна датчиксем пурте панель ҫине лартнӑ та офиса каякан шахта патне таврӑннӑ. Вӑл алӑкран чупса тухрӗ те, ҫурт каркасӗнче никама та асӑрхамасӑр, вӑрманалла чӑмрӗ.
  
  
  Карап шыв айӗнчи ҫунатсемпе хӑйне хӑварнӑ вырӑнта пулнӑ, вӑл якорь ҫинче тӑнӑ. Ӑна мӑка ҫивӗчӗшӗпе вӑрмана касса татрӗ, унтан двигателе илсе килчӗ те, шаль пӗтӗм газ ҫине хӑрушсӑртарах пусиччен, ҫыран хӗрринчен вӗсем патне майӗпен хорька кайрӗ. Вӑл Чӗрӗлсе тӑрас утрав ҫине каялла ишсе кайнӑ та ашшӗпе юнашар пляж патнелле утнӑ.
  
  
  Ӑна кимӗ ҫинчен антарчӗ, ҫыран хӗррине тухрӗ те Сӗтел кӑтартса панӑ аяккинчи кун патне пычӗ. Вӑл хӑйӗн пӳлӗмне ҫитсен тин эпӗ хампа пӗрле ҫӑраҫҫи ҫуккине ӑнланса илтӗм, ҫавӑнпа та манӑн каллех хамӑн отмычкӑсемпе усӑ курма тиврӗ; ку задани замоксем уҫас енӗпе квалификацие ӳстермелли курс пулса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл плавкисене хыврӗ, душне илчӗ, ӗнсе кайнӑ алтупанӗсем ҫине мазь сӗрчӗ те мӑйӗнчи пуля шӑйрӑкӗсене пӑхса тухрӗ. Вӑл пысӑк, анчах ҫиелти суран пулнӑ; ӑна пластырь ҫыпӑҫтарнӑ та ҫӳллӗ ҫухаллӑ хура свитер тата шӑлавар тӑхӑннӑ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ нимӗн иккӗленмелли те ҫук; Вильгельминпа Гюго хӳтлӗх тӑрӑх тухрӗҫ. Ӑна "Люгер" авӑрларӗ, хулпуҫҫи ҫинчи ҫемҫе сӑран кобурине чикрӗ, унтан билетне сулахай хулпуҫҫи ҫумне ҫакрӗ. Ӑна кӑвак куртка уртса ячӗ. Ӑна вӑл хӑйӗн пӳлӗмӗнче хӑварнӑ сехет ҫине пӑхса илчӗ. Каҫ пуҫланнине ӗненме те йывӑр.
  
  
  Ӑна аялти сӗтел ҫинчи номер уҫҫине илчӗ, mimmo лифт витӗр тухрӗ те каялла казинона таврӑнчӗ. Яланхи пекех, куракансем сахалччӗ, анчах ку мана интереслентермерӗ; эпӗ кабара кайрӑм.
  
  
  Комик сцена ҫинче пулнӑ, Ку Вара Сӗтел хушшинче ҫур сехете яхӑн тухса калаҫас ҫуккине пӗлтернӗ. Эпӗ унпа контакта кӗриччен нумай кӗтме пултарӑп-ши, пӗлместӗп; вӑл ҫав каҫ ӗҫлеме пултарӗ-ши, тесе те Пӗлместӗп. Ӑна ӗҫмелли заказ панӑ, бармен тепӗр енчен тытӑнасса кӗтсе тӑнӑ та сцена ҫине тухакан алӑкран хӑвӑрт кӗнӗ.
  
  
  Пусма тӑрӑх хӑпаракан пысӑках мар ҫуркунне иртсе, вӑл ещӗксен куписемпе хывӑнмалли алӑксен хушшинчи ансӑр коридора пырса кӗчӗ. Ливан акробачӗсем тӑвӑр пӳлӗмре лараҫҫӗ, анчах вӑл иртсе пынӑ чух ман ҫине пӑхмаҫҫӗ.
  
  
  Чина хывӑнмалли пӳлӗме тупиччен ӑна виҫӗ кун тутанса пӑхрӗ. Вӑл тӗкӗр умӗнче ларать, ун ҫинче костюмӑн аялти пайӗ ҫеҫ, тӗксем тавра. Вӑл, аллине Вильгельмина тытса, шалалла йӑпшӑнса кӗчӗ.
  
  
  "Пире сасӑ", - пӑшӑлтатрӑм эпӗ, "Люгер" ҫине кӑтартса.
  
  
  Вӑл ман еннелле ҫаврӑнса тӑрсан, Ee куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. "Ник!"вӑл пӳлӗнсе ларчӗ.
  
  
  "Ҫапла. Тыт аллусене, ӑна ih куртӑр ".
  
  
  Вӑл отельсене ура ҫине тӑратрӗ, аллисене ман еннелле тӑсрӗ. "О, Ӗнен мана, Ник, Вӗсем сана вӗлерме хатӗрленнине унӑн ӑнланӑвӗ те ан хӑйнӑ пултӑр !»
  
  
  "Паллах, ҫук. Тӑр. Мӗн те пулин тӑхӑн ".
  
  
  Вӑл ерипен тӑчӗ.
  
  
  "Мӗн те пулин тӑхӑнмалла-и?"Каллех ҫав кулӑпах - пурте тенӗ пекех. "Ку вӑхӑт ҫук пирӗн, хаклӑ ҫыннӑм. Васка, атту эпӗ сана ҫавӑнтах вырӑна лартатӑп ".
  
  
  Сӗтел хушшинче пӗр хускалмасӑр ларать, мана куҫран пӑхать; вӑл унта мӗн курнине йӗркипех курать.ку ӑна эпӗ шӳт туманнине ӗнентерчӗ. Вӑл пукан ҫинчен тумтир илчӗ те ӑна тӑхӑнчӗ. Ку манӑн халат.
  
  
  "Ӑҫта каятпӑр эпир?"- ыйтрӗ вӑл кӑштах чӗтрекен сасӑпа.
  
  
  "Кунта май пур-и?"
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Апла пулсан, эпир унта кайӑпӑр".
  
  
  Эпир коридор тӑрӑх утрӑмӑр, хура шӑтӑк витӗр тухрӑмӑр та халӗ палланӑ аякри кун патне ҫитрӗмӗр. Сӗтел хушшинче пуҫне каҫӑртса пырать, каялла ҫаврӑнса та пӑхмасть, вӑл пирӗнтен темиҫе утӑмра ҫеҫ юлать. Вӑл пусма патӗнче чарӑнса тӑчӗ те каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  "Сан пӳлӗме-и?"
  
  
  "Мӗнле пӗлтӗн эсӗ."
  
  
  "Эсӗ шоу пӗтессе те кӗтсе илеймерӗн-и? Мӗн тери аван сан енчен.'
  
  
  "Васка.'
  
  
  Пӳлӗмре ӑна ee кровать ҫине хытах тӗртрӗ, кӑштах ыраттарасшӑн пулчӗ. Унӑн куҫӗсем самантлӑха иккӗленчӗҫ, унтан каллех юлияла пуҫларӗҫ.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, эсир вӗсенчен тарнӑ. Уншӑн Вӑл ҫав тери савӑнать, Ник.
  
  
  "Пӑрах ҫакна. Хӑрушӑ судра ҫак лару-тӑру мӗне пӗлтерет?
  
  
  "Ку ... эпӗ чӑнах та пӗлместӗп".
  
  
  Ӑна вильгельмина эй питӗнчен тӗлленӗ. "Тепӗр хут ответлеме хӑтланса пӑх-ха.'
  
  
  Вӑл халата хулпуҫҫи ҫинчен шуса анма ирӗк пачӗ. Ӑна сулахай аллипе хускатса илчӗ те, Хьюго стилетне ман алла куҫма ирӗк пачӗ. Ку ӑна шухӑша ячӗ.
  
  
  "Эсӗ ан та кала ...»
  
  
  "Манӑн вӑхӑт сахал, хаклӑ ҫыннӑм. Кала.'
  
  
  Вӑл пуҫне усрӗ те аллисене ӗсӗклесе илчӗ. "Манӑн Атте, Ник. Вӑл лагерьте. Вӗсем пӗлсен, ӑна, тенӗ... -
  
  
  Лагерьсенче такамсен ашшӗсем нумай, - терӗм эпӗ хыттӑн. "Калас пулать...'
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ, куҫҫулӗ чӑн-чӑн пулнӑ.
  
  
  "Тӳррипе калатӑп, Ник, ун ҫинчен ӑна сахал пӗлетӗп. Малтан вӗсем ман ҫӗршыва ирӗке кӑларас тӗлӗшпе мӗн те пулин тӑваҫҫӗ терӗҫ, анчах пӗр вӑхӑт каярах вӑл ку суя пулнине ӑнланса илчӗ. Ӗнер ҫӗрле мана чутах вӗлеретчӗҫ...
  
  
  - Ҫукпа пӗрех. Эсир вӗсем чӑнах та ҫапла тунӑ пулӗччӗҫ тесе шутлатӑр-и?
  
  
  "Кам пӗлет? Вӑл нихҫан Та Хӑрушӑ суд утравӗ ҫинче пулман; вӗсем мана ун патне пыма хушмарӗҫ ".
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ; суйрӗ-ши вӑл е суймарӗ-ши, мӗншӗн тесен Эпӗ Хӑрушӑ суд ҫинчен ҫителӗклӗ пӗлтӗм ӗнтӗ.
  
  
  "Эсӗ мана ӗненме тивӗҫ, Ник". Халӗ унӑн сассинче истери ноти палӑрчӗ; ку питӗ лайӑх пулчӗ.
  
  
  "Мӗнле пулӑшрӑр эсир вӗсене? Санӑн ӗҫӳ мӗнре пулнӑ?
  
  
  "Эпӗ нимӗн те туман; вӗсем мана ыйтусем паракансене пурне те оборудовани ҫинчен пӗлтерме ҫеҫ каларӗҫ ".
  
  
  "Мӗнле вӑл?'
  
  
  "Эпӗ вӗсене сан ҫинчен нихҫан та каласа паман".
  
  
  "Паллах, ҫук.'
  
  
  "Эпӗ Анджеле Те-И?"
  
  
  Сӗтел хушшинче каллех пуҫне усрӗ, ҫӑра ҫӳҫӗ питне хупларӗ. "Вӑл нимӗн те ыйтмарӗ. Нимех те мар. Ҫак ҫынсем паян каҫхине ҫак пӳлӗме кӗрсен, вӑл та сирӗн пекех тӗлӗнсе кайрӗ ".
  
  
  "Кам ячӗ сире дабл-Ке?"
  
  
  "Манӑн агент. Аннен вилтӑпри ячӗпе тупа тӑватӑп ". Вӑл хӑвӑрт сӑхсӑхса илчӗ. "Вӑл кунта пӗр-икӗ уйӑх пурӑннӑ чухне вӗсем ман пата килчӗҫ. Вӗсем ман аттем ҫинчен пӗлни ҫинчен каланӑ, вӗсем манӑн ҫӗршыва ирӗке кӑларма пулӑшасшӑн, тенӗ. Анчах каярахпа вӑл вӗсем суйнине ӑнланса илнӗ, мӗншӗн тесен эпӗ вӗсем мӗн каланине тумасан, аттене вӗлереҫҫӗ, тенӗ.
  
  
  Вӑл ҫӗннине нимӗн те пӗлеймерӗ. "Аван. Тӳсетӗп, эпӗ сире ӗненетӗп. Халӗ мана де-Дублона мӗнле лекмеллине кала. Эпӗ хапхаран кӗместӗп.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те тутине ҫыртрӗ. Юлашкинчен вӑл пуҫне сулчӗ. "Меслет пур ...»
  
  
  Унтан, ӑна простынь йӑрӑмӗсемпе, халачӗн пиҫиххийӗпе ҫыхса, хура пусма тӑрӑх анчӗ те пляж тӑрӑх лагун патнелле каякан туннель патнелле хӑвӑрт утса кайрӗ. Кӗҫӗр манӑн шыва кӗмеллеччӗ, анчах ку хутӗнче манӑн ӑна шанма пултаракан хӗҫпӑшал пулать.
  
  
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  
  
  Типӗ саккун вӑхӑтӗнче Де-Дублон ром контрабандисчӗсемшӗн тӗп пункт пулса тӑнӑ, ун чухне бухтӑна хупакан хапхасене, ҫавӑн пекех икӗ енчен те ih уҫакан вӑрттӑн кнопкӑсене вырнаҫтарнӑ. Грэди Ингерсолл утрав туянсан, вӑл карапсем ҫинчен шыв айӗнчи ҫунатсем ҫинче ӗҫлекен дистанци управленийӗн пультне антармалли системӑна та тӗкӗнмен. Ку тирпейсӗр япала пулман; хӑш чухне ингерсол лагуна та пульӑсем туман ытти кимӗсем ҫинчен шухӑшланӑ. Анчах бухтӑра кимӗсӗр пуҫне ӑҫтан та пулин ручка патне ҫитме май ҫук-и е ҫукпа пӗрех.
  
  
  Пульт ҫуран ҫӳрекен кӗпер айккинчи пӗчӗк пӑнчӑ пек, чулпа бетон конструкцин ытти пайӗнчен кӑшт ҫутӑрах. Ун патне ҫитмелли пӗртен - пӗр меслет-хӗрринех каҫса, эсир шыва ӳкнӗ чухне кнопка патне ҫитесси. Сӗтел хушшинче мана ҫапла каласа пачӗ: анжелӑпа романӑн малтанхи тапхӑрӗсенче, асӑрхануллӑ пулма тивнӗ чухне, ҫакна эпӗ темиҫе хутчен те турӑм, мӗншӗн тесен Анджела халӗ те ингерсолл хуҫа майри пек тыткалать-ха. Пирӗн вӑхӑтра ку ниме те пӗлтермест; миллиардер тути экзотикӑллӑ пулса тӑчӗ.
  
  
  Жим кӗпер ҫинче выртнӑ чух ҫак пӑнчӑ ӑҫтине пӗлчӗ те малалла утрӗ; хытӑ чулсем манӑн курткӑна асаплантараҫҫӗ. Унтан вӑл ӳкрӗ те ӳкнӗ чух ҫав пӑнчӑна аллипе перӗнчӗ, унтан шыва чӑмрӗ.
  
  
  Ун патне ишсе ҫитсен, вӑл нимӗн те курмарӗ, анчах манӑн куҫсем тӗттӗме хӑнӑхма пуҫласан, ӑна туннельпе хӑпаракан хапха ҫеҫ курчӗ. Ҫак тӗлтен иртсе кайма манӑн ҫирӗм секунд ҫеҫ пурччӗ, ку вара тинӗс тулма пуҫлани пулчӗ.
  
  
  Ку прилив вӑйлӑ пулнӑ, ҫавӑнпа та манӑн шведсем мана питӗ кансӗрленӗ. Палӑртнӑ вӑхӑтӑн ҫуррине ытла сая янипе вӑл критикӑллӑ пӑнчӑ патне ҫывхарман-ха. Тарӑннӑн сывласа илсе, вӑл пуҫне те, аллисемпе те чӑмрӗ те мӗнпур вӑйӗпе ишме пуҫларӗ. Вӑл мӗн чухлӗ малалла кайнине курма пултараймарӗ, анчах пуҫри пӗчӗк сехетсем мана вӑхӑт иртни ҫинчен каличченех ишрӗ. Вӑл асӑрханса пуҫне ҫӗклерӗ те шӗвӗр тимӗр хулӑсем ман кимме чӑрмаланине туйрӗ.
  
  
  Манӑн кимӗ икӗ хулӑ хушшине хӗсӗнсе ларчӗ те, вӑл мана аялалла туртнине туйрӗ. Вӑл тискеррӗн ҫаврӑнса тӑчӗ, хытса ларнӑ уринчен ярса тытрӗ те туртрӗ. Малалла кайма май пур, анчах ҫителӗксӗр. Хапха ҫаплах бухта тӗпне анать. Манӑн пуҫ тӑрринчи хура шыв хупӑниччен эпӗ пӗр пытармасӑр сывлӑш ҫавӑрса илме пултартӑм, унтан ӑна хуллен ӗҫлеме пикентӗм.
  
  
  Хӑраса ӳкни мана чутах вӗлеретчӗ, анчах вӑл унталла-кунталла чупкалама тытӑнсан, эпӗ кунтан тухса каясса кӗтетӗп тесе шухӑшларӗ те, мана темле лӑпкӑлӑх ҫавӑрса илчӗ. Ку вӑл эпӗ, кимме меллӗн ҫемҫетсе, ҫӗр айӗнче тарӑннӑн сывлама пултарнӑ пекех пулчӗ. Юлашкинчен вӑл тухрӗ те хӑвӑрт ишсе тухрӗ. Вӑл лагунӑн вертикальлӗ чул ҫыранӗ патне хуллен ишсе ҫитрӗ те ҫыран хӗррине тухрӗ.
  
  
  Эпӗ сывлами пулса ҫитсен, ӑна Люгер авӑрларӗ те патронсене пальма ҫулҫипе типӗтсе типӗтрӗ. Унтан ӑна ih каялла магазина кӗртсе ложӑна лартрӗ.
  
  
  Ытти икӗ карап, шыв айӗнчи ҫунатсемпе ҫӗкленсе хӑпаракан мӗлкесем пек, хӑйсен шварт тросӗсем ҫинче ташлаҫҫӗ. Кимӗсене никам та хуралламасть; ахӑртнех, ингерсолл Е Интимлӑ Ултӑ Ҫын, ҫак операцие чӑнах та ертсе пыраканскерсем,тӗп хапха умӗнче Тата Де Дублон тавра хӑрушсӑрлӑх вӑйӗсем тытса тӑраҫҫӗ. Халлӗхе ку мана килӗшетчӗ-ха, анчах вӑл ҫурт патне ҫывхарсан, тата япӑхрах пулать.
  
  
  Ҫӗр айӗнчи шӑтӑка тупма ҫӑмӑлах мар; Вӑл гостиница еннелле хӑвӑрт утса кайрӗ, пусма патне пычӗ те хуллен ҫӳлелле хӑпарчӗ. Манран сылтӑм енче ансӑр коридор пур, вӑл пӳлӗм кунне илсе пырать, Унта Ангелсемпе Сӗтелсем ман пирки кӑшт ҫеҫ ҫапӑҫса каймарӗҫ. Тепӗр енчен пусма ҫинчи иккӗмӗш ҫуркунне пуҫланчӗ. Ку логикӑллӑ ҫул пулнӑ, ҫавӑнпа эпӗ ун тӑрӑх кайрӑм. Сӑрт тӑррине хӑпарса ҫитсен, вӑл тӗрӗс тунине асӑрхарӗ, анчах ку тупик пулчӗ.
  
  
  Хурҫӑ алӑк пӗр пӗчӗк куҫлӑ, пысӑк та ҫирӗп алӑк пӳлсе тӑрать. Кун патне йӑпшӑнса пыриччен эпӗ унран кӑшт аяккарах тӑрӑп тесе шаннӑччӗ. Питӗрнӗ-и ӑна, тӗрӗслесен те усси ҫук; ҫапла пулмалла та.
  
  
  Пиншак кӗсйинчен пӗчӗк ҫыхӑ туртса кӑларчӗ. Пакет тавра пир виҫӗ метр тӑршшӗ шнурок пулса тӑчӗ. Пакет ӑшӗнче взрывчатка япалин пысӑк татӑкӗ пулнӑ; ӑна ee хуллен кӑна кун хӗррине пӑчӑртарӗ, унтан запальник чиксе хучӗ. Шнурок хӑвӑрт предохранитель пулнӑ.
  
  
  Ӑна ҫутнӑ чух вӑл пӗрремӗш хутра сиксе анчӗ, кӗтесрен сиксе тухрӗ те пытанчӗ. Взрыв ҫирӗп чул ҫуртра хӑлхана ҫурас пек шавларӗ, стенасемпе урай темиҫе секунд хушши кисренсе тӑчӗҫ. Пусма ҫине пӑхсан, вӑл алӑк тӑпсисем ҫинче яриех уҫӑ тӑнине курчӗ.
  
  
  Вӑл хӑй вырӑнӗнчех юлчӗ.
  
  
  Вӗсем ман паталла чупрӗҫ, трэн малта, вӗсем хыҫҫӑн юлнӑ икӗ арҫын - Интимлӑ Улттӑн членӗсем. Вӑл пӑрӑнчӗ; тӗтӗмӗ, мана ih куҫсенчен пытарас тесе, ҫаплах ҫӑра-ха, анчах виҫҫӗшӗ те пистолетсемпе хӗҫпӑшалланнине куртӑм.
  
  
  Ӑна тепӗр ҫынна та виҫӗ ҫын ирттерсе ячӗ те пусма айӗнче курӑнми пулчӗ. Тепӗр вӑрӑм ҫӳҫлӗ арҫын, хура костюм тӑхӑннӑскер, урӑх ҫулпа кайрӗ, эпӗ ӑна ниепле те палласа илейместӗп. Ун чухне вӑл пусма тӑрӑх хӑпарма пултарнӑ пулӗччӗ, анчах ӑна отеле мар, ман ҫурӑм ҫинче пулччӑр. Эпӗ коридор тӑрӑх утрӑм та виҫӗ арҫынпа тепӗр арҫын хыҫҫӑн васкарӑм.
  
  
  Ӑна часах Трейн юлташ хӑваласа ҫитрӗ; эпир тӗттӗм коридорта куҫа-куҫӑн тӗл пулсан, вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Ҫак пистолет ура ҫине тӑчӗ, Анчах Хьюго кӑшт хӑвӑртрах тӑчӗ; ҫӗҫӗ унӑн пырне шӑтарчӗ те мӑйӗ ҫине тухрӗ. Вӑл тӗлӗннӗ пек пӑкӑртатакан сасӑпа ӳкрӗ.
  
  
  Пистолетне ҫак вӑйсӑр алӑран туртса илсе, коридора чупса тухрӗ те кӗтме пуҫларӗ. Тренӑн хӑҫан та пулин каялла таврӑнмалла пулнӑ пулӗччӗ, эпӗ вара вӑл ҫав ҫулпах пырасса шантӑм. Шӑв-шава илтсен, эпӗ тӗлӗнмерӗм, анчах кайран кивӗ ҫурта крепость пек туса лартнине аса илтӗм; тулта мана аслати пек туйӑннине хуралҫӑсем илтмерӗҫ те пулас.
  
  
  Вӑхӑт ытла та хӑвӑрт иртрӗ; Ӑна сехет ҫине пӑхса илчӗ. Ҫурҫӗр ҫитеспе, уилф мана шыв айӗнчи ҫунатсемпе карап ҫинче мӗн каланине аса илсен, ih ытла кая юлса чарма пуҫланине аса илтӗм те, ку вӑхӑт ҫитнине туйрӑм. Тен, ӑна ih диспетчерски ӳстернӗ, анчах ку ҫителӗклӗ пулнӑ-и? Вӑл урӑх кӗтме пултараймастӑп, тесе шутларӗ. Вӑл ним чӗнмесӗр пусма тӑрӑх хурҫӑ кун патнелле хӑпарчӗ те шӑтӑк витӗр пӑхрӗ. Ӑна, ҫӑра тӗтӗм витӗр, мана хирӗҫ уҫӑ алӑклӑ, пысӑках мар ҫара пӳлӗме кӑларса пӑхрӗ. Эпӗ унта Вильгельмина пеме хатӗрленсе кайрӑм.
  
  
  "Кам унта?"Ку громкоговоритель тавра Анджела сасси. Ҫак кун куҫ курӑнмарӗ, анчах ӑна пӗтӗм ҫурт тӑрӑх видео сӑнав камерисем аса килчӗҫ. Пӳлӗмре ҫаплах ҫакӑнса тӑракан тӗтӗм пирки вӑл мана паллаймарӗ - е камерӑна кирпӗчпе сирпӗнтерни кунта. Кирек мӗнле пулсан та, манӑн ӗҫ ӑнчӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне усрӗ те хӑрӑлтатса илчӗ: "ку ӑна, Трейн. Уҫ!'
  
  
  "Пароль, Трейн ...»
  
  
  "Икерчӗ, ыратать! Тӗве тарнӑ. Кӗрт мана!'
  
  
  Пурте шӑпланчӗҫ, эпӗ ӑна ытлашши нумай каламарӑм - ши тесе шутларӑм, - унтан алӑк майӗпен уҫӑлчӗ.
  
  
  Ӑна iso хулпуҫҫийӗпе алӑка пӗтӗм вӑйран ҫапрӗ. Пӗр самантлӑха манӑн сылтӑм аяк хытсах кайрӗ, алӑк сасартӑк чарӑнса тӑриччен темиҫе дюйм ҫеҫ уҫӑлчӗ. Вӑл шӑтӑкран хӗсӗнсе кӗчӗ те люгер кӗпҫипе анжелӑна шырама пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл урисене сарса, куҫӗсене чарса урайӗнче ларать. Хӑйӗн йӗпкӗн хӗрлӗ вӑрӑм кӗпипе, сапаланчӑк ҫӳҫӗпе вӑл кӗтмен ҫӗртен ӳкнӗ пысӑк ача пек курӑнать.
  
  
  "Эсӗ!"- терӗ вӑл шӑппӑн.
  
  
  "Ҫапла. Тӑрӑр. Васка!'
  
  
  Вӑл тӑчӗ те ним чӗнмесӗр аллисене кӑтартрӗ. Ӑна хаяррӑн ухтарчӗ, пӑшалсене пытарма май пур ҫӗре те пире кӗртмерӗ. "Мана пӑшал кирлӗ мар", - терӗ вӑл лӑпкӑн.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. - Ҫук пулмалла. Юрать, Анжела, илсе кай мана хӑвӑн боссу патне.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те сарлака холл урлӑ ҫав тери чаплӑ кавирсемпе утса кайрӗ, унпа танлаштарсан, отельти номер вилӗ пек курӑнчӗ. Ҫемҫе те тӳрӗ мар тасалӑх бархатпа витнӗ стенасене ҫутатать, вӗсем шалти ҫутӑпа ялкӑшаҫҫӗ тейӗн. Унта та кунта авалхи пукансем, дивансем сапаланса выртаҫҫӗ, зал вӗҫӗнче икӗ хутлӑ касса тунӑ алӑк патӗнче икӗ хутлӑ хуралта тӑнӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Кунта", - Терӗ Ангела, Алӑк ҫинелле кӑтартса.
  
  
  "Кайран сана."Эй, ӑна пуҫ тайрӑм.
  
  
  Вӑл алӑка тӗртрӗ. Эпир ҫӳллӗ маччаллӑ пысӑк пӳлӗме лекрӗмӗр, унта хӑш-пӗр ҫӗрте антиквариат нумай, хӑш-пӗр ҫӗрте ультрасасӑллӑ стильпе. Пӳрт тӑрринчи пысӑк чӳрече ҫӑлтӑрсем пек курӑнать, сылтӑм енче "орги залӗ"еннелле тухакан смотр чӳречине курма пулать. Трон евӗрлӗ кресло ҫинче, ытларах мӗлкесемпе витӗнсе, старик ларать. Анжелӑна хӑй умӗнчен тӗртрӗ те ун патне пычӗ.
  
  
  "Мистер Ингерсолл", - терӗ хӗр ҫемҫен.
  
  
  Старик, эпӗ мӗн курни-илтнине кӑтартас тесе, пуҫне кӑшт пӑрчӗ. Мана курсан, вӑл тӗксӗмленчӗ, ҫав пысӑк алӑсем хӑйсен пысӑк креслин чавсисене пӑчӑртаса тытрӗҫ.
  
  
  "Кам ку?"Ку сасӑ вӗчӗрхентерет.
  
  
  - Никер. Эпир сире nen ҫинчен каласа патӑмӑр.
  
  
  Ингерсол иккӗленсе тӑчӗ, унӑн пӳрнисем хумханса карлӑк тӑрӑх шурӗҫ. "Ӑна вӗлермелле".
  
  
  "Ку пулманни паллах". Ӑна Анжелӑпа юнашар тӑратрӗҫ те люгер аяккинчен тӗртсе ячӗ. "Сирӗн вӑйӑ пӗтрӗ".
  
  
  Вӑл калаҫма пуҫличчен тата нумай вӑхӑт иккӗленсе тӑчӗ, пӳрнисем чӗтреме пуҫларӗҫ. "Манӑн вӑйӑ-и?"
  
  
  Сӑмахӗсем унӑн тутисем, тӗрӗс мар ҫырса хунӑ фильм пек, хускалкаланипе килӗшсех каймаҫҫӗ. Вӑл кресло патне пычӗ. Вӑл вӑйсӑррӑн кулса илчӗ, унӑн тутисем сӳрӗккӗн хускалса илчӗҫ. "Мӗн кирлӗ сана?"
  
  
  Манӑн тӗксӗмленме черет ҫитрӗ, мӗншӗн тесен эпӗ ун умӗнче уҫҫӑнах тӑратӑп, унӑн сасси таҫтан ӗнсерен тухнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Ингерсол ҫак штопор ответӗпе интересленмен. Ҫак кулӑ сасартӑк хӑйне хӑй шанакан ҫын кулли пулса тӑчӗ - ман алла ярса тытса, Анджелӑран ҫав тери хытӑ пӑрса янӑ самантра вӑл кӑшт ҫеҫ тухса ӳкмерӗ.
  
  
  Унӑн ури кӗске; чышки мана питрен ҫапрӗ. Чӗлхесӗр пулса, вӑл каялла чакрӗ, анчах манӑн алла тытса илейми паралич ҫапнӑ алӑ вӑйсӑрланмарӗ. Вӑл Трейн пулнӑ, унӑн тӗксӗм сӑн-пичӗ ман ҫине савӑнӑҫлӑн пӑхса кулатчӗ. Ун хыҫӗнче хура костюм тӑхӑннӑ иккӗмӗш арҫын мана доллар хума пистолет турӗ.
  
  
  Ӑна Вильгельмина урайне ӳкме ирӗк панӑ; "Люгер" кавир ҫинче трейнпа ыттисем ман пата йӑпшӑнса пынӑ чухнехинчен ытла шавламан.
  
  
  Ингерсол ҫавӑнтах пукан ҫинчен тӑчӗ те халиччен пулман пек хӗрӳллӗн те тӗп-тӗрӗс утма пуҫларӗ. "Питӗ аван, джентльменсем", - терӗ вӑл. "Халӗ Те, Пирӗн Пата Никер таврӑнсан, вӑл ку хутӗнче тарманнине пирӗн ӗненес пулать".
  
  
  Ингерсолл ятлӑ ҫынна итленӗ чух манӑн янах шӑмми усӑнса аннӑ пулмалла; халӗ ӑна илтекен сасӑ пачах урӑхла.
  
  
  Ингерсол кулса илчӗ. "Эсӗ тӗлӗннӗ Пек курӑнатӑн, Картер".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Паллах. Эпӗ Чӑн-чӑн Греди Ингерсол Маррине пӗлсен, кам тӗлӗнмен пулӗччӗ-ши?
  
  
  "Кам вара эсӗ?'
  
  
  Арҫын хулпуҫҫисене сиктеркелесе илчӗ. "Ҫапла, эсир мана улӑштарма пултаратӑр".
  
  
  "Чӑн-чӑн Ингерсол Тата?"
  
  
  - Эсӗ ҫакна чухласа илеймерӗн-и вара? Сирӗн пур специалистсем те ҫакӑншӑн тӑмаҫҫӗ-и вара? Унсӑрӑн мӗншӗн кунта шпионла хӑтланатӑр?
  
  
  "Вӑл вилнӗ-и?"
  
  
  "Тӗрӗссипе каласан, ҫапла".
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку?'
  
  
  "Кай, кӑтартӑп ӑна сана".
  
  
  Вӑл, яланах мӗлтлетекен тата сӗрлекен электронлӑ хатӗрсен речӗсенчен иртсе, зал урлӑ аялалла утрӗ. Вӑл икӗ бархат чаршав умӗнче урайне чарӑнса тӑчӗ, каллех ман ҫине пӑхрӗ те чаршавсене уҫрӗ.
  
  
  Ӑна каллех Греди Ингерсолл ҫине, манпа юнашар тӑракан идентлӑ арҫын ҫине пӑхса илчӗ. Анчах тепӗр Ингерсолӗ витӗр курӑнакан контейнерта уҫӑ пулнӑ, унӑн пит-куҫӗпе ӳт-пӗвне час-часах мӑкӑрланакан тӗтре хупласа тӑнӑ. Унӑн куҫӗсем хупӑ, вӑл больницӑри каҫхи кӗпе евӗрлӗ тумланнӑ. "Эппин, Картер?"- тесе ыйтрӗ Ингерсолл-е хема пулнӑ пулӗччӗ вӑл пире. "Хӗвелтухӑҫри ӗҫтешӗмсем мана эсир питӗ ӑслӑ ӳкерчӗк, терӗҫ ...»
  
  
  "Вӑл шӑнса кайнӑ-и?»
  
  
  Ингерсолл-эпӗ ӑна ҫак ят теме пултарнӑ пулӑттӑм, мӗншӗн тесен эпӗ нихҫан та урӑх ят шухӑшласа кӑларман - пуҫа султӑм. "Тӗрӗс. Эсир, паллах, криогеник ҫинчен мӗн те пулин пӗлетӗр.
  
  
  "Ҫынсене шӑнтмалли Техника чӗрӗллех".
  
  
  "Греди Ингерсолл пек ҫынсене Вилӗмсӗрлӗх шанчӑк пама ҫак ӗҫе туса хатӗрленӗ, - терӗ вӑл витӗр курӑнакан савӑта пуҫ тайса. Темиҫе миллиард доллар тупӑшлӑ ҫын сыватайми чирпе асаплансан, криогеника ҫакна медицина науки эмел тупиччен анабиоз чирне вырнаҫтарма пултарать. Питӗ ансат, тӗрӗс мар-и?
  
  
  - Апла эсир унӑн заместителӗ? Сываличчен-и?
  
  
  "Тӗрӗс. Ҫак джентльмен хӑйне питӗ вӑрттӑн условисенче питӗ лайӑх хатӗрленӗ. Ҫав чир ҫинчен, пире, ингерсолл патшалӑхне ертсе пырас ӗҫре хам мӗнле вырӑн йышӑнни ҫинчен, ӑна вӑл хӑй тытса пыма пултарайманни ҫинчен ҫак ҫывӑх юлташсем те пӗлмен ".
  
  
  Пуҫ купташки татӑкӗсем халӗ часах хӑйсен вырӑнӗсене вырнаҫма пуҫларӗҫ. "Сасӑ. Мӗнле тӑватӑн эсӗ ҫакна?'
  
  
  Ингерсол электронлӑ оборудовани ҫине кӑтартрӗ. "Манӑн вӗрентекен - е унӑн кӗтӳҫӗ темелле-и? - эсир пӗлетӗр пулӗ, ку вӑл ахаль машинӑран та пысӑкрах япала пулнӑ; вӑл та наука генийӗ пулнӑ. Хӑш-пӗр прикладной наукӑсенче манӑн та сӑпайлӑ опыт пур, ҫавӑнпа пӗрлех эпир хам валли компьютерлӑ сасӑ туса хатӗрлерӗмӗр. Ҫав банксенче пин-пин сӑмах, пӗр тӑхтаса тӑмасӑр калама пултаракан сӑмахсем пур, вӗсене пурне те ингерсоллом ҫырнӑ, шел пулин те, унӑн сасси ҫирӗп мар. Вӑл пулӑшнипе телефонпа калаҫма е сӑмах тухса калама пултаратӑп; темиҫе минут каярах асӑрханӑ пек, ӑна ҫынсемпе куҫа-куҫӑн калаҫма та пултаратӑп.
  
  
  Вӑл ҫакна асӑрхарӗ, ҫакна ӑнланчӗ. "Ку ӗненмелле мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла. Шел, тӗнче ӑна нихҫан та пӗлеймӗ - эпӗ кайиччен те пулин ".
  
  
  "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  "Ну, ну, Картер, эсӗ чӑнах та ҫапла шутлатӑн-и: халӗ, ҫак вырӑна ҫитсен, ӑна ҫак чӗрӗ виле чӗртсе ярӑп, тетӗн-и?"Вӑл, йӗрӗнчӗклӗн аллине сулса, чаршавсене антарчӗ те чӑн-чӑн миллиардер сӑнне хупрӗ. "Хӑйне шанса панӑ юлташӗсене кунта пухиччен вӑл чӑнлӑха пӗлекен пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ. Пӗтӗм тӗнчипе те пӗртен-пӗр! »
  
  
  "Анчах ... эсир ҫав ҫынсене шанатӑр-и?"
  
  
  "Паллах. Вӗсен финанс империне тӗрӗслессинчен пысӑкрах тӗллев пур, эпӗ вӗсене ку тӗлӗшпе пулӑшатӑп ".
  
  
  "Мӗнле тӗллев ку?"
  
  
  Ингерсол ман сӑмса айӗнчех хулӑн пӳрнипе сулчӗ. "Ну-ну, Картер, эсӗ ытла та нумай пӗлесшӗн".
  
  
  "Ҫак йӗкӗтрен мӗншӗн хӑтӑлас мар-ха пирӗн кунта калаҫса тӑрас вырӑнне?"Трайн кӗрлерӗ. "Вӑл ытла та чее, унпа теветкелленме пултарать".
  
  
  "Тен, эсир эпӗ мӗн пӗлнине илтесшӗн пулӗ", - терӗм эпӗ хӑвӑрт.
  
  
  Ингерсол пӗрре ман ҫине, тепре Трейн ҫине, тепре ман ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫапла, - терӗ вӑл вӑраххӑн, - эсир пирӗн ҫинчен мӗн пӗлни ҫинчен каласа парӑр-ха пире".
  
  
  "Тӗпрен илсен, Эсир Хӑрушӑ суд утравӗ ҫинче темӗнле ракета установки тӑватӑр".
  
  
  Унӑн куҫхаршийӗсем ҫӳлелле ҫӗкленчӗҫ. "Ах, Ун ҫинчен-и, Картер? Эсир "темле установка" тетӗр пулсан, эсир тӗрӗс калатӑр".
  
  
  "Эсир вӑл усӑ курма хатӗрри ҫинчен калатӑр-и?"
  
  
  "Паллах.'
  
  
  - Мистер Ингерсолл, - асӑрхаттарса каларӗ Трейн.
  
  
  "О, ан пӑшӑрханӑр. Картер ингерсоллӑн хурлӑхлӑ та паллӑ пурнӑҫне ҫав тери илемлӗн пырса кӗчӗ, эпир мӗн тума пултарни чи пӗчӗкки - ҫакна эпир ӗмӗрлӗхех шӑплантариччен ӑна хамӑр операци ҫинчен каласа парасси.
  
  
  Ӑна тӗрӗс чухласа илнӗ, вӑл хӑй тавҫӑрулӑхне кӑтартма тӑрӑшакан пакӑлти пулнӑ. "Санӑн шанчӑклӑ тусусем сана шанмаҫҫӗ пек туйӑнать мана, Ингерсол", - терӗм эпӗ. "О, ку тӗрӗс мар". Вӑл аллине мӑнаҫлӑн сулса илчӗ. "Эпир пурте пӗр-пӗрне кирлӗ; эпир-идеализмпа техника ӑсталӑхӗн вӗҫӗ-хӗррисӗр пӗрлешӗвӗ. Укҫа ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ.
  
  
  "Идеализм?"Вӑл трейн ҫине пӑхса илчӗ, унӑн ҫиллес куҫӗсем улшӑнмарӗҫ. "Ҫак вӑрӑм ҫӳҫлӗ ирсӗр-и?"
  
  
  "Пирӗннисем мӗнле пулсан та? Ҫак ҫамрӑк ҫынсем - ҫамрӑк леди - иккӗленӳсен тасалӑхӗ, йӗрӗнӳпе тасалу тасалӑхӗ урлӑ каҫса, тӗнчипе те, чечекленӳпе те уҫӑ бассейна ҫирӗплетнӗ ".
  
  
  "Эпӗ ӑнланмастӑп сана".
  
  
  - Ну, сӑмахран, ҫирӗпрех илер. Вест-Пойнт вӗренсе тухнӑскер, вӑл улттӑмӗш ҫул каялла вьетнамра пӗр хыпарсӑр ҫухалнӑ. Мана ҫапла каларӗҫ: ханойри тата ҫурҫӗрти ытти вырӑнсенчи ҫак опыт та питӗ вӗрентӳллӗ пулнӑ. Фрэнк Хӗвеланӑҫ Германире ҫар тӑрӑх тарнӑ, - паллах, вӑл чи пысӑк принципсемпе усӑ курнӑ, юлашкинчен Вара Инҫетри Хӗвелтухӑҫӗнче пулнӑ. Антон сахӑр тухӑҫне Кубӑна турттарса тухма пулӑшакан доброволецсен ушкӑнне ертсе пычӗ те, ку ӗҫе тума вӑл сахӑр тростникне касассинчен нумайрах отель тума шут тытрӗ. Артур ... Артур ӑҫта?
  
  
  "Вилнӗ", - чӗререн каларӗ Трейн. "Ку йӗкӗт вӗлерчӗ ӑна". Ингерсол ман ҫине ҫурри хупӑннӑ куҫӗсемпе пӑхса илчӗ. "Кирлӗ пулнӑ-ши ку, Карттер?"
  
  
  "Ун чухне ку лайӑх идея пек туйӑнатчӗ".
  
  
  - Кевин Тата? Уилф-и?
  
  
  "Вӗсем мана океан тӗпне пӗр юхӑма билет парасшӑнччӗ. Ҫакна пула ӑна ih тытса чарнӑ ".
  
  
  "Хм. Эсир паян каҫхине управленин пультне пӗтертӗр, ҫапла мар-и?
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ.
  
  
  Ингерсол сехетне жилет кӗсйи тавра туртса кӑларчӗ - вӑл ҫавӑн пек костюмпа, - циферблат ҫине пӑхса, тӗксӗмленчӗ. "Сирӗн ӗҫтешӗрсем эсир мӗн пӗлни ҫинчен мӗн чухлӗ пӗлни ҫинчен ыйтни усӑллӑ пулӗ тесе шутламастӑп эпӗ". Вӑл эпӗ мӗн каласса кӗтсе илеймерӗ. "Анчах ку ниме те пӗлтермест. Пирӗн плансене кӑштах улӑштармалла пулать ".
  
  
  "Мӗнле апла?"Вӑл хӑй хыҫӗнче Треинӑн йывӑр кӗлеткине туять, Френкӑн пистолечӗ манпа юнашар хускалмасӑр тӑрать.
  
  
  "Ну, атя эппин. Ӑна сана кӑтартӑп."Ингерсол электронлӑ оборудовани вырнаҫнӑ пӳлӗме кӗчӗ. Вӑл кӑтартӑва пӑрчӗ те, экран тӗплӗ аэрофотоӳкерчӗкпе ҫуталчӗ. "Акӑ, Куратӑр ӗнтӗ, Хӑрушӑ суд утравӗ. Манӑн ҫӗнӗ гостиницӑна хӑтлӑх кӗртесси питӗ вӑраххӑн пырать, анчах ку гостиница мар. Ҫав вертикальсене шалта курмалла-и? Вӑл строительство ҫурчӗн скелечӗ ҫинчи темиҫе пӗчӗк пӑнчӑ ҫине кӑтартрӗ. "Ну, вунсакӑр труба, кашни вунсакӑр трубара ҫурхах ракетӑсем пур. Ӑна ан тив, вӗсен диапазонӗ сахал, анчах, ман шутпа, карuda яланлӑхах тӗлленӗ.
  
  
  Унӑн ашшӗ эму патне вӗсем мӗн тума ыткӑннине пӗлни ҫинчен калама тӑчӗ, анчах хӑйне хӑй чарчӗ. "Ах, ҫапла-и?'
  
  
  "Ҫапла. Палм-Инкек. Ку чи начар вӑрҫӑ тӗллевӗ мар-ши, ҫапла мар-ши?
  
  
  "Ҫук.'
  
  
  "Анчах... шухӑшла кун ҫинчен. Эпӗ ӑна сигнал парсан, миллионерсен вылямалли площадкине осколкӑсемпе фугас ракетисем ҫӗмӗрсе тӑкӗҫ. О, нимӗнле наркӑмӑшлӑ хӗҫпӑшал та, Карттер та ҫук. Пӗлтӗр эпир кунта детальсем пӗрин хыҫҫӑн тепри илсе килтӗмӗр, пирӗн сарӑ ӳтлӗ туссен изобретенийӗсене - ан манӑр, вӗсем тар шухӑшласа кӑларнӑ - пирӗн пӗчӗк утрав ҫинче пӗр арсенал пур ".
  
  
  "Анчах мӗне пӗлтерет-ха ку?"
  
  
  Шухӑшласа пӑхӑр - ха ҫакӑн ҫинчен: пӗрлешӳллӗ Штатсен президенчӗ рабочисен отпускӗнчи залра кӗтмен ҫӗртен тапӑннӑ района-хӑйӗн кампанине тӗп хутшӑнакансемпе, тӗнчери чи пуян та паллӑ ҫынсемпе консультациленӗ ".
  
  
  - Мӗнле шутлатӑр эсир, мӗн тӑватӑр эсир капла?
  
  
  "Мӗнех вара, АПШ правительствине ПИРӖН условисене йышӑнма хушасшӑн".
  
  
  "Условисем?'
  
  
  Ингерсол салхуллӑн кулса илчӗ. - Эсир кеннеди сӑмсахӗнче пулнӑ, nу, Карттер. Эпир мӗн тӑвасшӑн пулнине эсир пӗлетӗр. Манӑн туссен Инҫетри Хӗвелтухӑҫӗнче те туса кӑлармалли виҫӗ Пуҫлӑ система пулсан, вӗсем ытти тытӑмсен наркӑмӑшлӑ аналогӗ пулӗҫ ".
  
  
  "Ҫапла Ӗнтӗ, Эсир Driekoppen пуррине пӗлетӗр".
  
  
  "Тӗп акционер пулнӑ май, вӑл, паллах, ҫӗнӗ ӗҫ хатӗрӗсене пурне те пӗлет. Манӑн детальсем патне кӗме май ҫук пулин те ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Мӗн лайӑххи пур унта сире?"
  
  
  "О... эсир укҫашӑн туянма май ҫуккине туйса илтӗм. Тен, пӗррехинче мана историри чи аслӑ мироновец вырӑнне хурса асра тытӗҫ ".
  
  
  "Санӑн пӗрремӗш атаку ӗҫлемесен? Пирӗн ҫӗршывӑн хӗҫпӑшаллӑ вӑйӗсем сире ҫӗр пичӗ ҫинчен шӑлса тӑкма кунта килме шутларӗҫ пулсан?
  
  
  "О, атьӑр! Паллӑ туристсен районӗнче, сирӗн ҫывӑхри союзник колонийӗсенче, утрав ҫине бомбӑсем пӑрахмалла-и?
  
  
  Вӑл мӗн ҫинчен каланине ӑнланчӗ. "Анчах ракетӑсене ярсан мӗн пулӗ-ха? Ҫав ҫынсем ҫулленех сирӗн тата мӗн те пулин пур-и, пур-и ".
  
  
  "Ҫапла, анчах пирӗн те пур. Ядерлӑ ракета "Картер", ӑна эпир, Паллах, "Вера"тесе ят патӑмӑр.
  
  
  "Мистер Ингерсолл, ман шутпа, эпир нумай калаҫрӑмӑр". Трейн мана френч патнелле тӗртрӗ. "Атьӑр ҫак йӗкӗте, операцие малалла тӑсма пултарччӑр тесе, пуҫтарса хурар".
  
  
  Ингерсол пуҫне сулчӗ. "Ҫапла, эсир тӗрӗс калатӑр пулмалла.
  
  
  Вӗлерӗр ӑна хӑвӑрт, анчах тул енчен тӑвӑр. Ӑна контроль базине шӑнкӑртаттаратӑп.
  
  
  Трейн мана пӳлӗм урлӑ тӗртсе ярсан, ингерсолл вӑлта ҫинчен полевой телефонне вӗҫертсе, унпа калаҫма пуҫланине курчӗ. Вӑл кӑштах тӑхтаса тӑчӗ, унтан татах темскер каларӗ.
  
  
  "Цунганос! Ӑҫта эсӗ?"Ҫак ҫаврака та шуранка пит-куҫ хаярлӑхпа анраса кайнӑ.
  
  
  Вӑл чарӑнчӗ. - "Ман ҫакна, Ингерсол. Вӑл вилнӗ. Сирӗн диспетчерскине те аркатса тӑкнӑ.
  
  
  Ингерсол калама ҫук хытӑ ҫаврӑнса пӑхрӗ. Ҫав вӑхӑтрах вӑл Френкӑн сӑн-питне курчӗ те пистолетӑн пуҫ мими чӗтренине курчӗ. Ӑна, каялла чакса, хыҫалтан Трейн хырӑмӗ ҫумне лӑпчӑнчӗ, аллинчен ярса тытрӗ те ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Фрэнк тӑна кӗрсе курок ҫине пуссан, вӑл ман хулпуҫҫи урлӑ вӗҫсе иртрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахсах пысӑк Трена лекрӗм; ӑна стрелка хыҫне чӑмма пикентӗм, анчах ҫӳллӗ ҫынна хулпуҫҫи урлӑ ывӑтма хӑтланни мана противовессем тӑрӑх илсе тухрӗ. Вӑл такӑнчӗ, кашни ӑру ҫинех ӳкрӗ, такам ман ҫине сиксе ӳкрӗ.
  
  
  Анджела юри мана ҫӑлма хӑтланчӗ тесе шутласан аван пулӗччӗ, анчах вӑл ман ҫурӑм ҫине сиксе ӳкме хӑтланчӗ пулмалла. Вӑл ӳксен, вӑл ман патӑмран mimmo ишсе иртрӗ те фрэнк ҫулӑмӗ ҫине лекрӗ. Эй, кӑкӑрӑм, куҫа чарса пӑрахрӑм, ҫурӑм урлӑ тухрӑм та mimmo ҫӳҫ ҫине вӗҫсе кайрӑм.
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине такӑнчӗ те, хӗр шокран, хӗр ҫапнинчен сываличчен, фрек патне ҫитрӗ. Эпир пистолетпа ҫапӑҫрӑмӑр та, ӑна эму пуҫ пӳрнине хуҫма ӗлкӗриччен, пӳлӗм тӑрӑх ӳсӗр ташлакансем пек ҫаврӑнкаласа ҫӳрерӗмӗр. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те, пистолет ман алла лекрӗ.
  
  
  Фрэнк йынӑшса чӗркуҫленсе ларчӗ. Ӑна пистолет приклачӗпе ҫапрӗ, Унтан Анжел еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл хырӑмӗ ҫинче выртать, вӑрӑм кӗпи чӗркуҫҫи тӗлӗнче ҫакӑнса тӑрать. Ӑна месерле йӑвантарса ячӗ. Унӑн куҫ хупанкисем мӑчлатрӗҫ те, вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Ник", - мӑкӑртатса илчӗ те вӑл, куҫне яланлӑхах хупрӗ.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт тӑчӗ те Ингерсол ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл курӑнмасть. Пӳлӗм виҫи пысӑк пулин те, арҫыншӑн, бархат чаршавсем хыҫӗнче, тӑм илнӗ кӗлеткесӗр пуҫне, хӳтлӗх пулман. Ӑна чаршав карнӑ. Унта чӗрӗ Ингерсолл ҫук, вилӗ ҫыннӑн вара пурӑнас шанчӑкӗ те ҫук. Анжелӑна шӑтарса кӗнӗ куҫӗсене чарса пӑрахма та витӗр курӑнакан контейнера лекнӗ. Пӗчӗк шӑтӑк витӗр ингерсолл вилӗмсӗр планне яланлӑхах илсе кайнӑ пӑр тӗтӗмӗ юхать.
  
  
  
  14 сыпӑк
  
  
  
  
  Пӗр кимми, шыв айӗнчи ҫунатсемпе ишсе, шӑпах ҫыран хӗрринчен, туннель тавра ишсе ҫаврӑннӑ. Ӑна кимӗ ҫине, люгер тавра, персе ячӗ, анчах тӗрӗс тӗллеме ытла тӗттӗм. Тепӗр самантран шурӑ корпус туннель ӑшне кӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл хӑй хыҫӗнче кӑшкӑрнине илтрӗ, анчах ҫаврӑнса пӑхмарӗ. Юлашкинчен хуралҫӑсем де Дублона апла мар пулнине тул енчен ӑнланса илнӗ пулас. Ӑна, шыв айӗнчи ҫунатсемпе тепӗр карап патне чупса пырса, салтса двигатель илсе пынӑ. Туннеле кӗнӗ чух манӑн управлени панелӗ ҫине темиҫе кнопка пусмалла пулчӗ, ӑна тупиччен вӑл кирлӗ япала тупрӗ те, ӑна хапха мӗлки курсан, хӑвӑртланчӗ.
  
  
  Вӑл ытла та хӑвӑрт чупать; хапха вӗсем патне ҫитнӗ ҫӗре ҫеҫ ҫурма ҫулта пулнӑ. Вӑл чӑмрӗ те кантӑк ваннине, ҫамка кантӑкӗ ҫӗмӗрӗлсен металл шатӑртатнине илтрӗ. Кимӗ хӑвӑртлӑхне ҫухатрӗ, унтан чӗтренсе илсе малалла вӗҫнӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Инҫетре ӑна шыв айӗнче ҫӳрекен тепӗр карап, хӑйӗн тимӗр йӗлтӗрӗсемпе Хӑрушӑ суд утравӗ еннелле ҫул тытнине асӑрхарӗ. Ӑна мӗн май килнӗ таран малалла тӗртрӗ, фюзеляж шыв тавра ҫӗкленнине, ҫуначӗсем & Am nb ҫийӗпе шуса пынине туйрӗ. Кимӗ ҫиеле хӑвӑртлӑхпа ыткӑнчӗ,ҫав хӑвӑртлӑхпа манӑн сывлӑш пӳлӗнсе ларчӗ - уйрӑмах ҫамкасӑр. Ингерсолл кимми икӗ утрав хушшинчи канала кӗчӗ, ун хыҫҫӑн пычӗ.
  
  
  Ӑна вӑл бар порчӗ еннелле каясса кӗтнӗччӗ, анчах ун вырӑнне вӑл хурҫӑ каркаслӑ бетон пирс патнелле уҫҫӑнах утрӗ. Ҫак кимӗ причал ҫине пырса тӑрӑнчӗ те каялла сиксе ӳкрӗ; ингерсол iso мӗнпур вӑйӗпе тӗрӗслеве сыхласа хӑварма хӑтланчӗ, каллех шыв айӗнчи ҫунатсемпе карапа ҫывхартрӗ, пирс хӗрринелле хаяррӑн сикрӗ, тӳрленсе тӑчӗ те - самантрах ман куҫ умӗнчех тӳлев ҫухалнӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Хӑваланӑ чухне вӑл ӑна кӑштах хӑваласа ҫитнӗ, анчах нумаях мар, вара, причал ҫине лекес тесе, вӑраххӑн кайсан, вӑл хӑйне тивӗҫлине пӗтӗмпех ҫухатнӑ. Унӑн сӑмси ҫине хӑпарса ларчӗ те, интереслӗ тунӑ тимӗр каштасем айне чӑмса, бетон ҫине сикрӗ. Ӑна вильгельмина тытнӑ Та хуллен ура ҫине тӑнӑ. Ингерсол курӑнмарӗ.
  
  
  Эпӗ ним тума пӗлмесӗр пӗр кашта ҫумне таянса тӑтӑм. Мана вӑл ҫилпе кӑштах чӗтреннӗн туйӑнчӗ, анчах кайран ӑна вӑл мӗнле шунине уҫҫӑнах туйса илчӗ. Вӑл каялла чакрӗ те ҫак тӗлӗнмелле йӗркесӗрлӗх ерипен, анчах пӗр йӑнӑшсӑр ҫаврӑннине курчӗ. "Акӑ вӑл!"- терӗм эпӗ хуллен, хурҫӑ масса ӑшне чӑмса.
  
  
  Варринче валак евӗрлӗ шӑтӑк пулнӑ. Вӑл пӗр самант тӑхтаса тӑчӗ, унтан шалалла ыткӑнчӗ. Вӑл, аллисемпе стенана икӗ енчен те тӗревленсе, вӑраххӑн ӳкме пултарчӗ; аялта хӑватлӑ машинӑсем кӗрленине илтрӗ. Унтан вӑл вӑраххӑн мӗлтлетнине курчӗ, вӑл аннӑҫемӗн вӑйлӑланнӑҫемӗн вӑйлӑланчӗ. Трубка тӗпӗнче яп-яка пӑнчӑ пур; вӑл, май килнӗ таран хуллентерех ӳксе, йӗри-тавра пӑхса илчӗ.
  
  
  Вӑл трубасемпе строительство вар-хырҫисем хушшинче, йӗри-тавра гидравлически ӗрчетекен ҫӗрте пулнӑ. Ӑна ҫутӑ ҫӑлкуҫӗ патне асӑрханса йӑпшӑнса пытӑм. Греди Ингерсолл панель умӗнче аллисене ҫавӑркаласа циферблатсем ҫине пӑхса тӑрать, унӑн ҫӳҫӗ сапаланнӑ, пит-куҫӗ ҫав тери тӑрӑшса ӗҫленипе ҫуталса тӑрать. Панель хыҫҫӑн туннель иртсе пырать, манӑн ҫул-йӗрӗм мана пӗтӗмпех улталамасть пулсан, вӑл хӑйне аркатса тӑкнӑ диспетчерскине илсе каймаллине пӗлет. Ку ӗнтӗ ингерсолл ертсе пыракан пульт резерв установки пулнине пӗлтернӗ ...
  
  
  Вӑл бетон урайӗнчи сарлака шӑтӑк урлӑ сиксе каҫма хатӗрленнӗччӗ , анчах сасартӑк мана ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Тӗлӗннипе вӑл кӑшкӑрса ячӗ те пысӑк ҫаврака япала ҫинчен ура хушшине сиксе анма хӑтланчӗ. Анчах вӑл мана ӳкӗте кӗмесӗрех ҫӳлелле, хурҫӑ ҫырмаран ӗмӗрлӗхех тӗртрӗ.
  
  
  Машинӑсем кӗрлеме чарӑнчӗҫ. Вара вӑл чарӑнса тӑчӗ. Ӑна, хӑй вырӑнӗнчен сиксе тӑрса, кӑнттаммӑн ҫӗре ӳкрӗ те ингерсол аллинчи сахал карабин ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, эсӗ ӑна тупрӑн, Картер". Вӑл йывӑррӑн сывлать, кӑкӑрӗ йывӑррӑн ҫӗкленет. "Эсир ман операцин пур кӗтессисене те тупрӑр пулас".
  
  
  "Ҫавӑн пек".
  
  
  "Мӗнех вара, ку сирӗн юлашки открыти. Пӑрахӑр пистолетна, юрать, манӑн кунта перес килмест. Ӑна вӑл мӗн каланине турӑм; Мана та перкелешни кирлӗ мар, мӗншӗн тесен пирӗн тавра ҫухалнӑ ҫын куҫне чарса пӑрахма пултарать.
  
  
  "Сирӗн кунта ядерлӑ ракета пур-и?"Ӑна, хама ҫӳлелле тӗртсе янине пӑхса илтӗм те, сӑмса конусӗ айӗнче вӑрӑм цилиндрлӑ хӑмӑл ҫӗр айӗнчи шӑтӑка анса кайнине куртӑм.
  
  
  "Шел, сана ытла кая юличчен эсӗ ҫакна асӑрхаман". Вӑл йӑл кулчӗ, унӑн пичӗ тӗксӗм ҫутӑра улшӑнчӗ. "Ку сирӗн кӑткӑс ракетӑсемпе танлаштарсан нимӗн те мар, анчах вӑл хӑйӗн задачине пурнӑҫлӗ. Сирӗн столицӑна ориентланӑ ҫирӗп те ансат, анчах тухӑҫлӑ механизм".
  
  
  "Ку санӑн столицу та вӗт", - хирӗҫлерӗ унӑн эму хутне кӗнӗ пӗлтерӗвӗсене.
  
  
  "О, ҫук. Манӑн столица-вӑл хӑй пулнӑ вырӑн, Картер. Пӗрлешӳллӗ Штатсен Мӗн тумалла манӑн, е, апла пулсан, вӑл кирек мӗнле ҫӗршывра та мӗнле? Вӗсене мӗн кирли пурте-ih таса мар налуклӑ укҫа...
  
  
  - Ой, ҫитӗ, - пӳлтӗм эпӗ, - эсир хӑвӑр камне манатӑр".
  
  
  "О, ҫук."Вӑл мана чеен кулса илчӗ. "Ӑна Ингерсолл Ӑшӑт, чӑн - чӑн Грей Ингерсолл-анчах эсӗ урӑхла калама пултаратӑн".
  
  
  "Темиҫе каччӑ чӗрӗ пулас-ха".
  
  
  - Кирлӗ пулсан, эпӗ ӑна вӗсемпе калаҫса пӑхӑп, анчах эпӗ ih интерессем ҫинчен сӳпӗлтетме кирлӗ мар Тесе шутламастӑп, Карттер. Анчах эсӗ хӑрушӑ."Вӑл карабинне ҫӗклерӗ.
  
  
  Вӑл аяккалла сиксе ӳкрӗ те ҫӗре ӳкрӗ. Идиот пек, Ингерсол черет кӑларса ячӗ те, тӑхлан пур еннелле те саланса кайрӗ. Эпӗ ура кӗлине перӗнтӗм те, иккӗмӗшӗ, куҫӗсене чарса пӑрахса, ҫав тери ҫывӑхран иртсе кайрӗ, манӑн ҫӳҫӗм ялкӑшма пуҫларӗ.
  
  
  Ӑна курсан, ингерсолл ҫине пӑхрӑм та, эму ӑнман пек туйӑнса кайрӗ. Вӑл бетон урайӗнче ларать, тӗлӗннипе тата хӑранипе унӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. "Картер", - терӗ вӑл. "Эй, ӑна халех илме ан пар. . Вӑл хӑяккӑн выртрӗ те пӗр хускалмасӑр выртрӗ.
  
  
  Ӑна, унпа юнашар чӗркуҫленсе ларса, хӑрах куҫ хупанкине ҫӗклерӗ. Вӑл хускалмасть, сывлани те курӑнмасть. Карабинне илсе, унӑн пысӑк ҫемҫе ӳтне ҫӗмӗрнӗ япаласем ҫине тӗрӗслерӗ, анчах нимӗн те курмарӗ. Вӑл ассӑн сывласа ура ҫине тӑчӗ. "Доллар хурӑр", - мӑкӑртатрӗ вӑл шӑплӑхра. "Е мӗн те пулин ҫавӑн майлӑ". Кирек мӗнле пулсан та, манӑн ӳт-пӳ юлчӗ, ӑна ашшӗ кунта хӑварма юрамасть.
  
  
  Ку вӑл, паллах, ракета яракан труба - ингерсолл ӳтне хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе пыракан валак тӑрӑх чылайччен хӑпарни пулчӗ. Юлашкинчен, пирс патне ҫитсен, ӑна сывлӑш ҫавӑрса илме сивӗ бетон ҫинче темиҫе минут выртнӑ. Канал ҫине пӑхма та, бар порчӗ патӗнчи пысӑк кимӗсем ҫинчи праҫник ҫутисене курма Та, Юман-Кейри пек, йӑпанма ҫеҫ май пулнӑ.
  
  
  Юлашкинчен вӑл тӑчӗ те Хӑрушӑ суд утравӗ ҫине пӑхрӗ. Пире патрульсен хуралӗсем ан асӑрхаччӑр тесе, эпир ҫӗр айне чылаях шала кӗрсе кайрӑмӑр. Ҫӗр айӗнчи диспетчерскинче тӑватӑ ҫутаткӑҫ тупма вӗсене мӗн чухлӗ вӑхӑт кирлине пӗлес килетчӗ, анчах эпӗ уншӑн пӑшӑрханас мар терӗм; ку ih проблема пулчӗ.
  
  
  Шыв айӗнчи карапсенчен пӗри - "Ингерсолла", ҫил сиенленмен кантӑклӑскер - канал юхӑмӗ пирс ҫумне пырса ҫапӑннӑ та, ӑна вилнӗ ҫынна кабинӑна тӑратнӑ. Канал варрине ҫитсен, вӑл ман ура ҫинче сивӗнекен ӳтпе мӗн тӑвасси ҫинчен шухӑшларӗ. Ӑна отель шыва пӑрахман; ӑна нихҫан та тупман пулсан, авантарах пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл Юлашки хут Хӑрушӑ суд утравӗн пушӑ участокӗ патнелле утрӗ. Хӑйӑр ҫемҫе, хуҫӑк турат пулӑшнипе вилтӑпри чаврӗ, ӑна, тен, темиҫе ҫул хушши те, хӑҫан та пулин тупаймӗҫ. Унтан Вӑл, shaggy малашне мӗн пулма пултарасси ҫинчен шухӑшласа, Чӗрӗлсе тӑрас утрав ҫине кайнӑ.
  
  
  Вӑл гаване ҫитсен, унӑн решенине йышӑннӑ. Дубла-Кейра юлма ытла та хӑрушӑ пулнӑ, "Интимлӑ улттӑ" организацин чӗрӗ юлнӑ членӗсене-вӗсем мана вӗлерес пулсан, - вырӑнти влаҫсене пула ҫеҫ мар, вӗсем ӑна асаплантарса вӗлернӗшӗн те хӗрхенмен пулӗччӗҫ. паян каҫпа, вӑл тем пек тӳрре тухас ҫук.
  
  
  Вӑл кимӗ ҫинче ишсе пынӑ та тепӗр утӑм ҫинчен шухӑшланӑ. Манӑн багам утравӗсем тӑрӑх каймалла пулчӗ, Ку Флоридӑна пӗлтерет. Карап шыв айӗнчи ҫунатсемпе карап ҫине пуртӑпа ишсе ҫитме пултарасси ҫинчен вӑл нимӗн те пӗлмен ... Эпӗ Ҫав ирхине Херридж тӑракан сӑрт ҫине пӑхса илтӗм те вӗҫсе хӑпармалли вырӑнӑн тепӗр енче вараланса пӗтнӗ лира Джет ҫинчен шухӑшларӑм.
  
  
  Вӑл унта, уйӑх ҫутинче тӗксӗммӗн те хускалмасӑр тӑрать. Ӑна, ун патне пырса, кустӑрмасен хирӗҫле тӗревӗсене вӗҫертрӗ те стропсене пушатрӗ. Манӑн машинӑна ӑшӑтма, ҫиеле ишсе тухмалли процедурӑн ытти пайне тӗплӗн тума вӑхӑт пулмарӗ; двигателе ӑшӑтмалла, ӑна хӑпартмалла...
  
  
  - Эсир ӑҫта та пулин вӗҫсе каясшӑнччӗ-и, Уолтон мистер? Херридж ман хыҫра пулнине ӑнланса илме манӑн каялла ҫаврӑнса пӑхмалла марччӗ. "Эпӗ ӑна тӑвассинчен тӗлӗнетӗп ҫеҫ".
  
  
  "Эсӗ те ӑна тутанса пӑхасчӗ".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те, ӑна мӗнле сиен тӑвасси ҫинчен шухӑшласа, кулса илчӗ. Пистолет курӑнмасть,анчах унӑн алли пиншак кӗсйинче. "Эсир мана тытнине эпӗ ӗненетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Чӑнах та. Тен, эсир кайран дабл-Кей ҫине ҫав тери кӗтмен ҫӗртен тухса каясшӑн?
  
  
  "Мӗнле пӑлхану?- ним айӑпсӑр ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла, ӑна хам чӳрече тавра темӗн те куратӑп. Стенасенче пулса иртнӗ ӗҫсем - Де-Дублон, кӑшкӑрашусем нумай. Вӗсем тинӗсе вӗҫсе тухакан шыв айӗнчи ҫунатсемпе пурӗ те виҫӗ карап ҫеҫ пулнӑ. Ӑна эпӗ отель хыҫӗнчи ӑшӑх вырӑна ларнине куртӑм, эсир гаване тепӗр кимӗпе килнине куратӑп. Виҫҫӗмӗш судно ӑҫта, уолтон мистер?
  
  
  "Ӑҫтан пӗлем-ха эпӗ ӑна?»
  
  
  Херридж ҫемҫен кулса илнӗ. - Мӗншӗн эсӗ те мана каласа паратӑн? Юрать, Тен, Нику Уолтон мистерӑн Юман-Кей ҫинчен яланлӑхах ҫухалмалла пулӗ. Хӑпар."Вӑл пушӑ аллипе самолет ҫине тӗллесе кӑтартрӗ.
  
  
  Вӑл иккӗмӗш пилот вырӑнне ларчӗ те, эпир сывлӑша ҫӗкленессе кӗтсе тӑма шут тытрӗ; вара ҫӑмӑлтарах пулӗччӗ. Анчах эпир вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли вырӑн ҫине тухиччен Херридж камзолӑран пуклак револьвер туртса кӑларчӗ те мана тӑсса пачӗ.
  
  
  "Эсир манӑн сӑлтавсем пирки иккӗленетӗр пулсан, уолтон мистер. Ӑна британи правительствин наркотиксемпе кӗрешес енӗпе ӗҫлекен подразделенийӗнче, Багам утравӗсен влаҫӗсене панӑ ҫӗрте ӗҫлетӗп. Эпӗ Греди ингерсолл наркотиксемпе аппаланнипе ӗҫлеменнине ыйтса пӗлме хушрӑм. Ку мана урӑх нимӗне те пӗлтермен пек туйӑнса кайрӗ. Вӑл тӗрӗс калать-и?'
  
  
  "Ыран эсӗ ҫак стена ҫине хӑпарса пурне те тӗрӗслеме пултаратӑн", - тетӗп.
  
  
  "Питӗ аван Сирӗн енчен. Тавтапуҫ.'
  
  
  Ӑна sel, вӗҫевпе киленес тесе, халран кайнӑ.
  
  
  Хоук мана хӑйӗн спартански офисӗнче дюпон-Серкла кӗтсе тӑчӗ, вӑл тепӗр кунне кӑнтӑрла иртсен тин ҫитрӗ.
  
  
  "Сирӗн самолет Майсем Урлӑ сехет ҫурӑ каялла анса ларчӗ", - тесе саламларӗ вӑл мана. "Ӑҫта пулнӑ эсӗ?"
  
  
  "Ну, ӑна, вӑл ман ҫири тумтирпе ишетчӗ, эпӗ вара ӑна кунта киличчен урӑх тум тӑхӑнсан авантарах пулатчӗ", - тесе шухӑшларӑм.
  
  
  Вӑл салхуллӑн пуҫне сулчӗ. "Ҫавӑн пекех-и?'
  
  
  Вӑл ӑна ҫӗрле виҫӗ сехетре телефонпа эму патне янӑ калавра тӗплӗн чарӑнса тӑчӗ. Вӑл хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтеричченех пӗр сӑмахсӑрах итлерӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Организацин ытти пайӗпе мӗн пуласса эсир мӗнле шутлатӑр?»
  
  
  "Вӗсем йӗркене кӗртеҫҫӗ, нимӗн те пулман пек тӑваҫҫӗ, Е Херриджпа ҫак ҫынсем мӗн те пулин тухӑҫлӑ ӗҫ тума пултариччен хӗнеҫҫӗ. Кирек мӗнле пулсан та, Эсир Багам Утравӗсен влаҫӗсене Хӑрушӑ суд утравӗ ҫинчи Ракета бази ҫинчен пӗлтерсе хунӑ пулӗ тесе шутлатӑп.
  
  
  "Кӑна вӗсене чалӑш каналсем тӑрӑх панӑ. Пурне те вӑрттӑн пӑхса тухӑпӑр ".
  
  
  "Паллах.'
  
  
  "Анчах мана чӑрмантаракан пӗр япала пур. Эсир пытарнӑ ҫын: ку Чӑн-чӑн Греди Ингерсолл мар тесе шанма пултаратпӑр-и эпир? Мӗн вӑл контейнерта ахаль манекен кӑна мар-и?
  
  
  "Мӗншӗн тумалла-ха вӗсен?»
  
  
  "Эпӗ ун ҫинчен нимӗн те пӗлместӗп. Пирӗн задача - ҫакна пӗтӗмпех ӗненесси ".
  
  
  Ӑна пиншакӗн аяккинчи кӗсйинче шырарӗ те пирпе чӗркенӗ пукана ывӑтрӗ. "Ку тӗрӗслеме". Вӑл объекта вӑраххӑн, ҫине тӑрсах сарса хучӗ те хӑй умне пысӑк пӳрне тухса тӑчӗ. Вӑл ман ҫине пӑхсан, унӑн сӑн-пичӗ улшӑнмарӗ. "Ну?'
  
  
  "Пӳрне йӗрне тӗрӗслӗр; Тавлашма Хатӗр, вӑл Грей ингерсоллӑн чӑн-чӑн пӳрни йӗрӗпе килӗшсе тӑмӗ.
  
  
  "Питӗ аван."Хоук тӑчӗ. "Юлашки те. Сире ҫав тери хумхантаракан ташӑҫӑ хӗр пакӑлтатма пӑрахасса шанатӑр-и эсир?
  
  
  "Мӗн калама пултарать вӑл? Сӑмах майӗн Каласан, Херриджран вӑл ман отель номерне кайса, дабл-Кей патне таврӑнсан, ӑна кӑларса яма ыйтнӑ та, эпӗ ӑна сӑнаса тӑрӑп, тенӗ.
  
  
  - Санӑн калаву тӑрӑх задачӑна пурнӑҫланӑ пулмалла. Ӑна ҫапла ӑнланатӑп, эсӗ каллех отпуска каясшӑн-и?
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ҫук, тавтапуҫ. Отпуска кайнӑ чух кашнинчех эсӗ мана канмалла чухне мӗнле те пулин чее япала шухӑшласа кӑларатӑн. Анчах эсир маншӑн пӗр ӗҫ тума пултаратӑр ".
  
  
  Яланхи пекех, Хоук манран нумай малта пырать. "Вӑл сире темиҫе хутчен те асӑнчӗ. Паян эсир стрельбищӗре вероника ниепле те тупма пултараймастӑр пулӗ тесе шутлатӑп. Вӑл пуҫне пӑркаларӗ те сиввӗн кулса илчӗ. "Сан пек старике ҫавӑн пек ҫамрӑк хӗр курнине эпӗ ӑнланмастӑп".
  
  
  * * *
  
  
  Кӗнеке ҫинчен:
  
  
  Таҫта Багамсем ҫинче эксцентрлӑ миллиардер хиппи, секс тата гашиша хутшӑннипе тискер оргисем тӑвать. Анчах пушӑ вӑхӑтра пуян ҫын пӗтӗмӗшле пӗтермелли ракетӑсен комплексӗпе йӑпанать. "Ҫын вӗлерекен Ӑстаҫӑ" вӑхӑтсем Нику Картерӑн Ҫула тухса каймалла. Вилӗмӗн хӑрушӑ турри. Мӗншӗн тесен хӗрхенӳсӗр пуян ухмаха чармалла. Апла пулин те. Никита Картершӑн та ҫӑмӑл ӗҫ мар. Уйрӑмах Антон пек хипписем чи чӑнкӑ гангстерсенчен те ҫарамас пулни палӑрсан.
  
  
  
  
  Пӗлтерӳ
  3 сыпӑк
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  14 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Тавӑру Каҫӗ
  
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Тавӑру Каҫӗ
  
  
  Арӑслан Шкловский вилнӗ ывӑлне Антона асӑнса куҫарнӑ.
  
  
  Хӑйне евӗрлӗ ят: Night Of The Avenger.
  
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те mimmo текен сарӑ ряса тӑхӑннӑ манах пуҫне усса, аллисене турра кӗлтуса пынине курчӗ. Ҫак имшеркке кӗлетке тин ҫеҫ ман ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Вӑл тӑна кӗчӗ те пуҫне ҫӗклемесӗр малалла утрӗ, пире, мана, пире, тротуар ҫинче ыйткалакансене курмарӗ.
  
  
  Ман умра хура ӳтлӗ ача чупса пырать. Вӑл ҫара ырхан кӑкӑрӗпе чупать, шӑнӑрлӑ чӗркуҫҫийӗсене хыттӑн хускаткалать. Вӑл ҫав тери мӗскӗннӗн, ҫав тери выҫӑ пек курӑнчӗ, манӑн алӑ хӑй тӗллӗнех кӗсье патнелле туртӑнчӗ. Анчах вӑл ман чавсаран mimmo вӗҫсе иртрӗ те укҫана пама ӗлкӗричченех ҫухалчӗ.
  
  
  Тепӗр секундран эпӗ "роллс-ройсран"илемлӗ тумланнӑ хӗрарӑм асӑрхарӑм. Ee тумтир хакӗпе урамра ҫӗршер выҫӑ ҫынна уйӑх хушшинче ҫитерме пулать.
  
  
  Ҫуртран ҫичӗ метрта взрыв янӑраса кайсан, Ӑна Калькуттӑн куҫа йӑмӑхтаракан контрастисене ҫеҫ хӑнӑхса ҫитнӗ. Чӳречесем уҫӑла-уҫӑла тӑраҫҫӗ, сывлӑш шарӗсем пек ҫурӑла-ҫурӑла каяҫҫӗ.
  
  
  Вӑл осколоксем ыйткалакансен ҫурма ҫарамас кӗлеткисене касса кӗрсе "Роллс"тавра хӗрарӑмӑн париж кӗпине ҫурса тӑкнине курнӑ. Вӑл кӑшкӑрнине, йынӑшнине илтрӗ, унтан, отборӑн куҫа курӑнман чышки мана кӑкӑртан ҫапрӗ те ураран ӳкерчӗ.
  
  
  Урам тӑрӑх вӗҫекен тата хирӗҫри автомобильсем ҫине пырса кӗнӗ чулсем хыҫӗнче тӗтӗм мӑкӑрланать. Тӑнне ҫухатиччен вӑл ҫуртсен ҫӳлти хучӗсем ишӗлсе аннине курчӗ. Хурҫӑ каштасем авӑнса, хӑмасем ҫурӑлса саланса кайсан, конструкци, ирӗлсе пыракан ӑвӑс пек, хӑйӗн формине вӑраххӑн ҫухатнӑ. Ман тавра чулсемпе цемент блоксен вӑйлӑ хули тӑкӑнчӗ.
  
  
  Хытӑ япала ман ӗнсе ҫине пырса ҫапӑнсан, чӑтма ҫук ыратать. Астӑватӑп, вӑл питӗ уҫӑмлӑн: "Эпӗ вилетӗп", тесе шухӑшларӗ. Вӑл задание те тытӑнман-ха.
  
  
  Унтан пӗтӗмпех хуралса кайрӗ, вӑл текех ыратнине туймарӗ.
  
  
  Мана сиренӑсен пӗртен-пӗр передачи, европӑри пӗчӗк полици машинисем валли, тротуар ҫинче пуҫран темиҫе дюймра чарӑнса тӑнӑ пысӑк кадилак валли мар, европӑри пӗчӗк полици машинисем валли ҫывхаракан акӑлчансен тӗлӗнмелле гудокӗсем илтӗнеҫҫӗ.
  
  
  Ӑна, такам осколкӑсене ман ура тавра туртса кӑларнине сисрӗм те, хампа инҫетрен калаҫакан палланӑ сасса илтрӗм.
  
  
  "Ник? Эсӗ-и ку?'
  
  
  Штопора мана айван пек туйӑнчӗ. Анчах сасси ҫаплах штопора тепӗр хут калать, ӑна хирӗҫ ответлеймест. Ман ҫӑвара тусанпа цемент катӑкӗсем туллиех.
  
  
  — Эсӗ чӗрӗ-И-Ха, Ник? Илтетӗн-и эсӗ мана?'
  
  
  Ман алӑран ярса тытрӗҫ те ҫирӗп арҫынсем мана наҫилккапа хуллен ҫӗклесе тӑратрӗҫ. Вӑл мана васкавлӑ пулӑшу машини ҫине вырнаҫтаричченех месерле выртать, анчах ӑна sel, ватӑ "кадиллак" Чоуринг-роуд ҫине чарӑнсан.
  
  
  Урамра манпа калаҫакан ҫын унта ҫукчӗ; манпа пӗрле имшеркке медбратсем-индеецсем ҫеҫ пыратчӗҫ, вӑл вӗсене шанмастчӗ.
  
  
  Манӑн хампа пӗрле укҫа нумай мар. Мана хамӑн костюм ӑшне ҫӗлесе хунӑ хӗҫпӑшал ытларах пӑшӑрхантарчӗ.
  
  
  Чӳречерен вӑл сирпӗнтернӗ ҫуртӑн тӗтӗмпе йӑсӑрланакан ишӗлчӗкӗсем умӗнче халӑх кӗпӗрленсе тӑнине курчӗ. Темиҫе ҫын аманнисем ҫинчен тротуар ҫинчи чулсене переҫҫӗ, теприсем полици машинине чулпа пере-пере пӑрахаҫҫӗ. Полици халӑх ҫине куҫҫуль юхтаракан газлӑ баллонсемпе пеме тытӑннӑ ӗнтӗ, пысӑках мар пӑлхав пулатех тесе шутланӑ.
  
  
  Тепӗр минутран" кадиллак " халӑха хыҫала тӑратса хӑварчӗ, ҫӑварӗнчи пылчӑкпа пуҫ ыратнине шутламасан, вӑл хӑйне экскурсире турист пек туйрӗ.
  
  
  Тӳрӗ кӑмӑллӑ гид калькуттӑна "тӗнчери чи вараланчӑк, чи вараланчӑк, чи чирлӗ, ҫӗрӗк хула"тесе ҫырса кӑтартмаллаччӗ.
  
  
  Анчах Чоуринг-роудӑн темиҫе кварталӗнче Суту-илӳ палати валли рай пулнӑ. Музейсем, правительство учрежденийӗсем, пысӑках мар отелсемпе пысӑк уйрӑм ҫуртсем икӗ енӗпе йӗркеленсе тӑнӑ, анчах ih чикӗ валли анӑҫри математикӑпа япӑх пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Калькутта, ытти пӑчӑ хуласенчен нумайӑшӗ пекех, тӗнчери чи пысӑк хуласем тавра. Шӑтӑкӗсем ҫеҫ тӗрлӗрен. Миллион ҫын пурӑнмалли ҫурт-йӗр ҫук. Вӗсем урамра, тротуар ҫинче, парксемпе общество ҫурчӗсенче пурӑнаҫҫӗ. Вӗсем чӗрӗ юлас тесе ыйтаҫҫӗ те вӑрлаҫҫӗ. Ҫемйи-ҫемйипе ҫуралаҫҫӗ, пурӑнаҫҫӗ, вилеҫҫӗ, пуҫ тӑрринче чи примитивлӑ ҫивитти те ҫук, ҫӳп-ҫапшӑн ҫапӑҫакан йӗкехӳресенчен лайӑхрах мар.
  
  
  Ҫӗрле ҫывӑракансен речӗсем эпидемие ҫунтарса яма тунӑ вилесене аса илтереҫҫӗ. Ӑнӑҫлӑраххисем ҫӗр ҫинче метр ҫурӑ ҫӳллӗш хӑмӑлсем хушшинче пурӑнаҫҫӗ. Веб-шыв вӑл-хугли юханшывӗн калама ҫук таса мар юшкӑнлӑ шывӗ.
  
  
  Ӑна Юлашки Хут Калькуттра чухне аса илтӗм. Ҫумӑрсен сезонӗ пулнӑ, урамсем тӑрӑх уҫӑ канализаци юхнӑ.
  
  
  Ҫавӑнпа та эпӗ ҫак ҫулҫӳревпе питех интересленмен пулӑттӑм. Вӑл унта заданипе кайрӗ, эпӗ пӗлетӗп: хула чир-чӗрпе пылчӑклӑ шӑтӑк пулса тӑрать.
  
  
  Тахҫан вӑл чи лайӑх вӑхӑтсем пуласса шаннӑччӗ. 1947 ҫулта, акӑлчансем ҫӗршыва никама пӑхӑнмасӑр пурӑнма ирӗк парсан, Конгресӑн ҫӗнӗ партийӗ демократие чи лайӑх спасибо пуласси ҫинчен ӑссӑрла сӑмах панӑ, анчах вӗсемпе Пӗрле Хорька Калькутта тата ытларах шурлӑха путса ларнӑ.
  
  
  1971 ҫулта хула ҫыннисем коммунистсемшӗн хуйхӑрса сасӑланӑ. Анчах ку шанчӑк тӳрре тухмарӗ. Коммунистсем те хулана тӗрӗслеме пултарайман, ҫавӑнпа федераци правительстви хутшӑннӑ та вӑрҫӑ лару-тӑрӑвӗ ҫинчен пӗлтернӗ.
  
  
  Калькуттӑн чӑн-чӑн профессионалӗсем ах агентшӑн юрӑхлӑ хула пек туйӑнман . Анчах манӑн приказа пӑхӑнмалла пулчӗ, Вара Эпӗ Ниццӑра пӗлтерни питӗ уҫӑмлӑ пулчӗ.
  
  
  "Мӗнле пулсан та Хӑвӑртрах Калькуттӑна кайӑр", - янӑраса кайрӗ вӑл. Ҫавӑнпа та ӑна ҫӳп-ҫап тавра французсен илӗртӳллӗ графинине тӗртсе кӑларчӗ те хӗвелтухӑҫнелле каякан пӗрремӗш самолет ҫине ларчӗ. Халӗ, тепӗр сехетрен, калькуттӑна анса ларсан, Ӑна васкавлӑ пулӑшу машини ҫинче пулнӑ, сурансене ҫуласа, хӑйне хӑй чӗрӗ юлнӑшӑн саламланӑ.
  
  
  Больница умӗнче эпӗ чӗтрекен урасемпе машина тавра ҫаврӑнтӑм та медбратьев мана "Васкавлӑ пулӑшу"илсе кайма сӗннипе килӗшмерӗм. Ун вырӑнне вӑл хӗрӳ коридор тӑрӑх ҫемҫе хӑмӑр ӳтлӗ, илемлӗ попка тытнӑ ҫамрӑк медсестра хыҫҫӑн утрӗ. Унтан, яланхи формӑна тултарсан, вӑл мана уйрӑм палатӑна илсе пычӗ те врача кӗтсе илме хушрӗ.
  
  
  Тепӗр сехетрен Хоук килчӗ.
  
  
  Вӑл ун ҫине ҫӑварне карса пӑхрӗ. Вӑл ҫак сасса урамра ҫурри тӗлӗрнӗ, анчах аташнӑ пек илтӗннӗ пулӗ тесе шухӑшларӗ. Эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, Вӑл Хӑйӗн кабинетӗнче, Вашингтонри Дюпон-Серкри пӗрлешӳллӗ прессӑпа телеграф службисен ҫуртӗнче пулнӑ.
  
  
  Вӑл "сывлӑх сунатӑп"тесе те каламарӗ. Вӑл тӗксӗмленчӗ ҫеҫ, хӑйӗн йӳнӗ сигарисенчен пӗрне туртса кӑларчӗ те вӗҫне ҫыртса илчӗ. Вӑл ӑна хаваслансах ҫутрӗ.
  
  
  Хоукшӑн сигара ҫутни-ритуал, вӑл ӑна ҫӑварта мӗнле тытни унӑн пуҫӗнче мӗн пуррине кӑтартса парать. Ҫак самантра вӑл е канӑҫсӑр пулнӑ, е ҫӗнӗ лару-тӑрӑва хакланӑ.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ, шӑрпӑкне сӳнтерсен, мана пӗрремӗш хут курнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Хӑвна мӗнле туятӑн?'
  
  
  Ӑна пырӗ тавра тата кӑштах тусан ӳсӗрсе илчӗ те: "Ҫапла, сэр, - терӗ. Мана аван.'
  
  
  Вӑл кӑмӑллӑн пуҫне сулчӗ.
  
  
  — Эсир Калькуттӑна каясси ҫинчен каламарӑр, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Планри тӳрлетӳсем", терӗ вӑл. "Эпӗ Пекинра тӗл пулнӑ ҫӗртен таврӑнтӑм. Нумайлӑха тухмарӗ. Ӑна тепӗр сехетрен киле каятӑп.
  
  
  Хоук ман ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ те каллех тӗксӗмленчӗ.
  
  
  — Эсӗ тирпейсӗрленетӗн, - терӗ вӑл сасартӑк. "Эпӗ сан хыҫҫӑн аэропортран ҫул тӑршшӗпех пытӑм. Бомба ҫурӑлнӑ чух вӑл сан хыҫӑнта пӗр кварталта та пулман.
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. Хоук опытлӑ агент пулнӑ, ҫакна манман, анчах мана такам сӑнаса тӑнине манӑн ӑнланмаллах пулнӑ. Хӑвна сӑнанине асӑрхамасан, ман ӗҫре вӑрах пурӑнаймӑн.
  
  
  - Бомба ман валли пулнӑ-и?
  
  
  Вӑл каламарӗ. Пулма пултараймасть. Ку вырӑс ҫурчӗ, суту-илӳ представителӗн штабӗ пулнӑ. Ку та проблемӑн пӗр пайӗ".
  
  
  Манӑн босс хӑй илсе килнӗ пысӑках мар пакета уҫрӗ.
  
  
  Вӑл тытнӑ япала ҫӳп-ҫап банки пек туйӑнать. Этикетка ҫук, пӗр енче предохранитель ларать. Вӑл тетте бомбинчен те хӑрушӑрах курӑнать.
  
  
  "Ку вӑл, костя, мӗн Эсӗ Калькуттра", - терӗ Хоук. "Хӑйсем тунӑ бомбӑсем".
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. Ку пысӑк ӗҫ пулма пултараймасть. Япала чӑн-чӑн хӑрушлӑх пек туйӑнмасть. — Нитрат кали, - терӗ вӑл. — Банкпа взрыватель ӑнтӑлни. Хакӗ-икӗ рупий.
  
  
  "Икӗ чӗрӗк", - сасӑпах шутларӗ вӑл.
  
  
  "Шӑпах ҫапла. Инди пек ҫӗршывра та ҫителӗклӗ йӳнӗ. Анчах ку япала урана татса сирпӗнтерме те, ҫурта сирпӗнтерме те ҫителӗклӗ. Ih туса, политика рычагӗ вырӑнне усӑ курса, эсир шыв бомбинчен те хӑватлӑрах пулӗ.
  
  
  Ку хутӗнче манӑн тӗксӗмленме черет ҫитрӗ. Вӑл мана тӗлӗнтерчӗ. Хок пысӑклатма юратакан ҫын пулман, анчах вӑл хӑй тунӑ хаярлӑх ҫинчен атом бомби пулнӑ пекех калаҫнӑ. "Юлашки талӑкра Калькуттра Вырӑссен виҫӗ ҫуртне ҫак йӳнӗ бомбӑсемпе аркатса тӑкнӑ. Суту-илӳ представителӗ тата раҫҫейри икӗ фирма.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнех вара. Вырӑссем ҫакӑншӑн ҫилленнӗшӗн мӗнле хорек пӑшӑрханать-ха?
  
  
  "Пирӗн хӗрлӗ туссем юнлӑ вӗлерӳсем ҫинчен кӑшкӑраҫҫӗ. Полици консерва банкисене америка компанийӗ National Can Company туни ҫинчен пӗлчӗ.
  
  
  "Анчах вӗсем пӗтӗм уҫӑ бассейна сутаҫҫӗ".
  
  
  "Ниме те пӗлтермест. Пирӗн ҫине пусӑм кӳреҫҫӗ. Сӑмах тавӑру ҫинчен пырать. Ун ҫинчен те сас-хура ҫӳрет.
  
  
  — Сас-хура?
  
  
  "Пысӑк восстани ҫинчен калаҫмалла".
  
  
  — Темле йӳнӗ ятпа - и?
  
  
  Хоук сӳннӗ сигара чӑмлать. Унӑн сӑн-пичӗ тӗксӗм. "Кирлӗ вырӑнсенче ih сирпӗнтерсен те ҫитет..."Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ.
  
  
  Вӑл мана каҫару ыйтнӑ пек ҫинҫе папка тӑсса пачӗ. "Халлӗхе пирӗн мӗн пурри пурте пур-ха. Ку вӑл ют ҫӗршыв ӗҫӗсен министерствин проблемисем, ҫавӑнпа та эпир ӑна хамӑр консульство урлӑ татса паратпӑр. Ман шутпа, вӗсен сан валли ҫакланмалли пур. Тархасшӑн, Рэндипе Мирлешӗр. ВӐЛ АХ тӗрӗслекен агент пулса тӑрать . Контактлӑ информаци пур ӗҫре. Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те иккӗленерех пӑхрӗ. Ку ун пек пулман. "Эпир ҫакна зародышра пӳлсе хурасшӑн. Ку ӗҫӗн пире килӗшмен шӑршӑ пур.
  
  
  Вӑл, хӑй мӗн каланӑшӑн ӳкӗннӗ пек, каллех шӑпланчӗ. "Кам бомбӑсем пӑрахнине пӗл те ҫак ҫип ҫине пайла. Чарусӑр ӗҫле.'
  
  
  Деллӑра Рэндирен Икӗ хыпар Ҫӳренӗ, урӑх нимӗн Те Пулман. Ӑна хаҫат тӑрӑх ытларах информаци илме пултарнӑ. Унӑн ҫак информацие суккӑрла пӑхмаллаччӗ, ҫакӑ мана килӗшместчӗ.
  
  
  Вӑл хоук ҫине, унран пысӑкраххине кӗтсе, пӑхса илчӗ.
  
  
  — Эсӗ пирӗн пекех Пӗлетӗн, Ник. Эпир ун ҫинчен нимӗн те пӗлеймерӗмӗр", - терӗ вӑл. "Куна яланлӑхах ӑнланса илмелле. Пирӗн, тӗплӗ разведкӑна, тӗплӗн тишкерме те вӑхӑт ҫук. Ҫавӑнпа та асӑрхануллӑрах пулӑр. Эпир мӗн пирки ҫыхланнине пӗлместпӗр.
  
  
  — Ырӑ ӗҫ, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Пирӗн сана ытларах каласа парас килет. Рэнди Мир хӑйӗн пулӑшма пултаракан йытӑ пур, тет. Ҫулталӑк хушши вӑл нимӗҫсен овчаркине взрывчаткӑллӑ активлӑ япаласене тупма вӗрентнӗ. Ку тӗрӗс марпа пӗрех, анчах тытӑнса пӑхӑр-ха. Кун пек чухне пирӗн хамӑр мӗн илме пултарнине пурне те тумалла.
  
  
  Вӑл сигара кӗлне силлерӗ те пушмакӗпе урайне шӑлса тасатрӗ. "Вырӑссем ку районта куҫса ҫӳрени ҫинчен эпир сахал пӗлетпӗр. Вӗсен кунта сахалтан та пӗр ҫын, тен ытларах та пулӗ. Китаецсем те активлӑ пулма пултараҫҫӗ".
  
  
  "Манӑн камуфляж-и?"
  
  
  Хок мана портфель, паспорт тата самолет ҫине ҫур билет пачӗ.
  
  
  — Эсир Говард Мэтсон. Юлашки уйӑхра Эсир Инҫетри Хӗвелтухӑҫӗнче йӳнӗ селитра тӑвасшӑнччӗ. Эсир фейерверк производителӗ.
  
  
  Ӑна паспорт илтӗм те, вӑл ӑҫта ҫуралнине, ӑҫта пурӑннине, манӑн суя компани ӑҫта пулнине астуса юлас тесе, ун ҫине пӑхрӑм.
  
  
  Сумкӑра фейерверксемпе, формулӑсемпе, договорсемпе ҫыхӑннӑ хутсем, втулкӑсем, суту-илӳ ҫыххисем, ручкӑсемпе блокнотсем туллиех. Хӑвӑрт пӑхса тухни те ҫителӗклӗ. Хоук кӗсйине ухтарчӗ те отель уҫҫине туртса кӑларчӗ. Вӑл мана пачӗ.
  
  
  — Пӳлӗмре шведсем пур. Сире кирлӗ япаласем пурте харпӑр хӑй япалисем. Ӑнӑҫу.'
  
  
  Вӑл кун тӗлне ҫитрӗ те каялла ҫаврӑнса пӑхмасӑр тухса кайрӗ. Вӑл каллех пӗччен пулчӗ. Чулпа персе амантнӑ, вараланчӑк хулара, миссире, палламан ҫын ӗҫе тытӑничченех мана чутах вӗлеретчӗ.
  
  
  Ман пата килнӗ Врач оксфорд акӑлчан чӗлхипе калаҫрӗ, мана тӗплӗн пӑхса тухрӗ.
  
  
  "Шӑмӑсем хуҫӑлман", - терӗ вӑл. "Шалти сиенсем ҫук".
  
  
  Вӑл мана тӳрех интереслентерме пӑрахрӗ. Вӑл нӗрсӗрлетекенни ҫине рецепт ҫырса илчӗ те куҫран ҫухалчӗ. Тепӗр сехетрен вӑл больница тавра тухрӗ те такси шырама пуҫларӗ.
  
  
  Эпӗ каллех тулта, шӑрӑхра тӑратӑп, вӑл Хоук отельте хатӗрленӗ тумтир ҫинчен шухӑшлать, вӑл ҫӑмӑл та чӑнкӑ костюм суйласа илнӗ пулӗ тесе шанать. Анчах савченко ҫеҫ мар, унӑн sel кабинине кӗрсен, мана тарлаттарчӗ. Ку задани пулчӗ. Унӑн панцирӗ суккӑр, кирлӗ пек наводка е ҫӑраҫҫи ҫук. Ку мана килӗшмерӗ.
  
  
  
  2 сыпӑк
  
  
  
  
  Бертрум Дж. Сокум чӑн-чӑн дипломат пек курӑнать. Вӑл пилӗк фут ҫӳллӗш, кӗмӗл пек кӑвак ҫӳҫлӗ, ҫӳҫне тирпейлӗн кастарнӑ. Nen ҫинче йӑлтӑркка балет тапочкисем, лайӑх ҫӗленӗ хаклӑ костюм тата йӑрӑмлӑ кӗпе ҫаннисем ҫинче запонкӑсем пулнӑ. Вӑл аллине тӑссан, унӑн пичӗ ҫинче хӑвӑрт кулни палӑрчӗ, ҫав кулӑ ҫавӑнтах ҫухалчӗ.
  
  
  — Э, мистер Картер. Вӑл сирӗн ҫинчен тӗлӗнмелле япаласем илтнӗ.
  
  
  — Мэтсон, - терӗм эпӗ. - Атьӑр ман камуфляж ятне хӑнӑхар".
  
  
  — Ах, ҫапла ҫав. Вӑл мана, аллипе сулса, кӑвак бархатпа сӑрланӑ кресло ҫине, ҫак яп-яка сӗтелпе юнашар ларма сӗнчӗ. Nen ҫинчи йӑлтӑркка пӗрчӗллӗ тӗрӗрен пӑрса яма сӗтел ҫинче телефон та ҫук.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Францирен тухса кайнӑ чухне эсир ун ҫинчен пӗлтернӗччӗ-и?"
  
  
  "Пӗтӗмпех мар.'
  
  
  "Ммммм. Ну, тата тӑватӑ взрыв пулчӗ, эсир паян ҫеҫ тарнӑ взрыв. Раҫҫей консулӗ пӗрлешӳллӗ Штатсем ҫине официально ответлӑх хунӑ. Вӗсем вилнӗ раҫҫей ҫыннисен списокне юсама тӑкаксен смечӗсене ярса тӑраҫҫӗ. Халлӗхе шутлав ҫирӗм миллион доллара яхӑн.
  
  
  "Ку кулӑшла. Мӗнле ӗнентерме пултараҫҫӗ-ха вӗсем эпир иккенне...
  
  
  "Вӗсем пултараймаҫҫӗ".
  
  
  "Эпир уншӑн ответлӑ-и?"
  
  
  — Ҫук, ҫук, паллах, ҫук. Эпир ыттисем пекех пӗлместпӗр. Ӗнер вырӑссем консульство сотрудникӗсене пистолетсем валеҫсе панӑ. Вӗсен унта ҫирӗм ултӑ ҫын, эпӗ мӗншӗнне чухлатӑп. Вӑл шпионсен пӗр пысӑк тетелӗ, сасӑсем тата ытти те. Вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ те, конверта пукан урлӑ ман паталла шутарчӗ. "Вашингтон сирӗн пата хыпар ячӗ. Ӑна заказланӑ. Вӗсем те пире сирӗнпе пӗр шухӑшлӑ пулма инструкци пачӗҫ.
  
  
  Слокум тӑчӗ те чӳрече патне пычӗ. Питне аллипе шӑлса илсе, вӑл каялла таврӑнчӗ.
  
  
  "Картер... Эпӗ Мэтсон ҫинчен калатӑп... пирӗн ҫав бомбардировкӑсен ҫиппине халех хумалла та вырӑссене хамӑр ҫинчен сирсе пӑрахмалла. Ку манӑн карьерӑри пӗрремӗш пӑнчӑ. Ҫирӗм ҫичӗ ҫул дипломати службинче, халӗ ку та.
  
  
  — Эпӗ мӗн вӑй ҫитнӗ таран пурне те тӑвӑп, мистер Слокум. Анчах мана темиҫе япала кирлӗ. 9-мӗш стандартлӑ 9-мӗш "Люгер" пистолет, 25-мӗш калибрлӑ пысӑках мар автомат пистолет тата икӗ граната.
  
  
  — Мистер Мэтсон! Унӑн дипломачӗ, хӗҫпӑшалпа сутӑ тӑвакан мар. Вӑл кулса ячӗ. "Эсир ӑна ман ҫине бомба пӑрахакан террористпа дипломатилле калаҫу ирттертересшӗн-и? Унпа хӑвӑр меслетсемпе усӑ куратӑп, эсир хӑвӑр меслетсемпе усӑ куратӑр. Тата мана машина тата пин доллар, ҫирӗм банкнотран ытла мар.
  
  
  Слокум пӗр самантлӑха ман ҫине пӑхса илчӗ те, вӑл ун ҫине кӑмӑлсӑр пӑхнине курчӗ. Унӑн рангӗсем ҫакӑнтан чылай аяларах пулнӑ. Анчах ҫак самантра вӑл мана кирлӗ пулчӗ. Нимӗн каламасӑрах вӑл трубкӑна илчӗ те приказсем пама пуҫларӗ. Ҫак ӗҫпе аппаланнӑ хушӑра ӑна вӑл мана панӑ конверта уҫрӗ те тирпейлӗн пичетленӗ цифрӑсемпе саспаллисене пӑхса тухрӗ. Пӗлтерӗве АX пятигруппа диалог кодинче ҫырнӑ. Вӑл пӗлтерӗве халех пӗтерсе тӑксан авантарах пулӗччӗ, анчах пилӗкшер группа пӗлтернине ҫийӗнчех тавҫӑрса илеймӗн, ҫавӑнпа та ӑна пӗр минутлӑха хупса хунӑ.
  
  
  Слокум мана машина уҫҫипе пӗр купа рупий пачӗ, вӗсенчен нумайӑшӗ кивелсе пӗтнӗ, отель мӗн пуррине пӗтӗмпех пачӗ. Ҫӑраҫҫи унки ҫине ҫаврашкари виҫӗ кӗтеслӗ ҫӑлтӑр ҫапса хунӑ. Апла пулсан, ҫӑра уҫҫисем "Мерседесран", тен, хӑйӗн машининчен Пулмалла. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл хӑш-пӗр парнесем ҫине кайнӑ.
  
  
  "Мистер Мэтсон, Вашингтон мана ҫак ӗҫ АПШПА Россия хушшинче конфрон вӑрлӑхӗ пулса иртнине аса илтерме хушрӗ. Айӑпа кӗнӗ ҫын рольне пире ирӗксӗрлесе панӑ пек туйӑнать, ҫавӑнпа та эпир хамӑр айӑпсӑррине кӑтартса пама пултараймастпӑр. Хальхи взрывсен шучӗ ӳссен е раҫҫей консульствинче ӗҫлекенсем ытларах пӗтсен... - Вӑл сӗтне шӑлса илчӗ. Слокум хӑйӗн сулхӑн кабинетӗнче тарласа кайрӗ.
  
  
  — Апла пулсан, кунта, Калькуттра, партизансен пысӑк вӑрҫи пуҫланнӑ пулӗччӗ. Американецсемпе вырӑссем нейтральнӑй ҫӗршывра вилеҫҫӗ — хӑрушла перспектива".
  
  
  — Ку пулас пулсан, мистер Сокум, эпӗ сире кирлӗ пулмӑп. Ун чухне сире тинӗс пехотинецӗсем кирлӗ.
  
  
  Тепӗр ҫур сехетрен вӑл ГОСТИНИЦА номерне таврӑнчӗ те АПШ тӑрӑх илнӗ шифрлӑ хыпар ҫине пӗшкӗнчӗ. Инструкци кӗске пулчӗ.
  
  
  "Сире паллӑ промышленник хӗрӗпе, чоэнь Мехтӑпа ҫыхӑнса ҫыхӑну тытма сӗнетӗп. Индири M4-мӗш класӑн Агенчӗ, ih кӗҫӗн класс тесе паллӑ. Курьертан ӳсни. Тулли мар ӗҫ кунӗ валли ҫеҫ ӗҫлет пулас. Калькуттӑн уйрӑм ыйтӑвӗсемпе грантшӑн усӑллӑ пулма пултарать. ПАЛЛӐ ӗнтӗ, ВӐЛ АПШ-НА кӑмӑллать, анчах хӑйӗн камуфляжне кирлӗ мар ҫӗртенех уҫмасть". Пӗлтерӳ пысӑк пӗлтерӗшлӗ пулман, ҫапах та ку пулӑшу пулнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, Ку мана союзникӑн вӑй-хӑватне пачӗ, Ну, КАЛЬКУТТРА вӗсемпе хорька питӗ сахал пулчӗ, МӖНШӖН тесен АПШ правительстви Индипе ih вӑрҫӑра пакистанецсен енне тӑнӑ. Ӑна акӑлчанла калаҫакан хаҫат редакторӗн ятне тупичченех телефон кӗнекине уҫа-уҫа пӑхрӗ. Ӑна писатель-фрилансер пек туса, манран кирлӗ информаци ытларах илчӗ. Мехте ҫирӗм икӗ ҫулта, ҫӳллӗшӗ пилӗк фута яхӑн, вӑл аслӑ кастӑн браминӗ пулнӑ. Вӑл Швейцарири шкулта вӗреннӗ, вечеринкӑсене юратаканӑн репутацине лайӑх пӗлнӗ. Кашни кунах Вӑл Майдан паркӗ патӗнчи "ракеткӑпа кӗрешӳ" клубра теннисла вылянӑ.
  
  
  Унпа тӗл пулма вӑл шухӑшланинчен ҫӑмӑлтарах пулчӗ. Вӑл халь ҫеҫ клубра пулнӑ, унта вӑл темле акӑлчан хӗрарӑмне выляса илнӗ. Унтан, ӑна барменӑна вунӑ рупий парсан, вӑл мана чойньӑн юратнӑ шӗвекӗ чашкӑракан джин пулни ҫинчен каларӗ, ҫавӑнпа та ӑна теннис корчӗ ҫине хупӑлча лартсан, хӑйпе пӗрле икӗ стакан илчӗ.
  
  
  Вӑл ӗнтӗ хӑйпе ӑмӑртакан хӗрарӑмран выляса илнӗ.
  
  
  — Вӑйӑ пӗтрӗ, - терӗ Чочой, сетка патнелле утса.
  
  
  — Ку ҫапни ӗҫмелӗх ҫеҫ, - терӗм эпӗ, эй стакана тӑсса парса.
  
  
  Унӑн ҫамки ҫинче каллех тӗксӗмлӗх палӑрчӗ, вӑл каллех ҫухалчӗ. - Ӑна малалла каларӗ.
  
  
  "Хӑҫан Та пулин Калькуттра пулсан, Карло монт-Карло тусӗсем тавра кам та пулин мана сирӗн пата кӗрсе тухма канаш пачӗ. Сасси те кунта унӑн.
  
  
  "Ҫапла."Сасси пирӗн хулӑн та кӑмӑллӑ, акӑлчанла ҫӑмӑл акцентпа тата снобизм тӗсӗпе. "Тусӑмсем, вӗсем...?'
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Каҫарӑр, ӑна нихҫан та ятран чӗнместӗп. Туссем ҫеҫ.'
  
  
  Халӗ унӑн кӗтесӗсенче кулӑ вылять. Вӑл илемлӗ, ҫутӑ-олива тӗслӗ. Вӗсен хӑмӑр куҫӗсем, хура та йӑлтӑркка ҫӳҫӗсем ҫурӑм варрине ҫитиех усӑнса тӑраҫҫӗ.
  
  
  "Ман шутпа, эсӗ шӳт тӑватӑн, анчах ӗҫнӗшӗн тавтапуҫ", — терӗ вӑл. Вӑл пӗр сыпкӑм сыпрӗ те мана стакан тыттарчӗ. "Мана тытса тӑрас тетӗн-и? Ӑмӑртусем пӗтессе кӗтетӗр пулсан... эпир калаҫма пултаратпӑр. Вӑл кулса ячӗ. — Пирӗн Монт-Карло ҫинчи туссем ҫинчен. Вӑл унта нихҫан та пулман."Вӑл ҫаврӑнчӗ те мана хӑйӗн авӑнчӑк купарчине, теннис кӗпи айӗнче кӑтартрӗ. Такам мана ҪАК контакта вырнаҫтарма сӗннӗшӗн вӑл питӗ савӑнчӗ. Ҫак задание пурнӑҫланӑ чухне вӑл мана кӑштах пӑрса яма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Чойни лайӑх ӗҫлет, ку вӑл ҫаврӑну эффекчӗ пулса тӑрать. Вӑл юлашки сет выляса илчӗ, улттӑ-пӗрре, унтан ман пата пычӗ те ҫамки ҫинчи тарне шӑлса илчӗ.
  
  
  "Начар мар.'
  
  
  Вӑл кулать. "Унӑн е манӑн вӑййӑн?»
  
  
  "Иккӗшӗ те. Эсӗ ӑна ҫара уран курнӑ пӗрремӗш арӑм.
  
  
  Чойни кулса ячӗ те манран хӑйӗн шывне илчӗ. "Эпӗ харкашакан ҫын. Швейцарире е Лондонра ку питӗ чаплӑ шутланать. Вӑл шывне кушетка ҫине тӑсрӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ, теннис кӗпин лифӗ унӑн илемлӗ кӑкӑрне аялтан туртать. Вӑл эффект ҫинчен пӗлет. — Эсир американец, ҫапла мар-и?
  
  
  — Чӑнах та, эпӗ те шыратӑп, хемӑпа каҫхи апат тӑвасчӗ. Кун пирки мӗнле?
  
  
  Вӑл тӗлӗннӗ пек курӑнать. "Мӗншӗн?'
  
  
  "Эсӗ хитре, ӑслӑ, ӑслӑ. Вӑл ывӑннӑ, мана кичем, ҫавӑнпа та манӑн хемӑпа ҫав каҫа ирттермелле. Вӑл чӗнмерӗ. "Каҫарӑр, мана Говард Мэтсон тесе чӗнеҫҫӗ. Ӑна Пӗтӗм Нью-Йорк тӑрӑх фейерверкӑсем туянма илсе килнӗ.
  
  
  "Сире те бомбӑсем интереслентереҫҫӗ-и?"
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Мӗнле ӑссӑрлӑх". Вӑл чӗнмерӗ. "Мӗншӗн ҫук-ха? Ҫак хула мӗн тери кичем пулма пултарнинчен тӗлӗнӗр ҫеҫ эсир. Эпир ман хваттерте сакӑр сехете яхӑн апатлансан мӗн пулӗ?
  
  
  "Эпӗ сана кӳрентерес теместӗп...»
  
  
  "Эпӗ хамӑн повара калатӑп, вӑл ансатрах пултӑр". Вӑл ура ҫине тӑрса кулса ячӗ. "Ӑна чун йышӑнма хатӗрленетӗп. Каҫхине курнӑҫӑпӑр."Вӑл ҫаврӑнчӗ те клуб патнелле утрӗ. - Эй,эсӗ ӑҫта пурӑннине те пӗлместӗп. Эпӗ ун хыҫҫӑн утрӑм. Вӑл чарӑнчӗ.
  
  
  — Мистер Мэтсон, эсир эпӗ кунта, теннис корчӗ ҫинче пулассине пӗлтӗр. Эпӗ кӑштах ҫул ҫӳренине пӗлтӗр те, эпӗ ӗҫнине пӗлес тесе, эсир кама та пулин сутӑн илтӗр пулмалла. Шансах тӑратӑп, эпӗ пурӑнакан вырӑна шырас тӗлӗшпе сирӗн йывӑрлӑх пулмӗ. Сирӗн нимӗн те тухмасан, эсир каҫхи апата ирттерсе ярасран хӑратӑп.
  
  
  Вӑл каллех ҫаврӑнчӗ те чуналла утрӗ. Хӗрарӑмсен тумланмалли пӳлӗмӗ патӗнче вӑл ватӑ та салху арҫынпа калаҫма чарӑннине курчӗ. Клуб астрологӗ, - шухӑшларӑм эпӗ, - ӑна упранӑ Вырӑнтан ӑна астрономи расчечӗсен библиотекине хурӑн хуппинчен тунӑ брускӑсенче курма пултарнӑ, ҫавӑнпа та вӑл манран ман ҫинчен канаш ыйтнипе ыйтманни мана кӑсӑклантарчӗ.
  
  
  Вӑл пур чухне Мана Индири икӗ ҫын ҫинчен аса илтерчӗ... Ку ҫӗршывра Тӗнпе культура тытӑмӗн хыпашлавҫисем пулса тӑракан мирлӗ хӗрарӑмсем пулнӑ.
  
  
  Ҫак икӗ шухӑшлӑ пулни манӑн задание кӑткӑслатма пултарать. Клубран тухса КАЙСАН, ӑна вырӑнти контролировщик АХ агентпа ҫыхӑнма шут тытнӑ . Тен, вӑл мана ҫак культурӑна лайӑхрах ӑнланма пулӑшӗччӗ, хӑш-пӗр ҫынсем урамсем тӑрӑх ҫарамас ҫӳренӗ, хӑйсен ӳтне кӗл сӗрсе ҫӳренӗ, ҫав вӑхӑтра ыттисем ӗмӗлкесемпе помадӑсем тунӑ.
  
  
  Ку ята ӗлӗк илтнӗ пулин те, Вӑл Рэнди Мир ҫинчен сахал пӗлнӗ. Вӑл пӗтӗмпех ерҫмен, ҫавӑнпа та хурал йытти пек ӗҫлеме тивнӗ, сӑнавҫӑ та Индире ӗҫлекен е пирӗн урлӑ иртекен ҫынсемшӗн хӑрушсӑрлӑх тивӗҫтернӗ.
  
  
  Вӑл ҫак магазина, кӗнеке магазинне, алӑк умӗнче яланхи ыйткалаканпа пырса ҫитнӗ ҫӗре тӑватӑ сехете яхӑн иртрӗ. Ку хутӗнче вӑл хӗрарӑм пулчӗ. Ҫакна вӑл санскритра темиҫе хут ӳкернӗ "рама" сӑмахӗпе калама пултарнӑ.
  
  
  "Харе Кришна, Харе Рама", - юрлать вӑл сарӑпа шарф айӗнчен.
  
  
  Вӑл часах mimmo иртсе кайрӗ. Эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, вӑл Та Мир рэндине сӑнаса тӑракан агент е коммунистсен контрагенчӗ пулма пултарнӑ.
  
  
  Ӑна магазинтан икӗ кварталта вараланӑ та," мерседес " чухӑн урам урлӑ тӑракан салтак умӗнче хӑварнӑ. Вӑл винтовкине хулпуҫҫи ҫине хунӑ та, вӑл пуҫне сулса илнине курсан, вӑл машинӑна сӑнама пултарнине ӑнланса илнӗ.
  
  
  Ҫак винтовкӑн сӑн-пичӗ мана сулахай ал айӗнчи кобура тӑхӑннӑ Вильгельмин ҫинчен ҫырнисене хирӗҫлерӗ. Унтан манӑн хьго пурччӗ, манӑн вӑрӑм билетӑм, сылтӑм суллӑмран шанчӑклӑ хӳтлӗхӗм, ӑна ҫеккунтра ӑҫтан тупма пултарнӑ-ха?
  
  
  Вӑл калькуттра ӗҫлеме хатӗр пулнӑ, сыхӑ тӑнӑ. Ӑна магазин умӗнчен ӑнсӑртран, хура ҫул пуррипе ҫуккине курас тесе, иртсе кайрӗ.
  
  
  Пиллӗкмӗш сехет ҫурӑра та урамра пӑчӑ та шӑрӑх. Шурӑ чулсем хӗвел ҫине пур енчен те ӳкеҫҫӗ. Кӗтесре ӑна Чоуринг-роуд хӑварчӗ те кӗнеке магазинӗн хыҫалти пайӗ патнелле утрӗ.
  
  
  Унӑн панцирӗ ансӑр урампа пынӑ май темскер улшӑннине туйнӑ. Урамри шавсен ритмӗ урӑхлаччӗ. Элемент шавлама чарӑнчӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те икӗ ҫӗтӗк-ҫатӑк ача ҫеҫ курчӗ, вӗсем тавра сакӑр ҫултан ытла никам та ҫук. Вӗсен вӗренсенчен кӑкарнӑ пӗчӗк чулсем пулнӑ, вӗсем кӑтартусенчен пуҫласа, унтан утнӑ чух вылянӑ вӑййа татнӑ.
  
  
  Эпӗ малалла утрӑм та магазинсене палламан хулара пушӑ вӑхӑт ирттерекен турист е бизнесмен пек пӑхса ҫаврӑнтӑм.
  
  
  Мӗншӗнне пӗлместӗп, хама аван мар пек туйрӑм, Ҫавӑнпа Та Мир рэнди магазинне кӗме хӑяймарӑм. Магазин халӗ кварталта ман хыҫра, эпӗ, каялла ҫаврӑнса пӑхма хатӗрленсе, ҫын ман паталла тӗллевлӗн килнине илтрӗм.
  
  
  Ку хӑвӑртлӑх хӑвӑртланчӗ, вӑл хӑй те сисмерӗ. Малтан вӑл ҫӗҫӗ курчӗ, унтан ӑна чӑмӑртанӑ аллине курчӗ.
  
  
  Индеец индусла вӑрҫса илчӗ. Вӑл ҫӗҫҫине хатӗр тытса тӑрать. Тепӗр секундран ӑна хьюго сылтӑм аллинчен туртса илчӗ те тапӑнакан патнелле утрӗ.
  
  
  Каччӑ лайӑх, анчах специалист мар. Вӑл пӗр утӑм каялла чакрӗ, чарӑнса тӑчӗ, ҫаврӑнчӗ те ӑна ҫапрӗ. Анчах эпӗ вӑл мӗн тума шутланине пӗлтӗм. Вӑл хӑйӗн вӗренӗвӗн пӗр пайне ҫеҫ пӗтернӗ тейӗн. Ӑна ҫапни ҫапать, манӑн хӗҫ эму аллине шала кӗрсе кайрӗ. Вӑл ҫӗҫҫине ӳкерчӗ те тарма хӑтланчӗ, анчах ӑна ураран ӳкерчӗ. Вӑл ман ҫине сиксе ларма ӗлкӗриччен, ӑна, урипе ҫак кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртаса, ҫӑмӑл кӗлеткене чулсем патӗнчен тӗртсе ячӗ.
  
  
  — Кам эсӗ, ҫӗвӗҫ? Вӑл ятне мӑкӑртатрӗ, анчах вӑл мана нимӗн те каламарӗ. — Кам ячӗ сана?
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Штопора акӑлчанла тепӗр хут тумалла. Вӑл ҫаплах чӗнмерӗ-ха. Ҫав алӑ сыппи юн юхать. Ӑна ҫакӑн ҫине кӑтартрӗ, анчах вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ. Хема пулнӑ-и ку каччӑ? Ӑна пӗлмеллеччӗ. Вӑл мана ҫаратнӑ-и е заказ тӑрӑх вӗлерме хӑтланнӑ-и?
  
  
  Унӑн ҫивӗчӗшне пырӗ патне илсе пычӗ те, ҫӳхе юн юхтарса, унӑн тирне шӑтарчӗ. "Кам?"— каллех ыйтрӗ унран индуистла.
  
  
  Вӑл хӑранипе куҫне уҫрӗ. Вӑл каялла чакрӗ. Ӑна ҫивӗчӗшӗ ҫине хытӑрах пусрӗ те, вӑл пӗр миллиметр тарӑнӑш касса кайнине курчӗ. "Кам?"Унтан каллех ыйтрӑм. — Закир, - терӗ вӑл, ыратмаллах хутланса. "Мана Закир ячӗ".
  
  
  — Закир, кам ку?
  
  
  Вӑл ахлатса илчӗ те куҫне тата сарлакарах уҫрӗ, ҫав алӑ сыппинчен юн тумласа аннине курчӗ. Унтан ҫак тӗллев аяккалла шуса кайрӗ те, вӑл тӑнне ҫухатрӗ.
  
  
  — Ҫӗвӗҫе ил, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн отельне нумайрах пӗлме пулать. Манӑн камуфляж уҫӑ-и? Кам Вӑл Закир? Йӳнӗ гангстер ҫеҫ пулма пултарать.
  
  
  Ӑна тӑна кӗртес тесе пӗшкӗнчӗ, анчах урама ула-чӑла индеецсен ушкӑнӗ тухсан, ирӗксӗрех парӑнмалла пулчӗ.
  
  
  Арҫын малта охра тӗслӗ каччӑн кӗпине тӑхӑннӑ, пуҫне капӑрлатнӑ. Вуальри ҫак ҫураҫнӑ хӗрӗн тымарӗсем символла пурҫӑн шнурпа ӳссе ларнӑ. Вӗсем хыҫҫӑн туй хӑнисем, вун-вун е ытларах пуян тумланнӑ тӑванӗсем пыраҫҫӗ.
  
  
  Арҫын тавра тротуар ҫине юн юхнине курсан, ушкӑн шӑпланчӗ. Вӗсем ман ҫине тем кӗтнӗ пек пӑхса илчӗҫ.
  
  
  Манӑн урӑх суйлав пулмарӗ. Ҫак ҫӗҫӗ тытнӑ ҫын калаҫма тытӑниччен пилӗк минут та иртме пултарать. Ҫав вӑхӑт тӗлне пысӑк ушкӑн пухӑнмалла пулнӑ. Ку ҫын допрос тума питех те лайӑх лару-тӑру пулман.
  
  
  Вӑл пӗччен-и, тесе ыйтрӗ. Таҫта ҫак ансӑр тӑкӑрлӑкра мана ҫав юлташ кӗтсе тӑнӑ пулмалла? Эпӗ хӑвӑртрах утрӑм, унтан тӑкӑрлӑкран чупса тухрӑм та чарӑнса тӑриччен тепӗр урамалла пӑрӑнтӑм. Вӑл хӑйӗн ҫӗнӗ костюмӗпе, унпа килӗшме тӑрӑшса, тарласа кайрӗ.
  
  
  Вӑл мана вӗлересшӗн пулнине пӗлнӗ, анчах мӗншӗн? Мӗншӗн тесен эпӗ Никам Та Картер Мар-и е кӗсьере темиҫе рупий пур тесе таврара-и?
  
  
  Ӑна кӗнеке магазинӗ патне ҫитсен, вӑл хура алӑкран кӗме шутларӗ. Вӑл тупик тӑкӑрлӑкӗнче чарӑнса тӑчӗ те ун ҫине тиркевлӗн пӑхса илчӗ. Вӑл никама та, ним хӑрушши те курман. Вӑл тӑкӑрлӑка асӑрханса кӗчӗ.
  
  
  Вӑл вӗлерме хӑтланни пулнӑ пулсан, мӗнле-ха вӗсем мана ҫав тери хӑвӑрт ҫыртса илме пултарнӑ? Ку такси водителӗ пулма пултарать. Вунӑ рупий укҫа сӗнсен, эсир аэропортри таксистсемпе рикш водителӗсен ҫуррине илме пултаратӑр. Пысӑк американецӑн кун-ҫулне пӗлме йывӑрах пулман пулӗччӗ. Укҫа Калькуттри пек уҫӑмлӑн калакан вырӑн ҫук.
  
  
  Ӑна, хыҫалти кун патне пырса, ручкӑна ҫавӑрчӗ. Алӑка питӗрмен. Вӑл кладовойри пек пӳлӗме кӗчӗ те ирина ларакан ҫамрӑк хӗрарӑма курчӗ. Ӑна алӑка лӑпкӑн хупрӗ те, кӑшкӑрса ан ятӑр тесе, йӑл кулчӗ. Вӑл ревматизмла кулни мана тӗлӗнтерчӗ.
  
  
  Вӑл илемлӗ, ҫутӑ хӑмӑр ӳтлӗ, йӑлтӑркка ҫемҫе ҫӳҫлӗскер, унӑн инди сӑн-пичӗ евӗрлӗ симӗс куҫлӑскер. Ee ӳт-пӗвӗ илемлӗ.
  
  
  "Эсир американец пулас", - терӗ вӑл.
  
  
  — Ансатскер, ӑна сире ашшӗ тӗлӗнтерме пултараймасть...
  
  
  Вӑл ман сӑмахсенчен пӑрӑнчӗ. — Ман атте кунта ҫук, анчах вӑл часах таврӑнать. Эсир Калькуттӑна килнине пӗлет вӑл. Мана Лили Мир тесе чӗнеҫҫӗ".
  
  
  Мана кӗтеҫҫӗ. Вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ. Операцин ҫак пайӗ план тӑрӑх пырать пулас.
  
  
  Хӗр йӑлана кӗнӗ шурӑ блузкӑпа сара тӑхӑннӑ. Асамат кӗперӗ тӗслӗ Ee юбки вӑрӑм та ирӗк. Вӑл диван ҫинчен илемлӗн ҫӗкленчӗ.
  
  
  — Ӑна сире пӗр курка кофе пама пултаратӑп-и?
  
  
  Вӑл мана тирпейлӗ, ҫутӑ, ырӑ шӑршӑллӑ хӑна пӳлӗмне ӑсатрӗ. Урӑх никам та ҫук. Пӗр стена ҫумӗнче лутра диван ларать. Сулахай енчен икӗ кун йынӑшса ытти пӳлӗмсене илсе кӗреҫҫӗ, малта - кӗнеке магазинне кӗмелли виҫҫӗмӗш алӑк.
  
  
  Яланхи йӑлипе вӑл вӑрттӑн итлесе тӑракан хатӗрсем ҫинчен справкӑсене хӑвӑрт антарчӗ. Хӗр ман ҫине ним ыйтмасӑр пӑхса илчӗ. Ӑна ee ашшӗ ee ӗҫе хатӗрленнине курнӑ.
  
  
  Эпӗ мӗн те пулин тупасса кӗтменччӗ, анчах транзитлӑ ҫурт хӑш чухне ултав пулса тухать. Ман ӗҫре кил хуҫине ухтарни этикета пӑсмасть.
  
  
  Микрофонсем яланхи вырӑнсенче пулман,унта ӑнсӑртран килнӗ ҫын раствор е ҫилӗм татӑкӗпе ih хума пултарнӑ. Сӗтел ҫинче, пирӗн ҫинче, алӑк янаххисем ҫинче, тенкелсем айӗнче микрофонсем ҫук.
  
  
  Рэнди Тӗнче ӑна курнинчен лайӑхрах пуласси ҫинчен вӑл тин ҫеҫ шухӑшласа илчӗ... Вӑл канцеляри кнопки пулнӑ, кнопки кӑшт пысӑкрах курӑнать. Ӑна кӗмелли алӑк патӗнчи стена ӑшне урайпа тан путарса лартнӑ.
  
  
  Ӑна асӑрханса туртса кӑларчӗ те аялти пайне пӑхса тухрӗ. Пластикӑн ҫӳхе сийне пӗчӗк приемниксемпе передатчик витсе тӑрать. Вӑл ҫӗнӗ тип пулнӑ, анчах эпӗ ареал 200 метртан ытла мар пулӗ тесе шутларӑм.
  
  
  Лили ман пата пычӗ те эпӗ мӗн тунине пӑхса илчӗ. Унӑн пӳрнине тути патне тытрӗ те, вӑл тӗксӗмленчӗ. Ӑна темскер калама ӗлкӗриччен алӑк уҫӑлчӗ те, пӳлӗме арҫын кӗрсе тӑчӗ. Эму хӗрӗх ҫулта, ҫӳллех мар, сухалне яп-яка хырнӑ, гандинни пек пысӑк куҫлӑх тӑхӑннӑ, сӑмси темиҫе хут та хуҫӑлнӑ, анчах ниепле те тӳрлетсе лартайман.
  
  
  Ӑна аллине саппун тытнӑ. Вӑл ун ҫине пӑхрӗ, анчах нимӗн те каламарӗ. Ӑна эму ӑҫта тупнине кӑтартрӗ. Арҫын микрофона ман алӑ тавра ҫапса кӑларчӗ те хӑйӗн хытӑ сӑран пушмакӗ айне урайне ывӑтрӗ.
  
  
  — Эпӗ ӑнланман... - пуҫларӗ вӑл.
  
  
  "Ӑҫта калаҫма пултаратпӑр эпир?"
  
  
  Мир Рэнди мана кайри алӑк витӗр тӑкӑрлӑка ертсе кӗчӗ, унта тӗттӗмленсе ҫитрӗ. Взрывсем ҫинчен тӗнче мӗн пӗлнине пурне те илтме мана темиҫе минут ҫеҫ кирлӗ пулчӗ. Вӑл эпӗ пӗлменнине нимӗн те пӗлмест. Вӑл халӗ те тӗттӗмре - ха.
  
  
  — Эсир Темле Закира пӗлетӗр-и?
  
  
  Мир пуҫне сулчӗ. — Вӑл Индире яланхи ят. Манӑн Закир ятлӑ тӑватӑ тӑван пур. Ih калькуттра Ҫеҫ пин Пулмалла... - Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Ку передатчик... ку манӑн айӑп. Ӑна вӗсем мана сисмеҫҫӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ, анчах халӗ вӗсем пурне те пӗлеҫҫӗ. Унӑн йӗмӗ саншӑн усӑсӑр.
  
  
  "Халӗ те вӗсем эпир микрофонсем тӑрӑх пӗрне тупнине пӗлеҫҫӗ. Тен, вӗсем ih хушса хунӑ пулӗ, ҫавӑнпа та вӗсене ним кирлине те илтме ан парӑр.
  
  
  Ӑна эму урамра ҫӗҫӗ тытнӑ ҫын ҫинчен каласа пачӗ. Вӑл сывлама та чарӑнчӗ. — Ку ҫын сире ҫаратма хӑтланнине эпӗ ӗненместӗп. Ку ҫын вӗлерекен пулма пултарать. Унран ыйтатӑп.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран кӗнеке магазинне таврӑнсан, вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Халӗ вӗсем ман сасса та пӗлеҫҫӗ. Ҫавӑнпа та манӑн ih тытмалли апата илӗртсе илӗртсе кӗртмелле пулать, мур илесшӗ вӗсем пире. Кӗнеке магазинӗ хупӑ пулнӑ, чӳречесем ҫинче тимӗр карлӑксем пулнӑ, ӑна кантӑк умӗнче ih вӑрттӑн итлесе тӑраканни ӑҫта пулма пултарнине ӑнланма тӑрӑшнӑ. Передатчикӑн пӗчӗк радиус пулнӑ. Чӳрече витӗр ӑна приемник чӗлӗмне тытнӑ ҫын ларнӑ ҫӗртен курчӗ. Урам урлӑ хывнӑ балконсем чӑн-чӑн вариант пулнӑ пулӗччӗҫ. Анчах кам вӑл? вырӑссем-и? Китай коммунисчӗсем-и? Индеецсен разведка тетелӗ-и?
  
  
  Вӑл мана хӑҫан та пулин миссире ҫав тери ир тӑрӑ шыв ҫине кӑларнине аса илеймерӗ. Ӑна хӑйне сунарҫӑ пек туйнӑ, вӑл хӑй курман упа гризли йӗрленине курнӑ.
  
  
  Шухӑшӗсене пуҫтарма ӗлкӗриччен вӑл тулта хускалнине курчӗ. Ку вӑл, хӑйӗн тупӑшне хӑвалакан чӗрчунӑнни пек, хӑвӑрт та сисӗнмелле мар хускану пулчӗ.
  
  
  Малалла урам тӑрӑх кӗнеке магазинӗ патнелле тепӗр мӗлке шуса иртрӗ. Унтан темӗн чухлӗ ҫын, аллисене чул, туясем, хӑйсем тунӑ сӑнӑсем тытнӑ.
  
  
  Пӗрремӗш чул тимӗр карлӑк ҫумне пырса ҫапӑнчӗ те каялла сиксе ӳкрӗ. Теприн кунне пӗчӗк чӳрече ҫӗмӗрӗлнӗ. Унтан ӑна усракан пысӑк чӳрече виҫҫӗмӗш чулпа ҫӗмӗрӗлнӗ. Ӳкекен кантӑкран хӑтӑлас тесе, вӑл каялла сиксе ӳкрӗ.
  
  
  — Эсӗ вӗсене кирлӗ! - кӑшкӑрчӗ Ман хыҫра Мир Рэнди. — Вӗсем эсӗ кунта иккенне пӗлеҫҫӗ.
  
  
  Унпа килӗшрӗ. Вӗсем урамра ӑнӑҫсӑр ӗҫ тӑвакан ӗҫе туса пӗтерме хӑтланса пӑхрӗҫ, анчах ку хутӗнче кӑна вӗсем восстани хӳттинче турӗҫ.
  
  
  Ӑна, чӳрече патӗнчен пӑрӑнса, лилие хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе кайрӗ. Ee хӑранипе куҫӗсене чарса пӑрахнӑ. Эпир хӑна пӳлӗмне кӗрсен, унӑн ашшӗ пирӗн хыҫҫӑн алӑка питӗрчӗ.
  
  
  — Каяр, - терӗм эпӗ. - эсӗ те, санӑн хӗрӳ те... хӑвӑрт хура шӑтӑк витӗр."
  
  
  Вӑл отель хирӗҫлерӗ. Ӑна ҫак кун хуллен тӗксе илчӗ. Вӑл ман ҫине пӑхрӗ, куҫне мӑчлаттарса илчӗ, унтан пуҫне сулчӗ те мана кладовойӗ патнелле ертсе кайрӗ. Тӗнче тулти алӑка уҫрӗ те ҫурри тулалла тухрӗ. Ҫак сасӑ сасартӑк илтӗнсе кайрӗ те, вӑл, кӑкӑрне виҫӗ кӗрепенке сӑнӑ чиксе, каялла пӳлӗме тӗшӗрӗлсе анчӗ, унӑн ҫемҫе те тимлӗ куҫӗсем ӗнтӗ вилӗм кӳллисем пулса тӑчӗҫ.
  
  
  Ӑна алӑка хупрӗ те пӳлӗмри пӗртен-пӗр лампӑна ҫӗмӗрчӗ.
  
  
  Эпир капкӑна лекрӗмӗр, ӑна мал енчен те, хыҫран та хупӑрласа илчӗҫ. Отель хӗрӗ темӗн каласшӑн, анчах унӑн наукӑпа тӗпчев задачисене татса парасси кӗнеке магазинӗнче вут тивертекен бомба кӗрлени пулнӑ. Эпир хӗстерсе лартрӑмӑр — вут-ҫулӑм малта, халӑх пирӗн хыҫра.
  
  
  
  Виҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  Вӑл хускалма та ӗлкӗреймерӗ, кӗнеке магазинӗн алӑкӗ айӗнчен ҫунакан бензин юхма пуҫларӗ. Вӑл Тӗнче урлӑ сиксе каҫрӗ те стена ҫумне ларчӗ. Ӑна пӗр дюйм е пӗр дюйм кайри алӑка уҫсан, куҫӗсене чарса пӑрахса, йывӑҫ ҫине пырса тӑрӑнчӗ те, алӑкран вуникӗ чул кӗрсе кайрӗ. Вӑл алӑка хӑвӑрт хупрӗ те сӑлӑпне шалтлаттарса хупрӗ. Кунран сылтӑм енчи чӳречерен пӑхсан, вӑл портик тӑрӑх ҫын чупса тухнине курчӗ те хӑвӑрт персе ячӗ, унтан арҫын ҫӗре персе анчӗ. Пульӑсемпе чулсем иккӗмӗш хут ҫӑва пуҫларӗҫ те, алӑка пырса ҫапӑнса, чӳречене ҫӗмӗрчӗ.
  
  
  Лили ҫунакан бензин ҫине кавир ывӑтрӗ те ҫулӑма сӳнтерчӗ, анчах кӗнеке магазинӗнчи вут часах йывӑҫ тӑрӑх сирпӗнчӗ.
  
  
  Иккӗмӗш вут тивертсе яракан бомба ҫурӑлса кайнӑ чух, вӑл хура шӑтӑк витӗр чупса тухма шут тытнӑ пекех пулчӗ. Хыҫалти алӑк ҫунакан бензинпа чӳхенме пуҫланӑ. Пире капкӑна питӗрсе хунӑ.
  
  
  — Лили, урӑх май пур-и?
  
  
  Вӑл каҫса кайсах макӑрчӗ, пуҫне силлерӗ. Эпӗ пӳлӗмӗн тепӗр енне кайрӑм. Вӑл кивӗ папкӑсемпе, картонран тунӑ коробкӑсемпе, ещӗксемпе чикме хатӗр пулнӑ. Ӑна ih аялалла туртрӗ. Каялла чакмалли ҫул пулмалла. Лили ашшӗпе юнашар ларчӗ те ӑна аллинчен тытрӗ. Вӑл ещӗксем ҫине сиксе ларчӗ те ҫӳлелле пӑхрӗ. Унта темӗнле чул хысакӗ пур пулас.
  
  
  Тепӗр коробка урлӑ каҫнӑ чух вӑл вӗсем ансӑр пусма ҫинче тӑнине ӑнланчӗ. Вӑл ҫӳлелле хӑпарчӗ. Сукмак пӳлӗм сарлакӑшӗпех тӑсӑлать,тепӗр вӗҫӗнче-алӑк. Ӑна, ун патне чупса пырса, ручка тупрӗ те ҫавӑрчӗ. Алӑка питӗрнӗ. Эпӗ малтан вӗҫсе тухрӑм та алӑка ҫӑрапа юнашар пырса лекрӗм. Алӑк уҫӑлчӗ. Хунарпа тӗттӗмлӗхе шӑтарчӗ те тепӗр хушӑк курчӗ, анчах аялалла анмалли пусма ҫук.
  
  
  — Лили, кил кунта хӑвӑртрах.
  
  
  Вӑл тӗлӗнсе пуҫне ҫӗклерӗ те пӑлханса пусма тӑрӑх ҫӳлелле чупрӗ. Пӗрремӗш ҫурт умӗнчен асӑрханса иртрӗҫ, унтан иккӗмӗшӗ пуҫланчӗ. Виҫҫӗмӗш ҫуртра каҫхи тутлӑ шӑршӑ кӗрекен алӑк уҫӑлчӗ. Пирӗн айра тӑкӑрлӑк выртать. Вӑл карниз ҫинче ҫакӑнса ҫӗре ӳкрӗ. Ӑна лили сикнӗ чухне тытнӑ та машина патне илсе кайнӑ. Эпир ерипен кайрӑмӑр. Пирӗн хыҫра эпир кӗнеке магазинӗ ялкӑшса ҫуннине, инҫетре сирена сассине илтме пултаратпӑр. Эпир ордӑран хӑрушсӑртарах вырӑна ҫитсен, ӑна "мерседес" чарчӗ те пуҫне каҫӑртрӗ.
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа ИЛНӖ те АПШРА вӗреннӗ сӑмакуноза путса вилнӗ. Темиҫе секундран вӑл ҫӑмӑл транс ӑшне путрӗ. Нумайччен уҫӑлтаракан маччаран вӑранатӑп та Лили манпа юнашар шӑппӑн калаҫнине илтетӗп.
  
  
  "Ку мӗн пулассине эпир пӗлнӗ", - терӗ вӑл йӗрсе.
  
  
  "Кам?'
  
  
  "Манӑн аттепе унӑн. Вӑл сирӗншӗн ӗҫлеме килӗшсен, пӗррехинче вилетӗп, терӗ... ирӗксӗр вилӗмпе. Ку вӑл пирӗн ялав ыйткалакансенчен тухса каяс, килте вӗренес тесе тӳлемелли хак пулнӑ. Халӗ эпир хакне тӳлерӗмӗр.
  
  
  Унӑн ашшӗ темле лӑплантаракан сӑмах каласшӑнччӗ, анчах сӑмах тупаймарӗ.
  
  
  "Ӑҫта каятӑн эсӗ? Санӑн ҫемье пур-и?'
  
  
  — "Эсир мана хамӑн пичче патне илсе кайма пултараймастӑр - и? Тен, вӑл мана оборудовани пама пултарать".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ те, вӑл мана адрес пачӗ. Ун патне ҫитме тата темиҫе квартал ҫеҫ юлчӗ. Ӑна пысӑк ҫурт умне Олд-Корт-Хаус Стерт лартнӑ.
  
  
  "Вӑл ҫӗрлечченех ӗҫлет пулмалла", - терӗ вӑл. "Вӑл яланах ҫапла тӑвать".
  
  
  Вӑл тухса кайсан, ӑна манӑн отель ятне асӑнчӗ. — Сана пулӑшу кирлӗ пулсан, шӑнкӑртаттар мана, Лили.
  
  
  Вӑл ман ҫине хӑйӗн тӗлӗнмелле симӗс куҫӗсемпе пӑхса илчӗ те хӑй тавра кулӑ пӑчӑртаса кӑларчӗ. "Мистер Мэтсон, эсир мана хӑратма пултарнӑ таран пулӑшрӑр ӗнтӗ. Эсир ман пурнӑҫа ҫӑлса хӑвартӑр.'
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те кунталла чупрӗ.
  
  
  Хам патӑма чӗнмен хӑна килсен, гостиницӑра ӑна номер пӑхса тухрӑм. Пурте йӗркеллӗ пек туйӑнать. Ӑна радио хута ячӗ, душ илчӗ те тумланчӗ.
  
  
  Галстукне ҫыхнӑ хушӑра калькутта радио тата тепӗр политика взрывӗ ҫинчен пӗлтерчӗ. Ку хутӗнче бомба раҫҫей вице-консулӗн ҫуртне лекнӗ, коммунистсем хаярланса ҫитнӗ.
  
  
  "Раҫҫей консулӗ Андрей Соколов паян инди ҫарӗсене раҫҫей чиновникӗсен мӗнпур ҫурчӗ тавра тата Раҫҫейпе ҫыхӑннӑ пур объектсем тавра хурал тӑма хушать", - пӗлтерчӗ ведущи. "СОКОЛОВ тата АПШ консульствин мӗнпур персоналне, раҫҫей персоналӗпе россия харпӑрлӑхӗ ҫине атакӑна халех чарӑнмасан, ПӖТӖМ хула тӑрӑх кӑларса яма хушрӗ".
  
  
  Вӑл хуллен шӑхӑрса илчӗ. Ку вӑл дипломати кругӗсенче ҫӗнни пулнӑ. Пӗр енӗ тепӗр ҫӗршывран виҫҫӗмӗш держава дипломачӗсене яма ыйтнине вӑл нихҫан та илтмен. Кайран вара хӑрушла пулса тухрӗ. Апш Патшалӑх департаменчӗ Хоукпа Государство департаменчӗ пӑшӑрханнинчен тӗлӗнмелли те ҫук.
  
  
  Анчах мӗншӗн терентсем тунӑ-ха? Вырӑссем ҫине мӗншӗн бомбӑсем пӑрахнине хорька халиччен те ӑнланман. Мӗншӗн Калькуттра?
  
  
  Тен, штопор ансатрах пулнӑ пулӗ. Инди Азири демократи сӑнарӗ пулнӑ. Акӑлчансем кайран хӑйсене структура тытӑмне хӑварнӑ, вӑл пӗр ҫӗрте питӗ лайӑх ӗҫлет, тепӗр ҫӗрте адекватлӑ. Анчах Калькуттра вӗсем пысӑк инкек тӳснӗ.
  
  
  Тен, Мехт Чоенӗсем мана ҫак йывӑрлӑхсем хыҫӗнче кам тӑнине пӗлме кирлӗ вӑрттӑнлӑхсем пама пултарнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Телефон кӗнекинче ун адресне пӗлме йывӑрах мар. Унтан вӑл ҫул ҫинче темиҫе телефон шӑнкӑртатрӗ.
  
  
  Вӑл Чоу-рингин чи авалхи "тузӗсем" тӑрӑхӗнче, ҫул айккинче, ҫӳллӗ металл хӳме тытса ҫавӑрнӑ, кӑвак керамика плиткипе витнӗ пысӑк участокра пурӑннӑ. Пандус капӑрлатнӑ, анчах ҫирӗп тимӗр хапха патне ертсе пырать. Сикх ман ҫине ҫивӗччӗн пӑхса илчӗ, телефонпа темскер каларӗ, унтан аллипе сулчӗ те пысӑк хапхана уҫрӗ. Вӑл пырса кӗчӗ те ман хыҫра хапха шалтлатса хупӑннине илтрӗ.
  
  
  Ӑна Rolls-Royce Silver Cloud тата лӳчӗркеннӗ Land Rover хушшинчи Ҫул ҫинче вараланнӑ.
  
  
  Мана ҫамрӑк арӑм кӗтет, вӑл мана малти килхушши урлӑ, аслӑклӑ mimmo сад урлӑ, бассейн патӗнчи mimmo сукмакпа тата пысӑк ҫуртӑн тепӗр енчи алӑк витӗр ӑсатса ячӗ.
  
  
  Чойӑн пысӑк ҫуртӑн флигелӗнче пурӑнмалла пулнӑ. Вӑл мана алӑк патӗнче кӗтсе илчӗ.
  
  
  — Эсӗ мана тупрӑн, - терӗ те вӑл, йӑл кулса илчӗ. — Эсӗ ҫакна тума пултарасса эпӗ питӗ шаннӑччӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те мана ун ҫинчи илемлӗ сарӑна кӑтартрӗ. Ҫемҫе те ачаш кӑвак блузка айӗнчен алли те, хулпуҫҫийӗ те курӑнаҫҫӗ, анчах ih ытларах пайӗ унӑн сулахай хулпуҫҫийӗ ҫинчен усӑнса аннӑ шарфне сылтӑм алли айне чикнӗ. Ку вӑл ҫӗршер чечеклӗ пурҫӑн тутӑр, ун ҫинче темле тӗлӗнмелле тӗрӗллӗ тӗрӗ, пурҫӑн тӑрӑх алӑпа тӗрленӗ темле mde кӗлеткесем. Урайӗнче сарӑсем вӗлкӗшеҫҫӗ. "Илемлӗ... хӗрарӑм та, сари те".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ те ман ҫине хӑйӗн хӑмӑр куҫӗсемпе пӑхрӗ.
  
  
  — Эсир, сэр, лайӑх та хаклӑ тумланнӑ, анчах сулахай аллӑр айӗнчен пистолет курӑнать. Америка фейерверкӗсен производителӗсем пурте хӗҫпӑшал йӑтма пултараҫҫӗ-и?
  
  
  Вӑл хӑй тӗлӗннине пытарас тесе кулса ячӗ. Опытлӑ куҫсенчен нумайӑшӗ Вильгельмина тупаймаҫҫӗ, мӗншӗн тесен вӑл ман куртка ӑшне путать. Анчах ку курткӑна Мана Хоук пачӗ, вӑл ман курткӑна каснӑ пекех лайӑх касмарӗ.
  
  
  "Ют ҫӗршывра нихҫан та мӗн кӗтмеллине пӗлместӗн".
  
  
  Чоня тӗрӗслемерӗ. Вӑл пӳлӗме аллипе сулса ҫаврӑнчӗ. — Мӗн шухӑшлатӑр эсир ман пӳлӗм ҫинчен?
  
  
  Ку-чуна илекен пӳлӗм. Начар модемӑсен хутӑшӗ тата пуп-артӑн хура кулӑшла енӗ пур. Ӑна нимӗн те каламарӗ, вӑл тӗксӗмленчӗ.
  
  
  "Хаяр ан пул, сана ман пата лайӑх оборудовани памалла".
  
  
  "Мӗншӗн?'
  
  
  "Сасса мӗнле пулсан та хӗрарӑм ҫине урӑхла пӑхмалла".
  
  
  — Мӗншӗн ӑна сан ҫине пӑхтармалла?
  
  
  "Америка арҫынӗсем кашни тӗл пулакан хӗрарӑма илӗртме тӑрӑшнине пурте пӗлеҫҫӗ".
  
  
  Вӑл такама, хӑйне курман ҫынна, пуҫ тайрӗ те мана кӑмӑллӑ балкон ҫине уҫӑлакан кӗленче алӑк патне ӑсатса ячӗ. Унта чечексем, пӗчӗк тӗмсемпе йывӑҫ ӳсеҫҫӗ. Вӑл пӗрремӗш хутне кӗчӗ пулин те, эпир халӗ иккӗмӗш хутра, юханшыв ҫине пӑхса тӑратпӑр. Хӑй айӗнче ӑна пӗчӗк кӑвайтсен сарӑ ҫулӑмӗсене курчӗ.
  
  
  — Пытараҫҫӗ, - ӑнлантарчӗ Чочой. — Ку кремаци вырӑнӗ Ганг шывӗ, Хугли юханшывӗ.
  
  
  Мана халь задание пурнӑҫлани-пурнӑҫлани, хӑйне кам чӑннипе пӗлнипе пӗлменни, магазина ҫӗрле тапӑнасси ҫинчен мӗн те пулин пӗлни кӑсӑклантарчӗ. Вӑл нимӗн те каламарӗ. "Ҫемье ӳтне тасатма шыв хӗррине илсе каять", - терӗ вӑл. "Апла ывӑл пуҫ купташкине ватса пӑрахӗ".
  
  
  — Пуҫ купташкине ҫӗмӗреҫҫӗ-и? - ӗненмесӗр ыйтрӑм эпӗ, - вилӗ Патӗнче-и?
  
  
  "Estestvenno валли; ӳт-пӗве ҫунтарса яриччен чуна ӗмӗрлӗхех ирӗке кӑлармалла".
  
  
  — Кӗл тата?
  
  
  — Ӑна Ҫуртсем, кастӑсем шыва пӑрахаҫҫӗ, вӑл пирӗншӗн кремаципе аппаланать. Унтан кӗл акса ылтӑн ункӑсем тупмалла. Ҫапла вӗсем пурӑнма укҫа-тенкӗ тивӗҫтереҫҫӗ".
  
  
  Унтан вӑл ҫаврӑнчӗ те пирӗн пата поднос йӑтса пынӑ тарҫӑран пӗр стакан херес илчӗ. Ӑна пӗр сыпкӑм ӗҫрӗм те, вӑл питӗ лайӑх херес пулнине асӑрхарӑм.
  
  
  Часах хӗрарӑм тарҫӑ таврӑнчӗ те eda парне пани ҫинчен пӗлтерчӗ. Ӑна инди апат-ҫимӗҫӗ, риспа карри нумай кӗтнӗччӗ, Анчах, Чоеньсем каланӑ тӑрӑх, эпир хамӑр ҫине ял ҫыннисем пек илтӗмӗр. Ылтӑн хӑюлӑ лоткӑсем тата хаклӑ кӗмӗл таврашӗнчи столовӑй приборӗсем пур пулин те, Eda чухӑн пекех пулнӑ.
  
  
  "Хупах, - терӗ вӑл, унӑн эль-симӗс пахча ҫимӗҫӗ.
  
  
  "Чапати те", - хушса хучӗ вӑл, икерчӗ евӗрлӗ лаптак булкӑна вилкӑпа чиксен. Чеченец соусӗпе рис тата качака ашӗн темиҫе татӑк какайӗ пулнӑ, анчах ку ӑна слон пек ҫуртра кӗтнӗ чаплӑ eda пулман пулӗ.
  
  
  "Ял ҫыннисен ҫак ансат eda мана эпӗ нимӗн те ӗҫлесе илейменнине аса илтерет. Манӑн аттен пуянлӑхӗсӗр... - Вӑл калаҫма чарӑнчӗ те пуҫне ҫӗклерӗ. "Эсир ӑнланатӑр-и ҫакна?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Калькутта урамӗсенче куллен уҫӑлса ҫӳрекен чухӑнлӑх, чухӑнлӑх, вилӗм унӑн сӑмахӗсене тата ытларах палӑртса тӑнӑ. Ӑна, ҫак ӑслӑ та илемлӗ хӗрарӑм пирӗн енче пулӗ тесе шаннӑччӗ.
  
  
  Каҫхи апат хыҫҫӑн эпир гостинӑя кайрӑмӑр, вӑл стереозвук илчӗ. Музыка хӗвелтухӑҫ енче пулчӗ, анчах эпӗ вӑл параппансен диссерансӗсене, турилккесене, шарманкӑн янӑравне хакласса кӗтменччӗ.
  
  
  "Сан ҫинчен пӗлес килет манӑн", - терӗ вӑл, эпӗ, аллисене кӑкӑрӗ ҫине именчӗклӗн хӗреслесе тытса, мана хирӗҫ тӑратӑп. "Эпӗ пурне те пӗлме тӑрӑшатӑп, вӑл нихҫан курман хӗрарӑма, хӗҫпӑшал йӑтса ҫӳрекен арҫынна, тӗл пулас тесен, кирек мӗн тума та каять".
  
  
  — Эсӗ ху та витӗр курӑнсах каймастӑн, - терӗм эпӗ. - илемлӗ хӗрарӑмсенчен нумайӑшӗ ihпа интересленме хӑтланнине выляса янӑ пулӗччӗҫ".
  
  
  Вӑл кулса ячӗ те мана пӗтӗм пӳлӗм урлӑ хускатнӑ улпут патне ертсе кайрӗ.
  
  
  — Эсир хӑҫан та пулин кама та пулин перкеленӗ-и, мистер Мэтсон? - хыттӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна ee аллинчен тытса хӑй еннелле ҫавӑрчӗ те малалла туртрӗ. "Ытла та нумай калаҫакан илемлӗ хӗрарӑмсенче ҫеҫ".
  
  
  Ӑна чуптума пӗшкӗнсен, вӑл хатӗр пулнӑ. Вӑл мана мӑйран ыталаса илчӗ те питне хӑйӗн ҫумне чӑмӑртарӗ. Чуптуни ҫемҫен пуҫланчӗ, унтан пирӗн тутасем саланса кайичченех вӑйланчӗ, манӑн чӗлхе ун ҫӑварне кӗрсе каймарӗ. Вӑл хуллен сывласа илчӗ, унтан аллисене вӗҫертрӗ те ман патӑмран пӑрӑнчӗ.
  
  
  — Калаҫма вӑхӑт пулӗ тетӗп, - терӗ вӑл. "Эпир тин ҫеҫ тӗл пултӑмӑр, эпӗ сана пӗлместӗп..."
  
  
  Манӑн тутасем унӑн мӑйӗ айӗнчи ҫемҫе вырӑнсем тӑрӑх шуса кайрӗҫ те, вӑл хирӗҫлени ҫемҫен илтӗнчӗ.
  
  
  Темиҫе минутран эпир унӑн ҫывӑрмалли пӳлӗмӗнче пултӑмӑр, алӑка питӗрнӗ, ӑна тин ҫеҫ ee чуптуса илтӗмӗр. Эпир кровать ҫинче выртатпӑр. Чоэни хуллен кулса ячӗ, ларчӗ те сарай ҫинчен илемлӗ вӑрӑм шарфне салтрӗ. — Атя шыва кӗме, - сӗнчӗ вӑл.
  
  
  "Эсӗ чӑнласах-и?'
  
  
  "Ҫапла, паллах. Халӗ уҫҫӑнах."Вӑл тутисене чӗлхе вӗҫӗпе ҫуласа илчӗ. — Халӗ ӗнтӗ санӑн хӑвпа пӗрле плавкӑсем ҫук тесе калас пулать.
  
  
  "Мана ку кирлӗ мар".
  
  
  Эй ӑна кӑвак блузкине вӗҫертме пулӑшрӗ, лифчикӗ ҫуккине асӑрхарӗ. Унӑн тулли те пиҫсе ҫитнӗ кӑкӑрӗсем кӳпчесе кайнӑ та ҫирӗп ӗмкӗчсемпе вӗҫленнӗ. Вӑл мана каллех чуптурӗ те, унӑн тутисем ман ҫумма ҫыпҫӑнчӗҫ. Вӑл ман кӗпене вӗҫертрӗ те, тепӗр самантран эпир иксӗмӗр те ҫара уран тӑрса юлтӑмӑр.
  
  
  Вӑл мана алӑран тытрӗ те, пӗтӗм ҫурт урлӑ бассейн патнелле асӑрханса утса кайрӗ. Тарӑн енче лампӑсем пур. Икӗ шезлонг килте, ӑшӑх енче картлашкасем ҫинче ларать.
  
  
  Вӑл шыв хӗррине чупса пычӗ те шыва чӑмрӗ. Ӑна тепӗр самантран чӑмрӗ. Ӑна ee шыв айне пыма хушрӗ, ун патне ишсе пычӗ, тутинчен чуптурӗ те ҫирӗп ыталарӗ. Юлашкинчен эпир, пӳлӗне-пӳлӗне, ыталанса илтӗмӗр.
  
  
  Мӗн те пулин калама сӑлтав пулман. Эпир картлашкасем патне ишсе пытӑмӑр та, вӑл тутисемпе унӑн питҫӑмартийӗсене, мӑйне, хулпуҫҫийӗсене, кӳпчесе кайнӑ кӑкӑрне сӑтӑрса илчӗ. Ман ҫӑвар шӗвӗр ӗмкӗч тавра хупӑнсан, вӑл ахлатса илчӗ. Вӑл каялла шыва шуса кӗчӗ те, питне хӑйӗн кӑвапинчен аяларах, лаптак хырӑмӗ патнелле туртрӗ.
  
  
  Тепӗр самантран эпир каллех пусма картлашкисем ҫине хӑпарса тӑтӑмӑр, ee ӳт-пӗвӗм ман кӑкӑрӑма ачашларӗ, унтан ман нӳрлӗ пурнӑҫа ачашларӗ те, киленнипе йынӑшса яричченех аяларах шуса анчӗ.
  
  
  Ӑна ee ним пытармасӑр лартрӗ, аллине шыв ӑсса илчӗ, унӑн яка кӑкӑрӗ ҫине тӑкрӗ те вӑл ҫӳллӗ сӑнӑсем хушшипе юхнине пӑхса тӑчӗ. Вӑл мана каялла шыва тӗртсе ячӗ, унтан ҫаврӑнчӗ те, ҫурри ишекенскер, урисене чармакласа, мана кӑчӑк туртрӗ. Вӑл, хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ ҫӳллӗ тӗмескесем тӑрӑх аллисемпе сӑтӑркаласа, ҫӳллӗ те ҫирӗп, ыйтуллӑн ҫӗкленсе кайичченех лаптак ӗмкӗчӗсене шӑлкаласа, хуллен малалла шуса кайрӗ. Вӑл малалла пӗшкӗнчӗ те, ҫӑварне пӗр кӑкӑрӗ ҫинчен теприн патне шутарса, вӑл хуллен йынӑшнине илтичченех, вӑл ман паталла туртӑничченех выртрӗ.
  
  
  Ӑна & amp; nb, амфиби пек, ун тӑрӑх шуса иртрӗ, ee хӑй ҫумне тачӑ пӑчӑртарӗ, унтан ӑна хыттӑн та тӗп-тӗрӗс тӗртсе янӑ пек, хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ те пурнӑҫлама ирӗк панӑ ялава кӑларса ячӗ. Эпир ыталанса шыв айне чӑмрӑмӑр. Темиҫе самантран эпир каллех шыв урлӑ тухрӑмӑр. Вӑл урисене ҫӗклерӗ те ман ҫурӑма ыталаса илчӗ. Пирӗн ӳт-пӗве ҫапӑнакан хумсем яракан темӗнле никӗс ритмлӑ ҫемҫе те ачаш хусканусемпе ишсе пыратпӑр эпир.
  
  
  Эпир каллех путма тытӑнсан, вӑл кӑшкӑрса янине илтрӗ. Ку хутӗнче эпир ҫаврӑнса ӳкрӗмӗр, анчах чӑрмантармарӑмӑр.
  
  
  Ӑна, вӑл пире ҫӳле ҫӗклес тесе аллисене тӑснине туйса илчӗ. Эпир ҫиеле ишсе тухсан, чочой вӑрӑммӑн та хуллен йынӑшса ячӗ, ку вӑл тахҫанхи сывлӑш пек, ирӗке тухни пек туйӑнать.
  
  
  Эпир, ҫаплах пӗр-пӗрне ыталаса, картлашкасем патнелле хуллен ишсе кайрӑмӑр. Пӗр хушӑ эпир ҫӑлтӑрсем ҫине пӑхса, пӗр-пӗрне шӑппӑн пӑшӑлтатса выртрӑмӑр.
  
  
  Тепӗр ҫирӗм минутран эпир, халтан кайнӑскерсем, уҫӑлнӑскерсем, шыв урлӑ тухрӑмӑр та, эпӗ ӑна мӗншӗн Калькуттра пулнине самантлӑха та маннӑ пекех пултӑм.
  
  
  Эпир тата тепӗрне шӑлса тасатрӑмӑр та, унӑн ҫывӑрмалли пӳлӗмне, калькуттӑн миллиардшар ҫутти курӑнакан ҫуртӑн ҫӳлти хутӗнче кайрӑмӑр.
  
  
  Вӑл ман куҫ умӗнчен ҫӳҫне шӑлса илчӗ.
  
  
  — Сирӗн ӗҫ фейерверксенчен пачах урӑхла, ҫапла мар-и? Эсир кунта, хулана, паян ирхине килтӗр. ЭСИР АПШ консулӗ патне кайрӑр, унтан манпа паллашма шутларӑр. Мӗншӗн?'
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ.
  
  
  Калькуттӑна килекен америкӑри бизнесменсенчен нумайӑшӗ америка консулӗн автомобильӗпе усӑ курма пултараймаҫҫӗ. Вӑл ҫак машинӑна ҫӗр хут курнӑ. Сирӗн хема хӑйне уйрӑм пулмалла. Calcutta News - манӑн тус. Вӑл паян ман пата ниепле те хӑҫан та пулин шӑнкӑртаттарчӗ, мана такам ыйтрӗ, терӗ. Чочой хуллен кулса ячӗ. "Санӑн тупӑшу кӗтнӗ вӑхӑтра манӑн тата тепӗр сет выляма тиврӗ". Вӑл мана сӑмсаран чуптурӗ. "Кӗтсе илнӗшӗн эпӗ савӑнатӑп".
  
  
  Манӑн малтанхи паника ҫухалчӗ. Инди вӑрттӑн службинчи оборудование вӑл пурне те пӗлме пултарнӑ, ҫакна хӑй те ӗненме пултарнӑ. Вӑл ҫутӑ хӗрарӑм пулнӑ. Вӑл мӗн калани ахаль сӑнав тавра пулма пултарнӑ.
  
  
  Ӑна унӑн йӗкӗлтекен тутинчен чуптурӗ. "Мӗншӗн илемлӗ хӗрарӑмсем яланах чи кӑткӑс ыйтусем параҫҫӗ?»
  
  
  — Манӑн сирӗн валли тата тепӗр ҫын пур. Калькуттра чухне манпа пӗрле юлас тетӗн-и?
  
  
  Эпир иксӗмӗр те ҫарамас. Ӑна, унӑн ытарма ҫук кӗлетки ҫине пӑхса, тулли кӑкӑрне чуптурӗ те: "Унӑн ашшӗ хӑйӗн пӗтӗм вӑхӑтне санпа пӗрле ирттересчӗ, Чонисем", - терӗ.
  
  
  — Илемлӗ, - терӗ вӑл, манӑн тутасене каллех чӗтрекен кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртаса.
  
  
  Вӑл унта ҫӗрле 2 сехетре ҫитнӗ ҫӗре гостиницӑна кӗнӗ ҫӗрте хӗҫпӑшаллӑ салтак тӑнӑ. Унӑн кобурӑллӑ пистолет, хулпуҫҫи ҫинче винтовка. Ӑна mimmo иртсе пынӑ чух вӑл честь пачӗ.
  
  
  Тепӗр ирхине вӑл тӑхӑр сехетре тӑчӗ, мӗншӗн тесен алӑка шаккарӗҫ. Курьер посылка илсе килчӗ. Ку вӑл консульствӑна шӑнкӑртаттарма ҫине тӑрсах ыйтни пулчӗ. Тумлансан, ӑна хӑйӗн транзистор приемникне хута ячӗ те радио калькуттӑн кварталӗн ҫиппине тытрӗ.
  
  
  «...консул вара ҫурта чылай сиен кӳни ҫинчен пӗлтерчӗ. Иртнӗ каҫ АПШ-РА ҫыхӑннӑ ТАТА ИКӖ ҫурта персе пӑрахнӑ: АПШ Информаци службин библиотеки тата калькутта варринчи офис American Express.
  
  
  Ку каҫ лару-тӑру япӑхланчӗ пулас. Калькуттра вырӑссем пӗртен-пӗр тӗллев пулман. Халӗ американецсемпе те сӳтсе яваҫҫӗ. "АПШ консулӗ урӑх комментарилемен, — малалла утрӗ вӑл, - юлашки инцидентсем нумай пулмасть Совет Союзӗн пурлӑхне сирпӗнтернипе ҫыхӑнса тӑнине полици йышӑнмасть. Ют ҫӗршыври ҫӗнӗ хыпарсем...
  
  
  Ӑна радио чарчӗ, хӑвӑрт тумланчӗ те консульствӑна шӑнкӑртаттарчӗ. Эпӗ кӗтнӗ пекех, ун патне Шӑнкӑравларӑм та, вӑл манпа халех уҫҫӑнах калаҫма пуҫларӗ. Вӑл ҫак кабинетра тепӗр вунӑ минутран пулчӗ.
  
  
  Чӳречерен ӑна пысӑк ҫурт кӗтессине пысӑках мар бомба ҫӗмӗрнине куртӑм. Сиенсене пӗтерес тӗлӗшпе рабочисем ӗҫлеҫҫӗ ӗнтӗ, полицейскисем тӑпрассенче чакаланаҫҫӗ.
  
  
  Слокама илес пулсан, вӑл хӑйне хӑй шанни те сулӑнса кайрӗ. Сигарета тивертме хӑтлансан, унӑн аллисем чӗтрерӗҫ. Ӗнер ҫав тери тирпейлӗ пукан ҫине хутсем купаласа хунӑ, ҫавӑнпа эмун пепельницӑна шырама тиврӗ.
  
  
  "Эсӗ илтрӗн-и?"- ҫине тӑрсах ыйтрӗ вӑл. Ҫак шурӑ кӗпин ҫухине вӗҫертсе янӑ, вӑл хырӑнман. Халӗ вӑл хӑй пек ҫынсене эпир пӗрремӗш хут тӗл пулнинчен ытларах туйса илчӗ.
  
  
  — Виҫӗ взрыв ҫинчен-и?
  
  
  "Пурӗ ҫиччӗ, ҫав шутра пирӗн икӗ машина сирпӗнсе кайрӗҫ. Ӑна тин ҫеҫ раҫҫей консулӗпе телефонпа калаҫнӑ, вӑл хӑй айӑплӑ марри ҫинчен пӗлтернӗ. Эпир Нью-Делире посолран консульствӑна тата америка ытти объекчӗсене хӳтӗлеме инди ҫарӗсем килме ирӗк ыйтса илтӗмӗр".
  
  
  Слокум тӑчӗ те, аллипе сулса, мана хӑй хыҫҫӑн пыма чӗнчӗ. Эпир урама тухрӑмӑр та "мерседес" выляма тытӑнтӑмӑр.
  
  
  "Манӑн сире мӗн те пулин, эсир интереслӗ япала тупассине кӑтартас пулать",-терӗ вӑл. "Эсир кунта пулни чӑн-чӑн тӗллеве пӗлетӗп тесе каламастӑп эпӗ, анчах ҫак сӑпайлӑ ыйтура манӑн сире май килнӗ таран пулӑшмалла тата пулӑшмалла".
  
  
  Вӑл машинӑна пысӑк чул ҫуртран ҫур кварталта чарчӗ. Ҫурт ҫийӗнче ҫурлапа мӑлатуклӑ хӗрлӗ ялав вӗлкӗшет. Ҫуртӑн икӗ енче хӗҫпӑшаллӑ инди салтакӗсем вуннӑн хуралта тӑраҫҫӗ. Алӑксене икӗ енчен те хӑйӑр тултарнӑ михӗсем тавра баррикадӑсем хӳтӗленӗ. Ку вӑл ҫар фильмӗ евӗрлӗ.
  
  
  "Соколов, раҫҫей консулӗ кунта, ҫак ҫуртсене ҫӗнӗ бомбардировкӑсемпе аркатса тӑксан, вӑл халех ӗҫе тытӑнма хатӗр, тет. Ку ӗнер пулчӗ. Халӗ вӑл пире тапӑнассипе ҫыхӑнса тӑманшӑн кулянать".
  
  
  — Ҫапла вара, эскалаци пуҫланчӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫак пӗтӗм лару-тӑру юр муклашки пек аталанать, ӑна курнӑ, Ку Алжирта. Мечӗк кусма тытӑнать, сасартӑк вӑл ҫав тери хӑвӑрт вӗҫет, ҫав тери пысӑкланса каять, ӑна никам та чарма пултараймасть. Пӗр-пӗринпе ытла та нумай ҫапӑҫаҫҫӗ. Ку ӗҫе пӗтермесен, эпир тар пички ҫинче пулатпӑр. Ҫак пичке ҫурӑлса кайсан, инди правительствине сирпӗтсе антарма пултарать. Калькутта часах хула пулса тӑма пултарать, унта пиншер пӑлхавҫӑсем бомбӑсемпе е ҫунакан факелсемпе чупаҫҫӗ, фитиле кам малтан чӗртнине курас тесе, пӗр-пӗринпе ҫапӑҫаҫҫӗ. Вара эпир варрине тухӑпӑр.
  
  
  Ӑна каллех хӑйӑр тултарнӑ михӗсем тавра баррикада ҫине пӑхса илчӗ те вӑл тӗрӗс каланине ӑнланчӗ. Отель унӑн ӑҫта та пулин урӑх ҫӗрте пуласчӗ.
  
  
  — Эсир консульство тавра часовойсем тӑратасшӑн, ҫапла мар-и?
  
  
  Слокум пуҫне сулчӗ. — Эпир алла хӗҫпӑшал тытрӑмӑр. Инди салтакӗсене иличчен эпир ihпа усӑ курӑпӑр".
  
  
  "Аван. Кайран полици пухнӑ снаряд ванчӑкӗсене ӑҫта тупмалла?
  
  
  — Вӗсем Радж Амартийӗ патӗнче полици енӗпе. Вӑл та Хӗрлӗ калькутт комитечӗн членӗ тата генерал командующийӗн советникӗ пулса тӑрать, вӑл Халӗ Хӗвеланӑҫ Бенгалине аслӑ положени условийӗсенче ертсе пырать. Вӑл питӗ лайӑх ҫын. Сокум адресне ҫырса илчӗ те мана пачӗ.
  
  
  — Хӑй ыйтнӑ япаласем пирки мӗн?
  
  
  "Эпӗ ih стойкӑна хума хушрӑм", - терӗ вӑл. Вӑл раҫҫей консульствин mimmo урамӗпе хуллен иртрӗ те каялла хӑйӗн кабинетне кайрӗ. Вӑл тротуар ҫинче чарӑнса тӑчӗ те, руль хыҫне йӑпшӑнса кӗрсе кайрӗ.
  
  
  Ун патне эму шӑнкӑртаттарчӗ те, хӑйне пысӑк приоритетлӑ телеграмма ҫыриччен тӑхтама ыйтрӗ, Унтан Мана Валли Вашингтона яма ыйтрӗ.
  
  
  Ӑна каллех двигатель илсе килчӗҫ, анчах вӑл аллине ман хулпуҫҫи ҫине хучӗ те шухӑша кайнӑ пек курӑнчӗ.
  
  
  — Сире интереслентерме пултаракан пуху пулать... хӗрлӗ Калькутт Комитечӗн ятарлӑ пухӑвӗ. Пире Соколовпа иксӗмӗре чӗнчӗҫ. Комитета вунӑ, вунпилӗк ӗҫлӗ, культурӑллӑ тата ҫар деятелӗсем кӗреҫҫӗ. Ку вӑл хулана пайӑн-пайӑн ҫуракан йывӑрлӑхсене татса пама хӑтланни".
  
  
  "Суту — илӳ палатин ларӑвӗнче пулас", - хирӗҫлерӗм эпӗ. "манӑн специальность Пулас Ку".
  
  
  — Кӑна чанг Ву полковник йӗркеленӗ. Ытарма ҫук йӗкӗт. Унӑн карапсем тӑвас ӗҫре пысӑк интерессем пур, ҫавӑн пекех ытти аллӑ предприятире те. Ватӑ генералисимус материк Китайӗнче коммунистсемпе ҫапӑҫнӑ чухне Вӑл Чан Кайшипе юнашар тӑнӑ. Чан поражени тӳснӗ Хыҫҫӑн вӑл Индие кайнӑ. Халӗ вӑл миллионер, питӗ пуян, тирпейлӗ ҫын, калькутта хыпса илсен, унӑн мӗн ҫухатмалли пур. Вӑл мана:"пирӗн валли тата вырӑссемшӗн мир кӗперӗ тӑвӑп", - терӗ.
  
  
  — Мӗнле хутшӑнас-ха манӑн?
  
  
  Ревматизм ҫинчен шухӑшласа, вӑл тӗксӗмленчӗ.
  
  
  — Сирӗн бизнесмен, боеприпассем енӗпе эксперимент пулмалла. Халӗ, эсӗ хулара чухне, хӑвӑн талантусемпе усӑ курни усӑллӑ. Эсир бомба ванчӑкӗсене тӗпчесе пӗлесшӗн, тенӗ чухне полици ӑна тӳрре кӑларни пулать. Сӑмах майӗн каласан... - Вӑл тытӑнса тӑчӗ те, эпӗ вӑл тӗрӗс ревматизм шыранине куртӑм. "Ну, эпӗ ҫакна асра тытатӑп: ытти лару-тӑрура коммунистсемпе тӗл пулсан, хӑрушлӑх элеменчӗ пур. Юлашкинчен... консульствӑра й бомба... Ну, вӑл кама та пулин вӗлерме пултарнӑ... сӑмахран, мана. Сирӗн те пур... мӗнле калас-ха ӑна?.. ун пек япаласенче опыт пур.
  
  
  Унӑн чунӗ кулса илчӗ. Вӑл хӑраса ӳкнӗ, сасартӑк унӑн шталӗ хаклӑ тус пулса тӑнӑ.
  
  
  — Паллах, пыратӑп, - терӗм эпӗ .'
  
  
  "Мир ҫурчӗ", - терӗ вӑл. "Парк-стерт ҫине китай ресторанӗ".
  
  
  Вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ те вӑхӑтне каларӗ. Вӑл хапха витӗр тухнӑ чух шӑхӑрчӗ те, манӑн ӑна тӗрӗссине калаттарас килчӗ. Эпӗ унпа юнашар пулни уншӑн нимӗнле хӳтлӗх те пӗлтермест.
  
  
  Хулан кашни кӗтессинче бомбӑсем ҫурӑлнӑ вӑхӑтра Калькуттра хӑрушсӑрлӑхра никам та пулман.
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  Ӑна Хулара, адреспа Пынӑ чух, Олд-Корт-Хаус урамӗнче, вӑйлӑланнӑҫемӗн вӑйлӑланса пынӑ. Халӑх урамсене тулчӗ. Икӗ хутлӑ ҫӳллӗ автобуссем кӑна ҫын юханшывӗсене сухаласа ҫӳреме ҫителӗклӗ хӑватлӑ пек туйӑнаҫҫӗ, ҫавӑнпа та вӑл, хӑй умӗнчи ҫула тасатса тӑтӑр тесе, пӗтӗм автобус хыҫҫӑн чунтанах кайрӗ. Юлашки темиҫе кварталта ачасем тротуар ҫинче американеца палласа илчӗҫ те, эпӗ ӑнланман индуистла диалектра тӑрӑхласа та тӳрккес сӑмахсем каласа, машинӑпа юнашар чупрӗҫ. Ҫитӗннисем ман ҫине интересленсе пӑхаҫҫӗ, ih хулара нумай пусмӑр тӳснӗ ют ҫӗршыв ҫыннисене курайманни ҫинчен пӗлтерекен йӳҫӗ сӑнпа ҫырлахаҫҫӗ. Полици управленийӗ патне ҫитсен, ӑна иртнӗ каҫ Лили Канӑҫ паман ҫурт пулнине курсан, тӗлӗнсех кайрӗ. Ку паллах ӗнтӗ, анчах унӑн ашшӗ полицейскин тӑванӗ пулма пултарасси ҫинчен ман пуҫа та пырса кӗмен. Рэнди Мир пек агента официаллӑ ҫаврашкасенче КОНТАКТСЕМ кирлӗ пулнӑ, ҫавӑнпа та усӑллӑ та ПУЛНӐ.
  
  
  Малта-официаллӑ, йӑлана кӗнӗ колоннӑллӑ, кивелсе пӗтнӗ сарлака пусмаллӑ, ыйткалакансем материал парасса кӗтекен ҫурт. Хыҫалти пайӗнче чиновниксен пурӑнмалли пӳлӗмӗсем пулнӑ. Унӑн панцирӗ сарлака чул тротуар тӑрӑх пынӑ чух ман пата хӑрушсӑрлӑх службин икӗ сотрудникӗ пырса тӑчӗҫ. Манран ҫепӗҫҫӗн: мӗн кирлӗ сана? - тесе ыйтрӗҫ. Радж мистерпа калаҫса пӑхас тетӗп тесен, мана айккинчи алӑкран кӗртрӗҫ. Вӑл секретарьпе тӗл пулчӗ те тепӗр самантран пысӑк кабинета, хурҫӑ сӗтел, документсем хумалли шкапсем тата пӳлӗм варринчи маччаран ҫакӑнса тӑракан ҫара лампочка йӑтса кӗчӗ.
  
  
  Амартия Радж кӗрнеклӗ арҫын, пӗвӗпе пилӗк фут ҫӳллӗш, сарлака та ҫирӗп кӗлеткеллӗ, индеецсемшӗн вӑл яланхи пек мар. Вӑл хӗвеланӑҫӗнчи костюмпа, анчах икӗ алтупанӗ ҫинче те икӗ дюйм сарлакӑш пӑхӑр сулӑсем. — А, мистер Мэтсон, - пуҫларӗ вӑл. "Сирӗн консульство шӑнкӑртаттарчӗ... эсир килетӗр терӗҫ".
  
  
  Вӑл аллине тӑсрӗ те мана хӑйӗн кресли умӗнчи пукан ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  "Эпӗ кунта фейерверксемпе тар илме килтӗм, — пуҫларӑм эпӗ, - анчах мистер Слокум мана ҫак терактсене сӑнама хушрӗ, мӗншӗн тесен взрывчатка — манӑн специальность".
  
  
  Полицейски-индеецӑн пит-куҫӗ тӑрӑх чеен кулӑ сарӑлчӗ, вӑл вара эпӗ хӳтӗлени ҫинчен каласа панине пӗр секундлӑха та шанманнине, анчах ку тӗлӗшпе ман ҫине тапӑнма шутламаннине ӑнланчӗ.
  
  
  "Паллах, американецсем ку ӗҫе хӑйсен ҫыннисене явӑҫтарасшӑн. Эпир сире мӗн май килнӗ таран пулӑшӑпӑр".
  
  
  "Ble ҫулсеренех бомба ванчӑкӗсем-и?»
  
  
  "Паллах", - терӗ вӑл тутӑхнӑ банкӑна уҫнӑ шкап еннелле ҫаврӑнса. "Ку пирӗн фитиль ҫунса кайнӑ пулин те, бомба ҫурӑлман". Ку вӑл Мана Хоук кӑтартнӑ бомба пекех, банкра икӗ енчен те вӑрӑм кантра татӑкӗпе ҫыхӑнтарнӑ шӑтӑксене шӑтарнӑ.
  
  
  "Манӑр пӳрне йӗрӗсем ҫинчен, мистер Мэтсон, - терӗ вӑл. "Пирӗн темиҫе экземпляр пур, Анчах Калькуттра сакӑр миллионшар ҫын Пирӗн пӳрне йӗрӗсем, пирӗн ӗҫсенче питӗ сахал".
  
  
  — Мӗн тума кирлӗ ку вӗрен?
  
  
  — Эпир ӑна пӗлместпӗр. Тен, ҫак япалана йӑтса пыма пулӗ. Индире эпир япаласене танлаштарма юрататпӑр. Хӗрарӑмсем пуҫӗсем ҫине кӑкшӑмсем, корзинкӑсем, чулсем йӑтаҫҫӗ. Арҫын ачасемпе хӗрачасем ih, сӑмахран, кӗнеке е бутылка патне йӑтса пыма кантрана пӗчӗк япаласем ҫумне ҫыхса хураҫҫӗ. Вара вӗсем ҫак япалана кантра ҫинче суллантарма, ӑна чарма, утнӑ чухне унпа выляма пултараҫҫӗ". Радж бомбӑна кантраран ярса тытрӗ те, ӑна мӗнле силлемеллине кӑтартрӗ. "Анчах эпӗ чӑнах та ҫав япалана вылямалли тетте пек сулкаланине ниепле те тавҫӑрса илейместӗп".
  
  
  — Мӗнле те пулин йӗрсем пур-и?
  
  
  Радж чӳрече патне пычӗ. "Эпир Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи полици пек тухӑҫлӑ мар. Пирӗн те шанман сакӑр миллион. Калькуттра ҫын вӗлерекене вунӑ рупий, бандӑна аллӑ рупий илме пулать, теҫҫӗ.
  
  
  — Эсир ҫав ирхине мӗн те пулин тупрӑр-и, унтан консульствӑна тапӑнатӑр-и?
  
  
  Вӑл ывӑннӑн пуҫне сулкаларӗ те мана коридор тӑрӑх полици лабораторине ертсе кайрӗ. Пӗр сехет хушши вӑл мана кашни атакӑна тӗплӗн тишкернӗ чухне тунӑ процедурӑсене мӑнкӑмӑллӑн кӑтартса пычӗ.
  
  
  Анчах экскурси пӗтсен, ӑна унчченхинчен урӑх нимӗн те пӗлмен. Бомбӑсем пурте примитивлӑ, хӑйсем тунӑ бомбӑсем пулнӑ. Кали селитрипе тултарнӑ банкӑсенчен ытла мар.
  
  
  Радж ним тума аптраса хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. — Темиҫе татӑк кантра, эпӗ банк тума тӑрӑшатӑп... ку вӑл пирӗн террористсем пӑрахса хӑварни. Ку питӗ пӑшӑрхантарать. Вӗсем ниҫта та тухмаҫҫӗ пулас... куҫа курӑнман, илтменнисем-взрыв пуличчен". Вӑл мана пӗлсе тӑма пулчӗ, анчах мана ҫурт тавра ҫав тери ӑста илсе тухрӗ те, эпӗ пуҫа сулласа илтӗм. Ӑна ниҫта та лектереймерӗм.
  
  
  Унтан ӑна лили курнӑ. Вӑл пӗр килхушшинче, полици участокӗ хыҫӗнче пулнӑ.
  
  
  Ӑна, тепӗр еннелле ҫаврӑнса, мана куртарасшӑн мар, анчах вӑл мана чӗнсе илчӗ те ман пата чупрӗ. Вӑл ман пата пыриччен ӑна хӑй ертсе пыракан йытта, нимӗҫ йыттине, питӗ вӑйлӑ тискер кайӑка курчӗ.
  
  
  — Ку сирӗншӗн, мистер Мэтсон, — терӗ вӑл йытӑпа чарӑнса тӑрса. Вӑл ман ҫине симӗс куҫӗсемпе пӑхрӗ, вӗсен куҫӗсенче халӗ те ашшӗ вилни палӑрать. Вӑл ҫав тери пусӑрӑннӑ пек туйӑнчӗ, эпӗ ӑна тӳрех ӑнланаймарӑм: "Ку Принц", — терӗ вӑл. "Ман атте ӑна тренировать тунӑ... вӑл отель, вӑл сан патӑнта пултӑр".
  
  
  Тискер кайӑк унпа юнашар лӑпкӑн ларать, вӑл Мана Хоук мӗн каланине аса илчӗ. Рэнди Мир взрывчаткӑна шӑршлама хатӗрленнӗ.
  
  
  "Вӑл пирӗн йӑвара пулчӗ", - терӗ вӑл. — Ӑна паян ирхине илсе кайнӑ. Вӑл илемлӗ чӗрчун. Вӑл пултарать ...'
  
  
  Унӑн аллине акӑ хулпуҫҫи ҫине хучӗ те, вӑл ҫур сӑмахранах шӑпланчӗ. — Юрать, — терӗм эпӗ, - эпӗ ӑна илетӗп.
  
  
  Вӑл каллех тӗлӗннӗ пек пулчӗ, анчах вӑл ман ҫине, Амартий Раджӑн офис чӳречинчен пӑхсан, сӑнаса тӑчӗ.
  
  
  — Ҫапла, Радж пичче. Вӑл манпа питӗ ырӑ кӑмӑллӑ пулчӗ. Анчах паян ӑна мадраса каятӑп. Унта манӑн качча кайнӑ йӑмӑк пурӑнать, унпа пӗрле пурӑнатӑп. Ӑна йӗркеллӗ пулатӑп.'
  
  
  Вӑл хӑй ӑшӗнче йынӑшса ячӗ. Манӑн хӑҫан та пулин ҫак задание хӳтӗлемелли хӳтлӗх пулнӑ пулсан, ӑна ҫухатнӑ пулӑттӑм.
  
  
  — Эсӗ пиччене ӗнертенпе пӗлетӗн-и? — Вӑл пӗлет-и вӑл камне? Вӑл "ҫук" тесе пӑшӑлтатрӗ те эму эпӗ урӑххи ҫинчен, эпӗ унӑн ашшӗ вилнипе хам куляннине пӗлтерме килтӗм, терӗ. Унтан вӑл йытта кантраран тытрӗ те мана пачӗ.
  
  
  — Ӑна хӑвпа пӗрле ил, - терӗ вӑл. — Апла ман атте. Вӑл, мана урама тухмалли ҫул ҫинче пӗччен хӑварса, каялла килнелле чупрӗ. Амартий Радж мана ҫаплах сӑнаса тӑнине курчӗ вӑл, анчах ӑна асӑрхаманҫи пулчӗ.
  
  
  Вӑл машина патне хӑвӑрт пычӗ те, машина тавра пуҫтарӑннӑ типшӗм ачасем мана американеца палласа иличчен, пирӗн ҫине ларма хӑтланчӗ. Йытӑ килӗшмен пулсан, ӑна ҫапла тунӑ пулӗччӗ. Ӑна "Мерседесӑн" хыҫалти алӑкне уҫсан, вӑл каялла сиксе ӳкрӗ те ман алӑри чӗн пиҫиххине туртса кӑларчӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те, ӑнран кайса пулас, вӗрсе ячӗ. Темӗнле арҫын ачасем ман патӑма пырса кӑшкӑрчӗҫ, выльӑха патаксемпе йӗкӗлтеме пуҫларӗҫ. Йытӑ шӑлне йӗрчӗ, анчах хӑй ҫине лекекен чулсем ҫине ниепле те пӑхмарӗ.
  
  
  Ӑна эй машина ҫине ларма хушрӗ, анчах вӑл мана выляса ячӗ. Вӑл пуҫне усрӗ те шӑршласа пӑхрӗ, унтан мана хупӑрласа илнӗ урамри ачасем патне сикрӗ.
  
  
  Сасартӑк вӑл пӗчӗк ача ҫине сиксе ӳкрӗ те имшеркке кӗлеткине хулпуҫҫисем тӗлӗнчен ҫапрӗ. Ача кӑшкӑрса ячӗ те, шӑлне йӗрсе пӑрахас тесе, аллисене ҫӗклерӗ. Хӑйне тискер кайӑк патне сиксе пырса, мӑй ҫыххине пӳрнисемпе хӗстерме ӗлкӗриччен суранӗ тавра юн тапса тухрӗ.
  
  
  Атака пуҫланнӑ пекех хӑвӑрт вӗҫленчӗ. Аманнӑ ача ура ҫине сиксе тӑчӗ те чупса кайрӗ. Ыттисем те саланчӗҫ, вӑл принцпа пӗрле машина патӗнче пӗчченех юлчӗ. Вӑл хӳрине выляткаласа, комплимент кӗтнӗ пек, ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. Ӑна пуҫӗнчен ачашласа илчӗ, унтан "Мерседесӑн" кайри ларкӑчӗ ҫине тӗртрӗ. — Бастард, - терӗм эпӗ, руль умне ларса. Ытти ӗҫсем пекех, вӑл усӑсӑр пулнӑ.
  
  
  Эпӗ унран часах хӑтӑлаймарӑм, ҫавӑнпа ӑна отеле таврӑничченех хам ҫумра усрарӑм. Унта эпӗ индееца тара тытрӑм, вӑл ӑна сӑнама хушрӗ. Манӑн тата темиҫе сервис юлчӗ, ҫавӑнпа ӑна чоеньсем шӑнкӑртаттарчӗҫ. Унӑн ашшӗ ӗнерхи каҫ ҫинчен темӗн каласшӑнччӗ, анчах ответ илеймерӗ, ҫавӑнпа та ӑна эй чечексем ганджи, наркотик шӑрши кӗрекен, инди чухӑнӗсен асапне ҫӑмӑллатакан швейцар туртса кӑларнипе ҫырлахрӗ...
  
  
  Тепӗр ҫур сехет хушшинче вӑл хӑй ҫитме пултарнӑ хими завочӗсене пурне те телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ, вӗсене хӑйӗн фейерверкӗсенче усӑ курма пилӗк тонна кали нитрачӗ туяннипе интересленни ҫинчен пӗлтерчӗ. Ӑна икӗ компани ҫеҫ тупрӗ, вӗсем мана экспорт лицензийӗсем пур, вӗсем мана пулӑшма пултараҫҫӗ, терӗҫ. Ӑна кайран тӗрӗслеме адресне ҫырса хунӑ. Эпӗ хамӑр шанӑҫа кӑшт та пулин вӗҫертме пултараймарӑм. Вунпӗр сехет ҫурӑра вӑл пысӑк "Мерседеса" таврӑннӑ та Мир Ҫуртне кайнӑ. Калькуттра эпӗ Китаецсем нумай курманччӗ, анчах ресторан патӗнче ӗҫсем лайӑх пыраҫҫӗ пулас. Слокум мана кун каҫиччен кӗтрӗ. Вӑл пилӗк мина маларах ҫитрӗ.
  
  
  "Пирӗн вырӑс тусӗсем килмен — ха", - терӗ вӑл, эпир mimmo сӗтелсем ҫумӗнчи пӳлӗме, вырӑнӗ-вырӑнӗпе ҫирӗм ҫынна яхӑн кайсан. "Ву Полковник кунта пулас председатель пек килет. Вӑл хӑйӗн мирлӗ ӗҫне питӗ шанатӑп, тет".
  
  
  Эпир вырӑссене вӗсем кӗричченех илтрӗмӗр. Ҫинҫе стенасем тӑрӑх чӗрене ҫуракан тарӑн кулӑ янӑраса кайрӗ, ун хыҫҫӑн аслати сасси янӑраса кайрӗ.
  
  
  — Ку Александр Соколов, вырӑссен чи асли, - терӗ Слокум. "Ку тӗп ӗҫ-шпионаж". Унтан алӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Соколов пӗчӗк те кӗрнеклӗ. Вӑл икӗ хутлӑ хулӑн костюм тӑхӑннӑ, кукша пуҫӗ ҫинчи тарне тутӑрпа шӑлса илнӗ. Секундлӑха вӑл унӑн куҫӗсенче пӗлӳ йӑлтӑртатнине курчӗ; унтан вӑл ман ҫине нихҫан та курман пек пӑхса илчӗ. Анчах вӑл мана палларӗ. Ӑна Соколовпа, Е Вольгинтпа, е полковникпа сахалтан та икӗ хут тӗл пулнӑ, вара пирӗн шпионсен вӑййи икӗ хут ытла вӗҫленнӗ. Анчах икӗ хутӗнче те вӑл хӑйӗн ӗҫне турӗ, вара Вӑл, Хӑйӗн пуҫне Мускавра та ҫӑлса хӑварас тесе, чылаях чыслӑн тухрӗ.
  
  
  Сокум хӑйӗн яка дипломатилле йӑлипе сӗнӳсем пачӗ. Соколова ҫак ҫынна курайманнине, вӑл хӳтӗленине пӗлнӗ пулин те, Ҫак кулӑ чӑн-чӑнни пек туйӑнчӗ. Ҫынсем нумайрах, ҫав шутра полици енӗпе ӗҫлекен Радж господин та, кӗнӗ, ӑна пурте хисепленӗ пек туйӑннӑ.
  
  
  Ҫынсем ытларах пухӑнчӗҫ, Унтан ву полковник таврӑнчӗ. Вӑл пирӗн хушӑра пӗртен-пӗр китаец пулнӑ. Вӑл куҫлӑхлӑ лутрарах арҫын, тӗп сӗтел патне пынӑ чух, аллипе сулса пурне те ларма чӗннӗ чух, качака сухалне хыпашлакаласа пырать. Вӑл индусла калаҫнӑ, хӑй Индире ҫирӗм ҫул пурӑннине шута илсе, индусси начар пулнӑ.
  
  
  "Господа, халӗ питӗ начар вӑхӑт. Бомба ҫурӑлсан, бизнесшӑн начар. Вырӑсшӑн начар, американецшӑн начар, пуриншӗн те начар".
  
  
  Полковник хӑйӗн начар индусски ҫинчен тата пилӗк мина каларӗ, йывӑрлӑха чакарас тата ҫар администраторӗсемпе тачӑрах ҫыхӑну йӗркелес тӗлӗшпе комитет тунӑ пысӑк ҫитӗнӳсем ҫинчен каласа пачӗ. Унтан Вӑл Пӗрлешӳллӗ Штатсемпе Совет Союзӗ хушшинчи хирӗҫӳ малалла тӑсӑлсан, пӗтӗм ih ӗҫ кӑлӑхах пуласси ҫинчен ҫине тӑрсах каларӗ.
  
  
  Вӑл индеец-официанта паллӑ пачӗ, лешӗ эмене пӗр купа хут тӑсса пачӗ.
  
  
  Вӑл мӑнкӑмӑллӑн пуҫ тайрӗ те, ыттисем ӑнӑҫсӑрлӑх тӳснӗ ҫӗрте ӑнӑҫу тума тӑрӑшакан мӑнкӑмӑллӑ ҫын пек, йӑл кулчӗ.
  
  
  "Эпӗ лайӑх решени тупрӑм", - терӗ вӑл. — Ку хут ҫинче. Тархасшӑн, заявление тимлӗн вуласа тухӑр".
  
  
  Вӑл пире, вӑл панӑ заявление вулас тесе, пуҫ тайнӑ чух, пурне те сӑнарӗ. Самантлӑха вӑл хӑй шухӑшне тупасса шанчӗ. Пӗчӗк китаец аслӑ державӑсем хушшинче посредник пулма пултарнӑ пулсан, вӑл хӑйӗн ирсӗр заданийӗнчен хӑтӑлма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Унтан Соколов пӗр асӑрхаттармасӑрах ура ҫине сиксе тӑчӗ те мӗкӗрсе ячӗ. Эпӗ пурне те ӑнланаймарӑм, анчах вӑл ытларах вырӑсла калаҫрӗ, анчах унӑн пӗлтерӗшне ӑнлантӑм. Вӑл тарӑхса кайрӗ.
  
  
  "Вырӑссем бомбӑсем пӑрахман, - кӑшкӑрать вӑл. Ҫакна американецсем проблемӑсем тӑвас тесе тунӑ. Халӗ вӗсем ӑна хӑйсем мӗн туманнине каласа ӗнентерме тӑрӑшрӗҫ.
  
  
  Ӑна, Ву сӗннӗ килӗшӳ ҫине пӑхса, соколов мӗн шухӑшланине ҫийӗнчех ӑнланса илчӗ. Ку вӑл ансат приложени пулнӑ, ҫав приложенире кашни ен ытти шанчӑклӑ ҫӗршывсене е калькутт хулинчи ih харпӑрлӑх сахалтан та ҫур ҫул хушшинче пулас тапӑнусенчен тытӑнса тӑма килӗшнӗ.
  
  
  Америка консулӗн ревматизмӗ вӑраххӑн та кӑштах тивӗҫлӗрех пулнӑ, анчах ӑна ҫуха ҫинчи Слокамӑн хӗрелсе кайнӑ мӑйне курма пултарнӑ.
  
  
  — Кулӑшла, - терӗ вӑл. "Ку ман ҫӗршыва кӳрентерни". Вӑл хутсене илчӗ те ih ҫурмаран ҫурса пӑрахрӗ. "Пӗрлешӳллӗ Штатсем Эпир хӑҫан та пулин спецопераци тума килӗшнӗ е Калькутт хулинче Совет Союзӗн мӗнле те пулин харпӑрлӑхӗ ҫине кирек мӗнле тапӑнӑва та хӳтӗленӗ тесе сӗмсӗррӗн шухӑшлассине хирӗҫ тӑраҫҫӗ".
  
  
  Зал пӑлханса ӳкрӗ. Вырӑс делегачӗсем хыттӑн хирӗҫлерӗҫ, хӑйӗн кабинетӗнче ҫав тери лӑпкӑ пек туйӑнакан Радж ура ҫине сиксе тӑчӗ те плана ырласа каларӗ.
  
  
  "Ҫак урса кайнӑ хӑрушлӑха пирӗн хулана чарма эпир мӗн тума пултарнине пурне те тӑватпӑр", — тесе кӑшкӑрчӗ вӑл.
  
  
  Пухура пӗртен-пӗр акӑлчан, шыҫса кайнӑ куҫлӑ шыҫмак банкир, сӗтел ҫинелле, хӗрлӗ йывӑҫ тавра, инҫете пӗшкӗнчӗ те: "Эсир бомбӑсем пӑрахман пулсан, мӗншӗн эсир ҫав шуйттан планне пулӑшмастӑр?»
  
  
  Слокум хӑй урлӑ тухрӗ.
  
  
  — Мӗншӗн тесен ку заявленире эпир бомбӑсем пӑрахма пӑрахатпӑр, идиот, тенӗ. Ку вӑл айӑпне йышӑнни пекех. Слокум ку сӑмахсене сурса пӑрахрӗ. "Ку идея пӗтӗмпех кулӑшла. Мӗншӗн комитет ҫак бомбӑсене кам пӑрахнине пӗлмест? Ку чӑн-чӑн ӗҫе пӗлтернӗ пулӗччӗ.
  
  
  Темиҫе теҫетке сасӑ илтӗнчӗ. Соколов тӑчӗ те Слокум патне пычӗ. Вӗсем пӗр хушӑ калаҫрӗҫ, Унтан Соколов кӑшкӑрма пуҫларӗ. Тепӗр темиҫе самантран Слокум та кӑшкӑрса ячӗ. Чӗлхе малтан вырӑсла, унтан акӑлчанла, унтан индуистла пулнӑ, юлашкинчен виҫҫӗшӗ те питлекен сӑмахсемпе хутшӑнса кайнӑ, вӑл пире нимӗнпе те хутшӑнмасть.
  
  
  Ву Полковник хӑйӗн кресли ҫинче ларать, унӑн пӗчӗк те ҫаврака пичӗ тӗлӗннине, тӗлӗннине палӑртать. Юлашкинчен вӑл тӑчӗ, кӑштах пуҫ тайрӗ те пӳлӗмрен тухрӗ. Унӑн куҫӗсенче шанманни, шанманни палӑрчӗ.
  
  
  Соколов китаеца аллинчен ячӗ, унтан пысӑк чышкипе сӗтеле ҫапрӗ, пӳлӗмре шӑпланичченех.
  
  
  Господа, Совет Союзӗ ҫак ухмахла декларацие алӑ пусас ҫук. Ку пире кӳрентерет. Пирӗн позици Ҫакӑн пек пулать те Ӗнтӗ: Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсен пурлӑхӗпе пурнӑҫне ҫухатнӑшӑн 20 миллион доллар памалла. Ку укҫана тӳлесе татсанах эпир ларӑпӑр та ҫак лару-тӑрӑвӑн ытти лайӑх мар анспекчӗсене сӳтсе явӑпӑр. Ih бомбӑсем сиен кӳнине Пӗрлешӳллӗ Штатсем компенсацилеме хатӗр-и?
  
  
  Ӑна, Слокум хӑйӗн кресли ҫинче манпа юнашар хыпаланса ларнине сисрӗ, унтан тӑчӗ те Соколов ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ӗнер АПШ консульствинче бомба ҫурӑлса кайнӑ. Ку та Такамӑн пурнӑҫӗ пулма пултарать, Ҫавӑнпа та Эпир совет Союзӗнчен официаллӑ каҫару ыйтатпӑр".
  
  
  Соколов пӗр стакан шыв ӗҫрӗ. Тӑна кӗриччен Слокум мана хулпуҫҫинчен ҫапса илчӗ те, эпир тухса кайрӑмӑр. Слокум эпир урама тухасса кӗтсе тӑчӗ те кӑшкӑрма пуҫларӗ. Тӗлӗнмелле, анчах ву полковник ҫине ҫавӑн пек ҫилленнӗ.
  
  
  "Идиот! Ву-йӑлӑхтармӑш ухмах. Мӗнле-ха вӑл ҫавӑн пек ӑссӑр ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулма пултарать тесе шутлама пултарнӑ? Мӗншӗн-ха вӑл дипломатисене пӑрахмарӗ? Лару-тӑру халь ӗлӗкхинчен те йывӑртарах. Халлӗхе эпир пӗр-пӗрин ҫине телефонпа ҫеҫ кӑшкӑртӑмӑр. '
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхса илчӗ те ҫак проблемӑна пысӑклатнине ӑнланчӗ. Дипломатсем халӗ пӗр-пӗрне хӑйсем кӑшкӑрса пӑрахрӗҫ. Историре ку вӑрҫӑ пуҫламӑшне пӗлтерет.
  
  
  Ӑна лӑплантарма хӑтланчӗ, анчах вӑл итлемерӗ. Вӑл мана темскер мӑкӑртатса илчӗ те аяккалла утрӗ. Урамра пӗччен юлсан, ӑна каллех пӳрнисем хушшинче ылттӑн мундштуклӑ сигарета ҫавӑрнӑ. Вӑл, манӑн алӑри вак фактсене сирсе пӑрахса, шухӑшлама хӑтланчӗ. Мӗнрен пуҫламаллине эпӗ пӗлсех каймастӑп, ҫавӑнпа та мана вӑхӑт кам та пулин шухӑшланинчен хӑвӑртрах иртессӗн туйӑнать.
  
  
  Ним тума аптранипе отеле таврӑнчӗ. Вӑл машинӑна хыҫалтан тарланӑ та вестибюле кайма хатӗрленнӗ, анчах Ҫав вӑхӑтра Тепӗр енче принц выляканнине курнӑ. Индус, ӑна тискер кайӑка пӑхма тара тытнӑскер, ӑшӑ хӗвел ҫинче ҫывӑрнӑ, анчах тӑватӑ ача йытӑпа йӗкӗлтенӗ, вӑл ih юратнӑ ҫын пек вылянӑ. Манӑн пӗрремӗш реакци ачасене систермеллеччӗ. Кунта вара ӑна вӑйлӑ йытӑ хӳрине вылятнине, йытӑ ҫури пек сиккеленине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Ҫав чӗрчунах темиҫе сехет каярах ҫеҫ тепӗр ачан аллине вӗҫертме хӑтланнине ӗненме те йывӑр.
  
  
  Ҫурма формӑллӑ шухӑш вӗлтлетсе илчӗ те, вӑл чӗрчун ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. Вӑл, мана асӑрхас тесе, ачасемпе ытла та йӑпанатчӗ.
  
  
  Вильгельмина кобурӑран туртса кӑларса 9-мӗш ммлӑ патрон туртса кӑларнӑ пек, йӗри-тавра туртса кӑларсан, Вӑл хӑйне кӑштах ухмахла туйрӗ. Бетон ӑшӗнче пуля вырнаҫтарма ҫителӗклӗ сарлака ҫурӑк куричченех вӑл ҫӗрелле пӑхрӗ. Вӑл пульӑран хӑтӑличченех йӗс гильзӑна туртать.
  
  
  Тар бетон ҫине ӳкрӗ те, Вӑл Принс еннелле пӑхрӗ.
  
  
  Пысӑк йытӑ выляма чарӑнчӗ, пӗрре шӑршласа пӑхрӗ те шӑлне йӗрчӗ, унтан ман пата вӗҫсе пычӗ те, ачасене ним ӑнланмасӑр хӑварса, парк урлӑ вӑрӑммӑн сике-сике каҫса кайрӗ. Вӑл ман ҫине юлашки хут сиксе ӳкрӗ.
  
  
  Унӑн ҫӑварӗ виҫӗ дюйм сарлакӑш. Унӑн шӑлӗсем хӗвел ҫинче йӑлтӑртатаҫҫӗ, вӑл ҫитес кун тӗлне чӑмрӗ. Вӑл шӑпах ун умӗнче. Вӑл ман хыҫри алӑкран ҫак йывӑр кӗлетке кӗрсе кайнине илтрӗ. Ҫак мӗкӗрӳ тарӑн та хӑрушӑ пулнӑ. Вӑл пире курнӑшӑн савӑнчӗ, анчах икӗ дюйм йывӑҫ пулчӗ.
  
  
  Анчах вӑл мӗн те пулин паллӑ. Принц мана Раджа ҫурчӗ умӗнчи урамра ача ҫине тапӑннӑ пекех тапӑнчӗ. Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те йытӑпа килӗштерме пултартӑм, анчах пирӗн ачапа пӗрпеклӗх пур пулӗ тесе шутларӑм... лайӑх вӗреннӗ чӗрчуна-взрывчатка шӑрши уртарса ячӗ.
  
  
  Малтанах ку ниме тӑман япала пек туйӑнатчӗ, анчах вӑл манӑн ытти фактсемпе килӗшетчӗ те закон йӗркеленме тытӑнатчӗ. Ӑна эпӗ хулара пӗрремӗш кун бомба ҫурӑлса кайиччен пӗр ҫеккунт маларах ҫурӑлса кайнӑ ачана аса илтӗм. Вӑл мана хӑйӗн кабинетӗнче кӑтартнӑ бомба йӑтса ҫӳрекен кантрана аса илчӗ.
  
  
  Ку япалана такам тетте пек йӑтса пынӑ пулӗ, тесе шутланӑ вӑл. Тен, ача та пулӗ.
  
  
  Ку ансӑр сукмак пулчӗ, анчах манӑн ун тӑрӑх утма тиврӗ. Ҫавӑнпа Та, принц пӑрӑнса кайсанах, вӑл хӑйӗн машини патне кайнӑ та Раджа пырса курнӑ полици участокне каялла кайнӑ. Ҫав кун принц ҫав тери хытӑ тапӑннӑ ачана курас тесе, вӑл пӗр сехет хушши "мерседесра" ларнӑ. Мана ҫавӑн чухлӗ вӑхӑт сая яни тарӑхтаратчӗ, анчах эпӗ урӑх учрежденисенче хӑйне ҫав тери кирлӗ ҫаклатмалли меслете тупаймарӑм. Урамра ҫав тери нумай ача-пӑча, ҫӗршер ача пек туйӑнать.
  
  
  Ачана курсан, вӑл чутах парӑнмарӗ. Вӑл ыттисенчен нумайӑшӗсем пек — вараланчӑк, хӑйшӗн ытла та пысӑк шӑлавар тӑхӑннӑ, - ҫак суранӗ тавра вараланчӑк ҫыхӑ курман пулсан, ӑна палласа та илеймен пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл ҫав ачасене пӗлет. Вӑл Инҫетри Хӗвелтухӑҫӗнчи кашни хуларах курма пултаракан тӑлӑх — туратсене пӑхса ӳстернӗ, ih ырхан алӑсем ыйткаласа ҫӳреме яланах тӑсӑлаҫҫӗ. Мӗскӗн, выҫӑ куҫсем ih куҫсенче-ih визит карточки, анчах вӗсем сирӗн ыйткалакансене хӑрах алӑпа ярса тытаҫҫӗ те тепринпе сирӗн енчӗкӗре вӑрлаҫҫӗ. Чӗрӗ юлас - ih веб-мораль.
  
  
  Ӑна чӗнсе илсен, вӑл шартах сикрӗ. Унтан вӑл чупса кайрӗ те самантрах халӑх хушшине кӗрсе ҫухалчӗ. Хӑйне йӗрлеме тытӑниччен вӑл ман патӑмран тарнине ӗнентерчӗ ӑна. Вӑл ҫакӑн пек имшеркке те чирлӗскершӗн питӗ хӑвӑрт пулчӗ, мана аслӑ урамран каналпа купаланса выртакан чул тата тӑм пӳртсен кварталне ертсе кайрӗ. Полици участокӗнчен темиҫе кварталта, хӑйне пӗрремӗш хут курнӑ ҫӗрте, пӑхӑр лавккара курӑнми пуличченех вӑл ӑна ҫухатмарӗ.
  
  
  Вӑл пӗр самант ҫеҫ ҫук. Каялла таврӑнсан, вӑл кулса ячӗ те рупиллӗ темиҫе банкнотне чӑмӑртаса тытрӗ. Вӑл чупса кайрӗ те, эпӗ ӑна кӑларса ятӑм, ку вӑхӑт тӗлне ӑна чи лайӑххине тупӑп, терӗм.
  
  
  Вӑл куҫран ҫухалсан, амӑшӗ урам урлӑ каҫрӗ те лавккана кӗрсе кайрӗ. Чул ҫурт вӗсен вӑхӑтӗнче, акӑлчансем кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн чей ӗҫнӗ чух, ih тимӗр хапха умӗнче хӳмесем епле вилнине пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра тунӑ пулмалла. Шалта сулхӑн та тӗттӗм. Ӑна хупса, аллине куртка айне, ман Люгер выртакан ҫӗре чикрӗ.
  
  
  Манран сулахайра темскер хускалчӗ, анчах эпӗ ӑна кобурӑллӑ пистолетпа тытса тӑтӑм. Эпӗ иккӗленме пултаракан нимӗн те ҫук пулин те, вӑл пӑшӑрханать. Магазин ним тума та кирлӗ мар.
  
  
  — Сахиб-и? - терӗ ман умра арҫын сасси. Манӑн куҫсем тӗксӗм ҫутта хӑнӑхса ҫитсен, ӑна лавккаҫӑ курчӗ. Вӑл сасӑ малтанхинчен аслӑрах пулнӑ. Ҫак тӗллев-хырӑннӑ, вӑл юр пек шурӑ тумтир тӑхӑннӑ. Икӗ питҫӑмарти ҫине Те Шурӑ сӑрӑпа Ӳпӗнтернӗ V. саспалли ӳкернӗ, унӑн хулпуҫҫийӗ Тӑрӑх вӑрӑм та ҫинҫе йӗп кӑнтарса тӑнӑ.
  
  
  — Эпӗ йывӑр пӑхӑр подсвечниксем шыратӑп,-терӗ ӑна эму индусла.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Вӑл ман ҫине пӑхасшӑн пулмарӗ. Унӑн аллисем мантипе аппаланнӑ, унтан чӗтреме пуҫланӑ. — Кай, - терӗ вӑл индусла. "Пирӗн ҫурта лартмалли ҫук, эпӗ сире тухса кайма ыйтатӑп".
  
  
  Халӗ ӑна ӗнтрӗкре лайӑхрах курма пулать. Ӑна манран аяккарах карнӑ чаршав курчӗ. Эпӗ унта кайрӑм. Вильгельмина ман алла шуса кӗчӗ. Вӑл хӑвӑрт чаршав хыҫне пӑхрӗ. Вӑл пурӑнмалли пӳлӗм вырӑнне усӑ куракан пӗр пӳлӗме ҫеҫ пӳлсе тӑнӑ. Унта никам та ҫук. Вӑл пӳлӗмӗн тепӗр енне, чул стена витӗр курӑнакан пысӑк алӑк патнелле кайрӗ. Арҫын хӑраса ура ҫине тӑчӗ. Сасартӑк вӑл акӑлчансен илемлӗ чӗлхипе калаҫма пуҫларӗ. "Ҫук, сахиб, унӑн ахаль сутӑҫи!»
  
  
  Ӑна тӗртсе ярсан, вӑл пӑшал пенӗ сасса илтрӗ. Панель алӑкран осколоксем сирпӗнчӗҫ те, манпа старик хушшинче куҫӗсене чарса пӑрахса шӑхӑрчӗ. Кашни еннелле пилӗк смм, пирӗн тавра пӗри вилӗ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна икӗ хутчен алӑкран печӗ, унтан тата тепӗр хут. Вӑл хыттӑн кӑшкӑрнине илтрӗ те пеме чарӑнчӗ. Ӑна алӑк ҫӗмӗрсен, вӑл каллех пеме хатӗр пулнӑ, анчах перекен текех хӑратман. Вӑл шанмасӑртарах аялалла пӑхрӗ. Хыҫалти пӗчӗк пӳлӗмӗн урайӗнче Выртса Мирлешрӗҫ.
  
  
  Ee куҫӗсене мӑчлаттарса илчӗ. Вӑл, пӗҫҫинчи пуля шӑтӑкӗ тавра юна чарас тесе, урине аллисемпе ярса тытрӗ.
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  Лили, ыратнипе кӗрешсе, ман ҫине пӑхса илчӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, пӗҫҫи урлӑ каҫрӗ те тепӗр енчен тухрӗ. Телее, вӑл шӑмма лекмен, анчах вӑл сахалтан та пӗр уйӑх ҫӳреме пултараймасть. Унӑн пистолетӗ урайӗнче выртать. Вӑл ӑна тӗртсе ячӗ те, макӑрса ярас мар тесе, тутине ҫыртнине пӑхса тӑчӗ. Вӑл тарӑхнипе чышкисене чӑмӑртарӗ. — Мистер Мэтсон, - чӗнчӗ вӑл. — Эпӗ Сана Закир пулӗ тесе. Вӑл шухӑшланӑ..."Вӑл куҫне хупрӗ те йынӑшса ячӗ:
  
  
  "Ӑна отель персе пӑрахмалла... сана мар".
  
  
  Унӑн чӗри ыратса кайрӗ, вӑл хӑйӗн суранӗ ҫине пӗшкӗнчӗ.
  
  
  Хыҫалти пӳлӗмрен ватӑрах арӑмӗ тухрӗ те хӗр ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. Вӑл самантлӑха куҫран ҫухалчӗ те, суранӗ ҫине лили янӑ витӗр курӑнакан шӗвекпе таврӑнчӗ. Ӑна эй пулӑшрӗ, юн юхнине чарас тесе, пусрӗ. Калаҫма пуҫличчен карчӑк суранне пир татӑкӗпе ҫыхрӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. — Эсӗ унӑн еркӗнӗ-и?
  
  
  Ӑна курсан, карчӑк пуҫне сулкаласа илчӗ те тӗлӗннӗ пек пулчӗ.
  
  
  Ӑна магазин алӑкӗ хупӑннине илтрӗ те старик тухса кайнине ӑнланчӗ. Паллах, пулӑшу илес пулать.
  
  
  Эпӗ кӗтме пултараймарӑм. Вӑл полиципе пӗрле таврӑнма пултарнӑ, анчах манӑн пеме вӑхӑт пулман.
  
  
  Хӗре алла илсе урама илсе тухрӗ, рикшана чӗнсе илчӗ те арҫынна пӗр ывӑҫ рупий пачӗ. Вӑл ман Мерседес патне чупса пычӗ. Унтан ӑна гостиницӑна илсе кайнӑ, Лилие хыҫалти алӑк витӗр илсе кӗнӗ те хӑй пӳлӗмне кӗрсе кайнӑ.
  
  
  Ӑна кровать ҫине хуриччен, каллех вутлӑ суранне пӑхса тухиччен, алӑка питӗрсе хучӗ.
  
  
  Эй, медицина пулӑшӑвӗ кирлӗ пулнӑ. Сокум хӑйне пулӑшма пултаракан пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ. Эмшӑн вӑрттӑн тӑрӑшмалла пулать, мӗншӗн тесен эпӗ хутшӑнма пултараймастӑп.
  
  
  Эму патне шӑнкӑртаттарса, лару-тӑрӑва ӑнлантарса парсан, вӑл кровать патне пычӗ те лилие питӗнчен ачашшӑн лӑпкаса илчӗ. — Вӑранӑр, Лили, - терӗм эпӗ, ӑна питӗнчен лӑпкаса. "Тӗлӗк пӗтрӗ".
  
  
  "Каҫарӑр, мистер Мэтсон, - каҫару ыйтрӗ вӑл, вӑрансан.
  
  
  "Нимӗн япӑххи те ҫук. Ӑна сана сиен туманшӑн ҫеҫ шеллетӗп.
  
  
  — Эпӗ Сана Закир пулӗ тесе, — терӗ вӑл. "Эпӗ ӑна тупма кайрӑм".
  
  
  Вӑл каллех куҫне хупрӗ те, вӑл мана пӗтӗм историе каласа парасшӑн маррине ӑнланчӗ. Хӑйне мӗн пӑшӑрхантарнине сисет вӑл.
  
  
  — Санӑн аҫу ҫав Закиршӗн ӗҫленӗ, ҫапла мар-и?
  
  
  Вӑл вӑйсӑррӑн пуҫне сулчӗ.
  
  
  — Санӑн аҫу пире сутрӗ, ҫапла мар-и?
  
  
  — Ҫапла пуль тетӗп, — терӗ вӑл. — Вӑл Закира эсӗ килесси ҫинчен каларӗ. Вӑл сана Мэтсон тесе чӗнмеҫҫӗ, терӗ. Эсир взрывсене чарма хӑтланатӑр, терӗ вӑл. Ӑна ун ҫинчен урӑх нимӗн те пӗлместӗп.
  
  
  — Аҫу вилнӗшӗн Эсӗ Закира айӑплатӑн-и?
  
  
  "Ҫапла. Вӑл ҫапла тӑвать. Ӑна пӗлетӗп.'
  
  
  — Ачапа мӗн пулнӑ? Ӑна ыйтрӗ. — Ку Закир ҫине мӗнле пӑхать?
  
  
  "Ача? Ача ҫинчен ӑна нимӗн те пӗлместӗп. Анчах вӑтам тата пӗчӗк магазин пӑхӑр пусӑмӗ Закир аллинче. Вӑл унта вӑхӑтран вӑхӑта килет.
  
  
  — Закир ҫинчен тата мӗн пӗлетӗн?
  
  
  — Вӑл ят ҫеҫ... Шастри Хуппи. Вӑл ачасене сутать. Ӑна урӑх нимӗн те пӗлместӗп.
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ тата ытларах тӗксӗмленчӗ. — Вӑл ачасене сутать-и? Куҫӗсем Кӗленчеленчӗҫ, вӑл каллех тӑнне ҫухататӑп тесе шутларӗ, анчах вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те хуллен калаҫма пуҫларӗ. "Тӑлӑх ачасем, урам ачисем. Вӑл тӑрантарать, унтан пуянсене тарҫӑсем е халӑх ҫурчӗсене сутать. Хӑш чухне вӑл хӑш-пӗр храмсене те ярать". Вӑл, ҫурри вӑранса, ҫурри ыратнипе асапланса, каллех ҫывӑрса кайрӗ. Анчах эпӗ ҫаплах тӗплӗрех информаци пама хистетӗп. Манӑн Закира ӑҫта тупмаллине пӗлмеллеччӗ. Вӑл каллех ман ҫине куҫне хӗссе пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл хинди ҫине темӗн каларӗ, эпӗ ӑна ӑнланаймарӑм, унтан вӑл адресне мӑкӑртатса илчӗ те: "Фабрика",-терӗ. Ман атте ӑна пӗрре тӗл пулнӑ.
  
  
  Вӑл куҫне хупрӗ. "Мадраса кайиччен манӑн шастие вӗлерме тытӑнса пӑхмаллаччӗ. Каҫарӑр ...
  
  
  Ee тӗллев каялла чакрӗ, вӑл вара тепӗр темиҫе сехет хушшинче ответлес ҫуккине пӗлчӗ.
  
  
  Ӑна вӑл мана панӑ адреспа, вырӑнти хими завочӗсене телефонпа шӑнкӑртаттарнӑ чух ҫырса илнӗ адрессемпе танлаштарчӗ. Асӑм мана улталамарӗ. Вӑл мана Панӑ Адрес West Bengal Chemical Industrу адресӗпе, кали нитрачӗ туса илекен пысӑк фирмӑсенчен пӗри пулнӑ. Юлашкинчен тин ҫанталӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Вӑл часах пулӑшу килессе кӗтсе илесшӗнччӗ, анчах урӑхла шут тытрӗ. Ӑна Слокум больницӑна леҫсе ярасса ӗненмелле пулнӑ.
  
  
  Хими завочӗ хулан ҫурҫӗр пайӗнче, кокос хупписемпе ытти ҫӳп-ҫап хушшинче вараланчӑк урам варрине, сыснасем кӗрсе вырнаҫнӑ. Вӑл пулман вырӑна тӳрӗ ҫул хывнӑ. Ӑна ҫул урлӑ фабрикӑна кӗмелли, хапха патӗнчен ҫур кварталта кӗмелли лайӑх обзор тупнӑ. Вӑл ӗлӗк пӳрт пулнӑ вак чул купи ҫине хӑпарчӗ.
  
  
  Унӑн отельне никам та асӑрхамасть, анчах вӑл манӑн хӗвеланӑҫ тумтир пирки пулма пултараймасть. Хуҫӑксем айӗнчен вӗҫсе тухнӑ ула кураксем те ман пуҫ тӑрринче ярӑнса ҫӳреҫҫӗ, вӗсем ман ҫине ҫилӗллӗн пӑхаҫҫӗ пек. Икӗ ача, вӑл кивӗ ҫурт шӑтӑкӗ витӗр кӗмелли шӑтӑка сӑнама пултарнӑ ҫӗрелле кӗрсе кайичченех мана сӑнаса тӑчӗҫ, анчах мана ытла лайӑхах курмарӗҫ.
  
  
  Мӗн кӗтмеллине эпӗ ӑнлансах пӗтереймерӗм, анчах фабрикӑна кӗрекен виҫӗ арҫын ҫинчен кӗскен ҫырса хутӑм. Ӑнсӑртран тенӗ пекех вӑл фабрикӑн хыҫалти картишӗ еннелле тӑкӑрлӑк тавра асӑрханса йӑпшӑнса пыракан тӗксӗм ӳтлӗ пӗчӗк ачана курчӗ. Участока йӗри-тавра решеткеллӗ хӳме тытса ҫавӑрнӑ, ҫиелтен йӗплӗ пралук карнӑ, анчах ача иккӗленменпе пӗрех.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ, унтан хӳме ҫумӗнчи темиҫе тӗме ҫӗклерӗ те ҫемҫе ҫӗр айӗнчи пӗчӗк шӑтӑка йӑпшӑнса кӗчӗ. Вӑл завод площадкинче темиҫе машина айне хӑвӑрт кӗрсе ҫурт ҫумнех ҫитрӗ те ҫӳп-ҫап йытти ӑшне чакаланма пуҫларӗ.
  
  
  Темиҫе ҫекундран вӑл хапха айӗнчи пысӑках мар пӳлӗм патнелле чупрӗ. Mimmo чупса иртнӗ чух вӑл унӑн куҫӗсенче хӗвел ҫутине курчӗ. Ольга ӑна чарма шутларӗ, анчах ун пек тӑвас мар терӗ.
  
  
  Вӑл хӑй йӑтса пыракан банкӑна кали ҫиппипе тултарасса шаннӑ. Ку нумайӑшне ӑнлантарса пачӗ... сӑмахран, мӗншӗн-ха полици террористсем усӑ курнӑ взрывчатка мӗнле пулса кайнине пӗлме пултарайман. Взрывчаткӑсен активлӑ япалисене сутасси ҫав тери ҫирӗп йӗркеленсе пырать, вӗсене мӗн кирлине туянма та йывӑр, анчах заводра ӗҫлекен ҫын взрывчатка нумай мар вӑрласа завода ҫӳп-ҫап бакӗсене пытарма пултарать. Ҫӳп-ҫап ӑшӗнче чаваланакан ачана кам шырӗ? Никам та... Калькуттра мар, кунта пурте йышӑннӑ професси.
  
  
  План чее пулнӑ. Ӑна ачасем тавра пӗр-пӗччен тытнӑ пулсан та, вӑл питӗ сахал пӗлнӗ пулӗччӗ. Вӗсем хӑйсен контакчӗсене edu е темиҫе рупий валеҫекен арҫынсене ҫеҫ пӗлнӗ пулмалла. Манӑн тепӗр утӑм фабрика ӑшне кӗрсе пӑхмаллаччӗ,анчах ун валли вӑхӑт пулман.
  
  
  Эпӗ хамӑн машина патне кайрӑм та каялла хулана кайрӑм. Эпӗ уҫҫӑнах консульствӑна кайрӑм.
  
  
  Ҫурт умӗнче халӑх кӗпӗрленсе тӑнине курсан, ӑна тормозсем ҫине ҫапрӗ. Унта полицейскисемпе пушар машинисене вараланӑ, ҫунакан тепӗр "Мерседес" кузовне шыв сапнӑ.
  
  
  "Слокум", - шухӑшларӑм та эпӗ, машинӑна вараласа, хумханса кайнӑ сцена патнелле чупрӑм.
  
  
  Урамра ҫунакан тӑватӑ покрышка ҫинче автомобилӗн сӳнекен юлашкийӗсем тӑраҫҫӗ. Салон ҫунса кайнӑ, капот татӑлса ӳкнӗ, ларкӑчсем ҫунакан купи пек йӑтӑнса аннӑ. Кайри кунсем тӑпсаран вӗҫерӗнсе кайнине пӑхсан, такам хыҫалти ларкӑч ҫине бомба лартнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Ӑна, урамри Слокам виллине курас тесе, малалла туртрӗ, анчах ку вӑл ун кӗлетки мар.
  
  
  Вӑл аллисене кӑкӑрӗ ҫине хӗреслетсе хунӑ, ҫӑварне тата куҫӗсене ялавран чарнӑ ача пулнӑ. Вӑл вилнӗ, хӑйӗн юнӗпе выртать. Вӑл бомбӑна туртса кӑларнӑ пулмалла та тухма ӗлкӗреймерӗ пулӗ, тесе шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  — Мэтсон,-тротуар ҫинче такам ҫапла каланине илтрӗм эпӗ. Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ те консульство хапхи умӗнче Тӑракан Слокама курчӗ.
  
  
  Унӑн пичӗ хӑранипе шурса кайнӑ.
  
  
  — Эпӗ пулма пултарнӑ, - терӗ вӑл, вилнӗ ача еннелле пуҫне сулса.
  
  
  Эпӗ унпа пӗрле ҫак кабинета кайрӑм, унта вӑл пукан ҫине ларчӗ те питне аллисемпе хупларӗ. Унӑн кӗлетки чӗтрет.
  
  
  — Пуҫтарӑн, - терӗм эпӗ. - лайӑх вӑхӑт ҫитиччен Пурте тата япӑхрах пулӗ".
  
  
  "Пирӗн хӳтлӗх пулмалла", - терӗ вӑл. "Салтаксем. Тен, тинӗс пехотинецӗсем. Манӑн вилес килмест. Манӑн арӑм та, ачасем те пур.
  
  
  Ӑна лӑплантарма хӑтланчӗ, анчах вӑл итлемерӗ.
  
  
  — Эсир ӑнланмастӑр, - терӗ вӑл. — Августӑн вунпиллӗкмӗшпе вунпиллӗкмӗшне яхӑн.
  
  
  Ҫук, ӑна ӑнланаймарӑм. "Вунпиллӗкмӗш мӗне пӗлтерет?"
  
  
  "Никама пӑхӑнманлӑх кунӗ. 1947 ҫулхи августӑн 15-мӗшӗнче британецсем официаллӑ майпа тухса кайнӑ.
  
  
  "Йӗри-тавра мӗн?'
  
  
  — Эсӗ астумастӑн-им? Унтан йӗркесӗрлӗхсем, индеецсемпе мусульмансем пуҫтарӑннӑ та Пакистанпа пӗрле ҫӗнӗ чикӗ урлӑ тухса кайнӑ. Ку тамӑк пулнӑ. Миллион ытла ҫын вилни ҫинчен пӗлтернӗ. Халӗ ку тепӗр хут пулма пултарать.
  
  
  Ӑна календарь пукан урлӑ йынӑшса пӑхрӗ. Ку августӑн 11-мӗшӗ пулнӑ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ татӑк-кӗсӗксем ытларах хӑйсен вырӑнӗсене тӑчӗҫ. Вӑхӑт юрӑхлӑ пек туйӑнчӗ. Взрывсем хыҫӗнче тӑраканни пурне те тӗплӗн планланӑ. Вӗсем хулана майӗпен хаос патнелле хӑвалаҫҫӗ. Вӗсем пӗр - пӗрне хирӗҫ тӗнчери икӗ держава-Российӑпа АПШ ҫӗршывӗсем-тӑраҫҫӗ. Индеецсен вун пиллӗкмӗш числи апогея ҫитет, теҫҫӗ.
  
  
  Ӑна каллех календарь ҫине пӑхса илчӗ. Тӑватӑ кун та мар. Ку кӑштах пӗчӗкрех пулнӑ.
  
  
  Вӑл ман ҫамка ҫине тар тапса тухнине туйса илчӗ те rta Слокам таврашӗнчи хӑравҫӑлӑх хутламӗсене курчӗ. Вӑл тӗрӗс калать. Сехӗрленсе ӳкме пур сӑлтав та пулнӑ.
  
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  
  
  Тепӗр икӗ сехетрен вӑл каллех хӑйӗн гостиница номерӗнче пулчӗ. Вӑл чонь патне телефонпа шӑнкӑртаттарма хӑтланчӗ, мӗншӗн тесен ашшӗ ӑна ытла хӗрсе кайиччен курасшӑн пулчӗ, анчах каллех ответ илеймерӗ. Ҫавӑнпа та манӑн ӗҫе каймалла пулнӑ.
  
  
  Вӑл урӑх тум тӑхӑнчӗ, вӑрӑм ҫанӑллӑ хура кӗпе, хура шӑлавар тата походра ҫӳремелли ҫирӗп ботинка тӑхӑнчӗ. Ӑна кӗпе айӗнчи "люгер" тӳмелерӗ те ятарласа ҫыхнӑ чӗн пиҫиххи тӑхӑнчӗ.
  
  
  Ӑна, минутра вильгельмин валли запас магазинсем, граната, боеприпассем тултарнӑ ещӗк тавра чикрӗм те тулалла тухрӑм. Паян каҫхине ӑна мерседес ҫине пӑхтарасшӑн пулмарӗ, ҫавӑнпа та ӑна ашшӗ умӗнче хӑварчӗ те рикшана илчӗ.
  
  
  Тӗттӗмленсе ҫитрӗ. Ку аслӑ урам мар, тротуарсем ҫинче ҫывӑракан ҫынсем нумай. Ӑна калькуттӑн ӑшӑ та пӑчӑ атмосферинче ҫемйи-ҫемйипе курнӑ. Ӑна, урам варрине тухса, хими завочӗ еннелле хӑвӑрт утса кайрӗ. Ку пурӗ те икӗ квартал ҫеҫ.
  
  
  Кӗтесрен пӑрӑнса кайиччен ӑна тепӗр урама тӗпчерӗ. Кунта хунарсем ҫунмаҫҫӗ, ӑна уйӑх ҫути ҫеҫ курать.
  
  
  Фабрикӑра та тӗнче пулман, ӑна хуралҫӑсем курман. Ӑна вӑл квартал урлӑ каҫрӗ те ҫуртӑн хыҫалти пайӗнчи хапха патне пычӗ. Провода пӗр вӑйсӑр касса татрӗ те ҫутатман завод площадки ҫине пусрӗ. Вӑл заводсем тавра хӑрушсӑрлӑх мерисем йышӑнасса кӗтрӗ, анчах ҫакна нимӗн те курмарӗ.
  
  
  Пӳрте кӗмелли алӑк кӑткӑс мар пек туйӑнчӗ. Nenра ҫутӑ люксем е пысӑк вентиляци шӑтӑкӗсем пулман, анчах кайри кунне яланхи ҫӑра пулнӑ.
  
  
  Вӑл мӗлке витӗр пӗр сас-чӗвсӗр кун патнелле шӑвӑнчӗ. Пружинӑллӑ кивӗ замок пулнӑ, проблемӑсем пулман. Тепӗр вунӑ секундран ӑна ҫӗҫӗ вӗҫӗпе тӗртсе уҫрӗ. Вӑл ӑна асӑрханса уҫрӗ, тревога, йынӑшу, шаклату пулнине итлерӗ, анчах нимӗн те илтмерӗ. Ӑна хупса, ҫӑрана хӑй вырӑнне лартрӗ. Пӳлӗмре ҫав тери тӗттӗм. Ӑна малалла каличчен кӑшт кӗтсе тӑчӗ.
  
  
  Пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче вӑл алӑк уҫӑлса хупӑннине илтрӗ. Ман пата ерипен пӗр кӗлетке пырса тӑчӗ. Нимӗнле хӑрушлӑх та пулман пек, арҫын хуллен shell малалла кайнӑ.
  
  
  Ӑна ҫакна кӗтнӗччӗ, вӑл тӗрӗс позицие йышӑнсан, сылтӑм алӑ ӑна мӑйӗнчен хытӑ ҫапрӗ. Ӑна вӗлерме отель мар, темиҫе мина пухас тӗлӗшпе ҫеҫ илсе тухрӗ, анчах кирлӗ вырӑна лектереймерӗ. Ҫапни аяккалла шуса кайрӗ те эму янах шӑммине лекнӗ кивӗ модӑллӑ сулахай хука пырса ҫапрӗ. Ҫак тӗллев каялла вӗҫсе кайрӗ. Вӑл ҫӗре шуса ансан, унӑн хӑмӑр куҫӗсем кантӑк пек хытса ларчӗҫ.
  
  
  Вӑл ӑна хӑвӑрт ухтарчӗ, анчах хӑй кам иккенне пӗлтерекен удостоверенисене тупаймарӗ. Нейлонран тунӑ ҫирӗп шнурпа ӑна ҫак йӗлтӗрсемпе алӑсене ҫыхрӑм. Унтан ӑна хура ҫул патне илсе кайрӗ те фабрикӑра экскурси тума тытӑнчӗ. Ӑна хуралҫӑсем урӑх курмарӗҫ. Манӑн вӑрттӑн хунар часах пӗтӗм историе кӑтартрӗ. Ку пысӑках мар компани пулнӑ. Кали нитрачӗ ҫеҫ тунӑ пулас. Пӗр стени тавра ҫемҫе хӑмӑр ҫип туса илме пысӑках мар конвейер вырнаҫтарнӑ.
  
  
  Взрывчаткӑллӑ пӗртен-пӗр япала-хӗрӗх литр таран йӳҫек тӑварлӑ пысӑк соляркӑра ҫур фабрикат. Ытти япаласене пурне те пралук хӳмесемпе ҫӑрасем хыҫӗнче усранӑ, анчах эпӗ вӑрӑсем мӗнле пулса иртнине тӳрех ӑнланса илтӗм. Питӗрнӗ пӗр кабини умӗнче вӗҫне тимӗр чашӑк лартнӑ вӑрӑм патак выртать. Хупӑ кабинӑсенчи уҫӑ пичкесене такам чӑтӑмлӑн ӑсса илет, кашни пичкене асӑрхамалла мар сахал илет.
  
  
  Фабрикӑра, сӑмахран, ҫӗрлехи хуралҫӑ ҫителӗклӗ пулнӑ ҫын ҫеҫ ҫавӑн пек вӑрлама пултарнӑ.
  
  
  Решени йышӑниччен малтан ӑна вариантсем пӑхса тухрӗҫ. Завод ҫухалмалла пулнӑ. Террористсемшӗн взрывчатка пӗртен-пӗр ҫӑлкуҫӗ пулнӑ пулсан, вӑл хӑйӗн ӗҫне пӗр минут хушшинчех тунӑ пулӗччӗ. Ҫук пулсан, вӑл ih решение хӑвӑрт чакарма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ҫавӑнпа та вӑл фитиль рулонӗ ыйтнӑ та пӗр д.хулӑнӑш пралука касса татнӑ, хӑю ҫиппине ҫывӑхри пичке ӑшне чиксе тивертсе янӑ.
  
  
  Ӑна эпӗ виҫӗ минут пур тесе шутланӑччӗ, анчах зажигалкӑна фитиль патне илсе пырсан, вӑл хӗрелсе кайрӗ те хӑйне кӗтнинчен икӗ хут хӑвӑртрах ҫунма пуҫларӗ. Вӑл сиксе илчӗ те, ҫурт сывлӑшалла вӗҫсе хӑпариччен илсе тухас тесе, ҫӗрлехи хуралҫӑ патне чупрӗ. Кӗтмен ҫӗртен ҫав урасем ҫӗкленчӗҫ те ман пурнӑҫа касса кӗчӗҫ. Вӑл мӗкӗрсе ячӗ те каялла чакрӗ. Вӑл тӗттӗмре фитиль ҫурри ҫунса кайнине курчӗ. Ӳт-пӗвӗн аялти пайӗ ыратнине пӑхмасӑрах, вӑл тӳрленсе тӑчӗ, урайӗнче выртакан ҫын ҫине пырса тӑрӑнчӗ те ӑна хулпуҫҫи урлӑ уртса яма хӑтланчӗ. Вӑл хӑйӗн пурнӑҫӗшӗн кӗрешнӗ пек тапкаланать, авкаланать. Унӑн ашшӗ, хӑй шучӗпе, мӗн тумаллине пӗлмен вӑл. Вӑл ҫырӑва ун патне акӑлчанла, унтан хинди чӗлхипе ҫырчӗ.
  
  
  Вӑл фитиле те кӑтартрӗ, взрыв евӗрлӗ сасӑ кӑларчӗ, анчах ӑна ӗнентерме пултараймарӗ. Вӑл, аллисене те, урисене те ҫыхса, хӑй пултарнӑ таран кӗрешме тытӑнчӗ, хӑйне мӑя пырса ҫапичченех кӗрешрӗ.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫи урлӑ уртса ярсан, хӑю пире пӗр фут та юлмарӗ. Вӑл тӑна кӗчӗ те чышкисемпе ман мӑйран ҫапрӗ. Алӑк патӗнче вӑл аллисене, урисене тӑсса мана кайма чӑрмантарчӗ.
  
  
  Вӑл мӗкӗрсе ячӗ те ӗнентерсе вӑрҫса илчӗ. Вӑл ҫаплах пирӗн хыҫра хӑю чӑштӑртатнине илтрӗ. Ӑна хирӗҫ тӑрас мар тесе тархасланӑ пекех ӳкӗтленӗ.
  
  
  Унтан ӑна пуҫӗпе алӑк янахӗ ҫумне хыттӑн ҫапӑнчӗ те, вӑй-халне ҫухатса, чылай вӑхӑт хушши сиксе тухма лӑплантарчӗ.
  
  
  Тепӗр секундран кали селитрлӑ пичке сывлӑша вӗҫсе хӑпарчӗ. Каҫхи тӳпене ҫап-ҫутӑ ҫутатрӗ; унтан, взрыв пӗчӗк ҫурта ҫурса, инди пӗлӗтне хӑмасем, пичкесем тата метал татӑкӗсем ывӑтса ярсан, пиншер аслати кӗмсӗртетни илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Прибор пусӑмӗ пире ураран ӳкерчӗ, ҫур дюжина утӑма яхӑн ывӑтрӗ. Индеец хӑй ҫине чи вӑйлӑн пырса ҫапӑнчӗ те, пирӗн ҫине ванчӑксем ӳксен, питлӗх вырӑнне пулса, ман ҫине ҫӳлтен ӳкрӗ.
  
  
  Ун айӗнчен кусса тухсан, вӑл мана ҫаплах ылханчӗ, ҫавӑнпа эпӗ ӑна хапха витӗр сӗтӗрсе тухрӑм та тӑкӑрлӑка илсе тухрӑм, юнашар пурӑнакан ҫынсем хӑйсен кивӗ ҫурчӗсем витӗр кӗпӗрленсе тухичченех илсе тухрӑм.
  
  
  Пушар ҫук, полици тавралӑха ухтарма киличчен манӑн темиҫе минут пур, тесе шутларӑм. Ӑна ҫӗрлехи хуралҫа ҫавӑрса вырттарчӗ те, урамра ҫынсем шавланӑ хушӑра хӑйне эму пӑшӑлтатнине илтес тесе, ун патнелле пӗшкӗнчӗ.
  
  
  "Пӗр сасӑ, тепӗр сасӑ, эсӗ вара реинкарнацисен вӗҫӗ-хӗррисӗр циклне кӗретӗн. Ӑнлантӑн-и?'
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ те ӑна малалла, тӑкӑрлӑк тӑрӑх, унтан кивӗ грузовик тӑракан пысӑках мар картишне илсе кайрӗ. Грузовик кустӑрмине хирӗҫ илсе пычӗ.
  
  
  "Юрать, кала мана халех, е Эсӗ Хугли шывӗнче ирчченех ишетӗн".
  
  
  Вӑл ман ҫине хаяррӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  "Сирӗн ҫара урансене вӑрланӑшӑн кама тӳлет вӑл?»
  
  
  Шӑплӑх.
  
  
  "Взрывчаткӑна ҫӳп-ҫап айне пытарнӑшӑн кам тӳлет сире?»
  
  
  Шӑплӑх.
  
  
  Ӑна пӗр минутра кӑлартӑм та пайӑн-пайӑн усӑ курман коробкӑна туртса кӑлартӑм. Унта виҫӗ химикат капсулӗпе сикет. Эпӗ ӑна ҫӗрлехи хуралҫа хам мӗн тунине кӑтартрӑм.
  
  
  Ӑна шприц цилиндрне хуллен уҫрӗ те, ӑна туртса кӑларчӗ, унтан йӗппе капсулӑн резина тачки витӗр чиксе шӗвеке туртса кӑларчӗ.
  
  
  — Эсир унччен мӗн те пулин курнӑ-и? - грузовик ҫумне таяннӑ ҫынран ыйтрӗ вӑл. Унӑн сӑн-пичӗ тинкерсе пӑхать, хӑранипе куҫӗсем чарӑлса кайнӑ.
  
  
  "Ку вӑл новокаин ятлӑ ҫӗнӗ препарат. Тӗрӗссипе, ку вӑл питӗ лайӑх ӗҫлекен тӗрӗслӗх срокӗ. Анчах та ку парне вилнине пӗлтерет. Манӑн нимӗнле суйлав та ҫук; ҫак ята туса хатӗрлес тӗлӗшпе сире кам тӳленине Манӑн пӗлес пулать.
  
  
  Ку халӗ чӗтрет. Йӗппине пӳрнипе тӗрӗслерӗ, унтан ee аллине чӑмӑртарӗ. Вӑл пӗтӗм вӑйне пухса хӑяккӑн выртрӗ. — Татах, татах. Взрывчаткӑна ачасене хӑварнӑшӑн сире кам тӳлет?
  
  
  — Ку... эпӗ пӗлместӗп. Халӗ вӑл тарласа кайрӗ, унӑн куҫӗсем манӑн кашни йӗп хусканӑвне сӑнаҫҫӗ.
  
  
  "Малтан эсӗ ҫакна туймастӑн. Унтан анестези пуҫланать. Вӑл ытларах та ытларах интересленме пуҫлать, кӑшт вӑхӑт иртсен эсир ыратнине те туймастӑр. Ҫип часах ҫакӑн хыҫҫӑн пуҫланать.
  
  
  Ӑна каллех йӗппе тутанса пӑхрӗ. "Ан пӑшӑрханӑр. Вӑл мӗн иккенне пӗлетӗп. Эсӗ тепӗр ҫур сехетрен вилетӗн, унтан санӑн босс ирӗкре юлать... пӗр вӑхӑтлӑха. Анчах вӑл вӑхӑт тӗлне ӑна nen ҫинчен пӗтӗмпех пӗлӗп.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Йӗппине унӑн алли ҫине чиксе лартрӗ те шӗвеке хӑвӑрт илсе кӗчӗ. Индеец ҫакна ӑнланиччен йӗппине кӑларса ывӑтнӑ. Вӑл хӑйӗн алли ҫине пӑхрӗ, шӗвеке туйса илчӗ. Тепӗр темиҫе самантран препарат ӗҫе тытӑнчӗ те, вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Шастри Хуппи... вӑл пире тӳлет".
  
  
  — Мӗнле те пулин урӑх ятсем? Шастри Завир кам ҫинче ӗҫлет?
  
  
  Арҫын пуҫне сулкаласа илчӗ.
  
  
  "Эсир пӗртен-пӗр ҫӑлкуҫ пулнӑ-и е Закир паракансем пур-и?"
  
  
  — Эпӗ пӗр ҫакна ҫеҫ пӗлетӗп. Кӑнтӑр-Калькутт кали завочӗ Кашемир-стерт.
  
  
  — Ку пӗтӗмпех пулӗ тесе шутлатӑн-и эсӗ?
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Хӑвӑн аллуна туйса ил". Эму укол тунӑ вырӑна туйтӑр тесе, вӑл унӑн сулли тавра вӗрен касса татрӗ. — Эсӗ унта мӗн те пулин туятӑн-и? Ку пайӗ санӑн вилӗ ӗнтӗ.
  
  
  Унӑн куҫӗсем сехӗрленсе ӳкрӗҫ.
  
  
  — Эсир мӗнле те пулин урӑх ятсене пӗлетӗр-и? Тата мӗнле хими завочӗсем бомбӑсем тӑваҫҫӗ?
  
  
  Вӑл, алли ҫинчи хытса ларнӑ пӑнчӑ ҫине пӑхса, пуҫне сулкаласа илчӗ. Ӑна Хьюго ярса тытрӗ те ҫав йӗлтӗрсем тавра вӗрен касса татрӗ.
  
  
  — Сана шӗвеке сиенсӗрлетмелли пӗр меслет ҫеҫ пур. Сирӗн пилӗк километр чупмалла пулать. Эсӗ урама тухса виҫӗ миля чупсан, санӑн юн тымарӗсенче кӳренӳ ҫунса кайӗ, новокаина сиенсӗрленӗ".
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ, мышцисене хытарчӗ, унтан каллех хӑйӗн аллине ялавран тытса пӑхрӗ.
  
  
  "Васка-ха, курӑпӑр, хӑвӑн ӳтӳ тавра кӳренӳсене хӑваласа яма пултаратӑн-и эсӗ; санӑн ыран чӗрӗ юлма шанчӑк пур".
  
  
  Пӗчӗк индеец тӑкӑрлӑкра малтан темиҫе утӑм турӗ, унтан урнӑ пек чупса кайрӗ. Вӑл ишӗлсе аннӑ ҫурт умӗнчи халӑха темскер кӑшкӑрчӗ те, вӑл мана оборудовани каланине пӗлес тесе, ӑна шаль кӗтмерӗ. Вӑл тепӗр урама чӑмрӗ те каялла отеле кайрӗ.
  
  
  Ҫӗрлехи хуралҫӑ асӑннӑ химически завода пӑхса тухиччен ӑна ӑшӑ ванна йышӑнса лайӑхрах ҫиесшӗнччӗ.
  
  
  Анчах вӑл хӑйӗн пӳлӗмне кӗрсен, вӑл пушахчӗ.
  
  
  Вӑл кӗнӗ-кӗменех Мета Чоени ман кӑкӑртан пысӑках мар пистолет туртса кӑларчӗ.
  
  
  — Лар та лӑплан, - терӗ вӑл.
  
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  
  
  Хӑш-пӗр професси стрелокӗсем пек, чочой пистолетне икӗ аллипе те тытнӑ.
  
  
  — Мӗнле шӳт ку? - ыйтрӗ унран, анчах унӑн сивӗ куҫӗсенче кулни палӑрмарӗ.
  
  
  — Эпӗ шӳтлеместӗп, - терӗ вӑл. "Эпӗ сана ӗнентӗм".
  
  
  Ман тутасем тӑрӑх кулӑ шӑвӑнса иртрӗ. Тарӑхса ҫитнӗ хӗрарӑмсемпе ҫакӑнпа усӑ курнӑ та ӗнтӗ вӑл. Ку яланах ӑнӑҫлӑ пулнӑ.
  
  
  — Эсӗ Говард Мэтсон мар. ЭСИР АПШ правительствин агенчӗ.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Ну, мӗн вара? Эпир тӗл пулсан, эсӗ ун ҫинчен тавҫӑрса илтӗн.
  
  
  — Эсир-Николас Гантингтон Картер, Никель Картер, мастер-ҫын вӗлерекен ах. Эсӗ маскировка та туман. Эсӗ мана ухмах туса хутӑн.
  
  
  "Мӗнле?'
  
  
  "Унӑн Мана Каламаллаччӗ, — харкашса илчӗ вӑл, — Радж".
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп. "Сирӗн босс-и?'
  
  
  Вӑл ответлемерӗ, анчах ку тӗрӗс пулмалла. Вӑл Индин вӑрттӑн служби пулнине пӗлнӗ. Ӑна вӑл ҫӗнӗ ҫын тесе калама пултарнӑ.
  
  
  "Эпир пӗр енче, мӗншӗн эсӗ мана пистолетпа тӗллетӗн?»
  
  
  — Взрывсем, - терӗ вӑл. - Радж сана ҫак ӗҫе хутшӑннӑ тесе шутлать, тен, ҫаксене пурне те ертсе пыратӑн пулӗ. Пирӗн сирӗн пата ыйтусем нумай.
  
  
  Вӑл чарӑнса тӑрсан, унӑн сасси чӗтренине илтрӗ. Вӑл профессионал мар-ха, пире, опытлӑ агента, намӑса пӗлмесӗр вӗлерме пӗлекен ҫын.
  
  
  "Эсир мана персе пӑрахсан взрывсене пӗтерме пултаратӑр пулӗ тесе шутлатӑр-и?- Эпӗ ӑна шӳтлесе, фантазилле ача-пӑча идейине патӑм.
  
  
  "Май килсен, эпӗ сана вӗлерме пултаратӑп", — терӗ вӑл. "Эсир мана хама кирлӗ ответсем памастӑр пулсан".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Эсӗ пире нихҫан та никам ҫине те пемен, ҫапла мар-и? Эсир нихҫан та курок ҫине пусман, такам вилнине те курман. Мӗнле шутлатӑр эсир, эсир манран пуҫлама пултарнӑ пулӑттӑр-и? Эпӗ унӑн пичӗ ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхса, унӑн сӑнне ӑнланма тӑрӑшрӑм. Манӑн пурнӑҫ ҫакӑнтан килет. Вӑл мана чӑнах та вӗлерет-и? Ун пирки вӑл иккӗленнӗ, анчах йӑнӑшма пултарайман. Эпӗ кунта хамӑн пурнӑҫа шеллемесӗр пурӑнма шутламан.
  
  
  Ман ҫине пистолетсем темиҫе хутчен те тӗллерӗҫ, ҫавӑнпа та эпӗ хамӑн оппонент секундӑн пӗр пайӗ ҫине ҫаврӑнса пӑхнӑ саманта яланах ҫӑмӑл хак пама пултаратӑп. Кӗтмен сасӑ, ҫутӑ ялкӑшни; пистолет тытнӑ ҫын сире кирек мӗнле пулсан та вӗлерме хатӗр тесе шутлатӑр пулсан, кирек мӗнле япала та кирлӗ. Анчах чоеньпе вӑл кӗтме шутларӗ.
  
  
  — Эпӗ калькуттӑна пулӑшма килтӗм, - терӗм эпӗ. - проблема малалла сарӑличчен террористсене чарма приказ пур манӑн".
  
  
  — Апла пулсан, мӗншӗн эсир кунта псевдонимпа килтӗр? — Мӗншӗн уҫҫӑнах, тӳрӗ кӑмӑлпа килмерӗн?
  
  
  Чӑнах та, манӑн ответ пулмарӗ. - Сасса эпир ҫапла тӑватпӑр, - терӗ ӑна эй. "Конфиденцилӗх".
  
  
  — Эпӗ сана шанма пултараймастӑп, - терӗ вӑл. "Май пур чухне манӑн сана халех вӗлермелле".
  
  
  Унӑн сасси мана иментерчӗ. Вӑл ӗненнӗ пекех туйӑнать. Тен, ӑна хакламан пулӗ.
  
  
  Вӑл хӑйне сывлама чарӑннӑ пек тытрӗ, акӑ ӗнтӗ вӗри куҫӑмсене чарса пӑрахасса кӗтетӗп. Тепӗр минутран, манпа юнашар сӗтел ҫинче телефон шӑнкӑртатсан, вӑл сывламарӗ.
  
  
  Пистолетне суличчен вӑл виҫӗ хутчен шӑнкӑртаттарчӗ. — Ҫӗкле, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ҫурри таран пиртен пӑрӑнчӗ те трубкӑна сулахай аллипе тытрӗ. Ҫак хускану мана хьюгона сылтӑм ал тупанӗ ҫине вырнаҫтарма май пачӗ. Вӑл текех вӑйсӑр пулман.
  
  
  — Ҫапла, - терӗм эпӗ трубкӑна.
  
  
  Тепӗр вӗҫӗнче сасӑ тӗлӗннӗ пек туйӑнать, телефон шӑнкӑртатни эпӗ хам трубкӑна илессе кӗтмен пек туйӑнать.
  
  
  — А, Мистер Картер, эсир-и ку?
  
  
  Паян ман чӑн-чӑн ята ҫӑлтӑрсем шоколадламанпа пӗрех, анчах шӑнкӑравлаканӑн ячӗ мана шокиралланӑ.
  
  
  — Эсир Ву полковникпа калаҫатӑр, - терӗ Хӗвелтухӑҫ енчен бизнесмен сасси.
  
  
  — Эсӗ Мана Картер терӗн, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пӳлӗм урлӑ Чочой ҫине пӑхса илчӗ те тутисемпе Полковник ятне каларӗ. Вӑл ӑнланчӗ те микрофона самантлӑха хупса лартиччен приложение пӑшӑлтатса илчӗ.
  
  
  "... Тата тепӗр Раджа", терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна хӑй ӑшӗнче вӑрҫса илчӗ. Радж эпӗ кам иккенне пӗлтерме питех те уҫӑ кӑмӑллӑ пулнӑ пулмалла. Мӗншӗн? - тесе ыйтрӗ вӑл. — Эсир пӗчченех-и, Мистер Картер? - ыйтрӗ Ву.
  
  
  Вӑл ун аллинчи пистолетпа Чочой ҫинчен шухӑшларӗ. — Ҫук, - терӗ унӑн полковникне. "Манпа пӗрле мисс Мехта. Тен, эсир ӑна пӗлетӗр?
  
  
  Чочой пистолетне антарчӗ те сумкӑна чикрӗ, ҫакна эпӗ кӗтнӗччӗ те. Эпир пӗрле иккенне кам та пулин пӗлнӗ пулсан, халӗ вӑл мана пемен пулӗччӗ.
  
  
  "Ах, паллах. Питӗ чаплӑ хӗрарӑм. Еe атте ман патӑмра хӑнара пулать.
  
  
  — Эсир манӑн штопора хирӗҫ ответлемерӗр, Ву полковник, - терӗм эпӗ татӑклӑн, - Мӗншӗн эсир мана Картер терӗр?
  
  
  Ҫак кӗвӗллӗ сасӑ питӗ савӑнӑҫлӑ. "Маншӑн паллӑ агента пӗлни пысӑк чыс", - терӗ вӑл. — Паян тӗл пулнӑшӑн питӗ кулянатӑп. Ву Полковник ӑнӑҫсӑрлӑха тӳссе ирттерчӗ. Пысӑк ҫӗршывсем тавра, дипломатсен ҫаврашкисене ҫав тери хытӑ ҫилленнӗ. Эпӗ хама хам: вӗсен умӗнче каҫару ыйтмалла, тетӗп. Вара чаплӑ полицейски мана ҫак хӑнасем хушшинче америкӑри паллӑ агент, вӑл мисси пулни ҫинчен пӗлтерет... калькуттӑна террористсенчен хӑтармалла. Ӑна пирӗн хулашӑн пӑшӑрханатӑп, Мистер Картер. Санӑн бомбардировкӑсен ҫиппине хума пулӑшмалла. Тӑван ҫӗршывӑмшӑн питӗ кирлӗ. Бизнесшӑн питӗ кирлӗ.
  
  
  — Тавтапуҫ, полковник. Эсир тӑрӑшнине интересленнӗ ҫӗршывсем хаклаҫҫӗ, анчах ку профессионалсемшӗн ӗҫ. Вӑхӑт иртет.'
  
  
  — Чӑнах та, мистер Картер. Анчах, тен, ахаль бизнесмен пысӑк ҫӗршывсене пулӑшма пултарать. Ӑна Индие лайӑх пӗлетӗп. Унӑн чаҫӗсем полицие пулӑшаҫҫӗ. Американеца пулӑшас тесен, Отель ҫак майпа усӑ курасчӗ".
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха кӑна иккӗленсе тӑчӗ. Тен, ватӑ китаец тӗрӗс калать — тен, вӑл мана пулӑшма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Сирӗн ыран ман пата хӑнана килмеллеччӗ", - терӗ вӑл. — Эсӗ тата мисс Мехта. Эпир калаҫӑпӑр. Тен, пирӗн хулана ҫӑлма пулӑшӗ.
  
  
  Унпа килӗшрӗ те, вӑл кӑнтӑрлахи апат валли вӑхӑт каларӗ. Унтан чӗлӗмне хучӗ те Чочой еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл ҫаплах хирӗҫри пысӑк кресло ҫинче ларать. Ee хӗвеланӑҫӗнчи юбкине пӗҫҫи ҫине уртса янӑ, вӑл унӑн ури идеальнӑй формине кӑтартать. Хьюго ман алӑра сивӗнсе кайрӗ. Нумай пулмасть ӑна вӗлерме шутлани ҫинчен шухӑшларӗ вӑл. Мӗнле ҫылӑх пулнӑ пулӗччӗ вӑл. Анчах ку кирлӗ пулман. Инди правительстви тара тытнӑ ҫынсене кирлӗ пулма пӗтӗм тӗнчери шпионажа ҫав териех шала кӗмен-ха. Отельсене те пулин вӑл ҫак ӗҫе тума пуян та сӑпайлӑ хӗре яман пулӗччӗ.
  
  
  Анчах вӗсен отельсене ответсем пама ыйтусем пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл пистолет ҫирӗп ӗненӳ вӑйӗ пур тесе шутланӑ. Пӗр хӗҫпӑшалпа ӑнӑҫсӑрлӑх тӳснӗ хыҫҫӑн, тен, вӑл тепӗр хӗҫпӑшала, хӑйне чылай кӑмӑллӑрах хӗҫпӑшала, тутанса пӑхӗ.
  
  
  Ӑна хьюгона каялла йӗнни ӑшне тӗртсе кӗртрӗ, аллине тӑсса пукан ҫинчен ҫӗклерӗ. Ӑна хӑйӗн кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртасан, вӑл куҫне илсе пӑхрӗ.
  
  
  — Хӗрӗм, - пӑшӑлтатрӑм эпӗ.
  
  
  Манӑн тутасем унӑн хӑлхине, унтан патаксене сӗртӗнчӗҫ. Вӑл ҫӳллӗччӗ, унӑн ӳт-пӗвӗ ман кӑмӑла питӗ килӗшетчӗ, унӑн ачаш авкаланчӑкӗсемпе авкаланчӑкӗсем ман вӑя тата ҫирӗплӗхе хушатчӗҫ. Тепӗр чухне пулсан, урӑх ҫӗрте те ӑна: эпӗ ӑна юрататӑп, тенӗ пулӑттӑм. Анчах ку тӗрӗс мар пулнӑ пулӗччӗ. Пирӗншӗн физикӑлла туйӑм ҫеҫ пулма пултарать. Эпир пӗр-пӗрне пама пулнӑ пӗртен-пӗр сӑмах ҫӗр каҫиччен пулать.
  
  
  Ӑна унӑн авӑнчӑк пӗҫҫисенчен пӳрнисемпе ярса тытсан, унӑн вӑрӑм та ҫинҫе пӳрнисем ман ҫурӑм тӑрӑх шуса кайрӗҫ. Пӗр-пӗрне ним чӗнмесӗр парнелерӗмӗр, унтан эпир каялла чакрӑмӑр та алӑран алла кравать патнелле утрӑмӑр.
  
  
  — Вырт, - терӗ вӑл. "Тӑхта мана.'
  
  
  Вӑл хывӑнас тесе ман умма тӑчӗ. Унӑн ҫемҫе те хӑмӑр кӑкрисем пушансан, вӑл хӑй сисмесӗрех вӗсем патнелле туртӑнчӗ, анчах вӑл мана ҫарамасланичченех тӗртсе ячӗ.
  
  
  Вӑл урайне чӗркуҫленсе ларчӗ те мана тумтир илме пулӑшрӗ.
  
  
  Вӑл пурпӗрех ман пата пымастчӗ. Вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ, мана тутаран чуптурӗ, унтан аяларах та аяларах шуса анчӗ те, манӑн ӳт-пӗвӗм унӑн ӳчӗпе пӗрлешме тархаслама пуҫларӗ.
  
  
  Унӑн аллисем ман ӳт-пӳ тӑрӑх хыпашласа, хыпашласа йӑпӑлтатма пуҫларӗҫ. Юлашкинчен вӑл кровать ҫине выртрӗ. Вӑл, хӑйӗн пиҫӗ кӑкӑрне ман кӑкӑр ҫумне пӑчӑртаса, ман ӳт-пӗве пуҫ тӳпинчен пуҫласа ура тупанне ҫитичченех хӑйӗн вӑрӑм та авӑнчӑк урисемпе суллакаласа, хуллен малалла утса пычӗ.
  
  
  Вӑл мана ачашшӑн, унтан тата хӗрӳллӗн чуптурӗ. "Пар-ха, ирӗк парсам мана ҫакна ман пек тума".
  
  
  Унӑн пӗҫҫисем ман пирки хусканкалани мана ӗнентерчӗ. Унӑн аллисем пушӑ мар чухне, мана вутлӑ савченко патне илсе ҫитерсен, вӑл хускалса иличченех, ӑна туйма кӑмӑллӑ пулчӗ.
  
  
  Каярахпа эпир пӗр-пӗрин ытамӗнче выртрӑмӑр та уҫӑ чӳречерен аялта ларакан хула ҫутисем ҫине пӑхрӑмӑр.
  
  
  — Халӗ мана тӗрӗссине кала, - терӗ вӑл.
  
  
  "Эсӗ малтан кала. Эсӗ Раджа ӗҫлетӗн-и? Чӑнах-и?'
  
  
  "Ҫапла, эпӗ уншӑн ӗҫлетӗп, мӗншӗн тесен хамӑн ҫӗршыва пулӑшма пултарасса шанатӑп".
  
  
  "Мӗнле?'
  
  
  "Индишӗн Бенгали штатне упраса хӑварнӑ".
  
  
  — Калькутта таврашӗнчи Район-и?
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Ҫапла. Бенгалие ытти ҫӗршывран уйӑрас текенсем те пур. Oni отельсем ҫӗнӗ ҫӗршыв туса хурасчӗ е Бангладешпа пӗрлешесчӗ. Бенгальецсем Пакистанран уйрӑлса Кайичченех калькуттра ҫӗршыва ҫурса тӑкасшӑн пулнӑ пӑлхавҫӑсем курӑнса кайрӗҫ. Взрывсем ҫурӑлнипе хаос вӗсене кирлӗ пек май пама пултарать".
  
  
  "Раджа шучӗпе, ӑна мӗнпе хутшӑнма пултаратӑп-ха?»
  
  
  "Вӑл пӗлмест, анчах вӑл американецсене шанмасть".
  
  
  "Эсӗ тата?'
  
  
  — Эпӗ те ӑна пӗлместӗп.
  
  
  Ӑна унӑн ҫемҫе тутинчен чуптурӗ.
  
  
  "Эпир иксӗмӗр Те Пӗр енче, Ҫакна Радж ӑнланать-и, ӑнланмасть-и. Ӗнен мана пӗр вӑхӑтлӑха. Пӗр-икӗ кун, тен, сахалтарах та пулӗ.
  
  
  Вӑл пӑшӑлтатса тӗксӗмленчӗ. — Пулма пултарать, - терӗ вӑл. "Тен, ӑна халех тума пултаратӑп."
  
  
  "Аван. Юрать, мӗн усӑллӑ пулма пултарнине мана ытларах каласа пама пултаратӑн-и? Кали нитрачӗ тӑратни ҫинчен Раджӑн мӗнле те пулин сведенисем пур-и? Ҫакӑн хыҫӗнче тӑракан организаци ҫинчен вӑрттӑн каласа пани-и? Центрта ӑна тытма пултаракан кавар пур-и?
  
  
  Чоньӑн илемлӗ пичӗ тӗксӗмленчӗ.
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Вӑл мана мӗн каланине ҫеҫ тӑватӑп. Эсир ыйтма пултаратӑр.
  
  
  "Ҫук.'
  
  
  Ӑна эй ӑнлантарса пама хӑтланчӗ. Ӑна, никама та шанманскерне, Раджӑна та. Тӳррипе калатӑп, ӑна та шанман, анчах ҫакна калама пултарайман. Ҫак ҫӗршывра ӗҫлекен америка агенчӗ пулни ҫинчен уҫҫӑнах каласа париччен Раджа протокол кансӗрлерӗ. Вӑл мана арестлеме е пӗтӗм ҫӗршыва пӗр айӑпсӑр кӑларса яма пултарайман. Ҫак пӗртен-пӗр ӗнентерӳ халӗ те ман алӑра ҫаппа-ҫарамас выртнине кӑтартса парать.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Эму мӗн каламалла-ха манӑн?"
  
  
  — Вӑл сана мана вӗлерме ыйтрӗ-и?
  
  
  — Ҫук, унран санран ыйтса пӗлес пулать. Пистолет манӑн идея пулнӑ.
  
  
  -- Эпӗ мӗн пӗлнине каласа пар-ха эму, - терӗм эпӗ.
  
  
  Эй ӑна хӑвӑрт ӑнлантарса пачӗ, анчах отель каласа панӑ информацие ҫеҫ пама тӑрӑшрӗ. Ӑна фабрика ҫинчен тата кали селитрине вӑрлани ҫинчен каларӗ, анчах заводсене сирпӗнтерес ӗҫ ҫине эпӗ темле пӑхни ҫинчен каламарӗ. Раджӑна ҫакӑн ҫинчен хӑй тавҫӑрса илме ирӗк пачӗҫ.
  
  
  — Кунта Шастри Ятлӑ Пӗр Ҫын хутшӑннӑ, — терӗм эпӗ, - Радж хӑйӗн персоналне шырама Ятӑр. Полицин хӑйсен ятне пӗлнӗ ҫынсене йӗрлеме майсем пур".
  
  
  Унӑн отелӗ, бомбӑсем пӑрахакан ачасем ҫинчен хӑй мӗн шухӑшлани ҫинчен каласа парас килчӗ, анчах урӑхла шут тытрӗ. Эй, ӑна шанма ҫителӗклӗ, терӗ ӗнтӗ. Мана урӑх кирлӗ пулман.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эсӗ мана халӗ ӗненетӗн-и?"
  
  
  — Ҫапла, - терӗ ольга, анчах унӑн куҫӗсенче ҫаплах иккӗленӳ палӑрчӗ - ха, вӑл ӑна чуптуса лӑплантарма хӑтланчӗ.
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха чарӑнса тӑчӗ, унтан аллипе ман ӳте сӑтӑрса илчӗ. Ҫарамасланнӑскерсем, эпир пӗр-пӗрин ҫумне лӑпчӑнтӑмӑр та хамӑр ӳт-пӗве тытса пыма ирӗк патӑмӑр. Каярахпа вӑл чавси ҫине ҫӗкленчӗ те: "Хаклӑ Ҫыннӑм, ӑна сана шанатӑп, анчах тархасшӑн, мана каллех ан ухмахлантар-ха, - терӗ. Урӑх ан суй мана.
  
  
  "Урӑх нихҫан та", - терӗм эпӗ, вӑл мана ӗненнипе ӗненменни ҫинчен ыйтса. Вӑл айӑпне туймарӗ — суйни-манӑн ӗҫӗн пӗр пайӗ. — Пурте пӗтсен, тен, эпир ӑҫта та пулин пӗрле кайма пултарӑпӑр, любовь. Манӑн укҫа пур, нумай. Ӑна Европӑна пӗлетӗп. Сирӗн хӑвӑр пурнӑҫӑрта ӗҫлемелле мар. Вӑл калани мана тӗлӗнтерчӗ. Вӑл чӗререн янӑрарӗ. Тен, ку пирӗншӗн интермедирен те ытларах пулнӑ пулӗ. Вӑл, каллех юратма хатӗрленсе, пирӗн ҫине ларчӗ. Вӑл савӑннипе йынӑшса ячӗ те, эпир пӳлӗм стени хыҫӗнче мир пуррине вӑхӑтлӑха манса кайрӑмӑр.
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  Тепӗр ирхине эпир ҫӳп-ҫаппа ирхи апат турӑмӑр. Пире пулӑшакан пӗчӗк арӑм манпа ҫаппа-ҫарамас хӗрарӑм выртнине пачах та сисмен пек туйӑнать. Вӑл тухса кайсан, Чочой ӳпне ҫаврӑнса выртрӗ те, яланлӑхах пӗшкӗнсе, мана кӑкӑртан чуптурӗ. Ӑна утиял айӗнчен тӗртсе кӑларма тиврӗ.
  
  
  Тумланнӑ вӑхӑтра ӑна сокама офисне телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те лилипе ҫыхӑнмалли телефон номерне ыйтрӗ. Лили унпа калаҫнӑ чухне кӑмӑллӑ пулнӑ пек туйӑнать. Вӑл ӑна часах больница тавра кӑларатӑп, терӗ, вара, планланӑ пекех, мадраса каятӑп, терӗ. Ӑна, калькутта тавра кайсан, Хӑйпе Пӗрле принца илсе кайма сӗннӗ. Вӑл хаваслансах килӗшрӗ те: халех кам та пулин тӑванӗсем урлӑ йытта илсе кайма хушатӑп, терӗ.
  
  
  Эй шӑнкӑртаттарнӑшӑн вӑл савӑнчӗ. Ку таранччен манӑн задание пӑсни лилие ҫӳлерех ҫеҫ илсе пыратчӗ. Тен, йытӑ ӑна кӗтсе тӑракан йывӑрлӑхсем витӗр тухма пулӑшӗ. Ӑна, чи лайӑххине, трубкӑна ҫакрӗҫ.
  
  
  Унтан вӑл чочой еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Ву полковник патне кайиччен пирӗн ун патне кӗрсе тухмаллаччӗ. Ӑна, руль умне ларсан, манӑн ӑс — тӑн халӗ те вуланипе интересленменнине ӑнланса илтӗм-эпӗ хыҫалти ларкӑч ҫине пӑхма та мантӑм. Вӑл ҫаврӑнса пӑхсан, хытӑ пӳрни ман куҫсем хушшине тӗллесе кӑтартрӗ.
  
  
  "Бэнг, бах, Никер, эсӗ вилнӗ".
  
  
  Чочой ҫаврӑнчӗ те сумка тавра пистолет туртса кӑларчӗ. Ӑна вӑл пеме тытӑничченех чармалла пулнӑ. Хыҫалти ларкӑч ҫинче ларакан арҫын хӑвӑрт хӑйӗн пистолетне хыпашласа тупрӗ.
  
  
  — Лӑплан, Соколов, - кӑшкӑртӑм эпӗ.
  
  
  Самӑр вырӑс, аллине куртка айне чиксе, иккӗленсе тӑрать.
  
  
  "Кам ку?"- ыйтрӗ Чойни. "Мӗн тӑвасшӑн-ха вӑл?"
  
  
  Соколов паллаштарчӗ. — Александр Соколов юлташ, - терӗ вӑл. "Совет Социализмлӑ Республикисен Союзӗнчен Калькуттра Консул".
  
  
  — Пирӗн ӗҫ ӑнчӗ, — терӗм эпӗ, - Эй, Тӗрӗсне Кала, Соколов. Эсир, раҫҫей дипломачӗсенчен нумайӑшӗ пекех, кгб шпионӗ".
  
  
  Вырӑс капитуляци паллӑ туса аллине ҫӗклерӗ. "Эсир, американецсем... эсир яланах прагматикӑллӑ. Юрӗ, унӑн шпионӗ. Эсир пӗлме пултаратӑр. Ҫапла мар-и, Картер? Эсир Тата, Мисс Мехта? Эсир те пирӗн сӑпайлӑ профессин шутне кӗретӗр. Ку тӗрӗс-и?'
  
  
  Чочой тӗксӗмленчӗ те ответлеме килӗшмерӗ. — Ку нимех те мар, — терӗ вӑл. "Паян эпир тӑшмансем мар". Вӑл каллех аллисене ҫӗклерӗ, шухӑша кайса пуҫне усрӗ. "Ыран... кам калӗ? Ыран эпир пӗр-пӗрне вӗлерме пултаратпӑр, анчах паян... паян пирӗн пӗрле ӗҫлемелле.
  
  
  "Кам ҫапла калать?"- сиввӗн ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  — Эпӗ, Картер юлташ. Пирӗн проблемӑсем.
  
  
  "Пире-и?'
  
  
  "Пирӗн пурин те. Сан патӑнта. Манӑн. Мисс Мехт патӗнче. Манӑн сана вӗлерме приказ пур.
  
  
  Чочой шартах сикрӗ, вара вӑл хӑйӗн алли ҫаплах тытса тӑракан пӗчӗк пистолетне хытӑрах пӑчӑртанине курчӗ. Унран хӑрамарӗ. Ҫук-ха. Ӑна Соколов мӗнле ӗҫленине пӗлет. Вӑл мана вӗлерме хатӗрленнӗ пулсан, асӑрхаттарман та пулӗччӗ.
  
  
  "Манӑн Калькуттра Пирӗн дипломати миссийӗнчи террактсемшӗн яваплӑ пулма пултаракан агентсене пурне те вӗлерме приказ пур", - терӗ вӑл. "Ыран эсир те ҫавӑн пекех приказ илме пултаратӑр... мана тата хулари китай агенчӗсене, Унтан Мехта мисс пек индеецсене вӗлермелле... ҫакӑншӑн яваплӑ пулма пултаракансене пурне те".
  
  
  "Апла пулсан, мӗншӗн кӗтетӗн? Эсӗ нихҫан та ҫынсене вӗлерме вӑтанман".
  
  
  — Мӗншӗн тесен ку пулӑшмӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Ӑна взрывсем малалла тӑсӑлӗҫ тесе шутлатӑп. Вӑл пирӗншӗн никам та айӑплӑ мар тесе шутлатӑп. Ӑна такам тесе шутлатӑп... эсир ӑна мӗнле калатӑр?.. такам пире урӑххипе пӗрлештересшӗн.
  
  
  Ӑна пӗр вӑхӑт вырӑссене сӑнанӑ, эму шаннӑ пекех пулнӑ. Вӑл тӗрӗссине калама пултарнӑ пулӗччӗ... ку хутӗнче.
  
  
  "Такам вӑйӑ вылять, - килӗшрӗм эпӗ, - пирӗнтен иксӗмӗртен те кулаҫҫӗ".
  
  
  — Ҫапла, Ҫапла, - терӗ вӑл, пуҫӗпе сулса. "Ку тӗрӗс. Такам пирӗн хушӑмӑрта йывӑрлӑхсем тӑвать.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле ҫӑлӑнса тухмалла-ха пирӗн ун тавра?
  
  
  Соколов салхуллӑн пуҫне пӑркаларӗ. "Эпӗ пӗлместӗп. Анчах манӑн урӑх ӗҫ. Эпир тӗлӗнмелле сасӑ илтетпӗр. Эпир хӑрушлӑх ҫинчен илтетпӗр. Пирӗн консульствӑна вунпиллӗкмӗш числона сирпӗнтереҫҫӗ, теҫҫӗ ҫынсем те пур... никама пӑхӑнманлӑх кунӗ.
  
  
  "Урамсенче халӑх туллиех пулать", - хушса хучӗ Чочой. "Ку вӑл пусмӑр акчӗсемшӗн чи юрӑхлӑ кун пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Манӑн правительство ҫилленнӗ, - терӗ вӑл. "Консульствӑна пӑссан — тӳрех тавӑрасси ҫинчен калаҫаҫҫӗ".
  
  
  Вӑл ҫухави айӗнче тар пуррине туйрӗ. Хӑрушлӑх пурнӑҫланас пулсан, мӗн пулма пултарассине эпӗ ниепле те тавҫӑрса илеймерӗм.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Мӗншӗн эсӗ мана ҫаксене пурне те каласа паратӑн? "Мӗнле хорекрен пулӑшатӑр эсир американецсене?"
  
  
  Вырӑс ассӑн сывласа илчӗ. — Мӗншӗн тесен мана сана чарма хушрӗҫ. Анчах эпӗ мӗн тупма пултарни эсир ответ тытманнине кӑтартса парать... пире эсир, пирӗн ытти американецсем. Бомбӑсем хунӑ ҫынсем ЦРА урлӑ мар, АХ! Пурнӑҫ ...'
  
  
  Вӑл нимӗн те чӗнмерӗ, хӗрӗн сӗнӗвне те уншӑн пӗтерчӗ. — Кусем ачасем, - терӗм эпӗ.
  
  
  Соколов килӗшсе пуҫне сулчӗ. — Ҫапла, питӗ кирлӗ, вӗсем ачасем.
  
  
  — Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп, — терӗ ӑна Хирӗҫ Чоень. "Ку пулма пултараймасть.'
  
  
  Вӑл хирӗҫлерӗ, анчах эпӗ вӑл полици эйне пӗлтернӗ фактсем ҫинчен шухӑшланине туйрӑм. "Ӗнер америка консульстви патӗнче пӗр ачана вӗлернӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Айӑпсӑр ача", - терӗ Чочой. "Иртен-ҫӳрен.'
  
  
  — Террорист, - тавҫӑрса илчӗ Соколов. "Паян ачасен ҫӑлтӑрӗсем... ку сирӗншӗн мар", - терӗ вӑл йӑл кулса.
  
  
  — Сирӗншӗн те мар, - терӗм эпӗ. -Эпӗ маоистсем те ҫавӑн пек тарӑн анса ларман-ха".
  
  
  Вӑл машина ларкӑчӗ тӑрӑх шуса кайрӗ те алӑка уҫрӗ. — Эпӗ сире мӗн каламаллине пӗтӗмпех калатӑп, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл тухса кайсан, ӑна уҫҫине зажигалкӑна кӗртсе лартнӑ, двигателе илсе пынӑ та чоень ҫурчӗ патне кайнӑ. Вӑл урӑх тум тӑхӑннӑ вӑхӑтра, ӑна балкон ҫинче тӑрса, тӗлӗнмелле хула чӗрӗлӗхшӗн вӗҫӗ-хӗррисӗр кӗрешнипе вӑранса кайнине пӑхса тӑчӗ. Ҫак асапланса пӗтнӗ хула ҫине мӗнле тискер чӗрчун килсе кӗни мана тӗлӗнтерчӗ. Икӗ аслӑ державӑн ҫапӑҫу хирне Калькуттӑна кам суйласа илнӗ? Ҫакӑнтан мӗн илессе шаннӑ-ха вӑл? Вӑл нимӗн те пӗлмен. Вӑхӑт пӳрне витӗр юхать, анчах усси ҫук. Мӗн пурӗ те виҫӗ кун ҫеҫ иртрӗ, эпӗ каласа панисем мана аптратсах ҫитерчӗҫ. Ачасемпе террорист пулса усӑ курнӑ ҫын ӑслӑ тунӑ. Йӗр тӑрӑх утма май ҫукпа пӗрех.
  
  
  Манӑн мӗн пурри пурте-Шастри Закирӗ. Ву полковникӑн пысӑк витӗмӗ мана ҫак ятпа тӑракан ҫынна тупма пулӑшасса ҫеҫ шанма пултарнӑ вӑл.
  
  
  Чоеньрен эпир кӑнтӑралла, Бенгали заливӗ патнелле, Ву полковник кӑтартса панипе, дельтӑн лаптак облаҫӗ урлӑ кайрӑмӑр, унта хӑватлӑ Гангпа унӑн тӗрлӗ юпписем пин ҫуллӑх пулӑхлӑ сӑмсах туса хунӑ. Ву Особняк Хугли шывӗ ҫине тухать. Ку пысӑк комплекс пулнӑ, вӑл та нумай вӑхӑт хушши тунӑ пек курӑннӑ. Поместье пӗртен-пӗр тайлӑк вырӑнпа темиҫе миля сарлакӑш сарӑлса выртать, унта вӗтлӗхсем, ҫулҫӑллӑ йывӑҫсем тата лашасем валли кӗтӳ ҫӳретмелли вырӑнсем пур. Таса шурӑ чул тавра туса лартнӑ пысӑк ҫурт хӗвел ҫинчи храм пек ҫуталса ларать.
  
  
  Эпир пысӑк ҫурт умӗнчи пысӑк вырӑнта чарӑнсан, форма тӑхӑннӑ икӗ тарҫӑ, машина алӑкне уҫса, пире икӗ кӗпҫеллӗ пысӑк кун урлӑ вестибюле ӑсатма тула чупса тухрӗҫ. Самантлӑха мана эпир иртнӗ пурнӑҫалла ярса пуснӑ пек, пӗчӗк патшалӑхсене тытса тӑракан пилӗкҫӗр принц керменне лекнӗ пек, вӗсем тавра Индипе Пакистан ӳссе ларнӑ.
  
  
  Зал калама ҫук капӑр — урайне ҫӳхе мраморпа керамик ҫивӗтӗсем тӑрӑх тунӑ, таса мрамор тавра колоннӑсем лартса тухнӑ, стенисем ҫине авалхи гобеленсем ҫакса тултарнӑ, сӗтел-пукансене Индири мӗнпур авалхи тапхӑрсем панӑ.
  
  
  Ку музей ҫурт мар, храм, резиденципе мар. Пирӗн проводниксем ҫак илемлӗхе пӑхса тӑнӑ хушӑра чарӑнса тӑчӗҫ, унтан пире пысӑк зал тавра тепӗр зала илсе каякан кун патнелле ним чӗнмесӗр илсе кайрӗҫ. Ӑна япӑх ҫутатнӑ, ӑна китай ялӗн ялавӗ ҫинчен ҫӗкленӗ кӑнттам чулсем тавра туса лартнӑ.
  
  
  Пӳлӗм варринче хӳшӗ пур, унӑн ҫивиттийӗ ҫӗр ҫийӗнчен пилӗк фут ҫӳллӗш. Ӑна картон тӑрӑх, кивӗ хӑмасем, ҫыхмалли ещӗксем, пушӑ банкӑсем тата кӗсменпе ишекен кимӗ тӗпӗсем тӑрӑх тунӑ.
  
  
  Ву Полковник пӳртӗн алӑкӗ умӗнче, пилӗкне вараланчӑк шурӑ тутӑрпа чӗркесе ларать. Вӑл йогӑн базинче кукленсе ларнӑ. Пире курсан, вӑл кӑштах хускалса илчӗ, анчах ура ҫине тӑмарӗ.
  
  
  — Ах, эсир килтӗр. Ансат та айван асаилӳсем. Вӑл ҫав тери хӳшӗре ҫуралнӑ, - терӗ вӑл карӑнкаласа. "Ӗмӗрлӗхех урӑх ҫын пуласси ҫинчен аса илме тата калама лайӑх ҫынсемшӗн".
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ те йӑвашшӑн пуҫ тайрӗ. "Мисс Мехта, эсир ман ҫурта ҫӳренӗшӗн эпӗ пысӑк чыс тӑватӑп, — терӗ вӑл. — Эсир, Мистер Картер. Эсир пур чухне манӑн сӑпайлӑхӑма чапа кӑларать.
  
  
  Чочой хӑвӑрт ответлерӗ, анчах манӑн сӑмах шырама тиврӗ. Мана иментерчӗ.
  
  
  Тирпейлӗ ҫын хресчен тумне тӑхӑннӑшӑн именнӗ пек пулчӗ. Вӑл каҫару ыйтрӗ те, "ҫакӑн пек чаплӑ хӑнасем валли лайӑхрах тумлансан, часах таврӑнатӑп", - терӗ.
  
  
  Вӑл китайла хӑвӑрт калаҫма пуҫларӗ, тепӗр пӳлӗмрен хӗвелтухӑҫ тумтир тӑхӑннӑ икӗ ҫамрӑк хӗр тухрӗҫ. Вӗсем пирӗн умра пуҫ тайса такӑна-такӑна тӑчӗҫ, ih ансӑр юбка ih shaggy валли темиҫе дюйм ҫеҫ пӳлсе тӑчӗ. Вӗсем пирӗн умран хӗвеланӑҫ стильлӗ тепӗр алӑк витӗр тухрӗҫ, унта лӑпкӑ музыка вылять, телевизор, урайӗнчи кавирсем, сӗтел-пукансем хальхи пек, йынӑшни вара чӑн-чӑн Ҫӳлӗк пек туйӑнать. "Вӗрентекен калать: эсир мӗн тӑвас тенине пурне те тӑвӑр, тет; вӑл тепӗр минутран килет, - терӗ хӗрсенчен пӗри. Унтан вӗсем иккӗшӗ те алӑк хыҫӗнче ҫухалчӗҫ.
  
  
  Пысӑк камин ҫинче Чан Кай-ши ҫамрӑк чухне материк Китайӗнче ӗҫленӗ чухне ӳкернӗ картина ҫакӑнса тӑнӑ. Тепӗр енче те ҫавӑн пекех пысӑк картина ҫакӑнса тӑрать. Ку пулнӑ
  
  
  Сун-Ят-утӑ.
  
  
  "Ву чӑн — чӑн полковник пулман", - терӗ Чочой, капӑрлатнӑ пӳлӗме пӑхса ҫаврӑннӑ хушӑра. "Ку вӑл-мао-люпа коммунистсене хирӗҫ хӑй кӗрешнӗшӗн илнӗ хисеплӗ ят. Вӑл чан Кай-ши патӗнче службӑра тӑнӑ чухне ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Унӑн ашшӗ, унран тем ҫинчен ыйтса пӗлесшӗнччӗ, анчах шурӑ куртка тӑхӑннӑ индеец-арҫын ача килсе кӗчӗ те пире тигр тирӗ тӑрӑх тунӑ тик барӗ патне ертсе кайрӗ. Ытти ҫуртсенчи пекех, мана та спирт запасӗ тӗлӗнтерчӗ. Унта лайӑх виски, илемлӗ коньяк, авалхи ромӑн чаплӑ коллекцийӗ пулнӑ. Ача лагере саракан барменран та ытларах пӗлсе ih сӗнчӗ.
  
  
  Эпир ямайск ромне суйларӑмӑр, Бриджипе атӑ тӑхӑннӑ Полковник пырса кӗнӗ чух пӗр ҫӑвар сыпрӑмӑр.
  
  
  Вӑл манпа юнашар тӑрать, ман ҫине тинкерсе пӑхать.
  
  
  — Апат умӗн лашапа ярӑнасшӑн мар-и?
  
  
  Унӑн ашшӗ: "ку вӑхӑтра манӑн вӑхӑт ҫук", - тесе калама хушрӗ, Анчах Чочой часах килӗшрӗ. Вӑл ӑна пӗр хӗрарӑм тарҫипе пӗрле тумланма ячӗ, хӑй мана статуйӑсем лартса тухнӑ кӗске коридор тӑрӑх ертсе кайрӗ. Унтан коридорта эпир таса сенкер шывлӑ ҫаврака бассейн тавра ҫаврӑнтӑмӑр та алӑк витӗр тухрӑмӑр, унтан бассейн тулашӗнчи пысӑк бассейнӑн шалти пайне уйӑрса тӑракан чул кӗпер урлӑ каҫрӑмӑр.
  
  
  Виҫӗ лаша карта тытнӑ пӗчӗк кӗпер тепӗр еннелле туртӑнаҫҫӗ, анчах вӑл ih выляса ячӗ те парк еннелле, аялта терраса ҫинче аллипе сулчӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. — "Тен, турилккесем ҫине перес тетӗр?
  
  
  Илемлӗ пӑр каллех килсе ҫитиччен вӑхӑт ирттӗр тесе.
  
  
  Мана иккӗленӳ мӗлки пырса ҫапрӗ те, вӑл пӗчӗк ҫыннӑн аллисене пӑхса илчӗ. Вӗсем кӗтмен ҫӗртен вӑйлӑ та шӑнӑрлӑ пулнӑ. Чӗрнисене типӗтнӗ пулин те, унӑн аллисем фермерӑнни пек кӑнттам пулнӑ.
  
  
  — Турилккесем тӑрӑх, - терӗм эпӗ. - ку тӗлӗшпе эпӗ самаях лайӑх".
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. — Континентла, - каҫару ыйтрӗ вӑл, вара вӑл сасартӑк ҫак калаҫас йӑла улшӑннине ӑнланса илчӗ. Вӑйсӑрланса ҫитсен, вӑл хӑйӗн хӑнисене хӗҫпӑшалсӑрлатас тесе усӑ курнӑ тӳрккес акӑлчан чӗлхине кӑларса янӑ. "Кунта чӗнӳ пур... пурнӑҫри пекех. Майсем хӑш еннелле каяссине нихҫан та пӗлместӗн".
  
  
  Эпӗ ӑна ӑнланаймарӑм, анчах ун хыҫҫӑн вӗҫекен машина ларнӑ ҫӗрелле утрӑм та, суйласа илнӗ винтовкӑсемпе пирӗн паталла икӗ ҫамрӑк тарҫа куртӑм.
  
  
  "Турилккешӗн пин рупий", - терӗ те вӑл, "браунинг" илсе, ҫирӗм пилӗк метрлӑ ҫулӑн паллӑ патнелле утрӗ. "Аван-и?'
  
  
  Ӑна мӗн те пулин калама ӗлкӗриччен вӑл сигнал пачӗ те, ҫутӑ-сарӑ ҫаврашка сывлӑша сирпӗнчӗ. "Браунинг" персе ячӗ те, турилкке металран тунӑ пысӑках мар машинӑран ҫирӗм футта сирпӗнчӗ. Ку лайӑх пӑшал сасси пулчӗ, малалла уҫҫӑнах, вӗсем тавра тӑм турилккесем осколоксем тавра ҫумӑр пулса тӑраҫҫӗ.
  
  
  Пӗчӗк ҫын мӑнкӑмӑллӑн кулса кӗтсе тӑнӑ. Ӑна, лини патне пырса, хам суйласа илнӗ винтовка патрон хумалли пӗр патрон ҫине лартрӗ те килти автоматлӑ ачана сигнал пачӗ. Ӑна персе ячӗ. Тӑм турилкке порошок пек чӑл-пар саланса кайрӗ те, вӑл тӳрех лекнипе ҫав тери савӑнчӗ.
  
  
  Ву Полковник мана савӑнма вӑхӑт памарӗ. Вӑл ҫавӑнтах тепӗр турилккене чӗнсе илчӗ те персе ячӗ, диска лектерчӗ. Хӗр ун хыҫҫӑн ҫӑмӑллӑн утса кайрӗ. Эпир питӗ хӑвӑрт, ҫав тери хӑвӑрт перетпӗр, ҫавӑнпа та эпӗ автомат тӑхӑннӑ ача пирки пӑшӑрханма пуҫларӑм, вӑл турилккене металл аври ҫине хумалла та, йывӑр пружина пружинине уҫлӑхалла ывӑтса яриччен, алла илсе пӑрахмалла. Тепӗр ҫын хӑйӗн тӗллевне пӗтерсенех, сирӗн турилккене кӑларса пемелле текен правило пулман, анчах пире пӗр сӑмах каламасӑрах, эпир хамӑр условисене лартрӑмӑр.
  
  
  Пирӗн пата Чойсем пырсан, эпир халтан кайнӑ тискер ритмпа перетпӗр, тарпа витӗнтӗмӗр. Манӑн алӑсем яланах тӑватӑ кӗрепенке хурҫӑпа хӗрлӗ йывӑҫ ҫӗкленнипе ырататчӗҫ, прикладпа ҫапнипе хулпуҫҫисем ҫунса тӑратчӗҫ, чӗркуҫҫи ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ те приклад ҫине тӗренчӗ. Вуу мана тӗлӗнтерчӗ. Вӑл пӗчӗккӗ пулин те, унӑн проблемисем манӑннинчен пысӑках мар пек туйӑнать. Вӑл ҫак rta кӗтесӗсенче ҫӗнтерӳ патне туртӑннине, такӑнсан, лотоксем ҫурӑлма пуҫларӗҫ, чӑл-пар саланса каяс мар. "Каллех, каллех", - пӗлтерчӗ ача пирӗн хыҫра. "Иккӗшӗ те ҫитмӗл пиллӗк".
  
  
  — Вунӑ пин рупий! - кӑшкӑрчӗ Ву полковник, тепӗр хут персе яма винтовкине ҫӗклесе.
  
  
  Вӑл ӑна турилкке ҫине ҫапрӗ. Ҫитмӗл улттӑмӗш хут пемелли винтовкине ҫӗклесен, манӑн алӑсем чӗтременпе пӗрех. Ӑна лотка дискӗнчен ҫапрӗ те, мӑйне ҫил вӗрсе иличчен тата вунӑ хут ҫапрӗ.
  
  
  Ву вӑйсӑр ҫил ытла кая юлса вӗрнине туйрӗ. Вӑл ыйтнӑ турилкке курок ҫине пуссан, кӗтмен ҫӗртен пӗшкӗнчӗ. Сарӑ диск, осколкӑсем сапса пӗтернӗ уй тӑрӑх ҫил-тӑман вӗҫтерекен машина умӗпе ҫӗнтерӳллӗн те сиенсӗр шуса иртрӗ. Ҫак турилкке ҫеҫ ҫак хӗҫпӑшалран пӑрӑнчӗ.
  
  
  Ву Полковник винтовкине пӗр самантлӑха хулпуҫҫийӗ ҫумне пӑчӑртарӗ те, хӑйне хӑй ҫӗнтернипе килӗштерме тӑрӑшрӗ. Самантлӑха вӑл ҫак чалӑш куҫсенче усал хаярлӑх пуррине курчӗ. Вӑл ӑнӑҫсӑр пулмарӗ, анчах ман ҫине пӑхсан, вӑл каллех кулса илчӗ, пуҫ тайрӗ, сӑпай хресчен рольне вылярӗ.
  
  
  "Чаплӑ американеца вунӑ пин рупий".
  
  
  Вӑл аллине сулчӗ те, ача чека кӗнекине йӑтса чупса ҫитрӗ. Ву укҫа чӗркелесе илчӗ те мана чек пачӗ.
  
  
  Ӑна ярса тытрӗ те, ҫурса тӑкас тесе, пӳрнисем хушшине хӗстерчӗ.
  
  
  "Манӑн кӑмӑл тулчӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Тӑхта — ха! - кӑшкӑрчӗ вучах вӗҫӗнчен, хӑй ҫак вӑхӑтра сӑнаса тӑнӑ ҫӗртен. Вӑл пирӗн пата чупса пычӗ те манран чек илчӗ. "Сирӗн ачасене кӗтсе илме. Ҫапла-и?"- терӗ вӑл пире уйрӑммӑнах палӑртса. "Вунӑ пин рупий ih ble темиҫе кун хушши тӑрантармалла".
  
  
  — Паллах, — килӗшрӗ Ву. "Ачасем валли.'
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Сирӗн ачӑрсене тӗл пулӗҫ-и?'
  
  
  Пӗчӗк ҫын кулса ячӗ те сӑрт тӑрӑх хӳме тытса ҫавӑрнӑ тӑватҫӗр ярдлӑ комплекс ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  — Ача ҫурчӗ, - ӑнлантарчӗ Чони. "Вӑл урамран ҫӗршер ачана ҫӑлса хӑварчӗ. Вӑл вӗсене вӗренӳ, тумтир, килте ҫитӗннисем хӑйсене хӳтӗлеме ҫителӗклӗ таранах парать".
  
  
  — Анчах ҫынсене пулӑшу ҫав тери нумай кирлӗ, — салхуллӑн Каларӗ Ву. "Ман пек пуян ҫын та вӗсене пурне те пулӑшма пултараймасть".
  
  
  Ву кӑтартрӗ те, унӑн сасси хирте, пирӗн айра, ачасене курчӗ. Сотньӑсем, пуринчен ытла арҫын ачасем, приютӑн карталлӑ картиш ҫинче выляҫҫӗ. Вӗсем мана хӑйне хими заводӗнче курнӑ ачана тата америкӑри консульство умӗнче ҫӗмӗрӗлнӗ "мерседеспа" юнашар урамра выртакан вилӗ ачана аса илтерчӗҫ.
  
  
  Ӑна хӑйӗн шанчӑксӑр шухӑшӗсене ылханнӑ. Ву ырӑ кӑмӑллӑ меценат пулнӑ пулас, анчах ӑна ҫапах та шанман. Вӑл взрывсем тума тытӑннине манӑн ӗненес килмерӗ, анчах ку шухӑш ман пуҫран тухмарӗ.
  
  
  — Тен, эсир ӑна шыракан ҫынна пӗлетӗр пулӗ, - терӗм эпӗ хыттӑн, - эсир ачасемпе интересленсе шастири Ятлӑ Пӗр Ҫынна пӗлме пултаратӑр. Эпӗ ӑнланнӑ тӑрӑх, вӑл та ачасене ялав ҫинчен илсе каять".
  
  
  Ву Полковник шӑл витӗр чашкӑрса илчӗ. "Ку ҫӗлен ывӑлӗ",-терӗ вӑл китайла. "Ӑна пӗлетӗп. Вӑл ачасене вӑрлать те ih тӗллевпе усӑ курать. Ӑна темиҫе чӗрнерен ҫӑлса хӑварнӑ, анчах ih яланах пысӑкрах иккен.
  
  
  Шастри мӗншӗн асӑнса илнинчен тӗлӗннӗ пек пулса, чочой тӗксӗмленчӗ. Ву мӗнле йышӑннине курас тесе, ку шутсӑр теветкеллӗх пулчӗ, анчах вӑй хуни кӑлӑхах пулчӗ. Вӑл, ытти ҫынсем пекех, реакциленӗ, манӑн пурпӗр ҫаклатса илме тиврӗ.
  
  
  — Мӗншӗн калаҫасшӑн эсӗ унпа? - ыйтрӗ Ву. — Вӑл взрывсем ҫумне ҫыпҫӑннӑ-и?
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Эпӗ шанмастӑп... тен.
  
  
  "Тен, эпир пулӑшма пултаратпӑр", - сӗнчӗ Ву. "Ҫак ҫын ӑҫтан иккенне ачасем урамра пӗлме пултараҫҫӗ".
  
  
  Вӑл пӳрнисене шаклаттарса илнӗ те, тарҫӑ ун патне пырса унпа юнашар тӑнӑ. Эпӗ ӑнланман диалектра вук унпа нумайччен калаҫрӗ. Ача ҫурт патнелле чупсан, вӑл савӑнӑҫлӑн кулса илчӗ.
  
  
  "Ачасем ыйтӗҫ", - терӗ вӑл. "Ҫак Закир ҫинчен сахалӑшӗн пӗлмелле. вӗсем ӑна пула асап курнӑ.
  
  
  Вӗсем сана ун патне илсе кайӗҫ.
  
  
  Ӑна тав туса пуҫне сулчӗ.
  
  
  — Халӗ эпир вылятпӑр, - пӗлтерчӗ Ву, пире лашасем патне илсе пырса.
  
  
  Эпир нервӑллӑ чӗрчунсене йӗнерлерӗмӗр те юханшывпа чикӗ хушшинчи вырӑн патнелле утрӑмӑр. Вӑл пире хӑйӗн уйрӑм гаваньне тата хӑвӑрт вӗҫекен тӑватӑ катерне кӑтартрӗ, унтан пире плексигласлӑ хулӑм сийлӗ гандбол площадӗсем патне илсе кайрӗ, унтан, илемлӗ уҫланкӑра тӑхӑр уйӑхлӑ гольф уйӗ еннелле ҫул тытрӗ.
  
  
  "Санӑн пурте пур", - терӗ Те чочой, пӗчӗк китаец, эпӗ мӗн каласса кӗтсе, ман ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Вара вӑл ҫакна ӑнланчӗ. Вӑл ҫав тери пысӑк кӗлеткеллӗ пӗчӗк ҫын пулнӑ. Теннис корчӗсем, гольф валли уйсем, илемлӗ садсем... анчах ҫаксемпе ӗҫре усӑ курман, вӗсем ҫак финанс ҫитӗнӗвӗ ҫинчен пӗлтерекен трофейсем ҫеҫ пулнӑ. Эпир кунта, куракансем пек, ӑна хулпуҫҫинчен лӑпкаса, вӑл мӗнле класлӑ ҫын иккенне калама чӗнтӗмӗр. Ӑна ҫак пулӑшу кирлӗ пулсан та, вӑл сисет. "Пурте пекех", - терӗм эпӗ, чочой патне пырса, ӑна питӗнчен ачашшӑн чуптума пӗшкӗнсе. Ву реакцийӗ мана шалт тӗлӗнтерсе ячӗ. Вӑл ҫакӑн пек лутра ҫыншӑн хӑйӑлтатакан йывӑр кулӑпа кулса ячӗ.
  
  
  — Тен, — терӗ те вӑл, пирӗн умран ҫурт патнелле кайрӗ.
  
  
  Шалта вӑл мана тата чойсене пӗрремӗш хутра тӗрлӗ хваттерсем тӑрӑх ертсе кайрӗ. Ман валли ҫӗнӗ шведсем сарса хунӑ, ҫавӑнпа та ӑна душ йышӑннӑ та, аялалла аниччен урӑх тум тӑхӑннӑ.
  
  
  Вук мана ҫак кабинетра, хаклӑ йышши йывӑҫсен панелӗсемпе сӑрнӑ икӗ хутлӑ пӳлӗмре, пӗрремӗш пичетлӗ шкапсем тунӑ пӳлӗмре кӗтсе тӑчӗ. Вӑл пысӑк ҫыру сӗтелӗ хушшинче ларать, ҫавна пула вӑл чӑннипе танлаштарсан, тата пӗчӗкрех те ниме тӑман пек туйӑнать.
  
  
  Ун тавра, сӗтел ҫинче, урайӗнче, хӗрсем лараҫҫӗ. Ih вуннӑ пулнӑ, хӑш-пӗр индеецсем, хӑш-пӗрисем хӗвелтухӑҫӗнчи, хӑшӗсем ҫав тери ҫутӑ ӳтлӗ пулнӑ, эпӗ вӗсем таса юнлӑ тесе шутланӑ.
  
  
  — Эпӗ каларӑм ӗнтӗ, - терӗ Ву йӑл кулса. — Манӑн пурте пур.
  
  
  Вӑл кулма юратакан хӗрсен пуҫӗсем тӗлӗнче аллипе илемлӗн сулса илчӗ.
  
  
  "Пӗрне суйласа ил", - терӗ вӑл. — Е иккӗшне. Эсӗ манӑн хӑна.
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  "Эпӗ иртерех тупрӑм, Мистер Картер, — мӑнкӑмӑллӑн каларӗ Ву полковник, - ҫыннӑн ҫитӗнӳ ҫулӗ ҫинче кӑтартусем пур. Ble кама, залра ҫак ҫул ҫинче ҫын ӑҫта, вӑл пуринчен ытла хӑй мӗн тӑвас тенине тӑвать. Пӗрремӗшӗнчен, тулли пурнӑҫ. Унтан япаласем... материализм, эсир ӑна хӑвӑр ҫӗршывӑрта каларӑр. Унтан, пысӑк пуянлӑхӑн малтанхи паллисем тӑрӑх, статус. Тата каярах-пысӑк тивӗҫлӗх. Ӑнӑҫлӑ арабшӑн ку гарем. Японецсем валли гейша. Пуян американецӑн еркӗнӗ.
  
  
  — Китаецсем валли тата?
  
  
  Вӑл каллех аллине сулчӗ. - Ҫум-арӑмсем, паллах. Ҫак илемлӗ чӗрчунсем пекех. Вӑл типтерлӗ суйласа илнӗ.
  
  
  — Мӗншӗн, ву полковник?
  
  
  "Мӗншӗн?'
  
  
  — Мӗншӗн эсӗ мана хӑвӑн ҫум-арӑмусене сӗнетӗн? Эпир ӗлӗкхи туссем мар, еркӗнсене уйӑрса тӑракан туссем урлӑ. Ву кӑмӑллӑн кулса илчӗ. Вӑл пуҫ тайрӗ те каллех лӑпланнӑ пек пулчӗ, анчах тутисем тулхӑрса илчӗҫ. "Мӗншӗн тесен Ву америкӑри пысӑк агента парне парасшӑн".
  
  
  "Килӗшесшӗн-и?'
  
  
  "Пӑрахӑр бомбӑсем пӑрахма", - терӗ вӑл. "Пирӗн хулана малашнехи асапсенчен хӑтарас".
  
  
  — Эпӗ ҫакӑнпа ӗҫлетӗп ӗнтӗ. Ку манӑн ӗҫ. Эсир мӗн те пулин урӑххи тӑвасшӑн.
  
  
  "Ҫапла. Вӑхӑт иртнӗҫемӗн эрех пулать. Эсир ҫакна тума пултаратӑр. Эсир кӑтартса пама пултаратӑр.
  
  
  "Кама айӑпламалла? Вырӑссене-и?
  
  
  "Маоистсене, - терӗ вӑл. "Китай коммунисчӗсем. Ҫак пӗтӗм тӗнчери уҫӑ бассейншӑн вӗсем айӑпа кӗччӗр. Ҫакна маншӑн ту, вӗсем те санӑн... пӗччен-и е пурте.
  
  
  Эпӗ пӳлӗмӗн тепӗр енчи пысӑк чӳречесем витӗр хӗвел ҫутинче йӑлтӑртатакан хӗрсен тикӗс мар речӗсем ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхса тӑтӑм. Терроризмла руководство йӗрлесе тупсанах, китай коммунисчӗсене айӑплама ҫӑмӑл пулнӑ пулӗччӗ, ӑна, паллах, хӑйӗн хӗрлӗ ӗҫтешӗсене лояльноҫпа тивӗҫтермен.
  
  
  "Ҫакӑн пек чаплӑ наградӑшӑн пысӑках мар пулӑшу, — терӗ вӑл. Мӗнле арҫын ӑна пӑрахма пултарать, Мистер Картер?
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, хӗр пӗр хӗр ҫинчен теприн ҫине куҫарса пӑхнӑ самантра алӑк уҫӑлчӗ. Ман хыҫра тарҫӑ китайла темиҫе сӑмах каларӗ те, ву полковник тарӑхса ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  — Мисс Мехта таврӑнчӗ, - терӗ вӑл. — Эпир ӑна столовӑйра курӑпӑр.
  
  
  Вӑл кресло тавра ҫаврӑнчӗ те каллех йӑл кулчӗ.
  
  
  "Ҫакӑн ҫинчен шухӑшла, - терӗ вӑл. "Эсир курма пултаракан киленӗҫ каҫӗ валли".
  
  
  Вӑл пӗр кунлӑха чарӑнса тӑчӗ. Ман пуҫа пӗр шухӑш пырса кӗчӗ. Ву ҫанни ҫине аллине хурса, вӑл та чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  — Питӗ пуян ҫын, ву полковник. Пурнӑҫ тулли, вӑл хӑҫан та пулин отель, статус, ҫак ӳт-пӗве ҫӗнтерме пултаракан хӗрарӑмсем пурте пур... анчах мӗн-ха тата? Сан пек ҫын тата мӗн те пулин тӑвасшӑн пулмалла. Мӗн ку, полковник?
  
  
  "Паллах, мистер Картер". Вӑл кулать. "Кайран ҫаксене пурне те ҫын шанма ҫеҫ пултарать... паллах, чи сисӗнмелле мар ӗмӗт". Вӑл мана зала ертсе кӗчӗ. Вӑл, Чочоя аллинчен тытса, вӑрӑм сӗтел тата темӗн пысӑкӑш люстрӑсем лартса тултарнӑ пысӑк столовӑя илсе кӗчӗ. Вӑл пукан пуҫӗнче, тытса пыракан султан пек, ларать.
  
  
  Ревматизм мана ҫырлахтармарӗ. Вӑл мӗн те пулин каласшӑн ҫуннӑ пек туйӑнмарӗ мана. Вӑл темле урӑх япала пӑрса янӑ пек туйӑнчӗ мана. Анчах мӗн?
  
  
  Манӑн ҫине тӑрсах ыйтас шухӑш пулмарӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑрӑм пукан ҫине эрехсемпе апат-ҫимӗҫсем лартса тултарчӗҫ, пире темӗн чухлӗ мӑйракапа сапрӗҫ. Пӗчӗк ҫыншӑн ву питӗ нумай ҫисе ячӗ, эль-шань, ырхан ачана тарҫӑсем сӑрт айӗнчи хӳтлӗхре илсе пынӑ чух.
  
  
  Вӑл малалла пӗшкӗнчӗ те ачана ыйтусем пачӗ, хӑш чухне ӑна калама та май килет. Анчах ырхан ача ман ҫумран каялла чакрӗ. Тӗлӗнмелле, Анчах чоня мана пулӑшма килчӗ.
  
  
  Вӑл халиччен илтмен ачапа шӑппӑн калаҫма пуҫларӗ, ӑна часах шанма пуҫларӗ пулас.
  
  
  "Шастри ятлӑ ҫын ӑна хытӑ хӑратрӗ, — терӗ вӑл мана. "Арҫын эму вӗренӳ сӗнчӗ, унтан ӑна машина ҫине илӗртсе кӗртме хӑтланчӗ. Вӑл тарнӑ та Кунта, Ву полковникӑн приютне килнӗ.
  
  
  — Ыйт-ха унран, ӑҫта курнӑ вӑл ҫав ҫынна?
  
  
  Калаҫӑва ву полковник хутшӑнчӗ. Вӑл хӗрлӗ эрех тавра соус тумлакан фазан урине тӑсрӗ те ачана штопор пама хушрӗ.
  
  
  Ӑна ача мӗн ҫинчен каланине ӑнланса илме темиҫе сӑмах ярса тытрӗ.
  
  
  "Йӑлтӑртатакан хӗрлӗ башньӑллӑ храмра", - илтрӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ытларах каларӗ, анчах ку сӑмахсене мана куҫарса париччен манӑн шухӑшӑм сирӗлмерӗ.
  
  
  "Вӑл ӗненмест, - терӗ ольга.— Вӑл хрампа гурӑна ҫеҫ астӑвать".
  
  
  — Йӑлтӑркка хӗрлӗ башньӑна та, - хушса хучӗ ву полковник. "Ку ориентир пулмалла".
  
  
  Ву йӑл кулчӗ те пукан хыҫӗ ҫине мӑнаҫлӑн таянчӗ. Вӑл маншӑн пӗтӗм штопора татса панӑ тесе шутланӑ пек туйӑнчӗ. — Америка агентне пулӑшма питӗ хавас,-терӗ вӑл, пукан хыҫӗнчен тӑрса.
  
  
  Вӑл пире ярнӑпа пӗрех. Вӑл хӑйӗн тарҫисене чӗнсе илчӗ те, Вӗсем Пире чоеньпе пӗрле пӳрт урлӑ тарланӑ "Мерседес"патне илсе кайрӗҫ.
  
  
  Хулана таврӑннӑ чух ӑна пирӗнтен ытларах информаци илме хӑтланчӗ. "Манӑн мӗн май килнӗ таран ытларах пӗлес пулать, — шухӑшларӑм эпӗ, — ee доклад Раджа пур ӗҫре те хӗрес лартиччен малтан".
  
  
  "Пирӗн нумайӑшӗн храм башнисем пур, - хирӗҫлерӗ вӑл. "Вӗсем тавра нумайӑшӗ хӗрлисем. Ку кирлӗ-и?'
  
  
  — Питӗ кирлӗ, — терӗм эпӗ, - ку тепӗр звенона ҫӗмӗресси. Тен, ҫав Шастир унта ҫапкаланса ҫӳрет пулӗ, тен, ку пӗр-пӗр штаб-хваттер пулӗ.
  
  
  Вӑл, шухӑшлама хӑтланса, пуҫне пӑркаларӗ. "Вӑл кирек ӑҫта та пулма пултарать. Кивӗ храм та, ишӗлчӗксем те... вӗсем пӗтӗм ялӗпех сапаланса выртаҫҫӗ".
  
  
  Ee ревматизм мана ҫилентерчӗ. Эпир пӗчӗк полковникпе сехете ҫухатрӑмӑр, вӑл чӑтӑмлӑхне ҫухатрӗ. Эпир хула варрине ҫитрӗмӗр те, вӑхӑт мӗнле хӑвӑрт иртнине ӑнланса, консульство умӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр.
  
  
  Хулара типӗ кун статуйӑллӑ электричество пекех пулнӑ. Ҫакна вӑл сывлӑшра туйса илчӗ. Хӗҫпӑшаллӑ инди салтакӗсем консульство умӗнче винтовкӑсемпе тӑраҫҫӗ. Ытти салтаксем ҫурт айккинче тӑраҫҫӗ.
  
  
  "Ҫав хӗрлӗ башньӑллӑ турӑ ҫурчӗ ҫинчен шухӑшла", - терӗ ӑна Чоеньсем. "Ӑна часах таврӑнатӑп.'
  
  
  Тротуар ҫинче мана инди салтакӗ чарчӗ. Иккӗмӗш салтак манран металран тунӑ хапха патӗнче ыйтса тӗпчерӗ, унтан кун каҫиччен тӑракан сержант патне илсе пычӗ. Сержант мана темиҫе ыйту пачӗ, унтан телефон номерне пухрӗ.
  
  
  Сокум мана хӑйӗн кабинечӗн алӑкӗ умӗнче кӗтсе тӑчӗ. Nen ҫинче галстук ҫук, ҫӳҫӗ арпашӑнса кайнӑ, кабинетра сулхӑн пулин те, ҫамки ҫине тар тапса тухнӑ.
  
  
  — Эпир ҫурта ҫирӗплететпӗр, - терӗ вӑл пӑлханса. "Эпир кирек хӑш самантра та тапӑнасса кӗтетпӗр".
  
  
  Вӑл пукан хыҫӗнчи пукан ҫине ларчӗ. Вӑл хӑйӗн пӗркеленнӗ ҫамки ҫинчи тарне йӗтӗн сӑмса тутрипе шӑлса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ Вашингтона американецсен пурнӑҫӗпе пурлӑхне хӳтӗлеме 300 тинӗс пехотинецне яма ыйтрӑм", - терӗ вӑл.
  
  
  "Моряксем!— - терӗм эпӗ.
  
  
  "Турӑ пиллетӗр пире, эпир вырӑссем умӗнче хӗҫпӑшалсӑр юлма пултараймастпӑр. Вӗсем ӗнтӗ хӑйсен ҫыннисене нью-Дели пиллесе кунта илсе килеҫҫӗ.
  
  
  "Эсир Кунта Виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫине пуҫласшӑн-и?»
  
  
  "Ҫак тӑмана ҫакна тӑвасшӑн пулсан..."
  
  
  "Питӗ аван".
  
  
  Вӑл ман ҫине ҫивӗччӗн пӑхса илчӗ.
  
  
  — Эсир хӗрлӗ Флот ҫинчен илтмен - и вара? "Вӗсен бенгаль заливӗ патне тренировка тума каякан эскадра пур. Ракета крейсерӗ ертсе пыракан вуникӗ карап.
  
  
  — Пӗлетӗн — и, эсӗ ҫакна тума пултарнӑ пулӑттӑн, - терӗм эпӗ. - Ачасем, эсир ун ҫинчен халӗ те, чӑн-чӑн наркӑмӑшлӑ вӑрҫӑ пуҫланиччен, калама пултаратӑр. Мӗншӗн чарӑнас мар-ха сирӗн, юлашкинчен шухӑшласа пӑхас? Ӑна, ура ҫине тӑрса, ҫав сӗтел патне пычӗ. Слокум каялла чакрӗ.
  
  
  — Эсир тата вунпиллӗкмӗш числара мӗн те пулин илтнӗ-и?
  
  
  "Никама пӑхӑнманлӑх кунӗ-и? Ҫук.'
  
  
  — Эсӗ, тен, мӗн те пулин пиҫсе пырать терӗн, астӑватӑн-и? Ӑна та, раҫҫей консульствине сирпӗнтереҫҫӗ тенине илтнӗччӗ. Эсир консульствӑна пӗр вӑхӑтрах пӗтерсе лартмалла.
  
  
  Сокум хатӗр пулнӑ. Ку ӑна тӳрех пырса ҫапрӗ.
  
  
  — Паян мӗн те пулин пуласса шанатӑн-и эсӗ?
  
  
  "Ҫук. Анчах та эпӗ ҫав ҫынсем, августӑн 15-мӗшӗнче бомбӑсем пӑрахаканскерсем, темле пысӑк ӗҫ тума шутланӑ пек туятӑп. Вунтӑваттӑмӗш каҫхине консульствӑра ҫынсене эвакуацилесси сире чӑрмантармӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм, - терӗ вӑл. — Апла эпир нимӗн те тӑваймастпӑр-и?
  
  
  — Паллах, - терӗм эпӗ. - Хӑвӑн часовойна Кала, ачасене консульство патне урама ан кӗртчӗр".
  
  
  "Ачасене?'
  
  
  "Ҫапла. Пулӑш мана хӗрлӗ башньӑллӑ турӑ ҫуртне тупма. Манӑн сирӗн патӑрта вӗренекен хулан чи пысӑк картти пулмалла.
  
  
  Слокум шалти ҫыхӑну кнопкине пусрӗ. Тепӗр темиҫе минутран секретарь карттине ун сӗтелӗ ҫине сарса хучӗ.
  
  
  Ву полковникӑн поместьине тӗпе хурса, ӑна радиус унки туса хунӑ, вӑл темиҫе сехет хушши утма пултарнӑ. Унтан ӑна слокам штабӗ тавра темиҫе индеец чӗнсе илнӗ те ih-а ҫав ункӑ ӑшӗнче храмсем кӑтартма ыйтнӑ.
  
  
  Вӗсене хӗрлӗ башньӑллӑ икӗ храм паллӑ.
  
  
  "Вӗсенчен пӗри-Ҫӗнтерӗвӗн чаплӑ Башнин копийӗ, - терӗ мана инди секретарӗ, аллӑ ҫулалла ҫитнӗскер. "Кутб-Минар теҫҫӗ ӑна. Ӑна хӗрлӗ хӑйӑр йӗри-тавра туса лартнӑ, вӑтӑр метр ҫӳллӗш, ун тӑррине винтовка пусми хӑпарать.
  
  
  Ӑна пайланиччен тунӑ. Халӗ турӑ ҫуртӗнчен нимӗн те юлман.
  
  
  "Ыттисем те-и?'
  
  
  — Ку хулан хӗвелтухӑҫ енче Осиан храмӗ пулмалла. Ку вӑл ишӗлчӗксен пӗр пайӗ; унта сахал ҫын ҫӳрет.
  
  
  Ӑна тав турӗ те, машина ҫинче кӗтсе тӑракан урама тухрӗ. Ӑна эй, мӗн пӗлни ҫинчен каласа парсан, вӑл мана хӗрарӑм асӑннӑ пӗрремӗш турӑ ҫурчӗ патне каймалли ҫула кӑтартрӗ.
  
  
  Тепӗр вунпилӗк минутран эпир ҫитрӗмӗр те, ӑна Кутб-Минар, храм пек, питех килӗшменнине курчӗ... вӑл ҫӳллӗ хӗрлӗ башньӑран ытла мар. Ӑна, эпӗ шансах пӗтереймерӗм пулин те, тата темскер каласшӑнччӗ. Ҫакӑн пек генеральнӑй штаб, нумай ҫын валли пӳлӗмлӗскер , начальство пырса кӗмен вӑрттӑн япала.
  
  
  Осиан храмӗ нумай пӗлтерӗшлӗрех курӑнать. Тӑваткал колоннӑсем чул маччасене, ишӗлсе аннӑ ҫуртсен фасачӗсене тӗревлесе тӑраҫҫӗ, картиш ишӗлсе аннӑ чул купи пек курӑнать. Пӗр кӗтесре икӗ хутлӑ хӗрлӗ башня ларать. Ишӗлчӗксем тӗмсемпе йывӑҫсем тавра ҫӑра ӳсентӑрансем пулса тӑраҫҫӗ. Йывӑҫсем хушшинче ҫемҫе спираль пек тӗтӗм йӑсӑрланать.
  
  
  "Эпӗ кайса пӑхам".
  
  
  — Эпӗ санпа пыратӑп, - терӗ Чочой.
  
  
  Эпир ишӗлчӗксем витӗр тухрӑмӑр. Ӗненекенсем хӑйсен ҫӑлкуҫӗсене пиллеме килччӗр тесе, хӑш-пӗр лаптӑксене тасатнӑ.
  
  
  Ишӗлчӗксем хушшинче эпир храм вӗҫӗнче вӑрман патне илсе каякан сукмак тупрӑмӑр. Тӗттӗм симӗс палаткӑна курсан, эпир йывӑҫсем патӗнчех тӑраттӑмӑр.
  
  
  Эпир ҫулленех пӗр сӑмах чӗнмесӗр сукмак ҫинчен вӑрманалла антӑмӑр. Малтан эпир йывӑҫсене тата йӗтӗн палаткӑна ҫеҫ куртӑмӑр. Унтан ӑна пысӑках мар кӑвайт ҫути курчӗ. Палатка айӗнчен ҫын тухрӗ, карӑнса илчӗ, йӗри-тавра пӑхса илчӗ, ӳсӗрсе илчӗ, ҫӗре сурчӗ те шала кӗчӗ. Урӑх эпир никама та курмарӑмӑр. Кӑвайтран темиҫе тӗтӗм мӑкӑрланать. Пирӗн хыҫра ҫурри ӗсӗклени, ҫурри кӑшкӑрни, тарӑхни, тытамак тытни илтӗнчӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те эпир халь ҫеҫ иртсе кайнӑ ҫул патнелле ҫывхаракан кӗлеткене курчӗ.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт, анчах кӑшт уксахлакан ҫын пулнӑ. Ун патне ҫывхарсан, вӑл сарлака хулпуҫҫиллӗ те вӑйлӑ, ачана ҫӑмӑллӑнах хӑратма пултаракан ҫын пулнине курчӗ. Ку Закир пулассипе пулмассине пӗлес килетчӗ манӑн.
  
  
  Вӑл mimmo иртсе пынӑ чух эпир тӗмсем хушшине чӑмрӑмӑр. Вӑл пирӗн еннелле пӑхмарӗ. Вӑл сывлани канӑҫсӑр пулчӗ, эпӗ вӑл хӑвӑрт чупать пулӗ тесе шутларӑм. Вӑл mimmo урлӑ каҫсанах, ун еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  — Машина патне таврӑн та мана кӗт, — терӗм эпӗ. - Эпӗ ун хыҫҫӑн пыма хатӗрленетӗп".
  
  
  Сукмак ишӗлчӗксен тепӗр еннелле, йывӑҫсен ращи урлӑ каять. Часах эпир кивӗ храмӑн хыҫалти пайне ҫитрӗмӗр. Пӗр стена ҫеҫ тӑрса юлнӑ. Ӑна пысӑк чул блок тавра туса лартнӑ, ҫӳллӗшӗ вунӑ метр, тӑршшӗ вӑтӑр метр. Арҫын, сывлӑш ҫавӑрса илес тесе, ҫав йынӑшу ҫумне таянчӗ. Унтан вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ, никама та курмарӗ, шӑтӑка пытарса тӑракан ҫӑра вӗтлӗх витӗр хӗсӗнсе кӗчӗ. Вӑл унта ҫухалчӗ.
  
  
  Арҫынна икӗ минут пачӗ, унтан чупса кайрӗ те шӑтӑк тупрӗ.
  
  
  Унта тӗттӗм. Вӑл хӑйӗн ӳпки патӗнче йывӑррӑн сывланине итлерӗ. Унсӑр пуҫне нимӗнле сас-чӳ те ҫук. Ӑна хунар ҫутрӗ те ансӑр ҫутӑ турӗ. Вӑл ҫӗр хушӑкӗнче, аялалла анакан вуникӗ картлашка патӗнче пулнӑ.
  
  
  Пусма айӗнче ӑна америка шӑрпӑкӗсемпе ҫуртасем тупрӗҫ. Ӑвӑс хыҫҫӑн урайӗнче ҫуртаран сылтӑмалла пӑрӑнчӗ. Коридор кунта улттӑмӗш футран та ҫӳллӗрех, тӑм ҫине, тен, хӑйӑр ҫине чутласа тунӑ. Ҫирӗм утӑмра ӑна тӗксӗм светтуй курчӗ, вӑл ташлать те мӗлтлетет. Туннель калама ҫук кивӗ, шӑршлӑ шӑршӑ кӗрет.
  
  
  Вӑл ерипен ҫутӑ патнелле шуса кайрӗ. Ӑна нимӗн те илтмен. Коридор кӑтартусем пачӗ. Манӑн куҫсем ҫӗнӗ тӗнчене хӑнӑхчӑр тесе, вӑл чарӑнса тӑчӗ. Ман умра туннельрен ҫӳлерех маччаллӑ ҫичӗ тӑваткал фут ҫӳллӗш лаптӑк. Пӳлӗм тавра икӗ апата курчӗҫ. Малтан ӑна крылов мӗн чӗннине курмарӗ. Унтан ӑна ҫу пек япала тултарнӑ факелсем, тӑватӑ стенари савӑтсенче ҫунаканскерсем, курах кайрӗҫ. Пӳлӗм пуш-пушах.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт пӳлӗм урлӑ ҫывӑхри шӑтӑк патне каҫрӗ те коридор тӑрӑх утса кайрӗ. Вӑл чарӑнса тӑчӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Мана никам та курман пулас-ха. Ҫак туннель кӗске пулнӑ, вӑл пысӑках мар авӑнчӑк туса кӑтартиччен ҫитмӗл метр ытла тӑсӑлса кайнӑ. Тепӗр самантран тӗп туннельте пӳлӗмсем пулнӑ. Вӗсем манахӑн уҫӑ бассейнӗ трансцендент карчӗсене медитациленӗ пӳлӗмсем пек туйӑнаҫҫӗ.
  
  
  Туннель вӗҫӗнче тата тепӗр кӑтарту турӗ, шталь сарлакарах та ҫутӑрах.
  
  
  Факелсем ман хыҫри ҫула ҫутатаҫҫӗ, анчах малта мана урӑххи сӑваплӑ пек туйӑнать. Унтан ӑна электричество пралукӗнчен ҫакӑнса тӑракан пӗрремӗш лампа курчӗ. Кунта туннель икӗ еннелле уйӑрӑлать: эпӗ тӳрех, ҫичӗ метрлӑ интервалпа электричество хунарӗсем ҫакӑнса тӑракан ҫӗрелле пӑрӑнтӑм. Туннель кӑшт леререх пысӑк зала тухать. Туннель хӗсӗнсе пычӗ те хыҫалти зал хыҫӗнчи пӗчӗк балкон патнелле илсе кайрӗ.
  
  
  Ман айра вӗресе тӑракан ӗҫ пуҫланчӗ. Вунпилӗк арҫын ача, ытларахӑшӗ, вӗсем тавра ҫирӗм ҫултан иртнӗскерсем, пукан тавра ларса, банксене тӑрӑшсах хура тӗспе илемлетеҫҫӗ. Теприсем хӑю татӑкӗсем касса кӑларчӗҫ. Ытти ачасем пушӑ банкӑсене чӗркеҫҫӗ те ih арка урлӑ тепӗр пӳлӗме йӑтса каяҫҫӗ.
  
  
  Хаваслӑхӑн активлӑ канӑвӗ мана ҫавӑрса илчӗ. Ӑна террористсем хӑйсен икӗ хутлӑ бомбисене хатӗрленӗ вырӑнсем тавра туса кӑларакан завод тупрӗ. Анчах кунти ачасем хӑйне курнӑ каччӑран аслӑрах пулнине, хими заводӗнче кали ҫиппине пуҫтарнине пӗлсен, эпӗ те ҫӳҫенсе кайрӑм. Вӗсем салтаксем евӗрлӗ. Вӗсем хӑйсем мӗн тунине, ih вӗрентнӗ пек туйӑннӑ.
  
  
  Мана никам та курмарӗ, анчах эпӗ балкон карнизӗ витӗр курӑнмасӑр иртме пултараймарӑм. Ӑна каялла тавӑрӑнтӑм та сулахай туннеле тутанса пӑхрӑм. Вӑл кӑштах кӑтартусем турӗ, унтан малалла, сӑмахран, тепӗр ҫул юппи еннелле кайрӗ. Часах вӑл та темиҫе читлӗх витӗр тухрӗ. Кусем усӑ курнӑ. Шалта улӑм михӗсем тата вараланчӑк рюкзаксем пулнӑ, вӗсен ӑшӗнче, тен, ача-пӑча япалисем пулнӑ пулӗ.
  
  
  Ҫав туннельсем Калькутта айӗнче темиҫе километр тӑршшӗ тӑсӑлса кайма пултараҫҫӗ. Манӑн хӑвӑртрах ҫул тупмалла е хӑй тин ҫеҫ пынӑ маршрутпа таврӑнмалла. Ман умра тата тепӗр пушӑ вырӑн выртать. Шалта ҫыру, кресло тата икӗ пукан пулнӑ, вӗсем хыҫӗнче рамӑллӑ йывӑҫ алӑк пулнӑ.
  
  
  Пӳлӗмре никам та ҫук. Вӑл кун тӗлне хӑвӑрт иртрӗ. Ӑна питӗрмен.
  
  
  Ӑна уҫсан, ӑна тата тепӗр коридор курчӗ, вӑл ҫиеле тухать. Вӑл тухрӗ те мерседес патне таврӑнчӗ.
  
  
  Унта чень ҫук.
  
  
  Вӑл тӗттӗмлӗх тавра ҫул урлӑ чӗннине илтрӗ.
  
  
  — Ник, маттурскер).
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те, ман пуҫра улттӑмӗш туйӑм шартлатса илчӗ. Тен, ку сасӑ е хӗвел ҫинче металран тунӑ япала йӑлтӑртатни пулчӗ пулӗ. Пӗлместӗп, анчах вӑл хутланса ларчӗ те хӑйӗн Люгерне ярса тытрӗ.
  
  
  Унтан ӑна курчӗ... самӑр индеец ун хыҫҫӑн турӑ ҫуртне кайнӑ. Вӑл ман пата машинӑн малти пайӗнчен пычӗ. Вӑл ҫӗҫҫипе пуҫ тӑрринче сулса илчӗ. Люгер тӳрех ман алла лекрӗ.
  
  
  Пистолетне вӑл, паллах, тӳсме пултарайман, анчах ман ҫине наступлени туса пынӑ. Ӑна, каялла чакса, асӑрхаттарчӗ. Ӑна вӗлерме отель мар. Вӑл шастри Закирӗ пулӗ тесе шутланӑ, ҫавӑнпа та вӑл мана чӗррӗн кирлӗ пулнӑ. Вӑл ман умма сывлӑша касса татрӗ те, хӑй аяккалла пӑрӑнсан, каллех сулма пуҫларӗ.
  
  
  Ним тума аптранӑ енне, вӑл унӑн сӑнӗнчен темиҫе дюймра пӗрре персе ячӗ, унтан тепӗр хут аллине тытрӗ. Пуля пырса ҫапнипе вӑл ҫаврӑнма пуҫларӗ те ӳкрӗ; анчах вӑл ура ҫине сиксе тӑчӗ те ман пата пычӗ, унӑн алли вӑйсӑррӑн усӑнчӗ.
  
  
  Ӑна каллех уринчен печӗ. Вӑл, хӑйне тӳнтерсе янӑ пек, малалла ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл хӑй сисмесӗрех каялла чакрӗ, пистолетне тапӑнакан иккӗмӗш ҫын валли хатӗр тытса тӑчӗ, анчах ӑна курма пултаракан пӗртен-пӗр хускану-ман паталла тепӗр енчен чупакан Чойсем пулчӗҫ.
  
  
  Вӑл мана ыталаса илчӗ, анчах ӑна хӑй патӗнчен тӗртсе ячӗ. Ун хыҫӗнче ура сассисем илтӗнчӗҫ. Ачасем храм тавра чупса тухрӗҫ те ишӗлчӗксем хыҫӗнчи кивӗ грузовик ҫине хӑпарса ларчӗҫ.
  
  
  Вӗсем тарчӗҫ, анчах эпир вӗсем хыҫҫӑн кайиччен манӑн ҫынна ҫӗр ҫинче тытса тӑма тиврӗ. Ӑна урипе месерле ҫавӑрса хучӗ.
  
  
  Вӑл вилнӗ. Манӑн чышкӑ пысӑкӑш шӑтӑк ҫав пупок пулнӑ ҫӗрте пулнӑ. Чочой манпа юнашар ларать, вӑл юнпа вараланнӑ. "Кам ку?'.
  
  
  Ӑна арҫын бумажникӗ кӗсйинчен кӑларчӗ те ҫӗр ҫине сарса хучӗ. Хутсем ҫинче ята уҫҫӑн вулаҫҫӗ.
  
  
  "Кир Шастри". Юлашкинчен ӑна тупрӗ.
  
  
  Вӑл ӳчӗпе юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ. Унӑн алли-ури юнланса пӗтнӗ. Ӑна тивертеймерӗ. Тахӑшӗ эму ҫурӑмӗнчен персе ячӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, мала тухрӗ те чечек пек кӑвапине хӑй умне сарса хучӗ.
  
  
  Вӑл калаҫма ӗлкӗриччен тахӑшӗ шастрие вӗлерме ӗлкӗрнӗ, тахӑшӗ ҫул урлӑ каҫнӑ чух, тӗреклӗ индеец ҫӗҫӗпе хӑйне хӑй вӗлерсе пӑрахнӑ атакӑна кӗнӗ.
  
  
  Анчах кам?
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  "Асту!"- кӑшкӑрса ячӗ Чочой.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те грузовик ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. Ача-пӑчасем тиесе тултарнӑскер, вӑл хӑвӑртлӑхне ӳстерсе, урам тӑрӑх вӗҫтерсе пырать. Канавра выртакан таса ӗнерен хӑтӑлас тесе, вӑл пӑрӑнчӗ те пӳртрен пӑшал пенӗ сасӑсене илтсе чупса тухнӑ ҫынсен пысӑках мар ушкӑнӗ ҫине уҫҫӑнах ыткӑнчӗ. Ҫынсем аяккалла ыткӑнчӗҫ, грузовик кӗтесрен кӗмсӗртетсе тухрӗ.
  
  
  — Кайрӑмӑр, - чӗнчӗ ӑна Чоеньсем. "Эпир ун хыҫҫӑн пыратпӑр".
  
  
  Эпир "Мерседес" ҫине сикнӗ чух хыҫалти кӗленче ҫурӑлса кайрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, пӗтӗм чӳречене эрешмен карти карса илчӗ. Тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, алӑкран кӗрсе кайрӗ те ман айри ларкӑч ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Шастри пӗртен-пӗр тӗллев ҫеҫ пулман пулас, анчах халӗ манӑн хирӗҫ пеме вӑхӑт пулмарӗ.
  
  
  Ӑна хӑвӑртлатрӗ те, "Мерседес", ухӑ йӗппи люк витӗр тухнӑ пек, малалла ыткӑнчӗ. Эпир кӗтесре кӑшт ҫеҫ тӳнсе каймарӑмӑр, чочой пуҫтарӑнма хӑтланса кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Эпир ҫыран хӗррине сиксе тухрӑмӑр, бордюра тӑрӑх вӑтӑр ярд кайрӑмӑр, юлашкинчен каялла урама тухрӑмӑр. Ӑна пирӗн умра пыракан грузовик курчӗ те, пирӗн умран тепӗр машинӑна хӳтӗлеме чарса тӑратрӗ.
  
  
  "Эсир тӗлӗнсе кайрӑр-и?— - ыйтрӗ унран Чоеньсем.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхрӗ те пуҫне пӑркаларӗ. Вӑл ҫаплах хыҫалти чӳречерен пӑхать, анчах пире никам та хӑваламасть. Вӑл хӑраса ӳкнӗ.
  
  
  — Грузовика сӑнама хушрӑм эпӗ. "эпир ӑна ҫухатсан, эпир пӗтӗмпех ҫӗнӗрен пуҫлама пултаратпӑр". Грузовик хыҫӗнче ҫур квартал кайсан, эпир ун хыҫҫӑн хулана кайрӑмӑр. Тепӗр ҫур сехетрен грузовик Думӑсен аэропортне кӗмелли алӑк патӗнче Чарӑнчӗ те, ачасем коробка тавра сиксе тухрӗҫ. Хӗвеланӑҫ костюм тӑхӑннӑ типшӗм индеец водитель ih вокзал ҫуртне хӑваласа кӗртнӗ.
  
  
  Эпир "Мерседесран" тухрӑмӑр та вӗсем хыҫҫӑн платформа ҫине кайрӑмӑр. Ih ВАТӐ DC-3 кӗтнӗ, вӑл иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑ вӑхӑтра бирмӑна вӗҫсе килнӗ пек курӑннӑ.
  
  
  Вӗсем кӗрсен, ӑна хӑй ӑшӗнче вӑрҫса илчӗ. Самолета сӑнаса тӑма темиҫе ҫын та ҫук.
  
  
  — Эсир ih вӗҫев планне тупма пултаратӑр-и? — ыйтрӗ Унран Чоеньсем. "Тен, Радж сана пулӑшма пултарать".
  
  
  Диспетчер вышки патне ҫитиччен вӑл пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ. Вӑл таврӑннӑ ҪӖРЕ DC-3 самолет вӗҫсе хӑпармалли вырӑн вӗҫӗнче пулнӑ.
  
  
  Вӑл телейлӗ пек курӑнчӗ те мана пӗр ҫыхӑ ҫӑраҫҫи тыттарчӗ.
  
  
  "Вӗсем раксола вӗҫеҫҫӗ", - терӗ вӑл. "Ку Гималай тӑвайккисенче, Наларан инҫех те мар. Кунтан ҫичҫӗр километр ытла.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — "Пирӗн те самолет пур-и?"
  
  
  "Пайпер-команч", - терӗ вӑл. — Эсир хӑҫан та пулин nen ҫине вӗҫнӗ-и?
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Ӑна та."Вӑл мана алӑран тытрӗ те урама илсе тухрӗ. — Часах тӗттӗмленет, - терӗм эпӗ, - эсир ку ҫап-ҫутӑ аэропорта шанатӑр-и?"
  
  
  Вӑл кулать. "Ан пӑшӑрханӑр. Вӗҫсе хӑпармалли вырӑна ҫутатас тесе, эпир шӑрпӑк пӑрахатпӑр.
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, анчах вӑл ман умран ангар патнелле чупрӗ. Унта ҫитнӗ ҫӗре вӑл полицейскипе формӑллӑ калаҫса пӑхнӑ та механиксене приказсем панӑ. Вӗсем "Команчана" кустарса тухрӗҫ те, эпир ҫавӑн пек вӑййа борт ҫине тухрӑмӑр. Тепӗр вунӑ минутран эпир вӗҫсе хӑпартӑмӑр та ҫурҫӗрелле ҫул тытрӑмӑр.
  
  
  Ку вӑрӑм ҫул пулчӗ, эпир ял ҫутисене куриччен тӗттӗмленсе ҫитрӗ. Вӑл радио тӑрӑх калаҫать, аялта, уйра, автомобиль фарисемпе ҫуталать. Аэродромӑн пылчӑклӑ пылчӑкӗ ҫине шанчӑклӑн анса лариччен, чочой пӗр ҫаврӑм турӗ. Ҫӗр ҫинче пурӗ те икӗ самолет ҫеҫ пулнӑ, вӗсенчен пӗри DC-3 самолет пулнӑ, ӑна Эпир Калькуттра вӗҫсе хӑпарнине куртӑмӑр. Чоеньсем ЧАРӐНМАЛЛИ вырӑна тухрӗҫ те, DC-3 тӗрӗслес умӗн эпир машинӑна ҫунатпа хӳре ҫумне ҫирӗплетсе лартрӑмӑр. Ӑна пӑрахрӗҫ. Калькуттра курнӑ экипажӑн е ачасен нимӗнле палли те ҫук.
  
  
  Вокзалӑн пӗчӗк ҫуртӗнче, прилавка хыҫӗнче, правительство чиновникӗ ларать. Чочой бумажникри карточкӑна кӑтартиччен вӑл кичеммӗн курӑнчӗ. Унтан вӑл ҫуталса кайрӗ те чейник илсе тухрӗ. Эпир кӑштах эрех ӗҫнӗ хушӑра вӑл пире хамӑр киличчен пӗр сехет маларах машина анса ларни ҫинчен, унта ачасем туллиех пулни ҫинчен, ih грузовик илсе кайни ҫинчен пӗлтерчӗ.
  
  
  Вӑл урӑх нимӗн те пӗлмен. Вӑл пире хыҫалти пӳлӗме илсе кайрӗ, унта эпир ирчченех канма пултарнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Тул ҫутӑлас умӗн эпир яла каякан ҫулпа кайрӑмӑр.
  
  
  Ял сӑнӗ мана килӗшмерӗ. Темиҫе чул ҫурт, ҫил вӗрекен пушӑ сӑртсем, пушӑ тӑпра ӑшӗнче темиҫе ҫинҫе йывӑҫлӑ урам, пур ҫӗрте те тусан. Тӑпраллӑ ҫула сарнӑ, ун ҫинче тин ҫеҫ грузовик йӗрӗсем курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна ҫак районта Тата тепӗр автомобиль, Кивӗ "Рамблер" ҫеҫ курнӑ, Вӑл Гималай сӑрчӗсенче ҫав тери ҫӳллӗ те вырӑнсӑр пек туйӑннӑ.
  
  
  Чоень рамбер хуҫипе калаҫса пӑхрӗ. "Пире санӑн машину тавралӑха тӗпчесе пӗлме кирлӗ", - терӗ вӑл. "Сывлӑш тӗрӗслевне суйласа илнинчен эпир нумайӑшне курма пултараймастпӑр. Эпир сире уншӑн тавӑрнӑшӑн лайӑх.
  
  
  Арҫын интересленмерӗ. Вӑл, машина тапранса кайма пултараймасть, терӗ те касакан чул еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Тепӗр ҫуртра пурӑнакансем mimmo иртсе каякан грузовика куртӑр-и, тесе ыйтрӑмӑр. Малтан хӗрарӑм чӑтӑмлӑн итлерӗ. Унтан вӑл Чочоя тем пирки ҫиленсе кайрӗ. Ee куҫӗсем йӑлтӑртатса илчӗҫ те, вӑл алӑка хупса хучӗ.
  
  
  Чочой кӑмӑлсӑрланчӗ. "Индире ун пек тумаҫҫӗ", - тенӗ вӑл. "Эпир итлетпӗр, эпир килӗшместпӗр, пӗрмаях кулатпӑр. Хӗрарӑм хӑраса ӳкрӗ. Ку мана килӗшмест.
  
  
  Кӳршӗри ҫуртра та эпир, кӑшт лӑпкӑрах пулин те, ҫавӑн пекех кӑмӑлсӑрлантӑмӑр. Унта пурӑнакан Старик сехрине хӑпма пӗлмен ҫын пек туйӑннӑ. Вӑл вилтӑпри патне ытла та ҫывӑх ӗнтӗ. "Грузовик ҫинчен никам та нимӗн те каламасть, - терӗ вӑл. "Эпир ӑна ӗлӗк ҫак ҫамрӑксен ушкӑнӗпе курнӑччӗ. Анчах ытлашши нумай ыйтусем паракансем нумайччен пурӑнмаҫҫӗ. Калькуттӑна таврӑнӑр. Кунта вилӗм ҫеҫ хуҫаланать. Санпа калаҫни те ман ҫемьене иккӗлентерет. Киле каятӑп.'
  
  
  Вӑл каялла чакрӗ те алӑка хупрӗ.
  
  
  Чочой аптраса ӳкрӗ. — Тен, пирӗн каялла тавӑрӑнсан авантарах пулӗ, - терӗ вӑл. "Эпир ку ҫынсене инкек кӳретпӗр. Вӗсене пирӗнсӗр те ҫителӗклӗ.
  
  
  — Калькуттра пулса пыракан йывӑрлӑхсене манмалла тесе шутлатӑн-и эсӗ?
  
  
  — Ҫук, Анчах Эпир Раджӑна калама пултаратпӑр. Кирлӗ пулсан, вӑл ҫара суд тума пултарать.
  
  
  Вӑл ҫук, терӗ те грузовик йӗрӗпе малалла утрӗ. Вӑл мана хуса ҫитиччен пӗр самант ҫеҫ иккӗленсе тӑчӗ. Эпир ял витӗр, грузовиксен кукӑр-макӑр йӗрӗпе ҫӳллӗ тайлӑмсем патнелле пынӑ чух вӑл тавлашма чарӑнчӗ. Пирӗн хыҫра ял чӗрӗлчӗ. Хресченсем хӑйсен пӳрчӗсем витӗр тухрӗҫ те пирӗн ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗҫ. Хӗвеланӑҫӗнчен килнӗ ют ҫӗршыв ҫыннисем кунта сайра тӗл пулаҫҫӗ пулмалла. Эпир пуррипе ҫукки ҫинчен таврари хыпарсене пӗлтерӗҫ-ши, тесе ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Эпир тӑвайккипе икӗ миля тӑвалла хӑпартӑмӑр та куракан темиҫе тӗме патне ҫитсе чарӑнтӑмӑр. Эпир пысӑках мар ҫырмара пултӑмӑр. Вӑл ӗмӗрхи юр ҫӗлӗклӗ тусем ҫине пӑхса тӑрать.
  
  
  "Ку шанчӑксӑр", - терӗ вӑл хӑйӗнчен хӑй, чочойран та ытларах.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - Мӗншӗн?'
  
  
  — Эпир хамӑр мӗн шыранине те пӗлместпӗр. Тусем ҫӗршер километра тӑсӑлаҫҫӗ. Ку грузовик кирек хӑш еннелле те кайма пултарать. Ӑна хӑваласа ҫитме пирӗн шанчӑк ҫук.
  
  
  — Апла таврӑнатпӑр-и? - шанчӑклӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Эпӗ ответлемерӗм. Халӗ ӗнтӗ манӑн тӑшман пулнӑ. Эпир каялла таврӑннӑ пулсан, кунӗпех ҫухатнӑ пулӑттӑмӑр. Вунпиллӗкмӗш кун ытла ҫывӑх пулчӗ.
  
  
  Ӑна каллех горизонт тӑрӑх сӑнаса, тӗплӗн тишкерсе, унтан хӑй куҫӗпе ландшафтӑн тепӗр участокӗ ҫине куҫма май пачӗ. Юлашкинчен ӑна ҫакна курчӗ... тӗмсем хушшинче, пӗр виҫҫӗр метр малта, хуллен хускану пырать.
  
  
  Пире сӑнаса тӑчӗҫ. Ку лайӑх паллӑ. Анчах вӗсем, эпир каяс текенсем, пур ҫӗрте те сӑрт-тусем хушшинче ӳсекен лутра тӗмсем хушшине пытанма пултарнӑ, пӗтӗм ҫар ту ҫинелле каякан ҫырмасемпе ту хушӑкӗсене пытанма пултарнӑ.
  
  
  Грузовик е арҫын ачасем куҫ умӗнчех юлма тӑрӑшаҫҫӗ пулсан, пирӗн нимӗнле шанчӑк та ҫук. Эпир каяс текен ҫынсем пирӗн пата килмелле. Ку пирӗн шанчӑк пулчӗ.
  
  
  Эпӗ" Люгера " кобурӑран кӑлартӑм та горизонтра курнӑ еннелле тӗллерӗм.
  
  
  Чочой ҫӑтса ячӗ. "Мӗн тӑватӑн эсӗ? Эсӗ ухмаха ертӗн-и?'
  
  
  — Эпӗ тыткӑна лекме тӑрӑшӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Грузовик тавра ҫынсем". Ӑна курок ҫине пусрӗ те, пистолет тепӗр хут мӗкӗрсе ячӗ. — Самолет ҫине таврӑн, - терӗм эпӗ. - Калькуттӑна Вӗҫмелле те пулӑшу илмелле".
  
  
  Ӑна каллех курок ҫине пусрӗ.
  
  
  — Ҫук, - хирӗҫлерӗ вӑл. Вӑл ман алла усрӗ те мана каллех пеме кансӗрлерӗ. "Ку сана вӗлерет".
  
  
  — Таврӑн, - ҫине тӑрсах каларӗ ольга, анчах вӑл хускалмарӗ.
  
  
  Ӑна "люгер" кобурӑна хучӗ те алла илчӗ. Ee ӳт-пӗвӗм манӑннипе юнашар чӗтресе илчӗ.
  
  
  "Тен, ӑна сире пулӑшма пултаратӑп, - терӗ вӑл. Ӑна пӗлӳ илнӗ, пӗлетӗр-и.
  
  
  Ӑна отель хӑй ҫумӗнчен тӗртсе яма хӑтланчӗ, анчах кая юлчӗ.
  
  
  Мотор сассине илтме те ӗлкӗреймерӗмӗр, ҫул урлӑ пысӑках мар грузовик вӗҫтерсе иртрӗ.
  
  
  Ҫар рюкзакӗсемпе винтовкисене хатӗр тытнӑ тӑватӑ арҫын сиксе тухрӗҫ. Тӑватӑ кӗпҫине ман ҫинелле тӗлленӗ.
  
  
  "Эй, мӗн ку?- тарӑхса ыйтрӑм эпӗ. -мӗне пӗлтерет ку винтовкӑсем?»
  
  
  Грузовик тӑрӑх тюрбан тӑхӑннӑ ҫӳллӗ те типшӗм индеец тухрӗ те пирӗн ҫине пӑхрӗ.
  
  
  — Эсир пенӗ, - терӗ те вӑл индусла, ҫакна тепӗр хут акӑлчанла калама пуҫларӗ.
  
  
  — Дракон, - суйрӑм эпӗ, "Кобра". Вӑл ман арӑма хӑратрӗ.
  
  
  Вӑл суяна выляса ячӗ те чунине тимлӗн пӑхса тухрӗ.
  
  
  — Эсӗ ҫак пӗчӗк хӗрлӗ самолетпа яла вӗҫсе килтӗн-и? - ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Мӗншӗн эсӗ кунта анса лартӑн? Эпир кунта туристсен маршручӗсенчен инҫетре.
  
  
  "Эпир паллӑ вырӑнсене пӑхса тухатпӑр. Ӑна Индире пӗрремӗш хут". Тюрбан тӑхӑннӑ ҫын Чочой ҫине иккӗленсе пӑхрӗ те, ӑна часах тавҫӑрса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ хамӑн арӑма Нью-Йоркри Пӗрлешӳллӗ Нацисен Организацийӗнче тӗл пултӑм, — ӑнлантартӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл мана шанмарӗ, анчах пӗр хушӑ малалла вылярӗ.
  
  
  — Пирӗнпе ярӑнасшӑн - и? - ҫепӗҫҫӗн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  — Ҫапла, - килӗшрӗ Чочой. "Эпӗ питӗ ывӑнтӑм".
  
  
  Арҫын пирӗн умран кӑмӑллӑн иртрӗ те Чойньӑна малти ларкӑч ҫине ларма пулӑшрӗ. Вӑл унпа юнашар хӑпарса кайрӗ те боевиксем кузов ҫине хӑпарса ларнине курчӗ.
  
  
  Двигатель чӗрӗлчӗ, самантлӑха ӑна хыҫалти тӗкӗр ҫинче винтовка кӳпчекне курчӗ. Вӑл мана пуҫран хытӑ ҫапрӗ. Вӑл кӑшт сулахаярах чӑмма ӗлкӗрчӗ. Ку вӑл хытӑ ҫапни пулчӗ, анчах йывӑҫран тунӑ йывӑр ложа ҫапах та ман пуҫ мимине тискеррӗн чӗтретме ҫителӗклӗ таран вӑйлӑн пырса ҫапни пулчӗ. Манӑн сире, тӑнсӑрскере, хӑйӗн ҫемҫе бархат плащӗпе витсе хурас умӗн, ҫав тери ыраттаракан туйӑм ҫавӑрса илет.
  
  
  Каярахпа, ларнӑ ҫӗртех тӑна кӗрсен, вӑл ман алӑсемпе йӗлтӗрсене ҫыхнине асӑрхарӗ. Манӑн алӑсем ман ӳтӗм умӗнче пулчӗҫ, мана сыхлакан хӗҫпӑшаллӑ икшер арҫын пурнӑҫра пӑшал турӗҫ.
  
  
  Эпир мӗн чухлӗ кайнине эпӗ пӗлместӗп, анчах эпӗ ҫирӗм минут ытла тӑнсӑр пулма пултараймарӑм. Ӑна тата тем ҫинчен шухӑшлама ӗлкӗриччен грузовик чарӑнчӗ те хапхаран кӗрсе кайрӗ. Икӗ енӗпе те йӗплӗ пралук ҫыххисем тата хурҫӑ пралук тавра икӗ хутлӑ карта тытнӑ.
  
  
  Грузовикӑн хыҫалти пайӗ патне ҫӳллӗ арҫын пычӗ.
  
  
  "Ҫак кимӗ тавра вӗрен кас та ӑна ман сӗтел патне ил", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл тарӑхса кайрӗ. "Мӗне пӗлтерет - ха вӑл мана анратса ҫыхса пӑрахни?»
  
  
  Салтаксенчен пӗри мана алтупанӗн тӳртӗшӗпе питрен ҫапрӗ. Ыттисем кулса ячӗҫ.
  
  
  Вӗсем мана малалла тӗртсе кӑларчӗҫ те, пирӗн хыҫра Чойсем тӑнине илтрӗҫ. Вӑл хӑйне урӑх еннелле илсе каякан икӗ боевикпа калаҫрӗ.
  
  
  Ҫар формине пӑхмасӑрах, ку темле банда пулнӑ. Грузовик ҫинчи салтаксем мана тӗке-тӗке, тӗке-тӗке илчӗҫ, вӗсен хушшинчи хуппи алӑклӑ, анчах сулахай енчи чӳречесӗр ҫурт патнелле ҫывхарчӗ. Пӗр лампи хӑйӗн ҫуначӗ ҫине тепӗр кун ҫутатакан ҫутӑ ҫине хушса хучӗ. Мана шала тӗртсе кӗртрӗҫ те, ман хыҫҫӑн алӑк хӑвӑрт хупӑнчӗ.
  
  
  Пӳлӗм документсем хумалли шкапсем, ҫыру сӗтелӗ тата пичетлемелли машинка лартнӑ офис евӗрлӗ.
  
  
  "Сирӗн документсем ҫинче сире Мэтсон, Говард Мэтсон тесе ҫырнӑ, - терӗ тюрбан тӑхӑннӑ арҫын. — Эпӗ тӗрӗссине пӗлесшӗн. Кам эсӗ, мӗншӗн кунта ҫапкаланса ҫӳретӗн?
  
  
  "Эпӗ бизнесмен, сасӑлав, урӑх нимӗн те мар".
  
  
  "Ҫак япаласемпе-и?"Вӑл Вильгельминпа Хьгона тытнӑ. Вӗсем манӑн ih грузовикпа илсе кайрӗҫ пулмалла. Вӑл ih айккинелле пӑрӑнчӗ те, хӑрушла кулса, ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Юрӗ, мистер Мэтсон, эсир пире хакламастӑр".
  
  
  Манӑн охранниксем оборудование отельсенчен ытларах пӗлеҫҫӗ тесе шутланӑ пулин те, вӑл тата пӑртак чӑрсӑр американец рольне выляма шут тытрӗ.
  
  
  "Итле — ха, — харкашса илтӗм эпӗ, - тен, эсӗ инди хресченӗсен тӑмсай фанатикӗ пулӗ, анчах, эпӗ пӗлетӗп, эсӗ ҫынсене хӑвалакан бандит ҫеҫ. Эсир те, сирӗн тара тытнӑ ҫынсем те тислӗк пек курӑнатӑр. Ӑна кашкӑр кӗтӗвӗнче дисциплина ытларах курнӑ. Ман патӑма ҫывхарма ан тӑрӑш, унсӑрӑн ӑна ҫав тери хытӑ пырса ҫапӑп та, эсӗ йынӑшма пуҫлӑн. Халӗ салт ман алӑсене!
  
  
  Ку вӑл кивӗ трюк пулнӑ, вӑл хӑйӗн тӗллевӗ пулнӑ. Ҫакӑ вара тарӑхтарса янӑ. Вӑл ура ҫине тӑчӗ те мана хытӑ ҫапрӗ; Лешӗ, тепӗр еннелле ҫаврӑнса, ӑна урипе хыттӑн тапрӗ. Унтан мана хыҫран папкасем ҫине пырса ҫапрӗҫ. Ҫав тери ыратать.
  
  
  Вӑл текех хирӗҫ тӑмарӗ, икӗ арҫын мана сӗтел патне сӗтӗрсе пыма ирӗк пачӗ. Вӗсем кантрасене касса татрӗҫ те пистолетсене хам тӗллев ҫумне лартрӗҫ.
  
  
  — Хывӑнӑр, - хушрӗ ih капитан. "Пӗтӗмпех.'
  
  
  Эпӗ хирӗҫлемерӗм. Ман тумтирсене пуҫтарса пӗтерсен, вӗсем мана пукан ҫине туртса хӑпартрӗҫ те, аллисемпе урисене сарса, ун ҫумне ҫыхса хучӗҫ.
  
  
  Ih капитан сӗтел патне уксахласа пычӗ те ман ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  — Халӗ ӗнтӗ, мистер Мэтсон, - пуҫларӗ вӑл, - тен, эсир пире хӑвӑр ҫинчен кӑштах каласа парасчӗ. Кам эсӗ? Мӗн тӑватӑн эсӗ кунта?'
  
  
  — Эпӗ американец, - терӗ ӑна хӑй палӑртнӑ тӗллев патнелле ҫине тӑрсах утса. — Сирӗн урӑх пӗлмелле мар. АПШ консулӗ ҫакна пӗлсен
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. Ун таврашӗнчи арҫынсем пекех.
  
  
  — Консул-и? Калькуттра-И? Эсир шӳт тӑватӑр, мистер Мэтсон, е мӗнле унта сире? Тепӗр икӗ кунтан Калькуттра америка консульстви пулмасть. Тен, Калькуттра та мар пулӗ. Анчах эсӗ ҫакна пӗтӗмпех пӗлетӗн вӗт, ҫапла мар-и?
  
  
  Вӑл мӗн ҫинчен каланине пӗлместӗп, терӗ. Вӑл ытлашши чӑтӑмлӑн пуҫне сулчӗ.
  
  
  — Паллах, паллах, - терӗ вӑл, тепӗр еннелле ҫаврӑнса. Вӑл каллех ман еннелле ҫаврӑнчӗ те, унӑн аллинче вӑрӑм бритва пуррине курчӗ. Сасартӑк вӑл wouldnt лайӑх идея маррине, юлашкинчен мана тытса илме ирӗк парассине ӑнланса илчӗ.
  
  
  — Эсир хӑҫан та пулин ыратнине туйнӑ-и, Мэтсон? - ыйтрӗ арҫын. "Пыршӑсене ҫурса пӑрахакан, хӑвӑртрах вилме ыйттаракан хӑрушӑ, тӳсме ҫук ырату-и?»
  
  
  Манӑн пит тӑрӑх Бритва ялтӑртатса илчӗ; вӑл тӑршшӗ улттӑмӗш дюйм, вӑл ҫав тери ҫивӗч, ирхи ҫутӑра ҫемҫен йӑлтӑртатать. Ҫивӗчӗшӗ манӑн ӳте пӗрремӗш хут сӗртӗнсен, эпӗ ӑна тӗл тивертнӗ тесе шутламарӑм — касӑкӗ ҫав тери тӗрӗслекен, ҫав тери яп-яка пулнӑ. Кашни ҫулах сулахай алли ҫине пусас тесе, вӑл пуҫне пӑрчӗ. Манӑн шӗвӗр пӳрне вӗҫӗнчен пуҫласа алтупанӗ урлӑ каҫрӗ, mimmo алӑ сулли иртрӗ те ман хулпуҫҫи патне ҫӗкленчӗ, унтан авӑнса, йӗтес шӑмминчен кӑшт ҫӳлерех ҫакланчӗ.
  
  
  Унӑн ҫивӗчӗшӗ ман алӑсене касса кӗнине курсан, малтанхи ырату капланса килчӗ. Ӑна хупрӑм, анчах ку пуҫланчӗ. Ӑна отель кӑшкӑрма хушрӗ.
  
  
  — Эсир хӑҫан та пулин пин каснипе вилни ҫинчен илтнӗ-и, мистер Мэтсон? Ку информацие кам та пулин илесшӗн пулсан, хӗвелтухӑҫӗнчи авалхи асап, интересленнӗ ҫыннӑн пурнӑҫӗ вара нимӗне те тӑмасть. О, пиншер каснӑ ҫын вилни ҫинчен каламастӑп эпӗ. Хӑшӗ-пӗрисем сывалчӗҫ. Ih ӳт-пӳ ҫӗвӗксемпе витӗннӗ. Пӑхӑр-ха, ҫурӑксем ӳтӗн пӗрремӗш сийӗ витӗр кӑна иртеҫҫӗ, ҫавӑнпа та ҫурӑк тӑрӑх темиҫе тумлам юн ҫеҫ пулать. Малалла утнӑ май эпир ҫӗнӗ ҫулсем тупатпӑр та тарӑнрах та тарӑнрах анса пыратпӑр. Каснӑ вырӑнсем пуҫран пуҫласа кӑкӑртан генералсем патне куҫсан, чи вӑйлӑ арҫын та кӑшкӑрать. Хӑш-пӗр ҫынсем ыратнине тӳсме пултараҫҫӗ".
  
  
  Тепӗр касӑкӗ те малтанхи пекех, анчах сылтӑм алӑпа алӑра. Ку хутӗнче бритва шаларах кӗчӗ... ҫак ырату ирӗксӗрех сӑмса шӑтӑкӗсем урлӑ ялав тулхӑрма ирӗк пачӗ. Манӑн шӑлсемпе тутасене пӑчӑртаса тытнӑ. "Ҫӑвара уҫма килӗшмесен, мана кӑшкӑрнине чарма ҫӑмӑлтарах пулать", - шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  Ҫӳллӗ ҫын хӑйӗн ӗҫне ӑнланать. Катер каялла, ман ӳт патнелле — хальхинче янахӑм патне — ман кӑкӑрпа хырӑм ҫинчи виҫҫӗмӗш йӗре-йӗрлесе пынӑ чух, унӑн куҫӗсенче киленӳ ҫиҫсе тӑнине, унӑн сӑмси тавра, чалӑшса кайнӑ тутисем патӗнче мышцӑсем туртӑннине курчӗ.
  
  
  Индеец каллех калаҫма пуҫларӗ. Вӑл куҫне уҫрӗ, ih хӑҫан хупнине пӗлместӗп.
  
  
  "Чирлӗ алӑк урати интереслӗ. Хӗвеланӑҫӗнчи хӑш-пӗр ҫынсем ҫак самантра пӗтӗмпех хуҫӑлаҫҫӗ. Вӗсем сире пӗрремӗш хут мӗн пӗлнине пӗтӗмпех каласа параҫҫӗ. Иккӗмӗш хут каснӑ чухне вӗсем йӗреҫҫӗ, каҫару ыйтаҫҫӗ. Виҫҫӗмӗш хутӗнче вӗсем ним пӗлми пулса каяҫҫӗ е тӑнран каяҫҫӗ. Сирӗн чир алӑк урати чылай ҫӳлте, е эсир хатӗрленни вӑл шухӑшланинчен лайӑхрах. Вӑл касса пӗтерчӗ. "Халӗ ыйтусем. Кам сире пирӗн пата шпион пулма ячӗ?
  
  
  Эпӗ нимӗн те каламарӑм. Ӑна тарма май тупмалла пулнӑ. Халлӗхе ку шанчӑксӑр пек туйӑнчӗ. Кантра ҫыххисем питӗ ӑста пулнӑ; тӑснӑ та-алли-ури усӑнманнине ӑнланса илнӗ. Пукан ансӑр та ҫӑмӑл тайӑлатчӗ, анчах ҫаврӑнса выртсан та, ӑна нимӗн те тӑваймастчӗ.
  
  
  — Мэтсон, сана пирӗн хыҫҫӑн шпион пулма кам ячӗ?
  
  
  Ҫӗҫӗ ман алӑри тепӗр касӑран ҫур дюйма анса ларчӗ. Ку хутӗнче вӑл тарӑнрах кӗрсе кайрӗ те мана ыраттарнинчен те тарӑнрах сывласа ячӗ.
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ. Салтак пуҫне чикрӗ. "Огонь!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл. Унӑн сӑн-пичӗ пӑлханнӑ, ҫавӑнпа та вӑл тревога сигналне тепӗр хут каласа пачӗ. "Огонь, капитан! Тулта.'
  
  
  Капитан ҫиленнӗ пек пулчӗ. Бритвӑна чарнӑшӑн вӑл кӑмӑлсӑрланнӑ пек туйӑнчӗ. — Ан тар, Мэтсон, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл тата охранниксем алӑкран чупса тухрӗҫ те, эпӗ ҫӑмӑллӑн сывласа ятӑм. Тулта мӗн пулса иртнине вӑл ӑнланман, анчах тӑхтавшӑн савӑннӑ.
  
  
  Манӑн каллех куҫа хупас е пулӑшма чӗнес килчӗ, анчах икӗ шухӑш та кӑлӑхах пулчӗ. Эпӗ пӗр секунд та сая яма пултараймарӑм.
  
  
  Ӑна пӳлӗм урлӑ пӑхса илчӗ. Малтан вӑл ман ӳте тирӗнсе ларнӑ кантраран хӑтӑлма нимӗнле май та курмарӗ. Унтан вӑл юнашар сӗтел ҫинче ҫунакан ҫу лампи ҫинчен шухӑшларӗ.
  
  
  Лампа ҫине мӗн чухлӗ ытларах пӑхнӑ, ҫавӑн чухлӗ хӑвӑртрах идея йӗркеленсе пынӑ. Ку мыскарасем пулнӑ, анчах маҫтӑр хӑйӗн вилӗм бритвипе таврӑнасса кӗтнинчен пысӑкрах шанчӑк пулнӑ. Лампӑна тӳнтерсе ярса, ҫулӑм ҫинчи сулӑсем ҫине вӗрен ҫакса яма пултарсан, манӑн шанӑҫ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Анчах унта ҫитме ҫук. Вӑл аран-аран утма пултарнӑ. Сиккелесе, авкаланса, ӑна кресло кӑшт тайӑлтарма ҫеҫ пултарать. Кусса кайса, сулӑнса кайтӑр тесе, мана пӗтӗм вӑй кирлӗ пулчӗ. Юлашкинчен пукан тӳнсе кайрӗ те хӑяккӑн кайса ӳкрӗ. Ӳкни мана шалтах тӗлӗнтерчӗ, тата хытӑрах ыраттарчӗ.
  
  
  Ӑна пукан патне ҫитиччен виҫсе пӑхрӗ те пукана ерипен сылтӑмалла тӗртсе ячӗ. Унтан вӑл пурнӑҫ ҫине ҫаврӑнса выртрӗ те, пукан ман ҫурӑм ҫине ӳкрӗ, унпа вара таранпа пукана хирӗҫ усӑ курнӑ пек усӑ курчӗ. Лампа чӗтренсе илчӗ, унтан ӳкрӗ. Вӑл ҫӗре персе анчӗ те вутлӑ кӳлленчӗкре ҫурӑлса кайрӗ.
  
  
  Телее пула, лампа туллиех мар,анчах ҫӑва ҫӗр урай витичченех ӗҫе тытӑнмалла.
  
  
  Манӑн, алла ҫулӑм ҫинче тытса тӑма, ҫыхса лартнӑ ҫирӗп кантрасене вут-ҫулӑм кӑшласа татма ҫителӗклӗ таран аяк ҫине йӑванса кайма мӗнпур вӑй кирлӗ пулчӗ.
  
  
  Часах ҫулӑм ҫунма пуҫларӗ, манӑн алӑсем те ҫунма пуҫларӗҫ. Ҫулӑма сирсе ярас тесе, ӑна сылтӑм аллипе хыттӑн туртрӗ. Вӗрен ҫаплах ҫунать.
  
  
  Пуҫ мимине ыраттарчӗ. Вӗрен ҫунать, эпӗ вӑл ман алӑ сыппи ҫинчи ҫӳҫе ӗнтсе ман ӳте хӗрлӗ тунине куртӑм. Ӑна каллех сылтӑм алӑпа туртрӗ; вӗрен ман алӑран ыратмаллах ҫакланчӗ. Тата тепӗр хут туртӑнтӑм та, манӑн алӑсене ирӗке кӑлартӑм.
  
  
  Ӑна алли ҫинчи кантрана туртса антарчӗ, унтан сулахай алли тавра ҫыхнӑ ҫыхӑсене салтрӗ. Вӗсене лайӑх вырнаҫтарса хунӑ. Манӑн сылтӑм алӑпа алӑ ыратнинчен те ытларах ҫунаҫҫӗ. Анчах ку манӑн пӗртен-пӗр шанчӑк пулчӗ. Юлашкинчен ҫыхӑсем салтӑнчӗҫ; Ӑна унӑн ури ҫинчи кантрана татса илчӗ те тумтирне ярса тытрӗ. Манӑн пистолетпа ҫӗҫӗ сӗтел ҫинче выртаҫҫӗ. Ӑна тумлантарчӗ, аттине тӑхӑнчӗ, алӑкран ҫӳллӗ индеец кӗчӗ. Вӑл мана, эму пурнӑҫӗнче тӗлленӗ пистолетне курсан, питех телейлӗ пек туйӑнмарӗ.
  
  
  Вӑл, эпӗ ӑна персе ярасса кӗтсе, ун ҫине пӑхрӗ. Чӑнах та, вӑл пистолет ҫине ҫав тери тинкерсе пӑхать, тепӗр алӑри ҫӗҫҫе те аран-аран курать. Вӑл ҫав кӗлетке ӑшне суха кассинчен кӑшт ҫӳлерех кӗчӗ.
  
  
  Лезви патӗнчен каялла чакса суранне аллисемпе хупласан, унӑн тутинчен пӑкӑртатакан сасӑ тухрӗ. Унтан вӑл ҫӗре шуса анчӗ.
  
  
  Ӑна ӳпӗнтернӗ чухне вӑл вилмен.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Хӗр ӑҫта?"
  
  
  — Кайрӗ, - терӗ вӑл. Ҫав rta кӗтесре юн тапса тухнӑ та, вӑл ӳсӗрме пуҫланӑ. "Вӑл хӑйӗн пӳлӗмӗнче пушар тунӑ. Тархасшӑн, каласа парӑр мана. ӑна...'
  
  
  Унтан сасартӑк шӑпланчӗ, вӑл ман ура патӗнче вилӗ пек выртать.
  
  
  Эпӗ шеллерӗм. Ӑна чӗрӗ хӑварсан авантарах пулӗччӗ, анчах ҫӗҫӗ тӗрӗс хӗҫпӑшал мар.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Кӗтесре автомат, ҫӳлӗк ҫинче икӗ ручной граната. Ӑна гранатӑсене кӗсйисене чикрӗ те, автоматне хатӗр тытса, кун каҫиччен утрӗ. Ӑна кунта Мӗн пулса иртнине, Калькуттӑпа мӗн ҫыхӑнса тӑнине пӗлмелле пулнӑ, ҫавӑнпа Та Унӑн чоеньсем тупмалла пулнӑ. Вӑл алӑка уҫрӗ те тулалла тухрӗ.
  
  
  
  Вунпӗрмӗш Сыпӑк
  
  
  Ӑна асӑрханса тухрӗ. Хӑйне тавралӑх пайӗ ытларах туйтӑр тесе, вӑл пӳлӗмре ваткӑллӑ куртка тупрӗ. Пуҫне усса, вӑл часовойсем хушшинче пӗр ҫын пек курӑнма пултарать.
  
  
  Ӑна, кӑвайт тӗтӗмне сывласа илчӗ те, ҫулӑмпа кӗрешекен арҫынсем кӑшкӑрашнине, курӑкпа витӗннӗ хӳшӗ тӑрӑх илтӗнекен сасӑсене илтрӗ.
  
  
  Ӑна америка Хӗвеланӑҫӗнчи кивӗ крепость пек туйӑнакан пӗр хутлӑ ҫуртсем лартса тухнӑ картишне кӗчӗ. Унта пӗр вуникӗ ҫурт, виҫӗ ҫурт, вӗсем тавра казармӑсем пек курӑнаҫҫӗ, пӗри столовӑй пулмалла. Пӗр ҫурт умӗнче виҫӗ грузовик тӑрать.
  
  
  Пушар сӳнтернӗрен ҫеҫ мана грузовиксем патне васканӑ чухне формӑллӑ пӗр вуникӗ арҫын асӑрхамарӗ. Ҫывӑхри машина хыҫӗнчен пӗр арҫын тухрӗ. Вӑл, аллине асӑрхаттарса, ман пата ним пытармасӑр пычӗ. Вӑл ман ҫине интересленсе пӑхрӗ, унтан каялла чакрӗ те, хӑйне эго чӗнсен, пулӑшма чӗнме хатӗрленнӗ пек пулчӗ. Вӑл ман пата тӗлӗнсе те шанмасӑр пычӗ.
  
  
  "Пӗрре шаклаттарсанах пурте хатӗр пулать", - терӗм эпӗ. "Ҫаврӑн та манпа юнашар тӑр". Ӑна сан ҫине пистолетпа тӗллерӗм. Вӑл мана ӑнланасса шанса, хинди ҫине хӑвӑрт калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те, ҫав тери хӑраса ӳкнипе эпӗ унӑн шӑршине туйнӑ пекех пултӑм. Эпир икҫӗр ярд кайрӑмӑр, сӑрт тӑррине хӑпарса тепӗр енчен аничченех. Эпир лагерь куҫӗнчен ҫухалсан, ӑна ҫӗр ҫине тӗртсе ячӗ.
  
  
  — Эсӗ хӗре куртӑн-и? Вӑл пуҫне сулчӗ. "Ӑҫта кайса кӗчӗ вӑл?"
  
  
  Вӑл эпир тӑракан тайлӑм ҫине кӑтартрӗ. — Кам кунта асли?
  
  
  — Пӗлместӗп, - терӗ вӑл хӑранипе чӗтрекен сассипе. — Эпӗ Ҫаппа-ҫарамас кӑна, повар. Эпӗ пӗлместӗп.'
  
  
  "Аван."Эму ӑна аллипе сулса ура ҫине тӑма хушрӗ. "Хӗр ӑҫта кайнине кӑтартӑр-ха мана".
  
  
  Вӑл мана тӑвайккипе хӗвеланӑҫ еннелле хӑвӑрт илсе кайрӗ. Эпир пысӑках мар айлӑмпа чикӗленсе тӑракан чуллӑ вырӑна тухрӑмӑр. Аялта ӑна вуникӗ ҫурт курчӗ, пӗрисем ҫурри ҫунтарса янӑ, теприсем пӗтӗмпех ишӗлсе аннӑ. Эпир пилӗк минут хушши ним хускалмасӑр пӑхса тӑтӑмӑр. Вӑл mimmo вӑрманне плато патнелле тӑватҫӗр ярдра ларакан вырӑна кӑтартрӗ.
  
  
  "Команда пункчӗ. Дама ҫав тери аякка кӗрсе кайрӗ пулсан, тӗттӗм пуласса кӗтсе илес тесе, вӑл аяла пытанчӗ пулмалла.
  
  
  Эпир пӗр чул ҫинчен теприн ҫине, пӗр йывӑҫ ҫинчен теприн ҫине шуса антӑмӑр. Эпир икҫӗр метрта чухне Наган аллине ҫӗклерӗ. Эпир такам калаҫнине илтрӗмӗр. Эпир асӑрханса аллӑ метр кайрӑмӑр та ih куртӑмӑр. Команднӑй пункт скалнӑй плато вӗҫӗнчен ҫичӗ метр аяларах пулнӑ.
  
  
  Эпир тавралӑха пӑхса тухрӑмӑр, анчах часовойсем ҫук пулас. Пӗр сас-чӗвсӗр йӑпшӑнса пытӑмӑр эпир вӗсем ҫине уҫӑ вырӑна тухичченех. Ӑна пӗрремӗш гранатӑпа чека туртса кӑларчӗ, унтан каллех мишень ҫине пӑхрӗ. Ултӑ арҫын тайлӑмра чавса тунӑ бункерта лараҫҫӗ. Иккӗшӗн пурин те автоматсем пулнӑ. Виҫҫӗмӗшӗ пӗчӗк радио вырнаҫтарать. Тепри ял ҫине бинокльпе пӑхать.
  
  
  Граната команднӑй пункта вӗҫсе кӗчӗ. Унтан ман хулпуҫҫи ҫине автомат ҫакӑнчӗ те, вӑл ман пульӑсем ҫынсене хупласа хурсан, сиксе илчӗ, кӗмсӗртетме пуҫларӗ. Взрыв штала салтса янӑ. Икӗ арҫын вилнӗ ӗнтӗ. Граната ыттисене юн юхтарса авкаланакан масса туса хучӗ. Эпир кам та пулин чӗрӗ юлнине курас тесе кӗтмерӗмӗр. Эпир сӑрт ҫинчен чупса антӑмӑр, команднӑй пунктран пӑрӑнса иртрӗмӗр те, тӑватҫӗр ярд анатарахри ҫуртсем патнелле ыткӑнтӑмӑр. Унтан ӑна чул тусем хушшинче пытанса пурӑнакан Чойсем курчӗҫ. Аялта тӑватӑ арҫын территорие ухтарнӑ чухне ун патнелле туртӑннӑ, анчах гранатӑсемпе автомат черечӗсем илтӗнсен, вӗсем хӑраса каялла чакнӑ.
  
  
  Эпир кайнине курсан, вӑл ман пата чупса пычӗ.
  
  
  Ӑна аллинчен ярса тытрӗ те малалла илсе кайрӗ. Ҫӳҫӗн пӗр пайне ӗнтсе янӑ, пичӗ хӑрӑмпа хуралнӑ.
  
  
  — Иванников мар мана каялла яла, - терӗ вӑл чӗтресе. Вӑл чарӑнчӗ. "Анчах эпир унта хӳтлӗх тупатпӑр".
  
  
  "Ҫук. Ку... ку ытла та хӑрушӑ. Никама та пытарман. Ih персе вӗлернӗ те унта хӑварнӑ. Хӗрарӑмсем, ачасем, стариксем...
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те Ҫарамас ҫине пӑхрӗ. Вӑл пуҫне сулчӗ. "Ку ҫапла. Вӗсем хӑйсен ҫыннисене чӑн-чӑн ҫынсем ҫинче практикӑра ӗҫлеме ирӗк параҫҫӗ. "Кунтах юл, - терӗ Ӑна Ҫарамас. "Манӑн кашни ҫулах каймалла".
  
  
  Ҫирӗм ярд чупса кайиччен ҫӗрсе, шыҫса кайнӑ ӳтӗн шӑршине туйса, вӑл малалла ыткӑнчӗ. Пӗрремӗш ҫурта ҫитсен, пӗр дюжина кантюк вӗҫсе ҫитрӗ. Старикпе ачан виллисем урамра выртаҫҫӗ.
  
  
  Ҫурт стенисене гранатӑсемпе пульӑсем шӑтарса пӗтернӗ. Ҫуртсенчен чылайӑшне валунсемпе раствор тавра туса лартнӑ, ҫӗршер пуля шӑтӑкӗ пулнӑ. Юнашар ҫуртра ӑна виҫӗ хӗрарӑм курчӗ. Пӗрин ӳчӗ тавра кӑкӑрне касса татнӑ; теприн пуҫӗ ҫук. Юлашки ҫурта арҫынна кун каҫа пуҫхӗрлӗ ҫапса антарнӑ, унтан ҫывӑхранах персе пӑрахнӑ.
  
  
  Вӑл, ҫӗмрӗк урам тӑрӑх каялла ҫаврӑнса пӑхмасӑр, каялла чупрӗ. Ку партизансем Хӑҫан та пулин Калькуттӑна кӗрес пулсан, касма тытӑнаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл чоень хӑварнӑ вырӑна таврӑнсан, ӑна ҫӗр ҫинче пӗр пӗркеленчӗк Ҫарамас кӑна тупрӗ. Ӑна эму пулӑшма пултарайман. Ӑна вӗлернӗ; унӑн ӑшчиккине тӑпӑлтарса кӑларнӑ, пырне касса татнӑ. Хӗр курӑнмасть.
  
  
  Вӑл вӗсен патӗнче пулсан, вӗсем юнашар пулмалла...
  
  
  Сасартӑк пулемет шатӑртатни илтӗнчӗ те, чулсене икӗ метр сылтӑмарах темиҫе пуля персе ячӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ, анчах никама та курмарӗ. Тата тепӗр черет ҫитрӗ те, пульӑсем сулахайри чулсем ҫине пырса тӑрӑнчӗҫ. Вӑл йывӑҫ патне кусса ҫитрӗ те, ih пуҫне устарас тесе, чуххӑмӑн персе ячӗ, анчах пурпӗрех никама та курмарӗ. Вӑл пӗтӗмпех уҫӑ вырӑнта выртать...
  
  
  "Чӑнах та, мистер Картер, хирӗҫ тӑни усӑсӑр", - терӗ ҫырупа ман еннелле che-мӗш сасӑ. "Сире пӗтӗмпех ҫавӑрса илнӗ, кунсене хирӗҫ тӑма шанчӑксӑр. Ун витӗр тухма эсӗ ытла та ӑслӑ. Мӗншӗн-ха сирӗн хӑвӑр пӑшалӑра пӑрахмалла мар, кунта шӑппӑн килмелле мар?
  
  
  Мегафон тавра вӑйлӑ та ӗнентерӳллӗ сасӑ янӑраса тӑрать, ҫав сасӑ пӗчӗк айлӑмра янӑранӑ пек туйӑнать.
  
  
  Пистолетне пӑрахрӗ те, аллисене ҫӳлелле ҫӗклесе, ура ҫине тӑчӗ. Сӑрт ҫинчи тӑватӑ "валун" ура ҫине сиксе тӑчӗҫ, камуфляжне хывса пӑрахрӗҫ те, автомачӗсене ман кӑкӑртан тӗллесе, ман паталла чупрӗҫ.
  
  
  Инди партизанӗсем ман тавра пухӑнса тӑчӗҫ те мана Хьгопа Вильгельминсӑр тӑратса хӑварчӗҫ. Унтан вӗсем мана хӑйсен умӗнче хыттӑн тӗкрӗҫ.
  
  
  Эпир лагере таврӑнмарӑмӑр. Mimmo лагерьти хуралҫӑсем мана иккӗмӗш ҫул тупрӗҫ. Сӑрт тӑрӑх ҫур мильӑна яхӑн анаталла эпир пӗр пысӑках мар айлӑма тухрӑмӑр, унӑн виҫӗ енӗ каменоломня пулнӑ пекех, перпендикулярлӑ. Хыҫалта пысӑк ҫӗр хӑвӑлӗ пулнӑ. Ҫӗр хӑвӑлне кӗрес умӗн йӗплӗ пралук карта тытса ҫавӑрнӑ.
  
  
  Хуралҫӑсем мана йӗплӗ пралук карти патне илсе кайрӗҫ. Пысӑках мар участока уҫрӗҫ, мана тӗксе кӗртрӗҫ те каллех йӗплӗ пралука хупрӗҫ. Ӑна вӑтӑр ҫынна яхӑн курнӑ - хӑшӗсем чирлӗ, хӑшӗсем макӑрнӑ, пурте начар тумланнӑ, апат ҫитермен. Вӑл йӗплӗ пралук карти тавра карта еннелле ҫаврӑнчӗ те хулпуҫҫийӗсем ҫине погонсем ҫакнӑ, ҫап-ҫутӑ симӗс формӑллӑ лайӑх тумланнӑ арҫын тӑнине курчӗ. Вӑл лагерь ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Мистер Картер. Килӗр-ха, тархасшӑн.
  
  
  Ӑна йӗплӗ пралук патне илсе пычӗ.
  
  
  -- Эпир Калькутта тӑрӑх пӗлтерӳ илтӗмӗр, - терӗ вӑл, пӑнчӑсем витӗр ман ҫине тӗлӗнсе пӑхса, - эпир тин ҫеҫ пирӗн чаплӑ хӑна ятне пӗлтӗмӗр. Вӑл сирӗн ҫинчен нумай илтнӗ. Ӑна вӗлерме юрамасть. Тен, эпир истори учебникӗсенче вырӑн илӗпӗр.
  
  
  Вӑл ҫапла кулни ӑна выляса ячӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Августӑн 15-мӗшӗ мӗн пулать?"Ку пысӑк кун вӗт, ҫапла мар-и?'
  
  
  Вӑл хӑратмалла ответлерӗ. — Эсӗ ӑна курмастӑн.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ, мӗншӗн тесен мӗн ҫинчен шухӑшларӗ. — Хӗршӗн ан пӑшӑрхан, - терӗ вӑл. "Вӑл сирӗн пата яла килет". Вӑл тухса кайсан, унӑн шухӑшӗсене пуҫтарма хӑтланчӗ.
  
  
  Пур енчен пӑхсан та, вӑл лидер пулман. Хама кирлӗ ҫын хулара хӑрушсӑрлӑхра пулӗ, юлашки хатӗрленӳсемпе аппаланӗ.
  
  
  Ӑна ҫав ҫынна тупмалла пулнӑ. Анчах малтан манӑн чӗрӗ юлма хӑтланса пӑхмаллаччӗ, ун чухне ку питӗ кӑткӑс пек туйӑнатчӗ.
  
  
  Ӑна, ҫӗр хӑвӑлӗ ҫине пӑхса илчӗ. Алӑк патӗнчи хапхана электричество ҫумне ҫирӗплетсе лартнӑ, мана вӗлерме вӑйлӑрах пулмалла, стенисем аллӑ фут хулӑнӑш. Ӗмӗр тӑршшӗпех ih алтма пулать. Тарма май ҫук пек туйӑнчӗ.
  
  
  Вӑл пӗччен мар, анчах ман шӑпана пайланӑ ҫынсем нимӗнпе те пулӑшма пултарайман. Вӗсем тавра чылайӑшӗ ватӑ та вӑйсӑр, сӑртсен хытӑ тӑпри ҫинче хӑйсене валли апат тупакан хресченсем пулмалла. Вӗсем ним пӑлханмасӑр, индуссем ҫеҫ пулакан лӑпкӑ вилӗме хатӗрленчӗҫ. Вӗсем урисене хӗреслетсе, пуҫӗсене ҫӗр урайнелле пӗксе ларнӑ та турӑсене вӗҫӗмсӗр: "Харе Кришна, Харе Рама", тесе юрлаҫҫӗ.
  
  
  Вӗсем реинкарнацисен вӑрӑм циклӗнче тепӗр утӑм тума хатӗр пулнӑ. Анчах эпӗ хатӗр мар.
  
  
  Вӑл, ih фатализмла ӗнтӗркеве кӑларас тесе, вӗсем хушшинче утса пычӗ, анчах вӗсем тавра мана никам та курмарӗ пулас. Йынӑшса выртакан ҫамрӑк ҫын патне ҫитсен тин вӑл ревматизмпа чирленӗ.
  
  
  Вӑл мана курсан кулса ячӗ. "Апла пулсан, вӗсем пысӑк пулӑ чееленнӗ. Эсир акӑлчан-и?
  
  
  — Американец, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Хӑвна килти пекех туя. Кӑнтӑрла тӗлне эпир пурте вилетпӗр.
  
  
  Вӑл унпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ те сигарета тӑсса пачӗ. Вӑл ӑна илчӗ те тӗтӗмпе чыхӑнса ларчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - Эсӗ те-и?"Мӗншӗн вӗсем сана вӗлересшӗн? Ыттисем ватӑ. Мӗншӗн вӗсем сана курасшӑн мар?
  
  
  "Эпӗ вӗсен аллинче, - терӗ вӑл. "Мана Калькуттра арестлерӗҫ. Вӗсем мана тӑрантарчӗҫ, ман йӑмӑкшӑн тӑрӑшрӗҫ.
  
  
  Унтан ӑна кунта ял курчӗ. Эпӗ ҫынсене ун пек вӗлерме пултарайман, ҫавӑнпа мана кунта хӳмесем, юхан-суранлӑ, тӑлӑх арӑмсем, упӑшкисен чунӗсемшӗн кӗлтӑваканскерсем, вырнаҫтарчӗҫ". Вӑл чарӑнчӗ те охранник ҫине хаяррӑн пӑхса илчӗ. — Часах килеҫҫӗ, тӑватӑ-пилӗк ҫынна илеҫҫӗ те яла каяҫҫӗ. Эпир ҫителӗклӗ хӑвӑрт пулмасан, пире штыксемпе е пӑшалсемпе вӗлереҫҫӗ. Ӑна вӗсем ӗлӗк мӗнле тунине куртӑм.
  
  
  Ҫамрӑк ҫын хӑранипе тата ҫиленнипе чӗтрет.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Вӗсем мӗн шухӑшланине пӗлетӗн-и эсӗ? "Независимость Кунӗнче мӗн тӑвасшӑн вӗсем? Эсӗ илтнӗ-и ун ҫинчен?
  
  
  Хӑмӑр куҫӗсем ман еннелле кобра чӗлхи пек йӑлтӑртатса илчӗҫ. — Паллах, анчах ӑҫтан пӗлетӗн-ха эсӗ ун ҫинчен? Пире каларӗҫ, анчах эсӗ аякран. Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те, кукленсе ларса, ҫӗрелле пӑхрӗ. "Аслӑ революци. Эпир пултарнӑ пулсан, Калькуттӑпа хӗвеланӑҫ Бенгалине пӗтӗмпех йышӑннӑ пулӑттӑмӑр. Вӗсем ih полици, американецсемпе вырӑссем тепӗр енне переҫҫӗ, терӗҫ. Пирӗн мӗн тумаллине пурне те кӗпере, Ҫынсене, Чугун ҫул станцине сирпӗнтермелле, унтан Чоуринг-роуд ҫине тапӑнмалла та пур ҫуртсене те ҫунтарса ямалла. Калькутта ҫав тери хӑраса ӳкнӗ пулӗччӗ, эпир ҫӗр ҫынпа тухса пӗтӗм штата оккупацилеме пултарнӑ пулӑттӑмӑр".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Ку ӗҫлет-и?"
  
  
  Ҫамрӑк ҫын пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ пӗлместӗп. Вӗсем ҫынсене уйӑхӗ-уйӑхӗпе тренировка тунӑ. Ҫакна Вӗсем Калькуттӑн Ирӗке Кӑларакан ҫарӗ теҫҫӗ. Консульствӑсем сирпӗнсе кайсан, паллӑ паратпӑр. Пысӑках мар ушкӑнсем тӗп позицисене тапӑнӗҫ. Ку ӗҫе тума пултарать. Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ.
  
  
  — Ку пирӗншӗн ниме те пӗлтермест, — терӗ вӑл малалла. Кашни ир ялта ҫар вӑййисем иртеҫҫӗ. Вӗсем яланах вӑйлисене илеҫҫӗ, ҫӗнӗ ҫынсемшӗн тӗслӗх пулса тӑччӑр. Унсӑр пуҫне, вӗсем аялта пурӑнакан ҫынсенчен ih шӑплантарас тесе хӑтӑлнӑ".
  
  
  Вӑл тӑчӗ те, ҫӗр хӑвӑлӗн тӗттӗм кӗтессисене тинкерсе, стена ҫумӗпе утса кайрӗ. — Кунтан тухма май пур-и?
  
  
  Вӑл килӗшмесӗр пуҫне пӑркаларӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн кӗсйисене ухтарчӗ, анчах манӑн чӗн пиҫиххисӗр пуҫне урӑх нимӗн те ҫук. Антӑхтаракан ҫипсем мана пулӑшаймарӗҫ. Манӑн та пиҫиххи ҫумӗнчи шӑрпӑк пурччӗ, анчах нӳрлӗ ҫӗр шӑтӑкӗнче нимӗн те ҫунмарӗ.
  
  
  Ҫакна ялта тумалла пулнӑ пулӗччӗ. Унта пирӗн куҫса ҫӳремелли ирӗклӗх, шанс пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл тахҫан ҫамрӑк ҫын пулнӑ курпун кӗлетки ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эпир унта ҫитсен ялта мӗн пулӗ-ши?»
  
  
  Вӑл тӑрӑхласа кулса ячӗ.
  
  
  "Пурӗпӗрех хирӗҫ тӑни усӑсӑр. Сирӗн шалкӑм ҫапмалла та тупӑкри чи лайӑх вырӑншӑн кӗлтумалла".
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ, ӑна ярса тытрӗ те, ҫӗр хӑвӑлӗн нӳрӗ йынӑшӑвӗ ҫумне хыттӑн пӑчӑртаса, ура ҫине тӑратрӗ.
  
  
  — Санӑн мана ялта мӗн пулса иртнине каласа памалла. Кала-ха мана: арҫынсем пӑшалсемпе мӗн тӑваҫҫӗ, вилнисем ӑҫта каяҫҫӗ?
  
  
  Унӑн алли вӑйсӑрланчӗ. Халӗ ҫав куҫсем ман ҫине пӑхаҫҫӗ; сыхланарах, хӑраса, ҫиллессӗн пӑхаҫҫӗ.
  
  
  "Вӗсем пилӗк-ултӑ ҫынна чуллӑ ту тӑррине илеҫҫӗ, унтан ирӗке кӑлараҫҫӗ, переҫҫӗ те яла хӑваласа кӗртеҫҫӗ. Вунҫичӗ ҫурт, хӳшӗсем, сарайсем пур. Вӗсен пытанма хӑтланса пӑхмалла. Вӗсем професси салтакӗсем пулсан, лайӑх ӗҫлеҫҫӗ, ҫынсене турттараҫҫӗ, тен, урӑх ҫурта пытанас мар тесе, ураран переҫҫӗ пулӗ. Юлашки ҫурта ухтарсан, пурне те персе пӑрахаҫҫӗ е штыксемпе чиксе пӑрахаҫҫӗ. Ҫамрӑк рекрутсем чи начаррисем. Вӗсем кашни парне мӗн чухлӗ пурӑнать, ҫавӑн чухлӗ укҫа тӑваҫҫӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Мӗнле хӗҫпӑшал вӗсен?
  
  
  "Пӑшалсем, автомат винтовкисем, ручной гранатӑсем, вӑрӑм ҫӗҫӗсем".
  
  
  Вӑл нӳрӗ йынӑшу ҫумне таянма хатӗрленнӗччӗ ӗнтӗ, ҫав вӑхӑтра хӳме ҫумӗнче, алӑк умӗнче, йӗплӗ пралук картасем йӑшӑлтатнине курах кайрӗ.
  
  
  — Вӗсем килеҫҫӗ, - терӗ ҫамрӑк ҫын.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - Мӗн ятлӑ эсир?'
  
  
  "Джо - америкӑри лайӑх ят".
  
  
  Ольга, ун патӗнчен пӑрӑнса, кӗте-кӗте йынӑшса ячӗ. Икӗ хуралҫӑ, вӗсем хыҫҫӑн штатски тумланнӑ тӑватӑ ҫамрӑк ҫын кӗчӗҫ. Улттӑшӗн те автоматла хӗҫпӑшал пулнӑ. Чи ҫӳллӗ охранник ман ҫине пӑхса илчӗ те аллипе сулчӗ.
  
  
  "Тулалла!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл. "Эсӗ пӗрремӗш!'
  
  
  Унӑн панцирӗ вӑраххӑн; штык ҫивӗчӗшӗ ҫырла ҫырли ҫине ыратмаллах тӑрӑнчӗ. Иккӗмӗш хуралҫӑ Джона ура ҫине тӑратрӗ те алӑк патнелле тӗртрӗ. Хапха хушӑкӗ витӗр тухнӑ чухне турӑ мана суккӑрлатрӗ.
  
  
  Куҫне хӗссе, вӑл ӑна хӑйпе юнашар пилӗк ҫын тӑнине курчӗ. Джо вӗсенчен пӗри пулнӑ. Унта виҫӗ хӗрарӑм тата вӑрӑм, анчах ырханланнӑ старик пулнӑ. Старик ҫӗр хӑвӑлӗ тавра тухрӗ, унтан хӗвел еннелле ҫаврӑнчӗ те ҫӗр ҫине ларчӗ.
  
  
  "Тӑр!"- мӗкӗрсе ячӗҫ охранниксем. Вӑл ih выляса янӑ.
  
  
  Унӑн аллине штыкпа чикрӗҫ, анчах вӑл вырӑнтан та хускалмарӗ. Унӑн ҫивӗчӗшӗ хулпуҫҫине шӑтарса кӗчӗ. Вара тин вӑл кӑшкӑрса ячӗ. Хуралҫӑ пуҫне сулчӗ те, автомат тытнӑ тӑватӑ ача ҫӗҫӗсене туртса кӑларса, старик ҫине ыткӑнчӗҫ.
  
  
  Ӳкерчӗк тӳнсе кайса месерле ӳкичченех ҫивӗчӗшсем ӳте шӑтарса кӗчӗҫ. Ҫӗҫӗсем халӗ те хӗвелӗн ҫемҫе ҫутинче йӑлтӑртатаҫҫӗ, ҫивӗчӗшӗ халӗ хӗрлӗ. Арҫын текех пирӗн сас-чӗве кӑлармарӗ, ҫав юнланса пӗтнӗ тута хӗрринчен юлашки хут ассӑн сывлани ҫеҫ илтӗнчӗ.
  
  
  — Ҫитет, - терӗ охранник. Вӑл пирӗн группӑран юлнӑ пилӗк ҫынпа калаҫма пуҫларӗ. "Хӑвӑртрах кайӑр. Пӗтӗм пуху тӑрӑх ан тухӑр, е эсир вырӑнтах вилсе выртатӑр. Хуралҫӑсенчен ан юлӑр.
  
  
  Ҫамрӑк ҫынсем хӑйсен ҫӗҫҫисене старик йӗмӗ ҫумне шӑлса типӗтрӗҫ те пире вырнаҫтарса лартрӗҫ. Икӗ ача малта пыраҫҫӗ, иккӗшӗ хыҫалтан пыраҫҫӗ.
  
  
  Яла Марш ытла та хӑвӑрт кайрӗ; ҫак вырӑнтан мӗнле тухмаллине вӑл ниепле те шухӑшласа кӑлараймарӗ. Джо каланӑ пек пулса иртрӗ. Скалнӑй плато тӑрринче пире килелле чупма хушрӗҫ. Аялалла пӑхсан, вӑл аялта, тайлӑмра, пӗччен кӗлеткине курчӗ. Ку-чоеньсем.
  
  
  Ӑна эпӗ, хама ҫурӑмран персе ярасса шанса, хам пултарнӑ таран анаталла чупрӑм.
  
  
  — Чуп! - кӑшкӑрчӗ ӑна, ун патне пырса.
  
  
  Эпир чул стена ӑшне чӑмрӑмӑр та, пӗр самантлӑха ӑна хӑрушлӑхран та хӑрушӑрах пек туйӑнса кайрӗ. Джо пирӗн ҫумран шуса иртрӗ. Ӑна чӗн пиҫиххине салтрӗ, пӑвӑнтаракан ҫинҫе шнурсенчен пӗри туртса кӑларчӗ те эй тӑсса пачӗ.
  
  
  "Шанс пур пулсан, усӑ курӑр".
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ, унтан йӑл кулчӗ те, мана унӑн куҫӗсенче шанчӑк йӑлтӑртатнине курнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Ӑна тата мӗн те пулин шухӑшласа кӑларма ӗлкӗриччен пӳрт кӗтессинчен икӗ хӑмӑр кӗлетке сиксе тухрӗҫ. Вӗсем вунвиҫӗ ҫултан иртмен ачасем пулнӑ. Вӗсем тавра кашниннех пӑшал пулнӑ. Малтан пӗри, унтан тепри персе ячӗ, эпӗ хамӑр тарнӑ чух пуҫ тӑрринче вӗри тӑхлан шӑхӑрнине илтрӗм.
  
  
  Ӑна алӑк тупрӗ те чойне туртса шалалла чӑмрӗ. Ку вӑл ялта чи пысӑк ҫурт, унӑн пӗр енче чартак пур. Мачча сарлакӑшӗ вунӑ фута яхӑн, вӑл пӗр вӑхӑтлӑха пытанма та ҫителӗклӗ. Эпир йывӑҫ пусма тӑрӑх хӑпартӑмӑр та хулӑн хыр хӑмасем ҫине пусрӑмӑр. Урайӗнче пысӑках мар йывӑҫ ещӗк ларать. Ӑна аяккарах тӗртсе ячӗ те, аллипе сулса, эй выртма сӗнчӗ.
  
  
  Ҫамрӑк боецсен ручной гранатӑсем пуррипе ҫуккине пӗлес килетчӗ манӑн. Тепӗр самантран вӑл ҫакна ӑнланчӗ. Пирӗн айри чӳречерен пӗчӗк граната вӑркӑнса кӗчӗ те, пӗр хут ӳксе, виҫӗ фут ҫӳллӗшӗнче ҫурӑлса кайрӗ. Манӑн пӗшкӗнме вӑхӑт пулмарӗ. Манӑн ӳтӗн пӗр пайӗ шрапнель ҫумӑрӗ айне пулчӗ, анчах эпӗ вӗри метала туймарӑм. Тӗтӗм сирӗлсен, пӗр арҫын ача пӳлӗме асӑрханса кӗчӗ. Аллине автоматла кӗске пистолет тытса, вӑл пӳлӗме хӑвӑрт ухтарчӗ, унтан тимлӗх ҫивӗчленчӗ. Вӑл мачча ҫине пӑхсанах, ӑна йывӑҫ ещӗк пӑрахнӑ.
  
  
  Унран хӑтӑлма унӑн вӑхӑт пулман. Ещӗк пӑшалне ҫак алӑран ҫапса ӳкерчӗ те ӑна пурнӑҫра ҫапрӗ. Вӑл ҫурри таран ҫаврӑнчӗ, пурнӑҫран ярса тытрӗ те, хашкаса, ҫӗре персе анчӗ. Ӑна, автомат ҫине пӑхса илчӗ. Ку пирӗн ҫӑлӑнӑҫ пулма пултарать. Анчах ӑна тытма хатӗрленсен, иккӗмӗш ача чупса кӗчӗ. Вӑл урайӗнче выртакан юлташне курчӗ, мачча ҫине шанмасӑртарах пӑхрӗ те, автомат тавра аялтан пульӑсем тӑкӑнчӗҫ. Ҫак начар тӗллени тата икӗ дюйм ҫирӗп йывӑҫ пире ҫӑлса хӑварчӗ.
  
  
  Темиҫе самантран вӑл выртакан ачана туртса кӑларчӗ те пистолет-пулеметне илчӗ.
  
  
  Ӑна пусма тӑрӑх антӑм та, Чойсем ман хыҫҫӑн утрӗҫ. Урайӗнче чышкӑ пысӑкӑш чул выртать. Унпа усӑ курмаллах пулнӑ. Ӑна чул пӗррех ывӑтрӗ, унтан йынӑшса ячӗ те, шталь кӗтме пуҫларӗ. Чул кӳршӗри ҫуртран металл катӑкне лекрӗ те ҫавӑнтах черет янӑраса кайрӗ. Пирӗн еннелле shaggy кайрӗ. Вӑхӑтне тӗрӗс шутласа кӑларма хӑтланчӗ вӑл. Юлашки самантра вӑл алӑкран чӑмрӗ те ҫамрӑк салтака юртӑпа ярса тытрӗ. Вӑл унӑн ҫӑварне хӑрах аллипе хупларӗ те шалалла туртса кӗртрӗ.
  
  
  Ӑна эму аллисене, урисене кӗпе йӑрӑмӗсемпе ҫыхрӗ, Чочой эму ҫӑварне чернил тумлатрӗ. Вӑл йӑтса пыракан Винтовка юсавлӑ пек туйӑннӑ, анчах ӑна тӗрмере патрон тӗртсе яма хӑтлансан, вӑл ӑна тухатнине асӑрханӑ. Нимӗн курмасӑр эпир алӑкран чупса тухрӑмӑр та ача килнӗ еннелле утрӑмӑр.
  
  
  Ман хыҫри шӑв-шав мана пистолетне хатӗр тытса ҫавӑрӑнтарчӗ, Анчах Джо пистолет тытса ҫӗре ӳксен, манӑн пуҫ пӳрне спусковой ҫекӗл ҫинче вӑйсӑрланчӗ.
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ ҫиллес. "Ӑна пӗр вилӗ тытӑҫупа вӗлертӗм; ӑна пӑшал тупрӑм.
  
  
  — Эсӗ ту ҫине кайма хатӗр-и?
  
  
  Джо пуҫне сулчӗ.
  
  
  Эпир пӗрремӗш стена ҫумӗнчен иртсе кайсан, шурса кайнӑ Питлӗ Чочой мана ҫанӑран туртрӗ. Пирӗнпе пӗрле килнӗ хӗрарӑмсенчен пӗри месерле выртнӑ; ee пурнӑҫӗ ҫурӑлса пӗтнӗ, кӑкӑрӗ юнпа вараланса пӗтнӗ; долларне унӑн уҫӑ аллинчех хума пулать.
  
  
  Ӑна mimmo хӗрарӑм Чоенӗсем сӗтӗрсе тухрӗҫ те тепӗр ҫурт патнелле чупрӗ. Эпир каллех хамӑр хыҫра пӑшал пенӗ тата кӑшкӑрашнӑ сасӑсене илтрӗмӗр.
  
  
  Эпир шыҫса кайнӑ виле урлӑ сиксе каҫрӑмӑр. Ee питне хурчкасем ҫисе янӑ. Эпир халӗ малта та, хыҫалта та хупланӑ стена хыҫӗнче чарӑнса сывлӑш ҫавӑрса илме пикентӗмӗр. Чочой халтан кайнӑ пек курӑнать.
  
  
  Вӑл ман винтовкӑна илчӗ, пӗр самантлӑха спусковой ҫекӗлпе тата механизмпа ӗҫлерӗ те, картридж магазинта хӑй вырӑнне тӑнине илтрӗ. Вӑл ассӑн сывласа мана каялла пачӗ.
  
  
  Урайӗнче выртатӑп, ӑна стена кӗтессинчен хуллен кӑна кӑларса пӑхрӑм. Пирӗн умра никам та ҫук. Темиҫе минут каялла чупса аннӑ сӑрт тайлӑмӗ виҫҫӗр метр ҫӳллӗш хӑпарать. Ку вӑл хӳтлӗхсӗр вӑрӑма тӑсӑлни пулчӗ. Эпӗ Чоня чӑтасса шанмарӑм, анчах вӑл: хатӗр, терӗ.
  
  
  Эпир сиксе тӑтӑмӑр та, малалла штурмлама хатӗрленсе, стена тӑрӑх чупрӑмӑр. Эпир ӗлкӗреймерӗмӗр. Чочой вӑрӑм пӑшал тытнӑ пӗчӗк ачана тӗл пулчӗ. Ee алли хӑй сисмесӗрех каратэ-мӑй ҫине тӑсӑлса ӳкрӗ те, ача ӑнран кайса, юнпа вараланса пӗтнӗ ҫӗр ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ. Чочой ҫав хӗҫпӑшалне ҫӗклерӗ.
  
  
  Ун хыҫҫӑн пире илсе килнӗ хуралҫӑсем те пулчӗҫ. Ҫак автомата пирӗн ҫинелле тӗлленӗ.
  
  
  — Ҫаврӑнӑр, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ӑна ҫав тери хӑвӑрт персе ячӗ, пистолет хускалнине те асӑрхаймарӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, эму кӑкӑрне лекрӗ те икӗ метр хӗрлӗ тусан ҫине ывӑтрӗ.
  
  
  Эпир чупрӑмӑр.
  
  
  Эпир сӑрт патнелле ҫурма ҫулта кӑна, хамӑр ҫине пеме пуҫланӑ чух, ҫитсе чарӑнтӑмӑр... Эпир пӗшкӗне-пӗшкӗне малалла чупрӑмӑр, пӗшкӗне-пӗшкӗне, тепӗр еннелле ҫаврӑнтӑмӑр, анчах ҫаплах тӑвалла улӑхрӑмӑр.
  
  
  Ту тӑрринчен вунӑ ярдра автомат тытнӑ кӗлетке ҫӗкленчӗ те пирӗн ҫинелле персе ячӗ. Джо ӑна персе ячӗ, анчах тивертеймерӗ. Манӑн винтовка каллех ҫӗкленчӗ те персе ячӗ; ҫын ҫаврӑнса сӑрт ҫинчен пирӗн еннелле ӳкрӗ. Эпир mimmo урлӑ чупса каҫрӑмӑр та ҫӳлелле чӑмрӑмӑр.
  
  
  Джип тӑхӑннӑ ҫын пирӗнтен ытларах тӗлӗнчӗ. Лагерь начальникӗ, симӗс форма тӑхӑннӑ арҫын, хӑмӑр бутылкӑна тин ҫеҫ антарчӗ те тутине шӑлса илчӗ. Ӑна пӑшал пенӗ хыҫҫӑн бутылка ун алли тавра ҫӗмӗрнӗ.
  
  
  Вӑл аллисене пуҫ тӑрринелле ҫӗклерӗ те, пӗтӗм бравада, хӑйне хӗҫпӑшал парсан, пӑрахса кайрӗ.
  
  
  Вӑл малалла чупса кайрӗ, ухтарчӗ те юлашки вӑхӑтра мӗн ҫитменнине тупрӗ... Хьгопа Вильгельмина. Ih каялла тавӑрма кӑмӑллӑ пулнӑ. Ӑна командир еннелле ҫавӑрчӗ.
  
  
  — Тух! - хушрӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл ӑнран кайнӑ пек туйӑнать.
  
  
  — Тух ҫав джип тавра, - тесе кӑшкӑрчӗ ӑна эму. Вӑл сиксе тухрӗ те, чӗтре-чӗтре, ман умма тухса тӑчӗ. "Курткӑпа кӗпӳне хыв". Вӑл тӗксӗмленчӗ, анчах эпӗ каланӑ пек турӗ.
  
  
  Ӑна, ун ҫинчен пӑнчӑсене илсе, ih чул ҫаврашкисене пӑрахнӑ.
  
  
  Аяла кай, командир. Яла.'
  
  
  — Ҫук, эсӗ ун пек тума пултараймастӑн! вӑл кӑшкӑрса ячӗ. "Вӗсем мана формӑсӑр паллаймӗҫ...»
  
  
  Ӑна урипе ҫапса ӳкерчӗ. Мана курайманлӑхӑн активлӑ канӑвӗ ҫавӑрса иличчен, эпӗ ӑна тума тытӑнтӑм. Ӑна чочоя винтовка тыттарчӗ, ҫынна ура ҫине тӑратрӗ те тутӑр хӗррине ывӑтрӗ. Вӑл кӑштах кусса кайрӗ, Унтан Эпир Джопа иксӗмӗр унпа юнашар, ун хыҫӗнче пеме тытӑнтӑмӑр, вӑл сехри хӑпнипе хӑй тунӑ тамӑка чупса кӗрсе кайрӗ. Вӑл малтанхи ҫуртсем патне ҫитсен, эпир винтовкӑсемпе автоматсем чӑнкӑртатнине илтрӗмӗр.
  
  
  Унӑн джипра Чоеньсем пулнӑ. Джо sel хыҫалтан пырса винтовкине командир автомачӗ ҫине хучӗ. Эпир лакӑм-тӗкӗмлӗ сукмакпа лагерь еннелле кайрӑмӑр. Вӑл темиҫе ҫын ҫеҫ дежурствӑра пулаҫҫӗ, тесе шутланӑ, мӗншӗн тесен салтаксенчен нумайӑшӗ, атакӑна кӗме сигнал парасса кӗтсе, Калькуттра пулаҫҫӗ.
  
  
  Эпир пӗрремӗш ҫурт патне ҫитсен, чочой винтовкине илчӗ. Вӑл иккӗмӗш передача ҫине куҫрӗ, хӑвӑртланчӗ те пӗрремӗш хут ҫаврӑнсанах шуса кайрӗ. Эпир mimmo вӗҫтерсе иртсе кайсан, унта тӑракан тӑватӑ арҫын аяккалла сирпӗнчӗҫ. Малта икӗ грузовик. Вӗсенчен Пӗри, Джо, эпир mimmo иртсе кайнӑ чух кашни машинӑн икӗ шинине шӑтарса тухрӗ, Унтан, кӗтесрен пӑрӑнса, йӗплӗ пралук карта урлӑ ҫуйӑхашса каҫрӑмӑр.
  
  
  — Самолет ҫаплах унта тесе шутлатӑн-и? Чочой пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Эпӗ командир Кама та пулин Калькуттӑна, унтан тӗттӗм пуличчен вӗҫсе каятӑп, тенине илтрӗм". – мӗкӗрсе ятӑм эпӗ, Унтан пысӑках мар самолета вут хутса яратпӑр та вӗҫсе хӑпарма хатӗр. Анчах аэропортри часовойсем пулӗҫ-ши вӗсен? Вӑл ун пек шухӑшламан.
  
  
  Эпир пӗр пытармасӑр аэропорта кайрӑмӑр та, Чоень менеджер патне, эпир халех каятпӑр, тесе калама кайрӗ. Ҫакӑн пек вӑййа эпир самолетпа вӗҫнӗ чух, вӗҫев-анса лармалли вырӑн вӗҫне тухсан, вӑл тӗксӗмленчӗ. Джип тапранса кайнине курсан, мӗн пулса иртнине унӑн ӑнланса илмелле пулнӑ. Вӑл шӗвӗр кӗтесре пирӗн пата пычӗ те пирӗн машинӑран икҫӗр ярдра чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Джипа курсан, чочой пуҫне сулчӗ. Вӑл хӑвӑртланчӗ, двигательсене ӑшӑтрӗ те вӗҫекен-анса лармалли вырӑн тӑрӑх тӳрех джип патнелле утрӗ. Эпир хир урлӑ тапса сикрӗмӗр те, джип ҫинчи ҫын сиксе тухса пытанчӗ. Джиппа тытӑҫас мар тесе, унӑн отелӗ румпеле ярса тытрӗ. Чойни аялти тутине хытӑ ҫыртрӗ, элеронсене тытса пычӗ, самолет сӑмсине ҫӳлелле вӗҫсе хӑпармалли вырӑнпа джип варринелле тытса чарчӗ. Чи юлашки самантра вӑл румпеле каялла туртрӗ. Ҫак ыйтуран пӗчӗк машина чӗререн тӗлӗннӗ пек туйӑнчӗ, анчах мӗн май килнине пурне те турӗ.
  
  
  Вӑл сасартӑк сывлӑш тӗрӗслевне суйласа илнипе сиксе илчӗ... унтан вӑл самолет ассӑн сывланине илтнӗ пекех пулчӗ; кун пек маневр тума пирӗн хӑвӑртлӑх ҫителӗклех пулман-ха. Машина каллех вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли вырӑна анса ларчӗ. Анчах эпир джип урлӑ сиксе каҫрӑмӑр та трасса тӑрӑх чӑн-чӑн старт патнелле ҫуйӑхашса вӗҫтертӗмӗр. Мана пӑшал сасси илтӗннӗ пек туйӑнчӗ, анчах вӑл сиен тумарӗ.
  
  
  Юлашки темиҫе сехет хушшинче ыратнине тата пӗҫертнине туйса, эпир вӗҫсе хӑпарсан, вӑл кресло хыҫӗ ҫине таянчӗ. Манӑн алӑ сыппи вутпа пӗҫертнӗ ҫӗрте сиккелет. Алли-кӑкри каснӑ вырӑнсем тӑварлӑ тарпа витӗнчӗҫ, вӑл ҫав тери ывӑнса ҫитрӗ, пӗр ҫулталӑк ҫывӑрмалла пулчӗ.
  
  
  "Эпир Нихҫан Та Калькуттӑна ҫитейместпӗр", - терӗ Чочой, вут хумалли датчик ҫине кӑтартса.
  
  
  — Ӑна ҫывӑхри аэропорта ларт, - терӗм эпӗ. -Паян ҫывӑратпӑр, ыран апатланатпӑр та Калькуттӑна вӗҫетпӗр".
  
  
  Вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ те, карттӑсене пӗлес тесе, малалла ӳпӗнчӗ.
  
  
  
  Вуниккӗмӗш сыпӑк
  
  
  Тепӗр кунне эпир гангран аяларах, индуссен аслӑ тӗнӗн аслӑ юханшывӗ ҫийӗпе вӗҫсе иртрӗмӗр. Гангӑн юпписем нумай; вӗсенчен пӗри — Калькутту урлӑ юхса выртакан Хугли шывӗ. Аслӑ юханшыв тӑрӑх хулана ҫитичченех каяс тесе, эпир кӑнтӑралла ҫул тытрӑмӑр.
  
  
  Сасартӑк эпир горизонтра хура пӑнчӑ евӗрлӗ япала куртӑмӑр. Малтан ӑна чайка тесе шутланӑ, анчах вуннӑмӗш секундран вӑл сывлӑшра вӗҫекен реактивлӑ истребитель "Команчапа"юнашар вӗҫнине ӑнланса илнӗ. "Команчана" вӑйлӑн пырса ҫапрӗ, ҫурри ҫаврӑнса ӳкрӗ, вара чочой румпельне аран-аран ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Эпир вӑйлӑ аслатиллӗ ҫумӑрӑн эпицентрне лекнине туйрӑмӑр, ҫав вӑхӑтра пирӗн пуҫ тӑрринче уласа тӑракан истребитель хупӑнса ларчӗ.
  
  
  Джо манпа юнашар хутланса ларчӗ, унӑн сӑмси ҫунаттисем сарӑлчӗҫ, мӗншӗн тесен машина ҫурӑлса каясран хӑрарӗ.
  
  
  Горизонтра тата икӗ хура пӑнчӑ курӑнса кайрӗҫ. Чоень" Команчана " пике ӑшне антарчӗ те йывӑҫсем ҫийӗн май килнӗ таран аяларах вӗҫсе кайрӗ. Пирӗн тӗлтен истребительсем вӗҫсе иртнӗ чухне ӑна Пысӑк хӗрлӗ ҫӑлтӑрсемпе авӑнчӑк Мигелӗн 23-мӗшӗнче курнӑ. Вӗсем вырӑссен чи лайӑх самолетсем пулнӑ.
  
  
  Чочой хыҫалтан та, ҫӳлтен те вырӑс бомбардировщикӗ ҫине кӑтартрӗ. Бомбардировщикӑн икӗ енӗпе тата ултӑ стройлӑ истребитель вӗҫеҫҫӗ.
  
  
  "Вырӑссем пысӑк вӑй кӗртнӗ пулас", - терӗм эпӗ.
  
  
  Чочой аэропортӑн хӑвӑртлӑхӗ ҫине куҫрӗ те итлеме пуҫларӗ. Эфир тӳрех вырӑспа англи калаҫӑвӗсемпе тулса ларнӑ. Икӗ ушкӑнӗ те анса ларма инструкцисем ыйтрӗҫ.
  
  
  "Америка самолечӗсем пур-и?— - ыйтрӗ Чочой. Эпир йӗри-тавра пӑхса илтӗмӗр. Dum-Dum аэропорчӗ патне ҫывхарсан, эпир mimmo текен икӗ ушкӑн, виҫкӗтеслӗ ҫунатлӑ истребительсем, кашни ушкӑнрах тӑватшарӑн вӗҫсе иртнине куртӑмӑр. ВӖСЕМ АПШ-РА ИКӖ моторлӑ штурмовиксем пулнӑ.
  
  
  Чочой ручной микрофон илчӗ те, радиоҫыхӑнура кӗске перерыв вӑхӑтӗнче, калаҫӑва хутшӑнса, анса лармалли постановлени ыйтрӗ.
  
  
  Аэропорт станцинчен вӑйлӑ сигнал громкоговоритель урлӑ кӗмсӗртетсе иртрӗ, вӑл халех кӑтартусем пачӗ.
  
  
  Тепӗр сасӑ акӑлчан чӗлхипе хутшӑнчӗ. "Лексингтон" авианосец ҫинчи америка самолечӗсем, сире ҫакна пӗлтеретпӗр: саккӑрмӗш тӑрӑхӑн ҫиччӗмӗш линийӗ ҫине анса ларма сирӗн приоритетлӑ ирӗк пур. Тархасшӑн, пӗр вӑхӑтрах икӗ самолеттан ытла мар.
  
  
  Сигнала чарнӑ, раҫҫей самолечӗсене саккӑр та ноль полосара тепӗр ҫичӗ минутран анса ларма хушнӑ.
  
  
  Эпир Чойпа пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр. Хамӑр ӑшра ҫав тери хӑранине палӑртас тесен, пирӗн нимӗн те каламалла марччӗ. Икӗ чарусӑрлӑх хулара хӑйсен вӑйне пухнӑ.
  
  
  Ӑна юлташла визитсем теҫҫӗ. Е Вӗсем Индин территорине тапӑнса кӗнине тӳрре кӑларас тесе урӑх дипломатилле сӑмахсемпе усӑ курнӑ пулӗччӗҫ. Анчах икӗ держава нейтральнӑй территорире тӗл пулнӑ пулсан, результатсем трагедиллӗ пулнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Чойсем приборсене тытса пыраҫҫӗ, пӗчӗк "Команчана" илемлӗн антарса лартаҫҫӗ, ҫакна эпир вӗҫевпе анса лармалли вырӑн пуҫламӑшӗнче анса лартӑмӑр та уйрӑм самолетсем валли ангарсем перрон ҫине кӑлартӑмӑр.
  
  
  Вӑл куҫхаршисене пӗрчӗ. Чочой ыйтуллӑн пӑхни мана хӑйӗн шухӑшӗсене сӑмахпа каласа пама хушрӗ.
  
  
  — Ку августӑн вунтӑваттӑмӗшӗ. Ыран пысӑк кун пулать. Эпир вӑрҫа ҫав тери ҫывӑх, манӑн хӑсас килет.
  
  
  Джо мана вӗҫнӗ чухне ҫапла каларӗ: террористсем ҫинчен эпӗ сахал пӗлетӗп пулин те, вӑл пире хула тулашӗнчи боеприпассен ih складне, 15-мӗш числара пысӑк атака пуласса кӗтсе, хӑйсен хӗҫпӑшалӗсене пытарнӑ ҫӗре, илсе кайма пултарать, терӗ.
  
  
  Ih боеприпассене пӗтерме пултарнӑ пулсан, эпир консулсем ҫине тапӑнасран, ҫапла Вара российӑпа Пӗрлешӳллӗ Штатсем хушшинче ҫывхарса килекен хирӗҫӗве сирсе яма пултарнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Ӑна "Мерседес" ҫинче тепӗр урамалла пӑрнӑ та вырӑссем Калькуттра дипломати ӗҫне тума усӑ курнӑ пысӑк ҫурт тавра ҫавӑрӑннӑ. Жалюзисене хупнӑ. Ҫурт умӗнче талккӑшпех вырӑс тинӗс пехотинецӗсен шеренги пулнӑ. Вӗсен хулпуҫҫи урлӑ винтовкӑсем, ӳчӗ тавра патрон тултарнӑ патронташсем пулнӑ. Вырӑссем ҫапӑҫӑва хатӗр пулнӑ.
  
  
  Бомбӑна пӑрахма ҫывӑхах епле ҫитмеллине эпӗ ӑнланаймарӑм, анчах хамӑр ӗмӗтленнӗ ҫын хӑйӗн планӗсене туса пӗтернине туйрӑм. Темле майпа вӑл ҫак тӗлтен иртсе кайнӑ. Анчах мӗнле?
  
  
  АПШ консульствин ҫурчӗн икӗ енӗпе те блокпост туса лартнӑ. АПШ ТИНӖС пехотинецӗсем симӗс ҫар костюмӗсемпе ПУР машинӑсене те салатаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна Джопа Чони хӑйпе пӗрле илчӗ те, эпир консульство тавра оборона линийӗ урлӑ каҫма тытӑнтӑмӑр. Эпир пысӑк хапха витӗр тухса, тротуар тӑрӑх алӑк патнелле хӑпарнӑ тӗле Слокум пире саламлама тухрӗ.
  
  
  — Сирӗн кунта лайӑх ҫар, - терӗм эпӗ. - Инди правительстви ҫӗршыва хӳтӗлеме шутламасть-И Вара?»
  
  
  "Тинӗс пехотинецӗсем-и?— - терӗ Слокум. — Вӗсем хисеплӗ хуралҫӑ пулса тӑраҫҫӗ. Эпир те кунта самолетсем илсе килтӗмӗр... индеецсене независимость Кунне уявлама пулӑшас".
  
  
  Вӑл хӑйне тӳрре кӑларнӑшӑн кулса илчӗ те нью-Делие мӗнле йышӑнни ҫинчен ыйтса пӗлчӗ.
  
  
  Унтан Амартий Радж бордюра тӑрӑх анчӗ.
  
  
  "Российӑпа америка ҫарӗсем умӗнче-манӑн пиллӗх", - хӑйӑлтатса каланӑ инди полицейски. "Правительствӑсем нумайӑшӗ пирӗн никама пӑхӑнманлӑха уявлама делегатсене яраҫҫӗ". Вӑл чарӑнса тӑчӗ те ман ҫине тем пӗлтернӗн пӑхса илчӗ. — Анчах Калькуттра подрывниксене вырӑн ҫук, мистер Картер .
  
  
  Вӑл ман ята палӑртрӗ те тутисене хыттӑн, татӑклӑн пӑчӑртарӗ. Слокум ҫӑтса ячӗ те айӑпа кӗнӗ пек курӑнчӗ. — Каҫар, - терӗ вӑл мана. "Мистер Радж... вӑл эсир камне пӗлет. Вӑл сире арестлесшӗн.
  
  
  Ӑна, инди полицейски ҫине пӑхса, кулса илчӗ. Вӑл, юри тенӗ пек, аллине тӑсса, хӑйне пулӑшма хатӗр пулчӗ.
  
  
  — Атьӑр, — терӗм эпӗ. - Арестлӗр мана."
  
  
  — Урӑх проблемӑсем пулмӗҫ, - терӗ слокум, юриех ӗненнӗ пек пулса. "Ву полковникпа нью-Делире пурӑнакансем пирӗнпе вырӑссем хушшинче килӗшӳ тӑвас тӗлӗшпе ӗҫлеҫҫӗ. Вара Эпир Пӗрлешӳллӗ Штатсене шӑнкӑртаттартӑмӑр. Тӗпчев комиссине вырсарникунсенче яраҫҫӗ.
  
  
  Вырсарникунсенче-и?'
  
  
  "Ҫапла."Слокум ҫаплах шанчӑклӑн калаҫма хӑтланчӗ, анчах пултараймарӗ. "Малашне терактсем пуличчен..."Вӑл хӑйӗн сассине лӑплантарма ирӗк пачӗ.
  
  
  Радж ӑна выляса ячӗ. Вӑл ман ҫине, унтан Вулакансем ҫине шанмасӑр пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. — "Сирӗн ҫакланмалли пур-и? Пирӗн сирӗн пӗтӗм информацие пӗлес пулать".
  
  
  "Шансам эма", - тенӗ чоеньсем инди полицейскине.
  
  
  Радж тӗксӗмленчӗ, анчах офисра Слокама пирӗн умран утрӗ. Унта ларакан Александр Соколова курсан, Вӑл тӗлӗнсех кайрӗ. Унӑн кӑнттам пичӗ кулмасть.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. — "Эсир чӗрӗ-и-ха, Мистер Картер?" .
  
  
  — Тӗп-тӗрӗс, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Ача тата... кам ку?
  
  
  "Тепри."Ӑна урӑх нимӗн те каламарӗ, Соколов Джо ҫине чалӑшшӑн пӑхса илчӗ. Ҫамрӑк индеец кирлӗ пулнине вырӑс лизи сиснӗ, анчах малалла кайман.
  
  
  "Соколов Мистер кунта ультиматум кӑларма килнӗ, - терӗ Слокум. — Эпир чӗререн каланине начальство ӗненмест. Вӗсем Халӗ Те Калькуттра ih мирлӗ апат-ҫимӗҫсем ҫине тапӑнса тӑратпӑр тесе шутлаҫҫӗ. Вӗсем ҫак плана пӗтӗм уҫӑ бассейн тӑрӑх ih мелсӗр лару-тӑрӑва кӗртме пысӑкрах план тесе шутлаҫҫӗ".
  
  
  — Урӑх ун пек пулмасть, - ҫемҫен Каларӗ соколов. "Атакӑна ытлах мар, апла-капла пулсан, эпир хирӗҫ пырса ҫапассине сирсе яратпӑр. Манӑн приказ пур.
  
  
  Вӑл мӗкӗрсе ячӗ, ҫынсем тӳрккес мар пуҫне сулчӗ те пӳлӗмрен тухрӗ. Вӑл тухса кайсан, Радж малалла тухса тӑчӗ. Вӑл, хӑй кӑмӑлсӑррине пытарасшӑн мар пулса, тӗксӗмленчӗ.
  
  
  — Эпӗ сире хӑвӑрӑн никама пӑхӑнман ӗҫӗрсене малалла тӑсма пултараймастӑп, Мистер Картер. Эсир пирӗн наци мӑнкӑмӑллӑхне кӳрентеретӗр. Е эсир мана хӑвӑр мӗн пӗлнине пӗтӗмпех каласа паратӑр, е ҫак ӗҫе уҫса париччен консульствӑна кайма пултаратӑр.
  
  
  Пирӗн хушӑра чойсем тӑраҫҫӗ. Вӑл манпа уҫҫӑнах калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  "Хӑвпа Пӗрле Раджа ил", - сӗнчӗ вӑл. — Вӑл сана чӗррӗн тухма пулӑшать.
  
  
  Ӑҫта илсе кайтӑр-ха вӑл мана? - критиклесе ыйтрӗ Радж. Унӑн отелӗ боеприпас складне кайма ҫеҫ ӗлкӗрчӗ, анчах инди полицейскийӗ мана ку ӗҫе кансӗрлеме пултарчӗ пулас. Запасра манӑн ҫирӗм тӑватӑ сехетрен кая марччӗ, хирӗҫлеме манӑн вӑхӑт пулмарӗ.
  
  
  — Юрать, - терӗ Ӑна Раджа. — Анчах нимӗнле ыйту та ҫук. Эсӗ те пӗчченех каятӑн. Урӑх никам та мар. Сирӗн канцелярине асӑрхаттарма вӑхӑт ҫук.
  
  
  — Ку кулӑшла, - хирӗҫлерӗ Радж. "Эсир вырӑссене чӑрмантарнӑ вӑхӑтра мана штаб-хваттер тавра илсе кайма чеелӗх пулма пултарать. Пурте йӗркеллӗ.— Итле — ха, - тарӑхса кӑшкӑрса ятӑм эпӗ. - Эпӗ Ӑна Ӑнланнӑ Тӑрӑх, ыран ниепле Те Калькуттра виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланса кайма пултарать. Ҫакна сирсе яма пирӗн пысӑках мар шанчӑк ҫеҫ пулма пултарать. Эсир пулӑшас тетӗр пулсан, питӗ аван. Апла пулсан, ӑна пӗччен каятӑп.
  
  
  Джопа иксӗмӗр алӑкран тухнӑ чух пирӗн хыҫҫӑн самӑр индеец пычӗ. Вӑл пирӗн хыҫҫӑн машина патне пычӗ те ним чӗнмесӗр ман отеле кайрӗ. Хӑйӗн пӳлӗмӗнче ӑна Хоук панӑ чемодана чӑмрӗ те Вильгельмин патне ҫӗнӗ магазин илчӗ. Ӑна Пьера, газ бомби илчӗ, ӑна скотчпа уринчен кӑкарчӗ те кӑкӑр ҫинчи минутра газ авторучкине чикрӗ.
  
  
  Ӑна таса кӗпе тӑхӑнтӑм, таса сӑмса тутри илтӗм, ҫак йӗтӗн тӗслӗ пысӑк сӑмса тутрипе пӗри, штаб-хваттерте ман валли чемодан ҫыхса хунӑ чухне Яланах хоукӑн пур.
  
  
  Раджӑна уйрӑм хӗҫпӑшал сӗнчӗ, анчах вӑл пуҫне сулкаларӗ. Ҫакна пӗҫҫи ҫинчи 45-мӗш калибрлӑ хромланӑ пистолет питӗ килӗшнӗ.
  
  
  Эпир "мерседес" ҫине хӑпарса ҫитсен, хӗвел анӑҫалла анма пуҫларӗ, Вӑл Джо хушнине тума тытӑнчӗ.
  
  
  Тепӗр сехетрен Эпир, Джо Закирпа ӑҫта калаҫнине аса илме хӑтланса, Ҫаплах Калькутта хӗррисем тӑрӑх ҫӳрерӗмӗр. Юлашкинчен вӑл мана ҫул хӗррине кӑтартрӗ те, эпир чарӑнсанах машина тавра сиксе тухрӗ.
  
  
  Ҫапла, - терӗ вӑл хӑйне хӑй ҫирӗппӗн. — Таҫта ҫакӑнта. Вӑл хула хӗрринелле тӑсӑлакан рис уйӗсем ҫине аллипе сулчӗ.
  
  
  Эпир рис уй-хирне кӗтӗмӗр, Анчах Амартий Радж иккӗленсе тӑчӗ, пирӗнпе пӗрле кайнӑшӑн хӑйне хӑй ухмах тесе, хӑйне хӑй хуллен кӑна ӗҫлесе илме тӑрӑшрӗ. Вӑл хӑвӑртрах утма пуҫласан тин ман хыҫҫӑн утрӗ. Чул стена патне ҫитиччен эпир пӗрле кӑнтӑралла утрӑмӑр.
  
  
  - Сасси вӑл, - Терӗ Джо.
  
  
  Радж мала тухрӗ те стенана тишкерсе пӑхрӗ. "Авалхи чулсем хушшинче нимӗнле усал япала та курмастӑп", - терӗ вӑл. Стена ҫийӗпе иртекен асӑрхаттаракан проводран темиҫе дюймра унӑн аллине тытса чарчӗ. Пралук стена ҫийӗн икӗ дюймлӑ винтовка хушӑкӗсем витӗр иртет. Вӑл хӑпаракан пусӑма та, анакан пусӑма та шута илесшӗн пулнӑ. Радж нимӗн те каламарӗ, анчах пралук кӗтмен ҫӗртен пулчӗ. Ку вӑл фермер ҫурчӗ йынӑшнине курма май пурри мар; ку эсир кӗтнӗ сигнализаци системи пулчӗ.
  
  
  Джо малтан утрӗ, унтан ӑна тӗртсе ячӗ. Вӑл пралук урлӑ асӑрханса каҫрӗ те ҫӗр ҫине ҫемҫен сиксе анчӗ. Унтан раджа стена урлӑ каҫма пулӑшрӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ. Джо аллине кӑшт сулса илчӗ. Лешӗ ун патне пычӗ. Отель территорийӗ пӗтӗмпех ҫаран пулса тӑчӗ, рис уйӗсен дамбисем тахҫанах ишӗлсе анчӗҫ. Ҫемҫе уйӑх ҫутинче вӑл курӑкпа йывӑҫсен пысӑках мар речӗсене ҫеҫ курать.
  
  
  Эпир, йывӑҫсемпе хӳтлӗх пек усӑ курса, стена ҫумӗпе пыратпӑр. Кашни икҫӗр ярдра чарӑнса итлесе тӑтӑмӑр.
  
  
  Ҫапах та эпир пӗрремӗш часовоя чутах ирттерсе ямарӑмӑр. Вӑл йывӑҫ ҫумне таянчӗ те пирӗн еннелле пӑхмарӗ. Вӑл транзистор радио итлет. Эпир ун тавра утрӑмӑр.
  
  
  Эпир уҫӑ кӗтӳ ҫӳретмелли вырӑнпа тӑватҫӗр ярд сарлакӑшне пӑхса пынӑ хушӑра уйӑх пӗлӗтсем хыҫне пытанчӗ, эпир мӗн шыранине тӗп-тӗрӗс пӗлместӗп.
  
  
  Эпӗ тӗтӗмӗн вӑйсӑр шӑршине асӑрхарӑм.
  
  
  Иккӗмӗш ҫил йӳнӗ сигаретсен йӑнӑшсӑр шӑршине илсе килчӗ. Эпир пиртен сулахайра, пиртен виҫҫӗр метрта, вут ҫуннине куртӑмӑр.
  
  
  Часах эпир импровизациленӗ тумтир тӑхӑннӑ часовоя куртӑмӑр. Эпир тӗрӗс ҫул ҫинче пулнине ӗнентерме эпир кунта пулни те ҫителӗклӗ. Радж та тарӑнрах пӗшкӗнчӗ, эпир ҫын тавра ҫаврӑнкаласа ҫӳренӗ вӑхӑтра асӑрханарах утрӗ.
  
  
  Майл уйӑхӗнче йывӑҫсем хыҫӗнче эпир лайӑх паллӑ куртӑмӑр — вӑл mimmo рет йывӑҫсен хушшипе иртет.
  
  
  "Ҫапла, кун пек вӑййа эпир грузовикла вылятпӑр", - терӗ Джо, унӑн куҫӗсенче хаваслӑх ҫиҫсе тӑчӗ.
  
  
  Ҫӗр ярдра ӑна вӑрӑм та лутра склад курчӗ. Пӳрт тӑрри пӗтӗмпех ҫеремпе тата вӗтлӗхпе витӗнсе тӑрать, вӗҫӗсем чалӑшса кайнӑ, вӗсем сывлӑш витӗр пӑхма та май ҫук.
  
  
  Эпир ҫурт тавра асӑрханса ҫаврӑнтӑмӑр. Малалла тата йывӑҫсем пулнӑ. Ҫул тупике кӗрсе кайрӗ, анчах эпир йывӑҫсем тавра ҫаврӑнсан, вӑрманта касса тунӑ сукмака куртӑмӑр. Эпир ун хыҫҫӑн кайрӑмӑр та часах витсе хунӑ вырӑна тухрӑмӑр. Аялта инди ҫар джипӗсем тӑраҫҫӗ, вӗсем тӗлӗннипе тата ҫӗннипе тӗлӗнеҫҫӗ. Мӗнле майпа вӗсем кунта, лагерьте, террористсен аллинче пулнӑ?
  
  
  "Мӗн ку?"- хыттӑн ыйтрӗ Радж. "Мӗншӗн кӗтетпӗр эпир?"
  
  
  "Ҫав джипсем... ҫартан вӑрланӑ пулас".
  
  
  "Ҫапла, - терӗ Радж. Е террористсене сутнӑ. Пур ҫӗрте те коррупци пур".
  
  
  Джо мана ҫанӑран туртрӗ те малалла кӑтартрӗ. — Ав ҫавӑнта, - терӗ вӑл пикенсех. "Боеприпас склачӗ".
  
  
  Вӑл кӑтартнӑ вырӑна пӑхрӗ те йывӑҫсем умӗнче мӗлтлетекен ҫутӑсене курчӗ.
  
  
  Ҫурма ҫула ҫитсен, тӗп хунарсем витӗр эпир лутра чул ҫурт патне ҫитрӗмӗр. Вӑл уҫӑ вырӑнта, камуфляжсӑр пулнӑ, вӑл унта нумай вӑхӑт пулнине курма пултарнӑ. Ҫурта чунтанах ҫул илсе пырать, вӑл пысӑк алӑкпа вӗҫленет.
  
  
  Эпир джо гостиницӑпа малалла каятпӑр, Анчах Радж пӑшӑлтатса хирӗҫлерӗ.
  
  
  — Пирӗн таврӑнас пулать, - терӗ вӑл.
  
  
  "Мӗншӗн?'
  
  
  — Подкреплени илес тесе. Ӑна ҫӗр ҫын пуҫтарма пултаратӑп... кирлӗ пулсан, пин тенкӗ. Эпир ҫуртсене ҫавӑрса илетпӗр те залри ҫынсене пурне те арестлетпӗр".
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ, анчах ӑна хӑй патнелле туртрӗ.
  
  
  — Вӗсем эпир таврӑниччен каяҫҫӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Анчах эпир унта пӗччен кӗме пултараймастпӑр, - татса хучӗ вӑл. "Пирӗн шанчӑк пулман пулӗччӗ".
  
  
  — Санӑн лайӑхрах шухӑш пур-и?
  
  
  — Законсӑр ку, - хирӗҫлерӗ самӑр полицейски. Унӑн ашшӗ кулма пуҫларӗ. Джо ӑна кӑчӑк туртрӗ те, эпир ҫурт патне йӑпшӑнса пытӑмӑр.
  
  
  Пирӗн пата автомат тытнӑ часовой чунтанах пырса тӑчӗ. Вӑл пире пӗр ҫекунд каярах курнӑ пулӗччӗ, Анчах Джо хӑй те сисмерӗ. Вӑл хӑюллӑн тӑчӗ те индуистла ӑшшӑн саламлани часовоя кансӗрлерӗ.
  
  
  Арҫын винтовкине куҫарса лартрӗ, анчах ытла кая юлчӗ. Хӗр ун ҫине сиксе ларчӗ. Ку хутӗнче те манӑн шӑпах хама кирлӗ япала пулчӗ... Пьер, газ бомби, ман урасем хушшинче ӗҫлет.
  
  
  Ӑна арҫын умӗнче активланӑ, вӑл мӗн пулса иртнине ӑнланса иличчен тарӑннӑн сывласа илсен, тӗлӗннӗ пек пулнине курнӑ.
  
  
  Эму ҫӗре шуса анма ирӗк парсан, вӑл вилнӗ пулнӑ. Кун каҫа ҫӑрана уҫма ҫур минут ҫеҫ кирлӗ пулчӗ, эпир шалта сасӑлама тытӑнтӑмӑр. Инди ҫарӗн эмблемине ӳкернӗ стена ҫумӗнче гранатӑсем тултарнӑ вуникӗ ещӗк ларать. Тепӗр стена ҫумӗнче хӗҫпӑшал ещӗкӗсем, хӑшӗсем уҫӑ, хӑшӗсем тата ҫапса лартнӑ. Хыҫалти стена ҫумӗнче партизансен пысӑках мар ҫарне пуянлатма темиҫе миномет тата базук та пур. Анчах ҫурта пуринчен ытла хӑйсем тунӑ бомбӑсемпе — осколкӑсемпе тултарса лартнӑ, вӗсем юлашки темиҫе кун хушшинче американецсемпе вырӑссене пӗр-пӗрне хирӗҫ тӑратас тесе усӑ курнӑ. Часовой вӑрӑм та ансӑр казармӑн тепӗр енчен алӑк хушӑкне пырса кӗрсен, склад ӑна ҫаплах тӗрӗслет-ха.
  
  
  Пире систермерӗҫ — ӑна курман та, илтмен те. Вӑл, автоматне пӗҫҫи ҫумне тӗрентерсе, мӗлке тӑрӑх сиксе тухнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл типшӗм те ҫамрӑк пулнӑ, вӑл ҫирӗм ҫул тултарсанах хӑй курнӑ импровизациленӗ форма тӑхӑннӑ. Вӑл иккӗленсе тӑмарӗ; вӑл тӗллерӗ те персе ячӗ.
  
  
  Джона вӑл чи малтан суйласа илчӗ,ҫавӑнпа та ачан пӗр шанчӑк та ҫук. Пульӑсем унӑн пурнӑҫне лекрӗҫ те каялла ывӑтрӗҫ. Ҫурт урайне персе анас умӗн вӑл вилнӗ.
  
  
  Тепӗр икӗ ҫеккунт ӗмӗрлӗх пек туйӑнчӗ. Манӑн алӑ Вильгельмина илесшӗнччӗ, манӑн урасем хутланчӗҫ те, вӑл ҫӗре ӳкрӗ; манӑн куҫсем часовой кӑкӑрӗ ҫинче пулчӗҫ. Нумай пурӑнсан, эпӗ ӑна ӑҫта ҫапмаллине суйласа илтӗм. Кӑкӑрта, трахейпа чӗре хушшинче.
  
  
  Эпӗ ун пек пуласса шухӑшламан та. Автомат джо юнланса пӗтнӗ кӗлеткинчен хӑвӑрт пӑрӑнчӗ те Раджа Амартийӗ ҫине тӗллерӗ. Сывлӑхлӑ сӑнӑ валли темиҫе пуля, ыттине мана; часовоя мӗн тумаллине пурне те.
  
  
  Ҫаврӑнса пӑхсан, вӑл раджа пит-куҫне курчӗ. Тӑвӑр, анчах хӑрани курӑнмасть. Вӑл хӑйне вӗлерессе кӗтнӗ пек туйӑнчӗ. Вӑл аллисене ик айккине тытнӑ.
  
  
  Часовой пӑшалӗ Раджа хырӑмӗ патнелле ыткӑннӑ чух вӑл ҫӗр ҫинче пулнӑ, хӳтлӗхе чакнӑ.
  
  
  Анчах часовой пемерӗ. Тӗлленӗ вӑхӑтра винтовкӑна ҫӳллӗ полицейски ҫине уҫҫӑнах тӗлленӗ.
  
  
  Радж вырӑнтан тапрансан, часовой ҫаврӑнчӗ те кӑтартусене малалла тӑсрӗ. Анчах ҫак ритм пӑсӑлчӗ, ку мана ещӗк купи ҫине йӑванса кайма май пачӗ. Часовой, ман тавра взрывчаткӑна пеме хӑраса, иккӗленсе тӑчӗ.
  
  
  Ӑна хӑйӗн хӗҫпӑшалне шанса панӑ. ӑна икӗ хутчен персе ячӗ; икӗ пульли те эму кӑкӑрне лекрӗҫ. Вӑл пӗрре, ҫӗре ӳкиччен, кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Пурте пӗтсен, вӑл ещӗксем хыҫӗнчен асӑрханса тухрӗ. Радж ҫаплах боеприпас шаршанӗсем хушшинче тӑрать.
  
  
  Эпир пӗр-пӗрин ҫине пӗр хускалмасӑр пӑхса тӑтӑмӑр. Вара ӑна пистолетпа тӗлленӗ. Вӑл тӗлӗнмерӗ.
  
  
  — Пистолетне урайне хучӗ, - терӗ ӑна эму.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ.
  
  
  — Эсир халь приказсем паратӑр-и, Мистер Картер? - мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  — Эсӗ пӗчченех вӗсем тавра, - тесе айӑпланӑ ӑна эго.
  
  
  Часовой, самӑр полицейские палласа илсе, ӑна чӗррӗн хӑварнӑ секундра ӑна сиснӗ ҫеҫ, анчах манма пултарайман.
  
  
  "Эсир эпӗ полицин аслӑ офицерӗ пулнине манатӑр", - терӗ Радж. — Сана кам та пулин ӗненӗ тесе шутлатӑн-и эсӗ? Хӑйне ответлемесен, вӑл шанчӑклӑн кулса илчӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне тайрӗ те инҫетре сасӑ илтӗннине итлесе тӑчӗ.
  
  
  Ӑна та илтнӗ-грузовик сӑрт ҫине кӗрсенех передачӑсене куҫарнӑ.
  
  
  — Манӑн ҫынсем, - ӑнлантарчӗ вӑл. "Вӗсем хӗҫпӑшал илме килнӗ".
  
  
  — Ыран-и?
  
  
  Ҫапла.'
  
  
  — Анчах, сирӗн шутпа, мӗн тӑватӑр-ха эсир?
  
  
  "Эпир штат правительствине сирпӗтетпӗр. Эпир нью-Делири центральнӑй правительствӑшӑн вӑрҫӑ вӑхӑтӗнчи лару-тӑру ҫинчен пӗлтерме ҫителӗклӗ чӑрмавсем тума пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Ҫакна вӗсем ӗлӗк тунӑ. Анчах ку хутӗнче эпир ӗҫе хӑйсен аллине илме пултаракан официаллӑ ҫынсем чӗрӗ ан юлччӑр тесе тӑрӑшӑпӑр".
  
  
  — Сансӑр пуҫне.
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  — Сирӗн ӗҫ ӑнмарӗ, - терӗм эпӗ, Ӑна пистолетпа хамӑр таврари хӗҫпӑшал ҫине тӗллесе кӑтартрӑм. "Хулана туртса илме сирӗн апат-ҫимӗҫ е ҫынсем ҫителӗксӗр, пӗтӗм штат ҫинчен каламастӑп".
  
  
  Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ. "Эпир теветкелленме хатӗр".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эпир-и?'
  
  
  — Эпӗ ҫителӗклӗ каларӑм, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫи урлӑ эпир кӗнӗ алӑк ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. Тулта эпир грузовик чарӑннине тата сиксе анакан арҫынсен сассине илтрӗмӗр. Вӗсем савӑнӑҫлӑ кӑмӑллӑ, ҫапӑҫу умӗн арҫынсем пек калаҫаҫҫӗ, кулаҫҫӗ. Чи малтан Алӑкран Кӗрсен, Раджа курсан, вӑл ӑна палласа йӑл кулса илчӗ. Анчах ман алӑри пистолетне курсан, унӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. Радж эму ҫине индусла тем каларӗ те, арҫын кун каҫа каялла чакрӗ. Тулта кӑшкӑрашни, шавлани илтӗнчӗ; унтан сасартӑк шӑп пулса тӑчӗ.
  
  
  Амартий Радж каллех ман ҫине мӗкӗрсе ячӗ. "Ну, Мистер Картер, мӗн тӑватӑр эсир халь? Сире хупӑрласа илнӗ. Эсир темиҫе тонна взрывчатка варринче тӑратӑр.
  
  
  — Вӑл вилсен, эсӗ те вилетӗн, - терӗм эпӗ шӑппӑн.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ. "Эпӗ индус. Иккӗленетӗп, вилӗм маншӑн сирӗншӗн хӑрушӑ. Ҫапла ӗнтӗ, ӑна тепӗр хут калатӑп, Мистер Картер, мӗн тӑвасшӑн эсир? Эсӗ мана хӑвӑн хӗҫ-пӑшална паратӑн-и е манӑн ҫынсем пире иксӗре те миллион катӑк тума сирпӗнтерсе яриччен кӗтетӗн-и?
  
  
  Вунвиҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  Покерта, сирӗн юлашки доллар сӗтел ҫинче пулсан, эсир блефлама пултаратӑр.
  
  
  Ҫапла вара, грузовик тиенӗ складра тул енчен те, шалтан та тоннӑшар взрывчаткӑсем тиесе тӑрас пулсан, ӑна хӑрушлӑха кӗртсе ӳкерме шут тытрӑм. Тухмалли пӗртен-пӗр ҫул кӑна, Мана эскорт вырӑнне Радж кирлӗ пулчӗ. Эму хӑйӗн салтакӗсене, унӑн отелӗ унтан чӗррӗн тухса кайсан, тытса чарма тиврӗ. Анчах ун ҫумне ҫыпӑҫтарнӑ люгер та ӑна чарса тӑрайман пулӗччӗ. Радж профессионал, хӗҫпӑшал тата взрывчатка енӗпе опытлӑ специалист пулнӑ. Анчах манӑн репутаци пӗр лайӑхрахчӗ. Ҫавӑнпа та эпӗ хамӑн карттӑсене пукан ҫине пӑрахрӑм та, шталь шанчӑклӑн кӗтме пуҫларӗ.
  
  
  — Пар — ха мана хӑвӑн пистолетна, сехет, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗншӗн?'
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑнӑ, ӑна люгерпа тӑнлавӗнчен ҫапнӑ. Вӑл урайне тӗшӗрӗлсе аннӑ та, ӑна ҫав сехете, 45-мӗш калибрлӑ пистолетне туртса илнӗ.
  
  
  Тӑна кӗрсен, вӑл хӑйӗн ӗҫне тин ҫеҫ пӗтерчӗ. Ку васкавлӑ ӗҫ пулнӑ, анчах вӑл ӗҫлеме пултарассӑн туйӑннӑ.
  
  
  Ҫаксем пурте граната пулнӑ. Ӑна ударник туртса кӑларнӑ та, предохранителе хӑй вырӑнӗнчех тытса тӑрас тесе, ривэна каялла тӗртсе янӑ. Унтан Ӑна Радж сехечӗн кантӑкне ҫӗмӗрчӗ те, кӑранташне циферблат ҫумне хуриччен секунд йӗппине илчӗ.
  
  
  Сехетӗн пӗчӗк стрелки кӑранташне тӗртсе ятӑр тесе, вӑл ӑна ҫапла тума хӑтланчӗ. Ӳкекен кӑранташ хӑрушӑ чекана гранатӑсем ывӑтать. Ҫакӑ пулса иртсессӗн, пирӗн тарма тӑватӑ секунд пурччӗ.
  
  
  Раджӑна кӑтартсан, вӑл кулса ячӗ. "Эсӗ шӳт тӑватӑн. Вӑл нихҫан та ӗҫлемест.
  
  
  Вӑл тӗлӗннӗ пек курӑнать. 'O? Мӗншӗн ҫук-ха? Ку гонконгра ӗҫленӗ. Тен, эсир ун ҫинчен илтнӗ пулӗ. Унпа китайри ватӑ контрабандист валли тапӑ вырӑнне усӑ курнӑ. Пӗвӗ-сийӗ план тӑрӑх ҫап-ҫара.
  
  
  — Юрӗ, юрӗ, - терӗ Радж. "Пӗрре, тен. Халлӗхе гранатӑри ручка залра аран-аран... кӑранташ ҫителӗклӗ йывӑр пулсан... сехет йывӑр пулсан... эхер те...
  
  
  Манӑн кулса ярас килчӗ. Хӑй ҫине пӑхмасӑрах вӑл каялла чакрӗ. Вӑл ун хыҫҫӑн утрӗ. Виҫӗ метр, ултӑ метр; алӑпа тунӑ киревсӗр япала ҫинчен куҫ илмесӗр эпир каялла чакрӑмӑр. Вӑл миномет снарячӗсем тултарнӑ уҫӑ ещӗк тӑрринче тӑрать. Граната ҫурӑлсан, миномет патронӗсемпе ҫуртри ытти взрывчаткӑсем те ҫурӑлаҫҫӗ. Ку вӑйлӑ взрыв пулнӑ пулӗччӗ. "Паллах, эпир хӑвӑрт тарма пултаратпӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗнле?"Вӑл граната ҫине тинкерсе пӑхать.
  
  
  — Пӗрле, - терӗм эпӗ, - эпир грузовик патне чупма пултарнӑ Пулӑттӑмӑр. Ӑна сан хыҫӑнта уҫнӑ. Эпир тариччен сирӗн хӑвӑр ҫынсене чӗнмелле. Сирӗн вӗсене персе ан пӑрахчӑр тесе калас пулать.
  
  
  — Кай шуйттан патне, - терӗ вӑл.
  
  
  Эпир гранатӑран мӗн май килнӗ таран аяккарах чупрӑмӑр. Эпир кун ҫывӑхӗнчех пултӑмӑр. Ӑна тулта ҫынсем кӑшкӑрнине илтрӗм. Вӗсем ҫак приказа кӗтеҫҫӗ.
  
  
  — Ан васкӑр, - терӗ ӑна лӑпкӑн. — Ман шутпа, санӑн тӑхӑрвун секунд пур.
  
  
  Пӗр самант вӑл ман ҫине пӑхса тӑчӗ, унтан каллех граната ҫине пӑхрӗ.
  
  
  — Ҫитмӗл секунд, - терӗм эпӗ, - вӑхӑт ҫителӗклӗ пулчӗ. Паллах, саншӑн пурпӗрех... индуист пек, урӑх нимӗн те мар. Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. "Утмӑл секунд".
  
  
  Вӑл тарлама пуҫларӗ. Ӑна та.
  
  
  — Вӑл ӗҫлеме пултарать,-мӑкӑртатрӗ вӑл. "Тен, вӑл ҫӑмӑллӑнах ӗҫлеме пултарать".
  
  
  "Хӗрӗх пилӗк секунд".
  
  
  Халӗ ӑна пӑхрӑм, кирек мӗнле пулсан та, ку ӗҫ. Тупа тӑватӑп, сехет шакканине илтрӗм.
  
  
  "Ку ӗҫе тӑвасса ӗненместӗр-и эсир, ҫапла мар-и?— - тесе ыйтрӑм унран хамран. "Эсир ӗненместӗр...'
  
  
  Вӑл хӑйӗн шухӑшне каласа та пӗтереймерӗ. Сасартӑк хавасланмалли вӑхӑт мар пулса тӑчӗ.
  
  
  "Вӑтӑр икӗ ҫеккунт... вӑтӑр пӗрре".
  
  
  Раджа вӑл урӑх хисеплемерӗ. Ӑна хам валли шутларӑм. "Ҫӗвӗҫе ил, Картер!" кӑшкӑрса ячӗ самӑр полицейски. "Чар-ха ку япалана. Костя Турӑ."Ирӗксӗртен тенӗ пек, вӑл граната патнелле ярса пусрӗ. Вӑл мана алӑран ярса тытрӗ те чарчӗ. — Ҫук, яланлӑхах мар, - кӑшкӑрчӗ вӑл. "Эсир ӑна пӑхӑнтарма пултаратӑр. Сирӗн...
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. "Турӑҫӑм, вунӑ секунд... тӑххӑр... саккӑр".
  
  
  "Тарар!"- мӗкӗрсе ячӗ вӑл. "Хӑвӑрт!'
  
  
  Эпир пӗр секунд та шухӑшламан. Эпир чупрӑмӑр. Чӗререн алӑк хыҫӗнче.
  
  
  Вӑл индуистла кӑшкӑрнине илтнӗ, ҫавӑнпа та пистолетне ҫурӑм ҫумне тытса, вӑл ун хыҫӗнче чӑн хыҫалта тӑнӑ. Вӑл мӗн кӑшкӑрнине эпӗ ӑнланаймарӑм. Вӑл хӑйӗн ҫыннисене пеме хушман пулӗ тесе ҫеҫ шанма пултарнӑ.
  
  
  ӑна салтак курнӑ; хӑшпӗрисем пирӗн ҫине хӗҫпӑшал хунӑ. Вӑл татах темскер кӑшкӑрчӗ пулмалла, мӗншӗн тесен ҫынсем сасартӑк сапаланса кайрӗҫ. Вӗсем тӳрех пирӗн хыҫҫӑн чупрӗҫ.
  
  
  Радж ҫаврӑнчӗ те мана хӑйӗн мускуллӑ аллипе ҫапрӗ, эпир грузовик патӗнче пултӑмӑр. Вӑл мана янахран ҫапрӗ те сулӑнса кайрӗ.
  
  
  Ӑна Люгер ҫине печӗ те тивертеймерӗ.
  
  
  Ман хыҫра такам персе ячӗ те, вӑл грузовик ҫине сикрӗ. Раджӑна вӑл тата икӗ хутчен пӑшалпа печӗ, анчах эпӗ ӑна лектернипе лекменнине курмарӗ.
  
  
  Унтан боеприпас склачӗ сывлӑша сирпӗнчӗ. Е манӑн ӑсталӑх пулӑшрӗ, е вӑл куҫӗсене чарса пӑрахрӗ. Ӑна нихҫан та паллас ҫук, анчах лутра ҫурт тем пысӑкӑш петарда пек ҫурӑлса кайнӑ. Малтанхи ҫутӑ манӑн сетка ҫине шурӑ пӑнчӑсем хӑварса куҫа йӑмӑхтаракан ҫутӑ пайӑрки пулчӗ. Унтан алӑ ҫупни илтӗнсе кайрӗ те, ман параппан путек сасси янӑраса кайрӗ. Унтан мана питрен пырса ҫапакан цедрӑпа сывлӑша суйласа илнин пусӑмӗ мана грузовик патнелле ывӑтса ячӗҫ.
  
  
  Малтанхи взрыв сывлӑша ывӑтнӑ патронсемпе гранатӑсем ҫӗре перӗнсе ҫурӑлаҫҫӗ. Винтовка пульлисем ман йӗри-тавра ванчӑксем ӳксен, вилӗмлӗ стаккато пек шатӑртатаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл сывлӑшалла ывӑтнӑ ҫынна курнӑ, унӑн ӳт-пӗвӗ хуҫӑлнӑ, хуҫӑлнӑ, вӑл каллех ӳкичченех хуҫӑлнӑ. Теприсем, снаряд ih ҫурмаран ҫурӑлса кайичченех, пӗр самантрах пӗтрӗҫ е пульӑсем айӗнче ҫаврӑна-ҫаврӑна такӑнчӗҫ.
  
  
  Грузовик илчӗ те уҫӑ рис уйӗсем урлӑ "мерседес"патне кайрӗ. Унӑн sel "мерседеса"кӗнӗ чух снарядсем ҫурӑлни каҫхи тӳпене ҫаплах ҫутатать-ха.
  
  
  Пӑлхавҫӑсен боеприпасӗсен складӗнче тата кам та пулин чӗрӗ юлнипе юлманнине эпӗ пӗлместӗп, анчах уншӑн пӑшӑрханма ытла та ывӑнса ҫитрӗм.
  
  
  Сулахай алӑ вӑйсӑррине ӑнланса иличчен вӑл километр ытла кайрӗ. Манӑн хулпуҫҫи ыратрӗ, ҫулсерен пирӗн ҫине алӑ ҫӗклесен, вӑл шрапнель ман камзолӑна чиксе шӑтарнине туйса илчӗ.
  
  
  Вӑл тӑнне ҫухатиччен манӑн вӑхӑт нумай пулмӗ тесе хӑрарӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ҫав тери хытӑ иккӗлентӗм, проблемӑна татса парайман-ха. Ӑна террористсен запасӗсене пӗтерчӗ, тен, пысӑкрах ҫынсене те вӗлерчӗ пулӗ, анчах манӑн кӑмӑл тулмарӗ. Тата тепӗр пӗчӗк анспект пур, ӑна отель тӗрӗслет.
  
  
  Ҫавӑнпа мана кризис пӗтичченех пулӑшакан кирлӗ.
  
  
  Вӑл ӑҫта кайма пултарнӑ, ҫавӑнта ҫеҫ пулнӑ. Ӑна та, тӑнран кайиччен унта пулӑп тесе шаннӑччӗ.
  
  
  Чочойӑн сивӗ аллисем пластыре ман хулпуҫҫи ҫине тирпейлӗн ҫыпӑҫтарса хучӗҫ. Унтан вӑл малалла пӗшкӗнчӗ те мана ыратакан вырӑнтан чуптурӗ.
  
  
  Хӑй сисмесӗрех вӑл ҫаврӑнса выртрӗ те ӑна алла илме хӑтланчӗ, анчах ыратни ҫаплах-ха ытла вӑйлӑ пулчӗ.
  
  
  "Мӗскӗн ача", - терӗ вӑл. — Телей пулчӗ, сана вӗлермерӗҫ.
  
  
  Унӑн sel-мӗшӗ пирки тавлашма хӑтланнӑ. Вӑл унӑн хваттерӗнче, эпир нумай пулмасть секспа вӗреннӗ кровать ҫинче ларать.
  
  
  "Эсир "Мерседеспа" тӗл пултӑрччӗ, - терӗ вӑл. "Подъезд ҫулӗ ҫине пырса кӗнӗ чух эсир ӑнран кайнӑ".
  
  
  Вӑл кровать патӗнчен пӑрӑнчӗ те чӳрече патне пычӗ. Вӑл чӳрече каррисене уҫсан, пӳлӗме хӗвеллӗ крылов вӑркӑнса кӗчӗ.
  
  
  "Эй, Турӑҫӑм!"Унӑн сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларчӗ. "Ир ӗнтӗ".
  
  
  — Эсӗ ҫӗрӗпех ҫывӑрнӑ. Сана ку кирлӗ пулнӑ.
  
  
  Унӑн ашшӗ хӑйӗн тумтирне илме кайрӗ, вӑл ман пата чупса пычӗ те мана тӗртсе яма хӑтланчӗ.
  
  
  — Эсир ӑнланмастӑр, - терӗм эпӗ. - ку вунпиллӗкмӗш число... пысӑк атака... вӑл паян вӗренме пултарать. Пирӗн ӑна чармалла.
  
  
  Вӑл ҫемҫен кулса илчӗ те аллине ман пуҫ ҫине хучӗ. — Эсӗ астумастӑн-им? Эсӗ ҫак ҫиппе хутӑн.
  
  
  "Мӗнле?'
  
  
  "Террористсен боеприпасӗсен склачӗ... эсир ӑна иртнӗ каҫ пӗтертӗр. Раджпа пӗрле.
  
  
  Вӑл пӗлес килнипе тӗксӗмленчӗ. "Эсӗ илтнӗ-и ҫакна?"
  
  
  - Estestvenno валли. Пӗтӗм хула пӗлет. Вӑл кунта взрывсем ҫурӑлнине илтрӗ.
  
  
  Манӑн пуҫ мими ыйхӑллӑ пек туйӑнчӗ. Раджа тепӗр хут асӑнса иличчен вӑл мӗн каланине эпӗ ӑнлансах илеймерӗм.
  
  
  "Амартия мана пӗтӗмпех каласа пачӗ".
  
  
  "Радж? Апла вӑл чӗрӗ?
  
  
  — Ҫапла, аманнӑ, анчах чӗрӗ. Вӑл сире паян правительство ҫуртне церемоние кӗртесшӗн.
  
  
  Ӑна хӑй ӑшӗнче вӑрҫса илчӗ. Тӗве чӗрӗ - ха.
  
  
  — Вӑл сана илме машинӑпа килет, - терӗ ольга. "Эскорт". Сасартӑк ӑна ӑнланчӗ. Ӑна вӑл ытла та нумай пӗлет. Радж ман пата эскорт ячӗ, ҫапла, икӗ палач ячӗ, вӗсем ӑна урӑх нихҫан та rta ан уҫччӑр тесе тӑрӑшӗҫ.
  
  
  "Хӑҫан?'
  
  
  "Халех. Кирек хӑш самантра та.'
  
  
  Ӑна тӗртсе ячӗ те чӳрече патне пычӗ. Площадьре, аялта, ӑна подъезд ҫулӗ ҫинче ҫаврӑнакан машина курчӗ. Чочой хирӗҫлерӗ, анчах ӑна, лару-тӑру ҫинчен ӑнлантарса парас тесе, хӑвӑрт тумланчӗ.
  
  
  Эпир шӑпах икӗ арҫын машина тавра, подъезд ҫулӗпе пынӑ чух, пӗтӗм хваттертен тухрӑмӑр. Чоень горничнӑйӗ ih ҫывӑрмалли пӳлӗме илсе кӗчӗ, эпир хура алӑкран чупса кӗтӗмӗр.
  
  
  — Кулӑшла, - мӑкӑртатрӗ Чочой, эпир унӑн крем тӗслӗ "Бентли" ӑшне кӗрсе ларсан. "Радж террористсемпе пӗр пек пулма пултараймасть. Вӑл сана вӗлерме хӑйӗн ҫыннисене яман пулӗччӗ. Ӑна пӗлетӗп.'
  
  
  Анчах ҫак сӑмахсене каланӑ самантра машина капочӗ ҫине 45-мӗш калибрлӑ пуля шӑтарнӑ. Иккӗмӗш пуҫламӑшӗ бамперта курӑнчӗ, ӑна подъезд ҫулӗпе хапха патне илсе тухрӗ.
  
  
  Эпир урамалла пӑрӑнсан, вӑл хӑйӗн ҫывӑрмалли пӳлӗмӗн чӳречинчен арҫынсене курчӗ, унта вӗсем пире курас тетчӗҫ. Ih алӑри пистолетсем ҫаплах пирӗн ҫинелле переҫҫӗ.
  
  
  — Ку тӗрӗс, - терӗ вӑл. "Ун чухне террористсен Радж — лидерӗ... взрывсем хыҫӗнче тӑракан ҫын-и?»
  
  
  "Ҫук, терӗм эпӗ. ревматизм мана та тӗлӗнтерчӗ. Сасартӑк ӑна, радж террористсен ертӳҫи, пӗтӗм кавара хавхалантараканни пулманнине туйса илтӗм — анчах манӑн ун пирки иккӗленмелли сӑлтав пулман - вӑл каланӑ паллӑ япаласем е, тен, таврара мӗн сисӗнни пӑшӑрхантарнӑ.
  
  
  "Кам вара ку?— - ыйтрӗ Чочой.
  
  
  Эпӗ ӑна пӗлмен. Радж мана вӗлерме янӑ ҫынсенчен хӑрама эпир килтен чылай аякра пулин те, ӑна газ педалӗ ҫине хытӑ пусрӑмӑр. Эпӗ часовой ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхса тӑтӑм. Ҫур хула кирек хӑш самантра та сывлӑша ҫӗкленме пултарать, тесе шутларӑм эпӗ.
  
  
  Чочой мана лӑплантарма хӑтланчӗ. — Хуллентерех кайӑр, - терӗ вӑл. — Эпир халӗ васкамастпӑр. Радж хӑйӗн планӗсене пурнӑҫлама пултараймасть, - хирӗҫлерӗ вӑл. — Эсир ih апат-ҫимӗҫе пӗтернӗ. Эсир ih ҫынсене нумайӑшне вӗлернӗ. Вӑл ih плана пурнӑҫа кӗртме пултараймасть.
  
  
  Вӑл мӗн калани ӑссӑр япала мар, анчах эпӗ лӑпланма пултараймарӑм. Мана малтанхи пекех ыйтусем ытла та нумай асаплантарчӗҫ. Унтан сасартӑк ӑна: ответсене ӑҫтан тупмаллине пӗлетӗп, тесе шухӑшласа илчӗ. Чоень ӑна нимӗн те каламарӗ, "бентли" ҫине аслӑ урама тухрӗ те кӑнтӑралла консульство патнелле вӗҫтерчӗ. Урамра пур хунарсем ҫине те ялавсем ҫакнӑ уяв атмосфери тӑрать. Тротуарсем калькутта варринчи правительство ҫурчӗ еннелле каякан ҫап-ҫутӑ тумтирлӗ ҫынсемпе тулма пуҫларӗҫ.
  
  
  "Вӗсем уява каяҫҫӗ", - терӗ Чоеньсем.
  
  
  "Хӑҫан пуҫланаҫҫӗ вӗсем?"- ҫине тӑрсах ыйтрӗ унран.
  
  
  "Вуникӗ сехетре.'
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. Вунпӗр сехет ҫурӑ.
  
  
  Хулана мӗн чухлӗ шаларах кӗрсе пыратпӑр, эпир тимӗр шапа уттипе ҫеҫ утма пултаратпӑр, ҫавӑн чухлӗ халӑх йышлӑланса пырать. Ҫынсем хӑйсен наци тумӗпе колоритсем пулнӑ. Вӗсем пире хавассӑн чӗнсе илчӗҫ, анчах ih-мӗш йыш мана тӗлӗнтерчӗ. Ӑна ҫынсем мар, чӗртсе янӑ шӑрпӑкпа кӗҫ-вӗҫ хыпса илекен тар пӗрчисем курнӑ.
  
  
  Америка консульстви умӗнчи лару-тӑру та ман пӑшӑрханӑва чакармарӗ. АПШ тинӗс пехотинецӗсем халӗ те унта пулнӑ-ха. Вӗсен хӗҫпӑшал пулнӑ, вӗсене боеприпассем йывӑр тиенӗ, анчах вӗсем парад форми тӑхӑннӑ, вӗсем тавра ҫынсем кӗпӗрленсе тӑнӑ.
  
  
  Вӗсем сисӗмлӗхне пӗтӗмпех ҫухатнӑ.
  
  
  "Террористсене пӗтернине пӗлеҫҫӗ вӗсем", - ӑнлантарчӗ чоеньсем, эпир консульство картишне кӗнӗ чух. "Вырӑс ачисем".
  
  
  Вӑл йынӑшса ячӗ, анчах вӑл кулса ячӗ те мана паникер терӗ. — Пӗтӗмпех пӗтрӗ, - терӗ вӑл шанчӑклӑн. — Нимӗнле проблемӑсем те ҫук. Часах Эпир Амартие арестлетпӗр. Вӑл нимӗн те тӑваймасть.
  
  
  Эй, ан хирӗҫле ӑна. Вӑл машина тавра сиксе тухрӗ те консульствӑна чупрӗ.
  
  
  Слокум шӑпах пусма тӑрӑх аннӑ чухне шала кӗрсе кайнӑ. Хӑрани иртсе кайрӗ, унӑн куҫӗсем тавра ҫамки ҫинчи тар пекех. Вӑл каллех профессиллӗ лӑпкӑ та лӑпкӑ дипломат пулса тӑрать. Мана курсан, вӑл салхуланчӗ, ку эпӗ эму хутне килсе тухнӑ пӗлтерӳсене хирӗҫлесе ҫырнине, юлашки темиҫе кун хушшинче ҫак ҫӗршывра мир кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса каясса пӗлсен, ӑна наказани паманнине ӑнланса илтӗм. — О, мистер Картер, - терӗ вӑл кулмасӑр. — Эсӗ уява каятӑн-и?
  
  
  Ӑна эго чӗнчӗ. "Тинӗс пехотинецӗсем... вӗсем ҫынсене хӑраса тытмаҫҫӗ".
  
  
  Вӑл кӑмӑллӑн кулса илчӗ. — Ку хыҫалта. Иртнӗ каҫ Мистер Раджа ҫыннисем террористсене вӗлернӗ. Ӑна эсир пулӑшрӑр пулӗ тетӗп.
  
  
  — Тапӑнасси ҫаплах пулма пултарать-ха, - терӗм эпӗ ҫине тӑрсах. - Пӗр бомбӑна раҫҫей консульствине пӑрахма пултараҫҫӗ, вӗсем пеме пуҫлаҫҫӗ".
  
  
  — Лӑпланӑр, мистер Картер, - терӗ Слокум. "Ӗҫ халӗ профессионалсен аллинче... дипломатсене. Эпир те лару-тӑрӑва тӗрӗслесе тӑратпӑр".
  
  
  Вӑл лӑплантармалла аллине ман хулпуҫҫи ҫине хучӗ. "Тӗрӗссипе калатӑп, паян ирхине эпир вырӑссен тусла аллине тӑсатпӑр". Вӑл хӑйӗн сехечӗ ҫине пӑхса илчӗ. — Тепӗр вунӑ минутран, тӗрӗс пулсан. Ih господин Соколов пирӗн пӗчӗк делегацие йышӑнать. Ӑна манӑн унта васкамалла.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - Делегаци-и?'
  
  
  Вӑл манран mimmo иртсе кайрӗ. Ку водитель, парад форми тӑхӑннӑ тинӗс пехотинецӗ, алӑка уҫӑ тытса чарчӗ те, Машина патне Айккӑн пырса тӑчӗ.
  
  
  — Ву полковник шухӑшӗ! - кӑшкӑрчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫинчен ярса тытнӑ чухне вӑл машина патӗнче пулнӑ. — Тӑхта, - кӑшкӑрса ятӑм эпӗ ӑна. — Ву полковника мӗн пулнӑ?
  
  
  Ҫиленсе, вӑл ман алла аяккалла ывӑтрӗ. "Итле-ха, Карттер, сан ӗҫе кунта тунӑ. Эсир хӑвӑрӑн задачӑна, ӑна, юнлӑ задачӑна, пурнӑҫларӑр. Тухса кай Калькутта, халлӗхе кайма пултаратӑн.
  
  
  Вӑл машина еннелле ҫаврӑнчӗ, анчах ӑна каллех ярса тытрӗ те кун ҫумне хыттӑн пӑчӑртарӗ. Водитель ман еннелле пӗр утӑм турӗ, унтан чарӑнчӗ. — Ҫӗвӗҫе ил, Сокум, - мӑкӑртатрӑм эпӗ. - Ответле. Мӗн шухӑшласа кӑларнӑ ву полковник?
  
  
  — Сан ӗҫ мар, — терӗ вӑл, - анчах пирӗн питӗ лайӑх шухӑш пур. Мир туни. Ачасем чечексене раҫҫей консульстви патне илсе каяҫҫӗ. Ку пӗтӗм тӗнчери телевиденипе спутник урлӑ трансляци пулать".
  
  
  Вӑл аллине ун хулпуҫҫийӗ ҫинчен илчӗ. Вӑл мӗн каланине эпӗ ӗненме те пултараймарӑм. — Ачасем, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Ҫапла, ву полковник приючӗ урлӑ. Ҫӗршер ача.
  
  
  Пирӗнтен, россия ҫыннисенчен, чечексем илсе килнӗ. Гениллӗ, эсир тупаймастӑр-и?
  
  
  "Таса..."Террористсем хӑйсен ӗҫне мӗнле пурнӑҫланине вӑл нихҫан та ӑнланманнине ӑнланса, эпӗ каялла чакрӑм.
  
  
  Слокум ҫаврӑнса машина ҫине ларчӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ. Ҫак самантра Ман пата чочой пырса тӑчӗ.
  
  
  — Ачасем пулаҫҫӗ, терӗ вӑл, ҫапла мар-и? пӑшӑлтатса илчӗ вӑл. "Вара ӗҫ каять..."Шухӑшласа пӗтереймен шухӑша шухӑшласа пӑхас тесе, вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ. "Ку шыв мар-ха. Ҫук-ха. А ву полковник...
  
  
  — Ҫапла, — терӗм эпӗ, - Ку Ву полковник пулмалла. Анчах американецсене айӑплӗҫ. Слокум... вӑл ухмаха ернӗ... вӑл ҫул тӑршшӗпех Ву полковник аллине вылять. Ӑна каялла "бентли" патне чупрӑм та, Чойсем ман хыҫҫӑн утрӗҫ.
  
  
  "Мӗн тума шутлатӑн эсӗ?"кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  "Ӑна чарма пултаратӑп пулсан."Руль хыҫне йӑпшӑнса кӗчӗ вӑл тепӗр кун тӗлне.
  
  
  — Ҫук, ӑна пӗччен каятӑп, — терӗм эпӗ. - ку хӑрушӑ пулма пултарать".
  
  
  Вӑл ман комментарие выляса ячӗ те ларчӗ.
  
  
  "Ву полковник пулсан, Мӗншӗн вӑл пире Закирпа турӑ ҫурчӗ ҫинчен информаци пачӗ?— - ыйтрӗ Чочой. "Закир ятне янӑ ӗнтӗ. Эпир вӑл ята пӗлетпӗр, ҫавӑнпа та ӑна пуҫтармалла пулчӗ. Ву пире пӗр вӑхӑтрах вӗлерессе шанчӗ пулмалла. Эму ҫакна тума пултарнӑпа пӗрех.
  
  
  Ӑна гудок ҫине пусрӗ те консульство хапхи витӗр сиксе тухрӗ. Тинӗс пехотинецӗ аяккалла сиксе ӳкрӗ те мана ҫав тери хытӑ ылханса илчӗ, ҫакна квартал тӑрӑх анаталла аннӑ чухне те илтме пулать.
  
  
  Пирӗн умра тротуарсем тӑрӑх ҫынсем васкаҫҫӗ. Пире полицейски чӗнсе илчӗ те аллисемпе хаяррӑн сулкалама тытӑнчӗ, анчах эпир раҫҫей консульстви патне ҫитсе тухичченех вӑл хӑвӑртлӑхне чакармарӗ.
  
  
  Самантлӑха мана ахалех хӑраса ӳкнӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Американецсем пекех, вырӑссем те сыхлӑха чакарчӗҫ. Ih салтаксем те, парад форми тӑхӑннӑскерсем, ҫар ҫыннисем пек мар, парадри пек туйӑнаҫҫӗ. Анчах КОНСУЛЬСТВӐРАН ҫул урлӑ лӑпкӑн тӑракан ТИНӖС пехотинецӗсен отрячӗ ӑна курсан, манӑн аван мар туйӑм ҫуралчӗ. Сокум, тинӗс пехотинецӗсен взвочӗ туса, тата хӑрушӑрах лару-тӑру туса хучӗ.
  
  
  Ҫак машина пирӗн умма уҫҫӑнах тухса пычӗ, ҫул хӗррине ҫитсен, водитель консульство хапхинчен кӗрсе кайрӗ. Ӑна андрей Соколов, хӑйӗн хӑнисене кӗтсе илес тесе, ҫуртӑн параднӑй кунӗ тӑрӑх тухнине куртӑм.
  
  
  "Асту!"- кӑшкӑрса ячӗ Чойни. Вӑл тискеррӗн урамалла кӑтартрӗ.
  
  
  Вӗсем пысӑках мар тӑвайккипе хӑпараҫҫӗ, ну, ҫӗр ҫынтан кая мар. Ачасенчен нумайӑшӗ вунӑ ҫулта та пулман. Пысӑках мар ҫар юрлать... ушкӑнпа раҫҫей консульстви патнелле ҫул тытнӑ. Вӗсем пурте ҫап-ҫутӑ сӑрланӑ банксенчи чечек ҫыххисене йӑтса пыраҫҫӗ.
  
  
  Сокум машина тавра тухрӗ те ачасем ҫине мӑнкӑмӑллӑн та савӑнӑҫлӑн пӑхса илчӗ, ку вӑл дипломатилле ҫӗнтерӳ пулнӑ пек туйӑнчӗ. Соколов ватӑ тилӗ те кӑмӑллӑ пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл мӗкӗрсе ячӗ:
  
  
  "Ih чарӑр!"
  
  
  Ӑна, хӑйне ухмах пек туйрӑм. Эпӗ кӑшкӑрса урама чупса тухрӑм, Ченьсем ман хыҫҫӑн чупрӗҫ.
  
  
  Вӑл мана Слокум чӗннине илтрӗ. Урамри ҫынсем ман ҫине ухмаха ернӗ ҫын ҫине пӑхнӑ пек пӑхаҫҫӗ. Офицер мана чарас тесе мала тухрӗ; Ӑна тӗртсе ячӗ те ачасем патне ыткӑнчӗ. Унтан ӑна Ву полковнике курчӗ. Вӑл айккинерех пӑхса тӑчӗ, ҫамрӑксене хӳтлӗх тавра ответлӑ ҫынсем тӑратса хӑварчӗ.
  
  
  Пурте питӗ хӑвӑрт пулса иртрӗ. Ачасем хӑйсем хушшипе иртсе пыракан ҫӳллӗ шурӑ ҫын ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗҫ. Вӗсем юрлама чарӑнчӗҫ те каялла чакрӗҫ.
  
  
  Офицер ҫаплах ман пата ҫитме хӑтланать-ха, урамри хӑш-пӗр ҫынсем те ҫавах. Унӑн шӑлаварӗ ача алли тавра чечек ҫыххисене тӑпӑлтарса илме тискеррӗн пӑхать. Ӑна пӗр чечек ҫыххи пӑхрӗ, анчах нимӗн те тупаймарӗ те банкӑна ывӑтрӗ. Унтан ӑна тата тепӗр хут, тата тепӗр хут пӑхса илчӗ...
  
  
  Ачасем кӑшкӑрса ячӗҫ. Хӑшӗ-пӗрисем каялла хӑйсем килнӗ еннелле чупрӗҫ. Мана Чоень чӗнсе чечек ҫыххи тыттариччен вӑл нимӗн те тупаймарӗ. Ӑна чечексем ывӑтрӗ те хӑйсем айӗнче ӗҫлекен бомбӑна ҫӗклерӗ.
  
  
  Шӑпах эпӗ шухӑшланӑ япала.
  
  
  Ву полковник хӑй айӑпне америка консульствин сотрудникӗсем ҫине йӑвантарма та пултарнӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен, вырӑссем пӗлнӗ тӑрӑх, шӑпах сокум консульство патне ача-пӑча маршне йӗркеленӗ. Бомбӑсем ҫурӑлнӑ пулсан, Россия реакцийӗ сирпӗнтернӗ пулӗччӗ. Анчах ҫакна ӑнлантарса пама манӑн вӑхӑт пулмарӗ. Полици ман пата ҫывхарма пуҫларӗ. Урамри ҫынсен ушкӑнӗ те ҫавӑн пекех. Ӑна моряксен взвочӗ мӗнле пынине те курнӑ.
  
  
  Ӑна тискер шухӑш пырса кӗчӗ. Ӑна зажигалка туртса кӑларчӗ те банкӑсем витӗр курӑнакан кӗске хӑюне тивертсе ячӗ.
  
  
  Халӑх хушшинче кӑшкӑрашни илтӗнсе кайрӗ. Ҫынсем каялла чакрӗҫ те, ҫӑлӑнас тесе, пӗр-пӗрне таптаса илчӗҫ. Бомбӑна ӑҫта пӑрахмаллине шыраса, вӑл каялла ҫаврӑнчӗ, анчах пур ҫӗрте те тенӗ пекех ҫынсем пулчӗҫ. Юлашкинчен ӑна Ву полковнике курчӗ. Вӑл офис ҫуртне кӗмелли кӗленче алӑк патӗнче пӗчченех тӑнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, ку раҫҫей консульствинчен инҫетре пулнӑ. Соколов эпӗ ҫак штаб ҫине тапӑнасран хӑтӑлма тӑрӑшнине ӑнланасса шаннӑччӗ вӑл. Ӑна граната пек пӗчӗк бомба пӑрахнӑ. Вӑл Ву умӗнчи цемент ҫине ларчӗ те малалла кусса кайрӗ. Вӑл бомба ҫурӑлса кайичченех пӳрте чӑмрӗ, анчах пысӑк чӳречесем ҫӗмӗрӗлчӗҫ те ун ҫине ҫумӑр тӑкӑнчӗҫ. ӑна, вӑл ӳкнине куртӑм; кайран ӑна куҫран ҫухатрӑм.
  
  
  Халӑх ман тавра чупать. Ачасем хӑйсен чечек ҫыххисене ӳкерчӗҫ те макӑрма тытӑнчӗҫ.
  
  
  Вӑл Ву курнӑ ҫурт патнелле чупрӗ. Ҫурт ӑшӗнче ман ура айӗнче кӗленче шатӑртатрӗ те, ӑна ву полковник ӳкнӗ вырӑнтан юнлӑ йӗр курчӗ.
  
  
  Ӑна подъемник кунӗ хупӑннине куртӑм. Вӑл алӑксем хушшинчи хӗсӗнсе пыракан хушӑка ыткӑнчӗ. Ӑна ҫапла турӑм, анчах ку мана чутах вӗлеретчӗ.
  
  
  
  Вунтӑваттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Ӑна лифта сӗтӗрсе кӗнӗ самантра Полковник ман ҫине сикрӗ. Вӑл хӑвӑрт утать. Ҫав алӑсем мана пур ҫӗрте те хыпашларӗҫ, пӑшал ыйтрӗ. Вильгельминпа ҫӗҫҫе хуплас тесе, вӑл аллине ҫӗклерӗ, анчах вӑл ман камзолӑн кӗсйи тавра темскер туртса кӑларнине туйрӗ.
  
  
  — Ан хускал! - кӑшкӑрчӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ман ҫинчен сиксе анчӗ те яланлӑхах ман ҫине ӳпӗнчӗ. — Ерипен ҫаврӑн, - хушрӗ вӑл.
  
  
  Питӗ асӑрханса ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ пӑхса илчӗ. Вӑл хупӑ кун ҫумне таянчӗ, хӑрах аллипе пире ҫурт тӑррине илсе ҫитерекен кнопка ҫине пусасшӑн пулчӗ. Унӑн сӑн-пичӗ пӗтӗмпех кантӑк ҫинче. Хӑш-пӗр сурансем тавра ҫаплах кантӑк ванчӑкӗсем курӑнаҫҫӗ. Унӑн кӑкри тӑрӑх юн юхнӑ, хырӑмӗ ҫинче вӑрӑм суран пулнӑ, ҫав суран вилӗме те пӗлтермелле пулнӑ, анчах nen хулинче халӗ те паллӑ тивӗҫлӗх пулнӑ-ха. Вилес умӗн темиҫе минут маларах вӑл хӑйне хӑй ҫирӗп те хастарлӑ тыткаларӗ, ҫак йӗрке мана ҫак поместьере тӗлӗнтерчӗ.
  
  
  Унӑн аллинче манӑн вилӗм газӗ тултарнӑ авторучка. Вӑл калпакне хыврӗ те, пеме хатӗрленсе, пуҫ пӳрнине обойма ҫине хучӗ. Вӑл хӑй мӗнле ӗҫленине пӗлнӗ пулмалла.
  
  
  Вӑл ман ҫине тӗллерӗ, эпӗ вара: "ку ӗҫӗн вӑйне ӑнланса илтӗн-и?" - тесе ыйтрӑм.
  
  
  "Эсӗ кунта, лифтра, усӑ куратӑн пулсан, — асӑрхаттартӑм ӑна эпӗ, - эсӗ те вилӗн".
  
  
  "Пӗр сывлани — сире мӗн кирлине пурне те пӗлтерет", — терӗ вӑл. — Эпӗ ку пӗчӗк хатӗре лайӑх пӗлетӗп, Карттер.
  
  
  Мана ҫак пысӑк пӳрне хускалса илнине куртӑм та, вӑл кӑшт ҫеҫ мӗкӗрсе ямарӗ.
  
  
  — Тӑхта, — терӗм эпӗ, - ниҫта васкамалли те ҫук.
  
  
  Вӑл кулса ячӗ те мана ура ҫине тӑма хушрӗ. Вӑл асӑрханса тӑчӗ те лифтӑн тепӗр стени ҫумне лӑпчӑнчӗ.
  
  
  — Кала — ха мана, мӗншӗн эсӗ отеле мӗн тума ыйтатӑн? — терӗм эпӗ.
  
  
  "Хӑват, Картер, - ӑнлантарчӗ вӑл. "Нумай пулмасть эсӗ манран ман пек ҫын тата мӗн ӗмӗтленме пултарни ҫинчен ыйтрӑн. ӑна, пурне те пултаракан ҫын шанчӑклӑрах пулма тӑрӑшать, терӗн".
  
  
  — Ку суя пулчӗ-и?
  
  
  — Ҫук, анчах эпӗ ӑна малалла ӑнлантарса пама шталь мар. Анчах вӑй хӑрушсӑрлӑх парать. Ҫӳлте ҫын ҫеҫ хӑрушсӑрлӑхра.
  
  
  "Ӑна халӗ те хорек ӑнланмастӑп. Мӗн тӑвасшӑнччӗ эсир ҫав бомбӑсемпе?
  
  
  — Хаос, - терӗ вӑл. "Вырӑссем американецсене айӑпланӑ пулӗччӗҫ. Пӑшал пенӗ пулӗччӗҫ. Урамра йӗркесӗрлӗхсем. Пӗчӗк вӑрҫӑ кунта, Калькуттра. Нью-Дели ӗлӗкхи пекех вӑрҫӑ лару-тӑрӑвӗ ҫинчен пӗлтернӗ, теҫҫӗ. Радж влаҫа илнӗ пулӗччӗ. Каярахпа Эпир Бенгали штачӗн никама пӑхӑнманлӑхӗ ҫинчен пӗлтернӗ пулӑттӑмӑр".
  
  
  — Анчах вӑл сирӗншӗн ӗҫленӗ пулӗччӗ-и?
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Мӗншӗн тесен эсӗ китаец-и?"
  
  
  Вӑл каллех пуҫне сулчӗ те ыратнинчен кӑшт ҫеҫ ҫурмаран хуҫланмарӗ.
  
  
  — Эсӗ вилетӗн, - асӑрхаттарчӗ ӑна эго. "Сансӑр вӑл ҫиеле тухать".
  
  
  Вӑл пуҫне вӑйсӑррӑн сулкаласа илчӗ. "Документсем пур. Вӗсене кайран эпӗ вилсен уҫмалла.
  
  
  "Радж кавара хутшӑннӑ документсем-и?"
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  Вӑл тӳрленсе тӑчӗ те газ пистолетне кӑшт ҫӗклерӗ. — Анчах эсӗ ӑнӑҫсӑрлӑх тӳснӗ, - терӗм эпӗ. - эсӗ кӑлӑхах вилетӗн".
  
  
  Вӑл лифт кнопкине хӑй хыҫнелле пусрӗ. Лифт ерипен хӑпарать.
  
  
  Унтан вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те авторучкӑсене пусрӗ. Вӑл суйласа илнине эпир газ пӗлӗчӗ пулса тӑрас умӗн ҫӑтса ячӗ.
  
  
  Пӗчӗк лифт туллиех, эпир сывлӑш ҫавӑрма ҫӑвара уҫсанах, тигр пек, пирӗн тавра ҫӗлен пек явӑнса ҫӳрет. Эпир пӗр-пӗрин ҫине вилӗмлӗ, чӗмсӗр ҫапӑҫура сывламасӑр пӑхса тӑтӑмӑр. Пирӗн тавра никам та хускалмарӗ. Ҫӑлӑнӑҫ ҫук. Ерипен хӑпаракан лифт ҫӳлти хутра хӑпарать. Лифта варрине чарас тесе, mimmo ун витӗр тухма пултараймарӗ. Алӑка уҫиччен манӑн ассӑн сывласа илмеллеччӗ.
  
  
  Вӑл кӑмӑллӑн кулса илчӗ. Халӗ ӗнтӗ эму вилме ҫӑмӑлтарах пулать. Вӑл, юлашки ҫапӑҫӑва выляса илнӗ пулӗ тесе, виле шӑтӑкне каять. Ку турилккесем хумалли стена ҫинче манпа тупӑшассинчен лайӑхрах. Вӑл, сывлама чарӑнас пулсан, хӑйӗн юлашки триумфне унран пӗр самантлӑха та пулин тытса чарнӑ пулӗччӗ. Вӑл пӗр минутра хӑйӗн сӑмса тутрине, ятарласа тунӑ сӑмса тутрине, хоук мана яланах хӑйпе пӗрле илсе ҫӳрекен beru газ пистолетне задание илсе кайнӑ чухне яланах хӑйпе пӗрле илсе ҫӳрекен сӑмса тутрине туртса кӑларчӗ.
  
  
  Ӑна ҫӑварӗ ҫумне, сӑмси ҫумне пӑчӑртарӗ, унтан ривэн фильтрлӑ сӳссем витӗр сывласа илчӗ.
  
  
  Ву малтан хӑраса ӳкрӗ, унтан ӑнланса илчӗ, унтан хӑраса ӳкрӗ. Вӑл хӗрелсе кайрӗ; вӑл ҫӑварне аллисемпе хупларӗ. Юлашкинчен эму ассӑн сывласа илчӗ. Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те ман паталла сикрӗ, унӑн пӗчӗк аллисем манӑн карланкӑна пӑчӑртаса лартрӗҫ. Эпӗ хирӗҫ тӑмарӑм.
  
  
  Унӑн пӳрнисем ман пыр тавра чӑмӑртансан, вӑл ассӑн сывласа ячӗ. — Ылханатӑп сана! - кӑшкӑрса ячӗ вӑл. Эпир пӗр-пӗрин ҫине пӑхса тӑтӑмӑр.
  
  
  Унтан пӳрнесем майӗпен вӑйсӑрланчӗҫ те аяккалла шурӗҫ. Урайне ӳксен, вӑл вилнӗ.
  
  
  Ӑна ҫӳлти хутра газ саланса кайма ирӗк пачӗ, унтан ерипен аялалла анма пуҫларӗ. Ҫуртӑн пӗрремӗш хутӗнче лифт алӑкӗ уҫӑлсан, Чочой ман пата чупса пычӗ.
  
  
  Ҫуртӑн вестибюльӗнче мӗн пулса иртнине ним тума аптранӑ халӑх сӑнаса тӑрать.
  
  
  Унта Шӑв-шав тӑрать, унӑн пичӗ каллех банкпа йӗпеннӗ, вӑл ман ҫине ҫиллессӗн те мӗскӗннӗн пӑхать. Ӑна ҫӗнтереймерӗ, халӑх хушшинчен тухнӑ Александр Соколов енне ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Вырӑс, кӑмӑллӑн кулса илчӗ. Вӑл мана, ҫӗршыв ҫыннисем хӑйсен юлташӗсемпе тунӑ пек, икӗ патакран та чуптума пӗшкӗнчӗ.
  
  
  — Эсӗ пире пурне те ҫӑлса хӑвартӑн, - терӗ вӑл, тутисемпе ман хӑлхана сӗртӗнсе. — Анчах Паян каҫхине Калькуттӑпа кай. Унтан, кулкаласа, каялла чакрӗ те американецсемпе вырӑссем Пур ҫӗрте те, Калькуттра та, мирлӗ пурӑнни ҫинчен дипломатилле пакӑлтатма пуҫларӗ. Ун хыҫӗнче раджа Амарине, унӑн сулахай алли гипспа вараланса пӗтнӗ, боеприпас складӗнче взрыв пулнипе пичӗ суранланнӑ. Вӑл уҫҫӑнах тӑратчӗ, анчах эпӗ вӑл хӑраса ӳкнине тавҫӑрса илме пултараттӑм. Ӑна хӑҫан та пулин тӑрӑ шыв ҫине кӑлараҫҫӗ. Ку вӑхӑт штопорӗ ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Юлашкинчен Чойӑн алли ман алӑра пулчӗ те, вӑл мана "бентли"патне ертсе кайрӗ.
  
  
  Ӑна, ҫурт ҫине ҫаврӑнса пӑхса, Соколов мӗн калани ҫинчен шухӑшларӗ.
  
  
  Унӑн тухса каймалла пулнӑ. Тепӗр ирхине ҫав ҫынсем мана вӗлерме хӑтланӗҫ. Унччен Радж хӑйӗн ҫынвӗлеренӗсене яма пултарнӑ. Калькутта хӑрушӑ вырӑн пулнӑ, анчах кайран вӑл чочой ҫине пӑхса илчӗ те мӗн ҫинчен шухӑшларӗ. — Санӑн ҫурту, - терӗм эпӗ, - Кровать ҫемҫелчӗ".
  
  
  * * *
  
  
  
  Кӗнеке ҫинчен:
  
  
  Аслӑ Кормчий хӑйӗн ҫарӗсене татӑклӑ приказ пачӗ. Кремль ҫаврӑнса кайма пултараймасть. Калькуттра тотальнӑй аркану фитильне ҫутнӑ.
  
  
  Ҫакна сирсе ярас тесе, пӗр ҫын ҫеҫ тӑрса юлчӗ: Никер. Вилӗмлӗ задани вӑл тӑшмансем ачасем пулнине пӗлсен. Ачасем, ҫав тери кураймасӑр, вӗлерессишӗн ҫунаканскерсем, ӑсран кайнӑ Йӗкехӳресемпе пӗрле, вӑл та ҫавнашкалах курӑнман, хӑрушӑ пулнӑ.
  
  
  
  
  
  Пӗлтерӳ
  2 сыпӑк
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Белград Аш Сутакан
  
  
  
  
  Аннотаци
  
  
  
  ҪЫН ВӖЛЕРЕКЕН ХӐЙӖН ЮНЛӐ ПРОФЕССИЙӖ ТӐРРИНЧЕ ...
  
  
  Эпир тӗнчери пӗр професси разведки ҫеҫ пӗлмен ҫын. Topcon, Inc текен миллиард доллар хаклакан уйрӑм шпион тетелне хавхалантаракан ҫын. Унӑн хаяр влаҫӗ ҫӗр чӑмӑрӗн ҫуррине ҫитнӗ Садист ...
  
  
  ПАРИЖРА
  
  
  Topcon вилмелле выляни ҫинчен Картера Каласа кӑтартакан хӗрлӗ ача пӗр сӑмах та пулин каличчен ӑна пуснӑ.
  
  
  ХӐВАЛӐХРА
  
  
  Нимӗҫсен илемлӗ ҫамрӑк агентша, Топкона Тупас шанӑҫа Ҫухатас тесе, хӑйӗн лайӑх вӗреннӗ ӑсӗпе ӳт-пӗвӗн чеелӗхӗсемпе Усӑ курнӑ.
  
  
  МИЛАНРА
  
  
  Китай оперативникӗ Каратэ вилмеллех пырса Ҫапнине яланлӑхах чарса лартнӑ. Chicom агент Topcon ертсе пыракан ҫынна та сунара ҫӳренӗ.
  
  
  ТРИЕСТРА
  
  
  Нацистсен аслӑ шкулӗн хуҫи никӑна взрыв вӑййине пытанмалла выляма хутшӑнтарчӗ. Вӑл Аяккалла пӑрӑнса кайнӑ вӑхӑтра 1 Topcon № - лӗ ҫын тепӗр хут тарнӑ.
  
  
  БЕЛГРАДРА
  
  
  Topcon хуҫан чӑн-чӑн сӑнне курсан, Хӑрушӑ маскарад хӑрушӑ тӗлӗк пулса тӑчӗ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  Иккӗмӗш сыпӑк
  
  
  Виҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  Тӑваттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Пиллӗкмӗш сыпӑк
  
  
  Улттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Ҫиччӗмӗш сыпӑк
  
  
  Саккӑрмӗш сыпӑк
  
  
  Тӑххӑрмӗш сыпӑк
  
  
  Вуннӑмӗш сыпӑк
  
  
  Вунпӗрмӗш сыпӑк
  
  
  Вуниккӗмӗш сыпӑк
  
  
  Вунвиҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Killmaster
  
  
  Белград Аш Сутакан
  
  
  
  
  
  Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи вӑрттӑн служащисене халаллаҫҫӗ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  
  Хӗвелтухӑҫ экспресӗ, пысӑк хура аҫтаха пек, Милан вокзалӗ тавра шуса тухрӗ. Хӑвӑртлӑхне ӳстерсе, поезд хула тавра, рельсӑсем тӑрӑх нӑйкӑшса, Триест еннелле вӗҫтерчӗ.
  
  
  Купере, силленекен поездӑн хыҫалти пайӗнче, пӗр лутрарах нервӑллӑ арҫын ларать, унӑн ури хӑмӑр чемодан. Ӑна Карло Спинетти тесе чӗнеҫҫӗ. Вӑл суту-илӳҫӗ пулнӑ, кайран вӑл тӑванӗсем патне кайса килнӗ. Поезд чӳречисем витӗр вӗҫтерсе пыракан пейзаж ҫине пӑхса, вӑл хӑйӗн арӑмӗпе ачисене каллех курма епле хавас пуласси ҫинчен шухӑшларӗ. Ҫак ҫулҫӳрев такамшӑн та илӗртме пултарать, Анчах Карло халӑхӑн вӗҫӗмсӗр хӗвӗшӗвне Ҫӑлса Хӑварма тӑрӑшать.
  
  
  Ҫӳллӗ арҫын купене уҫрӗ те карло ҫине хура йывӑҫ тавра касса тунӑ пек курӑнакан сивӗ те тӗксӗм куҫӗсемпе пӑхса чарӑнса тӑчӗ. Вӑл Карло стойка ҫине лартма пултарайман хӑмӑр чемодан ҫине пӑхса илчӗ. Rta ҫыннӑн кӗтессине кӑштах кулӑ чалӑштарса илчӗ, унтан вӑл купене кӗрсе кайрӗ те, хӑйӗн вӑрӑм урисене малалла тӑсса, Карло вырӑнне ларчӗ.
  
  
  "Эсир Триестра тухатӑр, э?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  Карло Спинетти куҫне мӑчлаттарса илчӗ те хӑйӗн вырӑнӗнче хускалса илчӗ. Ҫак палламан ҫын ҫак вырӑна пӗлнине пӗлсен, вӑл тӗлӗнсех кайрӗ. "Ҫапла, эсӗ тата?"
  
  
  Карло шӳт тунине пӗлнӗ пек, арҫын ҫаплах йӑл кулчӗ. "Эпӗ Те Триестра тухатӑп".
  
  
  Тепӗр пилӗк минутран купене мӑнтӑр арҫын кӗчӗ. Вӑл алӑка хупрӗ те, спинеттие, пӗрремӗш арҫын пек, тӗпчесе, ун ҫумне таянчӗ. Вӑл та спинетти ури сумка ҫине ӳкрӗ. Унтан вӑл, пӗр-пӗрне тахҫантанпах пӗлнӗ пек, ҫӳллӗ арҫын еннелле пуҫне сулчӗ.
  
  
  Карло хӑй сисмесӗрех пӗшкӗнчӗ те икӗ палламан ҫынна интереслентерсе янӑ чемоданне куҫарса лартрӗ. Вӑл ih интерес ҫинчен ӑнлантарса пама пултарайман. Сумки ҫӗтӗлсе, ҫӗтӗлсе пӗтнӗ, Унта Карло тумтирӗсӗр тата хӑйӗн ҫемйине киле илсе килнӗ темиҫе пӗчӗк парнесемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те ҫук.
  
  
  "Эсӗ Те Триеста кайма хатӗрленетӗн-и?"- пӑлханса ыйтрӗ вӑл иккӗмӗш палламан ҫынран.
  
  
  "Ҫапла". Сасси хаяр та хытӑ. Пысӑк арҫын пӗрремӗш палламан ҫынпа юнашар ларчӗ те аллисене кӑкӑрӗ ҫине хӗреслесе тытрӗ. Вӑл ним чӗнмесӗр ларчӗ, поезд тапранса кайиччен тӗлӗрсе кайнӑ пек, куҫӗсене хупрӗ.
  
  
  Карло мелсӗр хускалса илчӗ. Вӑл хӑйне хӑй: эпӗ ih сӑмахсенче сиснӗ хӑрушлӑха туятӑп пулас, терӗ. Арҫынсем иккӗшӗ те унран хаклӑрах тумланнӑ. Ih сӑн-питсем хаяр пек туйӑнаҫҫӗ, анчах вӗсем айӑпсӑр ҫулҫӳревҫӗсенчен вӑрланӑ вӑрӑсем пек мар.
  
  
  "Мӗн пулчӗ сана, тусӑм? Эсӗ кӑштах пӑшӑрханатӑн пулас", - терӗ ҫӳллӗ арҫын.
  
  
  Карло, ӑна вӑйсӑрлатас тесе, пӳрнине ҫухави ҫумне тытрӗ. "Мана интереслӗ пулчӗ - тен.
  
  
  эсӗ мана пӗлетӗн-и? "
  
  
  "Ҫук, тусӑм, ӑна сана пӗлместӗп".
  
  
  "Эсир ман ҫине пӑхнӑ пек туйӑнать мана".
  
  
  "Эпӗ сан ҫине пӑхатӑп, анчах пӑхмастӑп", - терӗ ҫӳллӗ арҫын. Унтан вӑл кулса ячӗ.
  
  
  Карло часах хӑраса ӳкрӗ. Эму кунта юлма кирлӗ мар, купене улӑштарма пултаратӑп, тесе, вӑл пӗшкӗнчӗ те хӑвӑрт хӑйӗн чемоданне ярса тытрӗ. Анчах вӑл хӑй вырӑнӗнчен хускалма тытӑнсан, ӑна хирӗҫ ҫӳллӗ арҫын урипе тапрӗ те, чемоданне хӑй вырӑнне хӗстерсе, карло ҫулне урипе пӳлчӗ.
  
  
  "Ан хӑвар пире, тусӑма. Пире сан обществу килӗшет", - терӗ вӑл хӑратакан сасӑпа.
  
  
  Сасартӑк пысӑк арҫын куҫӗсем уҫӑлса кайрӗҫ. Вӑл Карло ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Ҫапла, лар. Хӑвна кӳрентертересшӗн мар пулсан, ан шарла".
  
  
  Карло хӑйӗн вырӑнне ӳкрӗ. Вӑл чӗтрет. Вӑл хӑйӗн пичӗ тӑрӑх темскер шуса пынине туйрӗ. Вӑл ӑна аллипе шӑлса илчӗ, унтан ку банк юпи пулнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  "Мӗншӗн тӑватӑн эсӗ ҫакна? Вӑл сана халиччен нихҫан та курман. Мӗн кирлӗ сана манран?»
  
  
  "Эпӗ сана шӑпланма каларӑм", - мӑкӑртатрӗ кӗрнеклӗ арҫын.
  
  
  Ӑнран кайса, хӑраса Ӳкнӗ Карло поезд триестра станцине ҫитиччен хӑй вырӑнӗнчех юлчӗ. Вӑл ҫав тери хӑраса ӳкнипе шултра арҫын ура ҫине тӑрса аллине сулсан тин ура ҫине тӑчӗ. "Каяр. Эсир пирӗн умран пырӑр".
  
  
  Ҫӳллӗ анакан арҫын пальто тӑхӑннӑ. Вӑл кӗске те сарлака ҫӗҫӗ кӑларчӗ. "Эпир сан чемоданна илетпӗр, тусӑм. Пурӑнас тетӗн пулсан, хӑвна йӗркеллӗ тыт".
  
  
  Карло хирӗҫлерӗ. "Манӑн чемоданра хакли нимӗн те ҫук. Паллах, ку йӑнӑш; эсир йӑнӑшнӑ".
  
  
  "Пирӗн кирлӗ ҫын пур, кирлӗ чемодан". Ҫӗҫӗ ҫиппи Карло мӑйне тирсе илчӗ. "Хуп та кай".
  
  
  Карло пуйӑс картлашкисем тӑрӑх ерипен ансан, хӑранипе чӗтреме ернӗскер, вӑл ҫак ҫынсем ӑна, тен, вӗлерӗҫ, вӑл пире мӗн тунӑ пулӗччӗ, тесе шухӑшларӗ. Унӑн пуҫӗсенче паника кӗмсӗртетет. Вӑл станцин платформи ҫине тухрӗ те халӑх хушшинче полицейски формине курах кайрӗ. Вӑл хӑй сисмесӗрех: "тархасшӑн, каласа парӑр мана!»
  
  
  Вӑл полицейски патне чупса кайрӗ, анчах ҫӗҫӗ ҫивӗчӗшӗ эму мӑйне хаяррӑн тирӗнчӗ. Вӑл, пӳлӗне-пӳлӗне, сулӑнса кайрӗ. Сӑлтавӗ мӗнре пулнӑ? Мӗн тума кирлӗ пулнӑ вӗсене ҫак чемодан? Арпашӑнса кайса, вӑл платформа вӗҫӗнчен ним курмасӑр ыткӑнчӗ те, вилес умӗн кӑшкӑрса ярса, рельсӑсем ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ ...
  
  
  
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  
  Вашингтон ҫемҫе ҫумӑр ҫӑвать. Хула ҫийӗн ҫӑра тӗтре сӑрӑ пальто пек ҫакӑнса тӑрать. Ӑна курсан, вӑл хӑйӗн гостиница номерӗн чӳречи витӗр пӑхрӗ те, Ӑна пентагон пӑрахма пултарнӑ таран инҫете курма пултарчӗ. Мӗн те пулин пуласран ӑна урамра совет посольствин мӗлкине курма хӑтланчӗ. Мана чарма хушнӑ проектсене шухӑшласа кӑларма ҫак ачасем тавра кам та пулин ерҫмест-ши тесе кӑсӑклантӑм.
  
  
  Телефон шӑнкӑртатрӗ те, вӑл хӑвӑрт ун патне пычӗ. ӐНА АX сигналне, хама тара тытнӑ плащсемпе кинжалсен агентствине чӗнтернӗ Дэвид Хок пӗлтернӗ хыпарсем кӗтрӗҫ. Ӗҫӗ хӑрушӑ пулнӑ, хӑш чухне сехетсем те хӑрушӑ пулнӑ, анчах эпӗ нумай интереслӗ ҫынсемпе паллашрӑм.
  
  
  Лини ҫинче илтӗнекен сасӑ хок помощникӗсенчен пӗри пулчӗ. "Старик пухура, вӑл вара нумайлӑха ҫыхӑну тытасси ҫинчен пӗлтерет. Вӑл сире канмалли кун илсе унпа ыран калаҫса пӑхма хушрӗ".
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм те эпӗ, тӗксӗмленсе, трубкӑна ҫакрӑм. Дэвид Хоука нумай тӗлпулусем ҫыхӑнтарса тӑнӑ чухне, ку пирӗн енчен апла маррине пӗлтерет.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӗтӗм оборудованийӗсене - "люгер" - хулпуҫҫи урлӑ ҫакнӑ кобурине, ҫанни ҫинчи стилетне, пӗҫҫи ҫумне пӗрремӗш хут ҫыпӑҫтарнӑ пӗчӗк газ бомбине илсе пӑрахсан, эпӗ чӑтӑмсӑрлантӑм. Хӑш чухне манӑн ӗҫ вӑрҫӑ ӗҫӗ пек туйӑнатчӗ: васкас-и е тӑхта-ха. Унӑн сасӑлавӗ Икӗ кун Ӗнтӗ Вашингтонра пулчӗ, приказсем килессе Кӗтрӗ, Хоук ҫаплах мана мӗн пулнине каласа памарӗ. Ӗҫ ӑнкарса илейми пулса ҫитсен, Хӗвелтухӑҫӗнче пурӑнакансенчен нумайӑшӗ ПУРТӐ операцисене ертсе пыракан типшӗм ватӑ профессионалтан куҫ илме пултарнӑ.
  
  
  Хоук мана столицӑна нью-Дели тӑрӑх чӗнтерчӗ, унта вӑл задание тин ҫеҫ пурнӑҫланӑ. Чӗнӗве "2 Приоритет" тесе палӑртнӑ, ку васкавлӑ ӗҫ хатӗррине пӗлтернӗ. Инструкцисем ҫеҫ агента хӑвӑртрах киле илсе ҫитерме пултарнӑ, Приоритета Президент вӗри лини ҫинче пулнӑ чухне, Патшалӑх секретарӗ сыпписене кӑшланӑ чухне ӑсатнӑ пӗлтерӳсемшӗн пуснӑ.
  
  
  Анчах эпӗ хоукпа пӗр хут ҫеҫ калаҫма пултартӑм, ку калаҫу кӗске пулчӗ. Вӑл мана хӑйӗн ман тӑкӑрлӑкра уҫнӑ задани пурри ҫинчен ҫеҫ каларӗ.
  
  
  Ку мана вӗлерме пултарассине пӗлтернӗ пулмалла.
  
  
  Алшӑллине пилӗкӗ тавра чӗркесе, вӑл хырӑннӑ хушӑра ҫӗнӗ хыпарсене итлерӗ. Халӗ тӗнчере ӗлӗк пулса иртмен нумай ӗҫсем пулса иртрӗҫ, пуринчен ытла ку лайӑхах пулмарӗ. Салхуллӑ ҫанталӑкпа пӗрлех, парӑннӑ тусне тепӗр икӗ бурбон илме бара яма та ҫителӗклӗ пулнӑ. Анчах ку каҫа арҫын тӗрӗс хӗре пӗлнӗ пулсан, чылаях илемлетме май пулман пулӗччӗ. Ӑна та пӗччен пӗлнӗ.
  
  
  Ӑна Элен тесе чӗнеҫҫӗ. Вӑл Верховнӑй судра деле пӑхса тухма специализациленекен хаклӑ адвокатсемпе кӑна ӗҫленӗ. Эпӗ вӑл адвокат пулса мӗн тери лайӑххине пӗлмен, анчах ҫак кӗске сводкӑсем ҫурри ытла секретарь пекех чаплӑ пулнӑ пулсан, вӑл, тен, нихҫан та ӗҫе выляса яман пулӗччӗ.
  
  
  Эленпа эпӗ ҫулталӑка яхӑн курнӑҫман, анчах вӑл хӑй мӗн тунине пӗлет, ҫавӑнпа та эй шӑнкӑравланӑ чухне мана нимӗнле вӑрӑм ӑнлантару та сӗнме тӳр килмерӗ. Вӑл ҫӗр каҫма урӑх планламастӑп, терӗ. Вӑл хула урлӑ УНӐН ХВАТТЕРӖ патне, АX-мӗш машинӑпа, кайрӗ. Тӗтре ҫав тери ҫӑра, ҫавӑнпа та эпӗ улитка хӑвӑртлӑхӗпе пыма пуҫларӑм.
  
  
  Элен ҫине хура платье тӑхӑннӑ, кӗпи тарӑн. Вӑл ман плаща илчӗ, унтан мана мӑйран ыталаса илчӗ, хӑйӗн тулли кӑкӑрӗпе ман ҫумма тӗршӗнчӗ те мана чуптурӗ, статуя куҫхаршийӗсем ирӗлсе кайӗччӗҫ.
  
  
  "Вӑхӑта сая ан ярӑр", - терӗ ӑна эй.
  
  
  "Санпа нихҫан та ҫухатма кирлӗ мар. Паян эсӗ кунта, ыран тухса кайрӑн". Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп, эсӗ халӗ те ҫав ирсӗр старикпе, Хоукпа ӗҫлетӗн-и?»
  
  
  "Чӑнах та, паян ӑна пӗтӗмпех санӑн".
  
  
  Вӑл куҫхаршине ҫӗклерӗ. "Питӗ интереслӗ илтӗнет, мистер Картер".
  
  
  Эпир урама тухас мар терӗмӗр. Ҫанталӑк ытла та начарччӗ, кунсӑр пуҫне тата пирӗн тавра никам та ҫывӑрмалли пӳлӗмрен ытла инҫете кайма пултарайманни те тӗрӗсех пулчӗ. Элен Пире Sunday New Fork Times хулӑнӑш бифштекссем ӑшаланӑ хыҫҫӑн эпир эрех ӗҫсе лараттӑмӑр, пӗр ҫул хушшинче вӗсемпе хорька мӗн пулни ҫинчен, эпир пӗр-пӗрне мӗнле курни ҫинчен калаҫаттӑмӑр. Вӑл мана хӑйӗн ӗҫӗ ҫинчен каласа пачӗ, ӑна вара, оборудовани туман пулсан, ӑҫта пулни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  Унтан стакана илсе пычӗ те вӑрӑм бахарев ун патне пычӗ. Вӑраххӑн кулса илсе, вӑл юлашки эрехе ӗҫсе ячӗ, унтан пӗшкӗнчӗ, унӑн шурӑ кӑкӑрӗ ҫинчен хура платье шуса анчӗ те хӑйӗн куркине манӑннипе юнашар тӑсрӗ.
  
  
  "Тинех Ӗнтӗ, Ник, - терӗ вӑл. "Эсӗ ун патне нихҫан та ҫитейместӗн пулӗ тесе шухӑшлама пуҫларӑм эпӗ".
  
  
  Вӑл хуллен кулса ячӗ те хӑйӗн пӳрнисемпе унӑн кӗпи тӑрӑх, унӑн ҫемҫе кӑкӑрӗ тӑрӑх шуса анма ирӗк пачӗ. Унӑн чӗчӗ ман ывӑҫ тупанӗ ҫинче ҫирӗп те туртӑнса тӑрать. Ӑна чуптурӑм, чуптурӑм та унӑн хӑвӑрт калаҫакан чӗлхине туйса илтӗм, унтан вӑл ҫаврӑнчӗ те ман чӗркуҫҫи ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Унӑн тутисем ҫинче тытӑнса тӑнӑ хыҫҫӑн, вӑл хӗрӳллӗн ответ паричченех ӑна тӗпчерӗ. Чуптӑву вӗҫленнӗ тӗле пирӗн сывлӑш пӳлӗнсе ларчӗ, ee кӑкӑрсем ҫӳлелле те аялалла туртӑна-туртӑна илчӗҫ.
  
  
  "Ҫук, ку ытла та вӑрах пулчӗ".
  
  
  "Чӑнах та, - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ, карӑнса илчӗ те кӗпине хыҫалти тӳмисене вӗҫертрӗ. Ӑна ee хулпуҫҫийӗ ҫинчен пиҫиххисене майӗпен антарчӗ, унтан тулли кӑкӑрне кӑларчӗ. Ӑна каллех чуптурӗ те, унӑн аллисем ман ҫурӑм тӑрӑх шуса кайрӗҫ.
  
  
  "Ҫывӑрмалли пӳлӗм, ӗлӗк ӑҫта пулнӑ вӑл?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл каллех ман ҫӑвара шыраса пуҫне сулчӗ те, эпӗ ӑна ҫӗклесе алӑк урлӑ кровать патнелле йӑтса кайрӑм.
  
  
  "Отлично-и?"- ыйтрӗ унран, эпӗ ун умӗнче пальто хывнӑ май тӑратӑп.
  
  
  "Юрать, Ник".
  
  
  Ӑна салтӑнтарса пӗтерчӗ те люгер пукан хыҫӗ ҫине ҫакрӗ. Элен ман ҫине тӗксӗм те сӳнекен куҫӗсемпе пӑхать.
  
  
  "Эсӗ ҫак япалана йӑтса ан ҫӳретӗр тесе, эпӗ отеле панӑ пулӑттӑм", - терӗ вӑл. "Ку мана эсир пурнӑҫ валли ӗҫлесе илнине аса илтерет".
  
  
  "Ҫакна кам та пулин тумалла".
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп. Анчах ку питӗ хӑрушӑ. Кил кунта, Ник. Васка. Ӑна сана халех кирлӗ".
  
  
  Амӑшӗ ун патне пырсан, вӑл кӗпи-йӗмӗпе хура трусикӗ витӗр тухрӗ, трусикне вӑл хӑй айӗнче йӑтса ҫӳретчӗ. Ӑна аяк пӗрчин шалти сийне ачашланӑ хушӑра ee кӑкӑрне чуптурӗ. Вӑл, эпӗ сӗртӗнни слона ҫунтарса янӑ пек, авкаланать.
  
  
  Унтан ун ӑшне кӗтӗм те, вӑл ман айра ӳссех пычӗ. Эпир кульминацие пӗрле ҫитрӗмӗр.
  
  
  Вӑл эпӗ мӗн астӑвнине пурне те, унтан та ытларах астӑватчӗ.
  
  
  Вӑл кровать ҫинчи тумбочка ҫинче телефон шӑнкӑртатнине илтсен, пирӗн ӳт-пӗвӗмӗрсем ҫаплах пӗрлешсе тӑратчӗҫ-ха. Элен пит-куҫне пӗркелентерчӗ, унтан ман айӗнчен тухрӗ те чӗлӗмне илчӗ. Вӑл трубкӑри сасса итлерӗ, унтан мана трубка тыттарчӗ. "Вӑл леш ҫын".
  
  
  "Ӑна нимӗн те пӳлмен пулӗ тетӗп", - терӗ Дэвид Хок.
  
  
  "Эсӗ ҫав тери ҫывӑх пулнӑ", - терӗ ӑна эму. "Мӗнле пӗлтӗр-ха эсир вӑл ӑҫта пулнине?"
  
  
  "Тӗпӗ-йӗрӗпе шухӑшласа хунӑ пулсан, эсир ӑна ҫапла каланӑ пулӑттӑр, ӑна пӗлетӗп, Сире канмалли кун илме калӑттӑр, Никам Та, анчах юлашкинчен япаласем курӑнма пуҫларӗҫ. Унӑн отелӗ сирӗн магазина куҫмалла, халӗ уҫах".
  
  
  Ӑна телефон трубки хучӗ
  
  
  кровать ҫинчен тӑчӗ те каллех тумланчӗ. "Ҫак ирсӗр старикшӗн пӗлтерӳсем пур-и?"- тесе ыйтрӗ унран, элен, кӑнтӑрла ҫитеспе.
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл йӑл кулса. "Кала-ха эму, эпӗ мӗн шутлатӑп, вӑл суйласа илнӗ вӑхӑт чуна ҫӳҫентерекен вӑхӑт пулнӑ".
  
  
  Вӑл Amalgamated Press and Wire Services Дюпон-Серкл ҫурчӗ патне ҫитсен ҫумӑр чарӑнчӗ. Ку магазин, эго-Хок ят панӑскер, операци центрне пуртӑпа витсе хунӑскер пулнӑ.
  
  
  Чӗмсӗр коридор тӑрӑх васканӑ чухне Хок офисӗсенчи ҫутӑсем ҫеҫ ҫунаҫҫӗ. Приемнӑйра икӗ арҫын ларать. Пӗри вӗсем тавра тепӗр кунне пуҫ пӳрнипе тӗкрӗ те, унта хоука сӗтел хушшинче тупрӗ. Вӑл ытла лайӑх ҫывӑрса тӑранман пек курӑнать.
  
  
  "Ну, Ник, ҫӗр мӗнле иртрӗ?"- тесе ыйтрӗ вӑл типӗ сасӑпа.
  
  
  "Ку вӑл вӑраха пынӑ чухне питӗ лайӑх пулчӗ". Селл унран ыйтмасӑрах ларчӗ.
  
  
  "Эпӗ, сирӗн заданин деталӗсене ӗҫлеме тӑрӑшса, пӗр шуйттан тӗлпулӑвӗнчен теприн патне чупрӑм". Хоук бюрократирен йӗрӗнни палӑрчӗ. "Халӗ мӗн те пулин пулса иртрӗ, ҫакӑ эмӑна уйрӑммӑнах васкавлӑ пулма пулӑшать. Сирӗн валли паян каҫхине информаци парас, мӗншӗн тесен эпӗ сире ирхине Парижа вӗҫсе тухтарасшӑн".
  
  
  "Ӑна унта ҫитсен, мӗн тӑвас-ха манӑн?"
  
  
  Хоук ещӗке уҫрӗ те манильски хут ҫинчи папкӑна туртса кӑларчӗ. Папка тавра вӑл темиҫе сӑнӳкерчӗк туртса кӑларчӗ. Вӑл сӑнӳкерчӗксене сӗтел ҫине тӑсса хучӗ. "Пӑхӑр-ха ҫакна. Ҫак илемсӗр пӗчӗк гаджет, эсир кунта кураканскер, калама ҫук хаклӑ оборудовани пулса тӑрать".
  
  
  Ӑна виҫӗ сӑнӳкерчӗк тимлӗн тишкерсе тухрӗ. "Ку электронлӑ хатӗр пулмалла. Анчах ку тата мӗн?»
  
  
  "Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, пирӗн спутник мониторингӗн питӗ кӑткӑс системи пур. Вӑл вырӑс е китаецсем ҫӗнетме пултарнинчен нумай хаклӑрах. Пирӗн системӑри ҫитӗнӳсен пысӑк пайӗ-ҫак сӑнӳкерчӗксем ҫинче кӑтартнӑ хатӗр. Вӑл инҫетрен куҫакан пӗчӗк тӗллев ҫине тӗллеме тата ҫав тӗллевпе кӑларса тӑракан вӗтӗ сасӑсене уйӑрса илме пултарать ".
  
  
  "Ку мӗншӗн хаклине эпӗ ӑнланатӑп".
  
  
  Хурчка хура сигара хуппине татса илчӗ. "Ҫакӑ пире хӑйӗн юлташӗсенчен-шпионсенчен Канашсем илекенсене пурне те йӗрлесе пыма тата вӗсене декодараци валли ҫырса пыма май парать. Спутник разведкине илес пулсан, ку тӗнчери чи кӗтнӗ объект".
  
  
  "Ку та арҫын кулакӗнчен пысӑках мар".
  
  
  Хоук пуҫне сулчӗ те шӑлӗсемпе сигара ҫине тӑрӑнчӗ. "Ку ҫакна вӑрлама ҫӑмӑл, пытарма ҫӑмӑл" тенине пӗлтерет.
  
  
  Ытти ҫинчен вӑл сиснӗ пекех пулчӗ. "Тепӗр енче кам та пулин пӗрине тытса илнӗ-и?»
  
  
  "Эпир британецсене вӗсем тавра темиҫе ҫын илме ирӗк патӑмӑр. Пӗрне лондонра вӑрланӑ".
  
  
  "Вырӑссем-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫук, - терӗ Хоук. "Анчах вӗсем, мур илесшӗ, пӑруланӑ пулӗччӗҫ. Китаецсем те. Халӗ ӗнтӗ сире штопор пама ирӗк парӑр, Ник. "Topcon"ятлӑ организаци ҫинчен мӗн пӗлетӗр эсир?»
  
  
  Унӑн ятне илтсен, вӑл малалла пӗшкӗнчӗ. Манӑн реакци, ахӑртнех, эпӗ ытларах та ытларах интересленме пуҫланине палӑртрӗ пулмалла, Мӗншӗн тесен Хоук кӑшт ывӑннӑ пекрех кулса илчӗ.
  
  
  "Топкон", - терӗ ӑна тепӗр хут. "Вӑл пуррине пӗлетӗп эпӗ. Сирӗн пекех, вӑл шпион суту-илӗвӗ ҫинчен элекленине илтетӗп".
  
  
  "Ку кану тата разведка организацийӗ. Тухӑҫлӑ. Нумай пулмасть вӑл йӗри-тавра ниҫта та ҫуралман пек туйӑнатчӗ, Анчах Тухӑҫпа Хӗвеланӑҫ хушшинчи шпион вӑрҫинче тӳрех фактор пулса тӑчӗ. Topcon секретсене вӑрлать те ih хакпа сутать. Ку таранччен хорькӑна пирӗн вӑрттӑнлӑхсене вӑрларӗҫ, ытларах хӗрлисем ih сутӑн илчӗҫ ".
  
  
  Хоук чӑнах та ывӑннӑ. Вӑл тивертмен сигара пепельница ҫине хучӗ те куҫне хӗсрӗ. "Topcon - вӑл тӗттӗм организаци, Ӑна Тӗплӗн тӗрӗслесе тӑракан организаци Пулмалла. Тен, вӑл вӗсемпе пӗрле хорька туса хунӑ шпионсен организацийӗ, Генка германире вӑрҫӑ хыҫҫӑн хӑйӗн ӗҫне тунӑ пек, чи лайӑх канни пулӗ. Эпир ӑна ертсе пыракан ҫынна идентификацилеме пултараймастпӑр. nen ҫинчен калакан информаци пирӗнтен тарчӗ ".
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп. Ӑна европӑри кирек мӗнле пысӑк хулара та пӗр-икӗ хутчен чарӑнса тӑма, вырӑнти совет тата британи начальникӗсен адресне пӗлтерме пултарнӑ, Анчах Topcon-пачах урӑхла ӗҫ. Эпӗ сире вӗсемшӗн ӗҫлекен кирек кам ятне те калама пултараймастӑп ".
  
  
  "АX компани чӗннине пӑрахсан, ӑна кам тытса тӑнине пӗлме тӑрӑшсан, эсир ӑна та интереслӗ пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Эсир ҫакна асра тытатӑр пулсан, мана ӗҫ кирлӗ".
  
  
  "Ник, Topconӑн ҫав фотографисем ҫинче ӳкернӗ хаклӑ пӗчӗк гаджет пур. Вӗсем ӑна аукциона кӑларса тӑратнӑ".
  
  
  Хоук каллех папкине уҫрӗ те мана панӑ хаҫат тавра касса илнӗ хута кӑларчӗ. "Ӑна малалла каличчен эпӗ сире ҫак хыпара вулаттарасшӑн".
  
  
  Вӑл салхуланчӗ, итали хаҫачӗ ҫинчи касса илнӗ хута хӑвӑрт пӑхса тухрӗ. Калав питӗ кӗске пулчӗ. Nen кӗнекинче карло Спинетти ятлӑ ҫулҫӳревҫӗ вилни ҫинчен пӗлтернӗ. Триестра чугун ҫул платформи ҫинче вӗлернӗ. Полици
  
  
  Карло спинетти чемоданне вӑрланӑ чухне ҫак усал ӗҫе тунӑ икӗ арҫын тӑвасшӑн пулнӑ.
  
  
  "Эсир мана каласа панипе ыттисем хушшинче мӗнле ҫыхӑну пур?"- ыйтрӗ Унран Хоука.
  
  
  "Ҫынвӗлеренсем хӑйсен чемоданӗнчи япаласемпе интересленмен. Вӗсене сумкӑри ҫул ҫыпӑҫтаркӑчӗ кирлӗ пулнӑ. Ун ҫине хаклӑ даннӑйсем чикнӗ микроточка пытанса тӑнӑ". Хоук касса илнӗ хута илчӗ те пуҫне сулкаласа илчӗ. "Карло Спинетти ҫакна йӑтса пынине те пӗлмен".
  
  
  "Вӑрланӑ даннӑйсене транспортировка тума унсӑр усӑ курнӑ-и?»
  
  
  "Фантазилле. Topcon та ответлӑ. Вӗсем информаци контрабандисем валли, вӑрланӑ вӑрттӑнлӑхсене ирӗклӗ тӗнче тавра тимӗр чаршав хыҫне турттарса тухма чугун ҫулпа усӑ кураҫҫӗ. Вӗсем Париж тавра Милан, Триест тата Белград урлӑ софие каякан Хӗвелтухӑҫ экспреспа усӑ кураҫҫӗ. Эпир сывлӑш трассисене тимлӗн сӑнаса пытӑмӑр, ҫавӑнпа вӗсем тата тепӗр транзитлӑ ҫул туса хатӗрлерӗҫ ".
  
  
  Ӑна информацин тӗрлӗ фрагменчӗсем пӗрлештернӗ. "Topcon вӑрланӑ электронлӑ хатӗре ҫак транзитпа куҫарӗҫ тесе шутлатӑр-и эсир?"
  
  
  "Эпӗ сире каласа панисенчен чылайӑшӗ Пирӗн пата ян Скопье ятлӑ пӑлхартан тарса килнӗ ҫын килчӗ. Вӑл Пире Topcon гаджет пурри ҫинчен, Ӑна Хӗвелтухӑҫ экспресӗ ҫинче софие илсе ҫитерме шутлани ҫинчен пӗлтерчӗ. Раҫҫей ҫыннисенчен пӗри, КГБ-ри чаплӑ сотрудник, Софие ҫитиччен килӗшӳ тӑвасси ҫинчен Калаҫса татӑлас Тесе Topcon агентпа поезд ҫинче тӗл пулма шутлать. Сирӗн, Ник, Парижри Скопьепе тӗл пулмалла, ытти детальсене те илмелле, вӑл алӑран алла куҫиччен груза туртса илмелле ".
  
  
  Ӑна хатӗрсен сӑнӳкерчӗкӗсем ҫине тепӗр хут пӑхса илчӗ. "Аван."
  
  
  "Эпӗ Сире Монитор тупма Хушса Вашингтона илсе килтӗм. Ун чухне эпӗ вӑл камра пулнине пӗлмен. Унтан Ушкӑнри ӗҫ пӑсӑлма пуҫларӗ, ҫавӑнпа та манӑн решение пӑрахмалла пулчӗ".
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп. Халӗ те вӑхӑт пирӗн ӗнсе ҫине сывлать. Ӑна вырӑссем тӑвиччен маларах туса ҫитермелле".
  
  
  "Topcon ҫивиттине ӑнсӑртран уҫнӑ пулсан, эсир ӑна шанман пулӑттӑр".
  
  
  "Эпӗ хам мӗн тума пултарнине пӑхӑп". Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Малалла мӗнле те пулин инструкцисем?"
  
  
  "Эсӗ Кгбпа Topcon хирӗҫ тухса калатӑн. Турӑ пӗлет-и, ҫав монитора илес ӗмӗтпе тата кам кӗме пултарӗ-ши? Ҫапла вара, Хӑвӑн утӑмусене, Ник. Ӑна та, монитора та, сана та ҫухатас марччӗ".
  
  
  Ӑна ҫак пӑсӑласран хӑтарма тӑрӑшӑп, тесе сӑмах панӑ.
  
  
  
  
  Иккӗмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  Тепӗр кунхине, вӑл Парижран инҫех мар орлин аэропортне пырса ҫитнӗ. Ҫанталӑк сулхӑнччӗ, анчах уярччӗ, таксипе Prince de Galles Авеню V Георг ҫине кайни питӗ кӑмӑллӑ пулчӗ. Париж урамсенче пӗрмаях ӳссе пыракан хусканусӑр пуҫне урӑх нимӗн те курӑнмасть. Бульвар таврашӗнчи йывӑҫсем ҫинче темиҫе бутон ӳсет. Ностальгипе эпӗ хамӑн юратнӑ ялавсенчен хӑшпӗрисене аса илтӗм: монпарнас районӗнче тимӗрпе илемлетнӗ рю-еe балконсем Валли тата фоля патне илсе пыракан илемлӗ Рю фобур Пуассоньер. Анчах халӗ манӑн вӑхӑт ҫук. Ӑна Ян Скопье тупмалла пулнӑ.
  
  
  Тӗттӗм пулсан мана "принц де Галлесра"регистрацилерӗҫ. Ӑна вӑл пире панӑ Скопье номерне пухать те эму патне шӑнкӑртаттарать. Унӑн сасси хулӑн, вӑйлӑ та тимлӗ.
  
  
  "Фоля ҫывӑхӗнчи виҫӗ чикӗ лаптӑкне тупӑш", - терӗ вӑл мана. "Ҫиччӗре. Эсир, американецсем, мӗн чухлӗ маларах калаҫатӑр, ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах". Нервӑллӑ кулӑ илтӗнчӗ. "Эпӗ Duke-s Bar барра, отельтен кварталта пулатӑп".
  
  
  "Эпӗ унта пулатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Отельтен тухса каяс умӗн Ӑна" Люгер " - Вильгельмина тӗрӗсленӗ. Ӑна ҫакӑн пек сыхланмалли майсем пӗр сӑлтавпа пулнӑ пулӗ тесе шутланӑ,Мӗншӗн Тесен Ман умри икӗ Карлllmasters сивӗ вӑрҫӑ парнисене хоук хӑйӗн пуканӗн питӗрнӗ ещӗкӗнче ҫитерекен ятарлӑ папкӑра кӑтартнӑ.
  
  
  Ӑна Хьюго тесе ят панӑ стилета хунтӑланӑ май унӑн сулахай аллине хуҫлатрӗ. Вилӗм ҫӗҫҫи ман алӑри ҫӗҫӗ тавра тирпейлӗн шуса тухрӗ. Вӑл, малта мӗн кӗтнине ҫав тери хатӗрленсе ҫитнипе савӑнса, пуҫне сулчӗ, унтан пусма тӑрӑх анчӗ те ҫурхи хӗвел ҫуначӗ ҫине тухрӗ.
  
  
  Манӑн Chez des Anges бульварта ирхи апат пулчӗ, латур-Мобур co ик au vin, oeufs en meurette en meurette тата бургунд эрехӗн питӗ лайӑх курки. Унтан Ӑна Республика площадьне ҫити такси илнӗ.
  
  
  Кунти вырӑнсене пӗлнӗ пирки тата ҫав каҫ манӑн уйрӑмах асӑрхануллӑ пулас килчӗ, ҫавӑнпа та унӑн юлашки ҫулӗ иртсе кайрӗ. Урамсенче кӳмесем нумайччӗ ӗнтӗ, вӗсен mimmoне хирӗҫ кайса ҫухалса кайма та кӑмӑллӑ. Ӑна Belleville метро станцийӗсем патӗнче ҫурхи каҫ киленсе пурӑнакан ҫамрӑксен пысӑк ушкӑнне курчӗ. Унтан вӑл али-де-Тревиза хупакан ҫурри ишӗлсе аннӑ хапха айӗпе иртрӗ те Скопье асӑннӑ пӗчӗк площаде пырса тухрӗ. Вӑл паркри фонтанлӑ тенкел пек курӑнать.
  
  
  Площадьре виҫӗ гостиница пур, пурте пӗчӗккӗ, пӗр пӳлӗмре Бар Duke s. Вӑл кӗчӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Вырӑнӗ пуш - пушах, Ахӑртнех, Ҫак Скопье отелӗ пекех пулмалла. Ӑна вӑл хыҫалти пӳлӗме кӗмелли сӗтел хушшинче ларнине курчӗ. Лешӗ ун патне пычӗ.
  
  
  "Тюильри чечексем чечекленеҫҫӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман сӑн-пите сӑнарӗ. Вӑл ҫӗр тӗслӗ питлӗ, куҫӗсем айӗнче хура ҫаврашкасем пур ҫӳллӗ те типшӗм арҫын. "Ир пулакан ҫуркунне пулать", - терӗ вӑл асӑрханса.
  
  
  Ӑна хирӗҫ пукан ҫине sel лартрӗ. Барта официантсӑр пуҫне, эпир кунта хамӑр кӑна пулнӑ. "Унӑн Никтерӗ", - терӗм эпӗ. "А Эсир, Ян Скопье".
  
  
  "Ҫапла. Паллашма кӑмӑллӑ, мистер Картер". Ҫак йӑласем телефон тӑрӑх калаҫнинчен те ытларах пӑлханаҫҫӗ. "Ҫак тӗлпулӑва пирӗн кӗске тумалла. Ӑна вӗсем эпӗ ӑҫта пурӑннине пӗлнӗ тесе шутлатӑп. Вӗсем мӗн ҫинчен каланине пӗлместӗп эпӗ, анчах манӑн вӗсене сирӗнпе пӗрле курас килмест".
  
  
  "Пӑлхар агенчӗсем-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпӗ шанмастӑп. Тен, Вӗсем Topcon ҫынсем пулӗ. Вӗсем...»
  
  
  Официант килчӗ те пирӗн заказа йышӑнчӗ. Сопья вӑл шыв илсе килессе кӗтсе тӑчӗ те, каллех сӳтсе явма тытӑниччен тухса кайрӗ.
  
  
  "Ман гостиницӑна арҫын сӑнаса тӑрать, - терӗ вӑл шӑппӑн. Вӑл хыҫалти пӳлӗмӗн уҫӑлса тӑракан кунӗ ҫине хулпуҫҫи урлӑ пӑхрӗ, унта тин ҫеҫ официант ҫухалнӑ. Унтан вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Вӑрланӑ хатӗре Тепӗр икӗ кунтан Лозаннӑра, Швейцарире, Хӗвелтухӑҫ экспресне илсе ҫитереҫҫӗ. Поезд унта ирхине ирех чарӑнать".
  
  
  "Мӗншӗн Лозанна?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Topcon хваттерӗн штабӗ-Швейцарири Залра. Эпӗ ӑҫта иккенне пӗлместӗп". Вӑл зала кӗмелли вырӑна тимлӗн сӑнаса тӑчӗ. Официант пӳлӗме кӗчӗ те улпут патне пычӗ.
  
  
  "Вӑрланӑ хатӗре кам йӑтса пырӗ?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ку, Уйрӑммӑнах Topcon валли пысӑк операци. Апла пулсан, вӑрланӑ пурлӑха организаци пуҫлӑхне парать".
  
  
  "Ку кам?"
  
  
  Скопье тем каласшӑнччӗ, анчах пирӗн сӑмахсене калаймарӗ. Куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ, ҫӑварӗ тата ытларах уҫӑлчӗ. Вӑл ҫаврӑнакан алӑксем хыҫӗнче, Ҫурӑм хыҫӗнче халӑх кӗпӗрленсе тӑнине илтрӗ те хӑйсем тавра пӗр Ҫын куҫса ҫӳренине курчӗ. Скопье янах шӑмми, хырӑм варринчен кӑлӑхах яра-яра тытнӑ чух, сасӑсӑр ӗҫлет. Унтан вӑл пукан ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Вӑл пукан ҫинчен тӑрса Вильгельмин патнелле туртӑнчӗ. Унтан ӑна пӗчӗк Дротик курчӗ, Вӑл пӗтӗм ҫурӑмӗпе Курӑнса Тӑрать. "Скопье?"- терӗм эпӗ, пуҫа ҫӗклесе. Анчах вӑл вилнӗ ӗнтӗ.
  
  
  Ҫак самантра официант пирӗн еннелле ҫаврӑнчӗ те мӗн пулса иртнине курчӗ. Вӑл ҫапла кӑшкӑрни ӑна выляса ячӗ, сухаласа пӑрахнӑ кунсем урлӑ пӗчӗк кухньӑна, кладовоя чупрӗ. Тӑкӑрлӑка кӗмелли алӑк уҫӑ.
  
  
  Тӗттӗм алӑк хушӑкӗ витӗр тухсан, вӑл, Люгер тытса, тӑкӑрлӑка асӑрханса кӗчӗ. Йывӑр мӗлкесем пулчӗҫ, малтан вӑл нимӗн те курмарӗ. Унтан вӑл ҫутӑ урамра курӑнса кайнӑ тӗксӗм кӗлеткене асӑрхарӗ.
  
  
  Вӑл тӑкӑрлӑк тӑрӑх чупса кайрӗ, тротуар патне ҫитсен чарӑнчӗ те тӳрех пӑхрӗ. Арҫын квартал тӑрӑх чупрӗ, ҫынсем эму хыҫҫӑн пӑхса юлчӗҫ.
  
  
  Ӑна кобурине пысӑк Люгер чикрӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ. Вӑл кӗтесрен пӑрӑнчӗ те, эпӗ ун хыҫҫӑн утрӑм. Ӑна хӑваласа ҫитрӗ. Вӑл тепӗр кӗтесрен пӑрӑнчӗ те, Эпир Бержер урамне ҫитрӗмӗр. Тӗттӗмре куҫа йӑмӑхтаракан неон ҫутисем ҫиеле тухаҫҫӗ. Арҫын ҫаплах малта чупать. Хӗр ҫаплах ун хыҫҫӑн чупрӗ. Туристсемпе париж ҫыннисем чарӑна-чарӑна пӑхса тӑраҫҫӗ. Арҫын ансӑр тӑкӑрлӑкра ҫухалчӗ те, вӑл ӑна каллех ҫухатрӗ.
  
  
  Вӑл, урама тухмалли алӑк патне чупса пырса, тӗттӗмелле пӑхрӗ. Вӑл ниҫта та курӑнмасть. Ӑна алӑк хушӑкӗсем, икӗ тӑкӑрлӑк тата тепӗр тӑкӑрлӑк ҫеҫ курать. Ӑна Каллех Вильгельмина туртса кӑларнӑ та асӑрханарах утнӑ. Вӑл кирек ӑҫта та пулма пултарать, ҫавӑнпа та манӑн засадӑна лекесрен шикленсе, ун хыҫҫӑн пыма тиврӗ.
  
  
  Mimmo иртсе пынӑ чух ӑна кашни алӑк шӑтӑкӗ тӗрӗслетчӗ. Вӗсем пурте пушӑ. Тен, вӑл урам урлӑ каҫакан урам кӗтессине ҫитиччен ҫитнӗ пулӗ. Вӑл тӑкӑрлӑк витӗр тухрӗ те nen хулинче нимӗн те курмарӗ. Вӑл майӗпен тепӗр ҫын ҫине куҫрӗ, халӗ ӗнтӗ вӑл ӑна ҫухатнӑ пулӗ тесе шутларӗ.
  
  
  Вӑл тӑкӑрлӑка кӗрсен, манпа юнашар темӗнле хускану пулса иртрӗ. Манӑн сылтӑм аллӑма темскер хыттӑн пырса ҫапӑнчӗ те, Ӑна Вильгельмина ҫухатрӗ. Пысӑк алӑсем мана ярса тытрӗҫ те ураран ӳкерчӗҫ, вӑл ҫурӑмӗпе хулпуҫҫине амантнӑ чул ҫумне пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те ман умра яланлӑхах икӗ кӗлетке тӑнине курчӗ. Пӗри-хыткан та уссиллӗ арҫын, ун хыҫҫӑн ӑна Париж урамӗсем тӑрӑх хӑвалатчӗ, унпа юнашар ҫав пысӑк, кукша пуҫлӑ, ҫаврӑнӑҫусӑр юлташчӗ, вӑл мана хӑма татӑкӗпе ҫапса ҫӗре ӳкерчӗ. Ҫинҫе аллине фут ҫурӑ тӑршшӗ тимӗр труба тытнӑ. Вӗсем мана кунта вӗлерме илӗртсе килмен-ши, тесе шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  "Кам эсӗ?"Унран ыйтрӑм
  
  
  вӑл ih чарӑнасса шанса тӑнӑ. "Мӗншӗн Эсӗ Скопьене вӗлертӗн?"
  
  
  "Ma ne vous regarde pas", - терӗ мана патвар ҫын,ку ман ӗҫ мар тесе.
  
  
  "Депеш-ву", - хушса хучӗ тепри, сывлӑхлӑ ҫынна малалла калама чӗнсе.
  
  
  Вӑл тунӑ. Вӑл мана питрен йӗплӗ пушмакпа ҫапрӗ. Эпӗ ӑна ура тупанӗнчен ярса тытрӑм та, пуҫӑма ан ҫӗмӗртӗр тесе, чарса тӑтӑм. Унӑн ури пусӑмне сыхласа хӑварас тесе, кусса кайрӗ. Тепӗр самантран вӑл кимме хуҫса пӑрахрӗ те, шӑмӑсем шатӑртатни илтӗнчӗ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те тротуар ҫумне пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Хаярри мана трубапа хӑмсарса ячӗ те, вӑл каялла чаксан, манпа юнашар чул сарнӑ урама хыттӑн ҫатлаттарчӗ. Труба каллех анса ларчӗ, анчах хальхинче ӑна пирӗнтен ярса тытрӗ те хытӑ туртрӗ. Вӑл, трубине ҫухатса, ман ҫине ҫӳлтен ӳкрӗ. Унтан вӑл вӗҫерӗнме хӑтланчӗ, анчах вӑл ӑшталаннӑ хушӑра ӑна мӑйӗнчен касса татрӗ те шӑмӑсем шатӑртатнине илтрӗ. Тротуар ҫумне пырса ҫапӑннӑ чухне вӑл вилнӗ пулнӑ.
  
  
  Ӑна курсан, патвар ҫын каллех вӑййа таврӑнма хӑтланнӑ. Вӑл кирек мӗнле йӑха та ура ҫине тӑма хӑтланчӗ ҫеҫ, ӑна пуҫӗнчен те ытларах ҫапрӗ те, вӑл тротуар ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ. Вилнӗ.
  
  
  Ӑна ыйтнӑ та, Вильгельмина тупнӑ, унтан шаль ih кӗсьере ухтарма пуҫланӑ. Вӑл кам иккенне нимӗнле удостоверени те пулман. Вӗсем французла калаҫнӑ пирки вӑл болгарсен агенчӗсем Мар, Topcon ҫыннисем Швейцарири Ҫынсем пулӗ тесе шухӑшларӗ. Ян Скопье AX-Мӗш КГБ тата Topcon ҫинче ӗҫлени тата монитор вӑрлама пулӑшни ҫинчен пӗлтернӗ. Скопье тарнӑ чухне Топкон е КГБ ҫакна питӗрсе лартма тиврӗ. Ку Topcon ӗҫӗ пулмалла.
  
  
  Эпӗ, хыткан арҫын кӗсйинче лӳчӗркеннӗ хут татӑкӗ тупсан, унӑн ӳт-пӗвӗнче мӗн те пулин хаклӑ япала ыйтни ӑна кӳрентернӗ пекех пулчӗ. Ку французла пулчӗ: Пфафф Клаус. Gasthaus Liucerne, L. Minuit le deuze.
  
  
  Ӑна ҫак камзолӑн шалти енче бирка асӑрханӑ; nen ҫинче H. D. инициалсем пулнӑ, листине минутра Чиксе, вӑл типшӗм арҫын сӑн-сӑпатне тимлӗн пӑхса тухнӑ. Унтан вӑл париж каҫӗн сулхӑнӗнче васкарӗ.
  
  
  
  
  Виҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  Тепӗр ирхине ирех ӑна Сит-де-Тревизри темиҫе пӗчӗк отель тӗрӗслерӗ, виҫҫӗмӗш чарӑнура манӑн ӗҫ ӑнчӗ. Виҫӗмкун икӗ арҫын регистрациленнӗ. Пӗри типшӗм, тепри пысӑк. Типшӗм арҫын, Депо Анри пек, унӑн куртки ҫинчи инициалсемпе пӗрешкел ят системӑна кӗнӗ. Пысӑккине наварро тесе чӗннӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн информаци татӑкӗсене пӗрлештерсе хӑш-пӗр шухӑшсем тума пултарнӑ. Депӑн математикӑпа, Пфафф Клаус ячӗпе, Скопьерен тата манран хӑтӑлнӑ хыҫҫӑн килмеллеччӗ. L саспалли Кайран gasthaus ҫырура Лозаннӑна пӗлтернӗ пулмалла. Ҫапла туйӑнчӗ ӑна. Депӑн палӑртнӑ вӑхӑтра, ҫурҫӗр тӗлӗнче, Пфаффпа тӗл пулмалла, кунта, Парижра, мӗн пулса иртни ҫинчен эмӑна каласа памалла. Апла Пулсан, Пфафф Topcon сыпӑка пӑхӑнса тӑрӗ. Пфафф хӑй пысӑк ҫын пулман пулсан.
  
  
  Маншӑн ӗҫ мӗнле пулса иртни паллӑ пулчӗ. Ӑна Лозаннӑна каятӑп, мӗншӗн тесен унта вӑрланӑ монитор Хӗвелтухӑҫ экспресӗн борчӗ ҫине лекет. Ӑна Депо вырӑнне Пфаффа тӗл пулнӑ пулӗччӗ. Пфафф хӑй поезд ҫине вырнаҫтарнӑ Topcon ертӳҫи пулман пулсан, вӑл лидер камне пӗлнӗ пулӗччӗ. Тен, эпӗ ӑна ҫак вӑрттӑнлӑха уҫса пама ӳкӗте кӗртӗп.
  
  
  Вӑл Парижри Лион вокзалӗнче Хӗвелтухӑҫ экспресне анса ларма пултарнӑ, анчах ӑна пӗр вӑхӑт каярах борт ҫинче ирттерме шутланӑ, вӑхӑт кирлӗ пулнӑ пирки, Ӑна Лозаннӑна кайма машина тара тытнӑ. Ӑна Mercedes-Benz 280SL шӑрши, сарӑ спорт шӑрши кӗнӗ, унран халӗ те ҫӗнӗ шӑршӑ кӗнӗ. Ир енне вӑл париж тулашӗнче пулнӑ, Труа тата Джоналла кайнӑ. Ҫанталӑк ӑшӑтрӗ, кайма кӑмӑллӑ пулчӗ. Ял тӑрӑхӗ сӑртлӑ та ешӗл, Анчах Швейцари патнелле ҫывхарнӑҫемӗн вӑл сӑртлӑрах пулса пырать.
  
  
  Кӑнтӑрла тӗлӗнче Ӑна Швейцарие куҫнӑ та, ҫул пӗр хушӑ ансӑр та кукӑр-макӑр пулса тӑнӑ. Инҫетре юр сӑнӑсем курӑнкалаҫҫӗ, анчах вӗсем юлашки ҫул тӑршшӗпех кайри план ҫинче юлаҫҫӗ. Лозаннӑран инҫех те мар, курӑкпа витӗннӗ сӑртсем хушшинче, ӑна ҫул хӗрринче хуҫӑлнӑ машина асӑрханӑ. Ҫак капюшон айне хӗр пӑхать. Вӑл чарӑнса тӑчӗ те хӑйне пулӑшма сӗнчӗ.
  
  
  "Мӗн те пулин тума пултаратӑп-и ӑна?"lotus Plus 2-мӗш ҫап-ҫутӑ Кӑвакки патне ҫывхарни ҫинчен ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл сӑран мина-юбка тата атӑ тӑхӑннӑ вӑрӑм ураллӑ илемлӗ хӗрарӑм пулнӑ. Ee ҫӳҫӗ хулпуҫҫи таран мар, ҫӳҫӗ арпашӑнса кайнӑ. Пӗр самантлӑха ман ҫине пӑхса илсен, унӑн пичӗ ҫуталса кайрӗ.
  
  
  "Ник!"вӑл каларӗ. "Никер!"
  
  
  Халӗ ӗнтӗ манӑн тепӗр хут пӑхма черет ҫитрӗ. "Хӑратӑп, санран лайӑхраххи пур", - иккӗленерех каларӑм эпӗ. "Эпӗ ӗненместӗп ..."
  
  
  "Бонн, пӗлтӗр ҫав вӑхӑтрах", - терӗ вӑл нимӗҫ акценчӗпе. "Гронинг Ӗҫӗ. Ни, эсӗ астумастӑн!»
  
  
  
  Унтан ӑна та аса илтӗм. "Урсула-и?"
  
  
  Вӑл вӑрттӑн кулса илчӗ.
  
  
  "Урсула Бергман", - хушса хутӑм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл, унӑн илемлӗ сӑн-питӗнчен тухакан кулӑпа. "Ватӑ тусна инкекре пулӑшас тесен, сан енчен мӗнле аван".
  
  
  "Сирӗн Боннӑра хӑмӑр ҫӳҫ пулнӑ, - терӗм эпӗ. - Кӗске хӑмӑр ҫӳҫ. Хӑмӑр куҫӗсем те".
  
  
  "Кусем манӑн чӑн - чӑн ҫӳҫӗмсем", - терӗ вӑл, йӗтӗн ҫӳҫ пайӑркисене сӗртӗнсе. "Куҫӗсем те контактлӑ линзӑсем пулнӑ".
  
  
  Урсула меллӗн кулса ячӗ. Пӗлтӗр эпир вырсарникунсенче Боннӑпа Гамбургра пӗрле ӗҫлерӗмӗр, Сулахай енчи нимӗҫ Ҫинчен карл Гронинг ятлӑ информацие пухрӑмӑр, Ӑна германин хӗвеланӑҫ енчи ҫар информацине Хӗвелтухӑҫ Берлинри паллӑ ҫынсене панӑ тесе шутланӑччӗ. Кун пек чухне урсула ятарлӑ задание пурнӑҫланӑ. Унӑн яланах Хӗвеланӑҫ Германи разведкин подразделенийӗнче ӗҫленӗ, вӑл ҫар преступленийӗсене тунӑ нацистсем пулнӑ ҫынсене йӗрлесе тата тытса чарнипе ҫеҫ ӗҫленӗ. Эйкс мана Ун ҫинчен каласа панисене пурне те каласа пачӗ, ҫавӑнпа эпӗ урӑх ыйтса пӗлме те шутламарӑм.
  
  
  "Эпӗ Гронинг ӗҫне, Вашингтонра шӑнкӑртаттарнӑ хыҫҫӑн, сӑнама пӑрахрӑм", - терӗм эпӗ. "Боннӑри Судсем мана айӑпланӑшӑн айӑплӑ тесе йышӑнчӗҫ-и?»
  
  
  Вӑл мӑнкӑмӑллӑн пуҫне сулчӗ. "Хальхи вӑхӑтра вӑл нимӗҫ тӗрминче вӑхӑта кӗскетет".
  
  
  "Аван. Ҫак ӗҫӗн телейлӗ вӗҫӗсем ҫинчен хутран-ситрен илтни килӗшет сана. Мӗн тӑватӑн Эсӗ Швейцарире, Урсулта, е манӑн ыйтмалла мар-и?»
  
  
  Вӑл хӑйӗн илемлӗ хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Ҫавнах".
  
  
  "Куратӑп эпӗ."
  
  
  "Швейцарире мӗн тӑватӑр эсир?"
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Ҫавнах".
  
  
  Эпир иксӗмӗр те кулса ятӑмӑр. Тепӗр хут тепӗр ҫынпа курнӑҫма кӑмӑллӑ пулчӗ. "Мӗн лотоспа апла мар?"
  
  
  "Машина капут пуласран Хӑратӑп, Ник. Мӗнле шутлатӑн эсӗ, ӑна мана хулана яма ыйтма пултаратӑп-и?»
  
  
  "Хаваспах", - терӗм эпӗ.
  
  
  Эпир "мерседес" вӑййине, ӑна, ҫул ҫине тухрӑмӑр та хулана кайрӑмӑр. Унтан, вӑл каялла ҫаврӑнма пуҫласан, карл Гронинг ҫинчен калаҫнӑ хушӑра, пирӗн ҫине пӑхса илчӗ те, унӑн кӑкӑрӗ джерси блузки ҫине таяннине, унӑн вӑрӑм та тулли пӗҫҫисем ҫине мина-юбка ҫӳлелле хӑпарнине курчӗ. Урсула Вӗсемпе, боннӑра паллашнӑ пек, хорька чечеке ларнӑ, унӑн результачӗ пурне те тӗлӗнтерекен япала пулнӑ.
  
  
  "Эсир Лозаннӑра чарӑнатӑр-и?"- тесе ыйтнӑ Урсула, вӑл кукӑр-макӑр ӳкни ҫине куҫсан. Пирӗн куҫ умне Лозанна панорами тухса тӑчӗ, вӑл хулан сӑртсем ҫинче нумаях пулмасть хӗллехи юр ҫунӑ вырӑнӗсенчен юр пӑнчисем лартса тухнӑ.
  
  
  "Паян каҫхине ҫеҫ",-терӗм эпӗ."Тен, эпир пӗр-пӗр пӗчӗк ратскелерӑра пӗрле пухӑнса ӗҫме пултарнӑ пулӑттӑмӑр".
  
  
  "Ах, ку мана питӗ килӗшнӗ пулӗччӗ. Анчах паян унӑн ерҫӳ ҫук, манӑн ыран ирхине тухса каймалла".
  
  
  "Мӗнле шутлатӑр эсир, сирӗн машина вӑл вӑхӑтра хатӗр пулать-и?"
  
  
  "Эпӗ поездпа ирхине каятӑп", - терӗ вӑл.
  
  
  Тепӗр ирхине Лозанна тӑрӑх Пӗр поезд ҫеҫ кайнӑ, Ку Манӑн поезд, Хӗвелтухӑҫ экспресс пулнӑ. "Епле интереслӗ", - тесе ҫырнӑ вӑл. "Эпӗ те поездпа ыран ирхине каятӑп".
  
  
  Вӑл ман ҫине хӑйӗн таса кӑвак куҫӗсемпе пӑхса илчӗ. Эпир иксӗмӗр те ҫак пӗрпеклӗхӗн пӗлтерӗшне хакларӑмӑр. Эпир пӗрле ӗҫлемен пулсан, пӗр-пӗрне ӗҫ паракансемпе паллашман пулсан, эпир иксӗмӗр те шанчӑксӑр пулнӑ пулӑттӑмӑр. Анчах эпӗ ӑна урсула Бергман ӗҫре курнӑ, вӑл икӗ агент пулман тесе шаннӑ.
  
  
  Вӑл ӗнтӗ решени йышӑнчӗ. Ee куҫӗсем чӗререн туслӑн йӑлтӑртатса илчӗҫ. "Ну, Ку питӗ аван, Ник. Эпир борт ҫинче пӗрле ӗҫме пултаратпӑр".
  
  
  "Эпӗ ҫакна чӑтӑмсӑррӑн кӗтетӗп". Вӑл йӑл кулчӗ.
  
  
  Эпир хулана ҫитсен, ӑна de la Paix отель патӗнче б.Констан авенир ҫине, хула варрине, антарса хӑвартӑм, унтан сен-тӑхӑр ҫын площадьри никама кӳрентермен пӗчӗк пансиона кайрӑм.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӳлӗмне ҫитсен, ӑна хӑйӗн багажне уҫрӗ те кӗтсе илме хатӗрленме пуҫларӗ. Ӑна Анри депора хӑй тавра тума хатӗрленнӗччӗ, ҫавна эпӗ асра тытса тума тиврӗ.
  
  
  Ӑна мана спецфектсемпе монтаж пайӗнче ачасем парнеленӗ кейси тупрӗ. Ку маскировка комплекчӗ, ҫитменнине тата питӗ ӑста. Хоук хӑй те нумай пухнӑ - хӑй вӑхӑтӗнче вӑл маскировкӑра эксперимент пулнӑ. Набора пластиклӑ "сӑран" кордон ярӑмӗсем, тӗрлӗ тӗслӗ контакт линзисем, париксемпе накладкӑсем, ҫавӑн пекех макияжӑн тӗрлӗ енӗсем кӗреҫҫӗ. Пит-куҫ е ӳт-пӗвӗн кирек хӑш пайӗнчен те ҫирӗплетсе хума пултаракан пластик ҫӗввисем те пур.
  
  
  Туалет сӗтелӗн тӗкӗрӗ умне комплект лартатӑп. Малтан вӑл пластикран тунӑ "тирпе" усӑ курнӑ, сӑмса кӑкне хулӑнлатас тата вӗҫне вӑрӑмлатас тесе, сийсене ӳстернӗ. Патаксем путса кӗнӗ пек курӑнччӑр тесе, вӑл пит шӑммисене хытарчӗ. Унтан, хӑлха вӗҫӗсемпе янаха вӑрӑмлатсан, манӑн пит-куҫ Депона аса илтерчӗ. Унтан вӑл чечеке сӳтекен макияж илсе кӗчӗ, хӑмӑр контакт линзисене тӑхӑнчӗ те ҫутӑ хӑмӑр парик суйласа илчӗ. Ӑна хӑй ҫине пӑхса илчӗ
  
  
  тӗкӗр витӗр. Кам та пулин ытлашши тинкерсе пӑхнӑ пулсан, вӑл депӑна анман пулӗччӗ, анчах эпӗ Пӗр самантлӑха Пфаффа улталама пултаратӑп.
  
  
  Вунпӗр сехетре вӑл Бессер кӗперӗ урлӑ Рю-де-ла-каролина люцерн хӑна ҫуртне кайнӑ. Вӑл кӗрсен, эпӗ унта пилӗк-ултӑ ҫын пулнӑшӑн питӗ кулянтӑм.
  
  
  Пфафф Клаус мӗнле сӑнлӑ пулнине пӗлме манӑн нимӗнле решени те пулмарӗ. Эпӗ ӑна унта ҫӗнтерессе ҫеҫ шанма пултарнӑ, вӑл килсен, вӑл манӑн псевдо-Депо сӑнне палласа илӗ.
  
  
  Вуникӗ сехет ҫитрӗ, тӗлпулу вӑхӑчӗ, анчах нимӗн те пулмарӗ. Ҫамрӑк мӑшӑр студент кӗчӗ те малта сӗтел йышӑнчӗ, ӑна пӳлӗмӗн хыҫалти пайӗнче, кун еннелле пӑхса, сӗтел ыйтрӗ. Унтан пиллӗк, унтан вуннӑ килчӗҫ. Ӑна Пфафф курӑнма шутламасть, е вӑл унта пулнӑ, тесе шухӑшлама пуҫланӑ. Пӗр ҫын ҫеҫ пулнӑ, вӑл мӑн хырӑмлӑ нимӗҫ пулнӑ. Эпӗ Вӑл Пфафф пулма пултарасси ҫинчен шухӑшламан та. Ҫӗнӗ клиентсен ушкӑнӗ килчӗ, заведени вӗресе тӑрать. Ун пек чухне Пфаффа мӗнле тыткаламаллине эпир нимӗн чухлӗ те пӗлмерӗмӗр. Вуниккӗмӗш сехет ҫине кайсан, манӑн бутербродпа сӑра заказ памалла пулчӗ. Официант ман заказ илсе килсенех алӑк уҫӑлчӗ те, пӳлӗме ҫӳллӗ мар типшӗм арҫын кӗчӗ. Ҫав пиншак айӗнче мӑкӑрӑлчӑк пулнӑ пулас. Вӑл пӗр кунлӑха ним пытармасӑр чарӑнса тӑчӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Унӑн куҫӗсем мана тупсан, вӑл тӳрех ман сӗтел патнелле утрӗ. Ку Пфафф Клаус пулмалла.
  
  
  Вӑл ман пукан патӗнче чарӑнса тӑчӗ те, лариччен малтан, каллех пӳлӗме пӑхса ҫаврӑнчӗ. Вӑл сарӑ ҫӳҫне тураса якатнӑ, сулахай хӑлхи ҫинче ҫинҫе ҫӗвӗллӗ нервӑллӑ арҫын пулнӑ. "Boniour, - Клаус", - терӗ ӑна эму.
  
  
  Вӑл мана хирӗҫ sel. "Кая юлнӑшӑн каҫарӑр", - терӗ вӑл. "Тархасшӑн, акӑлчанла калаҫӑр. Эсир правилӑсене пӗлетӗр".
  
  
  Вӑл ман ҫине чунтанах пӑхман-ха, ӑна тав тунӑ. Официант таврӑнчӗ те Пфаффран тушеннӑй колбаса тата йӳҫӗтнӗ купӑста заказне илчӗ. Ҫак ӗҫ пулса иртнӗ вӑхӑтра ӑна вильгельмин пиншак кӗсйинчен туртса кӑларнӑ та Пфафф ҫине "Люгер" тӗлленӗ. Пистолетне никам та курман-ха.
  
  
  Официант кайрӗ. Пфафф ман ҫине пӑхса илчӗ, унтан хулпуҫҫи урлӑ пӑхрӗ. "Аван. Парижра мӗн пулнӑ?"
  
  
  Ҫак тӗлпулӑва хатӗрленнӗ чухне Ман пуҫа Пфафф вӑрланӑ япаласене йӑтса пыракансен Пуҫлӑхӗ Ҫеҫ Пулма пултарасси ҫинчен шухӑш пырса кӗчӗ. Анчах халӗ, ӑна хӑй умӗнче курсан, вӑл лидер пулма пултарайманнине ӑнланчӗ.
  
  
  "Парижра темӗн те пулса иртрӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Манӑн сасӑ ӑна тӗлӗнтерчӗ. Вӑл ман пит ҫине пӗрремӗш хут тинкерсе пӑхрӗ, унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. Куртӑн-и, вӗсем мана мӗнле хаклаҫҫӗ. Унтан, вӑл каллех ман ҫине пӑхса илсен, унӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ.
  
  
  "Ҫук, Эпӗ Депора Анри мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн хӗсӗк пичӗ ҫинче ҫилӗпе хӑрани уҫҫӑнах палӑрать. "Мӗн ку?- шӑппӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ӑҫтан килнӗ ӑна, эпир ӑна чӑнлӑх тетпӗр е малашне мӗн пулассине".
  
  
  "Кам эсӗ? Анри Ӑҫта?"
  
  
  "Анри вилнӗ, - терӗм эпӗ. - эпӗ ӑна вӗлертӗм".
  
  
  Унӑн куҫӗсем тата ытларах усӑнчӗҫ, rta кӗтессисем кӑшт туртӑна-туртӑна илчӗҫ. "Эсир тӗрӗс калатӑр-и, ҫук-и, пӗлместӗп эпӗ. Ӑна каятӑп. Эпӗ Депӑпа тӗл пултӑм".
  
  
  Вӑл тӑма пуҫларӗ, анчах ӑна чарчӗ.
  
  
  "Эпӗ шталь туман пулӑттӑм", - асӑрхаттарнӑ ӑна.
  
  
  Вӑл ҫаплах пукан ҫинче иккӗленсе ларчӗ. Вӑл ман сӗтел айӗнче "Люгер" тытса тӑракан сылтӑм алӑ ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ шӑппӑн, - эпӗ сан ҫине тӗлленӗ пистолетӑма тытса тӑратӑп. Эсӗ ҫак пукан ҫинчен тӑрсан, унпа усӑ курма пулать".
  
  
  Пфафф ҫӑтрӗ те мана питрен пӑхрӗ. Ӑна, хам камне ӑнланма тӑрӑшса, хам тӗллеве хаклама тӑрӑшса, ӑс-тӑн мӗнле ӗҫленине куртӑм. "Эсир кунта пӑшалпа пеме хӑяйман пулӑттӑр", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эсир урайне ӳксен, эпӗ хура шӑтӑк витӗр вунпилӗк ҫеккунт хушшинче тухма пултаратӑп". Ӑна вӑл беф йышӑнасса шаннӑ. "Тулта мана туссем кӗтеҫҫӗ. Мана тутанса пӑхасшӑн-и?»
  
  
  Ҫав ҫилӗ, ҫын ҫухалнӑ; хӑрани ӑна тӗрӗслеве илнӗ. Вӑл маншӑн лайӑх пулнӑ паттӑр ҫын пулман.
  
  
  "Мӗн кирлӗ сана?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  "Информаци."
  
  
  Вӑл пӑлханса кулса ячӗ. "Залра туризм бюровӗ малалла урампа".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Сӑпайлӑ пул манпа, унӑн пуҫне татса илӗп".
  
  
  Кулӑ ҫухалчӗ. "Мӗнле информаци кирлӗ сире?"
  
  
  "Кӑна пирӗн пӗччен сӳтсе явсан авантарах пулӗ", - терӗм эпӗ, Унӑн Пушӑ аллипе камзола минутӗнче усӑ курса, тенкел ҫине швейцарири франксен пачкине ывӑтрӑм. "Eda ме ме", - терӗ вӑл ҫӑмӑллӑн кулса. "Халӗ эпӗ ӑна, ура ҫине тӑрса, тӗп алӑк патне питӗ вӑраххӑн пытӑр тетӗп. Ӑна сирӗн хыҫӑрта чӗререн тытса тӑрӑп, ҫав пистолет сире ҫурӑмран парӗ. Эпир урама тухсан, сире малалла инструкци памалла. . "
  
  
  Вӑл каларӗ.- "Мӗнле шутлатӑн эсӗ, ҫак ухмахла ӗҫшӗн сана наказани парассинчен хӑтӑлма пулать-и?»
  
  
  "Сана ман ҫине шанни лайӑхрах".
  
  
  Ӑна минутра Вильгельмина чиксе хунӑ, эпир вара.
  
  
  тулалла тухрӗҫ. Ӑна "мерседес" патне ҫитиччен ӑсатса ячӗ те водитель вырӑнне ларма хушрӗ. Ӑна sel хӑйпе юнашар лартрӗ, emu уҫҫине пӑрахрӗ те хула хӗррине кайма хушрӗ.
  
  
  Пфафф халӗ питӗ хӑраса ӳкрӗ. Анчах вӑл машинӑпа симӗс сӑртсем хушшине кӗрсе кайрӗ, хӑйне хушнӑ пекех. Ӑна вӑл йывӑҫсем патнелле каякан ҫул ҫине тунӑ та, эпир аслӑ ҫул ҫинчен курӑнми пулсан, чарӑнса тӑма хушнӑ. Мотора чарсан, вӑл ҫаврӑнчӗ те эму пуҫне "Люгер" кӑларчӗ.
  
  
  "Ҫак фарс пулӑшнипе эсир хӑвӑра хӑвӑр вӗлеретӗр", - терӗ вӑл хыттӑн.
  
  
  "Мӗншӗн тесен Сирӗн Тopcon тусӑрсем мана тупӗҫ?"
  
  
  Тутисем чӑмӑртанчӗҫ. Организаци ҫинчен асӑнсан, ку пӗрремӗш хут пулчӗ. "Ку тӗрӗс", - татӑклӑн каларӗ вӑл.
  
  
  "Курӑпӑр, халлӗхе эсӗ манпа пӗрле ӗҫлеме хатӗрленетӗн, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Мӗн пӗлесшӗн эсӗ?"
  
  
  "Манӑн Ыран Ирхине Хӗвелтухӑҫ экспресне кам ларнине пӗлес килет".
  
  
  "Ҫынсем нумай."
  
  
  "Topcon начальник вӑрланӑ хатӗре поезд ҫине хӑй куҫарма хатӗрленнине эпӗ пӗлетӗп ӗнтӗ", - терӗм эпӗ. "Анчах эсир мана вӑл камне калама, ӑна ҫырса пама пултаратӑр".
  
  
  "Эсир ухмаха ернӗ пулас". Вӑл шанман пек курӑнать.
  
  
  Ӑна кӳрентересшӗн пулмарӗ. Ӑна" люгер " ун пичӗ ҫине хӑяккӑн антарчӗ. Вӑл хартлатса илчӗ те, хӑйне ҫапнипе питҫӑмарти тӑрӑх юн юхса анчӗ. Суранне ярса тытсан, вӑл сывлани ҫиелтен палӑрчӗ.
  
  
  "Манӑн урӑх ун пек калаҫас килмест", - тесе мӑкӑртатса илчӗ ӑна эму. "Эпӗ сана паракан ыйтусем ҫине ответ илесшӗн. Санӑн та хӑвӑртрах калаҫма тытӑнмалла".
  
  
  "Юрать", - килӗшрӗ вӑл юлашкинчен. "Ӑна сигарета туртма пултаратӑп-и?"
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. "Ӑнӑҫса пымалла."Вӑл пӗрине туртса кӑларса ҫутса янине тимлӗн сӑнаса тӑчӗ. Вӑл прибор панелӗ ҫинчи пепельницӑна уҫрӗ те шӑрпӑк чиксе хучӗ.
  
  
  "Эпӗ сирӗнпе пӗрле ӗҫлесен, эсир мана хӑрушлӑхран хӑтаратӑр-и?"- ыйтрӗ вӑл, ҫаплах пепельницӑран тытса.
  
  
  "Ку тӗрӗс."
  
  
  "Апла пулсан, хӑвӑн ятна пар. Ку...»
  
  
  Анчах Пфафф мана нимӗн те каласа пама шутламарӗ. Ҫак алӑ пепельница фиксаторне вӗҫертрӗ те ee прибор панелӗ тӑрӑх туртса кӑларчӗ. Вӑл ман пит ҫине кӗл тиерӗ.
  
  
  Ман куҫӑмсем кӗл туллиех пулнӑ вӑхӑтра вӑл мана сылтӑм алӑран ҫапрӗ те пӗтӗм вӑйран аяккалла ывӑтрӗ. Пӗчӗк ҫыншӑн унӑн вӑйӗ нумай пулнӑ. Унтан машина алӑкӗ уҫӑлчӗ те, Пфафф машина тавра чупса тухрӗ.
  
  
  Ӑна, ҫунса тӑракан куҫӗсене тасатса, сасӑпа вӑрҫса илчӗ. Ӑна ҫаплах "Люгер"тытса тӑрать. Вӑл машина тавра тухрӗ. Ҫак самантра манӑн куҫӑмсем аслӑ ҫул патнелле хӑвӑрт чупакан Пфаффа курса илме ҫителӗклех уҫӑмлӑ пулчӗҫ.
  
  
  "Чарӑн!"Ӑна кӑшкӑрчӗ, анчах вӑл ҫаплах малалла утрӗ. Ӑна эму уринчен персе ячӗ. "Люгер" мӗкӗрсе ячӗ те куҫӗсене чарса Пӑрахсах Пфаффа ури айне пулчӗ. Ӑна тивертеймерӗ.
  
  
  Пфафф ҫаврӑнчӗ те ҫулӑн сулахай енчи йывӑҫсем хушшине чӑмрӗ. Амӑшӗ ун хыҫҫӑн чупрӗ.
  
  
  Ӑна, вӑл "Мерседес" ҫине ларсан, хулпуҫҫи ҫинчен Пфафф пӑшалне хывса илтӗм те, эпӗ унран лайӑхраххи пур тесе шутларӑм, анчах йӑнӑшрӑм. Вӑл пысӑках мар уҫланкӑна тухсан, Пфафф енчен пӑшал сасси илтӗнсе кайрӗ те, ман хӑлха mimmo шӑхӑрчӗ. Nen патӗнче пысӑках мар пистолет пытарнӑ пулмалла.
  
  
  Мӑнтӑр хыр хыҫне чӑмсан, Вӑл Пфафф малта пынине илтрӗ. Ӑна вӑл асӑрханарах пуҫларӗ. Ӑна "люгер" кобурине чикрӗ, мӗншӗн тесен эпир аслӑ ҫулпа юнашарах тӑратпӑр, ҫавӑнпа та унӑн отелӗ хӑй пӑшал пенине шӑв-шав ҫумне хушма пултараймасть. Унсӑр пуҫне, унӑн чӗрӗ Пфафф отелӗ.
  
  
  Тата ҫирӗм ярдран, ӑна ҫухатрӑм пулӗ тесе, Пфафф манран инҫех те мар хӳтлӗх тавра чупса ҫаврӑнчӗ те уҫланкӑ урлӑ чупса каҫрӗ. Вӑл асӑрхануллӑрах пулма шутларӗ. Ытла кая юличчен вӑл мана илтес ҫуккине шанса, ольга ун хыҫҫӑн чупрӗ. Ун патне ҫитме ҫирӗм фут юлсан, вӑл ҫаврӑнчӗ те мана курчӗ. Вӑл, тӗллеме тесе, пӗчӗк пистолетне ҫеҫ ҫӗкленӗ, ҫав вӑхӑтра ӑна пилӗк районӗнче хӗвел элек сарнӑ.
  
  
  Пистолет икӗ хутчен персе ячӗ, mimmo мана икӗ хутчен те тивертеймерӗ, эпир ҫӗре персе антӑмӑр. Пӗр-икӗ хутчен ярӑнса кайрӗҫ. Унтан унӑн пистолет тытнӑ аллине ярса тытрӑмӑр та, эпир иксӗмӗр те аран-аран ура ҫине тӑтӑмӑр. Ӑна Пфаффа чышкипе питӗнчен ҫапрӗ те пистолет тытнӑ аллине ҫавӑрчӗ. Вӑл ун алли ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Анчах Пфаффа парӑнмалла пулмарӗ. Вӑл ман пахри кашни йӑха тӑруках ҫӗклерӗ. Вӑл хӑйне ҫапнипе тӳрленсе ҫитиччен, вӑл вӗҫерӗнчӗ те, каялла ҫаврӑнса, каллех чупса кайрӗ.
  
  
  Вӑл хырӑмӗ ыратнине ҫӗнтерчӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ. Эпир вӑрмансемпе йывӑҫ турачӗсене касса татрӑмӑр. Ӑна вӑл кашни секундрах выляса илнӗ. Унтан вӑл каллех ун ҫине сиксе ӳкрӗ. Эпир иксӗмӗр те ӳкрӗмӗр, манӑн алӑсем ӑна ярса тытрӗҫ, унӑн чышкисем мана питрен ҫапрӗҫ, ҫаппа-ҫарамасланчӗҫ. Эпир хамӑр пырса ҫапнипе йӑтӑнса аннӑ типӗ йывӑҫ ҫине пырса тӑрӑнтӑмӑр. Халӗ ӑна ҫак ҫынна лайӑх тытнӑ, анчах вӑл ҫаплах аллисемпе тапкаланать-ха. Унтан ӑна питрен чышкипе ҫапрӗ те, вӑл ҫӗре ӳкрӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ, ҫӗвӗҫе ил те мана ятна кала", - терӗ вӑл, сывлама чарӑнса.
  
  
  Пфафф пӗр минут хушшинчех кӗрсе кайрӗ. Ӑна: мӗншӗн? - тесе ыйтаҫҫӗ.
  
  
  хальхинче вӑл ҫӗнӗ хӗҫпӑшал шухӑшласа кӑларчӗ. Пфаффа алли кӗсьерен тухса ҫӑвар патне пырсан, вӑл хулпуҫҫине сиктерчӗ те стилетне ман ал тупанӗ ҫине ӳкме ирӗк пачӗ.
  
  
  Мӗн пулса иртнине ӑнланса илме мана секунд вӑхӑт кирлӗ пулчӗ. Пфафф, эму ҫиппипе цианидлӑ капсула ҫӑварне чиксе хунине пӗлетӗп эпӗ. Вӑл ee ҫыртрӗ.
  
  
  Жилин ӑна ҫӗре пӑрахрӗ те унпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ. Ӑна янах шӑмминчен ярса тытрӑм та уҫма пикентӗм, анчах манӑн ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулмарӗ.
  
  
  Унтан пӗтӗмпех пӗтрӗ. Пфаффӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ те, вӑл хӑйӗн ӳт-пӗвӗ ман алӑра туртӑннине туйса илчӗ. Унӑн янах шӑмми вӗҫерӗнчӗ те, вӑл уҫӑлчӗ. Ырӑ мар шӑршӑ кӗрет. Унтан ӑна ҫак rta кӗтесӗнче пӗчӗк юн юхнине тата унӑн чӗлхин ванчӑк кантӑкне курчӗ. Майӗпен унӑн сӑн-пичӗ тӗксӗмленчӗ.
  
  
  Пфафф Клаус вилнӗ.
  
  
  
  Тӑваттӑмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  Хӗвелтухӑҫ экспресӗн дизель двигателӗ лозанна станцине пӗр сас-чӗвсӗр тенӗ пекех пырса кӗнӗ, шӑпах хӗвел инҫетри сӑрт ҫине хӑпарнӑ. Платформа ҫинче ҫынсем сахал. Ӑна, поезд кӗмсӗртетсе чарӑннине пӑхса, вагон борчӗсем ҫине: ЛОЗАННА-МИЛАН ТРИЕСТ БЕЛГРАД, СОФИЯ, СТАМБУЛ ПАРИЖӖ, тесе ҫырнине вуларӗ. Вӗсем экзотика ячӗсем пулнӑ, вӗсем манӑн иртнӗ заданисем тавра нумайӑшне аса илнӗ пулӗччӗҫ.
  
  
  Поезд чарӑнчӗ те, темиҫе пассажир ун ӑшӗнчен тухрӗҫ. Ҫак вӑхӑтра платформа ҫине борт ҫине хӑпарма темӗн чухлӗ халӑх пухӑннӑ. Унӑн пит-куҫне тирпейсӗррӗн пӑхса илчӗ. Пфафф Клаусӗ ҫухални Topcon ҫак поезд ҫине вырнаҫтарасси ҫинчен Икӗ хут шухӑшламан пулсан, вӗсем тавра пӗр монитлӑ ҫын пулма пултарать. Анчах вӑл ун пек шухӑшламан. Ку поезд ҫинче КГБ-ра тӗлпулусемпе ӗҫсем тума палӑртнӑ пулмалла. Ку плансене ҫав тери ҫӑмӑл улӑштарма май пулман.
  
  
  Вӑл ман таврари ҫынсем ҫине тепӗр хут пӑхса илчӗ те, хӑйӗн багажне илсе, поезд ҫине ларма пуҫларӗ. Унтан унӑн сассине хӑй хыҫӗнче илтрӗ.
  
  
  "Ырӑ ир пултӑр, Ник".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те Урсула Бергмана курчӗ. "Guten morgen, Урсула, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Лозаннӑри каҫ сире килӗшрӗ-и?"
  
  
  "Питӗ лӑпкӑ пулчӗ", - суйрӑм эпӗ ӑна, Кулнӑ пулин те, Паян урсул сӑн-пичӗ улшӑнса кайнине асӑрхарӑм. Унта халиччен пулман напряжени пулнӑ. "Итлӗр-ха, ӑна илтрӗм, Пирӗн Милана ҫитиччен вагон-ресторан пур. Сире ирхи апат ҫитерме пултаратӑп-и?»
  
  
  Вӑл пӗр самант иккӗленсе тӑчӗ, унтан ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Эпӗ ку отеле".
  
  
  Анса ларнӑ чухне вӑл ҫакӑн пек вӑййа хутшӑнакан пассажирсем ҫине пӑхма хӑтланчӗ, анчах ку питӗ йывӑр пулчӗ. Тепӗр ҫур сехетрен Эпир швейцарин ял тӑрӑхне хуллен тухрӑмӑр та, часах лайӑх хӑвӑртлӑхпа симӗс сӑртсем тӑрӑх чупрӑмӑр. Эпир урсулпа сакӑр вӑтӑр сехетре вагон-ресторанта тӗл пултӑмӑр, сӗтеле илес тӗлӗшпе пирӗн нимӗнле чӑрмав та пулмарӗ.
  
  
  "Швейцарири фантазилле пейзаж, ҫапла мар-и?"Ӑна светски калаҫу ертсе пычӗ.
  
  
  Урсула шухӑша кайнӑ пек туйӑнать. "О, ҫапла", - терӗ вӑл суя хастарлӑхпа.
  
  
  "Кунта баварие аса илтерет", - терӗ вӑл малалла.
  
  
  Вӑл мана илтмерӗ. "Ах. Пӗрпеклӗх пур. Халӗ ӑна куратӑп".
  
  
  Эй ачашшӑн кулса илчӗ. "Урсула, апла мар-и?"
  
  
  Вӑл ман ҫине кӑвак куҫӗсемпе хӑвӑрт пӑхса илчӗ. "Пӗлместӗп, Сана манӑн йывӑрлӑхсене хутшӑнтарасшӑн-и эпӗ, Ник. Тепӗр тесен, санӑн хӑвӑн ӗҫӳ пирки пӑшӑрханмалла мар".
  
  
  Ӑна ee аллинчен тытрӗ. "Итле-ха, санӑн йывӑрлӑхсем пулсан, тен, ӑна мӗнпе те пулин пулӑшма пултаратӑп. МАНӐН чунӑм АX, анчах вӗсем мана ҫур сехете е унтан та ытларах уйӑрма пултараҫҫӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те кӑштах шӳтлесе кулса илчӗ. "Ӗнер каҫхине ӑна арҫынпа тӗл пулмаллаччӗ. Пирӗн организацин тепӗр агенчӗ. Вӑл Манпа пӗрле Лозаннӑра поезд ҫине лармаллаччӗ, пирӗн те лармаллаччӗ ... заданисене пӗрле пурнӑҫла".
  
  
  "Вӑл та лармарӗ-и?"
  
  
  Ҫиленнипе шталь сасси чӗтренсе тухать. "Вӑл... ӑна отель номерӗнче тупнӑ...»
  
  
  Сасӑлани те, пурте. Урсулпа унӑн юлташӗ-агент, ахӑртнех, хӑйӗн нумай нацисчӗсем урлӑ тата тепӗр ҫынна хӑваласа кайнӑ пулмалла, унӑн юлташӗ ih тупӑш патне ҫывӑхах пынӑ та штала хӑй вӗлернӗ. "Виҫҫӗмӗш рейхра сирӗн тусӑрсене пӗри тӗл пулать-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ те, унӑн куҫӗсем мана: ҫапла, терӗҫ. "Эпӗ хӑраман, Ник. Манӑн ӗҫтешӗм-агента ку ӗҫе мана пулӑшма ҫеҫ уйӑрнӑ. Шел пулин те, ӑна пӗлчӗҫ пулмалла. Эпӗ вӗсем эпӗ камне пӗлеҫҫӗ тесе шутламастӑп".
  
  
  "Эсир каласа пама юраман япаласене эпӗ пӗлесшӗн мар. Анчах ман шутпа, эпир правилӑсене кӑштах вӑйсӑрлатма пултаратпӑр. Эсир преступник вузне шыратӑр, вӑл ҫак поезд ҫинче пуласса кӗтетӗр. тӗрӗс-и?"
  
  
  "Информатор пире кунта пуласси ҫинчен каларӗ".
  
  
  "Кирлӗ пулсан, эсир урӑх пулӑшу илме пултаратӑр-и?"
  
  
  "Нимӗнле шанчӑк та ҫук. Ытла хӑвӑртах мар. Анчах эпӗ хама хам ҫапла каларӑм: лару-тӑру сиксе тухсан, эсир пулӑшасса, тен, шанма пултарнӑ".
  
  
  Ӑна сл ӗнентерчӗ. "Эсир ҫакна шанма пултаратӑр",
  
  
  
  Урсула пуҫне сулчӗ. Вӑл чӑнкӑ агент пулнӑ. Пирӗн "йӗпе ӗҫсемпе" пысӑк опыт пурччӗ - ih-вырӑссем ҫапла лайӑх ҫырса кӑтартнӑ - разведка ӗҫӗпе ҫыхӑннӑ.
  
  
  Официант куркапа кофе илсе килчӗ те тухса кайрӗ. Вӑл алӑк витӗр пӑхрӗ те хӗвелтухӑҫӗнчи пӗр-пӗччен ларакан ҫынна, ахӑртнех, китаеца курчӗ. Вӑл каллех ман ҫине пӑхса илчӗ, унтан хӑвӑрт хӑйӗн ирхи апатне асӑрхарӗ.
  
  
  Китаец профессионал пулма пултарӗ-ши тесе, вӑл ӑна ҫак кӳпшек пит-куҫпа килӗшме пултаракан ята аса илме ыйтрӗ. Манӑн босс Хоук питӗ сыхлануллӑ ӗҫсем тума хистет, вӗсене вӑл пирӗн суту-илӳ никӗсӗ тесе калать, пӗри-ман рангри агентсем ытти енчен физиологи агенчӗсене файлӑсене тӗпчесе вӗренеҫҫӗ. Апла пулсан, ӑна хӑйпе пӗрле пӗр банк асра тытса ҫӳренӗ.
  
  
  Ку хутӗнче эпӗ ят шухӑшласа кӑлараймарӑм. Эпӗ китаецсене паллаймарӑм. Ку ӑна тӑшман вырӑнне хурса йышӑнман. Вӑл нумай пулмасть разведкӑна кайса килме пултарнӑ, хема-вӗсемпе пӗрле штаб, килти задание юлашки хут тунӑ пек, активлӑ ҫын. Эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, Вӑл Topconпа ҫыхӑну тытма пултарнӑ.
  
  
  Тепӗр ҫын, хӗвеланӑҫ енчи ҫын, китаецпа пӗрлешрӗ. Вӗсем мӗн ҫинчен калаҫнине тавҫӑрса илес тесе, вӑл вӗсене интересленсе сӑнарӗ. Пӗлес килни кушак аҫине вӗлерме пултарать, анчах ку ман почтӑра никама та сиен кӳмест. Пӗлес килменни хӑш чухне фатыальнӑй пулнӑ.
  
  
  Ӑна пӗр сыпкӑм кофе ӗҫрӗ те вагон-ресторана ҫӗнӗ мӑшӑр кӗнине пӑхса тӑчӗ. Вӗсем коридорпа иртрӗҫ те, сӗтел ҫине урсулпа юнашар пырса ларчӗҫ. Хӗрарӑм вӑтӑра яхӑн, тӗксӗм хӑмӑр ҫӳҫлӗ, лайӑх кӗлеткеллӗ. Арҫын вӑтам пӳллӗ, хӑмӑр ҫӳҫлӗ, вӑйлӑ янахлӑ.
  
  
  "Мӗн ку, Ник?"- ыйтрӗ Урсула.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Нимех те мар."Ман банк халь ҫеҫ паллӑ сӑмсаллӑ ҫынра темскер тупрӗ. Ӑна Иван Лубянка тесе чӗннӗ, вӑл КГБ агенчӗ пулнӑ.
  
  
  Ҫак самантра ӑна китаецпа унӑн юлташӗн пуҫӗ тавра ывӑтрӗ. Лубянка килсе кӗни мӗне пӗлтерет-ха? Вӑл Кгб ятлӑ чаплӑ чиновник, Вырӑссем Topcon пек организаципе калаҫма янӑ ҫын пулнӑ.
  
  
  Лубянкӑпа хӗрарӑм, палламан ҫынсем пӗр-пӗринпе мӗнле те пулин чӑрмавсем сиксе тухнӑшӑн куляннӑ пулас. Вӑл хӑйне мӗнле тыткалани те вӗсем тин ҫеҫ тӗл пулнине кӑтартса парать.
  
  
  Кӗсьере пысӑках мар микрофон пур. Манӑн Ӑна Варварсемпе хӗрарӑм ларакан сӗтел ҫумне ҫыпҫӑнтарас килчӗ, ӑна хӑйӗн купине таврӑнтарас, ih калаҫӑва итлес килчӗ. Вӑл ку питӗ интереслӗ пуласса шаннӑ.
  
  
  "Эсӗ ҫав ҫынна пӗлетӗн-И, Ник?"- ыйтрӗ манран Урсула.
  
  
  "Вӑл кӑштах палланӑ пек курӑнать". Ӑна тӗртсе ячӗ. Пӑшӑрханма пирӗн сӑлтав та ҫителӗклӗ.
  
  
  "Тен, сана хӗрарӑм интереслентерет пулӗ", - сӗнчӗ вӑл, мана йӑл кулнӑ пек туса.
  
  
  "Ҫук пулӗ", - шантарчӗ ӑна слава. "Вӑл сан умӑнта ҫурта тытса тӑма пултараймасть".
  
  
  Ку тӗрӗс те пулнӑ. Урсулпа паллашни ҫинчен аса илнисенчен пӗри спальнӑра кӗске вӑхӑтлӑха чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Нимӗҫ хӗрӗн пуҫне те ҫавӑн пекех шухӑш пырса кӗчӗ. Вӑл ҫемҫен кулса ячӗ, пукан урлӑ кармашрӗ те ман алла сӗртӗнчӗ. "Шел, ку Командировка, Ник".
  
  
  "Тен, ку бизнес ҫеҫ мар пулӗ. Ӑна сан ҫийӗнти тумтирне хывма пултаратӑп - ха", - терӗм эпӗ.
  
  
  Эпир калаҫнӑ хушӑра вӑл ҫаплах Лубянкӑпа хӗрарӑма пӑхса тӑчӗ. Ih калаҫу интенсивлӑрах. Варвара Раҫҫей агенчӗ пулнӑ, Ӑна Topconран сӑнавсем тума хушнӑ. Анчах хӗрарӑм пирки мӗнле? Варвара ӑна поезд ҫинче йӑпанмалли тата вылямалли япаласем валли тупнӑ тесе шутламан эпӗ. AXE o nen пӗлтернӗ тӑрӑх, вӑл питӗ ӗҫлӗ ҫын пулнӑ, коммунизм пуласлӑх ӗҫӗ пулнине ӗненнисӗр пуҫне урӑх нимӗн те палӑрман. Ҫак хӗрарӑм та шпион пулнӑшӑн тавлашма та хатӗр.
  
  
  Ҫакӑн ҫинчен шухӑшласан, хӗрарӑм ӑнсӑртран ман еннелле пӑхса илчӗ. Ee куҫӗсем сиввӗн те шӑтарас пек пӑхаҫҫӗ, куҫӗсем тӳррӗн пӑхаҫҫӗ. Унтан вӑл КАЛЛЕХ КГБ сотрудникӗ ҫине пӑхрӗ те, вӗсем каллех дискуссие путрӗҫ.
  
  
  Вӑл Хӗрарӑм Topcon представителӗ пулнине, мана илсе кайма хушнӑ сӑнав хатӗрӗ пулнине виҫсе пӑхрӗ. Анчах мана Босс Topcon калаҫусем ирттерме поезд ҫине хатӗрсем вырнаҫтарни ҫинчен пӗлтерчӗҫ. Тен, ку хӗрарӑм Topcon пек хытӑ организаци пуҫ мими пулнӑ?
  
  
  Ку пулнӑ пулсан, - шухӑшларӑм эпӗ, - унпа интригующи хӗрарӑмпа паллашма пулатчӗ.
  
  
  "Ник, ӑна сана хам шыракан ҫын ҫинчен каласа парас терӗм. Вӑл санпа тан мар пулсан, эпӗ санран пулӑшу ыйтма пултараймастӑп", - калаҫӑва хутшӑнчӗ Урсула. "Эпир ӑна ҫирӗм пилӗк ҫул хушши тӑвасшӑнччӗ. Вӑл чи хӑрушӑ ҫын пулнӑ. Вӑл польшӑра тыткӑна лекнисем валли лагерь ертсе пынӑ чухне, ун аллинчен хӑвӑрт вилекенсем вӑл асаплантарнинчен те ӑнӑҫлӑрах пулнӑ. "
  
  
  . ;
  
  
  Нимӗҫ хӗрӗ ҫаврӑнчӗ те пирӗнпе юнашар пысӑк чӳречерен пӑхрӗ. Шальпе витӗннӗ ял тӑрӑхӗ Mimmo шуса иртрӗ. Поезд айӗнче рельсӑсем шӑлтӑртатни унӑн лутра сассине пӗр тикӗссӗн уйӑрса тӑрать.
  
  
  "Шӑпах Белградра тупрӑмӑр эпир ӑна кайран. Вӗсем пирӗн тавра, ҫак карьера ҫинчен калакан репортажсене курнӑ ҫынсем, Ӑна Белградри аш-какайҫӑ теҫҫӗ. Вӑл пӗр вӑхӑтрах хӑрушӑ та чее ҫын. Эпир ӑна пӗрре ҫеҫ мар тытас тесе ҫывӑх пулин те, вӑл пирӗнтен ҫаплах тарать-ха. Вӑл ячӗсене, ячӗсене, сӑн-питне те улӑштарать. Эпир ҫак хальхи пурнӑҫ ҫинчен нимӗн те пӗлместпӗр, халӗ вӑл мӗнлине те тӗп-тӗрӗс пӗлместпӗр. Эпир пӗлетпӗр, иртнӗ кунсенче ӑна палланӑ ҫынсем белградра нумай пулмасть асӑрханӑ. Вӑл пирӗнпе пӗрле ҫак поездпа пырать тесе шутлаҫҫӗ ".
  
  
  "Ку черетлӗ заданинчен те ытларах пулнине куратӑп эпӗ. Ҫакна туртса илни сирӗншӗн питӗ кирлӗ".
  
  
  "Ҫапла, ку тӗрӗс. Вӑл мӗн туни..."Вӑл каласа пӗтереймерӗ. Эй, пӗтермелле марччӗ кӑна.
  
  
  Ӑна кофе юлашкине ҫӑтса ячӗ. "Эпир ҫыхӑну тытатпӑр, Урсула. Ку пысӑк поезд мар. Кирлӗ пулсан, унпа юнашар пулатӑп. Эсир хӗҫпӑшалланнӑ, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Аван."Ӑна алӑк витӗр пӑхрӑм та Варварсемпе хӗрарӑм пӗрле кайнине куртӑм.
  
  
  "Ахаль ҫынсем", - терӗм эпӗ, кӗсйинчен темиҫе купюр кӑларса ih кресло хурса. Вӑл хӑй вырӑнӗнчен тӑчӗ. "Эпир каярах тӗл пулӑпӑр".
  
  
  Лубянкӑпа шатенка вагон-ресторан тӑрӑх тухаҫҫӗ. Вӗсем а.Клас купине Каялла мар, поезд вӗҫнелле кайрӗҫ, вӗсем хыҫҫӑн машина тавра тухрӗ, mimmo иртсе пыракан китаец ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ. Унӑн сӑн-пичӗ палламасть, анчах вӑл каллех ман ҫине, mimmo иртсе пынӑ чух, пӑхса илчӗ.
  
  
  Поездӑн хыҫалти пайӗнче смотр площадки пулнӑ, юмахри хӗрарӑмпа Варвара ун патне чӗререн пынӑ. Вӗсем ҫаплах калаҫса тӑчӗҫ. Вӑл ih ҫурӑмӗпе туртмалли пӳлӗмре чухне вӗсем мана курмарӗҫ. Ӑна камзола минутӗнче кӑларчӗ те пысӑках мар диск микрофонне туртса кӑларчӗ. Ҫак йӗркепе ӑна вӗсем мӗн каланине ҫеҫ пӗлме пултарнӑ. Эпӗ вӗсемпе платформа ҫине кайрӑм.
  
  
  Эпӗ ҫывхарнӑ сасӑ поезд хусканӑвӗпе ҫеҫ мар, ih сасӑ та илтӗнмест. Ӑна уҫҫӑнах илтӗнекен сасӑ пачӗ те, вӗсем ҫаврӑнса пӑхрӗҫ. Хӗрарӑм ман ҫине тӑшманла пӑхса илчӗ; Лубянка мана тимлӗн тӗпчерӗ. Вӑл мана паллаймарӗ пулас.
  
  
  "Ырӑ ир пултӑр", - терӗ ӑна французла акцентпа. "Ҫак илемлӗ ир, ҫапла мар-и?"
  
  
  Хӗрарӑм чӑтаймасӑр ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Лубянка мӑкӑртатса илчӗ: "ҫапла, илемлӗ ир".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле инҫе каятӑр эсир?"Вӑл сулӑнса кайнӑ пек турӗ те, брелкине карлӑкӑн аялти енне хурса, Лубянка ҫумӗнчи карлӑкран ярса тытрӗ.
  
  
  Халӗ Ӗнтӗ Лубянкӑн сӑнӗ те тӑшманла. "Пурте лару - тӑруран килет", - терӗ вӑл. Усал шухӑшлӑ ҫынна вӑл хӗрарӑмран ытларах чӑрмантарасшӑн пулман. Вӑл манран сивлеккӗн пӑрӑнчӗ те ирхи хӗвел ҫутинче йӑлтӑртатакан инҫетелле каякан йӗрсем ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Мӗнех вара, ырӑ кун пултӑр", - тенӗ вӑл вӗсене.
  
  
  Лубянка ман ҫине пӑхмасӑр пуҫне сулчӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те шала кӗчӗ. Вӑл вагон-ресторантан иртсе пынӑ чух Урсул ҫукчӗ ӗнтӗ. Ӑна, ҫывӑрмалли вагон патне пырса, хӑйӗн виҫӗ номерлӗ купине кӗчӗ. Унтан ӑна хӑйӗн чемоданне уҫрӗ те nen ӑшне пытарнӑ приемниксен пысӑках мар наборне тупрӗ. Ӑна шаклаттарса циферблат пӑрчӗ.
  
  
  Малтан манӑн мӗн пурри пурте статически пулнӑ. Унтан вӑл поезд кустӑрмисем пӗр чарӑнмасӑр шакӑртатнине тата унпа пӗр-пӗринпе хутшӑнса кайнӑ сасӑсене илтрӗ.
  
  
  "Яланлӑхах... кашни ҫулах приборсем... сӗнӳ тумалла". Ку Лубянка сасси пулчӗ.
  
  
  Хӗрарӑм сасси пек мар, кӗрнеклӗрех.
  
  
  «... Хатӗре уҫмалла мар... эпир сире вӗренме ирӗк парсан... анчах лайӑх сӑнӳкерчӗксем пур... ман купере, каярах".
  
  
  Унтан Лубянка сасси хӗрарӑмпа кӗскен сывпуллашрӗ те, калаҫу пӗтрӗ.
  
  
  Ӑна трубкӑна илчӗ те багаж ӑшне пытарчӗ. Халӗ ӗнтӗ эпӗ иккӗленместӗп. Хӗрарӑм Topcon агенчӗ пулнӑ, вӑл вӑрланӑ монитора сутас тӗлӗшпе лубянкӑпа питӗ ӑста ӗҫленӗ.
  
  
  Ҫапах та штопора юлман-ха: поезд ҫинче пӗр хӗрарӑм пулнӑ-и, е Вӑл Тепӗр оперативникпа Topcon, Тен, организацин пуҫлӑхӗ пулнӑ, вӑл, Ян Скопье каланӑ тӑрӑх, куҫран ҫухалнӑ. Вӑл карап ҫинче пӗчченех пулсан, Тен, Вӑл Topcon пуҫлӑхӗ пулнӑ пулӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл хатӗре хӑй ҫумӗнче йӑтса ҫӳремӗ, ку унӑн купинче те пулмӗ. Тӗрӗслеме тиврӗ.
  
  
  Эпир Милана киличчен ҫырткаламалли пӳлӗмре ҫӑмӑл апатлантӑмӑр. Ӑна Урсула тӗл пулчӗ те, эпир пӗрле кӗтӗмӗр. Вӑл ҫывӑрмалли пӳлӗмсенчен пӗринче хӑйне килӗшме пултарасси ҫинчен шухӑшларӗ. Анчах манӑн селекс ҫинчен нумай шухӑшлама вӑхӑт пулмарӗ. Ӑна уттарса тухрӗ
  
  
  Хӗрарӑм Topcon хӑш отсекра пурӑннине пӗлес тесе.
  
  
  Поезд Миланӑра чарӑнсан, вагон-ресторана антарсан, вӑл хӑйӗн ӗҫне тума пултарнӑ. Урсула, урисене ҫемҫетме тухнӑ пассажирсем ҫине пӑхса илес тесе, поезд ҫинчен кӑштах анчӗ те, эпӗ унпа пӗрле утрӑм. Поезд тухса кайма хатӗрленнӗ чухне ӑна Го станцисемпе ялсен алӑк преми тӑрӑх Иккӗмӗш вагон тавра, Voiture 7-мӗшпе юнашар ларакан Topcon хӗрарӑм тӑнине курчӗ. Платформа ҫинче Урсула хӑварнӑ та Хӑвӑрт Voiture 5-мӗш ҫурта куҫнӑ. Коридора кӗрсен, вӑл купере ҫухалакан хӗрарӑма курчӗ. Ӑна коридор тӑрӑх утса тухрӑм та вӑл купене 4 кӗнине асӑрхарӑм. Вӑл машинӑн икӗ вӗҫне те пӑхса тухрӗ те платформа ҫине тухрӗ. Пӗр аллӑ ҫулалла ҫитнӗ хура ҫӳҫлӗ ҫӳллӗ арҫын - анчах ҫамрӑк та хӑюллӑ сӑн - питлӗскер-машина ҫине хӑпарса ларнӑ; унӑн нимӗҫ брендӗн портативлӑ рацийӗ пулнӑ, анчах вӑл лӑпкӑ пулнӑ. Вӑл манран mimmo иртрӗ те, пуҫне кӗскен сулса, ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗчӗ. Ӑна вӑл Лозаннӑри вокзалта курнине аса илчӗ. Вӑл кайсан, ӑна каллех поездсем урлӑ тухнӑ та Урсула тупнӑ.
  
  
  Вӑл сӑнанӑ, анчах хӑй арҫыннине тупайман-ха. Вӑл ҫилленет.
  
  
  "Пӗлетӗр-и эсир, борт ҫинче вӑл мӗн тери вӑрах пулать?"- тесе ыйтрӑм эпӗ унран, борт ҫине пӗрле улӑхсан.
  
  
  Вӑл Белградра тухма пултарать, анчах эпӗ шанмастӑп. Тен,вӑл эпир ӑна сӑнаса тӑракан вырӑна ҫитнӗ пулӗ, ӑна борт ҫине илмен".
  
  
  Платформа ҫинчи форма тӑхӑннӑ поезд клеркӗ хӑйӗн "ҫӑмарта-пашот", станцирен поезд тапранса каясси ҫинчен пӗлтерекен патак ҫинчи диск силленнине пӑхса тӑтӑмӑр. Кӑшт туртӑнса илнипех поезд малалла тапранса кайрӗ. Платформа ҫинчи нумай ҫынсем.
  
  
  Вӑл Урсул ҫывӑхӗнчеччӗ. Унӑн аллине акӑ пилӗк ҫине хуратӑп. "Мӗнле шутлатӑр эсир, хӑвӑр арҫынна курсан, ӑна палласа илтӗр-и?"
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ,унтан станцине, вӑл mimmo шӑвӑнса тухса поезд ҫине ӳксен. "Виҫҫӗмӗш рейхри эсэсовец пек, вӑл сарӑ ҫӳҫлӗ. Вӑл ҫӳҫне сӑрланӑ пулмалла. Ун чухне унӑн мӑйӑхӗ пулнӑ, анчах вӑл ih хырнӑ пулӗ. Ҫапах та ӑна шыраса тупма пултаракан япаласем пур. Вӑл сан виҫеллӗ арҫын. Ӗлӗк унӑн мӑйӗ ҫинче пульӑран ҫӗвӗк пулнӑ. Ӑна, ӑнланатӑп, кӑна вячеслав хирурги ҫулӗпе тума пулатчӗ, анчах эпӗ ӑна ҫаплах " тупма "пултаратӑп-ха.
  
  
  "Нумай та мар ку".
  
  
  "Тата темскер пур. Сулахай ал сыппи унӑн деформӑланӑ. Ҫакна улӑштарма йывӑр пулать".
  
  
  "Ку нумаях мар-ха. Анчах эпӗ яланах сулахай аллине кӗсьере тытса тӑракан ҫынна сӑнаса тӑрӑп", - терӗм эпӗ шӳтлесе.
  
  
  Урсула ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Ӑна кам та пулин курма пултарнине курсан, Никам та мана улталама пултарӗ".
  
  
  Вӑл татӑклӑ пек туйӑнать. Анчах вӑл парӑма парӑнни - мана илӗртекен пӗртен-пӗр япала ҫеҫ мар.
  
  
  Ӑна ee ыталарӗ те, вӑл сасартӑк ҫаврӑнчӗ, унӑн тутисем кӑштах уҫӑлчӗҫ. Ӑна, унӑн тутисем ҫумне пӑчӑртанса, вӑл ответ пачӗ.
  
  
  Тепӗр самантран вӑл аяккалла пӑрӑнчӗ. "Куратӑп эпӗ, сире ӗлӗкхи пекех хӑйӗн ӗҫтешӗсене-агентсене ырӑ кӑмӑлпа тытни килӗшет",-терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл хӑйӗн кӑкӑрӗ хӑй ҫинчи свитер ҫумне лӑпчӑннине асӑрхарӗ. "Эсир мана пӗлетӗр, пурте кулни мана килӗшет", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл кӑштах пӑлханнӑ, тен, вӑл чуптунине хирӗҫ ответленинчен кӑштах именнӗ те пулӗ. "Манӑн хамӑн купене каймалла, Ник. Каярахпа курнӑҫӑпӑр".
  
  
  Вӑл ҫӑмӑллӑн кулса илчӗ. "Эпӗ ҫакна шанатӑп". Унтан вӑл тухса кайрӗ.
  
  
  Эпир каллех уҫӑ вырӑнта пултӑмӑр. Ҫурхи хӗвеллӗ кун. Итали ял тӑрӑхӗ кӗрен мӑкӑньпе кӑвак хир чечекӗсен ҫап-ҫутӑ сӑрӗсемпе чӳхенет. Венеци пирӗн тепӗр чарӑну каҫалапа ҫулать, ӑна эпир Унта ҫитиччен Topcon ятлӑ хӗрарӑм ҫинчен пӗлме кӗтет.
  
  
  Ӑна вӑл кӑнтӑрлахи автобуссем витӗр тухнӑ, унта пӗрремӗшне те, иккӗмӗшне те лармалли вырӑнсем пулнӑ. Класӑн иккӗмӗш пайӗ пӗрремӗш пайран шавлӑрах та цивилизациллӗ мар. Пӗрремӗш класри купере кун хупӑнатчӗ, нумайӑшӗнче вӗсен уйрӑм ҫын валли карӑсем карнӑ. Вӑл ерипен пӗр вагон патӗнчен тепӗр вагон патне куҫса пырать, ҫулҫӳревҫӗсен пичӗсем картла вылянине, пакӑлтатнине, е тӗлӗрсе ларнине, поезд тапранса кайма ih ыйха путарма май панине сӑнать. Юлашки машина ҫинче вӑл ҫывӑракансем умӗнче каллех шатенкӑна курчӗ. Вӑл икӗ арҫынпа пӗрле ларать; вӗсем тавра пирӗн Пӗччен Лубянка мар. Арҫынсенчен пӗри радиопа пулчӗ, вӑл мана миланра борт ҫине таврӑннӑ чух ирттерсе ячӗ. Вӑл чӳрече витӗр пӑхса ларать, пире пӗр ҫын та палламасть пулас. Радио тӑрӑх арҫын итали хаҫатне вулама тытӑнчӗ. Тепӗр арҫын, мӑнтӑр та кукша пуҫлӑскер, хӑйпе пӗрле борт ҫине илсе килнӗ апата савӑнӑҫлӑн чӑмлать, ытти икӗ ҫын ҫине ҫаврӑнса та пӑхман пек туйӑнать. Вӑл мана хӗрарӑм асӑрхиччен mimmo купене кӗчӗ те Voiture 5 патне кайрӗ. Ку манӑн шала кӗрсе пӑхмалли шанчӑк пулчӗ.
  
  
  ee купене.
  
  
  Кӑнтӑрла ҫитнӗ ҫӗре вӑл коридорта пӗчченех пулнӑ. Ӑна вӑл пӗрре шаккаса пӑхрӗ, пире унӑн юлташӗ, пирӗн швейцар, ҫук-ши, терӗ. Унтан ҫӑрана хӑвӑрт ватрӗ те, хӑй хыҫҫӑн алӑка хупса, пӳрте кӗчӗ.
  
  
  Вӑл пӗчӗк пӳлӗмӗн пӗр енче пӗртен-пӗр койка, тепӗр енче-кровать, тепӗр енче-тӗкӗр. Багаж хумалли стеллажсем кӑнтӑрлахи вагонсенчи пекех пулнӑ, хӗрарӑмӑн темиҫе чемодан пулнӑ.
  
  
  Ӑна пӗр багажпа ӳкерсе илнӗ, пурне те пӑхса тухнӑ. Ӑна нимӗн те тупаймарӗ, вӗсем лубянкӑпа калаҫнӑ чухне асӑннӑ сӑнӳкерчӗксене те тупрӗҫ. Ӑна иммиграци хучӗ тупнӑ, унта вӑл - ева Шмидт, оптимизмлӑ, Швейцарисем пулнине кӑтартнӑ.
  
  
  Вӑл багажра кӑмӑлсӑрланчӗ. Ӑна тӑтӑшах ухтарма, вырӑн хатӗрӗсене, хатӗрсене тата хатӗрсене пытарма пултаракан ытти япаласене пӑхса тухма пуҫларӗ. Вӑл каласа пӗтернӗпе пӗрех, алӑк яриех уҫӑлса кайрӗ. Унта тӑракан икӗ арҫын хушшинче пӗри китаец пулнӑ, ӑна вӑл ӗлӗк вагон-ресторанта курнӑччӗ. Унпа пӗрле кӑнтӑрлахи апатри юлташ, хӗвеланӑҫӗнчи гражданин, тӗксӗм те шатра питлӗ.
  
  
  Усал шухӑшлӑ ҫынсен кашниннех револьвер пулнӑ. Кашни хӗҫпӑшала ман ҫине тӗлленӗ.
  
  
  Ӑна курсан, йӑл кулса илчӗ. "Джентльменсем, сирӗн шаккамалла пулнӑ".
  
  
  Хурарах сӑнлӑ арҫын алӑка шалтлаттарса хупрӗ. "Эсир ӑна халех вӗлерттересшӗн-и?"- ыйтрӗ вӑл китаецран.
  
  
  Ну, тем те чарма пултарать. Ih пистолетсен глушительсем пулнӑ. Мана темиҫе пуля ярсан, чикӗ леш енче никам та паллаймӗ.
  
  
  "Чӑтӑмсӑр ан пул", - терӗ китаец математикӑпа тата акӑлчансен илемлӗ чӗлхипе.
  
  
  Тӗксӗм сӑн-пичӗ кӳпшек, хулӑн мӑйӗ ҫупа витӗннӗ пулин те, хулпуҫҫийӗсем вӑйлӑ пек, аллисем пысӑк пек туйӑнаҫҫӗ. Вӑл ҫапӑҫура хӑйшӗн тӑрӑшма пултарасси пирки эпӗ пӗрре те иккӗленмерӗм.
  
  
  Хурарах ӳтлӗ арҫын ҫӳллех мар, йывӑр ҫын пулнӑ, ӑна пурнӑҫ малалла тӑснӑ. Вӑл ӗҫкӗ-ҫикӗ вӑхӑтӗнче ытла та нумай вӑхӑт ирттернӗ пек курӑнать. Унӑн шатраллӑ пичӗ ҫине вӑл ҫывӑхах лартнӑ. Ӑна китаецсем хыҫӗнче тӑшман вырӑнне хурса хакланӑ, вӑл хӑйӗн юлташӗнчен те вӑрахрах, тен, ӑслӑрах пулнӑ.
  
  
  "Эсир хӑвӑр мӗн тӑвас тенине тупрӑр-и?"манран китаец ыйтрӗ.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Мӗнле шутлатӑр эсир, мӗн тӑвасшӑнччӗ эпӗ?"
  
  
  "Кун пек ревматизм питӗ айван, Мистер Картер. Эсир ӑна мӗн каланине ӑнланман пек пулма шутлатӑр пулсан, ӑна манӑн тусӑма малалла кайса персе пӑрахма ирӗк панӑ пулӑттӑр".
  
  
  "Эпӗ ку ӗҫ чӑнах та пулса ирттересшӗн мар". Ӑна алтупанӗсемпе ҫӳлелле ҫӗклетӗп. "Эпӗ пушӑ алӑпа, хӑвӑрах куратӑр".
  
  
  "Тен, ева Шмидт хатӗре тӑхӑнмасть пулӗ", - терӗ хурарах сӑнлӑ арҫын.
  
  
  "Ку, паллах, пулма пултарать. Мӗн шухӑшлатӑр эсир ун ҫинчен, Мистер Картер?"- ыйтрӗ китаец.
  
  
  "Пӗлместӗп. Манӑн мисс Шмидтпа паллашас шухӑш пулмарӗ. Ӑҫтан пӗлетӗр эсир ман ята?»
  
  
  "Ку пирӗн файлӑсенче сирӗн фотографипе пӗрле пур. Эсир пирӗн облаҫри паллӑ ҫын пулассишӗн ҫывӑх пулнине пӗлетӗр. Вӑл эпир тепӗр ҫынна тӗл пуласса шаннӑ".
  
  
  "Сирӗн файлӑсем пирӗннинчен туллирех пулмалла. Сире вагон-ресторанта курсан, вӑл сире тупма хӑтланчӗ. Ӑна тума пултараймарӑм".
  
  
  Китаец кулса илчӗ. "Хӗвеланӑҫ файлӑсенче манӑн сӑнӳкерчӗксем ҫук, мистер Картер".
  
  
  Ку мана шухӑша кайма сӑлтав пачӗ. Ҫакӑ ӑна уйрӑм категорие вырнаҫтарчӗ.
  
  
  Китаец Ева Шмидт койки хӗррине ларчӗ. "Ҫителӗклӗ оборудовани мана, Мистер Картер. Вӑл сӑпайлӑ ҫын. Ӑна сӳтсе явмасан авантарах пулӗччӗ. Вӑл хӑйне Topcon тесе чӗнекен организаци ҫинчен эсир мӗн тери нумай пӗлни ҫинчен каласа патӑр.
  
  
  Эпӗ ӑна вӑрттӑн усрамалли сӑлтава курман. "Питӗ сахал", - терӗм эпӗ. "Ева Шмидт организацисен начальникӗ е тара кӗрӗшнӗ работниксенчен пӗри пулнине Те пӗлместӗп".
  
  
  "Чӑннипе каласан, вӑл пире урӑххи, пире урӑххи", - асӑрхарӗҫ китаеца. Унӑн Topcon ҫинчен Калакан Информаци манран ытларах пулнинчен вӑл тӗлӗннӗ пек туйӑнчӗ. "Хӗрарӑм Шмидт-начальник мар, ҫапах та вӑл хӑйне пӑхӑнса тӑраканнинчен ытларах".
  
  
  Кун ҫумне таяннӑ хурарах сӑнлӑ арҫын канӑҫсӑррӑн хускалса илчӗ. "Эсир эму пирӗн пата килнинчен те ытларах калаҫатӑр", - мӑкӑртатрӗ вӑл китаецсене.
  
  
  "Эпир ӑна вӗлерме хатӗрленетпӗр пулсан, ку ниме те пӗлтермест", - терӗ китаец хӑйӗн ултавлӑ та кӑмӑллӑ сассипе.
  
  
  Арҫынсем тавра кирек кама та ҫӳреме май пултӑр тесе, вӑл урисене кӑшт хускатрӗ. Эпӗ, малтан ih вӗлерме шутламасӑр, персе антарма планламан. Хӑй ҫулӗпе пынӑ чухне ӑна пурне те ҫуласа илекеннине суйланӑ.
  
  
  "Эсӗ те кунта пулмалла мар. Topcon вырӑссен хатӗрӗсене сутать", - терӗ ӑна китаеца.
  
  
  "Вӗсем те ҫак куна сӗнчӗҫ. Эпир ih хакпа тӳлемен. Эпир ӑна ун вырӑнне илме шутларӑмӑр".
  
  
  Вӑл кӑштах малалла пӗшкӗнчӗ, хӑйӗн йывӑрӑшне хатӗрленсе тӑма хатӗрленсе пыма май пачӗ.
  
  
  кровать ҫинче выртакан арҫын патне ыткӑнмалла. "Эсир ҫакна астӑватӑр-и: ҫак поезд тӗрлӗ агентсемпе лӑкӑш-лӑкӑш тулса ларма пултарать, вӗсем ӑна малтан вӑрланӑ ҫынсен приборне вӑрласса шанаҫҫӗ.»
  
  
  "Ку вӑл эсир, капиталистсем, ирӗклӗ предпринимательство тени пулать. Ку ӑмӑрту сывлӑшӗ вӑратать", - хихиклетсе каларӗ китаец.
  
  
  Хурарах сӑнлӑ арҫын каллех калаҫма пуҫларӗ. "Пирӗн ӑна пӗтерес пулать. Хӗрарӑм кирек хӑш вӑхӑтра та таврӑнма пултарать".
  
  
  "Эпир те ҫакӑнпа, тусӑм. Анчах америка ҫынвӗлеренӗпе кашни кунах калаҫма май ҫук. Хӑвӑрӑн хуйхӑллӑ карьерӑршӑн эсир манӑн миҫе юлташран хӑтӑлнӑ, Мистер Картер? "
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Эпӗ те сӑпайлӑ ҫын".
  
  
  "Эсир пирӗншӗн шӑрпӑк пулнӑ. Монитора туртса илни ҫинчен тата сире пӗтерни ҫинчен пӗлтерсен, ӑна министртан хӑйне те мухтама пултаратӑп", - терӗ китаец усал сасӑпа.
  
  
  Ӑна вӗсем питӗ лайӑх мӑшӑр тесе шутларӑм. Хурарах сӑнлӑ отель мана пӗр тӑхтаса тӑмасӑр вӗлересшӗн, китаец вара, Пиҫиххи ҫумне скальп ҫакса, Пекин хулине таврӑнсан мӗнле чапа тухнипе кӑсӑкланчӗ.
  
  
  Сулахай аллипе китаец хӑйӗн юлташӗ ҫине кӑтартрӗ. Унтан вӑл сылтӑмран револьверне ҫӗклерӗ. Вӑл мана вӗлерме хатӗр пулнӑ, ҫавӑнпа та хӑрушлӑха кӗрсе ӳкме шутламан. Вӗсем иккӗшӗ те ман ӳте пульӑсем чиксе лартчӑр тесе, вӑл планланӑ.
  
  
  "Эпӗ сана суйрӑм", - терӗм эпӗ.
  
  
  Китаец, пуҫ пӳрнине курок ҫине хурса, иккӗленсе тӑчӗ. Арҫын пӗр кунлӑха вӑрҫса илчӗ. "Вӑл чарать, Шэн Цзы".
  
  
  "Шэн-цзы", - шухӑшларӑм та эпӗ, сасартӑк асӑмра банк ӗҫлеме пуҫларӗ. Шэн Цзы, китайри коммунизмла легендарлӑ агент, хӑй сӑнне ҫав тери ӑнӑҫлӑн пытарма тӑрӑшаканскер, ӳтпе юнран ытларах мӗлке пек курӑнать. Тӗрлӗ вӑхӑтра вӑл ӑна старик тесе ҫырса кӑтартнине илтнӗ; тепӗр чухне ӑна ҫынсем: ҫук, вӑл вӑтӑр ҫулта ҫеҫ, тесе каланине илтнӗ. Ҫак ҫынсем тавра ӑна никам та лайӑх пӗлмен. Вӗсем ҫакна кӑшт ҫеҫ курчӗҫ, вӗсем тӗрлӗ маскӑсемпе пулас. Мӗншӗн Тесен Шэн Цзы юмахри ҫын пулса юлни, чӑннипе каласан, хӑй мӗнле сӑнлӑ пулнине пӗлекен ҫынсем ирӗксӗр вилӗмпе вилме килӗшӳсӗр йӑла пулнӑ.
  
  
  Хӑйпе калаҫакан усть-невински ҫине ят тухса ӳксен, китаецӑн куҫӗсем тата ытларах хӗсӗнчӗҫ. "Ухмах", - чашкӑрса илчӗ вӑл тӗксӗмрех арҫынна. "Сана ман ятпа нихҫан та ан усӑ куртӑр тесе асӑрхаттарчӗҫ".
  
  
  Вӑл ман ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ, унӑн сӑн-пичӗ урӑх туслӑ мар. "Халӗ, Мистер Картер, эсир вилни ӗлӗкхинчен те ытларах пулма пултарать".
  
  
  "Сирӗн халӑхӑн чӑнах та ҫав хатӗр пулмалла. Вӗсем пысӑк артиллерие туртса кӑларнӑ пулмалла".
  
  
  "Урӑх ан сӳпӗлтетӗр", - сурчӗ вӑл мана, ҫак юлташ йӑнӑш тунӑшӑн тарӑхса. "Эсӗ пире суйрӑм терӗн. Ӑнлантарса пар мана ҫакна".
  
  
  "Эпӗ юмӑҫ тупрӑм. Вӑл ман кӗсьере". Ӑна хускаткаласа илчӗ. "Эпӗ сана кӑтартӑп".
  
  
  "Картер, аллуна тепӗр хут ил, эпӗ вилӗ ҫыннӑн кӗсйисене тӗрӗслетӗп", - Терӗ Шэн.
  
  
  Ӑна шӑнтса пӑрахнӑ. Вӑл кашни сӑмаха асра тытнине пӗлет.
  
  
  Шэн аллине сулчӗ. "Тӗрӗсле ку кӗсьесене", - тенӗ вӑл математикӑпа кунне.
  
  
  Хурарах сӑнлӑ арҫын малалла утрӗ, пӗр самантлӑха шэн сӑн-сӑпачӗ ҫуталса кайрӗ, вӑл ман алӑри билета ман алтупанӗ ҫумне пӑчӑртарӗ.
  
  
  Вӑл ман камзола минутӗнче аллине чикрӗ те, ӑна Хьго ярса тытрӗ, бритва ҫивӗчӗшне ҫак мӑнтӑр пурнӑҫ ӑшне чиксе лартрӗ. Вӑл ахлатсах ячӗ, унӑн куҫӗсем ытла та чарӑлса кайрӗҫ. Вӑл сасартӑк малалла ӳпӗнчӗ те, щит пек усӑ курас тесе, ӑна хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ.
  
  
  Шэн мана персе ячӗ. Ҫак усӑнса аннӑ ӳт-пӗве ярса илсен, кӗре ӳтлӗ арҫын тӗлӗнсех кайрӗ. Пурнӑҫ пуля лекичченех вӗҫсе кайнӑ пулин те, ӑна ҫапни сиктерчӗ.
  
  
  Шӑлӗсене ҫыртса, вилӗ япалине аллисем ҫинче каялла тӗртсе ячӗ, ӳтне койкӑпа китай агенчӗн еннелле ывӑтрӗ. Шэн пӑрӑнчӗ. Ҫак ҫыншӑн вӑл тӗлӗнмелле хӑвӑрт ӳснӗ. Вӑл ҫултан пӑрӑнчӗ те, ҫак юлташӑн кӗлетки койка ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Шэн каллех пеме хатӗрленчӗ. Вӑл ун патнелле пӗр утӑм ярса пусрӗ те, револьвер глушитель тытса алӑ ҫупни илтӗнчӗ. Вӑл хӑйӗн кӗлеткине малалла та, аялалла та ҫавӑркаласа, сылтӑм урипе тапа-тапа пӗшкӗнчӗ.
  
  
  Ҫапла иккӗмӗш хут персе яни ман хусканӑва пула тӗл тивертеймерӗ, унтан мана япони мастер каратэ вӗрентрӗ те, шэн аллине хытӑ ҫапрӗ, пӳрнисене хуҫса пӑрахрӗ, револьвер ун аллинчен сирпӗнчӗ.
  
  
  Вӑл тӑна кӗриччен, ольга ун патнелле утрӗ. Ӑна чӑмӑрӗпе ҫав кӳпшек питӗнчен ҫапрӗ те янах шӑмминчен ярса тытрӗ. Вӑл ахлатрӗ те сулӑнса кайрӗ, анчах ӑна пӗрре ҫапнипех ҫӗнтерме питӗ вӑйлӑ пулчӗ.
  
  
  Ӑна вильгельмина хыҫҫӑн пиншак ӑшне чикрӗ. Китаец ман ҫине сиксе ӳксен, вӑл аллине Люгер хыҫнелле тытнӑ. Вӑл мана янахран уҫҫӑнах ҫапса ячӗ, лешӗ ман мӑя кӑшт ҫеҫ хуҫса пӑрахмарӗ, кравать ҫумне пӑчӑртарӗ.
  
  
  Сулӑнса кайса, вӑл ӳкрӗ
  
  
  шэн юлташӗн хускалман кӗлетки ҫинче. Вӑл ҫаврӑнса ӳкрӗ, урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ те каллех "Люгер" хыҫҫӑн туртӑнчӗ.
  
  
  Ҫак вӑхӑтра Шэн алӑка уҫрӗ. Пистолетне ҫав еннелле яма ӗлкӗриччен вӑл коридора тӗлӗнмелле хӑвӑрт пырса тухрӗ.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те, ҫурма уҫӑ алӑка ҫул ҫинчен тӗртсе ярса, ун хыҫҫӑн ыткӑнчӗ. Шэн курӑнмасть. Унӑн салху сӑн-пичӗ купене, шмидт хӗрарӑмӗсем таврӑнчӗ. Унта ӳчӗ пулнӑ, ӑна тӗпчесе пӗлмеллеччӗ.
  
  
  Алӑка шалтлаттарса хупса, вӑл вилнӗ ҫынна чӳрече патне илсе пычӗ те кӑларса ывӑтрӗ. Поезд хыҫа юличчен вӑл тайлӑм тӑрӑх ярӑнса аннине курчӗ.
  
  
  Вӑл йывӑррӑн сывлать. Вӑл виле пистолетне ҫӗклерӗ те урайӗнче, койка патӗнче, шэн хӗҫпӑшалне тупрӗ. Ӑна ih ывӑтрӗ, унтан чӳречене хупрӗ те васкасах купене кӗрсе ларчӗ. Эпӗ унта пулнине хӗрарӑм Шмидт пӗлтӗр тесе, вӑл отель мар.
  
  
  Манӑн ӗҫ ӑна поезд ҫине ларнинчен те йывӑртарах пулчӗ. Ӑна Шэн Цзы тупмалла. Тин ҫеҫ выляса илнӗ тытӑҫу пирӗншӗн пӗтмерӗ. Вӑл ирӗклӗ тӗнченӗн пӗртен-пӗр чӗрӗ агенчӗ пулнӑ, вӑл мӗнле курӑннине пӗлнӗ. Вӑл мана ҫак пӗлӳсене нумай вӑхӑт хушши хӑйпе пӗрле илсе ҫӳреме ирӗк памарӗ.
  
  
  
  
  Пиллӗкмӗш сыпӑк.
  
  
  
  Ӑна вӑл поездӑн пӗр вӗҫӗнчен тепӗр вӗҫне ҫитиччен утса тухнӑ та китай агентне асӑрхаман.
  
  
  Шырав вӗҫленнӗ тӗле поезд икӗ хутчен хӑвӑрт чарӑнса тӑчӗ. Цзы Шэн вӗсем ҫине сиксе ларма пултарать. Вӑл та эпӗ кӗме пултарайман уйрӑмсенчен пӗринче е вуникӗ ҫӗрте пулма пултарать. Куҫса пыракан поезд ӑшне пытанма май пур вырӑнсене те тӗпчесе пӗлессе эпӗ шанма пултараймарӑм.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те самантлӑха парӑнчӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл шэнпа каллех тӗл пуласса шаннӑ.
  
  
  Кӑнтӑрла тӗлӗнче вӑл урсула купере пӗччен ларнине курчӗ. Вӑл хутаҫ тавра тупнӑ пӗчӗк ҫыру кӗнеки ҫине ҫыра-ҫыра хунӑ. Ӑна купене уҫрӗ те кӗчӗ.
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ах, Ник! Лар. Вӑл хӑйӗн босси патне ҫыру ҫырса яма пикенчӗ. Ӑна эму калас пулать, хорька ку таранччен пушӑ алӑпах юлнӑ. Ӑна Венецие телеграмма яратӑп".
  
  
  Ӑна sel унпа юнашар. Купен кашни енче виҫшер плюш ларкӑч пур, вӗсем тавра хура-хӑмӑр ӳкерчӗклӗ материалпа витнӗ, ҫакӑ ӑна иртнӗ ӗмӗрти европӑри чей пӳлӗмӗн сӑнне кӑтартать. Купене Гламурнӑй поездсем вӑхӑтӗнче, корольсемпе чаплӑ ҫынсем Хӗвелтухӑҫ экспресне ларнӑ чухне тунӑ. Ларкӑч ҫинче пысӑк та пӗчӗк багаж ҫӳлӗкӗсем пур, кашни тӗкӗр тӑрӑх йынӑша-йынӑша илет, тӗкӗрсенчен аяккисенче-маршрутизаци пейзажӗсен сӑнӳкерчӗкӗсем.
  
  
  Урсула хӑйӗн ҫырӑвӗсене сумкӑна пуҫтарса чикрӗ те, вӑл хӑй ӑшӗнче 22 калибрлӑ автоматла "Уэбли" пуррине сисрӗ. Эй, ҫак теттепе арҫынна хирӗҫ тухмасса шаннӑ вӑл. Вӑл ман ҫине пӑхрӗ те, унӑн пичӗ ҫинчи кулӑ ҫухалчӗ.
  
  
  "Ник! Мӗн пулчӗ сана?»
  
  
  Вӑл мана Шэн ҫапнӑ вырӑна кӑтартрӗ. Вӑл кулса илчӗ. "Эпӗ хамӑн профессипе аппаланатӑп".
  
  
  "Санпа пурте йӗркеллӗ-и?"
  
  
  "Ҫапла, эпӗ йӗркеллӗ". Вӑл чӗререн пӑшӑрханни мана савӑнтарчӗ. "Калӑпӑр, халӗ вагон-ресторан ҫук, анчах эпӗ ӑна Миланра пӗр бутылка бурбон туянтӑм. Эсир ман купене сыпасшӑн мар-и?»
  
  
  Вӑл ман ҫине сивӗ кӑвак куҫӗсемпе пӑхса илчӗ. Вӑл ку сӗнӳ иккенне пӗлнӗ, ҫавӑнпа та вӑл унӑн ашшӗ иккенне, вӑл пӗлтӗр тесе пӗлнине пӗлнӗ. Вӑл каллех Эпир Адриатика патнелле ҫывхарнӑ чух якалса пыракан ял ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эсӗ мана илӗртме хӑтланатӑн пулӗ, Ник".
  
  
  "Пирӗннисем тем пулсан та", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пит-куҫне пӗркелентерчӗ. "Эсӗ пире пӗр тумлам та улшӑнман. Эпӗ ӗҫленине курмастӑн-им эсӗ?»
  
  
  "Санӑн хӑҫан та пулин вӑйсӑрланас пулать".
  
  
  "Эсир Ганс Рихтер пек ҫынна йӗрлесе ҫӳренӗ чухне ӑна тума ҫӑмӑл мар".
  
  
  Вӑл Пӗрремӗш хут Аш Сутакан ҫын ятне асӑнчӗ. Ҫакна вӑл ӑнланчӗ. Ӑна рихтер ҫинчен вуланӑ, эпӗ вулани хӑрушӑ пулнӑ.
  
  
  "Апла пулсан, вӑл эсир йӗрлекен ҫын. Эсир мӗн тума шутланине ӑнланатӑп".
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ те, унта вӑтам ҫулхи хӗрарӑм ларать. "Ку вырӑнсем пушӑ мар-и?"- тесе ыйтрӗ вӑл британи акценчӗпе, тӑватӑ вырӑн сервисӗ ҫине кӑтартса.
  
  
  "Ҫук, тархасшӑн, пирӗнпе пӗрлешӗр", - тенӗ Урсула.
  
  
  Хӗрарӑм кӗчӗ те мана хирӗҫ чӳрече умӗнчи ларкӑч ҫине Урсула ларчӗ. Купене кӗмелли алӑк уҫӑ, коридор тӑрӑх сулхӑн ҫил вӗрет. Вӑл ларсан, ҫыхмалли улӑм миххе кӗрсе ларчӗ.
  
  
  "Ырӑ кун", - йӑл кулчӗ вӑл. Вӑл хурчка сӑмсаллӑ, кӑвакарнӑ кӗске ҫӳҫлӗ ырхан хӗрарӑм пулнӑ. Унӑн куҫлӑхӗн аялти пайӗ ҫеҫ-пысӑк планпа усӑ куракан кантӑк татӑкӗсем.
  
  
  "Ҫапла", ҫапла мар-и?
  
  
  "Урсула килӗшрӗ.
  
  
  Урсула ҫыхӑ ҫинчен ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. Хӗрарӑм ҫыхма тытӑнчӗ, пирӗн ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Эпӗ шӑпах урсулпа калаҫма хатӗрленнӗччӗ, ҫав вӑхӑтра купене пӗр арҫын пырса кӗчӗ. Пире хемӑпа калаҫса тӑмасӑрах, вӑл купен инҫетри вӗҫне, пӗр кунлӑха ларчӗ. Ку ҫын ӑна ӗлӗк раципе пӗрле курнӑ ҫын пулнӑ, ӑна вӑл халӗ те йӑтса пынӑ-ха. Вӑл ӑна хӑйпе юнашар ларкӑч ҫине лартрӗ, аллинчен хаҫата туртса кӑларчӗ те вулама пуҫларӗ. Ҫак ҫынна курмассерен вӑл радио йӑтса пыратчӗ, анчах ӑна нихҫан та кӗртместчӗ.
  
  
  "Венецие хӑҫан ҫитессине пӗлетӗр-и эсир?"- тесе ыйтнӑ британка Урсула.
  
  
  Урсула хаҫат тытнӑ ҫынна лайӑхрах курма хӑтланчӗ. Халӗ вӑл акӑлчан хӗрарӑмӗ еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпӗ улттӑмӗш е каярах кӗтетӗп".
  
  
  "О, ку начар мар. Паллах, пирӗн пурин те унта мӗн те пулин ҫимелле пулать, мӗншӗн тесен вагон-ресторан ҫук".
  
  
  "Чӑнах та, - терӗ Урсула. Унӑн сӑн-пичӗ улшӑнса кайнине, вӑл темскер аса илнӗ пек пулнине курчӗ, унтан ҫак ыйту ҫине радио енчен хӑвӑрт ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  "Ҫул ҫинче пирӗнпе пӗрле вагон-ресторана ярас мар тесен, эпӗ ҫав тери цивилизациленнӗ ҫын тесе шутлатӑп", - тенӗ британка.
  
  
  Халӗ урсула арҫыннӑн сулахай алли ҫине пӑхать. Ӑна та пӑхрӗ те вӑл мӗн ҫине пӑхнине курчӗ. Хаҫат тытнӑ ятсӑр пӳрни ҫинче костя пысӑк та мӑкӑль-шакӑллӗ пулнӑ. Эпир пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр. Ку костюм ганс Рихтерӑн питӗ лайӑх енӗ пулнӑ.
  
  
  Урсула ӑна лайӑххӑн кураймарӗ, ҫавӑнпа та ӑна эй пулӑшма шутларӗ. Ҫак ҫын страницӑна тепӗр майлӑ ҫавӑрса хурасса кӗтрӗ те унпа калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  "Каҫарӑр мана, сэр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Арҫын хаҫата ӳкерчӗ те ман ҫине пӑхрӗ. "Ҫапла-и?"Ку акцент Урсул акценчӗ евӗрлӗ. Вӑл ман пӗвӗмпе танлаштарсан ҫар ҫынни пек курӑнать. Унӑн мускуллӑ ӑслӑ пичӗ малтанлӑха хӑйӗн ҫулӗсенчен ҫамрӑкрах пек туйӑнать.
  
  
  "Куратӑп, сирӗн лондон хаҫачӗ пур", - терӗм эпӗ. "унта мӗнле те пулин футбол результачӗсем пур-и?"
  
  
  Вӑл ман ҫине Урсула ҫине пӑхса илчӗ, халӗ каллех ман пата таврӑнчӗ. Вӑл хаҫата хучӗ те мана пачӗ. "Эпӗ шансах тӑратӑп. Акӑ, ӑна тин ҫеҫ пӗтертӗм".
  
  
  Ольга унӑн сулахай алли ҫине пӑхма хӑяймарӗ. "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ хаҫата илсе. Вӑл унӑн мӑйӗ ҫинчи ҫӗвӗке курмарӗ.
  
  
  Вӑл Каллех Урсула ҫине пӑхрӗ. "Пурте йӗркеллӗ."Вӑл рацие илчӗ те ура ҫине тӑчӗ. "Халӗ, эсир мана каҫарсан".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те, ҫывӑрмалли вагонсем патнелле утса, купене тухрӗ. Вӑл Урсул еннелле ҫаврӑнчӗ: "Ну?"
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп", - терӗ вӑл.
  
  
  Хӗрарӑм алӑк урлӑ ҫыхма чарӑнчӗ те пирӗн калаҫӑва чӑнласах интересленсе итлерӗ.
  
  
  "Ун пек алӑсем нумаях мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫук", - йышӑнчӗ Урсула. "Ытла нумаях мар".
  
  
  Ӑна усрарӑм. "Эпӗ часах таврӑнатӑп".
  
  
  Вӑл кӑнтӑрлахи тренер коридорӗ тӑрӑх арҫын кайнӑ еннелле хӑвӑрт утса кайрӗ. Voiture 5-мӗш машинӑна Пырса кӗнӗ чухне ӑна Topcon ятлӑ хӗрарӑм чарӑннӑ. Вӑл пынӑ вӑхӑтра машина вӗҫӗнче тӑрать. Унтан коридор кӗтессине чӑмрӗ. Тепӗр самантран вӑл алӑк хупӑннине илтрӗ. Вӑл купене кӗчӗ, 6.
  
  
  Вӑл унтах тӑнӑ вӑхӑтра ӑна йышӑнчӗҫ. Эпӗ Topcon ҫине тепӗр утӑм ҫинҫе пулмӗ. Ева Шмидт патне кайса вӑрланӑ хатӗре ӑҫта пытарни ҫинчен ыйтса пӗлмелле пулать. Халӗ чи юрӑхлӑ вӑхӑт. Вӑл алӑка шаккарӗ, 4-мӗш купене те шаккарӗ, анчах ответ пулмарӗ. Ӑна тепӗр хут тутанса пӑхрӗ, анчах шалта шӑп. Яланлӑхах кайран тытӑнса пӑхӗ.
  
  
  Вӑл Урсула таврӑннӑ чухне хӗрарӑм унпа пӗрле пулнӑ-ха, авиакомпанисемпе танлаштарсан, чугун ҫул ҫӳревӗсен пахалӑхне сӳтсе явнӑ. Мана курсан Урсула савӑнса кайрӗ. "Атя уҫӑлса ҫӳрер", - терӗм эпӗ. "илемлӗх платформи Ҫинче".
  
  
  "Венецире ҫиме ан манӑр", - тенӗ хӗрарӑм.
  
  
  "Манмастпӑр", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Эпир коридора тухсан, ӑна: "Атя, атя ман купене", - терӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Питӗ аван."
  
  
  Урсул купинчен виҫӗ минутра пулнӑ купене ҫитсен, вӑл машинах, ӑна отель курткине хыврӗ те, Урсула кобурӑллӑ пысӑк Люгер ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Унтан вӑл хӑйӗн шухӑшӗсене сирсе ячӗ.
  
  
  Вӑл ман икӗ хутлӑ кровать хӗррине асӑрханса ларчӗ, ӑна кашнинех пӗрер бурбон тултарчӗ. Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Эсир мана шӑвариччен калӑр - ха мана-эсир радиоран килнӗ ҫынна тупрӑр-и?»
  
  
  "Вӑл тепӗр вагонра", - терӗм эпӗ. "6 Купере. Эсир Мӗнле шутлатӑр, Аш Сутакан тупрӑр-и?»
  
  
  "Эпӗ ҫӗвве курман", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ҫук. Анчах ку ӳт-пӳ килӗшет, вӑл та ҫавӑн пекех".
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп, пӗлместӗп", - терӗ вӑл хуллен. "Вӗсем пирӗн ҫынсем пек туйӑнать мана, анчах эпӗ леш ҫынна арестлесшӗн мар".
  
  
  "Апла пулсан, сирӗн пӗр альтернатив кӑна пур", - терӗм эпӗ. "эсӗ пуҫтарӑнатӑн".
  
  
  ҫав япаласенче сирӗн идентификацие ансатрахлатакан мӗн те пулин тупма хӑтланса пӑхас ".
  
  
  "Ҫапла, эсир тӗрӗс калатӑр", - килӗшрӗ вӑл. "Манӑн ҫак купене лекме хӑтланса пӑхас пулать".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Итлӗр-ха, эпӗ ӑна ӑнланатӑп. Ку купене ухтарма ирӗк парӑр мана".
  
  
  "Мӗн шырамаллине пӗлесчӗ санӑн, Ник".
  
  
  Вӑл кӑштах шухӑшларӗ. "Юрӗ, пӗрле кайӑпӑр".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Апла авантарах. Эсир пӗтӗмпех пӑлханма пултараймастӑр".
  
  
  Ӑна пӗр ҫӑвар бурбон ӗҫрӗ. "Эпир халь кайма пултараймастпӑр", - терӗ ӑна эй, пилӗкӗнчен ыталаса. "Пирӗн ҫынсем, е вӑл пирӗн пата кам пулсан та, тин ҫеҫ купене таврӑннӑ. Вӑл унта пӗр вӑхӑт пурӑнӗ. Пирӗн ӑна кӗтсе тӑмалла пулать".
  
  
  Сенкер куҫсем ман ҫине пӑхрӗҫ те, вӑл пӗр ҫӑвар бурбон ӗҫрӗ. Ӑна чашӑк ун аллинчен тытрӗ те, айккинелле пӑрӑнма тиврӗ. Вӑл койка хӗррине ларчӗ те eeа хӑй патнелле туртрӗ. Унтан ӑна ee тутинчен нумайччен чуптурӗ те, лешӗ хуравларӗ. Ӑна ee мӑйӗнчен сарӑ ҫӳҫӗнчен чуптурӗ те, вӗсем сывламасӑр тенӗ пек сывла пуҫларӗҫ. "Лӑпланса ҫит", - терӗм эпӗ.
  
  
  Тепӗр хут чуптӑвасси вӗҫленнӗ тӗле вӑл мана парӑнма шутларӗ. Вӑл ӑна ура ҫине тӑратрӗ те, эпир хывӑнма тытӑнтӑмӑр, пӗр сӑмах та чӗнмерӗмӗр. Часах эпир койка ҫине ҫитрӗмӗр, пирӗн ӳт-пӗвсем туртӑнса карӑнчӗҫ. Унӑн пырӗнче кӑмӑллӑ та лӑпкӑ сасӑсем илтӗнеҫҫӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ эпӗ сӗртӗннипе вӗри пулнӑ.
  
  
  Ӑна аллисемпе ee кӑкӑрӗнчен сӑтӑрса илчӗ. Урсулӑн куҫӗсем хупӑ. Унӑн шурӑ шӑлӗсем йӑлтӑртатса илчӗҫ. Вӑл йынӑшса ячӗ те мана сылтӑм аллипе мӑйран ыталаса илчӗ. Вӑл чӗтренине туйрӗ, вӑл ассӑн сывланине илтрӗ, унтан вӑл ӳкрӗ, унӑн rta кӗтесӗсенче кулӑ вылярӗ.
  
  
  Поезд кустӑрмисем пирӗн айра кӗмсӗртетеҫҫӗ, вагон майӗпен шӑвать. Ку питӗ лайӑх самант пулчӗ, пирӗн таврари пӗр ҫын кӑна ӑна сӑмахпа пӳлесшӗн пулмарӗ.
  
  
  Юлашкинчен Урсула ман патака сӗртӗнчӗ. "Ку питӗ лайӑх пулчӗ, Ник".
  
  
  Эй, ревматизмла йӑл кулчӗ вӑл. "Ку купере ҫыхнинчен лайӑхрах".
  
  
  Эпир тумлансан, ӑна чӳрече каррине уҫрӗ. Эпир Венецирен инҫех мар шурлӑхлӑ вырӑна пырса тухрӑмӑр.
  
  
  "Халӗ ҫав купене ухтарма хатӗрлентӗмӗр..."- терӗ Урсула.
  
  
  "Мана хӑвӑр арҫынна тӗрӗслеме ирӗк парӑр, вӑл унта-и-ха, кашни ҫулах тӗрӗслеме ирӗк парӑр".
  
  
  Вӑл коридора шуса тухрӗ те рациллӗ арҫын йышӑннӑ купене кӗрсе кайрӗ.
  
  
  Алӑк уҫсан, вӑл ун патне пычӗ те, пӗр самантлӑха эпир пӗр-пӗрне куҫран пӑхса илтӗмӗр. Вӑл малалла утрӗ, ун хыҫҫӑн вагонӑн икӗ вӗҫӗнчен те mimmo иртрӗ. Унтан ӑна каялла ҫавӑрчӗ те ҫиелтен хыҫалалла пӑхса илнӗ пек турӗ. Арҫын ҫаплах алӑк патӗнче мана сӑнаса тӑрать.
  
  
  Пирӗн куҫсем каллех тӗл пулчӗҫ. Унӑн куҫӗсем хаяррӑн та чӑрсӑррӑн пӑхаҫҫӗ. Унтан вӑл купене таврӑнчӗ те алӑка шалтлаттарса хупрӗ.
  
  
  Урсуле сӗннӗ ухтарӑва хальхи вӑхӑтра кӑларса янӑ. Кунсӑр пуҫне, ку ҫын мана шанчӑксӑр пек туйӑнатчӗ. Вӑл Ганс Рихтер пулнӑ пулсан, ӑна шанманни паллӑ пулнӑ. Тыткӑнран рихтер тунӑ пек вӑрахчен хӑтӑлас тесен, арҫын асӑрхануллӑ, яланах сыхӑ, пурне те шанман пулмалла. Вӑл аллине пистолет тытнӑ пулмалла.
  
  
  "Паллах, ку рихтер пулнӑ", - шухӑшларӑм эпӗ. урсула ку унӑн ӗҫӗ пулнине ӗненмеллеччӗ. Эй, ӑна арестлеме ҫак чӑн-чӑн ҫынна кӑтартакан япаласем кирлӗ пулӗҫ. Анчах унӑн пӗтӗм практикӑлла тӗллевӗсемшӗн Вӑл Белград аш-какайҫӑ пулнӑ пек туйӑннӑ. Ҫак ҫитменлӗхлӗ костюшка тата арҫын хӑйне сыхлануллӑн тыткалани мана ҫакна ӗнентерчӗҫ.
  
  
  Машина вӗҫӗнче тӑнӑ чух Ева Шмидт курӑнса кайрӗ, вӑл мана манӑн хамӑн ӗҫ пуррине, вӑл ун патне уҫҫи пулнине аса илтерчӗ.
  
  
  Хӗрарӑм манран mimmo иртсе кайрӗ те, ӑна ee брасс ырӑ шӑршине ярса тытрӗҫ. Вӑл коридорпа пынӑ чух унӑн урисем ҫине пӑхса пычӗ. "Начар мар, - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Хӑйӗн купи кунне чарӑнса тӑрса, вӑл ман ҫине малтанхи хут ee курнӑ чухнехи пекех хакласа пӑхрӗ. Унтан вӑл алӑка уҫрӗ те кӗчӗ.
  
  
  Вӑл Урсул патне таврӑнчӗ те, хӑйне рихтер тесе шутланӑ ҫын халӗ те ҫак купере-ха, терӗ. "Ҫак алӑка сӑнама тӑрӑшӑр. Манӑн хамӑн пысӑках мар ӗҫе тытӑнмалла", - терӗм эпӗ, "Люгера"тӗрӗсленӗ май.
  
  
  "Бизнесшӑн мӗн, Ник?"
  
  
  "Хӑш-пӗр ҫынсем ҫакна ӗненӳ теҫҫӗ".
  
  
  Ӑна курсан, Ева Шмидт алӑка шаккарӗ те, вӑл самантрах ee алӑкне уҫрӗ. Вӑл тӗлӗннӗ пек курӑнать. "Мӗн кирлӗ сана?"- ыйтрӗ вӑл нимӗҫ акценчӗпе.
  
  
  "Сире", - терӗ ӑна эй. Ӑна тӗртсе ячӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка хӑвӑрт хупрӗ.
  
  
  Хӗрарӑм ман ҫине сыхланарах пӑхрӗ, анчах вӑл нимӗн чухлӗ те хӑраса ӳкмерӗ. "Паллашмалли чи лайӑх майсем пур", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ку ытларах ҫывӑрнӑ пек туйӑнать-шӑнкӑрав, Ева".
  
  
  "Эсир полицейски пулсан, манӑн нимӗн пытармалли те ҫук. Эсир вӑрӑ пулсан, манӑн вӑрламалли нимӗн те ҫук".
  
  
  "Электронлӑ хатӗр кӑна, ӑна правительство нумай кирлӗ", - терӗм эпӗ. " Парӑр-ха кунта.
  
  
  Ӑна пӗлетӗп, Эсир Topcon агент. "
  
  
  "Topcon агент мӗн вӑл?»
  
  
  "Эсир КГБ агенчӗпе калаҫнине те пӗлетӗп эпӗ. Эсир совет Союзне сутасса шанатӑр".
  
  
  "КГБ агенчӗшӗн мӗн?"вӑл каларӗ. Вӑл граммофон пластинки пек янӑрама пуҫларӗ.
  
  
  Ӑна, ӑнлантӑм: манӑн ӑна ӗнентермелле, эпӗ мӗн ҫинчен каланине пӗлетӗп. Ӑна каланӑ: "эпӗ пӗччен эсир вырӑссемпе калаҫнине итлерӗм. Ӑна Лубянка тесе чӗнеҫҫӗ. Пирӗн файлӑсенче ҫав сӑнӳкерчӗксем пур".
  
  
  Унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. "ЭСИР камсем, ЦРА?"
  
  
  "Эпӗ ih ӗҫре".
  
  
  "Чӑтӑмлӑ, ӑна вырӑссене темскер сутма тӑрӑшатӑп. Мӗнле чарма сӗнтӗр эсир мана?»
  
  
  "Мӗнех вара, пӗр ансат меслет пур. Ӑна сана вӗлерме пултаратӑп".
  
  
  Ева Шмидт шартах сикмерӗ. "Тулли поезд ҫинче мар, эсӗ пултараймастӑн. Эсир йӗретӗр".
  
  
  Ӑна хускаткаласа илчӗ те, шпилька ман алла кӗчӗ. "Мӗнле йӑнӑшатӑр эсир. Ӑна ҫак поезд ҫинче пӗр ҫынна вӗлернӗ. Ӑна икӗ ҫынпа ҫӑмӑллӑнах тума пултаратӑп".
  
  
  Унӑн пичӗ шуралса кайрӗ, куҫӗсем ҫӗҫӗ ҫивӗчӗшӗ патнелле туртӑнчӗҫ. "Мониторсем ҫук, ку отсекра".
  
  
  "Ӑҫтан ку залра?"
  
  
  "Эпӗ сире ҫакна калама пултараймастӑп. Ӑна каланӑ пулсан, ман ҫынсем мана вӗлернӗ пулӗччӗҫ".
  
  
  Манӑн алӑ ун патнелле ыткӑнчӗ. Вӑл пӗр самантрах унӑн кӗпи тӳмине касса илчӗ те урайне ӳкрӗ, йӑванса кайрӗ.
  
  
  "Санӑн пыру та ҫавӑн пекех ӑнӑҫлӑ пулма пултарать, Ева".
  
  
  Вӑл хуллен ахлатса илчӗ. Унӑн куҫӗсем кнопка хыҫҫӑн пыраҫҫӗ. "Манӑн хатӗрсем ҫук. Ӑна вырӑссемпе ҫеҫ калаҫатӑп".
  
  
  "Босс Topcon залра поезд ҫинче, ҫапла мар-и? Эсир посредник, ӑна КГБ сӗнӗвӗсене паратӑр".
  
  
  "Сыхланулӑх кӑна. Пӗлетӗр-и, мӗнле пулать вӑл. Урӑх никама та шанма ҫук". Ева Шмидтӑн кулас кӑмӑлӗ нимӗн чухлӗ те улшӑнман пулмалла.
  
  
  Ӑна, кулса илсе, купене пырса таянчӗ. "КГБ тӗрӗс хак парсан, сирӗн босс хӳтлӗхрен тухать те монитор парать. Ку план-и?»
  
  
  "Эсир эму ку ӗҫе тума чӑрмантармӑр. Ӑна никам та нихҫан та чарман".
  
  
  "Эпӗ ҫӗнӗрен килнисем ҫинче специализациленетӗп", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Унтан коридорта тахӑшӗ алӑк хӑлӑпне пӑрчӗ те, мана равновеси парса, алӑка хыттӑн тӗртсе ячӗ.
  
  
  Ева Шмидт ҫак решение кӗтнӗ пек йышӑнмарӗ. Вӑл урипе тапрӗ те, унӑн ури кӗли мана чӗркуҫҫирен ҫаклатрӗ. Вӑл мана хулпуҫҫийӗмпе кӑкӑртан тӑрӑнтарчӗ те икӗ аллипе сулӑран ярса тытрӗ, вара ман алла кирек мӗнле йӑха та хӑй патне илсе пырать.
  
  
  Хӗрарӑм экспертран инкек илнӗ. Эхер те вӑл ман алла хуҫса пӑрахнӑ пулӗччӗ, анчах эпӗ хам вӑй-хӑвата компенсацилеме кирлӗ рычагсӑр тӑрса юлман пулсан. Ӑна ee мӑйӗнчен пушӑ аллипе ыталарӗ те, ee пуҫне ҫав тери хытӑ туртрӗ, вӑл хӑйне такам ҫапнӑ пек хартлатса илчӗ.
  
  
  Вӑл стилетне ҫӗклерӗ те ӑна пырӗнчен сӗртӗнчӗ, унтан алӑк ҫине пӑхас тесе ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  Унта никам та ҫук.
  
  
  "Тепӗр хут тапранса кай, - терӗ ӑна эве, - ку ҫул саншӑн пӗтрӗ".
  
  
  Вӑл хирӗҫме пӑрахрӗ. Вӑл халӗ кӑшт уҫӑ тӑракан купен алӑкӗ поезд хусканнипе кӑштах чӗтренине сӑнаса тӑчӗ.
  
  
  Хӗрарӑма хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе, коридора тӗрӗслерӗ. Ева юлташӗ ҫухалнӑ.
  
  
  "Эсир компани пуласса кӗтрӗр. Кам пулнӑ вӑл?"Унран слес ыйтрӗ.
  
  
  "Вырӑс. Эсӗ ӑна хӑратрӑн".
  
  
  Ӑна алӑк хупрӗ. "Эсир суятӑр пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, Ӑна Topcon пуҫпа тӗлпулӑва ирттерсе ятӑм".
  
  
  "Апла пулсан, санӑн ӗҫӳ ӑнчӗ. Вӑл сана вӗлернӗ пулӗччӗ".
  
  
  Ку ӗнтӗ иккӗмӗш хут пуҫланнӑччӗ, вӑл мана тӗлӗнмелле арҫын мӗн тери ҫылӑха кӗменни ҫинчен каласа пачӗ. Е вӑл ӗҫтешӗсене хаваслантарчӗ, Е Ева унпа хӑй интересленчӗ. Ӑна китай агенчӗ мухтаннӑ чухне мӗн каланине аса илчӗ. Ева Topcon ертӳҫи пулман, анчах вӑл тара тытнӑ ҫын ҫеҫ пулман.
  
  
  "Каласа пар-ха мана хӑвӑн каччу ҫинчен, Эве. Унӑн ячӗпе пуҫла".
  
  
  "Эсӗ мана пӑватӑн. Ӑна аран-аран калама пултаратӑп".
  
  
  Унӑн ҫитменлӗхӗ кӑштах чакрӗ те, вӑл мана пулӑшнӑшӑн тав турӗ. Вӑл ман алла шӑлӗсемпе ҫыртрӗ.
  
  
  Темиҫе япала пур, эсир вӗсене хирӗҫ тӑма пултараймастӑр. Вӗсенчен пӗри-шӗвӗр шӑлӗсене тарӑн ҫыртнӑ, Евӑн вара чи ҫивӗч шӑлӗсем пулнӑ пек туйӑннӑ.
  
  
  Ӑна вӑрҫса илчӗ те ee ячӗ.
  
  
  Хӗрарӑм ман патӑмран сиксе ӳкрӗ те вязальнӑй чемодан патне сикрӗ, чемоданӗ, эпӗ ӑна куртӑм, кӑнтӑрла тренерпа ҫӳретчӗ. Вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ те шалалла пӑхрӗ.
  
  
  Ӑна ee пилӗкӗнчен ҫапрӗ. Эпир койка ҫине выртрӑмӑр. Ева мана тапрӗ те куҫран лекрӗ. Эпир урайне йӑванса антӑмӑр та, ӑна пур ӑру та тӗл лектерчӗ. Унӑн ӑшӗ пӑтраннине туйрӗ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫ", - терӗм эпӗ, Сасӑлани те пӗтрӗ. Манӑн чӑтӑмлӑх пӗтрӗ. Ӑна ee хӑйӗн пуҫӗпе хытӑ ҫапрӗ
  
  
  
  унӑн тӗллевӗ урайне пырса ҫапӑнчӗ. Ӑна каллех аллипе ҫапрӗ, вӑл вара, ee кӗтесӗ тавра юн юхма пуҫласан, кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Ӑна, унӑн ҫара пӗҫҫисене ман ҫурӑм ҫумне пӑчӑртаса, йӗнерлерӗ. Унӑн кӗпи кӗрешӳре ҫурӑлса пӗтнӗ, ӑна пӗр кӑкӑрӗн пӗр пайне курма пултарнӑ. Темшӗн вӑл ӗлӗкхинчен уҫӑмлӑрах курӑнать, анчах тусла выляма кӑмӑлӑм ҫук манӑн.
  
  
  Ева аллине ҫӑварӗ патне илсе пычӗ те nen ҫине юн ҫине пӑхрӗ. "Доннерветтер!"вӑл сурчӗ. Анчах унӑн куҫӗсенче хӑрани палӑрчӗ.
  
  
  "Эпӗ сана вӗлерместӗп текен шухӑш пырса кӗчӗ пулсан, эсӗ хӗрарӑм, кӑларса пӑрах ӑна пуҫ тавра".
  
  
  Ӑна Хьюго унӑн хӑраса ӳкнӗ куҫӗсем умӗнче тытса тӑчӗ, унтан ҫивӗчӗшӗпе эй янахӗ айнелле шуса кайрӗ. "Эпӗ сана текех хӑратмастӑп. Ӑна эпӗ ахаль ҫеҫ тӑватӑп".
  
  
  "Ӑна Хорст Блюхер тесе чӗнеҫҫӗ. Ку ман пурнӑҫа пӗлтерсен те, эпӗ ӑна урӑх каламастӑп. Ӑна каласа пама ҫук. Анчах эсир вырӑсла хатӗре хирӗҫ ставка тӑвасшӑн пулсан, ӑна хорст сӑмахне паратӑп".
  
  
  Ун ҫинчен вӑл самантлӑха шухӑшласа илчӗ. Хатӗре каялла тавӑрас тесен, манӑн укҫа-тенкӗ тӳлеме полномочисем пулман, Анчах Ева, хӑйӗн босса хӳтӗлес тесе, хамӑн пурнӑҫа паратӑп тесе каласан, ҫакна шута илнӗ пулмалла.
  
  
  Вӑл ҫыхмалли футляр патнелле туртӑнчӗ, ун ӑшне кӗр те "Беретта"туртса кӑларчӗ. Пистолетне пӗр минутлӑха, страховкӑна ҫеҫ чиксе хунӑ.
  
  
  "Сирӗн Ҫав Хорстпа питӗ канлӗ пулмалла".
  
  
  "Вӑл гени. Ӑна питӗ савӑнатӑп".
  
  
  "Тата кӑштах, укҫа тытатӑп"
  
  
  Ева сулахай енчен каснӑ тутине сӗртӗнчӗ. "Ҫапла, эпир еркӗнсем. Вӑл уншӑн вилме пултаракан пӗр сӑлтав".
  
  
  "Манӑн правительство монитора каялла тавӑрма сӗнӳ тума пултарать. Математикӑпа хӑвӑр пӑхса тухнине пӗлтерӗр".
  
  
  "Эпӗ вӑл мӗн калассине пӑхӑп".
  
  
  "Хӑҫан паллатӑп ӑна?"
  
  
  "Каҫалапа манӑн ревматизм пулать пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  Ӑна пирӗн ҫинчен антарас тесе, вӑл ларчӗ те койка хӗррине йывӑррӑн таянчӗ. Вӑл хорстӑн вӑлта аврине ҫӑтса уҫӑ вырӑна тухма шанчӑк сахал пулнине туйрӗ. Анчах Вӑл, Ева мана хӑй патне илсе пырасса шанса, аякри план турӗ.
  
  
  Тул енчен коридорта вӑл эпӗ йӑнӑшмарӑм-ши тесе шухӑшларӗ, Хорстпа эпӗ пӗлтермесӗрех ҫыхӑнма май килӗ-ши тесе, вӑл мана вӗлересшӗн пулчӗ. Вара манӑн скальп валли топконӑн пысӑк винтовки те, китай ҫыннийӗ те пулать. Вӑл ҫакӑн пек илӗртӳллӗ малашлӑх тупайман.
  
  
  
  
  Улттӑмӗш сыпӑк.
  
  
  
  Урсул урӑх ҫук.
  
  
  Ганс Рихтер, Мясник ятлӑ нацистсен ҫар преступникӗ пулнӑ ҫын, алӑк хыҫӗнчен пӑхса тӑма хӑварчӗ. Вӑл вагон вӗҫӗнче, ӑна юлашки хут курнӑ ҫӗрте, ҫук, вӑл пирӗн купере те, манӑн купере те ҫук.
  
  
  Урсула пек тӗллевлӗ хӗр хӑйӗн постне хисеплӗ сӑлтавсӑрах пӑрахса кайман пулӗччӗ, тесе шухӑшларӗ вӑл. Вӑл арҫын купене тухнине курчӗ пулас та ун хыҫҫӑн кайма шутларӗ.
  
  
  Арҫын алӑкӗ умӗнче чарӑнса, ӑна шаккарӗ. Эпӗ ответ илеймерӗм. Ӑна коридор тӑрӑх пӑхса илчӗ. Машина ҫине ҫулҫӳревҫӗ кӗчӗ те, йӑл кулса, ман паталла утрӗ. Ӑҫта курнӑ ӑна ӗлӗк? Унтан аса илтӗм. Маларах ҫул ҫинче вӑл ева Шмидтпа рихтер курнӑ ҫын пекех машина ҫинче ларнӑ.
  
  
  Вӑл мана савӑнӑҫлӑн саламларӗ. "Ҫул мӗнле пырать?"Пурте лайӑх пырать тесе каласан, вӑл пуҫне сулчӗ те мана хулпуҫҫинчен юлташла ҫапса илчӗ, унтан малалла утрӗ.
  
  
  Вӑл куҫран ҫухаласса кӗтсе, ӑна кӑшт тӑхтаса тӑчӗ. Унӑн панцирӗ купере никам та ҫук чухне урсул отельне ухтарнӑ. Вӑл хӑйӗн бизнесне мӗн чухлӗ маларах йӗркелесе ҫитерет, ҫавӑн чухлӗ ӑна хамӑршӑн яваплӑ пулма пӑрахатӑп.
  
  
  Савӑнӑҫлӑ палламан ҫын чарӑнчӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Сана штопор пама юрать-и ӑна?"
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  Вӑл пиншак кӗсйинче вӗренекен аллине каялла илчӗ. "Револьвер тытатӑп тесе каланӑ пулсан, эсир мана шаннӑ пулӑттӑр-и?»
  
  
  "Пӗлместӗп, мӗншӗн суйрӑн эсӗ мана ҫавӑн пек япаласем ҫинчен". Ҫак актерла пултарулӑх ӑна тӗлӗнтерчӗ. Вӑл савӑнӑҫлӑ турист пек курӑнать. Вӑл мӑйӗнчен ҫакнӑ фотоаппарата та ҫакса ҫӳрет.
  
  
  "Эпӗ сире сирӗнпе калаҫас текенсем патне илсе каясшӑн. Эпир мӗн тӑвас тенине пӗтӗмпех-пысӑках мар калаҫу", - терӗ вӑл.
  
  
  "Апла пулсан пистолет кирлӗ мар".
  
  
  "Тен, ҫук та пулӗ, анчах эпӗ асӑрхануллӑрах пулма шутлатӑп. Ӑна сан хыҫӑнтан кӑшт ҫеҫ кайӑп. Пеме ҫывӑхрах, анчах ҫывӑхра, эсӗ ман ҫине сиксе ларма пултарни ҫителӗксӗр. Эсӗ хӑвна йӗркеллӗ тытсан, эпир лайӑх майлаштарӑпӑр".
  
  
  "Эпӗ пуринпе те килӗштерме тӑрӑшатӑп", - терӗм эпӗ. "Ӑҫта каятпӑр эпир?"
  
  
  "Ҫаврӑнса тӑр та утма пуҫла. Хӑҫан чарӑнмаллине калӑп сана".
  
  
  Ӑна хӑйне йӗркеллӗ тыткаланӑ, приказсене пурнӑҫланӑ. Кам мана чӗнме янине пӗлес килетчӗ манӑн.
  
  
  "Аван. Тытӑнса тӑрӑр", - терӗ вӑл, эпир юнашар вагона кӗрсен.
  
  
  Вӑл пӗр хушӑ каялла ҫаврӑна-ҫаврӑна пӑхса тӑчӗ.
  
  
  
  Эпир уйрӑм купепе юнашар тӑратпӑр. Ӑна хаваслӑ арҫын ҫӑраҫҫине питӗрсе лартнине илтрӗм.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ эсир ҫаврӑнса шала кӗме пултаратӑр", - тенӗ вӑл.
  
  
  Купене лекиччен вӑл приказсене пурнӑҫланӑ. Унтан ӑна Урсула курнӑ та ухмаха ернӗ.
  
  
  Хӗр койка ҫинче выртать. Вӑл ҫарамас. Пирӗн ҫири тумтирсене хывса купене пӑрахрӗҫ. Вӑл сывлать, анчах хускалмасть.
  
  
  Пистолетне пӑхмасӑрах, вӑл хӑйне вӑрлакан ҫын еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл ун хыҫҫӑн сикрӗ. Манӑн алӑсем унӑн пырне хупӑнчӗҫ. Ӑна купе стени ҫумне пӑвса лартнӑ. "Мӗн турӑн эсӗ ӑна?"
  
  
  Унтан ман хыҫра алӑк уҫӑлчӗ. Ӑна илтрӗм, анчах вӑхӑтра ҫаврӑнмарӑм. Тӑхлан кастет мана хӑлхаран ҫапрӗ те урайне ӳкерчӗ.
  
  
  Ӑна тӑма хӑтланчӗ, анчах тӑраймарӗ. Вӑл ман алӑсем ҫурӑм хыҫнелле туртӑннине туйрӗ. Унтан такам ман алӑсене пурҫӑн шнурпа ҫыхрӗ, ҫыхӑсене ҫӑмӑллӑн туртса ҫыхрӗ.
  
  
  Ҫак алӑ мана хулпуҫҫинчен ҫатлаттарса илчӗ. Шнурок ҫыхма мана йӗнерленӗ арҫын: "хӗршӗн ан пӑшӑрханӑр. Ee касса пӗтернӗ ҫеҫ".
  
  
  Вӑл савӑнӑҫлӑ турист сассинче палласа илчӗ.
  
  
  Манӑн тӗтреллӗ куҫ уҫӑлчӗ. Ӑна пӗр кунлӑха тӑнӑ тепӗр ҫыннӑн урисем курнӑ. Nen ҫинче жиринсен хаклӑ йышши хура сӑран тапочкӑсем. Вӑл мана чиксе пӑрахнӑ ҫын пулнӑ пулмалла. "Вӑл камне пӗл", - терӗ вӑл Веселый мистера.
  
  
  Унтан вӑл, ольга ун ҫине пӑхма ӗлкӗриччен, алӑкран тухрӗ.
  
  
  Хура туфли тӑхӑннӑ арҫын хыҫҫӑн алӑк хупӑнсан, Мистер Мана тепӗр майлӑ ҫавӑрса хучӗ. Вӑл халӗ те саламлӑ комитет председателӗ пек ҫуталса тӑрать. "Хӑвна йӗркеллӗ тытсан, сана вӗлермеҫҫӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Хӗр пирки мӗн?"
  
  
  "Эсир пӑшӑрханнине эпӗ ӑнланатӑп. Вӑл илемлӗ. Анчах пирӗн вӑл камне пӗлес пулать. Ҫавӑнпа та ӑна касрӑм, тумтирсене хыврӑм та ee ҫине пӑхса тухрӑм".
  
  
  "Мӗнле нумай пӗлтӗн эсӗ?"
  
  
  "Организаци хӑйӗн агенчӗсене ҫын удостоверенийӗсене парать. Estestvenno валли вӑл ҫакна хӑй ҫумӗнчех тума пултарнӑ".
  
  
  Кунта Урсулӑн политикӑлла вӑрттӑн агентствипе ҫыхӑну тытмалли проблема пулнӑ. Вӗсем хӑйсен вырӑнӗсенче оперативникшӑн хӑрушӑ пулма пултаракан бюрократла йӑласене тытса пынӑ.
  
  
  "Сирӗн те ҫын удостоверенийӗ пур-и?"ыйтрӗ хаваслӑ арҫын.
  
  
  "Net ӑна каларӗ.
  
  
  Ӑна, нумай калаҫтарсан, эпӗ ӑна ҫав тери пӗлсе ҫапма пултарасса шаннӑ. Ун чухне вӑл мечӗкпе пачах ҫӗнӗ вӑйӑ пуҫласа яма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Эсир иксӗр пӗрле поезд тӑрӑх ҫӳрерӗр, кунне тӗрӗслесе пӑхрӑр, ытти ҫынсен куписене кӗре-кӗре тухрӑр. Эсир партнерсем пек ӗҫлеместӗр пулсан, мӗнле ӑнлантаратӑр?»
  
  
  "Ҫӗвӗҫ, - терӗм эпӗ, - эсӗ хӑвна валли нимӗн те шухӑшласа кӑлараймастӑн-и?»
  
  
  "Ҫук, вӑл кахал". Вӑл кӗсйинчен тата тепӗр шнур татӑкӗ туртса кӑларчӗ. "Эпӗ сана утма йывӑр пултӑр тесе тӑватӑп". Вӑл ман кимӗсене кантрапа вӑр-вар ҫавӑрса тытрӗ, кӗтмен ҫӗртен пырса ҫапас мар тесе тӑрӑшрӗ. Ӑнӑҫлӑ ҫапма манӑн шанӑҫ ҫук.
  
  
  Коридорта арҫын, паллах, опытпа ҫуралнӑ асӑрхануллӑ ҫын пулнӑ. Хема пултӑрччӗ вӑл пире, вӑл вӑйӑ правилисене пӗлетчӗ.
  
  
  Веселый мистерӑн акценчӗ ева Шмидтӑнни пекех нимӗҫле пулнӑ. Урсулӑнни пекех, апла пулсан. Ку мӗнле те пулин организацин тупсӑмне тупмалли май пулман. Шпион почтинче чылай енсем улшӑнаҫҫӗ, пур национальноҫсен профессионалӗсем кирек мӗнле клиента та тара илме пултараҫҫӗ, курӑнсах тӑракан почта вара суя пулать.
  
  
  Сӑмахран, шэн цзы помощникӗ Фрэнк Синатра пекех китаец пулнӑ.
  
  
  Ӑна пӗлнӗ тӑрӑх, Савӑнӑҫлӑ мистер Кирек кама та, Topconран хӗвелтухӑҫ германи разведкине ӗҫлеме пултарнӑ. Ҫавӑн пекех Вӑл Урсула тытса чарнӑ Ганс Рихтерӑн тусӗ пулма пултарнӑ.
  
  
  ВӐЛ AX - мӗш класра е Пекинӑра ӗҫлеменнине ҫеҫ шанма пултарнӑ. Китай коммунисчӗсем ӑна тара тытнӑ пулсан, Шэн Цзы унтах пулнӑ пулӗччӗ, тен, вӑл вилнӗ те пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл ман урасене ӳкерчӗ, унтан, хӑйӗн ӗҫӗн вӑйне тӗрӗслес тесе, вӗсене кӑшт туртрӗ. Кӑмӑлӗ тулнипе вӑл тӳрленсе тӑчӗ. "Халӗ, пире меллӗ чухне, эпир калаҫма пултаратпӑр. Ху ҫинчен пӗтӗмпех каласа пар мана".
  
  
  "Пуҫламӑшӗнченех-и? Ну, ӑна Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенче ҫуралнӑ...»
  
  
  "Эсӗ ытла та нумай шӳт тӑватӑн", - асӑрхаттарчӗ вӑл мана.
  
  
  Вӑл кравать патне пычӗ те ҫара Урсула ҫине пӑхрӗ, урсула вӑл ман пекех вӗренпе ҫыхнӑччӗ. Эпӗ унӑн кашни хусканӑвне сӑнаса тӑнине пӗлес тесе, вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ, унтан ӑнран кайнӑ хӗрӗн ӗмкӗчӗсене чӗрнипе шаклаттарса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ сан тавра ответсем ҫапса кӑларма тӑрӑшмӑп. Ку ытла та кӑткӑс пулнӑ пулӗччӗ. Эсӗ мана камне каламасан, ӑна хӗр умӗнче ӗҫлетӗп".
  
  
  Эпӗ информацие пытарса мӗн илнине ӑнланаймарӑм. "ЭПӖ АX ятлӑ организацирен заказсем илетӗп. Мана Никтер тесе чӗнеҫҫӗ".
  
  
  "Сирӗн ятӑрпа сирӗн организацин ячӗ мана паллать. Анчах эсир хӗрпе пӗрле мӗншӗн ӗҫленине эпӗ ӑнланмастӑп".
  
  
  "Тен, эсир ӗненмӗр, анчах эпир пӗр поездпа пыракан авалхи туссем ҫеҫ".
  
  
  "Хӗр ӗлӗкхи нацистсене йӗрлет. Эсир те ӗлӗкхи нацист пуласшӑн-и?»
  
  
  "Пӗтӗмпех мар. Анчах ӑна пӗччен тӗл пулсан, ӑна икӗ патакпа та чуптумастӑп".
  
  
  "Ӑна шутламан пулӑттӑм, Мистер Картер. Кирек мӗнле пулсан та, ӑна манӑн каймалла". Вӑл сехечӗ ҫине пӑхса илчӗ те кун патне хӑвӑрт утса пычӗ. "Юлашки хут кайса килен".
  
  
  Вӑл алӑк хупӑннине пӑхса тӑчӗ, ҫӑраҫҫи шалтлатнине илтрӗ. Унтан купере шӑпланчӗ. Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Пирӗн багажсем, апартаментсене пассажирсем йышӑннине кӑтартакан тумтирсем ҫук. Тен, Веселый мистерӑн ҫӑраҫҫи пулнӑ пулӗ, вӑл пире тыткӑнра тытса тӑма пушӑ вырӑн суйласа илнӗ пулӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн ыйтӑвӗсене панинчен, пире тӗрӗс-тӗкел хӑварнинчен тӗлӗнчӗ. Анчах эпӗ ӳпкелешме шутламарӑм. Мана кунтан туртса кӑларассинче йывӑрлӑх пур.
  
  
  "Урсула", - терӗм эпӗ. "Вӑран, Урсула".
  
  
  Хӗр вырӑнтан та тапранмарӗ. Вӑл хуллен те кӑнттаммӑн утса койка патне йӑпшӑнса пычӗ. Унтан вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ те Каллех Урсулпа калаҫма пуҫларӗ. Унӑн куҫ хӑрпӑкӗсем кӑштах чӗтренсе илчӗҫ.
  
  
  Ку илемлӗ картина, ҫӗнӗ те илӗртӳллӗ картина. Вӑл пӗшкӗнчӗ те чӗлхипе унӑн ӗмкӗчне сӗртӗнчӗ. Ку ӑна вӑратмалли майсенчен пӗри пулнӑ.
  
  
  Урсула хӑй сисмесӗрех кулса илчӗ. Унтан вӑл койка ҫинче хускалса илчӗ. Унӑн куҫӗсем уҫӑлса кайрӗҫ. "Ник!"
  
  
  "Сюрприз", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна каллех чӗчӗ ӗмсе пӑхрӗ. Вӑл чарӑнса тӑма юратман.
  
  
  "Халӗ ун валли вӑхӑт мар", - ӳпкелерӗ вӑл мана. "Мӗнле лекнӗ эсӗ кунта?"
  
  
  "Мана кӗрнеклӗ арҫын ертсе килчӗ. Мӑйне фотоаппарат ҫакнӑ хаваслӑ йӗкӗт. Мӗнле шутлатӑр эсир?»
  
  
  "Эсир Хӑвӑр ӗҫӗрсемпе аппаланнӑ вӑхӑтра Эпӗ Voiture 5-мӗш купене сӑнаса тӑтӑм. Арҫын тухрӗ. Вӑл, яланхи пекех, хӑйӗн ылханлӑ рацине йӑтса пырать. Вӑл ҫав тери васканипе, эпӗ Вӑл Кама та пулин кӗтсе илме хатӗрленнине, вӑл ҫав тери кирлӗ ӗҫ ҫинчен шухӑшланине сӑнаса тӑма шут тытнине шансах тӑтӑм. Вӑл мана асӑрхарӗ пулмалла. Вӑл мана пӗр вагон витӗр, камерӑллӑ хаваслӑ каччӑ ларакан вагон витӗр ертсе кайрӗ. Вӗсем сигналсене темӗнле майпа улӑштарнӑ пулмалла. Вӗсем тавра икӗ ҫын мана платформа ҫинчи капкӑна илӗртрӗҫ. Унӑн ирӗксӗрех кунта килмелле пулчӗ. Унтан мана хӑлхаран ҫапрӗҫ ".
  
  
  "Эпӗ унта хур ҫӑмартине куратӑп, анчах эсӗ пурпӗрех лайӑх форма тӑхӑннӑ".
  
  
  Урсула кӑштах хӗрелсе кайрӗ. "Эсир мана усӑллӑ мар вырӑна тӑратрӑр".
  
  
  "Отель ӑна ҫакӑнпа ӗҫлесе илме май тупасчӗ".
  
  
  "Ӗҫе пуҫӑнма тӑрӑшӑр. Малалла мӗн тумалла пирӗн?"
  
  
  "Эпӗ мӗн те пулин шухӑшласа кӑларӑп",-шантарчӗ ӑна салли.
  
  
  Вӑл паян пулса иртнӗ ӗҫсем ҫинчен шухӑшлать. Темшӗн вырӑн ҫине тӑмарӗ, ҫакна ӑнланайманшӑн мана тарӑхтарчӗ.
  
  
  Вӑл хӑй тунӑ выводсене логика йӗркипе вырнаҫтарма хӑтланчӗ. Радио ҫынни Рихтер, урсулри таркӑн нацист пулнӑ. Унӑн, рихтерӑнни пек, деформӑланӑ костюм пулнӑ, вӑл хӑйне тарма хӑнӑхнӑ ҫын пек тыткаланӑ. Унтан, Урсула пӗлсен, estestvenno ӑна кам иккенне пӗлме тӑрӑшни питӗ лайӑх пулнӑ. Вӑл мана нимӗҫ хӗрӗпе тӗл пулчӗ.
  
  
  Рихтер мана ҫак Савӑнӑҫлӑ мистерпа кӗрешнӗ вӑхӑтра ҫапрӗ. Вӑл Мистер веселый кама эпӗ кам иккенне каласа панӑ ҫын пулнӑ. Анчах мӗншӗн-ха рихтер пек асӑрхануллӑ ҫын штопора хӑйӗн юлташӗ валли хӑварнӑ? Апла пулсан, мӗншӗн-ха рихтер опытлӑ агент пулнӑ юлташӗпе ҫул ҫӳренӗ? Тен, герр Рихтер та шпионсен почтинче бизнесса тӑрать пулӗ.
  
  
  "Кил, Урсула, ман валли вырӑн пушат. Ӑна санпа пӗрле кровать ҫине выртма хатӗрленетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ник!- вӑрҫса илчӗ вӑл. "Халех мар."
  
  
  "Эсӗ тӗрӗс мар ӑнлантӑн, хӗрӗм. Эпӗ ӑна, санӑн аллусене салтас тесе, кровать ҫине выртма хатӗрленетӗп".
  
  
  Ҫакӑн пек вӑййа эпир ҫурӑмпа ҫурӑм хыҫне туса лартӑмӑр та, ӑна ҫыхса тӑракан кантрасемпе ҫыхма тытӑнтӑмӑр. Задачи ҫав тери кӑткӑс пулнипе Эпӗ Савӑнӑҫлӑ мистера ҫур дюжина хут ылхантӑм.
  
  
  "Ник, мӗншӗн вӗсем ман тумтирсене хыврӗҫ?»
  
  
  "Сӑнран ҫеҫ мар, вӑл илемлӗ пулсан та. Мистер Савӑнӑҫлӑ отель сирӗн тумтирӗре ухтарма".
  
  
  "Мана йӑпатиччен мӗн те пулин пулчӗ-и?»
  
  
  "Эсӗ вӗҫертмесӗр нимӗн те ҫук", - кулса илтӗм эпӗ.
  
  
  Ҫыхха салтнӑ чухне манӑн алӑсем урсулӑн ҫара ҫурӑмӗпе ҫырлисене вӑхӑтран вӑхӑта перӗнеҫҫӗ. "Ку ӗҫӗн тата тепӗр лайӑх енсем пур", - терӗ ӑна эй.
  
  
  "Вӗсем мана шыранӑ чухне мӗн те пулин тупрӗҫ-И, Ник?"
  
  
  "Сирӗн удостоверени. Эсир камне рихтер пӗлет".
  
  
  Ҫак самантра ӑна Веселый мистерӑн фотоаппарачӗ курчӗ. Вӑл
  
  
  
  
  ӑна купене хӑвартӑм.
  
  
  "Мӗн пулчӗ?"- ыйтрӗ Урсула.
  
  
  "Вӑл хӑйӗн камерине хӑварнӑ".
  
  
  "Эсир вӑл ҫавӑншӑн каялла таврӑнма пултарнине астӑватӑр-и?"
  
  
  "Ку пурнӑҫра мар", - терӗм эпӗ. "ҫав тери асӑрхануллӑ Ҫын фотоаппарат евӗрлӗ япалана манмасть".
  
  
  Ҫук, вӑл ун ҫинчен манма шутламан пулсан.
  
  
  Ӑна, кровать ҫинчен тӑрса, урайне ӳкерчӗ. Вӑл цифра камерисем патне кусса ҫитрӗ, мӗншӗн тесен унта ҫитме чи хӑвӑрт май пур.
  
  
  "Урсула, кравать ҫинчен тӑрӑр, ҫурӑмӗпе чӳрече еннелле тӑрӑр та ӑна ҫӗклӗр". Ӑна каларӗ.
  
  
  Пирӗн ӑс ҫитрӗ. Ман сассӑм тӑрӑх вӑл вӑхӑта ахаль сая яма юраманнине пӗлет. Вӑл ҫара урисем урайне ҫапӑннине илтрӗ.
  
  
  Вӑл хырӑмӗ ҫинче выртать, камерӑна ҫывӑхранах пӑхать. Вӑл тӗрӗс каланӑ пулсан, ӑна тӳрех питрен пенӗ пулӗччӗ, анчах кунпа нимӗн те тӑваймӑн.
  
  
  "Эпӗ вӑхӑта мӗнле йӗркеленине те курмастӑп, шакканине те илтместӗп, анчах шалта взрыв тумалли хатӗр пур пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  "Ку ҫын ӑна юри хӑварнӑ-и?"- терӗ Урсула. Халӗ вӑл чӳрече патӗнче.
  
  
  "Ганс Рихтер сана мӗншӗн чӗррӗн хӑвармаллине пӗлсен? Ҫак отсек пирӗн вилтӑпри пулӗ тесе шутлаҫҫӗ, хӗрӗм".
  
  
  Вӑл урсул йывӑррӑн сывланине илтрӗ. Вӑл, ӑна турткаласа, кантӑкран ярса тытрӗ.
  
  
  "Веселый господин пирӗн патран каяс умӗн хӑйӗн сехечӗ ҫине пӑхса илчӗ. Ӑна вӑл цифрӑллӑ камерӑсем ҫине рычаг ҫине пусса таймер активланӑ тесе шутламалла. Камерӑна илсен, ӑна чарма пултаратӑп, анчах эпӗ хӑрамастӑп ".
  
  
  Вӑл цифра камерисем еннелле ҫурӑмӗпе ҫаврӑнчӗ те ӑна икӗ аллипе ярса тытрӗ. Унӑн тарласа кайнӑ. Эпӗ Урсуле каламарӑм, анчах взрывчатка ӗҫлесен, ӑна камерӑна куҫарсан, манӑн ӳтӗм взрывӑн пӗр пайне хӳтӗлесен, тен, унӑн пурнӑҫне ҫӑлса хӑварӗ, тесе шутларӑм.
  
  
  "Пӑрӑн чӳрече патӗнчен", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Вӑл ман ята ҫемҫе сасӑпа каларӗ, унтан тапранса кайрӗ те, вӑл ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  Нимӗнле взрыв та ҫук.
  
  
  Ӑна, поезд чӳречи патне сикрӗм. Урайӗнче йӑваланса ҫӳресе теветкелленес килмерӗ унӑн. Ӑна, ҫурӑмӗпе чӳрече еннелле ҫаврӑнса, ун ҫумне таянчӗ те камерӑна ҫыхса лартнӑ аллисемпе куҫарчӗ.
  
  
  Поезд малалла тапранса Кайрӗ, вӑл Урсула ҫине пӑхса илчӗ те, эпир пӗр-пӗрин ҫине пӑхса йӑл култӑмӑр, ҫакӑ пире ҫӑмӑл пек туйӑнчӗ.
  
  
  Унтан эпир рельсӑсем тӑрӑх взрыв сассине илтрӗмӗр. Ку сӑртӑн тепӗр енче граната ҫурӑлни евӗрлӗ.
  
  
  "Эсир ку камерӑна курнӑшӑн тата ку мӗн иккенне ӑнланса илнӗшӗн эпӗ савӑнатӑп", - тенӗ Урсула.
  
  
  "Ҫапла, тепӗр темиҫе минутран эпир сирпӗнсе кайнӑ пулӑттӑмӑр".
  
  
  "Эпӗ питӗ шел, Ник. Маншӑн сан пурнӑҫу хӑрушлӑхра. Рихтер халех пире иксӗмӗре те вӗлерме хӑтланать".
  
  
  Урсула айсберг тӑррине ҫеҫ курнӑ. Ганс Рихтерпа унӑн лейтенанчӗ Мистер Веселый ҫак поездпа пыракан ҫын вӗлерекенсем хушшинче сахалтарах пулнӑ.
  
  
  
  
  Ҫиччӗмӗш сыпӑк
  
  
  
  Хӗвелтухӑҫ экспресс Венецире чарӑнса тӑнӑ тӗле эпӗ Урсула аллинчен хӑтартӑм. Вӑл йӗлтӗрсем таврашӗнчи кантраран хӑтӑлчӗ те мана салтиччен икӗ тӗп тумтир тӑхӑнчӗ.
  
  
  "Ан вӑтан", - йӗкӗлтесе илчӗ ӑна слава. "Хальхи вӑхӑтра ӑна сан ҫинчен пӗтӗмпех пӗлетӗп".
  
  
  "Ҫук, Ник. Эпӗ мӗнле пӑхнине ҫеҫ пӗлетӗн эсӗ. Арҫын хӗрарӑм ҫинчен нихҫан та пӗлмест".
  
  
  Эпир пӗтӗм купене тухрӑмӑр та поезд тавра кӗпӗрленсе тӑракан ушкӑнпа пӗрлешрӗмӗр. Урсула бутербродсем илме ыткӑнчӗ, ун вырӑнне пост йышӑнчӗ, вӑл мана иксӗмӗршӗн мӗне пӗлтернине сӑнама ирӗк пачӗ.
  
  
  Ӑна, Ханс Рихтера тата унӑн юлташне, Китай коммунисчӗсен агенчӗ Шэн Цзы асӑрхамарӗ те. Ӑна кӑшт ҫеҫ Ева Шмидт курчӗ. Урсула пекех, вӑл бутербродсем пуҫтарать.
  
  
  "Ева", - чӗнтӗм эпӗ, вӑл mimmo витӗр тухсан, аллине апат-ҫимӗҫ пакечӗ тытса каялла поезд патнелле утсан.
  
  
  Вӑл чарӑнчӗ. "Эсӗ мана паянхи каҫченех вӑхӑт патӑн, астӑватӑн-и?"
  
  
  "Тӗрӗслетӗп, сасӑлатӑп, ӗҫӗ те пӗтрӗ".
  
  
  "Эпӗ Хорстпа ҫыхланатӑп та сирӗн хыпарӑра мониторпа интересленни ҫинчен пӗлтеретӗп. Анчах, майлӑ самант пуласса шанмасӑр, эпӗ ӑна ҫак контакта кӗртместӗп. Урӑхла каласан, эпӗ ҫак сӑн-сӑпата сире е мана сӑнама пултаракан кама та пулин урӑххине пӗлтересшӗн мар ".
  
  
  Унтан вӑл ушкӑнпа пӗрле кайрӗ те, вӑл ман пата бутербродсемпе хыҫалтан пыракан Урсула асӑрхарӗ.
  
  
  "Эсӗ вӑйӑ тӗлӗшпе урӑх юлташ тупасшӑн пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ, - терӗ вӑл, - сан калаҫӑвун сыпӑкне илтиччен. Кам вӑл Хорст?»
  
  
  "Ӑна тӗл пулас текен ҫын ҫеҫ. Рихтера асра тытмалла, хӗрӗм".
  
  
  Часах Хӗвелтухӑҫ экспресс станцирен хӑй килнӗ еннелле тухса кайнӑ. Каллех хӗвелтухӑҫнелле каяс тесен, поезд дамба урлӑ материк ҫине таврӑнмалла. "Экспресс" икӗ миль кайсан, тӗттӗмленсе ҫитрӗ, эпир хамӑр хыҫра ҫыран хӗрринчи линийӗ тӑрӑх сарӑ ҫутӑсем куҫа йӑмӑхтарса йӑлтӑртатнине куртӑмӑр: тинӗс тӗттӗмлӗхӗнче ҫӳлелле хӑпаракан венеци тӗсӗсем.
  
  
  
  Унтан хӑвӑрт апатланнӑ Хыҫҫӑн Урсула ганьс Рихтер провинцине тепӗр хут пырса ҫапма шутлани ҫинчен пӗлтерчӗ. "Атьӑр ку купене тӗрӗслесе пӑхар. Вӑл унта пулсан, ӑна арестлетӗп. Ҫук пулсан, эпир ку япаласене ухтарӑпӑр та вӑл мӗн шухӑшланине пӗлӗпӗр".
  
  
  Рихтер ҫук, эпӗ тӗлӗнмерӗм.
  
  
  "Хальхи вӑхӑтра вӑл вӗсем пире вӗлерменнине пӗлет. Взрыв пулмалла, анчах вӑл пулман".
  
  
  "Ник, эсӗ ӑна ҫухатнӑ тесе шутлатӑн-и?»
  
  
  "Вӑл Пӗтӗм поезд тӑрӑх Миланра ҫӳремен", - тесе асӑрхаттартӑм эпӗ.
  
  
  Ӑна ҫӑра ҫӗмӗрчӗ те, Эпир Мясник купине кӗтӗмӗр.
  
  
  Ӑна ҫӳлти крылов хута ячӗ. Багажӗ иккӗ пулнӑ,иккӗшӗ те урайӗнче, стеллажсем ҫинче мар. Ӑна пӗр чемодан илчӗ, Урсула теприн хыҫҫӑн туртӑнчӗ. Чемодансем ҫинчи ҫӑрасене уҫсан, эпир ih асӑрханса уҫрӑмӑр.
  
  
  Ӑна ухтарнӑ сумкӑра нимех те пулман, анчах унта математикӑпа радио пулман сӑмса тутӑрӗ пулнӑ. Унӑн басс шӑрши ҫӑмӑл, вӑл мана палланӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл сумкине хупрӗ те урсуле тепӗр хут пӑхма пулӑшрӗ. Тепӗр самантран вӑл хут листине ҫӗклерӗ.
  
  
  "Пӑх - ха ҫакна, - терӗ вӑл. "Вӑл Белградра тухма шутлать". Ку вӑл поезд ҫине каймалли билет пулнӑ.
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. "Ку сире нумай вӑхӑт памасть".
  
  
  Ӑна, темӗнле кӗпесем айне ещӗк кӗтессине пӑхса, европӑри пӗр пачка сигарет тупрӗ. Вӗсем ятарласа тунӑ хутӑш пек туйӑнаҫҫӗ. "Хаклӑ тутӑ", - палӑртрӗ ӑна урсуле хутаҫсем тавра пӗрине кӑтартса.
  
  
  Вӑл манран сигарет илчӗ те пачка ҫине пӑхрӗ. "Ганс Рихтер бельги сигаретне уйрӑм марка туртать. Ку манӑн марка".
  
  
  "Сирӗн Ӑна Белградра, вӑл пӗтӗм поездпа тухнӑ чухне тытма хӑтланса пӑхас пулать".
  
  
  "Югослави влаҫӗсем Рихтера яваплӑ пулма пулӑшма пулнӑ. Ih ӑна пире вокзалта икӗ полицейскипе, штатскипе кӗтсе илме ыйтатӑп".
  
  
  "Эсир пӗччен арестлесшӗн мар-и вара?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ӑна чӗррӗн тытмалла", - терӗ вӑл. "Ӑна нацистсен пӗр сыснине ярса тытсан, унӑн пуҫ мимине ҫапса кӑларасран хӑратӑп".
  
  
  Пурне те хучӗҫ те купене тухрӗҫ. Урсула, хӑйне кӗмсӗртетекен поезд ҫинче шыранӑ вӑхӑта тӑсас тесе, хӑйӗн купине кайрӗ.
  
  
  Триестра эпир Часах Венецие ҫитсе чарӑнтӑмӑр. Тӑхӑр сехетре пирӗн югослави чиккинче Поджореал-дель-Корсра Пулмалла. Ева Шмидт ҫав вӑхӑт тӗлне манпа ҫыхланман пулсан, ӑна шырама тытӑннӑ пулӑттӑм, тесе шутларӗ вӑл.
  
  
  Ӑна, ева унта манпа ҫыхланасса шанса, купене таврӑнтӑм. Эй, эго, номер патӑм, вӑл Хорс Блюхера эпӗ спутник мониторне суту-илӳ тӑвасшӑн тесе сӑмах пачӗ.
  
  
  Компани мана кӗтрӗ, анчах Ку Ева Шмидт е унӑн тусӗ мар. Иван Лубянка, чекист, сулахай аллипе пуҫне тӗревлесе, ман койка ҫине таянчӗ. Сылтӑм аллине Вӑл Webley револьвер тытнӑ .455 Mark IV глушитель.
  
  
  "Кӗрӗр", - терӗ вӑл.
  
  
  Ман асӑрхануллӑрах пулмалла тесе, ӑна хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ.
  
  
  Лубянка койка ҫине ларчӗ. "Апла Эсӗ Картер Мар. Эсӗ ун пек чӑнкӑ курӑнмастӑн".
  
  
  "Кам каларӗ сана эпӗ чӑнкӑ тесе? Унӑн кисӗ".
  
  
  "Эсӗ манпа пӗрле поездпа пынине пӗлнӗ пулсан, Карттер, ӑна санпа малтан курма кӗнӗ пулӑттӑм".
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. "Эсир сыхланӑ пулсан, мана вагон-ресторанта курнӑ пулсан, эсир мана палласа илнӗ пулӑттӑр. Вӑл сире пӗлет".
  
  
  Вӑл ман ҫине тарӑхса пӑхрӗ. "Эсир, паллах, манӑн сире вӗлермеллине пӗлетӗр".
  
  
  Вӑл курпунне кӑларчӗ. "Мӗншӗн пӑшӑрханмалла?"Унран ыйтрӑм. "Эсир мана пурпӗрех вӗлеретӗр пулӗ".
  
  
  "Эпӗ кунта ставкӑсем тума килмен", - терӗ вӑл татӑклӑн та вӑйлӑ акцентпа. "Эпӗ кунта пӗртен-пӗр сутӑн илекен пек килтӗм, манӑн та ҫаплах юлас килет".
  
  
  "Китаецсем пирки мӗнле?"
  
  
  "Эпӗ пӗр конкурентпа ӗҫлетӗп", - ҫемҫен ответлерӗ вӑл.
  
  
  "Эсир ҫакна тусан, сирӗн пӗтӗм поезд тӑрӑх ӳт-пӗвӗрсем пулӗҫ. Сирӗн ун ҫинчен шухӑшлас пулать". Ӑна шаль хьгона туртса илме хӑтланмасть, Мӗншӗн тесен Варвара мана вӑхӑт парас ҫуккине пӗлет.
  
  
  "Эпӗ ун ҫинчен шухӑшларӑм", - терӗ вӑл. Вӑл койка ҫинчен тӑчӗ. Вӑл манран пӗр-икӗ дюйм аяларах, эпӗ ӑна ку питех те килӗшменнине куртӑм. "Эпир санпа ҫак поезд вӗҫнелле каятпӑр, Картер. Эпир питӗ асӑрханса пыратпӑр. Ҫул ҫинче ӑна ҫак пистолет кӗсьере тытатӑп, анчах вӑл сана ҫурӑм шӑмминчен тӗллет. Хӑвах пӗлетӗн, ҫурӑм шӑммине пӑшал пени питӗ ыраттарать. Ҫавӑнпа та эсир ухмахла ӗҫ тӑвасса шанатӑп ".
  
  
  "Эпир лайӑх уҫӑлса ҫӳренӗ хыҫҫӑн мӗн пулса иртет-ха?"
  
  
  "Ан пӑшӑрханӑр, ку питӗ хӑвӑрт пулать".
  
  
  "Сирӗн енчен мӗн тери лайӑх".
  
  
  "Тархасшӑн. Эсӗ манпа халех пыратӑн". Вӑл мана пысӑк тупӑпа сулчӗ те, ӑна та.
  
  
  ӑнлантӑм: ку япала персе ярсан, ман кӑкӑрта шӑтӑк пулать, арҫын пирӗн ҫине чышкӑ чикме пултарать.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те, коридорта такам пуррине шанса, алӑка уҫрӗ. Анчах никам та ҫук. Вӑл коридора кӗчӗ, Варвара ман хыҫҫӑн пычӗ. Пистолет ҫаплах ун умӗнче тӑрать-ха, анчах ӑна пӑхса тӑнӑ хушӑра вӑл ӑна камзола минутӗнче тыттарчӗ. Вӑл пир айӗнчен мӗн тери сахал тухса тӑнине курма пултаратчӗ, мана пилӗкрен тӗллетчӗ.
  
  
  Вӑл купене хупрӗ те мана кайма хушрӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те коридор тӑрӑх хуллен малалла утрӗ. Пирӗн айра Поезд кӗмсӗртетет, сулланать, анчах Лубянка равновесине пӑсма мар. Вӑл пирӗн хушӑмӑрта виҫӗ утӑма яхӑн пычӗ, ҫавӑнпа эпӗ ун патне ҫӑмӑллӑнах ҫитме пултараймарӑм.
  
  
  Voiture вӗҫнелле 7 - мӗшпе 5-мӗш платформа ҫине тухрӑмӑр, Унта Ева Шмидт купи вырнаҫнӑ. Пирӗн икӗ мӑшӑр алӑк витӗр тухмалла пулчӗ. Иккӗмӗш вагон пуҫлансан, хупӑлча Лубянки ман хыҫранах пӗр утӑм турӗ.
  
  
  Вӑл алӑка хӑвӑрттӑн хупрӗ. Алӑк шалтлатрӗ те, сулӑнса кайса, платформа урайне ӳкрӗ. Анчах револьверне ҫухатман. Ӳкнӗ чух вӑл персе ячӗ. Чи малтан куҫа чарса пӑрахрӑм та кун каҫа кантӑка ҫӗмӗртӗм, вӗсем витӗр тухрӑм, хам хыҫри йывӑҫ виткӗҫ ҫине тӑрӑнса кӑшт ҫеҫ ман хулпуҫҫи ҫине лекмерӗм. Иккӗмӗш хут пени илтӗнчӗ, анчах вӑл ман патӑма ҫывхармарӗ те.
  
  
  Варвара платформа патнелле ыткӑннӑ чухне Ӑна Вильгельмина туртса илнӗ. Эпӗ пени платформӑн тимӗр урайне, ун тавра ларса тухнӑ вырӑспа юнашар пырса лекрӗ, ӑна тивмерӗ.
  
  
  Варвара, хӳтлӗх валли усӑ куракан алӑк янаххине ҫапса, каллех пеме пуҫланӑ. Унтан, ӑна алӑкран чӑмсан, вӑл тепӗр вагон алӑкӗ урлӑ каялла васкарӗ. Ӑна вӑл юлашки минутра курчӗ те люгер ҫине тата икӗ хут персе яма пултарчӗ. Пӗри, куҫӗсене чарса пӑрахса, лубянкӑна хулпуҫҫинчен лекрӗ, эпӗ вӑл тепӗр машинӑпа урайне ӳкнине куртӑм.
  
  
  Пирӗн айра кустӑрмасем хыттӑн шӑкӑртатнӑ вӑхӑтра питӗ вӑрӑм та пушӑ вӑхӑт пулчӗ. Унтан вӑл револьвер тытнӑ аллине курчӗ. Лубянка ман ҫине хӑвӑрт персе ячӗ, анчах тискеррӗн персе ячӗ. Унтан вӑл ҫав тӗллев чӳрече аялти пайӗнче хӗвӗшнине курчӗ. Ӑна персе ятӑм, анчах тивертеймерӗм. Унтан вӑл кайрӗ те машинӑн тепӗр вӗҫне илсе пыракан коридор тӑрӑх чупрӗ. Вӑл тарма, сурансене ҫулама шутланӑ пулмалла.
  
  
  Вӑл платформа енне асӑрханса каҫрӗ те тӗпсӗр ҫырма урлӑ хӑвӑрт каҫса тепӗр алӑкпа юнашар позици йышӑнчӗ. Пӑшал сасси текех илтӗнмерӗ. Вӑл шалалла пӑхрӗ, Анчах Лубянка ниҫта та ҫук. Тен, вӑл унта мана тапӑ лартрӗ пулӗ.
  
  
  Лайӑхрах курас тесе, вӑл алӑка уҫрӗ. Нимех те мар. Варвара чӑнах та тухса кайнӑ пулмалла. Ӑна хӑй умӗнче "Люгер" тытса, вагона хуллен кӗчӗ. Вӑл унта пулман. Унтан ӑна кӗтесрен пӑрчӗ те, сӑмахран, коридор тӑрӑх икӗ виҫҫӗмӗш ҫулта курчӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ, тарӑхнипе тата кӑмӑлсӑрланнипе унӑн пичӗ хуралса кайрӗ, вара авӑрланӑ револьверӗпе икӗ хутчен тӗрӗс мар персе ячӗ. Вӑл хӑвӑрт кукленсе ларчӗ те, ман пуҫ тӑрринче пульӑсем шӑхӑрса иртрӗҫ.
  
  
  Ӑна сӑмса айӗн вӑрҫса илчӗ. Варвара коридор тӑрӑх чупса пынӑ вӑхӑтра Ӑна тепӗр хут персе янӑ. Анчах поезд тапранса кайни манӑн прицела пӑсрӗ, ӑна кӑшт ҫеҫ тивертеймерӗм. Унтан вырӑс вагон витӗр тухса кӗтесрен пӑрӑнса ҫухалчӗ.
  
  
  Пӑшал пенӗ сасса никам та илтмерӗ пулас. Купере никам та тухмарӗ. Вӑл вагонӑн икӗ вӗҫне те, ҫын куҫран ҫухалнӑ вырӑна та ҫитсен, ӑна поезд Поджореал-дель-Корса пырса кӗнине курчӗ.
  
  
  Ҫакӑн пек хӑвӑрт чарӑнсан, Варвара анмасть, - терӗ ӑна хӑйне хӑй. Вӑл ҫак суранланни ҫинчен влаҫсене пӗлтересшӗн мар. Мӗн пулса иртнине вӑл ӑнлантарса пама пултараймарӗ. Унсӑр пуҫне тата эму пуйӑс ҫинче Topcon агентсенчен туянма хӑтланса пӑхнӑ монитор кирлӗ пулнӑ.
  
  
  Ман пата коридор тӑрӑх униформӑллӑ икӗ арҫын килет. Пӗри поезд проводникӗ, тепри таможенник. Эпир чикӗ патӗнче пултӑмӑр, пире тӗрӗслерӗмӗр.
  
  
  ӐНА пуртӑ спецпразделенийӗ уйӑрса панӑ ҫынна суя удостоверени кӑтартрӑм. Таможня ҫынни пуҫне сулчӗ те, вӗсем кондукторпа малалла утрӗҫ.
  
  
  Поезд, кӑнтӑр Еннелле шанчӑклӑн утса, хӑвӑртлӑхне ӳстерчӗ. Тепӗр чарӑну повкӑра ҫурҫӗр тӗлнелле пулать.
  
  
  Эпӗ ӑна тепӗр ӗҫпе Ева Шмидт патне кӗрсе тухӑп тесе шутларӑм. Хӗрарӑмӑн лубянкӑна эпӗ спутник мониторне тупма тӑрӑшни ҫинчен кам каларӗ, ҫавӑ пулмалла.
  
  
  Вӑл Ева купине тутанса пӑхрӗ, анчах вӑл унта пулмарӗ. Ӑна каллех ҫӑра ҫӗмӗрчӗ те Люгер тытса кӗчӗ. Унта никам та ҫук. Вӑл ҫапла шутларӗ: унӑн купи хӑйӗн номерӗпе пӗртен-пӗр май пулнӑ пирки, манӑн хаклӑ тӑшмансем ӑҫта та пулин конференци ирттерӗҫ.
  
  
  Вӑл купене тухрӗ те, Пӗрмаях Лубянка шыраса, кӑнтӑрлахи вагонсем патнелле утрӗ.
  
  
  Шмидт-шэна та илесшӗнччӗ, мӗншӗн тесен вӑл халӗ те борт ҫинче, ман тире тытасшӑн.
  
  
  Эпӗ шырани усӑсӑр пулчӗ. Пире вӗсем тавра пӗр ҫын та ҫук. Тен, вӗсем пурте чикӗре тарнӑ пулӗ, тесе пӑшӑрханса ӳкрӗ вӑл.
  
  
  Унтан поезд Сӑра станцийӗ патне ҫитсе чарӑнчӗ. Сӑра вӑл-югослави чугун ҫул линийӗсем урлӑ вырнаҫнӑ провинцири хула. Примитивлӑ станци - вӑрӑм та сӑрӑ ҫурт, унта ҫӗрле ҫутӑ сахал. Унта, тусем хушшинче, сивӗ. Поезд чарӑнсан, shell ҫумӑр вӗтӗртетсе ҫӑвать.
  
  
  Кам та пулин тухнипе тухманнине курас тесе, ӑна автомобиль платформисем тавра сӑнаса тӑнӑ. Платформа ҫинче тӑватӑ ҫын курӑнса кайнӑ. Вӗсем тавра виҫҫӗн пассажирсем пулнӑ, вӗсем бутерброднӑйӗнче тата вокзалӑн ҫывӑхри вӗҫӗнче кофе ҫиме шутланӑ. Тӑваттӑмӗшӗ, хӑй палланӑ уттинчен пӗлнӗскер, Иван Лубянка пулчӗ.
  
  
  Лубянка пирӗн хулпуҫҫи урлӑ пӗрре те ҫаврӑнса пӑхмасӑрах вокзал ҫурчӗ урлӑ тӗттӗм урамалла васкарӗ. Вӑл пӗр самантлӑха иккӗленсе тӑчӗ. Шмидтпа Блюхера тепӗр машинӑпа тухнӑ чухне ку ултав пулма пултарать. Анчах манӑн ҫак шанӑҫпа усӑ курма тиврӗ. Ӑна ҫӗр ҫине пусрӗ те Лубянка хыҫҫӑн утрӗ. Унӑн вӑрланӑ монитор пулма пултарать.
  
  
  Варвара сӑрӑ ҫурта кӗрсе ҫухалчӗ. Поезд хӑй таврӑниччен каяймӗ тесе, вӑл ун хыҫҫӑн васкарӗ. Тӗксӗммӗн ҫутатнӑ приемнӑй пуш-пушах темелле. Лубянка ҫук - вӑл ҫурт тавра тухнӑ пулмалла.
  
  
  Ӑна, урама чупса тухса, тӗттӗм тротуар ҫине тул енчен пӑхса илчӗ. Ҫӑмӑл ҫумӑр пите йӗпетрӗ - каҫ сивӗ те мӗскӗн. Пирӗн автомобильсем, пире ҫуран ҫынсем ниҫта та курӑнмаҫҫӗ - сӑрӑ чул хӳмесем, сӑрӑ ҫуртсем тата ҫумӑр кӑна. Лубянка пӗтӗмпех ҫухалчӗ.
  
  
  Манӑн лубянка патне кайса, поезд, Шмидт тата Блюхер ҫинчен манмалла-и, е, вӗсем халӗ те унта вӑрланӑ хатӗрсемпе пулсан, борт ҫине таврӑнмалла.
  
  
  Ку манӑн ирӗксӗрех ҫапла тума тиврӗ, мӗншӗн тесен манӑн вӑхӑт ҫук - ку поезд тепӗр вунӑ е вунпилӗк минутран каймалла. Вӑл тӗрӗс мар йышӑнсан, эпӗ ӑна хамӑн монитора шырама пуҫланӑ ҫӗре таврӑнӑп, вара эпӗ ӑна ӗмӗрлӗхех ҫухатма та пултаратӑп.
  
  
  Чирленӗ самантра ӑна суйласа илнӗ. Вӑл, каялла ҫаврӑнса, тӗксӗммӗн ҫутатнӑ станци урлӑ платформа патнелле васкарӗ. Хӗвелтухӑҫ экспресӗн ҫутисем ман умра рельсӑсем тӑрӑх тӑсӑлаҫҫӗ. Пуйӑс цивилизаци оазисӗ пек курӑнать. Ресторан еннелле пӑхрӗ те шалта темиҫе ҫын вӗри кофе е йывӑҫ сӗтелсем хушшинче ларнине курчӗ. Югослави ачи, ҫак сехетре вырӑн ҫине выртаканскер, пӑсланса тӑракан чей курки йӑтса сӗтел патнелле пырать. Nen ҫинче шурӑ саппун, лакпа сӑрланӑ балет тапочкисем. Тавар илекенсен пичӗсене пӑхса ҫаврӑнсан, вӗсем тавра никам та ҫуккине пӗлсен, вӑл арҫын туалетне кайрӗ. Лубянка ӑҫта кайса кӗни ҫинчен, мониторпа килӗшӳ тума хатӗрленни ҫинчен шухӑшласа илчӗ вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа.
  
  
  Вӑл тухса каяс тесе ҫаврӑнса пӑхрӗ те алӑк умӗнче ман ватӑ тусӑмӑн - шэн Цзы тӑракан арҫын тӑнине асӑрхарӗ. Вӑл кӑштах кулса илчӗ,сылтӑм аллинче револьвер. Вӑл Smith & Amisson пулнӑ .44 Magnum пысӑк глушительпе.
  
  
  "Эпир юлашки хут тӗл пулатпӑр, Мистер Картер, - Терӗ Шэн. "Пирӗн вырӑс поездран лайӑх тухса кайнӑ-ха, сиртен хӑтӑлсан, манӑн урӑх конкурентсем пулмӗҫ".
  
  
  Вӑл пистолетпа пистолет тытнӑ аллине пӑхать. "Блюхера хӑйне пӑхса тухмалла-ха". Ӑна вӑл маччаран ҫакӑнса тӑракан тӗксӗм лампочкӑран, хӑйне упранӑ вырӑнтан инҫех те мар пӗртен-пӗр святой тухнине асӑрхарӗ. Анчах эпӗ ӑна курмарӑм, учрежденисене ҫак вырӑна тӗттӗмлетме икӗ-виҫӗ пуля илмесӗрех хушрӑм. Пӳлӗмре нимӗнле хӳтлӗх те ҫук.
  
  
  "Хӗрарӑм манӑн ҫул пулать", - сиввӗн Каларӗ Шэн. "Анчах ку манӑн проблема пулать, сирӗн мар". Вӑл пистолетне кӑшт ҫӗклерӗ; ку манӑн доллара хума тӗлленӗ иккен. Шӑпах вӑл курок ҫине пусма хатӗрленнӗччӗ, ун хыҫӗнчен пӗр арҫын кӗрсе тӑчӗ. Вӑл югославнӑй, станцире служащи пулнӑ.
  
  
  "Мӗн ку?"- ыйтрӗ вӑл шэн вӑрӑм пистолетне пӑхса.
  
  
  Вӑл Шэнран виҫӗ фут аяккарах тӑрать. Шэн ун еннелле ҫаврӑнчӗ, сулахай чавсине ывӑтрӗ те ӑна питӗнчен ҫапрӗ. Хуллен шӑтӑртатни, хуллен кӑшкӑрни илтӗнсе кайрӗ те, йӗкӗт ӑнран кайса урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Анчах клерк урайне ӳкессе шаль кӗтмест. Шэн мана вӗлерес тесе каялла ҫаврӑнма ӗлкӗриччен, ӑна ман умри пӗчӗк лампӑн шнурокӗнчен ярса тытрӗ те сулахаялла пӑрӑнчӗ.
  
  
  Пӳлӗме тӗттӗмпе пӗрех, уҫӑ алӑк витӗр станцин платформи ҫинчен пӗртен-пӗр тӗксӗм ҫутӑ сӑрхӑнса кӗрет. Шэн ман еннелле персе ячӗ, анчах тивертеймерӗ.
  
  
  
  Пистолет пӳлӗме хуллен персе ячӗ те, ман хыҫри цемент стена ҫине куҫӗсене чарса пӑхрӗ. Вӑл каллех Шэн еннелле ҫаврӑнчӗ те тӗллерӗ. Ӑна тӗттӗмлетнӗ пӳлӗм урлӑ стилет ывӑтрӗ те, вӑл револьвер тытса тӑракан шэна хулпуҫҫинчен лектерчӗ. Алли чӗтреме пуҫларӗ, пистолет пӳлӗм урлӑ ыткӑнчӗ.
  
  
  Шэн хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ, хулпуҫҫийӗ ҫине тирнӗ ҫӗҫӗ ҫине пӑхрӗ, ҫӗҫҫи унӑн шӑнӑрӗсене, артерине, мышцисене касса татрӗ. Пистолет тупас тесе, аллине ҫӗҫӗ тытса, вӑл каялла ҫаврӑнчӗ. Унтан вӑл ӑна хирӗҫ пӗр утӑм ярса пусрӗ, анчах лешӗ ӑна асӑрхамарӗ. Вӑл китайла вӑрҫса илчӗ.
  
  
  "Урӑх нимӗнле хӗҫпӑшал та ҫук, Шэн", - терӗм эпӗ хулӑн сасӑпа. "Атя, курар, унсӑрӑн мӗн тума пултарӑн эсӗ".
  
  
  Шэн пӗр самант тӑхтаса тӑчӗ, унтан хӑйӗн хулпуҫҫийӗ ҫинчи билета туртса кӑларчӗ те ыратмаллах ахлатса илчӗ. Урайне юн тапса тухрӗ. Вӑл ҫӗҫӗ авринчен, сулахай аллипе вӑр-вар ярса тытрӗ те ман паталла утрӗ.
  
  
  Эпӗ ӑна урайӗнче пистолет тупма хӑтланса пӑхӑттӑм, анчах шэн патне нихҫан та ҫитес ҫуккине пӗлетӗп. Вильгельмина илес пулсан, ку манӑн" Люгер " винтовка пекех абсурдлӑ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Шэн халь мана яланлӑхах ҫавӑрчӗ. Манӑн ҫак пистолетпа урайне каялла чакмалла пулчӗ. Вӑл та ҫакна тума пултарайман, анчах хӑйӗн ҫӗнӗ ҫитӗнӗвӗпе пӗтӗмпех кӑмӑллӑ пулнӑ. Вӑл мана стилетпа татӑкӑн-татӑкӑн вакласа тӑкасса кӗтрӗ.
  
  
  Шэн хӑвӑрт кӗчӗ, ҫӗҫӗпе суянчӗ. Ку ӗҫе вӑл лайӑх тунӑ. Вӑл хӑвӑрт пырса ҫапасран хӑтӑлчӗ, анчах иккӗмӗш атака ман камзолӑн ҫаннине касса татрӗ те алла чӑрмаласа илчӗ. Унӑн сарлака пичӗ ҫинче кулӑ палӑрчӗ. Вӑл шансах тӑнӑ. Вӑл ҫивӗчӗшӗпе тепӗр хут ҫапрӗ те ман кӑкӑрӑма касса татрӗ.
  
  
  Пирӗн куҫсем ҫурма тӗттӗме хӑнӑхса ҫитрӗҫ, вӑл мана хӗсӗк ункӑ тӑрӑх хӑваланӑ чух шэнӑн сылтӑм хулпуҫҫийӗ ҫинчен юн пӗр чарӑнмасӑр тумланине курма пулать. Вӑл та ман кӗпе ҫинчи юна курнӑ, унӑн сӑн-питӗнче вӑл курни ӑна килӗшни палӑрнӑ. Вӑл мана темиҫе секунд хушшинчех вӗлеретӗп тесе шутларӗ.
  
  
  Унтан Шэн пӗр утӑм турӗ. Вӑл мана вӗлерме килчӗ, мана пурнӑҫра йывӑрлӑх кӳчӗ. Хӗр пӗр утӑм ярса пусрӗ, аяккалла ҫаврӑнчӗ те сылтӑм аллипе ӑна пилӗкӗнчен ҫапрӗ. Ӑна ҫав тери хытӑ ҫапрӗ те, унӑн алли ҫурӑлса кайрӗ. Хьюго урайне кӗмсӗртетсе ӳкрӗ.
  
  
  Шэн тӑна кӗриччен ӑна ҫуласа илчӗ те аллипе мӑйне касса татрӗ. Вӑл хартлатса илчӗ те тӑватӑ уран ӳкрӗ. Тепӗр хут пырса ҫапас тесе, вӑл ун урлӑ ярса пусрӗ, анчах вӑл ман пата пыма хатӗр пулчӗ. Вӑл мана сылтӑм урипе тапрӗ те, пӗҫҫерен ҫапса, ураран ӳкерчӗ.
  
  
  Эпир иксӗмӗр те пӗр харӑсах ура ҫине сиксе тӑтӑмӑр, анчах манӑн унран лайӑхрах пулчӗ, мӗншӗн тесен эпӗ кун пек хытӑ асапланман. Ӑна чышки ывӑтрӗ, анчах вӑл ӑна вӑхӑтра асӑрхарӗ. Алли чирлӗ пулин те, вӑл мана ярса тытрӗ те сарлака пӗкӗ урлӑ хулпуҫҫи урлӑ ывӑтрӗ. Ӑна, маччана, урайне, хӑй патнелле аялалла тӑсӑлнӑ чух курнӑ. Ӑна, пур йӑх ҫине те анса ларнӑскерне, халӗ те унран тытса пынӑ. Хӑй шухӑшласа кӑларнӑ интерципе вӑл ӑна ҫурӑм урлӑ ҫавӑрса хучӗ, урисемпе сывлӑшра кутӑн ҫаврӑнса, ҫурӑмӗпе бетон урай ҫине вӑйлӑн анса ларчӗ. Вӑл хыттӑн шаккарӗ те, вӑл ҫак ӳпке витӗр сывлӑш тухнине илтрӗ.
  
  
  Шэн аран-аран чӗркуҫҫи ҫине тӑрсан, Вӑл ура ҫине тӑчӗ. Унтан ӑна урипе тапса тӗлленӗ те, вӑл хӑяккӑн кайса ӳкнӗ. Вӑл каллех чӗркуҫҫи ҫине тӑма хӑтланчӗ, анчах ӑна кӗтрӗ. Вӑл аран-аран ура ҫине тӑрсанах, ӑна тӗплӗн тӗллерӗ, унӑн тӳртӗшӗпе сӑмса кӑкӗнчен хытӑ ҫапрӗ те хыттӑн шатӑртаттарса тӗл лектерчӗ. Шэн хартлатса илчӗ те ҫурӑмӗпе урайне ӳкрӗ. Унтан вӑл икӗ хутчен туртӑнса илчӗ те вилчӗ.
  
  
  Ӑна уҫса пӑхрӑм та кондукторсем Каллех Хӗвелтухӑҫ экспресне яма хатӗрленнине куртӑм. Унтан, ӑна Хьгопа Вильгельмина илсе кайсан, кӗпи ҫинчи юнне пытарас тесе, курткине тӳмеленӗ те ҫумӑрлӑ каҫ поезд патне чупнӑ.
  
  
  
  
  Саккӑрмӗш сыпӑк.
  
  
  
  Пуйӑс Сӑра тӑрӑх кайнӑ хыҫҫӑн часах ӑна кайри платформа ҫинче Урсула тӗл пулнӑ, вӑл Webley Лилипутов патӗнче боеприпассене тӗрӗсленӗ. Вӑл мана курсан савӑнса кайрӗ.
  
  
  "Эсир мӗнле тухнине куртӑм та, сирӗн станцире йывӑрлӑхсем пулма пултараҫҫӗ тесе шутларӑм", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пиншакӗпе кӗпине улӑштарчӗ, ҫавӑнпа та эпӗ шэнпа тытӑҫса илнине кӑтартса пама нимӗнле сӑлтав та пулмарӗ. "Маншӑн темиҫе событи пулчӗ", - тунмарӑм эпӗ. "Белграда Хатӗрленетӗн-и?"
  
  
  Вӑл ирӗксӗррӗн кулса илчӗ. "Ҫапла. Ку мана кӑштах пӑшӑрхантарать пулӗ тетӗп".
  
  
  "Ну, пӗр сехете яхӑн. Ӑна сана кӑштах ҫывӑрма сӗнетӗп. Эпир Белграда ирхине тӑхӑр сехетчен ҫитейместпӗр".
  
  
  "Эпӗ кӑштах канатӑп", - терӗ вӑл. "Эпӗ сӑмах паратӑп."
  
  
  "Аван. Манӑн мӗн те пулин тӑвас пулать. Ыран ирех курнӑҫӑпӑр. Эсӗ каялла купене каятӑн-и?»
  
  
  "Малтан ӑна сывлӑшпа сывлатӑп пулӗ тетӗп", - терӗ вӑл. Вӑл пӗшкӗнчӗ те ман тутасене сӗртӗнчӗ.
  
  
  Эпӗ сан пирки пӑшӑрханатӑп, Ник ".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Тепре куриччен."
  
  
  Платформа ҫинче Урсула хӑварнӑ та Каялла Voiture 7 урлӑ, халӗ юлашки вакун, 5-мӗш номер патне кайнӑ, Унта ӑна Ева Шмидт тупасса шаннӑ.
  
  
  Вӑл Voiture 7-мӗш ҫулӑн икӗ вӗҫне те ҫитрӗ, тепӗр ҫывӑракан ҫын ман патӑма коридор витӗр пынине курчӗ. Ку Ганс Рихтер пулчӗ. Вӑл хӑйпе пӗрле радио та илсе ҫӳремен, унӑн сӑн-пичӗ ӗҫлӗ ҫынӑнни пек курӑннӑ. Ӑна куҫран пӑхса каялла чӑмрӗ те купене каялла чупрӗ. Рихтер коридор кӗтессинчен пӑрӑнсан, вӑл алӑка уҫрӗ те шала кӗчӗ.
  
  
  Ӑна эг-пассс хӑй хыҫӗнче коридора каялла чакиччен кӗтсе тӑчӗ. Вӑл халӗ те хыҫалти платформа ҫинче вӗренекен Урсул патнелле утрӗ. Малтан ӑна, ку пӗрпеклӗх кӑна пулӗ, тесе шутларӑм, анчах кайран вӑл коридор вӗҫӗнче чарӑнса тӑнине, кӗсйинчен пысӑк билет туртса кӑларса ҫивӗчӗшне уҫнине куртӑм. Кун пирки иккӗленмелли те ҫук: урсула унта пулнине вӑл пӗлет. Ахӑртнех, вӑл хӑй ӑна йӗрленине чухласа илнӗ пулас та ӑна вӗлерме шутланӑ.
  
  
  Рихтер коридор кӗтессине кӗрсе ҫухалчӗ. Урсула вӑл ҫывхарнине асӑрхамасан, ӑна вӗлерме мӗн пурӗ те пӗр самант ҫеҫ кирлине, кӗмсӗртетекен поездсем вӑл кӑларакан кирек мӗнле сасса та хупласа лартассине ӑнланса, ольга ун хыҫҫӑн хӑвӑрт утрӗ.
  
  
  Коридор кӗтессинчен пӑрӑнса платформа кунне ҫитме манӑн пӗр самант ҫеҫ кирлӗ пулчӗ. Ӑна асӑрхасан, пирӗн ҫынсем урсула хыҫалтан ярса тытнине, унӑн пырӗ патне ҫӗҫӗ пырса тӑнине курнӑ. Тепӗр аллине унӑн ҫӑварӗ ҫумне пӑчӑртаса тытнӑ, вӑл унӑн ҫав тери сарлака та хӑравҫӑллӑ куҫӗсене курма пултарать.
  
  
  Рихтер тыткӑнри ҫынпа мӑнкӑмӑллӑ та хаяр сасӑпа калаҫнӑ, лешӗ алӑка уҫса пӑхнӑ.
  
  
  "Ҫапла, ӑна, пӗлетӗп, вилме аван мар. Анчах ку бонн правительстви ман пирки калать вӗт-ха, ҫапла мар-и?»
  
  
  Ку ҫӑмӑл мар лару-тӑру пулчӗ. Вӑл Ганс Рихтера вӗлерме ҫеҫ пултарайман, Мӗншӗн тесен Урсулпа Бонн ӑна чӗрӗллех ҫисе янӑ. Халӑх сучӗн намӑсне тӳссе ирттерни вӗсемшӗн питӗ кирлӗ пулнӑ.
  
  
  Ӑна хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ, Вильгельмина туртса кӑларчӗ те, Урсула пырне стилетпа шӑлма хатӗрленнӗ чухне, рихтер патне ҫурӑм хыҫне пырса тӑчӗ. Унтан ӑна рихтерӑн пуҫ купташки ҫумне автомат сахалтарах хӗстерсе лартрӗ, ӑна вӑл унта систӗр.
  
  
  Рихтер, ҫӗҫҫине Урсула мӑйӗ ҫумне пӑчӑртаса тытса, хӑвӑрт ҫаврӑнса пӑхрӗ. Вӑл мана хӑй хыҫӗнче курсан, унӑн ҫирӗп те мускуллӑ питӗнче таса курайманлӑх палӑрчӗ.
  
  
  "Эсир-и?"- кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  "Ҫӗҫҫе ӳкерсен авантарах пулӗ", - терӗ ӑна, "люгера" ҫав пуҫ купташки ҫумне пӑчӑртаса.
  
  
  "Ӑна ун пек тумасан мӗн пулӗ-ши?"
  
  
  "Апла пулсан, эпӗ ӑна сан пуҫна персе шӑтаратӑп", - терӗм эпӗ салхуллӑн, вӑл беф ҫине ответлеменнине шанса.
  
  
  "Пиҫсе ҫитнӗ помидор пек госпожа унӑн пырне уҫиччен малтан мар. Ҫук,манӑн кунта лайӑхрах, тепри. Эсӗ халех пистолетна пуҫтарса ҫак платформа ҫинчен пӑрахмасан, ӑна, ӑна, халех вӗлеретӗп.
  
  
  "Эсир вӑл мӗншӗн кунта иккенне тӗрӗс мар ӑнланатӑр", - майӗпен малалла каларӗ вӑл. "Ӑна отель ҫеҫ хӗрарӑма хӑратма пултарать. Эпӗ ӑна вӗлерме шутламан. Эсир ҫак платформӑран кайсан, эпӗ ӑна халех вӗлерме шутламастӑп. Эсир ун пек тумасан, манӑн унӑн урпа венине касса татмалла пулать".
  
  
  Рихтер чее ултавҫӑ пулнӑ, анчах ӗнентермелле пулман. Ӑна, платформа ҫинчен кайсан, вӑл урӑх чӗрӗ Урсула курас ҫуккине пӗлнӗ.
  
  
  Унӑн кӑвак куҫӗсем ман ҫине шанчӑксӑррӑн пӑхнине курчӗ. Ӑна йывӑррӑн ҫӑтрӗ те Люгер ҫав пуҫ купташки ҫумне тата хытӑрах пӑчӑртарӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ, - ҫавна ту".
  
  
  Рихтер ман ҫине пӑхса илчӗ. "Эсир ӑна вӗлерме ирӗк парасшӑн - и?"
  
  
  "Чӑнах та, - терӗм эпӗ. - кайран вара санӑн тӗллев тӗттӗмре ҫухалӗ. Халӗ эсӗ шутла, Рихтер. Пӑрах ҫӗҫҫӳне, е эсӗ вилнӗ".
  
  
  Ку ӗнентерӳллӗ янӑрасса шанчӗ вӑл. Рихтер, шухӑшласа, хакласа, пӗр самантлӑха иккӗленсе тӑчӗ. Унтан вӑл унӑн сӑн-пичӗ улшӑннине, кӑштах вӑйсӑрланнине курчӗ. Вӑл Урсула пырӗ тавра ҫӗҫӗ кӑларчӗ те тепӗр аллине ee rta патӗнчен илчӗ.
  
  
  Ӑна рихтертан пӗр утӑм ярса пусрӗ, вӑл Урсулран кӑшт аяккарах пӑрӑнчӗ. Халӗ вӑл, йывӑррӑн сывласа, ун еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Мӗнех вара, тинех тытрӑн пулас эсӗ мана", - терӗ вӑл Урсуле тӑрӑхласа. "Wie schade für mich."Шел ӑна-ку сарказ нихҫанхинчен те йывӑртарах.
  
  
  "Эпир ӑна эсир отельсенчен маларах арестленӗ пулас", - терӗ урсуле, рихтер ҫинчен куҫне илмесӗр.
  
  
  "Эпир ӑна ман купене леҫсе ярӑпӑр. Вӑл ирӗке ан тухтӑрччӗ тесе, эпӗ ӑна ҫӗрӗпех сыхлӑп", - тенӗ Урсула.
  
  
  Рихтер кулса илчӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ, - ку ҫынна ирчченех, уйрӑмах ева Шмидтпа Блюхер пирки пӑшӑрханнӑ чухне, хамӑр патӑрта хӑварас килместчӗ манӑн, анчах урӑх май ҫукчӗ. "Ут, Рихтер". Ӑна платформа кунӗ Еннелле Люгерпа сулнӑ
  
  
  
  Унӑн аллинче ҫӗҫӗ пур-ха, вӑл мана mimmo иртсе пынӑ чух ӑна илме аллине тӑсрӗ. Вӑл мана пӗр чӑрмавсӑрах пачӗ, анчах кайран, ӑна борт хыҫнелле ывӑтса ярсан, пӗр секундлӑха ҫеҫ ун ҫинчен куҫне илмесӗр, вӑл мана сылтӑм ал сыппинчен ярса тытрӗ те Люгера хӑй патӗнчен тӗртсе ячӗ.
  
  
  Эпир пӗр-пӗрин ҫумне пырса ҫапӑнтӑмӑр, рихтер пистолетне ярса илес тесе ҫаврӑнчӗ. Пӗр-пӗр самантра вӑл ӑна персе яма та пултарнӑ, Анчах Урсула ун хыҫӗнче пулнӑ.
  
  
  Вӑл рихтерпа пӗрле ҫаврӑнчӗ те, ӑна пӗчӗк ункӑ туса ҫавӑрнӑ хушӑра, расщепей поездӑн кайри пайне пырса ҫапӑничченех ҫаврӑнса тӑчӗ. Урсул ун хыҫӗнче урӑх ҫук. Вӑл "люгера" ун еннелле ҫавӑрасшӑн кӗрешрӗ. Рихтера вӗлернӗ пулӑттӑм-и, вӗлермен-и, урӑх мана пӑшӑрхантармарӗ, анчах ун вырӑнне ӑна амантма хӑтланнӑ пулӗччӗ. Ӗхлете-ӗхлете, тарласа кайса, ӑна пӑчӑртарӗ, пистолетӗпе ӳчӗ ҫумне сахал ҫыпҫӑнчӗ. Вӑл ман алла чӑмӑртарӗ те, люгер тавра пӑшал сасси янӑраса кайрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахсах, пӗрене купи ҫине пырса лекрӗ те ҫӗрлене вӗҫтерчӗ.
  
  
  Урсула хӑйӗн Уэблине тин ҫеҫ туртса кӑларчӗ, анчах эпӗ унпа рихтер хушшинче пултӑм, вӑл унпа усӑ курма пултараймарӗ. Рихтер сасартӑк хаяррӑн та хаяррӑн тапнипе мана хӑй патӗнчен сирсе ячӗ. Вӑл, уэблине аллинчен ҫапса, самантлӑха Урсула ҫине ӳкрӗ. Унтан Рихтер алӑкран кӗчӗ. "Люгертан"тепӗр хут пенӗ чух вӑл ун хыҫне пытанчӗ. Куҫне чарса пӑрахсах кантӑка ҫӗмӗрнӗ те, кӗтесрен коридора пӑрӑнса кӗрсен, ун ҫине лекнӗ. Пуля стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Анчах вӑл ҫаплах ура ҫинче. Унтан вӑл куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫ!"Ӑна, кӑшкӑрса ячӗ. "Санпа пурте йӗркеллӗ-и?"
  
  
  Урсула хӑйӗн Уэблине илнӗ. "Эпӗ йӗркеллӗ, Ник", - терӗ вӑл, анчах эпӗ вӑл тӗлӗнсе кайнине куртӑм.
  
  
  Ӑна, алӑка ярса тытса, уҫса ячӗ те ҫывӑрмалли вагона кӗчӗ. Коридор кӗтессинчен пӑрӑнса, аллине "люгер" тытнӑ рихтера курсан, вӑл ҫур ҫула яхӑн анаталла, тепӗр вӗҫнелле чупнине курчӗ. Ӑна "люгер" ун ҫине антарчӗ, анчах кайран урӑхла шут тытрӗ. Пассажирсенчен нумайӑшӗ хӑйсен купинче выртнӑ ӗнтӗ, пӑшал сасси ih вӑрататех.
  
  
  Ӑна "люгер" антарчӗ те рихтер вагонӑн тепӗр вӗҫӗнче ҫухалнине пӑхса тӑчӗ. Урсула манпа юнашар.
  
  
  "Каҫарӑр", - терӗ ӑна эй.
  
  
  "Ан пӑшӑрхан, Ник. Вӑл халӗ те поезд ҫинчех-ха. Тепрехинче ӑнмасть унӑн. Эпир уншӑн тӑрӑшӑпӑр. Тен, эпир ӑна шыраса пӑхӑпӑр?»
  
  
  "Кайрӑмӑр."
  
  
  Эпир рихтер купине кайрӑмӑр, анчах вӑл унта пулмарӗ. Унтан эпир поездӑн ытти пайне ухтартӑмӑр. Вӑл ниҫта та курӑнмасть. Вӑл пытанма вырӑн тупнӑ пулас. Урсула ирхине Белградра тытма пултарасса шанма тивет пулас пирӗн. Урсула хӑйӗн купине нумайлӑха канма кайма хушрӗ. Ӑна ҫав тери кирлӗ пулнӑ. Ӑна, шмидт хӗрарӑмпа тӗл пулма ӗмӗтленсе, Voiture 5-мӗш еннелле ҫул тытрӑм.
  
  
  Вӑл Voiture 5-мӗш числара ҫитсен, мана пысӑк сюрприз кӗтетчӗ.
  
  
  Эпӗ Шӑпах Ева купи патне коридора тухрӑм, унӑн алӑкӗ уҫӑлчӗ те Ганс Рихтер курӑнса кайрӗ.
  
  
  Ӑна кӗтесселле пӑрчӗ те шаль пӑхма пуҫларӗ. Вӑл курткине тӑхӑнчӗ, аллине ҫыхрӗ. Вӑл вӑрттӑн йӗри-тавра пӑхса илчӗ, унтан ман патӑмран тепӗр вагон патнелле утрӗ.
  
  
  Нацист пулнӑ ҫын купене кӗрсе пытанчӗ пулас, хӗрарӑмсем Шмидт, эпир ун пек тӑвасшӑн пуличчен. Вӑл та ҫыхрӗ, ку ӗнтӗ Ева эму пулӑшнине пӗлтерчӗ.
  
  
  "Пирӗн ҫынсем!"- тесе кӑшкӑрса ятӑм эпӗ, хӳтлӗх витӗр тухса.
  
  
  Вӑл чупса кайрӗ. Вӑл алӑка яриех уҫса вагон витӗр тухсан, ольга ун хыҫҫӑн чупрӗ.
  
  
  Вӑл коридорӑн икӗ вӗҫне те ҫитрӗ, алӑка туртрӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  Вара ӑна каллех савӑнӑҫлӑ ҫын тӗл пулчӗ.
  
  
  Вӑл платформа ҫинче вагонсем хушшинче пулнӑ. Вӑл рихтера кӗтнӗ пулмалла. Вӑл эпӗ кӑшкӑрнине илтнӗ, чупакан Рихтера курнӑ, вӑл алӑкран кӗнӗ чух мана кӗтсе илме те хатӗр пулнӑ.
  
  
  Ӗлӗк Рихтерпа усӑ курнӑ кастетлӑ мистер мана хаваслӑн ҫапрӗ. Машина ҫутинче вӑл шӑпах хӑйне пырса ҫапас умӗн пирӗн хыҫра тӑнине курчӗ.
  
  
  Манӑн чӗркуҫҫисем усӑнса анчӗҫ. Кастетпа усӑ куракан ҫын парнене вырӑнтах лартас тесен, мӗнле ҫапмаллине тата ӑҫта лекмеллине пӗлнӗ. Вӑл платформа ҫинче хутланса выртнӑ та вӑранса каять, кондуктор мана силлет, мӗн пулни ҫинчен ыйтать.
  
  
  "Мана арҫын ҫапрӗ".
  
  
  "Тен, потенциллӗ вӑрӑ пулӗ. Алӑкран кӗнӗ чух вӑл сан ҫине ҫын пӗшкӗннине курчӗ. Вӑл тепӗр машина ҫине чупса кайрӗ. Эсӗ ӑна ҫырса кӑтартма пултаратӑн пулсан...»
  
  
  "Эпӗ ӑна курман та", - суйрӑм эпӗ.
  
  
  Рихтерпа унӑн тусӗ каллех тарчӗҫ, анчах ӑна манӑн ӗҫ ӑнчӗ тесе шутларӗҫ. Кондуктор килсе кӗмен Пулсан, Савӑнӑҫлӑ мистер мана тӑнран кайиччен начартарах хӑварнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна кондуктор: утма пултаратӑп, тесе шантарчӗ. Унтан уйрӑлсан, эпӗ Ева Шмидт купене таврӑнтӑм.
  
  
  "Кам ку?"вӑл ревматизма эпӗ шакканине илтсе чӗнчӗ.
  
  
  Вӑл сассине улӑштарчӗ те французла калаҫма пуҫларӗ. "Портер, мадам".
  
  
  Пӗр хушӑ чӗнмесӗр тӑчӗҫ. Унтан ҫӑраҫҫи шалтлатрӗ. Алӑк уҫӑлчӗ. Унӑн урине шӑтӑка чикрӗ те люгер Тӗлӗннӗ Евӑна питӗнчен тӑрӑнтарчӗ.
  
  
  "Пирӗн патӑрта пулса иртекен ӗҫ пирки мӗнле вӑл?"- терӗ ӑна тӳрккес сасӑпа.
  
  
  "Эпӗ Хорстпа ҫыхӑннӑ. Анчах манӑн каллех санпа ҫыхӑнма вӑхӑт пулмарӗ".
  
  
  Алӑка шалтлаттарса хупса: "эсӗ суятӑн - эсӗ мана вырӑсла улталарӑн", - терӗ.
  
  
  Хӗрарӑм ман куҫсенчен пӑрӑнатчӗ. "Вӑл сире лайӑх мар ӗҫ тупса панӑ пулсан, ку вӑл-идея. Ӑна эсир суту-илӳ тума спецоперацисем туни ҫинчен ҫеҫ каларӑм".
  
  
  "Илемлӗ. Ҫакна каланӑ чухне эсӗ вӑл мӗн тӑвассине питӗ лайӑх пӗлнӗ".
  
  
  "Эсир эпӗ сирӗн хӑрушсӑрлӑхӑр пирки пӑшӑрханасса кӗтме пултараймастӑр. Эсир мана вӗлернӗшӗн мар".
  
  
  Хӑйне хӑй чарчӗ. "Эсир Ганс Рихтерпа мӗнле ҫыхӑну тытатӑр?"
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхрӗ. "Пирӗн ганс Рихтерпа нимӗнле ҫыхӑну та ҫук".
  
  
  "Эпӗ вӑл сирӗн купере тухнине куртӑм. Унӑн вутлӑ суранӗ пулнӑ, вӑл сирӗн пата пулӑшу ыйтма килнӗ. Эсир унӑн аллине ҫыхрӑр".
  
  
  Унӑн куҫӗсем сикмерӗҫ. "Йышӑнатӑп, ку тӗрӗс. Анчах хӗвеланӑҫ германи агенчӗсем ҫакна шыранине пӗлнисӗр пуҫне пирӗн халӗ те ҫыхӑну ҫук-ха. Ҫакна эпӗ хам ӗҫ тесе шутламастӑп. Ан тив, вӗсем хӑйсен ӗлӗкхи нацисчӗсене тытса илччӗр".
  
  
  "Мӗншӗн вӑл сирӗн пата килмеллеччӗ?"
  
  
  "Темиҫе ҫул каялла эпир пӗр-пӗрне лайӑх пӗлеттӗмӗр. Ӑна каллех курсан, ӑна ҫакӑ паллӑ пулчӗ. Хӑйӗн купинчи эму номерне каласан, вӑл поезд ҫинче инкеке лекессе пӗлмесӗрех, ӑна йӑнӑш тунӑ". Вӑл кӑшт кулса илчӗ. "Ҫапла ӗнтӗ, эпӗ ӑна тахҫан лайӑх пӗлнӗ тесе каланӑ чухне эсир мана ӑнланмастӑр тесе ан калӑр".
  
  
  "Ева, Халӗ ҫеҫ пуҫа килсе кӗнӗ шухӑш ҫинчен каласа пама ирӗк парӑр-ха мана. Тен, Ганс Рихтер - Босс Topcon. Тен, вӑл эсир Хорст Блюхер тесе чӗнекен ҫын пулӗ".
  
  
  "Ӑна персе ӳкерсен Хорст чупмасть. Вӑл уншӑн ытла ӑслӑ".
  
  
  "Апла пулсан, ӑҫта вӑл, мӗншӗн курӑнмасть?"Унран ыйтрӑм. "Эпӗ тӗл пулма ыйтнине хирӗҫ вӑл мӗн каларӗ?"
  
  
  Вӑл америка сигаретне пачки-пачкипе туртса кӑларчӗ те туртса ячӗ. "Хорст сире ҫак ӗҫе тума законлӑ претендент тесе шутлать. Анчах вӑл сирӗнпе ҫак поезд ҫинче ҫеҫ ӗҫлӗ, эпир Софие ҫитиччен ӑна питӗрмелле. Эсир хӑвӑр сӗнӗве ман урлӑ тӑватӑр".
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, ӑна ҫакна тӑвӑп", - терӗм эпӗ. "эпӗ хамӑн сӗнӗве монитор тӑрӑх тума хатӗр. Анчах эпӗ ӑна Topcon босса ҫеҫ тӑватӑп".
  
  
  Вӑл йывӑррӑн сывласа илчӗ. "Эмене ку килӗшмест, анчах эпӗ ӑна пӗлтеретӗп. Ӑна тӗл пулӑп та сирӗн купере пӗлтерӳ илсе килӗп".
  
  
  "Сиртен хӑҫан хыпар кӗтме пултаратӑп-ха эпӗ ӑна?"
  
  
  "Ун чухне эпир Белградра ирхине чарӑнатпӑр. Эпӗ паян каҫхине Хорстпа ҫыхӑнма пултараймастӑп".
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ. - Анчах ку хутӗнче тӗлпулу лайӑхрах пӗтет. Вӑл ҫав тери чӑтӑмсӑр пулса тӑратӑп".
  
  
  Купере, тӗттӗмре, вӑл кровать ҫине тӑсӑлса выртрӗ те поезд Белград еннелле вӗҫтерсе пынӑ чух кустӑрмасем шӑлтӑртатнине итлерӗ, ҫакӑ маншӑн та, Урсулшӑн та питӗ кирлӗ самант пулчӗ.
  
  
  Урсула Хӑйӗн пуллине Белградра тытма ӗмӗтленнӗ, ӑна хӑйӗн пуллине кӗтсе илессе шаннӑ. Ева Шмидт каласа панӑ историе пӑхмасӑрах, вӑл хӑйне йӗрлекен ҫын пулнӑ-и, урсулӑн тытма ҫук тупӑшӗ те пӗр пекех пулнӑ-и, тесе ыйтрӗ ...
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ҫӗрлехи хавхаланупа тата ҫав тери ывӑнса ҫитнипе вӑл хӑй кӗтнинчен те ытларах ҫывӑрнӑ. Ку мана купене кӗмелли пӗртен-пӗр передача. Ку Урсула пулчӗ. Урамра уяр кун, Эпир Белград патнелле ҫывхарса пыратпӑр.
  
  
  "Эпир урӑх курнӑҫаймасан, унӑн отелӗпе сывпуллашмалла", - терӗ вӑл мана ҫемҫен.
  
  
  Вӑл агент пек те мар пулӗ. Унӑн тӑрмаланчӑк сарӑ ҫӳҫӗ ҫамрӑк шкул ачин сӑн-сӑпатне илемлетет, ку вара питех те вырӑнлӑ.
  
  
  "Мӗнле аван сан енчен", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна курсан, койка ҫинчен тӑрса, вӑл ман пата пычӗ те тутисемпе ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Ӑна, унӑн ҫемҫе ӳтне хӑйӗн кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртаса тытнӑ. Нумай вӑхӑт иртсен чуптуни пӗтрӗ, вӑл тарӑн мар сывлама пуҫларӗ.
  
  
  "Ӑна, чӑнах та, отельпе сывпуллашма пултарнине асра тыт", - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна эй йӑл кулчӗ. Эпӗ ӑна ee бизнеспа хаваслансах пӗрлештерме пӗлтӗм пулӗ тесе шутлатӑп. "Часах Эпир Белградра пулатпӑр".
  
  
  "Сывпуллашма вӑхӑт нумай кирлӗ мар".
  
  
  Вӑл каллех йӑл кулчӗ, пӗшкӗнчӗ те хӑйӗн тутисемпе ee тутисене сӗртӗнчӗ. "Эсир питӗ ӗнентерӳллӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ шаннӑччӗ". Вӑл йӑл кулчӗ.
  
  
  Вӑл плащне ҫапса кӑларчӗ те ботинкине хыврӗ. Унтан вӑл свитерне пуҫӗ урлӑ тӑхӑнчӗ. Хальхинче ун ҫинче бюстгальтер пулман. Ирхи хӗвел ҫинче вӑл ытарма ҫук илемлӗ курӑнать. Вӑл юбкине хывма пуҫласан, кӗпине вӗҫертме тытӑнчӗ.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран эпир койка ҫинче пӗрле выртрӑмӑр. Ee ӑшӑ ҫарамас ман ҫине пусать, эпӗ ҫак пӗтӗм ӳт-пӗве туятӑп.
  
  
  
  эпӗ сӗртӗнессе кӗтет.
  
  
  Ӑна ерипен ee пӗҫҫин бархатӗнчен тытса пычӗ. Эпир чӳрече каррине карма тӑрӑшмарӑмӑр, аяк пӗрчисене ман паталла шутарнӑ чух хӗвелӗн таса ӳт-тирӗ эй персик тӗсӗ ҫыхӑнса тӑрать. Ӑна аллипе унӑн ури хушшине сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  Ee кӑкӑрсем, эпӗ сӗртӗннине хирӗҫ ответлесе, ман паталла тӑсӑлаҫҫӗ. Вӑл мана тупрӗ те хуллен те асӑрханса, ачаш ритмпа ачашларӗ. Ee тутасем, мана шыраса, ҫырткаласа, антӑхса кайсах итлесшӗн пулчӗҫ.
  
  
  Унтан вӑл хамӑр ӑшра кӑштах чӗтренине туйрӗ те эпӗ кӗтме пултарайманнине ӑнланчӗ. Вӑл асӑрханса ун патне пычӗ те, эпир пӗрлешрӗмӗр. Унӑн пырӗнче ҫав тери хытӑ йынӑшни илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Эпӗ ответлемерӗм. Ӑна ҫав тери кирлӗ пулнӑ. Эпир пӗрле, ытларах та ытларах ҫине тӑрса утатпӑр, унӑн пырӗ таврашӗнчи илемлӗ сасӑсем ман тавра янӑраса тӑнӑ пек туйӑнаҫҫӗ. Халӗ ee пӗҫӗ мана туйӑм тыткӑнне илсе тухма пултарать. Ритм ӳснӗҫемӗн хаярланса пырать. Ман ӑшра туллиех тулма хатӗр хуран вӗресе тӑрать. Ee сасӑсем инҫетри поезд шӑхӑрнипе пӗрлешсе кайсан, хуран вӗресе кайрӗ те, вӑл ҫав вӗри шыва чи вӑрттӑн, чи вӑрттӑн вырӑнсене тӑкса ячӗ.
  
  
  "Кун пуҫламалли лайӑх меслет", - терӗм эпӗ, унпа юнашар выртатӑп. "Эпир те сывпуллашмастпӑр. Халех мар. Ӑна сирӗнпе полицире тӗл пулатӑп".
  
  
  "Ан ман, Ник", - йӑл кулчӗ вӑл. "Сирӗн хӑвӑрӑн шухӑшласа пӑхмалли задани пур".
  
  
  "Манӑн задани сирӗннипе ҫыхӑнса тӑма пултарать", - терӗм эпӗ. "Эпӗ халех ӑнлантарса пама пултараймастӑп. Анчах пирӗн тумланас пулать. Эпир Белградра тенӗ пекех".
  
  
  Поезд Белград хӗрринчен иртсе кайнӑ чух эпир хӑвӑрт тумлантӑмӑр. Каярахпа, вагонсем тӑрӑх пынӑ чух, ман пуҫа аван мар шухӑш пырса кӗчӗ. Блюхер Хорсчӗ, чӑнах та, Ганс Рихтер пулнӑ пулсан, Урсула залра вӑрланӑ монитор ӑҫтине пӗличченех арестлеме май килнӗ пулсан, е монитора Рихтерпа пӗрле хурал тӑратнӑ пулсан, манӑн ӑна каялла тавӑрас шанчӑк пысӑках пулман пулӗччӗ. Паллах, ЮГОСЛАВСЕМ мана апш правительствине е правительствине памаҫҫӗ.
  
  
  Пӗр сӑмахпа каласан, Эпир урсулпа ҫав вӑхӑтра тӑшмансем пулнӑ, мӗншӗн тесен пирӗн миссисемпе ҫывӑх тӗллевсем пӗр-пӗрне хирӗҫ тӑнӑ. Урсул пурнӑҫне ҫӑлса хӑварнӑ пулсан та, Вӑл Рихтера Белградра арестлесси ҫинчен, ӑна хурал тӑриччен электронлӑ оборудованин пӗр пайне илсе каясси ҫинчен шухӑшламан пулӗччӗ, тесе шутланӑ вӑл. Вӑл хӑйӗн заданине малтанхи преступленисен хӑрушлӑхне пула чи малтан шутласа хунӑ пулӗччӗ.
  
  
  Анчах икӗ идентлӑ пулнине ниепле те кӑтартса паман. Эпӗ ӑна курман, учрежденисене урсула унӑн тӗллевӗсенчен пӑрса ярасшӑн, хамӑн ӗҫе каласа памасӑр, эпӗ ҫавна тӑвасшӑн пулман. Ҫавӑнпа та ӑна арестлеме хӑтланнӑ вӑхӑтра Урсулпа пӗрле, Евӑна Шмидта сӑнаса, тата ҫулсеренех ман майлӑ мӗн пулассине сӑнаса юлма шут тытрӑм.
  
  
  Эпир кӑнтӑрлахи тренерсем витӗр ерипен тухрӑмӑр, анчах пире Шмидт, рихтер курӑнмарӗ. Поезд Белград вокзалӗн вӑрӑм кӑвак платформи тӑрӑх тапранса кайнӑ тӗле эпир паровоз патӗнче платформа ҫинче тӑраттӑмӑр. Поезд нумай ҫын кӗтрӗ, вара эпир иксӗмӗр те хамӑр ҫынсем ҫакӑн пек халӑх хушшинче питӗ ҫӑмӑллӑн ҫухалса кайма пултарнине ӑнланса илтӗмӗр.
  
  
  Юлашкинчен Поезд чарӑнчӗ. Ӑна, Урсул енне ҫаврӑнса, эй, йӑл кулса илчӗ. "Мӗнех вара, атьӑр курар, сирӗннисене штатскинче тӗл пулма пултарӑпӑр - ши эпир", - терӗм эпӗ.
  
  
  Эпир пӗтӗм поезд тӑрӑх платформа ҫине ытти пассажирсенчен маларах тухрӑмӑр та вокзалӑн шавлӑ ҫурчӗ патнелле утрӑмӑр. Урсула ӑна полицейскисем парасшӑнччӗ, анчах поездсен платформисем ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Эпӗ ih куратӑп", - терӗ вӑл. "Рихтера офицерсем ертсе пыриччен сӑнаса тӑмалла. Кирлӗ пулсан, эпир поездсене мал енчен те, хыҫран та ухтарӑпӑр".
  
  
  Урсула аяккалла ыткӑнчӗ, ҫав вӑхӑтра ӑна Ева Шмидт асӑрхарӗ. Вӑл пӗчченех, халӑх хушшинчен хӗсӗнсе тухса, поездӑн хыҫалти пайӗ патнелле васкарӗ. Ҫулҫӳревҫӗсемпе тӗл пулсан, Вӑл Ева хыҫҫӑн васкарӗ.
  
  
  Ӑна ганс Рихтерпа унӑн юлташӗ, савӑнӑҫлӑ сӑн-питлӗ патвар арҫын, юлашки машина ҫине тухнине куртӑм. Рихтер несс багажпа хӑй пӗлекен радио.
  
  
  Вӗсем багаж тиенӗ урапана тӗл пулчӗҫ те куҫран ҫухалчӗҫ. Вӑл мана ih куҫсенчен пытаракан багажпа вӗсем патне пычӗ те ih сасса илтме ҫывӑхах пычӗ.
  
  
  "Эсир, Картера тытса чарса, ӑслӑ турӑр. Ку часах пӗтет". Ку рихтер пулнӑ. "Эпӗ вырӑссемпе кунта тӗл пулӑп та килӗшӳ тӑвӑп".
  
  
  "Сирӗн хатӗр пур-и?"Кӑна Ева каларӗ
  
  
  Рихтер кулса ячӗ. "Уҫӑ кунта, ман радиора, унта яланах пулнӑ".
  
  
  Ӑна вильгельмина камзола айӗнчен туртса кӑларнӑ. Пирӗн ҫынсем нихҫан та выляман радиоран уйрӑлманнинчен тӗлӗнмелли те ҫук. Спутник мониторӗ радио футлярӗнче пулнӑ. Ҫакна тишкернӗ пулсан та, ку хатӗре экспертсӑр пуҫне кирек камшӑн та fold paper пайӗ пек туйӑннӑ пулӗччӗ.
  
  
  Багаж урапи тавра ҫаврӑнса, ӑна ҫапла каларӗ: :
  
  
  
  "Тӗлпулӑва йӗркеленӗшӗн тавтапуҫ, Ева".
  
  
  Рихтер ятлаҫса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ радио илетӗп, Хорст. Dis wouldnt, эсӗ ҫак ята кӑмӑллатӑн пулӗ тесе шутлатӑп. Радио ман алӑра пулсан, эпир пырӑпӑр та отельсене пӗлекен полицейскисемпе калаҫӑпӑр ".
  
  
  Ҫак туссем мӗн вӗҫне ҫитичченех унпа пӗрле юлчӗҫ. Ева сумкине сулса илчӗ те пистолетпа ҫапрӗ, вара Мистер Хавасланса ман ҫине сиксе ӳкрӗ.
  
  
  Эпир ӳкнӗ чухне ӑна кӗрнеклӗ арҫын персе вӗлернӗ. Вӑл унпа кӗрешме ытла та ывӑннӑ.
  
  
  Ӑна аленка ывӑтса ярсан, вӑл пӳлӗнсе ларчӗ, унтан каллех ура ҫине тӑчӗ. Эпӗ Люгер курокне пуснинчен вӑл тӗлӗнмерӗ. "Вӑл ман хыҫран сикессе кӗтнӗ, - шухӑшларӑм эпӗ. вӑл рихтера перерыв тума вӑхӑт пама ҫеҫ Хӑтланчӗ.
  
  
  Экс-нацист майсемпе усӑ курнӑ. Вӑл, утнӑ ҫӗртех ҫынсене тӗртсе ярса, кунӗпех станци патнелле ыткӑнчӗ.
  
  
  Ева Шмидт та тарнӑ. Эпӗ хама тапӑннӑ ҫынна пуля лектернине курсан, вӑл ҫаврӑнчӗ те халӑх хушшинче ҫухалчӗ. Вӑл поезд еннелле кайнине асӑрхарӗ, анчах мана унпа мӗн пулни пурпӗрех пулчӗ.
  
  
  Вӑл ганс Рихтер хыҫҫӑн вӗҫтерсе пырать.
  
  
  Пысӑк станцине кӗнӗ ҫӗре вӑл ҫаврӑнчӗ. Халӗ вӑл хӑрах аллинче маузер-парабеллум, тепринче - радио. Вӑл маузерне ман пуҫран тӗллерӗ те персе ячӗ. Пӑшал сасси платформа тӑрӑх кӗмсӗртетсе кайрӗ, кӗҫех ман сулахай енчи ҫӳллӗ вырӑна лекетчӗ. Икӗ хӗрарӑм кӑшкӑрса ячӗ. Ман хыҫра пӗр ҫӳллӗ те ватӑрах арҫын ҫӗре ӳкрӗ - куҫне чарса пӑрахса эму хулпуҫҫине лекрӗ. Татах кӑшкӑрашни илтӗнчӗ. Рихтер ҫаврӑнчӗ те станци еннелле чупрӗ, ӑна хӑйӗн "люгерӗ" туртса кӑларчӗ, тӗллерӗ те персе ячӗ. Шӑпах ҫавӑн чухне вӑл курсне улӑштарнӑ та, вӑл уншӑн тунсӑхланӑ.
  
  
  Урсулпа полицейскисем ӑҫтине пӑхма вӑхӑт пулмарӗ. Вӑл рихтер хыҫҫӑн станцине чупса кайрӗ. Шалта ҫӗршер ҫын, вӗсем хушшинче рихтер урамалла тухакан аякри алӑк патнелле ҫӑмӑллӑн утса пырать. Ӑна вильгельмина минутра чиксе хунӑ та хӑвӑртлӑхне ӳстернӗ. Ҫынсем пӑхса тӑраҫҫӗ, хӑшӗ-пӗрисем пирӗн ҫултан пӑрӑнса кайма хӑтланаҫҫӗ. Рихтер хӗрарӑма ураран ӳкерчӗ те малалла утрӗ. Вӑл ҫапах та ҫаврӑнкалама пуҫларӗ, алӑк патне ҫитиччен ӑна ҫапма чарчӗ.
  
  
  Рихтер урайне хытӑ ҫапӑнчӗ, анчах маузерне, пирӗн радиона ҫухатмарӗ. Вӑл ман пуҫа перес тесе ҫаврӑнчӗ, анчах эпӗ ӑна пӑшал тытнӑ аллинчен ярса тытрӑм та тӗртсе ятӑм. Маузер пысӑк пӳлӗмре мӗкӗрсе ячӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, ҫӳллӗ мачча ҫине тӑрӑнчӗ. Пӑшал сассинчен тарса хӑтӑлас тесе, ҫынсем кӑшкӑрашни, ҫухӑрни ытларах илтӗннӗ.
  
  
  Контроле тытса чарас тесе, эпир икӗ хутчен ҫаврӑнтӑмӑр. Пирӗн iso алӑсем пистолетне тытса чарма хӑтланчӗҫ. Вӑл каллех персе ячӗ, параднӑй кун чӳречи ҫӗмӗрӗлчӗ. Унӑн ҫыннисем рихтерӑн тӑваткал питӗнчен чышкисемпе хытах ҫапмарӗҫ, ҫав власть вӑйсӑрланчӗ. Маузер унӑн аллине хӑвӑрт ҫавӑрсан, ун аллинчен тухса ӳкрӗ.
  
  
  Рихтер ятлаҫса илчӗ те, чӑмӑртаса тытнӑ чышкипе мана пуҫран ҫапрӗ, унтан чарӑнчӗ. Вӑл хӑлхи патӗнче кӑчӑртатнине туйрӗ те урайне ӳкрӗ. Ҫак самантра рихтер тӑчӗ те маузер илме карӑнчӗ.
  
  
  Вӑл пистолетне, пистолетне ун патне ҫывхариччен кӑларчӗ, вӑл ман еннелле ҫаврӑнсан, унӑн пит-куҫӗнче кӑштах кулӑ палӑрчӗ. Вӑл ман пуҫран маузер илсен, ӑна хьюго ывӑҫ тупанӗ ҫине пӑрахрӗ. Анчах пирӗн тупӑсем, пирӗн билетсем лекмерӗҫ.
  
  
  "Halten sie! Genug!"Ку Урсула пулчӗ.
  
  
  Рихтер манран пӑрӑнчӗ те уэбли эму ҫурӑмӗнчен ҫав тери салхуллӑ Урсула курчӗ. Пирӗнтен икӗ енче те югославири вӑрттӑн полицейскисем штатски тумланнӑскерсем тӑраҫҫӗ. Кашнин аллинче рихтер ҫине тӗлленӗ кӗске револьвер.
  
  
  "Тархасшӑн, пӑшална антар", - хушрӗ Урсулран сылтӑм енче тӑраканни.
  
  
  Рихтер ӗхлетсе илчӗ, маузерне ӳкерчӗ те ман ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Мур илесшӗ сана",-терӗ вӑл акӑлчанла шӑппӑн.
  
  
  Ӑна, ун патне пырса, рацие аллинчен туртса илчӗ. Югославсем мана пуҫ тайрӗҫ те алӑран ярса тытрӗҫ.
  
  
  "Ку штаба илсе кайиччен эпир ӑна таможня постне илсе каятпӑр", - терӗ урсуле маларах калаҫакан югослав.
  
  
  Ӑна унтан радио туртса кӑлармалла. "Манӑн поезд ҫине сумка илме каймалла", - терӗм эпӗ. "Эпӗ часах таврӑнатӑп."
  
  
  Ман пата ҫав югослав ҫыру ҫырса ячӗ. "Ҫук, тархасшӑн. Поезда чаратпӑр. Малтан пирӗнпе пӗрле кайӑпӑр".
  
  
  Вӑл тавлашма юратмасть. "Юрать", - терӗм эпӗ, вӗсем хыҫҫӑн пӳлӗме кӑмӑлсӑррӑн кӗрсе.
  
  
  Ку вӑл чылаях пӗчӗк пӳлӗм, унта пукан тата виҫӗ тӳрӗ пукан кӑна. Урамалла тухакан пӗр чӳрече ҫеҫ. Ку нӳрлӗ пек туйӑнать.
  
  
  Эпир пӳлӗме кӗрсен, урсула югославпа калаҫма пуҫларӗ, лешӗ ӑна ih тесе ӗнентерет.
  
  
  "О, ку сумка!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл. "Ку платформа ҫинче. Ӑна ҫакна илетӗп".
  
  
  "Питӗ аван", - килӗшрӗ полицейски.
  
  
  Урсула тин ҫеҫ тухса кайнӑ, рихтер каллех ӗҫе тытӑннӑ вӑхӑтра алӑка хупнӑ.
  
  
  Полицейскисем ӑна ҫаплах алӑран тытса тӑчӗҫ. Калаҫман ҫын манран радио илчӗ те, шел пулин те, ӑна пирӗн умма пукан ҫине лартма хушрӗ. Халӗ вӑл икӗ ҫын хыҫҫӑн пиншакне тӑхӑнчӗ, анчах рихтер тепӗр югослав аллинчен сасартӑк, чылаях хаяррӑн вӗҫерӗнчӗ те ӑна чавсипе питӗнчен ҫапрӗ. Рихтер теприне мана тӗртсе янӑ вӑхӑтра полицейски каялла чакрӗ те йывӑррӑн урайне ӳкрӗ. Арҫын ман ҫине пырса тӑрӑнчӗ те, вӑл урайне ан ӳктӗр тесе, манӑн ӑна тытмалла пулчӗ.
  
  
  Рихтер пӗрремӗш офицера ҫапрӗ те пистолет илме кармашрӗ. Мана ҫапакан ҫын равновеси тӑвасшӑн пулнӑ вӑхӑтра вӑл вильгельмин патнелле туртӑннӑ. Унтан каҫӑр сӑмсаллӑ револьвер тытнӑ рихтер тухрӗ те, каялла ҫаврӑнса, мана персе ячӗ. Ӑна пукан еннелле чӑмрӑм та, вӑл тивертеймерӗ.
  
  
  Ман ҫине ӳкнӗ полицейски халӗ пистолет илме кармашать. Рихтер ӑна персе янӑ та уҫҫӑнах кӑкӑрӗнчен тивертнӗ. Ҫын ура ҫине тӑчӗ те, хӑйне сасартӑк пырса ҫапнипе каялла тӗртсе ячӗ. Вӑл стена ҫине пырса тӑрӑнсан, унтан урайне шуса ансан, вӑл сасартӑк вилсе кайни палӑрчӗ.
  
  
  Рихтер хӑвӑрт кресло тавра ҫаврӑнчӗ те, ҫула май радио ярса тытса, чӳрече патнелле чупрӗ. Вӑл хӑй пытаннӑ вырӑна хӑвӑрт персе ячӗ те ӑна хулпуҫҫинчен перӗнчӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те хирӗҫ пеме пуҫларӗ. Унтан вӑл тепӗр полицейски ӑна тӗллеме пуҫланине курчӗ. Вӑл тепӗр хут персе ячӗ те, полицейски пукан ҫине йывӑррӑн ӳкрӗ. Унтан рихтер ҫаврӑнчӗ те, кантӑк ванчӑкӗсене пӑр пек ватса, чӳречерен чӑмрӗ. Вӑл куҫран ҫухалсан, ӑна тепӗр хут персе ячӗ, анчах тивертеймерӗ.
  
  
  Ҫак самантра алӑкран Урсула кӗчӗ.
  
  
  "Вӑл пирӗнтен уйрӑлчӗ", - терӗм эпӗ. " Кайрӑмӑр."Ӑна, пурне те пӗлесшӗн ҫунакан mimmo алӑкӗнчен сиксе тухрӗ те станци урлӑ алӑк патнелле утрӗ. Урсула чунтанах ман хыҫҫӑн пычӗ.
  
  
  Ҫуртӑн икӗ вӗҫне ҫитсен, вӑл рихтер урӑх ҫуккине курчӗ. Вӑл ҫак вырӑнтан хӑвӑрт аяккалла каякан хура машинӑна курчӗ, анчах вӑл рихтер пулнине пӗлме май пулмарӗ.
  
  
  "Тепрехинче, мистер Рихтера курсан, - салхуллӑн каларӗ Урсула, - эпӗ ӑна пуҫӗнчен пуля кӑларса ыйтусем пама хатӗрленетӗп".
  
  
  Ҫак самантра рихтера ярса илнӗ радио ҫеҫ ун ҫинчен шухӑшлама пултарнӑ. Пӗр самантлӑха манӑн монитор пурччӗ, анчах халӗ вӑл маншӑн каллех ҫухалса кайрӗ. Тен, ӗмӗрлӗхех.
  
  
  Унтан ӑна Евӑна аса илчӗ.
  
  
  
  
  Тӑххӑрмӗш сыпӑк.
  
  
  
  "Эпир пӗр ҫынна шыратпӑр", - тенӗ ӑна Урсуле.
  
  
  Хӑйӗн ҫурӑмӗпе станцие кӗмелли алӑк патнелле васканӑ чух вӑл ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ. "Мӗн ҫинчен шухӑшлатӑн эсӗ, Ник?"
  
  
  "Халӗ ӑнлантарса пама вӑхӑт нумаях мар. Рихтера пысӑк вӑрра хутшӑннӑ, вӑл вара, коммунистсене сутас тесе, манӑн правительство валли питӗ хаклӑ япала вӑрланӑ. Сасси мӗншӗн Хӗвелтухӑҫ экспресра пулнӑ-ха".
  
  
  Эпир станци урлӑ вӗҫтерсе пынӑ чух ӑна полици сирени сассисем илтме пултарнӑ. Полици рихтера тытса чарма хӑтланнӑ пӳлӗм тавра халӑх пухӑннӑ. Тул енчен Хӗвелтухӑҫ экспресс тухса кайма хатӗрленнӗ.
  
  
  "Эпӗ сире кунта хӑварасшӑн, Урсула. Полицие ман причасти ҫинчен нимӗн те ан калӑр, хӑтӑлма пултаратӑр пулсан. Maiestic Отельте Obilicev Venac 28 адреспа регистрацилӗр, эпӗ сире унта каярах тӗл пулӑп. Ҫав вӑхӑтра calve тӗрӗслӗр те рихтера тупма тӑрӑшӑр. Ҫапах та эсир ӑна тупатӑр пулсан, ӑна тытма ан тӑрӑшӑр, кӗтӗр мана ".
  
  
  "Хӑҫан курӑп-ха эпӗ ӑна каллех?"ыйтрӗ вӑл. "Ӑҫта кайма хатӗрленетӗн эсӗ, Ник?"
  
  
  "Поезд ҫинче рихтера ӑҫта тупмаллине пире кам та пулин калама пултарать", - терӗм эпӗ. "Ҫапла вара, ӑна каялла борт ҫине илсе каятӑп. Паян е ыран сирӗн пата таврӑнасса шанатӑп".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Пирӗн ӗҫ пӗр вӑхӑтлӑха пӗрле юлма май панӑшӑн эпӗ савӑнатӑп", - терӗ вӑл. "Сана куриччен ӑнӑҫу пултӑр".
  
  
  "Санпа та ҫавӑн пекех", - терӗм эпӗ.
  
  
  Поезд тапранса кайсан, вӑл платформа патне ҫитнӗ те борт ҫине сиксе ларнӑ. Илемлӗ сарӑ Хӗрарӑм Урсула аллипе сулчӗ, эпӗ алӑк умӗнче тӑратӑп, унтан югослави полицейскисене саламлама ҫаврӑнса пӑхрӑм.
  
  
  Поезд темиҫе секунд хушшинчех станцирен тухса каялла югослави ялне тухса тарнӑ. Белградра пулнӑ чухне поезд вагон-ресторана кӗчӗ, вӑл халӗ поезд ҫинче ҫывӑракансем хыҫӗнче юлашки вагон пулнӑ. Ку Вӑл Манӑн Евӑна Шмидт шырама тивнӗ тепӗр вырӑн турӗ, шӑпах эпӗ ӑна ҫавӑнта тупрӑм. Вӑл тин ҫеҫ ирхи апат тума заказ панӑ пулнӑ, анчах лешӗ ун сӗтелӗ патне пынӑ.
  
  
  "Манӑн сана тӳрех кунта персе пӑрахмалла", - терӗм эпӗ. " Анчах эпӗ сана юлашки шанӑҫ парӑп. Тӑр та купене кай. Ӑна чунтанах сан хыҫҫӑн пырӑп. Ку хутӗнче те нимӗнле трюксем те ҫук. Эсӗ мӗн те пулин пӗлтӗрхи пек туса пӑх-ха, вара эпӗ сана малалла сӳтсе явмасӑрах вӗлеретӗп ".
  
  
  Вӑл пӗр самант иккӗленсе тӑчӗ. Унтан вӑл тӑчӗ те вагон-ресторан витӗр утрӗ. Ӑна пӑрахнӑ
  
  
  официант валли темиҫе купюр е сӗтел илсе ун хыҫҫӑн утрӗҫ. Часах Эпир Voiture 5-мӗш купене кӗмелли алӑк умӗнче тӑтӑмӑр.
  
  
  "Шала", - хушрӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл алӑка уҫрӗ. Эпир кӗтӗмӗр те, вӑл пирӗн хыҫҫӑн алӑка питӗрчӗ. "Халӗ ӗнтӗ, мӗн пӗлесчӗ сирӗн?- йӳҫҫӗн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Мӗнле тупмалла сан еркӗнне".
  
  
  Вӑл хыттӑн кулса илчӗ те тӗксӗм ҫӳҫне аллипе шӑлса илчӗ. "Халӗ ку питӗ кӑткӑс пулма пултарать. Ганс хӑйӗн суту-илӗвне часах пӗтерет, вара вӑл питӗ пуян ҫын пулать. Вӑл каллех хӑйӗн сӑнне улӑштарӗ те хӑйне йӗрлекен ухмахсенчен тарӗ". Вӑл кулать. "Эпир те сирӗн правительствӑна ҫакӑншӑн тав тума пултаратпӑр".
  
  
  Вӑл манран яланлӑхах кулнине, мана ухмах тесе чӗннине юратмастчӗ. "Санӑн ӑнӑҫу курма май пур", - терӗ ӑна эй. "Белградра рихтер ӑҫта чарӑнса тӑнӑ?"
  
  
  Ева йӑл кулчӗ. Эпӗ унпа калаҫнӑ вӑхӑтра вӑл хывӑнма пуҫларӗ. Эпӗ вӑл мӗн кӗтнине пӗлместӗп, анчах часах вӑл бюстгальтерсӑр тӑрса юлчӗ. Пирӗн пиҫсе ҫитнӗ цифра туллиех.
  
  
  "Ҫак информацие сире парас пулсан, ӑна сирӗн ӗҫӗрпе ҫыхӑннӑ чӗнӗве йышӑнатӑп", - терӗ вӑл мана.
  
  
  Вӑл, лифчикне хывса, кӑкӑрне уҫса, ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Topcon штаб-хваттерӗн залӗнче ӑҫта иккенне те эсир мана кӑмӑллӑ пулма пултаратӑр", - терӗ ӑна эй, вӑл шурӑ пӗҫҫисем ҫинчи чӗнтӗрлӗ хура трусиксене хывнине сӑнаса. Вӑл мана, ытти нумай хӗрарӑмсене улталанӑ пек, секспа пӑрса яма хӑтланчӗ.
  
  
  "Тен, эпир пӗр-пӗр компромисса кайма пултаратпӑр", - мӑкӑртатрӗ вӑл мана, ҫап-ҫара тӑрса. Вӑл ман пата пычӗ те хӑйӗн кӑкӑрӗпе мана сӗртӗнчӗ.
  
  
  "Мӗнле компромисс?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл ман ҫумма йӑпшӑнчӗ. "Эсир хӑвӑр тӑвас тенӗ информацирен сахалтарах килӗшӗр, ун вырӑнне сире пысӑках мар парне парӑп". Вӑл чӗлхипе хуллен тутисене сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ пурпӗрех парне илме пултаратӑп", - аса илтерчӗ ӑна эй, пӗҫҫисем ман паталла шунине туйса.
  
  
  "Ҫапла. Анчах ку та ҫавнах пулнӑ пулӗччӗ, ҫапла мар-и? Пачах та ҫавнах мар".
  
  
  Ӑна rta кӗтесӗ хускалма ирӗк пачӗ. Вӑл чиперччӗ. Вӗсем рихтерпа питӗ лайӑх команда пачӗҫ. Вӑл Ӑна Topcon ытти миссисенче усӑ курнӑ пулмалла. "Вӑл компромисса кайма хатӗр пулсан, эсир мана мӗнле информаци панӑ пулӑттӑр-ши?»
  
  
  Вӑл пӗҫҫисене тата хытӑрах вылятать, ҫакӑ вара ӑна шуйттан пекех кансӗрлет. "Эпӗ Сире Штаб залӗнче Topcon хваттерӗ ӑҫта иккенне калама пултараймастӑп, мӗншӗн тесен эпӗ пӗлместӗп. Рихтер мана унта илсе каймасть. Анчах эпӗ сире ҫакна калам: Вӑл Excelsior отелӗнче, Белградра милос 5-мӗш Княжна ҫинче регистрациленет. Ӑна, калам сире, мӗншӗн тесен вӑл унта нумайччен пулмӗ, эсир ӑна пурпӗрех тупаймӑр ".
  
  
  Ee пӗҫҫисем ман паталла ҫывхарчӗҫ. Ӑна ih ыталаса илчӗ те, эпӗ сӗртӗннипе ҫемҫе ӳт йӑшӑлтатма пуҫланине туйса илчӗ. Ӑна ee янахӗнчен тепӗр аллипе ярса тытрӗ, хӑй патнелле туртрӗ, ee тутинчен хаяррӑн чуптурӗ. Вӑл сывлама чарӑнса, куҫӗсене чарса ларать. Унтан унӑн куҫӗсенче аптраса ӳкни, кӑмӑлсӑрланни палӑрчӗ. Пӗр самант каялла вӑл лару-тӑрӑва тӗрӗсленӗ, ӗҫе ертсе пынӑ, анчах сасартӑк ҫак тӗрӗслеве ҫухатнӑ.
  
  
  Ӑна ee янахӗ ямарӗ. Ӑна тата хытӑрах ярса тытрӗ. "Эсӗ суятӑн, чунӑм", - ҫине тӑрсах ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Пӑлхану вырӑнне хӑрушлӑх тухса тӑчӗ. "Таса ..."
  
  
  "Ах, ҫапла. Ӑна сан куҫӑнта куратӑп". Обломов унӑн янахне вӗҫертрӗ, ҫапах та тепӗр аллипе хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ. Унтан ӑна пиншак ӑшне чикрӗ те Вильгельмина туртса кӑларчӗ. Ӑна сулахай кӑкӑрӗ ҫумне сахал пӑчӑртарӗ те ҫемҫе ӳте чиксе хучӗ.
  
  
  "Ку ӗлӗкхи пек мар", - терӗ ӑна эй. "Хальхинче манӑн чӑтӑмлӑх пӗтрӗ. Халӗ тимлӗн итлӗр. Ӑна Эпӗ Белградра рихтер ӑҫта пытанса пурӑннине пӗлесшӗн, эсир мана каласа параймастӑр-и е ҫук-и? Задачӑна кӑштах кӑткӑслатас тесе, эсир чӑнах та вилесшӗн-и? маншӑн-и?"
  
  
  Вӑл ӗлӗк кӑтартнӑ хӑрани халӗ унӑн куҫне кӗчӗ. Эпӗ мӗн калани ҫинчен шухӑшланӑ тесе калама пултарнӑ ӑна. Вӑл унӑн кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртаса тытнӑ пистолет ҫине пӑхса илчӗ, унтан мана куҫран пӑхрӗ.
  
  
  "Сава Отель", - терӗ вӑл шӑппӑн.
  
  
  Ӑна, унӑн пичӗ ҫине пӑхса, ӗненсе тӑчӗ. "Савва" Отель рихтера суйласа илмелли вырӑн пулнӑ.
  
  
  "Topcon хваттерӗн штабӗ Лозаннӑри Залра, ҫапла мар-и?»
  
  
  Вӑл ман ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ, унтан аяккалла пӑхрӗ. Пистолетне унӑн кӑкӑрӗ ҫумне тата хытӑрах пӑчӑртарӗ. Вӑл ахлатса илчӗ.
  
  
  "Ҫапла", - хӑвӑрт ответлерӗ вӑл. "Анчах эпӗ, тӳррипе калатӑп, адресне пӗлместӗп".
  
  
  Ӑна пистолетпа кобура ӑшне чикрӗ. "Эпӗ сана ӗненетӗп", - терӗм эпӗ. "халӗ ӗнтӗ ӑна сирӗнтен пӑрахса тепӗр станцине тухмалла".
  
  
  Вӑл ман патӑмран пӑрӑнмарӗ. "Эсир эпӗ сӗннӗ килӗшӗвӗн тепӗр пайне йышӑнасшӑн мар-и?"
  
  
  Ӑна аллисемпе пӗҫҫисенчен сӑтӑрса илчӗ те ee тутинчен чуптурӗ. Вӑл мана выҫӑ пек туйӑнатчӗ. Анчах ман пуҫра урӑх шухӑш пурччӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те унӑн шарфне купене хыврӗ.
  
  
  "Пӗлетӗп, ку мана килӗшӗ, - тунмарӑм эпӗ. - Анчах ӑна бизнес киленӗҫрен те ҫӳлерех лартмалла, тепӗр чухне".
  
  
  Ольга шарфне унӑн пичӗ патне илсе пычӗ те, ольга ун ҫине ыйтуллӑн пӑхрӗ. Унтан ӑна эй, ҫӑварне карӑнтарчӗ те хыҫалта ҫыхрӗ. Вӑл сасартӑк авкаланма, ҫапма, шарф витӗр хуллен илтӗнекен сасӑсем кӑларма пуҫларӗ. Ӑна ee ҫарамас кӗлеткине ярса тытрӗ те койка ҫине йӑтса кайса пирӗн ҫине пӑрахрӗ. Унӑн куҫӗсенче самантлӑха темскер кӗтнӗ пек туйӑнчӗ мана, анчах ӑна койка ҫумне хӑйӗн чӗн пиҫиххийӗсемпе, тумтирӗсемпе ҫыхса хучӗ. Тепӗр самантран вӑл койка ҫине тӑсӑлса выртрӗ те ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Эсир Болгарипе чикӗ урлӑ каҫиччен сире кондуктор е носильщик кирлӗ мар", - терӗ ӑна эй. "Ку та кая юлчӗ. Ҫав вӑхӑт тӗлне ӑна" Сава "гостиницине ҫитетӗп.
  
  
  Унӑн куҫӗсенче курайманлӑх хыпса илчӗ, вӑл шарф витӗр нимӗҫле темскер мӑкӑртатса илчӗ.
  
  
  "Сана ҫыхса пӑрахнӑшӑн ан кулян", - йӑл кулчӗ ӑна эй. "Ман альтернатив ҫинчен шухӑшласа пӑх-ха".
  
  
  Ӑна койка ҫумне кӑкарнӑ ҫарамас тӑратса хӑварчӗ те купене хӑй хыҫҫӑн питӗрсе хучӗ. Унтан Эпӗ Voiture 7-мӗш купене хамӑн пысӑках мар багажа илме кайрӑм. Вӑл тепӗр чарӑнура тухма та хатӗр пулнӑ, ҫав чарӑну хыҫҫӑн часах шӑхӑрни те илтӗннӗ.
  
  
  Халӗ унӑн, югослави полицийӗ шыранӑ пулин те, рихтер "Сава" отеле тухса кайнӑ пулӗ тесе, Белграда таврӑнмалла пулнӑ. Манӑн унӑн радио юлнипе юлманнине ыйтса пӗлмеллеччӗ.
  
  
  
  
  Вуннӑмӗш сыпӑк.
  
  
  
  Кӑнтӑрла тӗлнелле вӑл белградри центральнӑй вокзала иккӗмӗш класс поезчӗ ҫине ларса таврӑнчӗ. Ӑна Сарайоск урамӗпе Михайла Кнез бульварӗ патне ҫитиччен такси илсе кайрӗ, наци музейӗнчен иртрӗ, пире сӑнамаҫҫӗ-ши тесе, пӗр-икӗ хутчен пӑрӑнчӗ, унтан Обиличев Венац урамӗнчи Maiestic отель патнелле утрӑм. Мана курсан Урсула питӗ савӑнчӗ.
  
  
  "Ах, Ник!"- терӗ те вӑл, хӑйӗн ҫемҫе аллисемпе мана мӑйран ыталаса, ун пӳлӗмне кӗчӗ. "Унӑн тӗпӗсем урайӗнче. Ӑҫта пултӑн эсӗ, ҫӗвӗҫӗм?"
  
  
  "Манӑн туса пӗтермен хӑшпӗр ӗҫсене тума тиврӗ. Эпӗ сире ҫак усал коммунистсен столицинче пӗччен хӑваратӑп тесе шутламан вӗт эсир, ҫапла мар-и?"Ӑна, кулса илчӗ.
  
  
  Вӑл ман хыҫҫӑн алӑка хупрӗ. Ӑна вӑл питӗ капӑр номерте пысӑках мар хакпа пурӑнма пуҫланине, nah урамӗ тӑрӑх питӗ илемлӗ курӑннине асӑрханӑ. Анчах халӗ унӑн шухӑшӗсем ганс Рихтер ҫинчен ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  "Эсир мӗн те пулин пӗлтӗр-и?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна сигарета тивертсе ячӗ те эй пӗрне сӗнчӗ, анчах лешӗ килӗшмерӗ. Халӗ вӑл пирӗн ҫине тимлӗн пӑхать. Вӑл самаях тимлӗ. "Рихтер ӑҫта пытанса тӑнине пӗлетӗп пулӗ тетӗп", - терӗ ӑна эй. "Вӑл ашкӑнман пулсан, хула тавра тарман пулсан".
  
  
  "Ку таҫта ҫывӑхрах-и?"
  
  
  Вӑл пирусне вӑрахчен туртса ячӗ те ӑна самантлӑха тытса чарчӗ. "Ҫапла, кунтан инҫе мар".
  
  
  "Ӑҫта? Пурте-и?"
  
  
  Урсула сӑн-питне вӑл калаҫу пуҫличчен пӗр самантлӑха тишкерчӗ. Ку ӗнтӗ монитор ҫинчен каласа пама юрӑхлӑ вӑхӑт пек туйӑнчӗ. Унӑн е ҫакӑн ҫинчен каламалла, е ӑна роман тавра пӗтӗмпех кӑларса пӑрахмалла пулнӑ, юлашки вариант тӗрӗс пек туйӑнман.
  
  
  "Отель" ҫапла", - терӗм эпӗ хуллен.
  
  
  "Хӑшӗ по?"Вӑл тумбочка ҫине телефон патне куҫрӗ. "Эпӗ полицие шӑнкӑртаттарӑп та, вӗсем пире унта кӗтсе илӗҫ".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ҫук, Урсула".
  
  
  Вӑл ман ҫине хӑйӗн илемлӗ кӑвак куҫӗсенчен тӗлӗнсе пӑхрӗ. Унтан вӑл трубкӑна каялла туртса кӑларчӗ. "Мӗншӗн ҫук-ха?"
  
  
  "Урсула, - пуҫларӑм эпӗ, - эпӗ сирӗнпе калаҫасшӑн. Рихтер британи правительствин электронлӑ хатӗрне, АПШ хатӗрӗсене вӑрланӑ, Ку вӑл Хӗвеланӑҫ хӑрушсӑрлӑхӗшӗн кирлӗ. Ӑна вӑл хӑйпе пӗрле тунӑ. Вӑл тухса кайнӑ чухне Ун патӗнче, Центральнӑй вокзал тавра, чӳрече витӗр пулнӑ ".
  
  
  Вӑл самантлӑха аса илчӗ. "Радио?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ҫапла, радио. Вӑл хӑйӗн ӑшӗнче хатӗре пытарса хунӑ тесе шутланӑ пекех туйӑнать".
  
  
  "Мӗншӗн-ха вӑл радиона хӑйпе пӗрле поезд ҫинче илсе ҫӳренӗ".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Ку вӑл эпӗ хальхи вӑхӑтра ӗненни. Халӗ югослави полицийӗ, вӑрҫӑ ӗҫӗсемшӗн суд умне тӑрас тесе, Ӑна Хӗвеланӑҫ Германие яма хавас пулнӑ пулӗччӗ. Виҫҫӗмӗш рейхра ҫынна тытсан коммунистсем яланах хавас. Анчах эпӗ ҫапла шутлатӑп: вӗсем мана электронлӑ хатӗрсем каялла тавӑрӑнсан штопор ҫине урӑхла пӑхма пултарассине эсир ӑнланатӑр пулӗ ".
  
  
  "Эпӗ Ӑнланатӑп, Ник", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ рихтера эго-радио станцийӗсенчен уйӑрса илме тӑрӑшрӑм, анчах ӗҫ тухмарӗ", - терӗ вӑл малалла. "Вӑл унта пулнӑ пулсан, эпӗ панӑ задание пурнӑҫланӑ пулӑттӑм. Халӗ манӑн ҫак радиона каялла тавӑрас пулать".
  
  
  "Анчах Эпӗ рихтера полицисӗр арестлеме пултараймастӑп", - терӗ вӑл мана. "Пирӗн правительство хурал аллине пысӑк бюрократи памалла. Полицие тытса илмелле".
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп", - терӗм эпӗ. " анчах астӑвӑр, Хӗвеланӑҫ Германи пӗчченех.
  
  
  кгб аллине ҫаклансан инкек куракан ҫӗршывсен сервисӗсем. Чӑннипе каласан, рихтер вырӑссене кунта, Белградра, сутасси ҫинчен килӗшӳ тума шутлать пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Тен, вӗсем ӑна тунӑ та пулӗ. Кирек мӗнле пулсан та, Урсула, эпӗ сиртен рихтерпа ӑна, радиона, эпир югослави ҫыннисем патне ҫак арестлеме пулӑшу ыйтиччен вӑхӑт пама ыйтатӑп ".
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха шухӑшласа тӑчӗ. "Эпӗ сире рихтера тытма пулӑшасшӑн".
  
  
  "Ҫапла, эсир манпа пӗрле пыма пултаратӑр", - килӗшрӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Юрать, Ник. Полицие шӑнкӑртаттариччен кӗтетӗп ӑна, анчах вӗсен, паллах, хӑйсен идейисем пулма пултараҫҫӗ. Ман шутпа, вӑл ҫак отеле сӑнакан ҫынна курнӑ пек туйӑнать. Ӑна вӗсем мана пӗтӗмпех шанма пултараймаҫҫӗ тесе шутламалла".
  
  
  "Кунта пӗлтерӗш пур", - терӗм эпӗ. "тепӗр тесен, эсӗ лайӑх коммунист мар".
  
  
  Вӑл нимӗҫле кулса илчӗ те, унӑн кӑвак куҫӗсем ялкӑшса илчӗҫ. "Эпӗ лайӑх хӗрача та мар", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ кунпа килӗшмен пулӑттӑм".
  
  
  Вӑл халатне пилӗкӗнчен ҫыхнӑ, мӗншӗн тесен халачӗ халь ҫеҫ кӑмӑла кайнӑ. Вӑл халатне салтрӗ те ӑна ярханах яма ирӗк пачӗ-ун айӗнче вӑл ҫарамас. "Манӑн тумланас пулать", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл унӑн авӑнчӑкӗсем ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Эпӗ ҫапла шутлатӑп."
  
  
  Халат урайне ӳкрӗ. Вӑл малалла тухса тӑракан кӑкӑрӗпе ҫинҫе пилӗкӗ тӑрӑх, сӗт пӗҫҫисемпе пӗҫҫисем сулланнипе аташса ҫӳреме ирӗк пачӗ. Ӑна поезд ҫинче Ларакан Евӑна аса илчӗ те, Ева Ман ӑшра Урсул типне ачашлакан, ачашлакан темле япалана юхӑнтарса янине пӗлчӗ.
  
  
  "Тепӗр енчен, - терӗ вӑл, пирӗн хушӑмӑра кӗскетес тесе, пирӗн паталла ҫывхарнӑ май, - пирӗн ҫынсем халӗ ҫак отельте пулсан, вӑл унта тата пӑртак пурӑнӗ".
  
  
  "Ахӑртнех, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман хӑлхана ҫыртма пуҫларӗ. Эй ӑна мана хывӑнма ирӗк пачӗ.
  
  
  Урсула ман ӑшӑмра вут чӗртрӗ, вӑл часах контрольтен тухма пулчӗ. Ӑна эй, ытти тумтирсене хывма пулӑшрӗ, унтан икӗ ҫывӑрмалли пысӑк кровать патне пӳлӗм урлӑ илсе кайрӗ. Эпир пӗрле выртрӑмӑр, вӑл ман пата арҫын позицине пырса тӑнине эпӗ астӑватӑп.
  
  
  Унӑн кӑкӑрӗсем илемлӗ те чӑнкӑ пӗкӗсем пек усӑнса тӑраҫҫӗ. Вӑл мана ҫуласа илчӗ те, унӑн кӑкӑрӗн вӗҫӗсем, нӳрлӗ тутисемпе ман питпе мӑйран чуптуса, ҫемҫен ман кӑкӑрӗ ҫумне сӗртӗнчӗҫ.
  
  
  Вӑл ман хырӑм патне анчӗ, мана ачашшӑн чуптурӗ, ман сухара вут ҫунать. Унтан вӑл, тулли те ӑшӑ тутисемпе ӑна текех тӳсме пултараймасӑр, аялалла утрӗ.
  
  
  "Халӗ, ӗҫсӗр аптранӑ ҫын?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Халех", - хӑрӑлтатса ответлерӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна ee кровать ҫине тӗртрӗ те, сывлама чарӑнса, чӑтӑмсӑррӑн йӗнерлерӗ. Сӗт пӗҫҫисем ҫӗкленчӗҫ те мана сырса илчӗҫ, эпир пӗрлешсен, вӗсем ман хыҫра шанчӑклӑн тытӑҫса кайнине эпӗ астӑватӑп. Пушар вулканран сивӗ пулса тӑчӗ. Унтан, кульминацие ҫитсен, тутлӑ шӑршӑ, илемлӗ сасӑсем тата вӗри ӳт шӑрши кӗрет.
  
  
  Ӑна курсан, "Сава" отель ҫине пӑхрӗ те рихтер ӑна мӗншӗн суйласа илнине ӑнланчӗ. Штатсенче ҫакна пӑрҫасем валли тапӑ мӗнле тытнине ҫырса кӑтартсан авантарах пулӗ - кивӗ кивӗ ҫурт, ӑна хулан кивӗ районӗнче тахҫантанпах илсе каймалла пек туйӑнать. Тул енчен Вывеска кивелсе кайнӑ, ӑна гостиница теме те май пулнӑ. Ку руководство иккӗленекен хӑнасенчен тепӗр еннелле пӑхмалли вырӑн пек пулнӑ.
  
  
  Отелра пурӗ те ҫирӗм номер кӑна, сӗтел хушшине почта ещӗкӗсене хунӑ ҫӑраҫҫи шучӗпе ӑна ҫур дюжина ҫеҫ илсе кайнине курма пулать. Югослави служащийӗ пирӗн паспортсене кӑтартма ыйтмасан, ih номерсене хывсан, эпӗ тӗлӗнмерӗм. Вӑл полицие ӳкӗте кӗртме ҫеҫ шутланӑ.
  
  
  Клера, багажӑн единицине илес тесе, кресло тавра ҫаврӑннӑ вӑхӑтра, ӑна каллех почта ещӗкӗсем ҫине пӑхса илчӗ те паллӑ пӳлӗмсем мӗнле ӗҫленине астуса юлчӗ. Унтан эпир клеркпа пусма тӑрӑх хӑпартӑмӑр. Вӑл алӑка уҫса ман багажа лартрӗ те эму валли чей пачӗ.
  
  
  Клера тухса кайсан, коридор алӑкӗ уҫӑлчӗ те, коридора Ганс Рихтер тухрӗ. Ӑна кунне урсула тӗртсе янӑ та хӑй куҫран ҫухалнӑ. Тепӗр самантран вӑл вӑрттӑн пӑхса илчӗ те коридорта ман еннелле ҫурӑмпа тӑракан рихтерпа икӗ арҫын тӑнине курчӗ. Вӗсем тин ҫеҫ тухнӑ тепӗр арҫынна пӑрахса кайма хатӗрленеҫҫӗ. Тепӗр арҫын - Иван Лубянка.
  
  
  Хӗвелтухӑҫӗнчи экспресс Тӑрӑх Повкӑра тухнӑ чухне рихтер лубянкӑна кунта килнӗ пулмалла. Халӗ рихтер станцинче авари пулнӑран урӑх хӳтлӗх тупнӑ пулас, вӑл кунта ҫак ҫынсемпе килнӗ, вӗсем, ахӑртнех, topcon агенчӗсем пулмалла, сӑнав хатӗрӗсене вырӑссемпе сӳтсе явма килнӗ.
  
  
  Рихтер радио йӑтса пымасть. Тен, вӑл КГБ шанман пулӗ. Варвара алӑка хупиччен вӑл хӑйӗн юлташӗсемпе коридор тӑрӑх пусма патнелле утрӗ.
  
  
  Вӑл Урсул еннелле ҫаврӑнчӗ. "Кусем пирӗн ҫынсем, унӑн тусӗсем", - терӗм эпӗ. "вӗсем хыҫҫӑн Пыр та вӗсем ӑҫталла кайнине пӑх. Вилме тӑрӑш. Халлӗхе эпӗ ӑна хамӑн вырӑс тусне коридорта курма хатӗрленетӗп. Ӑна санпа виҫӗ сехетре " Маджестикӑра "тӗл пулӑп. Тӑхта. тепӗр сехетрен, унтан вара, эпӗ курӑнмасан, эсӗ ху тӗллӗн".
  
  
  Вӑл мана питрен кӗске те ачаш самантлӑха пӑхса илчӗ. "Юрать, Ник".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Тепре куриччен."
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  Урсула рихтерпа унӑн ҫыннисем хыҫҫӑн коридор тӑрӑх ҫухалчӗ.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран вӑл лубянски пӳлӗмӗн алӑкне шаккарӗ. Унтан кун каҫа кӑшт чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн Лубянка сасси илтӗнчӗ. "Ҫапла-и?"
  
  
  Вӑл диалектсемпе сасӑсене, уйрӑммӑнах ih итлеме май пур чухне, лайӑх ӑнланнӑ, ҫавӑнпа та унӑн пырне тасатнӑ та iso ганс Рихтер пек янӑрама тӑрӑшнӑ.
  
  
  "Блюхера", - терӗм эпӗ.
  
  
  Тепӗр кунне, ӑна "люгер"туртса кӑларсан, ҫӑраҫҫи шалтлатрӗ. Алӑк уҫӑлчӗ те, лубянкӑн тӗлӗннӗ сӑн-питне курсан, шаль ӑна пӳлӗме кӗме чӗнессе кӗтме кирлӗ мар. Ӑна урипе алӑка хыттӑн тапрӗ те пӳлӗме вирхӗнсе кӗчӗ. Вӑл Лубянкӑна кӑкӑрӗнчен, пуҫӗнчен лекрӗ те урайне ӳкерчӗ.
  
  
  Лубянка пистолет илме пикенчӗ, анчах ӑна тытса чарчӗ. "Тӳрех кунта тӳлесе татаҫҫӗ".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те эму пуҫне тӗлленӗ "люгера" курчӗ. Унтан "Уэбли" хушшинчи хушӑ ҫине пӑхса илчӗ те, хӑрушлӑха кӗрсе ӳкме кирлӗ мар тесе шутларӗ.
  
  
  "Ку каллех эсӗ", - терӗ вӑл хурлӑхлӑн.
  
  
  "Хӑратӑп, старик. Юрать, тӑр. Сӗтел ҫинче вылямалли теттӳсенчен аяккарах тыт".
  
  
  Варвара ерипен ура ҫине тӑнӑ, ҫав патаксемпе rta ҫинчен юн тумланӑ. Унӑн тути шыҫса кайнӑ. Ӑна, кун тӗлне пырса, хупнӑ, кгб сотрудникне яланах сӑнаса тӑнӑ. Унӑн куҫӗсенче мана ҫав тери курайманни палӑрчӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ, - терӗм эпӗ, - эпир санпа калаҫма кӑмӑллӑ".
  
  
  "Пирӗн нимӗн ҫинчен те калаҫмалли ҫук", - салхуллӑн ответлерӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ ҫапла тесе шутлатӑп".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ те аллине каснӑ питҫӑмарти ҫумне тытрӗ. "Хӑратӑп, эсир математикӑпа килмен".
  
  
  "Пулма пултарать", - терӗм эпӗ. "Анчах ӑна тусан, сана питӗ начар пулать". Ҫак приложенин витӗмӗ ҫитсен, вӑл ун пичӗ ҫине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Эпир килӗшӳ тума килмен - ха", - терӗ вӑл мана. "Апла пулсан, эсир шырани ҫук манӑн".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. "Вӑл рихтер патӗнче пулсан, ӑҫта усрать-ха ӑна?»
  
  
  "Рихтер-и?"
  
  
  "Йӑнӑш тунӑшӑн каҫарӑр. Сирӗншӗн Вӑл Блюхер Хорсчӗ".
  
  
  Варвара самантлӑха шухӑша кайрӗ. "Залра ӑҫта вырнаҫнине пӗлместӗп эпӗ. Вӑл питӗ вӑрттӑн та сулӑнчӑк ҫын".
  
  
  "Тен, Вӑл сана шанмасть, Варварсем", - терӗм эпӗ, ӑна кӑштах тӗртсе.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Эпӗ те ӑна шанмастӑп".
  
  
  Манӑн rta кӗтесӗ хускалчӗ. Пӗр-пӗрне чееленме хӑтланакан икӗ кӑмӑллӑ мар ҫынна курни мана яланах савӑнтаратчӗ. "Мӗнех вара, Ҫакна ҫеҫ калама пулать, Лубянка. Эсир унпа ӑҫта ҫыхӑнмаллине пӗлетӗр. Ӑна та эпӗ сире ҫакна калаттарасшӑн".
  
  
  Лубянка сарман вырӑн ҫине куҫрӗ. Ӑна тимлӗн сӑнанӑ, хӑй ҫине тӗлленӗ "Люгер" тытнӑ. "Вӑл мана хӑй ӑҫта чарӑннине каламарӗ", - терӗ вӑл хуллен.
  
  
  "Суятӑн эсӗ, Лубянка. Сана вара 9 миллиметрлӑ куҫна чарса пӑрахма лекет". Ӑна, ун патне пырса, ҫулать. "Мана чӑнлӑх кирлӗ, манӑн ӑна халех тӑвас килет. Ӑҫтан тупас-ха Манӑн рихтера?»
  
  
  Лубянкӑн куҫӗсем сасартӑк лаптак та чӑрсӑрланса кайрӗҫ. Вӑл кровать ҫинчен пысӑк минтер илчӗ те, ӑна хӑй умне хурса, ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл мӗн тунине пӗлмен, ҫавӑнпа та хӑраман. Ӑна персе ячӗ те, "Люгер" пӗчӗк пӳлӗмре ҫурӑлса кайрӗ.
  
  
  Куҫӗсене чарса пӑрахса, вӑл хулӑн минтер ӑшне кӗрсе Выртрӗ те Лубянка кӑкӑрӗ патне ҫитеймерӗ. Ҫав вӑхӑтра ман ҫине ҫаплах минтер тытса тӑракан Варварсем сиксе ӳкрӗҫ. Ӑна тӗллерӗм те каллех пуҫран персе ятӑм, вӑл ман ҫине ӳксен, эпӗ персе яни кӑшт ҫеҫ тӗл тивертеймерӗ.
  
  
  Лубянка ман алла пистолет тытса хыттӑн ҫапрӗ, анчах пӑшалӗ ҫаплах тытса тӑрать-ха. Халӗ минтер ҫук, Варвара икӗ аллипе те ман алла хытӑ ҫавӑрать. Эпир стена ҫумне пырса ҫапӑнтӑмӑр та, вӑл пистолетне ҫухатрӗ.
  
  
  Унтан эпир иксӗмӗр те ҫапӑҫма хӑтланса урайне шуса антӑмӑр. Ӑна лубянкӑн юнланса пӗтнӗ питӗнчен чышкипе ҫапрӗ те, вӑл манран уйрӑличчен ҫапнине хирӗҫ ответлеме пултарчӗ. Унтан вӑл хӑйпе юнашар сӗтел ҫинче ларакан Уэбли патнелле туртӑнчӗ.
  
  
  Вӑл пистолетне хӑй патне ҫитиччен ярса тытрӗ, анчах перес тесе спусковой ҫекӗл патне вӑхӑтра ҫитеймерӗ. Эпӗ ун патне пырсан, вӑл вӗсене, сӑмахран, ман пуҫа йывӑр кӗпҫепе лектерсе асаплантаратчӗ.
  
  
  Вӑл чӳрече ҫине, йынӑшма тытӑнчӗ. Унтан Лубянка ура ҫине тӑчӗ те каллех "Уэбли" ман ҫине сиксе ӳкрӗ, анчах эпӗ пистолет тытнӑ алла ярса тытса, ӑна пеме ӗлкӗриччен туртса илме вӑй ҫитертӗм. Вӑл мана mimmo сӗрчӗ те чӳречене ҫӗмӗрчӗ.
  
  
  Кантӑк хытӑ ҫӗмӗрӗлчӗ те, вӑл темрен тытасшӑн пулнӑ чух, ман ҫине ҫумӑр тӑкӑнчӗ, ҫаврӑнчӗ те Лубянка ӳчӗ тулалла сирпӗнсе тухнине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Лубянка ӳкнӗ вӑхӑтра шӑп пулчӗ, унтан вӑл кӑшкӑрнине илтрӗ. Ванчӑк кантӑк витӗр пуҫне кӑларчӗ те вӑл иккӗмӗш хутӑн балконӗ ҫумне ҫапӑннине курчӗ. Ӑна тимӗр балюстрада пикечӗсемпе шӑтарса тухнӑ, куҫӗсем уҫӑ, ҫак кӑкӑрпа пурнӑҫ урлӑ икӗ пикет тухса тӑраҫҫӗ.
  
  
  Ӑна хӑйне хӑй вӑрҫрӗ. Лубянка мана халь нимӗн те каламасть. Вильгельмина таврӑнсан, вӑл пӗчӗк пӳлӗмрен хӑвӑрт тухса кайнӑ та, параднӑй пусма ҫинчен shaggy илтӗннӗ вӑхӑтра коридор тӑрӑх васкаса утнӑ. Унтан ih чупса тухнӑ, хыҫалти картлашка тӑрӑх урама аннӑ.
  
  
  
  
  Вунпӗрмӗш сыпӑк.
  
  
  
  "Ку вырӑн. Кунта рихтер икӗ арҫынпа пӗрле килнӗ", - терӗ мана Урсула.
  
  
  Эпир ансӑр урамри тӗттӗм алӑк хушӑкӗнчен хӗсӗнсе кӗтӗмӗр те, тӗттӗм витӗр хирӗҫри кивӗ ҫурт ҫине пӑхса тӑтӑмӑр. Урсула питӗ пӑлханать, анчах ҫакна палӑртасшӑн мар.
  
  
  "Эсир мӗнле шутлатӑр, вӗсем эсир вӗсем хыҫҫӑн пынине асӑрхама пултарнӑ пулӗччӗҫ-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп, - терӗ вӑл.
  
  
  Ҫул урлӑ каҫмалли ҫурт-пурӑнмалли ҫурт. Урсула мана: вӗсем иккӗмӗш хутра урамри пӳлӗме кӗчӗҫ, терӗ, анчах ҫав вӑхӑтра унта мир пулмарӗ.
  
  
  "Ну, каяр-ха унта, курӑпӑр", - сӗнтӗм эпӗ.
  
  
  "Юрать, Ник". Вӑл сумкине "Уэбли"илме кӗчӗ.
  
  
  "Эпӗ сана унта лайӑх хупласшӑн", - терӗм эпӗ. "ку капкӑн пулма пултарать".
  
  
  "Эсӗ мана шанма пултаратӑн, Ник".
  
  
  Эпир шутланӑ тӑрӑх, рихтерпа ҫав ҫынсем тӑракан пӳлӗм патне ҫитсен, вӑл пушах пулчӗ. Вӑл пистолетпа асӑрханса кӗчӗ, анчах унта никам та ҫук.
  
  
  "Кӗрӗр, - терӗ ӑна Урсуле.
  
  
  Вӑл ман ҫумма хутшӑнчӗ, алӑка хупрӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Ку уйрӑм ваннӑллӑ пысӑк пӳлӗм. Стенасем ҫинчи сӑрӑ ирӗлсе кайнӑ, сантехника авалхи пек курӑнать. Кӗтесре кӑнттам койка пур, ун ҫинче ҫӗвӗллӗ йывӑҫ пукан тата айккинчи темиҫе тӳрӗ пукан.
  
  
  "Темле вырӑнта", - тесе ҫырнӑ ӑна. Ӑна люгер каялла кобура ӑшне чикрӗ. Вӑл койка патне пычӗ. Ун ҫинче нумай пулмасть такам выртнӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Кунта багаж е урӑххи ҫук, - палӑртрӗ Урсула. "Тен, эпир ӑна ҫухатрӑмӑр та пулӗ".
  
  
  "Атя йӗри - тавра пӑхар", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ку вырӑна эпир пайӑн-пайӑн тӗпчерӗмӗр. Унта рихтер - хӑйӗн юратнӑ сигаречӗпе пӗр пирус тӗпӗ пулнине кӑтартса панӑ; пӗр бутылка эрех, пушӑпа пӗрех; ҫӳп-ҫап корзинкинче, поезд ҫине пӑрахнӑ билет ӑшӗнче, вӑл хӑй ҫак пӳлӗме таврӑнассине кӑтартакан нимӗн те тупайман. Чӑннипе каласан, вӑл ҫакна яланлӑхах пӑрахнине пур ӗнентерӳсем те кӑтартса панӑ.
  
  
  "Мӗн тумалла ӗнтӗ халь пирӗн?"- ыйтрӗ Урсула.
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп", - терӗ ӑна эй. Ӑна, ваннӑйне таврӑнсан, хуллен йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Пӳлӗмре эпир асӑрхаман вырӑн пур пек туйӑнчӗ мана. Ӑна каллех пушӑ аптекӑна пӑхрӗ.
  
  
  Унтан эпӗ туалета кайрӑм. Nen ҫине хӑпарнӑ. Вӑл хупӑлчине ҫӗклерӗ те тазалла пӑхрӗ.
  
  
  Унта эпӗ витӗр курӑнакан & amp; quot; лӳчӗркеннӗ йӗпе хут татӑкӗ ишсе ҫӳренине куртӑм.
  
  
  Ҫакна илтсен, вӑл ун ҫине пӑхса илчӗ. Ку пысӑк татӑк хут татӑкӗ ҫеҫ пулнӑ, ӑна ҫурса, манӑҫа хӑварнӑ пулмалла, анчах nen темиҫе алӑпа алӑ пуснӑ.
  
  
  "Манӑн мӗн те пулин пур",-терӗм эпӗ.
  
  
  Урсула ман хулпуҫҫи урлӑ пӑхрӗ. "Мӗн ку?"
  
  
  "Рихтер ҫакӑнтан университетра хӑтӑлма хӑтланнӑ пулас. Ку мӗнле саспаллисене уйӑрса илме пултаратӑр - и эсир?»
  
  
  Вӑл ун ҫине пӑхса илчӗ. "Ку рихтер алли", - терӗ вӑл. Вӑл ҫырӑва кӑштах пӑрса, чалӑшса илчӗ. Кӑна сербохорватскинче ҫырнӑ пулмалла, Ник. Тен, "наци" тӗп сӑмахӗ. Тата тепӗр саспалли, тепӗр сӑмах пуҫламӑшӗ ".
  
  
  Вӑл ун ҫине чалӑшшӑн пӑхса илчӗ: "Наци ҫынни. Анчах мӗнле иккӗмӗш сӑмах?»
  
  
  "М - У - с-музей, Наци музейӗ".
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ. "Музей. Nen гардеробнӑйра пур-и?»
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп", - терӗ вӑл.
  
  
  "Рихтерӑн музейпе тӗл пулма сӑлтав пулман пулӗччӗ", - терӗм эпӗ. "эпир пӗлетпӗр, вӑл" Сава "отелӗнче лубянкӑпа тӗл пулнӑ, тен, кунта та пулӗ".
  
  
  "Ку тӗрӗс", - терӗ Урсула, анчах ман хыҫҫӑн пымарӗ.
  
  
  "Ну, калӑпӑр, эсир отельсене ҫак радиона пӗр-икӗ кунлӑха упрама ӑҫта та пулин парса ярӑр. Апат камерипе эсир центральнӑй вокзалта е аэропортра усӑ курма пултараймастӑр, мӗншӗн тесен унта полици сире сӑнаса тӑрать. Анчах мӗншӗн музей евӗрлӗ обществӑллӑ вырӑнта апат-ҫимӗҫ йышӑнмалли камерӑпа усӑ курмалла мар-ха? "
  
  
  "Анчах япаласем унта, вӑхӑтлӑха ҫеҫ юлаҫҫӗ
  
  
  
  "Музее пыракансене халлӗхе", - аса илтерчӗ мана Урсула.
  
  
  Ун ҫинчен вӑл самантлӑха шухӑшласа илчӗ. "Вӗсем япалана икӗ кун хушши тытнӑ пулӗччӗҫ, иккӗшӗ таврӑнасса кӗтнӗ пулӗччӗҫ. Анчах рихтер ҫакӑн пек май пуласса шанасшӑн пулман пулмалла. Тен, вӑл радиона музее хӑварнӑ пулӗ, кайран вара, хӑй тухса кайнӑ чух ӑна илме маннӑ тесе калама ниепле те вӑхӑт пулман пирки, телефонпа шӑнкӑртаттарнӑ. Вӑл ҫирӗм тӑватӑ е хӗрӗх сакӑр сехет хушшинче радио илме пулнӑ пулӗччӗ. Ун чухне вара вӗсем хӑйсене сыхлануллӑрах тытма тӑрӑшни ҫинчен ӗнентернӗ пулӗччӗҫ ".
  
  
  "Ку лайӑх теори, Ник. Малалла тӗрӗслес пулать".
  
  
  "Ирпе эпир музейре пулатпӑр", - терӗм эпӗ. "Паян каҫхине рихтер Лубянка ҫинчен пӗлсен, вӑл халех Белградран тухса кайма шутлӗ, анчах радиосӑр мар. Вӑл ӑна музее пытарнӑ пулсан, эпир ӑна хӗнесе пӗтереттӗмӗр. Ку пирӗн эмупа контакт тума юлашки шанчӑк пулма пултарать."
  
  
  "Халлӗхе, - терӗ вӑл, - санӑн кӑштах канас пулать. Манӑн" Маджестикӑра " уйрӑмах хӑтлӑ номер пур.
  
  
  "Лайӑх сӗнӳ", - терӗм эпӗ.
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тепӗр ирхине вӑл уҫӑлнӑ чухне эпир Наци музейӗнче пултӑмӑр. Белградра ҫурхи хӗвеллӗ кун пулнӑ. Pargue Каламегданри ҫӳллӗ йывӑҫсем ҫинче ҫап-ҫутӑ симӗс бутонсем ӳсеҫҫӗ. Шыв айӗнчи ҫунатсемпе ҫӳрекен катерсем дунайӑн лӑпкӑ шывӗсем тӑрӑх ярӑнса ҫӳреҫҫӗ, ҫавӑнпа та хавхалануллӑ хускану темле канӑҫсӑртарах пек туйӑнать. Анчах музейӗ янкӑр уяр ир монолит пек те сӑрӑ пек туйӑнатчӗ; ку вӑл эпир урсулпа кунта йӑпанма килменни ҫинчен ҫап-ҫутӑ аса илтеретчӗ.
  
  
  Шалта ҫӳллӗ маччасем, кӗленче витринӑсем пур, вӗсем хӗвел ҫутипе ҫав хулӑн стенасен леш енче уйрӑммӑнах уйрӑлса тӑраҫҫӗ. Эпир часах хывӑнмалли пӳлӗме тупрӑмӑр. Дежурнӑй югослав ҫывӑрман-ха.
  
  
  "Ырӑ ир пултӑр", - тесе саламланӑ ӑна эго. "Пирӗн тепри кунта портативлӑ радио хӑварнӑ та ӑна хӑйпе пӗрле илме маннӑ. Вӑл пире ҫавна илме ячӗ". Ӑна нимӗҫле чи лайӑх акцентпа калаҫнӑ.
  
  
  Вӑл ӗнсине хыҫса илчӗ. "Радио? Мӗн ку?»
  
  
  Вӑл унпа серб-хорватла калаҫса пӑхма шут тытрӗ. "Радио. Пиҫиххипе ҫакса ҫӳрекенни".
  
  
  "Ах, - терӗ вӑл. Вӑл пӗчӗк пӳлӗм кӗтессине иртрӗ, эпӗ, сывлама чарӑнса, ҫӳлӗк патнелле кармашрӑм. Вӑл радио рихтера туртса кӑларчӗ. "Манӑн Кунта Блюхер ятлӑ ҫын, швейцарец, хӑварнӑ пӗр ҫын пур".
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ Урсул ҫине пӑхса. "Сасӑлани те пӗтрӗ. Блюхер хорсчӗ-тулли ят".
  
  
  Вӑл йӑнӑшсем ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫапла. Сирӗн документсем пур-и, мистер Блюхера? Эпӗ сан сӑнна астумастӑп пулас".
  
  
  Вӑл хӑйӗн чӑтӑмсӑрлӑхне чарса тӑчӗ. Кирлӗ пулсан, ӑна магнитолӑна вӑйпа илме шут тытрӑм. "Эпӗ Блюхер Хорсчӗ мар", - терӗ ӑна юриех. "Эпир ӑна радио ыйтма килнӗ туссем".
  
  
  "А.Ну, мистер Блюхерӑн хӑй килмеллеччӗ, ӑнланатӑр-и. Ку правило".
  
  
  "Ҫапла, паллах", - терӗм эпӗ, - Анчах Блюхера господин чирлерӗ те радиона пыма пултараймасть. Эсир ӑнланасса шанатпӑр эпир. Эму ҫинчен пӗлтермешкӗн пире раци парсан, эсир ҫав тери пысӑк усӑ тӑватӑр".
  
  
  Вӑл ман ҫине, Унтан Урсула ҫине шанмасӑртарах пӑхса илчӗ. "Вӑл сире квитанци пачӗ-и?"
  
  
  Халӗ Урсула роль вылярӗ. "Ах, хаклӑ ҫыннӑм! Вӑл тухса каяс умӗн пирӗн пӗр пытармасӑр блан илесси ҫинчен асӑнчӗ. Анчах вӑл ҫав куна пама маннӑ. Вӑл питӗ чирлӗ". Унтан вӑл черккесене ҫутрӗ. "Эсир техникӑлла йӑнӑша ӑнлантармасса шанатӑп эпӗ. Tac Блюхер г-на югославири илемлӗ музыкӑна итлеме, вӑл кунта чухне".
  
  
  "Ах", - терӗ арҫын, унӑн сивӗ кӑвак куҫӗсенчен пӑхса. "Мӗнех вара, ӑна ӑнланма пултаратӑп. Акӑ, эсир радио илме пултаратӑр. Эпӗ ахаль те ҫакна кунта усрама таса решени йышӑнатӑп".
  
  
  "Пысӑк тав", - терӗ ӑна эму.
  
  
  Вӑл мана выляса ячӗ те радио Урсуле пачӗ. "Хӑвӑн тусна кала: вӑл хӑвӑртрах сывалтӑр, Белградра пурӑннипе киленме пултартӑр".
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗ Урсула.
  
  
  Вӑл радио илчӗ те, эпир хывӑнмалли пӳлӗм урлӑ тухрӑмӑр. Анчах ҫурт тавра тухнӑ чух вӑл эпӗ ҫӗнтерни нумая пыманнине асӑрхарӗ. Вӗсем тӑрӑх коридорта икӗ арҫын тухрӗҫ, йӗри-тавра никам та ҫук. Вӗсен иккӗшӗн те пистолетсем пулнӑ. Вӗсем Topcon тӑрӑх икӗ ҫын пулнӑ, вӗсене эпир маларах Рихтерпа пӗрле курнӑ, вӗсем хыҫҫӑн Урсула пынӑ.
  
  
  "Чарӑн, тархасшӑн", - хушрӗ ҫӳллӗреххи.
  
  
  Вӑл шӑппӑн йынӑшса ячӗ. Тата темиҫе мина, монитор та манӑн пулнӑ пулӗччӗ. Ылханлӑ ҫынсем! Ку вӑл иккӗмӗш хут пуҫланнӑччӗ, ун чухне ӑна манран туртса илес тесе ҫеҫ тытса тӑратчӗ. Урсула ман пекех пӑшӑрханман, радио юсанӑ пулин те, вӑл рихтерпа ҫыхӑну тытма пӑрахнӑ, халӗ ӗнтӗ ҫав ҫынсем ҫак контакта юсаса ҫӗнетнӗ. Событисем ҫакӑн пек ҫаврӑнса кайнипе усӑ куриччен пурӑнайӗ-ши вӑл, тесе шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  Хуҫӑк сӑмсаллӑ лутра тӑваткал арҫын радио ҫине автоматпа сулчӗ. "Пирӗн хушшӑмӑрта радио хумалла... -
  
  
  вӑл ман ҫине пӑхрӗ те - санӑн пистолетупа.
  
  
  "Апла пулсан, пӑрӑн вӗсенчен", - хушрӗ ҫӳллӗрех арҫын.
  
  
  Урсула ман ҫине пӑхса илчӗ те, эпӗ килӗшсе пуҫа султӑм. Пирӗн ҫине икӗ пистолет тӗлленӗ чух тавлашмалли те ҫук. Вӑл мала тухрӗ те "Уэбли" ҫинчи раципе сумкине урайне тӑсрӗ. Ӑна камзолӑран ерипен "люгер" туртса кӑларчӗ, унпа кирек мӗнле усӑ курма та май шырарӗ, анчах халӗ икӗ пистолетне те ман кӑкӑр ҫине хунӑ. Ӑна" Люгер " радиопа тата сумкӑпа юнашар урайне хучӗ. Манӑн ҫанӑ ӑшӗнче халӗ те Хьюго пур-ха, анчах унпа усӑ курма май сахал пулассӑн туйӑнать.
  
  
  "Питӗ аван", - терӗ Topcon ятлӑ ҫӳллӗ агент. Унӑн ҫӳҫӗ хура, пичӗ питӗ типшӗм. Вӑл малалла ярса пуснӑ тепӗр арҫынна паллӑ пачӗ, Урсул сумкине уҫрӗ те Уэблине туртса кӑларчӗ. Ҫакна вӑл вильгельмина та пиншак минутӗнче тыттарчӗ. Унтан вӑл радио илчӗ.
  
  
  "Халӗ пирӗнпе пӗрле кайӑпӑр", - терӗ ҫӳллӗ арҫын.
  
  
  Урсула каллех ман ҫине пӑхса илчӗ. "Арҫын мӗн каланине эпир лайӑхрах тӑвӑпӑр", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Пире систермесӗр ҫурт тавра туртса кӑларчӗҫ те сӑрӑ йӗнер ҫине "Фиат"лартрӗҫ. Пире Урсулпа иксӗмӗре машина ҫине хыҫалтан ларма хушрӗҫ. Ҫӳллӗ арҫын руль умне ларчӗ, сӑмси хуҫӑлнӑ ҫын ман кӑкӑртан пистолетпа юнашар sel ларать.
  
  
  "Халӗ эпир кӑштах уҫӑлса ҫӳреме каятпӑр", - терӗ мана пистолет тытнӑ ҫын кӑмӑллӑн.
  
  
  Машина ирхи машинӑсен юхӑмне кӗчӗ. Вӑл кайри кунӗсене те ятарласа ҫӑрапа питӗрсе хунине курчӗ. Пистолет тытнӑ ҫынна хӗнесе тӑкма шутлани тӗрӗс пек туйӑнать. Рихтер, ахӑртнех, калаҫӑва пӗр чӑрмавсӑр малалла тӑсас тесен, пиртен хӑтӑлсан авантарах пулӗ, тесе шутларӗ пулас. Ӑна вӑл темиҫе ҫул хушши полицейскисемпе правительство агенчӗсенчен мӗнле тарнине ӑнланма пуҫларӗ: вӑл ӑслӑ, тухӑҫлӑ, хӑй совеҫӗнчен пӗтӗмпех ирӗклӗ.
  
  
  Эпир Белградран тухрӑмӑр. Эпир Бранковпа Призренски бульвар тӑрӑх шыв хӗррине ҫитичченех кайрӑмӑр, Унтан Кара дордева хуларан кӑнтӑралла тухрӑмӑр. Часах эпир сӑртлӑ уҫӑ вырӑна ҫитрӗмӗр.
  
  
  "Ӑҫта илсе каятӑр эсир пире?- юлашкинчен ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Эсӗ часах пӗлӗн", - терӗ хуҫӑк сӑмса, ман ҫине пӑхса кулса. Ку акцент нимӗҫле, ҫӳллӗ ҫыннӑн - французла. Ку Ӗнтӗ космополит нарячӗ, Topcon.
  
  
  Ҫапла калани тӗрӗсех пулнӑ. Тепӗр вунпилӗк минутран эпир, икӗ урапа ҫулӗнчен пӑрӑнса, хула тулашӗнчи улах ҫурт патне ҫитрӗмӗр. Водитель ун умӗнче чарӑнса тӑчӗ те пире тухма хушрӗ.
  
  
  Эпир урсулпа фиат тӑрӑх тухрӑмӑр. Вӑл эпир ӑҫтине пӗлмест; эпир хуларан кӑнтӑралла кайнине ҫеҫ пӗлет. Рихтера Белградран тухса кайни вырӑнлӑ пулнӑ, мӗншӗн тесен полици хулана тӗрӗсленӗ, эпӗ унран ыйтнӑ. Хальхи вӑхӑтра вӑл общество транспорчӗпе ҫӳреме пултарайман. Пӗлесчӗ, лубянка ҫинчен пӗлнӗ-ши вӑл?
  
  
  "Пӳрте", - хушрӗ ҫӳллӗ арҫын, револьверне сулкаласа. Икӗ пистолет та каллех пирӗн ҫинелле тӗллерӗҫ. Ӑна приказсем пурнӑҫланӑ.
  
  
  Шалта, тултан пӑхсан, пӗчӗкрех пек туйӑнать. Анчах ку рихтера мӗн кирлине пурне те тунӑ. Тепӗр самантран, ҫӳллӗ стрелок ӑна чӗнсе илсен, кухня тӑрӑх пӳлӗме рихтер кӗчӗ.
  
  
  "Мӗнех вара, - терӗ вӑл пире курсан, - мӗнле кӑмӑллӑ сюрприз". Вӑл ҫӳллӗ арҫын пукан ҫине лартнӑ раци патнелле туртӑнчӗ. "Эсир ӑна илнӗ пекех илтӗр, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ку таранччен эсир пирӗнтен пӗр утӑм малта пыраттӑрччӗ", - терӗм эпӗ. "Анчах санӑн ӑнӑҫу ӗмӗрех тӑсӑлма пултараймасть, Рихтер".
  
  
  Ӑна, тара кӗрӗшнӗ ҫынсем ман ҫине ҫак чӑн-чӑн ятпа усӑ курнӑ чух епле пӑхнине куртӑм эпӗ. Ӑна Вӗсем Блюхера ҫеҫ пӗлнӗ пулмалла. Рихтер ман ҫине пӑхса кулса илчӗ, унтан ман пата пычӗ те мана питрен ҫапрӗ.
  
  
  Вӑл урайне йывӑррӑн ӳкрӗ. Урсула ахлатса илчӗ те яланлӑхах пӗшкӗнчӗ. Iso rta юн юхать. Вӑл рихтер ҫине пӑхса выртнӑ, ӑна курайман. Ҫак курайманлӑх мана, ӑна хирӗҫ тухса калама май пулнӑ пулсан, кӑштах вӑйлӑрах тӑрӑштарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Урсула рихтер ҫине пӑхса илчӗ. "Нацист мясникӗ!"- чашкӑрса илчӗ вӑл.
  
  
  Рихтерӑн пичӗ ҫиленнипе хӗрелсе кайрӗ. Вӑл ӑна питӗнчен хытӑ ҫапрӗ те, вӑл манпа юнашар ӳкрӗ.
  
  
  Рихтер пире илсе килнӗ ҫынсем еннелле ҫаврӑнчӗ. "Вӗсене унта та, кунта та алӑ ҫыххисем тӑхӑнтартӑр". Вӑл кухньӑри алӑк хушӑкӗ ҫумне ҫинҫе тимӗр хулӑсем вырнаҫтарса лартнӑ уйрӑм пӳлӗм ҫине тата аяккинчи кивӗ радиатор ҫине кӑтартрӗ. "Ҫапла ӗнтӗ, вӗсене пайланӑ".
  
  
  Хуҫӑк сӑмсаллӑ арҫын урсулӑн икӗ суллине те батарея ҫумне сӑнчӑрласа лартрӗ, ҫӳллӗ арҫын мана пӳлӗмӗн тулаш енчи стойки ҫумне сӑнчӑрпа кӑкарчӗ. Манӑн алӑсем ҫурӑм хыҫӗнче, кашни алӑ сыппи ҫинче алӑсем, сӑнчӑра кашта тавра ҫыхӑнтаракан сӑнчӑрсем. Манӑн ура ҫине тӑмалла пулчӗ, Урсула вара, ҫурӑмӗпе батарея ҫумне таянса, урайне ларчӗ.
  
  
  "Юрӗ, бомба илсе кил", - хушрӗ рихтер ҫӳллӗ ҫынна, пӑшалне илсе. .
  
  
  Ҫӳллӗ арҫын пӗчӗк спальнӑра ҫухалчӗ те тепӗр самантран хӑй тунӑ бомбӑпа таврӑнчӗ. Ун ҫумне динамит ҫителӗклӗ ҫирӗплетнӗ, эпир тӑракан икӗ ҫурта сирпӗнтермелли динамит пур. Рихтер ман ҫине кулса пӑхса илчӗ, ҫӳллӗ ҫын аллинчи бомбӑна илчӗ те ӑна зал варринчи пукан ҫине хучӗ. пӳлӗм, манпа Урсул хушшинче, ҫурма ҫула яхӑн.
  
  
  "Андрей ку япаласене питӗ лайӑх пӗлет", - терӗ рихтер, бомба валли спусковой ҫекӗлпе усӑ курмалли сехете вырнаҫтарса. "Куҫӗсене чарса пӑрахни, паллах, тирпейлӗрех пулнӑ пулӗччӗ, анчах вӑл чылай хӑватлӑрах. Влаҫсем сирӗн ӳт-пӗвӗре, унтан взрывпа пушара палласа илме пултарӗҫ. Ҫак тӗслӗх сан хыҫҫӑн пыракансене пурне те асӑрхаттарасса шанатӑп эпӗ ".
  
  
  "Ман шутпа, ку ih шухӑша ярать", - терӗм эпӗ, ӑна вырнаҫтарса лартнӑ бомба ҫине тимлӗн пӑхса илтӗм. Рихтер тӗрӗс каланӑ. Ку япала ҫурӑлса кайнӑ пулсан, тӗпчев валли сахал юлнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Эсир хӑвӑр ятӑра вараланӑ ҫынсен опекине лекиччен эпир нихҫан та парӑнмастпӑр", - терӗ урсула хытӑ сасӑпа.
  
  
  Рихтер пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Эпӗ пӑсрӑм-и?- ҫиленсе каларӗ вӑл. "Шел, ҫак ӗҫ пулса иртнӗ чухне эсӗ юнашар пулман, фрейлен. Виҫҫӗмӗшӗ вара государство та хӑйӗн тӗллевӗсене пурнӑҫлассинчен килмест. Ун чухне эпир пурте нацистсем пулнӑ. Поражени тӳснӗ хыҫҫӑн вӑйсӑртараххисем урса кайрӗҫ, ыттисем сасартӑк антифашистсем пулса тӑчӗҫ.
  
  
  "Эсӗ нацистсен йытти", - чашкӑрса Илчӗ Урсула.
  
  
  "Халӗ ӗлӗкхи тӑшмансемпе туслашма, социализмсемпе чупма тата кивӗ идеалсене сутма мода", - вӑраххӑн малалла каларӗ вӑл.
  
  
  "Нацистсем вара, юлашкинчен, коммунистсемпе ӗҫлеҫҫӗ", - хирӗҫлерӗ унӑн эму хутне кӗнӗ пӗлтерӗвӗсене.
  
  
  Вӑл ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Вӑл таса та ансат бизнес. Ку вӑл-ҫын хӑй ҫине йытӑ ҫине тапӑннӑ пек тапӑнакан сунарҫӑ пулсан, манӑн мӗн тумалла-ха".
  
  
  "Вӗлерни сире ҫӑлаймӗ, герр Рихтер!"- хыттӑн каларӗ Урсула. "Сире тытса чараҫҫӗ, эсир вара ӗҫленӗшӗн ӗҫ укҫи илетӗр".
  
  
  Вӑл йӳҫҫӗн кулса илчӗ. "Халӗ ӗнтӗ эсир ҫакна ӗненме ҫирӗм минут та кая мар". Ответ парасса кӗтмесӗрех, вӑл хӑйӗн хӳрешкисем еннелле ҫаврӑнчӗ. "Lamborghini Сӳнтерӗр. Эпир Fiat станцине Dragoman Pass Crveni Карrst станцине каятпӑр. Унта поезд ҫине ларма хӑрушӑ мар".
  
  
  "Ҫапла, герр Блюхера, - терӗ ҫӳллӗ арҫын. Иккӗшӗ ҫаврӑнчӗҫ те урама тухрӗҫ.
  
  
  Боевиксем машина ҫине тул енчен ларсан, рихтер каллех ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эсир вӑхӑтлӑха вырӑссемпе килӗштерме пӑрахрӑр. Анчах вӑхӑтлӑха ҫеҫ. Уншӑн эсир халӗ хӑвӑр пурнӑҫӑрпа ӗҫ укҫи тӳлетӗр".
  
  
  Апла пулсан, вӑл Лубянка ҫинчен пӗлнӗ.
  
  
  "Ӑна кунтан тухса кайсан, эпӗ ӑна ҫул ҫине, фотографисемпе, музыкӑпа, спутник мониторингне сутасси ҫинчен калаҫусем пуҫласа ярас тесе ҫеҫ мар, Бонн правительствине те хам ҫинчен пӗр хушӑ сӑнама пӑрахатӑп. Ӑнланатӑр-и, пурте яланхи пекех ӗҫлет, маншӑн питӗ лайӑх ". Вӑл кун тӗлне ҫитрӗ. Тул енчен Fiat двигатель курӑнса кайрӗ. «Auf wiedersehen. Е, тен, манӑн ахаль ҫеҫ сывпуллашмалла?»
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те тухса кайрӗ. Тепӗр самантран" Фиат " тапранса кайрӗ, сасӑ вара, вӗсем аслӑ ҫул ҫине таврӑннӑ май, майӗпен шӑпланчӗ.
  
  
  Эпир Урсулпа пӗр вӑхӑтрах тиклетекен бомба ҫине, унтан тепри ҫине пӑхса илтӗмӗр. Урсула аялти тутине ҫыртрӗ те пуҫне пӑркаларӗ. "Рихтера вӗлермеллеччӗ манӑн, ҫавна пӗлсенех".
  
  
  "Сивӗн", - терӗм эпӗ, - пирӗн вунпилӗк минут та юлмарӗ. Ку тарӑн шухӑша кайма вӑхӑт нумай хӑвармасть".
  
  
  "Эпӗ хускалма пултараймастӑп", - терӗ Урсула, батарейӑна нучниксемпе шаккаса.
  
  
  "Вӑйран кайма тӑрӑш", - терӗ ӑна эй лӑпкӑн. "Эсир пӑшӑрханни ерекен пулма пултарать, манӑн мӗн те пулин шухӑшласа кӑларас пулать".
  
  
  Сӗтел ҫинчи бомба ылханлӑн тӑкӑртатни пирӗн чӗресем юлашки хут тапнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл ман хыҫри решетке ҫине ҫулсеренех ҫаврӑнса пӑхрӗ. Ӑна кӑкарнӑ карӑнтарчӗ те, вӑл пӗшкӗнчӗ, унтан каялла сиксе ӳкрӗ. Унӑн сӑнӗ тӗксӗмленчӗ, вӑл алтупанӗсен вӑчӑрине кашта ҫумне сӑтӑрса илчӗ. Вӑл металл пек хытӑ мар, нӑтӑртатакан ҫемҫе сасӑ кӑларчӗ. Тепӗр тесен, хулӑсем металран мар, хура тимӗрпе сӑрланӑ йывӑҫ тавра пулнӑ. Унтан ӑна Хьго аса илчӗ. Вӗсем хьгона, манӑн стилета тупаймарӗҫ.
  
  
  Манӑн кӑкӑрта шанчӑк вӗреме пуҫларӗ, пыршӑ-пакартана тата хытӑрах пӑчӑртаса лартрӗ. Ӑна сылтӑм аллипе хускатса илчӗ, анчах нимӗн те пулмарӗ. Унӑн хусканӑвӗсем питӗ пӗчӗк. Вӑл урсул еннелле ҫаврӑнчӗ те ҫинҫе йывӑҫ кашта ҫине таянчӗ.
  
  
  "Мӗн тӑватӑн эсӗ, Ник?"
  
  
  "Пирӗн пурнӑҫа ҫӑлса хӑварма тӑрӑшатӑп", - терӗм эпӗ кӗскен.
  
  
  Ӑна каллех алӑпа хускатса илчӗ те, Хьюго ман ал тупанӗ ҫине шуса анчӗ. Ҫӗҫҫе эпӗ ҫирӗп тытмалла илсе пытӑм. Суллине хӑвӑрт ҫавӑрса, вӑл хьюго ҫивӗчӗшӗн ҫивӗчӗшне алӑ айӗнчи йывӑҫ кашта ҫине тӑрӑнтарма пултарчӗ. Ӑна хулӑпа касса татрӑм та ҫӗҫӗ ҫивӗчӗшӗ йывӑҫ ҫине тӑрӑннине туйрӑм. Йывӑҫ ҫирӗп, анчах ҫӗҫӗ
  
  
  ӑна йӑрӑм-йӑрӑмӑн ҫӳхе хӗрринех хӑваласа янӑ. Вӑл ҫивӗчӗшӗпе кӑшт ҫеҫ хусканкаласа илчӗ те хӑйӗнчен икӗ сӑлӑп тухса ӳкнине туйрӗ.
  
  
  Ӑна, урсула ҫине пӑхса илчӗ. "Эпӗ ҫав ылханлӑ пӑрӑса ҫурса тӑкма тӑрӑшатӑп", - ӑнлантартӑм эпӗ. ӑна курмарӑм, циферблачӗ хытӑ. "Мӗн чухлӗ вӑхӑт унта?"
  
  
  "Вунӑ минутран ытла мар", - терӗ Урсула, циферблата курас тесе тӳп-тӳрӗ тӑрса.
  
  
  "Турӑҫӑм", - терӗм эпӗ, нумай вӑхӑт иртнӗшӗн тарӑхса.
  
  
  Ӑна каснӑ. Ӑна отель пӗтӗм планкӑна касса тухма пултараймасть. Ӑна отель пушатма ҫеҫ пултарать. Урайӗнче темӗн чухлӗ сӑлӑп. Ӑна касма чарӑнчӗ те штангӑна хытӑ туртрӗ. Хуллен шатӑртатни илтӗнчӗ, анчах йывӑҫ хуҫӑлмарӗ. Алтупанӗсем халӗ ман алӑсене тарӑн касса кӗчӗҫ. Ӑна вӑл йывӑҫ ӑшӗнче тарӑн ҫурӑк пуррине туйичченех касса кӑларчӗ. Алӑ пусӑмне тӳссе ирттерес тесе, вӑл пӗтӗм вӑйне пухса Урсула ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Вӑхӑт", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Улттӑ м".
  
  
  Вӑл урисене хӑй айне хучӗ те iso пӗтӗм вӑйран туртрӗ. Йывӑҫ брюс ҫурӑлса кайсан, хыттӑн шатӑртатни илтӗнчӗ. Вӑл пуҫӗпе урайне персе анчӗ те бомбӑсем выртакан пукан ҫине чутах пырса ҫапӑнмарӗ.
  
  
  Манӑн алӑсене хыҫалта ҫыхса лартнӑ-ха, анчах вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ. Унӑн аллисем ҫинче юн пуррине туйрӗ. Ӑна, кашни ҫулах бомба ҫине лартас тесе, пукан ҫине лартӑм. Вӑл рихтера пӗлнӗ пулсан, ӑна, пуҫлатӑп тесе шутланӑ пулсан, бомбӑна вӑл, сӑмахран, ee ҫӗклесен те, вӑхӑтсӑр ӗҫе кӗртме пултарнӑ пулӗччӗ. Ӑна тӗрӗслес тесе пӗшкӗнчӗ те, хӑй тӗрӗс тунине ӑнланса илчӗ. Манӑн е бомбӑна вырӑнтан вырӑна куҫармасӑр сиен кӳмелле пулчӗ, Е урсула радиатортан мӗнле те пулин хӑтармалла пулчӗ.
  
  
  Минутлӑх стрелка ҫур сехет кӑтартнӑ чух Бомба ҫурӑлса каймалла пулнӑ, анчах пурӗ те тӑватӑ минут ҫеҫ юлнӑ. Манӑн вӑхӑт сахалччӗ.
  
  
  "Пирӗн сана ку япаларан хӑтарас пулать", - терӗм эпӗ Урсул еннелле ҫаврӑнса. "Эпӗ бомбӑна куҫарса лартма пултараймастӑп".
  
  
  "Анчах мӗнле хӑтӑлма пултаратӑп-ха эпӗ?"- ыйтрӗ вӑл, хӑранине палӑртас мар тесе.
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ те, тымарӗсемпе металл ҫумне ҫыпҫӑнса ларнине пӑхса илчӗ. Ee - поручниксен замокне уҫмалли пӗртен-пӗр май ҫеҫ пулнӑ. Анчах ҫак операцие тума темиҫе мина кирлӗ, ӑна хӑй умӗнче тытса тӑнӑ пулсан та. Ӑна Хьюго шӑлаварӗн хыҫалти минутӗнче чиксе хучӗ; ку мана кирлӗ пулман пулӗччӗ. Унтан радиатор ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Радиатора пӗрлештерекен труба пӗтӗмпех тутӑхса кайнӑ. Радиатор темиҫе ҫул хушши усӑ курман пек туйӑнать. Кунсӑр пуҫне, радиатора йывӑҫ урай ҫумне ҫирӗплетекен пластинкӑсем кивелсе халсӑрланнӑ пек курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна, каялла чакса, сцена ҫине аякран пӑхса илчӗ. Радиатора стенаран 30 ҫухрӑмра вырнаҫтарнӑ. Унта эпӗ шухӑшласа хуни ҫителӗклӗ пулнӑ. Вӑл батарея умне пӗр пытармасӑр вырнаҫрӗ те Урсула ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Пуҫтарӑн", - терӗм эпӗ. "Эпӗ ку япалана вӑйлӑ ҫапма хатӗрленетӗп".
  
  
  "Юрать, Ник, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл сехет ҫине пӑхса илчӗ. Икӗ минут ҫеҫ юлчӗ. Урине ҫӗклесе, пур йӑхсене те авса, ӑна сылтӑм урипе батарейӑна тапнӑ.
  
  
  Металпа йывӑҫ шатӑртатни илтӗнчӗ те, Урсула каллех радиатор патне ывӑтрӗ. Ӑна вӑл пыр тӗпӗнчен хыттӑн кӑшкӑрнине илтрӗм. Унӑн результачӗсене курас тесе, вӑл урайӗнче пӗр купа тутӑх выртнине курчӗ. Радиатор трубаран татӑлчӗ те йынӑшса ячӗ. Урайӗнче тытса тӑракан пластинкӑсем татӑлса ӳкнӗ, анчах вӗсем патне ҫаплах ҫӗрӗк йывӑҫ юлнӑ-ха. Пластинкӑсенчен пӗри якорь патӗнчи йывӑҫ урай ҫумне ҫыпҫӑнса ларнӑ, ҫавӑнпа ӑна каллех кӑларса ывӑтрӗ те пӗтӗмпех ирӗке кӑларчӗ.
  
  
  Урсула кӑвакарнӑ, тутӑхнӑ.
  
  
  "Хӑратӑп, санӑн ҫак япала ҫиппине сӗтӗрмелле пулать", - терӗ ӑна эй. "Тӑр. Хӑвӑрт".
  
  
  Хӑй хыҫҫӑн радиатора пӗр юхӑма ҫӗклесе, вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ. Ку пирӗншӗн йывӑр пулнӑ,анчах адреналина пирӗн tech. Ӑна вӑл хӑяккӑн шутарчӗ, аллисене тепӗр ҫипрен ярса тытрӗ те радиатора пӗҫҫи таран ҫӗклерӗ. Вӑл сехечӗ ҫине пӑхрӗ. Пӗр минут та юлмарӗ.
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Тарар!"Алӑкран!"
  
  
  Урсула уҫӑ алӑк хушӑкӗ тавра сиксе тухрӗ, купӑс формине тӑхӑннӑ пысӑк металран тытса тӑрать. Ун хыҫҫӑн вӑл, кутӑн тенӗ пекех малалла утса пычӗ.
  
  
  "Питӗ хӑвӑрт кай", - терӗм эпӗ. "ан чуп. Пирӗн аллӑ ярдран кая мар каймалла. Халлӗхе вӑл ҫӗр айӗнчи шӑтӑксем".
  
  
  Вӑл, ӗхлеткелесе те тарласа, приказсене итлерӗ. Ку калама ҫук аван мар пулчӗ. Пӗррехинче Урсула чӗркуҫленсе ларчӗ, радиатор ҫиппине кӑшт ҫеҫ ҫухатмарӗ. "Тӑр", - терӗ ӑна лӑпкӑ сасӑпа.
  
  
  Вӑл турӗ. Ман пуҫри сехет мана: пирӗн пурӗ те вунпилӗк ҫекунд кӑна, терӗ. Эпир ҫурт ҫумӗнчи тарӑнах мар айлӑмалла хӑвӑрт кайрӑмӑр та пирӗн ҫине пырса тухрӑмӑр. Эпир ҫӗре ӳксенех хӑлхана ҫурас пек взрыв кӗрлесе кайрӗ.
  
  
  пирӗн хыҫра лӑпкӑ кун ҫурӑлса кайрӗ.
  
  
  Ударлӑ хумсем ман хӑлхасене сиен кӳчӗҫ те ҫӳҫсене пирӗн питсене сапаласа ячӗҫ. Унтан пирӗн ҫине пылчӑкпа ҫӳп-ҫап купи йӑтӑнса анчӗ. Пирӗн тавра пысӑк та йывӑр пӗренесем тӑкӑнаҫҫӗ. Тепӗр самантран пурте пӗтрӗ, эпир пӳрт еннелле пӑхса илтӗмӗр. Пӗлӗтелле пысӑк тӗтӗм мӑкӑрланать, коттеджран мӗн юлни те ҫунать.
  
  
  "Турӑҫӑм", - кӑшкӑрса ячӗ Урсула, радиатор сбор тӑрӑх тухман пулсан, мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши ӑна? Унӑн сарӑ ҫӳҫӗ тӑрмаланчӑк, пичӗ пылчӑкпа вараланнӑ.
  
  
  "Пирӗн ӗҫ ӑнчӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна Хьюго ярса тытрӗ те Урсул радиаторӗ вӗҫнелле унӑн манжечӗсем ҫинчи замока ҫӗмӗрме тытӑнчӗ. Ҫакна тума вунӑ минут ытла иртрӗ. Юлашкинчен вӑл алтупанӗсене сӑтӑркаласа илчӗ те ассӑн сывласа ячӗ. Унтан вӑл, ман алӑсене хывас тесе, Хьго ӗҫне тытӑнчӗ. Ҫакна тума пирӗн алӑсене ирӗке кӑларнӑ ҫавӑн чухлӗ вӑхӑт иртрӗ. Манӑн алӑсене алӑпа каснӑ, анчах сурансене юн витсе тӑрать.
  
  
  "Мӗн ӗнтӗ Халь, Ник?"- ыйтрӗ Урсула.
  
  
  "Халӗ Эпир Елин перевалӗ патне, унтан Рихтер патне каятпӑр".
  
  
  "Вӗсен пирӗнтен лайӑхраххи пур", - терӗ вӑл. "Пирӗн те машина ҫук. Вӗсем Lamborghini деталӗсене илнӗ.
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп", - терӗм эпӗ, пӳрт умӗнчи итали машини ҫине пӑхса. Ҫав кантӑкӑн пӗр пайне ҫӗмӗрнӗ, сӑрӑ пӗр енчен сирпӗнсе кайнӑ. "Анчах пирӗн ҫынсем ту каҫҫи ҫинче хӗвелтухӑҫ экспресӗ ҫине таврӑннине уҫҫӑнах систернӗ. Ӑна Димитровградри Болгарипе чикӗ урлӑ каҫма тупнӑ. Ҫавӑнпа та пирӗн Рихтер унта ҫитсен, Крст Рвенцине ҫитесси ҫинчен пӑшӑрханмалла мар, поезд тапранса каясси ҫинчен шухӑшламалла. Эпир аслӑ ҫул ҫине тухсан, тӳрех машинӑна тытсан, ку пулма пултарать ".
  
  
  "Апла пулсан каяр", - терӗ Урсула.
  
  
  
  
  Вуниккӗмӗш сыпӑк.
  
  
  
  Ку чӑн-чӑн поход пулчӗ. Урсула ӳпкелешмерӗ, анчах эпӗ юлашки ҫирӗм тӑватӑ сехет хушшинче ҫав тери йывӑр пулни ҫинчен калама пултартӑм. Ҫунакан коттедж вырӑнӗнчен тухса кайнӑ хыҫҫӑн ҫур сехетрен эпир ҫӗршывӑн ҫак пайӗ урлӑ пӗртен-пӗр ҫул ҫине тухрӑмӑр.
  
  
  "Ку самаях пӗччен курӑнать", - терӗ Урсула.
  
  
  Ривненски ҫулӗ юханшыв айлӑмӗ тӑрӑх икӗ еннелле те куҫ ҫитнӗ таран тӑсӑлнӑ, анчах ун ҫинче машинӑсем пулман. Ҫав тери шӑп, хӑҫан та пулин мӗнле те пулин транспорт иртсе кайнине ӗненме те йывӑр.
  
  
  "Ҫакӑ мана Рихтер ҫинчен мантарать, шӑплӑхпа лӑпкӑлӑхпа килентерет", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла", - килӗшрӗ Урсула. Вӑл ҫул хӗрринчи курӑклӑ ҫыран хӗррине пырса ларнӑ та, лешӗ ун ҫумне хутшӑннӑ.
  
  
  Урсула ҫӳллӗ курӑк ҫине чавсаланса выртрӗ. Вӑл куҫне хупрӗ те ҫывӑхри хирти кайӑк-кӗшӗке итлерӗ. Ку вӑл ырӑ шӑршӑллӑ сывлӑшра вӑйсӑрлатакан асамлӑ ҫурхи ҫемҫе хӗвеллӗ кун пулчӗ. Юнашарах тирексен ушкӑнӗ, ih чӗнтӗрлӗ туратсене илемлетекен симӗс бутонсем, йывӑҫсене хускатакан ҫил те параллеллӗ ҫул ҫинчи ҫӳллӗ курӑка ҫемҫен силлет. Ку вӑл шӑпах ҫав кун, вырӑн тата агента шухӑша яракан компани пулнӑ, ҫӗвӗҫ ил, вӑл хӑйӗн конкретлӑ профессийӗнче мӗн тӑвать.
  
  
  Урсулӑн кӗске хура юбки пӗҫҫи тавра каҫӑрӑлса тӑрать, эпӗ унта питӗ лайӑх выртатӑп. Ҫывӑрмалли пӳлӗм-юратупа аппаланмалли пӗртен-пӗр вырӑн мар, ӑна ытти телейлӗ самантсенче тупнӑ. Чаҫсем ытти лару-тӑрусенче те кӗтмен вырӑн тупатӑп. Анчах ҫак май, эпир минутсерен машина ҫине шаннине шута илсе, ӑнӑҫлах пулмарӗ.
  
  
  "Ник! Ку машина!"Урсула кӑтартрӗ.
  
  
  Ку Седан, Citroen, пирӗн паталла пысӑк хӑвӑртлӑхпа ҫывхарса килет.
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ. "эпӗ ӑна чарма тӑрӑшӑп". Вӑл иртсе ҫӳрекен чаҫе тухрӗ те сарлака пӗкӗ тӑрӑх аллипе сулчӗ. Машина хӑвӑртлӑхне чакарма пуҫларӗ те тепӗр самантран ҫул хӗррине, пирӗнпе юнашар ҫаврӑнса выртрӗ.
  
  
  Шалта икӗ ҫамрӑк итальянец пулнӑ, вӗсем хӑйсем чикӗ еннелле кайнӑ.
  
  
  "Эсир Елин перевалӗнчи Хӗрес Цвеньне ҫитме шутлатӑр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӗсем иккӗшӗ те вӑрӑм ҫӳҫлӗ типшӗм ҫамрӑк ҫынсем пулнӑ. Водитель Урсула ҫине пӑхса илчӗ те, эму хӑй мӗн курни килӗшрӗ пулас. "Эпир тем пулсан та Крст Цвеньне каятпӑр", - терӗ вӑл вӑйлӑ акцентпа. "Ларӑр, тархасшӑн".
  
  
  Эпир ҫапла турӑмӑр та, машина мӗкӗрсе шоссе тӑрӑх вӗҫтерчӗ. Вӗсем хӑвӑрт ҫӳреме юратнӑшӑн вӑл савӑнчӗ, мӗншӗн тесен пирӗн вӑхӑт сахал. Чӑннипе каласан, эпир унта вӑхӑтра ҫитме пултаратпӑр.
  
  
  Малтанах ҫамрӑксем Урсулпа выляма пуҫларӗҫ. Коньякпа отельсене канма чарӑнма сӗнчӗҫ. Анчах урсула группа сексне юратманнине курсан, вӗсем каллех хӗвел ҫутипе киленчӗҫ. Эпир Цвень-Крст ятлӑ ту ҫинчи яла ҫитрӗмӗр, унта, паллах, рихтера кӑнтӑрла иртсен икӗ сехет тӗлнелле кайнӑ. Итальянецсем пире уҫҫӑнах вокзала илсе кайрӗҫ, эпир вара вокзала ҫитрӗмӗр.
  
  
  ih ҫула тухнӑшӑн хӗрӳллӗн тав тунӑ. Унтан Эпир урсулпа шала кӗтӗмӗр.
  
  
  Ку пысӑках мар вырӑн, вӑл югославири ҫак линисенчи нумай станцисем пекех кӑвак курӑнать. Эпир кӗтмелли зала хӑвӑрт пӑхса тухрӑмӑр та, унта пире икӗ хӳрешкӑ рихтер ҫуккине куртӑмӑр. Станцин платформи ҫине пӑхсан, вӑл поезд тапранса кайнине курчӗ.
  
  
  "Кай, - тенӗ ӑна Урсуле.
  
  
  Эпир тухса кайнӑ тӗле поезд платформа вӗҫӗнче хӑвӑртлӑхне ӳстерсе пырать. Ку Хӗвелтухӑҫ экспресӗ пулнӑ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫ!"Ӑна каларӗ.
  
  
  Ӑна аялалла, ҫуртсен юхӑмӗ ҫине, икӗ машина ларакан уҫӑ площадка ҫине пӑхрӗ те рихтер белград ҫывӑхӗнчи хула тулашӗнчи ҫурт тӑрӑх пыракан "Фиата" курчӗ.
  
  
  "Пӑх - ха",-терӗм эпӗ. "эго-машинӑсем. Вӑл ҫак поезд ҫинче".
  
  
  Ӑна Урсула аллинчен ярса тытнӑ та платформа тӑрӑх машина патнелле чупнӑ чух хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе кайнӑ.
  
  
  "Мӗн тӑватпӑр эпир, Ник?"- тесе ыйтрӗ вӑл эпир чупнӑ вӑхӑтра.
  
  
  "Эпир Белградри аш сутакана тупасшӑн", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Эпир Фиат патӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр та, вӑл трасса ҫине пӑхса илчӗ. Манӑн ҫав поезд ҫине ӗлкӗрмелле. Рихтер Болгарие лексен, эпӗ ӑна илме тата радио илме шанчӑк чӑнах та сахалччӗ. Унта вӑл КГБ кирлӗ пулӑшу илет.
  
  
  Вӑл спорт машинине сикрӗ те прибор панелӗ айӗнчи пралукран ярса тытрӗ. Поезд ҫул кукринче майӗпен куҫран ҫухалать. Ӑна, пралуксене пӗрлештерсе, двигатель ӗҫлеме пуҫланӑ.
  
  
  "Лар та кайрӑмӑр!"Ӑна машина шавӗ витӗр урсуле кӑшкӑрчӗ.
  
  
  Ӑна пассажир ларкӑчӗ ҫине куҫарнӑ, Урсула руль умне ларнӑ.
  
  
  Ӑна "Хӗвелтухӑҫ экспресс" ҫул кукӑрӗнче ҫухалнӑ вырӑна кӑтартрӗ.
  
  
  Ӑна каларӗ."Ҫак ылханлӑ поезд хыҫҫӑн пыр!"
  
  
  Вӑл ман ҫине пӗр ҫеккунт ҫеҫ пӑхса илчӗ. Унтан машина трасса хӗррипе вӗҫсе кайрӗ.
  
  
  Вӑл малалла пӑхрӗ те, трассӑн икӗ енӗпе те чӑнкӑ ҫыран пулин те, урсула лайӑх тытса пыма пултарсан, унта спорт машинине вырнаҫтармалли вырӑн пулнине курчӗ.
  
  
  "Ҫак хӗреслӗ вырӑнта трассӑн тепӗр енне каҫ", - терӗ ӑна салам, сулахай кустӑрмасемпе шпалсем ҫине пырса тӑрӑнсан. "Эпир ӑна ӑнлансан, манӑн поездпа юнашар пулас килет".
  
  
  Вӑл эпӗ каланӑ пек турӗ те, халӗ эпир трассӑн сулахай енӗпе кайрӑмӑр. Вӑл iso машинӑна тӗрӗслесе тӑрас ӗҫе чарса тӑма хӑтлансан, Урсулӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. Сылтӑм енчи кустӑрмасем айӗнчи пӑявсем машинӑна хытӑ силлеҫҫӗ, ытти кустӑрмасем айӗнче лакӑмсем пулса тӑраҫҫӗ, Анчах урсула гусеницӑсем хӗрринче Fiat тытса тӑрать. Тепӗр самантран поезд каллех куҫран ҫухалчӗ, эпир ун патнелле ҫывхарса пытӑмӑр.
  
  
  "Хӑвӑртрах", - ӗнентернӗ ӑна сло.
  
  
  Урсула газ педалӗ ҫине пусрӗ те, эпир малалла ыткӑнтӑмӑр. Поезд пурӗ те темиҫе ярдра ҫеҫ. Вӑл, хамӑр тискеррӗн ҫӳренипе танлаштарсан, майӗпен шӑвать. Эпир тӗмеске ҫине ҫитрӗмӗр те, машина сулахаялла пӑрӑнчӗ. Самантлӑха мана ҫыран хӗррипе пынӑ пек туйӑнчӗ. Анчах Урсула контрольшӗн кӗрешрӗ, юлашкинчен эпир каллех лайӑх кайрӑмӑр. Вагон-ресторанӑн хыҫалти площадки халӗ ҫирӗм фут ҫӳллӗшӗнче. Ӑна фиат алӑкне уҫрӗ те Урсула ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Борт ҫине ларсан, хулана таврӑн та мана станцире кӗтсе тӑр. Вӑл мана ирӗк парсан, эпӗ ӑна чӗррӗн илме тӑрӑшӑп".
  
  
  Вӑл пуҫне сулса илчӗ, унӑн сыпписем руль ҫинче шуррӑн курӑнаҫҫӗ. Вӑл пирӗн ҫине юлашки хут пӑхса илчӗ те уҫӑ машина кунӗ ҫине тӑчӗ. Эпир поездӑн хыҫалти платформи патӗнче тӑратпӑр. Машина алӑкӗ пире ытла ҫывӑха пыма памасть, анчах мана тата тепӗр йӗрке кирлӗ.
  
  
  "Ҫулама!"Эй, ревматизмра кӑшкӑрчӗ ӑна.
  
  
  Универсал такӑнчӗ, пӑрӑнчӗ те поезд патӗнчен кайрӗ. Унтан эпир пуйӑссене уҫҫӑнах куртӑмӑр, уҫӑ алӑк платформа конструкцийӗ ҫине пырса ҫапӑнчӗ. Халӗ е нихҫан та пулнӑ. Вӑл тӑватӑ фут вӗҫтерсе пыракан ҫӗр урлӑ сиксе каҫрӗ те платформа карлӑкӗнчен ярса тытрӗ. Вӑл платформа патнелле туртӑнчӗ те карлӑк урлӑ каҫрӗ. Унтан вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те урсула машинӑна чарнине курчӗ. Эй ӑна аллипе сулчӗ те, вӑл, тепӗр урам еннелле ерипен утса, фарӑсене мӑчлаттарса илчӗ.
  
  
  Вӑл тумтирне тӳрлетрӗ те ҫӳҫне ҫамки ҫинчен шӑлса илчӗ. Ӑна, хӑйне, пире, урсула вӗлермесӗр, борт ҫине хӑпартӑм. Эпир чикӗ хӗррине ҫитиччен манӑн ганс Рихтера тупмалла.
  
  
  Ӑна, вагон-ресторана кӗрсе, апат хыҫҫӑн ӗҫме килнӗ ҫынсен пичӗсем ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӗсем тавра Никам та Рихтер е ҫак ҫынсем пулман. Вӑл вагон тӑрӑх, поезд ҫинче уҫӑлса ҫӳренӗ пек, тирпейсӗррӗн ҫӳрет. Кондуктор мана костя билет тытса чарнӑ пулсан, ӑна борт ҫинче туянма пултарнӑ пулӗччӗ - тен, иккӗмӗш класс билечӗ, анчах маншӑн пурпӗрех пулнӑ, мӗншӗн тесен эпӗ халран каясса, ҫак ҫулҫӳревпе киленессине кӗтменччӗ.
  
  
  Вӑл, кирек мӗнле паллӑсене те шыраса, ҫывӑрмалли икӗ вагон витӗр вӑраххӑн иртрӗ.
  
  
  Рихтера эпӗ нимӗн те курмарӑм. Пӗтӗмӗшле вагонсенче те ӑна нимӗн те курман. Поезд ҫинче ӑна телейлӗ ҫулҫӳревҫӗсен сӑнӗсем ҫеҫ курнӑ. Рихтер борт ҫинче пулнӑ пулсан, вӑл сыхланса вылянӑ та пытанса тӑнӑ. Эму хӑй валли те, ҫак ҫынсем валли те пӗр-ик ҫывӑрмалли купене тупма пултарчӗ пулас, вӗсем вара, Болгарие димитровграда куҫасса кӗтсе, шалта пулаҫҫӗ.
  
  
  Анчах хорька, юлашки поезда сӑнаса пӑхнӑ пек, унран лайӑхрахчӗ. Халӗ вӑл ганс Рихтер кам иккенне, вӑл мӗнле сӑнлӑ пулнине лайӑх пӗлет. Ӑна поезд проводникӗсене ҫырса пама та пултарнӑ.
  
  
  Носильщике тупас тесен, мана вунӑ минут кирлӗ пулчӗ, анчах вӑл мана питӗ пулӑшрӗ.
  
  
  "Ҫулсерен парӑр-ха, - терӗ вӑл серб-хорватла,-эсир ҫырса кӑтартнӑ пек ҫын sel борт ҫине цервень - Крст ҫине ларать пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Ҫапла, халӗ ӑна аса илтӗм. Ӑна тин ҫеҫ ҫак каччӑ тепӗр спальнӑй вагонра 8-мӗш отсекра кӗнине куртӑм".
  
  
  Тепӗр самантран ӑна 8-мӗш пая касса татма чарӑннӑ. Ӑна Вильгельмина туртса кӑларнӑ та хӑй ӑшӗнче мӗн пулма пултарассине пурне те хатӗрленнӗ. Ку хутӗнче Ганс Рихтер каймастӑп, терӗ вӑл хӑйне, ку поезда чӗррӗн хӑварма шутламарӗ. Вӑл пӗр самантлӑха аяккалла пӑрӑнчӗ, сылтӑм урине ҫӗклерӗ те хаяррӑн тапрӗ.
  
  
  Купене кӗмелли алӑк уҫӑлчӗ те, вӑл ун хыҫҫӑн утрӗ. "Люгер" пеме хатӗр. Вӑл пӗр пытармасӑр пӗр кунлӑха чарӑнса тӑчӗ те интерьер ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл пуш-пушах.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт кӗчӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ. Эпӗ рихтер иккӗ е ытларах касса илме шутлани, паллах, тӗрӗс пулнӑ. Вӑл, ахӑртнех, урӑх купене, урӑх ҫын ячӗпе туяннӑ пулмалла, ҫавӑнпа та вӑл халӗ унта, спутник мониторне сутас тӗлӗшпе хӑйӗн тепӗр утӑмне, фотографисемпе, музыкӑпа палӑртса, уҫҫӑнах ҫӳренӗ пулмалла.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Багажпа радио ҫук, анчах койка ҫинче куртка выртать. Ку манӑн рихтер пулнӑ.
  
  
  Ӑна кунта кӗтме е вӑл ӑҫта пытанса пурӑннине тупма хӑтланса пӑхма пултарнӑ пулӗччӗ. Вӑл койка еннелле ҫаврӑнчӗ те, радио ӑҫта та пулин пытарманнине пӗлес тесе, утияла сирсе пӑрахрӗ. Мана кун каҫа пӑрса тӑнӑ вӑхӑтра вӑл ручка шаклаттарнине илтрӗ. Авӑрланӑ "Люгер" хыҫҫӑн туртӑнсан, вӑл сасартӑк сасӑ еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Алӑк патӗнче Хуҫӑк сӑмсаллӑ Topcon агент тӑрать, унӑн ҫӳллӗ компаньонӗ shell ун хыҫҫӑн чунтанах пырать.
  
  
  Хуҫӑк сӑмсаллӑ арҫын пистолет илме кармашрӗ, анчах ӑна вӗлерчӗ. Куртка тӑхӑннӑ алли илемсӗр пулнӑ вӑхӑтра Вильгельмина унӑн тӗлӗннӗ сӑн-пичӗ ҫине сахал кӑтартнӑ. Ҫӳллӗ юлташ ун пек тума хӑтланса та пӑхмарӗ.
  
  
  "Аллуна пальто тӑрӑх ил. Асӑрханарах", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл тунӑ.
  
  
  "Халӗ эсир иксӗр те шала кӗрӗр".
  
  
  Вӑл икӗ утӑм чакрӗ те купене кӗчӗ. Ӑна ҫӳллӗ арҫын хӑй хыҫҫӑн алӑка хупма хушрӗ. Вӑл ҫапла тусан, ӑна иккӗшне те хӗҫпӑшалсӑрлатрӗ.
  
  
  "Мӗнле турӑн эсӗ ҫакна?"- ыйтрӗ хуҫӑк сӑмса. "Коттедж тавра мӗнле тухрӑн эсӗ?"
  
  
  "Нимех те мар, - терӗм эпӗ, ih иккӗшне те хам умра тытса чарса. "Ӑҫта Пирӗн Ҫынсем?"
  
  
  "А", - кулса илчӗ ҫӳллӗ арҫын. "Эсир ҫав ҫынсемпе мар, манӑн тус пулса кайрӑр. Вӑл ҫак поезд ҫине ларман".
  
  
  Вӑл мана ҫулать, пурне те ҫулать. Ӑна" Люгерпа " пуҫӗнчен ҫапрӗ те ӳссе кайрӗҫ. Вӑл хартлатса илчӗ те купене ӳкрӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм.- "Эсир тепӗр хут суйма хӑтланса пӑхасшӑн-и?"
  
  
  Ҫӳллӗ арҫын тӗлӗнсе, тӗлӗнсе кайрӗ. Тепри уншӑн калаҫать. "Вӑл борт ҫинче", - терӗ вӑл. "Анчах эпир ӑҫтине пӗлместпӗр. Эпир ӑна поездӑн тепӗр вӗҫӗнче хӑвартӑмӑр".
  
  
  "Ку пӗр ҫын валли купе", - терӗм эпӗ. "Эсир иксӗр уйрӑм купене илтӗр-и?"
  
  
  Хуҫӑк сӑмсаллӑ арҫын иккӗленсе тӑчӗ, ҫӳлли ун ҫине салхуллӑн пӑхса илчӗ. "Ҫапла".
  
  
  "Мӗнле номер?"
  
  
  "Эму!"- хыттӑн кӑшкӑрчӗ ҫӳллӗ арҫын. Ӑна урипе атӑ кунчинчен тапрӗ те, вӑл кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  "Аван-и?"Унтан тепринчен ыйтрӑм.
  
  
  "Ку тепӗр купене", - ҫемҫен каларӗ арҫын, пуҫ пӳрнипе стенана тӗртсе.
  
  
  "Ухмах!"- терӗ шӑл витӗр ҫӳллӗ арҫын.
  
  
  "Юрӗ, кайрӑмӑр, - терӗм эпӗ. - платформа Ҫине. Тух".
  
  
  Сӑмси хуҫӑлнӑ ҫын алӑка уҫрӗ те коридора тухрӗ, ӑна искусствӑри ҫӳллӗ ҫынна тӗртрӗ. Коридорта никам та ҫук, ҫавӑнпа ӑна "Люгер"ямасть.
  
  
  "Хускалӑр", - хушрӑм эпӗ, пистолетне ҫӳллӗ ҫыннӑн аяк пӗрчисене тӑрӑнтарса.
  
  
  Тепӗр самантран эпир машинӑсем хушшинчи платформа патне ҫитрӗмӗр. Вӑл вӗсен хыҫӗнче "Люгер" тытса тӑрать. "Юрӗ, сик", - хушрӑм эпӗ.
  
  
  Вӗсем ман ҫине тинкерсе пӑхрӗҫ.
  
  
  "Поезд питӗ хӑвӑрт пырать", - терӗ хӗҫпӑшаллӑ преступник.
  
  
  "Ҫак пӑшал тавра куҫа чарса пӑхни пек хӑвӑрт мар", - тесе асӑрхаттарнӑ ӑна эго.
  
  
  Унтан хуҫӑк сӑмсаллӑ пуҫ касакан кӑшт иккӗленсе тӑнӑ хыҫҫӑн алӑка уҫрӗ те сикрӗ. Тепӗр самантранах ман ҫине ҫӳллӗ арҫын сиксе ӳкрӗ.
  
  
  Ӑна люгер кӗпҫипе, хырӑмӗнчен хыттӑн ҫапса, атакӑна кӗтсе илчӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ те ман ура айӗнчи тимӗр урайне йывӑррӑн ӳкрӗ. Ӑна "Люгер" кобурӑна чикрӗ, уҫӑ кун тӗлне илсе кайрӗ те поезд ҫинчен пӑрахрӗ.
  
  
  Унӑн ҫемҫелсе кайнӑ кӗлетки грави ҫумне пырса ҫапӑннине, унтан ҫӳллӗ курӑк ӑшне кӗрсе пытаннине курчӗ. Эму, тен, ӑс-тӑнра пулнӑ пулсан, лайӑхрах та пулнӑ пулӗччӗ, анчах, кирек мӗнле пулсан та, ӑна ҫав тери нумай свода сая яман пулӗччӗ. Юлашкинчен вӑл мана вак-тӗвек татӑксем туса ваклама хӑтланчӗ.
  
  
  Халӗ рихтер пулнӑ. Вӑл ҫак поезд ҫинче пулнӑ, манӑн ӑна тупмаллах пулнӑ. Ҫакна вӑл чӑтӑмсӑррӑн кӗтрӗ.
  
  
  
  
  Вунвиҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  
  Суйласси юлмарӗ. Часах поезд Димитровград патне ҫитет те Болгарие пырса кӗрет, вара манӑн ӗҫ чылай кӑткӑсланать. Эпӗ рихтер курӑнасса кӗтсе алӑсене усса ларма пултараймарӑм. Кунӗпе шаккаса, ҫывӑрмалли пӳлӗмсене меллӗн ухтарма тиврӗ. Ҫакӑн пек тактика мана носильщикпе йывӑрлӑхсем кӳме пултарать, анчах манӑн хӑрамалла пулчӗ.
  
  
  Ӑна пуйӑсӑн малти пайӗ патне, ҫулакан пӗрремӗш вагонӑн инҫетри ҫиппине кӗме шутларӗ. Ӑна аякри икӗ вӗҫӗнчен те шырама пуҫланӑ, икӗ вагон урлӑ та каялла кайнӑ. Анчах ку план сасартӑк пачах кирлӗ мар. Точкӑна ҫитсен, пӗрремӗш ҫывӑрмалли вагон урлӑ ҫурма ҫула ҫитсен, купене алӑкӗ уҫӑлчӗ те, коридорта Манран темиҫе фут аяккарахра Ганс Рихтер курӑнса кайрӗ, вӑл ман ҫине мӗлке ҫине пӑхнӑ пек пӑхать.
  
  
  "Эсир!"- чашкӑрса илчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна вӑл радио йӑтса пынине асӑрхарӑм.
  
  
  "Кай, рихтер, - асӑрхаттарчӗ ӑна. "Эсир поезда, фотографисемпе, музыкӑпа ҫитейместӗр".
  
  
  Анчах рихтерӑн урӑх шухӑшсем пулнӑ. Вӑл хӑй тӗллӗн нимӗҫле темскер мӑкӑртатса илчӗ, унтан ҫаврӑнчӗ те коридор тӑрӑх манран аяккалла чупса кайрӗ.
  
  
  Вӑл спальнӑй вагон патне, ӑна тин ҫеҫ хӑварнӑ вагон патне, поезд вӗҫнелле кайрӗ. Пуйӑс, персе яма хӑтланса, ытла та лӑках. Ун вырӑнне ӑна хӑвалама тытӑннӑ.
  
  
  Тепӗр темиҫе самантран рихтер поездӑн хыҫалти платформи ҫине пырса тухрӗ. Вӑл хӑй пултарнӑ таран инҫете кӗрсе кайрӗ. Вӑл кун тӗлне пистолет тытса пычӗ, вӑл мана кӗтсе тӑчӗ. Платформа ҫинчи шӑтӑк витӗр тухма хӑтлансан, алӑк мана хирӗҫ хупӑнчӗ. Алӑк ман кӑкӑрпа алла пырса ҫапӑнсан, вӑл сулӑнса кайнӑпа пӗрех пулчӗ. Рихтер ӑна хытӑ тӗртрӗ. Вӑл алӑк хушӑкӗнчен асӑрханса кӗчӗ те рихтер машина тӑррине хӑпармалли пусма ҫинче ҫухалнине курчӗ.
  
  
  "Парӑн, Рихтер!"- кӑшкӑрчӗ ӑна поезд шавӗ витӗр. Анчах вӑл куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Ун хыҫҫӑн пырассисӗр пуҫне урӑх ним тумалли те ҫук пек туйӑнать.
  
  
  Пусма тӑрӑх ҫӳлелле пӑхса, вӑл рельсӑсем урлӑ пӗшкӗнчӗ те шӑпах вӑхӑтра рихтер мана пуҫран бельги револьверӗ тавра тӗлленине курчӗ. Вӑл персе ячӗ, ӑна каялла чӑмрӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, кустӑрмасем айӗнчи ҫӗре лекрӗ. Унтан рихтер вагон тӑррипе поездӑн малти пайӗ патнелле утрӗ.
  
  
  Вӑл пусма ҫине хӑвӑрт хӑпарчӗ те вагон тӑррине хӑпарса кайрӗ. Рихтер, вагон-ресторан урлӑ каҫса, ҫывӑрмалли юлашки вагон патне ҫитнӗ. Тепӗр вагон тӑррине анса ларсан, вӑл пӗр самантлӑха сулӑнса кайрӗ, анчах тытӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна илме вагон-ресторан тӑррипе чупса кайрӗ. Унӑн икӗ вӗҫне те ҫитсен, вӑл пӗр чарӑнмасӑр унпа ҫывӑрмалли вагон хушшинчи хушӑ урлӑ сиксе каҫрӗ те малалла чупрӗ.
  
  
  Рихтер ҫаврӑнчӗ те мана тата икӗ хутчен персе ячӗ. Вӑл тӗлленине курчӗ те пӗшкӗнчӗ. Иккӗмӗш хут ура айӗнче вагон тӑррине кӑшласа татрӗ пулин те, икӗ пӑшал сасси те mimmo витӗр тухрӗҫ. Ӑна "люгер" ҫинчен хирӗҫ пеме пуҫланӑ, анчах поезд пирӗн айра пынӑ чух ӑна та тӗллеме пултарайман, рихтерӑн mimmo пуҫӗ ним айӑпсӑр вӗҫсе иртнӗ. Унтан вӑл каллех чупса кайрӗ.
  
  
  Рихтер вагонсем хушшипе тепӗр вырӑн сиксе каҫрӗ. Ку тӗлӗшпе вӑл лайӑхрах та лайӑхрах пулса пынӑ. Ун хыҫҫӑн утрӑм; эпир чупрӑмӑр та тепӗр темиҫе вагон урлӑ сиксе каҫрӑмӑр. Рихтер поездӑн малти пайӗ патне ҫывхарса пынӑ.
  
  
  Рихтер вагонсем хушшипе тата тепӗр хут сиксен, поезд пӑрӑнчӗ те, вӑл кашни йӑхах пӗр ҫӗре ӳкрӗ. Эпӗ ун патнелле ҫывхарнине курсан, вӑл каллех пӗчӗк револьверне тӗллерӗ те татах икӗ хутчен персе ячӗ. Вӑл тепӗр вагон тӑррине персе анчӗ те, пульӑсем ман пуҫпа алӑпа юнашар ларакан йывӑҫа ҫисе ячӗҫ. Рихтер виҫҫӗмӗш хут револьвер курокне пусрӗ, анчах нимӗн те пулмарӗ. Унтан вӑл ҫиленсе пистолетне ман ҫине пӑрахрӗ. Вӑл машина тӑрринчен аяккалла сиксе ӳкрӗ те хӗрринчех ҫухалчӗ.
  
  
  Рихтер каллех ҫаврӑнчӗ те чупса кайрӗ. Ӑна ура ҫине тӑратрӗ, "люгер" кобурине чикрӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ. Унтан ӑна малта, сӑрт тайлӑмӗнче, пир станӗ тата nen шӑтӑкӗнче хура туннель курӑнса тӑнине курчӗ. Поезд туннель ҫине пырса тӑрӑнчӗ те, рихтер жим шӑпах унӑн вагонӗ тӗттӗмре ҫухалнӑ вӑхӑтра выртнӑ. Вӑл та пичӗпе аялалла ыткӑнчӗ, вара вӑл тӗттӗмелле путрӗ. Тепӗр самантранах ӑна тӗнче дискиска ӳссе пынине курчӗ.
  
  
  тепӗр вӗҫӗнче вӑл каллех хура труба тӑрӑх кӑнтӑрлахи ҫунат ҫине тухрӗ.
  
  
  Рихтер пӑравус патне ҫывхарса пырать. Елена тӑчӗ те ун хыҫҫӑн чупрӗ. Унӑн отелӗ эму поезда таврӑнма чӑрмантарать. Вӑл пӑравус хыҫҫӑн пӗрремӗш вагона сикрӗ те малалла утрӗ. Ӑна курсан, поезд ҫул кукринче силленсе илчӗ. Вӑл сылтӑмалла ӳкрӗ те кӑшт ҫеҫ машина тӑрринчен шуса анмарӗ.
  
  
  Рельсӑсем каллех тӳрленессе кӗтсе тӑчӗ. Унтан вӑл рихтер патнелле утрӗ. Рихтер фургонӑн малти пайӗ патне ҫитсен, Поезд каллех тикӗс мар ҫул ҫинче силленсе илчӗ. Вӑл ӳкрӗ те радиона ӳкерчӗ. Вӑл вагон ҫивитти хӗрринелле шуса кайрӗ, анчах рихтер ӑна ҫӗре ӳкичченех ярса тытрӗ .
  
  
  Рихтер халӗ вагон умӗнче. Вӑл пӑравус ҫине, пирӗн хушӑмӑрти пӗчӗк ҫула кӗскетес тесе, ҫывхарнӑҫемӗн пӑхать. Вӑл пӑравус патне сикме шутламарӗ, ун вырӑнне машина борчӗ урлӑ хӑпармалли пусма патне пычӗ. Вӑл ун ҫине пуссанах, ольга ун патне ҫитрӗ.
  
  
  Ӑна iso пӗтӗм вӑйран ярса тытрӑм та вагон тӑррине сӗтӗрсе хӑпартӑм. Вӑл, ирӗке тухас тесе, ман ҫине шӑтарас пек пӑхрӗ.
  
  
  "Яр мана!"вӑл кӑшкӑрса ячӗ. "Нивушлӗ эсир те ҫаксене пурне те кӑлӑхах тунӑ тесе шутлатӑр?»
  
  
  Вӑл мӗн каланине ӑнкарса иличчен ҫак сӑмахсене ҫил вӗҫтерсе кайнӑ пекех пулчӗ. Анчах ку куҫсем мана пӗтӗмпех каласа пачӗҫ. Ӑна ганс Рихтер, ыттисем поражени тӳснӗ ҫӗрте, ӑнӑҫлӑ тӑвасшӑн пулчӗ, Юлашкинчен Вара ганс Рихтер капкӑна лекрӗ. Темиҫе кӗске кун хушшинче унӑн штабӗ тӑшман пулса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна ҫав тӑваткал питӗнчен чышкипе ҫапрӗ те эму сӑмсине хуҫса пӑрахрӗ.
  
  
  Рихтер куҫса пыракан машина тӑррине ӳкрӗ. Ял тӑрӑхӗ пирӗн айра пуҫ ҫаврӑнса каймалла хӑвӑрт шӑвать. Ӑна каллех ярса тытрӑм, анчах вӑл тапрӗ те ман урасене ҫапса ӳкерчӗ, вара эпӗ унпа юнашар ӳкрӗм те пӳрт тӑррине йӑванса кайрӑм.
  
  
  Вӑл ман айри чӑтлӑх ҫине пӑхса илчӗ, аллисемпе те, урисемпе те ҫивиттинчен ярса тытрӗ. Рихтерӑн ури ҫине тӑчӗ. Вӑл ура ҫине тӑма ҫаврӑнсан, вӑл мана урипе пуҫран тапрӗ.
  
  
  Вӑл хӑйне ҫапасран пӑрӑннӑ та, рихтер каллех равновеси ҫухатнӑ, чӗркуҫленсе ларнӑ. Эпир иксӗмӗр те аран-аран ура ҫине тӑтӑмӑр, анчах ку хутӗнче манран лайӑхрах пулчӗ. Ӑна хырӑмӗнчен чышкипе ҫапрӗ те, вӑл ҫурмаран хуҫланчӗ. Унтан ӑна пуҫӗнчен тата хытӑрах ҫапрӗ те тепӗр хут ҫапрӗ. Вӑл каялла чакрӗ те чутах ӳкмерӗ.
  
  
  Халӗ вӑл рихтерпа вагон тӑрринчи малти край хушшинче. Юлашки вӑйне пухса, вӑл ман пуҫа радио кӗртрӗ. Хальхинче вӑл ҫывхарнине курчӗ те, рихтер ман патӑма пырсан, каялла чакрӗ. Ҫак атакӑн импульсӗ мана машина вӗҫнелле тата ун ҫийӗпе илсе кайрӗ. Вӑл вӗҫсе кайсан, ӑна раци ярса тытрӗ те аллинчен туртса илчӗ. Рихтер машинӑпа пӑравус хушшинчи уҫӑ вырӑна персе анчӗ.
  
  
  Ӑна ҫӑлма манӑн шанчӑк та ҫукчӗ. Радио ярса тытсан, вӑл кӑшт ҫеҫ ҫаврӑнса ӳкмерӗ. Тепӗр самантра Рихтер вагонпа паровоз хушшине ӳкрӗ, унтан шпалсем ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Ҫак лӳчӗркенсе пӗтнӗ кӗлетке урлӑ вагонсем пӗр секунд хушши кусса каҫрӗҫ.
  
  
  Пӑхма кӑмӑллӑ мар. Рихтер кӑшкӑрса та ӗлкӗреймерӗ. Кӗлетке куҫса пыракан машина айне пытанчӗ. Унтан, ӑна курсан, каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те унӑн татӑлса ӳкнӗ урине, кӗлеткин тепӗр пайӗ гусеница ҫинчен ӳкрӗ. Белградри аш сутакана касса пӑрахнӑ.
  
  
  Поезд хуллентерех пырать. Эпир куҫкӗретех Димитровград патнелле ҫывхарса пыратпӑр, вӑл унта ҫитсен, ӑна ҫак поезда лекме пултараймарӗ. Рихтер малтан усӑ курасшӑн пулнӑ пусма тӑрӑх ансан, поезд тата ытларах чаксан, вӑл сиккипе пыракан ҫӗр ҫине сикрӗ.
  
  
  Вӑл урисене хӑй айӗнче тытма хӑтланчӗ, анчах пултараймарӗ. Вӑл, ӳтне тата ҫурӑлакан пусма тӑрӑх кусса аничченех хырса, икӗ хутчен пӗр ури ҫинчен теприн ҫине ҫаврӑнса выртрӗ. Унтан вӑл пысӑках мар тӑпра купи патӗнче месерле выртнӑ та поездӑн смотр площадки рельсӑсем тӑрӑх каялла чакнине курнӑ.
  
  
  Ӑна хуҫӑк шӑмӑсем хыпашласа тупрӗ, анчах тупаймарӗ. Ӑна радио ҫухатнӑ, анчах вӑл манран вунпилӗк футра пулнӑ. Хӗр ун патне пынӑ та, кӑнтӑрлахи хӗвел ҫутинче ӑна хыҫалтан уҫса шалалла пӑхнӑ. Сасӑлама радио йӗркеленӗ, ҫавӑнпа та вӑл спутник мониторингне туни fold paper пайӗ пулса тӑнӑ.
  
  
  Ӑна радио хупрӗ те пуҫне сулкаласа илчӗ. Манӑн сулахай алӑпа кий ҫул тӑрӑх гравипе сӑтӑрса якатнӑ вырӑнта ҫунаҫҫӗ. Вӑл питне тутӑрпа шӑлса илчӗ те рихтер поезд ҫинчен ӳкнӗ ҫӗрелле рельсӑсем ҫине пӑхрӗ. Унта пӗр миля е пӗр миля пулать, вӑл ӑна нимӗн те курмасть.
  
  
  Кунтан пӗр вӑтӑр ярдра параллеллӗ рельсӑсем тӑсӑлаҫҫӗ, вӗсем тӑрӑх вӑраххӑн пыракан поезд ҫывхарса килет. Вӑл халь ҫеҫ килсе ҫитнӗ еннелле, Елин перевалӗ еннелле снаряд ҫурӑлать. Таҫта малта ҫак поезд аслӑ ҫул ҫине куҫать.
  
  
  Ку маншӑн пысӑк ӑнӑҫу пулчӗ,
  
  
  мӗншӗн тесен ку мана ҫак район тавра васкаса, влаҫсенчен хӑтӑлма пулӑшать. Вӑл часах урӑх ҫулсем ҫине куҫрӗ. Тепӗр самантран поезд, хӑйӗн хӑвӑртлӑхне майӗпен ӳстерсе, ман паталла куҫса пычӗ. Ӑна иккӗмӗш класри темиҫе вагон тӑрӑх юлашки машина ҫитессе кӗтсе тӑчӗ, унтан хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт чупма пуҫларӗ. Ӑна, хыҫалти платформа ҫинчи пусма карлӑкӗнчен ярса тытса, поезд ман урасене туртса кӑларчӗ. Тепӗр самантран вӑл платформа ҫинче Аллине Ганс Рихтер рацийӗ тытнӑ та димитровград таврашӗнчи пейзаж инҫетелле куҫнине пӑхса тӑрать.
  
  
  Поезд Пилӗк минут хушшинчех Мясник вилӗм кӗтсе илнӗ вырӑнтан иртсе кайрӗ. Ӑна рельсӑсем хушшинче выртакан кивӗ тумтир купи евӗрлӗ япала курчӗ, анчах татӑкӗсем ҫын пек мар. Рихтерӑн ытти пайӗ таҫта рельсӑсен леш енче выртнӑ. Вӑл нумайччен шухӑша кайса купи ҫине пӑхса тӑчӗ, унтан куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Рихтера суд Тума Бонна илсе килменшӗн Урсула кӑмӑлсӑр пулать. Анчах ҫак илемсӗр карьера вӗҫӗнче хӑйне евӗрлӗ тӗрӗслӗх - хӑйне евӗрлӗ хаяр тавӑру ҫитрӗ.
  
  
  Эпир Урсулпа иксӗмӗр паян Крст Центрӗнчи пӗр-пӗр пӗчӗк пӳлӗмре ҫӗр каҫатпӑр. Ӑна, унӑн ӳтне сӗртӗнсе, эпир ҫав ӑшӑ самантсем ҫинчен ҫеҫ шухӑшларӑмӑр.
  
  
  Эпир ун пек тума килӗшрӗмӗр.
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Ҫынвӗлеренсен бригади
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  Тул ҫутӑлас умӗнхи сӑрӑ сехетсенче телефон шӑнкӑртатсан, пралукӑн тепӗр вӗҫӗнче ПӖР Ҫын - Хурчка, МАНӐН AX-мӗш босс ҫеҫ пулма пултарнине пӗлнӗ вӑл.
  
  
  Телефон кроватӑн тепӗр енчи ҫӗрлехи сӗтел ҫинче ларать, ҫавӑнпа та манӑн, ун патне ҫитес тесе, Манпа юнашар ҫывӑракан Мария фон Альдер урлӑ шумалла пулчӗ. Марье, хӑрах урине кӑшт туртса, тӗлӗкре хускалса илчӗ, унӑн витӗр курӑнакан кӗрен каҫӗ трубкӑна ҫӗклесен пӗҫҫинчен те ҫӳлерех ҫӗкленчӗ.
  
  
  "Санӑн халех кунта таврӑнмалла", - терӗ Хоук, ман сасса илтсенех. Ку сӑмахсем ҫивӗччӗн те ҫине тӑрсах каланӑ. "Эпир ҫӗнӗ ӗҫ тӑвас тӗлӗшпе ӗҫлетпӗр. Тепӗр вӑтӑр минутран кайма хатӗр пулӑр ".
  
  
  "Тепӗр вӑтӑр минутран-и?"Унран ыйтрӑм. "Мӗнле? Эпӗ ӑҫтине маннӑ пулас эсӗ.
  
  
  Вӑл Мана Хоук янӑ Багам утравӗсем патӗнчи Виски-Кей ятлӑ пӗчӗк утрав ҫинче пулнӑ. Мана илсе, пысӑк утравсем тавра пӗччен лартса каяс тесен, манӑн кимӗ организацилемелле пулчӗ, ӑна самолет ҫине Каялла Штатсене лартмалла.
  
  
  Хоук манӑн ревматизма илтесшӗн. "Тепӗр вӑтӑр минутран кайма хатӗр пулӑр", - терӗ вӑл тепӗр хут пӑр пек сасӑпа. "Г-н.Джеймс сирӗн транспорта тивӗҫтерет".
  
  
  Вӑл ним чӗнмесӗр пуҫне сулчӗ. "Г - н.Джеймс" - Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсен президенчӗн кода ячӗ.
  
  
  "Юрать", - терӗ Хоук, эпӗ пуҫа сулнине курнӑ пек. "Лодка сире виски Патӗнче чи асли патӗнчен-кей ривненскинчен ҫирӗм ҫичӗ минутран илсе каять". Вӑл трубкӑна ҫакрӗ. Трубкӑна хурсан, Ӑна Мария куҫне уҫса ман ҫине пӑхнине курчӗ.
  
  
  "Ку манӑн офис Нью-Йоркра пулнӑ", - терӗ ӑна эй. "Хӑратӑп, манӑн каялла таврӑнмалла. Компани кимме ӑсатать.
  
  
  Мария унӑн тоня Доус ятлӑ миллионерӗ МАНӐН ХАЛЬХИ заданире усӑ курнӑ хӳтлӗх пулӗ тесе шутланӑ. Вӑл Эпӗ Хоукпа калаҫнине илтнӗ пулсан та, манӑн хӳтлӗх пирки иккӗленмелли сӑлтав пулман пулӗччӗ.
  
  
  Анчах вӑл тутисене чалӑштарчӗ, пиҫсе ҫитнӗ хӗрлӗ тутисем ҫурӑлса кайрӗҫ. "Санӑн паян таврӑнмалла-и?"
  
  
  "Хӑратӑп, хӑратӑп", - терӗм эпӗ хӑюллӑн, кровать ҫинчен тӑма хатӗрленсе. "Паян ҫеҫ те мар, халӗ те уҫҫӑнах. Манӑн шӑпах кимӗ килсе ҫитиччен тумланма вӑхӑт пур.
  
  
  Анчах Ӑна ҫӳп-ҫап ҫинчен тӑриччен Мария аллине ҫӗклерӗ те, вылянчӑклӑн мана алӑран туртрӗ, хӑй патнелле туртрӗ.
  
  
  "Санӑн ун пек васкамалла мар, - терӗ вӑл хӑйӑлтатса.
  
  
  Кун пирки Нимӗн иккӗленмелли те ҫук, Мария фон Альдер илемлӗ чӗрчун, вӑрӑм ураллӑ, яштака сарӑ ҫӳҫлӗ, ылттӑн кӗлеткеллӗ, яка кӑкӑрлӑ, кӗрен вӗҫӗсем унӑн витӗр курӑнакан кӗпин лифӗ ҫине тӗренсе тӑраҫҫӗ. Вӑл ман ӳт-пӗвӗм ҫине пӑхать, вӑл манпа мӗн тунине курма пултарать. Вӑл кровать ҫинчен месерле шуса анчӗ те, пӗҫҫисене кӑштах ҫӗклесе, хӑйӗн пурҫӑн пек ӳт-пӗвне мана, хӑй туласса кӗтекен юрату бокалӗ пек, сӗнчӗ.
  
  
  "Ытти вӑхӑтсем Те Пулӗҫ", - тесе пӑшӑлтатрӗ вӑл, хӑй пултарнӑ таран. Ӑна тутипе питҫӑмартинчен сӑтӑрса илчӗ те чунне кӗрсе кайрӗ.
  
  
  Юлашки пилӗк кун Хушшинче Виски-Кей питех кӑмӑла кайманни ҫинчен вӑл ӳпкелешме пултараймарӗ. Утрав питӗ пуянсемшӗн вӑйӑ площадки пулнӑ. Ӑҫта пӑхатӑн, пур ҫӗрте те капӑрлӑх - тап-таса, ҫуса тасатнӑ тинӗс яхтисем, йӑлтӑртатса тӑракан сенкер шывсенче якорь ҫинче тӑраканскерсем, тинӗс еннелле каякан хаклӑ та илемлӗ газонсен акрӗсем; атлантика океанӗ ҫинче, ача-пӑча вак-тӗвекӗсемпе ӳкернӗ пек, ҫап-ҫутӑ сӑрланӑ чаплӑ виллӑсен куписем. Юлашки пилӗк кун Хушшинче, Мария фон Альдерсӑр пуҫне, вӑл пуринпе те киленет.
  
  
  Анчах Эпӗ Виски ҫинче пулни-Кей малтанхи пекех кӑмӑлсӑрлантаратчӗ; ку ӗҫ пирки пулчӗ, мана хоук Вашингтонри АX-мӗш хваттерте пӗрремӗш хут инструкциленӗ кунхинчен те ытларах ҫулама пӗлмерӗ.
  
  
  Хоук ҫак конкретлӑ миссин хӑрушлӑхӗсем, ӗненмелле мар шанчӑк тата пурнӑҫри ҫитӗнӳсен пӗлтерӗшӗ ҫинчен халичченхи пек мар монологпа калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  Ольга ун ҫине куҫ хӗррипе пӑхса илчӗ, мӗн ҫӗнни пур-ха тата? Вӑл ҫак ҫӳхе тутисем тавра пӗркеленчӗксем кулма пуҫланине курасса кӗтнӗ пекех пулчӗ. Час-часах Хоук, ҫӗнӗ Англире пурӑнаканскер, шӳт тума хӑтланнӑ. Анчах эпӗ ҫак rta йӗри-тавра пӗркеленчӗксем тата витӗр пӑхакан куҫсем вӑйланнине куртӑм та, вӑл чӑнласах каланине пӗлтӗм.
  
  
  Вӑл хутсене сӗтел ҫине куҫарчӗ те тӗксӗмленчӗ. "Пире халь ҫеҫ информаци панӑ - ку, паллах, питӗ вӑрттӑн - ултӑ сехет каялла Англи премьер-министрӗ ҫав тахҫанхи тусне, парламент членне, вӗлерессипе хӑратать. Икӗ арҫын хула тулашӗнчи премьер-министр ҫуртӗнче пулнӑ чухне тепри сасартӑк винтовкине туртса кӑларчӗ те премьер-министр ҫине тӗллерӗ, унтан, пачах ӑнланмалла мар, винтовкине хӑй ҫине тӗллерӗ те пуҫ мимине ҫапса кӑларчӗ. Ку вӑхӑтра урӑх никам та ҫукчӗ, ҫавӑнпа та эпир халӑха суя истори пама пултаратпӑр. Анчах аварин чӑн-чӑн юлашкийӗсем хӑрушӑ ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Ку ӑна кӗтнинчен те ытларах тӗлӗнтерчӗ, унтан Тата Хоук хута кӗни те тӗлӗнтерчӗ.
  
  
  "Официаллӑ британи версийӗ ҫакна телейсӗр ӗҫ тесе ҫырса кӑтартать", - малалла каларӗ Хоук. "Осечка, тепри винтовкӑна пӑхнӑ чух. Паллах, пулмасть
  
  
  
  
  Вӑл малтанах хӗҫпӑшала премьер-министр патне яни ҫинчен асӑнчӗ ".
  
  
  "Тӗпчесе пӗлме эсир мана акӑлчансене пулӑшу пама шутлатӑр-и?»
  
  
  Хоук пуҫне сулкаласа илчӗ. "Проблемӑсем киле ҫулаҫҫӗ. Ҫакӑн пек ӗҫсем Ҫинчен Китайра, Францире, Японире тата Германире пӗлтернӗ. Ҫынвӗлерен вӑй-хӑвачӗ кашнинчех хӑйӗн парнине вӗлерме пултарнӑ, анчах ун вырӑнне вӑл хӑйне вӗлернӗ.
  
  
  "Ҫак отчетсем президента мӗнле витӗм кӳнине эсир тавҫӑрса илме пултаратӑр. Вӑл ҫӑмӑллӑнах тепӗр тӗллев пулма пултарнӑ. Ҫын вӗлерекенсен командин членӗ Шурӑ ҫурта ҫитиччен, ҫын вӗлерекен хӑйне ҫеҫ вӗлерсен те, кӗтме шутламасть вӑл. Ку хутӗнче пирӗн задача-пысӑк мерӑсем шырасси тата пӗтересси ".
  
  
  "Пирӗн мӗнле те пулин чӑрмавсем пур-и?"
  
  
  "Кӑштах, - тунмарӗ Хоук. Вӑл хӑйӗн йӳнӗ сигарисенчен пӗрне туртса ячӗ те шӑплӑхра пӗр минута яхӑн хӗмленсе ларчӗ. "Тӗрлӗ специбноҫсене, кашни ҫӗршывра, Ҫавӑн пекех Интерпола тӗпчесе пӗлес енӗпе манӑн пур файлӑсем те пур. Вӗсем мӗн тупнине пӗлес килет-и? "
  
  
  Вӑл фактсене пӳрнисемпе паллӑ тӑвать. "Пӗрремӗшӗнчен, вилнисем пурте туллиех пулнӑ. Иккӗмӗшӗнчен, вӗсене пурне те ытлашши виҫепе виҫнӗ, унран хӑтӑлас тесе нумай вӑхӑт ирттернӗ. Виҫҫӗн-виҫҫӗ, вӗсем тавра Фон Альдер йӑмӑкӗсемпе ҫывӑх пулнӑ ".
  
  
  Унӑн куҫ харшине ҫӗклерӗ. "Тӗлӗнмелле. Ӑна диетӑри хулӑм арҫынсене шыратӑп, вӗсене хитре хӗрсем килӗшеҫҫӗ. Эсӗ ӑна ҫӑмӑллатаймӑн ".
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп, - терӗ Хоук. "Эпӗ шеллетӗп."Вӑл ҫапла калани тӑрӑх, ӑна эму шаннӑ пекех туйӑнчӗ. Анчах кайран вӑл каллех ӗҫлӗ ҫын пулса тӑчӗ.
  
  
  "Эпир фон Альдер йӑмӑкӗсенчен, урӑхла каласан, сирӗнпе пуҫлатпӑр. Ку вӑл-эпир панӑ чӑн вӑрттӑнлӑх ".
  
  
  Фон Альдер хӗрачасем хӑйсем те кӑштах тӗлӗннӗ. Мария, Хельга тата Эльза-идентлӑ тройняшкӑсем, хаҫатсене вулакан е телезителе лайӑх пӗлекен сарӑ хӗрарӑмсем. Вӗсем ҫирӗмшер пулнӑ, илемлӗ пулнӑ. Вӗсем Германи тӑрӑх Пӗрлешӳллӗ Штатсене пынӑ, унтан иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑ, хӑйсен амӑшӗпе Урсулӑпа. Вӗсем уҫӑ бассейн, яхтӑсем, хаклӑ япаласем тата уйрӑм самолетсем евӗрлӗ ih пуян парнесем туса панӑ упӑшкисемпе еркӗнӗсем-миллионерсем ҫинче специализациленнӗ.
  
  
  Шухӑшласан-шухӑшласан, вӑл фон Альдерспа ҫывӑхланасси унӑн заданисене хӑҫан та пулин пурнӑҫлама пуҫланӑ чи кӑмӑллӑ меслетсенчен пӗри пулнӑ пулӗ, тесе шутларӗ.
  
  
  AX - Мӗш ҫулта Мана Нью-Йоркри штаб-хваттерпе экспортпа импорт бизнесне пуян бизнесмен Тоня Доуэса хӳтӗлеме ҫӑмӑлах пулман. Часах, Хоук кулиса хыҫӗнче кирлӗ ҫипсенчен туртсан, мана темиҫе вечера чӗнчӗҫ, фон Альдер хӗрачасене те чӗнтерчӗҫ. Ӑна йӑмӑкӗсене тӗл пулсанах, ih социаллӑ сетьӗн пӗр пайӗ пулма ҫӑмӑл пулнӑ.
  
  
  Мария эпӗ "тӗпчесе"сӑнакан альдерӑн пӗрремӗш фонӗ пулнӑ. Ӑна Виски ҫине леҫсе хӑвартӑм-Кей, унта эпир пилӗк телейлӗ кун чаплӑ пурӑнса ирттертӗмӗр. Анчах ир енне, Хоук Мана Пӗрлешӳллӗ Штатсене таврӑнма хушсан, вӑл урӑх нимӗнле чӑрмав та тупаймарӗ.
  
  
  Иккӗ
  
  
  Ҫирӗм мина иртсен, унтан хоук шӑнкӑравӗ Виски-Кей тӗп причал патнелле кайрӗ. Мария фон Альдер, ман алӑран тытса, манпа пӗрле пычӗ. Унта кимӗ - хӗрӗх футлӑ крейсер-кӗтсе тӑрать, чечексен пысӑк пайӗ кивелсе тутӑхса кайнӑ, икӗ дизель хусах пынӑ ҫӗртех ӗҫлеҫҫӗ. Палуба ҫинче тӑватӑ ҫын.
  
  
  Тӗссӗрленнӗ бейсболка тӑхӑннӑ арҫынсенчен пӗри: "эпир тӗртсе яма хатӗр, мистер Доус", - тесе кӑшкӑрчӗ.
  
  
  "Сирӗнпе пӗрле пулӑр", - терӗм эпӗ Ӑна, Марийӑпа сывпуллашас тесе, ҫаврӑнса тӑтӑм та вӑл мана вӑрахчен те хистевлӗн чуптурӗ.
  
  
  "Асту, Дамплинк", - терӗ вӑл, - фон Альдер аппӑшӗсем пурте хӑйсен арҫынӗсене "Дамплинк" тесе чӗнеҫҫӗ, - "ҫак йӑмӑксенчен аяккарах тӑр, е унӑн куҫне чавса кӑларӑп".
  
  
  "Манӑн-и е ну?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Пурте куҫсем", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл мана хӑвӑрт чуптурӗ те, ӑна крейсер палуби ҫине сиктерчӗ. Тӗссӗрленнӗ бейсболка тӑхӑннӑ арҫын ҫавӑнтах аяккалла ыткӑнчӗ. Крейсерӑн икӗ хутлӑ вӑйлӑ дизелӗсем чӗрӗлсен, ӑна иккӗмӗш кимӗ причал патнелле ыткӑнса пынине курчӗ. Вӑл сасартӑк ҫаврӑнчӗ те уҫӑ тинӗс патнелле хӑвӑрт ҫывхаракан крейсер патнелле утрӗ, унӑн сӑмси шыва ҫурса пырать, сӑмси йӗри-тавра автан хӳри пек сирпӗнет. Часах Бар порчӗн вӗҫӗнче тӑракан Мария фон Альдер пукане пысӑкӑш пӗчӗкленчӗ, унтан пӗтӗмпех ҫухалчӗ. Тепӗр темиҫе минутран утрав хӑй те куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Сасартӑк вӑл пире тепӗр кимӗ хӑваланине ӑнланса илчӗ. Ман ҫурӑм тӑрӑх палланӑ сивӗ чупса иртрӗ. Такам пысӑк йӑнӑш тунӑ - пулма пултарнӑ-ши вӑл?
  
  
  Ҫакна ӑнланма хӑтланчӗ те вӑл, анчах хӑвӑрт. Е тепӗр кимми ман патӑма ҫитме хӑтланакан тӑшман карапӗ пулнӑ, е ӑна кимӗ ҫинче мар, Тепӗр карапӗ Виски-Кей ҫине хурчка янӑ карап пулнӑ. Ҫак тӗлӗшпе ӗҫлеме май киличчен бейсболка тӑхӑннӑ арҫын мана эпӗ отель пӗлни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  "Тархасшӑн, ан ухмахланӑр, мистер Доус, - терӗ вӑл. Вӑл брезент татӑкне палуба ҫине ывӑтрӗ те ун айӗнче выртакан обреза ярса тытрӗ. Пуҫ мими мана кӑкӑртан тӗллерӗ.
  
  
  Вӑл манӑн чӑн-чӑн ята пӗлмест. Анчах эпӗ Виски-Кей портӗнчен бар тухасса ӑҫтан пӗлнине ӑна ҫаплах ӑнлантарса параймарӑм-ха.
  
  
  
  
  
  е Кам та пулин хоук шӑнкӑравне итлесе тӑнӑ, е Мана Мария фон Альдер панӑ.
  
  
  Крейсер штурвалӗ хыҫӗнче ҫын кӑшкӑрни илтӗнчӗ те, кимӗ сасартӑк сылтӑмалла пӑрӑнчӗ, вӑл пире чутах ураран ӳкеретчӗ. Унтан эпир проблема мӗнре иккенне куртӑмӑр, вӑл кӗмӗл япала пирӗн сӑмсана витӗрех шӑтарса кӗрет. Пире хӑвалакан катер торпедӑна кӑларса ячӗ, анчах ракета пирӗн ҫине лекмерӗ те тинӗселле вӗҫсе кайрӗ.
  
  
  Анчах крейсер ҫинчи мӗнпур алӑсем равновеси ҫухатнӑ кӗске самантра Мана Wilhelmina, манӑн виҫӗ дюймлӑ саночника, туртса кӑларма май пачӗ. Ӑна Марийӑпа Пӗрле Виски-Кейра чухне Эпӗ ӑна вӑрттӑн отсекра, хамӑн багажа пытартӑм. Анчах Пирӗн номертен тухса каяс умӗн, Мария тепӗр пӳлӗмре пулнӑ ирхине, Ӑна асӑрхануллӑн ют кобурӑна чикрӗ, кобурине вӑл, пистолет патне кармашса, унӑн сарлакӑшне вӗҫертсе ячӗ.
  
  
  Пӑшал тытнӑ ҫын ҫаплах карлӑк ҫинче выртнӑ вӑхӑтра ӑна кукленсе ларчӗ, ҫиҫӗм тӳмисене вӗҫертрӗ те "люгер"туртса кӑларчӗ. "Люгер" ман сарлакӑшпе тухсан, вӑл ҫав ҫын ҫине тӗлӗнсе пӑхма пултарнӑ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те пӑшал кӗпҫипе ҫӳлелле сулса ячӗ, унӑн пӳрни курока пӑчӑртарӗ. Эпир пӗр вӑхӑтрах перетпӗр. 9 миллиметрлӑ Вильгельмина куҫӗсене чарса пӑрахни пирӗн хушӑмӑрта ҫур ҫекунд хӑвӑртрах уйрӑлассине чакарчӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, арҫын питне шӑлса илчӗ те карлӑк урлӑ тинӗселле ывӑтрӗ, дробовикӗ ман хыҫри хӳмене лекрӗ.
  
  
  Вӑл, хӑрах аллипе ҫӑлӑнмалли гилетта ярса тытса, тепринпе" Люгера " кобура ӑшне чиксе, хӑвӑрт малалла утрӗ. Унтан ӑна карлӑк урлӑ тинӗселле сикрӗ. Иккӗмӗш кимӗ пуҫламӑшӗнче ҫынсем мана торпедӑна кӑларса ярсан кимӗсем ҫине тухма сигнал панине, вӗсем мана бинокльпе сӑнаса тӑнине вӑл тавҫӑрса илчӗ.
  
  
  Кӑнтӑрла шӑрӑх пулнӑ пулин те, вӑл ҫапӑнса шыва путнӑ пулин те, шыв ҫав тери сивӗ пулнӑ. Ҫӑлӑнмалли гилета чӑмӑртаса, вӑл тӳрех сиксе тӑчӗ те со крейсер патӗнчен ишсе кайрӗ, вӑл халӗ ман паталла ыткӑнать. Унӑн хулпуҫҫийӗ урлӑ крейсер погонра ҫаврӑнма пуҫланине куртӑм.
  
  
  Крейсер ҫаплах ҫурма ҫулта-ха, ҫывхарса килекен катер тата тепӗр торпеда кӑларса янӑ. Тинӗс ракети манран пилӗк ярдра ҫеҫ шӑхӑрса иртрӗ, хальхинче крейсер мидельне лекрӗ. Тамӑкри пек взрыв пулчӗ те, мана вӑйлӑ хумсем пырса ҫапрӗҫ, вӗсем, ҫара провод витӗр электричество токӗ пек, шыв урлӑ сарӑлчӗҫ. Крейсер, шыв, ҫӳп-ҫап, пралук таврашӗнчи темӗн пысӑкӑш гейзера ҫӗклесе, пайӑн-пайӑн саланса кайрӗ.
  
  
  Тепӗр темиҫе ҫекундран мана хӑвалакан кимӗ борт патнелле туртӑнчӗ те, пулӑшу аллисем мана борт ҫине ҫӗклерӗҫ. Палуба ҫине тухсан, вӑл ҫак кимӗ тин ҫеҫ ишӗлсе аннӑ крейсер копийӗ пекех пулнине курчӗ; борт ҫинчи ҫынсен шучӗ те, тутӑхнӑ тӗсӗ те ирӗлсех пырать. Анчах хальхинче арҫынсенчен пӗри Пӗрлешӳллӗ Штатсен пичечӗпе президент алӑ пуснӑ открыткӑна кӑтартрӗ.
  
  
  "Чӑрмантарнӑшӑн каҫару кӳретпӗр", - кӗскен каларӗ арҫын. "Эпир Виски-Кейри причала кая юлтӑмӑр. Пире тытса чарас тесе, такам пирӗн генераторсем ҫинче пысӑках мар диверси турӗ. Тепӗр кимӗ сирӗнпе пӗрле кайнине курсан, эпир мӗн пулнине тавҫӑрса илтӗмӗр ".
  
  
  "Тавтапуҫ", - йӑл кулса илтӗм эпӗ. "Эсир лайӑх сывалтӑр".
  
  
  Вӑл чӑн-чӑн профессионал пулнине йышӑнма шел мар. Ун вырӑнне вӑл: "эпир ҫитес ҫӗре ҫитиччен эсир типӗ тумтир тӑхӑнасшӑн пулӗ, - терӗ. Аялта, каютӑра, тумтир тупатӑн.
  
  
  Вӑл аяла анчӗ те ҫӗнӗ джинс, спорт кӗпи, атӑ-пушмак, нуски тӑхӑнчӗ. Ку Вӑл Сэвилл-Роу шведӗсем мар, анчах таса та типшӗм пулнӑ. Мана ҫӑлакансем нимӗнле ыйтусем те памарӗҫ, нимӗнле информаци те сӗнмерӗҫ. Ахӑртнех, КУ ЦРА пулнӑ пулӗ, анчах вӗсем мана хок асӗнче тӑракан хӑвӑртлӑхпа материк ҫине мӗнле тавӑрма шутлани ҫинчен вӑл халӗ те пӗлмест-ха.
  
  
  Вӑл каллех ҫӳле хӑпарсан, манпа малтан калаҫнӑ ҫынах мана: "эпир тепӗр ултӑ минутран куҫса лармалли вырӑна ҫитмелле", - терӗ.
  
  
  Ӑна пуҫ тайрӗ, анчах вӑл мӗн ҫинчен каланине ҫаплах ӑнланаймарӗ-ха. Пӗр вӑхӑт Эпир Виски-Кей куҫӗ умӗнче пултӑмӑр, Атлантика океанӗн ҫак пайӗ ҫинчен пӗлни тавра АПШСӐР пуҫне ТЕМИҪЕ миля хӗвеланӑҫнелле ҪӖР ҫукчӗ. Эпӗ мӗн курма пултарни пурте кӑвак платье ту хумӗсем пулнӑ. .
  
  
  Тепӗр пилӗк минутран тата аллӑ ҫекундран ЭПИР АПШ авианосец куҫӗ умне тухрӑмӑр, палуба ҫинчи ҫын мана: "Сасӑ Та, эпир те - чунтанах кнопка ҫине", - терӗ.
  
  
  Авианосец ҫинче пӗр вунӑ реактивлӑ самолет ҫуначӗсене хуҫлатса ларнӑ, вӗсем вӗҫев пуҫланас умӗн канакан хура кайӑксем пек туйӑннӑ. Пирӗн кимӗ ҫыран хӗррине ҫитсен экипажӑн хӑш-пӗр членӗсем вӗрен пусма пӑрахрӗҫ. Вӑл хӑйне ҫӑлакансене алӑ пачӗ, унтан пусма тӑрӑх хӑпарчӗ. Крейсер аяккалла пӑрӑнчӗ те, палуба патне ҫитиччен, кӗрлесе тӑракан тинӗсре курӑнми пулчӗ.
  
  
  Карап капитанӗ мана трап тӑрринче кӗтсе илчӗ, ӑна салют пачӗ те, мана вӗҫев палуби ҫинче кӗтсе тӑракан реактивлӑ самолет патнелле хӑвӑрт илсе кайрӗ. А-4 Skyhawk двигательсем пулнӑ ӗнтӗ
  
  
  
  
  сывлӑша ҫӗкленес тесе, вӗсене ҫутса янӑ. Ӑна, ҫамрӑк та хӗрлӗ ҫӳҫлӗ пилот аллине тытса чӑмӑртарӗ, вӗҫев тумтирне тӑхӑнчӗ те хыҫалти кабинӑна кӗрсе кайрӗ. Пилот мана "пуҫ пӳрнине ҫӳлелле" кӑтартрӗ те, эпир авианосец палуби ҫинчен пӗлӗтелле пуҫ ҫаврӑнса каймалла хӑвӑрт вӗҫрӗмӗр. Пӗрлешӳллӗ Штатсен президенчӗ сирӗн туристла агент пулнӑ чухне пурӑнма питӗ лайӑхчӗ...
  
  
  Виҫҫӗ
  
  
  Каялла Штатсене вӗҫесси пӗр мыскарасӑр та хӑвӑрт иртсе кайрӗ. Эпир Нью-Йоркри джон кеннди ячӗпе тӑракан аэропорта вырнаҫтартӑмӑр, унта эпир ятарласа хатӗрленӗ вӗҫевпе анса лармалли вырӑн ҫине анса лартӑмӑр. Унтан хӗвеллӗ те уяр тӳпе, Тӑнлавсем ҫинче-Кей, нью-Йоркри январьти сивӗ сивӗ ҫанталӑка хатӗр мар эпӗ.
  
  
  Хоук вӑрӑм та тӗксӗм лимузинлӑ вӗҫев-анса лармалли вырӑнӑн вӗҫӗнче кӗтсе тӑрать. Самолет ҫинчен машина ҫине куҫса ларсанах, хӗрлӗ ҫӳҫлӗ пилот аллине сулчӗ те самолета сарса авианосец патнелле вӗҫсе кайрӗ. Лимузинӑн малти пайӗнче икӗ арҫын - шофер тата AX агент лараҫҫӗ. Ӑна, хоук пӗр агент теприн сӑн-сӑпатне нихҫан та палӑртман пирки, пирӗн пысӑк кризиспа тӗл пулмаллине пӗлет. Хоук пире арҫынсенчен уйӑрса тӑракан кӗленчерен шаккарӗ те, лимузин аэропорт урлӑ каҫса кайрӗ.
  
  
  "Мӗнех вара, N3, - терӗ Хоук, чӳречерен пӑхса, - пӗлтерме сирӗн ҫӗнӗ информаци ҫук пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  "Ҫук пулӗ тесе хӑратӑп, сэр", - терӗм эпӗ, анчах ҫапах та эмӑна Виски ҫинчи дублировка тӑвакан крейсер ҫинчен-кей тата мана ҫӑлни ҫинчен каласа патӑм. Унтан ҫапла хушса хучӗ: "паллах, информацие мӗнле илнине кӑтартса пама май ҫук. Мария фон Альдер хутшӑнмасӑр тӑма пултарать ".
  
  
  "Хм", - терӗ хоук ҫеҫ.
  
  
  Эпир шӑплӑхра темиҫе ҫеккунт кайрӑмӑр, Хок ҫаврӑнчӗ те салхуллӑн: "раҫҫей коммунистсен партийӗн Пуҫлӑхӗ кунта, нью-йорка, сӑмахран, ултӑ минутран килмелле. Ыран каялла вӗҫсе тухиччен вӑл пирӗн таврари хӑш-пӗр ҫынсемпе ООНА вӑрттӑн ларура тӗл пулать. Вӑл кунта чухне хӑрушсӑрлӑхшӑн пирӗн ҫине ответлӑх хучӗҫ. Унӑн сасси сана мӗншӗн ҫав тери васкавлӑ кирлӗ?
  
  
  "Хм"тесе мӑкӑртатма черет ҫитрӗ.
  
  
  Лимузин тормоз пачӗ те халӗ аэропортӑн вӗҫевпе анса лармалли пӗр йӑрӑмӗ патӗнче чарӑнса тӑчӗ, унта ӑна ҫынсем, машинӑсем кӗтсе тӑраҫҫӗ. Хоук малалла пӗшкӗнчӗ те тӑхлан пӗлӗтрен анакан тем пысӑкӑш турбореактивлӑ двигатель ҫине кӑтартрӗ. "Пирӗн ҫын шӑпах вӑхӑтра ҫитрӗ", - терӗ вӑл, гилетт урлӑ ҫакса янӑ вӑчӑрапа ҫакса ҫӳрекен кӗсье сехечӗ ҫине пӑхса.
  
  
  Раҫҫей самолечӗ вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли вырӑн ҫинче чарӑнсанах аэропортӑн сотрудникӗсем кабина кунӗ тӗлне пусма картлашкисем кустарса ҫитрӗҫ те, парти председателӗ тухрӗ. Пысӑк самолет тавра раҫҫейри ытти официаллӑ темиҫе ҫын сӑнаса тӑнӑ, пусма умӗнче пӗтӗм ушкӑна полицейскисемпе хӑрушсӑрлӑх службин сотрудникӗсем - российӑри те, америка службин сотрудникӗсем-ҫавӑрса илнӗ те машинӑсем тавра черетпе ӑсатнӑ. Нью-йоркри мотоциклистсен ушкӑнӗпе пӗрле процесси тапранса кайсан, пирӗн лимузин совет министрӗн машини хыҫҫӑн чунтанах пырать. Часах Эпир Пӗрлешӳллӗ Нацисен Организацийӗн хапхинчен кӗтӗмӗр, унӑн ялавӗсем пӑрлӑ ҫил ҫинче хӑвӑрт вӗлкӗшеҫҫӗ.
  
  
  Ҫурт ӑшне лексен, пӗтӗм ушкӑна хӑрушсӑрлӑх совечӗн пӳлӗмӗсем тавра пӗр пӳлӗме куҫарчӗҫ. Ку-чӳречесӗр пысӑк зал, куракансем валли амфитеатр пек яруссем лартса тухнӑ, центрти трибуна, унта совет председателӗпе унӑн партийӗн председателӗ, Ҫавӑн пекех Пӗрлешӳллӗ Штатсен хӑрушсӑрлӑхӗн советникӗ тата унӑн помощникӗсем хӑйсен вырӑнӗсене пӑхса лараҫҫӗ. Ӑна хоук та, АX агенчӗ те, ӐНА та мускавран совет лидерӗпе пӗрле килнӗ хӑрушсӑрлӑх полицийӗпе юнашар малти ретри вырӑнсене тишкереҫҫӗ. Пирӗн хыҫра хулари право сыхлав органӗсен, штат тата федераци правительствин агенчӗсем тӑраҫҫӗ. Паллах, куракансемшӗн тӗлпулу хупӑ пулнӑ.
  
  
  Икӗ арҫын тӑлмачӑ урлӑ калаҫса илчӗҫ, тӑлмачӑ пӑшӑлтатса пӗр-пӗринчен теприн патне куҫарчӗ, ҫавӑнпа эпир ларнӑ ҫӗрте мӗн калани илтӗнмерӗ. Ку спектакле пантимӑра курни, актерсем мӗн каланине алӑпа сулнинченех паллӑ.
  
  
  Малтанах арҫынсем иккӗшӗ те ҫиллес те шанчӑксӑр пулнӑ пек туйӑнчӗ. Тӗксӗмленме, тӗксӗмленме, чышкисемпе шаккама нумай вӑхӑт кирлӗ. Часах ҫилли улшӑнчӗ, вара вӑл икӗ арҫын туслӑрах пулнине курчӗ. Ахӑртнех, вӗсем пирӗн пӗр енӗ тӗлӗнмелле инцидентсем хыҫӗнче ларманнине ӑнланма пуҫларӗҫ пулмалла.
  
  
  Часах ҫак тӗлпулу вӗҫленчӗ, ВАРА СОВЕТ Союзӗн председателӗпе АПШ хӑрушсӑрлӑхӗн советникӗ ПӖР-пӗрин аллине чӑмӑртаса тӑчӗҫ.
  
  
  Унтан совет премьер - каярахпа вӑл раҫҫей посолӗ пулнине пӗлчӗ-коммунистсен председателӗ патне пӗр утӑм ярса пусрӗ. Вӑл кӗсйинчен граната туртса кӑларчӗ. Арҫын гранатӑна вӗҫертсе раҫҫей лидерӗ умне плюш кавир ҫине пӑрахнӑ.
  
  
  Пӳлӗмре пӑр пек сехӗрленӳ секунд хыҫҫӑн секунд хушши пирӗн сасӑсем илтӗнмерӗҫ. Ӑна совет министрӗн ҫыннин таса сехри хӑпса тухнине, вӑл ҫак ботинка чӗрнисем ҫинче выртакан вилмелле активланӑ граната ҫине мӗскӗннӗн пӑхнӑ чух курнӑ.
  
  
  
  
  
  хӑй сисмесӗрех ӑна Вильгельмин Люгерӗ кобурӑран туртса кӑларчӗ, Анчах Хоук мана алӑран ярса тытрӗ. Чӑнах та, вӑл манран хӑвӑртрах пулнӑ пирки эпӗ нимӗн те тума пултарайманнине курасшӑн пулчӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахсанах граната ҫурӑлать. Раҫҫей лидерӗн вырӑнтан тапранма та вӑхӑт пулман.
  
  
  Пӳлӗмре ларакансем пурте паралич ҫапнӑ вӑхӑтра раҫҫей посолӗ-ҫирӗплетнӗ гранатине ӳкерекен ҫын-взрывчатка ҫине ыткӑннӑ. Взрыв хуллен кӗрӗслетрӗ; гранатӑн Вилӗмле вӑйӗ арҫын ӳтне пусӑрӑнтарчӗ. Ҫак ӳт-пӳ пайӑн-пайӑн саланса кайрӗ, тӗллев кӗлеткерен татӑлчӗ.
  
  
  Взрыв хыҫҫӑн Совет председателӗпе трибуна ҫинчи ытти ҫынсене те силлесе тӑкрӗҫ, анчах ыттисем тӗрӗс-тӗкелех юлчӗҫ. Эпир Хоукпа ҫавӑнтах раҫҫейпе америка делегацийӗсене пӳлӗм тавра тул енчен кӗтсе тӑракан лимузина куҫартӑмӑр. АПШ хӑрушсӑрлӑхӗн советникӗпе унӑн сотрудникӗсем Вашингтона таврӑнччӑр, раҫҫей енӗ совет посольствине кайтӑр та мускава кайиччен унта юлтӑр тесе васкасах мерӑсем йышӑннӑ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтрах полиципе N.У. P. D. Оона васкавлӑ пулӑшу саперсем хаҫат репортерӗсемпе фотографӗсен контингентне илсе килме пуҫланӑ. Хӑрушсӑрлӑх совечӗн залне ООН полици пӳлсе хунӑ, Анчах Хоукпа мана шала, брезентпа витнӗ раҫҫей посолӗн юлашкийӗсене носилкӑсем ҫине тиенӗ ҫӗре, таврӑнма ирӗк пачӗҫ. Халӗ ӗнтӗ раҫҫейри хӑрушсӑрлӑх полицийӗн сотрудникӗсемпе америка агенчӗсем посол нумай пулмасть куҫса ҫӳренине сӑнаса тӑма хатӗрленеҫҫӗ.
  
  
  Шурӑ ҫурта звонок пачӗҫ, президента ҫак ӗҫ ҫинчен пӗлтерчӗҫ. Ҫак калаҫу пӗтес умӗн хока президентпа калаҫса пӑхма телефон патне чӗнтерчӗҫ. Вӑл таврӑннӑ ҫӗре АX начальникӑн сӑн-пичӗ кӑвакарса кайнӑ.
  
  
  "Ку катастрофа пекех пулчӗ", - терӗ вӑл, пуҫне сулкаласа. "Президент мана совет посолӗн куҫса ҫӳрени ҫинчен тӗпченӗ хыҫҫӑн отчет илетпӗр, тесе пӗлтерчӗ. Анчах эпир ҫакна ҫеҫ пӗлетпӗр ".
  
  
  "Мӗн ку?"
  
  
  "Икӗ каҫ каялла ҫеҫ, - терӗ Хоук,-совет посолӗ фон Альдер Хельгӑпа Унӑн амӑшӗ Хельга Парк-авеню хваттерӗнче тунӑ вечеринкӑра хӑна пулнӑ".
  
  
  "Эсир шанатӑр-и?- тӗлӗнсе ыйтрӗ унран.
  
  
  Хоук КЕННЕДИПЕ nу пек мар, лимузинра пирӗнпе пӗрле ПЫРАКАН АX АГЕНТ еннелле пуҫне сулчӗ. "Z1 Агент Вечеринкӑра пулчӗ. Фон Альдерӑн пур хӗрарӑмӗсене те пӗр вӑхӑтрах сӑнама май ҫуккине пӗлсе, унпа ҫак ӗҫре усӑ курнӑ. Ӑна эпӗ сире иккӗшне пӗрле пухӑнтарасшӑн, вӑл сире ҫав каҫ ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе каласа кӑтартасшӑн. Унтан эпӗ сире фон Альдер Хельгипе ӗҫлеттерес тетӗп. И...
  
  
  "Ҫапла-и, сэр?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпӗ шансах тӑратӑп, сирӗн миссин васкавлӑ ӗҫӗ ҫинчен сире аса илтермелле мар. Ҫак бизнеспа фон Алдерс хушшинче мӗнле те пулин ҫыхӑну пулмалла. Тупӑр ӑна, ку пире мӗн хака тӑрать ".
  
  
  Тӑваттӑ
  
  
  Хок пӗчченех нью-йоркри AX офисне кайрӗ, Z1 Тата мана та пӗрле калаҫма хӑварчӗ. Кун каҫиччен Виски-Кей тӑрӑх Вӗҫекен самолетпа, джон кеннди, nу-на каякан машинӑпа, тренажер залӗнче тренажерта ӗҫлеме кирлине туйса илтӗм. Эпир калаҫнӑ Вӑхӑтра Ӑна Z1 спорт клубне гандболла выляма кайма сӗнчӗ.
  
  
  Паллах, пирӗн ҫинчен никам та ыттисен чӑн-чӑн ятне пӗлмен. Z1 хӑй ман ҫулалла ҫитнӗ, икӗ дюйм аяларах, темиҫе кӗрепенке йывӑртарах, улӑм ҫӳҫлӗ, ҫутӑ ӳтлӗ. Эпир спорт форми тӑхӑнса вӑйӑ пуҫласанах, вӑл гандболӑн тивӗҫлӗ тӑшманӗ пулнине куртӑмӑр. Площадка ҫинче унӑн тӳрккес те кӑнттам кӗлеткеллӗччӗ, анчах вӑл мечӗке ҫав тери вӑйлӑн ҫапатчӗ те, рикошетлӑ куҫӗсене чарса пӑрахнӑ пек, вӑл аяккалла сиксе илетчӗ, мана хускататчӗ.
  
  
  "Иртнӗ каҫ каҫ дискӗсем чӑн - чӑн вечеринка пулнӑ",-тесе пуҫларӗ вӑл, вара ӑна кӑнтӑр-кӑнтӑр штатсен хӑйне евӗрлӗ акцентне, ҫак сасӑра кӑнтӑрти вӑйсӑр акцент тытнӑ. "Ку фон Альдерсем чӑннипех йӑпатма пӗлеҫҫӗ. Пӗр мӑшӑр актер, раҫҫей посолӗ, икӗ британи писателӗ, ҫав пуп-художник, спорт чӗн пиҫиххиллӗ картинӑсемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те ӳкермен тата хӑйне тӗл пулман вунӑ ҫын пулнӑ ".
  
  
  "Вӗсем тавра кама та пулин уйрӑмах кӑмӑллӑ посол пек туйӑнчӗ-и?- мечӗке ҫапа-ҫапа ыйтрӗ те Вӑл, ӑнӑҫлӑн пырса ҫапсан, Ӑна Z1 варрине хытӑ тӑрӑнтарса лартрӗ, ҫавна пула вӑл ҫапнине хирӗҫ ответлеме пултараймарӗ.
  
  
  "Тьфу!"- мӑкӑртатрӗ вӑл, аран тӳрленсе тӑрса, унӑн пичӗ ҫине банк тумламӗсем тапса тухрӗҫ. Унтан, штопор ҫине ответленӗ май, вӑл ҫапла каларӗ: "мана пур хӑнасем те пӗр-пӗринпе питӗ туслӑ пулнӑ пек туйӑнчӗ. Вӗсем пурте темле эксклюзивлӑ клуб членӗсем пек. Эсир ӑна мӗн ҫинчен каланине ӑнланатӑр пулсан?"
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Анчах хельга е унӑн амӑшӗ, Урсула, хӑҫан та пулин посолпа пӗр-пӗр вӑхӑт хушши, ҫӗр каҫиччен пӗччен чухне пулнӑ-ши?"- ыйтрӗ вӑл площадка тӑрӑх унталла-кунталла вӗҫтерсе. Эпӗ унран мӗнле информаци илессе пӗлмен, анчах вилӗ посолпа фон Альдер хушшинче кирек мӗнле ҫыхӑну та пулӑшма пултарать.
  
  
  "Ҫук", - Терӗ Z1, чупнӑ май. "Чӑнах та, вырӑс ҫак художникпе нумай вӑхӑт калаҫнӑ, юлашкинчен, каччӑ хӑйпе пӗрле илсе килнӗ икӗ интернета илсе, каҫа вӗҫленӗ..
  
  
  
  
  
  
  Ман пуҫа тискер шухӑш пырса кӗчӗ. "АX ӑна вилнӗ вырӑс пуҫ мимине уҫма ыйтнӑ пулсан, эсир мӗн шухӑшланӑ пулӑттӑр?»
  
  
  "Уҫни-и?"- тесе Кӑшкӑрса Ячӗ Z1, ман ҫине ҫаврӑнса пӑхса. "Мӗн кӑтартса пама пултарать-ха ку пуҫ мимине?»
  
  
  "Ку мӗнпурӗ те пӗр шухӑш ҫеҫ, - терӗм эпӗ. -пӗтӗм лару-тӑру мӗн тери тӗлӗнмелле пулнине эпӗ пуҫ тавра кӑларса пӑрахма пултараймастӑп. Паян мӗн пулса иртни ҫеҫ мар, малтанхи вӗлернисем те - е, калӑпӑр, хӑйне хӑй вӗлерни. Ку ҫынсем ҫын вӗлерекенсен чи тӗлӗнмелле командине йӗркеленӗ, ӑна вӑл нихҫан та курман. Тен, вӗсене малтан препарат е гипнотизациленӗ, е пуҫ мимисене ҫуса тасатнӑ. Кам та пулин ih хӑйне ҫавӑн пекех ирционаллӑ тыттармалла пулнӑ. Ӑнлантару пулмалла. Тен, уҫни хӑш-пӗр ответсем парӗ, пире ҫак ӗҫӗн сӑлтавне ӑнланма пулӑшӗ ".
  
  
  "Хӑтланса пӑхас пулать", тесе шутлатӑп. Z1 хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ.
  
  
  "Хоук ӑна халех Хельге патне куҫтарасшӑн", - терӗ ӑна эму. "Эпир вӑйӑ пӗтсенех, ӑна телефонпа шӑнкӑртаттаратӑп та паян каҫхине курнӑҫма хӑтланса пӑхатӑп. Сана хоука штаба пӗлтерсен авантарах пулӗ тесе шутлатӑп. Тем пулсан та кала эму, эпӗ вырӑсла уҫас тетӗп ".
  
  
  "Паллах", - терӗ вӑл, вӑййа выляса ярса.
  
  
  Душсене йышӑнса тумлансан, эпир бара кайрӑмӑр та сивӗннӗ икӗ мартини ӗҫрӗмӗр, ун патне телефон киоскипе хельге фон Альдер шӑнкӑртаттарчӗ.
  
  
  "Пельмень!"ман сасса илтсенех вӑл савӑннипе ҫухӑрса ячӗ. "Эсир таврӑнтӑр. Манӑн пуклак аппа сана тухса кайма ирӗк пачӗ. Паян каҫхине курнӑҫӑпӑр-и?
  
  
  "Эпӗ мӗн каланине тӗп - тӗрӗс калатӑп", - тенӗ ӑна эй. "Эпӗ сана илме сакӑр сехете яхӑн кӗретӗп".
  
  
  Вӑл каласа пӗтерсен, Эпир Z1 агентпа уйрӑлтӑмӑр. Вӑл САТТОН-Плейс ятлӑ чаплӑ хваттере кайрӗ, ҫав хваттере МАНА ВАЛЛИ Е "Тоня Доуэса"валли АРЕНДӐЛАНӐ.
  
  
  Пӗр енчен, АГЕНТСЕМ валли шанчӑклӑ маскировка тума укҫа-тенкӗ шеллеменни AX-мӗш хӳтлӗхре ӗҫлени пулнӑ. Доуэсӑн гостиница Тони лайӑх тӗслӗх пулнӑ. Ку-капӑр та капӑр хусахла ҫурт, ун пек арҫын хӑйне илӗртме пултаракан мӗнпур хатӗр-хӗтӗрлӗ. Тул енчен сасӑланӑ сасӑ, хула тата улах вырӑн уҫма ҫителӗклӗ ҫӳллӗ, шалти ҫутӑран пуҫласа квадрофонлӑ сас-чӳ патне ҫитиех электронлӑ ҫӗнӗ оборудованипе пуянланнӑ. Манӑн пӗртен-пӗр ыйтусем-тренажер залӗпе саун. Кӑнтӑрла иртни ытти сехетсенче ӑна боксерсен грушипе пӑрӑсӗсене тӑкакланӑ та саун каласа пӗтернӗ. Эпӗ фон Альдер Хельги патне смокингра кайнӑ чухне ҫич-вӑтӑр пиллӗк пулнӑ.
  
  
  Хельга хваттерӗ Сакӑрвуннӑмӗш ҫуртра, король ҫуртӗнче, пентхаус пулнӑ, ку хваттер резиденцирен ытларах уйрӑм клуб евӗрлӗ пулнӑ. Ӑна вӑл пӗччен пуласса кӗтнӗччӗ, анчах ӑна, ӑна, пырса ҫитсен, урсула унта кӑвак ҫӳҫлӗ джентльмен ларнине курчӗ, унӑн сӑн-пичӗ, ҫак ят самантлӑха ман куҫ умӗнчен ҫухалчӗ пулин те, палланӑ пек курӑнчӗ.
  
  
  "Анчах Дамплинк", - тесе саламларӗ мана Хельга, манӑн тутасене яланхи пекех уҫӑ ҫӑварлӑ фон Альдера чуптуса илсе, мана шала туртса кӗртсе:" урсие салам кала " - фон Альдер хӗрӗсем хӑйсен Урси амӑшӗ тесе чӗнеҫҫӗ, - тата унпа пӗрле пыракан Байрон Тиммонса. "Ун чухне ӑна ҫак ҫын ҫӗршыври нефть магначӗсем таврашӗнчи пӗр ҫынна палласа илнӗ. Урсула фон Ҫирӗк те мана, анненни пек марскерне, тутаран чуптуса илчӗ, тиммонс ман алла ҫирӗп чӑмӑртарӗ.
  
  
  "Урсипе Байрон шӑпах тухса кайрӗҫ", - хушса хучӗ хельга, херувимла йӑл кулса.
  
  
  Байрон Тиммонс: "Ах, ҫапла", тесе мӑкӑртатса Илнӗ те Урсуле норка кӗрӗк тӑхӑнма пулӑшнӑ.
  
  
  "Эпир мӗскӗн Владимир Колчакӑн хӑрушӑ авари пулни ҫинчен калаҫрӑмӑр, - терӗ Хельга. "Эсир илтнӗ-и ку хыпара?»
  
  
  "Каламарӗ ӑна. "Эпӗ хӑрамастӑп."
  
  
  "Паян ӑна ниепле те оона вӗлермен, - салхуллӑн каларӗ хельга,-хуран сирпӗнни пек япала".
  
  
  "Хӑрушӑ", - терӗ ӑна сэм пресса валли Хурчӑка "хуран сирпӗнтерсе яни" шухӑшласа кӑларман-ши тесе тавҫӑрса илме.
  
  
  "Мӗскӗн Владди, - терӗ Хельга, - вӑл яланах тулли пурнӑҫпа пурӑннӑ. Ӑна тунсӑхлама пуҫлатӑп.
  
  
  "Эсир ӑна пӗлнӗ-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "О, ҫапла, - терӗ Хельга. "Вӑл Урсин авалхи тусӗ пулнӑ. Вӑл кунта, килте, вечеринкӑра, мӗн пурӗ те икӗ каҫ ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  "Пире пурсӑмӑра та ку ҫитмест", - ҫирӗплетрӗ Урсула, хельгӑна питӗнчен чуптуса, манӑн тутасене ee тутипе сӗртӗнсе, кунталла утнӑ май. Байрон Тиммонс ман хыҫҫӑн пычӗ, ман алла каллех хытӑ чӑмӑртарӗ.
  
  
  Хельга тухса каякан мӑшӑр хыҫҫӑн алӑка хупсанах, вӑл мана ыталаса илчӗ те, пусӑрӑнчӑклӑн кулса: "О, Дамплинк, Байрон Тиммонс мана та, сана та ҫав тери ҫиленчӗ. Паян вӑл сире тӗл пулма палӑртнӑ чухне, паян каҫхине унӑн унпа пӗрле театра каймаллине пачах манса кайнӑ. Ӑна аса илсен, манӑн кӑштах чӑрсӑрланмалла пулчӗ, урсие улӑштарма чӗнмелле пулчӗ. Ӑна Байрона: эсир ватӑ, тепри, эпӗ ӑна нумай ҫул курман, эсир хулара ҫӗр каҫма ҫеҫ пулнӑ, терӗ.
  
  
  "Вӑл темшӗн кӑмӑлсӑр пулнине эпӗ пӗлетӗп. Халӗ ӑна ӑнланатӑп.
  
  
  Хельга пуҫне сулкаласа айккинелле пӑрӑнчӗ. "Хӑш чухне ӑна итлеми пулма пултаратӑп. Анчах унӑн ашшӗ санпа пӗрле пулмалла ".
  
  
  "Эпӗ кӑмӑллӑ, - терӗ ӑна салам, - савӑнатӑп та. Ӑҫта илсе килесшӗн эсӗ ӑна?
  
  
  "Ку ҫав тери аван мар каҫ", - терӗ Хельга.
  
  
  
  
  
  Ӑна лӑпкӑн кӑна: "тен, эсӗ кунта юлӑн та канлӗ пулӑн, - терӗ. Сӑмахран, шампанскипе вӑлча таврашне хирӗҫ мар пулсан. Хӑратӑп, пирӗн килте мӗн пур, халӗ те тарҫӑсен канмалли кун.
  
  
  "Эпӗ лайӑх учрежденисем каҫ ирттерме пултараймастӑп".
  
  
  Вӑл мана ирӗклӗ. Вӑл каҫхи шурӑ платье тӑхӑннӑ, сарӑ ҫӳҫне тирпейлӗн тирпейлесе хунӑ, мӑйӗ ҫинче бриллиант мӑй ҫыххи ҫакӑнса тӑрать, ун хӑлхисем тавра бриллиант яраписем ҫакӑнса тӑраҫҫӗ. Вӑл хулара ҫӗр каҫма хатӗр пулнӑ. Анчах кайран ӑна, фон Альдер хӗрарӑмсем каҫхине килте ӗҫсӗр ҫапкаланса ҫӳрес тесе ҫеҫ ҫапла тумланнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Хельга музыкӑна ячӗ те крылова чарчӗ. Часах вӑл шампанскипе вӑлча илсе килчӗ те, эпир, леопард шезлонгӗ тӑхӑннӑскерсем, чӳречесем умӗнче урайӗнчен маччана ҫити ҫума-ҫумӑн тӑрса выляма тытӑнтӑмӑр, ҫав вӑйӑсенче эпир хула ҫутисене, юрлӑ тӗттӗме сӑнаттӑмӑр.
  
  
  "Пӗлетӗн - и, Тоня, - терӗ хельга ҫемҫен, эпир иксӗмӗр те сивӗннӗ шампанскине ӗмнӗ чух ман еннелле ҫаврӑнса, - эсӗ хӑвӑн пурнӑҫунта ӑна пӗлекен ытти арҫынсем пек мар. Ахаль чухне ӑна ҫӑмӑллӑнах ih ӑнланма, вӗсем хӗрарӑмран мӗн ыйтнине ӑнланма пултаратӑп. Сана тахҫантанпах пӗлетӗп пулин те, эпӗ санпа шанмастӑп. Ку та проблема. Ку мана интереслӗ, эпӗ вара ытти хӗрарӑмсем Фон Альдер, Урсисӗр пуҫне, пурте ҫавӑн пекех пулӗ тесе шутлатӑп. Вӑл сасартӑк ним пытармасӑр ларчӗ. "Сана Мария килӗшрӗ-и?»
  
  
  Ӑна тӳрӗ кӑмӑлпа пуҫ тайрӗ. "Вӑл питӗ чаплӑ. Анчах ун чухне эсир пурте. Тепӗр тесен, эсир виҫсӗр те пӗр пек вӗт.
  
  
  "Пӗтӗмпех идентлӑ мар". Вӑл ҫурма тӗттӗмре кулнине курчӗ. Вӑл шампански куркине тӑсрӗ те, хӑйӗн кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнсе, кресло ҫине шуса анчӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ платье витӗр ӑшӑ пулнине туйрӗ. Ee духовӑн экзотикӑлла шӑрши манӑн пилӗке хумхантарчӗ. Вӑл пӳрнине унӑн кӗпи ӑшнелле чикрӗ те чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Хельга", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Хм?"
  
  
  "Ҫак йӗкӗт, Колчак е Владди, эсир ӑна мӗнле чӗнтӗр - эсир юлашки вӑхӑтра ҫак чаҫсене куртӑр-и?»
  
  
  Вӑл манӑн штопора тӗрӗс мар ӑнланчӗ. "Санӑн кӗвӗҫмелле мар, Дамплинк". Вӑл ман паталла ҫывхарчӗ те, пирӗн аяк пӗрчисем перӗнчӗҫ.
  
  
  "Ҫук, анчах манӑн пӗлес килет", - ҫине тӑрсах ыйтрӑм эпӗ. "Юлашки темиҫе эрне хушшинче Вӑл Сирӗн пата Е сирӗн ҫемьене Кӗрсе тухрӗ-и?»
  
  
  Вӑл, ҫаплах ман ҫумма лӑпчӑнса, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Владд ман туссемпе яланах е яланах пӗрле пулнӑ ҫынсем хушшинче пӗр ҫын пулнӑ. Вӑл унта чухне эсир ӑна асӑрхарӑр, вӑл ҫук чухне эсир уншӑн тунсӑхламарӑр ". Вӑл тӳсеймесӗр хускалса илчӗ. "Анчах ку иртни-хальхи. Хальхи пурнӑҫ яланах кирлӗрех".
  
  
  Вӑл хӑй мӗн каласшӑн пулнине пӗтӗмпех пӗлет. Тен, вӑл отельсене мӗн те пулин пытарма пултарнӑ, Тен, Колчак ҫинчен чӑнахах та нимӗн каламалли те пулман пулӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл хальхи вӑхӑтра хӑйӗн тивӗҫне пурнӑҫланине туйрӗ.
  
  
  Халӗ вӑл, ҫак майсене ман пӳрнесем хушшинчен вӗҫертес мар тесе, хӑй умӗнче ответ тытать. Ҫак пӳрнисемпе вӑл хельган кӗпи ҫыххине пушатрӗ. Вӑл икӗ чӗн пиҫиххине те аллинчен вӗҫертрӗ, ҫемҫе шурӑ пир акӑ пилӗк ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Ун ҫинче бюстгальтер ҫук. Вӑл каялла чаксан, унӑн тулли те яштака кӑкӑрӗсем ҫӗкленчӗҫ, кӗрен вӗҫлӗ ӗмкӗчсем вирелле тӑчӗҫ. Вӑл, ман питпе тӗл пулас тесе, малалла авкаланчӗ, манӑн ҫӑвар пӗр-пӗринпе, унтан тепӗр дыня евӗрлӗ тӗмескесемпе тулчӗ. Хӑйне чӗлхе вӗҫӗпе ачашланӑ чухне унӑн ӳт-пӗвӗ хаяррӑн чӗтрерӗ, юлашкинчен вӑл, шӑнӑр туртнӑ чухнехи пек йывӑррӑн сывласа илсе, ман пуҫа икӗ аллипе тытрӗ те тутасене хӑйӗннисем патне илсе пычӗ. Эпир пӗр-пӗрне чуптунӑ чухне вӑл хӑрах аллипе ман пӗҫҫе сӑтӑрса илчӗ, эпӗ пӑлханнине систериччен. Унӑн алли пӗр самантлӑха унта чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Питӗ аван, Дамплинк, питӗ аван", - пӑшӑлтатрӗ те вӑл, пӳлӗне-пӳлӗне, тутисемпе ман хӑлха ҫумне тӗршӗнчӗ.
  
  
  Ӑна ҫӗклесе хӑна пӳлӗмӗ витӗр, фойе ҫывӑрмалли пӳлӗме илсе кайрӗ. Пӳлӗм варринче ҫаврака пысӑк кровать ларать. Ӑна пирӗн ҫине антарчӗ те, вӑл бикини кӗпине, чӑлхисене, чӗнтӗрлӗ трусикне хыврӗ. Атлас простыньсем ҫинче выртатӑп, вӑл мана тумтирсене хывма пулӑшас тесе, чӑтӑмсӑррӑн аллисене тӑсрӗ.
  
  
  Ӑна, хамӑн куҫӑмсем унӑн илемлӗ ӳт-пӗвне ҫӑтса ярсан, ман юнра юн юхнине туйрӑм. Вӑл Хӑйӗн йӑмӑкӗн Марийӑн сӑн-сӑпачӗ пекех, кӑкӑрне каҫӑртнӑ, пӗҫҫисене ҫемҫен авӑнтарнӑ, ӳчӗ варринчи пӗчӗк ылтӑн виҫкӗтеслӗх таранах. Вӑл мана хӑй патнелле туртрӗ, пирӗн ӳт-пӗвсем перӗнсен, вӑл пуҫне хӑяккӑн пӑрчӗ те ҫемҫен: "Итле-ха, Дамплинк, Эсӗ Пирӗн еннелле ҫаврӑнсан, куратӑн-и, эпир мӗнле юрататпӑр", - терӗ.
  
  
  Унччен эпӗ пӳлӗмӗн виҫӗ стени, кровать пуҫ вӗҫӗнче, тӗкӗр пек ҫутӑ пулнине асӑрхаман. Хельган ӳт-пӗвӗ, программӑланӑ пулин те, туйӑмлӑхӑн ҫинҫе инструменчӗ пек, пӗрӗнсе, пӗтӗрӗнсе тӑнӑ вӑхӑтра, тӗкӗрсем, эпир пысӑк орги варринче пулнӑ пек, туйӑмлӑ хусканусене палӑртрӗҫ.
  
  
  Ӑна хельга каланӑ тӑрӑх, Вӑл Тата Унӑн йӑмӑкӗ Мария идентлӑ мар иккен. Вӗсем юратса пурӑннинче пысӑк уйрӑмлӑх пулнӑ. Хӗрарӑмсем иккӗшӗ те вӗҫӗ-хӗррисӗр ӗмӗтсемпе, ҫав тери хавасланса юратаҫҫӗ. Анчах ҫакӑнпа пӗрпеклӗх пӗтрӗ. Мария чӗмсӗррӗн, тимлесе тӑнӑ вӑхӑтра ee хускану
  
  
  
  
  
  
  вӑл калама ҫук ҫинҫе, хельга тискер те пӑрахӑҫа тухнӑ ҫын, унӑн аллисем, пӗҫҫисем, ҫӑварӗ ман ӳт-пӗве тӗпчеҫҫӗ, вӑл илнӗ кашни япалашӑн кӑмӑллӑ туйӑмсемпе ылмашӑнаҫҫӗ. Ee чӗрчун пӗрмаях авкаланать,чӗтрет, экстазӑн пысӑк та пысӑк тӳписем патнелле туртать. Тӗкӗр стенисем те эффекта вӑйлатаҫҫӗ тейӗн - эпӗ вуникӗ тӗрлӗ хӗрарӑмпа, кашни тӗрлӗ мелпе тата реакципе юратса пурӑнаттӑм. Юлашкинчен вӑл савӑннипе кӑшкӑрса ячӗ те каллех кровать ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Тепӗр самантран вӑл ман умма яланлӑхах пӗшкӗнчӗ. "Эпӗ сана телейлӗ тӑватӑп-и?"- тесе ыйтрӗ вӑл, ман пите чуптуса.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ. "Ҫапла, эсӗ мана телейлӗ тӑватӑн".
  
  
  "Эпӗ те телейлӗ", - терӗ вӑл. "Эсӗ ӑна хӑвна шутланӑ ҫын".
  
  
  Ӑна, кроватьсене ман ҫине лартас тесе, хуллен хӑй патнелле туртрӗ, пирӗн ӳт-пӗвсем пӗр-пӗрин ҫумне пуҫ тӳпинчен пуҫласа ура тупанне ҫитиех лӑпчӑнчӗҫ. Эпир пӗр хускалмасӑр выртатпӑр, пирӗн ҫинчен никам та калаҫмасть. Тепӗр самантран вӑл хӑй кӗтнӗ ӗҫе пурнӑҫлама ирӗк панӑ ялавран ҫӑмӑллӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Shh", - пӑшӑлтатрӗ ӑна эй.
  
  
  Вӑл каллех калаҫма чарӑнчӗ, анчах нумайлӑха мар. "Ой!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл. "Ой! Ах, Дамплинк! ОЙ!"Ee ӳт-пӗвӗ каллех чӗтреме пуҫларӗ, вӑл, савӑннипе вӑрӑммӑн йынӑшса ярса, месерле ҫаврӑнса выртрӗ те куҫне хупрӗ.
  
  
  Манӑн ӳтпе ӑс-тӑн упражненийӗсен регулярлӑ программисем каллех кирлӗ пулчӗҫ, Хельгене вӑл кӗтмен киленӗҫӗн юлашки парнине парнелеме май пачӗҫ.
  
  
  5
  
  
  Хельга куҫне уҫрӗ те, елена пуҫӗ ҫине пӗшкӗнсен, ҫемҫен кулса илчӗ. "Ку питӗ лайӑх, питӗ лайӑх, питӗ лайӑх пулчӗ", - пӑшӑлтатрӗ вӑл. Вӑл ҫаврӑнчӗ те ҫӳп-ҫап тавра тухрӗ. "Кан, Дамплинк", - терӗ вӑл мана чуптуса тата пӳлӗмрен тухса.
  
  
  Тепӗр самантран вӑл пӗр бутылка шампански тата икӗ бокал илсе килчӗ. Вӑл пӗр стаканне тултарчӗ те мана тӑсса пачӗ. "Ку, - терӗ вӑл, - чунне йышӑниччен сана йышӑнӗ". Вӑл мана каллех чуптурӗ те, савӑнӑҫлӑн юрласа, ваннӑйне кӗчӗ. Кравать ҫине чаплӑн тӑсӑлса выртсан, вӑл чунне мӗнле йышӑннине илтрӗ.
  
  
  Ӑна Dom Perignon сивӗтнӗ пӗр сыпкӑм ӗҫрӗ. Тулта ҫил ҫӗкленчӗ. Пӳлӗмӗн тӑваттӑмӗш стенине портьерӑсемпе витнӗ, шторӑсем хыҫӗнче хваттерӗн тӑватӑ енне те хупӑрласа тӑракан пентхаус сачӗ пулнине вӑл пӗлет. Алӑк хыҫӗнче темскер шаккать. Краватьпе юнашар пӗр курка шампански илсе пычӗ, шӑлаварне тӑхӑнчӗ те кун патне пычӗ. Шторӑн пӗр пайне аяккалла сирсен, вӑл алӑк тавра пӗр алӑкӗ уҫӑ тӑнине, ҫил ҫинче сулланнине курчӗ. Ӑна хупрӗ те питӗрсе хучӗ.
  
  
  Вӑл каялла, пӳлӗм урлӑ, ҫурма ҫула ҫитсен, ҫывхарса килекен хӑрушлӑх ҫинчен систерсе улттӑмӗш туйӑм мана хӑйӗн пӗлтерӗвне ячӗ. Мӗншӗнне пӗлместӗп, вӑл, хӑй сисмесӗрех, икӗ аллине те карланки умне ҫӗклерӗ, унӑн штальӗ ытла ир ӗҫлемелле мар. Ҫав самантрах пралукран тунӑ ҫинҫе йӑлӑ ман пуҫ ҫине, кроватьпе ман хулпуҫҫи ҫине пырса ӳкрӗ. Ман карланкӑна чиксе лартмалли пралук вырӑнне манӑн тӑснӑ алӑсен тирне тарӑн тирӗнчӗ.
  
  
  Эпӗ тапӑнаканни йывӑррӑн хӑрлатрӗ, автансем хаяррӑн авӑтрӗҫ. Вӑл пӗшкӗнчӗ те хулпуҫҫийӗпе хыҫалалла ҫапрӗ. Вӑл ман хыҫра кам пулнине ҫаплах курма пултараймарӗ-ха, анчах сасартӑк ӳкнинче вӑл хельга тӗкӗрӗсем йынӑшнипе кӗрешекен икӗ сӑнара курчӗ. Вӑл тепӗр хут пӑхса илчӗ те хӑй хыҫӗнче, ман хыҫра, мӗлке ӳкнӗ ҫынна курчӗ. Арҫын Z1 пулнӑ!
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ тапӑннипе улшӑнса кайрӗ, анчах вӑл кам иккенне никам та пӗлме пултараймарӗ. Вӑл ҫав кун хӑйне спорт клубӗнче гандболла вылянӑ ҫынах пулчӗ.
  
  
  Вӑл мана мӗншӗн вӗлересшӗн пулнине ниепле те ӑнланса илме ҫук. Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те хама хӳтӗлеме пултаратӑп. Ҫак хӑрушӑ та канӑҫсӑр туйӑм - хӑйне тата ксеспа киленекен Хельгӑна нумай пулмасть курнӑ тӗкӗрсем ҫинчех такам мана вӗлерме хӑтланнине сӑнасси.
  
  
  Вӑл халӗ те тӗкӗр пек стенана асӑрхамасть-ха, эпӗ ӑна сӑнаса тӑнине те пӗлмест. Вӑл, чӗркуҫҫипе ман ҫурӑм ҫине тӗренес тесе, урине ҫӗклеме пуҫларӗ. Ӑна сулахай урипе хаяррӑн тапрӗ, эму чӗркуҫҫийӗ ҫине пырса лекрӗ те, сло ӳксе ҫӗмӗрӗлчӗ. Вӑл, ыратнипе чыхӑнса кайса, мана хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе ӳкме пуҫларӗ. Ӳкнӗ чух пуҫне пӑркаласа, вӑл пралукран тунӑ автансенчен хӑтӑлма хӑтланчӗ. Вӑл ҫине тӑрсах мӑйкӑч ҫине тӑрать, мана ҫаплах пӑвса пӑрахасшӑн. Халӗ вӑл унӑн сӑн-питне уҫҫӑнах курчӗ. Унӑн куҫӗсем кантӑк пек хытса ларнӑ - ӑна наркотиксен ӗҫӗпе гипнозланӑ тейӗн.
  
  
  Ку таранччен ӑна хорек вӗлермесӗр хама хӳтӗлессе шаннӑччӗ. Анчах эпӗ ҫакна тума май ҫуккине куртӑм. Каратэ ҫине вилӗмле пырса ҫапӑнса, ӑна сылтӑм аллин ҫирӗп вӗҫӗпе карланкӑ никӗсне ҫапрӗ. Ҫапни вӑйлӑ та таса пулнӑ. Унӑн мӑйӗ хуҫӑлнӑ, вӑл, тен, ҫак меслете вӗлернине те сисмен пулӗ. Унӑн кӗлетки урайне анса ларчӗ, тӗллев хӑяккӑн ҫаврӑнса выртрӗ. Ӑна, ура ҫине тӑрса, йӗнерлесе тӑратрӗ.
  
  
  Ӑна, ваннӑра душ утса пынине илтрӗм. Спальня урайӗнчи кавир витти пирӗн кӗрешӳ сассине хупласа хурать. Ун чухне мана хельга фон Ҫирӗк мана ҫывӑрмалли пӳлӗме илӗртсе кӗртнӗ пек туйӑнатчӗ, Эпӗ Пӗлетӗп: Вӑл Ман пурнӑҫа вӗлерме хатӗрленет. Ҫӳп-ҫап хушшинче вӑл пире мӗн тери лайӑх пулнӑ пулсан та, ӑна нихҫан та курма пултарайман.
  
  
  
  
  
  Ӑна манатӑп, вӑл та, унӑн аппӑшӗ те опытлӑ актрисӑсем пулнӑ.
  
  
  Тепӗр енчен, вӑл хӑй ҫинчен пӗлтернисене хирӗҫлесе, халӗ те вӑл айӑплӑ мар пек туйӑнать. Эпӗ паян каҫхине хельгапа тӗл пулнине пӗлнӗ, ҫавӑнпа та ман хыҫҫӑн хваттере ҫитиччен йӗрлеме пултарнӑ. Вӑл мана вӗлерме приказ илнӗ пулсан, хельгӑпа иксӗмӗр юратса пурӑннӑ вӑхӑтра вӑл терраса ҫинчен пӳлӗме йӑпшӑнса кӗме пултарнӑ пулӗччӗ, ун ҫинчен вӑл унран та ытларах пӗлмен пулӗччӗ.
  
  
  Ку тӗрӗсех пулнӑ пулсан, вӑл Хельгӑна кӑмӑла кайма, хӑйне вӗлернӗ, кавир ҫинче выртакан ҫынна тупма пултарайман. Вӑл ман хӳтлӗхе уҫман пулсан, ӑна ҫырлахтаракан нимӗнле ӑнлантару та пулма пултараймасть. Ҫак ӗҫе тунӑ пулсан, ВЕБ-веб-аx ӗҫпе аппаланакан ҫаклану, Фон Альдерс, усӑсӑр пулнӑ пулӗччӗ. Ӑна пӗр япала ҫеҫ тума пултарнӑ - хоук ӳтне пама пултарнӑ, хоука унран систермесӗр хӑтӑлма унӑн мӗнпур майсем пулнӑ.
  
  
  Ӑна, пӗшкӗнсе, вилене чавсисем ҫине ҫӗклерӗ, пӳлӗм урлӑ, терраса кунӗнчен сӗтӗрсе кайрӗ те урама кӑларса ывӑтрӗ. Унтан ӑна Хоук патне телефонпа шӑнкӑртаттарма васкарӗ. Скремберсӑр калаҫма тиврӗ.
  
  
  "Ку пысӑк ӗҫ", - терӗм эпӗ, вӑл ответлесенех. Кӗскен калатӑп, ӑна ӗҫ пынӑ май кода импровизацилесе, мӗн пулса иртни ҫинчен эму каласа пачӗ. Юлашкинчен вӑл: "эпир туспа часах кунтан каятпӑр, - терӗ. Тасатма пултаратӑр-и эсир? »
  
  
  Хоук ӑнланчӗ. "Пурне те мана шанса парӑр, - терӗ вӑл, - анчах паян каҫхине ман пата кӗрсе тухӑр".
  
  
  "Эпӗ планлатӑп", - терӗ те ӑна хирӗҫ хельга ваннӑра душсене сӳнтернине илтсен, калаҫма чарӑнчӗ.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран пӳлӗме витӗр курӑнакан хура тумлӑ Хельга кӗчӗ. Ӑна каллех пысӑк кровать ҫине тӑсӑлса выртрӗ те шампански эрехне бокал тавра ӗҫсе ячӗ. Юрать-ха, Z1 агент вилни Юнсӑр пулнӑ, пӳлӗмре темиҫе минут каярах ҫеҫ пулса иртнӗ кӗрешӗве кӑтартакан нимӗн те пулман. Хельга кавара хутшӑнса, мана виле тупасса кӗтсе, каялла таврӑнчӗ пулсан, вӑл ӑна хирӗҫ нимӗнле кӑтарту та памарӗ. Ун вырӑнне вӑл кравать ҫумне манпа юнашар йӑпшӑнчӗ, ӑна эй, пӗр кружка шампански тултарчӗ.
  
  
  "А amore", - терӗ вӑл, манӑн стакана хӑйӗннипе сӗртӗнсе.
  
  
  "А amore", - килӗшрӗм эпӗ.
  
  
  Ӗҫсе тӑрансан, вӑл урисене кровать ҫинчен илчӗ те: "Кай, Пельмень, эпӗ сана каҫхи апата чӗнесшӗн, - терӗ. Ҫын юратупа ҫеҫ мар пурӑнать. Ку ҫын мар.
  
  
  Эпир хельга хваттерӗнчен инҫех те мар, тӗксӗммӗн ҫутатнӑ французсен пысӑках мар ҫуртӗнче ресторана суйласа илтӗмӗр. Тулта ҫаплах юр ҫӑвать-ха, анчах ресторанта ӑшӑ та савӑнӑҫлӑ, вӗсене пӑхни eda та питӗ лайӑх. Анчах вӑл чӑнах та выҫӑ пулман, мӗншӗн тесен хелги хваттерӗнче ХОК АX агентӑн виллине пуҫтарнӑ чухне мӗн-мӗн пулса иртессине вӑл яланах аса илнӗ.
  
  
  Хельга эпӗ пӑшӑрханнине асӑрхамасть те пулас, каҫхи апат тӑршшӗпех хӗрсе кайсах пакӑлтатать. Пӗррехинче вӑл юри Тутине тӑсрӗ - Мария Ӑна Тӑнлавӗ ҫинче хӑварнӑ чухнехи пекех-Кей те: "дамплинк, атя ӑҫта та пулин канмалли кунсенче каяр, эпир пӗччен пулма пултаратпӑр, - терӗ. Эсир Марийӑпа кайрӑр. Халӗ манӑн черет."
  
  
  Мана хӗрсем хушшинче пулса иртекен шӳтлӗ конкуренци йӑпатрӗ. "Мӗн пулнӑ сан пуҫӑнта?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл аллипе сывлӑшра темӗнле паллӑ мар хускалса илчӗ. "Мексика. Тен, Испани. Францин Кӑнтӑр Енӗ. Тепӗр тесен, реактивлӑ самолет вешалка ҫинче ӗҫсӗр ларать. Эпир унпа усӑ курма пултарнӑ пулӑттӑмӑр ". Ҫакна вӑл, хула урлӑ таксипе каясси ҫинчен каланӑ пек, тирпейсӗррӗн сӗнчӗ. Вӑл кулма юратнине те курма пултарнӑ.
  
  
  "Мӗнех вара, - терӗм эпӗ, хамӑн вариантсене уҫӑ хӑварса, мӗншӗн тесен АX агент вилсен мӗнле йывӑрлӑхсем пулассине эпӗ пӗлмен-ха.
  
  
  Хельга пуҫне сулчӗ те, вӑл мана кӗтмен ҫӗртен кулнипе ирӗккӗнех килӗшрӗ. Фон Алдерс ҫакӑн пек шухӑш-кӑмӑла пачах кӗтмен.
  
  
  "Эпӗ сана мӗн те пулин калӑп, Тоня", - пӑшӑлтатрӗ вӑл, эпир коньяк ӗҫнӗ хушӑра унӑн пӳрнисем ман пӳрнесемпе пӗрлешрӗҫ. "Эпӗ сирӗнтен вибраци, пысӑк вӑй вибрацийӗ илетӗп. Ку вӑл эпӗ ӗмӗр тӑршшӗпех арҫынра пуласшӑн пулни. Тӑрӑшуллӑ еркӗнӗн ҫемҫе кӑмӑлӗ, авторитетлӑ ҫыннӑн вӑйӗ. Хӑш чухне эсир ӑна та, кӑна та тупатӑр. Анчах иккӗшӗ те-нихҫан та! Ку питӗ лайӑх."Вӑл тӗксӗмленчӗ те вӑраххӑн палӑрчӗ:" Пӗррехинче ӑна паллакан арҫын мӗн каласшӑн пулнине ӑнлантарса пама хӑтланчӗ. Вӑл ачаш, анчах вӑйлӑ пулман, вӑл мана: эпӗ те ҫавнах туятӑп, мӗншӗн тесен эпӗ хамӑн аттене нихҫан та пӗлмен, терӗ. Эпӗ еркӗнпе аттене пӗр пит-куҫпах шыратӑп, терӗ вӑл. Ӗненетӗн-и, мӗн?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ нихҫан та ҫакӑн пек япаласем ҫинчен, хамӑн туйӑмсен сӑлтавӗсем ҫинчен шухӑшламастӑп. Туйӑмсем хӑйсем кирлӗ ".
  
  
  "Эпӗ те ҫапла шутлатӑп", - килӗшрӗ вӑл. "Анчах эпӗ чӑнах та хӑш-пӗр чухне атте ҫинчен шухӑшлатӑп, Эпир nen ҫинчен нихҫан та калаҫмастпӑр пулин те, Марьепе Эльза та шухӑшланине пӗлетӗп".
  
  
  "Эсир ӑна пачах астумастӑр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫук. Урси пире Мӗн калани ҫеҫ. Ӑна Берлинра иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑ вӑхӑтра союзниксем бомбӑсем пӑрахнӑ вӑхӑтра вӗлернӗ. Эпир ун чухне йӑмӑксемпе питӗ пӗчӗкчӗ, Урси пире тӗлӗнмелле майпа ҫеҫ ҫӑлса хӑварчӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ те каллех ҫуталса кайрӗ. "Бу
  
  
  
  
  
  
  "Вӗсемпе пурнӑҫ лайӑхланчӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Каярахпа, хельгӑна хӑйӗн хваттерне каялла илсе кайсан, хоук вилене терраса ҫинчен илсе антарнине ӗненес тесе, вӑл чылайлӑха чарӑнса тӑчӗ. Паллах, вӑл кун пирки тӑрӑшнӑ. Ӑна Хельгаран кайсан, вӑл мана каллех канмалли кунсене пӗрле кайма шутлани ҫинчен аса илтерчӗ. Ӑна эй пӗлтерме пулчӗҫ. Унтан ӑна аяла антӑм та АX хваттерӗн штабне ҫити такси илтӗм.
  
  
  Улттӑ
  
  
  НЬЮ-йорк офисӗ ПУРТӐ Хулан Аялти Вестӗнче, панель районӗнчи складра пулнӑ. Адресне илтсен, такси водителӗ савӑнмарӗ. Эпӗ ӑна ҫул ҫинче ҫаратма хатӗрленетӗп пулӗ тесе шутланӑччӗ вӑл, мӗншӗн тесен эпир ҫурт патне ҫитсен вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа янине илтрӗм. Ӑна тепӗр май ҫавӑрса хучӗ те тухрӗ. Тротуар урлӑ каҫма тытӑнсан, вӑл пуҫне чӳречерен кӑларчӗ те: "ку сана кирлӗ вырӑн пулӗ Тесе шутлатӑн-и эсӗ, тусӑм? - тесе ыйтрӗ.»
  
  
  Ольга ун ҫине алӑ сулчӗ. Ҫак туйӑмсене ӑнлантӑмӑр. Пӗтӗм ҫыран тӗттӗм те ҫынсӑр. АX-мӗш хваттер штабӗ вырнаҫнӑ ҫурта, ҫуртӑн малти пайӗнчи пӗр ҫутӑ пӳлӗмсӗр пуҫне, тӗттӗмлетнӗ. Такси водителӗ ҫакна пӗлме пултарайман: ҫуртӑн ытти тӗттӗм чӳречисене талӑкра ҫирӗм тӑватӑ сехет хушши ӑшталанакан хӗвӗшӗве пытарас тесе сӑрланӑ, хӑватлӑ инфрактраслӑ телескопсем тытнӑ ҫынсем урам ҫине яланах сӑнаса тӑнӑ. Тӗрӗссипе каласан, таксиста тӗнчери чи вӑйлӑ контрразведка агентствин тулашӗнче уҫҫӑн калаҫнинчен ӑҫта та пулин хулара хӑрушсӑрлӑх пулма пултараймасть.
  
  
  Каҫхи хуралҫӑ, яланхи пекех склад ҫурчӗ пек курӑнаканскер, хӑйӗн сӗтелӗ айӗнчи шӑнкӑрав кнопкине пусрӗ те, тимӗр алӑк витӗр ҫынсемпе лифт патнелле утрӗ. Ҫӳлти чӳречесенчи телескопсем ҫакнӑ часовойсем мана икӗ арҫынпа пӗрле тасатса пӗтерчӗҫ ӗнтӗ, вӑл ҫаплах ҫурт патнелле ҫывхарать-ха.
  
  
  "Эсир кӗрсенех Хоук сире подвала илсе кайма приказ хӑварчӗ", - терӗ лифтер. Машина анчӗ.
  
  
  Подвал вӑл-Хоук мана агентство моргинче кӗтсе тӑнине пӗлтерет. Вӑрттӑн разведка организацийӗсенчен нумайӑшӗн пекех, АX территорире вилесене часах полицие пама май ҫук ҫӗрте хӑйсен моргӗ пулмалла. Ҫапах та ӳтсен пысӑк пайне вырӑнти право хуралӗн органӗсен ҫул тасатнӑ хыҫҫӑн панӑ, ҫавӑнпа иментерекен ыйтусем пулман.
  
  
  Ӑна Z1 ӳчӗпе юнашар Тӑракан Хоука тупрӗ. УНПА ПӖРЛЕ АX компанийӗсен судмедэксперчӗ, кристоффер тухтӑр пулнӑ.
  
  
  Хоук ман еннелле пуҫне сулчӗ те, эпир доктор том тесе ят панӑ судмедэксперт ҫапла каларӗ: "Эпӗ малтанлӑха уҫрӑм, Ник. Ку эсир пире каланипе килӗшет. Эх, вилӗме мӑйӗ хуҫӑлнӑ".
  
  
  "Эсир тата мӗн те пулин тупрӑр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Том тухтӑр пуҫне сулкаласа илчӗ. "Халлӗхе нимех те мар. Мӗншӗн?"
  
  
  Эму ответлес вырӑнне ӑна хоукпа калаҫрӑм. "Z1 Агент Паян сире Колчак посолӑн пуҫ мимине уҫма сӗннипе пӗлтерчӗ-и?»
  
  
  "Ҫук, пӗлмен", - терӗ Хоук. "Вӑл кунта, штаба таврӑнчӗ те мана эсир фон Альдер Хельгӑпа ҫыхӑнса тӑни ҫинчен пӗлтерчӗ. Кайран вӑл ҫакна курман. Тупни ҫинчен асӑнмарӗҫ. Ку кирлӗ-и? »
  
  
  "Тен", - терӗм эпӗ вӑраххӑн. "ку мана тапӑнма май паракан сӑлтав пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  Хоук тӗксӗмленчӗ. "Эпӗ сана сӑнамастӑп".
  
  
  Ӑна, том тухтӑр умӗнче, пысӑк шайра тӑраканскерне, пур ӗҫе те тума юраманнине, AX, хӑрушсӑррине пӗлнӗ. "Ну, вӑл хельги хваттерӗнче ман ҫине сиксе ӳксен, вӑл ӑнран кайнӑ пек курӑнчӗ - хӑйне хӑй тӗрӗслесе тӑма пултарайман ҫын пек, - анчах унӑн ӳт-пӗвӗ ҫав тери ҫирӗп пулнӑ".
  
  
  "Эсир ӑна вӗлерекенсен бригадин членӗ тесе шутлатӑр - и? - пӳлчӗ Ӑна Хок."Пирӗн агентсенчен пӗри ҫак вӑй - хӑвата, е тата мӗн те пулин урӑххине пула пулма пултарасси ҫинчен шухӑшлани мана килӗшмен пулӗччӗ ".
  
  
  "Анчах вӑл мана мӗншӗн вӗлересшӗн пулнине ку тем тесен те ӑнлантарса памасть, - терӗм эпӗ малалла, - эпир ҫапӑҫакан ҫынна мӗн те пулин каламарӗ е тумарӗ пулсан. Эпӗ ҫакна ҫеҫ шухӑшласа кӑларма пултаратӑп: ку вӑл-мана уҫма сӗнни. Вӑл сире сӗнӳ памарӗ, анчах мана вӗлерме хӑтланчӗ, ку ҫыхӑну пулчӗ пулас.
  
  
  "Мӗнле шутлатӑр эсир, посол пуҫ мимине тӗпчени шӑпах кӑтартса парӗ-ши?"- тесе ыйтрӗ том тухтӑр.
  
  
  "Пӗлместӗп, - терӗм эпӗ, - анчах эпир reputed, ҫак инцидентсемпе ҫыхӑннӑ ҫынсене темле майпа пуҫ мимисене ҫуса тасатнине пӗлетӗп. Ҫавӑнпа та вырӑсла уҫни "пуҫ мимисене ҫуса тасатас" теорие кӑтартса панипе пулнӑ. Тен, эпир нимӗн те тупаймӑпӑр, анчах тытӑнса пӑхсан, пирӗн ҫухатмалли нимӗн те ҫук ".
  
  
  "Ҫапла, ӑнлантӑм, - терӗ том тухтӑр. ВӐЛ АX ҫӳп-ҫап купи ҫинче выртакан виле ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл Хоук ҫине пӑхса илчӗ. "Кун пирки мӗнле, босс?"
  
  
  Хок пӗр секунд хушши иккӗленсе тӑчӗ. "Кай, - терӗ вӑл, пуҫӗпе сулса.
  
  
  Том Доктор простыньне шӑнса хытнӑ пит-куҫӗ ҫине карӑнтарчӗ. "Ку ӗҫе тума манӑн икӗ кун каять, - терӗ вӑл шухӑша кайса, - результатсем илсенех эпӗ сире отчет яратӑп".
  
  
  Эпир хоукпа ним чӗнмесӗр ҫӳп-ҫап купи тӑрӑх тухрӑмӑр та лифт ҫине, ҫуртӑн иккӗмӗш хутне хӑпартӑмӑр. Ку хутра нерв центрӗ пулнӑ
  
  
  
  
  
  
  штаб-Нью-Йоркри хваттер. Штат унта аллӑ ҫын ытла талӑкра ҫирӗм тӑватӑ сехет ытла телевидени, радиоприемник тата хупӑ телекурав системисем патӗнче ӗҫленӗ, вӗсем тӗнчери полици вӑйӗсен офицерӗсемпе ҫыхӑну тытнӑ. Офис Хоук патне илсе пыракан Коридор пысӑк пӳлӗмпе юнашар пырать. Стенасем ҫинче пӗр енлӗ кӗленче чӳречесем пулнӑ, вӗсем коридорта тӑракансем пӳлӗме курма пултарнӑ, анчах пӳлӗмри ҫынсем ih курма пултарайман. ҪАКӐ аx сотрудниксене офис Хока пынӑ вӑрттӑн агентсене сӑнама май паман.
  
  
  Эпир хоук офисне ҫитсенех, AX начальник хӑйӗн ҫыру кресли ҫине ӗшенчӗклӗн вырнаҫса ларчӗ, чӑмласа пӗтернӗ сигара тупиччен кӗсйисене ухтарчӗ, ӑна чӗртмен ҫӑварне чиксе хучӗ.
  
  
  "Тӳррипех калас пулать, Ник, - терӗ вӑл, - ку ӗҫ мана пӑшӑрхантарчӗ. Die Von Alders ҫинчен мӗн шухӑшлатӑр эсир?
  
  
  "Калама йывӑр", - терӗм эпӗ, сӑмахсене тӗплӗн суйласа. "Кама май килнӗ таран вӗсем шӑпах ҫиелти пек туйӑнаҫҫӗ. Анчах пӑрахма йывӑр, ку факт вара: ӗҫе ҫӗнӗрен туса хатӗрлесен, кашнинчех вӗсем темле майпа ҫыхӑнса тӑраҫҫӗ ".
  
  
  "Сӑмах май, Ҫӗнӗ япаласем ҫинчен, - хутшӑнчӗ хок, - Манӑн Сире Карло Монт-Монт ҫинчен каласа парас шухӑш пулмарӗ. Паян эпир Интерполтан пӗлтерӳ илтӗмӗр.
  
  
  "Монте-Карло?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫапла. Унта казино пур. Трегор ятлӑ ҫын, бельгиец, банка ҫӗмӗрет. Трегор хунчӑкӗ темиҫе эрне каялла Германи канцлерне ҫӗҫӗпе ҫапма хӑтланчӗ, анчах ун вырӑнне унӑн пырне ҫӗҫӗ чиксе лартрӗ. Пирӗн Негр ҫинчен нимӗн те ҫук, анчах сирӗн ӑна кайса тӗрӗслес пулать.
  
  
  "Казино руководстви вӑййа вӑхӑтлӑха чарнӑ, - терӗ Хоук. "Анчах вӗсем ӑна тепӗр талӑкран ҫӗнӗрен тума килӗшрӗҫ. Вӑл отель пулнӑ пулӗччӗ, казино каллех уҫӑлсан, эсир унта пултӑрччӗ, анчах эпӗ сире фон Альдерспа ҫыхӑну тыттарасшӑн мар. Эсир иксӗре те ҫӗнтерме пултаратӑр-и? "
  
  
  "Ку проблема мар", - терӗ ӑна эму. "Ҫак каҫхине хельга мана Хӑйпе Пӗрле Мексикӑна кайма тархасларӗ. "Эпир унӑн уйрӑм самолетӗпе усӑ курма пултаратпӑр", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эсир Вӑл Карло Монтӑпа килӗшет тесе шутлатӑр-и?"Хоук кулса ячӗ. "Сирӗн хӑвӑр ӗҫе нумай хутшӑнмалла".
  
  
  "Ку ҫыннӑн хӑйӗн наградисем пур". "Эпӗ лайӑх пӗлме пултаратӑп", - терӗ вӑл, мана хӑйӗн кабинечӗ тавра аллипе сулса.
  
  
  Ҫиччӗ
  
  
  Ирччӗ-ха, тепӗр кунне сакӑр сехет маларах, ӑна хельга хваттерне телефонпа шӑнкӑртаттарнӑччӗ. Вӑл кун пек ир тӑрас ҫуккине пӗлет вӑл, анчах эпир Ҫав кун Карло Монт-карлопа вӗҫме хатӗрленсен, эпӗ шӑнкӑравне урӑх тӑхтаса тӑма пултараймарӑм.
  
  
  Ответ паракан сасӑ маччаран та ыйӑхлӑрах. "Сывлӑх сунатӑп. Сывӑ-и?"
  
  
  "Хельга, - терӗм эпӗ, - ку Тоня Доус".
  
  
  "ЛАВ-и?"- ыйтрӗ вӑл, ҫаплах ыйхӑланӑскер. "Сывӑ-и?"
  
  
  "Турӑҫӑм, - терӗм эпӗ кула-кула, - эсӗ мана ӗнерхи каҫ часах манни ҫинчен каламалла мар. Ку Тоня.
  
  
  "А... Тоня, Дамплинк", - халӗ ревматизм пурнӑҫпа тулчӗ.
  
  
  "Сана ҫав тери ир шӑнкӑртаттарнӑ сӑлтавӗ акӑ мӗнре пулнӑ: унӑн ашшӗ сана пысӑках мар ҫулҫӳреве чӗнесси - эпир иксӗмӗр ҫеҫ. Анчах Испани, Франци е Мексика вырӑнне айтӑр Монте-Карло тӑвар. Мӗнле янӑрать ку?"
  
  
  "Турӑҫӑм", - терӗ вӑл. "Хӑҫан каяс тетӗн эсӗ?"
  
  
  "Чунтанах халех, - терӗ ӑна салам, - паян ирхине, май килнӗ таран хӑвӑртрах. Эсир самолет хатӗр терӗр.
  
  
  "Паллах", - терӗ вӑл. "Анчах Мӗншӗн-Ха Монте-Карло?»
  
  
  Ӑна ӗнтӗ монте-Карло мӗншӗн суйланине ӑнлантарса пама шутларӗ. Ҫав ирхине телекурав, радио тата хаҫатсем казинона тарни ҫинчен каласа пачӗҫ.
  
  
  "Эсир баренц тинӗсӗн территорине илтмен пулас", - терӗм эпӗ. казинора укҫа питӗ нумай. Ӗнер каҫхине руководство пӗр талӑк хушши выляма чарӑнчӗ. Вӑл каллех пуҫлансан унӑн отелӗ ҫавӑнта пулмалла ".
  
  
  "Ку Шӑпах альдер фонӗ кӑмӑла кайни пулӗ", - шухӑшларӗ вӑл. Вӑл хавасланса ҫухӑрнине илтсен, хӑй мӗн пӗлнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  "Кайрӑмӑр", - пӗр иккӗленмесӗр кӑшкӑрса ячӗ вӑл. "Вӗҫсе хӑпарма мӗнле хатӗр пулӑр-ха эсир? Эсир ӑна Хӑвӑр пата лонг-Айленда чӗнтересшӗн-и?
  
  
  Фон Альдерсем хӑйсен самолетне Ҫурҫӗр ҫыранӗнчи Лонг-Айлендра, хӑйсен поместьинче тытса тӑнӑ. Унӑн поместьинче ҫемьепе паллашнӑ хыҫҫӑн пӗр-икӗ хутчен хорька пулнӑ. Ҫапла вара, залра ӑҫтан иккенне пӗлнӗрен, ӑна: "эпӗ унта тепӗр икӗ сехетрен тӗл пулӑп", - терӗ.
  
  
  Ӑна Хоука пӗлтерчӗ, унтан ман хваттерти тренажерсен пысӑках мар залӗнче, сумкӑна тирпейлесе ҫыхиччен, кӑштах уткаласа ҫӳрерӗ. Хоук мана Лонг-Айленда илсе кайма машина ячӗ, эпир унта ҫитсен, ӑна хельга кӗтсе тӑнине, самолета фон Альдерӑн вӗҫмелли-вӗҫмелли уйрӑм лаптӑкӗ патне хатӗрленине пӗлчӗ.
  
  
  Хельге телефонпа шӑнкӑртаттарнӑ хыҫҫӑн икӗ сехетрен эпир "Лир" текен реактивлӑ самолетпа сывлӑша хӑпартӑмӑр та Атлантика ҫийӗпе вӗҫсе иртрӗмӗр. Эпир Хельгӑпа иксӗмӗр аслӑ кабинӑн хыҫалти пайӗнче лармалли вырӑнсем ҫине ҫавӑн пек вӑйӑ вылятпӑр, унта пур майсем те - шезлонгсем, диван-кровать, бар, хрусталь люстра та - меллӗ хӑна пӳлӗмӗ.
  
  
  Ку уй - хиршӗн тӗлӗнмелле кун пулнӑ; тӳпе сенкер те пӗлӗтсӗр пулнӑ, горизонтран пуҫласа горизонта ҫитиех-иртнӗ каҫӑн тӗтреллӗ ҫанталӑкӗпе танлаштарсан, тахҫантанпах кӗтнӗ улшӑну пулнӑ. Пирӗн айра тинӗс тикӗс кӑвак кавир пек курӑнать.
  
  
  Хельга мана, дирк Обри капитана тата дуглас Робертсӑн иккӗмӗш пилотне кӗтсе илме кабинӑна илсе кӗчӗ. Обри ҫӳллӗ те тӗреклӗ, кӑранташ пек ҫинҫе хура мӑйӑхлӑ каччӑ пулнӑ. Робертс яштака ҫамрӑк ҫын пулнӑ пулас. ,
  
  
  
  
  
  
  вӑл ҫирӗмрен ытла мар-сарӑ ҫӳҫлӗ, чӗкеҫ шатриллӗ сӑн-питлӗ.
  
  
  "Вӑл курс тӑрӑх пырать, - тенӗ Обри, прибор панелӗ еннелле пуҫне сулса, - ҫанталӑк та уяр, ӑмӑрткайӑка та уҫӑ, унта эпир апатланатпӑр".
  
  
  Тепӗр темиҫе сехет хушшинче эпир Хельгӑпа иксӗмӗр фильма пӑхса савӑнтӑмӑр, вӑл кнопкӑсене мӑшӑрӑн-мӑшӑрӑн пуснине, унтан нардла вылянине кӑтартатчӗ. Хельга ӗнерхинчен чылай пусӑрӑннӑ пек туйӑнать, анчах ҫапах та лайӑх компани-ха, вӑхӑт сисӗнмесӗрех иртсе кайрӗ.
  
  
  Эпир Франци ҫыранӗнчен аллӑ мильрен те кая марччӗ пулӗ, анчах асӑрхаттармасӑрах самолет сӑмсипе платье еннелле тӑрӑнчӗ. - кӑшкӑрса ячӗ Хельга. Кабинӑра, мана тата Хельгӑна пӑта ҫапса хуманнисем, кабинӑн тайлӑк урайӗ тӑрӑх шуса кайрӗҫ те кабинӑн хупӑ алӑкне хыттӑн пырса ҫапӑнчӗҫ.
  
  
  Кабина алӑкне уҫма хӑяккӑн ҫаврӑнса выртиччен Хельга ҫаплах кӑшкӑрать-ха. Ӑна питӗрнӗ. Ӑна Манӑн хулпуҫҫи урлӑ ҫакса янӑ "Люгер" вильгельмина туртса кӑларчӗ те замока сирпӗнтерчӗ. Алӑк яриех уҫӑлса кайрӗ, халӗ ман айра ларакан кабинӑна уҫса кӗртрӗ.
  
  
  Кабинӑна кӗрсен, ӑна Обри капитан ҫаплах штурвал умӗнче ларнине курчӗ, анчах унӑн кӗлетки хытса ларнӑ пек туйӑнчӗ. Иккӗмӗш пилот робертс урайӗнче вилнӗ е тӑнсӑр выртнӑ. Самолет ҫаплах океан еннелле ӳкет.
  
  
  Ӑна Обри кӑшкӑрчӗ, Лешӗ самантлӑха пуҫне пӑрчӗ те ман ҫине пӑхрӗ. Унтан вӑл рульне икӗ аллипе чӑмӑртаса управлени патне таврӑнчӗ. Унӑн сӑн-пичӗ ҫине пӑхсан, вӑл агент сӑнанӑ пустуй сӑмахах ӑнланчӗ, АХ, вӑл мана Хельги хваттерӗнче вӗлересшӗн пулнӑ чух. Унӑн куҫӗсем, наркотиксен хистевӗпе гипноз айӗнче пулнӑ пек, кантӑк пек хытса ларнӑ.
  
  
  Ку таранччен ӑна кабинӑн пӗр кун хушшинчех пӳрнисемпе ҫакса вӗлернӗччӗ. Халӗ ӗнтӗ ӑна ярса тытрӗ те малалла, кабинӑна ыткӑнчӗ. Вӑл штурвал илме пилот патнелле туртӑнчӗ. Темле майпа эпӗ хӑрах алла ун мӑйӗ тавра ҫаклатса, ӑна кӑштах кустӑрмаран вӗҫертме пултартӑм, анчах вӑл ҫаплах управленинчен вӗҫерӗнмесӗр, хӑйне пӗтӗм вӑйран туртмасӑр, ӑна салонӑн хыҫалти пайне каялла ывӑтрӗ.
  
  
  Самолет платье еннелле ӳкрӗ.
  
  
  Ӑна пилот кресли ҫине ӳкерчӗ те штурвала хыттӑн туртрӗ. Шыв пӗр сӑмсинчен тепӗр хӳри патне юхса анчӗ, унтан хуллен сӑмси ҫӳлелле хӑпарма пуҫларӗ. Вӑл, хӑйӗн кӗлеткин кашни мускулне хытарса, йывӑрӑш вӑйне ҫӗнтерме тӑрӑшса, урапана малалла туртать. Юлашкинчен самолет Тӳрленсе Ҫитрӗ-атлантикӑран темиҫе фут ҫеҫ. Манӑн телей пулчӗ: эпӗ самолетсем ҫинче вӗҫме май пултӑр тесе ҫителӗклех вӗҫсе пытӑм. ҫак самолета ҫӗнтерме пулать, анчах вӑл пурпӗрех ҫывӑхри катастрофа пулнӑ.
  
  
  Реактивлӑ самолет океан ҫийӗпе пӗр тикӗссӗн шуса пынӑ вӑхӑтра ӑна темиҫе минут хушши приборсене тӗрӗсленӗ. Пурте ӗҫлет тейӗн, ҫавӑнпа ӑна кустӑрма малалла тӗртсе ячӗ те, эпир каллех ура ҫине тӑма тытӑнтӑмӑр. Унтан хельга ман ята хыҫалти кабина тӑрӑх кӑшкӑрчӗ.
  
  
  Вӑл шӑпах Вӑхӑтра ҫаврӑнчӗ те, Обри ман паталла гайка уҫҫипе ҫывхарнине курас тесе, ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Рульне хӑрах аллипе тытса, ӑна Каллех Вильгельмина тепӗр аллипе туртса кӑларнӑ та эму сылтӑм хулпуҫҫинчен персе янӑ. Вӑл каялла чакрӗ те ӳкрӗ, гайка уҫҫине чӗлхесӗр пулнӑ пӳрнисем тавра шуса тухма май пачӗ. Самолета тӑвалла хӑпарма тытса чарас тесе, вӑл пилот ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. Вӑл каллех ура ҫине тӑчӗ, анчах каялла кайри кабинӑна йӑванса кайрӗ. Хыҫалти план ҫинче вӑл хӳшӗ кӗтессинче хутланса выртнӑ Хельгӑна курчӗ. Ӑна Халӗ Те Вильгельмин аллинче тытса тӑрать-ха, Анчах Обри пире хельге патне, пирӗн пата, каймасан, манӑн каллех перес килмест.
  
  
  Вӑл ун пек туман. Ун вырӑнне вӑл, пирӗн ҫине ҫав тери хытӑ пуснӑ пулин те, кабина кунӗ еннелле ӳсӗр ҫын пек сулкаланса утрӗ. Ӑна персе ярассисӗр пуҫне чарма май пулман - ӑна тивертеймесен, пӗтӗм самолета хӑрушлӑх умне лартатӑп. Обри уҫӑ алӑк хушӑкӗнчен кӑшт чарӑнса тӑчӗ, унтан пуҫне малалла ывӑтрӗ. Ӑна самолет ҫав тери хытӑ ҫавӑрнипе алӑк хупӑнса ларчӗ. Унӑн сылтӑм ҫуначӗ айӗнче Обри ӳт-пӗвӗ вӑраххӑн ӳкнине, унӑн алли-урисем, шыва ҫапӑнса, тикӗс мар шыв айӗнче ҫухаличченех айккинелле чармакланнине курма пулать.
  
  
  Хельга ман ҫумма кабинӑна хутшӑнчӗ, ӑна самолет управленийӗ ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл халӗ те урайӗнче тӑнсӑр выртакан Иккӗмӗш пилота робертса чӗртме хӑтланчӗ. Эй, ӑна тӑна кӗртме вӑхӑт нумай кирлӗ пулчӗ, анчах юлашкинчен вӑл иккӗленсе, йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Вӑл пуҫне сулкаларӗ. "Мӗн пулчӗ? Мӗн пулса иртет?"
  
  
  Ҫакӑн пек хӑтланни мана вӑл наркотик айӗнче пулнине ҫирӗплетсе пачӗ. Связнойпа калаҫма самаях сывалсан, вӑл мана: "эпӗ астӑвакан юлашки курка вӑл - Эму обри тӑсса панӑ кофе", - терӗ. Ҫухалнӑ капитан ҫинчен ыйтса пӗлес тесе, вӑл халӗ те шалт тӗлӗнсе кайрӗ, ҫавӑнпа та Ӑна Обри кун-ҫулӗ ҫинчен нимӗн те каласа памарӗ. Каярахпа ӑна мӗнле те пулин ӑнлантарса парӑп.
  
  
  Вӑл вӑхӑталла эпир ҫывхаракан орлири диспетчер вышкипе ҫыхӑнчӗ те пире ҫӗр ҫине анса ларма ирӗк пачӗҫ. Кӑшт каярах эпир анса лартӑмӑр та, ӑна самолет чарчӗ.
  
  
  
  
  
  
  Эпӗ хама ҫӑмӑлтарах пулни ҫинчен каламарӑм.
  
  
  Эпир самолет тавра тухсан, хельга ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. "Мӗн пулнӑ унта?»
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Калама йывӑр. Сирӗн капитан штурвал ҫумне лӑпчӑнчӗ пулас та, самолет ӳкме пуҫласан, хӑранипе урсах кайрӗ. Ахӑртнех, вӑл мана тапӑннӑ чух ухмаха ернӗ пулмалла, унтан сикрӗ. Робертс, иккӗмӗш пилот пуҫлансан, йывӑрлӑха пула тӑнне ҫухатнӑ пулмалла. Кун пек япаласем вӗҫнӗ чухне сайра хутра ҫеҫ пулкалаҫҫӗ. Анчах мана влаҫсемпе калаҫма ирӗк парӑр, бюрократизма хутшӑнмалла ан пултӑр ".
  
  
  Вӑл чӑнах та ман сӑмаха йышӑнчӗ-ши, тесе калама та май ҫук, анчах вӑл мана текех пусармарӗ.
  
  
  "Эпир аэровокзал ҫурчӗ патне Робертспа, халӗ те ура ҫинче чӗтрекенскерпе, ҫитсен, ӑна хӑрушсӑрлӑх полицийӗн пуҫлӑхне Ӑмӑрткайӑксем тупрӗҫ те МАНА АX агента, хӑйне даммлиер тесе пӗлекен ҪЫННА тата вырӑнти начальнике яма ыйтрӗ. Интерпола. Арҫынсем иккӗшӗ те пырсан, вӑл вӗсене мӗн пулса иртни ҫинчен, инцидент ман заданипе ҫыхӑнса тӑнине кӑтартса пачӗ. Ӑна пирӗн, хельгапа иксӗмӗрӗн, Халех Монт-Карлона каймалла, терӗ.
  
  
  "Мана ун ҫинчен шухӑшлама ирӗк парӑр", - терӗ Интерпол ҫынни, хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтерсен. "Нимӗнле проблемӑсем те пулмаҫҫӗ. Тен, сирӗн помощник кунта, - терӗ вӑл Даммлиер еннелле ҫаврӑнса, - сире кирлӗ вырӑна илсе ҫитерекен шанчӑклӑ пилотпа иккӗмӗш пилота тупма пултарать.
  
  
  Даммлиер пуҫне сулчӗ те, тӗлпулу пӗтрӗ. Тепӗр сехетрен Эпир Хельгӑпа Ницце еннелле, монт-Карло анса лармалли площадка патне, кайрӑмӑр. Пирӗн икӗ американец, ахӑртнех, французсен АX штабӗн пӗр пайӗ е цру - самолетпа вӗҫме шутланӑ пулмалла. Даммлиер робертса Штатсене тавӑрас тесе мерӑсем йышӑнчӗ, хельга хӑй те ӑна: эпӗ халӗ те пирӗн патӑмӑрта ӗҫлетӗп, хам телейсӗр ӗҫрен сываличчен ӗҫ укҫи илетӗп, тесе шантарчӗ. Робертс тӑнне ҫухатни ҫинчен эпӗ кама каласа пама пултарнӑ таран хельгапа та, влаҫсемпе те килӗшнӗ.
  
  
  Ниццӑна вӗҫесси нимӗн те пулмарӗ. Эпир каҫалапа анса лартӑмӑр та, Эпир Хельгапа Hotel de Paris Лимузинла, монт-Карло патӗнчи Казиноран инҫе мар вылярӑмӑр. Хельга лимузин пирӗн самолетпа тӗл пуласса кӗтесси ҫинчен, ҫавӑн пекех отельти ытти номерсене те пусса пӑрахасси ҫинчен калаҫса татӑлчӗ. Хельгӑна лайӑх пӗлни пире ӑнӑҫлӑ пулчӗ; Монт-Карло пӗтӗм тӗнчери тӗлӗнмелле туристсем туллиех пулнӑ пулин те, эпир номерне гарантилеме пултартӑмӑр. Урамсенче туристсем кӗшӗлтетеҫҫӗ, хулана ӳсӗртсе яракан карнавал пек кӑтартаҫҫӗ, гостиницӑн пушӑ номерӗ ҫук.
  
  
  Эпир Монте-Карло урамӗсем тӑрӑх пынӑ чух, Вӑтаҫӗр тинӗс каҫхи сулхӑнра, тӑрантарнӑ тӗксӗм эрех пек, мӗлтлетсе тӑнӑ ҫӗрте, мана 303 ҫулта Монако мӗнле пуҫланса кайни ҫинчен калакан юмахри историе аса илтерчӗҫ. Легендӑпа килӗшӳллӗн, корсиканец. Хӗре Корсика губернаторӗ наказани панӑ. Губернатор хӗре ҫыхма тата касса татнӑ вырӑнпа лашапа сӗтӗрсе кайма, унтан стойка ҫинче вилес пек тӑсӑлса выртма хушнӑ. Вӑл вилнӗ самантра ee ӳчӗ ҫинче шурӑ кӑвакарчӑна асӑрхарӗҫ. Пӗррехинче ҫӗрле, унӑн ӳтне манах илсе, пулӑҫ кимми ҫине рекламӑлама тытӑнсан, каллех шурӑ кӑвакарчӑн курӑнса кайнӑ. Пулӑҫӑ кӑвакарчӑн хыҫҫӑн кайнӑ, кайӑк ӑна монакӑна ертсе пынӑ та унта хӗр ӳтне пытарнӑ.
  
  
  Эпӗ Монакӑра пурӑнасси ҫинчен, ҫавӑн пекех ӗненмелле марри ҫинчен шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  8
  
  
  Манӑн люкс тавра йӑлтӑркка тинӗспе ҫыран хӗррипе темиҫе миля тӑршшӗ тӑсӑлакан ҫӳллӗ чул сӑртсем хӑрушшӑн курӑнаҫҫӗ. Чемодансене салтса, душсене йышӑнса, тумтирне улӑштарса тӑхӑнчӗ, хельга хӑйӗн номерӗнче кӳршӗре ҫӳренине илтрӗ. Унӑн хусканӑвӗсем тӑрӑх, сӑмахран, унӑн ӗҫӗсем манӑн дубляциленӗ теме пулать.
  
  
  Казино вӑййи темиҫе сехет хушшинче пуҫланчӗ. Эпир, паллах, гостиница ресторанӗнче-пентхаусра апатланнӑ пулӑттӑмӑр, унӑн маччи пӗлӗтелле карӑнса тӑрать. Анчах кӑнтӑрлахи апатчен вӑхӑт юлнӑ-ха. Ӑна, хельга паллӑ вырӑнсемшӗн тӑрӑшманнине пӗлет, ҫавӑнпа та эпир ҫак вӑхӑтпа пӗрле кӑмӑллӑ занятисенче киленмен пулсан, кӳренмелле пулнӑ пулӗччӗ, тесе шухӑшларӗ. Хельга та ҫавӑн пекех шухӑшлать пулӗ тесе, унӑн пысӑках мар, анчах питӗ лайӑх мар йывӑрлӑхне татса пачӗ, шампански, вӑлча тата виҫӗ дюжина хӗрлӗ роза илсе килмелли йывӑрлӑха пирӗн хушшӑмӑрта питӗрсе хунӑ пулнӑ. Пӗр минутранах, унтан тепӗр сехетрен вӑл алӑка шаккарӗ те мана ҫемҫен чӗнчӗ.
  
  
  "Эсир питӗ тимлӗ", - терӗ вӑл, шампански куркине ун номерне кӗрсен.
  
  
  Вӑл тинӗс ҫинчи пек чӳречесем патне пырса тӑрсан, ун ҫинче ачаш та кӗрентерех сӑн палӑрать, вӑл ee кӗлеткине илемлӗ кӗлетке пек кӑтартать. Унӑн ӳт-пӗвӗпе ҫӳхе пир витӗр киленес тесе, вӑл самантлӑха чарӑнса тӑчӗ, унтан чӳрече патне пычӗ. Анакан хӗвел таҫта горизонт хыҫне пытанчӗ, анчах таса тӳпере ылтӑн тӗслӗ тарӑн мӗлке хӑварчӗ. Вӑтаҫӗрти платье шывӗсем, хӑй черечӗпе, тӳпене ҫутатаҫҫӗ, таса ҫынсене вӑйлатаҫҫӗ, ҫавӑнпа пӳлӗм куҫа йӑмӑхтарса яракан чӗрӗ япала пек туйӑнать.
  
  
  
  
  
  
  ылтӑн пекех.
  
  
  "Питӗ илемлӗ сӑн-сӑпат, ҫапла мар-и?"- ыйтрӗ Хельга, ман еннелле ҫаврӑнса.
  
  
  "Ҫапла, питӗ аван", - терӗм эпӗ, ee ӳт-пӗвӗ тӑрӑх тата ҫӳлелле пӑхса, унӑн куҫӗсемпе тӗл пуличченех. Вӑл чӗлхипе тутине шӑлса илчӗ те: "Эпӗ сана килӗшетӗп-и, Тоня? - тесе ыйтрӗ.»
  
  
  "Питӗ."
  
  
  "Ман йӑмӑксем сире мӗн чухлӗ килӗшеҫҫӗ?"вӑл ҫине тӑчӗ. Ҫак штопора кайран эпир Нью-Йоркра пӗрле ирттернӗ каҫсем тӗлӗнтерсе ячӗҫ, анчах ӑна, ним пытармасӑр каласа парас вырӑнне, аллине тӑсрӗ те: "Эсир ӑна мӗн чухлӗ кӑтартасшӑн?»
  
  
  Вӑл ман пата туйӑмлӑн утса пычӗ, унӑн куҫӗсем ҫурри хупӑннӑ, тутисем кӑшт уҫӑлнӑ. Ӑна ee чуптурӗ те, унӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗ, ман ҫине ачашшӑн пӑхса, ҫийӗнчех сасӑ пачӗ. Унӑн урисем ик еннелле сирӗлчӗҫ те мана ыталарӗҫ, эпӗ вара чӗтрекен арендатор манӑн хавхалануллӑ та ответлӑ ӳт-пӗве шыранине туйрӑм. Вӑл хуллен йынӑшса ячӗ те, каялла сулӑнса, шампански куркине тӑсса пачӗ. Ӑна хӑйӗн стаканне ҫывӑхри пукан ҫине лартрӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхсан, вӑл тунката ҫинчен шуса аннине курчӗ.
  
  
  Унӑн ҫарамас ӳт-пӗвне ҫӳлхуҫа ылттӑнран тунӑ илемлӗ бронза статуя туса хунӑ. Вӑл тумтирне хывма ҫеҫ ӗлкӗрчӗ, мана хӑйпе пӗрле шезлонга илсе кӗчӗ.
  
  
  "Хӑвӑртрах!"- пӑшӑлтатрӗ вӑл, пӗҫҫисене ҫӗклесе. Пирӗн пата хутшӑнчӗҫ.
  
  
  "Ҫапла! Ҫапла! Ҫапла!"сывлама чарӑнса мӑкӑртатса илчӗ вӑл. Унӑн аллисем ман хулпуҫҫисемпе алӑсене ҫатӑрласа тытрӗҫ, чӗрнисем вара, вӑл мана хӑваланӑ чух, ман ӳте тирӗнчӗҫ. Темиҫе самант иртсен, эпӗ унӑн ӳт-пӗвӗ хам тавра уҫӑлнине, чӑмӑртаннине, унӑн тӗллевӗ, эпир тискеррӗн турткаланакан кульминаци патне ҫитиччен, хӗрӳ туйӑмсенчен аяккалла пӑрӑнма пуҫланине туйса илтӗм.
  
  
  Эпир шезлонг ҫинче хӑяккӑн выртнӑ чухне вӑл пуҫне пӑрчӗ те ман ҫине пӑхрӗ. Вӑл ҫемҫен кулса илчӗ: "халӗ пӗлетӗн-и эсӗ, ҫапла мар-и?»
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  Эпир Нью-Йорк тавра кайсан, хорька вӗсемпе мӗн ҫинчен тавҫӑрса илмеллине пӗлет вӑл, анчах темиҫе минут каялла ҫеҫ калама хӑяймарӗ. Манпа юнашар выртакан хӗрарӑм Хельга мар, мӗншӗн тесен эпӗ унӑн юратӑвӗн уйрӑм меслечӗпе паллашрӑм. Мария та мар, ӑна вӑл та ҫывӑх пӗлет.
  
  
  "Эсӗ Эльза".
  
  
  "Ҫапла", - йышӑнчӗ вӑл. "Шел мар-и сана, чӑнах?"
  
  
  "Ҫакӑн пек штопора мӗнле пама пулать-ха? Унтан мӗн ҫинчен пайлантӑмӑр-ха эпир? "
  
  
  Вӑл савӑнӑҫлӑн кулса ячӗ. "Эпӗ мӗн тунине пӗлсен, хельга тарӑхса каять. Эсир эй ирхине телефонпа шӑнкӑртаттарнӑ чух вӑл ун хваттерӗнче ҫӗр каҫнӑ. Вӑл ҫаплах ҫывӑрать, нимӗн те илтмест. Эсир Карлона монт-Карлона кайма сӗнсен, ӑна пухӑнас та хӑйӗн Хельги тесе шутлама ирӗк парас, тесе шутларӗ. Ку пысӑк ӗҫӗн пӗлтерӗшӗ ҫавӑн пек савӑнӑҫлӑ мар. Кунсӑр пуҫне, эсир манӑн икӗ йӑмӑкӑмпа чылай вӑхӑт ирттертӗр ӗнтӗ. Манӑн черет."
  
  
  Унӑн сӑмахӗсене, унӑн сӑмахӗсене итлесе, вӑл фон Альдер хӗрарӑмсем тума пултаракан трюк пулнӑ пулӗ тесе шухӑшларӗ. Анчах вӑл ӑнлантарса пани тӗрӗс пек туйӑннӑ пулин те, ӑна фон Альдерсем хӑй уҫма хӑтланса пӑхнӑ ӗҫ пирки иккӗленнине, Эльза хельгу вырӑнне усалтараххи пулма пултарнине аса илтермелле пулнӑ.
  
  
  Анчах ҫав самантра ӑна нимӗн те тӑваймарӗ. Ӑна ee пӗчӗк те илемлӗ ҫырласене хуллен ҫатлаттарса илчӗ те эй тумланма хушрӗ.
  
  
  Казинона ҫитсен, кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн, эпир вӑл тытӑнса тӑнине асӑрхарӑмӑр. Рулеткӑн пӗр кустӑрми тавра темӗн чухлӗ халӑх кӗпӗрленсе тӑнӑ. Ункӑ ӑшӗнче виҫӗ арҫын пулнӑ: кӗрпе, пуҫламӑшӗнче смокингпа хура куҫлӑхлӑ иккӗмӗш арҫын-пӗри директорсем пулмалла - тата бельгиец Трегор, банк ҫаратакан ҫын.
  
  
  Эльза эпӗ те виҫӗ арҫынран темиҫе фут аяккарах хӗсӗнсе кӗтӗм. Эпир ҫитнӗ-ҫитменех рулеткӑн ҫаврӑнакан кустӑрми чарӑнса тӑчӗ, сӑнаса тӑракан халӑх малалла тапранса кайрӗ те ахлатса ячӗ. Кӗрпене пукан урлӑ пысӑк купа Трегора тыттарчӗ, Трегора вӑл ним пӑлханмасӑр ih купапа юнашар хучӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм!- пӑлханса пӑшӑлтатрӗ манпа юнашар хӗрарӑм. "Вӑл тин ҫеҫ ҫур миллион доллар выляса илчӗ! Мӗн тӑвӗ ӗнтӗ вӑл халь?
  
  
  Негор хӑй таврашӗнчи ҫынсем ҫине ҫаврӑнса та пӑхман пек туйӑнать. Вӑл пысӑк хырӑмлӑ темӗн пысӑкӑш импозантлӑ арҫын пулнӑ, вӑл чавси патӗнче тӑракан бутылка тавра пӗрер стакан минераллӑ шыв ӗҫнӗ. Тӗксӗм пӑнчӑсем унӑн куҫӗсене хупланӑ, анчах, эпӗ асӑрханӑ тӑрӑх, унӑн пичӗ пачах пушӑ маска пулнӑ.
  
  
  Пӳлӗмри ҫынсем пурте, вӑл малалла мӗн тӑвасса кӗтсе, ун ҫине тинкерсе пӑхаҫҫӗ. Вӑл малалла пӗшкӗнчӗ те, сылтӑм аллипе, медитациленӗ пек, чӑмӑртаса тытнӑ чышки ҫине ҫамкипе тӗренсе, темиҫе секунд хушши ҫапла ларчӗ. Ҫав вӑхӑтра ӑна хирӗҫ тӑракан директор ҫине пӑхса илекенсем хушшинче пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ пулмалла. Вӑл трегор пекех ларать! Вӗсем пӗр-пӗринпе ним чӗнмесӗр калаҫнӑ пек туйӑнать!
  
  
  Тепӗр самантран икӗ арҫын пӗр харӑсах пуҫӗсене ҫӗклерӗҫ те, Трегор хӑйӗн фишкӑсен купине хӑй умӗнчи хӗрлӗ тӑваткал ҫине ҫирӗппӗн рекламӑласа хучӗ.
  
  
  Эльза мана алӑран ярса тытрӗ. "Вӑл хӑй выляса илнӗшӗн ставка лартать!"ӗненмесӗр пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Миллион доллар!»
  
  
  Трегор пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ, кӗрпе аллине ҫӗклерӗ те каллех урапине ячӗ. Ку ҫаврӑннӑ
  
  
  
  
  
  
  пӗр ҫеккунтлӑха пуҫ ҫаврӑнса каймалла. Вӑл хуллентерех утма пуҫласан, анаслакансем харӑссӑн харкашма пуҫларӗҫ:" Хӗрли, хӗрли, хӗрли " - Трегор шайӗ. Юлашкинчен кустӑрма чарӑнчӗ. Бельгиец каллех выляса илчӗ. Кӗрпе Тата тепӗр купана Трегорӑн юлашки купи патнелле тӗксе ячӗ. Икӗ миллион доллар! Унтан директор мала тухрӗ те хуллен кӑна: "Урапана Ҫӗрле Хупнӑ", - тесе пӗлтерчӗ.
  
  
  Трегор хӑйӗн фишкисене казино сотрудникӗсем пулӑшнипе пуҫтарса кассир патне кайсан, халӑх каялла чакрӗ. Ӑна вӑл ют ҫӗршыври тӗрлӗ ӗҫсен вуникӗ вӑрттӑн агенчӗ хӑйне йӗрленине асӑрхарӗ. Трегор вӗсене сӑнаса тӑракан агентсемсӗр ниҫта та кайма пултарайман. Тӗнчери правительствӑсем ӑна хула тавра ҫӑмӑллӑнах тарса хӑтӑлма май паман.
  
  
  Ӑна Монте-Карло тата Ун таврашӗнчи транспортӑн мӗнпур тӗсӗсем пӑхса тухрӗҫ. Хула тавра мӗн пурӗ те виҫӗ ҫул ҫеҫ, вӗсене сӑнама ҫӑмӑл. Хулари влаҫсем кимӗсене пурне те гаваньте яланах сӑнаса тӑнӑ, Вӗсен Вӑтаҫӗр тинӗсре чи хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗ пулнӑ. Никам та сывлӑшра вӗҫсе кайма пултарайман, Мӗншӗн тесен Монт-Карло аэродром тума юрӑхлӑ тикӗс ҫӗр ҫук. Ҫак факторсем Трегора хӑй выляса илнӗ укҫана ӑҫтан илнине пӗлес тесе, агентсенчен тарса хӑтӑлма памарӗҫ. Манӑн кайма кирлех те пулман.
  
  
  Мана директорпа кӗрпе кӑсӑклантарчӗҫ, эпӗ вӗсене халӗ ӑнланатӑп, рулетка кустӑрми - вӑйӑ вӗҫӗнчи яланхи практика, пӳрт ҫав тери пысӑк тӑкак тӳснӗ чухне. Урапана казино подвалне куҫарӗҫ, унта кӗрен йывӑҫ тавра тунӑ казино кустӑрмисем пурте пулаҫҫӗ. Унӑн кашни кустӑрми пӗр пин дюйм таран тӗп-тӗрӗс баланнине, хаклӑ чулсем тӑрӑх сехет пекех шунине пӗлет вӑл.
  
  
  Анчах кустӑрмине юсама пулать. Унӑн сасси мӗншӗн ҫак конкретлӑ ӗҫ ҫине ҫывӑхарах пӑхмалла, мӗншӗн вӑл директорпа кӗрпе хыҫҫӑн, вӗсем юнашар алӑк витӗр тухнӑ чух, кайрӗ-ха? Вӗсем алӑк хушӑкӗ витӗр ҫухалнине сӑнаса, эльза ӑна отеле таврӑнма тата мана унта кӗтме хушрӗ.
  
  
  Подвала кӗмелли пусма ҫинче тӗттӗм, анчах аялта светтуйсем ҫунаҫҫӗ. Алӑк яланлӑхах хупӑнса ларнӑ вӑхӑтра вӑл ҫурма ҫулта пулнӑ. Ҫав самантрах куҫа йӑмӑхтаракан крылов хыпса илчӗ. Унтан вӑл хаяррӑн кӑшкӑрнине илтрӗ. Хӑвӑрт ҫаврӑнса Пӑхрӑм та эльза, ман инструкцисене пӑхмасӑрах, ман хыҫҫӑн пынине куртӑм. Алӑка хупакан арҫын ӑна ҫирӗп ярса тытрӗ те ман ҫине пистолетпа тӗллерӗ пулмалла.
  
  
  Вӑл подвал еннелле ҫаврӑнчӗ те ман пата пусма тӑрӑх хӑпаракан казино директорӗпе кӗрпе курчӗ. Иккӗшӗ те пӑшалсемпе, кӗрпе те аллине труба татӑкӗ тытнӑ. Икӗ арҫын ман айри пусма патне ҫитсен, директор тӗксӗм пӑнчӑсене хыврӗ. Унӑн куҫӗсем, наркотиксен хистевӗпе гипноз айӗнче пулнӑ пек, кантӑк пек хытса ларнӑ. "Nen пирки тӑрӑшӑр", - хушрӗ вӑл. Кӗрпе тимӗр трубкӑна ҫӗклерӗ те, пӗтӗмпех хуралса кайрӗ.
  
  
  Ӑс-тӑн вӑраххӑн таврӑнатчӗ, ӑна каллех курма тата илтме пултарсан та, эпӗ тавралӑх ҫине инҫетрен, тӗтреллӗ фильтр витӗр пӑхнӑ пек туйӑнатчӗ. Манӑн ӳт-пӗвӗмпе урасем йывӑр та сӳрӗк пек туйӑнчӗҫ. Тӳрккес алӑсем мана тӗрткелеҫҫӗ пулин те, вӑл нимӗн те туймасть. Майӗпен вӑл хӑй летаргилле пурӑннине туйса илчӗ. Вӑл тӑнсӑр чухне мана наркотиксемпе хытӑ хӗнерӗҫ. Ку тӗп нерв системи ҫине витӗм кӳрекен вӑйлӑ депрессантсенчен пӗри пулнӑ пулмалла.
  
  
  Ӑна наркотиксен витӗмне ҫӗнтерме йывӑр, анчах вӑл, физкультурӑллӑ пулсан та, уйрӑм ҫитӗнӳ ҫеҫ пулнӑ. Вӑл ман тавра мӗн пулса иртнине пурне те курма пултарнӑ, анчах хускалма пултарайман. Кӗрпе тата режиссер мана руль умне машинӑн малти ларкӑчӗ ҫине лартаҫҫӗ. Ӑна эльза курчӗ, вӑл наркотиксен вӑйӗпе тата тӑнне ҫухатнӑ, манпа юнашар ларкӑч ҫине тӑсӑлса выртнӑ, икӗ уҫӑ алӑкӗнче те арҫынсем тӑраҫҫӗ. Мерседесӑн моторӗ вӗҫтерсе пынӑ, анчах машина хускалман.
  
  
  Унтан ӑна пӗр арҫын ман ура айӗнчи урай хӑмисене тӳрлетнине асӑрхарӑм. Часах вӑл машина тавра шуса тухрӗ те, эпӗ вӑл: "Юрать, вӑл вӗҫсе хӑпарма хатӗр", - тенине илтрӗм.
  
  
  Машина кунӗ хупӑнчӗ. Двигатель ҫаплах ӗҫлет-ха. Манӑн анкӑ-минкӗленнӗ пуҫ мими мӗн пулса иртнин тупсӑмне никам та пӗлмест. Тӗтрере пулнӑ пек, ӑна уҫнӑ чӳрече витӗр манпа юнашар алӑ курӑнса "мерседес"ҫутса янине курчӗ. Машина малалла ыткӑнчӗ.
  
  
  Унтан вӑл пире Эльзӑпа иксӗмӗре "мерседес" ҫине лартмаллине, акселераторне урай хӑмисем ҫумне пӑчӑртаса лартмаллине ӑнланса илчӗ. Халӗ Эпир Монакон тӗттӗм те пушӑ ҫулӗсем тӑрӑх сехетре sta миля ытла хӑвӑрт вӗҫтерсе пыратпӑр. Эпир ытла инҫе кӗриччен "Мерседес" ҫакӑн пек хӑвӑртлӑхпа ишӗлсе анать, эпир иксӗмӗр те пӗтетпӗр. Пирӗн ӳте тупсан, ку наркотиксене турттарса пӗтернипе вилнӗ пек туйӑнчӗ. Вӗлернин палли те пулман пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн ӳт-пӗвне тӗрӗслесе тӑма пикенчӗ.
  
  
  Халлӗхе пирӗн ӗҫ ӑнчӗ-ха, машина ҫул варрине ҫитсе чарӑнчӗ. Анчах малта сӑртсем, кукӑр-макӑр кукӑрсем пулаҫҫӗ,
  
  
  
  
  
  
  машинӑна тытса пыма тытӑнмасан, эпир часах ҫул ҫинчен кайӑпӑр. Вӑл аллине ҫӗклеме хӑтланчӗ, анчах мана вӗсем йывӑр пек туйӑнчӗ. Ӑна тепӗр хут тутанса пӑхрӗ. Икӗ алли те йывӑррӑн ҫӗкленчӗҫ, - чӗтренсе илчӗҫ, усӑнчӗҫ, унтан каллех ерипен ҫӗкленчӗҫ. Ӑна машина чӳречи тавра куҫа йӑмӑхтаракан тӗтре витӗр mimmo вӗҫсе иртекен тӗттӗм пейзаж курма пултарнӑ. Эпӗ алӑсене темиҫе дюйм таран ҫӗклеме тӑрӑшнипе руль патне тар юхать. Унтан ӑна малта чӑнкӑ кӑтартуҫӑсене курчӗ. Вӑл манӑн пӳрнесем руль кустӑрми ҫинче пӗрлешнине курчӗ, анчах вӗсен айӗнче кустӑрмасем пуррине туймарӗ. Машина S-сӑнарлӑ кукӑр-макӑр машинӑна кӗрсен, эпӗ ӑна темиҫе градус сылтӑмалла пӑрма пултартӑм. Ку пире малалла кайма ҫителӗклӗ пулчӗ. Автомобиль пуҫ ҫаврӑнса каймалла хӑвӑртлӑхпа ҫаврӑнчӗ те чӑнкӑ тӑвайккипе вӗҫтерчӗ.
  
  
  Ҫул ҫаплах хӑпарать. Машина чӳречисем витӗр эпир тротуар вӗҫӗнчен тинӗс хӗрринелле анакан чул хысакӗ ҫинче тӑнине куртӑмӑр. Автомобиль чӑнкӑ ҫыран тӑррине вӗҫсе хӑпарчӗ, унтан чӑнкӑ тайлӑм тӑрӑх тупӑ таврашӗнчи тимӗр снаряд пек ҫул еннелле вӗҫтерчӗ. Машинӑсем тротуар ҫумне пыра-пыра ҫапӑнаҫҫӗ. Наркотиксемпе аптӑраса ҫитнӗскер, ӑна пирӗн пӗртен-пӗр шанӑҫпа танлаштарма тӑрӑшрӑм: мӗнле майпа-ха манӑн машинӑна вертикальнӑй положенире тата ҫул ҫинче бензин пӗтичченех тытса пымалла пулчӗ.
  
  
  Юлашки тӗлӗкӗн икӗ вӗҫӗ те пулас ҫук пек туйӑнать. "Мерседес" хыҫҫӑн Париж сенкер ҫыранӑн кукӑр-макӑр, кукӑр-макӑр ҫулӗсем тӑрӑх мӗкӗрсе, тӗттӗмлетнӗ виллӑсемпе коттеджсем иртеҫҫӗ. Монако чылай хыҫалта. Эпир Карнизсем тӑрӑх, Монакӑна Ниццӑпа ҫыхӑнтаракан шоссе тӑрӑх вӗҫтерсе пытӑмӑр, унтан Нцца патнех ҫитрӗмӗр, ҫӗр каҫма шӑп та хупӑ.
  
  
  Ниццӑшӑн Шоссе тинӗспе тан пырать - йӗпе, шуҫлак та хӑрушӑ. "Мерседесӑн" кайри пайӗ енчен енне шӑвать. Пире юр хӳсе кайнӑ пулсан, эпир тинӗсе анса ларнӑ пулӑттӑмӑр. Анчах "мерседес" Антибӑсем тӑрӑх вӗҫтерчӗ. Юлашкинчен, Таҫта, Антибӑсемпе Каннӑсем хушшинче, вӑл хӑвӑртлӑха ҫухатма пуҫланӑ, париж урлӑ элементсем кусса кайнӑ. Ӑна аран - аран ҫавӑрса, машина рульне пӑрчӗ, ҫул хӗррине сирпӗнсе тухрӗ те чарӑнчӗ. Двигатель шӑпланчӗ. Ҫаплах манпа юнашар ларакан Эльза пирӗн пӗрре те хускалмарӗ.
  
  
  Тӑххӑр
  
  
  Хӗвел мана куҫран ҫутатать. Вӑл йынӑшса ячӗ те, мӑйне ҫырткаласа, ларчӗ. "Мерседес" ҫаплах ҫул хӗрринче тӑрать-ха. Чи малтан эпӗ Эльза хӗрелсе кайнине куртӑм. Унтан ӑна Эльза енчен кантӑк ҫумне тӗршӗннӗ, сӑмси пудра сапнӑ чух куҫӗсене чарса пирӗн ҫине пӑхакан ачасен ушкӑнне курчӗ. Вӑл ҫав тери илемлӗ курӑнать - тин ҫеҫ ыйхӑран вӑраннӑ пек туйӑнать. Шоссе тӑрӑх грузовиксем, машинӑсем ирте-ирте каяҫҫӗ, эпӗ вара пассажирсенчен нумайӑшӗ, пире лайӑхрах курас тесе, мӑйӗсене тӑснине асӑрхарӑм.
  
  
  Эльза эпӗ ларнине асӑрхарӗ, ee компакт дискӗпе помадӑна пуҫтарчӗ те йӑл кулчӗ.
  
  
  "Иртнӗ каҫ йӑпантӑмӑр-и эпир?- савӑнӑҫлӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӗнерхи каҫ, пире казино подвалӗнче пусма ҫинче вӗлерсе пӗтерсен, вӑл мӗн пӗлнине е астунине эпӗ пӗлмен. Ҫӗрӗпех маншӑн хӑрушӑ тӗлӗк пулчӗ, анчах манӑн фон Альдер хӗрарӑмсене пӗр япалара тивӗҫлине памалла - вӗсем ҫирӗп пулчӗҫ.
  
  
  "Каяр", - терӗм эпӗ, алӑка уҫас тесе mimmo nah еннелле пӗшкӗнсе. Вӑл машина тавра тухрӗ те, эпӗ ун хыҫҫӑн утрӑм. "Пирӗн Монт-Карлона таврӑнмалла. Ҫак машинӑра бензин пӗтрӗ ".
  
  
  "Анчах мӗнле ҫитӗпӗр-ха эпир унта?»
  
  
  "Ан тив ӑна мана", - терӗм эпӗ, eе манпа юнашар шоссе хӗррине туртса. Ачасем ҫаплах пирӗн тавра пухӑнаҫҫӗ-ха. Ӑна Эльзӑна иртсе каякан транспорт тӑрӑх курма ҫӑмӑл пултӑр тесе хӑй умне тӑратрӗ те пӗтӗм тӗнчери автосопщик паллӑ туса пуҫ пӳрнине ҫӗклерӗ. Чи малтан иртсе кайнӑ автомобиль чарӑнчӗ те, водитель, французла кӗмсӗртеттерсе, алӑка уҫса ячӗ.
  
  
  "Монте-Карло", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Оуи", - терӗ вӑл. Малта водительпе юнашар пыракан эльзӑпа унӑн юлташӗсем Баклажансемпе тултарнӑ грузовик ҫине Ларса Монт-Карлона таврӑнчӗҫ. Hotel de Paris тӑхӑннӑ Швейцар, каҫхи нарядпах грузовик ҫине тухса, грузовик водителне саламласа вестибюль витӗр иртсе кайсан, куҫхаршисене ҫӗклемерӗ.
  
  
  Эльзӑна унӑн номерӗн алӑкӗ патне хӑварчӗ те эйзӑна кӑштах канма хушрӗ. Хӑйӗн пӳлӗмне кӗрсен, вӑл телефон шӑнкӑртатнине илтрӗ. Ку вырӑнти агент, АX, Эпӗ Чиклет пекех пӗлекен Ҫын пулнӑ. Вӑл мана ют ҫӗршывран телефонпа пӗлтерме вырӑнти ax офисран халех ыйтса пӗлмелле, терӗ. Хоук скрембер Тӑрӑх Штатсемпе шӑнкӑртаттарчӗ пулмалла. Вӑл васкаса тумланчӗ, манако смокинг та ман ҫине кӑмӑлсӑр пӑхман пулӗччӗ - вара отельтен инҫех мар вилла ҫинче ЛАРАКАН AX офиса кайрӗ. Чиклет мана кун каҫиччен кӗтсе илчӗ те аяккалла илсе кайрӗ. калаҫмалла. Ку вырӑн казинора хӑй курнӑ агентсемпе, хӑй выляса илнӗ хыҫҫӑн трегора йӗрлеме хушнӑ ҫынсемпе тулса ларнӑ.
  
  
  Чиклетӑран Трегор ҫинчен ыйтиччен, Вӑл мана Эльзӑпа мӗн пулса иртни ҫинчен кӗскен эму ҫинчен каласа пачӗ, унтан казинопа крупье директорне халех тӗл пулма пултаратпӑр-и, тесе ыйтрӗ.
  
  
  
  
  
  
  Иклет пуҫне сулкаласа илчӗ. - Ку йывӑр пуласран хӑратӑп, - терӗ вӑл салхуллӑн. "Иккӗшӗ те Трегорпа пӗрле ҫухалчӗҫ".
  
  
  "Ҫухалчӗ-и?- шанмасӑртарах ыйтрӑм эпӗ. "Мӗнле-Ха Трегор хӑйне хӑвалакан агентсемпе пӗрле ҫухалма пултарнӑ?»
  
  
  "Эпир питӗ чее интеллектпа тӗл пултӑмӑр, - ӑнлантарчӗ Чиклет. "Иртнӗ каҫ, Трегор казино тӑрӑх тухса кайсан, вӑл хӑйӗн отельне таврӑннӑ. Ҫак вырӑна мал енчен те, хыҫран та сӑнаса тӑракан ҫынсем пурччӗ пирӗн. Ытти агентсем хула тавра тата гавань хӗррипе пыракан ҫулсем ҫинчи позицисене пӑхса тухаҫҫӗ. Анчах Трегор, казино директорӗ тата кӗрпе вӗсенчен пуринчен те тарнӑ ".
  
  
  "Мӗнле тӑваҫҫӗ-ха вӗсем ҫакна?"
  
  
  Чиклет, ҫакна халӗ те ӗненмен пек, пуҫне сулкаласа илчӗ. "Трегор "номерӗнче тинӗс ҫинчи пек балкон пулнӑ. Тахҫан ирхине ирех хула ҫийӗн вертолет вӗҫсе иртрӗ.
  
  
  Вӑл Трегора балкон ҫинчен ҫӗклерӗ те, ыттисене таҫта урӑх ҫӗрте, хулара, тупса, вӗҫсе кайрӗ пулмалла. Тӗлӗнмелле япала ".
  
  
  Унпа килӗшрӗ.
  
  
  "Тен, эпир нимӗн те тупаймӑпӑр, - терӗ Малалла Чиклет, - анчах вертолет сассине кам та пулин илтмен-ши тесе, ҫыран хӗррипе те, хӗррипе те тӗрӗслетпӗр. Апла пулсан, вӗсем пире вӑл ӑҫталла кайнине кӑтартса пама пултарнӑ пулӗччӗҫ ".
  
  
  "Вертолет сассине илтекен никама та тупаймасан, эпир хамӑр пуҫланӑ ӗҫ патне таврӑнӑпӑр", - хушса хутӑм эпӗ.Унтан Чиклетӑна вӑл мана чикӗ леш енчен телефонпа пӗлтернине хирӗҫлесе.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Хоук сирӗнпе шифрланӑ провод тӑрӑх калаҫасшӑн. Оператора калатӑп ӑна, вӑл шӑнкӑртаттартӑр ". Вӑл мана офиса ҫӳлте илсе килчӗ, хоук лини патне ҫитсен, вӑл мана чӑрмантармарӗ.
  
  
  "Сан тупӑшу тарнӑ тенине илтрӗм эпӗ", - терӗ Хоук умсӑмахсӑрах. "Мӗнле те пулин малашнехи событисем?»
  
  
  "Ҫук", - терӗ ӑна эму, иртнӗ каҫ хам мӗн курни ҫинчен пӗтӗмпех каласа парас умӗн.
  
  
  Хоук хартлатса илчӗ. "Сирӗн ҫывӑхрах чӗнӳ пулнӑ пулас". Вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ те, пирӗн хушӑмӑрта проводсем вӑрахлӑха сӗрлеме пуҫларӗҫ. Унтан вӑл каланӑ: "кунта мӗн те пулин пулса иртнӗ, унӑн ашшӗ мӗн ҫинчен каланине эсир пӗлӗр". Z1-мӗш Пуҫ мимине уҫас пирки тавлашатӑп . Том Доктор чӑнах та темӗн тупрӗ - пуҫ мими никӗсне кӗртнӗ микроскоп дискӗ. Ку мӗне пӗлтернине те, мӗне пӗлтернине те пӗлместпӗр эпир. Лабораторири ачасем халӗ ҫакна тишкерме хӑтланаҫҫӗ. Том тухтӑр вӑл унта мӗнле лекнине ниепле те ӑнланса илеймест. Пуҫ купташки ҫинче операци йӗрӗ е йӗрӗ ҫук ".
  
  
  "Ҫапах та ку мӗне те пулин пӗлтермелле",-терӗм эпӗ.
  
  
  "Пулма пултарать", - тӗлли-паллисӗр ответлерӗ Хоук. "Эпир ытларах тупсан, ӑна сире пӗлтерӗп. Мӗнле плансем халӗ санӑн? »
  
  
  "Эпӗ вертолетпа укҫа тупма хӑтланса пӑхасшӑн", - терӗ ӑна эму. "Иккӗшӗ те халӗ те таҫта ҫак районта пулмалла. Укҫа мана ҫак ҫӑлкуҫӗ патӗнче тӑракан патне илсе ҫитерме пултарать. Кирек мӗнле пулсан та, манӑн ку таранччен хорек пулнӑ пӗртен-пӗр пысӑк пӗлтерӗшлӗ ҫаклану ".
  
  
  "Ҫапла, аван, сунар ӑнӑҫлӑ пулчӗ", - терӗ те хок, трубкине ҫакрӗ.
  
  
  Чиклет мана аялта, телефонпа французла тата итальянла хӑвӑрт калаҫакан арҫынсемпе тулнӑ пӳлӗмре кӗтсе тӑчӗ. Пӗр стени Ҫинче Монако ӳкерчӗкӗ тата ун таврашӗнчи ҫӗрсене Лион заливӗнчен пуҫласа хӗвеланӑҫ енчи франци ҫыранӗсем патне ҫитиччен, итали ҫыранӗсем хӗвелтухӑҫӗнчи Генуэз заливӗ таранах карттӑ пулнӑ. Тӗрлӗ тӗслӗ булавкӑсене картта ҫумне Монако тулашӗнчи тӗрлӗ пӑнчӑсенче ҫирӗплетсе лартнӑ.
  
  
  "Манӑн агентсем пысӑк ҫитӗнӳсем тӑваҫҫӗ", - терӗ Чиклет, телефон тӑрӑх ҫынсем еннелле пуҫне сулса. "Куратӑр - и, - терӗ вӑл картта ҫине кӑтартса, - эпир влаҫсемпе ҫыран хӗрринчи хуласенче, вырӑнти ҫынсенчен вӗсем вертолетпа ҫӗрле илтни-илтменни ҫинчен ыйтса пӗлес тесе ҫыхӑннӑ. Халӗ эпир результатсемпе ответлӑ шӑнкӑравсем илме пуҫлатпӑр ".
  
  
  "Кирлӗ ответсем пур-и?"
  
  
  - Телее, ҫапла, - терӗ Чиклет, мана стена картти патне ӑсатса. Вӑл булавкӑсем ҫине кӑтартрӗ. "Ку таранччен пирӗн хорька сен-Рафаэльпе фрежюс вертолетпа мӗн илтни ҫинчен пӗлтернӗччӗ. Хӗвелтухӑҫӗнчен, Пӗтӗм Итали тӑрӑх хыпарсем тунмаҫҫӗ. Ку ҫынсем хӗвеланӑҫнелле кайрӗҫ пулмалла. Халӗ эпир ҫыран хӗррине Фресс тума пухӑнатпӑр. Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Ҫитес вӑхӑтра эпир вӗсем ӑҫталла кайнине тӗп-тӗрӗс тума пултаратпӑр".
  
  
  Ӑна, картта ҫине пӑхса илчӗ. Фреюсран хӗвеланӑҫ енче, авӑнакан ҫыран хӗррипе, Сен-Сукмак, Йер, Ла-Сен, леререхре - Марсель. Анчах карттӑ ҫинче тата темӗн илӗртет-Дэ-Иерра, ҫыран хӗрринче, Фрежюспа Марсель хушшинче выртакан утравсен ушкӑнӗ. Вӑл шухӑшлама пуҫларӗ.
  
  
  "Итлӗр - ха, Чиклет, - терӗм эпӗ, - манӑн халех вертолетпа пилот илмелле. Эсир ӑна тума пултаратӑр-и? »
  
  
  "Паллах. Ку пӗр вӑхӑт иртет, анчах мана шӑнкӑртаттарма ирӗк парӑр ".
  
  
  Вӑл телефонсемпе кӑна усӑ курса, пуҫне сулса каялла таврӑнчӗ. "Пӗр сехет хушшинче кунта вертолет пулать. Nen ҫине пирӗн агентсем урлӑ нцец тӑрӑх пӗчченех вӗҫет. Вӑл ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ. "Санӑн план пур-и?»
  
  
  "Эпӗ ӑна ӑнланнӑ тӑрӑх, - терӗм эпӗ, - ку вертолет инҫете вӗҫсе кайман - вӑл нихҫан та вӗҫмен, нихҫан та вӗҫме пултарайман. Ӑна вӑл таҫта ҫывӑхрах, пытарса хума май пулнӑ ҫӗре анса ларнӑ пулӗ тесе шутлатӑп,укҫапа ҫынсене паян каҫхине унтан куҫараҫҫӗ пулӗ".
  
  
  "Панӑ-и?- шухӑша кайса ыйтрӗ Чиклет. "Мӗне кирлӗ?"
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Сан шутпа, манӑнни пекех лайӑх. Анчах вӗсем хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗпе усӑ курӗҫ тесе шутлатӑп эпӗ ".
  
  
  "Хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗ!- кӑшкӑрса ячӗ Чиклет. "Паллах. Ку паллӑ ӗҫ пулнӑ пулӗччӗ ". v? Карттӑ ҫине кӑтартса, вӑл ҫапла хушса хучӗ: "ҫакӑ та мана, тен, шӑв-шав пулӗ, тесе шухӑшлаттарать.
  
  
  
  
  
  
  
  эпир шыракан резака ӑҫта та пулин ҫак утравсем ҫинче, дэ Эрс логовине е ҫыран хӗррине пытарнӑ пулӗ. Вӑл ӑҫта пулсан та, ӑна ҫӗр ҫинчен вӗҫсе анакан тепӗр вертолет ҫинчен тупма ҫӑмӑлтарах пулать ".
  
  
  Чиклет ман шухӑшсемпе килӗшрӗ. Вертолет килессе кӗтнӗ вӑхӑтра Эльза Hotel de Paris патне телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те пӗр вӑхӑтлӑха темле ӗҫпе ҫыхӑнса тӑрӑп, анчах эпӗ ӑна унта кӗттерес тетӗп.
  
  
  "Эпӗ сана сюрприз тӑвасшӑнччӗ", - терӗ вӑл мӑнкӑмӑллӑн. "Эпӗ сан пӳлӗме йӑпшӑнса кӗтӗм, анчах эсӗ унта ҫукчӗ. Эсир бизнеспа ӗҫлетӗр тесе шутлатӑр-и? "
  
  
  "Паллах", - шантарчӗ ӑна салли. "Эпӗ унта ҫитиччен вырӑнтах юл. Ку паян каярах е паян каҫхине пулма пултарать. Ун чухне пирӗн сюрпризсем валли вӑхӑт ҫителӗклӗ пулать ".
  
  
  10
  
  
  Монако ҫине ытлашши тинкерсе пӑхни вырӑнсӑр пулнӑ пирки Чиклет мана хула тавра, эпир вертолет кӗтнӗ вырӑна, илсе кайрӗ. Офисран тухса каяс умӗн ҫӗрле фрейсран хӗвеланӑҫ енче пӗр вертолет сасси илтӗнменни ҫинчен ҫӗнӗ хыпарсем пӗлтерчӗҫ. Вертолет таҫта ҫывӑхрах пытанса тӑнине тавҫӑрса илме пултарнӑ пулас вӑл.
  
  
  - Халӗ асӑрхануллӑрах пулӑр, - шикленсе канаш пачӗ Чиклет. "Эсир хӑвӑр мӗнле шанӑҫпа тӗл пулассине пӗлместӗр".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Манӑн шанчӑклӑ Люгер, Вильгельмина, ман хулпуҫҫи ҫинчи кобурӑра таччӑн ларатчӗ, манӑн "Хьго" билечӗ пальто ҫанни айӗнче хӑйӗн йӗннинчеччӗ, вӑл кӑшт хускалсанах ман алла сикме хатӗрччӗ. Шанчӑк пирки вӑл питех пӑшӑрханман.
  
  
  Часах эпир кӗтнӗ вертолет ҫитрӗ. Ку UH-1 Huey вертолет. Чикле мана пилотпа, ном де климент марсель ятлӑ ҫамрӑк французпа, типшӗм те тӑрмаланчӑк ҫӳҫлӗ арҫынпа паллаштарчӗ, вӑл ҫӑмӑллӑн кулкалать.
  
  
  Чиклет ӑна эпӗ хушнӑ пек тума кирли ҫинчен каласа пачӗ те, ӗҫ хӑрушӑ пулма пултарасси ҫинчен асӑрхаттарчӗ.
  
  
  "Хӑрушлӑх мана пӑшӑрхантармасть, Чиклет", - тесе ӗнентернӗ ӑна пилот. "Эсӗ пӗлетӗн-и мӗн."
  
  
  Ӑна чоппера кӗрсе ларнӑ, анчах эпир вӗҫсе хӑпарас умӗн Чиклет карап тавра ҫаврӑнса ҫаврӑннӑ, вӑл залра питӗ лайӑх ӗҫленине пӗлесшӗн пулнӑ. Унтан вӑл пире аллипе сулчӗ. Марсель вертолетӑн малти пайӗнче ларать, вертолет хыҫӗнче пӗр кун каялла шутарса лартнӑ, мана Чиклет панӑ хӑватлӑ бинокль аялтан лайӑх курӑнать.
  
  
  Эпир ҫыран хӗррипе хӗвеланӑҫнелле утрӑмӑр. Эпир Фрейсран иртнӗ хыҫҫӑн марсель айлӑмран вӗҫсе иртрӗ, эпир вертолет пытаннӑ вырӑн паллисене шырарӑмӑр. Эпир ҫӑра ҫулҫӑллӑ темиҫе ҫӗртен иртсе кайрӑмӑр, ытти вырӑнсенче, вертолет пытарма май пур вырӑнсенче, - анчах эпӗ вӗсен таврашӗнчи хӳтлӗх пуррине кӑтартакан япаласене нимӗн те тупаймарӑм. Ҫав вӑхӑт тӗлне Эпир Монако патӗнчен пуҫласа фрежюс леш енчи пунктсене ҫитиех кайрӑмӑр, унтан ҫӗрле вертолет ҫинчен хыпарсем килсе ҫитрӗҫ. Утравсем пухӑнса Тӑни Кӑнтӑрта курӑнать.
  
  
  "Каяр та унта чуччу тӑвӑпӑр", - кӑшкӑрчӗ ӑна марселе, платье еннелле кӑтартса.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ те вертолет еннелле ҫаврӑнчӗ. Часах эпир утравсем ҫийӗпе вӗҫсе иртрӗмӗр те, кунти вырӑнсенчен кӑшт ҫӳлерехре тепӗр ҫул турӑмӑр. Бинокль мана аялта мӗн пуррине пӗтӗмпех пысӑк планпа курма май пачӗ, ҫав шутра утрав ҫинче пурӑнакан хӑш-пӗр ҫынсене те, пире хаваслӑ хутор ҫыннисене те, курма май ҫук вертолет паллисене курмарӑмӑр.
  
  
  "Халӗ мӗн?- кабина тавра Марсель.
  
  
  "Пире те каялла тавӑрма пултаратӑп", - кӑмӑлсӑррӑн каларӑм эпӗ.
  
  
  Марсель вертолетпа ҫыран хӗрринелле пӑрӑнчӗ. Тинӗсре пӗчӗк хура пӑнчӑ пуррине асӑрхасан, вӑл таврари вырӑнсене бинокльпе сӑнаса пӑхрӗ. Nen утравӗ ҫине анса ҫитсен, ӑна тата тепӗр пӗчӗк утрав, темиҫе йывӑҫпа сайра вӑрмансӑр пуҫне, чуллӑ та пулӑхсӑр утрав курчӗ. Вӑл Ҫав тери пӗчӗк пулнипе картта Ҫинче Чиклет офисӗнче те паллӑ пулман. Ҫапах та вертолет анса ларма вӑл чылай пысӑк - ха, ҫавӑн пекех рф президенчӗпе владимир путинпа пӗрле лайӑх хӳтлӗх пулма та ҫителӗклӗ.
  
  
  Ӑна марселе хулпуҫҫинчен лӑпкаса утрав ҫине кӑтартрӗ. "Мӗнле вырӑн ку? Эсир ӑна паллатӑр-и?
  
  
  "Ӑна" Сатана " Рок "теҫҫӗ, - терӗ Марсель, -" Шуйттанла чул хысакӗ " - эму французсен преступникла тӗнчипе панӑ ят, ҫак ятпа вӑл темиҫе ҫул каялла ҫӗршыва кӗрекен хӗҫпӑшалсемпе наркотиксене перевалочнӑй пункт вырӑнне усӑ курнӑ. Влаҫ тахҫанах-ih конференци. Хорькӑпа пӗрле вӑл, эпӗ илтнӗ тӑрӑх, ҫак вырӑна тулнӑ йӗкехӳресен колонийӗсӗр пуҫне, пӑрахӑҫа тухрӗ. Йӗкехӳресем унта тахҫантанпах карап путнӑ, вӗсемпе пӑсара ӗрчесе кайнӑ, теҫҫӗ ".
  
  
  "Ман шутпа, пирӗн ӑна сӑнаса пӑхас пулать", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Пирӗн ҫынсем унта пытанма пултараҫҫӗ тесе шутлатӑн-и эсӗ?- иккӗленсе ыйтрӗ Марсель.
  
  
  "Пулма пултарать. Ку пулма та пултарать.
  
  
  Марсель вертолетпа каллех тинӗс еннелле пӑрӑнчӗ. Эпир Каллех д-Эр патӗнчен иртрӗмӗр те кӑнтӑралла ҫул тытрӑмӑр. Эпир Сатана Рок патне ҫывхарса пынӑ май, унӑн кӗпи ҫине тухса тӑракан хура чул купинчен ытла мар, ӑҫта та пулин ҫинҫе йывӑҫсемпе пиҫиххи лаптӑкӗсем курӑнкаланине курма май килчӗ ... ҫӳллӗ кисть.
  
  
  
  
  
  
  
  Марсель вертолетне аялалла антарчӗ, утрав тавра майӗпен ҫаврӑнма йывӑҫ тӑррисене перӗниччен. Эпир ҫӗр патне вӗҫсе ҫитсен, ӑна ҫӗршер хура йӗкехӳре курчӗ, вӗсем пирӗн двигатель сассинчен хӑраса, чулсем тавра ҫаврӑнкаласа ҫӳреҫҫӗ.
  
  
  "Эсир мӗн те пулин куратӑр-и?- ыйтрӗ Марсель.
  
  
  "Йӗкехӳресем", - терӗм эпӗ, "йӗкехӳре Номерӗсем".
  
  
  Эпир хамӑр ҫаврашкана туса пӗтернӗпе пӗрех, ӑна сасартӑк бинокльпе темскер асӑрхарӑмӑр. Ку ҫутӑ йӑлтӑркки, утрав варринчи пысӑк чул хысак таврашӗнчи металл ҫинче хӗвел ҫути. Ку вертолет пытанса тӑма пултарать.
  
  
  Ӑна Марселе хӑй мӗн курни ҫинчен каласа пачӗ, унтан ҫак вырӑнтан тепӗр хут пӑрӑнса иртме ыйтрӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ те вертолетне тайрӗ, вара эпир каялла, вырӑналла утрӑмӑр. Марсель айлӑмран вӗҫет, эпир аялта йывӑҫ тӑррисене кӑшт ҫеҫ уйӑрса илейместпӗр. Ӑна бинокльпе хам курнӑ вырӑна тӗллерӗ, вӑл ҫав тери вӑйлӑн пухӑнчӗ, марсель кӑшкӑрса яриччен хӑрушлӑх ҫинчен те шухӑшламарӗ. Сасартӑк вертолет силленсе чӗтренине туйса илчӗ.
  
  
  Тепӗр секундран пирӗн ҫине вертолетпа аялтан пырса ҫапӑннӑ пульӑсем пырса ҫапӑнчӗҫ, кабинӑн кӗленче щитне ҫӗмӗрсе тӑкрӗҫ, вертолетӑн тимӗр корпусне шӑтарчӗҫ те двигателе кӗрсе кайрӗҫ. Вӑл кабинӑна кӗрсе ларсан, вӑл пире тӑватӑ е пилӗк ҫын автоматсемпе чул ту тӑрринчен ҫӳлелле тӗллесе пенине курчӗ.
  
  
  "Марсель!"Ӑна хулпуҫҫинчен ярса тытса: "Илсе Тухӑр пире кунтан", - тесе кӑшкӑрчӗ.
  
  
  Вӑл хӑй вырӑнӗнче ман еннелле ҫаврӑнсан, ӑна курсан, унӑн сӑн - пичӗ юнланса пӗтнине асӑрхарӑм. Вӑл темскер калама хӑтланчӗ, анчах iso rta юн ҫеҫ юхрӗ. Куҫӗсем хупӑнчӗҫ те, вӑл хӑй вырӑнӗнчен хӑяккӑн ӳкрӗ. Ӑна вильгельмина кобурӑран туртса кӑларнӑ, анчах ӑна аялти ҫынсене тӗллеме, персе яма ӗлкӗриччен вертолет двигателӗ вутлӑ пысӑк шар пек сирпӗнсе кайнӑ. Машина ҫулӑмпа тӗтӗмпе пӗрле тинӗс еннелле ыткӑнчӗ.
  
  
  Пӗчӗк сӑрт мана пурнӑҫа ҫӑлса хӑварчӗ. Ӑна "люгер" каялла кобура ӑшне чикрӗ те вертолет шыва ӳкес умӗн уҫӑ алӑк хушӑкӗнчен сикрӗ. Вертолет таврашӗнчи вутпа тӗтӗм пире ҫапса антарнӑ ҫынсен куҫӗсенчен хупласа хучӗҫ. Вӑл ҫиеле ишсе тухсан, утрав ҫинче вертолетпа ҫунакан, халӗ те ҫиеле ишсе пыракан ҫынсен куҫӗнчен ҫухалнине асӑрхарӗ.
  
  
  Утрав патне ҫитмелли ҫула хӑвӑрт шутласа тупрӑм, тарӑн чӑмрӑм та шыв айӗнче ишсе пытӑм, хам ӳпке ҫурӑлса каясса сисрӗм. Вӑл чулсем ҫине пырса тӑрӑничченех ишрӗ. Пӳрнисемпе чул хысакӗсем тӑрӑх дюйм хыҫҫӑн дюйм хӑпармалли ҫула хыпашласа тупсан, вӑл юлашкинчен пӗр сассӑр шыв ҫийӗпе шӑтарса тухрӗ. Пуҫне ҫеҫ шыв ҫийӗн тытса, вӑл чулсем ҫумне лӑпчӑнчӗ те сывлӑша ҫӑтрӗ. Ӑна каллех йӗркеллӗ сывлама пуҫласан, вӑл асӑрханса пуҫне ҫӗклерӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ.
  
  
  Телее пула, вертолет ҫӗмӗрӗлнӗ вырӑнтан ӑна чылай инҫетре пулчӗ. Ҫак самантран пуҫласа вертолетӑн ҫунса кӑмрӑкланнӑ юлашкийӗсем & amp; quot; ӑна ҫаплах курма пултарнӑ. Утрав ҫинче пулса курнӑ темиҫе ҫын резина сулӑсемпе кайнине, вӗсем хуҫӑксем патнелле ишсе кайнине сӑнаса тӑчӗ. Вӑл марсель ӳтне туртса кӑларнине, ӑна сулӑ ҫине пӗр-пӗччен вырнаҫтарнине курчӗ. Унтан ҫав арҫынсем ванчӑксем тавра шыва ухтарчӗҫ. Вӗсем вертолет ҫинче икӗ арҫын ларнине курнӑ пулмалла, ачасем ман вилле тупасса шанаҫҫӗ. Ее старался держаться низменному в & nb и оставаться частично укрытым скалами, пока они не прекратили поиски.
  
  
  Ҫынсем каялла утрав еннелле ишнӗ чух вертолетпа аппаланакан металл купи шыва путрӗ. Арҫынсем хӑйсен резина суллисене ҫыран хӗррине туртса кӑлариччен, утрав варрине таврӑничченех вӑл чул тусенчен ҫакланать. Ҫыран тӑрӑх пӗр сулӑ патне анас, материк ҫине таврӑнас тесе, вӑл нумай шухӑшласа тӑмарӗ. Анчах кайран ӑна хӑйӗн заданийӗ васкавлӑ пулни ҫинчен аса илчӗ. Утрав ҫинчи ҫынсем, вӗсем казинона илнӗ укҫасем мана пурнӑҫри темле пысӑк ӗҫ патне илсе пыма пултарнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Сергей сӳнме пуҫласса кӗтрӗ, унтан, лару-тӑрӑва хаклас тесе, утрав урлӑ каҫма хӑтланчӗ.
  
  
  Эпӗ сӑнанӑ тӑрӑх, арҫынсем утравпа вӑхӑтлӑха усӑ курнӑ пек, ih кимӗ тӗттӗмленсен тин илсе каясса кӗтнӗ пек туйӑнать.
  
  
  11
  
  
  Тепӗр сехетрен хӗвел анма пуҫларӗ, эпӗ кӑнтӑр енчен вӗрекен ӑшӑ ҫил ҫинче типес тесе, чул тусем тӑрӑх хӑрушсӑр шуса пыма май пуррине туйса илтӗм. Вӑл тин ҫеҫ чул ҫине анса ларнӑ та ансӑр чул хысакӗ ҫине тӑсӑлса выртнӑ, ҫав вӑхӑтра ман сулахай ура ҫине темле ҫемҫе япала ӳкнине туйнӑ. Вӑл сиксе тӑчӗ те юн пек хӗрлӗ куҫӗсенчен-пысӑк хура йӗкехӳрен шӑрҫисем пӑхнине курчӗ, ҫав шӑрҫа ҫӳллӗ чул ҫинчен ӳкнӗ пулмалла. Ӑна урипе тапрӗ, силлесе илчӗ те, чулне пӑрахса, аяккалла ывӑтрӗ.
  
  
  Унтан вӑл хӑй тавра хуллен йынӑшнине илтрӗ. Вӑл хӑвӑрт тӑчӗ те вун-вун мӑчлатман куҫӗсене курчӗ. Манӑн ҫан-ҫурӑм ҫӳҫенсе илчӗ, манӑн алӑ хӑй сисмесӗрех Люгер патнелле, Вильгельмин патнелле туртӑнчӗ.
  
  
  
  
  
  
  пӑшал сасси утрав ҫинчи ҫынсем мана шырасси патне илсе ҫитересси мана пӗрре те пӑшӑрхантармарӗ.
  
  
  Анчах йӗкехӳресем тапӑнмарӗҫ. Ун вырӑнне вӗсем, чӗрнисемпе чулсене чӑрмаласа, каллӗ-маллӗ чупкаласа ҫӳреҫҫӗ. Ҫавра тимӗр япала ҫурӑмран хул калаккисем хушшине пырса тӑрӑннине сисиччен вӑл, куҫӗсене халӑх ҫинчен илмесӗр, асӑрханса каялла чакрӗ. "Кунта уҫҫӑн тытӑнса Тӑмалла!»
  
  
  Ман хыҫра алӑ тӑсса "люгера"илчӗ. Унтан арҫын-ку казино кӗрпи пулчӗ - ман умма пӗр утӑм ярса пусрӗ. Хӑрах аллинче унӑн каҫӑр сӑмсаллӑ 38-мӗш калибр, тепринче - манӑн "Люгер". Вӑл ман еннелле пуҫне сулчӗ ... "Эпир сана вертолет тавра чӗррӗн тухнӑ пулӗ тесе шутланӑччӗ. Эпир сана илесшӗнччӗ. Кай, кай ".
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ те бензин тултарнӑ йывӑҫ татӑкне ҫӗклерӗ. Пӗр ҫиппине чӗртсе ячӗ те, вӑл факел пулса тӑчӗ, йӗкехӳресен ушкӑнӗ витӗр ҫул тасатма аллипе сулчӗ.
  
  
  Эпир утравӑн чул хысакӗсем тӑрӑх ҫӳлерех хӑпартӑмӑр та, ӑна сывлӑш тӗрӗсленӗ ҫӗртен асӑрхарӑмӑр. Кӗрпе пӑшалӗпе сулса ячӗ те мана малалла, чавса тунӑ пысӑк шӑтӑка тӗртсе ячӗ. Ҫунакан факелсене, йӗкехӳресене кӗртес мар тесе, алӑк тавра лартса тухнӑ, ih святой вертолет ӑшчиккине ҫутатнӑ. Казино директорӗ Трегор тата казино подвалне пусма ҫинче Эльзӑна тытнӑ ҫын та пур. Ку вертолетпа вӗҫекен ҫын пулнине вӑл тавҫӑрса илчӗ.
  
  
  Ыттисем ман ҫине ним интересленмесӗр пӑхса илчӗҫ, анчах казино директорӗ кӗрпе еннелле пуҫне сулчӗ: "Ухтар ӑна, ҫыхса хур та сӑнама".
  
  
  Кӗрпе, ҫаплах пистолетне хӑй ҫумӗнчех тытса, вертолет ӑшне анса ларчӗ те икӗ вӗрен туртса кӑларчӗ. Унтан вӑл мана ҫӗр хӑвӑлне шаларах тӗртсе кӗртрӗ. Вӑл мана ухтарма тытӑнсан, вӑл аллине ҫӗклерӗ те, вӑл ман пальто ҫанни ӑшне ҫанни ӑшне пружина ҫине лартнӑ Стилетӑна, Хьгона, ирттерсе ячӗ. Унтан вӑл, кантрапа шанчӑклӑн ҫыхса, мана ҫӗр ҫине тӑсӑлса вырттарчӗ.
  
  
  Кӗтмелле пулать. Хальхи вӑхӑтра, пистолетпа кӗрпе юнашар тӑнӑ чух, вӑл ним тума та пултараймарӗ. Анчах манӑн ҫанӑра ҫаплах Хьюго пур-ха.
  
  
  Урамра тӗттӗмленет. Вӑхӑтран вӑхӑта арҫынсем тавра кам та пулин бинокльпе хунар илет те урама тухать. Утрав ҫинчен ih илсе каясса кӗтнине ӑнланса илме манӑн вӑхӑт нумай кирлӗ пулмарӗ. Манӑн малтанхи теори тӗрӗс пек туйӑнчӗ - ih кимме туртса илесшӗн пулчӗ.
  
  
  Наблюдательсенчен пӗри кӑшкӑрса яриччен пӗр сехет е ытларах иртрӗ, ыттисем, мана ҫаплах сыхлакан кӗрпесӗр пуҫне, аяккалла васкарӗҫ. Ӑна эпӗ вӑрланӑ ҫын йӗнни ҫинчи пружинӑна шаклаттарас тесе вӑхӑтлӑха абстракциленме пултарнӑ самантпа усӑ курнӑ. Стиллето самантрах ман сылтӑм алла шуса анчӗ. Пӑявсене хӑвӑрт касса татмалла пулчӗ. Эпӗ ih татӑкне касса алӑсене ирӗке кӑларма ҫеҫ ӗлкӗртӗм, виҫӗ арҫын каялла ҫӗр хӑвӑлне васкарӗҫ.
  
  
  "Вӑл кунта", - тесе кӑшкӑрнӑ режиссер. "Мӗнех вара, вертолетна пӑрах та сан хыҫҫӑн таврӑн".
  
  
  "Эсӗ таврӑнасса ӑҫтан пӗлем-ха эпӗ?"- шанмасӑртарах ыйтрӗ кӗрпе.
  
  
  Режиссер вертолет ҫинчен пысӑк алюмини чемодан илчӗ. Вӑл ӑна ҫӗр хӑвӑлӗн урайне хучӗ те пуҫне аяккалла сулчӗ. "Укҫа малтанхи пекех кунта пулать. Эпир таврӑнатпӑр."
  
  
  Арҫынсем пурте вертолетпа ҫӗр хӑвӑлӗ тавра тӗрткелеме пуҫларӗҫ. Ih тимлӗх сирӗлсе кайиччен, вӑл хӑяккӑн йӑванса кайрӗ те, ман алӑсем урасене ҫыхса тӑракан кантрасем патне кармашма пултарччӑр тесе, кӗлеткене каялла авса хучӗ. Часах вӑл пушанчӗ те каллех хӑйӗн малтанхи вырӑнне ларчӗ, эпӗ, юн ҫаврӑнӑшне юсас тесе, ал-урасемпе ҫурӑм хыҫӗнче ӗҫлеме тӑрӑшса, пӗр хускалмасӑр выртатӑп. Ҫав вӑхӑтра ҫынсем вертолетпа ҫӗр хӑвӑлӗ тавра тӗксе кӑларчӗҫ те, кӗрпе ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Ыттисен сассисем инҫетрен вӑйсӑрланчӗҫ.
  
  
  Манӑн опекун ман ҫине йӑпӑрт пӑхса илчӗ. Унтан вӑл кӗсйинчен сигарета туртса кӑларчӗ те шӑрпӑк ҫутрӗ. Вӑл хӑвӑрт утса кайрӗ, ура ҫине сиксе тӑчӗ те, аллине билет тытса, ун патнелле ыткӑнчӗ. Вӑл хӑраса ӳкнӗ ҫыннӑн пит-куҫне ҫӗҫӗпе ҫутатса илчӗ, унтан унӑн ҫивӗчӗшне асӑрхануллӑн чиксе хучӗ, пушӑ аллипе пистолет илме кармашрӗ.
  
  
  Мана пӑхӑнас вырӑнне вӑл, ухмахланнипе, пистолетне ҫӗклерӗ те пеме тытӑнчӗ. Ӑна эму пурнӑҫӗнчи стилет тӑрӑнтарса лартрӗ те, вӑл сасӑсӑр ҫурмаран хуҫланчӗ, чӗртсе янӑ сигарета халӗ те ҫак тута хӗрринчен усӑнса тӑрать. Ӑна вӗлерме планламан, анчах вӑл мана суйласа илмерӗ.
  
  
  Ӑна ҫак 38-мӗш калибрпа хӑйӗн "люгерне" ярса тытрӗ те алюмини чемодан патнелле ыткӑнчӗ. Ӑна ҫӑра уҫрӗ те, хупӑлчи сиксе тӑчӗ. Унта, факелсен вӗлкӗшекен ҫутинче, ӑна шалти икӗ миллион доллар ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Ӑна директор чемодана лартнӑ пек, хорька ҫав укҫапа пысӑках мар план туса пачӗ, эпӗ вӑл унта иккенне пӗлтӗм. Ӑна васкасах пурнӑҫлама пуҫларӗ. Ӑна пӗр черкке банкнот ӑсса илчӗ те чемодан тӗпне ҫӗр хӑвӑлӗнчи пысӑк чулсемпе тултарчӗ. Унтан ӑна ҫӗр доллартан ытла мар купюрӑсен сийне хуратӑп.
  
  
  
  
  
  
  ту породисем. Ӑна чемодан хупрӗ те малтанхи вырӑнтах хӑварчӗ.
  
  
  Инҫетре ытти арҫынсен сассине вӑл халӗ те илтме пултарнӑ-ха, мӗншӗн тесен вӑл кӗпине хӑвӑрт вӗҫертсе укҫине шалалла чиксе ярать те каллех тӳмисене тӳмелет. Кӑкӑр ҫинче манӑн икӗ миллион доллар кӑнттамччӗ, анчах вӑл йывӑр пулин те, вилӗ кӗрпе патне таврӑнтӑм, ӑна ҫухаран ярса тытрӑм та ҫӗр хӑвӑлӗ витӗр урама сӗтӗрсе тухрӑм.
  
  
  Ытти виҫӗ арҫын ҫаплах вертолетпа пысӑк та лаптак чул хысакӗн тепӗр енче ӗҫлеҫҫӗ. Вилене хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе, вӑл ӑна тепӗр еннелле ҫапрӗ, вара темле тарӑн тӗме патне, ӑна пытарма май пур ҫӗре, ҫитрӗ. Унтан вӑл каялла, чул ту ҫине, сӑрт ҫине шуса хӑпарчӗ, унтан аялта мӗн пулса иртнине сӑнама пултарнӑ.
  
  
  Тулли уйӑх сцена ҫине уҫҫӑнах ҫутатать. Ку вӑхӑт тӗлне вӗсем вертолетпа уҫланкӑна тӗксе кӑларчӗҫ. Арҫынсенчен пӗри, пилот, ун ҫине хӑпарса ларнӑ та йӑтса пыракан винт ҫуначӗсене хускатнӑ. Вертолет ҫӳлелле хӑпарма пуҫларӗ, анчах ҫӗртен темиҫе фут ҫӳлерех хӑпарсан, арҫын сиксе анчӗ. Вертолетсӑр вертолет сасартӑк сывлӑша вӗҫсе хӑпарчӗ, чул ту патӗнчен аяккалла вӗҫсе кайрӗ те аялта тӗттӗм шывалла чӑмрӗ. Вӑл йӗрсӗр путрӗ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра казино директорӗ ҫӗр хӑвӑлне таврӑнчӗ. Вӑл чемодан йӑтса чупса тухрӗ те кӑшкӑрчӗ. Вӑл хӑй пытаннӑ ҫӗрте арҫынсен сассине те, директор: "вӑл тарнӑ!" тесе кӑшкӑрнине те уҫҫӑнах илтрӗ. Ку йӗкӗт пушанчӗ те тарчӗ! Вӑл Хӑйпе Пӗрле Жоржа илнӗ! »
  
  
  "Укҫа? Укҫа-и? ревматизмла кӑшкӑрса ячӗ трегор. "Укҫа хӑрушсӑрлӑхра-и?"
  
  
  Режиссер чемоданне ҫӗре лартнӑ та, вӑл уҫсан, виҫҫӗшӗ те ун тавра кӗпӗрленсе тӑнӑ.
  
  
  "Ку кунта! Вӑл халӗ те кунта-ха! "- кӑшкӑрса ячӗ вӑл. Эпӗ шаннӑ пекех, вӑл укҫана банкнотӑн ҫӳлти сийӗпе тӗпчеме вӑхӑт тупаймарӗ, мӗншӗн тесен чулсен йышӗ чӑн-чӑн банкнот виҫипе танлашать.
  
  
  "Пар!"- кӑшкӑрчӗ Трегор. "Каяр ҫак ылханлӑ утрав ҫинчен".
  
  
  Виҫҫӗшӗ хунарсемпе ҫутатма пуҫларӗҫ. Ответлӑ сигнал утрав вӗҫӗнчен ҫитрӗ, пысӑк прожектор ҫутатрӗ. Унтан ӑна ih кимӗ вырӑнне гидросамолет илсе каяссине курнӑ. Вӑл чул сӑртсем патӗнче ҫаврӑнкаласа ҫӳрет, унта & amp; quot; сиккелесе кӗтет. Ҫынсем самолет патне анма пуҫласан, ӑна эпӗ вӗсем мана оборудовани пама шутланине илтрӗм.
  
  
  "Мӗнле шутлатӑр эсир, ӑҫта ҫухалчӗҫ ҫав каччӑпа Жорж?»
  
  
  "Ахӑртнех, Вӑл Жоржа сулӑ тавра пӗчченех антарнӑ пулмалла, вӑл материк ҫине таврӑнма пултарнӑ".
  
  
  Вӗсем утрав вӗҫне ҫитиччен, сулӑ тавра ҫакӑн пек вӑйӑ мар, самолет патнелле ишсе кайиччен вӑл хӑй вырӑнӗнчех юлчӗ. Самолет борт ҫине хӑпарса ҫурҫӗрте курӑнми пуличченех вӑл хӑйне хӑрушсӑрлӑхра туймарӗ.
  
  
  Вӑл вӗсене тупаймӗҫ, ҫитес ҫӗре ҫитиччен пӗтӗм укҫа пӗтсе ларӗ, тесе шаннӑ. Ку вӑхӑталла вӗсемшӗн каялла таврӑнма хӑрушӑ пулнӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен вӗсем эпӗ рф президенчӗ владимир путин пулманнине, влаҫ органӗсене каялла тавӑрма пултарайманнине ӗненме пултарайман. Вӑл халӗ те ӗҫе уҫса парасси патне ҫывӑхах мар-ха, анчах ih плансене кансӗрлеме май килчӗ.
  
  
  Вуниккӗ
  
  
  Самолет вӗҫсе кайсанах уйӑх анса ларчӗ. Халӗ ҫав тери тӗттӗм, эпӗ хамӑн алла аран-аран куҫ умӗнчех курма пултаратӑп. Вӑл кӗрпе ӳтне тӗмсем хушшине хӑварнӑ ҫӗрте тупма хӑтланчӗ, анчах тӗттӗмре ку ӗҫе пурнӑҫлама май ҫук задача пулчӗ. Ҫак йӗкехӳресемпе явӑнса ҫӳрекен утрав ҫинче ҫӗр каҫас шухӑш мана килӗшмен пулсан, эпӗ ӑна пӗлнӗ пулӑттӑм, тӗттӗмре резина сулӑсем тавра пӗр япала тупас тесен, ҫыран хӗрринелле кайма ытла та хӑрушӑ пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл ҫӗр хӑвӑлне, арҫынсем вырнаҫтарса лартнӑ икӗ факел ҫунакан ҫӗре, таврӑнма шутларӗ.
  
  
  Ҫӗр хӑвӑлне таврӑнсан, ӑна ҫул ҫинче пӗр ҫӗклем типӗ хутаҫ пуҫтарса хӑйпе пӗрле куҫарнӑ. Унӑн ложи ҫунакан факелсем ҫине типӗ кисть пӑрахрӗ, ҫулӑм вӑйсӑрланичченех, алӑк патӗнче хутланса ларнӑ вӑхӑтра. Ку вӑл чаваланакан йӗкехӳресене хӑратса чармалли пӗртен-пӗр меслет пулнӑ, анчах ӑна ҫӗр хӑвӑлӗ хыҫӗнчи кӑвайт ҫутинче йӑлтӑртатса тӑракан ih куҫсем курма пултарнӑ. Ӑна Хӑйӗн Люгерӗ тытнӑ, ывӑннӑ пулин те, йӗкехӳресем хӑюлланса тапӑнасран хӑраса, вӑл тӗлӗрсе кайма хӑяйман.
  
  
  Тул ҫутӑличчен вӗҫӗ-хӗррисӗр вӑхӑт юлнӑ пек туйӑнать. Вӑл ура ҫинче тӑнӑ, хӗвелӗн малтанхи пайӑркисем ӳксенех & amp; # nb патне анма хатӗрленнӗ. Укҫине ҫаплах кӗпи айӗнче тӳмеленӗ, унтан, йӗкехӳресене хӑратас тесе, ҫунакан факел йӑтса, тухса кайнӑ. Ҫапах та, вӑл утрав хӗррипе аялалла аниччен, унӑн ӳтне кӗрпе тупас тесе, щеткӑна тӗрӗслерӗ. Ӑна тупаймарӗ. Ҫав таса шӑмӑллӑ скелет ҫеҫ пулнӑ. Йӗкехӳресем тӗттӗмре ӗҫлеҫҫӗ.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт ҫаврӑнчӗ те, йӗкехӳресем ман ҫул ҫинчен тарнӑ вӑхӑтра, тӗмсем урлӑ аялалла васкарӗ. Ӑна утрав хӗррине тин ҫеҫ ҫитсе, сулӑ тавра пӗччен шырама тытӑннӑччӗ, ҫав вӑхӑтра шыв шавласа юхнине илтрӗм. Ӑна пӑхсан, эпӗ хамран чӗрӗк мильре ҫаврӑнакан пысӑк шурӑ крейсер куртӑм. Малтан ӑна ҫынсем ҫӗр варринче тесе шутланӑ.
  
  
  
  
  
  
  Вӑл мана та, укҫана та тупма хӑтланса пӑхрӗ, анчах кӑштах лӑплансан, крейсер Монако тӑрӑх полици катерӗ пулнине курчӗ. Ӑна часах "Люгертан"темиҫе хут пенӗ.
  
  
  Крейсер ман сигнала илтрӗ те ҫавӑнтах ҫыран еннелле пӑрӑнчӗ. Вӑл якорь ярсан, виҫӗ арҫын кимме антарчӗҫ те, мана тытас тесе, ишме тытӑнчӗҫ. Арҫынсенчен пӗри Чиклет пулни ӑна тӗлӗнтерчӗ. Ӑҫтан пӗлчӗ-ха вӑл мана ӑҫта шырамаллине?
  
  
  - Мӗнех вара, - саламларӗ Мана Чиклет,-эсир ҫапах та чӗрӗ юлтӑр. Эпир сана ахалех пӑрахрӑмӑр. Кала-ха мана, мӗн пулса иртрӗ?"
  
  
  Вӑл мӗн пулса иртни ҫинчен кӗскен каласа пачӗ те эму укҫине кӑтартрӗ. Утравран тухса кайиччен эпир чул тусем ҫине хӑпартӑмӑр та кӗрпе скелетне кимӗ ҫине антартӑмӑр. Унтан Эпир, satane Roc кышлакан чӗрчунсен колонийӗсене хӑварса, ишсе кайрӑмӑр.
  
  
  Крейсер ҫине ларса Монакӑна таврӑннӑ чух Чиклет Мана хӑй мӗнле тупни ҫинчен каласа пачӗ. "Ӗнер марсельпе вертолетпа вӗҫсе хӑпариччен, - терӗ вӑл, - бипера вертолет хӳри патне илсе пытӑм. Ӑна вӗсем ҫинчен хорька сигнал паратӑп, эсир вӗҫсе кайрӑр. Эсӗ ҫӗрлеччен таврӑнман чухне ӑна полици асӑрхаттарнӑ та кимме тул ҫутӑлас умӗн хӑварма ыйтнӑ. Эпир пейджер сигналне сӑнаса тӑтӑмӑр та, вӑл пире утравран инҫех те мар, вертолет шыв айӗнче тупнӑ вырӑна, илсе килчӗ. Сасӑ сигналӗ халӗ те ӗҫлет-ха. Анчах вертолет тинӗсе тухса кайнине пӗлсен, эсӗ вилнӗ пулӗ тесе хӑрарӑм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ Марселе питӗ шеллетӗп", - терӗ унӑн Чиклетне. "Вӑл лайӑх пилот тата паттӑр ҫын пулнӑ".
  
  
  Чиклет пуҫне сулчӗ. "Эпӗ те шеллетӗп. Анчах вӑл, пирӗн пекех, теветкеллӗхе пӗлет ".
  
  
  Эпир Монт-Карлона ҫитсен, Чиклет, казино укҫине каялла тавӑрса парас тесе, мерӑсем йышӑнчӗ, ӑна тепӗр хут ҫав офиспа шифрланӑ телеграфпа ют патшалӑха телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ. Ӑна хоука мӗн пулни ҫинчен, мана укҫа мӗнле тавӑрса пани ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  "Мӗнех вара, - терӗ хок, эпӗ шухӑшланинчен те ытларах чӗререн, - ку та пире хирӗҫ пымарӗ. Модель ӗлӗкхи пекех упранса юлсан, тен, ҫывӑх вӑхӑтрах ҫӗнӗ аталану пулӗ. Ник ...
  
  
  "Ҫапла-и, сэр?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпӗ сире пӗр-икӗ кунлӑха вӑйсӑрлантарасшӑн, кантарасшӑн". Вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ те тӳрккессӗн хушса хучӗ: "ку приказ. Ӑна сирӗнпе ҫыхӑнтарӑп ".
  
  
  Ӑна ответлеме ӗлкӗриччен вӑл трубкӑна ҫакрӗ.
  
  
  Полици кӗрпе юлашкисене вырӑнти морга куҫарнӑ ӗнтӗ, укҫине казинона таврӑннӑ. АX офисра манӑн урӑх ним тумалли те ҫукчӗ. Ӑна Чиклетӑна отеле ҫывӑрма таврӑнни ҫинчен пӗлтерчӗ.
  
  
  Вӑл килсен Эльза мана номерте кӗтсе тӑчӗ. Малтан вӑл мана ҫиленнӗ пек турӗ, анчах эпӗ халтан кайнине асӑрхасан, ee шӳтлӗ тарӑху ман майлӑ пулса кайрӗ.
  
  
  "Мӗскӗн Дамплинк, - мӑкӑртатрӗ вӑл, - эсӗ ытла та хӑрушла курӑнатӑн. Мӗн тӑватӑн эсӗ?"
  
  
  "Ку ҫӗрӗпех ӗҫлӗ тӗлпулу пулчӗ", - терӗ ӑна эй, пиншакӗпе галстукне хывса. "Халӗ мана лайӑх вӗри чун тата вӑрӑм ыйхӑ кирлӗ".
  
  
  "Паллах, Дамплинк", - терӗ вӑл. "Эсӗ хывӑнатӑн. Ӑна сан валли чун хатӗрлӗп.
  
  
  Ӑна хирӗҫ калама ӗлкӗриччен вӑл ваннӑра ҫухалчӗ те душа ҫутса ячӗ.
  
  
  Эпӗ халат тӑхӑннӑ тӗле ваннӑра пӑс туллиехчӗ. Эльза тухрӗ, хӗрлӗ питлӗ, мана чунран тӗртрӗ те алӑка хупрӗ.
  
  
  Ӑна кашни дюйм хӑйӗн тирӗпе ҫӳҫӗнчен вӗри шывпа шӑлса типӗтрӗ, унтан пӑрлӑ сывлӑшпа ҫуса тасатрӗ. Унтан ӑна пилӗкӗ тавра ҫӗнӗ алшӑлли ҫыхрӗ те ҫывӑрмалли пӳлӗме таврӑнчӗ. Эльза ҫивиттине кровать ҫине туртса антарчӗ те унпа юнашар ларчӗ.
  
  
  "Ӳпне вырт", - хушрӗ вӑл, кровате лӑпкаса. Вӑл иккӗленсе тӑрсан, вӑл мана хуллен тӗртсе илчӗ. Кравать ҫине хырӑмӗ ҫине тӑсӑлса выртсан, вӑл алшӑллине силлерӗ те: "Вӑйсӑрлан, ӑна сана массаж тӑватӑп", - терӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн номерӗ урлӑ лимон шӑрши кӗрекен пӗчӗк бутылка лосьон кӑларчӗ. Унтан вӑл кӗпине хыврӗ, ман ӳте йӗнерлерӗ те лосьона ман ҫурӑм ҫине, хул калаккисем ҫине ӳкерме пуҫларӗ. Ку вӑл-ҫыхса лартакан раствор пулнӑ, вӑл малтан ӳт-тире тире тирсе ыраттарнӑ, унтан ман мышцӑсене ҫав тери лӑплантаракан ӑшӑ янӑ.
  
  
  "Мӗнле япалапа усӑ куратӑн эсӗ?"- ыйтрӑм эпӗ, пуҫа пӑрса тата яланлӑхах пӗшкӗннӗ Эльза ҫине пӑхса.
  
  
  "Ку Килти Авалхи Von Оден", - терӗ вӑл. "Гарантиленно лайӑх результатсем парать".
  
  
  Унӑн ачашлакан аллисем манӑн ӳте сиплӗ бальзамсем пек ачашларӗҫ, вӑл ҫӳлелле те, аялалла та, ӑшӑ та пылак сывлӑш пек, пӗтӗм ӳт-пӗвӗм тӑрӑх ҫӑмӑллӑн шуса пычӗ. Унтан Эльза чӗркуҫленсе ларчӗ те мана ӳпне ҫаврӑнса выртма хушрӗ.
  
  
  Ӑна, пичӗпе ун еннелле ҫаврӑнса, сарса хунӑ урисем хушшинче выртрӑм. Вӑл ман ӳт-пӗвӗн малти пайне сӗрме пуҫларӗ, унӑн ҫӑмӑл хусканӑвӗсем ман кӑкӑртан хырӑм патнелле, ман суха патнелле, икӗ айккипе ман ура, ман пӳрнесем патнелле шурӗҫ. Вӑл ман паталла пӗшкӗнсен, унӑн ҫемҫе ҫӳҫӗ манӑн ҫара ӳте сӗртӗнчӗ те, манӑн сӑмса шӑтӑкӗсем ырӑ шӑршӑпа тулчӗҫ. Нумай вӑхӑт хушши вӑл интенсивлӑ концентраципе, гипнотикӑпа ӗҫленӗ пек туйӑнчӗ, анчах ӑна часах асӑрхарӗ: унӑн сывлӑшӗ тӑтӑшрах, ӳт-пӗвӗ нӳрленсе чӗтрет.
  
  
  Ӑна, пуҫне ҫӗклесе, пирӗн ҫине пӑхрӗ. Ee куҫӗсем чарӑлса кайнӑ, шӑлӗсем-шӑлӗсем.
  
  
  
  
  
  
  вӗсене икӗ еннелле сарса хунӑ та, унӑн кӗрен чӗлхи вӗҫӗ курӑнса кайнӑ. Катя унӑн ҫӑварне хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ, катя ӑна хӑй айне хучӗ. Унӑн авӑнчӑк пӗҫҫисем туртӑнса карӑнчӗҫ. Эпир пӗр-пӗринпе тӗл пултӑмӑр та пӗр сӑмахсӑрах кульминацие ҫитрӗмӗр.
  
  
  Пирӗн ӳт-пӗвсем саланса кайсан, вӑл ҫывӑрнинчен ытларах ҫывӑрчӗ. Вӑл, аллине халат тытса, кровать патне тӑчӗ. Анчах вӑл пӗшкӗнчӗ те мана чуптуса илчӗ, манӑн ӳт-пӗвӗм каллех аса илнине туйса илчӗ, пурте хатӗрччӗ, тата ытларах ӗҫес килетчӗ. Эпӗ пӑлханнине курсан, вӑл хуллен кулса ячӗ те: "эпӗ сана калама маннӑ, Дамплинк, хӑш чухне фон Альдер эмел те афродизиак пекех ӗҫлет", - тесе пӑшӑлтатрӗ. Вӑл мана чуптуса илчӗ. "Ҫывӑрма", - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ҫирӗм тӑватӑ сехет ҫывӑрнӑ, телефон шӑнкӑртатни ҫеҫ мар пулсан, эпӗ ытларах ҫывӑрма пултарнӑ пулӑттӑм. Ку-хоук шӑнкӑртаттарать.
  
  
  "Эсир кӑштах кантӑр пулӗ тетӗп", - терӗ вӑл. "Эпӗ Парижра. Кунта, офисра, май килнӗ таран хӑвӑртрах тӗл пулӑпӑр. Хӑратӑп, начар хыпарсем пур-ха. Фон Альдер хӗрарӑма, эсӗ ӑна сӑнама пултартӑр тесе, санпа пӗрле ҫавӑн пекех ӑнӑҫлӑн кайма пултарнӑ пулӑттӑн. Ӑна Сире Иксӗре George V отельте хӑваратӑп ".
  
  
  Эльза ӑна: "Парижа хампа пӗрле илсе каяс килет", - тесен савӑнса кайрӗ. Ӑна тав тӑвас тата сывпуллашас тесе, Чиклет патне телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ, тепӗр сехетрен Эпир Эльзӑпа нццӑна самолет ҫине ларма таврӑнтӑмӑр.
  
  
  Вунвиҫӗ
  
  
  Ӑмӑрткайӑка анса ларсан, shell ҫумӑр ҫума пуҫларӗ. Ӑна George V отелӗнче, Хоук пирӗн валли кӳршӗри апартаментсене пуснӑ Ҫӗрте вырнаҫтарсанах, ӑна сен-Мишель площадӗнчи КАФЕРЕ ЛАРАКАН AX Paris офиса ҫитиччен такси илнӗ. Офиссем ҫуртӑн ҫӳлти виҫӗ хутӗнче, аялта шавланипе сасӑланӑ. Заведени хуҫи БОНАПАРТ ятлӑ АX агент пулнӑ.
  
  
  Вӑл мана кун каҫиччен кӗтсе илчӗ те офиса ҫӳле хӑпармалли кайри пусма патне илсе кайрӗ. Тӗтӗмпе хуралнӑ столовӑйпа бар витӗр иртнӗ чух, унта ҫынсем нумай пулсан та, хӑрушсӑрлӑх полицийӗн вӑтӑр е хӗрӗх сотрудникӗ ТАТА AX агенчӗсем пулнине курсан, вӑл тӗлӗнчӗ. Вӑл темле пысӑк ӗҫ пулса иртмеллине пӗлнӗ.
  
  
  Хоук мана иккӗмӗш хутра тӗл пулчӗ. Унӑн сӑн-пичӗ салху, вӑл мана хӑй кабинетне илсе кӗрсен, пуҫне аран-аран сулчӗ, алӑка хупрӗ те питӗрсе хучӗ.
  
  
  "Ку ӗҫ ҫук пулас, икӗ вӗҫӗ те ҫук", - терӗ вӑл, кӗсйинчен конверт кӑларса, мана тыттарса. Вӑл ман еннелле ҫурӑмпа тӑрать, конверт ӑшне чиксе янӑ ҫырӑва вуланӑ чух кантӑк ҫумне ҫапӑнакан хура ҫумӑр ҫине пӑхать.
  
  
  Ҫырӑва машинкӑпа пичетленӗ:
  
  
  12 сехет каялла ҫухалнӑ китай ядерлӑ ракетӑна 2 миллион долларпа улӑштарӗҫ. КИЛӖШНӖ ЧУХНЕ ЛОНДОНРА ПӖРРЕМӖШ ИКӖ КУН ХУШШИНЧЕ ПИЧЕТЛЕНӖ ПӖЛТЕРӖВЕ ЛАРТӐР ТА ВУЛӐР: "АЛЕКСАНДР-УСЛОВИСЕНЕ ЙЫШӐННӐ- (АЛӐ ПУСНӐ) КУБЛАЙ-ХАН. МАЛАЛЛА ИНСТРУКЦИСЕМ ТУМАЛЛА.
  
  
  Конверт ҫинче адресӗ ҫук. Чӳрече патӗнчен ҫаврӑнса тӑнӑ Хоук эпӗ конверт ҫине сиввӗн пӑхнине курчӗ те ӑнлантарса пачӗ: "Ӗнер ирхине кӑна китай посольствин алӑкӗ айне чиксе хучӗҫ".
  
  
  "Чӑнах та, китайӑн ядерлӑ ракети ҫухалнӑ-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  - Ытла та, - хурланса ответлерӗ Хоук. "Ку Темиҫе сехетрен, эсир Satane Roc укҫана тавӑрса панӑ хыҫҫӑн пулчӗ. Эсир асӑрхӑр - ха, ыйтса илнӗ укҫа казиноран илнӗ укҫа пекех".
  
  
  "Китайӑн ядерлӑ ракети чӑнах та ҫухалнине астӑватӑр-и эсир?"Вӑл ӗненместчӗ.
  
  
  "Ахӑртнех, - асӑрхаттарчӗ Хок, - пирӗн тӑшманӑн изобретенийӗ вӗҫӗ-хӗррисӗр. Кайран, сирӗн опыт хыҫҫӑн, утрав ҫинче китаецсем вӑрттӑн полигона наркӑмӑшлӑ ракета янӑ, ун чухне самолет куҫран ҫухалнӑ. Ҫак ҫыру киличчен китаецсем самолет ҫӗмӗрӗлнӗ пулӗ тесе шутланӑ ".
  
  
  "Экипаж пирки мӗнле?"ку задание ih суйласа иличчен вӗсем тӗрӗслеве лайӑх иртсе Кайнӑ пулмалла", - тесе ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "О, ҫапла, - килӗшрӗ Хок. "Анчах темиҫе эрне каярах кӑна китай ВВС-ра чи шанчӑклӑ та лояльнӑй ҫынсем урлӑ пулнӑ пилот Китайран албание командировкӑна кайни ҫинчен асӑрхаттарни те пулма пултарать. Вӑл унта чухне ӑна тимлӗн сӑнаман, тӗрӗссипе каласан, китаецсем ун пек хӑтланнине темиҫе кун хушши ӑнлантарса пама пултараймаҫҫӗ. Вӗсем ҫаплах тӗрӗслеҫҫӗ-ха. Тен, ҫак вӑхӑтра ун патне пирӗн тӑшман ҫитрӗ пулӗ, вӑл пирӗн пуҫ мимине пырса кӗме пултарать.
  
  
  "Китаецсем тӳлеме хатӗрленеҫҫӗ-и?"- ыйтрӑм эпӗ, хоука ҫыру парса.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Сасса эпир кунта мӗншӗн тӗл пулатпӑр-ха? Атя ҫӳле".
  
  
  Ҫуртӑн ҫӳлти хутӗнче китай джентльменӗсем тӑваттӑн кӗтсе тӑраҫҫӗ, вӗсен сӑн-пичӗ тӗксӗм те кӑштах шанчӑксӑртарах. Ih чухне ҫуртра хӑрушсӑрлӑх пуррине ӑнлантарса панӑ. Арҫынсенчен пӗри тӑлмачӑ пулнӑ, ун урлӑ хоук мана китайри коммунистсен партийӗн пысӑк членӗсем тесе ят панӑ виҫӗ ҫынпа паллаштарчӗ. Эпир пӗр-пӗрин аллине тытса чӑмӑртарӑмӑр та, кашниех ман ҫине шӑтарас пек пӑхса илчӗ. Унтан виҫҫӗшӗ те тӑлмачӑпа китайла хӑвӑрт калаҫма пуҫларӗҫ.
  
  
  "Вӗсем, - терӗ мана тӑлмачӑ, - ядерная ракета таврӑннӑ чух пулӑшнӑ хисеплӗ представительшӗн пысӑк чыс, теҫҫӗ. Тата мӗн теҫҫӗ
  
  
  
  
  
  
  Парти председателӗ сирӗн президентпа калаҫрӗ, вӗсене сирӗнпе пуринпе те пӗрле ӗҫлеме хушрӗ ".
  
  
  "Маншӑн та пысӑк чыс, - терӗ ӑна тӑлмачӑ. "Эпӗ Республикӑри халӑх медицинине шанма тӑрӑшӑп".
  
  
  Унтан вӑл ҫапла ыйтнӑ: "икӗ миллион доллар тӳлес пирки решени йышӑннӑ-и?»
  
  
  Тӑлмач каллех хӑйӗн ҫӗршывӗнчи ҫынсемпе канашласа пӑхрӗ, унтан мана китай иероглифӗсемпе ҫырнӑ пысӑк сӑран сумка тата ҫӑрапа питӗрнӗ тыттарчӗ. Тӑлмач ӑна уҫрӗ те, шалта банкнотсем тултарнӑ пакет тупсан, уҫрӗ.
  
  
  "Икӗ миллион доллар", - терӗ вӑл. "Ыранхи кӑларӑмра "Лондон Таймс" кӑтартусемпе килӗшӳллӗн ҫырнӑ пӗлтерӳ пулать".
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ. - укҫана Каллех питӗрсе ил. Ӑна, эпир малалла пӗлтериччен, вӑл сирӗн алӑра юлтӑр тетӗп.
  
  
  Тӑлмач ман сӑмахсене куҫарса парсан, виҫӗ арҫын пуҫӗсене усрӗҫ те, эпир каллех пӗр-пӗрин аллине чӑмӑртарӑмӑр. Хок мана Китай представителӗсем пурӑнмалли пӳлӗмсенче, AX офисра, London Times пӗлтерӗвне хирӗҫ ответ пуличчен хорька пурӑнмалли пӳлӗмсенче юлма мерӑсем йышӑнни ҫинчен пӗлтерчӗ. Ҫапла вара тӳлев укҫи хорька тӳлев вӑхӑчӗ ҫитиччен шанчӑклӑ упранӗ.
  
  
  Хоук манпа пӗрле таксипе отеле таврӑнчӗ. Каҫ пулнӑ. Ҫумӑр тата салхуллӑ ҫанталӑк пирӗн кӑмӑл-туйӑмшӑн ҫав тери аван пулчӗ.
  
  
  "Кам тӑрать - ши пире ҫакӑншӑн, - мӑкӑртатрӗ Хоук, - пирӗн йывӑр лару-тӑру килӗшет пулмалла. Шухӑшласа пӑхӑр-ха, эсир наркӑмӑшлӑ ракетӑна вӑрласа тӳлесе илме тавӑрса патӑр! »
  
  
  "Вӑл реклама валли темиҫе ӑслӑ ят суйласа илнӗ", - тесе асӑрхаттартӑм эпӗ. "Александр тата Хубилай-хан".
  
  
  "Вӑл ухмаха ернӗ, анчах питӗ чее, - асӑрхаттарчӗ Хок. "Мӗн памӑттӑм-ха эпӗ ӑна илес тесе". Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Отель патне ҫитсен, Хок мана антарчӗ те америка посольстви Патне кайрӗ, унта Вӑл Парижра чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна, хӑйӗн номерӗ патне ҫитсен, Эльзӑран ҫыру тупсан, тӗлӗнсех кайрӗ. Nen хулинче ӑна Монмартра вечеринкӑна чӗнни ҫинчен, вӑл хатӗрленни ҫинчен каланӑ. Кирлӗ пулсан, вӑл мана адресне парса хӑварчӗ. Ун вырӑнне ӑна сивӗннӗ икӗ мартини ҫисе хӑйсен пӳлӗмӗнче лайӑх апатланма шут тытрӗҫ. Ҫывӑрма выртас умӗн вӑл ман пата London Times экземпляр илсе килме регистраци стойки ҫине шӑнкӑртаттарчӗ.
  
  
  Эльза хӑйӗн хаҫачӗн экземплярне тепӗр кун ирхине ирех илнӗ вӑхӑта отеле таврӑнмарӗ-ха, эпӗ вӑл ҫӗрлехи вӑхӑтра ҫуккинче мӗн те пулин пӗлтерӗшли пулнӑ-и тесе калама та пултараймарӑм. Ҫапах та "Таймс" хаҫатра пӗлтерӳ пулнӑ, ӑна тӳлесе илесси ҫинчен ҫырнӑ ҫырура кӑтартнӑ пек тунӑ. Ӑна, ӑна вуланӑ май, кӑмӑллӑ "Александр" та ӑна вуланине аса илчӗ. Вӑл Парижра е Лондонра, Е Монт-Карлора, е, апла пулсан, Тибетра пулма пултарнӑ.
  
  
  МАНӐН AX офиса лекес килчӗ, вӑл, хӑй пӗлнӗ тӑрӑх, малашне инструкцисем илнипе пулманнине пӗлме май пур вырӑн пулать. Эльза таврӑннӑ ҫӗре вӑл тумланнӑ та номерсем тӑрӑх тухнӑ.
  
  
  Вӑл халӗ те каҫхи кӗпе тӑхӑннӑ, хулпуҫҫи урлӑ норка кӗрӗк уртса янӑ. Вӑл ыйхӑллӑ пек курӑнчӗ, анчах вӑл йӑл кулчӗ те, пальто урайне ӳкме памасӑр, мана чуптуса илчӗ. Унтан вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те, унӑн кӗпи ҫинчи ҫиҫӗме вӗҫертме хӑтланчӗ.
  
  
  "Эпӗ саншӑн вечеринкӑра тунсӑхларӑм, Дамплинк", - терӗ вӑл. "Ку питӗ савӑнӑҫлӑ пулчӗ. Французсем нумай. Каяс тетӗн пулсан, каҫсем ҫаплах иртмеҫҫӗ-ха.
  
  
  "Ҫук, тавтапуҫ", - терӗм эпӗ. "манӑн мӗнле те пулин ӗҫ пур. Ҫывӑрать, ӑна сана кайран телефонпа пӗлтерӗп.
  
  
  "Бизнес, бизнес, бизнес", - терӗ вӑл, мана питӗнчен лӑпкаса. "Асту, пӗтӗм ӗҫ, тоньӑна нимӗнле йӑпану та кичем ача тӑвать". Вӑл платье витӗр тухрӗ те хӑйӗн номерне каякан кун патне пычӗ, витӗр курӑнакан лифчикпа, колготкӑпа питӗ кӑмӑлланӑ пек курӑнчӗ. Вӑл алӑк патӗнче чарӑнса тӑчӗ те мана пӳрнипе кӑчӑк туртрӗ. Ӑна курсан, пуҫне сулкаласа, вӑл мана сывлӑшран чуптума ячӗ те куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  14
  
  
  Сен-Мишель площадӗнчи кафене ҫитсен, вӑл АX офисне хӑпарнӑ, унӑн пӗтӗм ӑшчикки вӑрканӑ, ҫав тери салхуллӑ пулнӑ. Тулта хӗвел ҫутатать, сывлӑшра суя ҫуркунне пурри сисӗнет, анчах ҫанталӑк мӗнле савӑнӑҫлӑ пулни пире ҫуртсен стенисем хыҫӗнче ҫухалать.
  
  
  Хоук унта ӗнер каҫхинчен те ытларах халтан кайнӑ пек курӑнать, ТӐВАТӐ китаец, ҪАВӐН пекех AX тата охранниксен темиҫе теҫетке агенчӗ. Эпир пурте ытла ир ҫитрӗмӗр, пирӗн чӑтӑмлӑх нумай вӑхӑт хушши тӑсӑлнӑҫемӗн ӳссе пычӗ. Кӑнтӑрла ҫитсен тин эпир кӗтнӗ хыпар илтӗмӗр. Паллах, таврари ҫулсемпе.
  
  
  Пире Парижри Интерпол офисӗнчен шӑнкӑртаттарчӗҫ те вырӑнти начальник валли посыльнӑй посылка илни ҫинчен пӗлтерчӗҫ. Пакета уҫсан, вӑл пичет пуснӑ коробкӑпа машина ҫырмалли хут тупрӗ, унта: коробкӑна халех Китай посольствине илсе каймалла, тесе ҫырнӑ. Интерпол пуҫлӑхӗ кризис ҫинчен пӗлтернӗ пирки вӑл ҫавӑнтах Хоука шӑнкӑртаттарчӗ, унтан AX офиса васкарӗ. Ҫав вӑхӑтра Интерпол агенчӗсем чӑн-чӑн посыльнӑя суйласа илнӗ те, вӗсем эму валли посылка янӑ ҫын ҫинчен ыйтсан, вӑл мӗн ҫырмаллине ҫырса кӑтартнӑ.
  
  
  
  
  
  пин француз.
  
  
  Коробкӑра магнитофон ленти пулнӑ. Хоук офис машини ҫине лента кӗртсе лартнӑ вӑхӑтра эпир ун тавра кӗпӗрленсе тӑтӑмӑр. Пленка кусса пынӑ вӑхӑтра сасӑ: "Ку Александр, - терӗ. Ӑна эсир пӗлтернӗ, халӗ сире ҫакӑн пек инструкцисем паратӑп. Вӑтӑрмӗш числара, каҫ пулсан, шурӑ ялав айӗнче, nen хӗрлӗ дракон ҫине ҫыпӑҫтарса хунӑ карап Адриатика тинӗсне пырса, Плита, Югослави гаваньне кӗрет. Ҫав карап палуби ҫинче китайӑн ядерлӑ ракети пулмалла. Сирӗн карапсене тӗл пулсан, ун патне икӗ миллион долларпа пыма пултарать. Укҫана ҫынсене парсанах ракетӑна каялла тавӑрса парӗҫ. Укҫасӑр ракетӑна каялла тавӑрма хӑтлансан, вӑл ҫурӑлса каять ".
  
  
  Пленка ҫинчи сӑмахсем пире ih каланӑ ҫын ҫинчен, е, урӑхла каласан, ҫынсем ҫинчен нимӗн те каламарӗҫ, мӗншӗн тесен ытти сӗнӳсене пурне те урӑх сасӑпа каланӑ, ih акцентсене британирен пуҫласа нимӗҫ тата бруклинский таранах вараланӑ. Сюжет хыҫӗнче тӑракан пуҫ мими курӑнман.
  
  
  Пленкӑна шифрласа, кописем туса пӗтерсен, Адриатика ҫыранӗ патне илсе ҫитерекен самолета тупас тесе, Пире Югослави ҫывӑхӗнчи пысӑк та хӑвӑрт ҫӳрекен карап кӗтес тесе, васкавлӑ телефон шӑнкӑравӗсем турӗҫ. Ҫаксене пурне те туса пӗтерсен те, хок вӑхӑтпа ракетӑна хӑҫан тупассине палӑртнӑ.
  
  
  Кӑшт каярах Хурчӑка, тӳлесе илнӗ китай представителӗсем, AX агентпа унӑн темиҫе агенчӗ Орлов хулине кайнӑ та Адриатикӑра вилме самолетпа вӗҫнӗ. Югослави правительствипе дипломати каналӗсемпе ҫыхӑннӑ, эпир ҫитсен пире питӗ илемлӗ те хӑвӑрт ҫӳрекен карап кӗтсе тӑрать.
  
  
  Эпир гавань патне пырса, Сулита ҫине якорь ярсан, платье ҫинчен сивӗ те вичкӗн ҫил вӗрет. Ытти карапсем курӑнмаҫҫӗ. Эпир палуба тӑрӑх уткаласа ҫӳренӗ хушӑра Хоук мӑкӑртатма пуҫларӗ: "ку ултав Мар Пулӗ, Ник".
  
  
  Тепӗр икӗ сехетрен, кун каҫ енне сулӑнсан, ӑна хок тӗрӗс тума пултарасси ҫинчен шухӑшлама пуҫларӗ. Унтан, кӗтмен ҫӗртен, гаване кӗнӗ ҫӗрте хӗрлӗ аҫтахапа илемлетнӗ шурӑ ялав тытнӑ пысӑк шурӑ карап курӑнса кайрӗ. Вӑл пирӗн карапӑн сылтӑм шарикӗ патне якорь ячӗ те, капитан форми тӑхӑннӑ ҫын карлӑк патне пырса мегафона ҫӗклерӗ те: "Эй, Ӑна Сире Александртан салам паратӑп, - тесе кӑшкӑрчӗ. Вилме укҫа пур-и санӑн? »
  
  
  Хок мана ҫавӑн пекех мегафон тыттарчӗ. "Ку сирӗн шоу", - терӗ вӑл.
  
  
  "Пирӗн укҫа пур", - тенӗ ӑна мегафон урлӑ. "Эпир ӗҫе вӗҫлеме хатӗр".
  
  
  - Эсир борт ҫине хӑпарма пултаратӑр, - ревматизмла кӑшкӑрчӗ капитан.
  
  
  Пирӗн карап ҫинчи экипаж членӗсем пысӑках мар моторлӑ кимме борт хыҫне антарчӗҫ. Икӗ китаец, пӗри вӗсен тавра укҫа хутаҫҫи йӑтса пыраканскер, тепӗр карап ҫине каҫрӗҫ. Пире палуба ҫине хӑпарма пулӑшрӗҫ, капитан тата ҫак команда тавра темиҫе ҫын. Палуба ҫинче брезентпа витнӗ пысӑк объект пулнӑ. Ку ракета пулмалла, анчах вӑл ҫаплах сыхланса тӑчӗ. Палуба ҫинче тата темиҫе ҫын пулнӑ, анчах ӑна Пӗр бельгиец Трегора ҫеҫ пӗлет.
  
  
  Капитан пире питӗ кӑмӑллӑн йышӑнчӗ, аслӑ палуба ҫинчи пысӑк каютӑна илсе кӗчӗ, унта пире сивӗтнӗ шампански кӗтсе тӑрать.
  
  
  "Санӑн укҫа пур-и?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  Ӑна вӑл сумкине тыттарнӑ китаец еннелле пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Эпир сире ракета париччен эсир пире шутласа пӑхтарасшӑн мар, ҫапла мар-и?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  "Ҫук", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Джентльменсем, тархасшӑн, хӑвӑр кӗтиччен шампански ӗҫӗр", - сӗнчӗ капитан, пӳлӗмрен укҫа илсе тухса.
  
  
  Пире пӗр китаец стюардран пӗр кружка шампански ӗҫмерӗ, ӑна ӗҫрӗ. Ку лайӑх марка эрехӗ, питӗ сивӗтнӗскер пулнӑ. Китаецсем пукансем ҫинче ҫаврӑнкаласа ларнӑ вӑхӑтра ӑна икӗ стакан ӗҫрӗ. Капитан таврӑнсан, вӑл йӑл кулса пуҫне сулнӑ.
  
  
  "Питӗ аван, джентльменсем", - терӗ вӑл. "Пурте йӗркеллӗ пек. Эсир манпа пӗрле палуба ҫине кайсан, эпир хамӑр ӗҫе вӗҫлеме пултаратпӑр ".
  
  
  Эпир каллех ҫӳле хӑпарса ҫитсен, экипаж членӗсем брезента карап сӑмси ҫинчи объектран илсе пӑрахнине курсан, эпӗ хытах тӗлӗнмерӗм. Ку ӗнтӗ подъемнике вырнаҫтарнӑ ядерлӑ ракета пулчӗ.
  
  
  Икӗ китаец ракетӑна шанмасӑртарах тӗрӗслерӗҫ, анчах пурте йӗркеллӗ пулнине пӗлчӗҫ. Вӗсем мана пуҫ тайрӗҫ те, вӑл капитан еннелле пуҫне сулчӗ.
  
  
  Мегафон илсе, кӗтекен югослави карапне чӗнсе илсен, ракетӑна палуба ҫине антарма ҫывӑхарах пыма хушсан, вӑл кӑмӑллӑ пек туйӑнчӗ. Икӗ китаецпа унӑн команди, тем пысӑкӑш ракетӑна сывлӑша ҫӗклесе, борт ҫинче юлчӗҫ, унтан аялалла, хамӑр карап палуби ҫине, ӑна тытса чарма сӑпка хатӗрлерӗмӗр. Палуба ҫинче ракета тӑнине, юлашкинчен борт ҫинче чиперех тӑнине курсан, Хоукӑн сӑн-пичӗ ҫӑмӑлланнине курма пулать.
  
  
  Шурӑ карап капитанне кӗскен алӑ парса, вӑл пирӗн карап ҫине китаецсемпе пӗрле таврӑнчӗ.
  
  
  "Проблемӑсем ҫук-и?- тӳрех ыйтрӗ Манран Хоук.
  
  
  "Ҫук", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Анчах ӑна пӗлетӗп пулсан, - терӗ Хоук, ман ҫине тинкерсе пӑхса, - сана темскер пӑшӑрхантарать".
  
  
  "Ку пулнӑ
  
  
  
  
  
  
  ытла та ансат. "Эпӗ ответлерӗм. "Эпир ракетӑна тӗрӗс-тӗкел тавӑрса патӑмӑр пулсан, эпир кунта ларса вӗсене икӗ миллион долларпа ишсе кайма ирӗк памастпӑр".
  
  
  "Тен, вӗсем эпир усӑ курмалли план шухӑшласа кӑларман пулӗ", - терӗ Хоук.
  
  
  "Иккӗленетӗп."
  
  
  "Мӗнле пулсан та, вӗсем кайма якорь ҫӗклеҫҫӗ", - асӑрхаттарчӗ Хоук, гаваньре ҫаврӑнакан карап ҫине кӑтартса. "Эпӗ хамӑр плана пурнӑҫа кӗртетӗп". Аллине вӑл радиопередатчик тытнӑ, ҫавӑнпа та вӑл, гаваньрен тӳрех итали карапӗсем, грек карапӗсем, югослави карапӗсем, вырӑссен хӑш - пӗр крейсерӗсем - пирӗн тӑшмана тытса чарма янӑскерсем-пурне те асӑрхаттарса, ун ҫинчен хӑвӑрт калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  Шурӑ карап гаване кӗмелли алӑк патнелле ишсе пынӑ чухне эпир ун хыҫҫӑн кӑшт аяккарахра пыма тытӑнтӑмӑр. Уҫӑ тинӗсе тухас умӗн пирӗн карап армади курӑнса кайрӗ. Вӗсем халӗ те инҫе - ха, Хоук вӗсене ҫывхарма хушман-ха. Шурӑ карап сасартӑк гаване кӗнӗ ҫӗрте чарӑнса тӑчӗ. Хоук каллех передатчик пулма пуҫларӗ, анчах ӑна чарчӗ.
  
  
  "Кӑшт тӑхта - ха", - сӗнтӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗншӗн? Мӗн ку?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Эпӗ ӑна мӗнле ответлемеллине пӗлмерӗм, анчах темскер ун пек маррине туйрӑм. Темиҫе минут иртрӗ, анчах нимӗн те пулмарӗ. Эпир Хоукпа карап палуби ҫине бинокль тӗллерӗмӗр - унта пуш-пушах. Хоук ҫаплах радиопередатчик аллинче тӑрать, унӑн чӑтӑмлӑхӗ ӳссех пырать. Вӑл хӑйӗн ӑс-хакӑлӗ пирки иккӗленме пуҫларӗ, ҫак ӗҫ пулса иртнӗ хыҫҫӑн хупӑнма приказ пама эму патне кайма хатӗрленчӗ.
  
  
  Сасартӑк эпир шурӑ карап ҫинчен хӗрлӗ ҫулӑм ялкӑшнине куртӑмӑр. Хӑлхана ҫурас пек взрыв илтӗнчӗ. Яп-яка шурӑ судно тинӗселле саланса кайрӗ. Вӑл пӗр ҫеккунтлӑха пӑсланса тӑракан темиҫе хӑма ҫине ӳкрӗ. Взрыв ҫав тери кӗтмен ҫӗртен, ҫав тери анлӑн кӗрӗслетрӗ те, эпир пурте тенӗ пекех пӗр самантлӑха пӗр хускалмасӑр хытса тӑтӑмӑр.
  
  
  Анчах Хоук хӑвӑрт тӳрленсе тӑчӗ те, радиопередатчик тӑрӑх кӗтсе тӑракан мӗнпур карапсене хӑйсем патне пыма, чӗрӗ юлнисене тупма хӑтланса пӑхма приказ парса, ҫапӑҫӑва кӗчӗ. Ҫав вӑхӑтрах пирӗн катер карап путнӑ ҫӗрелле хӑвӑрт ҫывхарса пычӗ. Анчах эпир тата ытти карапсем ҫак район патне ҫитсен, чӗрӗ юлнисем ҫукчӗ. Чӑнах та, кӑмрӑкланнӑ хӑмасемпе ҫу йӑрӑмӗсемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те юлмарӗ. Ҫапах та шыравсем ҫӗрлене шала кӗрсе пычӗҫ, шыв мӗнпур карапсен палубисем ҫинчи темӗн пысӑкӑш прожекторсемпе ҫуталчӗ. Эпир нимӗн те тупаймарӑмӑр.
  
  
  "Маншӑн ку юмах", - вӑраххӑн каларӗ хок, шыравсем чарӑнсан, ытти карапсем унран малалла кӑтартусем кӗтме пуҫласан. "Икӗ миллион доллар пухма, унтан хӑйсене сирпӗнтерме мӗн тума вӑй хумалла - ха вӗсен?»
  
  
  "Сасси те, ӗҫӗ те", - татӑклӑн каларӑм эпӗ, пуҫа шухӑш пырса кӗрсен. "Вӗсем укҫана сирпӗнтермен!"
  
  
  "Укҫана сирпӗнтермен-и?- ответ пама ыйтрӗ Хоук. "Апла пулсан, ӑҫтан вӑл?"
  
  
  "Пӗлместӗп, - терӗм эпӗ, анчах вӑл караппа пӗрле путмарӗ. Темӗнле майпа вӗсем ӑна взрыв пуличченех персе антарнӑ ".
  
  
  "Мӗнле? Мӗнле?- тӳсеймесӗр ыйтрӗ Хоук. "Эпир ӑна пӗрремӗш хут курнӑранпа яланах сӑнаса тӑтӑмӑр. Мӗнле инҫете кайма пултарать-ха вӑл? »
  
  
  "Халлӗхе пӗлместӗп - ха", - тунмарӑм эпӗ. " анчах вӗсем ҫапла турӗҫ. Ҫакна вӗсем яланах ҫапла тума шутланӑ. Вӗсем ракетӑна каялла тавӑрасси вӗсемшӗн капкӑн пулӗ тесе шутланӑ, анчах ку ниме те пӗлтермен. Чи кирли-укҫа. Ыттине, караппа командӑна, парне кӳмелле ".
  
  
  "Анчах ку ӑссӑрлӑх", - хирӗҫлерӗ Хок.
  
  
  "Паллах, - терӗ ӑна эму, - ыттисем пекех".
  
  
  "Ҫапла, - килӗшрӗ хоук, ерипен калатӑп, - тен, эсӗ тӗрӗс калатӑн пулӗ. Анчах мӗнле, мӗнле илсе тухма пултарнӑ-ха вӗсем укҫана? »
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп - ха, - каллех ответлерӗм эпӗ, - анчах ӑна паллатӑп пулмалла. Ревматизм Таҫта ҫакӑнта, Адриатика кӗпи хӗрринче пулмалла. Ӑна, ман шутпа, эпир ӑна пӗр дюйм хыҫҫӑн дюйм ухтарса тухчӑр, вӑл чӗрӗ юлнине е алӑран вӗҫерӗнсе кайнӑ укҫана тупиччен шыраччӑр ".
  
  
  Хоук ман шухӑш пирки ҫаплах иккӗленет-ха, анчах вӑл хӑйпе юнашар тӑракан карапсене мана айӑплама ыйтма килӗшрӗ. Вӗсем пурте пулӑшу сӗнчӗҫ. Хок Мана Плитӑра хӑварчӗ, Мӗншӗн тесен эму Пӗрлешӳллӗ Штатсенче вилме, президента хӑйне пӗлтерме килчӗ.
  
  
  Адриатика платьине шырама пире тата икӗ кун та ҫӗр кирлӗ пулчӗ, анчах эпир унта ӑҫта та пулин пуррине ӗненсе тӑратпӑр. Грек крейсерӗ ҫакна тупсан, Вӑл Ҫак ҫын пурӑнман пушӑ ҫӗр лаптӑкӗ патне - Ҫылӑхран ҫурҫӗрелле ыткӑннине пӗлчӗ.
  
  
  Унта, ҫырана кӑларса ывӑтнӑ та, пӗр пайне тинӗсе путарса, шыв айӗнчи пысӑках мар кимме пӑрахса хӑварнӑ. Анчах ӑна карап ҫинчен икӗ миллион доллар кӑларни ҫинчен ревматизм илнӗ. Ахӑртнех, эпир ракетӑна улӑштарма укҫа илсенех, вӗсене шыв айӗнчи ҫынна пачӗҫ те, пӗр вырӑнлӑ катера карап трюмӗ витӗр кӑларса пӑрахрӗҫ.
  
  
  Шыв айӗнчи пӗчӗк кимӗ гавань тавра шуса тухса, ҫыран хӗррипе ҫул хывма, унтан ҫӗр ҫине анса ларма ҫӑмӑл пулнӑ. Каярахпа, тен, ҫав каҫах, е тепӗр кунсенчех, е пӗр каҫрах, е пӗр кунлӑха та пулин.
  
  
  
  
  
  
  ку ҫынна самолет ҫине е урӑх карап ҫине илнӗ пулмалла та, вӑл 2 000 000 доллартан ҫухалнӑ. Карап ҫинчи радиопа калаҫса татӑлсанах, ун патне нью-Йорка таврӑннӑ Хоука шӑнкӑртаттарчӗ. Ӑна эпир код евӗрлӗ мӗн курни ҫинчен эму каласа пачӗ. Ку хыпара вӑл хӑйне кӗтнинчен те савӑнӑҫлӑрах йышӑнчӗ, Мана парижа таврӑнма, АX офис тӑрӑх эму патне шӑнкӑравлама хушрӗ, мӗншӗн тесен унӑн ҫӗнӗ хатӗрсем ҫинчен хыпарсем пулма пултараҫҫӗ.
  
  
  Каярахпа Ҫав кунах парижра ӐНА АX офиса каяс умӗн Эльзӑпа калаҫса пӑхма отеле кӗнӗ.
  
  
  Вӑл мана ярса тытрӗ те, алӑкран кӗриччен, питӗме чуптуса илчӗ, вара пӑшӑрханса: "эпӗ сана мӗн пулнине пӗлмен, Дамплинк, - терӗ. Ӑна, пӗр хыпарсӑр ҫухалнӑ ҫын ҫинчен пӗлтернӗ пек, сирӗн ҫинчен полицие пӗлтерме те хатӗрччӗ ".
  
  
  "Каллех бизнес", - терӗм эпӗ. -Каҫарӑр, пӗлтерӗве хӑварма пултараймарӑм. Манӑн тата тепӗр хут тухмалла. Анчах ку хутӗнче ӑна часах таврӑнатӑп, тен, вӑхӑта пӗрле ирттерме те пултарӑпӑр ".
  
  
  AX Бонапарт офисӗнче мана шифрланӑ провод тӑрӑх Хоукпа ҫыхӑнтарчӗ.
  
  
  "Пирӗн ҫӗнӗ чӑрмав пур, - терӗ Хоук. "Ку пирӗн ку таранччен хорек пулни вӗсем тавра чи лайӑххи пулма пултарать. Пирӗн тӗпчевҫӗсем, ҫак ӗҫе хутшӑнакансене яланах тӗрӗслекенскерсем, юлашкинчен хӑйсем тавра хӑш-пӗрисен хушшинче паллӑ ҫыхӑну тупрӗҫ. Астӑватӑр-и, ӑна ӗлӗкрех хӑш-пӗр ҫынсен йывӑрлӑхсем пулни ҫинчен асӑннӑччӗ. Мӗнех вара, халӗ эпир вӗсем тавра тӑваттӑн пӗр спа-салонра, швейцарире тараса чакарма пулнине пӗлтӗмӗр ".
  
  
  "Ку пӗрпеклӗхрен те ытларах пулмалла, - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  "Эпир те ҫапла шутлатпӑр", - терӗ Хоук. "Бернран инҫе мар, тусем хушшинче вырӑн. Ӑна Reiuvenation Health Spa теҫҫӗ, вӑл Фредерик Бош врач пулса ӗҫлет. Мӗн шухӑшлатӑр эсир?"
  
  
  "Швейцарие вӗҫсе кайсан авантарах пулӗ тесе шутлатӑп, - терӗм эпӗ, - йӗри-тавра пӑхса ҫаврӑнсан авантарах пулӗ".
  
  
  "Ҫапла, килӗшетӗп", - терӗ Хоук. "Фон Альдерпа мӗн калӑн эсӗ ҫак хӗрарӑма, Эльза?»
  
  
  "Эй, эпӗ бернра бизнес пурри ҫинчен калатӑп та, эй, Штата таврӑнма сӗнетӗп".
  
  
  "Ҫапла, ну, - терӗ Хок, - манӑн ытти фон Алдерссене сӑнакан ытти арҫынсем пур. Вӑл таврӑнсан, ӑна та арҫынна ҫитерсе ярӑп. Эсир Швейцарие пырсан, унпа ҫыхланӑп.
  
  
  Вӑл отеле таврӑнсан, Эльза номерӗн алӑкне шаккасан, парикмахер ӑна эйза ҫӳҫне туранине асӑрханӑ.
  
  
  "Эсӗ мана хитре пулма тӑрӑшни килӗшмест мана", - терӗ вӑл, фанат айӗнчен тӗксӗмленсе.
  
  
  "Манӑн санпа калаҫмалла пулчӗ", - терӗ ӑна эй. "Манӑн паян Берна каймалла. Мана офисран шӑнкӑравларӗҫ, манӑн пӗр-пӗр ӗҫе тӗпчесе пӗлмелле.
  
  
  "Берн!"- савӑнӑҫлӑн кӑшкӑрса ячӗ вӑл. - Анчах, Дамплинк, ку питӗ лайӑх. Ӑна санпа пӗрле пыратӑп. Берн тулашӗнче тӗлӗнмелле лайӑх спа-салон пур, Унта эпир Урсипе пӗрле ҫӳретпӗр. Эпир унта самолетпа вӗҫсе каятпӑр, эсир хӑвӑр ӗҫӗрсемпе аппаланнӑ вӑхӑтра эпӗ спас-центрта лӑпланса ларма пултаратӑп ".
  
  
  "Ку курорт мӗн ятлӑ? - ыйтрӑм эпӗ.»
  
  
  "Кӑна ҫамрӑклатакан сывлӑхлӑ ҫывӑру теҫҫӗ", - хуравларӗ вӑл, эпӗ шухӑшланӑ пекех. Фон Альдерспа ҫак ӗҫ хушшинче каллех тепӗр ҫыхӑну пулнӑ. Эльза манпа Пӗрле Бернра пулма юраман сӑлтавсене курман эпӗ, мӗншӗн тесен вӑл ҫыхӑну ҫирӗпленме пултарнӑ, ҫавӑнпа та унпа килӗшнӗ.
  
  
  Унтан, хоука каллех хӑйӗн номерӗ урлӑ шӑнкӑртаттарса Эльза Манпа пӗрле Бернра пыни ҫинчен каласан, Эпир "Джордж V. Офис Ax Paris" швейцарие кайма тухрӑмӑр.
  
  
  Вунпилӗк
  
  
  Берн ҫине анса ларсан, ҫанталӑк сивӗ те уяр пулчӗ. Эльза хула хӗрринче пысӑках мар шале пӗлет, ҫавӑнпа эпир унта юнашар номерсене илтӗмӗр.
  
  
  "Эпир яланах ҫак вырӑнта чарӑнса тӑратпӑр", - ӑнлантарчӗ мана Эльза, эпир апартаментсене вырнаҫсан. "Ыйхӑ ытла тӑвӑрланса ҫитсен аван".
  
  
  Ман кӑмӑла кайрӗ пирӗн ҫурт. Ку таса, лӑпкӑ, савӑнӑҫлӑ вырӑн, кашни пӳлӗмре ӑшӑ ҫутӑ ҫунать. Кӑвакарнӑ ҫӳҫлӗ ватӑ хуҫа, панулми пек питҫӑмартиллӗскер, ҫав хӗрарӑмӑн репутацийӗ питӗ лайӑх. Ман пӳлӗм чӳречи тавра Эльза ту тӑрринчи сывлӑхлӑ спас-центр ҫине кӑтартрӗ. Унтан, вӑл ман патӑмран хӑйӗн пӳлӗмне кайсан, ӑна бинокльпе пӑхса тухрӗ.
  
  
  Вӑл нумай хутлӑ тӗп ҫуртлӑ, йӗри-тавра пӗчӗкрех ҫуртсем лартса тухнӑ пысӑк комплекс пулнӑ. Вӗсем пурте куҫа шартарса яракан шурӑ тӗслӗ, вӗсем йӗри-тавра пур енчен те тухса тӑракан юр сӑнӑсем пек курӑнаҫҫӗ. Ӑна ҫак вырӑна илсе пыракан кукӑр-макӑр ҫул тата пуҫ тӑрринче икӗ троллейбус линийӗ ҫине ҫакса янӑ канат ҫулӗ курма пултарнӑ. Инҫетрен нумай детальсене уйӑрса илме май ҫук. Эпӗ вӑрттӑн, е хӑна пулса, Е Эльза урлӑ мӗнле пыма пултарни мана кӑсӑклантарчӗ. Анчах халлӗхе эпӗ хамӑн сехете кӗтетӗп-ха, таврари вырӑнсене тӗпчесе пӗлме тӑрӑшӑп. Кунсӑр пуҫне, фон Альдерсем кавара мӗнле те пулин хутшӑннӑ пулсан, Эльза мана унта илӗртсе кӗртме ир-ирех е каярах тӑрӑшнӑ пулӗччӗ.
  
  
  ҪАВ вӑхӑтрах ВЫРӐНТИ АX агентпа ҫыхӑнса кайсан авантарах пулатчӗ пулӗ. Вӑл унпа нихҫан та тӗл пулман, Анчах Хоук мана ҫав ята тата ӑна ӑҫта тупмаллине каласа пачӗ. Ӑна шаккарӗ
  
  
  
  
  
  эльза пӳлӗмӗпе ҫыхӑнтаракан алӑкран эпӗ нумайлӑха каймастӑп, терӗ. Эпӗ ҫук чухне вӑл хӑйне валли косметика процедурисем турӗ, эпӗ таврӑнасса кӗтрӗ.
  
  
  Ганс Верблен, вырӑнти АX представителӗ, Мана Берн тӑкӑрлӑкӗсенчен пӗринче, ҫак ятпа ҫӳрекен сӑпайлӑ ателье алӑкӗ патӗнче тӗл пулчӗ. Тӗве мана кӗтет. Хоук мана Штатсем тавра телефонпа шӑнкӑртаттарса панӑ задани ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе каласа пачӗ, терӗ вӑл. Вӑл манӑн алӑра.
  
  
  "Мӗнпе пулӑшма пултаратӑп ӑна?"- ыйтрӗ хура ҫӳҫлӗ самӑр арҫын.
  
  
  "Тӗпрен илсен, - терӗ ӑна эму,-унӑн отелӗ spa-Салон Reiuvenation Health Spa"информаци ытларах пулнӑ пулӗччӗ. Унта хӑҫан та пулин йывӑрлӑхсем пулнӑ-и? Кам ертсе пырать вӗсене? Ҫавӑн пек информаци. "
  
  
  Тӗве пуҫне сулчӗ, ателье алӑкне питӗрчӗ те мана подвала илсе кайрӗ. Ку вӑл стенасем ҫумӗпе карточкӑллӑ шкапсем лартса тухнӑ пысӑк пӳлӗм пулнӑ. Пур ҫӗрте те фотоаппаратсем, магнитофонсем, телетайпсем, тӗрлӗ хӗҫпӑшал.
  
  
  "Кунта эпӗ ӑна хамӑн чӑн - чӑн ӗҫе тӑватӑп", - тесе ӑнлантарчӗ Тӗве, аллипе сулса.
  
  
  "Ку чӑн - чӑн подставка", - терӗм эпӗ.
  
  
  Тӗве шкапсем тавра пӗр шкап патне пычӗ. "Ҫывӑрмалӑх манӑн пысӑк досье ҫук пулӗ тесе хӑратӑп. Хоук телефон шӑнкӑртаттариччен манӑн разведка пухма уйрӑм ыйтусем пулман. Манӑн мӗн пурри хулари ытти заведенисенчен те пысӑках мар. Вӑл пӗлнӗ тӑрӑх, унта нимӗнле проблемӑсем те пулман. Вӗсен пӗтӗм тӗнчери хӑнасем яланах йышлӑ. Эпӗ яланах телескоп объективӗпе камерӑна мӗн май килнӗ таран ытларах вӗҫме тата тухса кайма тӑрӑшатӑп. Анчах, estestvenno валли, ӑна нумайӑшне вӗҫертнӗ пулӗ тесе шанатӑп.
  
  
  Вӑл сӑнӳкерчӗксене кресло ҫине пӑрахрӗ те, унта пиншер фотографи пулнине курсан, тӗлӗнсех кайрӑм.
  
  
  "Эсӗ, Паллах, хӑвӑн содержанине тивӗҫ, Верблен", - терӗм эпӗ, ҫак тимлӗхе ҫирӗплетес тесе, пуҫа пӑркаласа. Ӑна темиҫе сӑнӳкерчӗк уҫкаласа пӑхрӗ те тӗрлӗ вӑхӑтра ӳкернӗ ӳкерчӗксем ҫинче тӑватӑ фон Альдерс тӑнине асӑрхарӗ.
  
  
  "Мӗнле шутлатӑр эсир, вӗсем сире мӗнпе те пулин пулӑшӗҫ-ши?"- тесе ыйтнӑ Тӗве.
  
  
  "Халӗ ҫук пулӗ тесе хӑратӑп, - терӗ ӑна эму. "Вӗсем каярахпа кирлӗ пулма пултараҫҫӗ. Халӗ мана мӗн интереслентерет, эсир мана мӗн кӑтартма е спӑн шалти пайӗ ҫинчен каласа пама пултарни пӗтӗмпех ҫавӑ пулать. Фредерик пирки, Боша, врач пирки, вӑл ӑна ертсе пырать ".
  
  
  "Кунта нимӗн кӑтартмалли те, каласа памалли те ҫук, - терӗ Тӗве. Вӑл хӑй кӑмӑлсӑрланнине курчӗ. "Курорт вӑл питӗ эксклюзивлӑ вырӑн пулнине эсир ӑнланатӑр. Кунта пуян хӑнасем нумай, ҫавӑнпа кунта хӑрушсӑрлӑх ҫирӗп. Шалта вӑл нихҫан та пулман, ҫавӑнпа манӑн интерьер сӑнӳкерчӗкӗсем ҫук. АX-мӗш пайран уйрӑм ыйту пулнӑ пулсан, ӑна, паллах, май тупнӑ пулӗччӗ ".
  
  
  "Ҫапла, ӑна ӑнланатӑп, анчах тухтӑр пирки мӗнле?»
  
  
  "Эсир каллех ответ параймӑр", - терӗ Верблен. "Манӑн босх докторӑн сӑнӳкерчӗкӗсем ҫук, мӗншӗн тесен вӑл сайра сиплекен эмелсем, хӑҫан та пулин, урама тухаҫҫӗ. Ӑна европеец теҫҫӗ. Вӑл кунта нумай ҫул каялла килнӗ те спа-салона уҫнӑ. Малтан ку питӗ сӑпайлӑ вырӑн пулнӑ, анчах яланах ӑнӑҫлӑ пулнӑ. Иртнӗ ҫулсенче ҫак чаҫсем ӑна паян витӗмлӗ сооружени тума урӑхлатрӗҫ. Докторшӑн манӑн вӑхӑт ҫук, мӗншӗн тесен унӑн нихҫан та проблема пулман, пире, Швейцарири влаҫсемпе, интерпол файлисем пӗлтернӗ тӑрӑх, пире тата ытти официаллӑ ҫынсемпе. Ӑна сыхланмалли мерӑсем йышӑнтӑм та тӗрӗслерӗм.
  
  
  "Никам сисмелле мар ҫывӑрма кӗрсе кайма хӑтланатӑн", - тенӗ ӑна Тӗве. "Ӑна ҫапах та тутанса пӑхас пулсан, сирӗнтен пулӑшу ыйтма пултаратӑп".
  
  
  Тӗве пуҫне кӑшт тайрӗ. "Эпӗ пулӑшма пултарнине пурне те тума хатӗр. Анчах шел, эпӗ сире хушма информаци пама пултараймарӑм ".
  
  
  "Тен, эсӗ мана ху шухӑшланинчен те ытларах пулӑшрӑн пулӗ", - терӗ вӑл тӗлӗнсе. "Тӗслӗхрен, эпӗ сиртен ҫакна пӗлтӗм: сайра тӗл пулакан чир-чӗрлӗ тухтӑр халӑх ҫине килсе тухать. Ку кирлех те мар, анчах тепӗр енчен, ку мана кӑштах шиклентерет. Ӑна шанман пирки асӑрхануллӑрах пулатӑп ".
  
  
  Тӗве мана каялла ҫӳле илсе хӑпартрӗ те, ӑна ҫав магазин алӑкӗ умӗнче хӑварса, каялла шала кӗрсе кайрӗ. Сывлӑш уҫӑ та уҫӑ. Каҫ пулнӑ, урамри магазинсенчен нумайӑшӗ хупӑ пулнӑ. Мана уҫӑлса ҫӳрени килӗшетчӗ, урамри магазинсен пӗчӗк витринисем ҫине пӑхассишӗн пӑшӑрханаттӑм, ҫавӑнпа та вӑл манпа юнашар пынӑ чух машина сассине илтеймерӗм. Хӑрушлӑх ҫинчен чи малтан вӑл ҫул хӗрринчи тӗттӗм машина ҫинчи пӗр магазинӑн кантӑклӑ чӳречинче, уҫӑ алӑк тавра сиксе тухнӑ пилӗк арҫын ман паталла ыткӑнсан тин сисрӗ. .
  
  
  Вӑл вӑрт ҫаврӑнчӗ, ман алӑ хулпуҫҫи урлӑ кобура ҫакнӑ Вильгельмин патнелле туртӑнчӗ, анчах ӑна "люгер"туртса кӑлариччен пиллӗкӗшӗ те ман ҫине ларчӗҫ. Вӗсем ман ҫине пур енчен те тапӑнчӗҫ, ih чышкисем манӑн ӳт-пӗве кӗскен те хаяррӑн пырса ҫапӑнчӗҫ. Вӑл символла хирӗҫ тӑни ҫеҫ пулчӗ - ih улталама ҫителӗклӗ, - хушса хучӗ: манӑн ӳт-пӳ ҫемҫелчӗ, тӗллев пӗр енчен тепӗр еннелле сулланать, куҫсем тӑнсӑр пулса хупӑнаҫҫӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗ арҫынсенчен пӗри, - вӑл ҫук. Лартӑр ӑна машина ҫине. Хӑвӑртрах!"
  
  
  Иккӗ
  
  
  
  
  
  
  арҫынсем мана хулпуҫҫинчен ярса тытрӗҫ, тата иккӗн ураран ярса тытрӗҫ. Вӗсем мана тротуар тӑрӑх сӗтӗрме пуҫларӗҫ. Вӑл мана машина патне ҫурма ҫула ҫитсен, сасартӑк икӗ урипе те тапрӗ, мана ҫӗклесе пыракан арҫынсенчен пӗрне ура ҫине тӑратрӗ, унтан теприне питӗнчен ҫупса ячӗ. Иккӗшӗ те кӑшкӑрса ячӗҫ те, пичӗсенчен ярса тытса, каялла чакрӗҫ. Ҫав вӑхӑтрах вӑл ҫӳлелле ыткӑнчӗ, манӑн урасем пушансан, вӑл мана хулпуҫҫинчен тытса тӑракан икӗ арҫын аллинчен вӗҫерӗнчӗ. Эпӗ сасартӑк хускални ih кӗтмен ҫӗртен пулчӗ. Ольга ун еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Пиллӗкмӗш арҫын, пирӗнтен машина патне ҫитнӗскер, уҫӑ алӑк умӗнче чӗркуҫленсе ларнӑ, аллине пистолет тытнӑ. Вӑл персе ячӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, манран пӗр дюйма яхӑн тротуар катӑкне ҫурса пӑрахрӗ. Ҫав вӑхӑтра Вильгельмин ман алӑра пулнӑ. Ҫак ҫыннӑн хӑйне ҫирӗплетсе лартиччен тата тепӗр пӑшал персе яма май пулнӑ, хӑйӗн люгерӗ сахал пулнӑ, вӑл ӑна пурнӑҫра пуля тирсе янӑ. Вӑл, урисене урамалла усса, машина ҫине ҫурӑмӗпе ӳкрӗ.
  
  
  Ытти тӑватӑ арҫын урамри тӗрлӗ позицисене ыткӑнчӗҫ. Пӗри ҫуртӑн алӑк хушӑкӗнчен чӑмрӗ, тепри тӑкӑрлӑка пӑрӑнчӗҫ, тӑваттӑмӗшӗ тарланӑ машина ҫине ыткӑнчӗ. Ӑна халӗ те ӑҫта та пулин пытанас килет. Тӑваттӑшӗ пӗр харӑсах ман ҫине пеме пуҫларӗҫ. Ӑна ревматизмран печӗ, унтан чӗркуҫленсе ларчӗ те машина хыҫҫӑн пыракан ҫыннӑн хӳтлӗхсӗр урисене тӗллерӗ. Ӑна Вильгельминӑн спусковой вӑлти ҫине икӗ хутчен пусрӗ те, арҫын кӑшкӑрса ярса малалла ыткӑнчӗ, икӗ ури те ун айӗнчен сирпӗнсе тухрӗҫ.
  
  
  Икӗ енчен те ман ҫинелле пӑшал сассисем илтӗнеҫҫӗ. Швейцарири лӑпкӑ граждансем яланах лӑпкӑ хулара пур перкелешӳ те йӗркелеме шутлани мана интереслентерчӗ. Бандитсем мана хӑйсен машини хушшине, ih машина ҫитсен усранӑ магазина кӗнӗ ҫӗре хӗстерсе лартрӗҫ. Вӗсем ман ҫине сиксе ӳкиччен манӑн урамран пытанмаллине пӗлетчӗ вӑл. Анчах эпӗ машина хыҫҫӑн чупаймарӑм, мӗншӗн тесен вӗсем мана лайӑхах персе пӑрахма пултараҫҫӗ, магазин алӑкӗ ман хыҫра хупӑ та питӗрӗнчӗк.
  
  
  Унтан ӑна хам хыҫҫӑн пыракан виҫӗ боевик курчӗ те, манӑн вырӑнтан тапранмалла пулчӗ. Ӑна, ih вӑхӑтлӑха тытса чарас тесе, икӗ хутчен печӗҫ. Пӗр ӗҫ ҫеҫ тума пулать. Пуҫне усса, питне хӳтӗлес тесе, ӑна аллисемпе ярса тытса, вӑл тротуар тӑрӑх чупса кайрӗ те ман хыҫри магазин чӳречинчен чӑмрӗ. Кӗленче тем пысӑкӑш ванчӑксем ҫине ҫурӑлса тулалла ӳкрӗ, анчах эпӗ шалта та, хӑрушлӑхра та пултӑм.
  
  
  Магазин вылямалли теттесемпе пуканесем сутакан пысӑках мар магазин пулнӑ. Пӑрахӑҫа тухнӑ курӑнать. Вӑл ун урлӑ чупса каҫрӗ те вӗренекен кайри алӑка тупрӗ. Вӑл тӑкӑрлӑка чупса кӗчӗ. Ривненски ҫурчӗн хӗррине, мана пытанса ларма тӑрӑшакан ҫынсене, хӑйсен вараланнӑ машини патне васкакан ҫынсене курас тесе, чӑмнӑ. Вӗсем тавра виҫҫӗн иккӗшне машина ҫине сӗтӗрсе кӗчӗҫ те вӗҫтерчӗҫ. Ҫав вӑхӑтра ӑна клаксонов ҫывхарса килнине илтрӗ. Полици ҫул ҫинче пулнӑ. Вӑл хӑйӗн отельне кайрӗ те зона тавра тухичченех урамсем тӑрӑх утрӗ.
  
  
  Шала кӗрсен, ман ҫине никам та ҫаврӑнса пӑхмарӗ. Инҫетре полици машинисем уланине вӑл халӗ те илтме пултарать-ха, сасси вара вӑрахчен илтӗнсе тӑчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӳлӗмне кӗрсенех, ӑна бинокль ярса тытрӗ те чӳрече патне пычӗ. Ӑна бинокльпе спас еннелле тӑвалла каякан ҫул ҫине тӗллерӗм те, аран-аран тӗттӗм машина тупрӑм. Ҫынсем ҫав вырӑнтан килнӗ пулӗ тесе шутларӗ вӑл, эпӗ курни те ҫак факта ҫирӗплетсе пачӗ.
  
  
  Ну, юрӗ, отеле кайса ҫывӑр, терӗм эпӗ, анчах апла мар.
  
  
  Ку инцидент эпӗ ҫывӑрассипе кам та пулин интересленнине, е мана унта вӑйпа илсе каясшӑн пулнине, е эпӗ унта чӗррӗн лекменнине ӗненесшӗн пулнине кӑтартса пачӗ. Чӗрӗ арҫынсем - курорт таврашӗнче пулас - эпӗ Бернра иккенне пӗлчӗҫ-и? Эльза Урлӑ-И? Пулма пултарать. Анчах ЭПӖ ТЕ AX швейцарири Вербленпа калаҫрӑм. Ҫавӑн пек пулма пултарнӑ-ши вӑл? Эпӗ ӑна иртнӗ опыт тӑрӑх ытла та лайӑх пӗлеттӗм, пурте пулма пултарать.
  
  
  Вунултӑ
  
  
  "Дамплинк", - саламларӗ Мана Эльза, хӑйӗн пӳлӗмӗн алӑкӗ витӗр кӑшт вӑхӑт иртсен. "Эсӗ мӗнле таврӑннине эпӗ илтмен".
  
  
  Ӑна урӑх тум тӑхӑннӑ. Хӑй шутланӑ тӑрӑх, вӑл кивелнӗ пек курӑнать.
  
  
  "Эпӗ темиҫе минут каярах ҫеҫ кӗтӗм".
  
  
  "Эпӗ саншӑн чи тӗлӗнмелле сюрприз, Дамплинк", - кулса ячӗ вӑл, ҫаврӑнкаласа. Вӑл кӗрен тӗслӗ, обороклӑ. Вӑл кӑштах чӗрне вӗҫҫӗн ҫаврӑнчӗ, хӑйӗн пӳлӗмӗн уҫӑ алӑкӗ ҫине кӑтартрӗ те чӗнчӗ.
  
  
  Алӑкран фон Альдерӑн тепӗр икӗ аппӑшӗ кӗчӗҫ, вӗсем хыҫҫӑн - урси ih амӑшӗ. Икӗ йӑмӑкӗ Те эльзӑнни пекех кӗрен пьюарсем тӑхӑннӑ - е Эльза пулнӑ-и? - тӑхӑнса ҫӳрерӗм. Урсире ваткӑллӑ килти пальто пулнӑ. Юнашар тӑракан виҫӗ йӑмӑкӗ ҫине пӑхсан та, пӗр сӑнарлӑ виҫӗ тӗкӗр ҫине пӑхнӑ пекех туйӑнать.
  
  
  Хӗрачасенчен пӗри кулса ячӗ те: "Эсӗ эльзӑран тарнӑ итлемен ача пулнӑ. Эсир, чӑнах та, пирӗн таврари ытти ҫынсенчен ҫавӑн пек ҫӑмӑллӑн тарса хӑтӑлма пултаратӑр тесе шутлатӑр-и? Халӗ ӗнтӗ эсӗ уншӑн тӳлетӗн, мӗншӗн тесен эпир сана хамӑр таврара кам пуррине, мӗн пуррине каламӑпӑр ".
  
  
  "Эсир пурте пӗр пекех илемлӗ те ытарайми, - терӗм эпӗ, - ку вӑл.
  
  
  
  
  
  ниме те пӗлтермест. Манӑн савӑнӑҫ виҫӗ хут ӳсрӗ ".
  
  
  Ку вӑл ырӑ кӑмӑллӑ ҫын, паллах, фон Алдерс тума юратакан япаласем тавра. Анчах эпӗ ыйтмасӑр тӑма пултараймарӑм: ih кунта, Берна, хутшӑнакан шӳт ҫеҫ пулчӗ-ши ку, е эпӗ ҫывӑрас патнех ҫитнӗрен пулчӗ-ши, е вӗсем мана аяккарах тытса тӑма, е мана вырӑнтах илме май тупрӗҫ-ши? Вӑхӑт кӑтартӗ.
  
  
  Фон Альдерсем манӑн столовӑй шалне кӑнтӑрлахи апата чӗнмелле тесе шутларӗҫ, ку шале, хӑйсем каларӗшле, хӑйӗн чаплӑ кухни чаплӑччӗ. Вӑл килӗшрӗ те, тӑватӑ хӗрарӑм, ӑна хӑй хыҫҫӑн питӗрсе, алӑкран тухса кайрӗҫ. Вӑл ih кулнине илтнӗ. Мӗншӗн тесен вӗсем мана улталарӗҫ?
  
  
  Каярахпа, эпир пиллӗкӗн столовӑя ансан, вӑл шале мӗн тери паллӑ пулнине пӗлчӗ. Столовӑйра хӑнасемпе вырӑнти ҫынсем туллиех. Паллах, фон Альдерӑна часах палланӑ ҫынсем хупӑрласа илнӗ, ун пек ҫынсем халӑх ҫине пырса тухсан яланах тенӗ пекех пулкаланӑ. Пирӗн пукан пилӗкшер ҫын хӑвӑрт кресло пулса тӑчӗ, ун тавра вуникӗ е ытларах. Мана ҫӗнӗрен килнӗ кашни ҫынпа паллаштарчӗҫ, вӗсенчен нумайӑшӗ ют ҫӗршыв ӗҫӗсен посольствин членӗсем тата ытти те. Фон Альдерсем ахаль халӑхпа хутшӑнман.
  
  
  Тӗслӗхрен, каҫхи апат варринчех пакӑлтатма, кулма сасартӑк чарӑннӑ, пӳлӗмри арҫынсем пурте, ман пӳлӗме кӗрсенех, кашни ҫулах чӳрече патӗнчи сӗтел хушшине пӗччен кӗрсе ларнӑ илемлӗ хӗр ҫине ҫаврӑнса пӑхнӑ. Вӑл ҫап-ҫутӑ, пиҫӗ хӗрлӗ платье тӑхӑннӑ, кӗпи унӑн илемлӗ кӗлетки тавра тарӑн касса тунӑ, ӑна кистьпе ӳкерсе хунӑ тейӗн.
  
  
  Пирӗн сӗтел хушшинче арҫынсенчен пӗри хуллен шӑхӑрчӗ. "Кам вӑл?"
  
  
  Виҫҫӗшӗнчен пӗри кулса илчӗ те: "О, вӑл санатори работници ҫеҫ. Ӑна, эпир унта пулнӑ чухне, пур ҫӗрте те курнӑ.
  
  
  Фон Альдер хӗрарӑмсем арҫынсене нумайлӑха вӗсенчен пӑрса яма ытла та опытлӑ пулнӑ, часах ӑна пирӗн пукан тавра пуҫтарӑннӑ арҫынсем, ун ҫине ӑнсӑртран пӑхнисӗр пуҫне, хӗрлӗ ҫӳҫпе вылянине асӑрханӑ. Ҫапах та унӑн чаҫӗсем кӗре-кӗре тухнӑ. Ӑна эскорт хутшӑнать пулӗ тесе шутланӑччӗ, анчах вӑл пӗчченех ҫирӗ.
  
  
  Каҫхи апат ҫисе пӗтерсен, пирӗн сӗтел хушшинче ларакан арҫынсенчен пӗри пурне те пысӑк уява чӗнчӗ, ҫав каҫхине пӗр посольствӑра ирттерчӗҫ. Фон Альдерсене те, ыттисем пекех, телейлӗ те хапӑл тунӑ. Ӑна каҫару ыйтрӗ, хамӑн сая янине тавӑрас пулать, эпӗ шалта юлатӑп, терӗ. Чӑнах та, унӑн отелӗ ҫывӑрасси ҫинчен тата пӑртак шухӑшлакаларӗ, вӑл унта йӑпшӑнса пыма та хӑтланса пӑхрӗ. Паллах, мана фон Альдерспа ӗҫлеме ҫӑмӑлрах пулнӑ пулӗччӗ, унсӑрӑн вӑл ерҫместчӗ. Ih аннен тройняшкисем вечеринкӑна кайма питӗ пӑруланӑ, ҫавӑнпа та эпир ырӑ каҫ сунтӑмӑр.
  
  
  Ӑна тата коньяк заказ пачӗ. Официант ликер илсе килсен, вӑл мана ҫыру тыттарчӗ те халӗ те пӗччен ларакан хӗрлӗ ҫӳҫли ҫине кӑтартрӗ. Вӑл тӗлӗнчӗ. Ытти хӑнасем пирӗн сӗтел хушшине кӗрсе кайнипе аптраса ӳкнипе, вӑл мана маларах илӗртнӗ хӗр ҫинчен пачах манса кайрӗ.
  
  
  Вӑл ҫырӑва уҫрӗ те вуларӗ: "ТАРХАСШӐН, ман ҪУММА ан ХУТШӐНӐР? СИРӖНПЕ ВАСКАВЛӐ КАЛАҪМАЛЛА. Вӑл мӗншӗн КИЛӖШӲЛЛӖН каланине пӗлесшӗн пулчӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те, хӗр ман ҫине чӑнласах пӑхнине курса, пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Г - н.доуз, - терӗ хӗр хӑйӑлтатакан ҫемҫе сасӑпа, ҫинҫе те яштака аллине тӑсса, - унӑн Сюзанна Хэнли. Пирӗн йывӑр акцент пулнӑ - ӑна вӗсем вӑтам театртика теҫҫӗ, анчах ӑна британин питӗ вӑйлӑ сасси хӑваласа ҫитрӗ. Официант тухса кайиччен вӑл пӗр хушӑ чӗнмесӗр тӑчӗ, эпӗ лармарӑм, унтан пӗтӗмӗшле: "Тархасшӑн, тӗрӗс ӑнланӑр, эпӗ арҫынсене илме хӑнӑхман, - тесе хушса хучӗ. Анчах питӗ кирлӗ штопор пур, ӑна сирӗнпе сӳтсе явмалла. Вӑл столовӑя сӑнаса пӑхрӗ, унтан каллех ман ҫине пӑхрӗ. "Эпир кунта сӳтсе явма пултараймастпӑр. Эпӗ кам пӑхма пултарнине пӗлместӗп. Эпир пӗччен калаҫма пултаракан вырӑн пур-и? "
  
  
  "Ну, унта манӑн пӳлӗм ҫӳлте", - сӗнтӗм эпӗ. -ку сана пӑшӑрхантармасть пулсан, ҫителӗклӗ пулмалла".
  
  
  "Эсир джентльмен, мистер Доус, - терӗ вӑл. "Ҫапла, сан пӳлӗмре пурте лайӑх пулать. Ҫӳле кай та, тепӗр темиҫе минутран ӑна сан хыҫҫӑн пыратӑп.
  
  
  Ӑна хӑйӗн пӳлӗмӗн эй ятне каларӗ те тухса кайма тӑчӗ. Официант каллех сӗтел патне ман пукана шутарса лартма пырсан, вӑл мана алӑ пачӗ те: "сире каллех курма Ҫав тери кӑмӑллӑ, хӑҫан та пулин штатра пулсан, эпӗ сире телефонпа пӗлтерӗп",-терӗ.
  
  
  Вӑл, событисен юлашки кӑтартӑвӗсем мӗне пӗлтернине пӗлес тесе, хӑйӗн пӳлӗмне хӑпарчӗ. Ман алӑка шаккиччен пӗр вунӑ е вунпилӗк минут иртрӗ. Ӑна уҫрӗ те, Сюзанна Хэнли хӑвӑрт шала кӗчӗ. Ӑна хупрӗ те алӑка питӗрсе хучӗ. Малтанхи темиҫе самант хушшинче вӑл нервӑллӑ та ҫаврӑнӑҫусӑр пек туйӑнчӗ. Вӑл пӳлӗм тӑрӑх канӑҫсӑррӑн каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрерӗ, чӳречерен пӑхрӗ те каҫхи ҫутӑсем мӗлтлетекен ҫывӑракан салона курчӗ.
  
  
  "О, сасӑлав, ӑҫта ӗҫлетӗп эпӗ ӑна", - кӑшкӑрса ячӗ вӑл. Вӑл чӳрече янаххи ҫинче бинокль пуррине асӑрхарӗ, ӑна ҫӗклерӗ те ҫуртсен курорт комплексӗнче ӳкерӗнчӗ. "Кунтан курорта пӑхма питӗ лайӑх", - терӗ вӑл, бинокльне усса тата каллех ман еннелле ҫаврӑнса.
  
  
  "Мисс Хэнли, мӗнле калаҫу ку?
  
  
  
  
  
  мӗн ҫинчен? Тархасшӑн лар.
  
  
  Вӑл мана хирӗҫ кресло ҫине ларчӗ те, пуҫличчен кӑшт шухӑшласа тӑчӗ. "Ку мӗне пӗлтернине пӗлместӗп эпӗ, мистер Доус, анчах сирӗн ҫинчен, спа-салонра, сас-хура илтнӗччӗ. Вӑл та пӑлханать. Ӑна эпӗ чӑнах та пӗлместӗп, сире ҫак вырӑнта мӗн интереслентернине те пӗлместӗп, анчах ... ну, ку тӗлӗшпе вӑл хӑйне лайӑх туйман. Эпӗ сана мӗн калӑп тесе шутланӑччӗ вӑл, сасӑлав, урӑх нимӗн те мар. Вӑл чарӑнчӗ те, ним тума аптраса, пуҫне пӑркаларӗ.
  
  
  Ӑна май килнӗ таран ҫемҫереххӗн каларӗ: "эсир ӑнланатӑр-и, мисс Хэнли, эсир мана мӗн каласшӑн пулнине чӑнахах та ӑнланмастӑп".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ. "Манӑн спа - салонра темиҫе ҫул ӗҫлени ҫинчен ӑнлантарса памаллаччӗ, - терӗ вӑл. Унта унӑн диетологӗ. Анчах пӗр вӑхӑт мана атмосфера килӗшмерӗ. Ку ҫапла туйӑнать ... ну ... усаллӑн.
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку усал япала?"- ҫине тӑрсах ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ чӑнах та пӗлместӗп, - терӗ вӑл. "Кунта питӗ шӑппӑн та вӑрттӑнлӑх. Ӑна ҫынсем ҫӗрле килсе тухса кайнине илтетӗп. Пур ҫӗрте те хуралҫӑсем, анчах хӑнасем ҫакна пӗлмеҫҫӗ. Хӑнасем вӗсем ахаль сотрудниксем тесе шутлаҫҫӗ. Анчах вӗсем арҫынсем пекех чӑнкӑ. Ҫӗрле те мар вӑл пӑшӑлтатнине илтетӗп, эпӗ санӑн ятна, Доус, аса илтӗм. Пилӗк хуралҫӑ паян ниепле те машинӑпа курорта таврӑннӑ чухне йывӑрлӑх сиксе тухнине тавҫӑрса илчӗ вӑл. Ӑна ӑнсӑртран ih курнӑ. Тӳснӗ мӑшӑр. Ӑна каллех сирӗн ята асӑннине илтрӗм. Сана кунта тупичченех телефонпа шӑнкӑртаттартӑм. Унӑн сасси мӗншӗн каҫхи апата килнӗ? Унтан официантран мистер Доус кам иккенне ыйтса пӗлчӗ те, вӑл сирӗн ҫине кӑтартрӗ. Ӑна отель сана асӑрхаттарма ҫеҫ пултарать, сана аяккарах тӑма хушать ".
  
  
  Унран малалла ыйтсан, унӑн отвечӗсем ҫителӗклех ансат пек туйӑнчӗҫ, анчах эпир нумайччен калаҫрӑмӑр пулин те, вӑл ҫак ӗҫпе мӗн ҫыхӑнса тӑнине нимӗн те пӗлмест. Вӑл шайра пулма пултарать, е вӑл мана йӗрлессинчен пӑрса яма янӑ илӗртӳ пулма пултарать.
  
  
  Эпир калаҫса пӗтерсен, вӑл сасартӑк сехет ҫине пӑхса илчӗ те ахлатса ячӗ: "Ой, манӑн халь чӑн-чӑн проблема. Ҫурҫӗр иртсен тин. Комендант сехечӗ сотрудниксемшӗн тахҫанах иртсе кайнӑ. Эпӗ унта паян каҫхине таврӑнма пултараймастӑп. Вӗсем ӑна хӑй ӑҫта пулнине тӗпӗ-йӗрӗпе ӑнлантарса пама ыйтӗҫ. Манӑн чарӑнса тӑмалли вырӑн тупмалла та ирхине таврӑнмалла ".
  
  
  Вӑл, ҫав тери хумханса кайнӑскер, ура ҫине тӑчӗ те кунталла утрӗ. Вӑл ҫурма ҫулта чарӑнчӗ те шартах сикрӗ. "Кам та пулин спа-салонра мана урамра курсан, вӗсем мана илсе тӗпчеме тытӑнаҫҫӗ".
  
  
  "Ку вырӑн тӗрме пек".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Тӗрӗс, тӗрӗс. Эпӗ сана мӗн каласшӑн пулнине.
  
  
  Вӑл алӑка уҫрӗ те кайма пуҫларӗ. Ӑна ee аллинчен ярса тытрӗ, каялла сӗтӗрсе кайрӗ, хупрӗ те каллех алӑка питӗрчӗ.
  
  
  "Ку саншӑн ҫав тери хӑрушӑ пулсан, - терӗм эпӗ, - тен, санӑн ҫакӑнта ҫӗр каҫмалла пулӗ. Эсӗ хӑрушсӑрлӑхра пулӑн.
  
  
  Вӑл, эпӗ чӗнни хыҫҫӑн мӗн пулассине шухӑшласа, ман ҫине чылайччен шухӑша кайса пӑхса тӑчӗ. Унӑн ашшӗ пулӑшнисӗр пуҫне, ку сӗнӗве тума манӑн чӑнах та нимӗнле вӑрттӑн сӑлтав та ҫукчӗ. Анчах тата мӗн те пулин сиксе тухсан...
  
  
  "Ку сире кансӗрлемӗ тесе шутлатӑр-и эсир?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. Унта ҫывӑрмалли икӗ кровать пулнӑ, ӑна вӑл уҫҫӑнах курма пултарнӑ. "Эсӗ пӗр кровате илме пултаратӑн, - терӗм эпӗ, - ӑна тепӗр кровать ҫине ирчченех тӑсӑлса выртатӑп. Эсир хӑрушсӑрлӑхра пулатӑр. Ҫакна вӑл отельсем пекех асра тытнӑ.
  
  
  "Аван", - терӗ вӑл хуллен, пуҫӗпе сулса.
  
  
  Вӑл ваннӑйне кайрӗ. Алӑк ҫинчи ҫӑрасене тӗрӗслерӗ те сергей пӳлӗме чарчӗ. Унтан ӑна пушмакӗсене хывса кровать тавра пӗр ҫӗре хӗстертӗмӗр. Тулта уйӑх ҫути ӳкнипе пӳлӗмре ҫаплах ҫутӑ-ха. Вӑл тепӗр темиҫе минутран таврӑнчӗ, ун ҫинче пӗр сыпӑк ҫеҫ юлчӗ. Вӑл ваннӑпа кровать патне куҫнӑ чух унӑн ӳт-пӗвӗ чӳрече йӗри-тавра ҫутӑра палӑрса тӑнӑ, ун айӗнче урӑх нимӗн те ҫуккине курма пултарнӑ.
  
  
  Вӑл кровать ҫине выртрӗ те хӑй ҫине утиял уртса ячӗ. "Ырӑ каҫ пултӑр, мистер Доус. Тавтапуҫ сире."
  
  
  "Ырӑ каҫ пултӑр", - терӗм эпӗ. "Халех ҫывӑрма Каймалла."
  
  
  Тӳррипех калатӑп, ҫак ҫывӑхра выртакан илемлӗ ӳт-пӳ ҫинчен шухӑшлани мана самантлӑха маччаран пӑрса ячӗ. Анчах вӑл сӗнмерӗ. Часах вӑл ҫывӑрса кайрӗ. Ee ҫӳп-ҫапа ҫемҫен кӑшкӑрни вӑратсан, эпӗ питӗ вӑрах ҫывӑрнӑ тесе шутламастӑп.
  
  
  Унӑн selӗ кровать патнелле пӗшкӗнчӗ. "Сюзанна? Мисс Хэнли? Эсӗ йӗркеллӗ-и?"
  
  
  Вӑл ҫаплах шӑппӑн макӑрчӗ, эпӗ вара, тен, тӗлӗкре ҫеҫ тӗлӗк куртӑм пулӗ, тесе шутларӑм. Ӑна, ун патне пырса, sel кровать хӗррине илсе пычӗ те хулпуҫҫинчен хуллен силлерӗ.
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ", - пӑшӑлтатрӑм эпӗ. "Вӑранӑр! Пурте йӗркеллӗ. Эсӗ усал тӗлӗк ҫеҫ куратӑн.
  
  
  Унӑн аллисем сасартӑк ҫӗкленчӗҫ, мана мӑйран ыталаса илчӗҫ те, килӗшӳллӗн хӑй патнелле туртрӗҫ. Унӑн куҫӗсем халӗ те хупӑнман-ха, вӑл ман пите васкавлӑн чуптума пуҫларӗ. "Тыт мана. Тыт мана! Юратать мана!"
  
  
  Вӑл ҫывӑрать-и, ҫывӑрать-и-калама халичченхи пекех йывӑр, анчах унӑн алли ман ӳт ҫумне куҫса ларчӗ, йӗмӗмпе аппаланчӗ, ҫав вӑхӑтрах вӑл мана чуптурӗ. Ӑна хӑвӑрт хывса пӑрахрӗ те унпа пӗрле вырӑн ҫине выртрӗ.
  
  
  "Сюзанна, - каллех ыйтрӗ унран, - эсӗ ҫывӑрмастӑн-и?»
  
  
  "Лешӗ мана юратать, тархасшӑн", - ҫирӗплетрӗ вӑл. Ӑна эй хушнӑ.
  
  
  Вӑл хӑй юрату актне хатӗрленнӗ пек ответлерӗ.
  
  
  
  
  
  
  ӗмӗр тӑршшӗпех, анчах унччен нихҫан та ҫакна практикацилеме хӑяйман. Унӑн выҫлӑхӗ ҫав тери пысӑк пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл пире, иксӗмӗре те тепӗр хут калакан оргазсем пӗтичченех, пӗрин хыҫҫӑн тепри эротикӑлла хавхалану кӳнӗ. Хӑй чунӗн кашни туйӑмӗпе, кашни нервипе ҫав тери туллин калаҫакан хӗрарӑм ӑна халиччен нихҫан та пӗлмен. Унӑн ӳт-пӗвӗ кравать ҫинче урса кайнӑ пек сиккелет, вӑл, хӑй кӑшкӑрнине пусарас тесе, пуҫне ҫавӑрать.
  
  
  Унтан, эпир юнашар выртнӑ чух, вӑл куҫне уҫрӗ те ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Малтан, - терӗ вӑл ҫемҫен, - эпӗ ку тӗлӗк ҫеҫ пулӗ тесе шутланӑччӗ. Анчах ку тӗлӗк мар, ку вара чылай лайӑхрахчӗ ".
  
  
  "Ҫапла", - килӗшрӗм эпӗ. "ку пулчӗ."
  
  
  Унӑн алли ман сулахай пӗҫҫин шалти енне сӗртӗннине туйса илтӗм. Унӑн пӳрни ҫинче ҫӗрре пурччӗ, вӑл ман ӳте кӑштах чӑрмаланине туйрӗ. Вӑл чӗрмеленине туйманпа пӗрех, анчах ман ӳт-пӳ тӑрӑх ӑшӑ та лӑплантаракан туйӑм сарӑлчӗ. Чи малтан эпӗ ҫапла шутларӑм: ку пирӗн нумай вӑхӑт хушши юратса пурӑннӑ хыҫҫӑн ҫеҫ пулать. Чӑнах та, тепӗр самантранах, ҫак туйӑм калама ҫук пӑчӑхса ҫитсен, мана тӗлӗнтерсе пӑрахрӗ. Ку каллех пулчӗ - мана наркотиксемпе наказани пачӗҫ. Сюзанна Хэнли ман ӳте хӑйӗн унки тавра темӗнле япала илсе кӗчӗ.
  
  
  Ку хутӗнче вӑл эпӗ чӑтса тӑрайман вӑйлӑ эмел иккенне пӗлчӗ. Часах тӗттӗмленчӗ. Манӑн пуҫ мими хура пушӑлӑха хӑвӑрт кӗрсе кайрӗ.
  
  
  Вунҫиччӗре
  
  
  Манӑн куҫӑмсем куҫа йӑмӑхтаракан шурӑ ҫутӑпа тӗтреленчӗҫ, вӑл мана чӗререн куҫран ӳкет. Вӑл нумай вӑхӑт тӑнсӑр выртнӑ пулмалла. Вӑл мана анратса пӑрахрӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ. Ӑна аллисемпе е урисемпе хускатма пултараймасть. Майӗпенех, куҫӑм уҫӑлчӗ те, эпӗ больница пӳлӗмӗ пек шап-шурӑ пӳлӗмре пулнине, мачча ҫине лартнӑ ҫутаткӑҫран куҫа йӑмӑхтаракан святой тухнине куртӑм. Вӑл месерле выртать, манӑн ал-урасене сӑран чӗн пиҫиххисемпе ҫыхса лартнӑ.
  
  
  Вӑл ҫӑварне уҫрӗ те пӗтӗм вӑйран кӑшкӑрма хӑтланчӗ, анчах хӑйӑлтатакан сассипе ҫеҫ кӑшкӑрчӗ. Апла пулин те, ман сасӑ больницӑсенчи санитарсем йӑтса ҫӳрекен шурӑ курткӑллӑ тӑватӑ тӗреклӗ арҫынна хӑй патне чӗнсе илчӗ те мана хупӑрласа илчӗҫ. Вӗсем ман кроватӑн ҫӳлти пайне ҫӗклерӗҫ те, эпӗ ним пытармасӑр лартӑм.
  
  
  Хӑйӗн ҫӗнӗ вырӑнӗнчен ӑна пӳлӗмре тата икӗ ҫын, тӑватӑ "санитарсӑр"пуҫне, курма пултарнӑ. Иртнӗ каҫ манпа пӗр юлташ пулчӗ. Хӗрлӗ ҫӳҫлӗ Сюзанна Хэнли медсестерсен шурӑ униформипе, лутра кӗлеллӗ шурӑ туфлипе питӗ илемлӗ курӑнать. Тепри утмӑл ҫула ҫитнӗ кӑвак ҫӳҫлӗ арҫын, шурӑ халат, шурӑ шӑлавар, шурӑ балет тапочки тата шурӑ перчетке тӑхӑннӑ. Вӑл инвалид кресли ҫинче ларать. Вӑл хӑй те сисмерӗ: Эпӗ Халӗ Reiuvenation Health Spa спа-салонра пурӑнатӑп, ку ҫын-Фредерик Bosch доктор.
  
  
  Тухтӑр инвалид креслине ман кровать патне шутарса лартрӗ те ҫӳхе туталлӑ, пӑр пек сивӗ кулӑпа мана парнелерӗ. Сюзанна Хэнли ман ҫине пӗр сӑмахсӑрах пӑхса илчӗ те тепӗр еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Пирӗн ҫывӑрӑва килӗр", - терӗ доктор хӑйӑлтатакан сасӑпа нимӗҫ акценчӗпе, - "анчах вӑл килни сирӗн сывлӑхӑра лайӑхлатасран хӑратӑп". Вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ, Унтан: "Никер", тесе хушса хучӗ.
  
  
  Ҫапла каласа пани мана вӑй пачӗ, вӑл мана ҫирӗп тытса тӑракан сӑнчӑрсемпе пӗр хушӑ кӑлӑхах кӗрешрӗ.
  
  
  Тухтӑр аллине сулчӗ. - Кӗрешни усӑсӑр, Мистер Картер. Эсир кунта вӑйсӑр. Кунсӑр пуҫне, мӗншӗн-ха санӑн кунтан ҫакӑн пек килсе тухас килет? »
  
  
  Вӑл хӑйӗн инвалид кресли ҫинче ҫаврӑнчӗ те шурӑ халат тӑхӑннӑ тӑватӑ помощнике мана ҫӳле илсе кайма хушрӗ.
  
  
  Арҫынсем мана, халӗ те кравать ҫумне ҫыхса лартнӑскере, карл пӳлӗмӗ урлӑ хӑвӑрт кустарса каҫрӗҫ, вӑл кнопка ҫине пуссанах курӑнчӗ. Вӗсем мана лифта тӗртсе кӗртрӗҫ те, пирӗн пата сюзанн Хэнлипе доктор ҫав инвалид кресли ҫине ларчӗҫ. Лифт сасӑсӑр хӑпарнӑ вӑхӑтра никам та чӗнмерӗ. Лифт чарӑниччен эпир темиҫе хута хӑпартӑмӑр, кун уҫӑлчӗ те мана пысӑк та уҫӑ пӳлӗме илсе кӗчӗҫ.
  
  
  Пӳлӗме пӑхса ҫаврӑнсан, вӑл хулари тӑваткал квартал пысӑкӑш пулнине, урайӗнчен пуҫласа маччана ҫити пур енчен те кантӑксем пулнине курчӗ. Эпир спа тӑрринче тӑратпӑр, ҫав заведени ҫӳлӗ ту тӑрринче пулнӑран кӗленче стена витӗр пур енчен те тарӑн айлӑмсем курӑнаҫҫӗ. Кун ҫутинче, юр ҫине хӗвел ҫутатнӑ чухне, ҫав тери тӗлӗнмелле япала пулнӑ.
  
  
  Анчах пӳлӗмре тӗлӗнмелле япала-центрта кӗрлесе, кӗрлесе тӑракан компьютер, тавралӑхӑн пысӑк пайне йышӑнса тӑраканскер. Компьютер индикаторӗсем пӗрмаях мӑчлата-мӑчлата илеҫҫӗ, машина вара пӗр тикӗс сӗрлекен сасӑ кӑларать. Ытти пӳлӗмре, ахӑртнех, сас-чӗвӗсӗр пулнӑ пирки, ҫав тери шӑп пулнӑ. Доктор аллине хускатрӗ те, тӑватӑ арҫын ман кровате аппарат патнелле шутарса лартрӗҫ. Унта ҫитсен, арҫынсенчен пӗри ман кравать тӗпӗнчи аврине ҫавӑрчӗ те, сасартӑк sel чунтанах кӑкарнӑ, ҫурӑмӗпе, урисене кресло ҫинче ларнӑ пек, ҫӳлелле ҫӗкленӗ.
  
  
  Тӑватӑ арҫын лифт патне таврӑнчӗҫ те, тухтӑр каллех аллине сулчӗ.
  
  
  Сюзанна Хэнли юнашар ларать
  
  
  
  
  
  
  Вӑл компьютерне ҫутрӗ те циферблачӗсене ҫавӑрма, ҫавӑрма тытӑнчӗ, ҫав вӑхӑтра тухтӑр инвалид кресли ҫине пырса ларчӗ те, вӑл ман умма уҫҫӑнах тухса тӑчӗ.
  
  
  "Сасӑсене вӑл, Мистер Картер, - терӗ вӑл, аллине сулса, компьютер ҫине кӑтартса, - эсир илес текен ревматизм. Эсир тахҫан "ҫын вӗлерекенсен Бригади" тесе ят панӑшӑн вӑй тӑрать. Сасси унӑн, эсир ку мӗне пӗлтернине ҫаплах ӑнланмастӑр-ха, ҫапла мар-и? »
  
  
  Вӑл тӗрӗс калать. Компьютер мӗн иккенне те, вӑл тӗнче кризисне мӗнле чӗннине те пӗлмен эпӗ.
  
  
  "Кам эсӗ?"Унран ыйтрӑм. "Мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  Доктор манран пӑрӑнчӗ, эпӗ вара ҫак инвалид кресли пӗтӗмпех механизациленнине, управлени элеменчӗсем пулӑшнипе ертсе пынине пӗрремӗш хут асӑрхарӑм. Пӗрре пӳлӗм тӑрӑх шӑхӑрса иртнӗ хыҫҫӑн вӑл савӑнӑҫлӑн кулса ячӗ. Унтан вӑл хӑй ларнӑ ҫӗре таврӑнчӗ.
  
  
  "Паллашма ирӗк парӑр", - терӗ вӑл, пилӗкӗнчен пуҫ тайнӑ пек туса. "Хама пурте пӗлекен ятпа мар, чӑн-чӑн ятпа паллашатӑп, Фредерик Bosch доктор. Ку ята эсир пӗлетӗр - унӑн докторӗ Феликс фон Альдер. Вӑл ҫӳлелле ҫӗкленнӗ куҫхаршисене куратӑп, Мистер Картер. Эсир манӑн арӑмпа манӑн виҫӗ хитре хӗрӗме пӗлетӗр. Анчах ку историн пӗчӗк пайӗ ҫеҫ ".
  
  
  Вӑл самантлӑха чарӑнчӗ те ман ҫине ыйтуллӑн пӑхрӗ. "Ӑна каласа париччен сире хамӑн историе каласа парам, Мистер Картер, эпӗ ӑна сире мӗншӗн каласа панине ӑнлантарасшӑн. Куратӑр-и, халӗ эсир манӑн влаҫра - ӳт - пӳ те, часах эсир пӗтӗмпех-ӳт-пӳ те, менталь тӗлӗшӗнчен те-ман влаҫра пулатӑр. Шантарсах калатӑп сире, ҫакна нимӗн те чарма пултараймасть, эсир ӑна часах хӑвӑрах ӗненӗр. Анчах ун умӗн эпӗ сире мӗн пулса иртнине илттересшӗн. Эсир, хӑвӑрӑн иртнӗ ҫитӗнӗвӗрсемпе, ӑна каласа памалли чаплӑ истори валли майсем тупатӑр. Унӑн отельне, ҫак самантра эсир кунта чӗрӗ юлччӑр тесе, мӗншӗн тесен эпӗ мӗн тума пултарнине чӑннипех хаклама пултаракан ҫын эсир. Апла пулсан, - вӑл каллех кресло ҫине ҫаврӑнса ларчӗ, - апла пулсан, манӑн ӗҫ аслӑ шедевр, симфони, лайӑх музыкӑна е нихҫан курман картинӑна нихҫан та илтмен чаплӑ шедевр евӗрлӗ пулнӑ пулӗччӗ. Ӑнланатӑр-и эсир?"
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Мӗнле ӑнлантарса парас-ха ҫак уҫҫӑнах курӑнса тӑракан ӑссӑрлӑха? - тесе шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Феликс фон Альдер Доктор инвалидла кресло ҫинче ман паталла пӗшкӗниччен пӗр вӑхӑт хускалмасӑр ларнӑ.
  
  
  Адольф Гитлера ҫын хӑйне мӗнле тытнине тӗрӗслес тӗлӗшпе ӗҫленӗ чухне Вӑл Германире питӗ чаплӑ ученӑй пулнӑ. 30-40-мӗш ҫулсенчи экспериментсенче спецоперацире чӗрчунсем кӑна, вӗсем питӗ тӳрккес, пуҫ мимине улӑштарма тата тытса пыма химипе хирурги меслечӗсемпе усӑ кураҫҫӗ.
  
  
  "Манӑн кӑштах ҫитӗнӳ пулчӗ, - мӑнкӑмӑллӑн каларӗ фон Альдер, - ун чухне те. Дер фюрер мана темиҫе хутчен те илемлетнӗ.
  
  
  Вӑл ҫынсем патне куҫма хатӗр пулнӑ. Ун чухне кая юлнӑччӗ ӗнтӗ - вӑрҫӑ пӗтрӗ. Берлинра союзниксен ридӗ пулнӑ, Унта вӑл ӗҫленӗ... - вӑл калаҫма чарӑнчӗ те хӑйӗн шурӑ халатне хыврӗ. Шурӑ перчетке тӑхӑннӑ аллисем искусствӑлла пулнине курчӗ вӑл. Вӑл хулпуҫҫисене хускатса илчӗ те, икӗ алли те урайне ӳкрӗ. "Эпӗ икӗ алла та рейдра ҫухатрӑм".
  
  
  Часах вӑрҫӑ пӗтрӗ, терӗ вӑл малалла. Вырӑссем Берлина ҫитсен, вӗсем ҫак экспериментсем ҫинчен пӗлнӗрен Ҫапла тӑвасшӑн пулнӑ. Ӑна тупнӑ хыҫҫӑн ССР союзне илсе кайнӑ. Нимӗҫсем вӑл вилнӗ пулӗ тесе шутланӑ. Феликс фон Альдер доктор малалла пурӑнни ҫинчен нимӗн те ҫырман.
  
  
  Мускавра вӑл хӑйӗн ӗҫне малалла тӑснӑ, анчах унӑн аллинче электричество процесӗсем кӑткӑсрах пулнӑ. Вырӑссем уншӑн искусственнӑй алӑсемпе кистсем тунӑ, вӑл вара питӗ пысӑк ҫитӗнӳ тунӑ.
  
  
  "Анчах вырӑссем мана нихҫан та шанман", - тесе хушса хунӑ вӑл. Вӑл каллех чарӑнчӗ те инвалид кӳмин ларкӑчӗ ҫине пӗҫҫисене шутарса лартрӗ. Ӑна халь курнӑ икӗ ури те ҫӗре ӳкрӗҫ.
  
  
  "Эпӗ тарма ан пултартӑр тесе, вӗсем ман урасене касса татрӗҫ. Вӗсем унӑн ih тӑшманӗ пулнине пӗлнӗ. Эпӗ яланах нимӗҫ халӑхӗнчен ҫӳлте тӑнине ӗненеттӗм. Манӑн пӗтӗм ӗҫ нимӗҫ государствине тӗнчене тытса пыма пулӑшассинче пулнӑ, - халӗ ӗнтӗ, хӑйӗн меслечӗсене ҫӗнетсе ҫӗнетнӗ хыҫҫӑн, манӑн ӗмӗт пурнӑҫа кӗрӗ.
  
  
  "Анчах вырӑссем патне таврӑнар - Вӗсем Виҫҫӗмӗш рейх историне тӗпчерӗҫ те эпӗ гитлера чӗререн парӑннине пӗлчӗҫ. Анчах ку вӗсене манӑн наука пӗлӗвӗсемпе усӑ курма чӑрмантармарӗ. Oni, эпӗ хамӑн экспериментсене татса кӗресси ҫывӑх тесе шутлатӑр. Ҫавӑнпа вӗсем мана изоляцире усрарӗҫ; ман ӗҫсӗр пуҫне урӑх нимӗн те ҫукчӗ ".
  
  
  Фон Альдер хӑйӗн кресли ҫинче ман умра ларать, хулсӑр та урасӑр торс. Хӑй ҫине пӑхнӑ чух вӑл манран йӗрӗннине те, шок та йӗрӗннине те курма пултарнӑ. Вӑл йӳҫҫӗн кулса ячӗ те, ҫурӑм шӑммисене хытарса, пӳлӗм тӑрӑх кукӑр-макӑр кресло-кӳме патнелле утрӗ, унтан каллех ман пата пычӗ, эпӗ халӗ те вӑйсӑррине кӑтартса пачӗ.
  
  
  Вӑл каллех чарӑнса тӑчӗ те хӑйӗн калавне малалла тӑсрӗ. Раҫҫейре вӑл ҫынсене ӑнӑҫлӑ тытса пымалли теорие тӗппипех туса хатӗрленӗ, мӗншӗн тесен вӑл вӑхӑтра тӗнчере икӗ ҫӗнӗ хатӗр - компьютерсемпе пӗчӗк транзисторсем туса хатӗрленӗ.
  
  
  "Ҫак икӗ элемент тупсанах, - терӗ мана фон Альдер, - эпӗ хамӑн мӗн кирлине ӑнлантӑм. Тепӗр тесен, компьютер механически пуҫ мими кӑна пулнӑ, ӑна мӗн те пулин программӑлама май пулнӑ.
  
  
  
  
  
  
  ӑна пирӗн отеле ярсан, вӑл ӳт-пӳ тулашӗнчи пуҫ мими пултӑр. Ӑна, ҫын пуҫ мими ӑшне пӗчӗк транзистор вырнаҫтарса, транзистор компьютерӗнчен приказсем пама пултарассине пӗлнӗ. Манӑн тема хам тӗрӗслевре пулнӑ пулӗччӗ ".
  
  
  Анчах унӑн халӗ те йывӑрлӑх пулнӑ-ха: вӑл транзистора, тӗкӗр пек пӑнчӑллӑ транзистора та этем пуҫ мимине мӗнле вырнаҫтармаллине пӗлмен. Вӑл хӑйӗн теорине вырӑссен теорине уҫмасӑрах экспериментсем тунӑ.
  
  
  Унтан Китай ученӑйӗсем Мускава информаципе улӑштарма ҫӳреме пуҫланӑ. Фон Альдер тепӗр енне каҫма шутларӗ. Китаецсем ҫак политикӑллӑ иртни ҫинчен нимӗн те пӗлмеҫҫӗ пек, унпа лайӑхрах калаҫассӑн туйӑнать. Вӑл китай физикӗпе туслашнӑ, ун урлӑ Ӑна Раҫҫей тӑрӑх контрабандӑпа турттарса кайнӑ. Ку ҫӑмӑл пулчӗ. Альдерс фонӗ ҫинче искусственнӑй алӑсемпе урасем аякра пулнӑ, Ӑна Пекинра ӑслӑлӑх приборӗсем тултарнӑ ещӗк тӗпне вырнаҫтарнӑ.
  
  
  "Китая лексен, - терӗ малалла фон Альдер, - эпӗ решени тупрӑм. Ку тӗлӗнмелле ансат пулнӑ. Тавҫӑрса илме пултаратӑр-и эсир? »
  
  
  Ӑна темскер калама ӗлкӗриччен вӑл хӑйне хӑй: "Йӗппе Тирни", - терӗ.
  
  
  Вӑл, сывлама чарӑнса, хӑйӗн историне малалла каласа пачӗ. Китайри йӗппе чикмелли авалхи медицина искусствипе усӑ курса, вӑл этем пуҫ миминче микроочек транзисторне пытарма пултарнӑ. Транзистор компьютерпа тӑранса пурӑнать, фон Альдерс ҫынна пӗтӗмпех тӗрӗслесе тӑрать.
  
  
  Раҫҫейри пекех, фон Альдер хӑй тупнӑ япалана вӑрттӑнлӑхра тытнӑ. Май килсен, вӑл ӳсӗр коммунистсен партийӗн чиновникне, правительствӑн пысӑк членне микроочек транзисторне пуҫ мимине пуҫтарнӑ. Унтан вӑл малтан программӑланӑ компьютер пулӑшнипе транзистора активланӑ, китаецсем фон Альдера Швейцарие тарма пулӑшнӑ.
  
  
  "Шел те, - ассӑн сывласа илчӗ фон Альдер, - мӗскӗн китаеца тӑван ҫӗршыва таврӑннӑ чухне вӗлернӗ".
  
  
  Вӑл Швейцарие ҫитсенех фон Альдер хӑйӗн арӑмӗпе ҫыхӑнчӗ. Вырӑссем фон Альдера илсе кайнӑ хыҫҫӑн часах вӗсене хӗр ҫуратса панине вӑл пӗлмен. Гитлерпа ҫыхӑну тытнӑран урсула хӑйӗн упӑшкине вӑрттӑн усранӑ, анчах вӑл ӑна спа-салон уҫма укҫа-тенкӗ панӑ. Ку ҫемье хальхи экспериментсем ҫинчен пӗлмен, унӑн хӗрӗсем "Доктор" тесе нихҫан та шутламан. Босх " ih атте пулнӑ.
  
  
  Пӗтӗм тӗнчери пуян та чаплӑ клиентсене илӗртекен Курорт чечекленсе пынӑ. Фон Альдер клиникӑри тӗплӗн суйласа илнӗ пациентсен пуҫ миминче микроочек транзистрӗ туса, ҫын вӗлерекенсен отрядне йӗркелеме ҫулталӑк сая янӑ. Доктор хатӗр чухне вӑл хӑйӗн ҫын робочӗсене компьютер урлӑ активланӑ.
  
  
  Ҫак вӑрӑм истори вӑхӑтӗнче вӑл нимӗн те шарламарӗ, хӑш-пӗр чухне фон Альдер пӗр чарӑнмасӑр калаҫнӑран, хӑш-пӗр чухне ҫак истори ӑна ӑнлантарса пама ытла та ӗненмелле мар пулнӑран. Вӑл уҫҫӑнах ҫилленнӗ, анчах хӑй ухмах маррине питӗ хӑвӑрт кӑтартса панӑ.
  
  
  Вӑл ман шухӑшсене вуланӑ пек татса хучӗ: "Эсир мана ӗненместӗр. Ухмаха ернӗ старик тискеррӗн мӑкӑртатнине итленӗ тесе шутлатӑн-и эсӗ?
  
  
  Вӑл пысӑк компьютер еннелле ҫаврӑнчӗ те: "Итлӗр-Ха, Картер мистер, - терӗ. Тимлӗн итле."Вӑл кнопка ҫине пусакан Сюзанна Хэнлине паллӑ пачӗ. Сасартӑк пӳлӗме Пӗрлешӳллӗ Штатсен президенчӗн сасси тулчӗ. Вӑл Российӑпа тата Китайпа суту-илӳ тӑвассине сӳтсе явнӑ. Ҫак сасӑ малалла тӑсӑлнӑ вӑхӑтра фон Альдер тискеррӗн кӑтиклени ӑна хупланӑ пекех пулчӗ.
  
  
  "Транзисторсем манӑн приказсене ҫеҫ мар, вӗсем те приемниксем пекех ӗҫлеҫҫӗ, - терӗ фон Альдер. Вӑл пӗтӗм тӗнчипе пулса иртекен калаҫусене илтетӗп. Халӗ эсир илтетӗр-и, сирӗн президент сирӗн государствӑн аслӑ должноҫри ҫынсен пуҫ мимине кӗртсе лартнӑ транзистор урлӑ мӗн калать? Oni-министрсен кабинечӗн ларӑвӗнче ".
  
  
  Фон Альдер сюзаннӑна паллӑ пачӗ те, вӑл темиҫе кнопка ҫине пусрӗ. Россия, Китай, Англи ҫинчен калаҫни пӳлӗме пӗрин хыҫҫӑн тепри тулчӗ.
  
  
  Фон Альдер мана пур еннелле те хӑваласа иртсе, эпӗ мӗн тунине фон Альдер епле сӑнаса тӑнине халӗ вӑл лайӑх пӗлет. Унӑн Z1 агентпа Вербен пуҫ миминче передатчиксем пулнӑ пулмалла, ТЕН, АX агентӑн ытти сотрудникӗсем те пулнӑ пулӗ.
  
  
  "Мана никам та чарма пултараймасть, - мухтанать фон Альдер. "Ӑна ҫав вӗлерӳ-хӑйне хӑй вӗлересси йӗркеленӗ, ӑна пысӑк ҫын вӗлернипе килнӗ ыйтусем ан юлччӑр тесе. Халӗ ӑна хӑратсан, вӗсем мана шанаҫҫӗ. Эпӗ тӑвас тенӗ пек ту ".
  
  
  Куҫӗсем йӑлтӑртатаҫҫӗ, доктор инвалид кресли кустарса ҫитрӗ те, пирӗн пит-куҫсем пӗр-пӗринчен темиҫе дюйм ҫеҫ тӑрса юлчӗҫ. "Халӗ ӗнтӗ эпир сирӗн пуласлӑхӑра сӳтсе явӑпӑр, Мистер Картер. Эсир тӑнсӑр чухне ӑна сирӗн пуҫ мими ҫине транзистор кӗртсе лартнӑ. Тепӗр самантран манӑн помощник, - вӑл Сюзанна еннелле пуҫне сулчӗ, - активлать. Ҫак самантран пуҫласа эсир, компьютера рекламӑлакан программӑллӑ лентӑна пӑхӑнса, пӗтӗмпех тата пӗтӗмпех ман влаҫра пулатӑр ".
  
  
  Фон Альдер пӗр самантлӑха ман ҫине пӑхса ларчӗ. Вӑл эпӗ пулӑшусӑр пулнипе уҫҫӑнах савӑнчӗ. Вӑл ҫак вӑя ытла та лайӑх ӑнланса илчӗ, манӑн ӳт-пӳ тӑрӑх тар тапса тухнине туйрӗ.
  
  
  Фон Альдер ман еннелле ҫаврӑнчӗ те хӗр еннелле пуҫне сулчӗ. Унӑн алли компьютер ҫинчи кнопка патнелле туртӑннине сӑнаса, вӑл хатӗрленсе тӑчӗ. Вӑл кнопкӑна сӗртӗнчӗ. Темиҫе ҫутӑ ялкӑшса илчӗ те, машина тата хытӑрах кӗрлеме пуҫларӗ. Мӗн кӗтмеллине те пӗлместӗп, ӑна питӗ хытӑ кӗтрӗм. Ӑна пӑрахмаллаччӗ-и? Вӑл тӑнне ҫухатнӑ пулӗччӗ
  
  
  
  
  
  иртнӗ кун-и? Мӗн пулнӑ пулӗччӗ? Часах ҫутӑсем мӑчлатма чарӑнчӗҫ.
  
  
  "Ника Картер транзистора активланӑ, фон Альдер тухтӑр", - сиввӗн каларӗ хӗр. "Идеаллӑ ӗҫ".
  
  
  Ӑна, кресло ҫине, пӗр хускалмасӑр ларчӗ. Ӑна нимӗн те туймарӗ - ман пуҫ мими ӗлӗкхи пекех лайӑх ӗҫлет. Мӗн пулса иртнине эпӗ пӗлместӗп, анчах фон Альдер тӗрӗслесе тӑмасть пулас. Вӑл, нимӗн те ан куртӑр тесе, питне-куҫне хаярлатма хӑтланчӗ.
  
  
  Фон Альдер операци ӑнӑҫлӑ иртрӗ тесе шутланӑ пулмалла. Вӑл ман ҫине аран-аран пӑхса илчӗ те, хӑйпе хӑй калаҫса, пӳлӗм тӑрӑх каллӗ-маллӗ ҫаврӑнкаласа ҫӳрерӗ. "Эпӗ ӑнӑҫлӑ турӑм! Каллех яланхи пекех! »
  
  
  Вӑл Сюзаннене паллӑ пачӗ те йӗрӗннӗ пекех: "Ярӑр ӑна, Тархасшӑн", - терӗ.
  
  
  Хӗр хӑвӑрт ман пата пычӗ те мана тытса тӑракан чӗнсене пушатма пуҫларӗ. Вӑл, мӗн те пулин курасран, мӗн те пулин асӑрхаттарасран хӑраса, унӑн питне айккинерех тытса тӑчӗ, анчах вӑл ман ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Юлашкинчен, вӑл пушансан, компьютер патне таврӑнчӗ. Фон Альдер хӑйӗн планӗсем ҫинчен ҫыхӑнусӑр каласа париччен, вӑл ун чухне нимӗн тума та пӗлмен.
  
  
  Хӑй питлесе каланӑ вӑхӑтра вӑл сасартӑк чарӑнчӗ те инвалид кресли ҫинче ман ҫине сиксе ларчӗ, унӑн нервисем пӗр вӗҫӗмсӗр туртӑна-туртӑна илчӗҫ.
  
  
  Ҫав самантрах сюзанна мана: "Пӑх - Ха, Ник! Сана тӗрӗслесе тӑманнине пӗлет вӑл. Вӑл пӗлет! Вӑл санӑн куҫусене курнӑ! »
  
  
  Ee асӑрхаттару шӑпах вӑхӑтра ҫитрӗ. Ӑна, алдер фонӗ ҫинче инвалид кресли ман ҫине пырса ҫапӑннӑ ҫӗртен сиксе антӑм. Ун чухне ӑна инвалид кӳмин чавсисем айӗнчен икӗ питшӑлли кӑнтарса тӑнине питӗ кая юлса курчӗ. Пӗрин хыҫҫӑн тепри, куҫа йӑмӑхтаракан газ юхӑмӗ тухнӑ вӑхӑтра, ҫунтаракан ҫулӑма сахал сирпӗнтерет. Эпӗ сикмен пулсан, ӑна тунӑ пулсан, пӗтӗмпех ҫунса кайнӑ пулӑттӑм. Апла пулин те, манӑн сулахай хулпуҫҫипе аллӑмӑн пӗр пайӗ пӗҫерсе кайнӑ, айккинелле пӑрӑнсан, вӑл ҫурри суккӑрланнӑ.
  
  
  Фон Альдер, урса кайса, инвалид кӳмине уҫрӗ те каллех ман ҫине ыткӑнчӗ, икӗ кӗпҫи те вилӗм ҫулӑмӗ тата чашкӑракан газ сурса кӑларчӗҫ. Вӑл мана инвалид кӳмипе тӗртнӗ вӑхӑтра, авкаланса, пӳлӗм урлӑ ҫаврӑна-ҫаврӑна чупать. Вӑл тариччен мана каллех ҫурӑмран пӗҫертсе ячӗҫ, мӗншӗн тесен ку хутӗнче вӑл ытла та хӑвӑрт шурӗ. Вӑл ырханланса ҫитеспе ҫывӑх пулнӑ, анчах креслӑна тепӗр хут ҫавӑрма ӗлкӗриччен ӑна ун хыҫҫӑн хӑваланӑ.
  
  
  Вӑл пукана ҫавӑрнӑ хушӑра унӑн эму ҫурӑмӗ ҫине сиксе ларчӗ те ӑна мӑйӗнчен ыталаса илчӗ. Инвалид кӳми, мана хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе, ҫаплах малалла ыткӑнчӗ. Унӑн пушӑ аллипе фон Альдер мӑйне, хӗлхемлӗ нерв патне ҫитиччен, тарӑн чиксе лартрӗ. Унӑн пусӑмӗ пулнӑ та вӑхӑтлӑха ӑна пӑснӑ. Халӗ вӑл, хӑйӗн автомобильне вӑрахлатас тесе, мышцисене те хускатма пултараймарӗ. Аленка, хӑйӗн мӗнпур вӑйӗпе усӑ курса, унӑн инвалид пек вӗҫтерсе пыракан креслине пӑрчӗ те ӑна тӳрех кантӑк стена ҫинелле тӗллерӗ.
  
  
  Инвалид кресли хӑйӗн тӗллевӗ патнелле пӗтӗм хӑвӑртлӑхпа вӗҫтерсе пырать. Стена ҫывхарнӑҫемӗн ҫывхарса, ҫуласа пынине, инвалид кӳми кантӑка шӑтарса урайне ӳкичченех пӑхса тӑчӗ вӑл. Фон Альдер ӳтлӗ пукан кантӑк ҫумне ҫапӑнса ӳксе айлӑмалла ӳпне ӳкрӗ.
  
  
  Сюзанна Хэнли ман пата чупса пычӗ те мана ура ҫине тӑма пулӑшрӗ. Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Эсӗ ҫӑлса хӑвартӑн мана, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл, манран тыткаласа. "Эпӗ ӑна каярах ӑнлантарса парӑп."
  
  
  Эпир иксӗмӗр пӳлӗм хӗрринче, аялта тарӑн шӑтӑкалла пӑхса, ним чӗнмесӗр тӑтӑмӑр. Унта, ҫӗр фут аяларах, пӑр ҫинче фон Альдер кӗлетки выртать, унпа юнашар инвалидсен ҫӗмрӗк кресли выртать. Ҫӳлтен унӑн алли-урисене татнӑ пӗчӗк хуҫӑк пукане пек курӑнать. Сюзанна шартах сикрӗ, ӑна чӳрече патӗнчен сӗтӗрсе кайрӗ.
  
  
  "Компьютер", - терӗ вӑл, сасартӑк аса илсе. "Манӑн ӑна чармалла".
  
  
  Вӑл пӳлӗм урлӑ васкаса кнопкӑсем ҫине пусрӗ. Ҫутӑсен речӗсем сӳнчӗҫ, сӗрлени хулӑнрах кӗрлеме пуҫларӗ. Машина пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе чӗтресе чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Сюзанна ман ҫине пӑхса илчӗ. "Халӗ пурте йӗркеллӗ, - терӗ вӑл. "Компьютера ҫӗмӗрнӗ. Пире транзисторсем тӑрӑх пӗччен ӗҫлемест, фон Альдер тухтӑрӑн мӗнпур парнисем хӑйсене йӗркеллӗ ҫын вырӑнне хурӗҫ. Вӑхӑт иртнӗҫемӗн микроточкӑллӑ транзисторсем - ҫав шутра сирӗн пуҫ миминче те - ирӗлсе каяҫҫӗ ". Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Ку ӗҫ пӗтрӗ.
  
  
  18
  
  
  Компьютер чарӑнсан, вӑл хоука Штатсене шӑнкӑртаттарчӗ. Мӗн пулса иртни ҫинчен эму кӗскен те тулли доклад пачӗ. Ӑна каласа пӗтерсен, вӑл мана спа-салона юлма сӗнчӗ. Вӑл президентпа ытти правительствӑсен представителӗсене пӗтӗмпех доклад туса парӗ. Унтан вӗсем пурте Компьютера тӗппипех аркатнине курма Швейцарие килеҫҫӗ.
  
  
  Эпир Сюзаннӑпа кӗтнӗ вӑхӑтра вӑл мана хӑйӗн историне каласа пачӗ. Вӑл фон Альдер патӗнче икӗ ҫул ӗҫленӗ. Вӑл британка пулнӑ, лондонри хаҫатра пособи шыраса тупасси ҫинчен вӑрттӑн пӗлтерӳ урлӑ ун патне лекнӗ. Вӑл Лондонри лаборант пулнӑ, спа-салонра урӑх ӗҫ тума пулнӑ.
  
  
  Вӑл хӑй килнӗренпе чӑнах та заключеннӑй пулнӑ. Тарма май ҫук. Вӑл ман пата гостиница номерне пынӑ каҫ та, вӑл мана йӑпатман пулсан та, такам с.
  
  
  
  
  
  вӑл-фон Алдер пуҫ касакансенчен пӗри - хӑйӗн ӗҫне пӗтернӗ пулӗччӗ.
  
  
  Курайманлӑхпа шанӑҫсӑрлӑх пӗрлешни ӑна компьютер хыҫҫӑн ҫав ӑссӑр авантюра патне кайма хистерӗ. Вӑл мана ирӗке кӑларасси эй пулӑшӗ тесе кӗлтӑватчӗ.
  
  
  Темиҫе сехетрен Хоукпа унӑн ушкӑнӗ килсе ҫитрӗҫ. Фон Альдер историйӗ ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе каласа парсан, вӗсем ӗненмен. Сюзанна унта пуканене пулӑшас тесе пулман пулсан, - ку облаҫра ун пек чаплӑ репутаци пулман пулсан, - мана, ухмах вырӑнне хурса, ӗҫрен кӑларса янӑ пулӗччӗҫ. Паллах, доказательствӑсем пама компьютер пулнӑ.
  
  
  Президент хушнипе хок швейцарири влаҫсене пысӑк машинӑпа ҫыхӑнтарнӑ. Тепӗр кунне курорта ҫынсенчен тасатнӑ. Унтан компьютер суйлама специалистсене чӗнсе илнӗ. Фон Альдер тухтӑрӑн тӗнче управленийӗн планне - компьютерпа спа-пӗтӗмпех пӗтернӗ. Доктор ӳтне ҫӗрле Берлина илсе пырса, фон Альдерӑн ҫемьери участокне вырнаҫтарчӗҫ. Урсула кӑна вӑл вилни ҫинчен пӗлтернӗ, вӑл хӑйӗн хӗрне ашшӗ пуррине нихҫан та ан пӗлччӗр, унтан иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑ.
  
  
  Влаҫсем Берн ҫыннисене курорта аркатмалла, мӗншӗн тесен структура хӑрушсӑр тесе йышӑннӑ. Халӗ, ӗҫе хупнӑ тата пурне те шута илнӗ хыҫҫӑн, хок, Сюзанна тата ӑна шалта тӗл пулчӗҫ, унта манӑн халӗ те сывпуллашма пӳлӗм юлнӑ-ха. Вӑл ҫӗрле Хурчка вӗҫсе килчӗ, анчах вӑл мана тепӗр кунлӑха юлма сӗнчӗ.
  
  
  "Ну, Ник, - терӗ вӑл, манпа пӗрле шаклаттарса, - ЭПИР АX валли тата тепӗр черкке шаккама пултаратпӑр". Ку Мана чи ҫывӑх хоук комплименчӗ пулчӗ.
  
  
  Каярахпа, Хоук самолечӗ вӗҫсе кайсан, эпир Сюзаннӑпа иксӗмӗр ман пӳлӗмре выртрӑмӑр. Эпир каллех юратӑва пуҫларӑмӑр, вӑл eeа хӑй патнелле туртса илчӗ те: "Пӗлетӗн-и, ӑна, туятӑп, юлашки ӗмӗр тӑршшӗпех санпа юратса пурӑнма пултаратӑп. Хӑрушӑ туйӑм.
  
  
  Вӑл чавси ҫине ҫӗкленчӗ, яланлӑхах пӗшкӗнчӗ те ҫемҫен кулса илчӗ. "Тен, Дамплинк, - пӑшӑлтатрӗ вӑл, - шӑпах сана ҫавӑн пек пулӗ. Ан манӑр, сирӗн пуҫ мимине халӗ те транзистор тунӑ, ӑна фон Альдер доктор пекех, ҫынсене тӗрӗслесси ҫинчен пӗлетӗп. Ӑна пӗчӗк компьютер тума, сана программӑлама пултарнӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен санӑн мана ҫӗрле те, хӑҫан та пулин юратмалла ан пултӑр ".
  
  
  "Эсӗ мана хӑратать тетӗн-и?"- ыйтрӑм эпӗ ӑна чуптуса.
  
  
  Ҫип
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Пӗтер
  
  
  
  
  Аннотаци
  
  
  
  Грек агенчӗ, ватӑ Картер, "тимӗр чаршав" хыҫӗнче ӗҫленӗ, анчах тухса каясшӑн, ӐНА ПУЛӐШМА AX-мӗш пулӑшу кирлӗ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  Иккӗмӗш сыпӑк
  
  
  Виҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  Тӑваттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Пиллӗкмӗш сыпӑк
  
  
  Улттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Ҫиччӗмӗш сыпӑк
  
  
  Саккӑрмӗш сыпӑк
  
  
  Тӑххӑрмӗш сыпӑк
  
  
  Вуннӑмӗш сыпӑк
  
  
  Вунпӗрмӗш Сыпӑк
  
  
  Вуниккӗмӗш сыпӑк
  
  
  Вунвиҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  Вунтӑваттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Вунпиллӗкмӗш сыпӑк
  
  
  Вунулттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Вунҫиччӗмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Killmaster
  
  
  Пӗтер
  
  
  
  
  
  Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи вӑрттӑн служащисене халаллаҫҫӗ
  
  
  
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  Вашингтонран Тулашри ҫырансене ҫитме инҫе мар; вӑл ҫапла туйӑнать. Ку отпуск пулнӑ пирки эпир кӑштах каялла чакрӑмӑр та Анаполис-Бэй кӗперӗ тӑрӑх Чесапик кӗперӗ урлӑ хӗвелтухӑҫ ҫыранӗ патнелле кайрӑмӑр, унтан индианаполиспа Терре-Хот хушшинчи чикӗ пекех туртса илекен ял тӑрӑх кайрӑмӑр. Ӗлӗк Чарльз сӑмсахӗнчен Пуҫласа Норфолка ҫитиччен паромпа питӗ лайӑх ҫӳреттӗмӗр - вӑйсӑрланас, столовӑйра апатланас, Атлантикӑпа залив хушшинчи тинӗс юхӑмне Сӑнаса тӑрас тесен, ҫителӗклӗ вӑрӑма пыратчӗ. Унтан ытла мар. Халӗ шыв урлӑ бетон тӑрӑхсем евӗрлӗ чул сарнӑ ҫул комплексӗ пур, туннельсене анлӑн анлӑлатакан икӗ шыв, вӗсем карапсене пӗр хусканусӑр иртме май параҫҫӗ имӗш. Шторм пуҫланмассерен катер якорьтен вӗҫерӗнсе кӗпер юписене ҫӗмӗрет, пур сооруженисене те темиҫе эрнелӗхе хупса лартать. Хӑш-пӗр чухне эпӗ унран норфолка сӑмсахӗнчен килекен ҫынсем мӗн тума пултарни ҫинчен ыйтатӑп, анчах ку ih проблема.
  
  
  Норфолк витӗр тухнӑ чухне чи лайӑххи-куҫа хупни. Унтан, кӑнтӑралла кайнӑ чухне, сылтӑм енчи Аслӑ Та Тӗксӗм шурлӑх ҫинчен манӑр та Ҫурҫӗр Каролинӑн ҫурҫӗр енчи ҫыранӗ пулса тӑракан ҫав тери пысӑк утравсем ҫине пухӑнӑр. Эсир Хелло китти-Хок модулӗсем таврашӗнчи Тулашри ҫырансене лексенех, шыва кӗрес мар тесе, хӑйӑр кӗрчӗсемпе мотельсен ансӑр йӑрӑмӗ тинӗсре пулнине туйса илетӗр. Чӑнах та, эсир тинӗсре чылаях инҫетре, Анчах Хаттерас сӑмсахӗ АПШӐН хӗвелтухӑҫ точки пулни ҫинчен туризм бюровӗн ҫак кирлӗ-кирлӗ мар бюровне ан ӗненӗр; Филадельфи ҫӗр мильӑна яхӑн, пуҫарма ҫеҫ иртсе кайнӑ.
  
  
  Анчах Эпир Пӳртре чарӑнса тӑмарӑмӑр. Туристсем ытла та нумай, ҫавӑнпа Та Эпир Моникӑпа ҫак вӑрӑм канмалли кунсене фотографсен купипе паллашма илмерӗмӗр. Пӗр евӗрлӗ тӳрӗ шоссе тӑрӑх ӗмӗр-ӗмӗрех утса, Эпир Окракок патне, Тулашри ҫырансен юлашки чарӑнӑвне каякан паром патне ҫитрӗмӗр. Ҫурхи кая юлнӑ кун уяр, анчах тӗксӗм, ҫӑмӑл та тӗтреллӗ ҫанталӑкра хӗвел пусӑрӑнтарнӑ пекех туйӑнать.
  
  
  Эпир ишсе ҫитсен, эпир арендӑланӑ сарӑ "Мустанг" тӑрӑх тухрӑмӑр та кимӗ пуклак сӑмси патӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр; Ҫил пире питрен сирпӗнме ҫителӗклӗ Пулчӗ, анчах вӑл пире тарӑхтарнинчен ытларах уҫӑлтарса ячӗ. Моника хӑйӗн макияжӗшӗн е тата тем пирки пӑшӑрханман хӗрсемшӗн пулнӑ, - ҫак пӗчӗк уҫӑлса ҫӳреме ӑна хӑйпе пӗрле илсе кайнӑ сӑлтавпа пулнӑ.
  
  
  Вашингтонри манӑн босс эпӗ канмалли кунсем валли суйласа илнипе кӑмӑлсӑрланчӗ; эпӗ ӑҫта чарӑннине Те Калама пултараймарӗ Вӑл, мӗншӗн тесен ӗлӗк Окрокра нихҫан та пулман; ку вӑл туристсене кирлӗ япала мар. Эпир мотеле тупсанах эму ҫинчен пӗлтеретӗп, тесе шантарчӗ вӑл, анчах эпир иксӗмӗр те пӗлетпӗр, эпӗ манас ҫук. Эсӗ кирлӗ пулнине пӗлме кӑмӑллӑ, анчах таҫта шуйттана улталас пулать.
  
  
  Эпир окракок хулинчен инҫех мар, гавань тавра вырнаҫнӑ ҫуртсемпе магазинсен ушкӑнӗсем патӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр. Номерте телефон ҫуккишӗн вӑл савӑнчӗ, анчах пирӗн тулта пӑр катӑкӗ пур. Темиҫе ҫул каялла манӑн пӗри ҫак пӗччен ларакан пӗчӗк утрав ҫинчен статья ҫырчӗ, мӗншӗн тесен унта пурнӑҫпа интересленни палӑрать, Вӑл Окракок типӗ кӑна мар, тата сире пӗр-икӗ бутылка ытлашши илсе килме пултаракан ҫын та ҫуккине пӗлет. Анчах эпир снабженисем лайӑх ҫитрӗмӗр, темиҫе кун хушши тӑрӑшса канма тытӑнсан, Эпир Моникӑпа пӑшӑрханмарӑмӑр.
  
  
  Моника спа-салонра, беседӑра ӗҫлет, ҫак пӗчӗк, анчах ҫав тери ҫутӑ кӗлетке ҫине пӗрре пӑхсанах - ҫак реклама мӗн кирлине пурне те тума пулать. Ҫирӗм пилӗк ҫулта, унтан ишӗлсе аннӑ мӑшӑр мӑшӑр ҫамрӑк ачан кӑмӑл-туйӑмӗ айванла ҫӗкленнӗ, анчах вӑл пурне те витӗр куракан ҫын пулнӑ. АX суперхирургсем те пӗтӗмӗшпех вячеслав илеймен ҫӗвӗксем ҫинчен вӑл нихҫан та ыйтман. Вӑл ӗҫленӗ вырӑн ҫакӑн пек сурансемшӗн юрӑхлӑ пулнӑ.
  
  
  Вашингтон клиентури - ҫар начальстви, ih сателлита дипломачӗсем, правительство ведомствисем таврашӗнчи арҫынсемпе хӗрарӑмсем, вӗсен титулӗсем ih чӑн функцисем ҫинчен нимӗн те каламаҫҫӗ. Урӑхла каласан, ыйтусене ырламастчӗҫ, ку вара манӑн босс мана хам панӑ заданисем тавра пӗр япала мана самаях начар тӑратса хӑварнӑ хыҫҫӑн ҫак вырӑна ӑсатса янин тӗп сӑлтавӗ пулчӗ.
  
  
  Эпир Моникӑпа иксӗмӗр атлантикӑн сулхӑнӗнче кӗске ишев турӑмӑр, унтан хӗвел ҫинче вӑрахчен, васкамасӑр хӗвелпе пиҫсе тӑтӑмӑр, унтан тата тепӗр кӗске шыва кӗтӗмӗр те васкасах мотеле таврӑнтӑмӑр, хӗвел Памлико-Саунд еннелле, утравӑн тепӗр енне, анма пуҫларӗ. Унтан эпир чуна ҫӳҫентерекен сехете ҫӳп-ҫап ӑшне кӗртсе ятӑмӑр та каҫхи апат валли вырӑн тупас тесе ура ҫине тӑтӑмӑр. Суйласа илесси пысӑках мар, анчах эпир суйласа илнӗ вырӑнта чӗрӗ пулӑ, чӗрене пырса тивекен сӑмах каламасан, лайӑх хатӗрлесе хунӑ, ҫавӑнпа та эпир нимӗн пытармасӑр ӳпкелешме пултараймастпӑр.
  
  
  Пӗр-икӗ кун ҫапла пычӗ; эпир пляжсем тӑрӑх ҫӳрерӗмӗр, вӑхӑтран вӑхӑта сефингистсемпе калаҫма чарӑнкаласа тӑтӑмӑр, сувенир магазинӗсене тӗрӗслерӗмӗр те, пӗр-пӗринпе килӗшрӗмӗр, вӗсем тавра нимӗн те ҫук. Ҫанталӑк нихҫан та улшӑнман, яланах ҫӑмӑл тӗтӗм пулнӑ, вӑл кӑвак пӗлӗте сӗт пек сӑрӑ тӗспе сӑрланӑ, кӑшт вӑхӑт иртсен вӑл пире иксӗмӗре те пусмӑрлама пуҫларӗ. Виҫӗмкун кӑнтӑрла тӗлнелле эпир киле таврӑнма вӑхӑт тесе калаҫса татӑлтӑмӑр; эпир ӑҫта та пулин ҫыран хӗрринче ҫӗр каҫма чарӑнтӑмӑр - васкамарӑмӑр, малалла кайма ҫеҫ пӑруларӑмӑр.
  
  
  Эпир Вирджинирен инҫех те мар Чинкотиг утравӗ ҫинче пурӑнакан ҫынсем евӗрлӗ тискер Окракок ҫинчен илтрӗмӗр, анчах паром патне кайиччен пире пӗрне те асӑрхаймарӑмӑр. Унтан, икӗ йӑрӑмлӑ ансӑр асфальт тӑрӑх сӑртлӑ тусем урлӑ пынӑ чух, Маника сасартӑк мана малта сулахаялла кӑтартрӗ.
  
  
  Вӑл ҫухӑрса ячӗ. "Асту!"Поня! Кӗтӳ пекех!»
  
  
  Вӑл, хыҫалти икӗ лаша тӗмӗсем ӳссе ларнӑ ҫӳллӗ сӑрт хыҫне пытаннине курас тесе, пуҫне шӑпах вӑхӑтра ҫавӑрчӗ. "Вӗсем кайрӗҫ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ой, тархасшӑн, чарӑн, Ник", - ҫине тӑчӗ хӗр. "Курӑпӑр, ih каллех тупма пултарӑпӑр-ши эпир".
  
  
  "Вӗсем тискер, вӗсем сире хӑйсем патне ямаҫҫӗ". Ӑна, моника лашасенчен ӑссӑррине пӗлнӗ; вӑл яланах Мэрилендӑри витене юланутпа ҫӳренӗ. Маншӑн лашасем утнинчен те хӑвӑртрах ҫӗр ҫине тухма пултараҫҫӗ, вӑл сирӗн пӗртен-пӗр суйласа илмелли меслет пулсан.
  
  
  "Атя, пурпӗрех хӑтланса пӑхар". Вӑл мана кирек мӗнле йӑха та алӑ парать, мана хӑйӗн вылянчӑк куллипе парнелет, вӑл хӑй мӗн тӑвас тенине питӗ лайӑх пӗлет, тет. "Эпир ниҫта та васкамастпӑр, утравӑн ку енне те пӑхмарӑмӑр".
  
  
  Чӑнах та, ҫул хӗррине анса, машинӑна чарса, вӑл хӑйне хӑй тунмарӗ. Двигателе сӳнтерсен, пӗртен-пӗр сасӑ-хӑйӑрлӑ ҫӗр ҫинче аташма май килнӗ хӗрлӗ-хӑмӑр тӗмсене витӗрех касакан ҫӑмӑл ҫил пулнӑ. Ӑна вӑл каҫӑр сӑмсаллӑ, ҫутӑ куҫлӑ Манник ҫине пӑхрӗ, унӑн хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ патак хӗррисем тин ҫеҫ шӗкӗлчеме пуҫларӗҫ. Унтан ӑна, ҫыхса тунӑ ҫӑмӑл кӗпе фонӗ ҫинче карӑнса тӑракан тӗлӗнмелле кӳпшек кӑкӑрӗ ҫине, унӑн пӗҫҫисем ҫумне савнийӗн ытамӗ ҫумне ҫыпҫӑннӑ тӗссӗрленнӗ джинс шӑлаварӗ ҫине пӑхса илчӗ. Ольга унӑн аллине чӗркуҫҫи ҫинчен илчӗ те кӗскен чуптурӗ.
  
  
  "Аван. Атьӑр пысӑк облава пуҫлар", - терӗм эпӗ, алӑка хам енчен уҫса.
  
  
  "Камерӑна ил. Унӑн отельне темиҫе сӑнӳкерчӗк туса парасчӗ".
  
  
  "Ӑнлантӑм."
  
  
  Эпир иксӗмӗр те йывӑр хӑйӑр тӑрӑх сасӑ еннелле ҫара уран утрӑмӑр. Ҫӳллӗ сӑртсем хушшинче пирӗнтен икӗ енӗпе те хӑйне евӗрлӗ сукмак пур - е тӗмсем ӳсмен хӑйӑр йӑрӑмӗ. Ӑна лашасем ӑҫта ҫухалнине сӑнанӑ, анчах эпир ҫыран хӗрринчи уҫӑ вырӑна тухсан, ниҫта та курӑнман.
  
  
  Моника, ҫӗре пӑхса, малалла ыткӑнчӗ; сасартӑк вӑл инди разведчикӗ пек чӗркуҫленсе ларчӗ. "Пӑхмалла!"вӑл ҫухӑрса ячӗ. "Лаша йӗрӗсем!"
  
  
  "Мӗн кӗтрӗн эсӗ?"- ыйтрӑм эпӗ, вӗри хӑйӑр тӑрӑх ун патнелле кӑштӑртаттарса. "Шинӑсен йӗрӗсем-и?"
  
  
  "Айванла мар."Вӑл тӑчӗ те пляжӑн вӑрӑм та тӳрӗ йӑрӑмӗ ҫине пӑхрӗ. "Анчах эпир вӗсем хыҫҫӑн пыма пултарнӑ пулӑттӑмӑр".
  
  
  "Паллах. Ҫак самантран пуҫласа тепӗр хӗлччен. Мӗнле шутлатӑр эсир, ih хӑваласа ҫитме пирӗн мӗн чухлӗ шанчӑк пулать?»
  
  
  "Ну..."Вӑл пуҫне пӑрчӗ, сенкер куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. "Вӗсем таҫта дюнӑсем леш енне кайнӑ пулмалла". Вӑл мана алӑран ярса тытрӗ те турта пуҫларӗ. "Атя, Ник".
  
  
  Эй, мана хӑйпе пӗрле илсе кайма ирӗк пачӗ. Вӑл пляж тӑрӑх аялалла, Мина-Сасӑ хумӗсем пек ҫирӗп те нӳрлӗ хӑйӑр патнелле утрӗ. Вӑл лаша ури капланса килнине тимлӗн сӑнаса тӑчӗ, унтан сасартӑк чарӑнчӗ те таҫта шалалла кӑтартрӗ.
  
  
  "Асту! Вӗсем унта пӑрӑнчӗҫ". Вӑл чупса кайрӗ те, ҫӗвӗҫе илсе, ӑна юртӑпа чуптарчӗ. Кун пек хастарлӑх ҫынна хавхалантарма пултарать.
  
  
  Йӗрсем хӑйӑр кӗрчӗсем хушшине кӗрсе ҫухалсан, эпӗ: "эпӗ сана каларӑм-ҫке", - тесе каласран аран-аран тытӑнса юлтӑм, мӗншӗн тесен эпӗ ҫакна ҫара пуҫӑн ҫеҫ турӑм. Моника чарӑнчӗ
  
  
  унӑн тутисем патне пуҫ пӳрне хӑвӑрт пырса, ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Пӗлесчӗ, хӑш еннелле...- пуҫларӗ вӑл.
  
  
  "Ку шухӑш".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Тен, эсӗ тӗрӗс калатӑн."Унтан вӑл ҫуталса кайрӗ. "Анчах пӑх-ха! Эпир ҫак калама ҫук пысӑк сӑрт тӑррине хӑпарма та, йӗри-тавра пӑхса илме те пултаратпӑр. Тен, эпир ih каллех асӑрхама пултаратпӑр!»
  
  
  Манӑн сывлӑш ҫавӑрма черет ҫитрӗ, анчах wouldnt ӑна ҫав тери инҫе илсе кайрӗ пулсан, хирӗҫ тӑма кирлӗ мар. Вӑл сӑртӑн чӑнкӑ тайлӑмӗпе, защитник пек, урисене сезон патне илсе хӑпарать, эпӗ темиҫе ҫул ҫамрӑкрах пулнӑ пулсан, ӑна хама кӑтартма тивӗҫ пек туятӑп, эй, эпӗ те ҫакна тума пултаратӑп. Ун вырӑнне вӑл ӑслӑрах хӑвӑртлӑхпа ҫӗкленчӗ; манӑн ӗҫ сферинче физикӑлла требованисем ҫителӗклӗ, ҫавӑнпа та манӑн тӳрре тухма кирлӗ мар. Кунсӑр пуҫне Манӑн Моникӑна нимӗн те кӑтартса памаллаччӗ.
  
  
  Вӑл чӗрне вӗҫҫӗн тӑчӗ, унӑн сарӑ ҫӳҫне ҫил вӗлкӗштерет, унтан, ҫӗр ҫине аялтан пӑхса илес тесе, хуллен ҫаврӑнчӗ. Тӗмсемпе лутра йывӑҫсем хушшинче, икӗ рет дюнӑсем хушшинче, эпӗ нимӗн те курмарӑм. Унта пӗр вуникӗ поня ҫинчен каламасӑрах танк дивизийӗ пытанса тӑма пултарать.
  
  
  "Эпир ih тӗрӗс ҫухатнӑ пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Маника пуҫне сулчӗ. "Ҫӗвӗҫ пулас! Ӑна ih отель ҫывӑхрах курасси ҫеҫ".
  
  
  "Ну, тепрехинче". Вӑл малалла, унӑн пуҫӗ урлӑ, асфальт сарнӑ ҫул ҫине пӑхрӗ. Ӑна хӑйне хӑварнӑ ҫӗрте вараланса пӗтнӗ сарӑ "Мустанг" курма пултарнӑ, анчах пирӗн машина, пирӗн ҫын, пире аташса кайнӑ чайка та курӑнман. Пирӗн хыҫра, пирӗнтен ҫирӗм мильӑра, куҫа курӑнман материк патнелле вӗҫӗмсӗр тӑсӑлакан сасса илтсе, вылямалли икӗ кимӗ шуса иртрӗ, анчах вӗсем ҫак инҫет те изолировка тунӑ вырӑна пачах та хутшӑнмарӗҫ.
  
  
  Вӑл Каллех Ман ҫине ҫав тери лайӑх пӗлекен куҫӗсемпе пӑхса ларакан Манник ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл анасласа илчӗ, карӑнса илчӗ, ҫӳҫне аллисемпе тӑрмаларӗ. Ee тулли кӑкӑрӗсем кӗпи айӗнчен ҫӗкленчӗҫ, ӗмкӗчӗсем ҫивӗччӗн палӑрчӗҫ. Вӑл ыйхӑллӑн кулса илчӗ те, хӑйӑра ан пырса ҫапӑнтӑр тесе, ӑна фотоаппарат валли сӑран чехол тӳмелерӗ.
  
  
  Сӑрт тӳпине чавса кӑларнӑ - ҫемҫе хӑйӑр йӗри-тавра тирӗк, малтан вӑл ҫара ӳтшӗн вӗри пулнӑ. Анчах кайран, ҫав пӗҫӗсем ман айра пӗр тикӗс хусканма пуҫласан, эпир мӗн тунисӗр пуҫне, ӑна шӑрӑхпа оборудовани ҫинчен пачах манса кайнӑ. Вӑл хӗрӳллӗ, йӑпӑлти хӗр, пире пӗтӗмӗшпех явӑҫтарнӑ; вӑл урисене ҫӗклерӗ те, мана тӗлӗнмелле вӑйпа хӑй ҫумне пӑчӑртаса, вӗсемпе пилӗкрен ыталаса илчӗ, унтан, мана хӑй ӑшне туртса кӗртес тесе, хаяррӑн турткаланма пуҫларӗ. Унтан вӑл вӑрӑммӑн та шӑппӑн уласа ячӗ, ыратнипе тата хавасланнипе, унтан майӗпен анма пуҫларӗ.
  
  
  "Ку аванччӗ", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  "Чуна ҫӳҫентермелле", - килӗшрӗм эпӗ, халӗ ӗнтӗ хама хӗвел пӗҫертнине туйса.
  
  
  "Отель унӑн кунта кунӗпех юласчӗ". Унӑн аллисем халӗ те ман ӗнсе ҫинче - ха, вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулнӑ чух унӑн куҫӗсем кӑшт уҫӑлнӑ.
  
  
  "Урӑх вырӑнсем те пур". Вӑл юласшӑн мар, анчах манра темле тӗлӗнмелле тимлӗх пур, ӑна вӑл хӑй те ӑнланса илеймест. Вӑл инҫетрен ҫывхарса килекен сасса илтрӗ.
  
  
  Ӑна вӑл сулахаялла, утравӑн икӗ вӗҫне те, паром пристанӗ еннелле пӑхса илчӗ. Сывлӑшра, ҫӗр ҫийӗнчен sta фут ҫӳллӗшӗнче, вертолет пирӗн чӑн-чӑн профессионалсем еннелле хуллен шӑвать. Вӑл, икӗ йӑрӑмлӑ асфальт-бетон виттине пӑхса пулас, каллӗ-маллӗ ҫемҫен сулкаланса пырать. Ӗҫ манӑн сарӑ "Мустанг" патне ҫитсен, вӑл тата ытларах вӑрахланчӗ, усӑнчӗ, унтан, эпӗ ҫывӑхрах паллашасшӑн пулнӑ пек, кӑштах анса ларчӗ.
  
  
  Вертолет сасартӑк тайӑлса пирӗн сӑрт патнелле ҫывхарнӑ чух вӑл Пӗр именмесӗр Маника ытамӗнчен вӗҫерӗнчӗ те ура ҫине сиксе тӑчӗ.
  
  
  "Мӗн ку?"- ыйтрӗ Моника, ҫурри таран пӑлханса кайнӑскер, чавси ҫине таянса.
  
  
  "Сарӑ Мустанг", - хӑрӑлтатса илтӗм эпӗ, арендӑри агентствӑна вӑл мана кӑшт ҫеҫ палӑракан машина паманшӑн ылханса.
  
  
  "Мӗн ҫинчен калатӑн эсӗ, Ник?"Вертолет ҫывхарнӑ чух хӗр тӳпенелле пӑхса ҫаврӑнса выртрӗ. Тупа тӑватӑп, ҫарамасскер, хӑйне туртрӗ те чӑнкӑ ҫырантан ывӑтса ячӗ. Ку вӑл эсир тин ҫеҫ юратса пӑрахнӑ хӗрарӑма тыткалама пӗлни мар, анчах ӑна, ун хыҫҫӑн чӑмнӑ чух, вӑл ун ҫинчен шухӑшланӑ юлашки япала пулнӑ. Мана тӗлӗнмелле самолет шыранӑ чухне ӑна алӑпа мар-пӗшкӗнетӗп.
  
  
  
  
  
  
  Иккӗмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  Эпир пытанса тӑнӑ вырӑнсенче кролика пытарма ҫитмерӗ. Ку хутӗнче Ман, Моника сӗтӗрсе, чупма черет ҫитрӗ; темӗнле майпа-ха, ee дюна урлӑ тӗртсе янӑ чух унӑн тумтирне ярса илме май килчӗ, ҫыхса тунӑ кӗпи пирӗн хыҫра ялав пек вӗлкӗшет. Вертолет ҫинчи каччӑ пире асӑрхамасӑр ирттерсе яма пултарайман.
  
  
  Вӑл пирӗн ҫийӗн аялтан вӗҫсе иртрӗ, роторсенчен вӗрекен ҫил хӑйӑра ҫӗклерӗ
  
  
  пирӗн сӑнсем ҫине. Моника куҫне хупас тесе такӑнчӗ; ӑна пулӑшма чарӑнса каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те, вертолет пирӗнтен пӗр вунӑ фут малта ҫӗр ҫине анса ларчӗ.
  
  
  Тарма та вӑхӑт ӗнтӗ. Вӑл вертолетпа хӗр хушшине тӑрса шӑхӑракан хӗвел пайӑркинчен куҫне хӗсрӗ; ку ӗнтӗ ҫарамасланнине пытарма ҫеҫ мар. Пластик хӑмпин ҫывӑхри алӑкӗ уҫӑлчӗ те, nah тӑрӑх вӑраххӑн арҫын тухрӗ. Вӑл мӗлке ҫеҫ пулнӑ, анчах вӑл ман паталла ҫывхарсанах, унӑн вӑйӗ пӗтсе ҫитнӗ.
  
  
  "Кӗрсе лар хӑвӑн япалусене, чунӑм", - мӑкӑртатса илчӗ те дэвид Хок асӑрханса пырасса кӗтрӗ. Телее Пула, Моника тумланма секунд ҫурӑ яхӑн кирлӗ хӗрсенчен пӗри пулнӑ, ҫавӑнпа та эму урӑх куҫне илмерӗ.
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл юлашкинчен, пачах хӑрӑлтатмасӑр. АX ҫулпуҫӗ Хӑйӗн ҫӗнӗ Англи ялӗнче тамӑк вучӗ тата кӳкӗрт кӗтӗвӗ ҫинчен вӗрентмелле пек ҫеҫ мар, тепӗр чухне вӑл ҫарамас хӗрарӑм умӗнче ҫапла та тӑвать.
  
  
  Пауза хыҫҫӑн вӑл кӗпине тӑхӑнчӗ. Унтан ыйтрӑм.
  
  
  "Мӗн илсе килчӗ сире ҫав тери лайӑх Окракок патне?"
  
  
  "Эсӗ", - чӗререн каларӗ вӑл. "Мӗншӗн эсӗ кунта чарӑнса тӑнӑ хыпара пӑрахмарӑн?"
  
  
  "Мӗншӗн тесен Вӑл Вашингтон тӑрӑх кайнӑ чухне ӑна пӗлмен".
  
  
  "Хӑҫан пӗлтӗр эсир?"
  
  
  "Пӗр-икӗ кун ҫеҫ ку ниме те пӗлтермест".
  
  
  Унӑн вут тӗслӗ куҫӗсем ман куҫсем ҫинчен Моника ҫине, унтан каллех ман ҫине пӑхса илчӗҫ. "Эсӗ лайӑхрах пӗлетӗн, Картер".
  
  
  Унпа нимӗнле тавлашу та пулман. Манӑн пӗртен-пӗр тӳрре тухасси-эпӗ хамӑн кӗске отпусксене ҫакӑн пек сасӑлама ытла та нумай чарса лартни пулчӗ, анчах ку мана тӳрре кӑларни пулмарӗ. Эпир пысӑках мар организаци, кирлӗ пулсан, ӑна кирлӗ.
  
  
  "Каҫарӑр", - терӗ вӑл кӗскен. "Мӗнле пулсан та, Эпир Шӑпах Эсир колумби округне таврӑннӑ чух таврӑнаттӑмӑр... э-э... асӑрхарӗҫ пире".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Ммм. Паллах, эпир мӗн туни пирӗншӗн пуриншӗн те ӑна пулӗ, тесе шутлатӑп. Эсир ӑҫта та пулин ҫак утравсӑр пуҫне тӗнче хӗрринче пулнӑ пулсан, эпир контакт тунӑ пулӑттӑмӑр тесе иккӗленетӗп. Анчах ун пек хӑтланни усӑллӑ пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл ӗҫе тунӑ. Сирӗн хӗре машина патӗнче кӗтсе тӑма тивет ".
  
  
  Эпӗ мӗншӗнне ыйтмарӑм, ҫаврӑнса Маник еннелле пуҫа сӗлтрӗм. Эй, тивӗҫлине ӗмӗрлӗхех памалла, вӑл ҫиленмерӗ те, хирӗҫлемерӗ те. Вӑл аллипе ҫеҫ сулчӗ те аяккалла чупрӗ.
  
  
  Хоук малтанхи тӗрӗслевсем тума вӑхӑта сая ямасть. "Эсӗ Пире, Вашингтонра, халӗ уҫҫӑнах кирлӗ; офиса таврӑниччен ӑна тӗпӗ-йӗрӗпе каласа памастӑп, анчах эпӗ кунта пӗччен килни сана мӗн тери кирлӗ пулнине каласа памалла".
  
  
  "Ӑнланатӑп."Старик ахаль пост командирӗ кӑна мар, тӗнчере чи кирлӗ разведка организацийӗсен пуҫлӑхне час-часах ӗҫпе чупакан организацисен пуҫлӑхне курма пулать.
  
  
  "Хӗр машинӑна ертсе пырать-и?"
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Аван. Вара вӑл машинӑна Вашингтонра каялла тавӑрма пултарать. Эсӗ манпа пӗрле каялла вӗҫетӗн".
  
  
  "Эпӗ унта ҫӗрлеччен ҫитме пултаратӑп".
  
  
  "Ытла кая юлнӑ. Каҫалапа эсӗ ҫула тухрӑн".
  
  
  "Ӑҫта?"
  
  
  "Каярахпа. Вертолет ҫине лар та, эпир сана сан ҫине лартатпӑр... телее, паллӑ автомобиль".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ утатӑп; ку сахалтарах, кайран эпӗ хӗре ҫапла тума хушсан ҫеҫ тума пултаратӑп".
  
  
  Хок, сивӗ чӗлӗмне ӗмсе, пӗр самант ман ҫине пӑхса тӑчӗ. "Ан калӑр мана", - терӗ вӑл, кулнӑ пек пулса тутисене турткаласа. "Ҫак кунсенче эсир джентльмен пулса тӑратӑр-и?"
  
  
  Ответлеме кирлӗ мар.
  
  
  Эй, пирӗн отпуск юлашкине ирттерсе ярас шухӑш килӗшменнине систерчӗ пулин те, маника ку хыпара аван йышӑнчӗ. "Май килсенех курнӑҫӑпӑр", - терӗ ӑна эй, Кашни сӑмаха асра тытса: "Маника пек хӗрсем сайра тӗл пулаҫҫӗ, уйрӑмах арҫынсем валли ман почтӑра бизнес пулать. Ӑна хӑйӗн багажне ярса тытрӗ, сывпуллашнӑ чух чуптурӗ те вертолет ҫине ларчӗ. Вӑл пӗрре сулса илчӗ те, Вашингтона ҫитме хатӗрленнӗ пек, малалла вӗҫтерчӗ. Вӑл машинӑна мӗнле тытса пыни, паромпа вӑраххӑн ҫӳремен пулсан, ӑна пире хирӗҫ шталь лартман пулӗччӗ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Хоук мана ХАМӐР СӐМАХА КАЛАМАРӖ, ЭПИР ӐНА АX штаб-дюпон-Серкл хваттерӗнче тӗл пуличченех каларӗ. Пӗтӗм тӗнчери служба фасачӗ хыҫӗнче кулленхи кварталта стерильнӑй пӗчӗк офиссен комплексӗ пытанса тӑрать, вӗсене тӗрме симӗс тӗсӗпе пӗр тӗслӗн сӑрланӑ, вӗҫӗ-хӗррисӗр шупка неон трубкисен речӗпе ҫутатнӑ. Хоукӑн сахал чӳречеллӗ офиссем тавра пӗр-пӗччен, анчах ку ӑна савӑнӑҫлӑрах тумасть; вӑл залра, алла илме май ҫук ҫӗрте, вӗренекен кирпӗч стена умӗнче тӑрать.
  
  
  Вӑл ҫак ахаль хурҫӑ пукана хирӗҫ хытӑ та тӳрӗ пукан ҫине ларчӗ. Nen ҫинче яланхи пекех тирпейлӗн хуҫлатса хунӑ темиҫе папка, икӗ хура телефон, эсир курманнийӗ, пукан ҫине вырнаҫтарнӑ ятарлӑ отсекра хӗрли. Офиса та, хок пекех, уйӑрса панӑ ҫеҫ
  
  
  бизнес валли. Никама та нихҫан та чарӑнса тӑма, унта кун вӑхӑта кӗскетме хавхалантарман.
  
  
  "Эсӗ пӑлханма пуҫлатӑн, N3", - асӑрхаттарнӑ старик.
  
  
  "Мӗн хистет сире ҫавӑн пек калама?"
  
  
  "Мӗншӗн тесен... ҫапла калӑпӑр... вуайерист ҫак сӑрт тӑрринче мӗн пулса иртнине ҫывӑхран пӑхма шутларӗ, эсӗ хӑвӑн пурнӑҫушӑн хӑранӑ пек турӑн".
  
  
  "Эсӗ малтан ман машинӑна тӗрӗслемен пулсан, ӑна сана Тепӗр Сӑнаса Тӑракан Том вырӑнне хума пултарнӑ пулӑттӑн. Анчах унӑн эксгибиционисчӗ мар, ҫавӑнпа та вӑл унтан тухнӑ пулӗччӗ, мур илесшӗ, эпир сана ҫапла шутланӑ пулӗччӗҫ".
  
  
  Хоук пуҫне сулчӗ, кухня шӑрпӑкне чӗртрӗ те ӑна хӑйӗн шӑршлӑ чашӑкӗ патне илсе пычӗ. "Эсӗ юлашки хут кимӗпе ишсе ҫӳренӗ Чухне Ник?"
  
  
  Унӑн кӑштах шухӑшламалла пулнӑ. "Юлашки хут вӑл Багамсем ҫинче пулчӗ. Тӑватӑ уйӑх каялла".
  
  
  "Хӑшне?"
  
  
  "Calve арендӑна паракан ҫак пӗчӗк катамарансенчен пӗри ҫеҫ".
  
  
  "Урӑх нимӗн те ҫук-и?"
  
  
  "Таса... шухӑшласа пӑхма пар-ха мана. Иртнӗ ҫултанпа мар. Манӑн тантӑшӑн хӗвелтухӑҫ ҫыранӗнче хӗрӗх икӗ фут ҫӳллӗш яхта пур. Эпир Ун ҫинче Чесапик тӑрӑх темиҫе кун ҫӳрерӗмӗр".
  
  
  "Кимме ху тӗллӗн тытса пыратӑн-и?"
  
  
  "Паллах. Эпӗ ишме пӗлнине пӗлетӗр эсир. Унӑн штабӗ Америка Кубокне хӑваланӑ чухне 12 километрлӑ дистанцире шкипер пулман пулӗччӗ,анчах эпӗ пӗр ҫын мӗн тума пултарнине пурне те тума пултаратӑп".
  
  
  "Ҫапла, ку сирӗн файлӑра. Навигаци-и?"
  
  
  "Ку та файлӑра".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Алексей Зенитополис".
  
  
  Вӑл каллех хӑйӗн досьи ҫинчен темӗн калама пуҫларӗ, анчах кайран мана ят шӑтарса тухрӗ те, чул стена ҫине пырса тӑрӑннӑ пек, чарса лартрӗ. "Алексей", - ассӑн сывласа ятӑм эпӗ. "эпӗ унӑн ятне илтнӗренпе темиҫе ҫул Иртрӗ".
  
  
  "Ну, nen ҫинчен хутран-ситрен хорька хӗрлисем енне куҫни ҫинчен отчет туса кӑтартаҫҫӗ. Вӑл ih разведка аппаратӗнче лайӑх ӗҫлесе илнӗ пулмалла".
  
  
  "Ҫак отчетсем тавра мӗн те пулин курнине астумастӑп эпӗ".
  
  
  "Эсир уйра ӗҫленӗшӗн тав тӑвӑр, сирӗн кашни доклада вуламалла мар".
  
  
  Ӑна тав тунӑ, анчах ун ҫинчен калама шутламан. "Шел, эпӗ курман; Эпир Алексейпе пӗр вӑхӑт туслӑ пултӑмӑр".
  
  
  "Ҫапла, ӑна аса илетӗп".
  
  
  "Халӗ ун пирки мӗн?"
  
  
  "Вӑл тухасшӑн пулас".
  
  
  Мана пуҫ тайма черет ҫитрӗ; манӑн ыйтусем пама тиврӗ.
  
  
  "Иртнӗ каҫ, - терӗ Малалла Хоук, - Грецире Албанипе чикӗ тӑрӑх вырнаҫнӑ пирӗн ҫынсем тавра Зенитопис ҫинчен хыпар илнӗ. Ӑна халех кунта панӑ". Хоук ҫӳлти папкӑна уҫрӗ те пукан урлӑ ҫӳхе хут листи тӑсса пачӗ.
  
  
  Пӗлтерӳ сӑлтавӗсем ӑнланмалла мар пулнӑ; nen Хулинче грек разведкин сотрудникӗ пулнӑ Алексей Зенитопис АПШ агенчӗсемпе грецири грецире хӑй чӗрӗ е ун ҫывӑхӗнче выляни ҫинчен ҫеҫ каланӑ. Кайма вӑхӑт та, вырӑн та. Унтан вӑл палӑртнӑ вӑхӑтра транспорт пайӗнче трансляциленмелли ҫирӗплетӳ сигналӗ парать.
  
  
  Ӑна начальнике тавӑрса пачӗ. "Ӑҫта та пулин шоу пур-и пирӗн?"
  
  
  "Юлашки хыпар вӑл Югославипе Албани хушшинчи ҫыхӑну ушкӑнӗнче пулнӑ". Хоук сиввӗн кулса илчӗ. "Ҫакӑн пек операцисен ҫепӗҫлӗхне эсир тавҫӑрса илме пултаратӑр".
  
  
  "Алексей дипломат пулнине астумастӑп эпӗ".
  
  
  "Ҫук. Тепӗр енчен, албанире мӗн пулса иртнине Эпир Хӗрлӗ Китай ҫинчен мар, сахалтарах пӗлетпӗр пулӗ".
  
  
  "Вӑл пире мӗн те пулин кирлӗ сӑмах калама пултарать тесе шутлатӑн-и эсӗ?»
  
  
  "Яланах ҫавӑн пек май пур. Тепӗр енчен, вӑл мӗн калани вӑл пирӗнпе ҫыхӑнма шутлани пулать. Хам".
  
  
  "Куҫа-куҫӑн мӗне пӗлтерет? Грецире".
  
  
  "Тен, вӑл лонона таврӑнасшӑн кӑна пулӗ".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Аван. Кирек мӗнле пулсан та, унӑн пире мӗн те пулин интереслӗ япала ҫинчен каласа памалла".
  
  
  "Тен, питӗ те пулӗ".
  
  
  "Ҫак пӗлтерӳсӗр пуҫне сирӗн тата мӗн те пулин пур-и?"
  
  
  "Пӗтӗмпех мар. Анчах эпӗ вӑл ярасса питӗ пӗлесшӗн".
  
  
  "Ҫав вӑхӑтра тата?"
  
  
  "Халлӗхе эсир паруслӑ спортпа навигаци курсне хӑвӑртлатма хатӗрленетӗр".
  
  
  "Эпӗ ӑнланмастӑп".
  
  
  Хоук чӗриклетекен ҫаврӑнакан пукан ҫинчен тӑчӗ те офисӑн пӗртен-пӗр илемӗ шутланакан сӑрӑ хурҫӑ карточкӑсем патне пычӗ. Ещӗк тавра вӑл чӗркесе хунӑ карттӑна туртса кӑларчӗ те, ӑна ман хыҫра калаҫса тӑмашкӑн вутпа вараланса пӗтнӗ сӗтел патне илсе кайрӗ. Хӗр ун ҫумне хутшӑнчӗ
  
  
  "Акӑ, - терӗ вӑл, - балкан государствисем. Греци, Албани, Югослави, Болгари тата Румыни. Халӗ пирӗн пӗлтерӳ илнӗ ҫынна кунта вырнаҫтарнӑ". Вӑл Югослави, Албани тата Греци чиккисем пӗрлешекен вырӑнтан инҫех те мар вырӑна кӑтартрӗ. "Эсир кунта пысӑк кӳлӗ пуррине асӑрхӑр, виҫӗ ҫӗршыв та ку ҫырансене уйӑраҫҫӗ. Питӗ сӑртлӑ ҫӗршывра".
  
  
  Эму ӑнлантарса памарӗ. "Унта чикӗ хӗрринчи движенисем питӗ нумай-и?"
  
  
  "Шута илсе тӗлӗнмелле сахал
  
  
  тавралӑха сыхласси кӑткӑс. Анчах кун пек территори квалификациллӗ, опытлӑ ҫын валли нумай майсем парать ".
  
  
  "Посыльнӑй пирки мӗн? Мӗн те пулин унран-и?»
  
  
  Хоук пуҫне сулласа илчӗ, кӑштах хурланса шухӑшларӑм эпӗ. "ку ӗнтӗ итлеме уҫӑ пост. ПАЛЛАХ ӗнтӗ, ЕРТСЕ пыман АX. Посыльнӑй вӑл залра ӑҫтине пӗлнӗ пулмалла... аара... ҫырӑва алӑк айне чиксе хутӑм".
  
  
  Операци пирӗн контрольте пулман пулсан та, вӑл именнине халӗ пӗлет ӗнтӗ. Ҫавӑнпа та вӑл нимӗн те чӗнмерӗ, эму малалла калама ирӗк пачӗ.
  
  
  "Кирек мӗнле пулсан та, Зенитопис тунӑ ӗҫ характерне шута илсе, вӑл таҫта ҫак регионта тесе шутлама пулать". Вӑл табакпа вараланса пӗтнӗ пуклак пӳрнине кӳлӗ ҫине тӗкрӗ.
  
  
  "Манӑн ун тӑрӑх ишмелле тесе ан калӑр мана".
  
  
  "Пачах ҫук. Чӑнах та, зенитопис ҫак облаҫра тухса калама шутлать пулсан, эпир унпа пӗрлӗхлӗ пулма пултараймастпӑр. Анчах унта мар".
  
  
  "Мӗншӗн?"
  
  
  "Пӑхӑр - ха ҫак вырӑна. Пӗр енче-ку ҫӗршыв, тӗнчери ытти ҫӗршыв пекех, хӗвеланӑҫ халӑхсене хирӗҫ хаяр шухӑш-кӑмӑллӑскер. Унпа юнашар, Югослави, ҫак кунсенче пире кӑмӑллать, анчах вӑл, паллах, урӑх ҫӗршыври союзник. Грецисем Те. пирӗн союзник, ҫапла, анчах хальхи правительство умӗнче пирӗн хутшӑнусем туртӑннӑ пулмалла. Шухӑшласа пӑхӑр-ха, мӗн тери вӑйлӑ вӗсем халӗ эй тӑвакан полковниксем, Зенитополис пек ҫынна пӑруланӑ пулӗччӗҫ ".
  
  
  "Ӑна ӑнланатӑп пулӗ тетӗп. Чикӗ урлӑ каҫсанах ӑна хӑвӑрт туртса кӑлармалли пӗртен-пӗр меслет сывлӑшра пулать. Ку Вара Албани е Греци ҫийӗпе вӑрах вӗҫнине пӗлтерет, ҫавӑнпа та пирӗн вӗсем тавра пӗр япала ҫеҫ пире ҫитме май парассишӗн пӑшӑрханас ҫук. кай кунтан призпа ".
  
  
  "АПШ агенчӗсем мӗнле те пулин хутшӑнса кайнине пӗлсен, грексем чылай пысӑк йывӑрлӑхсем сиксе тухма пултараҫҫӗ".
  
  
  "Шӑпах ҫапла."
  
  
  "Паруслӑ спорт урокӗсене таврӑнни".
  
  
  Хоук грецин хӗвеланӑҫ ҫыранӗ тӑрӑх пӳрнипе сӑтӑрса илчӗ. "Зенитополиспа каллех контакт тусан, эпир ӑна албани урлӑ ble ҫулать пек, тинӗс хӗрринелле татса тухма хистетпӗр. Ҫак тапхӑрта эпир унпа ҫыхланма пултаракан пӗртен-пӗр меслет".
  
  
  "Унӑн пирӗншӗн мӗнле те пулин пӗлтерӗшлӗ информаци пур пулсан?»
  
  
  "Апла пулсан, пирӗн, тен, хамӑр шухӑша улӑштарма тивет. Халлӗхе эсир ӑна ӑҫта та пулин ҫак районта кӗтсе илме хатӗр пулмалла. Унтан эсир ӑна залра итали атти кӗли ҫинче ларакан Тарантона куҫаратӑр".
  
  
  "Юрать, анчах мӗншӗн ӑна? Ку ӗҫе кирек мӗнле агент та пурнӑҫлама пултарнӑ пулӗччӗ, эпӗ вара парӑслӑ кимме кам тытса пыма пултарӗ, тесе шутламастӑп... мӗн?"Ӑна миля шкалине тӗрӗслерӗм; карттӑ ҫине кӑнтӑр-хӗвелтухӑҫ Италин пӗр татӑк ӳкерчӗкӗ ӳкерсе хунӑ. "Тен, ҫитмӗл пилӗк миля? Ҫӗр ҫынтан ытла мар-и?"Хӑйӗн буксирӗ ҫинчи Моникне туртса кӑларнӑ хӑйӑр тӑрӑх именчӗклӗ рейса аса илсе, вӑл кӑштах тарӑхма пуҫларӗ.
  
  
  "Ҫапла, пирӗн ку тӗлӗшпе сирӗнтен ытларах квалификациллӗ пӗр-икӗ агент пур. Анчах вӗсем тавра Аlexa Зенитописа никам та пӗлмест".
  
  
  Ҫакна ӑнланса илме вӑхӑт кирлӗ пулнӑ. "Анчах итлӗр - ха, - терӗм эпӗ, - эпӗ ку ҫынна вунпилӗк ҫул курман. Вӑл mimmo урампа иртсе ӑна палламасӑр иртсе кайма пултарнӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Ку апла мар пулӗ тесе шанӑпӑр. Паян ӑна сирӗн хӑвӑрӑн ӗҫӗре пӑхса тухрӑм, ҫав хушӑра сирӗн сӑн - сӑпат кӑшт та пулин улшӑнмарӗ".
  
  
  Старик мана йӑпӑлтатма хӑтланчӗ пулсан, вӑл лайӑх меслет суйласа илеймерӗ. Ун чухне вӑл пӗр ҫирӗм ҫулалла ҫитнӗ каччӑ ҫеҫ пулнӑ, унтан тренировка тунӑ, хӑйӗн сӑн-сӑпачӗпе ӳт-пӗвӗ тӗлӗшӗнчен самаях шаннӑ. Вӗсемпе пӗрле хорька хӑйне форма тӑхӑннӑ, сӑн-сӑпат енчен илсен, ман шутпа, ытлашши ватӑлман ҫынсем хушшинче пӗр япала пур. Манӑн ҫӳҫӗм халӗ те ҫӑра та тӗксӗм, вӗсем ир, эйзенхауэр кунӗсенчен кӑшт вӑрӑмрах. Ӑна ун чухнехинчен вунӑ кӗрепенке ытларах ҫакатӑп, анчах эпӗ ӑна юриех вӑй-хал тренировкисен программи шайӗнче пухрӑм, ман ҫинче ҫук, пире отельтен грамм ытларах кирлӗ. Мухтанни пек янӑрать пулсан, ҫапла пултӑр; формӑпа нумай ӗҫлекен Ҫыннӑн ҫакӑнпа кӑштах мухтанмалла.
  
  
  "Юрать", - килӗшрӗ унпа Хоук. "Тен, Ӑна Алексее паллатӑп".
  
  
  "Эсир ҫакна тумасан та, паллах, эсир ӑна, ҫынна, авалхи вӑхӑтсем ҫинчен каласа пама пултаратӑр".
  
  
  Вӑл ун пек пуласса шанман; тепӗр енӗ улӑштарсан, ӑна лайӑх информаци памалла. Анчах эпӗ тавлашма шутламарӑм. "Малалла мӗн тумалла-ха, сэр?"
  
  
  Хоук хӑйӗн сӗтелӗ патне таврӑнчӗ. "Эсир кӑштах тумтир пуҫтарсанах Коммерци авиалайнерӗпе Провиденса вӗҫетӗр. Сире Валли Макка Идеел ячӗпе броньӑланӑ. Ман регистраторӑн кредит карттисем тата ҫынна ҫирӗплетмелли ытти документсем пур".
  
  
  "Провиденс-и?"Эпӗ тӗлӗнни курӑнсах тӑчӗ пулмалла.
  
  
  Хоук кулса илчӗ те мана кун тӗлне турӗ. "Сирӗн юлашки пункт - ньюпорт. Анчах эсир курайман хулара сире аэропортра ятран килнӗ ҫын кӗтсе илӗ.
  
  
  Натаниэль Фредерик. Вӑл сире малалла каласа парать. "
  
  
  "Вӑл пирӗн агентсем урлӑ пӗчченех-и?"
  
  
  "Пачах ҫук. Чӑннипе каласан, вӑл шӑпах хушамат пек янӑрать".
  
  
  "Ку мӗн?"Старик кулнӑ чухне ӑна шанман.
  
  
  "Ну, Паллах, Ҫӗнӗ Англин шкулти учителӗ пенсире".
  
  
  
  
  
  
  Виҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  Терминала кӗрсен, вӑл мана, хӗрлӗ питлӗ, тӑрмаланчӑк хура ҫӳҫлӗ ҫӳллӗ арҫын, кӗтсе тӑчӗ. Вӑл ман алла чӗререн те хыттӑн чӑмӑртарӗ, анчах ҫак сӑран алтупанӗн туйӑмӗпе эпӗ вӑл кӗмӗл чӑмӑрккине хӗстерсе лартма пултарассӑн, ункӑ рулонӗ пек туйрӑм. Унӑн пит-куҫӗ хаваслӑ та ашкӑнчӑк, куҫӗсем пӗрмаях ташлаҫҫӗ, хӑтлӑ та сарлака варри те ҫавнашкалах сарлака хулпуҫҫинчен сарлакарах мар. Вӑл калаҫма пуҫличченех ӑна ХӐЙ МӖНШӖН АX-мӗш класра ӗҫленине пӗлнӗ; Натаниэль Фредерик унта ӗлӗк те пулнӑ пулмалла, кашни минутрах ӑна юратнӑ.
  
  
  "Санӑн ӗҫ ӑнчӗ", - терӗ вӑл, терминал тавра ҫаврӑнса, алӑк патӗнчех тарланӑ кивӗ универсал патнелле утрӗҫ. "Сирӗн самолет вӑхӑтра ҫитрӗ. Вашингтон тӑрӑх рейссем сахалтан та пӗр сехет кая юлса ҫитессе шанма пулать".
  
  
  "Тен, санӑн ӗҫ ӑнчӗ", - терӗм эпӗ. "сана кӗтме тивмерӗ".
  
  
  "О, эпӗ кӗтме хирӗҫ мар". Вӑл хул хушшине хӗстернӗ хура портфеле лӑпкаса илчӗ. "Эпӗ яланах ӗҫсӗр самантсене кӗтсе илме хатӗр".
  
  
  Ҫак асӑрхаттару мана интереслентермеллеччӗ пулсан, вӑл мана ӗҫлеме пулӑшрӗ. Анчах эпӗ пенсионер мар, Пӗтӗм Ҫӗнӗ Англири ҫын ҫинчен лайӑхрах пӗличчен тӑхтаса тӑма шут тытрӑм. Вӑл шавлӑ, анчах тикӗссӗн ӗҫлекен двигателе хута ярсан, ӑна самантлӑха ҫак профиле сӑнаса пӑхрӗ. Эпӗ хакланӑ тӑрӑх, аллӑмӗш кунсен ҫурринчен ытла мар, ҫакӑ мана шухӑша ячӗ. Отставкӑра-и? Вӑл сакӑрвунӑ ҫулччен, тен, ун чухне те пурӑнма пултарнӑ пек курӑнать.
  
  
  Эпир хула тавра тухса кайичченех вӑл урамсемпе шоссесем урлӑ шанчӑклӑн та тирпейсӗррӗн утса пычӗ. Пӗррехинче Мана Брауна ятарлӑ курс витӗр кӑларнисӗр пуҫне, вӑл ҫӗршывӑн ҫак пайӗ ҫинчен нимӗн те пӗлмен темелле. Хӗл варринче пулнӑ, Хӗлле провиденсра ҫынна тата ӑҫта та пулин пулма ӗмӗтлентереҫҫӗ. Пӗррехинче вӑл ньюпортра тусӗсемпе кимӗпе ҫӳренӗ, ӑна яхта теме пулать, анчах эпир ҫӗр каҫнӑ вӑхӑтра вӑл ҫыран хӗррине те ҫитеймерӗ.
  
  
  "Мӗнле упражнени?"- ыйтрӗ унран уҫакан ҫын пек.
  
  
  Натаниэль ман ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл, паллах, эсир "Нэт" тесе чӗнекен ҫынсем тавра мар, эсӗ ман ҫуртра юлатӑн. Эсӗ руль умӗнче килти пек е автомобиль руль умӗнче тӑнӑ пек пуличчен эпӗ ӑна кашни кунах тинӗсе илсе ҫӳрӗп. Вара сирӗн тата мӗн те пулин пӗлмелле пулать ... "
  
  
  "Навигаци", - пӳлчӗ ӑна.
  
  
  "О, ку парӑслӑ спорта тивет, санӑн теорие кӑштах асра тытмалла пулсан, ӑна сана, паллах, пулӑшӑп. Анчах ку ҫӑмӑл чаҫ".
  
  
  "Ку тӗрӗс-и?"
  
  
  Вӑл кулса илчӗ, унӑн питне прибор панелӗ ҫинчи лампочкӑсем ҫутатрӗҫ. "Сирӗн Пӗрлешӳллӗ Штатсенче тата тӗнчери ытти пайсенче сутакан Кашни парӑслӑ карапӑн деталӗсене - виҫине, такелажне, хушма оборудованисене, уйрӑммӑнах хакӗсене - асра тытмалла пулать".
  
  
  "Ҫаксем пурте-и? Мӗншӗн?"
  
  
  Натаниэль кулса илчӗ. "Дэвид мана сирӗн ҫинчен тӗплӗн каласа пама вӑхӑт пулмарӗ, анчах эпӗ вӑл сире нимӗн те каламаннине пӗлмен".
  
  
  Ҫӑвара уҫмассерен манпа юнашар ларакан арҫын мана тӗлӗнтерет. Вӑл ҫулпуҫе ятран чӗнекен пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ.
  
  
  "Эсир мана тӗпӗ-йӗрӗпе каласа парӑр", - терӗ вӑл.
  
  
  "Паллах, операцин ҫак пайӗнче ҫеҫ. Яхта брокерне ӑслӑ-тӑнлӑ копировани туса хурас тесе, Мистер Джиел Макки. Эпӗ мӗншӗнне пӗлместӗп, ҫавӑнпа та" сирӗн операци ҫинчен манӑн пӗлмелле мар, тархасшӑн, мана ан калӑр", - тенине эпӗ нихҫан та пӗлесшӗн мар.
  
  
  Вӑл ун пек тума шутламанччӗ, анчах манӑн хамӑн та пӗлес килнипе ҫав херувим-переросток ҫинчен мӗн пӗлме май пуррине пурне те пӗлес килчӗ. "Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп, эсӗ ӗлӗк Хокпа ӗҫленӗ".
  
  
  "О, паллах", - тунмарӗ вӑл. "Эпир иксӗмӗр те тинӗс ҫар разведкинче ӗҫленӗ Чух пӗрремӗш тӗнче вӑрҫи патне таврӑнатпӑр. Дэвид ун патӗнче ӗҫлетчӗ... эпир калаҫма хӑнӑхнӑ пек, штатра мар".
  
  
  "Аха. Халӗ эсӗ шкулта вӗрентетӗн-и?"
  
  
  "Урӑх ҫук. Ӑна, темиҫе ҫул каялла пенсие тухнӑ".
  
  
  Ольга ун ҫине уҫҫӑнах пӑхрӗ, вӑл ҫакна ӑнланса илнине пӗлчӗ. "Пенсие тухма эсир кӑштах ҫамрӑк пек туйӑнатӑр", - чунтанах каларӑм эпӗ, реакцие ӑнланма тӑрӑшса.
  
  
  Вӑл килӗшсе пуҫне ҫеҫ сулчӗ. "Ку тӗрӗс. Эпӗ пурӗ аллӑ тӑххӑр ҫеҫ. Анчах манӑн арӑм вилсен, Святой Дунстанран килнӗренпе манӑн лару-тӑру аван мар пулса тӑчӗ".
  
  
  "Ку шкул-и?"
  
  
  "Ҫапла. Куратӑн-и, хатӗрлекен шкулсенчи ачасем хӑш-пӗр факультет ректорӗсен арӑмӗсемпе ҫыхӑнма пултараҫҫӗ. Эсир Пӗлетӗр, кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн уҫӑ алӑксен атмосфери хӑш-пӗр ҫӗрте тытӑнса тӑрать.
  
  
  . Манӑн арӑм, мухтанмасӑрах калама пултаратӑп, факультетӑн пур ӑрӑвӗсене те юратнӑ пулмалла, вӑл тухса кайсан, вӑл унта ытла нумаййине асӑрхарӗ... ну, калӑпӑр, мана хӗрхенни. Мана вӗрентме питӗ йывӑр пулчӗ, ачасем занятие манпа ҫеҫ пыни пӑшӑрхантарчӗ. Ҫапла ӗнтӗ ... эпӗ пенсие кайрӑм ".
  
  
  Вӑл типпӗн, тутисемпе йӑл кулса калаҫрӗ, анчах пӗрре куҫне шӑлса илчӗ, унтан пырне хыттӑн тасатрӗ.
  
  
  "Эсир... эээ... халӗ те кампусра пурӑнатӑр-и?"Вӑл ӑҫта пурӑнни мана сахалтарах пӑшӑрхантарчӗ, ку мана хӳтӗлеме мӗнле май парать-ха; пуринчен Ытла манӑн пӗлесшӗн ҫунакан шкул ачисен ушкӑнӗпе ӗҫлес Килчӗ.
  
  
  "О, ҫук. Ӑна Яхт-клубпа юнашар Ларакан ҫурта хывнӑ. Вӑл пысӑках мар, анчах эпӗ мӗн ыйтнине тивӗҫтерет, вӑл университет хули ҫывӑхӗнчех, ҫавӑнпа та ӑна туссем вӑхӑтран вӑхӑта унта кӗрсе тухасса кӗтме пултаратӑп. Вӑл чӑнах та пушӑ Мар, мистер Картер, каҫарӑр мана, мистер Макки. Пенсие тухасси, пӗлетӗр-и эсир, арҫын малтан кая хӑварнине пурне те тума май тупать ".
  
  
  Юрӗ эппин, вӑл манӑн чӑн-чӑн ята пӗлет. Ку сюрприз пулман, пуринчен ытла Вӑл Хоука мӗн тери ҫывӑх пулнине пӗлсен. Анчах мана вӑл манпа ытлашши ирӗклӗн калаҫнӑ пек туйӑнчӗ, вӑл инҫете кӗресси маншӑн кӑсӑклӑ пулчӗ.
  
  
  "Эсир хоукпа ҫавӑн пек хӑтлантӑр пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ. "Апла мар. ТЕПӖР майлӑ каласан, ӐНА AX агентсем валли тинӗс ӗҫӗн яланхи шкулне ирттерместӗп, вӑхӑтран вӑхӑта ӑна сирӗн ӗҫтешӗрсене пӗр-икӗ сӑлтавпа тӗл пулма вӗрентнӗ".
  
  
  "Анчах эсир... ҫак ҫулсенче ҫыхӑну тытса тӑнӑ".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Эсир ҫав ҫыхӑнусене тӗпчетӗр, мистер Макки".
  
  
  Тӳррипех калатӑп, ку лайӑх идея пек туйӑнчӗ. "Манӑн яланах хампа пӗрле пулнӑ ҫын ҫинчен мӗн май килнӗ таран ытларах пӗлес килет. Уйрӑммӑнах вӑл ман начальникӑн тахҫанхи тусӗ пулмалла".
  
  
  Натаниэль кулса илчӗ. "Мӗнех вара, сире кӑштах каласа пама сӑлтав ҫук. Манӑн тӗрлӗ облаҫсенче Дэвид усӑ курма пултарнӑ темиҫе талант пур. Кимӗсемпе парӑс спорчӗсӗр пуҫне, унӑн сӑнӳкерчӗкне те, тинӗс ҫар флотне те, вӗсем мана нумай ҫул каялла вӗрентнӗшӗн те тав тӑватӑп. Унӑн ҫул ҫӳревне те; вӑл вӗрентнӗ чухне Те Ӑна Яланах Европӑна, Кариб бассейнне, Шкулти учительсем пурӑннӑ вӑрӑм ҫулсенче Лӑпкӑ океан урлӑ та ишсе ҫӳренӗ. . Хӑйӗн пултарулӑх отпускне - турӑҫӑм, вунӑ ҫула яхӑн каялла! - Ӑна хӑй йӑвинчен тухса кайнӑ арӑмӗпе икӗ хӗрне таврари круиза илсе кайнӑ. Дэвид мана хӑш-пӗр япаласене тӗпчесе пӗлме, контактсем лартма ыйтрӗ ... ну, эсир ӑнланатӑр ӗнтӗ эпӗ мӗн ҫинчен каланине.эсир манран тӗпӗ-йӗрӗпе ыйтса пӗлме шутламастӑр пулӗ тетӗп".
  
  
  "Вӗсем агентство файлӗсенче пулмалла".
  
  
  "Ҫук пулӗ тетӗп. Сирӗн начальник валли тунӑ пысӑках мар ӗҫ хӑвӑр ӗҫ пулнӑ. Ӗлӗкхи тусшӑн. Дэвид мана, ватӑ ҫын пекех, ман ят нихҫан та тухмӗ тесе ӖНЕНТЕРЧӖ, ПИРЕ AX-файлӑра, закодланӑ тумтирпе те. Ӑна эму шанатӑп. Ҫапла мар-и? "
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Ҫав вӑхӑтрах вӑл ҫакна математикӑпа, хӑйӗн пурнӑҫӗнче кама та пулин тӗл пулнӑ чухнехи пекех, хытӑ шаннине ӑнланса илчӗ. Ку, паллах, пӑшӑрхантаратчӗ мана, мӗншӗн тесен манӑн профессин пысӑк пайӗ - кашни ҫын ҫине ҫав тери шанмасӑр пӑхасси, хема пирки контакта кӗретӗп.
  
  
  "Ку хӳтлӗх евӗрлӗ", - терӗм эпӗ. "эсир, хӗрарӑмсем, ачасем, уҫӑ бассейна ҫул ҫӳретӗр. Хӑш портсене пырса ҫапӑнтӑр эсир?»
  
  
  Натаниэль мана ачашшӑн ӳпкелекен пӳрнипе сулкаласа илчӗ. "Халӗ Ӗнтӗ Никам та путмасть. Ку вӑл нумай ҫул каялла пулнӑ, дэвид валли тунӑ мӗнпур вак-тӗвексем тахҫанах пӗтнӗ. Унсӑр пуҫне, эпӗ яланах таса юлаттӑм, нихҫан та агент пек идентификацилемен. ҫапла пултӑр. "
  
  
  "Апла пулсан, - терӗ ӑна тӑрӑхласа, - Эсӗ мана Макки Тесе ан кала".
  
  
  "О, эпӗ манмастӑп".
  
  
  "Эпӗ вара... яхта брокерӗ-и?»
  
  
  "Ку идея. Малалла сӳтсе явиччен пирӗн мӗншӗн хамӑр киле ҫитиччен кӗтес мар-ха? Ҫумӑр пуҫланать те, ҫав йӑлӑхтаракан дворниксем ҫамка ҫинчи шыва ҫеҫ сӗреҫҫӗ".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Манӑн тухӑҫлӑ пурӑнмалли ҫурт Натаниэль Фредерикӑн "пысӑках мар" ҫурчӗн кухньине ҫырӑнӗччӗ. Ку вӑл икӗ хутлӑ кивӗ ҫурт, ӑна шурӑ хӑмапа сӑрнӑ, сарлака крыльцаллӑ, хыҫалти пайӗпе пырать, сарлака шыв ҫине тухать. Эпир ҫитнӗ ҫӗре shell ҫумӑр ҫума пуҫларӗ, хамӑр ӑҫтине те ӑнланаймарӑм. Анчах Мана Натаниэль хумхантармарӗ.
  
  
  Мана ҫӳлти пӳлӗме илсе кӗрсе ҫӑвӑннӑ тӗле ман хуҫа пысӑк та меллӗ гостинӑйра ҫутӑ ҫутрӗ, вӑл та кабинет вырӑнӗнче пулмалла. Пур ҫӗрте те кӗнекесем, хутсем йӑваланса выртаҫҫӗ; пӗр стени ҫине пӑкка сарса хунӑ, ун ҫине чи лайӑх хӑш-пӗр сӑнӳкерчӗксене, ӑна хӑҫан та пулин курнӑ кимӗсене, пысӑклатнӑ. Сентресемпе ӑнсӑртран тӗл пулнӑ сӗтелсем ҫинче ҫитӗннӗ ҫынсен тӗрлӗ стадийӗсенчи ачасен сӑнӳкерчӗкӗсем сапаланса выртаҫҫӗ, тепӗр йынӑшӑвӗ ҫинче кӑвак ҫӳҫлӗ, анчах ҫиҫсе тӑракан илемлӗ хӗрарӑм сӑнӳкерчӗкӗ ҫакӑнса тӑрать. Ку вӑл пуҫпа хулпуҫҫисен портречӗ ҫеҫ.
  
  
  • Вӑл Рlayboy кроликсен парачӗ ҫинчен шухӑшлама пӑрахакан хӗрарӑмсем ҫинчен каланине пӗлнӗ. Эпӗ Натаниэль Фредерике хисеплени тата темиҫе картлашка хӑпарчӗ; вӑл ҫавӑн пек ҫынна ҫухатсан, ӑна, ҫӗвӗҫе, кулма шел пулман пулӗччӗ.
  
  
  "Эсир бурбона юратнине эпӗ ҫапла ӑнланатӑп", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эсӗ мана питӗ оборудовани пӗлетӗн пулас".
  
  
  "Ҫапла". Вӑл, киввине пытарас тесе, хрусталь графина пысӑк стакана тултарса тӑрать.
  
  
  "Шыв?"
  
  
  "Кайф ҫеҫ, тавтапуҫ".
  
  
  Эпир кунтан хамӑрӑн пурпур тӗслӗ шӗвексене турттарса килтӗмӗр - ку херес пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, анчах вӑл шансах пӗтереймерӗ-кухньӑна, унта вӑл темиҫе банка уҫрӗ те васкавлӑ алӑ валли каҫхи апат хатӗрлерӗ, ку апат пире килӗшмерӗ, консерва евӗрлӗ мар. Ӑна мухтаса каланӑ хыҫҫӑн вӑл йӑпӑлтатассинчен пӑрӑнчӗ.
  
  
  "Мистер Макки, эсир эрни-эрнипе тинӗсре пӗчӗк кимӗпе ҫӳренӗ чухне фасольпе тата какай тушкипе тӗрлӗрен интереслӗ япаласем шухӑшласа кӑларатӑр. Апла пулсан, сирӗн карап ҫинче пӑлхав".
  
  
  Унтан эпир хыҫалти крыльца ҫине тухрӑмӑр. Ҫумӑр ҫаплах ҫӑвать-ха, каҫ сулхӑн пулин те, ӑна ӑшӑ та тарӑн ҫивиттипе хӳтӗленӗ пек туйӑнать. Ҫыран хӗрринче хура хумсем ҫӑткӑннӑн шӑмпӑлтатакан шыв хӗрринелле хӑйӑр йӑрӑмӗ анать.
  
  
  Натаниэль тӳрех пирӗн еннелле кӑтартрӗ. "Яхт-клуб. Пӗчӗк вырӑн, эпир унта тӳрех каймастпӑр. Ӑнланмалла сӑлтавсене пула эпӗ хамӑн кимме бар порчӗ патӗнче тытса тӑратӑп, вӑл залра ун хыҫҫӑнах ӗҫлет. Темиҫе кунтан, эсир унта яхта брокерӗ пек тӗрӗслеме пултарнине туйса илсен, эпир сире клубра тӗрӗслесе пӑхӑпӑр ".
  
  
  "Чуста-и?"
  
  
  "Мӗншӗн ҫук-ха? Эсир ӑна вӗренсе тухмалли экзаменсӑр хӑвӑртрах курс ирттерме хатӗрленетӗп тесе шутлатӑр-и?»
  
  
  Эпӗ ун ҫинчен шухӑшламан, анчах ку лайӑх идея пек туйӑннипе килӗшмелле. Тепӗр енчен, вӑл мӗншӗнне ҫаплах пӗлмест-ха. Унтан ыйтрӑм.
  
  
  "Ах, кун ҫинчен паян каҫхине сӳтсе явма ытла кая юлнӑ, мистер Макки. Тепӗр самантран таврӑнӑр".
  
  
  Эпир гостинӑя таврӑнтӑмӑр, унта вӑл ҫӳлӗк ҫинчен кӗнеке илчӗ. Ӑна вӑл хӑйпе юнашар темиҫе томпа пӗр томсем тӑнине асӑрхарӗ; суперопложкӑсем те ҫавнашкалах.
  
  
  "Сӑпайсӑр пек курӑнас мар тесе, эпӗ сире ҫакна хампа пӗрле илме, ҫывӑрма выртас умӗн вулама сӗнетӗп", - терӗ Натаниэль. "Ӑна хам ҫырнӑ пулсан та начар мар".
  
  
  Lines & Ampars ятлӑ пулнӑ, манхэттенӑн телефон справочникӗ пекех йывӑр пулнӑ.
  
  
  "Кӑмӑлна ҫӗклес тесе ҫеҫ", - терӗ Натаниэль. "Паруслӑ карапӑн хатӗрӗсемпе управленийӗн тривиальнӑй деталӗсем ҫине ларӑр, эсир сыхӑ тӑма пултаратӑр. Анчах Асӑрхануллӑрах пулӑр, мистер Макки".
  
  
  Унӑн сассинче урӑх нота пурччӗ, ҫав нота мана пытанса ларма хистетчӗ. "Асӑрхануллӑ-и?"
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Эсӗ тӗлӗрсе кайиччен кӗнекене питӳ ҫине ӳкме ан пар. Сӑмсуна хуҫма вӑл ҫителӗклӗ йывӑр".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тепӗр темиҫе кунтан ӑсран кайнӑ ҫурт пулса тӑчӗ. Эпир натаниэль тӑвӗ ҫинче вӑтӑр тӑхӑр фут тӑршшӗ соннет шывӗ тӑрӑх тӑвалла та аялалла ишсе кайрӑмӑр, вӑл пачах юханшыв мар, юханшыв вӑрри пулать, Унта приливсемпе отливсем Колорадо юханшывӗн алӑкӗсем пек вӗресе тӑраҫҫӗ. Мӗнех вара ... тен, ытлашши вӑйлӑ та мар пулӗ, анчах ку чӑн - чӑн тӗрӗслев-карап хӳри хыҫӗнче чылаях ҫула май вӗрекен ҫилпе чупасси, пур парӑссем те вӗҫесси, эсир юхӑма май ишнине палӑртасси. Пӗр самантра Натаниэль те хӑйне парӑнтарнине йышӑнчӗ, пире бар портне ҫитме пулӑшас тесе, пулӑшакан двигателе ӗҫлеттерме пуҫларӗ. Ҫакна пула мана ҫӑмӑлтарах пулса кайрӗ. Опытлӑ моряксене темле вӑрттӑнлӑх ҫавӑрса илет; вӗсем хӑйсен двигателӗсемпе усӑ куриччен ӗмӗрех дрейфра ҫӳренӗ пулӗччӗҫ, анчах Натаниэль каҫару ыйтмарӗ.
  
  
  "Сирӗн ӑҫта та пулин ҫитмелле пулсан, - терӗ вӑл, - унта епле пулсан та лайӑхрах ҫитӗр. Эпир ӑмӑртӑва хутшӑнмастпӑр, мухтанмастпӑр".
  
  
  Манӑн навигацие тата кимме пур енчен те тытса пынине тӗрӗслес тесе, эпир икӗ кун хушши тӑсӑлакан круиза кайрӑмӑр. Малтан Каттиханк, малалла та ҫавӑн пекех мар тесе, шухӑшлӑн суйласа илнӗ, анчах натаниэль тӗтре ҫав тери ҫӑра пулнипе, ӑна пӗчӗк чӑмӑрккасем туса упрама май пулнӑ. Вӑл кабинӑра, ман ҫумрах ларатчӗ, кӗнеке вуласа ларатчӗ, ӑна вуланӑ чух ҫилпе тата приливсемпе кӗрешетчӗ, ҫавӑн пекех эпӗ кӗрешӳ сӑмсине те аран-аран курма пултараттӑм. Гаване кӗмелли вырӑна кӑтартакан буй тунӑ чухне эпӗ унпа питӗ мухтанаттӑм, анчах манӑн чее инструктор маншӑн тата тепӗр пӗчӗк сюрприз хатӗрлерӗ; вӑл гаване кӗнӗ ҫӗрте активлӑ кану укҫи саланса кайни ҫинчен те асӑнмарӗ, эпир ҫитсен, вӗсем сеферӑн сӗлеки юхма ҫителӗклӗ пысӑк пулчӗҫ.
  
  
  Ҫапла вара, парӑссене Антарса, Натаниэль пулӑшмасӑрах, эпӗ ӑслӑн турӑм та пулӑшакан двигателе ӗҫе ятӑм. Вӑл пире пӗр сӑмах та каламарӗ, анчах мана вӑл та ҫавӑн пекех тунӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Унтан Эпир Мартас-Виньярда кайрӑмӑр, Эдгартаун гаванӗнче ҫӗр каҫрӑмӑр та тепӗр кун ирхине Ирех Блок утравӗ ҫине, тинӗс яхти круизӗ ҫине кайрӑмӑр.
  
  
  нимӗнле ориентир та курӑнмасть. Вӑл дрейфпа компенсаци ҫинчен, вуникӗ ҫул хушши вӗренме пултарайман япала ҫинчен пӗлет, утравӑн ҫӳллӗ те тӗксӗм хӗрлӗ чулӗсем курӑнсан, вӑл хӑйне хӑй мӑнкӑмӑлланнинчен ытларах ҫӑмӑлланчӗ.
  
  
  Утрав тавра ҫаврӑнса, хӗвеланӑҫ енчи тӑварлӑ пысӑк пӗвене кӗтӗмӗр. Тул ҫутӑлман-ха, каҫ пулсан, Натаниэль пире ҫыран хӗррине тухма сӗнчӗ.
  
  
  "Эпир паянхи каҫ тӗлне ньюпорта таврӑнма пултаратпӑр пулӗ тесе шутларӑм", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ан васкӑр. Эсир хӑҫан та пулин кунта ӗлӗк пулнӑ-и?"
  
  
  "Нихҫан та."
  
  
  "Ку интереслӗ вырӑн. Атьӑр, икӗ велосипед илер те турта кайӑпӑр".
  
  
  "Велосипедсем?"
  
  
  "Паллах! Эсӗ & amp; quot; & amp; # nb"ҫул ҫӳреме пӗртен-пӗр меслет.
  
  
  Ҫапла вара, утравпа материк хушшинче ҫӳрекен ҫуллахи паромсене ыйтмашкӑн чи малтан туса лартнӑ ҫӳллӗ панель патне ҫитсе чарӑнтӑмӑр. Магазинсемпе апат-ҫимӗҫ киоскӗсен пысӑках мар ушкӑнӗ хупӑ пек туйӑнать, Анчах Натаниэль кивелнӗ, усӑнса аннӑ ҫуртсен алӑкне шаккарӗ. Хӗрарӑм уҫрӗ; вӗсен пичӗ хӗп-хӗрлӗ, ку вӑл е ӗмӗр тӑршшӗпех ӳсӗр пулнине, е темле хӑрушӑ чирпе асапланнине пӗлтерет. Натаниэле курсан, вӑл ҫутӑлса кайрӗ, ӑна ыталаса илчӗ, унтан пире ҫуртӑн хыҫалти пайӗ патне, сарайӗнче тепӗр енне купаласа хунӑ икӗ ҫӗр велосипед усракан ҫӗре, ӑсатса ячӗ.
  
  
  "Мӗн тӑвас тетӗр, пурне те илӗр, мистер Фредерик. Халлӗхе вӗсем чупаҫҫӗ-ха, э?»
  
  
  Пӗрер мӑшӑр байка туртса кӑларчӗҫ, тӗрӗслерӗҫ.
  
  
  "Вӗсем килеҫҫӗ, миссис Гормсен, - терӗ Натаниэль. "Эпир тепӗр икӗ сехетрен таврӑнатпӑр пулӗ".
  
  
  "Эсӗ ҫӗр каҫма юлатӑн-и е каятӑн?"
  
  
  "Эпир калаҫса татӑлман - ха. Эсир пире тӑрантарасшӑн-и?»
  
  
  Хӗрарӑм чунтан кулса илчӗ. "О, Турӑҫӑм, ҫук, мистер Фредерик. Ҫак вӑхӑтра эпир ытларах пӗлтӗр ҫулла сутман хот-догсенче пурӑнатпӑр. Килӗрех, анчах эпӗ сире ку кирлӗ тесе шутламастӑп".
  
  
  "Эпӗ кун пирки тавлашмастӑп", - терӗ Натаниэль, урине велосипед ларкӑчӗ урлӑ ярса пусса.
  
  
  Эпир аслӑ ҫулпа, асфальт тӑрӑх пыратпӑр, унта пуш-пушах, кивӗ отельсемпе ҫуллахи пансионатсен хупписем хупӑ, вӗсем тавра кирек хӑш тӗлте те суккӑр чӳречесем хыҫне пытаннӑ аслашшӗсен курӑнӑвӗсем пулма пултараҫҫӗ. Блок утравӗ-ҫӳллӗ ҫӗр лаптӑкӗ; эпир сланцево-сӑрӑ пӗвесемпе тулнӑ англи шурлӑхӗсем евӗрлӗ mimmo вырӑнсенчен иртрӗмӗр. Анчах пире изоляцилемен; утрав тӑрӑх анаталла аннӑ чухне эпир тандемнӑй велосипедпа ҫамрӑк мӑшӑра тӗл пултӑмӑр, велосипед яланах педальсене ҫавӑрать, вӑхӑта питӗ лайӑх ирттерет пулмалла. Эпир вӗсене вырӑн патӑмӑр, вӗсем аллисемпе сулчӗҫ те кулса ячӗҫ, унтан тӗттӗмленсех пыракан ӗнтрӗкре ирӗлсе кайрӗҫ.
  
  
  "Эпӗ кунта массоньере такам пулнӑ тесе шутламан", - терӗ ӑна Натаниэле.
  
  
  "Ах, яланах темиҫе тӗлӗнтермӗш пур. Ӑна ih курма кӑмӑллатӑп".
  
  
  Эпир утравӑн инҫетри вӗҫне, атлантика океанӗ пек ҫӳллӗ чӑнкӑ ҫыран хӗррине ҫитичченех малалла кайрӑмӑр. Эпир тӑнӑ вырӑнтан, тен, ҫӗр фут аяларах, хумсем чуллӑ ҫырана пӗр хӗрхенмесӗр пырса ҫапӑннӑ чух, чуна пырса тивекен сӑн курӑнать. Пиртен сулахайра маяк пур, ҫав "пайӑрка" ҫӑралсах пыракан каҫ тӗттӗмӗнче тин ҫаврӑнма пуҫлать. Эпир Натаниэльпе темиҫе мина тӑтӑмӑр, Таҫтан Азор утравӗсем евӗрлӗ уҫӑ сывлӑша сывласа илтӗмӗр. Унтан эпир хамӑр велосипедсем патне таврӑнтӑмӑр.
  
  
  Ҫилпе хумсем шавланипе эпир ҫывхарса килекен машинӑна илтмерӗмӗр; халӗ вӑл фарӑсене сӳнтерсе тӑрать, ҫӗмрӗк решетке пирӗн велосипедсем ҫине тӗренет. Уҫӑ кун водитель енчен пӗр арҫын тӑнӑ, унӑн ҫамки ҫинчи кантӑк витӗр ҫуса тасатнӑ питне курма пултарнӑ, анчах вӑл ун ҫине питех ҫаврӑнса та пӑхман. Мана арҫын пирӗн еннелле тунӑ дробовик ытларах интереслентерчӗ.
  
  
  "Мистер Фредерик?"- ыйтрӗ вӑл вӑйсӑр сасӑпа ҫиле хирӗҫ.
  
  
  "О, турӑҫӑм", - ҫемҫен каларӗ Натаниэль.
  
  
  "Астӑватӑн-и эсӗ мана?"
  
  
  "Ҫапла пуласран хӑратӑп."Натаниэль вырӑнтан та тапранмарӗ; вӑл аллисене ик айккине тытнӑ, халсӑрланнӑ пек туйӑнать. "Ку тахҫанах пулнӑ ..."
  
  
  "Хаклисем маншӑн ытларах". Вӑл дробовике кӑшт куҫарса лартрӗ, ку мана килӗшмерӗ. "Вӗсем мана шанмаҫҫӗ, пӗлетӗр-и. Вӗсем мана хӑйсем патӗнче мар, сирӗн ҫынсене тӗл пулассишӗн ӗҫлетӗп тесе шутланӑ, мана кӑларса яриччен ҫулталӑк ытла иртнӗ".
  
  
  "Сирӗн йывӑр вӑхӑтсем пулнӑ пулмалла".
  
  
  "Ку чӑн-чӑн тамӑк! Ҫав заводри карап ҫинче, ҫӗр ҫӑтманскер, ҫулталӑкӗпех, ку вара савӑнмалли круиз пулман!»
  
  
  "Ҫук, ӑна ун пек ӑнланаймастӑп, Грейвс". Натаниэль арҫын патнелле ҫур утӑм турӗ те дробовик ҫине кӑтартрӗ. "Эсир унпа усӑ курма шутлатӑр-и?"
  
  
  "Эпӗ кунта уҫӑ сывлӑшра канма килмен".
  
  
  Халӗ ӑна вӑл вӑтӑр ҫулалла ҫитнӗ, пысӑк пӳрнеллӗ, ҫилпе тата шывпа куштӑрканӑ пӗркеленчӗк питлӗ арҫын пулнине курма пулать. Кӗрнексӗр ҫилпе хул пуҫҫийӗсем хӑпарса кайрӗҫ.
  
  
  "Ӑнсӑртран тупрӑр-и эсир пире кунта?"Натаниэль
  
  
  малалла утрӗ. Тата ҫур утӑм.
  
  
  "Мана кӑларса янӑранпа икӗ эрне иртрӗ утрав ҫинче. Ман арӑм кунтан ҫуралнӑ...»
  
  
  "О, паллах. Миссис Гормсен-сирӗн хуняму, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Эсир пӗтӗмпех лайӑх ӑнланатӑр". Грейвз малалла утрӗ. "Сана та, сан тусна та чӑнкӑ ҫыран хӗррине тавӑрӑнсан авантарах пулӗ", - тетӗп.
  
  
  "Эсӗ пире пеме хатӗрленетӗн-и е пире сиктерсе антарма пултаратӑн тесе шутлатӑн-и?»
  
  
  "Ку маншӑн нимӗнле уйрӑмлӑх та мар, мистер Фредерик. Ӑна сирӗн пата ньюпорта кайса килме шутланӑччӗ,анчах паян эсир мана ҫавӑнтан хӑтартӑр".
  
  
  "Ҫак пулӑ тытакан хӗрлӗ туссем сана кӑларса янине пӗлнӗ пулсан, вӑл хӑйӗн маршрутне улӑштарма пултарнӑ пулӗччӗ". Натаниэль, чӑтӑмсӑр вӗренекенсемпе тулнӑ класс умӗнче тӑнӑ пекех, лӑпкӑ ҫын ҫине ӑшшӑн кулса пӑхрӗ.
  
  
  "Ҫапла, ну, эпӗ вӗсем сирӗн пата телеграмма ярасса шухӑшламан та. Эсир мана питӗ лайӑх лартса патӑр, мистер Фредерик, эпӗ ӑна ун пеккине нимӗн те манмастӑп. Сире-вӗсем мана вӗлермен сӑлтавӗ пулнӑ...»
  
  
  "Мӗншӗн тесен эсӗ питех кирлӗ ҫын пулман, ҫапла мар-и?"Натаниэль сассине улӑштарни питӗ лайӑх пулнӑ; халӗ nenра кулӑ пулнӑ.
  
  
  Ҫакӑ реакци туса хунӑ. Грейвз ун патнелле утрӗ, унӑн пичӗ тӗттӗмленсех пыракан тӗттӗмре те хӗрелсе кайрӗ. Вӑл, чукмарпа усӑ курас тесе, дробовикне ҫӗклерӗ те, пенсире вӗренекен учитель ун айне чӑмрӗ. Дробовик кӗпҫине тивертес мар тесе, вӑл шӑнса кӳтнӗ пӳрнисене пурнӑҫа тӑрӑнтарчӗ. Грейвз ҫурмаран хутланчӗ, куҫӗсем сиксе тухрӗҫ. Натаниэль ӑна каллех ҫав вырӑнтах ҫапрӗ, ку хутӗнче вӑл аллине тепӗр майлӑ ҫавӑрса, арҫынна ура ҫинчен ҫӗкленӗ пекех ҫӗклесе, пӳрнисене ҫак кӑкӑртан ҫаклатса илчӗ. Грейвз йынӑшма хӑтланчӗ, анчах уҫӑ rta тӑрӑх агонин пусӑрӑнчӑк сасси ҫеҫ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Натаниэль дробовике аллинчен тытрӗ те арҫынна ҫӗре ӳкме ирӗк пачӗ. Асаплӑ ыратнипе авкаланакан Грейвз ҫине пӑхнӑ чух унӑн пичӗ ҫинче темле кулӑшла кӑмӑллӑ та хӗрхенӳллӗ кулӑ палӑрчӗ, - вӑл ытла та вӑрӑм пек курӑнчӗ.
  
  
  Тепӗр машина алӑкӗ уҫӑлчӗ те nah урампа хӗрарӑм тухрӗ. Ӑна вӑл хӗрарӑм тесе калама пултарнӑ, мӗншӗн тесен пирӗн ҫӳҫсем ҫинче кӗрен пластик бигудисем пулнӑ; ытти тумӗпе вӑл Натаниэль ури ҫинче выртакан арҫын пекех тумланнӑ. Пирӗн пистолет пурччӗ.
  
  
  Ӑна та. Вильгельмина, Люгер, манӑн сылтӑм аллӑм пекех пӗр пайӗ пулнӑскер, хӑйӗн кобури тавра сиксе тухрӗ. Хӗрарӑм пирӗн еннелле пысӑк кивӗ револьвер тусан, вӑл Натаниэль ҫине чӑмрӗ. Ҫилпе хумсем пыра-пыра ҫапӑннипе вӑл пӑшал сассине илтменпе пӗрех, анчах куҫӗсене чарса ман хулпуҫҫи ҫине лексен, ҫав тери хытӑ ыратнине туйрӑм.
  
  
  Хӗрарӑм-и, хӗрарӑм мар-и, ӑна персе пӑрахнӑ. Пӗр тӗрӗс персе яни доллара пӗр пытармасӑр хурас пулать; доллар ӑна тивертме ытла ҫывӑхра, ҫавӑнпа та вӑл ее амантма шутламан.
  
  
  Вӑл чул пек ӳкрӗ, револьверӗ унӑн пӳрнисем тавра ӳкрӗ, тетте пек ӳкрӗ, тетте сасартӑк ывӑнса ҫитрӗ. Натаниэль, дробовика Грейвс еннелле пере-пере, ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  "Питӗ кӑмӑллӑ, мистер... ах... Маккӑсем. Вӑл ҫак хӗҫпӑшалпа мӗн тунине пӗлет пулас". Вӑл хӗрарӑм кӗлетки ҫинелле пӗшкӗнчӗ те пуҫне сулкаларӗ. Унтан вӑл унӑн пистолетне илчӗ те пиҫиххи хушшине чикрӗ. "Халӗ пирӗн пысӑках мар проблема пур".
  
  
  "Ҫапла, тет."
  
  
  Грейвз, ура ҫине тӑма хӑтланса, ҫаплах ман ура патӗнче авкаланать-ха, анчах калаҫма пултарнинчен ытла пултараймарӗ.
  
  
  "Шел, вӑл ҫак ӗҫе хӑйӗн арӑмне хутшӑннӑ", - тенӗ Натаниэль. "Е вӑл шӑпах ҫавӑн пек пулнӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Чӑнах Та, Грейвз-И?"Вӑл ун ҫинелле пӗшкӗнчӗ.
  
  
  Грейвз пуҫне сулчӗ, унӑн сӑн-пичӗ улшӑннӑ, мӑйӗ чӑмӑртаннӑ.
  
  
  "Апла пулсан, эсир мана вӑл вилнӗшӗн каҫарас ҫук пулӗ", тесе шутлатӑп. Вӑл шеллесе пуҫне сулкаларӗ. "Ҫук, эсӗ паян каҫхине тухса калани кайран пулас ҫук. Ҫапла ӗнтӗ..."Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Каҫарӑр, Грейвс". Вӑл арҫын кӑкӑрӗ патнелле туртӑнчӗ, пӳрнисемпе аяк пӗрчисене пӗр хӗрхенӳсӗр ҫатӑрласа тытрӗ те, доллара ҫӳлерех те ҫӳлерех хыпашласа, ҫав алӑ ӳт ӑшне путса ларичченех хыпашласа пӑхрӗ. Грейвз, урисене турткаласа, хуллен уласа ячӗ; Натаниэль, пусӑмне чакармасӑр, тирпейсӗррӗн пӑхса илчӗ. Унтан арҫын пӗр хускалмасӑр шӑпланчӗ.
  
  
  Учитель пенсире, ура ҫине тӑчӗ, аллине тӳртӗшпе шӑлса илчӗ. "Вӑл вилнӗ-и, вилмен-и, пӗлместӗп, анчах ку питех кирлӗ мар. Ih ih ih машинӑна каялла тавӑрма пулӑшӑн-и мана?»
  
  
  Ку вӑл инсценированисем тӗлӗшӗнчен чи ӗнентерӳллӗ авари мар, анчах кивӗ Chevy омел тенденцие автомат коробки пӑрахӑҫа кӑларни пурне те кӑштах ӗненмелле мар тунӑ. Эпир зажигалкӑна ҫутрӑмӑр, машинӑна чӑнкӑ ҫыран хӗррине кустарса пырса, борт хыҫне тӗртсе ятӑмӑр. Натаниэль вӑл аялта чул ҫине пырса ҫапӑнасса кӗтсе тӑмасть; мӗн пулсан та, мӗн те пулин курас тесен, ытла тӗттӗм.
  
  
  Ӑна, маяк еннелле пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ан пӑшӑрханӑр, - терӗ вӑл. "Вӗсем мӗн те пулин илтнӗ пулсан, кунта пулнӑ пулӗччӗҫ. Ih ҫыран хӗрринче мар, тинӗсре мӗн пулса иртни пӑшӑрхантарать. Уэлдон миссис велосипедсене каялла тавӑрма вӑхӑт-и?»
  
  
  Тӗттӗмре кайма ҫӑмӑл пулмарӗ; манӑн велосипед святойӗ
  
  
  манӑн малти кустӑрмаран аякка ӳкмен, Натаниэль патӗнче пачах ӗҫлемен. Анчах вӑл хӑй ӑҫталла кайнине пӗлнӗ пек туйӑнчӗ, утрав тӑрӑх ерипен пынӑ хушӑра вӑл мана Грейвс мӗн иккенне каласа пачӗ.
  
  
  "Вӑл пулӑҫӑ, кимӗ ӑсти пулнӑ, ӑна кирек мӗнле калӑр та. Ытларах Лонг-Айленд вӗҫӗнчи Монтокра ӗҫленӗ. Уҫӑ унта". Вӑл сулахаялла, хӑй пӗлнӗ тӑрӑх, рф президенчӗпе владимир путинпа Блок утравне уйӑрса тӑракан шыв участокӗ пур. "Темиҫе ҫул каялла хӗрлисем ӑна ӗнентернӗ. Яланхи ӗҫ, эсир ӑна шпионсен почтинче бизнесса пӗлтеретӗр. Ку ӗҫ куҫа уҫса пӑхнинче ҫеҫ пулнӑ. Сӑмахран, Кунта шыв айӗнче ҫӳрекен кимӗсем нумай; Атлантика патне нью-Лондонри шӑматазран кӗме пулать. Ытти япаласем те пулнӑ. Грейвс чартер киммисемпе ӗҫлет, правительствӑра пысӑк ҫыхӑну тытнӑ ҫынсем кунта темиҫе кунлӑха канма килеҫҫӗ. Ҫакна Никсон та утмӑл саккӑрмӗш кампание ирттернӗ чухне тунӑ. Кирек мӗнле пулсан та, Вашингтонри пӗр юлташ Мана Грейвз патне чӗнет, мӗншӗн тесен вӑл алӑ айӗнче пулнӑ, кимӗсене те кӑштах пӗлет, мана хушрӗҫ... ӑна нейтрализацилемелле ". Эпир пӗр-пӗринпе ҫума-ҫумӑн пынӑ чух вӑл мана йӑл кулса илчӗ. "Эпӗ яланах физиологи заданийӗсене йышӑнмастӑп, анчах хоук сӗннӗ укҫапа усӑ курма пултартӑм".
  
  
  "Мӗнле истори ку завод карапӗпе?"- ыйтрӑм эпӗ, хыҫалти картишӗнчи бассейн пысӑкӑш лакӑмран пӑрӑнса.
  
  
  "Ах, ҫапла, шӑпах ҫапла тунӑ вӗсем. Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, нумай ҫӗршывсенчи пулӑ тытмалли флотсем, сӑмахран, Раҫҫейре, пирӗн ҫырансенчен темиҫе мильре ҫеҫ ӗҫлеҫҫӗ. Кунта экономикӑлла ӑмӑрту идеологилле мар, экономикӑлла ӑмӑрту, ҫапла вара тӗрлӗ кимӗсем хушшинче, наци е политика тӗлӗшӗнчен пӑхмасӑрах, тӗрӗс пӗлтерӳсем пур. Ҫавӑнпа Та грейвсшӑн хӑйӗн отчечӗсене раҫҫейри хӑш-пӗр кимӗ ҫине илсе ҫитерме ҫӑмӑлах пулман. Анчах хӑш чухне унӑн васкавлӑ хыпарсем пулнӑ, унтан вӑл вӗсемпе пӗрле чӑнкӑ ҫырсенчен тасарах сигнал панӑ, унта вӑл мӑшкӑл пухма тухнӑ та, арӑмӗпе иккӗшӗ вилсе выртнӑ ... "
  
  
  "Ун ҫинчен", - пӳлчӗ ӑна. "Тен, вӑл вилни ҫинчен телейсӗр япала тесе шутлама пулать пулӗ, анчах вӑл вилни ҫинчен мӗнле шухӑшламалла-ха? Унта тӑхӑр миллиметрлӑ куҫсене чарса пӑрахмалла".
  
  
  "Ҫапла, Ҫапла. Питех тирпейлӗ мар. Анчах ҫак вӑхӑтра ҫыранӑн ку пайӗ ҫав тери пуш - пушах, машина залра шыв айӗнче пулсан, ӑнсӑртран тӗл пулсан, вӑл ҫителӗксӗр пулать. вилесене вырӑнти влаҫсен аллине хӑвармалла, инкексӗр пуҫне, вӗсем мӗн те пулин сисчӗр. Вӗсем ҫапла тусан, Пирӗн тусӑмӑра Вашингтонра кирлӗ, ҫапла мар - и?
  
  
  Мана нимӗн те каламалла марччӗ; шкулти йӑваш учитель, ним пӑлханмасӑр вӗлерме пултараканскер, манран чылай малта тӑратчӗ.
  
  
  "Кирек мӗнле пулсан та, - терӗ малалла Натаниэль, ҫуртсемпе ун хыҫӗнчи объект патне майӗпен анма пуҫласан, - эпӗ грейвса хам хута кӗнине ӗнентерме пултартӑм. Ку ҫӑмӑл ӗҫех мар; унӑн Ҫавӑн пек Менталлӑх пур - шкулти учительсем пурте коммунистсем е урӑх степеньлисем, тесе шутлать. Юлашкинчен, ӑна пулӑҫсен киммисем тавра пирӗн территори шывӗсем ҫинче пӗр ҫын пуласси ҫинчен пӗлтерме ӳкӗте кӗртрӗ - паллах, ун пек тума юрамасть. Ҫыран хӗрринчи хурал катерӗ юнашарах тӑрать, унта тӗплӗн планланӑ - усӑсӑр та-грейвса тыткӑна илнӗ пек туса хӑвалаҫҫӗ. Вӑл тарнӑ, гаване ҫак утравӑн тепӗр енне аннӑ та, тухса каяс тесе, моторлӑ кимме вӑрланӑ. Калӑпӑр, вӑл хӗрлӗ траулерсен таврашӗнче пӗр карап тупнӑ та ӑна заводри карап ҫине илсе ҫитернӗ, вӑл пулӑ тирпейлессинчен те пысӑкрах ӗҫпе аппаланать. Тӗрӗссипе калатӑп, эпир вӗсене каялла аннеҫӗм-Российӑна леҫсе парасса кӗтрӗмӗр, анчах ih оборудовани эпир шухӑшланинчен кӑткӑсрах пулмалла. "
  
  
  Эпир объектран инҫех те мар кивелнӗ ҫуртсем патнелле ҫывхарса пыратпӑр. "Мӗншӗн ҫак ыйтусене татса памалла?"Унран ыйтрӑм. "Ҫак йӗкӗте арестлеме ансатрах пулман пулӗччӗ-и вара? Е ӑна пӗтерес-и?»
  
  
  "Ну, Эсир Ҫав Ҫынна Вашингтонра пӗлетӗр; вӑл кирлӗ маррине нимӗн те ӑнлантарса памасть. Анчах та манӑн теори акӑ мӗнре: эпир Грейвса арестлесе суд тунӑ пулсан, ку ним усӑсӑр ӗҫ пулнӑ пулӗччӗ. Тепӗр тесен, вӑл вырӑнти пулӑҫӑ ҫеҫ, хушма укҫа илес тесе, айккинче пысӑках мар вараланчӑк ӗҫе туса пырать. Суд ӑна пӗтӗмпех асап тӳсме пултарнӑ, ҫак кунсенче пирӗн ih ытла та ҫителӗклӗ. Тепӗр енчен, эпир суда урӑххине ӗнентерме пултарнӑ пулсан. Вӑл икӗ агент пулнисӗр пуҫне, эпир мӗн те пулин турӑмӑр пулас, вӗсен, хӑйсем пурте Грейвс евӗрлӗ маррине ӗненес тесе, хӑйсен ытти ӗҫне тӗрӗслеме нумай вӑхӑт тата нумай вӑй хума тивнӗ пулӗччӗ ".
  
  
  Ку шӑпах хӑй шутланӑ пек пулчӗ, ҫавӑнпа та вӑл ку темӑна йышӑнмарӗ. "Пирӗн пирки мӗн?"Эпир хот-догсем валли хупӑ стойка умӗнче велосипедсем яракан суту-илӳ центрӗ умӗнче вӑрахлатрӑмӑр.
  
  
  "Эпӗ штальшӗн пӑшӑрханман пулӑттӑм", - терӗ Натаниэль. "Пирӗн вӑл причасти тунине кӑтартакан паллӑсем пулман".
  
  
  "Тахӑшӗ грейвса эпир утрав ҫинче, терӗ".
  
  
  "Ҫапла, паллах. Анчах ӗнер
  
  
  вӑл пулнӑ пулсан, ку ee кансӗрлеместчӗ. Тепӗр тесен, велосипедсене пӑсакан яхтсменсем ҫак вӑхӑтра час-часах пулаҫҫӗ ".
  
  
  "Аван..."
  
  
  "Анчах эпӗ хамӑр кимӗ патне таврӑнма, паян каҫхине киле кайма сӗнетӗп. Ытлашши нумай шухӑшлани усӑсӑр, ҫапла мар-и?»
  
  
  
  
  
  
  Тӑваттӑмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  Причал патне каҫ пулсан тин таврӑннӑ ҫӗре Натаниэль Блок утравӗ ҫинчи пӗчӗк илемсӗр инцидент ҫинчен маннӑ пек пулчӗ. Вӑл, эпир тӗттӗм пӳрте кӗнӗ чухнехи пекех, лӑпкӑ та чӑтӑмлӑ, пӳлӗмсене хӑвӑрт пӑхса ҫаврӑнсан, вӑл ман ҫине темле кулӑшла пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эсир Пӗлетӗр, ҫын вӗлересрен яланах хӑраса пурӑнма юрамасть", - асӑрхаттарчӗ вӑл. "Апла пулсан, мӗн усси пур? Эпир хамӑр тӑвакан йӗрӗнмелле пӗчӗк ӗҫ тӑватпӑр, кайран мӗн пулассине эпир кирек хӑҫан та хатӗр. Ҫак тӗнчере ытти ҫынсем те ҫавӑн пек тӑваҫҫӗ. Шухӑшласа пӑхӑр-ха эсир. Мистер Макки, эпир пурте тепӗр кӗтесре пытанма пултарассишӗн пӑшӑрханнӑ пулсан, мӗнле пулнӑ пулӗччӗ-ши? Мӗншӗн-ха президент посчӗ ҫине баллотировка тума камӑн ӑс ҫитет? Эсир ман пата сэндвичпа кофе илме пыратӑр-и? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тепӗр темиҫе кун хушши, эпир ишмен чухне, ӑна нью-Йоркри боут-шоу ҫинчен ҫырнӑ каталогсемпе кивӗ касӑксене тишкернӗ. Натаниэль документсем хумалли ещӗк пулнӑ, унта шухӑшлӑ карапсен типлӑ проекчӗсем, океанри тримарансем ҫинчи кӑнтӑрлахи парусниксенчен, пӗтӗм ҫӗршыври мӗнпур хаҫатсемпе пӗрле фотографисемпе реклама тултарнӑ. Эпир ҫывӑхра темиҫе верфьре пултӑмӑр, вӗсен киммисен корпусӗсене, шыва кӑларса пӑрахнӑ кимӗсен корпусӗсене тата ытти нумай интерьерсене пӑхса тухрӑмӑр. Икӗ хутчен Вӑл Мана Christiee-s, ньюпортри причалта пысӑк ресторана ертсе кайрӗ, унта вӗсене пӑхни тата eda питӗ лайӑх пулнӑ, унта вандербильтӑн аташса кайнӑ яхтсменне е мид таврашӗнчи базӑсенчен пӗринче мамӑк пек ҫемҫе прапорщика тӗл пулма пулать. Натаниэль ih пурне те пӗлнӗ, унтан вӑл икӗ хутчен килсе Ҫӳренине Флоридӑн хӗвеланӑҫ ҫыранӗнчи яхта брокерне, Маккине, Макиелне, хӳтӗлерӗ. Ҫакна вӑл хӑй те ӗненме пуҫланӑ.
  
  
  Яхт-клубра "Экзамен" ансат пулман. Членсем хӑйсен киммисене пӗлекен ҫынсем пулнӑ; вӗсем бар портӗнчи коктейльсене хутшӑнман, веб-яхта карттусӗ, ӑна курнӑскер, бар ҫийӗн йынӑшма тытӑннӑ. Натаниэль пысӑк та ҫаврака сӗтел хушшинче, эпӗ шутланӑ тӑрӑх, техникӑлла облаҫсенче, ӑна хӑш - пӗр ответсем шухӑшласа кӑларма тивнӗ пек, тирпейсӗр те усал шухӑшпа калаҫса ларать. Вӑл иртсе кайрӗ пулӗ тетӗп, мӗншӗн тесен халӑх хушшинче никам та иккӗленсе тӑмасть. Кирек мӗнле пулсан та, эпир кайсан - питӗ кая юлтӑмӑр, - Натаниэль мана хулпуҫҫинчен лӑпкаса илчӗ те питӗ кӑмӑллӑ пек курӑнчӗ. Ҫав ҫурт патне таврӑннӑ чух эпир хӑйӑр ҫине такӑна-такӑна пытӑмӑр, хамӑр тавра кам урӑххине тытса тӑнине те пӗлместӗп.
  
  
  Ҫак пӗртен-пӗр передача алӑка хыттӑн шакканӑ чух тӗттӗмччӗ-ха. Манӑн пуҫра пӗр шухӑш ҫаврӑнать - ҫав клубра бурбона хыткукарланман, - анчах вӑл тӳрех сиксе тӑчӗ.
  
  
  "Мӗн ку?- ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Ник!"
  
  
  "Ӑна, Дэн!"Ревматизмра ӑна вӑрҫнӑ.
  
  
  "Ҫапла, Ҫапла", - терӗ Натаниэль. "Анчах сирӗн ура ҫине тӑрса вырӑнтан тапранмалла".
  
  
  "Халех-и?"Вӑл мана тата мӗн пирки тӳссе ирттерме хатӗрленни мана кӑсӑклантарчӗ.
  
  
  "Ку васкавлӑ ӗҫ. Сирӗн Тампӑна кайса килме ӗлкӗрес пулать, аэропорта ҫитме пирӗн вӑхӑт пур-ха".
  
  
  "Тампа?"
  
  
  "Мӗншӗнне пӗлместӗп. Дэвид тин ҫеҫ шӑнкӑртаттарчӗ, ку вара тӗп приоритет. Халӗ тумланӑр. Васкӑр!»
  
  
  "Тампа", - шухӑшларӑм эпӗ, пижама хывса. Ку вӑл хӑйне нихҫан пурнӑҫламан чи арпашӑнса кайнӑ заданисем тавра пулса тӑнӑ. Грецире ӗҫ пулнӑ пулсан, вӑл ун патне ҫывхарман пекех туйӑннӑ.
  
  
  
  
  
  
  Пиллӗкмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  Контакт ансат пулчӗ; Тампа аэропорчӗ ҫинчи Макка Вилни ҫинчен пӗлтерни мана ҫывӑхри мотеле броньӑлани ҫинчен пӗлтерчӗ. Ӑна регистрациленӗ, тин ҫеҫ хырӑннӑ - Натаниэль ҫуртӗнчен тухса кайиччен нимӗнле шанчӑк та пулман, - алӑка хуллен шакканӑ.
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, хӑйӗн чемоданӗ ҫине пӑхрӗ, унӑн уйрӑм пайӗнче Вильгельмина выртаҫҫӗ. Анчах эпӗ хама ансат Люгер кирлӗ пуласси ҫинчен шухӑшламан, халех мар. Эпӗ ырӑ сунман пулсан, мана шырама сӑлтав та пулман пулӗччӗ. Халех мар. Ҫапах та вӑл алӑка хуллен уҫрӗ те, унта тӑракан Хока курсан, хӑйне темле ҫӑмӑл пек туйрӗ.
  
  
  Вӑл пире пӗр сӑмах каламасӑрах кӗчӗ те, икӗ пысӑк кровать тавра пӗр мӑшӑр ҫине пӑхса илчӗ. Ӑна кӑпӑк тумламӗ шӑлса тӑкрӗ, йывӑҫ тытакан сӗтел умӗнчи пукана сарса хучӗ те ун ҫине пичӗпе ун еннелле ларчӗ.
  
  
  "Ку пӳлӗме тӗплӗн тӗрӗсленӗ", - терӗ Хоук. "Пирӗн электронщиксенчен пӗри кунта иртнӗ каҫ ирттерчӗ, вӗсемпе пӗрле вӑл залра хорькӑна сӑнарӗ.
  
  
  Вӑл хӑй тӗллӗнех ун хыҫӗнчи стена ҫине пӑхса илчӗ; ҫак кунсенче моторсенчен нумайӑшне марля тавра туса лартнӑ пек туйӑнать, тепӗр блокра мӗн пулса иртнине хӑлхасӑр аппаратсӑр ватӑрах ҫын та илтме пултарать.
  
  
  "Ан пӑшӑрханӑр, - терӗ старик. "Эпир номера икӗ еннелле те пӑрахрӑмӑр; эпир мӗн каланине никам та илтес ҫук".
  
  
  Ку мана ҫырлахтарчӗ; босс кашни деталь ҫинчен шухӑшлама пултарасси пирки Вӑл нихҫан та иккӗленмен.
  
  
  "Зенитопис ҫакна пирӗн пек тӑвать", - терӗ вӑл малалла малтанхи заявленисем памасӑр. "Тӗп-тӗрӗс куна палӑртман-ха, анчах ку вырсарникунсенче пулать. Вӑл албанипе чикӗ урлӑ каҫса Корфа каять. Тӗлпулу вӑхӑчӗ тата вырӑнӗ ҫак вӑхӑтра паллӑ пулӗ".
  
  
  Ӑна пуҫ тайрӗ, унтан тӗксӗмленчӗ. "Мӗнле ҫыхӑнас-ха манӑн унпа?"
  
  
  "Ҫав йӑмӑк урлӑ".
  
  
  Ҫакна хоук питӗ типпӗн каларӗ, ҫакна малтан асӑрхаймарӗҫ. "Мӗнле пулчӗ-ха ку каллех?"
  
  
  "Ку йӑмӑк. Ӑна Кристина тесе чӗнеҫҫӗ, вӑл-веб-чӗрӗ тӑван. Хальхи вӑхӑтра Вӑл Афинӑра студентсен медсестринче ӗҫлет, анчах пирӗн хӗвеланӑҫ ҫыранӗ хӗрринче отпуск пур. Эсир ӑна илетӗр те, вара ... ӑна тӗпӗ-йӗрӗпе каласа пама кирлӗ мар ".
  
  
  Анчах вӑл ӑна пурпӗрех турӗ. Кристин ҫирӗм икӗ ҫул каялла хӑй вунпилӗк ҫул каялла тухса тарнине Алексейпе пӗрле хорька та курман иккен. Анчах Алексей, Хоук каланӑ тӑрӑх, отель, пирӗн тӗлпулура унӑн йӑмӑкӗ пулмалла; вӑл пысӑк шанӑҫсӑрлӑхсем пулнӑ, унтан вара пирӗн ҫынсемпе малтан калаҫса Татӑлни Кристинӑна килӗшӳ тума явӑҫтарасси ҫинчен ҫирӗплетнӗ. Вӑл: веб-кама шанма пултарать, терӗ те, Эпир хоукпа килӗшрӗмӗр, вӑл унпа буфер вырӑнне усӑ курса грек правительствине сутма пулать, терӗмӗр.
  
  
  "Эпӗ вӑл мӗн тунине ӑнланнӑ пек тумастӑп, - тӳррипех каларӗ Хок, - анчах пирӗн унпа пӗрле май килнӗ таран каймалла пулас".
  
  
  Манӑн задани питӗ ансат пек туйӑнчӗ: Манӑн Афинӑна вӗҫсе килмеллеччӗ, машинӑна тара тытса, темиҫе кун хушши ҫыран хӗррипе кимӗсем мӗнле тӑнине пӑхса ҫӳремеллеччӗ. Пиргосра ӑна хӗре илсе кайнӑ ("мана каларӗшле, чылаях илӗртӳллӗ", - шантарчӗ мана Хоук), унтан корфа кӗске круиз тума парӑслӑ кимӗ арендӑланӑ. Унта, залра Грецирен ытларах албанири утрав ҫинче, Эпир Алексейпе Зенитополиспа ҫыхӑнӑпӑр.
  
  
  "Эпир сирӗнпе юлашки хут калаҫнӑ хорькӑпа темиҫе хут та калаҫрӑмӑр", - ӑнлантарчӗ Хоук. "Вӑл унта мӗнле лекни пире пӑшӑрхантармасть, анчах халӗ вӑл хӑйӗн питӗ кирлӗ информаци пуррине кӑтартса парать, ӑна вӑл пире пама пултарать. Тен, ҫук та пулӗ, анчах эсир ӑна малтан палӑртса хунӑ пек илсе каяс тесе пӗтӗм вӑя хурса тӑрӑшмалла пулать; эпир каялла пӗличчен вӑл тӗрӗс калать пулӗ тесе шутлас пулать ".
  
  
  "Эпӗ ҫаплах калатӑп-ха, мӗншӗн ӑна хӑвӑрт ҫӳрекен катерпа Тарантона илсе каяс мар? Ҫак парӑслӑ бизнес икӗ кун йышӑнма пултарать".
  
  
  Старик пуҫне сулкаласа илчӗ. "Сире е Зенитополиса асӑрхама нимӗнле майпа та ирӗк паманни пурнӑҫшӑн пӗлтерӗшлӗ. Вӑл пире ҫак прорыва сахалтан та темиҫе кун хушшинче асӑрхамасӑр хӑваратпӑр тесе ӗнентерет, анчах вӑл эпир тӑрӑшни пачах палӑрмалла мар тесе ҫине тӑрать. вӑл пӗтӗмпех ӑнлантарса паман вӑхӑт элеменчӗ явӑҫать; кирек мӗнле пулсан та, пирӗн ҫак канаша хальхи вӑхӑтра хисеплемелле. Ҫук, Ник, эсир хӑвӑрӑн арендатурӑллӑ паруслӑ киммӗре вӑрттӑн ҫулпа Тарантона илсе каятӑр. Зенитополис пирӗн патӑрта хӑрушсӑрлӑх пуличчен эсир Греци влаҫӗсене е ытти ҫӗршывсене пӑхӑнтарас тесе нимӗн те тумӑр. Кирек мӗнле пулсан та, - хушса хучӗ вӑл ӑшшӑн кулса, - ӗҫ & amp; nb, эсир илме пултаракан нимӗнле моторлӑ кимӗ те тӗрлӗ правительствӑсем сире илме яракан карапсемпе самолетсенчен иртсе кайма пултарайман пулӗччӗ ".
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, вӑл мана ӗнентерчӗ. Ӑна пурте пулӗ тесе Шутланӑччӗ, Анчах Хоук маншӑн тата тепӗр пӗчӗк сюрприз хатӗрлерӗ.
  
  
  "Сӑмах майӗн каласан", - терӗ вӑл, стена ҫумӗнчи стеллаж ҫинчи уҫӑ чемодан ҫине пӑхса. "Ку заданире сирӗн пӑшал пулмасть. Е тата мӗн те пулин урӑххи, сире тытсан, тӗпчесе пӗлсен, пӑхӑнтараканни пулма пултарать".
  
  
  "Нимех те мар-и?- ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Эсир хӑвӑр ҫӗҫҫӗре йӑтса ҫӳреме пултаратӑр пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, анчах хӑвӑр усӑ куракан хулпуҫҫи ҫинче йӗнне мар. Таможеннӑйсене мӗнле тасатмалла, сирӗн, нумай кимӗсем ҫинче тупма май ҫук пулин те, темӗнле ҫивӗчлӗх пулмалла. ҫапах та юхӑм сире кирлӗ пулма пултарать ".
  
  
  "Эсӗ ҫапла шутлатӑн-и?"
  
  
  "Ҫапла. Куратӑн - и, Ник, пирӗн ҫак операци-хӑйне евӗрлӗ, тепӗр енчен тунӑ капкӑн пулнине пӑхса тухмалла. Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, эпир вырӑссемпе тата китаецсемпе ҫав тери ҫепӗҫ калаҫусем вӑхӑтӗнче тӑратпӑр. Чӑннипе каласан, пирӗн операцисенче ih сателлитсене хирӗҫ пыракан пӗр сасӑсӑр моратори пур. Корф тӑрӑх Тарантона куҫнӑ чухне Зенитополис ih тӗллевсем валли ӗҫлет тесе шутлатӑр пулсан, эсир пире япӑх ҫутӑра кӑларса тӑратма пултаратӑр, ун чухне эсир ӑна сӑнаса тӑма пултаратӑр... тинӗсре ҫухалса кайнӑ ".
  
  
  Ку мана иментермерӗ; Эпӗ "Киллмастер" тесе хакламарӑм, мӗншӗн тесен эпӗ, вӑл ӗлӗк туслӑ пулнӑ ҫын пулсан та, ҫӗҫӗпе тӑшман агентне чикес шухӑшран шартах сикрӗм.
  
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ, сумка патне пыма тӑрса. Ӑна, "люгер" кӑларса, хоука пачӗ. "Nen пирки тӑрӑшӑр, вӑл мана лайӑх служить турӗ".
  
  
  "Эсӗ таврӑнсан, вӑл хатӗр пулать", - терӗ вӑл, пӑшалне портфельне чиксе.
  
  
  Вӑл каллех ларчӗ. "Тата мӗн те пулин."
  
  
  Хоук, ман ҫине пӑхса, ҫӑмламас куҫхаршине ҫӗклерӗ.
  
  
  "Мӗн, ҫӗвӗҫ ил, ӑна Тампӑра тӑватӑп-и?"
  
  
  "Паллах. Ӑна ӑнлантарса парасшӑнччӗ. Эсир кунта икӗ кунлӑха юлӑр та яхтӑсемпе яхта брокерӗсем валли тӗрлӗ пристаньсемпе паллашӑр". Вӑл портфель тавра пысӑках мар конверт туртса кӑларчӗ те кравать ҫине хӑйпе юнашар хучӗ. "Ку вӑл нумаях пулмасть хӑйсен ӗҫне пӑрахнӑ брокерсен списокӗ; эсир вӗсем тавра виҫӗ ҫыншӑн та ӗҫленӗ, халӗ хӑвӑр бизнесӑра уҫас тесе перерыв тӑватӑр. Тен, эпир питӗ асӑрхануллӑ, анчах кампа ӗҫлени ҫинчен кам та пулин ыйтсан, эсир тӗрӗслеме ҫӑмӑл мар информацие пама пултаратӑр. Чӑнах та, ку ӗҫе тума кирлех те мар; ку операци пурӗ те темиҫе кун ҫеҫ пулать. Анчах ӑнсӑртран тӗл пулма ирӗк пани ухмахла пулнӑ пулӗччӗ. "
  
  
  "Кӗсменпе ишекен ҫынсем пӗтӗм уҫӑ бассейна ҫывӑх ҫынсем", - килӗшрӗм эпӗ. Натаниэль Фредерик мана ҫакна ӗнентерчӗ.
  
  
  "Фантазилле. Греци ҫыранӗсем тӑрӑх ҫӳренӗ чухне, тен, эсир ҫак вырӑна пӗлекен ытти американецсене тӗл пулатӑр. Тытӑнчӑклӑн калаҫиччен, ҫухалса кайиччен ҫивчӗ пулмалла, э?»
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ӑна, Хоук каланӑ пек, кашни ҫутӑ сехете, сахал мар каҫ пулса ҫитсен, пристаньсем, суту-илӳ залӗсем, верфьсем тӑрӑх, ӗҫсӗр яхта брокерӗ пек ҫӳреме тунӑ. Ҫул ҫӳренӗ чухне ӑна менеджерсемпе сутӑҫсен, порт капитанӗсен, тӗрлӗ доксенчи бензоколонкӑсене пӑхакан ачасен ячӗсене пӗлнӗ. Тен, пур детальсем те нихҫан та кирлӗ пулмӗҫ, анчах Пӗр-пӗр американец, Калӑпӑр, Пирейӑра Манпа клиротер патӗнче ӗҫленӗ ватӑ персонажсене аса илме пуҫласан, ӑна nen ҫинчен хӑйӗн историне каласа пама хатӗр пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Иккӗмӗш кун вӗҫӗнче вӑл Флорид ҫурутравӗ урлӑ Майи ҫурутравӗ урлӑ каҫнӑ, Унта мана тепӗр кун Ирхине Мадрида илсе тухнӑ sel самолечӗ пулнӑ. Унта Эпӗ Афинӑна кайса килмелли сыпӑк пурччӗ, таможня иртсе кайнӑ чух тӗттӗмленнӗччӗ ӗнтӗ, - вӗсем мана багажра йӑтса пыракан икӗ ҫивчӗ ҫӗҫӗпе пӗрре те савӑнмарӗҫ, - эпӗ шутланӑ ӗҫ ҫинчен пӗлсен, тухса кайрӗҫ. такси тупмалла. Каҫӗ уйрӑммӑнах уҫӑ, ӑна Греципе Левантра ҫеҫ тупма пулать; ку пӗлӗт оливкӑсемпе фига йывӑҫӗсен мӗнпур экзотла ырӑ шӑршине тытса дистилляциленӗ пек туйӑнать, вӑл ҫунакан кӑмрӑкпа тата ӑшаланӑ така ашӗпе хутӑштарнӑ, унтан ih шӑрши, ан ҫичӗр тесе, кӑшт сивӗтет. Ку вӑл пире пӗр хӗрарӑм ҫеҫ ҫӗклесе ҫӳреме пултараймасть, Анчах Афинӑсем ҫакна питӗ лайӑх тӑваҫҫӗ.
  
  
  Унтан ӑна "Хилтонра" регистрациленӗ, ҫаксене пурне те америка системи сывлӑш тӗрӗслевне кондицилемелли система сӳрӗк пулнӑран ҫухатнӑ. Чӑнах та, ӑна телевизор хӑйӗн пӳлӗмӗнче кӗртнӗ чухне Gunsmoke илнӗ. Хӗвеланӑҫ цивилизаци сӑпки те ӗмӗр-ӗмӗрех.
  
  
  Тепӗр ирхине ӑна хула тӑрӑх хӑвӑрт экскурсипе иртӗхтерсе ячӗ. Калама та хӑрушӑ, анчах вӑл ҫав тери нумай ҫул ҫӳренӗ пирки тӗнчери хуласем мана лӑплантарма ҫук пӗрпеклӗх кӳме пуҫларӗҫ. Эсир ӑҫта кайнӑ пулӑттӑрччӗ пире, пур ҫӗрте те американецсен ҫум-тирӗ пур пулас; Кавирсемпе Ҫепӗҫ сутӑҫӑ акӑлчанла калаҫать, Эсир Ун ҫинчен Акронра пӗлччӗр тесе сӑнать, эсир Кирек хӑш урамра Та Coca-Cola вывескине курмастӑр пулсан та, вӑл тусем хыҫӗнче маррине яланах туйса тӑратӑр..
  
  
  Эпӗ намӑссӑр. Вӑл та тарӑхса кайрӗ. Ку задани мана питех те ансат пек туйӑнчӗ, ҫавӑнпа та манӑн колледж ҫӑлтӑрӗсен олл-ҫӑлтӑрӗсен мачтине хатӗрленекен Суперкубка чемпионӗ пек ҫӗкленмелле пулчӗ. Вӑйӑ профессионалсене яланах килентермелле, ку вара вӗсем, ӑна тиркеменнине шутламасӑр, уйрӑмах асӑрхануллӑ пулмалла. Манӑн проблема ҫав-ҫавах мар, анчах кулленхи пурнӑҫ, ӑна темиҫе кун пурӑнса ирттермеллескер, ытарайми хӗрпе тӗл пулни, эпӗ сыхланмасан, мана ҫӑмӑллӑнах кахаллантарма пултарать. .
  
  
  Унсӑр пуҫне, ӑна Вильгельминшӑн тунсӑхланӑ. Вӑл вӑхӑтра эпӗ мӗн чухлӗ пулнине пӗлеймерӗм; часах ӑна ҫакна пӗлмеллеччӗ.
  
  
  Ӑна Герцӑн вырӑнти агентствинче Volkswagen арендӑланӑ та хӑйӗн турне яхта брокерӗпе пуҫланӑ. Ӗҫкӗ - ҫикӗ манӑн чи малтанхи логикӑллӑ чарӑну пулчӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ҫак шавлӑ порт хулин доклачӗсене пӗр кун, strays ирттертӗм. Ҫулҫӳревҫӗ-бизнесменла вылясси ӑна ыйтусем пачӗ, раҫҫейри ҫӗнӗ проектсемпе опыт никӗсне вӗреннӗ пек турӗ, Натаниэль ӑна шансах алӑ ҫупнӑ пулӗччӗ. Хемӑпа тӗл пулсан, ӑна хӳтӗлес пирки никам та иккӗленмен; ку Вӑл макка Вилтӑприйӗ, ҫак тӗнчери хӑш-пӗр моряксем валли рай тесе ят панӑ отпускра пулнӑ. Эпӗ тӗнчери ҫак пайра пӗрре ҫеҫ пулни, ку моряксемшӗн рай пулни интереслӗ, анчах вӗсем халь ӑнланнӑ пек мар. Ӑнлантарса парас тесен, хема унӑн пулнӑ
  
  
  АПШ ҫарне кӗресси вунпилӗк ҫул маларах ытла кӑткӑс пулнӑ пулӗччӗ. Ҫакна ҫеҫ калӑр: ку манӑн квалификацие ӳстермелли пай, АX, арми те хӑш-пӗр правилӑсене пӑсма пултарать. Ҫак вӑхӑтра Унӑн униформӑра пулнӑ пӗртен-пӗр хут Балтиморти Форт-Холаберд шкулне контрразведка шкулӗ иртнӗ. Ку вӑл, пуринчен ытла, галочкӑшӑн, пире чи малтан вӗрентни - пичетлеме кирлӗ, мӗншӗн тесен агент пур отчетсене те тултарма тивӗҫ, ӑна иккӗмӗш лейтенант кордонӗн никама кӳрентермелле мар йӗрӗсем ҫакса ҫӳренӗ. Каярахпа, Мана Хӗвеланӑҫ Германире должноҫа илнӗ чухне, манӑн звание пӗлме кирек мӗнле начальство та эпӗ майор пулни ҫинчен пӗлтереҫҫӗ. ҪАПЛА ӗҫленӗ УН чухне CIC, ӑна штатскинче ӗҫлекен пӗр-икӗ капрала пӗлнӗ, ыйтсан, вӗсен те майор ячӗ пулнӑ.
  
  
  Анчах ранг Эпӗ Алексей Зенитополиспа паллашнипе тата эпир пӗрле ирттернӗ операципе ҫыхӑнса тӑмарӗ. Кӗскен каласан, ҫав материала Германие илсе килсе пирӗн ҫарсене сутӑн илекен героин дилерӗсен ушкӑнӗ пирӗн ҫара хӑваларӗ. Юлашки ҫулсенче вьетнамри пек япала нимӗн те ҫук, анчах ун чухне чӑнласах. Пӗр пӗчӗк ушкӑн салтак поставщиксем пулни палӑрнӑ, Вӗсене Турцире ҫыхӑну тытнӑ грек морякӗсенчен илнӗ. Наксоса, Кикладӑн чи пысӑк утравне, улӑштарнӑ.
  
  
  Салтаксенчен пӗри, ҫамрӑк сержант, вӗсем тавра кашни салтак ӗмӗтленекен меллӗ ӗҫсем тума вырнаҫнӑ; вӑл ИКӖ моторлӑ пысӑках мар самолетпа ВӖҪНӖ, ӑна VIP-перссон, аслӑ пуҫлӑхсемпе граждансен представителӗсене, грек утравӗсемпе Ливан пек вырӑнсенче хӗвеллӗ вырӑнсене КУҪАРНӐ. Мюнхена пуш-пушах таврӑнасси, накос Ҫинче пысӑках мар аэродром ҫине ларса, хӑй ҫине шурӑ порошок тиесе каясси ҫӑмӑлах пулман. Унӑн нимӗнле таможня ӗҫӗсем те пулман, унӑн спецоперацийӗн никӗсӗ ҫинче темиҫе механик пулнӑ; вӗсем наркотика илсе вак-тӗвек суту-илӳ тӑвакансем валли илсе тухнӑ.
  
  
  Суйлав ӑмӑртӑвӗсене хутшӑнман эпӗ; тӗпрен илсен, КУ СIC членӗсен ӗҫӗ пулнӑ, анчах грек ҫар ҫыннисем ҫак ӗҫе хутшӑнни паллӑ пулсан, ҫакӑ ҫар полицейскийӗсемшӗн кӑштах вӗчӗрхентерекенни пулса тӑчӗ. Хытарсах калатӑп, КУ ТА CIC-Мӗш ӗҫ мар; раҫҫей Корпусӗн халӑх пурӑнакан пункчӗ ҫар вӑрттӑн хӑратнине чарма тӑрать, анчах ку самаях пысӑк интерпретациленет. Кирек мӗнле пулсан та, мана наркотиксен контрабандисчӗсене пухас ӗҫе явӑҫтарчӗҫ, ҫав пысӑк шӑв-шава никам та ан хускаттӑр тесе. Е илтме пултарнӑ пулсан, илтнӗ ун ҫинчен.
  
  
  Ку ҫын вӗлермелле ӗҫ пулчӗ; ӑна эпӗ инструктаж пӗтсенех ӑнланчӗ. Ӑна Бейрут хулинче Аlexa Зенитописа тӗл пулсан, манӑн мӗн тумаллине пурне те, вӑл лайӑх ҫын пулнине, манпа ӗҫлеме пултарнине ӑнланса илес тесе, ҫулленех ун ҫине тиенеттӗм. Алексей манран кӑшт ҫӳлерех, улттӑмӗш фут та пӗр дюйм сарлакӑш арҫын-вӑкӑр пулнӑ. Ун чухне вӑл хӑйӗн ҫӗршывӗн ҫар разведкинче службӑра тӑнӑ, анчах граждансен тӗттӗм костюмӗпе Вӑл хамфри Богарт фильмӗ тавра персонаж пек курӑннӑ: хура ҫӳҫӗпе мӑйӑхӗ, хаяр куҫӗсем, вӗсем сире йынӑшса йынӑшма, ҫапкаланса ҫӳреме чарнӑ пек курӑннӑ. халлӗхе вӑл сана яма шутламарӗ.
  
  
  "Эсӗ Картер", - терӗ вӑл шавлӑ кафере тӗл пулсан. Музыка автоматӗнче Синатра пластинки вылять, самӑртнӑ юрӑҫӑ пурнӑҫ ташшине музыкӑпа ӑмӑртма хӑтланать.
  
  
  Вӑл хӑй вӗсемпе пӗрле пулни ҫинчен каласа пачӗ; вӗсем ун вӑхӑтӗнче хӑйсен ячӗпе усӑ курма пултарнӑ-ха.
  
  
  "Питӗ ансат". Англи ҫынни вӑл лайӑх пулнӑ, анчах сӑмахӗсене ахаль сая яман. "Пирӗн икӗ ҫын аэродромра икӗ американеца тӗл пулаҫҫӗ. Эпир санпа ih пӗтеретпӗр".
  
  
  "Америка самолечӗ хӑҫан вӗҫсе килессине мӗнле пӗлӗпӗр-ха эпир?»
  
  
  "Анса лармалли площадка ҫине пӑхма вырӑнсем пур. Эпир тунӑ хӳшӗ козопас; вӑл больницӑна лекнӗ, мӗскӗн". Алексей, малти шӑлӗсем хушшинчи пысӑк хушӑка кӑтартса, кулса ячӗ. "Вар-хырӑм пысӑках мар проблемӑна & amp; nb. Вӑл старик, анчах вӑл сывалать".
  
  
  "Мӗнле нумай кӗтӗпӗр-ха эпир?"
  
  
  Алексей пысӑк хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ. "Вӗсем киличчен. Эсир васкатӑр-и?»
  
  
  Эпир кӗмсӗртетекен кивӗ кимме илтӗмӗр, вӑл киклад утравӗсем ҫинче чарӑнса тӑнӑ пек туйӑнать, Эпир Наксоса ҫитиччен Крит ҫинчен те каламастпӑр. Пирӗн туристсем пулмаллаччӗ, кайран вара эпир пӗр-пӗринпе калаҫмарӑмӑр. Ӑна порт хулинче гостиница тесе шутланипе регистрацилентӗм, унтан отель тусем ҫине похода каяс умӗн пур ҫӗрте те хӑйӗн рюкзакӗсемпе хӗвӗшекен хальхи хиппи текен американеца вылярӑм.
  
  
  Ӑна Алексей коттеджра, анса лармалли вырӑн пек, тупрӗ. Телее пула, унӑн кивелнӗ, анчах лайӑх вылямалли карттӑсен пачки пурччӗ, вӑл темле майпа пире кирлӗ хӗҫпӑшалпа пӗрле темӗн пысӑкӑш ҫыхха пуҫтарса хума пултарчӗ. Икӗ кун ытла кӗтни начарах пулмарӗ, анчах эпир чӑн-чӑн укҫапа тапмалла вылянӑ пулсан, Ӑна Пурпӗрех Алексей Зенитописӑн эпӗ вӗсемпе хорька ӗҫлесе илнине пурне те тенӗ пекех памалла пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӗҫев хирӗ пирӗн айри вӑрӑм та ансӑр айлӑмра пулнӑ; ӑна нимӗҫсем вӑхӑтра туса лартнӑ.
  
  
  вӑрҫӑ вӑхӑтӗнче вӑл сурӑхсемпе козырь ҫитӗнтерес тӗлӗшпе кӑшт та пулин юсавлӑ пулнӑ. Пиртен инҫех те мар чӑнкӑ ҫыран пур; тепӗр вӗҫӗнче пысӑк ҫӗр хӑвӑлӗ пур, унта кӗмелли вырӑна эпир лайӑхах курма пултаратпӑр.
  
  
  "Матроссем унта кӗреҫҫӗ", - ӑнлантарчӗ Алексей. "Пирӗн ҫынсем, пирӗн ҫырансене хӳтӗлекенсем". Вӑл хӳшӗ урайне сурчӗ. "Пирӗн, грексен, ҫырансене ҫав тери нумай хӳтӗлемелле; кирек мӗнле картта ҫине те пӑх, Ник. Ҫак ирсӗрлӗх ih профессие ирсӗрлетет тесе шутлама та пулать..."Вӑл каллех сурчӗ.
  
  
  Ӑна, алексей идеалист пулнине ӑнланса илчӗ. Ку мана пӑшӑрхантаратчӗ; ун чухне те ӑна циниксемпе ӗҫлеме кӑмӑллӑттӑм, мӗншӗн тесен вӗсем хаклӑраххисем шанчӑклӑрах.
  
  
  Каҫсем чи йывӑр пулчӗҫ, мӗншӗн тесен эпир ҫунатсемпе усӑ курма пултараймастпӑр. Алексейпе унӑн та сахал калаҫрӗҫ. Хушӑран вӑл, куҫа йӑмӑхтаракан уйӑх ҫутинче ҫӗрӗн шупка ҫутине пӑхса савӑнас тесе, урама тухать. Ку ӗнтӗ виҫҫӗмӗш каҫхине унӑн кӗлеткисем, Эверест сӑнни патне ҫитекен альпинистсем пек, вӗҫекен-анса лармалли вырӑнӑн вӗҫӗнче ҫӳлелле хӑпарнине курчӗ.
  
  
  Вӑл каялла хӳшше чупса кайнӑ, Ку-Аlexa пӗртен-пӗр передачи. "Вӗсем кунта", - пӑшӑлтатрӑм эпӗ. "Сирӗн мӑшӑрӑрсем, ӑна шансах тӑратӑп".
  
  
  Алексей аллипе сулчӗ те утиял айне йӑванса кайрӗ. "Юрӗ, юрӗ, ҫамрӑк ҫыннӑм". Вӑл манран пӗр вунӑ ҫул аслӑрах. "Вӗсем те пирӗн пекех кӗтӗҫ. Америка самолечӗ тул ҫутӑличченех килмест. Ҫӗрле кунта анса ларма юрамасть".
  
  
  Ӑна шаль тупа туман пулӗччӗ, анчах Алексей хӑйӗн юлашки сӑмахне каласанах харлаттарнӑн туйӑнчӗ мана.
  
  
  Тен, вӑл ҫӗрӗпех ҫывӑрнӑ пулӗ; эпӗ ӑна вӑранса кайнине пӗлетӗп, тул ҫутӑлас умӗн вара, хӗвел пире ҫутатасса чӑтӑмсӑррӑн кӗтсе, хӳшӗ тӑрӑх уткаласа ҫӳренӗ. Уйӑх тахҫанах анса кайнӑ ӗнтӗ, ӑна айлӑм тӗпӗ курма пултарайманпа пӗрех.
  
  
  "Эпир халех пуҫлатпӑр". Чӗмсӗр хӳшӗре Алексейӑн лӑпкӑ сасси ҫав тери тӗлӗнтерсе ячӗ, эпӗ кӗҫ-вӗҫ кӗлӗ чатӑрӗ тӑрӑх сиксе анаттӑм. "Кӑнтӑрла ҫитиччен ҫур сехет". Вӑл йывӑр хура сӑран куртка тӑхӑннӑ, куртки кӗсйисенче боеприпассем туллиех. Ун айӗнче кольтӑн 45 калибрлӑ пистолет пулнӑ, анчах пуринчен ытла вӑл хулпуҫҫи урлӑ ҫакса янӑ м-1 винтовка ҫине шаннӑ.
  
  
  Манӑн та ҫавӑн пекчӗ. Манӑн Та Вильгельмина, люгер Пурччӗ, вӑл ӑна нумай пулмасть Германире туяннӑ, вӑл, паллах ӗнтӗ, манран пӗр пайӗ пулса тӑнӑ.
  
  
  Эпир айлӑмӑн ҫывӑхри вӗҫӗнче, ҫӗр хӑвӑлне кӗмелли сӑртсем патнелле, асӑрханса утрӑмӑр. Эпир вӗҫӗ-хӗррисӗр аякра тӑратпӑр, светтуй пулсан та, аялта пире никам та курма пултараймасть, аlexa таса ӑс-тӑнпа инстинкт пире ӑҫта чарӑнмаллине кӑтартса параҫҫӗ.
  
  
  "Сасӑ", - пӑшӑлтатрӗ вӑл, хӗрринелле кӑтартса.
  
  
  Эпир ҫулҫӑ пек тикӗс мар ҫӗр тӑрӑх шуса пытӑмӑр, юлашкинчен аялта уй куртӑмӑр. Эпир утмӑл фут ҫӳллӗшӗнче пыратпӑр,аялалла анмалли ҫул ҫук.
  
  
  "Пирӗн пек...?"Ӑна пуҫларӗ, Анчах Алексей пӳрнине тути патне тытрӗ те, тӗттӗмре шӑлӗсем йӑлтӑртатса илчӗҫ.
  
  
  Пӗр кӗсйи тавра вӑл нейлон вӗрен татӑкӗ туртса кӑларчӗ. Пӗр вӗҫне граната ҫирӗплетсе лартнӑ та, вӑл икӗ граната хӑйпе юнашар ҫӗр ҫине хунӑ.
  
  
  "Самолет унтан вӗҫсе килет", - терӗ вӑл, пирӗнтен тӳрех хир хыҫӗнчи хура пушӑ вырӑналла кӑтартса. "Пӗртен-пӗр ҫул. Вӑл ҫӗр ҫине анса ларсан, унӑн икӗ вӗҫне те ишсе тухмалла, ҫапла-и? Ҫӗр ҫине анса ларсан... вӗсем кайма пултараймаҫҫӗ".
  
  
  Гранатӑпа ҫирӗплетнӗ ҫип ҫӗр хӑвӑлне кӗмелли шӑтӑк тӗлне ҫитиччен вӑл чӑнкӑ ҫыран хӗррипе ҫинҫе йӗр антарма пуҫларӗ. Унтан вӑл, сосискӑ-пӳрнисене выляткаласа, пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ, унтан каллех ӗҫлеме пуҫларӗ. Вӑл нейлон ҫине паллӑ турӗ те ҫӗҫӗпе касрӗ. "Фантазилле", - тесе пӗлтерчӗ те вӑл, вӑрманӑн юлашки пайне, ӑна вӗҫӗнчен темиҫе фут ҫӳллех мар тӗмӗ ҫумне ҫирӗплетсе лартас тесе, илчӗ.
  
  
  "Халӗ мӗн?"Унран ыйтрӑм. Ҫак операцишӗн кам ответ тытассине пире никам та каламарӗ, Анчах Алексей хӑй мӗн тунине пӗлет пулас, вӑл вӗренме те хатӗр.
  
  
  "Ку начар япала анать, анчах эпӗ аяла анма пултаратӑп". Вӑл хулӑн перчетке тӑхӑнчӗ, вӗрен татӑкне пӗҫҫи тавра ҫавӑрса ҫыхрӗ те ункине хулпуҫҫи урлӑ ҫакрӗ. "Халӗ эсӗ уйӑн инҫетри юхӑмне таврӑнатӑн. Качакасем пурӑнакан пӗчӗк сукмак сана аялалла илсе каять. Ҫӗр хӑвӑлӗнче граната ҫурӑлнине илтсен, эсӗ аялалла анатӑн та ҫав каччӑсене самолет ҫинче ниҫта кайма та ҫуккине ӗнентеретӗн. Ӑнлантӑн-и?"
  
  
  Вӑл ҫаплах шухӑшларӗ. Ӑна итлесе, вӑл эпир килнӗ еннелле чупрӗ. Алексей каланӑ сукмака тупма йывӑрах мар, анчах вӑл, кӑвак ҫутӑра пирӗн ҫине пӑхса, качакине хӗрхенчӗ. Хӑйӗн M-lне ӑсатса ярсан, ӑна чул ту хӗррине выртса кӗтсе выртатпӑр.
  
  
  Малтан ку шӑна сӗрленӗ пек пулчӗ, вӑл вара, хӑй тӗлӗрсе кайнине ӑнланса илсен, ӑна ҫапас кӑмӑлӗпе кӗрешрӗ. Манӑн куҫсем ҫивӗччӗн уҫӑлчӗҫ те, вӑл инҫетри платье тӑрӑх хӑпаракан хӗрлӗрех сарӑ хӗвел татӑкӗ ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Хырӑм варринчи ҫурма ҫаврашка хура пӑнчӑ курӑнать, ҫав пӑнчӑ ҫаплах пысӑкланса пырать, вӑл хӑй выртнӑ ҫӗрелле уҫҫӑнах каять. Икӗ моторлӑ самолет куҫа курӑнми пулсан, уйӑн инҫетри вӗҫнелле анса ларнӑ чух, вӑл хӑй пурнӑҫ ҫине мар, хӑй вырӑнӗнчех тӑрса юлнине туйса илчӗ.
  
  
  Ӑна Чӑнкӑ ҫыран хӗррипе Alexa хӑварнӑ еннелле пӑхса илчӗ. Самолет кустӑрмисем курӑка перӗниччен вӑл курӑнмарӗ, анчах кайран вӑл пысӑк кӗлетке ҫӳлелле хӑпарса, ҫинҫе те вӑрӑм шурӑ йӑрӑма кӑларса пӑрахнине курчӗ. Вӑл сывлӑш тӑрӑх вӗҫсе иртрӗ, вӗҫӗнчен ҫирӗплетсе лартнӑ ҫӗмрӗк груз айне хӑвӑрт ӳкрӗ, юлашкинчен ҫӗр хӑвӑлӗн шӑтӑкне кӗрсе кайрӗ.
  
  
  Вӑрахчен, ытла та вӑрах чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн эпӗ шухӑшлама пуҫларӑм. Тӑватӑ секунд - ку нумаях мар, анчах пӗррехинче ӑна инструктортан граната тавра штифт туртса кӑларма, унтан тирпейсӗррӗн мана пӑрахса пама ыйтрӗ. Ӑна тап-таса кӑларса, бетонран тунӑ парапет урлӑ тренировка шӑтӑкне печӗ, ӑна икӗ хут вылянӑ пек туйӑнчӗ. Унтан темиҫе кун хушши чавсасем ыратрӗҫ - йывӑр гранатӑсем, ан манӑр, - анчах пуринчен ытла мана хихиклетсе кулакан йытӑ ҫури пӑшӑрхантарчӗ, вӑл ҫак тӑмана мӗнле вӗлермеллине ыйтса пӗлчӗ. Ун телейне, тен, маншӑн та пулӗ, кайран вара ӑна урӑх кураймарӑм.
  
  
  Ҫӗр хӑвӑлне кӗмелли алӑк шалтлатса ҫурӑлчӗ, тем пысӑкӑш тӗтӗмпе ҫумӑр катӑкӗсем симӗс хире капланса тухрӗҫ. Вӑл вырӑнтан тапранма ӗлкӗриччен, алексей чул хысакӗсем ҫине пырса ҫапӑнса чул ту вӗҫӗнчен чупса аннине курчӗ те хӑвӑрт ҫӗре анчӗ.
  
  
  Вӑл, тирпейсӗр тӗмсенчен тыта-тыта, чӑнкӑ сукмакпа упаленет, чупнӑ ҫӗртех айлӑм тӗпне пырса ҫапӑнать. Америкӑри икӗ моторлӑ самолет двигательсем мӗкӗрнипе ман паталла вӗҫсе пычӗ, анчах ҫак самантра вӑл мана асӑрхасран хӑрамарӗ; вӗсем хыҫӗнче взрыв ih тимлӗх йышӑнмалла пулчӗ.
  
  
  Самолет хуллентерех вӗҫме тытӑнсан, вӑл чӑнкӑ ҫыран йынӑшнӑ ҫӗре чупса кӗчӗ, ҫул кукӑрне кӗтсе илчӗ, унтан тухрӗ те самолет сӑмсинчен икӗ хутчен хӑвӑрт персе ячӗ. Вӑл хӑраса ӳкнӗ, шурса кайнӑ сӑн-пите ҫамка ҫинчи кантӑк витӗр курчӗ, унтан хӑвӑрт хускалса илчӗ. Айккинчи алӑк уҫӑлма пуҫласан, пилот, моторсене вӗҫме пуҫласа, малалла кӑтартнӑ.
  
  
  Эпир пулӑшма пултарсан, самолет ҫине пеме хушман, юлашкинчен, КУ АПШ правительствин харпӑрлӑхӗ пулнӑ. Ҫавӑнпа та вӑл аяккинчи бандит патне ҫитме пултарайман хӳре урлӑ ярса пусрӗ. Сасартӑк икӗ тӗрек шартлатса ҫурӑлни, тусан ҫӗклесе, мана кӑшт ҫеҫ ураран ӳкермерӗ, самантлӑха куҫа йӑмӑхтарса ячӗ. Ӑна каллех курма пултарсан, самолет манран хӑвӑрт аяккалла пӑрӑнчӗ; манӑн хулпуҫҫи ҫинче м-1 пулчӗ, кирлӗ пулсан, Алексей ишӗлнӗ ҫӗр хӑвӑлӗ тӑрӑх вӗҫекен самолетӑн траекторийӗ ҫине уҫҫӑнах вӗҫсе хӑпарнӑ чухне пеме хатӗрччӗ.
  
  
  Ирхи ҫутӑра вӑл, хура ту пек, аллисене ҫӳлелле ҫӗкленӗ, турӑсен хаярлӑхне тытса чарма хӑтланакан авалхи ҫар ҫынни пек курӑнать. Самолет ун патнелле ыткӑннӑ чухне хирӗҫӳ пулатех тесе шутланӑ, анчах юлашки самантра вӑл, двигательсене хупласа, хӑратма тархасласа, аяккалла пӑрӑннӑ. Алексей ҫаврӑнакан винт айне чӑмрӗ, кустӑрмасем патӗнчен кусса кайрӗ.
  
  
  Вӑл уйрӑммӑнах грекпа самолета хир тӑрӑх чупнӑ, пистолет айккинчи ҫулпа Алексей туиччен малтан вӗҫсе кайнине курнӑ. Самолет чӑнкӑ ҫыран хӗрринчи лакӑм-тӗкӗмсем ҫинче чарӑнсан, вӑл чарӑнчӗ, чӗркуҫленсе ларчӗ те хӑйӗн м-lне ҫӗклерӗ. Арҫын пуҫне кӑларса ман юлташ ҫине пистолет турӗ.
  
  
  Ку вӑл пысӑках мар тӗллев пулнӑ, ҫавӑнпа та самолет сасартӑк пӑрӑннӑ та, сасартӑк чарӑнса тӑнӑ, анчах тӗплӗн тӗллеме вӑхӑт пулман. Ӑна пӗрре печӗҫ, унтан тата тепре. Алӑк урати тӑхӑннӑ арҫын ман ҫине пӑхса илчӗ, ҫав ҫын юн юхма пуҫласан, ӑна пурнӑҫлама ирӗк парасса вӑл инҫетренех курма пултарчӗ. Вӑл пистолетне ман еннелле тӗллеме тытӑнчӗ, анчах сасартӑк вӑл сунтал пек йывӑр шталь пулмалла. Ҫак алӑ ӳкрӗ, пистолет ун алли ҫине ӳкрӗ те, вӑл алӑк урлӑ майӗпен ҫӗре персе анчӗ.
  
  
  Кабинӑна сиксе кӗнӗ чухне алексей арҫын ҫине пусрӗ. Хыттӑн мар кӑшкӑрни, унтан пыр тӗпӗпе кулни илтӗнчӗ; тепӗр темиҫе секундран тепӗр ҫын вӗҫсе тухрӗ те чуллӑ ҫӗр ҫине ӳпне ӳкрӗ. Алексей ун хыҫӗнче, алӑк хушӑкӗнче, хӑйӗн тӑхӑр кӗрепенкеллӗ М-l полицейскин чукмарне тытнӑ пекех ҫӑмӑллӑн тытса тӑрать. Унтан вӑл мана кӑчӑк туртрӗ, анчах эпӗ самолет патне снаряд та вӗҫсе пытӑм.
  
  
  "Лайӑх переҫҫӗ", - терӗ вӑл. "Эсӗ пилота чутах вӗлермерӗн".
  
  
  "Мӗн ҫинчен шухӑшлатӑн эсӗ?"Эпир иксӗмӗр те ҫӗр ҫинче ҫын авкаланнине сӑнарӑмӑр; ӑна персе янӑ ҫын вырӑнтан та хускалмарӗ.
  
  
  "Ха! Сирӗн куҫӑрсене чарса пӑрахасси ҫакӑн урлӑ иртет те самолет ҫине лекет, ҫав летчикӑн хӑлхине касса татать, ҫамка ҫинчи кантӑка ҫӗмӗрет. Шел".
  
  
  "Аха. Урӑх сиенсем пур-и?"
  
  
  "Эпӗ никама та курман. Эсӗ иккӗмӗш хут персе яни эму кӑкӑрне лекрӗ пулӗ тетӗп. Кирек мӗнле пулсан та, витӗрех тухман".
  
  
  "Е пултарать
  
  
  ӑна пӗтӗмпех лектереймерӗ. "
  
  
  Алексей пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ҫук, Эсӗ йӑнӑшмарӑн, Никьор. Ӑна нихҫан та манас ҫук, ӑнланатӑн-и?"Вӑл ларма хӑтланакан пилот ҫине пӑхса илчӗ. "Эсир ҫак йӗкӗте чӗрӗ хӑварасшӑн-и?"
  
  
  "Вӑл хытах аманман пулсан, эпир унпа штаб-хваттерте усӑ курма пултаратпӑр пулӗ", тесе шутлатӑп эпӗ. Ӑна, пӗшкӗнсе, арҫынна ярса тытрӗ. Nen ҫийӗнче сержант нашивкӑллӑ ҫар форми пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл унӑн сӑн-питне, хӑй ҫак ӗҫе вӗреннине пӗлнӗ пекех, лайӑх пӗлнӗ. "Рэган", - тесе мӑкӑртатрӑм эпӗ. "эсир кунта уҫӑ пурӑнасшӑн-и е вилме шутлатӑр-и? Ку эсир суйласа илни".
  
  
  "Чизус, ҫапла!"Ӑна, вӑл ача пек мар пулнине аса илчӗ те хӑйӗн портретӗнчен ҫамрӑкрах пек курӑнчӗ. Вӑл Алексей ҫине пӑхса илчӗ те тӗлӗнсе пуҫне пӑркаларӗ. "Псих!"мӑкӑртатса илчӗ вӑл. "Ку каччӑ ухмаха ернӗ".
  
  
  Алексей кулса ячӗ те унпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ, ҫамрӑк старшина питне ҫак винтовка сахал сӗртӗнчӗ. "Ӑслӑ ача, - терӗ вӑл. "Эсӗ мана ҫапсан, санӑн самолету та, унӑн самолечӗ пекех, хуҫӑласса пӗлнӗ. Эсӗ вара аялалла вӗҫетӗн". Вӑл, хулпуҫҫи урлӑ чӑнкӑ ҫыран хӗрринелле пӑхса, аллипе илемлӗн сулса илчӗ. "Апла эсӗ чӗрӗ юлатӑн, э? Лайӑх ача". Вӑл ӑна ҫурӑмӗнчен ҫапса илчӗ, унтан хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ те старшинана ура ҫине тӑратрӗ.
  
  
  "Ҫӗр хӑвӑлӗ пирки мӗнле?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Пурте вилнӗ". Вӑл винтовкине прикладӗнчен лӑпкаса илчӗ. "Кайран, эсӗ кайсан, ӑна ҫӗр хӑвӑлне пичет пусмашкӑн ытти гранатӑсемпе усӑ курӑп. Илемлӗ тупӑк тӑвӑр. Мӗнле ун пирки?"Вӑл вилнӗ ҫынна уринчен пӳрнипе тӗртсе илчӗ.
  
  
  "Ҫук. Ӑна хампа пӗрле илсе каятӑп. Анчах эсӗ кунтан мӗнле тухса каясшӑн-ха?»
  
  
  "Ку манӑн ҫӗршывӑн пӗр пайӗ, Никер. Эсир мана валли оборудовани хатӗрлессишӗн ан пӑшӑрханӑр, э? Халӗ ӑна сире ҫак ачана вӗҫнӗ чухне йывӑрлӑхсем ан тупчӑр тесе ҫыхма пулӑшатӑп".
  
  
  Эпир рэгана пилот ларкӑчӗ хыҫӗнчех хӑварма шут тытрӑмӑр. Тепӗр арҫын ӳчӗ Хыҫалта йывӑр япала пек усӑнса аннӑ. Ӑна кӗриччен вӑл кӗсйисене ухтарчӗ те икӗ пысӑках мар пакет туртса кӑларчӗ.
  
  
  "Иксӗре те илӗр; эсир, американецсем, сире ҫирӗплетсе пама кирлӗ. Эпир, наркотиксен контрабанди ҫинчен нимӗн те пӗлместпӗр, э?"Вӑл мана ҫурӑмран ҫапса илчӗ. "Ӑнӑҫлӑ кайса килтӗмӗр, Никкер. Эсӗ персе тӑнӑ пекех лайӑх пилот пулсан, санӑн проблемӑсем пулмӗҫ, э?»
  
  
  Эпӗ юлашки хут курни вӑл хулпуҫҫи урлӑ винтовка ҫакса каялла ҫӗр хӑвӑлӗ патнелле сӗтӗрӗнсе пыни пулчӗ; вӑл ун чухне ӑнӑҫлӑ кун киле таврӑнакан сунарҫӑ пек курӑнчӗ. Вӗҫсе хӑпарсан, вӑл аллине сулма та ҫаврӑнса пӑхмарӗ.
  
  
  
  
  
  
  Улттӑмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  Греци ҫыранӗсем ҫине каҫ ансан сасартӑк тӗттӗмленет. Ӑна эпӗ чартнӑй судно капитанӗ сӗннӗ объектран инҫех мар лайӑх отель тупрӑм. Вӑл мана ҫӗрлехи клубсене кӑтартма сӗнчӗ, анчах эпӗ килӗшмерӗм, ӑна мӗн май килнӗ таран кӑмӑллӑччӗ; вӑл халӗ те пуҫланман задание ҫине тӑрсах итлерӗ, туслӑн чӑрмантаракан нимӗнле факторсем те кирлӗ мар.
  
  
  Манӑн пӳлӗм таса та тирпейлӗ. Таса телекурав, уншӑн эпӗ ҫемҫен тав турӑм. Ку вӑрӑм кун пулнӑ, вӑл хӗвел ҫутине хӑнӑхман, ку ҫутта ҫын сисиччен вӑйсӑрлатма пултарать. Ирхине ӑна, хӗрпе тӗл пулас тесе, Пиргоса кайма хатӗрленнӗччӗ, манӑн ҫав тери вырӑнтан тапранас килетчӗ.
  
  
  Ӑна ҫывӑхри пысӑках мар тавернӑра апатланчӗҫ. Юнашарах американецсен ушкӑнӗ ларать, халӑх хушшинче хӗрарӑмсенчен пӗри ҫаплах ман ҫине пӑха-пӑха илет. Вӑл, хӑйӗн тирне кашни ҫутӑ сехетре пӗҫерсе, духовкине нумайлӑха ҫутса хӑварнӑ пек, хӗвелпе пиҫнӗ пек курӑнать. Анчах Эпӗ Ӑна выляса ятӑм, Круза чекине Афинӑри туризм офисӗнче тупнӑ упрамалла.
  
  
  Хӗрарӑм тимсӗр юлмасть. Куҫ хӗррипе вӑл ура ҫине тӑнине, вӗсем ҫинче хӗрарӑмсем тӑхӑнакан ҫӳллӗ кӗлеллӗ йывӑҫ хӗҫсем сулӑнса кайнине курчӗ. Вӑл мана хирӗҫ сӗтел хушшинче чарӑнса тӑчӗ, джунглире тӗл пулнӑ тӗлӗнмелле экземпляр пек, ун ҫине тинкерсе, тӗксӗмленсе пӑхрӗ.
  
  
  "Эпӗ сире пулӑшма пултаратӑп-и?"ҫепӗҫҫӗн ыйтрӑм эпӗ. Вӑл ура ҫине те тӑмарӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн хӗвелпе ҫуталнӑ хӑмӑр ҫӳҫне силлесе илчӗ. "Эпӗ пӗлместӗп."Вӑл мана айӑпласа пӳрнипе тӗртсе илчӗ. "Галвестон. Виҫӗ, тӑватӑ ҫул каялла. Эсир сью-Элен тусӗ пулнӑ, ҫапла мар-и?»
  
  
  Вӑл, ҫакна палӑртас мар тесе, хытсах кайрӗ. "Хӑратӑп, эсир урӑххи ҫинчен шухӑшлатӑр пулӗ".
  
  
  Вӑл тата ытларах тӗксӗмленчӗ. "Тупа тӑватӑп, ӑна эпӗ нихҫан та пӗр ҫынна манмастӑп. Шӑпах санӑнни пек мар, теҫҫӗ". Вӑл мана хакланине кӑтартас тесе, хӑвӑрт кулса илчӗ. "Каймалла, халӗ. Ячӗ... Ник? Ҫапла. Ку пулнӑ, пар-ха мана пӗр минутлӑха; ӑна юлашки хут шухӑшласа кӑларам".
  
  
  "Эпӗ питӗ шел, Мана Михаил Макки тесе чӗнеҫҫӗ".
  
  
  Вӑл ӑнланнӑ пек пуҫне сулчӗ. "Угу. Унӑн Джек онассисӗ. Мӗн пулчӗ сана? Эсӗ кунта хӑвӑн арӑмупа - и е мӗн те пулин ҫавӑн майлӑ-и?»
  
  
  "Ҫук, анчах..."
  
  
  "Савӑнӑҫлӑ, эпир паян ҫеҫ сью-Эленпа пӗрле пултӑмӑр. Ee яхта?"Вӑл каланӑ чухне хӗрарӑм акценчӗ куратӑн-и?
  
  
  кӑнтӑрти пулса пырать. Эпӗ тӗлӗнмерӗм; сью-Элен ҫинчен шухӑшласанах ман ҫӑвара кукуруза пашалӑвӗ хыпма та ҫителӗклӗ пулчӗ.
  
  
  "Эпӗ чӑнах та мар ..."
  
  
  Вӑл мана илтмен пекех малалла каларӗ. "Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, кайран вӑл уйрӑлу илчӗ, анчах ман шутпа, Эсир Сью-Эленпа иксӗр ҫав тери ҫывӑх туссем пулнӑ. Паллах, каллех авланнӑ, анчах унӑн ватӑ грек упӑшки ҫак кунсенче унпа пӗрле вӑхӑта ирттерменпе пӗрех. Ман шутпа, сью-Элен эсир ку таврара пулни ҫинчен илтнӗшӗн питӗ хавас пулӗ ".
  
  
  Вӑл халӗ ман ҫине ыттисем, пакӑлтатма юратакан хӗрарӑм ушкӑнӗнчи ытти ҫынсем ҫеҫ мар, кӳршӗри темиҫе сӗтел хушшинче ларакансем те пӑхнине ҫивӗччӗн туйса илчӗ. Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Ӗненӗр, мэм, ӑна Макки Курнӑ". Ӑна бумажник карттине кӑларчӗ. "Чӑнах та, эпӗ яхта брокерӗ. Тен, сирӗн тантӑшӑр сью-Элен манпа калаҫма интереслӗ пулӗ. Ӑҫта шӑпах ee кимӗ?»
  
  
  Вӑл шурӑ карточка ҫине йӗрӗнчӗклӗн пӑхса илчӗ. Унтан вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ, унӑн куҫӗсем пачах та килӗшмерӗҫ. Юлашкинчен вӑл пуҫне пӑркаларӗ те пӗр утӑм каялла чакрӗ. "Эпӗ Сана, Никам Та Мар, тесе тупа тума пултарнӑ пулӑттӑм. Анчах сью-Элен кимӗсем сутаканпа тӗл пулман пулӗччӗ. Канмалли кунсенче те".
  
  
  "Ну..."Эпӗ иментӗм, юлашкинчен визит карточкине хамӑн енчӗкне тавӑрса патӑм.
  
  
  Хӗрарӑм мана пӳрнипе юнарӗ. "Анчах, тен, эсир хӑвӑр мӗн калани мар? Астӑватӑп, Вӑл Никама та вӑхӑт памасӑр Чее пулнӑ. Ан васкӑр, мистер яхта брокерӗ; Сью-Элен кунта каярах пулма пултаратӑп, терӗ. Ун чухне эпир тӗп-тӗрӗс пӗлӗпӗр, э? "Вӑл каллех хӑйӗн сӗтелӗ патнелле шуса кайрӗ.
  
  
  Унӑн ашшӗ кунтан хӑвӑрт тухса кайрӗ, анчах компанири ытти арҫынсемпе хӗрарӑмсем ҫине пӑхмасӑрах, хӑйне хӑй апат ҫисе пӗтерчӗ. Ку ӑнӑҫлӑ команда, тӗпрен илсен, эпӗ шутланӑ тӑрӑх, вӑтӑр ҫулхисенчен пуҫласа хӗрӗх ҫула ҫитнисем тавра, тӗнчере кирек мӗнле туризм вырӑнӗнче те пулса иртекен команда пулнӑ. Сью-Элен пек хемӑпа ӑнсӑртран туслашнӑ ҫынсем тавра, е пирӗн вӑхӑтра унӑн хушамачӗ мӗнле, ih туссем ҫакна пурте пӗлнине ӗненес пулать.
  
  
  Анчах ҫав каҫхине сью-Элен е унӑн тусӗсем ҫинчен шухӑшлама май пулман, ҫавӑнпа та вӑл, кайран, таверна тӑрӑх америка вечеринкинче хӗрарӑм йӑл кулса пуҫне сулсанах, ӑна пуҫ тавра ывӑтса ячӗ. Каҫхи таса сывлӑша тухсан, унӑн куҫӗсем хӑйӗн ҫурӑмӗ ҫинче хакланине туйнӑ.
  
  
  Шыв енчен пӗр тикӗс ҫил вӗрет. Гаваньре пысӑк та чӑнкӑ судно якорь ҫинче ларать, пур ҫутӑсем те ҫунаҫҫӗ, ҫав карапран инҫех те мар рок-группа кӗмсӗртетнине илтме пулать. "Ухмаха ернӗ", - шухӑшларӑм эпӗ, - ҫынсем Грецие курма Пӗтӗм тӗнчерен килеҫҫӗ те, америка музыкине итлеме карап ҫинче юлаҫҫӗ.
  
  
  Унӑн панцирӗ хуллен, ҫиелтен тирпейсӗррӗн, анчах шалта темскер янӑрать. Сью-Элен ӗҫӗ мана канӑҫ памарӗ, эпӗ вара, mimmo урамӗсем тӑрӑх иртсе пынӑ чух, тӗттӗм урамсене тӗрӗслеме тытӑнтӑм. Дока хӑй лайӑх ҫутатнӑ, ҫак вӑхӑтра та ӑна хӑтлӑ туйма активлӑх ҫителӗклӗ пулнӑ. Апла пулин те, вӑл халӗ хулпуҫҫи ҫинче йӗнӗ ҫинче канлӗн ларакан хьюго умӗнче ӑна хакларӗ. Ҫывӑхра кам та пулин пулни, унӑн чӑннипе камне пӗлекенни, уйрӑмах ман ят, хӑйӗн туйӑмӗсене ҫав тери лайӑх пӗлекен сӑрт ҫине хӑпартма мана мӗн кирлине пурне те пӗлтерни ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Отеле таврӑннӑ тӗле эпир пӗр чун та килмерӗмӗр, эпӗ алӑк патӗнче тӑратӑп, лӑпкӑ та пӗчӗк площаде юлашки хут пӑхса ҫаврӑнас тесе, вӑл пире пӗрре те иккӗлентермерӗ. Юлашкинчен, ӑна хулпуҫҫийӗсемпе сиктеркелесе илчӗ, шалалла кӗрсе кайрӗ те сарлака пусма тӑрӑх хӑйӗн пӳлӗмне хӑпарчӗ.
  
  
  Вӗсем мана алӑк уҫасса кӗтрӗҫ, вӗсем ҫав тери лайӑх пулчӗҫ. Нимӗнле хӑрушлӑх та, пӗр сӑмах та ҫук; пӗри, пӳлӗме кӗрсен, алӑка шалтлаттарса хупрӗ, тепри светтуйсене пӳлӗм урлӑ ҫутса ячӗ. Арҫынсем иккӗшӗ те йывӑр кӗлеткеллӗ, хура костюмсем тӑхӑннӑ, автоматикӗ пӗчӗккӗ, анчах вилӗмлӗ.
  
  
  Пӗри, ман багажа чӳрече ҫывӑхӗнчи кровать ҫинче уҫнине курсан, ӑна кӗтсе тӑчӗ. Унӑн япалисене салтса пӑрахма шталь мар, хам мӗн курма пултарнине шута илсен,ман икӗ ҫын питӗ тирпейлӗ пулчӗҫ. Ытла та тирпейлӗ.
  
  
  "Мистер Макки?"Манран аяккарах тӑракан арҫын калаҫма пуҫларӗ; вӑл ыттисенчен кӑшт ҫӳллӗрех, унӑн хура ҫӳҫне кӗскен кастарнӑ, анчах усӑнса тӑракан питӗ лайӑх уссиллӗ.
  
  
  "Ҫапла", - тенӗ ӑна ривэра, вӗсем ман ятпа усӑ курманшӑн кӑштах савӑнса.
  
  
  "Эсӗ ир таврӑнтӑн".
  
  
  Арҫын йӑл кулчӗ тесе тупа тума пултаратӑп, анчах ун пек уссиллӗ ҫынна шанма йывӑр.
  
  
  "Ахӑртнех, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хыҫалти кӗсйинчен кивелнӗ лаптак бумажник туртса кӑларчӗ те уҫрӗ. Вӑл уҫӑмсӑр ӳкерчӗкпе сарӑхса кайнӑ пластик айӗнче официаллӑ сӑн ӳкерчӗке курчӗ, унтан каллех пуҫтарчӗ.
  
  
  "Эсир темӗнле ӗҫлӗ ҫыхӑну шыратӑр-и, мистер Макки?"- ыйтрӗ арҫын. Вӑл ту айӗнчи лутра йывӑҫ комода хирӗҫ тӑрать.
  
  
  кравать пире пӗр сӑмах та каламарӗ, хускалмарӗ те.
  
  
  "Пӗтӗмпех мар."
  
  
  "Эсир... яхта брокерӗ". Ку ыйту пулман.
  
  
  "Чӑнах та."
  
  
  "Эсир грецире кимӗсем туянасшӑн-и е сутасшӑн-и?"
  
  
  "Ҫук", - асӑрхануллӑн ответлерӗм эпӗ. "эпӗ йӗри-тавра пӑхкалатӑп. Пысӑках мар бизнеспа килӗшсе темле вӑйсӑрланнӑ пек туйӑнать".
  
  
  "Эсир пирӗн шыв отраслӗнче пысӑк кӑсӑк тупатӑр-и?"
  
  
  "Паллах. Интереслӗ мар-им ку?"
  
  
  Арҫын ҫӑварне карса ахӑлтатса кулса ячӗ; пӗр самантлӑха, ҫак малти шӑлсем хушшинчи хушӑка курсан, ӑна Alexa Зенитописа аса илчӗ. Анчах Алексей, ӑна хӑй каланӑ тӑрӑх, ултӑ дюйм ҫӳллӗш пулнӑ ...
  
  
  "Эсир ку ҫӗршывра нумайлӑха пулатӑр-и?- малалла каларӗ арҫын, кулса ярса.
  
  
  "Пӗлместӗп. Тата темиҫе кун, тен, манӑн уйрӑм планлас ӗҫ ҫук".
  
  
  "Ҫапла, паллах. Пирӗн енчен - пушӑ вӑхӑт... килнӗ ҫынсем валли". Юлашки икӗ сӑмах каласан, унӑн хура куҫӗсем тӑвӑллӑн ялкӑшма пуҫларӗҫ, вӑл ҫаплах ман варринелле тӗлленӗ пистолет ҫине сыхлануллӑн пӑхрӗ.
  
  
  "Мӗн эсир отельсем?"- ыйтрӑм эпӗ, хама хистекен ҫын пек мар, нервӑллӑ пек кӑтартма тӑрӑшса.
  
  
  Вӑл пистолет тытнӑ аллипе сулчӗ, анчах ку мана ӑна тытма хӑтланни ҫинчен нимӗн чухлӗ те пӗлтермерӗ; унӑн юлташӗ унран чылай аякра, ҫавӑнпа та ӑна, хӑйӗн тирӗ ҫумне тата тепӗр ҫӗвӗк те пулин хушмасӑр, иккӗшне те ih илме пултараймарӗ. Кунсӑр пуҫне, ун валли нимӗнле сӑлтав та пулман. Инҫех мар.
  
  
  Мӑйӑхлӑ арҫын хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Сирӗн ҫинчен ытларах пӗлес тесе, мистер Макки. Пӗр-пӗр ют ҫӗршыв ҫынни мана, американеца, каҫарма ҫак ҫӗршыва килсен, справкӑсем тума тытӑнсан, ку вара, estestvennoшӑн, манӑн правительствӑн интересне вӑратать".
  
  
  "Эсир ыйтмасӑрах пӗлме пултарнӑ пулӑттӑр", - кӑтартрӗ ӑна.
  
  
  "Ҫапла, пулма пултарать. Анчах ман енчен ... тархасшӑн, ӑнланӑр - ха, мистер Макки, эпир хамӑр ҫине пур енчен те кӑмӑлсӑр пӑхакан вӑйсем хупӑрласа тӑракан питӗ начар лару-тӑрура тӑратпӑр. Ҫавӑнпа та пирӗн пурин ҫине те шанмасӑр пӑхма тивет, ӗненӗр мана , сэр, куншӑн эпир сирӗнтен те ытларах кулянатпӑр. Ҫавӑнпа эпир чи тӳрӗ, тӳрккес инструментсемпе усӑ куратпӑр, пирӗн шутпа, пирӗн мӗн пӗлмеллине пӗлес пулать. Ӑнланатӑр-и эсир? "
  
  
  "Паллах", - терӗм эпӗ йӳҫҫӗн. "эсӗ те ҫителӗклӗ пӗлетӗн пулӗ тетӗп, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ну... пулма пултарать". Хӑй тӳрӗ кӑмӑллӑ пулнине кӑтартас тесе, вӑл пистолетне пиҫиххи ҫумӗнчи кобурине чикрӗ. "Пӗр япала ҫеҫ пур".
  
  
  "Ой?"Унӑн юлташӗ, ман ҫине тӗллемен пулин те, ҫаплах пистолетне тытса тӑнине асӑрхарӑм.
  
  
  "Эсӗ хирӗҫлеместӗн пулсан..."Вӑл, хӑйӗн ырӑ кӑмӑлне кӑтартса, аллисене сарса пӑрахрӗ те ман паталла кровать тавра утса ҫаврӑнчӗ. "Пысӑках мар шырав-и? Сирӗн ҫынна-и?"
  
  
  Христос! Ку мана мӗн кирлине пурне те, сулахай хулпуҫҫи ҫинче хьюго йӗннине чиксе янӑччӗ. Вӑл пӗр утӑм каялла чакрӗ. "Ку мӗн тума кирлӗ пулнине эпӗ ӑнланмастӑп", - терӗ ӑна америка турисчӗ пек пулма тӑрӑшса. "Турӑ пӗлет, ӑна сирӗн ҫӗршыв тӑрӑх контрабандӑпа илсе тухмастӑп!»
  
  
  "Паллах, ҫук. Ҫапах та". Вӑл ҫаплах ман пата килет. "Ку пире пурне те ҫырлахтарнӑ пулӗччӗ, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Мӗншӗнне ӑнланмастӑп эпӗ ...?"
  
  
  Юлташ каллех пистолетне ман еннелле тӗллерӗ.
  
  
  "Тархасшӑн, мистер Макки", - тет мӑйӑхлӑ магазин. "Эпир ҫине тӑрасшӑн мар".
  
  
  Вӑл, аллисене йӑвашшӑн сарса, кравать тӗпӗнчен утса тухрӗ, носорог пек туслӑн курӑнчӗ.
  
  
  Ӑна тӳсеймерӗ. - "Линире юлӑр!"
  
  
  "Ҫапла-и?"Мӑйӑхлӑ ҫын чарӑнчӗ, анчах вӑл аптраса ӳкмерӗ пулмалла.
  
  
  "Эсир полици тетӗр-и, е тата ҫавӑн пекрех. Эсир мана кӑтартнӑ карточка ҫине ҫывӑхарах пӑхма юрать-и?»
  
  
  Ку ӑна чарчӗ. Вӑл хӑйӗн юлташӗ ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ те ман еннелле утрӗ. Ку йӑнӑш. Ӑна сылтӑмалла ҫур утӑм турӗ те, пистолет тытса тӑракансемпе хӑйсем хушшине лартрӗ. Вӗсем урлӑ кам та пулин мӗн пулса иртнине ӑнланса иличчен, ӑна Мӑйӑхлӑ ҫын суллинчен ярса тытрӗ те хӑй кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртарӗ. Вӑл ҫирӗп те йывӑрччӗ, анчах эпӗ ӑна ирӗксӗр турӑм.
  
  
  "Мистер Макки..."- ассӑн сывласа илчӗ вӑл.
  
  
  Ҫакна илтни ӑна савӑнтарчӗ; эпир мӗн пулса иртнине вӑл, ахӑртнех, хӑй кам иккенне пӗлмест пулмалла.
  
  
  "Енчӗк", - хӑрӑлтатса илчӗ ӑна эму хӑлхинчен.
  
  
  Вӑл сӗрнӗ кӗсйинче чакаланма пуҫларӗ. Вӑл ӑна тытса чарма шут тытнипе тепӗр арҫын мӗн тунине те сисмерӗ. Малтанах мар. Унтан вӑл глушителе хӑйӗн пистолетне сахал ҫине лӑпкӑн лартнине курчӗ. Ӑна майлаштарса хума ӗлкӗриччен вӑл тӗплӗн тӗллерӗ те хӑйне тытса тӑракан пысӑк кӑкӑрӗнчен икӗ хутчен персе ячӗ. Манӑн пӗрремӗш реакци ӳт-пӳ витӗр пӗр-пӗччен тухса мана лекменнинчен ҫӑмӑлтарах пулни ҫинчен калама намӑс мана.
  
  
  Уссийӗсем усӑнса анчӗҫ, аленка сасартӑк ман алӑра икӗ хут пысӑкланчӗ. Эму ӑна ӳкме ирӗк пачӗ; ахӑртнех, вӑл маншӑн текех щит пек юрӑхлӑ мар пулмалла.
  
  
  Тепӗр арҫын мана ревматизмла сулчӗ. "Эпӗ ӑна илсе каятӑп. Эсир ан пӑшӑрханӑр... мистер Макки".
  
  
  Резина туталлӑ тимӗр шӑлӗсене курсан, вӑл мана мӗнле кулни килӗшмерӗ.
  
  
  "Мӗн шуйттанӗ", - терӗм эпӗ, бизнесмен-ҫулҫӳревҫӗ рольне таврӑнма хӑтланса. Паллах ӗнтӗ, вӑл ман ҫине пеме шутламан.
  
  
  "Хӑш чухне кулӑшла япаласем пулаҫҫӗ, мистер Макки", - терӗ вӑл, ман ура патӗнчи вилӗ кӗлетке ҫинелле пӗшкӗнсе. Мӑйӑхӗн тӑпӑл-тӑпӑл тирӗсем тӑрӑх юн юхать, анчах вӑл пӗтӗмпех тӗттӗм пиншакӑн пирӗпе тӑранса ларать.
  
  
  "Угу", - терӗм эпӗ, чирленӗ самантра мана Хьюго кирлӗ пулсан, сулахай алла кӑшт тӑсса. Шӑпах ҫавӑн чухне ӑна Вильгельмин ҫав тери курасшӑн пулнӑ та, унӑн тутине туйнӑ. "Мӗн тӑвасшӑн эсӗ, ҫӗвӗҫӗм?"
  
  
  Бандит пуҫне ҫӗклерӗ, унӑн пӗчӗк куҫӗсем ҫӗленӗнни пек вилӗ. "Эсир пӗлесшӗн-и, мистер Макки?"
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ.
  
  
  Вӑл вилене ура ҫине тӑратрӗ, ҫав мӑнтӑр кӗлеткене хуҫлатрӗ те Мӑйӑхлӑ ҫынна хулпуҫҫи урлӑ уртса ячӗ. "Пушар пусми пур", - тесе пӗлтерчӗ те вӑл, ҫакна пӗлмен пек пулса, аялти пысӑках мар площаде тухакан чӳрече патнелле утрӗ. Унтан вӑл чӳрече янаххи урлӑ тимӗр решетке ҫине ярса пусрӗ. Унӑн хулпуҫҫийӗ ҫинчи ӳт-пӗвӗ чӳрече хуппине ыраттармаллах пырса ҫапӑнчӗ, Анчах Мӑйӑхлӑ ҫын хирӗҫлеме пултараймарӗ.
  
  
  Бандит пӗр ҫеккунтлӑха чарӑнса тӑчӗ, унтан вӑл ман ҫине пӑхрӗ те, унӑн кулли туслӑн кулнӑ пекех пулчӗ.
  
  
  "Эпир сире каллех хӑҫан та пулин курӑпӑр-и, э, мистер Макки?"Вӑл Мӑйӑхлӑ ҫын кӗлеткине кӗрпе ҫумне лӑпкаса илчӗ. "Тепрехинче эпир айван йӑнӑшсем тумастпӑр, э?»
  
  
  
  
  
  
  Ҫиччӗмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  Вӑл чӳрече патне пычӗ те пушар пусмипе кӗрнеклӗ бандит хӑпарнине, упӑте йӑтса пынине асӑрхамарӗ пулас. Манӑн Вильгельмин пулнӑ пулсан... анчах ҫук, ӑна хама хам каларӑм, мӗн усси пур унта? Пуринчен ытла манӑн кунта хам ҫине мӗнле те пулин пӑхтарас килчӗ. Пуринчен ытла влаҫсем.
  
  
  Паллах ӗнтӗ, ман пӳлӗме ухтарнӑ икӗ шӳт тӑваканни правительствӑпа нимӗн чухлӗ те ҫыхӑнса тӑманнине, хӑйсен ҫӗршывӗнче ӗҫлекен саккунлӑ агентсем хӑйсен ӗҫтешӗсене юсаса ҫӗнетнӗ чухне персе пӑрахманнине пӗлнӗ вӑл.
  
  
  Ӑна хӑйӗн багажне тата пӳлӗмӗн ытти пайне, ваннӑй пӳлӗме кӗртсе, тӗрӗслерӗ. Нимӗн те ҫухалман пек туйӑнатчӗ, ҫавӑнпа та манӑн ятӑма яраканни нимӗн те пулман пирки эпӗ кун пирки питех пӑшӑрханма шутламанччӗ. Кунсӑр пуҫне, манӑн ҫак мӑшӑр кам пулни тата вӗсем мӗншӗн кунта пулни ҫинчен ыйтмалла пулчӗ. Манӑн Мӑйӑхлӑ ҫын кӑтартнӑ карточка ҫине лайӑхрах пӑхас килчӗ, анчах ку ытла кая пулчӗ. Тен, ку ниме те пӗлтермест пулӗ. Тахӑшӗ, темле организаци Макка Мӗнле Ӗҫленипе, яхта брокерӗпе интересленет, ҫакӑ ӑна пӑлхантарма та ҫителӗклӗ. Салтӑнса ҫывӑрма хатӗрленнӗ Чух Ӑна Вильгельминшӑн нихҫанхинчен те ытларах тунсӑхланӑ.
  
  
  Тепӗр кунне курнӑҫма палӑртнӑ, вара вӑл пелопоннес тӑрӑх виҫӗ сехет хушши ҫӳреме ирех тӑнӑ. Ту ҫурутравӗ пӗтӗмпех симӗс те шап-шурӑ, сӑртсен кӑпӑшка сип-симӗс тайлӑмӗсемпе пурӑ пралӗсем купаланса тӑнӑ; Ҫулӗ лайӑх пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл манӑн тытӑнса тӑма тата тӳрӗ турист пулма вӑхӑт пулманшӑн ӳкӗнчӗ. Анчах эпӗ ытла та чӑтӑмсӑрччӗ, отельтен ҫитес ҫӗре ҫитме ытла та чӑтӑмсӑрччӗ; иртнӗ каҫ ман пӳлӗмре мӗн пулса иртни Ҫинчен Аса илни мана ямастчӗ, кристинӑпа контакта темле ытла та кирлӗччӗ. Ун чухне эпир, ҫынсем калашле, шоу илме пултараттӑмӑр.
  
  
  Пиргос-илемлӗ ҫутҫанталӑк гаванӗпе пӗр чухӑн хула. Тата мӗн те пулин тӑвиччен, вӑл парӑслӑ кимме эрнелӗхе е икӗ эрнелӗхе арендатурӑна илме вырӑн тупичченех доксем тӑрӑх ҫӳрерӗ. Элгон Ксефрат заведени хуҫи, вилтӑпри ҫинчи шӑллӑ пӗчӗк ҫын пулнӑ, вӑл ӑна пӗрмаях куҫа йӑмӑхтарса кулнӑ.
  
  
  Эпир ҫакӑн пек вывод тума часах килмерӗмӗр; Манӑн халӗ те лӑпкӑн ӗҫлеме тивет-ха, анчах эпӗ хама мӗн кирлине кӗске вӑхӑтра илме пултарасса ҫав тери шанса тӑратӑп. Элгон мана: "эпӗ ӑна илес тесен, манӑн тинӗсре ҫӳремелли судно пулать", - терӗ. Ку питӗ кирлӗ ыйтусем тавра пӗри пулнӑ.
  
  
  Тепӗр отель, nen пӳлӗмӗнче пӗр тикӗс мар кровать, ванна коридорта ларнисӗр пуҫне, Ӗҫкӗ-ҫикӗри япаласенчен нимӗнпе те уйрӑлса тӑмасть. Ну, вӑл пӗр каҫлӑха ҫеҫ юлчӗ, тен, кӗҫӗр те мар.
  
  
  Вӑхӑт нумая кайнӑ ӗнтӗ, ӑна Закинтон таверна патне ҫитнӗ ҫӗре туризм йӗркипе туса пынӑ. Ку вӑл уҫӑ пӗлӗт айӗнче пысӑк ҫурт, кунтан гаваньпе ҫырантан темиҫе мильре ту ҫинчи пысӑк утрав курӑнать. Ӑна терраса ҫинчи металран тунӑ сӗтел ҫине лартрӗ, кивелнӗ яхта картузне хыврӗ те ларкӑч ҫине манпа юнашар хучӗ. Каярахпа хӗвел Иона тинӗсӗ ҫинелле пӗшкӗннӗ, Италин атти ҫине ӳкнӗ, Унта унӑн тепӗр икӗ кунтан каймалла пулнӑ. Ӑна Кристина май килнӗ таран чӑтӑмлӑн кӗтет, вӑл мана ытлашши нумай кӗттерес ҫук. Темле палламан хӗрпе ӗҫлеме ҫав тери аван мар, вӑл мана ҫак ӗҫӗн тӗпӗ-йӗрӗсем ҫинчен ытларах пӗлет.
  
  
  Уйрӑммӑнах вӑл манӑн гостиница номерӗнче икӗ профипе тытӑҫса илни.
  
  
  Таверна тавра ӑна ҫӗрле гаваньре шыв транспорчӗ пынине курнӑ. Унта халӑх туллиех пулман, анчах пур йышши кимӗсем те тӑтӑшах киле-киле кайнӑ. Хура корпуслӑ пӗчӗк литражлӑ катер курӑнса кайрӗ, вӑл хӗре йӗлтӗрпе туртса пырать. Вӗсем ҫыран хӗррине кӑкарнӑ пулӑҫсен киммисем патне ҫывхарчӗҫ. Хӗр хӑрах аллине пуҫӗ ҫине ҫӗклерӗ, унӑн ҫурӑмӗ хыҫӗнче хура ҫӳҫӗ вӗлкӗшет, шыв сирпӗнчӗкӗсемпе йӗпеннӗ пичӗ ҫинче хаваслӑх палӑрать. Катер ҫинче водитель те,кимӗ хӳринчи йӗлтӗрҫӗне сӑнаса тӑракан тепӗр арҫын та, хавхалантарса, йӑл кулса илчӗҫ. Причалти хӑш-пӗр пулӑҫсем хӑйсен ӗҫӗсенчен уйрӑлчӗҫ; хӑшпӗрисем, бикини тумне тӑхӑннӑ бронза кӗлеткене курсан, автоматла хӗпӗртесе тӑчӗҫ, хыттӑн кӑшкӑрса саламларӗҫ.
  
  
  Унтан кӑвак ҫӳҫлӗ, кӗрнеклӗ арҫын, отличин ылтӑн паллисене кӑтартакан карттус тӑхӑннӑскер, аллисемпе хаяррӑн сулкаласа ҫыран хӗрринелле ыткӑнчӗ. Катер руль тытса пыракан ҫын малтан ӑна асӑрхамарӗ, анчах темӗнле инстинкт ӑна снаряд ӑҫталла кайнине асӑрхаттарчӗ; гавань пӗтеспе вӑл хӑвӑрт ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Ылханлӑ ухмахсем", - мӑкӑртатрӗ вӑл хӑй ӑшӗнче. Кирек мӗнле пулсан та, вӗсем гаваньре йӗлтӗрпе ярӑнма ытларах пӗлмелле.
  
  
  Хӗр буксир тросне кӗскетме хӑтланчӗ; вӑл хӑй мӗн тунине пӗлекен савӑнӑҫлӑ троица тӑрӑх пӗртен-пӗр япала пек туйӑнчӗ, кимӗ хӑвӑртлӑхӗпе ӑҫталла кайнине пӑхмасӑрах, вӑл лару-тӑрӑва тӗрӗсленӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Унтан, эпӗ ӑнланман сӑлтавпа, вӑл ӳкрӗ. Вӑл, йӗлтӗрсенчен хӑй тӗллӗнех уйрӑлса, буксир тросне вӗҫертсе, шыва анчӗ. Алӑ ҫупма чарӑнчӗҫ, анчах порт служащийӗ катер ҫинчи ҫынсене ҫаплах чышкисемпе силлерӗ. Вӑл чарӑннӑпа пӗрех, ҫав двигатель мӑкӑртатма пуҫланӑ, майӗпен ҫаврӑннӑ та хӗр патне ҫывхарнӑ.
  
  
  Йӗлтӗрсенчен тыткаласа, вӑл & amp; nb сукмакпа ҫӑмӑллӑн утса пырать, анчах кимӗ ҫывхарнӑ чух унӑн сасси ҫиленнипе ҫӗкленнине илтрӗ. Ӑна грек чӗлхипе кӑштах пӗлнӗ, анчах вӑл каланисем пире пур стандартлӑ текстсенчен пӗринче тупма май ҫуккине шаннӑ. Вӑл шыв йӗлтӗрӗсене математикӑпа корма ҫине тӗртсе лартрӗ те ih питне ӑнланмасӑр илчӗ. Анчах вӑл, эйпе борт ҫине хӑпарма пулӑшас тесе, аллине тӑссан, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ, ҫаврӑнчӗ те ҫыран хӗрринчи тӳрккес йывӑҫ пусма патнелле ишсе кайрӗ.
  
  
  Водитель ун хыҫҫӑн асӑрханса маневр турӗ, арҫынсем иккӗшӗ те уҫҫӑнах тархасларӗҫ. Вӑл ih выляса янӑ, унӑн сӑн-питӗнче вӑл мӑнкӑмӑллӑн йӗрӗнни палӑрнӑ. Вӑл пусма патне ҫитсен, шыв тӑрӑх хӑпарма тытӑнсан, кимӗ хӳринчи ҫын каллех ун патнелле туртӑнчӗ; лешӗ ун аллине силлерӗ, вараланчӑк пултӑр тесе, вӗлкӗшекен ҫӳҫӗ ҫинчен шыва ячӗ, унтан тата темиҫе картлашка ҫине хӑпарчӗ. Ҫак самантра вӑл ҫаврӑнчӗ те, хӑйӗн взводӗнчи чи пӗлӳсӗр ҫӗнӗ ҫынна приказ паракан сержант пек, ӑна пӳлсе, темскер каларӗ. Арҫынсем иккӗшӗ те салхуллӑ, унтан салхуллӑ курӑнаҫҫӗ; вӗсем пӗр-Пӗрне темле тумтир тата пысӑк улӑм михӗ тыттараҫҫӗ. Вӗсем пирӗн пата ҫитсен, вӑл сывпуллашнине пӑхмасӑрах пӑрӑнчӗ те ҫыран хӗррине хӑвӑрт улӑхрӗ.
  
  
  Тавернӑна пынӑ ытти ҫынсем пекех, хӗр ӳкнине лайӑхрах курас тесе, вӑл пукан хыҫӗнчен тӑчӗ. Ӑна усранӑ вырӑнтан мана мӗн пулса иртни пӗтӗмпех лайӑх курӑнать, вӑл сарлака чул ҫыран хӗррине ҫитсен юнашар тӑрать. Ҫакнӑ двигатель сасартӑк мӗкӗрнине илтиччен, еe хот-йӑхӗпе пӗрле гавань тӑрӑх таврӑннӑ чух хӑйӗн ҫухалнӑ эгона пама ыйтсан, вӑл пӗр самантлӑха чарӑнса тӑчӗ. Унтан вӑл улӑм миххине хӑйӗн урисем патне илсе пынӑ та, аллисене ҫӗклесе, махор кӗпине пуҫӗ ҫине хывса пӑрахнӑ, ривненски пек авкаланса, шведсем унӑн пӗҫҫисенчен кӑнтӑралла тухичченех авкаланса пынӑ. Вӑл кӗпе ҫухави айӗнчен яп-яка нӳрлӗ ҫӳҫне туртса кӑларчӗ, сумкине чикрӗ те пӗр мӑшӑр хура куҫлӑх кӑларчӗ. Вӑл тӑхӑнма тытӑнсан тин пирӗн ҫине, пирӗн ҫине пӑхса тӑракансем ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Вӑл пире суя сӑпайлӑх, пире мӑнкӑмӑллӑ сӳрӗклӗх памарӗ; вӑл кӑшт ҫеҫ кулса илчӗ, хулпуҫҫисене сиктерсе илчӗ те сумкине ҫӗклерӗ. Вӑл манран mimmo иртсе пынӑ чух эпӗ тӑварлӑ шыв тата хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ лосьон шӑршине туйрӑм, вӑл ҫеккунтлӑха иккӗленсе тӑчӗ, унтан хӑйӗн тӳлевӗсене тӳрех таверна еннелле тӑсрӗ.
  
  
  Ҫакна туман пулсан, вӑл хӑйӗн хӳтлӗхне пӑснӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен ыттисем пурте ун ҫине тӗрӗс пӑхнӑ - вӑл чул терраса ҫине икӗ тарӑн мар пусма тӑрӑх хӑпарсан, хӗвелтен хӳтӗленес тесе, зонтиксӑр пукана илсен. Вӑл ларас умӗн унта официант пулнӑ, вӑл тавернӑн тӗксӗм интерьерне, ӑна заказ пама таврӑнсан, ӑна ерипен хӑйӗн сӗтелӗ патне илсе пынӑ. Вӑл кӳршӗри сӗтеле суйламаншӑн кӑштах куляннӑ пек пулчӗ, анчах ку хутсене килсе тухнӑ хыпарсене тӗрӗс пӗлтернине хирӗҫлесе каларӗ:
  
  
  • Вӑл кунта вырӑнти шыв турри ҫине пӑхса савӑнма ҫеҫ килмен.
  
  
  Вӑл пӗр кружка эрех ӗҫрӗ, винограда ҫирӗп пӑчӑртаса тытрӗ те тӗввине тытса пыма шутларӗ; эсир ҫӑтса яриччен шуранка, сӗт пек япала хӑйӗн асӑрхаттаракан сигналӗсене ярса тӑчӗ. Эпир пӗр-пӗрин ҫине пӑхса ларатпӑр, ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ япала мар, кӑшт вӑхӑт иртсен вӑл ман еннелле пӑхни палӑрчӗ. Юрать, ӑна йышӑнма пултаратӑп; хальхи вӑхӑтра ҫак вырӑнта пӗртен-пӗр ҫын туристла мӑшӑр тата вырӑнти темиҫе бизнесмен пулнӑ, вӗсем ih ҫирӗп тумтир тӑрӑх шутласан, пире, пӗччен ҫынна, интереслентермен пулӗччӗҫ е ун патне & amp; quot; маларах тухса каланӑ сӑмахсене илтсен, ун патне пыма хӑюлӑх ҫитӗччӗ.
  
  
  Унӑн вӑрӑм та ҫара ури йӗри-тавра тӳсӗмсӗррӗн турткаланать. Кашни темиҫе ҫекундрах вӑл йӗпе ҫӳҫне сапаласа хӗвел ҫинче ih типӗтет; хӑй вырӑнӗнчен ӑна хура бархат ҫинчи пӑхӑр йӑлтӑрккасем курма пултараҫҫӗ, аллисене ҫӗклемессеренех унӑн кӑкӑрӗ хӑйӗн кӗпи ҫинче уҫҫӑнах палӑрса тӑрать. Вӑл тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ; мана кирлӗ юлашки япала вӑл-ҫавӑн пек япала. Кунсӑр пуҫне вӑл хӑйне хӑй: канмалли кун чӗннипе, пулӑшу шыракан аслӑ класра вӗренекен хӗр пулнӑ пулас. Ӑна тавернӑн ытти пайне тӗплӗн пӑхса тухрӗ те, ним иккӗленмесӗр, хӑйӗн вӑй-хӑвачӗпе клиентсенчен чи лайӑххи тесе шутларӗ.
  
  
  Ӑна вӑл сехет ҫине, унтан тинӗс ҫийӗн хӑвӑрт анакан хӗвел ҫине пӑхса илчӗ. Иккӗшӗ те: "кая юлтӑмӑр ӗнтӗ", - терӗҫ, эпӗ вара хамӑн контакт хӑҫан килесси ҫинчен шухӑшларӑм.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑрать, унӑн тути ҫинчен ылтӑн вӗҫлӗ сигарет усӑнса тӑрать. Пӗр хушӑ вӑл ҫыран хӗррине пӑхса, темскер каласшӑн пулнӑ пек ларчӗ, унтан ҫаврӑнчӗ те, ҫаплах ҫара уран тавернӑн ҫурма тӗттӗм интерьерне кайрӗ. Ман сӗтел патӗнчен иртсе пынӑ чух вӑл ман ҫине пӑхмасӑр, тӗлсӗррӗн кулса илчӗ.
  
  
  Хӗвелтен хӳтӗлекен пӑнчӑсене тӳрлетес тесе, вӑл аллине ҫӗклерӗ те, ҫывӑхра тӑракан официант ҫак заказа йышӑнчӗ; тепӗр самантран ман умра тата тепӗр тӗрке пулчӗ. Вӑл ҫамрӑк ҫын, ҫитӗнсе ҫитмен ҫамрӑк ҫын, эрехне кресло ҫине лартса, хӗр сӗтелӗ ҫине, унтан тавернӑн хыҫалти пайне пӑхса илчӗ, унӑн куҫхаршийӗсем, Маркс Граучо ятне панӑ пек, хаяррӑн сулчӗҫ. Хӑй мӗн тунине ӑнланса иличчен вӑл хӗр ӗҫекен пӗр кружка эрех лартрӗ те, ӑна хирӗҫ калама ӗлкӗриччен, аяккалла васкарӗ.
  
  
  Вӑл тухса кайсанах мана хирӗҫ ларкӑч ҫине ларчӗ. Сӑмах каличчен вӑл пӗр сыпкӑм эрех ӗҫрӗ те, хӑйне тав туса, йывӑррӑн сывласа илчӗ, унтан пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ. Вара тин вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Санӑн машина пур-и?"ыйтрӗ вӑл. Пирӗн уйрӑм акцент пур, анчах вӑл хӑйне акӑлчан чӗлхипе хӑтлӑ туять пулас.
  
  
  "Манӑн пӗр япала пур", - килӗшрӗм эпӗ. "Фольксвагена" юнашар, хамӑр пукан умӗнче, вараласа хунӑ.
  
  
  "Ку санӑн пулмалла тесе шутланӑччӗ эпӗ", - терӗ вӑл типпӗн. "Прокат цифрисем эсир американец пулни те паллӑ".
  
  
  "Ку питӗ нумай кӑтартать-и?"
  
  
  Вӑл, нимӗн те пулман пек, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Ах, ble пӗлме вӗренес". Вӑл ҫывӑхри ытти сӗтелсем ҫине пӑхса илчӗ. "Вӗсем Унта Англире пурӑнаҫҫӗ-и?" Вӑл, сулхӑн сӗтел валли вермут карӑнтаракан вӑтам ҫулхи мӑшӑр ҫине кӑтартса, пуҫне кӑшт тайрӗ. "Вӑл пенсие кайнӑ та хӑйне виски панӑ; пӑхӑр-ха ҫак рубин патакӗсем ҫине! Пуртӑ пек сӑн-питлӗ, ҫак фантазилле твид костюм тӑхӑннӑ кирек мӗнле хӗрарӑм та Кунта, Пиргосӑн хӗвел ҫутинче, ҫапла хӑтланать! Вӗсем пӗрерӗн килнӗ теме пулать-и?.."Вӑл кӑмӑлсӑррӑн аллине сулчӗ. "Аргентинсем-и?"
  
  
  Кулма тиврӗ. "Ҫук пулмалла."
  
  
  Вӑл кресло ҫине чавсисемпе тӗренчӗ те, хӑй тин ҫеҫ темле ытарма ҫук япалана уҫнӑ пек, ман паталла пӗшкӗнчӗ. "Санӑн машина пур - и?"Вӑл "фольксваген"ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ҫапла. Ку манӑн".
  
  
  "Апла пулсан, тен, эсир хирӗҫ пулмӑр... Эпӗ транспорта ҫухатрӑм".
  
  
  "Ҫапла асӑрханӑ ӑна".
  
  
  "Ку вӑл пысӑках мар общество пляжӗ, инҫех мар. Вӗсем кимӗ ҫинчи ачасем, вӗсем мана вӗсемпе пӗрле йӗлтӗрпе ярӑнма чӗнчӗҫ, вӑл вара:"мӗншӗн каяс мар-ха", - терӗ. Ee хулпуҫҫийӗсем локомотив кустӑрмисен ҫыххинчи поршеньсем пек ҫӗкленчӗҫ те усӑнчӗҫ. "Анчах вӗсем ку кимме мӗнле тытса пымаллине пӗлмеҫҫӗ, ӑнланатӑр-и? Айвансем! Гаваньйӑн сасси ҫав тери янӑрать... эсир куртӑр-и?»
  
  
  "Аха."
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, ӑна ih хӑварнӑ; вӗсем мана пляжри пӗчӗк отеле, хӑй чарӑннӑ ҫӗре, илсе каяссине те ӗненместӗп эпӗ. Ҫавӑнпа эпӗ... мӗнле чӗнетӗр эсир ӑна? Пӑрахнӑ-и?»
  
  
  "Пӗтӗмпех мар, анчах сирӗн идея тӗрӗс".
  
  
  Вӑл пукан урлӑ ман паталла пӗшкӗнчӗ. "Стандартлӑ ҫул", - шухӑшларӑм эпӗ, унӑн кӑкӑрӗ кӑпӑшка кӗпи ҫине таянсан. "Эсир Пиргосра нумайранпа - и?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ кунта нумай пурӑнасса кӗтместӗп".
  
  
  "Ах. Ӑҫта каятӑр эсир кунтан?"
  
  
  Вӑл кресло ҫинче кӑштах куҫса ларчӗ. Вӑл проституткӑсемшӗн те ытлашши нумай ыйтусем парать. "Хӑяймарӑм - ха", - терӗм эпӗ асӑрханса.
  
  
  "Пулма пултарать..."Вӑл, пукан пулман пекех, ман ҫумарах куҫса ларчӗ. Ee куҫӗсем, хӑйсен шалти fold paper пулнӑ пек, йӑлтӑртатаҫҫӗ. "Корфа начар пулмасть-и?"
  
  
  "Ку пулма пултарать", - терӗм эпӗ, суйни Усӑсӑр.
  
  
  "Апла пулсан, тен, сире компаньон кирлӗ?"
  
  
  Штопор кӗтмен ҫӗртен пулмарӗ, анчах манӑн ответ пулмарӗ. Вӑл пирӗн ҫине ответ париччен нумайччен пӑхса тӑчӗ. "Эсир Корфа каясшӑн-и?"
  
  
  "Эпӗ хирӗҫлемен пулӑттӑм".
  
  
  "Мӗншӗн?"
  
  
  Унӑн иккӗленсе тӑма черет ҫитрӗ. Вӑл тепӗр еннелле ҫаврӑнчӗ те ҫак тӗлӗнмелле хулпуҫҫисене выляткаласа илчӗ. "Ку лайӑх вырӑн".
  
  
  "Ҫакӑ пулать те ӗнтӗ".
  
  
  Сасартӑк вӑл сиенсӗр суяна лекнӗ пӗчӗк хӗрача пек кулса илчӗ. "Анчах Корфа хаклисем лайӑхрах, ҫапла мар-и?"
  
  
  Вӑл хӑйне чикнине туйса илчӗ. "Пулма пултарать..."
  
  
  Вӑл пукан урлӑ кармашрӗ те ман алла сӗртӗнчӗ. "Вӑл темиҫе кунлӑха компаньон пулнӑ пулсан, эсир хирӗҫлеместӗр, ҫапла мар - и?"Унӑн кулли тата ытларах сарӑлчӗ. "Мистер Макки?"
  
  
  Вӑл хӑйӗн ятне асӑнмарӗ.
  
  
  
  
  
  
  Саккӑрмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  Ку вӑл хӑйне хӑҫан та пулин пырса кӗнӗ чи ҫӳхе контакт пулман-ши, ҫакӑ мана хӗре отеле, вӑл хӑйӗн тумтирне хӑварнӑ ҫӗре, илсе пырсан пӑшӑрхантарчӗ. Машинӑра эпир сахал калаҫрӑмӑр; Ӑна хавхалантармарӗ, вӑл та сӗнмерӗ. Анчах эпир иккӗмӗш разрядлӑ пӗчӗк отельсем хупӑрласа илнӗ общество пляжӗн участокӗ патне ҫитиччен, вӑл хӑйӗн шыв йӗлтӗрӗпе экспедицине тухса кайиччен, ӑна ҫулленех хамӑр ҫине килме чарчӗ.
  
  
  "Эсӗ Кристина - ҫке", - терӗм эпӗ. халлӗхе вӑл мана ҫакна та каламарӗ.
  
  
  "Паллах. Санӑн кимӗ пур-и?"
  
  
  "Манӑн пӗр прокат пур, ҫапла".
  
  
  "Апла пулсан, тен, пирӗн каймалла пулӗ.... Пушӑ вӑхӑтпа ҫапла усӑ курмастӑн-и вара эсӗ?»
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ: "Пулма Пултарать. Эсӗ мӗн ҫинчен шухӑшланинчен килет".
  
  
  "Эпӗ ҫакна асра тытатӑп: пирӗн халӑх умӗнче курӑнмалла, пӗр-пӗрне явӑҫтармалла пулмалла". Вӑл мана алӑран тытрӗ, анчах хӑйӗн ӑшӑ та ҫара пӗҫҫи ҫине хучӗ. "Сасӑлас-и апла, ҫук-и? Америка турисчӗ, гречанка отпускра. Ку планланӑ пек мар-и вара?»
  
  
  Вӑл плансем ҫинчен хӑйӗннинчен нумайрах пӗлнӗ пулмалла, анчах ку унӑн пӗлтерӗшӗ пулнӑ. "Мӗн илтетӗн Эсӗ Алексейрен?- чунтанах ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Унӑн ӳт-тирӗ сасартӑк вилтӑпри пек сивӗ мрамор пулса тӑнӑ пек, анчах вӑл ман алла тӗртсе ярасшӑн пӗр хускану та тумарӗ. "Кун ҫинчен эпир кайран калаҫӑпӑр".
  
  
  "Мӗншӗн халех мар?"
  
  
  Унӑн кулли вилнӗ ҫын маски евӗрлӗ. "Мӗншӗн тесен, Мистер Макки, Эпир Сирӗнпе Алексей ҫинчен нимӗн те пӗлместпӗр. Халӗ эпир пӗр-пӗринпе паллашнине уявлатпӑр, ыран, Эпир Корфа ҫинчи пысӑках мар круиза кайсан, ун ҫинчен калаҫма пирӗн вӑхӑт ҫителӗклӗ пулать".
  
  
  Дилетанта вӑл ман почтӑра пурте бизнеспа мӗнле ӗҫленине лайӑх ӑнланнӑ пек туйӑнать. Унӑн унпа пӗрле каймалла пулнӑ. Хальхи вӑхӑтра.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ee отель кӗрен штукатуркӑллӑ, сарлака террасӑллӑ, ансӑр пляж евӗрлӗ пӗчӗк местечка пек туйӑнать. Эпир ритуал витӗр тухрӑмӑр: терраса ҫинчи пӗр сӗтел хушшинче, алла-аллӑн тытӑнса, пӗр-пӗрне куҫран пӑхса ӗҫрӗмӗр. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе ӑна кам та пулин пирӗн ҫине пӑхнипе пӑхманнине тӗрӗслет, Анчах Кристин ҫине кӗтнинчен ытларах палӑртакан никама та курмасть. Юлашкинчен, хӗвел тинӗсе анса ларма хатӗрленсен, вӑл мана хӑйпе пӗрле ура ҫине тӑратрӗ.
  
  
  "Эпир апатланатпӑр-и?"
  
  
  "Паллах."
  
  
  "Паллах", - ҫирӗплетрӗ вӑл. "Тупӑш мана тепӗр сехет ҫурӑран. Тен... эсир пире ыран ирхине тухса кайма организацилеме пултарнӑ пулӑттӑр-и?»
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп."Ӑна, кӗтнӗ пекех, сӑмсипе унӑн хӑлхи ҫумне сӗртӗнчӗ, анчах пуринчен ытла эпӗ мӗн каланине никам та илтес ҫуккине отель шанса тӑнипе. "Ан васкӑр, хаклӑ ҫыннӑм. Эсир манпа пӗрле пыни шуйттан пек курӑниччен унӑн ыранхи ҫул ҫинчен калаҫса татӑлмалла мар".
  
  
  "Апла пулсан, атьӑр ҫакна халех куҫкӗретӗнех тӑвар". Вӑл, ҫара чӗркуҫҫипе манӑн пӗҫҫене сӑтӑрас тесе, урине кӑшт ҫӗклесе, ман па ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл аллипе кӑшт ҫеҫ сулса илчӗ, анчах ӑна никам та ирттерсе яма пултараймарӗ. Е ку кайран пулать.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм те эпӗ, манӑн тата темле сӑмах тухиччен пыр тасатма тиврӗ. "Эпир ирхине кайма хатӗрленетпӗр".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Хӑйӗн тӗксӗм кӑвак кӗпипе вӑл бикинири пекех лайӑх курӑнать; складран туяннӑ япала пулнӑ пулмалла, Анчах Кристина хӑйӗн кирек мӗнле тумне те пире bvlgari, burberry тунӑ пек кӑтартма пӗлет. Эпир унӑн отелӗ ҫывӑхӗнчи пысӑках мар ресторана кайрӑмӑр; унта ытлашши нимех те ҫук, унта туристсен урӑх ӗҫӗ те ҫук. Пире никам та итлесе тӑма пултарайманнине ӗненсен, вӑл ee ыйтрӗ: ,
  
  
  эпир ҫак конкретлӑ вырӑнта пулнӑ сӑлтавӗ мӗнле пулнӑ-ха?
  
  
  Вӑл хӗрелсе кайрӗ, кӑштах хӗвелпе пиҫнӗ пек пулчӗ.
  
  
  "Эпӗ ку хулана чӑнах та пӗлместӗп", - терӗ вӑл. "Эпӗ кунта пӗрремӗш хут".
  
  
  Ун ҫинчен вӑл темиҫе секунд шухӑшларӗ, унтан пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ те, пукан урлӑ пӑхса, кулса ячӗ. "Пурӗ те икӗ турист ҫеҫ, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Ҫапла..."
  
  
  Манӑн ӗҫе вырӑнтан хускатма черет ҫитрӗ. Ӑна тенкелпе юнашар пӑрахнӑ манильски конверт тӑрӑх карттӑна илсе сарса хучӗ. "Ҫак ҫыран ҫинчен мана мӗн те пулин кӑтартас",-терӗ ӑна шӑппӑн. "Е эсӗ пӗлменнине кала мана. Кирек мӗнле пулсан та".
  
  
  Ку Вӑл Грецин хӗвеланӑҫ ҫыранӗн картти пулнӑ - Пелопоннесран Пуҫласа Закинф утравӗсем таран; Кефалония; ҫапла вара, Тройӑпа вӑрҫма Уисс ишсе кайнӑ хыҫҫӑн, ҫав ҫулсенчен пуҫласа историре чи тӗрӗс джин, Левкас патне ҫитнӗ; пуртӑ евӗрлӗ Корф килсе ҫитиччен тата темиҫе пысӑках мар утравсемпе материк порчӗсем пулнӑ. унӑн ҫивӗчӗшне Албани ҫыранӗ хӗрринче дефорланӑ аврипе тӗлленӗ.
  
  
  "Ку лайӑх круиз пулнӑ пулӗччӗ", - асӑрханса каларӗ хӗр.
  
  
  "Аха. Ҫул ҫинче мӗнле чарӑнусем ытларах пулнӑ пулӑттӑр эсир?"
  
  
  "Ҫук. Пире, мӗнле конкретлӑ пулсан та. Анчах эпӗ, тен, ҫапла шутлатӑп... виҫӗ кун начар вӑхӑт пулман пулӗччӗ".
  
  
  Ҫак ӗҫшӗн манӑн пӗрремӗш хут ҫеҫ мар чӗре ыратса кайрӗ. Чарӑнса тӑма вӑхӑт нумай, нимӗн те пулса иртмест.
  
  
  "Шансах тӑратӑп, эсӗ манпа пырасшӑн-и?"Вӑл каллех роль патне таврӑнчӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине хӑйӗн пысӑк хура куҫӗсене ӳкерчӗ. "Паллах, Маккине Курнӑ".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн эпир ансӑр тӑкӑрлӑксем витӗр, йӗри-тавра ретӗн-ретӗн тӗттӗм ҫуртсем лартса тухнӑ ансӑр тӑкӑрлӑксем витӗр утса пытӑмӑр, вӗсем пирӗн пуҫ тӑрринче ионӑн таса тӳпине хупласа тӑнӑ пек туйӑнаҫҫӗ. Кристина манпа юнашар ҫемҫен пырать, ee пӗҫҫи ман ҫумма ҫыпҫӑнать, ҫавӑнпа та эпӗ яланах хама май хӳре ҫине сыхӑ пулма кирлине аса илтеретӗп.
  
  
  Ӑна никам та курман. Ку мана килӗшмерӗ.
  
  
  "Эсир... э-э... отельте чылай вӑхӑт пурӑннӑ, унтан пӗлтерӳ илнӗ...?»
  
  
  Вӑл тутисемпе ман ҫумма тӗршӗнчӗ, анчах унӑн тутисем сивӗччӗ, асӑрхаттарнӑччӗ. "Халь каламалла мар", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. "Паянхи каҫ пирӗншӗн".
  
  
  Вӑл манпа е пирӗн ҫине лартнӑ темле нӑрӑпа калаҫрӗ-ши, тесе калама пултараймарӑм эпӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл хирӗҫлеме пултараймарӗ.
  
  
  Эпир ҫыран хӗррипе утрӑмӑр, унта та, малалла та ӑна пӗрремӗш хут куртӑмӑр, хамӑр тӗл пулнӑ тавернӑна урӑх пырса курас мар терӗмӗр, унтан ман отель еннелле утрӑмӑр, унта пурӗ те икӗ квартал кӑна. Эпир тӗксӗммӗн ҫутатнӑ алӑк патнелле ҫывхарнӑ чух тӑкӑрлӑк тавра хӑмӑр мерседес тухрӗ, вӑл пирӗн еннелле мӗкӗрсе ячӗ те хӑвӑртлӑхне чакарчӗ. Вӑл хырӑмпа шуса кайрӗ; Ӑна машина ҫине ӳркевлӗн пӑхса илчӗ, анчах хыҫалти ларкӑч ҫинче мӗлкесӗр пуҫне урӑх нимӗн те курмарӗ. Шлепкине куҫӗ ҫине антарса лартнӑ Водитель ним пӑлханмасӑр малалла пӑхать. "Мерседес" пирӗнтен инҫех мар пулсан, вӑл урамӑн тепӗр енне ҫул хӗррине анчӗ. Юнашарах тата темиҫе машинӑна ҫеҫ вараланӑ, Кристинӑпа иксӗмӗр куҫа курӑнакан пӗртен-пӗр ҫуран ҫынсем пулнӑ.
  
  
  Хӗр мана алӑран ярса тытрӗ те чарӑнма хушрӗ. "Макки!"- ҫине тӑрсах пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Камсем вӗсем?"
  
  
  "Эпӗ никама та пӗлместӗп". Вӑл шӑппӑн калаҫнӑ, рядовой любительпе ҫыхӑнса тӑни, ӑна вилес пек хӑратса пӑрахманни ҫителӗклӗ пулнӑ.
  
  
  "Анчах вӗсем пире курчӗҫ те чарӑнса тӑчӗҫ". Вӑл чӗтренине, унӑн ӳт-пӗвӗ ман ҫумма лӑпчӑнчӗ. "Мӗншӗн кӗтеҫҫӗ вӗсем унта?"
  
  
  "Мерседес" отеле кӗнӗ ҫӗрте тӳленӗ, двигатель хуллен кӗмсӗртетнӗ, мӑрьерен ҫинҫе пӑс тухнӑ.
  
  
  Ӑна, хӗр еннелле ҫаврӑнса, ыталаса илчӗ. "Эсӗ куракан оборудованишӗн Ан пӑшӑрхан, Кристина. Паянхи каҫ пирӗн... кирлӗ пулсан".
  
  
  "Мӗн те пулин пулсан?"
  
  
  "Санӑн упӑшку ҫук, ҫапла мар-и? Е урӑххи-йӗкӗте-и?»
  
  
  Вӑл, ман куҫсене ыйтуллӑн сӑнаса, пуҫне пӑркаларӗ. "Ҫук. Ҫав хӑюллӑ хӗр пулнӑ пулсан, вӑл отпускра пӗчченех пулнӑ пулӗччӗ-и?"
  
  
  Ӑна килӗшсе пуҫне сулчӗ. "Апла пулсан, мӗнрен хӑрамалла? Ман пӳлӗмре лӑпкӑ пулать, вара...»
  
  
  Хӗр ман сӑмахсене сасартӑк хаяррӑн чуптуса пӳлчӗ. Ку мана кӗтмен ҫӗртен пырса ҫапрӗ, анчах эпӗ хӑвӑрт тӳрлентӗм те eeа хам ҫумма пӑчӑртаса тытрӑм. Тепӗртакран вӑл хӑйӗн ҫӑварне ман ҫӑвар ҫумӗнчен татрӗ те, тутисене ман хӑлха ҫумне пӑчӑртаса, ман мӑйа сӗртӗнме пуҫларӗ. "Сирӗн пӳлӗмре хӑрушсӑр калаҫма юрать-и?"мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ шталь лартман пулӑттӑм". Ӗнерхи хӑнасем ҫинчен, вӗсем кунтан ҫур ҫӗршывра пулсан та, асӑнма кирлӗ мар.
  
  
  Вӑл, ман ҫине ҫулсерен ҫиҫсе тӑракан куҫӗсемпе, анратса яракан кулӑпа пӑхса, вӑраххӑн пӑрӑнса тӑчӗ. "Ҫапла ӗнтӗ, ҫак каҫ пирӗн пулать, Михеил Макки. Кайран курӑпӑр...»
  
  
  Эпир гостиницӑна кӗрсен, хӑмӑр мерседес, ҫӗр айӗнчи мӑрьерен тухакан тӗтӗмпе сывлакан лутра аҫтаха пек, пӗр вырӑнтах тӑчӗ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кристина пирӗншӗн именчӗк мар, пире урнӑ пек чӑтӑмсӑр мар, анчах
  
  
  вӑл та сексшӑн пурпӗрех мар. Шӑл тасатни е палламан ҫынна юратни пире нихҫан та интереслентерместчӗ. Вӑл пӳлӗм тӑрринче ларакан лутӑрканчӑк кровать хӗррине ҫӑмӑллӑн пырса ларчӗ, ӑна бренди икӗ стакан тултарса пачӗ. Вӑл хӑйӗнне илчӗ, тутанса пӑхрӗ, чӗлхипе кушак пек тутисене сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  Пӳлӗмри пӗртен-пӗр пукан ытла та лутра, вӑл начар вырӑнта ларать. Манӑн тӗп ӗҫсене пӑсса, вӑл сарлака чӳрече янаххи ҫине ларчӗ, чӳрече карри тачӑ хупӑннине пӗлчӗ; снайпер перес пулсан, манӑн ӗмӗт - чи лайӑх тӗллев пулнине ун чухне те пӗлчӗ вӑл, хӑйӗн инстинктне хӑйне никам та вӗлерттересшӗн мар тесе шанчӗ. Халлӗхе килӗшмест-ха.
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ, отель номерӗнчи хулӑн стакана грилӑпа сыр тултарнӑ бутерброда ҫӗклесе.
  
  
  "Аван-и?"
  
  
  Ку манӑн чӑннипех Те Кристина Зенитополис ҫине лайӑх пӑхни пулчӗ; тепрехинче мана хӗвел ҫути ытла та нумай йӑмӑхтарчӗ, ҫак нӳрлӗ, ӑшаланӑ ӳт пӗтӗмпех суккӑрлатрӗ; ресторанта ӗлӗк таса ҫынсем шӑппӑн ларатчӗҫ, пирӗн хушӑра сӗтел ларатчӗ. Кунта сергей пусӑрӑннӑ, анчах ытлашши хытах мар, обзора нимӗн те кансӗрлемен. Унӑн тӗксӗм-кӑвак кӗпи те, кӑнтӑрлахи пикинни пекех, уҫӑ, чуна илем кӳрекен пӗлтерӗшлӗ. Унӑн ҫӑра хура ҫӳҫлӗ, тӗлӗнмелле сенкер куҫлӑ, вӑл визуальнӑй мул пулнӑ, ҫиелтен пӑхма вӑл хорькӑн ӑсӗпе чунне кӑтартса тӑнӑ. Самантлӑха ӑна эпир ун пек мар пек туйӑннӑшӑн хӗрхенчӗ те, ҫавӑнтах хӑйне хӑй ухмах пулма хушрӗ.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, эсир студент", - тесе асӑрхаттартӑм эпӗ, итлекен кирек кам та хӑй пӳлӗмне илсе килнӗ хӗре ыйтасса кӗтнӗ пек калаҫса.
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Мӗн вӗренетӗн эсӗ?"
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те пӗр ҫӑвар бренди турӗ. "Тахҫан эпӗ отель медсестра пулсаттӑм, анчах мана пӑрахма тиврӗ".
  
  
  "Мӗншӗн?"
  
  
  "Ку пулнӑ..."Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Мӗнех вара, юлашки ӗмӗр тӑршшӗпех чирлисемпе юнашар юлма пултараймастӑп, тесе йышӑнчӗ вӑл юлашкинчен. Эсир Пӗлетӗр-И?»
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп".
  
  
  "Ҫавӑнпа ӑна ... ну, ӑна ахаль вӗренетӗп. Тен, унӑн биологӗ пулӑп, тен, археолог пулӑп. Решени йышӑнма яланлӑхах васкамалла мар вӗт, ҫапла-и?»
  
  
  "Сирӗн аҫӑр-аннӗрсем сире специальность паччӑр тесе пӑруланӑ пулӗччӗҫ". Ҫакна вӑл ӑнланнӑ пек кулса каларӗ, анчах эпӗ те вӗсен ашшӗ-амӑшӗсем ҫуккине пӗлтӗм.
  
  
  Кристина ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Манӑн атте-анне ҫук, Макка. Паллах, эсӗ пӗлетӗн; эпӗ сана ун ҫинчен маларах каларӑм пулмалла".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Эсӗ ҫапла турӑн пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Каҫару ыйт. Анчах эсӗ мӗнле?.. э-э ... эсӗ пурнӑҫ валли мӗнле ӗҫлесе илетӗн?»
  
  
  "Ой, туршӑн та, афинӑри бутикӑра ӗҫлетӗп. Ку Хилтон ҫывӑхӗнчех. Вӗсем мана канмалли куншӑн, манӑн занятие ҫӳремелле мар чухне, питӗ лайӑх тӳлеҫҫӗ". Вӑл малалла ӳпӗнчӗ, унӑн кӗпин сӑпайлӑ хушӑкӗ пӗр пая ҫеҫ уҫӑлчӗ. "Отпускра пулни аван мар-и вара?"
  
  
  "Епле авантарах", - терӗм те эпӗ, хам мӗн каланине ӑнланса, ура ҫине тӑтӑм, унпа юнашар кравать ҫине лартӑм. Вӑл хускалмарӗ те, тӗлӗнмен пек те туйӑнмарӗ, анчах автоматла ачашлӑх та пулмарӗ. Ҫак хӗр мана ытларах та ытларах килӗшетчӗ.
  
  
  "Эсӗ, Макки, грецире мӗн тӑвас тенине тупрӑн-и?»
  
  
  "Хӑш енчен".
  
  
  Вӑл кулать. "Эпӗ сан почту ҫинчен бизнеспа калаҫатӑп".
  
  
  "Эпӗ каламарӑм-и вара?"Эй, ревматизмра вӑл. "Чӑнах та, вӑл кунта темиҫе кун ҫеҫ пулнӑ, анчах ӑна хӑш-пӗр ҫынсене тӗл пулнӑ, кимӗсем ҫине пӑхса илнӗ. Эпӗ ӑна, тен, сирӗн ҫӗршывӑрта гения яхтӑсен дизне, мӗнле те пулин ҫӗнӗ те чуна ҫавӑрса илекен япала шухӑшласа кӑларма пултаракан ҫынна тупма пултарӑп тесе шутларӑм. Халлӗхе ... ҫапах та эпӗ ӑна шыратӑп е шырамастӑп тесе Шутлатӑп, ӑна Греци ҫинчен мӗн те пулин пӗлетӗп. Нумайӑшӗ мана килӗшет ".
  
  
  Хальхинче вӑл мана сивӗ те ҫӑмӑл тутисемпе чуптурӗ. Ӑна ыталама пуҫларӗ, анчах вӑл, ривэн пекех, мана халь вӑхӑт маррине систерес тесе, айккинелле пӑрӑнчӗ.
  
  
  Вӑл каларӗ. - "Апла эсӗ ыран ишсе каятӑн?"
  
  
  "Ку идея. Пӗлесчӗ, ман ҫӗршывра та, сирӗн патӑрта та, ҫын машинӑпа килнине тата ыйтусем пама тытӑннине ҫынсем курнӑ чухне, вӗсем нумай калаҫасшӑн мар. Анчах та ҫав ҫын кимӗ ҫине пырса ларсан, вӑл та ҫавнах ыйтусем парать ".
  
  
  "Ҫапла, вӑл мӗнле пулма пултарнине ӑнланатӑп". Вӑл тата тепӗр сыпкӑм бренди турӗ. "Эсӗ мана хӑвпа пӗрле тӳрӗ кӑмӑлпа илсе каясшӑн-и?"
  
  
  Халӗ ӗнтӗ вӑл пулма пултаракан йӑнӑшсем ҫинчен калать пулӗ тесе шутларӗ, мӗншӗн тесен эпӗ ӑна хампа пӗрле илсе каясса вӑл ҫав тери лайӑх пӗлет. "Эпӗ питӗ отель пулнӑ пулӑттӑм. Пурӗ те виҫ-тӑватӑ кун ҫеҫ, ҫыран хӗрринче ишни ҫеҫ. Васкамасӑр".
  
  
  Вӑл ҫакӑн ҫинчен шухӑшларӗ пулас; унтан пуҫне хуллен сулса илчӗ. "Ҫапла. Ку питӗ, питӗ лайӑх пулнӑ пулӗччӗ". Ҫак сӑмахсемпе вӑл ура ҫине тӑчӗ, бренди айӗнчи пушӑ стакана ҫывӑхри комод еннелле тӑсрӗ те каҫхи сулхӑнран илсе ҫӳрекен шурӑ ҫӑм накидкӑна ҫӗклерӗ. "Манӑн хамӑн отеле таврӑнмалла, Макки".
  
  
  Эпӗ тӗлӗнни уҫҫӑнах палӑрчӗ пулмалла, анчах вӑл эпӗ хирӗҫленине ҫиллессӗн шӑмарса пусарчӗ. "Сана пурпӗрех-и?- ӗнентерсех каламарӑм эпӗ.
  
  
  "Ах, ҫапла. Ку Питӗ кӑмӑллӑ Пулчӗ, Макки. Ӑна, сисетӗп, ҫак кӗске вӑхӑтрах эпир пӗр-пӗрне лайӑх пӗлсе ҫитрӗмӗр, кӗтмелли те нумай. Ҫук-и?"Вӑл пуҫне чалӑштарчӗ те йӗкӗлтесе кулса илчӗ. "Эпир тинӗселле пӗччен юлсанах, ӑна эпир мӗн ҫинчен те пулин калаҫмалли тупасса шанатӑп".
  
  
  Вӑл пӗлтерӗве пӗлтерчӗ, эпӗ хирӗҫлемерӗм. Кристина хӑйне каялла отеле илсе каяс тесе отель сассине илтме те кирлӗ мар, анчах эпӗ ӑна таксие лартиччен хӑмӑр мерседес ҫул урлӑ каҫса каяс ҫуккине пӗлтӗм. Вӑл куҫран ҫухаличченех пӑхса тӑчӗ, хӳри ӑна ярса илнине нимӗн те курмарӗ, ҫапах та хырӑмӗнче сивӗ канӑҫсӑрлӑх пуррине сисрӗ; Кристина Манӑн Пӗртен-пӗр меслет, Алексейпе ҫыхӑнса, унпа мӗн те пулин пулас пулсан ...
  
  
  Эпӗ халь мӗн тума пултарнине пурне те вӑл хӑй мӗн тунине пӗлет пулӗ тесе шанатӑп, мӗншӗн тесен эпӗ, ҫӗвӗҫе, пӗлмен.
  
  
  
  
  
  
  Тӑххӑрмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  Вӑл тепӗр кун ирхине ирех килсен, мана Элгон Ксефрат кӗтсе тӑчӗ, анчах вӑл хӑйне ӗнер тӗл пулнӑ туслӑ кулакан ҫын мар. Эпӗ машина тавра утса ҫӳренине тата ҫав ҫӳп-ҫаппа вараланса пӗтнӗ пӗчӗк офиса кӗнине курсан, вӑл пуҫне хурлӑхлӑн сулкаласа илчӗ.
  
  
  "Каҫарӑр, шанӑҫа тӳрре кӑлараймарӑм", - чӗререн пуҫларӗ вӑл, хӑй йӑтса пыракан спорт сумки ҫине пӑхса. "Сирӗн кимӗ паян ҫула тухма хатӗр пулмӗ. Ыран, тен, икӗ-виҫӗ кунтан. Эпӗ калама пултараймастӑп".
  
  
  "Мӗн пулчӗ, ҫӗвӗҫӗм?- ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Иртнӗ каҫ инкек пулчӗ". Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ те хулпуҫҫийӗ урлӑ тӗлсӗррӗн тӗллесе кӑтартрӗ. Унӑн ҫурӑмӗпе чӳрече витӗр шавлӑ верфь, доксем тата темиҫе теҫетке кимӗ вырнаҫнӑ пысӑках мар бухтӑна курма пулать. Вӑл мана ӗнер ҫутатнӑ вӑтӑр икӗ футлӑ catch паллӑ, вӑл борт урлӑ та, каютӑна та шланг тавра вӑрӑм та хулӑн ҫӗлен пек явӑнса тӑракан причал ҫумне лӑпчӑнчӗ.
  
  
  "Мӗн пулчӗ?"
  
  
  "Ман шутпа, шваровка патне такам кая юлса килнӗ. Санӑн " Аргоса "чылаях шӑтарнӑ пулмалла; паян ирхине эпир ӑна шыв нумай тупрӑмӑр, темиҫе хӑма мала сиксе тухрӗҫ. Ҫакна вӑл кирлӗ мар ҫӗртенех кӑтартрӗ.
  
  
  "Ҫӗрле путмасан, вӑл ытлашши сиенленме пултараймасть".,
  
  
  "Тен, ҫук; пирӗн ӑна туртса кӑлармалла пулать".
  
  
  "Ӑна ҫулсерен кайма пултаратӑп-и? Тен, манӑн пӗр шухӑш ҫуралӗ...»
  
  
  Унӑн куҫӗсем сиввӗн пӑхаҫҫӗ. "Эсир манӑн кимӗсем ҫинчен унран ытларах пӗлетӗр-и, мистер Макки?"
  
  
  "Паллах, ҫук; эпӗ ҫакна асра тытман. Итлӗр-ха, эсир ӑна илме пултаракан тепӗр кимӗ пур терӗр. Мӗн пирки?»
  
  
  "А, анчах эсир ӗнер тухса кайсан, икӗ джентльмен пынӑ та ҫакна ҫырса хунӑ. Эсир "Аргоса" кирек мӗнле пулсан та кӑмӑллатӑр, терӗр.
  
  
  Ӑна турӑм; вӑл пӗчӗкрех, ӑна хӑрах алӑпа тытма ҫӑмӑлтарах, пӗтӗмӗшпе илсен, вӑл лайӑхрах курӑнать. Ҫапах та... "Вӗсем илсе кайрӗҫ-и ӑна?»
  
  
  "Сцилла? Ҫук-ха, ҫук".
  
  
  "Мана кимӗ кирлӗ", - татӑклӑн каларӑм эпӗ.
  
  
  Зефрат тӗлӗнсе кайрӗ. "Анчах эсир васкаман терӗр, мистер Макки".
  
  
  "Пӗтӗмпех улшӑнчӗ. Унӑн ашшӗ сирӗнпе ӗҫсем туса пырӗччӗ, анчах эсир хӑвӑр сӑмахӑра тытса чараймасан, манӑн тата ӑҫта та пулин каймалла пулать, мистер Ксефратес".
  
  
  Ӑна ҫак ҫынтан ҫавӑн пек пуласса кӗтнӗ пулсан, вӑл йӑнӑшнӑ пулӗччӗ. Вӑл ман ҫине чылайччен пӑхса тӑчӗ, унтан хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ. "Ку санӑн праву".
  
  
  "Итлӗр-ха, ӑна сциллӑшӑн эсир мӗн чухлӗ ыйтатӑр, ҫавӑн чухлӗ тӳлӗп. Ыттисем пӗр кун е Аргоса юсиччен кӗтчӗр".
  
  
  "Ку сирӗншӗн питӗ кирлӗ-и, мистер Макки?"
  
  
  "Ку питӗ кирлӗ". Вӑл кулса илчӗ. "Мӗншӗнне часах ӑнланӑн эсӗ".
  
  
  Ксефрат шухӑша кайнӑ пек курӑннӑ, унӑн куҫӗсем салху пулнӑ, унтан унӑн сухаллӑ тӗксӗм пичӗ сасартӑк йӑл кулса илнӗ. "Ах! Тен, ӑна ӑнланатӑп". Вӑл кӑранташ татӑкӗпе шӑлне шаккарӗ. "Тен, ытти джентльменсем те ӑнланӗҫ".
  
  
  "Хӑҫан пуҫлаҫҫӗ терӗҫ вӗсем?"
  
  
  "Паян ҫеҫ. Чӑнах та, ӗнер вӗсем питӗ кая юлса килнӗ пирки, эпӗ ih кимме илсе тухма шутламарӑм. Ӑна кирек хӑҫан та кам та пулин манӑн юратнӑ кимӗсем тавра мӗнле тыткаламаллине пӗлет, ҫавӑнпа та ӑна тытса кайма ирӗк париччен малтан ӑна тытса кайма ирӗк паратӑп. Вӗсен ҫавӑн пек тӗслӗхсемсӗр пуҫне... мӗнле калас? Полномочисем? Ҫапла, сирӗнни пек, мистер Макки.
  
  
  Мана панӑ ытти документсем хушшинче удостоверени ксерокопийӗ пурччӗ, унта эпӗ икӗ хутчен Пӗчӗк кимӗсемпе Атлантика урлӑ каҫрӑм, пӗрре штурман вырӑнне, тепре капитан вырӑнне. Ксефрат мана "Сциллӑна", сарлака кашталлӑ шлюп, кабинӑра козырь кӗтӗвӗ валли вырӑн ҫителӗклӗ пулнӑшӑн, ӑна тулли бухта тавра тиеме май пулнӑшӑн питӗ савӑнчӗ.
  
  
  "Ун вырӑнне эпӗ ӑна "Сциллӑна" илме пултаратӑп-и?- терӗм эпӗ, бумажник илме кармашса.
  
  
  Иккӗшӗ пуҫӗсене сулласа илчӗҫ. "Эпӗ ун пек тума пултараймарӑм, мистер Макки. Икӗ джентльмена сӑмах патӑм".
  
  
  "Анчах эсӗ мана сӑмах патӑн".
  
  
  "Часах акӑ, санӑн "Аргоса"илес килнӗ кун ҫитет.
  
  
  "Ҫак ытти ачасем патне шӑнкӑртаттарма пултаратӑр-и эсир? Ыйтӑр-ха, вӗсем ҫула пӗр кунлӑха е пӗр кунлӑха хӑварма хирӗҫ мар-и?"Ӑна ҫапла тархаслама кулӑшла пек туйӑнчӗ, Анчах Пиргосра урӑх вырӑн ҫук, ӑна ҫавӑнтах кимме шӑлтӑртаттарма пултарать. Грек королевски яхт-клуб кирек хӑш портра та тенӗ пекех чартерсем йӗркелеме пултаракан Пирея таврӑнасси пӗртен-пӗр альтернативлӑ ӗҫ пулнӑ. Анчах ку пӗр кунлӑха та пулин чарӑнса тӑрассине ҫеҫ мар, чи кирли, манӑн "васкаман" круиз пуҫланнӑшӑн пӑшӑрханма пӑрахассине пӗлтернӗ пулӗччӗ.
  
  
  Ксефрат тӗксӗмленчӗ, хӑйӗн йӗкехӳре йӑвинче, сӗтел ҫинче, темӗнле хутсене уҫкаласа пӑхрӗ, хӑй мӗн тӑвас тенине тупрӗ те, юлашкинчен, парӑнса, ассӑн сывласа илчӗ. "Питӗ шел. Ӑна ih отель ҫырса хуман пулас".
  
  
  Вӑл кӗрнеклӗ те салхуллӑ, анчах ӳкӗте кӗмен эрешмен пек ларать, ӑна ӗнтӗ российӑри ҫак халӑх Кристина ҫитнӗ ҫӗре пӗтӗмпех путланса ларнӑ тесе шухӑшлама пуҫларӗ.
  
  
  Хӗр кӗрсен, Ксефрат кӑшт ҫеҫ сиксе тӑман, унӑн тӗксӗм сӑн-пичӗ идиотла тав тунипе ҫурӑлса кайнӑ. Тӗссӗрленнӗ кӑвак шӑлавар, йӑрӑм-йӑрӑмлӑ свитер тӑхӑннӑ, свитерӗ ҫаврака, отпуска каясшӑн ҫунать, кашни арҫынна ура ҫине тӑратма ҫителӗклӗ.
  
  
  "Эпир хатӗр-и?"- тесе ыйтрӗ вӑл, мана питҫӑмартинчен сӑхса илчӗ те, икӗ пир миххине тусанлӑ урайне ӳкерчӗ.
  
  
  Ӑна кӗскен акӑ мӗнле йывӑрлӑхсем ҫинчен каласа пачӗ. Кристинӑн реакцийӗ идеальнӑй пулнӑ; вӑл, ҫителӗклех савӑнса, зефрат еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Анчах ку тӗрӗс мар! Манӑн отпуск темиҫе кунтан пӗтет, мана пысӑках мар круиз пама пулчӗҫ".
  
  
  Ксефрат пӑлханать пулмалла. Вӑл хӗрпе грек чӗлхипе калаҫрӗ, лешӗ вара ҫапла хуравларӗ; эпир ун тавра пӗр хӗре ҫеҫ ӑнланма пултараймарӑмӑр. Анчах вӑл пире мӗн каланӑ пулсан, Кристина хӑй ӑнланса илеймен ӗненӳ хӑвачӗ пулнӑ; тепӗр темиҫе минутран Ксефрат пуҫне сулчӗ, кӑштах хурлӑхлӑн, анчах хулпуҫҫисене сиктеркелесе илчӗ те, эпир хамӑр курткӑпа причал ҫине йӑтса кайрӑмӑр.
  
  
  Ҫак помощниксенчен пӗри сциллӑна кунта илсе килчӗ, унтан, вӑл мана такелажпа хатӗрсене тӗрӗсленӗ хыҫҫӑн, шлюп ҫине апат-ҫимӗҫ тиерӗ те, эпир хамӑр экипировкӑна аяларах хутӑмӑр. Ксефрат тухӑҫлӑ операци туса ирттерчӗ, кӑнтӑрлаччен кӑна эпир бар портӗнчен тухса шӑвӑнтӑмӑр. Кӗмсӗртетекен борт двигателӗн хӑвачӗпе ӗҫлесе, вӑл бухтӑна пырса чарӑннӑ кимӗсен ушкӑнӗсем витӗр, руль сӳрӗккине туйса пынӑ. Бухтӑна кӗмелли ҫула кӑтартакан тӑвӑлтан инҫе кайсан Тин ӑна кристина кустӑрми пачӗ те малалла утрӗ.
  
  
  Стаксель пуринчен малтан тӑчӗ; вӑл хӑйне хӑй тыткалама пуҫларӗ, ҫавӑнпа та пӗччен ишесси чылай ансатланчӗ. Кристина мана вӑл паруспа кӑштах ҫӳрени ҫинчен, анчах пысӑках мар кимӗсемпе ҫеҫ ҫӳрени ҫинчен каласа пачӗ, ҫапла вара, чрезвычайлӑ лару-тӑрусемсӗр пуҫне, эпӗ ӑна пӗтӗм ӗҫе хам тӑвӑп тесе шутланӑччӗ. Кливер шыв тулма пуҫласан, ҫаврӑнчӗ те хӗре шлюпка ҫиле хирӗҫ ҫӗклеме хушрӗ. Вӑл пуҫне сулчӗ, штурвала пӑрчӗ те, сӑмсине пӑрса кливер ҫапма пуҫличченех пит-куҫне пӗркелентерсе тытса тӑчӗ. Вӑл пире тӗрӗс ҫулпа шанчӑклӑрах та шанчӑклӑрах утма хистенӗшӗн савӑнсан, вӑл каялла таврӑнчӗ те йывӑр аслати авӑтса ячӗ. Ку вӑл хӑй тӗллӗнех ҫӑмӑл мар, лебедкӑпа та, анчах ӑна, юлашкинчен, йывӑр брезента мачта тӑррине пусарса, фола тасатрӗ.
  
  
  "Сцилла" пӗр виҫеллӗ вӑйлӑ хумсем ҫинче силленкелет, ӑна каюта тӑрринчи mimmo ҫурт тӑрринчи ансӑр сукмакпа маневрланӑ чухне манӑн кӑштах ташламалла пулчӗ. Вӑл аслӑ кабинӑна таврӑнсан, Кристинӑна кимме тытса пыма йывӑр пулнӑ; ӑна sel унпа юнашар лартнӑ та двигателе чарнӑ. Шӑплӑх ҫав тери илемлӗ.
  
  
  "Ку пысӑк кимӗ", - шӑппӑн асӑрхаттарчӗ вӑл, мачта ҫине ҫил тултарма пуҫласан.
  
  
  "Ҫителӗклӗ пысӑк", - килӗшрӗм эпӗ, руль тытса.
  
  
  Кунӗ уяр та уҫӑ, карапсем пӗр виҫеллӗн, чылаях сапаланчӑклӑн куҫаҫҫӗ. Ҫыран хӗрринех ҫывхарсан та, пирӗн корпус айӗнче вӗҫӗ-хӗррисӗр тарӑнӑш пуррине туйрӑм, шыв тӗксӗм кӑвак тӗслӗ, эпир хумсем витӗр пынӑ чух ҫемҫе кӑпӑк пулса тӑчӗ. Кристина, хӑйӗн йӑлтӑркка ҫӑра ҫӳҫне каялла ывӑтса ярас тесе, аллисене ҫӗклерӗ, хӗвел ҫутинче nen пӑхӑр йӑлтӑрккисем хушшинче курма пулать. Вӑл, куҫне хупса, ҫилпе тӑварлӑ сывлӑша ҫӑтса, тарӑннӑн сывласа илчӗ; ih алӑка уҫсан, вӑл ман ҫине чунтанах пӑхрӗ.
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  Вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ; бухтӑна кӗмелли вырӑн ҫыран хӗрринчен тата тепӗр пайӗ ҫеҫ. "Тинех эпир хамӑр кӑна". Вӑл йӑл кулчӗ. "Эпӗ чӑнах та пӗччен пулнине асра тытатӑп".
  
  
  "Аха."Вӑл тӗп каютӑна илсе каякан уҫӑ trap ҫине пӑхса илчӗ те пирӗн ҫине асӑрханса пӑхрӗ. "Эсир штурвалпа кӑштах ӗҫлеме пултаратӑр-и? Ӑна аяларах хӑш-пӗр япаласене тӗрӗслес тетӗп".
  
  
  Кристина пуҫне сулчӗ те каллех штурвала тытрӗ. Рф президенчӗсӗр пуҫне владимир путинсӑр пуҫне, пӗртен-пӗр куҫа курӑнакан типҫӗр-Закинф пулнӑ, утравӗ сылтӑм борт тӑрӑх темиҫе мильӑра пулнӑ.
  
  
  Чӑн-чӑн профессионала, паллах, пурте лайӑх пек туйӑнать, пӗр-пӗр кӗтмен япала пире кимӗпе мӗнле те пулин йывӑрлӑхсене хутшӑнтарма пултараймасть-и вара? Урӑх кирек мӗнле проблемӑна та тупас тесе, вӑл аялалла аннӑ.
  
  
  Тен, вӑл ытлашши пӑшӑрханчӗ пулӗ, анчах эпӗ ӑна кимӗн шалти пайне пӑхса ҫаврӑнтӑм та йӗркесӗрлӗхсем пама ыйтрӑм. "Сцилла" ҫинче вӑрттӑн итлесе тӑракан мӗнле те пулин хатӗрсене кам та пулин пӗлме пултарни ӗненмелле мар пек туйӑннӑ, анчах хӑрушлӑха кӗрсе ӳкни усӑсӑр пулнӑ. Аялта тӗлӗнмелле пысӑк каюта, унта вӑл вертикальпе пӗрех тӑма пултарать. Камбуз компактлӑ, пластикӑллӑ, тутӑхман хурҫӑ ҫинче пӗчӗк рак хуранӗ ларакан кимӗрен ҫӗнӗрех. Унта электричество холодильникӗ пулнӑ, вӑл ӑна ксефрата эпӗ унпа усӑ курма шутламастӑп, тенӗ; ку аккумуляторсен зарядне пулӑшмалли двигательсене хута янине, унӑн хуппи ун валли мар, тенӗ. Кирек мӗнле пулсан та, авалхи хӑйне евӗрлӗ холодильник ҫаплах юлать-ха, nen хулинче вара аллӑ кӗрепенке таякан пӑр катӑкӗ, эля сивӗ юлтӑр тесе.
  
  
  Ҫавӑн пекех тӗп каютӑра сулахай бортӑн ҫӳлти тата аялти койкисем, тепӗр енче - ҫемҫе тенкелсем лартса тухнӑ кресло; ҫаксене пурне те икӗ ҫывӑрмалли кровать туса хума столовӑйне антарма пулать.
  
  
  Малта, кӗске те ансӑр хушӑк витӗр, пуҫелӗкпе тумтир ҫакмалли шкап тавра тепӗр каюта пур, унта кӑшт авӑнчӑк койкӑсем ҫинче иккӗн ҫывӑраҫҫӗ. Шала кӗрес тесен, манӑн упаленмеллех пулчӗ, мӗншӗн тесен карап сӑмси айӗнчи ҫӳллӗшӗ хӑвӑрт чакрӗ. Кантӑк хупӑлчаллӑ Люк пӗртен-пӗр ҫутӑ ҫӑлкуҫӗ пулнӑ, ӑна нӳрлӗ пӳлӗмре сывлӑшпа сывлас тесе кӑшт ҫӗкленӗ. Ҫанталӑк начарлансан, ӑна хупас тесе, вӑл хӑй ӑшӗнче заметка турӗ; пирӗн автоматла трюм насусӗ пулнӑ пулин те, шыва кирлӗ мар ҫӗртенех илме кирлӗ мар.
  
  
  Сцилла таса пулнине ӗненес тесен, манӑн пӗр сехете яхӑн каймалла пулчӗ. Айванла, питӗ асӑрхануллӑ пулмалла, терӗ вӑл хӑйне хӑй, анчах шпион почтинче бизнеспа усӑ курма вӗреннӗ малтанхи япаласем тавра пӗр япала вӑл - ӑна нихҫан та кирлӗ пек йышӑнмалла мар. Кунсӑр пуҫне, вӗсем ӗнер сциллӑна хӳтӗлеме хӑтланса пӑхнӑ икӗ каччӑ пулнӑ, урӑх кимме сиен кӳнӗ "инкексем" ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ. Ҫук, пӗр сехет тӑнӑ. Ӑна икӗ бутылка сӑра уҫрӗ те ih каялла кабинӑна илсе кӗчӗ.
  
  
  "Эсӗ ҫывӑрса каясран хӑрарӑм эпӗ", - терӗ Кристина.
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ пулнине ӑнланса илтӗм. Халӗ эпир калаҫма пултаратпӑр". Унӑн selӗ пиртен аяккарах, ӑна ҫитме инҫе; ӗҫе тытӑнма вӑхӑт.
  
  
  "Таса... юсавсӑрлӑхсем-и?- ҫӑмӑллӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ҫук", - татӑклӑн каларӑм эпӗ.
  
  
  "Эсир руль умне ларасшӑн-и?"
  
  
  Ӑна сылтӑм борт ҫине пӑхса илчӗ. Эпир точка патне, Закинфӑн чи кӑнтӑр вӗҫӗнче, ҫывхарса пыратпӑр, ку ӗнтӗ пирӗн часах ҫула улӑштарса ҫурҫӗр-хӗвеланӑҫнелле каймаллине пӗлтерет. Ӑна ҫил тӗрӗслерӗ; эпир инҫетреччӗ, ҫил ҫурҫӗр енчен вӗрнӗ пекех вӗретчӗ; ҫула улӑштарнисӗр пуҫне урӑх нимӗн те пӗлтермест. Кимӗ пӗр пӑркаланмасӑр малалла ишет, вӑл моторпа мар, паруспа телейлӗрех.
  
  
  "Хӑвпа пӗрле управление хӑвар", - терӗм эпӗ. "Санӑн лайӑх пулса тухать."
  
  
  "Халӗ эпир калаҫма пултаратпӑр-и?"
  
  
  "Кӑмӑлӑр пулсан."
  
  
  Кустӑрма умӗнче уҫҫӑн курӑнакан компас ҫинчен куҫне илмесӗр, вӑл тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Аван-и?"
  
  
  "Мӗн калас?"
  
  
  Ӑна уҫҫӑнах калама пуҫларӗ. - "Мӗншӗн эсӗ ӗнер ҫӗрле ҫав машинӑран хӑрарӑн?"
  
  
  "Машинӑсем-и?"Вӑл вӑхӑта тӑснӑ.
  
  
  "Ман отель патӗнче. Сана сӑнамалли сӑлтав пур-и?»
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхсан, Ee куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. "Паллах ӗнтӗ! Эсир пӗлместӗр-им?"
  
  
  Ӑна, ассӑн сывласа илсе, унӑн ҫара аллине кӑшт сӗртӗнчӗ. "Итле-ха, Кристина, пире мӗн те пулин лайӑхрах пулӗ. Эсӗ ҫак ҫулҫӳревре, мӗншӗн тесен санӑн пиччӳ ун ҫинчен ҫирӗплетсе каларӗ. Анчах халлӗхе эпӗ санӑн унпа мӗн чухлӗ контакт пулнине тата мӗнле пулнине пӗлместӗп. . Вӑл тӳрӗ кӑмӑллӑ ҫын пулатӑп; ку мана килӗшмест. Алексей-ватӑ-ха, вӑл сана ҫак ӗҫе хутшӑнтарнӑшӑн эпӗ шеллетӗп, анчах ӑна пӑрахӑҫлама ҫук пулмалла. Чи малтан манӑн сире ҫак бизнеспа мӗн чухлӗ явӑҫтарнине пӗлмелле ".
  
  
  Вӑл тутине ҫуласа илчӗ, каллех компас ҫине пӑхса илчӗ, унтан, настройкӑна тӗрӗслес тесе, ура ҫине тӑчӗ. Юлашкинчен вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Аван. Чи малтан Эпӗ Алексей ҫинчен пӗлетӗп ... таврӑнатпӑр ... ку акӑ мӗн: сирӗн ҫынсене тӗл пулсан, вӑл бутикӑпа тухнӑ чухне ман пата пӗр-пӗччен килет. Вӑл мана Алексей сирӗнпе ҫыхӑну тытасси ҫинчен пӗлтерет". Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эсӗ, Макки, эпӗ хамӑн пиччене пӗлменпе пӗрех иккенне пӗлме тивӗҫ. Эпӗ ун чухне ҫичӗ ҫулта ҫеҫ пулнӑ... тепӗр енне каҫрӗ. Унччен вӑл яланах тухса каятчӗ, ҫавӑнпа та ӑна куратчӗ, ку вӑл нихҫан та сахалччӗ. анне вилчӗ, пирӗн атте нумай ҫул каялла, хӑй пӗчӗк чухне, вилнӗ. Ҫапла вара, ӑна вӑл тесе шутлатӑп... вӑл хӑй ҫемьен пӗртен-пӗр членӗ пулнӑран туйрӗ... вӑл мана шанма пултарнӑ-и? "Вӑл мана питех лӑплантарман ыйтуллӑ нота каласа пӗтерчӗ.
  
  
  Унӑн пӗлтерӗшӗ ханс мар. "Мӗнле контактсем пулӑшнӑ эсир унпа ҫав хорькӑран?"
  
  
  "Икӗ, виҫӗ хут хыпар илнӗ ӑна; вӑл мана ih мӗнле майпа туртса кӑларнине пӗлместӗп эпӗ. Ӑна ih тупнӑ ҫеҫ
  
  
  вӑл киле занятирен е ӗҫрен таврӑннӑ чухне ".
  
  
  "Мӗн пулнӑ унта?"
  
  
  "Манӑн хампа пӗрле ih ҫук. Вӑл мана ih ҫунтарса яма сӗнчӗ".
  
  
  Тавах турра ҫакӑншӑн, терӗм ӑна хама хам. "Анчах эсӗ ih астӑватӑн вӗт".
  
  
  "Паллах. Вӑл:"таврӑнатӑп, ӑна америка агенчӗсем тӗл пулаҫҫӗ, эпӗ ӑна унта илсе каясшӑн", - терӗ.
  
  
  "Эсӗ унпа мӗншӗн тӗл пулманнине эпӗ халӗ те ӑнланмастӑп".
  
  
  "Ӑна та."
  
  
  "Вӑл сана хӑйпе пӗрле илесшӗн-и?"
  
  
  "Эпӗ калама пултараймастӑп. Эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, ӑна санпа Корфа кайма, Унта Алексейпе тӗл пулма, Унтан Афинӑна таврӑнма сӗнетӗп. Отпуск пӗтет". Вӑл сӳрӗккӗн кулса илчӗ. "Вӑл уҫӑмсӑррӑн аса илнӗ тӑрӑх, манӑн пиччем яланах кутӑн ҫын пулнӑ, яланах хӑйӗн ҫулне ыйтнӑ. Тен, вӑл ҫемьен юлашки членне ҫеҫ курасшӑн".
  
  
  Эпир ниҫта та кайма пултарайманни уҫҫӑнах паллӑ пулчӗ, ҫавӑнпа та вӑл урӑх еннелле пӑрӑнчӗ. "Иртнӗ каҫ хӑмӑр машина патне таврӑнар-ха. Эсӗ хӑрарӑн. Мӗншӗн?»
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Ун пек япаласене вӑл халиччен нихҫан та хутшӑнман, ҫавӑнпа та, тен, ӑна ун ҫинчен питӗ лайӑх пӗлнӗ пулӗ... ҫав япаласем".
  
  
  "Ку айван штопор, анчах ӑна парасах пулать. Эсир ун ҫинчен никама та каламарӑр-и? Эпӗ ҫакна астӑватӑп: сирӗн пиччӗртен кайран ҫак ҫулсенче мӗн илтнине?»
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ, унтан эй, хӑйӗн rta ҫӳҫ пайӑркине пуҫтарма тиврӗ. "Ҫук. Манӑн... манӑн ҫывӑх туссем, Маккӑсем ҫук. Никам та, хема унпа калаҫӗччӗ".
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Ку кӑштах тӗлӗнмелле", - чунтанах каларӑм эпӗ. "ҫывӑх туссем Ҫук-и?"
  
  
  Вӑл хӗвелпе пиҫнӗ пирки хӗрелсе кайрӗ. "Ах, ҫапла, эпӗ ӑна ӑнланатӑп. Ну, пулнӑ ҫав ... нумай пулмасть пӗр ҫамрӑк ҫынпа ҫыхӑннӑ. Манӑн урӑх ун пекки ҫук. Манӑн та ҫывӑх туссем ҫук. Манӑн ӗҫӗм те, манӑн ҫӗнӗ университетӑм та; вӑл хӑйӗн пурнӑҫне ҫав тери улӑштарнӑ, ҫавӑнпа та ӑна ҫакӑн пек калама никам та ҫук ".
  
  
  "Анчах эсӗ ҫаплах хӑрарӑн-ха".
  
  
  Вӑл каллех хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Эсӗ шпион, Макки, ку санӑн чӑн-чӑн яту мар, анчах ку нимех те мар; иртнӗ каҫ вӑл машина евӗрлӗ япала ҫинчен шухӑшламастӑн-и вара?»
  
  
  "Угу. Анчах кирлӗ мар. Ку питӗ вӑрттӑн операци, Кристина; ун ҫинчен, унта хутшӑнакансемсӗр пуҫне, никам та нимӗн те пӗлмелле мар".
  
  
  "Ҫапла, ӑна ..."
  
  
  "Юрӗ, атя ун ҫинчен манар. Тен, кам та пулин ҫак операци ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе каласа пама сӗкӗннӗ пулӗ. Пирӗн задача-ӗҫе вӗҫне ҫитересси. Калаҫмашкӑн пирӗн тинӗсре икӗ кун пур, ҫавӑнпа та Эсӗ Мана Алексейӗн санпа мӗнле ҫыхӑнма кирли ҫинчен каласа пар. Корфа".
  
  
  "Сцилла" моторлӑ пысӑк кимӗ хыҫҫӑн киватерлӑ кимме силлесен, вӑл штурвалпа кӗрешсе иккӗленсе тӑчӗ. Унтан вӑл ассӑн сывласа илчӗ те, ҫурӑм вырӑнне усӑ куракан хӗрлӗрех сарӑ ҫаврашка ҫине ӳкрӗ. "Эпир хӑҫан тӗл пуласси ҫинчен калаҫса татӑлтӑмӑр. Ку Корфа таверни".
  
  
  "О, тӑрук!"Вӑл аллисене шарт ҫапса илчӗ. "Шӑпах ҫавӑн пек пуласса шыракан кирек кам та албанире тупма пултарнӑ".
  
  
  "Ҫапла, анчах ӑна никам та шырамӗ, Макки".
  
  
  "Мӗн ҫинчен шухӑшлатӑн эсӗ?"
  
  
  "Хӑйӗн юлашки пӗлтерӗвӗнче вӑл мана вӑхӑт чи кирли ҫинчен каларӗ. Сахалтан та икӗ е виҫӗ кун хушшинче вӗсем вӑл ҫухалнине пӗлмӗҫ".
  
  
  "Мӗнле май килӗ-ха ку?"
  
  
  "Вӑл каламарӗ. Ку хыпарсем кӗске пулнӑ".
  
  
  "Ҫапла, ҫапла, тетӗп. Корфа". Вӑл ура ҫине тӑчӗ, аялалла анчӗ те пӗр тӗрке карттӑ йӑтса таврӑнчӗ. Корфа пулнӑ Хӗре тупсан, пурте тӗрӗс маррине ӑнланса илме эпӗ кӑшт ҫеҫ пӑхса илтӗм. "Эпир унта каймастпӑр, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хӑйне кӑтартнӑ еннелле пӑхрӗ. "Мӗншӗн?"
  
  
  "Мӗншӗн тесен, эпир сан пиччӳпе тухса кайсан, уҫӑ платье патне ҫитиччен пирӗн кирек хӑш еннелле те вунпилӗк е ҫирӗм миля тармалла. Вӑл пире мӗн каланӑ пулсан, Эпир Таранто патне куҫиччен Кам Та пулин Алексее шырама пултарать ".
  
  
  Вӑл картта ҫине пӑхса илчӗ. Корфу, Корф утравӗн тӗп хули утравӑн хӗвелтухӑҫ енчи ҫыранӗ хӗррипе ҫурма ҫулта вырнаҫнӑ. Шывран темиҫе мильре Ҫеҫ Греципе Албани ҫыранӗсем пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл ҫак икӗ ҫӗршывран тарса килнӗ ҫынпа пӗрле тӑватӑ е пилӗк ҫыхӑ ҫеҫ аталантарма пултаракан кимӗпе тарма шутламан. Кирек мӗнле пулсан та, унтан мар; корф тӑрӑх уҫӑ шыва тухма Манӑн вӑхӑт сахал мар кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ. Тен, ман пата йывӑртарах икӗ ҫын пырса ҫӳремен пулсан, пӗри халь вилнӗ, пӗр-икӗ каҫ каялла ҫеҫ килсе кайнӑ пулӗччӗ. Анчах халӗ ун ҫинчен сӑмах та пулма пултараймасть.
  
  
  "Анчах тата мӗн тума пултаратпӑр-ха эпир?"- ыйтрӗ Кристина.
  
  
  Ӑна график ҫине нумайччен пӑхса тӑчӗ. Корфӑн тинӗс хӗрринче Айос Маттаиос ятлӑ пӗчӗк хула пулнӑ. "Ку вырӑна пӗлетӗр-и эсир?"
  
  
  Кристина пуҫне пӑркаларӗ. "Эпӗ Нихҫан Та Корфра пулман".
  
  
  "Мӗнех вара, эпир унта ишсе кайӑпӑр та ҫав кимме пӑрахса хӑварӑпӑр. Пире Корф Ҫине леҫме мӗнле те пулин машина тупма пултаратпӑр пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  "Анчах ... Маккӑсем-и?"
  
  
  "Wouldnt?"
  
  
  "Айос Матаиос пек вырӑна мӗншӗн каймалла-ха пирӗн?
  
  
  Санӑн турист пулмалла, эпӗ... ну. Пире пӗр турист та ҫакӑн пек тӗттӗм вырӑна ишсе каймасть, корфа каймасть. Анчах эпир питех васкамастпӑр пулсан. "
  
  
  Вӑл тӗрӗс каланӑ. Эпир ҫак ӗҫе вӗҫне ҫитичченех, уйрӑммӑнах татӑклӑ тапхӑрта туса пыма шутланӑ пулсан, эпир хамӑра кирлӗ мар ӗҫ тума пултарайман пулӑттӑмӑр. Ӑна тата икӗ график сарса пӑхрӗ, темскер тӗрӗслерӗ. "Юрать, Кристина, эсӗ тӗрӗс калатӑн. Паян каҫхине Эпир Ӑҫта та пулин Селфалонинче чарӑнса тӑрӑпӑр. Ку тепӗр пысӑк утрав, Унтан Закинфа. Ыран каҫпа Илсе Килтӗм, тепӗр кунне вара айос Матаиос мар. Анчах эпир унта ҫитсен, пирӗн кимӗпе мӗн те пулин йывӑрлӑхсем сиксе тухӗҫ; ку пирӗн тӳрре тухӗ, эпӗ вара пурне те законлӑ тӑвӑп. Ҫӗр каҫма Корфра, унтан каялла ... "
  
  
  Вӑл пуҫне ҫав тери хытӑ пӑркаларӗ те, манӑн шӑпланмалла пулчӗ. "Мӗн пулчӗ?"
  
  
  "Ҫук!"вӑл ахлатса илчӗ. "Ҫук, унта мар!"
  
  
  "Анчах мӗншӗн ҫук-ха? Калама йывӑр пулсан та, эпӗ ӑна курма пултаракан чи лайӑх ылханлӑ вырӑн".
  
  
  "Эпӗ унта нимӗн те астумастӑп". Вӑл картта ҫине кӑтартрӗ. "Анчах Айос Маттайос мар". Ee пӳрни каллех ҫыран хӗррипе ҫӳлелле хӑпарчӗ. "Унта".
  
  
  "Превез-и? Мӗн начарри пур унта?"
  
  
  Ним сӑлтавсӑрах вӑл ман хулпуҫҫи ҫине пичӗпе тӑрӑнса, ман алӑран ҫатӑрласа тытнине ӑнланма пуҫларӗ. "Ҫук, Макки, е эсӗ мӗн ятлӑ? Тархасшӑн! Ӑҫта чарӑннӑ пулӑттӑмӑр эпир пире, ан тив, Ку Нихҫан Та Пысӑкрах ан пултӑр!»
  
  
  
  
  
  
  Вуннӑмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  Ҫапла вара, Эпир Ытлашши ирттерсе ятӑмӑр. Кристина хирӗҫлени ҫав тери тискеррӗн илтӗнет, ҫавӑнпа та эпӗ ун чухне тӗпчесе пӗлме шутламарӑм. Унтан, хӑй взрыв тунӑшӑн, ӑна каялла илсе каясшӑн пулнӑ пек, ҫакӑншӑн намӑс пек туйӑнчӗ. Анчах вӑл пире хӑюллӑн курӑнас пулсан, ӑна тав тунӑ пулӗччӗ; ку вӑл залра пусӑрӑнса тӑнине, халӗ ӗнтӗ шыв йӗлтӗрӗсен чаплӑ пики мар, вӑл америка ҫулҫӳревҫине ӑнсӑртран тупса, пысӑках мар круиза кайма пултарать. Ку япала ҫине тӗрӗс пӑхни пулчӗ, ку маншӑн аван пулчӗ.
  
  
  Малтанхи кун юлашкине эпир уҫӑ тинӗспе киленсе, Закинфран аяккарах кайса ирттертӗмӗр, хӗвел вӑтаҫӗр тинӗс ҫийӗпе анма пуҫласан, Аргостилиона, Кефалонийӗн тӗп хулине, кайрӑмӑр. Портра эпир тата апат-ҫимӗҫ, консерва, пӑр, камбуз валли алкоголь нумай илтӗмӗр, унтан салхуллӑн каҫхи апат тунӑ ресторана тупрӑмӑр . Кристина, хӗвел чӳрече хыҫӗнче ҫухалсан, хӑйӗн тирӗкӗ ҫинче пахча ҫимӗҫсемпе специсем ҫине пӑхса, нимӗн те чӗнмест.
  
  
  "Ман шутпа, - терӗ вӑл, - эпир борт ҫинче ҫывӑратпӑр-и?»
  
  
  "Александр план пулнӑ".
  
  
  "Ҫапла". Ҫакна вӑл, парӑнса, ассӑн сывласа каларӗ.
  
  
  "Ку проблема-и?"
  
  
  "Ҫук."Ку сӑмахсене вӑл питӗ хӑвӑрт каларӗ. "Гаване тухса якорь яма пултаратпӑр-и эпир?"
  
  
  "Пулма пултарать. Ӑна порт капитанӗнчен тӗрӗслетӗп; эпир, тен, пушӑ причал тупма пултаратпӑр".
  
  
  "Ансат пулма пултарайман пулӑттӑмӑр эпир... малалла?»
  
  
  "Эсир пирӗн виҫӗ кун пур терӗр. Ӑҫта васкамалла?»
  
  
  "Эсир хӑҫан та пулин ҫӗрле ишсе курнӑ-и? Ҫӑмӑл ҫилпе тулнӑ парӑслӑ уҫӑ тинӗсре-и?»
  
  
  Сӑмахсем Тӗлӗнмелле, Кристинӑран илтӗнеҫҫӗ. "Ҫапла", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Апла эпир пултараймастпӑр-и, Макки?"Ee алли сӗтел тӑрӑх шуса кайрӗ те ман алла пӳрнисемпе сӗртӗнчӗ. Вӗсем лӑпкӑ, кӑштах чӗтреҫҫӗ.
  
  
  "Эсир ҫӗрӗпех ишесшӗн пулнине астӑватӑр-и?"
  
  
  "Аван пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Мӗншӗн ҫук-ха?"
  
  
  Ҫак самантра официант пире валли турккӑлла кофе илсе килчӗ, ӑна черкке тӗпӗнчи юшкӑна шӑл витӗр фильтрланӑ хушӑра Кристина хӑйне хӑй тыткалама тӑчӗ. Вӑл таврӑнсан , пӑлханнипе, пукан ҫине ҫав тери хытӑ ӳкрӗ, эпӗ ӑна хуҫса пӑрахатӑп пулӗ тесе шутларӑм.
  
  
  "Макки!"- чашкӑрса илчӗ вӑл. "Унта такам пулнӑ!"
  
  
  "Угу. Камшӑн?"
  
  
  "Арҫын! Хӗрарӑм пӳлӗмӗ умӗнче пӗр пытармасӑр йынӑшса выртать!»
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Анчах эпӗ ӑна ӗлӗк курнӑ! Иртнӗ каҫ Пиргосра!»
  
  
  Ҫакӑ мана интереслентерчӗ. "Пиргосра ӑҫта?"
  
  
  "Ку пулнӑ..."Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, ҫӑварӗнчи пуҫ пӳрнипе усӑ курса чӗрнине кӑшларӗ. "Сирӗн патӑртан кайнӑранпа манӑн отельте. Вӑл килсен, вӑл портьепе калаҫать".
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Вӑл халӗ те унта-и?"
  
  
  "Ҫук! Ольга кайсан, вӑл тухса кайрӗ. Маккӑсем! Мӗнле-ха вӗсем пирӗн хыҫҫӑн ҫавӑн пек пыма пултараҫҫӗ?»
  
  
  "Вӑл пире хӑвалать пулӗ тесе ан шутла".
  
  
  "Анчах вӑл унта пулмалла!"
  
  
  "Аван, аван. Халтан кай". Тӑчӗ. "Ирӗк парӑр мана хам тӗллӗн ҫӳреме".
  
  
  Анчах вӑл тӗп столовӑйран пысӑках мар шӑтӑка кӗрсен, унта никам та пулман, арҫынсен тумланмалли пӳлӗмӗ пушах пулнине асӑрханӑ. Вӑл таврӑнсан, Кристина ман еннелле шиклӗн пӑхать, эпӗ ларсан, пуҫа сулласа илтӗм. "Никам та. Эсир ку хӑвӑр отельте курнӑ арҫынах пулӗ тесе шутлатӑр-и?»
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Ҫырса парӑр ӑна".
  
  
  Вӑл, тутине ҫыртса, иккӗленсе тӑчӗ. "Вӑл пулнӑ ... санран аяларах, анчах питӗ сарлака. Тӗксӗм костюм, хура ҫӳҫ. Кукшаланма пуҫланӑ пуль тетӗп, анчах вӑл
  
  
  шлепкине тӑхӑнса ҫӳретчӗ, ҫавӑнпа ӑна шанма та пултараймастчӗ ".
  
  
  "Мӗн турӗ вӑл?"
  
  
  "Вӑл ахаль ҫеҫ... унта тӑнӑ. Портьепе калаҫать...»
  
  
  "Мӗнле чӗлхепе?"
  
  
  "Ах, грекла".
  
  
  "Вӑл сирӗнпе калаҫрӗ-и? Мӗн те пулин турӑн-и?"
  
  
  "Ҫук, ун пекки нимӗн те ҫук. Вӑл ахаль ҫеҫ пӑхрӗ; вӑл хӑй ҫине, пусма тӑрӑх тӑвалла хӑпарнӑ чухне, пӑхнине туйрӗ".
  
  
  Унран кулать. "Эпӗ ӑна айӑплама пултараймастӑп".
  
  
  "Анчах вӑл кунта!"
  
  
  "Угу. Кулӑшла мар вӗт ку, ҫапла-и? Юрать, Кристина, ку ҫӗрӗпех ишни. Анчах эпӗ куҫа уҫма пултараймасан, санӑн мана штурвал умӗнче йӑпатма тивет".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Эпӗ, Макки, эсӗ ҫывӑрса каясран мӗн тума пултарнине пурне те тума сӑмах паратӑп".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Эпир каялла кимӗ патне кайнӑ тӗле кристинӑн пӗр шухӑшсӑр хавхаланӑвӗ иртсе кайрӗ; вӑл кашни утӑмрах ман хулпуҫҫи урлӑ ҫаврӑнса пӑхрӗ, эпӗ ӑна эй, илсе кайма хушрӑм. Эпир карап ҫине ларса гаване тасатнӑ чухне вӑл эпир иртсе пыракан mimmo ятлӑ кашни суднӑна тимлӗн пӑхса тухрӗ, унтан мӗн куҫнине пурне те сӑнарӗ. Тӗттӗмпе пӗрех, анчах ытти темиҫе кимӗ ҫаплах каллӗ-маллӗ вӗҫтерсе пыраҫҫӗ. Пӗринче вӗсем тавра лайӑх моторлӑ кимӗ пулнӑ, вӑл пирӗн ҫывӑхра шӑвӑнса пынӑ, унта ҫухӑракан гуляксем туллиех пулнӑ, вӗсем каҫсене ӑҫта ирттересси ҫине сурнӑ та пулмалла. Вӗсенчен хӑш-пӗрисем пире алӑ сулаҫҫӗ; ӑна ревматизмла сулкалать, Анчах Кристина куҫран ҫухалма хӑтланнӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Манӑр ҫакна!- харкашрӑм эпӗ. "эсир пире асӑрхатӑр кӑна. Вӗсем ун йышши мар".
  
  
  Вӑл ман ҫине ҫиллессӗн пӑхса илчӗ, унтан тӳрленсе тӑчӗ те аяккалла каякан крейсера хуллен сулкаларӗ. Эпир сӑнаса тӑнӑ хушӑра хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗ моторлӑ тем пысӑкӑш яхта патнелле ҫул тытрӗ, яхта, круза лайнер пекех пысӑкскер, пушӑ ҫулпа тинӗселле ишет. Кашни иллюминатор хӑй ҫутипе ҫунать, вӑл инҫетрен те & amp; # nb - ра вӑйсӑррӑн илтӗнекен рок-музыкӑна илтме пултарать.
  
  
  "Вечеринка пек", - терӗм эпӗ.
  
  
  Кристина пуҫне сулчӗ. Эпир моторлӑ кимӗ моторлӑ яхтӑпа юнашар ерипен пынине пӑхса тӑтӑмӑр. Троссене антарса ҫирӗплетрӗҫ, пӗчӗкрех кимӗсене тӗп палуба ҫине хӑпартрӗҫ. Кӑшкӑрни, кулни илтӗнчӗ, бинокль витӗр ӑна пӗр хӗрарӑм борт хыҫне кӑшт ҫеҫ ӳкмесӗр ура ҫине тӑнине курчӗ.
  
  
  "Ылханлӑ ухмахсем", - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла", - килӗшрӗ хӗр манпа юнашар. "Туристсем".
  
  
  Ӑна, - кулса илчӗ эй. "Мӗнле ӑна?"
  
  
  "Ҫук, Макки. Эсӗ шпион".
  
  
  Ӑна курсан, пит-куҫне пӗркелентерсе илчӗ. "Юрать, апла пулсан мисс шпион помощникӗ. Руль умне ларӑр та, ӑна аялалла антарса, пирӗн валли ӑшӑ свитерсем туртса кӑларатӑп. Сивӗ пулать".
  
  
  Унӑн кулли усӑллӑ пулнӑ. "Анчах мана пӗрре те сивӗ мар".
  
  
  Ун ҫийӗнче ҫӑмӑл кӗпе, шыва кӗмелли ҫийӗнчен тирпейсӗр тӳмеленӗ, тӗссӗрленнӗ кӑвак шӑлавар. Унӑн тулашӗнчи сӑн-сӑпатне епле пысӑка хурса хакланине кӑтартма тӑрӑшрӗ вӑл. "Ҫапла хӑварар", - терӗм те эпӗ аялалла антӑм.
  
  
  Вӑл таврӑнсан, вӑл сарлака ларкӑч ҫинче хутланса выртрӗ, ларкӑчӗ ҫинче пӗчӗккисем урисене хӑй айне хуҫлатса, пуҫне чавси ҫине тӗревлесе лараҫҫӗ.
  
  
  "Ку аван пек туйӑнать, анчах ман кимме ҫӗрле эсӗ ҫапла тытса пырасшӑн мар. Ҫакӑн пек лару-тӑрура ҫывӑрса кайма ытла та ҫӑмӑл".
  
  
  "Ҫапла, капитан", - терӗ вӑл, мана кӑштах саламласа.
  
  
  Ӑна эй, свитер пӑрахрӗ те утиялне унпа юнашар пӑрахрӗ, унтан кливера тӗрӗслеме малалла утрӗ. Ӑна ҫил ҫӗклентерсе янӑ, ӑна тӗрӗсленӗ чух вӑл хӑйне майлӑ йӗркеленекен хатӗр пӑсӑлманнине асӑрханӑ. Якоре mosto лартрӑмӑр, вӑл пирӗн чарӑнса тӑрас пулсан, борт ҫине каҫма хатӗр, анчах ҫак тарӑн шывсенче пирӗн канат тӗпнех ҫитмелли вырӑнсем нумай мар пулин те. Вӑл малти люка хупма манман, хӑй ӑшӗнче Натаниэль Франклина ҫурӑмӗнчен лӑпкаса илнӗ те каялла кабинӑна шунӑ.
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ-и, шкипер?"- ыйтрӗ Кристина.
  
  
  "Аха."Вӑл пирӗн ҫине интересленсе пӑхрӗ. "Флот ҫинчен фильмсем ытла нумай курнӑ пулас эсир".
  
  
  "Мана америка прапорщикӗ ишме вӗрентнӗ".
  
  
  "Ха! Ҫак вӑйсӑр ҫынсем чӑнах та ишме пӗлеҫҫӗ тесе шутлатӑн-и эсӗ?»
  
  
  "Ну, ку пӗчӗк кимӗ пулчӗ. Унта пире иксӗмӗре те вырӑн аран-аран ҫитрӗ".
  
  
  "Ку питӗ лайӑх пулнӑ пулмалла". Вӑл, урисене хутлатса, ларкӑч ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Сасартӑк вӑл, маяк ҫути ҫинчен сылтӑм борт ҫине куҫ илмесӗр, чунтанах ларчӗ. "Мӗн ку?"
  
  
  Манӑн хамӑн графике тӗрӗслемелле пулмарӗ. "Кусем-порта кӗнӗ чухне курнӑ сӑмсах ҫинчи святойсем. Эпир ӑна хыҫала хӑварсанах, эпир каллех ҫурҫӗрелле каятпӑр".
  
  
  "Паллах. Эсӗ тӗрӗс калатӑн, Макки, халӗ ӑна асӑрхама та вӑхӑт мар. Эсӗ ҫывӑрасшӑн-и? Санӑн вӑрӑм кун пулчӗ".
  
  
  Ee сасси, хӑй умӗнче ним пытармасӑр каланӑ пек, икӗ аллине те шӑллӑ кустӑрмасем ҫине хучӗ.
  
  
  "Ҫук. Халех мар. Ӑна ахаль ларатӑп.
  
  
  и... сӑн-сӑпатпа киленетӗп ".
  
  
  Кристина кӑнттаммӑн асӑрхаттарнине асӑрхамарӗ.
  
  
  Нумай вӑхӑт хушши пирӗн тавра никам та калаҫмарӗ; унтан вӑл, эпӗ тинкерсе пӑхнине туйса, авкаланма пуҫларӗ.
  
  
  "Мӗншӗн эсӗ ман ҫине ҫапла пӑхатӑн?- тарӑхса ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Эсӗ хирӗҫлетӗн тесе шутламан эпӗ. Иртнӗ каҫ эсӗ урамра пултӑн... пачах урӑх хӗр".
  
  
  "Ку пулӑшрӗ".
  
  
  "Хӑмӑр мерседес тӑхӑннӑ арҫынсем мӗнле?"
  
  
  "Паллах."
  
  
  "Халӗ ih ҫук-и?"
  
  
  Вӑл пуҫне ман еннелле ҫавӑрчӗ, тӗттӗмленнӗҫемӗн унӑн куҫӗсем лӑпкӑ та урӑ пулчӗҫ. "Макки, ӑна, тен, санпа пӗрле вырӑн ҫине выртма та юрать пулӗ. Пӗр хушӑ. Эпир юри тӑвакан ҫынсем иккенне кама та пулин ӗнентерес тесен, санӑн юратупа аппаланмалла пулнӑ пулсан, вӑл иккӗленсе тӑман пулӗччӗ. Пӗр вӑхӑтлӑха вӑл хӑйӗн пӗр курсра вӗренекен ачине юратса пӑрахрӗ, тӳррипе каласан, вӑл сан пек илӗртӳллӗ пулман. Ҫапах та... - Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те каллех ҫӳлелле, унтан каллех ман ҫине пӑхрӗ. "Эпӗ америкӑри пӗрремӗш туристпа е шпионпа вырӑн ҫине йӑванса выртма шлюха мар, хӑвӑра хӑвӑр мӗнле калас тетӗр, ҫапла калӑр. Ӑнланатӑр-и эсир?»
  
  
  "Паллах."Вӑл пирӗнтен кӑшт аяккарах куҫса ларчӗ, анчах ҫитме инҫе мар. "Эсир мӗншӗн ҫӗрӗпех ишме шут тытнине те ӑнлантарса парать ку".
  
  
  Вӑл хӗрелсе кайнине курас тесе, ытла та тӗттӗмччӗ, анчах вӑл пуҫне пӗшкӗртнинчен вӑл вӑтаннине ӑнланчӗ.
  
  
  "Ку Тӗрӗс, Макки. Кӑштах. Эпӗ ӑна ҫирӗп тытас тетӗп пулсан, ытлашши илӗртесрен хӑрама кирлӗ мар".
  
  
  "Анчах пӗр пайӗ ҫеҫ-и?"
  
  
  "Ҫапла. Ӑна хорька, эпир паян каланӑ пек, вӗсемпе кӑштах шухӑшларӗ".
  
  
  "Мӗн ҫинчен?"
  
  
  "Эсир пирӗн плансене мӗнле улӑштарни ҫинчен".
  
  
  "Мӗн ҫинчен шухӑшлатӑн эсӗ?"
  
  
  "Алексей... вӑл питӗ асӑрхануллӑ. Шанчӑксӑррисем. Ӑна, ӑна унран илнӗ кӗске хыпарсем тӑрӑх ҫеҫ пӗлетӗп".
  
  
  "Ӑна ҫавӑн пек туйӑнчӗ пулас".
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп ... ҫакӑн пек тӳрлетӳсем туни ӑссӑр ӗҫ пулӗччӗ".
  
  
  "Эсир пирӗн Корфа каймалла тесе шутлатӑр-и?"
  
  
  "Ман шутпа, ку авантарах пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  Эпӗ хам та ҫавӑн пекех шухӑшлани, хама ытла та асӑрханса тыткалатӑп тесе шутлани интереслӗ пулчӗ. Хӑрушсӑрлӑха пӑснӑ е мӗнле те пулин йӗрленӗ пулсан, эпир Корфпа материк хушшинче е уҫӑ тинӗсре пулнӑ пулсан, вӗсем пире кирек мӗнле пулсан та тытаҫҫӗ.
  
  
  "Эпӗ те, - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн куҫӗсем, харкашӑва кӗтнӗ пек, ялава пурнӑҫлама ирӗк панипе чарӑлса кайрӗҫ. "Эсӗ тӑватӑн-и?"
  
  
  Ӑна хӑйӗн шухӑшӗсене ӑнлантарса пачӗ. Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Проблема акӑ мӗнре, - терӗм эпӗ малалла, - пирӗн пӗр кун е пӗр кунлӑха, корф патне хамӑр ишме хатӗрленекен хӑвӑртлӑхпа ҫитеспе вӗлермелле пулать.
  
  
  Ӑна, ҫак ята илтсен, вӑл пӗтӗм вӑйран туртӑннине туйса илчӗ, унтан каллех: "мӗншӗн ҫак вырӑна пыма юрамасть-ха?" - тесе ыйтрӗ.
  
  
  "Анчах, - терӗм эпӗ малалла, - Корфа шутламасан, тепӗр чарӑну Паксос ҫинче пулмалла. Тен, эпир унта тепӗр кунлӑха та юлма пултарнӑ пулӑттӑмӑр, анчах эсир пире сӑнаҫҫӗ тесе шутланӑ вӑхӑтра эпӗ пӗр портра ытла вӑрах пулма юратмастӑп ".
  
  
  "Ҫапла, ӑна ӑнланатӑп. Тен, Ӑна, Макки, темскер шутлатӑп пулӗ, анчах ӑна аргостилионра тавернӑра курнӑ пирки, ун пек шухӑшламастӑп та эпӗ".
  
  
  Тен, эпӗ тӗл пулни ҫинчен каласа пама вӑхӑт ҫитрӗ пулӗ, анчах вӑл ун пек шухӑшламарӗ. Ҫук-ха. Ӑна мӗн чухлӗ ытларах курнӑ, вӑл ҫавӑн чухлӗ кӑткӑсрах пулса пынӑ, ку вара миссие те пырса тивнӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ, - кун ҫинчен ыран шухӑшласа пӑхӑпӑр. Халӗ мана алексей санпа тепрехинче ҫыхӑнма шутлани ҫинчен каласа пар".
  
  
  "Эпӗ... манӑн никама та нимӗн те каламалла мар. Сана та".
  
  
  "Айванла ку. Эсӗ Корфри таверна ҫинчен темӗн каларӑн, анчах унтан ытла мар. Калӑпӑр, эсӗ борт хыҫне ӳкнӗ, е ҫавӑн майлӑ мӗн те пулин пулнӑ".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Эпӗ пулӑ пек ишетӗп".
  
  
  "Эсир ҫӗрле, аялта ҫывӑрнӑ чухне, ӳксен, ку сире уйрӑм усӑ кӳмест. Эсир кимме парӑс айӗнче тытма пултараймастӑр, ӗненӗр мана".
  
  
  "Ку пулас ҫук, Макки".
  
  
  "Ытлашши шансах ан тӑр. Кирек мӗнле пулсан та, эпӗ ӑна кунта ҫывӑрма хатӗрленетӗп".
  
  
  "Сире сивӗ пулать".
  
  
  "Манӑн компани пулать. Аялта пӗччен".
  
  
  Вӑл кулать.
  
  
  "Эппин, ӗҫ патне таврӑнар. Сирӗн Контакт Алексейпе".
  
  
  "Чӑнах, Макки. Эпӗ калама пултараймастӑп".
  
  
  "Санӑн тепӗр хут шухӑшласа пӑхмалла, чунӑм. Пирӗн хыҫҫӑн ҫынсем пырсан, эпир уйрӑлма пултаратпӑр е унтан та япӑхрах".
  
  
  Вӑл, тутине ҫыртса, иккӗленсе тӑчӗ. Юлашкинчен вӑл пуҫне хуллен пӑркаларӗ. "Тен, ыран. Шухӑшласа пӑхма пар-ха, Макки".
  
  
  "Чӗререн кала, Кристина."Мана Алексейпе тӗл пулма, ӑна илсе Италие илсе ҫитерме хушнӑ. Халӗ эсӗ унпа пӗрле пӗртен-пӗр контакт уҫӑмлӑ, ҫавӑнпа та пирӗн пӗр-пӗрне шанмалла е тӳлеве тӳрех кунта сарса, ҫӗвӗҫе ил тесе каламалла".
  
  
  Вӑл шартах сикрӗ, хӑранипе куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  "Эсӗ шталь пулман пулӑттӑн!"
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, ӑна ҫавна тунӑ пулӑттӑм". Унӑн реакцийӗ тӑрӑх шутласан, вӑл ӑна ӗненнӗ.
  
  
  "Тархасшӑн, Макки. Ҫаксем пурте маншӑн ҫав тери ҫӗнӗ; эпӗ мӗн тумаллине, кама пӑхӑнмаллине пӗлместӗп. Пирӗн хирӗҫӳ пулмалла-и?»
  
  
  "Сире суйласа илесси", - татӑклӑн каларӑм эпӗ.
  
  
  "Апла пулсан, эпӗ ӑна сана калӑп".
  
  
  Ӑна шӑплӑх ҫӗҫӗпе касма ҫителӗклӗ таранах кӗтсе тӑчӗ.
  
  
  "Ыран", - терӗ шӑппӑн Кристина.
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине ҫиленсе пӑхрӗ, унтан ассӑн сывласа илчӗ, ҫемҫе ларкӑч ҫине тӑсӑлса выртрӗ те минтер вырӑнне ҫӑлӑнӑҫ ҫаврашки илчӗ. "Ывӑнсан вӑрат мана", - тесе мӑкӑртатрӑм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл ҫемҫен.
  
  
  "Компаса тимлӗн сӑнамалла".
  
  
  "Ҫапла, сэр".
  
  
  
  
  
  
  Вунпӗрмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  Ир ҫиллӗ пулчӗ, пуҫ тӑрринчи айлӑма хура пӗлӗтсем шуса иртрӗҫ. Унта йывӑр рубкӑсем ӗҫленӗ чухне мар, сарлака кашталлӑ йывӑр кимӗ, чупса килнӗ лаша пек, сулланкаласа, аялалла анатчӗ. Кристина аялта ҫывӑрать, анчах часах шурса кайнӑскер, пӑлханса кайнӑскер, каллех палуба ҫине тухрӗ.
  
  
  "Пирӗнпе пурте йӗркеллӗ-и?"- ыйтрӗ вӑл, пӗлӗтсем ҫине шиклӗн пӑхса.
  
  
  "Нимӗн пирки те пӑшӑрханмалли ҫук."Ҫил уланине, аслати кӗмсӗртетнине тата хатӗрсем чӗриклетнине хупласа, манӑн кӑшкӑрса ямалла пулчӗ. Ҫил сасартӑк улшӑнса кайни, кӑкарнӑ, ӑсран кайнӑ ӑмӑрткайӑк пек, хыттӑн шаплаттарчӗ; вӑл руль умӗнче кӗрешрӗ, эпир паруса каллех ҫил вӗрнине пӗличченех кӗрешрӗ.
  
  
  Кристина каюта ҫивитти ҫине таянчӗ те кӑштах ӑсран кайнӑ пек пӑхса илчӗ. "Ӑҫта эпир? Эпӗ ҫӗре курмастӑп".
  
  
  "Ой, таҫта унта". Ӑна сылтӑм шарик еннелле тӗлсӗррӗн сулса илчӗ.
  
  
  "Анчах эсӗ пӗлместӗн-им?"Унӑн сассинче хӑраса ӳкни палӑрчӗ.
  
  
  "Ан пӑшӑрхан". Вӑл сехет ҫине пӑхса илчӗ; ирхине улттӑмӗш сехет тӗлнелле пулчӗ. Пӗррехинче, ҫӗрле, вӑл пирӗн хӑвӑртлӑха виҫсе пӑхрӗ те, эпир, сӑмахран, Превезсем, тесе шутларӗ, анчах ку питӗ сахал пулчӗ. Вӑл хӗре каламарӗ. "Пирӗн проблемӑсем, манӑн мӗн тумаллине пурне те хӗвелтухӑҫнелле каймалла пек туйӑнать пулсан, эпир ҫӗре курӑпӑр". Хальхи вӑхӑтра ку питех илӗртӳллӗ пуласлӑх пулман, мӗншӗн тесен ҫил халӗ ҫав енчен вӗрнӗ, ҫавӑнпа та ӑна ҫӗнтерме ывӑнтаракан вӑрӑм галссен сери кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ. Вӑйсӑр пулӑшакан двигатель ҫакӑн пек тинӗсре пулӑшас ҫуккине, "Сцилла" парӑсӗсем ҫинчи ҫил тухӑҫлӑхне ӳстермесӗр ҫӳлелле те, аялалла та ытларах хӑпарассине натаниэле Спасибо пӗлнӗ.
  
  
  "Анчах... эпир хамӑр ӑҫтине тӗпӗ-йӗрӗпе пӗлме пултараймастпӑр-и? Ҫакӑнпа... мӗнле чӗнетӗр эсир ӑна? Урӑ ҫын-и?»
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Секстант". Ӑна, ҫӳлелле пӑхса илчӗ. "Чарӑнма пултаракан хӗвел тухиччен те ревматизм ҫук".
  
  
  Вӑл, паллах, пӑшӑрханса, тӗксӗмленчӗ, аллине каюта тӑрринчен илчӗ те, пирӗн хыҫри уҫӑ алӑкран кӑшт ҫеҫ кӗрсе каймасӑр, каялла чакрӗ.
  
  
  Ӑна кӑшкӑрса ячӗ. - "Асту!"Атьӑр ҫак пысӑках мар круизра урасене хуҫмастпӑр. Кил кунта, лар".
  
  
  Вӑл, эй, уҫӑ кабина урлӑ тайкаланса, кӑшт ҫеҫ компас нактоузне кӗрсе каймарӗ,терӗҫ. Ӑна ee аллинчен ярса тытрӗ те хӑй патнелле туртрӗ.
  
  
  "Вырӑнтах юл. Костя турӑ, компаса ан хуҫ, мӗншӗн тесен ун чухне вӑл та пӑлханма пуҫланӑ пулӗччӗ".
  
  
  Вӑл кӑшт кулса илчӗ те ҫӳҫне пичӗ ҫинчен шӑлса илчӗ. Ee ӳчӗ нӳрлӗ, ку вӑл вӑхӑтран вӑхӑта аяк пӗрчисем ҫумне ҫапӑнса сирпӗннипе мар. Вӑл ҫапла пӑхнине пӗлет.
  
  
  "Хӑвӑра кӑштах силленӗ пек туятӑр-и?"
  
  
  "Мана хӑсас килмест-и? Эпӗ ун пек сӑмахсене пӗлместӗп".
  
  
  "Ыратать".
  
  
  "А... кӑштах. Унта ҫав тери пӑчӑ, кимӗ те ҫав тери нумай сикет".
  
  
  "Угу. Ну, эпир кунтан тухиччен кунтах юл. Руль умне лар".
  
  
  "Ӑна-и?"Вӑл, ӑна сӗртӗнесрен хӑранӑ пек, аллисене ҫӗклерӗ.
  
  
  "Мӗншӗн ҫук-ха? Палуба ҫинчи ӗҫрен юлас мар тесен, тинӗс чирӗнчен тӗнчере чи лайӑх эмел".
  
  
  "Эпӗ тинӗс чирӗпе асапланмастӑп!"
  
  
  "Мӗнле чӗнӗр - ха эсир пире? Кирек мӗнле пулсан та, темиҫе минутран эсир хӑвӑра лайӑх туйма пултарасса шантаратӑп. Prima тухса кайни. Манӑн ӗҫ пур".
  
  
  Вӑл, эй пек, хӑйне ирӗке кӑларнӑ вырӑн патнелле шунӑ та каланӑ. Самантлӑха вӑл ман ҫине иккӗленсе пӑхрӗ, унтан тарӑннӑн сывласа илчӗ те рульне икӗ аллипе тытрӗ. Вӑл каютӑна анчӗ.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран вӑл, ҫилпе тӑварлӑ шыв тумламӗсене тытас тесе, пуҫне ҫӗклесе, вӑйсӑррӑн кулса илчӗ. Сиплесси хӑй шухӑшланинчен хӑвӑртрах ӗҫлерӗ.
  
  
  "Калаҫас килет-и?"
  
  
  "Калас-и?"
  
  
  "Угу. Эсир пӗлетӗр".
  
  
  "О, ҫапла."Компас циферблатне лайӑхрах курас тесе, вӑл ларкӑч ҫинчен тӑчӗ. "Кӑшт каярах, э, Макки? Унӑн халӗ кӑштах ерҫӳ ҫук".
  
  
  Ӑна иртме ирӗк пачӗ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кӑнтӑрла тӗлне пулчӗ
  
  
  каллех лӑпкӑ та хӗвеллӗ; ӑна секстант пулӑшнипе туса ҫитерчӗ те, манӑн элементари навигацийӗ ҫителӗклех тӗрӗс пултӑр тесе, кӗлтурӗ. Эпир ӑна кӗтнинчен шаларах кӗни ӑна тӗлӗнтерчӗ; Превез пирӗнтен хӗвелтухӑҫнелле тенӗ пекех выртмалла. Ку пысӑках мар утрав, тӑршшӗ тӑватӑ-пилӗк мильрен ытла мар, ӑна ирттерсе яма йывӑрах мар. Хӗвелтухӑҫ енчен ҫаплах ҫил вӗрет-ха, тинӗс лӑпкӑрах пулин те, авари пысӑках мар-ха . Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те пирӗн малтанхи сыпӑка пикенчӗ. Ку вӑл киленмелли кун е ӗҫ валли те пулман.
  
  
  Ӑна аяла антӑм та тӗп каютӑра пирӗн район карттине вырнаҫтартӑм, хамӑр хальхи лару-тӑрӑва палӑртрӑм. Ҫак самантран пуҫласа эпӗ хамӑр малалла та, каялла та, ҫиле хирӗҫ пынӑ чух кашни галс ҫинех ҫухатнӑ вӑхӑта тӗрӗс сӑнама, хам мӗн чухлӗ кайнине тӗрӗс хаклама пултарасса шанма тиветчӗ. Ку вӑл опытлӑ алӑпа руле тытса пыма та ҫӑмӑлах пулман пулӗччӗ, Анчах кристина унта ман валли ҫырни тата кӑткӑсрах та уҫӑмсӑртарах пулса тӑчӗ; юлашкинчен, вӑл нихҫан та ҫыран хӗрринчен хӑпман. Тепӗр енчен, эпӗ хам та инҫетри ишевре питех опытлӑ пулман.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Каҫалапа эпир кимӗ сӑмсинчи пӗчӗк утрава лекрӗмӗр. Эпир порт-Гайо ятлӑ пӗчӗк гаване кайнӑ кун ылттӑн шталь. Малтан пӑхсан, ку ниме юрӑхсӑр, ӑнланса илмелле мар вырӑн пек туйӑнать; эпир мӗн курма пултарни пурте - кӗмӗл тӗслӗ симӗс оливка ращисем, эпир курма пултарнӑ таран пур еннелле те сарӑлса выртаканскерсем. Унтан, эпир ҫывхарнӑ чух, гаваньре силленекен кимӗсен ҫара мачтисене, шурӑ, хӑмӑр тата кӗрен тӗслӗ лутра ҫуртсене уйӑрса илме пултараттӑмӑр.
  
  
  Хула пӗчӗккӗ, анчах халӑх нумай; чылай ҫурт ҫыран хӗррипе тӑсӑлать. Гаваньпе чикӗ хӗрринчи чул ҫыран; ҫыран хӗрринче пӗчӗк магазинсем, тавернӑсем тата икӗ пӗчӗк гостиница. Ҫакӑн ҫинчен сӳтсе явмасӑрах кристина "Сцилла" ҫинче ҫӗр каҫма килӗшрӗ; порт капитанӗ пире ҫыран хӗрринчен инҫетре чарӑнса тӑма хушрӗ, ҫакӑ мана пӗтӗмпех килӗшрӗ. Пирӗн кимӗ кимӗ хӳринчи шлюпкӑсенчен кӑкарнӑ пӗчӗк шлюпкӑна йӑтса пырать, ванна пысӑкӑш пӗчӗк кимӗ ҫине ларасси баланспа вӑхӑт тӗлӗшӗнчен пысӑк паттӑрлӑх. Эпир иксӗмӗрӗн шала кӗрсе кайсан, эпир & amp; nb-ра ҫав тери лутра пулнӑ пирки, эпир бар портне ҫитиччен икӗ ҫӗр ярд малтан пире шыва путарасса кӗтнӗччӗ эпӗ.
  
  
  "Телее, кунта шыв йӗлтӗрҫисем ҫук", - тесе ҫырнӑ вӑл.
  
  
  "Ой?"Халӗ Кристина савӑк пек туйӑнать, вӑл ирхи ӗҫсемпе каҫ пулас умӗнхи хӑравҫӑсене пӗтӗмпех манса кайнӑ.
  
  
  Ӑна аленка хӑй вырӑнне лартрӗ; шлюпка сулӑнса кайрӗ те кӑштах шыв урлӑ каҫрӗ. Хӗр пӑшӑрханса ӳкнӗ пек пулчӗ, унтан кулса ячӗ.
  
  
  "Ҫапла, ӑна, эсир мӗн ҫинчен каланине ӑнланатӑп. Тен, пирӗн тӗттӗм пуличчен кимӗ ҫине таврӑнмалла, э?»
  
  
  "Нимӗнле уйрӑмлӑх та пулмасть; эпир хӑҫан та пулин е ҫӗрле путма пултаратпӑр".
  
  
  "Эпир те яланах ишме пултаратпӑр".
  
  
  "Паллах."Пирӗн чӗркуҫҫисем пӗр-пӗринпе ҫыхӑнса ларнӑ пек туйӑнаҫҫӗ, ҫавӑнпа та мана вӑл пысӑках мар пусӑма пуснӑ пек туйӑнать. Тен.
  
  
  Эпир пӗчӗк хула тӑрӑх чылайччен уҫӑлса ҫӳрерӗмӗр, туристсене икӗ хут вӑйлӑрах кӑтартса, ҫак хула тулашӗнче кӑштах уҫӑлса ҫӳрерӗмӗр. Ял вырӑнӗ ешӗл те чуллӑ, тинӗс ҫийӗпе, путнӑ ту тӑрри пек, тӑруках ҫӗкленсе хӑпарать, унӑн тӑрри чӑнах та грек утравӗсенчен чылайӑшӗ пулнӑ. Тусанлӑ ҫул ҫинчен эпир ҫӳлелле пӑхӑттӑмӑр та шурӑ чуллӑ сӑрт тайлӑмне, вӗсем хушшинче ларакан коттедж евӗрлӗ хӑш-пӗр ҫуртсене курма пултараттӑмӑр, хӑш-пӗр чухне ҫуртсем, уйрӑммӑнах ih чӳречесене палӑртакан тӗксӗм тӑваткалсемпе палӑрса тӑратчӗҫ. Вӑрҫӑчченхи ситроен евӗрлӗ хӑйӑлтатакан машина, ҫитӗнсе ҫитнисемпе ача-пӑчасем чыхӑнса тулнӑскер, пирӗнтен mimmo иртсе пырать. Ӑна кунти пуян ҫынсем иккенне тавҫӑрса илеймерӗ; ҫул ҫинче курнӑ ытти ҫынсем е уҫӑлса ҫӳреҫҫӗ, е утлӑ урапасен управляющийӗсем пулчӗҫ. Тӗпрен илсен, вӗсем пирӗн ҫине ҫаврӑнса та пӑхмаҫҫӗ; ҫӳллех мар, кӗрнеклӗ арҫынсем, нумайӑшӗсем пысӑк уссиллӗ, хура тӗслӗ стандартлӑ хресчен тумӗ тӑхӑннӑ хӗрарӑмсем, яланах ih питне хупласа тӑракан шаль тутӑрсемпе. Ҫакӑ мана грецире ӑна пуҫласа о вулама пуҫланӑранпа тӗлӗнтерсе ячӗ: мӗншӗн-ха отелӗн пӗтӗм территорийӗ хӗвел пек хӗвеллӗ, унӑн хавхалантаракан сывлӑшӗпе йӑлтӑртатакан шывӗпе хӗрарӑмсемпе ӗмӗрхи хура тумлӑ темӗн чухлӗ арҫын пурӑнмалла? Унӑн философилле шухӑш-кӑмӑлӗ пулнӑ пулсан, вӑл ҫакӑн Ҫинчен Кристинран ыйтма пултарнӑ пулӗччӗ, анчах манӑн урӑх шухӑшсем пурччӗ. Парӑс спорчӗ апат ҫиес килтерет, вӑл чи йӗрӗнчӗклӗ апат-ҫимӗҫе ҫӑткӑнлатма пултарать, анчах унӑн ҫиесси килет.
  
  
  Эпир тавернӑна ҫыран хӗрринелле пӑхса тупрӑмӑр, каҫхи апат ҫав тери лайӑх пулнипе nen хулинче ҫӗрлечченех чарӑнса тӑтӑмӑр. Ку вырӑна ҫулҫӳревҫӗсем яхтсменсем валли тунӑ; Меню хӑш-пӗр чухне акӑлчан чӗлхипе якорьсемпе, рак хуранӗсемпе илемлетнӗ. Малтан эпир ҫак вырӑнта пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ, анчах часах хӗвелпе пиҫнӗ питлӗ, вӑйлӑ алӑллӑ арҫынсемпе хӗрарӑмсем килсе кӗчӗҫ.
  
  
  Калаҫӑвӑн татӑк-кӗсӗкӗсем тӑрӑх пӑхсан, вӑл американецсемпе британецсен хутӑш ушкӑнӗ, итальянкӑна тата куҫа курӑнакан икӗ француза та хутшӑннӑ тенине илтнӗ. "Нимех те мар, - терӗ те вӑл хӑйне хӑй, Кристина ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Вӑл ман сулахай хулпуҫҫийӗм хыҫӗнче темскер ҫине пӑхнӑ пек, ним пытармасӑр пӑхать, анчах эпӗ унӑн янахӗпе ҫиелтен сывланинчен вӑл тимлӗ пулни ҫинчен калама пултаратӑп.
  
  
  "Мӗн ку?"- ыйтрӑм эпӗ, пире илтӗнес мар тесе, малалла пӗшкӗнсе.
  
  
  "Ку... ку нимех те мар". Вӑл кӗскен кулса илчӗ. "Ӑна пурне те шанмастӑп пулас. Ҫак ӗҫ пӗтсен, эпӗ ӑна савӑнӑп".
  
  
  "Эсир пулатӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  Вӑл ун аллине пукан урлӑ тӑсрӗ. "Эпӗ савӑнасса шанмастӑп".
  
  
  Вӑл ман ҫине нумайччен пӑхса тӑчӗ. "Ҫук", - терӗ вӑл юлашкинчен. "Тен, вӑл та пулмӗ".
  
  
  Кофе ӗҫмесӗр пирӗнпе никам та калаҫмарӗ, анчах французсенчен пӗри пӳлӗм урлӑ тӑчӗ те, юриех пирӗн сӗтел патнелле утрӗ. Вӑл типшӗмрех арҫын, хӑйӑрлӑ пӗр купа ҫӳҫлӗскер, именчӗклӗ кулӑпа, хӑйне хӑй шансах тӑрать.
  
  
  "Каҫарӑр мана", - терӗ вӑл, ытларах Кристина ҫине пӑхса. "Эсир американецсем-и?"
  
  
  "Ӑна", - терӗм эпӗ, - вӑл таса."
  
  
  "Эпир туссемпе интересленеттӗмӗр, эсир пирӗнпе пӗрле ӗҫес теместӗр-и?" Вӑл Ҫаплах Кристина ҫине пӑхать;
  
  
  Вӑл пуҫне ҫирӗппӗн пӑркаларӗ. "Питӗ шел, - терӗ вӑл сиввӗн те ҫепӗҫҫӗн. "Анчах пирӗн иртерех ҫывӑрма выртмалла, ку вӑрӑм кун". Вӑл принцессӑн тикӗс йӗркипе тӑчӗ, принцесса ӑна тивӗҫсӗр пуҫҫапма килӗшмест. "Эсӗ пӗрер чека тӳлетӗн-и, Павел? Пирӗн каймалла. Ӑна тепӗр минутран таврӑнатӑп".
  
  
  Француз каялла чакрӗ, вӑл нимӗн ҫинчен те шухӑшламарӗ. Драхмӑсене сарса хунӑ май, вӑл хӑй ӑшӗнче кулса илет; хӗр мана ҫаплах тӗлӗнтерет-ха. Вӑл туалет еннелле шунине сӑнаса, унӑн сӑн-сӑпачӗпе киленет, хыҫалта та, илемлӗ тултарса лартнӑ шурӑ шӑлаварпа, шалпар сенкер кӗпепе. Ахаль костюм унра мӗн ҫуккине систеретчӗ, вара сасартӑк, иртнӗ каҫа аса илсе, эпӗ ун пек пуласса кӗтменччӗ.
  
  
  Официант килчӗ, ман укҫана илчӗ те ih хулӑн мӑйӑхлӑ хӗрарӑма кассӑна илме пачӗ. Кун ҫинчен вӑл нумайччен шухӑшларӗ, анчах унӑн тӳсӗмӗ пӗтсе пычӗ. Юлашкинчен вӑл таврӑннӑ ҫӗре унӑн ури ҫинче пулнӑ, анчах вӑл тухса кайнӑ чух ӑна каллех ларма хушнӑ. Кристина ҫаплах таврӑнман-ха.
  
  
  "Ку манӑн чӑтӑмсӑрлӑх пулмалла", - терӗ те вӑл хӑйне хӑй, сехечӗ ҫине юриех пӑхмарӗ. Ӑна пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче пукан тӗрӗслерӗ; вӗсем ман еннелле пӑхаҫҫӗ, ҫамрӑк француз кулкаласа тӑрать.
  
  
  Манӑн пыршӑсем минутсем иртнӗ май пӑчӑртанса пынӑ вӑхӑтра, вӑл кофе юлашкине ӗмсе лӑпкӑн ларчӗ. Аргостилионри ресторанта арҫынна курсан, вӑл пӑшӑрханнине аса илчӗ те унчченхи пекех пӑшӑрханма пуҫларӗ.
  
  
  Каса хыҫӗнче тӑракан хӗрарӑм ман ҫине ыйтуллӑн пӑхрӗ. Ӑна, каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ, юлашкинчен тӑчӗ те ун патне пычӗ.
  
  
  "Шанатӑп, эсӗ акӑлчанла калаҫатӑн".
  
  
  "Паллах", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ҫамрӑк леди". Ӑна, туалет еннелле, е хӑй патне пыракан коридор еннелле кӑтартрӗ. "Пирӗн ҫулҫӳревӗн вӑрӑм кунӗ пулчӗ, тен, вӑл сывах та мар пулӗ...»
  
  
  "Анчах, паллах", - ҫирӗплетрӗ те вӑл, хӗрарӑм пӳлӗмне уксахласа кӗрес тесе, ҫӳллӗ пукан ҫинчен хура туш тӑхӑннӑ аллине ҫӗклерӗ. Тепӗр самантран вӑл, хулпуҫҫисене сиктеркелесе, каялла таврӑнчӗ. "Унта никам та ҫук", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ӑҫта, ҫӗвӗҫе ил...?"
  
  
  "Тен, хыҫалти алӑк". Вӑл пукан ҫине пӑхса илчӗ, пукан хыҫӗнче француз шанмасӑртарах мӑнкӑмӑллӑ ҫын пек курӑнать, унӑн пурте йӗркеллӗ, тирпейлӗ, хутлама васкамасть. татӑкӗсем пӗрле.
  
  
  Кунсӑр пуҫне, эпӗ ҫакна пӗр минутлӑха та шанман. Ҫав пукан ҫинчен никам та тӑмасть, Кристина мана ӑнсӑртран пижона пула ҫӗр каҫма пӑрахнӑ пулӗччӗ, тесе шутсӑр ӗненмелле мар пек туйӑнать. Кирек мӗнле пулсан та, халех мар. Вӑл ӑна выляса янӑ.
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗ те вӑл хӗрарӑма, таверна тӑрӑх васкарӗ. Эпир кимме хӑварнӑ вырӑна ҫитсен, вӑл тӗлӗнмерӗ, кимме унта тупсан, вӑл чӑнах та пӗчченех кимме таврӑнман пулӗччӗ. Анчах ӑна тӗттӗмлетнӗ гавань ҫине пӑхсан, вӑл Сциллӑран инҫех мар куҫса ҫӳрекен тӗксӗм кӗлеткене уйӑрса илчӗ. Ку-ҫакӑнса тӑракан моторлӑ пысӑках мар кимӗ, унӑн сӑмси шлюпка корпусне тӗкӗнсе тӑрать, вӑл силленкеленинчен тата аялалла аннинчен эпӗ ӑна темиҫе минут каялла ҫеҫ унта хӑварнӑ пек туйӑнса кайрӑм. Вӑл пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра аслӑ каютӑн иллюминаторӗсенче светтуйсем йӑлтӑртатса илчӗҫ, нимӗнле иккӗленӳ те юлмарӗ.
  
  
  Ӑна sel кимӗ ҫине лартрӗ те тапранса кайрӗ, вара тулли гавань урлӑ май килнӗ таран хӑвӑртрах ишсе кайрӗ. Кӗсменсемпе авӑснӑ ҫӗрте савӑнӑҫлӑ шаккани мана хӑлхара аҫа ҫапнӑ пек туйӑнчӗ, анчах сасса чарма май тупас тесе чарӑнса тӑрсан, mimmo моторлӑ кимӗ иртсе кайрӗ. Ҫакӑн хыҫҫӑн мана шыв илнӗпе пӗрех пулчӗ, анчах эпӗ ӑна тӗрӗслерӗм, ытти чаҫсем иртсе каяс тесе, шӑв-шавпа усӑ куртӑм.
  
  
  "Сциллӑна"ҫитме инҫе.
  
  
  Унӑн сӑмси ҫумне ҫыпҫӑнчӗ, унтан сӑмса палуби ҫине тухрӗ. Сывлӑмпа йӗпеннӗ ҫӗр ҫийӗ, ун ҫинче выртатӑп та, ӑна кӗпе витӗр нӳр сӑрхӑнса кӗнине туятӑп. Ку мана пӑшӑрхантармарӗ; пуринчен ытла сергей люк хуппи витӗр ман сӑмса умӗнчен уҫҫӑнах тухманни пӑшӑрхантарчӗ. Ку каютӑсем хушшинчи алӑка хупнине пӗлтерет.
  
  
  Люка кӑшт уҫрӗ, ӗлӗк ӑна шалтан ҫӗмӗрме хӑтланманшӑн тав турӗ. Вӑл пӗр сас-чӗвсӗр ҫӳлелле сулӑнса кайрӗ те, вӑл аялти икӗ ансӑр койка хушшине анса ларчӗ. Люк каллех хупӑнчӗ те, вӑл хупӑничченех хуллентерех утма пуҫларӗ. Вӑл, хулпуҫҫи ҫинчи йӗннине тӗрӗсленӗ Май, алӑк хушӑкӗ патнелле утрӗ, хӑлхине ҫинҫе йывӑҫ панель ҫумне тытрӗ.
  
  
  Манӑн грек ҫынни лайӑхрах пулнӑ пулсан, ӑна вӗсем мӗн каланине калама пултарнӑ пулӗччӗ, анчах ҫак ҫын сӑмахӗсем ытла та хӑвӑрт тухса кайнӑ, вӗсем калаҫӑвӑн темиҫе сыпӑкӗнчен те ытларах ӑнланма пултарнӑ. Анчах ҫак сасӑ вӑл такама хӑратса тӑнине систерчӗ, кристинӑн ревматизмӗ кристина сассине илтсен, никам пирки те иккӗленмелли пулмарӗ. Вӑл хыттӑн ҫатлаттарнине тата хуллен кӑшкӑрнине илтрӗ. Ҫӳлтен ман ҫине пӗр тонна кирпӗч ӳксен, вӑл ҫӗҫҫе алла илме пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл тин ҫеҫ хупнӑ люк витӗр тухрӗ. Тӗттӗмре ӑна хам ҫине капмар мӗлке ӳкнисӗр пуҫне урӑх нимӗн те курмарӗ; койкӑсем хушшинчи тӑвӑр ҫӗрте вӑл ҫын патне ҫитес тесе ҫаврӑнса выртма та пултараймарӗ. Ыхра сывлани мана чутах пӑвса пӑрахмарӗ, ҫакӑ вара мана ним тума аптратса ҫитерчӗ. Ӑна, хӑйӗн ҫурӑмӗ ҫинчи ырӑ мар шӑршӑ кӗрекен арҫынна силлесе тӑкас тесе, йӗнер айне чикнӗ мустанг пек сиксе тӑчӗ. Ҫак тӗллев лутра маччана пырса ҫапӑнчӗ, вӑл йывӑррӑн хартлатса илчӗ, ҫав тӗллев манӑн карланкӑна ҫаплах пӑчӑртаса тӑчӗ. Алӑк яриех уҫӑлчӗ те, ӑна каллех койкӑсем тавра ывӑтма тытӑнчӗ.
  
  
  Тӗп каютӑра Сергей тӗксӗм пулнӑ, анчах тӗттӗм пулнӑ хыҫҫӑн вӑл самантлӑха суккӑрланнӑ. Эпӗ мӗн курни пӗтӗмпех унӑн аллинче металӑн йӑлтӑркка мӗлки. Ӑна урипе тапрӗ, анчах ун патне ҫитеймерӗ. Туртакан курок шӑнтнӑ пек шартлатни илтӗнчӗ; вӑл, ҫынна ҫурӑмӗпе пистолет хушшине туртса кӗртме хӑтланса, ҫаврӑнса тӑчӗ, анчах эпӗ ытла кая юлнине пӗлтӗм.
  
  
  Пӑшал сасси тӑвӑр ҫӗрте аслати ҫапнӑ пек илтӗнчӗ. Хама ӑҫта ҫапнине туйса илессе кӗтсе, вӑл пӗр самантлӑха хытса тӑчӗ. Анчах ыраттармарӗ, хытах пырса ҫапас умӗнхи ир чӗлхесӗр пулни те сисӗнмерӗ. Алӑк хушӑкӗнчи мӗлке ҫине тепӗр хут пӑхсан, вӑл сулӑнса кайнине курчӗ. Ман ҫине тапӑннӑ ҫын вӑйсӑрланчӗ, эпӗ вара, ҫын вӗлерекен ҫине тӗллесе, ирӗке тухрӑм.
  
  
  Ӑна пистолет аллинчен ҫапса ӳкерчӗ те каялла тӗртсе ячӗ. Унӑн тӗксӗм ҫутинче кристина курчӗ, ee алли ҫав ҫӳҫӗ ӑшне чӑлханса ларчӗ, вӑл ih iso мӗнпур вӑйран туртрӗ. Анчах кӗрешӳре унӑн ирӗклӗ алли ҫурӑм хыҫне сирпӗнсе тухрӗ те, краҫҫын лампи ҫине ҫапса, ӑна ҫакӑнса тӑракан пӑта ҫине ҫапса ӳкерчӗ.
  
  
  Ҫунакан шӗвек сӗтел ҫине тӑкӑнчӗ, унтан палуба ҫине, кӗтмен ҫӗртен тӗттӗмлӗхре хӑмана ҫуласа илчӗ. Вӑл, Кристина ҫине те пӑхмасӑрах, ҫав ҫынна тӗртсе ячӗ. Кимӗ ҫинчи пушар вӑл - тӗнчере чи хӑрушши пулӗ, уйрӑммӑнах эсир аялта тапӑра кӗрсе ларнӑ чухне, вут-ҫулӑм бензобакӑсене уҫҫӑнах каять пулсан.
  
  
  Ӑна гранатӑсем ҫинчен одеялсем илсе чи пысӑк ҫунакан лаптӑксем ҫине ih ывӑтнӑ; вӗсем ҫуннӑ вӑхӑтра ӑна камбузри рак хуранӗнчи шыва янӑ, унтан ҫакӑнса тӑракан пысӑк шкап ӑшне чӑмнӑ та, ытти ҫунакан вырӑнсене куҫарас тесе, курткине туртса кӑларнӑ. Пӗтӗм бизнес пӗр минут ҫурӑ ытла йышӑнма пултараймарӗ - апла пулсан, эпир кимме, тен, хамӑр пурнӑҫа ҫухататтӑмӑр пулӗ, - анчах ӑна сӳнтерсен, пирӗн ҫынсем ҫукчӗ. Вӑл ҫакмалли двигателе хута янине илтрӗ, кабинӑна хӑпарма хӑтланчӗ, Анчах Кристина шӑтарса кӗчӗ.
  
  
  "Макки!"- ҫухӑрса ячӗ вӑл, мана мӑйран ыталаса. "Ах, Турӑҫӑм! Маккӑсем!"
  
  
  "Аха-аха."Мотор сӳнме пуҫланӑ сасса итлесе, ӑна ee сӳрӗккӗн лӑпкаса илчӗ. "Мӗн пулчӗ кунта?"
  
  
  "Ӑна ... вӗсем мана таверна тавра ҫавӑрса илчӗҫ. Ҫыннӑн пистолет та пулнӑ ...»
  
  
  "Юрӗ."Ӑна ee тӗртсе ячӗ, вӑл кӑшт пӗшкӗнме тата ура айӗнчи палуба ҫине тӗрӗслеме пултарнӑ. "Хунар пар - ха мана, э?"
  
  
  Вут-хӗмпе пӑтрашу пулсан та, нимӗнле сиен те пулман. Телее, ҫунакан краҫҫын пӗрремӗш хут активлӑн каннӑ пукана слюдӑпа витнӗ; темиҫе хускану пӑнчӑсене тутӑр татӑкӗпе шӑлса тасатать. Каюта варрипе иртекен палубӑн хуппи яланах нӳрлӗ, трюм шывӗ шӑмпӑлтатнипе кӑшт аяларах пулнӑ, сӑрри ҫеҫ ҫунса кайнӑ. Борт ҫинче нимӗн те йӑсӑрланманнине пӗлсен, ӑна святой Кристин ҫине ячӗ.
  
  
  "Каҫарӑр", - терӗм эпӗ кӗскен."хулигансем тухса Кайнӑ Пирки, вӑл ыйтусене пуҫличчен эпир ҫурӑлса каяс ҫуккине пӗлсен авантарах пулӗччӗ", - терӗм.
  
  
  Хӗр пуҫне усса йывӑррӑн сулчӗ
  
  
  
  вӑл сулахай борт ҫинче койка ҫинче ларнӑ чух хулпуҫҫисем сиккелеҫҫӗ. "Эпӗ ӑнланатӑп."
  
  
  "Халӗ мана пулӑшас тетӗн-и?"
  
  
  "Пулӑшас-и сана?"
  
  
  "Эпир паян каҫхине кунта чарӑнса тӑмастпӑр, чунӑм. Каяр, мӗнле те пулин урӑх причал суйласа илер-анчах эсӗ каллех ҫӗрӗпех ишесшӗн мар пулсан".
  
  
  "О, Турӑҫӑм, ҫук, МакКил". Вӑл питне аллисемпе хупларӗ. "Ҫав тери нумай..."
  
  
  "Ну,халех ан авӑн. Кайрӑмӑр. Кимме сӑмсинчен туртса кӑлар та, ӑна двигатель туса ҫитериччен кимӗ хӳрине кӑкар".
  
  
  Тӗрӗссипе каласан, вӑл ҫӗрле ишсе кайсан авантарах пулнӑ пулӗччӗ, анчах эпӗ ҫак операци пирки тата ытларах ухмаха ернӗ туйӑмсене туйма пуҫларӑм. Вӗсем пӑруланӑ е пире ярса тытнӑ пулсан, ҫакна тума пултарнӑ пулӗччӗҫ. Уйрӑмах уҫӑ тинӗсре. Ҫавӑнпа та, тен, каҫӑн ытти пайӗшӗн те ҫавӑн пекех хӑрушӑ мар пулӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл та ывӑннӑ.
  
  
  Эпир гаванӗн тулаш вӗҫӗнче причал тупрӑмӑр, ӑна кӑкарса тасатрӑмӑр. Эпир кронштейна тата тепӗр хунар лартрӑмӑр, Кристина сӗтеле ҫунӑ вӑхӑтра ӑна кабинӑн ытти пайне тӗплӗн тӗрӗслерӗмӗр, ҫӗмрӗк кантӑксемпе ытти ҫӳп-ҫап юлашкисене пуҫтартӑмӑр. Ӑна ҫын алли тавра ҫапса ӳкернӗ пистолет, 32-мӗш калибрлӑ кивӗ револьвер, цилиндрлӑ тепӗр патрон тупнӑ. Усӑсӑр, анчах ӑна камбузри ҫӳлӗк ҫине хучӗ.
  
  
  "Эсир нимӗнле ыйтусем те памастӑр", - терӗ шӑппӑн Кристина.
  
  
  "Эпӗ сана кӗтрӗм."
  
  
  "Мӗн каласшӑн эсӗ ӑна?"
  
  
  "Тен, мӗн те пулин пулнӑ, ҫӗвӗҫе ил".
  
  
  "Ку ҫапла туйӑнать... айван".
  
  
  "Айван-и?"
  
  
  "Ҫапла. Куратӑн-и, пистолет тытнӑ ҫын мана тавернӑра ярса тытрӗ. Тӳрккес ҫын, хулиганран лайӑхрах мар, пӗлетӗн-и эсӗ? Вӑл тата унӑн юлташӗ мана кимӗ патне таврӑнтарчӗҫ...»
  
  
  "Мӗншӗн? Мӗншӗн кунта?"
  
  
  "Акӑ мӗн ухмахла япала. Вӗсем сана пуян американец тесе шутланӑ, кимӗсем туянма шыв ыйтнӑ. Вӗсем санӑн борт ҫине укҫа нумай пытарнӑ тесе шутланӑ, ҫавӑнпа та вӗсем мана хӑҫан пытарнине калаттарасшӑн пулнӑ ... ну ... эсӗ килсе кӗтӗн . "
  
  
  Ӑна, пирӗн ҫине скептикла пӑхса илчӗ. Вӑл яланхи пекех ытарма ҫук илемлӗ курӑнать, ҫӳҫне пичӗ умне усса, ӑна хӗрхенет, шантарать. Ӑна нимӗн те каламасан, вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Мӗн пулчӗ, Макки?"
  
  
  "Нимех те мар", - терӗм эпӗ хама хам ӗнентернӗпе пӗрех. Тепӗр тесен, ку тӗрӗс те пулма пултарнӑ. Аlexa Зенитопис йӑмӑкӗн мӗншӗн манпа ҫакӑн пек кӑткӑс вӑйӑ вылямалла? Эпӗ хӗрхеннӗ пек кулса илтӗм. "Ну, халӗ ӗнтӗ пӗтӗмпех пӗтрӗ. Вӗсем тавра пӗр япала пулӗ тетӗп. Хӑвна мӗнле туятӑн?»
  
  
  Ee гол ерипен ҫӗкленчӗ те, вӑл ҫӳҫӗсене пичӗ ҫинчен сирсе пӑрахрӗ. Хӗрарӑмсенчен нумайӑшӗн сӑн-сӑпатӗнче те ҫавӑн пек улшӑнусем тӑвас тесен, илемлӗх салонӗнче темиҫе сехет кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Каҫхи калпак мӗнле?", терӗ те вӑл кулса илчӗ.
  
  
  Борт ҫинче брэнди тата Афинӑра тупнӑ пӗр бутылка бурбон пулнӑ. Ҫакна ӑнланса илме лайӑх вӑхӑт ҫитнӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Мӗн пулать-ха ку?"- ыйтрӑм эпӗ, икӗ кӗленчине те ҫӗклесе.
  
  
  "Ах! Сирӗн бурбон пур!"Унӑн куҫӗсем тӗксӗм ҫутӑра ташлаҫҫӗ.
  
  
  "Эсир ҫак америкӑри прапорщикрен урӑххине вӗреннӗ тесе ан калӑр мана".
  
  
  "Эпир американецсенчен нумай вӗренетпӗр". Вӑл пукана хирӗҫ ансӑр койка ҫине ларчӗ те ман ҫине пӑхрӗ. Манӑн пыр типсе ларчӗ, манӑн ӗҫмеллеччӗ.
  
  
  Унтан, ӑна пӗр-икӗ сыпкӑм сывланӑ хыҫҫӑн, вӑл койкӑна хӑйпе юнашар лӑпкаса илчӗ. "Лар, Макки".
  
  
  Ӑна турӑм. Ee алли ман пӗҫӗ ҫине тирпейсӗррӗн хучӗ, унӑн сулхӑн ӑшши ҫӳхе те тӗксӗм блузка витӗр сӑрхӑнса тухнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл ӳсӗрсе илчӗ.
  
  
  "Сасӑ... Паксос".
  
  
  "Ҫапла", - мӑкӑртатса илчӗ те вӑл вӑраххӑн сыпрӗ.
  
  
  "Халӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл тӗлӗннӗ пек пулса ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Тӳрех-и?"
  
  
  "Ҫапла. Эсир сӑмах патӑр. Эсир Алексейпе ҫыхӑну тытни ҫинчен".
  
  
  Пӗр самант вӑл пӑхса тӑчӗ, унтан пуҫне хуллен пӑркаларӗ. "Тивӗҫ-ши пирӗн? Халех-и?"
  
  
  "Мӗнле лайӑх вӑхӑт?"
  
  
  "О ... каярахпа?"Вӑл ҫуласа илчӗ те, темле майпа унӑн блузкин ҫӳлти пайӗнчи темиҫе тӳме вӗҫерӗнсе кайрӗ. Шӑтӑкра тӗлӗнмелле ӳт пулса тӑчӗ, манӑн сулахай алӑ, кӑкӑрӑма ачашшӑн ыталаса илес тесе, хӑй тӗллӗнех ҫӗкленчӗ. "Ҫапла", - ассӑн сывласа илчӗ вӑл. "Ҫапла..."
  
  
  "Мӗн пулчӗ сана?"- тесе ыйтрӑм унран. "Ӗнер каҫхине эсӗ хӗрпе вылярӑн, паян каллех шлюха".
  
  
  Вӑл эпӗ кӗтнӗ пек каламарӗ; вӑл ман алла тытса кӑкӑрӗ ҫине хурсан, унӑн куҫӗсем усӑнса анчӗҫ. "Мана тӳрех ӑнланма ан тӑрӑш, Макки. Ӗнен мана. Шансам ман инстинктсене".
  
  
  "Санӑн инстинктусем?"
  
  
  "Каярахпа, Макки. Анчах халӗ..."тата тепӗр кнопка уҫӑлчӗ, унтан тата тепӗр кнопка уҫӑлчӗ; ҫав вӑхӑтрах вӑл малалла ӳпӗнчӗ те тутисемпе ман ҫумма ачашшӑн лӑпчӑнчӗ. Хальхи вӑхӑтра манӑн ыйтусене маннӑ.
  
  
  Унӑн чӗлхи ман паталла ыткӑнчӗ, тӗпчесе, туртӑна-туртӑна пӑхрӗ. Манӑн алӑ шала йӑпшӑнса кӗчӗ
  
  
  блузка витӗр эпӗ хамӑн пӳрнесем айӗнче ӗмкӗч ӳссе ҫирӗпленнине туйрӑм. Вӑл ахлатса илчӗ, унтан аллипе ман пӗҫҫе сӗртӗнчӗ. Эпӗ интересленни уҫҫӑнах палӑрчӗ, вӑл пырӗпе хихиклетсе илчӗ.
  
  
  Блузкине сирсе, ӑна ee хулпуҫҫийӗнчен, сулхӑн та тарӑн ҫурӑкран, пӗр кӑкӑрӗнчен, унтан тепринчен чуптурӗ. Унтан ӑна, ҫулленех пӑхса савӑнас тесе, айккинелле пӑртӑм; ӗмкӗчӗсем, ҫӑварӑма карӑнтарнӑ пек, пӗр хускалмасӑр, уҫӑ тӑраҫҫӗ. Кристина пӗҫҫисем ерипен шӑваҫҫӗ, унӑн алли манӑн шӑлавар пиҫиххи хушшине хӗсӗнсе кӗчӗ. Эй нумайрах вырӑн парас тесе, ӑна пурнӑҫа кӗртнӗ те, вӑл вара унпа туллин усӑ курнӑ ...
  
  
  Каютӑра лампӑсене мӗнле сӳнтерме пултарни ҫинчен ан ыйтӑр - кимӗ ҫинчи ҫынсем ҫав тери тирпейсӗр пулнипе сиксе тӑтӑмӑр та пукансемпе тенкелсене кравать туса хутӑмӑр, анчах темиҫе самантран эпир ҫаппа - ҫарамас выртрӑмӑр, унӑн кӗлетки ун ҫумне лӑпчӑнчӗ. пӳрнесенчен пуҫласа хулпуҫҫи таран. Эпир тата тепӗр ҫынна выҫлӑхпа тӗпчерӗмӗр, унӑн чӗлхи пушӑ та вӑр-вар пулчӗ; унтан, эпир иксӗмӗр те ҫав тери ҫине тӑрса ӗҫленӗрен ҫурӑлса каяс пек туйӑнсан, вӑл ман куҫ умне тухса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна хуллен тӗртсе ярсан, вӑл ахлатса илчӗ; вӑл эпӗ ӑнланман темскер каларӗ те мана шаларах туртса кӗртесшӗн пулчӗ. Риварес, кунта кам асли пулнине кӑтартас тесе, ӑна хирӗҫ тӑнӑ, унтан вӑл кашни ҫапмассеренех тарӑнрах та вӑрӑм хусканусем тума пуҫланӑ. Вӑл урисене ҫӗклерӗ, вӗсене ман ҫурӑмран ыталаса илчӗ, эпӗ вӑйлӑн пырса ҫапӑннине курас тесе, пӗҫҫисене ҫӳлелле туртрӗ. Хӑвӑрт та чарусӑрланса пынӑ май, вӑл мана хӑй патнелле туртса йынӑшма пуҫларӗ.
  
  
  Ҫакӑн пек пулса тухсан, вӑл, куҫӗсене чарса пӑрахса, ҫӑварне карса, аллисемпе ман хулпуҫҫисенчен тыткаласа, пуҫне каҫӑртрӗ, пӗҫҫисем поршеньсем пек тапрӗҫ. Ку ӗмӗр-ӗмӗрех тӑсӑлнӑ пек туйӑнать, хамӑр ӑшра ҫурӑлса кайсан, эпир пӗр-пӗрне ассӑн сывлани хутӑшса кайнӑ пек туйӑнать, юлашкинчен, эпир иксӗмӗр те вӑйсӑрланса ҫитсен, вӑл, ҫав тӗлӗнмелле вӑйсӑрлӑха тата тарпа йӗпеннӗ пралук шуҫлаклӑхне туйса, пирӗн урлӑ халсӑррӑн выртать. Вӑл калаҫма пуҫличчен нумай вӑхӑт иртрӗ.
  
  
  "Макки-и?"- терӗ вӑл хӑрӑлтатакан сасӑпа.
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Тавтапуҫ."
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Тавтапуҫ"
  
  
  "Ҫук. Эсир ӑнланма пултараймастӑр". Ee сассинче хӑйне пӑхӑнни палӑрчӗ.
  
  
  "Хӑтланса пӑх-ха мана."
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Ҫук, эпӗ калама пултараймастӑп".
  
  
  "Мӗн-мӗн?"
  
  
  "Мӗн кирлӗ мана".
  
  
  Вӑл каллех ҫаврӑна-ҫаврӑна ҫӳрерӗ, анчах эпӗ хамӑн тарӑхӑва хирӗҫ тӑтӑм. Унӑн пӗр пайӗ пирӗн ҫинчен шуса анчӗ, анчах вӑл тӗлӗнмелле вӑйпа ҫакланчӗ.
  
  
  "Ҫук! Ан пӑрах мана!"
  
  
  "Эпӗ ниҫта та каймастӑп. Ҫӗрлеччен вӑрӑм ҫул пулмалла, Кристина". Вӑл кровать хӗррине пӗшкӗнчӗ, урайӗнче стакан тупрӗ, ӑна ҫӗклерӗ те пӗр ҫӑвар бурбон ӗҫрӗ. Шӗвек пырӗ тӑрӑх хырӑмӗ патнелле юхса пынӑ чух ӑна манӑн вӑй каялла таврӑннине туйма пуҫларӗ ...
  
  
  "Ҫапла", - ассӑн сывласа илчӗ хӗр, стакан хыҫҫӑн карӑнса, ӗҫес тесе пуҫне ҫӗклерӗ. "Ку пирӗн каҫ, вӑл Пӗртен-пӗр Макки пулӗ тесе хӑратӑп эпӗ".
  
  
  Вӑл, ӑна шуйттан пекех хӑвӑрт тӗпчесе пӗлнӗ пек, тӗрӗс каланӑ, Анчах Кристина та вӑл мӗн тери тӗрӗс тунине пӗлмен.
  
  
  
  
  
  
  Вуниккӗмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  Вӗсем пире корфра, тӗп причалсем патӗнче курӑнмалла вырӑнта вараласа пӗтернӗ хӑмӑр мерседес патне ҫитичченех, кӗтсе тӑраҫҫӗ. Икӗ арҫын, тӗксӗм костюмсемпе шлепкесенчен уйрӑлса тӑраканскерсем, эпир Кристинӑпа иксӗмӗр ҫыран хӗрринче уҫӑлса ҫӳренӗ вӑхӑтра, ҫӗрле юратупа асапланса пӗтнӗ икӗ тинӗс турисчӗ тата темле тинӗселле нихҫан та ишсе курман вӑрахчен пӑхса ларчӗҫ. хӑшӗ-пӗрисем грек утравӗсенчи чи илемли теҫҫӗ.
  
  
  Эпир кунта гаванӗн ҫурҫӗр пайӗнче, варринчи хӗвӗшӳрен аяккарах вырӑн суйласа илтӗмӗр. & Amp; quot; пирӗн ҫине кирек ӑҫта пӑхсассӑн та, мӗнпур виҫеллӗ те типлӑ кимӗсем, паруслӑ пӗчӗк карапсенчен пуҫласа вырӑнти пулӑ тытмалли карапсем тата океанри пысӑк яхтӑсем таранах пулнӑ. Эпир туземецсен тумтирне, эрешӗсене, искусство япалисене, тӗрлӗ пӗлӳ паракан киосксен mimmo речӗсен хушшипе пынӑ чух каҫхи хӗвел вӑрӑм мӗлкесем ӳке-ӳке илетчӗ, ҫав шӑршӑ тӑварлӑ сывлӑшпа тата хула хыҫӗнче маяк тӑвакан ял ҫӗрӗн уҫӑмсӑр шӑршисемпе хутшӑнса каятчӗ. Мотороллерсем кӗрлеҫҫӗ, сутуҫӑсем кӑшкӑрашни тата музыка общество ыйтӑвӗсен ытти ҫурчӗсен уҫӑ алӑкӗсем тӑрӑх илтӗнет. Эпир праҫник атмосферине анма пуҫланӑччӗ кӑна, ӑна "мерседес"асӑрхарӗ.
  
  
  Вӑл кристина аллинчен асӑрхануллӑн ярса тытрӗ те малалла утма, уттине чакармасӑр пыма чӗнчӗ. Малтан вӑл ӑнланаймарӗ, анчах машинӑна курсан, туртӑнса илчӗ те ӑна малалла сӗтӗрсе кайрӗ.
  
  
  "Вӗсем ҫине ан пӑх. Малалла ут".
  
  
  "Анчах... мӗнле лекнӗ вӗсем кунта? Машинӑпа-и вӑл?»
  
  
  "Паромсем пур, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ах. Ҫапла. Анчах мӗншӗн вӗсем ансат?.. лараҫҫӗ-и кунта?»
  
  
  "Эпир кунта пуласси ҫинчен мӗнле пӗлчӗҫ-ха вӗсем?"Эпир машинӑна хирӗҫ тенӗ пекех пыратпӑр. Шалта арҫынсем пуҫӗсене майӗпен ҫавӑрчӗҫ.
  
  
  mimmo иртсе кайрӗҫ, анчах ih сӑн-пит улшӑнмарӗ.
  
  
  Кристина ним хирӗҫмесӗр хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Пурте Корфа килеҫҫӗ. Е... кимме арендӑланӑ математикӑпа каларӑн-и эсӗ?»
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ. "Пулма пултарать. "Ҫурҫӗре каятӑп пулӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  "Сирӗн эму ҫинчен каламаллаччӗ-и?"
  
  
  "Унран хӑтӑлма май ҫук. Вӑл-хӑй ӑҫта кайма хатӗрленнине отель пӗлет, енчен те эпӗ ӑна Кит тӑрӑх круиз тӑвасшӑн тесе калас пулсан, ку тӗлӗнмелле тесе шутланӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Мӗншӗн ку?"
  
  
  "Картта ҫине пӑхӑр-ха. Залра Пиргос эгей кӗпинчен инҫетре; кимме унта кайма планланӑ пулсан, пирейри кимме арендатурӑран ӑслӑрах пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Паллах. Ҫав ҫынсем те... ҫакна арендатурӑна илме хӑтланакансем пулма пултарнӑ-и вӗсем?»
  
  
  "Угу. Малтан илес текенпе усӑ курнӑ пулмалла. Анчах ку та пысӑк пӗлтерӗшлӗ мар". Ку апла мар. Вӗсем Аlexa отелӗсем пулсан, хальхи вӑхӑтра Вӑл Мана Хурчка мӗн каланине пӑхмасӑрах, таҫта кӑвакал чӗппи пулмалла тесе шутланӑ пулсан, Мӗншӗн вӗсем Пире Пиргосра тытса чарасшӑн пулнӑ? Ӑна шухӑшласа кӑларнӑ пӗртен-пӗр ревматизм акӑ мӗнре пулнӑ: эпир машинӑпа ҫӳренӗ пулсан, пирӗн хыҫҫӑн пыма ҫӑмӑлтарах пулнӑ пулӗччӗ. Ку ревматизм питех ҫырлахтармарӗ.
  
  
  Эпир "мерседес" хыҫҫӑн малалла кайсан, ӑна пысӑках мар киоск патне илсе кайрӗ, киоскра тӗрлӗ тӗслӗ шарфсен тӗлӗнтерсе яракан демонстрацийӗ ларать. "Пӗрре туянмалла", - терӗм эпӗ. "иккӗ Илтӗм, анчах ан васка".
  
  
  Вӑл нагрузкӑсем пуҫтарнӑ вӑхӑтра унӑн пӗркеленчӗк питлӗ карчӑк-хуҫа арӑмӗ савӑннипе ҫыран хӗрринелле савӑнӑҫлӑн пӑхса илчӗ. "Мерседесри" ҫынсем вырӑнтан та хускалмарӗҫ, анчах вӗсем мана питех чӑрмантармарӗҫ; вӗсем хӑйсене питӗ паллӑ турӗҫ те, эпӗ ыттисем те пулма пултарасса шансах тӑтӑм. Анчах унта яланах халӑх хӗвӗшет, ҫавӑнпа та кам та пулин шанчӑксӑр пек курӑнсан та, ӑна уйӑрса илме май ҫук; хура костюм Тӑхӑннӑ Европеецсем те, ҫап-ҫутӑ тумланнӑ туристсем пекех, нумайччӗ, хамӑн пӳлӗмре юлташне вӗлернӗ ҫынна тупас шанчӑк та ытла пӗчӗкчӗ.
  
  
  Кристина кунӗпех Эпӗ Алексейпе мӗнле ҫыхӑнса тӑни ҫинчен ыйтусенчен пӑрӑнчӗ.
  
  
  Вӑл икӗ шарф суйласа илсен, эпир малалла кайрӑмӑр. Ӑна аллинчен тытса тӑнӑ чух хӗр чӗтресе тӑчӗ.
  
  
  "Мӗн ку?"
  
  
  "Мана... сивӗ пек туйӑнать".
  
  
  "И...?"
  
  
  "Ман шутпа, вӑхӑт ҫитнӗ". Вӑл мана алӑран тытрӗ, сулӑсене тепӗр май ҫавӑрса хучӗ те ман сехет ҫине пӑхрӗ. "Ҫапла. Пирӗн каймалла".
  
  
  "Эпӗ ку ыран мар пулӗ тесе шутланӑччӗ".
  
  
  "Паян ӑна... контакт тумалла".
  
  
  "Анчах эпир паян кунта пулма та пултарайман".
  
  
  "Анчах эпир". Унӑн кулли ман патӑма пыма питӗ кӑмӑллӑ та кӑмӑллӑ пулчӗ.
  
  
  "Ну, чее те пӗчӗк йытӑ ҫури". Унран кулать. "Эпир каятпӑр-и?"
  
  
  "Ҫук. Эпир такси илӗпӗр". Вӑл малалла, ҫыран хӗрринчен хулана сарлака урам тӑсӑлакан шавлӑ кӗтес еннелле кӑтартрӗ. "Унта вӗсем тавра пӗр ҫын пулмалла".
  
  
  Вӑл мана тата тепӗр хут ирӗклӗн йышӑнчӗ; унран ытларах пӑрӑнасса Кӗтрӗ, анчах халӗ вӑл мана хӑйпе пӗрле илчӗ пулас. Ӑна нимӗн те каламарӗ, анчах пушӑ сулахай аллине хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ; Хьюго лӑплантармалла канлӗн йӗннине вырнаҫрӗ.
  
  
  Кӗтесре ҫур дюжина такси ларать, ӑна пысӑк та кивӗ отель умӗнче вараланӑ, грек храмӗн ишӗлчӗкӗсем пек, мрамортан тунӑ фасадпа сӑрланӑ. "Мӗнле те пулин конкретлӑ-и?"- ыйтрӑм эпӗ, эпир кӗтессе ҫитсен.
  
  
  "О..."Кристина чарӑнчӗ, куҫне хупрӗ те шӗвӗр пӳрнипе пысӑках мар ҫаврашкара сулкаласа кӑтартрӗ. "Ку", - терӗ вӑл, каллех куҫне уҫса.
  
  
  Вӑл тусанлӑ кивӗ "Форд" пулнӑ, руль умӗнче кичем водитель ларнӑ, вӑл шӑлӗсемпе ӗҫлӗн чакаланӑ, иртен-ҫӳренсем ҫине ҫаврӑнса та пӑхман. Ытти темиҫе водитель ҫул хӗрринче, хӑйсен сборӗсем патӗнче, пуҫ тайса тата аллисемпе хӑлаҫланса тӑраҫҫӗ, Анчах Кристина, хӑй суйласа илнӗ хыҫалти алӑка уҫас тесе, вӗсенчен mimmo ишсе иртрӗ. Руль тытса пыракан самӑр арҫын ирӗксӗррӗн пуҫне ҫӗклерӗ; вӑл пассажирсене пачах илесшӗн мар пек туйӑнчӗ. "Ку Нью-Йорк таврашӗнчи таксист пулнӑ пулмалла", - шухӑшларӑм Эпӗ, Кристина Хыҫҫӑн ҫӗрӗшнӗ автомобиль еннелле утса.
  
  
  Водитель ҫаврӑнса пӑхмарӗ, ассӑн сывласа илчӗ те ларкӑч ҫинче йывӑррӑн ҫаврӑнкаласа илчӗ. Кристина малалла ӳпӗнчӗ те грекла хӑвӑрт темскер каларӗ. Вӑл кӑмӑлсӑррӑн пуҫне сулчӗ, двигателе илсе килчӗ те передачӑна ҫутрӗ.
  
  
  Унтан эпир сарлака урамри машинӑсен тачӑ юхӑмӗ витӗр тухрӑмӑр; Часах вӑл хӗсӗнчӗ те, капӑр магазинсен речӗсем блокнӑй ҫуртсен кварталӗпе ылмашӑнса тӑчӗҫ, ҫуртсен кварталӗсем сулхӑн килхушшисем ҫине систерсе тӑраҫҫӗ. Пирӗн пата хура тумланнӑ ватӑ тиха ҫине утланнӑ хӗрарӑм ҫывхарчӗ, вӑл пирӗн хыҫра утнине пӑхмарӗ те. Эпир ун патӗнчен иртсе пынӑ чух водитель чӳречерен сурчӗ те темскер мӑкӑртатса илчӗ; вӑл мӗн каланине ӑнланма манӑн чӗлхене пӗлмелле марччӗ.
  
  
  Урам тӑруках хӑпарма пуҫларӗ; ҫуртсем ҫул хӗрринчен инҫете тӑрса юлчӗҫ
  
  
  эпир тусанлӑ килкартисенче вылякан ачасене, чӑх чӗпписене, ҫӗре сӑхакан килпетсӗр йытӑсене, пуҫа ҫӗклесе иртсе каякан машина ҫине пӑхассинчен ытла нимӗнпе те интересленменскерсене куртӑмӑр. Часах хула пирӗн хыҫала тӑрса юлчӗ, асфальт сарнӑ урам тикӗс ҫулпа улшӑнчӗ, вӑл йывӑҫсемпе витӗннӗ чӑнкӑ сӑрт тӑрӑх каллӗ-маллӗ кукӑрӑлма пуҫларӗ.
  
  
  Сӑрт тӳпине ҫитиччен эпир нимӗн чӗнмесӗр утрӑмӑр. Эпир храм е тупӑклӑх евӗрлӗ пысӑках мар раща патне ҫывхарсан, Водитель тормоз пачӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл шурӑ мрамор йӗри-тавра, колоннӑллӑ малта, икӗ айккинче, кайӑк ванни евӗрлӗ тазлӑ скульптурӑсем тӑраҫҫӗ. Таксист mimmo урлӑ иртрӗ, унтан сасартӑк сулахаялла пӑрӑнчӗ те пысӑках мар урам тӑваткалӗнче чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Ах, епле илемлӗ сӑн-пит!"- кӑшкӑрса ячӗ Кристина.
  
  
  Эпир вараланнӑ вырӑнтан эпир пӗтӗм хулапа гаване ылтӑн ҫутӑра ӳкерчӗксем ӳкернӗ открытка пек курма пултараттӑмӑр, анчах ҫав вӑхӑтра мана ҫав тери чаплӑ сӑнсем интереслентерместчӗҫ. Вӑл Кристинӑпа пӑшӑлтатма пӗшкӗнчӗ. "Вӑл акӑлчанла калаҫать-и?"
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Эпӗ пӗлместӗп."
  
  
  Ӑна теветкеллентӗм. "Ку... вырӑн-и?"Вӑл тарӑхнӑ; ку кирек мӗнле контактшӑн та тамӑк вырӑнӗ пулнӑ. Ҫул ҫине ытлашши тиесе тултарман, анчах унталла та кунталла кайма самаях ҫирӗп пулнӑ.
  
  
  Хӗрпе калаҫсан, ӑна таксист пирӗн ҫине ҫулсеренех ҫаврӑнса килнине асӑрханӑ. Шӑл тасатаканни унӑн ҫӑварӗнчех - ха, вӑл хуллен кулса илчӗ.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, - терӗ вӑл. "Вӗсем сана янӑ. Ҫак ҫулсенче эсӗ пире йота ҫине урӑхла пӑхмастӑн, Никтер".
  
  
  
  
  
  
  Вунвиҫҫӗмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  Ӑна темскер калама ӗлкӗриччен вӑл машинӑна каялла ҫавӑрчӗ, ҫул ҫине тухрӗ те малалла утрӗ. Кристина та, ун пекех, тӗлӗннӗ пек курӑнать. Вӑл, ҫӑварне карса, водитель ӗнси ҫине пӑхса, ман алла хытӑ чӑмӑртарӗ.
  
  
  "Аль...- пуҫларӗ вӑл, анчах эпӗ ӑна куҫпа пӑхса шӑплантартӑм.
  
  
  "Ҫапла, ку эпӗ." Водитель хӑй тӑхӑнса ҫӳрекен лаптак клеткӑллӑ картузне хыврӗ; тӗллевӗ кукша унӑн, анчах халӗ вӑл руль умӗнче тикӗсрех ларать, хыҫалта та, вунпилӗк ҫултан та ӑна мӑйӗпе хулпуҫҫийӗсем ҫинче вӑкӑрӑнни пек вӑй пуррине курма пултарать. "Наксос". Вӑл ҫулталӑк та уйӑх терӗ. "Эсӗ те, Эпӗ те, Ник. Гранатӑсем ҫӗр хӑвӑлӗнче. Ӑна самолета чаратӑп, эсӗ мана вӗлерме хатӗрленнӗ ҫынна перетӗн. Кирек мӗнле пулсан та, Эсӗ Германие тавӑрсан, мӗн тӑваҫҫӗ-ха вӗсем ҫав ачапа-сержантпа?»
  
  
  Эпӗ ответлемерӗм. Кирек мӗнле пулсан та, штопор ҫине мар. "Эпӗ сан ҫине лайӑхрах пӑхасчӗ", - терӗм эпӗ асӑрханса.
  
  
  "Паллах. Часах эпир хамӑр пуҫтарӑннӑ ҫӗрте пулатпӑр, унтан каялла ҫаврӑнса пӑхатӑп. Вунпилӗк ҫул, вӑл улшӑннӑ, ҫапла-и?»
  
  
  Калама йывӑр. Ҫакӑн пек вӑйӑ вылянӑ чух эпӗ мӗн курни пурте, яланхи пекех ҫӑра хура мӑйӑхлӑ, йывӑр сӑнлӑ. Ӑна корф варринчи Урам кӗтессинче Аlexa Зенитописа тупасса пачах та кӗтменччӗ, вӑл паян мар пек курӑнма тӑрӑшрӗ.
  
  
  "Эпӗ сире пӗлтерӗп. Ӑҫта каятпӑр эпир?"
  
  
  "Эсир ман йӑмӑкпа иксӗр кунтан инҫех мар туризм заведенийӗнче ӗҫетӗр. Питӗ сенсаци сӑн-сӑпачӗ, америка улпучӗ мартини тата дайкири. Сана халӗ те бурбон килӗшет-И, Ник?»
  
  
  Вӑл мана иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑранпа летчик каласа панӑ историе, Германие мӗнле ҫапса антарни ҫинчен, ӑна мӗнле тытни ҫинчен допроса илсен, ӑна хирӗҫ сӗтел хушшинче ларакан ҫын эмме хӑй ҫинчен, вӑл маннӑ пулсан та, хӑй ҫинчен мӗн те пулин каласа панӑ.
  
  
  "Мана Михаил Макки тесе чӗнеҫҫӗ", - терӗм эпӗ лӑпкӑн. "Унӑн яхта брокерӗ Флоридӑри, дайкири те питӗ лайӑх янӑрать".
  
  
  Водитель чунтанах кулса ячӗ, пысӑк хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ те, кӑтартусенчен иртсе, хӑвӑртланчӗ, вара ҫул каллех ҫӗкленме пуҫларӗ. Эпир тӗмсем сулхӑнлатнӑ ҫул ҫине тухичченех вӑл нимӗн те чӗнмерӗ, вӑл ҫул хӗрринчен кӑшт ҫеҫ пытанса тӑракан пысӑках мар ресторана илсе пырать. Эпир тӗттӗм те тӗттӗм крыльца умӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр, служитель сарлака картлашкасем тӑрӑх пирӗн пата анма пуҫласан, водитель ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл, малти шӑлӗсем хушшинчи сарлака хушӑка кӑтартса, йӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ ҫур сехет кӗтетӗп. Унтан ытла мар. Санӑн малта пысӑк каҫ".
  
  
  Дежурнӑй алӑка уҫрӗ; Эпир Кристинӑпа тухрӑмӑр та шала кӗтӗмӗр. Ку вӑхӑталла алексей ӑна ҫакӑн пек ӑнӑҫлӑн калама пултаратӑп тесе шутларӗ, ресторанӑн аякри айккинче хупӑ террасӑллӑ тип тӗлӗшпе тӗрӗс мар каларӗ. Ҫилтен хӳтӗлекен держательсен кашни сӗтелӗ ҫинче ҫуртасем мӗлтлетеҫҫӗ, ҫӑралсах пыракан шыв тӗттӗмлӗхӗнче инҫетре-инҫетре, аялта, сисӗмлӗ облаҫ пулса тӑчӗ, вӑл тӑхлан тӗслӗ пулса тӑчӗ, унтан майӗпен хуралса пычӗ. Эпир ларнӑ вырӑнтан хула ҫутисем курӑнмаҫҫӗ, анчах гаваньре ҫутӑ хуртсем евӗрлӗ ҫӗршер ҫутӑ курӑнать. Пирӗн йӗри-тавра никам та калаҫмасть, кристина тулаш енчен пӑхсан, сӑн-сӑпат енчен пӑхсан, пачах Урӑхла пек туйӑнать мана.
  
  
  Алексей пире алӑк патӗнче кӗтсе тӑчӗ. Вӑл калаҫма пуҫличчен эпир ҫула тухрӑмӑр.
  
  
  "Эсӗ ҫаплах иккӗленетӗн-ха
  
  
  мӗн эпӗ, Никтер? "
  
  
  "Нумаях мар", - тунмарӑм эпӗ.
  
  
  "Аван. Калатӑп-ҫке сана, сан ҫыннусем эсӗ манпа тӗл пулма хатӗрленни ҫинчен систермен те. Лайӑх хӑравҫӑ; вӑл Алексей Зенитополис евӗрлӗ мар пулсан, сансӑр пуҫне кам пӗлмелле, э?»
  
  
  "Аха."
  
  
  Вӑл пирӗн умра ларкӑч ҫинче шукаласа илчӗ. "Кристина, йӑмӑкӑм. Ахаль ҫын, санпа сахал калаҫатӑп. Ӑна сана пӗчӗк хӗрача ҫеҫ астӑватӑп".
  
  
  Вӑл эму ih чӗлхепе темскер каларӗ. Вӑл кулса ячӗ.
  
  
  "Ҫук, эпир акӑлчанла калаҫатпӑр. Никамшӑн та лайӑхрах-и, э?»
  
  
  Пӗр хушӑ эпӗ теветкелленсе пурӑнтӑм. "Юрать, Алексей. Малалла мӗн тумалла пирӗн? Мӗншӗн эсӗ халӗ кунта?»
  
  
  "Пирӗн почтӑра бизнеспа эпир тӗрӗс расписание пӑхӑнмастпӑр. Астӑватӑр-и, эпир ҫав контрабандистсене виҫӗ кун кӗтрӗмӗр?»
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Апла пулсан, манӑн албани тӑрӑх пӗр кун маларах каймалла пулнӑ. Хӑрушши нимех те ҫук; ыран пирӗн ҫавӑн пек сасӑламалла. Ҫав вырӑнтах, ҫав вӑхӑтрах. Пӗчӗк Кристина, вӑл нимӗн те пӗлмест, э, йӑмӑк?
  
  
  "Ку чӑнах та."
  
  
  "Эпир паян каҫхине каятпӑр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫук. Эсир манӑн йӑмӑкӑмпа, хӑвӑрӑн пӗчӗк романа хулара пысӑк каҫ вӗҫлетӗр. Эсир ташлатӑр, эсир ҫиетӗр, алӑран тытӑр, ыран вара, ишсе кайнӑ чух, хурлӑхлӑ сывпуллашатӑр та, пӗчӗк студентка Афинӑна таврӑнать. унӑн чӗри кӑштах ыратнӑ. Ҫапла мар-и вара? "
  
  
  Ку вӑл эпӗ асра тытни пулчӗ. Пире сӑнаса тӑнипе йӑнӑшнӑ пулсан, пирӗн кӗске романа мӗнле пулсан та тӗрӗсрех тӑвассинче идея пур.
  
  
  "Мӗн тӑватӑн эсӗ ҫав вӑхӑтра, Алексей?"
  
  
  "Паян каҫхине ӑна сире иксӗре вырӑнтан вырӑна куҫаратӑп. Унтан ӑна сире хӑвӑр кимӗр патне тавӑратӑп. Эсир ӑна ӑҫта вырнаҫтарнине кӑтартӑр-ха мана. Тул ҫутӑличчен борт ҫине улӑхӑп та, мана никам та курмӗ. Унӑн билетсӑр пассажирӗ, ҫапла-и? "
  
  
  "Мӗнле тӑвас тетӗн-ха эсӗ ӑна?"
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Эпӗ ишетӗп. Ӑна & Am nb тӗттӗмре пулӑ пек режим пулма пӗлетӗп".
  
  
  Пӗр хушӑ вӑл чӗнмерӗ. Эпир пӗчӗк храм умӗнчен иртрӗмӗр; хирӗҫри смотр площадки ҫинче темиҫе машина вараланса пӗтнӗ, пӗр мӑшӑр колонна умӗнче алла-аллӑн ларать. Ӑна кӗвӗҫеттӗм; Кристинӑн Алли ман алӑра сивӗ.
  
  
  "Таксие мӗнле илтӗн эсӗ?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Манӑн кунта контактсем пур, тепри. Ҫак утрав ҫинче эпир ӑна шанма пултаракансем те пур. Ытларах пӗлес килет-и?»
  
  
  "Ӑна каларӑм. - Ҫук.
  
  
  "Аван. Проблемӑсем ҫук-и?"
  
  
  "Шанатӑп."Унӑн кӑмӑлӗ ҫырлахман, анчах вӑл хӑйӗн иккӗленӗвӗсене хӑй умӗнчех хӑварнӑ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ку уявӑн чи тӗксӗм каҫӗ пулнӑ, ӑна вӑл хӑҫан та пулин ирттернӗ. Эпир уҫӑ Сывлӑшра, решеткеллӗ иҫӗм ҫырли аврисем айӗнче, утравӑн эксклюзивлӑ пляжӗ евӗр, каҫхи апат турӑмӑр. Эпир чӗрӗлле илнӗ лангута ҫиетпӗр, ih читлӗхре пирӗн пуканран темиҫе фут аяккарахра ҫеҫ шыв йӗри-тавра ҫисе тӑратпӑр. Сергей шӑппӑн, ҫап-ҫутӑ халӑх пулнӑ, ҫавна пурте пӗлнӗ. Вӑл икӗ кино ҫӑлтӑрне те пӗлет, ҫамрӑк чухне юратса пӑрахнӑ актрисӑна та кӗртет. Ҫак ҫулсенче вӑл ун чухнехинчен те пысӑкрах план пек туйӑннӑ.
  
  
  Каярахпа Эпир Palace Hotel текен дискотекӑна кайрӑмӑр, унта вӑл, ирӗксӗртен тенӗ пек, ташӑ кристинипе ҫаврӑнать. Вӑл ҫав тери тирӗнсе ларнӑ та, эпир мӗн туни ниме те пӗлтермест, анчах ҫак ушкӑнра та хӗр ӑна арҫынла пӑхнинчен ытларах илӗртнӗ. Ку мана килӗшмерӗ, анчах яланхи сӑлтавпа мар; унӑн хусканӑвӗсемпе сӑн-питӗнче, катастрофа сассине итленӗ пек, хӑйне хӑй шанӑҫсӑр тыткалани палӑрчӗ. Ун ҫине тинкеререх пӑхакан кирек кам та ӑна наркотиксен сӑн-сӑпачӗ тесе шутлама пултарнӑ, анчах вӑл вӗсен аллинче, ҫак ушкӑнра ку ытлашши тӗлӗнмелли пулас ҫук.
  
  
  Тата тепӗр вырӑн пур, унтан ӑна, яланах ӳкӗте кӗмен Алексее, шавлӑ хула тӑрӑх илсе ҫӳрекенскерне, темиҫе вырӑн. Икӗ хутчен ӑна хӑмӑр мерседес "асӑрханӑ, анчах ку мана питех пӑшӑрхантарман; Ӑна ытти сӑнавҫӑсем те курасшӑн пулнӑ. Аlexa асӑрхаттару чиккинче ӑна темиҫе хут та пулнӑ, анчах ку ҫын хӑйне хӑй ҫав тери шаннӑ, эпӗ лайӑх астӑватӑп, ҫав тери пултаруллӑ пулнипе, эпӗ нимӗн те шарламарӑм. Вӑл тӗрӗс каланӑ, тӗрӗс мар каланӑ.
  
  
  Ҫурҫӗр иртсен икӗ сехетре Алексей кимӗ патне кайма вӑхӑт ҫитни ҫинчен пӗлтерчӗ. Эпир лайӑх ҫутатнӑ ҫыран хӗрринче тӑратпӑр, вӑл пирӗн "водителе" пӗр пачка хут укҫа тыттарчӗ те ирхине таврӑнма ыйтрӗ. Катерта кӗтсе тӑракан ҫамрӑк ҫын, хытӑ анасласа, пире пӗр хӗрхенмесӗр сӑнаса тӑрать.
  
  
  "Ҫук", - сурчӗ Алексей. "Ыран ӑна утрав урлӑ анне патне хӑнана каятӑп".
  
  
  "Аван. Ытти водительсем те пур".
  
  
  "Ҫапла". Вӑл юриех кӳренмелле шоу турӗ, укҫине шутласа пӑхрӗ, хартлатса илчӗ те ҫав тери хӑвӑрт каялла чакрӗ, манӑн аяккалла сиксе ӳкмелле пулчӗ. Эпир Кристинӑпа иксӗмӗр вӑл епле кайнине пӑхса тӑтӑмӑр, унтан, эпир бар портӗнчен катера кӗрсен, пӗр-пӗрин ҫине салхуллӑн кулса илтӗмӗр.
  
  
  Ҫул ҫинче кӗске турӑмӑр
  
  
  суту-илӳ центрӗнче, пуринчен ытла пирӗн хыҫра пыракан шпик валли туяннӑ япаласем.
  
  
  "Вӑл ҫав тери начарччӗ", - терӗ Кристина.
  
  
  "Ну, юрӗ. Кирек мӗнле пулсан та, ку лайӑх каҫ пулнӑ, ҫапла мар-и?»
  
  
  Ревматизм вӑхӑтӗнче вӑл мана питҫӑмартинчен ҫемҫен, унтан тата ытларах хӗрӳллӗн, янахран кӑшт аяларах чуптурӗ. "Анчах, - терӗ вӑл кӑшт вӑхӑт иртсен, - вӑл пире пурпӗрех ыран кирлӗ пулмасть. Хӑҫан тухса каять-ха эпӗ? Иккӗре-и?»
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп."Пӗр каҫхине вӑл телефон патне пычӗ те Афинӑна каялла кайма билетне пӑрахрӗ. "Отель тата пӗр кунлӑха е ун патӗнче юласчӗ санӑн".
  
  
  "Анчах ку пулма пултараймасть. Сирӗн Те Италие каймалла".
  
  
  "Эпӗ васкамастӑп."Ӑна хулпуҫҫийӗнчен шӑлса илчӗ, ыталаса илчӗ те хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ. Кимӗ рулевойӗ двигателе чакарчӗ, пурте унӑн причалӗ ҫине каякан "Сциллӑна" ҫывхарни ҫине тинкерсе пӑхрӗҫ.
  
  
  "Анчах... ӑна. Шел те". Катер тӗттӗм шлюпкӑпа юнашар чарӑнсан, Кристина ассӑн сывласа илчӗ те ман ҫумран уйрӑлчӗ; ҫӳремелли ҫутӑсем, пӗчӗк электричество лампочкисем ҫеҫ ҫунаҫҫӗ, вӗсем батарейӑсене питӗ сахал авӑрлаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна катер рулевойне тӳлерӗмӗр те, эпир аялалла антӑмӑр. Эпир тӗттӗм кабинӑна кӗрсен, Кристина ман умра трап ҫинче чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл чашкӑрса илчӗ : "Мӗн ку?"манӑн сулахай алӑ хӑй тӗллӗнех манран пӑрӑнать, Хьюго ман алла йӗнӗ тавра лекме хатӗр.
  
  
  "Ку... ку нимех те мар". Вӑл каютӑна кӗчӗ.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт йӗри-тавра пӑхса илчӗ; портран Тухакан Святой пысӑках мар, анчах пытанма та вырӑн ҫук. Эпӗ малалла утрӑм, пуҫа тата ҫакӑнса тӑракан шкапа, унтан тепӗр каютӑна тӗрӗслерӗм. Пире пӗччен. Никама та. Вӑл таврӑннӑ ҫӗре Кристина краҫҫын хунарӗсене ҫутнӑ.
  
  
  "Эпир паян каҫхине ih тӑвасшӑн мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Анчах..."
  
  
  "Алексей кунта ишсе тухса борт ҫине йӑпшӑнса тухма хатӗрленет пулсан, атьӑр ун ҫине ҫаврӑнса пӑхар мар. Юрать-и?»
  
  
  "Ах, мӗнле айванла ку ман енчен". Вӑл святойне сӳнтерчӗ те ман еннелле, койкӑсемпе сӗтел хушшине хӗсӗнсе ларчӗ. Самантлӑха вӑл ман алӑра пулчӗ, унӑн тӗллевӗ ман кӑкӑр ҫумне пӑчӑртанчӗ те, манӑн ҫӳхе кӗпе витӗр унӑн сасартӑк вӗри куҫҫулӗ тапса тухнине туйса илчӗ.
  
  
  "Мӗн ку?"- лӑплантарчӗ ӑна, унӑн ҫӳҫне ачашшӑн шӑлкаласа.
  
  
  "Ох... пурте ҫав тери нумай, Макки. Е Картер, е эсир кам пулнӑ пулӑттӑр". Вӑл куҫне хупрӗ те шӑршласа пӑхрӗ. "Ӗнер каҫхине ӑна вӑл пирӗн пӗртен-пӗр хут пӗрле пулни ҫинчен каларӗ. Вӑл тӗрӗсех каланӑ, анчах ҫакӑншӑн пулӗ тесе шутламан. Паян вӑл кунӗпех ман пулӗ тесе шанчӗ... манӑн инстинкт йӑнӑшрӗ. Анчах ку тӗрӗс пулнӑ, ҫапла мар-и? "
  
  
  Пӗр вӑхӑт каярах ӑна ҫулҫӳревӗн вӑрӑм кунӗпе праҫник каҫӗ шӑмми-шакки таранах тертлентерсе ҫитерчӗ, анчах ҫак тӑвӑр вырӑнта пӗрле тӑнӑ чух вӑл пӗтӗм ывӑнни иртсе кайнине туйса илчӗ. "Вӑл кунта темиҫе сехет пулмасть", - терӗм эпӗ ҫемҫен.
  
  
  Пӗр самантлӑха вӑл мана хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ, унтан сасартӑк пӑрӑнчӗ: "пире кӑштах бурбон, Макки Кирлӗ-и? Атя ҫакӑнта, Алексей киличчен, пӗччен ларар. Кирек хӑш самантра та ман шӑллӑм пирӗнпе пӗрлешме пултарать пулсан, эпӗ ӑна сан ҫумна мӗн туйнӑ пулӑттӑм-ши?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Алексей кимӗ хӳри урлӑ пӗр сас-чӗвсӗр каҫнӑ чухне, шлюпка тавра ҫаврӑнса, кабина урлӑ трап патнелле шунӑ чухне пилӗк сехет ҫитнӗччӗ. Унӑн тӗллевӗ шӑтӑкран тухсан, ӑна Хьюго аллинче тытса тӑрать.
  
  
  "Тӑхта!- чашкӑрса илтӗм эпӗ, вӑйсӑр ҫутта ҫутатма май парса; ҫивӗччӗшӗ ҫинче.
  
  
  "Эпӗ Кӑна, Ник". Алексей хӑй умӗнче шыв кӗмен хура сумкӑна тӗртсе ячӗ те лутра пусма тӑрӑх каютӑна пуҫхӗрлӗ анчӗ. Ӑна самантлӑха ун ҫинче хунар турӗ; вӑл, сӑнсӑр пуҫне, пурне те хупласа тӑракан гидрокостюмпа. Ӑна крылов чарчӗ.
  
  
  "Сана курман-и?"
  
  
  "Ку пулма пултараймасть. Эсир ҫак кимме лайӑх вырӑна, манӑн тусӑма, вырнаҫтартӑр, манӑн иртсе каймалли пӗртен-пӗр пысӑках мар карапсем пурччӗ. Ҫӗрле ih борт ҫинче никам та пулман".
  
  
  Ку ӑнсӑртран пулман, анчах манӑн ун ҫинчен эмме каламалла пулман. "Кӑштах типӗ тумтир кирлӗ-и?"
  
  
  Вӑл палуба ҫинчи сумка ҫине кӑтартрӗ. "Манӑн пур. Тен, алшӑлли. Икӗ алшӑлли". Вӑл тӑчӗ, унӑн кӗлетки каютӑра туллиех темелле. "Эсӗ мана пӗрремӗш хут туйса илнӗ чухне эпӗ пысӑк арҫын пулнӑ, Ник. Халӗ унӑн шталӗ кӑшт пысӑкрах". Аппӑшӗ ҫине пӑхмасӑр, вӑл гидрокостюма хывма пуҫларӗ. Пуҫа алшӑллисем чикме кӗтӗм.
  
  
  Вӑл типсен, типӗ тумтир тӑхӑнсан, эпир пысӑк каютӑра шыв ӗҫмелли япаласем тытса выляттӑмӑр. Тулта тӳпе кӑвакара пуҫларӗ, анчах темиҫе сехет каялла ывӑнса ҫитни ӗмӗрлӗхех иртсе кайнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Пирӗн вӑхӑт пур", - терӗм эпӗ. "калаҫма Вӑхӑт".
  
  
  Алексей ҫав пӗр стакан бурбона пушатса хӑварнӑ хӑрушӑ сыпкӑм ӗҫрӗ те тепӗр стакан тултарчӗ. "Нимӗнле калаҫу та ҫук. Эсӗ те, эпӗ те, пирӗн вӑхӑт Нумай, Ник. Халлӗхе эпир кӑштах ҫывӑрӑпӑр. Кайран, эсӗ манӑн кӗҫӗн йӑмӑкӑм, Кристина тата мана валли билет илме кайсан, пирӗн вӑхӑт нумаях пулмасть.
  
  
  пӗрле. Юрать-и?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ӑна, тӑххӑр иртсен, катерпа ҫыран хӗррине тухрӑм. Авиакомпани офисӗ темиҫе минут утнипе эпӗ такси шырама шталь мар. Кунӗ тӗтреллӗ, анчах ҫилсӗр; чул ҫыран ҫумне ҫапӑнса чӳхенекен шыв сӑрӑ та чунсӑр пек туйӑнать. Ку ман кӑмӑла тивӗҫрӗ.
  
  
  Кристина билетне илсе, вӑл ним тӗлсӗр ҫыран хӗррипе уткаласа ҫӳрерӗ. Ҫак ирхине куҫ умне темиҫе урапа тухса тӑчӗ. Ытла ир. Анчах хӑмӑр мерседес " водительпе унӑн юлташӗ ман кимме курма пултарнӑ вырӑнта вараланнӑ. Ку мана пӑшӑрхантармарӗ; вӗсем бинокльпе усӑ курман пулсан, унта мӗн пулса иртнине каласа пама пултарайман пулӗччӗҫ, пултарнӑ пулсан, ку ниме те пӗлтермен пулӗччӗ. Алексей малти каюта умӗнчи сӑнчӑрлӑ шкапа кӗрсе ларчӗ, нӳрӗ металл звеносем хушшинче хӑйне валли йӑва турӗ те, эпир Тарантона кайнӑ чухне тинӗсе тухиччен ӗҫ тухманни ҫинчен пӗлтерчӗ. "Эсӗ пытансан, тусӑм, эсӗ пытанатӑн. Ырӑ каҫ пултӑр".
  
  
  Ӑна сувенир лавккисенче ӳркевлӗн ухтартӑм, кристина парнелеме мӗн те пулин ыйтрӑм. Пурте тӗрӗс пек туйӑнчӗ. Ӑна каялла ҫавӑрчӗ те "Сцилла"вырнаҫнӑ вырӑнтан инҫех те мар ларакан уйрӑм ватӑ отель патнелле утрӗ. Пиччӗшӗпе йӑмӑкӗ тӗл пуличчен вӑл аяккарах пулма килӗшрӗ, вара эпӗ вӗсем кайран та, ҫак ҫулсенче те мӗн ҫинчен калаҫма пултарасси ҫинчен пӗлесшӗн пултӑм.
  
  
  Бар уҫӑ пулнӑ, вӑл ҫӳллӗ маччаллӑ пысӑк пӳлӗме пӗртен-пӗр ҫын кӗнӗ. Бармен "Юнлӑ Мэрине" сӗнчӗ, вӑл мухмӑр туриста курнӑ чухне пӗлетчӗ, анчах эпӗ бурбон ҫинче чарӑнса тӑма шутларӑм. Эпӗ ирсерен ӗҫместӗп, анчах ман ӳте илес пулсан, вӑл иртнӗ каҫах пулнӑ; вӑл ҫывӑрман та.
  
  
  Шкулсенчи класс пӳлӗмӗсен стенисем ҫинче ҫакӑнса тӑракан, тен, халӗ те пур пулӗ, циферблат тӑрӑх шаклатакан электричество сехечӗн пӗр минутлӑх стрелки ҫине пӑхса тӑнӑ хушӑра манӑн темиҫе сехет вӑраххӑн иртрӗ. Вунпӗр сехет те иртменччӗ-ха, бара коридорнӑй кӗчӗ, йӗри-тавра пӑхса илчӗ те ман ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Мистер Картер-И?"
  
  
  Вӑл хӑй мӗн каланине ӑнланса иличчен тенӗ пекех каларӗ. Унтан ӑна пуҫне сулласа илчӗ.
  
  
  "Эсир ... мистер Картер мар-и?"Вӑл пит-куҫне пӗркелентернӗ, акӑлчансенни пек кӑлтӑксӑр.
  
  
  "Ҫукран хӑратӑп. Макка Ячӗ".
  
  
  "Анчах джентльмена баррӑра шӑнкӑртаттараҫҫӗ. Дама Ӑна "Картер ятлӑ", - терӗ. Эпӗ кунта пӗртен-пӗр ҫын пулнине палӑртса, вӑл каллех йӗри-тавра пӑхса илчӗ.
  
  
  Пӑрсем. "Ылханлӑ ухмах", - тарӑхрӑм эпӗ, вӑл палуба ҫинче пулнӑ пулмалла та эпӗ отеле кайнине курнӑ пулмалла. Барсӑр пуҫне тата ӑҫта пулма пултарнӑ-ха вӑл? Ӑна хӑйӗн ҫиллине пусарчӗ, мӗншӗн тесен вӑл мана телефонпа шӑнкӑртаттарма хистекен япала пулчӗ пулмалла, ҫавӑнпа та хӑй пӑшӑрханнипе вӑл айван йӑнӑш турӗ.
  
  
  "Мӗнех вара, - терӗм эпӗ кӑмӑллӑн, ура ҫине тӑрса, - хӗрарӑм ҫине тӑрсах ыйтать пулсан, эпӗ звонок ҫине ответлетӗп. Мана ҫул кӑтартас". Ӑна стойка ҫине укҫа пӑрахнӑ та посыльнӑй хыҫҫӑн кайнӑ.
  
  
  Вӑл мана отелӗн кайри пӳлӗмӗсемпе канмалли пӳлӗмӗсем патне илсе пыракан ансӑр коридор тӑрӑх килти телефонсене кӑтартрӗ. "Кирек мӗнле телефон та илӗр, оператор та ҫыхса пӑрахӗ сире", - терӗ вӑл. Вӑл пӑрӑнса кайиччен кӗтсе тӑчӗ, унтан чӗлӗмне ҫӗклерӗ. Оператор ҫавӑнтах тухрӗ. Эй, кам каларӗ ӑна, хӑйӗн тӗрӗс ятне каласан, пит-куҫне пӗркелентерсе, вӑл мана кӑштах тӑхтама ыйтрӗ. Вӑл, ҫак тирпейсӗр операцисенчен пӗтӗмпех ывӑнса ҫитнӗскер, йынӑшса ячӗ.
  
  
  Ман хыҫра уҫӑлакан кун малтан илтӗнмерӗ. Унтан вӑл ботинка чӗриклетнине, аллине ҫӗкленӗ чух тумтир кӑштӑртатнине илтрӗ. Вӑл ҫаврӑнкалама пуҫларӗ, телефон трубки ман алла пырса перӗнчӗ, анчах ытла кая юлнӑччӗ ӗнтӗ; пуҫ купташки ҫумне темӗн пырса ҫапӑнчӗ те, вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ. Унӑн пӗртен-пӗр ыратӑвӗ мрамор урайлӑ контакт пулнӑ, ҫавӑнпа вӑл шкулти футболла вылямалли кунсенчи чӗркуҫҫи тавра ӳсекен курӑксем пирки пӑшӑрханнӑ, иккӗмӗш хут ҫапма пуҫласан, пӑшӑрханмалли те пулман.
  
  
  
  
  
  
  Вунтӑваттӑмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  Эпӗ ӑҫтине ӑнланса илес тесе, унӑн вӑхӑта сая ярас мар тесе, малтан ӑна ҫӗҫӗпе тӗрӗслерӗм те тӗлӗнсех кайрӑм: Хьюго халӗ те ман камзол ҫанни айӗнче йӗнӗ-ха. Эпӗ ҫыхман, темле кровать ҫинче выртнӑ пек туйӑнать. Унӑн куҫӗсем ыратса кайрӗҫ; святойӗ, кӑнтӑрлахи пӗлӗтлӗ кунхи пек, пусӑрӑнчӑк пулчӗ ...
  
  
  Унтан кӑнтӑрла! Ӑна, сехет ҫине пӑхса, йынӑшса ячӗ. Икӗ сехет ҫитнӗ ӗнтӗ, унӑн "Сциллӑна" кӑнтӑрла тӗлне таврӑнмалла пулнӑ. Вӑл ларма хӑтланчӗ, анчах алли мана каллех кровать ҫине тӗртрӗ. Манӑн куҫсем фокусӑламаҫҫӗ, анчах эпӗ мӗн курма пултарни пурте-ҫак сапаланчӑк тӗллев яланлӑхах ман ӗнсе хыҫне пырса ҫапӑннӑ май вылянса тӑрать. Пӗр хушӑ вӑл ним хускалмасӑр, шурса кайса выртрӗ, лӑпланма тӑрӑшрӗ, кашни ҫулах, ҫӗвӗҫ илесшӗ, мӗн пулса иртни ҫинчен шухӑшларӗ. Унтан ӑна алӑран тӗртсе яма хӑтланчӗ, анчах вӑл ман кӑкӑрта ҫирӗп те ҫирӗп пулчӗ. Пӗчӗк алӑ...
  
  
  Унӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ; сӑн-пичӗ яланлӑхах фокусра ишме пуҫларӗ, пичӗ ҫинче ҫемҫе ҫутӑ пайӑркасен ореолӗ пур.
  
  
  Унтан вӑл кулӑпа кукӑрӑлса тӑракан тутисене, вӗсен тӗлӗнче кӑшт авӑнчӑк сӑмсаха, йӑлтӑртатакан хура куҫӗсене курчӗ, куҫӗсем кулӑ пек мар, туслӑн пӑхаҫҫӗ.
  
  
  "Сью - Элен", - хӑрӑлтатса илтӗм эпӗ. - Мӗн шуйттанӗ пултӑр...?"
  
  
  "Лайӑх ача пек выртса юл, чунӑм. Вӑл сана ҫакӑн пек тӳрккес те илемсӗр ҫынсем сиктерсе ҫӳреттересшӗн мар ".
  
  
  "Ил аллуна ман ылханлӑ кӑкӑртан. Ӑна ларас тетӗп. Пултарсан".
  
  
  "Юрать, хаклӑ ҫыннӑм, эсӗ тытӑнса пӑх-ха. Анчах питӗ вӑраххӑн, мӗнле илтетӗн эсӗ?»
  
  
  Ee вӑйлӑ хӑмӑр алли пусӑма вӑйсӑрлатрӗ те вырнаҫса ларчӗ. Тепӗр тесен, вӑл кровать ҫинче мар, пысӑк шурӑ кушетка ҫинче выртать, ун ҫинче улттӑмӗш ҫынна яхӑн тӑвӑр пулмасӑр ҫывӑрма пулать. Вӑл асӑрханса йӗри-тавра пӑхса илчӗ; ҫаврака чӳречесем пулман пулсан, Эпир парк-авенира каякан кирек мӗнле чаплӑ гостинӑйра та пулма пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Унтан вӑл ман айра ачаш силленни ман пуҫ ҫеҫ маррине ӑнланса илчӗ.
  
  
  "Сирӗн кимӗ-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Мӗнле яланах тавҫӑруллӑ, Ник? Угу, ку манӑн кимӗ. Е ман упӑшкана, вӑл пирӗн пата кам пултӑрччӗ".
  
  
  Вӑл кулма ытла та ҫилленнӗ. "Мӗн, ҫӗвӗҫ ил, кунта мӗн пулса иртет, сью-Элен? Кам ҫапрӗ мана?»
  
  
  "О, манӑн виҫмелли хуралҫӑсен укҫи-тенки тавра пӗри. Санӑн тӗллевӳ мӗнле, хаклӑ ҫыннӑм?"
  
  
  "Мӗнле кӗтетӗр эсир?"Ӑна тӑма хӑтланчӗ, анчах шӗвӗр пӳрнипе вӑл мана каллех диван ҫине тӗртрӗ. Ӑна, сью-Элен СМРА вӗреннӗ чухне пур колледжсенчи хӗрачасем хушшинче ҫуралнӑ Техас чемпионӗ пулнине аса илчӗ те, вӑл пире вунӑ ҫул, эпир ӑна пӗлекен виҫӗ упӑшкашӑн, ҫемҫетмерӗ.
  
  
  "Шел. Кӑштах бурбон кирлӗ-и?"
  
  
  "Халех мар."
  
  
  "Ҫак ир ҫителӗклӗ-и сана?"
  
  
  "Пӗтӗмпех мар."
  
  
  "Ну, сасӑсем, отельти телефон патӗнче тӑнне ҫухатнӑ хыҫҫӑн мӗнле курӑнчӗҫ-ха ку? Лаппинг барта тата ытти те. Телее пула, ман хуралта тӑракан литературӑран пӗри килчӗ те сана полици килсе арестлеичченех туртса кӑларчӗ ...... "
  
  
  "Апла пулсан, пӗри сирӗн хуралҫӑсене тӗл пулать е мана ҫапать". Вӑл сехет ҫине вӑрттӑн пӑхса илчӗ; ӗлӗк пулман.
  
  
  "О, ан пӑшӑрхан, чунӑм. Сирӗн пӗчӗк грек хӗрачи сана каялла, эсӗ ҫӳрекен илемлӗ кивӗ ваннӑра кӗтет. Кӑкарма хатӗрскер, вӑл пӗрмаях палуба ҫине тухать те панель еннелле пӑхать, вӗсем тавра кит тытакансен капитанӗ тӑлӑх арӑм уҫӑлса ҫӳренӗ чухне ҫеҫ пулнӑ пек туйӑнать ".
  
  
  "Пар!- харкашрӑм эпӗ. "мӗн кирлӗ сана манран?"
  
  
  Унӑн кулли таса, таса шлюха хутӑштарнӑ. Вӑл бикини плавкипе кӗпине тӳмелеме те тӑрӑшмарӗ. Вӑл ee кӑкӑрӗ пӗчӗккӗ, анчах дыня ҫурри пек ҫирӗп пулнине аса илчӗ. Вӑтӑр е ун таврашӗнче пирӗн професси акробачӗн мускуллӑ пурнӑҫӗ пурччӗ, унӑн урисене илемлӗ купаласа хунӑ пулин те, вӗсем юланутпа ҫӳремелли ӗмӗрлӗх вӑй-хӑватлӑччӗ. Сью-Элен пилӗк фут ҫӳллӗшехчӗ пулӗ, анчах ӑна пӑхӑнса тӑрас тесен, манӑн вӑл хӗр иккенне манмалла пулчӗ. Эй, килӗшрӗ ку.
  
  
  Вӑл манпа юнашар диван ҫине ӳкрӗ, кӗпине йӳле ярса, кӑкӑрне уҫса ячӗ. "Ӗнер каҫхине эсӗ мана темӗн те пӗр каласа пӗтертӗн, Ник. Пӗлетӗн-и?»
  
  
  "Ӑна-и? Мӗнле?"
  
  
  "Ну... мӗн пулчӗ ку? Пӗр-икӗ кун каярах ман юлташ сана курчӗ... ӑҫта пулнӑ вӑл? Ӗҫкӗ-ҫикӗ-и?»
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Ыратать. "Эпӗ астӑватӑп."
  
  
  "Ну, Ронда, эсӗ ӑна астуман пек пулатӑн, терӗ вӑл. Е мана. Анчах вӑл сана, унӑн юнне, шӗвекӗпе шӗвекне кура, ку Никер пулмаллине пӗлнӗ. Чӑнах-и? Никам та сан пек мар-и вара, хаклӑ ҫыннӑм".
  
  
  "Эпӗ..."Мӗн каламаллине ӑнланма йывӑр. Эпӗ правительство валли мӗн те пулин тунине сью-Элен пӗлет, мӗншӗн тесен пӗр вӑхӑт унӑн ашшӗ ЦРУ тата алфавит хӑрушсӑрлӑхӗн ытти агенчӗсемпе ӗҫлекен комитетсенче сенатор пулнӑ. "Пӗлетӗн-и, хӑш чухне ӑна ӗлӗкхи туссемпе те сывлӑх сунма пултараймастӑп".
  
  
  "Угу. Пӑрҫана ӑнланман авалхи туссем валли мар. Анчах эсӗ пӗтӗм Грецире ҫак илемлӗ сӑн-пите кӑтартсан, ӑна пӗлетӗп: эсӗ темле вӑрттӑн миссире мар, Е Эсир Пире Сэм пичче валли мӗн те пулин тунӑ пулӑттӑр. Сирӗн пек лайӑх арҫын манӑн маскировкӑпа усӑ курмалла, Мӗншӗн тесен Кремльти начар пӑссем Е тата таҫта урӑх ҫӗрте сирӗн ҫине тапӑннӑ ". Вӑл ман ҫине пӳрнипе тӗллесе кӑтартрӗ те мӑлатукпа шаклаттарчӗ. "Ҫав каҫхине манӑн кӑштах калаҫмаллаччӗ, эсӗ питӗ лайӑх ҫын, терӗм... ну... тепри. Бурбонла мухтанни, ӑнланатӑн-и?»
  
  
  Ӑна пӗлет. Ытла та аван. Пӗр-икӗ хутчен вӑл сью-Элена чутах юратса пӑрахмастчӗ, анчах кашнинчех унӑн "иртӗхсе кайнӑ пӗчӗк-пуян хӗрача" йӑли, ӗҫке ернӗскер, мана ҫӑлса хӑваратчӗ.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, иртнӗ каҫ, эсӗ ҫав чӑлах хуратул гречанкипе ташласа ҫӳренине эпир пурте курнӑ чухне, эсӗ сывлӑх та сунмарӑн, ну, ку мана пӗҫертсе ячӗ".
  
  
  "Анчах эпӗ сана курман!"
  
  
  "Ҫук-и? Вӑл хӑйӗн купарчипе сан мӑшӑру ривненскине тӗкӗннӗ чухне те-и? Вӑл дискотека, ӑна мӗнле дискотека ҫинчен манса кайнӑ-и?»
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп... вӗсем пурте туллиех".
  
  
  "Ҫын нумаййи мар, тусӑм! Эсӗ ман купарчана пӗлместӗн пулсан, кам пӗлет?"Вӑл ман пата ҫулать,
  
  
  "Мӗн ... сирӗн упӑшкӑр пирки мӗн?"
  
  
  "Ах, вӑл. Ахиллион, Вӑл Японире е тата таҫта карапсем туянма хатӗрленет. Эпир мӑшӑрланнӑ хыҫҫӑн вӑл манпа юнашар ҫур дюжина ытла пулман".
  
  
  "Апла вӑл сана кунта хӑварать? Хуралҫӑсемпе тата механикӑпа - и?"Манӑн тӗллев халӗ часах уҫӑлчӗ; тӗлӗнмелле пулсан та, пуҫ купташкинчи ҫурӑк мачча ҫуккипе бурбон ытла нумаййине нейтрализацилет.
  
  
  "Угу. Вӑл мана ҫак ватӑ яхтӑна тата хӑлхасӑр-чӗлхесӗр выляс тесе макӑракан командӑна пачӗ, анчах ҫак икӗ йывӑртарах ҫын пур, вӗсем мана пуринчен ытла сӑнаҫҫӗ, вӗсем пире ӑҫта каяс тенӗ, ҫавӑнта каяҫҫӗ". Вӑл хихиклетсе илчӗ те ман ҫумма тӗршӗнчӗ. "Анчах кунта мар."
  
  
  "Мӗн ҫинчен калатӑр эсир?"
  
  
  "Ах, вӑл мана улталать тесе шутлать, анчах эпӗ порта кӗнӗ ҫӗрте ӑна ih куратӑп. Ну, ку ih пысӑк хӑмӑр машинӑна та".
  
  
  "Пысӑк Мерседес...?"
  
  
  "Угу. Эсир те асӑрхарӑр-и ҫакна? Пурте асӑрхарӗҫ".
  
  
  "Эсир в. пулнӑ... Пиргосе икӗ каҫ каялла-и?»
  
  
  "Планларӑм, анчах эпӗ ӑна тума пултараймарӑм. Мӗншӗн? Пулнӑ-и?»
  
  
  "Пӗр вӑхӑтлӑха."
  
  
  "Хӑвӑн шлюпкуна ӑҫта илтӗн эсӗ?"
  
  
  "Вӑл шлюха мар. Вӑл та пӗчӗк мар".
  
  
  "Ҫук, пӗчӗк мар вӑл. Анчах ӑна ҫурӑм хыҫне ҫыхса лартнӑ хӑрах алӑпа вӗлерме пултарнӑ". Вӑл ман чӗн пиҫиххи тӑхипе аппаланать.
  
  
  "Манӑн кунтан тухса каймалла".
  
  
  "Пире мӗншӗн. Пирӗн каҫ пулать,Никифор. Каҫсем канмалла, халӗ уҫӑ. Каярахпа манӑн туссем пурте борт ҫине таврӑнӗҫ, эпӗ вӗсене сью-Элен Барлоуна никам та тиркеменнине кӑтартӑп . унӑн тусӗсене пурне те ".
  
  
  Ӑна, пиртен пӑрӑнчӗ. "Эсир ҫакна астӑватӑр-и: шӑпах ҫавӑнпа эсир мана анратса кунта илсе килтӗр-и?»
  
  
  "Ну... ку, тен, кӑштах йывӑртарах та пулӗ, хаклӑ ҫыннӑм. Анчах эпӗ ҫӗрӗпех ҫав ҫынсемпе ҫывӑрман, вӗсем мӗнле хихиклетсе кулнине те курма пултарнӑ, мӗншӗн тесен эпӗ санпа мухтанаттӑм, кайран эсӗ мана пурин куҫӗ умӗнче те ухмах вырӑнне хутӑн. Ҫавӑнпа та, манӑн хуралҫӑ йытӑсем эсӗ отель барне кӗнине куртӑмӑр тесен, ӑна ним вырӑнне те хуман. Ҫав хурал йыттисем, вӗсем тем тума лайӑх, ҫапла мар-и? "
  
  
  "Ҫапла. Вӗсем пулӗ тетӗп. Ӑҫта вӗсем халь?"
  
  
  "Ой, ман унта алӑк хыҫӗнче пӗри тӑрать". Вӑл аллипе тӗлсӗр сулчӗ. "Санӑн хӑвӑн грек кимми патне таврӑнас килмест пулсан".
  
  
  "Унӑн самолет ҫине ӗлкӗрмелле пулнӑ".
  
  
  "Ну, вӑл тата тепӗр кун кӗтме пултарать, ҫапла мар-и?"
  
  
  Вӑл сью-Элена ӳкӗте кӗртме хӑтланни шанчӑксӑр пулнине курчӗ. Вӑл, унӑн чӗрнеллӗ аллисене пуҫтарса, ура ҫине тӑчӗ те кун каҫа хӑвӑрт утса кайрӗ. Ӑна уҫсан, вӑл ман ҫине пӑхакан хӑмӑр Мерседес тавра тӑракан арҫынсен тӳрккес сӑнне курчӗ. Аллине вӑл 45-мӗш калибрлӑ пистолет тытнӑ, вӑл мана тӳрех кӑкӑртан тӗллет. Вӑл "отельпе" усӑ курнӑ пулмалла. Ӑна каллех алӑк хупрӗ.
  
  
  "Хаклӑ ҫыннӑм, эпӗ ҫак мӗнпур инкек-синкексене туса пӗтерсен, эпӗ сана хам патӑмран тарма ирӗк паратӑп, тетӗн-и? Каяр ӗнтӗ". Вӑл урайӗнче шурӑ кушетка ҫинче выртать, кӗпине унпа юнашар кавир ҫинче, аллине аялти бикинин пиҫиххи хушшине чикнӗ.
  
  
  Сью-Элен савӑнӑҫлӑ та хаваслӑ, килӗшӳсӗр, анчах сывлӑхлӑ пулнӑ вӑхӑт пулнӑ. Халӗ ӗнтӗ вӑл, ҫемҫен калатӑп, улшӑнни курӑнсах тӑчӗ; Вӑл унпа хавасланма пултарнӑ пулӗччӗ, анчах унӑн вӑййисем мана пӑрахрӗҫ.
  
  
  Ӑна, ун патне пырса, пирӗн бикиние хыврӗ. Пулӑшас тесе, вӑл хӑйӗн вӑйлӑ та ансӑр пӗҫҫисене авса хучӗ. Ӑна ee пурнӑҫ ҫавӑрса хучӗ.
  
  
  "Ммм. Ватӑ вӑкӑрпа пӑру пек пуҫласшӑн - и?»
  
  
  "Мӗншӗн ҫук?"Вӑл шӑлаварӗн ҫиҫӗмне шавлӑн вӗҫертсе ячӗ, хӑй куҫне хупнине курсан, унӑн кӗпине хӑвӑрт ҫӗклерӗ. "Аллӑрсене парӑр - ха мана", - хушрӑм эпӗ, унӑн пӗҫҫин шалти пайне сӗртӗнсе, вӑл хӑй шухӑшӗпе эпӗ мӗн тунине манма ан пултартӑр тесе. Вӑл, эй, мӗн каласса кӗтсе, купарчине суллакаласа илчӗ.
  
  
  Сасартӑк ӑна ee алӑ сыппинчен ярса тытрӗ те пирпе чӗркерӗ. Мӗн пулса иртнине ӑнланса иличчен ӑна ff хӑрушсӑрлӑхран хӑтарчӗ, ee аллисене чирлӗ ҫын пек ҫӳлелле ҫӗкленӗ.
  
  
  "Ник!"вӑл уласа ячӗ. "Йытӑ ҫури!"
  
  
  Вӑл, эпӗ кӗтнӗ пекех, кӗрешрӗ, анчах ӑна ура ҫине тӑратрӗ; вӑл пӗчӗккӗ-ха, ӑна чӗрне вӗҫҫӗн тӑратма пултарать, ҫакӑн пек чухне вӑл хӑйӗн вӑйӗпе мана хирӗҫ тӑма пултараймасть.
  
  
  "Халӗ кай кунтан шуйттан патне, Сью-Элен", - пӑшӑлтатрӗ ӑна хӑлхаран. "Манӑн ӗҫсем пур, эпир тепӗр хут выляма пултаратпӑр".
  
  
  "Сволочь!"- ҫухӑрса ячӗ вӑл, атӑ кӗлисемпе тапкаланса. Ӑна кӑшт ҫӳлерех туртса хӑпартрӗ те, вӑл ыратнинчен те ытларах чыхӑнса кайрӗ. "Дино!"- кӑшкӑрчӗ вӑл. "Дино, кил кунта!"
  
  
  Ку эпӗ тавҫӑрса илеймен япала пулчӗ. Алӑк уҫӑлчӗ те, пӳлӗме хурал йытти вӑркӑнса кӗчӗ. Сью-Элен ман умра пулсан та, вӑл пӗр-пӗр хӳтлӗх тума ҫителӗклӗ пысӑках мар.
  
  
  "Пемелле йытӑ ҫурине!"кӑшкӑрса ячӗ хӗр. "Эму, Илсе Кай шуйттан пуҫне!"
  
  
  Дино, пистолетне ерипен ҫӗклесе, йӑл кулса илчӗ .45. Тӗллеме тата спусковой вӑлта ҫине пусма унӑн вӑхӑт ҫителӗклӗ пулнӑ.
  
  
  Анчах вӑл шухӑшланӑ пек вӑйлӑ мар. Ӑна, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илсе, хьгона сулахай аллине ячӗ. Сью-Элена ҫаплах тепӗр аллипе тытса, унӑн икӗ шӗвӗр ҫӗҫҫине те карланкинчен чиксе ячӗ; вӑл тӗл тивертнипе лекменнине курас тесе, ӑна шаль кӗтмерӗ, анчах ӑна аялалла та, аяккалла та, пӑшал сасси кӗрӗслетсе кайичченех сӗтӗрсе кайрӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклесен, хурал йытти халӗ те тӳп-тӳрӗ тӑрать-ха, унӑн пичӗ ҫинче ялав пур, ӑна пурнӑҫлама ирӗк панӑ. Вӑл пӑсланакан 45-мӗш калибр ҫине пӑхса илчӗ, унтан, мӑйӗ тӑрӑх тухса тӑракан аврине сӗртӗнес тесе, теприне хуллен ҫӗклерӗ. Самантлӑха мана вӑл каллех персе ярассӑн туйӑнчӗ, анчах ҫӗҫӗпе шӑтарнӑ шӑтӑк тавра сасартӑк юн юхни пурне те майлаштарчӗ. Вӑл ерипен урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ те хулӑн кавир ҫине сасӑсӑр анса ларчӗ.
  
  
  Кашни ҫулах ҫӗнӗ вилӗ патне пынӑ чухне ӑна сью-Элен ҫаплах аллинче тытса тӑчӗ. Малтан ӑна пистолет ҫак пӳрнесенчен туртса илчӗ, аяккалла ывӑтрӗ те урӑх шухӑш тытрӗ. Ку кирлӗ пулма пултарать, пулас ҫулҫӳревре манӑн таможня иртмелле мар. Унтан ӑна дино пырӗ тавра ҫӗҫӗ туртса кӑларчӗ, вӑл пӑкӑртатакан сасӑ кӑларчӗ те, юн нумай тӑкӑнчӗ.
  
  
  "Мур илесшӗ, Никель Картер", - тесе мӑкӑртатса илчӗ Сью-Элен. "Пӑх-ха, мӗн турӑн эсӗ ман кавирпе стена ҫумӗнчен пуҫласа стена патне ҫитиех!»
  
  
  Анчах техасри пуян та чӑнкӑ хӗр те ҫакӑнпа усӑ курнӑ. Малтан ӑна хӳринчен, ытла сыхланарах мар, тапрӗ, вара ӑна хӑйӗн тумтирӗ шутланакан вырӑна таврӑнтарчӗ. Вӑл, пӗр хушӑ сӑмахне ҫухатса, салхуллӑн итлерӗ. Ӑна, яланхи пекех, виле кӗсйисене тӗрӗслерӗ, Анчах сью-Элен каланисӗр пуҫне, вӑл хема пулнине кӑтартакан нимӗн те тупаймарӗ.
  
  
  "Мӗн тӑвасшӑн эсӗ унпа?"- тесе ыйтнӑ унтан, виле ҫине кӑтартса.
  
  
  "Ӑна-и? Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ мана?"
  
  
  "Вӑл санӑн ачу. Сан кимӗпе"
  
  
  "Ну, эсӗ вӗлертӗн ӑна!"
  
  
  "Самооборона тӑвас тӗллевпе. Унтан, эсир мана вӑрланӑ хыҫҫӑн".
  
  
  "Ха! Ахиллион, ку йӗркесӗрлӗхшӗн тӑрӑшӗ".
  
  
  "Анчах вӑл Японире. Пӗлетӗн-и, санӑн хурал йытти упӑшку таврӑниччен шӑршлама тытӑнать".
  
  
  Вӑл кавир ҫинчи пысӑк кӗлетке ҫине пӑхса чӗрнине кӑшлать. "Ҫапла, тет..."
  
  
  "Ӑҫта санӑн команду?"
  
  
  "Эпӗ ih увольнение пуринчен ытла ҫырана кайрӑм. Машина уйрӑмӗнче тата камбузра пӗр каччӑсӑр пуҫне".
  
  
  "Вӗсем илтмеҫҫӗ-и?"
  
  
  "Каларӑм-ҫке сана. Вӗсем чӗлхесӗр. О, тӳрремӗнех мар, Ник; ih вӗренесси ҫак пысӑк кивӗ ваннӑра мӗн пулса иртнине асӑрхамасӑр ирттересси ҫеҫ. Пӗлетӗн-и?"Вӑл хӑйӗн техасри акцентне ҫухататчӗ, тӗлӗнмелле пулин те, ҫакӑншӑн вӑл мана ытларах килӗшетчӗ.
  
  
  "Эсир итлетӗр-и? Ватӑ тус канашӗ патне-и?"
  
  
  "Пулма пултарать."
  
  
  "Хӑвӑн чӗлхесӗр командуна ил те ҫак порт тавра шуйттан патне кай. Пӳ-сийне кӑларса пӑрах е мӗн те пулин лайӑххи тесе шутлатӑн эсӗ, анчах кун ҫинчен полицие пӗлтерсен, санӑн проблемӑсем ҫеҫ пулаҫҫӗ. Ку каччӑн тӑванӗсем пулнӑ-и? ? "
  
  
  "Ӑҫтан пӗлем-ха эпӗ?"
  
  
  Кӑна шутласа пӑхрӑм. "Аван. Эпӗ каланӑ пек ту. Халӗ ӗҫ санра, Сью-Элен".
  
  
  "Ҫапла..."Вӑл ҫаплах виле ҫине пӑхать, хӑй пуҫӗнчен шӳтлесе кулакан пӗчӗк хӗрача пек курӑнать. Вӑл пире ҫав тери пысӑк виҫепе ӗҫлет.
  
  
  "Ӑна илме пултаракан кимӗ пур-и? Шлюпка патне таврӑнмалла-и?»
  
  
  "Угу. Унпа юнашар кӑкарнӑ". Вӑл аллипе тӗлсӗр сулчӗ.
  
  
  "Апла пулсан, ӑна каятӑп". Ӑна йывӑр пистолет ҫӗклерӗ.
  
  
  Сасартӑк вӑл ман пата чупса пычӗ те мана пилӗкрен ыталаса илчӗ. "Ах, Ник! Ӑна ҫав тери каҫарӑр, каҫар!»
  
  
  "Эпӗ те."
  
  
  "Эсӗ юлмастӑн-и, пулӑшмастӑн-и вара?"
  
  
  "Пире мӗн, хаклӑ ҫыннӑм.».
  
  
  "Тӳрӗ кӑмӑлпа-и?"
  
  
  "Тупата. Эсӗ хӑҫан та пулин мана, тӗнчере, хӑҫан та пулин курсан, каллех ҫавӑн пек мыскара тӑвиччен эсӗ те ҫавнах шухӑшласа тупатӑн". Ӑна эй, 45-мӗш калибрлӑ кӗпҫипе шаккарӗ.
  
  
  Вӑл ӑшӑ метала чуптурӗ те ман ҫине пӑхрӗ. Унӑн куҫӗсенче чӑн-чӑн куҫҫуль тумламӗсем тӑраҫҫӗ. "Барри ҫинчен ҫитес эрнере мӗнле?»
  
  
  "Мӗн?"
  
  
  "Ман шутпа, ӑна унта хӑш-пӗр ҫынсене тӗл пулмалла. Эсӗ халӗ те тӗнченӗн ҫак пайӗнче пулсан, и... ӗҫлеместӗн те".
  
  
  "Ах, костя Христос!"Анчах кайран манӑн кулса ямалла пулчӗ. Ӑна ee пуҫ тӳпинчен чуптуса илчӗ, вӑл хӑйне курнӑ чухне юлашки хут хӗрлӗччӗ, мрамор пек хытӑ попкине лӑпкаса илчӗ те кун еннелле утрӗ. "Пулма пултарать", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл катерпа "Сцилло" патне кайрӗ; кӑнтӑрла Ҫитрӗ, пуҫ тӑрринчи тӳпе ҫаплах тӗксӗм - ха, кимӗ хӑрушла лӑпкӑ пек туйӑнать. Вӑл борт ҫине хӑпарсан, ӑна катер шыв юхӑмне май пӑрахнӑ; кам та пулин ӑна хаваслӑ гаване илсе каять, вара вӑл сью-Эленшӑн е унӑн ҫук упӑшкишӗн ку хӑҫан та пулин таврӑннипе таврӑнманни пысӑк пӗлтерӗшлӗ тесе иккӗленет. Ну, нумайччӗ-ха.
  
  
  "Салам? Кристина-и?"
  
  
  Анчах унта, сӑрӑ тӗттӗмре, пурнӑҫ палли те ҫук. Ӑна, кун тӗлне, пиншак кӗсйинчен 45-мӗш калибрлӑ пистолет туртса кӑларчӗ, анчах кая юлчӗ. Шалалла пӑхрӑм та вӑл кун каҫа иккӗмӗш хут вилӗм туннельне пӑхнине асӑрхарӑм.
  
  
  
  
  
  
  Вунпиллӗкмӗш сыпӑк.
  
  
  
  
  
  "Кӑна питӗ вӑраххӑн, Ник. Эсӗ ун пек тумасан, эпӗ ӑна вӗлеретӗп". Алексей ман ҫине аллине револьвер тытнӑ тӗп каюта тӑрӑх пӑхрӗ. Nen пире пӗр секундлӑха иккӗленмерӗ вӑл, мана каланӑ пек турӗ.
  
  
  "Сана ку кирлӗ мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Халӗ пӗлетӗп ӑна. Эсир пӗтӗмпех пӗтертӗр. Пурте!"
  
  
  "Шанатӑп."Вӑл пирӗн хушӑмӑрти дистанцие упраса хӑварас тесе каялла чакнӑ вӑхӑтра ӑна ҫӳллех мар пусма тӑрӑх асӑрханса антарчӗ. Ку вӑл ӑна, лайӑх ҫутӑра тӑраканскере, пӗрремӗш хут курнӑ, анчах хырӑм варринче вӑл вунпилӗк ҫул каяллах хулӑнрах пулин те, ӑна тытма хӑтланса пӑхасси илӗртместчӗ. Пистолет пулман пулсан та. "Кристина Ӑҫта?"
  
  
  "Малалла".
  
  
  "Итле-ха, Алексей, ыйту тухса тӑчӗ...»
  
  
  "Макки-и? Ник?"Кристинӑн сасси малти каюта тӑрӑх янӑраса кайрӗ те, тепӗр самантран вӑл курӑнса кайрӗ. "Мӗн пулчӗ сана?"
  
  
  Шанӑҫа ҫухатнӑ арҫынпа хӗре, эсир ҫурри таран юратнӑскере, сире иртӗхсе кайнӑ пуян йытӑ вӑрласа кайни ҫинчен мӗнле ӑнлантарса парас-ха?.. ну, ӑна, мӗн тума пултарнине пурне те турӑм. Юлашкинчен алексей йӑл кулать, Кристина иккӗленӳллӗ курӑнать.
  
  
  "Эсир ҫак ҫынсем машинӑра ӑна сӑнанине астӑватӑр-и?"
  
  
  "Эпӗ те кӑштах шухӑшлатӑп. Пурте Пиргосра".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ те, унӑн кулли кӑмӑлсӑр пулчӗ. "Апла пулсан, эсӗ пирӗн пата ӑҫта кайнӑ пулӑттӑн, э, Никтер?»
  
  
  Ee пиччӗшӗ сасартӑк пуҫне пӑрчӗ те эй шӑпланма хушрӗ. Унтан вӑл пистолетне пуҫтарчӗ.
  
  
  "Атя ӗҫе тытӑнар, Алексей", - терӗм эпӗ. " Кристинӑна паян Афинӑна каялла илсе ҫитерме Ытла та кая юлнӑ, ку кулӑшла ан пултӑр...»
  
  
  "Вӑл хӑйӗн броньине пӑрахӑҫлама ҫыран хӗррине тухнӑ ӗнтӗ. Халӗ ӗнтӗ ыран кӑнтӑрла тӗлне. Вӗсем патне ҫитсен, эпир пурте борт ҫинче юлатпӑр. Эсир ҫав хӗрарӑма яхта ҫине илсе ҫитерни ҫинчен, эсир ӳсӗрпе тӑнран кайнӑ пек калатӑр. Питӗ аван. Кристина хӑраса ӳкнӗ. Эсир чирлӗ. Ман шутпа, пуриншӗн те ырӑ каҫ пултӑр ". Вӑл сӑнчӑрлӑ шкапра хӑйӗн хӳтлӗхӗ еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Тен, эпир вӑхӑтпа ҫак ӗҫрен лайӑхрах усӑ курма пултарнӑ пулӑттӑмӑр", - терӗм эпӗ. "эсӗ мӗн ҫинчен каланӑ, пӗтӗмпех пӑсрӑм тесе?"
  
  
  "Тен, пурте мар пулӗ. Кирек мӗнле пулсан та, эпир санпа тинӗсе тухиччен калаҫма пултараймастпӑр. Манӑн йӑмӑкӑм та санӑн халӑхна мӗн каламаллине пӗлмелле мар; пирӗншӗн ытла та пысӑк хӑрушлӑх".
  
  
  "Апла пулсан, костя турӑ, мӗншӗн эсӗ ӑна ҫак ӗҫе хутшӑнтартӑн?"Манӑн ҫиленме черет ҫитрӗ.
  
  
  Вӑл, асамлӑ кӗленчерен тухакан джинн пек, каюта ҫиппине тултарса тӳрленсе тӑчӗ. "Мӗншӗн тесен вӑл манӑн ҫемье. Тен, ӑна урӑх нихҫан та кураймӑп; кам калама пултарӗ ҫак тӗнчере? Ӑнланатӑн - и Эсӗ, Никифор, мӗнле пулма пултарать ку?»
  
  
  Ҫукпа пӗрех. Манӑн нихҫан та калаҫма май ҫук ҫемье пулман, анчах ӑна ӑнланнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Ҫав тӗтреллӗ кун каҫ тӗттӗмӗ хӗрхенӳллӗ хӑвӑртлӑхпа килсе ҫитрӗ. Вӑл темиҫе сехет ҫывӑрнӑ, кристина каюта тӑрӑх тарӑхса ҫӳренӗ чухне те, юлашкинчен, ура ҫине тӑрсан та, пистолет кӗпҫи ӑшӗнчи пек хура каҫ пулнӑ.
  
  
  "Кристина-и?"
  
  
  "Ҫапла-и?"Вӑл палуба ҫинче, унӑн хулпуҫҫийӗсем тавра хура шаль тутӑр ҫыхнӑ руль умӗнче хресчен хӗрарӑмӗ туртӑннӑ пек ларать. Ӑна, ун патне пырса тӑчӗ.
  
  
  "Санӑн мана ҫилленме кирлӗ мар. Вӑл пире санпа уйӑрӑлтарасшӑн мар".
  
  
  "О, ӗҫ кунта мар, Н... Маккӑсем. Анчах паян вӑл тухса кайма та, сана пӑрахса хӑварма та, манӑн пиччене хӑварма та хатӗрччӗ, вӑл ӑна темиҫе кӗске сехетлӗхе ҫеҫ пӗлетчӗ... халӗ ку. Кӗтни вӑл. Мӗнле сӑмах? Anticlimax? "
  
  
  "Ку грек сӑмахӗ".
  
  
  Ҫакӑ унӑн чӑмӑртанӑ тутисем ҫинче темӗнле вӑрттӑн кулӑ палӑрчӗ. "Манӑн пӗлес пулать, манӑн пӗлмелле мар-и?"
  
  
  "Кирек мӗнле пулсан та, хӑмӑр мерседесри ҫынсем пирки санӑн урӑх пӑшӑрханмалла мар. Вӗсем сана йӗрлемерӗҫ; Эсӗ Афинӑна таврӑнма пултаратӑн... пурте лайӑх пулать".
  
  
  "Ҫапла. Пулма пултарать". Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Анчах Маккисем... тепри пулнӑ... тавернӑра та, манӑн отельте те".
  
  
  "Вӑл пӗр ҫынах мар пулӗ тесе шутлатӑр-и эсир?"
  
  
  "Мӗншӗн пулмалла-ха ку? Сыхлавҫӑсене мӗншӗн хӗрарӑмсем ман хыҫҫӑн ҫӳрерӗҫ?»
  
  
  "О, тен, ним тума та ҫук", - терӗ вӑл ҫӑмӑллӑн, хӑй сӑмахӗсене хӑй ӗненмесӗр.
  
  
  "Эсӗ мана ӗненместӗн."
  
  
  "Паллах, ӗненетӗп ӑна."
  
  
  "О, ҫук. Эсир шпион; эсир ҫавӑн пек япаласем кӗтетӗр, вӗсем сире тупӑ тавра вӗлерме хӑтлансан, эсир ih вӗлериччен хӑвӑра хӳтӗлеме хӗрарӑм ӳчӗпе усӑ куратӑр".
  
  
  Вӑл Алексее хӑйӗн сью-Эленпа пулса иртнӗ проблемин историне каласа панӑ чухне кристина пуррине пачах манса кайнӑ; халӗ ӗнтӗ эпӗ пур детальсене те кӗрсе кайнӑшӑн питӗ шеллетӗп.
  
  
  "Давай," анлӑ ҫӗршыв, ӑна эго
  
  
  "Ку хӑрушӑ ӗҫ, Кристина. Ыран кӑнтӑрла унран тухнӑшӑн савӑн".
  
  
  "Ӑна-и? Ӑна хӑҫан та пулин мӗн те пулин пӗлӗп-и?"
  
  
  "Ӑнланмастӑп эпӗ, мӗншӗн ҫук-ши?..»
  
  
  Вӑл мӗнле регистрациленинчен эпир ҫакна пӗр вӑхӑтрах илтрӗмӗр пулмалла: кимӗ пирӗн сӑмса патне хуллен ҫывхарни, кимӗ ҫемҫен силленни, палуба ҫине сӑран атӑ тӑхӑннӑ ботинка хӑвӑрт тапаланни. Вӑл ларкӑч ҫинчен шуса анчӗ те, пӗр вӑхӑтрах 45-мӗш калибрпа туртӑнса, кукленсе ларчӗ. Пирӗн еннелле ерипен шӑвакан хулӑн мачта умӗнче икӗ мӗлке курӑнма ҫутӑ ҫителӗклӗ пулнӑ.
  
  
  "Ник...!"Кристина чашкӑрса илчӗ.
  
  
  Манӑн пуринчен те сахал перес килет; лӑпкӑ гаваньре тупӑ пенӗ пек сасӑ илтӗнет. Ӑна Хьюго сулахай аллине чикрӗ те кӗтме пуҫларӗ.
  
  
  "Мистер Макки". Мачтӑн тепӗр енчен ҫемҫе, анчах таса сасӑ илтӗнчӗ.;
  
  
  Эпӗ ответлемерӗм.
  
  
  "Хӗр ман куҫ умӗнчех. Эсир ответлӗр, е вӑл вилӗ".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ пӑхса илчӗ. Кристина, аллине пырӗ патне тытса, малтанхи пекех руль умӗнче хытса тӑчӗ.:
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпир унпа калаҫасшӑн ҫеҫ. Эсир тапранмасан, эпир тапранмастпӑр. Килӗшетӗр-и?»
  
  
  Унӑн сассине палласа илчӗ; Вӑл Ман пӳлӗмре Темиҫе каҫ каялла пиргосра пулчӗ, ҫав икӗ ҫын виллине пушар пусма патне сӗтӗрсе пынӑ чух каҫару ыйтрӗ.
  
  
  "Мӗн кирлӗ сана пирӗнтен?"
  
  
  "Пурӗ те темиҫе сӑмах ҫеҫ. Сирӗн пистолет пур пулсан, тархасшӑн пӑрахӑр ӑна, мистер Макки. Эпир пӑшӑрханасшӑн мар вӗт, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Апла пулсан калаҫӑпӑр".
  
  
  "Пӗччен. Мисс Зенитополис, эсир мала тухма пултараймастӑр - и?»
  
  
  Кристина ура ҫине тӑма пуҫларӗ, анчах кристина ӑна аллипе сулса хӑй вырӑнӗнчех юлма хушрӗ.
  
  
  "Вӑл пӗр вырӑнта ларса каласа парӗ. Эсӗ мана полици пулнӑ терӗн-и?»
  
  
  "Эсир мана астӑватӑр-и, мистер Макки?"
  
  
  "Ҫапла, тет."
  
  
  "Питӗ аван. Вара эсир хирӗҫлеместӗр. Мисс Зенитополис-И?»
  
  
  Ӑна, тепӗр мӗлке ҫул тӑрӑх пынине курсан, вӑйсӑрланма пуҫланӑ .45. ҫав еннелле. Пире шав, шӑв-шав, эпӗ вӗсене хамӑрпа пӗрле илсе кайма ирӗк памастӑп.
  
  
  "Ҫук, мистер Макки", - терӗ мачта хыҫӗнче тӑракан ҫын. "Эпӗ сире питӗ лайӑх куратӑп. Пӑрахӑр ӑна халех".
  
  
  Ӑна турӑм. Тен, ӑна иккӗшне те мар, пӗччен вӗлерме пултарнӑ пулӗччӗ. Анчах пистолетне палуба ҫине хурсан, вӑл алӑ айӗнче хунар ҫутине туйса илчӗ. Эпӗ мӗн тунине арҫынсем тавра кам та пулин курнипе курманни ҫинчен шухӑшлама та шел мар ӑна, анчах ӑна ҫӗклерӗ те тӑватӑ камерӑллӑ "ҫутӑ"ҫутрӗ.
  
  
  Мачта ҫинчи ҫын куҫне аллипе хупларӗ те, святоя вӑл хӑвӑрт тепӗр ҫын ҫине куҫарса лартрӗ. Самантлӑха вӑл суккӑрланчӗ, унтан каялла чакрӗ те борт хыҫне ӳкрӗ. Шыв шӑмпӑлтатнине илтиччен малтан ӑна светтуйсем каялла, Ман хыҫри кабинӑна Кристина сӗтӗрсе кӗрес тесе, каялла туртӑнчӗҫ.
  
  
  "Пӑрах пистолетна!"- тесе команда патӑм та эпӗ, сассӑма пусарса 45-мӗш калибрне кӑлартӑм. Вӑл, эму каланӑ пек, хӑйӗн хӗҫпӑшалӗ кабина тӑррине шалтлатса ӳкрӗ. Вӑл халӗ те аллине пичӗ умӗнче тытса тӑрать. Ӑна, ура ҫине тӑрса, аллине Хьюго тытса, ун патнелле утрӗ.
  
  
  Ӑна персе пӑрахма хатӗр пулнӑ пулсан, вӑл вилнӗ пулӗччӗ, анчах вӑл сасартӑк ҫаврӑнчӗ те аяккалла сикрӗ. Шыв шӑмпӑлтатни илтӗнчӗ, унтан шӑп пулчӗ. Эпӗ ҫулсеренех вӑл ӑҫтине пӗлес тесе аяккалла кайрӑм; манӑн святойӑм шыв айӗнче темӗнле хускану тытнӑ та ӑна ҫухатнӑ. Вӑл малалла утрӗ, Анчах Кристина мана алӑран ярса тытрӗ.
  
  
  "Ник! Ник!"Унӑн сасси пиншер хӑлха итлекен & amp; nb-ра сахалтан та икӗ миль таран янӑраса кайрӗ. "Ку арҫын! Мана йӗрлекенни!"
  
  
  "Хӑшӗ по?"
  
  
  "Лешӗ... пӗрремӗшӗ. Чи малтан ӳкни".
  
  
  Ӑна хӑйӗн святойӗ чарчӗ те сцилла сӑмси патӗнчен тӗртсе яракан кимӗ сассине выляса ячӗ, мӗншӗн тесен эпӗ сергей чи малтан лекнӗ ҫыннӑн сӑн-питне питӗ лайӑх куртӑм. Унӑн усӑнса тӑракан уссийӗсем питӗ лайӑхчӗ, темиҫе каҫ каялла ҫеҫ вӑл ман алӑра, кӑкӑртан персе янипе вилнӗ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Ҫӗвӗҫӗм, ӑҫта пултӑн-ха эсӗ?- унтан ӑна, сӑмса каютине анса, сӑнчӑрти шкап алӑкне уҫсан.
  
  
  "Ӑна-и? Эпӗ кунта ҫук. Астӑватӑн-и?»
  
  
  "Паллах. Апла пулсан, вӗсем санӑн хаклӑ йӑмӑкна вӗлереҫҫӗ, эсӗ вара ҫак шӑтӑкра йӗкехӳре пек юлатӑн?»
  
  
  "Вӗсем сире иккӗшне те вӗлерсен, тен, ӑна малти люк патне пырса вӗлерӗп. Ун чухне урӑх ҫул ҫук. Анчах эпӗ ӑна сире питӗ хисеплетӗп, Никифор Картер; унӑн ухмахла ботинкисене илтетӗп, эсир вӗсене уҫмасӑрах ҫӗнтерме пултарнине пӗлетӗп ".
  
  
  "Эсир ih ҫӗҫӗпе вӗлерме пултарнӑ пулӑттӑр. Хыҫалта. Ӑна отель пемен, ҫавӑнпа вӗсем кайнӑ".
  
  
  Алексей пӗрремӗш хут иккӗленсе пӑхрӗ. "Ҫапла. Тен, эсӗ тӗрӗс те калатӑн. Анчах..."Вӑл ман урлӑ хӑйӗн йӑмӑкӗ ҫине пӑхса илчӗ, лешӗ ман хулпуҫҫирен ҫакланать.
  
  
  "Ник?"вӑл каларӗ. Вӑл манӑн чӑн-чӑн ятпа усӑ курни мана тарӑхтаратчӗ, анчах пирӗн пӗрле пулни халӗ, мана япӑх чухне, пурте тарӑхтаратчӗ.
  
  
  халӗ ӗнтӗ эпир пӗр-пӗрне пачах пӗлместпӗр пек туйӑнать.
  
  
  "Мӗн ку?"
  
  
  "Ан хӑвар мана кунта, Ник. Эпӗ Халӗ Афинӑна таврӑнма пултараймастӑп, нихҫан та".
  
  
  "Итлӗр-ха, ку пулма пултараймасть...»
  
  
  "Анчах мӗншӗн ҫук-Ха, Ник?"Алексей хутшӑнчӗ. "Тӑван йӑмӑкӑм, вӑл хӑрушлӑхра, э? Пирӗн ӑна хамӑрпа пӗрле илмелле".
  
  
  "Алексей, кунтан, телей пулсан, Эпир Тарантона ҫитиччен икӗ кун иртет. Ҫак операцин пӗтӗм идеи акӑ мӗнре: эпир ҫул ҫинчен пӑрса яракан нимӗн те тумастпӑр. Кристина пирӗнпе, манпа пӗрле пырас пулсан , ҫаксене пурне те сирпӗнтерме пултарать ".
  
  
  "Вӑл юлсан, вӑл вилет пулӗ. Ҫук, тусӑм, вӑл ун пек тума пултарайман. Манӑн айӑп, ҫапла, эпӗ ӑна ҫак ӗҫе илсе килнӗшӗн, анчах халӗ пирӗн иксӗмӗрӗн ӑна тума май пуррине пурне те тумалла. ҫакӑншӑн ан асапланӑр ".
  
  
  Унӑн алли ман ҫурӑм ҫинче чӗтрерӗ, Ҫакӑ Мана Аlexa логикинчен те ытларах татса пачӗ. "Аван. Каяр. Халӗ уҫҫӑнах".
  
  
  
  
  
  
  Вунултӑ
  
  
  
  
  
  Ӑна, борт ҫинчи пулӑшу оборудованийӗпе усӑ курса, ходовой ҫутӑсем айӗнче гаваньрен пӑрахса кайнӑ. Ытти кимӗсем курӑнми пулсан, алексей кабинӑна йӑпшӑнса кӗчӗ те ман ура ҫине ларчӗ.
  
  
  "Эсир вӑл шывсене пӗлместӗр, - пӗлтерчӗ вӑл. "Ҫутатакан буйсем сире яланлӑхах каяс ҫук ҫӗре каласа парӗҫ. Ӑна ӑҫта каймаллине калӑп".
  
  
  Вӑл ертсе пынипе эпир утравпа материк хушшинче выртакан вӑрттӑн фарватер тӑрӑх пытӑмӑр; пӗр ҫутӑ ушкӑнӗ албанипе Греци хушшинчи чикке паллӑ тӑвать, терӗ вӑл мана. "Вӗсен ҫавӑн пек крепоҫсем пур! Пире пӗр сӗрӗм ҫеҫ тӗнчери чи тӗттӗм каҫ вӗсен патӗнче пулма пултараймасть".
  
  
  "Мӗнле май килчӗ-ха сире?"
  
  
  "Ҫук, тусӑмҫӑм. Анчах вӗсем хӑйсен чиккисене хӳтӗлеме ҫавӑн чухлӗ ҫын тата оборудованисем вырнаҫтарнӑ ҫӗрте вара урӑх вырӑнсем пулмалла, унта ытла нумай пулма пултараймасть. Тен, ҫителӗксӗр те пулӗ, э?»
  
  
  "Эпӗ Албани ҫыранӗ пур ҫӗрте те лайӑх сыхланать пулӗ тесе шутланӑччӗ".
  
  
  "Ҫапла... начар мар. Анчах, тен, лайӑхах мар пулӗ".
  
  
  "Ҫурҫӗр чикки мӗнле?"
  
  
  "Э?"
  
  
  "Югослави Тӑрӑх-И? Грецин ку пайӗнче тата?»
  
  
  Алексей тӳрленсе тӑчӗ. "Эсир пӗлетӗр-и Ун ҫинчен, Никтер?"
  
  
  "Ҫитет", - суйрӑм эпӗ. " эсир пире хӑвӑр тухса кайсан пурнӑҫри чи кирли ҫинчен каламалли пур терӗр. Эсир тухса кайрӑр. Мӗн ку?»
  
  
  Вӑл кулса илчӗ те малалла кӑтартрӗ. "Ҫак пролив урлӑ эпир албанецсен пулемечӗсем айне ҫав тери ҫывӑхран пырса лексен, эсир ih патронсенчи тар шӑршине туйса илетӗр, вара эпӗ сире пӗр-икӗ япала ҫинчен каласа парӑп. Сире ҫакна пӗлме вӑхӑт".
  
  
  Вӑл албан ҫыранӗнчен инҫех те мар пулни тӗрӗс пулнӑ; навигаци ҫутисем ҫине кӑтартса, эпӗ ҫыран хӗррине икӗ енчен те ҫитме пултарас пек туйрӑм. Тепӗр енчен пролива каякан Танкер мана пӗр вӑхӑтлӑха шуйттан пекех хӑратса пӑрахрӗ; nen хулинче пирӗн пӗчӗк кимӗ валли те вырӑн юлман пек туйӑнчӗ. Алексей мана ун ҫине ҫаврӑнса пӑхма канаш пачӗ.
  
  
  Проливран тухса уҫӑ тинӗсе тухсан, вӑл каллех ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ, анчах савӑнма иртерех мар. Ҫил ҫирӗпленчӗ, Эпир Корф баррикадинчен тухса кайсанах, пирӗн шӑлсене уҫҫӑнах вӗрме пуҫларӗ. Эпир йывӑр хӗнеме тытӑнсан, Алексей кливера ҫӗклеме, унтан-тӑвалла хӑпарма малалла утрӗ. Вӑл гриль ҫине икӗ гамбургер ывӑтнӑ пек, ҫулсерен кӑмрӑкланнӑ пек, айккинче тӑнӑ пек турӗ.
  
  
  "Эпир ишетпӗр, Никтер. Эсӗ лайӑх моряк-и?»
  
  
  "Эпӗ пултаратӑп."
  
  
  "Аван. Ку санӑн хаваслӑ круизу - ха, тул ҫутӑлсан, ӑна каллех аяла анмалла. Кам та пулин ҫывхарсан ... ну, манӑн ытарма ҫук сестра санпа уйрӑлнине тӳсме пултараймасть, э? Эсӗ эй, пулӑшӑн та телейлӗ пулӑн, вӗсем тӑшманла пӑхсассӑн, эсир персе пӑрахӑр та вӗлерӗр ".
  
  
  "Алексей?"
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Мӗн, ҫӗвӗҫ илсе кай, пӗтӗмпех-и ку? Эпир проливран тухрӑмӑр".
  
  
  "Ҫапла. Ӑна та манӑн сана каламалла, мӗншӗн тесен эпӗ чӗрӗ юлаймасан, санӑн пӗлмелле. Пӗлетӗн-и эсӗ, хема унӑн ҫак ҫулсенче пулнӑ?»
  
  
  "Тарса килнӗскер".
  
  
  "Ҫапла, ку, анчах ун пек шанчӑксӑр ан пул, тусӑмҫӑм. Ман ҫӗршывра ... ну, пӑх-ха кун ҫине паян. Хальхи правительствӑна хӳтӗлекенсем тавра коммунистсенчен те хӑрушӑрах-и? Е тин ҫеҫ коммунист пулнӑскер-и? Ҫук . Эпӗ тӳрре тухмастӑп, Ник, Ҫакна ӑнланатӑп. Ӑна хамӑн ҫӗршывра чӑтма ҫук пысӑк коррупци тупрӑм, ҫавӑнпа та ӑна Албание кайрӑм, унта вӗсем эпӗ пулӑшнипе питӗ телейлӗ пулчӗҫ. Вӗсем вӑйлӑ ҫынсем, хӑш чухне монголсем теҫҫӗ албанецсем. Европа. Ыттисенчен уйрӑлса тӑрать, пӗлетӗр-и эсир? "
  
  
  Ҫакна вӑл, пӑтранчӑкскер, ӑнланнӑ. Вӗсем хӑйсен вӑй-хӑватне ҫӗнтерсе илекенсене ӗмӗр-ӗмӗрех хирӗҫ тӑракан ют ҫӗршывсемпе хаяр боецсемпе вӑрттӑн, вӑрттӑн, тӑшманла пулнӑ. Ҫак ҫынсенчен ҫурри ытла мусульмансем пулнӑ, Вӗсем Хӑйсен тӑвӗсем ҫинче, Ҫывӑх Хӗвелтухӑҫӗнчи пушӑ ҫӗршывсенчи ih тӑвансем пекех, фанатикӑлла ҫапӑҫнӑ.
  
  
  "Мӗн пулчӗ?"Унран ыйтрӑм. "Мӗн хистенӗ сире каялла".
  
  
  "Мӗнех вара, тусӑм, кун ҫинчен сире пӗтӗмпех каласа пама вырсарникунсенче кирлӗ пулаҫҫӗ. Ӑнланатӑр - и, коммунизм-аслӑ уравитель; Албанире те вӑл мӑнкӑмӑллӑ воинсене вак бюрократсем тӑвать. Анчах ку сирӗн штопор ревматизм мар, э? "
  
  
  "Ҫук."
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, ӑна, калатӑп сире, сирӗн те тимлӗн итлес пулать. Тӗнчери коммунизмӑн аслӑ юхӑмӗ чарӑнса ларнӑ; сирӗн президент Китайра Та, Мускавра та лидерсемпе тӗл пулать, вьетнамра вӑрҫӑ пӗтрӗ. Хальхи вӑхӑтра". Вӑл кулса илчӗ. "Ҫапла. Анчах та ҫав аслӑ Юхӑмӑн членӗсем пур, вӗсем событисене ҫавӑн пек аталантарни мана килӗшмест. Вӗсем Халӗ те маркс, Ленин, Сталина итлеҫҫӗ, система пӗтӗм тӗнчене тӗрӗслесе тӑриччен коммунизм яланах анлӑланмалла, тесе шутлаҫҫӗ. . Ӗненӗр, тахҫан вӑл вӗсем тавра пӗр ҫынпа пӗрех пулнӑ. Анчах халӗ Мар, Ник, халех мар. Кирек мӗнле пулсан та, вӗсем активлӑ-ха, ҫав фанатиксем, вӗсем тӗлӗнмелле акци хатӗрлеҫҫӗ, ҫав акци ih ӗҫе лайӑхрах пулӑшма пултарать. ҫирӗм вьетнамран ытла ".
  
  
  "Ку мӗн?"
  
  
  "Албанипе Югослави хушшинчи чикӗре икӗ кӳлӗ пуррине пӗлетӗр-и эсир? Греципе юнашар-и?»
  
  
  "Эпӗ тӑватӑп."Ӑна хок картта ҫинчен лекцие лайӑх астӑвать.
  
  
  "Халӗ унта уҫҫӑнах ҫар пур. Вӗсем пирӗн ҫӗршывра мар; вӗсем грексем, албанецсем, югославсем, анчах вӗсем пурте кивӗ хытӑ шкулти коммунистсем. Тепӗр сехетрен... ҫапла... икӗ кун ӗҫе тытӑнаҫҫӗ вӗсем. ҫак нейтральнӑй зонӑпа виҫӗ ҫӗршыв хушшинчи атакӑсен серийӗ тӗнче держависене пӗтӗмпех пӑтраштарса ярать. Ih ертсе пырӗ, эсир, американецсем, вьетконг контингенчӗ, ҫак сӑмаха питӗ лайӑх шухӑшласа кӑларнӑ ... "
  
  
  Ӑна рульне вӗҫертрӗ те, алексейӑн сарлака та лӑпкӑ пичӗ ҫине ҫулсеренех ҫаврӑнса пӑхма пуҫларӗ. "Мӗн!?"
  
  
  "Чӑнах та, манӑн тус. Вьетконг пек вӑрҫӑ ӗҫне тума кам лайӑхрах? Хӑйсен примитивлӑ хӗҫпӑшалӗсемпе тата тӑрантарса ҫитереймен пӗчӗк ҫарӗсемпе вӗсем французсемпе тата американецсемпе эпир астӑвакан таранччен ҫапӑҫнӑ. . Вӗсем Хӑйсен пӗлӗвӗсемпе идеализмне ҫак аякри вырӑнта, Охридпа "Преспа"кӳллисем хушшинче пухӑнса тӑракан ушкӑна пама пултараймаҫҫӗ-и вара? Майсем ҫинчен шухӑшлӑр! Пӗр енчен, Пӗрлешӳллӗ Штатсен шанчӑклӑ союзникӗ, пирӗн вӑхӑтра ҫар диктатури пулсан та, тепӗр енчен - хӗвеланӑҫ тӗнчинчи чи репрессиллӗ коммунизм режимӗ, виҫҫӗмӗшӗнчен - Югославире, вырӑссемпе танлаштарсан, хӗвеланӑҫпа пӗрле. Ih тапӑнусем пуҫлансан, кам вӗсене хирӗҫ тӑрӗ? Аслӑ державӑсем тавра мӗн тӑвассине ih тупма май килсен те, мӗнле ҫӗршывра кӗрлеҫҫӗ-ха вӗсем? Ih Пӗрлешӳллӗ Штатсене бомбӑсем пӑрахӗҫ-ши? Вырӑссем танксене Югослави урлӑ ӑсатӗҫ-ши? Ҫук, тусӑмҫӑм. Ҫапах та, мӗн-мӗн яланлӑхах тумалла, э? Мӗншӗн тесен террорпа вилӗм кампанийӗпе пӗрле пирӗн тӗнчери пӗчӗк кӗтесре пулса иртекен ӗҫсене уҫӑмлӑ бассейна ҫӗнетме май паракан пропаганда кампанийӗ пулӗ. Хӑҫан та пулин мерӑсем йышӑнмалла, ку вара хӗвеланӑҫпа коммунистла державӑсем хушшинчи хирӗҫӳ патне илсе ҫитеретех ".
  
  
  "Самаях салхуллӑ янӑрать, - тунмарӑм эпӗ. - анчах эсир ҫакна ӑҫтан пӗлетӗр-ха?"
  
  
  "Ӑна-и?"Алексей кулса ячӗ. "Мӗншӗн тесен эпӗ, тусӑм, хам мӗн тунине ӑнланса иличчен ҫаксене пурне те тума пулӑшрӑм".
  
  
  "Эсир пӗлмен тесе шутлатӑр-и?"
  
  
  "Ун пек скептик ан пул, Ник. Унӑн эксперчӗ хӑйӗн облаҫӗнче, ытти нумай экспертсем пекех, мана кирек мӗнле планӑн пӗтӗмӗшле тӗллевӗ ҫинчен пӗлнинчен ытла каламарӗҫ".
  
  
  "Анчах эсир палларӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла. Ӑна палларӑм. Ӑна та, хам мӗн пӗлнипе пурӑнма пултарайманнине пӗлтӗм. Ҫапла ӗнтӗ..."Вӑл пирӗн пуҫ тӑрринчи тӗттӗм те йывӑр пӗлӗт ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫапла, маттур/.
  
  
  Тул ҫутӑличченех вӑл руль умне ларчӗ, анчах ӑна ҫывӑрма та шутламарӗ. Ih пама ыйтусем ытла та нумай пулнӑ.
  
  
  "Эсир пирӗн грецири агентсене албанире темиҫе кун хушши сирӗншӗн никам та тунсӑхламӗ тесе каларӑр. Мӗнле май килчӗ-ха сире?»
  
  
  "Мӗнех вара, ку wouldnt кӑткӑсах пулман. Ку ҫӗршыв пӗтӗмпех тусем, пӗлетӗр-и, ҫулсем питӗ начар. Манӑн хамӑн тивӗҫӗмсемпе ҫул ҫӳреме пысӑк ирӗклӗх пурччӗ. Тусем тӑрӑх каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳренӗ; Вӑл Нихҫан Та Кӑнтӑр Америкӑна кайман, анчах эпӗ вуланинчен пӑхсан, чилипе Перу пек ҫӗршывсем пур, вӗсен условийӗсем пӗр пек. Машинӑсемпе автобуссем пӗр-пӗр инҫетри ту тайлӑмӗнчен анас тесе пӗрмаях ҫул ҫинчен анаҫҫӗ. Таса транспорт темиҫе кун хушшинче тата пайӑн-пайӑн. "
  
  
  "Анчах вӗсем сана шыраҫҫӗ вӗт, ҫапла мар-и? Сӑрт тайлӑмӗнче те-и?»
  
  
  "Ах, ҫапла. Манӑн водительпе эпӗ, эпир старике юлашки хут ҫула илсе тухрӑмӑр. Пысӑк старик, ун пекех пысӑк. Эму ӑна ҫыран хӗррине илсе ҫитерме пулчӗ; манӑн албанири ҫынсем хушшинче туссем нумай, ӑнланатӑр-и? Сивӗ тусем хушшинче ӑшӑнтӑр тесе, ӑна хӑйӗн формӑллӑ курткине эму ҫине уртса ячӗ. Документсене ан ил
  
  
  кӗсье тавра ку wouldnt вӑрӑм ҫул мар. Унтан ман водитель тӗрӗс мар кӑтартусем тӑвать, машина ту урлӑ каҫиччен эпӗ темле майпа сиксе тухма пултаратӑп. Аялта вут нумай. Старик урӑх нихҫан та шӑнмасть, э? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кристина палуба ҫине хӑпарсан, вӑл каллех штурвал патӗнче пулнӑ. Унӑн пичӗ шыҫса кайнӑ, ку cola пирки мар. Вӑл манпа калаҫмарӗ, кофе куркине илчӗ те, малалла пӑхса, кабина тӑррине таянчӗ.
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп", - ҫемҫен чӗнчӗ ӑна.
  
  
  Эй, ответлеме вӑхӑт нумай кирлӗ пулчӗ, анчах шӑплӑхра вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Лайӑх ҫывӑрса тӑрантӑн-и?"
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп", - терӗ вӑл ариецсене. "Тарантона мӗнле ҫитӗпӗр-ха эпир?"
  
  
  "Ыран ирхине пулмалла. Ҫанталӑк ку круизра пирӗн ӑнӑҫлах пулмарӗ".
  
  
  "Ҫук, эпир ӑна халлӗхе туман-ха". Вӑл пире урӑх пӗр сӑмах та каламарӗ, эпӗ вара хӗвел тухичченех пӗр-пӗччен лартӑм.
  
  
  Кӑнтӑрла тӗлӗнче палуба ҫине тухсан, алексей мана тӗлӗнтерчӗ, анчах кун пек ӑнлантарса пани усӑллӑ пулчӗ. "Итле-ха, тусӑм, эпир италие ҫурма ҫулта, э? Вӗсем мана ҫак кимӗ ҫинче тесе шутлаҫҫӗ пулсан... Тьфу!"Вӑл пикировка тӑвакан бомбардировщике аллипе сулчӗ. "Хӗвел ҫутатнӑ чухне мана унта пулма килӗшмест. Ҫук, ку мана кирлех те мар пулсан".
  
  
  Часах Пирӗн пата кристина пырса тӑчӗ, вӑл пӑсланакан кофе чашӑкӗсем тата турилкке ҫине тирпейлӗн касса хунӑ спампа чӑкӑт илсе килчӗ. Ҫакна курсан, алексей алӑ ҫупса ячӗ.
  
  
  "Халӗ вӑл манӑн грек йӑмӑкӗ!"- мӗкӗрсе ячӗ вӑл, ывӑҫласа илсе, ҫӑварне какайпа сыр чиксе. Кристина хуллен кулса илчӗ. Ӑна, руль умне лартса, хырӑнас тата урӑх тум тӑхӑнас тесе, аялалла антарчӗ.
  
  
  Инҫетре хӑватлӑ двигательсем мӗкӗрнине илтсен, ӑна сӑмси айӗнчен кӑпӑк юлашкисене хырса тасатрӗ. Кабина палуби ҫинче урасем чӑштӑртатрӗҫ те, алексей тӗп каютӑна чӑмнине курас тесе, алӑкран пуҫне кӑларса пӑхрӗ.
  
  
  "Мӗн ку?"
  
  
  "Моторлӑ пысӑк катер. Уҫҫӑнах пирӗн ҫине килет". Вӑл камбузри рак хуранӗ ҫинчи ҫӳлӗк ҫинчен револьверне илчӗ, заряда тӗрӗслерӗ те трап патне таврӑнчӗ.
  
  
  Ӑна бритва ӳкерчӗ, хырӑнмалли крем юлашкине ҫӳлти тути ҫинчен шӑлса илчӗ те туртса кӑларчӗ .45. Начар хӗҫпӑшал ҫирӗм фут ытла, анчах ку манӑн мӗн пурри пӗтӗмпех. Ӑна mimmo Alexa тӗртсе кӗртрӗ те кабинӑна кӗчӗ, унта Кристина Штурвала ҫиле хирӗҫ ҫӗкленме май пачӗ, пире хуса иртсе каякан кимӗ ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ee движение тыт", - хушрӗ те ӑна, пистолетне кӗпи айне чикрӗ.
  
  
  Вӑл хура кӳлепеллӗ пысӑк крейсер пулнӑ, вӑл хумсене ҫурса пырать, ну, пулман пекех туйӑнать. Пирӗн кӗтес айӗнче эпӗ мӗн курма пултарнине пурне те-сӑмса пайӗ тата кабинӑн пысӑк прожекторлӑ пӗчӗк пайӗ. Вӑл пирӗн ҫине ҫурри таран хӳтӗлекен ҫын пек йӑванса выртрӗ, унӑн ӗҫӗ ӑнчӗ, ҫавӑнпа вӑл курӑкран хӑпма пултараймарӗ. Ӑна Каллех Хоука тата ҫак парусникӑн пӗтӗм планне ылханнӑ.
  
  
  Ӑна пистолет туртса кӑларчӗ, ӑна ура ҫине тӑратрӗ, курӑнми пулчӗ. Кимӗ хӑвӑртланчӗ, пирӗн кимӗ хӳри патне ытла ҫывӑхах пычӗ, кӑшт хуллентерех кайса, аяккалла пӑрӑнчӗ. Руль тытса пыракан ҫынна курсан, вӑл пистолетне ҫӗклеме те, персе яма та хатӗр пулнӑ.
  
  
  "Алло, чиперкке!"- тесе кӑшкӑрчӗ вӑл шыв сирпӗнчӗкӗсем витӗр. "Тепрехинче, Эсӗ Паксос ҫинче чухне, ҫав тӑмсай американеца хӑвар, юрать-и?»
  
  
  Пӗр капан ҫӳҫлӗскер, именчӗклӗн те шанӑҫлӑн йӑл кулса, аллине сулчӗ, кристинӑна сывлӑшран чуптума ячӗ те, двигательсем туса, тӳрӗ кӗтеспе пирӗн еннелле пӑрӑнса, пирӗн еннелле нумай шыв сапрӗ.
  
  
  "Йытӑ ҫури", - сывласа ятӑм эпӗ, пистолетне каялла пиҫиххи хушшине чиксе. "Укҫа тытатӑп, вӑл Улпут патне каять".
  
  
  "Мӗн?"- ыйтрӗ Кристина. Вӑл шурса кайнӑ, чӗтрет, ӑна айӑпламасть.
  
  
  "Нимех те мар. Ӑна руль умне ларатӑп".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тӗттӗм пуличчен эпир ҫыран хӗррине тухмарӑмӑр-ха, анчах эпир итали атти кӗли ҫинче тӑнине пӗлетӗп. Халлӗхе хӑйне йӗрленин палли те ҫук-ха, вӑл, халран кайма пултаратӑп тесе, сӑмса каютине кӗрсе кайрӗ, кашни ҫулах тӑватӑ е пилӗк сехет ҫывӑрса илме пултарӑп-ши тесе ыйтрӗ. Пӗр хушӑ вӑл тӗп каютӑра кристина кофе пӗҫернине, пластик савӑт-сапа кӗмсӗртеттернине, хӗрарӑмсем ҫуралса ӳснӗ, ҫавна тума пӗлетӗп пулас, тырӑ вырнине илтрӗ. Унтан вӑл кабинӑна пырса тӑнине илтрӗ те, ман пуҫран пӗр дюймра е пӗр дюймра хумсем чӳхеннисӗр пуҫне, пурте шӑпланчӗҫ ...
  
  
  Ку хӑрушӑ тӗлӗк пулчӗ,манӑн пӗрремӗш шухӑшӑм-мӗн пуласси. Манӑн пит-куҫ сивӗччӗ, пыра сивӗ ҫапрӗ. Вӑл iso маччаран вӗҫерӗнме хӑтланчӗ, анчах сӗм тӗттӗмлӗхре хӑрушӑ тӗлӗк ҫаплах иртсе каймарӗ. Унӑн ҫивӗчӗшӗ ӳте касса ҫурнине туять вӑл, хӑй ҫывӑрманнине те пӗлет.
  
  
  Ахӑртнех, ӑна ҫӗҫӗ патӗнчен аяккалла сиксе, кӑшкӑрса ячӗ пулмалла. Ман хаярлӑхшӑн
  
  
  вӑй хунипе кимӗ кӳлепи ансӑр койкӑпа юнашар пулни мана пуҫран пырса ҫапрӗ. Вӑл тӗлӗнсе кайрӗ, манӑн ҫӳҫсем туртӑнса илнине, тӗллев каялла чакнине туйрӗ. Ҫӗҫӗ ман карланкӑна шала тӑрӑнчӗ, унтан таҫта ман хыҫра взрыв мӗкӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  Ӑна, ҫак тӗксӗм те таса хунар пулнине ӑнланса илтӗм те, унӑн мӗлкеллӗ ҫутинче эпӗ яланлӑхах пӗшкӗннӗ икӗ кукӑр пите куртӑм. Вӗсем пирӗн пек мар, эпӗ ӗлӗк курнӑ пек мар: чарӑлса кайнӑ куҫсем, ҫӑварсем, нимӗнле сас-чӳ те илтӗнмест, юлашки хут сывлама хатӗр кивӗ машина пек йывӑррӑн хӑрӑлтатни ҫеҫ илтӗнет.
  
  
  Вӑл яштах тӳрленсе тӑчӗ, 45-мӗш калибрлӑ пистолетне ярса тытрӗ те ман пиҫиххи ҫумне шанчӑклӑ ҫыхса хунине асӑрхарӗ.
  
  
  "Ан пӑшӑрхан, Ник", - мӑкӑртатрӗ Алексей. "Вӑл ҫакна ӑнланмарӗ".
  
  
  Аппӑшне вӑл юман каска тавра хулпуҫҫийӗпе мӑйӗнчен тытса тӑрать, ӑна пӑхса тӑнӑ хушӑра, вӑл, пӳрнисене сиввӗн пӗтӗркелесе, аллине ҫӗҫӗ, Хьюго ӳкеричченех тӑрать.
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Мӗн шуйттанӗ?"
  
  
  "Вӑран, Ник". Вӑл хӗре ансӑр хӳшӗ урлӑ тепӗр койка ҫине тӗртсе ячӗ: "эсӗ ӑна вӗлересшӗн-и, е ҫавна тӑвӑп-и?»
  
  
  Ӑна, вӑйсӑр ҫутӑра пирӗн ҫине пӑхса илчӗ, унӑн питне ҫӑра ҫӳҫ пайӑркисемпе хупланӑ. "Вӗлермелле-и ӑна?"
  
  
  "Паллах."
  
  
  "Санӑн йӑмӑку-и?"Вӑл халӗ те тӗлӗкре-ха.
  
  
  "Йӑмӑк-и?"Вӑл тулхӑрса илчӗ те ee янахӗнчен ярса тытрӗ, ӑна крылов ҫине пӑхма хушрӗ. "Вӑл манӑн йӑмӑк мар, Никтер. Халӗ акӑ вӑл кӗҫ-вӗҫ вилет".
  
  
  
  
  
  
  Вунҫиччӗмӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл. "Вӗлер мана."Ee тӗллев Алексейӑн упа ури ҫине ӳкрӗ, вӑл ӑна урӑх тытса чарайман пек е отельтен тытса чарайман пек пулчӗ.
  
  
  Ӑна пиччӗшӗн аллине тӗртсе ячӗ те, ҫӗҫҫине пирӗн хушшӑмӑрта тайлӑк палуба тӑрӑх туртса кӑларчӗ. "Ку санӑн йӑмӑку мар-и, Алексей?"
  
  
  "Паллах, ҫук."
  
  
  "Ӑҫтан пӗлетӗр эсир?"
  
  
  "Вӑл ман такси патне пынине курсан, эпӗ ӑна малтанах пӗлтӗм. Манӑн йӑмӑк ӑна юлашки хут курнӑ чухне пӗчӗккӗ пулнӑ, анчах вӑл ман евӗрлӗ пулнӑ. Кӑмӑллӑ, ҫапла, анчах хулӑм ураллӑ, манӑнни пек ӳтлӗ. Пысӑках мар, тен. анчах вӑл ун пек пулма пултарайман ". Вӑл, хӑйне уйӑрса парас тесе, пӗр ҫӗре пухӑнса тӑнӑ хӗрӗн пӗтӗм кӗлетки тӑрӑх кӑранташӑн вӑйсӑр пайӑркипе сӑтӑрса илчӗ те, унӑн вара, уйрӑммӑнах пӗрпеклӗх ҫук тесе, ирӗксӗрех килӗшмелле пулчӗ.
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, хӑй ҫине пӑхма хушрӗ. "Эсир мана вӗлерме хӑтлантӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла". Ҫакна вӑл пӗр иккӗленмесӗр каларӗ.
  
  
  "Мӗншӗн?"
  
  
  "Мӗншӗн тесен манӑн каймалла".
  
  
  "Алексей те-и?"
  
  
  "Паллах."Эй, тытса чармалли ҫук.
  
  
  "Мӗнле?"
  
  
  "Эсӗ вилсен, ӑна персе пӑрахнӑ пулӑттӑм". Вӑл ман пиҫиххи ҫине 45-мӗш калибрлӑ пистолет хӗсӗнсе ларнине кӑтартрӗ.
  
  
  "Кайран мӗн?"
  
  
  "О, вӗлер мана! Тархасшӑн!"
  
  
  "Каяр, Кристина. Вара мӗн?"
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ. "Кайран... манӑн пичче ӳтне кӑларса пӑрахмаллаччӗ... Аlexa борт та сана Итали ҫыранӗ хӗррине илсе ҫитермелле. Таранто, май пулсан, анчах кирек ӑҫта та".
  
  
  "Мӗнле тӗллев пулнӑ?"Манӑн унта чавас килмерӗ, анчах халӗ тӗрӗссине пӗлме вӑхӑт ҫитрӗ.
  
  
  "Эпӗ... манӑн ҫакна каламаллаччӗ: алексей информацире тӗрӗс каламарӗ. Эсир иккӗн ҫапӑҫни, татах, татах вӗлерни, и... ну, юрӗ. Ҫакӑ паллӑ мар-и вара?»
  
  
  "Эсир тепӗр енче ӗҫлетӗр-и?"
  
  
  "Хам ирӗкпе мар!"Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ, пӗрре ман ҫине, тепре Алексей ҫине тискеррӗн пӑхса илчӗ, унтан сӑнчӑрти уҫӑ шкап ӑшнелле пӑхрӗ. Вӑл ӗсӗклесе илчӗ.- "Тата мӗн тума пултарать-ха вӑл?"
  
  
  Алексей ӑна хӗрхенчӗ. "Мӗн вӗсем сан ҫине?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  "Ман ывӑл", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  "Ывӑл-и?"
  
  
  "Ҫапла. Вӑл пулнӑ... Ӑна Болгарипе. Манӑн аттепе анне грексем пулнӑ, анчах вӗсем граждан вӑрҫи вӑхӑтӗнче эмиграциленӗ. Вӑл ҫак таса мар ҫӗршывра ҫуралнӑ, анчах гречанка пулса ӳснӗ".
  
  
  "Сирӗн ывӑлӑр тата?"
  
  
  "Манӑн пӗр ывӑл. Эму халӗ тӑватӑ ҫулта. Вӗсене патшалӑх тытса тӑрать. Ӑна та....».
  
  
  Ӑна Хьюго каялла йӗннине чикрӗ, тӗрӗслерӗ .45.ӑна манпа юнашар койка ҫине лартмалла. "Кристина-и? Ку сирӗн ят-и?"
  
  
  "Ах, ҫапла. Ку проблема пулнӑ!"
  
  
  "Пулчӗ-и ку?"
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ, ман ҫине, Унтан Алексей ҫине уҫҫӑнах пӑхрӗ. "Эпӗ Кристина Каликсос. Эпӗ ҫирӗм тӑватӑ ҫулта. Вунтӑххӑрта чухне манӑн ача пурччӗ, анчах манӑн упӑшка ҫукчӗ. Государство ҫакна манран туртса илчӗ. Вӑл ӑна курма та пултарайман. Манӑн аннепе атте вилсен, манӑн нимӗн те ҫукчӗ. ҫавӑнпа та вӑл чикӗ урлӑ грецие куҫнӑ, унта вӑл ирӗклӗреххине, мӗнле те пулин хам ывӑлӑма илессе шаннӑ. Ҫулталӑка яхӑн унӑн юн тымарӗсем хӑраса ӳкрӗҫ, мӗншӗн тесен манӑн документсем ҫукчӗ; унтан вӑл Питӗ Пысӑкчӗ ". Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫамрӑк хӗр шыва путнӑ чухне вӑл пляжра пуринчен Те Ытларах пулнӑ. Унта темӗн чухлӗ халӑх, ҫывӑхра унӑн япалисем. Вӑл пӑхрӗ те хӑйӗн ячӗ Кристина иккенне курчӗ. Ӑна ih илнӗ те Кристина Зенитополис пулса тӑнӑ. медсестер шкулне пӑрахрӗ, савнине те хӑварчӗ, хам кам иккенне никам та ан иккӗлентӗр тесе, Афинӑн тепӗр пайне куҫрӗ.
  
  
  ку Та, ку та вӗсем мана тупиччен ӗҫленӗ ".
  
  
  "Вӗсем-и?"- тесе ыйтрӑм унран.
  
  
  "Ҫапла". Вӑл Алексей ҫине пӑхса илчӗ. "Ку пулнӑ... мӗн? Икӗ уйӑх каялла-и? Ултӑ эрне-и? Вӗсем мана тупрӗҫ те, вӗсем мана вӑл кам иккенне тата ман ывӑл ҫинчен пӗтӗмпех государство ҫуртӗнче каласа кӑтартрӗҫ. Вӑл вӗсемпе пӗрле ӗҫлемен пулсан, мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши? Кристина Зенитополис ҫинчен ӑна питӗ сахал пӗлнӗ, анчах халӗ ӑна хамран лайӑхрах пӗлетӗп. Эсӗ тухнине вӗсем пӗлнӗ, Алексей. Вӗсем манпа мӗнле усӑ курмаллине тӗп-тӗрӗс пӗлнӗ тесе шутламастӑп, анчах вӗсен ӗҫӗ ӑнӑҫлӑ пулнӑ иккен, ҫапла мар-и? "
  
  
  Алексей хӑйӗн мӑйӑхӗн вӗҫне туртрӗ. "Ҫапла. Вӗсен ӗҫӗ ӑнчӗ. Енчен те вӑл сирӗнпе ҫыхӑнма шутламан пулсан?»
  
  
  "Сирӗн кашни хусканӑвӑра вӗсем пӗлеҫҫӗ пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Эпӗ калама пултараймастӑп. Анчах эпӗ ӑна пӗлетӗп..."Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Ник? Вӗсем пирӗн ҫине тапӑннӑ чухне кимӗ ҫинчен ӳкнӗ ҫын-и? Эсир ӑна темиҫе каҫ маларах вӗлернӗ тесе шутланӑ".
  
  
  "Ӑна мар. Вӑл партнер".
  
  
  "Ах, ҫапла. Анчах вӗсем мана ҫапла каларӗҫ: хӑш-пӗр сценӑри фокусниксемпе усӑ куракан ӑвӑс пуля пулӑшнипе мӗнле тумалла-ха? Вӗсем сире пушӑ алӑпа улталас ҫуккине пӗлнӗ".
  
  
  "Маншӑн ку калама ҫук кӑткӑс янӑрать", - терӗм эпӗ. "Мӗншӗн Вӗсем Аlexa пусман, ӑна пӗтермен?»
  
  
  "Кӑна калама пултараймастӑп эпӗ. Манӑн пӗр пӗчӗк задание ҫеҫ пурнӑҫламаллаччӗ...»
  
  
  "Икӗ ҫын вӗлерни".
  
  
  "Ҫапла! Хам пӗлмен икӗ ҫын ман ывӑл пурнӑҫӗшӗн вилчӗҫ! Эсир урӑххине суйланӑ пулӑттӑр-и?»
  
  
  "Юрӗ, юрӗ."Унӑн хӗрӳлӗхӗ ҫине ответлемесӗр тӑма йывӑрччӗ, анчах ӑна хирӗҫ ларнӑ чухне Алексей хӑйӗн аппӑшӗн хулпуҫҫине шухӑшлӑн шӑлкаласа ларнине курчӗ. Темле майпа мана малалла калама ҫӑмӑлтарах пулса кайрӗ. "Мана уҫҫӑнах калама ирӗк парсамччӗ. Эпир хӑҫан пулнине сана никам та асӑрхамарӗ... пӗрле-и?»
  
  
  "Ҫук, ҫук. Вӗсем мана хӑрушлӑхра тесе шутлаччӑр тесе шухӑшласа кӑларнӑ. Вӗсем, ӗнер каҫхине борт ҫине хӑпарнӑ ҫынсем... ну, эсир пӗлетӗр".
  
  
  "Апла пулсан, санӑн пирӗнпе пӗрле ҫулҫӳреве каймалла пулать".
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Вӗлермелле те пире".
  
  
  Тӑвӑр Ҫӗрте пӗртен-пӗр сасӑ Кристина хыттӑн сывлани нумайччен илтӗнсе тӑчӗ. Унтан Алексей, кашни уйӑхра каҫхи апат тума кӗрлекен алигатор пек, пырне тасатрӗ.
  
  
  "Эсир кӑмӑллӑ-и, Никтер?"
  
  
  "Сахалтарах."
  
  
  "Апла пулсан, мӗншӗн-ха санӑн ҫӳле хӑпармалла мар, ҫулсерен мар, kuda, ҫӗвӗҫе ил, ҫак кимӗ килет?»
  
  
  Тул ҫутӑлнӑ-ҫутӑлманах эпир итали пушмакӗн кӗли урлӑ каҫрӑмӑр та, пӗрремӗш вертолет вӗҫсе иртнӗ чух, Таранто патне ҫурма ҫула ҫитрӗмӗр. Ҫӗрле ӑна, эпир калаҫса татӑлнӑ пекех, сӑмса палуби ҫине виҫӗ хӗрлӗ ҫаврашка сарса хучӗ те, вертолет пире асӑрхасан, "Сциллӑна"кӑкарни ҫинчен пӗлтерме алӑ вӗҫсе тухрӗ. Тепӗр сехетрен вертолетпа, тен, шӑпах ҫав вертолетпа Юнашар, Alexa тата Кристина борчӗ ҫине илме сарлака бухтӑра тӑрать пулӗ. Манпа пӗрле хоук тата вертолет ҫинчен антарнӑ шлюпка юлчӗҫ. ҫанталӑк каллех пӑсӑлчӗ, манӑн босс кабинӑра пилӗк минута яхӑн лариччен унӑн пичӗ пирӗн тавра кӗрлесе тӑракан симӗс шывпа пӗрешкеллене пуҫларӗ.
  
  
  "Ҫак япалана порта илсе ҫитериччен мӗн чухлӗ вӑхӑт иртет?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  "Тен, икӗ сехет".
  
  
  Вӑл ответ париччен кӑшт чарӑнса тӑчӗ. "Ах, куратӑп ӑна."
  
  
  "Эсир отельсене манпа темскер калаҫтарасшӑн-и?"
  
  
  "Ну, пулма пултарать. Хӗр вӗсем тавра пӗр-пӗччен тӑрса юлнине вӑл ҫав тери ӑнланать-и?»
  
  
  "Вӑл ҫавӑн пекчӗ. Ӑна халь шталь лартмалла мар".
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Ҫӗнӗ юрату."Ӑна, кристинпа Алексей вертолет ҫине куҫса ларичченех пӗр-пӗрин ҫине пӑхнине куртӑм.
  
  
  "Анчах ... вӗсем пиччӗшӗпе йӑмӑкӗ!"
  
  
  Ӑна детальсем тултарчӗҫ. Хоук ӑслӑн пуҫне сулчӗ. "Тен, вӑл та пире пулӑшма пултарать".
  
  
  "Эсӗ унӑн ачине мӗн те пулин тума пултаратӑн пулсан".
  
  
  "Ку пулма пултарать. Ӑна ҫакӑнпа ӗҫлемелле".
  
  
  Вӑл каллех калаҫма пуҫличчен эпир пӗр хушӑ шӑплӑхра ишсе пытӑмӑр. "Ӗҫсем мӗнле, N3? Сурансӑр-и? Кӑвакарнӑ вырӑнсем ҫук-и?»
  
  
  "Нимӗн ҫинчен те калаҫмалли ҫук. Нумайӑшне".
  
  
  "Аван. Паян Каҫхине Вашингтона таврӑнсан, унӑн сирӗнпе о. калаҫмалла...»
  
  
  "Тӑхтӑр-ха пӗр минут."
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  Ӑна руль ҫумне лӑпкаса илчӗ. "Манӑн кимӗпе таврӑнмалла".
  
  
  "Кун пирки тӑрӑшма пулать".
  
  
  "Эпӗ ӑна хамах тӑвӑп. Тен, манӑн хӑҫан та пулин кунта таврӑнмалла пулӗ".
  
  
  "Аван..."
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "О, ӑна эсӗ тӗрӗс калатӑн пулӗ тетӗп. Мӗн чухлӗ вӑхӑт иртет ку?»
  
  
  "Темиҫе кун. Ҫанталӑк мӗнле тӑнине кура".
  
  
  "Аван. Анчах вӑхӑта кирлӗ пек ан ирттер, Ник. Эсӗ кирлӗ".
  
  
  "Пулмастӑп", - сӑмах патӑм та эпӗ хам ӑшра барсем еннелле ҫул хывма тытӑнтӑм. Пӗр хушӑ вӑл Кристина ҫумне пырса ларчӗ темелле, Анчах сью-Элен та ҫӗҫҫине ман пыр ҫумне нихҫан та ҫыпӑҫтармасть. Кӑштах савӑнмалли вӑхӑт ҫитрӗ. Ку манӑн меслет.
  
  
  
  
  
  
  Код
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Код
  
  
  Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи вӑрттӑн службӑри ҫынсене халаллаҫҫӗ
  
  
  
  Пролог
  
  
  Ӑна Кирбие пытарнӑ ҫӗре ҫитеймерӗ. Ун чухне вӑл Сингапура тӑхӑннӑ, сухалӗпе пӑнчисене тӑхӑнса ҫӳренӗ, америка вӑрттӑнлӑхӗсене китай коммунисчӗсене сутма тӑрӑшакан ракетӑсен облаҫне тарса килнӗ ачана хӑй тавра сӑнласа кӑтартнӑ. Ӑна Мао уҫҫи агенчӗсене пӗр-пӗр ҫӗре пӗтерсе, хӑй аяккинчен икӗ пуля илес тата подразделенин генийӗсене ертсе пыракан Хоукран саламласа шифрланӑ телеграммӑна илес тесе вырнаҫтарнӑ информаци трубопроводне ҫӗмӗрсе тӑкма, хӑй рольне лайӑх вылярӗ. ЭПИР ӐНА АX тетпӗр. Эпир лайӑх ачасем.
  
  
  Кирби вилни ҫинчен кая юлса пӗлтерсен, Ӑна Малай ҫурутравӗн ҫурҫӗр ҫыранӗнчи британи больницинче сипленӗ. Хоукӑн британецсемпе ҫыхӑну ҫителӗклӗ пулнӑ, мана лайӑх врачсем, ҫемҫе кровать тата илемлӗ медсестра тупма пулнӑ. Кирби ҫинчен хыпарсене пурте пӑсрӗҫ.
  
  
  Кирби AXE-мӗш чи лайӑх агентсенчен пӗри, ӑслӑ та шанчӑклӑ ҫын пулнӑ. Эпир латинла Америкӑри хӑш-пӗр йывӑр задачӑсене пӗрле ӗҫлетпӗр, ҫав задачӑсем сире пысӑк йывӑрлӑхсем кӳреҫҫӗ. Кирби, сцепленири чӑнкӑ ҫын, вертолетӑн опытлӑ пилочӗ, мана кубань шывӗнчи кимӗ ҫинчен, карап хӗвӗнчен пӗчӗкрех пайсене саланса кайиччен, пӗр пытармасӑр ярса тытнине те манман эпӗ.
  
  
  Халӗ ӑна вӗлернӗ, ҪАВ ҫын вӗлерекен кам иккенне АX пӗлмен. Ih тупасси манӑн ҫакӑн пек задани пулчӗ.
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк.
  
  
  Самолет мана Флоридӑри вӗҫевпе анса лармалли уйрӑм вырӑн ҫине-Юр ҫине туртса кӑларчӗ. Машина килессе кӗтсе, калама ҫук сӑнлӑ ҫӳллӗ арҫын капот ҫумне таянчӗ. Вӑл пӗлни. ВӐЛ ХОК сыхлавҫисем пулса ӗҫленӗ AX агент тавра пӗр агент пулнӑ. Ӑна Смит тесе чӗннӗ.
  
  
  Ку Смитӑн чи калаҫма юратакан кунӗсенчен пӗри пулчӗ. Вӑл Мана Хоукпа тӗл пуличчен пурӗ те вунсакӑр сӑмах ҫеҫ каларӗ.
  
  
  "Старик шӑлне ҫыртать", - терӗ вӑл. Эпир пушӑ ҫулпа вӗҫтерсе пыратпӑр, спидометр йӗппи 70 еннелле тӗртет. "Ӑна хӑҫан курнине аса илме пултараймастӑп, - вӑл ҫав тери йӗрӗнчӗк кӑмӑллӑ".
  
  
  Хоук инкекӗн сӑлтавне пӗлме йывӑрах мар. Дэвид Кирби пек агента кайран никам та ҫухатас ҫук.
  
  
  Лимузин ҫул кукӑрӗнчен иртсе кайрӗ те, ӑна пӗр-пӗччен коттедж курчӗ, вӑл ҫул вӗҫӗнче хытӑ витӗнсе ларать. Коттедж хыҫҫӑн лӑпкӑ бухтӑна пушӑ причала тӗпчет. Мексиканецсен заливӗ инҫетре хӗвел ҫапса лартнӑ тӗрлӗ тӗслӗ кантӑксем пек йӑлтӑртатнӑ.
  
  
  Утрав ҫинче хоукӑн шурӑ ҫӳҫне силлесе ҫил вӗрет. Вӑл эпир ҫитсе чарӑнасса коттедж патӗнче кӗтсе тӑчӗ. Иккӗмӗш оперативникӑн смит копийӗ, хоук патӗнче яланах тупма май пур сӑн-питлӗскер, кунӗпех ларать.
  
  
  "Ку ҫын вӗлернӗ вырӑн", - терӗ Те Хок, хӑвӑрт кулса ячӗ. "Эпӗ сана тепӗр минутран шала илсе кӗрӗп".
  
  
  "Мана чӗнме янӑшӑн тавтапуҫ".
  
  
  "Эпӗ сана вендеттӑна илсе каймастӑп, Ник. Ӑна сан патна ячӗ, мӗншӗн тесен эсӗ мана кирлӗ".
  
  
  Вӑл ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ те малалла каларӗ: "Пирӗн хӑшпӗр детальсене юсама май килчӗ. Ҫын вӗлерекенсем пысӑках мар грузовикпа пынӑ. Вӗсем унта чарӑнчӗҫ, - кӑтартрӗ вӑл, - ҫурт патне илсе пыракан телефон провочӗсене касса татрӗҫ. Унтан вӗсем ҫурт патне пычӗҫ те такама хӑйсем телефон тӗрӗслевне пула связистсем тесе ӗнентерчӗҫ. Вӗсем монтерсем пек тумланнӑ тесе шутлатпӑр эпир. Вӗсем Кирбипе Кирби кунта кӗтмен ҫӗртен тӗл пулма илсе килнӗ ҫынна тӗл пулнӑ та коттеджра пулнӑ икӗ ҫынна вӗлернӗ . "Вӑл: "эпир ку таранччен хема пулнине пӗлместпӗр, эпир ih сӑлтавсем ҫинчен ҫеҫ тавҫӑрса илме пултаратпӑр", - тесе хушса хурсан, унӑн сассинче хурланни палӑрчӗ.
  
  
  "Миҫе ҫын шыратпӑр эпир?"
  
  
  "Тӗпӗ-йӗрӗпе шутласан, вӑл тӑватӑ ҫынна каланӑ пулӗччӗ. Вӗсен икшерӗн автоматсемпе хӗҫпӑшалланнӑ. Пӗрин дробовик пулнӑ. Эпир пӗр йӗр тупрӑмӑр, ун патне хыҫалтан пырас тесе, вӗсем тавра пӗри явӑнса ҫӳренӗ. Вӑл хыҫалти алӑка ҫӗмӗрнӗ те, вӗсем арҫынсене шалтан хӗрес хурса тухнӑ. Ку хӑрушӑ ӗҫ пулнӑ ".
  
  
  Эпир пӳрт патнелле пынӑ чух пире ҫил вӗретчӗ, Смит ун хыҫҫӑн ним чӗнмесӗр пыратчӗ.
  
  
  "Кирби мӗнле задани панӑ?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Вӑл кунта коттедж хывакан ҫынпа калаҫса пӑхма килнӗ. Вӑл ҫын Фрэнк Абруз пулнӑ".
  
  
  Ҫак ят мана ҫурма ҫулта чарӑнса тӑчӗ. "Мафипе Фрэнк Абруз-и?"
  
  
  "Урӑх никам та мар. Легендарлӑ Фрэнк Абруз. Мафия хӑҫан та пулин отставкӑна тухма килӗшнӗ ҫынсем хушшинче пӗр ҫын пулнӑ. Вӑл хӑйӗн юлашки кунӗсене Сицилире ирттерме шут тытрӗ. Мафи директорӗсен канашӗ ҫак пенсишӗн сасӑланӑ та ӑна тӗрӗс службӑшӑн пысӑках мар пенси тӳлеме шут тытнӑ". Хоук кулса ячӗ. Пенси ылтӑн сехетсенчен темиҫе хут лайӑхрах. Тӗрӗссипе каласан, ҫулталӑкра икҫӗр пин тетӗп. Абруз ҫӗршывран темиҫе эрне хушшинче тухса каясса пӗлтӗмӗр те, Кирби унпа контакт туса хучӗ ".
  
  
  "ВӖСЕМ МӖН ҫинчен калаҫнине ПӖЛЕСЧӖ МАНӐН, АX агент тата мафи капо пулнӑ ҫын".
  
  
  "Абруза Ҫулҫӳревӗ, Ник. Вӑл Кушак ӑшӗнче тӑшманла группировкӑсене шанса панӑ ҫын пулнӑ, ют ҫӗршывсенче татса памалли кӑткӑс ӗҫ пулнӑ чухне, oni-мӗш чаҫсем ӑна ӑсатнӑ". Хоук ман алла сӗртӗнчӗ. "Халӗ коттеджа каятпӑр".
  
  
  
  
  
  Корбет ятлӑ тепӗр сыхлавҫӑ пире алӑк уҫрӗ. Эпир шала кӗрсен, вӑл кӑштах чӗтресе илмерӗ. Вырӑна темиҫе уйӑх хупланӑ, анчах халӗ те вилӗм шӑрши кӗнӗ пек туйӑннӑ.
  
  
  "Фрэнк Абуз интереслӗ ҫын, индивидуалист пулнӑ. Хисепленӗ тесе каламастӑп. Ҫак служба списокӗ ытла та юнлӑ пулнӑ, - сӑмахне Малалла Тӑсрӗ Хурчка, - анчах вӑл мафипе пӗтӗм тӗнчери наркотиксемпе суту-илӳ тӑвассине хирӗҫ тухса калаҫакан лидерсенчен пӗри пулнӑ. Юлашки икӗ ҫул хушшинче, мафин американецсен уйрӑмне ази группи тума сӗнсен, Ҫав ушкӑн Индокитайри чи лайӑх опиум уйӗсене тӗрӗслесе тӑрать ".
  
  
  "Ку ӑна пенси патне илсе пынӑ чӗре тапма пуҫличченех пулчӗ-и?"
  
  
  "Чӑнах та. Унтан, коммунистсен позицине улӑштарма май килсен, пурте пӗлӗтелле вӗҫсе хӑпарчӗ. Вӑл хӑйӗн вывочӗсене мафийӑн аслӑ канашне кӑларса тӑратрӗ те сӗнӗве тепӗр хут пӑхса тухма сӗнчӗ. Ку хутӗнче сасӑлани усӑллӑ пулчӗ. килӗшмерӗҫ, анчах правлени килӗшменнине пӑрахӑҫлама шутларӗ ".
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп. Абрузӑн опиум уй-хирӗсем ҫинчен информаци пулнӑ, унпа эпир усӑ курма пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Кирби ҫакна пире каласа ӗнентерме тӑрӑшнӑ".
  
  
  "Абрузӑн ырӑ енӗсем нумаях пулман, анчах вӗсем коммунизм пуласлӑх хумӗ пулманнине ӗненнӗ. Вӑл пирӗнпе пӗрле ӗҫлессе шанма сӑлтав пулнӑ. Унсӑр пуҫне, Кирби Абруз коммунистсем ҫинчен кӑштах информаци илнӗ пулӗ тесе шутланӑ. Тен, ih мафиоз контакчӗсем вӗсемпе наркотиксен сферинче кӑна мар ҫыхӑннӑ ".
  
  
  "Мӗнле бизнес?"
  
  
  "Кирби пӗлмен. Абруз мӗн те пулин пӗлни ҫинчен, АX питӗ интереслӗ япала тупма пултарни ҫинчен ҫеҫ систерчӗ".
  
  
  Хоук мана пульӑсем шӑтарса пӗтернӗ пӳлӗме ертсе кӗчӗ. Вӑл ҫиленсе аллине сулчӗ. "Ҫынвӗлеренсем, хӑвӑрах куратӑр, теветкелленмен. Вӗсем кунта вуникӗ ҫынна вӗлерме ҫителӗклӗ тӑхлан сирпӗтнӗ".
  
  
  "Абрузӑн репутацийӗ хытӑ пулнӑ. Чӗре тапни-и е чӗре тапни-и, анчах вӑл выляма пултаракан ҫын пулман.
  
  
  Хоук пуҫне сулчӗ. "Вӗсем хӑвӑрт та тухӑҫлӑ пулнӑ, ӑна йышӑнатӑп. Нимӗн те пулман пек".
  
  
  "Эсир Тата икӗ ҫын Абруза каччи пулнӑ терӗр-и?"
  
  
  "Ҫак " сыхлавҫӑсем".
  
  
  Ӑна чӳрече уҫса ҫил вӗрме пуҫларӗ. Вӑл мафи капо ҫинчен, манӑн Кирбин тусӗ ҫинчен, пульӑсем ҫурса пӑрахнӑ ӳтлӗ ҫынсем урайӗнче выртни ҫинчен шухӑшларӗ. Вӑл ман пит тӑрӑх юхса анакан уҫӑ сывлӑша пӗр сыпкӑм ҫӑтрӗ.
  
  
  "Мафия Абуз вилни ҫине мӗнле пӑхать?"
  
  
  "Манӑн яланах шанчӑклӑ ҫӑлкуҫсем шаннӑ аслӑ деятельсен ih практикӑра кӗске пулнӑран хӑраса ӳкнӗ, теҫҫӗ. Анчах астӑвӑр, Абруза хӑш-пӗр шухӑшӗсене сирсе янӑ, вӑл хӑй вӑхӑтӗнче тӑшмансем тупнӑ. Маншӑн чи кирли ҫакӑ: пирӗн тӗп агентсенчен пӗрне ытти лару-тӑрура вӗлернӗ, эпӗ вӗсене ӑнлантарса пама пултараймастӑп. Эпӗ ҫакна сирӗнтен ытларах пӑрахма шутламастӑп. Ӑна вӗлерекенсене тупас тетӗп ".
  
  
  "Виҫӗ решени пур", - терӗм эпӗ. "Коммунистла агентсем, Абрузӑн авалхи тӑшманӗсем е вӑл наркотиксене сутас ази ӗҫне чарса тӑни кама та пулин килӗшмест".
  
  
  Хоук шӑлавар ҫине сигара кӗлне сапрӗ те ih шӑлса пӑрахрӗ. "Тӑватӑ решени. Астӑватӑр-и, Ӑна Ҫулталӑкра 200 000 доллар чухлӗ Абуз пенсийӗ ҫинчен асӑннӑччӗ? Унӑн ҫуртне пӗрремӗш ҫулшӑн тӳленӗ. Вӑл ҫынвӗлеренсемпе пӗрле ҫухалчӗ".
  
  
  "Мафи капо таврашӗнчи чи хӑрушӑ ҫынсене пӗрне вӗлермелле-и? Ҫакӑн пек шухӑш шухӑшласа кӑларма ухмаха ернӗ ҫын кирлӗ".
  
  
  Хоук сасартӑк ура ҫине тӑчӗ. "Пӑхӑр-ха ҫак пуля шӑтӑкӗсем ҫине. Мӗнле шутлатӑр эсир, ҫакӑншӑн ответлӑ ҫын ӑслӑ-тӑнлӑ пулнӑ-и?»
  
  
  Вӑл тӗрӗс калать.
  
  
  Вӑл хоук хыҫҫӑн урама тухрӗ. "Эпӗ килте куртӑм, ҫак историе те илтрӗм, анчах эсир мана ҫакӑншӑн ҫеҫ кунта васкатмарӑр. Тата мӗн?»
  
  
  "Коттеджра тата тепӗр ҫын пулнӑ, вӑл касасран хӑтӑлнӑ. Юлашкинчен эпир ӑна тупрӑмӑр".
  
  
  * * *
  
  
  Хӗр инфляци патне миллион доллар пек курӑнать. Вӑл сарӑ ҫӳҫлӗ, ҫамрӑк та вӑрӑм ураллӑ. Ҫухине тӑратнӑ пальто тӑхӑннӑ пулин те, вӑл ресторан тавра урама тухнӑ чух унӑн питне кӑшт ҫеҫ курчӗ. Вӗсен пит шӑммисем ҫӳлелле тухса тӑраҫҫӗ, сарлака хура куҫӗсем-ҫӗвӗҫӗн черчен наборӗсем, вӗсем ӑна киревсӗрлӗхпе те хаярлӑхпа палӑртман.
  
  
  "Тӳрех кунта тӳлеҫҫӗ", - терӗ хоук математикӑпа, проект управляющийӗпе. ЭПИР АXE тӗп базисем тавра пӗр проекци пӳлӗмӗнче экран ҫинче хускалмасӑр выртакан ӳкерчӗке сӑнаса лартӑмӑр. "Ӑна Шейла Брант тесе чӗнеҫҫӗ, анчах вӑл хӑйне урӑх ун пек чӗнмест", - терӗ Хоук. "Эпир ӑна ҫав тери нумай вӑхӑт тупаймарӑмӑр".
  
  
  Хоук Мана Брант Шейлӗ ҫинчен каласа панине ӗненме те йывӑр. Ку ҫинҫе пит-куҫлӑ, ҫемҫе куҫлӑ пулни килӗшмест.
  
  
  "Вӑл Френка Абруза еркӗнӗ тесе шутлатӑр-и эсир?"
  
  
  "Ним иккӗленмелли те ҫук. Анчах Эпир Вӑл хема Хӑйне Абуз вегасра тупичченех пулни ҫинчен питӗ сахал пӗлетпӗр".
  
  
  Вӑл кӑмӑлсӑр пулса ассӑн сывласа илчӗ. Ҫирӗм икӗ ҫулхи хитре хӗр ватӑ мафиоз капо ҫӳп-ҫапӗнче телей тупаймасть тесе калакан саккун ҫук пулӗ тетӗп. "Ватӑ мафиозин тути пулнӑ".
  
  
  - Чӑнах та, сирӗнни пекех, - терӗ Хоук сардонимлӑ сасӑпа. Унтан вӑл малалла каларӗ: "Флоридри коттеджра Юн тымарӗсем Абруза пуррине пӗлсен, эпир ӑна шырама тытӑнтӑмӑр.
  
  
  
  
  
  
  Вӑл хӑйӗн йӗрӗсене лайӑх пытарчӗ ".
  
  
  "Камран тарать вӑл? Ах, саккун-и, мафия?»
  
  
  "Тен, виҫҫӗшӗнчен те. Тен, тата кам та пулин. Эпӗ сире ҫак штопора шейле тума хатӗрленнӗшӗн эсир савӑнатӑр".
  
  
  Ӑна чӑтӑмсӑррӑн кӗтет. Вӑл хӑйӗн сехечӗн ҫутӑлса тӑракан циферблачӗ ҫине пӑхса илчӗ. Вӗренӳ ӗҫӗсем кирлине пӗлнӗ пулин те, вӑл тӳсӗмсӗрлӗхӗн ҫивӗчлӗхне туйма пуҫланӑ. Манӑн Ҫула тухса Дэвид Кирбие вӗлерекенсен йӗрӗпе каяс килчӗ. Ку сукмак мана йӗркелеме ытла та сивӗ пулнӑ.
  
  
  "Ку фильма Айдахо штатӗнчи бонэм ятлӑ пӗчӗк хулара ӳкерсе илнӗ. Шейла Брант унта юлашки икӗ уйӑх хушшинче пурӑннӑ. Эсир кӗтмен ҫӗртен килсе тухнине ӑнлантарса парас тесен, сирӗн хӳтлӗх пулать. Таракан хӗре хӑратасшӑн мар эпир. каллех ", - терӗ мана Хоук. "Анчах эсир килсен, сирӗн ӑна сирпӗнтермелле пулать".
  
  
  "Атя фильмӑн ытти пайне пӑхар", - сӗнтӗм эпӗ.
  
  
  Проектор каллех хутшӑнчӗ. Эпир брант пӗр аллине пальто сарлакӑшне чиксе тарланӑ машина патнелле пынине пӑхса тӑтӑмӑр. Унӑн хусканӑвӗсем тикӗс. Вӑл машина алӑкне уҫсан, унӑн тӗллевӗ, хӑйне тарӑхтарса янӑ сасӑ илтӗннӗ пек, сасартӑк туртӑнса илчӗ. Сасӑ никама та кӳрентерменнине ӑнланса илсен, унӑн пичӗ ҫӑмӑлланчӗ.
  
  
  Вӑл машина ҫине ларчӗ те кайрӗ, камера кӗтесрен пӑрӑнса кайичченех ун хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  "Пирӗн ҫын ресторантан ҫул урлӑ отель чӳречи тӑрӑх фильма ӳкерчӗ. Хӗр унта официантка пулса ӗҫлет", - терӗ Хоук. Ку вӑл сакӑр кун каялла пулчӗ. Пирӗн ҫын контакта йӗркелеме шутламарӗ. Ку санӑн ӗҫ. Шейлӑпа тата кирлӗ пулсан, ҫыхӑну йӗркелемелле. Пирӗн вӑл мӗн пӗлнине пӗлес пулать. Ҫаксем пурте."
  
  
  Проекторӗ ӗҫлеме чарӑнчӗ, сергей пӳлӗме ҫап-ҫутӑ ҫутатса ҫунма пуҫларӗ.
  
  
  "Ну, фильм сана мӗн те пулин каларӗ-и?- ыйтрӗ Манран Хоук.
  
  
  "Эсир тӗрӗс каларӑр. Вӑл хӑраса ӳкнӗ. Пальтон сылтӑм кӗсйинче вӑл хӗҫпӑшал тытнӑ. Ҫитменнине тата пирӗн урасем лайӑх".
  
  
  "Эсӗ ҫакна пурне те асӑрхатӑн пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ", - типпӗн каларӗ Хоук. "Эсир унӑн сылтӑм аллине, ҫавӑн пекех унӑн урисене сӑнаса тӑнине ӗненӗр".
  
  
  Вӑл мана чӗркуҫҫи ҫине хунӑ папкӑна тӑсса пачӗ. ВӐЛ АX файлпа манӑн хуплашка ҫинчен кӗскен ҫырса хунӑ. Ih астуса юлас, ҫын удостоверенине хатӗрлес тата Ӑна Хампа Пӗрле Айдахора илсе каякан ятарлӑ оборудованипе паллашас тесе, манӑн юлашки кун юлнӑччӗ.
  
  
  Ӑна Шейла брант мана йышӑннӑ пурӑнмалли пӳлӗмре хӑварнӑ, унтан вӑл хӑй камне суя удостоверени илнӗ. Водитель прависем ҫине ӳкернӗ Нед Харпер Картер пекех курӑнать. Унӑн сӑн-пичӗ хаярччӗ, анчах вӑл мана ытларах килӗшетчӗ. Унӑн удостоверенийӗпе пӗрлех айдахора выляма тивӗҫлӗ рольсем тултарнӑ чемодан илтӗм. Шведсем пире ҫӗнӗ, пире ҫӗлесе панӑ пек туйӑнмаҫҫӗ, анчах вӗсем мана питӗ килӗшеҫҫӗ.
  
  
  Ӑна хӗҫпӑшал пӳлӗмӗнче пӗр сехет ирттернӗ. Вӑл ещӗке тӗрӗслерӗ, ещӗкре, ытти вилӗм япалисемсӗр пуҫне, инҫетри прицеллӑ хӑватлӑ винтовка пур. Ку мана хамӑн хӗҫпӑшалпа пӗрле полицин хӑш-пӗр пайӗсенчи пекех огневой хӑват пачӗ.
  
  
  Эпӗ тата тепӗр чарӑну базӑн электроникин пайӗ пулчӗ. Хок хушнипе пирӗн специалистсем ман валли комплект пухрӗҫ. Вӑл бритва наборӗ пек курӑнать, анчах nenра итлеме кӑмӑл-туйӑм хатӗрӗсем, камерӑпа пӗчӗк магнитофон пур. Ку оборудовани мана кирлӗ пуласси пирки вӑл иккӗленет, Анчах Хоук ӑна куҫран вӗҫертмест.
  
  
  Манӑн тата тепӗр визит тумалла - механиксем Харпер ятлӑ ҫын пулса ӗҫленӗ сарая каймалла. Механиксенчен пӗри хӗрӗх ҫулалла ҫитнӗ тӗреклӗ арҫын пулнӑ, Вӑл Nike Картера ҫинчен нумай илтнӗ, манпа тӗл пулма отель те килнӗ, тенӗ. Вӑл ӑна хӑй илтни тӑрӑх, тен, тӗрӗс мар пулӗ, тесе каламарӗ.
  
  
  "Эпир сире машина пама хушрӑмӑр, вӑл хӑйне йӳнӗ хакпа тытса тӑракан партипе туяннӑ пек курӑнать, анчах вӑл чӑнах та ниме юрӑхсӑр хӑтланать", - терӗ вӑл кулкаласа. "Акӑ мӗн турӑмӑр эпир. Ку пӗчӗк ача хитре мар, анчах эсӗ пире юратса пӑрахӑн тесе шутлатӑп эпӗ. Вӑл французсен шлюхи пекех ответлет".
  
  
  Эпир сералӗн тепӗр енне каҫрӑмӑр. Механик чӑрмавсемпе тулнӑ пысӑках мар ҫул ҫине кӑтартрӗ. "Сасӑлав, эпир ӑна ӑҫта тӗрӗслесе пӑхӑпӑр. Водитель-испытатель ӑна хӑй ҫинче тӗрӗслесе пӑхма хатӗрленет".
  
  
  Виҫӗ ҫулхи форд, тӗрлӗ тӗслӗ пӑнчӑсем тата пӗр ҫуначӗ тавра путӑк-путӑксем пулнӑскерсем, чӑрмав йӑрӑмӗ вӗҫӗнче мӑрлатаҫҫӗ. Симӗс шлем тӑхӑннӑ Водитель пире аллипе сулчӗ те газ педалӗ ҫине хыттӑн пусрӗ. Машина вӗри кушак пек вӗҫсе хӑпарчӗ.
  
  
  "Эсӗ пирӗнтен 120 сехетре, кирлӗ пулсан, илме пултаратӑн", - мӑнаҫлӑн каларӗ пӗчӗк механик. "Эпир ӑна концерт сӗрме купӑсӗ пек турӑмӑр".
  
  
  Автомобиль чӑрмавсем урлӑ ыткӑнса пырать. Чи малтан лекет тесе шутланӑччӗ, анчах юлашки минутра водитель урапана касса татрӗ. Вӑл, шинисене чӗриклеттерсе, машинӑна кукӑр-макӑр ҫулпа илсе пырать. Дистанци вӗҫӗнче вӑл йӗкӗлтесе илчӗ те машинӑна юриех ҫавӑрчӗ, унтан, тӳрленсе тӑрса, каялла пирӗн пата пыриччен, голливудски талантлӑ каскадера ҫавӑрчӗ.
  
  
  "Ку ҫын Индианаполиса каймалла, - терӗм эпӗ.
  
  
  Механик кулли сарӑлчӗ.
  
  
  
  
  
  "Сана сюрпризсем килӗшеҫҫӗ-и, Карттер?"
  
  
  Водитель машина тавра тухсан, вӑл мӗн ҫинчен каланине ӑнланса илчӗ, симӗс шлемне хыврӗ те хӗп-хӗрлӗ ҫӳҫ ҫилхине силлесе илчӗ. Формӑсӑр комбинезон тӑхӑннӑ ee кӗлеткеллӗ ҫын та водитель-испытатель хӗрарӑм пулни пирки иккӗленмелли пулман. .
  
  
  Ee патаксем ялкӑшса илчӗҫ, вӑл, шлемне сулкаласа, пирӗн пата пычӗ.
  
  
  "Мӗн шухӑшлатӑн Эсӗ, N3?"ҫынвӗлеренӗн рангӗпе ман ят вырӑнне усӑ курса каларӗ вӑл. Хӑй пекех тӗлӗнмелле курӑнакан хӗрсем хушшинче вӑл унпа паллашнинчен ытларах хавхалантарма тӑрӑшнӑ.
  
  
  "Машина е водитель пирки-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Унӑн симӗс куҫӗсенче вут хыпса илчӗ. "Паллах, машинӑсем. Эсӗ водитель ҫинчен мӗн шухӑшланине суратӑп эпӗ".
  
  
  Ӑна, хулпуҫҫисене хускаткаласа, дипломатилле каялла чакнӑ механик ҫине пӑхса илчӗ. Ҫав чаплӑ хӗрлӗ ҫӳҫли чаплӑ Никита Картера йӗрӗнсе вакласа тӑкнине вӑл курасшӑн пулман.
  
  
  "Мӗн турӑм эпӗ сана?"- тесе ыйтрӗ унран малалла, кӑштах ӑнран кайса.
  
  
  "Пӗтӗмӗшпе илсен, нимех те мар. Курӑпӑр, Мӗн пулса юлӗ, N3".
  
  
  Каллех-ят вырӑнне ят. Ҫакна вӑл ӑнланчӗ, унӑн куҫӗсенче вут-ҫулӑм ялкӑшни чӗнӳ пек пулчӗ. "Машина руль умӗнче ларнӑ чухне эсӗ кӑштах каҫӑрӑлса ларатӑн пулӗ тесе шутланӑччӗ", - терӗм эпӗ. "Ку Маншӑн Пулчӗ-ши?"
  
  
  "Паллах, эсир ҫапла шутлатӑр. Хӗрарӑм машинӑна сирӗнтен лайӑхрах тытса пыма пултарнинчен эсир тӗлӗннӗ пулмалла". Унӑн мӑнкӑмӑллӑ тути чалӑшрӗ, анчах ҫавна пула тулли ҫӑварӗ тата илемлӗрех. "Атьӑр - ха, чӑннине халех пуҫтарар, N3. Хӑш-пӗр хӗрсем сана ҫывӑрмалли спортсмен вырӑнне хурса пуҫ тайма пултараҫҫӗ, анчах санӑн репутаци мана тӗлӗнтермест".
  
  
  "Спектакль сире мӗн шухӑшлаттарать? Тен, куҫ курӗ".
  
  
  Ҫак сӗнӳ ӑна хаваслантарнӑ пек, вӑл кулса ячӗ. Вӑл ee михӗ комбинезонӗпе ҫиҫӗмрен туртрӗ. "Эсир пӗлетӗр-и мана Мӗн каланине, N3? Эсир крушени тӳснӗ самолет ҫинче пулнӑ пулсан та, стюардесса сӗнӗвне тума вӑхӑт тупатӑрах, терӗҫ мана.
  
  
  Ку тӗрӗс, - терӗ ӑна эй. - Чӑнах та, кӑна ӑна каларӑм.
  
  
  Вӑл комбинезонӗсене хулпуҫҫи ҫинчен хывса пӑрахрӗ те, стрриптиз пекех чуна пырса тивекен процедура тума пултарсан, унран вӗҫерӗнсе тухрӗ. Рабочи тумӗ айӗнче вӑл шӑлаварпа свитер тӑхӑннӑ, свитерӗн кукӑрӑлчӑкӗсем ӳт пек курӑнаҫҫӗ.
  
  
  "Эпӗ сире профессионал вырӑнне хурса хисеплетӗп. N3 ят, мӗне пӗлтерет ку", - терӗ вӑл. "Анчах малалла професси шайӗнче калаҫар-ха, ҫапла мар-и?»
  
  
  Ватӑ горничнӑйсен ҫуртӗнче чарасси ҫинчен лекци вуланисӗр пуҫне, эпӗ хама мӗн интереслентернине нимӗн те шухӑшласа кӑлараймарӑм.
  
  
  "Автомобиль сирӗншӗн лайӑх ӗҫлетчӗ, анчах эпӗ ӑна хам ҫинче сӑнаса пӑхӑттӑм", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Вӑл руль айне анса ларни, ку пӗртен-пӗр передача, мотор, вара каялла чакрӗ. Унтан ӑна персе ячӗ. Унӑн курсӗ те, хӗр пекех, хӑвӑрт иртсе кайрӗ те, машинӑна икӗ хут хыттӑн кӑтартса, чарса лартрӗ. Вӑл тухса кайсан, эй, ҫӑра уҫҫисене пӑрахрӗ те: "Кирлӗ пулать", - тесе шухӑшларӑм, вӑл мана питрен сурчӗ.
  
  
  "Халӗ кам понтсене кӑтартать?"- терӗ вӑл, анчах унӑн сассинче вӑл тӗлӗнни, сарказпа хутӑшни палӑрчӗ.
  
  
  "Wouldnt машини лайӑх та мар, анчах капот айӗнче пирӗн питӗ нумай. Эсӗ пысӑк хӗрарӑм пек курӑнатӑн, анчах wouldnt тата нумай та мар пулӗ. Ку ыйтупа мухтанма мана ҫителӗклӗ". Ӑна дубликат хӑйӗн пӳлӗмӗн уҫҫине пӑрахрӗ. "Эсир унпа усӑ курас тетӗр пулсан, ку паян каҫхине пулмалла. Ӑна ирхине базӑран каятӑп".
  
  
  "Эпӗ унпа усӑ курасси ҫинчен мӗн шухӑшлаттарать сире?"
  
  
  "Тен, сана та ман пекех интереслӗ пулӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хӑйӗн каютине таврӑнсан, вӑл ӑна курткине хыврӗ, сулахай алли айӗнче хӑвӑрт касакан "люгер" курӑнса кайрӗ. АX-мӗш класра тӗрӗсленӗ хӗҫпӑшал заданирен задание хатӗрленнӗ, анчах вӑл нихҫан та хӑйӗн хӗҫпӑшалӗсӗр юлман: Ӑна Вильгельмин тесе ят панӑ Люгер; ҫанни ӑшне стилет, хьго, пӗҫҫи ҫумне пӗчӗк газ бомби ҫыпӑҫтарса хунӑ. Бомба хупӑ пӳлӗмре пӗр ҫеккунт хушшинче пурне те вӗлерме пултарать; мӗн кирлине пурне те-ҫак хупӑлчана хуҫса пӑрахма пултаракан чӑнкӑ кӑтартусем.
  
  
  Пукан ещӗкне уҫса, ӑна хок панӑ папка кӑларчӗ. Вӑл хуплашкине сирсе хучӗ те тарӑхса тӗксӗмленчӗ. Вӑл ман хуплашка копине файл ҫийӗнчен хӑварнине аса илчӗ пулӗ тесе шухӑшларӗ. Халӗ пӗрремӗш страница-Шейла сӑнне тата фильм тавра пӗр хускалми сӑнӳкерчӗке ӳкернӗ листа, ӑна вӑл кун курнӑччӗ.
  
  
  Ӑна эпӗ йӑнӑшма тивӗҫ, терӗм. Ӑна папка ӑшӗнче мӗн пуррине уҫса пӑхрӗ, анчах пӗр виҫеллӗ калав палли те пулмарӗ. "Мӗнех вара, халӗ пӑшӑрханмалли нимӗн те ҫук", - шухӑшларӑм эпӗ. Ют ҫынна, пӑрахут футбол стадионне контрабандӑна кӗнӗ пек, AX базӑна кӗме йывӑр пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Тата кӑштах пӑшӑрханса, Ӑна Брант хӗр ҫине ҫырнӑ досьене тепӗр хут вуласа тухма тытӑнчӗ. Хоук каланӑ пекех, унӑн иртнӗ пурнӑҫӗ ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе каласа памаҫҫӗ. Вӑл вӗсен канмалли кунӗсенче, фрэнк Абуз ee Лас-Вегасра илсе кайнӑ чухне, ҫуралма пултарнӑ. Анчах ТА ӐНА Айдахора тупсан, даннӑйсем туллиех пулнӑ - ҫывӑрма выртнӑ чухне официантка пулса ӗҫленӗ сехетсем те, вӑл ӳкерсе илнӗ ҫуртӑн кӑранташпа ҫырнӑ ӳкерчӗкӗ те.
  
  
  
  
  
  Нумай хутчен манӑн фотографи ӳкерчӗкӗсене аса илес килетчӗ. Манӑн ун пекки пулман пирки, вӑл хӑйӗн меслечӗсене хӑйӗн пуҫӗнчи уҫҫи факчӗсене ҫирӗплетмелли меслетсене туса хатӗрленӗ. Вӑл хӑйпе пӗрле илсе ҫӳрекен блокнот ҫине заметкӑсем ҫырса хучӗ, ih вуласа тухрӗ, шейла ҫурчӗн планне пӑхса тухрӗ, унтан кровать ҫине тӑсӑлса выртрӗ, хӑй вуланӑ материалсӑр пуҫне урӑх нимӗн те шухӑшласа кӑлармарӗ.
  
  
  Вӑл тӗлӗрсе кайрӗ пулмалла. Вӑл тӗттӗмре вӑранчӗ, мана ҫав тери вӑйсӑр сасӑ илтӗнчӗ, эпӗ ӑна никама та калама пултараймарӑм.
  
  
  Вӑл каллех, чӗрмелекен вӑйсӑр сасӑ илтӗннӗ, метала металл сӗртӗннӗ. Вӑл кровать ҫинчен сиксе тӑчӗ те, аллине "люгер" тытса, кукленсе ларчӗ.
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ те, урайӗнче сарӑ ҫутӑ йӑрӑмӗ чупса иртрӗ. Хӗрлӗ ҫӳҫли каланӑ: "Санӑн хӑвӑрт ҫӳрекен рефлекссем, N3".
  
  
  Хӑй илтнӗ сасӑ унӑн кунне пӑрса янӑ уҫҫи пулнине ӑнланса, вӑл халтан кайрӗ. Вӑл мана пистолетпа тытнӑшӑн вӑтанмарӗ. Ҫӳп-ҫап ҫинчен тӑма хистенӗ Инстинкт мана пӗрре ҫеҫ мар вилӗмрен хӑтарчӗ.
  
  
  "Крылова кӗртмелле. Сан хыҫӑнта кнопка йынӑшать", - тенӗ вӑл хӗре.
  
  
  Вӑл выключателе шалтлаттарса хупрӗ, унтан ҫӑраҫҫине ман пата пӑрахрӗ. "Эсӗ ыран каятӑн пулсан, мана ку урӑх кирлӗ мар, ҫапла-и?»
  
  
  Ӑна ҫӑра уҫҫи хӗстерсе тытрӗ. "Ҫапла ӗнтӗ, сире интереслӗ пулса кайрӗ".
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Сирӗн ҫинчен мана мӗн калани пӗтӗмпех тӗрӗс-и, тесе ҫеҫ пӗлмеллеччӗ манӑн".
  
  
  "Мӗншӗн-ха санӑн алӑка хупмалла мар, куҫ умне курӑнмалла мар?"Ӑна каларӗ.
  
  
  Вӑл куҫне ман ҫинчен илмесӗр ӑна хупрӗ. Чӗнӳ ҫаплах ih ешӗл тарӑнлӑхра ҫиҫсе тӑрать-ха.
  
  
  "Стиль патрисийӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Хулпуҫҫи урлӑ ҫакнӑ чӗн пиҫиххине салтса, ӑна пукан хыҫӗ ҫине ҫакрӗ те "Люгера" кобурине чикрӗ. "АX-мӗш класра мӗнле нумай ӗҫлетӗр эсир?"
  
  
  "Сӑмахран, ҫулталӑк. Халӗ ыйт-ха, мӗнле ырӑ хӗр вӑл, мӗнле лекнӗ эпӗ ҫак бизнес ҫине".
  
  
  "Шухӑшласа пӑхма ирӗк парӑр мана. Эсир отельсене арҫын мӗн тума пултарнине пурне те тума пултарнине кӑтартса пама пултаратӑр".
  
  
  "Ах, чее ухмах эсӗ", - терӗ вӑл палӑрмаллах ҫиленмесӗр.
  
  
  "Манӑн пӗр бутылка виски пур, - терӗм эпӗ. - Пирӗн босс Парни. Ӑна уҫма пултаратӑп-и?»
  
  
  "Эпӗ кунта ӗҫме килмен", - терӗ вӑл. Вӑл свитерне пуҫӗ урлӑ хыврӗ те пукан ҫине пӑрахрӗ.
  
  
  Ун ҫинче чӗнтӗрлӗ хура бюстгальтер. Ну, бюстгальтерӑн ҫурри. Черккесем тулли. "Лайӑх тивӗҫтернӗ" - вӑл пирӗн ҫине пӑхнӑ чух пуҫа пырса кӗнӗ пур паллӑ мар сӑнавсем тӑрӑх та пӗр сасӑлав.
  
  
  Вӑл хӗп-хӗрлӗ ҫӳҫне силлесе илчӗ те ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. Кулӑ кӑштах тӑрӑхласа кулнӑ пек, кӑштах шантарнӑ пек пулчӗ.
  
  
  Вӑл ҫав кунхи сӑмахсене аса илчӗ. Ӑна тепӗр хут каламалла. "Халӗ кам мухтанать?"
  
  
  "Ӑна", - йышӑнчӗ вӑл. "Анчах ку сана килӗшет".
  
  
  Вӑл, ҫаплах кулкаласа, шӑлаварӗн сарлакӑшне ҫиҫӗм ҫине туртса антарчӗ те йытӑ ҫури тӑрӑх тухрӗ, ӑна вӗсем ee ури ҫине хучӗҫ. Халӗ ун ҫинче хура бюстгальтер тата аялти хура чӗнтӗр йӗрӗ ҫеҫ.
  
  
  Вӑл лӑпкӑн кровать патне пычӗ те кравать хӗррине ларчӗ. Вӑл бюстгальтер тӳмисене вӗҫертрӗ те ӑна хӑйӗн пысӑк кӑкӑрӗ ҫинчен туртса антарчӗ. Аллине ҫӑмӑллӑн хускатса, вӑл тумтирне кровать пуҫӗ ҫине уртса ячӗ, унтан кровате ман минтер ҫине хучӗ.
  
  
  "Эпӗ сана хӑравҫӑсем хӑваратӑп", - терӗ вӑл. "Эсӗ манран ih сыпӑка татса илесшӗн пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ".
  
  
  Халӗ унӑн куҫӗсенче темле чӗнӳ мар, урӑх япала ҫуталса тӑрать. Пӑлхану, кӑмӑл.
  
  
  Тумтирне хывса пӑрахсан, вӑл шпилькӑпа газ бомбине курсан: "Турӑҫӑм, эсӗ ҫӳрекенскер", - тесе кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Вӑл килӗшӳсӗр кулса илчӗ. "Эсӗ ху икӗ етре тиетӗн".
  
  
  Унӑн кулли урмӑшнӑ, урмӑшнӑ. Вӑл хӑй кирек мӗнле арҫынпа та пӗр тан пулнине кӑтартса пама пултарнӑ пулӗччӗ, анчах вӑл хӑйне тӗп объект вырӑнне хурса пӑхтарнине пачах хирӗҫлемен. "Кай, N3", - чӗнчӗ вӑл.
  
  
  "Ник", - терӗ ӑна эй. "Кровать - формальноҫсем валли вырӑн мар".
  
  
  "Ник. Ник, - терӗ вӑл, - эпӗ хатӗр".
  
  
  Ӑна пирӗн чӗнтӗрлӗ трусик ҫинчен сӳсе илчӗ. Вӑл тӗрӗс каланӑ. Ку ӗҫ мана килӗшрӗ.
  
  
  Пет вӑйлӑ хӗр пулнӑ. Ыталанса илсен, унӑн ҫурӑмӗ шӑнӑрӗсем чӗтренине туйрӗ. Ee ҫӑварӗ ҫемҫе те ӑшӑ, чӗлхи хӑвӑрт та хӑвӑрт. Ӑна, пичӗпе унӑн кӑкри ҫине тӑрӑнса, пӳрнисем ман ҫӳҫрен ҫатӑрласа тытрӗҫ. Унӑн хытӑ ӗмкӗчӗсемпе вылянӑ чухне вӑл выҫӑ кушак пек авкаланса мӗкӗретчӗ.
  
  
  Манӑн алӑсем унӑн ҫырлисем патне шуса анчӗҫ те, вӑл ӑна, малтанхи хут пырса ҫапӑннине кӗтсе илес тесе, ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Вӑл тарӑн путрӗ те вӑл йынӑшнине илтрӗ. Унӑн кӗлетки ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Хӑй хусканӑвӗсене ҫӗклесен, вӑл шартах сикрӗ те кровате силлесе илчӗ. Пирӗн чӗрчунӑн пиҫӗ вӑйӗ пурччӗ.
  
  
  "Ник", - ассӑн сывласа илчӗ вӑл. "Атя пӗрле пӗтерер".
  
  
  Вӑл ӑнланнӑ тӑрӑх, унӑн вӑхӑчӗ идеаллӑ пулнӑ. Тӗрӗссипе каласан, пурте лайӑх пулнӑ.
  
  
  Ee алӑ ман пӗҫӗ тӑрӑх шуса кайрӗ те тӗпчесе пӑхрӗ. "Мышцӑсем. Эсир чӑн-чӑн аш татӑкӗ, мистер Картер".
  
  
  "Эсӗ апла."
  
  
  "Эпӗ ун пек тума хатӗр пулман. Эсӗ мана каланинчен те лайӑхрах".
  
  
  "Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп. Унӑн хисепӗ сирӗн професси хисепӗнчен те ытларах".
  
  
  Вӑл кулать. "Эпӗ ӑна паян каҫхине кунта ҫывӑрма пултаратӑп-и?"
  
  
  "Эсӗ ҫӗр каҫма пултаратӑн, - терӗм эпӗ, - эсӗ мӗн чухлӗ ҫывӑрса тӑранассине пӗлместӗп".
  
  
  Иккӗ
  
  
  Ирхине ирех тӑчӗ те хӗрлӗ ҫӳҫли вӑранса ҫӳп-ҫап ҫине ҫаврӑнса ӳкичченех хатӗрленме пуҫларӗ.
  
  
  "Ник, - терӗ вӑл, - ку питӗ лайӑх пулчӗ. Уйрӑмах юлашки хут".
  
  
  Ӑна пӗҫҫи ҫумне газ бомби ҫыпӑҫтарса хучӗ. Иртнӗ каҫ иртнӗ каҫ пулчӗ. Паян пурте яланхи пекех пулчӗ. Ӑна ҫаклататӑп
  
  
  
  
  Ӑна стиле хулпуҫҫи ҫумне ҫыхса пружина механизмне тӗрӗсленӗ. Унӑн аллине хуҫлатрӗ те, ҫинҫе ҫӗҫӗ ман алла шуса кӗчӗ, вӑл ӗҫлеме хатӗр. "Сирӗн сӑн - питӗр кӑштах хӑратать", - терӗ Поэт.
  
  
  Ӑна вӑл ман куҫсене сӗртӗнмен кулӑпа парнелерӗ. "Эпӗ кӳршӗре ача мар".
  
  
  Унтан вӑл нед Харпер рольне тивӗҫлӗ тумтир тӑхӑнчӗ, "Люгер" тӑхӑнчӗ, ун ҫине пиншакне ҫиҫӗм ҫине уртса ячӗ те хӑй ҫине тӗкӗр витӗр пӑхрӗ. Хӑй шутланӑ тӑрӑх, вӑл грузовикӑн ӳсӗр водителӗ пек курӑнать. Ӑна Брант Шейла пытанса пурӑнакан хулана куҫсан, хӑй мӗн тӑвас тенӗ, ҫавна каласа панӑ.
  
  
  "Манӑн ун ҫинчен ыйтмалла мар, - терӗ Поэт, - Анчах N1-Мӗш Тата N2-мӗш номерсене мӗн пулнӑ-ха?»
  
  
  "Ну, ӑнӑҫу пӗтрӗ", - терӗ ӑна эй. "Дэвид Кирбинни пек", - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  ӐНА МАНА АX чемодан хупрӗ. Вӑл кайма та хатӗр. Манӑн мӗн тумаллине пурне те сывпуллашмалла.
  
  
  Хӗрлӗ ҫӳҫли мана чӑрмавран хӑтарчӗ. "Эпӗ пӗлетӗп. Ҫӗрле иртекен карапсем тата ытти те. Ӑнӑҫлӑ юл, Ник".
  
  
  Ӑна бонэма, Айдахо штатне, кӑнтӑрла иртсен икӗ сехетре кайнӑ. Хулара 4700 ҫын пулнӑ, ҫакӑ вара 4695-мӗш ҫуртра юлма шутланӑ пек туйӑннӑ.
  
  
  Пӗр самантрах пулӑшу пама рекламӑланӑ заправка ҫине пӑрӑнса, вӑл цистернӑсем патне пычӗ. Пӗр самантлӑх пулӑшу пурнӑҫа кӗмерӗ. Ӑна машина витӗр тухрӑм та шала кӗтӗм, унта тусанпа, ҫул карттисемпе, крекер банкисемпе, автозапастьсемпе тултарнӑ сӗтел хушшинче тӗлӗрсе ларакан арҫын ларнине куртӑм. Ӑна, пӳрнисемпе пуканӑн таса хӗррине шаккаса илчӗ.
  
  
  Куҫӗсем ҫуркаланса пӗтнӗ. "Ҫапла-и, сэр?"вӑл анасласа илчӗ.
  
  
  Ӑна хӑйӗн машини ҫине кӑтартрӗ. "Манӑн кӑштах бензин кирлӗ".
  
  
  "Ах, - терӗ вӑл, эму пуҫне те ҫакӑн пек май килсе кӗмен пек.
  
  
  Вӑл шланга турта-турта кӑларнӑ тата фордӑн пушӑ бакне насадка лартнӑ вӑхӑтра, ун ҫумӗнче тӑрса, хура ҫуркуннен шупка хӗвел ҫутипе ҫуталнӑ ыйхӑллӑ урам ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл пире, светофорсене, пире неонран тунӑ вывескӑсене курман. Бонэм пысӑках мар хула сӑнне Ӳкернӗ Роквелл Норми пекех курӑнать. Ӑна, хамӑн мӗнпур вилӗм хӗҫпӑшалне ман ӳтӗм ҫумне ҫыхса, хамӑн машина багажникне питӗрсе лартнӑ чухне, эпӗ хам вырӑнта мар туйрӑм. Бонэм пӗрре те мафи ҫулпуҫӗн еркӗнӗ пулнӑ ҫын пытарма шутланӑ вырӑн пек мар. Ахӑртнех, Ҫавна Пула Брант шейла суйласа илнӗ пулас. "Эй, Пуҫ миминчен тытса пӑх - ха, - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Ӑна ывӑннӑ хулпуҫҫийӗсем тӳрлетрӗҫ. Ӑна каролина ҫыранӗ хӗрринчи ПУРТӐ базинчен тухса кайнӑ пек, хорька вӗсемпе пӗрле кашни кунах темиҫе сехет хушши хытӑ пынӑ. Каярахпа ҫав кунах ӐНА АX агентпа, вӑл пире ирттерсе яманнине пӗлес тесе, Шейлӑна сӑнаканскерпе, ҫыхӑнтарӑп.
  
  
  Техобслужность станцинчи дежурнӑй машинӑн малти кантӑкне сӑтӑрма пуҫларӗ. "Сирӗн кунта витресене тултарма вилӗ хурт-кӑпшанкӑ ҫителӗклӗ", - ӳпкелешрӗ вӑл. "Эсир ҫӗрӗпех килтӗр пулмалла".
  
  
  "Аха", - терӗм эпӗ, вӑл пӗр самант мар пулсан, сӑнавҫӑ пулнӑ.
  
  
  "Турист-и?"
  
  
  "Каламарӗ ӑна.
  
  
  Ҫак тӗллев ҫаврӑнчӗ те, унӑн куҫӗсем текех тӗлӗрмерӗҫ.
  
  
  "Эпӗ грузовик водителӗ, - терӗм эпӗ. - Эпӗ кунта ӗҫ тупасса Шанатӑп".
  
  
  "Эсир бонэма суйласа илнӗ уйрӑм сӑлтав пур-и?"
  
  
  "Мана пӗчӗк хуласем килӗшеҫҫӗ".
  
  
  "Ытти пӗчӗк хуласем те нумай".
  
  
  "Икерчӗ, - шухӑшларӑм эпӗ, - Ку чӑнах та интереслӗ пулчӗ. Ӑна: "ҫак сӑн-Пит мана килӗшет", - терӗ.
  
  
  Вӑл ҫу шайне тӗрӗсленӗ вӑхӑтра ӑна арҫын туалетне кӗрсе шалти сӑлӑпне шутарса лартрӗ. Ӑна питӗнчен сивӗ шывпа сапрӗ. Машина ларкӑчӗ ҫумне ҫыпӑҫтарса лартнипе вӑл ывӑнса ҫитрӗ, хӑйне хӑй каларӗ, унсӑрӑн допрос тӑвакан персонал мана тарӑхтармастчӗ.
  
  
  Вӑл алӑка шаккарӗ. "Эй, мистер, манӑн сана курас пулать".
  
  
  Ӑна, "Люгер" патне хӑвӑртрах ҫитес тесе, куртка ҫинчи ҫиҫӗме вӗҫертсе ячӗ, унтан алӑка уҫрӗ. "Мӗн вара?"
  
  
  "Брант Шейлӗ ҫинчен", - терӗ вӑл, унтан кулса илчӗ. "Унӑн агенчӗ, Эсир ӑна кӗтсе илме тивӗҫ, N3".
  
  
  Вӑл хӑйӗн контактне нихҫан та курман, хӑраманччӗ. "Мӗн ҫинчен калатӑн эсӗ?"
  
  
  Алӑка шалтлаттарса хупса, вӑл аллине минутлӑха чикрӗ те ман идентлӑ зажигалкӑна туртса кӑларчӗ. Ҫакна вӑл мана пачӗ. "Эпӗ сирӗнпе ӗлӗк сирӗнпе ӗҫленӗ икӗ ҫынпа, Картерпа, калаҫрӑм. Эпӗ сире ih ҫырса кӑтартнӑ пек туйӑнчӗ. искусство. Хоукӑн хӑш-пӗр чеелӗхӗсем ӑна хӑйне каланӑ. Сӑмах май Каласан, Мана Мередит тесе чӗнеҫҫӗ.
  
  
  Ӑна зажигалка ҫавӑрса хучӗ. Аялта производителӗн сӑрӑ номерӗ пек пулни, чӑннипе илсен, ХУҪАНА, АX сотрудник вырӑнне хурса, идентификациленӗ код пулнӑ. "Юрать, Виҫет. Анчах сан вырӑнта пулсан, вӑл асӑрхануллӑрах пулнӑ пулӗччӗ. Ан ман, ҫак бизнесӑн сӑлтавӗ унӑн шуйттанла лайӑх агенчӗн отрячӗ пулса тӑрать". Унӑн шталь ҫине тӑрсах ыйтмалла мар. "Пирӗн хӗр Шейле ҫинчен мӗн ҫӗнни пур?»
  
  
  "Вӑл халӗ те кунта-ха, хӑйне лӑпкӑ тытать. Вӑл ҫывӑха пымасӑр, пирӗн ҫине шанмасӑр тӑма тӑрӑшрӗ. Вӑл ҫак ӗҫе тытӑнчӗ, мӗншӗн тесен хула ҫыннисем ӑна мӗншӗн тытса чарнине ӑнланса илеймӗҫ тесе хӑрарӗ. отельте чарӑнӑпӑр. Паян каҫхине курнӑҫӑпӑр та тата кӑштах калаҫӑпӑр ". Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. "Ку заданире тӗрек пулассине эпӗ ӑнланатӑп, ҫавӑнпа та ӑна сирӗнпе ӗҫлессе чӑтӑмсӑррӑн кӗтетӗп. Тин ҫеҫ пулса иртнӗ ӗҫ пирки ан айӑплӑр мана. Вӑл яланах ҫакӑн пек ӑнсӑртран килсе тухман".
  
  
  "Ҫук пулӗ тетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хулан тӗп урамӗпе хуллен пынӑ
  
  
  
  
  
  икӗ пӳлӗмлӗ полици участокӗ, почта уйрӑмӗ тата эконом-класс мэри ӑҫта вырнаҫнине палӑртнӑ. Ӑна, эсӗ пӗтӗм хулана атӑ-пушмак коробки ӑшне чиксе хума пултарнӑ, тесе шухӑшларӑм. Икӗ пысӑк ҫурт хушшинче чӳрече ҫине "Сивӗ сӑра" тесе ҫырнӑ бар-заключеннӑй пулнӑ. Унтан аяларах тӑватӑ витринӑра бонэм чугун ҫул станцийӗ пулнӑ кунсен юлашкийӗсем нумайланса, чечекленсе пынӑ. Халӗ икӗ хутлӑ ҫурта сӑрламалла, ҫӳлти хӑш-пӗр чӳречесенче экрансем ҫуккине курчӗ вӑл.
  
  
  Машина тавра тухсан, ӑна отель патӗнчен каякан ҫул урлӑ ресторана тимлӗн пӑхса ҫаврӑнчӗ. Шейла Брант 16:00 сехетре ҫеҫ дежурствӑра тӑнӑ. ӗҫсем тӑвалла хӑпарман пулсан, вӑл ун чухне те кирлӗ пулман пулӗччӗ. Ҫуртра ҫынсем ҫук.
  
  
  Вӑл отелӗн ҫурма тӗттӗм вестибюльне кӗчӗ, унта сӗтел-пукансем чӗрӗк дюйм тусанлӑ, ҫулланнӑ ҫын йӗрӗсем палӑраҫҫӗ. Лифт ҫук, ҫуркунне ҫеҫ, mimmo чӳлмексенчи ӳсентӑрансене вара & amp; nb, бонэмӑн ҫӗнӗ пурнӑҫ вӗрсе кӗртнӗ пекех, кирлӗ пулнӑ.
  
  
  Клера мана, хӑй политик пулнӑ пулсан, татӑклӑ сасӑлава саламланӑ пек, саламларӗ. Вӗсем хӑйсен столовӑйне тахҫанах хупнӑ, анчах эпӗ ресторанта урам урлӑ лайӑх ҫиме пултаратӑп, терӗ вӑл. "Тутанса пӑхӑр-ха, сире килӗшӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Хӑйӗн пӳлӗмӗнче вӑл тумтирне, хатӗрӗсене хыврӗ те чунне илчӗ. Манӑн сӑн-питӗмре ку палӑрмарӗ пулин те, пӗтӗм ӑш-чикӗм пружина пек хутланса ларчӗ. Ман пуҫра: Эпӗ дэвид Кирби вилни ҫинчен темиҫе ответ пама пултаракан хӗрпе юнашар пулнӑ, текен шухӑш вӗлтлетсе тӑчӗ.
  
  
  Иккӗмӗш хутӑн чӳречисем витӗр мана ресторан пек лайӑх курӑнать. Кӗпине тӳмелесе, шӑлаварне тӑхӑнса, вӑл Брант Мӑйӗ ҫинчен шухӑшларӗ. Эй ҫав коттедж тавра пӗр ҫынвӗлеренӗн Уҫҫине тарса ӳкме май килнӗ-ши е тата, темӗнле сӑлтава пула, чӗрӗ тухса кайма шут тытнӑ-ши, тесе ыйтнӑ вӑл.
  
  
  Мередит мана хӑйӗн пӳлӗмӗн номерне пачӗ, вӑл ман пӳлӗмрен темиҫе алӑкра ларать. Эпӗ ун патне коридор тӑрӑх утрӑм. Мередит чӑн-чӑн статья пулчӗ, анчах эпӗ шанчӑксӑр ҫын, ҫавӑнпа та вӑл ӑна тӗрӗслесшӗнччӗ.
  
  
  ЗАМОКСЕНЕ ҫӗмӗрекен ЭКСПЕРИМЕНТПА АX тата уйрӑмах практикӑлла опыта вӗрентнӗшӗн тавтапуҫ. Гостиница алӑкӗ нимӗнле ӗҫ те пулман. Вуникӗ ҫулхи ача замока ҫӗҫӗпе уҫма пултарать.
  
  
  Вӑл ручкине пӑрчӗ те хуллен пӳлӗме кӗчӗ. Чӳрече умӗнчи кресло ҫинче арҫын ларать. Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Шаккама ҫавӑн пекех ҫӑмӑл пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  Эпӗ ӑслӑ йӗркесем шухӑшласа кӑлараймарӑм. Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те: "Кам эсӗ?»
  
  
  "Паллах, васкамасть. Эсӗ Картер Пулмалла".
  
  
  Мередит пулман пулсан, вӑл ҫав тери лайӑх ултавҫӑ пулнӑ. Вӑл хӑйне ирӗклӗн тыткалать. "Эпӗ сана кӗтрӗм. Эсӗ тин ҫеҫ кӗтӗн пулӗ тетӗп", - терӗ вӑл. "Эсир хӗре курман-и-ха?"
  
  
  "Ҫук-ха."
  
  
  Вӑл хӑйне юлашки сехет ҫурӑ хушшинче тӗл пулнӑ иккӗмӗш Мередите пуҫланине пӗлнӗ пулсан, ҫав териех хавшаса ҫитеймен пулӗччӗ, тесе шухӑшларӑм эпӗ, Ӑна сигарета туртса кӑлартӑм. "Святойсем пур-и?"
  
  
  "Паллах."Вӑл хӑйӗн лӳчӗркеннӗ хӑмӑр пальтоне хыпашласа пӑхрӗ. Вӑл ҫаврака питлӗ арҫын, кукшаланма, мӑнтӑрланма пуҫларӗ, анчах сӑн-сӑпат пире нимӗн ҫинчен те каламарӗ. АX агентсем мӗн чухлӗ ӳсӗм, мӗн чухлӗ ӳсӗм, ҫавӑн чухлӗ пулаҫҫӗ. "Акӑ ӑҫта эсӗ, Картер".
  
  
  Вӑл мана пӗр кӗнеке шӑрпӑк тыттарчӗ.
  
  
  "Сирӗн зажигалка ҫук-и вара?- тирпейсӗррӗн ыйтрӑм эпӗ, сигарета чӗртсе.
  
  
  "Нихҫан та хӑвпа пӗрле ан ил. Шуйттан япалисен яланах вут-шанкӑ пӗтет".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ те эму патне шӑрпӑк ывӑтрӗ. "Замока ҫӗмӗрме пултарсан, эсӗ те ҫавӑн пекех шухӑшлатӑн".
  
  
  Вӑл урисене хӗреслетсе пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ те, аллисене кашни йӑх ҫине хучӗ. Хорька пӳлӗме кӗнӗ-кӗменех ман куҫсем алчӑраса кайрӗҫ. "Эпӗ Виҫсе Пынине ӗненместӗр тесе шутлатӑр-и эсир?"
  
  
  Пиншак тӳмисене вӗҫертсе: "ку апла маррине эпӗ питӗ лайӑх пӗлетӗп", - терӗ.
  
  
  Ҫак вӑйсӑр кулӑ халӗ те вырӑнтах-ха. Вӑл хӑйне хӑй ҫирӗп тытма пӗлет. "Мӗн эпӗ ун пек туман?"
  
  
  "Эсӗ ҫакна туни питӗ кирлӗ. Кам эсӗ, чӑнах та?»
  
  
  "Эпӗ хамӑн вилӗм приговорӗ пур ҫын", - терӗ вӑл. Вӑл хӑрах аллипе йӗмне ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Теприсене вӑл чӗркуҫҫи ҫумне ҫирӗплетнӗ револьвер туртса кӑларчӗ.
  
  
  Вӑл ӳкерчӗк тунӑ чухне унӑн кашни йӑхӗ ҫине ӳкнӗ. Револьверне глушитель ҫавӑрса илнӗ, пистолет персе ярсан, вӑл хуллен ӳсӗрнине илтнӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахсах стена ҫине пырса лекрӗм.
  
  
  Унӑн аллине хуҫлатрӗ те, билет ман алла кӗчӗ. Вӑл мана каллех куҫран пӑхтарас тесе хускалсан, эпӗ ӑна пӑрахрӑм. Ҫӗҫӗ эму пырне тӑрӑнчӗ те дротик пек чӗтресе илчӗ. Унӑн куҫӗсем хытса ларнӑ, вӑл, пукан айне пӑхма хатӗрленнӗ пек, пӗшкӗннӗ.
  
  
  Ӑна вӑл ашака тытнӑ чухне тытнӑ. Вӑл йывӑр пулнӑ. Ӑна тӑснӑ та ухтарнӑ. Ҫав бумажникре пилӗк пин доллар тата куган ятлӑ хӑшпӗр документсем пулнӑ, вӑл Денвер тӑрӑх килнӗ. Ку мӗне те пулин пӗлтермест. Ку хутсем те манӑнни пекех суя пулнӑ пулмалла. Ҫак минутра вӑл водитель прависене тыттарнӑ. Вӑл ура ҫине тӑчӗ. Ӗҫсем начар пуҫланнӑ. Вӑл Мӗншӗн Бонэмра пулнине такам пӗлнӗ, АX хӑрушсӑрлӑхӗ куҫкӗретех хуҫӑлнӑ.
  
  
  Ӳтпе мӗн те пулин тума тиврӗ. Эпӗ ӑна чӑн-чӑн пӳлӗмре хӑварма пултараймарӑм. Коридор иккенне пӗлсен
  
  
  
  
  
  пуш-пушах, ӑна чуххӑмӑн алӑк суйласа илчӗ те ҫӑрана уҫрӗ. Пӳлӗмре никам та ҫук пулмалла. Ӑна Кугана ҫӗклесе холл урлӑ йӑтса кайрӗ те кровать ҫине хучӗ.
  
  
  "Пире пӗр суту - илӳ палати мана тара тытассипе интересленес ҫук", - шухӑшларӑм эпӗ. вӑл хулара икӗ сехетрен кая марччӗ, анчах ҫын вилчӗ.
  
  
  Вӑл аяла анчӗ те хӑйӗн кроссвордне хӑварма май пуррине саламлакан портьепе туслӑн калаҫма пуҫларӗ. Ӑна эму коридорта ҫаврака питлӗ, хаваслӑ йӗкӗте тӗл пулни ҫинчен пӗлтерчӗ.
  
  
  "Ку мистер Хоббс. Сутакан. Паян пурӑнма куҫрӑм. 206-мӗш пӳлӗм.»
  
  
  "Мӗн сутать мистер Хоббс?"
  
  
  "Вӑл мӗн каланине эпӗ ӗненместӗп".
  
  
  Тепӗр пилӗк минутран вӑл калаҫуран тухрӗ, каллех пусма тӑрӑх хӑпарчӗ те тепӗр ҫӑрана ҫӗмӗрчӗ. 206-мӗш пӳлӗм, кӑтартуллӑ-кӑтартуллӑ ещӗксӗр пуҫне, пуш-пушах. Мистер Хоббс ҫӗр ҫине анса ларсанах мана кӗтме пуҫларӗ. Ӑна чемодан кровать ҫине шаплаттарчӗ те уҫрӗ. Унӑн пӗртен-пӗр тӗслӗхӗ-глушительлӗ тата прицеллӑ винтовка. Мистер Хоббс, мистер Куган тата Мередит пекех паллӑ Ҫын, вилӗм сутать. Лайӑх сӗрнӗ винтовка професси ҫынвӗлеренӗн хатӗрӗсем евӗрлӗ пулнӑ.
  
  
  Вӑл вӑйӑ планӗ ҫинчен тавҫӑрса илме пултарнӑ. Вӑл мана ярса тытса вӗлермеллеччӗ, вӑл килсен, хӗре отель чӳречи тавра ҫавӑрса илсе, Унтан Васкасах Бонэма пӑрахса хӑвармаллаччӗ. Вӑл Вӑраха кайни ҫинчен суйни мана кӗтмен ҫӗртен тӗл пулма, тен, эпӗ хӗрпе калаҫнипе калаҫманнине пӗлесшӗн пулчӗ. Мистер Хоббс, е мистер Куган, ӑслӑ профессионал, тӑнӑҫ кӑмӑллӑ ҫын, хӑйӗн ӗҫне лайӑх пӗлет. Анчах лайӑххисен те начар кунсем пулаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл хуллен 206 пӳлӗмрен тухрӗ те пусма тӑрӑх анчӗ. Телефон шӑнкӑравӗсем отель коммутаторӗ урлӑ пӗтӗм номерӗпех иртсе пынӑ пирки, вӑл телефон-автоматпа усӑ курса, заправка илме Мередит пама холлӑри телефон-автоматпа усӑ курнӑ. "Тӗттӗм тӑкӑрлӑксем тӑрӑх ҫӳремелле мар. Оппозици хулана пырса ҫапӑнчӗ", - терӗ ӑна эму, вӑл лини патне ҫитсен.
  
  
  "Ҫӗвӗҫ. Вӗсенче санӑн тӳрлетӳсем пур-и? Эпӗ вӗсем камсем иккенне асра тытатӑп.»
  
  
  "Вӗсем юратмаҫҫӗ кӑна".
  
  
  "Мӗнех вара, ялава пурнӑҫлама ирӗк памалли сӑлтав ҫук", - терӗ вӑл. "Эпир хӗре тупма пултарнӑ пулсан, вӗсем те пултарнӑ пулӗччӗҫ".
  
  
  "Хӑратӑп, эпир ун патне ih илсе килтӗмӗр", - терӗм эпӗ.
  
  
  ӐНА хоук реакцийӗ, эму каланӑ тӑрӑх, АX базинче ман апартаментсене ТАКАМ кӗнӗ пулмалла, Брант Шейлин досьине пӑхса тухнӑ, хӗрпе ҫыхӑну тытма пирӗн информаципе усӑ курнӑ. Вӑл сирпӗнсе кайнӑ ракетӑсем пек ҫурӑлса каять.
  
  
  Паян пулса иртнӗ ӗҫсем лару-тӑрӑва тӗпренех улӑштарчӗҫ. Вӑл, Хоук хушнӑ пек, карттӑсене вӑраххӑн та тӳсӗмлӗн выляма пултараймарӗ. Шейла пурнӑҫӗ хӑрушлӑха лекрӗ. Манӑн часах контакт йӗркелесе, унӑн шанӑҫне ҫӗнсе илмелле пулчӗ.
  
  
  Вӑл ресторана пынӑ чух ашшӗ патӗнче тӑратчӗ. Ӑна вӑл хӗрлӗ "Вольво" алӑкне епле уҫнине пӑхса тӑчӗ, машина тавра шуса тухсан, яп-яка пӗҫҫине йӑпӑрт кӑна курчӗ. Урасем, эпӗ астуса юлнӑ пек, лайӑхчӗ, утасса та тата лайӑхрах утатчӗ.
  
  
  Машина тавра вӑрӑм та илемлӗ утӑмсемпе утса ҫӳренине вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. Палламан ҫын сӑн-пичӗ ӑна ҫав тери тинкерсе пӑхрӗ пулмалла. Вӑл чарӑнчӗ, ман ҫине пӑхса илчӗ те, эпӗ унӑн куҫӗсем ҫине ытарайми кулӑпа ответлерӗм.
  
  
  Вӑл ресторанта ҫухалсан, ӑна сигарета туртса ячӗ. Унӑн отелӗ, пальтоне хывса пӑрахса, сӗтел патӗнче кӗтме тытӑнать. Вӑл чарӑнсан хулана виҫӗ мотоцикл мӗкӗрсе пырса кӗчӗҫ. Рокерсем те бонэмра ун пекех вырӑнсӑр пулнӑ. Вӗсем ман ҫине сухаллӑ пичӗсемпе витӗннӗ пӑнчӑсем урлӑ пӑхса, mimmo отельрен иртрӗҫ. Вӗсем ҫинче камзолсем пулнӑ, ҫурӑмӗсем ҫине шуйттансем ӳкернӗ. Ih тӗллевӗ-бар. Хыттӑн калаҫса, вӗсем йӗнерсем ҫинчен анчӗҫ те шала кӗчӗҫ. Вӑл пӗлет, Вӗсем Бонэмра пурӑнмаҫҫӗ. Хулара ih тӗссем те ҫителӗклӗ пулман.
  
  
  "Преступниксемпе бомжӑсем", - йӗрӗнсе каларӗ клера. Вӑл алӑк хушӑкӗ ҫумне таянчӗ. "Вӗсем - ҫулталӑкра икӗ хут килсе тухакан бандӑн пӗр пайӗ. Хӑйсене Шуйттан чӗппи теҫҫӗ. Вӗсем ярмаркӑри кивӗ площадьсенче лагерь туса хучӗҫ. Отель хулинче пурӑнакансем ih территорирен хӑваласа кӑларнӑ пулӗччӗҫ, анчах полици ун пек тумасть. пӑлхава чӗртсе ярасшӑн ".
  
  
  Ӑна сигарета ывӑтрӗ. Байкерсем яланах килсе ҫӳренӗ пулсан, вӗсем мана тӗкӗнменнине пӗлтернӗ. Вӑл урам урлӑ каҫрӗ те ресторан патнелле, ӗҫсем пуҫланнӑ ҫӗрелле утрӗ. Вӑл пурӗ тӑватӑ клиент шутланнӑ. Пурте арҫынсем пулнӑ, вӗсем тавра виҫҫӗшӗ Те Куҫӗсене Мӑй ҫинчен илеймен. Тӑваттӑмӗшӗ, - шухӑшларӑм эпӗ, - ҫурма суккӑрччӗ пулас.
  
  
  Ӑна кӗтесри сӗтеле ытти ҫынсенчен аяккарах илсе кайрӗ. Шейла ман паталла тапранса кайичченех, ӑна, вӑл ман еннелле шӑвакан, мана хак паракан куҫсене асӑрхарӑм.
  
  
  "Бонэма килӗр. Нумайлӑха юлма шутлатӑр-и?"- терӗ вӑл, ман сӗтел патне пырса.
  
  
  "Ку санран килет, Шейла".
  
  
  Унӑн имшеркке пичӗ хытса ларчӗ. "Мана Сьюзен тесе чӗнеҫҫӗ".
  
  
  "Ку Шейла Брант, вӗсем патне хорька, Фрэнк Абуза вӗлериччен, эсӗ ҫав еркӗнӗн пулнӑ". Манӑн алӑ сӗтел ҫинче вӗлтлетсе илчӗ те, вӑл унӑн аллине чӑмӑртарӗ. "Ан тӑр, уҫҫӑнах. Ҫак илемлӗ пит-куҫ ҫинче кулӑ ӳкерсе, эпир менюра мӗн пулса иртни ҫинчен каланӑ пек ту".,
  
  
  "Кулма ҫӑмӑл пулмасть. Эсӗ ман алӑри шӑмӑсене хуҫма шутлатӑн".
  
  
  Вӑл вӑйсӑрланчӗ, анчах вӗҫертмерӗ. "Эсир таракан ҫынсем эсир ӑҫтине пӗлеҫҫӗ. Вӗсем сире мӗншӗн сирсе ярассине эпӗ ниепле те тавҫӑрса илейместӗп, анчах вӗсем шӑпах ҫакна асра тытаҫҫӗ пулас. Сире пулӑшу кирлӗ".
  
  
  
  
  
  
  "Эсӗ ӑна мана парасшӑн - и?"Унӑн илемлӗ ҫӑварӗ чалӑшрӗ. Ку манӑн пурнӑҫ историйӗ. Арҫынсем мана яланах пулӑшӗҫ. Ӑна мӗн чухлӗ ытларах пособи илетӗп, ҫавӑн чухлӗ манӑн проблемӑсем нумайрах ".
  
  
  "Эпӗ ҫаксене пурне те улӑштаракан ҫын".
  
  
  "Эсӗ кам пулни мана интереслентерчӗ. Халӗ пӗлетӗп ӑна. Эсӗ Мандрагор Асамҫи пулмалла".
  
  
  "Ят-Нед".
  
  
  "Мӗнех Вара, Нед Маг, мана хамӑн пурнӑҫри йывӑрлӑхсене уҫӑмлатма пӗр мӑшӑр хӑват кирлӗ". Вӑл мӗн каларӗ пулин те, хура куҫӗсенче интереслӗх вӑранчӗ. "Эсир, паллах, ун вырӑнне мӗн те пулин тӑвасшӑн".
  
  
  "Эпир условисене каярах сӳтсе явӑпӑр".
  
  
  "Ой, шансах тӑратӑп, пулатпӑр", - терӗ вӑл сардонимлӑ сасӑпа.
  
  
  Бизнес е бизнес мар, унӑн выҫӑ пулнӑ. Ӑна ман валли мӑнтӑр та хура кофе илсе килес килет, терӗ.
  
  
  "Эсир ӗненетӗр-и, эпӗ ҫакӑншӑн тармастӑп?"
  
  
  "Амаҫури амӑшӗ хӑйӗн хреснай фейинчен тарман-и?"
  
  
  Вӑл кулать. "Эпӗ Амаҫури хӗр мар".
  
  
  Вӑл хӑйӗн рольне выляма пултарасси ҫинчен шухӑшларӗ. Вӑл принц тапочкӑсем илсе килсе тапочкӑсем юрӑхсӑр пулсан та илсе каякан хӗр евӗрлӗ. Анчах Унӑн Чаплӑ Принцӗ Френк Абуз, капо мафия пулнӑ.
  
  
  Вӑл ман кофе илсе таврӑнсан, чашӑкне ман алӑпа юнашар лартса, мана тӗкӗнчӗ. Ку ӑна эпир килӗштерме хатӗрленнине пӗлтерекен паллӑ пек интереслентерчӗ.
  
  
  "Эсӗ мамӑк мар пулас. Эсӗ пӗччен мар, Абуз тусӗсем тавра. Кам эсӗ?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ те ӑна каярах ӑнлантарса парӑп".
  
  
  Алӑк шалтлатса хупӑнчӗ те, хӑйпе пӗрле виҫӗ байкер кӗчӗҫ. Вӗсенчен пӗри эрни-эрнипе супӑнь катӑкне сӗртӗнместчӗ. Каса хыҫӗнче тӑракан ҫын, калӑпӑр, икӗ ресторан, троица ҫине кӑмӑлсӑррӑн пӑхса илчӗ. Вӑл ih бизнессӑр, мӗнле пулсан та, тӑхӑрвун ҫул пурӑнма пултарнӑ.
  
  
  Вӗсем манӑннипе юнашар сӗтел хушшине ларма шутларӗҫ. Вӗсем, пӗр-пӗрин шӳтӗсенчен кулса, хыттӑн калаҫаҫҫӗ. Йӑпанас тесе, вӑл хӑй тавра кам чи илемсӗрри, кам пулни ҫинчен каласа пама хӑтланчӗ. Ӑмӑрту пит ҫӑмарти тӑрӑх ҫӗҫӗпе явӑнакан, ман ҫумма ҫулакан, шӑрҫаллӑ, ҫуллӑ ҫыхӑллӑ, сӑран сулӑллӑ патвар арҫынпа вӗҫленчӗ. Варринче, вӑрӑм ҫӳҫлӗ, пӑхӑр тӗслӗ сухаллӑ ҫын, пуринчен те йӗрӗнерех курӑнать.
  
  
  Шейла ih приказа пурнӑҫланӑ вӑхӑтра унӑн суранлӑ Пичӗ ee урине сӑтӑрса илчӗ. Вӑл кӳренчӗ, тӗлӗнмелле лӑпкӑлӑхпа. Пӑхӑр Сухал хӑйӗн юлташне аллинчен шаплаттарса илчӗ. "Хӑвна йӗркеллӗ тыт", - терӗ вӑл тикӗс сасӑпа.
  
  
  Манпа юнашар лараканни эпӗ пӑхнине асӑрхарӗ те шӑлӗсене кӑтартрӗ, хӑш-пӗрисем ман тавра ҫук. "Мӗн ҫине пӑхатӑн эсӗ, бастер?"
  
  
  "Сан ҫине", - терӗм эпӗ. "эпӗ санӑн стоматологи ӗҫӗнчен тӗлӗнтӗм". "Пӗррехинче полицейски ман пит ҫине пусрӗ. Ҫавӑн пек тӑвасшӑн-и?»
  
  
  "Питех мар", - терӗм эпӗ, хамӑн кофе куркине эму ҫӑварне чиксе ярасшӑн мар пулса.
  
  
  Пӑхӑр Сухал тусне хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ. Вӑл ҫав тери хытӑ чӑмӑртарӗ, шӑлсӑр арҫын пит-куҫне пӗркелентерсе илчӗ. "Джентльменпа ан шӳтле, Джордж. Вӑл сана чӑнласах тесе шутлама пултарать. Сахалтарах кирлӗ пире, йӑнӑш. Чӑнах-и?»
  
  
  "Тӗрӗс", - терӗ джордж. Вӑл чӑн-чӑн ҫын пек туйӑнман. Вӑл, аллине хулпуҫҫи ҫине хурса, хӑраса ӳкнӗ ҫын пек курӑнать.
  
  
  Ӑна лӑпкӑн ӗҫсе ярсан, шейле ӗҫрен ҫурҫӗр тӗлӗнче тухасса кӗтетӗп, терӗ. Отельти хӑйӗн номерне таврӑнсан, ресторана сӑнас тесе, вӑл чӳрече умӗнчи кресло ҫине вырнаҫрӗ. Вӑл пӗлнӗ тӑрӑх, вилнӗ ҫынвӗлеренӗн хӗрпе пӗр каварлӑ ҫынсем пулнӑ.
  
  
  Ҫемҫе ӗнтрӗкре байкерсем тухрӗҫ те, мухтанма, кулма чарӑнмасӑр, урам тӑрӑх аташса ҫӳрерӗҫ. Лешӗ ҫеҫ, пӑхӑр тӗслӗ сухаллӑскер, ыттисем хушшинче ih пуҫӗнчен ҫӳлерех утса, ҫулпуҫӗ пек тикӗссӗн утса пычӗ. Вӗсем улпут патне таврӑнаҫҫӗ. Вӗсем куҫран ҫухаличченех ӑна сӑнаса тӑчӗ.
  
  
  Шейла киличчен чылай малтан вӑл мередит пирки пӑшӑрханма пуҫларӗ, Лешӗ килмерӗ те, шӑнкӑртаттармарӗ те. Ресторан кунӗ ҫинчен куҫне илмесӗр, ӑна телефон хӑйӗн чӗркуҫҫийӗ ҫине хучӗ те каҫхи клеркӑран тулти лини пама ыйтрӗ. Ӑна заправка номерне пухать те ответ илеймест. Вӑл тӗттӗмре шавланине итлесе ларчӗ, эпӗ событисем каллех улшӑннине туйрӑм.
  
  
  Шейла ресторан урлӑ хӑвӑрт утса тухрӗ, йӗри-тавра пӑхкаласа, ҫул хӗрринчи вольво еннелле утрӗ. Ҫӑмӑл ҫумӑр ҫума пуҫларӗ. Чӳрече кантӑкӗ ҫине тумлам тумланине куртӑм. Мӑйӗ ҫинче Мередит фильмӗнче тӑхӑнса ҫӳрекен вӑрӑм пальто. Вӑл пирӗн кӗсьере пистолет пуррине тавҫӑрса илме пултарнӑ.
  
  
  "Хӗрӗм, чее эсӗ", - терӗм эпӗ ҫемҫен.
  
  
  Ҫурҫӗр пулман; 22:00 ҫеҫ пулнӑ. Вӑл ир тухса каятчӗ - эпӗ ҫитеттӗм.
  
  
  Ӑна пукана каялла ывӑтрӗ те кунне виҫӗ утӑм хӑвӑрт ҫитрӗ. Вӑл пусма тӑрӑх хӑвӑрт анчӗ, хӑраса ӳкнӗ служащирен иртсе, Шейла тухса кайнӑ чух урама вӗҫсе тухрӗ.
  
  
  Мотоцикл моторӗсем хута яракан сасӑ Volvo моторӗн пульсӗпе пӗрлешрӗ. Байкерсем мана асӑрхамасӑрах иртсе кайрӗҫ. Вӗсем машина хыҫҫӑн пынӑ. Инҫетри кӗтесре хыҫалти хунарсен хӗрлӗ ҫути вӗлтлетсе иртнине, вӑл хӑйӗн кивелсе пӗтнӗ "форчӗ"патнелле ыткӑннӑ чух курчӗ.
  
  
  
  
  
  Вӗсем Volvo хыҫҫӑн Хула тавра вӗҫтерсе пынӑ чух ӑна ih хуса ҫитнӗ, Вӑл питӗ хӑвӑрт пынӑ. Хула хыҫала юлсан, ӑна вӑрҫса илчӗ. Шейла байкерсене асра тытасшӑн пулнӑ.
  
  
  Ӑна" Форда " тата бензин пачӗ те вӗсем патне ҫывхарчӗ, вара ертӳҫӗ "Вольвӑпа" юнашар тӑнине курчӗ, хӗре чарӑнма хушрӗ. Ҫакна вӑл выляса ячӗ, хӑйӗн машини тавра хӑвӑртрах чупма хӑтланчӗ.
  
  
  Ман фарӑсен ҫути вӗсем ҫине ӳксен, вӗсем вечеринкӑра такам ҫуннине пӗлчӗҫ. Байкерсенчен пӗри, ман ҫула сасартӑк шӑтарса кӗрсе, каялла ҫаврӑнчӗ те, ҫапӑнасран хӑраса, эпӗ ӑна пусрӑм. Ҫумӑрпа йӗпеннӗ тротуар тӑрӑх кусса пынӑ Чухне Джордж ятлӑ ҫыннӑн илемсӗр питне курчӗ вӑл. Вӑл шӑлне ҫыртрӗ те, каллех "Форд"пуҫласа, штопор ҫине тухрӗ. Ӑна каллех хӑвалама пуҫларӗҫ.
  
  
  Малтан Ман фарӑсем Джорджсене тытрӗҫ. Вӑл манпа ыттисем хушшинче сулланса ҫӳрерӗ, эпӗ вӗсемпе юлатӑп-и, юлмастӑп-и тесе, кашни ҫулах васкамарӗ. Вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те, пародилле тӳрккессӗн кулса, ҫитмен шӑлӗсене кӑтартрӗ. Эпӗ "форд" ҫӗмӗрӗлменшӗн вӑл кӑмӑллӑ пек туйӑнать. Халӗ унӑн ман ҫине тата тепӗр шанчӑк пур.
  
  
  Вӑл мотоциклне пӑрчӗ те ларкӑч хыҫӗнчен кӗске сӑнчӑр туртса кӑларчӗ. Аллине сӑнчӑр тытса, вӑл мотоциклтан ярса тытрӗ те ман ҫине ыткӑнчӗ.
  
  
  Вӑл мӑшкӑлласа кулнине пусмарӗ, хӑвӑртлӑхне чакармарӗ. Вӑл пӗр чарӑнмасӑр малалла ыткӑнать, ман хунарсен ҫути каҫа ҫулать. Джордж ҫулать. Эпӗ хам ҫул ҫинче пулсан та, хам ҫулпах пыма хатӗрленнине курсан, вӑл мотоциклне шоссе тепӗр еннелле пӑрчӗ.
  
  
  Вӑл машинӑна ҫавӑрма, ӑна ҫапма пултарнӑ пулӗччӗ, анчах яка асфальт ҫинче тума хӑранӑ. Унӑн каллех сӑмсана лекес килмерӗ. Форда бензин ытларах парса, ун вырӑнне вӑл хӑвӑртлӑха ӳстерчӗ. Джорджи ман чӳрече умӗнчен мӗлтлетсе иртрӗ те, эпӗ унӑн алли хускалнине куртӑм. Вӑл сӑнчӑрне пушӑпа шартлаттарнӑ пек шартлаттарса илчӗ.
  
  
  Машина тавра кӗтмен ҫӗртен сиксе тухни Джорджа ҫултан аташтарчӗ. Сӑнчӑр ман хыҫри кантӑка аран-аран хӗсӗнсе кӗчӗ. Кантӑк шатӑртатнине илтсен, вӑл ирӗксӗрех ҫӳҫенсе илчӗ. Унтан ӑна пирӗн хушӑмӑрти хушӑ ӳстерсе пычӗ, мӗншӗн тесен мотоцикл каллех ҫаврӑнса кайтӑр тесен, унӑн хӑвӑртлӑхне чакармалла пулчӗ. Ӑна, ҫав хунар ман хыҫра ҫакӑнса тӑнине, вӑл ҫул кукӑрӗнче чупса сӑрт тӑрӑх хӑпарнине куртӑм.
  
  
  Сӑрт ҫине хӑпарсан, ӑна Шейлӑпа хӑйне йӗрлекенсене асӑрхарӗ. Ертсе пыракан байка ҫинче ларса пыракан ҫын "Вольвопа"юнашар чупать. Вӑл машинӑна хуса ҫитрӗ те водитель ҫулӗ ҫинче пӑрӑнма пуҫларӗ, ӑна ҫапӑнасран ҫул хӗрринелле пӑрма хушрӗ.
  
  
  Вӑл велосипедистпа ҫав тери хӗрсе кайнипе тепӗр кӑтарту та тӑваймарӗ. Volvo ҫул ҫинчен пӑрӑнса, шыв юхӑмӗнчи хутран тунӑ карап пек, сиккелесе, аяккалла пӑрӑннӑ. Канава пырса ҫапӑнсан, вӑл ҫаврӑнса ӳкесрен хӑрарӗ вӑл, анчах ӑна хуллен кӑна тӗксе илчӗ. Шейла сасартӑк мӑшкӑлласа куласран хӑтӑлма ӑс ҫитерчӗ. Машина вибрацийӗ тӑрӑх шутласан, вӑл ӑна вӑраха яманнине тавҫӑрса илчӗ. Унтан мӑшкӑлласа кулнӑ. Вольво шартах сикрӗ те шуса кайрӗ, анчах ҫаврӑнса ӳкмерӗ.
  
  
  Машина уҫӑ хирте чарӑнсан, байкерсем каялла ҫаврӑнчӗҫ. Вӗсенчен пӗри канав урлӑ, юланутпа ҫӳремелли илемлӗ вырӑнсем урлӑ сиксе каҫрӗ те хир урлӑ хӑй хыҫҫӑн хӑвалакан машина патнелле вӗҫтерчӗ. Кустӑрмасем пылчӑк сирпӗнтереҫҫӗ.
  
  
  Иккӗмӗш байкерӑн канава сикме хӑюлӑх ҫитмерӗ. Вӑл ҫул хӗрринче чарӑнса тӑчӗ те эпӗ ҫӗрле тухнине курчӗ. Вӑл наукӑпа тӗпчев задачисене моторпа татса панӑ та мотоцикл ҫинчен аннӑ.
  
  
  Джорджие тӗрӗслес тесе, ӑна тормозласа хыҫалти тӗкӗр ҫине пӑхрӗ. Вӑл халӗ те ман хыҫра пырать-ха, ҫаврӑнӑҫулӑх пухать. Часах вӑл мана хӑваласа ҫитет.
  
  
  Вӑл наукӑпа тӗпчев задачисене татса парассипе уй ҫумӗнчи ҫул хӗррине ҫаврӑнса выртрӗ. Вӑл тухса кайсан, ӑна фарӑсем ҫунма хӑварнӑ. Кӗтекен байкер питҫӑмарти тӑрӑх ҫӗвӗк юхса анакан ҫын пулнӑ. Вӑл камзола ӑшне кӗрсе ҫӗҫӗ туртса кӑларчӗ. Вӑл ман пата пырсан, унӑн ҫивӗчӗшӗ ҫинче сергей йӑлтӑртатса илчӗ.
  
  
  "Мистер, сирӗн машина ҫине ларса кунтан шуйттан патне каяс пулать".
  
  
  "Ӑна ун пек тумасан?"
  
  
  "Эпӗ сана ҫатма тума хатӗр бекон пек касса пӑрахӑп".
  
  
  Кашни йӑхран пӗрине авса, вӑл тепӗр еннелле ҫаврӑнчӗ. Манӑн сулахай аллӑм сирпӗнсе тухрӗ. Ӑна ҫак чӗркуҫҫи чашкипе тӑрук контакт пулнине туйса илчӗ. Карате япони мастерӗ мана ҫак ӗҫе тума вӗрентрӗ, ку вара лайӑх упражнениччӗ. Унӑн ури айӗнчен тӑпрана тӑпӑлтарса илнӗ пек, ҫӗвӗллӗ пичӗ ӳкрӗ.
  
  
  Кукленсе ларса, вӑл ҫӗҫӗпе касрӗ. Унӑн ҫивӗчӗшӗ ман умра, ман пурнӑҫран пӗр дюймра, вӗлтлетсе илчӗ. Ӑна икӗ аллипе те аллинчен ярса тытрӗ, ӑна кирек мӗнле йӑх ҫине те антарчӗ те хуҫса пӑрахрӗ. Ҫӗвӗллӗ пичӗ уласа ячӗ.
  
  
  Вӑл ҫав ҫӗҫҫе илчӗ те шоссе тепӗр енне тӗттӗмелле ывӑтрӗ.
  
  
  Унтан Джордж килчӗ. Вӑл, сӑнчӑрне сулкаласа, тӳрех ман паталла кайрӗ. Вӑл мана питрен ҫапсан, ӑна суккӑрлатасса е ӗмӗрлӗхех аманса пӗтессине пӗлнӗ. Вӑл пӗшкӗнсен сӑнчӑрти пек уланине илтрӗ. Унтан Джордж манран иртсе кайрӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхма ӗлкӗриччен ӑна ҫиҫӗм вӗҫертрӗ
  
  
  
  
  
  унтан Саночнике туртса кӑларчӗ.
  
  
  Ӑна йӗнер урлӑ печӗ те, байк шоссе варринелле вӗҫсе тухса, хӑяккӑн кайса ӳкичченех малалла шурӗ.
  
  
  Джордж ҫине куҫ сиктермесӗр пӑхса, вӑл машина патне таврӑнчӗ, ӑна хыҫалти ҫулпа ячӗ те уй-хире фарӑсемпе ҫутатрӗ.
  
  
  Пӑхӑр Сухалӗ йӗнер ҫинчен анса, чӑмӑрӗпе Шейла машинин кантӑкне шаккать. Ман фарӑсен сарӑ пайӑркисем ӑна ҫутатсан, вӑл чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна" Форд " лутра хӑвӑртлӑх ҫине лартрӗ те канав урлӑ кайрӗ. Аяккалла сиксе ӳкрӗ те мана хыҫалти ҫумӗнчен уйӑрчӗ. Пӑхӑр Сухал каялла хӑйӗн байки патнелле чупрӗ. Вӑл чи малтан ҫитрӗ. Ӑна юлашки минутра кустӑрма пӑрса кӑларчӗ те, ман бампер велосипед ҫумне ҫапӑннипе ҫеҫ машина ҫаврӑнса кайрӗ. Пӑхӑр Сухал халӗ хӑйӗн тусӗсем патнелле вӗҫтерет, вӑл ih мотоциклсем тавра пӗр ҫын патне ҫитме ӗмӗтленнӗ пулас. Ӑна" форд " фарӑсен ҫутинче уҫҫӑнах курмалла ҫавӑрнӑ. Вӑл машина тавра тухрӗ, люгера тӗллерӗ те таракан ҫынна уринчен персе ячӗ.
  
  
  Шейла Брант хӑйӗн машинин алӑкне тӗртрӗ. Аллине вӑл 38-мӗш калибрлӑ револьвер тытнӑ. Пӑхӑр Сухал ӑна пӗлмен, анчах ӑна эму пурнӑҫне ҫӑлса хӑварма пултарнӑ.
  
  
  "Мистер, - терӗ шейла хисеплесе,-эсир тем урӑххи ҫинчен калатӑр".
  
  
  Ӑна" Люгер " Volvo хыҫалти сулахай кустӑрминчен кӑларчӗ те nen шӑтӑка шӑтарчӗ. Вӑл пирӗн Ҫине пӑхакан мimmo витӗр тухрӗ те малти сулахай кустӑрмаран персе ячӗ. Унтан капотне ҫӗклерӗ те пралукне туртса кӑларчӗ.
  
  
  "Эсир ухмаха ернӗ-и?"вӑл хушрӗ.
  
  
  "Пӗррехинче эсӗ ман патӑмран тартӑн. Эсӗ ун пек тӑвас ҫуккине эпӗ шанатӑп".
  
  
  "Эпӗ сана шанма пултарассине пӗлмен. Ӑна эсӗ камне те пӗлместӗп".
  
  
  "Каларӑм-ҫке сана. Ячӗ-Ҫук".
  
  
  "Эпӗ чупма хӑнӑхнӑ. "Ку мӗн тумаллине тӑвӑп", - тесе шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  "Тен, эсӗ ҫак пистолетпа усӑ курма пултаратӑн пулӗ, - терӗм эпӗ, - анчах эсӗ виҫӗ боеца та ҫӗнтерме пултараймастӑн? Хӑвӑр пуҫӑрпа усӑ курӑр, Шейла. Сана хӳтлӗх кирлӗ".
  
  
  Хӑйӗн машинин уҫҫине туртса кӑларса, ih минутра хурса, вӑл Ҫӗр ҫинче выртакан Пӑхӑр Сухалӗ патне таврӑнчӗ.
  
  
  "Эсӗ пурӑнатӑн", - терӗ ӑна эму. "Ӑна сана ирӗк парас пулсан".
  
  
  Вӑл тутине ҫуласа илчӗ. "Мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ те люгер ҫивӗчӗшне ҫӑра куҫхаршисем хушшине чикрӗ. "Кала-ха мана ҫӗрлехи активлӑх сӑлтавне".
  
  
  "Эпир сарӑ хӗрарӑма пӑруларӑмӑр. Тата мӗн?»
  
  
  Ӑна пистолет кӗпҫипе тӗртрӗ. "Эсӗ мана тата мӗн те пулин калама пултаратӑн пулӗ тесе шутларӑм эпӗ. Мӗн те пулин интереслӗрех япала".
  
  
  "Чувак, эсӗ мӗн илтесшӗн пулнине пӗтӗмпех каласа парӑп сана. Анчах эпир хӗрарӑма пӑрулани тӗрӗс. Вӑл пире кӑнтӑрлахи залра ҫавӑрчӗ, ҫавӑнпа эпир вӑл ӗҫе пӗтерсен унпа калаҫса савӑнма шутларӑмӑр . "
  
  
  "Уншӑн тӑрӑшма сана никам та тара тытман-и?"
  
  
  "Мӗнле кам?"Вӑл чӗтрекен куллине пӑчӑртаса кӑларчӗ. "Чувак, мӗн ӑшне кӗтӗмӗр-ха эпир?"
  
  
  Эму шаннине эпӗ шансах пӗтереймерӗм. Ӑна каланӑ: "Мана сире, чӑлахсене, пухма, тӗрмене илсе кайма чӑрмантармӗ. Анчах ман куҫсенчен аяккарах пӑрӑнӑр. Ӑна каллех вӗсен аллине лексен, ӑна сире вӗлеретӗп".
  
  
  "Чувак, унран ҫил вӗрнӗ пек пӑрӑнма тӑрӑшӑп".
  
  
  Шейла манӑн машинӑн уҫӑ кунӗ умӗнче ларать. "Мӗн ҫинчен калаҫрӑр эсир иккӗн?"- ыйтрӗ вӑл, хӑй таврӑнсан.
  
  
  "Ӑна хӑйӗн врачӗн ятне панӑ", - терӗм эпӗ. - Лар машина ҫине. Эпир Бонэма таврӑнатпӑр".
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, унтан мана итлерӗ. Вӑл руль айне йӑпшӑнса кӗчӗ те пассажир ларкӑчӗ патне пычӗ, унӑн юбки ура ҫине тӑчӗ. Эй, кула-кула, "люгера" кобурине чикрӗ те шала кӗрсе ларчӗ. Унтан вӑл хӑйӗн чӑмӑрӗпе 38-мӗш калибрне аяк пӗрчинчен ҫапрӗ.
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп, - терӗ вӑл, - анчах хӗр хӑйшӗн тӑрӑшмалла".
  
  
  Виҫҫӗ
  
  
  Ӑна эпӗ тахҫантанпах хамӑн кӗнекене пӑсрӑм. Ӑслӑ агент пистолетне кам та пулин хӑйӗнне тытса тӑнӑ чухне нихҫан та кобурине чикмен. Халӗ вӑл аван мар пулса тӑчӗ. Апла пулсан, ку вӗҫев ӗҫӗпе вӗҫленме пултарать.
  
  
  "Эпӗ ҫакна хам асӑрханусӑр пулнӑшӑн тивӗҫлӗ, - терӗ ӑна, револьвера аяк пӗрчинчен тӗртекен хӗре, - анчах ӑна отель ӑнлантарса патӑрччӗ".
  
  
  "Ҫӑра Уҫҫисем, Ҫук. Мана сан машинун уҫҫисем кирлӗ. Апла пулсан, эпӗ сана тухса кайма хушатӑп. Эпӗ Бонэма таврӑнмастӑп. Унта мана такам кӗтме пултарать".
  
  
  "Эсир мана пӑрахса каллех пӗччен вӗҫсе кайма шутлатӑр-и?"
  
  
  "Эпӗ теветкелленетӗп. Ӑна халӗ те хорек пурӑнать".
  
  
  "Эпӗ пыман пулсан, эсир паян каҫпа тем пек лайӑх пурӑнса ирттернӗ пулӑттӑр".
  
  
  Ӑна, унпа тавлашнӑ чухне, хӑйӗн лару-тӑрӑвне хак панӑ. Ман сылтӑм алӑ, ун ҫывӑхнерех пыраканскер, руль ҫинче кӑштах лӑпчӑнчӗ. Каратэ пырса ҫапсан, Вӑл Брант Мӑйӗн шурӑ карланкине палач пуртти пек ҫӗмӗрсе пӑрахма пултарассине вӑл лайӑх пӗлет. Анчах эпӗ хӗре хытах амантма пултараймарӑм, ҫитменнине тата ӑна револьвер курокне вӗҫертсе ҫывӑхран пуля тирме пултартӑм. Мана ҫак майсем тавра пӗр япала кӑмӑла каймарӗ.
  
  
  Шейла сасси ӳсрӗ. "Эпӗ сана пеместӗп. Анчах, май килсен, эпӗ ҫакна тӑвӑп".
  
  
  "Пер, хӗрӗм", - терӗм эпӗ. "Эпӗ сана ҫӑраҫҫи памастӑп".
  
  
  Эпир унта лартӑмӑр, вӑл курок ҫине пусӗ-ши тесе, пиртен никам та хускалмарӗ. Ӑна, манӑн ҫӳҫ тӑрӑх пӗчӗк тумлам банк тухса кайнине туйса илтӗм.
  
  
  Хӑйӗн пурнӑҫне унӑн аллине пама ӑна Брант Шейлӑна ҫителӗксӗр пӗлнӗ. ВӐЛ AX Дэвид Кирби агенчӗ вилнипе ҫыхӑнса тӑма пултарать; вӑл мана хӑратса вӗлерме ҫителӗклӗ паника пулма пултарать.;
  
  
  
  
  
  
  ҫӗвӗҫе, эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, вӑл пур арҫынсене те кураймастчӗ, пӗр ҫын ҫине пуля яратчӗ. Анчах эпӗ, э-э, каллех кайма ирӗк памарӑм. Пуҫра манӑн мӗн те пулин пулмалли, ҫав тери кирлӗ лӑймаксем пурччӗ, ҫавӑнпа та такам шейла ВӖСЕНЕ НИХҪАН ТА АX ҫинчен каласа парас ҫуккине ӗненме шут тытрӗ.
  
  
  "Санӑн нервӑсем нумай", - терӗ вӑл юлашкинчен.
  
  
  Йывӑррӑн сывласа илсе, вӑл пистолетне ман аяк тавра туртса кӑларчӗ те ларкӑч ҫине таянчӗ. "Ман сана кантрапа ҫыхмалла пулать пулӗ, тетӗп. Сана вӗлерме манӑн нимӗн те ҫук пек туйӑнать".
  
  
  "Эпӗ ҫакна илтме хавас."Ӑна, ҫӑраҫҫисене кӑларса, машинӑна сарса хучӗ.
  
  
  "Ӑҫта илсе каясшӑн эсӗ мана?"
  
  
  "Чунтанах халех, каялла Бонэма. Ӑна пурне те йӗркелеме пултарсанах, санӑн пурнӑҫу хӑрушлӑхра пулман ҫӗре".
  
  
  Уй урлӑ сике-сике каҫса, Унӑн Пӑхӑр Сухалӗ Mimmo иртсе кайрӗ, Вӑл аманнӑ урине сӗтӗрсе хӑйӗн тусӗсем патнелле упаленме пуҫларӗ. Суран ҫӗвӗллӗ пит-куҫ ҫул хӗрринче хуҫӑк аллине хӑй ҫумне пӑчӑртаса ларать, Джордж ятлӑ ҫын пӗр хускалмасӑр ҫӑмха пек хутланса выртать. "Пӗтӗм америка каччисен чаплӑ ушкӑнӗ", - шухӑшларӑм эпӗ. машина шоссе ҫинчи канав урлӑ кусса кайсан, шейла ҫапла каларӗ: "эсӗ кашни ҫулах персе вӗлернӗ ҫынна, вӑл вилнине пӗлес тесе, персе пӑрахма шутламастӑн-И Вара?»
  
  
  "Ҫук", - терӗ ӑна эй. "Вӑл вилнине пӗлетӗп эпӗ"
  
  
  Ӑна акселератор тӗртрӗ те, манӑн лӳчӗркеннӗ машина йӑрӑм пек вӗҫсе хӑпарчӗ. Пӗчӗк механик АX хӑйне кӗҫӗр мӗнле тыткаланипе мухтаннӑ пулӗччӗ, тесе шухӑшларӗ вӑл. Чӑнах та, машина хок планӗсемпе килӗшӳллӗн ӗҫлекен пӗртен-пӗр япала пулнӑ.
  
  
  Унӑн отелӗ ШЕЙЛӐНА АX юрисдикцийӗ айӗнчи пӗр-пӗр хӑрушсӑр вырӑна леҫсе ямалла пулнӑ, анчах малтан Манӑн хоука телефонпа шӑнкӑртаттармалла пулчӗ, унӑн кӑмӑлне ҫавӑрмалла пулчӗ. Манӑн та Мередитпа мӗн пулнине, вӑл мӗншӗн отеле пыманнине пӗлмеллеччӗ.
  
  
  "Эпӗ нихҫан та ҫак пистолетпа усӑ курман", - терӗ Шейла. "Эпӗ нихҫан та никама та пемен. Тен, ҫавӑнпа та эпӗ сана пеме пултарайман".
  
  
  "Эпӗ санӑн урӑх сӑлтав пур пулӗ тесе шутланӑччӗ. Тен, эсӗ мана юратрӑн".
  
  
  "Ҫук - ха", - терӗ вӑл. "Анчах ку пулма пултарать пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  Манӑн алӑ унӑн ӑшӑ пӗҫҫине сӗртӗнчӗ. Вӑл хирӗҫлемерӗ пулас. "Пистолет парӑр мана", - терӗм эпӗ.
  
  
  Унтан вӑл пӗр самант иккӗленсе тӑчӗ те пӑшалне ман алтупанӗ ҫине пӑрахрӗ. Ӑна шаннине палӑртса, вӑл кӑштах прогресс тунӑ пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  "Мӗн тума кирлӗ сана ку?"вӑл манран ыйтрӗ.
  
  
  "Сыхлӑха ҫӗнетнӗ. Енчен те эсӗ каллех ман ҫине тӗллеме ҫителӗклех тытӑнсан".
  
  
  Ӑна сулахай минутра 38-мӗш калибр тыттарчӗ. Эпир каялла хулана вӗҫтерсе пынӑ чухне спидометр йӗппи 70 паллӑ ҫинче чӗтресе тӑчӗ.
  
  
  "Ҫак виҫӗ арҫын. Ih мана вӗлерме ячӗҫ-И, Э?»
  
  
  "Ну, лидер каламарӗ". Эпӗ унӑн тӗксӗм машинӑри сӑн-питне уйӑрса илеймерӗм. "Вӗсен асӗнче мӗн пуррине пурне те тусла пусмӑрлаҫҫӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  "Мӗн шухӑшласа кӑлартӑн эсӗ маншӑн?"
  
  
  "Темиҫе япала."Унӑн хӑвӑртлӑхне чакармасӑр вӑрӑм кӑтартусем иртсе кайрӗҫ. "Пусмӑр ih шутра кӗмест".
  
  
  "Ытти условисенче ун пек тума кирлӗ пулман пулӗччӗ".
  
  
  Ӑна, тӗттӗмре кулса илчӗ. "Френк Абруза мӗнле тӗл пулма тӳр килчӗ-ха сирӗн?"
  
  
  "Эпӗ лас-Вегасра, ташӑ ӑсти пулайманнипе путса антӑм. Вӑл унпа пӗрле килнӗ. Вӑл ман атте пулма ҫитӗнсе ҫитнӗ, анчах унӑн укҫа пулнӑ".
  
  
  "Вӑл мӗн ӗҫлесе пурӑннине пӗлетӗр-и эсир?"
  
  
  "Эпӗ ӗнер ҫуралман". Вӑл нумайччен чӗнмерӗ. "Лас-Вегасра прорыв тума тӑрӑшакан илемлӗ хӗрсем питӗ нумай. Вӑл нумайӑшӗн тавра ҫеҫ пулнӑ. Манӑн сӑн - пит-куҫӑм манӑн пулнине пӗлсен, вӑл хӑйӗн ӳт-пӗвӗпе усӑ курма пуҫларӗ".
  
  
  Mimmo "Грейхаунд" автобус иртсе кайсан, ӑна светтуйсем чарса лартрӗҫ.
  
  
  "Эпӗ кунтан автобуспа каясчӗ", - терӗ Шейла. "Юрать, Ҫук, ӑна сана хамӑн историн пӗр пайне каласа патӑм. Эсӗ мана хӑвӑн сӑмахна каласа памалли ҫинчен шухӑшламастӑн-и?»
  
  
  "Чи малтан эсир хӑш чаҫе илесшӗн?"
  
  
  "Камсем эсир, мӗншӗн эсир ман пурнӑҫа кӗтмен ҫӗртен килсе тухрӑр, Эпӗ Френк Абрузпа мӗнле пурӑнни ҫинчен ӑҫтан пӗлтӗр эсир".
  
  
  "Калӑпӑр, ӑна франк Абруза вӗлерекенсене шырас тӗлӗшпе интересленсе ӗҫлекен организацире ӗҫлетӗп".
  
  
  "Анчах эсӗ мафире мар". Ку ыйтӑвӑн ҫурри пулчӗ.
  
  
  "Ҫук. Тен, Эсӗ Дэвид Кирби ятлӑ ҫынна астӑватӑн пулӗ. Вӑл манӑн тус пулнӑ".
  
  
  "Эпӗ ята астӑватӑп. Вӑл Абруза курма килнӗ. Эпӗ Сирӗн Мистер Кирби ҫинчен мӗн пӗлнине пӗтӗмпех пӗлетӗп. Ӑна Ҫак почта пирки Абуза ыйтусем памасть".
  
  
  "Тӑватӑ ҫын вилнӗ, ҫав коттеджра, анчах эсӗ чӗрӗ кайнӑ, Шейла. Мӗнле май килчӗ-ха сана?»
  
  
  Вӑл мана хирӗҫ чӗнмерӗ. Ун вырӑнне вӑл: "эсир ӑна ҫынвӗлеренсем ҫине кӑтартасшӑн. Сирӗн организаци вырӑнне мана хӳтӗлеме сӑмах парать. Ку ӗҫ-и?»
  
  
  "Ку ӗҫ". Ӑна малта Бонэм ҫутисем асӑрханӑ та тормоз панӑ. "Мӗн калатӑн эсӗ?"
  
  
  "Шухӑшласа пӑхӑп".
  
  
  "Куратӑп эпӗ ӑна, ачам, санӑн суйлав ҫук".
  
  
  Хулана ҫывӑрма иртерех выртар. Ресторан, бар тата гостиница ҫеҫ уҫӑ. Вӑл тӗттӗмлетнӗ заправка ҫинче чарӑнса тӑчӗ. "Хӑш вӑхӑтра хупӑнаҫҫӗ ҫак ҫынсем?"
  
  
  "Сакӑр сехете яхӑн. Мӗншӗн ыйтатӑр эсир?»
  
  
  Ку Ӗнтӗ Мередит, байкерсене хӑвалас тесе, отельтен тухса кайиччен сахалтан та сехет ҫурӑ кая юлнине пӗлтернӗ. Хӑрах аллине хунар, тепринпе "Люгер" тытнӑ та машина тавра утса ҫаврӑннӑ. Юлашкинчен ӑна мередит ҫумкурӑксем хушшинче, ҫу пичкисен купинчен пӗр вунпилӗк утӑмра выртать.
  
  
  Вӑл асӑрхануллӑ пулать терӗ,
  
  
  
  
  
  анчах вӑл питӗ асӑрхануллӑ пулман. Унӑн пырне касса татнӑ.
  
  
  Шейла ман пата хыҫалтан пычӗ. Манӑн тӗнче ҫути ҫумне тӗршӗннӗ хутланчӑк кӗлеткене курсан, вӑл ахлатса ячӗ. "Эпӗ ку ҫынна пӗлетӗп. Вӑл станцире ӗҫленӗ".
  
  
  Ӑна крылов чарчӗ. "Ҫапла, тет."
  
  
  "Анчах вӑл кунта нумай ӗҫлемерӗ. Кам пулнӑ вӑл, Э?»
  
  
  "Тепри манӑн. Вӑл сана сӑнанӑ".
  
  
  "Халӗ вӑл вилнӗ". Унӑн сасси ҫӳллӗ, nen-паника. "Мӗнле хӳтӗлесшӗн-ха эсӗ мана, сан ҫыннусем хӑрушлӑхра пулсан?»
  
  
  Ӑна вӑл тӗрӗс штопор тесе шутланӑ.
  
  
  Шейла манран пӑрӑнчӗ те пушӑ хир урлӑ, ҫумкурӑксен кашни йӑхӗ тӑрӑх чупрӗ. Вӑл хӑй ӑҫталла кайнине пӗлмен пулмалла. Вӑл хӑй тухса каясшӑн пулнине ҫеҫ пӗлнӗ.
  
  
  Амӑшӗ ун хыҫҫӑн ыткӑнчӗ. Вӑл чупса пынӑ чух йӗпе ҫумкурӑксем манӑн йӗм пӗҫҫисене ҫапа-ҫапа илеҫҫӗ. Хӗр ӑна хуса ҫитиччен хыттӑн шакканине илтрӗм. Ӳкнӗ хыҫҫӑн ӑна ee аллинчен ярса тытрӗ те хӑй патнелле туртрӗ.
  
  
  "Яр мана", - йывӑррӑн сывлать вӑл. "Мана эсӗ хӳтӗлени кирлӗ мар. Мана пирӗнсӗр авантарах".
  
  
  Унӑн чӗрнисем ман пите тирӗнчӗҫ, анчах эпӗ унӑн тепӗр суллине тытрӑм. Унӑн кӑкрисем ман кӑкӑрӑм ҫумне пӑчӑртанчӗҫ, вӑл вӗҫерӗнме хӑтланнӑ чух ман пырта вӗри сывлӑш вӗриленсе тӑчӗ. Ӑна ee ыталарӗ те пӗр хускалмасӑр тӑма хушрӗ.
  
  
  "Мередит йӑнӑш тунӑ. Ӑна ee тумастӑп". Ӑна лӑплантарас тесе, вӑл шӑппӑн калаҫрӗ. "Эпӗ сана паян каҫхине ҫак хула тавра туртса кӑларӑп. Эпир сан патна кайӑпӑр, ӑна пурне те майлаштарӑп, Кайран Эпир Бонэма хыҫала хӑварӑпӑр".
  
  
  "Ҫук". Вӑл ман ята ман ят пекех хулӑн та ҫемҫе сасӑпа каларӗ. "Арҫынна килӗшнине пӗлетӗп эпӗ". Текех хирӗҫ тӑмасӑр, вӑл кӑкӑрӗпе ман еннелле, пӗҫҫисемпе ман еннелле ларчӗ. "Эпӗ сан патна кӑмӑллӑрах пулӑп. О, питӗ аван. Анчах, тархасшӑн, яр мана".
  
  
  Унӑн сӗнӗвӗ мана кӳрентермерӗ. Вӑл, ним тума аптӑраса, хӑйӗн чи лайӑх парни патне чупса пычӗ, эпӗ ӑна ҫакӑншӑн айӑплама пултараймарӑм.
  
  
  "Саншӑн ку илӗртӳллӗ янӑрать. Анчах манӑн ӗҫ - эсӗ мӗн пӗлнине пӗлесси. Ӑна пурпӗрех пӗччен тарма пултараймастӑп. Вӑл сана виллие пӑрахать. Такам сана ҫул ҫинчен илсе каясшӑн. Мередитне персе ӳкерме, манпа та ҫавӑн пекех тума хӑтланса пӑхма ҫителӗклӗ. Шейла, ҫын вӗлерекене сан патна чӗнме яни те ҫителӗклӗ. Ӑна паян отельте тӗл пулчӗ. Вӑл винтовкине чӗркесе ҫыхатчӗ те, эсир ӗҫе пырсан, сана отель чӳречинчен персе ӳкерме шутланӑччӗ ".
  
  
  Вӑл ман алӑра хытса тӑчӗ. "Эсир Ҫаксене Пурне те Абруза вӗлерекенсем тунӑ тесе шутлатӑр-и?»
  
  
  "Ку факт. Эсир-ih идентификацилеме пултаракан ҫын".
  
  
  Nah тӑрӑх йӳҫӗ кулӑ янӑраса кайрӗ. "Ҫынвӗлеренсене кам яни ҫинчен эпӗ нимӗн те пӗлместӗп, анчах эпӗ сире пӗр япала ҫинчен калама пултаратӑп. Кусем вӗсем мар, ҫынсем Абрузпа Кирби Фрек ҫине переҫҫӗ. Ҫук, чӑнах та. Вӗсем ӑна чӗрӗ хӑварасшӑн".
  
  
  "Хӗрӗм, эсӗ пӗчӗк сюрприз туллиех". Пӳрнисемпе унӑн суллине ҫатӑрласа тытса, ee машина патнелле туртрӗ те пире тӗксе ячӗ.
  
  
  Манӑн мередит ӳтне вӑл пулнӑ ҫӗрте хӑварас килмест, анчах ҫав ҫын вӗлерекен пире шыраса ҫаплах ҫывӑхра пулма пултарать-ха. Манӑн хӗре май килнӗ таран хӑвӑртрах хӑрушсӑр вырӑна илсе ҫитермеллеччӗ.
  
  
  "Каласа пар - ха мана кун ҫинчен, Шейла", - терӗм эпӗ, машинӑна ӗҫлеттерсе.
  
  
  "Эсир кӑмӑллӑ пулмастӑр".
  
  
  "Ӑна, тен, ҫиместӗп те пулӗ. Пурпӗрех кала мана".
  
  
  "Фрэнк Абуз мана лас-Вегасра ӑнсӑртран илсе кайман. Ӑна эму паллаштарчӗ. Ҫав ҫын, ӑна пӗлекенскер, ман пата пычӗ те, Абруз хулара пулни ҫинчен, эпӗ илсе килни эму кӑмӑлне кайни ҫинчен пӗлтерчӗ. Вӑл пирӗн валли тӗлпулу йӗркелеме пултаратӑп, терӗ, ҫапла турӗ те вӑл. Каярахпа тин, Вӑл мана кунтан хӑварма шут тытсан, ҫав ҫын каллех манпа ҫыхланчӗ. "Манӑн эму тӳлемелле, эпӗ укҫана илме те хатӗр", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эсир Ӑна шпион тума пултарччӑр тесе, Вӑл Сире Абруза патне пӑрахнӑ тесе шутлатӑр-и?»
  
  
  "Темскер ҫавӑн пекрех. Мафия Абрузӑна 200 000 доллар коттеджа илсе ҫитерме хатӗрленнине вӑл пӗлнӗ. Вӑл хӑйне эму патне укҫа килсен пӗлтерме хушрӗ. "Ку ҫарату пулать", - терӗ те вӑл, ӑна эму ӗненсе кайрӗ. Вӑл эпӗ каланӑ пек тумасан, вӑл мана вӗлересрен хӑрарӗ. Ҫавӑнпа та ӑна укҫа килсен телефонпа пӗлтернӗччӗ ".
  
  
  Хӑй патне киле кайнӑ чух ӑна унӑн историне каласа панӑччӗ.
  
  
  "Эпӗ ӑна мӗн ҫинчен каланине пӗлетӗр-и эсир, ҫапла мар-и?"- тесе ыйтрӗ вӑл тискер сасӑпа. "Эсир пӗлетӗр-и, мӗне пӗлтерет ку, шӑнкӑравланӑ чух".
  
  
  Ӑна унӑн ҫурчӗн алӑкне уҫрӗ те гостинӑйри светтуйсене ҫутса ячӗ. Вӑл "Люгер" тытса йӗри-тавра пӑхса илчӗ те телефон патне пычӗ.
  
  
  "Ӑна Абруза лартса пачӗ", - терӗ Шейла. "Вӗсем пынӑ та манӑн сыхлавҫӑсене, Кирби ятлӑ ҫынна вӗлернӗ. Вӗсем ih пурне те персе пӑрахнӑ. Ку бойня пулчӗ".
  
  
  "Вӗсем мӗн тума хатӗрленнине эсир пӗлмен", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Васкавлӑ пулӑшу службин малашнехи ҫыхӑнӑвӗн операторне пачӗ. Хоук ӑҫта кайнине пӑхмасӑрах, ку пысӑк территорие ҫавӑрса илет пулин те, васкавлӑ пулӑшу службин номерӗпе шӑнкӑравланӑ хӗр унпа мӗнле ҫыхӑнмаллине пӗлет.
  
  
  Шейла шкапа уҫрӗ те пӗр бутылка бурбон туртса кӑларчӗ. "Эпӗ ҫакна хама хам каларӑм. Анчах ку шуйттанла пулӑшмасть. Фрэнк Абуз мафиози пулнӑ, анчах вӑл ман ҫине йӗркеллӗ пӑхнӑ. Ӑна вӗлернӗ". Вӑл бутылкӑна ҫӗклерӗ. "Эсир ӑна ӳкересшӗн-и?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Лини ҫинче манӑн хок хӗрӗ пурччӗ. Вӑл кодлӑ сӑмахсем каларӗ, ҫав сӑмахсем эпӗ ултавҫӑ маррине ӗнентерчӗҫ: "Абердин кӑвакки". Ӑна ҫак арҫынпа калаҫас килет, терӗ.
  
  
  "Эпӗ пӗлтерӗве пӗлтеретӗп, N3", - терӗ вӑл.
  
  
  
  
  
  
  уҫӑмлӑ, тухӑҫлӑ сасӑпа. "Пар-ха мана хӑвӑн номерне, вара трубкӑна хутӑм. Вӑл вунпилӗк минут хушшинче шӑнкӑртаттарать".
  
  
  "Васка. Вӑхӑт фалдӑсене пӗҫертет".
  
  
  Ӑна трубка ҫакрӗ. Шейла бутылкӑна кухньӑна илсе кайрӗ. Ун хыҫҫӑн утрӗ те вӑл рак хуранӗ патӗнче макӑрса тӑнине курчӗ.
  
  
  Вӑл куҫӗсене сӑтӑркаласа илчӗ. Вӑл стакан кӑларчӗ, икӗ пӳрни ҫине бурбон ячӗ те пӗр сыпкӑм чей ӗҫнӗ пек ӗҫрӗ. "Ҫак Кирби. Мӗн чухлӗ лайӑх пӗлнӗ эсӗ ӑна?»
  
  
  "Эпир туссем пулнӑ."
  
  
  "Вӑл Френка Абруза курма юрӑхлӑ кун суйласа илнӗ". Вӑл стакана ӳкерчӗ те, лешӗ урайне ӳксе ҫӗмӗрӗлчӗ. Вӑл пичӗпе ман кӗпе ҫине тӑрӑнчӗ. "Вӗлерекене кам яма пултарнӑ, Э? Мафия-и?»
  
  
  "Пулма пултарать. Тен, вӗсем эсир ih хисеплӗ аслӑ деятеле лартнине пӗлнӗ".
  
  
  "Вӗсем ҫапла тӑвасран хӑрарӑм эпӗ. Ӑна Абруза вӗлерекенсенчен те тарнӑ". Унӑн пӳрнисем ман ҫанӑ ӑшне тӑрӑнчӗҫ. "Эсир мана ҫак тӑватӑ вилӗмшӗн айӑплатӑр, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Хӑвна ху айӑпланӑ пек вӑйлӑ мар".
  
  
  Вӑл мана туртрӗ, тутисемпе ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Ee тутисем ӑшӑ. "Ҫук, илсе кай мана ҫывӑрмалли пӳлӗме".
  
  
  "Эпӗ акӑ телефон шӑнкӑртаттарасса кӗтетӗп".
  
  
  "Эсӗ мана юратса пӑрахас терӗн. Ҫакна халех ту. Мана халь ку кирлӗ".
  
  
  Ку тӗрӗс, ку шухӑш ман пуҫа темиҫе хут та пырса кӗчӗ. Калӑпӑр, пӗр теҫеткене яхӑн. Мередит хывнӑ фильмра ӑна пӗрремӗш хут курчӗ. Анчах пирӗн хушӑмӑрта ыйтусем ответ памарӗҫ.
  
  
  Ӑна мӑйӗн ҫемҫе те ҫутӑ ҫӳҫне ачашларӗ. "Каярахпа."
  
  
  "Ҫавӑнпа мана ҫӑмӑлтарах пулать. Тархасшӑн".
  
  
  "Каярахпа", - каллех сӑмах патӑм эпӗ, хам ҫакна асра тытнине кӑтартас Тесе, ӑна ee тутисем патне пӗшкӗнтӗм. Ӑна, нӳрӗ тутисем уҫӑлнине, вӑл хӑвӑрт калаҫма пуҫланине туйса илчӗ. Манӑн алӑ унӑн ҫаврака кӑкӑрӗ ҫумне йӑпшӑнчӗ. Ун ҫинче бюстгальтер ҫук.
  
  
  Вӑл шавланине илтсен, вӑл пирӗн еннелле ҫаврӑнчӗ. Ӑна вӑл йынӑшса выключатель ҫине пусрӗ те хыҫалти кунне ҫутса ячӗ. Картишӗнче шӑп. Ӑна, "люгер" илсе, урама тухрӗ те, сунара кайнӑ йытӑ пек, сывлӑша тӗрӗсле-тӗрӗсле итлерӗ. Темскер ун пек мар пулса кайрӗ. Ҫакна вӑл туйса илчӗ. Шейла пӳртне анкӑ-минкӗлентерчӗ. Ҫывӑхри кӳршӗсем взрывсӑр пуҫне мӗн те пулин илтме ытла инҫе пулнӑ. Ih ҫутӑ чӳречесем аялта, ҫӑра мӗлкесем хушшинче, пӗчӗк сарӑ тӑваткалсем пулса тӑнӑ. Отель шейли уйрӑм, анчах пӗччен пурӑнни капкӑн пулма пултарать. Ӑна, пире кӗтесе хӑваласа кӗртме епле ҫӑмӑл пулнӑ пулӗччӗ-ши, тесе шухӑшласа илтӗм.
  
  
  Шалта телефон шӑнкӑртатрӗ. Вӑл пӗр кун каялла чакрӗ, ӑна сӑлӑппа питӗрсе илчӗ, унтан хӑвӑрт кухня витӗр гостинӑя кӗчӗ. Ӑна тенкелсем ҫинчен трубка илчӗ.
  
  
  Хӗрарӑмӑн уҫӑмлӑ та тухӑҫлӑ сасси: "лини Тытӑр, N3. Мистер Хок килет".
  
  
  "Мӗн пулчӗ, Ник?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  "Манӑн сире илме янӑ посылка пур. Ӑна илсе килме хатӗр".
  
  
  "Эсир часах ҫитӗнӳсем турӑр".
  
  
  "Мана пулӑшрӗҫ. Денер аван-и?»
  
  
  "Илсе кай ӑна унта. Ӑна малтанах телефонпа шӑнкӑртаттарӑп та сан валли пурне те майлаштарӑп. Эсӗ хирӗҫ тӑнин характерӗ мӗнле, Ник?»
  
  
  "Халлӗхе эпӗ сире ку тӗлӗшпе лайӑх выставкӑсем пама пултараймастӑп. Анчах владӗ питӗ вӑйлӑ. Ӑна эпир икӗ тӗрлӗ ушкӑнпа ӗҫлеме пултаратпӑр тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ. "Мередит вӗренме пӑрахрӗ".
  
  
  "Апла пулсан, пирӗн калаҫса вӑхӑта сая ямалла мар. Кайӑр унтан". Вӑл чӗлӗмне пӑрахрӗ.
  
  
  "Хӑвпа пӗрле темӗнле япаласем илес тетӗн пулсан, ih чӗркесе хур",-терӗ ӑна Шейле. "Эпир каятпӑр. Пурте йӗркеллӗ пулать".
  
  
  "Эсӗ чӑнах та ҫакна ӗненетӗн-и, Э?"
  
  
  "Паллах, пӗлетӗп. Унӑн шуйттанла лайӑх пророкӗ". Вӑл унӑн нервисене лӑплантарма тӑрӑшрӗ. Чӑнах та, ӑна шаль тӳлес марччӗ! хӑйне шанса панӑ ҫынсем пире хупӑрласа иличчен хӑрушсӑрлӑхра.
  
  
  "Сирӗн мана тата тепӗр штопор памалла пулнӑ. Хӑҫан пама шутлатӑр эсир ӑна?»
  
  
  "Эпӗ сана хамӑн ҫула калама ирӗк парӑп тесе шутланӑччӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Аван. Тен, Сире Абруза вӗлерекенсем мӗншӗн мана чӗррӗн вӗлересшӗн? Ревматизм - вӗсем манӑн 200 000 доллар пур тесе шутлаҫҫӗ".
  
  
  Япалисене пуҫтарса хунӑ вӑхӑтра вӑл чӳрече умӗнче жалюзи хушӑкӗ витӗр тӗттӗм урамалла пӑхса тӑчӗ. Вӑл пирӗн машинӑсене, пирӗн ҫутӑсене, пирӗн хусканусене курман. Унччен илтнӗ сасӑ куҫса ҫӳрекен йытӑ е кушак сасси, инҫетре мотор ӳсӗрни, вуникӗ япала сасси пулма пултарать. Анчах эпӗ пӑшӑрханма пӑрахмарӑм.
  
  
  Шейла спальнӑра ытла та вӑрах юлчӗ. Ӑна чӳрече каррисене хупрӗ те ҫывӑрмалли пӳлӗм кунӗ патне пычӗ. Вӑл алӑк хӑлӑпне пӑрчӗ те тӗттӗмре алӑка уҫрӗ.
  
  
  Пӗлесчӗ, мӗншӗн вӑл светтуйсене чарса лартрӗ, ӑна урипе алӑка сарлакарах тӗкрӗ. "Шейла?"
  
  
  "Эпӗ акӑ сана кӗтетӗп, Ҫук".
  
  
  Крылов ман хыҫри пӳлӗмри кровать ҫине ӳкрӗ, унта вӑл урайӗнче выртать. Унӑн ҫара ӳчӗ кровать ҫинчи кӑвак виткӗҫ ҫинче шурӑ пӑнчӑ пек курӑнать.
  
  
  "Тата тепӗр япала пур, уншӑн тӑрӑшмалла", - терӗ вӑл. "Кил-ха кунта, чунӑмҫӑм, мана юратма пуҫла".
  
  
  Вӑл искусство произведенийӗ пулнӑ.
  
  
  "Ку нумай вӑхӑта пымасть, хаклӑ ҫыннӑм", - терӗ вӑл хӑйӑлтатакан хулӑн сасӑпа. "Мана ҫав тери шӑрӑх, эпӗ кӗске предохранитель ҫинче ҫунатӑп".
  
  
  Вӑл пӗтӗмпех сарӑ, чӑн-чӑн япала. Пӗр яп-яка сыппи хутланчӗ, вӑл хӑяккӑн ҫаврӑнса выртрӗ те аллисене тӑсрӗ. Уҫӑ алӑкран кӗрекен Сергей унӑн тулли кӑкӑрне ачашлать.
  
  
  "Турӑҫӑм, ҫук, пистолетна антар та кунта кил".
  
  
  Ӑна, хӳме урлӑ каҫакан урам кушак аҫи пек, тӗнче тӑрӑх утса, ун патнелле икӗ утӑм ярса пусрӗ. Ӑна пӳлӗмӗн тӗттӗм кӗтесӗсенче ларакан сӗтел-пукансем ҫеҫ уйӑрса илме пулать. Манран сулахайри ваннӑй алӑкӗ хупӑ, чӳречисене хупнӑ. Хӑш-пӗр хӗрарӑмсене ку ӗҫе тума килӗшнӗ
  
  
  
  
  
  
  тӗттӗмре, Анчах эпӗ Вӗсен тавра шейла пӗччен пуласси ҫинчен шухӑшламан. Ӑна кравать патне пырсан, унӑн ӑшӗнче яланах асӑрхаттару тиклетет.
  
  
  "Эпӗ сире ку кӗтме пултарать терӗм", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Каярахпа ытла кая юлма пултарать".
  
  
  Унӑн сасси кӑштах улшӑнма пултарнӑ, анчах, тен, вӑл йӑнӑшнӑ пулӗ. Тен, вӑл хӑйӗн сӑмахӗсенче ҫыру пулнӑ пулӗ тесе ҫеҫ шухӑшланӑ пулӗ.
  
  
  Вӑл ун патнелле пӗшкӗнчӗ. Вӑл сывланине илтрӗ. Хаяр та хавхалануллӑ. Ӑна аллипе ee кӑкӑр тӑрӑх сӑтӑрса илчӗ,вӗсем ҫинче банк. Ӑна пӳрне вӗҫӗсемпе ee начар пурнӑҫа сӗртӗнчӗ те вӑл чӗтренине туйрӗ. Вӑл хӑйне ҫирӗп тытнине ӑнланчӗ.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ, ӑна ҫаплах сӗртӗнсе. "Пирӗн ҫакна халех тумалла", - тесе шутлатӑп.
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илсен, унӑн пурнӑҫӗн мышцисем сиккелесе илнине туйрӗ. Вӑл мана калама пултарнӑ таран ку та асӑрхаттару пулчӗ.
  
  
  "Хӑвӑртрах ҫаврӑнмалла та пӗр утӑм каялла чакмалла", - шухӑшларӗ вӑл. Шейла роль вылянӑ, вӑл ӑна лайӑх вылянӑ, мӗншӗн тесен унӑн пурнӑҫӗ ҫакӑнтан килнӗ. Тӗттӗм спальнӑра усал шухӑшлӑ ҫын пулнӑ.
  
  
  Пӗлесчӗ, ӑҫта пӑхса ҫаврӑнчӗ-ши вӑл ӑна? Ҫав вӑхӑтрах, манӑн вӑрттӑн аудиторишӗн, ӑна: "эсӗ питӗ ӗнентерӳллӗ, хӗрӗм. Тата тепӗр хут кала-ха мана, эсӗ унӑн кровачӗсене хӑвпа пӗрле вырӑн ҫине вырттарасшӑн".
  
  
  "Эсӗ пӗлетӗн-и мӗн чухлӗ, Ҫук". Вӑл хӑйӗн сассине вылятасшӑн пулчӗ.
  
  
  Манпа юнашар кровать ҫинчи тумбочка ҫинче лампа ларать, анчах ӑна шнурокран туртсан, сасартӑк ҫутӑ ялкӑшни мана нумай вӑхӑт хушши вӗлермелӗх суккӑрлатма пултарать. Ӑна ку ӗҫрен кӑларса янӑ.
  
  
  "Хывса пӑрах тумтирне, хаклӑ ҫыннӑм", - мӑкӑртатса илчӗ Шейла. "Апла пулсан, сана мӗн килӗшнине пӗтӗмпех каласа парӑп".
  
  
  "Тавлашма хатӗр, - терӗм эпӗ.
  
  
  Эй, мана салтӑнтарма хушрӗҫ, ку вара манӑн пытанса тӑракан тӑшман енчен начар мар пулчӗ. Сайра хутра сипленекен арҫын вут-ҫулӑм хӗҫпӑшалӗ ҫинче тытӑнса тӑрать, ещӗкӗсене хывать.
  
  
  Аллине Мӑйӗ патнелле тӑсса, ӑна пилӗкӗ айне чикрӗ те, ҫӑварне ee пыр шӑтӑкне чиксе, кровать ҫинчен ҫӗклерӗ. Манӑн тутасем унӑн хӑлхине сӗртӗнчӗҫ те, вӑл пӑшӑлтатса: "Ӑҫта вӑл?»
  
  
  Вӑл ҫав тери ҫывӑхра пулнипе пӑшӑлтатнине те илтет. Вӑл кровать тепӗр енчен тӑчӗ.
  
  
  Ӑна ҫарамас хӗре аяккалла ывӑтса ячӗ те кобуринчен "люгер" туртса кӑларчӗ, анчах пеме ӗлкӗреймерӗ. Иккӗмӗш арҫын, ман алӑсене аяккисем ҫумне тытса, ман ҫине хыҫалтан сиксе ӳкрӗ.
  
  
  Эпӗ командӑпа ҫапӑҫма шутламан.
  
  
  "Тыт ҫакна", - тенӗ тепӗр енчен кӗрнеклӗ ҫын хӑйӗн тусне.
  
  
  Ура кӗлине каялла шутарса, ӑна хӑй хыҫӗнче тӑракан ҫын чӗркуҫҫинчен ярса тытрӗ те, вӑл ятлаҫса илчӗ, анчах эпӗ ӑна вӗҫертеймерӗм. Вӑл хӑй мӗн тунине пӗлет.
  
  
  Патвар ҫын кровать урлӑ каҫрӗ те мана пистолет тавра 357-мӗш калибрлӑ "Магнум" пистолетпа ҫапрӗ. Вӑл вӑйлӑ пулнӑ. Ҫапни ман тутана ҫурса пӑрахрӗ, шӑлсене шатӑртаттарчӗ, питҫӑмартине касрӗ.
  
  
  Ӑна ура ҫине тӑратрӗ, кӗрнеклӗ патвар ҫынна шартлаттарса илчӗ, анчах вӑл, ҫак утӑма сиссе, малалла вӗҫтерчӗ. Вӑл ура ҫинче те боксер пекех хӑвӑрт тӑрать.
  
  
  Тӗлӗнсех кайрӑм, вӑл кулса ячӗ. "Пирӗн пӗчӗк ушкӑн пур пулас, Джейк".
  
  
  Джейк, мана тытса чарас тесе, эхлеткелесе илчӗ. Ӑна ҫавӑрчӗ те тумбочка ҫине ывӑтрӗ. Лампа урайне ӳкрӗ, Анчах Джейк тытӑнса тӑчӗ.
  
  
  Патвар ҫын пычӗ те каллех мана ҫапрӗ. Мана стена ҫумне пырса ҫапӑннӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Ан вӗлер ӑна", - илтрӗ вӑл шейла макӑрнине. "Тархасшӑн, ан вӗлерӗр ӑна".
  
  
  Ваннӑй алӑкӗ уҫӑлчӗ те, ҫывӑрмалли пӳлӗме тата тепӗр арҫын кӗчӗ. Патвар ҫын мана пӗрремӗш хут ҫапсан, манӑн чӗркуҫҫисем усӑнса анчӗҫ. Пуҫра янӑрать. Ӑна сывлӑш ҫавӑрса илчӗ те, Джейка кравать хыҫне ҫапса кӗртсе, каялла ыткӑнчӗ. Вӑл мӗн тери ыратнипе ӗхлетсе илчӗ, ӑна ярса тытрӗ те хӑйӗн "люгерне"ҫӗклерӗ.
  
  
  Виҫҫӗмӗш арҫын ман ҫине хӑяккӑн сиксе ӳкрӗ те пистолет кӗпҫипе пуҫран ҫапрӗ. Ӑна хӑяккӑн сулӑнса кайрӗ, "люгер" ӳкерчӗ те, манӑн алӑсем патвар ҫыннӑн пальтоне пырса ҫапӑнман пулсан, ҫӗре ӳкнӗ пулӗччӗ. Ӑна тытнӑ чух пир ҫурӑлнине туйса илчӗ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, ку чикӗ", - терӗ вӑл. Вӑл мана чышкипе ҫав тери хытӑ ҫапрӗ те, эпӗ ураран хӑпрӑм, урайне, хулпуҫҫисем ҫине анса лартӑм, йынӑшса янипе шуса кайрӑм.
  
  
  Ӑна тӑма хӑтланчӗ, анчах тӑраймарӗ. Вӑл тӑнне ҫухатрӗ.
  
  
  Хура шӑтӑк тавра тухнӑ чух вӑл куҫне хӗсрӗ. Вӑл маччасӑр мӗн тери вӑрах выртнине эпӗ тавҫӑрса илеймерӗм, анчах вӑл ҫывӑрмалли пӳлӗмре-ха, урайӗнче хырӑмӗпе выртать.
  
  
  Усал шухӑшлӑ ҫынсем ман курткӑна хулпуҫҫи ҫинчен туртса антарчӗҫ те ih ҫыхас тесе алӑсене антарчӗҫ, унтан ман хыҫри сулӑсене простынь йӑрӑмӗпе ҫыхрӗҫ. Манӑн урасене те ҫавӑн пекех ҫыхса хунӑ. Вӗсем тӗплӗ ӗҫленине ӑнланса илес тесе, вӑл аллисене ҫителӗклӗ таран пӗрлештерчӗ. Вӑл хӑй ҫыххисем витӗр шуса тухман пулӗччӗ.
  
  
  "Санӑн кунта печени пысӑк, пукане", - терӗ патвар ҫын. Унӑн тӳрккес сасси паллӑ пулчӗ. Вӑл ман пата пычӗ те, ӑна пурте тӑнсӑр-и тесе, урипе мана аякран тӗкрӗ. Ӑна эпӗ тӑнсӑр пулнӑ тесе шухӑшлама ирӗк панӑ.
  
  
  "Ан тив ӑна", - терӗ Шейла. "Эсир кунта килнӗшӗн вӑл айӑплӑ мар".
  
  
  Патвар ҫын кулса ячӗ. Унӑн кулас килсе кайрӗ. Каллех куҫӗсене шартлаттарса илсе, вӑл манран мӗнле пӑрӑннине пӑхса тӑчӗ. Пуҫне хускатмасӑр, хӑйне хӑй палӑртмасӑр, вӑл унӑн ури тупанӗсемпе урисене ҫеҫ курма пултарнӑ. Ҫӗрмамӑклӑ хура шӑлавар тӑхӑннӑ урисем шпал пысӑкӑш. Урисем ҫинче кроссовкӑсем.
  
  
  "Пире сана тупма йывӑр пулчӗ, пукане, анчах халӗ, эпир таврӑннӑ хыҫҫӑн.
  
  
  
  
  
  каллех пӗрле, ку савӑнӑҫлӑ пулать. Эсӗ мана ҫаплах юрататӑн-и-ха? "Ура чӑштӑртатнинчен, мӑйӗ кушак пек сурнинчен вӑл ҫак арҫын ӑна сӗртӗннине тавҫӑрса илчӗ. Вӑл кулса:" эсӗ туслӑрах пулӑн", - терӗ. Каҫ пуличченех эсир хаклӑ туссем пулса тӑратӑр. "
  
  
  Ку хӑратнӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Эпӗ сана тӗлӗнтерме пулӑшрӑм. Ку ниме те пӗлтермест-и вара?"- ыйтрӗ Шейла.
  
  
  "Ан ултала мана, пукане. Эсӗ ҫак пӗчӗк сценӑна питӗ лайӑх выляса илтӗн, мӗншӗн тесен санӑн каччуна кирек мӗнле йӑнӑш та хырӑмран пысӑк шӑтӑк хӑварасса пӗлтӗн". Ку сасӑ ҫирӗпрех. "Эсӗ трубкӑна ҫакрӑн-и? Эсӗ гражданина улталатӑн-и, пукане?»
  
  
  "Ҫук. Ӑна ахалех вӗлерттерес килмест".
  
  
  Вӑл халӗ те роль вылять, манӑн пурнӑҫ костя вылять.
  
  
  Вӑл, сывлӑхлӑ юлташӗсене тупас тесе, хӗсӗннӗ куҫӗсемпе асӑрхануллӑн пӑхса илчӗ. Ӑна вӗсем тавра сылтӑм енче, урайӗнче кукленсе ларнине асӑрханӑ. Вӑл, пысӑк арҫын пекех, тӗксӗм тумтирпе кроссовкӑсем тӑхӑнса ҫӳренӗ. Унӑн пуҫӗ ҫине чӑлха уртса янӑ, сӑн-пичӗ улшӑннӑ. Ӑна, хоук мӗн каланине, ҫынвӗлеренсем сивӗ те тухӑҫлӑ профессионалсем пулнине аса илчӗ. Ҫак грави сасӑллӑ ҫынпа улӑп, паллах, ҫырса кӑтартма тивӗҫлӗ.
  
  
  Вӗсем, унта кӗме хатӗрленсе, унта пурӑнакансене хӑратса тӑмарӗҫ. Ӑна илтекен пӗр вӑйсӑр сасӑсӑр пуҫне, эпӗ уйӑрса илеймен сасӑсӑр пуҫне, вӗсем ҫакна тума пултарчӗҫ. Вӗсем ванна чӳречи витӗр кӗнине тавҫӑрса илчӗ вӑл, стена урлӑ туртса кӑларнӑ пулмалла. Вӑл ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗрсен, вӗсем Шейлӑна ярса тытрӗҫ, унтан ӑна тумтирӗсене хывтарчӗҫ те мана кровать ҫине илӗртсе кӗме, кӗтмен ҫӗртен пырса кӗме хушрӗҫ.
  
  
  Юнашар ларакан арҫын ман кӗсьесене ухтарчӗ те ih япалине урайне тӑкрӗ. Вӑл, хӑйне интереслентерменнине сирсе, ih аллипе хыҫкаласа илчӗ. ВӐЛ МАНӐН АX зажигалка ҫине пӑхса илчӗ те ӑна шӑлавар минутӗнче тыттарчӗ. Ман бумажнике уҫса, вӑл ман документсене тӗрӗслерӗ. Вӑл укҫа шутне хулпуҫҫи урлӑ ҫакрӗ. "Эй, Лось, тыт".
  
  
  "Нед Харпер", - терӗ патвар ҫын, манӑн водитель прависене вуласа. Вӑл кулса илчӗ. "Кунпа килӗшӳллӗн, вӑл грузовик водителӗ. Миҫе грузовик водителӗ люгерсене хулпуҫҫи урлӑ ҫакса яраҫҫӗ?»
  
  
  Ӑна калаҫу тӗпӗ-йӗрӗпе каласа пачӗ. Ҫав ҫынсем унӑн АГЕНЧӖ АX иккенне пӗлмен, ҫавӑнпа та вӗсем отельре вӗлерекенпе ҫыхӑнса тӑман. Ҫав сӑлтавпах Вӗсем Мередите вӗлернӗшӗн ответ тытмаҫҫӗ пулмалла. Ку манӑн теорие эпӗ тӑшмансен икӗ ушкӑнӗпе ӗҫлени ҫинчен ҫирӗплетсе пачӗ.
  
  
  Шейла каланӑ: "эпӗ сире унӑн хӗҫпӑшал мӗншӗн пулнине каласа пама пултараймастӑп. Ӑна паян ҫеҫ тӗл пултӑм. Вӑл манпа ресторанта калаҫать. Ҫак стиль мана килӗшрӗ, ҫавӑнпа та вӑл мана киле илсе пыма ирӗк пачӗ".
  
  
  "Санӑн кӑштах секс кирлӗ пулнӑ, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ӑна юлашки вӑхӑтра ҫимен", - тарӑхтармалла каларӗ вӑл Мусьӑна. "Йӗркеллӗ пурнӑҫпа пурӑнас тесе, эпӗ сан патӑнтан тарнипе ытла та интересленеттӗм".
  
  
  Ҫанни ҫинчи шпилькӑна вӗҫертес тесе, вӑл вӑрттӑн аллине хускатса илчӗ. Шанӑҫсӑр. Вӗсем ман курткӑна, ҫӗҫӗ вӑрттӑнлӑхне кӑтартас тесе, чылай аякка туртса каймарӗҫ, анчах ӑнсӑртран ҫак ҫӑлтӑрсен йӗркине тупрӗҫ.
  
  
  "Ку кайӑк грузовик водителӗ мар", - терӗ манпа юнашар кукленсе ларнӑ арҫын. "Ҫаксене пурне те вӑл пурри ҫинчен калать, анчах ку тӗрӗс маррине эпӗ шансах тӑратӑп. Эсир вӑл хӑйне мӗнле тыткаланине куртӑр".
  
  
  "Тен, ӑна мафия янӑ пулӗ. Ку кулӑ пулать". Пысӑк арҫын ман пата пычӗ те пӗшкӗнчӗ. Вӑл мана ӳпӗнтерчӗ те питрен ҫапрӗ.
  
  
  Тин ҫеҫ тӑна кӗнӗ пек, пӳлӗне-пӳлӗне, вӑл куҫӗсене чарса пӑрахрӗ. Ӑна чӑлхапа витсе хунӑ пит-куҫ, сарлака хулпуҫҫисем, вӑкӑр мӑйӗ курчӗ. Манӑн кӗпене малти уринчен ярса тытнӑ алӑ манӑн икӗ аллӑм пекех, анчах манӑн аллӑм пӗчӗккӗ мар.
  
  
  Малтан мана чӑлхапа хӗнени тӗлӗнтерчӗ. Шейла лайӑх пӗлнӗ пулсан, Мӗншӗн-ха вӗсем хӑйсен сӑн-питне пытарчӗҫ? Хема пӳрте кӗрсен, вӗсем унпа тӗл пуласса пӗлменнине ӑнланса илчӗ вӑл. Маскӑсем тата тепӗр сыхлӑх мери пулнӑ, вӑл хӑйӗн ӗҫӗнче ih экспертсем тӑвать.
  
  
  "Ӑйӑр, эсӗ хӑвна мӗнле туятӑн?"- ыйтрӗ манран патвар ҫын.
  
  
  Манӑн ҫӳҫсем каснӑ хӑлха ҫумӗнчи юнпа йӗпенчӗҫ, манӑн сассӑм мӗн тери ыратать, ҫав тери хытӑ тапать. Вӑл калаҫма пуҫласан, ман сасӑ боксер мундштукне тӑхӑнса ҫӳренӗ пекех пулчӗ. "Эпӗ хама питӗ лайӑх туятӑп".
  
  
  Кӗрнеклӗ ҫын, пальто ӑшне кӗрсе, пистолетне пиҫиххи хушшинчен туртса кӑларчӗ те, манӑн карланкӑ мӑкӑльне ҫапса, чыхӑнтарса ячӗ. "Манӑн ҫирӗп график, эпӗ сире пӗр минут ҫеҫ перекетлеме пултаратӑп. Эсир тара тытнӑ ҫын-и? Мафие сире кунта контрактпа янӑ-и?»
  
  
  Iso, сывлӑш ҫавӑрса илме тӑрӑшса, ӑна кресло ҫинче ларакан Мӑйӗ ҫине пӑхса илчӗ, Вӑл халӗ те ҫарамас-ха, анчах ун ҫумне ҫурса пӑрахнӑ простынь юлашкийӗпе хӗстерсе хунӑ, ӳтне вӑл час-часах пытарса тӑрать. Унӑн имшеркке пичӗ шурса кайнӑ, хура куҫӗсем хӑраса ӳкнӗ. Вӑл пӑшӑрханать, унӑн канашӗ хӑй ҫинчен ҫеҫ мар, оборудовани те мана канӑҫ памасть.
  
  
  "Кала, е эсӗ илтрӗн ӗнтӗ", - терӗ Мана Муз.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ хӑрӑлтатса.
  
  
  Лось пуҫне сулчӗ те, мана ӳкме памасӑр, кӗпене вӗҫертрӗ. "Илтетӗн-И, Шейла? Мафипе ҫыхӑннӑ ыйтусем санӑн".
  
  
  "Эсӗ Абруза вӗлернӗ".
  
  
  "Анчах вӗсем ӑна пӗлмеҫҫӗ. Вӗсем эсӗ унта пулнине ҫеҫ пӗлеҫҫӗ, сана та вӗлермен, ҫавӑнпа та эсӗ ӑна сутнӑ пулмалла". Лось хыттӑн кулса ячӗ.
  
  
  Виҫҫӗмӗш арҫын
  
  
  
  
  
  ҫывӑрмалли пӳлӗм алӑкӗ умне пырса тӑчӗ. Вӑл ыттисем пекех тумланнӑ. "Эпӗ пур жалюзисене те хупрӑм та пӳрте хӑвӑрт пӑхса ҫаврӑнтӑм. Укҫа ҫук пулас кунта".
  
  
  "Апла пулсан, ӑна вӑл лайӑх пытарнӑ. Шейлӗ ӑслӑ хӗрача. Эсӗ тата, пукане?»
  
  
  "Сана чӗнме пӑрахма ытла та ҫутӑ. Ӑна укҫа вӑрламан. Ӑна сана каларӗ".
  
  
  "Эпӗ ӑна сирӗн пата хӑвартӑм. Эсир уншӑн ответлӑ пулнӑ".
  
  
  "Лось, вӗсем ман патӑмра пулнӑ пулсан, ӑна саншӑн ih служить тунӑ пулӗччӗҫ. Эпӗ вилес пек хӑраса ӳкнине курмастӑн-им эсӗ?»
  
  
  "Эсӗ хӑратӑн, юрать, анчах ҫынсем 200 000 долларшӑн нумай урлӑ иртеҫҫӗ. Кам манран лайӑхрах пӗлет ӑна?"Вӑл алӑк урати ҫинчи арҫын ҫине кӑтартрӗ. "Ҫул тӑрӑх кайӑр, пирӗн машинӑна илӗр те киле илсе кайӑр. Эпир кунта ҫӗрӗн пысӑк пайне ирттерме пултаратпӑр, анчах Шейла пире хамӑра мӗн кирлине парӗ".
  
  
  "Вӑл калаҫмасть пулсан?"
  
  
  "Сид, арҫын япаласен тӗттӗм енне пӑхса тӑнине кураймастӑп эпӗ ӑна. Эпир пӗр уйӑх хушши хӗре йӗрлесе ҫӳрерӗмӗр, халӗ ӑна тупрӑмӑр. Ӗҫсем урӑхла пынине ӑнланас тесен, мӗн тумалла-ха санӑн? лайӑхрах-и?"
  
  
  "Икҫӗр пин бакс пулӑшӗҫ, - терӗ Сид.
  
  
  "Вӑл пире каламасан, тупа тӑватӑп, эпир тата пилӗк штат урлӑ тӗрӗслӗпӗр. Эпир тӑватӑ ҫынна ҫак икҫӗр пин ҫынна вӗлертӗмӗр, ку пирӗн".
  
  
  Лось тӗршӗннӗ хӗрӗн простыньне ярса тытрӗ. Унтан вӑл ee ҫӳҫӗнчен ярса тытрӗ те кресло тавра туртса кӑларчӗ.
  
  
  Ӑна юлашки хут куртӑм, ee, вӗсем ӑна пӳлӗм тавра туртса кӑларчӗҫ.
  
  
  Вӑл Шейла кӑшкӑрнине илтрӗ, унтан унӑн сасси татӑлчӗ. Вӑл вӗсен кухньинче пулнӑ. Вӗсем унпа мӗн тунине эпӗ пӗлмен, анчах тавҫӑрса илме пултарнӑ.
  
  
  Манӑн хамӑн тӑлӑсене татса пӑрахма мӗн те пулин тупмаллаччӗ. Ӑна кравать ҫинчи тумбочкӑпа ҫын вӗлерекенсенчен пӗри кӗрешнӗ чухне урайне ӳкнӗ лампӑна аса илчӗ. Тепӗр майлӑ ҫаврӑнса выртсан, вӑл кровать айне тепӗр енне пӑхма пултарчӗ. Ҫӗмрӗк лампа ҫаплах выртать-ха. Вӑл кравать ҫине йӑванса кайрӗ те nah айне кӗрсе выртрӗ. Ӑна тепӗр енчен кустарса тухсан, вӑл лампа патне ҫитме те ҫук.
  
  
  Лампа никӗсӗн пӗр татӑкӗ ман алӑсене ҫыхса тӑракан листасене касса татма ҫителӗклӗ шӗвӗр курӑнать. Ӑна, месерле тӑрса, ҫуркаласа пӑхрӗ те шӑлланса пӗтнӗ кӗленче татӑкне хыпашласа тупрӗ. Хам мӗн тунине курма пултарайман пирки, эпӗ те алӑсене каснӑ пулӑттӑм, анчах кунта нимӗн те тӑваймӑн.
  
  
  Арҫынсенчен пӗри таврӑнсан, вӑл ӑна татсах ларнӑ.
  
  
  "Ху ҫине пӑх", - терӗ вӑл. Ку-Лось машина патне янӑ Сид. "Эсӗ тӑмсай ухмах. Ҫапла майпа хӑтӑлма сана пӗр сехет кирлӗ".
  
  
  Вӑл каллех Шейла кӑшкӑрнине илтрӗ, унӑн сассинче ыратни, хӑрани илтӗнчӗ. Вӑл шӑлӗсене ҫыртрӗ те, манӑн юнлӑ пӳрнесен кӗленчине чӑмӑртаса, сӑнчӑрпа аппаланчӗ. Алӑк урати тӑхӑннӑ арҫын мана чарса тӑриччен, вӑл ҫаплах вӗҫерӗнме хӑтланчӗ.
  
  
  "Хӗр сана тӗрӗссине калать. Ee асаплантарни усӑсӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсӗ Пӑшие ӑнланмастӑн. Эму килӗшет ун пек япаласем. Эхер те вӑл мана шаннӑ пулсан та, вӑл та ҫавӑн пекех тунӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Эсир Абуз коттеджне персе тӑнӑ Чухне Флоридра ӑна нумай хӗненӗ пулмалла".
  
  
  "Ҫапла, унта тӑваттӑшӗ те вилӗ выртаҫҫӗ, Лось манран дробовик туртса илчӗ те вӗсене тепӗр хут персе ячӗ. Пӗрмаях кулать. Вӑл ухмаха ернӗ ухмах вӗт, Ҫав Лось". Сид ҫак сасӑпах каларӗ, вӗсем: "ку - компанин пурнӑҫӗ", - тесе каланӑ пулсан, нумай ҫын усӑ курнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна пӳрне шӑммине касрӗ те пит-куҫне пӗркелентерсе илчӗ. "Мӗншӗн-ха эсир хӗре укҫа паратӑр?»
  
  
  "Пирӗн ih пытарас пулать. Эпир пӗр сехетре пуян пулма пултарайман пулӑттӑмӑр, ҫапла мар-и? Улттӑмӗш уйӑх хушшинче, унтан вӗсене вӗлернӗ хыҫҫӑн преступник тӗнчине ӳкнӗ кирек мӗнле доллар ҫинчен те мафие тытса тӑракан ҫынсене пӗлтерме шутланӑ. . "
  
  
  Вӑл Мусьӑна каланӑ ултава, Эпӗ брант Шейлӗ пирки тӑрӑшма янӑ професси киллерне маннӑ пекех пулчӗ. Ӑна: "эпӗ контракта ахаль ҫеҫ пурнӑҫларӑм. Эпӗ мафире мар".
  
  
  "Эпир мафин икӗ саккунне пӑсрӑмӑр. Эпир ih укҫан пӗр пайне вӑрларӑмӑр та тивӗҫлӗ капона вӗлертӗмӗр. Вӗсем пире сӑнӑсенчен те вӑйлӑрах шыраҫҫӗ. Хӗре те. Пирӗн хӗр пур, укҫана шанчӑклӑ вырӑна пытарнӑ, тесе шутланӑччӗ эпир, анчах вӑл ҫухалчӗ ".
  
  
  Калаҫу мана питӗ хаклӑ вӑхӑт паратчӗ, ҫавӑнпа та ӑна малалла тӑсма тӑрӑшаттӑм. "Эсӗ хӗре мӗнле тупнине унӑн ашшӗ пӗлесчӗ. Ӑна эпӗ унта шалти пур пулӗ тесе шутланӑччӗ".
  
  
  Сид ман пата пычӗ. Чӑнах та, вӑл мана урипе аяк пӗрчинчен тапрӗ. "Ҫитет тӑрӑшма. Санӑн тармалла мар, тусӑм". Вӑл револьверне кӑларчӗ те ун ҫине глушитель вырнаҫтарса лартрӗ. "Лось мана яланах ӗҫ парать, ку уншӑн интереслӗ мар. Вӑл хӗр илет, лешӗ - сана".
  
  
  Ӑна, вӑл мана вӗлерес тесе пӳлӗме кӗнине ӑнланса илтӗм. Эпӗ мафийӑра ӗҫленӗ пулӗ тесе, вӗсем мана хам мӗн пӗлнине босссене каласа парас тесе чӗрӗ хӑварма шутламарӗҫ. Вӑл математикӑпа, пистолетпа урай тӑрӑх авкаланать, тухма шутлать, хирӗҫ тӑрать. Эпӗ ун патне кӑлӑхах ҫитме хӑтланнине пӑхмасӑр, вӑл каялла чакрӗ кӑна. Вӑл револьвер сахал ҫӗкленнине, ман ҫине сивӗ те вилӗмлӗ куҫ пек тӗлленине курчӗ. Хӑяккӑн йӑванса кайса, вӑл перекен ҫын патнелле кусса кайрӗ, ӑна противовессем тӑрӑх илсе тухма хӑтланчӗ. Вӑл каллех каялла чакрӗ, револьверӗ чӗтремерӗ. Унтан вӑл мана персе пӑрахрӗ.
  
  
  Вӑл глушительпе пӑшал пенӗ сасса илтрӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, кӑкӑр ҫине хӗртнӗ клепка пек тӑрӑннине туйрӗ. Вӑл каллех мана персе ячӗ. Вӑл ӳкрӗ
  
  
  
  
  
  Иккӗмӗшӗ, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман мӑя лексен, чӗре ыратса кайрӗ, анчах халӗ мана эпӗ маччана хутшӑннӑ пек туйӑнчӗ. Пӑшал сасси хурт сӑхнӑ пек пулчӗ, унтан ытла мар.
  
  
  Шутлавсем тунӑ ҫӗрте выртатӑп, манӑн кӗпе юнпа чӳхенет, сид хӑйӗн йӑпшӑнса пыракан урисем ҫине сассӑр тенӗ пек пусса, ман еннелле епле шунине пӑхса выртать. Эпӗ курӑнни курӑнмарӗ. Вӑл ман патӑма пынӑ тӗле вӑл темӗнле формӑран ытла курӑнмарӗ.
  
  
  Вӑл урипе ман ҫине тӗренчӗ те мана ҫурӑмран тӗртрӗ. Ольга ун ҫине халсӑррӑн пӑхрӗ. Вӑл каллех револьвер турӗ. Ӑна, вӑл юлашки хут ҫаврӑнса каясса, куҫӗсене чарса пӑрахасса кӗтрӗм, анчах вӑл пӑшалне усрӗ. Вӑл мана вилес пек юн юхтарма шут тытрӗ.
  
  
  Манӑн куҫсем мачча ҫинелле пӑхаҫҫӗ. Эпӗ халсӑрланса кайрӑм. Сид пӗшкӗнчӗ те, кӑкӑр ҫинчи суранне ҫулленех вӗҫертес тесе, ман курткӑна вӗҫертрӗ. Вӑл кӑмӑллӑ пек туйӑнать. Вӑл кайрӗ.
  
  
  Халӗ ӑна мачча курманпа пӗрех. Манӑн ӑс-тӑн кӗтессисенче тӗттӗмлӗх шӑвать. Вӑл Хоук ҫинчен, Карлllmaster ҫухалнине пӗлсен, вӑл мӗнле реакцилени ҫинчен шухӑшларӗ. Служба тивӗҫӗсене пурнӑҫланӑ чухне вӗлернӗ агент валли эпитафи - ӗмӗрлӗхех хупиччен вӑл ман ӗҫе вилмеллех мухтав ҫырӑвӗ хунӑ пек туйӑнчӗ ӑна.
  
  
  Вӑл мана ӑнӑҫу суннӑ хӗрлӗ ҫӳҫлӗ Петя Стил ҫинчен шухӑшларӗ. Эпӗ N1, N2 Тата Дэвид Кирби хыҫҫӑн ӑнӑҫман ҫынсен ретне кайнине вӑл нумайччен пӗлме пултарать. Вӑл Кирбипе Шейле Брант ҫинчен шухӑшланӑ та хӑйне ih, хама вӗлерсе, улталатӑп, тенӗ....
  
  
  Анчах кайран, сывлӑш хыҫҫӑн ишекен ҫын пек, вӑл мана хупӑрласа тӑракан тӗттӗмлӗхре вӗҫерӗнчӗ. Эпӗ ӑна ӑнлантарса пама пултараймарӑм, анчах эпӗ чӗрӗ-ха. Манӑн куҫсем мачча ҫинче чарӑнса nen ҫине пӑхса илчӗҫ. Вӑл вӑхӑт ҫинчен нимӗн те пӗлмен, мӗн чухлӗ вӑхӑт тӑнсӑр пулнине те пӗлмен.
  
  
  Пӳртре кичем шӑплӑх тӑрать. Вӑйсӑр сергей, тул ҫутӑлнӑ пек, пӳлӗме кӗчӗ. Ҫынвӗлеренсем кайрӗҫ, ӑна эпӗ пӗччен тесе шутларӑм.
  
  
  Вӑл машина сассине илтнӗ. Мотор сасси тӑрӑх вӑл ҫурт умӗнче чарӑнса тӑнине ӑнланса илчӗ. Машина алӑкӗ хупӑнчӗ. Вӑл мӗн каласса кӗтсе выртать. Алӑк уҫӑлчӗ. Ӑна хӑна пӳлӗмӗнче shaggy илтрӗ. Вӗсем кухня еннелле утрӗҫ.
  
  
  Вӑл ҫӑварне карса ӗҫлерӗ, анчах пире сасӑ памарӗ. Вӑл ытла та вӑйсӑр пулнӑ. Хускалма тӑрсан, мачча ишӗлсе аннӑ пек туйӑнчӗ, ӑна чутах тӑнран яратчӗ.
  
  
  Каллех shaggy, ҫирӗп те йывӑрскерсем. Алӑкран пӗр арҫын кӗчӗ те ман пата пӑхрӗ. Nen ҫине йӑрӑмлӑ костюмпа шлепке тӑхӑннӑ. Вӑл йывӑррӑн мӑкӑртатни илтӗнчӗ.
  
  
  Вӑл мана илтрӗ. Вӑл пӳлӗме кӗчӗ те ман ҫине ҫӳлтен аялалла пӑхрӗ. Вӑл калама ҫук шатра питлӗ, сивӗ кӑвак куҫӗсене курчӗ. Юлашкинчен вӑл манпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ. Вӑл ҫӗҫӗ кӑларчӗ, кӗпене мал енчен касса, суранне пӑхрӗ. Вӑл мана пулӑшнипе интересленнӗ-ши е манӑн мӗн чухлӗ пурӑнас-ши тесе ҫеҫ интересленнӗ-ши, тесе калама пултараймарӑм эпӗ.
  
  
  "Кам эсӗ?"- терӗ вӑл юлашкинчен. Унӑн сицили акценчӗ вӑйсӑр пулнӑ.
  
  
  Манӑн ҫӑвар сӑмах йӗркеленӗ. "Харпер".
  
  
  Вӑл тӑчӗ, ваннӑйне кайрӗ те килти аптекӑпа таврӑнчӗ. Вӑл пӑшалпа пени ҫинчен темӗн пӗлет. Вӑл ман юн юхнине хӑвӑрт чарчӗ, унтан простыньне касса татрӗ те, ҫыхӑ пек, ман кӑкӑр тавра кордон ярӑмӗсене чӗркеме пуҫларӗ. Вӑл ман мӑй ҫинчи суран ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ, ҫавӑнпа та ӑна, ку шӑйрӑк ҫеҫ, тесе шутларӗ, пӑшӑрханма та кирлӗ мар.
  
  
  "Кам персе ячӗ сана, Харпер?"
  
  
  Ӑна, пӗлместӗп тесе, пуҫне сулкаласа илчӗ. Вӑл мӗн пулса иртни ҫинчен калама пултараймарӗ.
  
  
  Вӑл, манпа мӗн тӑвасшӑн пулнӑ пек, мана пӗр минут хушши сӑнарӗ, унтан ман алӑсемпе кимӗсене ҫыхса тӑракан пир татӑкӗсене касса татрӗ. Ҫак шатра пит-куҫ палланӑ пек туйӑнать, анчах эпӗ кама та пулин паллаймарӑм.
  
  
  Ура ҫине тӑрса, вӑл пӳлӗме тепӗр хут пӑхса ҫаврӑнчӗ, унтан, манпа урӑх калаҫмасӑр, пӳртрен тухрӗ. Ӑна машина тапранса кайнине илтрӗм.
  
  
  Ҫак ят ман пуҫа сасартӑк пырса кӗчӗ. Валанте. Марко Валантене. Вӑл ҫак сӑнӳкерчӗке юстици Министерстви организациленӗ преступление тӗпченӗ вӑхӑтра хаҫатсенче курнӑ. Пур сведенисем тӑрӑх, вӑл ҫӳлте ҫынсем тавра пӗр ҫын пулнӑ.
  
  
  Ӑна курсан, вӑл мана тупиччен темиҫе минут кухньӑра ирттернине аса илчӗ те тӑват уран тӑчӗ. Упаленме нумай вӑй кирлӗ пулчӗ. Манӑн алӑ адрес кӗнекине сӗртӗннӗ кун еннелле вӑл вӑраххӑн утса пычӗ. Ман пӳрнесем ун тавра чӑмӑртанчӗҫ.
  
  
  Манӑн пурпӗрех канма тиврӗ. Ӑна, пуҫ ҫаврӑннипе кӗрешсе, хӑяккӑн выртса, шталь кӗнекене вӗренме тытӑнчӗ. Эпир кӗрешнӗ чухне вӑл пӗр кӗсйи тавра тухса ӳкнӗ пулмалла. Лось пальтоне епле ҫурнине аса илсе, вӑл кӗнеке эму аллинче тесе шутларӗ. Ҫакна минутра чиксе, вӑл каллех шуса кайрӗ. Вӑл кухньӑна ҫитиччен манӑн пӗр хушӑ чарӑнса канмалла пулчӗ.
  
  
  Алӑк янаххи ҫине тӑсӑлса выртса, вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те хӑй кӑкарнӑ пукан ҫумӗнче ним хускалмасӑр выртакан Мӑйӗ ҫине пӑхрӗ. Ӑна ҫыхса тӑракан пир татӑкӗсем пукан аврисемпе аялти каштасем ҫинче ҫапкаланса тӑраҫҫӗ.
  
  
  Унӑн хӑйӗн сасси илтӗнчӗ. "Шейла?"
  
  
  Вӑл хускалманни, ответлеменни мана тӗлӗнтермерӗ. Анчах унӑн ячӗ каллех хӑрӑлтатса илчӗ, вӑл ҫав тери хытӑ тарӑхса кайрӗ. Унтан вӑл ун патне упаленсе пычӗ. Имшеркке пичӗ кӑвакарса, юнланса пӗтнӗ. Бандитсем сӑмахсене ҫав тери хаяррӑн пӳлсе хучӗҫ.
  
  
  Вӑл хӗрӗн тӑснӑ аллине сӗртӗнчӗ. Сивӗ. Ӑна, илсе пырса, пӗр минутлӑха куҫне хупрӗ.
  
  
  
  
  
  
  эмоцисене контроль айӗнче тытса пыратпӑр. Унтан вӑл кӗлетки патне туртӑнчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйне ҫав тери хытӑ ҫапнипе унӑн мӑйне хуҫса пӑрахнине курнӑ. Ҫакӑн пек пырса ҫапма пултаракан Пӗртен-Пӗр Лось пулчӗ. "Йытӑ ҫури", - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл хӑйне айӑплӑ пек туйрӗ, мӗншӗн тесен ӑна каялла тавӑрса пачӗ, хӳтӗлеме пултараймарӗ. Вӑл чӗрӗ пулнӑ-ха, вӑл вилнӗ. Анчах чи вӑйлӑ эмоци мана ҫавӑрса илчӗ, эпӗ татӑклӑ шут тытрӑм, урсах кайрӑм. Ун тавра тухӑп та Мусьӑпа туссене илӗп, ӑна дэв Кирби валли ҫеҫ мар, Шейла валли те тӑвӑп, тесе шухӑшланӑ.
  
  
  Таҫта эпӗ хам шухӑшланинчен ытларах вӑй тупрӑм. Ӑна, аллине тӑсса, кухня пукан хӗрринчен ярса тытрӗ те ура ҫине тӑчӗ. Сулланкаласа, вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ те чӳрече патнелле утрӗ. Ӑна шторӑсем татса илчӗҫ те хӗрӗн ҫара ӳтне витсе хучӗҫ. Вӑл пукан ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ те, хӑна пӳлӗмне кӗрсе, телефон патне калама ҫук вӑраххӑн кайма вӑй ҫитеричченех, пукан ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ. Ӑна ҫекӗл ҫинчен илчӗ те оператор номерне пухрӗ.
  
  
  Манӑн кранклатакан сӑмахсенче ытлашши усси пулмарӗ, анчах мана пулӑшу кирли ҫинчен пӗлтерме май килчӗ. Икӗ полицейски Бонэм тавра пӗр Бонэм унӑн килне тӑнсӑр пулса ҫитсен, чӗлӗмне ман алӑра ҫав тери ҫирӗп чӑмӑртаса тытнӑ, ӑна вӗҫертме те йывӑр.
  
  
  * * *
  
  
  Бонэмран инҫех те мар, округри больницӑри персоналсемшӗн вӑл ҫӗнӗ ҫын пулнӑ. Ывӑнса ҫитнӗ спортсменсем яланах пӗр-икӗ сунарҫӑ персе ӳкерме май килнӗ вӑхӑтра сунар сезонӗсӗр пуҫне, вӗсем темиҫе хутчен персе амантнӑ, мана тата вӗсем хӑҫан та пулин тӗл пулнӑ чи телейлӗ ҫын пулни илӗртет.
  
  
  "Пӗри куҫне чарса пӑрахнӑ та сан мӑйу ҫинчи тире ҫеҫ ҫурса пӑрахнӑ. Сана япӑхрах пулма пултарать, сенсор футболла вылятӑп", - терӗ тухтӑр. "Анчах санӑн кӑкӑрна лекнипе питӗ ӑнӑҫлӑ пулчӗ". Вӑл хулпуҫҫи урлӑ ҫакса ҫӳрекен кобурине ҫӗклерӗ. "Ку пульӑсем вӑраххӑн шума пуҫларӗҫ, еe сирӗн пурнӑҫӑн пӗлтерӗшлӗ органӗсене тӗл пуласран аташса кайрӗҫ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, сӑран япала витӗр тухрӗ те траекторирен пӑрӑнчӗ. Эсир стрелоксене вӑл сире вӗлернине ӗнентерме ҫителӗклӗ юн юхтартӑр.Сирӗн ӗҫ ӑнчӗ, мистер Харпер ".
  
  
  "Аха", - терӗм эпӗ, - манӑн ӗҫ ӑнчӗ, анчах шейла вилчӗ.
  
  
  "Санӑн ырӑ самар ҫынни те пулӑшрӗ. Вӑл сана питӗ лайӑх ҫыхса ячӗ. Пӗлесчӗ, мӗнле те пулин медицина пӗлӗвӗ пулнӑ-ши вӑл".
  
  
  Марко Валанта Мафиози Ырӑ самаринин тенине илтсен, вӑл кулса илчӗ.
  
  
  Ӑна больницӑра ирттернӗ кун ҫурӑ мана нормӑна тавӑрса пачӗҫ. Вӑл халӗ те вӑйсӑр-ха, анчах хӑйне номинал ҫывӑхне туять. Доктор мана: эпӗ хам пӳлӗм тӑрӑх ҫӳреме пултаратӑп, пурте йӗркеллӗ пулсан, ӑна вырсарникун больница тавра ҫырӑнса илме пултаратӑп, терӗ. Вӑл ҫакна пӗлмен, анчах ӑна тепӗр вӑтӑр минутран тӗрӗслеме планланӑ.
  
  
  Ӑна, чӳрече патне пырса, больница стоянки ҫине пӑхрӗ. Унта васкавлӑ двигательлӗ лӳчӗркеннӗ "Форд" кӗтсе тӑнӑ. Ирхине Ӑна Бонэмпа илсе килнӗ. Лосьпа унӑн юлташӗсем манран икӗ куна яхӑн уйрӑлчӗҫ. Эпӗ ih йӗр ҫине сивӗрех пулма шутламан.
  
  
  "Ӑна сирӗн ӳт - пӗвӗрти арҫынна курнӑранпа нумай вӑхӑт иртрӗ", - терӗ тухтӑр. Эсӗ хӗнесе тӑкни мана темиҫе кунлӑха ҫеҫ хӑварнӑ пулӗччӗ. Анчах хӑвӑр ҫине ытла ир ан пусӑрӑнтарӑр. Эсир хӑвӑр шухӑшланӑ пек вӑйлӑ маррине пӗлме пултаратӑр ".
  
  
  "Эпӗ асӑрхануллӑ пулатӑп, Доктор". Вӑл эпӗ мӗн калани ҫинчен шухӑшламан та. Ӑна Пӑши ҫинчен шухӑшланӑ.
  
  
  Тухтӑр палатӑран тухсан, ӑна больница халатне хывса урамри тумтир тӑхӑнчӗ. Ӑна пульӑпа аманса пӗтнӗ хулпуҫҫи урлӑ ҫакса янӑ гаджет, хӑйӗн талисманне ӑнӑҫлӑ вӗҫлеме тивнӗ те "Люгера"тӗрӗсленӗ.
  
  
  Манӑн плансем Хоукпа килӗшмерӗҫ. Халлӗхе Пирӗн бонэмри событисене тӗплӗн сӳтсе явма йышӑну пулмарӗ. Пӗррехинче эпир вӗсемпе телефон тӑрӑх хорька ҫинчен, полици мана больницӑна илсе кайни ҫинчен калаҫрӑмӑр, ку кирлӗ пулчӗ, мӗншӗн тесен эпӗ вилнӗ хӗрпе пӳрте кӗнӗ чухне хӑш-пӗр ӑнлантарса пама ыйтрӑм.
  
  
  Чӑнах Та, бонэма полици мана арестлеме хӑратать. Эпӗ ih хулара вилнӗ тӗслӗхсен активлӑ канӑвӗ пулса иртнишӗн вӗсем питӗ пӑшӑрханчӗҫ. Анчах Хоук хӑш-пӗр ҫипсенчен туртрӗ те, пирӗн пата урӑх ыйту та, пусӑм та пулмарӗ. Хаҫатсенче те статьясем пулман.
  
  
  Вӑл больница витӗр хура пусма тӑрӑх тухрӗ. Вӑрӑм машина шоссе ҫинчен пӑрӑнчӗ те манпа юнашар чарӑнса тӑчӗ. Алӑк яриех уҫӑлчӗ те, Хоук: "Ник, эсӗ тӑнӑшӑн ӑна хавас", - терӗ.
  
  
  Эпӗ вӑлтапа тытнӑ шкул ачи пек мар пулӗ тесе, вӑл ҫак сигнала итлерӗ те лимузина ларчӗ.
  
  
  "Эсир ман пата шӑнкӑртаттарма шутланӑ пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Паллах, эсир больницӑран тухса кайман пулӑттӑр, ун ҫинчен мана пӗлтермесӗр каллех хӑвалама тытӑнман пулӑттӑр".
  
  
  "Паллах, ҫук", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсир эпӗ ҫав идея ҫине вето хурасран хӑрамарӑр-и, тата эсир ҫын вӗлерекенсен кӗтӗвне йӗрлеме пултараймастӑр-и?»
  
  
  "Ҫук, сэр", - терӗ ӑна хисеплесе. "Эсир пӗлетӗр-и, ӑна ӗҫрен кӑларса янӑ пулӑттӑм, анчах эпӗ ӑна ҫӗнтерме пултарассине туйман пулсан".
  
  
  "Ку ӗҫре эсӗ ытла ватӑлса ҫитсен, Ник, Сана дипломати службине яма сӗнетӗп", - ассӑн сывласа илчӗ Хоук. "Эпӗ Денверта пултӑм
  
  
  
  
  
  
  Эсӗ ҫавӑн пек япала туртса илессе сиссе, эпӗ ун патне пытӑм. Сире кам та пулин подкреплени туса памалла тӑвасчӗ-и? "
  
  
  "Ҫук, сэр. Ӑна пӗччен ӗҫе тытӑнсан авантарах пулӗ".
  
  
  Хоук пирӗн хушшӑмӑрта тата малти ларкӑч ҫинче ларакан икӗ арҫын хушшинче чӑнкӑртатакан кӗленче панеле шутарса лартрӗ.
  
  
  "Ку ӗнтӗ штопора ҫеҫ мар, Кирби ӗҫленӗ, Ҫапла мар-и, Ник?»
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Хӗр те пур. Анчах кунта тавӑруран пысӑкрах япала пур. Ҫын вӗлерекене ертсе пыракан ҫын-садист, ӑна чармасан, вӑл ҫынсене вӗлерет".
  
  
  Хок панеле хӑй умне ҫавӑрса хучӗ те магнитофон туртса кӑларчӗ. Вӑл кнопкӑна пусрӗ. Вӑл официаллӑ сасӑпа: "Мана доклад Парӑр, N3"терӗ.
  
  
  Ӑна Эпӗ Бонэма килнӗренпе мӗн-мӗн пулса иртни ҫинчен каласа пачӗ, Вара Хоук диктофона ҫитӗнчӗ. "Ку официаллӑ чаҫшӗн тӑрӑшӗ. Ыттине эпир иксӗмӗр хушӑмӑрта ҫирӗп тытатпӑр. Ҫакна эпӗ сана хӑвӑн условисенче малалла тӑсма ирӗк паратӑп. Илсе кай ҫав тӑмсайсене, Ник".
  
  
  "Эсир ӑнланатӑр-и, пирӗн хӑрушсӑрлӑха Каролина ҫыранӗнчи базӑра ҫӗмӗрсе тӑкнӑ, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Эпӗ уншӑн тӑрӑшӑп", - хыттӑн каларӗ Хоук.
  
  
  "Ман шутпа, базӑна мафи агенчӗ кӗчӗ. Вӗсем эпир хӗр ҫинчен пухнӑ информацие итлесшӗн пулчӗҫ, Вӗсем Фрэнк Абуза вӗлерекенсене вӗлересшӗн пулчӗҫ. Вӗсем ют ҫынсем пурӑнакан пӳлӗм хӑрушсӑрлӑхпа пенси пама пулнӑ ҫынна вӗлерме пултараймаҫҫӗ. Ку вӑл тӳррӗн чӗнни тата кӳрентерни ".
  
  
  "Килӗшетӗп", - терӗ Хоук. "Эпӗ те ҫавӑн пек выводсем тума килтӗм".
  
  
  "Головоломкӑра хӑшпӗр ҫитменлӗхсем пур. Сӑмахран, мӗншӗн ҫын вӗлерекен мафийӑра ӗҫлет пулмалла, мана вӗлерме хӑтланчӗ, Анчах Марко Валантӑна пулӑшрӗ. Ҫакӑн ҫинчен мафире хӑвӑр экспертсенчен ыйтса пӗлӗр. Тен, вӗсем теори шухӑшласа кӑларма пултараҫҫӗ".
  
  
  "Ҫакна мӗн тунине шутлӑр".
  
  
  "Абрузӑпа Кирбие вӗлернӗ ҫынсем халӗ хӑйсен юнлӑ укҫине шыраҫҫӗ. Шейла вӗсене тӗрӗссине каланӑ пек, укҫапа мӗн пулнине пӗлмен пек туйӑнать ӑна. Вӗсем Ӑна, лось вӗлернисӗр пуҫне, хисеплӗ сӑлтавсӑрах вӗлернӗ. Ну, сӑмах май, виҫҫӗн, тӑваттӑ мар ".
  
  
  "Мӗнле следстви каймалла кунтан?"- ыйтрӗ Хоук.
  
  
  "Иртнӗ каҫ эпир Кӗрешнӗ Чухне Лось ӳкерсе хӑварнӑ адрес кӗнеки. Унта ҫичӗ ят. Ӑна ҫав ҫынсем тавра кашнинех пырса курма хатӗрленетӗп. Тен, вӗсем тавра пӗри мана Пӑши патне илсе ҫитерӗ".
  
  
  "Лосьпа Ун юлташӗсем е мафия сире чи малтан тытаймасан". Хоук адрес кӗнекине уҫкаласа пӑхрӗ. "Кусем хӗрарӑм ячӗсем, пурте вӗсем".
  
  
  "Кашниех хӑйӗн хулинче. Лосьӑн пӗтӗм карттӑ тӑрӑх туссем пур".
  
  
  "Ӑна файлы файлы. Тен, Вӗсем пире Лосьпа унӑн тусӗсем ҫинчен мӗн те пулин каласа парӗҫ. Эсир ҫырса кӑтартнӑ Тӑрӑх, Вӑл Савӑнӑҫлӑ Симӗс Улӑп пысӑкӑш. Ку пуҫламӑшӗ".
  
  
  Вӑл адрес кӗнекине илме аллине тӑсрӗ, Анчах хоук ӑна каялла тавӑрма васкамарӗ: "Ку ятсен списокӗнчен те ытларах. Ку вӑл вӑрттӑн характерлӑ каталог пулсан. Мусс ҫичӗ хӗр ҫинчен ҫырнӑ комментарисене вуланӑ-и эсир?»
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ. "Ҫитет пикантлӑ япала".
  
  
  "Вӑл вӗсем тавра кашниех чи лайӑх сферӑра мӗн тунине ҫырса кӑтартать."Лос-Анджелесра вӑй хурать "сенсациллӗ янӑрать".
  
  
  "Мана хӑй Вегасра коре панӑ рекомендацисем кӑмӑла кайрӗҫ. Эпӗ сире мӗн калам, Лось ҫырса пынисем мӗн тери тӗрӗс пулнине пӗлтерӗр".
  
  
  "Эсӗ - ӳт-пӳ тӗлӗшӗнчен ҫирӗп сӑнарлӑ, ачам, анчах эсӗ хӑвӑн япалуна шалта шӑмму-шаккуна сӳтмесӗр мӗнле тӗпчесе пӗлме пултарнине эпӗ ӑнланмастӑп", - терӗ хоук савӑнӑҫлӑ сасӑпа. "Сӑмахран, beauty Барбарсем ҫавӑн пек, Муза та ih ҫырса пама пултарайман. Вӑл унӑн ятне хытах палӑртрӗ, ун хыҫҫӑн кӑшкӑру паллисем вырнаҫтарчӗ".
  
  
  "Тен, вӑл ҫапла тунӑ пулӗ, мӗншӗн тесен вӑл сирӗншӗн-ҫак компанири хӗр".
  
  
  "Эпӗ Лось хӗрсене пӗлет пулӗ тесе иккӗленетӗп", - терӗ Хоук. "Ман шутпа, ҫак хӗрсене пурне те преступниксен тӗнчине явӑҫтарасси ҫинчен, тен, вӗсем шанмасассӑн, сире пӗр иккӗленмесӗр вӗлерекен бандитсемпе ҫыхӑнса тӑрасси ҫинчен кӑтартса памалла мар.»
  
  
  "Ку хаваслӑ ҫулҫӳрев пулать, аван".
  
  
  Хоук кӗнекене хупрӗ те мана пачӗ. "Мӗн тата, Ник? Сана мӗн те пулин тытса чарать-и?»
  
  
  "Ҫук", - суйрӑм эпӗ. "Сасӑлани те пӗтрӗ. Ӑна ҫыхӑну тытатӑп".
  
  
  Вӑл каллех ман ята каларӗ, ӑна машина тавра ҫавӑрчӗ. "Шейла сана питӗ хытӑ тӗлӗнтерчӗ, ҫапла мар-и? Мӗнле пулнӑ вӑл?»
  
  
  "Эпӗ калама пултараймарӑм. Эпӗ ӑна ҫав тери лайӑх пӗлмен".
  
  
  Муся кӗнекинчи пӗр ята Эпир Брант Шейлӑна пӗлнӗ пек пӗлекен хӗр пулма пултарни ҫинчен асӑнмарӗ вӑл. Экс иртни ҫинчен ҫырса хума пултараймарӗ, анчах вӑл Френка Абруза тӗл пуличчен пулнӑ пулмалла.
  
  
  Ӑна Шейла мӗлки, ҫавӑн пекех ӑна вӗлерекенсем хӑваланӑ.
  
  
  5
  
  
  Манӑн ӗҫре пӗр пысӑк ҫитменлӗх пулнӑ пулсан та, сехетсемпе пысӑк вилӗмсӗр пуҫне, ку вӑл манӑн ют ҫӗршывсенче хамӑннинчен ытларах вӑхӑт ирттерме тивни пулать.
  
  
  Ӑна, El Pueblo Nuestra Senora la Reinda de Los Angeles de Porciuncula, пирӗн таврара нумайӑшӗсем лос-Анджелес кӑна икӗ ҫул хушшинче пӗлеҫҫӗ. Хула лайӑхах улшӑнман. Вӑтаҫӗр тинӗс ҫӗршывӗсенчи климат пекех Климат ӗлӗкхи пекех илемлӗ, хӗрачасем те ҫаплах. Анчах хусканусем вӑйланчӗҫ.
  
  
  Вӑл аптекӑн телефон будкине кӗнӗ чух эпӗ Мӗнле Ӗҫлени кӑсӑклантаратчӗ.
  
  
  
  
  
  Вӑл Whos s Who Лосьӑн Пӗрремӗш страницине хакланӑ, содома фонтанӗ патӗнче ларакан ӳсӗр ҫынсемпе танлашать, ih тупасса кӗтет. Америкӑн чаплӑ ӗмӗчӗ нихӑҫан та вилмест.
  
  
  Ӗҫрен ыйтсан, трубкӑна хӗрарӑм сасси кӑмӑлсӑррӑн илтӗнчӗ. "Эпӗ эй, шӑнкӑртаттаратӑп". Ӑна кӗтсе тӑнӑ вӑхӑтра вӑл фонтан патӗнчи хӗрсем ҫине пӑхса илчӗ те, кондиционерпа усӑ курас тесе, киоск алӑкне яриех уҫса ячӗ. Кунсем шӑрӑхланнӑҫемӗн шӑрӑхланса пычӗҫ, кӑкӑрӗ ҫине вӑл питӗ хытӑ ҫыхрӗ.
  
  
  Сасӑ Ӗҫлет, шӑрӑх пек туйӑнать, анчах, ман шутпа, ҫывӑрмалли пӳлӗмре лось ee талант ҫинчен кӗскен ҫырса кӑтартни витӗм кӳчӗ пулӗ. Эй, тепри мана унпа ҫыхӑнма сӗнсен, вӑл мана хӑй патне кӗме чӗнчӗ. Ку вӑл улпут пуканӗ ҫинчен ӳкни пекех ансат пулнӑ. "Эпӗ ҫӗнӗ пӗлӗшсене пула ухмаха ернӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Часах вӑл сӑлтавне тупрӗ. Ҫӗнӗ ҫынсемпе паллашасси ӗҫ пулнӑ. Вӑл борделра ӗҫленӗ. Вӑл мана, алӑран тыта-тыта, пусма тӑрӑх ҫӳлелле илсе кайрӗ те кӑвак йӗрпе калатӑп.
  
  
  "Сана питӗ сӗнеҫҫӗ. Ӑна Санӑн Лосьран илнӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Лось-и? О, паллах". Вӑл мана пӳлӗме сӗтӗрсе кӗчӗ те, шӑлаварӑм ҫинчи ҫиҫӗме антарчӗ, хӑй ҫаплах йӗри-тавра пӑхса тӑчӗ. "Манӑн сана пӑхса тухмалла, хаклӑ ҫыннӑм, ваннӑна лайӑхрах йышӑнмалла. Эпӗ ӗҫлекен Леди тасалӑх вӑл-чечекленнипе юнашар, тет.
  
  
  Вӑл чее пуласран пӑрӑнчӗ. "Вӑл чӑн-чӑн философ пулмалла. Унӑн ашшӗ хӑҫан та пулин унпа тӗл пуласчӗ".
  
  
  "Ҫук, эсӗ шталь мар. Кредит ростовщикӗн долларне хумалли пекех сивӗ вӑл. Мадам нумайӑшӗ сивӗ. Вӗсем, ылтӑн чӗреллӗ фильмсем, - голливудсен пысӑк пустуйлӑхӗ. Мӗн пулчӗ сана, чунӑм? сӗртӗнтӗн-и? "
  
  
  "Вӑл хӑйпе калаҫакан ҫынна тупрӗ пулӗ", - шухӑшларӑм эпӗ. унтан стадиона мӗнле ҫитесси ҫинчен ыйтсан, вӑл бейсбол клубӗн составне тата пӗлтӗрхи рекорда хушса хунӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Вӑл илемлӗ салонӗ урлӑ сарӑ ҫӳҫлӗ пысӑк хӗрача пулнӑ, ӑна яланлӑхах штукатурка тума тивнӗ. Ee ӗмкӗчсем манӑн кӑкӑрӑма пульӑсемпе тиреҫҫӗ.
  
  
  "Мӗн пулчӗ сана, чунӑм?"Вӑл ман тутана, доктор ман пуҫа кӗртнӗ ҫӗввисене сӗртӗнчӗ. "Эсир бетономешалкӑна ӳкнӗ пек пӑхатӑр".
  
  
  "Эпӗ аварие лекрӗм*
  
  
  "Эпӗ шеллетӗп."Ee алӑ мана каллех ярса тытрӗ. "Ой, эсӗ чӑн-чӑн арҫын, ҫапла мар-и?"
  
  
  Ҫакна вӑл хӑйӗн мӗнпур клиенчӗсене каласа панӑ пулмалла, анчах пысӑк пӗлтерӗшӗсем, вӑл ҫакна асра тытма пӗлнӗ пек, нимӗне те пӗлтермеҫҫӗ. Вӑл хӑвӑрт каялла чакрӗ те ҫиҫӗм тӳмисене вӗҫертме тытӑнчӗ, пӗлсех тӑрӑр: хоук мана халех курнӑ пулсан, вӑл кулса янӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Эпӗ Сиртен Пӑши ҫинчен ыйтасшӑн. Хӑҫан курнӑ эсир ӑна юлашки хут?»
  
  
  "Эпӗ чӑнах та астумастӑп. Эсир Кунта лось залра ӑҫта иккенне пӗлме килтӗр-и?»
  
  
  "Эсӗ ӑслӑ хӗр. Эсӗ мана тӳрех тавҫӑрса илтӗн-и, ҫапла мар-и?"Iso ӑна пӗтӗм вӑйран йӑпатнӑ. "Эпӗ пысӑк клоун шыратӑп. Эпир ҫыхӑну ҫухатрӑмӑр, ӑнланатӑр-и, мӗн ҫинчен вӑл?»
  
  
  Вӑл ман паталла ҫывхарчӗ те сулахай аллипе мана пилӗкрен ыталаса илчӗ. Ee сылтӑм алли каллех манӑн ҫиҫӗме тупрӗ. Вӑл кӗсйинчен те хӑвӑртрах. "Эсир кунта пулсан, эсир кунта килнипе киленме пултаратӑр. Мӗн хавхалантарать сире?»
  
  
  Ӑна ee аллинчен ярса тытрӗ те ывӑҫ тупанӗпе ҫӳлелле ҫавӑрчӗ. Ӑна унӑн пӗтӗрнӗ пӳрнисем ҫине ҫирӗммӗш ҫулхи виҫӗ ҫын лартрӗҫ. "Лось ҫинчен каласа пар-ха мана".
  
  
  Унӑн туслӑхӗ сасартӑк сӳнчӗ. Вӑл банкнотсене тирпейлӗн вӗҫлерӗ те ih мана пилӗк таран чиксе хучӗ:"эпӗ информацие мар, секс сутатӑп".
  
  
  "Эпир Мусьӑпа тахҫанхи туссем. Анчах эпир ҫыхӑну ҫухатрӑмӑр, эпӗ каларӑм ӗнтӗ. Итле-ха, вӑл мана сан номерне пачӗ, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Эсӗ ун ҫинчен суйма пултарнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, Эпӗ Пӑшие юлашки хут хӑҫан курнине астумастӑп, Вӑл ӑҫтине те пӗлместӗп. Вӑл санӑн тахҫанах ҫухалнӑ шӑллу пулсан та, эпӗ nen ҫинчен калаҫасшӑн мар".
  
  
  Вӑл тата икӗ ҫирӗм тенкӗ кӑларчӗ, пиллӗкне пурне те хуҫлатса, тарӑн шӑтӑклӑ блузка ӑшне чикрӗ. "Эсир шанатӑр-и?"
  
  
  "Эпӗ пӗтӗмпех шанатӑп. Лось ҫынсене пӑтраштарма юратать, ку унӑн лайӑх пулса тухать. Nenпа палламан ҫынсем ҫинчен никам та калаҫмасть".
  
  
  "Мана кивӗ адрес, телефон номерне те парӑр. Эпӗ ӑна ӑҫтан тупнине каламастӑп".
  
  
  Ӗҫлет, хӑйӗн пысӑк кӑкӑрне хыпашлать те купюрсем туртса кӑларать. Вӑл ih пӗркеленчӗксене шӑлса якатрӗ. "Эпӗ курман, вӑл темиҫе уйӑх, тен ҫулталӑк та пулӗ. Тӳрӗ кӑмӑлпа. Адресне вӑл нихҫан та пӗлмен. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе вӑл кунта сасӑлама килет, урӑх нимӗн те ҫук".
  
  
  "Унӑн ячӗ пулнӑ, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Эсӗ унӑн тусӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ. Туссем урӑх ятсене пӗлеҫҫӗ". Вӑл мана купюрсем ывӑтрӗ те, вӗсем урайне ӳкрӗҫ. "Эсӗ унӑн тусӗ пек те мар. Эсӗ ытла тӳрӗ ҫын пек курӑнатӑн. Взятка ил те eeа ҫап".
  
  
  Калаҫусене татсан, вӑл тӳрремӗнех калаҫма пикенчӗ. Сӑран йӗнӗллӗ "Люгера" курас тесе, вӑл курткине сирсе пӑрахрӗ. "Мана ят кирлӗ, Ӗҫлерӗм".
  
  
  Вӑл аялти тутине ҫуласа илчӗ. "Эсир копп-и?"
  
  
  "Ҫук, арҫын Лося шырать".
  
  
  "Джонс-унӑн ячӗ". Вӑл пӑлханса кулса ячӗ. "Эсир мана ӗненместӗр пулӗ, анчах ку тӗрӗс. Ӑна Эдвард Джонс тесе чӗнеҫҫӗ. Эпӗ сире мӗн калама пултарнине пурне те калатӑп".
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ, кун патнелле ҫывхарса. "Эсир взятка хӑварма пултаратӑр".
  
  
  Ӑна ҫурт патӗнче виҫӗ сехет кӗтсе тӑчӗ, автокресло ҫине ӳкрӗ те систермесӗр пӑхма тӑрӑшрӗ. Вӑл ҫурт патӗнче пулнӑ
  
  
  
  
  
  Юлашкинчен, ӗҫлеме пуҫласан, вӑл хӑйне персонажсен анализӗпе тултарма та хатӗр пулнӑ, таксие чарнӑ.
  
  
  "Аван-ха, эсӗ шанчӑклӑ ҫын мар", - тесе шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл таксипе кайрӗ, ку мана хула урлӑ пурӑнмалли йӳнӗ ҫурт патне илсе ҫитерчӗ. Вӑл, пусма тӑрӑх ҫӳлелле хӑпарнине асӑрхас тесе, шӑпах вӑхӑтра Ӗҫе тытӑнчӗ. Вӑрӑм коридор вӗҫӗнче сарлака кӑкӑрлӑ сарӑ хӗрарӑм алӑка шаккарӗ. Ответ илеймесӗр, вӑл хытӑрах шаккарӗ. Унтан вӑл ҫаврӑнчӗ те мана курчӗ, унӑн куҫӗсем ялав ҫутипе чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  "Сан историре тӗрӗслӗх пулман, - терӗ ӑна салам, - анчах эпӗ хамӑн укҫана хакларӑм. Эсӗ мана кунта илсе килтӗн".
  
  
  "Ҫӗвӗҫ пек ӑслӑ, ҫапла мар - и?"вӑл сурчӗ.
  
  
  Ӑна алӑк тутанса пӑхрӗ. "Лось килте ҫук пулмалла. Мӗн тума сӗнетӗр эсир пире кунпа?»
  
  
  Вӑл тепӗр пусма тӑрӑх чупса кайрӗ. Ӑна пӳрт тӑррине ҫитичченех хӑваласа кайнӑ, кӗтесе хӑваласа кӗртнӗ. Вӑл кӗрешет, ман пите чӑрмалать, мана чӗркуҫҫипе чышма хӑтланать, темиҫе ҫул хушши илтмен ятлаҫусене калать. Эпӗ темиҫе тӗрлӗ ҫул ҫӳренине шута илсе, ку унӑн словарь запасӗ ҫинчен нумай каларӗ.
  
  
  Ӑна ee сулӑран туртрӗ те пӳрт тӑрри ҫумне пӑчӑртарӗ. "Халӗ Ӗнтӗ Лось ҫинчен тӗрӗссине итлер".
  
  
  "Эсӗ мана тӗртсе яраймӑн. Вӑл пулатчӗ, анчах эсӗ пулмастӑн".
  
  
  "Ҫакна ан шан, Ӗҫлерӗм. Лось ман тусӑма вӗлерчӗ те хӗре виличченех лартрӗ. Ӑна тупатӑп та, ҫул ҫинче мӗн тӑвасси маншӑн пурпӗрех".
  
  
  Вӑл йывӑррӑн сывлать. "Хӗр пирки тӗрӗс-и ку? Эсӗ шайра-и?»
  
  
  "Хӗре Шейла тесе чӗннӗ. Лось ӑна асӑнни ҫинчен эсир хӑҫан та пулин илтнӗ-и?»
  
  
  "Нихҫан та. Ӑна та курман, - юлашки вӑхӑтра. Вӑл хваттерте пурӑннӑ, ӑна пӗлнӗ. Ӑна эсир шыранине вӑл ӑҫтан пӗлтӗр-ха, тесе шутланӑ. Ку вӑл-сӑлтавӗ. Тупа тӑватӑп, ку ҫапла".
  
  
  "Вӑл Хӑйне Эдвард Джонс тет, е эсир ӑна шухӑшласа кӑлартӑр-и?»
  
  
  "Вӑл ҫак ятпа хӑйне пӗлнӗ чухне усӑ курнӑ. Вӑл тата вунӑ ҫынпа усӑ курнӑ пулмалла. Эсир мана ӗненместӗр пулсан, пӳрте таврӑнӑр та ытти хӗрсенчен ыйтса пӗлӗр. Вӗсем сире те ҫавнах калӗҫ. Вӑл вӑрӑ-хурах. Вӑл темиҫе пысӑк del туса хунипе мухтанать.
  
  
  Ӑна ee ячӗ. "Питӗ аван."
  
  
  "Эпӗ кайма пултаратӑп-и?"
  
  
  "вӗҫсе кай", - терӗм эпӗ.
  
  
  Пусма патне ҫитсен, вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  "Вӑл ӑна виличченех лартрӗ-и?"
  
  
  "Аха", - терӗм эпӗ хӑрӑлтатакан сасӑпа.
  
  
  Хваттерӗн кунне йӳнӗ ҫӑраҫҫи ҫӑмӑллӑнах уҫӑлнине асӑрхарӗ вӑл. Пӳлӗмсем пушӑ, сӗтел-пукансем тусанланса выртаҫҫӗ. Юлашки ҫын тахҫанах тухса кайнӑ. Ун ҫине йӗрӗнсе пӑхса илчӗ. Ӑна ытларах та шаннӑ.
  
  
  Компани мана пусма айӗнче кӗтсе тӑчӗ. Ee курсан, вӑл хӑйӗн ялавне пурнӑҫлама ирӗк памарӗ.
  
  
  "Эсир калани мана шухӑша ячӗ, - Терӗ Ӗҫ.
  
  
  "Турӑн-и ҫакна?"
  
  
  "Эпӗ хӗр ҫинчен калатӑп. Вӑл сан хӗрӳ пулнӑ-и?»
  
  
  "Каламарӗ ӑна. "Анчах вӑл ун пек вилӗме тивӗҫлӗ мар".
  
  
  "Эпӗ Сире Пӑши ҫинчен каласа панинчен ытларах каласа пама пултараймастӑп. Анчах эпӗ сире урӑх ят калама пултаратӑп. Тискер кайӑксем мӗнле ӗҫленине пӗлетӗр-и эсир? договорсем тӑрӑх вӗсем мафи тӑрӑх е тупӑш пайне ҫаратма укҫа паракан каччӑ патне каяҫҫӗ. Лос-Анджелесра Харкелл ятлӑ ҫын пур. ҫаратма укҫа".
  
  
  "Тавтапуҫ, Ӗҫлерӗм".
  
  
  "Ман ун ҫинчен. Эпӗ шӑпах ҫакна асра тытатӑп. Эпӗ сана мӗн каланине ман".
  
  
  Хаскелл кунӗ валли тунӑ таблица вӑл хускалмасӑр выртни ҫинчен пӗлтернӗ. Кайри пӳлӗмре хулӑн кавир хӑй укҫа ӗҫлесе илнине е ӗҫлесе илнине кӑтартса панӑ. Ҫак кӑмӑллӑ секретарь мана тулли шӑллӑ кулӑпа, чӗререн тав турӗ, мистер Харкелл малтан ҫырса хумасӑр никама та йышӑнмасть, терӗ.
  
  
  "Мӗнле йышӑнмалла?"
  
  
  Вӑл каллех шӑлӗсене кӑтартрӗ. Унӑн шӑл пастине рекламӑламалла пулнӑ. "Ҫын Мистер Хаскелла пӗлмест пулсан, сайра сиплекенсене пӗлет".
  
  
  "Эпӗ эдвард Джонса пӗлетӗп", - терӗм эпӗ. "ку ҫителӗклӗ Пулӗ-ши?"
  
  
  Вӑл темиҫе хут пуҫтарчӗ те, хӑйӗн босс ятне пӗччен чухне пӗлтерме кӗчӗ. Вӑл таврӑнсан, мистер Хаскелл паян питӗ ӗҫлӗ пулни ҫинчен, Эдвард Джонс ҫинчен нихҫан та илтменни ҫинчен пӗлтерчӗ.
  
  
  "Урӑхла каласан, ӑна пӑрахса каймалла".
  
  
  Ку хутӗнче ҫирӗм тӑватӑ карат каллех кулма пуҫларӗ. "Эсӗ ӑнлантӑн-и, бастер".
  
  
  Хура кадиллак ҫул хӗрринче ларать, ун ҫурчӗ тавра хӗвеллӗ таса Калифорни ҫине тухнӑ. Руль умӗнче униформӑллӑ шофер ларать, вӑл иккӗмӗш хутран килнӗ ҫын пек курӑнать.
  
  
  Mimmo "Кэдди"иртсе пынӑ чух унпа калаҫма пӗшкӗнчӗ. "Ҫӗлетнӗ форма тӑхӑнма юрамасть. Ҫавна пула алӑ айӗнчи мӑкӑрӑлчӑк, шина ҫинчи тикӗс мар вырӑн пек, палӑрса тӑрать".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ те мӑкӑрӑлчӑкне лӑпкаса илчӗ. "Сасси ӑҫта унӑн хӑйӗн рекомендацийӗсем?"
  
  
  Ӑна ҫур кварталта пытанса кӗтсе тӑнӑ. Шофер Хаскеллӑпа килнӗ пулмалла. Тепӗр вунӑ минутран пальто айне арбуз йӑтса пынӑ пек курӑнакан тулли арҫын пырса кӗчӗ те машина ҫине ларчӗ.
  
  
  Кэдди ун патӗнчен иртсе кайсан, унран юлнӑ. Пирӗн тӗллевпе хула тулашӗнчи чаплӑ клуб пулчӗ. Шыҫмакки гольфла вылять. Ӑна бинокльпе сӑнаса, кун каҫиччен ытларах ирттерчӗ. Унӑн, карчӑкӑнни пек, дройв пулнӑ. Юлашкинчен, клуба каялла сулӑнсан, унӑн штальне кичемлӗх пусса илчӗ.
  
  
  Ҫул тума вӑхӑт ҫитрӗ. Ӑна бинокльпе ҫӗклерӗ те стоянка еннелле утрӗ.
  
  
  
  
  
  . Автомобильсен речӗ хыҫӗнчен утса, ӑна хыҫалтан, аллисене хӗреслетсе тытса "Кэдди"капочӗ ҫумне таяннӑ шофер патне пычӗ.
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп", - терӗм эпӗ ҫемҫен.
  
  
  Вӑл вӑрт ҫаврӑнчӗ те, ӑна ҫак хӗвеллӗ элек ӑшне тӑруках касса кӗртрӗ. Эпир ан асӑрхаччӑр тесе, ӑна икӗ машина хушшине хӗстерсе лартрӗ те каллех ӑна ҫапрӗ. Унӑн куҫӗсем мрамор пек чарӑлса кайрӗҫ, ҫак кӑнттам алӑ пиншак тӳмисем ҫинчен халсӑррӑн шуса анчӗ.
  
  
  "Атьӑр, сирӗн рекомендацисем ҫине пӑхар", - терӗ те ӑна курткинчен хытӑ туртрӗ. Кнопкӑсем ҫумӑр пек "кадилак" борчӗ ҫине тӑкӑнчӗҫ. Ӑна вӑл хул хушшине хӗстернӗ 38-мӗш калибрлӑ пистолетне туртса кӑларчӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ эпир сан босса кӗтетпӗр", - терӗ ӑна эму.
  
  
  Хаскелл клуб витӗр тухсан, шофер руль умӗнче пикенсех ларать. Ку стойка пистолет пирки пулнӑ, вӑл ӑна эму мӑйӗнчен хыҫалтан пырса тӑрӑнтарнӑ.
  
  
  "Макс, мӗн пулчӗ сана?"- тесе ыйтнӑ Харкелл, ҫывхарни ҫулать.
  
  
  "Унӑн пурнӑҫӗ ыратать", - терӗм эпӗ, Машинӑн сылтӑм алӑкне урапа тапрӑм. "Ларӑр, мистер Харкелл".
  
  
  Тачки ман ҫине хыҫалти ларкӑч ҫинчен пӑхса илчӗ. Гольфшӑн унӑн хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ, анчах халӗ вӑл кӑшт шуралнӑ пек курӑнать. "Ку сирӗн шухӑшӑра усӑ кӳмест", - мӑкӑртатрӗ вӑл. "Эпӗ кӑштах витӗмлӗ ҫын".
  
  
  Вӑл нумай кӗтрӗ, эпӗ чӑтӑмсӑрлантӑм. "Ларӑр машина ҫине, мистер Хаскелл, е сирӗн шоферӑн юнне ҫак хаклӑ жирин сӑран ларкӑчсем ҫине тӑкӑп".
  
  
  Вӑл машина ҫине ларчӗ те, мӑкӑртатса, кресло хыҫӗ ҫине таянчӗ. Кӳпшек пӳрнисене пӗрле хуҫлатса: "ку ӗҫе тума Санӑн питӗ лайӑх сӑлтав пур", - терӗ.
  
  
  "Ӑнӑҫу хӑйне хӑй шантарать, мистер Харкелл, - терӗм эпӗ. -вӑл йӳнӗ бандит мар, эсӗ маншӑн мӗн тери кирлӗ".
  
  
  Унӑн пӗчӗк куҫӗсем шиклӗн пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илчӗҫ, анчах вӑл хӑйне хӑй ҫирӗп тытрӗ. "Эсир Эдвард Джонсӑн тусӗ тесе ҫирӗплетекен ҫын пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  "Эпӗ ӑна урӑххи тесе каламарӑм. Эпӗ ӑна пӗлетӗп, терӗ. Ӑна сирӗнпе пӗрле мистер Джонса ӑҫта тупасси ҫинчен кӑштах информаци кирлӗ".
  
  
  "Эпир нихӑҫан та адрессене улӑштарман".
  
  
  Эпӗ шурӑ перчетке тӑхӑннӑ Хаскелла тыткалама сӑлтав та курмарӑм. Шоферпа "Кадиллак" пулсан та, вӑл кавирсем сарнӑ офиспа хула тулашӗнчи клубри членсем пулсан та, бандитсенчен ытла мар. Ӑна, револьверӗпе ҫак чӗркуҫҫи чашки ҫумне хӗстерсе тытнӑ. Хыттӑн пырса ҫапни ӑна ыраттарчӗ.
  
  
  "Кам эсӗ, ҫӗвӗҫ?"онлайн отель пӗлме.
  
  
  "Эпӗ сире Штопора Эдвард Джонс ҫинчен панӑ ҫын".
  
  
  "Вӑл лос-Анджелесра темиҫе уйӑх пулман. Унӑн унпа ҫакӑнтан ытла ӗҫ пулман".
  
  
  "Джонспа кам ӗҫлет? Унӑн ӗҫре усӑ куракан икӗ тус пур. Унӑн ih ячӗсене пӗлес килет".
  
  
  Вӑл пит-куҫне пӗркелентерчӗ те кашни йӑха ҫухатрӗ. "Эсир ҫав ҫынна, ӑна пӗлнӗ пекех, лайӑх пӗлнӗ пулсан, ӑна шырама сире интереслӗ пулман пулӗччӗ. . Вӑл ҫынсене вӗлерме юратать".
  
  
  "Сасса мӗншӗн шыратӑп-ха эпӗ ӑна".
  
  
  "Эпӗ сире ҫав туссем ҫинчен каласа пама пултараймастӑп, мӗншӗн тесен эпӗ унпа пӗччен пулнӑ. Вӑл кун пек детальсене питӗ асӑрханса пӑхнӑ. Вӑл ман пата укҫа илме пыма пӑрахрӗ, мӗншӗн тесен урӑх хӳтлӗх тупрӗ. Организацире такама пулӗ тетӗп".
  
  
  Вӑл машина тавра тухрӗ. Тата ноль. Харкелл мистерпа ҫывӑх паллашас кӑмӑлӑм ҫук пулсан, вӑл ахалех сая кайнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Эсӗ мана камне каласшӑн мар-им?"- тесе ыйтнӑ Харкелл.
  
  
  "Мӗншӗн-ха манӑн ӑна? Эсӗ мана нимӗн те каламарӑн".
  
  
  Ӑна шофер пистолетне урамри ҫӳп-ҫап бакне пӑрахрӗ.
  
  
  Вӑл ҫӗрле хоука телефонпа мотельпе шӑнкӑртаттарчӗ. "Атя ҫырнисене танлаштарар, - терӗм эпӗ, вӑл лини патне ҫитсен.
  
  
  "Манӑн Сире Бонэм отелӗнче вӗлересшӗн пулнӑ ҫын ҫинчен мӗнле те пулин информаци пур. Пӗрремӗшӗнчен, ӑна Чӑнах Та Куган тесе чӗннӗ. Унӑн полици досьи пулнӑ. Вӑл тара тытнӑ ҫын, чи лайӑххисенчен пӗри пулнӑ. Эсир ӑна ҫӗнтерме пултарнинчен ФБРР кӑштах тӗлӗннӗ пек пулчӗ ". Хоук сассинче кӑмӑлӗ тулни палӑрчӗ.
  
  
  "Кам хӑйӗн приказне панӑ?"
  
  
  "Вӑл никама пӑхӑнман подрядчик пулнӑ. Ҫӳллӗ пулнӑ эму гонорара тӳлеме пултаракан кирек кама та тара тытнӑ. Фбр вӑл мафин регулярлӑ ӗҫ укҫине кӗмен тесе ҫирӗплетет".
  
  
  "Валант пирки мӗн?"
  
  
  "Вӑл Френка Абрузӑн чи ҫывӑх тусӗ пулнӑ".
  
  
  "Хӑратӑп, манӑн сахал. Лось ҫук, Лос-Анджелесра".
  
  
  Хоук мисс пырне тасатрӗ "ӗҫ пирки Мӗнле Ӗҫлет? Вӑл выставкӑна тухиччен пурӑннӑ-и?»
  
  
  Кун пирки нимӗн иккӗленмелли те ҫук. Манӑн боссе ҫинче таса мар старикӗн йӗрӗ пурччӗ.
  
  
  Улттӑ
  
  
  Ӑна ир-ирех ҫывӑрма вырттарнӑ та тул ҫутӑличченех ҫывӑрнӑ. Манӑн пӗртен-пӗр передача-чашкӑракан сасӑ. Куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ, вӑл, пӳрнисемпе "люгер" авринчен ҫатӑрласа тытса, итлесе выртрӗ. Унтан вӑл сасартӑк ман пите ӑшӑ килсе кӗнине туйса илчӗ.
  
  
  Простыньне сирсе пӑрахса, вӑл ҫаврӑнчӗ те, вильгельмина тытса, куклене-куклене урайне ӳкрӗ. Ҫулӑм чӗлхисем ман номер стенине ҫуласа илчӗҫ. Хӑй илтнӗ чӑшлату шалти картишне тухакан кӗленче алӑксен чаршавӗсем ҫуннипе ҫыхӑннӑ. Вӗсем ӗнтӗ хура ӑвӑ пек пӗтӗрӗнеҫҫӗ, вут-ҫулӑм ахлата-ахлата ҫунма тытӑнать.
  
  
  Ӑна холлӑри огнетушитель йынӑшса ярса тытрӗ те, пӳлӗме кӗрсен, шӑрӑхпа шартах сикрӗ. Огнетушитель хӑвӑрт ҫулӑм сӳнтерчӗ. Ӑна выляса илтӗм, анчах вӑл пилӗк мина ытларах ҫывӑрнӑ пулсан, пӗтӗмпех урӑхла пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна огнетушитель ӳкерчӗ, Люгера каллех ҫӗклерӗ те татса илчӗ.
  
  
  
  
  
  кӑмрӑкланнӑ шторӑсем. Тахӑшӗ кантӑкран тунӑ шӑтӑк турӗ те, шторӑсене чӗртес тесе, аллине тӑсрӗ. Ку профессиллӗ питӗ лайӑх ӗҫ пулнӑ. Вӑл шӑтӑк ҫине киленсе пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман пуҫ ҫумӗнчи алӑка шӑтарчӗ. Вӑл куҫӗсене чарса пӑрахса mimmo иртсе аякри стена ҫумне пырса ҫапӑннине илтрӗ. Тепӗр самантран вӑл урайӗнче выртрӗ.
  
  
  Бандит хупӑ патио тепӗр енчи кирпӗч стена хыҫне тата бассейн патне пытанчӗ. Тӗксӗм ҫутӑра вӑл стена витӗр сӑрхӑнтарнӑ пӑшал сахал курма пултарнӑ. Пӑшал сассине илтмен пирки винтовка глушитель пулмалла. Ку арҫын пур ӗҫре те профессионал пулнӑ, вӑл ман пуҫ тӑрӑх ултӑ дюйм чухлӗ ҫу сӗрнисӗр пуҫне. Тен, вӑл спусковой вӑлта ҫине пуссан, вӑл кӑштах хускалчӗ пулӗ.
  
  
  Эпӗ ӑна хирӗҫ нимӗн те каламарӑм, мӗншӗн тесен ӑна уҫҫӑнах курма пултараймарӑм. Вӑл та мана тупаймарӗ. Эпир кӗтмелле вӑйӑ вылярӑмӑр, пирӗн тавра кашниех ҫӗнӗ япала тупасса шанчӗ. Ку манӑн чӑтӑмлӑхӑм иртсе кайрӗ. Ӑна куҫса кайма шут тытрӑм. Ыталашса, вӑл каялла чакма пуҫларӗ.
  
  
  Алӑк патӗнчен аяккарах кайсан, вӑл ура ҫине тӑчӗ. Вӑл шӑлаварне тӑхӑнчӗ. Ҫара уран хуллен утса, вӑл кавир сарнӑ коридор тӑрӑх чупса кайрӗ те, пусма тӑрӑх мотелӗн иккӗмӗш хучӗн пуҫламӑшӗнче хӑпарчӗ. "Ӑнсан, ӑна ҫӳлтен персе пӑрахма пултаратӑп", - шухӑшларӑм эпӗ, Анчах вӑл иккӗмӗш хутри балкон карлӑкӗ патне ҫитсен, хӑй пытанса тӑнӑ вырӑн тавра ҫухалчӗ.
  
  
  Мотель территорийӗнчи тӗмсен катӑкӗсем лайӑх хӳтлӗх кӳреҫҫӗ, анчах вӗсен хушшинче стрелка сиккелесе ҫӳреме тивет. Хӑҫан та пулин куратӑпах ӑна. Ӑна сивӗ сывлӑшра кӑштах чӗтресе кӗтсе тӑнӑ. Шӑлаварсӑр пуҫне, ман кӑкӑрта пӗр ҫыхӑ ҫеҫ.
  
  
  Юлашкинчен вӑл манран таракан хутланчӑк кӗлеткене асӑрхарӗ. Ӑна пеме ӗлкӗриччен вӑл ҫуртӑн инҫетри кӗтессине сикрӗ.
  
  
  Вӑл пусма картлашкисем тӑрӑх хӑвӑрт анчӗ, укҫаллӑ напитоксене сутакан mimmo рет автомат чупса иртрӗ те парк ҫине вӗҫсе тухрӗ. Ман арҫын каялла чакрӗ. Вӑл пралук карта урлӑ каҫрӗ те ҫул хӗрринче мотель территорийӗ хыҫӗнче вараланса пӗтнӗ машина ҫине сикрӗ. Вӑл мотоцикл илчӗ те вӗҫтерчӗ.
  
  
  Ӑна пеме те пултарнӑ пулӗччӗ, анчах ку ӑна чарман пулӗччӗ, ҫавӑнпа та вӑл халӑха илӗртесшӗн пулман. Ӑна каялла хӑвӑр пӳлӗме кӗтӗр, куҫа курӑнакан штопора парӑр. Ӑҫтан пӗлем-ха ҫын вӗлерекенӗ мана ӑҫта тупмаллине?
  
  
  Унтан ӑна ирхи апат тунӑ та, Мотельпе тухса, хула урлӑ Works тӗл пулнӑ ҫурт патнелле кайнӑ.
  
  
  Алӑк патӗнче мана тӗреклӗ китаец тӗл пулчӗ. Ӑна курманччӗ, - вӑл хӑй пӗрремӗш хут килсе кайнӑччӗ, уншӑн ӳкӗнмерӗ те. Ӑна трактор пек туса лартнӑ, туслӑ курӑнман.
  
  
  "Мӗн тӑвасшӑн эсир ҫак вӑхӑтра?- ҫиленсе ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Бизнесшӑн ытла ир-и?"
  
  
  "Сирӗн тӗлпулу ҫук пулсан. Сирӗн ҫук".
  
  
  Вӑл ӑна ман умма хупма хӑтланнӑ кун ҫумне таянчӗ. Эму йӑл кулчӗ. "Ӗҫе кала, ун патне урӑххи килчӗ".
  
  
  "Завод паян никама та курмасть".
  
  
  "Эсӗ кун пирки йӑнӑшатӑн", - терӗ ӑна эму. "Вӑл мана курать".
  
  
  "Мистер, манпа хытӑ ан хӑтланӑр. Ӑна сире тепӗр блока пӑрахма пултаратӑп".
  
  
  "Тен, эсӗ пултарнӑ пулӑттӑн. Анчах вӑл таврӑнсан, манӑн тамӑка кӑтартмалла пулать".
  
  
  Вӑл пуҫне каҫӑртрӗ те, ҫакӑнса тӑракан мотор кӗрленӗ пек, ахӑлтатса кулса ячӗ. "Ӗлӗк вӑл профессиллӗ кӗрешӳҫӗ пулнӑ. Хӑватлӑ Шань-Анджелесра ҫуралнӑ Пулин те, Хӗвелтухӑҫ Террорӗ. Эсир хӑҫан та пулин телевизорпа ресторанг курнӑ-и?»
  
  
  "Эпӗ ун пек тӑвас мар тесе тӑрӑшатӑп".
  
  
  "Итле - ха, чӑнкӑ йӗкӗт, ӑна кунта ҫеҫ ӗҫлетӗп. Анчах эсӗ кӗтес тетӗн пулсан, эпӗ ӑна сан пӗлтерӳне илсе килетӗп".
  
  
  "Тавтапуҫ."
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ. Эсир мана йӑпататӑр".
  
  
  Вӑл мана шала кӗртрӗ те, ҫаплах кулкаласа, аяккалла пӑрӑнчӗ. Вӑл, хӑй хыҫҫӑн алӑка хупса, кайри пӳлӗме кӗчӗ. Ӑна пӗр хӗрарӑм сасси илтрӗ. Ӑна кӗтнӗ вӑхӑтра вӑл ӗнер ҫав тери лайӑх пӗлекен хӗре паян курма мӗншӗн питӗ йывӑрри ҫинчен ыйтса пӗлчӗ.
  
  
  Ӗнер Мана Ӗҫе ертсе пыракан пусма ҫине сарӑ хӗрарӑм тухрӗ. Вӑл Ӗҫ евӗрлех пулнӑ, пӗҫҫисем ҫамрӑкрах та йывӑртарах пулнӑ. Ун ҫине пӑхсан, вӑл ниме те пӗлтермест пулӗ.
  
  
  Анасласа та карӑнкаласа, вӑл мана чӗнсе илчӗ: "мӗн кирлӗ сана, пылакскер?"Унӑн сасси пире мӗнле пулсан та, вӑл ӑна ӑҫтан тупмаллине пӗлет.
  
  
  Тухӑҫ сехри хӑпрӗ. "Аташса кай", - мӑкӑртатрӗ вӑл хӗре. Ахӑртнех, ку урӑх йӑпатмарӗ пулас. Вӑл мана пуҫ пӳрнипе тӗкрӗ. "Атя, чӑнкӑ йӗкӗт".
  
  
  Вӑл жалюзисене хӗвелтен тачӑ хупланӑ пӳлӗме кӗчӗ. Йӳнӗ шӑршӑллӑ япаласем сывлӑша вараланӑ, сӗтел-пукансем тиккпа голливудски гротеска пек пулнӑ. Пысӑк китаец ман хыҫран алӑка хупрӗ те, эпӗ ҫӑра шаклатнине илтрӗм.
  
  
  Мана кӗтнӗ хӗрарӑм Пачах Та Ӗҫ пек пулман. Эй, вӑтӑр ҫултан иртнӗ, таҫта унӑн аслашшӗсенче хӗвелтухӑҫ ҫынни пулнӑ пулмалла. Ee куҫӗсем кӑшт чалӑшрах, ӳт-тирӗ сарӑрах тӗслӗ. Унӑн хура ҫӳҫне тӗллевӗ ҫывӑхнех касса янӑ. Йӑлтӑркка мандарин мандаринран тунӑ кӗлетки унӑн яштака кӗлетки тавра пытанса тӑрать, вӑрӑм чӗрнисене вӑл сисӗмлӗ облаҫра сӑрланӑ. Тӗттӗм пӳлӗмре унӑн куҫӗсем пирӗн чӗркуҫҫисем ҫинче хутланса выртнӑ сиам кушакӗн куҫӗсем пек йӑлтӑртатаҫҫӗ.
  
  
  "Вӑл-и Ку, Алида?"- ыйтрӗ Шан.
  
  
  "Паллах, вӑл".
  
  
  "Эсӗ мар
  
  
  
  
  
  
  тепри Ӗҫлет, мистер. "Вӑл, хулӑм пӳрнисемпе ывӑҫласа илсе, мана ҫанӑран ярса тытрӗ."Ӑна сирӗн мӑйӑра хуҫма пултаратӑп ".
  
  
  Кушак аҫи хӗрарӑмӑн чӗркуҫҫийӗ ҫинче юнанине илтнӗ пек пуҫне ҫӗклерӗ. Ҫак пӗчӗкҫеҫ чӗлхе ҫав тери лайӑх шӑвать.
  
  
  "Кӑшт тӑхта - ха", - терӗм эпӗ. "мӗншӗн кӑмӑлсӑрланнин сӑлтавӗ?"
  
  
  Хӗрарӑм кушака ачашласа илчӗ те кулса ячӗ. "Эпӗ ку ҫурта тытса тӑратӑп. Эсир кунта ӗнер суя сӑлтавпа килтӗр. Эсир пире инкек кӳтӗр".
  
  
  "Мӗнле инкек?"
  
  
  "Начар сӑн-пит. Сан ҫинчен мана чи пуҫламӑшӗнченех каласа памасан, эпӗ йӑнӑш турӑм. Эпӗ сана ӑна каллех курма ирӗк памастӑп. Эсӗ хутшӑнакан ӗҫ вӑл унӑн ӗҫӗ мар".
  
  
  китаец аллине ман хулпуҫҫи ҫине йывӑррӑн хучӗ. "Халӗ вӑл манӑн-и?"
  
  
  "Ҫук - ха", - терӗ эму Алида. Вӑл вӑрӑм чӗрнипе ман ҫине кӑтартрӗ. "Эсир, лось хӗрарӑма вӗлермеллех ӳкрӗ тесе, хӗр патне ҫитрӗр. Тен, эсир суятӑр. Тен, сирӗн ӑна шырама урӑх сӑлтавсем пур".
  
  
  "Мӗн пулнӑ пулӗччӗҫ-ши вӗсем?"
  
  
  "Сӑмахран, икҫӗр пин доллар".
  
  
  Ку вӑл штопор кӑна, вӑл Мана хирӗҫ Шан кӑларса ярсан, эпӗ тухса кайма шутламан, Пӑшӑрхантарман. Ҫапла вара, хӗр ӑна чавсипе шан хытӑ хырӑмӗнчен ҫапрӗ. Ялава пурнӑҫа кӗртме ирӗк панипе вӑл кӑмӑлсӑррӑн кулса илчӗ.
  
  
  Ҫаврӑнса ӑна чӗркуҫҫипе ҫапрӗ. Унӑн сӑн-пичӗ темле, анчах юмахри пек мар. Унӑн куҫӗсем патне йӗрсем ыратмаллах чупса иртрӗҫ, вӑл, грец мӑйӑрне чӗркуҫҫисем хушшине хӗстерме хӑтланакан чалӑш ураллӑ ҫын пек, пӗкӗрӗлсе ларчӗ.
  
  
  Вӑл ман паталла туртӑнсан, ӑна суя турӑм, унтан ӑна сылтӑм ал айӑккипе ҫапрӗ. Доскана каснӑ сасӑ эму хулӑм мӑйӗнчен пырса тиврӗ. Куҫӗсем чарӑлса кайнӑ, сывлӑшӗ шӑл витӗр шӑхӑрать. Ӑна пальто ӑшне чиксе, ӑна противовессем тӑрӑх туртса кӑларчӗ те пӗҫҫи ҫине ывӑтрӗ. Вӑл урайне икӗ этажран ӳкнӗ пианино пек ӳкрӗ.
  
  
  Ӑна Люгер туртса кӑларчӗ. "Ӑҫта Ӗҫлет?"
  
  
  Алида тӑчӗ те кушак аҫине ман пите ывӑтрӗ. Вӑл пӑрӑнчӗ те, сиамец mimmo вӗҫсе иртрӗ, унӑн ҫилли тулса ҫитрӗ. Вӑл Шан ҫурӑмӗ ҫине ларчӗ те ҫӳлелле хӑпарма пуҫларӗ. Китаецсем ӑна тӗртсе яма хӑтланнӑ, кушак аҫи арҫын пуҫне чӗрнисемпе чикнӗ.
  
  
  Мӗскӗн Шан, кантӑка ҫӗмӗрес тесе, самаях хытӑ кӑшкӑрать.
  
  
  Кушак аҫине хуллен ҫурӑмӗнчен Люгерпа ҫапрӗ. Вӑл мяуклатса илчӗ те ҫывӑхри сӗтел патне сикрӗ.
  
  
  "Эсӗ йӗркеллӗ-и?"Унран Шан ыйтрӗ, анчах вӑл итлемерӗ. Ӑна, Алида еннелле ҫаврӑнса, вӑл ещӗке, пукана уҫрӗ. Дама маншӑн хӑна кӗнеки шыраманни ҫинчен шухӑшланӑччӗ эпӗ. Ӑна туртса карӑнтаракан кӗпинчен ярса тытрӗ те, вӑл авкалансан ҫурӑлса кайрӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхнӑ чух пирӗн алӑра 38-мӗш калибрлӑ "Беретта" пурччӗ.
  
  
  Вӑл мана хӑйӗн китай аслашшӗсенчен пӗлмен ят пачӗ. Ку америка мачӗ 100 процентлӑ пулнӑ. Вӑл курокне антарма ӗлкӗриччен ӑна пилӗкӗнчен йывӑр "Люгерпа" ҫапрӗ те, "Беретта" унӑн пӳрнисем тӑрӑх сиксе тухса стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Ӑна люгерӑн курайманлӑхпа тулнӑ куҫӗсем хушшине чикрӗ. "Штопора Ӑҫта Ӗҫлет, ҫавӑнта пулнӑ-и?"
  
  
  Алида мана ҫӳле илсе тухрӗ. Хӗр кровать ҫинче пасьянс сарса ларать. Вӑл ман ҫине салхуллӑн пӑхса илчӗ. "Пӑх-ха, кам кунта. Манӑн талисман".
  
  
  "Эпӗ ӑна санран аяккарах тытма тӑрӑшрӑм. Манӑн канашӑма итле, ӑна нимӗн те каламалла марччӗ", - терӗ Алида.
  
  
  Завода пӗр кунлӑх фингал пулнӑ. Ӑна, ун патне пырса, янахне ҫӗклерӗ. "Кам ӗҫленӗ сирӗншӗн?"
  
  
  "Оскар ятлӑ каччӑ. Оскар Снодгресс".
  
  
  "Ку ят пулнӑ тесе шутламастӑп эпӗ".
  
  
  "Капо мафие вӗлернӗ текен хыпар ҫӳрет, мафи укҫин пӗр пайне вӑрланӑ. Ҫакӑн пек хӑтланма пӑши ҫителӗклӗ тискер. Эсир Пӑшие шырама килтӗр. Алисия: "ку тӗлӗнмелле пӗрпеклӗх", - тет.
  
  
  "Мана укҫа интереслентермест. Ӑна сире Лось мӗншӗн кирлӗ пулни ҫинчен каларӗ".
  
  
  Хӗр Алида ҫине пӑхса илчӗ. "Мӗн тӑвӑп-ха эпӗ? Ӑна ӗненетӗп".
  
  
  "Эпӗ Хаскелл патне кайрӑм. Вӑл мана мӗн пӗлмеллине нимӗн те каламарӗ. Анчах такам мана вӗлерме хӑтланчӗ, халӗ ӑна кунта сире те, ҫак ырӑ кӑмӑллӑ мадама та питӗ йывӑр тесе шутлатӑп. Мӗнле истори, Ӗҫлет-И?»
  
  
  Вӑл карточкӑсене кравать ҫине купаласа пӗтерчӗ. "Алида, ӑна эму тейӗп".
  
  
  Апла пулсан, васка. Ӑна кунтан кӑларса ярасшӑн. Мафипе ҫыхӑннӑ проблемӑсене манӑн урӑх курас килмест ".
  
  
  "Ӗнер каҫхине кунта икӗ арҫын килчӗҫ, - Терӗ Ӗҫ. "Эпӗ сире ih ята калама пултараймастӑп, анчах вӗсем кампа ӗҫленине калама пултаратӑп".
  
  
  "Мафия".
  
  
  "Акӑ кам. Эсӗ мана курас тесе пулнине вӗсем пӗлнӗ. Oni отелӗн сана мӗн кирлине пӗлмелле. Кӗске чӑлах мана ҫапрӗ те, эпӗ хӑраса ӳкрӗм. Ӑна Эму: Эсӗ Пӑшие шыратӑн, терӗ".
  
  
  Вӑл мана йӗрленӗ пулӗ тесе шутларӗ. Ӑна Айдахона илсе килнӗ хыҫҫӑн ih кунта илсе килнӗ. Вӗсем тӳсӗмлӗ те тимлӗ пулнӑ, Халӗ Вӗсем Лось ih ҫаратуҫӑ пулнине пӗлменнине пӗлеҫҫӗ.
  
  
  "Вӗсем сана ҫунтарса яраҫҫӗ", - терӗ Алида. "Вӗсем сана лайӑх пӗҫертсе ярасса шанатӑп".
  
  
  Вӑл пусма тӑрӑх анчӗ. Тӗреклӗ Шань-сы пукан чавсинчен тытса, сарӑ ҫӳҫлӗ Ҫын йод эму ҫӳҫне туранӑ чух пит-куҫне пӗркелентерчӗ. Сиам кушак аҫи урине ҫуласа ларать, вӑл mimmo иртсе пынӑ чух ман ҫине пӑхса кулса ячӗ. "Савнӑ кушакӑм", - терӗм эпӗ, Вӑл Хӗвелтухӑҫӗнчи чӑн-чӑн сехре хӑппи пулнӑ.
  
  
  Ҫиччӗ
  
  
  Ӑна, ирпе вунӑ сехетре, лос-Анджелес тӑрӑх кӑнтӑрта тухса кайнӑ. Лосьӑн пӗчӗк хура кӗнекинче иккӗмӗш ят Тереза пулнӑ, Тереза Сан-Диегора пулнӑ. Вӑл унпа кун каҫиччен калаҫса пӑхасса шанчӗ.
  
  
  
  
  
  Ӑмӑрту пуҫланчӗ. Мафия ӑна пӗлнӗ чухлех пӗлнӗ. Вӗсем Пӑшие йӗрлеме салтак ярӗҫ. Манӑн пӗртен-пӗр тивӗҫӗм-ҫичӗ ятлӑ пӗчӗк хура кӗнеке.
  
  
  Вӑл хыҫалти сӑн-сӑпат тӗкӗрӗ ҫине пӑхрӗ, мана йӗрлекен машина кама кирлӗ-ши, тесе шухӑшларӗ. Ӑна вӑл хӑмӑр йӗнер, Бьюик тесе шутланӑ. Водитель мана аташтарма хӑтланчӗ: вӑл тепӗр машинӑна пирӗн хушшӑмӑрта нумайлӑха тӑма ирӗк пачӗ, машинӑна хуллентерех кайма пуҫласан, вӑл темиҫе миля малалла вӗҫтерчӗ.
  
  
  Вӑл унта пулнӑ вӑхӑтра ӑна аслӑ ҫул ҫинчен пӑрса айккинчи пӗрремӗш ҫул ҫине пӑрчӗ. Ӑна техобслужность станцийӗ патне илсе пычӗ те дежурнӑя "форда" юсама, капот айӗнче тӗрӗслеме хушрӗ. Вӑл шала кӗчӗ те кӗтессӗр шӗвеке уҫрӗ.
  
  
  Дежурнӑй ҫу тӗрӗслесе пӗтеричченех хӑмӑр "бьюик" курӑнса кайрӗ. Малти ларкӑч ҫинче икӗ арҫын лараҫҫӗ. Пӗри ҫулсерен "Фордсем" ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ, анчах вӗсем ҫаплах малалла утрӗҫ. Вӗсем ҫаплах-ха ну, асӑрхамарӗҫ пулӗ тесе шанаҫҫӗ.
  
  
  Аллине ҫаплах эрех кӗленчине тытса, вӑл вокзалӑн айккинчи алӑкӗ витӗр тухрӗ те ун хыҫҫӑн сӑрт ҫине хӑпарчӗ. Дежурнӑй мана чӗнсе илчӗ, анчах эпӗ малалла утрӑм. Вӑл йывӑҫсем хушшинче чарӑнса кукленсе ларчӗ. Ӑна станцие лайӑх курнӑ, анчах мана унта никам та курман.
  
  
  Хӑмӑр машинӑн водителӗ, хӑйне каллех килсе кӗрессе кӗтсе, ӗҫсӗр ҫапкаланса ҫӳрет. Ҫакна туман чухне вӑл каялла ҫаврӑна-ҫаврӑна пӑхнӑ.
  
  
  Ӑна ӗҫсе пӗтерчӗ те ӗҫлекен ҫын "форд" капотне епле туртнине пӑхса тӑчӗ. Эпӗ хама ҫапла тыткалани тӗлӗнтерчӗ, анчах манӑн машина ун патӗнче пулчӗ. Вӑл ман счетсем пӗтесси пирки пӑшӑрханман.
  
  
  "Бьюик" таврӑнчӗ. Икӗ пуҫ касакан арҫынпа ПРОЦЕНТПА усӑ курнӑ. Вӑл эпӗ кайнӑ еннелле кӑтартрӗ. Мафиози ҫакна сӳтсе явнӑ. Унтан вӗсем ту ҫинелле чупрӗҫ. Вӗсем эпӗ "форда" пӑрахрӑм та вӗсенчен тарма пикентӗм пулӗ тесе хӑрарӗҫ.
  
  
  "Атьӑр, ачасем, - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Вӗсем, йывӑррӑн сывласа, ылхана-ылхана, йывӑҫ хыҫне йӑпшӑнса кӗрсе кайрӗҫ. Ҫӳллӗрех арҫын чи лайӑх форма тӑхӑннӑ. Вӑл хӑйӗн юлташӗнчен виҫӗ утӑм маларах иртрӗ. Чӑтлӑх хӗррипе чупса, вӑл ман хӳтлӗхӗн mimmo урлӑ чупса каҫрӗ. Лутра арҫын эму хыҫҫӑн: "Салам, Джо! Чарӑн. Олимп вӑййисем тетӗн-и?»
  
  
  Кӗленчине пӗчӗк ҫип ҫине хурса, вӑл йывӑҫ хыҫӗнчен тухрӗ. "Салам, кӗске чунӑм, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл, кӗпе-йӗм кантрине пырса тӑрӑннӑ пек, чарӑнса тӑчӗ. "Джо!"вӑл кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Ӑна сӑра бутылки пуҫӗнчен ҫапрӗ те, вӑл купипех тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Джо чӗнмерӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те эпӗ ун патне пынине курчӗ. Ҫак алӑ пальто айӗнчен вӗлтлетсе иртрӗ те, каллех 45-мӗш калибрлӑ пистолет йӑтса тухрӗ. Унтан вӑл иккӗленсе тӑчӗ. Вӑл пемерӗ.
  
  
  Вӑл мӗншӗн вут тытни ҫинчен ыйтмарӗ. Ӑна ярса тытрӗ.
  
  
  Бандит мана урипе ҫавӑрса илчӗ те пуҫран ҫапрӗ .45. Кӗрешнӗ вӑхӑтра эпир тискер курӑкпа тӗмсем тӑрӑх ярӑнтӑмӑр. Ӑна сулӑран ярса тытрӗ те туртрӗ. Ӑна хуҫса пӑрахнӑ. Сасӑ типӗ юман ҫатӑртатнӑ пек илтӗнет. Бандит йынӑшса ячӗ. Ӑна икӗ хутчен ҫапрӗ те шуса кайрӗ.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те "Люгера" ман ал тавра ҫапса ӳкерчӗ. Вӑл ӑна ҫапса антарнӑ. Вӑл, хуҫӑк алсине усса, каллех ура ҫине тӑчӗ те сывӑ аллипе мана ҫапрӗ. Вӑл чӑнкӑ. Вӑл ҫаплах килме пӑрахмарӗ. Юлашкинчен ӑна сылтӑм кросспа печӗ.
  
  
  Вӑл ҫине тӑни тӗлӗнмелле пулчӗ. Вӑл каллех аран-аран ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  Вӑл ывӑннӑ. Ку эпӗ хам ҫумма тытни чи пысӑкки пулчӗ, мана персе ӳкернӗ пекех, вӗсемпе пӗрле хорька та пулчӗ, эпӗ хамӑн вӑй пӗтсе пынине туйрӑм. Джопа танлаштарсан, Хӑватлӑ Шань ҫӑмӑл тупӑш пулнӑ.
  
  
  "Каҫ пулчӗ", - терӗ ӑна эму. Хьюго ман ал тупанӗ ҫине шуса анчӗ. "Эпӗ сана калаҫма упрарӑм, анчах эпӗ шухӑшлама пултаратӑп".
  
  
  Унӑн ҫивӗччӗшӗ ҫинче хӗвел ҫути йӑлтӑртатса илчӗ те ун патнелле утрӗ. Джо сывӑ аллине ҫӗклерӗ. "Эпӗ санран ку япалана туртса илесшӗн мар. Атя калаҫар".
  
  
  "Сирӗн тавра Кам Ӗҫленӗ?"
  
  
  "Эсӗ хӗненӗ йӗкӗт. Анчах эпӗ ҫакна тунӑ пулӑттӑм. Бизнес вӑл-бизнес".
  
  
  Ун патне ҫуласа пычӗ те ҫӗҫҫин ҫивӗчӗшне ҫав катка патне илсе пычӗ. "Кам санӑн босс?"
  
  
  "Валанде. Марко Валантене".
  
  
  "Юлашки хут мӗн каламаллаччӗ-ха сирӗн ӑна?"
  
  
  "Мӗн шыратӑр Эсир Лось ятлӑ вӑрӑ-хураха. Ҫакна эпир хӗртен илтӗмӗр. Валант пире сирӗнпе юлма каларӗ".
  
  
  Ӑна хӗҫпӑшал пуҫтарчӗ, 45-мӗш калибрне пиҫиххи хушшине чикрӗ, стилетне йӗннине чикрӗ те ҫурӑмӗ ҫине "люгер" ҫакнӑ Шорт патне илсе кайрӗ.
  
  
  Джо хӑйӗн юлташӗ ҫине пӑхса илчӗ. "Ыран унӑн пуҫӗ тамӑкри пек ыратать. Валанте пире эсӗ пустуй япала мар тесе асӑрхаттарчӗ".
  
  
  "Мӗнле нумай хӑвалатӑр эсир мана?"
  
  
  "Эпир сана Лос-Анджелесра тупрӑмӑр, анчах вӗсемпе пӗрле, больница тавра ҫырӑнса тухнӑ хыҫҫӑн, сан ҫине такам пырса пӑхрӗ. Валант ҫаплах ҫара улӑштарать".
  
  
  Валант ӑслӑ ҫын пулнӑ. Вӑл салтаксен пӗр ушкӑнне тытса пынӑ пулсан, ӑна ih асӑрханӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл Кӗске Пӑшалне ҫавӑрса ҫак кобурӑран пистолет туртса кӑларчӗ. Вӑл тӳрленсе Тӑчӗ Те Джо ҫине пӑхса Илчӗ, хӑй мӗн чухлӗ пӗлнине вӑл пӗлет пулӗ, тесе шутлатӑп. Вӑл тирпейлӗ те хаклӑ тумланнӑ ҫамрӑк та кӑмӑллӑ итальянец пулнӑ. Вӑл паллӑ бандит пулнине эпӗ ӗненме те пултараймарӑм. Вӑл ытла та чӑнкӑ, ытла чӑнкӑ, хуҫӑк алӑллӑ, усӑнса тӑрать, анчах ҫак хура куҫ таврашӗнчи пӗркеленчӗксемсӗр пуҫне, кирек мӗнле паллӑсене те тытса тӑрать.
  
  
  "Валанде ман хӳре ҫине санӑн талант хунӑшӑн эпӗ савӑнатӑп. Эсӗ ку номертен пӗри пулас.
  
  
  
  
  
  
  "Ку пуличчен эпӗ пулнӑ. Тен, эпӗ урӑх пулмӑп".
  
  
  "Мередита кам вӗлернӗ?"Вӑл суйрӗ пулсан, мана вӗрентекен реакци илессе шанса, ӑна штопора кӗтмен ҫӗртен пачӗ.
  
  
  Вӑл нимӗн ӑнланмасӑр тӗксӗмленчӗ. Вӑл хуҫӑлнӑ суллине хырӑмӗ ҫумне пӑчӑртарӗ, кӑштах чӗтресе илчӗ. "Кам Мӗшӗлтетет?"
  
  
  "Вӑл Айдахора техобслужность станцийӗнче ӗҫленӗ. Тахӑшӗ эму пырне касса татнӑ".
  
  
  "Ӑна мар. Ӑна никам та пӗлместӗп. Валант Айдахора пулнӑ, анчах вӑл нимӗнле ӗҫ те курман. Вӑл вырӑна ҫитсен, пӗтӗмпех пӗтрӗ. юнран пуҫласа виличченех ".
  
  
  "Вӑл маншӑн усӑллӑ пулчӗ. Вӑл-хӑй мӗн пӗлнине отель пӗлет".
  
  
  Ку та ӗҫленӗ. Эмун больница тавра тухасса кӗтмелле пулчӗ, чӗлпӗре салтма ирӗк памалла пулчӗ, Анчах ҫак ачасем Лось ятне илме манпа чылай вӑхӑт юлчӗҫ. Хальхи лару-тӑрура-манӑн лос-Анджеса каясси маншӑн мар, мафишӗн усӑллӑрах пулчӗ. Хоука ку питех савӑнтармасть.
  
  
  "Валантӑн сана чӗрӗ пулма хӑйӗн сӑлтав пур", - терӗ Джо. "Эпӗ ӑна вӗлерме шеллемен пулӑттӑм".
  
  
  "Эсир те ҫавӑн пекех привилегипе усӑ курасшӑн-и?"
  
  
  "Чӗрӗ, эсӗ астӑватӑн-и?"Вӑл пӑлханса кулса ячӗ. "Эсӗ ыйтнисене хирӗҫ эпӗ ответлерӗм, чувак. Тата мӗн кирлӗ сана?»
  
  
  "Халлӗхе эсир мана пысӑк вӑрттӑнлӑхсем ҫинчен каласа памарӑр-ха. Лару-тӑрӑва шута илсе, Валантӑна нимӗн те хирӗҫлемен пулӗччӗ. Кӑткӑс ыйтусем сиксе тухаҫҫӗ". Ӑна эму "Люгер" доллар хума тупнӑ. "Халӗ лайӑхрах шухӑшласа пӑх. Оборудовани мӗнлине Валет мӗнле пӗлет-ха?»
  
  
  "Вӑл правлени пухӑвне, Организацин аслӑ ертӳлӗхне кайрӗ. Вӗсем Фрэнк Абуза вӗлерни ҫинчен калаҫрӗҫ. Сирӗн ятӑра пукан ҫине хунӑ. Правлени ӗҫе Валтӑна парас тесе сасӑларӗ. Унӑн хӑйне уйрӑм кӑсӑк пулнӑ. Вӑл Тата Абруз ҫывӑх пулнӑ ".
  
  
  "Айдахо штачӗ бонэм тӑхӑннӑ тепӗр арҫын пулнӑ. Вӑл, хӗре ҫапас тесе, унталла утрӗ. Вӑл мана вӗлерме хӑтланчӗ". Ӑна" люгер " пӗр хускалмасӑр, ҫаплах эму ҫине доллар хума тӗллерӗ. "Мӗн пӗлетӗн Эсӗ Куган ҫинчен?»
  
  
  "Мафия ӑна яман. Вӗсем Валантӑна янӑ".
  
  
  "Мӗн тӑвӗ Ӗнтӗ Валантӑна?"
  
  
  "Эпӗ ку шухӑша вулама пултараймастӑп, чувак". Джо хыттӑнрах калаҫма пуҫларӗ. "Эпӗ кӑштах тавҫӑрса илме пултаратӑп. Вӑл правлени пухӑвӗ ҫинчен ыйтать. Вӑл Лось ятне калӗ. Ку сӑмах ҫӗршыври кашни ҫемьене лекет, вара вӗсем ухмаха ернӗ ухмахсем пытанса пурӑнма пултарнӑ вырӑнсене ухтарма тытӑнаҫҫӗ ".
  
  
  "Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп, Эсир Лось ҫинчен Ҫак ята Каличченех илтнӗ".
  
  
  "Элек кӑна. Профессисем ҫинчен калаҫӑпӑр. Вӑл психопат. Пирӗн вӑхӑтра Организаци Унӑн типӗнчен аяккарах пулма тӑрӑшать. Сасӑ мӗншӗн хӑй тӗллӗн ӗҫлет-ха? Анчах ун пек каччӑ ҫинчен йӗри-тавра хыпар ҫӳрет".
  
  
  "Ку аван, Джо. Эсӗ мана питӗ пулӑшрӑн". Манӑн тутасем сивлеккӗн кулса илчӗҫ. "Тепӗр саманта тӗкӗнмелли ҫеҫ юлчӗ. Кам мана паян ирхине сирӗн тавра вӗлерме хӑтланчӗ?»
  
  
  "Ӑна-и е Лутраскерне, эсӗ асра тытатӑн-и? Валанде пире иксӗмӗре юлма хушрӗ, анчах пирӗн вӗлерме приказ пулмарӗ. Эпир ун пек туман".
  
  
  "Ан ултала мана, Джо. Вӑл ҫын сан пекех профессионал пулнӑ".
  
  
  Джо тарласа кайрӗ. "Таҫта ҫак каскӑра джокер пур. Мередит, Куган - ӑна нимӗн те пӗлмен ҫынсем мар. Директорсен канашӗ Абруза тантӑшне, вӑл вӗсен юррине юрласа париччен, вӗлерттересшӗн пулман. Вӑл Сире Валантӑран хӑйӗн приказӗсене каласа пачӗ. Вӑл каланӑ: ҫак каччӑпа, Картерпа юлӑр, вӑл ӑслӑ, Вӑл Пире Пӑшие тупма пулӑшма пултарать, тенӗ. Кирлӗ пулмасан, эпӗ ӑна сире хутшӑнтармастӑп, терӗ вӑл. Манӑн шанчӑк нумай пулмасть пулман-и вара? "
  
  
  "Аха", - терӗм эпӗ. "Паллах, эсир турӑр. Эсир тӗрӗс калатӑр. Колодӑра джокер пур".
  
  
  Вӑл Унта Бонэм вӑхӑтӗнчех пулнӑ. Мафия мӗн пӗлнине пӗлекен ҪЫН АX ҫинчен питӗ нумай пӗлнӗ. Кугана тара тытнӑ ҫын мередит пырне касса татрӗ те мана мотельпе тапӑ туса пачӗ. Ӑна "люгер" антарчӗ те Джопа унӑн юлташне сӑрт тайлӑмӗнче тӑнсӑр тӑратса хӑварчӗ. Ӑна "форда"янӑ бензин ҫине куҫӗсене чарса пӑхса тӑракан персонала тӳленӗ. Унтан ӑна "Бьюик" капот ҫӗклерӗ те проводкӑна туртса илчӗ.
  
  
  "Вӗсем юнашарах пулаҫҫӗ", - терӗм эпӗ, анчах вӗсем мана хӑваласа ҫитес тесе станцирен вӑхӑтра тухса кайма ӗлкӗреймерӗҫ.
  
  
  Спидометр йӗппи чикӗре пулнӑ чухне Вӑл Сан-Диегӑна ҫитиччен 110 миля кайнӑ. Кӑнтӑрла тӗлне вӑл бухта курӑнми пулчӗ. Ҫаврӑнакан чарлансем ҫилпе ҫав тери илемлӗн ишсе пыраҫҫӗ.
  
  
  Вӑл апатланма васканӑ вӑхӑтра ӑна хӑйӗн планӗсем тунӑ. Хоука шӑнкӑравлама тиврӗ. УНӐН отелӗ АX ҫӑлкуҫӗсене тӗрӗслетӗр тесен мӗн те пулин пулнӑ.
  
  
  Анчах Малтан Тереза пулчӗ, вӑл Мусьӑн хура кӗнеки ҫинчи иккӗмӗш ҫутӑ сыпӑка хавхалантарчӗ. Хальхи вӑхӑтра вӑл хӑй пухнӑ мӗнпур кӗнекесенчи телефон номерӗсене пӑхмасӑр пӗлетчӗ. Тереза хӗрарӑмпа виски сассипе калаҫать.
  
  
  "Терезӑпа курнӑҫасшӑн-и эсӗ?"
  
  
  "Ҫапла, тет."Штопора мана тӗлӗнтермерӗ. Кӗнекери кашни хӗр хӑйне чӗннипе проститутка е хӗр пулнӑ пулмалла.
  
  
  "Санӑн уйрӑм кӑмӑлсем пур-и, хаклӑ ҫыннӑм?"
  
  
  "Эпӗ ih телефон тӑрӑх сӳтсе явман пулӑттӑм".
  
  
  Вӑл кулса ячӗ те мана адрес пачӗ. Вӑл ҫыран хӗрринчен инҫех мар, начар районта, урам варринче, тӗрме корпусӗ пек илӗртӳллӗ курӑнать.
  
  
  Машина тавра тухсан, ӑна "форд" алӑкне питӗрсе лартрӗ, каялла таврӑнсан, асӑрхануллӑ машинӑна та ҫӗнетме май пулӗ-ши, терӗ. Ку квартал
  
  
  
  
  
  арҫынсем чиркӗве ҫӳрекен хулан пӗр пайӗ пулман.
  
  
  Вӑл пырса тӑнӑ ҫурта темиҫе ҫул каялла куҫ ҫине шур илнӗ пулнӑ, анчах кивелнӗ алӑк коробкинче вырнаҫтарнӑ зуммер ӗҫленӗ. Сарӑ ҫӳҫлӗ хӗрарӑм тулалла пӑхрӗ, унтан, эпӗ автозака хампа пӗрле илменнине пӗлесшӗн пулнӑ пек, урамалла пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ шӑнкӑртаттартӑм", - терӗм эпӗ, - "Тереза патне килтӗм".
  
  
  Вӑл шанчӑксӑр пулнӑ. Тен, вӑл ахаль чухне туянакан пек мар пулӗ. "Эсӗ пӗччен мар, Терезӑн яланхи тусӗсем тавра".
  
  
  "Эпӗ отель вӗсем тавра пӗччен пулнӑ пулӑттӑм. Вӑл ун ҫинчен нумай илтнӗ".
  
  
  Хӗрарӑм кулма шутларӗ. Шӑлӗсем чи лайӑххисем пулман. Унӑн сарӑ ҫӳҫне тахҫанах сӑрланӑ, лайӑхах мар, сӑрланӑ куҫхаршийӗсем ҫара ҫерҫи ҫунаттисем пек курӑнаҫҫӗ. Вӑл, mimmo хӗсӗнсе кӗрес тесе, алӑка сарлакарах уҫрӗ, сӑлӑпне шутарса лартрӗ.
  
  
  "Эсир рейда кӗтетӗр-и?"
  
  
  "Пирӗн вӑхӑтра нихҫан та пӗлместӗн. Малашне тӳрӗ кӑмӑлпа ӗҫлесе илме ҫӑмӑл мар".
  
  
  Вӑл хӑйӗн пурнӑҫне тӳрӗ кӑмӑлпа ӗҫлесе илесси ҫинчен те, ҫакна пӗлекенсем ҫинчен те нимӗн те пӗлмен. Вӑл шурӑ ботинка тӑхӑннӑ, шӑлаварне туртӑнтарса тӑракан блузка-свитер тӑхӑннӑ, свитерӗн кӑпӑш кӑкӑрӗ ҫине зебр йӑрӑмӗсем карӑнтарнӑ. Блузкӑна чул пек пысӑк хӑмасем илемлетнӗ.
  
  
  "Эсӗ лайӑх ача", - терӗ вӑл, ман ҫине пӑхса. "Укҫа тытатӑп, эсӗ чӑнах та савниҫӗм".
  
  
  Мана кирек мӗнле чӗнеҫҫӗ, анчах нихҫан та пылак мар. Вӑл кулса илчӗ, обстоятельствӑсене каласа пачӗ. Ҫак хӗрарӑм палламан ҫынна информацие парассипе интересленекен ҫын таврашӗнче пулман.
  
  
  "Сасси Тата рондо", - терӗ вӑл, аллине ман хулпуҫҫи ҫине хурса. Унӑн пӳрнисем сосиска пысӑкӑш.
  
  
  Тепӗр кунтан арҫын ҫуртӑн иккӗмӗш хутне хӑпармалли пусма патне тухрӗ. Кӗпин ҫаннисене касса татнӑ, сарлака хулпуҫҫийӗсем ҫара. Сарлака пиҫиххийӗ ҫинче тимӗр ҫыпӑҫтаркӑчсем йӑлтӑртатаҫҫӗ. Унӑн йӗмӗ хӗрарӑмӑнни пекех тачӑ ларнӑ, тӗреклӗ урисем ҫинче мӑкӑрӑлчӑксем палӑрнӑ. Унӑн пичӗ уйӑх ҫутипе ҫуталнӑ, пӗчӗк куҫӗсен кӗтессисенче ҫу тапса тухнӑ.
  
  
  "Кала-ха пире, чунӑм, Тереза саншӑн мӗн тӑвасшӑн эсӗ", - сӗнчӗ вӑл, хӗрарӑмӑннинчен те начартарах формӑллӑ шӑлӗсене кӑтартса.
  
  
  Ӑна ӗнсе чикки чикнӗ пек туйӑнчӗ. Вӑл ахаль борделпа мар. Пирӗнсӗр пуҫне, виҫсӗмӗрсӗр тата ӑна курман хӗрсӗр пуҫне, пӳртре никам та ҫук пек туйӑнать.
  
  
  "Унӑн ашшӗ малтан ӑна курасчӗ".
  
  
  "Вӑл илемлӗ чӑх. Эсир кӑмӑлсӑр пулмӑр".
  
  
  "Тӑтӑр, Рондо", - тенӗ хӗрарӑм. "Ку ӑслӑ ыйту".
  
  
  Рондо пуҫне сулласа илчӗ. "Вӑл ман чан ҫапакан пекех туйӑнать. Вӑл сире нимӗнле рекомендаци те паман, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Лось", - терӗм эпӗ. "Лось мана Тереза номерне пачӗ".
  
  
  "Лайӑх ят". Вӑл аллине тӑсрӗ. "Пӗр пытармасӑр аллӑ ҫынна ҫакӑнта хурас. Ку вӑл хӳтлӗхшӗн тӳлени пекех. Аллӑ долларшӑн ӗҫлени - чи йӳнӗ трюк, вӑл чӑх чӗппипе усӑ курма пултарать".
  
  
  Вӑл, Терезӑпа калаҫса пӑхас тесе, чӗриклетекен пусма тӑрӑх хӑпарчӗ, унтан мана площадка ҫинчен аллипе сулчӗ. "Вӑл, тӑр", - тет.
  
  
  Чи малтан эпӗ спальня алӑкне уҫрӑм та йывӑҫ сӗтел ҫине сарса хунӑ чӑпӑрккасемпе чӗн пиҫиххисем нумайччӗ. Иккӗмӗш япала хӗр пулнӑ. Вӑл чӑнах та илемлӗ пулнӑ.
  
  
  "Мӗн ятлӑ эсӗ, хаклӑ ҫыннӑм?"терӗ вӑл хӑрӑлтатакан сасӑпа.
  
  
  Ҫӳхе комбинаци унӑн пӗртен-пӗр тумтирӗ пулнӑ. Вӑл пуҫтарман кровать ҫинче минтер купи ҫине таяннӑ. Ҫурма тӗттӗм пӳлӗмре сӗтел-пукансем кивелсе, кивелсе кайнӑ. Комодра турапа ҫурӑлнӑ пит ҫумалли ҫеҫ, тӗссӗрленнӗ чаршавсенчен тусан шӑрши кӗрет. Тереза кунта пӗртен-пӗр хаклӑ япала пулнӑ. Вӗсен хура ҫӳҫӗсем, олива тӗслӗ пичӗ тата типшӗм пит шӑммисем туртӑнса тӑраҫҫӗ. Ee ӳт-пӗвӗ ҫамрӑк та пиҫӗ пулнӑ, Вӑл Хӑйӗн пӗчӗк хура кӗнекинче Музыка каланӑ пек курӑннӑ.
  
  
  Анчах вӑл чӑпӑрккине асӑнмарӗ.
  
  
  "Ҫук", - терӗ ӑна эй. "Мана Нед тесе чӗнеҫҫӗ.
  
  
  "Санӑн вӑййу мӗнре?"
  
  
  Ӑна каллех пукан ҫине пӑхса илчӗ. Халӗ вӑл эпӗ мӗнле ҫуртра пурӑннине пӗлет, кунта вылякан вӑйӑсем чӑнах та хытӑ. Вӑл шухӑшларӗ. Мус кӑмӑл туртӑмне шута илсе, вӑл ҫакӑн пек вырӑн номерне тӑхӑнса ҫӳреме шут тытрӗҫ. Анчах хӗр ӑнланмарӗ. Кунта пулма вӑл ытла та лайӑх пулнӑ.
  
  
  "Эпӗ сире хамӑн вӑйӑ ҫинчен каласа парсан, эсир тӗлӗнетӗр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ сюрпризсене юрататӑп". Унӑн куллинче йӗрӗнчӗклӗх палӑрать. Фауст чунне ҫуса тасатнӑ хӗрарӑмсем тавра пулнӑ вӑл.
  
  
  "Эпӗ залра Лось ӑҫтине пӗлесшӗн".
  
  
  "Эпӗ тӗлӗнтӗм, юрать. Кӑштах кӑмӑлсӑрланчӗ".
  
  
  "Манӑн ӑна Тупмалла, Тереза".
  
  
  "Эсӗ ун ҫинчен Рондо каламарӑн. Эсӗ каланӑ пулсан, вӑл сана мана курма ирӗк паман пулӗччӗ".
  
  
  "Сасси мӗншӗн ун ҫинчен асӑнмарӗ-ха".
  
  
  Тереза чӗркенӗ сигарета ҫӑварне хыпрӗ те йывӑҫ урайне шӑрпӑк чӗртрӗ. Комбинезонсем унӑн хулпуҫҫийӗ ҫинчен шуса анчӗҫ те пысӑках мар ҫаврака кӑкӑрӗ курӑнса кайрӗ. Вӑл каллех йӗкӗлтесе кулса илчӗ. "Лось хула тавра кайрӗ".
  
  
  Пӳлӗм тӑрӑх сарӑлнӑ шӑршӑ мана унӑн сигаречӗ вӗсемшӗн марри ҫинчен, вӑл полици начальникне сӗнме пултарни ҫинчен пӗлтерчӗ. Ӑна кравать патне илсе пычӗ. "Эсир пӑрусене Лося тупас пулсан, ӑҫта кайнӑ пулӑттӑр?"
  
  
  "Тамӑка. Вӑл пулмалли сасӑлав". Вӑл шӑлӗсене кӑтартса кулса ячӗ. Вӗсем тап-таса, тикӗс те шурӑ. Унра, хема пулнисӗр пуҫне, пурте тӗп-тӗрӗс пулнӑ.
  
  
  "Сан-Диегори туссем пулнӑ-ши унӑн, унта ӑна тупма пултарнӑ?»
  
  
  "Эпӗ ҫынсем ҫине пӑхатӑп та, вӗсем мана килӗшӗҫ-ши е килӗшмӗҫ-ши тесе, ӑна пӗрремӗш хут пӗлетӗп. Эсӗ мана килӗшетӗн". Вӑл ман ура ҫумне таянчӗ. Унӑн сасси ҫемҫе. "Кирлӗ пулсан, эпӗ сана пулӑшӑп. Мӗншӗн Эсӗ Пӑшие тупасшӑн?"Вӑл темиҫе ҫынна вӗлернӗ".
  
  
  
  
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ. "Эсир полицейски мар. Ӑна уттинчен ih полицейскисем палласа илме пултаратӑп". Вӑл ман урана ачашларӗ. "Эсӗ те хӑвна полицейски пек туймастӑн".
  
  
  "Вӑл манӑн тусӑма вӗлерчӗ".
  
  
  Ҫывӑрмалли пӳлӗм алӑкӗ яриех уҫӑлса кайрӗ. Рондопа сарӑрах ҫӳҫлӗ хӗрарӑм кӗчӗҫ.
  
  
  Тереза тӳрленсе тӑчӗ, унӑн илемлӗ ҫӑварӗ чалӑшрӗ. "Санӑн кӗтмеллеччӗ, Рондо!"вӑл: "эпӗ ӑна мана ытларах каласа пама пултарнӑ пулӑттӑм", - тесе кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  "Эпир ҫителӗклӗ илтрӗмӗр". Вӑл пукан ҫинчен чи пысӑк хулӑ илчӗ. "Мистер, Лось Хӑҫан та пулин Пирӗн тавра кам та пулин сирӗн хӳре пулнине пӗлсен, эпир пурте хӗрхенӗпӗр".
  
  
  "Ан пӑшӑрхан. Ӑна эпӗ каламастӑп".
  
  
  "Каласа памалли те ҫук". Вӑл чӑпӑрккине шартлаттарса илчӗ те ман паталла утрӗ. "Эсӗ аллӑ тенкӗ кӑларса хунӑ чухне эпӗ санӑн хулӑн енчӗкне куртӑм. Укҫу начар мар санӑн".
  
  
  "Ил ӑна, Рондо!"- терӗ сарӑ ҫӳҫлӗ хӗрарӑм.
  
  
  Ӑна, ӑнлантӑм: вӗсем мана хӑй йӑтса пыракан укҫашӑн е лосьӑна кивҫен парассишӗн пачах та вӗлерме хатӗр.
  
  
  Рондо чӑпӑрккине туртса илчӗ те, вӑл кравать ҫумӗнчи тӳрӗ ҫурӑмлӑ пукана ҫӗклерӗ. Хӑйӗн питне хӳтӗлес тесе ҫӗклесен, саламат сывлӑша шӑтарса кӗнӗ те пукан ури тавра явӑннӑ. Рондо ятлаҫса илчӗ те саламатне туртса кӑларма хӑтланчӗ.
  
  
  Вӑл ун патнелле икӗ утӑм ярса пусрӗ те пукана унӑн пуҫӗ ҫумне ҫапса ҫӗмӗрчӗ. Вӑл ҫурӑлса кайрӗ те чӗркуҫленсе ларчӗ. Ӑна питрен чышкӑпа ҫапрӗ те, юн тапса тухрӗ.
  
  
  Тереза йынӑшса кровать ҫине сиксе ӳкрӗ, аллине минтер айне чикрӗ те 25 калибрлӑ автоматла "Бауэр" туртса кӑларчӗ. Вӗсем, ҫак банда, тем тума та хатӗр.
  
  
  Тереза мана пӗр вырӑнта чарӑнса тӑма е аллисене ҫӗклеме хушмарӗ. Вӑл пистолетне туртрӗ те курок ҫине пусрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахсах стена ҫине пырса лекрӗм. Вӑл ытла та пӑлханнӑ, ним пытармасӑр пеме пултарнӑ.
  
  
  Вӑл хӗр ҫинчен хӑй мӗн шухӑшланине хӑвӑрт пӑхса тухрӗ. Вӑл питӗ илемлӗ, анчах манӑн тӗттӗм тӑкӑрлӑкра вӗсене тӗл пулас килмест.
  
  
  "Персе пӑрах ӑна, Тереза", - чӗнчӗ Сарӑ Ҫӳҫне. Вӑл питӗ лайӑх чирлидер пулнӑ. Эй, ӑна хирӗҫ ҫапрӑм та хӗр хыҫҫӑн чӑмрӑм.
  
  
  Вӑл кровать ҫине хырӑмӗпе пырса ҫапӑнчӗ те, вӑл ман йывӑрӑш айне ӳкрӗ. Тереза, урисемпе тапӑртатса, пӗр енчен йӑванса кайрӗ. Комбинезон айӗнче нимӗн те ҫук. Эпӗ сиксе ӳкнин вӑйӗ мана кровать урлӑ пӑр ҫийӗн шуса иртекен хоккей шайби пек ҫӗклесе каҫрӗ те, вӑл пирӗн ҫине анса ларчӗ. Ӳкни мана ҫемҫетрӗ, анчах хӗрача чирлӗ кайӑк пек сасӑ кӑларчӗ.
  
  
  Жилет кӗсйинчи Пистолет ун алли урлӑ вӗҫсе кайрӗ. Рондо юнланнӑ сӑмсине шӑлса илчӗ, ура ҫине тӑчӗ те сулӑнса кайрӗ.
  
  
  Вӑл люгер хыҫҫӑн туртӑнчӗ, Анчах Сарӑ Ҫӳҫӗ ман ҫурӑм ҫине сиксе ӳкрӗ. Вӑл 160 виҫе таять пулмалла. Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ ывӑтрӗ те, вӑл кровать ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Рондо пӗчӗк автомат тупасшӑн пулнӑ. Ӑна курма ӑна йывӑр пулнӑ пулас. Ӑна хӑрах аллипе мӑйӗнчен ярса тытрӗ те малалла тӗртрӗ, ҫав тӗллев стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл пичӗ ҫине тӑкӑнчӗ те пӗр хускалмасӑр выртрӗ.
  
  
  Хуҫӑк кровать ҫинче сарӑ Ҫӳҫ вирелле тӑрса кӑшкӑрса ячӗ. "Рондо. Вӑл сана ыраттарчӗ-и, Рондо?»
  
  
  "Ҫук, чунӑм, - терӗм эпӗ. - Эмӑна пуҫпа стена ҫумне ҫапӑнма килӗшет".
  
  
  "Тӑмана. Эсӗ Рондона ыраттартӑн пулсан ...»
  
  
  Ӑна "люгер" туртса кӑларчӗ те, унӑн сасси сӗнӳ хырӑмӗ варринче татӑлчӗ. "Мӗн терӗн эсӗ, чунӑм?"- тесе ыйтрӗ унран хаяр сасӑпа.
  
  
  Вӑл кровать ҫине ларчӗ те ним чӗнмесӗр ман ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Ӑна ӑнран кайнӑ Рондо пиҫиххинчен ярса тытрӗ, пӳлӗм варринелле сӗтӗрсе кайрӗ те пичӗпе ҫӳлелле ҫавӑрса хучӗ.
  
  
  "Рондона ан перӗр!"хӗрарӑм кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Ӑна рондон илемсӗр пичӗ ҫине уҫҫӑнах "Люгер" туртса кӑларчӗ. "Мӗншӗн персе пӑрахас мар-ха манӑн ӑна, пукане?»
  
  
  "Эпӗ сана Пӑши ҫинчен каласа парӑп. Эсӗ мӗн тӑвасшӑн, ҫапла мар-и? Вӑл темиҫе уйӑх каялла хула тавра кайнӑ. Вӗсем тупӑша пӗр хӗрпе пӗрле ҫаратнӑ ҫӗртен пытарнӑ та, лешӗ унпа пӗрле тарнӑ. Вӗсем пире тытатчӗҫ".
  
  
  "Эсӗ каларӑн вӗт-ха, ҫапла мар-и, хаклӑ ҫыннӑм?"
  
  
  "Лось, Джек Хойл тата виҫҫӗмӗш арҫын. Хойл-ҫӳллех мар йӗкӗт, пӗвӗпе рондо хулпуҫҫийӗ таран. Унӑн кунта тятюкӗ уҫӑ". Вӑл хӑйӗн сулахай хулпуҫҫине сӗртӗнчӗ. "Эпир нихҫан та виҫҫӗмӗш ҫынна курман".
  
  
  Ӑна рондо кӗсйинче чаваланнӑ та тухса каяс умӗн аллӑ доллар илнӗ.
  
  
  8
  
  
  Ӑна Сан-Францискӑна тин ҫеҫ ҫитнӗ, хок телефонпа калаҫать.
  
  
  "Эсир Сан-Диегора пулнӑ-и? Пӗчӗк хура кӗнекере мӗнле шӑрӑх числӑсем пур?"- ыйтрӗ вӑл чи сардонимлӑ сасӑпа.
  
  
  "Тереза. Савнӑ хӗрӗм", - терӗм эпӗ. "корал аҫтахи пекех пылак".
  
  
  "Манӑн хӑҫан та пулин ун ҫинчен илтес пулать. Анчах халлӗхе ӗҫпе. Эсир темӗнле ҫитӗнӳсем турӑр-и?»
  
  
  "Манӑн Лось бандин членӗн ячӗ тата ҫырса кӑтартни пур. Ӑна Джейк Хойл тесе чӗнеҫҫӗ.
  
  
  "Эпир ҫакна право хуралӗн органӗсен файлӗсенче тӗрӗслеме пултаратпӑр, анчах ку маршрут Пире Лось ҫинчен нумайӑшне памарӗ. Тӗпчевҫӗсем ФБРА тӗрӗслерӗҫ те Эдвард Джонс ятлӑ компьютер шыравне ирттерчӗҫ. Нимех те мар. Кӗскен ҫырса пани, эсир пире панӑ кӑтартусем, результатсем вӗт-ха ".
  
  
  "Эпӗ тӗлӗнместӗп. Ку ҫын хӑйӗн ӗҫӗнче питӗ лайӑх пулмалла. Ҫав тери лайӑх, ӑна закон нихҫан та тытса чарман пулӗ.
  
  
  
  
  
  ҫак ӗҫ пӗтӗм ҫӗршывӗпе мӗн чухлӗ хӑюсӑр ҫаратнине калама пултараймастӑп ".
  
  
  "Ну, N3, малалла мӗн?"
  
  
  Ӑна эму мана мотельпе тапӑнни ҫинчен каласа пачӗ, Марко Валанте лейтенанта каласа панӑ информаци те. "Маншӑн тӗпчев пайӗ мӗн те пулин тума пултарать. Фрэнк Абузӑн чи усал тӑшманӗсен ячӗсене, уйрӑмах вӑл ӗлӗк тӑшман пулнӑ тӑшмансен ячӗсене, халӗ мафи директорӗсен советӗнче ларма пултаракан тӑшмансен ячӗсене пӗл".
  
  
  "Эпӗ сире ҫакна пӗтӗм чӗререн калама пултаратӑп. Ку Вӑл Эсир кадра кӗриччен пухнӑ Файл Абузӑн пӗр пайӗ пулчӗ. Лоджи ятлӑ ҫын пур, Вӑл Абруза хирӗҫ кӗрешекен ҫын, вӗсем ҫӳлелле хӑпарнӑ чухне ҫамрӑк пуҫ касакансем пулнӑ. Россия Та . Вӗсем иккӗшӗ те мафин правлени советне кӗреҫҫӗ "
  
  
  Пӗр ята пӗлетӗп. "Лью Россия?"
  
  
  "Лью Тухтӑр. Азартлӑ вӑйӑсем, проституци тата наркотиксем. Абруза та азиатла килӗшӳ ҫине тӗрлӗ пӑхнӑ, вӗсем ӗлӗк наркотиксен ыйтӑвӗпе хирӗҫсе кайнӑ", - терӗ Хоук. "Ник, кала-ха мана, мӗн ҫинчен шухӑшлатӑн эсӗ?"
  
  
  "Колодӑри туз, Мередита вӗлернӗ ҫын, вӗлерекене бонэм Патне хӗре вӗлерме янӑ та мана мотельпе персе янӑ. Эпӗ Ӑна Организацисен аслӑ эшелонӗнче тесе шутлатӑп. Вӑл мана валли оборудовани илтнӗ ҫӗрте тӗл пулнӑ пулмалла. Ҫак пӗлӗве мафипе пирӗн организацие лайӑх ӑнлантарса пани пулать ".
  
  
  "Эсӗ тӗрӗс калатӑн пулсан, мӗнре вӑл тӗллев?"
  
  
  "Ман шутпа, Вӑл Лося Фрэнк Абруза вӗлерес тӗлӗшпе шухӑш-кӑмӑл тунӑ. 200 000 доллар тӳленӗ. Вӑл Лося Каланӑ:" эсир маншӑн ӗҫ тусан, эсир икҫӗр пин ӑҫтан илме пултарнине пӗлетӗп эпӗ". Халӗ вӑл ним тума та ҫук. Вӑл Тӑванлӑха ун пек тума ирӗк памасть. Вӑл Пире Шейла Брант хемӑпа калаҫтарасшӑн мар, Пире Лося тыттарасшӑн мар ".
  
  
  "Ку пулса иртнӗ хӑш - пӗр событисене ӑнлантарса панӑ пулӗччӗ", - килӗшнӗ Хок. "Анчах халлӗхе пирӗншӗн пӗчӗк хура кӗнеке чи лайӑх вариант пулса юлать-ха".
  
  
  "Эпӗ ҫакӑнпа ӗҫлетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Кровать патӗнче Телефон хыттӑн шӑнкӑртатрӗ. Унӑн sel. Гостиница номерӗнче тӗттӗм. Ӑна телефон трубки хӑлхи патне илсе пычӗ. Ку оператор пулчӗ, вӑл мана эпӗ 20:00 сехетре звонок хӑварнине аса илтерчӗ.
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ, кравать хӗррине Ларса, ӑна лампа ҫутрӑм та кӑкӑрӗ ҫинчи ҫыхӑ айне пӑхрӑм. Ӳт-тир лайӑх тӳрленнӗ, анчах манӑн сурансем палӑрман.
  
  
  Эпӗ Тӗлӗкре Брант Шейли куртӑм. Унӑн кӗлеткине бонэмӑри ҫуртӑн кухньинче тупнӑ саманта вӑл каллех тӳссе ирттерчӗ. Унтан вӑл вилни ҫинчен, ун ҫинчен ашшӗ пӗлнинчен ытларах шухӑшланӑ. Ӑна нумай пӗлмерӗ пулин те, пирӗн хушӑмӑрта темскер чупса иртрӗ, электричество, тӗпрен илсен, пысӑкрах япала пуласса шантарчӗ.
  
  
  Гостиница номерӗн чӳречи тавра Ӑна ылтӑн Хапха кӗперӗн ҫутисем курнӑ. Халӗ ӑна пенни ятлӑ хӗре шырама килтӗм, вӑл мана Шейлӑпа Дэвид Кирбие вӗлернӗ ҫынсем пурӑнакан вырӑна ҫӑраҫҫи парасса шанчӗ.
  
  
  Пенни ячӗ виҫҫӗмӗш пулчӗ, Ӑна Лось пӗчӗк хура кӗнекере ҫырнӑ, вӑл мана Ӗҫе Тата Тереза хутшӑнтарать. "Тункатасем. Питӗ лайӑх сискькӑсем", - ҫырчӗ лось хӑй хӗре халалланӑ страницӑн ҫӳлти пайӗнче. Вӑл Ӗҫленинчен лайӑхраххине эпӗ ниепле те тавҫӑрса илейместӗп. Ҫак комментари айӗнче Лось урай акчӗсене асӑнчӗ, пеннисене уйрӑм ӑсталӑхпа турӗ. Лось квалификациллӗ судья пулсан, Ахӑртнех, Тункатисем Те Асап Куракансем пекех сайра тӗл пулаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл кӗнекине илчӗ те тумланчӗ. Вӑл пилӗк сехет хушши ҫывӑрнӑ, хӑйне хӑй хаваслӑ та хаваслӑ туйнӑ. Ку манӑҫми каҫ пулать. Паян каҫхине ӑна Лиз Бердик кафетерие кайма хатӗрленнӗччӗ.
  
  
  1906 ҫулта Сан-Францискӑна аркатса тӑкнӑ ҫӗр чӗтренӗвӗпе пушар хыҫҫӑн туса лартнӑ ҫурт сӑрт тӑрринче пулнӑ. Вӑл хулари чи паллӑ бордель пулнӑ, вӗсене ертсе пыракан хӗрарӑм хӑй вӑхӑтӗнчи легендӑра тӑнӑ. Пӗррехинче драматург унӑн пурнӑҫ историне бродвейри мюзиклшӑн никӗс тӑвасшӑн пулнӑ. Лиза Бердик ӑна тав тунӑ, анчах ӑна пӗлтерни кирлӗ пулман. Горничнӑй алӑка уҫрӗ те мана кивӗ гостинӑя, хӗрлӗ драпировкӑсем ҫакӑнса тӑракан ҫӗре, ӑсатса ячӗ. Сӗтел-пукан антикварная, дюйм хулӑнӑш кавир. Сакрамента губернатор ҫуртне те сӗтел-пукансем лартса тултарнӑ пирки вӑл иккӗленет.
  
  
  Лиз Бердик пӳлӗме кӗчӗ, горничнӑй хӑй хыҫҫӑн икӗ кун хупрӗ те пире пӗччен хӑварчӗ. Вӑл суккӑр ҫын пек курӑнасшӑн мар. Ӑна аслӑрах хӗрарӑма курасса кӗтнӗччӗ. Лиз Бердик пурӗ те вӑтӑр ҫухрӑмра ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Вӑл ман паталла утнӑ чух унӑн вӑрӑм кӗпи кавир тӑрӑх шуса пычӗ, ҫинҫе те сулхӑн аллине тӑсса мана куҫран тӳррӗн пӑхрӗ. "Эсир кӑшт иртерех, анчах эпӗ ӑна хӑш-пӗр хӗрсене чӗнетӗп. Эпӗ сире килӗшекен ҫынсем пур тесе шанатӑп", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ Тункатасене курасси ҫинчен калаҫса татӑлтӑмӑр".
  
  
  "Ҫапла, эсир шӑнкӑравланӑ чухне эпир ун ҫинчен калаҫрӑмӑр, анчах паян вӑл пулмасть. Ӑна эсир тата кама та пулин тутанса пӑхасса шаннӑччӗ",-кулса илчӗ вӑл.
  
  
  Ee куҫӗсем сивӗ нефрит тӗслӗ, хӑй тӑхӑнса ҫӳренӗ куллине пӑхмасӑрах, ӑна хаклаҫҫӗ. Эй Кровать сӗнме юрать-ши, тесе шухӑшларӗ вӑл. Ӑна эпӗ конгресса килнӗ бизнесмен, терӗ те мана ун патне кӗрсе тухма сӗнчӗ.
  
  
  "Пенни - пирӗн чи паллӑ хӗрсем тавра, анчах пирӗн ытти те, ҫавнашкалах илӗртӳллӗ хӗрсем те пур. Эсир ман шухӑша шанатӑр пулсан, ӑна сирӗн валли суйласа илме пултарнӑ", - сӗнчӗ вӑл.
  
  
  "Мисс Бердик, эсир питӗ тутлӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ ".
  
  
  
  
  
  
  "Миссис Бердик", - тӳрлетрӗ вӑл мана. "Эпӗ тӑлӑх арӑм."Унӑн кӗл тӗслӗ вӑрӑм ҫӳҫӗ ҫутӑра йӑлтӑртатать, вӑл пукан патне пырса ларсан, хӑйне хӑй туйӑмлӑн тыткалать.
  
  
  "Анчах мана Пенни ҫеҫ интереслентерет". Ӑна вӑл кӑмӑллӑн кулса парнеленӗ пек туйӑнчӗ. "Манӑн тата, унпа пысӑк ӗҫ турӑм".
  
  
  "Апла пулсан, сирӗн тепӗр хут Сан-Францискӑна киличчен кӗтмелле".
  
  
  "Мӗн пулчӗ ыранхи каҫ?"
  
  
  "Хӑратӑп, Кунта Тунката пулмасть".
  
  
  "Миссис Бердик, килнӗ пожарнӑя кӑмӑл тӑвӑр. Калӑр-ха, Мӗнле ҫыхӑнма пултаратӑп Эпӗ Тункатапа? Вӑл кунта пурӑнмасть пулсан, мана унӑн адресне парӑр. Ӑна эй шӑнкӑравлама, тен, мӗн те пулин тума пултарнӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Эсир Пӗлетӗр, пирӗн кунта правилӑсем пур. Эпир хамӑр хӗрсем ҫинчен ҫакӑн пек информацие илтместпӗр. Вӗсем ӗҫлемен чухне хӑйсен пурнӑҫне пама право пур".
  
  
  Вӑл ҫирӗпленнӗҫемӗн ҫирӗпленсе пычӗ.
  
  
  Кӗтмен ҫӗртен шанманнинчен тӗлӗнсе, вӑл ӑна: "эсир мана ӑна курма чӑрмантарасшӑн-и?"
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ те хирӗҫ чӗнмерӗ, анчах вӑл хӑйне тыткалани ҫителӗклӗ ответлӑ пулчӗ.
  
  
  Горничнӑй пӳлӗме асӑрханса шаккарӗ. Вӑл подноспа икӗ шӗвек илсе килчӗ. Вӑл аллине стакан тытса ларать, Мана Пеннипе курнӑҫма ирӗк памасан, мадам МАНА МӖНШӖН VIP-пулӑшу пани ҫинчен ыйтать.
  
  
  "Ун патне телефонпа шӑнкӑртаттарсан, Вӑл ӑна Тункатапа калаҫма ыйтрӗ, анчах ӑна эсир тытрӑр. Мӗншӗн пулчӗ ку, миссис Бердик?»
  
  
  "Мӗншӗн тесен вӑл кунта пулман пулмалла. Ҫав вӑхӑтра ӑна вӑл ҫав кунах кая юлса таврӑнать пулӗ тесе шутланӑччӗ. Вӑл йӑнӑшнӑ".
  
  
  Ӑна стаканри пӑрпа силлерӗ, анчах шталь ӗҫме юрамасть. "Ӑҫта вӑл?"
  
  
  "Ку санӑн ӗҫ тесе шутламастӑп эпӗ". Вӑл сассине хӑпартмарӗ, анчах халӗ унӑн куҫӗсем хурҫӑ пек пулса тӑчӗҫ.
  
  
  (Сиввӗн пӑхса, стаканне илсе пычӗ. Ӑна эй, шанман. "Пирӗн хӗрачасем отпуск илеҫҫӗ, пӗлетӗр-и. Вӗсем тӑванӗсем патне ҫӳреҫҫӗ. Вӗсем чирлеҫҫӗ. Эсир илтме пултаратӑр пулин те, вӗсем те ыттисем пекех".
  
  
  Ӑна сан-Францискӑн чи чаплӑ кафешки тӑхӑннӑ пӑшалне туртса кӑларма кураймастчӗ, анчах ҫӗнелсе ҫӗнелнӗ пек туйӑнатчӗ.
  
  
  "Люгер" ман алла лексен, Лиза Бердик куҫхаршисене ҫӗклерӗ. Ҫапах та вӑл кӑшт тӗлӗннӗ пек курӑнать.
  
  
  "Халӗ эпир чӑн-чӑн ӗҫ ҫине куҫатпӑр, ҫапла мар-и, Мистер Харпер?»
  
  
  "Пистолет сире эпӗ чӑнласах шухӑшланине систермелле. Питӗ кулмасӑр".
  
  
  "Пенни пире пӗр вӑхӑтлӑха хӑварчӗ. Эпӗ урӑх уҫҫӑн калама пултараймастӑп".
  
  
  Унпа хутшӑнни вӑл пӑрлӑ стенапа хупланнӑ хӗрарӑмпа ӗҫлени пекех пулнӑ.
  
  
  Вӑл стакана тӑсса пачӗ. Унӑн кашни хусканӑвӗ сӑвӑ евӗрлӗ пулнӑ. "Эсир мана пистолетпа мӗншӗн ҫӳрени ҫинчен каласа парасшӑн-и, Мистер Харпер?"
  
  
  "Ҫынсем ҫаплах мана пульӑсем тирме хӑтланаҫҫӗ".
  
  
  "Эпӗ ӑна илтме шел. Анчах эпир хаяр вӑхӑтра пурӑнатпӑр. Халӗ, эсир манран хӗҫпӑшал тунӑ хыҫҫӑн, мӗн тӑвас-ха манӑн?»
  
  
  "Ку сана кӑштах силлесе илӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ. Ӑна сана хакламан". Вӑл тӑчӗ те "Люгера" кобурине чикрӗ. "Адрес кӗнекинче Пенни ятлӑ ҫынна шыратӑп эпӗ. Шултра ҫынна Лось тесе Чӗнеҫҫӗ, хӑш чухне Эдвард Джонс та. Вӑл чӑнкӑ персонаж".
  
  
  "Кун пек ҫын ку ҫуртра нихҫан та пулман".
  
  
  "Nen Пенни ҫинчен ыйтасшӑн эпӗ".
  
  
  "Каҫарӑр. Ку ӗҫе организацилеме пултараймасть. Сирӗн каяс пулать, мистер Харпер".
  
  
  Вӑл хускалмарӗ. Вӑл пирӗн ҫине пӑхса тӑчӗ те: "хакне Калӑр", - терӗ.
  
  
  "Эпӗ информацие сутмастӑп".
  
  
  Ӑна, - кулса илчӗ эй. "Эпӗ информаци ҫинчен каламастӑп".
  
  
  Хальхинче вӑл тӗлӗнсе кайрӗ. "Эсир ман хӗрачасем тавра пӗр ҫын валли тесе шутлатӑр-и?"
  
  
  "Ҫук, миссис Бердик. Пире сирӗн хӗрачасене пӗччен кӗтсе илӗҫ".
  
  
  Вӑл ӑнланчӗ. Ҫӗвӗҫе ил-ха, вӑл йӑл кулчӗ те манпа тӗл пулчӗ. "Ку питӗ хаклӑ пулнӑ пулӗччӗ. Чи лайӑххи яланах хаклӑ".
  
  
  "Манӑн чи лайӑххине курас килет", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл кровать ҫине тӑсӑлса выртрӗ те лиза салтӑннине пӑхса тӑчӗ. Унӑн аллисем авалхи лампа ҫутинче ылтӑн-хӑмӑр ҫутӑпа йӑлтӑртатаҫҫӗ. Пилӗкӗ ҫинҫе, хулпуҫҫийӗсем пӗчӗк, анчах кӑкӑрӗ пысӑк та тулли. Вӑл ман паталла пынӑ чух вӗсем сулланкаласа тӑчӗҫ. Унӑн сӑн-пичӗ пекех, ӳт-пӗвӗ те питӗ лайӑх.
  
  
  "Мӗнле шутлатӑн эсӗ, ку сана мӗн парӗ? Куҫа курӑннисӗр пуҫне, эпӗ ҫакна асра тытатӑп".
  
  
  "Эсир мана интереслентеретӗр. Эсир мӗн тунине пӗлес килет ӑна", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хӑрӑлтатса кулса ячӗ. "Ӑна вырӑн ҫине вырттарсан, эсир шлюх ҫинчен пӗлместӗр. Шлюха-актриса, кровать-сцена". Вӑл ман паталла пӗшкӗнчӗ те тутисемпе ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Унӑн чӗлхи ман тутасем хушшипе шуса иртрӗ, алли ман пӗҫӗ тӑрӑх шуса кайрӗ. "Анчах эпӗ шлюха мар. Эсир ӑна ӑнланатӑр-и?»
  
  
  "Пӗтӗмпех мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ хамӑн клиентсене пӑхмастӑп. Ҫакна ман хӗрсем тӑваҫҫӗ. Эпӗ сутмастӑп".
  
  
  "Апла пулсан, мӗншӗн эсир ман сӗнӗве йышӑнтӑр?"
  
  
  "Ку сӗнӳ пулман", - терӗ вӑл. "Ку чӗнӳ пулчӗ".
  
  
  Ӑна кравать ҫине ӳкерчӗ. Манӑн алӑсем унӑн ӳт-пӗвӗ тӑрӑх шуса кайрӗҫ. Ӑна, унӑн пӳрнисем ман кӗпе тӳмисем ҫине пуснине туйрӑм. Ӑна эй, хывса пулӑшрӗ. Эпӗ ҫыхса янӑ суранӑма курсан, вӑл нимӗн те ыйтмарӗ. Ӑна юратса пӑхнӑ чухне унӑн лӑпкӑ сӑн-пичӗ хӗрелсе кайрӗ. Унӑн чӗлхи ман валли пуҫне кӑларчӗ, ҫурӑмран ачашлакан аллисем сасартӑк карӑнса карӑнчӗҫ, унтан вӑл тискеррӗн кӑшкӑрса ман айалла ыткӑнчӗ ...
  
  
  "Ну, мӗнле пулчӗ-ха ку?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Эсӗ каланӑ пекех, эсӗ чи лайӑххи".
  
  
  - Апла эсӗ, Харпер Мар. Унсӑр пуҫне, кам эсӗ? Бандит, полицейски, мӗн?
  
  
  "Коп патне ҫулать".
  
  
  Вӑл ҫыххине сӗртӗнчӗ. "Ку пуля аманни вӗт, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Эсир хӑвӑр каларӗшле, нихҫан та курман ҫыннӑн комплименчӗсем". "Мӗнле шутлатӑн эсӗ, эпӗ ӑна эсӗ манпа пӗрле вырӑн ҫинче выртнӑран ҫеҫ пулӑшма хатӗрленетӗп-и?"Эсӗ пулӑшнипе е пирӗнсӗрех тупатӑп эпӗ ӑна. Вӑл сахалтан та пилӗк ҫынна вӗлернӗ. Пӗри манӑн ҫывӑх тус пулчӗ. Пӗри хитре хӗрарӑм пулнӑ. Вӑл эй, мӑйне хуҫса пӑрахнӑ".
  
  
  
  
  
  "Чарӑн", - терӗ вӑл хыттӑн. "Лось кунта икӗ хут килчӗ. Вӑл манӑн чӑн-чӑн клиент пулман. Вӑл хаяр та тӳрккес ҫын пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл хӑй преступник пулнӑ тесе калама пултарнӑ. Анчах вӑл Тункатасене вӑл кунта пуҫланичченех пӗлнӗ. - Эпӗ урӑх ҫын, - терӗ вӑл. Ӑна эй, унта лайӑххи нимӗн те ҫук, терӗ. Вӑл каллех килменшӗн, унтан иккӗмӗш хут килнӗшӗн савӑнчӗ".
  
  
  Ӑна ee мӑйӗнчен чуптурӗ. "Ӑҫта вӑл, Лисук?"
  
  
  "Ӑна Пӑши хӳтӗлемен. Ӑна Пенни пулӑшать. "Эпӗ сана курасшӑн мар, ку манӑн пурнӑҫӑма хӑратса тӑрӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ӑҫтан пӗлнӗ-ха вӑл ӑна?"
  
  
  "Вӑл тӗпӗ-йӗрӗпе каласа памарӗ. Эпӗ ee командование памастӑп тесе сӑмах панӑ хыҫҫӑнах вӑл васкасах тухса кайрӗ. Лиза ман алӑра чалӑшса илчӗ. "Тен, Лось унпа контакциленӗ. Эсӗ ун ҫинчен шухӑшлатӑн-и?»
  
  
  "Пулма пултарать."
  
  
  "Вӑл ӑҫта чарӑннине пӗлетӗп эпӗ. Пӗлместӗп, калас килет-и ӑна сана. Унпа Лось пулсан, информаци сана вӗлерме пултарать".
  
  
  "Кала мана, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ: "ку-ҫуллахи коттедж хула тулашӗнче. Ӑна сирӗн валли ҫул ҫырса парӑп". Вӑл тӑчӗ те авалхи ҫыру сӗтелӗ патне пычӗ. Вӑл питӗ лайӑх утать. Вӗсен кайри пӗчӗк пайӗ ҫамрӑк хӗрсенни пек хытӑ.
  
  
  Вӑл пукан ҫинче кӑвак хут татӑкӗ ҫине ҫырса ларнине пӑхса ларчӗ. Хускалнӑ чухне унӑн тулли кӑкӑрӗсем хумханаҫҫӗ. Сергей унӑн яка хулпуҫҫийӗсем ҫинче вылять. Вӑл чӑн-чӑн сарӑ хӗрарӑм, пӗҫҫисем хушшинче ылтӑн тӗслӗ.
  
  
  Сасӑ кӑлармасӑр кравать ҫинчен тӑчӗ. Ӑна ыталаса илчӗ те ee кӑкӑрне ачашларӗ. Ӑна ih ывӑҫ тупанӗпе тытрӗ те, вӗсем каллех ҫирӗпленнине туйса, ee ӗмкӗчпе тӑрмашрӗ.
  
  
  Вӑл, пуҫне усса, эпӗ ачашланипе киленсе, хускалмасӑр ларчӗ. Вӑл унӑн ҫӳҫӗн шӑршине, духовой ee ӳчӗн шӑршине туйрӗ.
  
  
  "Сан-Францискӑна килнӗшӗн эпӗ савӑнатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ерипен ман ҫумма таянчӗ, унтан ҫаврӑнчӗ те пуҫне ман хулпуҫҫи ҫине хучӗ. "Мӗнле нумай вӑхӑт пур санӑн, Э?"
  
  
  "Ҫителӗклӗ нумай", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ee алли ман пите ачашшӑн сӗртӗнчӗ. Ӑна ҫӗклесе кравать ҫине илсе кайрӗ ...
  
  
  Пенни чарӑнса тӑнӑ ҫурт сан-Францискӑран инҫех те мар, чул ту ҫинче ларать. Лиза хушнисене тума ҫӑмӑл пулнӑ. Вӑл пӳртрен аллӑ ярдра, ҫынсӑр ҫул хӗрринче, пытанса тӑчӗ, машина тавра тухрӗ те алӑка хуллен хупрӗ. Ҫӗрлехи сывлӑш отель территорийӗнче сулхӑн та нӳрлӗ, ҫуллахи ҫумӑрпа нӳрленнӗ. Манран икӗ енче те ҫӑра вӑрман, ҫул хӗррипе вӗтлӗх ӳссе ларнӑ.
  
  
  Ӑна пӳрт умӗнчи машина курнӑ. Вӑл, асӑрханса пырса, машинӑран иртсе кайрӗ те ҫутӑ чӳречесенчен пӗрин айне пырса ларчӗ. Шалта икӗ ҫын калаҫаҫҫӗ. Ih сасса вӑл, ih сӑмахсене уйӑрса илеймен пулин те, илтнӗ. Пур енчен те арҫын сасси.
  
  
  Манӑн "Люгер" ӑна пӳрт кӗтессинчен пӑрчӗ. Вӑл сасартӑк пӑлханнине туйса илчӗ. Манӑн шыравсем вӗҫленсе пыраҫҫӗ.
  
  
  Унӑн хупписем, чӗрне вӗҫҫӗн тӑрса, сулхӑнра хӑвӑрттӑн шунӑ. Алӑк патне ҫитсен, вӑл сасӑсем хытӑрах та хытӑрах илтӗнме пуҫланине илтрӗ. Ҫынсем тухаҫҫӗ. Унӑн штабӗ каялла ҫаврӑнса хӳтлӗх шырарӗ. Shaggy арҫынсем, хыттӑн та хыттӑн калаҫаканскерсем, кунне саланчӗҫ. Ӑна, вараланса пӗтнӗ машина патне чупса пырса, nah чӑмнӑ.
  
  
  Сергей ҫӗр ҫине сарӑ йӑрӑм ӳкерсе, каҫа ҫутатрӗ. Арҫын ӳкерчӗкӗ алӑк хушӑкӗнчен ҫурӑлса кайрӗ. Ку Лось мар. Вӑл аслати сасси пек пысӑк мар. Вӑл сасартӑк кӑмӑлсӑрланчӗ.
  
  
  "Алӑка питӗр", - тенӗ арҫын хӑйпе пӗрле пыракан хӗре, хӑйне кӑшт ҫеҫ курнӑскере. Вӑл картлашкасем тӑрӑх анчӗ. Ҫак кӗрнеклӗ форма палланӑ пек туйӑнать. Вӑл машина патне ҫывхарнӑ чух та ҫавӑн пекех тикӗс мар утӑмсемпе пынӑ.
  
  
  Вӑл ҫул ҫинче вараланса пӗтнӗ форд еннелле ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Вӑл хӑйӗн машинин алӑкне уҫрӗ те пирӗн ҫине ларчӗ. Пӳрт алӑкӗ хупӑнчӗ те, хӗр куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Арҫын зажигалка уҫҫине пӑрчӗ. Вӑл мотор хускалса илнине илтрӗ, вара, арҫын передачӑна кайри ҫула куҫарсан, машина сӳрӗккӗн хускалма пуҫланине туйрӗ. Ӑна вӑл хӑй енче кун тыткӑчӗнчен ярса тытрӗ те, арҫын каялла чакнӑ чух, машина ҫине сикрӗ.
  
  
  Вӑл мӑшкӑлласа кулма пуҫларӗ. "Мӗн шуйттанӗ?"
  
  
  "Манӑн пистолет пур, вӑйсӑрланас пулать. Ҫӳлти ҫунатсене ҫутмалла. Эсӗ мӗнле курӑнатӑн, эпӗ ӑна ҫулсеренех тӑвасшӑн".
  
  
  Унӑн ҫӳҫӗ тӗксӗм, сӑнӗ хаяр. Nen кӗске ҫанӑллӑ кӗпе тӑхӑннӑ, хулпуҫҫийӗ ҫинче якорь татуировкине курнӑ.
  
  
  "Джейк Хойл ятлӑ, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Санӑн вилмелле", - терӗ вӑл. "Сид сана пуля тирсе ячӗ".
  
  
  "Эпӗ астӑватӑп". Ӑна люгерпа питрен ҫапрӗ. Эпӗ ӑна пӗтӗмпех асӑрханине ӗненме ҫителӗклӗ. "Лось Ӑҫта?"
  
  
  "Эсӗ ӑна курасшӑн мар. Эсӗ хӑвӑн лигунта мар. Лось сан пеккисем десерт ҫинче пур".
  
  
  "Эпӗ вӑл хӗрарӑмсене хӗнеме юратать пулӗ тесе шутланӑччӗ".
  
  
  "Итлӗр-ха, эсир тума пултаракан чи ӑслӑ утӑмсемпе ҫак машина тавра халех тухса, кунтан пин мильӑра ӑҫта та пулин кайма пулать".
  
  
  Айдахо ҫӗрӗнчи дисксем ман пуҫра каллех ҫап-ҫутӑ, мана хаярлӑхпа тултарса ҫунаҫҫӗ. Сид хӑйне ҫыхса, ним тума пӗлмесӗр выртнӑ чухне мана лӑпкӑн пуля чиксе пӑрахнине аса илчӗ вӑл.
  
  
  
  
  
  
  Ӑна Брантпа Дэвид Кирби Шейлӑна аса илчӗ.
  
  
  Ӑна "люгер" пырӗ ҫумне ҫав тери хытӑ пӑчӑртаса лартрӗ те, вӑл ахлатса ячӗ. "Эпӗ сире штопор патӑм. Эсир ӑна хирӗҫ ответлемесен, эпӗ ӑна ҫак машина ларкӑчӗ тӑрӑх сирӗн пуҫ мимисене сирпӗнтерсе ярӑп".
  
  
  Вӑл хӑйӑлтатса: "халех Ӑна Лосьпа тӗл пулатӑп", - терӗ.
  
  
  "Аван. Ӑна санпа пӗрле пыратӑп".
  
  
  "Ку сана пытарни". Вӑл ҫакна шаннӑ.
  
  
  Вӑхӑтран вӑхӑта вӑл машинӑна илсе пынӑ чух ман еннелле пӑха-пӑха илет. "Лось сирӗн ҫинчен пӗлет. Эсир федераци агенчӗ пулнине пӗлет вӑл".
  
  
  "Мӗнле пӗлчӗ-ха вӑл ӑна?"
  
  
  "Унӑн ҫыхӑну пур. Унӑн Организаци тӑрри таранах пур. Эсир хӑвӑрӑнне илетӗр, мистер. Эсир кивҫен панӑ вӑхӑтра пурӑнатӑр".
  
  
  Ӑна, сигарета ҫӑварне хыпрӗ. "Санӑн манӑн зажигалка пур. Эсӗ ӑна Ман Бонэмра хывса илтӗн".
  
  
  "Эсир нимӗн те манмастӑр вӗт? Ӑна зажигалка парнелерӗ".
  
  
  Ӑна прибор панелӗ ӑшне касса кӗртрӗҫ. "Кай хӑвӑртрах. Ӑна Каллех Пӑшие курас килет".
  
  
  Хейл ятлаҫса илчӗ те газ педалӗ ҫине хытӑрах пусрӗ. "Рондо тӗрӗс каланӑ. Эсӗ ухмаха ернӗ".
  
  
  "Рондо мана эсӗ ӑҫта пулнине пӗлместӗп терӗ".
  
  
  "Вӑл ун пек туман, анчах пирӗн пӗр тус пур. Вӑл шӑнкӑртаттарчӗ. Ӑна, Эсир Сан-Францискӑна Тункатасем курма пыратӑр пулӗ, тесе шухӑшларӑм. Эсир Муза ҫухатнӑ адрес кӗнекине тупрӑр. "
  
  
  "Анчах манӑн урӑх пӑхмалла мар, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ҫук. Ку санӑн ҫулӑн ҫиппи, мистер".
  
  
  Сассине улӑштармасӑр, Хейл рульне пӑрчӗ. Машина пӑрӑнса кайсан, мана прибор панелӗ ҫине пӑрахрӗҫ.
  
  
  Эпӗ вӑл аллине пальто ӑшне чикнине курмарӑм, анчах пӑшал пенӗ сасса тата вӑл курок ҫине пуснӑ сасса илтрӗм. Вӑл хӑвӑрт чупать. Вӑл питӗ хӑвӑрт чупать. Анчах куҫӗсене чарса пӑрахма тӗллемерӗ. Вӑл машина урайне ӳкрӗ. Манӑн пурин ҫинчен те шухӑшлама вӑхӑт пулмарӗ. Ӑна ревматизма печӗ. Хупӑ машина ӑшӗнче Люгер хыттӑн ҫурӑлса кайрӗ. Хейл пырӗ тавра пӑкӑртатакан сасӑ кӑларчӗ те руль ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Автомобиль уҫӑ тротуар тӑрӑх кукӑр-макӑр пырать. Хойл лайӑх вырӑн суйласа илчӗ. Пурте хӑй планланӑ пек пулса пынӑ пулсан, вӑл мана пӗрре персе вӗлеретчӗ те, машинӑна ҫул ҫинчен пӑрса яма пултаратчӗ. Анчах ку плана туса пӗтереймен.
  
  
  Пилотсӑр автомобиль сулахаялла пӑрӑнчӗ те ҫул урлӑ иртсе кайрӗ. Вӑл руль патне кармашнӑ чухне канава кӗрсе кайрӗ те, мана хойла кӗлетки ҫине ывӑтрӗ. Канавсем урлӑ сиксе тухса, машина вӑрман витӗр хӗсӗнсе тухрӗ, юлашкинчен чарӑнчӗ. Вӑл ҫаврӑнса ӳкменнинчен тӗлӗнчӗ.
  
  
  Вӑл тӳрленсе тӑчӗ, хола ларкӑч ҫумне пӑчӑртарӗ те унӑн юн тымарне хыпашласа пӑхрӗ. Ку пулман. Вӑл вилнӗ. Ӑна персе пӑрахассисӗр пуҫне манӑн урӑх нимле суйлав та пулмарӗ. Ҫапах та вӑл аталану пирки пӑшӑрханать. Унӑн вилӗм отелӗ мар. Унӑн ашшӗ Лося ҫитме.
  
  
  Ӑна "люгер" туртса кӑларчӗ те хола машина тавра туртса кӑларчӗ. Ӑна каллех мотор илсе килчӗҫ, Машина канавсем урлӑ вӗҫсе тухрӗ те каллех тротуар ҫине лекрӗ. Ӑна каялла пӳрте илсе кӗнӗ.
  
  
  Манӑн Пенни Мана Мус ӑҫта иккенне пӗлтермелле пулчӗ, унсӑрӑн Вӑл хӑй пуҫланӑ вырӑнтан таврӑнчӗ.
  
  
  Ҫурта ҫаплах светтуйсем ҫунаҫҫӗ-ха. Ун тавра ҫаврӑнчӗ те ҫывӑрмалли пӳлӗмӗн уҫӑ чӳречине тупрӗ. Ӑна курман, Пенни, анчах ee илтнӗ. Вӑл чунне йышӑнчӗ. Ӑна шыв юхнине илтрӗм.
  
  
  Вӑл хыҫалти картлашка ҫине ларчӗ те атӑ-пушмакне хыврӗ, унтан пӗр кунлӑха ҫӑрана ҫӗмӗрчӗ. Ӑна хуллен кухня витӗр тата ҫывӑрмалли пӳлӗме илсе кӗчӗ.
  
  
  Чунра тункатасем юрланӑ. Вӑл кӗввине паллаймарӗ. Пенни Барбра стрейзанд пулман. Манӑн зажигалка кӑкӑрӗ ҫинче. Ӑна пӗр минутлӑха пӑрахса хӑварчӗ те вӑл каласа пӗтерессе кӗтме ларчӗ.
  
  
  Вӑл ванна тавра тухнӑ чух ун ҫинче чун валли ҫӗлӗк, икӗ тапочка тата урӑх нимӗн те ҫук. Эпир пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр. Сюрприз иккӗшин те пулнӑ. Вӑл хӑйӗн ҫывӑрмалли пӳлӗмӗнче палламан ҫынна курасса кӗтменччӗ, ӑна ҫуралнӑ кун валли костюмпа курасса кӗтменччӗ.
  
  
  Лось о ee кӑкӑр валли ҫырнӑ хут тӗрӗсех пулнӑ. Вӗсем ҫав тери пысӑк пулнӑ. Унӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗ тӗлӗнмелле. Вӑл Ракель Уэлча ҫамрӑк ача пек туса хучӗ.
  
  
  "Эй, мӗнле лекрӗн эсӗ?"вӑл каларӗ.
  
  
  "Кайри кун. Ӑна ҫӑра ҫӗмӗрнӗ".
  
  
  "Эсир вӑрӑ-хурах мар-и, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Эпӗ Харпер Мар. Эсӗ курасшӑн пулман ҫын".
  
  
  "Лизӑпа телефонпа калаҫаканни-и?"Вӑл чун валли ҫӗлӗкне хыврӗ те ҫӳҫне силлесе илчӗ. "Мана мӗнле тупасси ҫинчен каласа пама хушрӗҫ пулсан, эсир темле оператор пулмалла".
  
  
  "Эпир пӗр чӗлхе тупрӑмӑр".
  
  
  "Эсӗ ӑна курасшӑн пулман сӑлтавне пӗлетӗн. Хойл мана: эсӗ хӑвӑн ӗҫ мар япаласене хутшӑнатӑн, терӗ. Вӑл:"эсӗ килсессӗн, сан патӑнтан пӑрӑнмалла та ҫакӑн ҫинчен эмӑна пӗлтермелле", - терӗ.
  
  
  "Эсӗ ку ӗҫе самаях тирпейлӗ турӑн".
  
  
  "Ҫителӗклӗ тирпейлӗ мар. Ку паллӑ". Вӑл шкапа уҫрӗ те халат кӑларчӗ. "Ӑна тӑхӑнсан аван-и? Ӗҫ ҫинчен вӑл ҫаппа-ҫарамас чухне калама кураймастӑп. Кайран, кӑмӑлу пулсан, ӑна каллех ӳкеретӗп".
  
  
  "Эпир туслӑ пурӑнасси пирки эпӗ иккӗленетӗп".
  
  
  "Нихҫан та пӗлместӗн. Эсӗ ӑнсӑртран Хола тӗл пулмарӑн-и?»
  
  
  "Аха", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ ҫакӑнтан хӑрарӑм. Мӗн пулнӑ ӑна? Нимех те мар, укҫа тытатӑп".
  
  
  "Вӑл таврӑнмасть".
  
  
  Вӑл ҫӗнӗ хыпарсене пӗр сиккеленмесӗр йышӑнчӗ
  
  
  
  
  
  
  . "Вӑл саншӑн хӑй тӑрӑшма пултаратӑп, терӗ. Эму ӑна ӗненмерӗ. Пӗрре вӗсем сана вӗлерме хӑтланнӑ, эсӗ ҫакна тӳссе ирттернӗ. Эсӗ рондо ҫинчен ыйтса пӗлтӗн. Эсӗ самаях чӑнкӑ тесе каласчӗ ӑна".
  
  
  Вӑл хӑйне усӑ кӳмелле-ши тесе шухӑшларӗ. "Эсӗ мана оборудовани нумай пӗлетӗн", - терӗ ӑна.
  
  
  "Хойл мӗн пӗлнине пурне те. Вӑл питӗ пакӑлти пулнӑ". Вӑл халатне тӳмелерӗ те ман кресло умӗнче ларчӗ. "Эсӗ ху та самаях калаҫатӑн".
  
  
  "Хӑрушӑ чухне эпӗ яланах нумай калаҫатӑп, - терӗ вӑл. - Эсӗ те мана вӗлересрен хӑратӑп".
  
  
  Ӑна: "унӑн сайра тӗл пулакан сиплӗ хӗрарӑмӗсене вӗлеретӗп", - тенӗ.
  
  
  "Эсир ӗҫес тетӗр-и? Манӑн тепӗр пӳлӗмре кӑштах спирт пур".
  
  
  "Ҫук, тавтапуҫ."
  
  
  Вӑл ман пукан патне пычӗ те халат тӳмисене вӗҫертрӗ. Вӑл вырӑнтан та хускалмарӗ, мана алӑран ярса тытрӗ те хӑйӗн ӳт-пӗвӗ ҫине хучӗ. Вӑл чи лайӑх хӳтлӗх-лайӑх тапӑну, тесе шутланӑ пулмалла.
  
  
  "Тавай хаклашар", - терӗ вӑл ҫемҫен.
  
  
  "Мӗн ҫинчен суту-илӳ тӑватпӑр эпир?"
  
  
  "Манӑн пурнӑҫ тата эпӗ мӗн илме пултарнине пурне те".
  
  
  "Эпӗ залра Лось ӑҫтине пӗлесшӗн".
  
  
  Вӑл, кӑштах ҫилленнӗ пек пулса, каллех халатне хыврӗ. "Хейл Сан-Францискӑна пӗчченех килнӗ. Лось таҫта ҫул ҫинче".
  
  
  "Ку вӑл хойл калани мар. Вӑл Лось кунта пулни ҫинчен каларӗ".
  
  
  "Вӑл сана суйрӗ. Лось килмерӗ. Вӑл Хойлӑна пӗччен килме ирӗк пачӗ. Ку йӑнӑш пулнӑ. Вӗсем сана хакламарӗҫ".
  
  
  Хейл мана Музӑпа тӗл пулма хӑҫан чарӑнни ҫинчен истори шухӑшласа кӑларнӑ пулас. Вӑл, пистолетне ярса тытма шут тытасса кӗтсе, вӑхӑта тӑснӑ.
  
  
  "Мафире Лосьпа кам ҫыхӑну тытать?"- тесе ыйтнӑ унран Пенни.
  
  
  "Ун ҫинчен вӑл нихҫан та никама та каламан. Паллах, пысӑк йывӑрӑшлӑ ҫын пур. Организаци Лося ырламасть, Мӗншӗн тесен вӗсем Ӑна ухмаха ернӗ, йӗркелесе тӑман ҫын тесе шутлаҫҫӗ. Анчах ҫӳлте пӗр ҫын пулнӑ, Вӑл Лось валли хӑш-пӗр ҫаратусене финансланӑ, Вӗсем хушшинче тунӑ килӗшӳсене мӗнле канмалла-Ха? Лось каланӑ тӑрӑх, вӗсем пӗр-пӗрне пулӑшусем кӳнӗ ".
  
  
  "Эсӗ мӗн пӗлетӗн, Пенни? Эсӗ нумай калаҫатӑн, анчах мана питӗ сахал калатӑн".
  
  
  Вӑл тутине ҫыртрӗ. "Эпӗ сана пулӑшма мӗн май килнине пурне те тӑватӑп. Ӑна хамӑн тире ҫӑлса хӑварас тетӗп". Вӑл ҫӳҫне тӑрмаларӗ. "Шухӑшласа пӑхма пар-ха мана. Вӗсем, Брант Шейлин йӗрӗпе кайма хӑтланса, каялла чакрӗҫ. Вӗсем вӑл вӑрланӑ укҫана тупма тӑрӑшаҫҫӗ. Анчах тупа тӑватӑп, Хейл мана Халь Лосьпа Крэдок ӑҫтине каламарӗ".
  
  
  "Крэдок", - тепӗр хут каламалла ӑна. "Крэддок ҫинчен каласа пар-ха мана".
  
  
  "Сид Крэндок-Лося ҫаратас ӗҫе хутшӑннӑ виҫҫӗмӗш ҫын. Вӑл Абруза вӗлернӗ ҫӗре хутшӑннӑ. Вӑл кӑтра ҫӳҫлӗ, ачанни пек сӑн-питлӗ яштака арҫын. Nen ҫинчен эпӗ мӗн аса илме пултарнине пурне те калатӑп".
  
  
  Вӑл пӗр усӑллӑ информаци пачӗ. Ӑна хавхалантарчӗ. "Хойл сана питӗ шаннӑ пулмалла".
  
  
  "Вӑл мухтанать-мана тӗлӗнтерме хӑтланать. Вӑл Лосьӑн юратнӑ ӗҫӗ пулнӑ чухне те Мана юрататчӗ", - терӗ вӑл. "Вӑл лайӑх тутине, Харперне кӑтартрӗ. Ӑна ҫак шайкӑра пурте пӗлеҫҫӗ".
  
  
  "Эпӗ ҫакна ӗненетӗп."
  
  
  "Ӑна сире сӗнме пултаратӑп-и?"
  
  
  Ӑна, - кулса илчӗ эй. "Эсӗ ӑна турӑн пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ".
  
  
  "Таҫта пӗр пысӑк пачка укҫа пур. Икҫӗр пин доллар. Абруза вӗлернӗ чухне мӗн чухлӗ сасӑланӑ вӗсем". Вӑл тутине чӑмӑртарӗ. "Ку манӑн ҫакӑн ҫинчен шухӑшлас килет. Ӑна отель панӑ пулӗччӗ, вӑл пӗтӗмпех укҫа пулса, унта ҫаппа-ҫарамас вырттӑр. Икҫӗр пин доллар купюрӗ. Эсир ман ҫине икҫӗр пин купюра хума пултараймастӑр - и? -доллар матрасӗ-и, еркӗнӗм? "
  
  
  "Манӑн сан шухӑшу ҫук".
  
  
  "Вӗсем ӑна шейле валли хӑварнӑ. Вӗсем пӗр-пӗринчен уйрӑлнӑ,Унтан Флоридра ӗҫленӗ, ӑна шанма хушнӑ. Хойл мана ҫакна каларӗ".
  
  
  "Лосьпа унӑн тусӗсем Шейла пирки йӑнӑшрӗҫ. Вӑл укҫапа тарман".
  
  
  "Апла пулсан, мӗн пулнӑ-ха ӑна?"
  
  
  "Пирӗн нихҫан та мана калама решени пулман. Ӑна пирӗнтен туртса илнӗ пулӗ тесе шутлатӑп. Вӑл Лосьпа тӗл пуласран хӑрарӗ, ҫавӑнпа вӑл тухса тарчӗ".
  
  
  Вӑл Пенньӑран хӑй мӗн тума хатӗрленнине пурне те пӗлнӗ пулмалла. Вӑл пукан ҫинчен тӑчӗ. Вӑл ман хыҫҫӑн хура пусма патнелле, ботинка тӑхӑннӑ ҫӗрелле утрӗ.
  
  
  Текех вӑл мана Хойла ҫинчен ыйтмасть. Вӑл уншӑн чӑнах та хуйхӑрмасть пулӗ, тесе шухӑшларӗ.
  
  
  "Эй, итле-Ха, Харпер. Калӑпӑр, Эсӗ Пӑшие хӑваласа кӗртме хӑтланиччен сана укҫа тупма май килӗ. Мӗн тӑватӑн эсӗ вӗсемпе?»
  
  
  "Эпӗ ун ҫинчен шухӑшламан".
  
  
  "Икҫӗр пин. Ҫакӑ ӑна тӗлӗнтерет".
  
  
  Ӑна балет тапочкисем шнурласа лартнӑ. "Эсир ӑна хӑвӑра пама сӗнесшӗн-и?"
  
  
  "Ну, эпир ӑна пурпӗрех каласа пама пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Ку мафи укҫи. Итле-ха, вӑл Лось кӗнеки ҫинчен, санӑн мӗн пуррине пӗлетӗп. Эсӗ унти хӗрсене илесшӗнччӗ. Вӑл сана пулӑшма пултарнӑ пулӗччӗ. Ӑна хам ҫула пӗлетӗп. халӑх ҫурчӗсем тавра питӗ лайӑх ".
  
  
  "Эсӗ манран хӑратӑн терӗн".
  
  
  "Икҫӗр пиншӗн. Ӑна ҫунакан кӑмрӑк клумби тӑрӑх утса тухатӑп, Шурӑ ҫурт уҫланкинче ҫарамас ташлатӑп, утлӑ ҫарӑн пӗрремӗш дивизине пӑхса тухатӑп. Ил мана хӑвпа пӗрле. Харпер, атя укҫа шыраса пӑхар. Ку тӗлӗшпе эпир нумай тума пултарнӑ пулӑттӑмӑр. ӑна эсӗ халиччен нихҫан та туман секс пама пултарнӑ пулӗччӗ ".
  
  
  "Ҫук, тавтапуҫ", - терӗ ӑна эй. "Эсӗ хола ытла та ҫӑмӑл манса кайнӑ".
  
  
  Тӑххӑр
  
  
  Вӑл пӗчӗк хура кӗнеке патне, халӗ тӑватӑ сехетчен хӗсӗннӗ ятсен списокӗ патне таврӑнчӗ. Вӗсем дженис, Ева, Барбар Тата Хупӑ пулнӑ. Ӑна Портленда кайса малтан дженис тупас терӗм. Ӑна унта пробел ӳкерсе хунӑ пулсан, вӑл ринӑна денверпа Лас-Вегаса таврӑннӑ пулӗччӗ, унта ытти хӗрсем пулмалла.
  
  
  Лось манӑн ҫак адрес кӗнеки пуррине пӗлет. Вӑл эпӗ пынине пӗлет
  
  
  
  
  
  ку вырӑн иккенне пӗлес тесе, хӗрсен списокӗ тӑрӑх шутларӗҫ. Эпӗ ҫав хола тусне вӗлернине пӗлсен, вӑл пӗр вырӑнта ларас ҫук, - шухӑшларӑм эпӗ. - таҫта ҫул ҫинче, ҫак тӑватӑ хула тавра пӗр ҫӗрте, ӑна Пӑшие тупӑп, Е вӑл мана тупӗ.
  
  
  Бордель Портлендра аш-какай хатӗрлекен районтан инҫех мар, тӗссӗрленнӗ пурӑнмалли кварталта вырнаҫнӑ кивӗ ҫурт пулнӑ. Ӑна ирхине ирех алӑка шаккарӗ те дженис ыйтрӗ. Анаслакан, арпашӑннӑ ҫӳҫлӗ хӗр мана аллипе сулчӗ.
  
  
  Кофе ир - ирех розари пек тутлӑ мар. Иртнӗ каҫ ӳтпе векс шӑрши кӗрет, хӑш чухне ӗҫесси те пулать, горничнӑйсем пуҫтарӑнма тытӑнсан, ҫарӑн иртсе кайнӑ вырӑнӗн ҫавӑн пек шӑрши кӗрет.
  
  
  Тӑрмаланчӑк ҫӳҫ-пуҫлӑ хӗр горничнӑйсене явӑнса кӗрет, унӑн ҫӗрлехи кӗске кӗпи пӗҫҫисен хусканӑвӗнче сулланса тӑрать. Горничнӑйсем, ахӑртнех, эпӗ ӑна мӗншӗн ҫӗрлечченех хӑварма пултарайманнине ӑнланса илеймесӗр, ман ҫине пӑхса илчӗҫ.
  
  
  Алӑка шаккасан, хӗр: "Дженис, - терӗ. Ку вӑл шӑнкӑравлакан ҫын".
  
  
  Дженис ыйхӑллӑн ответлерӗ. "Питӗ аван."Кун ҫумне хутшӑнакан хӗр йӑл кулса илчӗ, мана питҫӑмартинчен лӑпкаса илчӗ те коридор тӑрӑх малалла утрӗ.
  
  
  Сарӑ пижама тӑхӑннӑ вӑрӑм ураллӑ брюнетка алӑка уҫрӗ те чӑмӑртанӑ чышкине куҫӗнчен шӑлса илчӗ. Вӑл пижамине тӳмелеме тӑрӑшмарӗ. "Эсир Пӑшие шыратӑр тетӗр-и?"
  
  
  "Ку тӗрӗс."
  
  
  Вӑл алӑка сарлакарах уҫрӗ. "Кӗрӗр."
  
  
  Пӳлӗме кӗрсен, ман мӗлке тӗкӗрсем ҫинче пӗтӗм пӗвӗпе вылять. Тепӗр тӗкӗрне икӗ ҫывӑрмалли ҫаврака кровать тӗлӗнче мачча ҫине вырнаҫтарса лартнӑ. Ҫӳп-ҫап хушшинче ҫаппа-ҫарамас сарӑ хӗрарӑм выртать, вӑл ҫулсеренех ман ҫине пӑхтӑр тесе хӑяккӑн ҫаврӑнса выртать, унӑн шурӑ ӳчӗ тӑрӑх пурҫӑн простынь шуса анать.
  
  
  "Манӑн Делия тусӑмҫӑм".
  
  
  Ӑна пуҫ тайрӗ те сарӑ хӗрарӑм ревматизм еннелле пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Лось пире пӗр-икӗ шоу тума тара тытрӗ. Вӑл ман кӑмӑла каймарӗ", - терӗ Дженис.
  
  
  "Эсӗ унран нумайранпа хыпар илтӗн-и?"
  
  
  "Январь", - терӗ сарӑ хӗрарӑм. "Ку январь уйӑхӗнчех пулчӗ".
  
  
  "Вӑл хӑйпе пӗрле отель каласа пама пултаракан ҫынна илсе килнӗ". Дженис йӑл кулчӗ. "Ман шутпа, эпир ҫакна сисрӗмӗр, Ҫапла мар-и?"
  
  
  "Эсир ставка тӑватӑр".
  
  
  "Кам пулнӑ вӑл ҫын?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Мистер Смит, - терӗ Дженис. "Чаплӑ Мистер Смит. Эпир ҫак тӑвансемшӗн шоу турӑмӑр".
  
  
  Делия хихиклетсе илчӗ. "Вӑл ҫак ятпа усӑ курасшӑн пулман".
  
  
  "Мӗнле курӑнать вӑл?"
  
  
  "Ҫӳллӗ те ырхан. Вӑл пӑнчӑсем тӑхӑнса ҫӳренӗ. Вӑл Лосьпа пулман пулсан, ӑна бухгалтер тесе шутланӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Вӑл Лосьпа пулнӑ пулсан, мӗн шутлатӑр эсир?"
  
  
  Сарӑ хӗрарӑм янахне аллипе тӗревлерӗ. "Халех кай. Эсӗ Пӑшие шыратӑн пулсан, унӑн ӗҫри партнерӗсем мӗнлине пӗлетӗн".
  
  
  "Мистер Смит организацин ҫынни пулнӑ. Чи кирли, - терӗ Дженис. Вӑл сарӑ ҫӳҫлӗ хӗрарӑмпа юнашар кровать ҫине ларчӗ. Вӗсем тавра кӗнекесем хумалли питӗ лайӑх пукансем пулса тӑнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Лось ҫинчен ыйта-ыйта пӗлнӗ хӑш-пӗр ҫынсенчен уйрӑм вӗсем мана пулӑшма хатӗрччӗ, анчах эпӗ вӗсен хушма информаци ҫуккине асӑрхарӑм. Ӑна ih тав турӗ те, вӗсем мана мӗнле те пулин таврӑнма чӗнчӗҫ.
  
  
  "Манран е Делирен ыйт", - терӗ Дженис. "Пире командӑра ӗҫлеме килӗшет".
  
  
  Вӑтӑр мина иртсен, Вӑл Портенда тухса кайсан," Линкольн " ман хыҫран уҫӑ ҫулпа мӗкӗрсе иртсе кайрӗ. Водитель, иртсе кайма тесе, йӑрӑм ҫине тухрӗ те ман фордпа юнашар васкарӗ.
  
  
  Вӑл пит-куҫне курчӗ, унтан пӑшал сахал. Ӑна рульне ҫавӑрнӑ, йывӑртарах машинӑна "фордпа" пырса тӑрӑннӑ, ҫав вӑхӑтрах пӗшкӗннӗ.
  
  
  Пӑшал сасси кантӑка шӑтарчӗ, анчах тивертеймерӗ.
  
  
  Линкольн ытла та пысӑк, манӑн ҫӑмӑл машина ӑна занос ӑшне пӑрахма пултарать. Водитель ӑна ҫул ҫумне хӗстерчӗ те хӑйӗн кустӑрмисене туртрӗ. Ҫуначӗ ҫунатпа перӗнчӗ, унтан" Форд " тротуар ҫинчен тухрӗ, ӑна ҫул хӗррине илсе кайрӗ те, вӑл шоссе ҫывӑхӗнчи пикник валли зона ӑшне кӗрсе кайрӗ.
  
  
  Ӑна, мӑшкӑлласа кулма хӑйнӑ таран, пусрӗ те, машинӑн хыҫалти пайӗ сасартӑк ҫаврӑнса ҫӳп-ҫап пички ҫине пырса ҫапӑнсан, передачӑна хӑвӑрт тапратрӗ. Сӑмса шӑтӑкне тӗрӗслес тесе, вӑл шӑлне ҫыртрӗ. Автомобиль каллех ҫаврӑнчӗ те пикник валли йывӑҫ пукан ҫине пырса ҫапӑнчӗ, унтан хӑяккӑн ҫаврӑнса выртрӗ.
  
  
  Вӑл тӗрӗс пурӑннӑ пулмалла. Ӑна алӑкран тӗртсе кӗртрӗ те чиперех тухрӗ.
  
  
  Линкольн малалла кайрӗ. Вӑл сӑрт хыҫӗнче курӑнми пулчӗ. Малти ларкӑч ҫинче икӗ ҫын, водитель тата хӗҫпӑшаллӑ ҫын лараҫҫӗ. Дробовик персе яриччен курнӑ сӑн-пит ӑна нихҫан та уҫҫӑн курман, паянхи кунчченех, анчах эпӗ вӑл Пӑши пулнине пӗлетӗп. Курок ҫине пуссан, вӑл йӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Форд" аманнӑ. Гаражра хӑварма тиврӗ. Ӑна урӑх машина тара илнӗ те, ҫул ҫинче апат ҫиес тата хок патне шӑнкӑртаттарас тесе чарӑнса тӑрса, Ринӑна кайнӑ.
  
  
  "Эпӗ Пӑши патне пыратӑп. Вӑл эпӗ унӑн мӑйӗ ҫинче сывланине туять, ку ӑна килӗшмест. Вӑл мана паян вӗлерме хӑтланчӗ".
  
  
  "Ник, асӑрхануллӑ пул".
  
  
  "Ҫак самантран пуҫласа эпӗ сирӗнпе tac-ра ҫыхланмастӑп. Манӑн ҫав тери ӗҫлес килсе кайрӗ".
  
  
  "Сире Джейка Хойл ҫинчен пухнӑ кирлӗ информацие-и?"
  
  
  "Ҫук, терӗм эпӗ. вӑл вилнӗ."
  
  
  Ӑна Вӑл ҫӑмӑллӑнах Ринора тупнӑ. Тӗттӗм трейлер лагерӗ хула хӗрринче ларать. Виҫӗ хӗрпе мадам пулнӑ, кашниннех хӑйӗн трейлерӗ пулнӑ. Ева клиента йӑпатать, ҫавӑнпа та манӑн мадампа иксӗмӗрӗн пӗр-пӗринпе интересленменни ҫинчен светски калаҫусем туса кӗтмелле пулчӗ. Офисра шӑрӑх та пӑчӑ, мадам эпӗ хӗрарӑм пулнӑ.
  
  
  
  
  
  апла-капла пулас пулсан, юри хӑтланчӗ. Унӑн ҫутӑ парикӗ ҫывхармасть, хӗрлӗ чӗрнисем ҫурӑлса пӗтнӗ.
  
  
  Лось ҫинчен калаҫма тытӑнсан, унӑн асӑрхаттарӑвӗсем хавасланчӗҫ. Вӑл пуҫ касакан пысӑк ҫынна аса илчӗ; вӑл ӑна клиент е йӗркеллӗ ҫын тесе сӗнме пултараймасть. Вӑл пӗр хӗрачана икшер ҫын вӗлерчӗ, мӗншӗн тесен ӑна ҫак урай хутӑштарса янӑ ирӗксӗрлӗх кӑмӑла кайрӗ. Мадамӑн куҫӗсем сарлака, анчах вӑл хӑйне ҫавӑн пек тыткаланипе килӗшме пултараймасть.
  
  
  Унӑн галстукне салтрӗ. Мадам ҫаплах пӗр сӑмахах темиҫе хут каларӗ. Юлашкинчен Ева клиенчӗ трейлерпа тухрӗ те хӑйӗн машини патнелле утрӗ. Мадам ӑна ҫаплах тӗлӗнмелле секс ҫинчен пакӑлтатма хӑварчӗ.
  
  
  Ева хӗрлӗрех ҫӳҫлӗ хӗр пулнӑ, вӑл мӑнтӑрланса, кӑмӑлсӑрланса кайнӑ. Ринора тата ытти ҫӗрте те, отель асӑннӑ ҫӗрте те, конкуренцисем питӗ нумай, терӗ вӑл. Уйрӑлнисем нумай валеҫеҫҫӗ ҫакна. Пӗтӗм ҫӗршывӗпе юратакансем ытла та нумай, ҫак ҫӗнӗ сексуаллӑ ирӗклӗх ытла та нумай. "Хипписем ҫакна кирек мӗнле сӑлтавпа та е пӗр сӑлтавсӑрах тӑвӗҫ. Кураймастӑп ӑна хиппие", - терӗ вӑл.
  
  
  Сӳтсе явни тата атмосфера мана пӑшӑрхантарчӗ. Ӑна мадам тӳлерӗ, анчах тата ҫирӗм тенкӗ кӑларса кровать ҫине хучӗ. Ева тусан сапнӑ пек пуҫтарчӗ. - Паллах, Пӑшие астӑватӑп, - терӗ вӑл. Вӗсем вӑл денверта чухне, чи лайӑх вӑхӑтра паллашнӑ.
  
  
  "Унӑн чаҫӗсем каялла таврӑнасси ҫинчен шухӑшлатӑп", - терӗ вӑл. "Ун чухне мана ҫеҫ мар, пурте лайӑхчӗ". Вӑл айӑпа кӗнӗ пек кулса илчӗ. Вӑл хӑйшӗн тӑрӑшманнине ӑнланчӗ. Эй, апат ҫиме ытла та лайӑхчӗ, унӑн пӗртен-пӗр упражненийӗ ҫурӑмӗ ҫинчеччӗ.
  
  
  Калаҫу урӑх еннелле юхакан юханшыв евӗрлӗ пулчӗ. Эй, Лось мӗн интереслентерет мана? "Питӗ шел", - каллех каҫару ыйтрӗ вӑл. Вӑл тӑчӗ, икӗ банка сӑра уҫрӗ те пӗрне мана пачӗ. "Юлашки вӑхӑтра лось ҫукчӗ".
  
  
  Вӑл ӑна ҫӗнтернӗ вӑхӑт пулнӑ, ун чухне вӑл ӑна темле урӑхла шухӑшланӑ. Анчах ҫыхӑнусем вӑраха пымарӗҫ, ҫавӑнпа та вӑл ытларах кивӗ кӗвӗсен ӳххипе ҫыхӑнса тӑчӗ. Кӑҫал вӑл юлашки хут кӗрсе тухрӗ.
  
  
  "Эпӗ Денвер тӑрӑх вӑл тепӗр хӗрпе паллашса килми пулсанах тухса кайрӑм. Вӑл официантка пулнӑ. Денвер ҫывӑхӗнчи пӗчӗк хула тавра. Вӑл Пӑшие килӗшекен йышши. Астӑватӑп, вӑл ашшӗпе пысӑк укҫа тытатчӗ."Ева намӑссӑррӑн кулса ячӗ. "Вӑл ҫакна мӗнле тума шутлани ҫинчен каламарӗ пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Каярахпа вӑл ӑна пӳрте вырнаҫтарни ҫинчен илтнӗ".
  
  
  Унтан монолог мана ывӑнтарма пӑрахрӗ. "Ку хӗр сарӑ ҫӳҫлӗ пулнӑ-и? Эсӗ унӑн ятне астӑватӑн-и?»
  
  
  "Ят, ҫук. Вӑл, эпӗ калашле, аристократла сӑн-питлӗ пулнӑ. Янах шӑммисем ҫӳллӗ, пысӑк хура куҫсем. Вӑл модель теме те пулать".
  
  
  Вӑл Брант Шейлӗ ҫинчен каларӗ.
  
  
  "Мӗн пулчӗ?"- тесе ыйтрӗ Ева, ман пит-куҫӑмра эпӗ пӗлмен темӗнле сӑн пуррине асӑрхаса.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те трейлер кунӗ ҫумне ҫурӑмӗпе таянчӗ. "Ӑна мӗн пулнине эсӗ пӗлетӗн пулӗ тесе шутламастӑп".
  
  
  "Эпӗ нихҫан та илтмен. Тен, Лось ӑна пӑрахрӗ те, вӑл манпа мӗнле тунӑ, ҫавӑн пекех тухса кайрӗ пулӗ".
  
  
  "Каярахпа Лось пысӑк ҫыхӑну тупрӗ", - терӗм эпӗ. " вӑл влаҫпа юнашар пулмалла. Организацире".
  
  
  "Ку маншӑн ҫӗнӗ хыпар, - терӗ Ева. "Кунта иҫӗм ҫырли йывӑҫӗ ытла нумай мар".
  
  
  Трейлерсем хушшинче shell Ковбой, куҫӗсене пытарас тесе, шлепкине антарнӑ. Вӑл туянма симӗс сумка йӑтса пырать. Вӑл ман паталла ҫывхарнине пӑхса тӑтӑм.
  
  
  "Эсир Пӑшие мӗншӗн шыранине каламарӑр, - терӗ Ева. Вӑл ман ҫумра тепӗр банка сӑра уҫса ларать.
  
  
  Ковбой чарӑнчӗ. Ку шлепке ҫӗнӗ те илемсӗр. Вӑл сутӑн илме сумкӑна чикрӗ те обрез туртса кӑларчӗ.
  
  
  Вӑл пӑшалне илсе ман ҫине хурсан, ӑна аяккалла ывӑтса ячӗ. Ӑна Хулпуҫҫийӗпе ҫапрӗ те, дробовик персе ярсан, ӑна вут ҫулӑмӗнчен хӑваласа кӑларчӗ. Тӑхлан трейлер алӑкӗнчен юхса тухса, стена ҫумне хула пек пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Чӳрече патне пырса, ӑна чаршава уҫрӗ. Ковбойне ҫӗнӗрен авӑрланӑ. Ӑна Люгер кӗпҫипе ҫапса ҫӗмӗрчӗ те персе ячӗ. Хӳтлӗхе чупнӑ чухне вӑл шлепкине ҫухатрӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм! Мӗн пулса иртет?"- терӗ Ева.
  
  
  Ӑна мадам трейлер хыҫне пытанса тӑнӑ кун тӗлне чупса кайрӗ. Вӑл, ӑшӑх ҫӗре чӑмакан ҫын пек, ҫӗр ҫине анчӗ. Юлашки минутра вӑл ҫаврӑнчӗ те, хӑйне хулпуҫҫинчен ҫапса, ҫаврӑнса выртрӗ. Вӑл ларсан, куҫӗсене чарса пӑрахса, ковбойран пӗр дюймри трейлер ҫине персе ячӗ, вӑл кӗтесрен пуҫне кӑларса пӑхрӗ. Вӑл куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл ура ҫине сиксе тӑчӗ те кукӑр-макӑр ҫак хӳтлӗх патнелле утрӗ. Ӑна вӑл чупнӑ ҫӗртех персе ячӗ, пӑшалне кӗске пӑшалпа пеме чарасшӑн пулчӗ. Ӑна пӑрса, ҫурӑмӗпе трейлер йынӑшни ҫумне таянчӗ.
  
  
  Пӗр минут хушши вӑл пире сасӑ та памарӗ. Унтан вӑл мадам вӗрнине илтрӗ. Трейлерсем ҫине хӗрсем пӑхаҫҫӗ. Пӗри пӗтӗм вӑйран кӑшкӑрса ячӗ. Мадам трейлер кӗтессинчен тухрӗ, ee парик акӑ пуҫӗ ҫине шуса анчӗ.
  
  
  Shell ковбойпа ун ҫинчен щит пек усӑ курнӑ.
  
  
  Вӑл ӑна хӑрах аллипе етрепе ыталарӗ, вӑл мана пеме хатӗр. Ӑна" люгер " аялалла туртса кӑларчӗ те, мадам, ковбой аттин пӗр пайне татса илсе, ура хушшине персе ячӗ. Хӑш-пӗр пӳрнисем унпа пӗрлех юлчӗҫ. Ку сасӑ хӗрарӑм сассине хупларӗ
  
  
  
  
  Вӑл ӳксен, мадам ун аллинчен сиксе тухрӗ. Вӑл ҫӗр ҫумӗнчен хӑпнӑ прицеп ҫине васкарӗ.
  
  
  Ковбой месерле тӑсӑлса выртрӗ те, ман ҫине дробовик ӳкерес тесе, ҫаврӑнса тӑчӗ. Манӑн тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, эму пуҫне пырса лекрӗ.
  
  
  Вилнӗ боевикпа юнашар чӗркуҫленсе ларнӑ чухне хӗрачасем трейлерсем тӑрӑх сиксе тухрӗҫ. Унӑн сӑнӗнчен мӗн юлнине вӑл нимӗн те калаймарӗ. Вӑл кӗсйисене ухтарчӗ те Сидней Л.Крэндала Калифорнире панӑ водитель прависене чикнӗ бумажник тупрӗ. Унӑн яштака пӳ-сийӗ тӗрӗс пулнӑ пулӗ, тесе шухӑшларӗ вӑл. Вӑл Ман ҫине Айдахона пуля янӑ Мусьӑн тепӗр юлташӗ пулма пултарать.
  
  
  Ӑна эму бумажникне тавӑрса пачӗ. Шӑлаварӗ те, кӗпи те, ботинки те ҫӗнӗ. Вӑл ҫак ӗҫ валли тумтир туяннӑ, хӑй иккӗленнине сирсе ярас тесе.
  
  
  "Эпӗ ку йӗкӗте ӗлӗк курнӑ. Вӑл кунта юлашки кун е ун патӗнче тӑрать", - терӗ хура комбинезон тӑхӑннӑ хӗр. "Вӑл унта пикап тытнӑ".
  
  
  Ӑна вӗсем Мусьӑпа уйрӑлнӑ пулӗ тесе шутларӗ. Лось Портленда кайрӗ, Сид кунта килчӗ. Вӗсем мана часах вӗлерме килчӗҫ.
  
  
  Вӑл пикап патне васкарӗ, мана лось патне илсе ҫитерекен мӗнле те пулин вӑрттӑн калав тупас тесе, ӑна хӑвӑрт ухтарчӗ. Ӑнӑҫсӑр. Бардачкӑри документсем грузовика икӗ кун маларах ринона арендатурӑна илнине кӑтартса пачӗҫ.
  
  
  Мадам машина ҫине ларсан ман пата пычӗ. Ӑна инҫетре полицейски сирена илтрӗ. Мадам: "сирӗн юлмалла та полицие ӑнлантарса памалла", - терӗ.
  
  
  "Эсир маншӑн тӑрӑшӑр", - терӗ ӑна эй.
  
  
  * * *
  
  
  Вӑл Денверта 20:30 сехетре ҫитнӗ. самӑр бифштекс ҫисе ячӗ, икӗ курка хура кофе ӗҫрӗ. Вӗсемпе пӗрле Вӑл Айдахо штатӗнчи больница тавра ҫырӑнса тухсан, хорька пӗр каҫ ҫеҫ ҫывӑрса тӑранчӗ, мана шалкӑм ҫапма сӗнекен врач, хӑйне мӗн тунине пӗлсен, тӗлӗнсе хытсах кайнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна пӗлнӗ тӑрӑх, Лось та хулара пулнӑ. Ӑна ҫак бандӑн речӗсене икӗ пая чакарчӗ, анчах вӑл кайран Тата Тепӗр юлташне, мусс Портленд тулашӗнче персе пӑрахма хӑтланнӑ Чух "Линкольн" ертсе пыракан Бонэма тӗл пулчӗ.
  
  
  Пушӑ вӑхӑтра вӑл ҫак ҫын ҫинчен шухӑшланӑ. АX следовательсем, Унтан Ки-Уэстра вӗлернӗ вырӑнсене тӗрӗслеҫҫӗ, тӑватӑ ҫын вӗлерекен Дэвид Кирби Фрэнк Абузпа тӗл пулнӑ ҫурта тапӑннӑ тесе шутлаҫҫӗ. Икӗ арҫын Ҫеҫ Лосьпа Пӗрле Бонэма пынӑ, анчах унта, тен, бандӑн тепӗр членӗ пулнӑ пулӗ.
  
  
  Манӑн урӑх факторсем те пурччӗ, вӗсем мана хирӗҫ мӗнле шанчӑк пуррине хаклама тӑрӑшнӑ чухне шута илмеллеччӗ. Колодӑра вӑрттӑн туз пур, ӑна вӑл паллайман-ха. Ӑна хӑйне хӑй ӗнентерчӗ: Вӑл Фрэнк Абуза ҫине кӑтартнӑ мафи хапхи, ку мана ытарма ҫук мӑшӑр Джениспа Дели, Отеле лось сӑнарлакан Организацин чаплӑ кӗлетки сӑнласа панӑ ҫын. Хӗрачасем: вӑл ҫӳллӗ, пӑнчӑсем лартса ҫӳрет, бухгалтер евӗрлӗ, терӗҫ.
  
  
  Юлашкинчен Марко Валанте - Фрэнк Абрузӑн тахҫанхи тусӗ. Пӗррехинче Валашка мана пулӑшу пачӗ, анчах ӑна икӗ ачана вӗлерчӗ те хӑйӗн йӗрӗ ҫинчен ih персе антарчӗ. Эпир тепӗр хут тӗл пулсан, валанде, тен, мана ырӑ тӑваймӗ.
  
  
  "Ну, ку ҫӑмӑл ӗҫ пулать тесе мана никам та каламарӗ", - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Ӑна хӑйӗн каҫхи апатне тӳленӗ те Ресторан вестибюльӗнчи телефон киоскӗ патӗнче Денера килнӗ Барбарӑна телефонпа шӑнкӑртаттарма чарӑннӑ.
  
  
  Барбара-пӗчӗк хура кӗнекере асӑннӑ ҫичӗ хӗрача, Лось тӗплӗн ҫырса кӑтартманскер. Ee ятне аялтан туртса паллӑ тунӑ, кайран Мусс, сӑмах ҫырса кӑтартнине парӑнман пек, кӑшкӑру символӗсен йӗркине лартнӑ. Вӑл спальнӑра ҫав тери уйрӑм пулнӑ пулсан, мусс вӑл тухса каланине хаклама пултарайман пулсан, Ӑна Ҫурҫӗр Америкӑри ҫутҫанталӑк хӑвачӗсен хушшинче пысӑк хак памалла, тесе шухӑшларӗ.
  
  
  Вӑл ҫакна йышӑнмаллаччӗ: унӑн кӗнеки ҫинчи номерне пухнӑ чух манӑн пӗлес килниех кӑсӑклантаратчӗ. Унтан калаҫу вӑхӑтӗнче пӗр шӑнкӑрав ҫырӑвӗ татӑлчӗ, эпӗ пухнӑ номерпе урӑх усӑ курманни ҫинчен пӗлтерес терӗм. Кӗнекесенчи хӑш-пӗр хӗрсемпе контакт тума йывӑр пуласса вӑл кӗтсех тӑнӑ пулин те, ку мана питех те кӳрентерчӗ. Вӗсем пурте хӑйсене чӗннипе е проституткӑсемпе хӗрсем пулнӑ, ih профессийӗ мобильнӑй пулнӑ.
  
  
  Ӑна, телефон киоскӗ патӗнче тӑраканскер, малалла мӗн тӑвасси ҫинчен хӑйӗнчен хӑй ыйтать. Лось Барбара номерне хӑҫан ҫырса хунине пӗлме манӑн ниепле те йышӑну пулмарӗ. Тен, хӗр хула тавра кайнӑ пулӗ. Унӑн адресне улӑштарас пулсан та, вӑл аптраса ӳкнӗ пулмалла. Эпӗ унӑн хушаматне пӗлмен,пире вӑл мӗнле курӑннине. Манӑн лас-Вегаса кайса, Хупӑпа, списокри юлашки хӗрпе ҫыхӑнма май пурччӗ, анчах манӑн ҫав тери хӑвӑрт парӑнас килмерӗ.
  
  
  Специалистпа канашласа пӑхма шут тытрӑм. Ӑна такси тытнӑ. "Эпӗ вырӑнти борделисене пӗлекен ҫынна шыратӑп", - терӗ ӑна тӑсланкӑ водителе.
  
  
  "Курӑпӑр. Бордель - чаплӑ халӑх ҫурчӗ, чӑнах-и?»
  
  
  "Техника енчен ку фантазилле пулмалла мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Сирӗн хӑвӑр ҫын пур. Лицензире ҫырнӑ пек, риплин эммечӗ. Эсир мана рэд тесе чӗнме пултаратӑр".
  
  
  "Юрать, Рэд. Эсӗ проституткӑна пӗлетӗн-и?
  
  
  
  
  
  
  Амед Барбара-И? "
  
  
  Вӑл ҫакӑн ҫинчен шухӑшларӗ. "Ывӑтмалла мар. Анчах эпӗ отельпе ӗҫлекен мӑшӑра пӗлетӗп, вӑл сана килӗшет пулсан, ih Барбара тесе калаттарӗччӗ".
  
  
  "Эпӗ конкретлӑ хӗр шыратӑп". Ӑна sel кабинӑна кӗртсе лартрӗҫ. "Предмета сирӗнтен лайӑхрах пӗлекен патне илсе кайӑр мана".
  
  
  Вӑл ҫакӑн ҫинчен шухӑшланӑ. "Ну, пӗр май пур". Вӑл мана бар миллиарда илсе кайрӗ. "Унта кӗрсе эму ҫине пуснӑ слон пек курӑнакан барменпа калаҫса Пӑхӑр. Ӑна сире кӗтетӗп".
  
  
  Рэд бармен пирки нимӗнле йӑнӑш та пулман. Вӑл ӗлӗкхи боксер евӗрлӗ. Эму ӑна рипли сӗнни ҫинчен каласа панӑ.
  
  
  Вӑл мана бурбонпа шыв пачӗ. "Кама кӑмӑллатӑр эсир: сарӑ-и, хура-и е хӗрлӗ-и?»
  
  
  "Эпӗ Барбарӑна ытларах юрататӑп".
  
  
  "Эсир Барбара, Хӗр-Базум ҫинчен калатӑр пулсан, вӑл хула тавра кайнӑ. Пӗлетӗр-и, вӑл стрептизерша пулнӑ. Хастлинг унпа полавкӑсенче ҫеҫ ӗҫленӗ".
  
  
  Барбара мӗнле курӑннине пӗлместӗп, терӗ вӑл.
  
  
  "Базӑсӑр пуҫне, ӑна тата тепӗр Барбара аса илме пултаратӑп, вӑл сан хӗрӳ пулма пултарать". Вӑл телефон патне пычӗ те калаҫкаларӗ, каялла таврӑнчӗ, адресне шӑрпӑк коробки ӑшне ҫырса хучӗ. "Вӑл килме калать".
  
  
  "Мӗнле вӑл?"- ыйтрӑм эпӗ, барнӑй пукан ҫинчен тӑрса.
  
  
  "Милосская Венера ӑшӑ", - терӗ вӑл.
  
  
  Хӗрлӗ рипли мана районти нумай кафеллӗ, size тата кофе тултарнӑ кивӗ ҫурт патне леҫсе ячӗ. Ӑна тухса кайнӑшӑн тӳлерӗм. "Вӗҫсе Кай, Рэд. Ӑна нумайлӑха юлма пултаратӑп".
  
  
  Унӑн панцирӗ сӑрламалли коридор тӑрӑх, юлашкинчен алӑка шаккарӗ. Барбара ҫирӗмрен ытла мар. Вӑл пӑлан тирӗнчен ҫӗленӗ куртка, хак тӗслӗ шӑлавар тата сандали тӑхӑннӑ. Пӗчӗк хваттерӗн стенисене рок-группӑсен плакачӗсем илемлетнӗ.
  
  
  "Мӗнле ҫӑмӑллӑх", - терӗ вӑл. "Чарли кунта янӑ юлашки каччӑ Генри Киссинджертан аслӑрах пулнӑ".
  
  
  "Фокусшӑн мӗн чухлӗ илетӗр эсир?"Унран слес ыйтрӗ.
  
  
  "Ҫӗр бакс. Хӑшӗ-пӗрисем: ку ытла та нумай, анчах эпӗ университетра ӗҫлетӗп, тесе шутлаҫҫӗ". Вӑл йӑл кулчӗ. "Иккӗ ту та, эсӗ ҫӗрӗпех юлма пултаратӑн".
  
  
  "Сирӗн специальность мӗнле?"
  
  
  "Пӗтӗм тӗнчери ҫыхӑнусем", - терӗ вӑл лӑпкӑн.
  
  
  "Эпӗ сире информаци валли ҫӗр тенкӗ паратӑп, вӑйӑ кирлӗ мар. Ӑна Пӑши шыратӑп".
  
  
  "Вӑл та савӑк тӗлпулу пулать пулӗ тесе шухӑшларӗ. Мӗнех вара, Сотня вӑл-сотня. Парӑр мана укҫа, Эпӗ Сана Лось адресне парӑп".
  
  
  Ку ытла та ансат пулнӑ. "Вӑл хулара-и?"
  
  
  "Вӑл ӗнер кӗчӗ. Атьӑр - ха, чӳрече хашакӗсем ҫине пӑхар", - ҫине тӑчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна, официаллӑ библи пама тӳр килменшӗн савӑнса, укҫа туртса кӑларчӗ. АX канцеляри пайӗнче ӑнланман ҫынсем пулнӑ.
  
  
  Барбара купюрӑна асӑрханса вӗҫлерӗ те ӑна шӑлавар сарлакӑшне чикрӗ. Унтан вӑл ман пата телефон кӗнекине пӑрахрӗ. "Музыка шӑнкӑртаттарчӗ те мана килме хушрӗ. Вӑл пулман - ха, анчах эпӗ ӑна хуплашка ҫине адрес ҫыртӑм".
  
  
  Ӑна кӗнеке адресне туртса илчӗ. "Эсӗ ӑна мӗншӗн шырани ҫинчен ыйтманнинчен эпӗ тӗлӗнетӗп".
  
  
  "Маншӑн пурпӗрех. Эсӗ Ача-пӑча отрячӗн членӗ Скаутов иккенне эпӗ пӗлместӗп, анчах ку ман ӗҫ мар. Анчах эпӗ сана яни ҫинчен ӑна каламалла марччӗ".
  
  
  Вӑл Милосская венера евӗрлӗ пулма пултарать, тесе шухӑшларӗ, анчах Пирӗн Chase Manhattan Bank пек доллар хума пулать.
  
  
  Вӑл тухса каяс тесе ҫаврӑнса тӑрсан, вӑл сутуҫӑ ҫинчен йывӑр кӗленче пепельницӑна илчӗ те унпа мана пуҫран ҫапрӗ. Лайӑх ҫапрӗҫ. Вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ те, ӑна уҫӑмлатас тесе, пуҫне сулкаларӗ.
  
  
  Вӑл каратӑна пӗлет-ха. Вӑл ман месерле сиксе ларчӗ те мана ӗнсерен алӑ вӗҫӗпе ҫапрӗ. Ӑна пӑрахрӑм.
  
  
  Вӑл урайӗнче месерле выртатчӗ. Манӑн пальтона хывнӑ, вильгельмина хул хушшине пӗрер кобура хӗстернӗ. Вӑл хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтерсен, хӑй мӗн тери айван пулни ҫинчен каласа пӗтерсен, мана кӗтмен ҫӗртен тӗл пулма ирӗк парсан, вӑл хӑяккӑн йӑванса кайрӗ.
  
  
  Барбара хемӑпа телефонпа калаҫать. "Вӑл кунта", - терӗ вӑл. "Пурте тӗрӗслеҫҫӗ".
  
  
  Ӑна, ҫанӑсене тавӑрнине ӑнлантӑм. Тата вӑл жилетне йӗннисем тавра кӑларчӗ. Тен, вӑл ухмах пулман, вӑл ӑслӑ пулнӑ. Профессиональнӑй шпионсем мана ухтарчӗҫ, ҫав пӗчӗк ҫӗҫҫе асӑрхаймарӗҫ. Барбара ун пек туман.
  
  
  Вӑл ман ҫине sel пӑхнӑ чух пӑхса илчӗ. Вӑл аллине тытнӑ "Люгера" ҫӗклерӗ те ман пуҫа ҫапла турӗ. Ee куҫӗсем мана эпӗ выляса яманни ҫинчен асӑрхаттарчӗҫ. Вӑл хускалмасӑр ларать.
  
  
  "Юрать", - терӗ те вӑл математикӑпа линин тепӗр вӗҫӗнче трубкӑна ҫакрӗ.
  
  
  "Лось-и?"Унран слес ыйтрӗ.
  
  
  "Эсир Лось ӑҫтине манран кая мар пӗлетӗр, - терӗ вӑл. "Эпӗ телефон кӗнекинче ултӑ уйӑх каялла адрес ҫыртӑм".
  
  
  Манӑн пуҫ ҫаврӑнса кайрӗ. Ӑна каланӑ: "Ҫапла ӗнтӗ, унӑн тӗрминче ларакан ҫын". Мӗншӗнне каласа параймӑр-ши эсир мана?»
  
  
  "Эпӗ шпионсене коллекцилетӗп".
  
  
  Манӑн куҫсем тӗтреленме пуҫларӗҫ. Ӑна аллипе сӑтӑрса илчӗ. Сасартӑк вӑл икӗ аллине те шанчӑксӑррӑн тӗрӗслерӗ. Йӗппи сылтӑм енче. Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ те пукан янаххи ҫинче сӑран инъекцисем хумалли йӗппе асӑрхарӗ.
  
  
  "Кунта фатыальнӑй нимӗн те ҫук", - терӗ Барбара. "Эпӗ хам мӗн тунине пӗлетӗп. Чӑннипе илсен, ӑна пӗтӗм тӗнчери хутшӑнусене вӗренместӗп. Унӑн медсестра студенчӗ".
  
  
  "Мӗн тата эсӗ?"
  
  
  "Эсир тӗлӗнетӗр", - терӗ вӑл йӑл кулса. "Эпӗ сире темиҫе кун кӗтрӗм, Мистер Картер. Ӑна эсир курӑнма шутламастӑр пулӗ тесе шутлама пуҫларӗ". Пӳлӗмӗ тайӑлать, вӑл пӗрре пӗр еннелле, тепре тепӗр еннелле ерипен ҫаврӑнать. Вӑл хӑяккӑн шуса анчӗ. "Эсӗ вилетӗн", - тенӗ Барбара. "Халтан кай та наркотикӑна ӗҫлеме ирӗк пар. Эсӗ, ҫынсене пере-пере, хӗне-хӗне, ҫӗршыв тӑрӑх чупатӑн, санӑн пурпӗрех кӑштах канас пулать". "Мӗнле ..."Мана калама йывӑр пулчӗ. Манӑн сӑмахсем ӑнланмалла мар пулчӗҫ. "Сан пек ... пӗлетӗн-и?"Унӑн хӗрӗ Марко Валантене", - терӗ вӑл.
  
  
  10
  
  
  Ку манӑн вӑхӑт нумай иртрӗ, анчах эпӗ юлашкинчен тӗттӗм пусӑ тавра тухрӑм та куҫа уҫрӑм. Ирхи хӗвел ҫути хӗр хваттерӗн чӳречисенчен сӑрхӑнса кӗрет. Ольга, куҫне хӗссе, ун еннелле ҫаврӑнчӗ. Манӑн пуҫ ыратать, Тен, Барбара Валантӑна ман алла илсе кӗнӗ эмелшӗн, е мана йывӑр пепельницӑпа ҫапнӑшӑн мухмӑр чӗртет пулӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн компенсацийӗ пур тесе шутларӗ. Музыка мӗншӗн кӑшкӑру паллисем лартнине, унтан унӑн ятне хӑйӗн кӗнекинче ҫырнине халӗ вӑл лайӑх пӗлет. Лось пек йӳнӗ бандит мафи ҫулпуҫ хӗрӗпе кашни кунах ҫапӑҫмасть.
  
  
  Тепӗр пӳлӗмре радио тӑрӑх рок вылянине илтрӗм. Кӗрлевӗ ҫӳллӗ. Ку мана пуҫ ыратни пачах пулӑшмарӗ. Ман алӑсене йывӑҫ пукан хыҫӗ ҫумне ҫыхса лартнӑ. Манӑн кимӗсене аялти каштасем ҫумне хытӑ ҫыхса лартнӑ. Вӑл малалла кайма хӑтланчӗ, анчах усси пулмарӗ. Эксперт мана, юлтӑр тесе, кресло ҫине лартрӗ.
  
  
  Вӑл куҫне хупрӗ те шухӑшӗсене йӗркене кӗртме хӑтланчӗ. Препарат мана ҫӗрӗпех касса пӑрахрӗ. Барбара шӑнкӑртатни хуласем хушшинче пулмалла. Ку вӑл мана сакӑр сехет ытла ҫывӑрма вырттарни пулать.
  
  
  Барбара Валтанта хӗрӗ пулни ҫинчен пӗлни шокировка тунӑ. Ee ашшӗ хӗвелтухӑҫ ҫыранӗ хӗрринче операци тунӑ Чухне хӗрача денверта пулни маншӑн интереслӗ пулчӗ. Эпӗ мафин подразделенийӗсем ҫинчен вулани тӗрӗс мар пулнӑ, Анчах Эпӗ Россия денвер мафийӗн территорийӗшӗн Лью (Доктор) ответ тытнине пӗлнӗ.
  
  
  Ӑна, куҫне уҫса, хӗре чӗнсе илчӗ. "Барбара!"
  
  
  Радио кӗрлевӗ кӑштах чакрӗ. Барбара, аллине пӗр курка кофе тытса, алӑкран кӗчӗ. Ҫак ирхине вӑл Америкӑри контрультура продукчӗ евӗрлӗ пулман. Вӑл симӗс платьепе капӑр тумланнӑ, хура ҫӳҫне ӗнси ҫине тирпейлӗн пуҫтарса хунӑ.
  
  
  "Паян эсӗ пачах урӑхла. Санӑн актриса пулмаллаччӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Вӑл актриса пулса тӑнӑ пулсан, ҫынсем мана, хӑй камне пӗлсенех, сӗтеклӗ рольсем парса, ман ҫине тапӑнма тытӑннӑ пулӗччӗҫ". Вӑл пӗр сыпкӑм кофе ӗҫрӗ те ман ҫине сенкер куҫӗсемпе пӑхрӗ. "Эпӗ ҫакӑн пек тимлӗхпе киленнӗ тапхӑр витӗр тухрӑм, унтан вӑл ӳсрӗ. Ӑна кунта nen ҫинчен илтнӗ аттепе ҫынсен аллинчен хӑтӑлма килнӗ. Унӑн хушаматне улӑштарас та медсестра пулма вӗренме пуҫланӑ. "
  
  
  "Апла пулсан, ӗнер каҫхине эсӗ мана чӑнлӑхӑн пӗр пайне патӑн".
  
  
  Вӑл мана хытӑ кулса илчӗ. Ҫакна тунӑ чухне вӑл кӳршӗ хӗрӗ пекех курӑнать. Веб-уйрӑмлӑхӗ ҫакӑ пулнӑ: хӗрсенчен нумайӑшӗ Рlayboy журналне уҫма ҫывӑха пыман.
  
  
  "Шел, сана пепельницӑпа ҫапма тиврӗ, анчах эсӗ ӑнран кайман пулсан, эпӗ сана ҫӗнтереймесрен хӑрарӑм. Мана сана пусарма та йывӑр, терӗҫ те тухса кайма та йывӑр, терӗҫ. Каратэри инструктор мана: "эпӗ ҫав чи лайӑх вӗренекенсенчен пӗри, анчах вӑл питех вӑйлӑ мар, ҫавӑнпа та мана ку пысӑках мар уйрӑмлӑх", - тет.
  
  
  "Эсӗ манпа шкулти ватӑ учительницӑпа калаҫнӑ пек калаҫрӑн, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман пата пычӗ те, пӳрнисемпе ман ӗнсе ҫинчи мӑкӑле сӗртӗнсе илчӗ. "Ку ҫыхӑ ишӗлсе анать. Санӑн пуҫ мими чӗтремест пулас".
  
  
  "Пуҫ мимине ахаль кисрентерни - манӑн канӑҫсӑрлӑхсене сахаллатни".
  
  
  "Кам та пулин сире вӗлерме шутлать тесе шутлатӑр-и Эсир, Мистер Картер?"
  
  
  "Нумай ҫынсем хӑтланса пӑхнӑ".
  
  
  "Ан пӑшӑрхан кун пирки. Эсир шанчӑклӑ алӑра Валант". Вӑл ман тутасем патне пӗр курка кофе илсе пычӗ. "Сасӑ. Пӗр сыпкӑм ӗҫ. Хальхи вӑхӑтра ку эпӗ саншӑн чи лайӑххи. Манӑн занятие каймалла".
  
  
  Ӑна вӗри кофе ҫӑтса ячӗ: "Эсӗ Те, Лось та. Ку килӗшӳ вырӑнлӑ пек туйӑнмасть".
  
  
  "Ун чухне Эпӗ Пӑши камне пӗлмен. Эпӗ вӑл шалта мӗнлине асра тытатӑп. Вӑл вӑрӑ-хурах пулни маншӑн ниме те пӗлтермест. Марко Валанде хӗрӗшӗн мӗнле пӗлтерӗшлӗ-ха вӑл? "
  
  
  Вӑл каллех чашӑкне ман тутасем патне илсе пычӗ.
  
  
  Радио тӑрӑх музыкӑна хутшӑнчӗ те сехет ҫинчен пӗлтерчӗ. Ир 8:30 пулнӑ.Вӑл ҫӗнӗ хыпарсем, ҫав шутра трейлерта Ринора пеме тытӑнни ҫинчен пӗлтерме пуҫларӗ. Вӑл мӗнле кемпинг пулни ҫинчен каламарӗ.
  
  
  "Лось мана хӑйӗн пурнӑҫӗпе пурӑнакан сайра тӗл пулакан ҫынсенчен пӗри пек туйӑнчӗ, вӗсем пире, кама шанмаҫҫӗ", - терӗ Барбара Валандӑна. "Вӑл вӑйлӑ та хӑйне хӑй шанакан ҫын пулнӑ, туррӑн симӗс ҫӗрӗ ҫинче вӑл никамран та, нимӗнрен те хӑраман. Каярахпа, ҫакна лайӑх пӗлсен, вӑл ҫак вӑй хаяр пулма пултарнине ӑнланса илнӗ. фантастикӑлла результат. Вӑл ҫав тери хӑюллӑ, ну, ну, ухмах ".
  
  
  "Кунпа пурте килӗшеҫҫӗ пулас".
  
  
  Барбара Валанде ӑслӑ та илемлӗ хӗр пулнӑ. Ку та вӑрттӑн ӗҫ. Анчах вӑл мана тапӑ тунине эпӗ манман. Ӑна алӑран вӗҫертме пултарнӑ пулсан, эпӗ ун пек туслӑ пулман пулӑттӑм. Вӑл пӗр курка кофе кухньӑна тавӑрса пачӗ.
  
  
  
  
  
  . Радио ӗҫлеме чарӑнчӗ. Вӑл тата тепӗр алӑк уҫӑлнине илтрӗ, вӑл нумай хваттерлӗ ҫуртӑн хура пусми ҫине хӑпарать пулмалла. Сасӑсем пӑшӑлтатаҫҫӗ. Барбара кухньӑри рак хуранне кӑштах шыв тултарчӗ, чашӑкне чӳхесе илчӗ пулас, унтан каялла таврӑнчӗ.
  
  
  "Манӑн каймалла, Мистер Картер. Манӑн атте часах кунта сирӗнпе калаҫса пӑхма килет. Халлӗхе кухньӑра кам та пулин пур-ха, кам сире компани парӗ".
  
  
  Вӑл эму патне шӑнкӑртаттарчӗ. Вӑл пӳлӗме кӗчӗ те йӑл кулса илчӗ. Вӑл пальтоне хыврӗ те, эпӗ унӑн хулпуҫҫийӗ ҫинче 38 калибрлӑ "Смит тата Вессон" револьвер выртнине куртӑм. Вӑл та алӑ сыппине гипсран ҫыхса янӑ. Ӑна Джо тесе чӗннине аса илчӗ. Вӑл Валантӑра ӗҫлет.
  
  
  "Эсӗ мӗн туйнине пӗлетӗп Эпӗ, Картер. Именнӗ. Эсир, агентсем, АX, пур енчен те чи лайӑххисем пулмалла, анчах пӗр пӗчӗк хӗрача сире пӗччен илчӗ".
  
  
  "Вӑл пӗчӗк мар", - терӗм эпӗ. Вӑл пӗчӗккӗ мар вырӑнсем Пур".
  
  
  Барбара Валет кулса ячӗ. Унтан вӑл сумкине илчӗ те, мана хӑйӗн ашшӗне лейтенантпа пӗччен хӑварса, хваттер алӑкӗнчен тухрӗ.
  
  
  "Эсӗ мана Калифорние илсе килнӗшӗн эпӗ хам та кӑштах иментӗм. Ҫапла вара, ҫамрӑк ҫыннӑн пуласлӑхне аркатма пулать", - терӗ Джо.
  
  
  "Каҫару. Ун чухне ку тӗрӗс пек туйӑнатчӗ".
  
  
  Джо sel сехет ҫине пӑхса илчӗ. Валантӑн кирек хӑш вӑхӑтра та ҫитмелле пулнӑ пулмалла.
  
  
  "Мӗнле лекнӗ эсӗ кунта?"Унтан ыйтрӑм. "Эпӗ сана ҫухатрӑм пулӗ тесе".
  
  
  "Валанде ҫакна ӑнланчӗ. -Санӑн Лосьӑн ӗлӗкхи тата ҫӗнӗ тусӗсен списокӗ пур пулмалла, - терӗ вӑл. Тен, списокра Барбар пулнӑ пулӗ. Ҫапла вара, Эсӗ Мана Калифорнире силлесен, вӑл мана кунта тытса илме ячӗ. "Вӑл Кӗсйинче Темӗн шырарӗ те Лосьӑн пӗчӗк хура кӗнекине туртса кӑларчӗ. "Халӗ ӑна сирӗн ятӑр ӑҫтине пӗлетӗп. Ӑна ӗнер каҫхине ухтартӑм".
  
  
  "Эсир кунта, хваттерте, хӗрпе калаҫнӑ чух пулнӑ.
  
  
  "Кӳршӗре. Барбара сана ҫывӑрма вырттарсан шӑнкӑравларӗ". Вӑл каллех кулса илчӗ. "Чӑн-чӑн хӗр. Мана ун пек ҫын кирлӗ".
  
  
  "Пирӗн иксӗмӗрӗн те пулмалла".
  
  
  "Лосьпа пирӗн мӗн те пулин пулнӑ хыҫҫӑн Валет ҫакна пӗлчӗ: взрыв пулнӑ, Ӑна Кипсие ҫитиччен ҫул ҫинче те илтме пулнӑ. Валант, чӑнах та, хӑйӗн стейкине сирпӗнтерчӗ. Ӑна вӑл кама та пулин вӗлерет тесе шутланӑ. вӑл шӑлса тасатнӑ пулсан, авантарах пулнӑ пулӗччӗ. "
  
  
  "Эсир мӗн ҫинчен каланине пӗлетӗп эпӗ."Ӑна каллех вӑрттӑн хӑйӗн тӗррисене тӗрӗслет. Ку усӑсӑр пулчӗ. Ӑна ирӗке кӑларсан, мана кам та пулин ирӗке кӑлармалла пулать.
  
  
  "Валант пирӗн валли ҫул тупсан, вӑл ӑна ҫак сӑмаха ҫисе ячӗ", - терӗ Джо малалла. - "Вӑл эму хӑйӗн пурнӑҫне урӑх тытса тӑмастӑп, терӗ. Анчах ку ӗҫ тунӑ. Барбара Лося пӑрахрӗ. хӑех, Валет та каҫарчӗ ӑна. Халӗ вӑл хӑй унпа юлнӑшӑн та мухтанать ".
  
  
  Ҫамрӑк лейтенант Валанте хӑйӗн босси ҫинчен нумай шухӑшланӑ пулмалла. Вӑл босс хӗрӗ ҫинчен ытларах шухӑшланӑ.
  
  
  Вӑл каллех сехет ҫине пӑхса илчӗ, тӑчӗ те чӳречерен аялта урамалла пӑхрӗ. "Унта oni."
  
  
  Коридорта shaggy сасси илтӗнчӗ. Джо алӑка уҫма чупрӗ. Вӑл хӑйӗн боссине юрас тесе ҫав тери тӑрӑшнипе унӑн куҫӗсем те курӑнчӗҫ. Валант пӳлӗме кӗчӗ те, ман ҫине ҫиллессӗн пӑхса, чарӑнса тӑчӗ. Икӗ арҫын унпа уйрӑлнӑ. Пӗри кун ҫумне таянчӗ те аллисене хӑйӗн хулӑн кӑкӑрӗ ҫине хӗреслесе тытрӗ. Тепри кухня умне пырса ларчӗ.
  
  
  "Картер, эсӗ маншӑн тӗрӗслев пулнӑ. Ҫав каҫ Айдахо штатӗнче, эсӗ, хытса ларнӑ сысна пек, юн юхтартӑн, ӑна пульӑран шӑтарса хутӑн. Ӑна сана пурӑнма ирӗк панӑ. Эсӗ мана хамӑн ҫынсене хӗнесе, мана кансӗрлесе, тӳлерӗн", - тенӗ Валант.
  
  
  "Сирӗн" Ырӑ самаринин " вӑййине выляма хӑвӑр сӑлтав пулнӑ. Эпӗ Сире Абруза вӗлерекенсем патне илсе пыма пултаратӑп тесе шутланӑ эсир. Вӑл вӑхӑтра Эсир Лось аптраса ӳкнине пӗлмен".
  
  
  Ларакан ҫын сигара кӗмӗл зажигалкӑпа тивертсе ячӗ. "Ӑслӑ ача, ҫапла марко?"
  
  
  "Питӗ ӑслӑ. Вӑл тата мӗн вӗреннине пӗлме вӑхӑт ҫитнӗ пулӗ тетӗп".
  
  
  "Сирӗн хӗрӗр эпӗ асап курмастӑп тесе сӑмах пачӗ", - терӗ ӑна Валант.
  
  
  "Эппин, ӑна пусмӑр ҫинчен мӗн те пулин каланӑ-и? Эпир пурӗ те темиҫе ыйту ҫеҫ парасшӑн". Валант пычӗ те чӳречесем ҫинчи жалюзисене шаклаттарса илчӗ. Ку начар паллӑ пулнӑ.
  
  
  "Манӑн выляма вӑхӑт ҫук, Марко. Атя халех пӗтерер ӑна", - мӑкӑртатрӗ кресло ҫинче ларакан арҫын.
  
  
  Хваттере кӗнӗренпе кресло ҫинче ларакан ҫынна вӑл вӑрттӑн сӑнаса ларчӗ. Унӑн отелӗ, вӑл камне пӗлес пулать. Кун ҫумне таянса тӑнӑ каччӑ мафийӑри паллӑ бандит пулнӑ, унӑн сӑн-пичӗ флегматикӑнни пек мар, куҫӗсем мӑка пулнӑ. Анчах кресло ҫинче ларакан ҫын хаклӑ тумланнӑ, кӗмӗл запонкӑллӑ тата алигатор тирӗ тавра туфли тӑхӑннӑ. Вӑл Пӗр тан Ранг Валантӑна ҫара уран пек туйӑнать. Вӑл мана уйрӑмах интереслентерет, мӗншӗн тесен вӑл ҫӳллӗ те хыткан, пӑнчӑсем лартса ҫӳрет. Тирпейлӗ тумтирсӗр пуҫне, вӑл бандит пек мар, бухгалтер пек курӑнать. Вӑл Портендри икӗ хӗр Мусьӑн тусӗ тесе ят панӑ ҫын евӗрлӗ пулнӑ.
  
  
  "Эпӗ сана хампа пӗрле илтӗм, Мӗншӗн тесен ку сирӗн территори, Лью. Анчах эпӗ ӑна шоу ертсе пыратӑп. Ӑна Та пӗлес килет, картер хӑй ҫул ҫӳренӗ чухне пӗлнӗ", - татса хучӗ Валанте.
  
  
  Унӑн ятне тытнӑ. Унӑн ятне тытнӑ. Кресло ҫинче Лью Россия ҫын пулнӑ.
  
  
  
  
  
  Тухтӑр Патне Яратӑп. Френк Абрузӑн авалхи тӑшманӗ.
  
  
  Джо хура кӗнекине туртса кӑларчӗ те ӑна ee Валантӑна пачӗ. "Эпӗ ӑна Картер патӗнче тупрӑм. Ку Мусьӑн пулнӑ. Шӑпах ҫакӑнта картер хӗрачасен ячӗсене илнӗ".
  
  
  "Мӗнле илтӗн Эсӗ Ӑна, Картер?"
  
  
  "Лось ӑна лум вӑхӑтӗнче ҫухатнӑ".
  
  
  Валет страницӑсене уҫкаласа пӑхрӗ. Россия малалла пӗшкӗннӗ. Куҫлӑх айӗнчи куҫӗсем ялтӑркка хура металл пек йӑлтӑртатаҫҫӗ. Ҫак ята е пӗр-пӗр псевдонима кӗнекере тупсан, уншӑн вӑйӑ пӗтет. Валантӑна вӑл эпӗ Тин ҫеҫ ӑнланнӑ пулӗччӗ - Россия Лося Абруза вӗлерме тара тытнӑ.
  
  
  "Хӗрсен ячӗсем ҫеҫ", - тенӗ Валет, Россия вӑйсӑрланнӑ пек туйӑннӑ. Валант Барбара ятне ҫырнӑ страница патне пычӗ. Вӑл тарӑхса ӑна туртса илчӗ те лӳчӗркесе пӑрахрӗ. "Тӑмана". Унтан вӑл каллех ман ҫине пӑхса илчӗ. тӗрӗслесси юлчӗ-и, Картер? "
  
  
  Унӑн ҫӑварне ҫӑрапа питӗрнӗ.
  
  
  "Юлашки вӑхӑтра эсир питӗ ӗҫлӗ пулнӑ - халӑх ҫурчӗсене йӑтнӑ, ҫынсене пӑтраштарнӑ, темиҫе ҫынна вӗлернӗ ... Анчах Сирӗн Пӑши е укҫа ҫук-ха, тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  "Укҫа ҫук. Лосьӑн ih net. Эпӗ вӗлернӗ икӗ арҫын Абруза вӗлернипе ҫыхӑннӑ. Вӑл Брант хӗрне вӗлернӗ чухне Вӗсем Мусьӑпа Бонэмра пулнӑ", - тенӗ Ӑна Валанте.
  
  
  "Эпӗ ӑна ӑнлантӑм. Анчах Эпӗ Сана Пӑшие илме ирӗк параймастӑп. Ӑна мана тивӗҫлӗ юн парӑмне шыраса илнипе киленме тупрӗҫ. Фрэнк Абруз манӑн чи авалхи тус пулнӑ. Эпир каялла таврӑнтӑмӑр. кунта Пӗр вӑхӑт Люйӑпа пӗрле, ӑна Вегаса, Унтан Мусьӑна илсе кайиччен пурӑнмалла ".
  
  
  Россия сигара rta кӗтесне хӗстерсе ура ҫине тӑнӑ. "Ӑна та саншӑн тӑрӑшасшӑн", - кулса илчӗ вӑл.
  
  
  Валанде, тен, ман вилӗм отелӗ мар пулӗ, Анчах Россия шаннӑ. Валанда тухса кайсанах, вӑл мана куҫран пуля яма хатӗрленнӗ пек туйӑнчӗ ӑна. Нимӗнле кӳренӳ те ҫук. Уншӑн тӑрӑшмалли япала ҫеҫ.
  
  
  "Эсир мӗн те пулин ӑнлантӑр, анчах пурте мар",-терӗ ӑна Валант. "Эсир чи кирлине ирттерсе ятӑр".
  
  
  "Мӗн ку?"
  
  
  "Чарать вӑл, Марко. Пӑшие тытас тетӗн пулсан, санӑн каяс пулать", - тенӗ Россия.
  
  
  "Мӗн пулнӑ, Россия, эпӗ мӗн каланине илтесрен хӑратӑн-и? Манӑн сан номер пур".
  
  
  "Мӗн ҫинчен калатӑн эсӗ?- хушрӗ Валантӑна.
  
  
  "Френка Абруза заказ пани ҫинчен. Ку Вӑл Лось Флоридра ҫаратни ҫеҫ мар. Ку вӑл санӑн тусна пырса ҫапни пулчӗ. Россия Лося Абруза ҫине тӑрӑнтарнӑ, вӗсемпе пӗрле хорька, вӑл сире хирӗҫ ӗҫлет, ҫынсем вара, сире пӗлме чӑрмантарма тӑрӑшса. "
  
  
  Лью Россия пӗр утӑм каялла чакнӑ та Джо хыҫӗнчи Валантӑпа юнашар тӑнӑ. Вӑл Сасартӑк Джона ҫурӑмӗнчен чышкипе ҫапрӗ. Ҫамрӑк йӗкӗт ҫӑварне уҫрӗ те ахлатса ячӗ. Вӑл ман пукан патнелле пӗр утӑм ярса пусрӗ те гипсран ҫыхнӑ аллине тӑсрӗ. Унтан вӑл ӳпне ӳкрӗ те, ӑна ҫав хул калаккисем хушшинче ҫӗҫӗ курчӗ.
  
  
  Марко Валанте хӑвӑрттӑн ҫаврӑнса пӑхрӗ. Хӗр ӑна кӑшкӑрса пӑрахрӗ. "Ҫук, Валанте. Тепӗр йӗкӗт!"
  
  
  Вӑл хӑй йӑнӑш тунине ӑнланчӗ, анчах кая юлчӗ ӗнтӗ. Пӗр кунлӑха арҫын, Россия ачи, ӑна пӑшалпа персе янӑ та, унӑн ӳчӗ пуля лекнипе туртӑнса илнӗ. Valante ҫине тӑрсах ӳкме килӗшмерӗ. Вӑл, пистолетне кӑларса, кӑтартусемпе туллиех усӑ курса, эму ҫурӑмӗнчен пуля чиксе янӑ ҫынна тӗл пулчӗ.
  
  
  Пӗр кунлӑха арҫын каллех курок ҫине пусрӗ. Глушительпе хӗҫпӑшалланнӑ пӑшал сӗлеке сассине йышӑнчӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, валант ӑшне чышкӑ ӳте лекнӗ пек лекрӗ. Валант ӳкме пуҫларӗ, анчах хӑй персе ячӗ. Унтан вӑл ман пукан ҫумне урайне ӳкрӗ.
  
  
  Россия бандитӗ кун ҫумне таяннӑ, унӑн урисем, хӑйне алла илсе ӳкес мар тенӗ пек, чармакланса тӑнӑ. Вӑл хӑйӗн ӗҫне турӗ. Вӑл хӑйӗн боссне ҫӑлса хӑварнӑ. Анчах вӑл вилет. Персе яни Эму пурнӑҫне лекнӗ. Вӑл, урайне ларма шут тытнӑ ӳсӗр ҫын пек, хуллен алӑкран тухса шӑвӑнчӗ. Чӗркуҫҫийӗсем усӑннӑ. Ҫав урасем сасартӑк малалла шуса кайрӗҫ те, вӑл хутланса выртрӗ.
  
  
  Лью Россия ҫӗҫҫине джо ҫурӑмӗ тавра майӗпен туртса кӑларнӑ та ҫамрӑк мафиози пальто ҫумне шӑлнӑ. Джо вилнине пӗлес тесе, вӑл Куҫне хупрӗ. Унтан Вӑл Джо урлӑ ярса пусрӗ те Маркона урипе тапрӗ. Вӑл ӑна каллех тӗртсе ячӗ, унтан ман ҫине пӑхса илчӗ. "Кӑмӑлсӑрлантӑн-И, Карттер?"
  
  
  "Аха", - терӗм эпӗ.
  
  
  Юлашкинчен Россия хӑйӗн ҫыннине тӗрӗсленӗ. Пӑшалпа перекен ҫын вилни ҫинчен ҫирӗплетсе каласан, унӑн чӗри хуҫӑлнӑ пек туйӑнмарӗ. Йӗри-тавра темӗн чухлӗ улшӑнусем. "Мӗнле пӗлтӗн эсӗ?"вӑл манран ыйтрӗ.
  
  
  "Темӗн чухлӗ осколоксем пӗрле пуҫтарӑннӑ. Мафи тӑрӑх Такам Кугана Мана Тата Бонэмри хӗре вӗлерме ячӗ. Ку вӑл валанте - на-отель мар, ӑна Абруза вӗлерекенсем патне илсе пыма хушни пулнӑ. Вӑл Лосьӑн мафире пулнине асӑрханӑ. Ӑна иккӗшне пӗрле хутлатса хунӑ. Абруз наркотиксене китай коммунисчӗсемпе сутас ӗҫе пӑсрӗ. Ӑна эсир тунӑ тесе шутлатӑп эпӗ. Анчах Эсир Абруза вилӗмӗн отелӗсене ҫиленнинчен те пысӑк сӑлтавпа. "Халӗ вӑл тавҫӑрса илчӗ. "Вӑл эсир коммунистсемпе вӑрттӑн ҫыхӑну тытни ҫинчен пӗлет, ҫавӑнпа та калаҫма хатӗрленет. Сӑмах мӗн ҫинчен пынине пӗлесрен хӑрарӑр эсир, Ҫавӑнпа Та Эсир Абрузӑпа Кирбирен хӑтӑлтӑр. Унтан Вӗсем патӗнче Мередита пур, эпир мӗн те пулин тупиччен манӑн ӑна-кӑна тӗпчесе пӗлмелле пулчӗ. Эсир мередита хӑвӑр вӗлертӗр пулмалла - ҫын вӗлерекен ҫӗҫӗпе усӑ курнӑ ".
  
  
  
  
  
  .
  
  
  "Вӗсем Мана Тухтӑр тесе чӗнмеҫҫӗ, мӗншӗн тесен эпӗ медицинӑна вӗрентӗм. Ӗлӗкрех ӑна темиҫе самантлӑх операци тунӑ". Вӑл ҫӗҫҫине шаклаттарчӗ те пӗр минутра: "эпӗ сана кӑшт ҫеҫ моторта тӗл пулмарӑм. Эсӗ телейлӗ сӑнав, Картер".
  
  
  "Мӗншӗн тесен эпӗ таса чӗреллӗ".
  
  
  "Сана та питӗ интереслӗ. Эсӗ ҫак хваттертен чӗррӗн тухса кайма шутламастӑн пулсан, ӑна та сана оборудовани ытти япаласем ҫинчен каласа пама пултарнӑ пулӑттӑн". Вӑл каллех кресло ҫине ларчӗ те каллех сигара ҫутрӗ. "Эпӗ ку Китаецсемпе лайӑх ҫыхӑну тытатӑп. Наркотиксемпе килӗштерни мана вӗсемпе тӗл пулма сӑлтав ҫеҫ пулчӗ. ВӐЛ, AX-мӗш класа кӗрсе, коммунистсене информаци парас тесе, хӑйӗн ҫыннисемпе усӑ курнӑ. Каролинӑри сирӗн базӑра ман ҫынсем хушшинче Брант Шейла ӑҫта пурӑнни ҫинчен, вӗсем сирӗн файлсене тӗл пуласси ҫинчен пӗлчӗҫ. Коммунистсем мана пулӑшнӑшӑн пысӑк пахалӑхлӑ эмел тӳлеме пултараҫҫӗ. Манӑн ҫӗршывра чи лайӑх запас. Estestvenno, мафия манӑн хамӑн ӗҫсем ҫинчен пӗлнипе савӑнас ҫук. Абуз шаль шанчӑксӑр, ҫавӑнпа эмун тухса каймалла пулчӗ ".
  
  
  "Организацисен ҫак сценине эсир мӗнле ӑнлантарса пама шутлатӑр? Эсир Джопа тунӑ ӗҫ вӑл-практикӑллӑ ӗҫ".
  
  
  "Эсӗ турӑн ӑна, Картер. Ҫӗҫӗпе калаҫма лайӑх эсӗ. Эсӗ Те Валантӑпа ман ачана вӗлертӗн. Ку манӑн истори, Барбара Валанде ӑна пулӑшма хатӗрленет".
  
  
  Вӑл Барбарӑна больницӑна телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те, эй, ee ашшӗне амантнӑ, эй, хӑвӑртрах хваттере таврӑнас пулать, терӗ. Вӑл чӗлӗмне ҫакрӗ те, ҫӳхе тутисем ҫинче вут ҫулӑмӗ пек йӑлкӑшса кулса, ман ҫине пӑхса ларчӗ.
  
  
  "ЭСӖ мана тамӑк вӑхӑчӗ патӑн, АX ҫын. Анчах халӗ эсӗ ман патӑмра".
  
  
  Вӑл тарласа кайнӑ, вӗрен туртать. Темле майпа Манӑн Хока хам тин ҫеҫ пӗлни ҫинчен пӗлтермелле пулчӗ. Анчах вӑл ХӖРЛӖ китаецсемпе ӗҫлекен мафиозисем AX-мӗш китаеца кӗнине пӗлсен, манӑн старикрен пӗр мильӑра пулас килмерӗ.
  
  
  Россия ура ҫине тӑнӑ. Вӑл кӗсйинчен тутӑр кӑларчӗ те ман ҫӑвара чикрӗ. "Барбара тепӗр вунӑ минутран пулмалла. Эпӗ сана кӑшкӑртарасшӑн е калаҫӑва хутшӑнтарасшӑн мар".
  
  
  Тепӗр вуникӗ минутран вӑл коридор тӑрӑх чупса кайрӗ те хваттере чӑмрӗ. Хӑрушӑ сценӑна курсан, вӑл шуралса кайрӗ: унӑн ашшӗ умӗнче виҫӗ кӗлетке. Хӗрарӑмсем нумайӑшӗ тӑнсӑр пулса ӳкнӗ пулӗччӗҫ. Вӑл агонин пусӑрӑнчӑк сассине ҫеҫ кӑларать.
  
  
  Россия алӑка хупнӑ та, ҫӑварне аллипе хупланӑ. Вӑл ҫӗҫҫине пырӗ патне илсе пыричченех кӗрешрӗҫ вӗсем.
  
  
  "Сана йывӑррине пӗлетӗп эпӗ, Барбара, - терӗ вӑл хӑйӗн ҫемҫе сассипе, - анчах санӑн хӑвна лӑпкӑ тытмалла, хӑвна ху тыткаламалла. Сирӗн пурнӑҫпа Пурнӑҫ ҫакӑнтан килет".
  
  
  Вӑл пуҫне сулнӑ та, россия eе ирӗке янӑ. Вӑл ӗсӗклесе йӗрсе ячӗ, унӑн куҫӗсем мана эпӗ эй пама пултарайманни ҫинчен ӑнлантарса пама ыйтрӗҫ.
  
  
  "Эпӗ сана телефон патне чӗнтересшӗн", - тенӗ эй Россия.
  
  
  "Кам патне шӑнкӑртаттармалла ӑна?- хӑрӑлтатса ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Вӑл директорсен совечӗн членӗ пулсан, кирек кам та. Ӑна Сэла Терлицци е Дон Корвон сӗнетӗп. Атьӑр Ҫакна Терлицци тӑвар. Вӑл яланах сирӗн ҫинчен нумай шухӑшланӑ. Эсир мӗн каланине вӑл пурне те ӗненӗ".
  
  
  Барбара тулхӑрса илчӗ те хыттӑн сывласа ячӗ. Унӑн куҫӗсем ман паталла ыткӑнчӗҫ, вӑл, ырхан пулин те, калаҫма пикенчӗ, анчах сывлӑшӗ пӳлӗннине асӑрхарӗ.
  
  
  "Мӗн каласшӑн эпӗ, Россия?"- ыйтрӗ вӑл сасартӑк шталь ҫирӗпрех сасӑпа.
  
  
  "Леш Картер санӑн аҫуна Та, Джона та вӗлернӗ, эпӗ ӑна вӗлерме хӑтланатӑп". Калаҫупа йывӑрлӑхсем сиксе тухсан, пурте йӗркеллӗ пулать. Ҫакна ӗнентермелле тӑвать. Вара эсӗ трубкӑна тӗпӗ-йӗрӗпе пӗлтермесӗр хуратӑн. "
  
  
  Россия пӗтӗм хӗҫпӑшала пӳлӗмре пуҫтарнӑ та сӗтел ҫине сарса хунӑ. Вӑл браунингне Йӑтса пыракан Валантӑна илчӗ. "Халӗ Ӗнтӗ, Барбара, эпӗ ӑна каласа панӑ пек тӗп-тӗрӗс пӗлтерместӗн пулсан, сана, Ӑна, Картерӑна питрен персе пӑрахатӑп".
  
  
  Ку план формӑланнӑ. Барбара патне шӑнкӑравламалли мафи Босс унӑн историне ҫӑтса ярӗ. Унтан вӑл трубкӑна ҫаксан, Россия пире иксӗмӗре те вӗлерет. Унтан вӑл мафие: эпӗ хӗре вӗлериччен вӗлертӗм, тейӗ. Юлашки пайӗ ӗнентерӳллӗ пултӑр тесе, вӑл тата темиҫе деталь шухӑшласа пӑхрӗ пулмалла, анчах ӗҫӗн тупсӑмӗ курӑнсах тӑрать.
  
  
  Вӑл Барбара пӑхнине асӑрхарӗ те пуҫне сулкаласа илчӗ. Ӑна вӑл ӑнланчӗ пулӗ тесе шаннӑччӗ. Звонок пӗтсен, эпир иксӗмӗр те вилнӗ.
  
  
  Вӑл телефон патне пычӗ. Россия shell ун ҫинчен. Вӑл пукан урлӑ ҫаврӑнса ӳкрӗ те, аллисене вӗҫертес тесе, ӑна хуҫма хӑтланса, урайне ӳкрӗ. Эпӗ ку ӗҫе тума пултараймарӑм, Анчах Россия урайне ҫапӑннипе пуҫа силлерӗм. Унӑн куҫӗсем барбарӑран хӑпсан, вӑл ӗнер каҫхине усӑ курнӑ таканлӑ инъекцисен йӗппине ярса тытрӗ те ӑна пӗтӗм вӑйран эму хулпуҫҫийӗ ҫине тӑрӑнтарчӗ.
  
  
  Сасартӑк ыратни Российӑна кӑшкӑртарнӑ. Аллинче дикобраз йӗпписем пек тӑракан хатӗре курсан, вӑл шартах сикрӗ. Россия вӑрҫса илнӗ те ӑна туртса кӑларнӑ. Вӑл ҫапла тунӑ хушӑра хӗр ӑна телефонпа ҫапрӗ. Вӑл стена ҫине ӳкрӗ, амӑшӗ кухньӑна чупса кайрӗ те алӑка шалтлаттарса хупрӗ. Хӑй ҫӳлерех пулин те, хӗрача хӑвӑрт шухӑшлать. Тарни Пирӗншӗн российӑпа ҫапӑҫассинчен лайӑхрах пулнӑ.
  
  
  Россия иккӗленсе пуҫне сулланӑ. Вӑл ҫав тери ҫиленсе кайнипе эпӗ, вӑл ман ҫине персе, кӑвакал ами тавра сывлӑша кӑларса ярасшӑн пулӗ, тесе шутларӑм.
  
  
  
  
  
  Унтан эпир иксӗмӗр те хура пусма ҫине тухакан алӑк шалтлатса хупӑннине илтрӗмӗр. Эму барбарӑна чармаллине ӑнланчӗ вӑл, унсӑрӑн пӗтӗм план ишӗлсе анать. Вӑл хӑй хупнӑ кун патнелле ыткӑнчӗ, ӑна хулпуҫҫийӗпе сирсе ячӗ те кухня витӗр чупрӗ. Ӑна вӑл пусма тӑрӑх аннине илтрӗм.
  
  
  Кухньӑра ещӗк уҫӑлчӗ. Барбара аш ҫӗҫҫипе пӳлӗме вӑркӑнса кӗчӗ. Вӑл йывӑррӑн сывлать. "Эпӗ хыҫалти алӑка хупрӑм та шӑпӑр хунӑ чӑлана чӑмрӑм. Вӑл манран mimmo чупса иртрӗ", - терӗ вӑл, мана ирӗке кӑларса.
  
  
  Ӑна пирӗнне ҫӗҫӗ туртса илчӗ те манӑн йӗлтӗрсене ҫыхса тӑракан пӑявсене касса татрӗ. Ӑна глушительлӗ иккӗмӗш пистолет илчӗ те кухня витӗр пусма патнелле вӗҫтерчӗ.
  
  
  Россия урама тухнӑ та хӗре курмасӑр каялла чӑмнӑ. Иккӗмӗш хутри площадка ҫине тухсан, вӑл пуҫне ҫӗклерӗ.
  
  
  Ҫакна куҫ чарса пӑрахни осколоксене ман хыҫра уҫӑ кун енчен сирсе ячӗ. Манӑн унӑн пальто ҫаннине ҫурса пӑрахрӗ.
  
  
  Вӑл урама тухакан алӑка уҫрӗ те пирӗн ҫине сикрӗ. Эпӗ урам шайне аннӑ тӗле вӑл ҫурт кӗтессине кӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  11
  
  
  Хваттере таврӑнсан, Барбара ашшӗпе юнашар чӗркуҫленсе ларнӑ. Унӑн шуранка пичӗ ҫинче ыратни палӑрчӗ.
  
  
  "Ку сирӗнтен нумайӑшне ыйтассине пӗлетӗп эпӗ, анчах мана эсир пулӑшни кирлӗ. Ӑна часах Россия тупмалла", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ, ҫӗвӗҫе ил-и?"
  
  
  "Вӑл хӑйӗн ӗҫӗнчен пӑрӑнма, тарма шутламасть. Организацисене каласа пама вӑл Тата тепӗр истори шухӑшласа кӑларать. Сӑмахран, эсир аҫӑра сутнӑ та манпа пӗрлешнӗ".
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Апла пулсан, вӑл вӗсемпе ҫыхӑнма пултариччен пирӗн ӑна чармалла".
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  Вӑл пӗчӗк фиатпа пырать. Эпир пурӑнмалли ҫуртран тухса кайнӑ чухне вӑл: "Раҫҫейӗн хулара имени пур. Вӑл унта каять пулӗ тетӗп".
  
  
  Ӑна вӑл ӗнер каҫхине арендатурӑна хӑварнӑ урама илсе тухрӗ. Машина халӗ те унта-ха, унӑн ҫамки ҫинчи кантӑк ҫинче законсӑр парк панӑшӑн билет пур.
  
  
  "Эсир машинӑна илсе пыратӑр", - хушрӑм эпӗ Ӑна sel Унпа юнашар, Кӑнтӑр Каролинӑри АX базинче тӗрӗсленӗ винтовкӑна пуҫтарса.
  
  
  Россия ҫурчӗ сӑрт ҫинче ларать. Тимӗр хапхана кӗмелли вырӑна хураллаҫҫӗ, территорине ҫӳллӗ хӳме хупӑрласа тӑрать.
  
  
  "Хапхана ҫӗмӗрсен сигнализаци ӗҫлет", - тенӗ Барбара. "Сирӗн пӳрте телефонпа шӑнкӑртаттармалла та хӑвӑра йышӑнма ыйтмалла".
  
  
  Вӑл руль айне йӑпшӑнса кӗчӗ те ун вырӑнне ларчӗ. Унтан вӑл хапха витӗр тухнӑ, ҫӑрана уҫнӑ та ih ҫапса кӑларнӑ. Автомобиль чул сарнӑ ҫулпа иртсе кайрӗ, хапхан пӗр пайӗ ҫаплах капот ҫинче ҫакӑнса тӑрать. Авӑнчӑк ҫунат шина чӑрмалать, унӑн шухӑшӗ, касса тунӑ файл пек, пысӑках мар.
  
  
  Mimmo иртсе пынӑ чух пире пахчаҫӑ тумне тӑхӑннӑ арҫын кӑшкӑрса пӑрахрӗ. Иккӗмӗш арҫын, аллине пистолет тытса, тӗмсем урлӑ чупса каҫрӗ. Вӑл хӑрах аллипе винтовкине ҫӗклерӗ, аллине кӑкӑрӗ ҫине хӗреслесе тытрӗ те пуҫ мимине чӳречерен кӑларчӗ. Ӑна спусковой ҫекӗл ҫине пусрӗ те, чупакан ҫын пӗве еннелле пӑрӑнчӗ.
  
  
  "Ку-Россия машини", - кӑшкӑрчӗ Барбара, подъезд ҫулӗ ҫинчи "кадиллак" ҫине кӑтартса. "Вӑл кунта, аван".
  
  
  Вӑл машина тавра сиксе тухрӗ те "кадиллак"бензобака персе ячӗ. Ӑна тата икӗ пуля авӑрларӗ, УНТАН АX зажигалкине туртса кӑларчӗ те бак витӗр сӑрхӑнакан газа пӑрахрӗ.
  
  
  "Мӗн тӑватӑн?- ӑнланмасӑр ыйтрӗ хӗр.
  
  
  "Вӑл кайма пултарайманнине ӗненес", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ҫулӑм кадиллак кузовне сирпӗнтерчӗ, унтан бак сирпӗнчӗ. Шофер тумне тӑхӑннӑ арҫын гараж ҫийӗпе анакан пусма ҫине тухрӗ.
  
  
  "Ник!"- кӑшкӑрса ячӗ хӗр, ун ҫине кӑтартса.
  
  
  Ӑна, хӑйӗн машинин капочӗ ҫумне таянса, винтовкине хӑй вырӑнне лартрӗ те шофер камзол айӗнчен револьвер туртса кӑларма хӑтланичченех кӑкӑрӗнчен пуля тирчӗ.
  
  
  Манпа юнашар ҫунат ҫинче куҫӗсене чарса пӑрахрӗ. Тахӑшӗ ман ҫине персе ячӗ. Ӑна, кукленсе ларса, барбара кукленсе ларнӑ машинӑн тепӗр енне чупса кайрӗ. Тата тепӗр пистолет тупӑнчӗ. Пӳрте сахалтан та икӗ арҫын кӗчӗҫ.
  
  
  Винтовкине чӗркуҫҫи ҫине хурса, вӑл хӗр ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл йывӑррӑн сывларӗ, унӑн пичӗ хӗрелсе кайрӗ.
  
  
  "Барбара, - терӗм эпӗ, - санпа пурте йӗркеллӗ".
  
  
  "Апла эсӗ, Ник".
  
  
  "Эпӗ сана машинӑран тухса роза тӗмӗсем хушшине пытантарасшӑн", - терӗ ӑна эй. "Эсир тупӑпа пеме пултаратӑр-и?"
  
  
  "Паллах, ӑна пултаратӑп."
  
  
  Ӑна эй, хӑйсен "люгерӗ"ҫине лартрӗҫ. "Килтен перӗр. Санӑн тӗллев пулмалла мар. Ӳкерсе илӗр. Ӑна хӳтӗлес килет".
  
  
  Унтан вӑл машинӑн уҫӑ алӑкӗ витӗр тухрӗ те ҫӑраҫҫине пӑрчӗ. Велосипед илтӗм те, акселератор педалӗ ҫине алӑпа пусса, ларкӑч ҫинче выртатӑп. Ӑна, аллине тӑсса, передача ҫине пусрӗ те, машина ҫул тӑрӑх ҫуртӑн малти пайӗ патнелле кусса кайрӗ.
  
  
  Вӑл уҫланкӑна кусса тухрӗ те, тӗмсем витӗр тухса, стена патне ҫитсе тӑчӗ. Вӑл чӳрече умӗпе пӳрт кӗтессине шуса кайрӗ. Хыҫалта шалти картиш тата кантӑклӑ веранда пулнӑ. Лью россия питӗ вӑйлӑ пурӑннӑ.
  
  
  Пысӑках мар чул тенкел илсе ӑна кантӑкран ывӑтрӗ. Арҫын мана шыраса чупса тухрӗ. Ӑна кӗтрӗм, эпӗ ҫурӑмӑмпа йынӑшса тӑратӑп. Юлашкинчен вӑл картишне тухма та хӑрарӗ. Вӑл манран mimmo иртсе пынӑ чух,
  
  
  
  
  
  Вӑл тухрӗ те ӑна винтовка приклачӗпе ҫапрӗ.
  
  
  Ӑна, ҫӗмрӗк кӗленче витӗр пӳрте кӗрсен, кӗтесре хӗрлӗ платье тӑхӑннӑ хӗрарӑма курчӗ. Эй, вӑтӑр ҫултан иртнӗ, вӑл ҫав тери хӑраса ӳкнӗ, пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе чӗтресе тӑнӑ.
  
  
  "Кам эсӗ, ҫӗвӗҫ?- терӗ вӑл чӗтрекен сасӑпа.
  
  
  "Унӑн Никерӗ. Эсир Россия хӗрарӑмӗ-и е хуҫа арӑмӗ-и?»
  
  
  "Пире пӗччен. Ун патне вегас тавра пыратӑп. Хӑҫан та пулин кунтан тухсан, эпӗ таврӑнмастӑп".
  
  
  Ӑна пысӑкрах пӳлӗме, коридор тӑрӑх, арҫын сиксе тухрӗ те мана персе ячӗ. Ӑна пӗҫҫинчен пӑшалпа персе ятӑм та, ман куҫ чарса пӑрахса ҫынран сылтӑм енчи вӑрӑм сӗтел ҫинчи вазӑна лекрӗ. Вӑл сиксе илчӗ. Вӑрӑм пукана ҫавӑрса хучӗ те, коридора кӗмелли ҫула питӗрес тесе, ӑна тӗртсе ячӗ. Унтан унпа щит пек усӑ курнӑ.
  
  
  Арҫын ман хулпуҫҫи ҫине икӗ пуля ячӗ. Вӑл шутласа пӑхнӑ май йынӑшса ячӗ. Вӑл сӑхиччен ӑна вунӑ сехетчен шутласа кӑларчӗ. Унтан вӑл ман паталла ҫывхарнине илтрӗ. Вӑл сӗтел патне пырса, ман ӳте тупас тесе, ун патнелле пӗшкӗнессе кӗтрӗ. Унтан ӑна, винтовкипе сулса илсе, ун алли тавра револьвер ҫапса ӳкерчӗ.
  
  
  Вӑл мана ҫӳҫрен ҫав тери лайӑх ярса тытрӗ. Эпӗ улани йынӑшнӑ пек суя пулмарӗ. Вӑл ман ҫӳҫе тымарӗпех тӑпӑлтарса илесшӗн тесе шутланӑччӗ. Ура ҫине тӑрса, ӑна прикладпа янахӗнчен ҫапрӗ. Унтан вӑл ун урлӑ ярса пусрӗ те алӑксем лартса тухнӑ коридор тӑрӑх утса кайрӗ.
  
  
  "Россия", - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ. -тухма ытла та хӑравҫӑ-и эсӗ?"
  
  
  Ответ ҫук.
  
  
  Ӑна пушӑ спальня алӑкне уҫса ячӗ те малалла утрӗ.
  
  
  "Россия", - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ, - Джо пек, сирӗн ҫынна хыҫалтан вӗлермелле-и?»
  
  
  Шӑплӑх.
  
  
  Ӑна тепӗр алӑк тутанса пӑхрӗ. Ваннӑй. Горничнӑй униформине тӑхӑннӑ хӗрарӑм ваннӑра хутланса ларнӑ.
  
  
  "Санӑн кунта питӗ лайӑх вырӑн, Россия", - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ. "Калам сана, эпӗ унпа мӗн тума хатӗрленетӗп. Эсӗ тухмасан, эпӗ ӑна вут тӗртсе ҫунтарӑп".
  
  
  Вӑл тухрӗ. Вӑл кӗпе-йӗм туалечӗ тӑрӑх сиксе тухрӗ, мана алӑкпа ҫапрӗ те ураран ӳкерчӗ, унтан ман ҫине сиксе ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл ман карланкӑна чиксе лартсан, ҫӗҫӗ йӑлтӑртатса илчӗ. Вӑл туртӑнса илчӗ, ӑна икӗ аллипе сулӑран ярса тытрӗ те аллине каялла авма пуҫларӗ. Вӑл ӳкрӗ те, чышкипе аяк пӗрчисене тӑрӑнтарса, вӗҫерӗнчӗ. Унтан вӑл каллех ҫӗҫӗпе касрӗ, манӑн шӑлавар уринчи вӑрӑм шӑтӑка касса татрӗ.
  
  
  Эпир коридорта йывӑррӑн сывласа тӗл пултӑмӑр. Вӑл чӗркуҫленсе ларнӑ, унӑн - хӑйӗнни ҫинче, ӑна ӳкернӗ пӑшал пирӗн хушӑра урайӗнче выртать.
  
  
  "Ҫӗкле ҫакна, Картер", - терӗ вӑл. "Ҫӗклеме хӑтланса пӑх-ха, эпӗ ӑна сан аллуна касса татӑп".
  
  
  Ӑна Хьюго Барбара хваттерӗнчен тухса каяс умӗн илсе кайнӑ. Ӑна алтупанӗ ҫине хунӑ, Ҫакна курсан, Россия ҫӗҫҫине пӑрахас тесе аллине ҫӗкленӗ.
  
  
  Барбара ӑна персе пӑрахнӑ. Вӑл пӳрте кӗчӗ те коридор вӗҫӗнче ларчӗ. Вӑл "люгера" ҫӗклерӗ, ӑна икӗ аллипе тытрӗ те эму ӗнсине персе шӑтарчӗ. Вӑл ерипен пирӗн пата пычӗ те вилнӗ ҫын ҫине пӑхса чарӑнса тӑчӗ. Юлашкинчен вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те: "Код ... вӑл Кушаксен кодне пӑсрӗ ... тӑмана".
  
  
  Тепӗр ирхине эпир черномойпа сывпуллашрӑмӑр. Унӑн вӑрӑм ҫӳҫӗсене мӑйӗ ҫинчи кӑтра ҫӳҫ пайӑрки ӑшне пуҫтарса чикнӗ, шуранка пичӗ ҫинче макияж ҫук.
  
  
  "Ман шутпа, Эсир Халӗ Лас - Вегаса лось Хыҫҫӑн тупма хатӗрленетӗр", - терӗ вӑл.
  
  
  "Вӑл мана кӗтес пек туйӑнать".
  
  
  "Хаҫатсем вуланӑ-и эсир? Мӗн пулса иртнине полици ӑнланса илеймест. Вӗсем бандӑсем хушшинче темӗнле вӑрҫӑ пырать тесе шутлаҫҫӗ".
  
  
  "Эпир шӑпах вӑхӑтра тухрӑмӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫук, ӑна манӑн мӗн те пулин каламалла".
  
  
  "Эсӗ мӗн те пулин аса илетӗн пулас, тен, лару-тӑру лайӑхлансан, эпир каллех тӗл пулӑпӑр?
  
  
  "Ман ун ҫинчен каламалла мар", - тетӗп.
  
  
  Лось Лас-Вегасра Хупӑ валли ҫырса хунӑ Номер-Ранчо номерӗ, саккунлӑ борделӑн номерӗ, ӑна арлин Брэдли ятлӑ хӗрарӑм ертсе пырать. Эпӗ ee хӗрачасен талантне тӗрӗслесе пӑхасшӑн маррине пӗлсен, бэдли хӗрарӑм мана пӗчӗк кабинета ӑсатрӗ те ҫаврӑнакан кресло ҫине ларчӗ.
  
  
  "Хуппи кунтан пӗр вӑхӑт каялла кайнӑ. Ӑна тума пӳрмен, ҫавӑнпа вӑл хӑйне валли урӑх пурнӑҫ тупнӑ".
  
  
  "Эсир Лось ятлӑ ҫынна астӑватӑр-и?"
  
  
  "Вӑл Тата виҫӗ Ҫын Кунта Хуппине курма килнӗ. Estestvenno валли вӑл ih ыйтса тӑмарӗ. Анчах эпӗ, вӗсем-эй, ҫыхланма кирлӗ мар ҫынсем пулӗ, тесе шутларӑм. Эпӗ каларӑм ӗнтӗ, вӑл мана килӗшрӗ. ee элемент ҫакӑн пек вырӑнта ".
  
  
  Вӑл ещӗк тавра пукан туртса кӑларчӗ те мана пачӗ. "Эпӗ ӑна илтӗм. Эсир калакан хӗр-и вӑл?»
  
  
  Ку Вӑл Брант Шейли пулнӑ.
  
  
  "Мӗн кирлӗ сире, мистер Харпер? Ку ыйтусем мӗне пӗлтереҫҫӗ?"- ыйтрӗ хӗрарӑм.
  
  
  "Хуппи вилӗ. Эсир каларӑр, вӑл ҫынсемпе ҫыхӑнса тӑман. Ӑна Вӑл Шейла Брант тесе ҫеҫ пӗлнӗ".
  
  
  Вӑл куҫне мӑчлаттарса илчӗ. Ҫӗнӗ хыпарсем ӑна хытах пырса ҫапнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл каллех калаҫма пуҫласан, унӑн сасси хӑрӑлтатакан пулчӗ. "Санӑн мана маларах каламаллаччӗ. Вӑл мана килӗшни ҫинчен каларӗ те, ӑна чӑнласах каларӗ. Лось пек паллӑ Ҫын унӑн вилӗмӗшӗн яваплӑ пулнӑ-и?»
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Вӑл Лас-Вегасра. Ӗнер каҫхине ӑна казинора курнӑ".
  
  
  "Мусс кунта килсен, эсӗ ман гостиницӑна шӑнкӑртаттаратӑн-и?»
  
  
  "Паллах."
  
  
  Ӑна Вӑл Ҫӗрле казинора, клубра, пӑрусенче Пӑшие тытнӑ.
  
  
  
  
  
  анчах ӑна тупаймарӗ.
  
  
  Арлин Брэдли ӑна ирхи апат тунӑ чух ман пата шӑнкӑртаттарчӗ. "Вӑл манпа ҫыхланчӗ. Эсир тухма пултаратӑр-и?»
  
  
  Ӑна хӗртекен хӗвел ҫутинче ранчона илсе кайнӑ. Юн тымарӗ хӑвӑртлансах пычӗ, адренал хартлата-хартлата илчӗ. Манӑн шыравсем вӗҫленсе ҫитрӗҫ.
  
  
  "Вӗсем сирӗн ҫинчен, эсир те вӗсем ҫинчен ыйтнӑ пекех ыйтрӗҫ. Эсир кунта пулни ҫинчен, каялла таврӑнма хатӗрленни ҫинчен пӗлтерчӗ ӑна. Вӗсем ӑна сирӗн валли тапӑ туса парасшӑн", - терӗ Арлин Брэдли.
  
  
  "Эсир сӗнӗве йышӑнтӑр-и?"
  
  
  Вӑл пӗрремӗш хут йӑл кулчӗ. Кулли ҫинҫе те хытӑ, хӑйне хӑй чаруллӑ тытать. "Ман бизнес тавра такам ih хирӗҫлеме пултараймасть, тесе шутлаҫҫӗ пулӗ вӗсем. Вӗсем мана 10 000 доллар сӗнчӗҫ, сана пӗччен хӑварма, вӗсем сана вӗлерме пултараҫҫӗ".
  
  
  "Вӗсем укҫа тупнӑ пулмалла".
  
  
  "Укҫа?"- терӗ вӑл тӗксӗмленсе.
  
  
  "Нимех те мар. Калӑр вӗсене, мӗн тӑватӑр эсир? Калӑр вӗсене, эсир ih капкӑна хутӑр".
  
  
  "Ун вырӑнне эсир ih тытатӑр".
  
  
  "Эпӗ тытӑнса пӑхӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ранчона каякан ҫул ҫинче ӑна ватӑ хулан mimmo-шевли иртсе кайрӗ. Эпир ун патне кайрӑмӑр та, вӑл тусанлӑ ҫул тӑрӑх хӑйӗн отельне юрӑхлӑ ҫурт тупичченех утса пычӗ. Ӑна машина тавра винтовка туртса кӑларчӗ те кун каҫиччен стропилсем ҫине пытарчӗ.
  
  
  "Эсир мӗншӗн ҫапла тӑватӑр, тесе ыйтма пултаратӑп-и эпӗ унран?- терӗ Арлин.
  
  
  "Манӑн пистолет пур, ӑна ҫывӑхран хӳтӗлеме ҫителӗклӗ. Анчах вӗсем мана инҫетрен вӗлерме пултараҫҫӗ".
  
  
  Вӑл ҫынсӑр урамалла пӑхать. Савченкопа сывлӑш мӗлтлетет пулин те, вӑл чӗтрет. "Перкелешме питӗ лайӑх вырӑн. Кинори пекех. Анчах ку шухӑшласа кӑларни мар".
  
  
  "Санӑн ранчона темиҫе лаша. Лосьӑна кала: паян мана уҫӑлса ҫӳреме хӑҫан та пулин илсе кайма хатӗрленетӗн, те. Эсӗ мана кунта илсе килӗн, унтан лашасемпе тухса тарӑн та мана уттарӑн".
  
  
  "Идеаллӑ янӑрать. Вӗсемшӗн".
  
  
  "Эпӗ вӗсене шантарасшӑн. Хӑҫан ҫыхланӗҫ вӗсем сирӗнпе?»
  
  
  "Лось кӑнтӑрла килет, терӗ. Эму расписанийӗ килӗшет. Эпӗ сана кунта лашасӑр пӑрахса хӑварнӑ пекех".
  
  
  Ранчона таврӑнсан, вӑл мана эрех тултарчӗ те хӑйӗн стаканне ман патӑма илсе пычӗ. "Ӑнӑҫу патне."
  
  
  "Преступлени тума", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл эпир тӗл пулнӑранпа иккӗмӗш хут йӑл кулчӗ. "Эпӗ ҫирӗплӗхе упратӑп, мӗншӗн тесен ку бизнесшӑн лайӑхрах. Анчах эпӗ ҫынсене хытӑ хӗрхенме пултаратӑп. Хуппи Пек. Сан пек".
  
  
  Ӑна пире тепӗр стакан тултарчӗ. "Апла пулсан, туслӑх патне".
  
  
  Эпир хулана кайрӑмӑр-хӗвел пит хӗртнипе манӑн кӗпе ҫурӑм ҫумне ҫыпҫӑнса ларчӗ. Ун лаши ҫинчен анчӗ.
  
  
  "Эсӗ ih куратӑн-и, Нед?"
  
  
  "Эпӗ хӗвел ҫути ӳкнине куртӑм. Вӗсем бинокль витӗр пӑхаҫҫӗ пулмалла. Атя, вӗҫер. Вӗсем юнашар пулаҫҫӗ. Вӗсем тӗлпулӑва ирттерсе ярасшӑн мар".
  
  
  Вӑл ман лашана хӑварса туртӑнчӗ. Ку плана кӗмен. Анчах ку ниме те пӗлтермест. Лось пурпӗрех килет. Эпӗ ӑна пӗлетӗп, ун ҫине шанма пултаратӑп.
  
  
  Вӑл тахҫанах пӑрахӑҫа тухнӑ магазинсем тавра ҫакӑнса тӑракан веранда ҫине ларчӗ те пирус туртса ячӗ. Унтан ӑна палланӑ Линкольн курчӗ. Вӑл урам вӗҫӗнче чарӑнса тӑчӗ те, унтан пӗр арҫын тухрӗ. Шултра арҫын. Вӑл ман ҫине пӑхса тӑчӗ те, эпӗ хамӑн доллара хуҫлатма пуҫланине туйса илтӗм.
  
  
  Ман лаша шавласа илчӗ. Вӑл чӗрчун ҫине пӑхрӗ те тепӗр енчен тепӗр бандита курчӗ. Вӑл лашине ҫавӑтса пырать. Унӑн урисене пӗчӗк спиральсемпе тусан ҫӗклентерет.
  
  
  Вӗсем мана хӗреслӗ ҫулӑм айне тытма шут тытрӗҫ.
  
  
  Ӑна сигарет тӗпне пӑрахрӗ. Вӑл тӑчӗ те икӗ ҫурт хушшине вырнаҫрӗ. Хӳшӗсем тавра пӗр стена ҫумӗнче тӑрасси, ӑна манӑн тӗл пулакансем пӗр утӑм тӑвасса кӗтет. Ку вӑхӑт нумай иртмерӗ. Лось кӗтесрен тухрӗ.
  
  
  "Мӗнле килӗшнӗ сана ман хӗрачасем, Харпер?"
  
  
  "Мӑшӑрпа пурте лайӑхчӗ / *
  
  
  "Анчах шейла пек илемлӗ мар-и? Вӑл милашка пулнӑ. Эй мӑя хуҫнӑшӑн питӗ шел. Эпир темиҫе хут та пӗрле пултӑмӑр. Анчах пысӑк укҫа хӗрарӑм пуҫне пӑтратать, унӑн шухӑшне пӑсать".
  
  
  "Вӑл сана ҫаратман".
  
  
  Лось пырса ҫулать. "Апла кам тунӑ? Ӑна арлин ҫуртне эй ӗҫ пачӗҫ, анчах эпӗ ӑна урӑх никама та укҫа ҫинчен каласа памарӑм. Вӑл каланӑ пек, мӗнле ҫухалма пултарнӑ-ха вӗсем?»
  
  
  Манӑн алӑ айккинчен усӑнчӗ, вӑл ман алла курмалла мар ҫаврӑнчӗ. Ӑна хускатрӗ, "Люгер" сарчӗ те, Лось ялавран ҫакӑнчӗ.
  
  
  "Арлина каласан, вӑл йӑнӑш тунӑ пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Пӑрах, Харпер!"
  
  
  Тепӗр арҫын пӳрт тавра ҫаврӑнчӗ те ман пата хыҫалтан пычӗ. Вӑл кукленсе ларнӑ, унӑн пистолетне ман ҫинелле тӗлленӗ. "Пӑрах терӗм эпӗ, чӗчӗ ачи".
  
  
  "Ан перӗр ӑна", - кӑшкӑрчӗ Лось. "Вӑл укҫа ҫинчен мӗн каланине илтес килет манӑн".
  
  
  Ӑна "Люгер" пӑрахрӗ те хӳшӗ патнелле чакрӗ. "Арлин Шейла парӑнтарчӗ, ӑна шанма тивӗҫлӗ пулчӗ. Вӑл мана эсир ҫак установкӑшӑн эй 10 000 доллар сӗннӗ, терӗ. Ку тӗрӗс-И, Лось, е вӑл сире ку ӗлӗкхи тусшӑн пулӑшу пулнине каларӗ-и?»
  
  
  "Ку сӗнӳ пулчӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те уҫӑ чӳречерен чӑмрӗ. Вӑл хулпуҫҫийӗпе ҫӗрӗк хӑмасем ҫумне пырса ҫапӑнчӗ те, вӗсем, тусан сурса, каялла чакрӗҫ. Ӑна Лосьпа тепӗр арҫын пӗр-пӗрин ҫине кӑшкӑрнине илтрӗм. Ӑна, ура ҫине тӑрса, стропилсем патне чупса пычӗ те тытнӑ винтовкине илме кармашрӗ. Вӑл текех ун пек пулас ҫуккине пӗлмелле пулнӑ. Арлин таврӑнчӗ те ӑна урӑх вырӑна куҫарчӗ. Вӑл мана чӑннипех пырса тӑратрӗ.
  
  
  Ыйту Акӑ мӗнре: Лось каллех укҫа илсе киличчен вӑл пӑтрашӑнса кайнине эпӗ ӑнланман. Лось шейле пӳрте ӗҫлеме кӗни ҫинчен пӗлтерчӗ,
  
  
  
  
  
  Пӗррехинче вӗсем арлина суеҫӗ тунӑ, ҫитменлӗхсене пула. Лось: эпӗ халӗ те укҫа тупаймарӑм-ха, ку Вӑл арлина 10 пин доллар сӗнме пултарайманнине пӗлтерет. Ҫакӑ ӑна икӗ хутчен суянчӗ. Вӑл мана мӑйпа ман ҫине мӗнле пӑхни ҫинчен каласа пачӗ. Вӑл мана, ҫак капкӑнпа чӗррӗн тухсан, кӗтетӗп, терӗ. Пистолетпа пулмалла.
  
  
  Лось пӳрт крыльци тӑрӑх чупса кайрӗ. Вӑл буйвол евӗрлӗ. Вӑл, чарӑнса тӑмасӑрах, алӑк урлӑ сиксе каҫрӗ те урайне анса кайрӗ. Аленка ҫӗрӗк хӑмасене тӳсме пултарнинчен те пысӑкрах. Ӑна пӳлӗме чиксе хучӗҫ. Вӑл ятлаҫса илчӗ те, мана шыраса, авкаланчӗ.
  
  
  Ольга ӑна та, ӑна та хӑма татӑкӗпе питӗнчен пӗр утӑм ярса пусрӗ. Ҫав тери хытӑ ҫапнипе хӑма ҫурӑлса кайрӗ.
  
  
  Тепӗр арҫын чӳречерен анас умӗн кӗрет. Ӑна билетпа печӗ, анчах васкасах кайрӗ те тивертеймерӗ. Вӑл алӑкран пӑрӑнса кӗчӗ. Тепӗр Муся ӑна ҫӗклемен пулсан, манӑн "Люгер" ҫаплах тулта выртнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна юртӑпа кӗтесселле пӑрчӗ. Пистолет ҫаплах хӑй вырӑнӗнчех-ха, анчах костя ун ҫинелле пӗшкӗнмерӗ. Арлин, хӑрах аллипе нерв лашин чӗлпӗрне, тепринпе вӑтам виҫеллӗ маузерне тытса, ҫуртсем хушшинче ларать.
  
  
  "Кай та илсе кай ӑна. Вӑл сана пулӑшма таврӑнчӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ҫук, эсӗ ачасемпе пӗрле тӗрӗслеме таврӑнтӑн, план тӑрӑх пурте пырать-и, тесе кашни ҫулах тӗрӗслетӗн. Ку апла мар. Ӑна халӗ те чӗрӗ-ха, вӗсем чӑнлӑха пӗлеҫҫӗ. Эсӗ Шейлӑран укҫа вӑрларӑн. Вӗсем ҫухалнине пӗлсен, вӑл тухса тарнӑ. вӑл санӑн пуррине нихҫан та тавҫӑрса илеймен. Вӑл сана шаннӑ. "
  
  
  Вӑл автоматпа персе ячӗ.
  
  
  Фиат ӑна тусан ҫине пӑрахрӗ. Ӑна, муся юлташӗ чӳречерен пуҫне кӑларса Арлина персе янине курас тесе, пуҫне вӑхӑтра ҫӗклерӗ. 45-мӗш калибрлӑ куҫӗсене чарса пӑрахнӑ та эй, питне ҫурса пӑрахнӑ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те, ӑна чӳрече витӗр туртса кӑларса, арҫын ҫине ыткӑнчӗ. Вӑл ӑна питрен ҫапрӗ те, эпир тусанлӑ урам тӑрӑх кусса пынӑ чух пистолетлӑ аллинчен ярса тытрӗ. Кӗтесрен Лось тухрӗ. Вӑл чул муклашкине ҫӗклерӗ те ман паталла ярса пусрӗ.
  
  
  Ман айри ҫын пистолетне кирлӗ еннелле яма хӑтланчӗ, анчах эпӗ ӑна алӑран ярса тытрӑм. Ӑна каллех ҫапрӗ. Ӑна Лось килессе пӗлнӗ. Юлашки самантра вӑл каялла чакрӗ. Лось валуна вӗҫертрӗ. Тепӗр арҫын ларнӑ, валун ӑна какай ӑшне ҫӗҫӗ чикнӗ пек хыттӑн пырса ҫапнӑ. Ку ҫын вилни пирки эпӗ пӗрре те иккӗленмерӗм. Ним иккӗленмелли те ҫук.
  
  
  Лось событисем ҫакӑн пек ҫаврӑннипе ӑнран кайнӑ пек курӑнать. Вӑл хӑйӗн пысӑк пуҫне шанмасӑртарах сулкаласа илчӗ. Унтан вӑл хӑйӗн тусӗ патне пычӗ. Вӑл арҫын пӳрнисем тавра 45-мӗш калибрне тӑпӑлтарса илчӗ.
  
  
  Вӑл "Люгер"патне шуса ҫитрӗ. Ҫаврӑнса Пӑхрӗ Те Лось ӑна кӑкӑрӗнчен персе ячӗ. Икӗ хут. Ӑна, вӑл тискер куҫлӑ, ҫӑварне хускатакан отель тем каласшӑн пулнӑ пек, виҫҫӗмӗш хут персе ячӗ.
  
  
  Юлашкинчен вӑл ӳкрӗ те тусан ӑшӗнче хытса тӑчӗ. Вӑл ерипен ура ҫине тӑчӗ. Хула-мӗлке масар пек пӗр сас-чӳсӗр курӑнать. Nen хулинче чӗрӗ юлнӑ пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ вӑл. Нумайччен кӑсӑклантӑм, манӑн ӗҫе, ЭПӖ ХОУКА AX-мӗш базӑна кӗрсе кайни ҫинчен каласа панисӗр пуҫне, турӗҫ. Анчах ыран урӑххи пулать.
  
  
  Эпилог
  
  
  Ӑна Хоук Патӗнче, Вашингтонран инҫех те мар, ҫак клуб бассейнӗ патӗнче Тупнӑ. Вӑл хӗвелӗн ҫав тери кирлӗ ваннисене йышӑнать. Унӑн хыткан чавсисемпе чӗркуҫҫийӗсем слон шӑмми тӗслӗ алӑк хӑлӑпӗсем евӗрлӗ.
  
  
  "Тырӑ вырас ӗҫ мӗнле иртрӗ?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Оборудование пурне те тӑрӑшрӑмӑр. Пирӗн каролинпа Денверта базӑсене хупмалла пулчӗ, анчах эпир мафири пур шпионсене те тӗрӗслесе тӑтӑмӑр. Телее, операци ирхи тапхӑрта пулчӗ, вӗсем нимӗнле пӗлтерӗшлӗ информаци те памарӗҫ. "
  
  
  "Пӗтӗм мафия россия коммунистсемпе килӗшӳ туни ҫинчен е ВӐЛ АX-мӗш шпионажпа ҫыхӑнса тӑни ҫинчен нимӗн те пӗлмен. Абруз та сахал пӗлет пулмалла. Вӑл шанчӑксӑр ҫын пулнӑ. Анчах Эсир Россия Лью пек ҫынсемпе пӑтрашӑнса кайсан, ӑна шанманни вилӗмлӗ пулма пултарать ".
  
  
  Хоук хӑрах куҫне уҫрӗ.
  
  
  "Ку-хаклӑ та юнлӑ ӗҫ, Ник, Анчах ку пирӗн ӗҫ, санӑн тата манӑн ӗҫ. Пылчӑклӑ ӗҫ, уншӑн медаль памаҫҫӗ".
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсир ыран Лондона кайма хатӗр-и?"
  
  
  "Ҫапла, сэр."
  
  
  "Ник", - чӗнчӗ вӑл, хӑй патӗнчен кайсан. Вӑл sel шезлонгра. "Дисков асанне, сана машина ҫинче мӗн кӗтет?"
  
  
  "Шанчӑклӑ информатор".
  
  
  "Эсир Валант хӗрӗ ҫинчен калатӑр-и?"терӗ вӑл .
  
  
  * * *
  
  
  Барбара чӑтаймасӑр кӗтрӗ. "Ӑҫта та пулин каяр та ҫывӑрма выртар, Ник. Ыран питӗ хӑвӑрт ҫитет". Клуба кайнӑ чух вӑл ман ҫумма ҫуласа илчӗ. "Сирӗн босс тӗлӗннӗ-и?"О, паллах", - терӗм эпӗ,- "вӑл сӑмах пултарулӑхне ҫухатнӑпа пӗрех".
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Контрагент Агент
  
  
  
  Картер.
  
  
  Контрагент Агент
  
  
  Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи вӑрттӑн служащисене халаллаҫҫӗ
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк.
  
  
  Хӑрушӑ кайӑка хӑваланӑ май, сунарҫӑ тепӗр чухне хӑй тупӑшӗпе ирӗксӗрех усӑ курнине, штальне вӗлернине асӑрхать. Тискер чӗрчунсенчен нумайӑшӗ чеелӗхпе, сӑмахран, Му-Грос тӑрӑх вӗлерекен Ягуар, сунарҫӑсен йыттисене чӗрнисемпе пӗрре ҫапнипех пӑтраштарса вӗлерес тесе, чи малтан кӗтӳри юлашки йытта вӗлерекенскер, пытанса ларма кирлӗ. Слон-вӑрӑ-хурах-даби, йӗрлекенсен-ҫынсен аллисене татас йӑла туса хунӑскер.
  
  
  Паллах, засадӑсем тӑвакансен таврашӗнчи чи чее ҫын, ҫавӑнпа та ӑна вӑрманти тӗттӗм сукмакпа пынӑ чухне тӗплӗн шухӑшласа пӑхнӑ. Ку засадӑна пымалли чи лайӑх вырӑн пулнӑ; ӑна вӑл шӑпах ҫапла планланине пӗлнӗ.
  
  
  Вӑл, кашни йывӑҫпа тӗм хыҫӗнчен кашни хусканӑва сӑнаса, кашни сас-чӗвве итлесе, асӑрханса, ерипен утса пычӗ. Манӑн" Люгер", Вильгельмина, кобурӑра хатӗр выртать, анчах хӗҫпӑшалсӑр. "Хьго" билечӗ манӑн сылтӑм хулпуҫҫи ҫумне ҫыхса лартнӑ сӑран йӗннинче, хӑй тӑхӑнса ҫӳрекен куртка айӗнче выртать. Усӑнса тӑракан туратран mimmo иртсе кайнӑччӗ кӑна, хӑй хыҫӗнче сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Вӑл ҫаврӑнса тӑричченех ӑна ку мӗне пӗлтернине ӑнланса илтӗм - арҫын йывӑҫ ҫинчен ман хыҫра ҫӗре ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл, ҫӗҫӗ тытнӑ аллине курас тесе, шӑпах вӑхӑтра ҫаврӑнчӗ. Ҫинҫе те ҫивчӗ ҫивӗчӗшне тӳрех ман кӑкӑралла тӗлленӗ.
  
  
  Сулахай хулпуҫҫине ҫӗклесе, ӑна сулӑран ярса тытрӗ. Ҫав вӑхӑтрах ӑна сылтӑм аллин шӗвӗр те вӑтам пӳрнисемпе арҫын куҫӗнчен тӗкрӗ. Анчах вӑл, куҫӗсене ҫӑлас тесе, пушӑ аллине сӑмса сыппи ҫумне лӑпчӑтрӗ.
  
  
  Вӑл тепӗр суллине икӗ аллипе ярса тытрӗ те, каялла ҫаврӑнса, тепӗр еннелле ҫаврӑнса, малалла ӳпӗнсе, хыттӑн туртрӗ. Арҫын ман хулпуҫҫи урлӑ вӗҫсе каҫрӗ те ҫурӑмӗпе ҫӗре ҫапӑнчӗ. Ҫӗҫӗ алӑран тухса ӳкрӗ. Унӑн сылтӑм хулпуҫҫийӗ ҫинчи мышцисем туртӑнса илчӗҫ те, стилет ман ал тупанӗ ҫине шуса анчӗ. Арҫын вырӑнтан тапранма ӗлкӗриччен, унӑн ҫинҫе стилетне эму янахӗ айне чиксе, ӑна унта тытса тӑчӗ.
  
  
  "Тепрехинче ӑнӑҫлӑх пултӑр", - терӗ ӑна шӑппӑн.
  
  
  Ӑна арҫын янахне ҫӗҫӗпе чикмерӗ. Унӑн куҫӗсем ман ҫине хӗсӗнсе ларичченех ӑна ҫавӑнта тытса тӑчӗ.
  
  
  Сасартӑк вӑл кулса илчӗ. "Питӗ аван, N3", - терӗ вӑл.
  
  
  "Мӗнле те пулин сӗнӳсем?"- ыйтрӑм эпӗ, ҫав пыр ҫинчен билета илсе.
  
  
  Вӑл sel, силленсе илчӗ. "Мӗнех вара, ӑна шыва сикнӗ чух пӗҫҫӗрсемпе ытларах усӑ курмаллине асӑнма пултарнӑ пулӗччӗ. Сирӗн билет проблема пулманни Тата Эсир тин ҫеҫ ман патӑмран туртса илнӗ German трапертан та япӑхрах шутланать. Анчах ман шутпа, эсир ӑна кирек мӗнле пулсан та пӗлетӗр. Эсир те, пире мӗн пулсан та, хӑвӑр ӗҫе тӑватӑр пулас ".
  
  
  Ӑна Хьюго каялла йӗннине чикрӗ. "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн квалификацине ӳстермелли курссенче пӗрремӗш тест иртрӗ. МАНӐН тӑшман АX академийӗнче айкидо инструкторӗн помощникӗ пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл, эпӗ самозащита никӗсне лайӑх астӑватӑп пулсан, ҫав тери лайӑх ӗҫ тунине йышӑнмаллаччӗ. ЭПИР AX агентсем валли суперсеркретлӑ шкул территорийӗнче пултӑмӑр.
  
  
  "Тренировка центрне каялла каякан сукмакпа каҫиччен халӗ ҫак ҫулпа малалла кайӑр", - терӗ вӑл мана. "Тем те кӗтӗр".
  
  
  "Эпӗ ӑна яланах юрататӑп", - терӗ ӑна хирӗҫ кулкаласа.
  
  
  Ӑна вӑл унта хӑварнӑ та кукӑр-макӑр ҫулпа утнӑ. Уйӑх пӗлӗт хыҫӗнчен шуса тухрӗ те ун хыҫҫӑн хӑрушӑ кӗмӗл ҫутӑпа ҫутатрӗ. Вӑл асӑрханса, пурне те тума хатӗрленсе пырать. Урам хӗресленнӗ ҫӗре ҫитсен, вӑл пӗр минутлӑха чарӑнса тӑчӗ. Вӑл сасӑ хурт-кӑпшанкисем ҫукки ҫинчен пӗлнӗ, ку вара ҫывӑхра, залра, тата такам пулма пултарассине пӗлтернӗ. Вӑл тренировка центрне каякан ҫула ҫеҫ пуҫланӑччӗ, ҫав вӑхӑтра арҫын тӗттӗмлӗх витӗр ман умри сукмак ҫине уҫҫӑнах сиксе тухрӗ. Ӑна хӑйӗн "люгерӗ" туртса кӑларнӑ та ҫав хӗҫпӑшалпа ҫынна вӗлернӗ. Ӑна "люгер" эму кӑкӑрӗнчен тӗллерӗ те курок ҫине пусрӗ. Пушӑ цифра камерисене шаккани илтӗнчӗ.
  
  
  "Эсӗ вилнӗ", - терӗм эпӗ. "9 мм доллара куҫ Чарса пӑрахмалла".
  
  
  Тӗксӗм костюм тӑхӑннӑ кӗлетке кулса ячӗ те, эпӗ унӑн пичӗ ҫине чӑлха тӑхӑннине куртӑм. Кулӑ тата ҫак чӑлха мана ҫара пуҫӑн ҫавӑрма хистерӗ. Ӑна ҫаплах ӑнланса илме хӑтланнӑ хушӑра вӑл хӑй хыҫӗнче хуллен шавланине илтрӗ. Ку ҫын илӗртӳ ҫеҫ пулнӑ. Анчах кунта усси ҫук. Инструкторсем нихҫан та сире хирӗҫ, пирӗн ҫӗрлехи упражненисене командӑсенче ӗҫлемен.
  
  
  Тепӗр арҫын еннелле ҫаврӑнса тӑриччен вӑл сасартӑк пуҫ купташки тӗпӗнче ҫурӑлса кайнине туйрӗ. Тӗттӗмре ман ҫинче ҫап-ҫутӑ ҫутӑсем йӑлтӑртатса илчӗҫ. Манӑн чӗркуҫҫисем отель территорийӗпех хутланса ларчӗҫ, мана ӗнсерен пырса ҫапӑнчӗҫ. Вӑл таҫта йынӑшнине, хӑрӑлтатакан сасса илтрӗ те, вӑл ман пыр тавра явӑнса тухрӗ.
  
  
  Унӑн сассине илтрӗ. - "Вӑл-и ку?"
  
  
  "Ҫапла, ку вӑл", - терӗ тепӗр арҫын, темле акцентпа.
  
  
  Вӑл ыратнипе куҫне уҫрӗ те тӗттӗмре икӗ хура кӗлетке ишсе пынине курчӗ. Вӗсем иккӗшӗ те
  
  
  чӑлха маскисем тӑхӑнма. Унтан ыйтма ӗлкӗрчӗ. - "Мӗн ку?"
  
  
  "Чӑн пурнӑҫ, мистер Картер", - терӗ лешӗ акцентпа. "Эсир шутланӑ пек, шкул вӑййисем мар".
  
  
  Чӑлха тӑхӑннӑ ҫынсен сӑн-пичӗсене курас тесе, вӑл ыратнипе тӗтреленнӗ куҫӗсем витӗр куҫне хӗсрӗ, анчах мӗн те пулин курас тесе, ытла тӗттӗм пулчӗ. Мӗнле пулсан та, вӗренӳ академийӗн инструкторӗсем маррине пӗлме нимӗнле пысӑк вывод та кирлӗ мар. Вӗсем территорине мӗнле лекнине тавҫӑрса илме ҫеҫ тӑрӑшрӑм, анчах вӗсенчен пӗри мана урипе аяккинчен хытӑ тапрӗ.
  
  
  Ӑна, хӑртлатса илсе, сӑмса айӗпе вӑрҫса илчӗ. Ыратни асаплӑ пулчӗ. Акцентлӑ ҫын мана 38 Special "кольт" кобра ҫине тӗллерӗ.
  
  
  "Ку вӑйӑ мар, Мистер Картер", - терӗ мана Кольт пулнӑ ҫын. Тепӗр арҫын тарӑн мар сывлать, отель урока тепӗр хут ирттернӗ пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл пӗчӗк пистолетне минутра каялла чикрӗ те пиншак айӗнчен хура конверт туртса кӑларчӗ. Пыр тӗпӗнчен сасӑ кӑларса, вӑл конверта манпа юнашар ҫӗре пӑрахрӗ.
  
  
  Акцентли каллех калаҫма пуҫларӗ. "Ку сирӗн начальствӑшӑн, мистер Картер. Ку Каракасри пулас конференцие пырса тивет. Ӑна сирӗн ҫынсене тимлӗн те тимлӗн вуласа тухма сӗнетӗп".
  
  
  Манӑн ӑс-тӑн сӗм тӗттӗмре ҫаврӑнать. Конференци америка вице-президенчӗпе Венесуэла президенчӗ Хушшинче тӗлпулу пулнӑ, Вӑл Паласио-де-Мирафлоресра, Шурӑ дворецра, тепӗр икӗ эрне хушшинче иртмелле пулнӑ. КУ вӑл ПОЛИТИКӐЛЛӐ пысӑк событи пулнӑ, ВӐЛ АПШПА Венесуэл хушшинчи экономикӑпа политика ҫыхӑнӑвӗсене ҫирӗплетмелле пулнӑ.
  
  
  Ӑна ашшӗ ыйтусем пама хушрӗ, вӗсем тата кӑштах калаҫма пуҫлаччӑр. Анчах вӗсем калаҫса пӗтерчӗҫ. Мана маларах тапнӑ ҫын вӗсем кайиччен мана юлашки хут ҫапма хатӗрленчӗ. Ҫак инкек вӑл хӑйӗн ӗҫне ытла юратнинче пулнӑ. Хальхинче вӑл ман пуҫа хӑйӗн йывӑр ботинкине тӑхӑнтартрӗ. Ӑна уринчен ярса тытрӗ те кулса ячӗ. Вӑл шӑмӑсем шатӑртатнине илтрӗ те, вӑл, равновеси ҫухатса, хӑйӗн юлташӗ ҫине йывӑррӑн тӗшӗрӗлсе анчӗ. Тепӗр арҫын каялла чакрӗ те, вӗсем иккӗшӗ те ӳкрӗҫ.
  
  
  "Ухмах!"- кӑшкӑрса ячӗ кольт тытнӑ арҫын, ура ҫине тӑма хӑтланса, тӗллеме хӑтланса.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра вӑл ура ҫинче тӑратчӗ, темле майпа вӑл манпа пистолет хушшине лекрӗ, ҫакӑ мана кӑмӑла каятчӗ. Вӑл мана пысӑк чышкипе питӗнчен ҫапрӗ, анчах эпӗ пӗшкӗнтӗм те, вӑл ман янах шӑмминчен сирпӗнсе кайрӗ. Пистолет тытнӑ арҫын сиксе тӑчӗ те сулхӑна чупса кӗчӗ. Ӑна тепӗр арҫын чышкипе ҫӳлелле ҫапса ӳкерчӗ. Вӑл месерле ӳкрӗ те, эпӗ ун ҫине ҫӳлтен ыткӑнтӑм, анчах вӑл урипе ман пурнӑҫ ҫине тӗренчӗ те тӗртсе ячӗ. Вӑл вӗҫсе кайрӗ, лешӗ каллех ура ҫине тӑнӑ тӗле вӑл тӗмсем хушшине кӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  Анчах вӑл мана тапма мӗнле килӗшнине манма шутламарӗ, ҫакӑ мана энерги пачӗ, ун ҫинчен вӑл шухӑшламан та. Стилетне ман алла ӳкме ирӗк пачӗ те эму хыҫҫӑн ывӑтрӗ. Вӑл эму ҫурӑмӗнчен, ҫӑра тӗмсем хушшине кӗнӗ чух лекрӗ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те, ҫурӑмӗнчен ярса тытса, малалла ыткӑнчӗ, хир урлӑ тӗмсем хушшине кӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  Ӑна, ӳкнӗ арҫын патне пырсан, инструктор ман хыҫран мӗлке тӑрӑх тухрӗ. "Эй, - кӑшкӑрчӗ вӑл, - мӗн пулса иртет кунта?»
  
  
  Вӑл хӑйне сыхласа усранӑ вырӑна пычӗ те бандит ҫурӑмӗ тӑрӑх курӑнса тӑракан билета курчӗ. Вӑл каларӗ. - "Иисус!"Мӗн пулчӗ, ҫӗвӗҫӗм?"
  
  
  Ӑна арҫын чӑлха маскине хыврӗ те вӑл вилнине курчӗ. Сӑн-пичӗ палламасть. "Пирӗн хӑнасем пурччӗ", - терӗм эпӗ. "Пӗчченех кайрӗ".
  
  
  "Эсӗ вӗлертӗн-и ӑна?"Вӑл кӑштах чирлӗ пек курӑнать.
  
  
  AX инструкторсем-самооборона специалисчӗсем, анчах вӗсенчен нумайӑшӗ уй-хир условийӗсенче нумай вӑхӑт ирттермеҫҫӗ. Вӗсем пире ӗҫсӗр ҫапкаланса ҫӳреме вӗрентеҫҫӗ, анчах нихҫан та таса мар ӗҫ тумаҫҫӗ.
  
  
  "Эпӗ ҫапла турӑм пулас", - терӗм эпӗ, хама тапӑнакансем хӑварнӑ конверта ҫӗклес тесе, каратэ специалисчӗ патӗнчен иртнӗ чух. Ӑна уҫнӑ та тӗксӗм уйӑх ҫутинче аран-аран вуласа тухма пултарнӑ.
  
  
  КАРАКАСРИ ПУЛАС конференцире АПШ правительстви тата УЙРӐММӐНАХ AX-мӗш разведка сечӗ ҫав тери мӗскӗнленсе, йывӑрланса ларӗҫ. АX-мӗш ҫулта уҫҫӑнах чӗнсе калани: камшӑн, мӗнле мӑшкӑл тӑвасси тата ӑна мӗнле пурнӑҫласси, ҫавӑн пекех, май килсен, ӑна сирсе ярасси. Эсир выляса ярсан, тӗнче Пӗрлешӳллӗ Штатсен правительстви ТУХӐҪСӐРРИНЕ тата тӗнчери ӗҫсенче тухӑҫсӑррине курӗ.
  
  
  "Спойлерсем"тесе ҫеҫ алӑ пуснӑ. Пӗтӗм пӗлтерӗве, алӑ пуснине шута илсе, журналсем ҫине по-по ҫыпӑҫтарса тухнӑ.
  
  
  Каратэ тӑрӑх ҫӳрекен шурса кайнӑ инструктор ман пата виле ҫине чалӑшшӑн пӑхса пычӗ. Вӑл калаҫма пуҫласан, унӑн сасси сиввӗн илтӗнчӗ. "Ҫак ҫынсем пӑрахса хӑварнӑ-и?"
  
  
  "Чӑнах та, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ӑна курма пултаратӑп-и, тархасшӑн?- инструктор сассипе ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ҫук пулӗ тесе хӑратӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн пичӗ ҫиленсе кайрӗ. "Халӗ итле-Ха, Картер. Ҫак кӳренмелле инцидент шкул территорийӗнче пулса иртнӗ, эсӗ мӗн тӑвасшӑн? "
  
  
  Ӑна пиншак минутӗнче хут тыттарчӗ. "Дэвид Хок пӗтӗмпех доклад илет".
  
  
  АX-мӗш класра пурте Хоука, вӗренӳ центрӗнчи ҫак ҫыннӑн боссне те пӑхӑннӑ. Эпӗ хоук умӗнче отчет пани инструктора тарӑхтарнӑ пулӗ, тесе шутланӑ вӑл. Хӑйӗн билетне илес тесе mimmo ҫулӗпе иртнӗ чух вӑл мана чарма хатӗрленнӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Мӗнле шутлатӑн эсӗ, ҫак хута манран илме пултаратӑн-и эсӗ?"- тесе ыйтрӗ унран тӑрӑхласа.
  
  
  Вӑл пӗр минут хушши иккӗленсе тӑчӗ. Ӑна, вӑл отельтен чӗннине йышӑнма шутланине пӗлнӗ, анчах вӑл ман звание пӗлнӗ. Карат тӑрӑх хура пиҫиххи ҫыхнӑ пулин те, ҫак пӗртен-пӗр факт ӑна хӑратса пӑрахнӑ.
  
  
  Вӑл аяккалла пӑрӑнчӗ те, ӑна, билетне, туртса кӑларчӗ. Ӑна виле ҫурӑмӗ ҫинчи ҫивӗчӗшне тасатрӗ те йӗнни ӑшне чикрӗ. "Эсир ӳт - пӗве тренировка центрне леҫме пултаратӑр, - терӗм эпӗ, - Анчах хоук хушнине илтиччен ӑна унта хӑварӑр. Кӗсйӗрсене нимӗн те ан кӑларӑр".
  
  
  Инструктор ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ, унӑн пичӗ ҫине тарӑхни палӑрчӗ.
  
  
  "Халлӗхе упражненисем пӗтнӗ - ха", - терӗм эпӗ. "паян ӗнтӗ ӗмӗлкене яланлӑхах пытанмалла мар".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те каялла, ҫуртсем патнелле утрӗ. Манӑн тӳрех Хоука шӑнкӑравламаллаччӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Тепӗр икӗ кунтан Хоукпа унӑн юлташӗсем ХӖРЛӖ йывӑҫ тавра, АX-мӗш хваттерте, вӑрӑм сӗтел хушшинче, наци хӑрушсӑрлӑхӗн Агентствин начальникӗпе, вӑрттӑн служба начальникӗпе тата венесуэлӑри хӑрушсӑрлӑх полицийӗн директорӗпе калаҫса ларчӗҫ. Хоук ҫак ҫынсене пирӗнпе тӗл пулма ыйтрӗ, мӗншӗн тесен ih агентство Каракас конференцийӗсен хӑрушсӑрлӑхне тивӗҫтересшӗн пулчӗ.
  
  
  Хоук хӑйӗн кресли пуҫӗнче, шӑршлӑ пысӑк сигара витӗр калаҫать. "Сирӗн пурин те пӗлтерӳ копийӗсем пур, джентльменсем", - терӗ вӑл. "Сирӗн тавра кам та пулин оригинала тепӗр хут вӗренес тесен, вӑл ман патӑмра". Унӑн типшӗм кӗлетки энергипе электричество кӗртнӗ пек туйӑнать, унӑн пӑр пек хытӑ куҫӗсем фермерӑн конектикутри савӑнӑҫлӑ пичӗ ҫине вырӑнсӑр пӑхаҫҫӗ. Хурчка калаҫнӑ чухне ҫынсем те, ҫак паллӑ ҫынсем те ӑна нумай хут курнӑ пекех асӑрханӑ.
  
  
  "Кам ҫырни ҫинчен нимӗнле сведенисем те ҫук-и?"- тесе ыйтнӑ босс ЦРУРАН. Вӑл хӗрлӗ ҫӳҫлӗ, ҫивӗч кӑвак куҫлӑ, пилӗк ҫӑлтӑрлӑ генералӑн манерлӗ ҫӳллӗ арҫын пулнӑ.
  
  
  "Эпӗ N3 - мӗш штопора хирӗҫ ответлеме ирӗк паратӑп", - терӗ Хок, сигара ҫӑварне чиксе.
  
  
  Ӑна, аллисене сӗтел ҫине хурса, хӑй умне хучӗ. Ҫак бюрократла пухусене, уйрӑмах разведка енӗпе нумай ыйтусем ҫине ответлеме тивсен, чӑтма пултараймастӑп эпӗ ӑна.
  
  
  "Вӗсем пӗлтерӳ валли усӑ курнӑ материалсене уйӑрса илме май ҫук, - терӗм эпӗ. - Эпир хутсене, конверта, каскасене, ҫилӗмсене тӗрӗслерӗмӗр, ку районти пин-пин магазин таврашӗнче туянма пултаракан ытти япаласене пурне те тӗрӗслерӗмӗр".
  
  
  "Арҫынсем пирки мӗнле?- чӑтӑмсӑррӑн ыйтрӗ вӑрттӑн служба пуҫлӑхӗ. Вӑл кӗрнеклӗ те ҫутӑ ҫӳҫлӗ, тӑнлавӗсем ҫинче кӑвак йӗрсем палӑраҫҫӗ. Вӑл питӗ нервӑллӑ пек курӑнать.
  
  
  "Ӑна вӗлернӗ ҫын Кунта, Вашингтонра, пысӑк универмагра атӑ-пушмак сутакан пулнӑ. Нимӗнле чӑрмав та ҫук. Унӑн пирӗн отделсем тавра е полицире ҫырусем ҫук. Ҫак тус ҫинчен эпӗ сире вӑл европӑри акцентлӑ ҫӳллӗ каччӑ пулни ҫинчен каласа пама пултаратӑп ".
  
  
  "Вырӑс-и?"- ыйтрӗ АМБ агенчӗ. Вӑл шурӑ ҫӳҫлӗ, вӑрӑм янахлӑ ватӑрах арҫын пулнӑ. Вӑл блокнот ҫине хӑй умне ӳкерет, анчах ман ҫине тинкерсе пӑхать.
  
  
  "Эпӗ тӗрӗс калама пултараймастӑп", - терӗм эпӗ. "тен, ку балкан акценчӗ пулӗ. Паллах, ку суя пулма пултарать".
  
  
  Венесуэц пӳрнисемпе сӗтеле шаккарӗ. Вӑл оливка тӗслӗ пит-куҫлӑ, ҫӑра куҫхаршиллӗ пысӑк арҫын. Вӑл венесуэла правительстви переворот тума хӑтланнӑ вӑхӑтра ӑнӑҫлӑ ӗҫлекен ҫын пулнӑ, халӗ вӑл пӑлханать пулас. "Апла пулсан, ку хыпар хыҫӗнче кам тӑнине эпир ӑнланмастпӑр", - терӗ вӑл хуллен, вӑйлӑ акцентпа.
  
  
  "Хальхи лару - тӑру мӗнрен хӑратӑп", - тунмарӗ Хоук. "Эпӗ алӑ пусни те пирӗншӗн ниме те пӗлтермест".
  
  
  "Ҫакӑ манран килет пулсан, унӑн шальӗ уншӑн пӑшӑрханман пулӗччӗ", - тенӗ анб пуҫлӑхӗ. "Кусем пурте хӑйсене майлӑ выляҫҫӗ пулас".
  
  
  "Е ахальтен ҫеҫ, АX ҫине ҫиленекен хӑш - пӗр ҫынсем", - тесе пӗлтернӗ вӑрттӑн служба пуҫлӑхӗ. "Каракасра курӑнсан, вӗсене ҫӗнтерме ҫӑмӑл".
  
  
  "Эпӗ вырӑс е хӗрлӗ китаецсем заданисене ҫапла пурнӑҫланӑ тесе шутламастӑп", - терӗ цра тӑрӑх васкамасӑр ҫын. "Анчах ун чухне КГБПА L5 хӑйсене мӗнле тыткалассине пӗлме ҫукпа пӗрех".
  
  
  "Ҫирӗп те сивӗ факт факт пулса тӑрать", - терӗ Хурчка, - " конференцисен хӑрушлӑхӗ пур. Ҫырура татӑк-кӗсӗксем ҫинчен ҫеҫ мар, мӗскӗнлӗхпе именӳ ҫинчен ҫырнӑ. Ӑна ТА АX конкретлӑ ҫырнӑ. господасем? "
  
  
  Пӗр хушӑ нимӗн те чӗнмерӗҫ. Юлашкинчен цра пуҫлӑхӗ каллех калаҫма пуҫланӑ. "Сирӗн ҫынсем, - терӗ вӑл, - хӑвӑрӑн ih палачӑрсене хӳтӗлес тесе, чаҫсем тапӑннӑ ҫӗре лекеҫҫӗ". Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ
  
  
  "Чӑнах та", - терӗ Хок, пукан хыҫӗ ҫине таянса тата пукан ҫине пӑхса. "АX-мӗш конференцире ПУЛМАЛЛА пулсан, кам та пулин пирӗн вице-президента е Венесуэла президента, е иккӗшне те вӗлерме шутлать пулӗ".
  
  
  Сӗтел хушшинче калаҫма вӗресе тӑрать. Вӑрттӑн служба пуҫлӑхӗ хоук ҫине салхуллӑн пӑхса илчӗ. "Эпир документсем тӑрӑх ҫакӑн пек вывод тума пултарнине ӑнланмастӑп эпӗ, Дэвид", - терӗ вӑл. "Эсир унӑн пӗлтерӗшне ӳстерсе калатӑр пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  Анб Сотрудник пукан ҫинчен тӑчӗ те, аллисене ҫурӑм хыҫне тытса, вӑрӑм пукан патӗнче каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳреме пуҫларӗ. Вӑл пӳлӗм тӑрӑх утакан отставкӑри британи полковникӗ евӗрлӗ. "Ман шутпа, эпир пурте ун ҫине ытлашши кулмасӑр пӑхатпӑр", - тетчӗ вӑл. "Ылханлӑ ҫыру выляса яма пултарать".
  
  
  Ку таранччен ӑна хорек юриех чӗнмен. Эпир хамӑр шухӑшсене каласа париччен Хок отель кашнин шухӑшне илтесшӗн. Анчах халӗ ӗнтӗ ӑна каласа пама вӑхӑт ҫитрӗ тесе шутларӑм.
  
  
  "Кӑна шӳт тума ытла та лайӑх планланӑ", - терӗ ӑна шӑппӑн. "ЭСИР Астӑватӑр-и, КУ ҫынсене AX тренировка центрӗн территорине кӗме май килнӗ. Вӗсем ман ята пӗлнӗ, мана унта тупма пултарнӑ. Мана хут панӑ акцент шӑпах ҫакна каларӗ: эпӗ сирӗн ҫынсене ҫакна тимлӗн те тимлӗн вуласа тухма сӗнетӗп. "Эпӗ пукан тавра пӑхса илтӗм. "Вӑл шӳт тунӑ пек курӑнмарӗ".
  
  
  "Ҫакӑн пек лару - тӑрура ӑна ҫын вӗлермен пулсан, ӑна та отель интерпретациленӗ пулӗччӗ", - тӑрӑхласа каланӑ Вӑрттӑн службӑн сотрудникӗ.
  
  
  Эпӗ хама хам чарма пултараймарӑм. "Арҫынсенчен пӗри ман ҫине тӗлленӗ револьвер тытнӑ, тепри манпа ҫапӑҫнӑ", - терӗм эпӗ сиввӗн. "эсӗ унта Пулнӑ пулсан, эсӗ ун ҫине чӑнласах пӑхнӑ пулӑттӑн. Унпа хамӑн ҫӗҫӗпе усӑ куртӑм, мӗншӗн тесен манӑн ҫынна вӗлерме юратнӑран мар, чармаллаччӗ".
  
  
  Вӑрттӑн служба начальникӗ куҫ харшисене ҫӗклентерчӗ те мана кӑмӑллӑн кулса илчӗ. "Сирӗн шухӑшӑра нимӗнле критика та татса паман, Мистер Картер. Ӑна ятарлӑ службӑсем тӑтӑшах ҫакӑн пек ҫырусем илнине кӑтартса пама тӑрӑшатӑп. Ih - а эпир ним кулмасӑр йышӑнма пултараймастпӑр".
  
  
  Венесуэль пырне тасатрӗ. "Ку тӗрӗс. Анчах ку мана урӑхла туйӑнать. Манӑн президента вӗлерме мӗнле те пулин май пур ҫӗрте те эпӗ хӑрушлӑха кӗрсе ӳкме пултараймастӑп. Ӑна конференци вӑхӑтӗнче Мирафлорес Керменӗнче икӗ хут хурал тӑратнӑ. Сирӗн вице-президента та хӑрушлӑх хӑратма пултарать, ҫавӑнпа та эпӗ сире асӑрхануллӑ пулма хушма мерӑсем йышӑнма сӗнетӗп ".
  
  
  "Эпӗ тин ҫеҫ вице-президентпа калаҫрӑм", - тенӗ цра пуҫлӑхӗ. "Э - э" - ку пӗртте пӑшӑрхантармасть. Ӑна эму каланӑ:"тӑватӑ агентство та унта пурпӗрех ҫынсем пулаҫҫӗ, ку ҫителӗклӗ", - тенӗ.
  
  
  Хок каллех вӑрттӑн служба сотрудникӗ ҫине пӑхса илчӗ, лешӗ аллисене ҫӑварӗ ҫумне пӑчӑртаса тытнӑ. Хӑй намӑссӑр асӑрхаттарнине пӑхмасӑрах, вӑл вице-президентӑн пурнӑҫӗшӗн тата хӑйӗн ырлӑхӗшӗн тӗп ответ тытнине ӑнланчӗ пулас.
  
  
  "Мӗн шухӑшлатӑр эсир?"- тесе ыйтнӑ унран Хоук.
  
  
  Вӑл хоук ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Мӗнех вара, эпир кунта конференц-зал руководителӗсен пурнӑҫӗ ҫинчен каланине йышӑнмаллах манӑн. Венесуэльти хӑрушсӑрлӑха тивӗҫтерме Каракаса кайма хушма ҫынсем тупатӑп".
  
  
  "Аван", - терӗ хок, сигара чӑмласа. Вӑл кӑвак ҫӳҫне аллипе шӑлса илчӗ, унтан iso rta сигара кӑларчӗ. "АX тесен, пирӗн ҫак ҫӗршывра тӗлпулура агент пулман пулӗччӗ. АНЧАХ АX ятарласа ҫырура асӑннӑ пирки ӑна хамӑн тӗп ҫынна - Ника Картера-конференцие ӑсататӑп". Вӑл мана аллипе сулчӗ. "Вице-президент ӑна хӑйпе пӗрле илсе кайнӑ пулсан, начар пулмӗччӗ, ҫавӑнпа ӑна та каятӑп", - тесе шутлать.
  
  
  Цра пуҫлӑхӗ ман ҫине Хоук ҫине пӑхса илчӗ. "Эпир иккӗшне те ирӗк пама тӑрӑшӑпӑр".
  
  
  Амб ҫинчи ҫын ерипен пуҫне сулласа илчӗ. "Эсир тискер хурсене хӑвалама каятӑр пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ", - тӑрӑхласа каларӗ вӑл.
  
  
  "Тен, ҫапла та пулӗ", - тунмарӗ Хоук. "Паллах, виҫҫӗмӗш май та пур". Кӗтсе киленсе, вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ. "Капкӑн", - терӗ вӑл малалла, сивӗ сигара каялла ҫӑварне чиксе. "ҪЫРУРА ШӐПАХ AX тесе ҫырнӑ. ҪАКСЕМ ПУРТЕ-АX уҫҫӑнах чӗнни. Тен, Кам Та пулин Унта, N3-мӗш номерпе е темле вӑрттӑн сӑлтавпа пурӑнтарасшӑн".
  
  
  "Апла пулсан, мӗншӗн каймалла?- хирӗҫлерӗ АНБ агент. "Ман шутпа, эсӗ урӑх ҫӗрте ларма телейлӗ пулӑн".
  
  
  Хоук сигара чӑмлать. "Эпӗ ун пек туманнисӗр пуҫне, - терӗ вӑл. "Пуҫа хӑйӑр ӑшне пытарас шухӑш килӗшмест мана, хӑрушлӑх ҫухаласса е кам та пулин урӑххи пирӗншӗн пуриншӗн те оборудовани тӑвасса шанни килӗшмест".
  
  
  "Эпир сирӗн умӑрта саламлатпӑр, сеньор Ястреб", - тенӗ венесуэль чиновникӗ.
  
  
  ЦАРУ ҫынни ман ҫине ӑслӑ та тарӑн шухӑшлӑ куҫӗсемпе пӑхрӗ. "Эсир кайса килни мыскарасӑр иртессе шанатӑп эпӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Эму кулса илчӗ. "Ӗненес килет-и, ӗненес килмест-и, ӑна та шанатӑп".
  
  
  Иккӗмӗш сыпӑк.
  
  
  Каракасра Хӗрӳ вырсарникун пулчӗ, пӗтӗм хула фестивале пуҫтарӑнчӗ. Вӑкӑрсен сӑрӗсем, хӗрлӗ хулккаллӑ парадсем, регионти ҫутӑ костюмсем, концертсемпе выставкӑсем пурте пулнӑ.
  
  
  площадьсенче ташӑсем те. Сапаланчӑк ҫӳҫ-пуҫлӑ Каракас йӑпанать. Ҫапах та ку вӑл Конференцие ҫитиччен ултӑ кун маларах Ҫеҫ Хӑйӗн пӳлӗмне вырнаҫсан, мана ҫав тери ҫутӑ, ухмаха ернӗ пек туйӑнакан кӑмӑл мар. Ку вӑл хулан кивӗ пайӗн ансӑр та тӗреклӗ урамӗсем тӑрӑх вӑйлӑ ҫил шӑхӑрса иртни пулнӑ. Хула мана темскер калама хӑтланнине, савӑнӑҫа ӑнсӑртран сӑнавҫӑран пытарма тӑрӑшнине эпӗ ҫав тери хӑрушӑ туйӑмран ниепле те хӑтӑлаймарӑм. Темле усал япала.
  
  
  Хурчка маларах вӗҫсе тухнӑ та хулана ҫитнӗ. Вӗсем пире уйрӑммӑн кайса тӗрлӗ отельсенче чарӑнса тӑрсан авантарах пулӗ, тесе шутланӑ.
  
  
  Ӑна офис American Express патӗнчи пӗчӗк ресторанта Хоукпа ҫыхӑнмалла пулнӑ. Ку мана темиҫе сехет хушши хампа пӗрле пулчӗ, ҫавӑнпа эпӗ киоска кӗтесе кайрӑм та хаҫатпа коррида листи илтӗм. Ӑна хӑйпе пӗрле ҫывӑхри кафене, тротуар ҫинчи хутсене илсе кайнӑ, анчах ҫил вӗрнипе вӑл шалта ларма шутланӑ. Кампари Ӑна Заказ панӑ та, конференцисем ҫинчен калакан калавсене вуланӑ хушӑра, ҫак форум чӑн-чӑн заголовкӑсем тӑвасси ҫинчен шухӑшласа ӗҫнӗ.
  
  
  Хаҫата вуласа пӗтерсен, ӑна корридӑн ҫӗнӗ япалисене тӗпчерӗ. Мана яланах лайӑх коррида килӗшетчӗ. Эсир ҫын вӗлернипе асапланатӑр, вӗлерес мар тесе тӑрӑшатӑр, эсир вилӗмпе-ирӗксӗр вилӗмпе вылятӑр - вӑкӑрсен ҫапӑҫӑвӗ сире уйрӑммӑнах тӗлӗнтерет. Эсир кайӑр, укҫа тӳлӗр те баррер ҫине - малти рете ларӑр. Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, аренейра вилӗм, тен, ҫын вилӗмӗ те пулӗ. Анчах вӑкӑра е ҫынна вӗлернипе вӗлерменнине пӑхмасӑрах, эсир пӗлетӗр: ку хутӗнче эсир чӗррӗн тухатӑр. Кам вилнине пӑхмасӑрах унта сире е тӑшмана вӗлермӗҫ. Ҫапла ӗнтӗ, эсир хӑвӑрӑн тӳлевлӗ вырӑнта ларатӑр, пурне те арена леш енче тӗнчене таврӑнсанах, эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, айккинелле пӑрӑннӑ туйӑмпа йышӑнатӑр. Анчах спектакль вӑхӑтӗнче эсир чӑнах та вилӗмпе киленме пултаратӑр, хӑвӑра урамсенче хӑвалакан вилӗмрен мӑнаҫлӑн та ютшӑнса ютшӑнатӑр.
  
  
  Ӑна коррид ҫинчен хаҫата вуланӑ хушӑра ӑна пӑхрӑм та хама сӑнакан арҫынна асӑрхарӑм.
  
  
  Ӑна хӑвӑрт хаҫат ҫине пӑхса илчӗ. Арҫын хӑйне курнине пӗлтӗр тесе, ӑна отель мар. Вӑл страницӑра чарӑнса тӑчӗ те, арҫын куҫ хӗррипе сӑнаса, "Кампари" сыпрӗ. Вӑл сӗтел хушшинче, чӳрече витӗр ман ҫине пӑхса ларать. Ку таранччен ӑна, ҫак сӑн-пите, нихҫан та курман, анчах ман пуҫа ҫакӑн пек шухӑш пырса кӗчӗ: тренировочнӑй центрта ман ҫине пистолетпа тапӑннӑ ҫын пек. Ку арҫынах пулма пултарать.
  
  
  Анчах Каракасра ун пеккисем пин ҫын та пур пулӗ. Ӑна хускану тытнӑ та каллех пуҫне ҫӗкленӗ. Арҫын, кайма хатӗрленсе, пукан ҫине темиҫе укҫа пӑрахрӗ. Вӑл тӑчӗ те каллех ман ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ.
  
  
  Арҫын тухса кайсан, ӑна пукан ҫине темиҫе укҫа пӑрахрӗ, хутне хул хушшине хӗстерчӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ. Эпӗ урама ҫитнӗ тӗле интенсивлӑ хускану куҫ умне тухса тӑчӗ. Хускану чарӑнсан, вӑл ниҫта та курӑнмарӗ.
  
  
  Каярахпа, офис American Express патӗнчи ресторанта, ӑна хоука инцидент ҫинчен каласа панӑ. Яланхи пекех, вӑл вӑрӑм сигара чӑмлать. Хурчка - чӑн-чӑн патриот, анчах кубинӑри лайӑх сигара тупма законлӑ шанчӑк пур чухне вӑл чӑнах та пире пӑрахма пултараймасть.
  
  
  "Питӗ интереслӗ", - терӗ вӑл шухӑша кайса, ман еннелле тӗтӗм унки кӑларса. "Паллах, ку ниме те пӗлтермест, анчах пирӗн уйрӑммӑнах асӑрхануллӑ пулмалла".
  
  
  "Эсир Шурӑ дворецра пулнӑ-и, сэр?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпӗ паян маларах кӗрсе тухрӑм. Унта ҫынсем нумай, Никам та ҫук, анчах унта организацисем питӗ сахал. Хӑрушсӑрлӑх служби таврашӗнчи ҫынсем конференципе мар, фестивальпе ытларах пӑлханаҫҫӗ пулас. Манӑн сисӗм начар".
  
  
  "Эпӗ унта каймарӑм та", - тунмарӑм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ сана ыран кермене кайса, нумайччен, кураймасӑр йӗри-тавра пӑхтарасшӑн. Инкек-синкеке шӑршлатӑн эсӗ. Ҫакӑнпа усӑ кур та, ыран мана кунта хӑҫан та пулин пӗлтер".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Пирӗн вице-президент хӑйӗн свитипе хӑҫан килет?»
  
  
  "Ыран каҫ пулсан. Пирӗн вӑрттӑн службӑри мӑшӑрсем унпа пӗрле пулаҫҫӗ. Босс хӑй килесшӗнччӗ, анчах унӑн президентпа Гавайие каймалла".
  
  
  "Вице-президент мӗн тума палӑртнӑ?"
  
  
  "Президентпа тата ытти официаллӑ ҫынсемпе Каракасри тата ҫак таврари паллӑ вырӑнсене темиҫе кун пӑхса тухӗҫ. Ҫавӑн пекех венесуэла президенчӗпе банкетсем, йышӑнусем тата уйрӑм калаҫусем йӗркеленӗҫ. Унтан конференцире Венесуэла президенчӗн администрацийӗпе уҫӑ калаҫу иртмелле. Паллах, Пресса пулать. Конференци ирхи тата кӑнтӑрлахи сесси пулать. Унӑн отелӗ кӗскерех пултӑр ".
  
  
  Хоук хӑйӗн кӑвакарнӑ ҫӳҫне аллипе шӑлса илчӗ те маларах заказ панӑ ҫӑра кофе курки ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Эпир чӳрече патӗнчи пӗчӗк будкӑра лартӑмӑр. Пӗчӗк ресторанта ҫынсем нумай, пирӗн тавра испани чӗлхипе калаҫаҫҫӗ.
  
  
  "Вице-президент хӑҫан кунта халӑх хушшинче курӑнӗ? »-
  
  
  унтан ыйтрӑм.
  
  
  Хоук сигара кӗлне силлерӗ те тӗттӗм ансӑр урамалла пӑхрӗ. "Ыран каҫхине ун патӗнче й Паласио-де-Мирафлорес ячӗпе гала-каҫхи апат тума палӑртнӑ. Каҫхи апат хыҫҫӑн ташӑ пулать".
  
  
  "Эпӗ, сэр, отельтен паллӑ тунӑ пулӑттӑм", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мана чӗнмелли пур ӗнтӗ", - терӗ хок, сигара чӑмласа. "Чӑнах та, пирӗн вице-президент валли палӑртнӑ мероприятисене ҫӳреме ирӗк пур. Ман шутпа, конференцишӗн те хӑрушлӑх пур, ҫавӑнпа та вӑрттӑн службӑри ачасем вӗсем ҫине талӑкӗпех, уйрӑмах вице-президентпа ҫыхӑнса тӑрӗҫ. Анчах Вӑрттӑн служба сотрудникӗсемпе куҫа-куҫӑн тӗл пулсан, мероприятин пӗрремӗш планӗнче пулмалла ".
  
  
  "Эпир уйрӑм кайӑпӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла. Хӑрушсӑрлӑх службин сотрудникӗсемсӗр пуҫне пурте эпир Кунта, Каракасра, посольство членӗсем тесе шутлӗҫ. Вице-президент пирӗн хӳтлӗхе пӗлет те эму вылять".
  
  
  Ӑна хоукӑн ҫивӗч куҫӗсем тавра шиклӗ пӗркеленчӗксем курнӑ. "Эсир пӗлетӗр, - терӗм эпӗ, - Ҫак асӑрхаттару авторӗсем Шурӑ дворец умӗнчи демонстрацирен хӑрушӑраххине нимӗн те палӑртмаҫҫӗ пулӗ".
  
  
  "Е, тен, кам та пулин пирӗнтен ҫанӑран кулса ларнӑ чухне шӳт туни ҫеҫ пулӗ".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. - "Пулма пултарать."Анчах эпӗ ӑна пӗр самантлӑха та шанман пулӑттӑм.
  
  
  "Эсӗ мана йӑпатма хӑтланатӑн, Ник. Ӑна ватӑлатӑп пулмалла".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Эпӗ сире, сэр, вӑйсӑрлантарасшӑн ҫеҫ".
  
  
  Хоук каллех iso rta сигара кӑларчӗ те ӑна пӗчӗк пепельницӑна ывӑтрӗ. "Мӗн те пулин вилӗмлӗ ӗҫ пулса иртессине, пире кӗтмен ҫӗртен килсе тухассине эпӗ хам та сисмен пулӑттӑм".
  
  
  Вӑл каллех пукан ҫине пӑхрӗ. Унӑн ашшӗ, кӑмӑлне ҫӗклес тесе, темскер каласшӑн пулчӗ, анчах нимӗн те шухӑшласа кӑлараймарӗ. Ҫак туйӑм мана та пырса тиврӗ.
  
  
  Тепӗр кунне ирхине ирех ӑна Такси Паласио-де-Мирафлорес патне илсе кайнӑ. Вӑл, сӑмахран, пин пӳлӗмлӗ пысӑк ҫурт пулнӑ. Конференци пысӑк приемнӑйра иртмелле пулнӑ. Йышӑну, каҫхи апат, каҫсем банкет залӗнче тата пысӑк бал залӗнче иртеҫҫӗ.
  
  
  Ӑна тӗп алӑк умӗнче хӑйӗн шанчӑклӑ грамотисене кӑтартрӗ те, ҫӑмӑллӑнах кӗме пултарчӗ. Чӑнах та, ку ытла та ансат пулнӑ. Дежурнӑй венесуэль полицийӗ ытла та юрама тӑрӑшнӑ пек туйӑнать. Кермене куракансем валли конференципе хупнӑ, анчах шалта ҫынсем лӑках, вӗсен ятарласа пропусксем е мӗнле те пулин конференципе ҫыхӑннӑ.
  
  
  Шалта чӑн-чӑн йӗрке. Вӑл тӗлӗнсе кайрӗ. Официальнӑй ҫынсене паллашма пулӑшас тесе, вӗсем дежурнӑй гидсене те хӑварчӗҫ. Вӑл латино америкӑри паллӑ мар художникӗн ҫуллӑ хольстне пӑхса тӑнӑ чухне ман пата гид пырса тӑчӗ.
  
  
  "Perdonem, сеньор. Siento molstarle.
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ", - терӗ ӑна испанилле. "Эсир мана чӑрмантармастӑр".
  
  
  "Малалла, Коридор тӑрӑх Пикассо залӗнче мӗн пулнине ҫеҫ кӑтартасшӑн эпӗ", - кулса илчӗ арҫын. Nen ҫийӗнче сӑрӑ форма тата кепка, ҫакӑ мана латинла версие Ӑсан Йӑви аса илтерчӗ.
  
  
  "Gracias", - терӗм эпӗ. -эпӗ ӑна тухса каяс умӗн куратӑпах. Полици штаба двореца вырнаҫтарнӑ-и вара?»
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл. "Патшалӑх хваттерӗсенче. Ҫак коридор тӑрӑх тӳрех укҫа кайӑр, вара эсӗ унта кӗрӗн".
  
  
  Ӑна тав турӗ те хӑрушсӑрлӑх штабӗ пек усӑ куракан пысӑк пӳлӗме кӗчӗ. Атмосфера канӑҫсӑр, анчах, май пулсан, ирӗклӗ. Телефонсем шӑнкӑртатаҫҫӗ, официаллӑ сӑн-питсем кулкалаҫҫӗ, анчах ытти арҫынсем шӳт тӑваҫҫӗ, кулаҫҫӗ, вырсарникун фестиваль е коррид ҫинчен калаҫаҫҫӗ. Пӑтрашу пуҫланса кайнӑ пек туйӑнчӗ. Часах вице-президента кӗтнӗ, хуралҫӑсем аэропорта кайма ушкӑн пухма тӑрӑшнӑ.
  
  
  Ӑна, цру сотрудникӗсемпе калаҫса пӑхрӑм, анчах вӗсем конференципе питех интересленмерӗҫ пулас. Вӗсем тавра пӗр пилӗк минут хушши мана хӑй ӗнер каҫхине тӗл пулнӑ ташӑҫӑ ҫинчен каласа пачӗ. Хӑратнине никам та ӗненмен. Вӑл пӳлӗмрен тухрӗ те, ҫынсем ҫине пӑхса, дворец тӑрӑх утса кайрӗ. Эпӗ ӑна мӗн кӗтнине пӗлместӗп, ҫавӑнпа пӑхӑр - ха-тен, ресторанта мана сӑнакан ҫын эпӗ пӗлместӗп. Анчах хоук тунӑ пек, эпӗ лару-тӑрӑва хаклама тӑрӑшрӑм. Шел пулин те, манӑн шухӑш-кӑмӑл унран лайӑх пулман. Эпӗ вӑраххӑн пыракан ӗҫӗн хаярлӑхӗ ҫинче ларатӑп пек туйӑнчӗ мана, ҫав ӗҫ, пурте сахалтарах кӗтнӗ вӑхӑтра, ҫурӑлса каяс пек туйӑнать. Ку аван мар туйӑм пулчӗ.
  
  
  Вӑл тухса кайнӑ чух цра агенчӗсенчен пӗри мана ярса тытрӗ.
  
  
  "Венесуэла хӑрушсӑрлӑх полицийӗ радикалсен ушкӑнне арестленӗ, вара вӗсем ih камерӑсенче ҫак ӗҫ пӗтичченех тытса тӑрӗҫ", - терӗ вӑл мана. "Вашингтон йӗри-тавра нимӗн те ҫук, тапӑнакансене хирӗҫ нимӗнле чӑрмав та ҫук. Пур фронтсенче те шӑп. Ҫак ыйтӑва вице-президент чӑнласах йышӑнмасть.
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. "Ну, мӗн шухӑшлама пултарӑп-ха эпӗ, ку пӗр сӑлтав."
  
  
  "Wouldnt?"
  
  
  "Эпир профессионалсем", - терӗм эпӗ ӑна, вӑл тепӗр сӑмах калама ӗлкӗриччен ун патӗнчен пӑрӑнса утрӑм. Ҫӗнӗ ӑслӑ арҫын ачасем, халӗ ЦАРА тытаканскерсем, мана питех тӗлӗнтермерӗҫ.
  
  
  Вице-президент инкек-синкексӗрех каярах ҫитрӗ. Вӑл чарӑнса тӑнӑ гостиница еннелле каякан ҫул ҫинче урамсем кӗтсе илекен америка тата венесуэль ялавӗсем вӗлкӗшеҫҫӗ. Вӑл килнине сӑнама отельте пулнӑ, ку шавлӑ пулнӑ. Вӑрттӑн служба пуҫлӑхӗ хушма ҫынсем пирки сӑмах панине пурнӑҫланӑ. Ҫав агентсем пур ҫӗрте те пулнӑ. Вӗсем хӑйсен ӗҫӗ ҫине чӑнласах пӑхнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Каҫхине ӑна смокинг тӑхӑнтарнӑ та таксипе каялла Паласио-де-Мирафлороса кайнӑ. Ку Вӑл Голливудра Оскар премине панӑ каҫ пек пулнӑ. Урамсенче халӑх лӑках, утма та май ҫук. Кермен патне ҫитиччен унӑн юлашки вӑрӑм кварталӗ иртсе кайрӗ. Хальхинче хӑрушсӑрлӑх службин сотрудникӗсем парада кӗмелли ҫула хупӑрласа илчӗҫ. Шалта, ҫӳллӗ маччаллӑ приемсем йышӑнмалли залра, вице-президент суйласа илнӗ темиҫе пресса представителӗ хушшинче тӑрать.
  
  
  Вице-президент, - ҫӳллӗ ҫын, вӑл хӑй таврашӗнчи ҫынсенчен чылай ҫӳлте тӑрать. Вӑл кӑвак ҫӳҫлӗ, ырӑ кӑмӑллӑ, лӑпкӑ та хӑйне хӑй тытма пӗлекен арҫын пулнӑ. Ку сасса вӑл журналистсен ыйтӑвӗсем ҫине ответленӗ чухне чи ҫывӑх ҫынсем ҫеҫ илтнӗ. Унпа юнашар вӑрӑм кӑвак кӗпе тӑхӑннӑ, хура ҫӳҫлӗ илемлӗ хӗрарӑм ларать. Ӑна каллех хам ҫынсене тӗпченине асӑрхарӑм, анчах шанчӑксӑррине нимӗн те курмарӑм. ӐНА АМБ ертӳҫи тӗрӗс каламарӗ-ши тесе ыйту пама пуҫларӗ. Тен, Эпир хоукпа ҫакӑн ҫине ытлашши хытӑ пӑхаттӑмӑр пулӗ. Тен, ресторанти ҫын ахаль венесуэльц ҫеҫ пулнӑ пулӗ, вӑл ют ҫӗршыв ҫыннисем ҫине тапӑнма юратнӑ. Тен, вӗсем тренировочнӑй центрти ҫынсем мана ҫав пистолетпа хӑратасшӑн ҫеҫ пулнӑ пулӗ. Тен.
  
  
  Банкет питӗ лайӑх иртрӗ, анчах событисӗр. Венесуэла президенчӗ медальсем тултарнӑ арчаллӑ ҫар костюмӗпе килсе кӗчӗ. Вице-президент сылтӑм енче, вӑрӑм банкет пуканӗ пуҫӗнче ларать. Eda континент тата венесуэль чашӑкӗсен питӗ лайӑх пӗрлешӗвӗ пулнӑ, эрехӗ тата лайӑхрах пулнӑ.
  
  
  Каҫхи апат вӑхӑтӗнче мана хирӗҫ тенӗ пекех илемлӗ ҫамрӑк хӗр ларать. Вӑл сӗтел хушшинче чи хитре хӗрарӑм пулнӑ: яштака та яштака, вӑрӑм хура ҫӳҫлӗ, тӗлӗнмелле тӗксӗм кӑвак куҫлӑ. Вӑл хура крепрен ҫӗленӗ кӗпе тӑхӑннӑ, кӗпи тарӑн, вӑл фигурӑна пӳлсе лартать. Апат ҫинӗ чухне вӑл ман ҫине темиҫе хутчен те пӑхса илчӗ, пӗррехинче ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. Каярахпа вӑл ман пата пычӗ те паллаштарчӗ.
  
  
  "Унӑн Ильза Хоффманн", - терӗ вӑл акӑлчанла ҫӑмӑл акцентпа.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ те, эпӗ ирӗксӗрех: эсир ӑна мӗн чухлӗ ытларах куртӑр, вӑл ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах курӑнать, тесе шутларӑм. Хура платье унӑн тулли кӑкӑрӗн мӑкӑрӑлчӑкне тата пӗҫҫин эффектлӑ авӑнчӑкне палӑртать. Вӑл платье айӗнче мӗн те пулин тӑхӑнса ҫӳреме пултараймасть, унӑн тӑракан ӗмкӗчӗсем ҫыпӑҫакан пусма витӗр уҫҫӑнах курӑнаҫҫӗ. Вӑл хӑй шухӑшланинчен ҫӳллӗрех, урисем вӑрӑм та ҫинҫе.
  
  
  "Эпӗ санпа паллашма хавас, Ильза, - терӗм эпӗ. - Унӑн Скотчӗ Мэтьюз".
  
  
  "Унӑн ашшӗ кӑнтӑрлахи апат вӑхӑтӗнче сирӗн ҫине чакма шутламасть, анчах сирӗн сӑн-питӗр палланӑ пек туйӑнать. Ӑна кунта, посольствӑра, Германи ӗҫлетӗп. Курма пултарнӑ-и эсир ӑна, сире унта?»
  
  
  "Ку пулма пултарать", - терӗм эпӗ. "эпӗ америкӑри посольствӑра ӗҫлетӗп, нумаях пулмасть Париж тавра куҫарнӑ".
  
  
  "Ах, ӑна Париж юрататӑп!"Вӑл каллех кулса илчӗ. Ee куҫӗсем чарӑлса кайнӑ, айӑпсӑр, кулли вара юнлӑ кирек хӑш арҫынна та хӑй патнелле туртать. Вӑл калама ҫук илемлӗ хӗр пулнӑ. "Хаклисем манӑн тӑван Гамбург хулинчен нумайрах".
  
  
  "Эпӗ те вӑхӑта гамбургра лайӑх ирттертӗм", - терӗм эпӗ, унӑн акцентне ӑнланса илеймесӗр. Ку, пӗтӗмӗшпе илсен, нимӗҫле пулнӑ, анчах тата темскер пулнӑ пулас. Анчах музыка вылять, ун ҫинчен шухӑшлама вӑхӑт сая ямалла мар. Унтан слес ыйтрӗ. - "Ташлас килет-и?"
  
  
  "Питӗ, - терӗ вӑл.
  
  
  Эпир тӑп-тулли ташлава тухрӑмӑр. Пысӑк залӑн пӗр вӗҫӗнче пӗчӗк ушкӑн вылять. Ҫынсем ушкӑнӑн-ушкӑнӑн тӑраҫҫӗ, ташӑ кӗвви тӑрӑх сулланса ҫӳреҫҫӗ. Ӑна Ильза питӗ ҫывӑх тытнӑ, вӑл хирӗҫлемен пулас. Вӑл хӑйӗн ӑшӑ кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнчӗ те мана куҫран пӑхса йӑл кулчӗ. Эффект сенсациллӗ пулнӑ.
  
  
  Юрӑ варринчи вице-президентпа Венесуэла президенчӗ уйрӑм калаҫу ирттерме бал залӗнчен тухса кайрӗҫ. Вӗсемпе пӗрле штатски тумланнӑ арҫынсен ушкӑнӗ кайрӗ. Ӑна Пӗр минут хушши сӑнаса тӑнӑ Хыҫҫӑн Ильяс асӑрхарӗ.
  
  
  "Эпӗ сирӗн вице-президентпа тӗл пултӑм, - терӗ вӑл, - вӑл мана питӗ килӗшет. Вӑл чӑн-чӑн дипломат, " карикатура американецӗн "сӑнарӗ пек мар.
  
  
  "Укҫа тытатӑп, эсӗ те эму кӑмӑлне кайрӑн", - кулса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Вӑл питӗ джентльмен пек, туйӑмлӑ ҫын пек туйӑнать", - терӗ вӑл ҫирӗппӗн.
  
  
  Музыка чарӑнчӗ. Эпир пӗр-пӗрин ҫине пӑхса тӑтӑмӑр. Ӑна Эпӗ Каракасра хам валли вӑхӑт ытларах пултӑр тесе ӗмӗтленме пуҫларӑм. Ильяшӑн йӑпанмалли питӗ лайӑх япала пулнӑ пулӗччӗ. "Ну, - терӗм эпӗ, - ку мана килӗшрӗ".
  
  
  "Эсӗ питӗ лайӑх ташлатӑн, Скотт, - терӗ вӑл. "Санӑн тореро туйӑмӗсем нумай.
  
  
  Сана корридсем килӗшеҫҫӗ-и? "
  
  
  "Эпӗ хӑҫан пӑхма пултарнине пӑхатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. - "Ах, тата тепӗр парӑннӑ коррид!"Эпӗ коррида ыран ниепле те хӑҫан кайма хатӗрленетӗп. Карлос Нуньес - манӑн юратнӑ тореро".
  
  
  "Мана Эль Кордобес килӗшет", - терӗм эпӗ, вӑл асӑрхаттарнине йыхравланӑччӗ, анчах манӑн ӗҫсем вӑкӑрсем ҫапӑҫнине курассинчен кирлӗрех пулчӗҫ. Кунсӑр пуҫне, малтанхи тӗлпулусен пуҫарулӑхне ҫав тери хӑвӑрт кӑтартакан хӗрарӑмсем ҫине эпӗ шансах каймастӑп.
  
  
  "Эль Кордобес - манӑн иккӗмӗш фаворит пуҫланчӗ", - терӗ вӑл хавхаланса. Ee сенкер куҫӗсем ҫак вӑхӑтра хӑй мӗн шухӑшланине уҫрӗҫ - ӑна эй унран кая мар кӑмӑла кайрӗ. "Санӑн каймалла. Ку питӗ лайӑх коррида пулать".
  
  
  Манӑн куҫсем унпа тӗл пулчӗҫ. "Ӑҫта ларатӑн эсӗ?"
  
  
  "Ретри пӗрремӗш план ҫинче сулхӑн енче", - терӗ вӑл. "Эпӗ пӗччен пулатӑп".
  
  
  "Май пулсан, эпӗ каятӑп", - терӗм эпӗ. "Эпӗ сана унта курӑттӑм".
  
  
  "Эпӗ те сана курӑттӑм, Скотт".
  
  
  Арҫын бальнӑй зал тӑрӑх тухнине курсан, вӑл ӑна тата тепӗр ташша чӗнесшӗнччӗ. Манӑн ҫак ҫынсен чӗрӗк ыйтӑвӗ ҫеҫ пулчӗ, анчах вӑл мана кафере сӑнаса тӑракан ҫын пулнине эпӗ шансах тӑратӑп.
  
  
  "Каҫарӑр мана, Ильза", - терӗм те хыттӑн, арҫын хыҫҫӑн утрӑм.
  
  
  Вӑл сарлака алӑк хушӑкӗ витӗр тухрӗ. Хӑш-пӗр ҫынсем ман ҫул ҫине тӑчӗҫ те мана чарса тӑратрӗҫ. Эпӗ коридора кӗнӗ тӗле ӑна керменӗн тӗп алӑкӗ патнелле хӑвӑрт утса пыракан ҫыннӑн ӗнси ҫеҫ курма пултарнӑ.
  
  
  Унта ҫитнӗ ҫӗре вӑл тулта пулнӑ. Вӑл алӑк патӗнче хӑнасен mimmo ушкӑнӗ витӗр хӑвӑрт иртрӗ, пусма картлашкисем ҫине mimmo охранник анчӗ. Вӑл ҫак ҫынна ниҫта та курман. Вӑл ҫухалчӗ. Ӑна, картлашкасем тӑрӑх ҫӗр шайне анса, ҫурт вӗҫӗнче уҫӑлса ҫӳрекен икӗ мӑшӑр ҫине пӑхрӗ. Тӗттӗм кӗлетке шӑпах керменпе сад еннелле кӗтесрен пӑрӑнса кӗрет.
  
  
  Вӑл сукмак тӑрӑх аялалла васкарӗ, унтан, куҫран ҫухалсан, чупма пуҫларӗ. Арҫын кӗтесрен пӑрӑнса кӗнӗ вырӑнта вӑл вӑхӑтлӑха чарӑнса тӑчӗ. Ҫуртсен йынӑшӑвӗ тӑрӑх тата тепӗр сукмак иртет, анчах унта никам та ҫук.
  
  
  Хӑйне хӑй вӑрҫса, вӑл сад ҫинчен куҫне илмесӗр сукмак тӑрӑх чупса кайрӗ. Икӗ арҫын ман умма сулхӑнпа тухсан, вӑл ҫирӗм ярда яхӑн иртрӗ. Пӗрин аллинче пистолет.
  
  
  "Таса vaya tan-де-приса!"пистолет тытнӑ ҫын каларӗ. "Espere un minuto, popshot". Вӑл мана ҫакна уҫҫӑнах кунта тытма каларӗ.
  
  
  Венесуэльти хӑрушсӑрлӑх полицийӗн икӗ сотрудникӗ пулнӑ пулмалла. Вӗсем мана палламаҫҫӗ. Пистолет тытнӑ ҫын ытла мӑнкӑмӑллӑ.
  
  
  "Эпӗ америка разведкинче ӗҫлетӗп", - терӗ ӑна испанилле. "Эсир кунта арҫын килнине куртӑр-и?"
  
  
  "Америка разведки-и?- пистолет тытнӑ ҫын тепӗр хут. "Пулма пултарать. Аллӑрсене ҫӗклӗр, тархасшӑн".
  
  
  "Асту, ҫӗвӗҫе ил!"Ӑна каларӗ. "Эпӗ ҫак ҫулпа пыракан ҫынна тытма тӑрӑшатӑп. Эсир мана тытиччен вӑл тарать".
  
  
  "Ҫапах та, - терӗ пистолет тытнӑ ҫын, - манӑн сана тӗрӗслес пулать".
  
  
  "Юрӗ, итлӗр - ха, ӑна сире хамӑн хутсене кӑтартӑп", - терӗм эпӗ ҫиленсе.
  
  
  Тепри, салхуллӑ сӑн-питлӗскер, ним чӗнмесӗр ман пата пычӗ. Вӑл хӑй камне ӗнентерес тесе аллине тӑсрӗ. вӑл килсенех. Вӑл ҫавӑнтах мана питрен чышкипе ҫапса ураран ӳкерчӗ. Вӑл вӗсем ҫине шанмасӑртарах пӑхса илчӗ. Ӑна венесуэльти вӑрттӑн полици самаях хаяр тенине илтнӗ, анчах ку кулӑшла пулнӑ.
  
  
  "Сана аллусене ҫӳлелле ҫӗклеме каларӗҫ!"мана ҫапнӑ ҫын каларӗ. "Эпир сире идентификаци валли шырӑпӑр".
  
  
  Пистолет тытнӑ ҫын ман пит ҫумӗнчех револьвер тытса тӑрать. "Халӗ эсӗ, эпир сана ухтарнӑ вӑхӑтра, тротуар ҫине таянса, ҫапла сасӑлӑн".
  
  
  Мана ҫителӗклӗ пулчӗ. Вӑл хӑрушсӑрлӑх службин тӳрккес сотрудникӗсен ҫарӗпе ӗҫлеме ывӑнчӗ, мана ҫак штатски тумтир тӑхӑннӑ икӗ полицейски ухмахланни уйрӑмах йӑлӑхтарса ҫитерчӗ.
  
  
  Ӑна стрелка ура пакӑлчакӗнчен тапрӗ те, шӑмӑ хыттӑн ҫурӑлса кайрӗ. Ҫав вӑхӑтрах ӑна пистолет тытнӑ аллинчен ярса тытрӗ те хытӑ туртрӗ. Мана ылханлӑ пистолет персе ярӗ-ши, тесе пӑшӑрхантармастчӗ, вара пурин те чӗре тапма тытӑнать. Анчах ӗҫ тухмарӗ. Полицейски ман умран яланлӑхах вӗҫсе иртрӗ те питпе хыттӑн пырса ҫапӑнчӗ. Mimmo вӗҫсе иртнӗ чух ӑна пистолет ярса тытрӗ те аллинчен туртса илчӗ. Тепӗр арҫын ман ҫине сиксе ӳкрӗ. Унӑн сасси каялла чакрӗ те, вӑл тротуар ҫине пырса ҫапӑнчӗ. Ӑна пистолет аврипе ӗнси ҫине хучӗ те, вӑл манпа юнашар тӗшӗрӗлсе анчӗ. Пӗрремӗш арҫын ура ҫине тӑма хӑтланнӑ самантра вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ. Ӑна эму питӗнчен револьвер чиксе лартрӗ те, вӑл хытса кайрӗ.
  
  
  Тепӗр аллипе вӑл Хӑйӗн I. D. Кӗсйине туртса кӑларчӗ те ӑна вулама пултартӑр тесе, пичӗ ҫумне тытрӗ. Иккӗмӗш полицейски ман ҫине ларма пикенчӗ.
  
  
  Унран малтан ыйтрӗ. - "Эсир акӑлчанла вулатӑр-и?"
  
  
  Вӑл, йывӑррӑн сывласа, ман ҫине пӗр самант пӑхса тӑчӗ, унтан хӑйӗн лутӑрканса пӗтнӗ юлташӗ ҫине пӑхрӗ. Вӑл каллех ман ҫине пӑхсан, унӑн сӑн-пичӗ каллех йӑвашланчӗ. "Ҫапла", - терӗ вӑл. Вӑл ман карточкӑна хӑвӑрт сӑнаса пӑхрӗ. "ЭСИР АX-а?"
  
  
  "Эпӗ сана мӗн каласшӑнччӗ, ҫавӑ, - чӑтаймасӑр каларӗ ӑна тӑруках.
  
  
  Вӑл тӗксӗм куҫхаршисене ҫӗклерӗ. "Йӑнӑш тунӑ пулмалла".
  
  
  Ольга ура ҫине тӑчӗ те, вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ. "Халӗ ӗнтӗ сирӗн карточка ҫине пӑхар - ха", - терӗм эпӗ шӑппӑн, вӑл туртса кӑларчӗ те мана тӑсса пачӗ. Ӑна тӗрӗсленӗ вӑхӑтра вӑл хӑйӗн юлташне ура ҫине тӑма пулӑшрӗ. Арҫын сылтӑм ури ҫине нимӗнле йывӑрлӑх та лартма пултарайман. Лодыжки хуҫӑлнине ӑнланса илсен, унӑн сӑн-питӗнче тӑшманлӑх палӑрчӗ.
  
  
  I. D. тӗрӗсленӗ. Ҫапла, ку вӑрттӑн полици пулнӑ. Ӑна иккӗмӗш ҫыннӑн пистолетӗпе пӗрле карточкӑна тавӑрса пачӗ. Ҫакна вӑл ним чӗнмесӗр йышӑнчӗ.
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ. "Халӗ эпир иксӗмӗр те кӑмӑллӑ". Вӑл кайма пуҫларӗ.
  
  
  "Эсир кун ҫинчен пӗлтеретӗр-и?"- тесе ыйтнӑ пистолет тытнӑ ҫын.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Ҫук, эсӗ ҫав япала тавра мана тӗллеме пӑрахсан", - терӗм эпӗ, револьвер ҫине кӑтартса. Вӑл ҫаврӑнчӗ те керменӗн малти пайӗ еннелле утрӗ. Вӑрттӑн ҫын каллех ҫухалчӗ. Ҫак хӑрушсӑрлӑх системине хутшӑнни чӑнах та нервӑсене пӑсма пуҫларӗ.
  
  
  Виҫҫӗмӗш сыпӑк.
  
  
  Тепӗр ирхине Ӑна Коллинза, АГЕНТА, ЦРУ операцийӗшӗн ответлӑ секретаре, Хӗвеланӑҫ Германи посольствипе ҫыхӑнма, Унта Илья Хоффманн ятлӑ хӗр ӗҫленипе ӗҫлеменнине пӗлме ыйтрӗ. Вырсарникун пулнӑ, офис хупӑ пулнӑ, Анчах коллинз нимӗҫ посолне хӑй пӗлнӗ, ҫавӑнпа та эму килне шӑнкӑравлама пултарнӑ.
  
  
  Элчӗ унта Ильзе Хоффманн ятлӑ хӗр ӗҫлени ҫинчен пӗлтернӗ те умлӑн-хыҫлӑн ҫырса кӑтартнӑ.ку мана ӗнерхи каҫ тӗл пулнӑ хӗр иккенне ӗнентерчӗ. Посол хӑйӗн заместителӗ патне янӑ та эму патне хӑйпе пӗрле тата тепӗр сотруднике илме пултаратӑп, тенӗ. Тен, Ильяс каясшӑн пулчӗ пуль, вӑл ӑна илчӗ.
  
  
  Ӑна ильяпа юнашар кам ларнине аса илме хӑтланчӗ. Мана ӑна вӑтам ҫулхи арҫынсем сырса илнӗн туйӑнчӗ. Вӗсем тавра кирек кам та посольствӑпа пулма пултарать. Каярахпа вӑл ман патӑма пӗччен пырса тӑни, хӑйне хӑй асӑрхаманни факт. Estestvennoшӑн эй интереслӗ компани тупасси пулнӑ.
  
  
  Коллинз ҫак сотрудникпе хӑйӗн килӗнче ҫыхӑнма хӑтланчӗ, анчах ответ пулмарӗ. Ҫак каччӑ канмалли кунсенче йӑпаннӑ пулмалла.
  
  
  Хӗр чӑн-чӑн хӗр пулас, анчах ку мана шанчӑксӑрлатмарӗ. Ҫак задани пирки эпӗ халӗ те начар туятӑп-ха. Хок црупа венесуэльти хӑрушсӑрлӑх полицийӗн темиҫе рекомендацийӗ пачӗ. Халӗ хурал ҫирӗпрех пек туйӑнать, анчах туйӑм ҫухалмарӗ. Вӑл Та Хоукӑн пулнӑ. Сисӗм-туйӑм вӑл-наукӑллӑ ӗҫех мар, анчах ман ӗҫре эсир интуици ҫине ҫаврӑнса пӑхма вӗренетӗр. Вӗсем пысӑках мар фактсем тӑрӑх аталанма пултараҫҫӗ, вӗсем сире тӑнлӑ-тӑнлӑ шайра чӗтретме ҫителӗксӗр, анчах сирӗн ӑшӑрта хӗрлӗ святоя таҫта шалта вут тивертсе ярасса сиснисем пур. Ку мӗн иккенне пӗлместӗп эпӗ. Ҫакна ҫеҫ пӗлетӗп: хӑй тавҫӑрса илнипе вӑл хӑйӗн пурнӑҫне темиҫе хутчен те ҫӑлса хӑварнӑ.
  
  
  Тен, ку хӗрпе е хӑйне кафере, е дворецра курнӑ арҫынпа пӗрпеклӗх те пулман пулӗ. Ку вӑл вӗсемпе ҫыхӑнса тӑманни, манӑн ӑс-тӑнӑн сулхӑнӗнче пытанса тӑраканни пулма пултарать. Анчах хӗрпе вӑрттӑн арҫын ман асӑрханулӑхшӑн, сисӗм-туйӑмшӑн е сисӗм-туйӑм ҫуккишӗн ҫителӗклӗ сӑлтавсем пулчӗҫ.
  
  
  Ӑна Ибарр площадӗпе юнашар, Авенид Баральт ҫывӑхӗнчи кафере апатланнӑ. Унӑн эльне ҫитиччен парад иртрӗ, ӑна лайӑх курчӗ. Унта костюмсем, поплавкӑсем, пуҫӗсем папье-маша, шалчасем ҫине хӑюсем ҫакнӑ ташлакансем пулнӑ. Ҫынсем хавасланчӗҫ, эпӗ кӑштах вӑйсӑрланма пуҫларӑм.
  
  
  Ресторанта Ӑна хок тӗл пулман, ӑна, каланӑ пекех, ниепле те тӗл пулман. Вӑл урамра, хӗвел ҫинче, ҫап-ҫутӑ кӑвак спорт кӗпине йӳле янӑ, кӑвак шарфне ирӗклӗ тӗвӗлесе ларать. Пуҫӗ ҫинче унӑн тӗксӗм кӑвак берет, хӑяккӑн чалӑшнӑ. Вӑл Хеммингуэйри ватӑ персонаж пек курӑнать. Ольга куллине пусарчӗ те ӑна хирӗҫ пӗчӗк сӗтел хушшине ларчӗ.
  
  
  "Меллӗрех вырнаҫса Лар, хушӑ пирки нимӗнле асӑрхаттару та ан ту. Ӑна праҫникри халӑх хушшинче ирӗлме тӑрӑшатӑп".
  
  
  Берет айӗнче ҫав ватӑ Хурчка. Вӑл хӑйӗн кубиньри вӑрӑм сигарисенчен пӗрне туртса кӑларчӗ, пӗр вӗҫӗнчен пӗр татӑк ҫыртса илчӗ те сурса пӑрахрӗ. Унтан вӑл сигара ҫӑварне хыпрӗ те, ӑна йӗпетсе, хуллен ҫавӑрчӗ. Сигара беретпа тата кӗпепе пӗрле пекех туйӑннӑ. Юлашкинчен вӑл ӑна ҫутса ячӗ те ҫиҫсе тӑракан пурнӑҫа хутшӑнма пуҫларӗ. Уншӑн ку хӑйне евӗрлӗ ритуал пулнӑ, вӑл мана нихҫан та тӗлӗнтерме пӑрахман.
  
  
  "Эсир питӗ илемлӗ, сэр", - терӗ ӑна эго ӳкӗтленине пӑхмасӑрах.
  
  
  Вӑл ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Ӗнер каҫхине ташланӑ хура ҫӳҫлӗ пике диска пек илемлӗ мар. Мӗнле шутлатӑн эсӗ , ку-тӳлевлӗ отпуск тесе?»
  
  
  "Вӑл ҫине тӑчӗ", - терӗм эпӗ. "вӑл мана питӗ интереслентернӗ пек туйӑнчӗ".
  
  
  "Ҫапла, ӑна пӗлетӗп", - терӗ вӑл. "Санӑн е пур, е ҫук". Вӑл чалӑшшӑн кулса илчӗ.
  
  
  "Чӑнах та, вӑл мана сыхларӗ", - терӗм эпӗ, аса илсе. "Эпӗ ӑна паян ирхине тӗрӗслерӗм, анчах вӑл йӗркеллӗ пулас".
  
  
  "Регистраци стойки ҫинче тата мӗн те пулин интересли пур-и?"- терӗ вӑл сигара тӑрӑшса ҫӑта-ҫӑта. "Хӗрсӗр пуҫне, эпӗ ҫакна асра тытатӑп-и?"
  
  
  Ӑна эму ҫав ҫын ҫинчен тата хӑй венесуэла хӑрушсӑрлӑхӗн полицийӗпе тӗл пулни ҫинчен каласа панӑ. "Паллах, вӑл ҫав ҫынах пулнине эпӗ ӗненместӗп, - терӗм эпӗ.
  
  
  - Е, апла пулсан, вӑл хӑратни ҫине мӗнле те пулин пӑхать. Арҫын ҫав каферех ҫӳрени те, ӑна та ҫав кунах кирлӗ пулни те ним япӑххи те ҫук. Тен, ӑна пӑшӑрхантаратӑп ҫеҫ ".
  
  
  Официант килчӗ те, Эпир Иксӗмӗр Те Pernod заказ патӑмӑр. Вӑл эрех илсе килсе тухса кайиччен эпир хамӑр калаҫӑва тепӗр хут пуҫларӑмӑр.
  
  
  "Практикӑллӑ хӗр мана паян корридра тӗл пулма ыйтрӗ", - терӗм эпӗ, вӑл тухса кайсан.
  
  
  Хоукӑн куҫхаршисем ҫӗкленчӗҫ. "Чӑнах-и?"
  
  
  "Вӑл мана фанатка терӗ".
  
  
  Хоук сигара чӑмлама пуҫларӗ, унӑн типшӗм пичӗ тӗксӗм, шӑмӑллӑ ӳчӗ сӗтел ҫинелле пӗшкӗнчӗ. "Мӗн терӗн эсӗ?"
  
  
  "Эпӗ, май пулсан, унта ҫитетӗп, терӗм. Анчах манӑн урӑх шухӑшсем пур. Ӑна паян ниепле те хӑҫан та пулин кермене таврӑнас килет, кашни ҫулах манӑн тӗлӗнмелле ҫын ҫинчен мӗн пӗлме пултарнине пӗлес килет".
  
  
  "Ку вӑл уҫӑлтаракан ҫыхӑну", - терӗ вӑл, кулас мар тесе. "Хӑш чухне эпӗ сана хӑвӑн тӑвӑллӑ пурнӑҫна ӗҫе хутшӑнтарма йывӑр пек туйӑнать".
  
  
  "Вӗсем МАНА дискредитацилес тӗллевпе КГБ сӗмсӗр ӗҫченӗсем сарнӑ суя историсем ҫеҫ", - кулса илтӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Чӑнах та, эсир ӗҫе тытӑнсан, эсир питӗ ҫине тӑратӑр. Анчах эпӗ сире ку ӗҫре уйрӑмах асӑрхануллӑ пуласшӑн. Ку сирӗншӗн питӗ хӑрушӑ пулма пултарать".
  
  
  "Мӗнле те пулин теорисем?"
  
  
  Вӑл калаҫма пуҫличчен пӗр минут шухӑша кайса ларчӗ. Кӑнтӑрлахи ӑшӑ хӗвел унӑн кӑвакарнӑ ҫӳҫӗсем ҫинче йӑлтӑртатать, питне хӗвел тӗсӗпе сӑрлать. "Нимех те мар. Анчах та сирӗн ҫине учебнӑй центрта тапӑннӑ ҫын кгб-ра пулнӑ пулсан, эсир кунта икӗ хут курнӑ ҫын пулсан, ку вӗсем сире мӗн те пулин тума шухӑшланине пӗлтерет".
  
  
  "Телей пулнӑ пулсан, вӗсем мана шкулта вӗлерме пултарнӑ пулӗччӗҫ".
  
  
  "Тен, ку ih тӗллевсем валли килмен пулӗччӗ", - терӗ вӑл хуллен. Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Коррида миҫере пуҫланать?"
  
  
  "Тӑваттӑра. Ку вӑхӑтра пуҫланакан венесуэльти пӗртен-пӗр мероприяти пулмалла".
  
  
  Вӑл хӑйӗн алӑ сехечӗ ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫакна тума сирӗн вӑхӑт питӗ нумай".
  
  
  "Эсир ӑна корридри хӗрпе паллаштарасшӑн-и?"
  
  
  "Ҫапла, пӗлетӗп. Ман шутпа, вӑл сана мӗн интереслентернине пирӗн лайӑхрах пӗлес пулать. Ку чӑн - чӑн юрату пулсан-ну, килен, анчах асӑрхануллӑ пул. Апла мар пулсан, эпир ун ҫинчен пӗлесшӗн".
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ. - ку коррида".
  
  
  "Ыран ирхине ман пата таврӑн. Ӑна Ыран ирпе вунӑ сехетре Museo de Bellas Artes Пикассона пӑхӑп.
  
  
  "Эпӗ унта пулатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Эсир Нихҫан Та 15:30 Nuevo Circo хулинче пулман пулсан. вырсарникун фестиваль вӑхӑтӗнче эсир тулли йӗркесӗрлӗх мӗнлине нихӑҫан та пӗлеймӗр. Йӗри-тавра ҫав тери нумай пуҫҫапакансем сулланса ҫӳреҫҫӗ, вӗсем витӗр тухмасӑр пӗр пӑнчӑ тӑрӑх тепӗр пӑнчӑ тӑрӑх утса тухма та май ҫук. Пур ҫӗрте те яланхи пек ик-виҫӗ хут хаклӑрах билет сутакан спекулянтсем пур. Тӗрлӗ суту-илӳҫӗсем арена умӗнчи уҫӑ площадкӑна ҫапса лартаҫҫӗ, ҫӗршер кӗсье тӑрӑшсах ӗҫлеҫҫӗ. Илья каланӑ тӑрӑх, баррерӑн тӗттӗм секцине билетпа спекулянта тупма мана ҫӑмӑл пулмарӗ. Фестиваль вӑхӑтӗнче пӗрремӗш рете билет илме ҫӑмӑлах мар. Юлашкинчен вӑл билет илчӗ те кӗчӗ.
  
  
  Атмосфера ӑшӗнче пачах урӑхла. Унчченхи пекех шавлӑ, анчах халӑх хушшинче пӗр сас-чӳсӗр кӗтӳ атмосфери тӑрать, вӑл пӗрре те америка футболӗн матчисем ҫинчи вӑхӑт пек мар. Ӑна арена патӗнче уҫӑ вырӑн тупрӗ, унта пурте ҫывӑхранах курӑнать. Ҫак самантра горн сасси илтӗнчӗ те, лаша утланнӑ ҫын арена урлӑ каҫса президент ложи еннелле шлепкине хыврӗ. Вӑл ответлӑ ҫын пулнӑ, арена президентӗнчен коррида малалла тӑсма ирӗк илнӗ.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса Илчӗ, Ильзӑран ыйтрӗ, тепӗр темиҫе минутран Вӑл мӗн пурӗ те икӗ секци урлӑ ларнине асӑрхарӗ. Вӑл мана курмарӗ. Минтерсене арендӑлакан арҫын манпа юнашар утса пычӗ, эпӗ пӗрне илтӗм. Минтерсӗр ҫак чул трибунӑсем чылаях кансӗр пулма пултараҫҫӗ. Темиҫе минут хушши манпа юнашар лармалли вырӑн пушахчӗ, анчах унтан икӗ акӑлчан пырса ih йышӑнчӗ. Парад тореро вӗҫленчӗ, оркестр выляма чарӑнчӗ. Арена шӑпланчӗ. Вӑл Каллех Илья ҫине пӑхса илчӗ, вӑл мана курасшӑн пулнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Унтан хапха уҫӑлчӗ те, унтан пысӑк хура вӑкӑр кӗмсӗртетсе тухрӗ. Тореадорсем карта леш енче тӑраҫҫӗ, вӑкӑр бурладеро щитне хӑйсен умӗнче уҫҫӑнах палӑрса тӑракан атакӑланине, йывӑҫ ҫине пырса тӑрӑнса ӑна хыттӑн ҫурса тӑкнине салхуллӑн пӑхса тӑраҫҫӗ. Ильза чӗрчунӗ, нуньес, мӗн пулса иртнине сӑнакан арҫынсенчен пӗри пулнӑ. Вӑл шутра пӗрремӗш тореро пулнӑ.
  
  
  Акӑлчан хӗрарӑмӗн манпа юнашар пурте йӗркеллӗ пек туйӑнать, пуҫламӑш вероникӑсем ҫине тата пысӑк хӗрлӗ накидкӑллӑ ача ҫурални ҫине пӑхсан, пурте йӗркеллӗ пек туйӑнать, мӗншӗн тесен пурте ҫав тери илемлӗ те илемлӗ. Чӑнах та, илемлӗ бандерильеро кӑмӑла кайнӑ. Анчах вӑкӑр пикадор лашине ҫапса ӳкерсен, пикадора чутах персе ӳкерсен, вӑл шуралса кайма пуҫларӗ. Нуньес вӑкӑрпа ҫапӑҫрӗ, ҫавӑнпа та вӑл питӗ кӑмӑллӑ пулчӗ.
  
  
  анчах вӑл кӑштах кӑшкӑратчӗ. Юлашкинчен вӑл ҫын вӗлернӗ ҫӗре кайнӑ та, юн юхма пуҫланӑ. Малтанхи хут хӗҫ шӑмма лекрӗ те, эмун слона туртса кӑларма тиврӗ. Анчах иккӗмӗш хут хӑтланса пӑхни ӑнӑҫлӑрах пулчӗ - ҫивӗчӗшӗ тап-таса кӗрсе ларчӗ. Нуньесӑн эскадрилйи вӑкӑр хыҫҫӑн чӗркуҫҫи ҫине ӳкичченех хӑваланӑ, матадор ӑна пуҫ купташки ҫумне кинжалпа чиксе пӑрахнӑ. Унтан мулсем кӳлнӗ лав тухрӗ те рингран тухса кайнӑ чух пире mimmo текен хӑмла ҫырли сирпӗнчӗкӗсемпе вараланнӑ тушӑна сӗтӗрсе кайрӗ. Ку вӑхӑталла акӑлчан ледине йӑлӑхтарса ҫитерчӗ. Упӑшки илсе кайнӑ чухне вӑл чӑнах та симӗс пулнӑ.
  
  
  Нуньес ринга пуҫ тайрӗ. Вӑл хӑйӗн репутацине ҫак ӗҫрен ытларах хисепленипе наградӑна тивӗҫнӗ. Вӑл ҫак ҫапӑҫушӑн тивӗҫлӗ мар. Ҫапла ывӑтса яни самаях лайӑх пулнӑ, анчах вӑл вӑкӑра начар вӗлернӗ. Лайӑх ҫын вӗлермеллине мӑйраки урлӑ кӗрес вырӑнне, анчах тореадор енчен ҫирӗпрех пулма хушас вырӑнне, нуньес выльӑха какайҫӑ ученикӗ пек пырса ҫапнӑ.
  
  
  Кӑшкӑрашни кӑштах лӑплансан, Ӑна Ильяс чӗнчӗ. Вӑл ман сасса хирӗҫ ҫаврӑнчӗ те ӑна аллипе сулчӗ.
  
  
  "Эсир ман ҫумма хутшӑнас тетӗр пулсан, кунта пушӑ вырӑнсем пур", - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл иккӗмӗш хут чӗнессе кӗтсе тӑмарӗ, тӳрех ман пата пычӗ. Ильзь ҫийӗнче кӗске замш юбка, витӗр курӑнакан шурӑ блузка ҫийӗнче те ҫавӑн пекех билет. Утнӑ чух унӑн юбки хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ вӑрӑм пӗҫҫисене уҫа-уҫа пӑхать.
  
  
  "Манӑн юратнӑ тореро начар кун пуласран хӑратӑп", - терӗ вӑл, манпа юнашар ларса. Эй, минтерне пар.
  
  
  Вӑл чалӑшшӑн кулса илчӗ. - "Эпир вӑхӑтран вӑхӑта йӑнӑшмастпӑр-и вара?"
  
  
  Вӑл ревматизмла йӑл кулса илчӗ те мана суккӑрлатрӗ. Тен, вӑл хӑйӗн иккӗмӗш вӑкӑрӗнче пысӑк ҫитӗнӳ тӑвӗ ".
  
  
  "Эпӗ ҫакна шансах тӑратӑп", - терӗм эпӗ. "Ӗнер каҫхине ҫав тери хӑвӑрт тухса кайнӑшӑн Питӗ Шел. Анчах ӑна хӑй пӗлекен ҫынна курнӑ та, вӑл тухса кайнӑ".
  
  
  Вӑл, реакцие кӗтсе, унӑн пичӗ ҫине пӑхрӗ, анчах вӑл курӑнмарӗ. Вӑл та ҫав ҫынна курнӑ пулӗ тесе шутларӗ, вӑл ӑна пӗлнипе пӗлменни мана кӑсӑклантарчӗ. Анчах вӑл ҫакна турӗ пулсан, вӑл ӑна кӑтартмарӗ.
  
  
  "Бизнес обществӑран кирлӗреххине пӗлетӗп эпӗ", - терӗ вӑл. "Пӗр-пӗринпе хутшӑнни бизнес пулмасан".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Лайӑх каланӑ."
  
  
  Хӗрарӑм сирӗнпе пӗрле вырӑн ҫине выртасшӑн пулсан та, вӑл ҫакна сиртен пытарма тӑрӑшать пулсан та, эсир кама та пулин пулӑшма пултаратӑр. Тӗпрен илсен, вӑл сирӗн ҫине мӗнле пӑхни те, аллисемпе те, кӗлеткипе те сулкалани те. Хӑш чухне вӑл, хӑйӗн калаҫӑвӗ илӗртӳллӗ мар чухне, хӑй урлӑ тухать. Вӑл сире ҫухалса кайма е термодинамикӑн юлашки теорине ӑнлантарса пама пултарать. Анчах ee ӳт-пӳ, ee хими яланах сло парать. Ильза корридӑн ҫинҫешке енӗсем ҫинчен калаҫрӗ, анчах эпӗ вӑл мана та, унӑнни пекех, хытӑ отельрен уйӑрнӑ теме пултартӑм. Манӑн, ӑна курас тесе, вӑрттӑн сӑлтавсем пур пулсан та, эпӗ ҫак каҫа чӑтӑмсӑррӑн кӗтнине асӑрхарӑм.
  
  
  Иккӗмӗш тореадор пуҫланчӗ, шӑпах хӑйӗн вӑкӑрне, пысӑк та илемлӗ вӑкӑра, чи лайӑх ранчо таврашӗнчи чи лайӑх вӑкӑра тытса пӑхма тухрӗ. Тореро никама та паллӑ пулман, анчах вӑл халӑх кӑмӑлне каяс тесе теветкелленсе тӑнӑ.
  
  
  "Оля! Оля!"- кӑшкӑраҫҫӗ вӗсем.
  
  
  "Вӑл лайӑх, - терӗ Ильяс.
  
  
  "Ҫапла". Ӑна вӑл, плащне лӗпӗш пек вӗлкӗштерсе, марипоса епле пурнӑҫланине куртӑм. "Эсир тореро тӑрӑх кама та пулин пӗлетӗр-и?"
  
  
  "Хам мар", - терӗ вӑл. "Вӗсем мӗнле тухса калани мана килӗшет пулин те, вӗсем ман кӑмӑла каймаҫҫӗ. Кирек мӗнле пулсан та, латино америкӑри арҫынсем мана яланах килӗшмеҫҫӗ".
  
  
  "Посольствӑра мӗнле вӑрах пурӑнатӑр эсир?"- ыйтрӑм эпӗ, темӑна улӑштарса.
  
  
  "Эпӗ Каракасра килнӗренпе ҫулталӑка яхӑн каялла. Ӑна тӗнче курас килет тесе шутланӑ".
  
  
  "Халӗ ҫук-и?"
  
  
  Вӑл кӑвак куҫӗсемпе ман ҫине пӑхрӗ, унтан каллех ункӑ ҫине пӑхрӗ. "Ку пулма пултарать ... ют хулара хӗршӗн ҫакӑн пек виҫеллӗ".
  
  
  Вӑл симӗс светтуй пулман пулсан, ӑна нихҫан та курман пулӗччӗ. "Эсир ӗнер каҫхине авланманпа пӗрле приема кайрӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ах, Людвига". Вӑл кулать. "Вӑл лайӑх ҫын, анчах лӗпӗшсене коллекцилеме тата авалхи историпе ҫырнӑ вӑрӑм кӗнекесене вулама юратать. Ӑна хӗрсем килӗшессе те шанмастӑп".
  
  
  Эпир пӗр-пӗрин ҫине кулкаласа пӑхрӑмӑр. Унтан ыйтрӑм. - "Эсир уншӑн ӗҫлетӗр-и?"Ӑна, Илзе Хоффманн унпа ӗҫлеменнине пӗлнӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхмарӗ, ҫапах та тореро ҫине пӑхрӗ. "Ҫук, Людвига ҫине мар. Ҫынна Штайнер тесе чӗнеҫҫӗ".
  
  
  Ревматизм тӗрӗс пулнӑ, анчах эпӗ ҫапах та ҫырлахаймарӑм-ха. "Эпӗ Гамбурга лайӑх пӗлетӗп. Ӑҫта пурӑннӑ эсир унта?»
  
  
  "Хулан ҫурҫӗр енче. Фридрихштрасс Ҫинче. Паркпа юнашар".
  
  
  "Ах, ҫапла. Унти вырӑнсене пӗлетӗп. Эсир унта хӑвӑр аҫӑр-аннӗрпе пурӑннӑ-и?»
  
  
  "Манӑн атте - анне питӗ пӗчӗк чухне автомобиль катастрофинче вилнӗ, - терӗ вӑл.
  
  
  Ку та тӗрӗс пулнӑ. Элчӗ Коллинзӑна Ильзе Хоффманн тӑлӑха юлни ҫинчен асӑнчӗ.
  
  
  Эпӗ шеллетӗп.
  
  
  Коррида пӑхаҫҫӗ. Ӑна сутуҫӑран икӗ шӗвек туянтӑм, Ильяна питӗ килӗшрӗ пулас. Нуньес каллех килсе тухрӗ, малтан тытӑнса пӑхнинчен те лайӑхрах тухса каларӗ. Икӗ вӑкӑр ҫеҫ юлнӑ, ҫынсем каланӑ тӑрӑх, вӗсем иккӗмӗш разрядлӑ ранчоран пиҫсе ҫитеймен пӑрусем пулнӑ.
  
  
  "Мӗншӗн-ха пирӗн халех тухса каяс мар, ӑҫта та пулин пӗрле ӗҫес мар?"- сӗнчӗ вӑл.
  
  
  Унӑн сенкер куҫӗсенчен пӑхрӗ те каллех унта чӗннине курчӗ. "Аван янӑрать, - терӗм эпӗ.
  
  
  Эпир юнашар кафере ӗҫрӗмӗр, Унтан Ӑна Эль-Хардина, Авенид Альмеда, каҫхи апат ҫиме чӗнчӗ. Каҫхи апат ҫисе пӗтерсен, вӑл мана хӑйӗн хваттерне ӗҫме чӗнчӗ. Ӑна ҫаплах ӑнланаймарӑм-ха, мӗншӗн тесен "илӗртӳллӗ сӑмах пани" чӑнах та ман чӗрене пырса тиврӗ те, эпӗ кайрӑм.
  
  
  Пирӗн Миранд площадӗнчен инҫех те мар пысӑк ҫурт пур. Ӑна испанин авалхи стилӗпе лартса тухнӑ, антиквариатӑн илемлӗ япалисемпе илемлетнӗ. Ансӑр урам евӗрлӗ пӗчӗк балкон пур.
  
  
  Эпир шала кӗрсен, Вячеславовна ман еннелле ҫаврӑнчӗ те, эпӗ питӗ ҫывӑхра тӑратӑп: "ну, сасӑсем, эпир те, Скотт", - тет.
  
  
  Ee тутисем ҫемҫе те тулли, ӑна тупма ҫӑмӑл. Ӑна кӑшт кӗскетрӗ те ee чуптуса илчӗ. Вӑл, кунӗпех кӗтнӗ пек, ӑшшӑн ответлерӗ. Вӑл ирӗксӗртен пӑрӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Ӑна улӑштарса тӑхӑниччен пире ӗҫтер - ха", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл спальнӑра ҫухалчӗ. Ӑна пире хрусталь графин тӑрӑх пӗр мӑшӑр коньяк тултарчӗ, Эпӗ каласа пӗтернӗ тӗле Ильза таврӑнчӗ. Ун ҫийӗнче ҫыпӑҫуллӑ вӑрӑм халат, вӑл ӑна шухӑшласа кӑларма нимӗн те хӑварман. Вӑл чӳрече каррисене хупрӗ, унтан ман пата пычӗ те коньяк ӗҫрӗ.
  
  
  Вӑл спальнӑра чухне курткине хыврӗ, люгерпа стилетне пытарма та ӗлкӗреймерӗ. Вӑл ih курнӑ чухне унӑн сӑн-пичӗ мӗнле пулнине сӑнанӑ. Вӑл ку сюрприз пуласса шаннӑ, ҫапла пулнӑ та. Анчах эпӗ ку чӑнах та пулнине ӗненме пултараймарӑм.
  
  
  "Мӗн ку, Скотт?"вӑл каларӗ.
  
  
  "О, хӗҫпӑшал ҫеҫ", - тирпейсӗртереххӗн каларӑм эпӗ. "посольствӑра, ҫак конференцире мӗн те пулин пулса иртнӗ чухне, пирӗн сыхлануллӑ пулма хушма мерӑсем йышӑнмалла".
  
  
  "Ҫапла. Паллах", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл унӑн ӳт-пӗвӗн кашни пайне, унӑн халачӗн ҫирӗп пирӗ витӗр пӑхрӗ. Стаканне илсе пычӗ. Вӑл ӑна тутанса та пӑхмарӗ, анчах ҫак самантра темшӗн кирлӗ пек туйӑнмарӗ. Ильза пӗр сыпкӑм сыпрӗ те ӑна та тӗртсе ячӗ. Ӑна, ҫинҫе пилӗкӗнчен ыталаса, хӑй патнелле туртрӗ. Темле майпа халат эффекта вӑйлатать. Эпӗ сӗртӗннинчен пире пӗр авӑнчӑк е ӳтӗн авӑнчӑкӗ те курӑнмарӗ. Ӑна каллех чуптурӗ, вара вӑл, ман алӑсем унӑн ӳт-пӗвӗ тӑрӑх шунӑ хушӑра, ҫине тӑрсах ман ҫумма тӗршӗнчӗ.
  
  
  "Ох, Скотт, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ те, халатне вӑраххӑн вӗҫертсе, ӑна урайне ӳкме ирӗк пачӗ. Вӑл мана куҫран пӑхса пӗр хускалмасӑр ларчӗ. Ee ӳт-пӗвӗ хӑй шухӑшланинчен те эффектлӑрах пулнӑ. Ee сывлама чарӑнчӗ, унӑн тулли те ҫаврака кӑкӑрӗсем хускалса илчӗҫ. Вӑл кобурине, шпилька ҫинчи йӗннине хыврӗ те пирӗн хыҫри сарлака диван патӗнчи сӗтел ҫине ih пӑрахрӗ. Вӑл мана салтӑнма пулӑшрӗ, унтан диванпа кровать патне пычӗ.
  
  
  "Кил кунта, Скотт", - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  Эпӗ ун патне кайрӑм. Эпир иринӑпа пӗрле выртрӑмӑр, ман сӑмса шӑтӑкӗсене ee духовой шӑрши тулчӗ. Унӑн ӑшӑ ӳчӗ ман алӑра, унӑн пылак тути ман тутара сисӗнет. Ман алӑсемпе тутасем унӑн кӑкӑрӗн мӑкӑрӑлчӑкне, пӑлханчӑк лаптак ӗмкӗчӗсене хупласа тӑнӑ чухне вӑл ҫине тӑрсах ман паталла шурӗ. Ee алӑ ман ҫинче пулчӗ, вӑл мана ун патне илсе пычӗ, унтан мана вӗри пылаклӑх ҫавӑрса илчӗ. Унӑн пӗҫҫисем ман еннелле сулӑнчӗҫ, урисем ман ҫурӑм тавра пӗрлешрӗҫ. Пирӗн хӗрӳлӗх ӳснӗҫемӗн вӑл пырне йӳҫенкӗ те сисӗмлӗ сасӑсем кӑларса ячӗ. Унтан вӑл хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ те, унӑн ҫемҫе ӳчӗ пирӗн ӑшра ҫурӑлса кайсан хытӑ чӗтреме пуҫларӗ.
  
  
  Кӑшт каярах вячеславовна коньяк ҫине тӑчӗ. Вӑл кушетка ҫинче пӗтӗм пӗвӗпе тӑсӑлса выртнӑ. Ревматизмла ревматизма сӗнни пулсан, Уншӑн пӑшӑрханни усӑсӑр пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ҫапах та вӑл ӑна тимлӗн сӑнарӗ, ҫав вӑхӑтрах ҫывӑхри сӗтел ҫинче хӑйӗн хӗҫ-пӑшалӗ ҫинчен куҫне илмерӗ. Ильяс ӑна хӑй ӗҫес умӗн ee коньяк ӗҫме ирӗк пачӗ.
  
  
  "Сире килӗшрӗ-и?"- ыйтрӗ вӑл манран, ӑна пӗр сыпкӑм ӗҫсен.
  
  
  "Ӗҫесси - и, канасси-и?"Унран ыйтрӑм. Шӑпах ҫавӑн чухне вӑл кӑштах пуҫ ҫаврӑннине туйса илчӗ.
  
  
  "Йӑпанмалли", - йӑл кулчӗ вӑл ревматизмла.
  
  
  "Ку пӗрремӗш класс". Вӑл диван хӗррине унпа юнашар ларсан, ӑна, ман алӑсем йывӑрланнине туйса илчӗ.
  
  
  "Ку та мана килӗшрӗ".
  
  
  Вӑл чӑнах та пикенме пуҫларӗ. Вӑл пуҫ ҫаврӑннине, вӑйсӑрланнине туять, ҫавӑнпа нимле сӑлтав та ҫук. Ильза мана наркотиксемпе наказани памасан.
  
  
  "Мӗн шуйттанӗ..."- терӗм эпӗ. Сӑмахсем килӗшмерӗҫ.
  
  
  Ильяс нимӗн те каламарӗ. Вӑл манран кӑшт пӑрӑнчӗ.
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл сасартӑк питӗ ҫиленсе кайрӗ - пире те, хӑйне те. Хоук асӑрхаттарнине тата эпӗ иккӗленнине пӑхмасӑрах, унӑн тимлӗхӗ чакрӗ.
  
  
  "Йытӑ ами!"- терӗ ӑна хыттӑн, унӑн сӑмахӗсем ман хӑлхара тӗлӗнмелле янӑраса кайрӗҫ. Ӑна питӗнчен хытӑ ҫапрӗ те, вӑл хуллен сывласа диван ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ те ӳсӗр ҫын пек сулӑнса кайрӗ. Ӑна хӑйӗн тумтирӗпе йӗм тӑхӑнма хушнӑ. "Мӗнле чӑн-чӑн яту?"- ыйтрӑм эпӗ, шӑлавар ҫинчи ҫиҫӗме тӳмелеме хӑтланса.
  
  
  Вӑл ман хӗҫпӑшал ҫине пӑхса илчӗ, анчах эпӗ вӗсенчен пӗрне алла илме тытӑнса пӑхма хӑюлӑх ҫитереймерӗм. Вӑл iso rta юна шӑлса илчӗ. "Мана Таня Савич тесе чӗнеҫҫӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Халӗ ман ботинка. Ӑна люгер сӗтел патнелле пӗр утӑм ярса пусрӗ те, стилет унтах выртать, кӗҫех ман пит ҫине ӳкетчӗҫ.
  
  
  Вӑл пукана ярса тытрӗ, анчах ӑна тӳнтерсе ячӗ те, вӑл урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ. Вӑл диван чавси ҫине таянчӗ, Таня Савич ятлӑ хӗр умӗнче тӑчӗ.
  
  
  "Эсир КГБ-ра ӗҫлетӗр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла. Эпӗ чӗререн шеллетӗп, мистер Картер", - терӗ вӑл шӑппӑн. "Эсӗ мана килӗшетӗн."
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине пӑхрӗ те икӗ Таньӑна курчӗ. "Ку коньяк пулчӗ, ҫапла мар-и? Анчах эсӗ ху-файл. Эсӗ стакансемпе ҫӳренӗ чухне ӑна та сӑнанӑ. Мӗн турӑн эсӗ, йӗрӗнчӗке маларах тирӗнтӗн-и?»
  
  
  "Ку коньяк мар", - терӗ вӑл телейсӗр пекех. "Ку помада пулчӗ. Манӑн та ee токсика эффекчӗсене гипнотика иммунитечӗ".
  
  
  "Гипнотика...?"Ӑна штопора вӗҫлеймерӗ. Ӑна, ҫывхарса килекен тӗттӗм мана ҫавӑрса илнине, унтан вӑл урайне ӳкнине туйса илтӗм.
  
  
  Мана урӑх хӗҫпӑшал пӑшӑрхантармарӗ. Унӑн отелӗ, тӗттӗмлӗхе ҫӗнтерсе, пӗтӗм хваттертен тухса каясси ҫеҫ. Ӑна коридора ҫитме пултарнӑ пулсан, мана кам та пулин пулӑшма пултарнӑ пулӗччӗ. Темле майпа ӑна ура ҫине тӑрса, такӑна-такӑна кунталла кайма вӑй ҫитерчӗ.
  
  
  Хӗр ун патне ҫитсенех вӑл уҫӑлчӗ те, унта икӗ арҫын тӑраҫҫӗ. Пӗр лутрарах, кукша пуҫлӑ бандитӑн ухмахла кулӑ пулнӑ. Тепри-кафере тата дворецра курнӑ ҫын, Вашингтонри тренировка шкулӗнче ман ҫумра пистолет тытса тӑраканни пулас. Наркотик ӗҫе тытӑнсан, Ih пит-куҫсем сарӑлса кайрӗҫ. Вашингтон вӑхӑтранпа мана асаплантараканни, икшерӗн те ҫӳллӗреххи, ман паталла пӗр утӑм ярса пусрӗ.
  
  
  "Эсир, Мистер Картер, кӑштах ухмаха ернӗ пулас".
  
  
  Амӑшӗ ун ҫине кӑнттаммӑн сулса ячӗ. Вӑл ҫӑмӑллӑн пӑрӑнчӗ те, унӑн кӗрнеклӗ юлташӗ ҫине ӳкрӗ, вӑл мана ярса тытрӗ, пӗр самантлӑха ярса тытрӗ, унтан мана пуҫран хытӑ ҫапрӗ.
  
  
  Вӑл хваттере каялла ӳкрӗ те каллех урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ. Лутра та кӗрнеклӗ арҫын яланлӑхах ура ҫине тӑрсан, ӑна урисенчен ярса тытрӗ те ih туртса кӑларчӗ. Вӑл манпа юнашар урайне ӳкрӗ. Вӑл вырӑссем вӑрҫнине илтменпе пӗрех. Ҫӳллӗ арҫын пычӗ те мана урипе аякран тапрӗ.
  
  
  "Ыратнине ан ту", - илтрӗ вӑл хӗр сӑмахӗсене. "Эму ыратни кирлӗ мар". Сасӑ вӑрӑм туннелӗн икӗ вӗҫӗпе те, тен, тӗнче тепӗр вӗҫӗпе те тепӗр вӗҫӗнчен илтӗннӗн туйӑнать.
  
  
  Ҫӳллӗ арҫын хӗр ҫине хыттӑн вӑрҫса илчӗ. Кӗрнеклӗ арҫын ура ҫине сиксе тӑчӗ. Пуҫ ҫаврӑнма пуҫларӗ. Вӑл чӗркуҫленсе ларма хӑтланчӗ, анчах хӑяккӑн ӳкрӗ. Вӑл яланах мана вӗлерме килнӗ тесе шухӑшланӑ. Ку вӑл главный агента ПУРТӐПА вӗлерес кавар пулнӑ, вӑл ӑнӑҫлӑ вӗҫленнӗ. Анчах йӗри-тавра пӗр арҫын та хӗҫпӑшал ҫук.
  
  
  "Эпир унпа мӗн тума хатӗрленни эму сиен кӳмӗ тесе шутлатӑр-и эсир?"Кӗрнеклӗ вырӑс илемсӗр кулса ячӗ. Вӑл мана урипе аяк пӗрчисенчен хытӑ ҫапрӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ те месерле ӳкрӗ. Илле Хоффманн ятлӑ хӗр Е Таня Савич кӗрнеклӗ арҫынна ӑнӑҫлӑ суйласа каланине илтнӗ вӑл. Унтан сасӑсем шӑпланчӗҫ те хӑлхасенче хуллен сӗрлеме пуҫларӗҫ.
  
  
  Тепӗр минутран тӗттӗм пулса ҫитрӗ, хальхинче ӑна тӗртсе яма май килмерӗ. Вӑл сасартӑк ӳкет, тӗпсӗр хура ҫӗр талккӑшӗ витӗр путса анать, манӑн ӳт-пӗвӗм, хӑй ӳкнӗ чухне, хуллен ҫаврӑнкалать.
  
  
  Тӑваттӑмӗш сыпӑк.
  
  
  Тӑна кӗрсен, вӑл анисптика пӳлӗмӗнче, вунӑ тӑваткал фута яхӑн площадьре выртать. Шурӑ койка шутламасан, пӳлӗмре пушӑ. Вӑл вӗсем ҫине пӑхнӑ чух маччари ҫутаткӑҫсем ман пуҫа вӑйлӑн ҫутататчӗҫ. Унӑн iso пӗтӗм вӑйӗпе анса ларма хӑтланчӗ, анчах ҫавӑнтах хам урасем пулнӑ вырӑнта шутласа ирттернӗ цифрӑсем ыратнине туйса илтӗм. Ӑна аяк пӗрчисем ҫине пӑхса илчӗ. Ҫав тери кӑвакарса кайнӑ, анчах нимӗн те хуҫӑлман.
  
  
  Вӑл мана кунта мӗнле вырнаҫтарнине пӗлмен. Малтан вӑл тӑнне ҫухатнӑ событисене те аса илеймерӗ, унтан майӗпен сцена ҫине хӗрпе таврӑнчӗ. Ih енчен эй, препарат помадине хутӑштарма ҫав тери ӑслӑ. Анчах вӑл хӑйӗн иммунитечӗ ҫинчен мӗн каларӗ-ха? Мӗншӗн-ха вӑл халӗ унӑн лӑплантаракан сасси манпа ҫав тери тӗттӗмлӗхре калаҫнине, унӑн туйӑмлӑ, сирсе сирӗлми сасси мана лӑпкӑн ҫывӑрма хушнине аса илчӗ? Ӗҫ акӑ мӗнре: эпӗ пӗтӗмпех пӗтсе лартӑм, шутласа пӑхнӑ чух ыратни пулмасан, хама каннӑ пулӑттӑм.
  
  
  Вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ, койка патне пычӗ те, пуҫне тасатас тесе, питне аллисемпе сӑтӑркаласа илчӗ. Вӗсем пире хирӗҫ мӗнле эмелпе усӑ курнӑ пулсан та, унӑн ӗҫӗ вӑхӑтлӑха пулнӑ, сиенсӗр пулнӑ пулмалла. Темӗнле сӑлтава пула эпӗ, oni отель мана чӗррӗн те сиенсӗр илме пултарнине ӑнланса илеймерӗм. Тен, пурте пӗтичченех, вӗсем мана хӗр хваттерӗнче пуля яманшӑн ӳкӗннӗ пулӑттӑм.
  
  
  Ӑна Ман айра Таньӑн ӑшӑ ӳтне ирина аса илчӗ. КГБ-ра яланах хӗҫпӑшал пекех паллӑ секс. Анчах ку мана косметика препарачӗсӗр илме ҫителӗксӗр пулнӑ пулӗччӗ. Вырӑссем ҫӗршер эмел ӗҫлеҫҫӗ, Ку облаҫра Вӗсем темиҫе ҫул маларах Хӗвеланӑҫӗнчен иртсе кайнӑ текен сас-хура ҫӳренӗ. Тен, вӑл ҫак препаратпа усӑ курнӑ тӑшманӑн пӗрремӗш агенчӗ пулнӑ пулӗ. Унӑн ҫак мала тухас килмен.
  
  
  Каялла ҫаврӑна-ҫаврӑна пӑхса, Эпӗ Таня кгб агенчӗшӗн хӑйне йӗркеллӗ тытманнине ӑнланаймарӑм.
  
  
  Арҫынсем хӗнесрен, о. ҫинчен асӑнни мана ҫав териех упраса хӑварма хӑтланнӑччӗ... темле гипноза. Гипнотикӑллӑ иммунитет, сасӑлав тата ытти те. Ку термин ӑна халиччен нихҫан та илтмен. Манӑн шухӑшӑм тӗрлӗ решени тӑрӑх, тен, пире те кирлӗ мар, манӑн пуҫ та хытӑ тапать. Унӑн сассине илтсен, эпӗ пӗтӗмпех арпашӑнса кайрӑм.
  
  
  Вӑл хӑй тӗллӗнех туртӑнса илчӗ. Алӑк уҫӑлчӗ те, Таня хваттерне пырса кӗнӗ икӗ арҫын кӗчӗҫ. Мӑнтӑр та кукша пуҫлӑ йӗкӗтӗн те кулли ҫавӑн пекех илемсӗр. Ҫӳллӗ ҫын ман ҫине ним туйӑмсӑр пӑхса илчӗ.
  
  
  "Мӗнех вара, - терӗ ҫӳлли, - эсӗ лайӑх каннӑ пулӗ тетӗп". Ку Ӗнтӗ Мана Вашингтонра тапӑннӑ ҫын сасси пулчӗ.
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Эсӗ Чӑлхапа Вашингтон тӑхӑннӑ ҫын пулнӑ".
  
  
  "Ҫапла, ку эпӗ пулнӑ", - терӗ вӑл кӑмӑллӑн. "Эсир вӗлернӗ ҫын пирӗншӗн ӗҫленӗ американец ҫеҫ пулнӑ. Вӑл тӑкак материалӗ пулнӑ".
  
  
  "Эсир Мана Каракасра сӑнарӑр".
  
  
  "Паллах. Савич тухтӑрӑн сана капкӑна илӗртсе кӗртме шанчӑк пуличчен эпир контакта ҫухатмарӑмӑр".
  
  
  "Савич Тухтӑр-И?"
  
  
  "Эсир ӑна часах курӑр", - терӗ вӑл. "Халӗ тӑрӑр, Мистер Картер. Сирӗн пирӗн лабораторире тӗлпулу пулмалла".
  
  
  "Лаборатори-и?"Вӑл ура ҫине тӑчӗ те кашни ҫын мӗн чухлӗ хушӑ пурӑннине хакларӗ, эпӗ ӑна вӗсем патӗнче кун каҫа mimmo иртсе кайма пултарӑп-ши, тесе шухӑшларӗ. "Ӑҫта вӑл?"
  
  
  Ҫӳллӗ арҫын йӑл кулса илчӗ. "Эсир Халӗ Те Каракасра. Эпир сире кгб ҫӗнӗ учреждение, ятарласа сирӗн валли тунӑ Карттера илсе килтӗмӗр".
  
  
  Кӗрнеклӗ арҫын мӗкӗрсе ячӗ. - "Эсир ытлашши нумай калаҫатӑр!"
  
  
  Ҫӳллӗ арҫын ун ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. "Ку ниме те пӗлтермест, - терӗ вӑл сиввӗн.
  
  
  Интереслӗ, мӗне пӗлтерет ку? Вӗсем мана вӗлерме шутлаҫҫӗ пулсан, мӗншӗн-ха апла тумарӗҫ? Халлӗхе ку маншӑн ниме те пӗлтермест-ха.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗн тӑвасшӑн эсӗ манпа?"
  
  
  "Эсир часах пӗлӗр. Кайрӑмӑр. Пире нимӗнле йывӑрлӑх та ан кӳрӗр".
  
  
  Вӑл кун тӗлне вӗсен mimmo иртрӗ, вара вӗсем ман хыҫҫӑн утрӗҫ. Алӑк евӗрлӗ алӑк тупас тесе, вӑл шурӑ коридор тӑрӑх йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Ку коридор кӗске, алӑкӗсем кашни вӗҫӗнче тата варринчи икӗ алӑк. Ӑна, юлашки кунсем канмалли кунсем тесе шутларӑм. Вӗсем хупӑ, анчах мана темӗскер, уҫас ҫуккине систерсе тӑрать. Пӗрремӗшӗнчен, вырӑссен хӑй ҫумӗнче ҫӑраҫҫи пулман.
  
  
  Тен, ку манӑн пӗртен-пӗр шанчӑк пулӗ. Ҫакна тепӗр пилӗк минутран туса пӑхас тесе, эпӗ мӗнле те пулин форма тӑхӑнӑп тесе нимӗнле шанчӑк та пулман. Эпир ҫаврӑнтӑмӑр та коридорӑн инҫетри вӗҫӗнчи кун еннелле утрӑмӑр. Шӑпах ҫавӑн чухне тытӑнса пӑхрӗ те ӑна.
  
  
  Сасартӑк вӑл чарӑнса тӑчӗ те каллех ман влаҫӑн ӳт-пӗвӗпе киленекен тӗреклӗ ҫын ҫине тапӑнчӗ. Хӗр унӑн сулахай ури ҫине йывӑррӑн пусрӗ те, вӑл шатӑртатнине, хыттӑн кӑшкӑрнине илтрӗ. Ӑна чавсипе сарлака питӗнчен ҫапрӗ те сӑмси лапчӑннине туйрӗ. Вӑл стена ҫумне ҫапӑнчӗ.
  
  
  Ҫӳллӗ арҫын ятлаҫса илчӗ те куртка тӑхӑннӑ пистолетне ярса тытрӗ. Вӑл пистолет кӑларчӗ те, Вӑл Ман Пуҫран Вашингтонпа тӗлленӗ ҫын евӗрлӗ пулчӗ. Паллашни мана хӑтлӑх туйӑмӗ памарӗ. Вӑл пистолет тытнӑ аллине ярса тытрӗ, тепӗр аллипе ӑна куҫӗнчен ҫапрӗ. Вӑл ҫапма пуҫларӗ те мана чӗркуҫҫипе пах ҫапрӗ. Вӑл ӑна ҫапсан, унӑн чӗри ҫав тери ыратнине, ӑш пӑтраннине туйса илчӗ. Ӑна курсан, хартлатса илчӗ те пистолет тытнӑ аллине ҫухатрӗ. Препарат тӗрӗс ӗҫленипе манӑн реакцисем хуллентерех пулчӗҫ, ҫакӑ вара ӑна чылаях лайӑхлатрӗ.
  
  
  Амӑшӗ унӑн пырне аллипе хӑмсарса ячӗ те, лешӗ ӑна кӑшт ҫеҫ ӳкерчӗ. Анчах ӑна адам панулминчен шуҫлаккӑн пырса тивнӗ. Вӑл ахлатса илчӗ те стена ҫине ӳкрӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те кунталла коридор вӗҫнелле утрӗ. Манӑн ура ҫине тӑма хӑтланакан кӗрнеклӗ ҫыннӑн курпун кӗлетки урлӑ сиксе каҫмалла пулчӗ. Ӑна, ҫак ҫӳллӗ арҫын тӑна кӗме пӗр минут кирлӗ пуласса шаннӑччӗ, анчах эпӗ кӗтни нумая пымарӗ. Револьвер персе янӑ чух вӑл кӑнтӑр тӗлнелле ҫеҫ ҫурма ҫулта пулнӑ.
  
  
  "Чарӑн, Картер. Е тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, санӑн пуҫ мимине шӑтарӗ".
  
  
  Ку вӑл ӗнентермелле хӑрушлӑх пулнӑ. Вӑл чарӑнчӗ те, ун ҫине пӑхмасӑр, йынӑшса ячӗ. Эпӗ тарма шанӑҫа ҫухатрӑм. Тепӗр минутран ман патӑма ҫӳллӗ арҫын пычӗ те револьверне аяк пӗрчинчен чиксе лартрӗ.
  
  
  "Эсӗ питӗ йӗрӗнчӗк йӗкӗт, Картер", - терӗ вӑл, сывлама чарӑнса, аллине пырӗ ҫумне пӑчӑртаса.
  
  
  КГБ тепӗр агенчӗ пирӗн пата пычӗ. "Вӗсем пулман пулсан, - терӗ вӑл вырӑсла хӑвӑрт, пуҫ пӳрнипе ҫуртӑн тепӗр енне кӑтартса,-ӑна ҫак тӳлев тӳрех ҫакӑнта, халӗ те вӗлернӗ пулӗччӗ. Вӑраххӑн та асаплӑн".
  
  
  Кӗрнеклӗ арҫын хӑйӗн револьверне туртса кӑларчӗ те, мана пуҫран, питӗнчен ҫапас тесе, ҫӳлелле ҫӗклерӗ.
  
  
  "Ҫук!"- терӗ ҫӳллӗ арҫын. "Мисси ҫинчен шухӑшлӑр".
  
  
  Кӗрнеклӗ ҫын, тискеррӗн пӑхса, иккӗленсе тӑчӗ. Унӑн сӑмси тӑрӑх янахӗ патне юн юхать. Сӑмси шыҫса кайнӑ ӗнтӗ, ҫав ҫын ҫине. Вӑл ун ҫине пӑхса илчӗ те ӑна вӗлерме пултарнӑшӑн ӳкӗнчӗ. Ҫакӑ мана пӗр минут ытларах интереслентернӗ пулӗччӗ, ҫакӑ вара мана ҫав тери савӑнтарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Анчах мужик пистолетне антарчӗ.
  
  
  "Кай, - терӗ ҫӳлли. "Вӗсем халӗ те пире лабораторире кӗтеҫҫӗ".
  
  
  * * *
  
  
  Вӗсем мана йывӑҫ пукан ҫумне ҫыхса лартрӗҫ. Вӑл лабораторире пулнӑ. Ку пысӑк пӳлӗм, вӑл мана америкӑри пысӑк госпитальте операци тумалли пӳлӗме аса илтерчӗ, операци тумалли кресло куҫ умӗнче пулманнинчен пуҫне. Тен, ӑна кӑкарнӑ пукан та тӗллевсем пулнӑ пулӗ. Пӳлӗмре электронлӑ оборудованин темиҫе единици, управлени пультисенче тӗрлӗ тӗслӗ ҫутӑсем мӗлтлетеҫҫӗ. Машинӑсем ҫинче икӗ техник ӗҫленӗ, ытти енӗпе вӑл пӗчченех пулнӑ. Агентсем, мана пукан ҫумне кӑкарса, пӳлӗмрен тухрӗҫ.
  
  
  Ку пукан хӑй тӗллӗнех машина пулнӑ. Ку электричество пуканӗ пек, анчах проводка тӗлӗшпе чылай кӑткӑсрах. Пуҫӗнче унӑн электродсем кӑнтарса тӑраҫҫӗ. Малтан ӑна, ку асаплантармалли орудисен системи пулӗ тесе шутларӑм, анчах ку ниме те пӗлтермерӗ. Вырӑссем те ҫынна асаплантарса вӗлерес, аслӑ секретсем илес тесе килмен. Ку ӗҫе кирек мӗнле машинӑран та кая мар тума пултаракан мелсем те пур. Кирек мӗнле пулсан та агентсем пире, Раҫҫейре, хӗвеланӑҫӗнче государство вӑрттӑнлӑхне тивӗҫтермеҫҫӗ. Эпӗ ыттисемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те туман. ЧӐНАХ ТА, АX агенчӗсен вӑрттӑн информаци апачӗ валли сӑлтавсем нумайӑшӗннинчен сахалтарах пулнӑ, мӗншӗн тесен AX заданисем тӗпчевпе тата даннӑйсене пухассипе мар, конкретлӑ физика ӗҫӗсемпе ытларах ҫыхӑннӑ.
  
  
  Вӑл ҫаплах пурне те ӑнланса илме хӑтланнӑ хушӑра ман хыҫра алӑк уҫӑлчӗ те, пӳлӗме виҫӗ ҫын кӗчӗҫ. Таня вӗсем тавра пӗчченех. Ун ҫинче шурӑ халат, мӑйракаллӑ пӑнчӑ. Ee ҫӳҫне пӗр ҫӗре пуҫтарнӑ, вӑл питӗ салху та татӑклӑ курӑнать. Вӑл ман куҫсемпе тӗл пулчӗ те, калаҫма пуҫличчен нумайччен вӗсем ҫине пӑхса тӑчӗ. Вӑл мана ҫаксене пурне те оборудование шеллетӗп тесе калама хӑтланчӗ пулӗ, анчах пӗрремӗш вырӑнта тивӗҫ.
  
  
  "Эсир Хӑвӑра Мӗнле туятӑр, Мистер Картер?- илемсӗррӗн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Лару - тӑрӑва шута илсе начар мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  Икӗ арҫын ӑна хупӑрласа илчӗҫ. Пӗри мана паллатчӗ, Мӗншӗн тесен Эпӗ Ҫак ӗҫе Вашингтонран тухса каяс умӗн тин вуласа тухрӑм. Ку Олег Димитров, Каракасри КГБ резиденчӗ тата кунта мӗн пулса иртнишӗн ответлӑ ҫын пулнӑ. Вӑл вӑтам пӳллӗ, кӑвакарнӑ ҫӳҫлӗ, сылтӑм питҫӑмарти ҫинче пысӑк турпалли пур. Унӑн куҫӗсем хаяр та сивӗ пулнӑ.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, эсир-хурлӑхлӑ паллӑ Никифер", - терӗ Димитров.
  
  
  "Ҫакна йышӑнманни усӑсӑр, тесе шутлатӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла, усӑсӑр. Ӑна Олег Димитров, эсир пӗлетӗр пулӗ ӗнтӗ. Сире тытма пулӑшакан савнӑ хӗр-Доктор Таня Савич, Российӑри чи чаплӑ бихевиорист. Ку джентльмен-ee коллега, Антон Калинин тухтӑр".
  
  
  Таньӑран тепӗр енче шурӑ халат тӑхӑннӑ кӑвакарнӑ ҫӳҫлӗ арҫын ман ҫине куҫлӑх ҫийӗн пӑхса илчӗ те пуҫне сулчӗ. Ҫапла пӑхни мана хама микроскоп айӗнче амб пек туйтарчӗ. Вӑл таня ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Бихевиорист-и?"
  
  
  "Чӑнах Та, Ник. Сана никам та тесе чӗнсен, эсӗ хирӗҫ мар пулӗ тетӗп".
  
  
  Ольга унӑн сассине итлерӗ, халӗ вара вӑл нимӗҫле пачах та калаҫманнине ӑнланчӗ. Вӑл акӑлчанла нимӗҫ акценчӗпе имитацилеме хӑтланакан вырӑс сасси пулнӑ. Ку идеалла мар, анчах мана юмӑҫ пӑхма ҫителӗклӗ пулчӗ.
  
  
  "Эсӗ мана кирек мӗнле чӗнме пултаратӑн", - терӗм эпӗ. "ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ тесе шутламастӑп эпӗ. Эсир мӗн тума хатӗрленнине пӗлсен те аван пулӗччӗ. Манӑн пӗлес килни ӗмӗрлӗхех ҫӗнтерчӗ. Эсир виҫҫӗн тухатмӑш шабаш туса хутӑр-и е ҫавӑн майлӑ мӗн те пулин турӑр-и?»
  
  
  Таня йӑл кулчӗ, анчах арҫынсен пичӗсем чул пек хытса тӑчӗҫ. Димитров чи малтан ҫинҫе сасӑпа калаҫма пуҫларӗ. "Америка классикӑлла геройӗ, э, Мистер Картер? Хӑрушлӑх умӗнче чӑрсӑр шӳт туни".
  
  
  Ӑна, димитров ҫине пӑхса илчӗ. "Ку макӑрнинчен лайӑхрах", - ҫиллессӗн ответлерӗм эпӗ.
  
  
  "Эпир халех ҫак ӗҫе тытӑнатпӑр, Олег, - терӗ Калинин врача эму.
  
  
  Димитров кулса илчӗ те тухса кайрӗ. Ӑна лаборатори алӑкӗ уҫӑлнине, вӑл тухса кайнӑ чух каллех хупӑннине илтрӗ. Станоксем патӗнче икӗ техник пирӗн ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗҫ. Калинин ман пата пычӗ те хунарне ман куҫа чиксе лартрӗ. Ӗҫленӗ май вӑл манпа шӑппӑн калаҫать.
  
  
  "Савич тухтӑр хӑйне мӗнле тыткаланине тӗрӗслеме специализациленет", - терӗ вӑл вӑраххӑн, мана куҫран пӑхса. "Вӑл раҫҫейри ертсе пыракан специалистсенчен пӗри, ҫавнашкал облаҫсенче наркотикӑлла тӗрӗслев, ӑс-хакӑл, гипнотапи тата хӑйне мӗнле тытнине тӗрӗслемелли пӗтӗмӗшле меслетсем тавра".
  
  
  Вӑл святой турра сӳнтерчӗ те, Эпӗ Таня ҫине пӑхса илтӗм.
  
  
  "Ку Тӗрӗс, Ник, - терӗ вӑл. "Эпир темиҫе ҫул хушши этем хӑйне мӗнле тытнине тӗрӗслерӗмӗр. Ӑна ку енӗпе нумай тӗпчев ирттернӗ. Калинин Врач пирӗн группӑпа тачӑ ҫыхӑнса ӗҫлет, пирӗн пациентсене сиплемелли меслетсен вӑй-халне ҫырса тишкерет, вӑл пирӗн ҫӗршывӑн паллӑ врачӗ ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эсир мана яланлӑхах сӑнавсем тума шутлатӑр-и?»
  
  
  "Эсӗ пирӗн ҫӗнетнӗ меслетсене тӗрӗслесе тӑракан пӗрремӗш арҫын пулӑн", - терӗ те вӑл, унӑн сасси вӑл иккӗленнине палӑртрӗ. Халӗ Ӗнтӗ таня эйӑн ҫакӑн пек хӑрушӑ ӗҫре пӗлӳсемпе, хӑнӑхусемпе усӑ курмаллине Пӗлмен. Ee кӑвак куҫӗсем мӑйракаллӑ куҫлӑх хыҫне пытанчӗҫ.
  
  
  "Эсӗ хатӗрленетӗн... манпа мӗнле те пулин усӑ курмалла-и?»
  
  
  Таня ман ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ те каллех тепӗр еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Калинин акӑ пулӑшма килчӗ. "Эпир Нимӗнле Картера та пӗтерме шутлатпӑр", - терӗ вӑл. "Вӑхӑтлӑха та пулин. Эсир текех Картер пек пурӑнас ҫук".
  
  
  Ольга ун ҫине ахаль ҫеҫ пӑхрӗ. Тен, вӑл тӗрӗс те каларӗ пулӗ - Таня хваттерӗнче юлашки куҫ чарса пӑрахни маншӑн чылай вӑхӑтлӑх перспективӑра лайӑхрах пулма пултарать.
  
  
  "Урӑх пурӑнас мар-и?"
  
  
  "Эпир ҫын трансплантацине ирттерме хатӗрленетпӗр", - малалла каларӗ Калинин. "Эсир пачах урӑх ҫын пулса тӑратӑр. Ку ҫынна та эпир программӑлатпӑр, мистер Картер. Сире, компьютер пек, техник программа парӗ. Эсир ӑнланма пуҫлатӑр-и?»
  
  
  Вӑл таня ҫине пӑхрӗ. "Турӑҫӑм, Таня", - пӑшӑлтатрӑм эпӗ.
  
  
  Кӑвак куҫсем ман куҫсемпе тӗл пулчӗҫ. Вӑл хӑйӗн илемлӗ пичӗпе ман ҫумма тӗршӗнчӗ те ҫывӑхри сӗтел ҫинчен пӗчӗк кӗленче илчӗ.
  
  
  "Ку намбулин,-терӗ вӑл ӗҫлӗн, - нумай пулмасть пирӗн лабораторисем туса хатӗрленӗ препарат. Ҫакна эсир наркотик, ӑс-тӑна улӑштаракан ҫын тейӗттӗр. Унӑн хӑйӗн енӗсем, аналогилле ЛСДСЕМ пур, анчах пирӗн эмелсем сахалтарах ӗҫлеҫҫӗ ".
  
  
  "Манӑн илтес килмест", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл асӑрхаттарнине выляса ячӗ те малалла каларӗ. "Намбулин кӗртнӗ чухне шухӑшлав процесӗсем никӗс шайӗнче татӑлаҫҫӗ, сӑн-сӑпачӗ те улшӑнать. Наркотик йышӑнакан питӗ пӑхӑнакан пулать, вӑл витӗмлӗ пулма тӑрӑшать".
  
  
  "Сӗнӳ", - шухӑшларӑм эпӗ. " Ҫапла ӗнтӗ, ку пӗтӗмпех."
  
  
  "Уйрӑм ҫын", - терӗ Таня. "Препарат хистенипе эсир квалификациллӗ гипнотерапт витӗмне ҫав тери хӑнӑхатӑр. Хамӑр тӗпчев ҫулӗсенче туса хатӗрленӗ тӗрӗслев меслечӗсем патне те".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле тӗллевпе?"
  
  
  Таня ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Тӗпӗ - йӗрӗпе каласа пама кирлӗ мар", - терӗ Калинин, Таньӑран флакон илсе шӗвек тултарса. "Кирек мӗнле пулсан та, эпир ҫак калаҫура мӗн каланине эсир йӗри-тавра нимӗн те аса илейместӗр".
  
  
  Ҫак мӑнкӑмӑллӑ пит-куҫра мана тем ҫилентерчӗ. "Ҫӗвӗҫ сана!"- тесе кӑшкӑрчӗ ӑна эму.
  
  
  Манӑн куҫӑмсемпе тӗл пулас тесе, унӑн куҫӗсем ялкӑшса илчӗҫ, вӑл ман ҫине пӑхсан, эпӗ вӗсен хӑравҫӑлӑхӗн вӑйсӑр хӗлхемне асӑрханӑ пек туйӑнса кайрӗ. "Тархасшӑн, драматизмсӑр, Мистер Картер. Эсир задачӑна ҫеҫ кӑткӑслатӑр".
  
  
  Таня пукан ҫинчен тӑчӗ те техниксемпе калаҫма пычӗ. Аппарата сывлӑш кӗленчисенчен тасатас тесе, калинин ун умӗнче сиккелесе тӑрать.
  
  
  Манӑн кӑкӑр тӑвӑлса ҫитрӗ. Ку вӑл эпӗ нихҫан курман сехӗрленӳпе чи ҫывӑххи пулчӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ ыратнинчен е вилӗмрен нихҫан та хӑраманччӗ, анчах пурте урӑхла пулнӑ. Чӑннипе вӗсем мана вӗлерме, ман ҫынна пӗтерме, унтан ман ӳтӗмпе хамӑн усал тӗллевпе усӑ курма шутларӗҫ. Ҫакӑн ҫинчен шухӑшласанах манӑн ҫан-ҫурӑм сӑрӑлтатса кайрӗ. ХАЛӖ те вӑл, AX хур тӑвас хӑрушлӑх пушах маррине пӗлнӗ. Ҫак плана хатӗрленме - вӑл кирек мӗнле пулсан та-вӗсен уйӑхӗсем е ҫулӗсем те кайнӑ. ҪАКНА пурнӑҫлакан АX агентпа та вӗсем килти пекех пулнӑ.
  
  
  Калинина пулӑшма техник пычӗ. Таня ҫаврӑнчӗ те пирӗн ҫине пӳлӗм урлӑ пӑхрӗ. Техник резина трубкӑна ман хулпуҫҫи ҫумне ҫыхса лартрӗ те манӑн кӗпе ҫаннине тавӑрса хучӗ. Ӑна хулпуҫҫийӗсем ҫинче юн тымарӗсем палӑраҫҫӗ. Намбулин уҫҫӑнах венӑна кӗчӗ.
  
  
  Манӑн доллар урнӑ пек тапать. Калинин ман пата йӗппе пырса тӑрсан, унӑн шталӗ сӑран чӗн пиҫиххисемпе хаяррӑн кӗрешет, ih татӑкне татса пӑрахма тӑрӑшать. Ӑна ҫак пукан ҫинчен тӑма пултарнӑ пулсан, вӑл ҫав арҫынсемшӗн ҫӑмӑллӑнах тӑрӑшма пултарнӑ пулӗччӗ. Анчах тӗрӗсем ҫирӗп пулнӑ.
  
  
  Кӗрешме кирлӗ мар, Мистер Картер, - терӗ калинин ҫемҫен, мана хулпуҫҫинчен ярса тытса. - Ҫак самантра ниепле те тарма май ҫук ".
  
  
  Йӗп анса ларчӗ, техник мана, хускалма ан пултартӑр тесе, хулпуҫҫинчен тытса тӑчӗ. Калинин сӑн-пичӗ, йӗппине сарнӑ венӑна чиксе, поршень ҫине шприца пуссан, кӑмӑллӑ пулнине систерчӗ.
  
  
  Пиллӗкмӗш сыпӑк.
  
  
  Мана эйфори туйӑмӗ ҫавӑрса илчӗ. Унтан манӑн ӳт-пӳ хытса ларчӗ. Эпӗ сывлани сисӗнмеллех чакрӗ, вӑл ҫамкипе ҫӳлти тути ҫинчен тар юхнине туйрӗ. Наркотиксемпе наказани пани мана пӑшӑрхантармарӗ те, ҫав тери хӑраса ӳкни иртсе кайрӗ. Вӑл халӗ те вӗсем мана мӗн каланине аса илме пултаратчӗ-ха, эпӗ вӗсем террор тӑрӑх темле хӑрушӑ экспериментпа усӑ курма хатӗрленнине пӗлеттӗм, анчах ку мана текех пӑшӑрхантармастчӗ. Ӑна, хам мӗн тумаллине пӗлеттӗм, анчах ку мана пӗртте пӑшӑрхантармастчӗ. Темиҫе минут хушши вӑл ҫак туйӑмпа кӗрешрӗ, хӑй ӑшӗнче туйнӑ ҫилле чӗртсе яма хӑтланчӗ, анчах нимӗн те юлмарӗ. Вӗсем пире мӗн тунӑ пулӗччӗҫ, мӗн калӗччӗҫ-ши, ҫакӑ мана кӑмӑла каятчӗ. Ҫакӑнпа кӗрешни, уншӑн пӑшӑрханни айванла пулчӗ. Вӑл ih влаҫра пулнӑ, ih вӑйӗ питӗ пысӑк пулнӑ. Ӑна пӑхӑнатӑп та, тен, мӗнле те пулин сывалӑп. Тепӗр тесен, ку чӑнах та вӑрах вӑхӑтлӑх малашлӑхра кирлӗ япала пулнӑ.
  
  
  Ih сӑн - питсем ман умра-Таньӑпа Калинин-чалӑшса кайрӗҫ, - вӗсем пӑхаҫҫӗ.
  
  
  мана, читлӗхри тинӗс сысни пек, хирӗҫлемерӗм. Вӗсен ӗҫӗ пулнӑ, вӑл вӗсене ҫапла тума ирӗк панӑ.
  
  
  Калинин ман пит патнелле туртӑнчӗ те куҫ хупанкисене ҫӗклерӗ. Вӑл Таня еннелле пуҫне сулчӗ те тухса кайрӗ. Таня ман пата пичӗпе пычӗ. Вӑл ҫывӑхах ларчӗ. Ӑна, йӑлтӑртатса тӑракан сенкер куҫӗсенчен пӑхса, ӗлӗк тунсӑхланӑ виҫене тупрӗ.
  
  
  "Халӗ эсӗ хӑвна питӗ хавшак, питӗ ирӗклӗ туятӑн", - терӗ вӑл мана ҫемҫе те туйӑмлӑ сасӑпа. Сассӑм, интонацийӗ манӑн ырлӑх туйӑмне вӑйлатрӗҫ.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ, ee куҫӑн тӗттӗм кӑвак бассейнӗсем ҫине пӑхса.
  
  
  "Эсӗ мана куҫран пӑхнӑ чухне санӑн куҫусем ывӑнаҫҫӗ. Санӑн куҫхупаххисем питӗ йывӑрланаҫҫӗ, эсӗ ih хупасшӑн".
  
  
  Манӑн куҫ хупанкисем чӗтренсе илчӗҫ.
  
  
  "Халӗ куҫа уҫма йывӑр. Пилӗк сехетчен шутласа пӗтерсен, эсир куҫӑрсене хупатӑр, мӗншӗн тесен кӑмӑлӑр пур. Куҫа хупсан, эсир калама ҫук ҫӑмӑлланатӑр. Унтан, ih алӑка хупсан, эсир ерипен тарӑн транс ӑшне путӑр. Пӗччен. Эсир питӗ ыйхӑллӑ. Иккӗ. Сирӗн куҫ хупанкисем питӗ йывӑр. Виҫҫӗ. Эсир шалтах халсӑрланнӑ, пӑхӑнатӑр. Тӑваттӑ. Сирӗн куҫӑрсем хупӑнсан, эсир ман сасса хӑвӑрӑн ответсемпе ӗҫӗрсене хирӗҫ пыма ирӗк паратӑр. Пиллӗк ".
  
  
  Манӑн куҫсем хӑйсен залпӗпе хупӑнчӗҫ тейӗн. Ӑна хупасран ih тытса чарма пултарайманнине пӗлетӗп, анчах тытӑнса пӑхасшӑн та мар.
  
  
  "Эсир халӗ гипнотика трансӗнче, ман сасса хирӗҫ сас паратӑр".
  
  
  Вӑл ҫемҫе те лӑпкӑ сасӑпа калаҫать, сасси темшӗн питӗ ӗнентерӳллӗ. Вӑл хӑй сассин илемлӗ янӑравне - ҫав туйӑмлӑ, илӗртӳллӗ сассине-ҫав тери юратнине асӑрхарӗ те, манӑн вӑл мӗн ыйтнине пурне те тӑвас килчӗ.
  
  
  "Эсир ӑнланатӑр-и?"- ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ҫапла, ӑна ӑнланатӑп."
  
  
  "Аван. Халӗ эпир ҫак ункӑна сирӗн пуҫӑр ҫине тӑхӑнтартма, электродсем ҫирӗплетсе лартма хатӗрленетпӗр". Ӑна, такам оборудование ман пуҫ ҫине куҫарнине туйса илтӗм. Вӑл пуҫӗ ҫинчи ҫыхӑ пек туйӑнчӗ, вара вӑл пралуксен лабиринтне аса илчӗ.
  
  
  "Халлӗхе ӑна санпа калаҫатӑп-Ха, Ник, эсӗ машина ҫинчен аудиовизаци даннӑйӗсем илетӗн. Эсӗ курни те, илтни те кӑмӑллӑ пулӗ, сана тарӑн транс туса ҫитерме пулӑшӗ". Таҫта эпӗ кнопка шаклатнине илтрӗм, унтан илемлӗ чечексен авӑрӗ Таня тунӑ тӗттӗмлӗхе атакӑларӗ. Чечексемпе пӗрле ҫемҫе музыка, халиччен нихҫан илтмен илемлӗ музыка килчӗ. Таньӑн сасси те ҫав тери илемлӗ, ҫав тери илемлӗ.
  
  
  "Сирӗн ӳт-пӗвӗрти мӗнпур мышцӑсем ҫемҫен ҫемҫелеҫҫӗ, ҫӑмӑл вӑйсӑрланаҫҫӗ, вара сире эйфорин калама ҫук пысӑк туйӑмӗ ҫавӑрса илет. Эсир аялалла анакан эскалатор ҫинче. Кашни ура пусмассерен эсир ерипен аялалла анатӑр, вара эсир тата вӑйсӑрланатӑр. "
  
  
  Машина маншӑн эскалатор турӗ те, мана, сӑрсен лабиринчӗ урлӑ ҫемҫе тӗттӗмелле юхтарса кайрӗ.
  
  
  "Эсир эскалаторӑн аялти пайӗ патне ҫывхаратӑр та питӗ тарӑн транс ӑшне кӗретӗр. Эсир ман сасса пӗтӗмпех йышӑнатӑр". Вӑл шыв тӗпне ҫитрӗ те ярӑнса ҫӳрекен калама ҫук лайӑх тӗттӗмлӗхре пулчӗ, унтан нихҫан та каясшӑн пулмарӗ.
  
  
  "Эпӗ сире пилӗк сехетчен шутлама ыйтатӑп, анчах эсир виҫӗ цифра ирттерсе ярӑр. Эсир виҫӗ цифра калама пултараймастӑр. Халӗ пилӗк сехетчен шутласа пӑхӑр".
  
  
  Манӑн тутасем хускалса илчӗҫ. "Пӗрре, иккӗ, тӑваттӑ, пиллӗк". Манӑн ҫӑвар та, пуҫ мими те виҫӗ номерпе пӗр пек мар.
  
  
  "Питӗ аван", - терӗ Таня. "Халӗ мана хӑвӑн ятна кала, кам эсӗ?"
  
  
  Ман ӑшӑмра темскер хирӗҫлерӗ, анчах ҫак пурне те тума пултаракан сасӑ манран ыйтрӗ, ҫавӑнпа та ӑна Хирӗҫ: "Унӑн Никтерӗ", - терӗ. ӐНА АX-Мӗш класра ӗҫлетӗп, Унта Манӑн N Код ячӗ пур..."Эпӗ номерне те, Киллмастер рейтингне те аса илеймерӗм ". Малалла идентификаци ҫинчен тӗплӗрех информаци патӑм.
  
  
  "Аван. Халӗ мана тимлӗн итлӗр. Эсир мана мӗн каланине те, хӑвӑр иртнипе ҫыхӑннӑ ытти япаласене те манатӑр. Ҫак самантра сирӗн чӑн-чӑн амнези аталанать".
  
  
  Тӗлӗнмелле япала пулса иртрӗ. Эпӗ пӗтӗм ӳт-пӗвӗмпе чӗтреме тытӑнтӑм, вӑл иртсе кайсан, унӑн пуҫӗ ҫаврӑннине туйрӑм. Ӳт-пӳ эффекчӗсем иртсе кайсан, вӑл хӑйне урӑхла туйрӗ. Ку питӗ пысӑк уйрӑмлӑх пулнӑ, анчах ман таврари пӗтӗм тӗнче ҫухалнӑ пек туйӑннӑ. Манӑн пӑсланса тӑракан ӳт-пӗвӗмпе Таньӑсӑр пуҫне тӗнчере урӑх нимӗн те юлмарӗ.
  
  
  "Кам эсӗ?"
  
  
  Вӑл пӗр минут шухӑшласа тӑчӗ. Нимӗн те тухмарӗ. Вӑл пӗтӗм вӑйӗпе тӑрӑшнӑ, анчах ответлеме пултарайман. Манӑн ҫын пулман. Вӑл вӗҫӗ-хӗррисӗр тӗттӗмлӗхре ишсе ҫӳрекен чӗрчун, мана ят парасса кӗтекен чӗрчун пулнӑ, классификациленӗ, классификациленӗ.
  
  
  "Пӗлместӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ӑҫта пурӑнатӑн эсӗ?"
  
  
  "Ҫак тӗттӗмлӗхре", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ӑҫтан килтӗр эсир?"
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп."
  
  
  "Аван. Ӑна санӑн асна уҫӑлтарӑп. Халӗ ӗнтӗ эсӗ хӑвӑн умӑнта ҫын сӑнарне курӑн". Машина кӑшкӑртса ячӗ те, эпӗ пӗр ҫынна куртӑм. Вӑл ҫӳллӗ, хура ҫӳҫлӗ, кӑвак куҫлӑ. "Ку арҫын-эсӗ", - терӗ вӑл малалла. "Эсир-Рафаэль Лачес".
  
  
  "Рафаэль Лачес", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсир Пӗрлешӳллӗ Штатсенче темиҫе ҫул пурӑннӑ венесуэль. Эсир ҫуралнӑ
  
  
  Маргаритӑра Каракасра вӗреннӗ. Эсир темиҫе енӗпе ӗҫленӗ, анчах халӗ эсир активлӑ революционер ".
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсир Авенид Боливар хваттерӗнче, 36, Кунта, Каракасра пурӑнатӑр".
  
  
  "Авенида Боливар, 36".
  
  
  Вӑл мана хамӑн ҫемье е туссем ҫукки ҫинчен, унпа пӗрле пулнӑ ҫынсем ҫак ҫуртра, революцири юлташсем пулни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  "Каярахпа эсӗ хӑв ҫинчен ытларах пӗлӗн", - терӗ вӑл юлашкинчен. "Халлӗхе сирӗн канас пулать. Ӑна пилӗк ҫул каяллах шутлӑп. - Шутра эсир транс тӑрӑх майӗпен тухатӑр та каллех тӑна кӗретӗр. Пиллӗк. Эсир каллех эскалатор тӑрӑх ҫӳлелле хӑпаратӑр. Тӑваттӑ. Эсир пӗтӗмпех канӑҫ пама пултаратӑр. кантӑмӑр, анчах эсир ытларах ӑнланса илетӗр. Виҫҫӗ. Сирӗн куҫӑрсем пӗр ҫын шучӗпе уҫӑлсан, куҫа хупиччен эсир нимӗн те аса илейместӗр, пачах нимӗн те. Иккӗ. Куҫӑрсем уҫӑлсан, эсир Эпӗ Рафаэль Чапаев ҫинчен каланине ҫеҫ аса илӗр. Тулли амнези пуҫланиччен эсир нимӗн те аса илейместӗр. Пӗччен ".
  
  
  Вӑл куҫне уҫрӗ. Унта хӗр ларнӑ, вӑл ку сӑн-пите ӗлӗк курнине пӗлнӗ, анчах мӗнле лару-тӑрура пулнине пӗлмен. Ку вӑл куҫне хупиччен кӑшт маларах пулнӑ пулмалла. Вӑл венесуэла таврашӗнче маррине тӳрех асӑрхарӗ, ҫакӑ вара манӑн илемлӗ сӑн-питпе интересленессине чакарчӗ. Ӑна испанири таркӑн чӗлхепе калаҫнӑ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Qué pasó?"
  
  
  "Эсир, сеньор Лачес, кӑштах лӑплантараканччӗ. Эсир аварие лекрӗр те тӗллев ҫине ҫапрӑр, вара эпир темиҫе кун хушши сирӗншӗн тӑрӑшӑпӑр. Эсир чӑнах та хӑвӑрӑн революцилле соратникӑрсене палласа илтӗр-и, дон? "
  
  
  Ӑна пӳлӗме пӑхса ҫаврӑнчӗ. Техник мана пукан ҫинче тытса тӑракан тӑлӑсене вӗҫертрӗ те ман пуҫ ҫинчен темскер хыврӗ. "Мӗншӗн... ҫапла", - терӗм эпӗ. - Эпӗ нимӗн те аса илменпе пӗрех.
  
  
  "Ку Калинин тухтӑр, Унӑн Таня Савич, сирӗн вырӑс тусӗсем революциллӗ юхӑмра. Ҫак ытти юлташсем-Менендеспа Сальгадо. Вӗсем сирӗнпе пӗр вӑхӑт хушши хускалса ҫӳрерӗҫ. Эпир сире кунта, ҫак уйрӑм клиникӑна, сиплеме илсе килтӗмӗр. Тепӗр тесен, конференци инҫе мар ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Конференци?"
  
  
  Таня йӑл кулчӗ. "Пурне те пӗр харӑс аса илме ан тӑрӑш. Санӑн хӑвӑн пӳлӗмне кайса канас пулать".
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ тӑмсайла. "Канма. Вӑл питӗ ывӑннӑ".
  
  
  * * *
  
  
  Мана илсе кайнӑ пӳлӗмре шӑп. Выртмалли койка ҫеҫ пулнӑ, анчах больница койки ытти чухне ӑна кӗтме пултарайман. Тепӗр тесен, вӑл закон шыракан ҫын пулнӑ, ҫапла мар-и? Тӳррипе калатӑп, ӑна сахал аса илме пултарнӑ. Шел, эпӗ хӗртен инкек мӗнле пулни ҫинчен ыйтмарӑм, мӗншӗн тесен эпӗ ун ҫинчен астумастӑп. Ҫакӑ ҫеҫ паллӑ пулчӗ-мана сыватнӑ юлташсем кирлӗ пулчӗҫ. Мана вӗсем питӗ кирлӗ. Вӗсем ман амнези мӗн тери йывӑррине пӗлмен. Ну, ку тепӗр темиҫе сехетрен паллӑ пулать. Лайӑх ыйхӑ мана тӳрлет. Анчах мана хӗр каланӑ пысӑк конференцие аса илме пултарайманни пӑшӑрхантарчӗ. Аса илме хӑтланнипе пуҫ мими ҫаврӑнма пуҫларӗ, анчах юлашкинчен вӑл ҫывӑрса кайрӗ.
  
  
  Вӑл сасартӑк ҫӗр варринче вӑранчӗ. Манӑн аташу пулчӗ-ши, е ку тӗлӗнмелле тӗлӗк пулчӗ-ши? Ку тӗлӗк пулчӗ пулмалла. Вӑл темле ют ҫӗршывра, пушӑ ҫӗршывра пулнӑ. Ӑна тӗттӗм те тӗреклӗ урам тӑрӑх чупнӑ, арҫын хыҫҫӑн хӑваланӑ. Ӑна нимӗҫ производствин вӑрӑм хура пистолетне Люгер тытнӑ пулас. Ӑна ҫав ҫынна персе вӗлернӗ те вӗлересшӗн пулнӑ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те ман ҫине персе ячӗ, вара эпӗ шутлани ҫав тери ыратнине туйса илтӗм. Ман алӑри Пистолет сасартӑк кӗске авӑрлӑ пуртӑ пулса тӑчӗ. Унтан вӑл вӑранчӗ.
  
  
  Ку тӗлӗнмелле тӗлӗк пулчӗ. Венесуэлӑсӑр тата Пӗр Евӗрлӗ ҫӗршывра пулнине вӑл астумасть. Ӑна та эпир ӗмӗрте пӗрре арҫынна пемен. Е ӑна? Ку маншӑн ниме те пӗлтермест.
  
  
  Тул ҫутӑлсан, вӗсем ман патӑма апат-ҫимӗҫ тултарнӑ поднос илсе пычӗҫ те, ӑна антӑхса кайсах хам ҫине илтӗм. Каласа пӗтерсен, вӑл тӗкӗр ҫинчи хӑйӗн питне пӑхса илчӗ. Ку паллӑ ӗнтӗ. Анчах ку пит-куҫ Рафаэль Чапаевӑн мар пулас. Эпӗ ӑна хам пата илсе килнӗ тумтир ҫине пӑхрӑм, анчах сӑмахӑм паллӑ мар. Кӗсьисем пуш-пушах, нимӗн те пӗлмеҫҫӗ. Тепӗр сехетрен Менендес килчӗ те мана пралукпа тата ытти оборудованипе пӗрле каялла пӳлӗме илсе кайрӗ.
  
  
  "Ырӑ ир пултӑр, сеньор Лачес", - саламларӗ Мана Таня ятлӑ хӗр. "Эсир ҫӗнӗ сипленме хатӗр-и?"
  
  
  "Ҫапла, ӑна ҫапла шутлатӑп", - терӗм эпӗ, машинӑсем ҫине пӑхса. "Анчах ку пурте кирлӗ-ши? Ӑна мӗнле сипленине унӑн отелӗ пӗлесчӗ".
  
  
  "Тархасшӑн, - терӗ Таня, мана пысӑк пукан кӑтартса. "Сирӗн пире шанас пулать, сеньор Лачес. Эпир сирӗн туссем".
  
  
  Унӑн sel кресло ҫинче, анчах мана аван мар пулса кайрӗ. Унӑн отелӗ ҫак ҫурт тавра тухса Каракас урамӗсем тӑрӑх ҫӳресе, Авенид Боливара таврӑнмалла. Ҫак палланӑ сӑн-сӑпатсем мана аса илтерӗҫ, мана сывӑ тӑвӗҫ тесе шанса тӑчӗ вӑл. Ку ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулмасан, эпӗ тӳрех киле каятӑп, тесе сӑмах пачӗ вӑл хӑйне.
  
  
  "Халӗ шалкӑм ҫап", - терӗ Мана Калинин ятлӑ ҫын.
  
  
  "Эпӗ сире ҫӑмӑл лӑплантаракан япала парӑп ". Вӑл ман хулпуҫҫи ҫине тирсе лартрӗ те таканлӑ инъекци турӗ.
  
  
  Ман пуҫра ят вӗлтлетсе иртрӗ. Намбулин. Ӑҫта илтнӗ ӑна ӗлӗк? Ҫакӑн ҫинчен ытларах шухӑшлама пуҫличчен вӑл мана тарӑн эйфори ҫавӑрса илнине туйма пуҫларӗ, эпӗ вара сӑмахсемпе ытти япаласемпе интересленме пӑрахрӑм.
  
  
  Тахӑшӗ ман пуҫри тумне тӳрлетрӗ. Эпӗ хирӗҫлемерӗм. Тепӗр минутран таня сассине илтрӗ.
  
  
  "Эсир куҫа хупасшӑн. Эсир ӑна пилӗк сехетчен хупатӑр". Вӑл шутласа пӑхрӗ те, манӑн куҫсем хупӑнчӗҫ. Тӗттӗмре сасартӑк чечек ҫуталса кайрӗ, вӑл темле тӗлӗнмелле музыкӑна илтрӗ, ҫав музыка мана темшӗн палланӑ пек туйӑнчӗ. Сасӑ шӑпланчӗ, анчах чечекпе музыка мана ҫаплах аялалла та аялалла туртрӗҫ. Мана эскалатор ҫинче пек туйӑнчӗ. Унтан ман пуҫ тӑрӑх тепӗр сасӑ илтӗнчӗ. Сасӑ мана оборудовани ҫинчен пӗтӗмпех каласа пачӗ. Кашни вак-тӗвек, эпӗ ҫуралнӑ кунран Пуҫласа Эпӗ Нумай пулмасть Венеуэлӑна Пӗрлешӳллӗ Штатсен тиранилле империализмӗнчен хӑтарассишӗн сулахай юхӑмра ӗҫленичченех. Конкретлӑ сценӑсем пулнӑ. Пурте пӗтсен, ӑна хӑйӗн иртнӗ пурнӑҫӗ ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе каласа пачӗҫ. Ман амнезирен сывалчӗ.
  
  
  Вӑл "Самосуда" ятлӑ политика ушкӑнӗн членӗ пулнӑ, ун тӗллевӗпе Венесуэла правительствине сирпӗтсе антарасси тата вырӑссем пулӑшнипе сулахай режима йӗркелесси пулнӑ. Мана темиҫе уйӑх каярах, икӗ кун каярах, америка посольстви патӗнче демонстраци вӑхӑтӗнче амантрӗҫ.
  
  
  Таня каллех калаҫма пуҫларӗ. "Сирӗн лидер пире дружинниксен речӗсем полици тактики умӗнче хӑравҫӑ дезертирла тарнӑшӑн пӗтни ҫинчен пӗлтерме ыйтрӗ. Ҫавӑнпа та халӗ ӗҫе тытӑнас пулать. Эсир ҫак ӗҫе тума суйласа илнӗ.
  
  
  "Венесуэла Пӗрлешӳллӗ Штатсенчен ытла та пӑхӑнса тӑрать", - терӗ вӑл малалла. "Пӗрлешӳллӗ Штатсем Венесуэла нефть экспорчӗн 40 процентлӑ экспортне туянаҫҫӗ, ҫакӑ американецсене Венесуэла валли вилӗмлӗ экономика тытӑмӗ парать. Венесуэла президенчӗ тата капитализмлӑ правительство вӗсене пӗтӗм ҫӗршыва американецсене париччен пӗтерсе тӑкмалла. План туса хатӗрленӗ. Каракасри пулас конференцисене шута илсе туса хатӗрленӗ.
  
  
  "Конференци Пӗрлешӳллӗ Штатсен венеуэл президенчӗпе Вице-президенчӗ хушшинче тӗлпулу пулать. Вӑл халӑхӑн ҫак тӑшманӗсене иккӗшне те питӗ пысӑк инкек кӳме май парӗ. Каярахпа сире план тата детальсем ҫинчен каласа парӗҫ. Ӑнланатӑр-и эсир? "
  
  
  "Ҫапла, ӑна ӑнланатӑп."
  
  
  "Аван. Эсир вӑрансан, эпӗ сире мӗн каланине, тарӑн трансра чухне эсир мӗн илтнине, мӗн курнине пӗтӗмпех тӗплӗн аса илӗр. Сирӗн пуҫӑрта детальсем ҫинчен ыйтусем сиксе тухсан, эсир ӑнланни ответсем парӗ, кирек мӗнле йывӑрлӑха та тултарӗ, ҫакӑ сире пӑшӑрхантарма пултарать. Эсир, Рафаэль Чапаев пек, Хӑвӑр идентлӑхӑра иккӗлентермӗр, ҫак политикӑллӑ философи тӗпленесси пирки иккӗленмӗр ".
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран ман куҫсем чӑн-чӑн йӗркепе уҫӑлчӗҫ те, вӑл таня пилӗк ҫултан пуҫласа пӗр сехетчен каялла шутланине аса илчӗ. Ӑна та хӑйӗн иртнӗ пурнӑҫӗ ҫинчен аса илчӗ. Вӗсем пире мӗн тунӑ пулӗччӗҫ, ҫавна тунӑ пулӗччӗҫ. Вӑл пӗтӗмпех амнезирен сывалчӗ.
  
  
  Таня йӑл кулчӗ. - "Эсир хӑвӑра мӗнле туятӑр, юлташ?"
  
  
  "Питӗ аван", - терӗм эпӗ. " Наркотик мана аса илтерчӗ. Вӑл Каракасри конференцисене хирӗҫ миссие хутшӑнмалла, халӗ ӑна ҫакӑн ҫинчен аса илчӗ. Ӑна хатӗр - и?»
  
  
  "Эсир хатӗр пулӑр", - терӗ вӑл.
  
  
  Калинин ҫаврӑнчӗ те, Таньӑпа иксӗмӗре пӗччен хӑварса, техника патне пӳлӗмӗн инҫетри вӗҫӗнче пычӗ. "Эпир санпа... эпир пӗр-пӗрне астӑвассинчен лайӑхрах пӗлетпӗр-и?"Унран ыйтрӑм. Манӑн пӗр самантлӑха Таня сӑнарӗ, вӑл ҫарамас ирина.
  
  
  Унӑн куҫӗсенче темскер палӑрчӗ, унтан унӑн пит-куҫӗ кӑшт кулнӑ пек пулчӗ. "Эсӗ аса илессе шаннӑччӗ эпӗ. Пирӗн пӗрле каҫ пулчӗ. Астумастӑн-им эсӗ?»
  
  
  "Пӗтӗмпех мар", - терӗм эпӗ. "анчах ӑна кӑшт ҫеҫ аса илтӗм, манӑн ытларах аса илес килет".
  
  
  Вӑл хуллен кулса ячӗ. "Клиникӑран тухса кайиччен, тен, эпир каллех темиҫе минут пӗрле ирттерӗпӗр".
  
  
  "Ку кӗтмелли япала", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хӑйне пӗтӗмпех лайӑх туять пулин те, вӗсем ӑна хӑйсен пӳлӗмӗнче выртса кантарасшӑн. Таня ҫинчен вӑл кӑштах шухӑшларӗ. Тӗлӗнмелле. Манӑн раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт манӑн пурнӑҫра чи кирли пулнӑ, анчах эпӗ ҫав тӗлӗнмелле хӗр ҫинчен шухӑшлама пӑрахма пултараймарӑм.
  
  
  Таня ҫинчен шухӑшламан чухне ӑна авари пулнӑран маннӑ иртнӗ кунсене аса илме тӑрӑшрӑм. Аса илме хӑтланса пӑхрӑм та, мана пӗр пысӑках мар ӗҫ аса килчӗ. Маргарита хӗрринчи тӑм пӳрте ҫара уран чупса кӗчӗ. Унтан ӑна, ҫак ҫурт манӑн ҫурт пулнине, мария ятлӑ илемлӗ хура ҫӳҫлӗ хӗрарӑм ман анне пулнине аса илтӗм. Эпӗ тӑхӑр ҫулта чухне вӑл та, манӑн атте те вилнӗ. Часах вӑл Каракаса ҫитнӗ, унта тӑванӗсем патӗнче пурӑннӑ, патшалӑх служащийӗнче вӗреннӗ.
  
  
  Ҫаксем пурте халӗ те темле тӗлӗнмелле пек туйӑнаҫҫӗ. Ӑна хӑйӗн иртнӗ пурнӑҫӗ урлӑ мӗн те пулин аса илме пултарнӑ, анчах ҫав япаласем тӗрӗс мар пек, шухӑшлӑ сӑнарсем тӗксӗм те тӗтреллӗ пек туйӑннӑ. Вӑл вӗсем ҫинчен юриех шухӑшлама пӑрахсан, вӗсем манӑҫа тухса ҫухалаҫҫӗ, мана чӑн-чӑн пай пек туйӑнмаҫҫӗ.
  
  
  Тӗлӗнмелле,анчах манӑн чи ҫутӑ асаилӳсем Вӗсем Темиҫе ҫул хушши Америкӑра, тиемелли платформа ҫинче ӗҫлесе пурӑннӑ.
  
  
  Ӑна кунӗпех хӑйӗн пӳлӗмӗнче ирттерчӗ. Ҫав каҫхине Ман пата Таня пычӗ. Вӑл шӑппӑн кӗчӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ. Вӑл ах Каракас конференцийӗн хаҫатне вуланӑ койка вӗҫӗнчен тӑчӗ. Пирӗн стетоскоп пурччӗ, аллинче планшет пурччӗ.
  
  
  "Санӑн юн тымарне хыпашласа пӑхма пултаратӑп-и?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Паллах."
  
  
  Вӑл манӑн алӑ сыппине хӑйӗн пӗчӗк ҫемҫе аллипе тытса тӑчӗ. Пирӗн куҫсем тӗл пулчӗҫ те, вӑл хӑвӑрт ҫаврӑнса тӑчӗ. Вӑл хӑйӗн диаграмми ҫине паллӑ турӗ, унтан стетоскопне ман кӑкӑр ҫумне лартрӗ те пӗр самант итлесе тӑчӗ.
  
  
  "Эсир ӑш пӑтраннине туятӑр-и?"
  
  
  "Ҫук."
  
  
  "Тӗлӗкре потоотделени пур-и?"
  
  
  "Ӑна астуни мар".
  
  
  Эпӗ унӑн тулли тутисем ҫинчен унӑн ӳт-пӗвӗн туйӑмлӑ авӑнчӑкӗсем ҫине пӑхрӑм. Ман пуҫра каллех витлекен сӑнар - таня ҫарамас ирина вӗлтлетсе иртрӗ. Тепӗр штопора экстрассенсор пек туйӑннӑ.
  
  
  "Аса илтӗм терӗн эсӗ ... пирӗн хушӑра ҫывӑхрах, Рафаэль".
  
  
  "Ҫапла, ӑна ҫакна аса илтӗм."
  
  
  "Эсир мана мӗн аса илнине каласа пама пултарайман пулӑттӑр-и?"
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Ҫук. Ку эсӗ пулнӑ. Ирина".
  
  
  Унӑн илемлӗ кӑвак куҫӗсем ман куҫӑмран пӑрӑнаҫҫӗ. Ӑна пирӗн планшетпа стетоскоп илчӗ те ih урайне пӑрахрӗ. Унтан ӑна хуллен хӑй патнелле туртрӗ. Ӑна чуптурӗ те, лешӗ хуравларӗ.
  
  
  "Эсӗ чӑнах та манпа ҫывӑрнӑ, ҫапла мар-и?- шӑппӑн ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл вырӑнтан хускалма хӑтланчӗ, анчах эпӗ ӑна тытса чартӑм. "Рафаэль, эсӗ еркӗн мар", - хирӗҫлерӗ вӑл. "Эсӗ революционер. Санӑн хӗрарӑмсем валли вӑхӑт пулман".
  
  
  "Ӑна, тен, пӗрре те пулин вӑхӑт тупнӑ пулӗ, - хирӗҫлерӗ унӑн хутне кӗнӗ пӗлтерӗвӗсене.
  
  
  Унӑн куҫӗсем манӑн куҫсене тупрӗҫ. "Ҫапла, пӗрре". Вӑл аса илнӗ пек туйӑнать. "Демонстраци пуҫланиччен кӑшт маларах америка посольстви патӗнче. Ӑна сирӗн хваттере ҫыру илсе килчӗ, эсир мана юлма ыйтрӑр".
  
  
  "Эпир пӗр - пӗрне чуптурӑмӑр, эпӗ сана ҫав тери ҫывӑха пӑчӑртаса тытрӑм", - терӗм эпӗ, унӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗ тӑрӑх аллӑмсемпе хуллен сӑтӑрса.
  
  
  "Рафаэль, тархасшӑн...- вӑйсӑррӑн хирӗҫлерӗ вӑл.
  
  
  Вӑл унӑн формине пилӗк таран вӗҫертрӗ те, ee хӑй ҫумне пӑчӑртаса, аллине шалалла чикрӗ. Ӑна ee кӑкӑрӗнчен ачашларӗ, эпӗ сӗртӗннипе унӑн ӗмкӗчӗсем хытса ларнине туйрӗ.
  
  
  "Рафаэль ..."
  
  
  Эпир каллех чуптурӑмӑр. Вӑл хирӗҫ тӑма пӑрахрӗ те, эпӗ ачашланине хирӗҫ сасартӑк ҫав тери хӗрӳллӗн ответ пачӗ, унӑн ҫӑварӗ тӗпченӗ чух пӗтӗм ӳт-пӗвӗ туртӑнса илчӗ. Чуптуса пӗтерсен, эпир иксӗмӗр те сывлама чарӑнтӑмӑр, тата ытларах ӗҫес килтӗмӗр.
  
  
  "Ах, Турӑҫӑм, Рафаэль", - ассӑн сывласа илчӗ вӑл.
  
  
  Вӑл формине хывса урайне ӳкерчӗ. Вӑл хӑйӗн вӑрӑм та яка пӗҫҫисем ҫинчи трусикӗсене епле хывнине сӑнаса тӑчӗ. Вӑл койка патне пычӗ те карӑнса илчӗ, пӑлханнипе унӑн ӳт-пӗвӗ чӗтрерӗ. Вӑл хӑвӑрт хывӑнчӗ те унпа юнашар выртрӗ. Манӑн пӳрнесемпе тутасем унӑн чӗтрекен вӗри ӳчӗн кашни дюймне хыпашларӗҫ.
  
  
  Вӑл сасартӑк сиксе ларма хӑтланчӗ, анчах ӑна ee хытӑ чӑмӑртарӗ. "Мӗн тӑватӑп-ха эпӗ сана?"кӑшкӑрса ячӗ вӑл. Унӑн сӑмахӗсене вӑл, чӗлхипе ҫӑварне тарӑн путса, пӑвса лартрӗ. Вӑл каллех ответлеме пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл куҫ умӗнче хӑюллӑ пулнине эпӗ пӗлмен, маншӑн пурпӗрех пулнӑ. Ӑна унӑн пиҫсе ҫитнӗ, ӑшӑ ӳт-пӗвӗ ҫинчен ҫеҫ шухӑшлама пултарнӑ. Вӑл пирӗн ҫине ҫаврӑнса выртсан йынӑшса ячӗ. Унӑн пӗҫҫисем уҫӑлчӗҫ те, чӗрнисем ман ҫурӑм ҫине тирӗнсе ларнине туйрӑм. Вӑл сасартӑк пирӗн пата кӗчӗ те, савӑннипе кӑшкӑрса ячӗ. Ун чухне пурте тӗттӗм, ответсӑрлӑх, чарусӑр хӗрӳлӗх ӳссе пынӑ.
  
  
  Улттӑмӗш сыпӑк.
  
  
  Мана каллех пукан ҫумне ҫыхса лартрӗҫ, пӳлӗмре пачах тӗттӗм. Вӗсем мана тата тепӗр инъекци пачӗҫ, анчах ку хутӗнче тархаслакан нимӗнле сасӑ та пулмарӗ. Манра наркотик ҫеҫ ӗҫлет. Таньӑпа Калинин пӳлӗмре те ҫук.
  
  
  Вӗсем "юлашки фаза"ҫинчен темӗн аса илчӗҫ. Ӑна, вӗсем вырӑсла калаҫнине илтнӗччӗ, вырӑсла хӑҫан та пулин вӗреннине астуман пулин те, темшӗн пӗтӗмпех ӑнланса илчӗ.
  
  
  Унӑн sel кресло ҫинче ларнӑ чух тӗттӗмре ман умма сӑнар тухса тӑчӗ. Ку президент пулнӑ, вӑл политикӑллӑ сӑмах каланӑ. Вӑл манран ҫирӗм футра ҫеҫ, калаҫнӑ чухне аллисемпе хӑлаҫланать. Вӑл мана пӑшӑрхантаракан япаласем ҫинчен каларӗ. Ун ҫине сивӗ тар тапса тухрӗ. Эйфори хаярланса кайрӗ, мӗншӗн тесен президент сӑмахӗсем хытӑран та хытӑрах кӳренме пуҫларӗҫ. Унӑн сӑн-пичӗ ерипен улшӑнса, хӑрушла улшӑнса кайрӗ. Тепӗр минутран сӑнӳкерчӗкрен мӗн юлнине пурне те паллӑ пулчӗ. Кукӑрӑлса ларнӑ тута хӗррисене кӳренӳ ҫапа-ҫапа илнӗ май, вӑл сарӑлнӑҫемӗн сарӑлма пуҫларӗ. Пит-куҫ ҫав тери ҫывӑх пулнипе эпӗ алла тӑсса ӑна атакӑлама пултаратӑп пулӗ тесе шутларӑм.
  
  
  Вӑл пӳлӗмре кӑшкӑрнине илтрӗ те, вӑл ман пыр тавра явӑнса ҫӳренине ӑнланчӗ. Вӑл, ҫара аллисемпе ӳте ҫурса, ӑна пӳрнисемпе чӑрмаласа, ҫав хӑрушӑ пит патне хаяррӑн кармашрӗ.
  
  
  Анчах эпӗ ӑна тума пултараймарӑм. Ҫав хӑрушӑ ҫынсем патне кармашса ӑна пӗтерме май ҫуккишӗн вӑл ҫав тери тарӑхса, мӗскӗннӗн кӑшкӑрса ячӗ. Тепӗр минутран сасӑ шӑпланчӗ, тавралӑх шӑпланчӗ, сӑнран улшӑннӑ сӑн-пит ҫаплах ман умма шӑвать.
  
  
  Сасартӑк
  
  
  Таньӑн сасси тӗттӗм ҫӗрте илтӗнчӗ. "Ку сирӗн тӑшман. Вӑл сирӗн халӑхпа ирӗклӗх хушшинче тӑракан ҫын. Вӑл ирсӗр, киревсӗр чӗрчун, ҫавӑнпа вӑл хӑйӗн халӑхӗн виллисемпе тӑранса пурӑнать. Эсир ӑна яланах юратман, хӑраман, анчах халӗ эсир ҫав тери хаяр йӗрӗнӳпе хыпса ҫунатӑр. Эсир ҫакна хӑвӑр пурнӑҫӑрта кама та пулин е мӗн те пулин курайманнинчен ытларах кураймастӑр ".
  
  
  Кӗҫ-вӗҫ ман кӗҫ-вӗҫ урмӑшса кайнӑ сӑн-пите курайманнипе, йӗрӗннипе кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса каяс пек туйӑнчӗ ӑна. Вӑл президентӑн ирсӗр сӑмахӗсене аса илчӗ те, чӗрнисем алтупанне ҫурса пӑрахичченех чышкисене чӑмӑртарӗ.
  
  
  Юлашкинчен ӳкерчӗк тӗттӗмре ҫухалчӗ те урӑххипе улшӑнчӗ. Малтан эпӗ ӑна палламанччӗ, унтан ӑна хаҫатсем урлӑ аса илтӗм. Ку америка вице-президенчӗ пулнӑ. Вӑл акӑлчанла калаҫать, анчах ӑна питӗ лайӑх ӑнланать. Вӑл венесуэла правительствипе тачӑ ҫыхӑну тытасси ҫинчен, Пӗрлешӳллӗ Штатсем венесуэла президенчӗ влаҫра юлтӑр тесе экономикӑпа ҫар пулӑшӑвӗ ытларах сӗнесси ҫинчен ӑнлантарса пачӗ. Вӑл калаҫнӑ хушӑра унӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. Унӑн куҫӗсем хаярланнӑҫемӗн хаярланса пычӗҫ, усть-невинскинче вара йӗрӗнчӗк те йӗрӗнчӗк сӑмахсем тухса тӑчӗҫ.
  
  
  Светтуйсене ҫутсан, вӑл йӗп-йӗпе тара ӳкнӗ. Техник мана пукан ҫинчен илчӗ те каялла ман пӳлӗме илсе кайрӗ. Препаратпа ниепле ҫӗнтерме ҫук эмоцисем манӑн энергие пӗтӗмпех пӗтерсе хучӗҫ. Манӑн урасем ҫав тери вӑйсӑрччӗ, эпӗ аран-аран утма пултараттӑм.
  
  
  Ман пӳлӗме таврӑнсан, техник мана койка ҫине ларма пулӑшрӗ те ман ҫине ҫӳлтен аялалла пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Санпа пурте йӗркеллӗ-и?"
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп."
  
  
  Вӑл кӑмӑллӑн каларӗ. - "Ку пӗтӗмпех сирӗн миссишӗн кирлӗ".
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ. - "Таня Савич Ӑҫта?"
  
  
  "Проектпа аппаланать вӑл".
  
  
  "Манӑн ӑна курас пулать".
  
  
  "Хӑратӑп, ку пулма пултараймасть".
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. Вӑл Сальгадо ятлӑ ҫамрӑк венесуэль пулнӑ. Вӑл тӳрӗ кӑмӑллӑ ҫын пек курӑнать. Тен, хӑйне унта пӗр пытармасӑр каласа панӑшӑн, ӑна курнипе, хӑй мӗн шухӑшланине те тавҫӑрса илейменнипе персе янӑ пулӗ.
  
  
  "Нивушлӗ ӑна та ҫав хема теҫҫӗ? Нивушлӗ ҫакӑ та халӑх медицини революцишӗн кирлӗ?»
  
  
  Унӑн куҫӗсем ман ҫине хӗсӗнчӗҫ. "Эсӗ ун пирки иккӗленетӗн-и?- пӑшӑрханса ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ... эпӗ пӗлместӗп. Ҫук пулӗ тетӗп. Хӑш чухне мана ухмаха ернӗ пек туйӑнать".
  
  
  "Эсир ухмаха ермен. Чӑнах та, эсир халӗ сывах". Ку сасӑ лӑплантарать.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Клиникӑра вӑл мӗн тери нумай пурӑннӑ?»
  
  
  Вӑл, мана ответлес-и тесе ыйтнӑ пек, иккӗленсе тӑчӗ. "Виҫӗмкун каҫхине сире юлташ илсе килчӗ".
  
  
  "Хӑҫан тухса кайма хатӗр эпӗ ӑна?"
  
  
  "Паян."
  
  
  Вӑл чавси ҫине вӑйсӑррӑн ҫӗкленчӗ. - "Чӑнах-и?"
  
  
  "Юлашки тапхӑр паян каярах вӗҫленет. Сирӗн тата темиҫе паллашмалли заняти пулать. Тепри сирӗншӗн питех кӑмӑллӑ пулмӗ, анчах ун ҫинчен пӗличчен вӑл вӗҫленӗ. Ку эсир конференцире ӗҫлеме хатӗрленнин питӗ кирлӗ пайӗ ".
  
  
  "Мӗнле ӗҫ ку?"
  
  
  "Вӗсем сире паян каярах калӗҫ".
  
  
  Сасартӑк алӑк уҫӑлчӗ те, Калинин тухтӑр кӗчӗ. Вӑл техник ҫине ҫиленсе пӑхрӗ. "Мӗн ку? Мӗншӗн эсир Халӗ те Сеньор Чапаевпа?»
  
  
  Техник хӑраса ӳкнӗ пек курӑнать. - "Вӑл отель кӑштах калаҫма".
  
  
  "Ӗҫе таврӑн", - кӗскен каларӗ Калинин.
  
  
  "Ҫапла, паллах."Сальгадо ҫаврӑнчӗ те пӳлӗмрен тухрӗ.
  
  
  Ӑна, Калинин ман пата ҫывхарнине пӑхса тӑтӑм. Кунта вырӑссем мӗн туни, пирӗн ҫӗршыв ҫыннисен манпа калаҫма юраманни мана килӗшмерӗ. Венесуэлец хӑйӗн революцине тӗрӗслесе тӑмалла, Анчах Калинин Сальгадо ҫине кӗҫӗнни ҫине пӑхнӑ пек пӑхать.
  
  
  Калинин ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Сирӗн Сальгадона, сеньор Лачес, ҫав тери хытӑ туртса илнӗшӗн эпӗ питӗ шеллетӗп, анчах унӑн урӑх ҫӗрте тивӗҫ пур. Эсир хӑвӑра лайӑх туятӑр-и?»
  
  
  "Питӗ аван", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл манӑн юн тымарне хыпашласа пӑхрӗ те пӗр хушӑ нимӗн те каламарӗ.
  
  
  "Питӗ аван. Санӑн канас пулать, эпир сан пата кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн пырӑпӑр. Санӑн малта пысӑк ӗҫ".
  
  
  "Нивушлӗ эпӗ те ӑна паян каҫпа ҫак вырӑнтан пӑрахса кайма пултаратӑп?"
  
  
  Манӑн штопора кӗтмен ҫӗртен пырса кӗчӗ. Анчах кӑшт чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн вӑл: "Ҫапла, - терӗ. Паян каҫхине эсир хатӗр пулатӑр".
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ. "заключение Кураймастӑп".
  
  
  "Эпир пурте ачасем", - ӑнлансах каларӗ вӑл. "Анчах пирӗн революци ырлӑхӗшӗн парне кӳмелле. Ҫапла мар-и вара?»
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Калинин ирӗксӗррӗн кулса илчӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  Вӑл нумайлӑха ҫывӑрса каймарӗ. Сасартӑк вӑл хӑй кӑшкӑрнине илтрӗ. Вӑл, йӗп-йӗпе тара ӳкнӗскер, койка ҫине ним пытармасӑр ларчӗ. Ӑна чӗтрекен аллипе тепӗр енчи стена ҫине пӑхса шӑлчӗ. Хӑрасси ман пек марччӗ - мӗн чухлӗ вӑл, хам ҫинчен пӗлеттӗм. Вӗсем мана эмел пачӗҫ пулмалла. Эпӗ тата тепӗр тӗлӗк куртӑм.
  
  
  Вӑл тӗттӗм пӳлӗмри илемсӗр сӑн-питсене курчӗ, хаяр сасӑсене илтрӗ. Ҫаксем пурте ман сӑнарсемпе хутӑшса кайнӑ. Унӑн панцирӗ тӗттӗм тӑкӑрлӑк тӑрӑх аллине "люгер" тытнӑ. Ӑна кӗтесселле пӑрчӗ те, сасартӑк ман ума тем пысӑкӑш кукӑр сӑн тухса тӑчӗ. Вӑл президент пек курӑнать, анчах ку вӑл тӗттӗмре ҫакӑнса тӑракан деформӑланӑ сӑн-пит.
  
  
  Вӑл люгер ҫине перет, анчах ҫав йӗрӗнчӗк сӑн-пит манран яланлӑхах кулать. Ҫӑвар уҫӑлчӗ те мана ҫӑтса ярассипе хӑратрӗ. Ман паталла вӑрӑм та шӗвӗр шӑлсем ҫывхарса килеҫҫӗ. Вара ӑна кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Унтан ҫӑмӑл апат хыҫҫӑн мана машинӑсемпе пӗрле пӳлӗме илсе кайрӗҫ - вӗсем ӑна ориентаци пӳлӗмӗ теҫҫӗ. Техник мана ку сеанс урӑххи пуласси ҫинчен асӑрхаттарчӗ, ҫавӑнпа вӑл ытлашши ӳстерсе каламарӗ. Таня мана пӳлӗмре, меслетсем мана кресло ҫумне кӑкарнӑ чухне, кӗтсе илчӗ.
  
  
  "Ку аван мар пулать", - терӗ вӑл. "Анчах пӗтӗмпех эсир пӗличчен вӗҫленет".
  
  
  "Эпӗ сан ҫинчен маларах шухӑшланӑччӗ", - терӗм эпӗ. "эпӗ санран ыйтрӑм, анчах вӗсем мана курас тесе эсӗ ытлашши пушӑ мар терӗҫ".
  
  
  Арҫынсем мана чӗн пиҫиххисемпе ҫыхса пӗтерчӗҫ те пӗр машина патне пычӗҫ. Ӗлӗк вӗсем унпа усӑ курман. Унӑн управленин пысӑках мар панелӗ пулнӑ, анчах унӑн ставки ҫинче вуншар тӗслӗ ҫутӑсем мӑчлата-мӑчлата илнӗ.
  
  
  "Вӗсем сана мӗн калани тӗрӗс пулчӗ", - ответлерӗ Таня.
  
  
  "Эпӗ ӑна каллех, кунтан тухса кайсан, курӑп-ши?"
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса тӑчӗ. "Пулма пултарать. Пурте миссие мӗнле вӗҫлессинчен килет".
  
  
  "Эпӗ мисси ҫинчен нимӗн те пӗлместӗп", - хирӗҫлерӗ вӑл эй.
  
  
  "Часах эсӗ пӗлӗн".
  
  
  Хальхинче вӗсем урӑх хатӗрсемпе - кӑкӑрӗ ҫинчи пралукран тунӑ тимӗр лентӑпа тата пуҫри ҫӗнӗ тум-усӑ курнӑ. Таня, пурте йӗркеллӗ пулнине сӑнаса, пӳлӗмрен тухрӗ.
  
  
  Вӗсем светтуйсене чарнӑ та, ӑна тӗттӗмре тата темиҫе сӑнӳкерчӗк курнӑ. Сӑнӳкерчӗксем эпӗ ҫав ирхине курнинчен те чӑнрах. Ку хутӗнче мана укол тумарӗҫ, анчах ирхи доза ӗҫӗ пӗтӗмпех пӗтменнине эпӗ пӗлетӗп.
  
  
  Президент пӳлӗме кӗчӗ. Вӑл халӑх хушшинчен снаряд кӑларса ячӗ, аллисемпе сулкаласа, йӑл кулса ячӗ. Ӳкерчӗк курӑнсанах, ҫыхӑ манпа темскер тума пуҫларӗ. Пуҫра ҫав тери пысӑк пусӑм пуҫланса кайрӗ, тӳсме ҫук ыратма пуҫларӗ. Вӑл сӑнарсем мӗнле куҫнине пӑхса тӑнӑ хушӑра агони вӑйлансах пычӗ. Унӑн iso пӗтӗм вӑйне пухса, ҫӑварне уҫса, хупса, ыраттармаллах куҫне хӗссе, вӗҫерӗнме хӑтланчӗ. Манӑн голоум кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса каясси ҫинчен шухӑшласа иличчен тата япӑхрах пулса кайрӗ. Эпӗ кӑшкӑрса ятӑм. Арҫын халӑх хушшинчен уйрӑлчӗ те, пысӑк мачтӑна сулкаласа, президент патнелле чупрӗ. Лезви, президента пуҫсӑрлатса, пӗрлешрӗ те, тӗллев, пур ҫӗрте те юн тӑкса, халӑх хушшине сирпӗнчӗ. Ҫынсем кулаҫҫӗ, кулаҫҫӗ.
  
  
  Ыратни иртсе кайрӗ, вара вӑл физикӑлла хӑтлӑхӑн пылак пушӑлӑхне ҫеҫ туйса илчӗ. Президент вилнӗ, тӗнче унӑн тиранийӗнчен хӑтӑлнӑ.
  
  
  Сеанс пӗтессе шаннӑччӗ вӑл, анчах ун пек пулмарӗ. Президент халӑх умӗнче сӑмах каланӑ чухне пӳлӗме тата тепӗр сцена тулчӗ. Ыратни каллех килчӗ, ӑна хирӗҫ тӑрас тесе, вӑл пирӗн ҫине тӗренчӗ. Анчах ку мана тӗлӗнтерчӗ. Ку хутӗнче манӑн пуҫ ҫав тери хытӑ ыратса кайрӗ, чӗре тапма пуҫларӗ тейӗн. Вӑл хӑй кӑшкӑрнине илтрӗ, анчах ыратни иртмерӗ. Арҫын пистолетне президент ҫине тӗллерӗ те ӑна ӗнсинчен персе ячӗ. Ыратни часах лӑпланчӗ.
  
  
  Анчах пӳлӗме каллех америка вице-президенчӗн ӳкерчӗкӗсемпе тулчӗ. Вӑл официаллӑ парадра хура "Кадилакпа" пынӑ, венесуэла президенчӗ хӑй умӗнче машинӑпа пынине пӗлнӗ. Вице-президент хаклӑ костюмпа, халӑх ушкӑнне империализмла алӑ сулать. Пусӑм каллех килчӗ, анчах хальхинче кӑкӑрта пӑчӑртанмарӗ, пуҫсем ҫав тери хытӑ ыратрӗҫ. Вице-президент машинин тӗтӗмӗпе ванчӑкӗсене пула куҫа курӑнман бомбӑпа аркатса тӑкнӑ, машинӑра ларакансем пурте вилнӗ. Пӳлӗмре иккӗмӗш взрыв кӗрлесе кайрӗ, венесуэла президенчӗн машини ишӗлсе анчӗ. Ыратни яланлӑхах иртсе кайрӗ.
  
  
  Мана вӗҫертсе ярсан, вӑл кресло ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ. Манпа Юнашар Калинин доктор пурччӗ, Анчах Эпӗ ӑна курмарӑм, Лайӑх та.
  
  
  "Начарри хыҫала юлчӗ ӗнтӗ, - терӗ вӑл мана.
  
  
  Вӑл мана хӑйӗн стетоскопӗпе итлесе пӗтерсен, мана пукан ҫинчен тӑма пулӑшрӗ те коридор тӑрӑх проектсен яланхи пӳлӗмне ертсе кайрӗ. Аякран йынӑшса экран тунӑ, пӳлӗмӗн хыҫалти пайӗнче проектор валли киоск пулнӑ.
  
  
  Калинин ман алла авӑрланӑ "Люгер"тыттарчӗ. Хаяр сеанссене пула халӗ те чӗлхесӗр пулса, ольга ун ҫине тӑмсайла пӑхрӗ. Ку пистолет иккен, ун тавра вӑл тӗлӗк курнӑ пек персе ячӗ.
  
  
  "Препарат пӗтрӗ ӗнтӗ, - тет мана Калинин, - сирӗн реакци ҫак пайра хатӗрленнӗ чухне тӗрлӗ шӑртлантаракан реакци пулма пултарать. Эсир пистолет тытӑр, мӗн тӑвас тетӗр, ҫавна тӑвӑр. . "
  
  
  Вӑл пысӑк пистолет ҫине ҫеҫ пӑхрӗ. Вӑл нимӗҫ пистолетне пӗлнӗ, Анчах Ӑна Темшӗн Пӗрлешӳллӗ Штатсемпе ассоциациленӗ. Ҫакна ӑнланма хӑтланнӑ хушӑра пӳлӗмре тӗттӗмленчӗ, фильм пуҫланчӗ. Вӗсем конференци умӗнхи тӗлпулусенче юлашки икӗ кун хушшинче тунӑ чӑн-чӑн сӑнӳкерчӗксем пулнӑ. Фильмра сукмакпа пыракан президента кӑтартнӑ.
  
  
  Паласио-де-Мирафлорес, унпа юнашар америка вице-президенчӗ. Йӗри-тавра операторсем, президент хӑйӗн америка хӑнипе тирпейсӗррӗн калаҫать.
  
  
  Экран ҫинчи кӗлеткесем ман паталла ҫывхарнӑ пек туйӑнсан, ман кӑкӑрта чӑтма ҫук курайманлӑх туйӑмӗ ҫӗкленчӗ те, вӑл хӑй тӗллевӗн канӑҫсӑр туйӑмне, вӑйлӑ дискомфортӑн туйӑмне туйса илчӗ. Ыратни тата ытларах йӗрӗнтерчӗ. Ӑна экран урӑх курман. Ман патӑма килекен арҫынсем чӑн-чӑн арҫынсем пулса тӑчӗҫ. Вӑл сылтӑм аллинчи пистолетне ҫӗклерӗ те икӗ фигура турӗ. Ӑна малтан президент ҫине тӗллерӗ. Вӑл курайманнипе тата ыратнипе чӗтрет, манӑн ҫамка тӑрӑх тар юхать. Ӑна курок ҫине пусрӗ. Фигурӑсем васкамасӑр ман паталла килеҫҫӗ. Вӑл ҫав тери тарӑхса кайнӑ. Вӑл пистолетпа перет, президент кӑкӑрӗ ҫинче хура шӑтӑксем тӗрӗ пек пулса тӑраҫҫӗ. Тепӗр минутран вӑл курокне пушӑ патрона ячӗ. Ҫапах та икӗ кӗлетке ман паталла ҫывхарчӗҫ. Ӑна пистолетпа тӗллесе печӗ, унтан хаяррӑн вӗсем патнелле ыткӑнчӗ. Вӑл хытӑ ҫапӑнчӗ те урайне йывӑррӑн ӳкрӗ.
  
  
  Сергей хӗрсе кайрӗ, Калинин мана ура ҫине тӑма пулӑшрӗ. Унӑн сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларчӗ, вӑл ырханланса кайрӗ. Халӗ, фильм пӗтсен, ыратнипе ҫилӗ иртсе кайрӗ, ман тавра.
  
  
  "Питӗ аван", - йӑвашшӑн каларӗ Калинин. "Отлично, пӗтӗмӗшпе илсен".
  
  
  "Манӑн каяс килет... тухса шӑвӑнӑр кунтан", - терӗ ӑна эму.
  
  
  "Юрать, - терӗ вӑл. "Эпир сире паян кунчченех, сирӗн юлашки сессийӗ пуличченех кирлӗ пулмӑпӑр. Эсир хӑвӑр пӳлӗме таврӑнма пултаратӑр".
  
  
  Мана каялла койкӑллӑ шурӑ пӳлӗме илсе кайрӗҫ те, ӑна йывӑррӑн выртса пӑчӑртаса лартрӗҫ. Хорька вӗсемпе темиҫе кун ҫывӑрмасӑр ирттернӗ пек, эпӗ ҫав ирхине вӑрантӑм. Вӑл нумайлӑха ҫывӑрса каймарӗ. Анчах хальхинче хӑрушӑ тӗлӗк пулмарӗ. Ун вырӑнне Эпӗ Таня ҫинчен питӗ тӗплӗн тӗлӗк куртӑм. Вӑл ман алӑра ҫарамас. Унӑн ӑшӑ ҫан-ҫурӑмӗ мана ҫӑтса ячӗ, манӑн кӑмӑла ҫӑтса ячӗ. Мӗнпур туйӑмсем вӑранса кайрӗҫ - эпӗ унӑн илемлӗ сассине илтрӗм, ee брасӑн ӳсӗртсе яракан ырӑ шӑршине туйрӑм. Пӗтӗм мачча тӑршшӗпех, хӗрӳллӗ туйӑмсемпе хӗрсе кайнӑскер, вӑл мана пӗрмаях: "Каҫар, Ник. Каҫар, Ник".
  
  
  Вӑл мӗншӗн ют ҫӗршыв ячӗпе усӑ курнине эпӗ ӑнланаймарӑм, анчах ӑна тӳрлетме шталь мар. Вӑл мана ҫапла чӗнни мана пӑшӑрхантармарӗ. Ман айра явӑнакан хӗрӳллӗ те хистевлӗ ӳтсӗр пуҫне урӑх нимӗн те пӗлтермест.
  
  
  Сасартӑк вӑл ларчӗ. Таня ҫинчен тата вӑл ют ҫӗршыв ячӗпе усӑ курни ҫинчен шухӑшларӗ вӑл. Ник. Мӗне пӗлтерет ку? Ӑна Калинин мана чышкӑ ӑшне чиксе лартнӑ Люгер ҫинчен ӗмӗтленетчӗ. Вӑл унта мана юлашки сессие илсе килессе кӗтсе выртнӑ вӑхӑтра, юлашки икӗ кун хушшинче вӑл мана ҫак ҫынсем каланинчен пысӑкрах япала пулман-ши, тесе шухӑшларӗ. Анчах вӗсен законлӑ пулмалла. Вӗсем ман оборудованисене, манӑн философипе движени ӗҫӗсем ҫинчен пурне те пӗлнӗ. Эпир пурте вячеслав пӗр ӗҫ ӗҫлерӗмӗр, унӑн вӗсене шанмалла пулчӗ.
  
  
  Вӗсем мана чӗнме пырсан, вӗсем: "халӗ ирхи каҫ, кайран мана темиҫе сехетрен лайӑх апат-ҫимӗҫ парса ярӗҫ", - терӗҫ. Мана ориентаци пӳлӗмне илсе кайрӗҫ, анчах уйрӑм пукана ҫакмарӗҫ. Ун вырӑнне вӗсем мана Яланхи пукан ҫине Сальгадопа юнашар ларма ыйтрӗҫ. Кӑшт вӑхӑт иртсен, Вӑл тухса кайрӗ те, Таньӑпа Калинин тата Олег Димитров ятлӑ виҫҫӗмӗш ҫын кӗчӗҫ.
  
  
  "Сеньор Димитров движени лидерӗпе тачӑ ҫыхӑнса ӗҫлет", - ӑнлантарчӗ Мана Калинин.
  
  
  Вӑл арҫынсем Ҫинчен Таня ҫине пӑхрӗ. Хул хушшине вӑл хут тӗрки хӗстернӗ. Вӑл ман ҫине шанмасӑртарах кулса илчӗ.
  
  
  "Эпир пуҫлатпӑр-и?- илемсӗррӗн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ. - Атьӑр пуҫлар."
  
  
  Вӗсем Виҫӗ пукан шутарса Лартрӗҫ те, Таньӑран икӗ енче те арҫынсем "ман паталла" выляма тытӑнчӗҫ. Вӑл хутсене хӑй чӗркуҫҫийӗ ҫине хурать. Димитров, манӑн вӑрттӑн шухӑшсемпе туйӑмсене хаклама тӑрӑшнӑ пек, ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Эпир сире терапи курсне тепӗр хут кайма ыйтатпӑр", - терӗ Таня. "Апла эсӗ хатӗр пулатӑн".
  
  
  Калинин сикме хатӗрленет. Вӑл пукан ҫинчен малалла пӗшкӗнчӗ те мана укол турӗ. "Ку хутӗнче эсир лӑплантаракан укҫа-тенкӗ ҫеҫ илетӗр, - терӗ вӑл, - мӗншӗн тесен эпир сире сеанс пӗтсенех кӑларса яратпӑр". Шӗвек ман венӑна лекрӗ, вӑл йӗппине туртса кӑларчӗ те ваткӑллӑ диска пӗчӗк суран ҫумне пӑчӑртарӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ, - терӗ Таня хӑйӗн тикӗс те лӑпкӑ сассипе, - эсир хӑвӑра питӗ вӑйсӑр та лӑпкӑ туятӑр". Унӑн сасси кӗрлерӗ, ман пуҫ мимине ырлама пуҫларӗ, часах вӑл ҫав влаҫа лекрӗ. Вӑл пӗтӗмпех парӑннӑ.
  
  
  "Хальхинче ӑна сиртен куҫ уҫма ыйтатӑп, анчах сирӗн тарӑн транс тавра тухмалла мар. Пиллӗк пирки эсир куҫӑрсене уҫатӑр, анчах гипноз пек пулса юлатӑр".
  
  
  Вӑл вӑраххӑн шутлать. Пиллӗк каласан, манӑн куҫсем уҫӑлчӗҫ. Вӑл куҫӗсене пӗр ҫын ҫинчен теприн ҫине куҫарчӗ. Ӑна эпӗ йӗри-тавра мӗн пулса иртнине питӗ лайӑх ӑнланнӑ, анчах вӑл халӗ те аслӑ эйфорире тӑнӑ. Вӑл йӑлтах халтан кайрӗ, эпӗ ҫак сасса пӗтӗмпех пӑхӑннине пӗлчӗ.
  
  
  "Сире чи кирлӗ ӗҫе пурнӑҫлама суйласа илнӗ"
  
  
  Российӑри халӑх пурӑнакан пункт, ҫапах та революци тунӑскер, - терӗ таня ҫирӗппӗн. - Виҫмине Каракас конференцийӗ пулать. Ирхи тата кӑнтӑрлахи сесси пулать. Венесуэла президенчӗ, Пӗрлешӳллӗ Штатсен вице-президенчӗ тата ытти пысӑк ҫынсем те пулӗҫ. Конференци Паласио-де-Мирафлоресра пулать.
  
  
  "Конференци ҫӗнӗрен пухӑнас умӗн эсир кӑнтӑрлахи ларӑва каятӑр. Сире пӳлӗме куҫарма пултаракан шывлӑ графин параҫҫӗ. Конференци ҫӗнӗрен пуҫлансан, графинра пытарнӑ хатӗр ҫак пӳлӗмре пурне те вӗлерет".
  
  
  Эпӗ хӗпӗртенипе чӗтреме тытӑнтӑм.
  
  
  "Эсир, ӗлӗк тунӑ пек, пирӗн тӑшмансене вӗлерес тесе, хӗҫ-пӑшалпа усӑ курмастӑр. Анчах эсир ih вӗлеретӗр. Ӑнланатӑр-и эсир?»
  
  
  "Ҫапла, ӑна ӑнланатӑп."
  
  
  "Эсир ҫак трансран вӑрансан, сирӗн сӑн-питӗр урӑхла курӑнӗ. Эпир сире Никтер ятлӑ америка шпионӗ евӗрлӗ тӑвӑпӑр".
  
  
  "Никер", - тепӗр хут каласа памалла ӑна. Ник! Ҫапла чӗнетчӗ Мана Таня тӗлӗкре. Ку вӑл "Люгер"ҫинчен тӗлӗкри пек туйӑнать.
  
  
  "Эсир ника Картер ятлӑ ҫурта кӗретӗр. Пирӗн ушкӑн членӗ сире вӑрттӑн хатӗрсемпе графин парӗ. Эсир графина конференц-зала илсе килӗр те пукан ҫине лартӑр. Эсир ҫакна тума пултаратӑр, мӗншӗн тесен ку Эпир хӑтӑлнӑ Картерӑн Конференцине кӗме пысӑк шайӗ пур ".
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тепӗр икӗ кун хушшинче эсир хӑвӑр тавра Нимӗнле Картера та ӳкеретӗр. Халех ӑна ҫак агент ҫинчен файлӑпа вулама пуҫлатӑп, вара эсир хӑвӑра картер умӗнче ӑнӑҫлӑ тытма пултарччӑр тесен, кашни детале асра тытмалла. Кунсӑр пуҫне, сирӗн ӑшӑрта ҫав ҫын ҫинчен тарӑн пӗлӳ пур. Эсир ҫак пӗлӳпе кӑна усӑ курма пултаратӑр, унтан ытла мар ".
  
  
  Вӑл хутсене чӗркуҫҫи ҫинче вулать. Информацие астуса юлма ҫӑмӑлах пулман. Ку мана питӗ палланӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Ку ӑна Хӑйне Илья Хоффман тесе шутланӑ", - вывод патне илсе пычӗ Таня. "Кайран, эпир сире ярсан, эсир ун ҫинчен халех Картерс Боссине, Дэвид Хоука пӗлтерӗр. Вӑл эсир мӗншӗн ҫыхӑну тулашӗнче, икӗ кун хушшинче пулни ҫинчен ыйтса пӗлӗ, Вара Вӑл Илзе Хоффманн пекех пӗлекен оборудованирен ыйтӗ. Эсир манпа пӗрле хула тулашӗнчи вилла темиҫе кунлӑха кайса килтӗмӗр, тейӗр, мӗншӗн тесен эсир отельсене мана тӗрӗслетӗр, анчах халӗ эсир мана шансах каймастӑр ".
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ. "иккӗленнинчен Те Ҫӳлерех". Информацие ман пуҫра пӗр чарӑнмасӑр ҫырса пыраҫҫӗ.
  
  
  "Эсир хӑвӑра конференци кунӗ кӑнтӑрлаччен мӗн кӗтнине пурне те хӑвӑртан тунӑ пекех, Картер Вырӑнне хума пултаратӑр. Унтан эсир хӑвӑра пама пултаракан кирек мӗнле приказа та выляса яратӑр та кермене кайӑр. Сирӗн коридорта ривненскин конференц-залне кӑнтӑрла иртсен пӗр сехетре кӗмелле. Ҫак вӑхӑтра сирӗн пата пирӗн ҫын пырать. Nen ҫинче тӗксӗм кӑвак костюм тата лацкан ҫине шурӑ пӑталлӑ хӗрлӗ галстук пулать. Вӑл сире ҫак графина, вӗсем тавра лараканскерне, калаҫмалли сӗтел ҫинче усӑ курассине тӑсса парӗ ". Вӑл димитровран капӑрлатнӑ пысӑк графин илчӗ. "Ун ӑшӗнче, суя тӗпӗнче, ку хатӗр пулать".
  
  
  Вӑл электронлӑ гаджета хуллен аяккалла тӗртсе ячӗ. Ку тӗлӗнмелле транзистор радио пек туйӑнать.
  
  
  "Хатӗре дистанци управленийӗн пульчӗ пулӑшнипе тӑваҫҫӗ. Вӑл сасса сарлака диапазонра малтан туса хатӗрленӗ япаласенчен те сарлакарах кӑларать. Сасӑ тӗп нерв пусӑмне пӗр пек хӑвӑртлӑхпа тата пӗр шайра ишӗлтерет. Кӗске витӗмлӗх асаплӑ вилӗм патне илсе ҫитерет".
  
  
  Графинӑри гаджет вырӑнне вӑл. "Хатӗре дистанци управленийӗн пульчӗ пулӑшнипе, унтан кӑнтӑрлахи сеанс условийӗсенче кирлӗ вырӑна вырнаҫтарӗҫ. Темиҫе минут хушшинче вӑл илтӗнекен вырӑнта пурне те вӗлерет, анчах пӳлӗм тулашӗнче никама та тӗкӗнмест. Кайран, вӑл хӑйӗн ӗҫне пурнӑҫласан, вӑл хулӑнрах сасӑ кӑларать, ҫав сасӑ сирӗн хӑлхӑрсемшӗн ҫав-ҫавах питӗ ҫӳллӗ янӑрать. Эсир ҫак сасса конференц-зал тулашӗнче илтме пултаратӑр ".
  
  
  "Конференц-зал тулашӗнчи сасса илтетӗп", - тепӗр хут каларӗ вӑл.
  
  
  "Кайран, пирӗн ҫын сире шыв валли графин парсан, эсир пӳлӗмӗн тепӗр кунне хуралҫӑсем патне пыратӑр та, кермен персоналӗ сире конференци членӗсем валли уҫӑ шыв илсе килме графин илсе килме ыйтни ҫинчен каласа парӑр. Никита Картерӑн конференц-зала кӗме ирӗк пур пулсан, вӗсем сире графина шала илсе кӗрсе пукан ҫине лартма ирӗк парӗҫ. Ӑна стена ҫумне хӑварӑр, тепӗр графинне коридорти служба пӳлӗмне леҫсе парӑр. пурте конференц-зала кӑнтӑрлахи сессие кӗнине куриччен эсир ҫывӑхран аяккарах тӑратӑр.
  
  
  "Пӳлӗм йӗри-тавра хӑлхана ҫурас пек сасӑ илтӗнсен, эсир хатӗр хӑйӗн ӗҫне пурнӑҫланине пӗлӗр. Халӗ тимлӗн итлӗр". Димитров тӑчӗ те юнашар сӗтел ҫинчи пӗчӗк машинкӑпа циферблата ҫавӑрчӗ. Вӑл хӑлхана ҫурас пек кӑшкӑрса янине илтрӗ, ҫав сасӑ мана хӑш-пӗр самолетсен шавне сирсе ячӗ.
  
  
  "Ку эсир илтекен сасӑ".
  
  
  Ку сасӑ самантлӑха чарӑнчӗ. "Эсир ҫакна илтсен, - терӗ вӑл хуллен, - эсир хӑвӑр ӑс-тӑнӑрта мӗн пытарнине пурне те аса илӗр-ха. Эпӗ сире маларах асра тытас мар тесе каланисене пурне те аса илӗр-ха эсир. Эсир ҫак клиникӑна чӗниччен мӗн пулса иртнине пурне те аса илӗр-ха. Анчах эсир кунта мӗн пулса иртнине нимӗн те астумастӑр. Ҫакна сире тӗрӗссине каласа парӗ, анчах вӑл питӗ пӑтраштарса ярӗ. Эсир хӑвӑрпа калаҫакан математикӑпа конференц-зала вилӗм хуни ҫинчен чи малтан йышӑнатӑр. Ҫакӑ пӗтӗмпех паллӑ-и? "
  
  
  "Пурте паллӑ, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Кунсӑр пуҫне, пирӗн ҫын сире графин парсан, вӑл:" Viva la revolucion! Ҫак сӑмахсем сирӗн Венесуэл президента тата американеца вӗлерес шухӑшӑра ҫирӗплетеҫҫӗ, вара эсир графина пӳлӗме, ӑна илсе кайнӑ пек, йӑтса кӗрес килнине туйатӑр. инструкци патӑм сире ".
  
  
  "Viva la revolution", - терӗм эпӗ.
  
  
  Калинин тӑчӗ, сӗтел патне пычӗ те мана парнеленӗ "люгер" тата йӗнӗллӗ билет кӑларчӗ. Вӑл мана пӑшал тыттарчӗ.
  
  
  "Пистолет ларт", - терӗ Таня. "Стидет ҫинчи йӗннине сирӗн сылтӑм хулпуҫҫи ҫумне ҫирӗплетмелле".
  
  
  Вӑл инструкцисемпе килӗшнӗ. Хӗҫпӑшал мана кансӗр те капмар пек туйӑнчӗ. Калинин мана хура пиншакпа галстук илсе килсе пачӗ те, Таня ih тумтир тӑхӑнма хушрӗ.
  
  
  "Хӗҫпӑшал Никита Картерӑн пулнӑ, - терӗ Таня. "Эсир вӗсемпе мӗнле усӑ курмаллине пӗлӗр. Шведсем те ҫавӑн пек пулнӑ".
  
  
  Димитров пӗшкӗнчӗ те Таньӑна хӑлхинчен темскер пӑшӑлтатрӗ. Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Эсир Авенид Боливара Хӑвӑр хваттерӗре таврӑнма тӑрӑшмӑр. Эсир те Ҫак миссипе, ҫак клиникӑри персоналпа ҫыхӑнса Тӑракан Линчевсемпе е хемӑпа ҫыхланмастӑр".
  
  
  "Питӗ аван", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Халӗ, Рафаэль Лачес, эсир гипноз тӑрӑх, ӑна пилӗк ҫынтан пуҫласа пӗр ҫын таран шутласан тухатӑр. Эсир хӑвӑрт акӑлчанла калаҫатӑр, ку вара эсир хӑвӑрӑн миссие пурнӑҫличчен усӑ куракан чӗлхе. Эсир миссие вӗҫлеме хатӗр пулӑр, вара эсир манӑн мӗнпур инструкцисене тӗп-тӗрӗс туса пырӑр.
  
  
  "Эпӗ халех библи вулама пуҫлатӑп. Пиллӗк. Эсир-Рафаэль Чапес, эсир Венесуэлӑн хальхи историйӗн ҫулне улӑштаратӑр. Тӑваттӑ. Сирӗн президент тата Пӗрлешӳллӗ Штатсен вице-президенчӗ - сирӗн вилӗмлӗ тӑшманӑрсем. Виҫҫӗ. Эсир шухӑша кайман. тӗллевсӗр, анчах ҫак икӗ арҫынна эпир шутланӑ пек вӗлермелле. Иккӗ. Эсир вӑрансан, эсир гипноз айӗнче мӗн пуррине пӗлместӗр. Эсир кунта сирӗнпе пӗрле пулнисен ячӗсене аса илместӗр, анчах эпир сире хӑвӑр миссие хатӗрленнӗ революцисен тусӗсем пулнине пӗлтӗр ".
  
  
  Вӑл пӗр номер тӗлне ҫитсен, ман умра виҫҫӗн пӗр минутлӑха ирӗлсе кайнӑ пек, унтан каллех фокусланӑ пек пулса тӑчӗҫ. Вӑл куҫӗсене пӗр ҫын ҫинчен теприн ҫине куҫарчӗ.
  
  
  "Эсӗ хӑвна лайӑх туятӑн-и, Рафаэль?"- ыйтрӗ савнӑ ҫамрӑк хӗрарӑм.
  
  
  "Эпӗ хама питӗ лайӑх туятӑп", - терӗ ӑна акӑлчанла, эй. Тӗлӗнмелле, анчах эпӗ ӑна ҫӑмӑллӑнах каларӑм.
  
  
  "Хема, эсӗ ҫитес икӗ кун хушшинче пулатӑн-и?"
  
  
  "Никтер, америка шпионӗ".
  
  
  "Кунтан кайсан мӗн тӑватӑр эсир?"
  
  
  "Математикӑпа дэвид Хок ятлӑ пӗлтерӗр. Ӑна эммӑна калатӑп:Сирӗнпе Пӗрле-Илзе Хоффманн-Отстойник ҫук чухне пулнӑ".
  
  
  "Аван. Кайса пӑх-ха ху ҫине".
  
  
  Ӑна тӗкӗр патне илсе пычӗ. Хӑйӗн сӑн-питне курсан, вӑл урӑхла курӑнчӗ. Oni ман ҫи-пуҫӑма улӑштарчӗ, Ҫавӑнпа та эпӗ чӑн-чӑн Картер Пекех курӑнтӑм. Ӑна пиншак ӑшне чикрӗ те "люгер"туртса кӑларчӗ. Ман пуҫӑмра Вильгельмин ячӗ вӗлтлетсе иртрӗ. Вӑл мӗншӗнне пӗлмен. Кирек мӗнле пулсан та, ку кирлӗ пек туйӑнмасть. Ӑна затвор туртса кӑларчӗ те пистолет патронӗ ҫине лартрӗ. Вӑл пӑшал тыткалама пултарнинчен тӗлӗнчӗ.
  
  
  Вӑл каллех виҫҫӗшӗ еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпӗ сирӗн ятӑрсене пӗлместӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Арҫынсем кӑмӑллӑн кулаҫҫӗ пулмалла. Анчах хӗр калаҫма пуҫларӗ. "Эсир пӗлетӗр, эпир сирӗн туссем. Революцисен тусӗсем те".
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. "Ҫапла", - терӗм эпӗ, ӑна пӳлӗм урлӑ ҫутатнӑ пистолетпа тӗллерӗм те кӗпҫе ҫумӗпе хӗсрӗм. Ку питӗ лайӑх инструмент. Ӑна каялла кобура ӑшне чикрӗ.
  
  
  "Эсӗ хатӗр пулас", - терӗ хӗр.
  
  
  Ольга самантлӑха чарӑнса тӑчӗ. Вӑл пирӗн хушӑмӑрта темскер пулнине пӗлет, анчах унӑн ятне аса илеймест. "Ӑна хатӗр". Унӑн сасартӑк унтан тухса каяс, хамӑн пурнӑҫри чи кирлӗ ӗҫе - ҫак ҫынсем мана хатӗрлесе хунӑ миссие тытӑнас килсе кайрӗ.
  
  
  Ӗҫлӗ костюм тӑхӑннӑ арҫын калаҫма пуҫларӗ. Ку сасӑ авторитетлӑ пек туйӑнчӗ. "Апла пулсан, Кай, Рафаэль. Каракасри конференцие кай та хӑвӑн тӑшманусене вӗлер".
  
  
  "Ҫакна мӗн тунине шутлӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ҫиччӗмӗш сыпӑк.
  
  
  "Ӑҫта пултӑн эсӗ, ҫӗвӗҫ?"
  
  
  Дэвид Хоук, тарӑхса кайса, отель номерӗ тӑрӑх тапӑртатать. Унӑн кӑвакарнӑ ҫӳҫӗ арпашӑнса кайнӑ, сивӗ кӑвак куҫӗсем тавра тарӑн пӗркеленчӗксем пулса тӑнӑ. Американецсем ҫавӑн пек тарӑхма пултарассине эпӗ пӗлмен.
  
  
  "Эпӗ хӗрпе пӗрле пулнӑ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Хӗр! Икӗ кунлӑха-и? Сирӗн вӑхӑтсӑр отпуск вӑхӑтӗнче пысӑк ӗҫсем пулса иртрӗҫ. Эсир кунта инструктажа килнӗ пулсан, начар пулмастчӗ".
  
  
  "Вӑл ытла та хӑвӑрт интересленнӗ пек туйӑнчӗ, - терӗм эпӗ.-вӑл пире хирӗҫ мӗнле те пулин усӑ курнипе курманнине пӗлес пулать манӑн. Вӑл мана хула тулашӗнчи виллӑна икӗ кунлӑха чӗнчӗ, эпир тухса кайиччен эпӗ сирӗнпе ҫыхӑнма пултараймарӑм. Вилла патне ҫитсен, манӑн сирӗнпе ҫыхӑнма нимӗнле решени те пулмарӗ ".
  
  
  Хок ман ҫине пӑхса куҫне хӗсрӗ, эпӗ вӑл мана маскировка витӗр курасран хӑрарӑм. Вӑл Эпӗ Карттер Маррине пӗлнӗ, ҫавӑнпа та вӑл манпа вылянӑ ҫеҫ.
  
  
  "Ку пӗтӗм истори-и?- йӳҫҫӗн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ҫакна ӗненмен. Манӑн импровизацилемелле пулчӗ. "Санӑн пӗлес пулать пулсан, вӑл чирленӗ. Малтан ӑна, хӗр мана наркӑмӑш парса вӗлернӗ пулӗ тесе шутларӑм, анчах ку турист чирӗн йывӑр тапхӑрӗ ҫеҫ пулчӗ. Контакт йӗркелеме пултарнӑ пулсан та, вӑл сана нимӗн лайӑххи те кӳмен пулӗччӗ ".
  
  
  Вӑл калаҫнӑ чух унӑн куҫӗсем ман пит ҫине тинкерсе пӑхрӗҫ. Юлашкинчен вӗсем кӑштах ҫемҫелчӗҫ. "Турӑҫӑм. Эпир нумай ҫул хушшинче пирӗн чи пысӑк миссин кульминаци алӑкӗ умӗнче тӑратпӑр, ҫавӑнпа эсир чирлеме шутлатӑр. Мӗнех вара, тен, ку манӑн айӑп пулӗ. Тен, ӑна сире ытла та хытӑ тӗртнӗ пулӗ".
  
  
  "Питӗ шел, сэр", - терӗм эпӗ, - анчах манӑн хӗре тӗрӗслес пулать. Халӗ ӗнтӗ ӑна вӑл иккӗленмест пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  "Ну, ман шутпа, ку темле япӑх япала пулсан та".
  
  
  "Тен, вӑл тискер хурсене хаваслансах тытатчӗ пулӗ", - терӗм эпӗ. "кирек мӗнле пулсан та, вӑл ӗҫе таврӑнчӗ. Мӗн ҫӗнни?»
  
  
  Хок кубинӑри вӑрӑм сигара туртса кӑларчӗ. Вӑл ҫип ҫыртса ҫӑварне хыпрӗ, анчах тивертмерӗ. Вю - Хурчка урӑх ҫӗрте, ҫавнашкалах тӑвакан вырӑнта, питӗ вӑйлӑ дежурствӑра тӑнӑ пек туйӑнчӗ мана. Ниепле те май ҫук урайӗнче мӗн шухӑшлани, мӗн хӗмленни мана тарӑхтаратчӗ.
  
  
  "Вице-президент ухмаха ернӗ. Эпир хӑрушсӑрлӑх ыйтӑвӗсемпе калаҫса татӑлтӑмӑр, тет вӑл. Вӑл ЦРА сотрудникӗсене ярса тытрӗ те вӑрттӑн службӑра тӑракан ачасене киле чӗнме хушрӗ. "Венесуэль полицине шанман пек, пресс валли йӗри-тавра хуралҫӑсен ҫарӗ пулма аван мар", - терӗ.
  
  
  "Ку питӗ начар", - терӗм эпӗ, чӑннипе илсен, пурте йӗркеллӗ пулчӗ. Американецсем йӗри-тавра мӗн чухлӗ сахалтарах пулӗҫ, вӗсене валли эпӗ конференцие пырсан, манӑн ӗҫ ҫавӑн чухлӗ ҫӑмӑлтарах пулӗ.
  
  
  "Ну, керменре ҫаплах пистолетсем чиксе ҫӳрекен ҫынсем нумай-ха. Эсӗ ӑҫта та пулин ултӑ футлӑ шӑтӑк тӗпӗнче пулма пултарасси ҫинчен шухӑшласан, N7-мӗш номер чӗнтернӗ ӑна".
  
  
  Хоук ҫав тери тарӑхнӑ сӑлтавсенчен пӗри вӑл чӑнах та оборудованишӗн пӑшӑрханни пулнине вӑл пирвайхи хут ӑнланса илчӗ. Тӗрӗсрех Каласан, Nike Картер ҫинчен. Ҫак шухӑш мана темле майпа пырса тиврӗ, Вара Эпӗ Картер шӑпи линчевательсен аллинчен килнӗ пулӗ тесе шутларӑм.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "N7-Винсент Ҫилӗмӗ-и вӑл?»
  
  
  "Ҫапла. Вӑл виҫҫӗмӗш отеле, Лас-Америкаса, вырнаҫнӑ. Ӑна эму эсир ҫухалнине тӗрӗслеме хушрӗ". - тӑрӑхласа каларӗ вӑл. "Халӗ вӑл пысӑкрах ыйтусем ҫине куҫма пултарать. Паян каҫхине вице-президент америка посольствин садӗсенче ирттерекен плансӑр вечеринкӑра пулать. Венесуэла президенчӗ килетех. Конференци ыран пулать пулсан, ӑна сыхланас, уйрӑмах малтанхи графика кӗртмен кирек мӗнле событисем тӗлӗшпе те уйрӑм мерӑсем йышӑнас тетӗп ". Вӑл сигара чӑмлать.
  
  
  Халӑхӑн ҫав тӑшманӗсем ҫинчен асӑнни мана хӗмлентерчӗ. Мана курайманлӑхӑн хӗрӳллӗ канӑвӗ ҫавӑрса илчӗ, ҫакна манӑн iso пӗтӗм вӑйран тытса чармалла пулчӗ. Хоукпа пӗр тӗрӗс мар ҫӳрени миссие аркатма пултарать.
  
  
  "Юрать, ӑна унта пулатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсӗ чӑнах та йӗркеллӗ-И, Ник?- сасартӑк ыйтрӗ Хок.
  
  
  "Паллах, мӗншӗн ҫук-ха?"
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Пӗр самантлӑха эсӗ урӑхла курӑнтӑн. Сан сӑну улшӑнчӗ. Эсӗ халӗ те чирлӗ мар тесе шутлатӑн-и?»
  
  
  Вӑл чӗлпӗре хӑвӑрт илчӗ. "Ку пулма пултарать", - терӗм эпӗ. "Эпӗ паян пӗччен мар". Ӑна вӑл кирек хӑш самантра та ман маскировкӑна уҫса парӗ те, манӑн ӑна кӗсьере пӗрер люгер вӗлермелле пулӗ, тесе шухӑшларӑм. Ӑна вӗлерме отель мар. Тӑшмансенчен пӗри пулнӑ пулсан та, вӑл лайӑх ҫын пек туйӑннӑ. Анчах ман миссин ҫулӗ ҫине тӑракансене кирек кама та пӗтермелле пулать - альтернатив пулман.
  
  
  "Ну, эсӗ чӑнах та пӗччен мар", - вӑраххӑн каларӗ Хоук. "Эпӗ сире посольствӑна ярас тенӗччӗ, вӗсем ыран керменре пулӗҫ-ши, тесе тӗрӗслесшӗнччӗ, анчах эсир ҫакна тума хатӗр тесе шутламастӑп эпӗ. Сирӗн ҫак каҫчен канас пулать. "
  
  
  "Ку кирлӗ мар, сэр, - терӗм эпӗ. -Эпӗ посольствӑна кайма телейлӗ пулӑп...»
  
  
  "Мур илесшӗ, N3! Эсӗ манпа тавлашиччен лайӑхрах пӗлетӗн. Хӑвӑн пӳлӗмне таврӑн та, кирлӗ пуличчен унта юл. Посольствӑна кайма вӑхӑт ҫитсен, эпӗ ӑна сан пата шӑнкӑртаттарӑп".
  
  
  "Ҫапла, сэр", - терӗм эпӗ шӑппӑн, американецсемпе контактсем нумай пулнӑшӑн тав туса.
  
  
  "Ҫак ылханлӑ хӗрпе ан ҫыхлан", - кӑшкӑрчӗ Мана Хоук.
  
  
  * * *
  
  
  Посольство сачӗсем кирек хӑш вӑхӑтра та илемлӗ, анчах ҫав каҫ вӗсем уйрӑмах илемлӗ. Пур ҫӗрте те хунарсем. Хӑнасем валли ҫунакан мангалсем, апат-ҫимӗҫ сӗтелӗсем лартнӑ. Сад вӗҫӗнче ҫӗрӗпех оркестр вылякан площадка пур.
  
  
  Хурчкапа Винсент манпа пӗрле, анчах эпир пӗр-пӗринпе калаҫмастпӑр-ха.
  
  
  Ӑна ӗлӗк туалетра Винсента тӗл пулнӑ. Эпир пӗр-пӗрне саламларӑмӑр та, мана аван мар пулчӗ. Вӑл ӑна пӗлмеллине пӗлнӗ, анчах ЭПӖ AX агентсемпе тӗл пулма хатӗр пулман. Пирӗн калаҫу пынӑ май манӑн бефлама тиврӗ, эпӗ хама ӗнентересрен хӑрарӑм. Винсент АX штаб-хваттерӗ ҫинчен тата эпир пӗрле ӗҫленӗ малтанхи задани ҫинчен кӗскен каласа пачӗ. Ӑна калаҫма ирӗк панӑ, вӑл мӗн каланине пурне те килӗшнӗ.
  
  
  Вице-президент каҫхине чылай ир ҫитрӗ. Вӑл унран пӑрӑнма тӑрӑшрӗ. Ҫак сӑн-питпе сассӑм мана ҫав тери вӑйлӑ хускатрӗҫ, эпӗ унпа куҫа-куҫӑн тӗл пулсан, хам хӳтлӗхе уҫса парасса шансах тӑтӑм. Ӑна, ушкӑн патне пырса, вӗсем мӗнле вылянине итлерӗҫ. Музыка ҫав тери илемлӗ, вӑл манӑн тӑван ҫӗршыв тиранирен хӑтӑласса чӑтӑмсӑррӑн кӗтет. Темиҫе сехет хушшинче вӑл пӗрремӗш хут вӑйсӑрланма пуҫларӗ.
  
  
  Анчах ӑнӑҫу тытӑнса тӑраймарӗ. Ӑна хӑй хыҫӗнче америка вице-президенчӗн хӑрушӑ сассине илтрӗ.
  
  
  "Мистер Картер".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ, эму ҫине пӑхса илчӗ, унӑн пуҫӗ ҫав тери хытӑ тапнине туйрӗ, анчах йӗрӗнсе кӗрешрӗ. Вице-президент хушшинче вӑрттӑн службӑра ӗҫлекен икӗ ҫын тӑраҫҫӗ, вӗсем мана пуҫ тайрӗҫ.
  
  
  "Мистер вице-президент", - терӗ ӑна хыттӑн.
  
  
  "Эсир президентпа тӗл пулман пулӗ тетӗп", - терӗ монстр. Вӑл ҫывхарса килекен кӗлетке ҫине кӑтартрӗ те, ӑна тӗнчере пуринчен ытла курайман ҫын курчӗ. Вӑл тӳрӗ кӗлеткеллӗ, кӗрнеклӗ арҫын, сӑнран пӑхсан йӑваш та йӑваш старик, унӑн кӑкӑрӗ ҫинче лентӑсемпе медальсем туллиех. Анчах эпӗ вӑл мӗн тунине пӗлетӗп, ҫавӑнпа та манӑн хырӑм пӑчӑртанчӗ. Вӑл пирӗн пата пычӗ те пирӗнпе юнашар тӑчӗ. Штатскипе медперсонал тӑхӑннӑ икӗ полицейски хыҫалтан пыраҫҫӗ.
  
  
  "Президент Господин, ку пирӗн специалистсен службинчи чи лайӑх ҫамрӑксенчен пӗри", - терӗ вице-президент. "Мистер Картер".
  
  
  "Мана сирӗнпе паллашма кӑмӑллӑ, Мистер Картер".
  
  
  Ҫак ҫын ҫывӑхра пулни манӑн ҫилле йӗркелесе тӑмасӑр тенӗ пекех тӑватчӗ. Вӑл ун ҫине сиксе ӳксе, ҫара алӑпа татӑкӑн-татӑкӑн ҫурса тӑкас кӑмӑлпа кӗрешрӗ. Манӑн ҫамка ҫине тар тапса тухрӗ, эпӗ вара аттесемпе аттесем тӑвакан кӑкӑр хытӑ пӑчӑртаннине туйрӑм. Манӑн самантсем ҫав тери хытӑ ырататчӗҫ, вӑл кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса каяс пек туйӑнатчӗ.
  
  
  "Ӑна... ӑна..."- сывласа ятӑм та эпӗ, ҫав икӗ арҫынран пӑрӑнса тӑтӑм. Манӑн хама алла илмеллеччӗ, анчах эпӗ ӑна мӗнле тумаллине пӗлмерӗм. Ӑна курсан, вӑл салху сӑн-питлӗскер, каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Хавас, президент господин, - терӗм эпӗ.
  
  
  Пурте ман ҫине, ӑна ухмаха ернӗ пек, пӑхаҫҫӗ. Хӑрушсӑрлӑх службин сотрудникӗсем мана тимлӗн тӗпчерӗҫ.
  
  
  "Сирӗнпе пурте йӗркеллӗ-и, ҫамрӑк ҫыннӑм?"- ыйтрӗ президент.
  
  
  Iso куҫӑмсем ҫак куҫсемпе тӗл пулма пӗтӗм вӑйран тӑрӑшрӗҫ. "О, ҫапла, - терӗм эпӗ хӑвӑрт. -Эпӗ йӗркеллӗ пулатӑп. Манӑн халь ҫеҫ туристсемпе тытӑҫу пулса иртрӗ".
  
  
  Вице-президент ман сӑн-пите тимлӗн сӑнарӗ. "Сирӗн канас пулать, мистер Картер", - терӗ вӑл шӑппӑн. Тепӗр минутран вӗсем америка посолӗпе калаҫма тытӑнчӗҫ.
  
  
  Ним тума аптраса, вӑл вӗсем хыҫҫӑн каяс тесе ҫаврӑнчӗ. Манӑн алӑ куртка ӑшне кӗчӗ. Ӑна "люгерсем" туртса кӑларса, вӗсен пуҫӗсене персе шӑтарма хатӗрленнӗ. Анчах пистолетӑн сивӗ металӗ хӑйӗн аллине хирӗҫ пулнине туйса илсен, вӑл тӑна кӗчӗ. Ку план пулман, унӑн приказсене пӑхӑнмалла пулнӑ. Вӑл аллине туртса кӑларчӗ те тарне куртка ҫумне шӑлса илчӗ. Унӑн пӗтӗм кӗлетки чӗтрет. Эпӗ мӗнле ӗҫленине кам та пулин асӑрханӑ-ши тесе, вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те, ҫурт еннелле ҫаврӑнса, ӑна МАНӐН АX Клей-Винсент юлташ ман ҫине пӑхнине курчӗ. Вӑл пӗрмаях пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Сехре хӑпнипе кӗрешсе, вӑл посольство ҫурчӗн хыҫалти пайӗ патне, арҫын туалетне васкарӗ. Мана йывӑр пулса ҫитрӗ, эпӗ хама хӑтарасран хӑрарӑм. Вӑл ҫаплах чӗтрет-ха, кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса каяс пек туйӑнать.
  
  
  Туалетра ӑна сивӗ шыв сапрӗ те пит ҫумалли ҫумне йывӑррӑн таянчӗ. Ӑна ҫынсен пуҫӗ тавра ывӑтрӗ, ыратни те, ӑш пӑтранни те лӑпланма пуҫларӗ. Алшӑлли тупас тесе ун еннелле ҫаврӑнсан, Винсент унтах пулнӑ.
  
  
  "Мӗн пулчӗ сана, Ник?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  Вӑл унран пӑрӑнчӗ те питне шӑлса илчӗ. "Ӑна темскер ҫисе яман пулмалла", - терӗм эпӗ. "Ман шутпа, вӑл халӗ те кӑштах ӑшра мар-ха".
  
  
  "Эсӗ хӑрушла пӑхатӑн", - ҫине тӑчӗ вӑл.
  
  
  "Халӗ ӑна лайӑх туятӑп".
  
  
  "Сирӗн посольство врачӗнчен ыйтмалла пек туйӑнмасть".
  
  
  "Ҫӗвӗҫ, таса. Вӑл чӑнах та йӗркеллӗ".
  
  
  Вӑл ҫӳҫне тӳрккессӗн тураса тӑнӑ хушӑра чылайччен чӗнмесӗр тӑчӗ.
  
  
  "Эпир пӗрле ӗҫленӗ чухне эпӗ бейрутри кафере темӗн ӗҫрӗм, - терӗ вӑл. "Астӑватӑн-и? Эсӗ мана ҫак вырӑнтан тухма пулӑшрӑн. Ӑна пулӑшу панӑшӑн ҫеҫ тавӑрма хӑтланнӑ".
  
  
  Вӑл бейрутра инцидент асӑннӑ чухне ман пуҫ миминче темӗн тарӑнрах палӑратчӗ. Ҫилӗм-Винсент кивӗ кирпӗч стена ҫине ӳкнӗ пек, эпӗ ӑна ура ҫине тӑма пулӑшасшӑн пек туйӑнчӗ. Тепӗр секундран сцена ҫухалчӗ, вӑл вара: эсир ӑна мӗнле ҫын тесе шутланӑ-ши, тесе шухӑшларӗ.
  
  
  Ку мана шалт тӗлӗнтерчӗ. Ӑна Пурнӑҫра Нихҫан Та Винсент Ҫилӗмӗ тӗл пулман. Мӗнле аса илме пултарнӑ-ха эпӗ ӑна бейрутра мӗн пулнине? ВӐЛ ВЕНЕСУЭЛА тулашӗнче НИХҪАН ТА ПУЛМАН, УН чухне ВӐЛ АПШРА пулнӑ. Вӑл ливан ҫинчен нимӗн те пӗлмен. Е вӑл унта пулнӑ-и?
  
  
  Мана каллех хам ӗлӗк клиникӑра манран темскер пытарса тӑнӑ пек туйӑнса кайрӗ. Темле питӗ кирлӗ япала. Тен, вӑл йӑнӑшнӑ пулӗ. Тен, наркотиксем Мана Никель Картер рольне выляма пулӑшакан сценӑсем шухӑшласа кӑларма пултарччӑр тесе, ман шухӑша хавхалантарчӗҫ пулӗ.
  
  
  "Каҫарӑр", - терӗм эпӗ,- "Эпӗ сирӗн интересӗре хаклатӑп, Клэй".
  
  
  Вӑл кӗскен кулса илчӗ, анчах кайран ӑна каллех пӑшӑрхану ҫавӑрса илчӗ. "Кайран, санпа калаҫнӑ хыҫҫӑн, мӗн шуйттанӗ турӑн эсӗ унта?»
  
  
  "Мӗн ҫинчен калатӑр эсир?- хӳтӗленсе ыйтрӗ унран.
  
  
  "Ну, пӗр минутлӑха ку эсӗ хӑвӑн Люгерна илме хатӗрленнӗ пек туйӑнчӗ. Мӗн пулса иртрӗ?»
  
  
  Вӑл хӑй ӑшӗнче темиҫе ответ урлӑ чупса иртрӗ. "Ах, ку. Ӑна самаях пӑшӑрхантарать пулӗ тетӗп. Каччӑ аллине куртка ӑшне чикнине куртӑм та, пӗр минутлӑха вӑл пистолет илме кармашнӑ пек туйӑнчӗ. Ӑна, тутӑрне туртса кӑларсан, хӑйне ухмах пек туйрӑм".
  
  
  Манӑн ревматизма Винсент хакласан, пирӗн куҫсем тӗл пулчӗҫ те тӗл пулчӗҫ. Вӑл мана чӗнмен пулсан, эпӗ ӑна кунта уҫҫӑнах вӗлернӗ пулӑттӑм, ку вара пысӑк проблемӑсене пӗлтернӗ пулӗччӗ.
  
  
  "Юрать, тусӑм, - терӗ вӑл. Унӑн сасси ҫемҫерех. "Санӑн канас пулать, ыран сана лайӑхрах пулать".
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. Вӑл кӗрнеклӗ арҫын, хӗрлӗрех ҫӳҫлӗ, вӑтӑр икӗ ҫулалла ҫитнӗ пулмалла. Унӑн пит-куҫӗ уҫӑ та тӳрӗ, анчах эпӗ вӑл чӑнкӑ пулма пултарассине пӗлетӗп.
  
  
  "Тавтапуҫ, Клэй", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ман ҫакна."
  
  
  Каҫ пуличчен вӑл тӗп ӗҫрен аяккарах пулма тӑрӑшрӗ. Хурчка пӗр самантра, пурте ташлакансен ушкӑнӗ ҫине пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра, ман ҫумма пырса тӑчӗ.
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ пек туйӑнать-и?"- ыйтрӗ вӑл ман ҫине пӑхмасӑр.
  
  
  "Ҫапла, сэр, - терӗм эпӗ, - Эму оборудованин Винсенчӗ мана каларӗ-Ши?
  
  
  "Санӑн кунта нумайлӑха юлма кирлӗ мар пулас, Ник, - терӗ вӑл. "Эпӗ Те Винсента пӗтӗмпех каялла яратӑп. Анчах эпӗ сире ыран ирех керменте курӑп. Пурте питӗ илемлӗ пек туйӑнать пулин те, асӑрхаттарнипе манӑн ҫаплах ҫавӑн пек туйӑм пур-ха. Хӑвна хӗсӗрленӗ ҫынна асӑрхарӑр-и эсир? "
  
  
  Ман пуҫра тата тепӗр палламан сцена вӗлтлетсе иртрӗ - шурӑ пӳлӗмре тӑракан арҫын мана пистолетпа тытса тӑрать. Ҫук, ку пӳлӗм мар, коридор пулнӑ. Ӑна аллипе ҫамкине сӗртӗнчӗ, Хоук ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Ҫук. Ҫук, ӑна курман". Мӗнле ҫын ҫинчен каланине вӑл мӗнле пӗлет? Ман юлташсем вуланӑ файльте нимӗн те асӑнман. Ӑна манман пулсан.
  
  
  "Ник, эсӗ хӑвна пурте йӗркеллӗ тесе шутлатӑн-и?"- ыйтрӗ Хоук. "Кунта Винсент пулсан, эпӗ сансӑр конференцисем тума пултарнӑ пулӑттӑм".
  
  
  "Эпӗ йӗркеллӗ!"- терӗ ӑна кӑштах хыттӑн. Ӑна, хоук ҫине пӑхса илчӗ те, вӑл, чӗртмен сигара чӑмласа, ман ҫине салхуллӑн пӑхса илчӗ. "Каҫару. Анчах эпӗ конференцире кирлӗ пулнине туятӑп,манӑн унта пулас килет".
  
  
  Унӑн сассинче вӑл хытӑ хӑраса ӳкнине илтес мар тесе тӑрӑшрӗ. Хоук мана хӑрушсӑрлӑх служби тӑрӑх туртса кӑларсан, эпӗ хамӑн ӗҫе тума пултараймастӑп.
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл юлашкинчен. "Ыран курнӑҫӑпӑр, ывӑлӑм".
  
  
  Эпӗ ун ҫине пӑхма пултараймарӑм. - "Тӗрӗс."
  
  
  Хоук сад тӑрӑх утса кайрӗ, лешӗ кайрӗ. Манӑн отеле таврӑнас килмерӗ. Манӑн ӗҫмеллеччӗ. Ӑна Эль-Хардин таран такси илнӗ, мӗншӗн тесен вӑл хӑйне пӗччен пек туйнӑ, ҫак вырӑна темшӗн клиникӑри хӗрпе ассоциациленӗ. Вӑл шала кӗрсен, ӑна кӗтесри сӗтел хушшинче ларнине курсан, тӗлӗнсех кайрӗ. Вӑл пӗчченех, пӗр курка эрех ӗҫрӗ. Вӑл мана тӳрех курчӗ.
  
  
  Эсир те Ҫак миссипе, ҫак клиникӑри персоналпа ҫыхӑннӑ Линчевсемпе е хемӑпа ҫыхланмастӑр.
  
  
  Вӑл пиртен пӑрӑнчӗ те пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче сӗтел патне пычӗ. Унӑн ҫав тери ун патне каяс, хӑйӗн йывӑрлӑхӗсем ҫинчен каласа парас, ӑна манпа пӗрле вырӑн ҫине илсе каяс килчӗ. Анчах вӑл хӑй мана контакта кӗме чарчӗ. Официант килчӗ, ӑна коньяк заказ пачӗ. Вӑл тухса кайсан, ольга пуҫне ҫӗклерӗ те ман пукан патӗнче ларнине курчӗ.
  
  
  "Ырӑ каҫ пултӑр, Рафаэль". Вӑл манпа юнашар ларчӗ. Вӑл ӑна астӑвассинчен те илемлӗрех пулнӑ.
  
  
  Унӑн ячӗ ман пуҫа сасартӑк пырса кӗчӗ. "Сана чӗнеҫҫӗ... Таня". Ӑна куҫӗнчен пӑхса илчӗ. "Манӑн ҫакна пӗлмелле мар, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ҫук, анчах эсӗ ҫакна мӗншӗн тунине пӗлетӗп пулӗ тетӗп эпӗ. Пурте йӗркеллӗ".
  
  
  "Манӑн санпа пулмалла мар, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Мана сирӗнпе ҫыхӑнма ыйтрӗҫ. Эсир хӑвӑра мӗнле туйнине пӗлес тата хӑвӑра Никита Картера йышӑннӑ пек йышӑннине ӗненес тесе".
  
  
  "Мана ун вырӑнне йышӑнчӗҫ", - терӗм эпӗ. "Хурчка текенни манӑн ырлӑхшӑн ытла та пӑшӑрханать. Паян каҫхине мана президент умне тӑратрӗҫ, ку пӗр минутлӑха самаях тӳрккес пулчӗ. Анчах Эпӗ Хоука хампа пурте йӗркеллӗ тесе шутлатӑп. "
  
  
  Таньӑн илемлӗ пичӗ тӗксӗмленчӗ. "Хурчка - ҫак ӗҫе татма пултаракан пӗртен-пӗр ҫын. Эсир Ӑна Пур майсемпе те: Эсир - Карттер, эсир конференцисенче хӑвӑр задание пурнӑҫлама пултаратӑр, тесе ӗнентермелле". Унӑн сасси тимлӗ те тимлӗ. "Кӑнтӑрлахи апат вӑхӑтӗнче конференц-зала кӗме сирӗн питӗ кирлӗ".
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп, Таня, - терӗм эпӗ. Унӑн ашшӗ
  
  
  ӑна ыталаса чуптума. "Ман пӳлӗме кил - ха", - терӗм эпӗ. - пӗр вӑхӑтлӑха. Ку... маншӑн питӗ кирлӗ".
  
  
  "Хурчка, тен, сана сӑнаса тӑрать пулӗ", - терӗ вӑл ҫемҫен.
  
  
  "Ҫук, ку апла мар. Тархасшӑн, кил-ха, нумайлӑха мар".
  
  
  Вӑл пӗр самант иккӗленсе тӑчӗ, унтан аллине тӑсрӗ те ман пите ачашшӑн сӗртӗнчӗ. Вӑл мана отель иккенне пӗлет. "Эпӗ унта тепӗр ҫур сехетрен пулатӑп".
  
  
  "Эпӗ кӗтетӗп."
  
  
  Хӗрӗх пилӗк минутран эпир гостиница номерӗн ҫурма тӗттӗмлӗхӗнче Тӑтӑмӑр, Ӑна таньӑна хыттӑн ыталаса илтӗмӗр. Ӑна ee чуптурӗ те, унӑн чӗлхи ман ҫӑвара шуса кӗчӗ. Вӑл пӗҫҫисемпе ман ҫумма тӗршӗнчӗ.
  
  
  "О, Рафаэль", - ассӑн сывласа илчӗ вӑл.
  
  
  "Хыв тумтирне", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  Тӗттӗмре хывӑнчӗҫ. Темиҫе секундран эпир иксӗмӗр те ҫарамас тӑрса, пӗр-пӗрин ҫине тинкерсе пӑхрӑмӑр. Таня хӑй халиччен курнӑ чи илемлӗ хӗрарӑмсем тавра пӗчченех. Манӑн куҫӑмсем тулли ҫаврака кӑкӑрпа ҫинҫе пилӗке, авӑнчӑк пӗҫҫисене, вӑрӑм та яка пӗҫҫисене ҫӑта-ҫӑта илеҫҫӗ. Мана унӑн ҫемҫе те ҫемҫе сасси тӗлӗнтерсе ячӗ. Клиникӑра манпа ҫав тери ҫемҫен те ӗнентерӳллӗн калаҫакан сасӑ. Ҫак уйрӑм хутшӑнусене пула пирӗн хушма магнетизм пурччӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ, вӑл мана йӑпатакан, илӗртекен сасӑн, яланлӑхах мана пӑхӑнтаракан сасӑн пулнӑ.
  
  
  Эпир пӗрле кровать патне пытӑмӑр, вӑл ӑна унта чуптурӗ, хӑй патнелле туртрӗ те, ee вӗрентнӗ кӑкӑрсем, унӑн кӳпчесе кайнӑ пӗҫҫисене аллисемпе хускаткаласа, ман ҫумма лӑпчӑннине туйса илчӗ.
  
  
  Эпир иксӗмӗр те йывӑррӑн сывлатпӑр. Ӑна вӗҫертсе ячӗ те, вӑл кровать ҫине выртрӗ, унтан вара крем тӗслӗ тулли формӑсем шурӑ простынь ҫинче крем тӗслӗ курӑнаҫҫӗ. Вӑл клиникӑри палатӑри хӗрӳллӗ самантсене аса илчӗ. Сасартӑк эпӗ клиникӑра тӗлӗкре курнӑ мачча ҫинчен аса илтӗм. Ӑна, ирина кровать вырӑнне тӑсӑлса выртнине, унӑн пӗтӗм кӗлеткипе мана ун ҫумне хутшӑнма чӗннине куртӑм. Ку тӗлӗк ҫеҫ пулчӗ-и? Е ку чӑнах та пулчӗ-и? Ӑна уссинчен ҫав тери пӑчӑртаса лартнӑ.
  
  
  Ӑна кравать ҫине выртса, унпа юнашар, пичӗпе ун ҫумне пӑчӑртанӑ. Ӑна вӑл хӑйӗн ҫунакан тутисемпе сӗртӗнчӗ, унтан тутисемпе унӑн мӑйӗпе хулпуҫҫине сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  "Каракасри штаб-хваттер пур-и сирӗн?"- тесе ыйтрӗ унран чуптунӑ хушӑра.
  
  
  "Мӗншӗн ун пек шухӑшлатӑн эсӗ", - терӗ вӑл тӗлӗнсе.
  
  
  "Сирӗн хваттерте сарлака диван пур-и?"
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхрӗ те, эпӗ унӑн куҫӗсенче хӑранине куртӑм. "Мӗншӗн ыйтатӑн эсӗ?"
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Унта эпир пӗрремӗш хут юрату пуҫларӑмӑр, ҫапла мар-и?"Клиникӑна ҫитиччен. Эсир мана каларӑр, ку ман хваттерте пулман. Ман хваттерте ун пек диван ҫук". Вӗсем мана Авенидо Боливар ҫине хваттерӗн икӗ сӑнӳкерчӗкне кӑтартрӗҫ.
  
  
  Таня кӑмӑлсӑр пек курӑнать. "Ку кирлӗ-и?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Пӗтӗмпех мар", - терӗм эпӗ ӑна чуптуса. "Вӑл сана кунта курсан тин ман пуҫа килсе кӗчӗ".
  
  
  Унӑн пичӗ каллех вӑйсӑрланчӗ. "Эсӗ тӗрӗс калатӑн, Рафаэль. Ку манӑн хваттер пулчӗ. Эсӗ астӑватӑн-и, тесе пӗлес тесе, ӑна клиникӑра тӗрӗсленӗ".
  
  
  "Миссие пула-и?"
  
  
  "Манӑн хӗрарӑм чапӗшӗн". Вӑл йӑл кулчӗ те ҫине тӑрсах ман ҫумма тӗршӗнчӗ.
  
  
  Вӑл кун пирки пӑшӑрханма пӑрахрӗ, хӑйӗн васкавлӑ кӑмӑлӗпе бархат пек ҫемҫе ӳт-пӗвӗсӗр пуҫне, оборудование пурне те манса кайрӗ.
  
  
  Саккӑрмӗш сыпӑк
  
  
  Тепӗр ирхине Хоук, Винсент тата ӑна Шурӑ кермене илсе кайрӗҫ. Тӑтӑш турттармалли вӑйсен пысӑк пайӗ унта ҫӗрӗпех пулнӑ. Ирхине улттӑмӗш сехет тӗлне вӑл ухмах пулчӗ. Хоук Винсента тата мана конференц-зала тата конференци пуҫланиччен тӑхӑр вӑтӑр сехетчен ҫывӑхри пӳлӗмсене тӗрӗслеме хушрӗ. Вӑл питӗ пӑлханать. Ҫак хӑрушсӑрлӑха тӗрӗсленисене пурне те ирттернӗ чухне манӑн тӗлӗнмелле туйӑм ҫуралчӗ, мӗншӗн тесен унта пӗртен - пӗр тӗллевпе пулнӑ ҫынсем хушшинче ҫӑмӑллӑн куҫса ҫӳренӗ чух мана чарас шухӑш ҫуралчӗ. Вӑл ҫав териех пӑлханман пулсан, ҫакӑнтан тӑрӑхласа кулнӑ пулӗччӗ. Хӑрушсӑрлӑх службин сотрудникӗсем пуҫӗсене сулчӗҫ те, конференц-зала никам та чӗррӗн ан кайтӑр тесе тӑрӑшнине сисмесӗрех, йӑл кулса илчӗҫ.
  
  
  Ориентаци пӳлӗмӗ тӑрӑх иртен пуҫласа каҫчен ҫынсем ман пата ҫӗнӗрен те ҫӗнӗрен таврӑнчӗҫ, ҫак ӗҫ пулса иртнӗ чух кашнинчех ӑна сивӗ тар тапса тухрӗ. Манӑн курайманлӑх вӑйӗ мана пайӑн-пайӑн ҫурса тӑкрӗ. Унӑн отелӗ хӑйӗн ӗҫне малалла тӑсать, тӗнчене ҫак икӗ усал ҫынран хӑтарать.
  
  
  "Ну, кунта конференци пуҫланиччен пӗр сехет, - терӗ мана Хоук, - Эпир Вашингтонран тухса кайнӑ чухнехинчен пирӗн урӑх нимӗн тумалли те ҫук. Унсӑр пуҫне эпир сансӑр пуҫне никам та курман ҫӳллӗ ҫынна тупаймастпӑр. . "
  
  
  "Ку манӑн айӑп мар", - терӗм эпӗ хыттӑн.
  
  
  Хок ман пит-куҫа тимлӗн сӑнаса пӑхрӗ те, эпӗ ҫакна каллех тунине ӑнланса илтӗм. Вӑл витӗр куракан куҫсенчен пӑрӑнчӗ.
  
  
  "Кам каларӗ, ҫӗвӗҫ?"ревматизмла касса татрӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ... каҫарӑр, сэр. Конференцие пула ӑна кӑштах пӑшӑрхантаратӑп пулӗ тетӗп".
  
  
  "Ку пӗрре те сан пек мар, Ник", - терӗ вӑл ҫирӗппӗн. "Эсӗ яланах лӑпкӑ пулатӑн. Сасси мӗншӗн сана лайӑх тесе шутлатӑп? Мӗн пулнӑ сана? Эсӗ пӗлетӗн, манпа танлашма пултаратӑн".
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. Вӑл мана тӗлӗнтерсех ячӗ, анчах ӑна мӗншӗнне ниепле те ӑнланса илеймерӗ. Ҫак ҫын мана кӑмӑла каятчӗ, ӑна вара, нихҫан та курман пулин те, темшӗн ӑна питӗ ҫывӑх пек туйӑнатчӗ. Ку тӗлӗнмелле пулчӗ.
  
  
  Манпа пурте йӗркеллӗ, сэр, - терӗм эпӗ, - эсир мана шанма пултаратӑр.
  
  
  "Эсир шанатӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла, ӑна шанчӑклӑн."
  
  
  "Аван. Мӗн те пулин тупсан, эсӗ мана хӑрушсӑрлӑх штабӗнче тупма пултаратӑн".
  
  
  Вӑл тухса кайсан, манӑн чышкӑпа йынӑшса ярас килчӗ. Вӑл Картер Пек курӑнма пултарнӑ, анчах хӑйне Хӑй Ун Пек тытман. Хоук асӑрхарӗ. Эпӗ асӑрхануллӑрах пулман пулсан, ӑна пӗтӗм миссие хӳтӗленӗ пулӑттӑм.
  
  
  Конференци вӑхӑтӗнче кермен калама ҫук канӑҫсӑр пулнӑ. Залсене ҫынсем лӑках тулнӑ. Пӗтӗм тӗнчери ҫӗршер репортер пулнӑ. Фотоаппаратсем кашни минутрах ҫутатаҫҫӗ, туризм пек кӑшкӑрашни те, кӑшкӑрашни те нумай. Руководительсем конференц-зала ҫитсен, вӗсем тавра халӑх ҫав тери ҫӑра пулнипе ih аран-аран курма пулать.
  
  
  Ih каллех ҫывӑхран курсан, вӑл вӗсене ҫав тери курайманнине, ҫав тери курайманнине туйса илчӗ те, манӑн тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑмалла пулчӗ. Вӗсем пӳлӗме мӗнле кӗнине пӑхма та пултараймарӗ вӑл. Тепӗр темиҫе минутран пурте шалта пулчӗҫ, вӗсем хыҫҫӑн икӗ хутлӑ пысӑк кун хупӑнчӗ. Конференци пуҫланчӗ.
  
  
  Кермен патне ҫитсен, конференц-зала тӗрӗслесен, ӑна вӑрӑм сӗтел ҫинче, хӗрлӗ йывӑҫ тавра, шыв тултарнӑ графин асӑрхарӗ. Вӑл мана, каярах пулсан, переменӑра, идентлӑ пулнӑ. Вӑл поднос ҫинче вуникӗ йӑлтӑртатакан хрусталь бокалпа пӗрле выртать. Кӑнтӑрла тӗлне графинӑра юлнӑ шыв уҫӑ пулать, кермен сотрудникӗсем estestvenno валли кӑнтӑрлахи сесси валли ҫӗнӗ шыв илсе килеҫҫӗ.
  
  
  Ир ҫулталӑк тӑсӑлчӗ. Вӑрӑм коридор тӑрӑх вӑл канӑҫсӑррӑн каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрерӗ. Ытти хуралҫӑсем ман ҫине пӑхса илчӗҫ. Зал тулли вӗсем. Икӗ венесуэль охранникӗ, ЦРУ сотрудникӗ тата вӑрттӑн службӑн пӗр агенчӗ конференц-зала кӗнӗ ҫӗрте хуралта тӑраҫҫӗ. Вӗсем тавра кашниех Пӗр Картера та пӗлет, ӑна ӗлӗк пӳлӗме пӑхса ҫӳренӗ чухне никам та ман ҫине пӑхмарӗ.
  
  
  Тӑхтав пуҫланиччен ҫур сехет маларах, вунпӗр вӑтӑр сехете яхӑн, конференц-зал тулашӗнчи коридор каллех тулма пуҫларӗ. Вӑл ҫав тери хытӑ туртӑннине туйрӗ, манӑн пуҫ ыратма пуҫларӗ. Анчах хальхинче ыратни кӑмӑллӑ пулчӗ. Эпӗ хамӑн ӗҫе пурнӑҫланӑ хыҫҫӑнах вӑл ҫухаласса пӗлнӗ вӑл.
  
  
  Перемена пуҫланас умӗн ман пата ЦР агенчӗ пычӗ. Вӑл мана пӗлет пулмалла, ҫавӑнпа та ӑна пӗлмеллех пулнӑ. Унӑн сӑн-сӑпачӗ пӗрлешсе пырать, эпӗ, паллах, ун пек мар пулин те, паллатӑп. Ҫаксене пурне те калаҫса татӑлнӑ, ҫавӑнпа та манӑн ку мӗнле ӗҫлени пирки пӑшӑрханма вӑхӑт пулмарӗ. Ҫапах та ҫак тытӑҫусем мана тарӑхтаратчӗҫ. Пӗр йӑнӑш пӗтӗм миссие аркатма пултарнӑ.
  
  
  "Ӑҫта пулнӑ эсӗ, Картер?"- ыйтрӗ арҫын. "Эпир сире кунта икӗ кун курман".
  
  
  "Ах. Ӑна темиҫе шанчӑксӑр ҫын тӗрӗсленӗ", - терӗ вӑл пикенсех, estestvennoшӑн мӗнпур вӑйран янӑрама тӑрӑшса.
  
  
  "Кама?"
  
  
  "Ӗнер каҫхине ӑна регистрацисем тунӑ ҫӗрте шанчӑксӑр арҫын курнӑ, анчах ку тупик пулнӑ".
  
  
  "Ах, илтнӗ ӑна ун ҫинчен. Ӑна та эсир пӗр вӑхӑт нимӗҫ хӗрӗпе ҫывӑрни ҫинчен илтнӗ. Тӗрӗслӗх пур-и унта?"- кулса илчӗ вӑл.
  
  
  Кулӑ мана сасартӑк америка вице-президенчӗпе паллаштарнӑ чухнехи сӑн-пите аса илтерчӗ. "Мӗншӗн аташса каяс мар-ха санӑн, компетентсӑр тӑмана!"- мӑкӑртатрӑм эпӗ.
  
  
  Сасартӑк ӑна Манран темиҫе фут аяккарах тӑракан Хоукпа Винсента асӑрхарӑм, вӗсем ман ҫине пӑхаҫҫӗ. Эпӗ вӗсем ҫывхарнине курмарӑм.
  
  
  "Санӑн ӑна чӗлпӗрпе тытса пымалла", - ҫиллессӗн каларӗ цра ҫынни, вӑл mimmo Хокпа Винсентран хӑвӑрт иртсе коридор тӑрӑх малалла кайсан.
  
  
  Хурчка мана пӗр минута яхӑн сӑнаса тӑчӗ. Вӑл калаҫма пуҫласан, унӑн сасси лӑпкӑ та лӑпкӑ пулчӗ. "Атя пирӗнпе, Ник, - терӗ вӑл.
  
  
  "Вӗсем тухсан, унӑн отелӗ кунта пулмалла", - терӗм эпӗ. "йывӑрлӑхсем пулма Пултараҫҫӗ".
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, ӑна пирӗнпе пӗрле пыма каларӗ!»
  
  
  Ӑна аллипе сӑтӑрса илчӗ. Манӑн проблемӑсем пурччӗ, графин паракан ҫынпа тӗл пуличчен пӗр сехет ытла юлнӑччӗ. Анчах ӑна ниепле те Хоукран пӑрӑнма пултараймарӗ. Вӑл мана суйлама памарӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ шӑппӑн.
  
  
  Хоук пире хӑрушсӑрлӑх службин штабӗ патӗнчи пушӑ пӳлӗме ертсе кӗчӗ. Эпир шала кӗрсен, Хоук алӑка хупрӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Винсент айккинче именнӗ пек пӑхса тӑрать.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ", - терӗ хоук хулӑн сасӑпа. "Мӗн, ҫӗвӗҫӗм, кунта мӗн пулса иртет? Ӑна Санран мӗн илме пултарнине пӗтӗмпех илнӗ, Ник. Эсӗ хӑвна маньяк пек тыткалатӑн".
  
  
  Вӑл Винсент ҫине ҫиллессӗн пӑхса илчӗ. "Эсир ӑна вечеринкӑри инцидент ҫинчен каласа патӑр".
  
  
  "Ҫук, каламарӗ", - хӳтӗленсе каларӗ Винсент. "Анчах манӑн ҫакна тумаллаччӗ".
  
  
  "Мӗнле инкек?"- ыйтрӗ Хоук.
  
  
  "Эмоциллӗ пысӑках мар шыв шӑмпӑлтатни ҫеҫ", - терӗ Винсент.
  
  
  Унӑн типсе кайнӑ тутисем ҫуласа илчӗҫ. Вӑл Эпӗ Люгера туртса кӑларма хӑтланни ҫинчен асӑнманшӑн савӑнчӗ. Хурчка ҫивчӗ. Вӑл ӗнтӗ эпӗ кам иккенне ӗненсе тӑнӑ. Тен, вӑл ман маскировкӑра темле айванлӑх пуррине асӑрхарӗ пулӗ. Тен, вӗсем турпалли хӑварнӑ, ҫӗвви ҫаврӑнать е мана мӗн те пулин урӑххи ҫинчен калать. Ҫук, ку манӑн айӑп пулмалла. Ӑна Хӑйне Картер Пек тыткаламан.
  
  
  "Юрать-ха ку?
  
  
  - тӳсеймесӗр ыйтрӗ Хоук. - Мӗншӗн эсӗ пӗрмай шуйттан пек пӑлханатӑн? Эсӗ вӗсемпе виллӑран таврӑннӑ чухнехи пекех хорька пулман ".
  
  
  Ревматизм ансат пулнӑ. Вӑл урӑх ҫын пулнӑ. Рафаэль Чаплаттарса Илчӗ. Анчах эпӗ ӑна ҫакна калама пултараймарӑм. Вӑл тӑшмансенчен пӗри пулнӑ. ҪАВ агентсем иккӗшӗ те манӑн тӑшмансем пулнӑ.
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп, сэр. Тен, ку пӗтӗмпех, йӗри-тавра кӗпӗрленсе тӑракан ҫынсен ушкӑнӗсемпе, шавпа, йӗркесӗрлӗхпе пӑтрашӑнса кайнӑран пулӗ. Чи япӑххи-кирек хӑш минутра та мӗн те пулин пулма пултарассине пӗлни, эпир унпа мӗн те пулин тума пултараймастпӑр. Хӑрушсӑрлӑха тивӗҫтерес ӗҫ манӑн стильре мар ".
  
  
  Арҫынсем иккӗшӗ те пӗр минут чӗнмесӗр тӑчӗҫ. Хок ҫаврӑнса чӳрече патне пычӗ. "Хӑратӑп, ку ҫителӗксӗр, Ник". Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Ҫак типшӗм ӳт-пӗвӗ твид жакеткӑпа тата ытларах пӑчӑртаннӑ пек туйӑнать, унӑн сивӗ куҫӗсем ман ҫине уҫҫӑнах пӑхнӑ пек туйӑнаҫҫӗ. "Мӗн пулса иртрӗ-ха вӗсем икӗ кун хушшинче, эсӗ ҫук чухне?"
  
  
  "Шӑпах эпӗ сана мӗн каланине", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мана ун пек калани килӗшмест, Ник, анчах эсӗ манран темскер пытаратӑн пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Ку та сан пек мар. Эпир пӗр-пӗринпе яланах уҫҫӑн калаҫаттӑмӑр, ҫапла мар-и?»
  
  
  Ҫара кӑкӑрпа кӑкӑрта пусӑм ӳссе пычӗ. Ҫак коридорта пуличчен пӗр сехет те юлмарӗ. Дэвид Отель калаҫасшӑн та калаҫасшӑн.
  
  
  "Ҫапла, эпир яланах уҫҫӑн калаҫаттӑмӑр".
  
  
  "Апла пулсан, пӗр пытармасӑр калаҫар", - терӗ Хоук. "Эсӗ ҫухалсан мӗн те пулин пулнӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, эсӗ мӗншӗн мана ун ҫинчен каласа паманнине те ӑнланмастӑп. Ӑна пӗлетӗп, санӑн тытӑнса тӑма сӑлтавсем пулмаллах, анчах эсир каласа панӑ пулсан, пирӗншӗн иксӗмӗршӗн те хаклӑ япаласем лайӑхрах пулнӑ пулӗччӗҫ. Ку гофмана тивет-и? "
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫук, ку хӗрпе пӗрпеклӗх ҫук. Мӗн шуйттанӗ пултӑр ку? Каларӑм-ҫке сире, вӑл уҫӑмлӑ пулнӑ, терӗм. Эпӗ сире суйнине эсир чӑнах та ӗненетӗр-и? Ӑна, хам кӑшкӑрнине ӑнлантӑм, анчах кая юлтӑм.
  
  
  "Лӑплан, Ник, - терӗ Винсент шӑппӑн.
  
  
  Пӗр самант Хоук нимӗн те каламарӗ. Вӑл каллех ман ҫине сивӗ куҫӗсемпе шӑтарас пек пӑхрӗ. Ман пуҫпа кӑкӑрта пусӑм хӑрушланса пычӗ, вӑл хӑйне бомба ҫурӑлса кайма хатӗрленнӗ пек туйрӗ.
  
  
  "Ник, - терӗ ерипен Хок, - эпӗ сана ҫак ӗҫрен кӑларатӑп". Унӑн сӑн-пичӗ сасартӑк ватӑлса, ывӑнса кайрӗ.
  
  
  Мана сивӗ ҫапрӗ. Вӑл, унпа куҫа-куҫӑн тӗл пулас тесе, ун еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эсӗ ун пек тума пултараймастӑн", - терӗм эпӗ шӑппӑн. "эпӗ сана кунта кирлӗ".
  
  
  "Тархасшӑн, ӗненӗр мана, кирлӗ мар тесе калатӑп пулсан. Эсир ман списокра пӗр номер, эсир ӑна пӗлетӗр. Сирӗн служба списокӗ хӑйшӗн калать. Анчах кунта тем апла мар. Каракас - хӑрушла туйӑм килсе кӗрсен, вӑл халӗ те манпа пӗрле пулчӗ-ха. Чӑнах та, юлашки икӗ кун хушшинче вӑл чылай вӑйлӑрах пулса тӑчӗ ". Вӑл Винсент ҫине пӑхса илчӗ. "Эсӗ те ҫакна туятӑн-и, Кэй?"
  
  
  "Ҫапла, сэр", - терӗ Винсент. "Сисетӗп эпӗ ҫакна."
  
  
  "Эсӗ интуицие яланах питӗ хаклаттӑн, Ник. Эсӗ ху мана ун ҫинчен нумай хутчен каларӑн. Мӗнех вара, ӑна та. Ҫак ӗҫе хутшӑнма юраманни манӑн чун-чӗререн вӑйлӑ туйӑм. назначени ытларах. Сирӗн ырлӑхӑршӑн, ҫавӑн пекех конференцисен ырлӑхӗшӗн".
  
  
  "Сэр, эпӗ йӗркеллӗ иккенне кӑтартма ирӗк парсамӑр мана", - терӗм эпӗ. "тӑхтав вӑхӑтӗнче юлма ирӗк парсамччӗ мана".
  
  
  Куҫ харшийӗ тӗксӗмленчӗ: "мӗншӗн кӑнтӑрла?»
  
  
  Эпӗ ӑна куҫран пӑхма пултараймарӑм. "Ку уйрӑмах хӑрушӑ вӑхӑт пек туйӑнать. Вӗсем конференц-зала чиперех таврӑнсан,тем апла пулмасть пулӗ. Эсир ӑна тухса каяс тетӗр пулсан, эпӗ ӑна каятӑп".
  
  
  "Эпӗ сана халех тухса каясшӑн", - сиввӗн каларӗ Хоук. "Винсент, кайса венесуэль хуралҫисене чӗнсе кил. Вӑл унта чиперех ҫитессе пӗлес тесе, эпӗ ӑна пӗччен Отеле Никампа пӗрле ӑсататӑп".
  
  
  "Ку кирлех те мар!- ҫиленсе каларӑм эпӗ.
  
  
  "Каҫар мана, Ник, анчах эпӗ ку ҫапла пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗ Хоук. Унӑн сасси те, куҫӗсем пекех, ҫивчӗ.
  
  
  Винсент кун патнелле утрӗ, ӑна сасартӑк хӑратса пӑрахрӗ. Эпӗ ҫав ҫынсене хамӑн задание пурнӑҫлама чарма пултараймарӑм. Шалта темскер шартлатса илчӗ те, манӑн тӗллев уҫӑлчӗ. Ӑна, манӑн мӗн тумаллине пӗлнӗ. Ih вӗлерме тивнӗ. Мана хаяр та сивӗ хӑюлӑх ҫавӑрса илчӗ.
  
  
  Ӑна хӑвӑрт пиншак ӑшне кӗрсе "люгер"туртса кӑларчӗ. Ӑна хоук ҫине тӗлленӗ, анчах винсентпа калаҫнӑ. "Уҫҫӑнах кунта пулӑр", - терӗм эпӗ хыттӑн.
  
  
  Вӗсем иккӗшӗ те ман ҫине тӗлӗнсе пӑхаҫҫӗ.
  
  
  "Эсӗ ухмаха ертӗн-и?- ӗненмесӗр ыйтрӗ Хоук.
  
  
  Винсент кунран пӑрӑнчӗ. "Кил - ха кунта, вӑл сана курма пултартӑр", - терӗм эпӗ. вӑл ҫапла тусан, ӑна иккӗшне те вӗлеретӗп. Анчах ӑна хӑвӑрт тумалла.
  
  
  "Мӗн ку, Ник?- ыйтрӗ Винсент хулӑн сасӑпа.
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Мана Рафаэль Чапес тесе чӗнеҫҫӗ". "Эпӗ тавӑракан. Халӗ ку ниме те пӗлтермест, пӗлетӗр-и эсир. Картер вилнӗ, эпӗ уншӑн хама хам айӑплӑ тесе шутлатӑп. Пӗр сехет хушшинче ӑна хамӑн миссие вӗҫлетӗп, конференцие хутшӑнакансем пурте вилӗҫ. Мана нимӗн те чарса тӑрас ҫук, эпӗ каланӑ пек, ман умра пыр ".
  
  
  Хурчка Винсентпа пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илчӗҫ.
  
  
  "Ҫак ирхине савӑт - сапа ҫунӑ чухне эпӗ санӑн сылтӑм аллунти вӑрттӑн татуировкӑна куртӑм", - терӗ хоук вӑраххӑн. "Ҫук, эсӗ ултавҫӑ мар. Костя турӑ, Ник, ку япалана пӑрахас та пирӗнпе калаҫса пӑх".
  
  
  Ҫак сӑмахсем мана уртарса ячӗҫ. Ӑна эму кӑкӑрӗнчен пистолетпа тӗлленӗ. Анчах кайран вӑл Винсент ман паталла ыткӑнса пынине курчӗ.
  
  
  Ӑна кӗтсе илес тесе, вӑл каялла ҫаврӑнчӗ, анчах пӗр секундлӑха кая юлчӗ. Эпӗ ҫакна астӑватӑп: вӑл ман ҫинчеччӗ те, эпир урайне персе антӑмӑр.
  
  
  Эпир лексен, Винсентӑн мӑнтӑр чӑмӑрӗ ман пите пырса тӑрӑнчӗ. Ку мана шалт тӗлӗнтерсе ячӗ. Унтан ӑна, "Люгер" ман ал тавра пӗтӗрӗннине туйса илтӗм. Ӑна iso пӗтӗм вӑйран тытса тӑнӑ, Анчах Винсент унран лайӑхрах пулнӑ. Пистолет урайне ӳкрӗ. Анчах эпӗ ӑна ҫӗнӗрен вӑй кӗртрӗм. Унӑн замполит винсент ҫине урипе тапӑнчӗ те ӑна урипе хытӑ тапрӗ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те манпа пӗрле месерле ӳкрӗ. Ӑна "Люгер" асӑрхарӗ, унтан ӑна пикенчӗ.
  
  
  "Ун пек ан ту, Ник. Манӑн пеме тивет". Хурчка ман ҫинче хӑйӗн беретне тытса тӑрать. Ӑна вӑл эму куҫӗнчен пӑхса илчӗ те, вӑл питӗ кулма юратнине ӑнланса илчӗ. Вӑл ерипен тӑчӗ.
  
  
  "Эсӗ мана ҫакӑнпа чарма пултаратӑн тесе шутлатӑн-и?"- тесе ыйтрӗ унран хӑратса, лешӗ хӑйсеннисене паллаймарӗ.
  
  
  "Эпӗ хам пултарасса шансах тӑратӑп", - терӗ вӑл лӑпкӑн. "Анчах мана ун пек тума ан хуш".
  
  
  "Ку теттене эпӗ сан патӑнтан илсе вӗлеретӗп", - тесе мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, Ӑна ун патнелле пӗр утӑм ярса пусрӑм.
  
  
  "Ӑна персе пӑрахатӑп, Ник, - терӗ Хоук. Анчах вӑл мана вӗлересрен хӑрарӗ.
  
  
  Висент каллех тайкаланса ура ҫине тӑнине курсан, эпӗ ӑна беф тесе чӗнесшӗнччӗ. Хоук пистолетне ман кӑкӑртан тӗллесен, Винсент ман пата пычӗ. Ӑна ярса тытрӗ те, хӑйне "Береттран"Ӑсан Йӑвинчен хӳтӗлес тесе, хӑй умнелле сӗтӗрсе кайрӗ. Унтан ӑна хытӑ тӗртсе Ячӗ те, вӑл хоук ҫине йывӑррӑн ӳкрӗ. Арҫынсем иккӗшӗ те каялла чакрӗҫ, пистолет хуллен шаккаса персе ячӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса мачча ҫине тӑрӑнчӗ.
  
  
  Вӑл, сылтӑм аллине Винсентӑн мӑйӗнчен ҫапса, хӑвӑрт тапранса кайрӗ, вара вӑл, ман ҫула тасатса, Ӑсан Тӗми патӗнчен вӗҫсе кайрӗ. Хоук, каллех тӗллес тесе, пистолетне каллех антарсан, ӑна пистолетлӑ аллинчен ярса тытрӗ те хӑй патнелле туртса илчӗ. Вӑл ман пӗҫӗ урлӑ вӗҫсе каҫрӗ те урайне персе анчӗ, "Беретта" ун хыҫӗнчи стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл тӑнран кайнӑ.
  
  
  Вӑл люгер хыҫҫӑн туртӑнчӗ, Анчах Винсент каллех мана ярса тытрӗ. Вӑл ӳкрӗ, анчах ҫавӑнтах тӑна кӗчӗ те сулахай хука Винсентӑн сарлака питӗнчен ҫапрӗ. Пит шӑммисем ҫурӑлса кайрӗҫ, вӑл ҫапнипе сулӑнса кайрӗ. Эму ыратать, анчах вӑл каласа пӗтереймерӗ. Унӑн алли куртка айне кӗрсе кайнине куртӑм. Вӑл пӗр хусканупах билетне ывӑҫ тупанӗ ҫине хучӗ те, ӑна винсент тӗлленӗ вӑхӑтра вӗҫнӗ чухне ячӗ. Ҫӗҫӗ унӑн аяк пӗрчисем айне тӑрӑнчӗ, вӑл ахлатса ячӗ, куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ те, вӑл хӑяккӑн ӳкрӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм, Ник!"- кӑшкӑрчӗ Хоук, Винсент кӗлетки ҫине шанмасӑртарах пӑхса. Хок тӑна кӗчӗ, анчах хускалма вӑл ытла та вӑйсӑр-ха. Ӑна "люгер" ярса тытрӗ те эму пуҫне асӑрхануллӑн тӗллерӗ. Унӑн вилмелле. Урӑх ҫул ҫук. Вӑл спусковой ҫекӗл ҫинчи пӳрнине чӑмӑртарӗ, анчах мана темскер чарчӗ. Хоук ман ҫине ҫиленсе те кӳренсе пӑхать.
  
  
  Манӑн кӑкӑрта курайманлӑхпа хаярлӑх тулса ларчӗ. Ҫак ҫын ман ҫул ҫинче тӑратчӗ. Ӑна пӗтерме тивнӗ. Манӑн пӳрне спусковой ҫекӗлӗн ҫирӗп металне каллех чӑмӑртарӗ. Унӑн пӗркеленчӗк пичӗ ҫине пӑхрӗ те, кӗтмен ҫӗртен шыв шӑмпӑлтатнипе тӗлӗнсе, хытса тӑчӗ. Мӗншӗнне пӗлместӗп, анчах эпӗ ӑна ҫав ҫынна ытла та юрататтӑм, хисеплеттӗм, пеме юрататтӑм. Ҫапах та манӑн курок ҫине пусмалла пулчӗ. Манӑн шыҫса кайнӑ пуҫ мимине хирӗҫле эмоцисем ҫавӑрса илсен, вӑл сивӗ тарпа витӗнчӗ. Вӑл типсе кайнӑ тутисене ҫуласа илчӗ те каллех тӗллерӗ. Манӑн тивӗҫ паллӑ пулчӗ. Дэвид Хокӑн вилмеллеччӗ.
  
  
  Анчах эпӗ ҫакна тума пултараймарӑм. Ӑна курок ҫине пусаймарӗ. Тен, манӑн ӑна вӗлермелле пулмарӗ пулӗ. Ӑна ҫыхма та, хам ӗҫе туса пӗтериччен аяккарах тытса тӑма та пултарнӑ.
  
  
  Хоук ман ҫине пӑхать. Пистолетне антарсан, вӑл пӗртте тӗлӗнмерӗ.
  
  
  "Эсӗ мана вӗлерес ҫуккине эпӗ пӗлнӗ", - терӗ вӑл шӑппӑн.
  
  
  Ӑна кӑшкӑрса ячӗ. - "Хуп ҫӑварна!"Унӑн шухӑшӗ ытла та пӑтранчӑк та кӗске пулнӑ, вӑл уҫӑмлӑн шухӑшлама пултарнӑ.
  
  
  Ӑна Хоука ҫак галстукпа тата чӗн пиҫиххипе ҫыхса лартнӑ. Ман пуҫра шухӑшсем пӑтранма пуҫларӗҫ, вӑл революционер-юратаканскер мар, АX агент пек ҫапӑҫрӗ. Халиччен Нихҫан та ун пек туманнине пӗлнӗ Пулин те, хока ӑна профессионал пек ҫыхӑнтарнӑ. Ҫак тӗлӗнмелле туйӑм ӑна старик патне илсе пычӗ. Юлашки темиҫе кун хушшинче тӗлӗкре курнӑ паллӑ мар асаилӳсемпе ухмаха ернӗ тӗлӗксенчен урӑх ним усси те ҫук кунта.
  
  
  Ҫаксене пурне те-клиникӑри ҫынсемпе, хӑй пулнӑ миссипе, манпа пӗрле тунӑ пек туйӑнса кайрӗ. Анчах тӗпчесе пӗлме вӑхӑт пулмарӗ.
  
  
  Ӑна Хоука чӑлана сӗтӗрсе кӗчӗ. Пӳлӗмсене пӗтӗмпех сас-чӗвӗсӗр уҫманнине пӗлнипе вӑл ҫӑварне хупмарӗ. Вӑл ман ҫине ахаль ҫеҫ пӑхрӗ.
  
  
  "Эсӗ наркотик айӗнче-и е ҫавӑн пекрех - и", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ан шарла, эпӗ те сана вӗлерместӗп", - терӗм эпӗ хыттӑн.
  
  
  "Эсӗ мана вӗлересшӗн мар. Эсир Чапес ятлӑ ҫын иккенне тӗрӗс ӗненетӗн-и? "
  
  
  "Вӑл Чаплаттарни".
  
  
  "Ку тӗрӗс мар", - терӗ вӑл татӑклӑн. "Эсӗ Картер Мар. Мур илесшӗ, Эсӗ Картер!»
  
  
  Ӑна пула манӑн пуҫ ҫаврӑнать. Пуҫ ыратни - пуҫ ыратни, вӑл эпӗ ӑна хамӑн тӑшмансене вӗлерсен ҫеҫ иртсе каять. Вӑл сехет ҫине пӑхрӗ те манӑн ҫур сехете яхӑн юлнине курчӗ. Ӑна Хоука шкапа тӗртсе кӗртрӗ, хупрӗ те алӑка питӗрсе хучӗ. Ӑна, кун тӗлне ҫитсен, винсент ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл вилӗ пек курӑнать, темле ӑссӑрла сӑлтавпа эпӗ питӗ шеллетӗп.
  
  
  Вӑл коридора тухрӗ те тӗлӗнсех кайрӗ: вӑл пуш-пушах. Венесуэль полицейски зал тепӗр вӗҫӗнче хурал пӳлӗмне кӗчӗ. Вӑл мана курмарӗ. Пире никам та илтмерӗ пулмалла. Анчах ӑна пирӗн хемӑпа тӗл пулмалли отель мар. Хӑрушсӑрлӑх службин сотрудникӗсем ӑна ӑҫтан тупни ҫинчен е эпӗ хоукпа Тата Винсентпа коридор тӑрӑх утса пынине кам та пулин курни иккӗ те, иккӗ те хума пултарать. Вӑл кермен тавра айккинчи алӑкран тухма шутларӗ. Вӑл сад витӗр тухса тӗп алӑк витӗр каялла кӗме пултарнӑ. Кӑнтӑрлахи перерыв вӑхӑтӗнче халӑх саланасса шанас килет. Вӑл мӗнле кӗнине куракан кирек кам та эпӗ ирхи апата кайнине тавҫӑрса илчӗ. Вӑл хӑвӑрт йӗри-тавра пӑхса илчӗ, коридор тӑрӑх хуллен утса кайрӗ те айккинчи алӑкран тухрӗ.
  
  
  Тӑххӑрмӗш сыпӑк.
  
  
  Ӑна Хоукпа Винсент пуҫӗ тавра ывӑтрӗ. Манӑн сехет вуникӗ вӑтӑр пиллӗк - конференц-зал тулашӗнче хӑйӗн контакчӗпе тӗл пуличчен ҫирӗм пилӗк минут ҫеҫ иртрӗ.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт сад урлӑ дворецӑн малти пайӗ патнелле утса кайрӗ. Ҫак лӑпкӑ вӑхӑтра та пур ҫӗрте те ҫынсем пулнӑ. Кермен территорийӗ патнелле пыракан урамсене автомобильсем туллиех тулнӑ. Подъезд ҫулӗсене хупнӑ, анчах охранниксем хӑрушсӑрлӑха ӳстермелли машинӑсене ирттерсе янӑ.
  
  
  Ҫурт тавра ҫаврӑнса ҫӳренӗ чух вӑл сановниксем килессе кӗтсе территори тӑрӑх сӗтӗрӗнсе ҫӳрекен ҫӗршер ҫынна курчӗ.
  
  
  Ӑна халӑх патнелле анма ҫеҫ пуҫланӑччӗ, ҫав вӑхӑтра ҫул енчен ман пата пӗр арҫын пырса тӑчӗ, вӑл ман ҫула пӳлчӗ. Вӑл ун ҫине пӑхса илнӗ те ку хӑйне малтан тӗл пулнӑ цра ҫынни пулнине ӑнланса илнӗ. Эпӗ ӑна пӑхӑнтарма пултараймарӑм. Ку ӑна тата ытларах иккӗлентернӗ пулӗччӗ.
  
  
  "Кала-ха, Картер, ӑна санпа калаҫма пултаратӑп-и?"
  
  
  Кӑкӑр пусӑмӗ ӳснӗҫемӗн ӳссе пынине асӑрхас мар тесе, ольга ун еннелле тирпейсӗррӗн ҫаврӑнчӗ. Манӑн гол мӗн тери хытӑ тапать. "Ҫапла-и?"
  
  
  "Хама асӑрхаттарнӑшӑн каҫару ыйтатӑп тесе эпӗ отель ҫеҫ калатӑп. Эсӗ ҫиленнӗшӗн эпӗ сана айӑпламастӑп".
  
  
  "Ҫапла, пурте йӗркеллӗ", - терӗм эпӗ. "эпӗ ытлашши ҫивӗччӗн каларӑм. Ӑна кӑштах пӑшӑрхантаратӑп. Манӑн айӑп". Вӑл ун патӗнчен кайма пуҫларӗ.
  
  
  "Апла пулсан, нимӗнле кӳренӳ те ҫук-и?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  Ӑна каялла ҫавӑрчӗ. "Ҫук, кӳренмесӗр. Ун пирки ан пӑшӑрхан".
  
  
  "Аван."Вӑл аллине тӑсрӗ. Ӑна пӗр минут хушшинчех тытса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл ҫӑмӑллӑн кулса ячӗ. "Пӗлетӗн-и, ӑна ӑнланатӑп, ку ӗҫ сана чӑннипех те тупма пултарать. Кӗтни тата сӑнани пулӗ тетӗп. Вӑрттӑн служба сотрудникӗсем ҫак куна мӗнле тунине пӗлместӗп эпӗ, хӑҫан та пулин, уйӑх хыҫҫӑн уйӑх".
  
  
  Вӑл сехет ҫине пӑхса илчӗ. Пӗр ҫын патне ҫирӗм ҫын. Вӑл хӑйӗн эмоцийӗсене кӑтартасшӑн мар пулчӗ. "Ҫапла, вӗсен ӗҫӗ йывӑр. Ӑна чӑнах та ун пек тӑвасшӑн мар. Мӗнех вара, манӑн ӗҫтешпе тӗл пулмалла. Каярахпа курнӑҫӑпӑр".
  
  
  "Паллах, аван, - терӗ вӑл. "Лӑплан, Картер".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те вӑрӑм сукмакпа малалла утрӗ. Миссие ҫав тери вӑйлӑ туйнипе эпӗ урӑххи ҫинчен шухӑшлама та пултараймарӑм. Вӑл хӑй тавра, ҫӑралсах пыракан халӑх хушшипе пынӑ ҫулсӑр пуҫне, урӑх нимӗн те туймарӗ. Алӑк патне ҫитсен, помощниксен ушкӑнӗ тротуар тавра ҫаврӑнса илчӗ. Вӑл вӗсем витӗр хӗсӗнсе тухрӗ те, вӗсем ман ҫине ухмаха ернӗ ҫын ҫине пӑхнӑ пек пӑхрӗҫ. Анчах халӗ меллӗ вӑхӑт ҫук. Унтан тӗп картлашкасем ҫумӗнчи репортерсен ушкӑнӗнчен иртсе mimmo иртсе кайрӗ. Халӑх йышлӑланнӑҫемӗн йышлӑланать.
  
  
  Пусма патне ҫитсен, пусма тӑрӑх хӑпарма тытӑнсан, мана халӑх ушкӑнӗ хупӑрласа илчӗ. Ун витӗр чавсисемпе хӗсӗнсе кӗрет. Ӑна пӗр арҫын теприне хирӗҫ тӗртсе ячӗ те, вӑл мана темле киревсӗр япала кӑшкӑрчӗ. Вӑл хӗрарӑм ҫине пырса тӑрӑнчӗ, ӑна кӑшт ҫеҫ ураран ӳкермерӗ. Анчах унӑн йӗри-тавра пӑхасси те килмест.
  
  
  Манӑн коридора вӑхӑтра ҫитмеллеччӗ.
  
  
  "Эй, пӑх-ха, йӗкӗт!"ман хыҫран такам кӑшкӑрчӗ.
  
  
  Вӑл картлашкасем тӑрӑх ерипен хӑпарать. "Иртме парӑр - ха мана", - ыйтрӑм эпӗ."иртсе кайма Пар-ха мана, ҫӗвӗҫе ил". Апла пулсан, эпӗ ӑна унта нихҫан та вӑхӑтра ҫитейместӗп.
  
  
  Вӑл, пирӗн ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ, унӑн хупписем патне ҫитнисӗр пуҫне урӑх нимӗн ҫине те пӑхмарӗ. Пусма ҫинче халӑх тата ытларах пухӑнчӗ, хуралҫӑсем пурне те тытса чарчӗҫ.
  
  
  Вӑл такӑнчӗ те вӗсем ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Венесуэлӑри хӑрушсӑрлӑх службин сотрудникӗ, вӑл mimmo иртсе кайсан, ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Анчах манӑн кермене лекмеллеччӗ. Манӑн связной мана унта кӑнтӑрла иртсен пӗр сехетре кӗтет. Вӑл кӗтме пултараймарӗ. Вӑхӑт идеаллӑ пулмалла.
  
  
  "Каҫарӑр мана", - терӗм эпӗ, вӗсем патне пырса. "Тархасшӑн, иртме парӑр-ха мана!"Анчах никам та хускалмарӗ. Эпӗ пур чухне те асӑрхас тесе, конференцисемпе тӗнчери ӗҫсем ҫинчен калаҫнипе пурте ытла та интересленетчӗҫ. Эпӗ вӗсем витӗр темӗн чухлӗ ҫын витӗр тухрӑм.
  
  
  "Эй, лӑплан!"- кӑшкӑрчӗ пӗр арҫын.
  
  
  Ӑна хирӗҫ нимӗн чӗнмесӗр mimmo иртсе кайрӗ. Вӑл алӑк умӗнче ним пытармасӑр, халӑх йышлӑ зона витӗр тухнӑ пекех утса тухрӗ. Вӑл сехет ҫине пӑхрӗ те манӑн пурӗ те вунҫичӗ минут ҫеҫ юлнине курчӗ. Ӑна темиҫе полицейски хураллакан кун тӗлне хӗсӗнсе тухрӗҫ.
  
  
  "Ҫапла-и?"- терӗ ҫар тумӗ тӑхӑннӑ венесуэль. Пирӗн вӑл, унпа пӗрле штатски тумтир тӑхӑннӑ арҫын, мана паллаймарӗҫ.
  
  
  "УНӐН АX, - терӗм эпӗ. - "Картер".
  
  
  "Сирӗн удостоверени, тархасшӑн".
  
  
  Унӑн отелӗ ҫынна ураран ҫапса ӳкерес те mimmo чупса иртес. Пуҫра пульсаци тӳсме ҫук йывӑр пулнӑ. Ӑна кӗсйинче Хыпашласа Пӑхрӗ те Никель Картер бумажникне тупрӗ. Ҫакна вӑл уҫнӑ та хӑй камне ӗнентермелли удостоверени тупнӑ. кермене ятарлӑ пропуск та пур. Ӑна дежурнӑя кӑтартрӗ.
  
  
  "Хм", - терӗ вӑл. Вӑл карточка ҫинчи сӑнӳкерчӗк ҫине пӑхса илчӗ, унтан ман сӑн-пите тимлӗн сӑнаса пӑхрӗ. Хоукпа Винсент эпӗ Никам Та Мар тесе калама пултарайман пулсан, вӑл ҫын ман маскировка витӗр курма пултарайман пулӗччӗ.
  
  
  "Тархасшӑн, васкама пултарайман пулӑттӑр-и эсир?- чӑтӑмсӑррӑн каларӑм эпӗ.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, унӑн ыйтӑвӗ вӑраха кайрӗ пулмалла. Вӑл карттӑ ҫинче темӗнле айванлӑх пур пек, ӑна тупасса ҫеҫ кӗтет тейӗн. Ахӑртнех, ӑна хӑйӗн чӑтӑмсӑрлӑхӗпе кӳрентерчӗ пулас, вӑл мана урок вӗрентме хатӗрленчӗ.
  
  
  "Ӑҫта вырнаҫтарнӑ эсир, Мистер Картер?"
  
  
  Ҫак мӑнкӑмӑллӑ сӑн-пите чышкӑпа ҫапма йӗркелесе ҫитерейменпе пӗрех эпӗ. Анчах эпӗ ҫакна часах миссин ҫиппине хурассине пӗлеттӗм.
  
  
  "Ку мӗне пӗлтерет?"- терӗм эпӗ, хама тытса чарас тесе, чышкӑсене чӑмӑртаса.
  
  
  - Ытлашши мар, - терӗ вӑл йӳҫҫӗн.
  
  
  "Отель Эльде", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Gracias, muchas gracias", - терӗ вӑл тӑрӑхласа.
  
  
  Ӑна отеле илсе каймалла, унпа хамӑн тӑван чӗлхепе калаҫмалла, эму, вӑл идиот, усал тиранӑн ирӗксӗр инструменчӗ, тесе каламалла. Анчах эпӗ шарламарӑм.
  
  
  "Сирӗн картсем, мистер Картер". Вӑл мана ih каялла пачӗ. "Эсир кермене кӗме пултаратӑр".
  
  
  "Пысӑк тав", - терӗ те ӑна, кулса ячӗ. Ӑна бумажник илчӗ те mimmo охранниксене шала васкарӗ.
  
  
  Шалта хаклисем шӑпрах. Вестибюльте темиҫе ҫын пур, анчах вӗсем сапаланса выртаҫҫӗ, ҫавӑнпа та манӑн иртсе кайма нимӗнле йывӑрлӑх та ҫук. Вӑл конференцисем валли усӑ куракан пысӑк приемнӑй патнелле утрӗ.
  
  
  Вӑл керменӗн ҫак пайне кӗнӗ чух хӑрушсӑрлӑхӑн тепӗр тӗрӗслевӗ пулчӗ, анчах охранниксенчен пӗри мана палларӗ, ҫавӑнпа та ку хӑвӑрт пулчӗ. Вӑл коридор тӑрӑх конференц-зала кайрӗ. Вӑл тӗллев патнех ҫитнӗ.
  
  
  Ҫак самантра хӑрушсӑрлӑх полицийӗн начальникӗ конференц-залран темиҫе ярдра ҫеҫ алӑк хушӑкӗ тӑрӑх тухрӗ. Ӑна курсан, вӑл хырӑмӗнче йӗрӗнӳ вӗресе тӑнине, ҫара кӑкӑрӗпе кӑкӑрӗнче пусӑм ӳссе пынине туйса илчӗ. Хаяр вӑрттӑн полици пуҫлӑхӗ пекех, вӑл президент пекех путсӗр пулнӑ.
  
  
  "Ах, Мистер Картер!"- терӗ вӑл мана курсан.
  
  
  "Сеньор Сантьяго", - терӗм эпӗ, хӑйне лӑпкӑ тытма тӑрӑшса.
  
  
  "Пурте лайӑх пырать, ҫапла мар-и? Пирӗн асӑрхануллӑ пулма кирлӗ те пулман пек туйӑнать".
  
  
  "Ҫапла туйӑнать, сэр", - терӗм эпӗ ҫирӗппӗн, ман пуҫра сехет шаккать. Пӗр сехет те сакӑр минутсӑр пулмалла. Манӑн ун патӗнчен каймалла пулчӗ.
  
  
  "Пурте лайӑх пуласса шанатӑп эпӗ", - терӗ вӑл. "Эпӗ лайӑх туятӑп. Эсир Хоука курнӑ-и?»
  
  
  "Иртенпех мар", - суйрӗ вӑл, манӑн пит-куҫӑм мӗнлине тавҫӑрса илес тесе.
  
  
  "Ну, ӑна тупасса шанса. Кайран курнӑҫӑпӑр, сире ҫакӑн пек ӑнӑҫлӑ пулнӑшӑн нихҫан та саламламӑпӑр". Вӑл йӑл кулчӗ те мана хулпуҫҫинчен лӑпкаса илчӗ.
  
  
  "Питӗ аван, сэр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл кабинета таврӑнчӗ, кабинет хӑрушсӑрлӑх службин штабне вырнаҫмалли ҫурт пек туйӑнать. Ӑна курсан, ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ те коридор тӑрӑх конференц-зала кайрӗ. Ӑна сехет ҫине пӑхса илчӗ те, вӗсем пиллӗкӗшне пӗр ҫын патне каларӗҫ.
  
  
  Вӑл, мана хушнӑ пек, уҫӑ алӑк умне тӑчӗ. Коридорӑн тепӗр вӗҫӗнче ирхине пулнӑ тӑватӑ охранник хурал тӑраҫҫӗ. Вӗсем мана пӗлеҫҫӗ,ҫавӑнпа та эпӗ вӗсенчен mimmo иртсе кайма ҫӑмӑлах мар. Тата икӗ минут юлчӗ. Коридор тӑрӑх мастер утса иртрӗ те хӑйӗн тӗрӗс грамотисене кӑтартрӗ. Хуралҫӑсем ӑна пӳлӗме кӗртрӗҫ. Коридор тӑрӑх ҫӳрекен, конференц-зал ӑшӗнче тӑракан хӑрушсӑрлӑх службин йӗри-тавра пур ҫӗрте те ҫынсем пулнӑ.
  
  
  Ӑна вӑл коридор тӑрӑх ҫӳлелле те, аялалла та пӑхса илчӗ. Мана питӗ ыраттарчӗ. Вӑхӑт иртнӗҫемӗн манӑн пуҫӑм вӑйланса, пусӑмланса пычӗ. Ӑна, хӑйӗн тӑшманӗсене пӗтермесӗр ыратни иртсе каяс ҫуккине пӗлнӗ вӑл. Анчах манӑн ҫав тери хӑрушӑ туйӑм пулчӗ, пурте ун пек мар. Ку вӑл ман пуҫ мимин вӑрттӑн кӗтесӗ тавра пӑтранчӑк, нӑйкӑшакан туйӑм пулчӗ. Ку та, юлашки темиҫе кун хушшинче пулса иртнӗ ытти ӗҫсем пекех, ниме те пӗлтермест. Анчах мӗнле туйӑм пулсан та, манӑн ӗҫе васкавлӑ тӑвасси пусарсан та, вӑл манӑн совеҫе асаплантарма пуҫларӗ. Ӑна, ман пуҫра хӑрушӑ кӗрешӳ пулса иртнине туйрӑм, ҫитес вӑхӑтра чарӑнман пулсан, микрофонсемпе динамиксене пула вӑл мана ӑсран кайма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл манран контакта тытса чарнӑ тесе ыйтма пуҫларӗ.
  
  
  Анчах кайран ӑна - консервативлӑ тӗттӗм кӑвак костюм тата коридор тӑрӑх ман паталла хӗрлӗ галстук ҫакнӑ хура ҫӳҫлӗ венесуэле курчӗ. Вӑл дворецри ытти ҫынсем пекех, анчах лацкан ҫине шурӑ пӑтапа графин ҫакнӑ.
  
  
  Манӑн доллар аяк пӗрчисем ҫумне урнӑ пек ҫапӑнчӗ. Тепӗр минутран вӑл, мана графин тӑсса, манпа юнашар пырса тӑчӗ. "Сеньор Картер, конференци директорӗ, кӑнтӑрлахи перерыв вӑхӑтӗнче конференц-зала ҫӗнӗ шыв илсе килме ыйтрӗ". Вӑл, пирӗн таврара пурте илтчӗр тесе, питӗ хытӑ калаҫать. "Сирӗн хӑвӑра уйрӑм ирӗк пур пулсан, эсир ӑна ман валли йышӑнма пултараймастӑр-и?»
  
  
  "О, аван. Ӑна хампа пӗрле илетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Gracias", - терӗ вӑл. Унтан хыттӑн пӑшӑлтатса: "Viva la revolucion!»
  
  
  Арҫын хӑвӑрт коридор тӑрӑх каялла утрӗ. Вӑл графин тытса тӑрать, хӑй ҫав тери иккӗленсе, пӑлханса тӑрать. Ӑна пӳлӗме леҫмелле пулчӗ. Ыттисем ҫинчен шухӑшлама ытла кая юлнӑ. Ҫак графина конференц-зала леҫсе пукан ҫине лартасси манӑн пурнӑҫра чи кирли пулнӑ.
  
  
  Вӑл кун тӗлне ҫитрӗ.
  
  
  "Салам, Картер", - тенӗ унта цру сотрудникӗ. "Мӗн унта сирӗн?"
  
  
  "Конференцисен директорӗ калаҫмалли сӗтел ҫинче уҫӑ шыв ӗҫесшӗн пулас", - терӗ ӑна тирпейсӗррӗн. "Унӑн ачи вӗттӗн-вӗттӗн чупать".
  
  
  ЦРА Агент графин ҫине пӑхса илчӗ. Вӑрттӑн служба сотрудникӗ мана йӑл кулса илчӗ, унтан графин ҫине пӑхса илчӗ. Вӗсем кӑмӑллӑ пек туйӑнчӗҫ. Венесуэль полицейскийӗсем мана графин пӳлӗме леҫме пуҫ тайрӗҫ.
  
  
  Ӑна графин шала илсе кӗчӗ. Вӑрттӑн службӑн тепӗр сотрудникӗ, пукан ҫинчен пушӑ графина илсе, хӑйпе пӗрле илсе килнипе улӑштарсан, ман ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  Эму кулса илчӗ. "Конференцие хутшӑнакансем таса мар шыв ӗҫчӗр тесе, эсир пӑруламан пулӑттӑр, ҫапла мар-и?»
  
  
  Вӑл графинпа ман ҫине пӑхрӗ, унтан ревматизмла кулса илчӗ. "ВӖСЕМ сире, АX ҫынсене, конструктивлӑ усӑ курнине курма хавас".
  
  
  "Питӗ кулӑшла", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна ватӑ графин хул хушшине хӗстерчӗ, унтан тин ҫеҫ канашлу валли пукансем лартса тухнӑ ҫын ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. Ӑна та, унӑн сассинче сӑмахсем янӑраса кайнине те илтрӗ.:
  
  
  Унтан кӑнтӑрлахи сеанс условийӗсенче хатӗре дистанци управленийӗпе кирлӗ хӑвӑртлӑхпа туса ҫитерӗҫ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл илтӗнекен вырӑнта пурне те вӗлерет.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те пӳлӗмрен тухрӗ.
  
  
  Тулта ӑна хуралҫӑсем патӗнче чарчӗҫ. "Пӗлесчӗ, мӗн тӑвас-ха манӑн унпа?"- терӗ ӑна, хӑй чӑтӑмсӑр пулнине палӑртса.
  
  
  "Аялта коридор тӑрӑх кладовой пур", - терӗ венесуэль ҫыннисенчен пӗри.
  
  
  "Тен, эсӗ урай шӑлма пултарнӑ пулӑттӑн, Картер, - кулса ячӗ кун каҫа тӑнӑ ҫын цра тӑрӑх. "Кладовкӑра шӑпӑр пур пулмалла", - кулса илчӗ вӑл.
  
  
  "Мӗн ку? ЦРУ комедийӗн сехечӗ-и?- йӳҫҫӗн ыйтрӗ вӑл, ih шӳт туни мана йӑлӑхтарса ҫитернӗ пек. Юлашки ҫулсенче хӑрушсӑрлӑх системинче чи пысӑк шӑтӑкне вӗсен сӑмси айӗнчех тӳлесе татнине сисмен чухне вӗсем мӗн калаҫни е мӗн туни ҫине сурасчӗ манӑн.
  
  
  Ӑна ватӑ графин коридор тӑрӑх чӑлана йӑтса кӗчӗ. Помощниксемпе официаллӑ ҫынсем конференц-зала таврӑнма пуҫларӗҫ. Вӑл сехет ҫине пӑхса илчӗ те иккӗмӗш чӗрӗк сехет ҫитнине курчӗ. Шоу ҫӑлтӑрӗсем Венесуэл президенчӗ тата АПШ вице-президенчӗ, тепӗр темиҫе минутран килеҫҫӗ. Часах кӑнтӑрлахи лару пуҫланать. Конференц-залра ҫак пурнӑҫӑн юлашкине минутсемпе виҫме пулать тесе никам та иккӗленмӗ.
  
  
  Пурте план тӑрӑх пынӑ.
  
  
  Вуннӑмӗш сыпӑк.
  
  
  Графина пӑрахса, вӑл конференц-зала каялла кайрӗ. Эпӗ ШӐПАХ ВЕНЕСУЭЛӐПА АПШ вице-президенчӗ американецсене венесуэльц хулпуҫҫийӗ ҫине хурса коридор тӑрӑх пӗрле пынине курма ӗлкӗртӗм. Ih агентсене вӑрттӑн служба агенчӗсем сырса илнӗ. Конференц-залра вӗсем ҫухалнине курсан, мана курайманлӑхпа йӗрӗнӳ ҫавӑрса илчӗ.
  
  
  Фотограф ӑшӗнче конференцисене ҫӗнетес умӗн юлашки минутра темиҫе сӑнӳкерчӗк тунӑ. Ирхи сессире экономика тӗлӗшӗнчен кирлӗ договорсем тунӑ текен сас-хура ҫӳрет. Паллах, вӗсем америка ҫар базисене вырнаҫтарма ирӗк парас вырӑнне венесуэль режимӗпе финанс пулӑшӑвӗпе ҫыхӑннӑ. Эпӗ хутшӑнман пулсан, ҫак тӗлӗнмелле тискерлӗх ӗмӗр-ӗмӗрех пынӑ пулӗччӗ.
  
  
  Эпӗ шӑпах уҫӑ алӑксене хирӗҫ вырӑн йышӑнтӑм, Сасартӑк манпа юнашар венесуэла хӑрушсӑрлӑхӗн полицийӗн начальникӗ пырса тӑчӗ. Ку хутӗнче унӑн сӑн-пичӗ салху.
  
  
  "Мистер Картер, ЭСИР конференц-залра темиҫе мина ирттерни ҫинчен мана АНБ агенчӗсене тӗл пулӗҫ".
  
  
  Ӑна мӑйӗн хыҫалти пайӗнче чикнӗ пек туйӑнчӗ. Пуҫ пусӑмӗ каллех ӳсрӗ, тӑнлавсенче хӑрушла тапма пуҫларӗ.
  
  
  "Ҫапла, сэр", - терӗм эпӗ, Манӑн ӑс-тӑн малалла туртӑнчӗ. Тен, вӗсем тӗрӗсленӗ, анчах конференци директорӗ ӑна ҫӗнӗ шыв пама хушман.
  
  
  Е асӑрхануллӑ агент графина пӑхса тухнӑ хыҫҫӑн хатӗр тупма пултарать. Тен, вӗсем ӑна пӳлӗм тавра ҫавӑрнӑ та пулӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Сире пурте йӗркеллӗ пек туйӑнчӗ-и?"
  
  
  Кӑкӑрта чӑмӑртани кӑштах вӑйсӑрланчӗ. "Ҫапла. Пурте йӗркеллӗ пек туйӑнать".
  
  
  "Аван. Эсир манпа пӗр минутлӑха пыма пултараймастӑр - и? Вӑрттӑн информаци тума ирӗк паракан ҫынсен ҫак ҫӗнетнӗ списокӗ ҫине пӑхса илччӗр унӑн отелӗ. Ку нумай вӑхӑта пымасть".
  
  
  Ӑна, ҫакӑн пек хӑвӑртлӑхпа эпӗ йышӑннӑ постановленисенчен пӑрӑнма май пуррине туйрӑм. Конференц-зал кунӗпех хупӑнман-ха. Мӗнле пулсан та, эпӗ ӑна ниепле те ӑнланаймарӑм. Хӑрушсӑрлӑх полицийӗн начальникӗ сире мӗн те пулин тума ыйтсан, эсир ӑна турӑр. Ун хыҫҫӑн вӑл конференц-залран инҫех те мар хӑрушсӑрлӑх службине йӗркелеме кайрӗ. Эпир кӗнӗ чух унта венесуэль полицейски пурччӗ, анчах вӑл мана, хӑйне вӗлерес текенсене курайман пекех, ҫав тери курайман ҫынпа пӗччен тӑрса юлчӗ.
  
  
  "Ку список". Кӑшт вуласа тухсанах ҫитет ... "
  
  
  Ун сӗтелӗ ҫинчи Телефон шӑнкӑртатрӗ. Вӑл списока тӗрӗсленӗ вӑхӑтра, хӑйӗн эмоцийӗсене тӗрӗслеме пӗтӗм вӑйран тӑрӑшса, ун патне пычӗ.
  
  
  Унӑн пичӗ ҫуталса кайрӗ. "Ах, сеньор Хоук!"
  
  
  Вӑл ман кӑкӑр ҫинче хурҫӑ хӗскӗчсем пӗрлешнине туйса илчӗ.
  
  
  Венесуэльцӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. "Мӗнле!"
  
  
  Кун пирки нимӗн иккӗленмелли те ҫук. Хурчка темле майпа ирӗке тухрӗ те, эпӗ кунта вӑхӑтра ҫитессе ӗненмесӗр, дворецӑн тепӗр енӗпе шӑнкӑртаттарчӗ. Перерыв вӑхӑтӗнче эпӗ мӗн те пулин туртса кӑларма хатӗрленнине тавҫӑрса илчӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ ҫакна ӗненме пултараймастӑп!"- тет венесуэльский. Вӑл "Люгер" патнелле туртӑнчӗ те ун патне хыҫалтан пычӗ. "Анчах, сеньор Картер кунта с...»
  
  
  Вӑл, хӑйне люгер аврипе пуҫран ҫапнӑ самантра, ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл урайне йывӑррӑн ӳкрӗ те тӑнсӑр пулса выртрӗ. Сӗтел ҫумӗнче телефон трубки ҫапкаланса тӑрать. Вӑл хоук сассине икӗ вӗҫӗнчен те илтрӗ.
  
  
  "Салам? Мӗн пулчӗ? Эсӗ кунта-и?»
  
  
  Унӑн интернетлӑ кӗлетки урлӑ каҫрӗ те чӗлӗмне хӑй вырӑнне хучӗ. Ӑна, кун тӗлне пырса, коридор тӑрӑх ҫӳлелле те, аялалла та пӑхрӗ. Йӗри-тавра никам та ҫук. Вӑл, хӑй хыҫҫӑн алӑка хӑвӑрт хупса, коридора тухрӗ. Пӗр вӑхӑт хӑрушсӑрлӑх ҫуртне никам та кӗрес ҫук тесе шанӑпӑр.
  
  
  Ӑна конференц-зала, вӗсем кун хупнӑ ҫӗре, таврӑннӑ. Тепӗр темиҫе минутран конференцисем ҫӗнӗрен пуҫланаҫҫӗ, вара вилӗм хатӗрне активлӑн йӗркелеҫҫӗ. Вӑл коридорта ҫав тери хытӑ пусса тӑнине туйса тӑрать. Вӑл часах, юлашкинчен, хӑйӗн ӗҫне тунӑ хыҫҫӑн ҫухалать. Вӑрттӑн служба агенчӗ конференц-зал витӗр тухрӗ те охранниксене пуҫ тайрӗ. Вӑл ман пата пычӗ.
  
  
  "Салам, Картер", - терӗ вӑл туслӑ сасӑпа.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Ну, вӗсем унта, ҫул ҫинче. Ҫакӑ пӗтӗмпех пӗтсен, эпӗ ӑна савӑнатӑп".
  
  
  "Эпӗ те", - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн ашшӗ мана тухса кайма ирӗк пачӗ, пӗччен кӗтсе тӑма ирӗк пачӗ. Часах сигнал пулать, вара эпӗ пурте пӗтнине пӗлӗп. Кам та пулин пӳлӗм тавра пулӑшу ыйтма пултарать, тен, хуралҫӑ пӗр кунлӑха уҫӑ тӑрать пулӗ. Анчах пирӗн венеуэла президенчӗ, АПШ ВИЦЕ-президенчӗ чӗрӗ юлман - сӗтел хушшинче никам та пурӑнман.
  
  
  "Пурте лӑпкӑ пек туйӑнать", - терӗ арҫын. "Ытла та лӑпкӑ, ман шутпа. Манӑн ҫав тери тӗлӗнмелле туйӑм. Санӑн пур-и вӑл?»
  
  
  "Паян мар", - терӗм эпӗ. "Анчах кунта пӗрремӗш хут лексен, эпӗ чӑнах та пӑлхантӑм".
  
  
  "Ну, вӑл манӑн. Ӗнси ҫинче уҫҫӑнах палӑрать. Анчах пурте йӗркеллӗ".
  
  
  "Ҫапла, ӑна, пирӗн пӗр ӗҫсӗр кун пуласса шанатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ну, тетӗп, полицире хӑрушсӑрлӑха тӗрӗслеме кайсан авантарах пулӗ. Каярахпа курнӑҫӑпӑр, Картер".
  
  
  "Чӑнах та, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл коридор тӑрӑх хӑрушсӑрлӑх службин стройки патнелле утрӗ. Манӑн ҫӳлти тута ҫине вӗтӗ тумламсем тапса тухрӗҫ. Венесуэла хӑрушсӑрлӑхӗн начальникӗ унта тӑнсӑр выртнине пӗлсен, вӑл, тен, конференцие чарма хӑтланса пӑхӗ, ку вара пӗтӗмпех пӑсса пӑрахӗ. "Ман ун хыҫҫӑн каймалла-ши?" - шухӑшларӗ вӑл. Анчах манӑн ӑна ӑҫта пулнӑ, ҫавӑнта юлмалла пек туйӑнчӗ. Заказсем заказсем пулнӑ. АНБ Сотрудник коридорӑн тепӗр енчен тухрӗ те вӑрттӑн служба агенчӗпе калаҫма чарӑнчӗ. Ӑна кӗске вӑхӑта хӑварчӗҫ. Вӑл пӳлӗнчӗклӗн сывласа илчӗ те конференц-зал ҫине пӑхрӗ. Шалта кӑнтӑрлахи лару пуҫланать. Кирек хӑш самантра та хатӗре активлӑ тӑвӗҫ.
  
  
  Сасартӑк ҫурт тӑрринче хыттӑн ҫухӑрса янӑ сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Ку Каракасри конференцисене саламласа кермен ҫийӗн вӗҫсе иртекен самолетсен хӑлхана ҫурасла сасси пулчӗ. Манӑн параппан сасси хӑлхана ҫурса ячӗ те, манра темле тӗлӗнмелле япала пулса иртме пуҫларӗ.
  
  
  Манӑн ӑс-тӑн сценӑсен, сӑмахсен, шухӑшлӑ картинӑсен йӗркесӗрлӗхне кӗрсе вырнаҫрӗ. Ӑна Люгер пистолетпа курнӑ. Ӑна, ют хуласемпе хваттере, Америкӑра ӗҫлемелли хваттере, курнӑ. Пурте ман ҫине тиенеҫҫӗ, пуҫ миминче ҫаврӑнаҫҫӗ, ӑш пӑтранать, пуҫ ҫаврӑнса каять.
  
  
  Шалта темскер
  
  
  мана каллех сасӑ илтес тесе, чӳрече патне пыма хушрӑм пулӗ тесе шухӑшлама пуҫларӑм. Анчах мана хамӑн тивӗҫе вӑйлӑ туйса тӑни чарса тӑчӗ. Вӗсем мана конференц-зал тулашӗнче юлма хушрӗҫ. Ҫак приказсене пӑхмасӑрах, манӑн чӳрече патне пымалла пулчӗ, вара эпӗ коридор тӑрӑх альков патне, ӑна тупасса пӗлнӗ ҫӗре кайрӑм. Вӑл пӗрре иккӗленсе тӑчӗ, конференц-зал умӗнчи хӑйӗн посчӗ еннелле ҫаврӑнчӗ, унтан чӳрече патне пычӗ. Ӑна шӑпах самолетсем каялла вӗҫсе кайнӑ вӑхӑтра, иккӗмӗш хут кермен тавра вӗҫсе ҫаврӑнма тытӑннӑ вӑхӑтра тӗксе ячӗ.
  
  
  Малтан, вӗсем дворец патне пынӑ чух, ӑна нимӗн те илтмерӗ. Анчах кайран, вӗсем пуҫ тӑрринче уҫҫӑнах тенӗ пек курӑнсан, ӑна ih двигательсен янӑравлӑ сассине илтнӗ. Вӗсем ҫурт ҫийӗпе хӗвел ҫинче йӑлтӑртатса вӗҫсе иртнӗ чух вӑл ӳлесе ячӗ.
  
  
  Ку хутӗнче самолетсен сасси мана хытах чӗтрентерчӗ. Ку вӑл манӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗм витӗр тухнӑ ударлӑ пысӑк хум евӗрлӗ. Сасартӑк Ӑна Таньӑн илемлӗ сассине илтрӗ:
  
  
  Кайран, вӑл хӑйӗн ӗҫне пурнӑҫласан, ӑна чылай хулӑн сасӑ кӑларӗҫ, ҫав сасӑ сирӗн хӑлхӑрсемшӗн ҫав-ҫавах питӗ ҫӳллӗ янӑрӗ.
  
  
  Самолетсен сасси ҫаплах ман пуҫра чӗтренет. Унӑн пуҫне тата тепӗр хӑлхана ҫуракан сасӑ, реактивлӑ самолетсем кӑларса янӑ чухнехи пекех, пырса кӗчӗ.
  
  
  Ку эсир илтекен сасӑ. Ҫакна илтсен, эсир хӑвӑр ӑс-тӑнӑрта мӗн пытанса тӑнине пурне те аса илӗр.
  
  
  Сасартӑк ман ҫине пур енчен те чӑнлӑх йӑтӑнса анчӗ. Вӑл, ӑнран кайса, ним тума пӗлмесӗр, йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Мӗн пулса иртрӗ, ҫӗвӗҫӗм? Мӗншӗн-ха вӑл хӑйне революционер Тесе Чапес тесе шутланӑ? Ӑна, унӑн Никкерне, ЭПӖ АX-мӗш класра ӗҫленине, вӑл кунта пулмаллине пӗлнӗ... Сасартӑк вӑл Хӑй Винсентпа Тата Хоукпа ҫапӑҫнине аса илчӗ... Турӑҫӑм!
  
  
  Самолетсем ҫухалчӗҫ. Вӑл чӳрече янаххи ҫумне вӑйсӑррӑн таянчӗ. Мӗн, ҫӗвӗҫ ил - ха, ку пӗтӗмпех пулчӗ-и? Мӗншӗн-ха вӑл ӗлӗк илтмен венесуэль ҫынни тесе шутланӑ? Хоукпа Тата Винсентпа ҫапӑҫма хӑтлансан, мана мӗн хӗтӗртрӗ-ха?.. мана заданирен пӑрса ярӑр. Графин! Ӑна графин конференц-зала темиҫе минут каярах ҫеҫ илсе пынӑ, nen хулинче пурне те вӗлерекен хатӗр пуррине пӗлнӗ.
  
  
  Пурте хӑвӑрт таврӑнаҫҫӗ. Ӑна ахаль ҫеҫ кӑтартман - эпӗ Чӑнах Та Хӑйӗн ҫынни Чапаев ятлӑ пулнине ӗненнӗ. Юлашки икӗ кун хушшинче эпӗ мӗн-мӗн тунине Пурне те Венесуэл президентне тата Пӗрлешӳллӗ Штатсен вице-президентне - Мана хӳтӗлеме Каракаса янӑ икӗ ҫынна вӗлерме ячӗҫ! Ӗлӗк ӑна нимӗн те аса илейместчӗ, анчах ӗнер каҫхине Ӑна Каллех Илзе Хоффманн тӗл пулчӗ те Таня ятлӑ хучӗ-вырӑс ячӗ. Вӑл манӑн вилӗмлӗ ӗҫ ҫинчен пӗлет.
  
  
  Ҫапла, сасӑлас пулать! Эпӗ темиҫе кун каялла унӑн хваттерне тухса кайнӑранпа та, рафаэль Чаплаттарса таврӑннӑ вӑхӑтра та хампа мӗн пулнине нимӗн те аса илеймерӗм. Анчах вӑл хӑйӗн хваттерӗнчи каҫ ҫинчен аса илчӗ. Пуҫ ҫаврӑннине, ӑш пӑтраннине аса илтӗм. Вӑл тарма хӑтланчӗ, анчах мана икӗ арҫын чарса тӑратрӗҫ. Вӑл наркотик айӗнче пулмалла. Вӗсем мана хорька пек тыткалаттарас тесе темӗн турӗҫ. Ку ӗнтӗ вӗсем ҫырура каланӑ мӑшкӑл пулнӑ. Темле майпа вӗсем мана конференцисен чаплӑ ҫыннисене вӗлерме усӑ курчӗҫ. "Вӗсем" те КГБ пулнӑ. Таня ҫакна йышӑнчӗ. Ӑна, хоука хӑй ҫухални ҫинчен ӑнлантарса панине аса илтӗм, анчах шӑпах ҫак историе вӗсем мана эму ҫинчен каласа пачӗҫ. Вӑл эпӗ пулман икӗ кунсене, паллах, вӗсем ҫак гостиницӑра пулнине пачах астумасть. Ку Мана Рафаэль Чапаев рольне выляттарнӑ чухне пулчӗ пулмалла.
  
  
  Вӑл альков тавра, кӗтесрен, тӗп коридора чупса кайрӗ. Манӑн конференц-зала лекмеллеччӗ. Унта тупнӑ хатӗр сас-хура илтӗнекен ҫӗрте пурне те ӗҫлеме, вӗлерме пултарать.
  
  
  Ӑна курсан, пысӑк алӑк патне ih виҫӗ арҫын, икӗ венесуэль полицейски тата вӑрттӑн службӑн агенчӗсем хураллаҫҫӗ. Цру агенчӗ, ӗлӗк унта пулнӑскер, кӗске перерывра тухса кайнӑ пулӗ. Вӑрттӑн служба агенчӗ тата анб сотрудникӗ, хӑрушсӑрлӑх ҫуртӗн хупӑ алӑкӗ хыҫӗнче пӗр-пӗринпе калаҫаканскерсем, халӗ ҫук-ха, алӑкӗ ҫаплах хупӑ. Вӑрттӑн служба ҫыннине полици начальникне тупичченех вӑрланӑ пулмалла.
  
  
  Конференц-залри хуралҫӑсем ӑна хӑратса пӑрахрӗҫ.
  
  
  "Манӑн шала кӗмелле", - терӗм эпӗ. "унта хӗҫпӑшал пур, ӑна хӑвӑрт туртса кӑлармасан, вӑл пӳлӗмре пурне те вӗлерет".
  
  
  Ӑна вӗсем патне mimmo хӗсӗнме тытӑнтӑм, анчах венесуэльсем тӑрӑх ман ҫула пӳлсе хутӑм. "Каҫару ыйтатӑп, сеньор Картер, анчах пирӗн конференцие чарма хушман ҫирӗп приказ пур".
  
  
  Ӑна кӑшкӑрса ячӗ. - "Кай ҫул ҫинчен, ухмах!"
  
  
  Ӑна охраннике тӗртсе ячӗ, анчах юлташ пистолетне туртса кӑларчӗ те мана чарчӗ. "Тархасшӑн, сеньор Картер", - тенӗ вӑл шӑппӑн.
  
  
  "Мӗн пулчӗ, Картер?- пӑшӑрханса ыйтрӗ вӑрттӑн служба агенчӗ.
  
  
  Ольга чӑтаймасӑр ун еннелле ҫаврӑнчӗ. "Ӑна малтан илнӗ шыв графинне астӑватӑн-и?»
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ. "О, ҫапла."Унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. "Мӗнле ҫӗвӗҫе ил, бомба-и ку? "
  
  
  "Ҫук, анчах мӗн те пулин начарри, тен, унтан та япӑхраххи пулӗ", - терӗм эпӗ. "Манӑн ҫак шуйттан япалана халех илес пулать".
  
  
  Ӑна виҫҫӗмӗш хут пуҫларӗ те, венесуэльец револьверне ман ҫурӑм ҫумне хытӑ пӑчӑртарӗ. "Мӗншӗн эсир графина пӳлӗме илсе килтӗр, Картер мистер?"
  
  
  Вӗсем мана кӗртиччен пурне те ӑнлантарса парасшӑн пулни курӑнсах тӑрать. Анчах ку ӗҫе тума вӑхӑт пулман. Хальхи вӑхӑтра ылханлӑ механизм активлӑ пулма пултарнӑ.
  
  
  Вӑл, сулахай аллине хыҫалалла ывӑтса, ҫаврӑнса тӑчӗ. Манӑн алӑ венесуэлец аллине лекрӗ, пистолет ун алли ҫине ӳкрӗ те урайне кӗмсӗртетсе ӳкрӗ. Вӑл чавсипе ҫак тачка пит ҫине тӗренчӗ те ҫирӗп пӗрлешрӗ. Шӑмӑсем шатӑртатни илтӗнчӗ, вӑл хыттӑн хартлатса илчӗ, унтан стена ҫине ӳкрӗ те, ӑнран кайса йынӑшса ларакан урайне шуса анчӗ.
  
  
  "Ник, турӑ ывӑлӗ!"Вӑл вӑрттӑн служба сотрудникӗ кӑшкӑрнине илтрӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине сиксе ӳкрӗ те, эму ӑна хирӗҫ ҫаврӑнчӗ, сулахай аллипе эмӑна питӗнчен хыттӑн ҫапрӗ, лешӗ ӳкрӗ.
  
  
  Тепӗр венесуэль хӑйӗн пистолетне туртса кӑларчӗ те унпа мана хирӗҫ усӑ курма хатӗрленчӗ пулмалла. Вӑл мана кӑкӑртан тӗллет, пистолетне ярса тытать. Пистолетне курок ҫине пуссан, ӑна ҫӳлелле те, сылтӑмалла та тӗртрӗ. Доклад коридорта янӑраса кайрӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, мачча ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Вӑл коридорӑн аякри икӗ вӗҫӗнче те кӑшкӑрашнине илтрӗ. Тепӗр минутран хуралҫӑсем пурте яланлӑхах манпа пӗрле пулӗҫ.
  
  
  Вӑл венесуэльцӑн пистолетлӑ аллине хытӑ пӑрчӗ те, юлашкинчен, револьверне туртса илчӗ. Ӑна эму ӳкме ирӗк панӑ, вӑл эму ҫине кирек мӗнле йӑха та чиксе пӑрахнӑ. Арҫын, ыратнипе кӑшкӑрса, ҫурмаран хутланчӗ. Вӑл ҫав-ҫавах пӗр-пӗрин хушшине хӗстерсе тӑнӑ хушӑра ӑна пуҫӗнчен аллипе ҫапса тӗлӗнтерчӗ те конференц-зал алӑкӗ патне вӗҫме ячӗ.
  
  
  Пӗрремӗш венесуэль ура ҫине тӑма пуҫларӗ, анчах эпӗ ӑна урипе аяккинчен тапрӑм та, вӑл месерле йывӑррӑн ӳкрӗ. Ӑна кун уҫма пуҫларӗ, анчах вӗсене питӗрсе хунӑ. Ӑна ih тапас тесе каялла чакнӑ.
  
  
  "Тӑхта, Картер".
  
  
  Вӑл Вӑрттӑн служба сотрудникӗ пулнӑ. Ӑна курсан, вӑл пӗр минутлӑха ҫеҫ ун еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл 38-мӗш калибрлӑ "Смит тата Вессон" мана кӑкӑртан тӗллерӗ. Ӑна, пистолет ҫине пӑхса илчӗ, унтан каллех ун ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Эпӗ ҫав пӳлӗме каятӑп", - терӗм эпӗ лӑпкӑн. "ӑна ун пек тумасан, унта пурте вилеҫҫӗ. Мана чарас тесен, санӑн ҫав ылханлӑ япалана персе пӑрахмалла пулать".
  
  
  Ольга унран пӑрӑнчӗ, урине ҫӗклерӗ те урипе алӑка хыттӑн тапрӗ. Вӗсем хыттӑн кӗмсӗртетсе уҫӑлса кайрӗҫ те, конференц-зала ҫӗмӗрсе кӗчӗҫ.
  
  
  Вӑрттӑн служба сотрудникӗн алӑкне шалтлаттарса хупрӗ те урайне ӳкерчӗ. Ытти хуралҫӑсем пурте ман паталла утрӗҫ, конференцие хутшӑнакансем ман ҫине шиклӗн пӑхса илчӗҫ.
  
  
  "Мӗн шуйттанӗ ку?"- кӑшкӑрчӗ урайӗнче ларакан арҫын. Вӑл коридорти урайӗнче хуралҫа курчӗ.
  
  
  Венесуэла президенчӗ ман ҫине ырӑ кӑмӑлпа пӑхса илчӗ. Америка вице-президенчӗ ман ҫине уҫӑ шокра хӑраса пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку?"Ку америка помощникӗ пулчӗ, вӑл пукан хыҫӗнчен тӑчӗ. Пӗрремӗш шок хыҫҫӑн конференцисем пурте тарӑхса кайрӗҫ.
  
  
  "Тархасшӑн, лӑпкӑ пулӑр", - терӗ ӑна ҫирӗп сасӑпа. "Ҫак графин сӗтел ҫинче вилӗмлӗ хӗҫпӑшал пур. Ку ӗҫ-ҫак пӳлӗмре пурне те вӗлересси".
  
  
  Вунпӗрмӗш сыпӑк.
  
  
  Пурте шавлӑ та йӗркесӗр. Темиҫе арҫын васкаса тӑчӗҫ те хӑйсен вырӑнӗсенчен сиксе тӑчӗҫ. Вӑл вӗсен умӗнчен mimmo иртрӗ те пукан урлӑ пӗшкӗнчӗ.
  
  
  "Илсе кайӑр ӑна", - кӑшкӑрчӗ коридор тӑрӑх венесуэльц.
  
  
  Вӑл графин патне ҫитнӗ-ҫитменех, штатски тумланнӑ венесуэль арҫын мана хыҫалтан ярса тытрӗ. Эпӗ графин патне ҫитеймерӗм. Вӑл ҫаврӑнчӗ те, хӑтӑлас тесе, пӗтӗм вӑйӗпе кӗрешрӗ.
  
  
  Шӑпах ун чухне хатӗре активланӑ. Пӳлӗмри ҫынсем ҫакна туйнӑ - ӑна ih пичӗсенче калама пултарнӑ. Пӗр сасӑ та илтӗнмест. Ҫав хатӗре эсир ӑнланма пултарайман, илтетӗр-и эсир е туйатӑр-и, ҫав сасӑсене час-часах панӑ. Анчах пӗр япала ҫеҫ паллӑ - вӑл пирӗн ӳт-пӗвӗн кашни нервӑ йӗрне витӗм кӳрет. Сасӑ ман пуҫ мимин варринех пырса кӗчӗ, манӑн нервӑсене ҫурса, чӑрмаласа, ihа пӗр хӗрхенмесӗр чӗтрентерсе, чӑтма ҫук ыраттарса, ӑш пӑтрантарса ячӗ. Пуҫсемпе кӑкӑрсем те, юлашки икӗ кун хушшинче ман пуҫра пулнӑ хӑрушӑ туйӑмсем пекех, ыратма пуҫларӗҫ, анчах шутлӑ ҫекундсенче ку калама ҫук начарланса кайрӗ. Сӗтел хушшинче икӗ арҫын аллисене шанчӑксӑррӑн пуҫӗсем ҫине хураҫҫӗ, пӗри пукан ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  "Яр мана, ҫӗвӗҫе ил!"Ӑна венесуэльц ҫине кӑшкӑрчӗ.
  
  
  Вӑл мана, ривненскине, чышкипе питрен ҫапма ирӗк пачӗ. Ку мана хытӑ пырса ҫапрӗ те, эпӗ пукан ҫине тӗшӗрӗлсе антӑм. Анчах ҫак самантра охранник вилӗм машини витӗм кӳнине туйса илчӗ. Вӑл пуҫне ярса тытрӗ. Ӑна питрен хытӑ ҫапрӗ те, вӑл ӳкрӗ.
  
  
  Пуҫсемпе кӑкӑрсем тата ытларах ыратнине кӑтартас мар тесе, вӑл мана асаплантаракан йывӑрлӑхсемпе кӗрешме хӑтланчӗ. Ӑна пукан ҫине шанчӑксӑррӑн лартрӗ, шыв тултарнӑ графина ярса тытрӗ.,
  
  
  унтан пукан тепӗр енчен такӑнчӗ.
  
  
  Урайне ӳксе графина ӳкерсен, вӑл ҫӗре ӳкрӗ. Елена аран-аран ун патне шуса пычӗ те ӑна каллех ҫӗклерӗ, унтан, тайкаланса, каллех ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  Ҫакӑн пек ҫывӑх дистанцире хатӗрсем тата вӑйлӑрах пулнӑ. Вӑл сулкаланать. Ӑна, венесуэла президенчӗ ҫине пӑхса, вӑл кантӑк пек куҫӗсемпе пукан хыҫӗ ҫине таяннине курчӗ. Америка вице-президенчӗ пукан ҫинчен тӑма пикенчӗ. Пӳлӗмре ыттисем пурте хӑвӑрт чирлесе ӳкрӗҫ.
  
  
  Кантӑкран такӑнчӗ те тӑхлан кӗленче графинпа ҫӗмӗрӗлчӗ. Эпӗ Ӑна ҫӗмрӗк кантӑк витӗр пӑрахасшӑнччӗ, пӳлӗме Хоук чупса кӗчӗ.
  
  
  "Чарӑн, мӗн тӑватӑн эсӗ, е ӑна сан пуҫӑнта пӗр пытармасӑр шӑтӑка сутӑп. Ӑна чӑнласах".
  
  
  Ӑна пӑхрӑм та, вӑл ман ҫине хӑйӗн "Береттине"тӗллесе кӑтартрӗ. Машина вибрацине туйса илсен, унӑн сӑн-пичӗ улшӑннине курчӗ вӑл.
  
  
  "Ку ультрасасӑ хӗҫпӑшалӗ", - вӑйсӑррӑн каларӑм эпӗ. "Эпӗ унран хӑтӑлатӑп".
  
  
  Вӑл курок ҫине пусасса кӗтмесӗрех, ун еннелле ҫурӑмпа ҫаврӑнса тӑчӗ те графина ҫӗмрӗк кӗленче витӗр ывӑтрӗ. Вӑл кӗленчерен те ытларах ӳкрӗ, унтан тротуар ҫине, аялта, татӑкӑн-татӑкӑн ӳксе, ӳкрӗ.
  
  
  Халтан кайнӑскер, вӑл Хоук енне ҫаврӑнчӗ. Вӑл ҫав тери вӑйсӑр пулнипе чӳрече янаххи ҫумне таянма тиврӗ. Сасартӑк ӑна, ыратни лӑпланнине туйса илтӗм те, манӑн пурнӑҫ лӑплана пуҫларӗ. Вӑл пӳлӗме пӑхса ҫаврӑнчӗ те ыттисем те ҫӑмӑлланнине курчӗ. Вӗсем пурнӑҫ паллисене кӑтартма пуҫларӗҫ. Венесуэла президенчӗ кресло ҫинче куҫса ларчӗ, АПШ вице-президенчӗ аллине ҫамки ҫине хучӗ. Вӑл вӗсемпе пурте йӗркеллӗ пуласса шаннӑ. Чӑнахах та пысӑк травмӑшӑн вӗсем нумай вӑхӑт хушши витӗм кӳмен. Анчах эпӗ кун каҫиччен пурин те мухмӑр пулать пулӗ тесе шутланӑччӗ.
  
  
  Пӳлӗмре майӗпен йӗркеллӗ пурнӑҫ евӗрлӗ пулса пычӗ. Конференцие хутшӑнакансем, пӗр-пӗрин ҫине пӑха-пӑха илсе, самаях хӑвӑрт тӳрленчӗҫ, сӑн-пичӗсем чирлӗ, аптраса ӳкнӗ пек пулчӗҫ.
  
  
  Ман пата Хоук пырать, вӑл хӑйӗн "береттине" ман кӑкӑртан тӗллет. Икӗ охранник ун патне флангсенчен пырса тӑчӗҫ. Вӑл халӗ те ман умра пистолет тытса тӑрать. Ҫынсем унпа кӑшт провокаци пулсанах пенӗ пек курӑнаҫҫӗ.
  
  
  "Малтан эсӗ хӑвӑн ӗҫтешӳсене, ҫитменнине ватӑ тусна, ҫӗҫӗпе перетӗн, ман пурнӑҫа хӑратса тӑратӑн", - ҫиллессӗн кӑшкӑрчӗ Хоук. "Апла пулсан, эсир хӑрушсӑрлӑхӑн венесуэль полицийӗн пуҫлӑхне тӑнран яратӑр. Халӗ ку!»
  
  
  Хӑйне ҫул ҫинче ҫапса антарнӑ ҫын ушкӑн патне пычӗ, хӑй тӳссе ирттернӗ ыратупа унӑн сӑн-пичӗ халӗ те улшӑнса кайрӗ. "Вӑл шыв графинӗнче хӗҫпӑшал пулнӑ тесе ӗнентерчӗ", - терӗ арҫын. "Унтан кунта темӗнле хӑрушӑ ӗҫ пуҫланчӗ. Графинран хӑтӑлсан, ӑна пурте чарнӑ".
  
  
  "Чӑнах та", - терӗ сӗтел хушшинче ларакан американец. "Ку графина чӳречерен кӑларса ывӑтнӑ самантра чарӑнчӗ".
  
  
  "Графинӑра мӗн пулнӑ-Ха, Ник?"- ыйтрӗ Хоук. "Е Эсир Халӗ Те Рафаэль Чапес ятлӑ революционер тесе шутлатӑр-и?»
  
  
  "Винсент мӗнле, сэр?"- ыйтрӑм эпӗ, ҫак штопора пӑхмасӑрах. "Ку...?"
  
  
  "Вӗлертӗн-и ӑна?"Хоук маншӑн пӗтерчӗ. "Ҫук. Унпа пурте йӗркеллӗ пулать. Сана ҫур дюйма яхӑн пӗҫернӗ апат ҫитмерӗ".
  
  
  "Мухтав турра", - терӗм эпӗ тӑмсайла. халӗ, унӑн руководителӗсен пурнӑҫӗпе пӗрле конференцие ҫӑлса хӑварсан, эпӗ халтан кайнине туйса илтӗм. Вырсарникунсенче манӑн ҫывӑрмаллаччӗ. Ӑна та асӑрхарӑм: мана вӗсем эпӗ ӑнлантарса пани ҫинчен шухӑшланипе пӗрех. "Ҫук, сэр, Эпӗ Чаплаттарманнине халӗ ӑнланатӑп ӑна. Самолетсем вӗҫсе кайсан, ман ӑсӑм вӑхӑтсӑр таврӑнчӗ пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Oni отельсем, ӑна астуса юлччӑр тесе, ӑна лайӑх астуса юлччӑр тесе тунӑ, анчах вӗсем ӑна вырнаҫтарса лартмалли сигнала илтиччен малтан мар. Унтан Ӑна камне пӗлмелле тата эпӗ мӗн тунине ӑнланмалла *.
  
  
  "Вӗсем-и?"- терӗ Хоук, ман пит-куҫа сӑнаса.
  
  
  "Мана икӗ кунлӑха тытса чарнӑ ҫынсем", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук ман куҫсене сӑнаса пӑхрӗ, эпӗ хама Каллех Никер Пек Тыткалатӑп пулӗ тесе шутларӗ пулас. Вӑл пистолетне кобурине чикрӗ те ытти агентсенчен аллипе сулчӗ. Пирӗн пата вице-президент пычӗ.
  
  
  "Мӗн пулчӗ, ҫӗвӗҫӗм?"вӑл пирӗнтен ыйтрӗ.
  
  
  Венесуэла президенчӗ пукан ҫинчен тӑчӗ. Вӑл пӳлӗмри шӑв-шав витӗр вице-президента хуравларӗ. "Ҫак ҫамрӑк ҫын пире тин ҫеҫ вилӗмрен ҫӑлса хӑварнӑ пулас. Сасӑлама мӗн пулнӑ, сеньор вице-президент".
  
  
  Вице-президент венесуэла президенчӗ ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫапла", - терӗ вӑл хуллен. "Ку ӗҫе питӗ лайӑх тӑвать тесе шутлатӑп эпӗ. Анчах мӗнле шуйттанла япала пулнӑ-ха ку, Ник?»
  
  
  "Эпӗ шанмастӑп, сэр, - терӗм эпӗ. -анчах эпир пӗр минутлӑха пӗччен юлма пултарсан, эпӗ ӑна сире хамӑн теорисене каласа пама телейлӗ пулӑп".
  
  
  "Аван идея", - терӗ венесуэла президенчӗ. "Джентльменсем, ку конференци пӗр сехетлӗхе тӑхтав пулать, унтан эпир каллех кунта хамӑр ӗҫе вӗҫлеме пухӑнатпӑр".
  
  
  Пирӗн питӗ тӗлпулу пулчӗ. ВЕНЕСУЭЛА президенчӗ, АПШ вице-президенчӗ Хоук тата унӑн юлташӗсем хӑрушсӑрлӑх службине йӗркелеме пычӗҫ, ыттисене пурне те кайма ыйтрӗҫ. Хӑрушсӑрлӑх полицийӗн начальникне венесуэлӑна малтанах сиплеме илсе пынӑ.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран вӑл Икӗ сановникпе Тата Хурчкапа ҫеҫ тӑрса юлчӗ.
  
  
  "Эсир питӗ хӑвӑрт ӗҫлерӗр, ҫамрӑк ҫыннӑм", - терӗ венесуэла президенчӗ, аллисене ҫурӑм хыҫне тытса.
  
  
  "Тавтапуҫ, сэр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапах Та, Картер,-терӗ вице - президент, - сана нумай ӑнлантарса пама тивет. Тахӑшӗ мана:"эсӗ графина пӳлӗме илсе килтӗн", - терӗ.
  
  
  "Ку тӗрӗс пулӗ тесе хӑратӑп, сэр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук тутине чалӑштарчӗ. "Пусӑ революционерӗ пулнӑ, вӑл сире вӗлерме шутланӑ венесуэль революционерӗ пулнине ӗненме ӳкӗте кӗртнӗ пулас", - йӳҫҫӗн каларӗ вӑл. Вӑл вӑрӑм сигара тивертсе ячӗ те, хӑйӗн твид пиншакӗпе курпунланса, пӳлӗм тӑрӑх уткаласа ҫӳреме пуҫларӗ.
  
  
  "Питӗ интереслӗ", - терӗ венесуэла президенчӗ. "Халӗ эсир, сеньор Картер, хӑвӑрӑн йӗркеллӗ пултарулӑхӑрсем каялла таврӑнтӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла, сэр."
  
  
  Америка вице-президенчӗ пукан хӗррине ларчӗ. "Ҫаксем пурте пирӗншӗн кунта, ҫак залра, питӗ кӑмӑллӑ. Анчах ҫакӑн ҫинчен пӗлсен, вӗсем америка агенчӗ конференцие саботӑланӑ, президента та, мана та вӗлерме хӑтланнӑ, тесе кӑшкӑрӗҫ".
  
  
  "Эпӗ килӗшетӗп, - терӗ Хоук. "Кӑна ӑнлантарса пама ҫук".
  
  
  "Ку та ман пуҫа пырса кӗчӗ, сэр, - терӗ ӑна вице-президента. "Анчах пирӗн икӗ вӑй-хӑват клиент пур, вӗсем уншӑн чӑнах та яваплӑ".
  
  
  "Камсем вӗсем?"- ыйтрӗ президент.
  
  
  Ӑна, Таня каланине аса илтӗм те, вӑл ҫӗрле, препарат мана касса тӑкас умӗн, хӑйӗн хваттерӗнче пурӑнатчӗ. Ӑна, хоук ҫине пӑхса, вӗсене калама ирӗк шырарӗ, вӑл пуҫне сулчӗ. "КГБ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Qué demonio!"мӑкӑртатрӗ президент.
  
  
  "Пресса ҫирӗм тӑватӑ сехетлӗхе тытса тӑрӑр, - терӗм эпӗ, - эпӗ ih тупма тӑрӑшӑп. Кайран эпир ҫакна пӗтӗм тӗнчери пресса историе пӗлнине курӑпӑр. Чӑн-чӑн истори".
  
  
  Хоук пӗр самант ман пит-куҫа сӑнаса тӑчӗ, унтан вице-президент ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫавӑн чухлӗ вӑхӑт тупма пултаратпӑр-и эпир?"
  
  
  Вице-президент куҫхаршисене ҫӗклерӗ. "Венесуэла правительстви пулӑшнипе", - терӗ вӑл президента.
  
  
  Президент ман ҫине урӑ пӑхса илчӗ. "Эпӗ ҫак ҫамрӑк математикӑна шанатӑп. Унпа пӗтӗмпех сирӗнпе пӗрле ӗҫлӗп. Тархасшӑн, мана пӗлсех тӑрӑр. Халӗ, сеньор вице-президент, ӑна конференцие ҫӗнӗрен пуҫличчен хӑйӗн сотрудникӗсемпе курнӑҫмалла. Конференц-залра курнӑҫӑпӑр. Мистер Картер, эсир хӑвӑра тӳрре кӑларма пултаратӑр пулсан, эсир ман ҫӗршывӑн аслӑ наградисене илетӗр ".
  
  
  Ӑна хирӗҫ калама ӗлкӗриччен вӑл тухса кайрӗ. Вице-президент пукан хушшинчен тӑчӗ те ман пата пычӗ. "Халӗ, ҫемьере ҫаксем пурте пур чухне, Эпӗ Ӑна хамӑн юлашки шухӑша каласа пама тивӗҫлине Туятӑп".
  
  
  "Ку мӗн иккенне пӗлетӗп пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ. "мана шанса ҫирӗм тӑватӑ сехет пур. Мӗншӗн тесен эпӗ, чӑнах та, тарса каҫма пултарнӑ. Е, тен, ухмаха ернӗ пулӗ. Манӑн вӑхӑт иртсе кайсан, вӑл хӑй тӗллӗн".
  
  
  "Темскер ҫавӑн пекрех, Ник. Халӗ эсӗ мана йӗркеллӗ пек туйӑнать. Анчах хӑрушсӑрлӑх вӑл-хӑрушсӑрлӑх. Ман пуҫра кӑштах иккӗленӳ пулмалла. Эпӗ ҫакӑн пек уҫҫӑн каланине эсӗ хирӗҫ мар пулӗ тетӗп".
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп. Ӑна та ҫавнах туятӑп, сэр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ хамӑн ӗҫе Стойнике лартатӑп", - терӗ сасартӑк Хок, ман ҫине пӑхмасӑр. "Эпӗ ӑна пӗр сӑмахсӑрах шанатӑп".
  
  
  "Паллах", - терӗ вице-президент. "Анчах малалла каймалла, Дэвид. Пресса ӗмӗрех кӗтес ҫук".
  
  
  Вице-президент пӳлӗмрен тухрӗ. Хоукпа Иккӗшӗ ҫеҫ. Унтан чылайччен чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн вӑл калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  "Итлӗр - ха, эпӗ питӗ шеллетӗп, - терӗм эпӗ. - вӑл хӗрпе асӑрхануллӑрах Пулнӑ пулсан...»
  
  
  "Чарӑн, Ник. Эпир кӗтмен ҫӗртен сиксе тухнӑ инкексенчен хӳтӗленме пултарайманнине эсӗ пӗлетӗн. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл сана ee тӗрӗслеме ыйтрӗ. Вӑл ҫакна шанса тӑнӑ. Эсӗ лекнӗ капкӑнран никам та хӑтӑлма пултарайман. Ӑна питӗ лайӑх планланӑ, экспертсем те шухӑшласа кӑларнӑ. Халӗ мӗн пулса иртнине юсаса ҫӗнетер ".
  
  
  "Мӗнех вара, ӑна мана наркотиксемпе хӗнерӗҫ, унтан вара... тен, гипноз, эпӗ пӗлместӗп. Ӑна чӑнах та хӗр хваттерӗнче иртнӗ каҫранпа нимӗн те аса илейместӗп. Наркотик унӑн помадинче пулнӑ...».
  
  
  Хоук йӑл кулса илчӗ. "Мӗншӗн эсӗ хӑвна айӑплатӑн? Айван ан пул, ачам. Анчах ку хӗр КГБ агенчӗ пулнӑ тесе шутласан, вӗсем сана пӗр-пӗр улах вырӑна илсе кайрӗҫ - мӗншӗн вӗсем сана икӗ кун тытса усрарӗҫ? Гипноз темиҫе сехет ҫеҫ, чи нумайрах пама ыйтнӑ пулӗччӗ. Мӗнле-ха вӗсем сире хӑвӑрӑн мораль кодексне хирӗҫлекен мӗн те пулин тума пултарӗҫ? Гипноз ун пек ӗҫлемест ".
  
  
  "Ну, эпӗ ӑна чухлатӑп ҫеҫ, анчах вӗсем манӑн пӗтӗм сӑн-сӑпата, пӗтӗм сӑн-сӑпата улӑштарма пултарнӑ пулсан, манӑн мораль кодексӗ ҫакӑнпа пӗрлех улшӑннӑ пулӗччӗ. Эпӗ революционер пулни, ҫав правительствӑна ирӗксӗр сирпӗтсе антарасса шанни ӑна чӑнахах та килӗшнӗ пулсан. Эпир ҫакна пӗлетпӗр: вырӑссем хӑйсене мӗнле тытнине тӗрӗслемелли меслетсемпе усӑ кураҫҫӗ, ҫав меслетсем этем моралӗпе тӗрӗслӗхне пӗтӗмӗшпех ҫӗмӗрсе тӑкма тата ҫак реакцин чури туса хума пултараҫҫӗ. Гипнозпа хӑйне мӗнле тытни мана Эпӗ Чапаев Пулнине ӗнентерме пултарнӑ ".
  
  
  "Ҫапла", - шухӑша кайса каларӗ Хоук. "Ку та ҫав тери ӑслӑ шухӑш пулнӑ. Америкӑри чи лайӑх агента илӗр те ӑна ҫын вӗлерекен туса хурӑр, ӑна ярӑр, вӑл сирӗншӗн темӗнле вараланчӑк ӗҫ тутӑр.
  
  
  Унтан эмупа ку ҫӗршыва айӑплама ирӗк памалла. Халӗ ӗнтӗ ӑна ҫак асӑрхаттарура хӑратнине ӑнланма пуҫлатӑп ".
  
  
  "Пире кунта илсе килес тесе ҫырнӑ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Фантазилле. Ӑна ҫак япала лекрӗ - вӑлта йӗппи, шӗшкӗ тата грузи. Кам та пулин айӑплӑ пулсан, Ку унӑн".
  
  
  "Эпӗ те ҫырӑва вуласа тухрӑм", - терӗм эпӗ. "тен, пире айӑплама пӑрахсан, ҫак задание вӗҫлесси ҫинчен шухӑшлама тытӑнсан авантарах пулӗ. Эпир ih калама ҫук пысӑк плана пӗтертӗмӗр, анчах халӗ пирӗн ih тытмалла". Ӑна, урайне пӑхса илчӗ. "Вӗсем хӑйсене ҫурӑмӗсенчен кула-кула ҫупни, тен, ҫавӑншӑн савӑнни те пур манӑн. Мӗнех вара, ман шутпа савӑнӑҫ пӗтрӗ. Ih тупсан, вӗсем кулмӗҫ".
  
  
  "Ih эсир урӑлнӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ", - терӗ Хурчка, - " кайран, эсир ih ҫӗҫӗпе касса татнӑ хыҫҫӑн. Ӑҫтан пӗлетӗр эсир ку хӗр КГБ-ра иккенне?»
  
  
  "Мӗншӗн тесен вӑл мана каларӗ", - терӗм эпӗ. "е вӑл хӑйӗнчен салли ыйтсан тӳррипех каларӗ. Ку шӑпах препарат йышӑнас умӗн пулчӗ. препарат мана касса тӑксан. Кирек мӗнле пулсан та, унӑн чӑн - чӑн ячӗ-Таня Савич, унӑн нимӗҫ акценчӗнче те вырӑсла систерӳ пур. "
  
  
  "Эсир ун ҫинчен мӗн аса илме пултаратӑр?"
  
  
  "Хальхи вӑхӑтра. Манӑн тӗрӗслемелли ҫурт пур, Германи посольстви те, ӑна курнӑ ресторан та. Унсӑр пуҫне вӑл клиникӑна, шурӑ халат тӑхӑннӑ арҫынсене, Таньӑна астӑватӑп, Вӑл мана ҫаксене пурне те оборудовани инструкцийӗ паратчӗ". Эпӗ ih ята е вӗсем мана унта мӗн тунине астумастӑп. Клиникӑна пӑрахса кайнӑ чухне манӑн куҫсем ҫыхӑнса ларчӗҫ, ҫавӑнпа та вӑл ӑҫта иккенне пӗлместӗп ".
  
  
  Хоук тутине чалӑштарчӗ. "Ну, Мӗнле пулсан та, Эсӗ вӗсем палӑртнӑ трагедирен пӑрӑннӑ, Ник. Транс тӑрӑх вӑхӑтсӑр тухнӑ тетӗн-и эсӗ?»
  
  
  "Самолетсем вӗҫсе иртнӗ чух машина ҫинчен илтме тивӗҫлӗ сасӑ илтӗнчӗ. Ҫак сасса эпӗ юлашки икӗ кун хушшинче систерсе тӑнӑ пӗлтерӳсемпе пӗрле, сасӑ илтес тесе, чӳрече патне пытӑм. Кгб-отель пулмалла, ӑна вӗлернӗ хыҫҫӑн хӑйӗн чӑн-чӑн ҫынни патне таврӑнма. Ӑна Хӑйӗн Никтерӗ тесе йышӑнман пулсан, ку репортерсене пӑтраштарма пултарнӑ пулӗччӗ. Вӗсем чӑннипе кам айӑплӑ пулнине пӗлмен пулӗччӗҫ. Е вӗсем тин ҫеҫ ӑсран кайнине тавҫӑрса илнӗ пулӗччӗҫ. КГБ вӑл отель мар. Oni отельсем, пире мӑшкӑл тума май килнӗпе пӗрех ".
  
  
  "Санпа пурте йӗркеллӗ-И, Ник?"- ыйтрӗ Хок, мана тимлӗн сӑнаса.
  
  
  "Эпӗ йӗркеллӗ", - тесе ӗнентернӗ ӑна эго. "Апла пулсан, унӑн ӗҫе тытӑнмалла".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Аван. Пирӗн хӗр-тӗп героиня-и?"
  
  
  "Веб-а. Анчах ӑна ҫак тӗлӗнмелле ҫын ҫинчен темскер астӑватӑп. Темле ҫӗнӗ япала. Клиникӑра пулнӑ пулӗ тетӗп".
  
  
  Хоук хӑйӗн шӑршлӑ сигарне ӗмсе илчӗ те ункӑ тӗтӗм кӑларса ячӗ. "Ку цифрӑсем. Мӗнех вара, сирӗн малтан темиҫе чуста ирттермелле пулӗ, анчах халӗ пирӗн вӑхӑт ҫук. Хӑвӑр хатӗррине туйатӑр пулсан, малалла калӑр".
  
  
  "Эпӗ ҫакна тума хатӗр", - терӗм эпӗ. " анчах полиципе ытти агентсене ман талӑк иртиччен аяккарах тытӑр. Эпӗ мӗн ыйтнине пурне те тӑватӑп. Эпӗ хама пулӑшакансенчен такӑнасшӑн мар".
  
  
  "Юрать, Ник, - терӗ Хоук.
  
  
  "Апла пулсан, сирӗн отельте курнӑҫӑпӑр".
  
  
  * * *
  
  
  Хӗрлӗ йывӑҫ тавра пысӑк сӗтел хушшине мана Людвига Шмидт господин, Хӗвеланӑҫ Германи посолӗн заместителӗ лартрӗ, Вӑл Таньӑна ee тӗл пулнӑ каҫ йышӑнӑва илсе каймаллаччӗ. Шмидт хӑйӗн ҫӳллӗ ҫурӑмлӑ кресли ҫинче сылтӑм аллине вӑрӑм сигарет тытнӑ.
  
  
  "Ах, ҫапла. Ӑна хоффманн фрейлейн хӑй патне илсе кайрӗ. Вӑл отельсене дипломати мероприятийӗнче пулма хушрӗ. Вӑл ӑслӑ хӗр, пӗлетӗр-и. Вӑл чирлӗ ҫын патне тӳрех шӑнкӑртаттарчӗ. Ахӑртнех, вӑл корридра темскер ҫисе янӑ пулмалла, ҫакӑ унӑн хырӑмне пӑснӑ. хӑрушӑ. Вӑл халӗ те ӗҫе таврӑнман ".
  
  
  "Мӗн тери вӑрах пулчӗ вӑл санпа кунта?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Нумаях мар. Эпӗ йӑнӑшмастӑп пулсан, гамбург хӗрӗ. Ee атте вырӑс беженецӗ пулнӑ".
  
  
  "Вӑл сана мӗн калани-и?"
  
  
  "Ҫапла. Ҫемьери лару-тӑрӑва пула вӑл нимӗҫле ҫӑмӑл акцентпа калаҫать. Унӑн ҫемйинче килте вырӑсла калаҫнӑ".
  
  
  "Ҫапла, - терӗм эпӗ, - ӑнланатӑп".
  
  
  Герр Шмидт хӗрӗх ҫулалла ҫитнӗ хыткан, ҫара уран арҫын, хӑйӗн пурнӑҫӗнче пысӑк вырӑн йышӑннипе уҫҫӑнах кӑмӑллӑ пулнӑ. Вӑл ыйтрӗ. - "Савнӑ хӗрӗм, эсӗ килӗшместӗн-и?"
  
  
  Ӑна вӗсем эпир унпа ирина, койка тата кровать ҫинче ларнӑ вӑхӑта аса илчӗҫ. "Питӗ кӑмӑллӑ хӗр. Сирӗн файлӑра кӑтартнӑ адреспа ҫыхӑнма пултаратӑп-и ӑна?"Ку вӑл мана наркотиксемпе асаплантарнӑ каҫах пӗрлешнӗ вырӑнах пулчӗ.
  
  
  "Пултарасса шанатӑп эпӗ. Тепӗр тесен, вӑл чирлӗ".
  
  
  "Ҫапла. Эпӗ ӑна килте тупаймасан, пӗлетӗр-и эсир, ӑна тата ӑҫта шырамаллаччӗ? Ресторансем, кафесем е канма ятарлӑ вырӑнсем?»
  
  
  "Анчах эпӗ сана хӗрача чирлӗ тесе каларӑм вӗт".
  
  
  "Тархасшӑн", - терӗм эпӗ чӑтаймасӑр.
  
  
  Вӑл эпӗ ҫине тӑнипе тарӑхнӑ пек туйӑнчӗ. "Ну, ӑна, хӑш чухне хӑй ӑна кунтан инҫех те мар пӗчӗк кафере апатланма илсе каятчӗ. Эпӗ ята астумастӑп, анчах венесуэль халлаки эй килӗшет, ӑна унта параҫҫӗ. Ку вӑл кукуруза ҫӑнӑхӗпе пӗҫернӗ тирӗк".
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп", - терӗм эпӗ ӑна, таня эль-Хардина кайран корридсем тума хушнине аса илтӗм.
  
  
  Шмидт сейлин ҫине мӑнкӑмӑллӑн пӑхса илчӗ..
  
  
  "Чӑнах та, эпӗ хӗре илӗртетӗп пулӗ тесе шутлатӑп, - терӗ вӑл конфиденцилле. - Ҫак хулара хусах пуласси-тӗлӗнмелле ӗҫ".
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп, - терӗм эпӗ. - Мӗнех вара, ӑна ee килте тупма тӑрӑшӑп, герр Шмидт. Ырӑ кун пултӑр".
  
  
  Вӑл тӑмарӗ. "Хаваспах", - терӗ вӑл. Вӑл каллех маччаналла тинкерсе пӑхрӗ, Ахӑртнех, Хӑвӑрӑн вӑрттӑн вӑй-хӑватӑр ҫинчен, Каракас таврашӗнчи авланман арҫын ҫинчен ӗмӗтленнӗ пек шухӑшлатӑр пулас.
  
  
  Вӑл Чӑнах Та Таньӑна унӑн хваттерӗнче тупасса кӗтменччӗ. Операцин юлашки фази пуҫланнӑ самантра вӑл ӑна пӑрахса хӑварма калаҫса татӑлнӑ пулмалла. Анчах эпӗ унта тупсӑмне тупмалли мӗнле те пулин уҫҫи тупасса шантӑм. Ҫуртӑн пӗрремӗш хутӗнче мана акӑлчанла калаҫман мӑнтӑр венесуэлка тӗл пулчӗ.
  
  
  "Buenos tardes, сеньор", - тенӗ вӑл хыттӑн, йӑл кулса.
  
  
  "Buenos tardes", - терӗм эпӗ. "Эпӗ Илзе Хоффманн ятлӑ ҫамрӑк хӗрарӑма шыратӑп".
  
  
  "Ах, ҫапла. Анчах вӑл кунта урӑх пурӑнмасть. Вӑл питӗ кӗтмен ҫӗртен, темиҫе кун каялла куҫрӗ. Эсир мана ҫакӑншӑн каҫарӑр пулсан, тӗлӗнмелле ют ҫӗршыв хӗрарӑмӗ".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Вӑл пурне те хӑйпе пӗрле илчӗ-и?"
  
  
  "Эпӗ хваттере тӗплӗн тӗрӗслемерӗм. Кунта хваттерсем ҫав тери нумай, унӑн ерҫӳллӗ хӗрарӑмӗ".
  
  
  "Ҫӳлте пӑхсан, эсир хирӗҫлеместӗр-и?"
  
  
  Вӑл ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Куна хирӗҫ турӑм. Кам эсир, калӑр-ха тархасшӑн?»
  
  
  "Ахаль ҫеҫ-ха мисс Хоффманн", - терӗм эпӗ, ӑна пӗр минутра хӑпартӑм та хӗрарӑма пӗр ывӑҫ боливар сӗнтӗм.
  
  
  Вӑл вӗсем ҫине пӑхрӗ, унтан каллех ман ҫине пӑхрӗ. Вӑл аллине тӑсрӗ те, хулпуҫҫи урлӑ холл ҫине пӑхса, укҫине илчӗ. "Ку саккӑрмӗш номер", - терӗ вӑл. "Алӑка питӗрмен".
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна курсан, пусма тӑрӑх унӑн хваттерне хӑпарчӗ. Ӑнсан, Таньӑпа унӑн юлташӗсене вӗсем мускава самолет ҫине ларичченех чарма пултаратӑп. Анчах эпӗ пӑлхантӑм - вӗсем ih кавар путланнине пӗлнӗ пулмалла.
  
  
  Ҫӳлте унӑн хваттерне кӗчӗ. Асаилӳсем каллех пӗрин хыҫҫӑн тепри килсе капланчӗҫ. Пӳлӗм варринче сарлака диван ларать,таня америка агентне тытма кайнӑ чухнехи пекех. Ӑна хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Халӗ пурте урӑхла. Nenра Таня панӑ пурнӑҫ, чӗрӗ пурнӑҫ ҫитмен. Ӑна пысӑках мар ҫыру пукан ещӗкӗсенче шырарӗ, театра икӗ билетсӑр пуҫне урӑх нимӗн те тупаймарӗ. Ҫитес ҫирӗм тӑватӑ сехетре вӗсем мана нумай усӑ кӳреймӗҫ. Ӑна, хваттерӗн ытти пайӗ витӗр тухрӑм. Эпӗ ҫывӑрмалли пӳлӗме кайрӑм та унта, ҫӳп-ҫап карҫинккинче, коррида программине тупрӑм. Вӑл таня ҫырнине палласа илчӗ, мӗншӗн тесен вӑл программӑра хӑй корридра чухне ҫырусем ҫырать. Апат-ҫимӗҫ илме кирли ҫинчен аса илтерни ҫеҫ. Ку маншӑн усӑсӑр пулчӗ. Хӑна пӳлӗмӗнче сасӑ илтӗнсен, ӑна ҫӳп-ҫап корзинкине каялла ывӑтрӗ. Коридор алӑкӗ уҫӑлчӗ те питӗ шӑппӑн хупӑнчӗ.
  
  
  Вӑл вильгельмин патнелле туртӑнчӗ те алӑк ҫумӗнчех йынӑшса илчӗ. Тепӗр пӳлӗмре шӑп. Мана такам хӑвалать. Такам, нумай хваттерлӗ ҫурта сӑнаса тӑраканскер, эпӗ лӑпланас тесе ҫывӑхах пырасран хӑрать. Тен, Ку Таня хӑй пулӗ. Ӑна кавир айӗнче хӑма чӗриклетни илтӗнчӗ. Вӑл ҫак хӑма ӑҫта иккенне пӗлет, мӗншӗн тесен хӑй пирӗн ҫине маларах пусрӗ. Конфрон ӗҫне вӑраха яма нимӗнле сӑлтав та ҫук пек туйӑнать. Вӑл алӑк хушӑкӗнчен тухрӗ.
  
  
  Пӳлӗм варринче пистолет тытнӑ арҫын тӑрать. Вӑл манӑн тӗлӗнмелле ҫын пулнӑ, пистолет Та Ман пуҫа Вашингтон тӑхӑннӑ Ҫынах пулнӑ, Эпӗ ӑна астӑватӑп, кгб лабораторийӗнче шурӑ коридорта курнӑ ҫынах пулнӑ. Мана илтсен, вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  "Пӑрах ӑна", - терӗм эпӗ.
  
  
  Анчах унӑн урӑх шухӑшсем пулнӑ. Вӑл персе ячӗ. Вӑл пӑшал персе яриччен пӗр секунд маларах персе яма хатӗрленнине ӑнланса илчӗ те урайне чӑмрӗ. Пистолет пӳлӗмре хыттӑн янӑраса кайрӗ те, вӑл урайне ҫапӑнсан, куҫӗсене чарса пӑрахрӗ. Пистолет каллех мӗкӗрсе ячӗ те йывӑҫа манпа юнашар ҫурса пӑрахрӗ, лешӗ ҫаврӑнса ӳкрӗ те пеме тытӑнчӗ. Ӑна виҫӗ хутчен персе ячӗ. Чи малтан куҫӗсене чарса пӑрахса, стрелок хыҫӗнчи хунара ҫӗмӗрсе пӑрахрӗҫ. Иккӗмӗшӗ унӑн кӑкӑрне кӗчӗ те ӑна каялла йынӑшма пӑрахрӗ. Виҫҫӗмӗшӗ, куҫӗсене чарса пӑрахса, эмӑна питӗнчен, янах шӑмми айӗнченех лекрӗ те, стенана хӑмла ҫырли тӗслӗ шывпа сирпӗтсе, пуҫ еннелле вӗҫсе кайрӗ. Вӑл урайне хытӑ ҫапӑнчӗ, анчах ҫакна сисмерӗ те. Ҫак пӗтӗм миссире мана хӗсӗрлекен ҫын ҫакӑн ҫинчен пӗличчен вилчӗ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫ!"Мӑкӑртатса илтӗм эпӗ. манӑн чӗрӗ свидетель пурччӗ, вӑл мана пурне те каласа пама пултаратчӗ. Анчах манӑн ӑна вӗлермелле пулчӗ.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт ура ҫине тӑчӗ. Пӳртре ҫынсем пӑшал сассине илтрӗҫ. Ӑна, сарса хунӑ кӗлетке патне пырса, кӗсйисене пӑхрӗ. Нимех те мар. Суя е ытти удостоверенисен таса удостоверенийӗсем. Анчах хут татӑкӗ ҫинче чӗркелесе ҫырнӑ пӗчӗк пӗлтерӳ пулнӑ.
  
  
  "Т. Ла Масия. 1930 ҫ."
  
  
  Ӑна пӗр минут хушшинчех хут тыттарчӗ те чӳрече патне пычӗ. Ӑна коридорта ҫӑмламас сасӑ та илтрӗ.
  
  
  Ӑна уҫса ячӗ те пушар пусми ҫине тухрӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл, ҫурта хӑй хыҫӗнчех хӑварса, ҫӗр ҫине тухрӗ.
  
  
  Вӑл урама тухсан тӗттӗмленчӗ. Ҫырура пӗлтерӳ ман пуҫра ҫӗнӗрен те ҫӗнӗрен ҫаврӑна-ҫаврӑна кайрӗ. Казанова Хирӗҫ La Masia ресторан пулнӑ. Вӑл, аса илсе, сасартӑк чарӑнса тӑчӗ. Ӑна ҫак вырӑн ҫинчен илтнӗ, мӗншӗн тесен Вӑл хӑйӗн халлакипе, Таньӑн венесуэльри юратнӑ апатӗпе, пӗлнӗ, вӑл мана Тата Хӑйӗн Людвига тусне тӗрӗссине каланӑ пулсан. Тен, "Т" саспалли Таньӑна пӗлтерет пулӗ тесе шутларӑм пулӗ, раҫҫей агенчӗ Пулас, Вӑрттӑн ҫын таньӑпа 19:30 е 19:30-мӗш ҫулта тӗл пулма шутларӗ пулӗ? Ку веб-манӑн вӗренекен ҫаклану пулчӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ун хыҫҫӑн пыма пултартӑм.
  
  
  Ӑна ресторана ир килнӗ. Таня ниҫта та курӑнмасть. Вӑл ҫуртӑн хыҫалти пайӗнчи сӗтел хушшине ларчӗ, унта ӑна пурте сисмелле мар курма пултарнӑ, шталь кӗтме пуҫларӗ. 7:32 сехетре Таня кӗчӗ.
  
  
  Вӑл эпӗ астуса юлнӑ пекех илемлӗ пулнӑ. Ку иллюзи пулман. Официант ӑна алӑк умӗнчи сӗтел патне илсе пычӗ. Унтан вӑл тӑчӗ те пӗчӗк коридор тӑрӑх хӗрарӑм пӳлӗмӗ еннелле утрӗ. Вӑл тӑчӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  Вӑл "Дама" паллӑ лартнӑ пӳлӗме кӗрсе те кайрӗ ӗнтӗ, ҫав вӑхӑтра вӑл пӗчӗк шӑтӑк патне пычӗ. Вӑл тухсан, столовӑйри ҫынсенчен аякра та, хамӑр ҫеҫ пулассишӗн савӑнса, ӑна унта кӗтсе тӑнӑ. Тепӗр минутран алӑк уҫӑлчӗ те, эпир куҫа-куҫӑн тӗл пултӑмӑр.
  
  
  Вӑл каласа пӗтерме те ӗлкӗреймерӗ, ӑна ярса тытрӗ те йынӑшса ячӗ. Вӑл хыттӑн ахлатса илчӗ.
  
  
  Вӑл каларӗ. "Эсир!"Мӗн тӑватӑн эсӗ? Яр мана, е кӑшкӑрса ярӑп".
  
  
  Ӑна ee ывӑҫ тупанӗн тӳртӗшӗпе питӗнчен ҫапса илчӗ.
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине мӗкӗрсе ячӗ. - "Мӗнле шутлатӑр эсир, экспериментальнӑй психологи вӑййи-и ку?"Пире иксӗмӗре микрофонсемпе тата динамиксемпе счет кирлӗ".
  
  
  "Эсӗ Апла калатӑн пулсан, Ник, - терӗ вӑл. Вӑл питне аллипе тытнӑ. Ee сасси ҫемҫерех.
  
  
  "Эпӗ ҫапла калатӑп, хаклӑ ҫыннӑм, - терӗм эпӗ, Ӑна Хамӑн сылтӑм аллӑм ҫине стилет ӳкме ирӗк патӑм.
  
  
  "Эсӗ хатӗрленетӗн... вӗлермелле-и мана?»
  
  
  "Ҫук, эсир ҫакна питех те кирлӗ тумастӑр пулсан", - терӗм эпӗ. "эпир иксӗмӗр ҫак вырӑн тавра пӗрле тухатпӑр. Вара эсӗ хӑвна вӑхӑта питӗ лайӑх ирттернӗ пек тытӑн. Е эсӗ ӑна аяк пӗрчисем айне илетӗн. Эсӗ мӗн те пулин тума хӑтланса пӑхсан, эпӗ сана вӗлеретӗп тесен, ӗнен мана."
  
  
  "Эпир пӗрле пулнӑ вӑхӑта манма пултаратӑр-и эсир?"- ыйтрӗ вӑл ҫав туйӑмлӑ сасӑпа.
  
  
  "Ан ултала мана, хӗрӗм. Эсӗ мӗн туни пӗтӗмпех бизнес ҫеҫ пулнӑ. Халӗ ут. Хӑвна телейлӗ тыт".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Юрать, Ник".
  
  
  Эпир пӗтӗм ресторана пӗр чӑрмавсӑрах тухрӑмӑр. Вӑл машинӑпа килнӗ, ҫавӑнпа та ӑна мана унта леҫтерчӗ. Эпир ун пек вӑййа хутшӑнтӑмӑр та, вӑл руль умне ларчӗ. Машина тӗттӗм тӑкӑрлӑкра пӗчченех пулнӑ.
  
  
  "Халӗ. Хемапа эсир ресторанта тӗл пулнӑ-и?"
  
  
  "Эпӗ сире ҫакна калама пултараймастӑп".
  
  
  Ӑна ун ҫумне ҫӗҫӗ тӑратрӗ. "Ҫӗвӗҫе ил, эсӗ пултараймастӑн".
  
  
  Вӑл хӑраса ӳкнӗ пек курӑнать. - "Вӑл агент".
  
  
  "КГБ?"
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Эсӗ те-и?"
  
  
  "Ҫапла. Анчах спасибо манӑн ятарлӑ пӗлӗве - мӗншӗн тесен эпӗ вӗреннӗ ҫын. Ӑна ih тӗллевпе килӗшнӗ".
  
  
  Машина илнӗ те авенид-Казанова кайнӑ. Унтан ыйтрӑм. - "Клиникӑна ӑҫта каймалла?"Манпа вылямалла ан вылятӑр".
  
  
  "Сана унта илсе кайсан, вӗсем пире иксӗмӗре те вӗлереҫҫӗ!"- терӗ вӑл куҫҫульпе пӗрех.
  
  
  "Мӗнле ҫул?- тепӗр хут кала ӑна.
  
  
  Унӑн кӑмӑлӗ хуҫӑлчӗ. "Тӳрех Пӑрӑнӑр та бульвар тӑрӑх кайӑр, эпӗ сире каллех ӑҫталла пӑрӑнмаллине каласа париччен".
  
  
  Ӑна кӑтартусем тунӑ.
  
  
  "Александр Ӑҫта?"ыйтрӗ вӑл. "Мана тӗл пулаканни".
  
  
  "Вӑл вилнӗ", - терӗм эпӗ, пирӗн ҫине пӑхмасӑр.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те пӗр минута яхӑн ман ҫине пӑхса тӑчӗ. Вӑл каллех малалла пӑхсан, унӑн куҫӗсем кантӑк пек хытса кайрӗҫ. "Эпӗ вӗсене эсир ытла та хӑрушӑ тесе каларӑм", - шӑппӑн тенӗ пекех каларӗ вӑл. "Халӗ эсир ih калама ҫук пысӑк плана пӑсрӑр".
  
  
  "Ну, ку wouldnt тата вӑйлӑ та пулман пулӗ", - терӗм эпӗ ҫиленсе. "Димитров ҫак тӗп схемӑна ертсе пынӑ-и?»
  
  
  Эпӗ Димитров ятне пӗлсен, вӑл тӗлӗнсе кайрӗ. Хӑйӗн почтинче вӑл, хӑйӗн фантазиллӗ пултарулӑхне пӑхмасӑрах, чӑн-чӑн ҫӗнӗ ҫын пулнӑ. "Эсӗ ытла нумай пӗлетӗн", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ ӑна ҫак клиникӑра тупатӑп-и?»
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп", - терӗ вӑл. "Тен, вӑл кайнӑ та пулӗ. Тепӗр урамра сулахаялла пӑрӑнӑр".
  
  
  Вӑл мана малалла рекомендаци пачӗ, эпӗ те вӗсем хыҫҫӑн утрӑм. Ӑна тӳррӗн ҫавӑрсан, вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Манӑн пӗлес килет. Мӗн апла каймарӗ? Эсир гипнозпа хӑҫан тухрӑр тата мӗнле?»
  
  
  Ӑна, пирӗн ҫине пӑхса, кулса илчӗ. "Юлашки икӗ кун хушшинче тӗрӗссине пӗлме тӑрӑшса, эпӗ ухмаха еретӗп. Халӗ ӑна сана вӑхӑтлӑха юмӑҫ пӑхма ирӗк паратӑп".
  
  
  Тепӗр урам тӑваткалӗнче эпир сулахаялла юлашки кӑтартусем турӑмӑр, Таня мана кивӗ ҫурт умӗнче чарӑнса тӑма хушрӗ. Пӗрремӗш хутӗнче усӑ курма май ҫук магазин пек курӑнать, ҫӳлти хутсенче никам та ҫук пек туйӑнать.
  
  
  "Унӑн сасси, - терӗ вӑл шӑппӑн.
  
  
  Унӑн наукӑпа тӗпчев задачисене двигатель татса панӑ. Хыҫалти сӑнлӑ тӗкӗр ҫине пӑхсан, вӑл пирӗн хыҫра тата тепӗр машина пынине курчӗ. Пӗр минутлӑха вӑл таньӑн тусӗсем пулма пултараҫҫӗ тесе шутларӗ, анчах кайран руль умӗнче тӑваткал пит-куҫ тӑнине асӑрхарӗ. Хоук мана сӑнама цра ҫыннине кивҫен илчӗ.
  
  
  Эпӗ сасартӑк ҫиленме пӑрахрӑм. Юлашки вӑхӑтра хӑйне мӗнле тыткаланине шута илсе, ӑна ҫакӑншӑн айӑплама пултарайман. Ӑна хӑйӗн хурал живицине выляса яма шут тытнӑ.
  
  
  "Тух", - терӗ Ӑна, Таньӑна, пистолетпа сулса.
  
  
  Эпир тухрӑмӑр. Таня ҫав тери хытӑ хӑраса ӳкрӗ.
  
  
  "Ник, мана санпа пӗрле пыма ан хуш. Ӑна сана штаб кӑтартрӗ. Тархасшӑн, ҫӑл мана. Аса ил-ха вӗсем, пӗрле ирттернӗ самантсене. Эсӗ ӑна халӗ манма пултараймастӑн".
  
  
  "Юрать, пултаратӑп", - терӗм эпӗ сиввӗн. ӑна ee "Люгер" тӗртрӗм те, вӑл ҫурт тавра айӑккинчи кун еннелле утса кайрӗ.
  
  
  Ку таврара нимӗн те паллӑ мар. Мана илсе пырсан, мана хытӑ хӗнерӗҫ, вӑл тухса кайсан, манӑн куҫсене ҫыхрӗҫ. Анчах эпӗ урамран аяккинчи куна ҫитиччен виҫеллӗ хушӑ пулнине аса илтӗм, вӑл та ҫавӑн пекех пулчӗ. Шалта, чӑнкӑ пусма тӑрӑх цоколь этажне аннӑ чух, клиникӑна тухсан, вӑл миҫе утӑм шутласа кӑларнӑ, ҫавӑн чухлех. Кун пирки нимӗн иккӗленмелли те ҫук - Таня мана арӑслан йӑвине ертсе кайрӗ.
  
  
  Вуниккӗмӗш сыпӑк.
  
  
  Эпир шурӑ коридора кӗрсен, унӑн шальне уйрӑм инцидентсем ытларах та ытларах аса илме пуҫларӗҫ. Ӗлӗк вӑл ҫак коридорта тӑратчӗ, Халь Ҫеҫ Таня хваттерӗнче вӗлернӗ ҫын мана кунта тытса тӑратчӗ.
  
  
  "Эсир аса илетӗр", - терӗ Таня.
  
  
  "Ҫапла. Пӳлӗм, ориентаци пӳлӗмӗ. Ӑна пукан ҫумне ҫыхса хунӑ".
  
  
  "Ку малта ҫеҫ".
  
  
  Вӑл коридор тӑрӑх малалла утрӗ. "Тата тепӗр арҫын пулнӑ", - терӗм эпӗ. "Эсир унпа пӗрле ӗҫленӗ. Вӑл Калинин ятне астӑватӑп".
  
  
  "Ҫапла", - йывӑррӑн каларӗ Таня.
  
  
  Таня ман "Люгера" хатӗр тытса кӑтартнӑ алӑка уҫрӗ. Ӑна, таньӑпа пӗрле, ман умма уҫҫӑнах кӗчӗ. Мана асаилӳсем капланса килчӗҫ. Ҫӗр айӗнчи инъекци. Гипноз. Аудиовизаци сеансӗсем. Ҫапла, вӗсем мана яланлӑхах ҫав тери лайӑх ӗҫлерӗҫ.
  
  
  Чӗн пиҫиххисемпе пралуксем ҫакнӑ пукан ҫаплах пӳлӗм варринче ларать. Техниксем йынӑша-йынӑша ҫакӑнса тӑраҫҫӗ, анчах пӗр пайне пайӑн-пайӑн салатса пӗтернӗ ӗнтӗ. Юнашарах техник тӑрать. Вӑл пӗлни. Ман пата менендес ятлӑ ҫын килчӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те пӗр минут хушши ман ҫине ӑнланмасӑр пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Ырӑ райос!"ҫак ҫӗр айӗнчи крепоҫе кӗнине ӑнланса илсен, вӑл салхуллӑн вӑрҫса илчӗ.
  
  
  "Кунта уҫӑ тӑр", - терӗм эпӗ, ун патнелле пӗр-икӗ утӑм туса.
  
  
  Анчах вӑл хӑраса ӳкрӗ. Вӑл комод ещӗкӗнче хӑйпе юнашар ухтарма тытӑнчӗ те пистолет кӑларчӗ. Вӑл Beretta стандартлӑ автомат пек курӑнать. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнсан, ӑна люгертан персе ячӗ те эму доллар хума лекрӗ. Вӑл, аллине те, урине те тӑсса, каялла, пайӑн-пайӑн салатнӑ машина ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ, унӑн куҫӗсем мачча ҫинелле пӑхрӗҫ. Пӗрре карт туртӑннӑ та, вӑл вилнӗ.
  
  
  Тепӗр минутран ӑна Хӑй хыҫӗнче Таня сассине илтрӗ. "Халӗ санӑн черет, Ник".
  
  
  Эпӗ ҫаврӑнса пӑхрӑм та вӑл пистолетне ярса тытнине, мана тӗлленине куртӑм. Вӑл ӑна тимлӗн сӑнамарӗ, мӗншӗн тесен ӑна ухӑ йӗппи пек ҫеҫ курмарӗ. Ку вӑл пирӗн пирки йӑнӑшнӑ чухне иккӗмӗш хут пуҫланнӑччӗ. Унӑн сӑн-пичӗ салхуллӑ, анчах ҫирӗп. Ӑна "люгер" ҫӗклесен, пӳлӗмре пысӑках мар пистолет персе ячӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман ҫине лекрӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ, пысӑк пукан ҫине пырса тӑрӑнчӗ те урайне ӳкрӗ. Телее, пӑшал сасси начар пулчӗ, вӑл мана кӑкӑртан мар, сулахай хулпуҫҫирен лекрӗ. Манӑн Халӗ Те Люгер пур-ха.
  
  
  Таня каллех тӗллерӗ, ку хутӗнче вӑл хӑйӗн объекчӗ лайӑхрах пулассине пӗлчӗ. Эпӗ унпа выляма пултараймарӑм. Вӑл сӳтсе явма шутларӗ. Ӑна люгер ҫине персе ячӗ те иккӗмӗш хут персе яриччен маларах ӗлкӗрчӗ. Таня пурнӑҫран ярса тытрӗ те, каялла чакса, урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Ӑна, ура ҫине тӑрса, ун патне пычӗ. Вӑл месерле выртнӑ, аллисемпе хырӑмӗ ҫинчи юнланнӑ вырӑна тытнӑ. Ӑна сӑмса айӗн вӑрҫса илчӗ. Унӑн куҫӗсенче тарӑн шок йӑлтӑртатни палӑрать. Вӑл ривненскипе сывлама пикеннӗ.
  
  
  "Мӗн шуйттанӗ тума тиврӗ сана?- салхуллӑн ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ... Ытла та хӑраса ӳкнӗ, Ник. Ӑна Мускава таврӑнма пултарайман... пӗтӗмпех инкек. Мана чӑнах та... эпӗ питӗ шеллетӗп. Эсӗ мана ҫав тери кӑмӑла кайрӑн". Ee тӗллев хӑяккӑн ҫаврӑнса выртрӗ те, вӑл вилнӗ пекех пулчӗ.
  
  
  Ӑна, аса илсе, пӗр минутлӑха ун ҫинелле пӗшкӗнчӗ. Кайран та унӑн сӑн-пичӗ илемлӗ пулнӑ. Мӗн шуйттанӗ ҫухалнӑ! Ӑна "люгер" кобурине чикрӗ, тӑчӗ те техник пистолет туртса кӑларнӑ шкап патне пычӗ. Ӑна темиҫе ещӗк уҫрӑм та хамӑн ӳт-пӗвӗм ҫинчен ҫырса хунине тупрӑм. Вӗсен, ҫак машинӑсемпе пӗрле, истори каласа памалла. Ӑна кунта фоторепортерсем яма ыйтасчӗ. Оборудовани хӑй заголовок пулнӑ пулӗччӗ. Халӗ вӑл тӳрре тухнӑпа пӗрех. Вашингтон мар, Кремле мӑшкӑл кӑтартнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Анчах димитров ӑҫта пулнӑ-ха? Вӑл халех тухса тарнӑ пулсан, ҫаксене пурне те ҫӑвар ӑшчикки лӗкленсе ларнӑ пулӗччӗ. Манӑн ӗҫ Кремле аван мар лару-тӑрӑва лартассинчен нумай хаклӑрах пулчӗ. КГБ ӑна хӑйсем ытла шала кӗнине кӑтартмаллаччӗ. Ку професси принципӗн штопорӗ пулнӑ.
  
  
  Ӑна коридорта shaggy илтрӗ.
  
  
  Ӑна комод ещӗкне хупрӗ те каллех пистолет ярса тытрӗ. Ӑна коридорта сасӑ илтӗнет.
  
  
  Ӑна, холлӑра арҫын чупса иртнӗ кун ҫитнӗ. Ку-Калинин, Таня юлташӗ, аллине йывӑр чемодан тытса кӑнттаммӑн чупса пыраканскер. Вӑл коридор вӗҫӗнче тенӗ пекех.
  
  
  Ӑна кӑшкӑрчӗ. - "Тӑхта!"
  
  
  Анчах вӑл ҫаплах чупать-ха. Йӗкехӳресем путакан карапа хӑвӑрт пӑрахса каяҫҫӗ. Ӑна люгер ҫине персе ячӗ те эму сылтӑм урине лектерчӗ. Вӑл урайне тӑсӑлса выртрӗ, пусма патне тухмалли алӑк патне ҫитеймерӗ.
  
  
  Ӑна хӑй хыҫӗнче сасӑ илтрӗ. Каялла ҫаврӑнса пӑхсан, вӑл тепӗр арҫынна, лутрарах та патвар, хрущев сӑн - питлӗскерне, Кгб отделӗ тавра Йӗпе Ӗҫсем тӑвакан тепӗр ҫынна курчӗ. Вӑл мана револьверпе тӗллерӗ.
  
  
  Вӑл персе ярсан, вӑл йынӑшса ячӗ, пӑшал сасси ман пуҫран темиҫе дюймра ҫеҫ стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Унтан ӑна коридорта стрелок хыҫӗнче тепӗр арҫын, кӑвакарнӑ ҫӳҫлӗ, хул хушшине портфель хӗстернӗ ҫӳллӗ арҫын курчӗ. Ку-Олег Димитров, оператор-резидент, ҫӗҫӗ илме ответлекенскер. Вӑл чӑнах та унӑн отелӗ пулнӑ, ВӖСЕМ AX-мӗш вӑйӑ выляма пултарайманнине КГБ ӑнланса иличчен манӑн унпа калаҫса татӑлма тиврӗ. Вӑл коридор тӑрӑх васкасах инҫетри вӗҫнелле, иккӗмӗш алӑк патнелле чупрӗ.
  
  
  Арҫын КГБ ҫине каллех персе ячӗ, вӑл, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман пуҫ тӑрринче шӑхӑрса ярсан, пӗшкӗнчӗ. Ревматизма печӗ, анчах тивертеймерӗ. Вӑл виҫҫӗмӗш хут тӗллерӗ, анчах ӑна малтан персе ячӗ те эму аллине лекрӗ. Вӑл ыратнипе кӑшкӑрса ячӗ те ӳкрӗ. Анчах ҫав вӑхӑтра димитров коридорӑн тепӗр вӗҫӗнче ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл ӳкнӗ агент патне чупрӗ. Вӑл урайӗнче авкаланать, унӑн пичӗ тӑрӑх тар юхать, пырӗ тавра хӑрӑлтатакан сасӑсем илтӗнеҫҫӗ. Вӑл сылтӑм аллинчи пистолет ҫинчен пачах манса кайнӑ. Ӑна аллинчен ҫапса ӳкерчӗ те коридор тӑрӑх чупса кайрӗ. Вӑл, тен, суд пуличчен пурӑнӗ. Анчах эпӗ вӑл ҫакӑншӑн савӑнасса шутламан та.
  
  
  Вӑл димитров хыҫҫӑн коридор вӗҫӗнчи пӳлӗме кӗчӗ, анчах шалта тӑкӑрлӑка тухакан уҫӑ чӳречене курчӗ. Димитров ҫук.
  
  
  Тӗттӗм тӑкӑрлӑка вӑл, инҫетри икӗ вӗҫӗнчен те хура йӗнер вӗҫсе тухнине курас тесе, чӳрече витӗр аран-аран хӗсӗнсе кӗчӗ. Ӑна, урама чупса тухса, цра тӑрӑх пӗр ҫынна тӗл пулнӑ.
  
  
  Вӑл каларӗ. - "Мӗн, ҫӗвӗҫ ил-Ха, картер?"
  
  
  Ӑна, хура седан бульвар тӑрӑх пынӑ еннелле пӑхса илчӗ. Вӑл аэропорта каясса шаннӑ. Тепӗр сехетрен рима кайма тухрӑмӑр. Димитров вӗсем патне вӗҫсе кайма хатӗрленет пулмалла.
  
  
  "Унта вилнисемпе аманнисем темиҫе вырӑс пур", - терӗм эпӗ. " Кайса йӗрле, чӗрӗ юлччӑр. Ӑна ih босса яма аэропорта кайма хатӗрленетӗп".
  
  
  Вӑл ман алла камзол ҫанни тавра юхса анакан юн ҫине пӑхрӗ. "Турӑҫӑм, мӗншӗн эсӗ мана унта хӑвпа пӗрле илсе каймарӑн?»
  
  
  "Санӑн ӗҫӳ-крепоҫе штурмламалла мар, мана сӑнасси. Кирек мӗнле пулсан та, ӑнлантарса пама вӑхӑт нумай кирлӗ. Допросра курнӑҫӑпӑр".
  
  
  Вӑл Таня машини ҫине ларчӗ те кайрӗ. Вӑл йӑнӑшнӑ пулсан, димитров аэропортра пулман пулсан, ӑна нимӗн те ҫухатман пулӗччӗ. Вӑл ӑна пурне те тревога тума тата венесуэль полицине ӗҫе явӑҫтарма пултарнӑ пулӗччӗ. Анчах эпӗ хам шухӑшлани тӗрӗсех пулнине шансах тӑратӑп.
  
  
  Тепӗр ҫирӗм минутран вӑл аэропорта ҫитрӗ. Ӑна аэровокзал ҫуртне кӗрсен, вӑл мӗн тери пысӑккине аса илчӗ. Ӑна темиҫе шайра тунӑ. Унта Паллӑ пулнӑ пулсан та, ӑна ҫухатма мана питӗ ҫӑмӑл. Рима каясси ҫинчен вӑл тавҫӑрса илеймен пулсан. КУ TWA рейс пулнӑ, унӑн тепӗр ҫур сехетрен вӗҫсе тухмалла пулнӑ. Ӑна, билет касси патне пычӗ. Димитров ниҫта та курӑнмарӗ, ҫавӑнпа та nen агент ҫинчен тӗплӗн каласа пачӗ.
  
  
  "Ҫапла, Ҫапла. Ҫакӑн пек ҫырса кӑтартнине хирӗҫ ответ паракан ҫын, мӑйӑхлӑ ҫынсӑр пуҫне, кунта пулнӑ. Вӑл кунта пурӗ те темиҫе минут каярах ҫеҫ пулнӑ".
  
  
  "Унӑн багаж пулнӑ-и?"
  
  
  "Вӑл тӗрӗслемен, сэр".
  
  
  Кӑна шутласа пӑхрӑм. Димитровӑн мӑйӑхӗ те ҫӑмӑл пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Ман шутпа, вӑл ята каларӗ... Джорджио Карлотти", - терӗ клера. "Унӑн итали паспорчӗ пулнӑ".
  
  
  "Вӑл тин ҫеҫ тухса кайрӗ-и?"
  
  
  "Ҫапла, сэр."
  
  
  Ӑна тав турӗ. Димитров кунта пулнӑ, халӗ вӑл ӑна шанать. Ӑна хапха патне пырса, вӑл курӑнасса кӗтме ҫеҫ пултарнӑ, анчах ку кӑштах ӑнӑҫлӑ пулнӑ-ха. Кунсӑр пуҫне, хапха умӗнче ҫулҫӳревҫӗсен ушкӑнӗ пулать. Димитров ҫапӑҫӑва кайма шут тытнӑ пулсан, унта питӗ пӑтрашӑнса кайма пултарнӑ.
  
  
  Ӑна журналсем тиенӗ ҫывӑхри магазин пӑхса тухрӗ, Анчах Унта Димитров пулмарӗ. Унтан ӑна, валюта улӑштармалли чӳрече патне пырса тӑчӗ. Ӑна порцисемпе багажсем камерӑна антарчӗҫ те ыйтрӗ. Димитров ҫухалнӑ пек пулчӗ.
  
  
  Вӑл кӗтесрен пӑрӑннӑччӗ кӑна, ӑна асӑрхарӗ.
  
  
  Вӑл хул хушшине портфель хӗстернӗ арҫын туалетне каять. Вӑл мана курмарӗ. Кӑвакарнӑ мӑйӑхӗ унӑн пӗр сӑн-сӑпатне улӑштарчӗ. Ку пысӑках мар камуфляж пулнӑ, анчах унӑн лайӑххи валли вӑхӑт пулман.
  
  
  Димитров туалета кӗчӗ, ун хыҫҫӑн алӑк хупӑнчӗ. Туалет туллиех мар тесе шанмалли ҫеҫ юлать.
  
  
  Алӑка уҫсан, ӑна "люгер" туртса кӑларчӗ.
  
  
  Шалта шӑпах пӗчӗк пӳлӗм умӗнчи рак хуранӗнче аллисене ҫума хатӗрленнӗччӗ. Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ те пӳлӗмре урӑх никам та ҫуккине курса савӑнчӗ.
  
  
  . Димитров тӗкӗр ҫине пӑхрӗ те nenра манӑн сӑнӑма курчӗ. Хӑранипе унӑн пичӗ кӑвакарса кайрӗ.
  
  
  Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ, аллине пиншак ӑшне чикрӗ те ҫаврӑнса тӑчӗ. Вӑл пистолетне туртса кӑларма пикенчӗ. Ӑна люгер курокне пусрӗ те шалтлатнине илтрӗ.
  
  
  Ӑна, пистолет ҫине пӑхса илчӗ. Камерӑна тиенине пӗлет вӑл. Вӑл тин ҫеҫ осечка панӑ - юсавсӑр картридж, ун пекки пӗрре кӑна миллион тавра пулкаланӑ. Ӑна, юнланса пӗтнӗ сулахай аллипе электричество ҫуттинчен ярса тытрӗ.
  
  
  Анчах вӑхӑт пулмарӗ. Димитров пысӑк маузерне парабеллум туртса кӑларчӗ те ман кӑкӑртан тимлӗн тӗллерӗ. Вӑл лутрарах ҫӗре ларчӗ.
  
  
  Ӑна кафель урайне чӑмрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, ман пуҫ ҫумӗнчи плитка ҫине пырса ҫапӑнчӗ те, ӑна Хьюго ман алла шуса кӗме ирӗк парсан, пӳлӗмре чӗриклетсе илчӗ. Вӑл хӑвӑрт Димитров еннелле ҫаврӑнчӗ те билетне печӗ. Вӑл пӗҫҫин ҫӳлти пайне касса кӗчӗ.
  
  
  Вӑл кӗлетки ҫине шаннӑччӗ, анчах эпӗ ытти лару-тӑру вӑхӑтӗнче мӗн те пулин ҫакланни маншӑн ӑнӑҫлӑ пулчӗ пулас. Билет хӑйне ҫапсан, димитров кӑшкӑрса ячӗ те, маузер урайне ӳкрӗ. Вӑл вӑрӑм ҫӗҫӗ туртса кӑларчӗ те ҫухалнӑ пистолетне туртса кӑларчӗ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра ӑна "Люгертан" начар картридж кӑларса ывӑтрӗ те, вӑл урайне кӗмсӗртетсе ӳкрӗ. Вӑл Димитрова хӑй маузер ҫине тӗлленӗ пекех тӗллерӗ. Вӑл ун патнелле туртӑнсан, пуҫне ҫӗклерӗ те унӑн шанчӑк ҫуккине курчӗ.
  
  
  Вӑл аллисене ҫӗклерӗ те пистолетӗнчен каялла чакрӗ. Манӑн сӑн-пите курсан, вӑл сасартӑк калаҫма пуҫларӗ. "Юрать, мистер Картер. Эсир выляса илтӗр. Ӑна сире паратӑп".
  
  
  Ольга ура ҫине тӑчӗ, вӑл та ура ҫине тӑчӗ. Эпир пӗр-пӗринчен пӳлӗм урлӑ тӑратпӑр, пирӗн куҫсем шӑтарас пек пӑхаҫҫӗ. Манӑн сулахай алӑ чӑтма ҫук ыратма пуҫларӗ.
  
  
  "Эсир, Димитров, пысӑк йӑнӑш турӑр, - терӗм эпӗ. -ЭСИР ПИРЕ мӑшкӑл тӑвас ТЕСЕ АX суйласа Илтӗр".
  
  
  "Эпӗ полицие пӗлтерме хушатӑп", - терӗ вӑл. "Эпӗ парӑнтӑм..."Вӑл аллисене вӑраххӑн усрӗ, унтан сасартӑк минутра хӑпарса кайрӗ те, ун аллинче пӗчӗк Деринджер курӑнса кайрӗ.
  
  
  Ӑна люгер спусковой вӑлта ҫине пусрӗ те, хальхинче пистолет персе ячӗ. Куҫӗсене чарса Пӑрахса, димитрова чӗринчен кӑшт ҫӳлерех ҫаклатса илчӗ те каялла ывӑтрӗ. Ҫак куҫсем самантлӑха ман ҫине чарӑлса кайнӑ куҫӗсемпе пӑхрӗҫ, унтан вӑл, шӑнӑр туртнӑ чухнехи пек, алшӑлли рейкине ярса тытрӗ. Вӑл ӳксен, пир алшӑлли унӑн хускалман кӗлеткине ҫурри таран витсе тӑракан вӑрӑм простынь тӑрӑх сирпӗнсе тухрӗ.
  
  
  "Сирӗн кремль боссӗсем кун ҫинчен тепрехинче, вӗсем ҫав тери пысӑк план шухӑшласа кӑларсан, шухӑшлама пултараҫҫӗ", - тенӗ унӑн виллине.
  
  
  Ӑна люгер каллех кобурине чикрӗ. Икӗ полицейски алӑкран пистолетсем йӑтса кӗнӗ чух ӑна шӑпах хьго йӗннине чикетчӗ. Вӗсем Димитров ҫине, унтан ман ҫине салхуллӑн пӑхса илчӗҫ.
  
  
  "Qué pasa aqui?"кӑшкӑрчӗ пӗри.
  
  
  Ӑна эму хӑй кам иккенне кӑтартса пачӗ. "Хӑрушсӑрлӑх полицийӗн начальникне телефонпа пӗлтерӗр", - терӗм эпӗ."Вырӑссен каварҫисене пурне те тытса чарнӑ Тесе Калӑр".
  
  
  "Эсӗ, сеньор Картер", - тенӗ арҫын.
  
  
  Вӑл пӳлӗмрен тухрӗ те, пурне те пӗлме тӑрӑшакан ҫулҫӳревҫӗсен ушкӑнӗ витӗр ҫывӑхри стойка патне, хӑйне шӑнкӑртаттарма пултаракан вырӑна, хӗсӗнсе тухрӗ. Вӑл хӑй ӑшӗнче КГБ-ра ҫӗр айӗнчи штаб ӑҫтине, тӗлӗнмелле лабораторие, тинӗс сысни ҫинче этемле эксперимент туса ирттернӗ тӗлӗнмелле лабораторие аса илчӗ. Хурчка унта куҫса, ҫынна цра тӑрӑх улӑштарса, мӗн пулса иртни ҫинчен полицие каласа парасшӑн. Вӑл историе тӗрӗс каласа панӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна агентӑн билет кассирӗнчен телефон илнӗ, анчах номер пухиччен пӗр минутлӑха шӑпланнӑ. Сцена ҫинчи выступленисемпе вӗҫленекен миссисем килӗшмерӗҫ. Хӑрушсӑрлӑхра урӑх тӗлпулу пулать, манӑн хамӑн историе нумай ҫынна каласа памалла пулать. Мана ку кирлӗ мар. Мана Таня Савич пек хӗрпе вечер кирлӗ пулчӗ. Унӑн вилӗ ӳтне, халӗ те вилӗмре илемлӗскерне, курни мана йӗрлесе пычӗ. КГБ - и, ҫук-и, анчах вӑл уйрӑм ҫын.
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те хуллен сывласа ячӗ. Мӗн тӑвас тен, телей пулсан, тата тепӗр хура ҫӳҫлӗ, тарӑн кӑвак куҫлӑ, туйӑмлӑн мӑрлатакан сасӑллӑ хӗрарӑм килсе тухӗ. Тен, вӑл тӑшман агенчӗ пулман та пулӗччӗ, манӑн ӑна вӗлермелле пулман пулӗччӗ. Ку мана бюрократла темиҫе эрне хушши тертлентернипе пулчӗ.
  
  
  Вӑл трубкӑна илчӗ те Хоук номерне пухрӗ.
  
  
  Аннотаци
  
  
  "ЭПИР СИРЕ ПЫТАРАТПӐР!"
  
  
  Коммунистла хӑрушлӑх нихҫан та ҫакӑн пек чӑн пек туйӑнман! АX Киллмастера хӑйӗн ҫӗнӗ миссине хушман пулӗ, вӗсенчен хыпар ҫитнӗ - вӗсем ҫурҫӗр тата кӑнтӑр америкӑри ҫӗршывсен тӗнчери витӗмне пӗтерсе хурассипе хӑратнӑ.
  
  
  Ку Вӑл Никита Карьерӑшӑн чи вилӗмлӗ ӗҫ пулнӑ пулмалла. Киллмастера ШУЙТТАНЛА сюжетра, АX руководителе, тӗп вырӑн йышӑнма пӳрнӗ. Мӗн тунӑ вӗсем ӑна? Нивушлӗ вӗсем ТЕ, чӑнах та, АX чи хаклӑ агента хӑй хӳтӗлеме тупа тунӑ вӑя хирӗҫ тунӑ? Вырӑссен туйӑмлӑ оперативникӗн черккине Лексен тин Вӑл унпа мӗнле усӑ курнине ӑнланма пуҫланӑ. Анчах ытла кая юлнӑ-и? Ку пӗлтерӗш кгб пулнӑ-и?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Кашкӑр сехечӗ
  
  
  Арӑслан Шкловский вилнӗ ывӑлне Антона асӑнса куҫарнӑ.
  
  
  Hour Of The Wolf текен хӑйне евӗрлӗ ят
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  Реактивлӑ истребитель ман умран кӗмсӗртетсе иртсе кайрӗ.
  
  
  Iso хӑйӗн Ситроенӗн рульне пӗтӗм вӑйран ҫавӑрнӑ чухне пилот ӑна тата ҫав аслашшӗсене ылханнӑ. Ҫак вӑйсене вӑл перекетлеме пултарнӑ пулӗччӗ. Ҫул тӑвайкки ҫумӗнчи урапасем валли тарӑн сукмак пек туйӑнать, ӗмӗрхи канавсем те манӑн 11cv-мӗш ҫӳхе шинӑсем ҫинче винт пекех тытӑнса тӑраҫҫӗ. Вӑл пӗр еннелле ҫеҫ кайма пултарнӑ, ку еннелле йӗрсем кайнӑ. Хумсем сылтӑмран та, сулахайран та тарӑн авӑр пулнине шута илсе, ку та аван пулчӗ. Тӗксӗм те ҫинҫе вӑрман мана сайра та тӳрӗ вӗҫӗсенче хупӑрласа тӑрать, вӑл истребительтен чернил пек хура ҫулҫӑсем айне пытанма пултарнӑ пулсан та, ку пирова ҫӗнтерни пулӗччӗ. Ман хыҫран югослави салтакӗсен полкӗ хӑвалать, Турӑ пӗлет, вӗсем тавра мана хупӑрласа илес тесе, тусем урлӑ мӗн чухлӗ каҫнине.
  
  
  Citroen ҫул ҫинче пысӑк чулпа ҫапӑнчӗ те мана кунталла ывӑтса ячӗ. Машина каллех ӳксен, трубан ытти пайӗ татӑлчӗ. Салона хупӑ газсемпе тулнӑ. Винтсемпе гайкӑсем хӑвӑрт уҫӑлчӗҫ, манӑн пӗртен - пӗр шанчӑк-ҫулпуҫ. Ӑна ҫӗмӗрӗлнӗ ҫамка кантӑкӗ витӗр ҫӳлелле пӑхрӗ. Реактивлӑ истребитель чалӑшшӑн вӗҫсе иртнӗ. Унӑн кӳлепи уйӑх ҫутинче ялтӑраса тӑрать, вӑл мана тепӗр заряд пама аяла аннӑ чух унӑн ҫутӑлса тӑракан мӗлки пулса тӑрать.
  
  
  Вӑл темиҫе секундран ытла утма пултарайман пулӗ, тесе шутлатӑп. Сӑмах май каласан, унӑн тахҫанах вилмелле пулнӑ. Вӑл ӗнтӗ пӗр сехете яхӑн хӑйне йӗрлекенсенчен хӑтӑлма тӑрӑшрӗ, манӑн пӗртен - пӗр ӗҫ-хамӑн ориентацие пӑтраштарса ярасси. Унӑн айккинчи пур ҫулсем тӑрӑх та иртсе кайрӗ, вӗсем ансӑрланнӑҫемӗн ансӑрланса пыни мана вӗсем ниҫта та ҫухаласран хӑратрӗ. Эпӗ Динарири Альп Тӑвӗсем ҫинче чӑнкӑ ҫырансӑр пуҫне ӑҫта пурӑннине вӑл пӗлмен. Айлӑмсенче хӳтлӗх пулнӑ пулмалла, анчах эпӗ мӗн курни-ҫар, пульӑсем, ҫак ылханлӑ самолет. Хальхи лару-тӑрура ку манӑн заданин юхӑмӗ пулнӑ пулӗччӗ, AX Агент N3-мӗш агента ҫухатма пултарнӑ пулӗччӗ, унсӑр пуҫне ВӐЛ КУ NI-Мӗш Тата N2-мӗш ҫул каялла тӗрлӗ вырӑнсенче пулса иртнине те манман пулӗччӗ.
  
  
  Истребитель мана милосерди персе саламлама вӗҫсе килчӗ. Вӑл хӑй пултарнӑ таран ҫав вут еннелле хӑвӑрт кайрӗ. Ватӑ 11cv калама ҫук чӗтрет. Citroen 11cv-мӗш ҫултанпа 1938 ҫултан пуҫласа 1954 ҫулччен пулса иртнӗ, вӑл реакциленӗ тӑрӑх, вӑл манӑн прототип пулӗ тесе шутланӑ. Тухса тӑракан прибор панелӗ ҫинче фарӑсем нихҫан та ӗҫлемен, ҫавӑнпа та эпӗ ӑна мӗнле хӑвӑрт кайнине калама пултараймарӑм. Газ теме те пулать. Ку ҫителӗклӗ пулӗ тесе шутламан та эпӗ, анчах ку манӑн пӗртен-пӗр шанӑҫ пулчӗ, вӑл ман паталла ҫывхаракан самолетпа, хӑйӗн залпӗсене кӑларса ярас тесе, чӑмрӗ.
  
  
  Citroen хирӗҫленине пӗлтерсе чӗтрерӗ, ҫӗр чавни ҫав тери хытӑ шавланипе эпӗ хамӑн шухӑшсене те илтеймерӗм. Уҫӑ ҫамка кантӑкӗ витӗр ҫил вӗрет, манӑн хӑлхасем шӑнса кайрӗҫ, ҫӳҫсем пит тавра пӗтӗрӗнеҫҫӗ. Самолет халӗ ҫав тери ҫывӑхра пулнипе, эпӗ ӑна сывлӑш хӳми ҫӑтса янӑ пек туйрӑм.
  
  
  Ӑна iso пӗтӗм вӑйран мӑшкӑллани пусрӗ. Калибрлӑ Пулемет .Истребитель ҫуначӗсем ҫинчен 50 черетпе пенӗ. Ман умра ҫул ҫурӑлса кайрӗ те, машина чулсемпе хытӑ тӑпра муклашкисем тавра ҫумӑрпа витӗнчӗ. Автомобиль сиксе илчӗ те пульӑсенчен тарчӗ, сасартӑк пӑс кӑларса янинченех вӗсем радиатора лекнине ӑнланса илчӗ. Вӗресе тӑракан шыв ҫӳлелле чашкӑрса хӑпарать те ман пит тӑрӑх вӗри пӑс пӗлӗчӗсем пек юхса анать. Ӑна вӑл газ ҫине пусрӗ те каллех хӑвӑртлӑхне ӳстерчӗ. Сунарҫӑ яланлӑхах вӗҫсе кайсан, сасартӑк шӑп пулса тӑчӗ, вӑл яланах атака хыҫҫӑн атака тӑвать. Вӑл ӳпке тавра ерипен тухакан хӑй сывланине итлерӗ. Вӑхӑтлӑх срок.
  
  
  Анчах F-86-мӗшӗнче каллех атакӑна кайма ҫаврӑнаттӑм ӗнтӗ, вӑл мана пилот хӑҫан та пулин лекессе пӗлетчӗ. Ҫапла, F-86, Sabre. Югославсен вӗсем 150 F-84 ҫумне хушса хунӑ. Ӑна, ман шутпа, Пуринчен ытла Сэм пиччен парнисем мана кӗҫ-вӗҫ вӗлерессине ӑнланса илни пырса тиврӗ. Югославсем Ансӑр ту хушӑкӗсенче партизансемпе кӗрешме Sabre усӑ кураҫҫӗ, Мӗншӗн тесен сасӑсӑр F-X4 тата 2I-МӖШ МИНУТСЕМ ҫав ҫӳллӗшшӗн ытла та хӑвӑрт куҫаҫҫӗ. "Сэйбер" яланах чи лайӑх истребитель пулнӑ, анчах кунта, кивӗ "Ситроена"хирӗҫ мар, сывлӑшра ҫӳлте тӑни ниме те пӗлтермен.
  
  
  Веб-сӑлтав акӑ мӗнре пулнӑ: эпӗ ҫав пулеметсене йӗркелес тӗлӗшпе, сӑмахран, магазинсенче патронсем сахалтарах, кайран вӑтӑр секунд хушши пӗр чарӑнмасӑр персе тӑнӑ пулсан, вӗсене мӗн чухлӗ те пулин чарнӑ пулӑттӑм. Летчиксене пӗр-ик ҫеккунтра черетпе пеме вӗрентнӗ. Анчах Sabre тикӗс пулнӑран калибрлӑ тӑватӑ пулемет .50 парӑмшӑн сӑмсана путараҫҫӗ. Ҫапла ӗнтӗ, тӗллевпе перес ӗмӗт пур. Славян пилочӗ хӑйне мӑшкӑлласа кулма пусман тата ҫав хӑвӑртлӑхпах хускалман пулсан, вӑл ӑҫта пулнӑ, ҫавӑнта персе янӑ пулӗччӗ. Эпӗ комбинацие кӗске черетпе пӗлнӗшӗн тата унӑн сӑмси шӑтӑкне чӑмнӑшӑн тав тӑватӑп, анчах эпӗ вӑл вут хутса пӗтеричченех хорька патӗнче ӗҫлесси пирки иккӗленетӗп, пилотӑн ирӗксӗрех каялла таврӑнмалла пулать.
  
  
  Кӑтартусем парас тесе, ӑна ҫавӑртӑм та, ман ҫине каҫхи йывӑҫ мӗлки ӳкрӗ. Яланлӑхах ман хыҫра "Сейбр" ҫакӑнса тӑрать, вӑл хӑйне ҫапма тӳрӗ ҫул ҫине тухасса кӗтет. Вӑл руль умне пӗшкӗнчӗ те ман пите тар тапса тухнине, ҫурӑм шӑммисем, пульӑсем ҫапнине туйнӑ пек, туртӑнса илнине туйрӗ. Пилот хыҫалтан атакӑна сӑнаса пӑхма шутланӑ пулсан, манӑн расчет запасӗ икӗ хут чакнӑ пулӗччӗ. Citroen ку уйрӑмлӑха компенсацилеме хӑвӑртлӑх пулман.
  
  
  Ҫул темиҫе кукӑр-макӑр ҫаврӑнать. Шыв ҫитменнипе хӗрсе кайнӑ Двигатель ӳсӗрме пуҫларӗ, унӑн шталӗ каллех сӑрт ҫине хӑпарсан, вӑл ерипентерех ӗҫлеме пуҫларӗ. Вӑл хӑвӑртрах тухса чупма пултарнӑ пулӗччӗ, ҫапла шухӑшларӗ вӑл, ним тума аптраса. Вӑл, юлашки вӑйне пухса, ҫурма ҫулта пулнӑ.
  
  
  Таҫта, тӗмсем патӗнче, пӑшал сассисем илтӗнчӗҫ. Пульӑсем Ситроен бортне шӑтарчӗҫ те, мана айккинчи чӳречесен кантӑкӗсем ванчӑкӗсемпе сирпӗнтерсе ячӗҫ, ҫав ванчӑксем мана татӑкӑн-татӑкӑн ҫурса тӑкрӗҫ. Салтаксем вилмеллех автоматлӑ винтовкӑсемпе ҫул хӗррипе тӑраҫҫӗ. Машина тавра тухни хӑйне хӑй вӗлерессине пӗлтернӗ пулӗччӗ. Юлашки залп машинӑна силленӗ чух, унӑн ҫамки ҫинчи ансӑр кӗленче кӑшӑлӗ айӗнче тарӑнрах пӗшкӗнчӗ. Паянтан пуҫласа урапа йӗрӗсем пӗтӗм управление туса пымалла.
  
  
  Ҫул сулхӑн уйӑх ҫутипе сулланса пырать. Хамӑн позицирен эпӗ ҫул мӗнле вӑраха тӑсӑласси ҫинчен калама пултараймарӑм, Анчах Сэйбр каллех атакӑлама пултарасси маншӑн хурлӑхлӑ туйӑм пулчӗ. Вӑрманта ҫӗнӗрен пенӗ сасӑсем илтӗнчӗҫ, ку ӗнтӗ салтаксен тӗп вӑйӗсем ҫитменни ҫинчен пӗлтерчӗ. Ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ япала мар: эсир пирӗн ҫине пӑхнӑ пек, эпӗ капкӑнра пулнӑ.
  
  
  Сергей йывӑҫсем витӗр сӑрхӑнса капотпа пӳрт тӑррине ҫитрӗ. Ӑна инҫетрен, вӑл ҫывхарсан, реактивлӑ истребитель сасси илтрӗ. Хыҫалти куҫкӗски ванчӑкӗсем хушшинче вӑл ҫывхарса килекен самолета курчӗ. Ӳкерчӗк куҫкӗски ҫине ӳкрӗ, ман пуҫ тӑрринче хӗреслӗ ҫулӑм кӗрлесе тӑчӗ. Ӑна каллех хаклама пикенчӗ, ку хутӗнче вара, тӗпрен илсен, хӑйӗн ӑс-хакӑлӗ ҫине шанса, хӑйӗн малтанхи тактикине улӑштарчӗ, юриех юлашки самантчен тӑхтаса тӑчӗ, унтан каллех газ пама шутларӗ. Ситроен кутӑн француз пулнӑ. Вӑл парӑнма килӗшмерӗ. Вӑл пӗтӗм вӑйӗпе малалла туртӑнчӗ, ӑна эпӗ тахҫантанпах усӑ курнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Анчах ку сахал пулнӑ. Ку хутӗнче пилот сӑмсана май килнӗ таран тӗрӗс компенсациленӗ, хурҫӑ кӗпеллӗ пульӑсем "Ситроена" хӳринчен пуҫласа радиатор решетки таранах ҫурса пӑрахнӑ. Вӑл рульне сылтӑмалла пӑрчӗ, кустӑрмисене перпендикулярлӑ кустарса пычӗ, ҫавӑнпа та атакӑн чылай пайӗ машинӑн вертикальлӗ кузовӗ ҫине кӗрсе ларчӗ. Анчах приборсен панельне шанчӑксӑр аркатнӑ, капот айне мӗн те пулин лекнӗ. Ҫулӑм урай тӑрӑх шӑвать. Вут вӗри, мана ҫӑра тӗтӗм хупласа илчӗ. Ситроен вилет. Шинӑсем ҫурӑлса пӗтнӗ, хутмалли бак юхса выртать. Сулахай енчи малти тӗнӗл сирпӗнчӗ, аялта мӗн пурри пӗтӗмпех таткаланса пӗтнӗ.
  
  
  Шинӑсӑр ободсем йӗр тӑрӑх шӑваҫҫӗ. Эпӗ урӑх тытса пыма пултараймарӑм. Питҫӑмарти тӑрӑх юн нумай юхать, анчах эпӗ ӑна мӗн тери йывӑр аманнине калама пултараймастӑп. Машина халӗ ҫава айӗнче йӑваланса пырать, таткаланса пӗтнӗ металл ӑсран кайса, суккӑрланса макӑрать, сӑрт хӗрринчен ҫырмана ерипен ӳкме пуҫлать.
  
  
  Вӑл ниҫта кайса кӗрейми ларкӑчран ярса тытрӗ, куҫа шартарса яракан пӗҫертнипе тутисене ҫыртса лартрӗ. "Ситроен" хытӑ силленсе илчӗ те мана тепӗр еннелле ывӑтрӗ. Алӑка йывӑр пушмакпа ҫапрӗ те, алӑк яриех уҫӑлса кайрӗ. Телее, 11cv автанӑн хыҫалта, ҫавӑнпа алӑк ҫилпе уҫӑлса каять. Ҫакӑ ҫеҫ мана вилӗмрен ҫӑлса хӑварчӗ. Ҫакна астӑватӑп: вӑл, манран вунӑ сантиметрта тӑракан вӗҫӗнчен ӳкес мар тесе, такӑр мар ҫулпа чупса кайрӗ.
  
  
  Машина, чулсем, йывӑҫ тӗмисем хушшине кӗрсе кайса, каллӗ-маллӗ кусса, тарӑн ҫырма тӗпне ҫул хыврӗ. Чуллӑ ту хушӑкӗ патне ҫитсен, вӑл хӗрлӗ ҫулӑм тинӗсӗпе сирпӗнсе кайрӗ.
  
  
  Ҫурӑлса пӗтнӗ тирӗ ҫинчи юнне шӑла-шӑла, вӑл сулӑнкаласа тӗмсем хушшине чупса кайрӗ, манӑн пурнӑҫ шокран тата йӗрӗнмелле хӑсас килнинчен пӑрӑна-пӑрӑна ларчӗ. "Ситроенӑн" ҫунакан корпусӗ витӗр тӳпе хӗрлӗ тӗс ҫапрӗ. Манӑн васкамалла пулчӗ. Васкаман пулсан, ман йӗри-тавра ҫӗршер салтак пулнӑ пулӗччӗ, вӗсене машинӑсем ҫурӑлнине асӑрханӑ пулӗччӗҫ. Анчах пӗр минутлӑха чарӑнса сывлӑш ҫавӑрса илме тиврӗ... Унтан вӑл тӗмсем урлӑ малалла шуса кайрӗ.
  
  
  Манӑн пӗчӗк газ бомби халӗ те ман ура ҫумне ҫыпӑҫнӑ-ха, анчах ҫак ылханлӑ япала ҫакӑн пек уҫӑ вырӑнта вӑйлӑ пулӑшасса кӗтме ҫук. Манӑн бритва пек шӗвӗр билета йӗннинчен кӑларнӑ та халӗ ман алӑра выртать. Метковичран ҫурҫӗр-хӗвелтухӑҫнелле блокпост витӗр тухнӑ чухне вӑл хӑйӗн "Люгерне" пушатса хӑварнӑ, халӗ унта, ҫунакан 11cv юлашкисем хушшинче, пистолет пулнӑ. Анчах ку уйрӑмлӑх пулман. Салтаксем мана халь асӑрхас пулсан, пӗтӗм аx-а хӗҫпӑшалӑн арсеналӗ усӑсӑр пулнӑ пулӗччӗ. Вӗсемпе кӗрешме Ih ытла та нумай пулнӑ.
  
  
  Меткович ман тӗлӗк пуҫланчӗ. Ку таранччен пурте йӗркеллӗ пулса пынӑ. Ӑна Югославине итали траулерӗпе килнӗ, унтан ҫыран хӗррине ишсе ҫитнӗ. Меткович типҫӗр варринче, динари Альп тӑвӗсен леш енче, ялхуҫалӑх ҫӗнӗ хули пур, вӑл далмаци ҫыранне Боснипе Герцеговинӑран уйӑрса тӑрать. Метковичра мана документсем, тумтирсем, машина кӑтартрӗҫ. Ҫак чаплӑ "Ситроенпа"мӗн пулнине пӗлсен, унӑн сӑн-пичӗ улшӑнать пулин те, контактлӑ сӑн-питлӗскер, калама ҫук лӑпкӑ хорват. Документсем начар марччӗ, анчах рабочисен ботинкисем цирк клоунӗн тапочки пек ларатчӗҫ, брюки, свитер тата хулӑн сӑран куртка ман ҫинче кит аяк пӗрчисем ҫинчи корсет пек хытӑ ларатчӗҫ.
  
  
  Яланхи документсем, вӗсем законлӑ пек туйӑнаҫҫӗ пулин те, блокпост ҫине хурал постне те кӗмерӗр. Кукуруза пусси витӗр тепӗр ҫул патне тухма тиврӗ, ҫав вӑхӑтранпа вӑл чупсах пычӗ. Ҫапах та салтаксем парӑнман. Машина ҫурӑлса кайнине курсан, вӗсем мана вилнӗ тесе шутлӗҫ, анчах ӑнӑҫлӑ пулмарӗ. Ӑна ӗнтӗ ҫывхарса килекен хунарсем те курма пултарнӑ, сержантсем кӑшкӑрнине те, вӗсене шырама приказ панӑ пек, вӑхӑтран вӑхӑта илткеленӗ. Вӑл халӗ те чупнӑ темелле.
  
  
  Салтаксем шавланине тата йытӑсем сайра вӗрнине шута илмесен, вӑрманта шӑп.
  
  
  Ӑна пӗлетӗп, часах тавралӑха пӗчӗк ӳсентӑрансемпе тухатӑп, мӗншӗн тесен кунта вӑрмансем яланах темиҫе тӑваткал километртан ытла мар, мӗншӗн тесен пӗтӗм отель территорийӗ типӗ. Анчах тӗттӗмре вӑрман ҫав тери пысӑк мачча пек курӑнать. Вӑл кукӑр-макӑр ватӑ юмансем ӳссе ларнӑ пӗчӗк тайлӑмсемпе айлӑмсенче вӗҫӗмсӗр ӳссе пынӑ пек туйӑнать. Манӑн аялалла анмалли ҫула тупас килет пулсан, йывӑҫсем ҫав-ҫавах хӑрушла курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Аяла анмалла пулчӗ. Ҫул ҫинче салтаксем туллиех, ih ушкӑнсем сӑртсем урлӑ тепӗр енчен ыткӑнчӗҫ. Аяла анассисӗр пуҫне урӑх нимле суйлав та пулман. Анчах ту тайлӑмӗ, манран яланлӑхах мӑшкӑлласа кулнӑ пек, ытла чӑнкӑ, ытла яка та ҫап-ҫара тӑрса юлчӗ.
  
  
  Ӑна, хӑй начарланса ҫитнине туйса, курӑксем тӳсме ҫук ыратма пуҫларӗҫ. Сывлама йывӑр. Вӑл сӑрт ҫинче чарӑнса тӑчӗ. Сасартӑк вӑл шыв шӑнкӑртатса юхнине илтрӗ. Ӑна эпӗ пӗлетӗп, вӑл таҫтан ман умран тухать, анчах эпӗ ӑна пӗртен-пӗр япала ҫеҫ курма пултарнӑ, вӑл чул сӑртсем тӑрӑх хӑпаракан ансӑр путӑк, сӑрт ҫинче ӳсекен чӑтлӑх. Унта шыв пулнӑ пулсан, ку юханшыв пулмалла: юханшывшӑн ку сасӑ ытла та вӑйлӑ пулнӑ. Юханшыв вара тата тарӑнрах айлӑм, вӑл манран сулахайри сӑрт-ту улӑхне касса кайнӑ пулмалла. Ку ӗнтӗ маншӑн ту тайлӑмӗ икӗ енчен те тӑват енчен пулӗ тесе пӗлтерчӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ih йытӑллӑ салтак ытамне лекнисӗр пуҫне урӑх ниҫта та кайма пултараймарӑм.
  
  
  Халӗ вӑл йытӑ вӗрнине те илтме пултарать. Пограничниксенчен илнӗ йытӑсене илсе килчӗҫ пулмалла. Вӑл тайлӑм тӑрӑх шуса анчӗ те, пысӑках мар шӑтӑк урлӑ каҫса, аллисемпе чӗрнисемпе ҫакланнӑ пек тыткаласа, юлашки ту тӑррине хӑпарса кайрӗ. Ман хыҫра йытӑ сасси хытӑрах илтӗнет. Иисус ячӗпе вӗсем ман йӗрпе мӗнле пынӑ? Вӗсен лайӑх сисӗм пулмалла..
  
  
  Юлашки спуск питӗ чӑнкӑ, темӗн пысӑкӑш чулсем купаланса выртаҫҫӗ. Унӑн пиҫсе кайнӑ аллисене хытӑ чӑмӑртарӗ те кильӑсем ҫийӗн ҫӗкленчӗ. Унтан тӳрех пӑрӑнчӗ те, такӑна-такӑна, сӑрт кукӑрӗ тӑрӑх чупса кайрӗ. Пӗр минутлӑха шыв сасси чарӑнчӗ, ҫинҫе купи ҫӳлелле тухрӗ те каллех ҫухалчӗ. Ӑна вӑрман хӗрринчен тухрӑм та, хам кӗтнӗ пекех, тармалли юлашки ҫула пӳлсе тӑракан чул сӑрт патне ҫитрӗм. Вӑл вертикаллӗ те шуҫлакпа пӗрех, ҫырмана каять, ҫырми ҫав тери тӗттӗм, шыв шавлани ҫеҫ мана хӑҫан та пулин шыв тӗпне ҫитессе кӗтнине кӑтартать.
  
  
  Кӑкӑрӗпе пуҫӗ ыратнипе чӗтрене-чӗтрене илсе, вӑл икӗ еннелле те ҫырма ҫинелле пӑхса тӑчӗ. Пӗлӗтсем хушшинчен уйӑх тухрӗ те каллех пӗтӗм вӑйӗпе йӑлтӑртатма пуҫларӗ. Манран кирек хӑш метрта та, унтан темиҫе метр аяларах та рим акведукӗн ишӗлчӗкӗсене куртӑм. Унран мӗн юлни пурте-гранит шӑлӗсемпе сӳсленчӗк ӳсентӑрансен ҫумӗнчи сӑвай евӗрлӗ чул арккӑсем. Ку Мана салтаксемшӗн чи лайӑх мишень пулса тӑракан Кивӗ канат тӑрӑх Ниагар шывсикки урлӑ каҫнӑ пек туйӑннӑ пулӗччӗ. Паллах, эпӗ ӑна унта чӗррӗн анма, тӗрӗслесе пӑхма пултаратӑп.
  
  
  Ыратнине хирӗҫ тӑрас тесе, сулахай аллине ӳт ҫумне пӑчӑртаса, вӑл, пӗшкӗнсе, ҫыран хӗррипе чупса кайрӗ. Машина тавра кусса тухсан, унӑн аяк пӗрчисене хуҫнӑ-ши е мышцӑна ҫурса пӑрахнӑ-ши, тесе шухӑшларӗ вӑл. Shaggy ман ҫумра тенине илтсен, вӑл акведукран ним пытармасӑр тенӗ пекех ыйтрӗ. Вӑл хырӑмӗ ҫине ӳпӗнчӗ те, уҫӑ ҫӑварӗ витӗр ҫӑмӑллӑн сывласа, ҫӗр ҫумне лӑпчӑнчӗ.
  
  
  Иккӗшӗ ман патӑма пӑлханса пычӗҫ, ih шӑппӑн пӑшӑлтатнине илтме эпӗ ҫителӗклӗ ҫывӑхра пулнине пӗлмерӗҫ. Вӗсем M61-Мӗш чех пистолет-пулеметсем ҫакса ҫӳренӗ. Арҫынсем тата темиҫе утӑм турӗҫ те, пӑшӑрханса, чарӑнса тӑчӗҫ, паллах, ҫав каҫ вӗсем урӑх ҫӗрте пулччӑр тетӗп. Вӗсем погонри спецоперацисем ытла та вӑрах. Ӑна, хӑй шавланине палӑртмасӑр, сӑнаса тӑмалла пулнӑ.
  
  
  Ним чӗнмесӗр вӑл тарӑнрах сулхӑна кӗрсе кайрӗ те йывӑҫ ҫумне лӑпчӑнас тесе пычӗ. Вӗсем ман пата пычӗҫ, кӗҫӗн арҫын, отель тӗттӗмлӗхе шӑтарас пек, кӑшт малалла ӳпӗнчӗ. Вӑл пӗр хускалмасӑр тӑрать, ман ура ҫине пусичченех мана курмасть. Унтан ӑна сулахай аллине тӑсса янахӗнчен ярса тытрӗ те пуҫне каялла туртрӗ. Ӑна сылтӑм аллипе пырӗ ҫумне пӑчӑртарӗ.
  
  
  Салтак пӑкӑртатакан сасӑ кӑларчӗ те ӳкрӗ, ҫав вӑхӑтра туникӑна юн тулчӗ. Вӑл хӑйӗн M61-мӗшӗнче тӗллеме ӗлкӗриччен унӑн кӗлеткине иккӗмӗш ҫын еннелле ҫавӑрчӗ те nen ҫине пырса тӑрӑнчӗ, ҫав вӑхӑтра ӑна ҫӗҫӗ ывӑтрӗ. Вӑл, хӑйӗн вилӗ юлташне пирӗн хушша ӳксе, хӑйӗн винтовкин кӗпҫине перӗнтерсе, ним туйӑмсӑр ҫаврӑнса тӑчӗ. Ҫурӑлакан пир-авӑр сасси, ылхан пуснипе, илтӗнсе кайрӗ, унтан ман ҫӗҫӗ кӑкӑр айне, доллар хума лекрӗ. Вӑл хуллен ӗсӗклесе илчӗ те хӑйӗн юлташӗпе юнашар ҫӗре ӳкрӗ.
  
  
  Ӑна ih хӗҫпӑшала хӑйпе пӗрле илсе каясшӑн пулнӑ, анчах кайран ӑна вырӑнтах хӑварма шутланӑ. Автоматсем пулсан авантарах пулатчӗ, анчах ӑна ih ҫӗкленӗ пулсан, вӑл тата ытларах ывӑннӑ пулӗччӗ, ih йӑтса пыма, тен, эпӗ акведук патне анассине вӑраха яман пулӗччӗ. Вӑл ҫырма хӗррине чупса пычӗ те аялалла пӑхрӗ. Тахҫан канал хӑй халӗ тӑракан сӑрт урлӑ тӑсӑлнӑ, анчах ҫулсем иртнӗ май вӑл, тен, ҫав тери пысӑк йывӑрлӑхшӑн тапаҫланса ларнӑ. Вӑл типҫӗрӗн хутламне те, акведукӑн ҫӳлти пайӗнче выртакан тӗрлӗ сийсем хушшинче те уйӑрса илеймен-ха. Мӗнле чӑнкӑ пулсан та, вӑл икӗ енчен те перпендикулярлӑ стенасенчен лайӑхрах.
  
  
  Вӑл, ӳкес мар тесе, чулсенчен тыта-тыта, ӳсентӑрансемпе ҫамрӑк йывӑҫсенчен тыта-тыта, хӑрушӑ тайлӑм тӑрӑх май килнӗ таран хӑвӑртрах анчӗ. Эпӗ тем пек тӑрӑшрӑм пулин те, кӑпӑшка чулсемпе пылчӑк тӑрӑх ишӗлсе антӑм, вӑл акведукӑн тутине туйса илтӗм. Пӗр самантлӑха эпӗ кимме хуҫса пӑрахнӑ пек туйӑнчӗ, анчах вӑл манӑн аленкӑна тытса тӑчӗ те известь чул хысакӗ тавра асӑрханса шуса иртрӗ. Акведук ту хушӑкӗ урлӑ авалхи ишӗлчӗксем урлӑ каҫать, вӗсем ман айра кирек хӑш самантра та сапаланса кайма пултараҫҫӗ.
  
  
  Вӑл упаленме пуҫларӗ. Хамӑн ҫула тӗплӗн суйласа илмелле пулчӗ. Сӑрт ҫинчен яланлӑхах хӑлхана ҫурас пек кӑшкӑрни илтӗнсе кайсан, вӑл калама ҫук пысӑк тӗреклӗ колонна умӗнче вунӑ метр маларахра пулчӗ. Вилӗ салтаксене тупнӑ. Вӑл йывӑҫ тӗмӗсемпе тӑкӑннӑ ҫулҫӑсем тӑрӑх чупнине илтрӗ; унтан тата хытӑрах кӑшкӑрни илтӗнчӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те ҫырма хӗрринче тӑракан салтаксене курчӗ. Ih M61 пурте пӗр харӑс пеме пуҫларӗҫ... Гранит татӑкӗсем, сланец ванчӑкӗсем, ӳсентӑран ванчӑкӗсем ман ҫине чӗреслетсе ҫӑвакан ҫумӑр пек тӑкӑнчӗҫ. Ӑна чул ҫумне, хам тупма пултарнӑ пӗчӗк хӳтлӗх ҫумне лӑпчӑнтӑм та, хам ӑҫталла кайнине пӗлместӗп, каялла упаленсе кайрӑм. Манӑн балет тапочкӑсем шуса кайрӗҫ те ишӗлсе аннӑ акведук татӑкӗсем татӑлса анчӗҫ. Пульӑсемпе ванчӑксен хули, усал пыл хурчӗсем ушкӑнӗ пек, ман ҫумран иртсе кайрӗ. Темиҫе ҫын тайлӑмран шуса анчӗҫ. Икӗ боец пусма картлашки патӗнче чарӑнса тӑчӗҫ те хӑйсен автомачӗсемпе пеме пуҫларӗҫ. Вӑл ҫав тери хытӑ чулсенчен ҫакланать, манӑн доллар аяк пӗрчисене ҫапать.
  
  
  Перкелешӳ пуҫланнӑ пекех хӑвӑрт чарӑнчӗ. Вӑл хускалмасӑр выртать. Икӗ арҫын хушшинче пӗри, шӑплӑха пӑсса, кулма пуҫларӗ, унтан ман ҫине сиксе ӳкрӗ. Вӑл ҫӗнӗ магазина хӑйӗн пистолет-пулеметне чикрӗ. Манӑн ҫӗҫӗ юнпа яка пулнӑ. Вӑл ӑна ним чӗнмесӗр йӗм пӗҫҫи ҫумне шӑлчӗ те, вӑл ҫывхарасса кӗтсе, аллине хытӑрах чӑмӑртарӗ. Ӑна арҫын мана вӗлерес тесе ҫуласа пынине илтрӗм. Вӑл пӗр хускалмасӑр тӑрать. Манӑн пӗртен-пӗр шанчӑк-вӑл кайран автоматпа черетлӗн пеме пултарасси. Тӗттӗмре вӑл чӗрӗ-ши, чӗрӗ мар-ши тесе калама йывӑр, ҫавӑнпа та вӑл кӗтмен япала пуласса шанать.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ вӑл хӑй выртнӑ ҫӗре ҫурма ҫулта пулнӑ. Ҫак M61-мӗш магазина мала кӑларса тӑратнӑ, утнӑ чухне вӑл кӑштах сулкаланса пынӑ. Унӑн куҫӗсем шиклӗн те шиклӗн унталла-кунталла пӑхкаларӗҫ, вӑл ҫурри ҫаврӑнса тӑрасса кӗтрӗ, унтан сиксе тӑчӗ те билетне пӑрахрӗ.
  
  
  Ҫӳлтен ывӑтни йывӑр та лайӑх пулнӑ, ҫавӑнпа та унӑн ҫивӗчӗшӗ салтак кӑкӑрӗн сулахай пайӗнче ҫухалнӑ. Унӑн ӳт-пӗвӗ туртӑнса илчӗ, эпӗ вӑл акведук патне ҫитиччен ӳкесрен хӑрарӑм. Ӑна ярса тытрӑм та ҫӗҫҫине вӑл ӳкес умӗн туртса кӑлартӑм. Ҫӗҫӗ тап-таса тухрӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те ман ҫине уҫҫӑнах пӑхрӗ. Пулеметсем каллех пеме тытӑнсан, унӑн куҫӗсенче тӗлӗнни, ыратни палӑрчӗ.
  
  
  Унӑн ӳт-пӗвӗпе щит пек усӑ курнӑ. Пульӑсем эму ҫурӑмӗнчен пырса лекрӗҫ те, ӑна ҫӗтӗк-ҫатӑк пуканене силленӗ пек силлеме пуҫларӗҫ. Вӑл унпа пӗрле акведук тӑрӑх шума хӑтланчӗ, анчах ӑна тытса чарма, ҫав вӑхӑтрах равновеси тытса чарма май пулмарӗ. Куҫсене чарса пӑрахса, ман курткӑна лекрӗм те, вӑл ман аяк пӗрчине пӗҫертсен, эпӗ ҫав тери хытӑ ыратнине туйрӑм. Манӑн пӳрнесем ҫитми пулчӗҫ. Салтак аяккалла пӑрӑнчӗ, унтан акведук ҫинчен ӳкрӗ.
  
  
  Унтан вӑл тикӗс мар шыв ҫинче тытӑнса тӑраймарӗ. Вӑл сулӑнса кайрӗ, ярса тытма хӑтланчӗ, анчах ку шанчӑксӑр пулчӗ. Вӑл край урлӑ шуса ансан, ӑна пӗтӗм вӑйран ярса тытрӑм. Ту хушӑкӗнче сивӗ ҫил улать. Манӑн пӳрнесем пӗлми пулчӗҫ, вӑл текех тытӑнса тӑма пултараймарӗ. Манӑн пуҫ тӑрринчи ҫурӑксенчен шыв тумлам юхса тухрӗ, вӑл мана чул йӗри-тавра тӗксе кӑларнӑ пекех туйӑнчӗ. Вӑл ерипен аялалла шуса анчӗ те ман тутана йӗпетрӗ. Ку вӑл тахҫан тутанса пӑхнӑ чи пылак шыв пулнӑ.
  
  
  Унтан чул ман алӑсем пуснипе саланса кайрӗ те, эпӗ ӳкрӗм...
  
  
  
  
  
  2 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл тинӗселле ыраттармаллах, инстинктла сехӗрленӳ пулса тӑчӗ те, манӑн алӑ яка та ҫирӗп йывӑҫа туйса илчӗ. Вара вӑл эпӗ ӳкменнине, югослави салтакӗсем текех ман хыҫран пыманнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулма хӑтланчӗ, анчах вӑл йывӑр пулчӗ. Манӑн куҫсене ҫыпӑҫтарса лартнӑ пек туйӑнать, ӑна ih уҫма та пултараймасть. Пусӑрӑнчӑк ӑс-тӑнӑн хулӑн сийӗсем витӗр кӗрсе пынӑ май, манӑн шухӑшсем майӗпенех ҫыхӑнуллӑ пулса пычӗҫ. Ӑна вӑл кивӗ Ситроена пуля айне пӑрахнине аса илчӗ. Вӑл мана акведук панӑ пысӑках мар шанӑҫа, хӑйне йӗрлекенсенчен хӑтӑлас тесе, ним усӑсӑр кӗрешӗве аса илчӗ. Манӑн пӳрнесем чул ҫинчен шуса ансан, хӗрхенӳсӗр юхӑм. Эпӗ ӳкнине туйрӑм, унӑн отелӗ мана ӳкме хистекенсене мӗнле вӗлерес-ши, тесе шухӑшласа илтӗм. Ку капкӑн пулмалла; урӑх ответ пулман. Унтан, шыв шӑмпӑлтатакан пӑрлӑ шыв ман пата ҫитсе мана путарнӑ чух, тӗтре пулчӗ. Сивӗпе нӳрлӗ вӑхӑт, ҫак чуна ҫӳҫентерекен ҫирӗплӗх тата урӑх нимӗн те ҫук.
  
  
  Нимех те мар, ку таранччен пӑсара. Банк ман кӑкӑр ҫумне ҫыпҫӑнать. Халӗ вӑл ҫакна туйса илчӗ. Манӑн чӗррӗн юлма нимӗнле сӑлтав та пулман, анчах эпӗ ӑна куртӑм. Унтан ман ӳте ачашлакан ҫемҫе пӳрнесене, ман пит ҫинчи нӳрлӗ пир-авӑра туйса илтӗм.
  
  
  "Ссст", - пӑшӑлтатрӗ che сасси. Унтан серб-хорватла ҫемҫе сасӑ малалла каларӗ: "Шӑп. Халӗ эсӗ хӑрушсӑрлӑхра.
  
  
  Кӑшт аяккарахра ӑна тепӗр хӗрарӑм сасси илтрӗ, вӑл кӗскен кӑна: "Чарӑн, Арвия!»
  
  
  Вӑл ерипен куҫне уҫрӗ те ҫамрӑк сӑн ҫине пӑхнине асӑрхарӗ. Хӗр манпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ, мана ыталанӑ пекех пӗшкӗнсе ларчӗ. Вӑл ҫамрӑк, пӗр ҫирӗм ҫулалла ҫитнӗ, ҫийӗнче тӗксӗм кӑвак юбка, ҫутӑ-кӑвак блузка. Унӑн вӑрӑм та тӳрӗ ҫӳҫӗ яп-яка пӑхӑр тӗслӗ. "Тен, вӑл вилнӗ, ку та рай", - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Хӗр пуҫне пӑрчӗ те хулпуҫҫи урлӑ: "Анне, анне, вӑл тинех вӑранчӗ", - терӗ.
  
  
  "Апла пулсан, халех кайса аҫуна туп".
  
  
  Хӗр каллех ман ҫине пӑхса илчӗ. Ура ҫине тӑриччен вӑл пусма татӑкне ҫамки ҫумне пӑчӑртарӗ. Вӑл аллисене вӑрӑм юбка ҫумне шӑлса илчӗ. Унӑн ҫӳҫӗ хулпуҫҫисем патне ҫитиех усӑнса аннӑ, тулли кӑкӑрӗ тавра явӑнса тӑнӑ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Кам эсӗ?"
  
  
  Ӑна ответлеме ӗлкӗриччен амӑшӗ: "Арвия, халех аҫуна чӗнсе кил", - тесе кӑшкӑрса янӑ.
  
  
  Хӗр карӑнса илчӗ те кун патнелле васкарӗ. Эпӗ ee ҫамрӑк ӳт-пӗвӗн илемлӗ йӗрӗсене, ee кӑкӑрпа ура йӗрӗсене сӑнарӑм. Вӑл алӑка кӑштах уҫрӗ те, эпӗ паян кун пулнине куртӑм. Анчах хӗвел ҫак пӗчӗк тӑваткал пӳлӗме кӗменпе пӗрех. Ку вӑл фермӑри пӳлӗм, йывӑҫ урай, йывӑҫ стенасем тата улӑм витнӗ пӳрт пулмалла. Ӑна килте тунӑ сӗтел-пукансем начар лартса тухнӑ, сӗтел-пуканӗсем тӗксӗм те кивӗ. Мана хирӗҫ камин пур, унта пӗчӗк те патвар хӗрарӑм чейникре темскер пӑтратать. Ee ҫӳҫӗ кӗл тӗслӗ, пӗркеленчӗк ҫаврака пичӗ ҫинче тӗвӗлесе ҫыхнӑ. Хресчен хӗрарӑмӗсем ывӑнтаракан пурнӑҫ йӗркине тытса пыраҫҫӗ, ҫулсем хӑйсен йӗркине илеҫҫӗ. Вӑл ман умра пӗтӗмпех выляса ячӗ, пирӗн сӑмахсене те каламарӗ.
  
  
  Вӑл стена ҫумне тӑсӑлса выртнӑ та, ут хӗлӗхӗпе пӗр мӑшӑр утиялпа пӗркеннӗ. Унӑн ӳт-тирӗ тирӗ чикнине туйсанах, эпӗ ҫаппа-ҫарамас иккенне ӑнланса илтӗм. Ӑна эпӗ хӗрарӑм пуҫӗ тӗлӗнче кантра ҫинче ҫакӑнса тӑракан йӗпе тумтире куртӑм.
  
  
  Карчӑк хусканӑвӗсӗр пуҫне, пире чылайччен пӗр сасӑ та илтӗнмерӗ. Унтан алӑк уҫӑлчӗ те, арви кӗчӗ, ун хыҫҫӑн сӑрӑ-хура ҫӳҫлӗ, вӑрӑм мӑйӑхлӑ, пысӑк хӗрлӗ хӑлхаллӑ кӗрнеклӗ арҫын тухрӗ. Ханс вучахӗн вут-хӗмӗ пите рельеф пек каснӑ, вӑл ҫивчӗ йӗрсемпе кӗтессене, тарӑн лартнӑ куҫсемпе ансӑр ҫӑвара палӑртса тӑнӑ. Вӑл ман умма уҫҫӑнах тухса тӑрсан тин калаҫма пуҫларӗ, унтан, малтан тарӑннӑн сывласа илсе, ҫаплах иккӗленсе тӑчӗ.
  
  
  Эппин, эсӗ вӑрантӑн, - терӗ вӑл юлашкинчен. "Эпир питӗ пӑшӑрхантӑмӑр. эсӗ . .. ҫапла нумайччен ҫывӑрнӑ.
  
  
  Халӗ хӑвна мӗнле туятӑн?"- тесе ыйтрӗ Арвия, припаркине хывса.
  
  
  Мана авантарах пулса кайрӗ, - терӗм эпӗ, кулнӑ пек туса. — Кала-ха мана, ӑҫта вӑл халь?
  
  
  Ку Вӑл Нерв шывӗ ҫинчи Джзан ялӗ.
  
  
  Ку информаци мана пӗтӗмпех килӗшрӗ. Меткович та Нервӑра, юханшыв пысӑк ӗҫ пулса тӑрас умӗн пулнӑ. Юханшыв тӑршшӗ мӗн пурӗ те темиҫе ҫӗр миль ҫеҫ, ҫавӑнпа та ку эпӗ халӗ те хамӑн миссин районӗнче пулнине пӗлтерет. Вӑл йынӑшса ячӗ те: "Джзан-пӗчӗк ял-и ку?" - тесе ыйтрӗ.»
  
  
  Старикӗн тути йӳҫӗ кулӑпа чалӑшса илчӗ.
  
  
  Чи пӗчӗккисенчен пӗри. Пӗчӗкленнӗҫемӗн пӗчӗкленсе пырать.
  
  
  "Ку Кӗпер ҫинче-и?"Кӗпер вӑл-метковичран вӑтӑр километрта ларакан сӑрт-ту поселокӗ.
  
  
  "Эпир Кунта, Кӗперпе Утич хушшинчи ҫурма ҫулта, ҫул юханшыв патӗнчен каять".
  
  
  Вӑл тутисене ҫуласа илчӗ. — Апла Эпир Аптоспа юнашар?
  
  
  Хӗрӗн хӑранипе куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ, вӑл хӗвелпе пиҫнӗ ӳчӗ айӗнче шуралса кайнӑ пек пулчӗ. Ашшӗ, ҫамкине пӗркелентерсе, тутине чӑмӑртарӗ те, шухӑша кайса, пуҫне пӑркаларӗ. — Ҫапла, - терӗ вӑл ҫемҫен, унтан шыҫмак та шыҫмак аллине ҫӗклерӗ. — Ман шутпа, эпир ҫителӗклӗ калаҫрӑмӑр.
  
  
  "Ытла нумай, Иосип", - хушса хучӗ хӗрарӑмсем. Вӑл пӑсланакан яшка тултарнӑ йывӑр кружкӑпа ман пата пычӗ. Вӑл мана кружка тыттарчӗ те, вӑл ee илес тесе чавси ҫине таянчӗ. Ee куҫӗсем мӑнкӑмӑллӑ, янах шӑммисем туртӑнса тӑраҫҫӗ. — Ытла нумай,-терӗ вӑл, каллех ҫаврӑнса. - Ку та нумай усӑ кӳмест.
  
  
  — Хуп ҫӑварна, хӗрарӑм, - хушрӗ арҫын. унтан мана: "Ҫи, Кайран кан", - терӗ. .. Кӗҫӗр санӑн джзанран тухса каймалла, эсӗ пирӗн пата пыратӑн.
  
  
  — Ҫук, - ассӑн сывласа илчӗ Арви. — Вӑл ытла та вӑйсӑр - ха.
  
  
  "Эсӗ нимӗн те тума пултараймастӑн."
  
  
  — Эпӗ ӑнланатӑп, - терӗм эпӗ, вӗресе тӑракан шыв тутине туйса. Ку вӑл така ашӗпе помидор татӑкӗсем тултарнӑ фасоль яшки, вӑл манӑн сивӗ те пушӑ хырӑма пӗҫертет. — Эсӗ мана пытарса питӗ теветкелленсе пӑхрӑн, - терӗ вӑл малалла. — Эсӗ ман пурнӑҫа ҫӑлса хӑварни те ҫителӗклӗ.
  
  
  — Тен, эпир сана вилӗмрен ҫӑлса хӑвартӑмӑр пулӗ. Кун ҫинчен калама ытла ир-ха. Уйӑх каяллах вӑл пире мӗн чухлӗ вӑхӑт кирлӗ, ҫавӑн чухлӗ теветкелленсе пӑхнӑ пулӗччӗ, анчах халӗ. . Вӑл, сасартӑк ӑнран кайса, хӑйне хӑй пӳлчӗ.
  
  
  Арви унӑн шухӑшне вӗҫлерӗ. Ee сасси ҫав тери хыпаланса та чӗтревлӗн илтӗнет. "Ыран е виҫмине Джзан урӑх пулмасть".
  
  
  Пӗр хушӑ вӑл чӗнмерӗ. Ӑна арҫынпа унӑн хӗрӗ вӗренет, хӑй ҫаплах ҫиет. Юлашки тумлам ӗҫсен, кружкине виткӗҫпе юнашар илсе пычӗ те лӑпкӑн кӑна ыйтрӗ: "Мӗн пулса иртет кунта?»
  
  
  Арҫын шӑлне ҫыртса: "ку санӑн ҫапӑҫу мар", - тесе чашкӑрса илчӗ.
  
  
  — Итлӗр-ха, — терӗм эпӗ, — эсӗ мана вилӗмрен ҫӑлса хӑвартӑн, ӑна халӗ те хорек мӗнле пурӑннине пӗлместӗп". Эсӗ мана пытартӑн, мана оборудовани пама тӑрӑшрӑн, сана тытсан, сана та, санӑн ҫемйӳне те мӗн пулассине пӗлетӗп эпӗ. Апла пулсан, ку манӑн ҫапӑҫу мар, тесе ан калӑр мана. Ку ҫапӑҫу мар, - ҫиленсе каларӗ вучах умӗнче тӑракан хӗрарӑм.
  
  
  Иосип, эсӗ ухмах. Ку ӗнтӗ ҫапӑҫу мар. Ҫапӑҫу пӗтрӗ.
  
  
  — Каласа парӑр — ха мана ун ҫинчен, - ҫине тӑрсах ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  — Пӗр — пӗрне ют ҫын пулса юлсан авантарах пулӗ, - кутӑнланса ответлерӗ вӑл.
  
  
  Ну, ӑна ыттисем пекех кутӑн пулма пултаратӑп.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗншӗн сирӗн яла пӗтернӗ?— Манӑн пӗлес пулать, унсӑрӑн эпӗ каймастӑп. Апла пулсан, эпӗ тухса кайма пултараймастӑп.
  
  
  Арҫын, ним тума пӗлмесӗр, аллисене ҫӳлелле ҫӗклерӗ, хӗрхенсе ассӑн сывласа илчӗ. "Ҫӗршыв & amp; # nb питӗ кирлӗ пулни вӑрттӑнлӑх мар. Кунта, Джзанра, пирӗн пысӑк лаптӑк пур, юханшывпа юнашар, эпир кукурузӑпа эрех ҫитӗнтеретпӗр. Пирӗн телее кӑтартас тесе эпир чул тавра мар, йывӑҫ тавра тума кӑмӑллатпӑр, ҫак вырӑнти йӑлапа мухтанатпӑр".
  
  
  — Малалла кала, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Халӗ Серби джзана салтак лагерӗ тӑвасшӑн, мӗншӗн тесен унта шыв пур, ҫавӑнпа тӗп лагере Сарайне ҫитме ҫӑмӑл".
  
  
  Вӑл "Серби" ҫинчен йӗрӗнчӗклӗн каласа парсан, эпӗ кулса ярасран аран-аран тытӑнса юлтӑм. Сербсем Югослави халӑхӗн 42 проценчӗ пулса тӑраҫҫӗ, ҫавӑнпа вӗсем политикӑпа правительствӑна тӗрӗслесе тӑраҫҫӗ. Этникӑри ытти ушкӑнсем, хорватсем, словенецсем, босниецсем, черногорецсемпе македонецсем сербсене кураймаҫҫӗ. Ҫӗршыв никама пӑхӑнман ушкӑнсемпе регион туртӑмӗсем тавра татӑк-кӗсӗк утиял пулса тӑрать. Иосип югослави салтакӗсене сербсем тесе тиркесе каланинчен тӗлӗнмелли те ҫук, ih вӑл мана чӗнмен хӑнасем вырӑнне хуни ҫине кӑтартса. Анчах халӗ кулма вӑхӑт ҫук. Лару-тӑру уншӑн ытла та йывӑр пулнӑ. "Вӗсем влаҫа хирӗҫ кӗрешме тытса илнӗ-и?»
  
  
  "Ҫапла."Аптосри Залра Хирӗҫ Тӑракансен бази пулнине эпир иксӗмӗр те пӗлетпӗр.
  
  
  — Мӗн пулать сана?
  
  
  Ватӑ Иосипӑн сӑн-пичӗ пӗтӗм гранитпа касса татнӑ пек курӑнать; сасси унӑн тимлӗ те курайманлӑхпа тулса тӑрать. — Вӗсене кунтан темиҫе мильӑра лагерьсене вырнаҫтарнӑ. Вӗсем пире тискер кайӑксене вӗлернӗ пек вӗлереҫҫӗ. Ку пирӗн вилӗм. Иосип малалла лӑпкӑрах сасӑпа: — сире пӗр ҫын шыв хӗррине кӑларса пӑрахнӑ тӑнсӑр ҫынна тупрӗ, - терӗ. Хресченсем сире кунта илсе килчӗҫ, мӗншӗн тесен манӑн сире вырнаҫтарма вырӑн пурччӗ. Сире салтаксем кирлӗ пулнӑ. Эпир вӗсенчен пытанма кирек кама та пулӑшнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Ҫемье лӑпланма пӗлмен, ирӗксӗр куҫса каясси ҫинчен калаҫнисем ih паттӑрлӑхсӑр юлнӑ тейӗн. Иосип чарӑнчӗ те ҫаврӑнса пӑхрӗ. Вӑл алӑк янаххи ҫумӗнче пӗр самант тӑчӗ. Ун хыҫӗнчи хӗвел хӑйӗн кивелнӗ урайне, аслашшӗ-аслашшӗсем сарса хунӑ ҫӗре, мӑнаҫлӑн ӳкере-ӳкере илет. "Ҫак каштапа юнашар алӑка питӗр", - терӗ вӑл. "Эпӗ виҫӗ хутчен хуллен шаккатӑп. Урӑх никама та ан кӗрт. Унтан мӗнпур oni иртсе кайрӗ.
  
  
  Ih shaggy шӑплансан, вӑл тӑчӗ те, хӑй каланӑ пек, алӑка питӗрчӗ. Кунӑн икӗ енӗпе те хулӑн та ҫаврака вар хӗсӗнсе ларнӑ, вӑл ҫирӗп атакӑна чӑтӑмлӑн тӳссе ирттерме ҫителӗклех ҫирӗп пек туйӑнать. Ӑна хӑйӗн тумтирне хыпашласа пӑхрӗ те вӑл халӗ те йӗп-йӗпе пулнине курчӗ. Манӑн тухса каяс килетчӗ, анчах эпӗ амантӑм, хытӑ ыраттартӑм, хытӑ ыратрӑм. Манӑн кашни мускул туртӑнса ыратать.
  
  
  Пӳлӗм варрипе Vii Коэн Тцзи-цюань-хайӑн 108 картлашки хӑюсӑртараххӑн утса иртрӗ. Пӗтӗм ритуала пурнӑҫлама манӑн ҫирӗм минут иртрӗ, анчах кайран ӑна, хама уҫӑлтарса хавхалантарса янине, унтан кӗске канӑва тепӗр хут тепӗр хут тумалла пулнине туйса илтӗм. Унтан вӑл виҫҫӗмӗш хут хӑйӗн утиялӗсем патне таврӑнчӗ те дзен-транс ӑшне путрӗ. Хӑйӗн ӳт-пӗвӗнчен тата тулашри туйӑмӗсенчен хӑтӑлсан, вӑл Джзан шӑпипе хӑйӗн тивӗҫлӗ мар миссийӗ ҫинчен шухӑшларӗ.
  
  
  Анчах ӗҫ пуҫламӑшӗнченех шанчӑксӑр пек туйӑнчӗ. ..
  
  
  Санӑн репутацийӗ кашкӑр, N3, - терӗ мана пӗр туйӑмсӑр сӑн-Питлӗ Хоук. "Ҫак ҫӗнӗ задани сана килӗшӗ".
  
  
  Манӑн босс юмор патне чупса пырсан, вӑл яланах сарказмпа ҫӳрет. Ӑна хам умма мечӗкпе шаплаттартӑм, ответлени усӑсӑр пулнине пӗлетӗп эпӗ. Мечӗк вуниккӗмӗш уйӑх тавра курӑк ӑшне лекрӗ. Ҫӗмӗрӗлнӗ пысӑк ҫерем вӗҫсе хӑпарчӗ те ман ботинка ҫине анса ларчӗ.
  
  
  Шӑлӗсене шатӑртаттарса, мечӗке тупас тесе, вӑл ҫумкурӑк ӑшӗнче чакаланать. Эпир Delaware Golf & Auntry Club, Несӗлӗн тепӗр енче, Вашингтонри AX офиссенчен аяккарах пулнӑ. Эпир вара ҫав вӑййа ахаль обывательсен ушкӑнӗ пулса тӑтӑмӑр. Ку маншӑн ансат пулчӗ: манӑн юри хӑтланмалла марччӗ.
  
  
  "Эсир Хӑҫан Та Пулин Ҫур Милан ҫинчен илтнӗ-и?- ман хыҫҫӑн Пыракан Хоук.
  
  
  Ӑна нарциссем гольф валли хӑйӗн туйипе тӗртнӗ. Ӑна Тахҫан Германие Милана пӗлнӗ, - терӗм эпӗ. -халӗ эму утмӑл ҫула ҫитнӗ пулмалла. Nen ҫинчен эпӗ юлашки хут илтни вӑл хӑйӗн тӑван Югослави тӑвӗсем ҫинче никама пӑхӑнманлӑхшӑн хорват юхӑмне ертсе пыни пулать.
  
  
  — ҪУР гар Милан та АX агенчӗ пулнӑ. Эпӗ мӗн ҫинчен каланине ӑнланатӑн пулсан, эпир ҫав тӑкаксене пӗтерме пулӑшрӑмӑр. эпир ку ушкӑна нихҫан та пӗлмен. Вӗсем чӑн-чӑн патриотсем пулнине пӗлместӗп эпӗ, те ирӗклӗхпе революци лозунгӗсем айӗнче вӗлерекен, ҫаратакан пуҫ касакансен банди кӑна. Милан унта вӑхӑтран вӑхӑта аптосра лагерь тавра хӗҫпӑшалпа ҫӳрени те ҫителӗклӗ.
  
  
  — Мӗн, сэр ? Милан вилнӗ тесе шутлатӑр - и эсир, унӑн ушкӑнӗ ҫаплах ӗҫлет-и?
  
  
  "Шӑпах ҫапла. Ӑна югослави ҫарӗсемпе вунӑ кун каярах персе вӗлернӗ. Ку вӑл пирӗн ҫине нимле ҫыхӑнусӑр пӑхакан тытӑҫу пулчӗ. Эсӗ хӑвӑн пӳскӳне тупрӑн-и? - тирпейсӗррӗн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ҫук.'
  
  
  "Эсир яланах ҫак икӗ штраф куҫлӑхне илме пултаратӑр".
  
  
  "Эпӗ ку мечӗке тупатӑп".
  
  
  Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ. - "Милан ҫыннисем ку таранччен хорька аптосри базӑпа мӗнле усӑ кураҫҫӗ-ши пире?
  
  
  Аптос-тусем ҫинчи ӑмӑрткайӑк йӑви. Ку вӑл римри чурасен лагерӗ пулнӑ, ӑна ӗлӗк, грексен влаҫӗ вӑхӑтӗнче, пӗрремӗш карьера ячӗпе ҫапла ят панӑ". Сире авалхи истори килӗшет пулсан, аван. Ҫакӑ пурте кашкӑр ҫине мӗнле пӑхать?
  
  
  — Ун пек чӑтӑмсӑр ан пул, Ник. Эсӗ ку мечӗке урӑх нихҫан та тупаймастӑн". Хоук йывӑҫ ҫумне таянчӗ те сигара целлофан тӑрӑх туртса кӑларчӗ, ӑна ҫӑварне хыпрӗ те туртса ячӗ. Вӑл шӑршлӑ тӗтӗм ӑшӗнче малалла калаҫрӗ. "Миланӑн питомец пулса ҫурма тискер шурӑ кашкӑр пулнӑ. Тӗлӗнмелле, анчах эсир ҫав ҫынна пӗлетӗр пулсан, ӑна суйласа илме авантарах. Ҫав кашкӑр унпа пӗрле пур ҫӗрте те ҫӳренӗ, ӑна парӑнса ҫеҫ мар. Милан ҫакна мӗнле майпа тума пултарнине пӗлместӗп,анчах вӑл кашкӑр мӑйӗ ҫинчи тирӗн хутламӗсене касса вакланӑ. Ку вӑл пӗчӗк лаптак сумка пекех. Ӑна тир хыҫӗнчен курма май пулман, кашкӑр ӑна сыхланӑ пек туйӑннӑ. Милан ҫак сумкӑпа вӑрттӑн информаци турттарма усӑ курнӑ.
  
  
  Ку ытла та тӗлӗнмелле, ҫапла мар-и?
  
  
  Ӑна та яланах ҫапла шутланӑ, Анчах милан, хӑйне хӑй тыткаланӑ тӑрӑх, ку питӗ лайӑх идея тесе шутланӑ".
  
  
  — Халӗ вӑл вилнӗ-и?
  
  
  "Кашкӑр халь ҫак тӑлӑх арӑм патӗнче".
  
  
  Ӑҫта-ха ҫак вилнӗ Миланӑн хӗрарӑмӗ?
  
  
  "Аптосра. Тата ӑҫта-ха".
  
  
  Вӑл чарӑнчӗ, гольф валли туя аври ҫине таянчӗ те сасартӑк хӑй ҫав тери ывӑнса ҫитнине туйса илчӗ. КУ мӗне пӗлтернине пӗлес мар тесе, ӑна хоук патӗнче ытла та нумайранпа ӗҫленӗ. — Ҫук, каламан мана. Пӗлер-ха. Милан вилсен кашкӑр тирӗнче информаци пулнӑ, вӑл пире халӗ уҫҫӑнах кирлӗ. Халӗ манӑн ӑна ун ҫинчен Апостоса каймалла .
  
  
  - Сасӑ-сасӑ.
  
  
  Анчах ку хӗрарӑм манӑн килмеллине пӗлет-и?
  
  
  "Ҫапла. Вӑл сире икӗ кун кӗтет ӗнтӗ.
  
  
  "Мӗншӗн-ха эпӗ яланах ҫакӑн пек информацие илтетӗп?»
  
  
  "Ну, атя эппин. Ӑна санӑн пӳскӳ тупрӗ, - терӗ Хок, урине ҫӗр ӑшне путнӑ ҫӗртен ҫӗклесе. — Эпир таврӑнсан, ӑна Сире Аптос картти ӳкерсе парӑп та метковичра хамӑр ҫынпа мӗнле ҫыхӑнмаллине калӑп. .. '
  
  
  Ҫапла пулнӑ та: Метковичран Пуҫласа джзан акведук таранах. Ку пысӑк ӗҫӗн пӗлтерӗшӗ ӑссӑрла мар, анчах манӑн раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт, путланса ларнӑпа пӗрех пулин те, хӑрушлӑха кӗртсе лартнӑскер, ҫаплах малалла пырать-ха. Ӗнер вӑл Метковичпа юнашар блокпост ҫеҫ пулман. Ку вӑл ҫарсем, йытӑсем, истребительсем пулӑшнипе пӗр ҫын валли блокпост пулнӑ. Югославсене такам эпӗ пыратӑп, тесе асӑрхаттарнӑ, ку вара манӑн хӳтлӗх пӑсӑлнине, манӑн документсем халӗ усӑ курма ытла та хӑрушӑ пулнине пӗлтернӗ. Аптос капкӑн пулма пултарнӑ, анчах эпӗ ун ҫинчен пӗлме хӑяймарӑм. Питӗ сыхлануллӑ пулма тивет, анчах паян ҫӗрле аптоса яланлӑхах кайма тивет.
  
  
  Алӑка виҫӗ хутчен шаккарӗҫ. - Салам. Илтетӗн-и эсӗ мана?'
  
  
  Вӑл арви сассине палласа илчӗ, анчах хирӗҫ чӗнмерӗ.
  
  
  — Эпӗ пӗччен, - терӗ вӑл. "Тархасшӑн кӗрт мана".
  
  
  Вӑл утиялпа пӗркеннӗ те кун патне йӑпшӑнса пынӑ. Унта эпӗ хӑлхана сивӗ йывӑҫ ҫумне тытса тимлӗн итлерӗм, анчах нимӗн иккӗленмелли те илтмерӗм. Пире йывӑр атӑсем чӗриклетни, унпа юнашар тӑракан арҫынсем хуллен сывлани илтӗнет.
  
  
  "Мӗн кирлӗ сана?'
  
  
  "Ӑна . ...Ӑна ҫӗнӗ бинтсем илсе килчӗ... сан аяку валли, - терӗ вӑл, ҫухалса кайнӑ пек, турткаланса.
  
  
  Ӑна пилӗк тавра пир татӑкӗ ҫыхнӑ ӗнтӗ, анчах вӑл манӑн упражненийсенчен вӑйсӑрланнӑ, юнпа сулланмалла пулнӑ. Вӑл иртнӗ каҫ шутласа ирттернӗ цифрӑсем ҫав тери хытӑ ыратнине, аяк пӗрчисене хуҫса пӑрахасран хӑранине аса илчӗ. Анчах ку ун пек пулман. Телее пула, куҫӗсене чарса пӑрахрӑм, чӗрмеленӗ вырӑн ҫеҫ тӑрса юлчӗ. Ӳт-тирӗ унчченхи пекех ачаш-сарӑ-кӑвак, унта кӗрен йӗр те ҫук, ҫыххисене те вӑл малалла кайиччен улӑштармалла пулнӑ. — Юрӗ, — терӗм эпӗ, - анчах эпӗ каличчен ан кӗр.
  
  
  — Кирек мӗн ту, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна питлӗхрен илсе одеял патне таврӑнчӗ. Унтан анасласа илчӗ те, алӑк яриех уҫӑлчӗ . Вӑл ӑна каллех хупрӗ те кашта вырӑнне лартрӗ.
  
  
  Ах, - ассӑн сывласа илчӗ вӑл, ман пата пырса. Унӑн чӗлхи вӗҫӗ шуса тухрӗ те тутисене йӗпетрӗ. Унӑн куҫӗсенче йӑлтӑркка ҫутӑ. — Эпир иксӗмӗр кӑна, эсӗ пӗлетӗн-и ҫакна?
  
  
  — Кӑшт тӑхта-Ха, Арви. Аҫу пӗлет-и эсӗ кунта иккенне?
  
  
  "Вӑл ерҫмест. Ӑна чӑрмантарасшӑн пулмарӗ.
  
  
  "Угу. Санӑн аннӳ те-и?'
  
  
  — Вӑл та пушӑ мар.
  
  
  Вӑл манпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ те аллисене тӑсрӗ. "Ӑнланатӑр-и? Ӑна сан валли бинтсем илсе килтӗм. Вӗсен аллинче пысӑк ҫыхӑ, шурӑ бинт. — Эпӗ сан кӑкӑрна ҫыхса ярӑп. Ун чухне эсӗ хӑвна хаклӑрах туятӑн.
  
  
  — Тавтапуҫ,-терӗм эпӗ кулкаласа-эй. Вӑл ҫав тери ҫывӑхра пулнипе, эпӗ унӑн чӗрӗ ӳчӗн ырӑ шӑршине сывласа илме хамӑн питӗм ҫинче ӑшӑ кӑкӑр пуррине туйса илтӗм. Вӑл простыньне ман пилӗк ҫине туртса ҫыхрӗ те асӑрханса ҫыхма тытӑнчӗ, унӑн пӳрнисем манӑн ҫара ӳт тӑрӑх шурӗҫ.
  
  
  Эпӗ кунта яланах пӗччен пулнӑ, - терӗ Арвия, шурӑ пирне турткаласа. "Пӑспа ӗҫлекенсем ҫав тери кичем. Эсӗ ҫуралнӑ ҫӗрте кичем-и?
  
  
  "Нихҫан та. Анчах ку таранччен мана Джзанра ҫав тери кичем пулмарӗ
  
  
  "Эсӗ хӗрарӑм пулсан, ку тӗрӗс", - ҫиленчӗ вӑл. "Манӑн пур тантӑшсем те качча кайнӑ, вӗсен пӗр е икӗ ача пур, манӑн та хамшӑнах тӑвас килет. Ӑна ӗлӗк юратнӑ, вӑл та качча тухма шанчӑк пур, анчах эпӗ джзана качча тухасшӑн мар. Вӗсем сурӑхсем пек, эсӗ пур... .. '
  
  
  Унӑн аллисем халӗ манӑн ҫара ӳте пӗҫертеҫҫӗ. Вӗсем, утиял айне чӑмса, ман пурнӑҫпа пилӗк тавра ҫаврӑнкаласа, хӑйсем тӗллӗнех анаҫҫӗ. Вӑл мана пӗрре, питӗ ҫӑмӑллӑн, тӗкӗнчӗ. Вӑл сывлама та чарӑнчӗ. Унтан вӑл утияла аяккалла ывӑтрӗ те, унӑн куҫӗсем тӗтреленчӗҫ, вӑл ман ҫине ҫӳлтен аялалла пӑхсан, унӑн кӑмӑлӗ тулчӗ.
  
  
  Унӑн кӗрен чӗлхи каллех mimmo ee тути ҫине шуса ӳксен, вӑл хӑрӑлтатса кулса ячӗ. Ерипен, ҫынсене пулӑшса, вӑл кӑвак блузкине вӗҫертрӗ те хӑйӗн чӑмӑр та пиҫӗ кӑкӑрне кӑтартрӗ. Юбка айӗнчен тухас тесе, кӗлеткине ерипен ҫӗклесе пӑхсан, унӑн пичӗ тӑрӑх хӑйне хӑй шанни палӑрчӗ. Манӑн куҫсем унӑн ҫарамасӗ тӑрӑх аташса ҫӳрерӗҫ, вӑл чӗтрекен пӗҫҫисем ҫинчен трусикӗсене антарма кукленсе ларчӗ. Вӑл ӑна блузкӑпа тата юбкӑпа юнашар урайне ӳкерчӗ.
  
  
  Ee куҫӗсене ман ӳт ҫумне ҫыхса лартнӑ, вӑл хулӑн та ҫемҫе сасӑпа пӑшӑлтатса илчӗ. "Ӑна-сана кирлӗ. Унӑн ашшӗ сана пӗрремӗш хут курнӑ, иртнӗ каҫ сана кунта илсе килнӗ.
  
  
  Кровать арвийӗ манпа юнашар утиял ҫинче. Ӑна ee ҫырла яп-яка аллипе шӑлса илчӗ. Вӗсем илемлӗ формӑллӑ, кӑкӑрӗсем ӑшӑ та ҫемҫе, ман кӑкӑр ҫумне лӑпчӑнса тӑраҫҫӗ. Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те , хӑйӗн алли пирӗн хушшӑмӑра шуса ансан, уҫӑ ҫӑварне ман ҫума пӑчӑртарӗ. Сивӗ пӳрнесем ман тавра чӑмӑртансан, вӑл ахлатмасӑр тӑма пултараймарӗ; унтан вӑл пӗтӗм кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнчӗ... — Ҫапла, халех, - йынӑшса ячӗ вӑл. "Халех, тархасшӑн."
  
  
  Ӑна хӑй айне туртса кӗртрӗ те, вӑл, мана йышӑнас тесе, урисене сарчӗ. Вӑл пӗҫҫисене ерипен малалла та каялла шутарнӑ чух унӑн ӳт-пӗвӗ чӗтренине туйрӗ. Унӑн пӗҫҫисем ман урасем ҫумне лӑпчӑнчӗҫ, ура хырӑмӗсем тавра кукленсе ларчӗҫ. Вӑл унӑн ҫемҫе ӳчӗ ӑшне тарӑн путрӗ те, вӑл ман айра карӑнса выртрӗ, эпӗ тӗрткеленипе хӑйӗн пӗҫҫисене уҫа-уҫа хупрӗ, пуҫне малалла та каялла сулкаларӗ, таса та тулли капитуляципе. Эпӗ ӑна хам ӑшӑмра ӳснӗҫемӗн ӳссе пынине туйрӑм, вӑл мана хытӑрах пӑчӑртаса, ман айра тата вӑйлӑрах куҫса пынӑ чух хӑйӗн кульминацийӗ патне ҫывхарнине асӑрхарӑм.
  
  
  Ытларах! Ҫапла. Тата, - тата ытларах хӗрсе кайса, мана ура кӗлисемпе тапа — тапа тархасларӗ вӑл. Унтан вӑл хӳшӗ шӑплӑхне касса ҫуракан сасӑпа кӑшкӑрса ячӗ. Вӑл, хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтерсен, кӑмӑл тулнипе йынӑша-йынӑша, турткаланса илчӗ. Унтан унӑн ӳт-пӗвӗ вӑйсӑррӑн каялла сулӑнса кайрӗ те, манӑн ҫурӑм ҫумне хытӑ пӑчӑртанса ларнӑ ee пӗҫҫи чӗтренине шутламасан, вӑл шӑпланчӗ. Эпир иксӗмӗр те, ывӑнса ҫитнӗскерсем, пӗр хускалмасӑр выртрӑмӑр.
  
  
  Каярахпа эпир утиялла вылярӑмӑр та анне соляркӑна хӑварнӑ яшкана илтӗмӗр. Вӑл ман ҫине именмесӗр интересленсе пӑхнӑ чухне Арвин пичӗ хӗрелсе кайрӗ.
  
  
  Тимлӗн итле, — терӗм эпӗ, - эпӗ edu аптоса кайнине пӗлетӗн Вӗт эсӗ, ҫапла мар-и? — Эпӗ ҫаплах шутланӑччӗ, - терӗ вӑл кружка вӗҫӗнчен. Вӑл яшка тӑсса пачӗ те, унӑн куҫӗсем каллех салхулланчӗҫ. — Анчах эсӗ нихҫан та ӑнӑҫлӑ тӑваймастӑн. Пур ҫӗрте те салтаксем.
  
  
  Ӑна тытӑнса пӑхӑп, Арви. Ӑна пултарсан, сире те, сирӗн ҫынсене те пулӑшма тӑрӑшӑп.
  
  
  Анчах мӗнле?'
  
  
  Вӑл, хӑйӗн шухӑшӗсене ҫухатса, пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ мӗнле тумаллине пӗлместӗп. Анчах салтаксем пӑлхавҫӑсемпе ҫапӑҫасшӑн пулнӑшӑн Джзана вӗлерсен, Аптоса манӑн мӗнпе те пулин пулӑшмалла.
  
  
  — Эсӗ лайӑх ҫын, - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  "Чи кирли-сирӗн май килнӗ таран ытларах хирӗҫ тӑмалла. Эсир поезд ҫине ларсанах, эпир урӑх нимӗн те тӑваймастпӑр.
  
  
  Арви самантлӑха пӑхса илчӗ, унтан ним чӗнмесӗр пирӗн кружкӑсене пукан ҫине тӑсрӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те, ҫаплах чӗнмесӗр, ман умма тухса тӑчӗ, унӑн сӑн-пичӗ хӑраса та пӑшӑрханса тӗксӗмленчӗ. Юлашкинчен вӑл хыттӑн: "эпӗ отель пулнӑ пулӑттӑм... .. мӗн чарма пултарӑп-ха эпӗ сире хӑвӑрӑн ӑссӑр планӑртан. Ку пирӗншӗн те, сирӗншӗн те шанчӑксӑр. .. ытла хӑрушӑ.
  
  
  Вӑл, унӑн скульптура илемне пӗлес тесе, чавсисем ҫине таянса кулса ячӗ. — Хӗрӳллӗ сӑмахсем. пӗҫертекеннисем. Анчах вӑл ытла та вӑрах пулчӗ, мана пирӗннисем пӗрре те тытаймарӗҫ.
  
  
  "Нихҫан та-и?'
  
  
  — Ну, нихҫан та темелле.
  
  
  — Эсӗ наградӑсем илме тивӗҫлӗ, - терӗ вӑл, йывӑррӑн сывласа. "Эсӗ нумай награда илме тивӗҫлӗ. Мана та шӑрӑх пулса каять. Вут пек вӗри. Вӑл яланлӑхах манпа пӗрле ларчӗ, эпӗ вара хамӑн ӳт-пӗвӗн аялти пайӗнче каллех вут хыпса илнине туйрӑм. "Пирӗн те сехет нумай юлать", - хушса хучӗ вӑл. "Нумай сехет."
  
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  
  
  Тӗттӗмленсен Иосип, хӑйӗн сӑмахне шанчӑклӑ тытаканскер, мана Джзан тулашне илсе тухрӗ. Вӑл мана пушӑ урамсем тӑрӑх, ял хыҫӗнчи анлӑ айлӑм урлӑ, унтан чуллӑ сӑмсах ҫине ертсе кайрӗ. Тепӗр темиҫе сехетрен эпир чарӑнтӑмӑр та, валунсен хӳттинче вӑл кӑвайт чӗртсе кофе пӗҫерчӗ. Шӗвӗр вӗҫлӗ патакпа усӑ курса, вӑл ҫӗр ҫине карттӑ ӳкерчӗ те Мана Афона ҫитме каякан ҫулсен серепине ӑнлантарса пачӗ.
  
  
  "Ку ӗлӗк палӑртса хунинчен уйрӑлса тӑрать", — терӗм эпӗ Хоук кӑтартнӑ маршрута аса илсе.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. — Анчах эсӗ халӗ урӑх ҫӗртен тухатӑн. Ӑна сана кунтан кӗске ҫул кӑтартӑп, Аптосӑн кайри пайне ҫитме сана нумай сехет кирлӗ пулӗ.
  
  
  — Хыҫалтан-и?
  
  
  "Шел те, манӑн тус, — ӑнлантарчӗ вӑл мана. "Эпӗ асамҫӑ мар. Аптоса икӗ ҫул ҫеҫ илсе каяҫҫӗ, вӗсем пӗр-пӗринпе ҫыхӑнса тӑмаҫҫӗ. Apthos тума йывӑр сӑлтавсем пуррине сирӗн асра тытмалла. Ӗлӗк вӑл чурасемпе гладиаторсемшӗн тӗрме пулнӑ, халӗ вара. .. -- Вӑл чӗтре-чӗтре ассӑн сывласа илчӗ. "Мал Енчен Афтос патне ҫывхарас тетӗр пулсан, сирӗн меткович патне таврӑнмаллаччӗ", - ҫемҫен хушса хучӗ вӑл.
  
  
  — Ҫул кӑтарт — ха мана, Иосип, - терӗм эпӗ хам ӑшӑмра йынӑшса. Ку ӗнтӗ ҫӗрмӗш йӑнӑш пулчӗ. - Хок мана милана арӑмӗ кӗтет, терӗ, анчах вӑл мана пӗр вӑхӑтра та кӗтет. Вӑл кая юлнӑ ӗнтӗ, ҫавӑнпа та хӑйне хӑй шансах пӗтереймест, юлашкинчен, унта ҫитсен, ку вӑл вӑл мар . Партизансем ҫак пӑнчӑсене, уйрӑмах вӗсем спусковой ҫекӗл ҫинче тытса тӑракан пӳрнене, питӗ сисӗмлӗ пулма пултараҫҫӗ.
  
  
  Иосип хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтерсен, ӑна аса илсе маршрута тепӗр хут каласа парсан, карттине шӑлса тасатрӗ те каллех япалисене пуҫтарчӗ. Унтан, мана хытӑ ыталаса илсе, ҫӗрлехи тӗттӗме шуса кӗчӗ те куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл пӗчченех. Иосип арӑмӗ ман тумтире йӗркене кӗртет, Арви вара, малалла кайма пултартӑр тесе, ман валли апат-ҫимӗҫ пакечӗ хатӗрлет. Манӑн газ бомби манӑн пӗртен-пӗр хӗҫпӑшал пулнӑ. Акведук ҫинчен аялалла шуса ансан, Вӑл хӑйӗн билетне ҫухатрӗ: "Бомба Халӗ манӑн кӗсьере пулнӑ. Иосип кил-йышӗ ӑна тӑнсӑр чухне ман ураран хыврӗ те манӑн мӗнпур япаласемпе пӗрле типӗтрӗ. Вӑл усӑсӑр пекех пулчӗ, джзанра эпӗ ҫухатнӑ пӑшал вырӑнне усӑ курма пултарни нимӗн те пулмарӗ.
  
  
  Вӑл, хӑйӗн вӑйне упраса хӑварас тесе, вӑраххӑн, шанчӑклӑн утма пуҫларӗ, Иосип панӑ ҫул-йӗрсенчен нихҫан та пӑрӑнмарӗ. Ку вӑл нумайччен уҫӑлса ҫӳрени пулчӗ. Унӑн панцирӗ тӗттӗм айлӑмсемпе пынӑ вӑхӑтра ҫил типӗ йывӑҫсем хушшинче улать, ман пите чӗпӗтет. Унӑн панцирӗ ҫӳллӗ ту хырҫисем тӑрӑх, ман ура ҫинче вара тем пысӑкӑш вилӗ тӗнче выртать, ҫӗрлехи тискер кайӑксем кӑшкӑрни Мана Ҫак районта Миланӑн тӑванӗсем ытла нумаях мар тесе шантарчӗ. Отелӗн пӗтӗм территорийӗпе, хӑвӑрт ҫӗкленсе, пысӑк чул тусем пулса тӑнӑ, юлашкинчен, горизонт шурӑмпуҫ ҫути ӳксен, Вӑл Афона ҫитнӗ.
  
  
  Хоук ӳстерсе каламарӗ. Аптос таҫта ҫӳлте, тусем хушшинче, ӑмӑрткайӑк йӑви пулнӑ. Ҫутҫанталӑк чӑнах та никам пырса кӗмелле мар крепость туса хунӑ, ун йӗри-тавра никам пырса кӗмелле мар тусем, никам пырса кӗмелле мар чул тусем. Ку утрав пӗлӗтелле хӑпарнӑ пек туйӑнать, хура шӑтӑк вара ҫичӗ метр тӑршшӗ ансӑр хушӑк, пуҫ ҫаврӑнса каймалла пусмапа ҫыхӑннӑскер, алӑпа чутласа тунӑскер.
  
  
  Унӑн штабӗ лагерь патнелле хӑпарма пуҫларӗ, вӑл хӑйне ҫарамас та хӳтлӗхсӗр, пуриншӗн те ҫӑмӑл тупӑш пек туйрӗ... Эпӗ винтлӑ пусма тӑрӑх хӑпартӑм та ту каҫҫи патне ҫитрӗм. Ун умӗнче уҫҫӑнах курӑнса тӑракан кивӗ укрепление курчӗ. Вӑл мӗлкесӗр кӑвак ҫутӑпа ҫуталнӑ. Плато ҫинче ҫил пӑшӑлтатни ҫеҫ илтӗнчӗ.
  
  
  Ытла та шӑп, ытла та шанмасӑр шӑп. Стандартлӑ процедура акӑ мӗнре: часовойсем тӑратнӑ , мана чӗнсе илнӗ пулӗччӗҫ. Унӑн панцирӗ ансӑр хушӑк витӗр хӑй ҫине пӑхнине туять, анчах нимӗн те курмасть. Вӑл урса кайнӑ пумӑран асӑрханарах утать, ӑна тата темскер сиссен, манӑн нервӑсем туртӑнса карӑнчӗҫ: эпӗ капкӑна уҫҫӑнах кайнине туйса илтӗм.
  
  
  Ман умма чул хысак тавра икӗ пысӑк кӗлетке тухса тӑрсан, вӑл ҫур ҫула яхӑн иртрӗ. Тӗксӗм ҫутӑра эпӗ ih сӑн-питсене кураймарӑм, вӗсем ман паталла пӗшкӗнчӗҫ. Вӑл, алӑк патне таврӑнма пултарӑп тесе, хӑйӗн тӗнӗлӗ тавра ҫаврӑнса тӑчӗ. Анчах хыҫалта та ман паталла икӗ хура мӗлке ҫывхараҫҫӗ. Эпир алӑсемпе урасен тискер ҫыххипе пӗрлешрӗмӗр.
  
  
  Кулак ман пурнӑҫа касса кӗчӗ. Tie Sow Shemg Siie йышӑннипе вӑл хӑй тӗллӗнех парӑннӑ, тапӑнаканӑн сулахай аллипе сулахай суллине ярса тытнӑ та сулахай аллине сылтӑм хулпуҫҫийӗпе хупласа лартнӑ. Вӑл икӗ аллине те чӑмӑртарӗ те хӑйӗн вӑйне ҫак атака тӑрӑх туртса кӑларчӗ. Ревматизмра мӗн те пулин шухӑшласа кӑларма ӗлкӗриччен вӑл сулахай аллине усрӗ те, хулпуҫҫийӗпе пусса, равновеси ҫухаттарасшӑн пулса, сылтӑммине пуҫтарчӗ. Вара ӑна урипе чӗркуҫҫи чашкинчен тапрӗ.
  
  
  Пурне те тӗрӗс тунӑ пулсан, ку вӑхӑта чарса лартма пултарать. Анчах эпӗ тытӑнса тӑтӑм, мӗншӗн тесен ih ӗмӗрлӗхех сӳнтерес килмерӗ. Турӑҫӑм, ҫав пӑспа ӗҫлекенсем ман енче пулмалла. Ҫакна пӗлекен пӗртен-пӗр ҫын пулнинче Проблема пулнӑ... Арҫын хӑй хыҫӗнчи ҫынна пырса тӑрӑнса тӑнне ҫухатрӗ.
  
  
  — Эй, - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ. - Эй, кӑшт тӑхта-ха. ӑна . .. '
  
  
  Ку пӗтӗмпех манӑн вӑхӑт пулнӑ. Иккӗмӗш арҫын ман мӑй ҫине хыҫалтан сикрӗ. Унӑн аллисем ӳт-пӳ пайӗсем патнелле тӑсӑлнӑ. Шань-Дэн шой унпа усӑ курчӗ, унтан пӗшкӗнчӗ те, сулахай пушмак тӗпӗпе, эпӗ ҫапнине тӗрӗслес мар тесе, ӑна сулахай аллипе питӗнчен ҫапа-ҫапа илчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӑлтатакан сасӑпа кӑшкӑрса ячӗ те ӳкрӗ.
  
  
  Ӑна малалла тӑсрӗ. Эпӗ пӗрремӗш хут тапӑнаканӑн йывӑрӑшӗпе ӳкнӗ ҫын ура ҫине сиксе тӑчӗ те самантрах манӑн пӳрнесемпе карланкӑран ярса тытрӗ.
  
  
  Тӑваттӑмӗш арҫын мана ураран хытӑ ҫапрӗ те, вӑл ӳкрӗ. Вӑл самантрах ман ҫине ҫӳлтен сикрӗ, темиҫе секунд хушши эпӗ хам мӗн курнине ӗненмерӗм. Вӑл хӑйне хӑҫан та пулин тӗл пулнӑ чи пысӑк ҫынсем хушшинче пӗри пулнӑ пулмалла. Вӑл улттӑмӗш футран кая мар тикӗс пропорциллӗ улӑп пулнӑ. Унӑн хулпуҫҫийӗсем ҫав тери пысӑк, вӑл регби валли хулпуҫҫисем ҫакса ҫӳренӗ пекех туйӑнать. Тен, вӑл хутланса ларнӑран пулӗ, анчах ҫак тӑваткал янахлӑ ҫара мӑйӗ пур пек туйӑнмасть. Ку урасене бильярд тенкел тытса тӑма тунӑ, аллисем кӑшт ҫинҫерех. Сулахай алли метр сарлакӑш пулмалла. Унӑн сылтӑм алли ҫук. Ун вырӑнне унӑн виҫӗ вӗҫлӗ ҫекӗл пулнӑ. Мӗн тумаллине пурне те кирлӗ еннелле ҫавӑрмалла, вара эпӗ пулӑ пек касса татнӑ пулӑттӑм.
  
  
  Вӑл лутрараххине хӑвӑрт чӑмма хӑтланчӗ. Манӑн хырӑмпа сикме вӑхӑт пулмарӗ; ку ӗнтӗ ытла та ерҫӳсӗр пулчӗ, ҫаврӑна-ҫаврӑна ӳксе, ҫав вилӗм ҫекӗлне ҫавӑрса илме те вӑхӑт пулмарӗ. Сулахай аллипе вӑл ҫав пӗрене евӗрлӗ сулла ярса тытрӗ, сылтӑм аллипе ӑна сулахай хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ, хӑйӗн ботинкисене ҫак лодыжкӑсем ҫумне пӑчӑртаса тытрӗ. Унӑн урисем аяккалла ывтӑнса кайрӗҫ те, вӑл яланлӑхах пӗкӗ тӑрӑх вӗҫсе кайрӗ. Вӑл ҫӗре пырса ҫапӑнсан, вӑл шартах сикрӗ.
  
  
  Вӑл ҫавӑнтах сиксе тӑчӗ те, пире куҫран ҫухатас мар тесе, хӑйӗн тӗнӗлӗ тавра ҫаврӑнкалама пуҫларӗ. Вӑл месерле кайса ӳкрӗ те каллех атакӑлама пуҫларӗ. Вӑл урине вӗҫертрӗ те, ӑна ҫурри таран ҫавӑрас тесе, каллех ҫав алла ярса тытрӗ. Унтан, аллине хуҫлатса, ӑна алтупанӗпе туртрӗ. Шӑмӑ сасартӑк хуҫӑлмалла пулнӑ, унтан ҫак ҫекӗл усӑсӑр пулнӑ пулӗччӗ. Анчах ун вырӑнне манӑн алӑ ыратнинчен те чӗлхесӗр пулса тӑчӗ. Унӑн алли чавси таранах тимӗр.
  
  
  Ха, вӑл тулхӑрса ячӗ. — Халех вӗлеретӗп ӑна. Унӑн куҫӗсем чашӑк ҫинчи пек, курайманлӑхпа тата ҫилӗпе ҫиҫсе тӑраҫҫӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн ҫекӗлӗпе ман ҫине хӑмсарса илчӗ те, ҫиленнипе мӗкӗрсе ячӗ. Вӑл сулахай аллипе ҫапни илтӗнчӗ те, ҫав ҫапу аялалла ӳкрӗ. Унтан ӑна, сылтӑм чышкӑн сыпписемпе диафрагмра ҫапас тесе, аяккалла чакрӗ. Анчах вӑл та, ҫӳллӗш пекех, хӑвӑрт чупать. Вӑл ман чышкӑна сулахай ал тупанӗпе ярса тытрӗ те чӑмӑртама пуҫларӗ. Вӑл хӑйӗн шӑммисемпе шӑнӑрӗсем туртӑнса карӑннине, вӗсем кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса, вут хутса янӑ пек хуҫӑлса каяс пек туйрӗ.
  
  
  Манӑн вӑй пӗтсе ҫитрӗ. Вӑл хытӑрах чӑмӑртарӗ, унӑн алли ман алла хӗскӗч пек пӑчӑртарӗ. Нумай сехет хушши утнипе халтан кайнӑ урасем чӗтреҫҫӗ. Тепӗр самантранах виҫӗ арҫын ман ҫине сиксе ларӗҫ, вара пурте пӗтӗ. Манӑн Пӗртен-пӗр шанӑҫ-de Le Фэн-Siie pi, анчах ку мана ҫак хӑрушӑ ҫекӗлрен хӳтӗлемен пулӗччӗ.
  
  
  Манӑн сулахай аллӑм, ҫав сулла сирсе, малалла ыткӑнчӗ. Манӑн сылтӑм алӑ халӗ пушаннӑччӗ, анчах ҫав самантра сылтӑм алӑ сулса ячӗ те, ҫекӗлӗн шӗвӗр вӗҫӗсем ман куртка ҫине тӑрӑнчӗҫ. Iso ӑна пӗтӗм вӑйран хулпуҫҫинчен тӗртрӗ. Вӑл такӑнчӗ те, сӑран ҫанни хулпуҫҫинчен уйрӑлнӑ чух шатӑртатни илтӗнчӗ.
  
  
  Пуҫ мимине пӗҫертсе ыраттарчӗ те, ман кивелнӗ свитер витӗр хура юн тапса тухрӗ. Ҫапах та вӑл хӑй ҫекӗлне вӗҫертме ӗлкӗриччен ӑна тапӑнма ирӗк пачӗ, ыттисем виҫҫӗшӗ ман ҫине хыҫалтан тапӑнчӗҫ. Ӑна сылтӑм чӗркуҫҫийӗнчен сулахай урипе тапрӗ те чӗркуҫҫипе тапса илчӗ.
  
  
  Унӑн аллисем ҫил арманӗн ҫуначӗсем пек сулӑнса кайрӗҫ те, вӑл каллех ӳкрӗ. Ӑна эму кӑкӑрӗнчен пӗҫҫисемпе тӗрелесе чӗркуҫҫисемпе хӗстерчӗ. Вӑл аллисене хӗреслетсе тытрӗ те, ман алӑсене пырӗ ҫумне пӑчӑртаса тытрӗ, вара вӑл манӑн мӗн пуррине пӗтӗмпех пачӗ. Вӑл ӑна вӗлерме шутламарӗ, унӑн юнӗ ҫав пуҫ мими ҫумне ҫыпҫӑннине чарса, ӑна отель ҫеҫ кӑларса яма хӑтланчӗ. Ку пулма пултараймасть. Манӑн аманнӑ алӑ ҫав тери хытӑ ыратать, ыратать, анчах эпӗ ун ҫине хамӑн пӗтӗм йывӑрӑшӑмпа таянса выртрӑм, ӑна хӑвӑрт та хӑвӑрт тишкермеллине пӗлетӗп. Вӑл ман хыҫра виҫӗ арҫын утнине, улӑпӑн аллисем ман ура айнелле шуса кайнине илтрӗ. Ӑна хытӑрах туртрӗ. Унӑн куҫӗсем анса ларма пуҫларӗҫ. Ман сылтӑм тӑнлав ҫумне темӗнле сивӗ те тимӗр япала ҫыпҫӑнчӗ. "Вӑл вилсен, эпӗ ӑна сан пуҫна леҫсе парӑп", - терӗ хӗрарӑм сасси.
  
  
  Вӑл вӑраххӑн ҫаврӑнчӗ те, пусӑмне чакарасшӑн мар пулса, "Каркано Вӑхӑтӗнчи"винтовка кӗпҫине пӑхатӑп.
  
  
  Вӑл кӑшт ҫӳлерех пӑхрӗ. Хӗрарӑм хӑйӗн вӑрӑм та тӳрӗ урисене ҫирӗппӗн тӑсса, винтовка кӳпчекне хулпуҫҫи ҫумне пӑчӑртаса, ман ҫине яланхи пек шанчӑклӑн пӑхрӗ. Эй, вӑтӑр ҫынна яхӑн. Унӑн йӗмӗпе кӗпи пилӗкӗ ансӑрланнӑ ҫӗрте, тулли кӑкӑрӗсемпе сӗтеклӗ ҫырласем кивелсе кайнӑ ҫемҫе пир ҫумне лӑпчӑннӑ ҫӗрте ирӗклӗн ҫапкаланса пыраҫҫӗ. Унӑн кӑвак-хура ҫӳҫне кӗскен кастарнӑ, ҫамки ҫумне, ҫунакан куҫӗсем ҫумне тата мӑнкӑмӑллӑ хӗрлӗ ҫӑварӗ ҫумне ҫыпҫӑннӑ.
  
  
  Вӑл каллех арҫын ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл кӑвак тӗслӗ йӗм тӑхӑннӑ ӗнтӗ, унӑн пырне вӑйлӑрах пӑчӑртарӗ. — Пер, - терӗ ӑна эй. "Апла пулсан, ыратни чарӑнатех ".
  
  
  "Эпӗ ӑна тӑватӑпах. Эсӗ ман приказа пурнӑҫламасан, эпӗ ӑна пурпӗрех вӗлеретӗп.
  
  
  "Ӑна ярсан, вӑл мана вӗлерет".
  
  
  — Идиот, - чашкӑрса илчӗ вӑл. "Вӗсемпе пӗрле, эсир кунта лексен, сире хӗҫпӑшал пачӗҫ. Эпир сан вилӗм общежитийӗнче пулнӑ пулсан, эсӗ тахҫанах вилнӗ пулӑттӑн. Анчах эсӗ хэш чӗннипе ҫиллентертӗн те, вӑл хӑй урлӑ тухрӗ. Усал мар мана халь, е эсӗ хӑвӑн пурнӑҫна ҫухататӑн.
  
  
  Ӑна ҫак хӗрарӑмӑн илемӗпе вӑй-хӑвачӗпе ҫав тери хаваслантарнӑ пек туйӑнса кайрӗ, ҫав мӑнкӑмӑллӑхӑн пӗр пайне ирӗке кӑларсан мӗн тери аван пулӗччӗ-ши, тесе шухӑшларӗ. Вара вӑл, тытӑнса пӑхас тесен, чӗрӗ юлмаллине, хӑй пӑшалпа усӑ курассине ӑнланса илчӗ. Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те ярса тытрӗ. — Юрать, - терӗм эпӗ, - анчах ӑна. .. '
  
  
  "Нимех те мар. Пире сӑмах."Ios мана, хӑйӗн сӑмахӗсене палӑртас тесе, хӑйӗн пӑшалӗпе тӗртсе ячӗ. — Атя, яр ӑна, лӑпкӑрах пул. Хэш Падра пире эсӗ мӗн каласшӑн пулнине мар, эпир мӗн пӗлнине калаттарасшӑн.
  
  
  Вӑл лӑпкӑн та сӳрӗккӗн арҫын ҫинчен шуса анчӗ те аллисене ҫӗре хучӗ. Халӗ хӑранине кӑтартма вӑхӑт мар. Арҫынсем пирӗн тавра пухӑнчӗҫ, пӗри уксахлать, тепри хӑйне сӗртӗннӗ ҫӗрте пурнӑҫне сӑтӑркалать. Ыттисем вӗсем ҫумне чул ту ҫинчен анчӗҫ те, улттӑшӗ те ман ҫине ҫил вӗрекен тӗттӗмлӗх витӗр пӑхса, эпӗ ҫӗр ҫине ӳксе каҫару ыйтасса шанса тӑчӗҫ.
  
  
  "Хэш? Хэш, эсӗ йӗркеллӗ-и? - пӑшӑрханса ыйтрӗ хӗрарӑм. Ҫӗр ҫинчи ҫын сывлӑша туртса илчӗ те, унӑн пысӑк кӑкӑрӗ сывлӑш шарӗ пек хӑпарса кайрӗ. Тепӗр самантран вӑл ларчӗ, ӳсӗрсе илчӗ, сурчӗ те ылтӑн шӑллӑ ҫӑварне карса кулса илчӗ. — Ҫапла, - мӑкӑртатрӗ вӑл. "Падрӑна чарма ку лайӑх хӑтланни пулнӑ, анчах падрӑна чарма ҫителӗксӗр".
  
  
  — Сире ҫӑлма хӗрарӑм кирлӗ пулчӗ-и? - тирпейсӗррӗн ответлерӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл малалла пӗшкӗнчӗ те хӑйӗн ҫекӗлӗн ҫирӗп вӗҫӗпе ман пыра, шӑпах артери тӗлӗнче, тӗкрӗ. "Хӑвӑн сӑмахусене Астуса Тӑр, унсӑрӑн вӗсем санӑн юлашки сӑмахусем пулма пултараҫҫӗ", - тенӗ вӑл сиввӗн. Шӑнкӑрав сассине илтсен, чи хытӑ чан сасси те шӑпланать".
  
  
  Хӑй чӗлхине сасартӑк туйса, вӑл ӑна аран ҫӑтса ячӗ. — Эсӗ пирӗн хыҫҫӑн шпион пулса ҫӳреме хӑтланса пӑхнӑ чух айван пулнӑ.
  
  
  "Эпӗ кунта шпион пулма килмен,-Терӗ ӑна Хэш-Падре. "Мана Картер, Никтер тесе чӗнеҫҫӗ, ӑна та... .. '
  
  
  — Эсӗ суятӑн, - мӗкӗрсе пӳлчӗ вӑл.
  
  
  "Тӑр, Никтерӑн темиҫе кун каялла Алӑк витӗр тухмаллаччӗ.
  
  
  "Алӑк... эсӗ тӗп алӑк ҫинчен калатӑн-и?»
  
  
  — Эсӗ ӑна пӗлмен пек, — кулса илнӗ Падра. — Эпир, Картера кӗтсе илсе, ӑна кунта илсе килме ҫын ятӑмӑр. Анчах пирӗн ҫынна вӑл пусӑ Патӗнче чӑн-чӑн Картер тупиччен тытнӑ. Ҫавӑнпа та унӑн Пурпӗрех алӑк витӗр тухмалла пулать, мӗншӗн тесен вӑл кунтан лайӑххине нимӗн те пӗлмест. Анчах эсӗ тепӗр алӑкран кӗтӗн. Анчах Мӗнле яма пултарнӑ-ха Сана? Вӑл пире пӗчӗк ачасене курать-и?
  
  
  — Эпӗ Карака пӗлместӗп, — харкашрӑм эпӗ, - Анчах эсӗ ҫак пулӑ тытмалли вӑлта йӗппине манран илсе кайсан, эпӗ кунта мӗнле лекни ҫинчен каласа парӑп.
  
  
  Ун вырӑнне ҫекӗл тата тарӑнрах кайрӗ. Манӑн ӳт каснӑ пӗтӗм ҫан-ҫурӑм тӑрӑх юн сӑрхӑннине туйса, вӑл шартах сикрӗ. Ӑна хӑвӑрт: "Ҫур Гар "Милан", вӑл кунта чи асли, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Мӗн вара?'
  
  
  "Эпӗ тӑлӑх арӑм. .. Ӑна ҫав тӑлӑх арӑмпа калаҫма пултарнӑ пулсан, эпӗ кам иккенне кӑтартса пама пултарнӑ пулӗччӗ".
  
  
  Хэш Падра ку питӗ савӑнӑҫлӑ тесе шутланӑ. Вӑл пуҫне каялла ывӑтрӗ те, чыхӑна-чыхӑна, хыттӑн кулса ячӗ, кулмассерен ҫекӗл тарӑнрах пута пуҫларӗ. "Ҫак ҫекӗл ман карланкӑна ҫурса пӑрахиччен ӑна питрен ҫапма ӗлкӗрӗп-ши?" - шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  — Эсир ҫав тӑлӑх арӑмпа калаҫнӑ пулсан, мӗн каланӑ пулӑттӑр-ха эсир? - кулма чарӑнсан ыйтрӗ вӑл. — Мӗн калӑттӑн эсӗ?
  
  
  "Ман ҫакна. Ку нимӗҫле.
  
  
  — Хӑтланса пӑх — ха, - анлӑ ҫӗршыв вӑл. Куҫӗсем кушакӑнни пек йӑлтӑртатаҫҫӗ. Вӑл сербохорватскинчен акӑлчанла вӑйлӑ акцентпа куҫнӑ та: "Тытӑнса Пӑх-ха", - тенӗ.
  
  
  Ольга ун ҫине ӗшенчӗклӗн пӑхса илчӗ. Ку мана пӗчӗкленнӗҫемӗн пӗчӗкленсе пычӗ. Арҫынсем чӑтса тӑраймарӗҫ, хӗрарӑм винтовкипе юнаса илчӗ. Ih ӑна пӗр вӑхӑтлӑха йывӑрлӑхран хӑтарчӗ, унтан: "Wir niemals winschen vorangehen unsere Hass", - тесе хушса хучӗ. Мӗне пӗлтерет вӑл: эпир хамӑр курайманнине нихҫан та манмӑпӑр.
  
  
  Хӗрарӑм ҫавӑнтах тепӗр сӑвӑ йӗркипе хуравларӗ. «Wir haben jeder абер eine einzige Hass». Е: пирӗн пурин те пӗр курайманлӑх ҫеҫ пур.
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. "Эсӗ...'
  
  
  Хӗрарӑм Ҫур Гара. София.'
  
  
  — Анчах Эпӗ Ӑна Ҫур Гар старике астӑватӑп. Эсӗ те . .. "Тавтапуҫ. Анчах математикӑпа вӑл хӑйне мӗн чухлӗ туйнӑ, Ҫавӑн чухлӗ ҫул, ҫур Гар хӑйне яланах туйнӑ. .. ҫамрӑксене. Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ, унтан: "эпир юратнӑ ҫынна пӗр ҫын пек кураймастпӑр, пирӗн пӗр тӑшман ҫеҫ пур", - терӗ. Эсир Картер Мар пулсан, юлашки икӗ йӗркине эсир мана калама пултарайман пулӑттӑр-и ?
  
  
  — Ку пӗр сӑмах ҫеҫ, пурӗ те пӗр сӑмах ҫеҫ, - терӗм эпӗ. - Германи Францие нихҫан та курайми пулмӗ".
  
  
  "Юлашки сӑмах - "Англи!».
  
  
  "Анчах иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑ вӑхӑтра . .. '
  
  
  — Ку пӗрремӗш тӗнче вӑрҫи вӑхӑтӗнчи сӑвӑ,-тӳрлетрӗ унӑн сӑмахне. Эрнст Лисауэр курайманлӑхӗн юрри. Анчах сирӗн тӗнче улшӑнчӗ. Ӑна хӑй тавра нумай пӗлтерӗшлӗн пӑхса илчӗ. "Сирӗн тӑшман Халӗ Франципе Англи тӑшманӗсем мар, сирӗн упӑшкӑрӑн тӑшманӗсем".
  
  
  Вӑл "вӑхӑтсене"усрӗ... "Каҫарӑр, Анчах Вӑл сире тӗл пулнӑранпа ҫур Ҫул иртсен Эпир Берлинра авлантӑмӑр. Эпир нихҫан та тӗл пулман. Унӑн асӑрхануллӑ пулмалла.
  
  
  "Хама айӑпламалли нимӗн те ҫук".
  
  
  София, Милана хэш-Падрепе ыттисем еннелле ҫаврӑнчӗ. Ку Никель Картер,-терӗ вӑл сербохорватла. "Ӑнсӑртран вӑл Кунта Алӑк витӗр мар, ҫак алӑк витӗр килнӗ, ҫартан та, Каракран та тарнӑ. Салам калӑр ӑна.
  
  
  Вӗсем мана паҫӑрхи пекех каҫса каймалла мар хӗрӳлӗхпе саламларӗҫ. Падре ирхи ҫутӑра ҫекӗлӗсене йӑлтӑртаттарса приказ париччен вӗсем Ман тавра кӗпӗрленсе тӑчӗҫ.
  
  
  Лагере ҫитсен, софия ман сурансене тӳрлетрӗ, унтан пире валли вӗренӳ хатӗрлерӗ. Ӑна югославсем тапӑнни ҫинчен, Джзан ҫинчен тата Афона кайни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  Чылайӑшӗ тӗрӗс пулнӑ. Ӑна Арвие асӑнмарӗ. Ку ӗҫ мар. Вӑл та кунта мӗн сӑлтавпа килнинчен пӑрӑннӑ. Мана куҫкӗретех кӗтетчӗҫ, анчах ҫак сӑвӑ пустуй пуплев группа ман тӗллевсене пӗлменнине кӑтартса паратчӗ. Хоук ҫак вӑрттӑнлӑх ҫинчен каламарӗ. Вӑл мана милан арӑмӗ ун ҫинчен ҫине тӑрсах ыйтни ҫинчен ҫеҫ каларӗ. Анчах балкан политики хӑвӑрт улшӑнать, асӑрханулӑхӗ те ӑнланмалла. Унтан мана кӗтсе илме янӑ ҫын ҫинчен тата Карач ятлӑ тепӗр ҫын ҫинчен ӑнсӑртран асӑнни пулчӗ. Ку та мана килӗшмерӗ. Анчах эпӗ вӗсене хам мӗн каланине тӗплӗн каласа патӑм. Ҫак ҫынсемшӗн сӑпайлӑх хӑравҫӑран икӗ утӑмра ҫеҫ, пысӑках мар ӳстерсе калани историе сиен кӳмест, уйрӑммӑнах эсир ӑна ih енче тӑвас тетӗр пулсан. Кунсӑр пуҫне, ӑна хӑй те савӑнтарчӗ.
  
  
  Ӑна каласа пӗтерсен, вӗсем мана бутылка пачӗҫ те, ӑна чул ҫумне лартрӗҫ. Чи кӑткӑски хыҫалта пек туйӑнать. Вӑл килчӗ, килӗшрӗ, ыттине ҫӑмӑл пулать . Джзана пулӑшма тӑрӑшӑп тесе сӑмах панине эпӗ манман, анчах манӑн хамӑн черет ҫитессе кӗтмелле пулчӗ. Хок, хӑйне ирӗккӗн тыткаланӑ май, милана кашкӑр илсе пыракан информацие кирек мӗнле пулсан та илме кирлине палӑртрӗ. Ку манӑн приказ пулчӗ, манӑн приказ пуринчен те кирлӗрех пулчӗ. Ӑна, софия ҫине пӑхса илсе, каллех нимӗҫле калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  — Милан Фрау, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тархасшӑн, мана София тесе чӗнӗр", — терӗ вӑл.
  
  
  Падра, кашни сӑмахах мар пулсан та, мӗне пӗлтернине ӑнланса, кӗскен кулса илнӗ те куҫӗсене чарса пӑрахнӑ. Эй йӑл кулчӗ те тин ҫеҫ уҫнӑ бутылкӑна тутанса пӑхрӗ. "София, Афтос тата эсир тарават пулни мана питӗ килӗшет пулсан та, манӑн часах тухса каймалла пулать".
  
  
  "Ҫапла. Сана ман упӑшкана кашкӑр кирлӗ.
  
  
  — Мана ҫак кашкӑр кирлӗ мар, - терӗм эпӗ васкавлӑн. -унӑн мӗн пурри ҫителӗклӗ".
  
  
  "Ку пулма пултараймасть.'
  
  
  "Май ҫук-и?"Вӑл пӗр сыпкӑм эрех ӗҫрӗ. Тискер чӗрчуна, шӑмӑ татӑкне ҫухатмасӑр, контроль умӗнче тытса чарас тесе, вӑл каялла кайма пултарни ҫинчен шухӑшлама та пултарнӑ. "Ҫак икӗ япалана уйӑрма юрамасть".
  
  
  — Эпӗ ҫакна асра тытатӑп, — терӗ вӑл шӑппӑн, — манӑн ҫав кашкӑр ҫук.
  
  
  "Вӑл ҫухалчӗ-и? Тарчӗ-и? Е урса кайрӑн-и?
  
  
  "Вӑл Карак патӗнче".
  
  
  Ӑна ман сасӑ хытӑрах илтӗнчӗ. — Кам вӑл Карак?
  
  
  Чылайччен чӗнмесӗр тӑчӗҫ. София ирхи хӗвел еннелле ҫаврӑнчӗ. Унӑн ҫӳҫӗ ҫинче пирвайхи пайӑркисем йӑлтӑртатаҫҫӗ, слон шӑмми ҫинчи ҫӳлӗ янах шӑммисемпе мӑйне ҫутатаҫҫӗ. Унӑн куҫӗсем ҫак ӑшша тытрӗҫ пулас, анчах вӑл ман ҫине пӑхсан, вӗсем нихҫанхинчен сивӗрех те килӗшӳсӗр пулса кайрӗҫ. Сербла-хорватскинче вӑл хӑй сӑмахне малалла тӑснӑ чухнехи пекех. — Малтан ӑна Сана Ҫур Гар мӗнле вилни ҫинчен каласа парӑп, Ник. Вӑл тата тӑхӑр ҫын ҫар засадине лекнӗ, вӗсем Те Манӑнни пекех, чиркӳ-Ту Ҫине кӗрсен, ҫав засадӑран тарнӑ. Вӗсен шанчӑк пулман.
  
  
  Сербскинчен куҫарнӑ Ту чиркӗвӗ Черногорие пӗлтерет. "София, парӑннӑ-и?»
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Сутӑнчӑк пирӗн таврара пӗр ҫын пулнӑ, вӑл ҫапӑҫусенче ывӑннӑ, пысӑк награда панӑ.
  
  
  Вӑл сутӑнчӑкӑн тивӗҫлӗ вилӗмӗпе вилнӗ. Эпир икӗ йывӑҫа пӗрле авса вӗсен хушшине ҫыхса хутӑмӑр. Унтан эпир йывӑҫсене тытса тӑракан кантрасене касса татрӑмӑр".
  
  
  "Анчах вӗлересси ҫакӑнпа пӗтмест", — тесе мӑкӑртатса Илнӗ Падра.
  
  
  "Халӗ эпир граждан вӑрҫин эпицентрӗнче тӑратпӑр. Ҫур Гар вилсен пире кам ертсе пырассине пирӗн татса памалла.
  
  
  — Эпир икӗ пая уйрӑлтӑмӑр.
  
  
  "Тепӗр ҫурри, — терӗм эпӗ, - Ку Карак-и?»
  
  
  "Ҫапла. Эван Карак, ман упӑшка лейтенанчӗ. Вӑл пуринчен ытларах Команда парать, Ник. Вӑл лагерьӗн пысӑк пайне тӗрӗслесе тӑрать,эпир-хӳмесем.
  
  
  "Эсӗ-и? Анчах Эсӗ Милана хӗрарӑм.
  
  
  "Кунта хӗрарӑм хӑйне лидер вырӑнне мар, арҫын арӑмӗ вырӑнне хурать", - терӗ вӑл хӗрхенсе. "Каракӑн та кашкӑр пур".
  
  
  "Вӑл хӗҫе асра тытать", - тесе ӑнлантарнӑ Падра. "Кашкӑр Ҫур Гарпа пӗрле вилнӗ, унӑн тирне Карак сӳсе илнӗ. Унпа Вӑл Ҫур Гар саккунлӑ наследник пулнине кӑтартса панӑ пек усӑ курать. Унтан та япӑхраххи-арҫынсем, хӑраса ӳкнӗ сурӑхсем пек, ун хыҫҫӑн пыраҫҫӗ.
  
  
  "Пурнӑҫ кунта хаяр, Хорватин никама пӑхӑнманлӑхӗшӗн кӗрешни, тен, ытла та вӑрӑм. Начальниксем ҫамрӑклӑхпа пӗрле чунне ҫухатрӗҫ, - ассӑн сывласа илчӗ София. — Анчах ку estestvenno валли. Эсир аслӑрах пулсан, мӗн юлнинчен ҫирӗпрех тытасшӑн".
  
  
  - Ба! - ҫиллессӗн кӑшкӑрса Янӑ Падра. "Пирӗн атакӑламалла. Пирӗн Ҫур Гаршӑн тата пирӗн вилнӗ тӑвансемшӗн тавӑрмалла. Анчах ҫук! Эпир Апостолра каллех иртнипе ҫапӑҫатпӑр, пуласлӑх ҫинчен манас тесе вӑйӑ вылятпӑр. Карак каланӑ тӑрӑх, эпир реалистсем, эпӗ те кунта ҫӗретпӗр пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  — Анчах эсӗ Ӑнланатӑн вӗт — Ха, Никам та, Ку пирӗншӗн мӗншӗн пулма пултарайманнине, - терӗ София. "Карак енче ҫынсем нумай, ҫав кашкӑр тирӗ пур чухне вӑл влаҫра юлать. Вӑл хирӗҫ мар. Шел, эсир пурпӗрех кунта килтӗр, халӗ ӗнтӗ пушӑ алӑпа таврӑнмалла.
  
  
  Ман ӳт-пӳ тӑрӑх йӳҫӗ туйӑм чупса иртнӗ чух, вӑл пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ. Вара унран нимӗҫле: Ҫак ӗҫ ҫинчен Карак Пӗлет-и, София? - тесе ыйтнӑ.
  
  
  "Паллах, ҫук",-терӗ вӑл нимӗҫле. "Эпир Ӑна Ҫур Гарпа Вӑрттӑн усрарӑмӑр".
  
  
  — Апла пулсан, мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ха пирӗн унта, вӑл ҫаплах унта-и?
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ, карӑнса илчӗ те, пурпӗр пулатех тесе, сербохорватла: "Ун Чухне пӗр япала ҫеҫ юлать",-терӗ.
  
  
  — Ку та-и?
  
  
  Ҫав хӗҫе Каракран туртса илмелле ".
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  Куҫӗсем чарӑлса кайсан, софия ахлатса илчӗ. — Ҫук, ку пулма пултараймасть!
  
  
  "Ӑна ҫапла тумалла.'
  
  
  Падра тем каласшӑнччӗ, анчах ӑна чарчӗ. "Итлӗр — ха, эпӗ сирӗн ыйтӑва ӑнланатӑп, эй, хӗрхенетӗп", - терӗм эпӗ, Унтан Ҫур мир иртсе кайрӑм та ҫак турӑ маннӑ ту ҫине пушӑ алӑпа таврӑнма хӑпармарӑм. Ӑна хӑйӗн ӗҫне тумалла, ку вара ҫав тери кирлӗ. Ҫакна Мӗнле ӑнланмалла-ха?
  
  
  "Вӑл сана вӗлерет".
  
  
  — Ҫапла, Падра. Тен.'
  
  
  — Каласа пар-ха ӑна о... .. '
  
  
  — Ҫук, София. Ку пирӗн вӑрттӑнлӑх пулать.
  
  
  — Анчах мӗн тӑвасшӑн-ха эсӗ? .. ?
  
  
  Ӑна халлӗхе пӗлместӗп-ха. Ӑна ӑҫта та пулин каятӑп. Вӑл, хӑйне мӗн те пулин кирлӗ япала ҫинчен каласа пама пултарӑп-ши тесе, мелсӗррӗн ура ҫине тӑчӗ. Анчах ҫук. — Калӑр — ха мана, ӑҫтан тупмалла ӑна, мана ӑнӑҫу сунӑр, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Ҫук, эпир сана ун пек тума ирӗк памастпӑр.
  
  
  — Эсир мана чарас тетӗр пулсан, сирӗн мана персе пӑрахмалла пулать. Падрӑн пичӗ, хӗрлӗ йывӑҫ пек пулса кайичченех, чулланса, тӗксӗмленсе кайнӑ. Сасартӑк вӑл мӗкӗрсе ячӗ: "вара кайрӑмӑр!
  
  
  пурте .'
  
  
  — Сана ку кирлӗ мар, — терӗм эпӗ. - ку кашкӑр тирӗ... .. '
  
  
  — Ку пирӗншӗн те, саншӑн та кирлӗ, Карттер. Вӑл ҫаврӑнчӗ те ыттисене кӑшкӑрса пӑрахрӗ. "Мӗнле хӑравҫӑсем эпир ҫак палламан ҫынна хамӑр ӗҫе тума ирӗк панӑшӑн. Пирӗн Каракпа ҫапӑҫмалла, ҫак штопора яланлӑхах татса памалла.
  
  
  "Анчах Хэш. Эпир ҫав тери сахал, Караксен ҫынсем ҫав тери нумай .. - Вӑл ӑна хирӗҫ сылтӑм аллипе ҫӗре ҫапса, хаяррӑн ылханса пусрӗ. Каллех йывӑр шӑплӑх пуҫланчӗ, милана кашкӑр хӑш енчен пырса ҫапӑнассине пӗлтерекен символ пек туйӑнса кайрӗ. Юн юхма тытӑнсан, эпӗ ӑна ҫав центрта пулатӑп. Арҫынсем пӗрин хыҫҫӑн тепри Падрӑпа килӗшни ҫинчен пӗлтерчӗҫ, Юлашкинчен пире кайма чӗнсе хыттӑн кӑшкӑрни илтӗнсе кайрӗ. София ман пата пычӗ те манпа юнашар тӑчӗ, унӑн куҫӗсем тӗксӗм те хаяр.
  
  
  — Кайрӑмӑр! - кӑшкӑрса ячӗ вӑл, винтовкине ҫӳлелле ҫӗклесе. "Эпир пурте каятпӑр".
  
  
  — Хӑвӑртрах, — тесе кӑшкӑрнӑ Падра, - эпир каллех халтан кайиччен.
  
  
  Аслати пек кулӑ ответ пулчӗ, анчах кулӑ юлашки пулчӗ, ун ҫинчен шухӑшланӑччӗ вӑл. Ih бойньӑна илсе каяс шухӑш мана килӗшмерӗ. София манпа юнашар ансӑр ҫулпа пырать, унӑн хулпуҫҫийӗсене тӳрлетнӗ, феноменальнӑй кӑкӑрне мӑнаҫлӑн каҫӑртнӑ. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе унӑн пӗҫҫи ман ҫумма сӗртӗнсе илет пулин те, вӑл, арҫын пек, мухтанмасӑр, хӑйне хӑй юратмасӑр утать .
  
  
  Хулана кӗнӗ чух эпир кивӗ плакат пек курӑнаттӑмӑр пулас. Эсир пӗлетӗр-и, ҫакӑн пек плакатсем: хресченсен паттӑр мӑшӑрӗ, пуласлӑха ҫирӗппӗн пӑхса тӑраканскер, хӑйӗн пысӑк машинин рычагӗсем ҫинче аллине тытнӑ, вӑл аллине тулӑ кӗлти тытнӑ. Анчах манӑн ун пек кӑмӑллӑ тетте пулман, софия аллинче кивӗ пӑшал тытнӑ. Пирӗн хыҫҫӑн ҫӗтӗк-ҫатӑк тумтир тӑхӑннӑ, хӗҫпӑшал тытнӑ тӗрлӗ тӗслӗ команда пырать. Пурне Те Пултаракан Турӑ . ..
  
  
  Эпир кирпӗчпе бетон ҫуртсен утравӗсем хушшипе ҫӑра ӳссе ларнӑ урамсем тӑрӑх пыратпӑр. Тахҫан аялти хучӗсем, тӗпрен илсен, табернӑсем, пӗчӗк магазинсем, мӑйкӑч ҫине йывӑҫ чаршавсем ҫакнӑ, вӗсене прилавкӑсем вырӑнне лартма май пулнӑ. Ҫӳлти хутсенче балконсем, пусмасем пур, ҫивиттисене черепица витнӗ. Анчах халӗ ӗнтӗ ватӑ Афтос вилнӗ, ҫанталӑк пӑсӑлнипе тата йӗрӗннипе суранланса пӗтнӗ, унтан вак чул куписемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те юлман.
  
  
  Вӑхӑтран вӑхӑта mimmo пӗр-пӗччен хӗрарӑмсем иртеҫҫӗ, ытларах вӗсем ура тупанӗнчен пуҫласа пуҫ тӳпине ҫитиех хура тум тӑхӑннӑ. Вӗсем, пӗр самантлӑха ҫеҫ чарӑнса тӑрса, пирӗн хыҫран ҫулсеренех ҫаврӑнса кайма васкарӗҫ. Ансӑр урамсенче пире хирӗҫ пӗр ватӑ та мӑнаҫлӑ ҫынсем кӗпӗрленсе тӑраҫҫӗ, час-часах ҫамрӑккисем, хӗрлӗ питлӗ, намӑссӑр е хӑюсӑр куҫлӑ, хӑюсӑр утаканскерсем.
  
  
  — Эсир Падрӑпа кунта ҫынсем ватӑ тесе каламарӑр-и вара? - интересленсе ыйтрӗ унран, Софийӑран.
  
  
  "Вӗсем Карак тавра пухӑннисем, эпир нумай ҫул хушши пӗлекен ҫынсем. Анчах Карак та ҫӗннисене шантарнӑ. Унӑн тутисем сунасласа илчӗҫ. "Вӗсем кунта тӗрӗс ӗҫшӗн кӗрешме килнӗ, теҫҫӗ, анчах хӑш чухне ӑна ih ӗмӗт мӗн тери тарӑн пулни ҫинчен ыйту паратӑп. Уйрӑмах Мана Карак интереслентерет.
  
  
  "Ку ухмаха ернӗ пек янӑрать".
  
  
  "Эпир ахаль вӑрӑсем мар, - терӗ вӑл. Унтан вӑл сӑмахне каласа пӗтермесӗрех шухӑша кайрӗ.
  
  
  Рим хулисенчен нумайӑшӗ пекех, Афон ос формине шӑлса тасатнӑ та храм ларакан проспект тавра симметриллӗ вырнаҫса ларнӑ. Ҫав ҫуртран нимӗн те юлманпа пӗрех, анчах эпир ун патне хӑпармалли картлашкасем патне ҫитсен, софия пӳрнипе тӗллесе кӑтартрӗ те: "Эсӗ ӑна курма пултараймастӑн ӗнтӗ, Ник. Вигилус ҫурчӗн тепӗр енче. Ку вӑл чи пысӑк та чи лайӑх ҫурт, вӑл халӗ те ытти ҫуртсенчен лайӑхрах пурӑнать, Ҫавӑнпа Та Кунта Карак чарӑнса тӑчӗ. Вӑл тахҫан, маршрут унта, - хурлӑхлӑн хушса хучӗ вӑл.
  
  
  "Вигилус, мэр, ҫапла мар-и?"
  
  
  — Гарнизон командирӗ хӑвӑртрах. Провинцисен губернаторӗ Плитра пурӑннӑ. Чӑннипе илсен, ку хула диоклетиан император-суя тӗнлӗ ҫын никӗсӗ пулнӑ. Аптос чикӗ хӗрринчи пысӑках мар пост пулнӑ, вигилус пысӑках мар гарнизоншӑн, каменоломньӑра ӗҫлекен, гладиатор пулма вӗреннӗ чурасемшӗн ответ тытнӑ.
  
  
  Эсир халӗ те анкартисемпе тӗрмесене курма пултаратӑр-ха", - тесе асӑрхаттарчӗ Пирӗн пата пырса Тӑнӑ Падра. Вӑл путнӑ амфитеатр ҫине ҫекӗлпе сулчӗ. "Вӗсем унта вилнӗ. .. е римре виличченех пурӑннӑ".
  
  
  Ӑна тӑрӑхла вӑрӑм курка вӗренет. "Вӑл халӗ те усӑ курать пулас — ха", - терӗм эпӗ, вӑл мӗнле лайӑх пулнине курса.
  
  
  — Ҫапла ҫав, - терӗ Падра малалла. "Мишеньсемпе тата спорт занятийӗсемпе эпир яланах усӑ курнӑ. Нумай пулмасть — Ха, Ҫур Гар чӗрӗ чухне, Карак унпа ытти вӑйӑ-кивӗ вӑйӑ валли усӑ курма сӗннӗ.
  
  
  "Гладиатор сӑрӗсем-и? Эсӗ шӳт тӑватӑн.'
  
  
  "Вилӗм патне мар, шӑпах вӗсем авалхи ӑмӑртусем пек". София салхуллӑн пуҫне пӑркаларӗ. "Ҫур гар ӑна ырламан, анчах Вӑл Карака хӑйӗн лейтенанчӗ вырӑнне хурса шаннӑ, ун чухне вара ку никама кӳрентермен йӑпану пек туйӑннӑ".
  
  
  — Римлянсене те, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Римлянсемпе пулнӑ пекех, унӑн чапӗ ӳснӗ". Падра, тарӑннӑн сывласа илсе, картлашкасем тӑрӑх хӑпарчӗ. "Пӗр — пӗринпе ҫапӑҫни вӑл-ӑссӑрлӑх. Хӑҫан пӗтет ку?
  
  
  — Карак ячӗпе тупа тӑватӑп, - терӗ те софия салхуллӑн, пире ҫӳле илсе кайрӗ.
  
  
  Храм валли пысӑк площадь пулнӑ, ун хыҫӗнче ҫурри ишӗлсе аннӑ вилла пулнӑ, ун йӗри-тавра стенасем пулнӑ. Нумай шухӑшласа тӑмасӑрах, эпир вилла патнелле утрӑмӑр.
  
  
  — Шӑпах сасӑламалла, - терӗ Те София, унӑн сасси чӗтренине пӗрремӗш хут илтрӗ. Арҫынсем, пӗр-пӗрин ҫине вӑрттӑн пӑха-пӑха илсе, шӑппӑн калаҫма тытӑнчӗҫ. Атмосфера лӑпкӑ: вӑйлӑ аслатиллӗ ҫумӑр умӗнхи канлӗх авӑрланӑскер, ҫакна пурте лайӑх ӑнланать. Ирхи салхуллӑ святой пирӗн хыҫҫӑн вилла ҫине тухмарӗ. Эпир ҫутатакан факелсемпе янӑравлӑ коридор тӑрӑх пыратпӑр. Унтан эпир виҫ кӗтеслӗ пысӑк пӳлӗме кӗтӗмӗр. Сывлӑшра ҫунакан ҫу шӑрши йывӑррӑн ҫакӑнса тӑрать. Ҫӗр ҫул каялла вилла пуянлӑхпа пуянлӑха илемлетнӗ: мозаика урайӗсемпе пуян фрескӑсемпе витнӗ йывӑр кавирсемпе илемлетнӗ. Халӗ кавирсем ҫук, урайӗ ҫуркаланса, пылчӑкпа витӗннӗ, ура айӗнче вӑл кӑчӑртатать, сӑрри тӗксӗмленнӗ е ҫуркаланса пӗтнӗ. Халӗ саваласа якатман йывӑҫпа икӗ тенкелсӗр пуҫне урӑх нимӗнле сӗтел-пукан та ҫук, вӗсем ҫине ҫирӗм ҫынна яхӑн тискеррӗн пӑхаҫҫӗ.
  
  
  Эпӗ кресло тӑрӑх пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче ларакан пысӑках мар тӗмеске еннелле пӑхса илтӗм. Ҫӳллӗшӗ кирек хӑш чул блокнот та пулнӑ, ӑна пир-авӑрсемпе, пит якалса пӗтнӗ тирсемпе витнӗ. Nen ҫинче ҫурӑмсӑр ҫаврака кресло, логикӑпа рим кресли текенскер, тата виҫӗ ураллӑ жаровня ларать.
  
  
  Ҫак кресло ҫинче арҫын ларать. Ӑна жаровньӑри шанӑҫсӑр ҫутӑра вӗреннӗ. Вӑл тулли, кӑтра сухалӗ унӑн питне хупласа тӑрать, пичӗ ҫинче пӗркеленчӗксемпе ҫӗвӗксем палӑраҫҫӗ. Вӑл партизансем Касторо тӑхӑнса ҫӳрекен лӳчӗркеннӗ хак тӗслӗ форма тӑхӑннӑ, унӑн вӑрӑм хура ҫӳҫӗ полицейски картузне илемлетнӗ.
  
  
  Унӑн чӗркуҫҫийӗ ҫинче АВТОМАТИЧЕСКИ пистолет выртать, ӑна вӑл юратнӑ теттене ачашланӑ пек ачашлать.
  
  
  Вӑл ман ҫине уйрӑмах интересленсе пӑхрӗ те: "Кам эсӗ?»
  
  
  "Никер".
  
  
  Вӑл sel уҫӑ кӑмӑллӑ. Ку сасӑ ҫивӗчрех. — Эпӗ сан ҫинчен илтрӗм, Картер.
  
  
  — Вӑл сирӗн ҫинчен илтнӗ. Nen ҫинчен мӗн илтнине хушса калама шаль мар ӑна. — Эсир Эван Карак, лейтенант Ҫур Гара Милана.
  
  
  "Милан" вилнӗ.
  
  
  "Ӑна пӗлетӗп эпӗ.'
  
  
  "Мӗншӗн-ха унӑн сасси текех ҫак лейтенант пулма пултараймастӑп". Карак самантлӑха сухалне шӑлкаласа илчӗ, куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. — Эсӗ начар компанире, Картер.
  
  
  "Вӗсем манӑн тусӑмсем. Эпир пурте Миланӑн тусӗсем, - терӗм эпӗ лӑпкӑн, - Анчах ӑна кунта хамӑр валли тунӑ.
  
  
  "Мӗншӗн?'
  
  
  "Милан кашкӑр тирне илес тесе".
  
  
  Тавралӑх шӑпланчӗ. Карак ман ҫине тӗксӗм те хаяр куҫӗсемпе уҫҫӑнах пӑхса илчӗ. — Ку тире-и? - хыттӑн ыйтрӗ вӑл. "Мӗн тума? Ҫак ҫула, фотографисене, музыкӑна тата кӑмӑлсӑррисен пухӑвне парас - и?
  
  
  Ман ҫумра Падра ҫав тери тарӑхса пырать, вӑл вара, ӑна лӑплантарас тесе, аллине эму хулпуҫҫийӗ ҫине хучӗ. — Ҫук, - терӗ Унӑн Каракне. "Анчах ҫакӑншӑн". Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те ҫунса кайрӗ, хӑй калаҫнӑ хушӑра хӑй тӗллӗн калаҫса пычӗ. "Милана Эпӗ Темиҫе ҫул каялла Берлинта тӗл пултӑм. Пӗррехинче вӑл мана: "Ҫук, эпӗ ӑна халех тӑван ҫӗршыва таврӑнатӑп, анчах мана нихҫан та ан ман. Хӑвӑн америка халӑхӗ патне таврӑн, мана ан ман". Вӑл та вилмерӗ, эпир ман патӑмра доллар хуратпӑр, ирӗк юратакан американецсен нумай долларне хуратпӑр".
  
  
  Ҫак самантра Карак ҫыннисем мӑкӑртатма, канӑҫсӑррӑн хускалма пуҫларӗҫ, вӗсенчен пӗри сасартӑк: "ку капкӑн", - тесе кӑшкӑрса ячӗ. Тепри: "ку эмушӑн мар!»
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те калаҫакансем ҫамрӑк ҫынсем пулнине, ахӑртнех, Каракра ҫӗнӗрен килнӗ икӗ ҫын пулнине курчӗ. Ку пӗлтерӗшлӗ пулнӑ. Вӑл платформа еннелле ҫаврӑнчӗ те, Карак куҫӗсем ман ҫине тӑрӑхласа пӑхрӗҫ.
  
  
  — Эсӗ кунта ют Ҫын, Картер, - терӗ вӑл. "Пирӗн ӗҫсем мӗнле пынине ӑнланмастӑр эсир".
  
  
  Вӑл мана палламан ҫын тесе чӗннипе ывӑнчӗ. Сасартӑк мана ҫак ылханлӑ харкашу йӑлӑхтарса ҫитерчӗ. — Эпӗ хамшӑн ҫеҫ мар, хамшӑн ҫеҫ килтӗм,-харкашрӑм эпӗ ӑна. — Ку хӗҫ пире, сана, мана, пире, пире, фотографисене, музыкӑна тивӗҫлӗ мар. Анчах вӑл пуриншӗн те уҫӑ бассейн. Ку Милан мӗншӗн вилнине пӗлтерет. Ку вӑл пӗтӗм ҫӗршыври халӑхсемшӗн ирӗклӗхпе никама пӑхӑнманлӑх символӗ".
  
  
  Каллех арҫынсем шавлани, хускални илтӗнчӗ. Самантлӑха мана хам ытла та аякка кӗрсе кайнӑ пек туйӑнчӗ. Унтан аслӑрах арҫынсенчен пӗри, сӗтел хушшинче лараканскер, тӗлӗнсе: "эсир ҫакна пирӗншӗн тума пултаратӑр-и?»
  
  
  "Ҫапла. Ҫак сӑмах сарӑлнӑ, вӑл сирӗншӗн ырӑлӑхпа укҫа-тенкӗ пулнине пӗлтерӗ. Парӑр мана ҫакна.
  
  
  Ӑна чӑнах та юратса пӑрахнӑ. Мана президента суйлама фейерверкпа ялав кирлӗ. Пӳлӗмре пӑлханни пысӑк пулчӗ, эпӗ софийӑпа унӑн бандине кунтан чӗррӗн туртса кӑларма пултарассӑн туйӑнчӗ.
  
  
  Тепӗр дискусси шавӗнче старик сасси уҫҫӑнах илтӗнет. "Ку тире пирӗн памалла, тетӗп эпӗ", - терӗ вӑл. "Пирӗн кӗрешӳ ҫинчен тӗнче илтмелле, картер пултарать пулсан... .. '
  
  
  — Пустуй япала, - терӗ Карак. "Ку пӗтӗмпех суя. Ҫаплах-ха . .. "Унӑн йӳҫӗ куҫӗсем тӗлӗнмелле йӑлтӑртатма пуҫларӗҫ, вӑл ерипен кулма пуҫларӗ. Ку илемсӗр кулӑ пулчӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ, сӑрӑ тир тирне илчӗ те ӑна асаплӑн чӑмӑртаса тытрӗ. — Ҫак хӗҫ кирлӗ-и? Юрӗ, пыр ун патне. Эсир софийӑпа Е Падрӑпа юнашар пуласшӑн мар эпӗ, вӑл сирӗн чеелӗхӗр пулсан, мана дискредитацилесшӗн. Ку вӑл, ахӑртнех, ҫавӑн пек пулнӑ пулмалла. Вӑл тем тума та чее курӑнать. Анчах эпӗ ун патне пытӑм та, вӑл мана чарӑнма хушсан, аллӑма тӑсрӑм. Унтан вӑл тирне ман урасем патне пӑрахрӗ. Ӑна ee ярса тытрӗ те, мӑйӗ ҫинче пӗчӗк минут шыраса, пӳрнисемпе хӑвӑрт nah тӑрӑх сӑтӑрса илчӗ. Хӑйӗн шыравӗсене Карачран пытарас тесе, вӑл ӑна икӗ-виҫӗ хутчен ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  Унтан унӑн тирне урайне ӳкерчӗ. — Карак, - терӗм эпӗ сиввӗн. - Ку Милана кашкӑр мар".
  
  
  Карак хартлатса илчӗ, унӑн алли пистолетне хыттӑн чӑмӑртарӗ. Ҫак сасӑ хыттӑн та хӑрушшӑн илтӗнет. "Айван ан пул. Ҫав кашкӑр вилнине вӑл хӑй курнӑ та тирне сӳсе илнӗ. Эсӗ мана суеҫ тетӗн-и?
  
  
  "Ку Милана кашкӑр мар".
  
  
  Карак, ҫиленнипе пӳлӗне-пӳлӗне, пӗтӗм вӑйӗпе туртӑнчӗ, унтан сасартӑк кулса ячӗ. Ку ҫын, паллах, ухмаха ернӗ ҫын пулнӑ, ку вара ҫӗр хут хӑрушӑрах ӗҫ тунӑ, анчах ун пек тума май килмен. Вӑл хӑйӗн ҫыннисем еннелле ҫаврӑнчӗ, унӑн мӑнтӑр пичӗ тӑхлан пек пулса тӑчӗ. "Унӑн паттӑрлӑх пур, Ку Картерӑн", - ҫилӗллӗн сывласа илчӗ вӑл. "Вӑл килет те, эпир ӑна пӑхӑнса тӑракансем пек, ку манӑн тир мар, мана ултавшӑн айӑплать пек. Ну, шӳт те вара!'
  
  
  Ҫамрӑк ҫынсем унпа килӗшрӗҫ пулмалла. Вӗсем ман ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхса тӑчӗҫ пулин те, пире, фотографисене, музыкӑна, алла ҫӗҫӗсемпе пӑшал тытса тӑракан пысӑках мар ушкӑнран, кулса ячӗҫ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Ӑҫта чӑн-чӑн кашкӑр? — Эсӗ ҫакна пытаратӑн-и?
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ сасартӑк кулма чарӑнчӗ, окорок евӗрлӗ аллисем МАБА ярса тытрӗҫ те вӑл мана кӑкӑртан тӗллерӗ. "Тирне ил, - терӗ вӑл; ҫак сасӑ, ланцет пек, кӗрлеве ҫурса, сивӗ те уҫӑмлӑ пулчӗ. — Ил ӑна, Картер. Илсе кай хӑвӑн шакалусене, ӑна сирӗн тавра пӗҫериччен, пурне те супӑньпе.
  
  
  Падра хыҫалтан: "Эсӗ Кунпа мӗн тумаллине пӗлместӗн пулас, Карак", - тесе мӗкӗрсе янӑ.
  
  
  Карак тарӑхса сурчӗ, унӑн пуҫ пӳрни спусковой ҫекӗл ҫинче шуралса кайрӗ. Ih сӑмах ирӗке тухасса кӗтекен ҫынсен хаярлӑхӗ ӳссех пычӗ. Ку вӑл бойня пулнӑ пулӗччӗ, урай юнпа вараланса пӗтнӗ пулӗччӗ. Карак тӑчӗ. Унӑн куҫӗсем ӑссӑрла йӑлтӑртатаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна ярса тытрӗ те малалла сикрӗ. Пӗр ҫын, Карака хӳтӗлес тесе, ура ҫине тӑчӗ. Нумай шухӑшласа тӑмасӑрах, вӑл унӑн винтовкине туртса илчӗ те ӑна прикладпа питӗнчен ҫапрӗ. Кӑшкӑрса ярса, вӑл месерле ӳкрӗ. Ман хыҫра Карак ҫыннисем, вӑрманти хӑвӑрт юхакан пушар пек, ҫав тери хӗрсе кайнипе кӑшкӑраҫҫӗ. Эпӗ хӑвӑрт атакӑланипе тӗлӗннӗ Карак ларкӑч ҫине такӑнчӗ те тӗлӗнмелле чӗриклетсе ӳкрӗ. Вара ӑна ҫӳҫӗнчен ярса тытрӗ, ҫӳлелле туртрӗ те пистолетне ҫак вӑйсӑр пӳрнесенчен туртса кӑларчӗ.
  
  
  Ӑна шӑпах хӑйӗн ҫыннисем платформа штурмлама хатӗрленнӗ вӑхӑтра кӗпҫине чиксе лартнӑ. Ӑна кӑшкӑрса ячӗ. - Чарӑнӑр!"Е вӑл чи малтан вилет!
  
  
  Арҫынсем шӑпланчӗҫ, пӗр самантлӑха вӗсем хытса тӑнӑ пек туйӑнчӗ. Хӑшӗ-пӗрисем, эпӗ ҫакна асра тытнине ӗненмен пек пулса, пӑшалӗсене перӗнчӗҫ, анчах никам та хӑрамарӗ.
  
  
  — Падра, — кӑшкӑрса ятӑм эпӗ, - София. Ытти те. Килӗр кунта.'
  
  
  Вӑл ман пата ҫитсен, Падра чунтанах кулса ячӗ.
  
  
  — Эпӗ сирӗн пирки иккӗленмен, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, - Эпӗ те сана каллех туртса кӑларатӑп. Май пур-и?
  
  
  — Ав ҫавӑнта, - тенӗ Падра, сулхӑнра пытаннӑ хапха ҫине кӑтартса. Пирӗнпе хапха хушшинче пӗр вуникӗ салху арҫын тӑрать.
  
  
  — Хуш вӗсене, Карак, - терӗм эпӗ, вӑл ман ҫине чалӑшшӑн пӑхса илчӗ, куҫӗсем хӗп-хӗрлӗ хӗрелсе кайрӗҫ, ҫамки ҫине банк тумламӗсем тапса тухрӗҫ. Ӑна каллех пӗверӗнчен хыттӑн тӗкрӗ. Вӑл приказ пачӗ те, ҫынсем, мӑкӑртатса, эму каланине итлерӗҫ.
  
  
  Кунӗпех сукмак пулса тӑчӗ. Ӑна платформа ҫинчен сӗтӗрсе антарма тытӑннӑ. Вӑл такӑнчӗ, анчах ӑна суйласа илме май пулмарӗ. Вӑл эму аллине хытӑрах чӑмӑртарӗ те, ӑна хӑваласа ҫитес тесе, пистолетне аяк пӗрчинчен шала чиксе лартрӗ. Вӑл ҫак хӑрушӑ банкӑн шӑршине туйрӗ.
  
  
  — Эсӗ чӗрӗ юлаймастӑн, йытӑ, - йынӑшса ячӗ вӑл.
  
  
  "Апла пулсан, санӑн та пурӑнмалла мар", - салхуллӑн сӑмах пачӗ ӑна эму. "Эсӗ те пирӗн пекех нумай пурӑнӑн".
  
  
  Ҫак ҫул урлӑ каҫсанах эпир ӑна вӗлеретпӗр тесе шутланӑ пулмалла Карак. Мӗншӗн тесен вӑл хӑй те ҫавӑн пекех тунӑ пулӗччӗ. Ним тума аптранипе вӑл чаваланать, ҫыртать. Ҫак вӑхӑтра хӑй мӗн тунине эпӗ ӗненместӗп. Nen хулинче выльӑхла хӑраса ӳкни ытла та вӑйлӑ пулнӑ. Анчах ман алӑ ҫав ҫӑвар патне, ӑна хирӗҫ кӗрешнӗ чух, ытла ҫывӑхах пулчӗ те, вӑл ӑна ҫыртса илчӗ. Манӑн реакци ирӗксӗр те автоматла реакци пулчӗ: ӑна пистолет ӳкерчӗ. Ӑна ҫаплах алӑран тытса тӑрать-ха, анчах падра ӑнсӑртран ман ҫине такӑнчӗ те, мана хирӗҫ тӑракансенчен тата хытӑрах такӑнса, Ирӗке тухрӗ. Вӑл йӗри-тавра ҫавӑрса илнӗ ҫӗртен кӑшкӑрса ҫӗмӗрсе тухрӗ. "Ih вӗлерӗр. Ih вӗлерӗр.'
  
  
  Хама ылханма та вӑхӑт пулмарӗ. Турккӑсен кивӗ хӗҫӗ мана хаяррӑн пырса ҫапрӗ. Вӑл хутланса ларчӗ те, япала манӑн скальпа пырса перӗнчӗ. Унтан ӑна тепӗр май курчӗ те, пӗшкӗнсе, чи пысӑк пусма таткине ҫурса тӑкрӗ, сцена ҫинче вӑл сӗтел ҫитти пек ишӗлсе анчӗ. Вӑл пирӗн хыҫран йӑпшӑнса пыма хӑтланакан темиҫе арҫынпа пӗрле урайне анса ларчӗ. Унтан тренога сулӑнса кайрӗ те кӗмсӗртетсе ӳкрӗ. Ҫунакан ҫу сывлӑшра сарлака пӗкӗ пек сапаланать. Вутлӑ ҫумӑр чашкӑрса сивӗ урайне сирпӗнет, лава юхӑмӗсем ҫулӑм пек ялкӑша-ялкӑша илеҫҫӗ, пӳлӗмре сехӗрленӳпе сехӗрленӳ ҫуратать. Тӑхӑр ҫын, хамӑр тавра сылтӑмран та, сулахайран та ҫапа-ҫапа, алӑк патнелле чӑмрӗҫ. Карак шуйттана тата хӑйӗн ватӑ йыттине пӗрле ылханнӑ. Падра хӑйӗн кӗлеткине, хӑйӗн ылханнӑ чухнехи пекех, хӑвӑрт ывӑтнӑ. София ватӑ Mannlicherпа бейсбол инкекӗпе усӑ курнӑ. Эй, тӗллеме май пур пулсан та, ҫак ордӑна хирӗҫ пӗртен-пӗр пӑшал сасси кӑна сахал.
  
  
  Аякран ман пата тата тепӗр арҫын пычӗ. Ӑна ҫав тери хытӑ ҫапнипе вӑл тӳнтерсе янӑ жаровньӑра каялла сиксе ӳкрӗ. Вӑл сӑпса йӑвине лекнӗ пек, кайри йӗмӗн йӑсӑрланакан пайне аллисемпе ҫапа-ҫапа, тискер ташӑра сиксе илнӗ пек каласа хучӗ. Падра ҫаврӑнчӗ те София ҫине тапӑнма хӑтланакан ҫынна ураран ӳкерчӗ. Виҫҫӗмӗшӗ хӑйӗн 45-мӗш калибрӗпе усӑ куриччен кӗске ураллӑ пулнӑ. Тепӗр икӗ ҫын ман паталла асӑрханса ҫывхарчӗҫ те, мана пуҫран ҫапма хатӗрленсе, ура ҫине тӑчӗҫ. Падра пӗрне ҫаклатса илнӗ, ӑна теприне илнӗ, вара эпир иксӗмӗр те ih пӗр-пӗрин пуҫӗсемпе ҫапӑнтӑмӑр. Вӗсем ih ыттисене таптаса лапчӑтма икӗ ҫӑмарта пек ӳкрӗҫ. Ку пуринчен ытла барра ӗлӗк-авал ҫапӑҫнине аса илтерет.
  
  
  Юлашкинчен эпир пӗренесене каштасемпе ҫирӗплетсе лартнӑ пысӑк кивӗ кун патне ҫитрӗмӗр. Эпир ӑна уҫрӑмӑр та che-пуҫ пӳрнине ҫапса хуҫрӑмӑр. Кӑшкӑрнӑ сасса хупласа, падра кун затворне шалтлаттарса хупрӗ.
  
  
  "Пӗр вӑхӑтлӑха эй ih тытса чармалла пулать", - терӗ вӑл.
  
  
  — Тен, пӗр минутлӑха, - терӗм эпӗ салхуллӑн, алӑкран хаяррӑн шаккарӗҫ. Вӑл приказсем мӗнле кӑшкӑрнине те илтнӗ. "Нимӗнле пуртӑ та, ухмахсем те ҫук. Ҫав шуйттан алӑкне татӑкӑн-татӑкӑн вакласа тӑкӑр. Сирпӗнтерӗр ӑна. Ih вӗлерӗр. Тарма ан парӑр вӗсене.
  
  
  Тӗттӗмре суккӑр ҫын пек курӑнакан ҫынсене шутлас тесе, вӑл хӑвӑрт йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Эпир улттӑн ҫеҫ тӑрса юлтӑмӑр, пӗр ҫын ыратнипе йынӑшать, хӑрах алли хуҫӑлнӑ ҫунат пек вӑйсӑр, вӑл шутланӑ ҫӗре хӗстерсе лартнӑ, тепри юнпа вараланса пӗтнӗ.
  
  
  "Мӗнле алӑк ку?"- тесе ыйтнӑ унран Падрӑран.
  
  
  "Эсӗ вӗсем ҫав путсӗр серальшӗн ҫавӑн пек алӑкпа усӑ курӗҫ тесе шутланӑ-и?»
  
  
  "Ну, ӑҫта каятпӑр-ха эпир?"
  
  
  Pass-урама тух, - терӗ вӑл.
  
  
  "Апла пулсан, эпир виллӑран пӑрӑнса кайиччен, — терӗ ӑна эму.
  
  
  Падра тӗттӗмелле, тӗттӗмлӗхпе хупланнӑ ансӑр коридора кайрӗ. София мана алӑран ярса тытрӗ те, татти-сыпписӗр тенӗ пек ятлаҫа-ятлаҫа, куҫа курӑнман ванчӑксенчен такӑна-такӑна, юнашар утса кайрӗ.
  
  
  Чернил сӗмлӗхне кӗнӗ чухнехи пекех, эпир каллех, пӗр самантлӑха куҫа йӑмӑхтаракан хӗвел пайӑрки ҫине, сиксе тухрӑмӑр. Йӗри-тавра халиччен курман тӗксӗм мӗлке курӑнса кайрӗ. Таткаланса пӗтнӗ шӑнӑрсемпе нервӑсем ҫырлахнине туйса, вӑл хӑй сисмесӗрех ӑна касса пӑрахрӗ. Падра кӑшкӑрса ячӗ те, эпир пурте виллӑн хыҫалти картиш тӑрӑх вӗҫтерсе пыракан пысӑк кӗлетке хыҫҫӑн кайрӑмӑр. Атӑ сасси пирӗн хыҫра пурӗ те темиҫе фут ҫеҫ.
  
  
  Эпир вилла йынӑшма тытӑнтӑмӑр, вӑл тӗлӗнмелле майпа хӑтӑлса юлнӑ. Падрӑпа ытти виҫӗ арҫын пирӗн урлӑ каҫрӗҫ те, софийӑна вӗсем хыҫҫӑн тӗртсе ярас тесе, ривэн чарӑнса тӑчӗ. Вӑл мана ҫӳлтен, урипе стенан тепӗр енне тӗренсе, алӑ пачӗ те, эпир пӗрле урама, тепӗр енне, тухрӑмӑр. Пӗҫертсе яракан тӑхлан чашкӑрса илчӗ те эпир халь ҫеҫ ларнӑ стенан ҫӳлти пайне ҫатлаттарчӗ.
  
  
  Падра пирӗн хӑш еннелле каймаллине ҫекӗлпе тӗллесе кӑтартрӗ. Эпир Карак ҫыннисем стена тепӗр енче унталла-кунталла чупкаланине, сапаланчӑк вырӑн шыранине илтрӗмӗр. Унтан эпир кӗтесрен пӑрӑнса ансӑр тӑкӑрлӑкпа антӑмӑр, картиш урлӑ каҫрӑмӑр та ишӗлсе аннӑ ҫуртсен лакӑм-тӗкӗмлӗ ишӗлчӗкӗсем тӑрӑх вӗҫтертӗмӗр.
  
  
  "Кунта, вӗсем кунта!"пирӗн хыҫра кӑшкӑрни илтӗнчӗ. Эпир каялла ҫаврӑнса пӑхма та хӑяймарӑмӑр. "Вӗсем кунта иртсе кайрӗҫ. Кунта! Ih касӑр.
  
  
  Падра Тахҫан шыва кӗмелли Ҫуртра термахсенче ҫухалчӗ. Хӑй вӑхӑтӗнче вӑл пуян та илемлӗ ҫурт пулнӑ, уйрӑммӑнах ҫакӑн пек инҫетри заставӑшӑн.
  
  
  Аптос. Анчах гладиаторсен икӗ турнирӗ хушшинче вӗсен урӑх ним тумалли те ҫук пулӗ. Эпир калидариума кӗтӗмӗр, джакузи хӗрринчи пысӑк залра, хамӑра хӑтлӑ туйма ытла та уҫӑ. Карак ҫыннисем курӑнсанах, эпир кӗҫӗн пӳлӗмсем патнелле хыҫалтан чупрӑмӑр.
  
  
  Эпир тахҫан сивӗ мунча пулнӑ фригидарий патне пытӑмӑр, пирӗн таврара пӗр-пӗччен ҫаврӑнкаласа ҫӳретчӗ, кӑкӑртан юн ҫапатчӗ. Эпир ӑна, вилӗскере, ҫавӑнта хӑвартӑмӑр та, хывӑнмалли пӳлӗмӗн кӗҫӗн аподитерийӗ, римри аналог урлӑ каҫса, аялти шая антӑмӑр.
  
  
  — Мӗн шут тытнӑ ҫав Падра? - ыйтрӗ унран, софийӑран, йывӑррӑн сывласа. "Пирӗн ihран иртсе кайма шанчӑк ҫук".
  
  
  "Эпир . ... эпир канализаци патне ҫитме тӑрӑшатпӑр, - пӳлӗне-пӳлӗне пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  Падра хӑйӑрлӑ пысӑк ещӗк умӗнче чарӑнса тӑчӗ. Аялта тӗттӗм ҫеҫ курӑнать. — Аялалла, - кӗскен хушрӗ те вӑл, пӗр иккӗленмесӗр чӑмрӗ. Эпир ун хыҫҫӑн ним курмасӑр пытӑмӑр та шыва, пылчӑк ӑшне антӑмӑр. София ман кӑкӑр ҫине ларчӗ те мана пылчӑк ҫине тӗртрӗ.
  
  
  — Хӑвӑртрах, хӑвӑртрах, - терӗ те падра ҫине тӑрсах, эпир такӑна-такӑна ун хыҫҫӑн утрӑмӑр, ҫав ура сасси илтӗнессе ытларах шанса пытӑмӑр. Юлнӑ икӗ арҫын каялла чакнине хӳтӗлеҫҫӗ.
  
  
  — Уруна ӑҫта пусатӑн, ҫавӑнта сыхлан, - асӑрхаттарчӗҫ мана софия. "Эпӗ атӑ-пушмак тӑхӑнмастӑп".
  
  
  — Мӗн пулчӗ сан атӑ-пушмакна?
  
  
  — Пӗтрӗмӗр, - терӗ те вӑл кӗскен, малалла каларӗ. Вӑл унпа юнашар чупать, манӑн йӗм урасем ҫумне ҫыпҫӑнса ларнӑ, пӗҫҫин шалти енчи тирне сӑтӑраҫҫӗ. Эпир лабиринт витӗр, шӑршлӑ, тӗттӗм туннельсем витӗр, пӗр вырӑнта нумайччен чарӑнса тӑмасӑр, анчах коридорсем тавра яланах пӗр еннелле е тепӗр еннелле пӑрӑнатпӑр. Пирӗн хыҫран йӗрлекенсем кӑшкӑрни тата shaggy кӑшкӑрни пирӗн тавра янӑраса тӑрать, ҫавӑнпа та ih ҫула е ӑҫталла каймаллине никам та пӗлмест. Эпир йывӑррӑн сывласа малалла чупрӑмӑр.
  
  
  Унтан ыйтма ӗлкӗрчӗ. — "Эпир кунта пытанасшӑн-и?"
  
  
  "Ҫук . .. Ҫук . Пире парас мар тесе, вӑл алӑксене мӗнле сыхлать-ха?.. эхер те. .. йӗкехӳресемпе тытӑҫура. Пирӗн каймалла . .. эпир лагерь вырнаҫнӑ карьера ҫитмелле. Эпир кунта . ... хӑрушсӑрлӑхра,-терӗ софия.
  
  
  Сасартӑк эпир хамӑр умра, тепӗр кӗтесре, чул тӑрӑх чупакан ура сассине илтрӗмӗр. Кӗтесрен кӗлетке тухса тӑрсан, Падра хаяррӑн чарӑнса тӑчӗ те, уҫҫӑнах тенӗ пек, ман ытамалла утрӗ. Ӑна сарса ячӗ те пӗтӗм вӑйран эму пурнӑҫне тӑрӑнтарчӗ. Ҫак ӳпке витӗр сывлӑш тухрӗ те, вӑл пуҫне лапӑрчӑк шыва чикрӗ.
  
  
  Вӑл кӗтесрен тухса маузерне ман ҫине хурсан, иккӗмӗш ҫын аяккалла пӑрӑнчӗ. Пӑшал сасси илтӗнессе кӗтсе, вӑл хӑй тӗллӗнех хытса тӑчӗ. Анчах ҫак самантра ман хӑлхара аслати пек сасӑ илтӗнсе кайрӗ те, ҫав тӗллев хӗрлӗ пӑнчӑра ҫухалчӗ. Арҫын чул ҫине тӗшӗрӗлсе аннӑ та, Ӑна сулахай аллинче пистолет тытса Тӑракан Падрӑна курнӑ.
  
  
  Вӑхӑта сая ямарӗ. Каракри ытти ҫынсем, пире вӗлерме хӑтланса, кӗтесселле переҫҫӗ. Тӑхлан ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарчӗ те, пирӗн хӑлха ҫумӗнчи чул ванчӑкӗсемпе пульӑсем увертюра тӑрӑх шӑхӑрса кайрӗ.
  
  
  Вӑл маузерне ҫӗклеме пӗшкӗнчӗ, Анчах Падра: "Эсир Карак хӗҫпӑшалне кӑмӑлламан Пулӑттӑр-и?" - тесе ыйтрӗ.»
  
  
  "Паллах, анчах эпӗ ӑна пӑрахрӑм".
  
  
  Вӑл мана ҫаплах мӑкӑрланакан пистолет тӑсса пачӗ. "Командир заместителӗ пулнӑ май, ӑна хӑй валли ҫапла тума хушнӑ, анчах чӑннипе вӑл сан патӑнта пулмалла".
  
  
  — Тавтапуҫ, Падра, - Терӗм Те Эпӗ Маузера Илтӗм.
  
  
  — Вӗсем амфитеатр патне ӑна кӗтнинчен хӑвӑртрах ҫитрӗҫ, - терӗ вӑл пульӑсем тискеррӗн шакканӑ хушӑра. "Халӗ эпир капкӑна каятпӑр".
  
  
  — Урӑх май ҫук-и?
  
  
  Анчах ку нумай пулмасть пулнӑ. Эпир таврӑнсан, вӗсем кӗтесрен сиксе тухаҫҫӗ те пире татӑкӑн-татӑкӑн персе пӑрахаҫҫӗ.
  
  
  — Эпир ун пек тумасан, — терӗ софия шикленсе, - вӗсем, пирӗн хыҫра тӑракансем, пире хӑваласа ҫитӗҫ те вӗлерӗҫ. Ку шанчӑксӑр.
  
  
  "Ну, — терӗм эпӗ, - тен, ӑна сая янине тавӑрма пултаратӑп". Ӑна пӗр минутрах туртса кӑларчӗ те газ бомби туртса кӑларчӗ.
  
  
  Ку ҫӗнӗ, лайӑхлатнӑ верси пулнӑ: сахалтарах, ҫӑмӑлтарах, концентрациленӗ. Вӑл бат пек пысӑк та формӑллӑ пулнӑ, ҫавӑнпа та кирлӗ вӑхӑтра ӳксен, вӑл ӑнсӑртран ӗҫлеме пултараймасть. Ӑна чека туртса кӑларчӗ те, манӑн икӗ ҫеккунт пурччӗ.
  
  
  Ӑна пирӗн умри кӗтессе ывӑтрӗ, унта вӑл тепӗр енче тӑракан арҫынсен ушкӑнӗ хушшипе иртсе кайрӗ. Хӑй таврашӗнчи пӗр ҫынна эй, ҫара ҫӗре пырса ҫапӑнсан, бомба шартлатса ҫурӑлсан, вӑл хӑраса кӑшкӑрнине илтрӗ. Шав-ПСИХОЛОГИ эффекчӗн ҫурри, АХ меслечӗсем каларӗшле. Алӑк тӗтӗмпе, ӗнӗкпе тулса ларчӗ.
  
  
  Пӗр самантрах Карак ҫыннисем хашкама пуҫланине илтрӗмӗр, унтан йынӑшни, хаяррӑн чӗнни илтӗнсе кайрӗ. Халӗ вӗсем сулланкалаҫҫӗ, ну, хӑсас килет, ӳпкисем ыратнинчен те ытларах ҫурӑлаҫҫӗ.
  
  
  Вӗсенчен пӗри, ыратнипе тата ӑш пӑтраннипе ҫурмаран хутланса, кӗтесрен тухса ӳкрӗ, унӑн сӑн-пичӗ асаппа улшӑннӑ. Падра тискеррӗн мӗкӗрсе янӑ та хӑйӗн ҫекӗлне ҫын мӑйне чикнӗ. Вӑл вӑкӑр пек ӳкрӗ.
  
  
  — Ан сывлӑр, - асӑрхаттарса кӑшкӑртӑм эпӗ, - Тарар!"Эпир чупрӑмӑр. Эпир ҫаврӑнтӑмӑр та падра тепӗр туннель тупичченех хамӑр килнӗ еннелле вӗҫтертӗмӗр. Эпир ун ӑшне кӗтӗмӗр те, вӑл пире каллех ҫӗр айӗнчи трубасен тетелӗсем урлӑ, тӑвалла, айккинчи коллекторсем патне илсе кайрӗ, унтан каллех аялалла, тӗп коллекторсене анас тесе, тепӗр чухне авкаланса, ҫаврӑна-ҫаврӑна аялалла ертсе кайрӗ. Вӑл ӑҫталла каймаллине те пӗлмест. Эпир тарни тӗлӗнмелле свода характерне йышӑнчӗ.
  
  
  Пӗр самантра эпир хамӑр пуҫ тӑрринчи шупка пӗлӗтелле хӑпаракан ҫурри ишӗлсе аннӑ пусмаллӑ ишӗлчӗк шӑтӑк айӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр. Эпир ҫӳле мӗн май килнӗ таран хӑвӑртрах хӑпартӑмӑр та, ҫак ҫул сыхланманнине пӗлсен, кӑштах сывлӑш ҫавӑрса илтӗмӗр.
  
  
  Шӑтӑка чулсемпе тӗмсем туллиех тулнӑ уй уҫать. Уйӑн тепӗр енче аялалла анакан чул ту пулнӑ, эпир ун вӗҫне ҫитсен, Падра аялалла тӗллесе: "Ну! Эпир ун тӑрӑх кайӑпӑр, унтан карьера.
  
  
  Каменоломня пысӑк айлӑм пулнӑ, вӑл улӑпла алтнӑ пек курӑннӑ. Ку енсем ҫӑмламас та тӗрӗс террасӑсем пек, тымарлӑ хӑмӑр чул тусемпе парапетсем пек, вӗсене йӗплӗ чӑтлӑхсемпе тата илемсӗр те лутра йывӑҫсем хупӑрласа тӑраҫҫӗ. Вӑл аялалла аннӑ чухне рим чӑпӑрккисем айӗнче ҫапкаланакан чурасене курнӑ пекех туйӑннӑ.
  
  
  — Тахҫан Эпӗ Берлинра пурӑннӑ, - терӗ софия салхуллӑн. "Унтан Аптосра. Халӗ сасӑлав кунта.
  
  
  Ку килӗшӳ ҫиппи пулмалла.
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  Лагерь хӗвеланӑҫ карьера пек тӳремлӗхре ларать. Вӑл ишӗлсе аннӑ икӗ хӳшӗ тавра ларать, вӗсем, ман шутпа, легионер казармисем тата команднӑй пункт пулнӑ. Паллах, ӑна чурасен восстанийӗ пулма пултарассинчен сыхлама шутланӑ, пӗр алӑк ҫеҫ, ытти тайлӑмӗсем вара чӑнкӑ та пачах пырса кӗмелле мар. Ку вара, ытти лару-тӑру вӑхӑтӗнче хӳтлӗх пулма пултарнӑ таран, хӑрушсӑрлӑх та, хӑрушсӑрлӑх та ҫителӗклӗ пулнӑ.
  
  
  Ту ҫинчи сывлӑш сивӗ, халӗ те, кӑнтӑрла та, чи пысӑк пӳрт йынӑшнӑ вӑхӑтра та пысӑках мар вут ҫунать. Арҫынсенчен пӗри ҫурӑмӗпе ҫав йынӑшу ҫумне тӗршӗнчӗ те, сӑмса айӗн юрласа ячӗ. Тепӗр арҫын, винтовкине чӗркуҫҫи ҫине хурса, ним пытармасӑр хапха умне ларчӗ те пӗртен-пӗр сукмак ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл чи пӗчӗк хӳшӗре пулнӑ, вӑл унта ҫул ҫӳренӗ, фотографисем, музыка туса ирттернӗ, ҫывӑрмалли пӳлӗмсем, кухньӑсем, кладовойсем тата хӗҫпӑшал таврашӗсем тунӑ. Манпа Пӗрле софийӑпа Падра пулчӗҫ. Виҫҫӗшӗ те матрац ҫине кукленсе ларнӑ, фотографисем, музыка, пӳлӗмре чи меллӗ вырӑн. Пирӗн пӗр бутылка эрех пурччӗ, вӑл эпир пӗр-пӗринпе калаҫнӑ хушӑра часах вӗҫленчӗ.
  
  
  — Пире текех чӑрмантармӗ, - терӗ падра хулӑн сасӑпа. — Ҫук, халлӗхе эпир кунта хӑрушсӑрлӑхра.
  
  
  "Вӑл тапӑнсан, эпир унпа ҫапӑҫма нумаях юлмарӑмӑр, - терӗм эпӗ. - эпир сирӗнсӗр тата мансӑр пуҫне тӑваттӑн".
  
  
  — Ҫапла, Анчах Карак пӗрре, Афон йӗри-тавра хӑваласа кӑларса, ҫапӑҫу малалла тӑсма кунта килнӗ чухне, лагере штурмлама хӑтланнӑ. Эпир, паллах, поражени ҫине пемерӗмӗр, анчах ӑнсӑртран темиҫе ҫынна амантрӑмӑр. Ку уншӑн мораль тӗлӗшӗнчен пысӑк ҫӗнтерӳ пулнӑ".
  
  
  "Ун чухне пирӗн ҫынсем нумайччӗ", - терӗ софия. "Ҫапах та ик-виҫӗ лайӑх стрелка тапӑннине сирсе яма пултарать".
  
  
  — Мана тата ытларах пӑшӑрхантарать, — тенӗ падра, - ку вӑл пире хупӑрласа илни, эпир выҫӑпа тата шывсӑр антӑхса виличчен кӗтни пулать. Ҫак ҫамрӑк рекрутсем платона ҫавӑрса илнӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — "Мӗнле нумай тытӑнса тӑма пултарӑпӑр-ха эпир кунта?"
  
  
  Падра пӗр ывӑҫ тӑпра илнӗ те, пӳрнисем витӗр хуллен сӑрхӑнса тухма ирӗк панӑ. Вӑл чӗнмерӗ.
  
  
  — Тутанса пӑхтӑр,-терӗ софия. "Эпир нихҫан та парӑнмастпӑр".
  
  
  Падра вӑл хирӗҫ тӑнинчен кулса янӑ. "Эсӗ хӗрарӑм пек лайӑх ҫапӑҫатӑн".
  
  
  — Санӑн тирне хӑтарма ҫителӗклӗ-и? - мӑнкӑмӑллӑн ответлерӗ вӑл. - Е Эпӗ сана Чутах вӗлермен чухне ҫӑлса хӑварнине мантӑн-и эсӗ?
  
  
  Улӑп ӳсӗрсе илчӗ, каллех ман еннелле ҫаврӑнчӗ те темӑна васкавлӑн улӑштарчӗ. "Сӑмах майӗн каласан, тирсем ҫинчен, ку чӑнах та ман тир мар-и?»
  
  
  Вӑл софия ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл пуҫне сулчӗ те, лешӗ эму еннелле ҫаврӑнчӗ. "Мӑйӗ ҫинче кӗсье пулман. Ку мӗнле кашкӑр тирӗ пулнине эпӗ пӗлместӗп, Анчах Вӑл Милана кашкӑр мар.
  
  
  — Тьфу, - тенӗ падра. "Эпир Пурте Карак юмахӗсемпе ухмаха тухрӑмӑр . Анчах чӑн-чӑн тирӗ ӑҫта вара?
  
  
  — Анчах Кам Пӗлет ӑна, - мӑкӑртатса илчӗ София.
  
  
  Манӑн ҫакна пӗлмелле пулать.
  
  
  Вӗсем пирӗн ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗҫ. — Эсӗ каялла таврӑнма хатӗрленнине астӑватӑн-и? - ыйтрӗ Падра.
  
  
  "Ҫук, - терӗ софия тӗлӗнмелле хӗрӳллӗн. "Ку пӗрре курнипех ҫителӗксӗр пулчӗ, Карак пире кӗтмен те. Халӗ вӑл хатӗр, хӗрхенме пӗлмест".
  
  
  Вӑл тӑчӗ те, читлӗхри тискер кайӑк пек, пӳлӗм тӑрӑх уткаласа ҫӳреме пуҫларӗ. "Эпӗ вӑл халӗ мӗн те пулин уҫҫӑн тӑвасса кӗтет пулӗ тесе шутламастӑп. Эпир халӗ, вӑл халӗ те эпир оборонӑра тӑратпӑр тесе шухӑшланӑ вӑхӑтра, ӗҫе тытӑнсан. .. '
  
  
  "Ах,анчах ку арҫынсен ушкӑнӗ аялта", - терӗ Падра, пуҫне сулкаласа. "Ҫаплах-ха . .. '
  
  
  — Куратӑн — и, - йӑлӑнчӗ софия. — Ан тӑрӑш, Ник. Тархасшӑн...'
  
  
  "Ир-и, кая-и, кун урлӑ каҫмалла пулать пирӗн, ҫавӑнпа та эпӗ ӗлӗкхинчен мӗн чухлӗ лайӑхрах пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  "Ник тӗрӗс калать, София". Падра ассӑн сывласа ура ҫине тӑнӑ. "Пирӗн лагерь капкӑн пулса тӑчӗ. Пирӗн каймалла.
  
  
  "Аван. Анчах пирӗн аптоса таврӑнмалла мар.
  
  
  "Мӗнле? Эсӗ астӑватӑн-и, эпир хӗнесе тӑкнӑ йытӑсем пек таратпӑр та тӳрех Хураха ҫӗнтеретпӗр? Эпир нихҫан та парӑнмастпӑр тесе каламарӑн-им эсӗ?
  
  
  Салонра аван мар шӑплӑх тӑрать. Чул стенасен ансӑр чиккисенче эпир сывлани питӗ хытӑ илтӗнет. Падра ман пата пычӗ те, тем ҫинчен систернӗ пек, ҫекӗлне ҫӗклерӗ.
  
  
  "Эпӗ хамӑр ҫӗршыв ҫыннисене пӗлетӗп. Ih сӑмаха уссинчен пӑрса яма пултаракан Кӗмӗл чӗлхесӗр Карак пулмасан, вӗсем тӗрӗс ӑнланӑва итлеҫҫӗ. Ку тирсӗр вӗсем ӑна ҫаппа-ҫарамас курӗҫ. Тепӗр темиҫе сехетрен ҫак ҫынсем кӗтсе ывӑнӗҫ, ih ҫилли кунран-кун сивӗнсе пырӗ. Тен, эпир каярах шӑвӑнса тухма пултаратпӑр.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Канализаци урлӑ?"
  
  
  "Ҫапла . .. ҫук та. Кам пӗлет, анчах рим хулисенче ӑшӑтмалли тӗп вырӑн пулнӑ. Вӗри сывлӑш кӗртес тесе, подвалсенче, стенасенчи каналсенче пысӑк кӑвайтсем ҫунаҫҫӗ.
  
  
  — Анчах ку пулма пултараймасть, Падра! - кӑшкӑрса ячӗ София. "Ку вӑл хӑйне хӑй вӗлерни".
  
  
  "Анчах ҫакна тума тивӗҫ, - тенӗ падра ним туйӑмсӑр. Унтан вӑл анасласа илчӗ те: "вӑратӑр мана хӑҫан та Пулин кая юлсан. Халлӗхе ӑна ҫывӑратӑп. Кӑмӑлӑр пулсан, Эсир Картерпа малалла сӳтсе явма пултаратӑр. Падра, ӑнланнӑ пек пулса, хӳшӗрен тухрӗ.
  
  
  "Чаршава антарӑр", - терӗ софия, алӑк вырӑнне утиял пулнӑ пирки. Ӑна пӗр вырӑнта тытса тӑракан вӗрен пушатрӗ те, вӑл шӑтӑкран ӳкрӗ.
  
  
  "Кил те манпа юнашар лар".
  
  
  Ӑна каллех матрац ҫине лартсан, вӑл ман ҫумма тӗршӗнчӗ те хуллен кӑна: "Ни, санӑн чӑнах та ҫав тирӳ патне таврӑнмалла-и?»
  
  
  — Эпӗ мӗн тумаллине эсӗ ху та пӗлетӗн.
  
  
  "Эсир ӗнтӗ кам та пулин тума пултарнинчен ытларах турӑр. Хаклисем ытларах. Сан вырӑнта пулсан, Вӑл Мана асаплантарса вӗлериччен Е хӗнесе пӗтеричченех Афонран тухса кайнӑ пулӗччӗ, анчах вӑл манӑн пулман .
  
  
  — Сан ҫинчен Те ҫавнах калама пултаратӑп ӑна, София. Ҫур гар вилнӗ.
  
  
  "Ку манӑн кӗрешӳ, Ник. Ӑна вӑл хӑй тунӑ . Ӑна урӑх нимӗн те каламарӗ, пурҫӑн пек хура ҫӳҫне якатса ҫеҫ илчӗ.
  
  
  "Хӑй ҫуралнӑ ҫирӗм пиллӗкмӗш кунӗнче вӑл чӗрӗк ӗмӗр пурӑнса ирттернӗшӗн хурлӑхлӑ туйӑмпа вӑранчӗ. Часах ӑна ҫур Гара Милана тӗл пулчӗ". Вӑл лӑпкӑн калаҫать, куҫӗсем шухӑшлӑ. "Халӗ, вӑл тухса кайсан, аптос-манӑн ӗненмелли мӗн юлни пурте".
  
  
  "Эсир ҫамрӑк - ха. Эсир урӑх ҫынна тупма пултаратӑр.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл, ман пите пӳрне вӗҫӗсемпе шӑлкаласа. — Анчах унтан лайӑххине эсӗ кӗҫӗннипе килӗшесшӗн мар. Тархасшӑн, эрех ӗҫер-ха.
  
  
  Эпир бутылкӑна аркатрӑмӑр. Ee патаксем ӗҫнипе пӑнчӑсем пулса ларчӗҫ, сывлама йывӑрланчӗ. — Ан кай, - пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Кала хӑвӑн ҫыннусене, тирне пӗтернӗ, те".
  
  
  — Анчах ку апла маррине пӗлетӗп Эпӗ, София, пурте хӑй черечӗпе пулса пыма ҫителӗклӗ. Тата тепӗр япала пур:джзан ҫыннисене сӑмах панӑ.
  
  
  "Ҫапла, астӑватӑп, эсӗ хулана ҫавӑрса илеҫҫӗ терӗн, эсӗ вӗсене отель пулӑшатӑн".
  
  
  — Пулӑшас, — терӗм эпӗ саркаланса. - Питӗ Лайӑх пулӑшу вӑл-Аптос".
  
  
  "Эсӗ пулӑшу илетӗн", - сӑмах пачӗ вӑл. — Пирӗн таврара пӗччен пурӑнсан, эсӗ ӑна мӗнле те пулин илетӗн. Унӑн куҫӗсем шывланчӗҫ. — Тархасшӑн, ан кай, - терӗ вӑл каллех. "Эпӗ сана вилесшӗн мар".
  
  
  "Кам та пулин вилсен те, вӑл сухаллӑ чӑрсӑр ухмах".
  
  
  "Эсӗ ухмаха ернӗ. Ҫур Гар пекех ухмаха ернӗ! - кӑшкӑрса ячӗ вӑл. Унтан вӑл ман паталла ыткӑнчӗ те хӑйӗн нӳрлӗ тутисене ман ҫумма варварла вӑйпа пӑчӑртарӗ .
  
  
  Вӑл, пире иксӗмӗре те ытларах ӗҫес килнипе антӑхма пӑрахса, сасартӑк ирӗке тухрӗ. Хӗвел пайӑрки, йынӑшса ярса, хушӑк витӗр хӗсӗнсе тухрӗ те унӑн питне ҫутатрӗ, вара вӑл кулнине курчӗ, кулли пӗр вӑхӑтрах хурлӑхлӑ та, ӑшӑ та, ачаш та пулчӗ. Ӑна ee хӑй патнелле туртса илчӗ те нӳрӗ те уҫӑ ҫӑварӗнчен ҫӑткӑннӑн чуптурӗ. Эпир чуптуни йӗркелесе тӑман вут чӗртсе ячӗ. "Ҫапла, Ҫапла", йынӑшса ячӗ вӑл, ӑна вӗҫертсе, пирӗн блузкӑна хывсан. "Ҫапла . .. '
  
  
  Пӗрре аялалла антарса, вӑл шӑлаварӗн ҫиҫӗмне вӗҫертрӗ те ih ee сӗтеклӗ пӗҫҫисене тӑхӑнчӗ. Йӗмне урасем тӑрӑх антарса ман паталла пынӑ чух унӑн ӳт-пӗвӗ ӑшшине туйрӗ вӑл. Халӗ ун ҫинче трусиксем ҫеҫ пулнӑ, темле майпа ҫак тӗлӗнмелле хӗрарӑм хыпашласа пурҫӑн пек пурҫӑн ҫипписене, тӗнчери хӗрарӑмлӑхӑн пӗчӗк ҫутисене, хаяр та хӗрхенӳсӗр арҫынсем тавра тӑраканскерсене, тупма пултарнӑ. Ӑна трусиксем туртса ҫыхрӗҫ те, ҫырласемпе пӗҫҫисем манӑн тӗпчекен алӑсем валли пушанчӗҫ. Ӑна аллипе ee хырӑмӗпе пӗҫҫисене хуллен сӑтӑрса илчӗ, унтан, ура хушшине, тарӑн кӗрсе кайрӗ. Вӑл йынӑшать, чӗтрет.
  
  
  София мана тумтирне хывса пӑрахма пулӑшрӗ, йӗмӗпе свитерне турткаласа илчӗ, ӳтӗме хӳшӗре сивӗ сывлӑш ҫине тӑратрӗ. Эпир кровать ҫине выртрӑмӑр та, тӗттӗмре пӗр-пӗрне сӗртӗннипе киленсе, ним чӗнмесӗр ыталанса илтӗмӗр.
  
  
  Хӗрӳллӗн, пирӗн тутасем пӗрлешсе кайрӗҫ, пӗтӗм ачашлӑх борт хыҫне тухса ӳкрӗ. Унӑн аллисем ман тавра явӑнса илчӗҫ те, вӑл ман тутасене ҫыртнӑ чух, ман чӗлхене ҫӑвара тарӑннӑн ҫӑта-ҫӑта, чӗрнисемпе ман ҫурӑм тӑрӑх тарӑннӑн сӑтӑрнӑ чух, хӑй патнелле туртрӗҫ. Ӑна, унӑн тӳрккес ӳт-пӗвне туйрӑм, ee ӗмкӗч ман кӑкӑр ҫинче ҫирӗпленсе пырать, вӑл яланах йынӑшнӑ чухне унӑн ӳт-пӗвӗ хускалать.
  
  
  Вӑл мана ыталанӑ чух унӑн пырӗ тавра выльӑхла хаваслӑхӑн вӑйсӑррӑн кӑшкӑрнисем туха-туха каяҫҫӗ. Унӑн сӑн-пичӗ аскӑнлӑхпа улшӑннӑ, ҫӑварӗ ҫӑткӑннӑн сиккелет, пӗҫҫисем пӗр тикӗссӗн уҫӑлаҫҫӗ те ман тавра хупӑнаҫҫӗ. Халӗ эпир, калама ҫук пӑлханнисӗр пуҫне, урӑх нимӗн те туймастпӑр. Вӑл хӑй силленнине ҫӗклерӗ те, софия ман айра ҫаврӑнкалама пуҫларӗ. "Ах, ах! оооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооочичичичихауууу!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл. Вӑл ман ӑшӑмра ӳснӗҫемӗн ӳссе пынине, пирӗн ӳт-пӗвӗмӗрсем пӗр-пӗрин ҫумне сӗртӗннине ҫеҫ туять.
  
  
  Унтан вӑл кӑшкӑрса ячӗ, чӑтмалла мар киленнипе кӑшкӑрса ячӗ, вара пирӗн пӗтӗм ӳт-пӗвӗмӗрсем юлашки взрывпа пӗрлешнӗ пек пулчӗҫ.
  
  
  Пурте пӗтсен, тӗлӗк курмасӑр телейлӗ ыйхӑпа тӗлӗрсе кайрӑмӑр, пирӗн ӳт-пӗвсем ачашшӑн ҫыхланса пӗтрӗҫ.
  
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  
  
  Эпир хӳшӗрен хӗвел анас умӗн тухрӑмӑр. Ӑна, тарланӑ мачча ҫинче каннӑ пек, анчах шӑнса ларнӑ пек туйӑнчӗ. София ӑна хӑйӗн ҫӗтӗк сӑран курткине хӑварса, пирӗн вырӑнне ытлашши свитер тӑхӑнма хистет. Ӑна икӗ свитерне те шӑлавар ӑшне чикрӗ те МАБ хӑйӗн пиҫиххи ҫине чикрӗ. София таса шӑлаварпа кӗпе тӑхӑнчӗ те икӗ туфли шыраса тупрӗ. Вӑл мана: вӗсенче ҫурӑлман шнуроксем пур, тесе ӗнентерчӗ. Анакан хӗвел ҫуттинче унӑн сӑн-пичӗ ылтӑн та калама ҫук илемлӗ пулнӑ. Ee тутисем тулли те хӗрлӗ.
  
  
  Падра, хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе, кӑкӑрне ҫекӗлпе хыҫкаласа, тепӗр хӳшӗ тӑрӑх утса тухнӑ. Унӑн куҫӗсем те ҫавнашкалах ӑнланнӑ пек пӑхаҫҫӗ, софия вӑл ҫывхарнине курсан, хӗп-хӗрлӗ хӗрелсе кайрӗ те, хӑйне валли ӗҫ тупас тесе, каялла хӳшше васкарӗ .
  
  
  — Пурне те тунӑ-и? - кӗскен ыйтрӑм эпӗ, ун ҫине пӑхмасӑрах.
  
  
  "Мӗн май килнӗ таран хатӗр. Вӑл ҫулсеренех карьера каяс тесе ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Вӑл тискер кушак, - терӗ вӑл ҫемҫен, - анчах тискер кушаксен те доллар хума пулать".
  
  
  Ӑна, килӗшсе, пуҫне сулчӗ.
  
  
  Анакан хӗвел ҫутинче мӗлкесем вӑрӑм пулнӑ, хӗвелтухӑҫ енчи тайлӑм тӑрӑх тусан хӑю пек курӑннӑ. Инҫетре, аялта, пысӑк хумсем курӑнаҫҫӗ, Вӗсем Карак ҫыннисене пытарса тӑраҫҫӗ пулмалла, ҫав чулсем патнелле сланецӑн чее ванчӑкӗсем тӑсӑлаҫҫӗ. Сланец типӗ те чӳхенекен хӑйӑр евӗрлӗ, ун тӑрӑх хӑпарма е анма хӑтланакан кирек камшӑн та капкӑн пек. Анчах ун пек тума хӑтланас тесен, ҫул ытла та лайӑх сыхланать.
  
  
  — Эпир урӑх ҫулпа кайма пултарнӑ пулӑттӑмӑр, - салхуллӑн сӗнчӗ Падра.
  
  
  "Аван мар. Унта хӗвел тухать, Эпир сукмакпа усӑ курмасан, Карак ҫыннисем пире пӳрнепе шутлама пултараҫҫӗ. Ман шутпа, пирӗн сукмакпа каймалла. Эпир сулхӑнра пулӑпӑр, вӗсем эпир иртсе кайма хӑтланасси ҫинчен шухӑшламӗҫ.
  
  
  — Аван идея, Карттер, - терӗ Падра.
  
  
  Эпир плато тӑрринчен аялалла, сланец йӑрӑмӗ тӗлӗнче, пӗр сассӑр шуса антӑмӑр. Эпир, пистолетсене хатӗр тытса, асӑрханса утрӑмӑр та сланец тайлӑмӗпе шуса анма тытӑнтӑмӑр.
  
  
  Халӗ эпир уҫӑ сывлӑшра, ҫавӑнпа та пирӗн кашни дюйм кӑпӑшка сланецпа асаплӑн кӗрешсе анать. Ку пире пӗтӗмпех концентраци кирлӗ, Карак ҫыннисем пире халех асӑрхасан, пирӗн пӗр шанчӑк та пулмасть. Кашни утӑмрах вӑл мана персе пӑрахасса кӗтрӗ. Эпӗ урапа йӗрӗсем чавса пӗтернӗ ҫӗре ярса тытрӑм та, урӑхла утма ытла та чӑнкӑ участоксем тӑрӑх аялалла шуса антӑм. Вӑхӑт чарӑннӑ пек пулчӗ, анчах майӗпен пирӗн умма пысӑк хумсем тухса тӑчӗҫ.
  
  
  Юлашкинчен эпир сланец тайлӑмӗн чиккине ҫитрӗмӗр. Вӑл хӑй тӗл пулнӑ малтанхи чулсем хушшипе кусса кайрӗ те, Падра ман хыҫҫӑн утрӗ. - Эпир ҫапла турӑмӑр, - кулса илчӗ вӑл мана. — Халӗ ӗнтӗ пӗтерер ҫав тӑмсайсене. Кунта Каракра ҫӗнӗрен килнисем тата манӑн ӗлӗкхи тӑванӑмсем тавра никам та ҫук. Хальхинче ӑна амантас тесе ҫеҫ пеместӗп".
  
  
  Ӑна, килӗшнине пӗлтерсе, пуҫне сулчӗ, унтан пушӑ, хаяр пейзаж урлӑ, вӑрмансем урлӑ, валунсем тавра кайрӗ. Эпир Падрӑпа париж пекех йӑпшӑнса пытӑмӑр, яланах сукмака сӑнатпӑр. Хурал часовойӗсем инҫе пулма пултараймаҫҫӗ, ҫавӑнпа та сукмак пире пӗрле меллӗ вӑхӑтра илсе каять.
  
  
  Сасартӑк эпир тарӑн канав патне ҫитрӗмӗр, унта тахҫан, нумай ӗмӗр каялла, темӗн пысӑкӑш хум татӑлса анчӗ те, айлӑм тӗпӗпе кӗмсӗртетсе иртсе кайрӗ, кайран унта тарӑн вырӑн хӑварчӗ. Ун патне хыҫалтан шуса пыракан Падрӑпа хуллен шуса пынӑ пулӗччӗ, унтан, хулпуҫҫи урлӑ пӑшӑлтатса: "Икӗ арҫын", - тенӗ пулӗччӗ.
  
  
  Падра, вӑл шыв хӗррине пӑхма пултартӑр тесе, кӑшт ҫывхарнӑ. Малта ҫирӗм метра яхӑн сӗвек тайлӑм выртать. Хаяр ҫилтен хӳтӗленнӗ шарик ҫинче икӗ бандит пӑшалӗсене чул хысакӗсем ҫумне тӗрентерсе тӑраҫҫӗ. Пӗр арҫын сигарета чӗркет, тепри бутылка тавра ӗҫсе ярать. — Ӑна сана каламан-и вара? - йӗрӗнсе каланӑ Падра. "Вӗсем ирӗклӗхшӗн кӗрешекенсем мар. Вӗсем преступниксем. Вӗсен политикӑлла ӑнлану та ҫук. Вӗсен кунта, Аптосра, ним тумалли те ҫук.
  
  
  Вӑл ҫул ҫӳренине, фотографисене, музыкӑна аса илчӗ:"эпир ахаль вӑрӑсем ҫеҫ мар". Тепӗр самантранах Падра винтовкине бутылка ҫине тӗлленӗ.
  
  
  — Ҫук, - чашкӑрса илтӗм эпӗ, ҫав алла тӗртсе ярса. "Эсир персе ярсан, шӑв-шав ыттисене пурне те явӑҫтарать".
  
  
  — Эсӗ тӗрӗс калатӑн, - ассӑн сывласа илчӗ вӑл. — Каҫар, Картер.
  
  
  Ӑна эму мана хӳтӗлеме хушрӗ, унтан окопалла сикрӗ, ВӖСЕМ ҫине МАБ ячӗ. - "Пирӗн сасӑ".
  
  
  Вӗсем хӑйсен хӗҫ-пӑшалне вӑхӑтра ҫитеймерӗҫ, телее пула, тытӑнса та пӑхмарӗҫ. Вӗсем, аллисене пуҫ тӗлӗнче тытса, ерипен тӳрленсе тӑчӗҫ, пит-куҫӗсенче тӗлӗнни палӑрчӗ.
  
  
  — Падра! - кӑшкӑрчӗ ӑна хулпуҫҫи урлӑ. "Кил кунта, ih хӗҫпӑшал ил".
  
  
  Вӑл траншея хӗррипе шуса иртрӗ те, хирӗҫ тӑрас-тӑвас пулсан, ман автомат линийӗ тулашӗнче, часовойсем патнелле утрӗ.
  
  
  Сасартӑк суккӑр зона хыҫӗнчен хӗҫпӑшаллӑ ҫынсен ушкӑнӗ тухрӗ. Пӗр хушӑ вӗсем унта тӑчӗҫ, ih сӑн-пичӗсем пӑлханса, тӗлӗнсе кайрӗҫ, унтан пеме пуҫларӗҫ. Тӑхлан Шӑхӑрса Падрӑпа ман тавра вӗҫсе ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Вӑл аяккалла сиксе ӳкрӗ те, вилӗмлӗ атакӑна хирӗҫ ответ парас тесе, пистолет-автоматне ҫӗклерӗ. Падра чул хысакӗ хыҫнелле чӑмнӑ, кашни пуля тивертмессеренех тӗлленӗ . Тапӑнакансен ушкӑнӗ саланса кайрӗ, иккӗшне вӗлерчӗҫ, виҫҫӗшне амантрӗҫ. Лакӑм вӗҫне ҫитсен, ӑна тепӗр ҫынна персе пӑрахнӑ. Тата тепӗр ҫын, уссиллӗ кӑнттам бандит, Падра пульли кӑкӑртан ӳксен, чутах ман ҫине пырса ҫапӑнмарӗ. Ӑна аяккалла пӑрчӗ те Падрӑна тӗлленӗ йӗкехӳре питлӗ ҫынна персе ячӗ. Вӑл каялла туртӑнчӗ, унтан, пичӗ тӑрӑх шуса, малалла ӳкрӗ.
  
  
  Карак ҫыннисем ушкӑнӑн-ушкӑнӑн пухӑнса Ҫитсен, пӑшал сассисем шӑпланчӗҫ, вӑл падрепе каллех пеме пуҫличченех пӗрлешме пултарчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Ӗҫсем мӗнле?"
  
  
  "Тӗл пересси ih сывлӑшран та япӑхрах", - терӗ вӑл, маузерне тепӗр хут авӑрланӑ май. Хӳшӗре МАБӐСЕМ валли боеприпассем, фотографисем, музыка ҫук, унпа юлашки патрон усӑ курнӑ. Карак каччисем тавра пӗри пӗр хӳтлӗхрен тепӗр хӳтлӗх патнелле чупать, анчах ҫӗр тайӑлса кайрӗ те, вӑл шуса кайрӗ. Ӑна юлашки хут персе ячӗҫ. Куҫне чарса пӑрахса эмми тӑхине лекнӗ те пурнӑҫ кӗтессине кӗрсе ҫухалнӑ. Унта эпӗ хамӑн пушӑ пистолетпа, хаклӑ та кӑткӑс тимӗр чукмарпа тӑраттӑм.
  
  
  "Падра, вӗсем пире ҫавӑрса илеҫҫӗ".
  
  
  "Ҫапла, пӗтӗм ih компание явӑҫтарас тесе, эпир ҫителӗклӗ шав турӑмӑр пулӗ тесе хӑратӑп эпӗ".
  
  
  - Апла пулсан, тасал кунтан шуйттан патне .
  
  
  Пӗтӗм карьерӑна тухасси йывӑр улӑхусемпе кӗтмен ҫӗртен кӗске тытӑҫусен хӑрушӑ черечӗ пулса тӑчӗ. Ӑна Schmeisser MP 40 - шӗ вилнӗ ҫынсенчен илнӗ. "Сирӗн кунта тӗлӗнмелле хӗҫпӑшал коллекцийӗ", - тесе асӑрхаттарчӗ Ӑна Падре. "Манӑн тата, эсӗ пусмӑрҫӑсене хирӗҫ партизансене хирӗҫ кӗрешнӗ пек кӗрешсен, вӗсене хӑвна пама ирӗк парас вырӑнне, эсӗ пурне те кӑмӑллӑ пулӑн".
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, Каракӑн рацисем евӗрлӗ нимӗнле радио оборудовани те ҫук пулӗ".
  
  
  "Ҫук,унӑн ҫук."
  
  
  "Ну, ӑна, ман шутпа, эпир тав тума тивӗҫлӗ япала".
  
  
  Эпир ҫурӑксемпе ҫырмасем тӑрӑх, хамӑн йывӑрлӑх айӗнче тӗпренекен авалхи чул сӑртсем тӑрӑх, тире шӑтаракан кукӑр-макӑр тӗмсем тӑрӑх упаленсе пытӑмӑр. Шутлавсемпе алӑри сурансем пуклак ыратупа ыратаҫҫӗ, вӑл сивӗ ҫил ҫинче чӗтрет. Тата тепӗр ту хысакӗ, тата тепӗр ҫурӑк; чуп, ҫапӑҫ, унтан каллех чуп. Падра темп панӑ. Хире ҫитсен, эпир иксӗмӗр те халтан кайрӑмӑр, аран-аран сывлакаларӑмӑр. Эпир ҫынсене куҫран ҫухатрӑмӑр та, юлашки хут йӗри-тавралла пӑхса илсе, канализацине сикрӗмӗр.
  
  
  Тепӗр ҫур сехетрен эпир виллӑна ҫитрӗмӗр. Эпир хыҫалти стена тӑрӑх ҫуртсен тепӗр ҫиппи ҫине шуса тухрӑмӑр та контрфорс хыҫӗнчен пӑхса илтӗмӗр. Ишӗлнӗ картиш тӑрӑх хулпуҫҫи ҫине пӑшал хунӑ часовой канӑҫсӑррӑн утса ҫӳрет. Падра охранник хыҫӗнчи ишӗлнӗ хапха еннелле пуҫне сулчӗ. — Эпир подвала каятпӑр, - пӑшӑлтатрӗ вӑл. — Унта эпир сывлӑша хӑпарма пултаратпӑр. Вӑл маузерне минутра хучӗ те мана шмайссера хӑварма сӗнчӗ. "Ун валли вырӑн ҫук", - терӗ вӑл мана.
  
  
  "Пире тытсан ҫеҫ санӑн пистолету пулать". Вӑл фаталистла ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  Вӑл, каялла ҫаврӑнса, часовой ҫине пӑхса илчӗ те: "Карак, Падра е ӑна кам улталама пултарнӑ?" - тесе ыйтрӗ. Часовой ӗмӗрӗпех пынӑ пек туйӑнать. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе вӑл, ботинкине сӑтӑркаласа, хӑй ӑшӗнче мӑкӑртатма ларнӑ. Юлашкинчен вӑл кӗтесрен пӑрӑнса ҫухалчӗ. Вӑл тарӑннӑн сывласа Илчӗ те Падра хыҫҫӑн чупрӗ.
  
  
  Эпир хапха патне ҫитсе пӑнтӑхнӑ, пӑнтӑхнӑ подвала чӑмнӑ вӑхӑтра часовой курӑнмарӗ-ха. Варринче форнакс, антика вучахӗн маччи, стенасем хушшинче ансӑр трубасем, ҫур метра яхӑн площадь пур.
  
  
  — Ку пирӗншӗн ҫул пулӗ, — терӗм эпӗ, - ку пире Хурах патне илсе пырасса Шанатӑн-и Эсӗ?
  
  
  "Ҫапла. Вӗсем вилла пӳлӗмне илсе каяҫҫӗ.
  
  
  — Апла пулсан, ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗрсе пӑхар. Вӑл пӗччен килсен, эпир ӑна тӗл пулма пултаратпӑр. Сӑмах май каласан, эпир чарӑнса ларсан, мӗн пулӗ-ши?
  
  
  — Ку питӗ кӳренмелле пулнӑ пулӗччӗ, - типпӗн ответленӗ Падра. "Эпир ҫаврӑнса йӗкехӳресене хӑваласа яма пултараймастпӑр".
  
  
  Шӑтӑксем ҫине вӑл тата йӗрӗнсе пӑхрӗ. Падра отель кӗмелли труба ҫине кӑтартнӑ та, ӑна урипе тӗртсе ярса шалалла шуса анас тесе, ун ҫумне лӑпчӑннӑ. Унта эпӗ пурнӑҫ ҫине ҫаврӑнса ӳкрӗм. Падре тата йывӑртарах пулчӗ, анчах вӑл ман хыҫран дюйм хыҫҫӑн дюйм шуса пычӗ, унӑн хулпуҫҫийӗсемпе ури пӳрнисем ҫине таянса тӑчӗ.
  
  
  Ҫак кивӗ сывлӑш завочӗсем ӗлӗк те паянхи пекех ӗҫленӗ пулмалла. Урайӗнчи решеткесемсӗр пуҫне, римлянсен стенан аялти пайне кӗмелли алӑксем пулнӑ. Ҫулать, мачча патнелле ансӑр хушӑксем пур. Ку тӗлӗнмелле тухӑҫлӑ система пулнӑ.
  
  
  Тӗттӗмре эпир вӑхӑт-вӑхӑт канма чарӑнкаласа шӑватпӑр. Ку вӑл вараланчӑк, халтан яракан ӗҫ пулнӑ. Ӑна пӗрмаях эпир ансӑр вырӑна ҫӑмӑллӑнах кӗрсе ларма пултаратпӑр, йӗкехӳресем ман ура тупанӗсене кӑшлӗҫ, тесе шухӑшлатчӗ.
  
  
  "Халӗ эпир тӗп залра", - тесе асӑрхаттарнӑ Падра пӗр хушӑ. "Тата тепӗр пӳлӗм - и, иккӗ-и, тата виҫҫӗ-и, тетӗп."
  
  
  — Эсӗ тӗрӗс каласса шанатӑп, Падра.
  
  
  Вӑл нимӗн те каламарӗ, тулхӑрса ҫеҫ илчӗ. Эпир ишӗлсе аннӑ секци патне ҫитичченех труба тӑрӑх шуса пытӑмӑр. Ӑна ерипен тасатрӗ, Падре чулпа пылчӑк татӑкӗсене пачӗ. Унтан эпир малалла упаленсе кайрӑмӑр.
  
  
  Сасӑсем таҫтан ҫӳлтен сӑрхӑна пуҫларӗҫ. Вӗсем калаҫнине эпӗ ӗненсех каймарӑм, Анчах Эпӗ Карак сассине пӗлтӗм пулӗ тесе шансах тӑтӑм. Вӑл кӑшт тӑхтаса тӑчӗ, падре хӑйне хуллентерех тытма хушрӗ те, пире никам та ан илттӗр тесе, хуллен шуса малалла утрӗ.
  
  
  Шӑв-шав илтӗннӗ ҫӗре ҫитсен, вӑл сывлама чарӑнчӗ. Пирӗн хыҫри трубана аркатакан вӑй ӑна кунта анлӑлатрӗ. Майӗпен эпӗ кукленсе ларма ҫителӗклӗ вырӑн тупрӑм. Падра манпа юнашар пӗкӗрӗлсе, пӗҫҫисем ҫине таянса тӑрать. Вӑл трубочист евӗрлӗ. Ӑна, миллиметр хыҫҫӑн миллиметр малалла ӳпӗнсе, пӳлӗме пӑхса ҫаврӑнчӗ, манӑн куҫсем факелсен тӗксӗм ҫутине хӑнӑхса ҫитрӗҫ.
  
  
  Пӗр вуникӗ арҫын тайкаланчӑк сӗтел хушшинче лараҫҫӗ. Вӗсем тавра тӑваттӑшӗ "Милана"ертсе пынӑранпа юлнӑ ватӑ гварди ветеранӗсем пек курӑнаҫҫӗ. Ыттисем Каракри чӑрсӑр ҫамрӑк бандитсем пулнӑ. Карак шанчӑкне ҫухатса е чӑтаймасӑр каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрерӗ, тен, вӑл сылтӑм аллипе сулахай аллине ҫапса илнинче те пулӗ. Падра, тӑшмана сиснӗ чӗрчун пек, хуллен мӗкӗрсе ячӗ те, аленка хӑйӗн тарӑхӑвне ӳснӗҫемӗн ӳстерсе пычӗ.
  
  
  Ҫак сӑмахсемпе вӑл чул катӑкне ишӗлтерчӗ. Сасӑ хӑлхана ҫурас пек туйӑнчӗ. Ҫакна вӗсем пӳлӗмре илтнӗ пулӗччӗҫ тесе шутларӗ вӑл. Анчах ҫук, калаҫу пӗр чарӑнмасӑр тӑсӑлчӗ.
  
  
  Ӑна Карак: "шуйттан патне миланӑн тӑлӑх арӑмӗпе ҫак ҫекӗллӗскерне, - тенине илтрӗм. Пирӗн фактсене куҫран пӑхмалла. Эпир вӑйсӑрланатпӑр, ҫар вӑйлансах пырать. Пирӗн мухтав кунӗсем хыҫала тӑрса юлчӗҫ. Эпир вӗсемшӗн шӑрпӑкран ытла шутламастпӑр.
  
  
  "Йӗпписем халӗ те вӑйлӑ пулма пултараҫҫӗ — ха", - хирӗҫлерӗ эму аслӑрах арҫынсенчен пӗри .
  
  
  "Ба. Нумайлӑха-и? Пирӗн хӗҫпӑшал кивелсе кивелсе пырать. Хӗвеланӑҫ интересне ҫухатрӗ те пирӗнтен пӑрӑнчӗ. Ку никама та пӑшӑрхантармасть.
  
  
  — Анчах ку ҫын, Картер, каларӗ... .. '
  
  
  — Вӑл каларӗ, каларӗ! - кӑшкӑрса Ячӗ Карак. "Ку пӗр ҫын ҫеҫ".
  
  
  — Эван, эсӗ ытларах кӗтнӗччӗ-и? - лӑпкӑн ыйтрӗ старик. "Пӗр ҫыннӑн Ҫеҫ Аптоса ҫитме шанчӑк пулнӑ, Ҫавӑнпа Та Картерӑн ӑна тума май килнӗ".
  
  
  — Эпӗ нимӗн те кӗтменччӗ, - хӗрӳллӗн хирӗҫлерӗ Карак. "Сивӗ, выҫлӑх тата мӑшкӑл вилӗм кӑна, эпир малалла та ҫаплах пулсан".
  
  
  "Урӑх ҫул ҫук".
  
  
  "Пур."
  
  
  Сухаллӑ предводитель, пӑч-пӑч чӑпар питлӗскер, старик ҫине тӳрккес мар пӑхса илчӗ: "Итлӗр, пурте Эсир. Пирӗн контакт метковичра влаҫсене темиҫе ыйту пачӗ. Халӗ эпир хамӑра хуллентерех тытсан, эпир пӗр-пӗр килӗшӳ илме пултаратпӑр, тет вӑл.
  
  
  — Вӑл суять, - чашкӑрса Илнӗ Падра.
  
  
  Ӑна чарас тесе, вӑл пӳрнине тути ҫумне пӑчӑртарӗ, анчах ман пуҫра хирӗҫле шухӑшсем ҫаврӑнаҫҫӗ. Метковичра Та Манӑнни пекех Карак контакчӗ пулнӑ-и? Ҫапла пулсан, вӑл югослави ҫарӗ пулнӑ-и, вӗсем мана чутах вӗлермен-и? Кунсӑр пуҫне, правительство килӗшет пулсан, мӗншӗн-ха вӗсем Джзана тытса илнӗ?
  
  
  "Сасӑ мӗншӗн, - терӗ Карац, пӳрнисемпе сӗтеле шаккаса, - ӑна Белград таврашӗнчи ҫынсене пирӗн пата курма чӗнчӗ".
  
  
  "Кунта-и?"хурланса Ӳкнӗ Падра мӗкӗрсе ячӗ. Вӑл тарӑхнипе ҫурӑлса каяс пек курӑнать. — Вӑл кунта тӑшмансене илсе килнӗ-и? Ҫакна илтсен, Милан тупӑкра ҫаврӑнса выртнӑ пулӗччӗ".
  
  
  — Ш-ш — ш, - пӑшӑлтатрӗ ӑна эму.
  
  
  — Анчах эпир килӗшмесен мӗн тӑвӑпӑр-ха? - шӑппӑн ыйтрӗ старик.
  
  
  "Апла пулсан, каменоломньӑри ҫав маньяксемпе пӗрлеш", - мӗкӗрсе ячӗ Карак. "Пирӗн хӑрушсӑрлӑх та, канлӗх те пур, эсир ҫакна хӑвӑршӑн кураймасан, хӑвӑрӑн йӑхӑрсемпе ачӑрсен пуласлӑхӗ ҫинчен шухӑшлӑр. Эпир тупӑшлӑ килӗшӳ тӑватпӑр та ҫак ҫулсем хушшинче юн тӑкассине пӗтеретпӗр.
  
  
  Вӑл манпа юнашар хӑрлатнине тата ура кӑштӑртатнине илтрӗ. Ӑна мӗн те пулин тума ӗлкӗриччен, Урса кайнӑ Падра, тарӑхнипе тата тарӑхнипе уласа, шӑтӑк витӗр пӳлӗме сикрӗ. Хӑрӑмпа хуралса кайнӑ дикарь килсе тухнипе пурте ҫав еннелле ҫаврӑнса пӑхрӗҫ.
  
  
  Ӑна акӑлчанла тата сербла-хорватла вӑрҫса илчӗ, анчах, халех вилетӗп-и тесе, сарӑ ҫӳҫлӗ дикарьпе пӗрлешме васкарӗ. Ҫак таса мар сывлӑшра вилессинчен эпӗ ӑна лайӑхрах вилетӗп. — Ҫӗвӗҫ ил, Хэш! - кӑшкӑрса ятӑм эпӗ ӑна. "Пӑх-ха, мӗн туса хутӑн эсӗ."
  
  
  "Ҫын пӗр паллӑ йыша ҫеҫ тӳсме пултарать, унтан ытла та мар", - мӗкӗрсе ячӗ вӑл. Вӑл малалла ярса пусрӗ те стариксене вӑрҫса илчӗ. — Эсӗ, Ветов, манӑн тӑван арҫын! Эпир хорвати чысӗшӗн ҫурри Таран пӗр-пӗринпе ҫапӑҫнине мантӑр-и эсир? Эсӗ те, эпӗ те сербсем умӗнче упаленетӗн-и, вӗсен аттисене чуптӑватӑн-и? Вӑл кӑшкӑрса ячӗ, унӑн куҫӗсем ҫилӗпе ҫиҫсе илчӗҫ. — Лайӑх суту-Илӳ-и, Эван? Эсир пире сутрӑр, эсир ӑна турӑр.
  
  
  Карач сасси вут чулӗ пекех. — "Эсӗ ухмаха ернӗ, Хэш. Пирӗн ӗмӗтсем патне юхӑм килчӗ, пирӗн чӑнлӑха йышӑнмалла. Мӗншӗн сан аллунта юн ытларах? Революци нихҫан та ӑнӑҫлӑ пулмасть."
  
  
  Падра ҫекӗлпе сулса илнӗ. "Кунта юн пур пулсан та, сербсен юнӗ вӑл тӳрӗ ҫапӑҫура. Сан аллунта юн мӗнле? Хорватсен юнӗ-и?
  
  
  Карак ҫыннисем ун патне пырса темскер мӑкӑртатаҫҫӗ.
  
  
  — Е вӑл сире каламарӗ-и? падра кӑшкӑрать. — Вӑл сана пире хупӑрласа илсе вӗлерме хушни ҫинчен каламарӗ-и вара?
  
  
  — Суя, суя! - кӑшкӑрчӗ сасӑ. "Эсӗ сутӑнчӑк".
  
  
  Падра, тупӑ етре пек, чышкине вӗҫертсе янӑ. Шатӑртатнӑ сасӑ илтӗнсе кайрӗ те, арҫын ун хыҫӗнчи ҫынна вӑркӑнса кӗчӗ. Карак ҫыннисем самантлӑха каялла чакрӗҫ, унтан каллех пирӗн пата пычӗҫ.
  
  
  Падра хӑйӗн ҫекӗлӗпе ҫӗҫӗпе ҫапать те тапӑнакана чӗркуҫҫийӗпе пах! тутарать. Ӑна алтупанӗпе питӗнчен ҫапрӗ те шӑмӑсем шӑтӑртатнине илтрӗ. Тепӗр ҫын ҫине тапӑнма хатӗрленсен, вӑл куҫӗсене чарса ман урана тӑрӑнтарнине туйса илчӗ. Пӑшал кӳпчекӗсем ман кӑкӑрӑма пырса ҫапӑнчӗҫ те, сасартӑк куҫа йӑмӑхтарса яракан ырату пуҫӑма ҫурса пӑрахнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл сулӑнса кайрӗ, хӑйне алла илчӗ те ман умра пӗр пӑшалтан ярса тытма хӑтланчӗ. Халӑх пухӑнса тӑчӗ те пире ҫурӑмӗпе йынӑшса ячӗ. Вӑл пӗшкӗнме хӑтланчӗ, анчах пӗр секунд кая юлчӗ.
  
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  
  
  Тӗттӗм ҫӗрте сасӑ илтӗнчӗ. "Вӑл тӑна кӗрет".
  
  
  — Питӗ аван, - терӗ тепӗр сасӑ. — Эсӗ хатӗр-и, Гарт? Ун валли манӑн вӑхӑт питӗ сахал.
  
  
  Пӗрремӗш сасӑ кӗскен: "вӑл пекех хатӗр", - терӗ. Тӗксӗм пӗлӗтсем ерипен сирӗлсе кайрӗҫ, анчах малтанлӑха ку нимӗне те пӗлтермерӗ. Вӑл тинӗсре ишсе ҫӳрет. Эпӗ ҫаппа-ҫарамас пулнине, тимӗр пукан ҫинче ларнине вӑл ерипен ӑнланса илчӗ. Вӑл хускалма тӑрсан, манӑн алӑсемпе кимӗсене тимӗр сӑнчӑрпа сӑнчӑрласа лартнине асӑрхарӑм.
  
  
  Манран темиҫе фут ҫӳллех мар мӑнтӑр арҫын тӑрать. Ҫак пысӑк пурнӑҫ пиҫиххи тӗлӗнче ҫакӑнса тӑнӑ, кӗпи шӑтӑкӗсем витӗр курӑннӑ. Вӑл йӑлтах кукша пуҫлӑ, ҫак ним йӗркесӗр сӑн-питӗнче профессионаллӑ палач ним ҫинчен те шухӑшламанни палӑрать, вӑл хӑйӗн ӗҫне ҫӑмӑл пурнӑҫлать. Хусканусем чӑштӑртатни илтӗнчӗ. Эван пукан ҫинчен тӑчӗ те ман алӑпа юнашар кукленсе ларчӗ.
  
  
  — Ырӑ каҫ пултӑр, Картер, - терӗ вӑл хӑюллӑн. "Ҫак стенасем витӗр кӗрсен, эсӗ Те, Падра та мана хытӑ силлерӗн".
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ. Манӑн карланкӑна ӗҫлеттерес тӗлӗшпе йывӑрлӑхсем те пулнӑ ӗнтӗ. Сӑрӑ вӑхӑтӗнче такам ун ҫине пуснӑ пек, вӑл типнӗ те пусӑрӑннӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Анчах эпӗ мӗн те пулин тавӑрса пама пултаратӑп пулӗ тесе шутлатӑп",-сардони пек кулса илчӗ Карак. "Ман канмалли пӳлӗме килӗр".
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ те эпӗ ӑҫтине ӑнланма пуҫларӗ, унӑн стенисене илемсӗр чутласа пӗтернӗ пӗчӗк тӑваткал цифра камеринче. Сывлӑш юнпа экскрементсен шӑршипе тулса ларнӑ. Унӑн пӗртен-пӗр кӑвар ҫутинче вӑл цифра камерисем ҫине тепӗр енчен икӗ кун хушши ҫӑраллӑ, куҫӗсем тӗлӗнчи хӗсӗк хушӑклӑ пулнине курчӗ. Стенасем ҫине асаплантармалли кивӗ хатӗрсем ҫакса тултарнӑ: ура лапписене те, ура тупанӗсене те, ҫаврака пирсене те (трикотажсене, меткӑсене, ҫурӑм шӑммисене, ҫакӑнса тӑракан сулӑсене, чуччусенчен тунӑ сулӑсене, вараланчӑк, тутӑхнӑ хӗскӗчсемпе булавкӑсене те. Вӑл пырне вӗчӗрхенӳ капланса килнине, ҫара ӳт-пӗвӗ сӑрӑлтатса кайнине туйрӗ.
  
  
  Карак ман еннелле ҫаврӑнчӗ те ман пуҫа ҫӳҫрен туртрӗ, паллах, эпӗ ӑна ҫӳҫрен туртнӑ саманта астӑватӑп. — Миланӑн кашкӑрӗ ҫинчен манӑн пурне те пӗлес килет, — ҫине тӑрсах пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Манӑн пӗлес килет, мӗн кирлӗ унта.
  
  
  Вӑл эмӑна темиҫе хутчен вӑрҫса илчӗ, ҫав сӑмахсем хыҫҫӑн унӑн сӑн-пичӗ шуралса кайрӗ, вӑл вара, хӑйне сӑхнӑ пек, ман ҫӳҫӗме каялла ячӗ. "Эпӗ отель пулнӑ пулӑттӑм, падра кунта уҫӑ пултӑр, сирӗн тавра кам чи малтан каҫару ыйтнине куртӑр. Анчах халӗ сире, тӗрӗс тӑвас тесе, икӗ хут ытларах тархаслама тивет. Гарт!
  
  
  Вӑл тепӗр арҫынна хӑвӑрт алӑ сулчӗ те, Гарт пукан патне пычӗ. Вӑл мӗн тунине курма пултараймарӑм, анчах ман пуҫа пӑшӑрхантаракан шухӑш пырса кӗчӗ: эпӗ кивӗ кресло ҫинче ахаль лармастӑп. Вӑл тӑватӑ уран упаленсе ҫӳренине илтрӗм. Тепӗр минутран ӑна хӗртнӗ металпа тӗтӗмӗн йӳҫӗ шӑршине туйса илчӗ.
  
  
  — Эсӗ мана каласа парасшӑн, Картер. Ир-и е кая-и эсӗ мана калӑн.
  
  
  Шӑршӑ вӑйланнӑҫемӗн вӑйланса пычӗ, халӗ ӑна кресло вӗриленсе кайнине асӑрхарӗ. Пукан ҫинчи кивӗ металл вӗриленнӗҫемӗн унӑн сӑнчӑрӗсене пӑчӑртаса пырать . Манӑн ӳт пӗҫерет. Вӑл шӑлне ҫыртрӗ те нимӗн те чӗнмерӗ.
  
  
  — Эпӗ сана хуҫма пултараймастӑп тесе шутлатӑн-и Эсӗ, Картер?'
  
  
  Гарт сурӑх тирӗ ҫинче пӗчӗк тирпе аппаланнӑ вӑхӑтра ҫулӑм чӗлхисем пукан ларкӑчӗ тӑрӑх ҫӳлелле хӑпарчӗҫ. Вут вӑйлансах пычӗ, ман алӑсене ҫуласа илчӗ, ӳт-тире пӗҫертрӗ. Чашкӑрнӑ тимӗр чие ҫырли пек хӗрлӗ пулса тӑчӗ, ҫӗнӗ усал шӑршӑ, ҫуннӑ ӳтӗн тепӗр усал шӑршийӗ килсе кӗчӗ. Мана чӗрӗллех ӑшаларӗҫ.
  
  
  — Картер, мӗнре ҫав ылханлӑ кашкӑрӑн вӑрттӑнлӑхӗ? Вӑл пуррине пӗлетӗп эпӗ, сербсен ҫарӗ ҫула тухнӑ чухне санран ыррӑн ыйтма манӑн вӑхӑт ҫук. Каласа пар.'
  
  
  Ӑна сэм персе янине илтрӗ. Качака таки . ... качака.
  
  
  "Мӗнле? Мӗнле качака?
  
  
  "Сирӗн ҫемье goat, Карак".
  
  
  "Мӗн пулнӑ ӑна?"
  
  
  Вӑл ҫунакан кресло ҫинче кӗрешет, тӗтӗмпе ман ӳпкемсем пӑчӑртанса ыратаҫҫӗ. Ҫапах та эпӗ сывлӑша ҫителӗклӗ таран сывласа илме пултартӑм. "Сирӗн ҫемье качаки... Шел, сирӗн аннӗр противозачатка хатӗрӗсем ҫинчен нихҫан та илтмен". Карак мана хӑйӗн пысӑк чышкипе питӗнчен ҫапрӗ те тутине ҫӗмӗрсе пӑрахрӗ. "Дюйм хыҫҫӑн дюйм ӑна сана тамӑка яратӑп", - кӑшкӑрса пӑрахрӗ вӑл ман ҫине. — Гарт, ҫитет. Ӑна чуччу ҫумне кӑкар.
  
  
  Гарт решетке айӗнчи вут ҫине шыв сапрӗ, мана салтрӗ те сивӗ чул урай тӑрӑх сӗтӗрсе кайрӗ. Манӑн нервӑсем ҫурӑлса кайрӗҫ, хытӑ чул манӑн ҫунса кайнӑ ӳт ҫумне сӗртӗнсен, тӳсме ҫук ыратать. Тепӗр самантранах Гарт ман алӑри чуччусен йывӑр тимӗр сӑнчӑрӗсене тӳмелесе лартрӗ. Чуччу вӑл-историчченхи пекех чӗвен тӑрать, вӑл чӳк парнине сывлӑша ҫӗклет, унтан ӑна сасартӑк ҫӗр ҫине пӑрахать. Ку вӑл алӑсене тӑсмалли, мышцӑсене пӗтӗрмелли, сыпӑ сыпписене тата шӑмӑсене хуҫмалли хаяр меслет.
  
  
  Гарт мана алӑ сыппинчен ярса тытрӗ, ура пӳрнисем ҫӗре кӑшт ҫеҫ перӗнмерӗҫ. Унтан вӑл чуччу ҫинчен йынӑшса илчӗ те чӗркенӗ чӑпӑркка тытрӗ. Вӑл ӑна хӑй хыҫӗнче силлесе илчӗ те, приказ парасса кӗтсе, Карак еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Вӑл ман еннелле ҫаврӑнсан, Каракӑн куҫӗсем сивчир тытнӑ пек, тӳсӗмсӗррӗн пӑхаҫҫӗ. "Ку рим хатӗрӗ, Картер. Ҫакна асаплантарма питӗ юрӑхлӑ тӑвать, ҫапла мар-и?
  
  
  Унтан вӑл каялла чакрӗ те пуҫне сулчӗ. Чӑпӑркка вӗҫсе тухрӗ те ман ӳт-пӗве ҫатлаттарчӗ. Нӳрӗ ӳт ҫара пӗҫҫисемпе пурнӑҫ тавра ҫаврӑнсан, чӑтма ҫук ыратать. Вӑл пӗкӗ пек хутланса ларчӗ.
  
  
  "Луперкали уявне рим ҫыннисем палӑртнӑ пек сасӑ", - кулса янӑ Карак. "Февралӗн вунпиллӗкмӗшӗнче арҫынсем кашни ҫулах урамсенче хӑва турачӗсенчен тунӑ саламатсемпе ҫапа-ҫапа ташларӗҫ. Халӗ мана ҫав Милана Кашкӑр ҫинчен каласа пар-Ха, Картер. Кала мана, май килнӗ таран.
  
  
  Ҫара ӳт ҫинче хӗрлӗ йӗр хӑварса, мана каллех саламат ҫапрӗ. Вӑл, чӑпӑрккапа ҫапасран хӑтӑлас тесе, мана чарса тӑракан сӑнчӑрсемпе мӗнпур вӑйран кӗрешет. Анчах Гарт хӑйӗн ӗҫӗн ӑсти пулнӑ, нимӗн те вӗҫертмен.
  
  
  "Милана Кашкӑр, Картер. Мӗн пулнӑ ҫав кашкӑрпа?
  
  
  Карак шаль сасси маншӑн ӑнланмалла мар, Гарт мана каллех те каллех ҫапать. Ку сасӑ цифрӑсен камерисене янӑраса кайрӗ, вӑл шӑплансан, вӑл ку манран килнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  "Кашкӑр. ..'
  
  
  Унӑн канмалла пулнӑ. Ӑна Гарта чармалла пулнӑ, унсӑрӑн Ӑна ҫак асаппа нихҫан та ҫӑлӑнӑҫ тупаймастӑп. Йынӑшса ярса, вӑл пуҫне малалла усрӗ те тӑнне ҫухатнӑ пек турӗ. Манӑн ӳт-пӗвӗм ҫемҫелсе кайрӗ, тимӗр сӑнчӑрсемпе пӗр хускалмасӑр ҫакӑнса тӑчӗ. Гарт мана тата темиҫе хутчен ҫапрӗ, анчах эпӗ пыр таврашӗнче ҫурӑлакан кӑшкӑрашусене пусарма пултартӑм. Тепӗр минутран вӑл пушӑчӗ урайне ӳкнине илтрӗ.
  
  
  Ҫав тери хаяр пулнӑ. — Эсӗ ытла инҫе кӗтӗн, идиот, - кӑшкӑрчӗ вӑл Гарта. "Ҫӗкле ҫакна".
  
  
  — Сирӗн кӗтмелле пулать.
  
  
  "Кӗтсе илейместӗп.'
  
  
  "Санӑн каймалла пулать."
  
  
  — Ҫӗвӗҫе ил, Гарт, Вӑл кунта ҫакӑнса тӑнине курассинчен кирлӗрех ӗҫсем пур манӑн. Вӑл тепӗр хут калаҫма пултарсан, чӗн-ха мана.
  
  
  Ӑна Карак ҫӗр айӗнчи шӑтӑкран тухнине илтрӗм. Ун хыҫҫӑн алӑк шалтлатса хупӑнчӗ.
  
  
  Минутсем ӗмӗрсем пек тӑсӑлнӑ. Шыҫса кайнӑ сурансем ҫине тар тапса тухрӗ, анчах вӑл вырӑнтан та хускалмарӗ. Гарт чӑтаймасӑр каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрерӗ. Сигарета тивертес тесе шӑрпӑк ҫутса янине илтрӗм. Сӑрӑпа начар табак шӑрши сӑмса шӑтӑкӗсене кӑтӑклать. Анчах вӑхӑт вӑраха кайрӗ, Гарт сасартӑк: "Чурбан!»
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ те каллех хупӑнчӗ. Гарт тухса кайрӗ. Вӑл пушӑ пӳлӗме пӑхрӗ те, вӑл таврӑниччен манӑн мӗн чухлӗ вӑхӑт пуласси ҫинчен шухӑшларӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл хуллен шӑтӑртатнине илтрӗ те манӑн кану пӗтрӗ тесе шутларӗ. Анчах кайран ӑна, сасӑсем ман ҫурӑм хыҫӗнчен, камера хыҫӗнчен илтӗннине ӑнланса илтӗм. Ку стенасем тӑрӑх шӑшисем чупнӑ пек пулчӗ.
  
  
  — Картер, - илтрӗ вӑл пӑшӑлтатнине. "Картер".
  
  
  Вӑл хӑйӗн сӑнчӑрӗсемпе майӗпен тепӗр енне ҫаврӑнчӗ. Мӗлтлетекен ҫутӑра аран-аран палӑракан ӗшеннӗ куҫлӑ икӗ ҫын курӑнаҫҫӗ. Ӑна тӳрех ih палласа илнӗ. Вӗсем каракпа пӗрремӗш хут тӗл пулсанах вилнӗ виҫӗ ҫынтан иккӗшӗ, фотографисем, музыка ҫыннисем пулнӑ.
  
  
  "Эсир пире илтетӗр-и?'
  
  
  "Ҫапла."Унран ыйтрӑм. — Падра сирӗнпе-и?
  
  
  — Ҫук, - терӗ арҫынсенчен пӗри.
  
  
  — Вӑл санпа пӗрле пулман-и вара? — ыйтрӗ тепӗр арҫын. Тен, вӑл тарнӑ пулӗ.
  
  
  — Е вилнӗ, - хурлӑхлӑн хушса хучӗ пӗрремӗш.
  
  
  — Эсир пурте вилнӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Вӗсем пире урӑх вилӗм валли упраҫҫӗ: вӑйӑсенче".
  
  
  — Вӑйӑсем-и ?
  
  
  "Арена ҫинче. Карак суйласа илнӗ ҫынсене хирӗҫ. Ментон ҫук ӗнтӗ,эпир ак ҫакӑн пек.
  
  
  "Карак ухмаха ернӗ". - Эпӗ хам хӑлхана аран-аран ӗненме пултартӑм.
  
  
  "Ҫапла, анчах . .. "Арҫын иккӗленсе тӑчӗ, унтан шикленсе: "Ӑна Гарт илтетӗп", - терӗ. Сывӑ Пул, Картер.
  
  
  Пит-куҫсем ҫухалчӗҫ, эпӗ каллех пӗччен тӑрса юлтӑм.
  
  
  Манӑн вӑйӑмӑн пӗр пайӗ, вӗсем мана тин ҫеҫ каласа панинчен хӑраса, каялла таврӑнчӗ. Урисемпе стена ҫумне тӗренсе, вӑл, аллисемпе сӑнчӑрӗсене ҫапса ҫӗмӗрес тесе, туртӑнса илчӗ . Манӑн пӳрнесем яка, анчах эпӗ тытӑнса тӑратӑп. Тарӑннӑн сывласа илсе, вӑл алӑран алла хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт ҫӳлелле хӑпарма пуҫларӗ . Манӑн алӑсемпе хулпуҫҫисен мышцисем калама ҫук хытӑ туртӑнчӗҫ, анчах эпӗ ҫаплах ура ҫине тӑтӑм.
  
  
  Йывӑр кашта патне ҫитсенех вӑл ҫывхарса килекен ура сассине илтрӗ. Ним тума аптранипе вӑл урине ҫырма урлӑ ярса пусрӗ те пирӗн ҫине хӑпарса кайрӗ. Ӑна сӑнчӑрсемпе хаяррӑн туртрӗ, гарт ман пата ҫитсе, хӑйӗн пушипе каялла ҫапма тытӑниччен манӑн вӗҫерӗнмеллине пӗлетӗп эпӗ. Кандалсен ахаль ҫӑрасем-Клипссем пулнӑ, Вӗсене афонӑн чи ир пулакан кунӗсенче аслӑк ҫӑрисемпе усӑ курнӑ. Алӑк чӗриклетсе уҫӑлчӗ те, чул урайӗнче Гарт мӗлки курӑнса кайрӗ. Ҫав вӑхӑтрах вӑл пусӑм пӑнчине тупнӑ та сӑнчӑрсене вӗҫертсе янӑ. Унтан Гарт мана курчӗ. Мӗн тери хулӑн пулсан та, вӑл пантера хӑвӑртлӑхӗпе усӑ курнӑ.
  
  
  Вӑл чӑпӑрккине ярса тытрӗ те хӑй хыҫҫӑн илсе кайрӗ, сасартӑк ҫиленнипе унӑн пичӗ турткаланса илчӗ.
  
  
  Ӑна тимӗр сӑнчӑр хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт ярса тытрӗ те ун ҫине ыткӑнчӗ. Уҫӑ нучник ӑна аяккинчен ҫапать те, юнлӑ пӑтӑ ҫӳллӗшне ватса пӑрахать. Ӳкнӗ чухне вӑл решеткеллӗ пукан ҫине пырса ҫапӑнчӗ те ҫӗре персе анчӗ. Пӗр шухӑшласа тӑмасӑрах, вӑл ун ҫине ҫӳлтен сикрӗ те хӑйӗн пӗтӗм йывӑрӑшӗпе эму кӑкӑрӗ ҫине анса ларчӗ. Пӑкӑртатакан сасӑпа йынӑшса, вӑл ҫилленнӗ пек пулчӗ; уҫӑ rta пичӗ тӑрӑх юнпа лӑймакасем юхса анчӗҫ. Унӑн аяк пӗрчине ҫурри таран хуҫнӑ пулмалла, халӗ ӗнтӗ ваннӑ шӑмӑ ҫав ӳпке ӑшне кӗрсе кайнӑ.
  
  
  Ӑна, тулашри алӑка питӗрменнине пӗлнӗ, анчах ӑна та иккӗмӗш отель пуҫланнӑ кун иккӗмӗш ҫӑрапа тата ытти заключеннӑйсене ирӗке кӑларассипе ҫыхӑннӑ. Ӑна Гарт ӳтне хӑвӑрт ухтарчӗ, ҫӑраҫҫи ыйтрӗ, анчах унӑн та, пирӗн ӑҫта та пулин цифра камерисем ҫинче тупаймарӗ. .. Ним тума аптранипе вӑл икӗ арҫынна чӗнсе илчӗ те мана хӑйсем ӑҫта пулни ҫинчен калама хушрӗ.
  
  
  "Ҫӑра уҫҫисем Карак патӗнче ҫеҫ пур", - тенӗ арҫынсенчен пӗри.
  
  
  — Пирӗншӗн ан пӑшӑрханӑр. Май килнӗ таран тар, — терӗ тепри.
  
  
  - Пултаратӑн пулсан, пулӑшу яр.
  
  
  Ӑна тӗрмере арҫынсене хӑварма кураймастчӗ, анчах вӗсем тӗрӗс калатчӗҫ. Ку ревматизм ҫеҫ пулнӑ. — Эпӗ ӑна тӑвӑп, - сӑмах патӑм эпӗ.
  
  
  Ӑна, Карак асаплантармалли камерӑсем витӗр вӑрӑм та тӗттӗм коридора чупса тухрӗ. Эпӗ ӑҫталла каясси ҫинчен шухӑшлама чарӑнсан, вӑл арҫынсенчен пӗри кӑшкӑрнине илтрӗ. "Тӳрӗ пӑрӑн, ку пӗртен-пӗр ҫӑлӑнӑҫ!"
  
  
  Урӑх ыйтусем памасӑрах вӑл сылтӑмалла туртӑнчӗ. Ӑна, Карак хуралҫисенчен пӗри мана курсанах, мана, ҫаппа-ҫарамас та хӗҫпӑшалсӑрскере, вӗлерессине пӗлнӗ. Коридорсем вӗҫӗ-хӗррисӗр, чаҫсем тупиксемпе вӗҫленеҫҫӗ е ишӗлсе анаҫҫӗ, мана каялла таврӑнса ҫӗнӗрен пуҫлаттараҫҫӗ. Ӑна тӗксӗммӗн ҫутатнӑ чӗмсӗр тетел капанне лекрӗ. Анчах вӑл ҫӳлелле илсе хӑпарнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл малалла, тӗттӗмелле утрӗ, унтан адреналӑн малтанхи приливӗ вӑйсӑрланнине асӑрхарӗ. Шӗвӗр чул стенасем манӑн ҫурӑлса пӗтнӗ ӳт ҫумне сӗртӗнеҫҫӗ, ҫара ура тупанӗсем юнлӑ йӗрсем хӑвараҫҫӗ. Манӑн пӗртен — пӗр хускану-Карака ҫав тери курайманни тата ӑна тӳлеттерес килни.
  
  
  Ӗмӗрлӗх пек туйӑнакан япаласем хыҫҫӑн туннель ӗлӗкхи пек тӗттӗм пулман. Унтан инҫетре, туннель вӗҫӗнче, сӑрӑ светтуй тӑнине курчӗ те, халтан кайнипе чӗтресе, унталла чупрӗ. Тем пӑшӑрхантарать мана: ҫурма ӑнланмасӑр асӑрхаттарни мана чарма хӑтланать. Анчах ӑна силлесе тӑкрӗ те хапха патне ҫитрӗ.
  
  
  Унтан вӑл каллех тӗнчене вӑркӑнса кӗчӗ. Вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ, манӑн урасем уҫӑ тӑма ытла та вӑйсӑр, эпӗ хам айра ҫӗр пуррине туйрӑм. Вӑл юнпа вараланса пӗтнӗ тӑмлӑ тӑпра пулнӑ: рим амфитеатрӗнчи тӑмлӑ тӑпра.
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  Шӑнса хытнӑ юнпа пылчӑк хытса ларнӑ хыҫҫӑн вӑл ура ҫине тӑчӗ. Вӑл мана ӗнер Падра кӑтартнӑ амфитеатр арени пулчӗ, вӑл ункӑ ӑшне кӗрсе ларчӗ. Ӗмӗрлӗхех ман умра, тенкелсем хушшинче, факелсем тытнӑ вуншар Ҫын ишӗлсе аннӑ ишӗлчӗксене ҫутатса лараҫҫӗ. Амфитеатр тӑрринче автоматсемпе, винтовкӑсемпе ассасинсен отделенийӗ вырнаҫнӑ. Вӑрӑм та авӑнчӑк стена варринче коробкӑсенчи чул тенкелсен корпусӗсем пулнӑ, пӗр стени ҫинче Карак пулнӑ. Унпа юнашар факелсем тытнӑ икӗ тус, униформа ҫийӗнчен, хӑйне сивӗ ҫилтен хӳтӗлес тесе, кивӗ утиял уртса янӑ. Куҫӗсем ман ҫине шӑтарас пек пӑхаҫҫӗ, ҫӑварӗ шуйттанла кулӑпа чалӑшрӗ. Хӑйне усранӑ вырӑнтан вӑл кивелнӗ тога тӑхӑннӑ ниме тӑман "нерон" пек курӑнать.
  
  
  Ман умра, ҫӗр ҫинче, пуҫсӑр арҫын кӗлетки выртать. Ӑна, вӑл ментон пулнине, ҫулҫӳревсен виҫҫӗмӗш ушкӑнне, фотографисемпе, музыкӑпа кайнине пӗлнӗ. Унӑн куҫӗсене, вӗлернӗ ҫынӑнни пек, ҫыхса лартнӑ. Малтан эпӗ мӗншӗнне ӑнланаймарӑм, унтан гладиаторсен, андабатсен, ушкӑнӗ куҫсене ҫыха-ҫыха ним курмасӑр ҫапӑҫнине аса илтӗм.
  
  
  Халӗ хӑй пулнӑ вырӑнта арҫынсемпе хӗрарӑмсем мӗн чухлӗ тӑнине ыйтмасӑр тӑма пултараймарӗ вӑл; йӗри-тавра мӗн чухлӗ юнӗҫенсем, Карак евӗрлӗскерсем, ҫав тери кичемччӗ.
  
  
  Вӑл Карак сассине илтрӗ. - "Картер!"Вӑл ухмаха ернӗ пек кулать. — Сана тепӗр аттракционра кӗтменччӗ. Анчах юрать-ха ку малалла тӑсӑлма пултарать".
  
  
  "Гарт вилнӗ".
  
  
  — Эпӗ ҫакна кӗтнӗччӗ те, унсӑрӑн эсир тарма пултарайман пулӑттӑр. Курӑпӑр, эсӗ унпа пӗрлешиччен мӗн чухлӗ тытӑнса тӑрӑн.
  
  
  — Вӗсем, котум-вотум вилнисем, сире салам яраҫҫӗ, - терӗм эпӗ, алла ҫӗклесе.
  
  
  Арена тепӗр енчен, хапха тавра пысӑк хура салтак тухрӗ. Вӑл ансӑр шӑлаварпа атӑ тӑхӑннӑ, ҫара кӑкӑрӗ факел ҫутинче йӑлтӑртатать. Вӑл пулӑ тытмалли тетелпе виҫӗ шӑллӑ тетел, авалхи ретиарисен хӗҫпӑшалне йӑтса пырать.
  
  
  Вӑл ман патӑма пырса ларсан, ман пӳрнесем ҫӗре перӗнчӗҫ. Гладиатор, мана суя атакӑсемпе чарса, ман тавра ҫаврӑнкаласа ҫӳрерӗ.
  
  
  — Атя, — терӗм эпӗ, - Мӗн чарать сана? Ҫарамас ҫынран хӑратӑн-и?
  
  
  Вӑл кулса илчӗ те тетелне, лассо пек, хӑй пуҫӗ тӗлӗнче яланах сарӑлса, лаптак ҫаврашкасем туса, ман ҫине ывӑтма хатӗрленсе ҫавӑрма пуҫларӗ. Ӑна, тетел ҫине пӑхмасан, ҫак куҫсемпе сӑн-питсене сӑнасан аванрах пулассине пӗлет вӑл.
  
  
  Сасӑлас пулать! Пӑрахас умӗн пӗр секунд ҫеҫ. Вӑл пӗшкӗнчӗ те каялла чакрӗ. Тӑхлан кире пуканӗсенчен пӗри ман урана пырса тӑрӑнчӗ, анчах сетка тивертеймерӗ те арена урайне ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл сиксе тӑчӗ те, тетелне каллех ярса тытиччен, ун ҫине ыткӑнчӗ. Вӑл каялла чакрӗ те, пӗр самантлӑха эпӗ ӑна туртса кӑларнӑ пек туйӑнчӗ. Анчах вӑл мана ҫав виҫӗ пуспа парӑнчӗ, манӑн вара, вӑл мана хӑйӗн виҫӗ шӑлӗ ҫине ан тирӗнтӗр тесе, пӗшкӗнмелле пулчӗ. Вӑл мана кӗтессе хӑваласа кӗртрӗ.
  
  
  Вӑл пӳлӗне-пӳлӗне тӑчӗ, тепрехинче эпӗ ҫителӗклех хӑвӑрт ӗҫлеме пултарасса шанмарӗ. Ҫакна тума май килнӗ пулсан та, манӑн тепӗр атакӑран, тепӗр атакӑран пӑрӑнмалла пулнӑ пулӗччӗ. Унӑн канма ларса, мана вӗлерме ирӗк парас килчӗ.
  
  
  МАНӐН ӗҫре ВӐЛ ШЫВ айӗнчи кимӗсемпе, шыв айӗнчи бомбӑсемпе, рентген пайӑркисемпе тата ӑс-тӑнне наркотиксемпе, шухӑшласа кӑларма май пур мӗнпур изобретенисемпе ҫапӑҫнӑ, анчах ку урӑх, хӑрушӑ пулнӑ. Ку вӑл унӑн примитивлӑ сӑн-сӑпатне пӗрлештернӗ, хальхи кӑткӑслӑхсӑр вӑрҫӑ пулнӑ. Ку тискер кайӑксене тата тепӗр ҫынпа ҫапӑҫма хистет, ку вара пушшех те хӑрушӑрах тӑвать.
  
  
  Анчах эпӗ хам ӑшӑмра тискер кайӑк ӳснине туйрӑм, вӑл тепӗр хут тытӑнса пӑхма хатӗрленсенех, ҫирӗммӗш ӗмӗрти гладиатор ҫине шӑл йӗртӗм. Ҫавра танатан вилӗмлӗ сассине илтес тесе, вӑл хӑлхине чанк тӑратрӗ. Ӑна курпунне кӑларса кӗтсе тӑчӗ, манӑн мышцӑсем карӑнчӗҫ.
  
  
  Вӑл ӑна каллех пӑрахрӗ.
  
  
  Ӑна, унчченхи пекех, чӑмрӗ, анчах хальхинче ӑна каялла ҫавӑрчӗ те чӗркенӗ тетелне ярса тытрӗ. Гладиатор ман ҫине уртӑнчӗ. Вӑл, ку ӑна противовессем ҫине ҫапӑнтарасса шанса, ҫаврӑнакан тетеле сирсе пӑрахрӗ.
  
  
  Вӑл такӑннӑ та хӑйне хупланӑ тетелпе ҫыхланса ларнӑ.
  
  
  Вӑл ҫавӑнтах, атакӑна кайнӑ чух мана мӗн чухлӗ хӗрхеннӗ, ҫавӑн чухлӗ хӗрхенме шутларӗ. Вӑл ӑна ҫӗре ӳкерчӗ те, унӑн алли тавра, виҫӗ пусне тӑпӑлтарса илчӗ. Эму кӑкӑрне чикес тесе, вӑл хӑранипе кӑшкӑрса ячӗ. Пӗр секунд хушшинче пӗтӗмпех пӗтрӗ. Пӗрре вӑл шартах сикрӗ, вилес пек шурса кайрӗ, унтан вилнӗ ҫын пек ҫӗре ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл, виле ҫине пӗшкӗнсе, виҫӗ шӑллӑ патак ҫине таянса тӑрать. Вӑл Карак ҫыннисем мӗкӗрнине илтрӗ. Вӑл тенкелсем еннелле ҫаврӑнчӗ те трон Ҫинче Карак тӑнине курчӗ. Тарӑхнипе унӑн пичӗ шурса кайнӑ. Тепӗр самантранах ӑна виҫӗ шӑллӑ ҫын ӳкерчӗ те Карак патне пычӗ.
  
  
  Эпӗ мӗн шутланине вӑл тӳрех ӑнланса илчӗ. — Ан тӑрӑш, Картер! - кӑшкӑрчӗ вӑл. "Эсӗ ҫав каскана ҫав тери инҫете пӑрахма пултараймастӑн, кунсӑр пуҫне, ман ҫынсем сана вӗлереҫҫӗ".
  
  
  "Кама хумхантарать, мӗнле вилетӗп эпӗ, Карак? Вӑл та сана хӑйпе пӗрле илсе кайма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Эпӗ яланах эсир, американецсем, спорт юратакансем пулӗ тесе шутланӑччӗ".
  
  
  "Спорт-и?"Ӑна юнлӑ сцена тӑрӑх аллипе шӑлса илчӗ. "Эсир ӑна спортсмен тесе шутлатӑр-и? Мӗне пӗлтерет ку, Мӗнле?
  
  
  Вӑл усаллӑн кулса ячӗ. "Мана ку йӑпатать".
  
  
  — Эсӗ чӑнах та чирлӗ, - терӗм эпӗ йӗрӗнсе. "Эсӗ ухмаха ернӗ ".
  
  
  — Эпӗ кам иккенне ан кала мана, ҫак ылханлӑ тамӑк шӑтӑкӗнче Санӑн нихҫан та пурӑнма тӳр килмен.
  
  
  "Эпӗ ӑнланма пуҫларӑм. Эсӗ Чӑнах Та Апостоса кураймастӑн.
  
  
  "Эпӗ Апостоса кураймастӑп". Карак утиялпа лайӑхрах чӗркерӗ; куҫӗсем гранит пек. "Ҫакӑнта ирттернӗ кашни минут маншӑн асап пулчӗ. Анчах ку часах пӗтет.
  
  
  — Апла Пулсан, Падра тӗрӗс каланӑ. Эсир хӑвӑра сербсене сутнӑ.
  
  
  "Сутнӑ . . Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ. — Анчах сутман. Белградпа килӗшни мана укҫа тата хама тивӗҫлӗ власть пачӗ. Анчах ҫакӑ та ҫынсем нихӑҫан та шӑнса, выҫӑпа е хӑранипе асапланас ҫуккине пӗлтерет".
  
  
  Мӗнле хорек правительство хӑйӗн сӑмахне тытать-ха? Сана Улталаҫҫӗ, Карак.
  
  
  "Ҫук. Эпӗ сана итлеместӗп. Ман ҫынсем телейлӗ пулӗҫ.
  
  
  — Вӗсем кунта телейлӗ пулма килмен, Карак. Вӗсем кунта ирӗклӗ пулма килнӗ.
  
  
  "Ирӗклӗ-и?"Карак чӑнах та кулнипе макӑрчӗ. "Аптос ман ӗмӗр тӑршшӗпех чуна пӑрлантаракан тӗрме пулнӑ. Вилӗм ҫеҫ кунта ирӗклӗх илсе килет. Тепӗр гладиатор ҫинчен пӗлтерсе, вӑл алӑ ҫупрӗ. "Сасси мӗншӗн ӑна вӑйӑсене ҫав тери юрататӑп? Ӑна хӑйӗн халӑхне ирӗке кӑларакан юлашки ҫын. Халӗ ҫапӑҫ та ирӗкре пулатӑн, Картер.
  
  
  Rta йӗри-тавра кӑпӑк пулман пулин те, Каракӑн пуҫӗ йӗркеллех мар пулас. Ахӑртнех,вӑл хӑй пурнӑҫӗн хаярлӑхне парӑннӑ пулмалла, аслӑлӑхӑн паранийӗпе тата пуҫран тухма пӗлмен идейисемпе асапланнӑ, хӑй ӑшӗнче strays аптосӑн ӗлӗкхи чапӗ ҫинчен тата хӑйӗн пулас чапӗ ҫинчен ӗмӗтленнӗ. Эпӗ ҫакна тӗнче кӑмӑлӗшӗн айӑплама пултарайман, анчах ӑслӑ-тӑнлӑ ҫын ҫак ҫул ниме юрӑхсӑр та хӑйне хӑй аркатмалла маррине ӑнланнӑ пулӗччӗ. Карак калаҫасси уҫҫӑнах палӑрса тӑчӗ; Унпа калаҫас тесе, Вӑл кӑлӑхах вӑй-халне пӗтерчӗ.
  
  
  Вӑл, ун еннелле ҫурӑмпа ҫаврӑнса, каялла арена варринелле утрӗ. Унта эпӗ хамӑн тепӗр тӑшман килсе тухмалли хапха еннелле ҫаврӑнтӑм.
  
  
  Ҫӗнӗ гладиатор малтанхинчен ҫӳллӗрех те йывӑртарах.
  
  
  Кӑкӑрӗ ҫинче ҫӗвӗксем, аллисене цесть чӗркенӗ, пӑхӑр кастетӑсем евӗрлӗ сӑран тата металл кӑшӑлӗсем ҫавӑрса ҫыхнӑ, кӗске хӗҫпе ҫаврака фраки щитне тытнӑ. Вӑл вӑхӑта сая ямарӗ, хӑйӗн вилӗм хӗҫӗпе сывлӑша ҫурса, уҫҫӑнах ман паталла утрӗ. Ӑна каялла ҫавӑрчӗ те, вӑл, ятлаҫа-ятлаҫа, йывӑррӑн сывласа, ман хыҫҫӑн утрӗ. Вӑл чарӑнса тӑчӗ, каялла ҫаврӑнчӗ те ун ҫине пусрӗ. Вӑл хӑйӗн бритва пек шӗвӗр хӗҫӗпе сулса ячӗ те, мана каллех хӗҫпӑшалсӑр тӑратса хӑварса, уҫҫӑнах патака чиксе лартрӗ.
  
  
  Вӑл мана касса пӑрахас тесе малалла ыткӑнчӗ, эпӗ ҫӗре шаплатса ӳкрӗм. Вӑл хӑвӑрт аяккалла пӑрӑнчӗ. Ҫав хӗҫ мана кӑшт ҫеҫ перӗнмерӗ, ҫӗр ӑшне путрӗ.
  
  
  Гладиатор хӗҫне туртса кӑларсан, ӑна урипе тапрӗ. Вӑл тепӗр еннелле ҫаврӑнчӗ те, манӑн ура тупанӗ унӑн хушшинчен темиҫе дюйма лектереймерӗ, пӗҫҫин шалти енне пырса ҫапӑнчӗ. Ыратнипе мӗкӗрсе ярса, вӑл каялла чакрӗ. Ӑна пысӑк сиен кӳме пултарайман, анчах пӗр самантлӑха эму кансӗрленӗ. Хӗҫпӑшалсӑр ҫын хӑйне халӑх умӗнче мӑшкӑл кӑтартнӑшӑн тарӑхнипе унӑн пичӗ хӗп-хӗрлӗ пулса кайнӑ. Ольга унран аяккарах кайма васкарӗ, ман пуҫра темӗн кӗрлет, пуш-пушах, вӑл мӗнле те пулин шухӑш тытасшӑн. Кӑлӑхах. Сасартӑк гладиатор, хӗҫне сулкаласа, хӑй тавра хӗҫпе касса, каллех ман паталла утрӗ.
  
  
  Ҫак самантра вӑл пӗшкӗнчӗ те икӗ аллипе гравипе ҫӗр ӑсса илчӗ, ih эмӑна питӗнчен хаяррӑн ывӑтрӗ. Эпӗ кӗтнӗ пекех, вӑл куҫне хӳтӗлес тесе щитне ҫӗклерӗ те, пылчӑк ӑна нимӗнле сиен те кӳмерӗ. Анчах ун ҫине пӗр самантлӑха ҫеҫ пӑхмалла пулнӑ. Ҫӳле сиксе илсе, вӑл ӑна ҫара урипе, унтан сылтӑм урипе чавсинчен ҫапрӗ. Хӗҫ ҫак чӗлхесӗр пӳрнесем тӑрӑх вӑркӑнса тухрӗ те арена тӑрӑх, ӑна ниепле те тавҫӑрса илеймесӗр, вӗҫсе кайрӗ.
  
  
  Хаярланса кайнипе вӑл мана чӑпӑрккапа ҫапрӗ ; пӗтӗм сывлӑша ман ӳтӗм тавра сирпӗнтерсе ячӗ те, аллисене тӑсса, урисене тӑсса, мана ҫӗре ывӑтрӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те хӑйӗн хӗҫне илме кайрӗ. Ҫав хӗҫе каялла тавӑрма пултарайманнине вӑл пӗлет. Вӑл каллех ун патне ҫитсенех мана татӑкӑн-татӑкӑн вакласа тӑкать. Вӑл мана кӗленче алӑк витӗр тӗртсе янӑ пек курӑнать.
  
  
  Вӑл ура ҫине сиксе тӑчӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  "Хаджи" кӑшкӑрса Ятӑм эпӗ, вӑл ним тума аптранипе урса кайнӑ пек кӑшкӑрса Ятӑм. Тӗлӗнсе кайнӑ гладиатор ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Хаджисем!"Вӑл каллех кӑшкӑрса ячӗ те хӑйне мӗн пулнине ӑнланса иличчен ун патне ҫитрӗ. Вӑл хӑйӗн щитне ҫӗклеме хӑтланчӗ, анчах кая юлчӗ. Манӑн урасем вилес пек тапрӗҫ те эму пырне лекрӗҫ. Ҫак тӗллев каялла чакрӗ те, вӑл шӑнкӑравсем шӑтӑртатнине илтрӗ.
  
  
  Вӑл пире сасӑ памасӑрах ӳкрӗ, унӑн куҫӗсем чарӑлса кайнӑ, мӑйӗ тӗлӗнмелле кӗтесре пӗкӗрӗлнӗ.
  
  
  Вӑл хӗҫ хыҫҫӑн чупса кайрӗ те, салху Каракне савӑнӑҫлӑн сулса, ӑна пуҫ тӑрринелле ҫӗклерӗ.
  
  
  "Мӗн тумалла ӗнтӗ халь?"- пуринчен те ыйтрӑм унран. — Тен, арӑслансем? Е кустӑрмасем ҫинче-и?
  
  
  — Ан ухмахлан, - хаяррӑн тулхӑрса илчӗ вӑл. "Арӑслан е ҫар ураписем ӑҫтан тупас-ха пирӗн?»
  
  
  — Ан пӑшӑрхан, Эван. Ӑна сире юлашки ҫулсенче курнӑ чи лайӑх спектакль паратӑп.
  
  
  "Кай шуйттан патне, Картер". Вӑл, хӑрах аллипе хӑй тавра ҫӗтӗк утиялтан ҫатӑрласа тытса, тепринпе тискеррӗн хӑлаҫланса, ура ҫине сиксе тӑчӗ. "Милан ман ҫул ҫине тӑчӗ. Халӗ эсир кунта ҫак тислӗк ҫӗклеме килтӗр. Эсӗ Темиҫе кун каярах Милан пек вилмеллеччӗ. Анчах Мӗнле майпа Аптоса ҫитме пултартӑн-ха эсӗ? Ку хутӗнче эсӗ тараймастӑн.
  
  
  Тарӑхнипе Карак хӑй мӗн каланине ӑнланман.
  
  
  — Эсӗ Милана сутрӑн-и? — ҫапла каласа панинчен тӗлӗнсе ыйтрӑм эпӗ. "Вӑл ухмах пулнӑ, вӑл ӗнерхи те, виҫӗмкун та пурӑннӑ".
  
  
  — Манӑн связной Метковичра - и? Вӑл та сирӗн ҫынсене тӗл пулсан пӗччен пулнӑ-и?
  
  
  — Эпӗ лайӑх тӳлерӗм, шантарсах калатӑп сире. Ытти ҫынсем пекех, вӑл ӑссӑр идеалсемшӗн мар, лайӑх пурнӑҫшӑн кӗрешет. Карак, хӑйӗн шӳтӗпе киленнӗ пек, кулса илчӗ. Унтан, хӑйӗн кивӗ утиялӗн хутламӗсене тӳрлетсе, ерипен ларчӗ. Вӑл хӑйӗн палачӗсем тавра пӗрине темӗн пӑшӑлтатса илчӗ те, лешӗ ҫавӑнтах аяккалла чупса кайрӗ.
  
  
  "Ӑна мӗн те пулин хатӗрлесе хунӑ, эсӗ ӑна интереслӗ япала тупасса шанатӑп", — терӗ вӑл ҫырупа ман еннелле ҫаврӑнса. "Тӑхта-ха, ҫак ҫӗр ҫинче хӑвӑн юлашки минутусемпе килен". Халтан кайнӑскер, вӑл хӗҫне ҫӗр ҫумне тайӑнтарса чарӑнса тӑчӗ. Ҫанӑ ӑшӗнче мӗн те пулин пулма пултарать пулӗ тесе шикленсе шухӑшларӑм эпӗ. Ку таранччен таса хирӗҫ тӑни ман юна адреналин ҫителӗклӗ таран тултарма пултарать. Ҫак сухаллӑ тӑмана халь парӑнас шухӑш чӑтма ҫук йывӑр пулчӗ. Вӑл мана ҫарамаслантарчӗ, хӗнерӗ, асаплантарчӗ, юлашкинчен мана вӗлерме шут тытрӗ, анчах ӑна парӑнса ун умне тусан ӑшне чӗркуҫленсе лариччен унӑн тамӑк шӑнса лариччен кӗтмелле пулать.
  
  
  Ку хутӗнче вӑл мана тытнӑ пулӗ тесе шутланӑччӗ. Вӑл сивӗпе чӗтрет, ырханланнипе сулкаланать. Ҫапла майпа эпӗ гладиаторсен икӗ ҫапӑҫӑвӗнче чӗрӗ юлтӑм, анчах манӑн виҫҫӗмӗш тӑшман карлик-чӑлах пулни пӗртен-пӗр тӑшман пулса тӑчӗ. Манпа пӗтӗмпех пӗтрӗ, ҫакна эпир иксӗмӗр те пӗлетпӗр.
  
  
  Сасартӑк хапхаран хӑрушӑ сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Ӗнсе ҫинчи ҫӳҫ-пуҫ вирелле тӑрса кайрӗ те, мана сивӗ, ҫыпӑҫакан шиклӗх ҫавӑрса илчӗ. Вӑл тимӗр решеткесем чӑнкӑртатнине тата ман пата хаяррӑн мӗкӗрнине илтрӗ.
  
  
  Кашкӑрсем!
  
  
  Арена айӗнче ултӑ выҫӑ кашкӑр карта тавра ишсе тухнӑ. Пӗр хушӑ вӗсем алӑк патӗнче, стенасемпе сӑнакан халӑх пӑтранса кайнӑ пек, каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрерӗҫ.
  
  
  Халӑх хушшинче яланлӑхах ӳпкелешӳ пуҫланса каять. "Питӗ шел, пирӗн арӑслансемсӗр, Карттерсемсӗр пурӑнма тивет, - савӑнӑҫлӑн кӑшкӑрчӗ Карак. — Анчах эсӗ альтернатива хирӗҫ пулмасса шанатӑп эпӗ.
  
  
  Ӑна сербла-хорватла вӑрҫмалли серипе ответленӗ.
  
  
  Ку карака питӗ килӗшрӗ. — Сире интереслӗ пулсан, — терӗ вӑл усаллӑн кулса, — ну, вожак-Милана юратакан ҫын. Ҫак ҫилле кӑштах хуҫас тесе, вӑл диета евӗрлӗ пулнӑ, анчах вӑл хуҫӑлман пулас. Чӑнах та, ҫак выҫлӑх ӑна кӑштах хаярлатрӗ ҫеҫ. Анчах кайран, тен, лайӑх апат ҫисен, вӑл кӑштах итлӗ.
  
  
  Карак тата хытӑрах ахӑлтатса кулса ячӗ, хӑй чул ларкӑч ҫинче ҫурмаран хутланса лармарӗ, волков ҫине хӑраса пӑхса тӑчӗ. Апла пулсан, вӗсенчен пӗри милана кашкӑр пулнӑ. Ҫапла вара, вӑл вилни ҫинчен, унӑн тирне сӳсе илни суя пулнӑ. Анчах ку ӗнтӗ ҫак вӑрттӑнлӑха халӗ те уҫса паманнине пӗлтернӗ. Чӗрчун чи кирли пулнине пӗлни, Вӑл Каракшӑн мӗнле асап пулнине ӑнланмасӑр пӗлни. Вӑл кашкӑра хӑй сисиччен вӗлерме пултарайман, ҫавӑнпа та вӑл ун патне ҫывӑхах пыма пултарайман. Темле майпа эпӗ хама лайӑхрах туйрӑм; лару-тӑрӑва шута илсе, хытах мар пулин те. Манӑн задани-кашкӑра шыраса тупасси, вӑл кунта сасӑласси. Ҫак тискер кайӑксенчен пӗри ҫеҫ пирӗн ӑс-тӑн мӗнлине итлесшӗн пулмарӗ пулас. Вӗсем мӗкӗрсе, кӑшласа, хӑйсен тупӑшне шӑршласа, ҫӗре чаваҫҫӗ: мана.
  
  
  Сасартӑк вӗсем ҫӑмламас хӳрисене ҫӗрелле усса атакӑна ыткӑнчӗҫ.
  
  
  Манӑн нӳрлӗ пӳрнесем хӗҫе чӑмӑртаса тытрӗҫ.
  
  
  Вӗсем туртӑнса сикрӗҫ. Вӑл, вӗсем ҫине хаяррӑн сиксе ӳксе, аяккалла сиксе ӳкрӗ. Анчах вӗсем маншӑн ытла та хӑвӑрт пулчӗҫ, эпӗ ҫивӗч шӑлсем ман пӗҫҫе ҫурса пӑрахнине туйрӑм. Пӗр самантлӑха вӑл такӑнчӗ, унтан, тӳрленсе тӑрса, ман ҫывӑхри кашкӑра хӗҫпе чиксе шӑтарчӗ. Вӑл тепӗр кашкӑр ҫине хӑяккӑн ӳкрӗ, кашкӑр шӑпах ман пыр ҫине сиксе ларма хатӗрленнӗччӗ. Виҫҫӗмӗш кашкӑр каялла шуса кайнӑ. Ӑна хӗҫпе ҫапнӑ та чутах ҫурмаран касса пӑрахман. Пур ҫӗрте те йӑлӑхтаракан, хӗрхенӳсӗр чӗрчунсем тусан ӑшне таптанӑ юн пулнӑ. Вӗсем, черетлӗ атакӑна кӗме хатӗрленсе, ман тавра ҫаврӑнкаласа ҫӳрерӗҫ, анчах сасартӑк пурте чи пысӑк кашкӑр ҫине чакрӗҫ.
  
  
  Пӳлӗне-пӳлӗне, вӑл ih еннелле пӑхрӗ, вӗсем ман ҫине пӑхнӑ пекех кулса ячӗ. Ҫулпуҫӗ Милана кашкӑр пулнӑ пулмалла, ҫавӑнпа та вӑл пӗтӗм номерӗпе чи хӑрушши пек туйӑннӑ.
  
  
  Сасартӑк отряд каллех саланса кайрӗ те, вӗсем каллех ман ҫине тапӑнчӗҫ. Хӗҫӗпе сулса, ӑна касса, вӗсем ҫине ыткӑнчӗ. Вӑл кашкӑрпа ҫеҫ ҫапӑҫӑва кӗнӗ, лешӗ ӳкнӗ, унӑн пичӗ тусанланса пӗтнӗ, тӗллевӗ юлашки конвульсире каялла ҫаврӑннӑ. Тепӗр кашкӑр малалла сикрӗ те, вӑл ҫивӗчӗшӗпе ӑна питӗнчен сӑтӑрса илчӗ, лешӗ вара, ыратмаллах уласа, каялла чакрӗ.
  
  
  Юлнисем иккӗш ҫаплах атакӑлаҫҫӗ-ха, хӑвӑртрах та хӑвӑртрах. Уйрӑмах пысӑкки. Ҫак пысӑк монстра Милан мӗнле майпа алла илме пултарнӑ-ха? Ку пулма пултарайман пекех туйӑнчӗ. Ҫапах Та, Миланпа София Ҫакна Карак ӑнланман меслетпе тытса чарма пултарчӗҫ. Ним тума аптранипе вӑл унӑн пуҫне уҫӑлтарма хӑтланчӗ. Пуҫӑмра шухӑш пӑшӑлтатни, шухӑш ҫурални илтӗнсе кайрӗ. Ку ӑссӑрлӑх пек туйӑнчӗ, анчах мӗн ҫухатмалла - ха манӑн?
  
  
  Унӑн iso мӗнпур вӑйӗпе кашкӑра чарӑнма хушрӗ. Сербпа хорватски вырӑнне унпа нимӗҫле усӑ курнӑ. "Тӑхта. Итле ман командӑна.'
  
  
  Анчах вӗсем ҫаплах тапӑнаҫҫӗ-ха. Милан хӑйӗн кашкӑрне нимӗҫ чӗлхине вӗрентнӗ пулӗ тесе, вӑл вӗсем ҫине хӗҫпе ыткӑнчӗ. Анчах ку вӑл эпӗ кайса ҫӳрени, фотографисем, музыка ҫинчен пӗлни пулчӗ, ҫавӑнпа та паян ют чӗлхе ҫӑлтӑрӗсем кашкӑра тата кама та пулин итлеме памарӗҫ. Tac чаҫсем АМЕРИКӐРИ полици йыттисене дрессировать тӑваҫҫӗ.
  
  
  Аманнӑ кашкӑр ҫапӑҫӑва таврӑннӑ. Унӑн юнӗ iso rta. Вӑл каллех эму патне пырса выртма хӑтланчӗ. "Халт. Унтергехен".
  
  
  Милана кашкӑр, пуҫне чалӑштарса, пӗр самантлӑха иккӗленсе тӑчӗ. Вӑл итлет пулас, ҫавӑнпа та, палланӑ паллӑна вӑхӑтра тупас тесе, ҫаплах кӑшкӑрма чарӑнмарӗ.
  
  
  "Унтергехен, ширешейхер Шойзаль".
  
  
  Кашкӑр халь, хӑйне ҫак йӗрӗнчӗк шӑршлӑ тискер кайӑк тесе каласан, татӑклӑнах хирӗҫлет. Вӑл каялла чакрӗ те ним тума пӗлмесӗр чарӑнса тӑчӗ. Ыттисем те чарӑнчӗҫ те кӗтме пуҫларӗҫ.
  
  
  Вӑхӑт чарӑнса ларнӑ пек туйӑнать. Ӑна сывлама чарӑннӑ пек туйӑнакан арҫынсен ушкӑнне асӑрхарӗ, Карак пӗшкӗнчӗ те хӑйне сухалӗнчен туртрӗ. Пурте чӗнмерӗҫ, кӗтрӗҫ.
  
  
  Унтан вӑл сасӑсем илтрӗ. "Картер, Картер, эпир кунта".
  
  
  Кашкӑрсенчен хӑраса, вӑл кӑшт ҫаврӑнчӗ те, куҫ хӗррипе хир тӑрӑх ултӑ ҫын чупнине курчӗ. Падра, София, карьера тавра икӗ арҫын тата икӗ ҫын ҫӗр айӗнче. Вӗсем мана ярса тытсан, ҫак арканми Падра темле майпа тарнӑ та, эму пире ҫӑлма каялла таврӑннӑ.
  
  
  Анчах вӑл Софийӑна тата ыттисене арена ҫине пӑшалсемпе тата кашкӑр кӗтӗвӗпе илсе тухрӗ. Кашкӑрсем каллех канӑҫсӑррӑн мӗкӗрме пуҫларӗҫ, эпӗ вара сирӗн питомец Миланӑн командисем нумая пыманнине пӗлтӗм.
  
  
  — Ҫук, - Тесе кӑшкӑрчӗ ӑна Падре. "Юл унта. Юл унта!'
  
  
  — Ну, Картер. .. '
  
  
  "Эпӗ йӗркеллӗ. Юл унта.'
  
  
  Шанчӑксӑрскерсем, вӗсем чарӑнчӗҫ те, хурал бандичӗсенчен пӗри вӗсене пеме пуҫларӗ. Вӗсемпе юнашар тусан вӗҫет, ҫаврашка чашӑкра пӑшал сассисем кӗрӗслетеҫҫӗ. Тата тепӗр хут пенӗ сасӑ илтӗнсе кайрӗ, софия та, унӑн ушкӑнӗ те хапха сулхӑнне чакрӗҫ.
  
  
  Тепӗр темиҫе самантранах хӑвӑрт ӗҫе тытӑнчӗҫ. Манӑн алӑра кашкӑрсемпе хӗҫ кӑна, кашкӑрсем пирки вӑл ытлашши шансах каймарӗ. Ҫапах та ӑна хӑйнӑ. "Mit mir", - кӑшкӑрса ятӑм эпӗ вӗсене, трибунӑсем патне чупса пырса. — Mit mir, euch dickfelligen Nilpferde!
  
  
  Карак выльӑхӗ, тахҫанах ҫухалнӑ хуҫана саламланӑ пек, мӗкӗрсе, йынӑшса, манпа юнашар утса пынӑ чухне эму мӗн каланине турӗ. Ытти кашкӑрсем те ун хыҫҫӑн хаваслансах кайрӗҫ. Халь ӗнтӗ чеелӗх тухатмӑша аркатиччен мӗн май килнӗ таран хӑвӑртрах ӗҫлесси пулнӑ. Ҫав кашкӑр патне ҫитсенех, эпӗ хама итлеми пулса, ман ҫине сиксе ларассӑн туйӑнать.
  
  
  Анчах халӗ кашкӑрсем ман алӑ тавра уҫҫӑнах ҫиеҫҫӗ. Сӑнарлӑ калатӑп, паллах. Эпир Карак ларкӑчӗ айӗнче йынӑшма тытӑнсан, Ӑна "Ангрейфен"тесе приказ пачӗ. Ангрейфен.
  
  
  — Картер, - мӗкӗрсе ячӗ Карак ҫӳлтен яланлӑхах. "Мӗн тӑвас тетӗн, ҫавна ту . .. '
  
  
  Ӑна ҫаплах волкова хӑвалать. "Ангрейфен! Вейтер. Вейтер. Tasche und der toten Mann.
  
  
  Каракпа каяс тесен, мана хытах ӳкӗтлеме кирлӗ мар пек туйӑнчӗ: вӗсем халӗ питӗ выҫӑ. Вӗсем пурте тӗлӗнмелле илемлӗ те хӑвӑрт стена тӑррине сиксе хӑпарчӗҫ те тепӗр хут сикме кайри урисене хуҫлатрӗҫ.
  
  
  — Ih Чар, Картер.
  
  
  "Ҫук!'
  
  
  Трибунӑсем ҫинче шӑв-шав пуҫланчӗ, арҫынсем хӑраса ӳкрӗҫ. Хӑшӗ-пӗрисем, тарма хӑтланса, тенкелсен ҫурӑмӗсенчен такӑнаҫҫӗ. Хӑшпӗрисем факелсене пӑрахаҫҫӗ те пӗр самантрах тӗттӗмре сулланкаласа илеҫҫӗ, анчах нимӗн те курмастӑп. Хӑш-пӗрисем пӑшалӗсене ҫӗклерӗҫ, анчах хӑйсен ҫыннисене тивес мар тесе иккӗленчӗҫ. Кашкӑрсем Карак патне ҫывхарчӗҫ, вӑрӑм шӑлӗсем сурчӑкпа йӑлтӑртатаҫҫӗ. Тарӑхнипе тата хӑранипе йынӑшкаласа, сухаллӑ ҫулпуҫ хӑй вырӑнӗнчен чупса кайрӗ. Ҫак утиял уншӑн ҫурӑмӗпе кӗве ҫисе янӑ накидка пек вӗлкӗшет, вӑл тенкелсен речӗсем хушшинче такӑна-такӑна чупать, хӑш еннелле тармаллине те пӗлместӗп; ҫавӑн пек хӑрани кашни шухӑшах кансӗрлет. Вӑл ҫаврӑнчӗ те ҫывхарса килекен тискер кайӑксене хӑйӗн Вырӑс Наганӗпе персе ячӗ. Сехри хӑпнипе вӑл темиҫе метртан тивертеймерӗ. Вӑл каллех чупса кайрӗ те сапаланса выртакан сак ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Пысӑк тискер кайӑксем, шӑлӗсене йӗрсе, хутланса ларнӑ тупӑшӗ ҫине ыткӑнчӗҫ. Карак ҫӑварӗнчен сехри хӑпнӑ сасӑ тухса кайрӗ. Вӑл iso мӗнпур вӑйӗпе тапкаланчӗ, анчах кашкӑрсене эму ҫӗнтереймерӗ. Домкрат шӑпланчӗ, Милан питомец ӑна ыйхӑллӑ артерие ярса тытрӗ. Ӑна юн сирпӗнсе тухнине курчӗ, унтан арена ҫинче тепӗр сасӑ-ҫемҫе ӳте кӑшлакан шӗвӗр янах шӑммисен сассине илтрӗ.
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  Карак ҫыннисенчен нумайӑшӗ тӑна кӗнӗ, унтан пӗрремӗш шоках. Вӗсем кашкӑрсем ҫине винтовкӑсемпе автоматсенчен пеме пуҫларӗҫ.
  
  
  Кашкӑрсене тенкелсен кӗтессисемпе ещӗксен ҫурӑмӗсем шанчӑклӑ хӳтӗлесе тӑраҫҫӗ, анчах эпӗ чӑн-чӑн мишень. Вӑл карла чупса кайрӗ, вӑл мана пульӑсенчен хӳтӗлет, унтан вӑл вӑхӑт йывӑрӑшӗпе ишӗлсе аннӑ чаҫе пӗшкӗнчӗ. Вӑл кӑпӑшка чул урлӑ сиксе каҫрӗ те ҫул тӑрӑх каялла, ӗҫкӗ-ҫикӗ тӑвакан кашкӑрсем патне кайрӗ.
  
  
  Эпӗ ҫывхарнӑ чух хӑш-пӗр чӗрчунсем ман ҫине пӑхса илчӗҫ те хӑрлатса ячӗҫ. Вӑл чарӑнса тӑмарӗ. Ӑна Карак тӑвасшӑн пулнӑ пулсан та, нимӗн те тӑвайман пулӗччӗ. Анчах Эпӗ миланӑн кашкӑрне куҫран ҫухатма пултараймарӑм. Ҫак кашкӑр мӗншӗн кунта килнин сӑлтавӗ пулнӑ, мур илесшӗ, эпӗ пушӑ алӑпа таврӑнмастӑп.
  
  
  Кашкӑрсем Карач ӳтне йытӑсем пек аяккалла сӗтӗрме пуҫларӗҫ. Вӗсем тенкелсем хушшине пытансан, хӗҫ-пӑшал валли ҫӑмӑл мишеньсем пулӗҫ. Пульӑсем ҫавӑнтах вӗсем тавра ҫурӑлчӗҫ те, ҫӳлте арҫынсене тата ытларах хӑратса, пур еннелле те чупса кайрӗҫ.
  
  
  "Бяйбен", ӑна Милан питомеца чӗнсе илчӗ.
  
  
  Тем пысӑкӑш кашкӑр, вӑрӑм кантра вӗҫӗнче пулнӑ пек, сасартӑк чарӑнса тӑчӗ. — Кил кунта, - терӗм эпӗ, милан ҫак кашкӑра лайӑх хатӗрлесе хунинчен тӗлӗнсе. Вӑл ман пата чупса пычӗ. Вӑл мана сӑмсипе сӑтӑрса илчӗ, манӑн ӳте Ҫав пит-куҫа витекен Карак юнӗпе ӑшӑтрӗ.
  
  
  Арӑслан пуҫне ҫӑвара чиксен, манӑн арӑслан йӑваш пулнине туйса тӑмалла. Ӑна кашкӑра ларма ирӗк панӑ та, мӑйӗн ҫухине аллипе сӑтӑрса, вӑрттӑн кӗсйине чикнӗ.
  
  
  Сасартӑк ӑна тата тепӗр черет илтӗнчӗ. Каялла ҫаврӑнса пӑхсан, вӑл софийӑна, Падрӑна тата арена урлӑ, пынӑ ҫӗртех пере-пере, тепӗр тӑватӑ ҫынна курчӗ.
  
  
  — Таврӑнӑр, - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ.'
  
  
  Анчах ih винтовкӑсем шатӑртатни тата автоматсем пӗр харӑс шатӑртатни ман сасса илтме ытла та нумай шавларӗҫ. Карак боевикӗсем ih силленекен, чупакан кӗлеткесем ҫине тӗллеме хӑтлансан, софийӑпа унӑн ҫыннисене тӑхлан сирпӗнтерчӗ.
  
  
  Арҫынсенчен пӗри, аллине ҫыхнӑ аманнӑ ҫын, пуҫ мимипе шӑмӑ ҫурӑлнипе ӗнси ҫухалсан, сасартӑк питне ярса тытрӗ. Ыттисем пиллӗкӗшӗ шӑтӑк урлӑ йынӑшса сиксе каҫрӗҫ те, ретсем тӑрӑх, ещӗксем хыҫне пытаннӑ ҫӗрелле шуса анчӗҫ .
  
  
  — Ник, эсӗ йӗркеллӗ-и? - София мана ыталаса макӑрчӗ. Ӑна ҫирӗп ыталарӗ, тутисем чӗтренине, тӑвар тутине туйса илчӗ те малалла аялалла утрӗ. — Турра шӗкӗр, эсӗ йӗркеллӗ.
  
  
  Мана шведсем кансӗрлемен пулӗччӗҫ", - терӗм эпӗ кулкаласа-эй.
  
  
  Вӑл ман ҫарамаслӑха асӑрхарӗ пулсан та, ҫакна кӑтартмарӗ. — Эсӗ, Князь, чӗрӗ — ха, - терӗ те вӑл, хӑрах аллипе выльӑха шӑлсӑр овчаркӑна хӑй патнелле туртса илчӗ.
  
  
  "Эсир хӑвӑр мӗн тӑвас тенине тупрӑр-и?— - тесе ыйтнӑ Падра.
  
  
  — Ҫук-ха, - терӗм эпӗ, "Милан" сумкӑна лайӑх пытарчӗ".
  
  
  — Эпӗ сана валли тупатӑп, - терӗ София. — Вӑл ӑҫтине пӗлетӗп эпӗ.
  
  
  "Пирӗн халех кунтан тухса каймалла", - тенӗ Падра. "Тӳрех.'
  
  
  — Манӑн та ҫавӑн пек шухӑш ҫуралчӗ, Падра.
  
  
  — Ку эсӗ шухӑшланинчен те япӑхрах, тепри.
  
  
  "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?"мӗн чухлӗ япӑхрах пулма пултарассине пӗлме ыйтрӑм унран.
  
  
  Ревматизм вӑхӑтӗнче пирӗн пуҫ тӑрринче шӑхӑрни, сасӑ илтӗнсе кайрӗ, ку сасӑ ӑна ытла та лайӑх пӗлет: минометсем!
  
  
  "Чӑматпӑр.'
  
  
  Вӑйлӑ взрыв амфитеатр стенине пӗтӗмпех ҫӗклерӗ. Чул стенасемпе тенкелсен речӗсем куҫа шартарса яракан ҫутӑра сапаланса кайрӗҫ. — Серб ҫарӗ ку, - тесе кӑшкӑрчӗ Мана Падра чӗреслетсе ҫӑвакан ҫумӑр витӗр, цементпа чулсем тавра. Пирӗн тавра тата ытларах снарядсем кӗмсӗртетме пуҫларӗҫ. Вӗсем аренӑна кисрентереҫҫӗ, ишӗлсе аннӑ ҫуртсен пысӑк шӑтӑкӗсене шӑтараҫҫӗ. Ҫулӑм хыпса илчӗ те, эпир шултра калибрлӑ пулеметсем стакато пек ҫывхарса килнине илтрӗмӗр. Карак ҫыннисем аптраса ӳкрӗҫ, вӗсем, аслати кӗрӗслеттерес мар тесе, пере-пере кӑшкӑрашрӗҫ.
  
  
  — Ҫар артиллерипе пӗрлешет! - кӑшкӑрчӗ софия, шӑв-шава хупласа. "Вӗсем пире хупӑрласа илеҫҫӗ. Эпир ih карьерӑра куртӑмӑр ӗнтӗ. Карак ҫыннисем пире капкӑна тытрӗҫ, анчах ҫар ҫывхарса килнине пӗлсен, вӗсем хӑравҫӑ йытӑ ами пек чупрӗҫ.
  
  
  Вӑл мана лӳчӗркеннӗ хут листи тыттарчӗ. — Эсӗ кунта мӗншӗн килни-И Ку, Ник?
  
  
  — Шанатӑп, - терӗм эпӗ, хута салатса. Ку маншӑн символсемпе шифрланӑ пӗлтерӳ ҫеҫ пулчӗ. Ӑна каялла хумалла ҫеҫ, кайран вара хам ниҫта та упрама ҫуккине ӑнланса илтӗм.
  
  
  Падра ман лару-тӑруран кулнӑ. "Мӗнле виҫӳ санӑн?"
  
  
  '50."ӐНА АПШ хӗрӗх тӑваттӑмӗш виҫеллӗ европӑри эквивалент каланӑ. Ӑна падра шӳт тӑвать пулӗ тесе шутларӑм, анчах вӑл винтовкине лӑпкӑн ҫӗклерӗ те трибуна ҫинчи ҫынна тӗллерӗ. — Эпӗ костюма сиен тӑвас мар тесе тӑрӑшӑп, - мӑкӑртатрӗ вӑл. Унтан вӑл персе ячӗ.
  
  
  Виҫҫӗмӗш куҫӗ курӑнсан, таракан арҫын сиксе тӑчӗ, унтан пиртен темиҫе фут ҫӳллӗш тенкелсем тӑрӑх йӑваланса анчӗ.
  
  
  — Халӗ тумланма пултаратӑн, - терӗ Падра кӑмӑллӑн.
  
  
  — Тавтапуҫ, - терӗм те эпӗ виле патне упаленсе пытӑм. Ӑна хывӑнтарасси халтан яракан ӗҫ пулнӑ, анчах мана ҫав шведсем кирлӗ пулнӑ. Ҫӑм кӗпипе шӑлаварне хывса: "эсӗ вилла тавра мӗнле тухрӑн, Хэш?»
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене тирпейсӗррӗн сиктеркелесе илчӗ. — Эпӗ сан пек тӑнсӑр пулман. Мана ҫӗр айне сӗтӗрсе кӗнӗ чух тӑватӑ хуралҫӑ ҫеҫ пулчӗҫ. Манӑн хукпа тата сулахай алӑпа шанӑҫсем пӗр тан пулчӗҫ. Ӑна софийӑна пулӑшма кайсан тӗл пулнӑ. Эпир сире ҫӗр айӗнче ҫӑлма хӑтланса пӑхма шутларӑмӑр. Вӑл вӑхӑтра эпир эсир кунта арена ҫинче тухса каланине пӗлмен.
  
  
  "Ку маншӑн вӑйӑ пулчӗ". Вӑл ман ҫурӑм шӑмми чӗтренине туйса илчӗ. "Принц мана ҫӑлчӗ. Ҫак кашкӑр пек лайӑх вӗрентнӗ йытта вӑл нихҫан та курман. Ку ӗненмелле мар.'
  
  
  "Милан хӑй кашкӑр пулнӑ", - кулса каланӑ Падра. "Вӗсем пӗр-пӗрне ӑнланнӑ. Вӗсем иккӗшӗ те пӗр хӗрарӑма юратнӑ.
  
  
  — Хэш, - хирӗҫлерӗ софия, хӗрелсе кайса.
  
  
  "Мӗнле шӳт ку; Карак Патӗнче вӑл ҫак вӑхӑтра пулнӑ.
  
  
  — Унпа шӳт тума вӑхӑт ҫук, — терӗм эпӗ салхуллӑн, вилнӗ предводитель патне упаленсе пырса.
  
  
  "Ҫапла, эпир ӑна куртӑмӑр", - терӗ София. "Вӑл хӑрушӑ вилӗмпе вилнӗ".
  
  
  — Анчах вӑл тивӗҫлӗ ӗҫрен кая мар, София, - терӗм эпӗ, Нагана Карак ӳкернӗ вырӑнтах ҫӗклесе. Арена ҫинче миномет снарячӗ ҫурӑлсан, пире гравипе тата ҫивӗч тимӗр ванчӑкӗсемпе сапсан, вӑл ещӗкӗн хыҫалти стени ҫумне лӑпчӑнса каялла шуса пычӗ.
  
  
  "Карак сан упӑшкуна сутнӑ", - терӗ вӑл кайса килни, фотографисемпе, музыкӑпа. "Каярахпа ҫар контакчӗ эпӗ килесси ҫинчен пӗлтерчӗ. Чӑнах та, ӑна кашкӑр вӗлернӗ иккен, вӑл мана хирӗҫ тӑма хӑтланнӑ.
  
  
  Вӑл Падре еннелле ҫаврӑнчӗ те: "мӗншӗн халӗ ҫар атакӑлать? - тесе ыйтрӗ. Карак правительство представителӗсемпе мир тӑвас тесе тӗл пулатӑп тесе мухтаннӑ вӗт. Ку кирлӗ те пулман.
  
  
  "Сербсем пире ытла та кураймаҫҫӗ". Сарӑ ҫӳҫлӗ улӑп пуҫне салхуллӑн сулкаласа илчӗ. "Белград эвана хӑйӗн хӳтлӗхне тӗнчешӗн пӑрахтарма май пуррине курчӗ, халӗ вӗсем пире вӗлереҫҫӗ. Вӗсемпе калаҫасси - вӑрҫӑра хӗҫпӑшалпа усӑ курнинчен ытла мар. Ӑна Карака систерме хӑтланчӗ, анчах... .. '
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ, унтан хӑйӗн салхуллӑ кӑмӑлне сирсе ячӗ. — Анчах пирӗн урӑх калаҫма вӑхӑт ҫук. Эпир кунтан халлӗхе тухма пултаратпӑр-ха.
  
  
  Вӑл килӗшрӗ те, эпир ҫывӑхри алӑк патнелле вӗҫтертӗмӗр, татти-сыпписӗр взрывсем кӗрлеҫҫӗ, пирӗн тавра тӗтре пек мӑкӑрланса тӑракан чул катӑкӗсем ӳкнипе тусан мӑкӑрланать. Эпир амфитеатр тавра чупса тухса урамсем тӑрӑх вӗҫтерсен, хӗвеланӑҫ енчи сӑртсем ҫинче адвитеатр ялкӑшса илчӗ. Пире никам та чарма шутламарӗ. Отелӗн пӗтӗм территорийӗнче чӗтрет, хӑлхара взрывсем кӗмсӗртетеҫҫӗ. Стенасемпе юпасем кирпӗчпе цемент ванчӑкӗсем ҫине сапаланчӗҫ. Вутпа тусан пӗлӗтелле кӑмпасем пек ҫӗкленеҫҫӗ. Арҫынсем кӑшкӑра-кӑшкӑра йӗри-тавра чупкалаҫҫӗ, вӗсене лапчӑтса е ҫурса пӗтернӗ . Ку Аптосра вилнӗ, хӑрушла масштабсенче вилнӗ, югослави ҫарӗшӗн кулӑшла упражненининчен ытла мар.
  
  
  Эпир шӑпах хула татӑкӑн-татӑкӑн татӑлса аннӑ вӑхӑтра урам тӑрӑх чупрӑмӑр. Унтан эпир чӗтрекен ҫуртсен пысӑках мар лаптӑкӗ тӑрӑх вӗҫтертӗмӗр. Малта вӑл пысӑк сооружени курчӗ те, падра чупса пынӑ чух ман ҫине: "Алӑк", - тесе кӑшкӑрнине илтрӗ. Мускав Хапхи".'
  
  
  Апостолӑн тӗп хапхи патне эпир ҫапӑҫу хӗрсе пынӑ вӑхӑтра ҫитрӗмӗр. Карак ҫыннисем хӑйсен пурнӑҫӗшӗн ҫапӑҫнӑ, ан хӗрхенӗр, пӗлӗр, вӗсене те каҫару пулас ҫук. Хӗрлӗ хӗвел ih хӗҫпӑшала ҫутатать. Кирек мӗнле пулсан та, ку вӑл оборона линийӗ пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл вӗсем вӑрах тытӑнса тӑрасси пирки иккӗленнӗ.
  
  
  Тӑватӑ хорват, софия, кашкӑр тата унӑн юлташӗсем, снаряд хыҫҫӑн снаряд хула ҫине ӳкичченех пӗрмаях куҫса, халӑх хушшине чӑмрӗҫ. Пушӑ площадь урлӑ каҫнӑ чух эпир снаряд ванчӑкӗсен ишӗлчӗкӗсене кӗтӗмӗр, mimmo ансӑр балкон хӗсӗнсе кӗтӗмӗр те, такӑна-такӑна, темиҫе ҫул каялла чул ту ҫине касса тунӑ тӗпренекен тӗттӗм пусма тӑрӑх антӑмӑр. Тӗтӗмпе тата тусанпа чыхӑна-чыхӑна ӳсӗркелесе, эпир хула йынӑшнӑ ҫӗрелле хӗсӗнсе кӗтӗмӗр. Эпир укрепленисем тул енче, ансӑр сӑрт хӗрринче кӗпӗрленсе тӑтӑмӑр.
  
  
  — Каҫар, - терӗ Падра хыттӑн. — Ку пирӗн пӗртен-пӗр шанчӑк. Каялла чакни, Картер, эсӗ килнӗ хыҫҫӑн, халӗ уҫҫӑнах ҫапӑҫури вырӑн пек туйӑнать.
  
  
  Ку хаклисем лайӑхрах пуласса эпӗ шанман.
  
  
  Ҫапӑҫу юнашарах вӗресе тӑрать. Халӗ Вӑл Хапха пысӑк хапха пек пулнине, Унӑн пысӑк пайне пӗтерсе хунине курчӗ. Пысӑках мар кӗпер хӑй умӗнче выртакан пӗчӗк ҫырма урлӑ каҫать. Югослави ҫарӗсем кӗпере йышӑнса илнӗ те хула ҫине массӑллӑ наступлени тума усӑ курнӑ. Ҫарсем хыҫӗнче су-100, куҫса ҫӳрекен орудисене курма пулать. Орудисем валли ҫул тӑрӑх французсен АМХ-13, ҫӑмӑл танкӗсен колонни пырать. Позицие лексен, вӗсем хӑйсен ҫулӗ ҫинче мӗн пуррине пӗтӗмпех аркатса тӑкӗҫ.
  
  
  "Тупӑ етрисемпе шӑнасене те ҫавӑн пекех ӑнӑҫлӑн вӗлерме пулать", - терӗм эпӗ.
  
  
  — Яланах пӗр япала, - йӗрӗнсе мӑкӑртатрӗ Падра. "Эпир хамӑра юрӑхлӑ вӑхӑтра пырса ҫапатпӑр та тусем хушшине саланса каятпӑр. Ҫар ҫыннисем пире нихҫан та, ҫак хӑватлӑ хатӗрсемпе те тупаймаҫҫӗ.
  
  
  — Анчах ку хутӗнче мар,-хирӗҫлерӗ эму хутне кӗнӗ хыпарсене.
  
  
  "Пирӗн ҫынсем пӗр-пӗрне ӑссӑрла сутӑнчӑкла хӑтланнӑран ҫеҫ".
  
  
  "Ку ҫапла пулнине эпӗ шанмастӑп, Хэш". - София ман ҫине аптраса пӑхса илчӗ. — Мӗн асра тытатӑн эсӗ, Ник?
  
  
  "Ах, Мӗнле ухмах пулнӑ вӑл. Анчах вӑл мӗн туни укҫа, пысӑк укҫа пулнӑ. Вӗсем, хӑй тавра пухнӑ ҫынсем, патриотсем мар, бандитсем пулнӑ. Ку вӑл унӑн вӑрттӑн пулӑшу пулмаллине пӗлтерет, кам пулма пултарни мана интереслентерчӗ.
  
  
  "Коммунистсем мар".
  
  
  "Ҫук. Россия-И Е Тито мар — и, — терӗм эпӗ, - Ҫак Хӗвеланӑҫ та ӑна шанчӑклӑн паман. Пӗр вариант ҫеҫ пур: Китай".
  
  
  "Китай?'
  
  
  "Албани Урлӑ. Е, тен, албани счет тӳленӗ. Эпир, тен, нихҫан та пӗлеймӗпӗр. Анчах эпӗ ӑна ҫак ӗҫе лартатӑп. Юлашкинчен Албани залӗнче ҫак ҫӗршывпа юнашар, Раҫҫейпе ҫыхӑннӑ вӗҫевсемпе ӳкӳсем нумай пулнӑ тата албани укҫи - тенки пысӑках мар пулнипе лару-тӑрӑва кӑштах хускатма пултарать. Вӗсен ним ҫухатмалли те ҫук, хорвати хӑҫан та пулин никама пӑхӑнми пулсан, хема албание пулӑшас текен руль патӗнче Албани ҫителӗклӗ ӗҫлесе илме пултарать: югослави чылай пысӑк татӑк туртса илнӗ".
  
  
  "Карак нихҫан та килӗшмен пулӗччӗ".
  
  
  "Тен, ҫук. Анчах мӗн ҫухатмалла-ха унӑн?
  
  
  — Эпир пурте ҫухатни, - терӗ салхуллӑн софия. "Аптос".
  
  
  — Ҫапла, Аптос, - йӳҫҫӗн кулса илнӗ Падра. "Анчах Карак вӑхӑтӗнче Аптос шыҫса кайнӑ та, ӑна вячеслав тивнӗ. Аптос вилӗ, анчах пирӗн кӗрешӳ пурӑнӗ.
  
  
  "Намӑса юлсан, эпир пурте вилетпӗр", - терӗм эпӗ. "ун Чухне эпир арҫынсем пек вилетпӗр", - шухӑшларӗ Падра, траншейӑсем йынӑшнӑ тӑрӑх анса. — Ҫӗр хӑвӑлӗсенче пытанса пурӑнакан тискер кайӑксем пек мар.
  
  
  "Эпир ӑҫта кайма пултарнине курмастӑп эпӗ", - терӗ София.
  
  
  Эпир траншейӑн тикӗс мар енне сулхӑнпа иртрӗмӗр. Манӑн нервӑсем ҫав тери хытӑ туртӑнаҫҫӗ, кордитпа пылчӑк шӑрши сӑмсана чӗтретет. Наступлени тӑвакан салтаксем оборона линийӗнче ҫав тери вӑйлӑн шӑтарсан, пӗтӗм отель территорийӗнче снарядсем ҫурӑлнипе кисренсе кайсан, пирӗн ҫине ҫӗнӗ снарядсем тӑкӑнма пуҫларӗҫ. Ӑна капланса килнӗ атака умӗн ҫухӑрса янӑ Тата югослави ҫарӗ ih ҫапӑҫӑва тӗксе ярсан, чылаях ухмахла тарса пӗтнӗ Карач ҫыннисем кӑшкӑрнине илтнӗ.
  
  
  Хапха айӗнче пирӗн ҫул пушӑ. Салтаксем хӑйсен виллисем ҫине тапӑннӑ, кӗпер айӗнче мӗн пулса иртнипе нимӗн чухлӗ те интересленмен. Анчах каллех, уҫӑ пӗлӗт айӗнче, эпир каллех тамӑка лекрӗмӗр. Пиртен аллӑ метрта йывӑҫсем, чул тусем, чулсем пур. Вӗсем патне ҫитме пултарнӑ пулсан, эпир хӑрушсӑрлӑхра пулнӑ пулӑттӑмӑр. Анчах ҫав хӳтлӗх хушшинче ҫӗршер салтак, СУ-100, танксем, минометсем, гранатӑсем, пулеметсем, прожекторсем. Прожекторсем каҫ сӗмлӗхӗнче ҫутатаҫҫӗ, тӗллев шыраса, тӗтрере сӑрсем пӗр пек аташса ҫӳреҫҫӗ.
  
  
  Тӗрмере ларакансенчен пӗри сӑхсӑхса илчӗ. Унтан эпир пурте шуйттан пек чупрӑмӑр. Ҫутӑ пайӑрки пире ҫутатрӗ. Ӑна тупӑсем кӗмсӗртетнине илтрӗ. — Выртӑр, - тесе кӑшкӑртӑм та эпӗ, эпир ҫӗр ҫине тӑсӑлса выртрӑмӑр.
  
  
  Вут-ҫулӑм чӑмпӑлтатни, аслати кӗмсӗртетни; пирӗнтен виҫӗ метрта ҫеҫ икӗ 35-мм снаряд ҫурӑлса кайрӗ.
  
  
  Эпир ура ҫине сиксе тӑтӑмӑр та, ӳсӗре-ӳсӗре, сунасласа, анчах вӑхӑтлӑха тусан ӑшне пытана-пытана, ҫавӑнтах чупрӑмӑр. Пирӗн тавра чул катӑкӗсем, тӑпра муклашкисем ӳкеҫҫӗ, анчах эпӗ ҫав стрелкӑна тав турӑм. Вӑл пӑшалпа персе пире хупласа тӑракан тусана ҫӗклерӗ.
  
  
  Прожекторсенчен пӗри, вӑл анса пире уҫса ярасса кӗтсе, пӗлӗт ҫинче ҫутатать. Эпир ура ҫине тӑрас ҫуккине пӗлес тесе, пулемет вучӗ ҫӗр ҫине тӑкӑнать. Юлашкинчен, ашак тусанӗ вӗҫсе кайсан, пирӗн пуҫсем ҫаврӑна-ҫаврӑна илчӗҫ, эпир чыхӑнса кайрӑмӑр, анчах эпир чул ту патне ҫитрӗмӗр. Падра кӑшт симӗсрех курӑнать. Вӑл мана хӑйӗн ҫӑмламас сулахай аллипе хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ те пӑлханса: "эпир чарӑнса тӑма пултараймастпӑр", - терӗ. Пирӗн халех малалла каймалла.
  
  
  "Малалла юрать, анчах танкпа".
  
  
  "Танк-и? Анчах мӗншӗн?'
  
  
  "Сӑртсем ҫинче ҫарсем. Эпир нихҫан та утаймастпӑр. Апла пулсан, пирӗн мӗн те пулин хускалмалла. Халӗ танксем кунта чи юлашкинчен килсе ҫитеҫҫӗ, ку вара эпир колоннӑри юлашки танка туртса илсен, ӑна ҫавӑрса илсе, хирӗҫ тӑрмасӑрах ҫӗмӗрсе тухма пултарассине пӗлтерет. Юрать-и? Кунсӑр пуҫне, — хушса хучӗ вӑл ӗнентерӳллӗ аргумент пулса, — пӗр танка чарма пултаракан пӗртен — пӗр танк вӑл-тепӗр танк. Ӑслӑ янӑрать, тӗрӗс мар-и?
  
  
  — Эсӗ ухмаха ернӗ, Картер. Падра пӗрре ман ҫине, тепре танксем ҫине пӑхса илчӗ. "Мӗнле тӑватпӑр-ха эпир ҫакна?— - ыйтрӗ вӑл. — Пӑрах ӑна мана. Виҫӗ минут пар мана. Мана кашкӑр кирлӗ.
  
  
  "Ҫук, эпир пултараймастпӑр..."
  
  
  Падра тата тепӗр граната ҫурӑлнипе чарӑннӑ. Ӑна, ҫӗре ӳкерсе, пуҫне, фотографисемпе, музыкӑпа, аллисене хуҫлатса, пытарчӗ. Снарядсем пирӗн пуҫ тӑрринчи йывӑҫсем хушшинче ҫурӑла-ҫурӑла каяҫҫӗ, пирӗн ҫине йывӑҫ вуллисемпе туратсен ҫирӗп татӑкӗсем ӳкеҫҫӗ. София каллех пуҫне ҫӗклерӗ те унӑн питҫӑмарти тӑрӑх юн юхнине курчӗ.
  
  
  — Хӑвпа Пӗрле принца ил, - терӗ вӑл, юнне шӑлса. Ӑна чул тусен хӳттинчен принц манпа юнашар асӑрханса тухрӗ. Вӑл ҫул хӗрринчи вӗтлӗх витӗр асӑрханса утрӗ, пӗлетӗп: эпир кирек мӗнле пулеметчикшӑн та тӗп тӗллев, вӑл пире ӑнсӑртран, эпир юлашки танк патне кайнӑ чух асӑрхӗ.
  
  
  Вӑл ун патне ҫитнӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ, анчах ҫав вӑхӑтра малта пыракан тепӗр машина йывӑррӑн кӗмсӗртетнине илтрӗ; кая юлни сая янине тавӑрма хӑтланать. Кашкӑра каялла чӗнсе илсе, вӑл пире mimmo иртсе каясса кӗтсе, кукленсе ларчӗ.
  
  
  Сӑрт хыҫӗнче тупӑсем вӗрни, миномет снарячӗсем ҫурӑлни тата пулеметсем пӗр тикӗссӗн шатӑртатни илтӗнет. Аптос хӑрушӑ вилӗмпе вилнӗ. Тем пысӑкӑш чул катӑкӗсем татӑлса ӳксе ҫурӑлакан снарядсен шурӑ-кӑвак святойне тата ишӗлтерекен вутӑн сарӑ-хӗрлӗ ҫутине касса кӗчӗҫ. Сывлӑшра кӑшкӑрашу, тӗтӗм туллиех.
  
  
  Юлашки танк, сывлӑшран тухакан газсене сирпӗнтерсе, хӑй айӗнчи тӑпрана ватса, ҫулама та ӗлкӗрнӗ ӗнтӗ. АМХ-13-мӗш кивӗ, Анчах Ҫапах та Тухӑҫлӑ танк, Вӑл Fiat Чухлӗ Модельсемпе усӑ курать. Вӑл хӑвӑрт перекен 35 ммлӑ туппа 7,62 мм пулемета шӑлса тасатнӑ. Танк экипажӗн пӗр членӗ малти люк витӗр мӗн пулса иртнине сӑнаса тӑрать, тепри башня люкӗнче пулемет тытса ларать. Вӑл персе яман — ха, — вӑл хӑйӗн ҫыннисем умӗнче пуҫне ҫӗклемесӗр тӑма пултарайман, - анчах унӑн позици йышӑнас, персе пӑрахас килнӗ.
  
  
  AMX-13 ерипен mimmo иртсе кайрӗ, Эпир Принцпа ун хыҫҫӑн упаленсе кайрӑмӑр. Труба хӑлӑпӗпе усӑ курса, вӑл борт ҫине сикрӗ те, кашкӑр ман хыҫҫӑн сикрӗ. Пирӗн сывлӑш ҫавӑрма вӑхӑт ҫук. Хамӑрӑннисем хӑйсене темле шӑппӑн тыткаланӑ пулсан та, стрелок, ахӑртнех, хӑй ун пек маррине сиснӗ пулмалла. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ, пире курчӗ те винтовкине илме кармашрӗ. Ӑна Наганпа печӗ. Пӑшал сасси сӑрӑ шавӗнче ҫухалчӗ. Кашкӑра атакӑлама хушсан, Наводчик ӳсӗрсе илчӗ те автомачӗпе шартлаттарса илчӗ.
  
  
  Принц чӑн-чӑн хорват патриочӗ пулнӑ, унран мӗн кирлине тӗп-тӗрӗс пӗлнӗ. Вӑл башня патне пычӗ те, вилнӗ стрелок ҫине пӑхмасӑр, люкран чӑмрӗ. Танк ӑшӗнче тӗлӗнмелле ҫапӑҫу пуҫланса кайрӗ. Вӑл хӑрлатнине, кӑшкӑрнине тата пӗр-пӗччен пуля пырса ҫапӑннине илтрӗ. Танк чӗтресе чарӑнса тӑчӗ, малта тӑракан танк водителӗ персе ӳкерчӗ. Ӑна эму пуҫне вӑл ҫӗре ӳкичченех персе шӑтарнӑ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса илчӗ те танк ҫумӗнчех хытса тӑчӗ.
  
  
  Стрелкине танк ҫинчен ывӑтса ярса, вӑл ытти икӗ стрелкӑна пуҫтарма сикрӗ. Ну, ӑна унта тутӑхса кайнӑ пырсемлӗ тупрӑм. Принц хӑйӗн задачине лайӑх пурнӑҫланӑ. Ҫак ӳтсенчен хӑтӑлма хатӗрленсенех, Падра, София тата унӑн ҫыннисем тӗмсем тавра пухӑнса танк ҫине улӑхрӗҫ.
  
  
  "Принц ҫакна тума питӗ пулӑшнӑ", - тенӗ вӗсене. "Хӑвӑрт. Ӳт-пӗвӗмпе пӗлмелле.
  
  
  Малтан ӑна пӗр Падра, унтан теприне пӑрахнӑ. Вӑл ih ҫекӗл ҫине ҫакрӗ те, пысӑк какай татӑкӗсем пек, туртса кӑларчӗ. Унтан вӑл Софийӑпа танк ҫине сиксе анчӗҫ, ыттисем иккӗшӗ ҫӳлте юлчӗҫ. Юн ҫине пӑхса, софия палӑрмаллах шуралса кайрӗ, анчах хӑвӑрт тӳрленчӗ. Пӗртен-пӗр пӑшал сасси интерьершӑн ӑнӑҫлӑ пулмарӗ, ку пирӗн чи кирли пулчӗ.
  
  
  Вӑл водитель ларкӑчӗ ҫине ларчӗ те, ҫак танка мӗнле кӗртмеллине аса илес тесе, управлени панелӗ ҫине пӑхса илчӗ. Двигатель ҫеҫ шӑпланчӗ, ыттине пурне те ӗҫе кӗртнӗ пек, ӗҫлеттернӗ пек туйӑнчӗ. Французсен двигателӗсем AMX двигательсен Хочкисс е Renault пулмалла, прибор панелӗ ҫинче манран сулахайра датчиксемпе кнопкӑсем пур, вӗсем мана палланӑ пек туйӑнчӗҫ. Ӑна рычагсем, икӗ хут хӑратса пӑрахни, протектор рычагӗсем тупнӑ та, юлашкинчен, двигателе ӗҫлеттерме мӗнле ручка ҫавӑрмаллине ӑнланса илнӗ. Шалта шӑв-шав хӑлхана хупласа лартмалла кӗрлесе тӑчӗ, уйрӑммӑнах ӑна газ педалӗ ҫине темиҫе хут пуссан.
  
  
  Ҫулсерен, kuda edu, передачӑна ӗҫлеттерес тесе, вӑл малти люк тавра пуҫне кӑларса пӑхрӗ. Танк йӗрӗнмелле хӑвӑртлӑхпа малалла ыткӑнчӗ.
  
  
  — Ӑҫта каятпӑр эпир, Ник?
  
  
  — Халлӗхе вӑл еннелле мар, София. Ӑна ҫак япалана ҫавӑрмалла.
  
  
  Ӑна йӗри-тавра ахаль ҫеҫ ҫавӑрман. Вӑл ҫаврӑнӑҫулӑхпа кӗрешрӗ, малалла та малалла, каялла та шума пуҫларӗ. Ку вӑл хула варринчи тӑвӑр паркран хӑтӑлса тухассипе пӗрех. Маневр тунӑ вӑхӑтра ӑна банкран йӗпе пулнӑ, анчах ӑна монстр пӗтӗмпех ҫавӑрса илнӗ. Вӑл бульдозертан питех уйрӑлса тӑмасть. Унпа передачӑсем питӗ усӑ курнӑ тата пысӑк ҫаврӑнӑшсем тытнӑ. Эпир Апостол патӗнчен шуса кайма пуҫларӑмӑр.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Ӑҫта илсе каять ку ҫул?"
  
  
  "Тепӗр тесен, Вулакана", — тенӗ падра. "Унта эпир хӑрушсӑрлӑхра пулатпӑр".
  
  
  — Эпир ӑнӑҫлӑ тусан, — терӗм эпӗ, - пире халӗ асӑрхаймасан, ку нумайлӑха мар. Эпир-ih истребительсемшӗн чӑн-чӑн тӗллев, вӗсем эпир Вулав ҫурчӗ патне каймалли ҫул ҫинче пулнине ӑнланӗҫ". Вӑл кӑштах шухӑшласа тӑчӗ, Унтан: "Джзана мӗнле ҫитмеллине эпир мӗнле те пулин шухӑшласа кӑларма Пултарӑпӑр-ши?»
  
  
  "Пулма пултарать. Анчах ку пысӑк ҫекӗл.
  
  
  София ман пата пычӗ. — Эсӗ вӗсене ҫаплах пулӑшасшӑн-и-ха?
  
  
  — Эпӗ вӗсене сӑмах патӑм. Сӑмах май каласан, пирӗн ӑҫта та пулин каймалла, Аптосра ӗҫсем мӗнле пыни тӑрӑх, ҫар ҫыннисем мӗн май килнӗ таран пурне те тунӑ пулас. Джзанра эпир пысӑк хирӗҫ тӑмастпӑр. Эпир хӑҫан та пулин ҫак ҫынсене пулӑшас тесен, пирӗн ҫакна халех тумалла".
  
  
  — Пирӗн те танк пур, - терӗ падра хӑюллӑн.
  
  
  — Эпир кая юлмасса шанатӑп эпӗ, — терӗ софия пӑшӑрханса.
  
  
  Вӑл танк ҫине ларса кайрӗ те Падра мана Джзан еннелле пӑрӑнма хушнӑ аслӑ ҫултан пӑрӑнчӗ. Халӗ эпир арканнӑ ансӑр сукмаксемпе пыратпӑр. Танк сӑртсем тӑрӑх вӗҫтерсе пырать, эпӗ тоньӑна, вӑрмансене, гусеницӑсемпе ҫӗмӗретӗп. Эпир йывӑрлӑх айӗнче сапаланса кайнӑ чулсем ҫине пыра-пыра тӑрӑнтӑмӑр, пире урӑм-сурӑм шутарса пыма хистет.
  
  
  Эпир сӑртсем ҫинчен ерипен, сиккелесе анатпӑр, ҫурлантинсемпе чӑнкӑ ҫырансем тӑрӑх хӑрушшӑн анатпӑр.
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  Темиҫе сехетрен эпир джзан хулин ҫурҫӗрти хулине ҫитрӗмӗр. Урамсем пуш-пушах, ҫуртсем тӗттӗм. Ӑна Падра виҫеллӗн: "кунта ир ҫывӑрма выртаҫҫӗ", - тенине илтрӗ.
  
  
  — Вӗсем кайнӑ пулӗ тесе шутлатӑп, - терӗм эпӗ салхуллӑн, - Эпир кая Юлтӑмӑр. Джзанра пурте ҫавӑн пек. .. '
  
  
  "Тытӑнса тӑрӑр. Ӑна крылов куратӑп. Падра, мӑйне тӑсса, малалла пӗшкӗннӗ. "Ҫапла, вокзалта, хулан тепӗр вӗҫӗнче".
  
  
  Вӑл кӑтартусем хыҫҫӑн кайнӑ та часах хӑватлӑ лампӑсен святойне курнӑ. Юлашки кӗтесрен иртсен, вӑл вокзал ҫурчӗ умӗнчи площаде тухрӗ.
  
  
  Площаде васкавлӑн йӗплӗ пралук карта тытса ҫавӑрнӑ, ку вӑл выльӑх карти пекех. Станцире, киоск ҫумӗнчи пӗччен платформа ҫинче, тендерлӑ пӑравус тӑрать. Локомотив тӗтӗмпе хуралнӑ 2-4-2 клапанлӑ, ансӑр трубаллӑ пулнӑ. Хуран иккӗмӗш курпунӗнчен пӑс майӗпен ҫӳлелле хӑпарать. Тендер ҫумне грузовикӑн кивӗ йывӑҫ вагонӗ, ун хыҫҫӑн пассажирсен пысӑках мар вагонӗ кӑкарнӑ.
  
  
  Территорире рабочисен хунарӗсем ҫунаҫҫӗ, пӗр ушкӑн салтак патруль тӑвать. ВӖСЕН ХӐЙПЕ ПӖРЛЕ 64, крагуевацра вырӑнти производство акчӗсен вырӑс автомачӗн сербла версийӗ пулнӑ. Фургона темиҫе салтак тиерӗҫ.
  
  
  Унӑн ҫап-ҫутӑ ҫутинче груз ҫынсенчен тӑнине курчӗ. Аптраса ӳкнӗ арҫынсен, хӗрарӑмсен, ача-пӑчасен пичӗсем тулли тавар вагонӗ тавра ним тума пӗлмесӗр пӑхса тӑраҫҫӗ. Нумай мар мӗскӗн япалисене вӗсем хушшине пытарса хунӑ, ҫул сумкисене чӗркесе е кивӗ картон чемодансене чикнӗ. Джзан ҫыннисене хӑш лагере ӑсатассине Пӗр Турӑ Ҫеҫ пӗлет.
  
  
  "Эпир вӑхӑтра", - терӗ вӑл, фотографисемпе, музыкӑпа юнашар ларса пыни. "Тӗп-тӗрӗс вӑхӑтра. Вӗсем тепӗр сехетрен тухса кайнӑ пулӗччӗҫ . Вара Ӑна Падре: "эпӗ вӗсем патне чӗререн каятӑп, - тесе кӑшкӑрчӗ. Ӑна тӳрех поезд патне каятӑп.
  
  
  "Кайран?'
  
  
  — Эпир поездпа каятпӑр. Танк ӑшне хӗсӗнсе кӗме ҫынсем ытла та нумай. Тавар вагонӗпе охранник хушшине кӗме тӑрӑшӑп, сирӗн вут валли пушӑ хир пултӑр.
  
  
  "Эпир-поездӑн тӑван ҫӗршывӗ. .. "Ӑна вӑл хӑй ӑшӗнче мӑкӑртатнине илтрӗм. Вӑл пӳрнисене шаклаттарса илчӗ. — Хапсак, эпир тӑван ҫӗршыв поезд ҫинче. .. Вӑл чӑнах та чирлӗ ".
  
  
  Эпир подъезд урлӑ, груша йывӑҫ юпасем урлӑ, йӗплӗ пралук урлӑ кӗмсӗртеттерсе каҫрӑмӑр. Хӳме авӑнчӗ, лапчӑнчӗ, пирӗн хыҫра йӗплӗ пралук карӑнса кайрӗ. Падра автоматпа пеме пуҫланӑ, ытти икӗ partizan вилнӗ салтаксенчен илнӗ винтовкӑсемпе усӑ курнӑ.
  
  
  Вӑл тавар вагонӗ патне чӗререн, уҫҫӑн кайрӗ. Эпир кӗтмен ҫӗртен пырса тухрӑмӑр. Вӗсем хӑйсен ih танкӗсем тавра кам та пулин хапхана пырса кӗрессе кӗтменччӗ, вӗсем ҫине пеме пуҫласси ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ. Икӗ салтак, хӑй пуринчен ытла пӑшӑрханаканскерсем, ҫынсене чи ҫывӑх ҫынсем пулнӑ. Анчах ҫынсем, фотографисемпе, музыкӑсемпе ih персе вӗлернӗ. Падра ытти пульӑсем ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ.
  
  
  Сылтӑм гусеницине газ ытларах пачӗ те сулахаййине ячӗ. Танк ҫаврӑнчӗ те машинӑпа юнашар чарӑнса тӑчӗ. Ӑна двигателе чарчӗ те малти люк витӗр сиксе тухрӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ те уҫӑ алӑк патнелле чупрӗ. -- Иосип , - кӑшкӑрса ятӑм эпӗ . -- Иосип , эсӗ кунта-и ?
  
  
  Машина ҫинче этем кӗлеткисенчен ӑшӑ, вӗсем эпир кӗтмен ҫӗртен тапӑннине пула тупӑкри пек шӑп пулчӗҫ. Хресченсем куҫӗсене мӑч-мӑч хупкаласа тӑчӗҫ, хӑранипе пичӗсем тӗксӗмленчӗҫ.
  
  
  "Иосип, ӑна сана пулӑшма килнӗ".
  
  
  Вӑл машинӑн хыҫалти пайӗнче ревматизм пуррине илтрӗ. Унтан мана ҫӑлакан уссиллӗ хорват халӑх хушшинчен хӗсӗнсе тухрӗ, кулни унӑн яланхи пек нимӗн те палӑртман питне ҫутатрӗ. "Эсир манман".
  
  
  Арви ун патне хыҫалтан пырса тӑчӗ. Вӑл машина тавра хӑвӑрттӑн чупса ҫаврӑнчӗ те мана ыталаса илчӗ. Унӑн йывӑрӑшӗ айӗнче сулӑнса кайрӗ, вӑл ӳкесрен пире ярса тытрӗ. "Эсӗ мана манман".
  
  
  София танк ҫинчен мӑнаҫлӑн анчӗ. "Кам вӑл ача?"- хыттӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Арви ман кӑкӑртан уйрӑлчӗ. -- Кам, мӗнле ҫиллессӗн ответлерӗ вӑл, ҫав карчӑк мӗнле?
  
  
  Сасартӑк эпӗ арена ҫинче хӑрушсӑрлӑхра пулнине туйса илтӗм. "Тархасшӑн, София, - Ку Арви. .. '
  
  
  Падра мана дилеммӑран хӑтарчӗ. "Чӗрӗ юлнӑ салтаксем тараҫҫӗ", - кӑшкӑрса ячӗ вӑл. — Анчах вӗсем подкрепленипе таврӑнаҫҫӗ. Пирӗн каймалла.'
  
  
  Ӑна тавар вагонӗ патнелле кӗвӗҫекен икӗ хӗрарӑма тӗртсе ячӗ. — Хӑвӑртрах, шала кӗрӗр. Эпир яланах каярах калаҫма пултаратпӑр.
  
  
  Пирӗн кунтан чи малтан тухмалла.
  
  
  — Ӑҫта кайма пултаратпӑр эпир? - хурлӑхлӑн ыйтрӗ Иосип.
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. ӑна . .. "Вӑл иккӗленсе тӑчӗ те пӗр самантлӑха шухӑшласа кӑларчӗ. "Хӗвеланӑҫнелле, Италие".
  
  
  "Итали?"Арвия алӑ ҫупса ячӗ. — О, ку пулма пултарать тесе шутлатӑн-и эсӗ?
  
  
  — Паллах, — терӗм эпӗ хӑвӑрт, - Анчах эпир кунта юлсан мар. Хӑвӑртрах, лар вагона.
  
  
  Ӑна эй борт ҫине хӑпарма пулӑшнӑ, унта ашшӗ информацие сарнӑ. "Эпир Тӑван ҫӗршыв Италие. Итали. Ирӗклӗх.'
  
  
  — Эсӗ те кӗр. София.'
  
  
  — Ҫук, Ник. Ӑна кунта кӗртместӗп...'
  
  
  — Халӗ ҫилленме вӑхӑт мар, — терӗм эпӗ, - Унта нумай усӑллӑ япаласем тума пулать, локомотивра сан валли вырӑн ҫук. Эсӗ мана унта, Софире, вӗсен ҫулҫӳревне ҫӑмӑллатма кирлӗ. Тархасшӑн, эпӗ каланӑ пек тӑвӑр.
  
  
  Самантлӑха вӑл: "эпӗ килӗшместӗп", - тесе хӑраса ӳкрӗ. Анчах кӑшт чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн вӑл ыттисемпе пӗрле вагона кӗчӗ, тутисене пӑчӑртаса тытнӑ, пичӗ хаяр. Икӗ хӗрарӑм тавра тата темле проблемӑсем тума ӗлкӗриччен ӑна хупрӗ.
  
  
  Чухӑнсене тавар вагонӗнче хӑварас шухӑш ман кӑмӑла каймарӗ, анчах вӑл пулма пултарни пурте пулчӗ. Самантлӑха вӑл хӑш-пӗрисене хӑйсем тавра хурал вагонне лартасси ҫинчен шухӑшларӗ, анчах вӑл пурне те вырнаҫтарма питӗ пӗчӗккӗ, ӑҫта лармаллине татса пама вӑхӑт нумай кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ. Ҫак пассажир вагонӗ ытла та уҫӑ пулнӑ. Вӑл локомотив патнелле чупрӗ. Кабини пушах.
  
  
  — Водитель ӑҫта? - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ.
  
  
  "Ҫакӑнта."Падра цистерна тавра ман пата чупса пычӗ. — Эпӗ сан инженер, Картер.
  
  
  "Эсӗ-и? Эсир чӑнах та поезда тытса пыма пӗлетӗр-и?
  
  
  Вӑл пӑлханса та мӑнкӑмӑллӑн винтовкине сулкаласа илчӗ. "Ман атте хӗрӗх ҫул Шибеник тӑрӑх Трогира экспресс турттарнӑ".
  
  
  Вӑл тӳрленсе тӑчӗ те, ун хыҫҫӑн чупса пынӑ кашкӑр кабинӑна сиксе кӗчӗ.
  
  
  Иккӗшӗ те кабина тавра ман ҫине пӑхаҫҫӗ. — Эсӗ, — тенӗ Падра, - манӑн помощник пулатӑн.
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  -- Ку ӗнтӗ сирӗн кӑмакана кӑмрӑк пӑрахмаллине пӗлтерет. .. '
  
  
  Унтан лайӑх решение пӗлместӗп, кабинӑна кӗрсе лартӑм, анчах вӑл машинист пулма ӗмӗтленнине кӑштах ӗненмерӗм. Тӗрӗс. Каярахпа вӑл Шибеникпа Трогир хушшинче нихҫан та экспресс ҫуккине асӑрханӑ. Кунсӑр пуҫне, шухӑшласан, вӑл Падра ашшӗ ҫинчен нимӗн те пӗлмен.
  
  
  Падра, янахне ҫекӗлпе хыҫкаласа, датчиксене сӑнанӑ. "Пӑс кӑшт ҫӳллӗрех. Ку аван.'
  
  
  Куҫӗсене чарса пӑрахса, mimmo хӑлха шӑхӑрчӗ.
  
  
  "Мӗн пулчӗ ку?"- кӑшкӑрса ячӗ вӑл, пирӗн хушӑмӑрта пӑшал сасси янӑраса кайсан. Вӑл сербсен M48-мӗш Пайне ярса тытнӑ та картиш еннелле ҫаврӑнса тӑнӑ. "Ах. Ҫук, тӑхӑр серб, унта, уйра. Вӑл сулахай аллипе персе ячӗ. — Халӗ саккӑр ҫеҫ. Ан чарӑн, сӑмсуна ан чӑмла, Карттер. Ярӑр ҫав мӑшкӑл — сасӑсене — вара тӗплӗ питлӗх уйӑрӑр. Сасӑлас тесе. Йӗпписем те ҫав тери илемлӗ.
  
  
  Ӑна вӑл мана каланӑ пек турӑм. Поезд ерипен малалла кайма пуҫласан, вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ; кустӑрмасем сасартӑк пӑс кӑларса ҫаврӑнчӗҫ. Падра, локомотива сӑрнӑ тӑхлан пульӑсене ылханса, хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт персе янӑ. Вӑл дроссель ҫинче ҫакӑнса тӑчӗ, поезд ирӗксӗрех чӗтренсе илчӗ те станцирен инҫете те инҫете туртма пуҫларӗ.
  
  
  Майӗпен эпир хӑвӑртлӑха пухса чугун ҫул тӑрӑх хӑвӑртрах та хӑвӑртрах кайрӑмӑр. Пӑшал сассисем шӑпланчӗҫ, эпир Нерв юханшывӗн сулахай ҫыранӗ тӑрӑх пынӑ чух салтаксем куҫран ҫухалчӗҫ.
  
  
  "Ӑҫта каять ку йӗр?"
  
  
  — Кӑнтӑралла, ҫыран хӗрринелле, - терӗ падра, инструментсем патӗнче мана улӑштарас тесе. "Эсӗ ӑҫта та пулин кӗреҫе тупсан... ... пире пӑс кирлӗ. Кӗреҫе ҫурри таран кӑмрӑка путрӗ. Ӑна ҫӗр кӑмрӑкӗ пӑрахма пуҫларӗ, ҫӗр географийӗ ҫинчен лайӑххӑн пӗлесшӗн пулчӗ. Манӑн пуҫа пӗр шухӑш пырса кӗчӗ. — Метковича-И? - ыйтрӑм унран .
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  Апла пулсан, ункӑ хупӑнса ларчӗ,хӑй ӑшӗнче шухӑшларӗ вӑл. Ӑна каялла тухмалли вырӑн патне таврӑнатӑп. Метковичри пӗр хорватӑн конвульсисем пулнӑ пулӗччӗҫ, вӑл ҫакна пӗлнӗ пулсан, вилӗмлӗ конвульсисем пулнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Сӑртсем уйӑх ҫутинче тӗксӗм кӑвак мӗлкесем ӳкеҫҫӗ, рельсӑсем кӗмӗл ҫип пек йӑлтӑртатаҫҫӗ. Эпир джзан айлӑмне хыҫала хӑварсан, сӑртлӑ вырӑн тикӗс мар пулса тӑчӗ. Шӗвӗр ту хысакӗсем пирӗн тавра пӗрлешрӗҫ те, ҫул хӗсӗнсе, ҫиллӗрех пулса тӑчӗ. Падра, инструментсемпе аппаланса, пирӗн умри тӗттӗмелле тинкерсе пӑхать. Вара ӑна тӑранма пӗлмен вучаха кӑмрӑк тултарчӗ.
  
  
  "Вӑл ҫурӑлса каяс ҫук пулӗ", - тенӗ Падра. Вӑл манометрпа шаккарӗ те, хура стрелка тата темиҫе пункт ҫине хӑпарчӗ. "Ку ватӑ виле, nen ҫинче ман йӗмпе ҫӳренинчен ытларах регуляторсем".
  
  
  "Ну, халлӗхе пирӗн кӑмрӑк ҫителӗклӗ".
  
  
  "Апла пулсан, вӑл малалла та ҫаплах тӑвать-ха". Вӑл кантраран туртрӗ те, иккӗмӗш хуран тӑрринчи вӑрӑм труба тӑрӑх хаяр сасӑ янӑраса кайрӗ. — Ку сасӑ мана килӗшет, - терӗ вӑл, каллех хӗлӗхрен турткаласа. Вӑхӑт канӑҫсӑр та канӑҫсӑр шӑплӑхра шӑвать. Каҫхи мӗлкесем ҫӑралчӗҫ, халӗ ӗнтӗ ӑна тавар вагонӗ витӗр сӑрхӑнса кӗрекен светуйсем курма пултараҫҫӗ. Паллах, стропил ҫинче сулланса тӑракан хунара такам ҫутрӗ. Шатунсем шакӑртатма пуҫларӗҫ, чӑнкӑ ҫул кукӑрӗсенче кӗсменпе ишекен кустӑрмасем чӗриклетме пуҫларӗҫ. Пӑравус тӗтӗмпе пӑс кӑларса кӗмсӗртетет.
  
  
  Рельсӑсем пушӑ тусем урлӑ явӑнаҫҫӗ. Тата тепӗр чӑнкӑ кӑтарту, икӗ енӗпе те чӑнкӑ.
  
  
  Тӗлӗнмелле, анчах тавралӑх пысӑках мар тӳремлӗх пулса тӑчӗ. Чуллӑ тарӑн ту хушӑкӗ хӗррипе ансӑр йӑрӑм тӑсӑлса выртать. Малта эстакада кӗперӗ курӑнать; ту хушӑкӗн икӗ енне пӗрлештерсе тӑракан йывӑҫ каштасем таврашӗнчи кивӗ конструкци. Унӑн тӑршшӗ sta ярд ытла, ҫирӗпрех пултӑр тесе, авӑнчӑк форма пулнӑ, тепӗр енче тата тепӗр авӑнчӑк пулнӑ, вӑл ту ҫинелле хӑвӑрттӑн ҫаврӑннӑ.
  
  
  Ӑна кабинӑран кӑларса пӑхрӑм та хамӑр умри тӗп кӗпере куртӑм. — Малалла кала, - кӑшкӑрчӗ ӑна хулпуҫҫи урлӑ.
  
  
  Эпир силленекен ҫурт патне ҫитсен, локомотивпа вагонсем тата хытӑрах чӗтреме пуҫларӗҫ. Кустӑрмасен хӑлхана хуплакан сасси хӑлхана хуплать, вӑл ман айри калама ҫук тарӑнӑш ҫине пӑхмасть. Пӑравус пӗр хуйхӑ-суйхӑсӑр кӗмсӗртетет, ӑшӑннӑ хуран ҫине пӑс хӑрушшӑн кӗрлесе тухать.
  
  
  Сасартӑк ӑна пӑшал сасси пӗр йӑнӑшмасӑр илтӗнсе кайрӗ. Падра тӗлӗнсе мар, тарӑхса ятлаҫса илчӗ те каллех винтовкине илме кармашрӗ. Ытти пульӑсем пӑравуспа тендера лекрӗҫ, йывӑҫа шӑтарчӗҫ е тимӗр ҫумне пырса ҫапӑнчӗҫ.
  
  
  Вӑл Падре патне шуса пычӗ те тулалла пӑхрӗ. Пирӗнтен инҫех те мар тата тепӗр поезд килет, вӑл пирӗн ҫинелле питӗ хӑвӑрт килет. Тепӗр пӑравусӗ хальхи дизель двигателӗпе пулнӑ, вӑл хӑй умӗнче платформа тӗртнӗ. Ee салтаксем пӗр кӑлтӑксӑр тупӑпа ТАТА темӗнле 65-мӗш мӑшӑр евӗрлӗ ручной пулеметпа, утлӑ ҫулӑм сӳнтерекенпе тата икӗ тӗревпе комплектланӑ. Вӗсем пирӗн ҫине, вӗсен мӗн пуррине пурне те переҫҫӗ.
  
  
  "Хӗҫ-пӑшала пӗрре ҫапсанах, эпир рельсӑсем ҫинчен аннӑ пулӑттӑмӑр". Падра ҫакна философла йышӑннӑ. "Анчах ih поезд хӑвӑртрах-и?"
  
  
  — Вӗсем пире хӑваласа ҫитеҫҫӗ, ҫапла мар-и?
  
  
  — Апла пулсан, эпӗ пӗтӗмпех пӗтнӗ тесе шутлатӑп. Ав ҫав тайлӑм пире вӑрахлатать.
  
  
  Эпир кӗпер вӗҫне ҫитсе вӑрӑм тайлӑмалла пӑрӑнсан, салтаксем ҫаплах пеме чарӑнмарӗҫ. Пирӗн ватӑ поезд кӑтартусем валли пӑрӑнчӗ те чӑнкӑ тӑвайккипе аран-аран хӑпарсан, эпӗ калама ҫук хытӑ хӑраса ӳкрӗм. Телее, йӗрлекен платформа тӗрӗс пеме ытла та силленсе тӑнӑ. Ҫакӑ ҫеҫ ҫӑлса хӑварчӗ пире. Анчах дизельпе платформӑсем халӗ кӗпер ҫинче, ҫывӑх вӑхӑтрах пирӗн хыҫран, инҫетрен пере-пере, чунтанах пырӗҫ.
  
  
  Катастрофӑран хӑтӑлма нимӗнле учреждени те пулман. Е ку? Манӑн пуҫ мими, шанчӑк ҫиппинчен турткаласа, урнӑ пек хӑвӑрт ӗҫлет. Хама хам вӗлерни ҫеҫ пулнӑ пулӗччӗ, анчах телей пулсан. ...
  
  
  Ӑна Падре кӑшкӑрчӗ. — "Пӗр вӑхӑтлӑха пӗччен юл. Ху пӗлнӗ пек ту".
  
  
  Вӑл ман ҫине шанмасӑртарах пӑхрӗ. — Юрать, анчах мӗншӗн?
  
  
  "Пире ҫӑлас тесе ih меслете тытса чарасси-ih дизеле вӗсем пирӗн пата ҫитиччен персе антарасси. Пирӗн пассажир вагонӗ ахалех. Тен, унпа пӗрле кӗпере шӑтарас тесе усӑ курма пултарӑп.
  
  
  — Турӑҫӑм, пулӑш пире! - кӑшкӑрса ячӗ Падра . — Эсӗ каялла кӗрсе ӑна вӗҫертме шутламастӑн-ҫке?
  
  
  — Санӑн лайӑхрах шухӑш пур-и?
  
  
  Падра ӗненмесӗр куҫне мӑчлаттарса илчӗ, унтан кӗреҫе илме чӑмрӗ. Вӑл тулхӑркаласа тӑрать: "Пире пӑс кирлӗ пулсан. Картер, ӑна тума пултаратӑп.
  
  
  Тендер патнелле упаленсе пынӑ чух вӑл кулмасӑр чӑтаймарӗ. Югослави хирӗнчи тупӑсемпе автоматсенчен пени, 65-мӗш номерлӗ автоматсенчен пени мана кӑмрӑк тӑрӑх шуса пӗчӗк платформа ҫине аничченех йӗрлесе пычӗ. Вырӑн сахал, поезд хытӑ туртӑнать, силленет.
  
  
  Ӑна, тавар вагонне сикрӗм. Манӑн ҫара уран ура пускӑчне сӗртӗнчӗ, алӑсем пӳрт тӑррине хӑпармалли тимӗр каштаран ярса тытрӗҫ. Унӑн ҫирӗп алли ӑна ярса тытрӗ, унтан ура ҫине тӑма пуҫларӗ.
  
  
  Ӑна акробат мар. Вӑл товарнӑй вагон тӑрри урлӑ алӑсемпе те чӗркуҫҫисемпе каҫрӗ, ҫак перкелешӳре те, сулланнинче те тытӑнса тӑрасшӑн пулмарӗ. Вӑл вагонӑн тепӗр енне ҫитрӗ те аялалла, mimmo чугун ҫул шпалӗсем вӗлтлетсе иртекен ҫӗрелле пӑхрӗ. Икӗ вагон сулланкаласа, йӗркесӗррӗн тепӗр вагон ҫумне пыра-пыра ҫапӑнаҫҫӗ.
  
  
  Пульӑсем вагонӑн йывӑҫ стенисене йывӑррӑн пырса ҫапӑнаҫҫӗ. Вӑл йынӑшнине тата хресченсем йынӑшнине илтрӗ, вара эпӗ вӗсем тавра мӗн чухлӗ кичем пулнине пӗлесшӗн пултӑм. Аялалла аннӑ чух манӑн кӑкӑрта ҫиллӗм тулса ларчӗ. Вӑл пӗчӗк платформа ҫине чӗркуҫленсе ларчӗ те сцеплени тытӑмне туртма пуҫларӗ. Вӑл булавка ҫирӗплетнӗ ҫекӗл ҫеҫ пулнӑ, анчах ҫулсем иртнӗҫемӗн тутӑхнӑ. Манӑн пӳрнесем, ӑна ирӗке кӑларас тесе, ҫав тери хытӑ турткалаҫҫӗ. Металран тунӑ шассие тӑхлан тата ытларах чӑрмаларӗ, куҫӗсене чарса пӑрахса, ҫӳҫ ҫине лектереймесӗр, ман пуҫӑн mimmo хаяррӑн шӑхӑрса ячӗ. Вӑл аманнӑ хресченсем кӑшкӑрашнине илтрӗ. Малта, кабинӑра, Падра хаяррӑн вӑрҫса илнӗ, Принц улама пуҫланӑ. Вӑл ҫаплах штифтпа ӗҫленӗ, анчах ӑна туртса илеймен.
  
  
  Юлашкинчен, ӗмӗр-ӗмӗр иртнӗ хыҫҫӑн, эпӗ крепоҫе туртса кӑлартӑм. Ӑна хывса пӑрахрӗ те, пусма картлашкинчен ярса тытас тесе, каялла ҫаврӑнчӗ. Куҫсене чарса пӑрахса, манӑн ҫӑм кӗпе ҫаннине татса илтӗм те хулпуҫҫи ҫине тире чӗрсе илтӗм, анчах эпӗ ӑна асӑрхаман пекех пултӑм. Пушӑ вагон чарӑна-чарӑна тӑнине, унтан ерипен каялла шума пуҫланине сӑнаса, вӑл ытла та ерҫнӗ. Малтан вӑл, ҫывхарса килекен салтаксене чарма ҫителӗклӗ хӑвӑртлӑх ҫитереймесӗр, шуса пынӑ пек туйӑнчӗ, анчах кӗтмен ҫӗртенех хӑвӑртлӑхне ӳстерсе, анаталла, кӗпер патнелле кусса кайрӗ.
  
  
  Пирӗн йӗрлекенсен поезчӗ ту хушӑкӗпе тӑвалла ҫурма ҫула ҫитнӗ ӗнтӗ. Вӗсем кӑтартуҫӑсенчен пӑрӑнса кӗпер тӑрӑх ҫӳлелле ыткӑнсан, пирӗн вагон ун патнелле ыткӑнчӗ. Малта пыракан дизель кустӑрмисенчен хӗлхемсем сирпӗнчӗҫ, пневматикӑлла хӑратса пӗтернӗ хыҫҫӑн платформӑсем те, поезд чарӑнсан, хытӑ силленсе илчӗҫ.
  
  
  Вагон вӗсем патнелле ыткӑнать. Вӑл сывлама та чарӑнчӗ. Халӗ югослави салтакӗсем, ӑна сирпӗнтерсе, рельсӑсем ҫинчен гранатӑсемпе персе антарма пикенсе, вагон ҫине пеме тытӑннӑ, анчах машина вӗсем ҫине ракета пек пӗр хӗрхенмесӗр ыткӑннӑ.
  
  
  Вӗсем тата тепӗр хут хӑлхана ҫурас пек шаккарӗҫ. Йывӑҫ, металл тата этем ӳчӗ сывлӑшра вӗҫеҫҫӗ, сасартӑк кӑмпа евӗрлӗ хӗрлӗрех ҫутӑ тата ҫӑра хура тӗтӗм куҫа йӑмӑхтарса ярать. Кӗперпе локомотив пайӗсем тӗттӗм пӗлӗт витӗр каньон варринелле ишсе кайрӗҫ.
  
  
  Ҫулӑм эстакада каштисене ҫӑткӑннӑн ҫулать. Вӑл локомотивпа платформа юлашкийӗсем, вутлӑ шлейфпа ту хушӑкӗ тӗпнелле кутӑн-пуҫӑн ҫаврӑнкаласа, пассажир вагонӗнчен шанчӑксӑррӑн ҫакланнине сӑнаса тӑчӗ. Унта боеприпас ещӗкӗсем ҫӗре кисрентерсе, тӳпене ҫутатса сирпӗнчӗҫ.
  
  
  Юлашки взрыв кӗрлени чарӑниччен, Падра пӑравус кӑшкӑртнине илтрӗ. Вӑл ҫӑмӑллӑн кулса ячӗ те, кулкаласа, пусма тӑрӑх каялла, локомотив кабинине хӑпарчӗ.
  
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен, вӑл пуҫне чӳречерен кӑларса пӑравус кабининче ларать. Хальхи вӑхӑтра пире кӑмрӑк кирлӗ мар, ҫавӑнпа вӑл лӑпланчӗ. Вӑл пуҫне каялла туртса кашкӑр ҫине пӑхрӗ. Кашкӑр ман ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл кӗтесре ларнӑ, ҫак ҫулҫӳреве кашни самантрах курайман. — Итле — Ха, - Терӗ ӑна Падре. "Пирӗн ҫакӑн ҫинчен шухӑшлама пуҫлас пулать".
  
  
  — Хӑратӑп, ку поездра рестораци ҫук.
  
  
  "Аха. Мӗнех вара, Принц чылай лайӑхрах курӑнать, вӑл вара пӗҫӗ шӑммипе уйрӑмах интересленме пуҫлать.
  
  
  — Эпир Часах Метковичра пулатпӑр. Ӑна ку района паллатӑп.
  
  
  "Станцие лайӑх юсаса ҫӗнетнӗ пулӗ тетӗп эпӗ".
  
  
  Падра ман ҫине ыратуллӑн пӑхса илчӗ. "Эсӗ шӳт тӑватӑн.'
  
  
  — Чӑнах та, - ассӑн сывласа илтӗм эпӗ. - Вӗсем Пире Метковичра кӗтсе тӑрасса Шанатӑп эпӗ. Ҫар ҫыннисем унта пӗлтерӳ пачӗҫ пулмалла.
  
  
  "Эпир тепӗр поезд патне пыманнинчен эпӗ тӗлӗнетӗп", - тенӗ падра. "Тен, вӗсем пире метковичӑн сортировочнӑй станцинче кӗтсе тӑрӗҫ, унтан тарма май пулӗ. Анчах маневр станцийӗ хулан кӑнтӑр енче, портран инҫех те мар. Эпир унта кайса кимӗ тупма пултарсан. .. '
  
  
  - Сассуна шӳтлетӗн эсӗ, — терӗм эпӗ, - гаване ҫитсе кимме вӑрлама пултарсан та, унта пурне те илсе ҫитерме ҫителӗклӗ пысӑк кимӗ вӑрлама пултарсан та, эпир тепӗр пилӗк минутран путнӑ пулӑттӑмӑр. Итали ҫинчен каламасӑрах, Эпир Адриатикӑна нихҫан та ҫитейместпӗр.
  
  
  "Итали! Эсӗ те сӑмах патӑн, Картер.
  
  
  "Шел, ку темиҫе сӑлтава татрӗ", - терӗм эпӗ ӑна хӳтӗлесе. Унсӑр пуҫне, Югославире вӗсемшӗн хӑрушсӑр вырӑн урӑх ҫук. Тата мӗн тӑвас-ха манӑн? Ih ih албание леҫмелле-и?
  
  
  Падра ман ҫине, шӑпах вӗсемпе мӗн тӑвасси ҫинчен каласшӑн пулнӑ пек, ҫивӗччӗн пӑхса илчӗ. Анчах вӑл ун пек тӑвасшӑн пулмарӗ, тепӗр секундран каллех кулса илчӗ. "Сирӗн ытти искусствӑсем ҫумне, тен, эсир те шыва уйӑрма пултаратӑр. Вара эпир пурне те утма пултаратпӑр.
  
  
  Ӑна ҫак комментари выляса янӑ. — Аэропорт пирки мӗнле?
  
  
  — Ку, Сӑмахран, Ҫылӑхран ҫурҫӗр-хӗвеланӑҫ еннелле, кунтан кирек хӑш аллӑ километрта та пулать.
  
  
  — Кастель-Стафилич, Хэш, эпӗ наци аэропортне асра тытмастӑп. Ӑҫта та пулин ҫывӑхра аэродром вузӗ ҫук-ши? Падра шухӑша кайса хӑйне ҫӳҫӗнчен ачашласа илнӗ. "Эсӗ тӗрӗс калатӑн. Пур ун пекки. Метковичран ҫурҫӗрелле. Ку чугун ҫултан инҫех те мар. Анчах тӳрех манма пулать. Пирӗн пурӗ те темиҫе пӑшал ҫеҫ, пирӗн ҫынсем тавра нумайӑшӗ ватӑ фермерсемпе карчӑксем".
  
  
  — Пирӗн тытӑнса пӑхмалли сасӑ та, пӗтӗм сӑлтав та, - терӗм эпӗ салхуллӑн, - мӗншӗн тесен пирӗн тавра нумайӑшӗ хӗҫпӑшалсӑр е ҫапӑҫма пӗлмеҫҫӗ. Пирӗн мӗн те пулин хӑвӑрт та кӗтмен япала тумалла. Апла пулсан, вӗсем тавра Никам Та Италие нихҫан та курас ҫук. Эсир урӑх меслете пӗлетӗр-и?
  
  
  Вӑл салхуллӑн пуҫне пӑркаларӗ. — Эпир унта ҫитсен мӗн пулӗ?
  
  
  — Пӗлместӗп, - терӗм эпӗ хуллен, пуҫа каллех чӳречерен кӑларса.
  
  
  Эпир сӑртсен mimmo сӑрчӗсен айлӑмӗсемпе, йывӑҫ тӗмӗсен сулхӑнлӑ ту хушӑкӗсем витӗр кукӑр-макӑр пыратпӑр. Майӗпенех эпир анатпӑр, маршрут хӑрушлансах пымасть. Каҫхи ҫил ман хӑлхара улать, шуранка уйӑх курӑкпа витӗннӗ лаптак стакан хӗррипе пынӑ чух малта шуранка хурҫӑ лентӑсене ҫутатать.
  
  
  Эпир Нерв айлӑмне, Каплинӑпа Метковичран инҫех те мар, хутово Заводне пырса кӗмелле мар тӑватӑ пин гектар шурлӑха кӗтӗмӗр. Ӑна айлӑмӑн тепӗр пайӗ Урлӑ, Метковичпа темиҫе ӗмӗр каялла Ситроенӑра кайнӑ чухне каҫса кайнӑ. Ку Вӑл Европӑра хӗл каҫмалли тата сунарта вӗҫекен кайӑксен пысӑк вырӑнӗсенчен пӗри пулнӑ. Унта вуншар пин кӑвакалпа хир хурӗсем пулнӑ.
  
  
  Каҫ янкӑр уяр, йывӑҫсем тӑрринче Метковичӑн сапаланчӑк ҫутисем йӑлтӑртатаҫҫӗ. Сергей ҫывхарчӗ, йывӑҫсем те, шурлӑхсем те сайралчӗҫ. Малтанхи ҫуртсемпе ялавсем патӗнчен иртсе пынӑ чух Падра локомотива хуллентерех кайма пуҫларӗ. Вӑл каялла ячӗ, дросселе хупрӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  — Ав унта эпӗ запас ҫул куратӑп. Пирӗн чарӑнса аэропорта ҫитмелле. Эпир малалла кайма пултараймастпӑр. Выключательпе мӗнле усӑ курмаллине пӗлетӗн-и эсӗ?
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп. Анчах мӗншӗн эпир кунта ҫаврӑнатпӑр-ха?
  
  
  — Эсир кунта тепӗр пассажир поезчӗ хӑҫан килессине пӗлместӗр-и?
  
  
  "Ҫук.'
  
  
  — Ну, ӑна та. Айӑпсӑр ҫынсене вӗлерттерес килмест манӑн".
  
  
  Двигатель витӗр пӑс чашкӑрать, тормозсем тавра хӗлхем сирпӗнет, эпир переключатель патӗнче чарӑнтӑмӑр. Вӑл сиксе анчӗ те выключатель патне кайрӗ. Манӑн кивӗ модӑллӑ ҫӑрана пӑрса кӑлармалла пулчӗ, выключателе кивӗ рычагпа пӑрса, унӑн ҫурӑмне чутах хуҫса пӑрахмарӑм.
  
  
  Падра каллех илсе килсен, ҫӑра пӑс мана питрен вӗрсе кӑларчӗ. Вӑл айккинчи тӑвайккипе ерипен ҫӳлелле шуса кайрӗ. Вӑл чашкӑрса кӗмсӗртетет, мӑрье тавра ҫаплах тӗтӗм йӑсӑрланать-ха, падрӑпа кашкӑр кабина тавра тухрӗҫ. Ӑна переключатель каялла тавӑрӑннӑ тӗле Падра тавар вагонӗн алӑкне уҫнӑ та ҫынсене тухма пулӑшнӑ.
  
  
  Ih-ҫирӗм ҫынна яхӑн, хӑшӗ-пӗрисем хӑйсем тунӑ тутӑрсемпе, теприсем-иккӗн. Машинӑра тӑваттӑн тӑрса юлчӗҫ: пирӗн ҫине салтаксем персе тӑнӑ чух вӗсем вилнӗ.
  
  
  Софийӑпа Арви асап курманччӗ. Вӗсем ман пата чупса пычӗҫ. — Ник, - чӗнчӗ софия. "Мӗн пулчӗ? Мӗнле шав пулчӗ ку?'
  
  
  Вӑл вӗсене кӗпер ҫинче мӗн пулса иртнине, халӗ эпир мӗнле плансем тунине хӑвӑрт каласа пачӗ.
  
  
  — Анчах пирӗн вӑхӑт сахал,-терӗ ӑна вӗсем. "Пирӗн аэропорта ҫитмелле, поезд тупиччен, пире йӗрлесе тупиччен. Сӑмах майӗн каласан, кунта мӗн те пулин ҫимелли пур-и?
  
  
  — Пирӗн хулара пурӑнакансен eda хӑйпе пӗрле пур. Шансах тӑратӑп, вӗсем хаваслансах пӗр — пӗрне каласа парӗҫ, - терӗ арвиа хӑвӑрт.
  
  
  "Эпир Арвипе сан пирки килӗшӳ тума килтӗмӗр", - мӑнкӑмӑллӑн каларӗ софия.
  
  
  "Фантастиксем. Анчах сирӗн мана каярахпа, пирӗн вӑхӑт нумай юлсан, каласа памалла пулать. Халӗ пирӗн кайма вӑхӑт, вӑл выҫӑ. Принц пекех чӗререн, анчах эсӗ пӗлетӗн-и, выҫӑ чухне вӑл мӗнлине.
  
  
  Часах Ҫак Падрӑпа унӑн ушкӑнне хресченсенчен апат-ҫимӗҫ илсе пынӑ. Эпир пынӑ вӑхӑтра эпир ҫӑкӑр, пахча ҫимӗҫ, ҫӑмарта, чӑкӑт тата пӗҫернӗ така ашӗ ҫиеттӗмӗр. Эпир Принца пӗчӗккӗн-пӗчӗккӗнех, ӑна хамӑрпа юнашар, ыттисенчен аяккарах тытса тӑратпӑр. Вӑл ih хӑратса пӑрахасран хӑранӑ, анчах вӗсем ӑна ҫак тӗлӗнмелле одиссейри ыттисемпе пӗрле илнӗ пек туйӑннӑ, принц кӑштах парӑнман, мӗншӗн тесен эму какай ҫитмен, анчах, телее, вӑл чӑкӑт юратнӑ.
  
  
  Эпир ҫывӑракан хулан пушӑ урамӗсем тӑрӑх май килнӗ таран хуллентерех утрӑмӑр, анчах хӑраса ӳкнӗ икӗ теҫетке хресчен нумай шавларӗҫ. Темиҫе ҫын манран эпир Мӗншӗн Метковичра чарӑнни ҫинчен ыйтрӗҫ те, калама ҫук йывӑр пулчӗ. Ӑна сэм та шанман.
  
  
  Адриатикӑна каякан хаклӑ ҫулҫӑ, ансатрах, Унта Италие ирӗклӗн кайма кимӗсем тупма ансатрах пулнӑ пулӗччӗ. Анчах эпир чӗррӗн хӑтӑлса тухрӑмӑр тесе шутласан, падра тӗрӗс каланине, пирӗн ҫак хуласенче йывӑрлӑхсем сиксе тухассине пӗлнӗ вӑл. Иккӗшӗ те курортлӑ тата пулӑҫӑсен хулисем, унта темиҫе ҫӗр чунлӑ, шалта е тулта пӗчӗк хӳтлӗхсем пур. Унта питӗ лайӑх ҫулсем илсе пыраҫҫӗ, ку тӗлӗшпе пирӗншӗн ҫителӗксӗр пулнӑ пулӗччӗ. Ih пулӑҫӑсен киммисем пирӗншӗн пуриншӗн те пӗчӗккӗ ҫемьеллӗ кимӗсем пулнӑ. Пирӗн хулпуҫҫипе Трпани хушшинче ҫӳрекен парома вӑрламалла, nen ҫине каҫма та хӑрамалла. Эпир хӑҫан та пулин "Осса"йышши патрульсен mimmo карапӗсем патӗнчен иртсе кайма пултарасси пирки иккӗленет вӑл.
  
  
  Меткович ун пек пысӑк проблемӑпа мар. Ку пысӑк хула, ҫул, чугун ҫул уйрӑмӗ тата коммерци ҫурчӗ. Нерва вуникӗ юплӗ хӑйӑрлӑ дельтӑна юпленсе кайнӑ ҫӗрте меткович шыв нумай. Ҫапах та вӑл залра хыр вӑрманӗсенчен, шурӑ пляжсенчен тата далматин ҫыранӗнчи кӑвак платьерен инҫе мар. Ку-авалхи хула, пурте 7:30 сехетре хупӑнаҫҫӗ. Белград Радио эфир урлӑ ҫурҫӗр тӗлӗнче, хулара урӑх ҫук чухне, ҫухалать.
  
  
  Ҫӗрлехи пурнӑҫ ҫукки пире шиклентерет. Иртсе каякан машина, пурне те пӗлме тӑрӑшакан полицейски, ҫуран досягайра аташса кайнӑ пӗр-пӗччен ҫын, пире тупрӗҫ. Эпир сулхӑнра юлтӑмӑр та ансӑр урамсем тӑрӑх утрӑмӑр. Пӗр самантра эпир аташса кайрӑмӑр та хула площадьне пырса тухрӑмӑр. Gradska vilecnica , ратуша, Метковичӑн туристла паллӑ вырӑнӗсенчен пӗри пулса тӑрать. Вӑл архитектура стильӗсен пӗтӗм гамми витӗр тухать. Вӑл романски, урайӗсем готика стилӗпе тата кая юлса пыракан ренессанс стилӗпе, тӑррине австро-венгри выступленийӗ ҫинчен ҫырса кӑтартсан авантарах пулать. Кунта турккӑсен ҫӗвӗҫӗ кӑна ҫитмест, анчах темиҫе кварталта эпир 1566 ҫулта Султан Чаплӑ Султан вӑхӑтӗнче тунӑ mimmo мечетьрен иртсе кайрӑмӑр.
  
  
  Ҫак илемлӗх ҫине пӑхса савӑнас тесе, эпӗ пӗр минутлӑха та чарӑнса тӑмарӑм. Хӑйӗн тахҫанхи тусӗ, связнойӗ, Мана Эван Карак ыйтнипе оборудовани парса яни ҫинчен пӗлтерес тесе, вӑл группӑран та каймарӗ. Ҫав визит ҫине пырса кӗрес кӑмӑлӑм пулман манӑн, анчах эпӗ, хирӗҫӳ хыҫҫӑн ih туртса кӑларас тесе, суккӑрла шанакан йышлӑ ҫынсен пуҫӗнче пултӑм. Шел пулин те, аэропорта ҫитсен мӗн тумаллине эпир нимӗн чухлӗ те чухласа илеймерӗмӗр.
  
  
  Эпир хула тепӗр вӗҫӗнчи стена урлӑ каҫрӑмӑр. Югослави хулисен пурин те вӑрҫӑ локаль ӗҫӗ пулнӑ вӑхӑтранпа юлнӑ темӗнле стена пур пулас. Эпир вӑтаҫӗр тинӗс тӗмӗсен, маккин, оливок, инжир тата розмаринӑн ансӑр лаптӑкӗпе шурлӑх урлӑ каҫрӑмӑр. Юлашкинчен эпир масар патне ҫитрӗмӗр, Тепӗр енчен, Мана Падра шантарчӗ, эпир самолетсем курма пултартӑмӑр.
  
  
  Чиркӳ Дракуль ҫинчен калакан Кивӗ фильм тавра кадр евӗрлӗ. Тӗттӗм; пӑрахӑҫа тухнӑ территорире ишӗлсе аннӑ скульптурӑсемпе вилӗ йывӑҫсем туллиех. Вӑл Телейлӗ Иван Урсини, телейлӗ Иван Урсини Часовня ятлӑ Пулнӑ. Кивӗ масар урлӑ каҫсанах Ватӑ Иванӑн ҫан-ҫурӑмӗ сӑрӑлтатса кайрӗ . Вилтӑприсене тахҫанах панӑ. Богумилсен вилтӑприйӗ те, босни тата Герцеговина тӑвӗсем ҫинче тӗн сектисем те пулнӑ. Эсир тӗн чирӗпе чирлесрен хӑрарӑр пулмалла, мӗншӗн тесен ҫур вӑхӑт хушши эпӗ хытӑрах макӑрнине, ҫил е джзан хӗрарӑмӗ хытӑрах макӑрнине пӗлмерӗм.
  
  
  Эпир маккинӑн вӑрӑм та тӑвӑр ушкӑнӗ патне пытӑмӑр , ун хыҫӗнче инҫетри тӗтреллӗ ҫутӑсем курӑнаҫҫӗ. Эпир вӗтлӗх витӗр хӗсӗнсе тухрӑмӑр, Унта, Падра сӑмах панӑ пекех, аэропорт пур.
  
  
  Эпир тӳрех хапха патне каякан грави ҫулӗ патне ҫитрӗмӗр. Хапха, чӑнах та, уй тавра хӳме тытса ҫавӑрнӑ шӑтӑк, пӗр енче будка, тепӗр енче будка. Сахалтан та хуралҫӑ тӑрать, пуринчен ытла такам тӗлӗрет; ҫапла вара уй-хире хӳтӗленинчен те ытларах хӳтӗленӗ. Маншӑн ку аэропорт пулчӗ. Вӑл 2000 метр ҫӳллӗш вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли икӗ йӑрӑм тавра тӑрать, Вӗсем X.саспалли пек Вӗҫеҫҫӗ, пӗр вӗҫӗнчи вӗҫевпе анса лармалли пӗр йӗр тӑрӑх, хапха енчен, икӗ хутлӑ диспетчер вышки ларать, ӑна антеннӑпа радиолокаци оборудованийӗпе илемлетнӗ. Башньӑпа юнашар икӗ ангар.
  
  
  Эпир тӑнӑ вырӑнтан хирте мӗн пулса иртнине калама та май ҫук. Вӑл Пӗлни Ил-14 тата темиҫе ТТ-33 ангарсем патӗнче пулнӑ, анчах юлнӑ самолетсем хӳме ҫумӗпе периметрпа вараланса пӗтнӗ паллӑ мар хура кӗлеткесем пек курӑннӑ. Ил-14с тата ТТ-33, пире кирлӗ пулнӑ. Эпӗ ӑна идентификацилеме пултарайман хатӗрсем ҫине шанатӑп, ку вара вӗсем хӑйсем тавра мӗн пулса иртнине курас тесен ҫывӑхарах пымаллине пӗлтерет .
  
  
  Ник. .. '
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Арвия ман патӑма пычӗ те ман патака ачашшӑн сӗртӗнчӗ. — Эпир Италие чӗррӗн ҫитеймесен... .. '
  
  
  — Эпир ҫитетпӗр, Арви, - терӗм эпӗ, пӳрнесене ним чӗнмесӗр хӗреслесе тытса. "Пултаратпӑр — и эпир, пултараймастпӑр-и", - кӳренчӗ вӑл хӗрарӑм логикине. — Эпӗ сана мӗн те пулин каласшӑн. Эпир милан г-жапа лару-тӑру ҫинчен нумайччен, ҫине тӑрсах шухӑшларӑмӑр, ҫакна тума пултаратпӑр тесе шутларӑмӑр... . .. '
  
  
  "Вырт!"- сасартӑк чашкӑрса Илчӗ Падра. "Шкул" джипӗ пирӗнтен пӗр метртан кая мар кӗмсӗртеттерес умӗн эпир пурте ҫӗре ӳкрӗмӗр. Джип джип тӑхӑннӑ виҫӗ арҫынпа калаҫакан часовойпа юнашар чарӑнчӗ. Унтан джип каллех вырӑнтан тапранчӗ те вышка патне пычӗ. Пысӑк ҫуртра хуралҫӑ хускалмарӗ те.
  
  
  Арви шухӑшӗсене хускатнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл, куҫне мӑчлаттарса, ҫӳҫ ҫинчи курӑксене тӑрӑшсах аяккалла сирсе, ларчӗ. Вӑл мана отель каласа пама пултариччен Падра манран: "Халӗ Мӗн, Картер?" - тесе ыйтрӗ. »
  
  
  "Эпир хурал ҫине тапӑнатпӑр та шала кӗретпӗр".
  
  
  "Эпӗ ҫакна чӑтӑмсӑррӑн кӗтетӗп. Анчах мӗнле?'
  
  
  Вӑл пӗр минутлӑха шухӑша кайрӗ. Юлашкинчен ӑна хирӗҫ: "коммандос атаки кансӗрлекен маневрсемпе", - тесе ответленӗ. Камӑн та пулин чӑкӑт татӑкӗ пур-и?
  
  
  Эпир Падрӑпа иксӗмӗр mimmo киоскӑн грави сарнӑ сукмакӗпе хуллен утса пыратпӑр, Принц пирӗнпе юнашар. Унтан эпир кабинӑна ҫаврӑнса кӗтӗмӗр. Пысӑк ҫурт хуралҫи пире асӑрхамалла пулнӑ, анчах эпир халь тӑнӑ вырӑнтан эпир унӑн тутисем кӑмӑллӑн харлаттарнине куртӑмӑр.
  
  
  Киоскран темиҫе ярдра вӑл Аллине Падра хулпуҫҫийӗ ҫине хунӑ. "Эпӗ чи малтан пыратӑп", - тесе пӑшӑлтатас тесе, вӑл ҫавӑнтах чарӑнса тӑчӗ. Ӑна унтан илсе тухсан, эсӗ тепӗр хурал пӳртне каятӑн.
  
  
  "Вӑл хӑйӗн тӗлӗкӗсенчен нихҫан та вӑранмасть", - тенӗ падра. "Кайран эпир мӗнле те пулин самолет ҫине ларӑпӑр-и?"
  
  
  — Хӑратӑп, кирек мӗнле самолет та мар. Пире пурсӑмӑра та шӑнӑҫтарма пултаракан ҫын тупас пулать, анчах пире пилотсен пӗтӗм команди кирлӗ мар.
  
  
  — Эсӗ лайӑх пилот-и?
  
  
  "Эсир водитель пекех лайӑх".
  
  
  Ку ответ ӑна ытла та килӗшнӗ тесе шутламастӑп эпӗ. — Калӑр — ха, — шӑппӑн ыйтрӗ вӑл, - ун пек самолет ҫук пулсан, мӗн тумалла пирӗн?
  
  
  "Хэш, — терӗм эпӗ, - эпир шанма ҫеҫ пултаратпӑр".
  
  
  Эпир часовой патне упаленсе пытӑмӑр, ун хыҫҫӑн упаленсе пытӑмӑр. Уйра пирӗн машинӑсем, уйри хусканусем курӑнмаҫҫӗ. Падре пуҫне сулчӗ те, вӑл мана хӑй мӗн тунине пӗлтерес тесе, ревматизм еннелле пуҫне сулчӗ. Вӑл хӑйӗн винтовкине арҫынсем патӗнче хӑварчӗ. Ку вӑл сасӑсӑр ҫӗҫӗ е сасӑсӑр ҫекӗл тумалли ӗҫ пулнӑ.
  
  
  Ӑна Принц сӑмси айӗнче чӑкӑт татӑкӗ сӑтӑрса илнӗ, эпӗ мӗн тунине ӑнлантӑр тесе, ӑна нумайччен тытса тӑнӑ, унтан хурал пӳлӗмӗ витӗр хӳме тепӗр енне вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли вырӑна пӑрахнӑ.
  
  
  Кашкӑр чӑкӑт хыҫҫӑн чӑмрӗ, mimmo часовоя.
  
  
  Арҫын ҫулсеренех тухрӗ те, эпӗ ун патне хыҫалтан пытӑм. Ҫара уран ҫӳреме тивнӗ самантсем те пулкалаҫҫӗ, ҫавӑн пек самантсенчен пӗри пулнӑ вӑл. Кӗтмен ҫӗртен пулнипе ӑна кӑштах усӑ пулчӗ. Тапӑну принц ӑссӑрла тухнипе часах пулса иртнӗ, хуралҫӑ ХӐЙӖН 64-мӗш номерне те ҫӗклемен, ӑна кирлӗ еннелле ярасси ҫинчен те каламан. Ытла кая юличчен вӑл мана илтмерӗ. Часовой ҫаврӑнса пӑхрӗ те, эпӗ унӑн тарӑхнӑ сӑн-пичӗ тӗлӗннипе улшӑнса кайнине куртӑм. Унтан ӑна эму карланкине ывӑҫ тупанӗпе касса татрӗ те, унӑн куҫӗсем куҫ хупанкисем айне анса ларчӗҫ. Ӑна каялла хурал пӳлӗмне, вӑл ҫӗре ӳкме ӗлкӗричченех, сӗтӗрсе кӗнӗ. Унӑн КУНТА ҪАК 64А тата ҫак М57, вырӑс винтовкин югослави версийӗ Токарев 11933. Вӑл та ҫав хулӑн ҫӑм нускипе атӑ илчӗ. Унӑн урисем манӑннинчен ытларах пулнӑ, анчах эпӗ уншӑн савӑнтӑм. Манӑн урасем ҫав тери шыҫса кайнӑ, ҫав тери ыратаҫҫӗ. Падра хапхи тепӗр енче ҫывӑракан страшникшӗн тӑрӑшнӑ. Вӑл ман еннелле ҫурӑмпа тӑрать, эпӗ вӑл сылтӑм аллине ҫиҫӗм пек хӑвӑрт хускатнине асӑрхарӑм. Унтан вӑл каялла чакрӗ те, охранник малтанхи пекех хӑй вырӑнӗнче тӑнине курчӗ, анчах унӑн тӗллевӗ халь кӑшт кӑна кӑкӑрӗ ҫине усӑнса аннӑ, кӑкрине витӗрех юн сӑрхӑннӑ. Ман ҫумма хӗҫпӑшаллӑ Падра хутшӑнчӗ. "Эпӗ ӑна телейлӗ хӑвартӑм", - терӗ вӑл. "Халӗ унӑн шӑл йӗрсе тӑракан икӗ rta. Эсӗ самолета тупрӑн-и?
  
  
  "Ҫук-ха.'
  
  
  Халӗ ӑна пӗтӗм уй курма пултарать. Ӑна, телей пултӑр тесе, ун вӗҫӗнче пӑхса илчӗ. Ретпе Виҫӗ "Ӑсан Йӑви", ТЕПӖР ушкӑн РТ-33, С-47 фюзеляж ванчӑкӗсем, Тепӗр Ил-14 тата ИКӖ вертолет "III Алуэтт"йӗркеленсе тӑнӑ. Нимех те мар.
  
  
  Вӑл ман кӑкӑрта кӑмӑлсӑрланни ӳснине туйрӗ. Хам ҫав тери ҫывӑх та ҫав вӑхӑтрах ҫав тери инҫетре пулнӑшӑн тарӑхни, айӑпсӑр ҫынсене восстани тума ҫул тупике кӗрсе кайнине палӑртас тесе ҫеҫ хӗтӗртнине ӑнланса илнипе асапланни.
  
  
  Унтан ӑна аэропортӑн чи инҫетри кӗтессине, сергей чи вӑйсӑррине курчӗ. Ку вӑл самолет форми пулнӑ. Ку пулма пултарайман пек туйӑннӑ, Анчах Ку ҫапла пулнӑ: Ил-2, икӗ моторлӑ транспорт самолечӗ.
  
  
  "Хэш, пурне те кунта пух та хӑвӑртрах".
  
  
  Падра пӗр утӑм малалла ярса пусрӗ; ҫул пушӑ-и тесе, вӑл тӗрӗслерӗ, унтан ҫекӗлӗпе сулса илчӗ. Ҫулӑн тепӗр енчи тӗмсем хускалса илчӗҫ, вӗсем тавра ҫынсем туха-туха тӑчӗҫ, вӗсем пирӗн ҫумма хутшӑнас тесе пур енчен те чупрӗҫ.
  
  
  — Эсӗ хатӗр тупрӑн-и? - ыйтрӗ Падра.
  
  
  — Пулма пултарать, - кулса илтӗм эпӗ. "Вырӑс копийӗ DC-3". Ӑна уй урлӑ каҫрӗҫ те, пурте ман хыҫҫӑн утрӗҫ.
  
  
  Вӗсем тӗлӗнсе пӑхаҫҫӗ. Уйра мӗн пурӗ те темиҫе ҫын ҫеҫ пынӑ, эпир унта саккунлӑ никӗссем ҫинче тӑнӑ пек курӑнма пултарайман. Анчах югослави ҫарӗ ытти ҫарсем пекех пулас: эсир унта нихҫан та хӑвӑр ирӗкпе каймастӑр, никама та кансӗрлеместӗр. Ҫитменнине тата аэродром тӑрӑх утакан ула-чӑла бригадӑна хураллама ячӗҫ.
  
  
  Эпир Ястребкӑран иртрӗмӗр, С-47, пысӑк Ил-14 патӗнче иртрӗмӗр. Вӑл малта чупса пырать, ушкӑн ман хыҫҫӑн йӗркесӗррӗн пырать. Вӑл хӑй мӗншӗн тарни ҫинчен шухӑшларӗ, мӗншӗн тесен Е-2 тен, топливо вӗҫленчӗ, е аккумуляторсем ҫавӑн пек вӑййа хутшӑнчӗҫ. Вӗсем Ил-2 ҫула яхӑн кӑларман, вӑл вӗҫме юрӑхлӑ пулма пултарайман, пулма та пултарайман. Анчах эпӗ ҫаплах чупрӑм. Ку пирӗн пӗртен-пӗр шанчӑк пулчӗ. Ил-2 патне ҫитсен, вӑл алӑка карт туртрӗ те пурне те шала тӗртсе кӗртрӗ.
  
  
  — Эсӗ каймастӑн-и? — ыйтрӗ софия, борт ҫине тӑрса.
  
  
  "Чӗререн".
  
  
  "Ку хӑрушӑ", - терӗ вӑл. "Вӑл тайӑлчӑк, nenра пукансем ҫук".
  
  
  "Ку грузовой самолет. Пукансене тирпейленӗ.
  
  
  Вӑл, Эпӗ Ил-2 ҫинчен мӗн пӗлнине аса илме тӑрӑшса, кустӑрмасем умӗнчи калӑпсене хыва-хыва пӑрахса, ун тавра ҫӳрерӗ. Ну, тӗпрен илсен, ку модификациленӗ Дакта; 95 фут тӑршшӗ, 64 фут тӑршшӗ, аленка 12,5 тонна, 1800 лаша вӑйӗ чухлӗ двигательсен комплекчӗ, 16000 фут ҫӳллӗш маччаллӑ, эму хӳри ҫине тапӑннӑ чухне 140 узел хӑвӑртлӑхӗпе. Анчах ку самолет нихҫан та, ывӑнса ҫитмесӗр, ҫуначӗсене йӳҫӗтмесӗр, гидравлически магистраль пӑнчисемпе вӗҫсе ҫитеймест.
  
  
  Анчах хупахсенче сывлӑш пулнӑ, ку вара лайӑх паллӑ пулнӑ, - шухӑшларӑм эпӗ, пӗррехинче голландецсем иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑ вӑхӑтӑн истребительне, польдера типӗтсен, унӑн шинисем те пусӑрӑннипе хӑтарнине аса иличчен.
  
  
  Вӑл кун каҫиччен каялла чупса кайнӑ та борт ҫине хӑпарнӑ. Ӗҫ ӑнсан, эпир ҫав двигательсене ӗҫе яма пултаратпӑр, тесе салхуллӑн шухӑшларӗ вӑл. Вӗсем тӗрӗсленӗ пулсан, вӗсем ӗҫлесе илме пултарнӑ пулӗччӗҫ. Вӗсем ӗҫлесе илнӗ пулсан, ҫак ылханлӑ машинӑна мӗнле те пулин сывлӑша ҫӗклеме пултарнӑ пулӗччӗ, анчах ҫав дроссельсем ҫине никам та нумай хут пусман пулсан, е ытлашши пысӑк ҫилпе, е ытла та аялтан вӗҫмен пулсан.
  
  
  Ӑна кабинӑна кӗртсе лартрӑм. Ил-2 виҫӗ торлӑ шасси ҫук, ҫавӑнпа вӑл хӳри ҫине тайӑлнӑ. Хӑй шанманпа пӗрех пулин те, вӑл пурне те хавхалантармалли темиҫе сӑмах каларӗ те хӑй хыҫҫӑн чаршава хупрӗ. Ӑна курсан, Падра пилот кресли ҫинче ларнӑ.
  
  
  — Чим-Ха, Хэш. Ӑна пуҫ пӳрнипе сылтӑмалла тӗллесе кӑтартрӗ. — Юрать, - терӗ вӑл, сылтӑм кресло патне пырса.
  
  
  — Ку ӗнтӗ эсӗ кӑмрӑк чавнине пӗлтерет.
  
  
  Кабини пӗчӗк чӳречеллӗ ансӑр тӑвӑр шкап пек. Вӑл пилот кресли ҫине шуса ларчӗ те темиҫе переключателе шаклаттарса илчӗ. Раҫҫей производствин ытти самолетӗсем пекех, приборсем кутӑн тӑраҫҫӗ, ҫавӑнпа та манӑн панеле сылтӑмран сулахаялла тӗпчеме тиврӗ. Анчах ҫутӑсем кирлӗ пек ҫуталчӗҫ те, стрелоксем, эпӗ ҫителӗклӗ напряжени, топливо пусӑмӗ тата сывлӑш мӗн чухлӗ пулнине кӑтартса, сиксе тухрӗҫ. Ӑна, дроссельсене турткаласа, пушатмалли клапана, кнопкӑсемпе рычагсене ВӖСЕМ DC-3-мӗш номерлӗ вырӑнта турткаласа, ҫав коробка валли ҫакӑ ҫиттӗр тесе, пӗтӗм чун-чӗререн кӗлтуса, ӗҫе яракан операцисем витӗр утса тухрӗ.
  
  
  Сасартӑк прожектор пирӗн корпуса ҫутатрӗ те, ҫамка кантӑкне шӑтарсан, куҫа йӑмӑхтарса ячӗ. Ку вӑл ҫутӑ винтовка, ансӑр пайӑркаллӑ интенсивлӑ прожектор, диспетчер вышки ҫул ҫинче маневрсем тума усӑ курнӑ. Вӑл пирӗн ҫине тинкерсе пӑхрӗ те ҫавӑнтах юлчӗ.
  
  
  — Сасӑлас пулать, — Терӗ ӑна Падре. "Пире тупрӗҫ".
  
  
  "Телейлӗ Арнир! Халӗ мӗн?'
  
  
  "Кӗлту", - терӗ ӑна эму, хута ямалли кнопка ҫине пусса. Сулахай двигатель силленме пуҫланӑ, шав ҫӳллӗ те тикӗссӗн улама тытӑнсан, вӑл "Сетка"ҫине куҫнӑ. Пропеллер ӗҫе хутшӑннӑ, ӑна хӑй патне илнӗ те дросселе тытса пынӑ . Мӑрьесенчен ҫулӑм сирпӗнсе тухрӗ те, Падра чӗтресе илчӗ.
  
  
  — Ан пӑшӑрхан, - кӑшкӑрчӗ ӑна шӑв-шав витӗр. "Ку йӗркеллӗ. Ҫав джип пирӗн пата килнӗшӗн ан пӑшӑрханӑр.
  
  
  Уй урлӑ, башня енчен, салтаксемпе хӗҫпӑшалсем тиенӗ "Шкул" иртсе кайрӗ. Падра хӑй вырӑнӗнчен тӑнӑ та, сылтӑм енчи двигателе ӗҫлеттерме мана кӑштах йывӑртарах тесе, ман чӳречерен тинкерсе пӑхнӑ. Ӑна тӗртсе янӑ та каланӑ: "хӗҫпӑшална ил те пирӗнтен ih тытса тӑма ҫынсене ил", - тенӗ. Двигательсене ӑшӑтма манӑн темиҫе минут кирлӗ.
  
  
  Вӑл, пире урӑх пӗр сӑмах каламасӑр, чаршав урлӑ чупса тухрӗ. Двигательсем апчхулатаҫҫӗ, кӗрлеҫҫӗ, ку ӗнтӗ машинӑсемшӗн яланхи ӗҫ пулса тӑрать. Вӑл пӗлнӗ тӑрӑх, кусем швецов двигателӗсемшӗн йӗркеллӗ сасӑсем пулнӑ. Хыҫалти алӑк уҫӑ иккенне кӑтартакан лампа мӗлтлетсе илчӗ, ҫунатсем ҫинчи люксене уҫнине кӑтартакан икӗ лампа ҫутӑлчӗ. Эпӗ шӑв-шава илтеймерӗм, анчах джип хытӑ кӗрленине куртӑм, ун ӑшӗнчен темиҫе салтак тухса ӳкрӗҫ.
  
  
  Двигательсем ӑшӑнасса кӗтнисӗр пуҫне, манӑн урӑх нимӗн тумалли те юлмарӗ. Температура ҫав тери вӑраххӑн хӑпарнипе эпӗ ҫӗр ҫумӗнчен хӑҫан та пулин хӑпма пултарасси пирки иккӗленме пуҫларӑм.
  
  
  Югославсем, двигательсемпе шинӑсем, мана тӗлле-тӗлле, пирӗн паталла ыткӑнчӗҫ. Падрӑпа ҫак ҫынсем эпир часовойсенчен илнӗ 64-мӗш винтовкӑсемпе, автомачӗсемпе ҫапӑҫаҫҫӗ. Темиҫе салтак ҫывхарма пикенчӗҫ, пӗр вырӑнта чарӑнса тӑчӗҫ, ура ҫине тӑчӗҫ те, тем манса кайнӑ пек, каялла ҫаврӑнса пӑхрӗҫ. Унтан вӗсем асфальт ҫине ҫурмаран купаланса выртрӗҫ. Джип пӗр чарӑнмасӑр перет. "Ангара" ҫине тепӗр джип подкреплени илсе пычӗ. Яланлӑхах вӗҫмелле е нихҫан та.
  
  
  Ӑна ҫирӗм градуса хупрӗ, управлени рычагӗсене малалла тӗртрӗ те хӑратма ячӗ. Эпир тапранса кайрӑмӑр. Эпир вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли вырӑна пӑрӑнтӑмӑр. Ветроуказатель ҫине пӑхсан, эпир эдем еннелле мар, терӗ: манӑн ҫула май вӗрекен ҫил пулчӗ, ҫавӑнпа пирӗн ҫаврӑнса пӑхмаллаччӗ, анчах эпӗ ӑна ун пек тума шутламанччӗ. Ку коробкӑна вертикаллӗ тытса тӑрас тӗлӗшпе манӑн йывӑрлӑхсем ҫителӗклӗ пулнӑ, мӗншӗн тесен вӑл сылтӑмалла туртас кӑмӑла пӑсман йӑла пулнӑ пек туйӑннӑ. Унтан ӑна, пратпа Уитни мар, вырӑс двигателӗсем пулнине, вӗсем тепӗр еннелле ҫаврӑннине аса илтӗм.
  
  
  Ҫӗр хӑвӑртлӑхӗ мина таран ӳсрӗ, унтан вунпилӗк номерлӗ ҫӗре ҫитрӗ. Инструментсем чӗрӗлчӗҫ; датчиксем норма пекех. Самолет каллех сылтӑмалла туртӑнчӗ, ӑна каллех хӳреллӗ руль тытса пычӗ. Вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли вырӑнӑн ҫиппи ҫав тери ҫывӑхра мӗлтлетет. Ответлӑ пусӑм пачӗ. Самолет хатӗр пулнӑ, анчах вӑл ҫаплах ҫӗкленме пултарайман. Турӑҫӑм, пирӗн вӗҫмелле мар, Италие каймалла пулас.
  
  
  Иккӗмӗш джип пирӗн ҫине чӗререн пӑхрӗ. Ку водитель, ахӑртнех, темле маньяк пулмалла, вӑл ҫамкапа ҫапӑннин отелӗ. Икӗ арҫын, хӑйсен хӗҫпӑшалӗ тавра двигательсем ҫине пере-пере, хыҫалтан ӑссӑрла тӳрленсе тӑчӗҫ. Ил-2 сӑмси ҫӗкленчӗ ӗнтӗ, эпӗ мӗн пулса иртнине сӑнама пултаратӑп, анчах ҫав вӑхӑтрах чи лайӑх мишень пулма пултаратӑп. Моторсем кӗрлеме пуҫларӗҫ, трубасем тавра шурӑ ҫулӑм явӑнса тухрӗ.
  
  
  Водитель юлашки хут тытӑнса пӑхасран хӑтӑлма хӑтлансан, Джип чалӑшма пуҫларӗ. Вӑл самолета персе ячӗ те, самолет силленме пуҫланине туйрӗ, анчах мӗн пулса иртнине тӗрӗслеме ытла кая юлчӗ. Ӑна рычаг каялла туртрӗ те, горизонт ҫухалчӗ. Эпир ирӗклӗ.
  
  
  Вӑл сылтӑмалла каяс тесе, сулахай руль ҫине пусрӗ те, эпир уй вӗҫӗпе ҫӗр метртан ытла мар вӗҫрӗмӗр. Манӑн тӑвайкки чӑнкӑ, питӗ чалӑш кӗтес айӗнче пӗр километра яхӑн. Унтан ӑна тӳрлетрӗ те сулахаялла пӑрӑнчӗ. Кӗтесре вӗҫнӗ чухне вӑл вӗҫекен вырӑнсенче мӗн тунине курма пултарнӑ. Таҫта, хӑйне ирӗке кӑларнӑ ҫӗрте, пушар алхасать. Джип ҫаврӑнса выртрӗ те вут хыпса илчӗ пулмалла.
  
  
  Вӑл 35 000 фут ҫӳллӗшне хӑпарнӑ, хӗвеланӑҫ-кӑнтӑр-хӗвеланӑҫ еннелле ҫул тытнӑ, сивӗннине тӗрӗсленӗ, самолета тикӗсленӗ. Пирӗн крейсерсен хӑтлӑ хӑвӑртлӑхӗ узелсен номерӗсем патӗнче пек туйӑнать, ӑна Пирӗн Югославин сывлӑшри анлӑшӗпе мӗнле тухмалла-ши, манӑн пурпӗрех хӑвалакан самолетсенчен хӑтӑлас килет. Вӑл кӑшт ҫӳлерех хӑпарма пултарнӑ пулӗччӗ, анчах с-2-мӗш зенитлӑ тупӑсемпе батарейӑсем ҫыран хӗрринчен пӑрӑнма май килмен. Кунсӑр пуҫне, хыҫалти ҫынсем ҫак уҫӑ чӳрече хупписемпе самаях шӑнса ларнӑ. Ҫӳлерех хӑпарсан, вӗсене япӑхрах тӑвӑп.
  
  
  Ӑна, тупӑшас тесе, аяккинчи чӳречерен пӑхрӗ, анчах нимӗн те курмарӗ. Анчах, пӗтӗмӗшпе илсен, манӑн ҫул-йӗр тӗрӗс пулчӗ, ытти енчен ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ пулмарӗ. Хӑҫан та пулин Эпир Адриатика ҫыранӗсем патне, Унтан Италие ҫитнӗ пулӑттӑмӑр.
  
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  
  
  Чаршав ҫав тери хытӑ силленнипе падра каллех кабинӑна кӗнине те сисмерӗм. Вӑл иккӗмӗш пилот вырӑнне лариччен эпӗ ӑна курмарӑм. Унта вӑл сылтӑм двигатель тавра газсем сирпӗнсе тухнине ним чӗнмесӗр пӑхса тӑчӗ. Тепӗр минутран вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "эпӗ нихҫан та вӗҫмен", - терӗ вӑл пусӑрӑннӑ сасӑпа.
  
  
  — Ан пӑшӑрхан, Хэш. Хӑш чухне эпир пӗрремӗш хут мӗн те пулин тӑватпӑр.
  
  
  — Италире ӑҫта пулӑпӑр эпир?
  
  
  — Пӗлместӗп, эпир чи ҫывӑхри вӗҫев-анса лармалли вырӑн патнелле вӗҫме пултаратпӑр. Тен, Пескарӑра е ҫыран хӗррипе барьӑран инҫех те мар пулӗ. Чи кирли халӗ эпир югослави сывлӑш анлӑшӗ тавра ҫухални. Эпир Палагруж утравӗ патӗнчен иртсе кайсанах, эпир вӗсенчен каятпӑр.
  
  
  "Вӑйӑ выляса илӗ". Ҫак калашле вӑл ҫак ҫӑвар витӗр йӑпшӑнса тухма ирӗк пачӗ. "Начар янӑрамасть. Ҫакна тума пире мӗн чухлӗ вӑхӑт кирлӗ?
  
  
  "Хӗрӗх, хӗрӗх пилӗк минут. Итали ҫыранӗсем патне ҫитме тата икӗ хут ытларах. Урӑхла каласан, пирӗн ҫӗнӗ проблемӑсем пулмасан.
  
  
  - Ун пек пулмасть, - терӗ вӑл ҫирӗппӗн. "Эпир хамӑр тӑшмансене хыҫалтан хӑвартӑмӑр".
  
  
  — Метковичран. Вӑл та иккӗленетӗп: вӗсем пире типӗ ҫӗр ҫинче тытса илме хӑтланӗҫ, унта тапӑну свидетелӗсем ытла та нумай пулма пултараҫҫӗ. Анчах эпир тинӗс ҫине тухсанах, Вӗсем Кастель Стафиличпа ярса панӑшӑн эпир ҫӑмӑл тупӑш пулса тӑратпӑр.
  
  
  "Вӗсем ҫапла тусан мӗнле шанчӑк?»
  
  
  Ӑна эму тӗрӗс каларӗ. "Аптосӑнни пекех".
  
  
  — Ааа, - терӗ вӑл ҫемҫен. Унтан вӑл: "апла пулсан, ih радарсенчен хӑтӑлас тесен, мӗншӗн аяларах вӗҫмелле мар?»
  
  
  "Хальхи радар самолета нуль метртан тенӗ пекех тупма пултарать, — ӑнлантарчӗ ӑна эму. — Пирӗн вӗҫев маршручӗ мӗнле пулнине кӑшт та пулин тӗрӗсрех кӑтартса парӗ: пӗтӗм ҫӗршывӑн кӗске ҫулӗ. Вӗсем атакӑлаҫҫӗ пулсан, маневрсем тума тивет пулсан, е мӗн те пулин ун пек мар пулсан, манӑн та аяларах анас килмест. Анчах ун тавра ҫынсем валли ҫӳлерех каяс килмест".
  
  
  Вӑл ӑнланнӑ пек пуҫне сулчӗ. "Ҫурӑм сивӗ, хӑш-пӗр ҫынсем кислород ҫитменнипе вилесрен хӑраҫҫӗ".
  
  
  — Кунта ҫу варринче мар, — мӑкӑртатрӑм эпӗ, - Таврӑн та кала вӗсене: вӗсем вилмеҫҫӗ, те. Хӑвӑр умӑрта ытла вӑйлӑ ҫил пулсан, вӗсене алӑ урлӑ сывлама калӑр.
  
  
  Ӑна каллех датчиксем тӗрӗсленӗ, анчах пурте йӗркеллӗ пулнӑ. Оборотсем малтанхи пекех, ҫу пусӑмӗпе температура ҫаплах хӗрлӗ линирен сылтӑм енче. Двигательсем унчченхи пекех, ахаль рейсра ӗҫленӗ пек, янӑраҫҫӗ.
  
  
  Ҫыран хӗрринчи линийӗ тинӗс хӗрринчи хӑш-пӗр хуласемпе пулӑҫсен ялӗсен тӗксӗм ҫутисем пулса тӑрсан, вӑл аялалла пӑхрӗ. Динари Альписен тем пысӑкӑш сӑрӑ анлӑшӗ халӗ ман хыҫра тӑрса юлчӗ, ман умра тӗксӗм шывӑн пысӑк та тикӗс ту хырҫисем, Адриатика пушхирӗ сарӑлса выртать. Аялта ҫав тери йӗпе, анчах кунтан вӑл хӑйӑрлӑ пушхир пек курӑнать. Кивӗ самолет ҫаплах мӗкӗрет-ха, вӑл эпир ҫакна тума пултарнине ӗненме пуҫланӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Унтан вӑл такам кулнине илтрӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те софийӑпа Арви кабинӑна хӗсӗнсе кӗнине курчӗ. Кашкӑр софийӑпа пӗрле пулнӑ, вӑл ҫав тери телейсӗр, мӗскӗн чӗрчун пек курӑннӑ".
  
  
  — Эпир ӗнтӗ шыв ҫине тухрӑмӑр, - терӗ вӑл вӗсене. "Вунӑ е вунпилӗк минутран эпир пурне те ҫӑмӑлрах сывлама пултаратпӑр".
  
  
  Хӗрарӑмсем, тулалла пӑхас тесе, хихиклетсе, чӳрече умӗнче тӗрткелешеҫҫӗ. Ӑна, софия ҫине пӑхса, пӗрремӗш хут тӗл пулнӑ мӑнаҫлӑ та йӗрӗнчӗк хӗрарӑма аса илчӗ, вара эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те каялла ҫаврӑнса пуҫа сулларӑм. Вӑл хӑй ӑшӗнче темле ҫемҫе те хӗрарӑм пуррине йышӑниччен хӑвӑртрах вилет. Ҫапах та вӑл унта вӑрттӑн формӑпа пулнӑ пулмалла.
  
  
  Кабинӑна сасартӑк, пысӑк алӑ самолета хӳринчен ярса тытса силленӗ пекех, хыттӑн силлеме пуҫларӗ. София кӑтартнӑ чӳрече витӗр кӗмӗл хӗлхем сирпӗнсе тухрӗ те, пире сывлӑша суйласа илсе, малалла вӗҫтерчӗ.
  
  
  Вӑл, май килнӗ таран юсас тесе, рульпе педальсене хирӗҫ кӗрешрӗ, унтан каллех чӳречерен пӑхрӗ. Тӗрӗссипе каласан, кунта кирлех те пулман: ку мӗн иккенне эпӗ пӗлнӗ, тата вӑл пирӗн пуҫ тӑрринче тепӗр кӗмӗл хӗлхем ялкӑшса илнине те пӗлнӗ.
  
  
  "София, Арвия, ыттисем патне таврӑнӑр. Хӑвӑрт. Калӑр вӗсене пурне те, мӗн май килнӗ таран пӗшкӗнсе, пуҫӗсене усса каялла шучӑр.
  
  
  Вӗсем эпӗ каланине турӗҫ. Ӑна падра ҫине пӑхса илчӗ. Самолет ҫинче тупнӑ сигнал ракетисене вӑл аллинче тытса тӑнӑ, унӑн ҫамки ҫинчи пӗркеленчӗксем шунӑ. — Проблемӑсем, ҫапла-и? — терӗ вӑл, мана темиҫе ракета тӑсса парса.
  
  
  — Ҫитӗ, - терӗм эпӗ салхуллӑн, - Пӗр Купа самант".
  
  
  Тӗрӗс пулсан-21-Ф. "Фишбед" 2,2 Мах хӑвӑртлӑхпа "сывлӑш-сывлӑш" класӑн ракетисемпе ҫунатсем айӗнче Атолл". Югослави ҫыннисем сӗнме пултарнинчен аванрах. Вӗсем ҫирӗм ҫулхи, хӗҫпӑшалсӑр винтовкӑллӑ самолета хирӗҫ иккӗн тӑраҫҫӗ.
  
  
  "Мӗн тумалла пирӗн? Пирӗн аяларах анмалла мар-и вара?
  
  
  "Ҫӳлте-и е айлӑмра-и, ку ниме те пӗлтермест. Анчах вӗсем ҫывхарсан, Хэш, ху пултарнӑ таран ракетӑсем ҫут та ih чӳречене кӑларса пӑрах.
  
  
  "Эпӗ ӑнланмастӑп.'
  
  
  — Манӑн ӑнлантарса пама вӑхӑт ҫук. Сасӑлама каяҫҫӗ вӗсем.'
  
  
  Самолетсем пирӗн хӳререн кӑшт ҫӳлерех вӗҫме пултаракан сарлака пӗкӗ тӑрӑх вӗҫсе иртрӗҫ. Вӗсем, фантазилле стройри ҫунат вӗҫӗсемпе перӗннӗ пекех, уласа вӗҫеҫҫӗ.
  
  
  "Халех, Хэш, Кӑларса пӑрах ҫак ракетӑсене", - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ.
  
  
  Ӑна та ракетӑсем хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт ҫутнӑ та ih чӳрече тавра кӑларса пӑрахнӑ. Ӑна Наталья пистолет тытсан лайӑхрах пулӗччӗ, Вӑл маяксене самолетран аяккарах шутарса лартнӑ пулӗччӗ. Анчах Ӑна падре авӑрлама та, ун ҫинчен пӗлтерме те ӗлкӗреймен пулӗччӗ, Мигӑсем ытла та ҫывӑх пулнӑ.
  
  
  Пирӗн хыҫра, Самантлӑха ҫунатсем тавра, тӑватӑ пысӑк мар взрыв сирпӗнсе тухрӗ. Эпӗ шутланӑ пекех, вӗсем пире Хӑйсен Атолӗсем тавра персе тӑчӗҫ. Ракетӑсем хӗҫпӑшалтан хӑвӑртрах, ытларах та тирпейлӗрех. Атоллсем пирӗн пата, кашни ҫулах тӗлӗнмелле фейерверка пырса ҫитме тесе, Мигельсем вӗҫсе хӑпарсан пырса ҫитрӗҫ. Пирӗн айра ракетӑсем, пирӗн ҫунатсемпе хырӑмсене пӗҫертсе, шурӑ ҫулӑмпа ялкӑшса ҫунаҫҫӗ. Ракетӑсем вӗлтлетсе илчӗҫ те, пӗрин хыҫҫӑн тепри, ӳкекен маяк-ракетӑсем хыҫҫӑн анса, самолет патӗнчен аяккалла чӑмрӗҫ.
  
  
  "Мӗнле . .. мӗн пулса иртет? - падра ҫӑварне карса сывласа ячӗ.
  
  
  "Атоллӑсем шӑрӑх патнелле туртӑнаҫҫӗ, ҫунакан ракетӑсем вара пирӗн ватӑ двигательсем кӑларнинчен ытларах ӑшша уйӑраҫҫӗ". Ӑна эму ӑнлантарса пачӗ. "Хӑш чухне кӑштах ватӑлни-лайӑхраххи".
  
  
  Ракетӑсем пирӗн айра, Адриатика кӗпи еннелле, тӗллев текеннисем тӑрӑх, инҫете персе ячӗҫ. Вӗсем шыв ҫийӗнче ҫухалчӗҫ, тепӗр самантран тинӗс хӗрлӗрех ҫулӑм шарӗсемпе, чашкӑракан шурӑ кӑпӑкпа сирпӗнчӗ.
  
  
  - Ха! - кӑшкӑрса ячӗ Падра. "Эпир ҫакна турӑмӑр. Эпир вӗсен шӑлӗсене тӑпӑлтарса кӑлартӑмӑр".
  
  
  — Эсӗ ҫапла шутлатӑн, - терӗм эпӗ татӑклӑн. - пӗр самант асав шӑлӗсем нумайрах, вӗсем вара тепӗр ҫыртупа таврӑнаҫҫӗ".
  
  
  Икӗ югослав пирӗн хыҫра икӗ кӗмӗл пӑнчӑ ҫеҫ, вӗсем хӑвӑрт ҫывхараҫҫӗ. Тарне шӑлас тесе, ӑна ҫаннипе шӑлса илчӗ. Ӑна газ чакарчӗ те, эпир аялалла анма тытӑнтӑмӑр. Манӑн алӑсем банкпа йӗпенчӗҫ. Виҫӗ пин фут, унтан та аяларах.
  
  
  — Апла пулсан, эпир ih ҫухататпӑр, - тесе кӑшкӑрса Янӑ Падра.
  
  
  Ҫапла айванла хӑтланни мана култарчӗ. "Кӑкарнӑ качакан Принца хирӗҫ шанӑҫ ытларах, Хэш. Анчах пирӗн чӑмма лексен, эпӗ ытлашши аякка ӳкес килмест. Тен, эпир чикӗ урлӑ каҫса кайиччен ӑна ih чылаях тытса чарма пултарӑп.
  
  
  — Итали сывлӑш анлӑшне ҫитсен?
  
  
  "Тен, Ун чухне Мигсем пирӗн хыҫҫӑн пымӗҫ".
  
  
  Ҫӳллӗшӗ 2500 фута, унтан 2000 фута кӑтартнӑ, унӑн ҫӳллӗшӗ ҫаплах аялалла аннӑ. Ӑна Мигель тапӑнсан та халех тӑвасса шаннӑ. Вӗсем ҫапла тунӑ пулсан, ӑна пирӗнпе пӗрле пӗр ҫын та илме пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Анчах истребительсем, пире хакланӑ пек, хыҫала тӑрса юлчӗҫ. — Мӗн тӑваҫҫӗ вӗсем? - пӑлханса ыйтрӗ Падра. — Мӗншӗн килмеҫҫӗ вӗсем?
  
  
  — Вӗсем ӑна часах тӑвӗҫ. Кам малтан килессине пӗлес тесе, тен, вӗсем тихана илсе кайӗҫ.
  
  
  Сулахай Саманта каллех классикла йӗркепе стройка тума тухрӑм. Вӑл пирӗн пуҫ тӑрринче, кӗтесрен пирӗн хӳре патнелле анса, снаряд ҫурӑлать. Ун айккинчи чӑнкӑ ҫул кукӑрӗнче 180 градус ҫаврӑнса кайрӗ, ҫав тери вӑрахланса пынипе манӑн спидометр критикӑлла ҫаврӑнусенчен кӑшт ҫӳлерех усӑнчӗ. Ҫакӑ пилота кӑшт ҫӳлерех вӗҫсе хӑпарма хистерӗ. Анчах Пӗр Самант — маневр тӑвакан 21-мӗш самолет, эпир вара пӗр минутлӑха та куҫран ҫухалмарӑмӑр. Вӑл тӳрех лектерес тесе ҫуласа пычӗ.
  
  
  "Пулеметсем. .. - пуҫларӗ Падра.
  
  
  — Пӑшал, Хэш, - тӳрлетрӗ ӑна эго. "Ҫак кивӗ арчапа ҫывӑхри темиҫе атака пире пӗтӗмпех ҫурса тӑкма ҫителӗклӗ".
  
  
  Бомбардировка тӑхлан пек пулса тӑчӗ. Фюзеляжа ала витӗр шӑтарнӑ, ҫуначӗсене чышкӑ пысӑкӑш шӑтӑксемпе тултарнӑ. Пӗлӳ кабинине ҫап-ҫутӑ ҫутатать. Ваннӑ ҫамка кантӑкӗ витӗр пӑрлӑ ҫил уланӑ, прибор панелӗ тӑрӑх ҫӑра хура тӗтӗм тухма пуҫланӑ. ИЛ-2 карт туртӑнса илчӗ.
  
  
  — Мӗн те пулин ту!-кӑшкӑрчӗ Мана Падра. — Апла эсӗ нимӗн те тума пултараймастӑн?
  
  
  Вӑл рычагсене ярса тытрӗ те, татах тепӗр секунд ӗҫлеме чарӑнӑр тесе, кӗлтума тытӑнчӗ. Пурӗ те пӗр ҫеккунт ҫеҫ...
  
  
  — Ҫапла, - кӑшкӑрчӗ ӑна ревматизмла. "Халех!'
  
  
  Ӑна элеронсен рычагӗ ҫине пусрӗ те, румпельне чӗркуҫҫи ҫине хурса, пӗтӗм газне кӑларса ячӗ. Карап, сасартӑк хӳрине выляткаласа, калама ҫук йывӑр вырӑна сиксе тӑма хӑтланса, шӑмӑ таранах чӗтренсе илчӗ.
  
  
  Пӗр самант пирӗн тӗлтен вӗҫсе иртме, унтан каялла ҫаврӑнма шутланӑ, анчах ӑна самолет унӑн траекторийӗ ҫине илсе тухнӑ. Пилот, пирӗнпе тӗл пулас мар тесе, ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарма тӑрсан, хӑлхана ҫурас пек уласа ячӗ те, ялав патӗнчен каялла ҫаврӑнса, пире питрен ҫулӑм пек персе ячӗ. Iso экипаж самолета тытса пыма тӑрӑшнӑ чухне уйӑх ҫути кӗмӗл ҫунатсемпе йӑлтӑртатнӑ. Анчах ҫакна пула-эпир халӗ 1500 фут ҫӳллӗшӗнче - вӗсен ҫӳллӗшӗ те, вырӑнӗ те ҫук.
  
  
  Ҫапӑҫу кӗске пулчӗ. Хальхи истребитель кивӗ тупӑша хирӗҫ сарса янӑ, хальхи хӗҫпӑшал хӑйӗн тухӑҫсӑрлӑхне кӑтартса парать. Тинӗс ҫӗкленсен, ӑна тытса илме вӑй ҫитереймесӗр, вӑл хытсах кайрӗ. Купол каялла ывтӑнса кайрӗ те, шлем тӑхӑннӑ кӗлеткесем тулалла сиксе тухрӗҫ. Унтан самолет Адриатика тинӗсне персе аннӑ.
  
  
  Ҫунат вӗҫӗ хум ҫумне пырса ҫапӑнчӗ те, вӑл сывлӑшра ҫаврӑнма пуҫларӗ, вара тепӗр активлӑ кану ӑна ярса иличченех, вӑл кутӑн-пуҫӑн ҫаврӑнса илчӗ. Унта вӑл, ҫуначӗсене сарса пӑрахнӑ вилӗ чайка пек, ӳпне выртнӑ. Вӑл ерипен путма пуҫларӗ.
  
  
  Пирӗн хамӑрӑн проблемӑсем пур, Вӗсемпе Кӗрешмелле, Анчах Падра хаваслӑн кӑшкӑрнипе кӑна тума май ҫук. "Эпир ih ҫапса антартӑмӑр! Эй, Картер. Шӳт те вара.'
  
  
  — Паллах, шӳт, - йӳҫҫӗн кулса ятӑм эпӗ, ҫаплах огнетушительне суллакаласа. "Паллах, эсир пуринчен кайран кам кулнине пӗлетӗр-и?"
  
  
  Самолета тикӗслесе пушара сӳнтерме хӑтланнӑ вӑхӑтра Кабина йӗпе кеша пулса тӑчӗ. Самолета пӗтӗмпех шӑтарса пӗтернӗ, сылтӑмри двигатель, ҫуллӑ тӗтӗм кӑларса, шеллӗн туртӑнкаласа илнӗ. Ҫулӑм сывлӑш хӳмисемпе кӑмрӑкланнӑ ҫунатсене, е унран мӗн юлнине ҫуласа илчӗ. Вӑл пирӗн пассажирсем тавра мӗн чухлӗ ҫын вилни е аманни ҫинчен салхуллӑн шухӑшларӗ.
  
  
  "Падра, таврӑн та пирӗн ҫынсем мӗнле пурӑннине кур", - тесе кӑшкӑрчӗ ӑна вилекен двигатель витӗр. Ӑна двигателӗн огнетушителӗсем ҫинче, сылтӑм двигатель ҫинчи вутта кӑпӑклантарса, хӗрӳллӗн ӗҫлет. Падра пукан ҫинчен тӑнӑ та чаршава ярса тытнӑ. "Но,. .. эпир ҫакна халех тума пултаратпӑр-и?
  
  
  "Эпир малалла пӗр двигатель ҫинче вӗҫме пултаратпӑр", - терӗ ӑна эму васкавлӑн. "Ӑна сӳнтерме пултарсан . Анчах тепӗр Самант пур.
  
  
  "Эпир пултараймастпӑр . .. ?
  
  
  "Ҫук, ку шӳт пӗрре ҫеҫ пулать. Кунсӑр пуҫне, пирӗн вӑй ҫук ӗнтӗ. Васка!'
  
  
  Ҫип килсен, вӑл кабинӑра манпа юнашар пулмалли отель мар. Сасса мӗншӗн вӗсем хыснари куҫ ҫыххисемпе усӑ кураҫҫӗ? Иккӗмӗш Самант ӗнтӗ позицире пулчӗ, эму ӑна урӑхла выляма чӑрмантармарӗ. Пӗр хӗрхенӳсӗр тӗрӗслӗхпе вӑл пирӗн пата ҫитет. Ҫакна пирӗн таврара никам та тепӗр хут каламан пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна хирӗҫле двигатель тикӗсленӗ, хӑвӑртлӑха ҫӑмӑллатас тесе, ҫав вӑхӑтрах руль юлашкине те танлаштарнӑ, сулахай двигателӗн пӗр тан мар туртӑмне чакарма тӑрӑшнӑ. Пӗр самант атакӑна пӑрӑнчӗ.
  
  
  — Пӑх — ха! - тесе кӑшкӑрса Янӑ Падра. Ҫавӑн чухне тин вӑл эпӗ хушнине пурнӑҫламаннине асӑрхарӗ. Вӑл ҫаплах манпа юнашар тӑрать. "Астӑвӑр, ку пурте мар-ха".
  
  
  Вӑл ваннӑ кантӑк витӗр кӑтартрӗ. Вӑл тӗрӗс калать: пирӗн пата тата ултӑ истребитель вӗҫсе килчӗҫ. Пӗр самантлӑха хӑрани манӑн карланкӑна пӑчӑртаса лартрӗ, унтан вӑл Ку Самант Маррине ӑнланчӗ. Ку ВӐЛ ИТАЛИ ВВС-ри симӗс-хӗрлӗ кокардӑллӑ G-91Y "Фиат" ИСТРЕБИТЕЛЬСЕН эскадрилйин ҫурри пулнӑ.
  
  
  — Турӑҫӑм, - савӑнтӑм эпӗ,- "Эпир ют ҫӗршывра".
  
  
  — Тепӗр самолета ҫаплах атакӑлаҫҫӗ-и-ха? Унӑн вӑхӑчӗ пур-ха.
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп.'
  
  
  Падра Хӑйӗн атакине вӗҫлесси, пӗтӗм тӗнчери инцидентпа теветкелленесси Ҫинчен шухӑшласа, вӑл сывлама та чарӑнчӗ. Самантлӑха ватӑ та ҫӑмӑл G-91У тавра вӗҫсе ҫаврӑнма пултарнӑ, Ӑна кунта Мӗншӗн Ф-104 мар, 91-мӗш г-н вӗҫсе килнине ӑнланнӑ. Вӗсем ҫывӑхра вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли курӑк йӑрӑмӗсем ҫинчен вӗҫсе хӑпарма пултарнӑ.
  
  
  Итали самолечӗ горизонт тӑрӑх сарӑлса пынӑ. Пӗр самант иккӗленсе тӑчӗ. Унтан сасартӑк ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарчӗ те куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  — Вӑл таврӑнать, Картер, - терӗ Падра, пусӑрӑнчӑклӑн ӗсӗклесе. "Вӑл таврӑнать. Мӗне пӗлтерет ку?..
  
  
  Ҫапла, - кулса илтӗм эпӗ, Ӑна навигаци ҫутисем, ҫаврӑнмалли платформа ҫутрӗҫ, унтан радио кӗртрӗҫ.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ ӑна эму. "Ку выляса илнӗ вӑйӑ".
  
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  
  
  Пескара-фолька вӑрринчи тинӗс курорчӗ. Кунта промышленность сахал, анчах чи кирли-хӑйӑр пляжӗсем, ӑшӑ шыв тата вӗри хӗвел нумай. Шел пулин те, вӑл хӑйӗн гостиница номерӗсӗр пуҫне урӑх нимӗн те курмарӗ.
  
  
  Вӑл Pensione Cristallo отелӗнче, пляжпа юнашар чарӑнса тӑчӗ, унта мана ҫӑмӑл ҫил вӗрни тата хумсем ачашшӑн шӑмпӑлтатни курӑксенчен хӑтӑлма пулӑшрӗ. ХОК мана АХ шучӗпе чирлесе икӗ эрне отпуск пачӗ.
  
  
  Пире ӑсатас ӗҫ пире питех интереслентермерӗ, кайран вара, натовӑри яланхи хӗвӗшӳ хыҫҫӑн, регулировани лайӑх иртрӗ. Пирӗн ҫын римэ хулине принцран илнӗ хут листи илме килнӗ, каярахпа вӑл мана: ку хыпарӑн пӗлтерӗшӗ Югославире темиҫе югослави боецӗ пулӑшнипе переворот хатӗрлет, терӗ. Ih лидер, темӗнле "Милан", ҫав вӑхӑтра вилнӗ. Фантастика.
  
  
  Апостол пӗлтернӗ хыпара илтес тесе, вӑл хӑйӗн пурнӑҫӗпе сывлӑхне те шеллемен. Ку вӑл манӑн миссин чи тӑрӑхлакан результачӗсенчен пӗри пулчӗ. Анчах кайран ӑна, югославсен сӑмси айӗнчен танк тата самолет туртса илнине аса илчӗ те, ял ҫыннисене ih ҫарпа авиаци урлӑ ертсе кайрӗ.
  
  
  Итали правительстви Джзан ҫыннисемшӗн тӑрӑшнӑ; вӑл хӳтлӗх шантарнӑ, ӗҫ пама пулнӑ. София, Падра тата ih ушкӑнри юлашки икӗ арҫын, никама пӑхӑнманлӑхшӑн кӗрешес тесе, Югославине таврӑнма хатӗрленеҫҫӗ, анчах халлӗхе вӑл манпа пӗрле отельте канать-ха. Швейцар принц тавра сахал мар шав ҫӗкленӗ, Анчах Падра ӑна Принцран та ытларах хӑратнӑ, юлашкинчен швейцар килӗшнӗ.
  
  
  Кашкӑр Халь Падрӑпа пӗрле пулнӑ, мӗншӗн тесен ҫак самантра ӑна килти питомецсӑр пуҫне урӑх нимӗн те кирлӗ пулман.
  
  
  Падрӑпа Принц тулта, коридорта, мана чӑрмантарма хӑтлансан, ман алӑка сыхлаҫҫӗ. Вӑл сарлака кровать ҫинче ҫаппа-ҫарамас выртать. Арви манпа юнашар выртать, хӑйӗн пиҫӗ кӑкӑрӗпе мана ачашлать.
  
  
  Тепӗр енчен София, ман хӑлха вӗҫне ҫырткаласа, сисӗмлӗн хускалкалать.
  
  
  Ку ӗнтӗ тӑватӑ кун хушши пычӗ, эпир номерте ҫиекен ирхи апатпа ҫеҫ чарӑнса тӑчӗ. Хӗрсем мана каласа пама ҫителӗклӗ пулнине ӑнланчӗҫ пулас.
  
  
  Кун ҫинчен вӗсем поезд ҫинче пӗрле калаҫса татӑлнӑ. Вӑл чирлесе ӳкнипе отпуск начарланни ҫинчен шухӑшлама пултарнӑ.
  
  
  Ҫип
  
  
  
  
  Пӗлтерӳ
  2 сыпӑк
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  Пирӗн агент римре ҫухалчӗ.
  
  
  Арӑслан Шкловский вилнӗ ывӑлне Антона асӑнса куҫарнӑ.
  
  
  Хӑйне евӗрлӗ ят: Agent vermist in Rome
  
  
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  АЙ, Манхэттень отелӗнче ТЕМИҪЕ люкс пур, ӑна эпӗ каламастӑп. Ӑна унта регистрациленӗ, Унтан r&Amp (кану тата юсав) Ранчо Ax, Вашингтонран Инҫех те мар, Колумби округӗнчи СУНАРҪӐ вырӑнӗсенче.
  
  
  Ҫак организацире ҫав сотрудниксен условийӗсенче хӑйӗн темиҫе агенчӗ пур, ҫакӑ мана килти сисӗм-туйӑм парать . Ҫакӑ та хоук хӑрушсӑрлӑх туйӑмӗсене тивӗҫтерет; хок, серый, анонимлӑ тата тӑрӑхлакан АX ертӳҫи. Вӑл мана пӗр пекех ҫӑмӑллӑн пуҫ касакан пӗр-пӗр порт хупахне ӑсатать, анчах ӑна АПШ-НА, унтан хӑрушӑ задание таврӑнсан, вӑл мана итлемен ача пек сӑнать.
  
  
  Манӑн тата икӗ уйӑх тӳлесе татман отпуск юлнӑччӗ, ку вара вӑрҫӑ пуҫланма питӗ лайӑх вӗҫленни пулчӗ. Манӑн люкра супер-ваннӑллӑ пысӑк спальня тата пӗтӗмӗшпех комплектланӑ барлӑ гостинӑй пурччӗ. Nen - кухньӑра номерсене пӑхса тӑракан кухня пулнӑ, шеф-повар вара сире: эсир Нью-Йоркра мар, Виҫҫӗмӗш наполеон вӑхӑтӗнчи Парижра, тесе шухӑшлаттарнӑ. Вӗсене пӑхасси те виҫеллӗ те тухӑҫлӑ пулчӗ. Манӑн та ӗҫ укҫи тӑрӑх пухӑнакан ушкӑн пурччӗ, вӗсене ман банкра шутлама та пухӑннӑччӗ.
  
  
  Ӑна кравать ҫумӗнчи трубкӑна илчӗ те Тигр номерлӗ комутатора каларӗ.
  
  
  Тигр-Инчболд Табити. Акӑлчан дворянинки (ашшӗ — граф), вырӑнти паллӑ привилегийӗсене улӑштарнӑскер, Мэдисон-авеню общественноҫпа ҫыхӑнса фирмӑри секретаре ӗҫлеме тытӑннӑ.
  
  
  "Ку Никер, Тигр".
  
  
  "Тьфу эсӗ."Унӑн сасси кокнипе австралин хутӑшӗ пулнӑ. "Эсӗ кунта-и? Хулара-и?"Тигр темиҫе кӗске сӑмах хушшинче усси нумай тупма пултарать.
  
  
  Пӗр — ик минут хушши хӗрӳллӗн сӳпӗлтетмелле пулчӗ-Тигра сӳтсе явни пирӗн юлашки асран кайми каҫа пӗрле аса илтерчӗ — ӗҫмелли тата пӗрле апатланмалли тӗлпулу ҫинчен калаҫса татӑлма пулчӗ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра тӑваттӑмӗш сехет ҫурӑ ҫитрӗ. Ӑна нумай вӑхӑт хушши ванна ӗҫрӗм те, уҫӑлас тата пурнӑҫ патне таврӑнас тесе, пӑрлӑ чунпа вӗҫлерӗм. Ваннӑра маччана ҫитиех тӗкӗр пур, вӑл хӑй мӗн курнипе кӑмӑллӑ. Вӑл каллех йӗркеллӗ. Ман пата аленка ывӑнса таврӑнчӗ, манӑн мышцӑсем яланлӑхах ӗҫлеҫҫӗ, урӑххи-конкурент ман пурнӑҫ тавра пыршӑсене касса кӑларма, мана ҫакса вӗлерес тесе ih мӑйкӑч пек усӑ курма хӑтланнинчен ҫӗвӗ юлмарӗ. Кӗмӗл пек шурӑ йӗр кӑна ҫак шӗвӗр ҫӗҫӗ хӑйӗн ӗҫне ӑҫта пуҫланине кӑтартать.
  
  
  Унӑн питне супӑньленӗ, сухалне яп-яка та тап-таса хырнӑ, лосьона кайран хырӑнтариччен малтан. Ҫывӑрмалли пӳлӗме таврӑнсан, вӑл юлхавлӑн тумланчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн куртки ӑшне шуса кӗчӗ. Вильгельмин люгер тумӗ ҫинчи вырӑна компенсацилес тесе, ӑна шалти сулахай минута сӑран енчӗкпе тултарчӗ. Вӑл спальня тӗкӗрӗ ҫине йӑпӑрт пӑхса илчӗ те, ку пӗтӗмпех кӑмӑла каймарӗ. Вӑл галстукне тӳрлетрӗ те эпир Тигр ҫинчен ҫула кайма суйласа илнӗ бара кайма хатӗр пулчӗ.
  
  
  Ӑна, аллине алӑк хӑлӑпӗ ҫине хурса, телефон хыттӑн шӑнкӑртатрӗ.
  
  
  — Ҫӗвӗҫ, - терӗ ӑна сасӑпах, анчах пурпӗрех таврӑнчӗ те трубкӑна илчӗ.
  
  
  Вӑл трубкӑна хӑлхи патне илсе пычӗ те карнавал ҫине магнитофон ҫырса хунӑ пек япала илтрӗ, анчах пачах урӑхла. Ӑна пирӗн организаци гостиницин номерӗсенче яланхи оборудование улӑштаракан телефон кнопки ҫине пусрӗ те, ҫур сӑмахрах палланӑ сасса илтрӗ. «...ӑна та пӗлетӗп, эсӗ отпускра, анчах манӑн ӗҫлеме тивекен путсӗр бюджет ман сан пек ҫынсем ҫуккине пӗлтерет. Мӗнле вӑйсӑр пулнӑ пулӑттӑн эсӗ пире, пирӗн пӗртен-пӗр агент.
  
  
  Ку-Хоук. Вӑл хӗрлӗ телефон провочӗн тепӗр вӗҫӗнче Манпа Вашингтонри офис урлӑ калаҫать.
  
  
  — Эпӗ пуҫламӑшне ирттерсе ятӑм, босс, - терӗм эпӗ, хамӑн чӑтӑмлӑха пухса. — Мӗн пулнине эсир мана тепӗр хут каласа пама пултарайман пулӑттӑрччӗ... — Рим, - персе ячӗ вӑл, мана тата ытларах пӑкӑласа. "Тибрта темле шӑршлӑ япала тупнӑ. Ку темӗскер-Клем Андерсон, шуйттан вилли. Клем Андерсон Италире чаплах мар информатор пулнӑ. Чӑннипе каласан, вӑл пирӗн организацин пӗр пайӗ нихҫан та пулман, анчах вӑхӑтран вӑхӑта пире пулӑшнӑ, пире ЦРӐПА Интерпол таврашӗнчи пысӑк ачасем асӑрхаман информаци парса пулӑшнӑ.
  
  
  Хоук, Америкӑри тӗп разведка службин вӑрттӑн, чи пӗчӗк тата чи вилӗмлӗ подразделенийӗн пуҫлӑхӗ, малалла калать: "Вӑл пирӗн пата сапаланчӑк шухӑшсен купи ярса пачӗ, ӑна вӗсем ӳкерме хатӗрленеҫҫӗ. Ун пек фильма шпионажпа контрразведка гламурӑллӑ ӗҫ вырӑнне хунӑ. Анчах эсир ун ҫинчен пурне те пӗлетӗр.
  
  
  Пӗррехинче, асӑрханусӑр самантра, ӑна хам курнӑ фильм мана питӗ килӗшни ҫинчен Хоука каласа патӑм. Ҫав кунран пуҫласа вӑл манра хӑйӗн ачалла кутӑнла содержанийӗпе хӑварчӗ. Вӑл кино фаначӗ пулнӑ. Вӗсем тавра манӑн хамӑн (ха-ха) пурнӑҫ ҫинчен калама ҫук хытӑ йӑнӑшнӑ.
  
  
  "Малтан ӑна кинора вунӑ миллионран пуҫласа ҫирӗм миллион тенкӗлӗх черетлӗ роман пулӗ тесе шутларӑм", - малалла каларӗ Хоук. "Анчах Клем ҫаплах-ха: тарӑнрах та тарӑнрах, тет. Ӑна ҫакна тӗпчеме ирӗк панӑ, мӗншӗн тесен вӑл пирӗн тетелте питӗ усӑллӑ, лайӑх ҫын пулнӑ. Вӑл ун ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ, анчах Халӗ ҫилӗм вилнӗ. Клем, тен, темӗнле пысӑк ӗҫ ҫинчен пӗлнӗ пулӗ. Аlitalia кеннедин 20:15-мӗш аэропорчӗпе кайма сана билет панӑ, ny. Манхэттен тавра аэропорта илсе ҫитерекен вертолет пур санӑн.
  
  
  "Анчах, сэр ...— - терӗм эпӗ, кӳпшек Те сӗтеклӗ Тигр тӗтре ӑшӗнче ҫухалнине сӑнаса.
  
  
  — Даннӑйсен листине вуласа тухма сана сехет ытла кирлӗ мар, - лӑплантармалла каларӗ вӑл. — Халӗ вӑл отель телексӗпе чунтанах ӗҫлет. Эсир кода хӑвӑрӑн почта ещӗкӗнче регистраци стойки ҫинче тупатӑр. Сире мӗн кирлине пурне те залра,ҫак конвертра. Тӑкаксемшӗн, ҫын удостоверенийӗсемшӗн, икӗ паспорт. Ӑна урӑх тытса тӑмӑп. Италин савӑнӑҫлӑ та пылак пурнӑҫӗ ҫинчен шухӑшласан, сан куҫусем епле ялкӑшнине куратӑп ӗнтӗ эпӗ. Анчах астӑвӑр: ку ӗҫ, уҫӑлса ҫӳрени мар". Вӑл мана кирлӗ нью-Йоркри тепӗр кун ҫинчен темӗн асӑнчӗ, Анчах Хоук трубкӑна ҫакрӗ. Ку вӑл хӑй вылямалли вӑйӑ пулнӑ, Хоук правилӑсене вырнаҫтарнӑ.
  
  
  Ун патне дежурнӑй чаҫе телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те, хӑйне кӗтсе тӑракан телефона, ман почта ещӗкӗнче мӗн пуррипе пӗрле илсе килме ыйтрӗ. Унтан вӑл бара телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те ледие Инболда васкавлӑ ӗҫпе чӗнтерни ҫинчен пӗлтерме хӑварчӗ. Пӗчӗк хунавсемпе килнӗ ача телекспа тата хулӑн хӑмӑр конвертпа килсен, ӑна эму патне ҫирӗм долларлӑ икӗ купюра тӑсса пачӗ. Ҫавӑн пекех сулахай енчи украина хушшинче те пилӗк доллар, ыттисем — Тигр илсе килмелли чечексем валли. Вӗсем маншӑн хама панӑ задани пекех пысӑк йӑпану пулассӑн туйӑнчӗҫ.
  
  
  Ултӑ фут тӑршшӗ телекслӑ пӗлтерӳ, туалет хучӗн тем пысӑкӑш татӑкӗ пек сарӑлнӑскер, малтанах чикагӑри суту-илӳ пуласлӑхӗ ҫинчен кичем отчет пек туйӑнчӗ. Ҫапах та, ӑна полязациленӗ витӗр курӑнакан пластик листи витӗр, тӑватшар номерлӗ код листи витӗр вуласа тухсан, вӑл ҫак пысӑк содержание уҫрӗ. Клемм Андерсонӑн ӗҫӗсемпе шанчӑкӗсем ҫинчен тӗп-тӗрӗс отчет, ку задание пурнӑҫламашкӑн манӑн умсӑмахпа хӳтӗлемелле, кирлӗ пулсан, иккӗмӗшне хӳтӗлемелле. Римри икӗ контактлӑ ҫурт адресӗсем тата Андерсон отчечӗсенче асӑннӑ ячӗсене васкаса пуҫтарнӑ хӑш-пӗр даннӑйсем.
  
  
  Ӑна вӑл хӑвӑрт та тирпейлӗн вуласа тухрӗ, йӗрке хыҫҫӑн йӗрке салатса, пирӗн апартаментсенчи стандартлӑ шредер машинӑна кӗртсе лартрӗ. Ӑна мӗн чухлӗ ытларах вуланӑ, Ҫавӑн чухлӗ Хоук мана усал-тӗселе тытма темле сунара янине ӗненет. Вӑл чи пуҫламӑшӗнчех тӗрӗс каланӑ. КУ сас-хура тата элексем ПУЛНӐ, ВӖСЕМ AX тӗпчесе пӗлнинчен ытларах фильм рекламинче вырӑнлӑрах пек туйӑннӑ. Темиҫе ҫирӗп факт, ытти вара хӑмпӑран ытла мар. Лоренцо Конти, сарлака экранлӑ спектакльсен продюсерӗ, спектакльсене секспа тата юнпа тултарнӑ, сӑмахран, классикӑлла постановкӑсене-"Одиссейран" Пуҫласа "Мария Путек" таран-хутшӑннӑ, "света Юхӑмӗ" ятлӑ ҫӗнӗ эпопея хатӗрленӗ . Виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫи вӑхӑтӗнче мӗн пулма пултарни ҫинчен пӗтӗм тӗнчери оккупаципе ҫырнӑ Фильм.
  
  
  Ҫӗвӗҫ, хаҫатсем вулакансем пурте ун ҫинчен пӗлнӗ. Тен, ют ҫӗршыври ҫӗнӗ хыпарсене аран-аран пӑхса тухнӑ Хоуксӑр пуҫне, пӗр хушӑ комикссемпе киленет, унтан хаҫата кӑларса пӑрахать.
  
  
  Конти шанчӑксӑр та вӑр-вар каччӑ пулнӑ. Ҫак чи ӑнӑҫлӑ фильмсенче те инвесторсен тупӑшӗн пӗр пайӗ ҫеҫ юлнӑ, ҫав вӑхӑтра лоренцо, тепӗр енчен, хӑйӗн палаццине римэра, Капри ҫинче, Хӑйӗн виллине, Францин кӑнтӑр енчи замокӗнче услам илнӗ, еркӗнсен, чӗрчунсен кӗлеткисен, прислугӑсен тата ытти апат-ҫимӗҫсен шучӗ нумай пулнӑ. Анчах ку конфиденциллӗ хыпар мар-ши? Лондон е Голливуд таврашӗнчи ытти хисеплӗ продюсерсем те ҫавӑн пекех ҫӑткӑн схемӑпа пынӑ.
  
  
  Клем Андерсон австри ҫамрӑк ҫӑлтӑрне ӑнланмалла мар вӗлерни ҫинчен сноска тунӑ. Контие вӗлерни, ҫитменнине тата вӑл вилнӗ хыҫҫӑн часах нервӑсем пӑсӑлнӑ пек туйӑннӑ, вара вӑл икӗ уйӑх хушши килте тата клиникӑра каннӑ. Анчах ку та йӗркеллех пулнӑ. Ҫӑлтӑрсене вӑрттӑн агентсем вырӑнне хураҫҫӗ. Пысӑк кино ҫӑлтӑрӗсен татӑк-кӗсӗкӗсем те, пуҫланакан актрисӑллӑ романсем пекех, час-часах пулаҫҫӗ. Ҫӗнӗ фильмпа Контин партнерӗсем сэр Хью Марленд, британи министрӗ пулнӑскер, иккӗлентерекен финанслӑ репутациллӗ, анчах уҫӑ бассейн, шоу-бизнес тата акӑлчан дистибютор компанийӗсемпе ӑнланмалла контактсем пулса тӑнӑ. Дэн Пьеро Симка, итальянецсен яланхи карликӗ; политик тата банкир- "плейбо", ҫавӑн пекех Верелдейнде пек предприятире питӗ йӗркеллӗ партнер. Юлашкинчен, Мэллори Стадсӗ, америка никама пӑхӑнман продюсерӗ-режиссер, вунӑ ҫул каялла оскаронлӑ икӗ фильмпа паллӑ режиссер.
  
  
  Состав Конти эпопейинчен кӗтнӗ пекех пулнӑ. Англи, Франци, Итали тата ҫурҫӗр тата кӑнтӑр америкӑри ҫӗршывсем тӑрӑх вунӑ топ ята яхӑн. Вӗсем тавра нумайӑшӗ пилӗк минутран пуҫласа вунӑ минута ҫитиччен ҫӑлтӑрсем чӗннӗ, анчах ih ячӗсем пӗлтерӳре питӗ лайӑх курӑннӑ пулӗччӗҫ. Икӗ тӗп роль Камилла Кавур, итали секс-бомба, Майкл, Спорт, акӑлчансен законӗнче вылянӑ, унӑн реклама хакне шутламасан, чи лайӑх ҫулсемччӗ.
  
  
  Телекслӑ пӗлтерӗве те, витӗр курӑнакан ҫулҫӑ пекех, пӗтӗмпех пӗтернӗ. Вӑл, ман пуҫра пулнӑ материала тепӗр хут пӑхса тухас тесе, йога пек урайне ларчӗ. Ӑна хӑйӗн ӑс-тӑнне пачах пушӑ пулма ирӗк пачӗ, унтан, ӑна концентрацин ҫӳллӗ шайӗнче вуланӑ пек, каллех пӗлтерӳ сарӑлчӗ.
  
  
  Нимӗнле тӗлӗнтермӗш те пулман. Пурте йышӑннӑ тӑрӑх, фильмӑн тӗп геройӗсем аферистсем пулнӑ, Клем Виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫи ҫинчен Конти версийӗ валли пухнӑ ҫар техники ҫинчен нумай заметкӑсем тунӑ: танксем, самолетсем, суя ракетӑсем, ҫӗр айӗнчи бетон бункерсем, анчах ку та яланхи ӗҫ пулнӑ. Материалсемпе итали, англи, америка тата натка офицерӗсем нумаййине те асӑрхамалла пулнӑ унӑн.
  
  
  Вӑрҫӑ ҫинчен калакан кашни пысӑк фильм, вӑл ҫурри таран ҫеҫ ҫӑмӑл пулсан та, правительство официаллӑ ӗҫлессе шанма пултарать. Кунта та тӗлӗнмелли нимӗн те ҫук. Клемӑна вӗлерни ҫеҫ юлнӑ. Анчах Ку Фильм Тӗпчевӗсем Ҫине Тӗнчери Ҫиппе ҫыхӑнса тӑмасть . Темиҫе заметка тӑрӑх, Клем йӗркеллӗ ҫын пулнӑ, анчах хӗрсе выляма юратнипе тата законсӑр ростовщиксем умӗнче яланах парӑма кӗнипе ҫителӗклех иккӗленнӗ. Тибр хулинче пулнӑ сӑлтавсем те киноэпопея пирки пӗлес килнинчен нумайрах пулма пултараҫҫӗ.
  
  
  Каллех пухӑнма манӑн вунӑ минут пурччӗ. Ӑна вильгельмина, манӑн Люгера, Хьгона, манӑн билетпа Пьера, газ бомбине, ih секретлӑ бомбӑна чемодан тӗпӗнче касса татма илсе, каллех спальнӑри гардероб ҫине тирпейлӗн ҫакса хунӑ тумтирне чӗркесе хучӗ. Кобурине тӑхӑнас тесе, вӑл курткине хыврӗ. Вӑл ҫаннине тавӑрнӑ та стилетӑн ансӑр хуппине тӳмеленӗ. Ку тапхӑрта мана газ бомби кирлӗ пулман, ӑна ee яланах хуратӑп, ҫавӑнпа та ӑна минутра пьерӑна хутӑм. Ӑна счет пама хушнӑ, посыльнӑй алӑка шакканӑ, ҫав вӑхӑтра ӑна каллех куртка тӑхӑннӑ.
  
  
  Ӑна пӗтӗмпех пуҫ тавра ывӑтрӗ те хӑйӗн ҫӗнӗ ҫынни ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Кеннеди аэропортӗнче nу уншӑн Роджер (Джерри) Карр пулнӑ, техасри нефть кӑларакан пуян ҫын пулнӑ, унӑн пурнӑҫпа киленесси тата хӑйӗн нихҫан та иксӗлми тупӑш пуррине ӑнланса илесси ҫеҫ пулнӑ. Ку дисков роль пулнӑ, ӑна выляма юратнӑ, Анчах хоук, ҫӗвӗҫ, ӑна мана пайтах памасть.
  
  
  Карр пек, манӑн ҫак фильма услам илме мар, пиҫсе ҫитнӗ ҫӑлтӑрсен обществин малашлӑхӗпе киленме, ирхи апат, апат тата каҫхи апат валли, тен, питӗ кая юлса та пулӗ, укҫа-тенкӗ хывмалла пулнӑ. Ман ӗҫе кансӗрлекен факт пулман пулсан, мана ҫакӑн пек япаласем нимле Картер та кӑмӑла каймаҫҫӗ. Манӑн Джерри Карр рольӗпе тухмалла пулсан, манӑн паспортпа иккӗмӗш хӳтлӗх пулнӑ пулӗччӗ; ку Бен Карпентер, журналист-фрилансер. Ӗҫке ернӗ ҫын, техасри playboyран та ытларах социаллӑ ирӗклӗхпе куҫса ҫӳренин ӳкерчӗкне салатса янӑ.
  
  
  Кеннеди аэропортӗнче, ny йӑл кулакан хӗр, вӑл Ҫӗнӗрен Чӗрӗлсе Тӑрас тапхӑрти интернетран тухнӑ пек е итали фильмӗсем таврашӗнчи пӗр-пӗр фильм тавра ҫаврӑннӑ пек курӑнаканскер, джеррие пӗрремӗш класс самолечӗ валли билет панӑ. Пассажирсен туннелӗнче тӗрӗс сигнал патӑм та, мана хамӑн хаклӑ япаласене ухтармасӑрах ирттерсе ячӗҫ: люгер, ҫӗҫӗ, бомба.
  
  
  Вӗҫев залӗнчи киоскра ӑна ҫемҫе хуплашкаллӑ журналсемпе кӗнекесем ҫителӗклех туяннӑ, нью-Йорк урлӑ рима, ҫывӑрса каяймасан, тултарма. Унӑн идеалӗнче задани пуҫламӑшӗнче ҫывӑрса тӑранмалла пулнӑ, анчах ҫакна вӑл кирлӗ пек тумалла пулнӑ. АX ӗмӗрти чи лайӑх врачсем те мана ыйхӑ паракан таблеткӑсем шухӑшласа кӑлараймарӗҫ, ун тавра эпӗ физкультурӑпа, кӑмӑлӑм мӗнле пулнӑ, ҫавӑн пек хатӗрленсе тухатӑп.
  
  
  Jumboiet самолета ҫурри таран ҫеҫ тултарса лартнӑ, вӑл класра пӗр-пӗччен тенӗ пекех пулнӑ. Сергей туртма юраманни ҫинчен аса илтерчӗ те, ӑна хӑрушсӑрлӑх чӗн пиҫиххипе ҫыхрӗ. Хампа пӗрле пыракансене сӑнама манӑн пилӗк минут пурччӗ — сыхланулӑх, ӑна эпӗ яланах самолетпа, автобуспа е ашак кӳлнӗ лавпа ҫӳретӗп. Вӑл хӑйне мӗн чухлӗ вӑйсӑрлатма пултарасси ҫинчен, ку хӑрушӑ марри ҫинчен шухӑшларӗ.
  
  
  Пассажирсем пурӗ те вунӑ ҫын кӑна. Тӑватӑ бизнесмен, пӗр-пӗрне ҫывӑхскерсем, хӑйсен хура костюмӗсемпе, дипломати портфелӗсемпе пӗр пекех. Вӑтам ҫулхи виҫӗ мӑшӑр ылттӑн табличкӑллӑ, ячӗсене тӗнчери туризмсен чаплӑ ушкӑнӗн членӗсем вырӑнне хурса идентификациленӗ. Пурте йӗркеллӗ, айӑпсӑр та инҫетри, мана темиҫе рет малта та, хыҫра та темиҫе рет пушӑ вырӑн хӑварса пыраҫҫӗ.
  
  
  Симӗс святой ҫунма пуҫласанах, эпир сывлӑшра пултӑмӑр та туалета таврӑнтӑмӑр. Унта эпӗ Люгер кобурине тата стилет йӗннине хыврӑм. Хӑй вырӑнне таврӑнсан, ӑна ih хӑйӗн дипломати портфельне хучӗ те хӑрушсӑрлӑх замокне пӑрчӗ. Вӗҫнӗ чухне куҫа хупма май килсен, эпӗ хамӑн куртка тӳмисене вӗҫертесрен хӑрасшӑн мар, манпа пӗрле пыракансен самолетсем хӑваласси ҫинчен тата ытти ҫавӑн пек япаласем ҫинчен тӗлӗнмелле шухӑшсем ҫуралӗҫ . Домофон хӑй пуррине систерсен, эпӗ шӑп та шай ҫӑмӑл вулама тытӑнтӑм. Хӗрарӑмӑн илӗртӳллӗ ҫемҫе сасси итали, француз тата акӑлчан чӗлхипе eda паратпӑр, терӗ.
  
  
  Стюардесс иккӗ пулнӑ. Ик ҫинчен эпӗ вӑл унта пулнинчен ытларах калама пултараймарӑм. Анчах ӑна пӗрремӗш хут курнӑранпа урӑххи мана интереслентерчӗ. Вӑл пысӑк хӗрарӑм пулнӑ. Ман пӑрахса хӑварнӑ Тигран темиҫе дюйм ҫӳлерех. Капӑртарах та. Вӑл, ман эдӑна лартас тесе пӗшкӗнсе, хӑйӗн тӗлӗнмелле униформине юлашки дюйм таранах тултарчӗ. Ҫак самантра пӗтӗм пӳлӗме туллиех халӑх тулчӗ. Ӑна, тахҫан франци королӗ пурӑннине аса илчӗ, эрех черккисем ун чухнехи юратнӑ еркӗнӗн кӑкӑрӗсем пек мӑкӑрӑлса тухатчӗҫ. Ҫак ҫын хӑйне мӗнле туйма пултарнине вӑл хӑй те чухласа илме пултарнӑ.
  
  
  Ӑна каларӗ. - Тавтапуҫ!
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. Вӑл ҫул ҫинче хӑйӗн вӑрӑм, йӑлтӑртатакан, хӗрлӗ-хӑмӑр ҫӳҫӗнчен пуҫласа нейлон чӗркенӗ вӑрӑм урисенчен пуҫласа йӑлтӑртатакан мина-аттин пӳрнисем таранах кулакан хӗрарӑмсем пулнӑ.
  
  
  "Каҫхи апат вӑхӑтӗнче хӗрлӗ эрех", - терӗ вӑл. "Анчах Пирӗн Colognola та пур. Хӗрлӗ эрех, кирек мӗнле пулсан та, шурӑ эрехсенчен Soave чухлӗ кая мар, вӑл вара хӑй ҫуралнӑ регион тӑрӑх пулса иртет. Ӑна та пама пулать.
  
  
  Унӑн акӑлчанла фишки ҫукпа пӗрех; сӑмах суйлавӗнче кӑшт пӑтранчӑкрах, анчах питӗ интереслӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Санӑн тӑван ҫӗршыву-и?"
  
  
  "Венето", терӗ вӑл. "Венецире. Анчах ӑна Падуя тӑрӑх. Ытларах ҫӗршыв ӑшне.
  
  
  "Colognola", — терӗм эпӗ. - анчах пӗр условире. .. '
  
  
  — Ҫапла, сэр ... - Вӑл аллине тытнӑ пассажирсен списокӗ ҫине пӑхса илчӗ. — Карр Мистер? Мана ҫак секцире юлашки пассажирсем пӑхса тӑчӗҫ, тепӗр стюардесса хӑйӗн урапипе тухса кайрӗ. — Ку эрехе эсӗ манпа пӗрле тутанса пӑхӑн, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Кӑна пӗтӗмпех кон тунӑ, - терӗ вӑл ҫирӗппӗн. Анчах ку темӗнӗн пуҫламӑшӗ пек мар, пачах килӗшмен япала пек туйӑнать.
  
  
  — Ih правилӑсене пӑсас мар е пӑсас мар тесе тунӑ, синьорина, — терӗм эпӗ. - Синьорина?
  
  
  - Синьорина Morandi, - терӗ вӑл. Вара вӑл каллех мана хӑйсем тавра ҫавӑрса илекен, пурне те аса илекен пӗр кулӑ пачӗ.
  
  
  "Розанна Morandi, Карр мистер".
  
  
  — Джерри, Розанна, - терӗм эпӗ, -эпир ҫаксенчен хӑш-пӗрисене ҫавӑрса илме пултаратпӑр-и? Санӑн отделу туллиех пулас ҫук. Ӑна вӑл хӑйӗн вӑхӑтлӑха тунӑ нефтьпе пуян троллейбой рольне аса илчӗ те бумажникре ҫирӗм тенкӗ тупрӗ. "Эсӗ хӑвӑн тусна паратӑн пулсан, вӑл ытти пассажирсемшӗн тӑрӑшатех ӗнтӗ?»
  
  
  Халӗ ӗнтӗ кулӑ каварҫӑ кулли пулчӗ.
  
  
  "Ку правилӑсене хирӗҫлемест, Джерри", - терӗ вӑл библа илсе. — Анчах Анджеле ку килӗшет. Ку пирӗншӗн мӑшӑр чӑлха. Ӑна Часах Colognolaран таврӑнатӑп. Вӑл Соава пекех ҫӑмӑл та ҫемҫе, анчах ҫирӗпрех.
  
  
  "Мӗнле эсӗ?"Ҫакна вӑл тухса кайиччен каларӗ.
  
  
  — Пулма пултарать, - терӗ Розанна. "Курӑпӑр.'
  
  
  Часах вӑл Икӗ бутылка Colognola тата хӑй валли апат-ҫимӗҫ илсе килчӗ. Вӑл манпа юнашар ларкӑч ҫине ларчӗ те подносне хӑй умне ҫӳлӗк ҫине лартрӗ.
  
  
  "Икӗ вырсарникун ҫеҫ юлчӗ", - терӗ вӑл. "Унтан каллех пӑтрашу пуҫланса каять . Унтан туризм сезонӗ пуҫланать. Вырӑнсем пурте пушӑ мар. Вӗсем пурте темскер урӑххи кирлӗ. Мана чӗпӗтме тытӑнакан мӑнтӑр ватӑ бизнесменсем те, мӗншӗн тесен вӗсем итали хӗскӗчӗсем ҫинчен темскер вуланӑ та халӗ практикӑра усӑ курасшӑн. Crowded хальхи пек мар пулсан, мана хаклӑраххисем ытларах килӗшеҫҫӗ. Общество ун пек шухӑшламасть пулсан та".
  
  
  Вӑл бутылкӑсем ҫинчи пломбӑсене хуҫрӗ те штопорӑн ih хусканӑвне уҫрӗ. Вӑл, ӑна тутанса пӑхтӑр тесе, ман стакана кӑштах тултарчӗ. Вӑл хӑй каланӑ пекех лайӑх, ҫӑмӑл та ырӑ шӑршӑллӑ, тутлӑ тутӑллӑ пулнӑ.
  
  
  Ӑна пуҫ тайрӗ те, вӑл икӗ бокалне те тултарчӗ. Каласа пӗтермен куркапа пӗрле ӗҫрӗмӗр. Эпир пӗр ӗҫнӗ пек туйрӑм эпӗ.
  
  
  Унтан Темиҫе стакан Розанна пире уйӑрса тӑракан кӑнттам пукана шутарса лартрӗ те хӑйӗн пӗтӗм йывӑрӑшӗпе ман ҫумма таянчӗ.
  
  
  "Капла лайӑхрах ӗнтӗ, Джерри", - терӗ вӑл, хӑйӗн айӑпсӑр хӑмӑр куҫӗсене ман ҫине чарса, хӑрах алли ман алӑра аташса ҫӳрерӗ, вӑл унӑн кӑкӑрӗ патнелле шурӗ. Вӑл ку алла тӗртсе ямарӗ, ӑна тата хытӑрах чӑмӑртарӗ.
  
  
  Тепӗр стюардесса пирӗн подноссемпе эрех бутылкисене пуҫтарчӗ. Сергее самолетпа ӗҫлеме чарнӑ, ӑна курма пултарнӑ таран ытти пассажирсем, бизнесменсем тата вӑтам ҫулхи пуян мӑшӑрсем ҫывӑрнӑ. Юратура эпӗ пӗрре пӑхсах ҫӗнӗ ҫын мар, анчах ун пек чухне юнанӑ самантсенче, напряжениллӗ самантсенче пулкалать, О.Нихҫан Та хальхи пек мар: апата хӑвӑрт ҫиес тесе, малтанлӑха пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илнинчен хӑтӑлма май ҫук. Темиҫе ҫеккунт хушшинче эпир тепӗр ларкӑч хыҫӗ ҫине лартрӑмӑр, пирӗн пӗтӗм тавралӑх, улах вырӑн, икӗ ҫын ҫеҫ ӗмӗтленме пултаракан канлӗх пур.
  
  
  Розанна мана курткӑна хывма пулӑшрӗ, тутана ман rta ҫинчен илмерӗ. Унӑн чӗлхи ман ҫӑварта ҫухалса кайнӑ, хӑраса ӳкнӗ пулӑ пекчӗ. Вӑл хӑйӗн униформин ҫиелти пайне силлерӗ те часах чӑлхапа туфлинчен хӑтӑлчӗ. Ҫӳлӗ те хастар хӗрарӑм, ҫӑмӑл лӗпӗш кӗтмен ҫӗртен ачашланипе.
  
  
  Малалла хыпашлакан алӑсем пур ҫӗрте те пур. Манӑн кӗпе тӳмисене вӗҫертсе янӑ, халӗ вӑл намӑссӑрла аяларах та ҫине тӑрсах, унтан ҫӑварне ҫыртать, чӗлхине шырать. Мӗн чухлӗ панӑ, ҫавӑн чухлӗ панӑ. Унтан вӑл пирӗн пата, классикла вӑрӑм урасем пӗрлешнӗ ҫӗре пырса кӗчӗ те, пӗр-пӗрне хавхалантарассин вӑраххӑн тӑсӑлакан минучӗсем малалла кайрӗҫ. Ку сӑмах та кирлӗ мар; пирӗн ҫутаткӑҫсем пире пӗтӗмпех каласа пачӗҫ ӗнтӗ.
  
  
  Эпир пӗрле кульминацие ҫитсен, Розанна тулли кӑмӑлпа тарӑннӑн сывласа илчӗ.
  
  
  Розанна манпа юнашар кулкаласа ларнӑ чухне вӑл халӗ те канать-ха. Унӑн кулли кушакӑнни пек самӑр куллине аса илтернине шута илмесен, вӑл темиҫе минут пакӑлтатнӑ, урӑх нимӗн те мар, республикӑри пассажирпа танлаштарсан, республикӑри хисеплӗ стюардессӑн тӗслӗхӗ пулнӑ.
  
  
  "Эсӗ хӑҫан та пулин каллех пирӗнпе пӗрле вӗҫес тетӗн пулсан, Джерри,-терӗ вӑл, — ҫак ӗҫе хальхи пек ыйхӑ тӗлӗшпе тунине курса ӗнен".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — "Эсӗ сывлӑшра ҫеҫ юрататӑн-и? — Тепӗр тесен, ӑна римэра темиҫе эрнелӗхе юлма сӗнетӗп. Тен, вӑл пушӑ вӑхӑтпа ҫулсеренех тӗп паллӑ вырӑнсем пултӑр тесе усӑ курма пултарнӑ пулӗччӗ. Ку вара эсӗ иҫӗм ҫырлисен чи пысӑк пӑнчи пулнине пӗлтерет.
  
  
  — Мӗнех, тавтапуҫ, Джерри, - терӗ вӑл. "Эпӗ унта та, кунта та нумай вӗҫетӗп. Анчах ӑна тӳлевсӗр парсан, эсир манпа ҫак номерпе ҫыхӑнма пултаратӑр. Вӑл мана блокнот ҫине тирпейлӗн ҫырса хунӑ телефон номерне пачӗ. "Ман шутпа, эпир ҫӗр ҫинче ҫав мӗнпур ҫынсемсӗр мӗн тума пултарнине пӗлсен авантарах пулатчӗ". Вӑл ҫывӑракан пассажирсене хӑрах аллипе сулчӗ те кулса ячӗ. "Ӑҫта чарӑнатӑн эсӗ? Ку ытла чӑрсӑр мар пулсан, тен, ӑна сан пата шӑнкӑртаттарма та пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  — Аlbergo Le Superbe, - терӗм эпӗ. - эпӗ унта пулмасан, пӗлтерме пӑрахӑр".
  
  
  — Мӗн тӑвасшӑн эсӗ Римре, Джерри?
  
  
  Ку айӑпсӑр та питӗ паллӑ штопор пулнӑ, анчах эпӗ асӑрхаттармалли система ӗҫленине сисрӗм. Ӗнсе чикни, эпӗ ӑнланнӑ тӑрӑх, хӑрушлӑха систерни пулать.
  
  
  Ку штопор пулнӑ, вӑл мана кирек хӑш самантра та пама пултарнӑ пулӗччӗ, анчах ӑнӑҫлӑ пулмарӗ. Ҫакна кирек кам та маларах тунӑ пулӗччӗ. Ҫывӑха пыма яланах калаҫу пулӑшнипе хатӗрленеҫҫӗ, тӗллев кӑшт ҫемҫетес тесе, сексран никам та кӗтмест. "Тӗллев" - эпӗ пӗрремӗш самантранах туйса илниех. Ҫак шухӑша ман пуҫра шухӑшласа кӑларма манӑн пурӗ те темиҫе теҫеттӑмӗш секунд ҫеҫ кирлӗ пулчӗ.
  
  
  — Манӑн унта киношниксене курас килет, - терӗм эпӗ, калаҫма чарӑнмасӑр. "Ку Лоренцо Конти. Тен, ӑна ҫак ҫӗнӗ постановкӑна кӑштах укҫа кӗртӗп".
  
  
  "Ах, Тӗнче Ҫиппи", - тенӗ Розанна, вара вӑл реле тӗттӗм-кӗрен рамкӑллӑ мадоннӑн йӑл кулакан, туйӑмлӑ сӑн - питне ҫутатнине курнӑ пекех пулнӑ. "Эсӗ ун пек ҫынсемпе тӗл пулсан, санӑн темле стюардессӑпа Розанӑпа тӗл пулма вӑхӑт нумай пулмасть".
  
  
  Ӑна эпир пӗрле ӗҫлекен организм хыҫҫӑн вӑл маншӑн нихҫан та пӗчӗк ӗҫ пулас ҫукки ҫинчен шантарчӗ.
  
  
  Эпир хамӑр ҫинчен, рифмӑри чи лайӑх ресторансем ҫинчен, Le Superbe Мӗнле чаплӑ отель пулни ҫинчен тата ытти ҫинчен те калаҫкаларӑмӑр. Кусем каллех айӑпсӑр калаҫусем пулчӗҫ, анчах вӑл Мана Рима "Мир Пӗтессипе" ҫыхӑнтарса лартсан, эпӗ мӗн пӗлесшӗн пулнине йӑлтах пӑрахрӗ.
  
  
  Ҫапла эпир темиҫе сехет хушши тӗлӗрсе выртрӑмӑр. Унтан Розанна каҫару ыйтнӑ.
  
  
  "Eda паман — ха", - терӗ вӑл. "Ҫӗр ҫине анас умӗн ирхи апат. Эсӗ ман телефон номерне ҫухатмастӑн-и, Джерри?
  
  
  Ӑна эй, эпӗ ун пек тумастӑп, терӗ.
  
  
  Эй, эпӗ ҫак АX связноя Morandi синьоринӑна, ee биографине тата унӑн иртнӗ тата чӑн-чӑн ҫыхӑнӑвӗсене вилнӗ Клемб Андерспа тӗплӗн тӗпчесе пӗлме РИМА яратӑп тесе каламарӑм.
  
  
  
  
  2 сыпӑк
  
  
  
  
  Леонардо тата Винея Фумичино ячӗпе тӑракан аэропортра рим ҫывӑхӗнче йӗркесӗрлӗх пулнӑ. Вӑл тӗрӗс ят кӑтартрӗ те таможня витӗр хӑвӑрт утса тухрӗ, хӑрушсӑрлӑха тӗрӗслерӗ. Вӑл такси ҫапӑҫӑвне ыткӑнчӗ. Аэропортри яланхи забастовка пынӑ, такси пирки конкуренци хытӑ пулнӑ. Юлашкинчен ӑна туслӑ сӑнав тупрӗ, вӑл мана хамӑн сумкӑсемпе, ытти икӗ пассажирпа пӗрле хулана, пӗтӗмӗшле суммӑсӑр пуҫне, илсе кайма килӗшрӗ.
  
  
  Вӗсем Le Superbe отелӗнче ман броня илчӗҫ, Хоук вара яланхи пекех ӑста хатӗрленчӗ. Мана техасри миллионсем тӗрӗсленӗ пек пӑхатчӗҫ. Ӑна регистрациленӗ чухне мэллори Стадсне е сэр Хью Марленда регистрациленӗ-и, тесе ыйтрӗ.
  
  
  — Иккӗшӗ те, Карр мистер. Le Superbe Wereldeinde туса хуракансен официаллӑ штабӗ пулни ҪИНЧЕН AX даннӑйсене Портье хаваслансах ҫирӗплетрӗ.
  
  
  — Апла пулсан, эпӗ вӗсене пӗлтерӳ ҫеҫ ҫырса пӗлтерӗп, - терӗм эпӗ, гостиница хучӗн татӑкне кӗсьерен туртса кӑлартӑм. Ӑна иккӗшне те пӗр пекех ҫырнӑ, ҫавӑнпа та ҫырӑвӗсенчен пӗри пӗтессине теветкеллӗхпе пытарса хӑварнӑ. Унӑн отелӗ мӗнле пулсан та хӑвӑртрах ҫыхӑнма пултарать. "Хаклӑ сэр Хью, - тесе ҫырчӗ ӑна ("Хаклӑ Мэллори" иккӗмӗш пӗлтерӳре), - Лью, Кевин мана сирӗнпе Римре курнӑҫма хушрӗ. Ӑна шталь шедеврлӑ фильм тӑвасшӑн. "Тӗнче Пӗтесси" ҫакна тума ҫаплах шанӑҫ пулма пултарать-ха", - тесе шухӑшлатӑп.
  
  
  Уҫӑмсӑр пысӑк алӑ пусрӗ те, клера мана хоук панӑ визит карточкисем валли скрепкӑсем илме чупрӗ, вӑл мана хьюстонри джентльменсен клубӗн представительнӑй членӗ пулса тӑчӗ .
  
  
  Посыльнӑй мана улттӑмӗш хута, номера, илсе кайрӗ, ку номер эпӗ Нью-Йоркра хӑварнинчен те илемлӗрех курӑнать. Le Superbe хӑйӗн гостиницӑри пурнӑҫне ӗмӗрсен чиккисенче уҫӑмлӑ вӑхӑтсенче пуҫланӑ, стильпе реконструкцисене ҫав тери нумай улӑштарса ҫӗнетнӗ, хӑйӗн люкӗсене вакрах пӳлӗмсене пайланӑ май тултармалли хальхи тенденци нихӑҫан та пулман. Ӑна посыльнӑй валли 1000 лирлӑ икӗ ҫӗнӗ купюра кӑларса панӑ, унтан ӑна 5000-шер тенкӗ панӑ та, чи юлашки тата чи тулли карттӑпа рифмӑна чи пысӑк хӑвӑртлӑхпа таврӑнма хушнӑ. Ӑна хула самаях лайӑх пӗлет, анчах эпӗ чи лайӑх набортан: икӗ пӗлтерӳ, тесе ответ парасса кӗтсе, хӑвӑрт хӑнӑхса ҫитме шут тытрӑм.
  
  
  Вӑл ӑна салтса пӗтеричченех таврӑнчӗ. Вӑл ӑна награда вырӑнне отеле тавӑрса пама килӗшмен.
  
  
  Ӑна барокко стилӗпе витнӗ кроватӑн ҫуррине витсе тӑракан картта ҫине пилӗк минут хушши тимлӗн пӑхса тӑчӗ. Вӑл хӑйӗн иртнӗ пурнӑҫне пӗлнине ҫирӗплетрӗ, асӗнче темиҫе пӑтранчӑк пӑнчӑсем тултарчӗ те пирӗн контакт адресӗсем ӑҫтине пӗлчӗ: пӗри парижра, тепри тибр леш енче шавлӑ Трастеверта.
  
  
  Малалла кирлӗ тата хӑнӑхнӑ рутина валли вӑл дипломати кейсӗнчен "Люгер" кӑларчӗ, ӑна салатрӗ те ударлӑ механизм ҫине ҫу тумларӗ. Унтан йога хывӑнчӗ. Унтан ӑна, кӑштах канас тесе, вырттаратпӑр, розанна мана самолет ҫинче ҫав тери телейсӗр тӑратса хӑварчӗ, кирлӗ пулсан, эпӗ кун ҫинчен икӗ куна та манасшӑн.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӗлтерӗвӗсем ҫине ответ илеймен пулсан, тем апла пулман пулӗччӗ, мӗншӗн тесен роза — факт ҫинчен мӗн чухлӗ ытларах шухӑшланӑ, унӑн хавхалантаракан прелюди пӗр вӑхӑтрах тухӑҫлӑ та эротикӑллӑ пулнӑ, — вӑл "тӗнче Пӗтессипе"мӗнле те пулин ҫыхӑнса тӑнине ҫавӑн чухлӗ ытларах ӗненнӗ.
  
  
  Вӑл тарӑн ыйха путрӗ, тӗлӗкре эпӗ розанӑпа тӗл пулни ҫинчен ҫемҫен каласа панӑччӗ. Анчах ман тӗлӗкре самолет ҫинче урӑх никам та пулман, ӗҫсене те кӑшт тӗплӗрех туса пынӑ. Шӑнкӑрав шӑнкӑртатиччен.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт вӑранчӗ те кӑмӑлсӑрланчӗ. Телефон шӑнкӑртатрӗ. Ӑна вӑлта йӗппи ҫинчен илчӗ.
  
  
  — Карр Мистер? Хӗрарӑм сасси ҫӑмӑл ют ҫӗршыв акценчӗпе.
  
  
  — Эсир калаҫӑва хутшӑнатӑр-и?
  
  
  — Сэр Хью Марленд сирӗншӗн. Пӗр минутлӑха, тархасшӑн.
  
  
  Ӑна кӗтсе тӑчӗ те, ытла ӑшӑ, ытлашши чӗтрекен сасӑ хӗрсен вырӑнне йышӑнчӗ.
  
  
  — Эсир Хью Марлендпа калаҫатӑр, Мистер Карр, - терӗ вӑл. (Акӑлчан хӑйӗн титулне ытла ир манать пулсан, яланах сыхланӑр.) "Эпӗ сирӗн пӗлтерӗве илтӗм. Лью сире пирӗнпе ҫыхӑнма канаш пачӗ. Мӗнле пурӑнать ҫак ватӑ ухмах?
  
  
  Ӑна Хоук мана телефонпа панӑ информаципе хуравларӗ. Лью, ҫак ватӑ ухмаха ернӗскер, хӑйӗн "Ӑссӑр Джейн" яхти ҫинче Даймонд-Рид ҫыранӗсем патӗнче Мимипе, пиллӗкмӗш миссис Кевинпа пӗрле ҫӳренӗ. Вӗсене иккӗшне те сывлӑх суннинчен ытларах сывлӑх сунмалла пулчӗ.
  
  
  — "Тӗнче икӗ вӗҫӗ те" финанс енӗпе пурте йӗркеллӗ пулӗ тесе хӑратӑп, хаклӑ ҫыннӑм, - терӗ сэр Хью, Льюна кӑшт аса илсе. — Анчах la bella Roma кӑштах вӑйсӑрланас тесен, мӗншӗн тӗл пулас мар-ха пирӗн? Контин ренципе пирӗн тавра мӗн те пулин пур, эпир пӗр-пӗринпе тӗл пуласшӑн, ӗҫесшӗн тата ҫӗр каҫасшӑн. Эсир пӗрлешнӗ пулсан, вӑл хӗпӗртенӗ пулӗччӗ. Калӑпӑр, ҫиччӗмӗш ҫурӑ тӗлнелле "Монц" залра?
  
  
  Ку мана килӗшет, терӗ.
  
  
  Кӗске калаҫу сэр Хью ӳтпе юнра пулнине кӑтартса пама ҫителӗклӗ пулнӑ. Нумай пӗлекен, лайӑх воспитани илнӗ акӑлчан чӑнкӑ каччӑсен обществин суя сӑн-сӑпачӗпе, вӑл, ытти ачасем пек, кӗренке, марка, франк е лира ӗҫлесе илме пултартӑр тесе, хӑйӗн снобизмне пытарма тивнӗ. "Тӗнче Вӗҫӗнче" тата нумайрах укҫа тупӑнасса шансах тӑнӑ. Ҫак сӑмахсене вӑл айван та пуян техас ҫыннисемшӗн ытларах илӗртӳллӗ тӑвас тесе ҫеҫ каланӑ, ҫавӑнпа та вӗсем мана, oni, тытсан тата ачасем вӑхӑта лайӑх ирттернӗ пек туса кӑтартаҫҫӗ.
  
  
  Кӑнтӑрла иртни пилӗк сехет ҫеҫ, эпӗ нумайччен канни вӑхӑт хушшинчи уйрӑмлӑхран дискомфорта сирсе ячӗ. Унпа усӑ курма пултартӑм, вӗсем вӑйӑ пуҫланиччен икӗ сехет юлчӗҫ. Ӑна тумланчӗ (хӑй ӑшӗнче тата темиҫе ҫутӑ кӗпе тата аксуар туянма заметка турӗ), унтан ылтӑнланӑ тимӗр читлӗхлӗ лифтпа вестибюле анчӗ.
  
  
  Швейцар такси чӗнсе илчӗ те, эпӗ навон Ӳсӗрпе тӗлӗнмелле илемлӗ те туристла вырӑна кайрӑм. Tre Scalini терраса ҫинчи сӗтеле йышӑнса илес вырӑнне ӑна площадь урлӑ каҫрӗ, темиҫе хут пӑрӑнчӗ те Хӑйӗн маршрутне, Corso Vittorio Emanuel, таврӑнчӗ. Ӑна шӑпах трастевера ҫитиччен автобус ҫине ларма килнӗ. Ҫурхи ӑшӑ кун пулнӑ, автобус лӑках пулнӑ, эсӗ ҫӗнӗ кӗпе-йӗм шӑршипе тулнӑ складра чарӑнса ларнӑ пек туйӑннӑ, анчах эпӗ хама хӑвалакансенчен хӑтӑлнине пӗлнӗ.
  
  
  Контакт адресӗ-кивӗ, начар сӗтел-пукансем лартса тухнӑ, табак лавкки тӗлӗнче сигаретсем, тӑвар тата лотерея билечӗсем сутаҫҫӗ. Вӑл тайкаланчӑк пусма тӑрӑх хӑпарчӗ те виҫӗ хутчен шаккарӗ. Алӑка пӗр ҫирӗм ҫулалла ҫитнӗ типшӗм каччӑ, йӗтӗн ҫӳҫлӗ, ӗҫсӗр тракторист пекскер, уҫрӗ. Облаҫри интернационаллӑ, куҫса ҫӳрекен студентсен кругӗсен идеаллӑ маскировки. Вӑл наркоман пек сӳрӗккӗн ларать, ман хыҫҫӑн алӑка хупичченех.
  
  
  Унтан вӑл хӑй вырӑнӗнчен тухрӗ те, шаль ҫынӑнни пек курӑнма пуҫларӗ.
  
  
  — Хайман, ЦРА , - терӗ вӑл. — Мана эсӗ килесси ҫинчен пӗлтерчӗҫ. Эсир Джерри Карр, ҫапла мар-и?
  
  
  "Шӑпах ҫапла."Вӑл эму аллине чӑмӑртарӗ.
  
  
  "Эпӗ Андерсона питӗ шеллетӗп, - терӗ Хайман. "Вӑл мӗн тунине эпир пӗлмен. Ҫав япаласене пурне те ухтарнӑ, пирӗн халӗ те хорька ҫакланман. Унӑн "Тӗнче Пӗтесси"ҫинчен калакан темле тискер теори пулнӑ. Анчах ӑна кунта куракан пӗртен — пӗр кавар вӑл-инвесторсене сума, тен, халӑха та сума хӑтланни". Вӑл мана кайри пӳлӗме кӗртрӗ,унта малтанхи пӳлӗмри пекех вилӗмлӗ атмосфера. Ҫапах та ку тӗлӗшпе темле организацилӗх пулмалла, мӗншӗн тесен вӑл кивӗ диван патнех пырса урайӗнчи йӗркесӗрлӗхе сирсе хучӗ те ун айӗнчен картон коробка туртса кӑларчӗ.
  
  
  "Тен, эсир эпир куҫран вӗҫертнине мӗн те пулин тупатӑр",-терӗ вӑл ним иккӗленмесӗр. "Ку япаласем, хӑй тупнӑ тумтирсӗр пуҫне, унӑн пӗртен-пӗр лайӑх костюмне тата пӗр-пӗр хӗрарӑм тарҫӑ блошин пасарӗнче сутнӑ тумтирӗсӗр пуҫне".
  
  
  — Ку служанка-и? Мӗн те пулин каласа парасран манӑн хӑлхасем ҫивӗчленчӗҫ. "Хупписем. Америка студенчӗ. Калӑпӑр, - Терӗ Хайман. Юлашки вӑрӑм кӑвак йӗрпе. Ку енче таса вырӑнсем. Эпир тӗрӗслерӗмӗр. Анчах эсир унӑн адресне илме пултаратӑр, кӑмӑлӑр пулсан. — Пулма пултарать, — терӗм эпӗ, - анчах малтан мана ҫакна ӑнланса илме ирӗк пар-ха.
  
  
  ЭПӖ ЦРӐРАН пӑрӑнмастӑп. Анчах ХӐШ-пӗр вӑхӑтсенче АX вӗсем куҫран вӗҫертекен япаласем ҫинчен пӗлнӗ. Сайра сиплекенсем те пачах урӑхла пулнӑ.
  
  
  — Кирлӗ пулсан, эпӗ тепӗр пӳлӗмре пулатӑп, — терӗ Хайман. "Саклат хурсах тавлашатӑп, Эпӗ Camel туртнине пытарас тесе, кадильницӑра гашиша ҫунтарма пултаракан пӗртен-пӗр ҫын кӑна кунта".
  
  
  Вӑл тайкаланчӑк диван ҫине ларчӗ те коробкӑра мӗн пуррине пӑхма пуҫларӗ. Манӑн чарӑнса тӑмалли нимӗн те ҫук. Эпӗ телекс тӑрӑх пӗлнине пурне те тепӗр хут каласа патӑм. Андерсон хӑй валли тӗнчере мӗн пуррине пурне те майлаштарса хунӑ хут купи; Корӑпа тата ытти хӗрсемпе курнӑҫнинчен Пуҫласа Конти, Марсленд тата Мэлли ҫинчен ҫырнӑ заметкӑсем таранах. Клем Блессид Андерсон хронически ҫыруҫӑ пулнӑ. Ку вӑл вӑрттӑн служба сотрудникӗшӗн, ӳсӗрпе пакӑлтатнӑ пекех, начар йӑла. Тепӗр енчен, ӑна лайӑх агентсем (нихҫан та пӗрремӗш класра вӗренмен, анчах ҫапах та лайӑх агентсем) пӗлнӗ, вӗсем ӳсӗрпе ҫав тери нумай пакӑлтатнӑ, хирӗҫӳсем нумай пӗлтернӗ, ҫавӑнпа та контрразведчиксем ih пакӑлтатни тавра чӑнлӑх купине туртса кӑларма хӑтланакан контрразведчиксене ӑсран янӑ. Андерсонӑн каракульсемпе заметкисем ҫинчен те ҫавнах калама пулать. Ӑсран тухнисӗр пуҫне, тӑшман мар, ӑна, Никифор Картер, тавӑрӑва кӑларса яма май шыратӑп, вилӗм сӑлтавӗ мӗн пулма пултарнине тупмалли уҫҫи шыратӑп.
  
  
  Виҫӗ заметка ҫеҫ пулнӑ, вӗсем эпӗ ӗлӗк хам пуҫра тӑрантарнине дубликатсем пулман. Конти, Марселенд тата Мэлли ячӗсене ҫырнӑ паллӑ мар ӳкерчӗк, L.саспалли тавра Виҫкӗтеслӗ виҫкӗтеслӗх пулса тӑраканскер, Вӗсем Ҫине ыйтуллӑ паллӑ тата ӐНЛАНСА илмелле мар асӑрхаттару, КУ che Cher, Швейцарин номерлӗ паллине пӗлтерме пултарать. Кун хыҫҫӑн Швейцарири альп шпильне, юнгфрауна, альп шпильне вуланӑ пек, е, нимӗҫле каласан, хӗр (питех те ӗненмелле мар), Е нимӗҫле дворянин Юнкер, е тискер слива-наркоман вулаҫҫӗ. Е, тен, пӗр-пӗр код сӑмахӗ. Иккӗмӗш сыпӑкӑн пуҫламӑшӗ "R"саспаллинчен ытла мар уҫӑмлӑ нота пулнӑ. "R", курьер? Анчах кам вӑл? Чирленӗ самантра ман шухӑшсем розана патне таврӑнчӗҫ.
  
  
  Виҫҫӗмӗшӗнчен,хырӑм варринче "АА" саспаллин пушӑ карточки. Клеммӑшӑн эрех-сӑра проблемисем пулнӑ, Вӑл, Тен, Римри Анонимлӑ Алкоголиксен уйрӑмӗпе ҫыхӑнма шутланӑ пулӗ, анчах ку та, манӑн малтанхи "хӗр"пекех, шухӑшласа кӑларнӑ япала пек туйӑннӑ.
  
  
  Ӑна Хаймана тав тунӑ, Хуппи адресне ҫырса илнӗ те тухса кайнӑ. Вӑл хӑна ҫуртӗнче инҫех те мар пурӑнать. Вӑл-Ку пуласран, сант-Мария площадьне темиҫе тӑкӑрлӑк витӗр трастеверта яланхи пекех туристла чарӑну пулса иртрӗ те такси тытрӗ.
  
  
  Техас ҫыннин имиджне пулӑшас тесе, манӑн пӗр мӑшӑр ҫутӑ кӗпе тата крокодил тирӗнчен ҫӗленӗ икӗ ҫӳллӗ атӑ туянма вӑхӑт нумай пулмарӗ. Манӑн хамӑн номерте хырӑнса, тӗл пулма тумланмалли вӑхӑт та пурччӗ-ха.
  
  
  Сӑрӑ автомобильсен гонокӗсем мистикӑпа хавхаланнӑ Le Superbe зала, хӑш-пӗр акӑлчан хӗрарӑмӗсем лашасемпе сунар йыттисен репродукцийӗсемпе илемлетнӗ пекех, авалхи автомобильсен репродукцийӗсемпе илемлетнӗ. Халӗ, каҫхине, ҫиччӗмӗш сехет ҫурӑра, Контин ӳкерӳ групписене, хӑшпӗрисем тата хӑй тахҫан курнӑ чи илемлӗ те тирпейлӗ тумланнӑ хӗрарӑмсем тултарчӗҫ.
  
  
  Вӑл монце пӳлӗмне кӗчӗ, хӑйне хӑй тыткалас йӑла Джерри Карра пуринчен те лайӑхрах пек туйӑнать. Палламан ҫын ҫурри иккӗленни, ҫурри ытла мӑнкӑмӑлланни, вӑл кирек мӗнле чека та сакӑрвунӑ тенкӗлӗх ҫырса илме пултарассине пӗлет. Вӑл мана сӗтел патне илсе пыма хӑтланакан официанта выляса ямарӗ, алӑка ҫурри таран картласа, илӗртекен тӗттӗмелле тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Ман пата хӗрлӗ питлӗ, кукша пуҫлӑ, ҫӳлти тути тӗлӗнче хӗрлӗ мӑйӑхлӑ ҫӳллӗ те патвар арҫын пырса тӑрсан, вӑл ҫаплах куҫне хӗсрӗ.
  
  
  Джерри Карр-И? Хью Марсенд. Вӑл телефон шӑнкӑртатнӑ сасса палласа илчӗ. — Эсир килнӗшӗн эпӗ хавас. Эпир пурте ҫав кӗтесре. Вӑл мӑнтӑр аллипе паллӑ мар еннелле сулчӗ. "Тупӑшсем тата ҫак гарем компанийӗпе телейлӗ компание пулӑшӑр". Вӑл харлаттарсах кӗҫенсе ячӗ, эпӗ те ун хыҫҫӑн утрӑм.
  
  
  Ҫак ушкӑнпа конти ушкӑнӗнче пӗчӗк сӗтелсене пӗрле шутарса лартнӑ. Мана лоренцо Конти, ренцо тусӗсемпе, мэллори Стадсӗпе, Майкл Спортпа, чечекленекен, камилла Кавурпа тата ыттисемпе паллаштарчӗҫ. Ӑна пӑрлӑ икӗ "Сехет Ригал" тума, сэр Хьюпа Конти хушшинчи ылтӑн кресло ҫине sel, хӑйӗн ҫӗнӗ юлташӗсене курас тесе, тӗттӗмелле тинкерме хӑтланчӗ .
  
  
  Сэра Хью ӑна ҫырса кӑтартнӑ ӗнтӗ. Тата ҫакна ҫеҫ хушса калас пулать: ҫак кукша пуҫпа хӗрлӗ мӑйӑхӗ хушшинче вӑл акӑлчан интернатӗнче вӗренекен, эму хӗрӗх ҫултан инҫетре пулин те, савӑнӑҫлӑ та айӑпсӑр сӑнлӑ. Вӑл савӑнӑҫлӑ та савӑнӑҫлӑ ача пек курӑнать, ӑна ҫак куҫ куриччен. Тутӑхман хурҫӑран тунӑ чӑнкӑ шариксем. Спорт тӑрӑх нумайранпа кайнӑшӑн вӑл ҫӳллӗ те кӗрнеклӗ.
  
  
  Контин ренцийӗ урӑхларах пулнӑ. Ҫӳллех мар, пилӗк фут ҫӳллӗш, яштака та капӑр кӗлеткеллӗ, эпӗ пӗлтернӗ тӑрӑх, 56 ҫула яхӑн ҫеҫ, ҫӳҫӗ кӑн-кӑвак. Е ку estestvenno валли пулнӑ, е ку вӑл хӑй тахҫан курнӑ чи лайӑх сӑрӑ пулнӑ. Вӑл тап-таса хырӑннӑ, аристократла сӑмсаллӑ, хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ пичӗ ҫинче хура хӑмӑр куҫсем. Ҫак кӑвак-симӗс костюма мохертан уйрӑм заказ тӑрӑх итали илемӗпе ҫӗленӗ. Nen ҫинче шупка симӗс пурҫӑн водолазка. Сулахай алӑ сыппи ҫинче Ылтӑн "Rolex"пулнӑ. Унӑн сылтӑм ятсӑр пӳрни ҫинче ҫутӑ ылтӑн тавра пичетленӗ авалхи ҫӗрӗ пулнӑ. Вӑл йӑл кулса илчӗ те йӑлтӑртатакан шурӑ шӑлӗсене кӑтартрӗ; ҫак ҫӑлтӑрсенчен нумайӑшӗннинчен лайӑхрах.
  
  
  Мэллори стадсӗ марсенд пекех пысӑк пулнӑ. Анчах вӑл, ҫак мамӑк твид костюмӑн хаклӑ йышши ҫӗлесе пӗтернӗ пулин те, чылай хулӑнрах пулнӑ пулас. Nen хулинче пурте ҫӗнӗ, ҫӗнӗ аталанӑва палӑртакан ҫӗнӗ япала пулнӑ, ҫакна асӑрхама сире хушма информаци кирлӗ пулман. Мӗншӗнне пӗлместӗп, анчах кам та пулин ренцо пек костюмпа пӗрремӗш хут ҫӳреме пултарать, ҫав ҫемье ӑна ӑруран ӑрӑва илсе ҫӳренӗ пек туйӑнать. Ҫав Вӑхӑтра, хӑйӗн хаклӑ жирин костюмӗсем ӑшне кӗрепенке хывнӑ пулин те, стадс евӗрлӗ ҫын суя тӗн етрине сутнӑ. Ушкӑнӑн сӑн-пичӗ вӑрӑм та илемсӗр пулнӑ, хӑш-пӗр хӗрарӑмсем ун пек илемсӗрлӗхе ҫӑмӑллӑнах курма пулать. Пуринчен ытла сулахай питҫӑмарти ҫинче ҫӗвӗк пур. Хӑйӗн карьерин кирек мӗнле ӑнӑҫлӑ тапхӑрӗнче те вячеслав ҫакна тума пултарнӑ пулӗччӗ. Ҫавӑнпа та вӑл, хӑйӗн иртнӗ пурнӑҫӗ ҫинчен аса илнӗ пекех, ӑна упраса хӑварнӑ пулмалла.
  
  
  Майкл Sports. Эсир, паллах, ӑна фотографисем тӑрӑх пӗлетӗр. Вӑл калама ҫук илемлӗ акӑлчан, шалпар экран ҫинчи сӑн-сӑпатран кӑшт лучӑрканса пӗтнӗскер. Хӗрӗхелле пӑхать те, хӑйӗн чӑн-чӑн ҫулне аллӑ ҫул ытла, хурчкасемпе тата ӗҫкӗ-ҫикӗпе хӗрӳ каҫ вӗҫӗнче ҫеҫ каласа парать.
  
  
  Камилла Кавур каллех темле урӑхла ҫын пулнӑ. Пӗр самантлӑха мӗн ҫинчен, мӗн ҫинчен шухӑшламалла-ха? Вӑл кино сӑнарӗнче шутланинчен лайӑхрах курӑнать, ҫак кинообраз ӑна секс-икӗ кӗске ҫул хушшинче ҫеҫ символ туса хучӗ. Утмӑл фут ҫӳллӗш ҫара уран е номерсене ытларах виҫме пултарӗ-ши вӑл, анчах унӑн результачӗ пур. Унӑн ҫемҫе хӑмӑр ҫӳҫне сарӑ бархат хӑюпа ҫавӑрса ҫыхнӑ та ҫурӑмӗ ҫине усӑнса аннӑ. Унӑн фантазилле ӳт-пӗвӗ слива евӗрлӗ икӗ кӑкӑрне карӑнтарса тӑракан хӗрлӗрех тӗслӗ кӗпепе питӗрӗнсе ларнӑ. Вӑл ee куҫӗ умне Сэр Хью тухса тӑрсан, пиҫсе ҫитнӗ оливка пекех хура икӗ тӗксӗм хӑмӑр куҫ 250-мӗш ваткӑллӑ лампӑн куҫа йӑмӑхтаракан эффекчӗ тухса тӑчӗ.
  
  
  Ыттисем-кӗҫӗн босссем, сотрудниксем, актерсемпе актрисӑсем, ун ҫинчен мана сэр телефонпа каласа пачӗ. Ӗненекен Джерри Карра, троллейбоя тата инвестора пӗтӗм каҫа шанса панӑ пек туйрӑм эпӗ.
  
  
  XVII ӗмӗрти сӑрӑ уйран тарнӑ пек тумланнӑ Официант ман пата виски илсе пычӗ, Ренцо Вара, манӑн пысӑк тус, гербпа илемлетнӗ лаптак платин трубки тӑрӑх сигарет сӗнчӗ. Тен, ҫемье гербӗ. Вӑл кӑмӑллӑн сигаретӑна йышӑнмарӗ, хӑйӗн маркине, хӑйне кӑмӑллакан фильтрлӑ сигаретне туртса кӑларчӗ. Вӗсене заказ панӑ, вӗсене Carr е Carter текен Монограммӑпа илемлетнӗ. Камилла хӗпӗртенипе мӑкӑртатма пуҫланӑ: эй, ачасем, юрать-и? - тесе ыйтнӑ. Ӑна отель эй савӑнтарма ҫеҫ пултарать. Вӑл шанӑҫлӑн пӗшкӗнчӗ те чӗлӗмне уйрӑм, интимлӑ акт туса хучӗ.
  
  
  — Ой, - терӗ вӑл кайран, вӑрӑммӑн ӗмсе. — Ку яланхи табак, Карр мистер.
  
  
  — Каҫар, - терӗм эпӗ. - итали полицийӗ чылаях кӑткӑс пулнине, мариуан пирки каланине Ӑнлантӑм эпӗ".
  
  
  — Мамӑк, - терӗ вӑл. "Бомжӑсемпе хипписемшӗн — ҫапла, анчах пирӗн пеккисемшӗн мар. Часах ҫитекен Симка тухтӑрӑн политикӑллӑ лару-тӑру пысӑк, унӑн чӑтӑмлӑхӗ кокаинпа ҫыхӑнса тӑнине пурте пӗлеҫҫӗ. Ренцӑна та ҫавнах тивет.
  
  
  — Ҫук, - терӗм эпӗ, хам мӗн курнине тивӗҫлӗн туйса. — Мана Джерри тесе ҫеҫ чӗн, - хушса хутӑм эпӗ.
  
  
  "Эсӗ Мана Камилла тесе чӗнсен", - терӗ вӑл. Вӑл ман ҫине самантлӑха пӑхса илчӗ. "Ӑна санпа юнашар ларатӑп пулӗ, Джерри", - терӗ вӑл. "Санӑн сигарету ахаль табак пулсан та". Вӑл G-Ра Мӗн тунине пӗлместӗп эпӗ, анчах ку нимӗне те пӗлтермест, che Dsii хушшинчи вӑтам япала пек, ҫавна пула манӑн ҫан-ҫурӑм ҫӳҫенсе кайрӗ.
  
  
  Халӗ пирӗн тӑватӑ ҫын валли пысӑках мар лаптӑк пур: Камилла, сэра Хью, Ренцо тата мана. Камилла ман ҫумма ҫав тери ҫывӑх пырса лӑпчӑнчӗ, пирус хучӗ валли те вырӑн ҫук.
  
  
  "Джерри" Тӗнче Пӗтессине " хутшӑнма плансем пур, - терӗ сэр хью, куллине чараймасӑр. — Анчах эпӗ эму, хӑратӑп, пирӗн укҫа нумай, терӗм. Чӑнах Та, Ренцо-И? — Хӑратӑп, ӑна та ҫаплах шутлатӑп, - терӗ Конти. "Ку бюджет сакӑр миллионлӑха, ҫав кунсенче питӗ пысӑк, ҫавӑнпа та пирӗн май килнӗ таран чӑрмавсемпе инфляци валли икӗ миллион хушма бюджет пур. Пирӗн бюджетӑн пысӑк пайӗ яланхи пек мар реквизитпа "спецфектсем"ҫине каять. Машинӑсене пӗтӗмпех пӗтеретпӗр. Вунна яхӑн ӳкерӳ кӗҫ-вӗҫ пуҫланать. Пысӑк флотсене путарӗҫ, кӗсье укҫи ҫинчен каламасан та, Камиллӑпа паллӑ Спорт Мистерӗ евӗрлӗ Ҫӑлтӑрсен гонорарӗсем валли ҫур миллион доллар илӗҫ. Ҫавӑн пекех эпир кашни ҫӗршыври чи пысӑк ҫӑлтӑрсемпе, Раҫҫее тата пӗрремӗш хут, китая, хӑна рольӗсем валли усӑ куратпӑр".
  
  
  — Мӗнле ӑнӑҫсӑр ӗҫ, Ренцо, - ассӑн сывласа илтӗм эпӗ. -ҫулсеренех ҫакӑн пек фильм пултӑр тесен, Эпӗ юлашки доллар панӑ Пулӑттӑм". Ҫак юлашки доллара вуникӗ миллионран ытла пытармалла пулнӑ Пирки, Конти ассӑн сывланине нумай пӗлтерӗшлӗ салху куҫӗсемпе кӗтсе илнӗ.
  
  
  Джерри пирӗн фильмра пай илнӗ пулсан, вӑл савӑннӑ пулӗччӗ, — терӗ камилла кӑмӑллӑн. — Эпӗ ӑна кунта, Ренцо, тин ҫеҫ тӗл пултӑм. Эсӗ ӑна манпа паллаштаратӑн, унтан каллех хӑваласа яратӑн. Ку мана телейсӗр тӑвать, фильмшӑн ку мӗнле япӑх пулма пултарнине пӗлетӗр эсир: чарӑнса тӑни, тепӗр хут чарӑнса тӑни. carinf.com телейсӗр пулас пулсан, врачсем, укол тумасть". Унӑн "Мадонна де Сад" юлашки фильмӗ унӑн темпераментӗпе темпераментне тав тунинчен темиҫе ҫӗр пин бал хаклӑрах. — Тавтапуҫ, Камилла, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Анчах, Камилла, пукане, - хирӗҫлерӗ сэр Хью. "Сирӗн хутшӑну чикки пуррине пӗлмелле. Эпир сирӗн юнтармӑшӑрсене тата икӗ миллион хушса пама пултаратпӑр.
  
  
  "Темиҫе юнтармӑш, Хью?"- тесе ыйтрӗ Камилла, ман кашни йӑхӑн юн пек хӗрлӗ чӗрнеллӗ алли тавра тӑрса, ӑна кӑштах пӑчӑртаса илсен.
  
  
  — Тархасшӑн, камилла, хаклӑ Ҫыннӑм, - терӗ Ренцо. — Джеррие пулӑшма май ҫукки ҫинчен эпӗ шухӑшламан, питӗ йывӑр. Эсӗ ҫак ыйтӑва татса парас тетӗн пулсан, тен, эпир мӗн те пулин шухӑшласа кӑларӑпӑр. Анчах Пирӗн Пьерона, Мистер Симкӑна, хамӑрӑн финанс экспертне кӗтсе илмелле. Унӑн хӑйӗн швейцарири банк пур, вӑл пирӗн политикӑллӑ связной пулса тӑрать. Халлӗхе ан пӑшӑрхан, хаклӑ Камилла, Эсӗ Те, Джерри.
  
  
  Ҫак мистер Симка пирӗн пата хӑҫан пырасси ҫинчен ыйтрӗ. Ҫак швейцарири банк Шӑпах Клемм Андерсона тӗлӗнмелле пӑрахса хӑварас килнӗ ҫыхӑну пулма пултарать.
  
  
  — Кам пӗлет, - терӗ Ренцо. — Пьеро килсен, вӑл килет. Эму Халӗ Сенатра ҫӳрени килӗшет пулсан, вӑл кӑшт каярах юлать.
  
  
  "Вӑл хӑйӗн саккунӗсене палӑртать", - терӗ Мэллори Стадс. — Вӑл Итали валли законсем кӑларать тейӗн.
  
  
  "Е законсене пӑсать", - чӗриклетет Камилла.
  
  
  — Ну-ну, - терӗ сэр Хью, ашшӗ пек тӗксӗмленсе. "Пирӗн Джерри пуҫне тӗлӗнмелле шухӑшсем пырса кӗме юрамасть".
  
  
  Ренцо, сэр хью тин ҫеҫ тӗнчери чи пысӑк шӳт ҫинчен каласа панӑ пек, кулса ячӗ. Тен, ку ҫапла пулнӑ пулӗ.
  
  
  Унтан ренцо Хӑйӗн "Rolex" ҫине пӑхса илчӗ те, зверинеца каҫхи апат тума ресторана куҫарма вӑхӑт ҫитни ҫинчен каласа париччен темиҫе сехет хушши ӗҫкӗ-ҫикӗ тата тӗлсӗр ӗҫкӗ-ҫикӗ иртрӗ; ҫав каҫхине вӑл уйрӑм закусочнӑй тара тытрӗ.
  
  
  "Эпир унта ҫиме пултаратпӑр, Унтан Стадс Джеррие Пирӗн кивҫен илнӗ авиацин пӗр пайне кӑтартӗ", - тенӗ вӑл. "Эпӗ хамӑн миллионшар укҫана пӗрлехи бизнеспа киленӳ валли ӗҫлесе илтӗм". Ҫавӑн пекех вӑл мухтаннине те сирсе ячӗ: "ih сасса та каллех ҫухатнӑ пекех.'
  
  
  Ман телекспа килӗшӳллӗн, вӑл юлашки кунчченех банксем умӗнче парӑмра пулнӑ, унӑн чӑтӑмлах мар уйрӑм кредиторсем пулнӑ. Анчах манӑн ҫакна каламаллаччӗ: вӑл хӑйне ҫак тӗнчере пӗр хуйхӑ-суйхӑсӑр ҫын пек тыткаларӗ.
  
  
  Отелӗн кукӑр-макӑр сукмакӗ ҫинче ултӑ лимузин кӗтеҫҫӗ. Ӑна час-часах пӗрремӗш пулма тивӗҫнӗ. Ренцо, Камилла тата хыҫалти ларкӑч ҫинче. Мэллорипе сэр хью пире хирӗҫ ларкӑч ҫинче, Майкл ливрей водителӗпе юнашар.
  
  
  Отельтен пуҫласа ресторана ҫитиччен манӑн ҫирӗм пилӗк мина иртрӗ, ҫав мина ӑна пӗтӗмпех ҫисе ячӗ. Пӗр енчен, Верелдейнде мана инвестор пулма чӗнсен, манӑн финанс лару-тӑрӑвӗ ҫинчен асӑрхануллӑ, анчах тӗплӗ ыйтусемпе Ренцо. Тепӗр енчен, камилла, вӑл мана хӑйӗн мероприятийӗсене явӑҫтарчӗ . Эпир отель тавра тухнӑ-тухманах эпӗ ӑна хамӑн пӗҫӗ ҫинче пӗчӗк пурҫӑн алӑ выртнине, вӑл мана сӗртӗннине тӗрӗсленине туйрӑм.
  
  
  "Пӗрлешӳллӗ Штатсем тӑрӑх йӗркеллӗ сумма илес тӗлӗшпе чылай йывӑрлӑхсем пур, Джерри, - тенӗ Ренцо. "Ирӗклӗ предпринимательство ҫинчен ҫак калаҫусене пӑхмасӑрах".
  
  
  "Манӑн Яланах Насау хулинче темиҫе миллион резервра пур", - йышӑнчӗ унӑн Ренцо.
  
  
  "Насаура финанс лайӑх вырнаҫни". Сэр хью калаҫӑва хутшӑнас тесе ҫаврӑнчӗ. "Хӑвӑр ӗҫӗрсене хӑвӑрт йӗркене кӗртес тетӗр пулсан, нимӗнле проблемӑсем те ҫук".
  
  
  Камилла хихиклетсе илчӗ те ман пӗҫҫене чӑмӑртарӗ. "Эсӗ хӑвӑн бизнесна вӑрахлатсан, мана ытларах килӗшет", - пӑшӑлтатрӗ вӑл мана хӑлхаран. Чӗлхе хусканӑвӗ унӑн ирӗклӗ хусканӑвӗсене вӑйлатакан сӑмахсем хыҫҫӑн мӗнле сӑмахсем тухнине вӑл тавҫӑрса илчӗ.
  
  
  "Пӗррехинче ӑна Насау тӑрӑх куҫарнӑ, ку вара икӗ кун ҫеҫ йышӑннӑ", - тесе хушса хунӑ Мэллори Стадс. "Ӑна Америка урлӑ илме хӑтланса пӑхнӑ пулсан, ку ик-виҫӗ вырсарникун йышӑннӑ пулӗччӗ".
  
  
  — Сирӗн те 400 000 фунт стерлинг валли аллӑ форма тултармалла пулнӑ, - кулса ячӗ сэр Хью.
  
  
  Вӑл та тулхӑрса илчӗ, анчах ку вӑл кӑмӑлсӑрланни тата унпа пӗрле савӑнни пулчӗ. Эпӗ камиллӑн ачаш ачашлӑхӗнче ҫурӑлса каймасӑр тата мӗн чухлӗ тытӑнса тӑма пултарассине пӗлместӗп. Йога мана кӑштах тӗрӗслев пачӗ, анчах мӗн май килнӗ таран ҫитӗнӳсем тума тулли концентраци кирлӗ. Ман хӑлхара камилла чӗлхипе, ee вӑйӑ-кулӑ манӑн суха ҫумӗнче, ӑна Тепӗр хӑлхине Конти валли уҫӑ тытмалла, Мэллипе сэр Хью, вара вӗсем хӑйсене тӳррӗн ҫыхӑнтармасӑр ответлерӗҫ.
  
  
  Вӑл шӑлне ҫыртрӗ те рим е Миланри офиссемпе нумай нациллӗ компанисем пулма пултарни ҫинчен тӗплӗн каласа пачӗ. Лимузин кипариссем лартса тухнӑ аллея ҫине, пирӗн ресторан еннелле пӑрӑнсан, ӑна шӑппӑн тав туса кӗлтурӗ. Камилла, аллине туртса илнӗ чух хӑйӗн теттине ҫухатнӑ пӗчӗк ача пек, илтӗнмелле мар хаяр сасӑ кӑларса ячӗ. Машина чарӑнчӗ. Водитель пире алӑк уҫсан, ренцо пире штукатурка тунӑ фермер ҫурчӗн пысӑк йывӑҫ алӑкӗ витӗр ертсе кайрӗ. Пӗрремӗш хутне пӗтӗмпех столовӑй туса хучӗҫ. Корма пайӗнче, икӗ пысӑк вертел айӗнче, вут хутса ҫунакан икӗ тулли камин тӑрать. Пӗр вертелӗ ҫинче питӗ пысӑк тискер ҫеҫенхир ҫакӑнса тӑрать, унӑн ҫӑвӗ аялта кӑвайт тавра пӗчӗк ҫулӑм чӗлхисем тӑсӑлать. Теприн ҫинче виҫӗ хур тата пилӗк сӑмса пулнӑ.
  
  
  "Эпир тоскански пӗлӳ илетпӗр", - тенӗ Ренцо. Вӑл пире тӗп пукан ҫине кӑтартрӗ те, темиҫе кулинари канашӗн хуҫине парас тесе, чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ытти ушкӑн шала кӗрсе кайрӗ. Часах итали каҫхи апачӗ темиҫе чашӑк тавра пуҫланчӗ. Антипаст валли фермер пахча ҫимӗҫ яшкипе/е пастсем ҫӑра ӳснӗ. Унтан ӑшаланӑ хир сысни пӗҫернӗ ҫӗрулмипе артишкӑсем илсе килчӗ. Унтан чӑх е хур, микс-салат тата хупахсем. Унтан тутлӑ каштансемпе крем кукли тултарнӑ пысӑк лоткӑсем. Унтан сӗтелсем тавра пӗр шампански тата группа ӗҫсе тултарнӑ нӳрӗ хӑма.
  
  
  Камилла манпа юнашар ларчӗ. Вӑл элла апата та, пире хирӗҫле тӑранса пурӑнакан ӑйӑрсем пекех, питӗ юратса ҫиет. Вӑл яланах ҫапла пыратӑр пулсан, ee пилӗк футлӑ пӗчӗк кӗлеткене яланах тата ҫине тӑрсах упражненисем тумалла пулнӑ. Эпир кунта килни мана тренировка валли пулнине кӑштах систерчӗ. — Турӑҫӑм, — терӗ Мэллори, ҫӳлтисен вилкисем ҫине спагетти хурса тата ih кьти ӗҫсе, - тупа тӑватӑп сана. Итали сывлӑшӗнче темскер пур, ҫавна пула манӑн пурнӑҫ пӑчӑртанать. Ҫак чашӑк-тирӗк тавра икӗ ҫурта апат туллиех лартнӑ пулӗччӗҫ, кунта вара ӑна ҫаплах ҫиетӗп".
  
  
  Таҫта, макаронпа кӗтмен ҫӗртен кӗнӗ ҫӗрте, темӗнле пӑлхану пуҫланса кайрӗ, столовӑйра пӑшӑлтатни илтӗнчӗ.
  
  
  - Пьеро килет, - терӗ Ренцо. "Пӗчӗк ӑслӑ".
  
  
  Куҫ умне мӑнтӑр трактир хуҫи каялла чакса, пуҫ тайса тухрӗ. Ун хыҫҫӑн вӑл хӑй тахҫан курнӑ чи пӗчӗк ҫынна курчӗ. Пьеро Симка тирпейлӗ, илемлӗ тумланнӑ, ҫӳҫне лайӑх кастарнӑ, сухалне чӗре формине тӑхӑннӑ. Вӑл слон шӑмминчен тӑватӑ фут тӑршшӗ кӗске туя ҫакса ҫӳрет. Платформа ҫинче ҫӳллӗ кӗлеллӗ атӑпа вӑл пилӗк фут ҫӳллӗш.
  
  
  Ӑна пирӗн сӗтел патне илсе пычӗҫ, унта официант пукан ҫине икӗ минтер хучӗ. Пурте ӑна Саламлама тӑчӗҫ, Камиллӑна та кӗртрӗҫ, вӗсем хыҫҫӑн, ман роль хушнӑ пек, сирӗн пӑхӑнакан тарҫӑ утрӗҫ.
  
  
  "Пьеро".
  
  
  "Профессор".
  
  
  — Тинех! - кӑшкӑрса ячӗ Ренцо. "Симка Профессор. Эпӗ сире кам ҫинчен каланӑччӗ, Карр Мистер.
  
  
  "Ҫитет кун ҫинчен, профессор ", - терӗ пӗчӗк ҫын, ман алла чӗрне пек хытӑ чӑмӑртаса. "Эпир кунта туссем пек. Унӑн Пьеро, Джерри, эпӗ сирӗнпе паллашма хавас. Ларӑр, ӑна ҫак аскӑнла ҫӑткӑнлӑхра пурӑнса ирттернӗ ҫитменлӗхсене тавӑрма пултартӑр.
  
  
  Вӑл акӑлчанла ҫӑмӑл америка акценчӗпе, хутла пӗлекен итальянецсем патӗнче яланах сӑнаса тӑракан британи чарусӑрлӑхӗпе танлаштарсан, пӗр именмесӗр калаҫать.
  
  
  Кулӑ уҫӑ та айӑпсӑр пулнӑ. Анчах ҫак пӗчӗк кӗлеткере хаярлӑх сисӗнет. Ку симӗсрех куҫсем яланах сыхлануллӑн пӑхни мар, типшӗм ӳт-пӗвӗнче темле ҫемҫен чӑштӑртатни пек туйӑнать. Палембангри Пӗртен-пӗр Каҫ Ӑна мӗнпе танлаштарма пултартӑр-Ха? Унтан вӑл хӑйӗн ҫӳп-ҫапӗнче ҫичӗ сехет ҫывӑрмасӑр ҫаврӑнкаласа выртрӗ. Эпӗ шалалла пӑхрӑм та пӗчӗкҫеҫ ҫап-ҫутӑ та йӑлтӑркка край тупаймарӑм; пӗтӗм ҫутҫанталӑкри чи аҫтахасенчен пӗри.
  
  
  Пьеро сывӑ апат ҫиесси ҫинчен шухӑшлама та кансӗрлемест. Хӑйӗн сӑмахне ҫирӗп тытаканскер, вӑл антипастпа спагеттие пуҫ ҫаврӑнса каймалла хӑвӑрт ҫисе ячӗ те, хир сысни пырса парсан, пирӗнтен иртсе кайрӗ. Унтан унӑн калаҫма вӑхӑт пулнӑ.
  
  
  Сэр Хью "World End" хаҫата инвестици хывас кӑмӑл пурри ҫинчен , ҫакна тума май пурри ҫинчен тата Камиллӑна асӑрхаттарни ҫинчен, эпӗ унӑн спонсорӗсемпе пӗччен пулма пултараймасан, вӑл питӗ кӑмӑлсӑр пуласси ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  "Эсӗ Те ӑна телейсӗр тӑвасшӑн мар, Пьеро", - тесе хушса хучӗ Камилла.
  
  
  — Нихҫан та, хаклӑ ачам, - Терӗ Пьеро, сысна ветчинин пысӑк татӑкне касса илсе, ӑна хӑйӗн ҫивӗчӗшӗ ҫумне, тупӑш ҫине ыткӑнакан пӗчӗк хурчка пек, чиксе. — Сана телейлӗ курас тесен, арҫын тусене пӑрнӑ пулӗччӗ. Эпӗ бульдозер виҫине пӑхмастӑп, ҫавӑнпа та манӑн сирӗн валли ih сӑлтав ытларах. Шухӑшласа пӑхма пар-ха мана.'
  
  
  Вӑл куҫне хупрӗ, какайне ҫӑварне хыпрӗ те шухӑша кайса чӑмларӗ. Кӑвак сухалӗ, чӑмланӑ май, ҫав сарлака галстук тӑрӑх ҫӳлелле те аялалла шунӑ.
  
  
  Вӑл куҫне уҫрӗ, кӑмӑллӑн куҫне хӗссе илчӗ. "Аргентинецсене килӗшменни", - терӗ вӑл.
  
  
  Тӗлӗннӗ пек курӑнас тесен, манӑн вылямалла марччӗ. Унтан ыйтрӑм. — Мӗн ку, Пьеро?
  
  
  — Эпӗ сасӑпа шухӑшлатӑп, Джерри, - терӗ вӑл. "Хӑш чухне ытлашши тирпейлӗ мар. Эпӗ ҫакна асра тытатӑп: Буэнос-Айреса пирӗн фильмра хутшӑнас текен пуян идиотсен ушкӑнӗ пур; ҫур миллиона яхӑн ҫын хутшӑнать. Нимӗн те алӑ пусман, алӑ та тытман.
  
  
  Пьеро хӑйӗн сӑмахне тытса тӑнине Пӗтӗм тӗнче пӗлет. Анчах алӑ тытман пулсан, Мӗншӗн-ха Пирӗн Джерри Карра ҫав аргентинецсен вырӑнне йышӑнас мар?
  
  
  "Мӗншӗн шухӑшламан-ха эпӗ ун ҫинчен?"- тесе кӑшкӑрса ячӗ сэр хью, хаклӑ Джерри Карра "Супербӑра"манӑн пӗлтерӗве вуласа пӗтернӗ вӑхӑтра ҫак нефтедолларсен пайӗнчен хӑтӑлма пулӑшасси ҫинчен вӑл чӑнах та шухӑшламан пек.
  
  
  — Эсӗ чӑнах та ҫакна тума пултаратӑн тесе шутлатӑн-и? - кирлӗ пек ӑнланмасӑр ыйтрӗ унран.
  
  
  "Тума пултаратӑп-и?"- терӗ пӗчӗк Пьеро. — Эпӗ ӑна турӑм ӗнтӗ, Джерри Карр.
  
  
  Эпӗ алӑ тытнине пирӗн туссем пурте курса тӑма пултараҫҫӗ". Каллех вӑл ҫирӗп, чӗрнисем вилнӗ пек хытса ларнӑ. — "World End" хаҫата хутшӑннӑшӑн пилӗкҫӗр пин долларшӑн яланхи расходсем. Анчах ку юристсен ӗҫӗ, ыран та, виҫмине те. Паян каҫхине укҫа ҫинчен урӑх нимӗнле калаҫу та пулмарӗ. Паян эпир вӑхӑта лайӑх ирттерекен хаваслӑ туссен компанийӗ кӑна. Килӗшетӗн-и?'
  
  
  — Юрать, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Питӗ аван, - терӗ сэр Хью.
  
  
  — Эсӗ юнашар пулни кӑмӑллӑ, - мӑкӑртатса илчӗ Мэллори Стадс.
  
  
  — Маттур! - кӑшкӑрса ячӗ Ренцо.
  
  
  Камилла ответӗ манӑн пӗҫҫе нумайччен ачашласа чӑмӑртарӗ.
  
  
  Каҫхи апатӑн икӗ вӗҫне те сӳтсе явмарӗҫ. Каярахпа эпир каллех лимузинсем ӑшне кӗрсе лартӑмӑр та аэропорта кайрӑмӑр, Унта Пьеро политикӑлла тивӗҫлӗхӗ пире mimmo часовойсене аэропортӑн тылне, ВВС Верельдейнден пӗрремӗш пайне пухнӑ ҫӗре илсе ҫитерчӗ. Клемм Андерсон отчечӗсем мана темле тӗлӗнтерекен япала тума хатӗрлерӗҫ, анчах вӑл пурпӗрех тӗлӗнтерчӗ. Тӗрлӗ правительствӑсем хӑйсен сывлӑш ҫар вӑйӗсен чи лайӑх самолечӗсене-реактивлӑ "Фантомсене", реактивлӑ "Сейбрсене" тата тӗксӗм ҫутӑра та чӑн — чӑн В-52-мӗш самолетсем пама пултарнине Конти ӗненсе ҫитни те сахал — ха, анчах вӗсем ҫинчен вӑл отчетсем тӑрӑх ҫеҫ пӗлет. АX : All the World s Aircraft юлашки кӑларӑмра асӑнман самолетсем мӗн туса кӑларакан тата кама вӗлерекен ҫулленхи улшӑнми реестр пулнӑ. Ҫак вӑрттӑн самолетсем тавра американецсен икӗ самолечӗ пулнӑ. Ыттисем виҫҫӗшӗ те вырӑс моделӗсем пек курӑнаҫҫӗ, вӗсем ҫинчен вӑл сас-хура тӑрӑх тата темиҫе контрабандӑллӑ сӑнӳкерчӗксем тӑрӑх ҫеҫ пӗлет. Ih-виҫҫӗ пулнӑ, ҫакӑ ҫеҫ пирӗн разведкӑн чи лайӑх служби ӗлкӗрнинчен те хӑвӑртрах малалла куҫса пынине кӑтартса пама пултарать.
  
  
  Ренцо, сэр Хью тата Стадсӑн чӑн-чӑн хастарлӑхӗ ӑна пӗрремӗш хут асӑрхарӗ. Пӗчӗк Пьеро, тӗлӗнсе кайнӑ шкул ачи пек, пӗр мул патӗнчен теприн патне куҫса, малта пырать.
  
  
  "Шухӑшласа пӑхӑр-ха, Ҫав объектсем тавра Пӗри Вашингтон тӗлӗнче, Колумби округӗ тӗлӗнче, Совет Союзӗн символики ҫинче курӑнса Кайнӑ пулсан, — терӗ вӑл, — америка самолечӗ Ленинград ҫине вӗҫсе хӑпарнӑ самантра, вӗсенчен пӗри, калӑпӑр, Свастикӑпа, Пекин тӗлӗнче курӑнса кайсан. Анчах виҫӗ тӗслӗхре те реакци пӗтесси ҫинчен шухӑшласа пӑхӑр-ха эсир".
  
  
  "Ку" тӗнче икӗ вӗҫӗ " тӗп тема, - пӑшӑлтатрӗ мана ренцо. "Эпир" Ватлоо "Лаурентиса кивӗ комеди Ширли Темпл пек тӑвӑпӑр".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — "Ҫыру ҫырнӑ темле фильм-и?"
  
  
  Мэллори Стадс пушӑ аэропортра ахӑлтатса кулса ячӗ. Каҫхи апат вӑхӑтӗнче вӑл яланах реактивлӑ двигательсем валли топливо пекех, дистилляци процесне ытлашши улӑштармасӑр, группа ӗҫнӗ.
  
  
  — Ку пӗлтерӳ, - терӗ вӑл. "Вилнӗ ҫынна уҫӑ бассейн". Уйӑх ҫутинче хӑйӗн кӑшт курпунтарах кӗлеткипе, ҫак пӗркеленчӗк питӗнчен тухакан хулӑн сасӑпа, хулпуҫҫи ҫине ҫакнӑ хура плащпа вӑл кинори пӗр фильм тавра ларакан вампир евӗрлӗ. — Стадс ҫакна асра тытать, — терӗ сэр хью, - эсир тӗрӗс калатӑр. Ку фильм, Джерри. Ҫак ҫыру акӑ мӗнре: ҫак айван ҫӗр чӑмӑрӗ Халӗ пӗчӗк ҫӗршывсене те юрӑхлӑ мӗнпур хӗҫпӑшалпа Виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫине тӳссе ирттереймест".
  
  
  — Кинокомпанисем тума та юрать, - типпӗн хушса хутӑм эпӗ, Сэр Хью кулса ячӗ. "Чӑнах та. Паллах, ҫак йывӑр ӗҫ детальсемшӗн ҫеҫ кирлӗ: вӗҫсе хӑпарни, анса ларни тата ытти те. Пирӗннисем ҫапӑҫури сценӑсемшӗн, вӗсен таврашӗнчи хӑш-пӗр сценӑсене, хӑҫан та пулин ӳкерсе илнисене, сахалрах масштабпа ӳкерӗҫ. Вылямалли пӗчӗк хуласем ҫийӗнчи самолетсем, океансем евӗрлӗ пӗвесем, анчах пурте реализмлӑ". "Ку ҫӗнӗ процесс, - терӗ Ренцо. "Компьютерсемпе эпир малтанах йӗркеллӗн программа тума пултаратпӑр. Икӗ ҫар пӗр-пӗринпе ҫапӑҫаҫҫӗ, Нью-Йорка бомбардировкӑсемпе аркатаҫҫӗ, снарядсем ҫурӑлнипе имитацилеҫҫӗ. Кнопкӑсем ҫине пусни ҫеҫ тата ҫавӑн пек кӑтартусем ҫеҫ".
  
  
  "Сана режиссер кирлӗ мар пулӗ, Чӑнах Та, Хью", - йӗкӗлтесе илчӗ Стадс. — Эпӗ чемодансене пуҫтарма каятӑп. — Эсир-И, Стадс? Кинофильмри зулуссен восстанине ертсе пыракан ҫын-и? - хӗрӳллӗн хирӗҫлерӗ Ренцо . "Пирӗн пӗчӗк-пысӑк вӑрҫӑ эпир компьютера кӗртекен даннӑйсем пекех лайӑх пулать. Тата, Стадс, ку программӑна сирӗнтен лайӑхрах туса хатӗрлеме пултаракан режиссер ҫук. — Пӑхӑр-ха, - хутшӑнчӗ сэр Хью .
  
  
  "Кая юлтӑм ӗнтӗ, мана та сивӗ пулать", - терӗ камиллӑн лӑпкӑ сасси пысӑк ачасенче янӑравлӑн. — Эпир таврӑнатпӑр, ҫапла мар-и?
  
  
  — Эсӗ тӗрӗс калатӑн, ачам, - Терӗ пьеро, хӑйӗн хаваслӑхӗнчен хӑтӑлма пӗтӗм вӑйран тӑрӑшса. "Манӑн ватӑ шӑмӑсем те сивӗнме пуҫлаҫҫӗ. Ӑна, ҫамрӑк ҫынсем, сире ӑмсанатӑп, вӗсем ҫав тери хӑвӑрт ӑшӑнаҫҫӗ. Вӑл Камиллӑпа ман ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ.
  
  
  Каялла эпир ҫав лимузинпах таврӑнтӑмӑр. Камилла каллех ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Сахалтарах активлӑ, ҫапах та илӗртӳллӗ.
  
  
  "Паян ӑна, Санпа Пӗрле Юлатӑп, Джерри", - терӗ вӑл, эпир машина тавра тухсан.
  
  
  "Анчах гостиница..."- сасӑпах шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  "Мамӑк. Le Superbe - ҫак йӳнӗ отельсенчен пӗри тесе шутлатӑр-и эсир, ӑнсӑртран килсе тухнӑ шлюха руководствӑна ирӗк пама ӑҫта кирлӗ? Ку чаплӑ та цивилизациллӗ отель, пуринчен ытла чи лайӑх номер илнӗ джентльменшӑн, уйрӑмах пирӗн ренцӑран урӑххишӗн. Вӑл ман алла хӑйӗн пӗчӗк те пиҫӗ кӑкӑрӗ ҫумне чӑмӑртарӗ. Ee чӗчӗ ҫӳхе пир сийне шӑтарса кӗнӗ. Камилл ҫинчен ҫырнӑ заметкӑсене эпӗ ӑнланатӑп: виҫӗ ҫул каялла вӑл та вӗсем тавра ӑнсӑртран килсе тухнӑ шлюхсенчен пӗри пулнӑ, вӗсем хӑйсен йӳнӗ кӗрен отелӗсенче шоу тунӑ. Анчах укҫа, популярлӑх тата кӑштах суйлавлӑрах культура суйлавӗ ҫав тапхӑра, ун асӗнче, ҫухатнӑ.
  
  
  Le Superbe умӗнчи юлашки ҫул кукӑрне ҫитиччен кӑшт ҫеҫ тӗл пулмарӑмӑр. Кивелнӗ кӑвак "Фиат-500" тӑкӑрлӑк урлӑ делло Ӳсӗрӗ ҫине репаблика тӳрех пирӗн машина ҫине тӳлесе татнӑ. Водитель ренцо рульне паттӑррӑн туртрӗ те, "фиата" водителӗ, тӑваткал-тӑваткал спорт куртки тӑхӑннӑ пысӑк горилла, ҫавнах турӗ. Икӗ машина ҫуйӑхашса пӗр-пӗрин ҫумне пыра-пыра чарӑнчӗҫ, кашниннех сӑмсисем тӗрлӗ еннелле кӑтартрӗҫ. Ӑна тепӗр водитель пичӗ ҫине тумлам банк курнӑ. Пирӗн водитель эму ҫине итали вӑрҫса илчӗ, лешӗ ҫавӑнтах ответ пачӗ те малалла кайрӗ.
  
  
  Пӗртен-пӗр пахалӑхӗ-Камилла ман чӗркуҫҫисем ҫине анса ларни, эпӗ ҫав тери хӑраса ӳкнипе мана ҫатӑрласа тытни.
  
  
  "Турӑҫӑм, — терӗ вӑл, - эпир ҫывӑрма выртичченех вилетпӗр пулӗ тенӗччӗ эпӗ".
  
  
  Сахалтарах тӗлӗннӗ Ренцо кулса ячӗ. "Пирӗн чаплӑ рим юхӑмӗ", - тенӗ вӑл. "Ҫӗр варринче кӑшт касма пулать пулин те, хӑрушши нимех те ҫук".
  
  
  Отель вестибюльӗнче Стадс, сэр Хью тата Спорт Майклӗ, машинӑпа производство мастерне хамӑр хыҫра тытса илнӗскерсем, пире пӗччен хӑварчӗҫ. Ренцо манпа тата камиллӑпа пӗрле виҫҫӗмӗш хутра, лифтӑн ылтӑнланӑ кабининче, хӑпарчӗ, унта унӑн ялан ҫӳрекен номер, пуринчен ытла начар каччӑсем. Эпир улттӑмӗш этажра, амӑшӗн кулли айӗнче, посыльнӑй малалла утрӑмӑр.
  
  
  "Ах, ку номера пӗлетӗп эпӗ", - терӗ Камилла, mimmo гостинӑй тӑрӑх спальнӑна иртнӗ чух. "Эпӗ ӑна илемлӗ тесе шутлатӑп. Асту."Вӑл шнурока туртрӗ те, хӑй туртса илнӗ чаршав урайӗнчен маччана ҫити тӑсӑлакан тӗкӗре йынӑша-йынӑша уҫрӗ. "О, эсӗ мана сарлака экран ҫинче юратӑн", - шантарчӗ вӑл, ваннӑя хӑюллӑн чӑмса.
  
  
  Хывӑнма мана воспитани кирлӗ пулман. Анчах Камиллӑн хывмалли нимӗн те пулман, вӑл тин ҫеҫ ҫуралнӑ ача пек ҫап-ҫара пулнӑ, ӑна курткӑпа шӑлаварне хывсан ҫеҫ вӑл ҫаппа-ҫарамас пулнӑ. Вӑл мана ыттисемпе пӗрле пулӑшрӗ, пистолетпа билета хӑйӗн чемоданне хунӑшӑн вӑл савӑнчӗ. Пӗчӗк газ бомбине, ылтӑн япала евӗрлӗскерне, кровать тумбочки ҫинче хӑварма пулнӑ. Манӑн хамӑн хальхи шухӑшсене кансӗрлеме пултаракан пӑтранчӑк ыйтусем ҫине ответлемеллеччӗ ...
  
  
  Манӑн педагогикӑлла пултарулӑхӑмсемпе шухӑшӑмсене, туйӑмсене, хӗрӳлӗхе илӗртнӗ май, - ҫаксем пурте куҫкӗски ҫинче пӗтӗм пӗвӗпе палӑрса тӑраҫҫӗ. Камилла ӑна сарлака экран ҫинче юратса пӑрахнӑ пулӗччӗ. Вӑл хӑйӗн калама ҫук пысӑк тирӗкӗсене, аш-какай таврашне, макарона тата антипаст таврашне епле тирпейлени ҫинчен тӗрӗс каларӗ. Пире иксӗмӗре те тӗрӗс пулма килӗшетчӗ.
  
  
  Пӗрремӗш хут вӑл хӑвӑрт, сывлӑшсӑр, инстинктла пулчӗ. Пӗр хушӑ юнашар выртса канас тата теприне ачашшӑн тӗпчесе пӑхас тесе, эпир каллех вӑраххӑн, вӑраххӑн ҫаврӑнма пуҫларӑмӑр. Ҫавна пула эпир иксӗмӗр те ӑшӑра выртатпӑр, пӗр-пӗринпе ҫыхланса выртатпӑр. Куҫкӗски ҫинче эпир йывӑрӑшсӑр уҫлӑхра ҫакӑнса тӑнӑ пек, темӗнле тӑваттӑмӗш секундуальнӑй виҫепе шунӑ пек туйӑнатпӑр.
  
  
  Анчах манӑн пуҫ мимин пӗр пайӗ вӑйлӑрах ӗҫлеме пуҫларӗ. Сексра эпӗ яланах амфетаминран вӑйлӑрах стимулятор тупма пултартӑм. Тен, секс та ҫавӑн пекех хӑнӑхтарнӑ, анчах тӗп нерв системишӗн сиенсӗртерех пулнӑ. Камиллӑна" Тӗнче Пӗтесси " ҫинчен ултӑ центлӑ ӗҫ укҫинчен те ытларах пӗлнӗ пулсан та, кровать маншӑн юрӑхлӑ вырӑн пулнӑ. Вӑл вӑйсӑрланса ҫитнӗ пулсан ҫеҫ паллама пултарнӑ. Ку таранччен хорька мӗнле ӗҫленине шута илсе, вӑл темиҫе раундра кӑшт вӑйсӑртарах хӳтлӗх тупнӑ пек туйӑннӑ.
  
  
  Унӑн пӗчӗк кӗлетки, розанӑн сӗтеклӗрех ӳчӗ пекех, дюйм хыҫҫӑн дюйм. Камиллӑн та опытпа вӗренӳ енӗпе пысӑках мар уйрӑмлӑх пулнӑ. Ҫак самантра вӑл кӑштах чӗтренине, унӑн ҫан-ҫурӑмӗ чӗтренине, сивӗпе пӗрпекленме пӗлмен чӗтренине туйрӗ. Вӑл каллех пирӗн пата кӗме хатӗр пулнӑ.
  
  
  "Ӑна, Джерри. Эсӗ, ҫапла, халех, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна тӗкӗр ҫинче унӑн пӗчӗк кӗлетки, кукӑрӑлаканскер, маншӑн хатӗрскер, курчӗ, эпӗ вара пӗрремӗш хускану валли куҫа хупма хатӗрлентӗм. Унтан ӑна каллех ih уҫнӑ, анчах ытла кая юлнӑ. Тӗкӗр ҫинче ӑна икӗ тачка кӗлетке тепӗр кунтан гостинӑя кӗнине курчӗ.
  
  
  Вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхма хӑтланчӗ, анчах чи малтан тӑваткал-тӑваткал куртка тӑхӑннӑ мӑнтӑр карланкӑ мана ӗнсерен окорок пысӑкӑш чышкӑпа ҫапрӗ; вӑкӑр ҫав тери хытӑ чышса янипе вӑкӑр та ӳкме пултарать. Ӑна, кравать ҫинчен ӳксе, хулӑн кавир ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ, унта вӑл йывӑр урипе ман аяк пӗрчисем ҫине тӗренчӗ. Тӗтрепе тӗтреленнӗ ӑс-тӑн витӗр мана хоук сассине малтанхи тренировкӑсенчи пек илтнӗн туйӑнчӗ. Вӑл каланӑ: "чи Малтан сирӗн яланах асра тытмалла, эсир сыхӑ пулмасан, сире тӳрре кӑларас ҫук". Тен, хӑҫан та пулин тав налук тӳлекенсем ҫак сӑмахсене ман вилтӑпри ҫине вырнаҫтарӗҫ.
  
  
  Иккӗмӗш ҫын камиллӑна, хӑрах аллипе эй ҫӑварне хупласа, тепринпе кӗрешӗве пусарса, пирӗн сад тавра туртса кӑларнине вӑл ҫурри таран ӑнланса илчӗ. Унтан вӑл эй ҫӑварне чернилпа хупларӗ, ӑна хӑюпа ҫыпӑҫтарчӗ те Le Superbe йӗтӗн простыньӗн ҫӗтӗк-ҫурӑк йӑрӑмӗсемпе ҫыхрӗ.
  
  
  Ӑна, эпӗ ӑнран кайнине туйса илтӗм, анчах тӑваткал-тӑваткал куртка тӑхӑннӑ горилла хӑйӗн пӗлӗшне камиллӑна ҫирӗп ҫыхса лартма пулӑшсан, Ӑна Пьера, газ бомби ярса тытрӑм. Ӑна хул хушшине пытарчӗ. Вӑл ҫӳп-ҫап таврашӗнчен ҫарамас туртса кӑларнӑ ҫынна никам та ухтармӗ тесе шухӑшларӗ. Ман пуҫа тата тепӗр шухӑш пырса кӗчӗ. Тӑваткал-тӑваткал куртка Водителӗн Fiat 500 пулнӑ, вӑл пире кӑшт ҫеҫ шӑтарман. Унтан вӑл шухӑшлама пӑрахрӗ.
  
  
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл каллех шухӑшлама тытӑниччен пӗр вӑхӑт иртрӗ. Анчах тепӗр вунӑ е вунпилӗк минутран вӑл хӑй пӗлмен урамсем тӑрӑх руль пек вӗҫтерсе пыракан "фиатӑн-500" кайри ларкӑчӗ ҫине ларса тӑна кӗчӗ. Вӗсем ман куҫа ҫыхма пултараймарӗҫ. Ахӑртнех, вӗсем мана тӗрӗс-тӗкел хӑварас шухӑш пулман пулмалла.
  
  
  Пуҫ ыратни вӑйлӑ пулчӗ, анчах, хӑй шутланӑ тӑрӑх, нимӗн те хуҫӑлмарӗ, пысӑк курӑксем те ҫук манӑн. Манӑн ӑс-тӑн майӗпен уҫӑлчӗ, эпӗ российӑра пурӑнакан халӑх пуҫланнӑ чухнехинчен те ытларах тӗлӗнни ҫинчен каласа пама та ҫителӗклӗ пулчӗ.
  
  
  Ҫак вӑхӑтра манӑн задани ывӑнтаракан задачӑран ытла мар пек туйӑнчӗ. Рима кайӑр та клемм Андерсон иккӗленӗвӗнче мӗнле те пулин сӑлтав пур-и, ахаль хаклӑ та кӑшкӑракан кинопроизводствӑран пысӑкрах япала пур-и, тесе ыйтса пӗлӗр. Ҫилӗм тӗрӗс каламан пулсан, вӑл, хӑйӗн тӳлевсӗр отпускне ҫӗнӗрен чӗртсе, Тигр хушшинчи ҫыхӑнусене йӗркелесе ярас тесе, килне вӗҫсе кайма та пултарнӑ. Клем йӑнӑшманнине халӗ пӗлет ӗнтӗ вӑл, анчах мӗн пирки тӗрӗс каларӗ-ха вӑл?
  
  
  Малтанлӑха пурте хоук шутланӑ пек пулчӗ. "Тӗнче ҫиппи" паянхи бюджет мерисем тӑрӑх тата тепӗр калама ҫук йывӑр та хаклӑ фильм пулнӑ. Анчах тарӑхтаракан айӑплавсем, ахӑртнех, конти аферӑпа ун юлташӗсенчен ытла мар пулӗ. Вӗсем ман илӗртӳ ҫине сӑхса илнӗ хӑвӑртлӑх тата тепӗр хут ҫирӗплетсе пачӗ, Ку вара камилла евӗрлӗ пысӑках мар ырӑ парне, манӑн интересе хускатас тесе пулчӗ.
  
  
  Ih анлӑ коллекци тата тӗлӗнмелле хӗҫпӑшалсем фильма чӑннипех кирлӗ япаласенчен чылай нумайрах пулнӑ, анчах ку тӗлӗнмелли те ҫук, мӗншӗн тесен вӗсем аслӑ кинодеятельсен килӗнче ҫавӑн пек аслӑлӑхпа тӗл пулма пулать. B-52 тата ытти ҫӗнӗ истребительсем хаклӑ теттесем пулнӑ, анчах принципра, огневой хӑватсӑр, реклама тултарнӑ Рим ҫийӗн вӗҫекен гудьир дирижабльрен те хӑрушӑрах пулман.
  
  
  Унӑн ҫакна йышӑнмалла пулнӑ: ҫак ҫӗр айӗнче урӑх шайсем пулнӑ. Анчах вӗсем ҫав-ҫавах сапаланчӑк-ха, питӗ сахал тӗпчесе пӗлнипе клемма васкавлӑн ҫырса хунӑ заметкӑсенчен эпӗ паян вӑрличчен нимӗн те тӗнчери каварпа ҫыхӑнман пек туйӑнать. Эпӗ Ренцӑра, сэр Хью, Стадсра тата Пьерон Ҫак хӑрушӑ карликӗ ҫинчен мӗн курни, вӗсем мана чӗррӗн курасшӑн пулнӑ пек туйӑнни тата (камилла пулӑшнипе) калама ҫук телейлӗ пулни. Чек алӑ пуснӑ вӑхӑта ҫур миллионлӑха тата багам утравӗсем ҫинчен ih швейцарири банка укҫа куҫарма кирлӗ. Эпир ҫав каҫ чӑхха ҫиеттӗмӗр пулӗ, анчах ӑна тӗл пулнӑ ҫынсем тавра никам та пулмарӗ, ылттӑн ҫӑмарта йӑтса пыракан чӑхха вӗлерекенни пулмарӗ. Джерри Карр та ih куҫ умӗнчех ҫавӑн пек чӑх пулнӑ.
  
  
  Машина сасартӑк чарӑнсан, манӑн ҫыхӑнусӑр шухӑшсем сасартӑк татӑлса кайрӗҫ. Тӑваткал-тӑваткал куртка тӑхӑннӑ Горилла алӑка уҫса ячӗ те мана хытӑ урайне туртса кӑларчӗ. Эпӗ тӗлӗнсех кайрӑм: хула тулашӗнчи ресторана кӗмелли алӑк ҫине пӑхатӑп, унта эпир ҫичӗ сехет каяллах савӑнаттӑмӑр. Халӗ вӑл уйӑхӑн тӗксӗм ҫутинче вилнӗ пек лӑпкӑ та пӑрахӑҫа тухнӑ. Ӑна, ренцӑна аса илтӗм, е тата такам мана фермӑра кунтан темиҫе мильре пурӑнни ҫинчен каласа пачӗ. Персонал тахҫанах киле, римра е таҫта ҫывӑхрах кайнӑ.
  
  
  Горилла мана ура ҫине тӑратрӗ те хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе кайрӗ. Ҫак пысӑк компаньон йывӑҫ алӑка ҫӗнӗ йӑлтӑртатакан ҫӑраҫҫипе уҫрӗ. Пирӗн уahoo вырӑна таврӑнасси "Тӗнче Вӗҫӗпе" тачӑ ҫыхӑнса тӑнӑ-ши?.. е ҫук?
  
  
  Гилла хӑй ӗҫлекен ҫын та чӑн — чӑн хӑвалама тытӑннӑ пулсан, ӑна вара, тупа тума пултаратӑп: пирӗн парад лимузинов отель тавра тухса кайиччен пуҫланман вӑл, — вӑл ресторан ҫине кӑтартнӑ пулӗччӗ. Ӗҫ вӑхӑтӗнче пӑрахӑҫа тухнӑскер, ку вӑл отельсене манпа вылямалли вырӑн пулнӑ. Преступник тӗнчипе чи пӗчӗк ҫыхӑну та кӗске вӑхӑтра уҫӑ парӗ. Ih ҫӗнӗ шухӑш вара ренцопа ун хӳрешкисене мар, урӑх еннелле кӑтартса панӑ. Вӗсем ҫакна пӗлнӗ пулсан, вӗсен хӑйсен уҫҫи пулнӑ пулӗччӗ. Каҫхи апат вӑхӑтӗнче мэллори Стадс: ку вырӑн тата пӗтӗм отель территорийӗ, ун тавра тахҫан ренцо ҫемйи пулнӑ, жиринсен хаклӑ ачисем тата иккӗлентерекен укҫине унран ҫурма аристократиллӗ еткерлӗх туртса иличченех пулнӑ, тенӗ. Ӑна унчченхи пекех & amp; nb пулӑ тытнӑ.
  
  
  Алӑк уҫӑ. Горилӑпа унӑн юлташӗ мана столовӑя илсе кайрӗҫ. Ҫуррине сӗтӗрсе, ҫуррине йӑтса, вӗсем мана пӳлӗм юхӑмне, аялта сӳннӗ вут тӗтӗмӗ витӗр пуш-пушах та чӗмсӗррӗн курӑнакан улӑпла вучахсем патне илсе кайрӗҫ. Тӑваткал-тӑваткал пальто мана, кӑмрӑк тултарнӑ михӗ пек, пукан ҫине ывӑтрӗ.
  
  
  "Кунта вутӑ тытаҫҫӗ", - тенӗ вӑл хӑйӗн юлташне, ҫиленсе. — Пепе, вут чӗртсе яма ҫителӗклӗ ил. Техасри тутлӑ барбека мӗнле те пулин вылямалла.
  
  
  Асаплантарассинчен хӑрани ӳснӗҫемӗн ӳссе пынӑ май, вӑл нумайччен тытӑнса тӑрайман пулӗччӗ. Вӑл профессипе пӗр предприяти. Анчах, тӳррипех калатӑп, пӗчӗк кӑвайт ҫинче ӑшалас шухӑш мана савӑннипе доллар хутлаттармарӗ. Ку таранччен мана хорька ҫав тери пысӑк сыснана аса илтеретчӗ, сыснаран аялта хӗрсе кайнӑ хӗрлӗ вут ҫине темӗн чухлӗ ҫу тумлатчӗ. Пепе пӗр ҫӗклем вутӑ йӑтса таврӑнчӗ. Вӑл кӑмрӑк ҫинчи кӗлне силлесе тӑкрӗ те ун ҫине хӑйӗн ҫур порцине пӑрахрӗ. Перекен ҫулӑм тӗрӗс мар формӑллӑ вутта ҫуласа илчӗ, тепӗр темиҫе минутран центр каллех кӗрлесе тӑракан ҫулӑм пулса тӑчӗ.
  
  
  Гилла манӑн rta хулинчи лейкополастире татса илчӗ. — Юрать, Мистер Карр, - терӗ вӑл. "Халӗ калаҫма вӑхӑт ҫитрӗ".
  
  
  Вӑл акӑлчанла итальянецсен вӑйлӑ акценчӗпе калаҫать, ӑна эпӗ каласа пама та тӑрӑшмастӑп.
  
  
  Вӑл тутисене, лейкопластырьпе пӗр тан чӑмӑртанӑ пекех, хытӑ чӑмӑртаса тытнӑ, хӑйне хӑй хаяр пек кӑтартма тӑрӑшать. Эсӗ ҫарамас членпа алӑ-урана ҫыхӑнса тӑни ҫӑмӑлах мар, анчах вӑл ӑнланнӑ пулас. Вӑл Пепепе итали чӗлхипе калаҫма пуҫларӗ, Пепе вара хуралса кайнӑ, халӗ те шӑратса сыпнӑ хир сыснин юлашкийӗсемпе пӗрле йывӑр тимӗр ҫаврашкана туртса кӑларчӗ.
  
  
  Горилла мана хӑйӗн йывӑр аттипе йӗрӗнчӗклӗн тапрӗ те, Пепе мана ҫурӑмран сурчӗ. Вӗсем нейлонран тунӑ ҫирӗп шнурока туртса кӑларчӗҫ те мана пӗр хускалмасӑр вертел ҫумне ҫыхса хучӗҫ.
  
  
  Вӗсем кунтан мана пурпурпа пӗрле кӑмака патне илсе пычӗҫ те держательсене ҫавӑркалама тытӑнчӗҫ. Унтан така гайкисемпе ҫирӗплетсе лартрӗҫ. Вертикальлӗ икӗ катӑк таканлӑ утюгран тытса тӑрать, ҫав утюгсенчен огневой плита патне ҫитме хушӑксем тунӑ. Вӗсем чи ҫӳллӗ шайран пуҫланнӑ.
  
  
  — Эсир, тумтирсӗр, — терӗ гилла, - тул енчен сывлӑш вӗрсе пӑхнипе ӑшӑнма кӑмӑллӑ пулать, Карр мистер. Эпир хамӑр урлӑ тухиччен, сире ытлашши ӑшӑнма ирӗк париччен, манӑн темиҫе ыйту пур.
  
  
  Вӑл хӑйӗн ревматизмне nen, унӑн хуҫисем тата кӗске сӗнӳсен юхӑмӗнче пулма пултаракан ыйтусем ҫинчен шухӑшланипе пӗрлех каласа пачӗ.
  
  
  — Питӗ аван, Карр мистер! Пепе!
  
  
  Вӗсем мана пӗр картлашка аяларах антарчӗҫ, ӑшша хӑтлӑ теме те май ҫук ӗнтӗ. Эпӗ тарлама чарӑнаймарӑм, кашни тумлам банк чашкӑракан сасӑ кӑларатчӗ.
  
  
  "World End "ҫине сирӗн чӑн-чӑн ҫыхӑнусем мӗнле?"- ыйтрӗ клеткӑллӑ куртка тӑхӑннӑ горилла. — Ҫӗвӗҫе ил, - шӑл витӗр сӑрхӑнтарчӗ вӑл. "Унӑн инвесторӗ. Ӑна ҫав укҫана хуратӑп, мӗншӗн тесен ку укҫа ытларах илсе килет пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  Вӑл ахӑлтатса кулса ячӗ. "Сире Ҫапла чӗнеҫҫӗ пулсан, Эсир пысӑк ҫитӗнӳ тума пултарасса шанатӑп Эпӗ", - терӗ вӑл. — Сана пурпӗрех каласа пама тивет. Эсир "World End"ҫине мӗнле пӑхатӑр?
  
  
  — Шӑпах эпӗ калани, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Урӑх нимӗн те мар-и? Савнӑ, айӑпсӑр инвестор-и?... Вӑл Пепене кӑтартрӗ.
  
  
  Тата тепӗр картлашка аяларах. Ӗлӗк лайӑх мар хӗрӳлӗх пулнӑ япаласем халӗ ҫунма пуҫларӗҫ.
  
  
  — Ку ҫеҫ, - персе ятӑм эпӗ.- Тин ҫеҫ, ҫав тупӑшран илмесен те, Ӑна Пурпӗрех Камилл Кавур урлӑ Хам укҫана илетӗп. Ӑна ҫакӑншӑн ҫеҫ укҫа пама пултаратӑп. — Апла пулсан, айӑпсӑр инвесторах мар, Мистер Карр, - терӗ гиена йӑл кулса. — Ҫапах та ӗненмелле мар. Эсир ӑна ҫур миллион доллар пӗчӗк хӗрачана паратӑр, эсир ун пеккисене пилӗкҫӗр дюжина илме пултаратӑр, анчах нумай пулмасть синьоринӑна аллӑ доллар илме пултарнӑ? Пепе!
  
  
  Тата тепӗр картлашка аяларах. Халӗ ӗнтӗ ӑна хам тӳссе тӑрас ҫуккине пӗлтӗм. Ӑна та чарусӑр каламаллаччӗ, АНЧАХ КУ АХ ыйтӑвне татса пама пулӑшмарӗ. Паллах, Хоук тата тепӗр агента яма пултарнӑ, анчах манӑн ӳтӗме тупма вӗсене мӗн чухлӗ вӑхӑт кирлӗ пулнине кура е эпӗ ӑнсӑртран ҫухалнине пула, ку темиҫе кун е вырсарникун та тытса чарать. Андерсон, чӑнах та, мӗн те пулин сиснӗ пулсан, пӗтӗм тӗнчери йӗркесӗрлӗх чӑнахах та пур пулсан, ку ытла та сахал пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Пепе кӑвайт ҫине виҫӗ ҫӗнӗ вутсыппи пӑрахрӗ те, ҫулӑм тата ҫӳлерех ҫӗкленчӗ.
  
  
  Горилла каларӗ. - "Пепе, ку енчен вӑл каласа пӗтерчӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ", — терӗ вӑл йӗрӗнчӗк кулӑпа.
  
  
  Халӗ вӑл ҫурӑмӗпе аялалла усӑнса тӑрать. Малтанлӑха ку кӑштах ҫӑмӑллӑх кӳрет, мӗншӗн тесен вут патне ҫитме инҫе, анчах пепе ун ҫине ҫӗнӗрен хутса янӑ вут-ҫулӑм та вӑйланнӑҫемӗн вӑйланса пырать, вӑл ӗнтӗ ман хулпуҫҫисемпе ҫырласем ҫине хӑмпӑсем туха-туха тӑнине те туять... Вӑл тата темскер туйрӗ. ...
  
  
  Манӑн алӑ сыпписем плита ҫинче уҫҫӑнах тӑнӑ чухне, вӑл кӑштах чакнине, нейлон шнурокӗ савченкӑран ирӗлме пуҫланине туйса илчӗ. Вӑл, тата кӑшт тытӑнса тӑрас тесе, аллине чӑмӑртарӗ. Хул хушшине чиперех пытаннӑ Пьера тытса чарас тесе, вӑл сулахай аллин мышцисене хытарчӗ.
  
  
  "Мир Вӗҫӗпе "сирӗн чӑн-чӑн ҫыхӑнусем мӗнле, Карр Мистер? Допрос хӑй тӗллӗн пӗр евӗрлӗ пулнӑ... Халӗ ӗнтӗ владик ман тавра тӳсме ҫук тенӗ пекех ларать. — Кино тӑрӑх ҫӳрекен сучокпа укҫа ҫинчен калакан тарабарщинӑран та ӗнентерӳллӗрех япала шухӑшласа кӑлар. Мӗншӗн тесен килӗшӳ ҫиппи сирӗншӗн ытла ир ҫитӗ, эсир вара пирӗн пысӑках мар калаҫу валли компани тума пултараймастӑр.
  
  
  Пепе ахӑлтатса кулса ячӗ те, шарккӑва ҫывӑхран курас тесе, хӑйӗн боссӗпе юнашар тӑчӗ.
  
  
  Халӗ вӑхӑт ҫитрӗ, халӗ вӗсем иккӗшӗ те ман ҫывӑхра тӑнӑ чух. Турра шӗкӗр, вӗсем ман пит-куҫ ҫине, ӑна тата тепӗр хут тархасланӑ чухнехинчен ытларах пӑхрӗҫ. — Тупата,-тесе кӑшкӑрать ӑна, кам та пулин Конти киностудийӗнчен лайӑхрах выляс пулать. — Ку чӑнах та пӗртен-пӗр япала. Унӑн пуҫ миминчен те ытларах нефть кӑларакан ҫын ҫеҫ. Ҫапла вара кино гламури патне кӑшт ҫывхарма пулать. Текех ан ҫунтарӑр мана, синьор ...
  
  
  "Сысна пек ӑшаланӑ, сысна пек ҫухӑрать", - йӗкӗлтесе илчӗ мана горилла. — Пире ревматизм лайӑхрах кирлӗ, Карр мистер. Тен, сана тепӗр хут вут еннелле ҫавӑрмалла?
  
  
  Вӑл каллех мана ҫавӑрма пуҫларӗ. Ку шӑпах ҫав самантра пулчӗ.
  
  
  Вӑл мана хускатма тытӑнсан, ӑна, пушӑ сылтӑм аллине тӑсса, пӗр самантрах Пьера туртса кӑларчӗ. Ӑна пуҫ пӳрнипе ҫӳлелле ҫӗклерӗ те Пепепе карланкӑ хушшине ывӑтрӗ.
  
  
  "Ну, ҫӗвӗҫ...- вӑл халӗ те тӑрӑхласа калама пултарнине пурне те тенӗ пекех каларӗ. Пепе манпа юнашар урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ. Вутлӑ плитапа ҫулӑм ҫумӗнчен вӑрт сиксе ӳкрӗ те хӑвӑрт ҫаврӑнса выртрӗ. Вӑл йӗлтӗрсем ҫинчи ҫурри ирӗлсе пӗтнӗ кантраран хӑвӑрт вӗҫерӗнчӗ те, хӑйне асаплантаракансене кӗтсе илме хатӗрленсе, пӗшкӗнчӗ. Манӑн текех пӑшӑрханма кирлӗ пулман.
  
  
  Ҫак газ бомбин илемӗ пысӑках мар площаде хӑвӑрт та концентрациленинчен килет. Вӑл сывлама та чарӑнчӗ, анчах ку кирлӗ мар пулӗ.
  
  
  Клеткӑллӑ курткӑпа Пепе Кампо-Verano масарӗ ҫинче кандидатсем пулнӑ чух горилла каллех сывлӑш ҫавӑрса ячӗ. Плита ҫийӗн ҫӗкленекен сывлӑш юлашки газа хӑйсемпе пӗрле илсе каять.
  
  
  Вӑл каллех ура ҫине тӑрсан, хӑйне начар пек, Май уйӑхӗсенче ҫывӑрнӑ чух ҫунса кайнӑ ҫынран хаклах мар пек туйрӗ. Манӑн хӑмпӑсем тата темиҫе кун дискомфорт юлнӑ пулмалла, анчах ӑна каллех ӗҫе яратӑп .
  
  
  Сасартӑк, хӑйӗн пурнӑҫне ҫӑмӑллатнипе тата хӑйӗн пурнӑҫне ӑнланса илнипе, вӑл ахӑлтатса кулса ячӗ. Кунта вӑл икӗ виле тытнӑ столовӑйра пӗчченех тӑрать. Кунта Ӗнтӗ Никер тӑрать, унӑн тӗллевӗ ҫинче КАЛЛЕХ АX задани патне таврӑнас шухӑш вӗресе тӑрать, вӑл лобстер пек хӗп-хӗрлӗ, унтан шӑрӑх, Рифмӑран улттӑмӗш мильӑра Адам пекех ҫаппа-ҫарамас.
  
  
  АХ агенчӗн шухӑш-туйӑмӗпе е ӑс-тӑнӗпе тепӗр хут шыва кӗриччен манӑн темиҫе драма япалине пӗтермеллеччӗ. Ӑна ресторан кухнине кӗтӗм те шкапра темӗнле тумтир тупрӑм. Вӑл мана кирлинчен виҫӗ хут пӗчӗкрех вараланчӑк шурӑ кӗпине, ирӗк ҫӗвӗллӗ йӗмне, повар курткине, ытла та пӗчӗккӗ, икӗ ишӗлсе аннӑ рабочи ботинкине пачӗ. Вӑл пирӗн хушшӑмӑршӑн, тулаш енчен тӗттӗм пулсан та, йӗрӗнмелле мар хӑтланнӑшӑн арестлесрен хӑрамастчӗ.
  
  
  Вилӗ-и, вилмен-и, анчах мана клеткӑллӑ куртка тӑхӑннӑ горилла халӗ те мана темскер кирлӗ пек туйӑнчӗ. Тумтир коллекцине хӑйӗн ҫурри ҫунса кайнӑ тушкине тирпейлӗн тӑхӑнтарса, вӑл каллех хӑйӗн ӳт-пӗвӗ патне таврӑнчӗ. Вӑл мана повар помощникӗн кӗске шурӑ курткинчен ытларах ӑшӑ паракан курткине хыврӗ те, "фиат" уҫҫисем ҫак кӗсьере пулнине пӗлчӗ. Ӑна ялти ресторан витӗр тухрӗ те хӑй хыҫҫӑн пысӑк алӑка хупрӗ. Унтан ӑна sel "фиат-500" колхоза илсе кӗнӗ те подъезд ҫулӗнчен кӑларнӑ. Вӑл Виа Тибуртина ҫитнӗ те хӗвеланӑҫнелле, центр еннелле кайнӑ.
  
  
  Ирхине пилӗк сехет тӗлнелле хӗвелӗн пирвайхи пайӑркисем тӗттӗмпе танлашрӗҫ. Эпӗ Ӗҫке Ернӗ делл Репабликӑн ҫур ҫаврӑмне пӑрса Le Superbe умӗнче полици машинисем кӗпӗрленсе тӑнине куриччен хускану та, пурнӑҫ палли те ҫукпа пӗрех. Грузовиксенчен пуҫласа патруль машинисем тата муниципалитет машинисем таран васкавлӑ пулӑшу.
  
  
  Ӑна тӑкӑрлӑкри "фиат" юрларӗ те каялла "Ле Суперб"колхоза кайрӗ. Вӑл подъезда кӗме хӑтлансан, мана икӗ енчен те икӗ пысӑк карабинер, рим полицийӗн тӗп ушкӑнӗ, ярса тытрӗҫ.
  
  
  — Документсем? - манран сылтӑм енче, ман алла чирлӗ ҫын пек пӑрса лараканни.
  
  
  "Сирӗн документсем", - терӗ манран сулахайра ман тепӗр алла чӑмӑртаса тӑраканни. "Ют ҫӗршыв паспорчӗ-и? Идентификаци картти-и?'
  
  
  — Вӗсем ман пӳлӗмре, - терӗм эпӗ. - Le Superbe отелӗнче.
  
  
  Ӑна итали чӗлхипе тепӗр хут ҫырмалла, вара офицерсем иккӗшӗ те ман ҫине шанмасӑртарах пӑхса илчӗҫ. Вӗсенчен пӗри манӑн сапаланчӑк, ҫап-ҫутӑ сӑрланӑ куртка ҫине пӑхса илчӗ. Усӑнса аннӑ йӗмпе ҫӗтӗк урасем ҫине пӗрре пӑхсанах Эпӗ Le Superbe хулинче нихҫан та, нихҫан та хваттерте пурӑнма пултарайманни ҫинчен ӗнентерме пулать. Вӗсем мана канавра выртса хӑварасси ҫинчен, вӑрланӑ искусство произведенийӗсене пусмӑрлассинчен пуҫласа улталанинчен пуҫласа ултавлӑх вӗҫлениччен уҫман преступленисен вӑрӑм списокне хуралласа хурасси ҫинчен сӳтсе яврӗҫ. Мана арестлеме отельтен килнӗ полицейски, юлашкинчен, отелӗн улттӑмӗш хучӗн чӳречи витӗр хӗрарӑм савӑнӑҫлӑн кӑшкӑрни илтӗниччен, куҫлӑх тӑрӑх выляса илнӗ пек туйӑнчӗ. Джерри, caro mio! Джерри. Ку вӑл. Асту, Пьеро!
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те ман гостиница номерӗн чӳречинчен ҫутӑ кӑвак пижама куртка тӑхӑннӑ Камиллӑна курчӗ. Унпа юнашар пӗчӗк Пьеро Симка тӑрать, вӑл хӑй ҫумне хутшӑннӑ полици комиссарӗ ҫине авторитетлӑн кӑтартать. Мегафона вӑл взрыв командисем парать, ҫав командӑсем ахаль те ирхи шӑплӑха тата ытларах пӑсаҫҫӗ.
  
  
  - Сержант Бланди. Капралов Тӗрӗс Калать. Ҫав ҫынна халех ярӑр та ҫак пӳлӗме илсе кайӑр. Вӑл Хӑйӗн пилӗкӗ патне ҫитнӗ Пьеропа канашласа пӑхрӗ. "79-мӗш пӳлӗм. Пӗр самантрах!"
  
  
  Тапӑнакансем иккӗшӗ пӗр самантрах кӑмӑллӑ та тӑрӑшуллӑ туссем пулса тӑчӗҫ. Вӗсем мана хама хам ытлашши иртӗнтерме, хӑйне ҫав тери хакланӑ пек тыткаларӗҫ, - вара мана пурне те пӗлме тӑрӑшакан иртен-ҫӳренсемпе полицейскисен речӗсем урлӑ вестибюле, лифт тӑрӑх ҫӳлелле, Манӑн номера ертсе кайрӗ, Унта Полковник ih тав туса ячӗ.
  
  
  — Турӑҫӑм! - кӑшкӑрчӗ ренцо, пире кун каҫиччен кӗтсе илсе. Камилла, Пьеро, сэр Хью тата Стадс ун хыҫӗнче тӗрлӗ пижамӑсем тӑхӑннӑ ҫынсем тӑраҫҫӗ. "Эпир сана ӗмӗрлӗхех ҫухатрӑмӑр пулӗ тесе шутланӑччӗ". Вӑл актер мар, продюсер пулнӑ, доллар паллисене уҫҫӑнах хисепленӗ пирки ун пирки иккӗленме те йывӑр пулнӑ.
  
  
  — Эпӗ те! - кӑшкӑрса Ячӗ Камилла. "Ҫав хӑрушӑ ҫынсем. Ӑна эсӗ вилнӗ тесе шутланӑччӗ.'
  
  
  — Анчах ӑҫтан илтӗн-ха эсӗ ку тумтире? - мӗкӗрсе ячӗ Пьеро. Ҫак хӗвӗшӳре Те Вӑл Хӑйӗн атлас пижамипе Валентинӑран, ҫап-ҫутӑ хӗрлӗ халатпа килти тапочкӑсемпе пуриншӗн те модӑллӑ тӗслӗх пулса тӑчӗ.
  
  
  Эпӗ, вӑл ӑнлантарса панӑ тӑрӑх, мӗн пулса иртнине тепӗр хут каласа пама вӑхӑта сая ямастӑп. Ӑна "фиат" водителӗ ҫине кӑтартрӗ, вӑл, мана вӑрланӑ ҫын вырӑнне хурса, пире кӑшт ҫеҫ шӑтармарӗ, ренцо та, Пьеро та пӗр-пӗрин ҫине ӑнлануллӑн пӑхса илчӗҫ.
  
  
  "Кино тӗнчинче тӑшмансем пур, вӗсем "тӗнче икӗ вӗҫӗ те" производствӑна саботацилеме, лоренцо Контие аркатма чарӑнмаҫҫӗ", — тенӗ Ренцо .
  
  
  "Е ку ҫилӗллӗ аргентинецсен тавӑрӑвӗ", - тесе сасӑпах шухӑшларӗ Пьеро. - Анчах Мӗнле-ха вӗсем Эпир ih интерессене Джерри интересӗсем ҫине улӑштарманнине ҫав тери хӑвӑрт пӗлме пултарнӑ?
  
  
  Ҫак реакцисем мана параноидлӑраххӑн туйӑнчӗҫ. Пысӑк хӑрушсӑрлӑхшӑн пӑшӑрханни чӗреренех паллӑ мар. Анчах эпӗ вӑрласси ҫинчен ih шухӑшлани ӑссӑрлӑх патне илсе ҫитерчӗ. Вӗсем, тен, параниксем пулнӑ пулсан та, фильмра ӗҫлекенсем ҫак вӑййа хутшӑннине ниепле те кӑтартман. Мана шыраса тупас тесе, вӗсем тӳпепе ҫӗре тепӗр майлӑ ҫавӑрса хучӗҫ. Вӗсем рим полицийӗпе итали ҫарӗсен хӑрушсӑрлӑх службин подразделенийӗсем, эпӗ ҫухалнине сиссе, мана вӗсемпе пӗрле хорька тупма ӳкӗтленӗ. Эпӗ ҫухалнӑ хыҫҫӑн мӗн пулса иртни ҫинчен кӗскен каласа пама ирӗк парӑр мана. Пьеропа Ренцона систерес тесе, камиллӑна простыньрен хӑтӑлма вунпилӗк минут та кирлӗ пулман. Вӗсем те органсене пурне те систернӗ. Икӗ усал шухӑшлӑ ҫын ҫинчен ҫырса пани ытла та тӗрӗс мар пулнӑ. Вӑл шӗвекпе юн, ih пӗвӗпе сакӑр фут ҫӳллӗш, украинӑри йывӑр атлетсем пек мускуллӑ. Анчах эпӗ ҫухални, простыньсем ҫурӑлса кайни, хуҫӑлнӑ замокран пӗр кунлӑха чӗрсе яни мана вӑрланинчен те лайӑхрах кӑтартса пачӗ.
  
  
  Тӗпчев ирттернӗ полиципе хӑрушсӑрлӑх вӑйӗсем хӑвӑрт та тухӑҫлӑ ӗҫлерӗҫ. Вунӑ мина иртсен, Гориллӑпа Пепе мана траторие тӗртсе кӗртрӗҫ те, хула тӑрӑх блокпостсем лартса тухрӗҫ. Виҫӗ арҫын виҫӗ телефонпа ӗҫленӗ, Камилла еркӗнӗсем тавра детективсен командисене янӑ.
  
  
  — Кама та пулин ҫакӑн пек телейсӗр хӑварасшӑн мар,-терӗ вӑл кӑмӑллӑн. "Анчах кӗвӗҫӳ кӗтмен ҫӗртен сиксе тухрӗ, Ҫавӑнпа Та вӗсене, Джерри, сана шыраса тупас тесен, кашнинех йӗрлесе ҫӳремелле пулчӗ". Ҫак ир римри арӑмсене хӗрлӗ сӑн-питсемпе ӗнентерӳллӗ заявленисем нумай пулнӑ пулмалла. — Мӗншӗн тесен эпӗ санпа калаҫса пӗтереймен — ха, - терӗ вӑл ашкӑнчӑклӑн кулса. Вӑл хӑй ларакан кровать еннелле ҫаврӑнчӗ те киношниксемпе полицейскисемпе детективсем тултарнӑ пӳлӗм еннелле кӑтартрӗ. "Такам сасси, ҫывӑрманскер, хӑрушӑ вӑхӑта тӳссе ирттернӗ. Халӗ тата ӑна хӑвӑр ыйтусемпе, кирлӗ-кирлӗ мар япаласемпе чӑрмантаратӑр . Авӑ. Пурте эсир. Nen пирки камилла тӑрӑшӗ. Ренцопа Пьеро та ee ревматизмла хӗрӳллӗ приказсем парса пуҫӗсене сулчӗҫ те, пӳлӗмре каллех пушанса юлчӗ. Камилла посыльнӑй хӑйӗн адресне кайнӑ та туалет сӗтелӗ ҫинчен унӑн косметичкине илсе килме хушнӑ.
  
  
  "Халӗ эсӗ маншӑн, пирӗншӗн, вӑл пире кам пулсан та, усӑсӑр, мӗскӗн Джерри, - терӗ вӑл. — Анчах манӑн питӗ лайӑх мазь пур. Вӑл чечекӗпе илемлӗ. Арҫын тумӗ пек. Вӑл хихиклетсе илчӗ. — Тепӗр темиҫе сехетрен санӑн пӗҫертӳ тӳрленет. Унта уйрӑм япаласем, ферментсем тата ытти те нумай. Пӗррехинче ӑна Сардинире ӳкерсе илнӗ чух ҫав тери пӗҫертсе ячӗ, тухтӑр мана чарӑнма хушрӗ carinf.com пӗр эрнелӗхе ответ тытмасть. Анчах ирхине ӑна ҫав асамлӑ крем илсе килчӗ те, ҫав кунах, камера умӗнчи пекех, пӗр кӑлтӑксӑр пулчӗ. Ку фильма Италире Ҫеҫ Икӗ миллион пуҫтарнӑ, манӑн адвокатсем Ренцӑна кӑшт тӗртсен, ӑна халӗ те хорька кассӑллӑ сборсем илет...
  
  
  Вӑл нимӗн те курмарӗ,анчах манпа аппаланма ирӗк пачӗ. Вӑл мана питӗ ӑста хывать. Вӑл посыльнӑйран таврӑннӑ чухне косметичкӑна илнӗ. Вӑл манӑн хӗрлӗ пӑру кровать ҫинче ҫаппа-ҫарамас выртнӑ чухне, Ман пижамӑн ҫӳлти ҫуррине тӑхӑннӑ камилла ҫине пӗрре те пӑхмарӗ. Ih чи ҫӳллӗ класлӑ отельсем ҫинчен нумай калама пулать.
  
  
  Камилла графин виҫеллӗ пӗчӗк сӗт бутылкине, ахах тӗслӗ сӑрӑ хутӑштарнӑскерне, тупрӗ те ӑна ман ӳте хӑвӑрт тултарчӗ. Сасартӑках хӑйне ҫӑмӑлтарах пек туйрӗ. Ӑна медицина пулӑшӑвӗсене сӗннӗ пулӑттӑм, АХ... Вӑл пире мӗнле канаш пама ирӗк паратӑп.
  
  
  Вӑл мана ҫу сӗрсен, манӑн ӑс-тӑн пысӑк хӑвӑртлӑх ҫине куҫрӗ. АЙРАН панӑ заданире манӑн яланхи пекех ih пурнӑҫламалли учрежденисемсӗр пӗр харӑсах тума май ҫук япаласем пурччӗ. Чӑнах та, римпа итали хӑрушсӑрлӑхӗн чи лайӑх вӑйӗсен ҫуррине сыхлакан отель тавра тариччен сана кӑшт ҫеҫ ӑшаламан икӗ пуҫ касаканран тарса хӑтӑласси ҫӑмӑлтарах.
  
  
  Камилла горничнӑя пӳлӗме чӗнсе кӗртрӗ те каллех вырӑн сарса хучӗ. Вӑл та, мӑнтӑркка та лӑпкӑ хӗр те мана асӑрханса айӑк ҫине йӑвантарса вырттарчӗҫ, унтан пачах урӑхла, таса та ҫемҫе простыньсене вырттарчӗҫ, унтан мана ҫӑмӑл утиялпа витсе хучӗҫ. Тул ҫутӑлсан, камилла балкон чӳречисен каррисене карчӗ.
  
  
  "Халӗ санӑн Ҫывӑрас пулать, Джерри, - терӗ вӑл. — Ку сана йывӑр пек туйӑнсан, ӑна сана икӗ пӗчӗк пилюли хӑваратӑп, вӗсем слона та грез ҫӗршывне ӑсатма пултараҫҫӗ. Анчах ман шутпа, эсӗ пӗччен ҫывӑрма ҫителӗклӗ ывӑнтӑн.
  
  
  Вӑл, ӗнентермелле мар, мана долӑра чуптума пӗшкӗнчӗ.
  
  
  "Манӑн хамӑн та ҫывӑрма каймалла", - терӗ вӑл. "Турӑҫӑм, эпӗ ватӑ тухатмӑш евӗрлӗ пулас".
  
  
  Вӑл пуринчен ытла докторла вылякан 14 ҫулти гиперсуальнӑй хӗр евӗрлӗ, ӑна та ҫавӑн ҫинчен каларӗ. Эй, ку ӑссӑрла килӗшрӗ. Вӑл ман кровать хӗрринче ларса хӑйӗн ырӑ кӑмӑллӑ тивӗҫне малалла тӑсма шутламаншӑн савӑнчӗ.
  
  
  Ӑна тепӗр хут тав турӗ те, вӑл мана тӗлӗкре хӑрушсӑрлӑхра пулатӑп терӗ, мӗншӗн тесен Динджес полковник коридорта, лифтра тата вестибюльте часовойсем тӑратрӗ.
  
  
  ИКӖ сехет каярах КӐНА АХ контакт адресӗсем тавра пӗрерӗн-пӗрерӗн тӗл пулма тӳр килчӗ манӑн.
  
  
  Хӑйне Валли пилӗк мина пачӗ, Унтан, Камилла тухса кайсан, мӗнле те пулин манӑҫнӑ япалана илсе каяс тесе, ун ҫине ларса заказ тума хӑтланчӗ. Лосьон Камилла тӗлӗнмелле япала пулнӑ. Вӑл хӑйне каллех ҫын пек туйрӗ. Пурҫӑн е Камиллӑран та хытӑ япала ҫине пырса тӑрӑнас килет тесе каламастӑп эпӗ, анчах ӑш ҫунни иртсе кайрӗ те, вӑл, ыратнисӗр пуҫне, урӑх нимӗн те туймасӑр, тумланма пултарнине асӑрхарӗ. Ӑна Камилла ҫывӑрмалли вырӑн пулса юлнӑ икӗ сарӑ капсул кӗленчине илчӗ те камзолӑн аяккинчи кӗсйине чикрӗ. Хальхинче ӑна сулахай хулпуҫҫи ҫумне стилет ҫирӗплетрӗ те Вильгельминӑллӑ кобурине тӑхӑнчӗ. Ӑна пӗр йӗкӗреш пьера, хӑйӗн портфелӗн вӑрттӑн уйрӑмӗнче тупрӗ те пӗр минут хушшинчех тыттарчӗ. Эпӗ хам ӑҫта кайнине пӗлместӗп, ҫитменнине тата кам патне кайнине те пӗлместӗп, анчах эпӗ каллех хӗҫпӑшалсӑр пулма шутламастӑп.
  
  
  Вӑл мана пуринчен ытла тарӑн концентраципе пулӑшакан йога вырӑнне йышӑнма та пултарнине асӑрхарӗ. Ҫапла ӗнтӗ, пӗтӗмпех тумланса, йӑлтах тӑна кӗрсе ҫитнӗскер, вӑл хӑйӗн чаплӑ хваттерӗнче, тебриз кавирӗ ҫинче урисене хӗреслетсе ларать.
  
  
  ЦРА, ХӐЙӖН тетелӗ АХОУКА эпӗ вӑрлани тата эпӗ таврӑнни ҫинчен пӗлтерчӗ. Анчах Турӑ пӗлет-и, ҫав версисем мӗн тери пӑсӑлса, тӗрӗс мар, паллах, тулли мар тата арпашӑнса кайма пултараҫҫӗ. ӐНА ХӐЙӖН, компьютерсене ТӖРӖС доклад ПАМАЛЛА ПУЛНӐ, ах, хоукӑн ӑсӗ тата та ҫинҫерех. Финанс вудеркиндӗн АХДИ Саймонӑн та систермеллеччӗ, манӑн хамӑн ҫӗнӗ партнерсене Насауу банкӗ урлӑ 500 000 доллар кӗртмелле пуличчен вӑл даннӑйсене кӑштах лӑплантартӑрччӗ, мӗншӗн тесен Эпӗ унпа мухтанаттӑм. Банкӑн ячӗ те, адресӗ те ман умрах ӗнтӗ, ҫавӑнпа вӑл ҫулӑн пӗр пайне хывнине тавҫӑрса илеймерӗ. Анчах Голди хӑҫан тата мӗн чухлӗ пулнине пӗлесчӗ. Ренцо пӗр-икӗ кун хушшинче пысӑк ӗҫлӗ тӗлпулу пулса иртни мана вӑрланинчен тата пулас курӑксенчен лайӑхрах пулнӑ. Ҫак вӑхӑта вӑл ҫухатнӑ сехетсем ҫине илнӗ, вӗсене тавӑрмалла пулнӑ-ха.
  
  
  Юлашкинчен пӗр шухӑш пырса кӗчӗ. Ӑна чемоданра шырарӗ те зейн Грэй кӗнекине ним айӑпсӑр ҫӗнӗрен туса кӑларнине туртса кӑларчӗ. Анчах эсир страницӑсене уҫма пултараймарӑр, мӗншӗн тесен пирӗн страницӑсем ҫук. Пирӗн гелигитран пӗр пӗчӗк компактлӑ доллар ҫеҫ хумалла, вӑл доллара хӗрӗх секундран сирпӗнтернӗ, унтан активистсем ҫирӗм хушӑк кӑларса янӑ, унтан хӑйсен япалисене, конфетт лентисем евӗрлӗскерсене, аллӑ тӑваткал метр ытла площадьре йӗркесӗррӗн сапаласа пӑрахнӑ.
  
  
  Вӑл чӳрече патне пынӑ та кашни ҫулах аялта вӑранакан урамалла ривненскин чаршавне карнӑ. Икӗ патруль машини тата урамра тӗл пулакан пилӗк полицейски, иртен-ҫӳренсем хушшинче штатски тумтир тӑхӑннӑ темиҫе полицейски. Урамра, айккинчи чӳрече умӗнче, хул хушшине автомат карабинӗсем хӗстернӗ виҫӗ офицер ҫеҫ тӑраҫҫӗ. Урамра кирек мӗнле хумхану та хӑйӗн юлташӗсене пулӑшас тесе ih чуптарнӑ пулӗччӗ . Регистраци умӗн ӑна тул енчен пӑхса тухнӑ та хӑй ӑҫта курни ҫинчен шухӑшланӑ. Вӑл унта пулнӑ-ха. 1897 ҫулта палӑртнӑ ҫурта вунулттӑмӗш ӗмӗрти аслӑ палаццӑсен чаплӑ ятне илме ӗмӗтленнӗ архитектор туса лартнӑ. Ҫӳлти анфиладӑсем пурте балконсем, вӗсен кӗтессисене пысӑк та йывӑр кӗтеслӗ чулсем тавра купаласа хунӑ. Кашниннех вуншар сантиметрлӑ чул катӑкӗсем. Хӑтлӑ ҫулпа вунӑ-вунпилӗк минута анма питех те нумай вӑй кирлӗ мар. Анчах хӑйне шанакан виҫ-пилӗк минута асӑрхамасӑр анасси кӑшт кӑткӑсрах пулчӗ.
  
  
  Ӑна, аяккалла пӑрӑнса, курткине хыврӗ те йӗм пӗҫҫисене тавӑрса хучӗ. Унтан вӑл халат тӑхӑнчӗ. Халӗ те хырӑнманскер, шӑрӑхпа хӗрелсе кайнӑскер, вӑл ман пите сӑн-пите напряжени паллисене палӑртма косметика кирлӗ мар. Ӑна, хӑна пӳлӗмне кӗрсе, алӑка уҫрӗ.
  
  
  Ман умра винтовкӑллӑ форма тӑхӑннӑ улӑп тӑсӑлса тӑчӗ. Мана хамӑн планлас ӗҫе тума кирлӗ мӗнпур хисеплӗхпе хисеплӗҫ.
  
  
  Унӑн лайӑх ҫывӑрас килет,-терӗ ӑна эму итали чӗлхипе. "Манӑн нервӑсем кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса каяҫҫӗ ". Пурте ӗнентерӳллӗрех курӑнтӑр тесе, вӑл хутланса ларчӗ, карабин мана ӑнланнӑ пек пуҫне сулчӗ. "Тархасшӑн, тепӗр виҫӗ сехет хушшинче мана ан чӑрмантарччӑр", - терӗм эпӗ. "Маншӑн пурӗпӗрех. Кӑштах ҫывӑрсан, ӑна сирӗн офицерсемпе калаҫма пултаратӑп, халлӗхе ӑна кӑштах ҫывӑрас килет.
  
  
  — Анчах ку шӑпах манӑн инструкцисем пулнӑ та ӗнтӗ,-терӗ вӑл, каллех ҫар ҫынни пек яшт тӑсӑлса тӑрса.
  
  
  — Питӗ аван, - терӗм эпӗ, Сулӑнкаласа, ӑна хамӑн номера илсе кӗтӗм те алӑка хупрӑм. Вӑл ним чӗнмесӗр халатран хӑтӑлчӗ, йӗмне тавӑрса чемоданра хурт-кӑпшанкӑран пиҫсе ҫитнӗ аэрозоль тупрӗ. Пӗр-пӗр шӑнана сиен кӳрӗ-ши, пӗлместӗп, анчах ӑна алӑсем ҫине улттӑмӗш дюймран пырса ҫапсан, вӑл тире таччӑн ҫыпӑҫтарса тӑракан ҫӳхе сий пулса тӑрать. Вӑл носорог тирӗ пекех хытӑ пулать, типсе ҫитсен, ӑна перчетке пекех хывма пулать. Ку производствӑра пирӗн тӗлӗнмелле врач-химиксенчен пӗри туса хатӗрленӗ производство уҫӑмсӑр. Ку мана уҫҫӑнах кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна вӑл, аллисемпе сывлӑшра сулса илсе, икӗ минут типнӗ вӑхӑтра пӳрнисене хуҫлатрӗ. Унтан ӑна зейн кровать Ҫинчен грэй кӗнекине илчӗ те чӳрече патне илсе пычӗ. Ӑна тури сылтӑм кӗтесре хуҫланчӑк тунӑ, вӑл активизаци тӑвать, васкамасӑр ҫирӗм пилӗк сехетчен шутласа кӑларнӑ та чӳречене уҫнӑ. Унтан ӑна эму ишсе кайма ирӗк пачӗ те каллех чӳречене хупрӗ. Вунпилӗк ҫекундран ҫак ӑссӑрлӑх хыпса илчӗ .
  
  
  Гелигит ҫурӑлса кайрӗ, икӗ танкер тата тепӗр танкерпа тӗл пулнӑ пек, конфетсем пӗтӗм урама, гостиницӑна кӗнӗ ҫӗрте тенӗ пекех, персе пӗтерчӗҫ.
  
  
  Ҫак самантра вӑл тепӗр чӳрече патӗнче, унтан тулта пулнӑ. Вӑл балкон ҫинчен кӗтесри кирпӗч купи ҫине анчӗ, ҫынсем хӑйсен посчӗсем ҫинчен взрыв пулнӑ ҫӗрелле ыткӑннине хӑрах куҫӗпе сӑнаса тӑчӗ.
  
  
  Манӑн алӑсем пысӑк шӑтӑксенчен ҫатӑрласа тытрӗҫ те, вӑл урамран курӑнми пулчӗ. Илемлӗ, анчах авалхи лифт тӑхӑннинчен темиҫе ҫекунд ытларах аялалла анчӗ. Унта ҫитсен, вӑл халӗ те пушӑ тротуар тӑрӑх тепӗр кӗтесе кайрӗ те такси сигналне пачӗ.
  
  
  Ӑна эпӗ иккӗмӗш контактлӑ адресран инҫех те мар, анчах йӗрлекенсенчен хӑтӑлма чылай инҫетре, тесе ят патӑм.
  
  
  Вӑл тухса кайсан, ӑна икӗ кӗтесрен пӑрчӗ те отель вестибюльне кӗчӗ, унта стойка хыҫӗнчи ыйхӑллӑ служащи, хӑйӗн яланхи турисчӗ пулнӑ пек, пуҫне сулчӗ. Унтан вӑл служба алӑкӗнчен тухрӗ. Вӑл тӑкӑрлӑка пырса тухрӗ. Икӗ ҫуртран вӑл портика кӗчӗ те, мана никам та сӑнаса тӑманнине пӗлес тесе, тата виҫӗ минут кӗтсе тӑчӗ. Иртсе пыракан чаҫпе тротуар пуш-пушах тӑрса юлчӗҫ. Эпӗ малалла утрӑм, Унтан Икӗ хутчен кӗскен Те пӗрре Вӑрӑммӑн Кӑмака палли ҫинчен чан ҫапрӑм. Автоматически открытирен "Чик" сасӑ илтӗнчӗ те, ӑна шалта та, ҫӳлелле хӑпарнӑ чухне те ҫаплах пулчӗ.
  
  
  Иккӗмӗш хутра мана алӑк патӗнче кукша пуҫлӑ вӑтам ҫулхи арҫын кӗтсе тӑрать. Вӑл правительствӑн тӑван агентствинче ӗҫленӗ. Nen ҫийӗнче тӗссӗрленнӗ хӗрлӗ фланель халат пулнӑ, халачӗ унӑн малалла тухса тӑракан пурнӑҫ ҫийӗнчен пиҫиххисӗр пулнӑ, халачӗ унӑн лутӑрканса пӗтнӗ трусикне хӑрушӑ ӳкерчӗке аран-аран пытарса тӑнӑ.
  
  
  "Ыйтусем, ыйтусем, ыйтусем. Ҫак кӑмӑллӑ ачасем ахлатса Унӑн комбинацийӗ Lieve Lita тата ANP тесе шутлаҫҫӗ. Вӗсемпе яланлӑхах калаҫмалла.
  
  
  — Сасӑлани мӗн тума кирлӗ ӑна кунта, — терӗм эпӗ, - Тавай, Мак.
  
  
  — Гилкрист, - терӗ вӑл салхуллӑн. "Мӑкӑнь Мар".
  
  
  Вӑл тирпейлӗ, тирпейлӗ хӑна пӳлӗмӗ витӗр, ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗчӗ, унта та вӑл тирпейсӗр, тирпейсӗр пек курӑнать. Мӑйӑр йывӑҫҫи тавра ларакан пысӑк пукан ещӗкӗ стена ҫумӗнче уҫӑ, вӑл ещӗкӗн ҫуррине йышӑннӑ трансивера уҫнӑ. Тепӗр ҫуррине электронлӑ хатӗрсем купаланӑ, ҫав шутра нумай сӗтлӗ хатӗрлӗ телефонпа калаҫусене ҫӗнетнӗ.
  
  
  — Вӑрлани, вӗлерни, бомбӑсем пӑрахни, - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. "Эпӗ республикӑри шпионсен обществинче мар, дипломати службинче тесе шутланӑ. Шӑнкӑравлама ирӗк парсамччӗ мана, вара эсӗ хӑвӑн начальствупа сӑмах улӑштарса ҫӗнетекен урлӑ калаҫма пултаратӑн. Тен, ун чухне канӑп.
  
  
  Вӑл хӑйӗн циферблачӗсене кӑштах пӑрчӗ, унтан морзе клавишне, хатӗрпе юнашар шаккарӗ.
  
  
  Вӑл ҫаплах мӑкӑртатать. "Пирӗн таврари хӑш-пӗр ҫынсене кулленхи сехетсенче пурӑнма тивет. Тӑххӑртан пуҫласа пилӗк сехетчен. Пӗр кровать патӗнчен теприн патне, пӗр барбек патӗнчен теприн патне чупмалла мар. Тыт, Картер. Мӗнех вара, сире шпионсен тетелӗ валли тӗрлӗ шпионсем кирлӗ пулаҫҫӗ.
  
  
  Хоукӑн типӗ сасси звонок ҫине ответленӗ чух хӑлхара пачах илтми пулчӗ. "Эсӗ хӑвӑн йӑхун Гений, Ник, - терӗ вӑл. "Эпӗ сире пысӑках мар проблемӑна татса пама яратӑп, ӑна илекен пӗрремӗш ҫӗнӗ хыпар-эсир хӑвӑр тӗп проблема пулнинче. Кунта ҫырнӑ..."Вӑл хӑйӗн отчечӗсене тӳсӗмсӗррӗн уҫа-уҫа пӑхнине илтрӗм эпӗ. — Кунта ҫапла каланӑ: сана вертел ҫумне ҫыхса хунӑ икӗ йӗкӗте вӑрласа кайрӗҫ, эсӗ вӗҫерӗнсе тухса кайсан, сана чӗрӗллех ӑшалама хатӗрленчӗҫ, тенӗ. "Паллӑ мар сӑлтавпа" вилӗм. Мӗнех вара, ӑна урӑх вӑрттӑн каламасӑрах тавҫӑрса илме пултаратӑп, анчах эпӗ яланах пӗр ҫынна, ман каччӑсене, тытма тӑватӑ арҫын кирлӗ тесе шухӑшлаттӑм. Санпа ҫапӑҫма улттӑ.
  
  
  Вӑл мана мӗнле вӑрласа кайнине эму каласа пама чарасран хӑрарӗ. Ку Хоука тӳсӗмлӗрех тӑвасшӑн мар.
  
  
  "Эсӗ ҫав вӗри чӑх чӗппипе аппаланни кирлӗ пулнине пӗлетӗп эпӗ, — терӗ вӑл, — анчах эсӗ хӑвӑн хӳтлӗхне чакарнӑ пирки мар. Эсӗ хема ҫинчен вырӑн ҫине выртни мана пӑшӑрхантармасть..."Ҫак шухӑшсем сенсациллӗ, ӗненмелле мар пулин те, куҫнине туйнӑ пекех пултӑм эпӗ ... сирӗн информацие парать. Анчах эсир хӑвӑра пӗтерме уҫсан мар.
  
  
  — Мана пӗтермен - ха, — терӗм эпӗ.
  
  
  — Кам ачисем вӗсем? — пӗтӗм тӗнчери преступниксен фотоӳкерчӗкӗ хампа пӗрле тулли каталог пулнӑ пек ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Вӗсем мана хӑйсен водитель прависене кӑтартмарӗҫ", — терӗм эпӗ, унӑн сарказне хирӗҫ ответлесе. "Ӳтсем ҫинче те нимӗнле документ та пулман. Анчах эпӗ вӗсем американецсене питӗ юратни ҫинчен, коммунистсем ҫине кӑтартса пама пултарни ҫинчен шухӑшламастӑп. Ку та пире нимӗн патне те илсе пымасть. Паян сэм пичче ыттисене пурне те, тепӗр кунне вӑл тӑшман пулма пултарать".
  
  
  "Шуйттан факчӗсене тытса тӑрӑр", - терӗ Хоук. "Хӑвӑн политикӑлла философине хӑвӑн тантӑшусем валли упра. Манӑн телексра ih фотографи пур, Рим вара вӗсем гильдин тулашри членӗсем пулнине ҫеҫ ҫирӗплетме пултарать. Вӗсем кӑмӑл тӑвакансене пурне те арендӑна параҫҫӗ. Анчах эпӗ ҫакна пӗлесшӗн: Андерсон иккӗленнине ҫирӗплетме эсир мӗн те пулин тупрӑр-и?
  
  
  — Ӑна кӑштах шанмасӑр тӑма ҫителӗклӗ тупрӑм, - терӗм эпӗ. - Анчах ку вӑл мӗн тери йывӑррине, мӗн тума кайнине ӑнланса илме ҫителӗксӗр". Вӑл кӗске план ҫине куҫрӗ: "Тӗнче Ҫиппи" ҫӗр Ҫинче курӑннинчен ытла мар, аслӑ шкул реквизит коллекцийӗ пӗтӗм тӗнчери бардак тӑвасшӑн ҫунакан ҫыншӑн питӗ илӗртӳллӗ пулма пултарасси ҫинчен шухӑшлани те манӑн пуҫӑма пырса кӗчӗ. Ҫак пӑспа ӗҫлекенсем яланах пур, тӗнчери кирек хӑш пӑнчӑра та.
  
  
  "Ҫак икӗ ҫын ман ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗрсе кайиччен, — вӗҫлерӗм эпӗ, - Андерсон тӗрӗс калать тесе иккӗлентӗм эпӗ. Анчах такам манран тӗпчеме хӑтланчӗ. Вӗсем те, ман тавра хӗстерсе кӑларма хӑтланакан ыйтусем те, пурте "ҫутӑ Юхӑмӗ"ҫине уҫҫӑнах кӑтартса параҫҫӗ.
  
  
  Эму каласа панӑ фактсем ҫинчен шухӑшласа пӑхас тесе, вӑл темиҫе секундлӑха чарӑнса тӑчӗ. Вӑл каллех хут кӑштӑртатнине илтрӗ.
  
  
  — Тата темскер, - терӗ вӑл. "Бомба атаки. Кам та пулин урӑххи сана вӗлерме хӑтланчӗ-и е каллех ҫав савӑнӑҫах-и?
  
  
  — Ку эпӗ пулнӑ, - терӗм эпӗ, вӑл тарӑхма ӗлкӗриччен, Ӑна Эму Le Superbe тӑрӑх васкавлӑ тухса кайни ҫинчен, оборудовани ҫинчен пӗлтерме пӗлтертӗм.
  
  
  — Юрать, - терӗ вӑл ассӑн сывласа. — Халӗ мӗнле таврӑнасшӑн эсӗ? Эсир халӗ Пӗтӗм Колизе сирпӗнтерместӗр-и?
  
  
  Ӑна эму: ку кирлӗ пулӗ тесе шутламастӑп, терӗ те, хӑй каялла таврӑнма шутлани ҫинчен каласа пама тытӑнчӗ .
  
  
  — Ҫук, Ҫук, Ник, — терӗ вӑл. "Сирӗн ӗҫ меслечӗсене мӗн чухлӗ сахалтарах пӗлетӗп, манӑн пурнӑҫ ҫавӑн чухлӗ ансатрах. Анчах кунта никам та ӑнланма пултарайманнине эсир ҫав самолет ҫинче пулнине такам пӗлни пулать. Эсӗ ҫак хӗре Розанӑна ахаль ҫеҫ илӗртмен тесе шутлатӑн-и?
  
  
  — Тен, ку пулӑшрӗ, — сӑпайлӑн каласа хутӑм эпӗ,-анчах укҫана вӑл такамӑн пӗчӗк ачи тесе шутлатӑп. Эй, манӑн отелӗн адресӗ, тен, ӗҫе хӑвӑртлатрӗ пулӗ. Анчах ку вӗсемшӗн те, пирӗншӗн те хаклӑ".
  
  
  — Хема пулӗччӗҫ вӗсем пире, - мӑкӑртатса илчӗ Хоук. "Эпӗ хӗрӗн виҫӗ хут тӗрӗслӗп: эпир Алитали те пулӗ. Ӑна Та Голдин финанс деталӗсене паратӑп. Пилӗкҫӗр пин доллар. Ӑна вӑл пӗлнӗ, анчах ку, тен, ҫӗнӗ ҫыру пулӗ. Ҫул ҫинче манӑн сирӗн ҫӗнӗ юлташӑрсем ҫинчен калакан даннӑйсен листисем пур. Гилкриста Андерсон каракульне пама чӗн-ха, вӑл мӗн те пулин тавҫӑрса илме пултартӑр. Эсӗ Хайманран ответ илетӗн. Гилкрист яланах ахаль шухӑшлать. АА, швейцарири номер палли, нимӗҫ хӗрӗсем. Ӑна Юнгфрау евӗрлӗ сӑмах асӑнчӗ. "Тен, Леш Андерсон ухмаха ернӗ пулӗ . Тен, эсӗ те. Тен, эпир пурте. Ну,эсӗ отеле таврӑнатӑн та нерон вӑхӑтӗнчи Рифма тавра каллех сценӑсем туса лариччен пӗр сехет ҫывӑрасшӑн.
  
  
  Хоук трубкӑна ҫаксан, скрембер шартлатрӗ.
  
  
  Мӑкӑртатакан Гилкрист хӑйӗн япалисене Андерсон тӑрӑх илнӗ хут татӑкӗсене чикрӗ те, хӑйӗн оборудованийӗ урлӑ каҫса, сывпуллашма телейлӗ пулчӗ.
  
  
  Ӑна такси илнӗ те отель хыҫне, служба ҫулне асӑрханӑ ҫӗре аннӑ. Мана кам та пулин курнипе курманни маншӑн пурпӗрех, анчах эпӗ хамӑн хапха хуралҫипе чееленсе калаҫасшӑн пулмарӑм.
  
  
  Ӑна, лифт тӑхӑнса, хӑйӗн этажӗнче хӑпартӑм та холл стени патӗнче чарӑнса тӑтӑм. Кӗтес ман кунран темиҫе футта. Кӗтессе ҫитсен, вӑл часовоя, ман апартаментсен алӑкӗ умӗнче сыхланса тӑракан капрала курчӗ. Юрать.
  
  
  Ӑна Камилла хӑварнӑ бутылка тавра сарӑ капсулсем силлесе тӑкрӗ. Бутылкӑна хӑвӑрт тепӗр зала ывӑтрӗ. Часовой таврӑнасса кӗтмелли шаль мар ӑна. Вӑл тӳсӗмлӗ, лайӑх вӗренсе ӳснӗ ача пулнӑ, ӑна шанма пултарнӑ. Бутылка стена ҫумне пырса ҫапӑннӑ сасӑ илтӗнсенех, вӑл алӑкран чӑмрӗ. Часовой, карабинне хатӗр тытса, коридор тӑрӑх пилӗк-ултӑ утӑм турӗ. Мана йӗм пӗҫҫисене тавӑрма, халат тӑхӑнма тата тепӗр кунтан пуҫа кӑларса пӑхма, часовой хӑйӗн постне ним ӑнланман сӑнпа таврӑннине курма пӗр минут кирлӗ пулчӗ.
  
  
  "Халех ӑна ирхи апат тума номерсене пӑхма шӑнкӑртаттаратӑп", - ӑнлантартӑм эпӗ. "ку мӗн пулса иртнине пӗлмешкӗн эпӗ отель ҫеҫ". Ӑна халь ҫеҫ сасӑ илтӗнмерӗ-и вара? — Нимех те мар, сэр , — терӗ вӑл. "Пысӑках мар взрыв. Студентсем, коммунистсем, монархистсем. Лӑпкӑлӑха пӑсакансем сирӗн яланах пур. Сӑмах май каласан, кухньӑра та пирӗн тавра йӗрке тытса тӑракан пӗр ҫын пур.
  
  
  Вӑл хоук канашне итлесе, тепӗр операци умӗн кӑштах ҫывӑрса илме шутларӗ. Лосьон Камилла ҫав тери лайӑх ӗҫлет, суранланнӑ темиҫе вырӑнсӑр пуҫне, вӑл мана нихҫан та ӑшаламан пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл халатне хыврӗ, шӑлаварӗпе курткине ҫакрӗ, кӗпипе галстукне пукан ҫине пӑрахрӗ те каллех вырӑн ҫине выртма хатӗрленчӗ. Март уйӑхӗнчи ирхи сивӗ ҫил вӗрет, ҫавӑнпа эпӗ хамӑн пӳлӗм чӳречине хупма кайрӑм.
  
  
  Анчах чӳречи кӑна мар, чӳречи те уҫӑ. Бомба пӑрахсанах ӑна хупнине вӑл питӗ лайӑх пӗлнӗ. Эпӗ ҫук чухне ман номерте такам пурччӗ. Такам, халӗ те унта пулма пултараканни.
  
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  Ыйхӑпа тата кӑштах кӗтмелле пулать.
  
  
  Ӑна камзола ҫийӗн ҫакӑнса тӑракан кобурӑран "Люгер" туртса кӑларчӗ те каялла кунталла утрӗ. Ку номера ухтарма ҫӑмӑл пулчӗ: чӗнмен хӑна, ухтарнӑ района таврӑнас тесе, коридорсемпе усӑ курма пултараймарӗ. Мӗн пурӗ те икӗ пысӑк пӳлӗм, хӑна пӳлӗмӗ тата ҫывӑрмалли пӳлӗм, ҫавӑн пекех пысӑк ваннӑй пӳлӗм. Гостинӑй витӗр дюйм хыҫҫӑн дюйм тухрӗ. Ӑна диван хыҫне, йывӑр портьерсем хыҫне пӑхма та манман. Пьеро пек пысӑк ҫыншӑн барпа ликер ытла та пӗчӗккӗ пулнӑ, Анчах ӑна пурпӗрех ун ӑшне пӑхса илнӗ. Пурте пуш-пушах. Ҫывӑрмалли пӳлӗмре те ҫавнашкалах: шторӑсем хыҫӗнче, шкапра, кровать айӗнче.
  
  
  Алӑк шӑнкӑравӗ янӑраса кайрӗ. Ҫак темиҫе секунд хушши вӑл ваннӑна тул енчен питӗрсе, алӑк хӑлӑпӗ айӗнчи пукана хӗстерсе лартасшӑн пулчӗ. Килнӗ ҫын унта пытанса ларнӑ пулсан, вӑл ӑна апат подносӗ иличчен тухма пултарайман пулӗччӗ.
  
  
  Шурӑ куртка тӑхӑннӑ Официант мана апат-ҫимӗҫ подносне тӑсса пачӗ. Пӗр енчен ман хапха хуралҫи, тепӗр енчен — форма тӑхӑннӑ иккӗмӗш хуралҫӑ хупӑрласа илчӗ, вӑл мана кухньӑра апат хатӗрленине сӑнаса тӑрать тесе ӗнентерчӗ. Ӑна ih тав тунӑ, официанта чей панӑ та хӑйӗн шыравне вӗҫлеме каялла кайнӑ.
  
  
  Ванна та пушах.
  
  
  Анчах уҫӑ чӳрече ӑнланмалла мар. Эпӗ ҫук чухне такам пӳрт тӑрринчен кӗчӗ пулмалла, унта шыв валакӗсен тикӗс мар профилӗ, декоративлӑ скульптура тата тӗтӗм тухмалли скульптура урамри патрульсен куҫӗсенчен пытанаҫҫӗ. Ҫакна тума та ӑслӑ, нимрен хӑраман ҫын кирлӗ пулнӑ. Эпӗ хамӑн тӑшмансене хаклама пултараймарӑм.
  
  
  Спальнӑра иккӗмӗш хут пӑхса тухни манӑн диагноза ҫирӗплетрӗ.
  
  
  Манӑн чемоданпа дипломати портфельне тӗплӗн ухтарчӗҫ. Тухса каяс умӗн икӗ предметпа та ҫыхӑннӑ куҫа курӑнман ҫӑм платниксемсӗр пуҫне, вӗсене пурне те хӑйсен вырӑнӗсене тирпейлӗн тавӑрса пачӗҫ. Пӗчӗк портфельте вӑрттӑн отделенине тупайман. Ӑна Хампа Пӗрле Люгерпа ҫӗҫӗ илтӗм, Джерри Каррсӑр пуҫне урӑх нимӗн иккӗленмелли те ҫук. Ӑна чемодан тавра ним айӑпсӑр транзистор приемник туртса кӑларчӗ те ӗҫе таврӑнчӗ. Ӑна каллех виҫӗ пӳлӗм ухтарчӗ, ку хутӗнче вӑрттӑн итлесе тӑракан япаласем ҫине. Радио ытти радио пекех туйӑнать, анчах темиҫе хускану хыҫҫӑн вӑрттӑн электронлӑ вӑрттӑн итлесе тӑракан хатӗрсен тухӑҫлӑ детекторӗ пулса тӑма пулать.
  
  
  Эсир мана итленипе итлеменни маншӑн пурпӗрех пулчӗ. Ӑна Эпӗ Le Superbe апартаментсенчен хӑрушсӑртарах вырӑнсенче ника Картерӑн чӑн-чӑн сӑн-сӑпачӗпе ҫыхӑннӑ мӗнпур пурлӑх упраса хӑварнӑ. Анчах эпӗ ҫӗнӗ, кӑткӑс видеоаппаратура ҫине темле хӑвӑрт пӑхса илтӗм: сарлака кӗтеслӗ объективсем, канцеляри кнопкисен пуҫӗсенчен ытла мар, вӗсем пӗр километртан ытла инҫете каякан экран ҫине ӳкерме пултараҫҫӗ. Ӑна Никита Картер сӑмахне тӗрӗслесе тӑма пултарнӑ, анчах эпӗ ӑна мӗнле пӑхса, "Люгера" сӗрни ҫинчен ҫырса пынисем вӑрттӑн отделенинче ЧАКАЛАННӐ, TT газ бомбине Е ытти теттесене улӑштарма ыйтнӑ (АХ, техника трюкӗсен Пайӗн) манӑн гиперсуальнӑй ансат Сӑнарӑма, джерри Карра, техасри троллейбойӑн сӑнарне килӗшсех кайман пулӗччӗҫ.
  
  
  Ӑна гостинӑйра пӗр сасӑ сигналӗ, пӳлӗм кӗтессинчи постаментри пӗчӗк пӑта пачӗҫ. Ку районти чи шӑппӑн калаҫнине те илтме ҫителӗклӗ пулчӗ пулмалла. Ӑна вӑл пулнӑ ҫӗре хӑвартӑм.
  
  
  Ih спальнӑра иккӗ пулнӑ: пӗри туалет сӗтелӗ ҫинчи тӗкӗр хыҫӗнче, тепри ҫурри таран кравать пуҫӗнчи пир тӳмесем хыҫне пытаннӑ. Эпӗ хама матраспа усӑ курнӑшӑн савӑннине е кӳреннине туйма пӗлместӗп. Анчах вӑл ӑна чӑрмантармарӗ. Кирек мӗнле микрофон та икӗ еннелле те ӗҫлеме пултарать, тен, эпӗ ih свидетельсемпе АХШӐН айӑпсӑр свидетельсемпе усӑ курма пултарнӑ пулӑттӑм.
  
  
  Ваннӑра нимӗн те курӑнмасть. Пӗр енчен ку шыв вӑрттӑн итлесе тӑракан чи лайӑх ҫынна та кансӗрлеме пултарнипе ҫыхӑннӑ. Ҫавӑнпа та манӑн хӑҫан та пулин хемӑпа чӑнласах калаҫма тӳр килнӗ пулсан, ӑна крансемпе нумай хутчен ҫуса тасатнӑ чухне чун пулӑшнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Кӑштах пӑлханса кайнӑскер, ӑна хӑйӗн сивӗ ирхи апатне ҫисе ячӗ, унтан кровать ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ. Пӗр сехет ҫурӑ иртрӗ пулӗ, телефон шӑнкӑртатни мана пӗр-пӗр передача пачӗ. Ку Камилла пулчӗ. Ҫап-ҫутӑ, тӑрӑшуллӑ . Вӑл манран ee лосьон пулӑшрӗ-и, тесе ыйтрӗ.
  
  
  Сывалас ӗҫе мӗн чухлӗ вӑраха тӑсма пултарнӑ, манӑн планлас ӗҫ ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах пулнӑ. Эпӗ ӑна тав турӑм та: эй (тӗрӗс) эмел мана тӗлӗнмелле пулӑшрӗ, анчах (тӗрӗс мар), эпӗ халӗ те кӑштах ҫывӑрса илме май пулсан та, таблетка кӑштах чӗтренине туятӑп, терӗм.
  
  
  "Тӳррипе калатӑп, — терӗ вӑл ҫирӗппӗн, - эсир пӗҫертни ахаль хӗвел пӗҫертнинчен кӑшт пысӑкрах. Сирӗн кӑштах канас пулать. Ренцо сирӗн пата шӑнкӑртаттарать. Эсир пултаратӑр пулсан, эпир пурте ҫӗрле апатланма, унтан сценарипе канашлӑва кайма пултаратпӑр. Анчах ку темиҫе сехет пулать. Римре яланах кая юлнӑ апат. Кан эппин. Манӑн, чӑнах та, иртнӗ каҫӑн ишӗлтерекен ӗҫӗнчен косметикӑлла тухса каясси темиҫе сехет кирлӗ пулнӑ!
  
  
  Ӑна тата тепӗр хут тав турӗ те, ҫывӑрса каяс тесе мар, хамӑн ӑс-тӑн фактсене тӗрӗсленӗ тата плансене тунӑ чухне лӑпланас тесе, каллех кровать ҫине ыткӑнчӗ.
  
  
  Ку пӗлтерӳ кая юлса апатланни пысӑк пӗлтерӗшлӗ мар. Сасӑлав сценари обзорӗ лайӑхрах та. Ӑна ҫаплах нумай япаласем ҫинчен пӗлтермен-ха, "Тӗнче Пӗтни" ҫинчен мӗн чухлӗ нумайрах пӗлнӗ, ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах пулнӑ. Тен, ун чухне эпӗ ӑна ҫак тӗттӗмлӗхе кӑштах ҫутӑ тӑкма пултарӑп.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран ренцо шӑнкӑртаттарчӗ. Звонок ҫине ответлесен, вӑл темиҫе хутчен ӗнентермелле йынӑшса илчӗ. Апатне отельтен инҫех те мар, тирпейлӗ бегаловкӑра, икӗ вӑтӑр сехетре ҫитерчӗҫ. Сценарие клуб калаҫӑвӗсен хупӑ пӳлӗмӗнчех сӳтсе явмалла пулнӑ.
  
  
  "Унта эсир пирӗн оборудовани тавра ытти детальсемпе темиҫе слайд куратӑр", - терӗ Ренцо. "Вара эсир сюжетӑн тӗп линийӗсене тӳрех илтӗр".
  
  
  "Ну, ӗҫсем те, манӑн ҫакна тӑвас килет, Ренцо", - терӗм эпӗ. "Анчах эпӗ халӗ те хам тире чӗрӗллех сӳсе илнине туятӑп-ха".
  
  
  "Эпӗ сана васкатасшӑн мар, Джерри, — терӗ вӑл кӑмӑлсӑррӑн, - анчах ку саншӑн инвесторшӑн кирлӗ те интереслӗ пулма пултарать... Эсӗ шухӑшласа пӑхман пулсан".
  
  
  "Паллах, ӑна халӗ те ӗҫре — ха", - терӗм эпӗ. "ҫак сӳтсе явнӑ сценари витӗр тухма пултарасса шанатӑп".
  
  
  — Питӗ аван, - терӗ вӑл. Вӑл мана апат пуҫламӑшне кӑштах тӳссе ирттерӗп, тата кӑштах канам, терӗ. — Эпӗ ӑна хамӑн ҫемье тавра Романьсен коньякӗпе апатлантарасшӑн. Ку сире пирӗн сценарисене тӗрӗслеме вӑй парӗ. Халлӗхе.
  
  
  Манӑн пушӑ вӑхӑт пилӗк сехет. Штопор ҫине, ҫак вӑхӑтра мӗнле усӑ курма пултарӑп-ха эпӗ, ман хисеплӗ часовой ҫийӗнчех ответ пачӗ, вӑл ман алӑка кӑмӑллӑн шаккарӗ те мана сӗтел ҫине, аялта, хӑварнӑ конверта тыттарчӗ.
  
  
  "Пирӗн эксперт ку почта бомби маррине пӗлчӗ", - терӗ вӑл. Анчах вӑл мана гостинӑйра фейерверксемсӗр, радиацисӗр уҫичченех юлчӗ. Ку вӑл тепӗр ытларикун Ва Делл Фонтанелл галерейинче примитивсен куравне уҫма чӗнни пулнӑ.
  
  
  Ӑна эму комментарипе кӑтартрӗ, ҫав вӑхӑтра мана культура лаххӗсен списокне илсе кӗчӗҫ. Вӑл кулса ячӗ те мана лӑплантарчӗ.
  
  
  Вӑл куҫран ҫухалсан, унӑн пуҫ пӳрнин чӗрнине пӗр кӗтессе чиксе лартрӗ те, эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, пластикне ҫӑмӑллӑн хыврӗ. Ку-Хайман доклачӗ, Хоук манӑн ыйтусем ҫинчен темиҫе сехет каялла чавса кӑларма пултарни ҫинчен. Патшалӑх органӗсен тулашри механизмӗ лӑймака-тӑкак хӑвӑртлӑхӗ пулма пултарать, анчах правительствӑн вак-тӗвек учрежденийӗсем, АГА пеккисем, кирлӗ пулсан ҫутӑ хӑвӑртлӑхӗпе ӗҫлеме пултараҫҫӗ.
  
  
  Пластик хупӑсӑр тӳрӗ кӗтеслӗ картта ҫинче ултӑ пӗчӗк кӑвак тӑваткал. Ӑна спальнӑна леҫсе ятӑм та хамӑн дипломати портфелӗнчи вӑрттӑн вырӑн тавра 200-кӗске ювелир лупине кӑлартӑм. Ун чухне мана хамӑн кравать ҫинчи лампа пулӑшӑвӗ кирлӗ пулчӗ, лайӑх чӗркенӗ даннӑйсене тӗпчесе пӗлмелле, ih-мӗш даннӑйсене асра тытмалла.
  
  
  Пӗрремӗш квадрат, тӗпрен илсен, манӑн чекӑн тарӑхтаракан пайӗсене ҫур миллион долларлӑх пайланӑ, хӑҫан та пулин алӑ пусас мар тесен, ҫапла тунӑ. Иккӗмӗшпе виҫҫӗмӗшӗ Андерсон ах каракульне тишкернипе ҫыхӑннӑ пулнӑ, вӑл вара шалти службӑри ӑслисем ун тавра унран хаклах мар ӗҫсем тунине асӑрханӑ. L саспалли тавра Ҫырнӑ, Ун Ҫине Ч саспаллипе Ҫырнӑ, ӑнланмалла Мар Юнгпа Ҫырнӑ ӳкерчӗк... тата тем пирки, вуникӗ тӗрлӗ интерпретаци илтӗм. L саспалли Лугано, Доттор-Симка профессор швейцарири банкпа ҫыхӑннӑ ҫыхӑнусене ҫуса тасатнӑ ҫӗрте Пӗлтерекен пӗртен-пӗр интерпретаци пулнӑ. Анчах ку вӑл франксемпе тата лирӑсемпе аппаланни ҫеҫ пулнӑ. Скептиксенчен пӗри чӗрсе ҫырнӑ сӑмаха пире формат вырӑнне хурса вуларӗ, тӳрккессӗн калатӑп: ҫамрӑк ҫын пӗвӗ, Хӑй енчен, Пьеро Симка ҫине ҫавӑн пек пӑхма пултарать. Тепри каланӑ тӑрӑх , ку jungflucht, тата тепӗр jung-freudig, тата тепӗр jung-flucht, хавшаклӑх, савӑнӑҫ, ылхан пулмалла. Тата тепӗр абсурдлӑрах. Ку каракуль пирки.
  
  
  АА паллӑ тума, ҫавӑн пекех усӑсӑр майсен списокӗ — реклама агентствинчен тата автомобиль ассоциацийӗнчен пуҫласа вак дворянсем таран. Ку та вырӑнлах мар. Ӑна хӑй те посольствӑна хирӗҫ библиотекӑра вунӑ минутлӑха тупнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Иккӗмӗш йӗркеӗн малтанхи икӗ тӑваткалӗ сэр Хью Марланда, Лоренцо Конти, Мэллори Стадсе тата Пьеро Симка ҫинчен тӗплӗнрех информаци ҫырса тӑраҫҫӗ. Ҫаксем пурте питӗ интереслӗ пулчӗҫ, анчах эпӗ нимӗнле схемӑна та хӑваласа ҫитеймерӗм. Wouldnt кино деятелӗсенче сайра хутра ҫеҫ сипленекен эмоциллӗ тата психикӑллӑ вӑйсӑрлӑх сэр Хьюпа Кӗтӗвне хӗрхенӳсӗр хисепленисӗр пуҫне урӑх нимӗн те мар. Кӗтӳ проблемисем ытларах бутылка тавра пуҫтарӑннӑ пек туйӑннӑ. Вӑл яланах ӗҫке ернӗ, яланах эрех-сӑра нумай тӳснӗ. Анчах вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе, интервалпа ҫур ҫултан пуҫласа ҫулталӑк ҫурӑччен, таҫта ҫак пӑрӑва предохранитель туса хатӗрленӗ, ӑна сиренӑпа пӗрле ваттисен питӗ хӑрушӑ мар ҫуртне илсе кайнӑ. Камилла маларах асӑннӑ кокаин ҫумне Ренцо вырнаҫнине отчет панӑ пулин те, вӑл ӑнран кайнипе наркотиксемпе е алкогольпе ҫыхӑнса тӑман. Ку вӑл хӑйӗн империйӗпе империн пурнӑҫ йӗркине укҫа-тенкӗ парса тӑнӑ чухне ҫеҫ пулнӑ. Вӑл амӑшӗн йышлӑ мар ҫемйи, авалхи пулин те, чӑнахах Та Рифма таврашӗнчи ҫӗрсене тытса тӑнине курнӑ. Отелӗн пӗтӗм территорине, харпӑрлӑха Та Малтан Мусолини фашисчӗсем, унтан вӑрҫӑ хыҫҫӑн христиан-демократсен правительстви экспроприациленӗ.
  
  
  Ҫавӑн пекех вӑл тӑватӑ ҫул каялла, унтан хӑйӗн нервисем пӑсӑлнипе, Ренцӑна сыватнине те, стадсӑн ҫак шурӑ вӗри чирпе ҫапӑҫнӑ тапхӑрти кану ҫурчӗ ҫумӗнчех каннине те курнӑ. Анчах ку хаклӑ, паллӑ та витӗмлӗ ҫурт пулнӑ, манӑн пациентсен списокне ҫӗнӗ ҫыхӑну йӗркелеме тӗпчемелле пулсан, Ӑна Европӑри баренц тинӗсӗн территорийӗн пӗрремӗш страницисенче, ҫавӑн пекех хӑш-пӗр американецсемпе азиатсен ҫуррине тупнӑ пулӑттӑм.
  
  
  Сэр Хью Марленд герб ҫинче пӗр кӑлтӑксӑр ҫын пулнӑ. Оксфорд урлӑ бирмингем ҫинчен нумай пӗлтерекен студент ҫул ҫинче унӑн каласа пӗтермен ҫитменлӗхсем нумай пулнӑ. Вӑл ҫаплах чакаланать-ха. Промышленноҫ комплексӗсем тавра ih шӑв-шава е банкротствӑна ҫӑтса яриччен, хӑйӗн акцийӗсене стерлингсен, швейцарири франксен е нимӗҫ маркисен фунтӗнче монетӑласа тухса каяс умӗн унӑн вӑрттӑн пултарулӑх пулнӑ. Кӗренкесенче вӑл темиҫе хутчен миллионер пулса курнӑ, долларсенче вара икӗ хут ытларах пулнӑ. Тав тӑвакан королева ҫакна дворянсем ырӑ ӗҫ тума (Британи империйӗн Орденӗ, 1963 Орден панӑ. британи империйӗн кавалерӗ (1971 ҫ.), манӑн ҫырусенче ҫак ӗҫ ытларах общество юписене бланксем ҫине вырнаҫтарасси тата сӑвасси ҫине куҫнине кӑтартса панӑ. Вӑл Ҫурма тӳлевлӗ темиҫе должноҫ йышӑнса тӑнӑ, пӗри, Пӗрлешӳллӗ Штатсенче оон ЮНИСЕФ отделӗнче пулнӑ. Вӑл авланман, анчах хӗрсене юратнӑ, халӑх хушшинче харкашусенчен аяккарах пулма тӑрӑшнӑ пулин те, вӑхӑтран вӑхӑта вӗсемпе кӑшт тӳрккесрех пек туйӑннӑ.
  
  
  Пьеро Симка тӗлӗнмеллипех тӗлӗнет, вӑл тӑваттӑ паллипе те чи интересли. Унӑн та, ренцоӑнни пекех, ӗлӗкхи пӗлӳпе тӑванлӑ ҫыхӑну пулнӑ. Анчах вӑл, ренцопа танлаштарсан, правительствӑн пур сменисенче те ҫемье харпӑрлӑхне упраса хӑварнӑ, нефтехими промышленноҫӗнчен пуҫласа искусство мул таранах, пуринпе те интересленме пуҫланӑ малтанхи капиталне шӑлса тасатнӑ. Ҫав ӳсӗмрен унран ним хӗрхенмесӗр мӑшкӑлласа кулнӑ, йӗрленӗ, вӑл хӑйне шӳт тума ирӗк паман, ҫак самантра вара унӑн ӳсӗмӗ пысӑкрах пулнӑ. Сицилие ҫитиччен триестран Ӑна Пӗчӗк Улӑп тесе чӗннӗ. Ҫак ӑру именисем Ҫурҫӗрте, Гард кӳллинчен инҫех те мар пулнӑ. Вӑл политикӑна христиансен демокрачӗ пек пырса кӗнӗ, анчах каярахпа хӑйӗн тата ытларах уҫӑлнӑ сылтӑм партине йӗркелеме пӑрахнӑ. Вӑл наци суйлавӗнче мӗнле те пулин пӗлтерӗшлӗ пулнӑ пулӗ, анчах ҫак хӑйӗн суйлав округӗ ӑна Яланах Сената тавӑрнӑ, Унта вӑл ытти партисемпе калаҫма тата интригӑсем тума хӑйӗн положенийӗпе усӑ курнӑ. Вӑл пуриншӗн те талантлӑ канашҫӑ пулнӑ, ҫав шутра пӗтӗм тӗнчери шайра та. Вӑл вара Арабсен террористла ушкӑнӗсемпе, кӑнтӑр америкӑри тупамароссемпе тата Вӑтаҫӗр Африка тавра пӑлхавҫӑсен пуҫлӑхӗсемпе калаҫма пулӑшнӑ. Пӗр милан хаҫачӗ ӑна "пӗчӗк Генри Киссинджер" тесе ят панӑ, тен, ку начар шухӑшах пулман пулӗ.
  
  
  Юлашки тӑваткал хӗрарӑм территорийӗ пулнӑ. Малтан Камилла, унтан Розанна. Унтан Камилла еркӗнӗсен кӗске списокӗ тухнӑ, вӑл "кам, кам, ӑҫта - итали промышленноҫӗ, политика, финанс тата глобаллӑ элита"тесе вуланӑ. Списокра нумайӑшӗ обществӑлла авторитетпа усӑ куракан хӗрарӑмсене сунарҫӑсем тесе шутларӗҫ, анчах Вӗсем Хушшинче Пьеро Симкӑна курсан, эпӗ тӗлӗнсех кайрӑм: Унӑн ҫывӑрмалли пӳлӗмӗнче Ҫав ят Дон Лупо (Лорд-Кашкӑр) пулнӑ. Тепринче вӑл килӗшӳсенче уйрӑмах активлӑ пулни ҫинчен асӑнман, анчах эпӗ камиллӑна малтанхи алӑсем тавра пӗлни вӑл кирек мӗнле арҫынна та, вӑл мӗн тери пысӑк е пӗчӗккине пӑхмасӑрах, ертсе кайма пултарни пулнӑ. Камилла ӗҫӗнчи политика ҫинчен ытлашши нимех те ҫук, ӑна коммунистка пек регистрацилени, Италире нимӗн те пӗлтерменни ҫеҫ. Вӑл европӑри кинематографипе театр ҫаврашкисенче хӑйне евӗрлӗ капӑрлӑх. Ӑна, Пьеро занятисене, астуса юлчӗ те, ӑнсӑртран вӗсем Ҫинчен камиллӑна питех те пӗлес килнипе тата сывлӑхлӑрах интереспе асӑнчӗ. Манӑн кӗтнӗ Розанна хам мӗн курни-илтни ҫут тӗнчере тата интереслӗрех пек туйӑнчӗ. Вӑл падуйӑра ҫирӗм ҫул каялла ҫеҫ ҫуралнӑ. Унта вӑл шкула ҫӳренӗ, 19 ҫулта стюардесса пуличчен икӗ ҫул колледжра вӗреннӗ.
  
  
  Ҫакӑн хыҫҫӑн вӑл наци рейсӗнчен хӑвӑрт континентальнӑйсем патне куҫрӗ. Эй, университетран тухса кайма тивнӗ сӑлтавӗ унӑн темле студент-маоистпа тата ee действисемпе ҫыхӑннӑ. Анчах Ӑна, Симка Пьеро партийӗ ирӗке кӑларнӑ монархилле партин членӗ тесе, регистрациленӗ. Вӑл Пьеро рекомендацийӗсемшӗн хӑйӗн карьерине тунӑ пулмалла, мӗншӗн тесен унӑн ашшӗ Пӗчӗкҫеҫ Ҫурҫӗрти хӑш-пӗр ҫӗрсен управляющийӗ пулнӑ.
  
  
  Ҫаксене пурне те иккӗленерех ӑнлантарса панӑ, анчах ответсенчен ытларах ыйтусем ҫуратнӑ. Пьеро урлӑ ӑна Мӗнле те пулин "Тӗнче Ҫиппине" явӑҫтарнӑ пулсан, мӗншӗн-ха вӑл техасри ылтӑн чӑхха, хӑйӗн ылтӑн ҫӑмартине илсе кайма ӗлкӗриччен, вӗлерес ӗҫе хутшӑнас? Е вӑл ҫак ҫынпа кивӗ ҫыхӑнусене татнӑ та пьеропа, ҫемьери тахҫанхи пӗлӗш вырӑнне хурса, усӑ курнӑ? Кам та пулин урӑх енне куҫсан, вӑл ҫав тери хытӑ тӑрӑшакан, ҫӳлти ҫынсене юрас тесе тӑрӑшакан ӗҫе илес тесен, ку пӗрре ҫеҫ мар пулать. Анчах "Тӗнче Пӗтесси" шӑрши кӗрет пулсан та, иртнӗ опыт ҫакна ҫамрӑксен шавлӑ ушкӑнӗпе мар, организаципе укҫапа ҫыхӑнтарать.
  
  
  Манӑн шухӑшсем ҫаврӑнма пуҫларӗҫ. Вӑхӑт усӑсӑр сая янине пӗтермелли пур майсенчен пӗри-розанна панӑ телефонпа шӑнкӑртаттарасси. Авиакомпанисенчен нумайӑшӗ экипаж членӗсене канмалли кун е вӗсем нумай вӑхӑт вӗҫнӗ хыҫҫӑн таврӑннӑ чухне панӑ, розанӑпа кашни тӗл пулмассеренех вӑл хӑйӗн вӑрттӑнлӑхне, е ҫук, хӑйӗн ытарайми илемне уҫса пани кирлех те мар. Камилла та ҫитес темиҫе сехет хушшинче хӑйӗн косметологӗпе ытлашши интересленет.
  
  
  Ӑна хӑйӗн ҫырмалли кӗнекинче номер тупнӑ та гостиница операторне панӑ. Манӑн лини, паллах, итлерӗ, анчах манӑн хальхи имиджпа илемлӗ хӗр патне шӑнкӑравлас кӑмӑл пачах та пулман. Ҫитменнине тата, никита Картера хирӗҫ е джерри Карра хирӗҫ пыракан юхӑмӑн темиҫе членӗн вӗсем пӗрре пӑснине пӗлмелле пулнӑ.
  
  
  Шӑнкӑрава хирӗҫ америкӑри центральнӑй акцентлӑ, сӑмсаллӑ хӗр ответленӗ. Унтан вӑл: "Роза, темӗнле шӳт тума юратакан Карр",-тесе кӑшкӑрнине илтрӗ.
  
  
  Унтан розанӑн хӑйӑлтатакан пылак сасси. "Сывӑ-И, Джерри. Мӗнле сюрприз! Кино таврашӗнчи ҫак илемлӗ ҫынсем хушшинче эсӗ каллех сан ҫинчен илтессе эпӗ шухӑшламан та. Кунсӑр пуҫне, ӑна радио тӑрӑх сана вӑрлани ҫинчен илтрӗм, унтан эсӗ тартӑн. Ӑна эсӗ больницӑра тесе шутланӑччӗ, анчах пултараймастӑн... э-э, мӗн те пулин тӑвас пулать.
  
  
  Ку вара ҫав тери тӗлӗнмелле те айӑпсӑр пулса тухрӗ, пӗр шанчӑк та юлман пек туйӑнчӗ, ҫавӑнпа та вӑл мана клеткӑллӑ курткӑпа Пепе тӑхӑннӑ Горилл ҫине тӗллесе кӑтартрӗ.
  
  
  — Ҫук, - терӗ ӑна малтанхи пекех савӑнӑҫлӑ сасӑпа. "Вӑл больницӑра мар, эпӗ те пултаратӑп... э... хӑшпӗр япаласемпе усӑ курмалла. Анчах, хаклӑ Розанна, тата темиҫе япала пур, вӗсене эпӗ шанмастӑп, вӑхӑт пулсан, тен, эсӗ мана ӑнланса илме пулӑшӑн.
  
  
  Унӑн кулли, ытарайми кулли пекех, килӗшӳсӗр пулчӗ. "Ырӑ ӗҫ тума, саншӑн тӑрӑшма манӑн яланах вӑхӑт пур", - терӗ вӑл. "Хӑҫан?'
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Халӗ мӗнле? Манӑн номер умне хурал тӑратма иккӗленмелле пулчӗ. Анчах ӑна эму каласан, вӑл ман пата пыракансене ирттерсе ярать.
  
  
  — Ах, - терӗ вӑл. "Ку тата ытларах пӑлханни. Эпӗ ӑна сирӗн патӑрта тепӗр вунпилӗк минутран, пирӗн хӑрушӑ хусканӑва пӑхӑнса тӑвӑп.
  
  
  Вӑл хӑйӗн сӑмахне тытса чарчӗ. Ӑна пӗр кунлӑха часовойран асӑрхаттарчӗҫ, вӑл вара медсестра ятлӑ ҫамрӑк леди килни ҫинчен кӗвӗҫсе пӗлтерес тесе, хисеплӗн шаккарӗ. — Медсестра мар, физиотерапт, - терӗ розанна хӑюллӑн. Гостинӑя вӑл лапсӑркка кӑвак кӗрӗкпе, кепка евӗрлӗ кулӑшла кӑвак ҫӗлӗк тӑхӑннӑ. Вӑл шлепкине, лӑках тулнӑ пукан ҫине хурса, пӗтӗм пӳлӗм тӑрӑх йӑтса тухрӗ. Унтан вӑл пальто витӗр тухрӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм", - терӗ вӑл пӗр пропискӑпа. "Кусем самолетпа танлаштарсан, уйрӑм ҫынсем, ҫавӑнпа та эсӗ мана кунта илӗртсе кӗртес тесе ҫеҫ шухӑшласа кӑларнӑ пек лайӑх курӑнатӑн".
  
  
  Пальтосӑр розанӑн аристократла ҫӳллӗ кӗлеткине общество йӗркелӗхӗн требованийӗсене тивӗҫтерес тесе, ривэна хупланӑ. Ун ҫийӗнче кӗске платье, ӑна сирень тӗслӗ ҫӑмӑл материалтан ҫӗленӗ. Унӑн илемлӗ урисене ахах тӗслӗ кӑвак чӑлхапа витнӗ. Платформа ҫинчи сӑрӑ сӑран туфлисемпе вӑл ман куҫ харшисем патнех ҫитетчӗ.
  
  
  — Форма тӑхӑннинчен лайӑхрах-и, ҫапла-и? - терӗ вӑл, юбкине хӑюллӑн сулкаласа тата ҫара пӗҫҫисем ҫине хӑвӑрттӑн пӑхса.
  
  
  — Малтан мана хамӑн сӑпайлӑ номера кӑтартма ирӗк парӑр — ха, - терӗм эпӗ, Ӑна алӑран капӑррӑн ярса тытрӑм. Вӑл ҫаврӑнчӗ те хӑйӗн кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Мана типтерлӗн алӑ парас вырӑнне, вӑл мана ыталаса илчӗ, - унта унӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗ хутшӑнчӗ.
  
  
  — Эпӗ сана амантнӑ тесе шутламастӑп. Вӑл, темиҫе дюйм чакса, ассӑн сывласа илчӗ. "Пурпӗрех ӑна ухмаха ернӗ ҫын пек ачашлатӑп".
  
  
  Эпир ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗнӗ чух тӗкӗрлӗ пысӑк кровать ларнине курсан, вӑл савӑннипе ахлатса илчӗ.
  
  
  "Ку пачах та, джерри, самолет ҫинчи шуйттан креслисем пек мар", - терӗ вӑл, кровать хӗррине ларса, балет тапочкисене хывса. Вӑл аллине пилӗкӗ патне ҫӑмӑллӑн илсе пычӗ те шӑлаварне хывма пуҫларӗ. "Ку ваннӑра тренировка тӑвакансем валли олимп бассейнӗ пек". Вӑл куҫӗсене мӑчлаттарса илчӗ. "Йӗркесем хушшинче вулатӑп пулсан, эсир кунта синьоринӑпа Кавур вылярӑр пулмалла, вӗсем сире ярса тытнӑ самантра?»
  
  
  — Мӗнех вара, - терӗм эпӗ, - вӑл ӑнсӑртран кӗчӗ. Пӗлетӗн-и эсӗ, розанна. Ку кино тӗнчи...
  
  
  Розанна каллех хӑйӗн пӗтӗм ӳт-пӗвне ҫавӑрса илекен кӑмӑллӑ кулӑпа кулса ячӗ. Халӗ унӑн ӳт-пӗвӗ тата ытларах эффект тума пуҫларӗ.
  
  
  "Хаҫатсенче тата темскер пулнӑ, - терӗ вӑл. "Вӗсем сана ҫаппа-ҫарамас вӑрласа кайнӑ терӗҫ те, пӗрремӗш тревогӑна камилла пике хускатрӗ. Вӑл, телефонпа калаҫнӑ пек туса, простыньне ун ҫумне хӗстерсе лартнӑ ҫӗнӗ фотографсене позици пачӗ. Мамӑк, Джерри, эпӗ ӑмсанатӑп тесе ан шутла. Кашниннех мӗн чухлӗ тӗрлӗ, мӗн чухлӗ чаплӑ хуйхӑ пулассине пӗлмен хӗрсемшӗн кӗвӗҫӳ".
  
  
  Вӑл курткине хыврӗ те чӗн пиҫиххипе аппаланма пуҫларӗ.
  
  
  — Чарӑн, - хушрӗ Розанна. "Ӑна хамах тӑватӑп. Эсӗ чирлӗ. Ӑна сан валли пурне те тумалла.
  
  
  Вӑл мана ҫемҫен кравать ҫине тӗртрӗ те, кӑмӑлласа, килӗшӳсӗр комплиментсем каласа, мӑкӑртатакан сасӑпа хывӑнма тытӑнчӗ.
  
  
  Вӑл ун чухне самолет ҫинчи пекех илемлӗ, ӗмӗтленнӗ хӗр пулнӑ, анчах унӑн вӗҫӗмсӗр юхӑмӗнче темӗнле урӑххи, темле нервӑллӑ та симӗс япала пулнӑ, ку пире пысӑк пӗлтерӗшлӗ пулман пекех туйӑннӑ. Наркотиксен кайфӗ айӗнче мар вӑл; ӑна тимлӗн пӑхса тухрӗ. Унӑн атлас пек ӳт-тирӗ ҫинче укол йӗрӗ те ҫук. Анчах вӑл пире, юратӑва пулӑшассисӗр пуҫне, хӑйӗн ыйтӑвӗпе пире хутшӑнтарас мар тесе, хӗрӳллӗн тӑрӑшнӑ пек, мана йӑпатать, йӑпатать. Эй, ӑна отель хӑйне майлӑ шок эффект панӑ пек паракан ыйтусене эпӗ вӑрттӑн итлесе тӑнӑ чухне тунӑ пулӑттӑм. Анчах ӑна лайӑх татӑк (маншӑн) усӑллӑ дезинформаци хатӗрӗсене вӑрттӑн итлесе тӑракансем ҫитерме пултарнӑ.
  
  
  Эпир килӗштернӗрен ҫак тӗрӗс мар информацин пӗчӗк пайӗ те кайран юлмалла пулнӑ. Розанна медсестран тулли графикне вӗҫлерӗ. Унӑн тулли, ҫемҫе тутисемпе тӗпчевлӗ чӗлхи, асамлӑ лосьон Камилла пекех, сыватакан чӗлхеччӗ, вӑл мана мӗн чухлӗ мухтанӑ, ҫавӑн чухлӗ физикӑлла комплиментсем тума тӑрӑшатчӗ. Унтан эпир кровать ҫине лартӑмӑр. Розан чарӑлса кайнӑ йӑлтӑркка куҫӗсем тӗкӗр ҫинче пирӗн кашни хусканӑва сӑнласа кӑтартаҫҫӗ, вӑл пире те, мана та савӑнтарать кӑна мар, нефть шейхӗн ҫунӑкӗнче юлашки хут итлет тейӗн.
  
  
  "О, Джерри", терӗ вӑл, пирӗн кульминацие пула ҫаплах чӗтресе. "Ку ытла та лайӑхчӗ". Пире секс ҫеҫ мар, вӑл пирӗншӗн мӗнле йывӑр та усӑллӑ пулсан та, витӗм кӳрнӗн туйӑнать. Ҫак штопора ҫӗклеме вӑхӑт ҫитрӗ, итлекенсене эпӗ кӑштах пӗлесшӗн, унтан ӗнерхи хӗвӗшӳ тесе никам та иккӗлентерес ҫук.
  
  
  — Итле — ха, - терӗм эпӗ, ӑна ҫӳҫӗнчен ачашласа, вара эпир кровать ҫине пӗр-пӗринпе юнашар тӑсӑлса выртрӑмӑр. — "Ле Супербӑра" чарӑнса тӑни ҫинчен эсӗ никама та каламарӑн-и, чунӑм?
  
  
  Ee ӳт-пӗвӗ ирӗксӗрех ман алӑран пӑрӑнчӗ, анчах унӑн йӑлтӑркка куҫӗсем мӑчлатмарӗҫ. Куҫ выляни тӳрӗлӗхе кӑтартса парать, анчах унӑн пайӗсем те ҫавнашкалах, вӗсем ултав палли куҫкӗретех курӑнса тӑрать.
  
  
  — Ҫук, Джерри, - терӗ вӑл. "О, Турӑҫӑм."Вӑл ман патӑмран кусса кайрӗ те кровать ҫине ларма хатӗрленчӗ. "Эсир мана хӑвӑра асаплантарнӑ тискер кайӑксемпе мӗнле те пулин ҫыхӑннӑ тесе шухӑшлама пултараймастӑр". Вӑл макӑрма пуҫларӗ. Ҫак чӗтрекен илемлӗхе йӑпатасси вара каллех пӗр-пӗринчен теприн патне, халӗ ӗнтӗ ҫемҫерех япала патне илсе пычӗ, мӗншӗн тесен ӑна смотрительпе ачашлакан хӑй ҫине илчӗ. Пирӗн сывлӑш каллех тикӗсленсе ҫитсен, вӑл хӑйӗн анкетине, каҫару ыйтакан, туслӑ, анчах ҫапах та мана тивӗҫлӗ вырӑн йышӑнса тӑракан анкетине пӗтерчӗ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, розанна, хаклӑ ҫыннӑм, — терӗм эпӗ. - Эпӗ ун пек шухӑшламан та. Анчах ку ҫав тери кӗтмен ҫӗртен тата ним усӑсӑр пулчӗ. Кунсӑр пуҫне, эпӗ кунта иккенне никам та пӗлмен.
  
  
  "Ах". Розанна эпӗ каҫару ыйтнине йышӑнчӗ те мана янахран пуҫласа пупок таранах йӗркесӗр чуптуса чысларӗ. — Римре пурте питӗ хӑвӑрт пӗлеҫҫӗ, Джерри. Отель туллиех, таксист, сирӗн киношниксем. Кам та пулин сире урӑх ҫын вырӑнне хунӑ пулӗ тетӗп, ҫапла мар-и? — Ахӑртнех, - терӗм эпӗ. - анчах, куратӑр-и, эсир ҫӳп-ҫапа ҫав тери илемлӗ те тӗплӗ пӗлнисӗр пуҫне, Эсир кольолӑн эрех тӑвакан аслӑ ҫӗршывӗнче ҫуралса ӳснисӗр пуҫне, ӑна сирӗн ҫинчен нимӗн те пӗлместӗп".
  
  
  — Падуйсем, - шухӑшласа тӑмасӑрах тӳрлетрӗ вӑл мана, тӗкӗр ҫине пӑхса йӑпанса. — Эсӗ мана чӑнах та хитре тесе шутлатӑн-и, Джерри? Ытла пысӑках мар-и?
  
  
  "Эпӗ пире пӗр дюйм ытларах тӳсеймӗттӗм", - терӗ ӑна ҫурри таран тӗрӗссӗн. "Дюйм та сахалтарах пулать". — Ку питӗ аван, - мӑкӑртатрӗ вӑл. "Ревматизмра калатӑп сире, мӗнле ансат хӗр вӑл".
  
  
  Вӑл мана хӑйӗн биографине каласа пачӗ, вӑл эпӗ микроотпечаткӑра вуланине ҫирӗплетсе пачӗ. Вӑл университетра маоистсен группи ҫинчен те асӑнчӗ, ача-пӑча ыйтӑвӗсенчен пӑрӑннӑ пек, аллипе сулчӗ. Пьеро пулӑшнӑшӑн вӑл ӗҫ илчӗ.
  
  
  Ку ӗнтӗ ӑна шаннӑ май пулчӗ, халӗ ӗнтӗ мана, тарӑхнипе, йӗрӗннипе тата кӗвӗҫнипе хутӑшса, пире ярса тытма черет ҫитрӗ.
  
  
  — Пӗчӗк Казанова, — тарӑхса кайрӑм эпӗ,-Итлӗр-Ха, ун ҫинчен хӗрарӑмсем хушшинче мӗн те пулин илтнӗ. Сан ҫинчен те шухӑшла унпа... Розанӑпа Пьеро сӑнарне тӗртсе ярас тесе, вӑл шӑлӗсене хытӑ ҫыртса лартрӗ, сӑнарӗ кӳренмелле мар кулӑшла.
  
  
  — Эпӗ сана тӗрӗссине каласа паратӑп, Джерри. Вӑл янахне чӑрсӑррӑн каҫӑртрӗ. "Ҫапла ӗнтӗ, ӑна дон Лупопа юратса пӑрахнӑ , ку вара эсир шухӑшланӑ пек начар та йӗрӗнмелле пулман. Сӑмах майӗн каласан, санӑн вӗри Камиллу лилипутран кӑшт ҫеҫ пысӑкрах, эпӗ унран мӑшкӑлланине илтместӗн-и эсӗ, ҫапла мар-и? "Аван."Тарӑхнипе вӑл чалӑшса кайрӗ. "Сирӗн пӗлес пулать, — терӗ вӑл, - ҫамрӑк хӗрсене сайра хутра сиплекен эмелсем ахалех пулӑшаҫҫӗ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — "Эсӗ халӗ те унпа курнӑҫатӑн-и-ха?"
  
  
  "Куратӑп-и?"- терӗ Розанна. "Ҫапла. Ман атте уншӑн ӗҫлет. Вӑл вара пӗрремӗш класри чаплӑ пассажир. Анчах ку Унтан ытла мар, Джерри.
  
  
  Ку пысӑк ӗҫӗн пӗлтерӗшӗ тӗрӗсех мар, ҫавӑнпа та эпӗ хама уҫмасӑр малалла чавма пултараймарӑм. Тепрехинче, пӗр-пӗрне тӗл пулсан, эпӗ ӑна тӗпчесе тӗпчеме пултаракан вырӑн пултӑр тесе тӑрӑшӑп. Халӗ вӑхӑт тиклетет кӑна.
  
  
  Эпӗ мӗн шухӑшланине пӗлнӗ пекех, вӑл, тӗкӗр ҫине юлашки хут пӑхса илес тесе, карӑнса илчӗ.
  
  
  "Кашни ҫывӑрмалли пӳлӗмре ҫакӑн пек стена пулмалла", - терӗ вӑл. "Пуян пулсан... Анчах халӗ унӑн каймалла. Тепӗр сехетрен тӗлпулу пулчӗ.
  
  
  Вӑл ун пирки пӑшӑрханман. Манӑн апатланмалли тӗлпулу тепӗр сехетрен пулчӗ.
  
  
  — Эпӗ сана ыран телефонпа пӗлтерӗп, — сӑмах патӑм эпӗ, - Е эсӗ кунта шӑнкӑртаттар. Эпӗ санӑн тусун мӗнле график пулнине пӗлместӗп, Анчах Пьеропа унӑн тусӗсем ҫакна эпӗ кинобизнеса кӗме турӗҫ, анчах эпӗ ӑна хамӑр пӗрлешӗве аркатма ирӗк памастӑп.
  
  
  Сывлӑшри кӗпене ҫапла калама май пур пулсан, вӑл каллех тумланнӑ ӗнтӗ, вӑл ун хыҫҫӑн гостинӑя кайнӑ. Сасартӑк вӑл, пӗр минут каярах хӑйӗн черчен пакӑлтатӑвӗпе хавасланнӑ чухнехи пекех, лӑпкӑ та тарӑн шухӑшлӑ пулса тӑчӗ.
  
  
  "Эсӗ мана ҫакӑн пек кӗске вӑхӑтрах телейлӗ турӑн, Джерри", - терӗ вӑл. "Самолетпа, унтан каллех кунта. Ҫакӑ мана хӑратать те шухӑша ярать".
  
  
  Унӑн ҫӗнӗ кӑмӑл-туйӑмне хӑнӑхас тесе, вӑл та ун пекех ҫирӗп сӑнлӑ курӑнать. Вӑл кулать.
  
  
  — Ан пӑшӑрхан, Джерри, - терӗ вӑл лӑплантармалла. "Хӗрсенчен нумайӑшӗсем пек, эпӗ сана качча тухма май тупаймастӑп пулӗ тесе шутлатӑп. Эпӗ урӑх япаласем ҫинчен шухӑшлатӑп. Анчах ыран эпир малалла калаҫатпӑр та вылятпӑр".
  
  
  Унтан вӑл чуптуса тухса кайрӗ.
  
  
  Вӑл гостинӑя таврӑнчӗ, манӑн ыйтусем унӑн тӗллевӗсенче мӗнле те пулин ӗҫсем тума пултарнӑ пулӗччӗҫ, ҫав ӗҫсем хӑш еннелле аталанса пырассине эпир нимӗн чухлӗ те пӗлмен.
  
  
  Хырӑнас тата кӑнтӑрлахи апата тумланас умӗн ӑна тӗкӗр ҫинчи шторӑсене карчӗ. Манӑн транзистор мана нимӗнле сигнал та памарӗ, АНЧАХ TT-отделенинче АХ, пӗрре мана хамӑр тӗпчевҫӗсен тӗкӗрне кӑтартрӗ, вӗсем видеоизведение питӗ лайӑх панӑ. Электронлӑ компонентсем пур ҫӗрте те сапаланса выртаҫҫӗ, уйрӑмшарӑн сапаланса выртаҫҫӗ, тен, ih-мӗш компонентсене шыранӑ чухне тупма пулать. Розӑпа иксӗмӗр пысӑк кравать ҫинче ҫапла ӗҫлени маншӑн пурпӗрех, анчах эпӗ хамӑн дипломати портфельне, ҫак вӑрттӑн отделенине тата унта мӗн пуррине ют куҫсене курма пултараймарӑм.
  
  
  Вӑл хӑйӗн костюмне тепӗр костюмпа улӑштарнӑ, лешӗ ӑна, "Люгера"систермесӗр пытарас тесе, ятарласа ҫӗлесе хунӑ. Кӑнтӑрла иртни икӗ сехет ҫурӑра Камиллӑпа мӗн те пулин интимли пулнӑ пулсан, ӑна хӑйӗн арсеналне кӑтартмасӑр хӑвӑрт хывмалла пулнӑ. Анчах ҫав вӑхӑтрах манӑн хам пӗлмен территорине, иртнӗ каҫхи пекех хӗҫпӑшалсӑр кушак аҫине, хӗҫпӑшалсӑр каяс килмерӗ. Хьюгопа, стилетпа, ансатрахчӗ. Ӑна сулахай алли ҫинчи йӗннине нумаях пулмасть ҫунса кайман ҫын валли икӗ сий бинтпа витрӗ. Лосьон Камилла манӑн ӳтӗн кашни дюймне пӗтӗмӗшпех сыватмалла марччӗ. Ҫитменнине Тата Вӗсем камиллӑна пуринчен ытла интереслентерекен сантиметрсем тӗрӗс-тӗкел тӑрса юлнӑ. Ӑна Розанӑпа пӗрле ҫак чуста иртсе кайрӗ.
  
  
  Ваннӑри рак хуранӗ ҫинчи тӗкӗр ҫинче вӑл сывалса ҫитнӗпе пӗрех курӑнать. Ах, эпир кӑткӑс тумлантармастпӑр, макияж та тумланмастпӑр, ҫакна эпир ытти ӗҫсенчи кӗҫӗн тӑвансене хӑваратпӑр. Ӑна куҫ айӗпе кӑштах кӑвакарнӑ ҫӳҫпе шӑлса илчӗ те пичӗ ҫинчи темиҫе пӗркеленчӗке тарӑнлатрӗ. Вӗсем вара, вӑхӑтран вӑхӑта ассӑн сывласа илсе, манӑн ҫӗнӗ ӗҫтешӗмсемпе анаслакаласа, эпӗ тӑвӑллӑ каҫран пӗтӗмпех сывалса ҫитейменни ҫинчен ӗнентерме тӑрӑшрӗҫ.
  
  
  Ман хапха хуралҫи мана коридор вӗҫӗнче лифт патне ертсе кайрӗ, унта мана тепӗр часовой кӗртсе ячӗ те пусма тӑрӑх аялалла ӑсатса ячӗ. Унта тата тепӗр карабин манпа пӗрле стойка патне пычӗ. Ҫаксем пурте мана питӗ савӑнтарчӗҫ, анчах манӑн малашнехи ӗҫӗм-хӗлӗме хытах чарса тӑчӗҫ. Май пулсан, вӑл пьерона сисӗмлӗхне кӑштах чакарма ыйтса паллӑ турӗ.
  
  
  Вӑл, Ренцо тата Стадс тухса кайрӗҫ ӗнтӗ, анчах сэр Хью мана хӑйӗн "Роллсӗпе" клуба тӗл пулма илсе каясса кӗтрӗ. Пирӗн умра икӗ полицейски мотоциклсемпе пыраҫҫӗ, хыҫалта автомат тытнӑ виҫҫӗмӗш офицер пырать. Ҫул ҫинче пире кам та пулин тапӑнма хӑтланнӑ пулсан, Вӑл Пьеро тусӗсем тавра никам та пулман пулӗччӗ.
  
  
  Клуб вестибюлӗ шӑп та шай ҫав томлӑ, тӗттӗм, ультрабуржуаллӑ декора шӑлса тасатнӑ, вӑл декора итальянецсем вӗҫкӗнлӗхпе капӑрлӑх ҫинчен сӑмах пынӑ чухне усӑ курнӑ. Унта ӗнерхи каҫсем, ҫак таса эстрада ҫӑлтӑрӗсӗр пуҫне, тата мана паллаштарнӑ тӗрлӗ национальноҫсен патвар господинӗсем пӗр мӑшӑр седых плюсӗ кӑна пулнӑ. Ытларах инвесторсемпе техника специалисчӗсем. Кендал Лейн та сценарист пулнӑ; кӑвак фланель бейзер тӑхӑннӑ ырхан, нервӑллӑ, канӑҫсӑр американец, беженнӑй брюки тата гуччаран шапанец тӑхӑннӑскер. Манӑн кама та пулин алӑ тытмалла пулсан, кашнинчех вӑл кӑнттамччӗ, анчах кашнинчех, ӑнсӑртран такама тӗл пулсан, вӑл ҫав тери хӑюсӑррӑн аяккалла пӑрӑнса каятчӗ, вара пурте ухмаха ернӗ нефтникпе ӗҫлеҫҫӗ пулӗ тесе шутламаллаччӗ. Кам та пулин ман сӑн-пите ҫак никам аркатайми картерпа ҫыхӑнтарма хӑтланса пӑхнӑ пулсан, эпӗ кунта ҫак ҫынна кӑштах иментернӗ пулӑттӑм.
  
  
  Апат эдпа, ӗҫмелли-ҫимелли нумай пулнӑ, ӑна йӗркесӗр майпа ирттернӗ. Итальянецсем эдӑна питӗ тимлӗн пӑхаҫҫӗ, ӑна ӗҫ ҫинчен калаҫнипе пӑсма памаҫҫӗ. Вӑл Ренцӑпа Камилла хушшинче пулнӑ. Пьеропа сценарист пире хирӗҫ ҫавӑн пек вӑйӑ выляҫҫӗ. Камилла косметика процедурисем ӑна нихҫанхинчен те илемлӗрех тунӑ. Анчах ун пек чухне косметолог патне кайса ҫӳрени, пуҫламӑшӗнче ҫав тери лайӑх пулни ҫумне хушса калассинчен ытларах, социаллӑ хисепшӗн тата ытти клиентсемпе явса ҫыхни кирлӗ пулнӑ. Вӑл мана ӑслӑ-тӑнлӑ япаласем ҫинчен пӑшӑлтатать, хӑйне ҫӗнӗ йытӑ пек кӑтартма тӑрӑшать, эпӗ хӑвӑрт сывалнине пӗтӗмпех хӑйӗн тивӗҫӗ вырӑнне хурать.
  
  
  "Тӗнче Ҫиппине" асӑннӑ пӗртен-пӗр писатель Лейн пулнӑ. Тахҫан вӑл писатель пулнӑ, халӗ вара шталь шпионсен фильмӗсенче специализациленнӗ ӑнӑҫлӑ сценарист пулнӑ. Рим табу эд ҫинчен калаҫнипе вӑл хӑйне хӑй ҫыхӑнса тӑман. Вӑл хӑйӗн историйӗ ҫав тери лайӑх тесе шутланӑ, ҫавӑнпа ӑна официаллӑ тӗлпулу умӗн пайӑн-пайӑн каласа пама нимӗн те кансӗрлеме пултараймасть.
  
  
  Турткаланнине пӑхмасӑрах, Тен, ҫак организмра тӑракан Декседрин юлашкийӗсем пулнӑ пулӗ, Лейн кӑмӑллӑ та йӑваш ҫын пулнӑ. 1930-мӗш ҫулсенче таҫта кӗрсе ларнӑ тӳрӗ, анчах тулӑксӑр сулахай либерал. Ҫак пуҫран тухма пӗлмен пысӑк идея тӗнчери виҫҫӗмӗш вӑрҫӑ пулнӑ. Тӳрре тухма тӑрӑшни. Ҫав ҫыхӑнура, УНСӐР пуҫне, АХ, хамӑн тивӗҫӗм те пӗр сӑлтавпа. Ҫак истори, ытти нумай лайӑх историсем пекех, яланах: "мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши?..»
  
  
  -- Эхер те, - терӗ вӑл, пукан урлӑ ман еннелле, вутсыппиллӗ фазанӑн виҫҫӗмӗш чашӑкӗ ҫине пӳрнипе тӗллесе кӑтартса, - ҫаксем пурте ҫурҫӗр тата кӑнтӑр америка, Россия, Китай ҫӗршывӗсенчен мар, чылай инцидент тума пултаракан аморрейсен ушкӑнӗнчен пуҫланса кайнӑ пулсан, мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши? ҫак виҫӗ ҫӗршывра-и? "Пысӑк тройка" пӗр самантрах тепри ҫине куҫнӑ пулӗччӗ. Пӗтӗм тӗнчене пӗтермешкӗн вӗсен кашниннех наркӑмӑшлӑ хӗҫпӑшал ҫителӗклӗ пулнӑ пирки, Ку Амӑшӗн-Ҫӗрӗн юхӑмӗ пулнӑ пулӗччӗ. Тӗнче ҫиппи, ӑнланатӑр-и?
  
  
  Ӑна эму ӑнлантӑм, терӗ. Анчах ку темиҫе шухӑш пулман-ши?
  
  
  — Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп, — хаяррӑн хирӗҫлерӗ Лейн. "Пӗтӗм ҫӗр чӑмӑрӗ — тар пички. Пусмӑрлани вуникӗ уйӑх ҫитет: Лотцӑра ҫапӑҫни, Олимп вӑййисем вӑхӑтӗнче вӗлерни, лондонра взрывсем туни, Кашни эрнерех Белфастра ҫурӑлни, Суданри дипломатсене вӗлерни, британи правительствине Бермуд утравӗсем ҫинчен хӑваласа яни... ах, турӑҫӑм. Ку айсберг тӑрри ҫеҫ".
  
  
  "Ку таврара Виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫи те тухмарӗ, - терӗ ӑна эму.
  
  
  — Э, - Терӗ Лейн, эму наводкӑна панӑ пек. "Мӗншӗн тесен ку пурте пӗр вӑхӑта тӑсӑлнӑ. Ҫак инцидентсем ик-виҫӗ кун хушшинче пулса иртнӗ пулсан, мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши? Кун ҫумне тата темиҫе взрыв хушӑр... Малалла мӗн?
  
  
  "Апла пулсан, пурте ҫурӑлса кайма пултарать", - тунмарӑм эпӗ. "Анчах ку мана ӗненмелле мар пек туйӑнать-ха". "Ку хирӗҫлени темиҫе хут та каланӑ". Пьеро хӑйӗн ҫӳллӗ кресли ҫинче, ӑна хирӗҫ ответ парас тесе, унпа юнашар ҫаврӑнса ларчӗ.
  
  
  "Ренцо ӑнлантарса пама пултарать".
  
  
  "Темле майпа Кендал пире икӗ хутлӑ сценари пачӗ", - терӗ Ренцо. "Стадс та ҫавӑн пек япалана мӗнле ӳкермеллине тӗп-тӗрӗс пӗлет. Интеллигентлӑ та интересленнӗ кураканшӑн ку питӗ асӑрхаттару пулса тӑрать. Ыттисемшӗн, шел пулин те, нумайӑшӗшӗн ку хаяр та кулӑшла юмор ҫеҫ. Виҫҫӗмӗш шайра та, пачах ӑссӑррисемшӗн те, ҫав тери тӗлӗнмелле картина пулать, пӗтӗм тӗнче билет илесшӗн".
  
  
  "Анчах ку истори хытӑ пулмалла", - ҫине тӑчӗ Лейн. "Хура юмор, илемлӗ. Анчах нимӗнле комеди те ҫук. ЛАЛӐН ҫак вӑрттӑн организацине калас шухӑш ӑна кӑштах вӑйсӑрлатать.
  
  
  "ЛАЛ ", - тесе ыйтрӑм эпӗ тулли ҫӑварпа.
  
  
  "Пурнӑҫӑн мӗнпур формисене пӗтерни", - ӑнлантарчӗ Ренцо. "Манӑн идея. Анчах эпӗ ӑна сан пырна чикместӗп, Кендал.
  
  
  "Эфиопие ирӗке кӑлармалли Фронт хӑйне ЭЛЬФ тесе ят панӑ, - терӗ Пьеро. — Кунта ним кулмалли те пулман.
  
  
  — Ну, шухӑшласа пӑхма парӑр — ха, - терӗ Лейн, гение ҫав ухмахсем асаплантаракан, анчах вӗсемпе пурӑнма хӑтланакан ҫын пек туса.
  
  
  "Камилӑпа Майкл пек ҫӑлтӑрсемпе, - Ренцо хӑйне пуҫҫапакансем хушшинче Ларакан кресло еннелле аллипе сулчӗ, - Эпир Ӑна пурпӗрех тума пултаратпӑр, миллионшар тенкӗ ӗҫлесе илме пултаратпӑр".
  
  
  "Эпӗ укҫана ҫухатнӑ пӗр фильм ҫеҫ турӑм", - терӗ Камилла ҫирӗппӗн. "Анчах телекурава сутма май пуррине шута илсе ку тӑкаксен шучӗпе мар пулма пултарать. Эсӗ хӑрушсӑрлӑхра, мана инвестици парса, Джерри.
  
  
  — Шӳт, — пӑшӑлтатрӗ ӑна хӑлхаран, - хӑрушсӑрлӑхра-и вӑл е ҫук-и? Унӑн ревматизмӗнче илӗртӳллӗ, ашкӑнуллӑ кулӑ палӑрчӗ.
  
  
  Коньяк тултарнӑ кофе ӗҫнӗ чух Пьеропа хама мӗн тертлентерни ҫинчен, манӑн хӗҫ-пӑшаллӑ йӗрлекенсем ҫинчен Калаҫма май пурччӗ. Отель каллех хӑйӗн пӳлӗмне пӑрахса кайсан, эпӗ гелигит бомбисене пӑрахма пултараймарӑм. Интенсивлӑ хускану условийӗсенче ҫавӑн пек маневр иртен-ҫӳренсен моргне ытлашши нумай тултарнӑ пулӗччӗ. Кирек мӗнле пулсан та, хоукпа витӗнме ытла та нумай. Паллах Ӗнтӗ, Эпӗ Пьерона АХПА ҫыхӑну тытма мӗншӗн мана ҫав ирӗклӗх кирлӗ тесе калама пултараймарӑм. Анчах номерсене ытлашши хуралласси — римлянсем патне ҫывхарма питӗ ӗнентерӳллӗ те ӗненмелле май.
  
  
  "Ку эпӗ пулас... ну, хам тӗллӗн мар", - ӑнлантартӑм эпӗ, тин ҫеҫ пралукӑн тепӗр вӗҫӗнче банкирпа калаҫакан Камилла ҫине чалӑшшӑн пӑхса.
  
  
  Пьерон кӗрен линзӑсем хыҫӗнчи пӗчӗк куҫӗсем ҫав тери ҫутӑлса кайрӗҫ те, Эпӗ Ӑна дон Лупо тесе чӗннине ӗненсех те пӗтереймерӗм. — Хӳтӗлеме мӗн тери кансӗррине ӑнланатӑп эпӗ, - терӗ вӑл, пит-куҫне пӗркелентерсе тата куҫне хӗссе. "Ӑна пӗлекен кашни арҫыншӑн тенӗ пекех Камиллӑпа туслӑ пулмалла, унтан та ытларах, анчах эпӗ куратӑп: сирӗн ҫинчен, техас ҫыннисем ҫинчен, ку калавсем ытлашши ӳстерсе калани мар, Джерри". Каллех куҫ хӗсни илтӗнчӗ. — Эпӗ малашне ҫакӑн пек пӗчӗк руководительсем сахалтарах пулччӑр тесе тӑрӑшӑп. Темиҫе сӑмах министерствӑна тивӗҫлӗ.
  
  
  — Лифтра пӗр ҫын та ҫителӗклӗ пулӗ тесе шутлатӑп, - терӗм эпӗ. - Вӑл мана ирттерсе Ярсан, мана ан чӑрмантартӑр". "Пӗри сирӗн хутри лифт патӗнче, тепри вестибюльте", - тесе шутларӗ Маншӑн Пьеро. — Ку пирӗн ҫамрӑк офицерсемшӗн лайӑх упражнени. Анчах сулахай алӑпа сылтӑм хӑлхаран туртсан, сире ирттерсе яраҫҫӗ. Ҫапла пӑх. Вӑл мана кӑтартрӗ.
  
  
  Вӑл лайӑх, ансат код пулнӑ. Эпӗ Пьерона хисеплени ахаль те ҫӳлте тӑрать. Пысӑк тарӑху иртсе кайрӗ, анчах тӗп штопор малтанхи пекех ответ памарӗ. Рэндо брэнди бокалӗн хӗррине улма-ҫырла ҫӗҫҫипе шаккарӗ.
  
  
  — Халӗ эпир иккӗмӗш хутра конференц-зала каятпӑр, - пӗлтерчӗ вӑл. "Ушкӑн членӗсем ҫеҫ
  
  
  "Тӗнче ҫиппи", ҫавӑнпа та пирӗн вӑхӑтлӑха килнӗ хӑнасемпе сывпуллашмалла пулӗ тесе хӑратӑп ".
  
  
  Кӑнтӑрлахи ушкӑн саланса кайсан, арҫынсен-инвесторсен тата хӗрарӑм-акционерсен тантӑшӗсем ҫилленчӗҫ. Вӗсем пирӗн тавра, пусма тӑрӑх хӑпаракансем е лифтпа хӑпаракансем, 300 000 доллартан кая мар активсем, плюс Лейн, писатель тата темиҫе техник. Эпир вӑтӑрӑнччӗ, эпир укҫа ҫилӗмӗпе ҫыпӑҫтарнӑччӗ, ҫав ҫӑткӑнлӑх ун хыҫҫӑн пымаллаччӗ.
  
  
  Ӑна конференцисене кураймастӑп, Анчах "World End" й сессийӗ ыттисенчен кӑшт интереслӗрех пулнӑ. Пуринчен ытла Эпӗ Андерсонпа манӑн шанчӑксӑр шухӑшсене сирсе яма пултаракан пӗр-пӗр япалана тупас тесе тимлесе итлерӗм.
  
  
  Лейн сюжет ҫинчен кӗскен каласа пама пуҫларӗ, сюжечӗ, сӑмахран, ӑна ЛАЛ, маньяксен ушкӑнӗ, пӗтӗм тӗнчене сирпӗнтерме ӗмӗтленет. Ҫакна тӗп хуласенче тата потенциллӗ пушарсенче хӑш-пӗр бомбардировкӑсене хута янӑ тата хӑш-пӗр инцидентсене провокациленӗ май туса хурӗҫ, Пысӑк тройкӑна тавӑрмалли механизма кам та пулин тӗнчери Кирек хӑш пӑнчӑра та ку пӗтӗмпех йӑнӑш пулнине ӑнланса илме чылай вӑхӑт пурӑниччен саплаштарӗҫ.
  
  
  Унта паллӑ, калама ҫук вӑрттӑн аэропортсем тата уйрӑм армисем (ҫаксене пурне те ҫӑткӑнла ҫӑтса янӑ ытти аудиторисенчи пек пулма пултарайман профессиллӗ аэропортсем те пур). Ӑна манӑн ҫакна калас пулать: Лейн тӗрӗс тунӑ, икӗ тӗп геройӑн лайӑх эмоцийӗсене хывнӑ. Ҫак кавар урлӑ каҫса ҫӳрекен британин вӑрттӑн агенчӗ тата террористсем аташтарса ҫӳрекен итали хуҫи арӑмӗ унпа роман пуҫласа ярать. Камилӑпа Майкл тӑвӑллӑн алӑ ҫупса ячӗҫ, Лейн вара ҫак пысӑк аудиторишӗн фильмӑн чи кирлӗ куравне пачӗ: "Виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫи пулма ҫеҫ мар, цивилизацие те, пире пӗтернӗ пекех, пӗтерсе тӑкать". .'
  
  
  "Ку ӗнтӗ иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланасси ҫинчен те каланисем", - намӑссӑррӑн кулса илчӗ ман умра ретри банкир.
  
  
  — Сасӑлав мӗн пулма пултарать, - терӗ унпа юнашар ларакан чаплӑ графиня. "Е эсир юлашки вӑхӑтра йӗри-тавра пӑхса ан тӑрӑр."
  
  
  Халӗ ӗнтӗ калаҫма черет ҫитрӗ; вӑл аслӑ ҫӑлтӑрсен ячӗсене асӑнчӗ, вӗсем выляҫҫӗ.
  
  
  Унтан сэр хью пысӑк бюджета ӑнлантарса пама тата хӳтӗлеме пӗр купа хут илсе килчӗ. Унччен куракансем пурте, ҫав шутра ман ҫине те, тинкерсе пӑхатчӗҫ. Ку мастерской презентаци пулнӑ, халӗ ӑна сэр Хью хӑйӗн ҫӗршывӗнчи ҫынсенчен тата ытти ҫынсенчен миллионшар суса илсе, хӑйӗн банкри счечӗ ҫине ih хума пултарнине курчӗ. Пире пӗр пайне алла илеймерӗмӗр, анчах эсир ӑна темиҫе пая уҫсан, эсир типтерлӗ дыня илетӗр, ӑна тӑватӑ партнер пӗр-пӗрин пырне чи малтан касса татмасан, пӗр-пӗринпе тирпейлӗн уйӑрма пултараҫҫӗ.
  
  
  Вӑл хӑйне мӗнле тыткалани, унӑн юлташла, анчах аристократла тыткалани, mandriva linux, анчах нихҫан та ӑшӑ кӑмӑллӑ мар тыткалани унӑн кӗлеткипе килӗшсе тӑнӑ. Унӑн ҫак аудиторири темиҫе комментарие хирӗҫ ырӑ та лайӑх пӗлтерсе тӑракан ответсем пулнӑ.
  
  
  "Пире пӗр актер икӗ кун ӗҫленӗшӗн 100 000 доллар тӑмасть".
  
  
  Сэр Хью: "Ку реклама тӑвать. Вӑл урӑ пулсан, эпир ӑна Халех сусссеса больницӑна илсе килӗпӗр. Ҫапла-и?"Юлашки-хӗвеланӑҫ германи промышленникне.
  
  
  "Страховкӑпа укҫа мана ытлашши пек туйӑнать. Эпӗ ӑна ҫулталӑк хушшинче пур заводсемшӗн те сахалтарах тӳлетӗп".
  
  
  Сэр Хью: мана та вӗсем ытлашши пек туйӑнаҫҫӗ, герр Шмидт. Анчах шӑпах ҫавӑнпа страховани компанийӗсем чечекленеҫҫӗ те ӗнтӗ. Анчах ӑссӑрлӑхсӑр. Эпир тӗнчери чи хаклӑ ҫар техникин пӗр пайне реквизит вырӑнне тӳлевсӗр ссудӑна илме пултартӑмӑр. Енчен Те Пирӗн В-52 тавра тӑракан Пӗр Ҫын пирӗн пӗтӗмӗшле бюджетран та пысӑкрах пулсан, пирӗн май килнӗ таран хӳтӗленмелле".
  
  
  Ытти ыйтусем ҫине те ҫавнашкалах ытарлӑн та тӗрӗс ответсем панӑ.
  
  
  Юлашки акт Мэллори Стадисӗшӗн пулчӗ. Вӑл кайран тин ӗҫсе янӑ брэндипе ҫыхӑнуллӑн калаҫать. Вӑл "Ҫутӑ Юхӑмӗ" компьютер управленийӗпе туллин усӑ куракан пӗрремӗш фильм пуласси ҫинчен ӑнлантарса пачӗ. Вӑл хуласемпе флотсен тата ҫапӑҫу хирӗсен ҫӗнӗрен тунӑ моделӗсем ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  "Кусем пурте кивӗ модӑллӑ", - терӗ вӑл. — Анчах уйрӑмлӑхӗ акӑ мӗнре: ҫак пӗчӗк компонентсене пурне те пирӗн тӗп компьютер схемине кӗртнӗ. Ӑна программӑлатӑп, машинӑна ӗҫлеттеретӗп, кнопкӑна пусатӑп, вара утмӑл процентлӑ "тӗнче икӗ вӗҫне те" пӗр юман хыҫне ҫырӑнаҫҫӗ.
  
  
  Ҫакна пула кинора опытлӑ инвесторсем сахал алӑ ҫупса ячӗҫ, вӗсем вӗҫсӗр-хӗрсӗр тепӗр хут вӗҫме хӑнӑхса ҫитрӗҫ. carinf.com бассейнра тинӗсри ҫапӑҫусен яваплӑхне йӑтса пымасть, фильм хӑй пекех хаклӑ пулма пултарать.
  
  
  "Ытти сценӑсем валли пирӗн студи Ренцо пур, вӑл хальхи вӑхӑтра тӗнчере чи пысӑкки шутланать", - малалла каларӗ вӑл. "Трафальгар площадьне, Таймс-сквера, Килӗшӳ площадьне — пурне те унта ҫӗнӗрен туса лартнӑ. Виҫҫӗмӗш ӳкерӳ ушкӑнӗ вара, Банни Сойерпа ҫак операторсем ҫитес вырсарникун вӗҫнелле кунта килсенех, уҫӑ бассейн тӑрӑх вырӑнтах кадрсем хушма кадрсем туса парӗ".
  
  
  Пьеро пире шаннӑшӑн (тата укҫашӑн) пурне те тав тума тата ыран ренцо студине экскурси пуласси ҫинчен калама тухса каларӗ.
  
  
  Лейн Стадсран пуху хӑҫан пӗтни ҫинчен ыйтрӗ.
  
  
  "Пире тата тепӗр сцена кирлӗ", - терӗ вӑл. "Ҫав тери пысӑк танкера сирпӗнтернӗ. Пӗр бакра газ сирпӗнни пӗтӗм карапа шыв тавра виҫҫӗр метр таран ҫӗклеме ҫителӗклӗ. Баксене пурне те тултарса пӗтерсен, сирӗн патӑрта миля та миля ҫунакан нефть пулать. Пирӗн шухӑш-ӗмӗтсемпе килӗшет, ҫапла мар-и?
  
  
  Кӗтӗвӗн сӑн-пичӗ ырласа кулни палӑрчӗ.
  
  
  "Аван янӑрать, Кен", - терӗ вӑл. — Анчах мӗнле ҫурӑлса кайӗ-ха вӑл? "Пурте ансат: Торпеда. Тен, катер ҫинчи дистанци управленийӗ пулӗ, — терӗ Лейн. "Мӗн сӗртӗнме пулать, пурне те. Ҫакна ирттерсе яма юрамасть. Ниепле те.
  
  
  "Питӗ Аван, Кен. Эсир маншӑн темиҫе илемлӗ ӳкерчӗк тӑватӑр, вара эпӗ сирӗн валли ҫак танкер модельне сире ҫак сценӑна ҫырма кирлинчен сахалтарах илӗп". Вӑл чарӑнчӗ те ӗнсине хыҫса илчӗ. "Ҫак супертанкерсем тавра тепӗр тунтикун, калӑпӑр, ансӑр пролив урлӑ пӗр ҫын иртнине мӗнле пӗлӗпӗр-ха эпир? Сӑмахран, Канал. Ленинград патӗнче тата лайӑхрах.
  
  
  "Эпӗ Мэрине ҫак нефть компанийӗсем тавра пӗр ҫӗре шӑнкӑртаттарма ыйтатӑп". Кен конвертӑн тепӗр енне паллӑ тунӑ.
  
  
  Стадс Камиллӑпа ман хыҫра тӑнине асӑрхарӗ.
  
  
  "Питӗ лайӑх идейӑсем, ку йӗкӗтӗн, - мухтанаҫҫӗ онлайн Лейна. — Эпӗ сойера чӑн-чӑн карап ҫинчен антарма яратӑп, унтан эпир бассейнра ҫав взрыв патне куҫатпӑр!'
  
  
  Ҫемҫен, анчах татӑклӑн камилла мана чавсаран туртрӗ. "Эпӗ отеле таврӑнма шутларӑм, джерри, эсӗ епле лайӑх сывалнӑ, ҫулленех сывалтӑр, терӗм", - терӗ вӑл. — Кайран ман номерте хӑтлӑ каҫхи апат, кайран вара эсӗ епле лайӑх сывалнине курӑпӑр. Тата мӗнле те пулин сиплени кирлӗ-и сире?
  
  
  Вӑрӑмтуна пысӑкӑш шухӑш ман ӑс-тӑн ӑшӗнче кӑшлать, Анчах Камилла ансатлӑхӗ ҫак шухӑша пӑвса лартрӗ. Эпир Le Superbe хулине таврӑнтӑмӑр, пире кунӗн икӗ вӗҫӗпе те, ҫӗрӗн икӗ вӗҫӗпе те никам та чӑрмантармарӗ.
  
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл хӑйӗн номерӗнче вӑранчӗ. Камилла ман ҫумма канлӗн лӑпчӑнчӗ, анчах ку пире савӑнтарнӑ пек туйӑнчӗ, вӑл ҫухалнӑ вӑхӑтсемшӗн пӑшӑрханса вӑранчӗ. Камилла ман ҫумма ытарайми сӗлӗх пек йӑпшӑнчӗ, часовойсем ҫаплах-ха пурте пӗрле.
  
  
  Унтан эпӗ камиллӑпа малтанхи хут тӗл пулнӑ хыҫҫӑн Унӑн номерӗнче Ӑна Пьеро шӑнкӑртаттарчӗ. Вӑл савӑнӑҫлӑн кулса ячӗ те мана пӗр-пӗр министрпа е генералпа ҫыхӑнма вӑхӑт кирлӗ пулни ҫинчен ӑнлантарса пачӗ, ҫавӑнпа та манӑн кӑштах хавасланас тесе тӑрӑшмалла пулчӗ.
  
  
  Ҫапла Ӗнтӗ, Эпир Камиллӑпа Тарзан, Джейн, Ромео, Джульетта, Джута тата Джулла тата ытти те, кӑнтӑрлахи апатчен, унӑн канлӗхӗнче мӗн пур апат-ҫимӗҫпе вылярӑмӑр. Унтан Эпир Сэр Хьюпа Тата Стадспа, Хамӑн апартаментсене таврӑниччен, Карабин тытнӑ патвар ача хуралта тӑнӑ Ҫӗре, кӗске калаҫу ирттерме Тумлантӑмӑр.
  
  
  Унӑн кӑмӑл-туйӑмӗпе, халӗ мӗн туни Те Хоук "Дик Ханнес агенчӗсем" теекен каччӑсемшӗн, уйрӑммӑнах тӗлсӗр сӳпӗлтетме юратаканскерсемшӗн, ӗҫ евӗрлӗ пулчӗ, пӗр шӗвӗ унци информаци хӗрӗх литра яхӑн вараланчӑк ӗҫрен тухать.
  
  
  Ӑна пакӑлтатать, мӗн май килнӗ таран мӗн те пулин усӑллӑ япала туртса илме хӑтланать; анчах ҫук, нимех те мар. Сэр Хью тата Стадс Ҫак супертанкера сирпӗнтернӗ чухне Финсен заливӗ умӗнче Ла-Манш пысӑках мар енӗсене сӳтсе яврӗҫ. Вӗсем теттесем ҫинчен калаҫрӗҫ пулин те, ih энтузиазмра темле аван мар иҫӗм ҫырли пулчӗ.
  
  
  — Анчах эсир ӑнланмастӑр, Стадс, - терӗ сэр Хью. "Грандра сирӗн ҫунакан нефть Дувра Та, Калӑна та ҫитессе шанчӑк пур". Вӑл французсен хулин ятне акӑлчанла каланӑ .
  
  
  "Анчах ку Перси заливӗнче мар, Ленинград умӗнче пулса иртсен, — терӗ Стадс, — эпир ҫак вырӑссене артиллерипе ракетӑсем тӗлӗшпе мӗн пуррине пурне те ответ пама пултаратпӑр".
  
  
  "Вырӑссем хирӗҫлеме пултараҫҫӗ", - терӗ сэр Хью. "Кендал идейи те эпир пуҫламӑшӗнче икӗ хулана тӗппипех пӗтернинче".
  
  
  "Юрать", - тунмарӗ Стадс, Ленинградран Дуврпа Кальӑна усӑ кӳме килӗшмесӗр, хӑйӗн начар аллине пукан ҫине кӑларса ывӑтакан покерла вылянӑ пек. "Эпӗ хамӑн ачасене-моделистсене англипе франци ҫыранӗсен линийӗн модельне тума хушатӑп". Вӑл хӑйӗн икӗ группине ҫӗр хут та тӳнтерсе ячӗ.
  
  
  "Эсир виҫӗ уйӑхлӑх график ӑшне шуйттан купине хуратӑр пек туйӑнать мана", — тесе калама хӑйрӗ вӑл.
  
  
  "Компьютерӑн илемӗ Те Ҫакӑнта ӗнтӗ, Джерри, - терӗ сэр Хью. "Стадс хӑйӗн программине пӗтерсенех, эпир темиҫе кун хушшинче кирек мӗнле фильмра та вырсарникунсенче тухса каймалли ӗҫсене тӑвӑпӑр". — Уйӑхсем, - терӗ Стадс. Вӑл Та, сэр Хью та пӗр вӑхӑтрах кулса илчӗҫ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Хӑҫан пуҫлатӑн эсӗ? Унӑн отелӗ кунта пулмаллаччӗ, анчах эпӗ тӑхтав туса Юнгфрауна кайса килме шутларӑм". Швейцари тӑвӗн юлашки сыпӑкне вӑл, ih реакцие тимлӗн сӑнаса, ун хыҫҫӑн ирӗклӗн пыма ирӗк пачӗ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫ ил, эпир тепӗр вырсарникун хырӑм варрине пуҫлатпӑр", - терӗ Стадс. "Мунча хӑйӗн операторӗсемпе килсенех. Юл кунта. Эсир яланах ҫак Юнгфрауна курма пултаратӑр. Кунсӑр пуҫне, савнӑ пӗчӗк Камилла ман кӗнекере чылай ҫӳлте тӑрать.
  
  
  Ку вӑл эпӗ сэр Хьюпа Стадсран пӗлни. Мӑнтӑр ноль. Ренцопа Пьеро хӑйсен ӗҫӗсемпе кайрӗҫ.
  
  
  Ӑна Камиллӑран Пьеро ҫинчен тата темиҫе факт ыйтса пӗлме хӑтланчӗ, анчах вӑл, Розанна пекех, ҫакӑншӑн кӗвӗҫнине курчӗ те уншӑн савӑнчӗ. Эпӗ пӗлни ҫумне хушса калани те сахал. Розанӑпа пулнӑ чухнехи пекех, унӑн комментарийӗ тӗлӗнмелле тирпейсӗр пулнӑ: "ҫак киномирте малалла каяс тесен, Хӗрӗн темиҫе япала тумаллине санӑн пӗлмелле, Джерри", - унтан каллех хисеплесе: "вӑл мӗнле ҫын иккенне пӗлсен, Эсӗ Тӗлӗнӗн. Эпӗ хӗрарӑмсене асра тытатӑп. Малтан ӑна шӳт тунӑ пек йышӑннӑ, анчах вӑл питӗ лайӑх ҫын, Джерри, политика енчен ҫеҫ мар. Хӑйӗн мӗнпур ӗҫӗсемпе вӑл тӗпсӗр авӑр хӗррине пырать, ун чухне вара сирӗн обществӑллӑ сценӑран канма тата хӑйшӗн тӑрӑшма уйӑхсем пур".
  
  
  Юлашки темле ҫӗнӗ япала пулнӑ, хоукӑн ӑна-кӑна ӑнланса илмелле... ӑна хӑҫан та пулин ирӗклӗх парсан.
  
  
  Вӑл вӑраннӑ чух манӑн шухӑшсемпе ӗмӗт татӑлчӗ. Вӑл вӑраннӑ вӑхӑтра, камилла хускалса иличчен, хыттӑн шаккаса, хӑй вырӑнне темскер тӑнӑ.
  
  
  Баррӑра Стадс ӗҫ ҫитес вырсарникунӑн икӗ вӗҫӗнче те пуҫланас ҫукки ҫинчен пӗлтерчӗ. Клубра, кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн, Вӑл Лейнран Ла-Манш урлӑ е тунтикун Ленинград патӗнче мӗнле танкер иртнине пӗлме ыйтрӗ. Халӗ кӗҫнерникун ирхине пулчӗ.
  
  
  Мӗн те пулин апла мар-и, капла мар-и. Анчах ку ҫапла пулнӑ пулсан, ку вӑл миниатюрӑри темле ҫар вӑййинчен те пысӑкрах япала ҫине кӑтартса пама пултарать.
  
  
  Киллмастер рангӗнчи АX агент, ҫамрӑк ледие пулӑшас е клубри кӗҫӗн членсенчен хӑтӑлас тесе, ытти заданисенче ӑна хӑйӗн таланчӗсемпе ҫителӗклӗ усӑ курнӑ. Халӗ ӗнтӗ манӑн темле ҫаклану пулчӗ, ӑна тӗрӗслеме вӑхӑт питӗ сахал. Манӑн кун ирхине студие кайса килмеллеччӗ. Отель хӑйӗн рольне те пӑсмасан, вырӑна ҫеҫ тӗпчеме май пулмасан, унӑн ҫак сӑмаха тытмалла пулнӑ. Унтан апат пулчӗ, ун хыҫҫӑн тата тепӗр хут ренцопа тата адвокатсемпе тӗл пулса калаҫрӗҫ, ҫав адвокат ҫинче ӑна хӑйӗн чекне ҫырӑнса илмеллеччӗ. Манӑн Рольс тӑрӑх, халӗ 6:45 сехет.
  
  
  Вӑл, Камиллӑна чӑрмантармасӑрах, ҫӳп-ҫап таврашӗнчен шуса тухрӗ те хӑна пӳлӗмне кӗрсе алӑка уҫрӗ.
  
  
  Часовой урӑх ҫук.
  
  
  Вӑл таврӑнчӗ те хӑвӑрт та шӑппӑн тумланчӗ. Ун патне ҫыру ҫырса ятӑм, ҫырӑвӗнче Камиллӑна: ӗҫпе чупатӑп, паян ирхине унпа курнӑҫатӑп, терӗм.
  
  
  Унтан вӑл тулта пулнӑ.
  
  
  Лифт патӗнче часовой тӑрать, Анчах ӑна, Пьеропа калаҫса татӑлнӑ пекех, хӑлха вӗҫӗпе сигнал пачӗ. Охранник кулса илчӗ те мана лифт кабинине кӗме ирӗк пачӗ. Холлӑри охранникпа та ҫавӑн пекех. Вӑл та йӑл кулчӗ. Эпӗ Вӗсене Пьеро мӗнле истори каласа панине пӗлместӗп, Анчах маншӑн Пурпӗрех.
  
  
  Урамсем пуш-пушах, отель патне пыракан кирек мӗнле такси те урӑх енче пулма пултарать. Ӑна Центральнӑй вокзала ҫитиччен пилӗк квартал иртрӗ те черетсӗр такси илчӗ. Водителе AX-ин-Трастевер ҫурчӗ патӗнчи кӗтеселле ҫул тыттарчӗ. Ҫак йӑлӑхтармӑш Гилкристпа эпӗ ним чухлӗ те кӑмӑлламарӑм, халӗ ӗнтӗ Ӑна Хайманпа ЦР тӑрӑх ӗҫлекен хӳрешкӑсене пулӑшма пултарасса вӑл шансах тӑчӗ.
  
  
  Водителе тӳлесе татсан, ӑна яланхи пекех сыхланмалли майсем йышӑнчӗ, вара, хама сӑнаманнине пӗлсен, часах пӳрт алӑкӗ умне пырса тӑчӗ.
  
  
  Хайман алӑка уҫрӗ. Вӑл халичченхи пекех сӳрӗк кӗлеткеллӗ, хӑйне хӑй ӗлӗкхи пекех лӑпкӑ тыткалать; симӗс пижамӑллӑ йӗм тата мамӑк таврашӗнчи кивӗ ҫар кӗпи тӑхӑннӑ ыйхӑллӑ куҫсем. Вӑл хӑйне кӗтме пуҫласанах шала кӗчӗ.
  
  
  "Эсӗ ӑна отельте хӑварнӑ посылкӑна илтӗн-и?"Нимӗнле салху Та кӑмӑлсӑр Гилкрист та ҫук. Ӑслӑ ҫамрӑк агент, халӗ те вӑййа юратаканскер.
  
  
  "Илнӗ, вуланӑ, упранӑ". - Эпӗ алӑка шаккарӑм. "Унтан пӗтертӗм. МАНӐН кӑштах вӑрттӑн каласа панисем ТАТА DC-ра темиҫе ыйту пур. Сирӗн черет пур-и?
  
  
  "Сӑмаха улӑштаракан ҫын ҫеҫ", - тенӗ Хайман. — Анчах ку ҫителӗклӗ. Унсӑр пуҫне, ӑна урӑх пултараймастӑп. Кивӗ Gil-пирӗн обществӑн генийӗ. Мӗншӗн-ха вӑл Парольти мӗнпур йывӑр кӗлеткесене тытса тӑрать? Ҫак чӑркӑш старике, Картер, ан ухмахлантарӑр. Вӑл радио ҫинчен, даннӑйсене тирпейлесси тата компьютер программисене экспертсем текенни таврашӗнчи кирек мӗнле экспертсенчен те ытларах йӗркелесси ҫинчен пӗлет. Хӑрушлӑх пулсан, вӑл яланах хатӗр, анчах эмӑна тӑххӑртан пуҫласа пилӗк сехетчен ӗҫлекен ахаль бухгалтер пек пулма килӗшет".
  
  
  — Пӗлме кӑмӑллӑ, — терӗм эпӗ, - Анчах халӗ мана мӗн кирлӗ, ку калаҫу. Малтан тӑван базӑпа, унтан сирӗнпе. Телефон ӑҫта?
  
  
  Эпир Хыҫалти пӳлӗме кӗтӗмӗр, Унта Хайман курпунне кӑларнӑ бахарев ҫывӑрать пулмалла. Вӑл ӑна пӗр вӗҫӗпе тӗллерӗ те, ҫурӑк плюшра палланӑ хӗрлӗ телефонлӑ туртса кӑлармалли хӑма курӑнса кайрӗ.
  
  
  — Манӑн юлмалла-и е каймалла? - Ыйтрӗ Хайман.
  
  
  — Малалла итлӗр — ха, - терӗм эпӗ. - тен, ҫак самантран пуҫласа эсир мана каллех юри е ирӗксӗрех ҫухалма тивес пулсан, малтанах палӑртса хунӑ пулӗ".
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. — Эсӗ ҫӗрле уҫӑлса ҫӳрени ҫинчен илтрӗм эпӗ. Лӑпкӑ Римра пирӗн яланах ҫавӑн пек ӗҫсем пулмаҫҫӗ. Штаб - ХВАТТЕРПЕ тӳрӗ ҫыхӑну тытма телефон ҫинчи кнопкӑна пуссан, вӑл кресло ҫине ӳкрӗ.
  
  
  Шӑнкӑрав шӑнкӑртатрӗ.
  
  
  "Эсӗ пӗлместӗн пулсан, ирхине тӑватӑ сехет", - терӗ Хоук сасси.
  
  
  Ӑна пушӑ кабинетра кофе тултарнӑ пысӑк термос, сӗтел ҫинче темӗн пысӑкӑш кружка тата хут купи курӑнса кайрӗ, унӑн вӑрӑм пӳрнисем, даннӑйсене тишкерсе, чӑтӑмсӑррӑн шаккарӗҫ.
  
  
  Эму ӑна хӑйӗн юлашки 24 сехечӗ ҫинчен тата ирӗксӗрех ӗҫсӗр ларни ҫинчен малалла каласа пачӗ.
  
  
  — Юрӗ, юрӗ, - мӑкӑртатрӗ вӑл. "Эхер те эпӗ курайманни мӗн те пулин пур пулсан, ВӐЛ АX-мӗш ҫын, хӑй умӗнче каҫару ыйтаканскер. Ӑна пӗлетӗп, Рим джунгли мар, ҫавӑнпа та эсир хӑвӑра вӑрлама ирӗк парсан, вӗсем сире сӑнанӑшӑн ih айӑплама пултараймастӑр. Тӗрлӗ еншӗн мӗн те пулин ырӑ марри кала. Вӑл хӑй мӗн курни-илтни ҫинчен, ҫавӑн пекех хӑй илнӗ даннӑйсене тӗплӗн акса хӑварни ҫинчен каласа парать. Анчах ҫакӑн пек суйлав вӑхӑтӗнче те манӑн спальнӑри калаҫусене те, социаллӑ характерпа ҫӳрекенсене те тӗплӗн тишкерме вунпилӗк минут кирлӗ пулчӗ. Кунсӑр пуҫне, ӑна эпӗ хам мӗн курни-илтни ҫинчен каласа патӑм. Эсир мӗн пирки те пулин иккӗленетӗр пулсан, ҫакна асӑрхамасӑр ан хӑварӑр; эпир вӗрентнӗ чухне пире пурне те ҫапса кӗртнӗ. Ҫапла вара, Мана тарабарщина пек туйӑнакан темиҫе калаҫӑва хутшӑнма тиврӗ, анчах вӗсем ih компьютерсене тӑрантарнӑ пулсан, каччӑсене Вашингтонри кайри планра пӗлтерӗшлӗ пулма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Хоук ҫаксене пурне те итлерӗ, ҫав вӑхӑтрах магнитофон ҫине кайран тӗплӗрех тӗпчесе пӗлме калаҫу ҫырса хучӗ.
  
  
  "Курӑпӑр", - терӗ вӑл, хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтерсен. "Wouldnt танкер ҫинчи датӑпа тунӑ ҫак йӑнӑша асӑрхама япӑх та мар".
  
  
  "Начар мар" хоук правительство медалӗн эквивалентлӑ медалӗ пулнӑ.
  
  
  "Халӗ эсир пире кунта мӗн тутарасшӑн пулни ҫинчен ыйтусем парӑр", - терӗ Хоук.
  
  
  "Манӑн ҫирӗп никӗспе икӗ тавҫӑрулӑх пур", - терӗм эпӗ. "ку танкер Пӗрремӗш приоритет шутланать. Тунтикун Ла-Маншӑра супертанкер пулмалла мар тума пултаратӑр-и эсир? Ытларикун та-и?
  
  
  — Проблемӑсем ҫук, - терӗ Хоук. "Энергетика кризисӗ пӗтрӗ, пысӑк карап хуҫисемпе пирӗн контактсене йӗркеленӗ. Ҫавӑнпа та вӗсем, ҫак участока таса упраса хӑварас тесе, хӑвӑртланаҫҫӗ е вӑрахланаҫҫӗ".
  
  
  - Ленинград Тата?
  
  
  "Санӑн тӗлӗнмелле тусу, Стадс, пӗр — пӗр супертанкера чарма унта нимӗнле сооружени те ҫуккине пӗлмест пулас", - терӗ Хоук. "Тепӗр штопор.'
  
  
  "Мана Ҫак Швейцарири банкӑпа Луганора тата Пьеро Симка ҫинчен ҫырнӑ доклад кирлӗ", - терӗм эпӗ. "Иккӗшӗ Те Андерсон ывӑтнӑ L саспалли ҫине, Луганопа Дон Лупо ҫине, кайма пултараҫҫӗ. "Ку wouldnt мар, кӑткӑс та мар, - терӗ Хоук. "Анчах Ҫак Пӗчӗк Улӑппа кӑшт кӑткӑсрах пулать. Эпир чавма пултарнисем пурте пур ӗнтӗ сирӗн, анчах эпӗ ӑна сирӗн валли тата мӗн тума пултарнине пӑхӑп.
  
  
  — Ҫав пойндекстерехех, — терӗм эпӗ, - Сусссесри кану ҫурчӗсене пурне те тӗрӗслес пулать. Унта стадспа Ренцо сывалма кайрӗҫ. Мана Пьеро тахҫан унта клиент пулнӑ пек туйӑнса кайрӗ. Тен, урӑх ятпа пулӗ. Анчах ку пӗве пӗлмелле.
  
  
  — Юрать, - терӗ Хоук. "Ҫакӑ ҫеҫ-и?'
  
  
  "Тата тепӗр ыйту, — терӗм эпӗ, — тата тепӗр ыйту".
  
  
  — Кайрӑмӑр!
  
  
  — Ку шухӑш питӗ сапаланчӑк, — терӗм эпӗ. - Анчах сирӗн финансистсем "Магнамут", страхлав компанийӗ, "Тӗнче икӗ вӗҫне те" политикӑна ҫырса пыраканскер, лайӑх ӗҫлеҫҫӗ пулӗ . Вӑл шанчӑксӑр пулсан, ку вӑл нумай укҫа улӑштармалли меслет пулнине пӗлтерет".
  
  
  — Ҫӗвӗҫе ил, - терӗ Хоук. "Эпир асӑрханусӑр граждансем валли агентство мар".
  
  
  -- Ҫӗвӗҫ, начальник, - хирӗҫлерӗм эпӗ, - ах, вӑл та финанс компанийӗ МАР, сирӗн ҫур миллион пур, эсир часах мана хӳтӗлеме ҫеҫ ҫухатма пултаратӑр. Укҫа ҫухалнине пӗлсен, ӑна манӑн вӗсем ӑҫта кайнине тата мӗншӗн кайнине пӗлмелле. Тен, Андерсон ҫакна отель те пӗлме пултарӗ. — Юрать, - мӑкӑртатрӗ Хоук. — Ыйту тата?
  
  
  "Унӑн отелӗ Хайманпа, кунти ЦРУ агенчӗпе, туллин тӗрӗслесе тӑрӗччӗ, - терӗм эпӗ. -эпӗ Те, мӗн те пулин пуласран, Гилкристпа усӑ курма пултарӑттӑм".
  
  
  — Хайманпа килӗшетӗп, - терӗ Хоук. — Эпӗ уншӑн тӑрӑшрӑм ӗнтӗ. Гилкрист — ватӑ ухмах, анчах эсир унпа усӑ курса мӗн тума пултарнине курӑп тесе шутлатӑр пулсан. Анчах мӗншӗн вӑл? Ӑна сире ҫак районти ытти агентсене, унран вунӑ ҫул ҫамрӑкраххисене, ҫирӗм хут лайӑхраххисене, суйласа илме пултаратӑп.
  
  
  — Эпӗ ӑна хӑварасшӑн мар, - терӗм эпӗ. - вӑл электронлӑ гений. Мӗн те пулин ман пуҫра, Пуҫра, сире каласа пама та ытла тарӑн, анчах ӑна пурне те пӗр ҫӗре пухса ҫитерсен, мана ҫав Гилкрист часах кирлӗ пулма пултарать.
  
  
  — Эсӗ апла сикетӗн пулсан, — терӗ Хурчка, - эпӗ сана тивӗҫтерӗп. Эсир Клем Андерсон ернӗ рим вирусне шухӑшласа кӑларман пулсан.
  
  
  "Апла пулсан, — терӗм эпӗ, - Гилкрист Клем Андерсон пек пӗтермесӗр манӑн йӗрӗнӳ пулма пултарать". Хоук хурлӑхлӑ, анчах ырласа мӗкӗрсе пӗтерчӗ.
  
  
  ************
  
  
  Хайман тӑчӗ. — Апла пулсан, эпӗ сан ҫынну, - терӗ вӑл кулкаласа. — Мӗн тӑвас-ха манӑн, босс? — Вӑхӑт хӑҫан ҫитессине турӑ пӗлет, - терӗм эпӗ. - хальхи вӑхӑтра икӗ япала ҫеҫ". Ӑна сехет ҫине пӑхрӑм та стрелоксем ривареса сакӑр сехет кӑтартнине куртӑм. Мана лоренцо Конти ҫуртне вунӑ сехетчен кӗтменччӗ. Рим трафикӗпе кашни тӗл пулмассерен ҫур сехет хушма пулать. "Пӗрремӗшӗнчен, атьӑр-ха, эпӗ хальхи вӑхӑтра мӗн пӗлнине, ун тавра мӗн тума май пуррине курар. Иккӗмӗшӗнчен, мана пӗр сехет хушшинче Клеммӑпа ҫыхӑнтар. Тен, вӑл пире хрена пӗлмест пулӗ, тен, ҫак пӗлтерӗшне ӑнланмасӑр, мӗн те пулин пӗлет пулӗ.
  
  
  Хайман хӗрлӗ телефонне кивӗ бахареври логовӑна каялла чикрӗ те, тайкаланчӑк сӗтел ҫинче тӑракан яланхи телефон ҫине номер пухма пуҫларӗ.
  
  
  - Хуппи-и? — вӑл, калӑпӑр, ҫирӗм гудок каларӗ.
  
  
  "Паллах, ӑна пӗлетӗп. Анчах эсӗ ҫывӑрмастӑн . Эй, ӑна сан патӑнта тепӗр ҫур сехетрен санпа калаҫас текенпе калаҫӑп. Тепӗр Клеммине килтен... Америка, ӑҫтан тата?.. ? Ӑна пӗлетӗп, анчах вӑл санпа калаҫасшӑн. Ҫавӑнпа та эпир унта ҫитиччен вырӑнтах юлӑр. Тен, ӑна сана корнеттопа пӗр курка кофе илсе парӑп. Ку ҫителӗксӗр пулсан... — Вӑл сассине кӑштах пусарса каларӗ ...тата тепӗр хут шухӑшласа пӑхӑр-ха, сирӗн вӑхӑтлӑх сӑн-сӑпатӑрпа ҫыхӑннӑ йывӑрлӑхсене тӗпчесе пӗлме кам пулӑшрӗ сире? Халлӗхе .
  
  
  "Вӑл кунта."Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те ларчӗ. "Халӗ мана мӗн пӗлмеллине пӗлтерӗр".
  
  
  Агент пек, ӑна пӗчченшерӗн ӗҫлеме кӑмӑллатӑп, анчах хамӑн теорисене тӗрӗслес тесен, юнашар кама та пулин лайӑххи пулкалать. Вӑл ҫакӑн пек самантсенчен пӗри пулнӑ, Хайман ҫак ӗҫе лайӑх, ҫирӗп те ӑслӑ каччӑ пулнӑ.
  
  
  "Эпир ӑна пӗлтӗмӗр...",- терӗ ӑна эму. Эпӗ хамӑн резюмӑна тепӗр хут каламастӑп, Анчах Хайманпа Вылять, хоук ирӗк панипе Унӑн шальӗ тытӑнса тӑма пултараймасть, Камиллӑпа Розан талантӗсем ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе ҫеҫ каласа парать пулӗ.
  
  
  "Мана клеткӑллӑ курткӑпа Пепе тӑхӑннӑ Гилла вӑрласа кайиччен , — терӗм эпӗ малалла, - Андерсон ухмаха ернӗ пулӗ тесе шутларӑм, ахаль киноферӑра ытлашши хӑратнине куртӑм. Ih ыйтусем мана ун чухне тем ҫинчен аса илтерчӗҫ. Анчах, тепӗр енчен, рэндзопа ун юлташӗсем таса пек туйӑнать мана, мӗншӗн тесен вӗсем манӑн чек ih алӑра пуличчен кӗтсе тӑмалла пулнӑ.
  
  
  "Эпӗ ҫак пысӑк вӑй — хӑвата курмастӑп", - тенӗ Хайман. — Питех мар.
  
  
  "Халӗ ӑслӑ-тӑнлӑ чаҫ пырать, - терӗм эпӗ. - Эпӗ урӑх еннелле шухӑшлама пуҫларӑм. Ҫак "Тӗнче Ҫиппи" фильм сывлӑшра ирӗлсе каймалли хӑйне евӗрлӗ хӳтлӗхрен ытла мар пулсан, мӗн пулӗ — ши? Ахаль киношниксем те лаххасем. Вӗсем хӑйсен инвесторӗсенчен кулма пултараҫҫӗ тесе шутлаҫҫӗ. Анчах ҫак процесра вӗсем нумай хӑрушӑ хӗҫпӑшал пухнӑ, вара паллӑ мар ен "Тӗнче икӗ вӗҫӗ" сценари пулса тӑнӑ.
  
  
  Хайманӑн пурин ҫинчен те шухӑшласа пӑхма темиҫе минут кирлӗ пулчӗ. "Ӗненмелле мар", - терӗ вӑл. — Анчах пулма пултарать.
  
  
  "Апла пулсан, мэллорин ҫак тӳрккес йӑнӑшӗ иртнӗ каҫ каллех лару — тӑрӑва улӑштарнӑ", - терӗм эпӗ. "тӗнчене пӗтерме кавар пур Пулсан, вӑл супертанкера сирпӗнтерме шутлать пулсан, ҫав ӗҫе хутшӑнмалла. Тен, "World End" компани тавра кам та пулин хутшӑннӑ пулӗ. Тен, ушкӑнӑн пӗр пайӗ-каварҫӑсем, ыттисем-тӑмсай ухмахсем.
  
  
  Хайман пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Ку тепӗр ушкӑн пулнӑ пулсан, — ӑнлантартӑм эпӗ,-е римри пек мар, сахал йышлӑ полици пулнӑ пулсан, вӑл унта кайса тапӑннин темиҫе пӗлтерӗшне аркатса тӑкма пултарнӑ пулӗччӗ. Вӑл тӗрӗс каланине илтиччен.
  
  
  — Анчах халӗ эсир пьерона сенатра мӗнле те пулин ыйтусем пама хӑнӑхса ҫитсен, Ҫав ӗҫкӗ пӗтиччен Сирӗншӗн те, пирӗн посолшӑн та питӗ лайӑх мар лару-тӑру пулса тӑрӗ. Цра чухне, ҫавӑн пекех ах, САНА УРӐХ чӑтма ПУЛТАРАЙМАҪҪӖ пулсан, - вӗҫлерӗ Маншӑн Хайман. — Апла пулсан, Сана Хупӑпа паллаштарнисӗр пуҫне, мӗн тӑватӑп-ха эпӗ ӑна? "Хӑвӑр ҫынсене ҫак списокра ятпа чӗнӗр", - терӗм эпӗ, ӑна ӗҫтеш-инвесторсен ячӗсен пичетленӗ списокне тӑсса парса, вӑл мана апат ҫинӗ чухне тӗл пулнӑ-и? "Мэллори ҫыхӑнӑвӗсем ҫине уйрӑмах тимлӗ пӑхмалла. Вӑл паллӑ режиссер, анчах вӑл пӗлмен ҫӗршыв урлӑ хӑйне валли ҫул хывнӑ. Студире помощник пулса ӗҫлеме пуҫланӑ, хӑйӗн техника ӑсталӑхӗ урлӑ кинона кайнӑ, ҫак ҫул ҫинче темиҫе иккӗленӳллӗ самант пулнӑ. Ку сире паянлӑха йышӑнать. Тата мӗн те пулин пулас пулсан, ӑна сан алӑкран шаккатӑп. Апла-тӑк, ыран ирхине ҫав вӑхӑтрах курнӑҫӑпӑр. Хайман каҫхи кӗпе тӑрӑх сиксе тухрӗ, ДЖИНССЕМПЕ тӗссӗрленнӗ водолазка, сандалипе медальон тӑхӑнчӗ, ӑна СС-ра кивӗ хӗрес тавра тунӑ.
  
  
  — Йӗркесӗрлӗхшӗн каҫарӑр, - терӗ вӑл кирлӗ мар ҫӗртенех. — Анчах ку манӑн рабочи костюм ҫеҫ.
  
  
  Вӑл мана урама илсе тухрӗ. Эпир ҫул урлӑ каҫрӑмӑр та сант-Мария площадьӗнчи ансӑр урама тухрӑмӑр. Тата тепӗр кивӗ ҫурт, иккӗмӗш этажра.
  
  
  Хуппи пире алӑка уҫрӗ. Шуранка питлӗ, тӗксӗмрех сӑн-питлӗ пӗчӗк хӗрача; лайӑх ӳт-пӗвӗ ҫинче тӗксӗм мар, анчах салху сӑн-пит, вӑл йӑлтӑркка шӑлаварпа сарлака ҫӑм свитер тӑхӑннӑ. Унӑн хулпуҫҫийӗ урлӑ вӑл табак тӗтӗмӗпе сарӑхнӑ ладанпа гашиш шӑрши кӗрекен пӳлӗме пӑхса илчӗ. Ӗлӗкрех ҫак вырӑн, хӗрлӗ плакатсемпе сапаланчӑк минтерсемлӗ хӑтлӑ та савӑнӑҫлӑ вырӑн пулнӑ, анчах укҫа-тенкӗ ҫуккипе, пачах урӑхла, тӑруках анса, шӑши шӑтӑкӗ пулса тӑнӑ. Тепӗр пӗчӗк шӑши, кӑштах кӳпшек хура хӗрача, йӗркесӗрлӗх ҫине пӑхмасӑр, кравать ҫинче, инди виткӗҫӗ айӗнче ҫывӑрать.
  
  
  — Сиртен пӗр курка кофе илме пултаратӑп-и ӑна? - Хайман Хуппи ман ҫине пӑхмасӑрах ыйтрӗ.
  
  
  "Паллах. Каяр. Ку Джерри Карр. Хуппи, Джерри.
  
  
  — Салам, - терӗ вӑл хавхаланса. Эпир пусма тӑрӑх антӑмӑр. Тул енчен эпир кӗтесри эспрессо-улпут патне пытӑмӑр та сӗтел ҫине ҫапла выляма тытӑнтӑмӑр. Унтан вӑл: "Эсӗ-И?.. Эсӗ Клеммӑн тусӗ пулнӑ-и?»
  
  
  "Кливленд". Клемма биографине асӗнче шырарӗ. "Эпир пӗрле ӳснӗ. Эму актер е писатель пулма пултарассине вӑл ниепле те татса параймарӗ. Манӑн римэра пулма май пурччӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ӑна шыраса пӑхма шут тытрӑм. Анчах кайран ӑна илтрӗ..."
  
  
  — Кунта Та вӑл ҫакна татса пама пултарайман, — Терӗ Хуппи. Официант пӑсланакан икӗ хутлӑ эспрессо илсе килчӗ, унтан шуранка пичӗ ҫине пӗрремӗш сыпкӑм ӗҫсенех темле пурнӑҫ таврӑнчӗ. "Мӗскӗн Ҫилӗм. Унӑн англи текстне ҫырса пымалли ӗҫ пулнӑ, вӑл америка хаҫатӗнче ӗҫлеме пултарасси ҫинчен шухӑшланӑ. Анчах ку ӗҫ яланах ыран е тепӗр эрнере пулнӑ. Вӑл кунтан инҫех те мар пурӑннӑ, ӑна ун патне куҫнӑ. Икӗ уйӑх иртсен... Бвам! Такам вӗлерет те шыва ывӑтать. Вӑл пачах ӑшра мар. Икерчӗ!'
  
  
  - Христос, - терӗм эпӗ. - нихҫан та Ҫилӗм пек туйӑнманччӗ..."
  
  
  — Эсӗ мӗн, тӗн кашти-им?.
  
  
  Турра ӗненекен ҫын е турра ӗненекен ҫын пулман пирки, вӑл шӑлӗсене ҫыртрӗ те кӗтме пуҫларӗ. Унӑн Хуппине хама хирӗҫ лартмалла мар, Анчах манӑн мӗнле те пулин информаци пуличчен мар.
  
  
  — Каҫарӑр, — терӗм эпӗ, - Анчах Эпӗ ҫакна асра тытатӑп: Клем такама тӑшман туса хуракан каччӑсем пулман. Чӑннипе илсен, унӑн тӑшмансем пулман".
  
  
  — Ку апла мар, - шанчӑклӑн Каларӗ Хуппи. Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Ман шутпа, вӑл темле тирпейсӗр пулнӑ. Эпӗ ӑна йышӑнатӑп, анчах вӑл кӑмӑллӑ наян пулнӑ. Эпир те аванах майлаштараттӑмӑр, манӑн пӗр ытлашши кӗвӗҫекен еркӗнӗм-латино американец ҫукчӗ".
  
  
  Унӑн кӳпчесе кайнӑ тутисене самоконтролӗн карӑнтарнӑ йӗрӗпе пӑчӑртаса тытнӑ. "Пире пӗр япала кӑмӑла каятчӗ. Ҫиелтен ҫеҫ те мар. Ҫилӗм мистикӑпа туллиехчӗ, ҫакӑ мана килӗшетчӗ. Таро, Ицзин, трансцендент медитацийӗ. Юнг.
  
  
  Манӑн хӑлхасем ҫивӗчленчӗҫ. "Мӗн каларӑр эсир?'
  
  
  — Юнг, - ҫирӗплетрӗ вӑл. "Клеммӑшӑн фрейд венӑри ывӑнса ҫитнӗ мӑнаккӑшӗсемшӗн виктори неврологӗ пулнӑ. Анчах, ҫак сӑмахсем тӑрӑх, Юнг ҫак коллективлӑ ӑнланупа тата ҫак универсаллӑ мифсемпе тӗрӗс ҫул ҫинче пулнӑ, пӗлетӗр-и эсир".
  
  
  — Эпӗ ӑна пӗлмен, - терӗм эпӗ. - кайран кливленда пуҫланчӗ пулмалла". "Ҫакна пӗлмелле мар."Хуппи каллех шӑранма пуҫларӗ, анчах эпӗ ҫапах та ҫакланма пултарасси ҫинчен ҫине тӑрсах тӑрӑшрӑм.
  
  
  "Вӑл Юнга ҫинчен мӗн те пулин каланине астӑватӑр-и эсир?- "Ҫак кунсенче ҫак психиатрсем ҫакна ӑнланман", - терӗ вӑл. — Сире Йӑва Мар,пире. Унӑн та чунсене сӑнакансем валли ят пулнӑ. Вӑл ih Юнга тенӗ.
  
  
  "Ҫакӑн пирки мӗн шутланӑ-ха вӑл?"Ӑна ыйтрӗ.
  
  
  "Ну,ҫак сӑмахсем тӑрӑх, психиатрсенчен нумайӑшӗ аlibaba ҫынсене тивӗҫтернӗ, анчах вӗсем мӗншӗн ҫапла урса кайнине пӗлмен", - терӗ вӑл. "Ҫапла вара пациентсем ухмаха ереҫҫӗ, анчах кӑшт япӑхрах. Унта Юнг хӑй ҫак мӗнпур ӑпӑр-тапӑра касса тухнӑ та ҫынсене хӑйне мӗнле улӑштармаллине кӑтартнӑ. Анчах чӑн — чӑн Юнга вӑл-йывӑр ҫул, "юнгсем" кӗске ҫулпа чылай ансатрах кайма пултарнӑ пек тӑваҫҫӗ. Анчах мӗнле ҫӗвӗҫ пултӑр-ха ку, йӗкӗт?
  
  
  — Кашни кунах вӗлермеҫҫӗ ман тусӑма,- терӗм эпӗ савӑнӑҫлӑн (AX-мӗш командӑсенче ку тепӗр кунтан пулса иртет, анчах ку урӑх штопор.) "Унӑн отелӗ кун ҫинчен май килнӗ таран ытларах пӗлме".
  
  
  "Апла пулсан, эсӗ е чирлӗ хурчка, е пӗчӗк детектив", - терӗ вӑл, пуканне пукан ҫумӗнчен шутарса. "Эпӗ хурчкасене питех юратмастӑп, Манӑн Клеммӑна юратни те ҫителӗклӗ. Кофешӗн те, тепре куриччен те тавтапуҫ .
  
  
  Тӑххӑрмӗш сехет ҫурӑ ҫитрӗ ӗнтӗ. Манӑн чи лайӑх ылтӑнӑм пурччӗ, ӑна шанма ҫеҫ пултарнӑ, ҫавӑнпа та ӑна эй комментарисемсӗр кайма ирӗк пачӗ.
  
  
  Ӑна Хайманпа сывпуллашрӗ те отеле ҫити такси илчӗ. Вестибюльте эпӗ хама сӑнанине каласа пама ҫук лайӑх туйрӑм. Анчах ку та лифтра часовой пулнӑран пулма пултарать. Кунсӑр пуҫне, вӑл хӑйӗн номерӗсӗр пуҫне ниҫта та кайма шутламан, ҫавӑнпа та ӑна канӑҫ паман.
  
  
  Люкс пуш-пушах. Мана камилл ҫинчен аса илтерес тесе, спальнӑри тӗкӗр ҫине тута помадин сарлака мазочкисемпе ҫырнӑ пӗлтерӳ ҫеҫ.
  
  
  "Эсӗ выльӑх та ирсӗр дикарь", - тесе ҫырнӑ вӑл пысӑк саспаллисемпе. "Ӑна та ман пирки час-часах тавӑрасса шанатӑп. Каярахпа студире курнӑҫӑпӑр. Алӑ пуснисем ҫук. РS ҫавӑн пекех пысӑк ҫыру. "Эсӗ мана хӑрушла кӑвакартса хӑвартӑн . Ку бюджетри косметика валли тата тепӗр кӑмӑллӑ статья пулать. Кун.'
  
  
  Ӑна хырӑнтӑм, хӑвӑрт тумлантӑм та лимузин тупрӑм, вӑл мана лоренцо Конти империйӗн центрне леҫсе ярасса чӑтӑмлӑн кӗтрӗ.
  
  
  Рэндзопа эго, пире пӑхӑнса тӑракансем, Тӗнче пӗтес умӗн аркатмалли хуласен mimmo макечӗсене ертсе кайрӗҫ те, ҫар техникине тата ытларах кӑтартас тесе, тасатнӑ строительство площадкине илсе кайрӗҫ. Араб танкӗсенчен пуҫласа огнеметсем патне ҫитиех тата темиҫе япала, хорькӑн ку таранччен чарнӑ списокра пулнӑ япаласем. Эпир Икӗ вертолетпа Анциона каҫрӑмӑр, Вӑл юлашки хут тапӑнса кӗнӗ чухнехи пек курӑнать, Улттӑмӗш флотпа тинӗс ҫар вӑйӗсен чаҫӗсемпе тата израильсем панӑ хӑвӑрт ҫӳрекен темиҫе катерпа пӗрле.
  
  
  Ренцопа Пьеро, сэр Хью тата Стадс пулӑшнипе, Гарри Трумэнран Розенбергсемпе Фукссене хутшӑнмасӑр шыв бомбин формулине илме пултарнӑ пек туйӑнать. Площадка вӗҫӗнче эпир пырса ҫӳремен икӗ пысӑк склад пур. Унтан: "мӗн унта?" - тесе ыйтсан, мана ку иртнӗ фильмсенчи реквизит управленийӗ", - терӗҫ. "Хӑҫан та пулин ӑна музее ҫавӑрӑп", — тенӗ Ренцо.
  
  
  Ку тӗрӗс те пулма пултарать, анчах эпӗ хам билет илме йышӑниччен кӗтместӗп тесе шутламан. Ку складсене иртерех тӗпчесе пӗлме ыйтрӗҫ.
  
  
  Эпир административлӑ ҫурта таврӑнтӑмӑр, Унта Стадс хӑйӗн компьютерӗ ҫинче пысӑках мар шоу турӗ. Унӑн макета ятлӑ пысӑках мар ял пур, ун тавра танксемпе артиллери пирӗн таврари сӑртсем ҫине вырнаҫнӑ. Кунсӑр пуҫне масштабпа ҫӳрекен пӗчӗк салтаксем те нумай.
  
  
  Стадс хӑйӗн перфокарчӗпе сывлӑшра сулса илчӗ, унтан ӑна пӗчӗк компьютер ҫӑварне чиксе лартрӗ, вара пурте пуҫланчӗ.
  
  
  Танксемпе броневиксем малалла кайрӗҫ; артиллери ял площадьне вут тивертсе яракан бомбӑсемпе персе тӑчӗ; вут хыпса илчӗ, пӗчӗк кӗлеткесем хускалса ӳкрӗҫ. Виҫӗ минут иртрӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ эпир экран ҫинче мӗнле курӑнасси ҫинчен пӑртак шухӑшлатпӑр", - терӗ стадс пӗчӗк ачапа мӑнкӑмӑллӑн. Вӑл пӗтӗм сценӑна видео ҫине ҫырса хучӗ, унтан, пӗтӗм пӳлӗме тӗттӗмелле путарса лартнӑ выключателе шаклаттарсанах, эпир мӗн-мӗн тумаллине илтӗмӗр, юлашкинчен вара вӑл чӑн-чӑн экран ҫинче курӑнӗ. Ку ӗненмелле мар пулнӑ. Ку пит те мӗне пӗлтерет/. Пӗчӗк салтаксем те чӑн-чӑннипех куҫаҫҫӗ, ҫапӑҫаҫҫӗ, ӳкеҫҫӗ, инҫете тӑрса вилеҫҫӗ. "Паллах, ку ӳкерӳ площадкинче пысӑк план пулать", — ӑнлантарчӗ Стадс. "Анчах, турӑҫӑм , куракан сирӗн укҫӑршӑн ҫав тери нумай ҫар илет".
  
  
  Вӑл ҫакна йышӑнмаллах пулчӗ, Анчах Стадсӑн техника ӑсталӑхӗн демонстрацийӗ мана иккӗлентермерӗ.
  
  
  Ренцо пире студи сотрудникӗсем валли столовӑйра питӗ лайӑх апат туса пачӗ. Камиллӑна вӑл вӑхӑтран вӑхӑта мана йӗкӗлтенисӗр пуҫне урӑх нимӗнле кӳренӳ те пулман пулас. Пьеро, эпӗ ирхи уҫӑлса ҫӳренипе кӑштах интересленсе кайнӑскер, йӑл кулса, ҫиленсе пӑхать.
  
  
  Ҫак йӗркесӗрлӗх варринче мана телефон патне, тӗрӗсрех каласан, ренцӑна, чӗнчӗҫ, ман пата телефон пырса пачӗҫ. Задачӑна кӑткӑслатни тата ӑна пушшех пӑтраштарса янӑ, мӗншӗн тесен линийӗн тепӗр вӗҫӗнче розане сасси пулнӑ, Камилла манпа юнашар ларнӑ.
  
  
  — Салам, Джерри, - терӗ вӑл хӑйӑлтатакан пыл сассипе. — Эсӗ Розанӑпа калаҫатӑн.
  
  
  — О, салам, - терӗм эпӗ асӑрханса.
  
  
  "Ку пит чӗреренех янӑрамасть, - терӗ вӑл. — Эсӗ калатӑн... арҫынпа Калаҫнӑ пек, Джерри.
  
  
  — Ҫакна пӗтӗм чӗререн шанатӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Ой, ой, - хихиклетсе илчӗ вӑл. "Эсир тӗрлӗ ҫынсем хушшинче. Тен, Кавур синьорина пек ҫынсем?
  
  
  — Ну, ҫавӑн пекрех, - тунмарӑм эпӗ.
  
  
  "Апла пулсан, сана каллех курсан, эсӗ сӑмсаран, хӑлхаран, янахран чуптӑвӑн..."Розанна ҫак мӗнпур чуптӑвусене ӑҫта ярасси ҫинчен тӗп-тӗрӗс те ашкӑнчӑкла каласа пама пуҫларӗ, ахӑртнех, вӑл кунта хӑй пулнӑ пулсан, эпӗ ним тума пӗлмесӗр мӗскӗнленнӗшӗн савӑннӑ пек пулчӗ пулас.
  
  
  -- Ҫапла, синьорина Марти... Ҫук... эпӗ ӑнланатӑп ...
  
  
  Вӑл, калаҫу ҫывӑрнӑ пек, лини вӗҫӗнче пакӑлтатать.
  
  
  Эпӗ ӑнӑҫсӑр пулнипе усӑ курса, Розанна кулма пӑрахрӗ.
  
  
  "Астӑватӑн-и , эпир юлашки хут курнӑҫнӑ чухне ӑна шухӑш ҫинчен каланӑччӗ?"- татӑклӑн ыйтрӗ вӑл. "Эпӗ шухӑшларӑм, - терӗ вӑл. Эпир ҫӳп-ҫаппа пӗрле пулнӑ чухнехинчен те ытларах. Эпӗ шухӑшлатӑп... Эпӗ, Джерри, ухмах пулнӑ пулӗ тесе шутларӑм. Сире калама манӑн питӗ кирлӗ япаласем нумай.
  
  
  — Питӗ аван, - терӗм эпӗ, хам пӑлханнине пытарса. — Ӑҫта эсир халь, синьорина Марти?
  
  
  — Ман хваттерте, - терӗ вӑл. — Эпир паян хӑҫан та пулин калаҫма пултаратпӑр-и? Ӑна хӑвӑртрах ҫитессе шанатӑп.
  
  
  "Кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн манӑн киношниксемпе тӗл пулмалла", - терӗм эпӗ. вӑл хӑйӗн хӳтлӗхне уҫмасӑр Нимӗн чухлӗ те иртме Пултараймарӗ. — Тен, пиллӗкмӗш ҫурӑ тӗлнелле? — Юрать, - терӗ вӑл.
  
  
  Манӑн пуҫ ҫаврӑнса кайрӗ. Тен, розанна манӑн задани панӑ арпашӑнса кайнӑ ҫип ҫӑмхине сӳтме пултаракан пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ пулӗ. Апла пулсан, вӑл мана ҫӗрле Рифма тулашӗнче ӑшалама хӑтланакан ҫынсемшӗн хӑрушлӑх пулнӑ. Вӑл питӗ лайӑх хӗр пулма пултарать, анчах пирӗн газ бомби ҫук. Манӑн пӗр ӗҫ ҫеҫ юлчӗ. Ӑна Хаймана ҫак йӑваран туртса кӑларайман. Ӑна та телефонпа икӗ контактлӑ адрес тавра пӗр эй пама пултарайман. Анчах Пирӗн Вӗсем Le Superbe хулинчи икӗ хӑрушӑ часовойра пулнӑ-ха.
  
  
  — Эсир, синьорина, ман пата гостиницӑна пӗр пытармасӑр кӗме пултаратӑр пулсан, - терӗм эпӗ, хамӑн сасса ҫав тери лӑпкӑ тытма май парса, аран-аран илтӗнмелле каларӑм. "Пӗр сехет хушшинче. Тӑхтӑр-ха мана унта, ман пӳлӗмре. Ӑна сире йышӑнма хушатӑп, вара, ӑна шансах тӑратӑп, ҫак штопора эпир иксӗмӗр те килӗштерӗпӗр.
  
  
  Ӑна трубка ҫакрӗ. "Нефть кӑларакансем", - терӗм эпӗ, Камиллӑпа Ренцо пӗр хушӑ ман ҫине пӑхса тӑчӗҫ. "Мана канӑҫ памаҫҫӗ". Пирӗн вӗсенчен пӗри мӗн ҫинчен те пулин ыйтса пӗлесшӗн е пӗлесшӗн пулман пек туйӑнать.
  
  
  Тепӗр вунпилӗк минутран, туалета кайнӑшӑн каҫару ыйтса, ӑна таксофона пӑрахмалли йӗрке кӗртсе лартрӗ. Ун патне "Ле Суперб" телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те хуралҫӑсене Morandi мисс номерне кӗртме, ӑна никам та ан чӑрмантартӑр тесе, йӗрлеме хушрӗ.
  
  
  Ӑна Пьеро, Ренцо, Камилле тата ыттисем патне ҫӑмӑллӑх туйӑмӗпе таврӑнчӗҫ.
  
  
  Юлашкинчен компани саланса кайрӗ. Манӑн часах ренцӑран хӑшпӗр документсем илме тухса адвокат офисӗнче чек алӑ пусмалла пулчӗ. Пьерон мӗнле те пулин ӗҫ пур, ун ҫинчен шухӑшламалла. Камилла пире хӑйӗн учительӗпе 4 сехетре тӗл пулма палӑртса хуни ҫинчен пӗлтерчӗ, анчах эпир, тен, ҫакӑн хыҫҫӑн та каҫхи апат тума пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Ку мана килӗшет, терӗ вӑл, мӗн те пулин апла пулмасан, эпир каярах тӗл пулма пултаратпӑр. Мана пур еннелле те ирӗклӗх кирлӗ пулчӗ, мӗншӗн тесен эпӗ отель Розанни ҫинчен нимӗн калама та пӗлмерӗм.
  
  
  Эпир хулана таврӑннӑ чухне, договора вӗҫӗмсӗр сӳтсе явнӑ чухне, ӑна уҫҫӑнах тӳсӗмсӗррӗн курӑнас мар тесе тӑрӑшрӗ. Хурчка мана италипе америка адвокачӗн аллине пама пулчӗ, пурте тӗрӗс пек туйӑнтӑр, терӗ. Адвокат вара иккӗмӗш пунктсене икӗ хут, пӗрре итали чӗлхипе тата пӗрре акӑлчан чӗлхипе вуласа тухасси ҫинчен ҫирӗплетнӗ. Унтан банкра алӑ пуснине тӗрӗслемелли проблемӑсем пулнӑ, пурне те йӗркелесе пичетлесе кӑларсан, пилӗк сехет ҫитнӗ. Le Superbe отельтен темиҫе кварталта ҫеҫ пулнӑ. Ренцо клуба кайса ӗҫме ыйтнине вӑл ҫепӗҫҫӗн, анчах ҫине тӑрсах пӑрса ячӗ.
  
  
  "Халӗ эсӗ пирӗн тавра Пӗччен, Джерри, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна эму ҫав каҫхинех уявласан авантарах пулать, терӗ, Пьеро, Кӗтӳ, сэр Хью, Камилла тата Майкл Спортссӑр та пӗрле курка ҫӗклени тӗрӗс мар пулӗччӗ.
  
  
  — Эсӗ тӗрӗс калатӑн, Джерри. Анчах паян эпир пысӑк праҫникре вылятпӑр. Монц залӗнче е ӑҫта та пулин дискотекӑра. Унӑн оборудованине пурне те тӑрӑшӑп.
  
  
  "Аван."Вӑл эму аллине чӑмӑртарӗ те шавлӑ тротуар тӑрӑх хӑвӑрт юрттарса кайрӗ.
  
  
  Вестибюльти Часовой, ӑна курсан, ырласа пуҫне сулчӗ те, ман апартамента чӑнах та ҫамрӑк хӗре кӗртни ҫинчен пӗлтерчӗ. Иккӗмӗш хутри часовой ҫакна ҫирӗплетрӗ.
  
  
  Ӑна алӑк уҫса ячӗ те: "Розанна" тесе кӑшкӑрса ячӗ, унӑн сӗтеклӗ те илемлӗ кӗлетки ман кровать ҫинче сарӑлса выртнине, хӑлхи патӗнчен хӑлхи патне ҫити мӑйне касса татнине курчӗ.
  
  
  Нумай пулмасть Камилла тута писевӗпе ҫырса тултарнӑ тӗкӗр ҫине, итали чӗлхипе темӗн ҫырнӑ.
  
  
  "Сутӑнчӑксене вилӗм".
  
  
  Ee ӳт-пӗвӗ ӑшӑ-ха.
  
  
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  
  
  Ӑна вилме Розана янӑ. Le Superbe сыхланмалли майсем ҫине хӑюллӑн шанса, Эпӗ Ӑна хамӑн аллӑм унӑн илемлӗ мӑйне касса татас тесе бритва ҫивӗчӗшӗпе ӗҫленӗ пек туйрӑм.
  
  
  Ун ҫинчен шухӑшларӗ вӑл,анчах иккӗленсе тӑмарӗ, шанӑҫа ҫухатнипе е айӑпа кӗнипе. АX Агент-этем, анчах вӑл эмоцисен тулашри юлашкийӗсене, вӗсем мӗн тери тарӑн пулнине пӑхмасӑрах, ҫавӑрса илме пултараймасть. Хӑй ухмахланнӑшӑн хӑйне хӑй ылханнӑ пулин те, ӑна каялла чакма кирлӗ чи пӗчӗк багажсене пуҫтарса чикнӗ. Ҫакӑ ҫеҫ паллӑ пулнӑ: техасри нефть рlayboy Джерри Карр хӑйӗн пурнӑҫне пӑрахнӑ, мӗскӗн Розанна пекех, манӑн миссишӗн те вилнӗ.
  
  
  Ренцопа Пьеро мана икӗ бандит вӗлернӗшӗн тӳрре кӑларчӗҫ. Пьеро мана розанӑна вӗлернӗшӗн айӑпласран, коридора чупса тухса тревога тусан, политика влаҫӗ ҫителӗклӗ пулнӑ. Анчах Пьеро мӗн чухлӗ тӑрӑшсан та итали сучӗн вӑраха тӑсӑлнӑ процесне чарса тӑрайман пулӗччӗ. Допрос кунӗсем, тен, ҫӑраҫҫи свидетелӗ пулса изоляци тӑваҫҫӗ пулӗ. Паллах ӗнтӗ, мана талӑкӗпех йӗрлесе ҫӳрӗҫ. Ҫаксене пурне те, манӑн мӗн май килнӗ таран ытларах куҫса ҫӳремелле пулнӑ вӑхӑтра тунӑ.
  
  
  Хам ҫири япаласемсӗр пуҫне, ӑна пурне те пӑрахса хӑварма пултартӑм, запаслӑ газ бомбисем, "Люгер" валли боеприпассем, глушитель тата ытти сиенсӗр япаласем тиенӗ дипломати портфельне те ҫӑмӑллӑнах куҫарма пултартӑм. Ӑна урӑх тум тӑхӑннӑ. Вӑл лакпа сӑрланӑ балет тапочкисене пӗр мӑшӑр хытӑ сандали тӑхӑнтартрӗ, пушмакӗсем пӗрремӗшӗнчен меллӗ, икӗ тӑваткал кӗлеллӗ пушмакӗ вырӑн-вырӑнпа апат ҫиме юрӑхлӑ. Йывӑр кастетӑн сулахай енӗ, радиоактивлӑ трекер валли сылтӑмми.
  
  
  Пӗр самантлӑха вӑл юнпа вараланнӑ кровать патӗнче чарӑнса тӑчӗ те, сӑмах чӗнмесӗр розанӑна сӑмах пачӗ: май пулсан, эпӗ ӑна хамӑр миссин шайӗнче ӑҫта та пулин ҫула май тавӑрӑп, терӗ.
  
  
  Зал вӗҫӗнче тӑракан Часовой, зала ҫав тери хӑвӑрт таврӑнсан, куҫне мӑчлаттарса илчӗ. Ҫавӑнпа та эму розана унӑн пӗтӗм чӗрӗ илемӗпе курма ирӗк панӑ, ҫавӑнпа та вӑл арҫын тата кӑштах тытӑнса тӑма пултарайманнине ӑнланман. Анчах американецсемпе ун ҫинчен эсир нихҫан та пӗлмен пек туйӑннӑ. Ӑна вестибюльти часовоя сигнал пачӗ, вӑл та ҫавӑн пекех шанмасӑр пӑхрӗ. Анчах розан ӳтне тупсан, вӗсем тата ытларах тӗлӗнӗҫ. Манӑн радар тӗрӗс ӗҫленӗ пулсан, розана вӗлернӗ ҫын маншӑн капкӑн тепӗр тапхӑрне темиҫе минут хушшинче хута янӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна чи малтан такси илнӗ те, ватикан ҫывӑхӗнчи шавлӑ районта тухса, кофейньӑна чӑмнӑ.
  
  
  Ҫиелтен пӑхма хаклӑ саржа пальто икӗ енлӗ пек туйӑнмасть, анчах ваткӑллӑ аҫлӑк тӳмисене вӗҫертсенех, вӑл кивелсе кайнӑ, тутлӑ мар плащ пулса тӑчӗ, ку плащ, тен, чи лайӑх кунсене, анчах тахҫанхи сӑрӑ кунсене пӗлет пулӗ. Пысӑках мар аэрозоль манӑн чаплӑ брюкин хутламӗсене пӗтӗмпех пӗтерсе хучӗ те, ih манӑн пальто аркисем айӗнче тирпейсӗр те таса мар курӑнма хушрӗ. Яп-яка балет тапочкисем кивелсе якалнӑ пек курӑнма наждак хучӗн пӗчӗк татӑкӗ ҫителӗклӗ. Пекӗ пекӗпе дипломати портфелӗн кӗтессине ҫапрӗ те, ҫырусем валли питӗ сиенленнӗ пакет хӑварса, пӑру тирне сӳсе илме пултарчӗ .
  
  
  Джерри Карр пӗчӗк кофейньӑна кӗнӗ те, ӑна камзол аҫлӑкӗпе, манӑн тӗксӗм кӑвак шлепкепе тата пӑру тирӗн юлашкийӗпе пӗрле хӑварнӑ.
  
  
  Бен Карпентер тухрӗ; ватӑ, мӗскӗн, ним тума аптранӑ гражданин пансионсен тӗнчинчех, статистсене валли сценарисем ҫырма тата клемма Андерсонӑн телейлӗ территорийӗ пулса тӑчӗ. Юлашки штрих тата кӑшт тӑхтама пултарнӑ.
  
  
  Трастеверти ҫурт темиҫе минут утмалла пулнӑ, Бен Карпентер вара хӑйӗн лирисене таксипе тӑкаклакан ҫынсем тавра мар, вӑл ытлашши ӳсӗр мар пулсан, тем пирки пӑшӑрханма пултарать. Вӑл, хӑйне йӗрлекенсен вӑй-хӑватне шыраса, тибр ҫумӗпе икӗ миля иртрӗ. Понт-Гарибальди, пысӑк кӗпер ҫинче, ӑна тӑкӑрлӑксенче йӗрлесе ҫӳремелли яланхи тактикӑпа усӑ курнӑ. Пирӗн контактлӑ ҫуртран ҫул урлӑ кофейня пурччӗ, ҫавӑнпа та эпӗ, урампа тротуарсем витӗр урам урлӑ каҫса шаккиччен пӗр курка йӳҫӗ эспрессо ӗҫес тесе, чарӑнса тӑтӑм.
  
  
  Хайман алӑка уҫрӗ те тӗлӗнсе пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. — Мӗншӗн ыран ирхине мар? Анчах вӑл мана хӑвӑрт кӗртрӗ те ман хыҫҫӑн алӑка шалтлаттарса хупрӗ. "Эсӗ бомжа евӗрлӗ". Ӑна пальто силлерӗ те, эпӗ заказпа ҫӗлесе лартнӑ костюма курсан, вӑл хуллен шӑхӑрса илчӗ, костюм пӗҫҫи варринчен пуҫланать те мӑйӗ патнелле анать.
  
  
  — Мана костюм кирлӗ, - терӗм эпӗ, пиншакне хывса. — Тата темиҫе кӗпе. Ваттисене. Ку пӗтӗмпех.'
  
  
  — Самаях пысӑк, - мӑкӑртатрӗ вӑл. "Анчах эпӗ ih пулма пултаратӑп."
  
  
  Вӑл шкап ӑшӗнче чакаланчӗ, ӑна эму ваннӑра пулса иртнӗ историне каласа пачӗ, унта унӑн ҫӳҫӗ кӑвакарнӑ.
  
  
  "Эсӗ опытлӑ ҫынсене хирӗҫ вылятӑн", - терӗ вӑл, хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтерсен.
  
  
  Вӑл темӗскер евӗрлӗ костюм тупрӗ. Вӑл лучӑрканса пӗтнӗ, мана ривэн пек туйӑнать, вӑл Нумай вӑхӑт Хушши Бен Карпентер аллинче тӑнӑ пек туйӑнать. Унӑн пӗр кӗпи кӑна пурччӗ, вӑл ман пата пыратчӗ, анчах вӑл тата темиҫе урамри пасарсем таврашӗнче туянма пултарасси ҫинчен шухӑшлатчӗ. Хальхи вӑхӑтра пурте йӗркеллӗ пулчӗ.
  
  
  Кӗсьере мӗн пуррине вӑл ҫӗнӗ костюм ӑшне чикрӗ, куртка тӑхӑниччен хулпуҫҫи урлӑ кобура тӑхӑнчӗ, тӗкӗр витӗр ман ҫине пӑхакан ҫын сӑнӗпе кӑмӑллӑ пулчӗ. Хайман мана критиклерӗ.
  
  
  "Сана тата мӗн те пулин кирлӗ",-терӗ вӑл.
  
  
  ҪАКӐНПА, ЦРУ ҫамрӑк агентпа, мухтанатӑп. анчах мана тата темӗн ҫитменни ҫинчен чупса ҫӳресе кивҫен панӑ ачаран илтме питех те йывӑр. Анчах Мана Хайман кӑмӑла каятчӗ, вӑл халӗ те хорька, питӗ усӑллӑ ҫын. Эпӗ тӳсӗмлӗ пултӑм.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Сухал ӳстермелле-и?
  
  
  — Эрех шӑрши, - терӗ вӑл. "Сан евӗрлӗ, йӳнӗ группа шӑрши кӗмен кирек кам та иккӗлентерет".
  
  
  Вӑл тӗрӗс каланине ӑнланчӗ. Ҫак ачан пуласлӑхӗ, вӑл нумай пурӑнсан. Манпа пӗрле ӗҫлес шанчӑк та пулман. Анчах эпӗ хам ӑшӑмра Ҫапла паллӑ турӑм: эпир иксӗмӗр те чӗрӗ юлсан, ӑна Хоук асӑрхӗ. ХОК ЯЛАНАХ АX кирлӗ ҫӗнӗ юн ҫинчен калать, анчах веб-эпир хӑҫан та пулин илекен ҫӗнӗ юн, вӑл ман евӗрлӗ ватӑ профессионалсем тӑкӑннӑ юн .
  
  
  "Манӑн халӗ те дистилллӑ Тарквини пур — ха, ҫав Тарквинирен халӗ те хорька урамри алкаш сӑмсисене тавӑрать", - терӗ вӑл. — Атьӑр тӗп гостинӑя ларар та сире ӗҫме ярар. Эсӗ ӗҫсен, ӑна та пӗр стакан ӗҫетӗп.
  
  
  Эпир гостинӑя таврӑнтӑмӑр та, урасем сулланкалаҫҫӗ, Хайман темле шупка тулӑ шӗвекӗ тултарнӑ бутылка пробкине туртса кӑларчӗ. Вӑл, хӑйӗн ҫурчӗн кивӗ атмосферипе килӗшӳллӗн, мана икӗ пӳрне сарлакарах, ытлашши таса мар стаканне тултарчӗ. Эпӗ ӑна стакан ҫӗклеичченех мана сивуш шӑрши ҫавӑрса илчӗ. Ку купоросран та япӑхрах пулас ҫук пулӗ, - шухӑшларӑм эпӗ, пӗр ҫӑвар сыпса. Анчах тата япӑхрах. Ӑна ҫӑтса ячӗ те хӑсас килнине пусарса лартрӗ. Ӑна каллех стакан илсе ӗҫрӗ.
  
  
  — Хм, - терӗ Хайман. Хӑйне валли пӗчӗк, сахалтан та сахал тултарчӗ.
  
  
  Вӑл ӗҫрӗ те шӑршласа пӑхрӗ. Куҫӗсем шывланчӗҫ. Вӑл аллисене пилӗкӗ ҫумне пӑчӑртарӗ те каллех шӑршласа пӑхрӗ.
  
  
  "Тепрехинче ӑна мӗн те пулин урӑххи туса пӑхӑп", — йынӑшса ячӗ вӑл.
  
  
  — Сирӗн валли манӑн мӗнле те пулин информаци пур,-терӗ вӑл сывлӑш ҫавӑрса. - Гилкрист ӑна посыльнӑйпа пачӗ. Ку эсӗ паян ирхине каланӑ пек пулать. Анчах ӑна малтанхи пекех нимӗнле чӑрмав та курмастӑп".
  
  
  Вӑл мана темиҫе машина листи тыттарчӗ.
  
  
  "Эпӗ шӑпах ih пӗчӗклетме шутланӑччӗ", - терӗ вӑл. "Шкап хыҫӗнче манӑн фотолаборатори пур, анчах капла ансатрах. Ih пӗтерсен пӗтерӗр. Банкӑн ҫак туртӑмӗ-хут раствителӗ. Вӑл ман вырӑна Пӗр пысӑк кӗленче Кьти шутарса лартрӗ те вулама пуҫларӗ.
  
  
  Лугано банкӗ швейцарири виҫепе те иккӗленӳллӗ пулнӑ, Унӑн 80% Ытла Пьеро Симка аллинче пулнӑ...
  
  
  Вӑл хӑйӗн лирисене чикӗ урлӑ куҫарнӑ тата хӑрушсӑртарах швейцарири франксене ihпа улӑштарнӑ итальянецсем валли чикӗ хӗрринчи улӑштармалли пункт пек пуҫланӑ. Вӑл пӗр хускалмасӑр, шанӑҫлӑ управление ҫитиех сарӑлса кайрӗ. Юлашки ҫулсенче, Хоук пӗлтернӗ тӑрӑх, вӑл ылттӑн чӑмӑрккисене сутӑн илес тӗлӗшпе ҫав тери активлӑ. Тасатмалли подвалсенче ҫакна 40 000 000 доллара яхӑн упранӑ. Халӗ, укҫа-тенкӗ кризисӗ пуҫлансан, спекуляци ылттӑнпа палӑрса тӑнӑ, анчах ку вӑл яланхи рамкӑсемшӗн ҫеҫ пулса тухнӑ.
  
  
  Хайман материала вуласа тухнӑ ӗнтӗ, ӑна хутпа ҫырса пӗтерсен, ӑна чӗркесе ҫак растворитель ӑшне хунӑ.
  
  
  Страхлав компанийӗ ӑнран кайнӑ. Ку Вӑл Европӑра та, АПШРА та, РЕСПУБЛИКӐРИ партнерсемпе те ҫыхӑннӑ Европӑри чи ватӑ, пуян тата чи лайӑх обществӑсенчен пӗри пулнӑ.
  
  
  Канса лармалли ҫуртсенче Ваҫҫук тата ытларах пӑшӑрханнӑ. Пирӗн сӑмахсем Пьеро ҫинчен. Анчах лондонра Тата Танбридж-Уэллсра часах шыраса тупнӑ темиҫе сотрудник ҫав вӑрттӑн хӑна питӗрсе хунӑ пӳлӗмре, ренцопа Стадс пациентсем пулса тӑнӑ вӑхӑтра пулнине аса илчӗҫ. Ӑна никам та курман, анчах вӑл психиатр пулнӑ — чаплӑ юнгианец, герр Тухтӑр Унтенвейзер! Информаторсенчен пӗри хӑна ача е ача пулни ҫинчен пурне те илтӗнмелле тупа тунӑ. Пьеро ҫавӑн пек пӗвӗпе кашни чупмассеренех ҫамрӑк ача пек туйӑнать.
  
  
  Англире пӗр джекпота ҫеҫ ҫитмест тейӗн, тӗпчесе пӗлни Те Easeful Acres лондонри коецерна клиникисен тупӑшлӑ пайӗн пӗр пайӗ Пулнине кӑтартса панӑ. Правлени председателӗ вара никам та мар, пирӗн урӑх сэр Хью Марленд пулчӗ. Кунсӑр пуҫне, Сэр Хьюна тӗрӗслеме пӑрахса, Советра ыттисем пурте чӗмсӗр, ҫулленхи тӳлевсемпе кӑмӑллӑ пулнӑ.
  
  
  Ҫак тӑватӑ кӗлетке пӗр вырӑнта, пӗр вӑхӑтрах пулнӑ. Ку тӗрӗсех ӗнтӗ, темиҫе ҫул каялла, Анчах "Ҫутӑ Юхӑмне"вӗҫлеме темиҫе ҫул хатӗрленмелле пулчӗ.
  
  
  "Ӗмӗр — ӗмӗрех тӗпчесе пӗлни", - тенӗ юлашки комментари, анчах ун хыҫҫӑн пилӗк ҫӑлтӑр тухнӑ****.
  
  
  "Trans-Ins Mutualite, - пӗлтерӳре страховой компанин ятне кӑтартнӑ, вӑл нимӗн иккӗлентермен, — пӗр пайӗ швейцарири банк управленине куҫнӑ пулмалла. Халӗ те питӗ вӑрттӑн килӗшӳ, анчах ытларах унта корпоративлӑ страхлав подразделенийӗсем хутшӑнаҫҫӗ. Май килнӗ таран хӑвӑртрах, тӗплӗрех фактсем ҫул ҫинче. Швейцарири банкӑн ятне вӗсем урӑх каламарӗҫ. Ку Пьеро Лугано ялӗнчи пӗчӗк предприяти пулӗ, департамент фильмсене страхлакан предприяти пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  Пьеропа ытти виҫӗ ҫын пӗр кӗсйинчен тепӗр кӗсйине укҫа хума пултараҫҫӗ. Инвесторсене пӑшӑрхантарас мар тесе, кӗнекесенче ih йӗрсӗр те питӗ законлӑ. Инвесторсен те ih укҫапа усӑ курма мар, ҫав ӳсекен ылтӑн чӑмӑрккасене подвалта пухма усӑ курнине пӗлмелле пулман.
  
  
  "Пурте пӗрлешет", тесе отель ӑна, Анчах Хайман мана шӑплантарчӗ.
  
  
  Ӑна отчетсем вуланӑ хушӑра вӑл хӑйӗн радиоӗнчи пукан ҫине хучӗ те итали пупӗ-группа шӑршипе хутӑшса кайнӑ музыкӑна ячӗ. Халӗ музыкӑна баренц тинӗсӗн территорийӗнчи сводкӑсем валли чарнӑ.
  
  
  '... пӗр сехет каялла Розана Morandi, пырне касса татнӑ Ҫирӗм ҫулхи Alitalia сотрудницӑн ӳтне тупрӗҫ. Полици "Джерри" Карра, ҫак номерте чарӑнса тӑнӑ пуян американеца, шыраса тупать те, врачсем каланӑ тӑрӑх, Morandi мисса вӗлернӗ вӑхӑтра хӑвӑрт тухса каять. Малтанхи инцидента карр хутшӑннипе дежурствӑра тӑракан Офицер, хӑй Карр мистер телефон инструкцийӗсемпе килӗшӳллӗн мисс Morandi мисс номерне урӑх никам та кӗменни ҫинчен шанчӑклӑн пӗлтерчӗ. Унтан итали хӗрарӑмӗсен йӑлана кӗнӗ тӗллевӗпе хӑратса тӑракан пуян американецсем ҫинчен редакци статйи пичетленсе тухнӑ, ун хыҫҫӑн шыракан хӗрарӑмсене ыррӑн ҫырса кӑтартнӑ.
  
  
  "Джерри Карр-хӑйне аристократла тыткалакан ҫӳллӗ те илемлӗ арҫын", - тенӗ по. "Вӑл ҫав тери тумланнӑ, ӑна юлашки хут "Гомбург" ятлӑ тӗксӗм кӑвак фетр шлепкепе, акӑлчансен стилӗпе кӑвак фланель костюмне тӑхӑннӑ ҫутӑ кӑвак пальтопа курнӑ. Вӑл ҫирӗм саккӑртан пуҫласа вӑтӑр пилӗк ҫула ҫитнӗскер, вӑл итали чӗлхипе кӑштах калаҫать.
  
  
  Хайман ман ҫине пӑхрӗ те группа шӑрши кӗрекен кӑвак ҫӳҫлӗ, лутӑрканса пӗтнӗ арҫын тӑнине курчӗ. Вӑл кулса илчӗ. "Сире ҫак сӑнав ҫумне ҫыхса лартма самаях ӑслӑ каччӑ кирлӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  — Анчах ҫав питӗ ӑслӑ ачасем шыраҫҫӗ, - терӗм эпӗ салхуллӑн. - эпир халь ҫеҫ вуласа тухнӑ Схема вӑйсӑррисемшӗн мар".
  
  
  — Анчах, ҫакланмалли ҫук тесен, эпӗ мӗн ҫинчен каланине хӑвӑрах куратӑр-и? - Терӗ Хайман.
  
  
  — Чӑнах та, тусӑм, — терӗм эпӗ. - Халӗ Ӗнтӗ Эпир тӗрӗс пӗлетпӗр, Хурчка та, Клем Андерсон пекех, майӗпен темле питӗ кирлӗ ӗҫ патне пычӗ. Эпир пӗлетпӗр: Ренцо, Стадс, Пьеро тата сэр Хью Марсланд Easefil Acres Easefil Acres Пуҫӗнче, Хема Андерссон Клем Андерсон заметкӑсенчи L саспаллине "Юнг" тесе Ят панӑ Хема ертсе пынипе, Пуҫласа Тӗл пулчӗҫ: Пьеро е Лугано банки мӗне пӗлтерет, анчах ку ниме те пӗлтермест. Эпир пӗлетпӗр: "Тӗнче Ҫиппи" пӗчӗк вӑрҫӑ пуҫлама, тен, пысӑк вӑрҫӑ пуҫарса яма ҫителӗклӗ ҫар техникине пухнӑ. Анчах халлӗхе эпир хӗҫпӑшал вӑл реквизитран та пысӑкрах япала пулнине ӗнентерме пултараймастпӑр-ха, тусӑм. — Ку чӑнах та ытлашши, - Терӗ Хайман. — Ӑҫта илсе ҫитерет Вӑл Пире, Картер?
  
  
  Бен Карпентер Австралинче темиҫе ҫул пурӑннӑ тесе шутланӑ, ҫавӑнпа та вӑл ҫав рольпе выляма пуҫланӑ.
  
  
  — Хам ҫинчен кӗске информаци патӑм. "Платник. Карр пекех nen хулинче ман ятӑн пӗрремӗш сыпӑкӗ пур. Ҫӗнӗ ҫынна йышӑнма манӑн вӑхӑт ҫителӗклӗ пулсан, эпӗ гонсалес е Гельмуд Шмидт пулассишӗн тӑрӑшмастӑп. Анчах, тӗрӗслевсемпе йӑнӑшсен меслечӗпе хӑвӑрт куҫмалла пулсан, вӗҫленмелли ят тавра мӗн те пулин хӑварма майлӑрах. Кам та пулин мана ih "Салам, Картер" тесе чӗнме хӑтлансан, вӑл ӑна: "мана Карр е Карпентер тесе чӗнеҫҫӗ"тенӗ пекех пулать...
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  — Чӑн фактсем патне таврӑнар — ха, - терӗм эпӗ. - халӗ эпир кӑтартса Пама пултарни вӑл законлӑ ӗҫ пекех пулса иртни пулать. Ӑна Конти территорийӗнчи питӗрнӗ ҫуртсене кӗмелле. Хӑвӑрт та.
  
  
  Хайман сехет ҫине пӑхса илчӗ; Ӑна Кофейня туалетӗнче "Rolex" хӑварчӗ. Ӑна пире, вӗсем ҫумне ҫыхса хунӑ пулсан та, Бен Карпентершӑн ку ытла та хаклӑ пулнӑ.
  
  
  — Тӗттӗм пуличчен кӗтес пулать сирӗн, - терӗ вӑл. "Эпӗ ку вырӑна хам тӗллӗн тӗпчерӗм. Пӗрремӗшӗнчен, вӗсен хурал тата хурал йыттисем пур. Ҫакна ҫӗнтерсенех эсир шалти тата кӑткӑсрах симӗс ункӑпа тӗл пулма пултаратӑр. Пирӗн пӗчӗк ачасемпе ӗҫ ҫук. Анчах ах, ҫакна пӗлмеллех пулнӑ, Унсӑрӑн Вӗсем Картера Та яман пулӗччӗҫ.
  
  
  — Бен Карпентера, тусӑм, - тӳрлетрӗ ӑна эго. "Ӑҫта пулнӑ пулӑттӑмӑр эпир? Тен, эсир халӗ уҫҫӑн тренировка тума пултаратӑр".
  
  
  — Юрать, Бен, - терӗ вӑл. "Соntiland Хуҫма санӑн мӗн пур?»
  
  
  Вӑл, хӑй курнӑ кобурӑна кӑтартас тесе, курткине вӗҫертрӗ. — Ҫӗҫӗ те, — терӗм эпӗ, Ӑна Пьера асӑнмарӗ. Мӗн те пулин пуласран сирӗн резервра темиҫе япала тытмалла. Эму ӑна радиоактивлӑ япала тиенӗ каблуков кӑтартрӗ. Ҫакна манӑн эмӑна кӑтартмалла пулчӗ, мӗншӗн тесен унӑн отелӗ залра трекер ҫав транзисторлӑ радиоприемникрех пулнине, вӑрттӑн итлесе тӑракансем пуррине пӗлтӗр.
  
  
  "Эсир ҫак кнопкӑна пусатӑр", - ӑнлантартӑм эпӗ. - хумсен диапазонӗнче вара-долготапа широта индикаторӗ километр тӑршшӗ пилӗк процентлӑ. Унтан кнопкӑна аяларах пусӑр та, эсир сасӑ сигналне илтӗр, ку сигналӑн вӑйӗ палӑракан элемент патне ҫывхарнӑҫемӗн ӳссе пырать. Тӗлпулӑва е доклада пӗр сехетлӗхе кая юлмасӑр унпа нихҫан та ан усӑ курӑр".
  
  
  Вӑл действисене тӗрӗс симмитациленӗ, унтан ӑна джинс минутӗнче тыттарнӑ.
  
  
  "Пурте питӗ ӑслӑ". вӑл каларӗ. — Анчах mimmo йытӑсемпе часовойсене мӗнле иртмелле-ха?
  
  
  "Ҫак йытӑсене илес пулсан, — терӗм эпӗ, - мана йӳнӗ гамбургер туянмалла". Ӑна валерианӑн экстракчӗпе тӑрантаратӑп. Ку вӑл чи лайӑх йытӑшӑн та уйрӑлми пулать, вара эпӗ ӑна лӑплантаракан япала хушса хуратӑп, ку вара самантрах лӑплантарать. Ӑна эпӗ пӗр енче юлатӑп, эсӗ тепӗр енче, манран темиҫе ҫӗр ярдра, хурал тӑракансене чӑрмантарӑн.
  
  
  — Юрать, - Терӗ Хайман. "Анчах мӗнле?'
  
  
  — Эпир ӑна унта хӑҫан кайнине пӗлӗпӗр. Малтан пирӗн ман валли вырӑн тупмалла. Кунта юлсан, эпӗ ҫак ҫурта хӑрушлӑха кӗртсе ӳкерме пултараймастӑп. "Ют ҫӗршыв паспорчӗ-и?'.
  
  
  Ӑна бен Карпентер докуменчӗ эму ҫине пӑрахрӗ. Ултӑ эрнелӗх суя визӑпа хӑрушши нимех те ҫук, пурӑнас пирки иккӗленмелли ан пултӑр. Ватӑлса ҫитнӗ сӑн-пичӗ фотоӳкерчӗк евӗрлӗ. Хӑйӗн вӑрӑм карьеришӗн унӑн моделӗ, ҫавӑн пекех тата ҫирӗм сӑнӳкерчӗк валли те пулнӑ.
  
  
  "Ку районта чӑн — чӑн пансионсем ҫук, - сасӑпах шухӑшларӗ Хайман. — Унӑн отелӗ те сана юнашарах, ытла ҫывӑхах мар пулин те, пултӑрччӗ. Дисксене карчӑк бульвар хыҫӗнче тӳлевлӗ клиентсем йышӑнать. Вӑл инҫех мар, ытлашши ӑнлансах каймасть.
  
  
  — Тавтапуҫ, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Малтан мана шӑнкӑравлама ирӗк парӑр". Вӑл кӗсье дневникне тӗрӗслесе пӑхать, номерне пухать те линин тепӗр вӗҫӗнче хемӑпа пӑсӑлнӑ итали чӗлхипе калаҫма пуҫлать. Вӑл сассине ӗнентерӳллӗн хӑпартрӗ те, тӳлевшӗн суту-илӳ тума пуҫларӗ.
  
  
  "Санӑн пӳлӗм пур", - терӗ вӑл, чӗлӗмне хурса. — Уйӑхне вӑтӑр пин лир, тӳлесси малалла. Эсир ҫынсене илсе килме пултаратӑр. Хӗрачасене эпӗ асра тытатӑп. Ку карчӑк сана ҫаратнине пӗлет. Вӑл сирӗн паспорта ҫеҫ курасшӑн, анчах унтан ытла мар. Вӑл копо валли ҫырусем илсе пымасть, мӗншӗн тесен ку хура ӗҫ укҫи. Каяр.'
  
  
  Итали хаҫачӗсем сесацисене хӑвӑрт пичетлеҫҫӗ, эпир урама тухсанах, манӑн ӗлӗкхи сӑн-пит, тирпейлӗ Джерри Карра, кӑнтӑрлахи апат вӑхӑтӗнче тунӑ сӑнӳкерчӗк ҫинчен пысӑклатнӑ сӑнӳкерчӗк пирӗн ҫине пур хаҫатсем ҫине те пӑхса илчӗ.
  
  
  УЧСИДО! РАПОРТ! ВИОЛЕНЕЦ! МИСТЕР!
  
  
  "Вӗлерни! Пусмӑрлани! Пусмӑр! Вӑрттӑнлӑх!'
  
  
  Вӗсене вӑл тӗрӗслӗхшӗн ҫичӗ плюс пачӗ те, каллех таса та чӑнкӑ, тирпейлӗ курӑннинчен тӗлӗнчӗ.
  
  
  Ӑна Хайманран хӑй шкапра чавса кӑларма май килнӗ кивӗ чемодан кивелсе кайнӑ. Эпир пасар лавкки умӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр, ун ҫумне усӑ курнӑ икӗ кӗпе, шурӑ джинссем, тепӗр мӑшӑр атӑ-пушмак тата "АПШ ВСС Госпиталӗ, алкоголиксен реабилитацийӗн отделенийӗ, неаполь" тесе ҫырнӑ лӳчӗркеннӗ халат хушрӑмӑр.
  
  
  — Турӑҫӑм, Бен, - терӗ Хайман. "Ку нарядра Эсир Пинелли Тапхӑрти чи юратнӑ арендатор пулатӑр".
  
  
  Тата тепӗр урам, кӗтес, вӑл ман умма икӗ пусма картлашки ҫине хӑпарчӗ те мана аллӑ-утмӑл ҫулалла ҫитнӗ мӑнтӑр госпожа Mome Пинелли, ула-чӑла хура тум тӑхӑннӑскер, Аса илтерчӗ, Пинелли Атте, Эфиопире нумай ҫул ӗлӗкрех пулнӑскер, турӑ тивлечӗпе ун ҫине анма ирӗк пачӗ. Ҫӳҫӗсем шап-шурӑ, янахӗ ҫинчи турпалли ҫинче темиҫе хура пайӑрка ӳсет. Вӑл ырӑ кӑмӑллӑччӗ, мана та, манӑн 30 000 лира та хаваслансах кӗтсе илчӗ. Ман паспорт ҫине вӑл кӑшт ҫеҫ пӑхса илчӗ.
  
  
  "Пӳлӗм хыҫалта, синьор Иеман, - терӗ вӑл Хаймана. — Кӑтартас тетӗн пулсан. Вӑл унта-кунта чупма ытла та ватӑ. Санӑн тепри америка сигаречӗсене илесшӗн-и? Манӑн вӗсем пачкӑшӑн 300 лир ҫеҫ.
  
  
  — Каярахпа, анне. Эсӗ пире пурне те тӳссе ирттерӗн. Хайман ӑна икӗ патакӗнчен те чуптурӗ те кайри пӳлӗме ертсе кайрӗ.
  
  
  "Вӑл хӗрсене ҫӳле илсе тухасшӑн пулсан, калӑр эму, вӗсем хытӑ ҫухӑрма е кӑшкӑрма пултараймаҫҫӗ", - тесе кӑшкӑрчӗ вӑл пирӗн хыҫран. "Манӑн ҫак районта пулӑшмалли ят пур. Вӑл гашиша илес тесен, ӑна та илме пултаратӑп. Питӗ йӳнӗ.
  
  
  Ку Вӑл Le Superbe люксран инҫетре, географи планӗнче ҫеҫ мар. Пӳлӗмре икӗ вараланчӑк утиял, хытӑ пир простынь, пӗр хытӑ шурӑ простынь.
  
  
  Ӑна та пысӑк йывӑҫ пукан тата туртса кӑлармалли ещӗклӗ пӗчӗк пукан курчӗ. Унта авӑнчӑк тӗкӗрлӗ рак хуранӗ, аялта — пурпӗрех биди. Пӗр чӳречи ун хыҫӗнче, икӗ метрта, ҫав тери илемлӗн курӑнать. Хайман тутӑхнӑ крансемпе тӑрмашать, шыв карт-карт туртӑнса юхать. — Кран ҫаплах ӗҫлет — ха, - терӗ вӑл кӑштах тӗлӗнсе. — Эсӗ пӗтӗмпех ӑнлантӑн, Бен. Малалла коридор тӑрӑх чунлӑ туалет. Хӑвӑр чемодана кӗтессе лартӑр та, эпир каҫхи апат тума кайса, ҫӗнӗ оккупант-и-И-Трастевер ҫинчен каласа пама пултаратпӑр. Контин территорине вунӑ сехетрен кая кайма кирлӗ мар.
  
  
  Вӑл мана темиҫе ялав урлӑ тротуар ҫинче тӑватӑ сӗтелпе ларакан трактори патне ертсе кайрӗ.
  
  
  "Хулара чи лайӑх кӗтӳҫӗ", - тенӗ Хайман. — Сӑмах май Каласан, Хыпар-хӑнар пуҫланнӑранпа Кунта Пире пӗр турист та Пулман. Марко!
  
  
  Хыҫалти кухньӑран ҫуланса пӗтнӗ шурӑ саппун ҫакнӑ вунҫичӗ ҫулхи ача тухрӗ. "Марко, ку манӑн ватӑ-ха, Бен", — паллаштарчӗ Мана Хайман итали чӗлхипе. Ӑна та, карпентер вӗрентме пултаракан темиҫе сӑмах мӑкӑртатса илчӗ. — Синьора Хайман тусӗпе паллашма хавас, - терӗ Марко.
  
  
  — Эсӗ пире пӑхатӑн, Марко, - Терӗ Хайман. "Уншӑн Ку Хайман Тухтӑр пулнӑ. Бен пирӗнпе пӗр вӑхӑт пурӑнма хатӗрленет. Ҫавӑнпа та, чӑн-чӑн римри пек, мӗн ҫимелли ҫинчен калаҫса татӑличчен пире кӑштах хӗрлӗ эрех илсе килӗр.
  
  
  — Si dottore, Professore. - терӗ Марк. Чирленӗ самантра вӑл Икӗ бутылка хӗрлӗ эрех илсе килчӗ, эрехӗ Ӳсӗртнӗ пекрех, анчах тӗсӗпе ҫирӗпрех те ҫутӑрах. "Тата темиҫе салфетка, турӑ ывӑлӗ", - ӳпкелешнӗ Хайман. "Ку вырӑн хӑйӗн стилне ҫухатать". Марко пӗр купа хут салфетка илсе килчӗ, Эпир Хайманпа Иксӗмӗр Conti студин этажӗсене планлас ӗҫе тата ҫывӑхри территорисене тӑвас ӗҫе танлаштарас тесе ручка тытрӑмӑр.
  
  
  Унтан малтанхи ӗҫмеллисем хыҫҫӑнах эпир мидипе, ӑшаланӑ путекпе тата артишкӑпа спагетти тума хушрӑмӑр. Эпир группӑпа кофе ӗҫнӗ вӑхӑтра ҫав наборкӑсене ҫаплах танлаштараттӑмӑр".
  
  
  "Юрать", - терӗ ӑна пирӗн юлашки верси тӗлӗнче. "Складсем пӗр-пӗринпе ытла ҫывӑх тесе шутлатӑп эпӗ, анчах ыттисем масштабра пулас". "Вӗсем ӑна ҫар базине сыхланӑ пек сыхлаҫҫӗ", - тенӗ Хайман. "Анчах вӗсем фронтра хӑйсен тимлӗхне кунта шута илнӗ".
  
  
  Ҫак ручка алӑк калинккинчен шаккарӗ, Джерри Карр ҫак ирхине чаплӑ машинӑпа тахҫантанпах кӗтнӗ хӑна пулса кӗчӗ.
  
  
  "Ун хыҫӗнче чӑн — чӑн ҫулсем ҫук", - терӗ вӑл. "Вӗсен йӗплӗ пралук карта пур, йытӑсемпе патрульсем тылра вӑхӑтран вӑхӑта. Вотум... — Ҫак перо чӗтрекен йӗр туса пычӗ. — Проблемӑсем, - терӗм эпӗ. - малтан малти пайӗ витӗр тухмасӑрах кайри чаҫе мӗнле ҫитӗпӗр-ха эпир?»
  
  
  — Эсӗ эксперт, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна каллех карттӑ ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  — Ҫул ҫук, — терӗм эпӗ, - Анчах эпӗ кунта темӗнле сукмак пуррине питӗ шанатӑп.
  
  
  Хӗрес лартатӑп.
  
  
  "Эпӗ сунар сукмакӗ тума тӑрӑшатӑп, - терӗ Хайман. "Пурте ҫак ҫулпа кайсан, вӑл Чентеллие лекме пултарать. Эпир унта хапха патне пымасӑр кайма пултаратпӑр.
  
  
  "Темиҫе минут утмалла-и?'
  
  
  "Ку кирлӗ мар, — терӗ вӑл. "Манӑн багажникре хуҫланакан икӗ велосипед. Халӗ ӗнтӗ ӑна хурал тӑратмалли вырӑн.
  
  
  — Эпӗ сирӗн ҫуртра старт пистолетне куртӑм, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Унӑн сигнал ракети пур-и, пур-и вӑл сирӗн?— Сасӑламалла та, ӗҫӗ те пӗтрӗ, — терӗ вӑл. "Анчах ку пӗтӗм облаҫа ҫутатса парӗ, вӗсем сире те, мана та курччӑр".
  
  
  — Ҫук, эпир йывӑҫ тупсан, — терӗм эпӗ, — эсӗ ун еннелле пемесен. Ун чухне пур япала та ҫутатмасть, е, мӗнле пулсан та, ҫивӗччӗн мар. Эпир унта ҫитиччен тӑхта.
  
  
  Эпир таверна алӑкӗ умӗнче уйрӑлтӑмӑр. Хайман хӑйӗн хӗҫпӑшалӗпе машини патне таврӑннӑ. Ӑна Люгер валли боеприпассем илме хӑй патне илсе кайнӑ. Тепӗр вунпилӗк минутран ӑна каллех ҫырма урлӑ хывнӑ кӗпер патӗнче тӗл пулатӑп.
  
  
  Вӑл шӑпах вӑхӑтра, кивӗ Пежӑра пулнӑ. Тул енчен пӑхсан, вӑл лутӑрканса пӗтнӗ пек курӑнать, анчах унӑн sel-мӗшӗнче эпир ҫаплах тӑхӑр сехет хушши пӗр тикӗссӗн ишсе пыратпӑр, ӑна автомобиль идеаллӑ тесе калама пулать.
  
  
  "Ҫур сехет унта машинӑпа", - тенӗ Хайман.
  
  
  — Апла пулсан, вырӑна ҫитме тата ҫур сехет кирлӗ. Ун чухне тӗттӗм пулмалла.
  
  
  Эпир урӑх нимӗн те каламарӑмӑр, шӑплӑха хамӑр тӗлпулу планӗсене, ӗҫе хӑҫан туса пӗтерессипе килӗштерес тесе ҫеҫ пӑсрӑмӑр.
  
  
  — Ан кӗт мана, - терӗ ӑна эму. "Ӑна кӗме пултаратӑп пулсан, ӑна та ҫӑлӑнӑҫ тупатӑп. Ӑна сан патна ирхине ҫичӗ сехетре пыратӑп. Эпӗ тӑххӑр тӗлне пулмасан, ҫак радиопа ӗҫлеме тытӑн та, манӑн ура кӗли ҫумне мӗн те пулин чӗрӗ япала ҫыпҫӑнман-и, тесе ыйтса пӗл.
  
  
  Эпир сип-симӗс мар Чентеллире "пежӑна" ӑшаларӑмӑр, эпир икӗ хуҫланакан велосипеда салтса пуҫтарнӑ вӑхӑтра пирӗн ҫине никам та ҫаврӑнса пӑхмарӗ. Хайман ҫурт сайраличченех урам тӑрӑх ман умран пычӗ.
  
  
  — Ку таҫта ҫакӑнта, - ҫемҫен чӗнчӗ вӑл мана. — Пирӗн студипе иксӗмӗрӗн пӗр километра яхӑн вӑрмансемпе хирсем. Анчах мӗнле ҫул ӑҫталла илсе каять-ха?
  
  
  Пирӗн ӗҫ ӑнчӗ. Сукмаксем чӑтлӑх, анчах вӗсем тӑрӑх велосипедпа ҫӳреме май ҫук. Компас пулӑшнипе виҫ-тӑватӑ тӗрӗс мар ҫул кукӑрне ҫӑмӑллӑнах тӳрлетӳсем кӗртеҫҫӗ. Вунпӗр сехет ҫине кайсан, эпир Ривэн империйӗн йӗплӗ пралук картине куртӑмӑр.
  
  
  Ку шӑпах эпӗ ӑна tem ирхине хӑвӑрт пӑхса тухнӑ чухнехи пек туйӑнатчӗ. Отелӗн пӗтӗм территорине тасатнӑ, хӳме умӗнче, унта та кунта йывӑҫ ушкӑнӗсӗр пуҫне, тасатнӑ. Ӑна Хаймана ҫурҫӗрелле икҫӗр утӑм виҫме, унтан, лайӑх хӳтлӗх тупсан, диагональ тӑрӑх хӳме урлӑ хунар ҫутма хушнӑ. Вӑл хӑйӗн позицине суйланӑ вӑхӑтра ӑна хатӗрленет те кӗске кӗлӗ вулать.
  
  
  Эпир пӗр-пӗрин аллине шеллерӗмӗр те, вӑл ҫухалчӗ. Ӑна вӑл гамбургерсем тӑрӑх тӑватӑ шарик ҫӑрма пуҫланӑ, вара валерианӑн пӗр тан пайӗсемпе йытӑсем валли тата вӑр-вар нокаутсем валли лӑплантаракан укҫа-тенкӗ хутӑштарнӑ. Тумне улӑштарса тӑхӑннӑ пулин те, яланах хӑйпе пӗрле илсе ҫӳрекен вӗтетнӗ Камилла та ӑна кансӗрлерӗ.
  
  
  Вӑл ҫав тери ҫывӑхра пулнипе чӗркуҫҫисем шӑйӑрттарнине те, шуранка мӗлкесене те курчӗ; кусем нимӗҫсен тем пысӑкӑш овчаркисем иккен. Иккӗшӗ хӳме леш енче каллӗ-маллӗ чупкаласа ҫӳреҫҫӗ. Ӑна тӑватӑ гамбургер пӗрин хыҫҫӑн тепри хӳме урлӑ ывӑтрӗ. Вӗсем пире сасӑ памасӑрах анчӗҫ. Вӑл хӑйне суйласа илнӗ икӗ тӗрлӗ ҫӗре юртӑпа чупакан йытӑсене курчӗ. Вӑл ҫав йытӑсемпе ҫапӑҫса кайнӑ пулсан, манӑн шанчӑк та пулман пулӗччӗ, ҫавӑнпа та кашни йытта гамбургер панӑ пулӑттӑм, вӑл вара ыйхӑлама пуҫлатчӗ.
  
  
  Хайман пире ларнӑ Ҫӗртен велосипед кустӑрмисене хывма мана шӑпах вӑхӑт ҫитрӗ, тӳпере ҫӗнӗ ҫӑлтӑр чечеклентерме хушрӗ. Велосипедне хӑй умӗнче тытса, вӑл хӳме патнелле чупрӗ. Унта эпӗ рамӑна ҫӗре тӑрӑнтартӑм та тӑватӑ футлӑ хӳме урлӑ шалчапа илемлӗн сиксе каҫрӑм.
  
  
  Ҫӗр ҫине анса ларсан, вӑл ҫаврӑнса выртнӑ та, часовойсем мана илтменнине, курманнине ӑнланса иличчен, пилӗк секунд хушши выртнӑ. Кашни аллӑ ярдрах вӗсем, ракета ҫутипе ҫуталнӑскерсем, пӗр-пӗрин ҫине кӑшкӑраҫҫӗ. Вӑл ерипен малалла, ҫывӑхри склад патнелле шурӗ. Вӑл йытӑсемпе часовойсенчен иртсе кайрӗ, кирек хӑш самантра та ҫӗнӗ шиклӗхпе тӗл пулма пултарать.
  
  
  Анчах нимӗн те пулмарӗ. Вӑл нимӗн те асӑрхамарӗ. Ренцопа унӑн тусӗсем аслӑ хапха умӗнче прожекторсемпе, нимӗҫ овчаркисемпе тата хуралҫӑсемпе ҫав тери кӑмӑллӑ пуласса шаннӑ, ҫавӑнпа та сыхланас тӗлӗшпе урӑх нимӗнле мерӑсем те туман. Вӗсен чӑнах та лайӑх, ҫирӗп ҫӑрасем пулнӑ, пӗрремӗш склад кунне икӗ хут ҫӑрапа питӗрнӗ, анчах лайӑх, шанчӑклӑ ҫӑрасем пулнӑ, икӗ ҫӑрапа питӗрнӗ — AX агент валли ача-пӑча анимацийӗ пулнӑ.
  
  
  Кӗриччен малтан ӑна автансемпе ҫӑрасене тӗплӗн сӗрчӗ.
  
  
  Ӑна арсенале кӗтсе тӑнӑ, ҫакна курсан вӑл тӗлӗнмен. Вӑл тӗлӗннӗ, ӑна тӗрлӗрен хӗҫпӑшалсем вӗлернипе шоколадланӑ. Кунта пуриншӗн те темскер тупӑнчӗ: Миг-24 юлашки модельрен ПУҪЛАСА АПШ ҫар ФЛОЧӖН т-2-мӗш ядерлӑ ҫапӑҫусем валли тата Пирӗн Sabre 100-F (ҫӗнӗ сери, регистрацилемен, вӑрттӑн ракетӑсем).
  
  
  Ҫак оборудование кивҫен панӑ пӗтӗм правительство кӑна пире кирлӗ хӗҫпӑшал ҫав тери хӑвӑрт тума пултарасса шанма пулать. Российӑри, Китайри е ПӖР ҫӗршывсенчи нато склада кайса килни зародышра кавара, вӑл пуҫланнӑ пулсан та, тунтикун стадс сӑмахӗпе, пӗтеретех.
  
  
  Ӑна боеприпас ещӗкӗсем ҫине куҫа курӑнман хутсем хунӑ, радиоактивлӑ элемент тытнӑ ҫуллӑ кӑранташпа усӑ курса тунӑ. Манӑн урӑх кладовойне пӑхмалла марччӗ, анчах ҫӗрлехи хуралҫӑ икӗ ҫурт тавра утса ҫаврӑннӑ вӑхӑтра вӑл пӗр хускалмасӑр вунӑ минут выртрӗ. Ҫакӑ майӗпен хӑратакан пӗр евӗрлӗ пулса тӑчӗ. Халӗ ӗнтӗ манӑн мӗн тумаллине пурне те, ҫынсене май килнӗ таран ытларах систерес тесе, кунтан чӗррӗн тухнине ӗненес пулать. Пьеро политикӑллӑ ҫыхӑнусем те ӑна ҫав тери ӗнентерӳллӗ кӑтартса пама пултараймарӗҫ.
  
  
  Хӳме патне ерипен шуса пынӑ чух тӳпе ҫаплах пӗлӗтлӗччӗ-ха. Унӑн каллех тимлӗхе пӑрса ямалла пулнӑ, анчах хальхинче ӑна пӗччен пӑрса ямалла пулнӑ. Ӑна верельдейнд декорацийӗн пӗр пайӗ пулса ӗҫлекен фермӑра авалхи модӑллӑ илемлӗ флюгер аса илчӗ. Ку вӑл халь хӑй тӑнӑ вырӑнтан ҫеҫ курӑнать, искусствӑлла йывӑҫсен ушкӑнӗ мана часовойсенчен пытарать, вӗсем мана илӗртеҫҫӗ. Ӑна Хӑйӗн Люгерӗ туртса кӑларчӗ, аврине лӑпкаса илчӗ те глушительне ҫыхса лартрӗ. Ку вара кӑштах ҫаврӑнӑҫусӑрлататчӗ, тӗллеме кӑшт кӑткӑсрахчӗ, анчах манӑн пӗр шанӑҫ кӑна пурччӗ, унпа пурпӗрех усӑ курмаллаччӗ.
  
  
  Вӑл чавси ҫине ҫӗкленчӗ те пӗлӗтсем сирӗличчен кӗтсе тӑчӗ. Тепӗр вунӑ минутран ҫапла пулчӗ. Пӑшал персе яма манӑн ҫителӗклӗ ыйтса пӗлчӗҫ. Глушитель хуллен ӳсӗрсе илчӗ, флюгер ҫаврӑнчӗ те, пӗтӗм площадка тӑрӑх кӗмсӗртетнӗ сасӑ янӑраса кайрӗ. Вӑл ферма патне ҫывхаракан shaggy чупнине илтрӗ. Ӑна хӑйӗн ҫӗҫҫине илчӗ те хӳме айӗнче виҫӗ метрлӑ шӑтӑк чавма пуҫларӗ.
  
  
  Ферма тавра ҫаплах кӑшкӑрашнисем илтӗнеҫҫӗ-ха, ӑна каллех велосипед рамине ҫӗклесе кустӑрмисене пӑрса лартрӗ те Чентелли еннелле кайрӗ. Хаймана машинӑра кӗттерменшӗн Вӑл хӑйне хӑй ылханчӗ. Халӗ кашни минут шутра пулма пултарать. Малтан хоука ӗмӗрлӗхех пӗлтермелле, унтан "Тӗнче Пӗтессипе"ҫыхӑннӑ мӗнпур япаларан хӑтӑлмалла. .
  
  
  Велосипедпа тата ыттисемпе пӗрле маскировка тунӑ шӑтӑка чӑмсан, вӑл ҫакӑн ҫинчен шухӑшланӑ. Вӑл каллех люгер тытса тӑчӗ, анчах ӑна каллех ӳкерчӗ. Шӑтӑк тавра тӑватӑ арҫын автомат карабинӗсене чӑмӑртаса тӑраҫҫӗ.
  
  
  "Эпир сана кӗтрӗмӗр, Никтер", - терӗ арҫынсенчен пӗри, унӑн сасси пуҫ ҫине капюшон уртса янӑ.
  
  
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  
  
  Икӗ арҫын мана шӑтӑкран тухма пулӑшрӗҫ, мана тӗплӗн ухтарчӗҫ, тепӗр иккӗшӗ мана хӑйсен хӗҫпӑшалӗ тавра тӗллерӗҫ. Унтан пӗрремӗш салам пире никам та пӗр сӑмах каламарӗ.
  
  
  Вӗсем билет тупнӑ та ӑна илсе кайнӑ. Вӗсем ман брюки кӗсйинче газ бомби тупрӗҫ те, ӑна ыттисемпе пӗрле кӗсйисем тавра тытса, темле скрепка кӗртрӗҫ; ку аван пулчӗ, мӗншӗн тесен ҫак ӑнсӑртран ҫыпӑҫтарнӑ скрепка магний пӗрлешӗвӗ пулчӗ, вӑл куҫа йӑмӑхтарса яракан ҫутӑра ҫурӑлса кайма пултарать, вӑхӑтлӑха вӗсен обзорне сӳнтерме пулать.
  
  
  Сӑмах май каласан, тӑваттӑшӗ те мускуллӑскерсем, Тен, Гориллӑпа Пеперен те ҫирӗпрех пулнӑ пулӗ, вӗсем шӑпах хаклӑраххисем пек туйӑннӑ. Вӗсем мана пысӑк "Фиат"кӗтсе тӑракан сукмак ҫине илсе кайрӗҫ. Карттӑ ҫине ҫав тери нумай лартсан, вӑл хӑрушлӑха кӗрсе ӳкме пултарайман. Пулӑшу ҫинчен кӑшкӑрма ман правилӑсем ҫук, анчах халӗ хам мӑнкӑмӑлланмалли вӑхӑт мар. Мана, уланӑ йытӑ пек, сывлӑш ҫавӑрса, пулӑшу ҫинчен кӑшкӑрса ярас тесе, пӗр секунд хушшинчех ман дрессировщиксенчен пӗри ман ҫӑвара уҫрӗ те ун ӑшне груша тӗслӗ чернил кӗленчине чиксе хучӗ.
  
  
  "Кӑна сире кирлӗ мар вӑйран хӑтарас тесе тунӑ, Карттер", - тенӗ ih представитель.
  
  
  Ҫапла ӗнтӗ, каялла римра ҫул та, эпӗ унта кайса килни пекех, лӑпкӑ пулчӗ, анчах унта кайма кӑмӑллах пулмарӗ. Ӑна, порт-Маджор хапхине курсанах, эпир Рима пырса кӗнине ӑнланса илтӗм. Унтан машинӑн хыҫалти пайӗнче икӗ бандит шторӑсене, ҫавӑн пекех пире водительтен уйӑрса тӑракан кӗленче секци умӗнче шторкӑна антарчӗҫ. Асӑннӑ кӗленчерен тунӑ пӳлӗм пуленке пек курӑнать, кайри кунсен те рычагсем ҫук. Хам хуралҫӑсене иккӗшне те ҫӗнтерсе вӗсен хӗҫпӑшалӗсене туртса илсен те, ӑна вӗсем мана илме шутланӑ ҫӗре, кантӑксемпе металл таврашӗнчи тачӑ хупӑ читлӗхре илсе кайнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Эпир тата пилӗк мина кайрӑмӑр, унтан ӑна машина анаталла анса чарӑннине туйрӑм. Манӑн хуралҫӑсем шторӑсене ячӗҫ те водительпе унӑн юлташӗ тулта кун уҫасса кӗтме пуҫларӗҫ.
  
  
  Эпир темӗнле пысӑк ҫуртӑн ҫӗр айӗнчи стоянкинче пултӑмӑр. Тӗрлӗ автомобильсемпе тӗрлӗ номерсем; темиҫе итали, австри, швейцарски, пӗр акӑлчан тата пӗри мальти дипломачӗсем усӑ куракан темӑсемпе усӑ курнӑ. Вӗсем италин улттӑмӗш номерлӗ символӗсем ҫинче пулнӑ. ДИПЛОМАТИ корпусӗ ВАЛЛИ CD. Ӑна Пьеро, Пьеро тусӗсем кӗтме пултараҫҫӗ.
  
  
  Кун уҫӑлсанах мана тухма пулӑшрӗҫ. Унӑн ҫӑварӗ халӗ те пылчӑклӑ-ха, вӗсем мана ҫирӗп тытса тӑраҫҫӗ, пӗр чӗнмесӗр хирӗҫлеме ҫеҫ пултараҫҫӗ. Мана автомат лифчӗ патне сӗтӗрсе кайрӗҫ.
  
  
  Айккинчи пысӑках мар металл таблица акӑлчан, француз тата итали чӗлхисем ҫине уҫҫӑнах кӑтартса тӑрать пулин те, тӑватӑ йывӑртарах ҫын ман ҫумма лӑпчӑнчӗҫ, чи пысӑк нагрузка тӑватӑ ҫын е чи пысӑкрах 300 кг, Пирӗн тавра Кашниех тӑхӑрвунӑ килограмран кая мар туртать, ҫавӑнпа эпӗ тимӗр пластинка ҫине пуҫа султӑм.
  
  
  "Ҫапла, ӳкӗтсене пӑсма ҫав тери намӑс", - терӗ тӑваттӑшӗ те пӗри. — Анчах хӑш чухне санӑн суйлав ҫук, ҫапла мар-и, Карттер?
  
  
  Лифт тӑватӑ хутлӑ хӑпарчӗ те Мусолини вӑхӑтӗнчи правительство ҫурчӗсенчи официаллӑ алӑксемлӗ вӑрӑм коридорсенчен пӗрне тухрӗ. Зал вӗҫӗнче чӳрече пур, ҫав чӳрече умӗнче хул хушшине автомат хӗстернӗ ҫын ларать. Тепӗр енне кӗмелли ҫул тӳрӗ кӗтесре те ҫавӑн пекех хӗҫпӑшаллӑ ҫын ларать.
  
  
  Манӑн кирек мӗнле вӑйсӑр шанчӑк та, тен, ҫӑлӑнса тухса тарма хӑтланса, ҫухалчӗ пулӗ. Эпӗ Ун чухне Никер, Джерри Карпентер е Бен Карпентер ҫак уйӑхсӑр пурнӑҫа тӳссе ирттернӗ пулӗччӗҫ тесе шутламан.
  
  
  Ӑна каламан тата калаҫма шутламан пулсан, вӗсем мана асаплантарса, тӗрӗслӗх чакарнипе, е ӑна та, кӑна та пусарнӑ пулӗччӗҫ. Кун пек чухне, тен, ҫак самант манӑн ҫӑлӑнса тухмалли самант та ҫитрӗ пулӗ, е, май килмесен, кама та пулин манпа пӗрле моргӑра пӗрле пулма илсе килмелле пулӗ.
  
  
  Вӗсем мана ертсе кайрӗҫ е, тӗрӗсрех каласан, mimmo виҫӗ алӑк йӑтса кӗчӗҫ те тӑваттӑмӗшӗ патӗнче чарӑнчӗҫ. Лидер кӗчӗ те, пӳрнисемпе сулкаласа, темиҫе самантран тухрӗ. Ҫав виҫӗ юлташ мана пӳлӗме тӗртсе кӗртрӗҫ.
  
  
  Ку вӑл Тибр еннелле тухакан чӳречисене решеткеллӗ пысӑк кабинет пулнӑ. Пӗр стени ҫумӗнче хальхи дизайнпа тикран тунӑ пысӑк пукан ларать. Ун тавра меллӗ креслӑсем лартса тухнӑ. Пӗри пуш-пушах, тепринче вӑтӑр пилӗк ҫултан пуҫласа аллӑ пилӗк ҫула ҫитнӗ пилӗк арҫын ларнӑ . Манӑн ӗҫтешӗмсем Пекех-"World End" инвесторсем те, анчах Пьеро та, Ренцо та мар.
  
  
  Ҫыру сӗтелӗ хушшинче кресло ҫинче пӗр хӗрӗх ҫулалла ҫитнӗ типшӗм арҫын ларать, вӑрӑм сарӑрах ҫӳҫлӗ, мӑйракаллӑ куҫлӑхлӑ. Ӑна нихҫан та курман, ӗлӗкрех. Халиччен ӑна арҫын таврашӗнче никам та курман. Вӗсем пурте мана истори магистрӗн степеньне экзамен пама хатӗрленекен комитет членӗсем пек мар, мана ӑшалама хӑтланакан йӗкӗтсене паракансем пек мар, розан мӑйне касса татрӗҫ, халӗ мана пушӑ вырӑна лартма хатӗрленеҫҫӗ.
  
  
  "Тавтапуҫ, Мистер Картер", — терӗ сарӑ ҫӳҫлӗ арҫын ҫепӗҫҫӗн, мана кресло ҫине тӗртсе кӗртнине асӑрхаман пек, вара ҫав йӗкӗтсем иккӗн, мана унта тытса чарас тесе, икӗ енчен пырса тӑчӗҫ. .
  
  
  — Куратӑн-и, — терӗ вӑл, - эпир санӑн чӑн-чӑн ятна пӗлетпӗр, санӑн пултарулӑху ҫинчен мӗн пӗлнине пӗлетпӗр. Пирӗн таврара пӗри, мистер Олег Пересов, сирӗнпе интереслӗ тӗлпулусем пулнӑ тет.
  
  
  Кукша пуҫлӑ лутра ҫын, славянла путса кӗнӗ тарӑн куҫлӑ ҫын, килӗшнине пӗлтерсе, салхуллӑн пуҫне сулчӗ. Сасартӑк ят аса килчӗ. Вӑл Российӑн Хӗвеланӑҫ Европӑшӑн МПБ-Ри тӗп ҫын пулнӑ. Ҫавӑнпа та эпӗ коммунистсене тӗл пулнӑ вӑхӑтра хутшӑнасси ҫинчен шухӑшласа илни йӑнӑш пулмарӗ . Апла пулсан, мӗншӗн вырӑс хӗҫпӑшалӗ "тӗнче икӗ вӗҫӗ"реквизит пайӗнче? Чее маневр-и? Е ӑна темле пысӑк ӗҫ ирттерсе ячӗ-и?
  
  
  — Эпӗ ӑна пӗлетӗп, — терӗ вӑл йӑл кулса, - эпир пӗр енче ӗҫленине ӑнланса иличчен эпӗ сире кӑшт та пулин малалла кайма ирӗк памастӑп. Мистер Картер, эпӗ сиртен пур иккӗленӳсене те сирсе яма ыйтма пултаратӑп-и?
  
  
  Эпӗ ҪАК операцире, Ҫавӑн пекех Пересовсем Пулнӑ ҫӗрте, АХ, пысӑк пӗлтерӗшлӗ пулнине курманччӗ. Халӗ вӑл Хӗрлӗ Китайри Разведка службин Членӗ Фал пулнине те пӗлет. Тен, эпӗ кӑштах вӑхӑт ирттертӗм пулӗ, ҫавӑнпа ӑна пуҫ тайрӑм.
  
  
  "Аван."- Савӑнчӗ Сарӑ Ҫӳҫли. "Паллаштарма ирӗк парӑр мана. Унӑн полковникӗ Питт Норден, Норвеги, Интерпол. Вӑл хӑй удостоверенине яп-яка пукан ҫине хучӗ те, мана алӑ тӑсса, ӑна илме ирӗк парса, ман хуралҫӑсене пуҫ тайрӗ. Унта унӑн ячӗ те, сӑнӳкерчӗкӗсем те, вӑл Интерполпа ҫыхӑну тытни те, цифрӑсенче те, ҫав ҫын, ӑна вӑл тӗнчери чи лайӑх агентсем вырӑнне хурса пӗлет.
  
  
  "Эсир кам иккенне пӗлнӗ пулсан, Картер, — терӗ вӑл, — эпир кӗҫнерникунхи инкеклӗ каҫран хӑтӑлӑттӑмӑр. Вӑл вӑхӑтра эпир мӗн шухӑшлани пурте Эсир "World End" ятлӑ хурлӑхлӑ ушкӑнӑн тата тепӗр членӗ пулни пулнӑ . Олег вара санран информаци илме пултаракан малтанхи вӑйсене ярса пачӗ. Вӗсем хӑйсен инструкцийӗсене ытла та ирӗклӗн интереслентереҫҫӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, анчах ун чухне вӗсем ҫакна аслӑ суд умӗнче тӳрре кӑларма пултараҫҫӗ".
  
  
  Перефофф кӑмӑлсӑррӑн хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ, Коу Фол Вара именнипе йӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Луиджипе Пепе вилни ҫинчен пӗлсен, эсир тарнин тата тӗлӗнмелле фактсене пӗлсенех, ҫак ӗҫе пӗтӗм тӗнчери Никель Картер евӗрлӗ агент хутшӑнни паллӑ пулчӗ. Анчах хӑш енчен тата хӑш енчен? Сирӗн иртни яланах пӗр кӑлтӑксӑр пулнӑ.
  
  
  Перефоффпа Фола хӑйсен вырӑнӗсенче кичеммӗн йӑшӑлтатаҫҫӗ. "НАТО енчен илсен, полковник норден тӗрӗслерӗ, вара икӗ арҫын та каллех шӑпланчӗҫ. — Анчах эсир эпир пӗлмен ҫулпа кайма пултарнӑ пулӑттӑр. Нумай пулмасть сэр Хью Марленд тӳрӗ политик пулнӑ, Лоренцо Конти вара пуянлӑхпа мухтанас ӗмӗтпе тӑранма пӗлмен кинопродюсер пулнӑ. Мэллорин стадсӗ кӗтмен гений пулнӑ, анчах унтан ытла мар. Пьеро-и? Пӗтӗм Итали, сылтӑммипе сулахаййи ун хутне кӗме пӳрнепе тӗксен те ҫителӗклӗ.
  
  
  Манӑн пӑкӑланӑ тутасем витӗр эпӗ тӗлӗнни палӑрчӗ те, полковник пӗр самантлӑха шӑпланчӗ.
  
  
  "Лекцие кайма манӑн вӑхӑт ҫук", - терӗ вӑл. Эпир тӗнчери державӑсен реформӗсен ушкӑнӗ, Интерполӑна тӗслӗх килӗшет, АХ тата ЦРА . Ытла та вараланчӑк, ытла та хӑрушсӑр тата ытла та килӗшӳсӗр заказсем пирӗн пата килеҫҫӗ", - тесе ӑнлантарчӗ вӑл.
  
  
  — Эпӗ каларӑм ӗнтӗ, эсир мӗнле пӑхнине эпир шанма пултараймарӑмӑр, шанмасӑр сирӗн пата пыма пултараймарӑмӑр. Клем Андерсон, Мэллори Стадсӗпе калаҫма хӑтланса пӑхнӑ чух, хӑйне вӗлермелли приговор ҫине алӑ пуснӑ, мӗншӗн тесен вӑл Мэллори америка гражданинӗ, ӑна чее европеецсем улталанӑ, тесе шутланӑ. Хайман: санпа пурте йӗркеллӗ, терӗ, анчах, паллах, эсӗ унпа выляма пултарнӑ-ха. Пирӗн пӗртен-пӗр шанчӑк-мисс Morandi, каллех сирӗнпе ҫыхӑнса тӑрасси.
  
  
  Ҫапла вара,номерти Розанӑсен ҫыхӑнӑвӗсене систермесӗр тӗрӗслетӗп тесе шутланӑ хушӑра вӑл мана шанма пуҫларӗ.
  
  
  — Вӑл пире ҫапла каларӗ: ee сӑмах тӑрӑх, эсир 100 процент ытла таса, эсир те пирӗн пекех тӗллевсене йӗрленӗ: "тӗнче Ҫипписене" кӗрсе кайса, вӗсене хирӗҫ ҫирӗплетсе памалли сӑлтавсене тупма хӑтланса пӑхас, терӗ. Анчах Пьеропа унӑн тусӗсем хупӑрласа илнӗ хулӑн экран пирки сирӗнпе ҫыхӑнма май ҫук,-терӗ полковник. "Эпир каллех розанӑна яма шут тытрӑмӑр, ку ӗҫе эсир питӗ лайӑх пӗлетӗр". Вӑл, ман пата ҫитесшӗн пулнӑ пек, пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  — Ҫухални тӗрӗс тунӑ эсӗ. Хайман, ҫак самантра хӑйӗн шанчӑклӑ ӗҫне чи малтан сире тата АХ, посредник вырӑнне хурса, посредник пулма килӗшмерӗ, анчах ку ниме те пӗлтермерӗ. Эсир эпир шаннине турӑр: питӗрнӗ складсене кӗтӗр. Ҫапла вара, эпир микрофона ҫамрӑк Хайман машини ҫине тата икӗ велосипед лартрӑмӑр та сирӗн хыҫҫӑн чылай инҫете кайрӑмӑр. Хальхинче эпир кӑштах опытлӑрах агентсемпе усӑ куртӑмӑр. Вӑл ытарлӑн та чунтанах кулать.
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, Картер, эсир пирӗн пата хӑвӑрпа пӗрле ӗҫленине ӗненме тата пире мӗн кирлине пӗлме шутлатӑр пулсан, пире пуҫа сӗлтсе пӗлтерӗр. Эсир ҫак складра мӗнле те пулин сӑлтав тупрӑр пулсан, пирӗн шала кӗме, ӑна демонтацилеме тата ҫак таса мар ӗҫе ҫиппе хума май пур.
  
  
  Вӑл, хӑвӑрт решени йышӑнса, пуҫне сулчӗ. Полковник норденпа унӑн юлташӗсем темӑсем пулнӑ пулсан, хема манӑн мӗнпур йывӑрлӑхсем хыҫала тӑрса юлнӑ пек туйӑнать. Вӗсем ун енче мар пулсан та, эпӗ ӑна ирӗке кӑларсанах, унпа пирӗн интерессенче ih усӑ курма май тупӑп. Хуралҫӑсем икӗ енчен те чернил тумне хыврӗҫ те каялла чакрӗҫ. Ҫак канашлура унӑн вӑр-вар та витӗмлӗ вӑйӗсем тӑрмаланчӑк, тирпейсӗр пек курӑнатчӗҫ, анчах ӑна кирлӗччӗ, ман информаципе илсен, вӑл кунта чи кирлӗ ҫын пек туйӑнатчӗ.
  
  
  — Питӗ аван, - терӗ полковник Норден. "Малтан кӗске введени". Вӑл пӳрнипе пӗр ҫын патӗнчен теприн патне шутарчӗ. Мистер Картер, Перерофф юлташ, Мистер Карau Фол, герр Берген, Мазератти генерал, ле Гранд полковник. Ну, мӗн тупрӑн эсӗ унта? Икӗ склад мӗн ҫырнине ҫырса кӑтартнӑ чухне вуникӗ куҫпа вуникӗ хӑлха тимлӗн итлеҫҫӗ. Никам та заметка туман. Вӗсем итлеме тата асра тытма вӗреннӗ опытлӑ агентсем пулнӑ. Полковник норден хут листи ҫине паллӑ турӗ те ӑна капюшонлӑ хӳрешниксенчен пӗрне пачӗ, лешӗ хӑвӑрт пӳлӗмрен тухрӗ.
  
  
  Вӑл манӑн ҫӗкленнӗ куҫхаршисене курчӗ те эпӗ иккӗленнине сирсе ячӗ. "Ку вӑл пирӗн транспорт хатӗрлессишӗн, эпир кунтан кайма пултарассишӗн кӑна, — терӗ вӑл, — правительствӑна ырласа пулӑшу парсанах. Эсир калани, чӑнах та, 20 процентлӑ пулсан та, Пьеро политикӑлла вӑй ҫав складсене демонтажран урӑх чарса тӑраймасть. Халӗ виҫҫӗмӗш ҫурӑ. Бомба кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса каяс пулсан, мана тивӗҫлӗ министр патне ҫитес пилӗк сехетре шӑнкӑртаттарни усӑсӑр".
  
  
  — Анчах вӑхӑт питӗ кирлӗ, - терӗм эпӗ. - ку вӑхӑт Тӗлне вӗсем ҫывӑракан йытӑсене тупнӑ пулӗ, тен, ӑна каллех хӳмере тунӑ шӑтӑка тупнӑ пулӗ".
  
  
  "Ҫак хӗҫпӑшалсене складсенче пухма вӗсене ҫулталӑк ытла кирлӗ пулнӑ", - терӗ ле гранд полковник, француз агенчӗ. — Ih ble пилӗк сехетлӗхе куҫарасси пирки иккӗленетӗп. "Вӗсем тытӑнса пӑхсан, пирӗн капкӑна лекеҫҫӗ", - терӗ Мазератти генерал. "Пирӗн пур алӑксенче те хамӑр сӑнавҫӑсем пур, манӑн хамӑн пысӑках мар, анчах лайӑх вӗрентнӗ коммандос подразделенийӗ пур, синьора Пьеро Симка вуз министерствин ытти облаҫӗсенче сиенлӗ витӗмӗнчен пушӑ".
  
  
  "Ман шутпа, халӗ эпир вӑйсӑрланма пултаратпӑр, — терӗ полковник Норден. Вӑл хӑйӗн сӗтелӗ ҫинчи шӑнкӑрав кнопкине пусрӗ те, ӑна Интерпол форми тӑхӑннӑ илемлӗ сарӑ хӗрарӑма курчӗ. Ҫавӑрса илни-и ? Залра талӑкра ҫирӗм тӑватӑ сехет кӗтмелли йӗркепе ӗҫлекен столовӑй служби-и? - Сахал мар фуршет турӑмӑр.
  
  
  Ӗҫме-ҫиме, ҫырткаламалли тата бутербродсемсӗр пуҫне, эпир ытти ҫӑлкуҫсем тӑрӑх сапаланчӑк, анчах тӗплӗ информаци хушса хума пултартӑмӑр.
  
  
  Мӗн патне илсе ҫитерчӗ ку?:
  
  
  "Тӗнче ҫиппи" темле каварҫӑсен ушкӑнӗн авангардӗнче пулман. Ку вӑл-аркатусен шуйттанла схеми, суперпсихопатшӑн ним тӗллевсӗр пусмӑрӑн аслӑ акчӗ. Ҫак курӑнсах тӑракан сюжет ҫак чӑн-чӑн шухӑшсенчен уҫҫӑнах тӑрӑхласа кулнӑ. Мӗскӗн Кен Лейн. Вӑл ку ӗҫе хутшӑнман, Виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫи ҫинчен асӑрхаттарса хӑйӗн сценарине шутланӑ. Чӑннипе илсен, ку вӑл вӑрҫӑ пуҫланас умӗн, чи юлашки бойньӑна каймалли ҫул ҫинче схематика картлашки пулнӑ.
  
  
  "Паянхи тӗнче — тар пички, - терӗ герр Берген. — Кам та пулин сирпӗнтерсе яриччен тӑхтӑр-ха. Сирӗн пек пӗчӗк ушкӑнсем, сэр Картер, кунта та, кунта та, кунта та, кунта та, ӑнсӑртран килсе тухнӑ пӗртен-пӗр парӑннӑ ҫынсем, ҫак вут-ҫулӑма хирӗҫ пыракан йывӑрлӑха пӗр-пӗринчен уйӑраҫҫӗ ".
  
  
  "Ку таранччен хорек, — терӗ мазератти генерал, — йывӑрлӑхсем арпашӑнса кайнӑ, ҫавӑнпа та эпир ih тӗрӗслевре тӑма пултартӑмӑр. Анчах, Картер господин, пӗр вӑхӑтрах Израиле ливан самолечӗ Ҫапса антарнӑ пек инцидентсем, U-2-мӗш кивӗ инцидент, президента вӗлерни, пӗр вӑхӑтрах дипломатсемпе самолетсене бомбӑсем пӑрахни пулса иртекен тӗнче ҫинчен шухӑшласа пӑхӑр-ха. тӑшман маркировкине халӑх пурӑнакан вырӑнсем ҫийӗпе вӗҫтернӗ. Ҫаксене пурне те Пӑлхавсемпе, Белфастри взрывсемпе, Вӑтаҫӗр Африкӑри партизан вӑрҫисемпе, Вӑтаҫӗр африкӑри Революцисемпе, Вӑтаҫӗрпе Латин Америкинчи революцисемпе, Ҫывӑх Хӗвелтухӑҫӗнчи тата Кӑнтӑр-Хӗвелтухӑҫ Азири тар пичкинче хутшӑнса пӑтраштарӑр. Кам чарма пултартӑр-ха ӑна вӑрҫӑ пӗтӗм тӗнчипе пӗтиччен?
  
  
  "Кремле эпӗ ытла та хӑвӑрт ӗҫлессинчен сыхларӑм", - салхуллӑн каларӗ Олег Пересов. "Анчах эпӗ асӑрхаттарнине общество пусӑмӗпе паника тӳсме пултараймаҫҫӗ. Америка е китай номерлӗ самолет Ленинград, Мускав е Камчатка ҫине пӗр бомба пӑрахсан, ман командирсем кнопка ҫине пусаҫҫӗ те хӑйсен бомбоубежищисене чакаҫҫӗ. Эпӗ асӑрхаттарнисем пӗр эффект ҫеҫ пулчӗҫ: хамӑн ӗҫӗмре эпӗ икӗ агент тесе шутлама пултарни ҫинчен ҫырса хуни ҫеҫ пулчӗ.
  
  
  — Ман Начальствӑпа Пекинри пекех, - калаҫӑва хутшӑнчӗ Фол.
  
  
  Аслӑ каварҫӑсене пьеро, сэр Хью, Ренцо тата Стадс паллаштарнӑ. Тен, эпӗ секс таран ҫӑткӑн та ӗмӗтсӗр хӗре Камиллӑна тата Стадсӑн хӑш-пӗр техникине хушӑп.
  
  
  "Эпир ҫак кавара розана пулӑшнипе юсаса ҫӗнетме пултартӑмӑр", - терӗ норден полковник. "Вӑл икӗ хутлӑ агент рольне пысӑк хӑрушлӑхпа, анчах хӑйне шеллемесӗр вылянӑ. Тӗпчесе пӗлнӗшӗн, тупнӑшӑн эпир пурте мӗнле тата ӑҫта пуҫланнине пӗлтӗмӗр".
  
  
  Пӗтӗм ҫӗр чӑмӑрӗ ҫинче тупакан сентименталлӑ ҫичӗ джентльмен пӗр минут хушши чӗнмесӗр тӑнӑ хӗрӗн ятне асӑнчӗҫ.
  
  
  Ӑна шӑплӑх пӑсрӗ. — "Кавар Сусссесри ҫав ухмаха ернӗ ҫуртра пуҫланнӑ-и?"
  
  
  — Шӑпах ҫапла, - терӗ Норден. "Эсир ҫакна пирӗн патӑмӑрти вӑхӑтӑн пӗчӗк пайӗшӗн тӳлетӗр. Ҫичӗ ҫул каярах сэр Хью эмоциллӗ тата психикӑлла вӑйсӑрлӑх паллисене кӑтартма пуҫларӗ. Вӑл ыттисем, партнерсем е туссем ҫакна асӑрхасса, ӑна сыватма ирӗксӗрлессе кӗтсе тӑмасть, ҫакна вӑл хӑйӗн залпӗпе турӗ те математикӑпа тата европӑри аслӑ тухтӑра Пулӑшма ҫыру ҫырса ячӗ. Айӑпсӑр, анчах кирлӗ пешкӑна вылять, вӑл кайран аталанса пырать".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Андерсон Джангел-И?
  
  
  "Тӗрӗс. Унтенвейзер тухтӑр транквилизаторсемпе тата ытти эмел пулӑшнипе сэр Хьюна хӑйӗн психотикӑлла тапхӑрӗсене тӗрӗслесе тӑма пулӑшрӗ. Сэр хью 1968 ҫулта хӗре чӗннипе вӗлерни телейсӗр ӗҫ пулнӑ, анчах ун пек витӗм кӳни ӗҫе пытарнӑ тесе шантарнӑ. Унтенвейзер доктор ӑна конкретлӑ чир тесе ят пачӗ, сэр Хью асапланать, ӑна вӑл Ренцӑпа, Стадспа тата Пьеропа уйӑрать. Ҫакна agriothymia ambitiosa теҫҫӗ, унӑн нацисене тӗп тӑвас тата обществӑн организациленнӗ структурисене ҫӗр пичӗ ҫинчен ҫуса тасатас килет.
  
  
  — АА Андерсон палли, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Шӑпах ҫапла."- терӗ Норден. Сирхан Сирхана, Олимпиадӑна вӗлерекенсене тата Ытти Нумай ҫынна хускатакан чирех. Анчах ку хутӗнче ҫак чир политика влаҫне те, хисепне те тытса тӑракан ҫынна куҫрӗ. Ҫавӑн пекех чӑтӑмлӑ ҫын. Вӑл хӑйне кирлӗ союзниксене пухма нумай вӑхӑт кӗтме, темиҫе ҫул иртсен ҫапла тума шутланӑ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра сэр Хью, те сыватмалли награда вырӑнне, те хӑй хӑрушсӑрлӑхӗн сычӗчӗ Пулса, Easeful Acres Хӑйӗн больницинче Унитвейзер тухтӑра вырнаҫтарчӗ. Нервӑсем пӑсӑлни, пуринчен ытла наркотиксемпе эрех-сӑра ӗҫни-чи хӑрушӑ вырӑн. 1970-мӗш Ҫул пуҫламӑшӗнче Кавур унта пациентка пулса тӑнӑ, кайран вӑл урамри проститутка тӑрӑх кино ҫӑлтӑрӗ пулса тӑнӑ. Тен, ку ӑнсӑртран пулчӗ пулӗ.
  
  
  Ренцо пӗр вӑхӑтрах нервӑсем хытӑ пӑсӑлни, Мэллори Стадсӗ, унтан ҫак ултӑ уйӑх хушши ӳсӗрӗлнӗ Пьеро Симка, хӑш-пӗр чухне тата хӑйне хӑй вӗлерме хӑтланни, вӑл хӑй мӗнле тӑвас тенӗ, ҫапла тума хӑтланни ӑнӑҫлӑ вӗҫленнӗ.
  
  
  Вӗсем виҫҫӗшӗ те хӑйсене обществӑшӑн законлӑ кӳренӳ тесе шутлакан амбициозӑн прогрессированиллӗ агриотимийӗпе асапланаҫҫӗ. Ренцо хӑйӗн дворян статусне ҫухатнӑран тата хӑйӗн пысӑк именийӗсене ҫухатнӑран, ӑна унӑн фильмӗсенчен миллионшар тенкӗ те тӗппипех тӳрлетме пултарайман. Пысӑк студисемпе АПШ правительстви УНРАН электронлӑ изобретенисемпе хӑш-пӗр патент прависене туртса илнӗ тесе шутланӑ Стадс. Пьеро, хӑйӗн пӗчӗк пӗвӗпе мӗн ачаранпах мӗскӗнленнине пула, виҫӗ ҫын тавра чи паллӑ ҫын.
  
  
  Шанс сэр Хьюпа пӗрле, директор пулса, хӑй тавра пӗр-пӗччен ҫӳренӗ вӑхӑтра паллаштарчӗ. Виҫӗ арҫын карточкисем ҫинче Эму диагностика заметкисем ҫителӗклӗ пулнӑ. Кунсӑр пуҫне эпир ҫакна кӑштах тавҫӑрса илме ҫеҫ пултаратпӑр. Анчах пире вӗсем унта темиҫе эрне хушши пӗрле "Ҫутӑ Юхӑмӗ" организацилени тӗрӗс пек туйӑнать .
  
  
  Пьеро сэр Хьюран та ытларах хӑй ҫине илнӗ пек туйӑнать, анчах ку енчен хирӗҫлемелли нимӗн те ҫук. Вӗсем пӗрле пӗтӗм тӗнчери мӗнпур ҫыхӑну тытнӑ, Анчах Пьеро ҫаплах ту тӑрринелле ҫулать. Вӗсем отельсене кивҫен илекен реквизит патне ҫитсен питӗ кирлӗ пулнӑ. Хӗҫпӑшала илес пулсан, вӗсем тӗрлӗ ҫӗршывсенчи икӗ е виҫӗ агентпа, контрабандистсенчен пуҫласа сутӑнчӑксем таранах усӑ курнӑ. Вуникӗ миллион долларшӑн питӗ сутӑнчӑксем илме пулать. Ренцо студийӗсемпе ҫак лару-тӑру кино тӗнчинчи пӗтӗм проекта пурнӑҫланӑ. Анчах стадс, ҫиелтен пӑхма шутник пек курӑнаканскер, "Тӗнче икӗ вӗҫӗ те"кӗтеслӗ чул пек курӑнать. Ҫак техникӑлла ноу-хауна тав кӑна компьютера программӑласа ӗҫе кӗртме май пулнӑ".
  
  
  — Мӗншӗн тесен, хаклӑ Ник, — терӗ ле гранд полковник, — вӗсем чӑн-чӑн реквизит, самолетсем, танксем, канонер киммисем, Британин Шыв айӗнчи киммине Шӑпах Стадс сире хӑйӗн пӗчӗк хирӗнче ҫав тери лайӑх кӑтартса панӑ пультпах хатӗрлерӗҫ".
  
  
  "Ку информацие пире, сирӗн мистер Гилкрист, панӑ, — терӗ Мазератти генерал, - вӑл ытла васкамасть, хӑй шутланӑ пек вӑйлӑ мар".
  
  
  "Вӑл хӑй Те мэллори Стадсӑн таланчӗ патне ҫывхаракан гений, ӗҫ компьютер электрони патне ҫитсен", - терӗ Пересов. "Пӗррехинче эпир ӑна илме хӑтланса пӑхрӑмӑр, анчах, шел пулин те, ӗҫ тухмарӗ"...
  
  
  Стена ҫинчи сехет йӗпписем халӗ ҫиччӗмӗш сехет кӑна иккенне кӑтартса параҫҫӗ.
  
  
  "Тепӗр сехет ҫурӑран, — терӗ полковник норден, - эпир телефонпа кирлӗ хутсем илме пултаратпӑр. Мазератти Генерал ку ӗҫе малалла туса пырӗ, мӗншӗн тесен ку, паллах, итали правительствин ӗҫӗ".
  
  
  "Синьора Картера доклачӗ тӑрӑх, — терӗ генерал, - ӑна beru хӑй ҫине ответлӑх илет, халех мӗн тумаллине хушатӑп. Килӗшни те ҫителӗклӗ, ку вара темиҫе минут ҫеҫ иртет. Татӑклӑ планлас ӗҫе куҫма сӗнетӗп.
  
  
  Норден Полковник интеркома шӑппӑн темиҫе сӑмах каларӗ.
  
  
  — Чӑнах та, - терӗ вӑл. — Анчах малтан склада сӑнани ҫинчен доклад. Мистер Хайман аялта, вӑл эмӑна пирӗн пата пыма хушрӗ. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпир сире" кивҫен пани "ҫинчен пӗлсен, вӑл питӗ кӑмӑлсӑр пулчӗ, ҫавӑнпа та ӑна пирӗн сӑнав пункчӗ шанса кӑштах ҫемҫетрӗ".
  
  
  Хайман пӳлӗме кӗчӗ те манпа юнашар тӑчӗ. "Каҫарӑр, Бен... Ник", - терӗ вӑл. "Ҫак ҫынсем пурте пӗтичченех мана пӗлтермерӗҫ. Анчах эпӗ вӗсем камне, эсӗ камне пӗлнӗ, ҫавӑнпа манӑн вӗсемпе ӗҫлеме тиврӗ".
  
  
  — Нимех те мар, — терӗ ӑна эму.
  
  
  Вӑл сӗтел еннелле ҫар ҫынни пек ҫаврӑнчӗ. "Запассене складсенчен куҫарнӑ пек урӑх ҫӗре куҫарни те кирлӗ мар, сэр", - тесе пӗлтерчӗ вӑл норден полковнике. — Ирхи чи пӗчӗк ӗҫ. Студи хатӗрӗсем валли апат-ҫимӗҫ тиенӗ грузовиксем тата ытти те. Вӗсем площадкӑран тухса кайсан, ҫав ҫынсем сӑнама пӑрахнӑ; ih курӑнмалла мар инҫете кайнӑ, анчах унта сӗт бутылкинчен ытла вилӗмлӗ япала нимӗн те тупайман".
  
  
  — Юрать, - терӗ полковник. — Картер тарма тунӑ йытӑсемпе шӑтӑксем пирки Мӗнле?
  
  
  "Эпӗ ҫак вырӑна ҫӗрлехи курӑну приборӗсем витӗр сӑнарӑм, сэр", - терӗ Хайман. "Йытӑсене вӗсем ҫӗрле виҫӗ сехетчен тупаймарӗҫ. Ку ӗҫ пулса иртнӗ чухне хытӑ комментарисем нумай пулнӑ, часовойсенчен пӗри темле доклад тунӑ. Вӗсем хӳмене тӗрӗслемерӗҫ, ӑна кирек мӗнле ӑслӑ охранник та ҫийӗнчех тунӑ пулӗччӗ. Анчах хӗвел тухнӑ хыҫҫӑнах ку вырӑна часовой ӑнсӑртран тупрӗ. Каллех кӑшкӑрашу нумай, арҫынсенчен пӗри ҫакӑн ҫинчен хирти телефонпа пӗлтерчӗ. Унта вунпилӗк минутлӑха хӳме юсанӑ ҫын пулнӑ.
  
  
  — Мӗнле те пулин малашнехи событисем-и? - ыйтрӗ полковник. — Пире сӑнӳкерчӗкрен пӗр кирлӗ ҫын кирлӗ-и?
  
  
  — Анчах Мэллори Стадсӗ, сэр, - терӗ Хайман. "Анчах эпир пӗлетпӗр: вӑл яланах ултӑ вӑтӑр сехетре хӑйӗн компьютерӗсемпе тата машинисемпе выляма килет, хӑй ӗнер каҫхине ӳсӗр пулмасан та".
  
  
  — Эпир ӑна часах графикран хӑтарасса шанатпӑр, - терӗ типпӗн ле гранд полковник.
  
  
  Унтан эпир тӗп ыйтӑва сӳтсе яврӑмӑр: мӗнле, хӑҫан, мӗнпе тата кама атакӑламалла.
  
  
  Мазератти генералӑн суйласа илнӗ подразделенийӗ пӗр сехет хушши хатӗр тӑчӗ.
  
  
  Ку енчен йывӑрлӑх ҫук. Отельсем пурте акцие хутшӑнсан ҫеҫ, пурте командир пулса тӑрсан ҫеҫ йывӑрлӑхсем сиксе тухнӑ.
  
  
  Норден полковникӑн йӗркене тытса пыма ура ҫине тӑмалла пулчӗ.
  
  
  - Джентльменсем, сире эпӗ командующи пулнине аса илтерме кирлӗ мар,-кӑшкӑрса ячӗ вӑл салтакла. "Эпир кунта реклама шоу тӑватпӑр, такамшӑн е конкретлӑ ҫӗршывшӑн".
  
  
  Пур ҫӗрте те килӗштернисем мӑкӑртатни илтӗнет.
  
  
  "Мазератти Генерал, Паллах, хӑйӗн подразделенине ертсе пырасшӑн, — терӗ полковник. — Эпӗ унпа пыратӑп. Интерпол офицерӗн должноҫне пӗтӗмӗшпех тивӗҫтерет. Ҫыхӑну офицерӗн вӑхӑтлӑх должноҫне йышӑннӑ Г-Н Хайман г-Н ҫумне связной пулса хутшӑнать. Ку пӗтӗмпех.'
  
  
  Вӑл, хирӗҫлекен сасӑсене, ҫав шутра манӑн сасӑсене те хуплас тесе, сӗтеле шаккарӗ.
  
  
  "Пире ҫакӑн пек операцире пӗрле курсан, — терӗ вӑл, - эпир хамӑр организациленӗпӗр". Мистер Картер, Эсир Хӑвӑра Morandi синьоринӑна вӗлерни ҫинчен тӗпчесе пӗлме шыранине манатӑр. Пирӗн раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт вӗҫленсен ҫакна уҫӑмлатма ҫӑмӑл пулать, анчах маларах мар.
  
  
  Пирӗн кунпа килӗшмелле пулчӗ.
  
  
  "Кунсӑр пуҫне, — хушса хучӗ вӑл, лару — тӑрӑва тӳсӗмлӗрех тӑвас тесе, - ҫак пирвайхи пысӑк операцире пирӗн тӗп группӑна ҫухатни ухмахла пулӗччӗ. Ӑнланмастӑп, ун пек пулма пултараймасть, анчах хамӑрпа ӑмӑртакансене хаклама хӑрушӑ. Мӗн те пулин апла пулмасан, эпир сахалтан та пиллӗкӗн юлатпӑр. Эпир мистер Картерпа пӗрлештересси ҫинчен шутласан, улттӑн.
  
  
  — Мана та шутлӑр, - терӗ вӑл ытла хӑвӑрт.
  
  
  "Эпӗ пулмасан, руководство Пересов юлташ патне куҫать", — терӗ полковник норден. Эпӗ халь кӑна мпб-ри вырӑс командованийӗ пулса тӑтӑм .
  
  
  "Мазератти Генерал, — терӗ полковник Норден, - халӗ эсир шӑнкӑртаттарма пултаратӑр пулӗ тетӗп".
  
  
  Итали офицерӗ, номер пухать те оборона Министерстви тавра пысӑк чиновникпе калаҫать. Вӑл тата тепӗр номер пухать, ку хутӗнче шалти ӗҫсен министерствинче кирлӗ ҫынсем валли ӗҫ тупать.
  
  
  — Эпир тухатпӑр, - терӗ вӑл. — Полковник Норден, Мистер Хайман, эсир кайӑр-и? Ыттисем : сывӑ пул.
  
  
  — Эпӗ сире пурне те саланма сӗнетӗп, — терӗ полковник Норден, — хамӑн яланхи ӗҫӗмпе мӗн май килнӗ таран ытларах аппаланма сӗнетӗп. Ҫӗнӗ хыпарсем часах паллӑ пулаҫҫӗ.
  
  
  Унтан вӑл ҫухалчӗ.
  
  
  — Ман ҫуртра курнӑҫӑпӑр, - Терӗ Хайман. — Эпӗ таврӑнасса шаннӑ самантра. Паллах, паян сакӑр сехетре. Ан пӑшӑрханӑр. Ӑна хӑлхаран ҫивӗч тытӑп.
  
  
  Каялла таксие таврӑннӑ чухне ӑна йӳнӗ транзистор радиоприемник туяннӑ. Хаймана вӑл хӑйӗн кӑткӑс хатӗрне парса хӑварнӑ. Пинелли хӗр гостинӑйри кресло-качалка ҫинче ларатчӗ, вӑл мана ашкӑнчӑк кулӑпа парнелетчӗ, ку кулла вӑл кая юлса мухмӑр чӗртме упратчӗ пулас.
  
  
  Ӑна, хӑй пӳлӗмне кӗрсе, йоган вӑйсӑрланнӑ пек усӑнса аннӑ кровать ҫине выртрӗ. Радио рим сетӗнче ӗҫленӗ.
  
  
  Ҫӑмӑл музыкӑн яланхи программи, музыка программи пуҫланиччен вунпилӗк минут хушши килте канашласа лараканскер, пулчӗ. Ӑна норден, Мазератти, Хайман тата коммандос отрячӗ студие ҫирӗм мина, унтан ҫур сехетрен пуҫласа икӗ сехетчен ҫитме пултарасси ҫинчен пӗлтерчӗ.
  
  
  Ривненскине тепӗр сехетрен тата вӑтӑр ҫичӗ минутран ҫӗнӗ хыпар ҫитнӗ.
  
  
  "Пьеро Профессор Симка, Колле - ди-Валь-д-аморе сенаторӗ, ҫакна фашизм вӑхӑтӗнчи ирӗклӗхе чи тӳрӗ кӗрсе кайни тесе ят пачӗ", - терӗ по. Вӑл паян ирхине лоренцо Конт студине ухтарма айӑплать, джулио Мазератти генералӑн ҫар подразделенийӗ ирттерет, интерпол полковникпа Пӗрле норден Ыйтать. Кунта Халӗ Те Пьеро сенатор Симка калаҫать...»
  
  
  Унтан Пьеро сасси, ҫак пӗчӗк пӳллӗ ҫыншӑн яланхи пекех, йӗрӗнсе те савӑнӑҫлӑн янӑраса кайрӗ.
  
  
  «...ирхи рид чи хаяр та тоталитарлӑ майпа", - тенӗ вӑл. — Ривненскине шырани нимех те мар-ши, анчах питӗ кирлӗ япала тупса палӑртнӑ. Вӗсем пирӗн ih ҫарпуҫсене шаннине, вӑтӑр ҫул иртсен те диктатурӑн вӑрӑм мӗлкисем тавра тухма пултарайманнине кӑтартса пачӗҫ. Nenра аполлитикӑллӑ интерпол организацийӗ, ӗҫре ӗҫлекенскер, коррумпациленӗ полици пулнинчен нимӗнпе те уйрӑлса тӑманнине тӑрӑ шыв ҫине кӑларнӑ. Пӗлесчӗ, норден полковникӑн банкри счечӗ, паллах, урӑх ҫӗршывра пулман-ши, калифорни тӑрӑх долларсем хушса панӑ, мӗншӗн тесен ку тӳлевсен ӗҫӗ итали кино интересӗсене хирӗҫ пырать".
  
  
  Унтан программа каллех ӗҫе тытӑнчӗ, Пьеро норвеги правительстви патне халех норден полковнике чӗнсе илме ыйтни ҫинчен пӗлтерчӗ. Кунсӑр пуҫне вӑл генерала мазератти выговор пама тата звание чакарма хушрӗ. Оборона министерстви е шалти ӗҫсен министерстви тавра пӗр клерк кӑна ҫак акцие санкциленине йышӑнмарӗ, анчах ку политикӑлла ӗҫ пулчӗ.
  
  
  Ӑна радио чарчӗ, хӑйӗн боеприпасӗсемпе кӗсйисене чикме пултаракан ытти япаласене тултарчӗ те Хайман ҫурчӗ патнелле утрӗ. Халӗ, ҫӗнӗ хыпар сывлӑшра пулнӑ чухне, Хайман килте пулнӑ пулмалла.
  
  
  Вӑл унта ман пата пурӗ те пилӗк мина ҫеҫ ҫитрӗ, вӑл мана алӑка уҫсан, унӑн сӑн-пичӗ яланхи пек савӑнӑҫлӑ кулӑпа пӗрпекленмест.
  
  
  — Унта нимӗн те пулман, Карттер, - терӗ вӑл.
  
  
  — Анчах эпӗ ӑна, уҫӑ ещӗксене, ҫав ядерлӑ боголовкӑсем тавра пӗр ещӗке куртӑм, — терӗм эпӗ, - Ҫӗвӗҫе ил, Хайман, эсӗ мана ҫак историе шухӑшласа кӑларнӑ тесе шутламастӑн-ҫке?
  
  
  "Эпӗ мӗн пӗлни, — терӗ вӑл, — Эпӗ Унта Мазератти, mimmo охранниксемпе кайни, ҫав складсенче нимӗн те пулман".
  
  
  "Тен, кайран пуҫтарчӗҫ пулӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Пирӗн хӳме тавра бинокльсем тытнӑ вунпилӗк ҫын пурччӗ", - терӗ Хайман. "Эсӗ килсе кӗнӗренпе ҫав отряд комендос кӗриччен".
  
  
  "Апла пулсан, пурне те пытарса, сире улталарӗҫ", - сасӑпах шухӑшларӗ вӑл. "Тен, вӗсем ӑна пӗр-пӗр айӑпсӑр реквизит ӑшне пытарнӑ. Турӑҫӑм, мӗнле шыравсем пулнӑ вӗсем? Темле шыравла вылякан шкул ҫулне ҫитмен ачасем-и?
  
  
  — "Нимех те мар" тесен, Ӑна "нимех те мар" тесе каланӑ, - терӗ вӑл вӑйсӑртарах сасӑпа. "Икерчӗ, пушӑ пӳлӗм тата кӑштах тусанлӑ урай. Анчах канистртан пысӑкрах япала куҫса ҫӳренин палли те ҫук. Сасӑлас пулать, Ник.
  
  
  "Вӗсем пире улталарӗҫ, - терӗм эпӗ, шухӑша путса ларас тесе. — Манӑн санпа пӗрле пымаллаччӗ... анчах ытла кая юлнӑ ӗнтӗ. Ӑна манӑн каялла тавӑрӑнмалла.
  
  
  — Нимӗнле шанчӑк та ҫук, Ник, — терӗ Хайман. "Конти хӑйӗн студине икӗ хут сӑнанӑ, ҫавӑнпа та карабинерсем хӑрушсӑрлӑх службин чи суйласа илнӗ икӗ ҫӗр сотруднике, Джерри Карра шыраканскерсене, йышӑнма ыйтнӑ. Шанӑҫсӑр.'
  
  
  "Апла пулсан, ӑна пӗччен тӑвӑп".
  
  
  "Ник, Эсӗ Римри чи паллӑ ҫын мар, — хирӗҫлерӗ Мана Хайман. "Сире Фанго, Урӑхла каласан, Мазератти генерал ячӗпе "дерма" тесе ят панӑ. Полковник норден ҫаплах эсир чӑнах та темскер тупнӑ тесе шутлать. Ыттисем халӗ канашлура: сана кашкӑрсем ҫурса тӑкма пӑрахмалла-и е пирӗн организацилесси ҫинчен шарламалла мар-и, тесе калаҫса татӑлчӗҫ.
  
  
  Вырӑспа хӗрлӗ китаец кӗрекен организаци ҫинчен, Картерӑна Шанма май пуррипе ҫуккине татса паракан организаци ҫинчен шухӑшласан, вӑл хӑйӗн эмоцийӗсене сапса ячӗ. Ih решение эмоцисем пек темле тӗтреллӗ те ӑшӑ сӑмахсемпе ҫыртарӗҫ тесе шанма ҫук. Тепӗр енчен, вӗсем манран юлмалла мар. "Тӗнче Ҫиппи" проект питӗ пысӑк хӑрушлӑх пулнине, вӑраха тӑсӑлакан бомбӑна сиенсӗрлетмеллине кӑтартса пама вӗсем нумай пулнӑ. Проекта шалтан куракан пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ вӑл.
  
  
  Вӑл ҫӑраҫҫисене курнипе тӗкӗннине ҫеҫ мар, хӑйӗн ятарласа тунӑ мӑнтӑр кӑранташӗпе куҫа курӑнми, вӗҫӗмсӗр ih паллӑ тунине аса илчӗ.
  
  
  — Мана углеродпа иттри сканерӗ кирлӗ, - терӗм эпӗ. - вӑл сана панӑ радио, анчах атом виҫи паллӑ. Ҫакӑн пек япала пирӗн университетра е патшалӑх наука пайӗнче пулмалла.
  
  
  "Вӗсем халӗ те сире йо-йо шанса парасшӑн — и тесе шутличчен, эпӗ кофе хатӗрлӗп, - терӗ Хайман ҫемҫен.
  
  
  "Ӑҫта ирттереҫҫӗ вӗсем ҫак тӗлпулӑва?— Пирӗн вӑхӑта сая яма юрамасть, Хайман. Унтан ih хам ыйтса пӗлме тата вӗсене хамӑн сӑлтавсене ӑнлантарса пама пултаратӑп. Пересов ӑнланать.
  
  
  "Вӗсем пире шӑнкӑравлаҫҫӗ, урӑхла мар", - тенӗ Хайман. "Каҫарӑр, анчах ку ҫапла. Эпӗ вӗсем ӑҫта тӗл пулнине пӗлместӗп, ҫак клубра нихҫан та кун пек ҫӳле хӑпарман. Ӑна пӗлетӗп, вӑл тинӗс ҫар ведомствин офисӗнче мар, унта вӗсем паян ирхине пулнӑ.
  
  
  Хайман ирӗлтерекен кофе пӗҫернӗ вӑхӑтра вӑл ӑна ҫапла шухӑшларӗ. Ӑна вӑл ман умма ҫурӑк чашӑкра лартса панӑ шӗвеке ӗҫрӗ. Ӑна вӑл уҫҫисене курнине пӗлет, Анчах ун ҫинчен пьеро хӑйӗн симӗс тӗсне куриччен каласа пани ниме те пӗлтермест.
  
  
  Телефон шӑнкӑртатрӗ. Хайман ӑна ҫӗклерӗ.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Ҫапла-и?"Эпӗ кула-кула ача пичӗ ҫине таврӑнтӑм. "Ӑҫта?.. Ну, эпир те сасӑлатпӑр".
  
  
  "Эсӗ ку ӗҫре-Ха, Ник", - ман еннелле ҫаврӑнчӗ вӑл. — Вӗсен пухӑвӗ виллӑра, Аппи ҫулӗ ҫинче. Унта Мазератти те, Норден та ҫук, Анчах Мазератти вырӑнне Пулнӑ, вӗсем саншӑн сасӑларӗҫ. Интерполӑн ҫӗнӗ сотрудникӗ, Пересов ертсе пынипе, хирӗҫ сасӑларӗ. Сирӗн енче Постсем, Легандӑсем тата Фальӑсем пулнӑ. Финанс министрӗ Берген хирӗҫ сасӑларӗ. Вывод: сире тата тепӗр шанс-и?
  
  
  Эпир пӳртрен тухрӑмӑр та, вӑл малалла калаҫнӑ хушӑра ҫав "пжо" вӑййа выляма тытӑнтӑмӑр. Ун чухне хӑвӑртлӑх хӑрушсӑрлӑхран та кирлӗрех пулнӑ. Вӑл рим пробкисем тӑрӑх ухмаха ернӗ пек вӗҫтерсе пынӑ, унта ахаль те ӑссӑр водительсем туллиех пулнӑ. Вунпилӗк минутран эпир кивӗ вилла патне каякан ҫул ҫинче ҫухӑрса чарӑнтӑмӑр. Кивӗ хапха уҫӑлса кайрӗ те пирӗн хыҫҫӑн хупӑнчӗ.
  
  
  Ку кӗске те йывӑр тӗлпулу пулчӗ, ку тӗлпулура юлташлӑхӑн малтанхи сессийӗнчи пек оптимистла кӑмӑлӗ ҫукчӗ. Мана ҫапла пӗлтерчӗҫ: мана такам уйрӑмах ӗненнипе е манӑн сенкер куҫсене юратнипе мар, юлашки шанчӑкпа усӑ кураҫҫӗ, терӗҫ.
  
  
  Мана Мазератти генерала улӑштарнӑ итали полицейскине миллиардон майора тата Интерпольти португали ҫарпа тинӗс атташине, Соузе сеньорпа паллаштарчӗҫ. Ларура т.Пересов председатель пулчӗ.
  
  
  Ӑна эпӗ ӑнлантарса памастӑп, пӗр шанчӑк ҫеҫ, тесе ӑнлантарса патӑм. Ӑна вӑл хӑйӗн фирма кӑранташне кӑтартрӗ те, Пересов пуҫне сулчӗ. Хӑйӗн агенчӗсем ҫакӑн пек трюкпа усӑ курнӑ. Ӑна эпӗ кирлӗ сканер ҫинчен каласа патӑм та, Миллиардон рим университечӗн "Альфа-Ромео" физика факультетне сиренӑпа пӗрле посыльнӑй ятӑм.
  
  
  "Ку лайӑх хатӗр пулсан, — терӗм эпӗ, - эпӗ радиусра виҫӗ миля хушши хамӑн паллӑсене тупма пултаратӑп. Халӗ Эпир конти территорийӗнчен ҫур ҫухрӑмран кая мар, ҫавӑнпа та ку япала кунта ҫитсенех пуҫлама пултаратпӑр. Пире вырӑнти координатсем валли топографи картти кирлӗ.
  
  
  "Альфа Ромео" таврӑнни ҫинчен пӗлтерекен сирена уланине илтичченех пурте пакӑлтатни сахал пулчӗ. Миллиардонӑн хуларан ҫурҫӗрелле ҫурҫӗр-хӗвеланӑҫ пайӗн тӗп картти пулнӑ. Вӑл сӗтел ҫине сарса хунӑ та вӗҫӗсем икӗ еннелле усӑнса тӑраҫҫӗ. Вӑл ун умӗнче аллине кӑранташ тытса тӑрать; мундир тӑхӑннӑ кӗрнеклӗ арҫын, сикме хатӗр тӑракан ватӑ кушак аҫинни пек мӑйӑхлӑскер.
  
  
  Полицейски мана физика факультетӗнчен приборсем пачӗ. Вӑл эпӗ штаб-АХ хваттерте упражненисем тунипе пӗлекен приборшӑн идент пекех пулнӑ. Ӑна элементсен эксцентрлӑ пӗрлешӗвӗ, хӑйӗн ӗҫӗсене ӑнлантарса панӑ.
  
  
  "Ку яланхи пек мар комбинаци пулмалла, унсӑрӑн вӑл алӑ сехечӗ пур ҫынсене те кӑтартса парӗ ". Ав ҫавӑнта! Сасӑлас пулать!
  
  
  Ӑна майӗпен виҫекен ҫутрӗ те вӑрӑм шкала ҫинчи чӗтрекен стрелкӑран ревматизм илчӗ. Эй, миллиардона хатӗрленине пӗлтериччен лӑпланма ирӗк патӑм. Пересов, йывӑррӑн сывласа, ман хулпуҫҫи урлӑ пӑхрӗ.
  
  
  Итальянец картта тӑрӑх тӳрӗ йӗр туса тухнӑ. Ӑна широта ҫине вырнаҫтарса лартнӑ та тепӗр числона вуласа тухнӑ.
  
  
  Миллиардон иккӗмӗш линие, пӗрремӗш точка урлӑ каҫакан линие, шӑпах Конти склачӗсене, Ун патне пынӑ складсене, Мазератти генерал пырса кӗнӗ склада, пушӑ вырӑн тупнӑ карттӑ ҫинче икӗ тӳркӗтеслӗх хушшинче ирттерчӗ.
  
  
  — Ухмахла шӳт, - йӗрӗнсе каларӗ герр Берген. — Картер ih енче, вӑл пире чарса тӑрать. Вӑл пӗлекен вырӑнсене илес тесе, кирек мӗнле ухмах та ҫав сканера ҫавӑрма пултарать. Ку пачах усӑсӑр.
  
  
  "Строительство юсавлах маррине эпӗ ӗненместӗп", - терӗ ле Гранд полковник. "Эпӗ вуласа тухрӑм, вӗсем мистер Картер асӑннӑ диск ҫинчи цифрӑсем вӗт". Майор миллиардон нихҫанхинчен те мӑнтӑр кушак аҫи пек мар.
  
  
  — Мистер Хайман, - терӗ вӑл. — Эсир тата жисмонди лейтенантпа иксӗр те унта пулнӑ. Эсир хӑвӑр вахтӑра тӑнӑ чухне, йытӑсене ҫывӑрнӑ чухне, унтан, вольерта шӑтӑк тупсан, яланхи пӑлханусӑр пуҫне, урӑх нимӗн те курман, илтмен, тетӗр. Тархасшӑн, тепӗр хут каласа парӑр-ха пире . Утӑм хыҫҫӑн утӑм, ним те вӗҫертмесӗр".
  
  
  Хайман мана мӗн каланине тӗп-тӗрӗс каласа пачӗ, анчах вӑл отеле чарӑнсан, майор мэллори Стадсӗ киличченех ҫапла тума хушрӗ.
  
  
  "Ну, ун чухне вӑл шоферпа "Мерседеспа" пырса кӗчӗ, - терӗ Хайман. "Машина тавра тухрӑм та инженерсен уйрӑмне, административлӑ корпуспа складсем хушшинчи залра ларакан ҫурта кӗтӗм. Унтан вӑл сӗрленине илтрӗ, пӗлетӗр-и, ӑшӑтнӑ системӑна ӗҫлеттернӗ чухне мӗнле сӗрленине. Американецсенчен нумайӑшӗ ҫакна март уйӑхӗнчи ирсемпе тӑваҫҫӗ. Ку пӗтӗмпех.— Лейтенант жисмонди, — терӗ майор.
  
  
  Лейтенант пуҫламӑшӗнченех пуҫланӑччӗ, Анчах Миллиардон ӑна пӳлчӗ.
  
  
  "Ку шав мэллори килнӗ хыҫҫӑн пулчӗ", - терӗ вӑл. — Эсӗ те илтнӗ-и ҫакна? Аван шухӑшла.'
  
  
  — Мӗнех вара, сэр, - терӗ лейтенант жисмонди. "Ку уҫҫӑнах илтӗнет, анчах..."
  
  
  Миллиардон мӗн ҫинчен шухӑшланине вӑл ыттисенчен маларах ӑнланнӑ. — Лифт, - терӗм эпӗ, - Ҫак ылханлӑ урай пӗтӗмпех анса ларчӗ. Мэллори Кӗтӗвӗн аслӑ генийӗн техникӑлла ҫитӗнӗвӗсенчен пӗри". Майор миллиардоне килӗшнине пӗлтерсе йӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Ку театрти пекех, ӑна ҫапла шутлатӑп", терӗ вӑл. "Ҫӳлелле хӑпаракан этаж, аялалла анакан этаж. Ҫаксем пурте иллюзор тӗнчин ih пайӗ. Пӗртен-пӗр ӗнентерӳ-вӑйсӑр шав, вӑл кирек мӗн те пулма пултарать. Унтан кушакла сарлака кулӑ ҫухалчӗ.
  
  
  — Анчах ку пире мӗнпе пулӑшать-ха? "Унтан пӗрремӗш фиаско, эпӗ ҫӗнӗ боевой чаҫе ҫурта, черетлӗ тӗрӗслев валли ренцӑна кӗме ирӗк пама пултараймастӑп. Хамӑн карабинерсем мана мускав хапхи витӗр тухма та памӗччӗҫ". Пьеро протест маршне йӗркелет.
  
  
  Тупсӑмне тавҫӑрса илнӗ мӑнтӑр майор алтупанӗпе хӑйне ҫамкинчен ҫапса иличчен, пурте салху пулнӑ.
  
  
  "Эпир типӗ ҫӗрпе кӗме пултараймастпӑр", - терӗ вӑл. "Эпир сывлӑш тӗрӗслевӗ ҫинчен аран-аран анма пултаратпӑр. Анчах ҫӗр айӗнче шоссе тума коридорсем ҫителӗклӗ. Пур катакомбӑсене те, вунтӑхӑр ӗмӗрти ҫӗр айӗнчи ҫулсене те никам та пӗлмест. Анчах ӑна, Гульельмо Миллиардона, ытти чӗрчунсенчен те ih лайӑхрах пӗлетӗп, мӗншӗн тесен эпӗ пӗрмаях унта вӑрӑсем хыҫҫӑн ih логовӑна каятӑп. Пӑхӑр-ха кунта.'
  
  
  Вӑл карттӑ ҫине пӗшкӗнчӗ те кӑранташпа йӗрсем, кукӑр-макӑр йӗрсем туса хучӗ, вӗсем пӗр-пӗринпе пӗрлешсе каяҫҫӗ, пӗрлешеҫҫӗ, унтан каллех уйрӑлса каяҫҫӗ. Вӗсем урлӑ эпир каҫса каякан икӗ йӗртен кӑшт аяларах иртрӗмӗр.
  
  
  "Кун ҫинчен тӳрех шухӑшламаншӑн эпӗ ухмах", - вӑрҫса илчӗ вӑл хӑйне хӑй, пукан ҫинчен револьвер кобурине хывса. — Вӗсем хӑйсен вӑрттӑн материалӗсене шӑпах ҫак ҫулпа илсе килнӗ пулмалла. Мэллори склада подъемник этажӗпе туса лартнӑ, вӑл катакомбӑсем ҫине анма, кӑмӑл пулсан каллех ҫӗкленме пултарать.
  
  
  — Унта ҫитсен мӗн тума шутлатӑр эсир, майор? "Кӗвве шӑхӑрмалла-и? Эпир халӗ те боевой чаҫе унта куҫарма май ҫуккипе ҫыхӑннӑ чӑрмавсемпе тӗл пулатпӑр". — Ҫӗвӗҫе ил, - терӗ вӑл. "Эпӗ пӗлместӗп. Анчах эпӗ мӗн те пулин тӑвӑп. Тен, ӑна, хама шута илмесӗр, пурне те сирпӗнтерсе ярӑп".
  
  
  — Питӗ лайӑх, майор, - терӗ Пересов. — Пӗтӗмпех римри авалхи йӑлара. Анчах практикӑллӑ мар. Ҫак ядерлӑ боеголовкӑсем пурте эпир хӑтӑлма тӑрӑшакан авари пекех сирпӗнтерме пултараҫҫӗ".
  
  
  — Эпӗ санпа пыратӑп, — терӗм эпӗ, — Пересов юлташ, авалхи хаклӑ япаласен кӑмӑлӗпе мар, мӗншӗн тесен эпӗ хамӑн хӗҫпӑшала пӗлетӗп. Ӑна виҫесӗр хӗҫ-пӑшалтан уйӑрса илме, унтан темиҫе мина йӗри-тавра тулли ят пама пултаратӑп. Ҫакӑ пожарнӑй командӑна студи хапхинчен кӗме ирӗк парать, майор. Вара сире пӑхӑнса тӑракансем, вӗсем унта кӗрсенех, пире мӗн кирлине пама, пытарса хунӑ "Тӗнче икӗ вӗҫне" тупӗҫ .
  
  
  - Саспа ревматизм, - терӗ майор, мана хулпуҫҫинчен кӑмӑллӑн лӑпкаса. — Эсир кайӑр, синьор Картер. Жисмонди, тревогӑпа пушар командине организацилӗр те гилио боевой подразделенине пухӑр, ун хыҫҫӑн пырӑр. Ку Вӑл Пьеро ӑна трибунал аллине париччен реабилитаци туни пулать.
  
  
  -- Никам та каймасть пулсан, - Терӗ Вӑл хирӗҫлеме пултарайман сасӑпа, - эпӗ те ун патне каятӑп. Ӑна вӑл пирӗн юлашки шанчӑк пулнӑран ҫеҫ сасӑларӗ. Ӑна халӗ те шанмастӑп-ха, ун пек хӗҫпӑшал тултарнӑ складра".
  
  
  -- Постсем Чарӑнсан, манӑн хамӑн мӗскӗн ӳт-пӗвӗме те сирӗн пата пӗрлештермелле пулать пулӗ, - Терӗ Фаль. "Американецпа вырӑсла пӗрле ярсан, ман начальство ырлать пулӗ тесе шутламастӑп эпӗ. Эсир сӑнаса тӑнипе те, майор.
  
  
  Iso Миллиардон майор хӑйне хӑй ҫирӗп тытма тӑрӑшрӗ, ҫакна тума май килчӗ.
  
  
  — Эсир хӑвӑрпа пӗрле карабинерсем, утлӑ полици тата полици оркестрӗ пыртарасшӑн мар тесе шутлатӑр-и? "Апла пулсан пурте йӗркеллӗ. Эпир пирӗнпе пӗрле уяв тӑвӑпӑр. Анчах ку пӗтӗмпех. Эпир халиччен пӗлмен катакомбӑсене Тӳрех Санкта туристсем валли палӑртнӑ вырӑнсене кӗме пултаратпӑр. Галикстра. Каяр.'
  
  
  Ку вӑл пире полици машини юлнӑ вырӑнтан темиҫе минутра ҫеҫ вӗтетнӗ. Миллиардон Майор пире велосипед ванчӑкӗсен mimmo тӑвӗсене ансӑр алӑк патнелле ертсе кайрӗ.
  
  
  "Карттӑсем тулта, — терӗ вӑл, — ман пуҫра та пур". Вӑл чӑмрӗ те, эпир ун хыҫҫӑн кайрӑмӑр. Иртсе ҫӳремелли вырӑн сарӑлчӗ, малта пыракан майор хунарӗ хӑваласа кайнӑ машинӑсен речӗсене кӑтартрӗ, вӗсенчен нумайӑшӗ пайӑн-пайӑн салатса, вӑрӑсен пасарӗсенче сутнӑ, анчах хӑшпӗрисем пур енчен те лайӑх-ха.
  
  
  Майор малта пырать. Унӑн хуппи ун хыҫҫӑн чунтанах пырать, сылтӑм аллине чех пистолет тытнӑ Пересов ман хыҫран чӑннипех пынине лайӑх пӗлетӗп. Ун хыҫҫӑн америка автоматически пистолетне йӑтса пыракан shell Коо, вьетнам китай арсеналне пысӑках мар вкладка хывнӑ.
  
  
  — Тата ҫур сехет, - терӗ ӑна Хирӗҫ Миллиардон майор. "Малтан пирӗн ахаль вӑрӑсенчен хӑрамалли пур, ҫавӑнпа та, тусӑмсем, асӑрхануллӑрах пулӑр".
  
  
  Эпир ним чӗнмесӗр утрӑмӑр. Тепӗр вунӑ минутран Миллиардон Хӑйӗн лампи ҫинчи диммера ҫутрӗ те хуллентерех утма пуҫларӗ. — Халӗ Ӗнтӗ, — терӗ вӑл, каялла ҫаврӑнса, - Эпир Конти ҫӗрӗнчен икҫӗр ярдран кая мар. Ӑна питӗ асӑрхануллӑ пулма сӗнетӗп. Вӑл итали чӗлхипе калаҫать, вӑл пирӗн миссире пӗр чӗлхепе калаҫать. Итали чӗлхинче ӑслӑ сӑмах виҫӗ сӑмахран тӑрать: prudenza. Майор миллиардон каласа та пӗтереймерӗ, пирӗн умра тата пирӗн хыҫра ишӗлсе аннӑ икӗ хапха хыҫӗнчен хыттӑн та хыттӑн шаккани илтӗнчӗ. Ҫав вӑхӑтрах пирӗн пӗчӗк те хупӑ тавралӑх куҫа йӑмӑхтаракан шурӑ ҫутӑпа ҫуталчӗ. — Ман шутпа, — тесе янӑраса кайрӗ Пьеро баритон, - ку тӗрӗс: капкӑнри йӗкехӳресем пек.
  
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  Туннельти питӗрнӗ пӳлӗм катакомбӑн ҫӗр айӗнчи темӗнле асаплантармалли сцена ҫинчи декорацисем пек курӑнать. Кашни деталь бритва пекех уҫҫӑн курӑнать, анчах ун ҫинчи уҫлӑх шӑтӑк пек хура та витӗр курӑнмасть.
  
  
  Хӑмӑр-хӑмӑр чулпа ҫӗр стенисем хӗрлӗрех те хӗрлӗрех йӗрсем хӑварнӑ. Вӑрланӑ шинӑсен купи, алтарь пек, авалхи шӑмӑсем тавра сапаланса выртать. Кӗтесре, радиатор решеткипе юнашар, ҫӗнӗ хромланӑ машина йӑлтӑртатать.
  
  
  Миллиардон Майор хӑйӗн автоматлӑ пистолетне икӗ хутчен хӑлхана ҫурас пек персе ячӗ. Постсем, Со, Фаль тата ӑна тимӗр хулӑсем хушшине лекекен пульӑсенчен пӑрӑнаҫҫӗ.
  
  
  — Чарӑнӑр, - хушрӗ Пересов. "Эпӗ халӗ те сирӗнпе командовать тунине аса илме пултарайман пулӑттӑрччӗ эсир".
  
  
  Сэр Хью сасси, акӑлчан сквайрӗнчен тӑрӑхласа кулни илтӗнчӗ.
  
  
  "Стадс виртузлӑхӗпе ҫак кӗлеткесем - пирӗн сасӑсен ҫӑлкуҫӗ тесе шутлама та май ҫук пулӗ", — йӗкӗлтесе каларӗ вӑл. "Чӑнах та, эпир ренцо офисӗнче пит меллӗ ларатпӑр, сире хупӑ телекурав тӑрӑх сӑнатпӑр". Аптраса Ӳкнӗ Майор миллиардон хӑйӗн хӗҫпӑшалне пуҫтарса хучӗ.
  
  
  — Тепӗр темиҫе ҫекундран, — терӗ малалла сэр Хью, - сире кӗске, анчах тухӑҫлӑ ӗҫ шӑршисӗр пӗр самантрах газпа ӗҫлеттереҫҫӗ. Эсир ҫывӑрса кайсан, ҫак ҫынсем сире допрос тума кӑмӑллӑ пӳлӗме куҫараҫҫӗ, ку вара питех те кӑмӑллӑ пулма пултарать.
  
  
  — Сывлама чарӑр, - хушрӗ Те Пересов, анчах кая юлса, тусанлӑ урайне шуса анчӗ. Евгений ренцо номерӗнче тӑна кӗриччен эпӗ юлашки хут аса илтӗм.
  
  
  Малтан ӑна пурҫӑн гравюрӑсемпе витнӗ стена курчӗ.
  
  
  Энди Уоркол Тата Мэрилин Монро ӳкерчӗкӗсем. Вӑл, хӑй палланӑ ҫынсем, ренцо, Стадс, сэр Хью тата Пьеро пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче ларнине, манпа юнашар, миллиардон майор, Олег Пересов Тата Фаль Пекех тӗплӗн ҫыхӑнса ларнине куричченех галлюцинаци пулӗ тесе шухӑшларӗ.
  
  
  — Эсир тӑватӑ ӑнӑҫсӑр ҫын, - Терӗ пьеро, эпир тӑна кӗрсен. "Эпир аркатса тӑкма хатӗрленекен тӗнче пекех айван та мӗскӗн. Чирлӗ те ҫӗрнӗ цивилизаци, эсир вара ee канализаци управҫисем пулса ӗҫленӗ — унӑн вӑйсӑрлӑхӗн паллӑ паллисем.
  
  
  "Ку юлашки пысӑках мар канашлу, — терӗ сэр Хью, — пирӗн йӑпанмалли кӑна. Веб-Верельдейнд трагедийӗ, этемлӗх историйӗнче эпир пӗр ӳстермесӗр каланӑ пек, питӗ пысӑк картина-куракансем ҫукки".
  
  
  "Паллах ӗнтӗ, — ӑнлантарчӗ ренцо, - тӗнчери чӑн-чӑн юхӑм пӗр фильмра мар. Ку вӑл, манӑн ҫемҫерех виҫесем тӑрӑх та, пачах килӗшӳсӗр. Анчах пирӗн тавра тӑваттӑшӗ те — шоу-бизнес ҫыннисем, эпир аудиторипе ҫыхӑнса тӑманшӑн кӑштах кулянатпӑр".
  
  
  "Ҫавӑнпа та сирӗн тавра тӑваттӑн, тӗнчери чи лайӑх полицейскисем, пирӗн капкӑна лексен, - терӗ Мэллори Стадс, йӑл кулса, хрусталь графин ҫине тӑватӑ пӳрне ҫине тӑнлав ярса, - эпир сире, пирӗн аудитори, тыткӑна илнӗ аудиторисем тесе шутларӑмӑр. . Tack сасӑлав.'
  
  
  Психопатсен аудиторийӗнче патологилле туйӑмӗ вӑйсӑр пулнӑ, вӑл ih ӳкме май панӑ. Анчах халӗ вӑл ҫак тӗлпулу тавра лайӑх май пуррине уҫҫӑнах курмарӗ. Унӑн юлташӗсене хытӑ ҫыхса лартнӑ, диванӑн икӗ енӗпе те пистолетсем хатӗр тытса, улттӑмӗш фут ҫӳллӗш икӗ ҫирӗп хуралҫӑ лараҫҫӗ.
  
  
  Пьеро эпӗ ку енӗпе шухӑшланине асӑрхарӗ пулмалла, мӗншӗн тесен вӑл хирӗҫлерӗ. — Сирӗн хурал, мистер Картер, — терӗ вӑл, - индонезиецсем. Лояльпе ҫыхӑннӑ, ӑна пысӑк ӗҫ укҫи шучӗпе ҫеҫ илме пулать. Ҫак юлашки сӑмахсене тӑрӑ шыв ҫине кӑлараҫҫӗ те ӗнтӗ, мӗншӗн тесен вӗсем акӑлчанла пачах та ӑнланмаҫҫӗ. Китаецсем те ҫук, мистер Ко, Фол. "Пире перӗр, вара эпир вилетпӗр", - терӗ миллиардон майор. "Эпир сирӗн плана пӗлетпӗр, ӑна пӗлекенсем те пур. Тен, вӗсем эпир ӑнӑҫсӑрлӑх тӳснӗ ҫӗрте ӑнӑҫлӑ пулӗҫ.
  
  
  — Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп, — Терӗ Пьеро. "Мазератти Генерал килте арестленӗ те тӗпчесе пӗлессе кӗтет. Ку ҫар трибуналӗ пулӗ. Студи охранникӗсем сире самооборона тӑвас шутпа персе вӗлернӗ хыҫҫӑн сирӗн ӳтӗрсене тупсан, эпир тупӑк хупӑлчине юлашки пӑта ҫапса хума пултаратпӑр... Кунсӑр пуҫне, халӗ калаҫу пирӗн йӑпану ҫинчен пырать, сирӗн приоритетсем ҫинчен мар. Ӑна сэр Хью каласа пама ыйтатӑп, мӗншӗн тесен планӗ чӑнах та эму аллинче".
  
  
  Сэр Хью, капӑр тумланнӑскер, акӑлчансен ҫӗнӗ бизнесменӗн кирек мӗнле директорӗшӗн те кастингри идеалӗ, кӑмӑллӑ та ырӑ кӑмӑллӑ, анчах тухӑҫлӑ ҫӗнӗ бизнесменӗшӗн те малалла ӳпӗнчӗ.
  
  
  -- Пӗр пилӗк ҫул каялла, - терӗ вӑл ирӗклӗн, калаҫма юратман сасӑпа, - ҫакӑ пӗтӗмпех унӑн нервисем пӑсӑлнине пӗлсен, унӑн кӑмӑлне ҫемҫетрӗ. Тӑнран кайса ӳкни, пӑтрашӑнса калаҫни, унӑн вӑхӑтлӑха асра юлнӑ отрячӗ тата ытти те. Анчах мӗн япӑххи пур-ха, вӑл япаласене тӗрӗслеврен кӑларса, хӑйӗн эмоцийӗсемпе интересленнӗ чухне йӗркесӗрлӗх тума тӑрӑшни.
  
  
  Тара тытнӑ шлюхӑпа, сӑмахран, эрнере пӗрре е иккӗ ҫыхланма тивнине эпӗ яланах туяттӑм; пӗртен-пӗр ӑслӑ ҫул: нимле сивӗ халӑх та, тӑвалла та, аялалла та ним пытармасӑр пӑхса тӑракансем те ҫук. Анчах унӑн отелӗ вӑхӑтран вӑхӑта вӗсемпе тӳрккесрех тыткалама тивет, ҫавӑнпа та манӑн кӑштах ытларах тӳлемелле пулать. Анчах пурте тата тӳрккесрех пулса кайрӗ, пӗр лӑпкӑ каҫ ӑна ҫак тӑмсай турат тымарне татса пӑрахнӑ пекех пулчӗ. Юристсене, туссене, хӑш-пӗр министерствӑсенче тата ытти ҫавӑн пек министерствӑсенче мана пӗр купа укҫа кирлӗ. Ҫакӑн хыҫҫӑн вӑл мана медицина пулӑшӑвӗ кирлине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Ӑна Унитенвейзер доктор хӑй валли уҫнӑ чухне тӗнчери чи пысӑк ӑнӑҫу пулчӗ. Вӑл ман нервӑсене тата садистла хӗмсене тытса пыма юрӑхлӑ эмел тупрӗ. Кушетка ҫинче темиҫе сеанс ларнӑ чухне вӑл мана чӑнах та манпа ун пек мар, киревсӗр ӗҫсем нумай пулса иртнине ӑнлантарчӗ. Кирек мӗнле пулсан та, ӑна тӗрӗс сыватнӑ чухне хӑтлӑ пурнӑҫ туса пыма пултарайманнипе мар. Вӑл чӑнах та тӗрӗс калать. Юлашки ҫулсенче, телейсӗр хӗр вилсен, вӑл пӗчӗк йӑнӑшсӑр пуҫне, урӑх нимле инкек те пулман. Анчах вӑл тӗнчипе ҫав тери ҫӗкленсе кайнӑ, ӑна пукан айне тирпейлӗн шӑлса лартнӑ.
  
  
  Анчах эпӗ, хаклӑ тухтӑр Унтенвейзер, ӑнлантарса пама пултарайманни ҫинчен, — терӗ сэр хью, сӑмах сӑран шатри ҫинчен пынӑ пек,-манӑн ӗлӗкхи ишӗлтерекен киленӗҫсем ҫитменни ҫинчен, ҫакна улӑштарас тесен, мана темле пысӑк, темле глобаллӑ япала кирлӗ, терӗ. Шӑпах ҫавӑн чухне сцена ҫине Ренцо, Стадс тата Пьеро тухса тӑчӗҫ. Ренцо-и?
  
  
  "Сэр Хьен ҫав харпӑрлӑх клиникинче Унтенвейзер тухтӑр пулнӑ, - тенӗ Ренцо. Пӗтӗм уҫӑ бассейна информациленӗ ҫаврашкасенче ҫак Мухтав та хӑвӑрт сарӑлчӗ. Вӑл хӑй те нервӑсем пӑсӑлни ӑнӑҫсӑр пулнипе асапланать, ҫавӑн пекех Хью сэр хӑйӗн имиджӗшӗн ҫав тери хӑрушӑ тесе шутлакан вӑйпах асапланать. Ман чухне вӗсем арҫын ачасем пулнӑ. Херувим Боттичелли сӑн-питлӗ имшеркке ача хӑйӗн пархатарсӑрлӑхне кӑтартса, тӳрӗ пыршӑ ҫурӑлнипе чирлесе ӳкнӗ перитонитпа вилсен, Ӑна Easeful Acres клиникине, ҫак ӗҫе темиҫе ӗҫлӗ тусӗ пӑтраштарса янӑ вӑхӑтра курнӑ пек, курнӑ. '
  
  
  Вӑл та ухмаха ернӗ ҫын пекех калаҫать.
  
  
  "Манӑн тусӑмсем Мана Унтенвейзер тухтӑр кокаинсен темиҫе дозине хутшӑнма шел мар тесе ӗнентеретчӗҫ, вӗсем мана, аслӑ Шерлок Холмс пекех, творчество пултарулӑхне пурнӑҫлама вӑхӑтран вӑхӑта кирлӗ пулаҫҫӗ. Ку вара мана ҫак клиникӑна кайма хушма хавхалану пулчӗ. Ку клиникӑра ӑна кино тӗнчипе паллӑ ӗҫтешне, сирӗн ҫӗршывра пурӑнакан мистер Картер, Мэллори Стадса тупрӑм.
  
  
  — Эпӗ унта кӑшт канас тесе кайрӑм,-терӗ мэллори Стадс. "Унӑн алкоголикӗ мар, ҫук. Анчах вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе, ҫулталӑкра пӗрре е иккӗ, ҫав ӑпӑр-тапӑр ман rta тавра шуса тухать. Унтан ӑна ухмаха ернӗ пек ашкӑнатӑп, вара манӑн каллех, каллех ҫыхӑ тавра тухса каяс тесе, эмелленмелле пулать. Ку хутӗнче ӑна хӑйӗн Юлашки "Оскарне" уявларӗҫ; ҫакна вӗсем, эпӗ Тахҫан пулман пекех, Мэллори таврӑнни тесе ят пачӗҫ. Ӑна Мексикӑна, халӑхӑн модӑллӑ ҫуртне кайнӑ. Вӑл мана шыв ӗҫменпе пӗрех, тесе калама пуҫларӗ. Анчах эпӗ шыв юхӑмӗ ҫине куҫнӑ тӗле ӑна тӑватӑ шлюхпа пӗр вӑхӑтрах мӗнле те пулин мыскарасем туса пӑхрӑм. Унӑн та скс облаҫӗнчи программа. Ҫав айван мексиканецсен шлюхӗсем манӑн приказсене итлемерӗҫ, эпӗ вара ih-мӗш вырӑна кӑларас тесе, ҫав кивӗ бритвӑсем тавра пӗр япалапа усӑ куртӑм. Пӗрне ҫак туратсем тавра шӑтӑка илсе кайнӑ, тепри нихҫан та ҫӳремӗ. Ыттисем те кӑштах шар курнӑ. Анчах Мексикӑра темӗн те туянма пулать, ҫавӑнпа эпӗ хам валли алиби туянтӑм. Ҫапах та эпӗ каллех кӑшт сулхӑнрах вырӑнта канма вӑхӑт ҫитнине туйрӑм. Ӑна самолет ҫине Сесеса, пурте пӗр ҫӗре пӗрлешнӗ Ҫӗре лартрӗҫ".
  
  
  — Пӗррехинче Вӑл Африкӑра пулнӑ, — Тет малалла Пьеро, — Чарльз Стрэттон "псевдоним айӗнче. Ӑна ҫак ята суйласа илнӗ, мӗншӗн тесен чаплӑ генерала "Пӗчӗк пуҫ пӳрне"Тесе чӗннӗ. Вӑтаҫӗр Африкӑра миссие пула вӑл халтан кайнӑ. Ку пысӑк ҫитӗнӳ пулнӑ, анчах хӑрушах пулман. Кунта манӑн туссенни пекех экстравагантла ӗҫлес кӑмӑл пур. Лару-тӑрӑва йӗркелесе ҫитериччен шурӑ фермерсен ҫемйисене тӗлӗнмелле вӗлернисем сахал мар пулчӗҫ. Ача-пӑчасене асаплантарасси, пыршӑсене сиплесси, хӑш-пӗр чухне ачасене ашшӗ-амӑшӗсен куҫӗ умӗнчех уҫҫӑнах ҫисе янӑ. Пӗрлешӳллӗ Нацисен Организацийӗ мана Ҫакӑн ҫинчен ыйтнӑ пулсан, вӑл пурпӗрех унта уҫҫӑнах кайнӑ пулӗччӗ, анчах ҫак пӗчӗк ушкӑнсемпе хутшӑнас тесен, проблемӑсене йӗркелессинчен ытларах".
  
  
  — Ку Пьеро, — тесе мӗкӗрсе Ячӗ Стадс, - яланах мӗн тӑвас тет, ҫавна тӑвать.
  
  
  Пьеро йӑл кулса илчӗ те малалла каларӗ: "вӑхӑтран вӑхӑта сэр Easeful Acres Хӑйӗн клиникине, бухгалтери кӗнекисене тӗрӗслес тесе, кашни ҫулах Унтенвейзер тухтӑр патӗнче мӗнле сипленнине тата ҫак почтӑра бизнессевлени паракан информацие шыраса пӑхрӗ. Шантаж мар, калӑпӑр, паллӑ дворянин содомине пӗлни эмӑна ҫӗнӗ ятпа пулӑшма пултарнӑ пулӗччӗ, ҫапла мар-и?
  
  
  Сэр Хью ман псевдонима хӑвӑрт хуҫса пӑрахрӗ, ih досье тӑрӑх тата икӗ тӑван ренцопа Стадсӑна илсе кайрӗ те пире пӗрле илсе кайрӗ. "Света Юхӑмӗ" проект патне илсе пынӑ тӗлпулусен серийӗшӗн манӑн хамӑн ҫунатра питӗ вӑрттӑн.
  
  
  "Анчах Пьеро чӑнах та пӗр ҫӗре пухнӑ", - терӗ Стадс. "Ҫӗвӗҫе ил, Пьеро, эпир пурте санӑн тупӑшу патне ҫитиех лутӑрканса пӗтнӗ, унсӑрӑн пулмастчӗ те". — Ҫапла калӑпӑр, пирӗн хӑнӑхусем пӗр — пӗрин ҫумне хушса пыратчӗҫ, - терӗ пьеро сӑпайлӑн. "Эпир пурте, ӑнлансах-и е ӑнланмасӑр-и, истреблишмент ҫине тапӑнасшӑн ҫунатпӑр, мӗншӗн тесен вӑл пире ыраттарчӗ. Мана хамӑн пӗвӗм пирки яланлӑхах кулнӑшӑн наказани пачӗҫ. Ренцо хӑйӗн пурлӑхне ҫухатнӑ. Сэр Хью, унӑн чапӗ, пуянлӑхӗ пур пулин те, ҫав ирсӗр йӑхран тухнӑ ҫынран тӑрӑхласа кулнине тӳсме тивнӗ. Ҫапла Вара вӗсем улма-ҫырла Ӑсталӑхӗн Стадессне ҫухатнӑ, ӑна никам та чӗнсе илмен, парнелемен".
  
  
  "Анчах пирӗн таврара никам та вӑл отель пек тавӑрма пултарайман", - шухӑша кайса каларӗ Ренцо. "Пирӗн пысӑках мар хӑтланусем, техника енчен преступленисем пулнӑ пулин те, ача-пӑча вӑййи пулнӑ. Ҫветтуй
  
  
  Георгий драконсене вӗлерме хатӗр пулнӑ, анчах шӑнасене вӗлерессипе ҫеҫ ӗҫленӗ . Халӗ эпир пӗрле тем те тума пултаратпӑр... ».
  
  
  "Ренцо студийӗпе унӑн репутацийӗ мана ҫак идейӑна хистерӗҫ, - Терӗ Пьеро. "Пире хамӑн дипломати ҫыхӑнӑвӗсем, ҫавӑн пекех сэр Хью тӗнчери ӗҫри партнерсем, ҫавӑн пекех стадсӑн техникӑлла хӑнӑхӑвӗсемпе хисепӗсем пулӑшрӗҫ. Эпир ih носеительсене пуянлатма кирлӗ боеприпассемпе ядерлӑ боеголовкӑсене пухрӑмӑр, вӗсем пире пур правительствӑсем те ҫапӑҫу хирӗсем ҫинчен ренцо фильмӗсен сценарине тӗпе хурса хаваслансах пачӗҫ. Ку вӑхӑт иртрӗ, анчах ку ӗҫ пулса иртрӗ. Пӗртен-пӗр шанманлӑх сирӗн организацин сӑмса витӗр тухакан мӑшӑрӗнчен тата сисӗмсӗртерех тепӗр мистер Картертан, клемм Андерсонран килнӗ, ӑна пӗтерме тивнӗ.
  
  
  Пирӗн эрнекун каҫӗ. Эпир тӑватсӑмӑр та хулара лайӑх апатланма шут тытрӑмӑр, тен, мистер Картерӑн, Синьорина Кавурӑн тата ытти уҫӑ кӑмӑллӑ хӗрарӑмсен ушкӑнӗнче пулӗ. Ыран Рэндзо, сэр Хью тата ӑна рэндзо уйрӑм самолетне эпир хатӗрленӗ хӳтлӗхе ӑсататпӑр. Чи лайӑх специалистсемпе килӗшӳллӗн, ӑна эпир хатӗрленӗ ҫапӑҫусенче чи хӑрушӑ осадкӑсенчен те хӳтӗленӗ. Хушма хӑрушсӑрлӑх валли пирӗн фильтрлӑ сывлӑшлӑ, май килнӗ таран канлӗ ҫӗр айӗнче хӳтлӗх пур. Юлашки улттӑмӗш уйӑхра Лугано тӑрӑх ӑсатнӑ ылтӑн чӑмӑрккасем евӗр пирӗн пуянлӑхсем ҫителӗклӗ . Пирӗн хамӑрӑн ҫар пур, кунта икӗ охранник пеккисем пиншер ҫын. Эсир ҫак историе халех пӗлме хавас пулӗ тетӗп эпӗ ӑна.
  
  
  Ревматизм вӑхӑтӗнче Пересов чаплӑ кавир ҫине сурчӗ. Ыттисем ответ памарӗҫ.
  
  
  — Дисксем ытла хавхалануллӑ аудитори мар, - ассӑн сывласа илчӗ Сэр Хью. "Анчах эпӗ хамӑн пӗчӗк ӗмӗтӗмсемпе пурӑнма вӗрентӗм".
  
  
  "Мӗншӗн-ха ҫак америка йӗксӗкӗ санпа чӗререн вӗҫмест?"Фола пӗлес килнипе тӳсеймерӗ. "Мистер Мэлли юлашки кассетсене программӑласа компьютер кнопкине пусмашкӑн тата темиҫе сехетлӗхе юлать", - тет Пьеро. "Хӑрушсӑр вӑхӑтра вӑл пирӗн пата пӗрлешме пултартӑр тесе, ӑна тепӗр самолет та турттарса кайма хатӗр . Радиопа телекурав ӗҫлеме пултарнӑ икӗ кун хушшинче пирӗн пӗчӗк выступление пӑхма та, итлеме те". Мэлли Стадс хӑйӗн виҫҫӗмӗш ҫирӗп черккине ӗҫсе ячӗ. Вӑл пукана малалла шутарса лартрӗ, мӗн пулса иртнипе унӑн кӑвак куҫӗсем кӑштах чарӑлса кайрӗҫ. — Эсӗ мана пӗрремӗш парне пама пултӑн, Пьеро, - терӗ вӑл. "Сӑмахшӑн каҫармалла". Вӑл пӗр минут хушшинчех пахча ҫимӗҫ тасатмалли пысӑк ҫӗҫӗ туртса кӑларчӗ. Вӑл ӑна уҫрӗ те, унтан вӑрӑм та кукӑр ҫивӗчӗшӗ тухрӗ.
  
  
  Вӑл манпа юнашар Миллиардон майор сывлани хутшӑнса пынине илтнӗччӗ, анчах вӑл куҫне те мӑчлаттармарӗ.
  
  
  — Куратӑр — и, - тесе кулса Ячӗ Пьеро. "Эсир пирӗншӗн ҫав тери начар аудитори пулнӑ пирки, пирӗн сирӗнтен мӗнле те пулин урӑх меслетпе ҫырлахмалла пулать".
  
  
  Стадс пукан ҫинчен сиксе тӑчӗ те пупокран кӑшт аяларах миллиардонлӑ ҫӗҫӗ чиксе хучӗ. Майор мӗкӗрсе ячӗ, анчах ҫавӑ ҫеҫ. Реакци ҫукки Стадса уртарса ячӗ. Вӑл итали офицерне каллех ҫӗҫӗпе чикнӗ. Анчах шӑпа ҫынна хӗрхенчӗ, мӗншӗн тесен арҫынна виҫҫӗмӗш е тӑваттӑмӗш хут ҫапни доллар хума тиврӗ те, юнланса пӗтнӗ ӳт-пӗвӗм ман ҫине шуса анчӗ. — Пӗртте асӑрханмасӑр, Стадс, аваллӑхсем, — терӗ сэр Хью. — Халӗ ман черет ҫак китай джентльменӗн пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ?
  
  
  Вӑл тӑчӗ те, жилет тӑрӑх паруслӑ ӗҫ мастерӗн авӑнчӑк йӗппине туртса кӑларса, Фал патне пычӗ. Ку мӗне пӗлтернине эпӗ нихҫан та пӗлейместӗп, мӗншӗн тесен Ҫак самантра Фола цианидлӑ капсулӑна ҫыртнӑ, ӑна вӑл яланах шӑл хушшине пытарса усранӑ, сэр Хью ӑна сӗртӗнме ӗлкӗричченех вилнӗ.
  
  
  "Сарӑ ултавҫӑ". Сэр, выляма пултарайман мӑнтӑр шкул ачи пек, ҫилленчӗ.
  
  
  — Ну-ну, - тесе кулса Илчӗ Пьеро. "Эпир хамӑр Интерполри туссен ҫав хӑрушӑ радикализмӗпе национализмӗ ҫине ҫӗкленме пултарасса ҫеҫ шанма пултаратпӑр.... Ренцо, ӑнӑҫу сана вырӑссемпе.
  
  
  ӐНА МПБ хатӗрлесси ҫинчен темскер пӗлнӗ. ЭПИР АX-мӗш класра вӗреннӗ пекех, ӑна асаплантару умӗнче вӑрттӑнлӑхсене упраса хӑварма янӑ. Анчах пирӗн тӑшмансем асра тытни, юлашкинчен, ахаль асапран ытла мар.
  
  
  Яштака, хаяр, капӑр тумланнӑ Ренцо пукан ҫинчен тӑчӗ. Ҫак ҫын, Чӗрӗлсе Тӑнӑ вӑхӑтри капӑр аслашшӗсен портречӗ пек, ҫинҫе те сивӗ кулӑ.
  
  
  — Тавтапуҫ, Пьеро, - терӗ вӑл. "Геттеросуксуаллӑ типсем нӑйкӑшакан тимӗр пулса тӑрассинчен эпӗ уйрӑммӑнах савӑнатӑп. Ҫапла вара, эпӗ ӑна пролетари тимӗрӗсенчен пуҫлатӑп. Кӑкӑр кӗсйинчен вӑл ансӑр замш йӗнни кӑларчӗ, ун тавра хирурги скальпелӗ тухрӗ.
  
  
  "Эпӗ сана ҫӑмартасем ҫапса ҫӗмӗрӗп!" - Тесе Кӑшкӑрса янӑ вӑхӑтра вӑл алла илме ҫук диван ҫинче пулнӑ."Вӑл сӑнчӑрланӑ урисемпе малалла туртӑнчӗ те рэндзона хыттӑн та тӗллесех икӗ еннелле ҫапрӗ.
  
  
  Рэндзо ыратнипе ҫурмаран хутланчӗ те каялла чакрӗ. Вӑл ура ҫине тӑрсан, сывлама чарӑнсан, икӗ охранник ҫине чашкӑрса илчӗ.
  
  
  — Эсӗ Уншӑн тӳлетӗн, Вырӑс. Уншӑн эсӗ тӳлетӗн.
  
  
  Манӑн вар-хырӑм ҫирӗп, анчах ренци касма тытӑнсан, эпӗ тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑтӑм. Пересов нумайччен вилнӗ, анчах ура ҫинче тӑнӑ. Юлашкинчен темиҫе йынӑшни илтӗнсе кайрӗ, анчах вӗсем этемсем мар-ши? Вӗсем-пайланса, асапланса пӗтнӗ, ӑс-тӑнпа нимӗнле ҫыхӑнӑва та ҫухатнӑ ӳт татӑкӗн рефлексӗсем пулнӑ. Олег Попов мӗншӗн тухса каланисене пурне те кураймастчӗ, Анчах Ҫав самантра вӑл ӑна, унран кая мар ӑнӑҫлӑ вӗҫленессе шанатчӗ.
  
  
  — Халӗ эсӗ, Картер, - Терӗ Пьеро. Анчах вӑл пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ те урӑх хускалмарӗ. "Эсир мӗн курни сирӗн тусӑрсемпе пулса иртет пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, Карттер. Эпӗ шухӑшлатӑп... — Вӑл пӗчӗк аллине качака сухалӗ ҫумне тытрӗ те тарӑн шухӑша кайрӗ.
  
  
  "Ахаль ҫын вӗлерни пирӗн пысӑк шоушӑн ытла та киревсӗр пек туйӑнать", — терӗ вӑл.
  
  
  — Розан ҫинче ачасем пурри-и? - тесе ыйтрӑм унран. Унӑн отельне вилӗм умӗнхи хӑшпӗр сапаланчӑк ҫипсене пӗрлештермелле.
  
  
  "Эсӗ пӗлтӗн-и?- сӑпайлӑн ыйтрӗ карлик. — Ҫапла,эсӗ ҫав ирхине ҫав тери ӑста ҫухалнӑ чухнехи пекех. Вӑл ҫӑмӑл атлетикӑна юратакан ҫын, манӑн пӗвӗмре те лайӑх енсем пур . Отель ҫивитти витӗр йӑпшӑнса тухса балкон ҫине анасси, икӗ хутчен те систермесӗр урамран иртесси маншӑн ҫӑмӑл ӗҫех пулмарӗ. Мӗскӗн Розанна, вӑл халӗ те пирӗн интерессемшӗн тӑрӑшнӑ пек тӑвать. Анчах пирӗн вӑл норден полковникпа ҫыхӑну тытнине кӑтартакан паллӑсем нумайччӗ, ҫавӑнпа та манӑн ӑна пуҫтарса хума тиврӗ. Шел те. Вӑл пирӗн ҫӗнӗ ҫуртра илемлӗ тарҫӑ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  — Вӑл сана шаннӑ, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Кашни политикӑн темиҫе суйлавҫӑна политикӑран та пысӑкрах политика усӑ кӳмелле", - терӗ Пьеро, хӑйӗн логикине ӗненмен ҫынна хистеме хӑтланакан ухмаха ернӗ ҫын пек чӑтӑмлӑн.
  
  
  "Халӗ пурте килӗшеҫҫӗ: тӗнчери чи пысӑк проблема-халӑх. "World End" ҫак ыйтӑва татса пама пулӑшать. Ҫакӑн тавра пирӗн мӗнле раса ҫуралсан та, пирӗн ӗҫ — ӑна доминацилесси".
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. — Анчах эпӗ каҫхи апата кая юлатӑп. Эсӗ, Картер, пирӗн глобальнӑй аудиторин пӗртен-пӗр членӗ пулӑн, пирӗн шоу тӗллевне кам пӗлӗ". Вӑл кулса ячӗ. — Эпӗ сана тӗкӗнместӗп те. Эпир сире каялла катакомбӑна, ҫав питӗрнӗ вырӑна илсе каятпӑр. Унта эпир сире, тӗнче пуҫ тӑрринче ҫурӑлса кайсан, хӑвӑрӑн юлашки асаилӗвӗрсене ҫырса хурас тесе, ручкӑпа хут илсе хӑваратпӑр, эсир выҫӑпа тата шывсӑр вилетӗр. Страницӑсем упранса юласса шанатӑп эпӗ; ҫак сэр Хью, Ренцо, Стадсе тата мана архитекторсем ҫинчен каласа пани. Темиҫе ҫӗр ҫултан ҫак ҫырусене сирӗн иртерех асап тӳснӗ христиансен шӑммисемпе тата шӑммисемпе пӗрле тупӗҫ. Вӑл алӑ ҫупрӗ те ази чӗлхипе темӗн каларӗ, анчах эпӗ ӑна часах уйӑрса илеймерӗм. Охранниксенчен пӗри мана пуҫран хытӑ ҫапрӗ те, вӑл хирӗҫ тӑриччен тӑнне ҫухатрӗ.
  
  
  Тӑна кӗрсен, вӑл каллех хӑйӗн катакомбӑллӑ цифрӑллӑ камерине пырса кӗчӗ. Пьеро прожекторне ҫутса ячӗ, мана пӗчӗк сӗтел, темиҫе шарик аври тата вуникӗ блокнот пачӗ. Сасӑлав тата пурте: ҫӗнӗ сӗтел-пукансем, вӑрланӑ шинӑсен купи, машинӑсем, кивӗ, питӗ кивӗ шӑмӑсемпе унӑн шӑммисем. Пьеро хавхаланса каланӑ сӑмахсене ҫырса илнӗ пулсан, Вӑл ӑна та юрама пултарнӑ пулӗччӗ, анчах ӑна, тен, хутпа мӗн те пулин тума пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Анчах мӗн? Йӗкехӳрене тытмалла та ун ҫумне хут ҫыхса хумалла, унтан кӑларса ямалла-и? Анчах кам, ҫӗвӗҫ, ҫак хыпара вӑхӑтра асӑрхӗ? Вӑл хӑй пулӑшусӑр пулнӑшӑн кӳренчӗ. Никита Картершӑн чӑн-чӑн япала мар. Вӗсем мана хамӑн Люгера, манӑн стилета, газ бомбине тата манӑн мӗнпур кӗсьесенче мӗн пуррине тепӗр хут кӳрентерсе хӑварчӗҫ.
  
  
  Манӑн ҫӗҫӗ напильник пулнӑ, анчах вӑл нимӗн те паман. Ку "Чейз Манхэттен" банкӑн сейфӗсене ҫырусем уҫмалли ҫӗҫӗпе ҫӗмӗрни, вӑйсӑрлӑх упражненийӗ ҫеҫ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Сехетсем сехетсене минутсем пек шутланӑ вӑхӑтра вӑл ҫаплах йӗри-тавра шухӑшласа тӑчӗ, эпӗ вара решени тупаймарӑм. Шӑматкун ирӗччӗ, унтан тӗлӗрӳ каҫӗсем, йывӑр самантсем пулчӗҫ. Пьеро, ренцо тата сэр хью, хӑйсен хӑтлӑ та инҫетри хӳтлӗхӗ патнелле утса, сывлӑшра пулмалла ӗнтӗ . Таҫта мэллори Стадс хӑйӗн компьютер программине юлашки штрих кӗртнӗ. Малалла Вашингтонра Хоук хӑш-пӗр айӑпсӑр сотрудниксене хӑратнӑ, аслӑрах офицерсене: пурте йӗркеллӗ пулӗ, тесе ӗнентернӗ, Мӗншӗн тесен Ку ӗҫе Нихӑш Карттер та туса пынӑ, вӑл ҫапла пуласса ӗненнӗ.
  
  
  Таҫта, туннелӗн хӗвеланӑҫ вӗҫӗнче, шавлани илтӗнчӗ. Йӗкехӳресем-и? Кунта хӑйсен тупӑшӗнчен те ытларах пытарма килнӗ вӗтӗ вӑрӑсем-и? Джерри Карра приказ панӑ пулсан та, полици мана савӑнтарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Кул, эсӗ картинка ҫинче". Ку Хайман мӑшкӑлласа кулни пулчӗ, ҫакӑ ӑна ҫав тери ҫӑмӑллатрӗ.
  
  
  — Трато, тупрӑмӑр эпир ӑна, - илтӗнчӗ сасӑ, эпӗ ӑна астӑватӑп, жисмонди лейтенантӑн, Миллиардон майорӑн помощникӗн сасси. — Ыттисем ӑҫта? "Сана резак кирлӗ". Ӑна ӗнтӗ вӑхӑта сая ямасӑр приказсем панӑ.
  
  
  — Фацио Сержант, - илтрӗ вӑл каланине Жисмонди. "Авари горелки".
  
  
  Тасалӑх тивлечӗ кӳнӗ ренцо ман камерӑн тул енче сӗм тӗттӗмлӗх хӑварать, анчах Ӑна Хайманпа ҫамрӑк старшина-инженер решеткесем патне ҫывхарнӑ чух курчӗ. Унтан вӑл метала ҫу пек касса ҫуракан горелкӑн вӑйсӑр ҫутине курчӗ. Эпӗ, такӑна-такӑна, шӑтӑкран тухрӑм та Хайман ытамне лекрӗм.
  
  
  — Пирӗн хӗрӗх сакӑр сехетрен кая мар, — терӗм эпӗ, - эпӗ сана ҫул ҫинче пурне те каласа парӑп. Эй, сывлӑх сунатӑп...»
  
  
  Ку вӑл жисмонди лейтенантпа юнашар пырса тӑнӑ самӑр гилкрист.
  
  
  — Шӑматкунсенче канмалли кунсем, - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. "Ку ӗҫе тытӑнсан, эпӗ килӗшмерӗм. Анчах ҫамрӑк Хайман мана ярса илчӗ те, манӑн ҫакна йышӑнас пулать: хӑш-пӗр техника анспекчӗсем мана интереслентереҫҫӗ. Вӑл компьютер пӗтӗм арсенала тӗрӗслесе тӑни ҫинчен калани... "
  
  
  — Ҫӑварна хуп та итле, - кӑшкӑрса ятӑм эпӗ.- эпӗ мӗн каласшӑн, ҫавӑ сире ытларах интереслентерме пултарать. Эсӗ те, Гилкрист, кунтан пирӗн пӗртен-пӗр ҫул пулма пултаратӑн.
  
  
  Пире май килнӗ таран хӑвӑртрах хӑвала-хӑвала, вӑл вӗсене хӑйӗн историне каласа пачӗ, вӗсем мана хӑйсен историне каласа пачӗҫ. Манӑн план паллӑ пулнӑ, анчах ih акӑ мӗн пулнӑ: ҫак компание, ЦРӐНА , Мазератти Генерала тата унӑн пӗтӗм отрядне Джерри Каррпа, Бен Карпентерпа тата Никам Картерпа пӗрле тытмалла. Ӑна ҫавӑн пек шухӑшлама пултарнӑ. Анчах Эпӗ Мӗн ӗмӗтленме, мӗн ҫине шанма пултарайманнине Хайман манӑн транзисторлӑ трекер ҫинчен шухӑшланӑ та жисмондие ӗненнӗ. Ҫапла вара, вӗсем гилкристпа пӗрлешсе, мана йӗрлесе тупас тесе, отряда ҫӗнӗрен законсӑр йӗркелесе янӑ хыҫҫӑн ҫеҫ мар, каллех законсӑр ӗҫлерӗҫ. Машина склад картти ҫинче кӑтартнӑ вырӑнсемех пулнине палӑртрӗ. Жисмонди Майор Миллиардон чӗркелесе пӗтернӗ карттӑсене уҫнӑ. Вӗсем халӗ "Тӗнче икӗ вӗҫӗнчен" лайӑх хупланӑ территорине кӗмелли тӗп алӑк патне ҫывӑха та пыма пултарайман, анчах вӗсем урӑх, округ маршрутне суйласа илнӗ.
  
  
  — Анчах эпир ҫаплах-ха, — тесе пӗтерчӗ вӑл хӑйӗн калавне. — Вӗсем тӗпчеме коммандос памаҫҫӗ, тетӗр эсир. Пьеро пире блокада туса хӑварнӑ правительство аппарачӗ урлӑ пирӗн тавра никам та ҫӗмӗрсе тухма пултараймасть. Эпир кӗнӗ пулсан та, таса офиспа ҫавӑн пек пушӑ складсемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те тупайман пулӑттӑмӑр. Пирӗн урай ҫӗмӗрме тата пӗтӗм арсенала ҫиеле илсе тухма шанчӑк пуличчен вӗсен унта уйрӑм ҫар ҫителӗклӗ. Вӗсем яланах пире печӗҫ теме пултараҫҫӗ, мӗншӗн тесен эпир ih уйрӑм харпӑрлӑха пӗтертӗмӗр".
  
  
  "Пирӗн организаци халӗ те пур — ха, - терӗ лейтенант жисмонди. "Эпӗ Мазератти генералпа та, халӗ те ссылка ярасса кӗтсе тӑракан норден полковникпа та ҫыхӑну тытатӑп. Кирлӗ пулсан, вӗсем сывлӑшран атакӑна пуҫлама хатӗр, эсир каласа панӑ тӑрӑх та, ку халӗ кирлӗ пулнине ӑнланса илтӗм".
  
  
  — Нимле шанчӑк та ҫук, — терӗм эпӗ, — ҫак ядерлӑ боеголовкӑсем пӗр-пӗринпе ҫав тери ҫывӑх пулсан, ытлашши теветкеллӗх. "World End" расписание пӑсас тесен, ӑна хам та таса взрыв тума пултаратӑп, анчах кирлӗ пулсан ҫеҫ. Манӑн ҫанӑра ҫаплах картсем пур-ха.
  
  
  — Ку туз пулнӑ пулсан авантарах пулӗччӗ, Мистер Картер, — терӗ жисмонди хурлӑхлӑн.
  
  
  — Анчах, ку хӗрарӑм, - терӗм эпӗ.
  
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  Кӑнтӑрла иртсен, вӑл шӑматкунах хырӑннӑ, лутӑрканса пӗтнӗ Бен Карпентер хӑйӗн "роллс-ройсӑн"Кайри ларкӑчӗ ҫинче Камиллӑпа юнашар Ларнӑ. Илемлӗ машина лоренцо Конти мастерскойӗ патнелле вӗҫтерет. Ку мана питех те йывӑр пулнӑ пулӗччӗ, анчах эпир унта пулнӑ...
  
  
  "Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, вӑл бандӑн пӗр пайӗ, - хирӗҫлерӗ Хайман. "Эпир пӗлетпӗр, вӑл пациентка пулнӑ, ҫав мӗнпур хӑрушлӑхӑн сӑпкисем".
  
  
  — Анчах ытти ҫӗршер ҫын та унта пулман,- терӗм эпӗ. Ренцо кабинетӗнче мухтаннӑ чухне ун ҫинчен никам та асӑнмарӗ. Вӗсем ӑна вӑрттӑн ӗҫлеме нимӗнле сӑлтав та пулман, мӗншӗн тесен вӗсем эпир пурпӗрех вилӗпӗр тесе шутланӑ. Манӑн идея пур, Хайман, туршӑн та, пирӗн nah тытмалла. Мӗншӗн тесен пирӗн мӗн юлни пурте тенӗ пекех.
  
  
  — Юрать, - кӑмӑлсӑррӑн килӗшрӗ вӑл.
  
  
  — Чи малтан, — терӗм эпӗ, хамӑн приоритетсен списокне вӗҫлесе, — мэлли унта иккенне ӗненӗр. Ку питӗ кирлӗ. Ҫакна чармалли пӗртен — пӗр меслет — ҫак программӑна улӑштарасси, ҫакна тума пултаракан пӗртен-пӗр меслет-Гилкрист.
  
  
  "Пулма пултарать-и?"- Кутамас ҫын тарӑхса хартлатса илчӗ. — Компьютер, Картер кӑтарт-ха мана, эпӗ унпа мӗн тӑвас тенине пурне те тӑвӑп. Суонси шывӗ ҫинчи вӑйӑран Пуҫласа Гуам меньерпа бомбардировка хатӗрлениччен. Техасри мэллори троллӗ мӗн тума пултарнине Гилкрист икӗ хут тума пултарать.
  
  
  — Юрать, - терӗм эпӗ, - Хайман, Камиллӑна Le Superbe патне шӑнкӑравла. Стойка хыҫӗнче тӑракан ҫынсем Ман сасса Джерри Карра сасси пек пӗлӗҫ, тесе калама та ҫук. Эй, Калӑр-ха, "World End" реклама валли ҫӗнӗ заправочнӑй станцие уҫнӑ ҫӗре пыма чӗнеҫҫӗ. Унӑн гонорарӗ 100 000 лир шутланать. Гилкристпа ӑна унта кӗтсе тӑрӑпӑр. Вара ӑна, ӗҫе тытӑнатӑп. Эсӗ мана ҫирӗм тӑватӑ сехетлӗхе илтмесен, хӑвӑн бомбусене пӑрахма пултаратӑн.
  
  
  Вӑл ҫаплах кӑмӑлсӑр пулса пуҫне сулчӗ.
  
  
  — Пирӗн студие кӗме май пур, - терӗм эпӗ. -унта, Мэллори Стадссӑр пуҫне, манӑн рольне бен Карпентер пек никам та пӗлмест, вӑл килсӗр-ҫуртсӑр ҫапкаланчӑксене пуҫтарать те ih рулона пысӑках мар руль туса пӗтӗрет, е тата ҫавӑн пекрех япала тӑвать. Эпир студире пулсанах, ҫакна тӑвӑпӑр, Камилла пулӑшнипе тӑвасса шанатӑп " .
  
  
  -- Синьорина Кавур хӑйне Ҫӑлакан хӗрарӑм вырӑнне хунине вӑхӑтран вӑхӑта ырӑ кӑмӑллӑ балсенче пулнӑран ҫеҫ йышӑнма юратать тесе шутлатӑр-и эсир?
  
  
  "Ҫук, Анчах Камиллӑн эпир пурне те цивилизаци текеннине упраса хӑварас тӗлӗшпе хӑйне уйрӑм сӑлтавсем пур пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Йӑнӑшатӑп пулсан, унӑн вилли.
  
  
  — Ман пек уҫҫӑнах, - ӳпкелешрӗ Гилкрист. — Анчах унӑн ашшӗ Мэллорин курткине курнӑ пулӗччӗ. Ҫак хыткукар правительство мана ҫак бюджетӑн пиллӗкмӗш пайне ҫеҫ парӗ... анчах, тен, ку ih шухӑша улӑштарӗ".
  
  
  Камилла эйман тӑсса панӑ апата сӑхса илчӗ. Анчах вӑл манӑн планӑн ытти пайӗпе килӗшиччен заправкӑна яма вунпилӗк хӑрушӑ минут пулнӑ.
  
  
  Малтан Эпӗ Бен Карпентер сӑнарне тишкерсе пӑхса тухрӑм, вӑл мана пӗлнине те йышӑнмарӗ. Унтан эпир, вӑл кӑҫал зала килсе кӗнине хаклама тата кӑштах вӑхӑт ирттертӗмӗр.
  
  
  "Ҫапкаланчӑк", - терӗ вӑл. — Анчах санӑн халӗ те дисксем пур-ха, вӑл мана килӗшет, Джерри, Бен! Тен, ӑна урӑх ят ҫинчен шухӑшласа пӑхӑп..."
  
  
  — Никтер, — терӗм эпӗ, - ку манӑн чӑн-чӑн ят. Санӑн та ҫакна пӗлмелле".
  
  
  "Анчах эпӗ сирӗн ҫинчен илтрӗм, - терӗ вӑл. Унӑн куҫӗсем шанчӑксӑррӑн хӗсӗнчӗҫ. "Сирӗн ҫинчен чылай истори ҫӳрет. Туссенчен илтни тӑрӑх, вӗсем ытла лайӑхах мар".
  
  
  Ку "пурте е нимех те мар"вӑйӑ пулчӗ. Ӑна, унпа уҫҫӑн вылянӑ май, лару-тӑру ҫинчен эй кӗске доклад панӑ. Хема пире Камилла пулнӑ пулсан, вӑл, паллах, ухмах пулман пулӗччӗ. Унтан эпӗ ӑнлантарса панисене вӑл вӑхӑтран вӑхӑта ыйтусем парать.
  
  
  — Эпӗ сана ӗненместӗп, - терӗ вӑл, хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтерсен.
  
  
  "Ҫакӑн пек ӑссӑр та тискер план пирки манпа пысӑк фильма пӑрахма никам та ӑсран тайӑлман".
  
  
  Унӑн ответӗнче дисксем ҫивӗччӗн палӑраҫҫӗ, ҫав ответра вӑл хӑйӗн пуласлӑхне, май пулсан, пӗтӗм этемлӗхӗн пуласлӑхне шанса тӑнӑ. Ҫавӑнпа та вӑл малалла ҫине тӑчӗ.
  
  
  — Эсӗ мана ӗненессе эпӗ те кӗтменччӗ, Камилла, - терӗм эпӗ, ун майлӑ пулса, вӑл иртнӗ вӑхӑтсене аса илтерессе шаннӑччӗ. — Эпӗ сире хам мӗн каланине ҫирӗплетсе пама ҫеҫ ыйтатӑп, - тӗрӗс. Эсир мана ҫаплах ӗненместӗр пулсан, эсир мана итали влаҫӗсене пама пултаратӑр, вара эсир итали хаҫачӗсенче анлӑ реклама илетӗр. Ҫӗнӗ заправочнӑй станцие уҫсан авантарах та, лайӑхрах та пулнӑ пулӗччӗ". "Ренцо, сӑмах майӗн каласан, мана ҫӑлтӑр турӗ, - терӗ вӑл. "Ҫапла ӗнтӗ, халӗ эсир мана таса фантази пек туйӑнакан япалашӑн тытса пама ыйтатӑр". Вӑл тавлашма пуҫланӑ тӗле ӗҫ ҫурри ытла йӗркеленсе ҫитнӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — "Ку фантази пулнӑ-и? — Розанӑна Вӗлерни-И? Эпӗ сире Мэллорипе Ман Хушшӑмӑрти хирӗҫтӑру тапхӑрӗнче пулма хушатӑп. Ҫавӑнпа сирӗн мана Тата Гилкриста территорине илсе килмелле пулать".
  
  
  — Мӗншӗн вӑл? Вӑл пурне те пӗлесшӗн пулчӗ. Анчах ку, тен, тата мӗн те пулин пулнӑ пулӗ.
  
  
  — Инженер генийӗ ҫине, Стадс пек, - терӗм эпӗ. -тен, вӑл сирӗн юлташӑрсем тунӑ сиенсене тавӑрма пултаракан пӗртен-пӗр ҫын пулӗ ".
  
  
  Гилкрист, эпӗ каласа панипе савӑнса, малалла тухса тӑчӗ. Хӑйӗн кивӗ хӑмӑр костюмӗпе вӑл кулма хӑтланакан кашкӑр пек курӑнать.
  
  
  "Мӗнле фильмпа ӗҫленӗ вӑл?"- ыйтрӗ Камилла. Анчах вӑл хӑйӗн "Роллсӗпе" пирӗнтен маларах ҫитрӗ те, водителе аллипе сулса, пире кун уҫма паллӑ пачӗ.
  
  
  — Пленкӑпа пур меслетсем те ӗҫлемеҫҫӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Вӗсем тавра чи лайӑххисем, - терӗ Камилла. "Альберто, студие..."
  
  
  Эпир унта ҫитрӗмӗр. Хапха умӗнче нимӗнле кӑткӑслӑх та ҫук. "Роллс" тикӗс ҫулпа административлӑ ҫурт патнелле вӗҫтерет, унта швейцарсем пире кун уҫса кӗртес тесе такӑнаҫҫӗ. Камиллӑпа пирӗн компанире ҫак ҫулсене пурне те уҫса хунӑ. — Ҫапла, Синьорина Кавур. Паллах, Синьорина Кавур. Ку питӗ ҫӑмӑл.
  
  
  Вӑл Мэллорирен регистраци стойки ҫинче ыйтрӗ те, эй, вӑл хӑйӗн компьютер центрӗнчи хӑйӗн кабинетӗнче хурлӑхлӑн паллӑ складпа юнашар, терӗҫ. Эпӗ маларах каланӑ тӑрӑх, вӑл мана пӗлтерме хушмарӗ.
  
  
  "Эпир Стадса тӗлӗнтерес тетпӗр", - терӗ вӑл, хӑйӗн пӗтӗм тӗнчипе чапа тухнӑ куллине уҫса. "Манӑн тусӑмсем тата эпӗ."
  
  
  Эпӗ ҫапла шутларӑм: студи комплексӗн ӗҫченӗсем "ҫутӑ Юхӑмӗ" проекта хутшӑнман ахаль сотрудниксем пулӗҫ . Хӑрушсӑрлӑх служби таврашӗнчи ҫирӗп ачасем тӗп хапха патне те, хӳме патне те пухӑнчӗҫ.
  
  
  Ревматизмла йӑл кулни тӑрӑх шутласан, вӑл тӗрӗс каланӑ. Мэллин Стадсӗ Кавур Камиллин пек ытарма ҫук илемлӗ чӗрчунпа питӗ ӑнӑҫлӑ пуласса пурте ӗненнӗ.
  
  
  Эпир ҫуртсене пӗрлештерекен хупӑ ҫулпа пынӑ чух, вӑл камиллӑпа хӑвӑрт та шӑппӑн калаҫрӗ. Гилкрист пирӗн хыҫран пӗр утӑм каярах юлчӗ. Ӑна эй ҫӗнӗрен те ҫӗнӗрен "роллс-ройсра" инструкцисем панӑ.
  
  
  — Чи малтан кӗме ирӗк парӑр — ха мана, - терӗм эпӗ, - Стадсӑн Ревматизмӗ сире пӗрремӗш вӑрттӑн калав парӗ. Вӑл мана палламасан, манра Джерри Карра ҫеҫ курсан та, эсир полицие шӑнкӑртаттарма пултаратӑр. Анчах мана унта чӗррӗн курсан, вӑл тӗлӗнсе кайӗ, вара сирӗн эпӗ тӗрӗс каланине йышӑнмалла пулать.
  
  
  — Ҫапла, Ҫапла, - терӗ вӑл чӑтаймасӑр. — Эсӗ мана ҫителӗклӗ каласа патӑн ӗнтӗ. Вӑл текех ача мар. Анчах ача-пӑча ашкӑннӑ пек пулса, вӑл ҫапла хушса хучӗ: "эсӗ чӑнах та кам иккенне эпӗ кайран пӗлме пултаратӑп, - терӗ... хӑй пӗлнӗ пек".
  
  
  Кӑвак униформӑллӑ ыйхӑллӑ арҫын техцентр алӑкӗ умӗнче ларакан пукан ҫинчен пуҫне ҫӗклерӗ. Вӑл Камиллӑна пӗлет те, хӑйӗн курпунланнӑ вырӑнӗнчен тӑмасӑрах, йӑл кулса илчӗ.
  
  
  — Эпир мистер Мэлли патне каятпӑр, - терӗ Камилла.
  
  
  — Эсир ӑна 19 — мӗш номерте тупатӑр, синьорина, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна камиллӑна алӑкран шаккаттарчӗ те стадс мӗкӗрнине хирӗҫ: "Кам унта?»
  
  
  — Камилла, хаклӑ ҫыннӑм, - терӗ Камилла йӗрӗнмелле именсе. "Мӑй таран ӗҫре, анчах нихҫан та сан валли ӗҫ ҫук". Стадс ҫиҫӗм тӳмисене вӗҫертнӗ пек сасӑпа калаҫать. "Кӗр, хӗрӗм".
  
  
  Алӑк яриех уҫӑ хӑварса, вӑл шала кӗчӗ.
  
  
  "Никер", - терӗ вӑл тӗлӗнсе, - пире пӗр режиссер та тавҫӑрса илеймерӗ. "Мӗн шуйттанӗ тӑватӑн эсӗ кунта?"
  
  
  Сылтӑм алли сӗтел ҫинчи кнопка патнелле туртӑнчӗ, сулахай алли ещӗк патнелле туртӑнчӗ.
  
  
  Ӑна, икӗ алли те тӗл лекиччен, уйрӑммӑнах сулахай алли пистолет дюймӗпе аппаланаканскерне, пӳлӗм урлӑ каҫрӑм.
  
  
  Стадс пысӑк та мускуллӑ пулсан та, вӑл та ура ҫинче хӑвӑрт тӑрать. Сигнализаци проводне туртса кӑларса ещӗке хупма кирлӗ пулнӑ вӑхӑтра ӑна тӑна кӗме те вӑхӑт ҫителӗклӗ пулчӗ. Камилӑпа Гилкрист та кӗчӗҫ. Гилкрист хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ те, ҫӗнӗ ҫынсене кӗртес мар тесе, ӑна питӗрсе хучӗ.
  
  
  Стадс сылтӑм аллипе венеци пресс-папьене, бейсбол мечӗкӗ пысӑкӑш асамат кӗперӗ евӗрлӗ шара ярса тытрӗ. Ӑна хулпуҫҫийӗпе ҫапнине курсан, вӑл хӑвӑрт малалла сикрӗ. Ӑна эму пурнӑҫӗнче чышкипе тӗрелесе, вӑл ҫак ытлашши ҫусем ӑшне путса ларнине, ҫав ҫусем пирки унӑн тахҫан вӑйлӑ ӳт-пӗвӗ усӑнса аннине туйса илчӗ. Ӑна эму тепӗр аллине пачӗ. Лару-тӑру хӑвӑрт, лӑпкӑ та хӗрхенӳсӗр ӗҫсем тума хушать. Манӑн Люгер пӗтӗм ҫара сиен кӳнӗ пулӗччӗ, Анчах Стадиспа мана ку кирлӗ пулмарӗ. Ку вӑй вунӑ ҫул каялла чакрӗ, вӗсенчен лакӑн ҫӳхе сийӗ ҫеҫ тӑрса юлчӗ.
  
  
  Вӑл ман куҫсене чӑрмаларӗ, анчах ӑна икӗ аллипе те пырӗнчен, пуҫ пӳрнипе те шӗвӗр пӳрнисемпе хӗстерсе тытнӑ. Унӑн аллисем усӑнчӗҫ, хӑй ӗҫне тытӑнмасӑрах. Эпӗ ҫапӑҫнине кӑтартас тесе, манӑн икӗ ҫинҫе йӗр кӑна пулнӑ. Хӑш чухне манӑн парикмахерскинче курӑк ытларах пулатчӗ.
  
  
  Ривэра ӑна темиҫе минутлӑха чарас тесе пуснӑ. Унӑн пилӗкне крокодил тирӗнчен тунӑ ҫинҫе чӗн пиҫиххи ҫыхнӑ та ҫирӗп ал сыпписене ҫыхса лартнӑ. Аялти кӗпе-йӗмсене курайман ҫын иккенне кӑтартса, камилла кулса илчӗ. Йӗлтӗрсене ҫыхас тесе, вӑл хӑйӗн галстукне салтрӗ.
  
  
  Ҫапӑҫу пӗтсен, гилкрист зоопаркри ача савӑннипе стенасем ҫинчи компьютер мониторӗсене вуласа, пӳлӗм тӑрӑх васкамасӑр утса ҫӳрерӗ.
  
  
  Стадс тӑна кӗрсен, вӑл ман ҫине кобра пек пӑхса илчӗ.
  
  
  — Сирӗн темиҫе ыйту ҫине ответ парас пулать, Стадс, — терӗм эпӗ, — сирӗнпе мӗн тӑвасси ҫинчен калаҫса татӑличчен малтан. Халӗ ӑна ыйтусем паратӑп. "Эсир ҫав тери вӑйлӑ, Джерри, Ник, Бен". Камилла, хӑй савӑннине палӑртас тесе, ман патах пырса тӑчӗ.
  
  
  Ку манӑн ылханлӑ йӑнӑш пулчӗ. Вӑл ман кобурӑран "Люгер" туртса кӑларнӑ вӑхӑтра эпӗ стадсе ҫине тинкерсе пӑхрӑм. Вӑл спагетти-весттерновсен ӑсталӑхӗпе предохранителе аяккалла сирчӗ те, чӗтремесӗрех, ман пуҫ мимине Гилкрист патне илсе пычӗ .
  
  
  — Иксӗр те стена ҫумне тӑрӑр, - терӗ вӑл. "Алӑсене пуҫ хыҫне хурӑр. Халӗ камилла Кавур ыйтусем парать".
  
  
  — Лайӑх каланӑ, - хавхалантарчӗ ӑна Стадс. — Эсӗ вӗсемпе калаҫса татӑлманнине эпӗ пӗлнӗ. Пирӗн вӑхӑт нумаях юлмарӗ. Ӑна пурне те программа панӑ ӗнтӗ, пӗрремӗш кнопка ҫине пуснӑ".
  
  
  "Манӑн та сиртен темиҫе ыйту пур, хаклӑ Стадс", - терӗ Камилла, ӑна кӑларса ярас тесе пӗр утӑм тумасӑр, унӑн илемлӗ пичӗ тӗксӗмленчӗ.
  
  
  Вӑл хӑй еннелле сиксе ӳкес шухӑш ҫинчен шухӑшларӗ. Вӑл вут ҫулӗнчен аяларах юлма пултарнӑ, анчах пӑшал сасси халӗ те катастрофӑна, Стадс хӑйӗн машинине пынӑ ҫӗртех илсе килнӗ икӗ хут катастрофӑна пӗлтерме пултарнӑ.
  
  
  — "Апла пулсан, каласа пар-ха хӑвӑн планна, стадс - сирӗн пӗтӗм тӗнчене пӗтермелли пысӑк предприяти, эсир кино ӳкернӗ пек туса".
  
  
  Стадс, хӑйӗн пуҫран тухма пӗлмен шухӑшӗсене ҫаплах шанса, кулса илчӗ.
  
  
  "Тӗнче чӑн — чӑн, Камми , хаклӑ япала", - терӗ вӑл. — Анчах финал-ҫавӑн пек идиотсене сасӑлама ҫеҫ. Вӑл Пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе Гилкристпа ман еннелле ҫаврӑнкаласа илчӗ. "Самолет сире те, мана та Вара Леоевикӑна, фиджирен ҫурҫӗр енчи утрава, илсе ҫитерме хатӗр, унта пире хамӑр тӗнче кӗтет. Пьеро, Ренцо тата сэр хью ҫурма ҫулта. Рифмӑран Калькутта ҫити. Калькуттӑпа нандие, унтан вара юлашки хут унта сикетӗп.
  
  
  "Кино мар-и ку?"- ыйтрӗ Камилла. Стадс пек ухмаха ернӗ ҫынсӑр пуҫне, унӑн сассинче пурте тарӑхнине илтме пултарнӑ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫ ҫук, хӗрӗм. Moda Loe Lenoeviki эсӗ чӑнах та королева пулатӑн, - терӗ Стадс. "Кино ҫӑлтӑрӗнчен те ытларах. Пирӗн валли юлакан пӗтӗм тӗнчери Королева. Эпир ҫак тӗнчене тытса пырӑпӑр. Пьеро, ренцо, сэр Хью, эсир тата эпӗ.
  
  
  "Тавтапуҫ, Стадс", - терӗ Камилла. "Эпӗ шлюха ӗлӗк хам пурнӑҫра выляттӑм. Кино ҫӑлтӑрӗ пулма нумай вӑй кирлӗ пулчӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ун пек пулма ытларах юрататӑп".
  
  
  Ҫак сарлака ҫамка варрине вӑл пӗр иккӗленмесӗр персе ячӗ. Пульӑна саламласа ялавӑн пӗркеленчӗкӗсем ҫӗкленчӗҫ, вӑл кӗнӗ ҫӗрте роза чечеке ларчӗ. Унтан вӑл тӑнне ҫухатрӗ.
  
  
  Гилкрист пӑшал пенӗ сасса илтсе хускалчӗ, эпӗ те ун хыҫҫӑн утрӑм.
  
  
  "Ҫак икӗ кнопкӑна вӑтаҫӗрти панель ҫине пус, Карттер", - терӗ вӑл, пушар сӳнтерес тӗлӗшпе ватӑ инструктор пек, икӗ хӗрлӗ кнопка ҫине кӑтартса. Эпӗ ҫакна калатӑп, вӑл ӗнтӗ переключательсемпе рычагсене шаклаттарма та пуҫларӗ. — Пӗр пиллӗх, пире ҫак Мэллори хӑварчӗ, - терӗ вӑл. "Ҫак компьютер центрӗпе ҫуртӑн ытти пайӗ хушшинче сакӑрҫӗр метрлӑ хурҫӑ экран".
  
  
  Гилкрист пирӗн хӑрушсӑрлӑха ӑнланса иличчен пирӗн тавра никам Та Камилл ҫине ҫаврӑнса пӑхмарӗ.
  
  
  "Пӑхӑр-ха ҫакна, - терӗ вӑл, шкулти юлашки выключателе шаклаттарса. "Ку пире ҫӑлӑнӑҫ парать..."вӑл пӗчӗк панель ҫине ҫывӑхран ҫеҫ пӑхса илчӗ "... хӗрӗх сакӑр сехетлӗхе."
  
  
  Ун чухне ку самаях ҫӑмӑл пулнӑ. Компьютер технологийӗсем сахал, анчах Ку Вӑл-Гилкрист ӗҫӗ.
  
  
  Ӑна Стадс пукан ҫинчен илнӗ те хайманпа жисмонди телефонпа 911 телефонпа шӑнкӑртаттарнӑ.
  
  
  — Халӗ ӗҫе тытӑнма юрать, - терӗм эпӗ. - хӑвӑрпа пӗрле комендос отрядне илӗр. Эпир компьютер центрне ҫӗнсе илтӗмӗр те, кунта ҫар канни мӗн пулса иртнине пӗлчӗ пулӗ, халӗ те ӗҫлет пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Мэллори стадсӗ вилнӗпе пӗрех.
  
  
  Камилла тӑна кӗчӗ те, ӑшӑ та чӗтрекенскер, манпа юнашар ларчӗ.
  
  
  "Ӑнлантарӑр — ха вӗсене, эпӗ ӑна хамӑн чыса тата репутацие хӳтӗлес тесе персе пӑрахрӑм", - терӗ вӑл, ҫакна хӑйнӑ пек пулса.
  
  
  "Ҫак ҫӗршывра пире пӗр суд медальсӗр пуҫне урӑх нимӗн те памасть".
  
  
  Вӑл кӑштах ҫилленчӗ, Мӗншӗн тесен Пирӗн, Гилкристпа Иксӗмӗрӗн, Стадс программине татма хӑтланса пӑхмашкӑн вӑхӑт та аран-аран ҫитрӗ. Анчах тӗнчери Кавур Камиллин пысӑк планне пӑхса савӑнма май пурри пысӑк ырлӑх кӳнӗ.
  
  
  Ӑна пистолетпа персе тӗп компьютер шӑтарнӑ пулӗччӗ, Анчах Гилкристшӑн ку стена хыҫӗнчи стенана юсас тесе Лиза Манине касса татнипе пӗрех пулнӑ.
  
  
  — Ку япаласем хаклах мар, - мӑкӑртатрӗ вӑл. "Эсир кама та пулин ҫӗҫӗпе те вилкӑпа вӗлерме пултаратӑр пулсан, эпир алӑпа ҫинӗ вӑхӑтра каялла таврӑнмастпӑр, ҫапла мар-и? О, турӑҫӑм, ҫук. Ӑна аркатмалла мар.
  
  
  Манӑн багажра техника пӗлӗвӗсем ҫителӗклех пулчӗҫ, вӗсем государствӑн тӗп ӗҫӗсем ҫине шанса тӑракан машинӑсене чарса лартассипе юсассишӗн тӑрӑшаҫҫӗ.
  
  
  Гилкрист вӑрҫӑ хирне каякан самолетсемпе боевой техникӑна шыраса тупас тӗлӗшпе ҫӑмӑлтарах проблемӑсем тунӑ. Взрыв пуличчен вӑл ih темиҫе хут ӳссе ларнӑ. ВӐЛ ih программӑна, нато тата ытти вӑйсем ih шыраса тупса сбор тӑрӑх илсе тухиччен, ункӑ тӑрӑх вӗҫме программа панӑ.
  
  
  Сӗтел телефонӗ ӑна ответ париччен вунӑ хут шӑнкӑртаттарчӗ. Ку-Хайман. Вӑл жисмондипе тата Тин ҫеҫ реабилитациленӗ норден полковникпа Тата Мазератти генералпа пӗрле административлӑ ҫуртра пулнӑ.
  
  
  "Пӗтӗмпех эсӗ каланӑ пек тунӑ, Картер, - савӑнса кӑшкӑрса Ячӗ Хайман. "Техника ҫуртне питӗрсе лартнине хӗҫпӑшаллӑ вӑйсем ӑнланса илсен, вӗсем йӗкехӳре номерӗ пек шуса кайрӗҫ. Эпир склада ухтартӑмӑр та пытарса хунӑ боеприпассене тупрӑмӑр. Хӑш-пӗрисем вӗсем тавра дистанциллӗ тытса пыракан транспорт хатӗрӗсене тиеме лентӑллӑ конвейерсем ҫине тухнӑ".
  
  
  "Эсир ман енчен сӗнме пултаракан кирек мӗнле награда та илме пултаратӑр", - хутшӑнчӗ Мазератти генерал.
  
  
  АХ, апла шухӑшламасть, генерал, - терӗм эпӗ. - халӗ манӑн америка транспорчӗн васкавлӑ меслечӗ кирлӗ, вӑл мана кунтан Калькуттӑна илсе ҫитерме пултарать. Унтан нандие, унтан пӗчӗкрех самолет, вӑл мана Вера Леоевика ятлӑ пысӑках мар утрав ҫине илсе ҫитерме пултарать. Манӑн унта туса пӗтермен ӗҫсем пур-ха.
  
  
  "Унӑн туса пӗтермен ӗҫӗ мар-и вара, Ник?"- ыйтрӗ Камилла.
  
  
  "Эсӗ, хаклӑ ҫыннӑм, каласа пӗтермен киленӳ, - терӗм эпӗ. - шел те, кунпа кӑштах тӑхтама тивет".
  
  
  Эпӗ ӑна Хайманпа пӗрлештериччен вӑл салху пек курӑнчӗ, вӑл эй, аслӑ хапха патӗнче мӗн чухлӗ фотограф кӗтет, тесе пӗлтерчӗ. Эпир гилкристпа хура шӑтӑк витӗр тухма хатӗрлентӗмӗр.
  
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл ҫул ҫинче ытларах ҫывӑрнӑ, самолет ҫинче роза пек стюардесс пулман.
  
  
  Эпӗ ҫывӑрман чухне ӑна пысӑк самолетӑн хыҫалти пайӗнче шифрлӑ телесеспа телефон ҫине ларатчӗ, тавлашса Хоукпа калаҫатчӗ.
  
  
  Экспериментальнӑй самолет мана неаполь ҫывӑхӗнчи натовски аэропортӑн вӗҫевпе анса лармалли вырӑнӗнче кӗтсе тӑнӑ чухне ҫеҫ ӑнӑҫлӑ пулчӗ. Мазератти Генерал мана унта итали ВВС-ра икӗ вырӑнлӑ хӑвӑрт вӗҫекен самолетпа туртса кӑларчӗ.
  
  
  Хок Манӑн кашни утӑма Вашингтонри офис Тавра, Колумби округӗнче сӑнаса тӑчӗ, манӑн босс та, ун пекех, хӑйӗн ӗҫне туллин пурнӑҫларӗ, ӑнсӑртран тӗл пулнӑ бактерисене вӑл тӗнчене тепӗр хут хавхалантарма пултарать. Вӑл ҫипрен туртрӗ, вӑрҫрӗ, хӑратрӗ, кирлӗ ҫӗрте утса ҫӳрерӗ, самолет пилотпа, иккӗмӗш пилотпа, икӗ штурманпа тата десантниксен взвочӗпе пӗрле Тӑчӗ, самолетне мазератти генерал самолечӗ тавра вӗҫсе тухасса кӗтрӗ. .
  
  
  Аслӑ штурман мана борт ҫине хӑпарма пулӑшрӗ, хамӑр вӗҫев расписанийӗнче мӗнле шанчӑк пурри ҫинчен пӗлтерчӗ. Бизнес-джет Ренцо хӑйӗн класӗнче хӑвӑрт ҫӳрет, анчах ҫак самолетпа танлаштарсан, вӑл формулӑна хирӗҫ спорт автомобилӗ евӗрлӗ. Ренцо самолечӗ вара яланхи маршрутпа Калькуттӑпа Нанди урлӑ, Фиджи утравӗсем ҫинчи аэропорт урлӑ, верелдейнде райри утравӗ еннелле кайнӑ. Куҫса лармалли вырӑнсемпе тата ирӗклӗ вӑхӑтсемпе, хӑйсене ирӗклӗ вӑхӑтра, ӑслӑ задачӑсен ih уйрӑм аэропорта вырсарникунхинчен кая юлса ҫитмелли сӑлтав пулман. Эпир Пӗр чарӑнмасӑр Ҫурҫӗр полюсӗ урлӑ тӳрӗ маршрутпа каятпӑр та утрав ҫине ҫав кунах ирпе ҫитетпӗр.
  
  
  Хоук приказӗ официаллӑ патшалӑх чӗлхи ҫине секретарьпе телексист куҫарнӑ телекспа килчӗ, вӑл хӑйӗн яланхи сарказмӗсӗр тӑрса юлчӗ, анчах уҫӑмлӑ, кӗске те тулли.:
  
  
  РАҪҪЕЙРИ ХАЛЬХИ ХАЛӐХ СИРЕ ВЕРХОВНӐЙ ҪЫНСЕН ШТАБНЕ КИЛМАСТЕРӐН ПОЛНОМОЧИЙӖСЕНЕ ТУЛЛИН КӖРТМЕ ТАТА ДЕСАНТНИКСЕН СТОПӖСЕНЕ ТӖППИПЕХ ПӖТЕРСЕ ТӐКМА, ЭСИР МӖН СӖНМЕ ПУЛТАРНИНЕ ПУРНЕ ТЕ ПАМА ПУЛТАРАТӐР ПУЛСАН ТА, ТЕПӖР ПРИКАЗА ТЕПӖР ХУТ ТӖППИПЕХ ПӖТЕРМЕ ПОЛНОМОЧИСЕМ ПАРАТЬ ...
  
  
  Малалла темиҫе ярд тӗплӗнрех, тӗпрен илсен, вилла ӑҫта вырнаҫнине, шалти тата тулашри хӑрушсӑрлӑхсене, гилкрист компьютер лентисемпе мӗн вуланине имитацилес тесе АГПА ӗҫлекен пресса представителӗсем пулӑшнипе " Хок " планланӑ инцидентсене тӗпӗ-йӗрӗпе каласа панӑ. Парижпа Лондонра взрывсем пуласси ҫинчен заголовкӑсем пулаҫҫӗ. Реальнӑйра та темӗнле взрывсем пулнӑ пулӗччӗҫ, анчах вӗсене тӗплӗн тӗрӗслесе тӑраҫҫӗ, сиенсӗр. СССР шыв айӗнчи атом кимми ҫухални ҫинчен пӗлтернӗ пулӗччӗ. Китай Монголипе чикӗри инцидента хирӗҫ тӑни ҫинчен пӗлтернӗ. Пирӗн ФБРР паллӑ политика ҫине тапӑннине вӑхӑтра сирсе яма пултарчӗ. Телексӑн ытти пайӗнче десантниксем валли детальсем пулнӑ. Ку америка полковникӗ ертсе пыракан хытӑ подразделени пулнӑ.
  
  
  Чи вӗҫӗнче: "ЛАЙӐХ ӖҪ". Хурчка пек ҫыншӑн ку пысӑк ӗҫ, анчах ун хыҫҫӑн "ҪАК ВӐХӐТ" пулса тӑчӗ... ҪИП".
  
  
  Леоевика утравӗпе тӗл пуличчен ҫур сехет малтан, полковник, манӑн пӗртен-пӗр передача.
  
  
  — Эпир утрав патне кӑнтӑр енчен ҫывхарса пыратпӑр, - терӗ вӑл. "Эпир ӑна пӑхӑнса тӑнӑ хыҫҫӑн виҫӗ минутран эсир ачасемпе тула тухатӑр, вара эпир эсир унӑн ҫурҫӗр вӗҫнелле анса ларасса шанатпӑр".
  
  
  — Чӑнах та, виллӑран икӗ мильӑра, - терӗм эпӗ. Вӑл пуҫне сулчӗ. "Самолет ҫаплах вӗҫет, Эллис утравӗсем ҫине анса ларать", - терӗ вӑл. — Вӑл кӗске хумсен британӑпа американецсен команднӑй пункчӗпе ҫыхӑну тытать. Паллашма кӑмӑллӑ, Картер. Эпир пӗр-пӗрне алӑ тытрӑмӑр та, вӑл хӑйӗн ҫыннисене люк умне йӗркеленсе тӑма кӗске приказ пачӗ. Вӗсем проффи пулнӑ. Кирлӗ-кирлӗ мар япала: вӗсем икшерӗн-икшерӗн йӑванса кайнӑ, вӗсене пурне те, тата темиҫе япалапа чӗркесе хунӑ.
  
  
  Ӑна Хӑйӗн "Rolex" уҫрӗ те вӑл виҫӗ хут ҫаврӑнса иличченех ҫеккунт йӗппи ҫине пӑхса тӑчӗ. Унтан вӑл люк витӗр тухрӗ.
  
  
  Эпир Ытла ҫӳлте вӗҫетпӗр, пире Курма пултарччӑр тесе, Палобартан ҫӳлерех телескоп тӑватпӑр-и е Вашингтонпа Мускав тулашӗнчи радарсем пире асӑрхаччӑр тесе вӗҫетпӗр. Вӑл кислород маскине тӑхӑнчӗ те, кантраран туртма тата сывлама сывлӑш ҫителӗклех ҫирӗпленсе ҫитиччен секундсене шутлама пуҫларӗ. Унтан ӑна слон ывӑтса ячӗ. Ӗҫ вӑхӑчӗ те, кӑмӑлӗсем те идеаллӑ пулнӑ. Ӑна пӗлӗт витӗрех чӑмсан, вӑл хӑй айӗнче утравӑн илемлӗ участокӗ курчӗ, унта пальмӑсемпе сад туллиех, вӗсем хӑйӑр пляжӗнче ҫемҫен ҫуталаҫҫӗ. Кантрапа усӑ курса, вӑл ҫилсӗр сывлӑш урлӑ хӑйӗн ҫулне хыврӗ те кокос пальмисем хӳтӗлесе тасатнӑ ҫӗр ҫине ҫӑмӑллӑн анса ларчӗ.
  
  
  Ӑна кӑкарнӑ кантрана вӗҫертсе, парашюта пӗр йывӑҫ айне пытарса хунӑ пысӑках мар шарик ӑшне чӗркерӗ те кокос сӳсӗпе курӑк сапрӗ.
  
  
  Райри лару-тӑрупа киленме манӑн вӑхӑт пулмарӗ. Аялалла аннӑ чухне вӑл вилла курнӑ та, пальмӑсемпе тропик тӗмӗсем хӳттипе усӑ курса, ҫав еннелле кайнӑ. Вунҫиччӗмӗш ӗмӗрти итали керменӗ Кунта, Лӑпкӑ океанра, вырӑнсӑр курӑннӑ пулӗччӗ, анчах ҫак илемлӗ архитектура илемӗ ун пек курӑнман пулӗччӗ.
  
  
  Мана унта кӗме кӑштах вӑй кирлӗ пулчӗ. Хоука отчет панӑ тӑрӑх, хӑрушсӑрлӑх рудин ҫинче никӗсленнӗ. Хӗҫпӑшаллӑ хурал патрулӗсем пулнӑ, анчах вӗсем пӗр вӑхӑт хушшинчех объездсем тунӑ. Вӑл чул тӑрӑх упаленсе кайрӗ, кукленсе ларнӑ грифон хыҫне пытанчӗ те васкамарӗ. Манӑн вунӑ минутпа усӑ куриччен, ӑна ih икӗ хут касса татрӑм та, сад урлӑ каҫса, пӗрремӗш хутра чӳречене ҫӗмӗрсе, вилла ҫине тухрӑм. Халӗ ӗнтӗ манӑн мӗн тумаллине пурне те ӗҫлекен персонал аллине лекес мар тесе тӑрӑшмалла. Ман информаци тӑрӑх, шалта нимӗнле часовойсем те ҫук, анчах ӑна хӑрушлӑха кӗртме юрамасть.
  
  
  Вӑл астуса юлнӑ схема тӑрӑх, эпӗ пысӑк хӑна пӳлӗмне шыраса тупрӑм та ылтӑн тирлӗ пысӑк кресло хыҫне вырнаҫса лартӑм.
  
  
  Вӑл пысӑк, трона аса илтерет. Вӑл Трон пулсан, Пьеро Симка валли. Ларкӑч ултӑ дюйм ҫӳллӗш, ӑна чармак пӳрнеллӗ ахаль алӑпа витме те ҫителӗклӗ. Вӑл пӳлӗмӗн тӗттӗм кӗтессинче ларать, коридора тухмалли кун мана лайӑх курӑнать. Ӑна унта мӗн чухлӗ кирлӗ, ҫавӑн чухлӗ кӗтме вырнаҫнӑ; ҫур сехет, икӗ сехет, пилӗк сехет тата ытларах.
  
  
  Халӗ манӑн ӑсра операци ҫинчен шухӑшлама, пӳлӗмри япаласене астуса юлма тата темиҫе упражнение пӗр чӗнмесӗр тума вӑхӑт пулчӗ. Полковникпе унӑн парашютисчӗсен утравӑн кӑнтӑр енче пӗр ҫын та ҫук. Унтан вӗсем пысӑках мар уйрӑм аэропорта каяҫҫӗ. Унтан вӗсем манӑн "Киллмастер" акцие пӗтерни ҫинчен сигнал иличчен кӗтӗҫ. Вӗсем ҫак сигнала икӗ сехет хушшинче, унтан уйрӑм самолет анса ларсан, ӗҫе тытӑнаҫҫӗ те хӑйсен операцине пуҫлаҫҫӗ. Анчах Хоук америкӑри идентификациллӗ ҫарсем пире спецоперацире мар, кирлӗ пулсан, чрезвычайлӑ лару-тӑрусӑр пуҫне урӑх нимӗн те кирлӗ мар тесе шутлать.
  
  
  Пӳлӗмӗ пысӑках мар музей пек, унта хаклӑ япаласем туллиех. Ҫав шутра картинӑсемпе скульптурӑсем нумай, вӗсем ҫинчен вӑл ӑнсӑртран вӑрланӑ тата ҫухалнӑ искусство япалисен списокӗ ҫине: итали, француз, акӑлчансен списокӗ ҫине пӑхса илнинчен пӗлнӗ. Сӗтел-пукансем илемлӗхпе, сайра тӗл пулакан илемлӗхпе пӗр-пӗринпе ӑмӑртаҫҫӗ. Панельпе сӑрнӑ ҫӳллӗ мачча ҫинчен ылттӑн рамӑран усӑнса тӑракан пин-пин хрусталь чӗччеллӗ темӗн пысӑкӑш люстра ҫакӑнса тӑрать. Вӑл ҫав тери пысӑк миллионерша кринолин скелечӗ евӗрлӗ.
  
  
  Пӗр сехет иртрӗ те, нервӑсене тонуспа мышцӑсене пиҫӗ тытас тесе, эпӗ ура упражненийӗсем турӑм. Хальхи вӑхӑтра мӗн пурӗ те икӗ йывӑр вӑхӑт ҫеҫ пулнӑ. Эпӗ унта вырнаҫсан часах гостинӑйра индонези тарҫин бронза кӗлетки курӑнса кайрӗ. Унӑн юбки вӑрӑм мар пулин те, пирӗн патша тивӗҫлӗхӗ пур. Вӑл хура, чӗнтӗрлӗ шурӑ саппун ҫакнӑ, хутламлӑ. Вӑл рычагран туртрӗ те, авалхи комодӑн малти пайӗ виҫӗ пысӑк телевизор экранне уҫса ячӗ. Унтан вӑл каллех тухса кайрӗ. Тепӗр хӗрӗх минутран пӳлӗме васкавлӑн пӑхса тухма пӗр дворец пырса кӗчӗ. Анчах вӑл ман пата тӑватӑ метртан ытла ҫуламасть. Вӑл кӑмӑллӑ пек туйӑнчӗ те каллех тухса кайрӗ. Ку ӗнтӗ хуҫасене кӗтнине пӗлтерет.
  
  
  Самолет анса ларнине илтрӗм. Тепӗр вунӑ минутран ӑна коридорта сэр Хью янӑравлӑ сассине илтрӗ.
  
  
  — Пурте йӗркеллӗ пырать, Пьеро, - терӗ вӑл.
  
  
  "Правда" шыв айӗнче ҫухалнӑ кимӗ пирки вӑрҫӑ пӗлтерӗвӗ хатӗрлет. Стадс вӗҫсе кайма хатӗрленет пулмалла.
  
  
  Дворецкий ih пӳлӗме кӗртрӗ те джентльменсенчен вӗсене мӗнле ӗҫмелли ҫинчен ыйтрӗ.
  
  
  — Эпӗ ӗҫесси ҫинчен тӑрӑшӑп, Чарльз, - терӗ сэр Хью. "Эпир ҫитес темиҫе сехет хушшинче пире чӑрмантарасшӑн мар, мӗншӗн тесен эпир конференцисем". Панель витӗр вӑл виҫӗ экран ҫине ячӗ, кашни экран ҫинчех йӗркесӗрлӗхсен тӗрлӗ сценисем курӑнса кайрӗҫ: хашкакан репортер лондон варринче бомба ҫурӑлни ҫинчен пӗлтерет; Хоук вӗрентнипе уголовнӑй шырав отделӗ тунӑ тӗтӗмпе шав ҫеҫ. Шокланӑ обозреватель ВӐЛ Нью-Йоркра китайсем тӳрех тапӑнни ҫинчен мероприятин хисеплӗ хӑни сср союзӗн депутачӗн посолӗ пулса тӑни ҫинчен каласа панӑ. Виҫҫӗмӗш экран ҫинче далласри ҫӗнӗ хыпарсем пур. "Урӑх политика ҫыннине вӗлересси патне питӗ ҫывӑх".
  
  
  Пьеро хӑйне пытанса тӑракан трон ҫинче хӑйӗн вырӑнне йышӑнчӗ. Сэр хью виҫӗ ҫӳллӗ стакан виски тата сода тултарчӗ. Ренцӑна ирина меллӗн тӑсӑлса выртрӗ.
  
  
  Сэр сэр икӗ ҫын хушшинче ҫур ҫула ҫитсен, ӑна аллине люгер тытса пӳлӗме чӑмиччен кӗтсе тӑчӗ.
  
  
  — Аллӑрсене пуҫ хыҫне тытӑр, - кӑшкӑрса ятӑм эпӗ. - эсир пурте. Хӑвӑртрах! Никифер чӗрӗ - ха, халӗ кунта, ҫак пӳлӗмре, ih ӑна хӑй тӑвас тенӗ пек хӑвӑрт пӑхӑнма хушнине ӗненменни тӗлӗнтерет те, пӗтӗмпех ӗненмест те.
  
  
  — Ку хутӗнче эпӗ сире пӗтӗмпех каласа парӑп, — терӗм эпӗ. - анчах сирӗн пек вӑйлӑ мар ӗнтӗ. Ку сирӗн ҫулҫӳревӗн юхӑмӗ пулнине пӗлни те ҫителӗклӗ, ачасем.
  
  
  Ренцо гепард хӑвӑртлӑхӗпе пырать. Ҫак яп-яка та тирпейлӗ парик мана уҫҫӑнах, питрен ҫапрӗ, ӑна пӗрре те пулин персе яма ӗлкӗриччен, вӑл каратэпе ман алӑри пистолетне ҫапса ӳкерчӗ. Ыттисем, ҫак сценӑран ҫаплах тӗлӗнсе кайнӑскерсем, каллех аллисене усрӗҫ.
  
  
  "Люгер" ӑна пӗррех ыттисенчен аяккарах ывӑтса ячӗ те, Хьюго билечӗ ренцо пырне кӗрсе сывлӑша каса-каса илчӗ. Унӑн вилекен ӳт-пӗвӗ ҫӗр ҫине ӳксен, ӑна каллех аллинче пистолет тытнӑ, сэр Хьюна кун каҫиччен персе антарнӑ, лару-тӑрӑва пӗтӗмӗшпех тӗрӗслесе тӑнӑ.
  
  
  — Тӑр, тӑмана. Унӑн ҫитменлӗхӗпе ырӑ акӑлчана тапӑннӑ. Халӗ ӑна хӑрушсӑр дистанци тытнӑ. Париксемпе текех шӳт тӑвас ҫуккине пӗлес тесе, пьеро унӑн ҫӳҫӗпе ҫӳҫне пушӑ аллипе хыпашласа пӑхрӗ.
  
  
  "Халӗ эпир урӑх ӗҫ тума хатӗрленетпӗр",-терӗм эпӗ. "Марсенд, Симкӑна ҫыхса пӑрах". Ӑна торшер тавра туртса илнӗ электричество шнурӗн татӑкӗ эму ҫине пӑрахрӗ. — Ӑна тӗрӗслетӗп .
  
  
  Хӑйӗн хӗрлӗ пичӗ ҫинчи кашни дюймрах кураймасӑр, сэр Хью эму мӗн каланине турӗ. Вӑл тӗввисене тӗрӗс ҫыхнине, ӳт ӑшне таччӑн кӗрсе ларнине сӑнарӗ.
  
  
  — Юрать, - терӗм эпӗ, вӑл каласа пӗтерсен. Ӑна ҫыхса пӑрахнӑ Пьеро тӗртсе ячӗ, Вӑл халӗ ача карнавал шарикӗнчен кӑшт ҫеҫ пысӑкрах.
  
  
  "Ку сирӗншӗн ҫип пулнине эсир пӗлетӗр пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ. "Эсир юлашки кӗлӗ, юлашки сӑмах калас тетӗр пулсан, ҫакна хӑвӑрт тӑвӑр".
  
  
  — Ку тарӑхтармӑш Япала, Картер. Сэр Хью хӑйӗн сассине парламент тивӗҫлӗхне кӑтартма хӑтланчӗ, анчах шатӑртатса анса кайрӗ. "Ҫынсене ҫавӑн пек лӑпкӑн вӗлерме юрамасть".
  
  
  "Пӗтӗм тӗнчери жюри сире нюрнбергра ҫакса вӗлернӗ кирек мӗнле нацистран та айӑплӑрах тесе шутлать", - терӗм эпӗ. - Анчах куншӑн уйӑхсем иртӗҫ. Кайран сирӗн юнтармӑшлӑхӑра пӑхӑнса тӑракан хыпар ыттисене те ҫавӑн пекех сиенлӗ шухӑш патне илсе ҫитерме пултарать. Манӑн босс ҫапла шутлать: анлӑ общественность ҫине пӑхсан, хӑш-пӗр формӑсем сифилис пекех ереҫҫӗ. Сирӗн вилӗме телейсӗр ӗҫсем вырӑнне хураҫҫӗ.
  
  
  — Анчах Ку Тӗнчери Юхӑма чарса тӑмасть, - терӗ мухтанчӑклӑн Сэр Хью. — Эсир пире телекс Стадине яма май парсан, ӑна ҫаплах чарма пулать-ха.
  
  
  — Эсир математикӑпа вилнӗ ҫынна телекслама пултараймастӑр, - терӗм те эпӗ, ӑна темиҫе кӗске сӗнӳпе стадс вилни ҫинчен тата хӑйсем ҫав тери киленсе пурӑннӑ суя телевизор картинкисем ҫинчен каласа патӑм. Юлашкинчен вӑл пысӑк акӑлчана темскер шаклаттарчӗ.
  
  
  Сасартӑк ухмаха ернисӗр пуҫне, эсир пур ӗҫе те хатӗр пулма пултаратӑр. Малтан вӑраххӑн, интереслӗ пек туйӑнакан япаласем мана реактивлӑ бульдозер пек пырса ҫапӑнчӗҫ. Вӑл хӑйӗн аллисемпе "люгера" ман алӑран ҫапса ӳкерчӗ те, аленка мана чутах урайне ӳкермерӗ. Унӑн куҫ хӗррипе Пьеро телеэкрансем айӗнче шанчӑклӑн хускалса илнине курчӗ, анчах халӗ манӑн ун ҫине ҫаврӑнса пӑхма вӑхӑт ҫук. Сэр Хью, хӑйне хӑҫан та пулин тӗл пулнӑ чи хӑрушӑ тӑшман пек, хаяррӑн та вараланчӑк ҫапӑҫрӗ, ҫак вӑй унӑн ӑссӑр хаярлӑхӗнчен икӗ хут вӑйлӑрах пулчӗ. Пӗр пысӑк алӑ мана шӑршӑран ярса тытрӗ те, тискеррӗн туртӑнса, йӗмне, сарлакӑшне тата ыттисене ҫурса пӑрахрӗ. Вӑл Пьера тытнӑ замш хутаҫа ярса тытрӗ те пӳлӗмрен инҫетелле газ бомбине ывӑтрӗ.
  
  
  Вӑл Нимӗнле Картера та пӗлнӗ, ку тӗрӗс. Анчах ку маневр плюссен эму пайӗсем пулнӑ. Ӑна пуҫӗпе пурнӑҫалла ҫапрӗ те, вӑл урайне ларчӗ. Вӑл ун патнелле пӗшкӗнчӗ те каратӑна мӑйӗнчен вилес пек ҫапрӗ.
  
  
  Вӑл, Люгера илсе, пьерона вӗлерес тесе, вӑраххӑн каялла таврӑнчӗ. Вара вӑл каялла чакрӗ. Пиншер хрустальлӗ люстра ман тавра кӗмсӗртетсе ӳкрӗ. Хӗлхемленсе тӑракан тӗнче куполӗ халӗ манӑн читлӗхпе витӗннӗ. Тимӗр рамӑра ман ал валли шӑтӑк пур, анчах ман Люгер аллине тӑсса тӑрать.
  
  
  Авкаланакан Пьеро, халӗ те алӑра пулнӑскер, туслӑн кулса илчӗ.
  
  
  — Халӗ ӗнтӗ эпир иксӗмӗр Ҫеҫ, Картер, - терӗ вӑл. — Тен, эпир ҫапах та ӗҫе куҫма пултаратпӑр. Эсӗ хӑвӑн репутацине хакланине пӗлетӗп эпӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ӑна хӑрушлӑха кӗртсе ӳкересшӗн мар. Эсир мана шыва путарни ҫинчен пӗлтерме пултаратӑр, эпӗ вара ҫухалма сӑмах паратӑп .
  
  
  Вӑл тата темиҫе хут авкаланкаласа илчӗ, анчах темиҫе самантран, хытӑ туртса ҫыхнӑ пулин те, пушӑ пулчӗ. "Унсӑр пуҫне, эпӗ спорта юрататӑп, ӑна акробат та пур", — терӗ вӑл. "Чӗрӗ юлас тетӗр пулсан, сирӗн нумай хӑнӑху аталанмалла". Унӑн сассинче хурлӑх палӑрчӗ, анчах вӑл ун вырӑнне ӑшшӑн кулса илчӗ. "Манӑн миллион ытла. Ӑна сире хӑвӑрӑн хыткукар правительствӑран та хаклӑрах парнелеме пултаратӑп.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Вӑл ӗҫлес ҫук, Пьеро, — терӗм эпӗ. -эпӗ ӑна тума пултараймасан, сире пулӑшма хатӗр компани Пур". -- Эпӗ сире шаннӑ пулсан, - терӗ вӑл, халӗ те кӑмӑллӑ кӑмӑлпа карӑнса, ҫӑмӑллӑн утса "люгер" патне пычӗ те ӑна ҫӗклерӗ, - эпӗ ӑна шансах пӗтерейместӗп-ха, вара эсир, тӗрӗс калатӑр пулсан, вӗсем ман ҫинчен те ҫав историех шухӑшласа кӑларма пултараҫҫӗ. шыва путни.
  
  
  Эсир ӗненме пултаратӑр, Эпӗ Пьеро Симка пекех ӗмӗрлӗхех ҫухалатӑп. Халӗ, сирӗн тусӑр, хоук пирӗн халӑха пӗчӗклетмелли планлас ӗҫӗн пӗчӗк схеми ҫинчен питӗ лайӑх пӗлет пулас, ӑна пӗлетӗп: манӑн политикӑра е Ӑҫта та пулин, Пьеро Симка пек, пуласлӑх ҫук. Анчах ҫӗнӗ ҫынпа, урӑх ятпа, эпӗ юратнӑ Африкӑра ырӑ пурнӑҫ пуласса шанма пултаратӑп. Вара эсӗ ПӖТӖМ историшӗн ЧИ пуян агент АX пек отставкӑна тухма пултаратӑн".
  
  
  — Тем тусан та, — терӗм эпӗ, — Пьеро, Тӗнчен икӗ вӗҫӗсӗр пуҫне тата мӗн те пулин майлаштармалли пур. Эсӗ Розана манатӑн.
  
  
  Вӑл ҫурӑлса кайрӗ. - "Ҫав айван шлюха". "Эсир Ӑна Пьеропа Симкӑпа танлаштарасшӑн - и?»
  
  
  — Ӗлӗкхи Пекех, Пьеро, - терӗм эпӗ, - Пурнӑҫшӑн".
  
  
  Пӗчӗк демонра ҫилли капланса килнӗ. Манӑн шанчӑк-ҫакна ҫаклатса илесси.
  
  
  — Кунсӑр пуҫне, — терӗм эпӗ, - ку розанӑпа тӗрӗс мар пулнӑ пулӗччӗ. Тараса ҫинче вӑл санран тараса виҫипе кӑна мар, йӗркелӗх енчен те пысӑкрах.
  
  
  "Йӗркелӗх!"Ку сасӑ хӑйӗн тарӑнӑшне ҫухатрӗ, хӑлхана ҫурас пек ҫухатрӗ. "Апла пулсан, ирӗк парсамӑр мана сире ҫак хресчен йыттине мӗнле майпа хӑратса ҫӳрени ҫинчен каласа пама". Вӑл тӗпӗ-йӗрӗпе каласа парать, вӗсенчен пӗр хисеплӗ унитенвейзер кӑна хӗпӗртесе ӳкнӗ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл уҫҫӑнах анасласа илчӗ. "Эсӗ Милосски венера ӳчӗ ҫинчи упӑте пек курӑнатӑн пулас", - тӑрӑхласа каларӑм эпӗ.
  
  
  "Упӑте-и?"- мӑкӑртатрӗ вӑл. "Упӑте читлӗхре. Упӑте эсӗ Картер. Эпӗ ирӗклӗ."Вӑл люгера сулса ячӗ те, мӑнкӑмӑллӑн ман ҫине решеткесем урлӑ пӑхса илчӗ. Савӑннипе кӑтикле-кӑтикле илсе, вӑл хӑйне ярса тытма ӗлкӗриччен аллине каялла илчӗ. "Эпир вӑйӑ выляма хатӗрленетпӗр. Упӑтене йӗкӗлтекен усал ача ҫинчен выляни. Унтан сана персе пӑрахатӑп, Карттер, санӑн тусусем килеҫҫӗ-и е ҫук-и. Эпӗ, Пьеро Симка, ҫапах та таратӑп пулӗ тесе шутлатӑп.
  
  
  Вӑл ман читлӗх тавра ташларӗ, пӑшалне шалалла чикрӗ, унтан, хӑй ун ҫине сиксе ӳкесрен хӑраса, ӑна каллех хӑвӑрт туртса кӑларчӗ. Хӑй патне чӑмнӑ чух, сывлӑш суйласа илнисӗр пуҫне урӑх нимӗн те тытман чух, вӑл каллех те, каллех те калама ҫук хытӑ сикнӗ. Вӑл кӑмӑлсӑрланнипе хӗрелсе кайрӗ, чӗтревлӗн сывласа илчӗ те, ӑнӑҫсӑр хӑтланмассеренех вӑраххӑн утма пуҫларӗ. Юлашки самантчен, ман алӑ ун пуҫӗ тавра пӗтӗҫсе ҫав тери хытӑ чӑмӑртарӗ те, вӑл пӑшалне ӳкерчӗ.
  
  
  Халӗ вӑл ыйтма пуҫларӗ. Типсе кайнӑ туталлӑ пуҫне шӑтӑка туртса кӗртсен, вӑл каласа пӗтерме те шел мар. Унӑн пысӑках мар вӑй-хӑвачӗ калама ҫук пысӑк пулнӑ, анчах ҫак пӗчӗк пуҫне, кокос мӑйӑрӗ пысӑкӑшскере, ярса тытсанах, унӑн ҫиппи паллӑ пулнӑ. — Пӗтрӗ, - терӗ вӑл хӑйӑлтатса. "Манӑн мӗнпур укҫа, Карттер, хӗрарӑмсем, мӗн кирлӗ, ҫавна пурне те... аараа...»
  
  
  Вӑл хӑйӗн юнӗпе, ман кровать ҫинче "Супербӑра" шыва кӗрсе выртнӑ чухне роза ӳчӗ ҫинчен шухӑшларӗ те, мӑйӗ хуҫӑлнине илтичченех пуҫне аялалла усрӗ.
  
  
  Манпа пӗрле читлӗхре торшер хӗсӗнсе ларчӗ, Манӑн Пьеропа хӗҫпӑшалтан хӑрамалли ҫук чухне, Вӑл люстрӑпа ҫӗр ҫине темиҫе дюйм ҫӳллӗш ҫӗклеме усӑ курчӗ. Унтан мана, ҫак япаларан хӑтӑлас тесе, туртнинчен те, тӗртнинчен те ытларах кирлӗ пулчӗ.
  
  
  Ӑна "Люгер" илчӗ те виҫӗ секундра интервалпа виҫӗ хутчен персе ячӗ. Полковникпе килӗшнӗ сигнал. Хоук мана хаҫатра ҫак репортажран хӑтарма пултарнӑ пулӗччӗ, вӑл халех пулать.
  
  
  БРИТАНИ ФИНАНСИСЧӖПЕ ИТАЛИ ПАТШАЛӐХ ДЕЯТЕЛЬНЕ БАЛКОН ҪИНЧЕН ӲКНӖ ХЫҪҪӐН ВӖЛЕРНӖ.
  
  
  ПАЛЛӐ ПРОДЮСЕРА ХӐЙНЕ ХӐЙ ВӖЛЕРНИ.
  
  
  Хоукӑн мӗнле историне кӑтартсан та, маншӑн пурте пӗр япала ҫинчен: "Приказа пурнӑҫа кӗртнӗ".
  
  
  Ҫип.
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"