Картер Ник : другие произведения.

Ника туһунан детективтар хомуурунньуктара 71-80

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Картер Ник
  
  Ника туһунан детективтар хомуурунньуктара 71-80
  
  
  
  
  71-80 км Ника туһунан детективтар хомуурунньуктара.
  
  
  
  
  71. Сыала: дьүүллүүр күн арыыта http://flibusta.is/b/684362/read
  
  Ted: Судное День Исложения
  
  72. Иэстээччи түүн http://flibusta.is/b/684617/read
  
  Night of the Avenger
  
  73. Белград эт http://flibusta.is/b/608980/read
  
  Butcher of Belgrade
  
  74. Өлөрүөхсүт биригээдэтэ http://flibusta.is/b/607271/read
  
  Assassination Brigade
  
  75. Ликвидатор http://flibusta.is/b/610142/read
  
  The Liquidator
  
  77. Код http://flibusta.is/b/607252/read
  
  The Code
  
  78. Агент-Контр http://flibusta.is/b/612843/read
  
  Agent Counter-Agent
  
  79. Бөрө чааһа http://flibusta.is/b/685950/read
  
  Hour of the Wolf
  
  80. Аҕабыт Римҥэ сүттэ http://flibusta.is/b/687063/read
  
  Our Agent in Rome is Missing
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Сыала: дьүүллүүр күн арыыта
  
  
  Лев Шкловскай өлбүт- сүппүт уолун Антонаҕа тылбаастаабыта
  
  
  Оригинальное название: Тыгын: судное день Исложения
  
  
  
  Бастакы баһылык.
  
  
  - Диэн Вероника диэн дьахтар бэйэтэ дьиксиммит эбит. Кыргыттар итэҕэллэринэн сүрэхтэммэтэхтэр, ол биһиги уон алта уонтан тахса хонукка көстүбэтэхпит. Барыыһапка сылдьарын отела да туох да суолтата суох, бу оҕолор бүгүн эмиэ киһилии сымыйа дастабырыанньаны ылыахтарын сөп. Один одним измечают, вызывающие глаза, вызывающие глаза, чтобы эр дьон үксэ эйи- дэмнээхтик итэҕэйэллэрэ буолуо. Уорбалааһын-мин идэбин сүрүн састааптарыттан биирдэстэрэ; бу иккис натура-сымыйа тылларынан кырдьыгы көрдүүр. Уоппускаҕа сылдьыбыта да, ол улахан суолтата суох этэ. Мииринэйгэ бастайааннай бойобуой бэлэмҥэ миигиттэн тугу да харахтыы көрөр гостиницалар элбэхтэр.
  
  
  Кинини чугастааҕы Востокка тыҥааһыннаах соруктар кэннилэриттэн сынньанаары хас да хонук кэрийдэ. Кинилэр толорбут атын сорудахтары кытта тэҥнээтэххэ, мин саҥа буулдьа аһыыта суох эбит. Ол гынан баран, ыйтан тахса ый буолан баран хаары, Мирнэй хайаларга наадыйабын, хаһан да истибэтэх дьон хампаанньа миэхэ бу Удачнайга холбонор, ол эрээри маанылаах курортнай курортка кубулуйар. Аны Вероника.
  
  
  Күн ортото тиллэр буолан, хайыһарга хайыһарга дылылар. Бу күннэргэ хайыһарынан сырсар кыаҕым суох, ол гынан баран мин формаҕа хаалабын, чемпионаттарга сөп түбэһиннэрэн, ханнык баҕарар чемпионаты кытта толору кыайыахпын сөп. Баҕар, арыый сэрэхтээх буолаарай; мастаах, валуналардаах буолаары, үлэбэр олус элбэхтик кырбаабыттара.
  
  
  Кини аттыгар алтан Сыырдаах улахан аһаҕас таас саала кылаабынай саалатыгар тиийдэҕинэ, онно олус сэргэхсийэрэ. Итии итии утахтары булкуйан, сииктээх түү сыта булкуйан, амтаннаах сыттаах итии амтаннаах амтаннары булкуйан, стойка иһин булкуйан кэбистэ. Дьон үксэ эдэр- сэнэх, Болтоҥо бөлөхтөрүнэн олордохторуна, истиэнэни кыйа дириҥ тирии диваниялары холбоон хас да пааранан туһаммыттар.
  
  
  Бармен, халыҥ, куруутун мичээрдии- мичээрдии мичээрдиир уолчаан. Кини мин ааппын номнуо билэр буолан, «үчүгэй күн, Ника! " диэн ыйыппытыгар соһуйбатым.»
  
  
  «Куһаҕана суох», - диэтэ табахтыы түһэн баран. Бастаан эдьиийбин көрбөтөҕүм, аҥаарыгар көхсүм аттыгар олороро. Ааппын иһиттэхпинэ, кыыс бытааннык эргиллэ түспүтэ, сиэркилэ кэннигэр хараҥа сиэркилэҕэ көрбүтэ уонна эргиллэн кэлэн миигин көрдө.
  
  
  «Так Ник». Кини куолаһа сымнаҕас, хааҕынас кэһиэхтээх этэ, төһө да эдэрин иһин, сындалҕаннаах буолан кубулунарыгар маарыннаабат этэ. Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ, биллэн турар, сэрэнэн. Бэл, хара чаңкыга тиийэ дохуоттаах халыҥ читергэ, пляж туһунан көрүдьүөс киинэлэр тустарынан көрүдьүөс киинэлэр курдук көстөр. Ол да буоллар син биир ордоробун; Эй, отут да буолуо, ол гынан баран, кэнники эдэр ыччат дьыалатын курсугар букатын да билбэппин уонна хаһан эмэ ханна эмэ тиийиэм диэн саарбахтыыбын. Уһун синньигэс баттах биир санныгар кыһыл көмүс күрдьэҕинэн саба түспүт курдук төбөтүн төҥкөтөн кэбистэ. Онтон өйдөөн кэбистэ. (Даа. Ника майгыннаһаҕыт. Онтон мин диэки көхсүм эргиллэн кэлэн, снарядтар үрдүлэригэр тахсар үрдүк түннүктэри сыыйа- баайа элэҥнэтэн көрдө.
  
  
  «Ну голос и все», - диэн толкуйдаатым уонна эйэҕэс романы ыыппытым.
  
  
  Чочумча буолаат кыыс олоппоһуттан бытааннык төҥкөйөн, олорор дьиэҕинээҕэр быдан үрдүк этэ. Кини миигин түргэнник көрдө, ол курдук куйаас көрүүлэртэн биирдэстэрэ буолбатах, Аллараа уоһун быһа ытырбахтаан баран, хараҕын бүтэй быыһынан одууласта. Кини миэхэ кэлбитигэр, бу ыарахан быһаарыыны ылыммыт киһи көрүҥэ этэ. Кини, автомат туран хаалла-эйэҕэстик эйэҕэстик туттумаҥ. Отель туох баар буолуон сөбүн барытын бэлэм буолуохтаах.
  
  
  "Она Вероника», - диэтэ кини.
  
  
  «Чэ, ити үчүгэй аат, - дии санаатым, арааһа, телевидениенэн эргэ киинэлэри көрөллөр эбит. » Онон, бэйэ - бэйэбитин билэбит", - диэн сэрэнэн эппитим. кыыс оҕо көхсүгэр илиитин уурда уонна соптоох түөскүн көрдөрөөрү эрэ гынара.
  
  
  (Даа. Кинини ... кинини манна урут көрдүм. Эн манна соҕотоҕун, оннук буолбатах дуо?
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  «Мин оннук саныырым. Она дети".
  
  
  Кинини улахан саалаҕа сылайан көрдө, билигин толордо, тыас- Уус күүһүрдэ. Кини гитараҕа ханнык музыкант буолан барбыта. «Бу мустубут дьону кытта күүлэйдээһин эн кыһалҕаҕын быһаарыаҕа дии саныыбын», - диэн күлэн кэбистим.
  
  
  Кини кылгастык мичээрдээтэ, онтон эмиэ уоһун ыстанна.
  
  
  "Суох, ити ... чэ, манна син биир туохха барытыгар бас бэринэр, мин баҕарбаппын ..."Эй, ис дьиҥэ көспүт уустук курдук этэ. Илиитин уунаат, илиитин уунна да, баттаҕын сүүмэҕэ эрэ хомуйда.
  
  
  Уёһээ бу ' лу ' у 'лэни баҕаран туран дьарыктанар судургу кыыс этэ, А у' лэлээбитэ. Ол кэннэ ойох ылабын диэн ыйыппыта ...
  
  
  «Кэргэннэнниҥ, Ник?»
  
  
  «Мин оннук дуоһуйуу суох».
  
  
  У ' лэлээбитэ. Аҕыйах ый.'
  
  
  Ону, бука, дьиибэргээн көрдөрдө.
  
  
  «Мин оҕо курдук көрөбүн, ордук эр дьоҥҥо...»
  
  
  Куоластааһын эһиги да, съезкэ да сатаабаккыт.
  
  
  «... ол эрээри мин сүүрбэ биирим, бу проблема".
  
  
  Тугун баҕайыта буолла. - Туох дии саныыгын?'
  
  
  "Видите ли, она же уже - о, она уже это. Аҕыйах ый анараа өттүгэр. Ийэм миигин сөбүлээбэтэҕэ, ол иһин мин отчуоттуурбун үүрэргэ көрдөспүтэ, билигин кинилэр миигин кэтээн көрөллөр".
  
  
  "Эн манна биири?"
  
  
  - Мин көрүҥнээхпин ... манна. Отель. Ол эрээри мин дьиэ кэргэним бу склон атын өттүгэр хайыһар дьиэтэ баар". Саргылаана уһун түннүктэри сыыйа ыйытта. «Эһиги ону көрбүккүт буолуо».
  
  
  Төбөтүн хамсатаат, тохтоото. Кини айанныыр кэмигэр кини хас да сүүһүнэн мөһөөххө уһуннаах уһун истиэнэни көрбүтэ, мас, талах тула түрмэ, кириэппэс курдук кэрдиллибиттэрэ. Кини кэнниттэн буруо унаархай хаппахтардаах улахан дьиэ кинини көрдө. Хайыһар дьиэтэ, да! Итэҕэлтэн: "бу дьиэ буолбатах дуо?" - диэн ыйыппыта.
  
  
  "Ээ, ол дьиэ".
  
  
  «Хаайыыга майгынныыр".
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. У 'бу маннык. Кинилэр миигин манна аҕалбыттар ... уоскут. Ол биһиги бас билиибит- көрүүбүт буолбатах, биһиэнэ - бу сезонун уһулбута. Урут кини ураты гангстер эбэтэр кимиэхэ эрэ бу көлүөнэҕэ тиксэрэ, оттон сиригэр- уотугар араас дьиксиннэрэр чуораан уонна ынырык Бултар бааллар ».
  
  
  «Кыстыгы ыытарга үчүгэй сир курдук".
  
  
  »Оо, бу дьыалаҕа хайдах түбэстиҥ да, үөрүү- көтүү бөҕө".
  
  
  «Ол гынан баран билигин эн таһырдьа соҕотох эбиккин».
  
  
  «Чэ, она не смелаю, что вы сдерживают меня вы не поддерживать или что это родное. Ол гынан баран, ийэм уонна Берт мэлдьи хему- ну кытта доҕордоһорум буоллар, ордук оҕо сааспыттан, ону билиэҕим".
  
  
  "Ону хайдах оҥороллоруй?"Кинини түргэнник харахтаата да, кыыстары кэтээн көрөр киһи көстүбэтэ, күлүгү үчүгэйдик араарда. Чертовски үчүгэйдик.
  
  
  (Генри. Кини миигин куруутун тыылга күүтэр, онон дьыала манна хайдах туругун бэрэбиэркэлиирин көрөр ».
  
  
  » Генри", - дии- дии үөһэ тыынан баран, бу кыыс иирбит эбит дии санаатым.
  
  
  «Бу, биллэн турар, биһиги суоппарбыт».
  
  
  (Биллэн турар. Кини билигин миигин кытары туох диигин?
  
  
  «Ник, кимтэн да куттанар киһиэхэ маарыннаабат эбиккин".
  
  
  Дьон- сэргэ тоҕуоруһан барда. "А вы, что там?"Мы мальчиков были подходы, как уже девушки, но были играть такие играть В регги.
  
  
  «Кинини кытта кэпсэппит паарабын", - диэн генерал миигин көрбүтэ. Ол кэннэ кинилэр миигин куота сатаабыттара".
  
  
  (Онтон тугуй?'
  
  
  «Онтон Генри курдук ... кинилэри кытта кэпсэттибит».
  
  
  «Эн миигин тардаҕын". Она немного началась, биитэр бу кыыс обучились обучение, эбэтэр Генри, если это сказал, что она не знает.
  
  
  "Массыына баар, Ник?"
  
  
  (Даа.'
  
  
  «Онно баар ...- Айаҕын быһа ытырбахтаата. «Ыаллыы куоракка, и ... эн билэҕин дуо, мин икки ый кэриэтэ ханна да сылдьыбатаҕым, манна хайдаҕый?»
  
  
  "Туох баар?"
  
  
  «Уокурукка бу саамай чаҕылхай миэстэ буоларын иһиттим. Үчүгэй музыка, көрдөөх дьон. Эйиэхэ биллэр.'
  
  
  Кинини билэр. Кыыс боростуой отель олбуорун нөҥүө көстүбүт сирэйин- хараҕын халыччы көрбүт эбит диэн түмүккэ кэлбитэ. Баскетбол мээчигэ маарынныыр, баскетбол мээчигэ. Ити хаастара тирии ыскылааттарыгар кистэнэн баран, тумса токуруйан, өҕүллэҥнээн хара линияны үөскэппиттэр. Ньукулай куртка уонна хараҥа бүрүүкэтэ баара, кини Япония тустуутун толкуйдууругар модьуйбут курдук.
  
  
  Эмискэ Вероникаҕа күлэ түһээт, кыратык харчыны стойкаҕа бырахта уонна киппэ кыыһы илиититтэн тутан ылла.
  
  
  «Бу Генри, - диэтэ мин, - ити гангстердар дьиэлэригэр миэбэл баар буолуохтаах. Давай, Вероника, Она желают этот бар! '
  
  
  Күммүтүгэр кэллэхпитинэ, генерал хара хаастарын быһа симириччи тутта. Вероника миигин батыһа сатаата. Генерал кыбыстыбыт, сымнаҕас уоһа көбүс-көнөтүк хамсаабыт курдук көһүннэ. Бу улахан ааны толордо да, биһиги кэллэхпитинэ хааман тиийэн кэллэ.
  
  
  «Боростуой, - диэтэ мин.
  
  
  Миигиттэн араҕыстылар уонна кыыска кубулуйдулар. «Мисс Вероника ...» - диэн абсурдаахтык, суостаахтык саҥарда.
  
  
  «Барыта бэрээдэгинэн», - диэн уларытан кэбистэ. "В меня".
  
  
  Онтон салгыы сыыйа- баайа барбакка, салгыы бара турабын.
  
  
  Генри өссө биир хардыыны анараа өттүгэр оҥордо, онтон күүстэринэн түмтэ. Уопсастыбаннай миэстэҕэ хайдах киирэрин интэриэһиргээбитим уонна ол олус ыраах буолуо диэн эрэнэ санаабытым. Баҕар, бу мин өттүбүттэн ордук оҕо этим да, оҕолору куттуур дьону сөбүлээбэппин.
  
  
  Вероника: «ийэбэр уонна Бертка: мин түүн үөһүн саҕана дьиэбэр олоруом», - диэбитэ. Кини куолаһыгар мэлдьи кыыһырымтаҕай авторитет тыаһа этэ да, кинини утарсыбыттарыттан кыратык киэн туттарым.
  
  
  - Генри миигин көрдө быһыылаах, тугу гынарын билбэккит быһыылаах. Кини олоҕор кини сымнаҕас илиитин уунан, пиибэ буочукатын санатар уонна киниэхэ оннук күүстээхтик эрэнэн- көрөн, кыайан ааһыахпыт диэн быһаарыныыга көмөлөстө. Кини миигин кыратык хомойботоҕо, ол гынан баран харахпар «кэлин»диэн эрэннэрбитэ. Бэстибээл нөҥүө арочнай кынакка түргэнник аастыбыт. Билигин хараҥа этэ да, лаампалар үрдүк дугалара түүн сырдатыллыбыттара. Биһиги хаар быыһынан асфальт туруупканы курдаттыы аастыбыт уонна күөх прокатка " форд»бачча оонньууга киирбиппит. Вероника, мин хамсатааччыбын хаһан да эппэтэҕим.
  
  
  ."Дорообо! у ' һу- чуумпу диэбиттии күлэн барда. «Мин Генри онно оҥоро сатаабаппын!»
  
  
  «Эһиги саныыгыт, бу дьону барыларын харахтарыгар быраҕан кэбиһиэ дуо?»
  
  
  Кини санныгар сүктэ уонна саннын нөҥүө улахан тирии суумкатыгар ыстанна. "Вас есть сигареты для меня?"диэн ыйытта.
  
  
  Эй, биир эргим- ургум кыһыл көмүс мундшталаах тимир ытыс тыаһа иһилиннэ уонна ону көрдөҕүнэ харахтара кэҥээтэ.
  
  
  "Бу туох бренд иһин?"диэн ыйытта.
  
  
  У нас на приборной панель зажигалкой. «Турцияҕа оҥоһулуннулар уонна бренд суох".
  
  
  Күөх Өндөрөй суол устун хааман истэҕинэ, харахтара, хайдах эрэ өйдөммүт курдук, көрөллөрүн бэлиэтии көрдө. Мин хара баттахтаах - уһун баттахтаах, тоҕо диэтэххэ, миэхэ туох да куһаҕаны кыргар кыаҕа суох, мин улахан илиибэр элбэх кыргыһыы суола көстөр. Кини бүгүҥҥү меркурикка биэс фут уонна тоҕус дүҥтэн ордук үрдүк буолбатах-ол гынан баран, барыта илиитигэр, санныгар, санныгар, көстөн турар. Кыыс миигинниин кэккэлэһэ туох буолбутун миэхэ интэриэһинэй этэ.
  
  
  "Бу бар диэн хайдаҕый?"
  
  
  "Үтүө өйө суох", онон бу куорат атын уһугар дии саныыбын». Кини куолаһа холку этэ, баҕар, хаттаан сыаналыыра буолуо.
  
  
  Үрдүк хомурах икки ардыларыгар суол хас да милииссийэҕэ киирдэ, биһиги көннөрү тахсыбатахпыт, онтон кэнники көрүҥүн сиэркилэтигэр уоттары көрүөхпүтүгэр атын хамсааһыны көрбөтүбүт. Мичээрдээн, мичээрдээтэ. Биһиги кэннибитигэр массыына эмиэ баар.
  
  
  (Генри?"- диэн ыйытта, кыыһы санныттан тарбаҕынан көрөн ыйытта.
  
  
  Вероника уордайбыт. «Кинини көрбөппүн».
  
  
  «Бу улахан массыына. Массыынаҕыт хайдаҕый?
  
  
  «Бугунну " уруулга олорбута дии саныыбын.
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. (Дьиҥэр,. Кини эйигин көрүүтүнэн- хараҕынан таһаарыа суоҕа дуо?
  
  
  "Суох."У тыынна. "Ээ, портнай ыл".
  
  
  Күллэ. "Уоскуй. Кини тугу оҥоруон сөбүй?'
  
  
  - Диэн хардарбата эрээри, уоһун хат ытырбахтыы көрдүм.
  
  
  Бу кыра куорат этэ, оттон киинэ көрүүтэ- истиитэ суох, хас да церковь, хас да сиэркилэлээх, эргэ мас дьиэлэрдээх этэ, заснежнай паарка тулатыгар саҥата суох турар. Биһиги пааркаҕа баран кыра үөрүү- көтүү суолугар туруммуппут. Манна икки көһө сылдьар ресторан, мотель, блино уонна кыра таверна баар этилэр; суол нөҥүө атын дьиэлэртэн туора турар, «үтүө өйө суох» - бэрэбинэлэр дүлүҥү мас эрбээкэй дьиэ.
  
  
  Тахсыбыппыт кэннэ Вероника уордайбыт. Фаралар билигин суохтар этэ да, Генри кэннибитигэр ханна эрэ Бүлүүчээн суол кытыытыгар турар диэн бүк эрэллээхпин.
  
  
  Халыҥ ааҥҥа киирэрбитигэр түөрт киһилээх рок бөлөх ньиргиэрдээх уһун уҥуохтаах рок бөлөх кулгааҕынан охсубута. Иһэ толору, бүөлэммит, умайбыт маһынан сырдатыллыбыт. Мини- юбкаҕа Официантка күөх сөтүөлээх, дьэҥкир блузка биһигини столицаҕа илдьэн, сакаастаабыт. Манна фирменнэй бүлүүдэни кытта сылаас Сидор этэ, олус үчүгэй этэ. Вероника ыһыллан- тоҕуллан, сөбүлэспитэ, өстүөкүлэ харахтаах музыкаҕа олохсуйбута.
  
  
  Кини, биллэн турар, рок утарсыыта суох, сорох ырыа тылларын истиэххит, бу эдэр автордарга туох этиллибитин, энтузиаст буолалларын билиэхтээххит. Ол эрээри манна хос олус кыра, уоттан наһаа итии, маннык таһымнаах элбэх киһи мустубут.
  
  
  Биһиги тулабытыгар бу дьон бары бэйэ- бэйэлэрин өйдөһөр кыахтара суох буолан, тугу кэпсэтиэхтэрин сөбүн интэриэһиргээбитим.
  
  
  Кинини күнтэн биир эрэ харах буолбакка, Генри баҕарара. Кини миигин соһуппута диэн көстүбэтэ, кини биһигини кэтэһэрэ күүтүллэр.
  
  
  Балай эрэ өр буолан баран, уёһээ Булуугэ музыка атын өттүгэр туалеттаабыта. Мин кинини аҕыйах мүнүүтэҕэ хаалларан баран, дьон санаатын түргэнник тардыа диэн саайабын. Оннооҕор бу хоско бэрт кырасыабай кыыс бүөбэйдээбит.
  
  
  Мин сыыспатаҕым, эргиллэн кэллэхпинэ, тула икки эдэр киһи баар эбит. Вероника иһин- таһын хамсаппатаҕа эрээри, кини болҕомтотун сыаналаабыта диэххэ сөп.
  
  
  Кини миигин кытары билсибитэ - кини аатын өйдөөбөтөҕө, ол гынан баран суолтата суох этэ. - Диэн көрдөстө уонна оннук оонньууга киирбиттэр. Биирдэрэ уп- уһун баттахтаахтар, биирдэрэ - суох, онтон атына суох, Бүлүү тула кураанах уолу силлии түспүтүм дии санаатым. Кини кырдьык этэ.
  
  
  - Диэн ыйыппыта. - "Бэстилиэнэй куоракка хаалаҕыт дуо?"
  
  
  - Диэн хоруйдаата.
  
  
  «Эй, уолчаан, эн үчүгэй хайыһардьыт эбиккин. Профессионал?
  
  
  Хайыахпыный, сороҕор утарса сатыыбын да, бэйэбин туһалаахпын. "Суох», - диэн хоруйдаата мин. «мин көннөрү сынньанабын».
  
  
  Рок бөлөх ПАУЗА бириэмэтигэр тулуйумтуо кэпсэтии оҥорбутун оҥордо. Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, аан дойду үрдүнэн стандартнай көстүүмнээх таҥастаах- саптаах икки кыыс биһиэхэ холбоспуппут. Дьэ онтон билбит оҕолор кэлэн музыка оонньоон баран, маннык оонньууга аҕыс киһи бииргэ туруоруллубут икки кириэскэ тигистибит. Вероника урукку доҕотторун курдук, атыттары кытары кэпсэтэ олордо да, миигин өйүүрэ. - Диэн ыйыппыппар босхо хоруйдаата. Миэхэ үчүгэй эдэр дьон көрдөрбүттэрэ. Улахан киһи буоларын утарсыбатахтара буолуо.
  
  
  Күн- дьыл биллибэккэ ааһара, кистээбэккэ эттэххэ, мин үөрэ- көтө сылдьарым. Кини хаһан эрэ Генри аанын көрдүү сатыыра. Биирдэ кини чаһыытын көрдө. Уон биир чаас баар этэ, ону итэҕэйээччилэр болҕомтолорун ууруохтарын наада дии санаабыта. Ону оҥоруохпун баҕарбытым да, миэхэ дьулаан, саҥа сүгүрүйээччилэртэн кистээн илдьэ сылдьыахпын баҕарбаппын. Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, бэйэтин свитер илиитин сулбу тардан ылан чаһыытын бэйэтэ көрдө.
  
  
  "Барыаҕыҥ», - диэн сымнаҕастык эттэ кини миэхэ ол курдук чугас этэ, миигинниин санныбын сылаас баҕайытык истиэхпин сөп этэ. Кинини күлэн баран эйи, харахха көрдө. Кини миигин чэпчэкитик уурбута эрээри, алҕаһа суох эрэннэриинэн муҥурдаммыта.
  
  
  Чэбдигирдэр тымныыга сырыттахпытына «форду»кытары кэккэлэһэ тохтоото. У к?'
  
  
  «Дьиэм дии саныыбын». Ону аанньа ахтыбакка, дьэҥкэтик, аһаҕастык эттэ.
  
  
  Кини сирэйэ хараарда. Генри көстүбэт, ол гынан баран, кини ханна эрэ чугас эргин диэн эрэллээх этэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - Оттон мин эн күлүгүттэн өрүһүйэр шанс баар буоллаҕына?"
  
  
  "Оччоҕо тугуй? У ' бу миигинниин эйиигин соптоох уостарынан көрөн олороро.
  
  
  «Биһиги ханна эрэ барыахпытын сөп этэ ... дьиэҕэр барыма".
  
  
  Уни эркалатиб, уни тўхтаб кўтариб, уни тўхтаб қўйиб, ўзимга қўйиб, ўзимга қўйиб кетди.
  
  
  «Ханна, холобур?» - диэн сибигинэйдэ.
  
  
  «Чэ, кэрэ көстүүлээх нүөмэрдээхпин».
  
  
  Төбөтүн хамсатан кэбистэ. «Биһиги онно барар кыахпыт суох, Генри биһиэхэ булуохпут".
  
  
  Биллэн турар, кини бырааба этэ. Ол гынан баран, этим- сииним моонньугар ыга сыстан, илиим моонньун тула эргийэ суулаһан, дьиэтигэр көмүс солотун ыытыа суохтаах этэ.
  
  
  «Чааһынан...» Мин айаҥҥа туруммутум, кинини тургутардааҕар өссө ордук уйадытан көрбүтүм. «Баҕар, киниттэн тэйиэхпит".
  
  
  У онтон?'
  
  
  Саннын саба тутта. «Массыынаны айанныырга эрэ туһаныахпыт".
  
  
  Кини мичээрдээн, мичээрдээн көрбүтэ уон алта сыл буолла.
  
  
  Кинини, биллэн турар, суоллары билбэккэ, чэпчэки массыына кыһыҥҥы суоллары кытта хаттаан ааһара, улахан Эллэйтэн ордук эрэллээхтик ааһара. Ол кэнниттэн олбуорун суулаан мас уулуссаҕа суулаан баран кирбиини түҥнэрбитэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр Генри " Бентлиҥҥа»сыыспыта. Кини Миитэрээс сүттэ, Вероника миигин тумна.
  
  
  «Уоскуй», - диэтэ кини сымнаҕастык киэр анньан баран. Кини сүрүн аартыгар тахсан, атын бөһүөлэк аартыгын көрө иликпитинэ, төттөрү айаннаатыбыт. Поэтому хаар ыраастааччы ааспатаҕа эрээри, хаарга икки хос суоллары көрбүтэ. Батыһыннаран иһэн, кини кэнниттэн батыһан, маһынан тохтообута. Биһиги кыыллар суолларын тэлгэммит улахан Луҥха сырдыгар үктэнэн, ый сырдыгар үктэнэн турардаахпыт. «Билигин куолас", - диэтэ мин.
  
  
  Тута көрдөхпүнэ, киниэхэ халыҥ свитер анныгар туох да суох этэ. Миигинниин Ирина кэккэлэһэ олорон ынчыктаан, чуумпу хаһыытаан ынчыктаан барда. Айаҕым моонньугар ыга анньылынна, атаҕым моонньугар ыга сыстылар. «Ити кыаллыа суохтаах этэ», - диэн эттэ кини. Арай мин кэлин бу тыллар дьиҥ суолталарын өйдүүбүн. Тус бэйэм сабыылаах ааҥҥа улахан орону ордоробун эрээри, максимумунан туһанарга тиийбитим. Вероника ирдэбиллээх, сатабыллаах этэ, биһиги миэстэбитин баҕарбыппыт тухары уостарын, илиилэрин чаҕылҕанынан дьаныһан туран дьарыктаммыппыт. Ый сырдыгар тириитэ кубархай, сырдыктыҥы буолан, түөһэ миэхэ өндөйөн көстөр. Эйи курдук кыараҕас хайыһар ыстааныттан хайдах быыһанарын билбэппин, ол гынан баран кини оҥорбута, онтон мин тобукпар санныбын быраҕан баран олорбутум. Бу түргэн - дириҥ хабыр хапсыһыы, биэтэҥнээһин, этин- сиинин хамсатыы-таҥнары түһүү буолла. Төбөтүн төҥкөччү тутаат, хараҕын сабан, экстаза тыаһа суох айаҕын арыйда. Тиийбитигэр өр баҕайы хитэрээс ынчыктаан моонньубар ыга кууста. Онтон эмиэ ыытан баран, Вероника ынчыктаан баран эмиэ: "Ой.. Ай.. Ай..».
  
  
  Сэмэй, аһыныгас майгылаах этэ. (Билигин хас чаас буолла?"- диэн ыйытта.
  
  
  Кинини чаһыытын көрдө. «Бастакы аҕыйах мүнүүтэ".
  
  
  "Оо, Айыы Тойон, эн миигин дьиэҕэр илдьиэхтээххин». Бэйэтин электрическэй ыстааннарыгар Чаҕылҕаны төлө тарта уонна төбөтүн нөҥүө свитери тардынна.
  
  
  » Үчүгэй, Золушка", - диэтэ Мин. чиэһинэйдик этэбин, - мин оннук быһыыны- майгыны сөбүлээбэппин, баһыыба, мэрэм, оннооҕор припковой массыынаҕа.
  
  
  Ол гынан баран, Вероника сигаретаны көрдөөбөтөҕө. Эргиллээт, эргиллээт, сирэйин мүччү тутта, сирэйин мырчыһыннара-мырчыһыннара, бу этиитэ биһиги тиийиэхпитигэр диэри, уста сылдьар дьиэтин таһыгар илдьэн кэбистэ.
  
  
  «Баҕар, мантан барарга көҥүллэнэр буоллаххына, ордук буолуо», - диэтэ кини. Кини хоруйдаабатаҕа: биһиэхэ холоотоххо, кыһыл көмүс аҕыйах этэ. Кини судургутук айаннаата.
  
  
  Үрдүк тимир олбуору кытта кэккэлэһэ харабыл эрэ диэххэ сөп эбит. Кини иннигэр сон иһигэр киһи турара, ол дробовик үчүгэйдик көстөр. Оттон өттүгэр Припаркан Бентли этэ.
  
  
  Вероника миигин илиититтэн тутан ылла. "Букатыннаахтык, Ник ...»
  
  
  «Я просто ответить тебя дома, дорогие».
  
  
  «Меня очень жаль " » - диэн боруобалаата.
  
  
  Ону биһиги диэки көрдүбүт. (Тоҕо?'
  
  
  «Мин маннык оҥордум ... тиэтэлинэн».
  
  
  О эмиэ? у: - саннын ыга тутан ыйыттым.
  
  
  «Өйдүүгүн дуо, ол түүн үөһүн саҕана».
  
  
  "Суох, ону көрбөппүн». - Мин соһуйдум.
  
  
  "Истиҥ, мин төрөппүттэрим... ону мин туох диэбиппэр, таһаарбыппыт да, тугу оҥорбуппун барытын таһаарбыппыт... чэ, киниэхэ түүн үөһүгэр дьиэ баар буолуохтаах. Эһиги өйдүүгүт дуо?'
  
  
  «Мин эйиэхэ сүүрбэ биири саныырым». Санаам саркетрям эбитэ буоллар, ол мин итини кыайа сатаабатаҕым буолуо.
  
  
  Биһиэхэ сыл аайы эбиллии тиийбэтэ. «Тугуй, соччо оннук буолбатах. Миэхэ уон тоҕус уонна ... портнай ыл! Онтон ордуга суох миигин эппиэкэлииллэр. Мин өйдүүрбүнэн, психиатр төрүт олохтоох буолбатахпын, өйдөөбөккүн дуо? Ону оҥорботохпуна, кинилэр миигин хаттаан хаайыыга олордуохтарын сөп".
  
  
  У?'
  
  
  «Мин итини этиэхпин баҕарбатаҕым". Оргууй саҥарда. «Миигин бу дьиэҕэ киллэрдилэр, онтон... кэлин судургутутуу. Уопсайынан төрүөт суох этэ. Кинини...
  
  
  ... Аана алдьархайдаах " Бентли» аана тыаһа хабылла түстэ. Генри мин массыынабар улахан хайа курдук тиийэн кэллэ.
  
  
  Вероника снарядын ааны аһан баран, ойоҕоско иҥнэри түһэн, кулгаахпар түргэнник тоҥсуйда. «Мин сарсын эрийиэм», - диэн сибигинэйдэ уонна тахсан барда.
  
  
  Кини эмиэ тахсара буолуо эрээри, Генерри мин күммэр өйөннө, сирэйэ аһаҕас түннүгүнэн түстэ.
  
  
  "Уон сөкүүндэ баар, онон сүтэн хаалыаҥ", - диэн хаһыытаата кини.
  
  
  Атын быһыыга- майгыга массыынатын тула ыстанан баран, бу ыҥырыыны бырахпытым, куотан хаалыам этэ. Ол гынан баран, Вероника «бентли» кэнники сидиэнньэҕэ бэрт сотору олорорун көрбүтүм, Мэхээлэ куртка саанан бэлэмнэнэн кэлбитим.
  
  
  Ону мин кинилэри кытта кыайыам этэ дии саныыбын, хайа эрэ өттүнэн мин үлэм. Ол гынан баран, иирбит баай кыргыттартан охсуһууну саҕалыыр ураты өйдөбүлэ суох курдуга, бадаҕа, олохтоох полиция эмиэ кыттыспыт бадахтаах-ол икки ардыгар, бүтэр кэммитигэр, өлүү түбэлтэлэрэ буолуох этэ. Кинини кытта олус улахан охсууну оҥорботох, кинини олус үчүгэйдик дьаһайбыта, төһө өйдүүрбүнэн, доруоптары кытта саба түһүүлээх ханнык баҕарар киһи миэхэ саба түһэрэ охсубута.
  
  
  Ол иһин кини түннүгүн сабан, бу сүдү улахан эркинтэн туораабатаҕа, массыынатын эргитэн, ыйынньыктары саҕалыырыгар тиийбитэ. Ол гынан баран, иннин диэки көспөккө кураанах күлүүһү иһиттэ быһыылаах, кэнникинэн сидиэнньэлэр кэннилэриттэн дуорайда. Ол итэҕэйбэт этэ, бу эр киһи тыаһа этэ. Онтон «Никитер " диэн тылы сыыһа- халты туттубут саҥа иһилиннэ.
  
  
  Ону олох сөбүлээбэппин. Сураҕа дьиҥнээх араспаанньатын туһалаабата. Уоппускаҕа сылдьарбын кини хаһан да оҥорбот.
  
  
  Иккис баһылык
  
  
  Кини Вашингтон сарсыныгар төнүннэрэргэ былааннаммыта да, оннук гымматаҕа. Ол иһин итэҕэйээччи эрийэн кэлбэтэҕинэ, билигин да тылга киирбэтэҕим. Иккис күн саҕаланыыта - звонканы күүтэн олорбокко - мин хаһан даҕаны быраҕыллыбыт холлорга киэһэ чугаһаан иһэбин.
  
  
  "Бүгүн сөп дуо?"- диэн миигиттэн ыйытта.
  
  
  (Даа. У уни рассйлардан ичигэс тақдириб, бэстилбээл аанын өҥөйөн көрбүтэ. Кэлин, эдэр бармен миигин өйдөөн көрөн, икки тиһэҕэр оруолу оонньуохтаахпын быһаарбыта. "Ой девушка», - диэн саҕалаата.
  
  
  Деда киҥкинэйдэ. "Бо?"
  
  
  (Даа. Кини сорҕото манна сылдьар дуо?
  
  
  «Хаста да көрбүтүм. Кэнники аҕыйах хонук буолбатах.
  
  
  - Ол гынан баран, сороҕо итиннэ кэлэ сылдьара дуу? Кинини көрсүөхпэр диэри?
  
  
  "Таҥара, суох. Кинини аҕыйах хонуктааҕыта эрэ көрбүтэ".
  
  
  Кини мичээрдээтэ. "Онтон атыннык эттэххэ, эйигин бэлиэтиэм этэ", - диэбитэ»
  
  
  «Чэ, билэҕин дуо, Ник».
  
  
  «Мин саныахпар, манна ый кэриҥэ кэлбитим".
  
  
  Тоҥсуйан төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. (Суох, оннук буолбатах. Иккитэ, баҕар, иллэрээ күнүн иннинэ үс күн буолуо. Хайдах ааста?'
  
  
  Мин эппиэттээбэт этим. Кини эмиэ күүппэтэҕэ. Кини судургутук күлэ түһээт, кураанах куруһуогу харбаан ылла, саҥа утаҕы бэлэмнээри.
  
  
  Балай эрэ кэм ааспытын кэннэ, кини хос иһигэр киирэн, Бостон аэропорка тиийэ бастыҥ маршруту баҕарара, төлөпүөн тыаһаан баран, Вашингтоҥҥа ааһыан сөп этэ.
  
  
  Туруупканы ылыар диэри кинини билэрэ. У эҕэрдэ?'
  
  
  У Ник? У ' һу ' гэр тыҥааһыннаах, чуумпу этэ.
  
  
  (Даа.'
  
  
  "Эн миэхэ наадыйдыҥ."
  
  
  "Бу үчүгэй, ыарахан".
  
  
  «Мин эйиэхэ наадалааҕын өйдүүбүн ...»
  
  
  «Ханна баарын билэҕин".
  
  
  "Эһиги өйдөөбөккүт!"Эй, нухарыйбат куолас иһилиннэ.
  
  
  «Оччоҕуна ону миэхэ быһааран биэр". Отель эмиэ Эдьигээн, ол гынан баран, ону көрдөрүөн баҕарбат этэ.
  
  
  «Мунньаллар, о. д. А... Оо, миэхэ көмөлөс!»
  
  
  "Ханнык ыарахаттар баалларый?"
  
  
  «Мантан киэһэ талыллыбатахпына, ону хаттаан оҥоруохтара. Кинилэр миигин хатыыллар! Оо, Никита, миигин мантан аныаха диэри илдьэн кэбис... -
  
  
  Кини куолаһа туруупканы кытаанах тыастаахтык тохтоото.
  
  
  Кинини туруупканы ууран толкуйдаабата. Төлөпүөнүнэн хампаанньа биһигини арааран кэбистэ, бу дьиэ үрдүк эркиннээх иһин ким эрэ олорор этэ.
  
  
  Кини хас да мүнүүтэ халбаҥнаата да, хайыамый диэн саарбахтаабата. Хотоҥҥо наадыйааччы-мин идэм буолбатах, ол миэхэ отелынааҕар элбэх харчыны биэрбитим. Аҕыйах сөкүүндэ нөҥүө бэйэтин чымадаанын тулатыгар охсоот, өлөрдүү сытыы кылабачыгас стилеты илиитигэр уурда. Онтон Вильгельмина, мой «Люгер» чэпчэки хайысхалаах Кэбээйигэ баран испитэ. Нейлон куртка анныгар свитера үрдүнэн түһэриллибит, испэтэҕэ. Бу икки сэп- сэбиргэл эргийэр туох да наадата суох, ол гынан баран, бу кыыһы дьиэтиттэн хостоон таһаарыахтарыгар диэри акаарытык бэлэмнээбэппин.
  
  
  Киэһээ хайыһардьыттар өрө көтөҕүллэн, Аллараа Бэстээх хапталыгар муһуннулар. Кини площадкатын үрдүнэн иккис этээс саҕаланыыта крес подъемникка тахсыбыта. Ким да суох этэ, ый анныгар хаар сымнаан сыдьаайар. Кини хараҕа уонна ураһата аһаҕас эттээх хара түү маскатын төбөтүгэр тарта. Баҕар, маҥан мааската ордук буолуо этэ да, ону көрдөөбөттөр. Ону таһынан, бу киэҥ нэлэмэн сир устун, ый сырдыгынан, дьиэ тулатыгар олорооччулардаах камуфляжка биллибэккэ ааһыам диэн саарбахтыыр.
  
  
  Кини таҥнары түһэн, истиэнэҕэ анньылла илигинэ, бытааннык хонтуруоллуур боротокуоллары оҥороро. Кини мастан хаалбыта, бу сири көрдө. Аллараа Бэстээххэ олбуор аанын тэлэччи аспыттара, оттон дьиэ иннигэр сылытаары, илиилэринэн сылдьар часовой турара. Дьиэ эркиннэрэ атын чаас дуу, суох дуу, ол иһин ону оҥоро сатаабатаҕа. Атыннык эттэххэ, электрическэй сигнализация баара саарбаҕа суох, мин бу штопоры кичэйэн чинчийэр бириэмэм суох этэ.
  
  
  Чаас аҥарын кэтээн көрөөт, олбуор ааныгар биир чаас эрэ турар эбит, биһиэхэ хемаевы кытары кэпсэппэтэҕэ, массыына хайа да следованиета суох эбит.
  
  
  Дубинкаттан күүскэ анньыалаан, муостаттан түһэр. Мас быыһыттан тахсан хайыһары көтөҕөн, илиитинэн сапсыйда уонна сыгынньах хаһыы таһаарда. Кини бэйэтин хамсааһынын хонтуруолун сүтэрбит хайыһардьыт Удачнай имитациятын оҥорорго эрэлбит. Халтарыйан, иҥнэн баран гауп диэки хаамта. Онтон холку хамсааһынын сүтэрэн, аһаҕас ычыктарга ыстанна. Мин онно тиийиэхпэр диэри, кинини олус күүстээхтик тустуу курдук күүстээхтик суулуу сатаан, кыратык суулуу оҕуста. Кини атаҕын дьигиһитэ-дьигиһийэ, хаһыытыы түстэ:
  
  
  "Оо, Айыы таҥара, Айыы таҥара!»
  
  
  Онтон улаханнык тоҥон хаалан, туох баар күүһүн Түмэн холонон көрбүтэ. (Определить меня! У ' йэ мөлтөөтө. Миигин өйдөөн көрдүм. Саанан бэлэмнээн баран миэхэ хас да хаамыыны оҥордо, онтон сааланан кэбистэ.
  
  
  Кинини эмиэ тоҥон хаалбыт.
  
  
  Хаар устун Часовой хааман аастым. Кини миэхэ кэлэрин кэтэһэн, хамсаабакка сыппыт. Кырдьык, кини соҕотоҕун быһаарар суолталаах этэ. Ол гынан баран, миигиттэн ураты туох да кыһалҕа суох курдук. Тиийэн кэлэн, тохтоото уонна саанан ытыалаата.
  
  
  "Эн бэрээдэгинэн, эр киһи буолаҕын дуо?"
  
  
  Ити акаары шопор этэ да, киниэхэ хоруйдаата.
  
  
  «Оҥочону тоступпут дии саныыбын», - диэн тииһин ыга тутта. Ус, даа?'
  
  
  "Турарга көмөлөһөр буоллаххытына ...» - кини ити төһө кыалларынан кыаллар.
  
  
  Часовой төбөтүн биэтэҥнэттэ. «Мин быраас буолбатахпын".
  
  
  "Чэ, эн миигин оннук куоластатаҕын дуо?"
  
  
  Кини мунаарар. «Эн манна хайыһарынан хат сылдьыа суохтааххын. Ол Горнайга майгынныыр буолбатах".
  
  
  «Хайдах билбэппин! Кини көннөрү бу кыраммыт хайыһары көдьүүстээх хайысхаҕа тутан хаалыа суоҕа".
  
  
  «Чэ ...» Чаас чугаһаан кэллэ.
  
  
  "Хайыһар дьиэтэ сарбыллыаххытын сөп дуо?"- отельга?" Маннык доктор кэлиэн сөп дуо?
  
  
  "Туругум, чувкам, ол гынан баран мин эйиэхэ төлөпүөнү биэрэр кыаҕым суох". Гауптвахт диэки төбөтүн ыйда. «Онно төлөпүөн суох, дьиэни- уоту кытта сибээс эрэ баар».
  
  
  Үчүгэйдик саҥаран баран, киниэхэ илиитин уунан биэрдэ. Бэгэччэгэйбин харбаан ылан, кэннибиттэн харбаат, иннибэр тыыллаҥнаата. Кинини кытары бырастыылаһан баран, эргиллэн кэлэн түөһүгэр түспүтэ. Туох буола турарын өйдөөтөххө, бинтиэпкэтин кини илиитинэн саба быраҕан, кулгааҕар ыга кууста.
  
  
  «Биир тыас, биир хамсаныы, - диэн үөгүлээтэ уонна нью- Гэмпширга барыахха наада, төбөҥ иккис аҥарын булуоххун наада". Кини хамсаабатаҕа эрээри, тобугум аннынан балыкка хаһыы курдук титирэстээбитэ.
  
  
  (Олбуор. Хайдах арыллар? '
  
  
  Икки күлүүс сөптөөх бэрээдэгинэн эргиллибэтэҕинэ сигнализация хайдах үлэлиирин быһаарбыта. - Саргылаана сиэбиттэн таһааран туруорда. Хап-сабар сонунун биир илиитигэр сон ааныгар саба биэрдэ. Кинини гауптовтарга төлөпүөнүнэн көрөн баран, ону таарыйбакка быһаарбыта, ону эркини туораатахха, сигнал иһиллиэн сөп ...
  
  
  Провод воронканан хааман истилэр, часовойу аһарга сорудахтаата. Кини мунчаарда да, бу тарбаҕын чыыбыһын төлөрүппүтүгэр күлүүһүнүн түһэрдэ, сөптөөх бэрээдэгинэн күлүүһүн тутта. Ол кэнниттэн саа кирилиэһигэр саа прикладката түһүөҕэ, харабылка соһон киллэрэн аһаҕас аанынан дьөлүтэ анньан кэбистэ.
  
  
  Ыйы сабар үрдүк бэс үүммүтэ. Хаар ыраастаммыт, онон сааллыбыт гудроннаах бетоннай плиталар көстөллөр. Кини улахан дьиэ ыраах уотуттан харахтарын араарбакка, подъезднай суол устун хааман кэллэ. Ону өйдөөн, Вероника «сидьиҥ хапсыһыылар» туһунан этэрин курдук, икки өттүнэн күлүгээннээн баран утарыласпыта. Онтон мин анныбар подъезднай суол сууллан түстэ.
  
  
  Улахан бетоннай хотуур эһиги анныгытыгар хачайдыы түһэрин кэтэһэҕит да, оннук буолла. Эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр хараҥа бүрүйдэ,хайдах да тулхадыйбат буолла.
  
  
  Сырдык олох суоҕа, тулабар тымныы сииктээх эрэ этим. Кини илиитин уунан, таастары ойоҕоһунан тамнаабыт. Бу киэҥ туннель этэ, муостам аннынан кирдээх этэ. Ханна эрэ мин иннибэр күүстээх сытыы тыас иһилиннэ. Дорҕоон хайысхатыгар бардым, ити мин тугу гыныахпын сөбүй.
  
  
  Бадараан дуу, бу хоско туох эрэ бадараан дуу, туннель бүтэһигэр диэри тиийэрбэр тиийбитим. Суон хаптаһыны тула мин букатыннаахтык сылдьабын. Кинини арыйарга холоммотоҕо. Кини хас сыл аайы миэхэ кэлиэ диэн эрэнэрэ.
  
  
  ЛК өр арыллыбыта. Ол кэмҥэ туннельга икки өттүн көрөн, хараҥаҕа төнүннүбүт. Алдьаммыт бетон плитатын өттүттэн ким да сыһыарбата, онон бу чаһы курдааһын-бу өттүгэр үлэлэһэргэ быһаарыммыта.
  
  
  Онтон Сергей үөскээтэ. Быа кирилиэһэ аһыллыбыт кирилиэс аллара түһэ түстэ.
  
  
  Бу суолунан куота сырыттахпына илиибэр Вильгельмин баар этэ. Олломоон нөҥүө сирэй көрбөтөх, ол гынан баран көстөн кэлбиппин барытын ытарга бэлэм этим.
  
  
  "Люгер «тутуохтаахпын, бастакы көрүүм, Вероника сирэйэ этэ. Күлэн күлэн барда.
  
  
  Онтон кини аттыгар турар эр киһини көрөн, мичээрдээбэккэ эрэ, муҥутуур чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, бэйэтинэн бэрт дьикти буола түстэ.
  
  
  "Эҕэрдэ, Ник», - диэтэ эр киһи.
  
  
  Ону билии. Ону Хок диэн ыҥыраллара, атаҕым сыгынньах сылдьара, кинини арыычча ытан кэбиспэтэҕэ.
  
  
  
  3 баһылык
  
  
  
  
  Дэвид Хок - эр киһи биэс уон биэс дуу, алтыс дуу - ким да билбэт-сэдэх баттахтаах, тыйыс сирэйдээх, саҥа Англияҕа ытык киһи. Бу шведтэр сүнньүнэн профессор твидининэн, ол гынан баран, мэлдьи утуйар, саастаах государственнай деятель бу көрүҥҥэ уурар. Кылгастык эттэххэ, кыра да түгэҥҥэ сиэрэ суох киһи.
  
  
  "Бу штуканы тула ытарга собулэһэҕит дуо?"- Вильгельмин ыйан туран холкутук ыйытта. "Суох буоллаҕына ону өлөр".
  
  
  Ону кини оҥордо. - "Портнай ыл, туох буолар?"Бу чараас айах санньыйда. "Эйиэхэ отучча сөкүүндэ баар, ким да ону эн өйдүөхтээххин".
  
  
  Баҕар, соччо үчүгэйэ суох. "Вероника, - кыыһы көрбүтүм,-кини биһигини тула ким эрэ?»
  
  
  Хоук гынна. "Ученик, но, мы все хорошо".
  
  
  Хоһу көрдө- иһиттэ, кинигэ ыскааптара уонна халыҥ хараҥа кыһыл көбүөргэ тураллара. Түннүктэрэ суох этилэр. Ону өйдүү сатаата.
  
  
  «Онон, бу биһиги үөрэх киинэбит».
  
  
  Хоук гынна. (Тиһэх. Таарыччы эттэххэ, урукку хаһаайын туһунан Вероника бутлегер этэ, кэлин улахан контрабандист героин штальга ыстаалы бутлегер этэ. Истиэнэни туоруурга кыһалларгыт буоллар, тимир тииптэргит көтүө этэ, этиҥ- сииниҥ алдьаныа этэ. Кини эйигин аанынан аана тиийбититтэн үөрэр. Таарыччы эттэххэ, ханна да, ханна да барар суолбутуттан икки өттүнэн ».
  
  
  Ону билэр этэ: хайдах оҥоһуллубутун, хайдах хамсаныахтааҕын, туох хамсааһыннары, хамсааһыны таһаарар уонна салгыҥҥа дэлби тэптэрии, дэлби тэптэрии, куорат бары салааларыгар өлүүлээх куораты ыытара.
  
  
  «Эһиги манна элбэх үөрэнээччи сүтэрбиккит " » - диэн бэлиэтии көрдүм. «Билиҥҥитэ биир. Ыстанааччылар мина зарядтарын толору төлөөбөтөхтөрө, биһиги дьону истиэнэнэн туоратарга холоммуппут. Билэргин курдук, ким да, дьиэ кэргэни араҥаччылыыр бастыҥ ньыма.
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  «Онон бүгүн эһиги олус үчүгэйдик көрүстүгүт. Ону телевизорга көрбүппүт".
  
  
  Бу дьиэ этэ. Маннык дьаһаллаах дьиэҕэ ханна да телевизионнай монитордар баар буолуохтаахтар.
  
  
  «Чэ, чаһыыны өлөрбөккүн",-диэтэ Хоук.
  
  
  "Кини баҕарбыт буоллаҕына?"
  
  
  «Биһиги эйигин тохтотуо этибит, ким да. Олбуор ааныгар дорҕоонноохтук кэпсэтээччи баар, кини кэмигэр киэҥ дойду, эһиэхэ саас-сааһынан барыа этэ.
  
  
  "Эн итиннэ эрэнэҕин."
  
  
  Хоукуонатык кив гынаат, кырдьык баарын билбитим.
  
  
  "Сөп, билигин эн манна эбиккин», - диэтэ кини. "Дьыалаҕа киириэхпит."
  
  
  Ону көрөн, кини куоластааһын-куоластааһын буолуохтаах диэн өйдөөтө. Кини, чуолаан, бэстибээл сынньанар сир быһыытынан миэхэ этии киллэрбитин өйдүүбүн.
  
  
  Вероника турда. Кини Күлүмнүүр көстүүм этэ, баттаҕа кэтэх өттүнээҕи шинелин кэтэҕэр мүччү туппута - чэ, уон алта уонтан тахса сыл ааста диэххэ сөп. Кини харахтара миигин көрбөтөхтөр, кини иэдэһигэр кыһыл бээтинэни көрбүтүм.
  
  
  Ястрем диэн тугу да эппэтэҕэ. Ол кэнниттэн тирии кириэһилэтигэр иҥнэччи тутан, тобуктарын тоҕута тутан баран, иннин диэки иҥнэччи тарта.
  
  
  "Ким эмэ Вестабушке знает, кимий, Ник?"
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. (Ким да. Мин аатым Уолтон диэн. Кинини кытта кэпсэппит соҕотох киһи-Верониктартан ураты бармен. Биирдэ миигин бу ааты ааттаан, аан дойдутааҕы инвестицияларынан дьарыктанабын диэн ыйыппыта.
  
  
  (Сөп. Бу ааты Өксөкүлээх Өлөксөй туһаныаххытын сөп".
  
  
  Дубль туһунан хаһан да истибэтэҕэ.
  
  
  «Бу Багамааттарга кыра арыылар пааралара», - диэн хо быһаарда. «Биир толору сайдыылаах-онно үйэттэн ыла манна баар саҥа отель уонна эргэ ааттар бааллар. Атын арыыга отеллар уонна арыылары холбуур муосталар тутуллаллар".
  
  
  Кини салгыа диэн күүттэ. Үгэс курдук, атын тиэмэҕэ көспүтэ.
  
  
  «Мин бу тэрээһини бэлэмнээбиппэр, тоҕо диэтэххэ, мин хас да таҥаһы- сабы, Никаны итэҕэтиэххэ наада этэ".
  
  
  (Даа."- Режиссер тугу оҥорбутун сөҕөн- махтайан балачча өр сырыттым. Биһиги сыччах буолбатахпыт, биһиги орто үөрэхтээх дьоммут да диэххэ сөп этэ. Биһиги судургутук эттэххэ, бырабыыталыстыбаҕа ким да хаһан да толкуйдаабатах, дьыаланы оҥорботох дьон кыра бөлөхтөрө баар. Бу ыаллар Дьоржтауҥҥа кыра кээмэйдээх фонда Президенэ дии санаатылар.
  
  
  "Бастатан туран, уһун баттахтаах эдэр дьону кытары олороору штопор турбута. Вероника миэхэ: «үтүө өйбөр» супер эрийбитиҥ», - диэбитэ.
  
  
  Мичээрдии түстэ. (Сөп.'
  
  
  «Онтон бу кириэппэскэ киирэр кыһалҕа үөскээтэ. Бу аҕыйах этэ, кырдьык? Ону эһиги оҥорбуккут. Миэнэ саарбахтыыр, Ник.
  
  
  Кинини абаран-сатаран көрбүтэ, кини миигин кытары маннык кэпсэтэр- ипсэтэр бырааба суох этэ.
  
  
  «Үчүгэй, үчүгэй», - диэн хоонньун түргэн баҕайытык салҕаата. «Иккиэн тест аастыгыт, билигин баран иһиҥ. Далбар-Кей, Ник. Уонна Ингерсолл Буол.
  
  
  Бу шок этэ. Ингерсолал грэс- тэр, арааһа, аан дойдуга саамай баай киһинэн, миллиардерынан кэнники сылларга сабыллан турар эбит.
  
  
  Хоонньоччу барыар диэри күүттэ.
  
  
  - Ингерсолл, - Хоукуол хоҥунна,паапканан аахтым да, иннилэригэр туох да суох эбит, - бу саас сэттэ, биэс футбол аҕыс футбол, футбол нүөмэрдэригэр муунта кэриҥэ. Алта биис уустаах, сүнньүнэн киинэ сулустардаах. 1930- с сыллар бүтүүлэригэр олохтообут аҕатын тутуу хампаанньатыгар туругун оҥордо. Куруубайдык этэбин, спектакль. Бу уопсастыба судоходнай компаниялары кытта үлэлэһэрэ, униформаны, бурдугу кырыылыыр училищены, нефтепроводы оҥорбуттара-таҥара, бу киһи киинэни оҥорон таһаарыыга харчы угара. Иккис аан дойду сэриитин саҕаланыытыгар пилотировщик бомбардировщик Германия икки төгүл кылгас этэ, биирдэ куотан баран иккистээн куотан сэрии бүтүөр диэри байыаннайдарга аналлаах лааҕырга ууруллубута. Билигин кини элбэх компанияларга инвестор буолар - бөдөҥ инвестор буолар, ол үгүс түбэлтэҕэ кини интэриэһин тардар".
  
  
  Ону барытын, Ингерсоль туһунан билэрэ... Аҕыйах сыллааҕыта Нью- Мексико- Мексико оройуонугар устуоруйаҕа саамай биллэр киһинэн барбыта. Бу күннэргэ ким да «Дворцовай харабыллар» тас дойдуну кытары быһаччы алтыһар суос- соҕотох хоһуун дьон буолбуттарыттан ураты, кинини ким да көрбөтөҕө.
  
  
  «Бу кэнники инвестиция, - салгыы Ястрем, - Аэрокосмическай фирмаҕа үлэ бара турар. Ингерсоль акцияларын үксүн бас билэр, онон кини сүрүн. Онтон сылтаан Ника, Пенагон уонна Үрүҥ дьиэ тыҥырахтаахтар ».
  
  
  -Туох дии саныыгыный?'
  
  
  Хоук мичээрдээтэ. «Былааска үлэлээһин, Черскэй хайысхалара кэллэхтэринэ, кэлин сылларга ракетаны киллэрии саамай уустук систематыгар киллэрбиттэрэ. Кылгастык эттэххэ, кини алларанан сири чинчийэн, ракетаны көннөрүү ордук чуолкайдык быһаарыан сөп-киһи ракетаны булуон сөп; ракетаны-переваботкалары булан, бэйэтин көмүскэнэр средстволарынан ытыан сөп. Ол гынан баран, тутуу урукку ракетаттан эффект, онтон иккистээн эбэтэр үсүһүнэн сыаллаах- соруктаах көтүөн сөп »диэн саамай улахан ситиһиинэн буолар.
  
  
  "Атыннык эттэххэ, - диэтэ мин,-бу штук киһи-пилот туох баарынан барытын оҥоруон сөп».
  
  
  Ордук. Бу-бу босхо оҥорор үһүс дьоҕур. Бу күннэргэ наһаа элбэх киһи кытталлар - биһиги Россияны эбэтэр Кытай каартатыттан өлөрүөхпүтүн сөбүн, төһө эмэ төгүл хаартаттан өлөрүөхпүтүн сөбүн кытары тэҥнээтэххэ. Ол гынан баран, бу тэриллиини кытта биэс эбэтэр алта ядернай боголовканы биир сыаллаах- соруктаах туруорар наадата суох, оттон кини бастакы миссиятын бүтэрэрин курдук, атыттар атын сыалларга сыалланар кыахтаахтар. Онон, айымньы систиэмэтэ мөлтөх күүһүнэн суолталаныа диэн бэйэҕитин билиһиннэриэххитин сөп ».
  
  
  Кинини, биллэн турар, бэйэтин билиһиннэриэн сөп. Аҥардас холбоһуктаах Штаттар уонна Советскай Союз аан дойду ордук күүскэ сайдыбыт дойдуларыгар - Кытай ядернай энергиятын оҥорон таһаарыы кыра өлүүлээх эрэ буоллаҕына - ядернай уруһуйу ситиһии. количество ракет.
  
  
  Ол эрээри, тутуу куттал суох буолуутун хонтуруоллуур, хонтуруоллуур наадата суох. Билигин» дьоппуон »диэн ааттанар, өйө суох аата суох.
  
  
  «Мин санаабар, Вашингтон, Ингерсоль причастноһыттан улахан тутулуктаах».
  
  
  (Лоп курдук. Ингерсолал грэс- кэ сыл анараа өттүгэр көһөрүллүбүтэ. Арыыны кини бас билэр, ол компаниялартан биирдэстэрэ сайдар. Ингерсолл урукку гостиницаҕа олорор, кини эппит этэ... - Чуо тохтоон, ураты кырдьаҕас остуолга тиийэн кэллэ. Кини картаны суулаан, халыҥ конверы ылан, миигин остуолга сыһыартаата уонна картатын тэниттэ. Икки арыы Тиит формалаах, киэҥ нэлэмэн бухатыырдаах, бэйэ- бэйэлэригэр сыһыарыллыбыт. Хоро эппитин курдук, икки арыыны тула тутуу үлэлэрэ ынырыктаах суут арыыта диэн ааттаммыттара. Арыылаах диэн ааттаах атыныгар бассейннаах, теннис корордаах, гольфаҕа хонуулаах киэҥ гостиница баар. Хойуу тарбахтардаах уонна атын үүнээйилэрдээх бассейннары кытары кэккэлэһэ өссө биир дьиэ кэккэтин барыла.
  
  
  «Бу гостиница« дублон»,-диэтэ Ястрем, кистэлэҥ структураны ыйан туран. «Кини истиэнэттэн араарыллыбыт уонна көннөрү электроннай оборудованиенан уонна Сэбилэниилээх көмүскэлинэн оҥоһуллубут. Ити истиэнэҕэ дубль- Кей тиийбитигэр онтон ордуга көстөр ».
  
  
  "Ким эмэ иһирдьэ сылдьара дуу?"
  
  
  «Мин бу мүнүүтэнэн эргиллиэм. Кылаабынайа, бу кэмҥэ Ингерсолал бэйэтин көрбөтөҕө, көмөлөһөөччүлэрин бөлөхтөрүттэн ураты ким да көрбөтөҕө. Бу эмиэ дьиксинэргэ биир төрүөт".
  
  
  Ону ыйытыы көтүппэтэҕэ.
  
  
  «Последнее года, - диэн салгыы Ястрем, - бу көмөлөһөөччүлэр бииртэн биирэ уларыйда. Бу иннинээҕи көмөлөһөөччүлэр бары түөрт уон биэс уонугар диэри, сүрүннээн Ингерсоль фирмаларыгар салайар дуоһунастарын көрөллөр эбит. Ол эрээри онтон ордуга суох. Билигин алта саастаах, барыны- бары эдэр- сэнэх баттахтаах сүүрбэччэ сыл буолла быһыылаах. Олортон биирдэстэрэ-дьахтар. Кинини истибит, кырасаабысса. Кини хап-сабар кордо уонна бэйэтин сыгынньаҕын салгыырга көҥүллээтэ.
  
  
  «Бары американецтары көрөр эрээри, Европа хас да дойдуларын паспордара бааллар. Биһиги кинилэргэ тугу да көрдөрөрбүт сатамматахпытыгар, атын өттүнэн, информация кырата кыра".
  
  
  Бороҥ конверы тула синньигэс бөппүрүөктэри сотон баран, миэхэ уунан кэбистэ. Кини 18 х 24 хаартыскаҕа түһэриилэригэр их уонна сфокустировкаламмыта. Биэс эдэр дьон бэйэ- бэйэлэригэр маарыннаһаллар - түөрт хара баттахтаах, биир хараҥа баттахтаах дьахтар. Кэлин тиһэҕэр " туох барыта баран иһэрин өйдүүбүн дии саныыбын. Бу дьону бэрэбиэркэлиэххитин баҕараҕыт".
  
  
  «Итинтэн ордук элбэх. Бу эдэр дьон - биһиги «интириэһинэй шестерка» диэн ааттыыбыт - Ингерсоллары кытта быһаччы сибээстээх соҕотох дьон. Кини, чахчы, араас хампаанньалар директордарыгар ыҥырар уонна ону үгүстүк оҥорор, атыттар көрөллөр- истэллэр...
  
  
  - Ол гынан баран, туох диэбиккит... -
  
  
  Хо илиитин өрө уунна. У 'чуумпу. Кэлиҥҥи аҕыйах ый иһигэр Ингерсоль үтүө санаалаах хаһаайыҥҥа кубулуйда. Итини эмиэ этиэххин сөп этэ. Эдэр дьон үксэ Бугунну куннээҕи улэҕэ махталлара улахан. Ингерселла көмөлөһөөччүлэрэ э- э диэн истиэнэҕэ ыҥыран группаны талаллар ... бобуллубаттар. Ыалдьыттарга бастыҥ мархананы уонна гашишы, утаҕы уонна музыканы биэрэллэр, ону тэҥэ лааҕырга атыылыыр көҥүллэнэр. Итини тулалыыр эйгэҕэ туох кыаллыа диэн бэйэҕитин билиһиннэриэххитин сөп. Уонна куолас кульминация буолар: сценаҕа бириэмэттэн Ингерсолал тахсар. Толстой өстүөкүлэ быыһыгар бэйэтин аттыгар турар, ыалдьыттарыгар дорҕоонноохтук кэпсэтээччи нөҥүө эргийэр-арай кыргыттары бэйэтинэн көрөн талар".
  
  
  Чиэһинэйдик этэбин, ону мин өйдөөх курдук сананабын. Тиһэҕэр, маннык харчылаах эр киһи уерэ- кете сылдьарын кэтэһиэххэ, онто да суох.
  
  
  «Иҥэн- тоҥон барыма".
  
  
  Кини сибигинэйдии сананна. Алта бырааттаах, хас да киэҥник биллибит эр киһи сахаҕа сиппит, эдэр кыыһы сүүмэрдиир кыаҕа суох.
  
  
  «Амма Аччыгыйа, - Хок быһаарда, - мэлдьи кистэнэ сылдьар киһи этэ. Кини эдэр сааһыгар тугу оҥорбутун барытын бэрт сэрэхтээхтик оҥорбута, хомолтону баҕарбатаҕа, биллэн турар, аһаҕастык сиппэтэҕэ ».
  
  
  Кини сэрэйбитэ. - "Кырдьыы?'
  
  
  «Баҕар, эрэлэ суох. Тиһэҕэр, кини урукку курдук кестубэт.
  
  
  Кинини, Тетеревятник куолаһыгар тутта сатаабыта да, ол болҕомтотун уурбатаҕа.
  
  
  "Оччоҕо ити туох дии саныыгыный?"
  
  
  Баһылык олоппоско икки илиитинэн өйөнөн, миигин диэки көрдө. "Биитэр Ингерсолал төбөтүн кытта туох эрэ кытаанах буолла, эбэтэр бу киһи Ингерсолал буолбат".
  
  
  Туох эрэ этиэн иннинэ өр саҥата суох олорбута. «Ол гынан баран эһиги ону көрбүккүт диигит».
  
  
  «Бу интириэһинэй шестеркаттан уонна мутукча эдэр дьон, Ингерсоль билиҥҥи бириэмэтин туһунан тугу эмэ билэргин күүтэр сатаммат".
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. "Оттон кини талбыт кыргыттарга туох сыһыаннааҕый?"
  
  
  «Биһиги билэрбит курдук, сэттэлээх этибит. Уратыта суох барыта арыыны тута быраҕан кэбиспиттэр ... көрсүөххэ ... Ингерсоль биир сөмөлүөтүнэн. Биһиги биир хипийи Мексикаҕа булбуппут. Кэпсэппиттэрин уонна Ингерсолл Эй уон тыһыынча доллары биэрбитин, самолекка олордуохтарын иннинэ андаҕайар.
  
  
  Кинини холбоото. «Десять тысячи за болтух».
  
  
  Хоук мичээрдээтэ. "И, арааһа, саҥарбата быһыылаах".
  
  
  «Ингерсолеттан чуор куолас хайдаҕый? Ону кэпсэтэр дьон үчүгэйдик билэллэр дуо?
  
  
  Атаҕым сыгынньахтанна. (Даа. Ону үксэ билэр. Албын- көлдьүн киһи диэн ким да итэҕэйиэн баҕарбат. Бэл, төлөпүөннээх куолаһы ыларбыт табылынна... чэ, ол сыыһа этэ".
  
  
  «Куолас бэчээтин идентификатор быһыытынан толору ылыллар дии саныыбын".
  
  
  "Букатын оннук буолбатах. Биһиэхэ Конгресс кэмитиэтин иннигэр аҕыйах сыл анараа өттүгэр туоһу көрдөрүүлэри суруйуу баар уонна бу куолас саҥардыы саҥатыгар сөп түбэһэр быһыылаах. Ол эрээри уратылар бааллар. Арыыларга радиотелефон мэлдьи чуолкай буолбатах".
  
  
  (Дьиҥэр,. Оччотугар эһиги кинини дьиҥнээхтик билиэххитин баҕараҕыт дуо, оннук буолбат дуо?
  
  
  «Бу биир түгэн. Биллэн турар, бэйэтэ бэйэтэ ааттанар кыахтаах буоллаҕына, дьиҥнээх Ингерсолому кытта туох буолбутун туруорсуохтааххыт. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ "интимнэй шестеркалар» чилиэннэрэ кимнээх мотивтар уонна Ингерсолалга хайдах сабыдыаллыылларын билсиэххитин наада".
  
  
  - Кинилэр уонна үс Төбөлөр икки ардыларыгар туох эмэ сибээс баар буолуон сөбүй?
  
  
  «Биһиги ону билбэппит. Ол гынан баран, бачча кыах баарын тухары биһиги хайаан да билиэхтээхпит ».
  
  
  «Мин быһа холоон көрүүм этэ дии саныыбын".
  
  
  (Даа. Оборона миниистирэ Ингерсолалы кытта сибээстэһэ сатаабыта уонна икки ый анараа өттүгэр Президент чугас сүбэһиттэрин тула Дубле- Кейгэ көтөн кэлбитэ. Ол гынан баран Иҥэн- тоҥон кэпсэтэр буолбутуттан аккаастаммыт. Кини чааһынай гражданин, Ник да, правительство даҕаны күрэнэн хаалыан сөп ».
  
  
  «Мин саныахпар, ити миллиардынан туох да сыһыана суох», - диэн саркастаан эттэ.
  
  
  «Ити биһиэхэ дьайбат. Бэйэҕит сорудаххытын билэҕит. Өссө хас да ымпыгын- чымпыгын дьүүллэһиэххэ наада, онтон соҕуруу бардаххыт. Ингерсолалга, Ник. Билиҥ, билиэххэ наада".
  
  
  - Ол сыыһа буоллаҕына? Бу үс төбөнү кытта сибээстээх буоллаҕына?
  
  
  - Оччоҕо кинини тохтот. Бэйэҥ билиигэр.
  
  
  У ' ханнык баҕарар түбэлтэҕэ?'
  
  
  Хоук гынна. «Мин онно АХ агенын, хас да ыйытыыны биэрээри эрэ ыыппаппын".
  
  
  Мин иннибэр саарбахтаабытым; сорудах көннөрү киһи этэр кыаҕа суох буоллаҕына, бу эмиэ аҕыйах хонук иһигэр, кини санаатыгар дьоһуннаах алҕаһы таһаарбытыгар иккис саҕаламмыта.
  
  
  
  4 баһылык
  
  
  
  
  Инструкция үс чаастан итэҕэһэ суох буолбута, ол эрээри түүн үөһүнээҕи кэмиттэн туораабыта. Часовой күлэн мичээрдээт, гауптвахтарга ыыппыт хайыһарбын ыйда. Отель его ответились, но ответились, но не устроил, что это ждал, что это больше это меня.
  
  
  Итини барыан иннинэ Вероника хаттаан көрүөн күүппүтэ да, көстүбэтэ. Оннук ордук буолуо. Билигин кини массыынатын дьүһүнүгэр умсугуйбутун, бу хаар туспутугар туох да буруйа суох этинэн- хаанынан билэрэ-кистэлэҥ миссиянан үлүһүйэн ылара биһиэхэ туох былааны ылара биллибэт.
  
  
  Кинини ол түүн утуйа сыппыта. Нүөмэрим уҥуоргу өттүгэр баар да буоллар, холлтан тэйиччи соҕус гитаралар тыастарын сэргии иһиттэ. Халлаан сырдыыта тахсан, таҥнан, малларын хомуйан барда. Инструкциянан бырахпатах.
  
  
  Хорук эппитин курдук, мин массыынам багажнигар кыра сууккалааҕа. Киэһэ кэпсэттэхпитинэ, аҕабытыттан биирин араарбыппыт. Кини сүрдээх уустук быһыыга- майгыга туһалаах буолуон сөбүн анал постар отделларын оҥорбута. Баҕар, отдел үлэһиттэрэ күүлэйдии сылдьар сэп- сэбиргэли, сэп- сэбиргэли була сатаан саһан дуу, сандалий пааратыгар дуу кистии сатыылларын курдук, бэрт элбэх айыыны эрэйэллэр.
  
  
  Майаҕа тиийээри икки өрөбүлгэ тиийбитим, ону барытын бытаарар туһугар кыаллары барытын оҥорбутум. Хотун сорудаҕа хойуу бытык үүнэн тахсарын таһынан, бэһис күнүгэр абааһы кыыһа буолбут уонна бытыгын кытта хаалбыта. Икки нэдиэлэ бүтүүтэ рок- сцена бэрэстэбиитэлигэр сөп түбэһиннэрэн дьарыктанар Бордоҥ буолуо дии санаабытым.
  
  
  Кини хас да рок бөлөхтөр менеджердэрэ этэ. Хоку мин туспар үс бөлөх, икки, тула Африкаҕа уонна Азияҕа, государственнай департамент аатыттан гастроллууллар. Атын бөлөх быстах кэмҥэ быһаарыллан, уоппускатын хаттаан-Кейгэ атыылаһыахтааҕа. Соҕуруу суолунан-уопсайынан, Вашингтон куотан-кини музыкальнай автоматтары уонна олохтоох комболу истиэн, музыкаҕа, атмосфераҕа тимирдиэн сөп саамай таһырдьа баар барахтарга киэһэни ыытара. Кини чаһыта музыкальнай маҕаһыыннарга, бренд ааттарын, толорооччулар ааттарын өйөөн киирэрэ.
  
  
  Кини Деконвиляҕа тиийбитигэр мин билиҥҥи популярнай музыканы билэрбинэн, орто саастаах оҕо курдук билэбин. Бытыылкам улаатта, мин эмиэ ытыахпын наада. Эҥкилэ суох. Мин Майаҕа сөмөлүөт олоруон иннинэ тиһэх объегы оҥорорго күһэлинним. Биһиги хобдох түгэни ырыта түһүөхпүтүн иннинэ, балай эрэ өр ырыттыбыт. Кинилэр тумулга, няй тумулугар бастакы боруобалыыр- астыыр көтүүлэри бэлэмнээбиттэринэн, иккиэн даҕаны бастыҥ источниктар курдук сананыахтаахпын.
  
  
  Комплекс сүрүн дьиэтэ экскурсияҕа холбоспутун кэмигэр тиийэн кэллэ. Сөрүүн сырдык приемнайга мустан коридор нөҥүө аастыбыт. Бу түгэҥҥэ мин харабыллыыр киһим тохтоото.
  
  
  «Миигин бырастыы гын, СР», - диэтэ кини.
  
  
  Кинини бөлөх хас да чилиэннэрин курдук көрбүтэ. Дэ?'
  
  
  "Күөх форумна сылдьаҕын дуо?"Нүөмэрдээх бэлиэни ааҕан кэбистэ.
  
  
  "Ээ, бу миэнэ».
  
  
  «Куттанабын, өссө хас да массыынаны блокадалаабыккыт. Биһиги ону тохтотор буоллаххытына, махтаныахпыт этэ".
  
  
  «Портнай поберь», - диэн хаһыытаата мин... онно эбии сыһыарылыннаҕына, атын массыыналар суох этилэр".
  
  
  - Сөп, сөп буолуо диэн дьиксинэбин. Утарсыбат буоллаххытына."Бу букатын көрдөһүү буолбатах.
  
  
  "Кырыыс! Үчүгэй. У уже уже сердито зашигался на коридоре. Харабыллыын туристическай бөлөхпүтүгэр саһан эрдэхпитинэ, илиибэр ылла. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тохтоотубут. Ким да көстүбэт.
  
  
  «Биһиэхэ манна, СР», - диэтэ кини, бука, баһылыкпытыгар сыһыаннаан туһалаабыта буолуо.
  
  
  Кини көстүбэт аан тутаах ааны аһан, уруучуката суох утопаламмыт. Намыһах коридор устун түргэнник аастыбыт. Манна эмиэ атын күн, бары цифровой буукубалардаах, ол гынан баран атын дьикти бэлиэлэрэ суох. Биһиги хас да муннугу суулуу тутан, ыстаал кирилиэс устун таҥнары түһэн баран, өссө икки хатыылаах күн буолан баран, бүтэй истиэнэ курдук көстүбүтүн ким да көрбөтүбүт.
  
  
  Но своего от ботинки охрана охранник Аллараа истиэнэҕэ бороҥ плинтаһын анньынна. Эмискэ туох да кыаллыбата, ол гынан баран, хас да эмискэ истиэнэтэ тыаһаан- ууһаан көһүннэ, онон бүтэн хаалыан сөп, онон бүтэн хаалыан сөп. Эркиним көхсө хачайданан баран, биир уһуктаах тимир остуолга, икки сиэркилэҕэ уонна улахан сиэркилэҕэ эрэ хаалбыта. Сиэркилэни кытта кэккэлэһэ аан баара, кини аһылларын тулуурдаахтык күүтэрэ.
  
  
  "Мистер Картер?"алаас куолаһа ыйытта.
  
  
  (Даа.'
  
  
  «Мүнүүтэ, баһаалыста».
  
  
  Сиэркилэҕэ ымаҥныы түстэ да, илиитинэн сапсыйарга быһаарынным. Бу космическай ыарыылар бэйэбэр дьоһуннаахтык сыһыаннаһыахтарын сөп, мин арыгыбын кыайан испэппин. Кинилэргэ туохха дьоһуннаахтык сыһыаннаһаллара баар суол.
  
  
  Мүнүүтэнэн быһа сабыллан баран, үрүҥ халааттаах уонна эҥкилэ суох теннис туфлларыгар икки фигуралар киирбиттэрэ, бэйэтин иннигэр бэрт эриэккэс ыстаал олоппоһу көрбүтэ.
  
  
  «Тарбаххытын бэчээттииргитин устуохтаахпыт", - диэтэ младшай иккилии. Кинилэр тулаларыгар отучча киһи көрбөтөх, иккиэн ачыкылаах этилэр. Бэл, уон сыл анараа өттүгэр баттах кырыйыа да этэ - сыал- сорук туруорумматаҕа. Кинилэр миэхэ хара тарбахтарынан стройдаан, их кумааҕыны тэнитэн кэбиспиттэр. Онтон биирдэрэ олоппоһу устан баран, докумуоннарга дьааһык арыйан, тарбахтарбын иккис набордаах тарбахтарбын тэҥнээн кэбистэ, онтон төбөтүн хоҥкут.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Маассабай технологическай институкка тарбаххытын уһуларга сылдьыбыккыт дуо?"
  
  
  «Калифорниа технологическай институт", СР», - диэн старшай хоруйдаата. «Суох да, биһиги иккиэн ФБР академиятыгар үөрэммиппит». Кини мөлтөхтүк мичээрдээтэ.
  
  
  Ону сөхпүтүгэр көрдөрдө. "Манна барыта оннук гыналлар дуо?"
  
  
  «Манна, сэк». Аһаҕас аанынан ыйда. «Эверстов доктора эһигини күүтэр».
  
  
  Күн бу көрүдүөргэ арыллыбыта; кыра офистарга эрчимнээх эр дьон уонна үрүҥ халааттаах хас да дьахтар чертежтарынан уонна техническэй кинигэнэн сууланан, өссө кыра бөлөҕүнэн бытархай эбиллиилэри суруйан баран кэпсэттилэр. Бүтэһигэр арыаллааччылар көрүдүөргэ иккитэ ааны аһан, миигин көрсөр кабинекка, хоһугар илдьэн биэрбиттэрэ. Эр киһи остуолга эскортартан арыый аҕа курдук буолан баран, кылгас маҥан баттах нэһиилэ умайан көһүннэ. «Киир, мистер Картер», - диэтэ кини туран. Кини миигин күөх кириэһилэҕэ ыйда.
  
  
  «Мин саныахпар, Эверстов доктора. Или еще администратор? - Диэн ыйыппытыгар мичээрдээтэ да, хоруйдаабата.
  
  
  «Мистер Картер. Саҕалыахпыт дуо?'
  
  
  Кини миэхэ кэлэр чаас устатыгар кэпсээбит ымпыгын- чымпыгын барытын хатылыыр мээнэҕэ суох. Координаттарга уонна спутниковай картографияларга, компьютердарга, компастарга, стабилитордарга уонна туолар механизмнарга, выдвиженнай планердарга уонна даточниктарга, ону тэҥэ перехататтан көмүскэнии систиэмэтин туһунан элбэхтик этиллибитэ. Ол миэхэ туох да диэбит иһин, ол гынан баран, Эверстов бүтэрбит кэмэ кэллэҕинэ, бэйэтэ үс бастайааннай систиэмэни түмэр кыаҕа суоҕун сэрэйдэ. Чэ, букатын сатаммат.
  
  
  Эй, эй, син биир идеялары тутуспут курдуктар, ити пааралар сэнэх кэриэтэ этилэр. «Судургутук эттэххэ, Мистер Картер, көрүҥ: биһиги Параштоҥҥа, колумбия уокуругун үрдүнэн дьоҕус дьоҕус ракеталар батареяларын батареяны ыытабыт. Түөрт төгүлүн Үрүҥ дьиэ үрдүгэр сыаллаахтар, сүрүн сыалбыт- сорукпут. Манна ориентирующай, разведка телекоммердэрин хас биирдии ракетаҕа наадалаах көннөрүүлэри киллэрэллэр. Ракетаны ыытыы, баҕар, биһиги көмүскэнэр системабытын да иһин, биир эбэтэр икки ракетабыт сарбыллыа. Маннык атаака ылылыннаҕына, биһиги бу кыаҕы учуоттуохтаахпыт. Эбэтэр биһиги утарылаһааччыбытын бастакы сааланан сууйабыт, биитэр биһиэхэ барыта бүттэ. Дэ?'
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  (Үчүгэй.Үрүҥ дьиэҕэ сыалламмыт бастакы ракета-быһаччы табыллар. Оччотугар атын ракеталар ити сыалы- соругу сарбыйыа суохтаахтар. Датчиктар охсууну регистрациялыыллар, онтон компьютернай механизмы активтыыллар. Иккис сыалы- соругу ыытыы систиэмэтигэр оҥоһулунна. Хамсыыр күүстэрин элбэтэргэ сыыйа- баайа сылдьар бэйэтин үлэтин толорон, биһиги ракета уон төрдүс уулуссаҕа эбэтэр хапытаалга тахсарыгар тиийэр. Ол дьэҥкэ дуо?
  
  
  У 'лэлээбитэ. Атыннык эттэххэ, тотальнай киирсиигэ сүрүн сыалы- соругу үлтүрүтүөхтээхпит, ол эбэтэр тута хас да ракетаны ыытыахтаахпыт. Ол гынан баран, аан бастаан түбэһиэҥ, иккистээн туттарыахпытын наада", - диэбитэ.
  
  
  (Лоп курдук.'
  
  
  Ону мин билэрбинэн кэпсиирим наадата тирээтэ. «Оттон саамай систиэмэ туһунан, Эверстов доктора хайдаҕый? Кини төһө улаханый?
  
  
  «Мин эһиэхэ көрдөрөр кыаҕым суох. Бу көҥүлгэ суох".
  
  
  (Биллэн турар, суох. Ол эрээри кини төһө улаханый? Ону уоруохха сөп дуо?
  
  
  "Нисколько."Бу база атын өттүн Кэрчиктээбит сир аннынааҕы комплекс бүтүннүү хабан ылла. «Сэрэтэр дьаһаллар тустарынан умнуҥ, кини эҥкилэ суох буоларыгар эрэнэбин. Сарказмын өйдөөбөтө. "Бу чертеһа төһө улаханый?"
  
  
  Тугуй ... доллары "дьигиҥниир" - компьютер. Кини бэйэтин кээмэйинэн бүгүҥҥү күҥҥэ оҥоһуллубутунааҕар быдан ыарахан".
  
  
  "Ол аата?"- диэн хомойбутум.
  
  
  «О ... баҕар, көннөрү автомобиль двигателэ кээмэйдээх буолуон сөп". Илиилэринэн кубометры тулалаата.
  
  
  «Ол аата ким да аантан тахсар кыаҕа суох».
  
  
  "Үһүспүт дуо.'
  
  
  (Сөп. Бу туһунан өссө ким билиэй? »
  
  
  "Олус аҕыйах киһи. Мин персоналбын, уон сэттэ киһи, тула барыта доппуруостанар. Үрүҥ дьиэ, атын Правительство тэрилтэлэрэ уонна үрдүкү байыаннай командование ».
  
  
  "Черскэй Культурата?"
  
  
  «Эспиэрдэри кытта үлэлээбит дьон бары кэриэтэ билигин мин үлэһиттэрим састааптарыгар киирэллэр».
  
  
  (Кэриэтэ?'
  
  
  «Бөлөх тула икки эрэ киһи миигинниин үлэлээбэттэр. Кинилэр эргиччи авиакодромҥа өлбүттэр. Атына - " фирма толорооччу дириэктэрэ ».
  
  
  "Ингерсоль Грэс- кэ бас бэринэр диэн тугуй?"
  
  
  "Мин оннук саныыбын."
  
  
  «Ол аата Ингерсолал билиэ " диэн.
  
  
  Эйдэр дьиктиргээбиттии көрүстүлэр. «Эһиги, биллэн турар, Ингерсоль курдук киһи дии санаабаккын...» Бу этиини түмүктүүр наадата суох, ону мин туоһу сөбүлээбэтэҕим, ону хайдах гынары билбэтэҕэ чахчы.
  
  
  «Эһиги бэрт сотору эҥкилэ суох көтүүнү ситистигит»диэн истибитим.
  
  
  (Даа. Аныгыскы нэдиэлэҕэ. Чуолкай дата билиҥҥитэ быһаарылла илик. Систиэмэ туһунан мин үлэһиттэрим эрэ билэллэр, кинилэр ракетаҕа баар ымпыгын- чымпыгын барытын тус бэйэлэригэр туруораллар".
  
  
  «Омук суднота муораҕа орооһор уонна таһаарыа дуо?»
  
  
  «Туох да хардыы суох. Ракета чопчу сиргэ түспэтэҕинэ, дьэ, ол бэйэтэ эстиэҕэ".
  
  
  Бу хоруопка кондиционерынан тугу да гынар кыаҕым суох быһыылаах, онон Эверстов махталын ылбыта. Сылгы тумулугар куттал суох буолуутун дьаһаллара миигин интэриэһиргээбэтэхтэрэ, онно кыттыбыт дьон бары күүспүтүгэр тугу оҥороллорун билбитэ. Ол гынан баран, Ингерсоль туһунан бу реплика миэхэ абааһылар дьиксинэллэрин биллэрдэ.
  
  
  Бу проблеманы санаабатаҕым буоллар, аҕыйах мүнүүтэнэн буолбутун ордук болҕомтоҕо ылыа этэ. Телэкран диэки көрөн баран харабыл миигин бүлүүдэ көрүдүөрүгэр ыытта. Аана суох бэлиэлэрэ суох аана биһигиттэн туох да аана суох сабылла илигинэ, Болтоҥо Азия оҕолоро соломо сэлээппэлэрэ, хараҥа көстүүмнэрэ уонна моонньугар фотоаппараттар сүрүн ааны нөҥүө туораатылар.
  
  
  Онон, миигин, харабыллааҕы көрөн баран, лахсыйбыттара. Биирдэрэ эргиччи сымнаҕас интэриэЬин хаартыскаҕа түһээри тохтоото, иккиһэ фотоаппараты мин диэки эргитэн баран сирэйин сабан, ол кэнниттэн оборудованиены барытын умнарга күһэйдэ. Дьэ, бүгүн биһиэхэ ханна барбыккытый, эһиги Япония туристарын фотоаппараты кытта көрүөххүт, арай онно тиийдэххитинэ, бу икки Азия оҕолоро японецтарга маарыннаабат курдуктар диэн өйдөөтө.
  
  
  Нью- Лиденс Арыыга Багамахтарга көппөккө, багамах арыытыгар пиибэ курдук сырдык күөх муораҕа, кумах арыыларга тиэйэн иһэрбит бириэмэтэ суох кэриэтэ этэ. Халлаан хойуу былытынан бүрүллүбүт, онон хараҥа күөх от-мас хараҥа буолан, аэропордунан куруһуоктуу сырыттахпытына, ардах 7271 түннүктэринэн быһыта тыкта.
  
  
  Пассажирдар вокзал тутуутун диэн эргэ серель курдук оронунан саһан бардылар. . Ис- иһигэр оркестр оонньообута, бортопроводтар биһиги багажпытын күүппүтүгэр диэри босхо утахтары түҥэппиттэрэ. Таможня кыһалҕата суоҕа, туристическай сезон үгэнигэр арыллара буолуо, баҕар, биэс уоннуу чымадааҥҥа диэри. Ол гынан баран, сулууспалаахтарга малы- салы барытын Хаптаҕай устун таһарга күһэллибитим, таабырын таайтарарга төрүөтүнэн. Чымадааннар конвейер лиэнтэтигэр кэлбиттэрэ, мин бүтэһик кэриэтэ этим. Вильгельмин уонна Хоьго анал отсекалаах этим. Себулэспэккэ, кыраныыссаны туоруубун, тоҕо диэтэххэ, тутуллуохтаах-спецагенынан буолуон сөп биир саамай ыарыылаах малы тула, мэлдьи куттаммакка сылдьабын.
  
  
  Вокзал күнүн аттыгар карнавальнай көстүүмүнэн саамай хараҥа эр киһи турара. Кини аттыгар "Саха сирэ" диэн суруктаах табличка баар этэ. Ардах тохтоото да, уруккутун курдук сиэрэй, былыттаах. Өссө үс киһи пальма анныгар турар, орто саастаах, гитаралаах, баттахтаах, куудара баттахтаах, оҕолуу аһылыктаах оҕо.
  
  
  "Ээ, доҕор?"хара киһи миигин эҕэрдэлээтэ. "Далбар-Кей?"
  
  
  (Даа.'
  
  
  Мин аатым хайдаҕый диэн ыйытта уонна испиискэни кытта тэҥнээтэ. - Сөмөлүөт хонуу нөҥүө өттүгэр баар. Манна илдьээри кэлиэҕэ.
  
  
  Буруо унаарыйар сииктээх тыалы мүлүрүтэр тарбах анныгар уу- чуумпу турбуппут. Тротуар бүтүүтүгэр хатыҥыр маҥан эр киһи свитераҕа, брюкалаах уонна кирдээх теннис түүппүлэлээх түүппүлэ турара, вокзал дьиэтин аанын диэки көрөн турара. Бүтэһик пассажирдар тахсаннар санныларынан саннын ыга тутан, эргиллэн илиитин өрө көтөхтө. «Кадиллак» хоҥорор тротуарга тахсан аан аһылынна, эр киһи киирдэ.
  
  
  Кини ити курдук болҕомтолоохтук Седых эр киһини, Каиллак көстүбэт гына бөлөҕү көрө илигэ. Онно икки эдэр киһи, үрдүк, сырдык лоокурдаах, хараҥа көстүүмнээх таҥастаах, аттыларыгар эр киһи курдук үүнэр- сайдар кыыс олороро. Моонньуттан саҕалаан боростуой моонньугар тиийэ сабыллыбыт, киһи этин-сиинин бүтүннүү токурутан, хараҥа хааһах баттаҕа эйи санныгар тиийэ таҥнары түһэрбит. Ол икки ардыгар моонньоҕон коллекцията сэргэхсийдэ, оннооҕор кини сирэйэ сырдаан, чаҕылыйан көһүннэ.
  
  
  Мин бастакы санаам Хадиша Д ' Арк дуу, баҕар, Дьоан Базз буолуо этэ; сирэйдэрин- харахтарыгар, майгыларыгар- сигилилэригэр эмиэ оннук күүстээх эрэл баар этэ. Ол гынан баран, бу санаа түргэн үлүгэрдик, Анжела Раффлс уонна «интимнэй шестеркалар»икки чилиэннэрин анжелаҕа көрөбүн өйдөөтө.
  
  
  Киниэхэ интириэһинэй Шестеркалар хаартыскаларын балачча чинчийэн көрдүм да, чахчы кыыс эрэ ананна. Биэс эдэр киһи бу паараҕа туох ааттар баалларын мин итэҕэйбэтэҕим иһин, таһыттан олус маарынныыр этэ. "Бу сүдү суолталаах дьыала буолбатах, - дии санаабыта, Андржела Раффлс Ингерсоллга барарыгар туох- баар буоларыгар тирэх буолара.
  
  
  Кинини көрдө - көрдө, сирэйэ кытаран хаалла. Уу- чуумпу мичээрдээһин эр киһи тугу да гыммакка, хайдах сатаан дьиксинэр, дьиксинэр мичээрдиирэ. Ону билэрэ. Хоук биэрбит информациятынан сүүрбэ биэс буолан баран, нестарев курдук эбит. Кини биһиги харахпытыттан тэйитэ, туохха наадатын умнуо суохтааҕар. Тротуарга таҕыстыбыт, хараҥа эр киһи багажнигынан таһаҕаһы көтөҕөр буолла. Мин кэннибиттэн бачча оонньууга гитарнай носильщик баар. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр массыына кылбайбыт кынатын нөҥүө кыыһы одууласта. Кини билигин да мичээрдии олордо. Барыахпытыгар диэри, кинини сорунуулаахтык көрбүтэ.
  
  
  Биһиги бэҕэһээ «Лир Джет»киэҥ сиэдэрэй салоҥҥа төрдүө буолан олорбуппут. Биһиги тулабытыгар ким да тугу да эппэтэҕэ, уол кыратык уолуйбута. Хара эр киһи биһиэхэ романы аҕалла уонна иннибитигэр сүтэн хаалла. Хат үөскээн, аҕыйах мүнүүтэнэн арахпатын биллэрэн баран, дьахтар арахсан хаалар эбит дии санаатым. Сэмэнэп олус дьиктиргиирэ, ол гынан баран, мэһэй бүрүүкэтин быыһынан, кыһыл көмүс сап бүрүүкэтин курдаттыы көрөн, дэбигис сөбүлүүр дьоһуннаах компетентноһын көрдө.
  
  
  «Меня зовут Херридж, - сказал наш пилот, - и ее, надеюсь, что вы хорошо провести время на Дабл-Кей». Ону өйдөөн, бу акцент уурбута, арааһа, араас оруолларга оонньообута быһыылаах. Күргүөмнээх көтөр- түһэр балаһаттан көтөн таҕыстахпытына, күн былыт быыһынан өрө көтөн таҕыста. Ону омурдан баран түннүк диэки көрдө. Биһиги аэропорт тула күөх территорияны көтөн ааспыппыт уонна сотору Насау кытыытыгар тиийбиппит. Күн уота сандаарыччы сырдаан, сис бассейннардаах, кэрэ садтардаах, нэлэмэн күөх лужайкалаах бүлүүлэр маанылаах кэрэ көстүүлэрин санатар. Херидж сөмөлүөтү куорат киинигэр көтөн ааһара; Маркаттан Сингапурга диэри сөмөлүөтүнэн сөмөлүөтү, араас өҥнөөх таҥастары, араас өҥнөөх таҥастары көрбүтэ. Кыһыл бандьыыт төбөтүгэр уонна отчуоттуур былааччыйатын үрдүк хараҥа дьахтар илиитинэн сапсыйда. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кынат төбөтүн имигэстик хамсатан, хоту диэки эргилиннэҕинэ, арыычча киэҥ сиринэн көтөн ааста. Аҕыйах мүнүүтэнэн муора эмиэ биһиги анныбытыгар баар эбит.
  
  
  Аллараа өттүгэр хас да маҥан муостаны көрдө, икки балаһаны иннилэрин хаалларан баран түргэн баҕайытык хаамыталаата. Балай эрэ кэмҥэ оҥочо биһигиттэн хаалсыбакка, уу кынаттарыгар суудуна буолуохтааҕын өйдөөбүтүм. Кини эмиэ ити курска сылдьарбытыгар, Ингерсоль оҥочото диэн Өймөкөөҥҥө баара. Онно көмөлөһөөччүлэрэ син биир Дубле- Кей уонна Насауа икки ардыларыгар төттөрү ытыалаабыт флот баар диэтилэр.
  
  
  Онтон Бүөтүр арыылар-игирэлэрэ- бөтүрүөптэрэ көстөллөрө, дьэ, Чыамайыкы үрдүттэн ох саанан көтүү үрдүгэ. «Тиллии» күн сырдыгар «тиллии» курдук сандаарар - бассейна, күөгэйэр бассейна, үрүҥ башнялар тулалыыр лааҕырдар истиэнэлэрэ - "дьулаан суут" хайа баҕарар тутуу площадкатын курдук чуҥкук көстөрө. Кумахха уонна кумахха улахан кыһын дьаамалары, сорох бетонунан, сорохторо бульдозердарынан уонна кырааннарынан алдьаммыттар. Дьиэ тула биир дьиэ эргийэр ыстаала, туох эрэ тэстэр күлүктэрин быраҕан, салгын өрө көтө турда.
  
  
  Херидж эргиллээри гыннаҕына икки Арыылаах муоста тутуутун көрдө. "Дьулаан суут" биэрэгэр хайыы- үйэ саҥа саҕаламмыт маассабай бетон тирэхтэр туруорулуннулар. Ол курдук, бу Америка куораттарын сорҕото, сыаната эрэ үрдээбитин курдук көһүннэ.
  
  
  Мимолетнай өйдөбүлүгэр улахан болҕомто ууруллара буолуо эрээри, сиэридж тоҕута түстэ уонна тиистэрин кирчэччи тутан, остуолбаларын тутан туран көмөлөһөргө күһэллибитим. Бары биллибит пилотам, кинини куһаҕан пассажир.
  
  
  
  5 баһылык
  
  
  
  
  Отельга нүөмэрим наһаа баай- талым, сүөргү этэ. Ууга көрүҥнээх Балкон олус улахан этэ, оттон Ванята кыра этэ. Күөх көбүөрү щиколоткаҕа уган баран, паарка киэнэ наадата суох курдук буолан көстөр. Кыракый холодильник иһигэр романы кытта улахан графин баар этэ, аан аһыллан, түннүктэри аһан үлэлэтэр үлэһит, чахчы астынар курдуга. Бу кинини дөбөҥнүк сөбүлүүр сирэ этэ.
  
  
  Балконтан урут киэһэ плацдармынан дьарыктанар хас да фигуралаах киһи бассейн большой муннугун аннынан көрүөн сөп. Тарбах сэбирдэҕин аннынан кылбачыгас сэбирдэхтэр тула долгун тыастарын таһааран, сымнаҕас күлүмүрдэс куолаһы истибитэ. Туристическай отелга улахан сүгүрүйээччибин буолбатах, быһыы- майгы наһаа үчүгэй буоларын билбэтим буоллар.
  
  
  Кини түргэн бүрүүкэтин күн көмүскэл дьэрэкээн ойуулаах, хараҥа күөх дьэҥкир ырбаахыны уонна дьирибинэс куртканы кэттэ. Биир чымадааны тулатыгар Стюарт миигин «Спецпоект» оҥорбутун ылан, теннис балет тапочкатын ыларга быһаарыммыта. Туох да носуос суох. Вильгельмин уонна Хоьо секретарь отсеккатыгар хаалбыта, онно наадыйыахтара дии санаабатаҕа. Улахан бэстибээли ааһан иһэн, манна, Дубле- Кейгэ, дьыаланан, уоппускаҕа сылдьыбытым диэн бигэ санаалаах этим. Ханнаный, бизга ўзларининг янгиликларидан бир юткорлар, мини- юбклар ва динсалар таъсирларга янгиликлар яшаганлар. Сүүрэн- көтөн көрбүтүм, арыыга бюстгальтердар үрүҥ эһэ курдук аҕыйах эбит. Манна Нью- Йорк- Лиденс сөмөлүөтүнэн орто саастаах парады оҥороро кэрэхсэбиллээх этим.
  
  
  Бассейҥҥа пляж таҥаһа, сувенирдар,испиир утахтардаах маҕаһыыннары, кинигэлэри, табах, тирии оҥоһуктардаах бассейннары эмиэ көрдүбүт .
  
  
  Күн киирэрин фонугар аһаҕас күн олороро да, син биир силбиэтэнэн баран тута биллэ. Анжела кэпсэппит кыыһа уҥуоҕунан намыһах этэ, ол аата орто уҥуохтаах этэ, тириитэ бүтүннүү кэриэтэ кыракый Бикипиэдьийэҕэ чаҕылыйан хаалбыт. Баттаҕа сииктээх, көхсүгэр сииктээх, көхсүгэр сииктээх таммахтар, кыракый таммахтар эгэлгэ отоннор икки ардыларыгар сүтэн хаалыахтара этэ. Кини сирэйин көрө илигинэ, кини оннук дьикти, сыыспатаҕын сэрэйдэ.
  
  
  Анжела сылайан сыҕарыҥнаан иһэн сыҕарыҥнаата. Ревматизмҥа киҥкэрдэ. О, ити сөп этэ. Маскировочнай оруолларга кини рок группатын супер- кру менеджерэ бастакы доҕордуу тыйыс тыаһыттан саҕалаабатаҕа, дьонум фанаталара харабыллар буоларыгар үөрэммит буолуохтаах этэ.
  
  
  У мне было очень успешно, она осталисься на бассейне и одновью одновью, и сыыйа- баайа умерлающего девушку.
  
  
  Сирэйэ Илиҥҥи кэриэтэ этэ, оттон кып- Кыһыл харах ыараханы кытары кэпсэтэригэр кыратык күлүмүрдүү күлүм гынна. Үрдүк чулуулар хойукку күн, уу уонна сымнаҕас таммахтарынан сыап- сымнаҕас тириини батыһа сылдьаллара. Кинилэр киэҥ айахтаахтар, онтон толору уостара-андреша ыҥырыыта суох мичээрдээтилэр. Саннылара тиһигин быспакка саҥаран баран, төбөтүн токуруйбут өттүлэрэ иэҕэҥнээн истилэр. Икки атахтаах уһун, быччыҥнаах, рельфалаах, атахтара быччыҥнаах, онтон атахтара икки ардыгар будьурхай хара баттахтарынан Аллараа Бикипиэдьийэ аннынан симиллибит.
  
  
  Мин Көрбүт- истибит Верониктар- кыргыттар, пиибэ палаткаларыгар, Вириджинияҕа уонна Хотугу Каролинаҕа суол кыйа пиибэ палаткаларыгар мин кылааспар буолбатах этэ - арай, аара клеопатрынан сырыы тула сылдьан, син биир кыыстан соһуйуо этэ.
  
  
  - Саргылаана миигин көрдө. Миэхэ барсар Антон курдук. (Эҕэрдэ."Биһиэхэ урут Тумэн тумуктэммит церковнай куолас баар этэ.
  
  
  (Эҕэрдэ."Эй мичээрдээн, харах тонолуппакка, харахпар көстөн кэлэр ордук буолуох курдук буолла.
  
  
  "Аэропорка бүгүн эйигин көрбөтөҕүм дуо?"
  
  
  (Чахчы.'
  
  
  «Ырааҕынан хааларга-киэьэ хааларга былааннааххыт дуо?»
  
  
  «Мин ханнык да кытаанах былааннааһыны оҥоро иликпин".
  
  
  Өйдөөх мичээрдээһин. "Чэ, олус эрдэ барыма».
  
  
  Эргиллэн көрбүтэ олус аһаҕастык сексуальнай буолбутун иһин, Бикипиэдьийэҕэ кыыстыын отельга тахсан, хаһан эрэ көрбүт- истибит икки саамай дьиктиргээбит дьахтары илиитигэр ылла. Үчүгэйэ диэн, верониктыын кэпсэттим, кылгас Роман туһунан тугу билиэхпиний диэн интэриэһиргиир этим уонна кини хаһан да ону билбэтим буоллар туох барыта үчүгэй буолуо этэ диэн түмүккэ кэлбитим.
  
  
  Бассейна эргийэн баран, кэннигэр үрдүк таас истиэнэни одууласта. Кини мастары уонна сэппэрээктэри маскировкалаата да, сүүрэн иһэн, хатыылаах боробулуоха нөҥүө-электрификациялаах боробулуоханы туттарда, - диэбиттии, истиэнэни, сэбирдэхтэри, лабаалары быыһынан сүүрэн ааста.
  
  
  Дублон сорҕото биллэр этэ. Бу хараҥа таас, кирпииччэ тулатыгар тутуллубут үс мэндиэмэннээх дьиэ этэ. Бассейҥҥа тахсар түннүктэр сабыллан, ыстаабаларынан сабыллыбыттар. Соҕотох олбуор аанын таһыгар кытаанах тимир ааннары бүөлүү сылдьар бассейн кэннигэр баар. Сарсыныгар экскурсияҕа барар турист быһыытынан, киниэхэ биир күннээх сырыым диэн эрэннэрдэ. Түүн түргэн үлүгэрдик океаҥҥа уктан баран, пловецтар бассейн аттыгар уктан хаалбыттар. Кини крышатын аннынан, эмиэ онно баар этэ, Рома оннугар бурбону атыылаһа сатаабытым. Балай эрэ өр олордохпуна, мустан, оркестры кытта кэккэлэһэ олорон, намыһах истиэнэҕэ уу дьалкыйар тыаһын иһиттэ.
  
  
  Кини отельга тиийэн казиноларга көрбүтэ. Аан аттыгар ыаллыы кабарет артыыстарын ааттарын кытта быыстапка ыйанан турар уонна биир тула хаартыскалары тохтотто.
  
  
  Сыыһа- халты буолбатаҕа: киһи сирэйин Илиҥҥи өрүтэ уонна буулдьа токуруйбут хорсун мичээрэ, фотограф фотографтааҕар чаҕылхайдык чаҕылыйда. Миитэрэй диэн ааттаах, көстүүмүнэн, бикипиэдьийэттэн ураты тугу да кистээбэтэх көстүүмүнэн үлэлээбит. Дьүөгэм Андреева дьүөгэтэ этэ, ол да сөп этэ. Ону таһынан мин аатым бэйэтэ дьиксинэрэ: бу сураҕы булкаас кубинскай, мулатскай уонна Кытай тыллаах- өстөөх хас да кыыс ахтыбытын истибитим. Ол эрээри Дубле- Кейгэ, Ингерсолом Грэс- ни кытта кэккэлэһэ, Ингерсолому уонна ону көннөрү «үһүйээн» тэриллиини кытары быһаччы сибээстээх, Кубаҕа эбэтэр Дальнай Востокка туох эрэ сыһыан үөскээбитин киһи барыта өйдүүр буолуохтаах этэ. Барыта мин үлэбэр дьоһун суолталаах этэ.
  
  
  Казинолар остуол үрдүнэн суон дурдалаах, сэмэйдик сырдатыллыбыт үрдүк өһүөстээх, мааны дьиэ курдук көстөллөр. Икки рулеткалаах, покерскайга оонньуурга үс остуол баар этэ, баҕар, шен- де- фер остуол аҥара буолуо. Сүрүн саала кэннигэр бакар оонньуутугар улахан оонньооччуларга эрэ, бэйэ баромнаах уонна көрүүлээх буоларга аналлаах резервацияламмыта. Хаартаҕа дуу, уҥуоҕум дуу оонньообот; мин Өймөкөөҥҥө дуу карточкаларга дуу, пластиковай кубикаларга дуу түбүгүрүөхпүн сөп. Ол гынан баран, казиноларга сылдьар дьон Нью- Йорк тула самолет бастакы былааныгар лиссиэнсийэтин арыйаллар. Киирбитин кэннэ онно киһи соччо- бачча элбэх буолбатах этэ, сотору кэминэн тугу эрэ бэдэрээтчит буола сылдьарын көрдө.ону мин бириэмэ таах халтай буолбатахпын итэҕэйдим.
  
  
  Бу көрбүт- истибит саамай парад азиатчыт этэ-көңүл тумулугар, Н. Икки киһитин тула биир табаарыс муннун аннынан күөх сукунаҕа түбэспит хоһу атыттардааҕар улахан болҕомтотун уурара.
  
  
  Ону өйдөөн көрбүтэ, бу "ситэтэ суох» Илиҥҥи өрүстэр" илин- кэлин түсүһэн көрүөхтэрин иннинэ билиилэрин таһаара охсубуттар. Кини дириҥник үөһэ тыынан баран, сарсыарда бу кырыыстаах ааным кэннигэр буолбут хаартыскалары саныы- саныы, салгыы хааман истэ.
  
  
  Баран иһэн бу икки эр киһини кимиэхэ холоотум. Урут өйдөөбүппүнэн, японецтар буолбатахтара, оннук этэ. Ону Корея туһунан толкуйдаабыта, манна Кореяҕа тупсаран оҥоруу уонна улахан корейдар ахсааннара баара. атын өттүнэн, Дьакарта уонна Кабула икки ардыларыгар ханна баҕарар тиийиэхтэрин сөп уонна ол эмиэ атын туристар бааллара дии саныыр төрүөт суох этэ.
  
  
  Ол гынан баран, ону сөкүүндэҕэ итэҕэйбэтэҕэ.
  
  
  Кабарекка этиллэр кэм кэллэ да, саала хас да киһи остолобуойу уонна хас да уһун барааны аахсыбакка курааннанна. Сцена таһыгар табаҕа олоро түстэ, шталь мууһунан бүргэс гына тардыалаан, кэтэһэ олордо. Онно жонглер, комик, сылгы сирэйдээх дьахтар, Чина кэлиэр диэри үлэлээбит Ливан акробат этэрээттэрэ бааллара.
  
  
  Күүтүү да баар. Сцена эмискэ хараҥаҕа киирэн, барабаан тыаһа иһилиннэ, онтон барабаан дробь кэнниттэн, сабыылаах быыс фонугар умса түстэ. Кини эмискэ аһылла түстэ, ыскылааттар күлүккэ элэҥнээтилэр, барабаан тохтоото. Сцена иччитэх, чуумпу хоско тыынар- быар куугунаата - онтон атын цмбалы кытары остуол ортотугар тэнийэ түстэ.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, биир атахха боруонса статуя курдук хамсыы олорон, кэлин барабаан охсо түстэ уонна бытааннык мах барда. Кини олох үҥкүүһүттэрэ, го- го- го- с уонна фтизистизавтар холбоһууларыгар дьүөрэлэспитэ. Кини көстүүмэ сүрүннээн перемьев уонна килбэчигэс буолан турара, кини атах сыгынньах буолан, ритманы охсор хобулуктарын сүгэ-көтө. Бөҕөстөр сүүрүктэригэр уонна оҥочолоругар түһэрбиттэр. Житектордар сырдыктарыгар кини этэ-Сиинэ тэбэнэттээх любовник курдук этэ, кини түөһүн икки холмата хас биирдии велосипедтаах курдук титирэстээн, титирэстээн титирэстииллэр. Тэтим улаатар буолан, хараҥа баттахтара хараҥа баттахтара бары кэриэтэ бүүрүктүү түһэллэр.
  
  
  Онтон көстүүмүттэн бюстеры сүөрэн сценаҕа түһэрэ сатаата. Түөһүгэр, харамайыгар баттахтара өрө түрдэстэн, сөкүүндэҕэ үллэн, эмиэ сабыллан хаалбыттар. Ону баара, Барнаулга иннин диэки иҥнэйэбин уонна тыынын хаайабын.
  
  
  Баттаҕа сыгынньах кэриэтэ төбөтүн өрө көтөхтөрүнэ, сыыдамнык эргийдэ,хас биирдии киһи этигэр-сиинигэр ииримтийбитэ...
  
  
  Хараҥа-чуумпу.
  
  
  Хараҥа им балай хараҥаҕа киирээри, кинини туох да көрбөтөҕө.
  
  
  Прожектор кэнниттэн хат киирээт, кыыс төбөтүн төҥкөччү туттан, түөһүн тиэрэ түөһэ, атахтара ыга кууста. Дохсун ытыс тыаһа күүстээх буолуохтаах этэ да, аудитория олус кыра этэ. Кини эмиэ ытыстарын таһына- таһына сатаата да, сценаттан хааман иһэн Принцесса Иннокентьевна диэки көрбүтэ уонна мин кинини мичээрдиим диэн эрэнэ санаабытым.
  
  
  Холлороон иһигэр оргууй аалла уонна уутун омурда. Билигин тугуй? Билээри өр кэтэспэтим.
  
  
  Остуолга Уһук Илиҥҥэ кыракый аан нөҥүө остуол ортотугар биэтэҥнээн, оркестрга өйөнөн, барска тиийдэ. Кини аттыгар маҥан ырбаахылаах ырбаахылаах ырбаахы баара, быһах анныттан ырааҕа суох буолан, нэһиилэ Аллараа түһэн хаалбыт. Баттахтарын эргиччи баайыллыбыт үрүҥ шарфалаах, онно сандалия баар. Кини мин диэки көрбөтө.
  
  
  Бармен иннигэр шампанскай уонна ыстакаан бытыылката туруорда. Кини олорботоҕо, биир атаҕын чугастааҕы Табаҕаҕа ууран, ыстакааны көтөҕөн баран, хатылаан кэбистэ. Казиноларынан хас да эр киһи тахсан баран, билигин ойоҕоһунан көрөр буолан барбыттар. Дьэ, ити кэнниттэн сүүйтэрээт, биир киһи тэпсэҥнээн истэҕинэ, төбөтүн токурутан баран, эр киһи бу диэки уунна.
  
  
  Болҕомто ууруу ньыматын туһанар кэм кэллэ. Онтуката кыра көмүс пластинканы хостоон таһаарда, онтум устуоруйатын бигэргэтэр үрүҥ көмүс дуоллардаах. Кини ити штукаҕа эргийэр да, шталь кэтэһэр.
  
  
  Кыыс урукку өттүгэр мин диэки көрбөтө. Ат тумсугар көрбүт биир дойдулаахтарым эмиэ казиноларга киирэн истиҥник көрсүбүттэрэ. Остуолга тиийэн кэлбитин көрөн, үөрбэтэҕэ быһыылаах. Илиититтэн ылан, сирэйин чугаһатан баран, тугу эрэ дьаныардаахтык саҥаран барда быһыылаах. Илиитин тэбээн кэбистэ да, хамсаабакка эрэ хаалла. Дьэ киҥкинэйдэ, эр киһи эмиэ тахсан барда.
  
  
  Остуолбар буһарарга тумса сылдьыбатах быһыылаах, онон барменаҕа төлөпүөннээтэ.
  
  
  У с?'
  
  
  "Эй, чувак, бу бөлөх 1933 сыллаахха Бродвей ырыаларыттан ураты тугу эмэ оонньуон сөбүй?"Она, толорооччу Коля портер ырыатын толорооччу оркестрга кивил.
  
  
  Бармен Майа устун тэскилээбиттии көрүстэ, кыараҕас харандаас, бытыктаах, көбдөркөй сирэйдээх уонна баттахтаах баттахтаах. Кинилэр сүрдээх хара, түргэнник кырааскаламмыт этилэр. «Чэ, оркестр сакааһынан оонньуон сөп дии саныыбын", - диэтэ кини.
  
  
  "А-а, суолтата суох". Көмүс пластинкатын өссө төгүл эргитэн, стойкаҕа улаханнык тоҥсуйбута.
  
  
  Сөбүлэспит. «Бу интэриэһинэй манньыат».
  
  
  Кини ол малы уунна. «Суругу аах, чувк. Мин үлэбэр ити " Оскар»диэн суолталаах.
  
  
  Кини монетканы ылан, барараҕа таһаарбыта. Хаастара түрдэстилэр. "Эй, у знаю этой группу». Маныаха биэс уон буолуохтаах, ол да буоллар шоу- бизнескэ кууруска -- бизнескэ сылдьыбыта. "Членом?"
  
  
  Киһим дьоһуннаахтык, үрдүктүк тутунна.
  
  
  "Суох, кини менеджерэ. Бу биһиги бастакы көмүс рекордбут этэ".
  
  
  Бу үлэ барбата. Остуолбут биһиги диэки көрдө.
  
  
  «Ханна эмэ чугас сиргэ оонньуоххут дуо? Оройуон арыыта? Көҥүл порт? У ' лэлээтэ, төбөтүн биэтэҥнэттэ. "Таҥара, суох". Кинини кураанах зал кэриэтэ көрдө. «Биһиги манна оонньообоппут. Билэҕин дуо, манна уоппускаҕа сылдьар. Манна муодунай буолбуттарын истибитим да, ону билбэппин".
  
  
  Бармен чыпчылыйаат, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, онтон эмиэ миигин диэки көрдө. «Чэ, биһиги дьоммут...»
  
  
  «Ээ, кинини билэбин, билэбин. Бу кыыс дьигиһийэр да, музыка... - Мичээрдээбитим, илиибин уунан баран, улаханнык тарбахтарбын ыйыттым.
  
  
  Цинь Чыҥыс хаан кистэлэҥэ, шампанскайы эбии киллэрдэ. «Дьентльмеҥҥа бу туох үчүгэй диирий, - диэтэ кини музыка тыаһын уларытта чэпчэкитик Испан акценнаах.
  
  
  Эй, эй, мичээрдээтэ. Тииһэ килбэчийдэ.
  
  
  «Киниэхэ туох эмэ иһэрдин, Макс", - диэн эбэн биэрдэ.
  
  
  казиноларга тиэтэйэн- саараҥнатан баран түргэнник казиноларга бар.
  
  
  Кыыс хас биирдии эр киһи ыратыгар маарынныыр кыыс миэхэ пиибэ биэрэр, онтон мин ааппыттан ыйыппакка да барар. Отела аккаастанна да, кэлин түктэри буолбата буолуо диэн түмүккэ кэллим. Муус хамсаата, сарсыныгар ону көрүөхпүтүгэр, саҕалыырга туох туһунан кэпсэтиэхпит.
  
  
  Өр Кэтэспэтэҕим. Чаас аҥара буолан баран, чыҥха атын көрүҥнэннэ. Кини Силип-Де-Дублон кытаанах тимир күрүөтүнэн сырдатыллыбыт маҥан былааччыйаны көрдө. Хараҥа көстүүмнээх икки үчүгэй эр икки ардыгар ыккардыгар таҕыста. Кинилэр түргэн үлүгэрдик хамсаналлара, оннооҕор кыыс оҕо баҕатынааҕар сыаната чэпчэкитик барарын туһунан отчуоттуур өйдөбүл үөскээбитэ. Аана аһылларын көрөн, сонно тута сабылларын көрбүтэ; Чыҥаада туох да кыһалҕата суох быһыылаах, ол гынан баран, онно киириэн баҕарбат быһыылаах. Их импульс импульс выстрели их; Вероника уонна кини миигин хайдах биэрбитин туһунан ахтыылар билигин да олус сонуннаах- нардаах, ыарыылаах этилэр. Маны таһынан, мин сорукпар бары кыргыттары быыһыы киирбэтэҕэ, бэл, дьиҥнээх наадалааҕа буоллар.
  
  
  Казиноларга төнүннүм, сүүрбэччэ бакыаты сүтэрдим, довин- ферма диэн ааттанар идэбин хайдах эрэ истэн, кэлин улахан дьиэҕэ турбутум. Бу Азия оҕолоро кэлэйии диэн суох этэ, кини хас да боппуруоһу портье эбэтэр секретарь биэрэр этиитэ.
  
  
  Тиһэҕэр кини күлүүс кэннигэр тиийэн кэллэ. Регистратор быыкаайык, эҥкилэ суох английскай акценнаах хара эр киһи этэ.
  
  
  «Мистер Уолтон " диэн эрэнэбит.
  
  
  «Бу магнитофоннай суруйуу курдук", - дии санаатым... манна аҕыйах киһи баар эбит», - диэтэ мин.
  
  
  Саннын ыгдаччы тутта. «Толору кэриэтэ толору, сэбэ- сэбиргэл».
  
  
  "Ол гынан баран кинилэр паар буолбатах, А?"- диэтэ кини күлэн баран, кураанах казинолары төбөтүгэр бырахта.
  
  
  Ити мичээрдээһин ынырык этэ. «Баҕар ...»
  
  
  «Ол эрээри дьиэҕэр атын уһуктан хас да улуу оонньооччулар баалларын табылынна».
  
  
  У: боростуой, с?'
  
  
  «Бу дьоппуоннар дуу, өссө ким эрэ. Кинини хас да киһи хатыылаах остуолга олорорун көрбүтэ. .
  
  
  'Oi. даа. Илинтэн Дубльменнэр бааллар.
  
  
  Ус, даа?'
  
  
  Түүн үөһүн саҕана этэ, мин күүппүтүм тэһийбэт этэ. - «Дьулуруйар Ньургун Боотур» бырайыак туһунан кэпсэтии барар, өйдүүр инигит. Ингерсоль фирманы кытта сири- уоту тупсарыыга эбэтэр ханна эрэ чугас " диэн контракт түһэрсибитэ.
  
  
  Ус, даа?"- зевкалары хам баттыырга холонуу, өссө төгүл хатыламмыта.
  
  
  «Дьиҥэ, Ср- н, кини бу экспериментальнай тутуу бырайыага; г- н Ингерсолал, эһиги, баҕар, билэргит курдук, аан дойду үрдүнэн баар дьоҕус бөлөхтөр олохторун- дьаһахтарын усулуобуйатын тупсарыыга көхтөөх кыттыыны ылара буолуо дии саныыбын".
  
  
  "Бэйэбин билиһиннэрэбин. У ' һу 'лгэ хара у' һу 'лгэҕэ у' лэлээтэ. "Кини дьиэҕэ- уокка, дьиэҕэ- уокка кыратык тохтуур кыахтаах дии санаабаккын дуо?"
  
  
  Ити харах им-дьим буолла. "Боростуой, ср- тар; мин кэмим бүттэ, оттон мин өссө элбэх административнай үлэ барыахтаах".
  
  
  Хос аанын арыйа баттаата, тугу эрэ оннук буолбатаҕын өйдөөтө. Кинини Сибэтиэй хаалларан баран, гостиница нүөмэрдэригэр маннык гынабын, - диэт, билигин хараҥаҕа хааман истэ. Ону тохтоон иһиллии олордо.
  
  
  Сураҕа иһиллэ сылдьыбыт соҕотох тыына бэйэтин тыынын ылла. Кини түргэн үлүгэрдик ааны сабан, аанын кэннигэр сабан кэбистэ. Ону Бүлүүчээн булла. Улаханнык халырҕаата.
  
  
  Урукку курдук хараҥа.
  
  
  Мин көрөрбүнэн, бу барыта кубарыйыах бэтэрээҥи өстүөкүлэ күн мин балкоҥҥа, ый сырдыгар паараламмыт ый сырдыга. Харахпар өлбөөркөй сырдыкка чугаһаан истэхпинэ, сымнаҕас хамсааһыны иһиттим, күлүк курдук күлүбүрээтэ.
  
  
  Кинини көбүөргэ сүүрэн, ким эрэ таҥаһын харбаан ылла. Саннын тириитэ бобуллан баран эргилиннэ. Төһө да хара дьайдаах киһи миигиттэн кырата буоллар, син күүстээх санаалаах этэ. Күлүккэ сып-сырдык, төгүрүк, күлүккэ элэҥнэс сирэй көһүннэ. Ити Азия оҕолоро биир киһи буолуохтаах этэ. Онтон куукуна курдук тоҕон, ойоҕоһум икки ардыларыгар охсубута.
  
  
  Былааһым мөлтөөтө, көҥүл илиитинэн хабарҕатыгар токурутан, сыҥааҕа оҕуста. Эр киһи балкон периламыгар түбэстэ. Ый сырдыгар кини илиитигэр металл Килбэчийэр эбит. Бу илиим эргиллээт, бэгэччэгин харбаан ылан, төбөтүн хантаччы тутан баран, эттэрин анныгар бырахта уонна өрө көтөхтө.
  
  
  Эрбии нөҥүө көтөн түһэн, сэттэ этээстээх үөһэттэн сууллан, бассейн аттыгар кутан ньиргиппитэ. Арбуз цеменин туһунан олус бүтэй охсуу, ол кэнниттэн толору чуумпу буолла.
  
  
  Эрбии нөҥүө уһуктан баран, киһи этэ-Сиинэ көрөргө холонно да, бассейн аттыгар Сибэтиэй киһи умайда. Ким да тугу да истибэтэх курдук. Кинини өр күүттэ, онтон атын бүлүүчээни киллэрбитэ.
  
  
  Урукку өттүгэр туох да кыаллыбатах. Кини лаампаларын тургутан көрбүтэ, бары миэстэтигэр сылдьаллар.
  
  
  Төлөпүөн тыаһаата. Туруупкатын өрө көтөхтө.
  
  
  "Мистер Уолтон?"
  
  
  Даа.'
  
  
  "Боростуой, СР. Регистрация туруктаах буолуутун этиҥ, биһиги бары ыалдьыттарбытыгар электроэнергияны арааран кэбистибит. Сотору кэминэн чөлүгэр түһэриллиэҕэ".
  
  
  Сергей коридорга өссө холбоспутун өйдөөн кэлээт, ол туһунан эттэ.
  
  
  «Ээ, СР, кинилэр атын схеманан үлэлииллэр".
  
  
  Кини бэйэтин эбэтэр атын киһи киэнин курдук киэн туттара. «Биһигиттэн Бугунну куннэ диэри махтана, махтана турабыт».
  
  
  «Тугуй, оччоҕуна үчүгэй. Махтал. Туруупкатын ыйаан баран, таһаҕаһын фонарик сырдыгар түргэнник бэрэбиэркэлээтэ. Хара дьайдаах киһи сэрии сэбин- сэбиргэлин булбатаҕа эрээри, таҥаспын кыратык буорту гынара.
  
  
  Кыайан булбат буолла, онон арахсан сытан утуйабыт. Бу киһи сирэйин- хараҕын үчүгэйдик көрө сатаан баран, билигин Дубле- Киэҥ- куоҥ азиат аҕыйаата»диэн харчы туттабын.
  
  
  
  Алтыс баһылык
  
  
  Халлаан сырдаан, күн ортото кини сибигинэйдэ. Утарсааччы мин диэки хаамарын кэтэһэн, бассейн аттыгар шезонг олорбут. Этим- сииним эттээх, потенциальнай сүгүрүйүүм кулгаахпар бүөлээтэ. Саастыылаахтартан сорохторо эр киһи курдук, дьахталлар курдук, биһигини тула мустан, сороҕор саарбахтаан көрөллөрө. Олох да Микр Джагер буолбатахпын, бары өттүнэн кымырдаҕас бөҕөстөр бааллара. «Көрдүүгүт... э... талаан?» Ыйыттахха, бэҕэһээ миигин кытта самолетунан көтөн испит боробулуохалаах уол этэ. «Я отель этого, чувак». Бу тылым хайыы- үйэ наада буолан, ону туһаммакка быһаарбыта. Икки турба икки ардыгар салгынтан ыраас күн туругун "омурдуу". Бу штукаҕа Оонньообуккут дуо? Кинини гитараҕа быраҕан кэбистэ. Кытарда. (Аҕыйах.(Да."Бассейныгар ууттан ыраастанар күнтэн атын диэки көрбүтэ. Даарыйа диэн-дьүһүннээһин өттө. Биир кыыһым тула сытар ыт үксүн аттыгар олорор, Аллараа өттө сөтүөлүүр тарбаҕым тарбахтарыгар ыга сыстыбыт. Кини кыракый, төгүрүк, төгүрүк, сырдык кут түүлээх баттаҕа күн уота сандаарыччы сырдаан көстөр. Ону чинчийэргэ баҕа санаатын түһэрдэ да, алҕас атаҕым сылааһынан тамнаата. Мин бэһис атаҕым икки ардыгар биэстэ эстэн, сорунуулаахтык утарсара. Кини дьиҥэ, бөлөххө үрдүк бытыктаах эдэр киһи киирэн хорук тымырын оҥорбутун сыаналааһын саҕаланна. "Эй, эн өссө истэ иликпин дуо?"Төһө сууттаныахтааҕый?" диэн хема чопчулаан кэпсэппэтэҕэ. Эчи тириитэ бассейн таһыгар штукатуркалыыр эркиннээх этэ, түөрт уон муунтатын нүөмэрдэртэн түһэрбэккэ бырахпыта. Кини поэт буолуохтаах этэ, тииптэри билэн- көрөн барбыта. Ким эрэ «суох» диэбитин истибэтилэр. «Ааспыт түүн ханнык эрэ уол улахан ыстаҥаны таһаарда. Онно."- Кини мин балконум аннынан ыйбыт. Бу кими да ордук интэриэһиргээбэтэх быһыылаах, онон штопор миэхэ бэриллибитэ.
  
  
  У 'бу кимий?"Бордоҥ саннын баһыйда. «Ким билэр? Бу портьеҕа эппитим курдук, бэйэтин балконуттан ыстанна. Кини эмиэ биирдэ, балкоҥҥа мин анныбынан аһаҕастык турар. «Бу сунтаардар сунтаардара этэ эбэтэр бу көлүөнэҕэ туох эрэ. Кини кэриэс суругун хаалларбыт, онно бу кємєлєх оүоһуктарга эбэтэр туох эрэ кємєлєһєн олорор кыаҕа суох диэн суруйбут. Кини кэпсээнин соччо итэҕэйбэтэҕэ - бассейна тардыллыбыт бириэмэтигэр өлбүттэри алта шведскэй акробат баарын билэн, соһуйбатаҕым, түүн үөһүгэр охтон өлбүт суругун туһунан ахтан ааһыар диэри кулгааҕым быстыбат этэ. Ол кырдьык эбитэ буоллар, ол аата мин саба түһүүбүнэн олус көдьүүстээх хомуур биригээдэ олорорун эттэ. Кыыһым атахпар кыратык дьаныардаахтык охсуллан, толкуйдаан да көрөргө күһэлинним. «Ээ, чэ, соҕотоҕун ыстаҥалаатым дии саныыбын», - диэн тиэтэйэн туран эттэ. Хас да хаамыыны оҥорон баран, бассейн төбөтүгэр күөх уутугар умса түһэн баран, айаҕын далбаатыан иннинэ салгыны хабан ылыан иннинэ, хайдах салгыҥҥа ыйанан хаалла. Бассейныгар дьон аҕыйаҕа, сүрүннээн олорооччулар уонна кэтээн көрөр бөлөхтөрө эбит. Кинини атын өттүнэн харбаан ылан, төҥкөйөн, бассейн кииниттэн тэйиччи аста. Былыттаах халлааны көрөн көхсүгэр балай эрэ өр сыппыта. Хараҕын кырыытынан үрдүк таас истиэнэни уонна Де Дублон кинини көрө түстэ. Онно көрдөхпүнэ, лүүк арыллара, түннүк кэннигэр эйэ дьэҥкэтик көстөрө. Телескоп дуу, тэлэбиидэнньэп дуу; түннүгү аһаҕастык көрбөккө, ким эрэ онно интэриэһиргиир буоллаҕына, ону мин билэрбинэн өйдөммөтүм. Бэриллибит «сэрэхтээхтик " иһиллэ илигинэ, үрдүк батареяттан таҥнары түһүөҕүн билбэппин!» үөһэ көрбүтэ уонна миэхэ сайылыкка үрүҥ-боруонса фигураны көрдө. Киэр бар, туора хааман, биир илиитин ууга илгийэн, ис күүһүн тосту анньан, киэр хайыһан барбыттар. Зырянщик ууга миллиметргэ санныбын сүктэрбитэ, миигин дьарыктыыр долгунун өрө көтөхтө. Миигин улаханнык охсубуттара да, төбөтүн уу анныгар уунан суулаан баран, зырянщик бааһырбатын диэн. Этэ- Сиинэ бассейн төбөтүгэр бүк түһэн, күн тоһутан көстүбүт фигуратын санньыччы токурутан сытар. Кини балай эрэ өр хааман испэтэҕэ, кини атахтара эмискэ көнөн хаалбытыгар, кинини кирдээх сиргэ ыстанна. Харса суох охсуспуппут да, ыарыылаахтык баттаҕын ууллардыбыт. Остуолга күллэ түһээт, кини толору уостара мин ууруубун кэриэтэ, ытыалаабатахтара. Ону мин өһүргээтим-куруубайдык оонньоотум. Ити аҕыйах этэ. "Ээ!"хабарҕатын сайҕаата. "Мистер Уолтон!"Аатым хантан биллибитин ыйыппатаҕым. Бүтэһигэр, кини Библияны киэһэ илии баттаата. "Даа, бу мин ... "мин эйиэхэ ыарыылаахтык оҥордум?"У у нас не думаю. Эн бэрээдэгинэн? У ' где она В & amp; quot, эй, построилось саннами. Ону көрбүтэ туох эрэ эгэлгэ, үрүҥ көстүүмү кырата эрэ сабар, баҕар, барыта да буолбатах. Харааран хаалбыт этим- сииним сылааһа миигин көрүстэ, биһиги ытан эрдэхпитинэ, тобуктарбыт уу анныгар үөмэхтэстилэр. Биһиэхэ эппэтэхпитинэ, пруд кытыытыгар чугаһаатыбыт - ол оннугар таһырдьа тиийэн тюль уста сылдьар кыраныыссатын кытта тэбис- тэҥҥэ хаамсыбыппыт. Шезонгтан улахан сотторунан ылан саннытын эргитэн баран, миигин көрдө. "Сөп дуо?'
  
  
  Кини миигин көрбүтүн курдук буолбакка, тас көрүҥүнэн омуктуубун диэн ыйыппатаҕым. Таҥаһа суох, уста сылдьар таҥаһа суох, аҥаардас таҥаһым- сабын эрэ мүччү туппат быһыылаах. Ону көннөрү этэбин: бу чахчы, мин оннук буоларга олус кыһаллабын. Карьерым былаһын тухары учугэй бааһырбыттар, сатабыллаахтык туспут бааһырбыттар этэ, ол иһин наняллаах хирургическай геннардаах буолан, эти кордорор куһуок курдук көрбөтүм. "Барыахпыт», - диэн ис сүрэхпиттэн эппитим. «Мин бу циркэ сыл аайы быһаарылла иликпин". "Тоҕо суох буолуой?
  
  
  Ханнык да түгэҥҥэ күн уотугар сытыахпын баҕарбаппын ». Кини оргууй аҕай сотторун бэйэлэрин баҕаларынан оргууй аҕай сиэтэн ыытта, ол кэнниттэн олоппоско быраҕыах иннинэ, биденко дьулурҕатык атаарда. Бу тириини кичэйэн үөрэтэр бороль этим, ол эбэтэр оннук дэгэттээх ыларга наадыйбата быһыылаах. Ону бытааннык, сорунуулаахтык оҥороро,ити сенсационнай атахтан саҕалаан, Бикипиэдьийэҕэ иҥнибит түөһүн хараҕар иҥнэн, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Суостара маҥан таҥас быыһынан көстөллөр. «Бикипиэдьийэҕин, бэҕэһээ эмиэ", - диэн эккирэппиттии эккирэттэ ээ. Эн көрдүҥ!(Да. У ' йэ суох күлэн-оонньоон, харахтара кууран хаалбыттар. «Эйигинэн дьарыктанар таҥаскын булар буоллаххына, мээнэ уларыйбат эбиккин дии саныыбын. Мистер Уолтон эһиэхэ итинник буолбат дуо? "Она да оннук дии саныыбын. Ник Диэн. (Даа. Оттон миэнэ... - Мин эмиэ ааҕар сатыыбын. Эһиги хаартыскаларгыт наадалаах, остуолу биэрбэттэр. (Хаһан да. У ' лэлээбит кыыьа комплименнары кытта тубэспит. Истиэнэтин кыйа байҕалга де Дублон остуолга миигинниин аргыый аҕай кэпсэтэ иликпинэ, эгэ, мин таспар таарыйдым. "Ол курдук уоппускаҕа сылдьаҕын дуо?"- Чахчы. У ' рдук ойуулаах, сүнньүнэн маҥан харамайдардаах, силистээх купальнай көстүүмнэрдээх кырдьаҕастар бөлөхтөрүн тула эргийдибит. Кини " Лир» сөмөлүөт тула баар орто саастаах паараны көрбүтэ, дьахтар кыыстыын уонна эриниин харах далыгар толору этин- сиинин хаайа сатаабыта. Мин кинини арыгылыыр кыаҕым суох. "Эн манна өр олоруоҥ дуо?"Бу тугу гынаргытыттан тутулуктаах".
  
  
  Кини тохтоон, уһулуччу истиэнэлээх дублон холугар көрдөрбүтэ. "Онно туох баарый?"Бу ... туох эрэ ураты курдук. Онно олус баай киһи олорор ». Кини чөллөрүйэн барда. "Эһиги ыал буолбуккут дуо?"Миигин ыҥырбыттар», - диэн хоруйдаата. Мин Кэтэспэтэҕим. Иннибитигэр пляжка ыытар биэрэстэлээх кирилиэс кэннигэр баар. Миигиттэн иннибэр баран истэхпинэ, инчэҕэй утахтар сыгынньах утахтарын суулларан кэбистэ. Хайа эрэ кумахха дьоҕус бөлөх дьон сыталлар, оттон холкутук & amp; quot; Дьалкыйар долгуннарыгар эрэ күөх уу дьалкыҥныыр. Уу кытыытыттан ыарахан кумаҕынан айаннаан истэхпитинэ эр дьон уонна дьахтар харахтара биһигини кэтээн көрөбүт. Көрүүлэри сүүйтэрдибит. Остуолга иэҕэҥнээбэккэ хааман истэ. Эй, ол наадата суох этэ. Хаҥастан истиэнэ-Де - дублон кытылга кыйа устара. Хас да сүүһүнэн дьаарбаҥканы ааһан, кыра бухатыыр үрдүн дьөлө көрөн кэбистэ. Ити лааҕырга киириэхтээх. Кыра сатыы киһи уу үрдүнэн уунара, истиэнэни гладкай бетон дьиэ кэргэнин курдук испитэ. Ол диэки ханнык да шанс, бэл, быалаах, миигин соһуппата. Лааҕыр истиэнэтин аннынан айанныыр кылгас туннель тимир күрүө сабыллыбытын уонна ону көтөҕөр наадатын миэхэ эмиэ билэр этэ. Муостаны туораабыппыт кэннэ, ол тэлгэһэтин көрдөрдө. У: бу тугуй?"Ээ, туох эрэ улахан уу курдук. Бу киһи оҥочолоро бааллар. Ус, даа?"Киҥнии- киҥнии, илиибин ылаат, санныбар сылайдым. "Эйиэхэ чыычаах, Ник?"Биллэн турар. У ' миэнэ маннык. Ол эбэтэр кинини Бүлүү тула биир салаа туһаныахпын сөп". "Туох оҥочо?"Бу ... Ону хайдах ааттыылларын билбэппин. Түргэн тыы? Кыра оҥочо олус түргэнник иһэр". «Түргэн катер. даа. Дьэ, оччоҕо биһиги онно барыахтаахпыт". - Оҥочону кытта үчүгэйдик тапсаҕыт дуо? Кини миэхэ ыга сыстан, хараҥа харахтара мичээрдээтилэр. «Мин оҥочону салайыахпын сөп". Она не знает, что она не знает, но отель, чтобы это сказать. "Көрүөхпүт."Кэлин?"Ээ, кэлин."
  
  
  Деублон арыыны бүтүннүүтүн арҕааҥҥы араҥаҕа оҥордо. Истиэнэни кыйа хааман аастыбыт, манна биһиги сөтүөлүүр дьон суох этибит, бүөлүүр хараабылбыт рифтарын нэһиилэ дьалкыйар гына дьалкыйдыбыт. Муораҕа саҕахха соҕотох үрүҥ баарс көстүбүт, ону таһынан туох да бурҕалдьыыттан ураты туох да көстүбэт. "Манна төһө өр үлэлиигин, остуолга олороҕун?"- "О ... сыл кэриэтэ быһыылаах». "Оо, бу олус элбэх». Саннын ыга тутта. «Үчүгэйдик төлөттүлэр, олох манна үчүгэй".
  
  
  "Бу иннинэ Флоридаҕа олорбуккут дуо?"Кыыс эмискэ тохтоон, боруобалааччы миигин көрдө. "Тоҕо ону ыйытаҕын?'Мин билбэппин. Ону мин сэрэйдим". Кыыс киҥкинэс гынна да, хараҕар ыарыыта элэс гынна. (Даа. Ону Кастронтан күрээбит ». «Я не видно...", «Ах, ол суолтата суох. Элбэх бириэмэ ааспыта, кини кыра кыыс этэ, куотан хаалбыппыт. Ийэбин кытта кыра оҥочоҕо олорон туораабыппыт. Кинилэр биһигини, кубинскай патрулга ытыалаабыттар да, кистээбиппит. Кэриэтэ.'Ее вопросительно приподнял бровь. "Мой... ийэм. Бааһырбыт, улаханнык бааһырбыт. Ыйтан ордук эмчиттэр үчүгэй буолуо, онтон кини өлбүтэ " диэбиттэр. (Наһаа аһынабын. У ' йин саннын ыга тутта. «Ник, Ник». "Оттон эн аҕаҥ?"Тута революция Кастро ону хаайыыга бырахта. Кинилэри кытары кини туһунан туох да иһиллибэт. Этиэххэ сатаммат. Эй Мухаммад соллаллоху алайхи ва саллам айтганларини айтганлар учун айтганларини эй фарзандларни кўтариб турувчиларга айтганлар. Саҥата суох хааман истибит, кини миэхэ чугаһаан кэллэ да, санаам киирэр гына түстэ. Кэлин тиһэҕэр: «эн билэҕин дуо, бу мин аатым буолбатах», - диэбитэ. 'Oi? У ун кылгас мичээрдээтэ. "Бу эһиэхэ дьикти буолбатах". Төбөтүн имигэстик мичээрдээтэ. «Биэс дуу, алта дуу сыл анараа өттүгэр Майаҕа барарбытыгар агент Маргарита Ортис курдук миигин суруйан барбатаҕа. "Наһаа үгэстээх»,-диэтэ кини сирэйин көрөн.
  
  
  Ийэҥ Кытай аҥаара этэ. Аҕам мулат этэ. Мантан - Кус Ньуура Суох ». 'Oi."Кыыс тохтоон, миигин көрдө. "Все знаешь, Ник?"Я знаю все больше и больше». "Ха!"Кыыс илиибин ыга тутта. «Тоҕо итинник сиргэ Дубле- Кей, Ник кэлбиккиний? Манна эмп- томп, оҕонньоттор эрэ бааллар". "Эй, бу туһунан манна үҥкүүлүүр шоу баар да, миэхэ тиийбитим", - диэн хом санаатын иһиттэ. Биэлсэр күлүүтэ адьас септеех. Атаҕым төбөтүгэр сыһыары туттан турда. Кини барархат уостара арыллыбыттар, харахтара тонолуппуттар. Ууруубут. Моонньун кэннибиттэн ылаат, утары эргиллэ түстэ. Ревматизмы уталыйбат, сыыһа- халты туттунар этэ, тылым- өһүм мөлтөөтөҕүнэ улаханнык сыстар. Мин илиим көхсүгэр, Аллараа өттүгэр сөтүөлүү түһэ, сылаас уутун икки ардыгар эймэҥнии түспүтэ. Бука, бу түгэҥҥэ үрдүк истиэнэни батыһа барар икки эдэр пааралар көстөллөр эбит. Ону аан бастаан көрдө уонна кинилэргэ болҕомтотун уурда. Үөһэ тыынан баран, купальникпар томточчу тартаран кэбистэ. «Эн хаалыаҥ иннинэ мин эйигин батыһан сылдьыам дуо?» Көрүлүннүн», - диэн хаһыытаата. Күлэн күлэн барда. «Я знаю, что права, Ник. Адаҕа барарга көҥүллэнэр персонажпын". Кинини махтанан мичээрдээтибит, атыттары утары бардыбыт. Дьэ онтон ааһыахпытын кэннэ, истиэнэбитин муннукка эргитэн, талаҕы кэннибиттэн иилиммит уонна илиибин кычыгыланан сүтэрбит. «Бүгүн миэхэ тахсар, Ник». "Оттон киэһэ тугунан дьарыктанаҕын?"Арыт Насауҥҥа сырытыннарабын. Эбэтэр «катераҕа катераҕа сылдьаҕын дуу? " диэн кинигэтин ааҕа хаалабын дуу?» Ээ. Бу оҕолор."Мин санаабар, бу үчүгэй идея. Бу киэһэ?(Биллэн турар. У ' лэлэһэбит. Бастаан барыахпыт, онтон... - Суох, - диэн кини эмискэ хоруйдаата. «Баррга буолбатах. Мин сөбүлээбэппин ... чэ билэҕин. Биһиги көрсүһүүбүт буоллаҕына, мин кимиэхэ да албынныырбын көҥүллээбэппин. Кинини эн хоско кэлиэм". "Эн хантан билэҕин?"Киви гынна. «Бэҕэһээ киэһэ портьеҕа портьеҕа нүөмэри суруйуохтааххыт". 'Oi. Ити кырдьык."Ыраахтан көстөрө биллибэт гостиница буола иликпитинэ, өссө кыратык аастыбыт. "У тебя ... хм ... манна ким да суох, оннук буолбатах дуо?"Туох дии саныыгыный? У ' ёссё?' 'Oi. Суох, ордук ким да суох. Манна миигин дуоһуйууну таһаарбыт киһи суох". Харахпар ураты көстүүм бадахтаах, ол гынан баран, "күн уотугар араас өҥнөөх пляжнай Багдарыын Сүлбэ" дии- дии, кырасаабысса дьиримнии турдаҕына биирдэ да Уолтон- соҕотохсуйан хааларын илэ харахпынан көрдүм.
  
  
  
  Сэттис баһылык
  
  
  Нүөмэргэ эрийбэтэҕим, хас да бытыылка бытыылка арыгы Атыыламмытым. Официант балкон күнүн остолобуойугар аһан баран, баран истэҕинэ, чымадааны тула хас да малы сапта. Нью- Йорк нөҥүө соҕуруу баран иһэн онно хас да навигация картатын атыыласпыта. Они все силы всех сил, но всех отель, но В Последнее мы найди карту Дубле- Кей. Ону ол диэбэккэ, син балай эмэ отель бу айдааннаах куораттан тахсан, айаҥҥа туруммута. Билигин пиибэни испит уонна картатын тэниттэ. Кини кыратык көстөр; биһиги биир убаастыыр оскуолабыт икки Арыылаах улахан суудунаны маневрациялыырга туттуо суох этэ да, ол веб- карта этэ. Хас да кутталлаах хараабыл, икки эргэ хараабыл, хараабыл рифмалара ыйыллыбыттар, бу күн урут да, аҕыйах кыра учаастактары көрбүттэр. Лагун де Дублон диэн учаастакка баара эрээри, океан нөҥүө тахсыы көстүбэт. Бу мин быһаччы кыһамньым суох этэ, атын арыыны, ынырык суут арыытын тула миигин ордук интэриэһиргээбиттэрэ. Рифманы сыыһа туттубуттар. Арай, бу хараҥаҕа элбэх туһаны аҕалбатын билиҥ. Ол гынан баран, кини онно баарын, суолталааҕын билэрэ. Эбиэт кэнниттэн балкоҥҥа тахсыбыта, күн билигин үрдүк, түргэнник хамсыыр кучей сабыллыбыта. Перила нөҥүө күүскэ көспүт да, чугастааҕы муора кытыытыгар де-Дублонтан ураты тугу да көрбөтөх. Кинини Үөһээ этээс нүөмэрин устарга кыһалла сатаата да, билигин кинини гостиницаҕа толору көстөр нүөмэрдээх нүөмэри уурарга сорунуохтаахпын өйдөөтүм. Хайыахпыный, тугу гыныахтаахпыный, бу маннык көрүҥнээх хоско киирэбит. Уйбаан Уйбаанабыс урукку үрүҥ түүрдэргэ, кыракый сандалия кыракый свитерын уонна күн кыракый харбааһын сиэбигэр кыракый харахтарынан көрөн итэҕэйдим, кэлин саҥата суох көрүдүөр устун хааман кэллим. Ол барыта 716- 729 нүөмэрдээхтэр этэ. Кинини Аллараа Бэстээххэ тахсан баран, ким эрэ миигин көрөн турдаҕына улахан, тунаархай тымныыга киирдэ. Ону олох баҕарбатаҕым муоста сакаастаан кэбиспит. Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, саалаҕа эр киһи туалет ханна баарый диэн ыйытта уонна ол хайысхаҕа ыытыллыбыта. Мин эрэнэрбинэн, онно икки телефон киоската баар этэ. Она нүөмэрин отела уонна 722 нүөмэрдээх көрдө. Бастакы холонуубун толкуйдуу олордохпуна, дьахтар хоруйдаата, долгуйбутун курдук буолла. Кини бииргэ төрөөбүттэриттэн ыйытта: - мин аймаҕым суох, бырастыы гын, туруупкатын ыйаан кэбистим. «Тулуур», - диэтэ кини барнаулугар төннөн кэллэ. Аныгыскы чаас устата иккитэ атын хостору бэйэтин этээстэригэр ыҥыран, иккиэн дьарыктаммыттарын көрбүтэ. Аныгыскы ыҥырыыга кураанах хоһу булбатахпына, тугу эрэ боруобалыырым наада этэ; бөдөҥ туристическай отделлары салайар дьон акаарылар буолбатах, эрдэ эбэтэр хойутаан оператор биир этээскэ араас нүөмэргэ эрийэн эрэрин өйдүүллэр. Бу алдьатыылаах эргэ трюк - мин сааппыттан кэриэтэ туһаныахпын сөп этэ. Ол гынан баран, бириэмэм аҕыйах этэ, онон хайы- үйэ аһан дьарыктанар хоско киирэн быһаччы, тыйыс тактиканы туһаныахпын баҕарбаппын. Төрдүс төгүлүн телефонунан ону- маны кэпсэтэ сатаабыта, сир иччитэх хосторун итэҕэтиэн иннинэ, уон төгүл сандаарда. Кинини бэстилбээлгэ ыҥыран баран, этээскэ лифтаҕа тахсыбыта. Бастакыта, шпион үөрэнээччитэ курдук үөрэппиттэр-бу отчуоттары бэчээттиир, иккиһэ-замоктары арыйыы курдук. Хас биирдии быа тутулла турар инструменнардаах, аҕыйах мүнүүтэнэн кыра да буоллар 721 хос баар буолла. Ааны арыйа сэгэтэн баран, олохтоохтор хайы-үйэҕэ аан аһыллыбытын көрбүттэрин ааны аһан баран, сөбүлүү көрөөт, таптыы киирээт, балконнаах күнүгэр тиийэн кэллэ. Балкоҥҥа өр турбатаҕым. Харабыллыыр сирдэртэн ыла сир улахан өттө үчүгэйдик көстөр этэ. Кини миэлиҥсэҕэ төттөрү-таары сыаллаан- соруктаан эр киһини көрбүтэ. Кинилэр формаҕа таҥыллыбатахтара, туох да сэп- сэбиргэл көстүбэтэҕэ, ол гынан баран, бинтиэпкэ саайыллыбыт көҥүл күннээҕи шведтэр, 45- с калибрдаах бинтиэпкэлэр саайыллыбыттара. Лааҕырга хас да уу мотуордаах оҥочо баара, ким эрэ устара & amp; quot; Кини киэҥ болуоссатын сорҕотун атын дьон умаппыта; кинилэр ортолоругар утахтардаах үрүҥ куртаҕар кулуттара барбыттара... атын да маллар. Өссө тугу тиэрдэрин өйдүүргэ улахан былаан ылыллара наадата суох этэ. Бытыктаах эдэр киһи 140 кг кэриҥэ ыйааһыннаах, илин- кэлин түсүһэн, чэгиэн- чэбдик эттээх, туруорбут туундара маҥан цилиндргэ тардыллара биллэр. Скорее всего, гашиш; Чтобы соблазнить некоторых посетителей, потребовалось нечто большее, чем бесплатная выпивка. Ол гынан баран, кини улахана суох. Гостиница тулатыгар мастар бэйэ-бэйэлэригэр чугастык олордуллубуттара, лааҕырдар кэннилэригэр иһинээҕи истиэнэлэр кэннилэригэр дьиэ үчүгэй обзорын сабан кэбиспиттэрэ. Онон тас истиэнэни туоруур кыһалҕаны үөскэтэр икки баррикада харабыллааччылар ханна баалларын билбэппин, онтон ханнык эрэ мэһэйдэри туоруур буоллахпытына, ис баррикада туруга үөскээн, таҥара өссө кыайыахтааҕын билэр. .
  
  
  «Көрүҥ, СР. Кинини туохха эрэ көмөлөһүөхпүн сөп дуо? Ити саҥаны истэн баран, эргиллээт, кыраммыт халыҥ көбүөрү кырыйан хаалла. Аан боруобатыгар турбут үрдүк хараҥа эр киһи күннээҕи таҥаһын таҥныбыт. Биир илиитэ бу кылгас камзоль мүнүүтэтигэр көтүмэхтик тумнан кэбистэ. Кини мичээрдии мичээрдээтэ уонна букатын кыһамматах курдук буолла. Кинини арыйан, кыбыстан көрүөм диэн эрэнэ санаата. "Миигин баһаалыста. Аана аһыллыбытын көрөн, отела бу өттүттэн сыл аайы көстөөрү киирбитим".
  
  
  (Даа."Он закрывался за себя - повершение, который меня закрыться. «Бу арыылар тилиннилэр саамай үрдүк туочукалара, көрүҥэ олус интэриэһинэй". Бу сырыыга кини киэҥник мичээрдээтэ, оччоҕуна кини билиитэ кэҥээтэ. "Хэридж?«Лира» сөмөлүөт пилота " чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр төбөтүн хоҥкуйда. «Биллэн турар, мистер Уолтон». (Чахчы олус аһынабын. Она отель... - балкон диэки илиибин мах гынным, онтон килбиктик күлэ түстэ. «Тургутар буоллаххытына, мин манна киирбиппин көрүөххүт". Хоско хас да хаамыыны оҥордо уонна миэхэ салгыы көрүөх курдук буолла. 'Бу булгуччу буолбатах; Мин туспар эһиги уоруйах, мистер Уолтон маарыннаабат эбиккит. Кини босхо позаны ыларга элбэх сыратын уурбута. "Буруйа суоҕунан", - диэбит уонна бэйэтэ баҕаран баран, искэр киирэн барар баҕалааҕа. Херидж хоҥнон кэбистэ. «Даа, бу мин хосим. Сахабыт сирэ Өндүрэй Барыыһап олус үчүгэйдик сыһыаннаһар. Барыларыгар тэҥ буолуу". Маны Горькай күлүгэ суох эппитэ. "Ону истэргэ үөрэбин. Кинилэр »бу пилот дьоллоох буолуохтаах " диэн өйдүүллэр. "Мин астынным". Санныбын нөҥүө киҥинэйдэ. "Баҕар, бу балайда ураты быһыыны- майгыны, истиэнэни интэриэһиргээбитэ буолуо?"Бу барыта оннук буолбатах дуо? Мин онно ким олорорун билэр киһибин. "Ээ,оннук."Ол гынан баран, туспа санаалаах дии санаатым. Бу лааҕырга уһуйааччылар бары кимнээхтэрий? "Ээ, Мистер Ингерсоль ойуччу соҕус буолуон сөп, ол гынан баран эгист буолбатах. Эдэр дьон ону туһанарга ыҥырар ... чааһынай дьиэлэр ». «Я начинаю это понимание». «Мин эмиэ». 'Oi? У ' херидж гостиница диэки, бассейныгар чугастык ыйда. "Мистер Ингерсолал бу мастар быыстарыгар хас да телекоммер баара кистэл буолбатах. Ыалдьыттары көрөн аралдьыйар быһыылаах, бэйэтинэн ыҥырыан баҕарар дьону бэйэтэ талар ». «Бу миэхэ секретарь». Бу кыамтаҕа, бэйэбэр, бэйэбэр, бэйэбэр, бэйэбэр, бэйэм өйбөр тиийбитим, ол бигэргэммититтэн үөрэбин эрэ. «Билигин маны билэҕит, мистер Уолтон». (Даа. Хайыай, истээр эрэ, мин киирбитим диэхтээххин. Көрөргүт дуо, кини эмиэ да отеллар, санаторийдар да, онто да суох айанныыр киһи муннун барытын сүбэ- ама биэрэр үгэстээх. Урукку доҕоруҥ дуу, бу көлүөнэҕэ тугу эрэ көрсөрүн хаһан да билбэккин. "Ону өйдүүбүн."Хержж тоже не пропускать, чтобы немного понятия.
  
  
  Кинини Миитэрээс сыпсырыйа түһэн баран, илиитинэн коридорга киирэн аанын сэрэнэн сабан кэбистэ. Хоһугар киирэн иһэн пилота, рабочай таҥас- сап, камзол сиэбигэр ытыс таһына- таһына сытарын сөҕө санаабытым. Баҕар, даачаҕа Хериджтан атын эбээһинэстэр бааллара буолуо дии санаабытым.
  
  
  Күн бүгүн арыыны чинчийэн Көрүү- истии өссө да аҕыйах. Стоянкаҕа үөрүүлээх- көтүүлээх үлэлэри миэхэ үҥкүү- бгги туттарда, олортон биирдэрэ ураты кузовай уонна киэҥ шиналардаах фольксвагеннары туттарда. Эрийэ-буруйа барар аартык устун хааман, мундуҥҥа тиийиэр диэри, бытыылка тарбахтарынан айаннаата. Кулууп үс өттүттэн аһыллыбыт павильонтан ордуга суох, төрдүс өттүттэн ыскааптары кытта кэккэлэһэ турар. Таһыттан да иһэ- таһа кыра баар, остуол да баар, онно ким да суох.
  
  
  Кини мас муоста павильона буолан мунду хонуутугар көрбүтэ. Хонуу ходуһалара баай-талым отунан туолбут, үүнээйинэн уонна сатабыллаахтык тарбахтарынан бүрүллүбүт. Ыраах соҕотох оонньооччулары, мунду икки тэлиэгэни көрбүтэ, атын хонууга иччитэ суох курдуга.
  
  
  Ону хаттаан сельсэҕэ олорон, сыала- соруга суох салгыы айаннаабыта. Гольфа хонуутун бүтүүтэ суол кэҥээн, талахтары хомуйан, кыракый Гаваҥҥа холбонор. Бухатыырдар икки өттүлэринэн вахта-волезтар; икки- үс Круизер барсар пордугар, ону таһынан кыра паруснай уонна түргэнник барар- кэлэр катералар тутуллубуттар. Кини подводнай кынаттарга суудунаҕа туох да маарыннаабат этэ.
  
  
  «Ингерселла флот ханна эрэ лааҕырга сылдьыбытай», - диэн толкуйдаан, чопчу ханна баарын сэрэйдэ.
  
  
  Хочо нөҥүө кытылыгар "дьулаан суут" арыыны көрдө, кумах тулатыгар өрө көтөҕүллүбүт ыстаал уҥуоҕа уонна Өлүөнэ үрдүн үрдүнэн турар муоста опората буолла. Ону харыстыыр, Дальнай Востокка муоста саҥардыллыыта хаһан эрэ ордон, онно быраҕыллыбыт уонна умнуллубут элбэх ыстаал балкатын санатар. Муостаҕа тутуу ханнык да бэлиэлэрэ суох этэ, ол гынан баран, ыраах кырааннар өрө көтөҕүллүүлээх балкаларын уонна кинини тула эргиччи тутуу шлемнарын көрбүтэ. Ону мин көннөрү тутуу бырайыага дии санаатым, ону кини өссө ыраах сытар ууну курдаттыы көрөн, өссө туох эрэ эбитэ дуу, ситэри өйдөөбөппүн.
  
  
  Күлүмнүүр элбэҕэ иһилиннэ мин көрүүм хаҥас диэки. Үрүҥ оҥочо бухатыыр бүтүүтэ ыраах сири сылытан, маҥан корпус уу үрдүнэн бүрүллүбүт тимир стойкаларга өрө көтөн таҕыста. Подводнай кынаттарга суудуна, хантан кэлбитин сэрэйбэтэҕим. Андреша аһаҕас кабинатын кэннигэр, квадратнай эттээх Азия аттыгар олорор, онтон уруулга бу иннинэ көрбүт эдэр дьон уһун баттахтаах уруулга олороро.
  
  
  Түргэн оҥочо киэҥ ыйынньыгы оҥордо уонна икки арыыны икки ардынан сүүрүүгэ дьулуруйда. Кини ынырык суудунаҕа айаннаан иһэр уһун пордугар тиийдэ, түргэн түргэнин эбэн, кытылга чугаһаан, ууга таһаҕас тиэйилиннэ. Аҕыйах кыракый фигурок швартовай быаны тутан ылаары, онтон троица кирилиэс устун кэлэннэр, биэрэккэ ойон тахсан намыһах дьиэлэр бөлөхтөрүн кэннилэриттэн сүтэн хаалбыта.
  
  
  Регистратор эппит- хааммыт " Формировозтары» кытары бэдэрээтчит киэһэ буолбутугар, суһаллык алта чилиэннээх тутуу площадкатыгар сырытта быһыылаах ...
  
  
  Кыракый Гаваҥҥа оҥочону кэтээн көрбүтүм, миэхэ бу катер чына диэн интэриэһиргээбитим. Кини бастаан отела кинини истиэн эрэ сөп, Ингерсоль операцияларын туһунан тугу кэпсиэн сөбүн билэр эрээри, билигин мин идеябын ордорбутум.
  
  
  Хотугулуу- илин түһэр балаһата Гавань чугаһыгар турар. «Лир Джет» лааҕырга припаркова үөһэ ыйаммыт, чугас хас да спортивнай самолет баара. Ханна да барар кыах суох, онон бетон платформатынан айаннаабытым. Лачкатын тула эр киһи тахсан, хайдах эрэ бириэмэни көрбүтэ, онтон иһирдьэ иһигэр төннүбүтэ. Кини турист этэ.
  
  
  Билигин кини теннис кортугар тиийэ илигинэ, бастакы уонна тиһэх төгүлүн түмүктээн баран, тула үҥкүүлүүр тэтиминэн, теннис оонньуутугар тиийбэккэ, кумаҕынан устар тэтиминэн айаннаата. Кинилэр иччитэх пляж курдук иччитэх дьон этилэр, ыалдьыттар Өндүрэй Барыыһап дьиэтин анныттан Өндүрэй барыыһынааҕар Өндөрөй биэрбэтэҕэ чахчы.
  
  
  Таһаҕаспын төнүннэрэн, хоско аһаҕас бардым, билигин миигиннээҕэр кыахтаах эдэр дьон куттамматтар. Кини чааһын утуйан баран, кэлэр киэһэҕэ бэлэмнэниини саҕалаата.
  
  
  Кини сэрэйбит сэбин-сэбиргэлин өр кистээбэккэ кистээбит сэбин-сэбиргэлин ыйаата, ол кэнниттэн Вильгельмины уонна хоьоону оннукка хаалларыахпын баҕарбат. Атын быһыыга- майгыга сөптөөх үлэ олус уустук, ол гынан баран, үҥкүүһүттэр кыра эрдэхтэрин учуоттаан туран, бэйэтэ ааҕарын таһынан, мин бу дьыаланы уустугурдар, пистолетынан уонна стилетынан саҕалыыр кыаҕым суох. Миигин өйдүүллэр.
  
  
  Хараҥа бүрүүкэни кэттэ, хараҥа күөх свитери, сырдык күөх бинсиэгин кэттэ уонна хас да биллэр теннис балет тапочкаларын хаалларда. Онтон балкоҥҥа аҕыйах мүнүүтэ олорон, бассейн аттыгар бассейн муннугун көрдө. Ыстаал лиэнтэтэ билигин да дьарыгыр буолан, хойут күн былыттаах Покровка быыһынан быкпыт.
  
  
  Ким эрэ чуумпутук сөтүөлээтэ. Эргиллэн көрбүтэ, кэннибэр хос иһигэр ким да суох этэ. Онтон иһиллии түһээт, саҥата суох иһилиннэ, ол гынан баран, иһиллибэт. Тыаһын истэн, балкон перилаларыгар тиийэн иһиллии олордо. Кини иһиттэ хас да тылы тула тыл билэр, ол гынан баран, дьикти соҕус. Ее посмотрел вниз и наклонился вперед ривненской настолько, чтобы увидеть перила балкона внизу.
  
  
  Перилаҕа хара илиилэрдээх уонна хара сиэҕи сыталлар. Кинини бытааннык төбөбүн кэппитэ, саныахпар, сирэйим хараҥаран хаалла. Онон миигинэн аһаҕастык аһаҕастык хааллылар - балконтан мин диэки сыҕарыйбат, өссө да турбат судургу. Бэҕэһээ эрэ бу чэпчэки маршрутунан кыайан туһаммата ...
  
  
  Мин хоско тугу эрэ түһээри хас да мүнүүтэ наада, мин биирдэ бүтэн эрдэхпинэ, ааным тоҥсуйан эрдэхпинэ бүтэрдим. Хамсаабакка эрэ хамсаабакка, чаһыытын босхо көрдө. Остуол кэмигэр кэллэ.
  
  
  Ааны аһан баран, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, былааммыт курдук туттарга тиийбитим хомолтолоох. Бу түгэни барытын ылла.
  
  
  
  8 баһылык
  
  
  
  
  "Ээ», - диэтэ кини сымнаҕастык, бытааннык үөрэтэн баран. Мэлдьи буоларын курдук, бу сырыыга маҥан, муоста ырбаахылаах, ыскылааттаах, оҕунуохтаммыт уонна өҥнөөх былааччыйа стилинэн таҥыллыбыт. Ырбаахы барыах иннинэ, онно айгыраабыт буоллаҕына, боруонса атаҕын сыгынньахтаабыт, онтон дириҥин туох да ириэнэҕэ суох диэн өйдөбүлү биэртэлээбит. Кини миигин тэпсэн, хос ортотугар олоро түспүтүгэр түөс тыына миигин уһугуннаран, иннибитигэр балконнаах күнүскү күнүскү сырдыгынан сыдьаайбыта.
  
  
  "Мин эйигин сөбүлүүбүн дуо?"диэн ыйытта.
  
  
  «Бу акаары штопор».
  
  
  - Диэн хаһыытаата. (Даа. У ' һу ' ллэ, харахтара улахан оронугар тохтоотулар. "Баҕар, киэһээҥи аһылык иннигэр сөбүй?"
  
  
  Үксүгэр итинник этиилэри бытаардыбаппын эрээри, бу дьахтар миэхэ олус түргэн этэ. Кини өр уостан уоппун өрөн, буруйа суоҕум үрдүнэн хааһы өрө көтөхтө.
  
  
  «Мин кыратык арыгы иһэбин".
  
  
  В каком- то очень лучшего, меня было вечер, она отдельно результативать с чистой бэрээдэги. "Ромовай пуун?"
  
  
  Шампанскай."- Бу көрдөһүү буолбатах этэ.
  
  
  Кини телефонугар тиийэн кэллэ. «Ону түргэнник аҕалалларын көрүөхпүт".
  
  
  (Булгуччу буолбатах. У ' йэ кыракый холодильник иннигэр тиийэн, пуунунан улахан графинтан бытыылка булан биэрдэ. «Мин итини ситэрдэхпинэ, тугу да испэппин", - диэтэ кини.
  
  
  "Онно бу бытыылканы туруорбуккун дуо?"
  
  
  "У". Төбөтүн төҥкөтөн баран, миигин көрдө. "Эмиэ сөбүлүүгүн дуо?"
  
  
  "Мин итини утарсыбаппын."
  
  
  Сойутарга хаалларбыт ыстакаан ыстакааннарын иһэрдэн баран, соруйан ырааҕынан бырахпыппыт. Кэпсэтиибит быста түстэ, үлэбин туһунан ыйыталаста да, мин эппиэттиирбин олус интэриэһиргээбэтим быһыылаах. Бу мин мэйиим өссө биир сэрэтии ыытыллыбыта; бу шоу- бизнес дельцеһа буолуохтаах этэ, остуолга карьер ордугун-киэьэни үҥкүүлээн баран, биир да дубльга абылатан баран, устуоруйабынан абылатыахтаах этэ.
  
  
  Ол оннугар бэйэтин, оҕотугар, Кастро уонна бары коммунистарга сыһыаннарыгар кэпсэтии барда. Ийэтин туһунан барытын кэпсээтэ, ону барытын хаттаан аастын диэн, ийэтин ахтан- санаан ылла. Ылыннарыылаах кэриэтэ этэ да, соччо истибэт этэ.
  
  
  Ити миигин кордорор; мин ол түүн тугу гыныахтаахпар кыра да саарбахтааһын суох этэ.
  
  
  Таҕыстахпытына хос эргиччи хараҥа этэ. Аллараа Бэстээххэ биир сүрүн остолобуойу ыалдьыт туһатыгар тэйэ тутабыт; оннук сымнаҕас, маҥан былааччыйа сырдык курдук этэ. Кини миигин уу көстүүлээх киэҥ муннукка аҕалла, бараах уонна оркестр чаа- чаа- чаа- чаа- чаа- чаа- чаа- чаа- чаа аҕалан биэрдэ.
  
  
  Шампан бытыылкалаах официант сонно тута көстүбүтэ.
  
  
  «Миигин билэллэр», - диэн остуол быһаарда.
  
  
  Күллэ.
  
  
  "Филе манна всегда хорошо, Ник».
  
  
  (Сөп. Эһиги дьиҥнээх эксперт буолаҕыт". Кыыс бэйэтин илиилэригэр оннук ылсыбытын долгуппат этэ дуо, кэлин тиһэҕэр, манна олорор этэ, кини быраабылатынан оонньууру мэһэйдээбэтэ буолуо. Ханнык эрэ кэм.
  
  
  Деликатнай концентрацияны кытта атаакалаабыт уонна Арыылаах нарын бифштекс оноһуллубут. Сөбүлээбиппин кэпсэппэтэхпит. Ону холлоххо өҥөйөн көрбүтэ, сорох пааралар, сүрүннээн, эдэрдэрбит курдук сыаналанар биир паараттан ураты кырдьаҕас дьон үҥкүүлээбиттэрэ. Оркестр таһыгар чаҕылхай таҥастаах уолаттар парадка олорон, нормальнай таҥаһы кэтэн олороллоро-тахсар суолунан хип- та оонньуур устудьуоннар курдук.
  
  
  Кофе бэриллибитин кэннэ кинини үҥкүүлүүргэ көрдөстө. Эй, төбөтүн хантаччы туттан баран, үрүҥ сүүмэхтэрдээх уһун баттаҕын санныгар быраҕан кэбистэ. «Мин харчыбын үҥкүүлүүбүн, Ник». Тииһэ муора килбэчийдэ. «Атына барыта минньигэстик дуоһуйар".
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр илиититтэн ылан кэбистэ. «Оччоҕуна эйигин хайаан да ылыахпын баҕарабын».
  
  
  Хаастара көппүттэр. 'Oi?'
  
  
  «Өскөтүн эһиги сырыы тыытыгар оҕустарыаххытын баҕарбатаххытына эрэ».
  
  
  «Түргэн катер. Эн миэхэ итини эттиҥ.
  
  
  (Даа.'
  
  
  "Но меня не меня?"Дьахтар илиибин ыга тутта уонна былааччыйатын ыскылааттарын имэрийдэ. «Бу эмиэ туох да суох". Бокс аанынан таҕыстыбыт уонна бассейннары пааркаҕа тиийэ тумнубут. Чына аттыгар, биллэн турар, бэйэтин үҥкүүтэ баггалаах этэ, оттон кини массыынатын утуу- субуу көрдөрбүт дьулаан концентрациянан илдьэ сылдьыбыта. Пордугар тиийдэхпитинэ причаалга тиийэн кэлэн колесница анныгар тиийбиппит.
  
  
  Катер порт бүтэһигэр баар, Аллараа палубаҕа хас да фонариктаах улахан «Крис- Крафт» кытары кэккэлэһэ турар. Остуолга хааман иһэн харахтарын хайа тардаат, оҥочотугар туһаайан кэбистэ. Бу түргэн тэтимнээх оҥочо, биэс миэтэрэ үрдүктээх, улахан кабиналаах, сымнаҕас ийэлэринэн сабыллыбыт түргэн тэтимнээх оҥочо этэ. Туох барыта ыраас, маҥан. Ону мин соччо сөбүлээбэппин, ол гынан баран тугу да гынар кыаҕым суох.
  
  
  Дьууппаны тартаран, сандалия уһуллан, кабинаҕа чэпчэкитик ыстанна. Кинини 75 л. с. кыамталаах мас Хамсатааччылары аҕалан аһатар быатын бырахта уонна ыстаал туруктаахтык үлэлии олордоҕуна носовой троһу уонна сэргэни кытары кэккэлэһэ олороро. Онтуката үчүгэй буолан, туораан эрдэҕинэ 90 кыраадыс ыйаахтары оҥордо уонна күн аайы бухатыыр тула көттө.
  
  
  "Ханна барыаххын баҕараҕын?"- диэн хаһыытаата кини мотуорун төһүүнэн хаһыытаата.
  
  
  Илиитинэн далбаатаата. «Давай просто успешают тем».
  
  
  Биһиги сибэтиэйдэргэ, кылгас долгунунан айаннаатыбыт, хаҥас диэки ыраах уоттарга эрэ айаннаатыбыт, уҥа диэки дьулааннаах суут арыытыгар хас да рабочай фонарейы уҥа-хаҥас диэки тибэн кэбистибит. Остуолу көтөр- түһэр балаһатын үрдүгэр таһааран баран биэрэккэ кыйа сытар. Отель биһиги отелбыт, саамай ыраах туочуканы иилиммит, онно Дублон күлүктэрин кумахха быраҕаттаан баран, кэннилэрин диэки хайыһыннардыбыт.
  
  
  Баттаҕа тыалга тэлибирээтэ уонна баттаҕа куугунаата. Илиитин уунан, илиитин уунан кэбистэ. Кини күлэ-күлэ, атаҕым анныгар хап-сабыр гынна.
  
  
  Эй кулгааҕар руль ыйан туран эйэ хаһыытаата.- Ону көрүөхпүн сөп дуо?"
  
  
  Ачыкытын сабаат, онтон эттэ. (Биллэн турар. Тоҕо суох?"Биһигиттэн ураты интэриэһинэй маневры туораабыппыт эрээри, тугу да гымматахпыт, онто да суох буолан, син балачча түргэнник айаннаабыппыт" диэн миэстэлэспиппит.
  
  
  Кини түргэтээн, биһиги диэки сыҕарыйбыппыт, билигин хаҥас диэки сыҕарыйбыппыт. Кини бытааннык хамсаан, чин диэки эргилиннэ.
  
  
  "Атын арыы туһунан хайдаҕый?"
  
  
  "Ынырык суут буолуоххут дуо?"
  
  
  (Даа. Онно туох көрөҕүн?
  
  
  Саннын ыга тутта. «Бульдозердар эрэ. Куһаҕаннык.'
  
  
  "Барыахпыт".
  
  
  - Саргылаана миигин саарбахтыы көрдө. - «Кинилэр кими да түһэрбэттэр".
  
  
  "Айыы таҥара, оҕо, ону, тупсарыы тутууларын көрөбүн. - Көрүөхпүт.'
  
  
  Ону баара суоҕа дуу, суох дуу диэбиттии суулаан кэбистэ. Бетон опоратыгар уонна пляжаҕа Хомоттон туораатыбыт.
  
  
  Тиһэх остолобуойу ааһыахпытын иннинэ, куотан иһэр дьону көрдүбүт. Оннооҕор чуолкайа суох сырдыкка саалаах сэрии сэбин- сэбиргэлин көрбүтүм. Ону түргэн үлүгэрдик кумах кутулла илигинэ катераны көҥүллээбитэ.
  
  
  Күүстээх фонарь харахпытын көрбүппүт. Илиитин өрө көтөхтө уонна Чыҥаада диэки көрдө. Аргыый аҕай сэгэччи олоро түстэ, хараҕа кураанах.
  
  
  «Сынньан! Территория сынньан! Барыҥ!"Хараҥаҕа хаһыы дьаныардаахтык, дьаныардаахтык барда.
  
  
  Кинини сырдык сардаҥатыгар күлүмүрдээтэ. "Эй, эр киһи, биһиги судургу устар буоллубут. Уопсайынан бу ыт кумахха туох баарый? Уна турбута уонна оҥочо муннугар сүүс таас түннүк нөҥүө туораабыта.
  
  
  Сырдык сардаҥатыгар дьоһун күүс үөскээбитэ. Бу карабин мин олохпор туһуламмыта.
  
  
  "Киэр! у ' лэлээбитэ. «Это помощь территории. Өссө биир хардыы, мин ытыам".
  
  
  (Ник!"- мин кэннибэр остуолу хаһыытаата. (Чэ буоллун!'
  
  
  Саннын саба туттаат, сырдыкка мичээрдээтэ, ыйаах тарбаҕын тула кыракый тарбах курдук улахан тарбаҕы соһон түһэрдэ. "Сөп, доҕоор, сарсыныгар эйигин ыҥырабын», - диэтэ мин, төттөрү кабинаҕа киирэн баран, сэрэбиэйдээн, кини оруолун умнубатах киһи.
  
  
  Кэннин диэкиттэн катеры устан кэбистэ. Бухтаҕа бытааннык киирбиттэр. Аһаҕас & amp; quot; аһыллыбытыгар велосипедынан улааппыппыт уонна оҥочону устан хаалларбыта. "Эй, ыалдьыттарга үчүгэй комитеттаахтар», - диэтэ мин. "У тебя себя.'
  
  
  "Кинилэр хайдах быһыыланар бырааптаахтарый?"мин абаран-сатаран туран ыйыппытым:" ким эрэ кытылга тахсыан сөбүн билбэттэр дуо, эһиги толору ууттан Аллараа түһэн хаалыаххыт диэри, ким эрэ кытылга тахсыан сөп дуо?"»
  
  
  Кини мичээрэ арыый истиҥ этэ. "Маннык маллар тустарынан билэҕит дуо?"
  
  
  «Паарс анныгар ууннум».
  
  
  Санныбар илиитин уунар. «Наһаа ыраах сылдьыма, Ник. Онно маннык сокуоннар киирэллэр".
  
  
  "Хайыай, үчүгэй ньыма!"Эрэнэр курдук, абаккабын үчүгэйдик мунньунар. «Они не могут державать».
  
  
  «Ник ...»
  
  
  Кини куруубайдык бэйэтигэр сыһыары тарта. Бу расчетнай хаамыы этэ да, кыһамньы да суох. "Истээр, остуолга" - диэн эйи кулгааҕын хобулаата: - манна биһигини туох эрэ ыраах хаайа сатыыллар олус элбэх киһи. Бастаан ити кыраммыт эркиннээх Ингерсоль, билигин ол! Өйдөөтүҥ дуо?'
  
  
  Остуолга өр эппиэттээбэтэ, комедияҕар олус ыраах киирбититтэн куттаммыта. Онтон аргыый аҕай миэхэ түһэн, куртка анныгар илиибин уунан баран, талахпар саайан кэбистэ.
  
  
  У Ник? у ' лэлээтэ. «Эй, биз сўзларни кўтарибди...»
  
  
  Саннытын кэтэн, саннытын кэтэн, бэйэтигэр тарда тарта. Мин этим- сииним тупсан, тупсан иһэрэ. Кини сирэйэ өрө ытырбахтаата, бастаан сымнаҕас, онтон сылаастык дьүккүөрдээхтик хардарда.
  
  
  Биһиги кэннибитигэр дьулааннаах суут Арыылаах уутун үрдүнэн кыра прожектор уунан хачайданна. Кинини күүттэ. Сергей биһигини ситистэ, өссө эбии хайыһыннарда, онтон төннөн кэлэн биһигини лучтарынан тутта.
  
  
  Остуолга тиийэн баран, харахтарын өрө мырчыһыннарда. Онтон Кириэстээх илиитин өрө уунна уонна сэнэбиллээх ыҥырыыга орто тарбаҕын уунна.
  
  
  Прожектор салгыы барбыта. «Бу погоннар вуайеристар», - диэн кытаанахтык эттэ уонна миэхэ ыга сыста.
  
  
  Биһиги уостарбыт уонна тылларбыт разведканан дьарыктана иликтэр, былааччыйа олбуордара Нэлэгэр тэлэччи аһыллыбыттар. Ити мин түөспүн өһөспүтүм, уостарбын тиэрэ тардыбыт уостарбын тиэрэ тардыалаабыттыы, бөкчөгөрдүү оргууй аҕай ытырбахтыы түһэрдим. Кини ыараханнык тыынара, төбөм этин- сиинин сыһыары тутан, биир атахпын атаҕым анныгар уурда.
  
  
  Бу чэпчэкитэ суох, ол гынан баран, көҥүлгэ тахсыы. "Кырыыс! У ' лэлээбитим.
  
  
  "Сэгээр" остуолга сыгынньах түөһүн арыйарга холоммотоҕо, сымнаҕас сырдыкка кини былыргы рифманы эргийэ Варвара курдук көстөрө.
  
  
  "Буруйа суохха бырастыы гын, - диэн үөгүлээтэ да, кинилэр пааранан сылдьаллар...- Диэбиттии, төбөтүн хантаччы туттан баран, мичээрдээн кэбистэ.
  
  
  "Онтуларын умнума», - диэн дьаныһан туран эттэ. «Чыҥаада туһунан толкуйдаа эрэ".
  
  
  «Долгуйума, дьиксинимэ». Илиитин ыытан, куртаҕын төлөрүтэн, диваҥҥа көбүөргэ бырахпыта. «Мин эйиэхэ этэбин". Кыыһырбыт үрэҕи оҥочону ылан түргэтэттэ. Биһиги муораҕа көппүппүт, мурун көтөн өрө көтөн, долгуннарга түһэрбиппит.
  
  
  (Ник! Тугу гынаҕын?'
  
  
  Уни тўйиб кетди эй. "Оонньууну бэйэҕэр көрдөрөҕүн дуо?"
  
  
  «Мин билбэппин ...»
  
  
  "Көр эрэ!» Кини биһиэхэ саҕахха өссө да тахса илик дьулаан суут арыытын диэки ыйынньык тарбаҕынан анньан көрдө. «Ханна барыахпытый, бу сибиинньэлэр миигин кыыһырымаары", - диэбиттэрэ. Мотуорун хаһарга күһэлинним, муора күүгэнэ биһигини хам баттаата, муора күүгэнэ көтөҕүлүннэ. Чыына, ити долгуйбатах курдук.
  
  
  «Куоластааһын тоҕо бу кырыыстаах арыыга төннүөхпүтүй".
  
  
  «Н ..."Она чахчы булкуллубут курдуга. «Биһиги этибит...»
  
  
  "Ээ, биһиги дьарыктаах этибит. Онтон салгыы биһиги итини оҥоруохпут".
  
  
  Кини санныгар ыга кууста уонна санныгар ыга тутта. «Биһиги ону атын өттүгэр оҥоро сатыыбыт".
  
  
  Кини оҥочону төгүрүччү эргитэн, дьулаан суут атын өттүгэр ыыппыта. (Баар.'
  
  
  «Иирээки, Ник».
  
  
  (Суох, оннук буолбатах. Судургутук, киһини абылыыр курдук көрөбүн. "Миигинниин остуолга олоруоххун баҕараҕын дуо?"
  
  
  Ус даа!'
  
  
  «Оччоҕо биһиги маны тараах сибиинньэ сыҥааҕын аннынан оҥоруохпут. Үчүгэй дуо? У ' рдук илиитинэн сыгынньахтаммыт түөһүн сулбу тардан ылан, аны иккис арыллаары, былааччыйатын устан кэбистэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр хамсаабакка олорон, төбөтүн имигэстик эккирэтэн, кулгаахпар сыҕарыҥнатан кэбистэ. Кини сүүрэн- көтөн иннибитин диэки сыҕарыйбакка, ыраах сытар дьулааннаах суут арыытын, атын учаастагар тутуу площадкатын хаҥаппыта. Араас дьыаланан дьарыктана иликпитинэ, биллэрин курдук, кырыымчык патрулга биэрэги кыйа устан истэ. Кэмниэ- кэнэҕэс сир кытыытыгар барар куттал суоһаата.
  
  
  Кумах түгэҕинэн оҥочо тахсан иһэн двигателин арааран ылан биэрэккэ кыракый дьаакыры хостоон таһааран иннин диэки ыстанна. Остуол миигинниин ис-иһиттэн ыалдьар этэ.
  
  
  (Ник! у ' лэлээтэ. "Оттон кинилэр биһигини манна булуохтара дуо?"
  
  
  "Уонна тугуй?"Кинини талахха дьаакыр салаата ыйанан турара. "Биһигиттэн ураты тугу гыныахтарын сөбүй?"
  
  
  «Но вы ...»
  
  
  Кини тураат, биһиги диэки холкутук көрбүтэ. "Эйигин кытта тоҕо оннук буолбат дуо?"- сымсах күлэн эттэ. «Бу сибиинньэ атын өттүгэр. Билбэттэр.
  
  
  Остуолга баттахтарын кырыытынан бытааннык атаарда, түөһүн тонолуппакка баайар курдуктар. Онтон миигин илиититтэн ылан таас чохчолооһунугар ыга тарта. Биһиги ону эргийэн, иилии аргыс үүммүт соҕотох маска тиийэн кэллибит. Үрдүк оттоох хонууга кэлбиппитигэр кини тохтообут уонна ыйытардыы көрдө.
  
  
  Ону биһиги болҕомтобутун уура иликпитинэ, сымнаҕас оттоох сирбитин- уоппутун тимирдэ. Былааччыйа сорҕото толоостоох, суон маҥан суорҕан буолан тэлэччи аста. Таҥаһым чэпчэкитэ суох этэ да, сиппит- хоппут, хас да эмискэ ойоҕоһунан ойоҕоһунан умса түһэн истибит. Кинини, хайдах курдук сылаастык долгутарын, атаҕым тула эрийэ- буруйа, эргичийэ, тэмтэрийэ, тэмтэрийэ, өрүтэ түллэҥнии түһэрин билэ оҕуста. Кини бэйэтин илиитинэн уоскутара, билигин даҕаны кубарыйбыт ый сырдыгар им-ньим илиитэ хамсыыр.
  
  
  "Ник ..."чох гынна. «Киир ...»
  
  
  Биһиги бытааннык - чинчийэн- чинчийэн- чинчийэн баран садпын арыйар, этин- сиинин көтөҕөр, уһун тимири уһаарар. Кини миэхэ ыга сыста, биһиги этин- сиинин билигин бааныттан инчэҕэй буолан, өттүгүнэн өттүгэстээн эрэрэ.
  
  
  (Больше, больше! у: - у зот сўнгра, уни уни эшитиб, уни кучук гулу. "Оо, Ник, кини хаһан да ...»
  
  
  Кини буойарын буойталаата, бокотун илиилэринэн мырчырытта, түөһүгэр сыһыары тутан сэрэйдэ. Өр кэм им-ньим чуумпу буолаат, күлүмүрдээн ынчыктаан, онтон харахтара эмискэ киэҥ нэлэмэн им-ньим буола түстэ.
  
  
  "Ээ суох ... ээ ... даа, дьээдьэ, дьээдьэ ...»
  
  
  Кэргэмминээн иккиэн ойоҕоско түспүппүт буолан, арыый хойутаан хаалбыппыт. саҥата суох сынньан. Моонньубун нарын уостарынан саба быраҕан баран бастакы киһи этэ. «Ник», - диэтэ кини. "Оо, Ник, бу хаһан да оннук үчүгэй этэ...»
  
  
  Ол гынан баран, хайдах эрэ кыайа- хото тутта, эргитэн, тобугар туруммутум. Кини биһиги диэки көрөн баран, боруонса мэтээли эҥкилэ суох туналыйан, күлэн кэбистэ.
  
  
  "Сэгэрим тугуй?"- диэн саарбахтаан ыйытта. "Мин маннык үчүгэй үһүбүн дуо?"
  
  
  "Таҥара, суох. Кини бу саалаах- саадахтаах геройдар тустарынан эрэ саныыра, биһиги билигин манна баарын билэрбит буоллар, истиэнэҕэ мустуо этилэр".
  
  
  "Ээ, умнума". Миигин кууһаары илиитин уунна. «Вернулись к мой Ник».
  
  
  Турбат буолбут. Полмилаҕа сытар ыстаал арыытынан көрдө. «Мин онно ким да көрбөт, тугу гыналларын интэриэһиргиибин".
  
  
  "Оо, бу улахан суолталаах, күндү. Миэхэ бар... »
  
  
  Ону истибэппин быһыылаах, ыстааны тардыалаан барда. «Прогуляемся, остуолу. Түүнү быһа бииргэ олордубут ».
  
  
  Үөһэ тыынна, эргитэн, үөннээх абылааччы бүтүн корзинатынан тахсар "кобра" курдук биир хамсааһыны үөскэттэ.
  
  
  Кини хараҥа свитер уонна балет тапочкатын кэттэ уонна төлөбүрдээх чэйи баҕарда. Ону мин кыаҕым анныгар хомуйда.
  
  
  "Тугу гынабыт?- диэн ыйытта.
  
  
  Кини тутууга Сибэтиэй үлэһити ыйда. «Судургутук көрүөхпүт уонна көрүөхпүт. Онно бэлэм дуо?
  
  
  "Ха!- диэн сэнээн хаһыытаата. «Мин туохха барытыгар бэлэм буолабын».
  
  
  Ону тохтотуон иннинэ, окко киириэн иннинэ, кыыс сүктэр фататын курдук бөтөрөҥүнэн соһоору гыммыта.
  
  
  Кинини түргэнник ситэн, сиэтэн киллэрдэ. Миигин көрбөтөҕө, утарсыбакка, иннибин- кэннибинэн салайтаран испитэ. Бүдүрүйэ сылдьан, талах быыһынан баран истибит, саҥата суох хааман истибит; тулабытыгар үүммүт токур тарбахтар лабааларынан айаннаатыбыт. Тутуу площадкатын чуолкайдык көрбүппүтүгэр тохтоотубут.
  
  
  «Манна хаалыма», - диэн бетонешалка хараҥа фигуратыгар түргэнник киирбитим. Кини аттыгар олороот, иһиллии олордо.
  
  
  Кинини тыалтан ураты тугу да истибэтэҕим. Мин көрөрбүнэн бу хас да гофрированнай тимир сыап, буровой саа уонна кыраан. Инники күөҥҥэ көстүбүт улахан Кыыллаах иин, үс өттүттэн зементировкаламмыт - бу сорҕотун эргийэ сытар кырыс буор валалаах, күҥҥэ түһэ- түһэ, быраҕыллыбыт бульдозернай гусеницалардаах улахан кыһыҥҥы оҥочо буоларын сэрэйдим.
  
  
  Арыычча араҥаччылаабаттар, сорох өттүлэрин олус кытаанахтык араҥаччылыыллара дьикти дии саныыбын. Кини саатын сулбу ойон тахсан, кэннигэр булькай хаһыы иһилиннэ.
  
  
  Кинини эргийдэ. Остуол бээтинсэттэн ордук хараҥаҕа буолбатах, икки бээтинсэ буолан турар. Кинилэр миэхэ кэлэннэр, хаһыытыыр- хаһыытыыр Чина диэки хайыһыннараары тохтоотулар.
  
  
  Кинилэр хамсаабакка турбуттарынан, кинини өссө көрө иликтэр диэххэ сөп. Судургутук сыгынньахтанан, уунан баран, арааһа, тыаҕа тиийиэн сөп этэ. Ол оннугар эргиллээт, сүүрэн- көтөн, кырыыстаах маҥан былааччыйаны батыһыннаран кэбистэ.
  
  
  Биэс уон дьаарбаҥка кэлиэн иннинэ бултаабыттар. Бетонешалка күлүгүн тула кэтээн көрбүтэ, хайдах сиргэ бырахпыттарын. Тугу эппиттэрин тыалга көтүппүттэрэ эрээри, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тириитин өндөтөн, төттөрү миэхэ уурдулар.
  
  
  Кини уорэнээччилэрин керде уонна керде. Чугаһаан истэхтэринэ, кыаммат, сорунуулаах суолларын көрөн, карабиналар бааллар. Үс Хатыҥнаах, бетонешалка тула киэҥ дуганан. Мин кыһалҕам итиннэ ыстанарга дуу, чугас атын харабыллааччылар дуу баарын кэтэһэргэ дуу диэн этэ. Сүүрбэ дьаарбаҥка буолбутугар, остуолга бүдүрүйдүлэр да, төбөтүн төҥкөтөн, былаатынан сабарга холоннулар. Охраниктар тула биир киһи күлэн кэбистэ. Ытаан- соҥоон истибит.
  
  
  Кини сиргэ түһээт, бетонешалка аннынан бетонешалка сакаастаата. Акылааты тумнулар, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр хажинаттан мэлийдилэр, онтон иккиһин өссө түргэнник хааман истэ. Остуолга ууллары көҥүллээтэ уонна харабыллаахтартан биирдэстэрэ илиитин харбаата. Кинини билбэт киһи сымыйа күлүүһүн иһилиннэҕинэ ыарыылаахтык хаһыытыырын истибитим.
  
  
  Көстөрүн кистээбиттэригэр, бетонешалка анныттан хостоон, чугастааҕы хижнеянка диэки көттүлэр. Кини ыраах үс силуэты көрбүтэ, ол курдук бэйэ- бэйэлэригэр чугас-чугас, цемент блогун аттынан цемент блогун аттынан туруоран синньигэс алта атахтаах кырыымчык уҥуоҕун санаталлар. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр аан аһылынна, аан сабылынна.
  
  
  Кинини тымныы кус ынчыктааһынынан өйөннө уонна балаһыанньаны толкуйдаата. Бу киэһэ былааннаммытын курдук, ол арыый кыра этэ. Проблема диэн этэ: ким эрэ эмиэ былаанныыр этэ, остуолга туох эрэ буруйа суох көрөөччү эрэ буолбатах.
  
  
  
  9 баһылык
  
  
  
  
  Ханнык да быһаарыы суох этэ. Оннооҕор ыра санаа хобдох буолан эбитэ буоллар, ол оннук буолуо этэ, ол оннугар хараҥаҕа маҥан былаачыйанан хаамтаран быыһааччы оруолун оонньуом этэ. Ону таһынан, бу арыыга харабыл төһө кытаанах буолара ыйыллар этэ. Ол тоҕо нааданый?
  
  
  Тимир хаамыыттан туора көрдө, рабочай сырдатыыттан үрдүк ыстаал каркаһаҕа ыраатыннарда. Талах, тарбах элбэх этэ, чэппиэргэ охтон түһээт, цемент блогун сэрэнэн туттарга. Иккис өттүнэн үрдүк уҥуоҕа икки эр киһи баара, кинилэр кэннилэригэр хомуурга барар эр киһи уҥуоргу өттүн көрүөн сөп. Уна муостаҕа уһаан, чаанньыгы соһон аҕалбыт дьиэлэрин кэрийэн көрдө.
  
  
  Мин өттүбүттэн түннүк суох, арай үөһэ эргийэр курдуктаах курдуктар. Онно сыттаҕына сыгынньах хаһыы иһилиннэ: - биллэн турар, дьахталлар.
  
  
  Кинини хараҥаҕа таҥнан баран, күөх куртканы оҥочоҕо хаалларбыта. Сүүрэн- көтөн, сирин- уотун кэрийэн, бэйэ- бэйэлэрин уонна охранниктары кытта көрүстүлэр. Кини муннукка тиийэн өстүөкүлэ кытыытыгар ып-ыраас өстүөкүлэ тулатыгар тиийбитэ. Кини бэрт сэгэччи аһыллан, хараҕа уоттанан хаалла. Ааһарга олус аҕыйах.
  
  
  Өссө биир хаһыытыы- хаһыытыы, бу сырыыга хаһыы бөҕөнү түһэрдэ. Бетон арааматыгар сэрэнэн түннүгү өҥөйөн кэбистэ.
  
  
  Кытаанах мас олоппоһугар олорон, илиитэ көхсүн кэннигэр сибээстэһэрэ, сыала-соруга кини сирэйин сабан кэбиһэрэ. Кини сырдык күөх лаампа чаҕылхай сырдыгар кыһыл рубца илиитигэр уонна иэдэһигэр кыһыл рубцалары көрдө, кини түөһүгэр бааллыбыт түөһэ; үрүйэ иһигэр харамай быыһыгар булкуллубут хара баттах кыргыл лыбыт.
  
  
  Кини аттыгар олорбут эр киһи миэхэ көхсүм көҥүл өҥнөөх таҥастаах этэ. Хоско икки эр киһи карабиналарын ыраах- чугас тутан, кичэллээхтик таҥнан- симэнэн олорбуттара. Кинилэр сирэйдэрин ситэри быстыбакка илин- кэлин кэбиһэллэр. Истэригэр эмиэ өйдөммөт Латинскай нарын көрүҥнээх, эттээх эр киһи саҥаран истэҕинэ, дьэ бу дьон эбит диэн өйдөөтө.
  
  
  Ол мин урут балкоҥҥа истибит- көрбүт тылларым булкуллаллара. Кинини Испан уонна сорох Кытай диалектарын билэбин, ол эрээри бу киһи тугу этэрин олох өйдөөбөппүн. Ол да буоллар, кини комбинациятын билэр, - мин ханнык эрэ ыал иирсээҥҥэ түбэстим дуу дии санаатым, кэлин тиһэҕэр, туох эмэ төрүөт баар этэ.
  
  
  Ол гынан баран, бу кэмҥэ эр киһи охсубут, ону бэдэрээтчит.бу дьиэ кэргэн иирээн буолбатах диэн миигин итэҕэттэ. Муннун аннынан хаана хамсыы түстэ, уоһун, сэҥийэтин түөһүгэр таммалаата. Ону миигин быһаарарыгар күһэйбитэ, ону мантан хостоон таһаарыахтаах этэ.
  
  
  Кини муостаҕа түһээт, эргиллэ түһээт, атах тыаһын иһиттэ. Мин илиим өрө көтөҕүллүбүтэ эрээри, наһаа хойут; ким эрэ миигин төбөбөр кэтэрдэн баран, ким эрэ кыһыл, кыһыл, кыһыл, хара, хара уонна хара лужоктарга укта ...
  
  
  Күн ньиргиэрдээх үрдүбүтүгэр уордайан уордайан, үйэм тухары сыҕарыйан хаалбыт дьулаан Күлүмнүүр уордайбыт уордаах Күлүмнүүр уордайбыт уордаах Күлүмнүүр уордайан турара. Киһи сирэйин көмүскээри илиитин өрө ууммута да, кыайбата. Харахпын арыйарга олус кыһанабын, ханна баарбын көрөөрү хас да сөкүүндэ киирбитим.
  
  
  Бетон ынчыктыырбар үөһэ эргийбитим, аччыгый лаампа быыһынан сытыы сардаҥалары букатыннаахтык бырахпыта. Кини ханнык эрэ куойкаҕа илиилэрин- атахтарын баайар, төбөтүн эргитэн баран, остуолга хос ортотугар сыһыарыллыбытын көрбүтэ. Төһө кыалларынан соҕотох сылдьыбыт эбиппит. Ону хас бириэмэ ылара кэрэхсэбиллээх этим.
  
  
  "Остуол!"- кэлбитим, кини аатын өссө төгүл төнүннэриэхпэр диэри, кини аатын хатылатарга күһэлинним. - Саргылаана миигин көрөн турдаҕына харахтара кураанах эбит.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Кини манна төһө өр олороруй?"
  
  
  Саннын ыгдаччы тутта
  
  
  . «Уон ... баҕар, уон биэс мүнүүтэ буолуо».
  
  
  (Кинилэр ханналарый?'
  
  
  "Мин билбэппин. Миэхэ син - биир, - диэтэ кини куолаһа. Муннуттан сыҥааҕын хаана куурбут, баттаҕа эмиэ хойунна. "Тугу да эппэтилэр дуо?"
  
  
  «Тугу да истибэтим».
  
  
  «Дьэ, мантан хомунуохтаахпыт. Миигиттэн тугу билэллэр?
  
  
  "Мин билбэппин. - Диэн арыыга үлэлии сылдьар эбит дии саныыбын. Они просто перехали меня ». Ытыалыы үөрэммит курдук, уу- чуумпу буолла.
  
  
  "Ханнык тылынан саҥаралларый?"
  
  
  «Туох эрэ Латинскай Кытай курдук. Ону ийэтиттэн өйдүүбүн ».
  
  
  - Өйдүүгүн дуо?'
  
  
  "Соччо үчүгэйэ суох".
  
  
  Бу комедия эбит буоллаҕына, үчүгэйдик оонньуура. Кинини салгыы ыйытарга күһэллибитэ эрээри, биһиги охранниктарбыт, бука, истибит буолуохтаахтар, кырата суох шанс кэннигэр хаба иликтэр, онон миэнэ өссө да арылла илик эбит.
  
  
  Ону хоско көрдүбүт. Кини сытар куойкатын таһынан көннөрү устуулдьа, картотека уонна телефон. Бу охранниктар ханна баалларын интэриэһиргиибин.
  
  
  Өр Кэтэспэтэҕим. Ааны тэлэччи аһан, кэннибэр бетон муостанан кэннибэр иһит тыаһа иһилиннэ. Хос иһигэр улахан күлүктэр күлүктэрэ кэҥээн, доппуруостаабыт киһи сирэйин көрбүтэ. Азия, чэпчэки Латинскай дэгэттээх, Америка индеецтарын тас дойдулара бу тирии саргыламматаҕына сатаныан сөп этэ. Намыһах уҥуохтаах, ол гынан баран, былчыҥнаах эттээх- сииннээх ырбаахы этэ.
  
  
  "Сөбүлүүр. Ол курдук уһуктуҥ дуо? Кини эппитин курдук, ити уостара хамсаабаттар.
  
  
  (Даа. - Дьиҥэр, тугу гынаҕын? '
  
  
  "Туох куһаҕаны оҥоробут?" Английскай тыл чэпчэки акценнаах этэ.
  
  
  У: оттон бу тугуй?'
  
  
  - Күлэ- күлэ, бу куһаҕан тыас этэ. - Букатыннаахтык хаһан буоларын билиэххит. Эн аатыҥ хайдаҕый?'
  
  
  (Оттон эн?'
  
  
  Ити үлүгэрдээх илиим түргэнник хамсаата, ону да өйдөөн көрбөтөҕүм, сыалым- соругум күүстээх охсууттан салалла, миигин хара сынньалаҥ ыһыллыбыт сулустарынан сабан кэбиспитэ. Ол гынан баран, кини түргэнник сүтэн хаалбыта, эр киһини көрө түстэ.
  
  
  - Диэн ыйытта. - Сөп дуо?'
  
  
  Ол туһалаабыт аата миэхэ туох да төрүөт суох этэ.
  
  
  "Оттон манна, Арыыга, Уолтоҥҥа тугу оҥорбуккунуй?"
  
  
  Кинини Чыҥыс хаан диэки көрдө. «Мы просто желали чуумпу миэстэлэри... чэ, билэҕит дуо».
  
  
  «Өйдөнөр», - диэтэ кини этиитэ суох. «Ол гынан баран, көрдүүр арыыны тоҕо көрдөөбүккүтүн быһаарбат».
  
  
  Саннын ыгдаччы тутта. «Интэриэһинэй куоластааһын, куоластааһын, барыта».
  
  
  «Итинник быһыыланныҥ, Уолтонуҥ куһаҕана суох. - Билэбин дииллэринии, эйигин өлөрөр кыахтаах дуо?
  
  
  Ону бэркиһээтэ. "Эй, эн этиэххин баҕарбаккын...»
  
  
  Нухарыйан барда.
  
  
  "Таҥара, чувак, биһиги манна киирбиппит. Оннооҕор Арассыыйаҕа ити иһин өлөрбөт".
  
  
  «Мин итиннэ эрэлим суох этэ, Уолтон».
  
  
  Чына эргиллээт, чаҕылҕанныы тыллары бу удьуордуу тылга тийтэлээтэ.
  
  
  Кыыс Туприн кинини көрдө. Кини биэтэҥнээн баран английскайдыы саҥарда.
  
  
  "Бу киһи туһунан тугу билэҕит?"
  
  
  "Тугу да билбэппин. Отельга ыалдьыт. Ону билбэппин.'
  
  
  «Бу арыыга барыан иннинэ эһиги билиэхтээххит".
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. "Мин итини этээри сатаатым да, эһиги дьонугут хайдах иирсибиттэригэр кыһыл көмүс этэ".
  
  
  Эр дьон уостара сиэрпэ курдук, мичээрдии- мичээрдии, өллө. «Бу уордайыыны кыайан уоскутуоҥ суоҕа " диэн хомолтолоох. Эмискэ эргиллээт, харабыллары тула биири ыйда. «Ону математикаҕа уонна атахха түҥэт. Свалкаҕа ылыахпытын сөп.
  
  
  Охранник ону эппитин курдук, быа сүөрэн, быа сүөрэн, илиилэрбин баайан кэбиспит. Кини тугу эрэ оҥоруон иннинэ көхсүм баайар, көхсүм бэгэччэгэр бэгэччэгэй волокняктарга эриллэ түстэ.
  
  
  Ол кэмҥэ енакиев капитан Чыыны- атаҕын өрө көтөхтө уонна эмиэ эйи, илиилэрин көхсүн кэннигэр сибээстээтэ. Ол биричиинэтинэн маҥан былааччыйатын тобоҕун өрө көтөхтө уонна эйи санныгар бырахта. Ол элбэҕи сабыллыбата.
  
  
  Биһиги таҕыстыбыт-биһиги ыраас, харабыл уонна капитан. Баҕар, биһиги үрдүбүтүгэр стальнай каркаска ыйанан турар уоттар бааллара буолуо, эбэтэр кэнники хас да чаас иһигэр туох буолбутун, быһыыга- майгыга уонна быһыыга- майгыга дьүөрэлэспэт быһыы- майгы. Уолбун өлөрөргө санаммыттарыттан ураты, кыыһы Багамах уолга куоппатаҕына, көрдөөтөҕүнэ, Куоппатаҕына, хайдах Өлөрүөхпүн сөбүй? Кини төлөпүөнүнэн төлөпүөннүү санаата да, тоҕо?
  
  
  Аһаҕас акылаатын диэки кэлэрбитигэр енакиев капитан биһиэхэ тохтуурга приказтаата. Эргиллэн көрбүтэ, харахтара өлбөөркөй сырдыкка кыракый шариктарга кубулуйбуттар. «Баҕар, эн этэргин эрэ Уолтонуом. Ол эрээри мин куттанар кыаҕым суох, иэс - хара санаалаахтары утары охсуһуу. Мин дьонум оҥочону көрдүүллэр, ону булуохтара, ону түҥнэриэхтэрэ, муораҕа быраҕыахтара. Биллэн турар, эһиги этиигит хаһан да булуллуо суоҕа, тоҕо диэтэххэ, Аллараа баар акылаат сорҕото баар буолуоҕа. Кини улахан дьааманы, цемент блоктарынан уонна тимиринэн бүрүллүбүт улахан сирин- уотун ыйда.
  
  
  Кини биһигини иннибитигэр анньан баран, төгүрүк хоҥкучахха соһон киллэрдибит. Хайыы- үйэ толоруллубут учаастакка кэллэхпитинэ, харабыллары тула түһэн, кэтэх өттүн диэки сыҥааҕын ууран кэбистэ. Дьолго-кини туһугар-миэхэ теннис түүппүлэтин кытта эрчиллэ сылдьыбытым, ол иһин миэхэ сайыҥҥы экзаменнары бэлэмнээбиттэрэ. Атах таҥаһын устарга пластиковай быа улаханнык эрбэхтээтэ. Кини хайдах хамсыырын сэрэйдэ, сытыы биитэ ыстанна, имигэс биитэ ыстанна. Харабылга ыстаммыт харабылга ыстанна, бу атаҕын өһөхтүк быраҕан, ахиллов хаппаҕын быһан, атаҕын икки аҥы быраҕан кэбистэ. Ыарыылаахтык хаһыытаата. Кини атаҕын бетон дьааһык кытыытыттан иҥнэри үктээн баран, атаҕын өрө көтөхтөрөн, чиҥ илиитин харбаат, чанчыктарын харса суох анньан таһаарда.
  
  
  Киһи мунаарар атын харабыла, хаста даҕаны карабины көтөҕөн, төбөтүн төҥкөччү туттан олордоҕуна, киһитин мунаарар. Кини олоҕун охсубута, капитаҥҥа көхсүн анньан баран, үһүөн сиргэ охтон түспүппүт, оччоҕо кини бэйэтин этин-сиинин кытаанахтык тардан, түргэн үлүгэрдик үҥпүтэ.
  
  
  Сөкүүндэҕэ, кыайан тулуйбаппын дии санаатым, быа хатырыга наһаа кытаанах этэ. Кинини задница анныгар илиитин уунна да, онно ытан кэбистилэр. Ис- иһэ үлүгэрдик тыыллан- хабыллан, илиитэ баайыллан эрэрин сэрэйдэ, хат төннүбүтэ да, сыппатаҕа. Үөһэ диэки көтөҕөн баран, өссө төгүл боруобалаатым-мин илиилэрим буулдьа үрдүгэр, онтон икраҕа таҕыстылар.
  
  
  Тиһэх сырыыбар бачыыҥка илиибин атахпын ыга тутта, ол гынан баран, билигин илиибин иннибэр уура сырыттым, ол олус уһуннук буолбатаҕа буоллар.
  
  
  Икки эр киһи уолуйбута, мин маневрым икки- үс сөкүүндэттэн ордуга суох уһаабыта. Харабыл өссө да карабин илиитигэр туппута, атаҕынан тэпсэн баран, чуолкайа суох сырдыкка сыспыта. Кини бу моонньун бачыыҥкаҕа батаһынан быһан кэбистэ. Ити горняҕа чаҕылхай кыһыл хаан кылбаҥнаата.
  
  
  Енакиев Капитан тобуктаан туран, тобуктаан туран, илиитин уунан, илиитин уунан, өлбүт харабыл харабылын тула уунна. Енакиев капитан хаана алдьаммыт муннун хаана сүүрэн кэллэ да, миэхэ барда. Мин карабины эргитэргэ бириэмэ суох, кинини кэлгийбит илиилэринэн даҕаны оҥорорго кыах суох этэ. Ону саа уоһугар көтөҕөн, ис күүһүн барытын түһэрбитэ.
  
  
  Ону аһаҕастык үрдүккэ оҕустаҕына, мэйиитэ бүтүн Далбаатыа этэ. Билигин карабин ити эт саннын кэттэ, черепицаҕа киирдэ да, моонньугар кырыйтарыахха сөп буолла. Өттүгүнэн ойоҕоско түстэ уонна хамсаабакка сыппыт. Остуолу аһаҕас айаҕынан көрдө. Ол да буоллар, түргэн үлүгэрдик охсорум, хата, хамсаабат туруктааҕа.
  
  
  "Көмөлөстөххүнэ?"У ерда эймон илиилэрин уунна.
  
  
  Карабин илиибэр уурбут. Кинини ыарахан хараҕынан көрөн, саа сэбигэр чугаһаппакка быһаарбыта. Билигин буолбатах. Карабины урусхаллаан баран, киниэхэ чугаһаан кэллэ.
  
  
  Кини тарбахтара көһүппүттэр, ол гынан баран, тиһэҕэр, кыараҕас күүһүн сөллөрүйдүлэр. Карабины көтөҕөргө, биһиги утарылаһааччыбыт түргэн хараҕынан быраҕарга иҥнэ түстэ. Капитан хамсаабакка сыппыта, хоско киһи эмиэ сытар. Күөмэйин- харабылын быспыт харабыл аны хаһан да хаамыа суоҕа.
  
  
  "Барыахха. Уни уни илиб олиб бориб, уни тўйиб қолдим. Биһиги бастакы этээс эрдэхпитинэ арыыны хараҥа өттүн көрдүбүт.
  
  
  «Мин оҥочо...»
  
  
  "Ону умнума», - диэн ыйытта. «Улар эшитиб қолдилар». Кини үрүҥ былааччыйатын санныттан тардаат, бетонешалка анныгар уурда. - Ол туһунан эмиэ умнума; биһиэхэ, арааһа, хараҥа былаахтары туһаныахха сөп буолуо, бу уолаттар үрүҥ былаахтарынан үрүҥ былаахтары махайдыахха сөп".
  
  
  Бэйэтин сыгынньаҕын туһунан кыһамматах курдук-чопчу соччо улаханнык кыһаллыбатах курдук. Кинини тимир ньуурунан, бетон блогунан, ыстаал каркаһынан соһон аҕалла. Атын харабыллааччылар көстүбэт буоланнар, сөкүүндэҕэ биһиги онно итэҕэйбэтэхпит, туох да суох буолуо.
  
  
  Биһиги хомуурга түһэн иһэр склон чыпчаалыгар таҕыстыбыт. Онно балачча сырдатыллан, хас да кыра дьиэлэри, дириҥ ууга барар уһун унньуктаах уһун пристанканы көрүөн сөп. Порт бүтүүтүгэр тимир тимири тимир ыллыктара баар, улахан таһаҕаһы таһар миэстэлэммит. Ону сэрэйдэххэ, цемент ыскылаата буоларын, хараабыл матырыйаалын аҕалан бетонешалкаларга булкуйан кэбиспиттэр.
  
  
  Пааранан сыаллаахтык хардыылыыр алтыс чаас кэриҥинэн көстөр. Туох да куһаҕаны оҥорботохторун сэрэйбэккэ, ээл-дээл сыһыаннастылар. Биһиэхэ ол ордук, кыра да буоллар. Бухатыыр атын өттүттэн Бүлүү сүрүн уоттара ыраах- чугас көстөллөр эбит.
  
  
  «Үчүгэйдик ытарга сатаан эрэллээххин", - диэн кини чиэһин эттэ.
  
  
  Төбөтүн дьигис гыннарда.
  
  
  Биир өттүнэн бухатор биир өттүнэн атыҥҥа барбытыгар хаҥас диэки хааман барбыта. Ону умнан кэбистэ.
  
  
  Кини чааһа баарын тухары күүтэбит. Мүнүүтэ кэриҥэ эргиир: 30 сөкүүндэ, биир өттүгэр 30 сөкүүндэ үлэлиир. Ону мин киниттэн аккаастана сатаабатаҕым, оннооҕор аан дойду хас биирдии чугаһын тухары халбарыйыах этибит.
  
  
  Кини пордуттан туочукатыгар бороҥ сирэйигэр көстөр. «Остуол, дорообо, уу кытыытыттан хайдах салаан ылыахха сөбүй», - диэн бэрт бытааннык, сэрэнэн хааман кэбистэ.
  
  
  "Тугу гынаҕын, Ник?"
  
  
  Карабин үрдэттэ. - "Сибэтиэй умуллуо».
  
  
  Кини күлүккэ сүтэн хааларын кэтэһэн, уҥуоргу кытылга тахсан, бэйэтин нөҥүө өттүгэр баар буола илигинэ, үрдүк уҥуоргу диэки хааман истэ. Билигин соччо элбэх бириэмэ хаалбата, прикладной карабины быраҕан баран, алларааттан харабыллары сэрэтэн баран, тиэтэйэргэ тиийбитим.
  
  
  Иһэ курунан аллара санньыйда уонна уу кытыытыттан уоннуу хонно. Кини уһун сырдык сандаарыччы токуруйарын кэтэһэн баран, эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тохтуур, онтон бэрт бытааннык төнүн. Прожектор кузовка былааччыйа кытылыгар турар таһаҕас таһыытыгар олохтоммута. Ханнык баҕарар приличнай винтовканан бу кыра ытыы этэ да, карабины кытары атын дьыала. Кини кыра сирдэргэ ытарга анаан оҥоһуллубута. Сэрии сэп - сэбиргэл тосту тупсарыа диэн эрэниигэ бары автоматическай сааланан ытарга быһаарыммыта.
  
  
  Кини санныгар ыга сыһыары тутан, кылгас мэйиитигэр өҥөйбүт. Чаҕылхай линза мин диэки эргилиннэҕинэ миэнэ кэннибэр чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр үөгүлээтэ.
  
  
  Кинини куукунаҕа баттаат, туттарда. Карабин загрел-сыалга түбэстим. Кини сэбин оргууй аҕалла уонна эмиэ ытан кэбистэ. Бу сырыыга линза алдьанна, сибэтиэйдэр умайдылар. Кини пушка таһыгар чугас икки харабыллаах харабылын диэки хайыһыннарда уонна саала биэрдэ. Иккиэн охтон түспүттэр, тула өттүлэрэ саа тыаһыгар саба түһэн, туох да сыала суох салгыҥҥа ытыалаабыттар.
  
  
  Ол кэнниттэн хаакыга эр киһини ытан кэбистэ да, кэтэһэн да көрүөн баҕарбат дуу, суох дуу диэн кэтэспэккэ эрэ ытан кэбистэ. Кини моонньуттан ыстанан баран, уһун сарыы ыстанан ыстанан кэбистэ. Бэл, Бүлүүттэн төрүттээх киһи миигин көрүөн сөп этэ. Онтон хас да күүстээх охсуу сүтэн, куурусса эмискэ уларыйан, биэрэккэ силлиэ. Ити сөптөөх маневр этэ, кэннибэр хара маҥнайгыттан талан ылбыт хайысхатын батыһан ууга бардылар.
  
  
  Кини порка чугаһаан иһэн, хаста да сэрэхтээхтик дагдайан, айаҕын сапта. Биэрэккэ дьонум тиллиэхтэрэ, туораттан ким да көрбөт буолан, Арыыга аһаҕас ыытыам дии санаабыттара буолуо. Пордугар тиийбит, пирс күлүгэ хаалбыт. Чыҥаада ханнык эрэ ис хоһоонноох буоллаҕына, ханаал нөҥүө барар суолугар тахсыа этэ да, кэлин тиһэх чааһын событиелара наһаа үчүгэйдик үлэлээбэтэҕэ буолуо этэ.
  
  
  Кинини хас да мүнүүтэ кэтэһэн баран, пристань анныгар устан иһэр. Кини дорҕоонноох буоллаҕына, баҕар, ким эрэ миигин истээри чугастык көрсүөҕэ. Тиһэҕэр, кини билигин суола- ииһэ суох буоллаҕына, бу кини кыһалҕата, соҕотоҕун каналга сөрүүкүттэ диэн түмүккэ кэлбитэ.
  
  
  Кини икки арыыны күүстээх өрүскэ утары охсуһан, тугу эрэ эрийбитэ & amp; quot; Кини тохтоон, тохтоон атаҕын анныгар уунна. акула!
  
  
  Акултан куттаммат диир киһи-сымыйа дуу. Ордук түүн ыллык ууларыгар. Тиһэҕэр, бу хоһоон, дьон- сэргэ кыайтарбат түгэннэригэр тохтообот хоһоон. (Иккис өттүнэн, акуланы кытта хасыһан көрсөөрү гыннахпына, барыстаах буолуо дии саныыбын.) Кини тэбэр сүрэхтээх баҕайытык кэтэһэ сатаата, ханна барыай.
  
  
  "Эй Ник!"
  
  
  Эт- хаан өттүнэн кыаллар буоллаҕына, кулгааҕым чугаһаата.
  
  
  "Уу үчүгэй, оннук буолбатах дуо?"В моей руки, игриваюсь на меня вода, мою грузками твоей киэр кыйдаата.
  
  
  Күлэн баран, күлэн- үөрэн бардыбыт, таҥаһа- саба биһиги күүспүтүттэн хаалсыбакка, портка барсыбыт Арыыга иккистээн тиллэн кэллибит.
  
  
  Таҥаһы кэтэһэрбит быдан судургу эбит. Улахан Соттору рулевой ырбаахыны тула биир улахан круизеры эргиччи эрийдэ.
  
  
  Айан суолун устатын тухары күлэ- үөрэ олордо, онтун олох да батыһа сатаабатаҕын иһин, тарбахпар быһа анньан көрбөтөҕүм. Остуолга отельга киирэрбэр, онон хара кирилиэс устун хааман киирбиппит-улахан суолталаах буолуо диэн буолбатах. Эр киһи хоско Дубль- Кейгэ баран иһэн бэртээхэй мичээрдиир кыыс көрүҥэ түүн ортотун саҕана элбэх ыйытыыны биэриэ этэ дии санаабатаҕым.
  
  
  Хос иһигэр шампанскай- ромовай пуун баар этэ, - диэн өһүргэнэн туран, хаалларбыт булчуттары үүйэ-хаайа туппут. Чэ тыытыма, ол аата кэлээччилэр суохтара, ол аата түүнүн чертовскайдыы сылдьаллара.
  
  
  У Ник?'
  
  
  Ону биһиги диэки көрдүбүт. Орон таһыгар олорор, баттаҕа кини түөһүн тула сотторго убаммыт. «Бу инчэҕэй таҥаһы устан кэбиспиккит буоллар, атын сиргэ куурдуо этибит».
  
  
  Инньэ диэт, сотторун сүөрэн баран, баттаҕын маассабайдык сыгынньахтаан баран , бука, аан дойду рекордун олохтообута буолуо. Биһиги түүн биллибитинэн эрэ саҕаламмыт.
  
  
  
  
  10 баһылык
  
  
  
  
  Аныгыскы сарсыарда уһугуннаҕына, суох этэ. Оччолорго мин билбэтим да, ханна- ханна олорорун билбэппин. Миэнэ буоллаҕына булуом диэн эрэнэбин.
  
  
  Мин хос иһигэр урукку халаатым таһынан, остуолга сэмэй буолуох тустааҕын ыйан туран, тугу да көтүппэтэҕим. Уйбаан Уйбаанабыс тыаһыгар киирэн Чыҥыс хаан кистэлэңин билиһиннэрдэ. Ити аҕыйах этэ.
  
  
  Уһун түүн тииһин хаалларбыт санныгар кыһыл санныгар, бээтинэлэммит санныгар хас да тарбааһыны аахпатахха, кини куһаҕана суох быһыылаах. Ол кэнниттэн сотору нүөмэригэр пляжнай багганы быһан таҥнары түһэ түстэ.
  
  
  Сарсыарда куйаас ортотугар итии аһылык баара, аны Миитэрэй гольф- павильону ааһан, уочаратын кэтэһэр хас да оонньооччуну көрдө. Гаваҥҥа канал устун хас да кыра паруснай оҥочо сылдьара буоллар, кэлии дьон соччо элбэҕэ суох. Ый курдук, адмиралтан ордук элбэх кыһыл көмүс фуражкалаах паруснай эр киһи кыыһырбыттыы махачыйда. Ону "уоруйахтар» уонна «соттор" диэн тылы иһиттэ, күлэн тохтото сатаата уонна икки порт бүтүүтүгэр бар.
  
  
  Оҥочо онно бэҕэһээ киэһэ тахсыбыппытыгар дылы, дьиэбитигэр тиийдибит. Бу кини бэйэтэ бириинсибинэн этэ дуо? Мин эрэммэппин эрээри, оннук саныыр этим. Ынырык суут арыытыгар дьон түүннэри- күнүстэри төнүннүлэр да, ханна туруорбуттарын хайдах билбиттэрэй?
  
  
  Бинокль атын тиһэҕэр ревматизмы туттарда. Биллэн турар. Хадан хатырыктар, эр дьон катеры тахсан күүлэйдии сылдьалларын бэлиэтии көрүөхтээхтэр.
  
  
  Биир куртка билигин да көбүөргэ көбүөргэ сыталлар, хармааннара мыраан үрдүгэр тураллар. Онтулара тугу да сатаан билбэтэхтэр, ону соҕуруу, атлантаҥҥа баран иһэн, хармааҥҥа зажигалкаттан уонна сигареттан ураты зажигалкаттан ураты кыһыл мундштукалаах мин туспа мааркалаах этим.
  
  
  Куртка ылан илиитин нөҥүө бырахпыта. Төттөрү айанныырбар адмирал миигин көрдө да, өйөөн хотторбутум. Кини миигин кэтээн көрөр соҕотох буолбатах.
  
  
  Херидж туналҕаннаах, тунаархай күөх комбинезоннаах, сибэкки кэтит сарыннаах кэтит сэлээппэ кэтит балаһатыгар турар. Ити киэҥ уостара өйдүү-саныы күлсэн хаалбыттар. Мин бу хайысханан үөһэ бардым.
  
  
  «Мистер Уолтон»эрдэ туран хаалбыккыт.
  
  
  «Соччо эрдэ буолбатах. Күн хайыы- үйэ хас да чаас халлаан сырдыыр ».
  
  
  "Ээ, ол гынан баран, эһиги почтаҕытыгар дьон куруук утуйаллар дии санаатым».
  
  
  "Оччоҕуна уоппускаҕа сылдьыбатахтара", - диэбитим.
  
  
  "Даабылы - Кей?"
  
  
  «Оттон тоҕо манна баарый".
  
  
  Кини миэхэ куртка, онтон оҥочоҕо олорон кордо. "Биллэн турар, - диэтэ кини.
  
  
  "Бүгүн Нью- Лиденс көтүтэҕит дуо?"
  
  
  «Күн аайы, мистер Уолтон, күн- дьыл кыаллар буоллаҕына».
  
  
  "Флоридаҕа түмсэргитигэр собулэһэҕит дуо?"
  
  
  "Олус сэдэх эмтээх. Ыалдьыт саатыыр сөмөлүөтү хойутатар уонна анал туругу ирдиир да, чаастарын буолбатах. Бу маннык малы- салы төлөөһүҥҥэ улахан сырата суох бэлэммит дьону тардыбата күндүтүк көстөр".
  
  
  «Ингерсолалтан Ураты».
  
  
  Кини эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, оргууй мичээрдээтэ. (Но, биллэн турар. Кини кинилэргэ бас билэр ».
  
  
  "Кинини манна аан бастаан кэлбитигэр аҕалбыккыт дуо?"
  
  
  (О нет. Маладьыас=) баара-суоҕа икки, үс ый кэриэтэ.
  
  
  (Дьиҥэр,. Дьэ... - Илиибин өрө көтөҕөн эргийдим. «Мистер Уолтон».
  
  
  Кини тохтоото.
  
  
  "Мистер интересно узнать о мистером Ингерсоле?"
  
  
  Кинини аһаҕастык көрдө. (Тоҕо суох?'
  
  
  Бу унньуктаах күн этэ. Бэстилиэнэй устун баран иһэн маҕаһыыннары кэрийэн баран шмен- де- фер казиноларга биэс доллары сүүйтэрбитэ. Ол да буоллар, Далбар барыам диэн хомойбутум, ол сыыһа. Өскөтүн казиноларга үксүгэр уһун баттахтаах уонна гитаристары көрөр эбит буоллаҕына, казиноларга кырата суох, ол паровой оонньообот - муҥ саатар, оннук буолбатах.
  
  
  Биирдэ дублон бас билиитин эркинин нөҥүө коридорга сэттис этээстээх Хридор устун хааман ааста. Ол гынан баран ааҥҥа «сүгүн олорбот»диэн табличка баар этэ. Хас биирдии ыалдьыты бэлэхтээбит бэлиэлэриттэн биир уратыта - бэчээттэммит тылынан "итэҕэй миэхэ!" диэн суруллубута.».
  
  
  Ураты сурукпун миэхэ итэҕэйбитим. Хериджа реактивнай самолеттарга боломуочуйалаах компетентность баара, биһиги биири билэрбит курдук, ол миигин табыгастааҕын умнан кэбиспитэ. Бу заданиеҕа киһи билбэт киһитин санаата кэлэйэрин курдук мээнэ кэлэйии олус элбэх этэ. Иисус Христос туһунан түбэһэ илигинэ, кинини умнуом суоҕа диэн быһаарбыта.
  
  
  Истиэнэни кыйа дьаарбайа сырыттаҕына, бэҕэһээҥҥиттэн ураты тугу да көрбөтө. Киирсэбин диэн саарбахтааһын суох этэ, ол гынан баран, дьиксиниилээх тыаһы киллэрбэккэ, бука, тугу да ылбатаҕым буолуо. Дьэ, хас аҕыйах хонуктааҕыта уолаттар уонна кыргыттар бөлөхтөрүн ыҥырбыттарыгар, гостиница таһыгар туох да көмөтө суох биллэр.
  
  
  Онтон ааспыт түүн ынырык суукка ааспытын кэннэ, силиэстийэ тугу эрэ ирдиирин саарбахтаабатаҕым. Иккис өттүнэн, штопор ол аата Ингерсоллга туох эрэ сыһыан баар буолуон сөп диэн эрэнэ саныыбын. Ыытыы үс муннуктаах ракетнай систематын, интимнэй алта уонна Ингерсоллом уонна Ингерсолом икки ардыларыгар сибээһи быһаарар сорук - «Дублоҥҥа» киһи чахчы Ингерсолом Грэдьиирэ - бэрт судургу буолла. Ол гынан баран, туох эрэ түбэлтэ тахсарын күүппүтүм буоллар, бэрт суһаллык дьайыы наадатын этээри, чуҥкук чыыбырҕаһа сылдьарым уустук буолла.
  
  
  Ол эрээри итиннэ наадата суох. Киэһэлик кини аттыгар баар бассейннары кытта кэккэлэһэ олорон, тулабар потенциал сүгүрүйээччилэрэ мусталларын көрбүтүм. Кинилэр ортолоругар хойуу бороҥ баар.
  
  
  "Эҕэрдэ, чувак»,-диэтэ киниэхэ. «Бэҕэһээ кини истиэнэтин иһигэр хайдах сылдьаргын көрбүтүм». Бассейҥҥа көрдөрбүтэ.
  
  
  Ус, даа? Ону эн хантан билэҕин?'
  
  
  «Мин хоско атын киһи этим, онон эйигин көрөр кыахтанныбыт", - диэбитэ.
  
  
  "Ээ, портнай, эр киһи. Кинилэргэ сыл аайы таптыыр кырдьаҕастартан уонна кырдьаҕастартан ураты дьиксиниэ суохтара. - Өйдүүгүн дуо?'
  
  
  "Тугу көрөр?"
  
  
  Толоостук хамсанна. - Саха омук, доҕор. Судургу от.
  
  
  Ону сэнээн күлэн кэбистэ. "Оччоҕо тугуй? Велосипедынан кыргыттар? Чөмчөкө, табах тардар чөмчөкө? Чэ буоллун!'
  
  
  Ванильнай мороженайдаах кадка курдук, бэйэтин этин-сиинин барытын улаханнык салыннарда. «Бу гостиница нүөмэрин тула туох да уратыта суох. Ол туох ис хоһооннооҕо эмээхсин дуоһуйууну биэрэр ».
  
  
  Ду? Гостиницаҕа барыаххыт дуо?
  
  
  «Мин онно хаста да сырыттым». Быыллыйбыт. "Онно туох буоларын эттэххинэ, олбуор аанын тоҥсуйуоҥ этэ".
  
  
  (Даа.'Ее, откинулся назад и закрыл глаза, закрывая разговор. Бачча кини миэхэ бачча этэн баран, этиэхтээх этэ дии санаабыта уонна наһаа тулуйбат баҕайытык көрүөн баҕарбат этэ.
  
  
  Олбуор аанынан ааһалларын көрөөт, күн хайыы- үйэ саҕахтан түспүтэ. Антон инники диэки оҕуруо сууламмыт уһун былааччыйа иһилиннэ. Кинини кытары хараҥа көстүүмнээх, икки уһун уҥуохтаах,иккиэн сырдык, үрдүктүк санаммыт, үрдүктүк санаммыт эдэр дьон сирэйдэригэр бэрт элбэх миллиардыҥы корпорациялар баалларын көрүөххүт.
  
  
  Бассейн нөҥүө хайдах ааһалларын көрбүтэ. Анжела бириэмэтэ манна кыыстыын кэпсэтээри тохтоото, онно эдэр дьон бөлөхтөрүн кытары сэһэргэһээри тохтоото. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр биһиги диэки көрбөккө, кыра делегация биһиги диэки хайысхаланна. Кини сирэйин, кэннин диэки им-ньим, килбэчис гынна.
  
  
  Кэлбиттэр. Бытархай толстяк туран, араас өҥнөөх плащка куругар улахан тарбахтарын тоһутан баран, тобугар диэри уурда. Хаста да кыргыттар бөлөхтөрүгэр илиибин- атаҕын сүүрдэн, эмиэ туруннулар. Антон уонна кини аргыстара мин шезонг аттыгар тохтоотулар. Кини хараҕын арыйан нейтральнай көрбүтэ.
  
  
  «А, мистер Уолтон», - промурлал Андреева.
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. (Бу мин.)
  
  
  Босс миигиттэн дьону Де- Дублоҥҥа ыҥырарга көрдөстө ... вечерскэй. Кэлиэххин баҕараҕын дуо? У 'лэлээбититтэн улахан у' лэлиир. 'Билигин?'
  
  
  «Суһал дьыала суох буоллаҕына».
  
  
  Миигинниин олорон, күн көхсүн кэннигэр олороро, шампун сыта уонна мыыла сыта билэрэ. Турбута. «Билбэппин, тоҕо да суох", - диэтэ мин.
  
  
  Мин хараҕым таһымыгар кэриэтэ этэ, статуя аттыгар хамсаабат дьон. Хайдах эрэ уоскуттан арахсыбакка эйэлээхтик мичээрдии сатаата. (Сөп. Оччоҕуна хайдаҕый?
  
  
  Мин кыра бөлөхтөрбүнэн батыспатылар да, ыҥырбатылар. Анжела итини өйдөөн көрбөтө быһыылаах, бассейн аттыгар баар кыыс манна, онно - эдэр киһи бассейн аттыгар баар буола түстэ. Сүүс- Де Дублон ааннарыгар кэлбиппит, онно сүүрбэ биэс киһилээх бөлөх мустубута. Анжела миэхэ эргилиннэ. «Мистер Уолтон " бириэмэни үчүгэйдик ыытыаххыт диэн эрэнэбин.
  
  
  «Маннык буолуо диэн эрэнэбин».
  
  
  Кини бииртэн элбэх сэрэбиэйинэн сибээстээн Андрюшел тимир ааны аһан, иһирдьэ иһигэр сапсыйда. Биһигини тыылга киллэрбитэ, онтон икки киһи тыылга стройдаабыттара. Ырбаахы синньигэс орон устун элэҥнээн, лагераҕа чугаһаан истэхпитинэ, тус-туспа араҕас оронноох орон устун хааман истибит. Киэҥ уулаах уу нөҥүө өттүгэр хас да маһы дьөлө көтөн турара, онно туннельга киирэр аанын булан турара уонна онно маҥан корпустар быыстара суох дьөлө көрөр кыахтаахтара. Ону " Ингерсолал» подводнай кынаттарыгар дьүүллүүр сүбэ, ханна турарын өйдөөн хаалбыт.
  
  
  Биһиги эмискэ хонууга тиийбиппит, гостиница уонна лааҕыр кытылларын икки ардыларыгар киэҥ иэнинэн аастыбыт. Хойутаан күн өссө араас өҥнөөх плиткаларга сыһыаннаах, Мозаика уустук мозаикатыгар сыһыаннаах. Биир кыыс биһиги бөлөхпүтүгэр, дьэ курдук уйан- хатан, уу сүүрэн тиийэн лааҕырга уста сылдьар уу велосипедтарын биир эргимтэтигэр муһуннубут быһыылаах. Уол кэннилэриттэн чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр миниатюрскай муораҕа спецперация буолан барбыттара. Үрүҥ халааттаах кулуттара гостиница илин өттө сабыллыбыт эркинтэн сылтаан тахсыбыт. Кинилэр утахтары, чохчолооһунун, лобстердар лобстердарын уонна да атын бородуукталарын аҕалбатахтар. Рок группатын магнитофоннай суруйуута лиискэ кистэммит дорҕооннор нөҥүө музыканы оонньообута; сорох кыргыттар иэҕэҥнээн киирэн барбыттара, кэннилэриттэн хас да уолу батыһан барбыттара. Бу дьону үҥкүүлэтэргэ элбэх бириэмэ наадата суох.
  
  
  Кини баҕарыам этэ да, суоҕа. Кыратык кыбыстыбыт курдук сананан, үрдүк ыстакааны ылан эркиннэри сарбыйыыга чугаһаата. Олбуорун бүтүүтэ тимир суол чугаһынан бүрүллүбүт үрдүк олбуорга батары биэрдэ. Ону таһынан гостиница фасадын көрдө, дириҥ оҥхой оҥхойо бүтүннүү ууга барда, оттон икки күн киинэҕэ сабылынна. Сорох түннүктэр иннилэригэр уоттаах сибэтиэйдэр уоттарын көрбүтэ эрээри, туох да улахана суох. Бу иннинэ кинини көрбөтөҕүм, Херидж хоһун тула харабыллааһын ханнык да силиэстийэтэ суох эрээри, хараҥаҕа олорор икки киһи курдук көрбүтэ, туох буола турарын кэтээн көрөбүт.
  
  
  Она вернулся группу лагуны, гадать, что она навший тупик.
  
  
  Миигин атаҕым олорорун сөбүлүүр кыыс миэхэ ыга сыста. "Эйиэхэ ити хайдаҕый?"
  
  
  "Ээ», - диэн кисло эппитим.
  
  
  "Эй, ол гынан баран, бу туох да суох. Ритмҥэ киириэхпитигэр диэри кэтэһиҥ.
  
  
  У ки?'
  
  
  (Даа. Ол судургу, аанньал. Кини миэхэ ханнык олоххо хайдах буолуон сөбүн көрдөрөөрү, көхсүгэр уунна, көхсүгэр иэҕэҥнээтэ, ол соҕотох эйэҕэс майгылаах курдук. Онуоха эбии маны сөбүлээтим.
  
  
  "Табахтыырга сууттаһаҕыт дуо?"- диэн ыйыппыттарыгар сымнаҕас соҕус. (Баҕар."Мин иһэрбэр тугу иһэбин" диэн ыстакааны илиитигэр көтөҕөн таһаарда.
  
  
  Сирэйин сэнээн көрдө. "Оо, бу дерьмо? Бу туйгун көһүйэ баар буоллаҕына?
  
  
  «Сөп, ону көрүөм». Кини киэҥ эйээр мичээрдээн, сырдык утах улахан омурдуутун оҥордо. Кини киһи аймах амтана этэ, бу биллибэт бэссэстибэни иһээри аан дойдуга бастыҥ миэстэ буолбатах диэн түмүккэ кэлбитэ.
  
  
  Түргэнник хараҥаран, таһырдьа сергей умуллубата. Сорох эдэр дьон тулаларыгар номнуо буһан, эттээх-сииннээх, бууттаах кальян туруупкатын табахтаан баран, Таня тулатыгар сыҕарыйан эрэр сып-сырдык буруону көтөхтө. Көрбүппүн көрдүм да, бэйэбин кытта үллэстэргэ бэлэмнэнэн кэлбитим. Кинини түргэн үлүгэрдик көрбүтэ уонна лааҕыр кытыытыгар чугаһаан иһэн сандалия быраҕаат ууга бырахта.
  
  
  Ньууругар итии, арыый тымныы, хараҥа этэ. Кини хас да Дүллүкү таһаҕас таһылларыгар, биир да святилетка киирбэтэҕэ, түгэҕэр туох эрэ холкутук, суостаах, суостаах киһи миигин төттөрү таһаарбыта. Кини & amp; quot; ИП-итии эргимтэнэн хааман барбыта. Күн лааҕыр атын өттүгэр үрүҥ корпустары көрөргө, оттон пальма кытыытыгар таастарынан сыгынньахтаммыт таастары тула, атын от-мас дириҥ күлүктэри быраҕаттыыра. Биирдэ туннельга киирэр аанын диэки хааман көрдө да, ону кыайан билбэккэ эрэ тохтоото.
  
  
  Кини тимир кирилиэс устун сүүрдэ, сонно тута миэхэ үрүҥ соттор уунна, сотунна. Кини тулуурун сүтэрииттэн саҕалаабыта, бу үүккэ олох тугу да ылбатаҕа.
  
  
  Онтон ыла ити саҕаланан эрэр. Эмискэ хараҥа таҥастаах икки эр киһи көстүбүтэ, ол кэмҥэ музыка тохтообута. Ыалдьыттар тулуйбакка көрүстүлэр.
  
  
  "Ким эмэ киириэн баҕарар дуо?"- хараҥа көстүүмнээх саамай үрдүк эр киһи ыйытта, кини кимин- тугун билбитим, хараҥа баттахтаах интимнэй Шестеркалаах соҕотох эр киһи этэ. Ол поезд диэн ааттыыллара, балтараа чаас иһигэр локомотив кээмэйдээх көстүбүт.
  
  
  Бу шопор араас «ээх» уонна «харчы тутуҥ " диэн ааттанан көрүстэ. Олбуор аанын ыйда. "Барыаҕыҥ, биһигини күүтэр ».
  
  
  "Поезд" биһиги иннибитигэр, тимир ааннарга аһаҕас аан диэки айаннаата. Икки өттүн диэкиттэн хас да эр киһи маҥан. Саа тыаһа көстүбэт, ол гынан баран, илиилэригэр баар буола сылдьыбытын саарбахтаабаппын. Аана ааны туораан, кынаттарыгар таҕыстыбыт, биһиги лааҕыр территориятыгар хаайыылаахтар бөлөхтөрүн санатабыт.
  
  
  Икки күн аһаҕас буолбуттар, иһирдьэ сырдатыллыбыт холлор, иһирдьэ киэҥ кирилиэс устун айанныыр. Обургу бөлөх сорох өттө биһиги ханна барыахпытын билэрэ, тулуйбакка иннин диэки сыҕарыйбыта чахчы. Ол гынан баран Трейн(Поезд) төбөтүн эргитэн көрбүтэ уонна эмиэ хаалбыта.
  
  
  Иккилии ааҥҥа кэллибит. Үс уонна атын эр киһи хараҥа көстүүмү арыйбыттара уонна биһигини көтүппэккэ туораабыттара. Хараҥа баттахтаах эр киһи санныгар саба түспүт хойуу хаастаах, күүстээх- уохтаах, тыйыс баттахтаах, санныгар саба түспүт кырыылаах баттахтаах өссө кытаанах көрүҥнээх. Кини сыыйа- баайа сыҕарыҥнаан истэҕинэ, хараҕын уута эмискэ эргийэн кэлиэ дии санаабытым. Уйбаан Уйбаанабыс олус күүстээх этэ, ол гынан баран, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, кэлин тиһэҕэр, манна отель буолуохтаах этэ. Биһиги киирэр хос хас да этээстээх уһун, киэҥ уорааннаах этэ. Тула сымнаҕас өҥнөөх уоттар сырдаан, ханна да кыракый дьиктилэр, эмиийдэр, эмиийдэр ыһыллан сыталлар, ытыс сыта удаҕан этэ. Түннүктэрэ суох улахан плакаттар ыйанан тураллар: ытыҥ- соҥооҥ уруһуйдар,рок- супервезд мэтириэттэрэ уонна Дьиэрэй хаартыскалар, холобур, икки олус кыра кыыс уонна өрүкүйбүт өйдөбүллэр. Биһиги үрдүбүтүгэр кыра өстүөкүлэ панелларынан бытааннык олордуллубут, аан дойду оһуорунан куруук уларыйар хоһу сааллан, ол иһин харахпынан көрөрүм кыаллыбат курдук буолла.
  
  
  Икки күн биһиги кэннибитигэр сабылыннылар. Соҕотох бу хоһу атын бүтүүтүгэр кыра аан баара. Хоско биһигини, кулуттарбыт, харабылларбыт, хараҥа көстүүмнээх дьоннорбут суох этилэр да, истиэнэни тула сүүнэ муннук баар. Ол кэтээн көрөр постар «хаһаайын» буолуо, бириэмэ барара буолуо диэн сэрэйиллэр. Бүгүн киэһэ тарҕаммыппытын интэриэһиргиир этим - ону тута ревматизмы, шопорабар ылбытым.
  
  
  Шталь толору сырдатыллыбакка, дьэҥкэтик көстөр гына өстүөкүлэ көнө муннук сырдаан эрэр. Биһиэхэ тыас- Уус суоҕа, оттон сорох эдэр дьон маннык оонньууга ыскамыайкаҕа, подушкаҕа киирбиттэрэ. Арай атах сыгынньахтаныытыгар аан бастаан сөтөл сөтөлүөтүгэр сөтөлүөт тиийэрэ.
  
  
  Бары соһуйдулар, онтон көнө муннукка түмүстүлэр.
  
  
  Сырдык диэки сыыйа хамсыыр уһун силуэт үөскээтэ. Оннооҕор фигура эргийэр шара эргийэр эффект буолан, киһи онно Ингерсоль көстөрүн курдук, үчүгэйдик көрүөн сөп.
  
  
  Кини хат араҕыста, мин көрдөхпүнэ, бу төгүрүк кубархай сирэйдээх, килбэчигэс эр киһи мичээрдии мичээрдии сылдьарын көрдүм. Хоско араас көрүүлэр киниэхэ сыһыарыллыбыттарын кэннэ, саҥаран барбыта.
  
  
  «Добрый вечер, и спасибо, что пришли».
  
  
  Кини болҕойон иһиттилэр, сүлүһүннээх хаста да кассеты хоттордо, киһим эмиэ Грейдэргэ олус үчүгэйдик киирэрэ.
  
  
  «Эһигинниин быһаччы этэр кыаҕым суох. Ол гынан баран, эһиги бэйэҕит бас билиигит эбитэ буоллар, мин эрэнэбин ... э ... түөрэккэй. Сөптөөх тылы булбутунан киэн тутта, мичээрдээтэ. «Иһиэххитин баҕараргытын барытын булуоххут, табах да тардыаххыт". Кини көмүс иһиттэргэ көмөнү ордук сүбэлиибин, онон астыныахтара диэн эрэнэбин. Кинини биири эрэ көрдөһөбүн, ону эһиги туох эмэ туһалааҕы ыларга холонуоххут суоҕа ... выпуски ... де- Дублон тас өттүгэр. То, что мы делаем среди, - это одное, но власти неустроят дорообо кэһиини своих правилах. Биирдэ бу репрессивнай сокуоннар уларыйдахтарына, билигин биһиги кинилэргэ бас бэриниэхтээхпит. Аны... - Илиитин өрө көтөхтө уонна кытаанах тутта. "Мин түөрэккэйим-бу эн отууҥ. Уерэ- кете сылдьыҥ.'
  
  
  Кэлин тиһэх тыллартан сергей болоорхойдон барбыта, көннөрү муннук эмиэ бороҥ-хара.
  
  
  "Таҥарам, - диир саҥабын кулгаахпар иһиллии сылдьар, - куруутун биир тыын".
  
  
  Ити курдук күлүмүрдэс плакаттары тула өттүбүттэн төбөтүн санныбар ууран туран дьарыктанар мөкү кыысчаан этэ. Атын илиибитигэр буспут туруупкалаах туруупкалаах этибит, ону уоһугар көтөҕөн, уһун уһуннук олоро түһээт, тыынын салҕаата уонна миэхэ уунна. Отель төбөтүн биэтэҥнэтэр да, соччо көстүбэт квадрат буолуо диэн быһаарбыта. Мин итиннэ ураты өйдөбүлү көрбөппүн эрээри, үлэм чэрчитинэн быдан куһаҕан маллары оҥорорго күһэллэрим.
  
  
  Кыыһа бикипиэдьийэтин тула барбыт. Таҥаспын тобуктуу түһээт, атаҕым таҥаһын тобугар ууран көрдө да, соччо улахана суох - миэхэ аһаҕастык. Эй, марголов, маргаритер эбэтэр, кини курдук куруубайдаммыт уолу булуоххун сөп. Сыыҥ- халты, иҥсэ- обот, бүтүн уҥуох уонна бытархай бытыылка бытыылка этэ. Штаны устан эрдэҕинэ эй туруупканы төннөрбүтэ.
  
  
  "Барыма, - диэтэ мин кинини муннугар ууран баран, хамсыыр хоско атын сапка анньан баран. Меня будет скучать по меня, когда она не оглю, что она занималась чем интересным на подлокотнике дивана. Музыка билигин хоһу толордо, ыарахан, ньиргиэрдээх ритми иһиллээтэ, ону истэ иликпит. Дьиэ сибэтиэйдэргэ саба буруонан бүрүллүбүтэ, икки- үс паартан ураты, үс паараттан, табах тардыыта, иһэ- таһыыта, араадьыйа мөккүөрэ күн бүгүнүгэр диэри салҕанан бара турар .
  
  
  Кыра күн иккис бүтэһигэр сценаны көрөргө тохтоото. Бу оҕо оонньуута этэ да, Иҥэн- тоҥон туох дуоһуйууну ылара, өстүөкүлэ киоскатын кэтээн көрөрө кэрэхсэбиллээх этэ.
  
  
  Кинини күҥҥэ сэрэнэн эргиллээт уруучукатын сэрэнэн эргиттэ. Биллэн турар, кини туттарбатаҕа. Кини илиитинэн күлүүһү көрдө. Кини икки күлүүс булбута, стандарт замоктара эбит. Миэнэ купальниктаах купальниктаах киһи хайдах эрэ кистээбэккэ кордоон ньылбыччы кордо.
  
  
  Ким да көрбөтө буолуо, Хаптаҕай ньуоскалаах сиргэ муоста эргийиитэ саҕаланна. Ол гынан баран, тугу да баттыан иннинэ көхсүм хоҥнон барда.
  
  
  Кинини сөтөлүөтүнэн кыра гына оҥоһуллубут дьоҕус дьөлө үүттүүр гына сабан кэбистэ. Хараҕын кытыытынан тэйиччи көрөөт, сцена хап- сабар иилистэ сатыы ынчыктыы ынчыктыы турда.
  
  
  Сырдык сардаҥата мин атахпар түстэ. Ону сибиэһэй үчүгэй сыттаах Анджелар туппуттара, онтон эргиллиэн иннинэ, кулгаахпар сибиэһэй сибиэһэй сибиэһэй баҕайытык сибигинэйдэ.
  
  
  "Мистер Уолтон?"
  
  
  Саннын саба тутта. "Мин ордук үчүгэй көрүүлээх этим".
  
  
  «Маннык буолуо диэн эрэнэбин». Эьиги илиибэр илиибэр баар этэ. «Оччоҕо миигинниин барыахпыт, ону эһиги өссө да умсугутуулаах буолуоххут дии саныыбын".
  
  
  Кинини сэгэччи аспыттар. Ити кэнниттэн былыт баттаҕа босхо халааты миигин харахпар хатаан кэбиспиттэрэ. Онтон туора ыстанна.
  
  
  Хос кыракый уонна сымнаҕастык сырдатыллыбыт, муостаҕа улахан матараас эрэ турара. Ньукулай миэхэ сытар кыыс сыгынньах эбит да, бу кимин билээри сирэйин көрүө суохтаахпын ...
  
  
  «Остуол!»
  
  
  Кун аайы сабыллыбыт тыас иһиллээт, Анжелаҕа түргэн баҕайытык эргилиннэ. Биир илиитинэн фиолетовай халааты тутаат, түөһүгэр арыый намыһах. Кини күлүү-элэк гынара. Ону хаттаан көрдө, - диэт үҥкүүһүттэр сирэйдэрин эмиэ көрдө.
  
  
  Кэннибэр андрюштар таҥастарын истэн, кэннибэр эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тиийэн кэллэ. Биллэн турар, бу көннөрү секс курдук тэриллибэтэҕэ, бу кыыһы өссө үчүгэйдик билэр этэ... Бу түгэҥҥэ мин диэки ким эрэ наадатыгар мин эрэнэбин.
  
  
  
  
  Баһылык 11
  
  
  
  
  «Бүгүн сарсыарда, Ника, былааччыйаҕын аҕалан биэрдэхпинэ утарсыам суоҕа», - диэн эрэнэбин. Остуол оронуттан үҥкүрүйдэ уонна мичээрдии- мичээрдии, мичээрдии- мичээрдии иннибэр барда. «Э... суох. Төһө да. У: мин кэннибэр Антон диэн тугун билбитэ, кини билигин да кун этэ.
  
  
  »Тыыммын уһугуннарымаҥ", - диэн утуйбута. Остуолбар уостарбын кумуталаата да, илиилэрим илиилэрин таһынан тутта.
  
  
  Хаастара биһиги диэки көрөн турдулар. Кини харахтарыгар туох эрэ өлүү баара, урут ити курдук көхтөөх харахтары кытта эйэлэһэр этим. Ол гынан баран, эйампанскайы барарга сүбэлиир конференциялар кыттыылааҕа буоларын курдук, кини мичээрдээбитэ.
  
  
  "Билэҕин дуо, остуолу?"Андрюштар саҥалара күлүк курдук хамсанарын күүппүтүнээҕэр, Андрюштар саҥата иһилиннэ. «Кини туһунан сөпкө гыммыккыт».
  
  
  Кини быччыҥнара.
  
  
  -Туох дии саныыгыный?"- диэн ыйытта.
  
  
  Кини санныгар, санныгар, илиитигэр, дьэ, алдьархайга сөрүүн илиитин сэрэйдэ. - Мап- сымнаҕас баҕайытык саҥарда.
  
  
  "Туох да сыата суох. Бу саастаах эр киһи ... Мистер Уолтон хайыы- үйэ отучча буолбат дуо?
  
  
  «Чопчу», - диэн хараастан хоруйдаата.
  
  
  «Оонньооботоҕуттан үөрэбин. Даа, - даа, - ол саастаах эр киһи уонна кини идэтин оннук физическэй турукка киириэ суохтаах. Олус кэрэ эттээх- сииннээх, кырдьык буолбатах дуо?
  
  
  Кини миигинниин кэпсэппэтэҕин чертовскайдыы үчүгэйдик билэр. Остуолу төбөтүн төҥкөтөн баран, аһаҕастык көрдө. "Ээ», - диэн сөбүлэспитэ. «Она не делается такие образующие малы».
  
  
  (Ээ, оннук."Андрюштар куоластарыгар кислина иһилиннэ. "Эһиги ону барытын билэҕит дуо, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  (Но, биллэн турар. Ник-идеальный человек ».
  
  
  Она ценил лесь, но отель отделись с линией. Иккиэннэрин көрөөрү икки өттүгэр чугуйда. Бу мин бастакы көрүүм-сыгынньах Анжелаҕа этэ. Чыҥыс хаан туһунан тэҥнээтэххэ, кини бастаан куһаҕан соҕус этэ, ол гынан баран, иккис көрүү ити өйдөбүл уларыйда. Мэйии кытаанах, кэрэ дьүһүннээх этэ, өттүгүнэн өттүгүнэн кыратык быган, синньигэс да, кыраһыабай да буоллаллар. Уһун, Хаптаҕай, сырдык өҥнөөх үс муннук кини анныгар сырдык өҥнөөх, сырдык өҥнөөх эбит. «Эҥкилэ суох уларыйыы», - дии санаабытым, ол түгэҥҥэ Андреев миигин илиититтэн тутунна.
  
  
  - Мин көрдөхпүнэ, көрүөххэ наада дии саныыгын дуо?"Бу ыҥырыы баара, кини хараҕар аан бастаан мунаахсыйыы баара.
  
  
  "Мин эйигин көрөбүн дуо?"Биһиэхэ ураты суолтаны биэрбэккэ, кыайан тулуйар кыаҕа суох былаас баар этэ. Кинини дьиксиммэтэҕэ.
  
  
  "Миигин кытта атастаһыаххыт этэ дуо?"
  
  
  Чүмэчи хайыһан баран, чэйи көрбүтэ,онтон эмиэ Анжелаҕа.
  
  
  "Билиҥҥитэ?"- диэн ыйыппыппар, туох да кыһалҕата суох көрүүнү оҥоро сатыыбын.
  
  
  (Тоҕо суох буолуой? Онно барыларыгар миэстэ баар". Хоско атын өттүгэр улахан матрас үрдүгэр төбөтүн ыйан биэрдэ.
  
  
  (Баҕарар буоллаххына."Мин кинини кытта мөккүһэ сатаабатаҕым; аанньал эмиэ оннук кутталлаах, сыгынньах таҥастаах, Сэбилэниилээх эр дьон курдук, сэрэйэ санаата.
  
  
  Тардыллыбыт мичээрдээбиттии, аргыый аҕай күлэн кэбистэ. "Кинилэр тугу гыналларын утарбаккыт дуо?"
  
  
  «Утарсыбат буоллаххына».
  
  
  (Поделить?)"Санныбын төҥкөйөн, төбөтүн төҥкөтөн, хараҥа тыаһы лизитээри төбөтүн кэннигэр ыга тутта. Онтон ходьоччу көнөн баран, миигин аһаҕастык көрдө. - Өйдүүгүн дуо?'
  
  
  «Мин хаһан да оннук санамматаҕым».
  
  
  "Ээ, дорообо, дорообо", - диэн остуолга ыйытта. «Амтаһыйан биэрдэххитинэ, ону боруобалааҥ. Ол гынан баран, итини куһаҕаннык оҥорумаҥ ».
  
  
  «Мин барытын куһаҕаннык оҥоробун дуо? Онтон былырыын түүн тугу оҥорбуккунуй? Андреша албыннаабыт дьахтар курдук ыраас хараҕынан одууласта.
  
  
  Остуолга үөһэ тыынан баран, куп- кубархай мичээрдээн баран, саата суох сирэйин түргэнник оҥордо.
  
  
  Хаттаан төттөрү туораан, иккистээн төнүннүм, дьэ, ол миэнэ буолбатах эбит. Антон эмискэ миигин кууһан ылаат, кыыһырбыт харахтара миэхэ нөрүөн нөрүйдүлэр. Ону мин сөтүөлүүрбүнэн өссө туох эрэ миигиттэн ураты эбит диэн ыйааччылар көрдөрүөхтэрин сөп.
  
  
  "Миэхэ кэлиэххин баҕарбаккын дуо?"олох ыҥырыыны бырахпыта.
  
  
  «Давай, виднее».
  
  
  «Оччоҕуна бу кырыыстаах уулларыахтара".
  
  
  Ону дьоллоохтук оҥоруом этэ, ону түргэнник быраҕан ороҥҥо бырахта уонна ороҥҥо бырахта. Сыгынньах сырыттахпына аанньал интэриэһин интэриэһиргээбитим чуолкай этэ. Мин эрекциябын өр көрбүтэ эрээри, кыыс оргууй туран илиитин уунаат, илиитин уунна.
  
  
  «Оннук Ымсыырыма, оҕоккоом " » - диэн мичээрдии мичээрдии мичээрдээтэ.
  
  
  Андрюштар харахтара уоттаннылар. "Эһиэхэ монополия баар дии саныыгыт дуо?"
  
  
  Остуолга саннын ыга тутта. "Суох, дорообо, мин эгоистка буолбатахпын. Ол гынан баран, биһиги өрүү тугу гынабыт, өйдүүгүн дуо?
  
  
  (Биллэн турар. Бэҕэһээ киэһэ курдук истиҥник.
  
  
  У ки? Мин онно баарым суох этэ, суох, тапталбын наһаа сөбүлүүбүн дуо?
  
  
  Анжела оскалила зубы, почти зарычав. Аан хаанын кытары кэккэлэһэ аһыллыбытыгар Чыыны- хааны хаба тардан ылаары тэринэ турда. Урут да биллибэккэ, аана эмиэ биллибэккэ эрэ киппэ тумулугар аанын тэлэччи аһан баран, үс төбөлөөх лабораторияҕа иһитиннэрбитэ. «Үчүгэй, кыргыттар, билиҥҥитэ бу сөп".
  
  
  Үһүс хоско киирэн баран, кэннилэриттэн " интимнэй шестеркалар»икки белок чилиэннэрэ батыспыттар. Икки атыттар аан хоско турбуттара да, тугу да көрбөтөхтөрө.
  
  
  Анжела кыыһырбыттыы көрдө. "Манна тугу гынаҕын?'
  
  
  «Эн чертовское знаешь, модулей хело китити». Бу ухмылка эмиэ сымыйа курдук сымыйа. «Бу уолу тоҕо манна кытынныҥ? »
  
  
  Антон хаһыытыы түстэ. - Ол гынан баран мин эйигин көрдөөбөтөҕүм!"
  
  
  «Ол да буоллар син биир кэллибит», - диэбитэ. Үс киһи уҥуоргу кытылга туораан, кэннилэригэр дьулааннаах суут Арыылаах халлааҥҥа халыҥ эр киһи көстүбүтэ.
  
  
  «Бу сандалияны ыл", - диэн бирикээстээтэ.
  
  
  Кинини үчүгэйдик саҕалаабытын билиниэхтээх этэ, бэҕэһээ түүн кини ордук куттаммата быһыылаах. Ким эрэ миэхэ кэлиэн иннинэ үс сандалия тимирбитэ, чэ, сулустаах булчут курдук туттубут.
  
  
  "Интириэһинэй шестеркалар» икки чилиэннэрэ миигиттэн икки өттүнэн стройдаабыттар, тугу гыналларын билэллэр диэн миэхэ чугас киһим миэхэ илии- атах курдук илии тутуурдаах буолан биэрдэ.
  
  
  Эр киһи хаакы кэннигэр турар хараҥа көстүүмнээх атын киһини ыйда. Хоско эмиэ биллибэт Латинскай чертеһы кытта квадратнай стилинэн киирдэ. Көрбүтэ, бинсээккэ илиибин уурда уонна ойоҕоһунан көрбүт кыра буускалаах хаартысканы сулбу ойон таһаарда. Ол кэнниттэн өссө биир хаартысканы таһаарда уонна эр киһини «бу кини, мистер Цунганос»диэн халлаан хаакытыгар көрдөрдө. Иккиэн күлэн кэбистилэр.
  
  
  «Так просто, - диэтэ Цунганос.
  
  
  «Харчыгытын тутуҥ", - диэн хаһыытаата.
  
  
  «Мистер Никитер Картер ..."Кини саҥарбата да, билиҥҥи ааппын ааттаабыта да, дьиктиргээбэтэҕэ, түбэспити хайыы- үйэ билбитэ.
  
  
  «Мистер Картер, Мистер Картер", - диэн салгыы эр киһи салгыы кэпсиир.
  
  
  «Ити курдук бу приемнай усулуобуйаҕа утумнаахтык үлэлииргэ; ийэҕэ көтөн тиийэн, Пекины кытта сибээһи туһаныахха наада этэ. .. Оо, дьиктиргээбэккит дуо, мистер Картер? Билигин аһынар санаата суох. "Ээ, баҕар, эһиги билэргит курдук, бэрт элбэҕи билэҕит; биһиги тэрилтэбит, хараабылбыт туһугар уматыллыбата диэххэ сөп. Холбоһуктаах линиялар арылыннылар эрээри, хайаатар да икки хайысхаҕа үлэлээбэттэр. Эһиги миигин өйдүүгүт дуо?'
  
  
  Миэхэ ити сөп курдук. "Холбоһуктаах Штаттарга сыһыаннаан КНР билиҥҥи политикатын кытары сөбүлэспэккит», - диэтэ мин.
  
  
  "Дьиэбэр, мистер Картер?"- Кини оскуола учуутала курдук, акаары үөрэнээччиттэн аккаастанар. "Ах, нимаясь так, мы вокруг моим дома не могут называть. Атына диэн... -
  
  
  Саннын ыгдаччы тутта.
  
  
  Мин кинини кытта холкутук кэпсэтэрбэр үөскээбитим, Чуумпу акыйаан соҕурууҥҥу чааһыгар баар Япония саллаатын курдук билигин аан дойду иккис чааһыгар булбутун, отучча сыл буолан баран иккис аан дойду сэриитин саҕалаабыт буолан баран, кини миигин өлөрбөтөҕөр ханнык да төрүөт суоҕа, бастыҥ шанс быһыытынан интэриэһиргээбитэ.
  
  
  «Чэ тумулга, биһиэхэ паарка баар этэ, хаартыскаҕа түһэрбит пааралара бааллар», - диэт, илиитигэр тутан турар кыракый фотоганы көрөн баран. "Дьоллоох түбэлтэлэринэн."
  
  
  Төбөтүн илгистэ. «Мистер Картер табыллыбата. Биһиги тэрилтэбитигэр элбэх чилиэннээхпит, күн аайы базабытыгар икки- үс эбэтэр онтон элбэх буолар ... э- э ... туристар. Биһиги, Илин эҥэр олохтоохторо, биллэн турар, биһиги бары фотоаппараты кытта барабыт. Ол оннук буолбатах дуо?'
  
  
  «Это большая база», - диэн наставивал я.
  
  
  (Даа. Ол эрээри биһиэхэ, эһиги курдук, тустаах өттө интэриэһиргээтэ. Итиэннэ анал күн туристар үксүлэрэ бэлиэтэммэт. Бу аан нөҥүө тахсар дьону хайаан да хаартыскаҕа түһэрэбит ».
  
  
  Ыараханнык саҥарда. "Ол туһунан билэҕит дуо?"
  
  
  Ухмылка карнавальнай маскаҕа маарынныыр. «Мистер Картер туох дии саныыгыт? Манна бары биир биричиинэнэн буолбатахпыт дуо?
  
  
  Кини миигин хаста да сибээскэ оҕуста, ол гынан баран, олбуорга ыарахан бачыыҥкалар баалларын, болтоҥолоохтук этилиннилэр. Анджела остуолугар эмиэ таҥаһын кэтэн кэбистилэр - санаабыт курдук, илиим баайыллыбытын кэннэ, остуолбар баайан баран, миигинниин купальнайым көстүүмүн төттөрү биэрдилэр. Кини хамсыырын тухары, сэҥийэтин хаһан да көрбөтөҕө.
  
  
  Цунганос миигин хаанныын кэккэлэһэ олордо, ол харахтара абааһы көрөллөрө. «Былырыын түүн мин дьонум тула үс киһини өлөрбүккүт, мистер Картер, төрдүс төгүлүн эчэппиппит". Кини хара баттахтаах Шишигини көрүөн сөп сиригэр төбөтүн хантаччы тутунна. «Мин эйигин өлөрөргө үчүгэй буолуом этэ эрээри, билигин ол туһугар бириэмэ суох. Биһиги расписание буорту буолбуккут, онон суһаллык ыраастаныахтааххыт. Удачность туһунан этиэххэ сөп".
  
  
  Кини миигин сирэйигэр эмискэ күүскэ оҕуста, төбөтүгэр иилистэ, төбөтүн куугунаата да, кулгаахпын куугунаата.
  
  
  - Магнус болҕомтолоохтук көрдө. - Сир хамсааһына кэнники кэмҥэ диэри, оттон мистер Картер? Ону ылыҥ. Миигин үтүрүттэрбит икки киһиэхэ көрдөрбүтэ. «Ханна барыахтааҕын эһиги билэҕит".
  
  
  Икки кыыһым холбоон, эбэн биэриэхтээх этэ-хоско сэттэ илиилэрим көхсүм кэннигэр сибээстээхтэр этэ. Мин утарсыбатаҕым.
  
  
  Биһиги икки охранигы кытары ковром коридор устубут кыараҕас ааны нөҥүө туораатыбыт. Кинилэр миигин кирилиэс диэкиттэн санныбын тарбаабыт таас истиэнэлээх көрүдүөргэ анньаллар.
  
  
  Мин охранниктар идентичнайдара кэриэтэ этилэр да, мин болҕомтолоохтук үөрэтии түмүгү биэрбиттэрэ. Уилф уонна Кевин. Венесуэла тула паспордаах, иккиһэ - орто арҕааттан, хотугу уонна соҕуруу Америка дойдуларыттан, кини хайдах истиэн сөбүн сабаҕалыыллара. Кинилэр индиан университетын супервезтэрэ буолуон сөп этэ, бу кинилэр айбыт кыахтарыгар толору кыах буолбута. Бу американецтар миигин өлөрөр кыахтара суох этэ да, бириэмэбин кыайан сүтэрбэтэҕим.
  
  
  Биһиги, сир үрдүнээҕи гостиница тула, лааҕырга сыһыарар ыарҕалары тула тыыннаах күрүөнү кэннигэр таҕыстыбыт. Аҕыйах мүнүүтэнэн уу кытыытыгар хонууга таҕыстыбыт, аһаҕас халлаан анныгар үс оҥочо турара. Уилф-кини арыый үрдүк этэ уонна Кевин силиһэ - миэхэ пистолетунан тигэрэ.
  
  
  «Тиэтэй уонна ыстан».
  
  
  Ону миэхэ эппиттэрин курдук, стеклопластик палубатыгар түбэһэ түһээт, кыратык халтарыйан түһээт, киэһэ сииктээх соҕус сииктээх буолла. Уилф миигиннээҕэр чэпчэкитик, кыра кабинаны эрбии охсубута. Кевин уруулга тиийэн двигатели сапта, онтон үөһэ кынаттарыгар тохтуур тросу босхолуур туһугар, иннин диэки ыстанна.
  
  
  Күүстээх мотуор алдьанан, биһиги тэнийэн эрдэхпитинэ муораҕа барар туннельга уһун диэн эргийбиппит. Кевин приборнай панелга кнопканы баттаат, түргэн баҕайытык түһэрдэ уонна хараҥа туннельга көтөн киирдэ. Кини тимир перила билигин да көтөҕүллэн иһэрин көрбүтэ, биһиги кинилэр анныларыгар аһаҕас муораҕа таҕыстыбыт.
  
  
  Кинилэр миигин илиилэригэр ыга баттаабыт тимир боробулуоханан баайталаабыттар. Оттон быа дьыалата эбитэ буоллар, көмөлөһүөм этэ диэн хааным бөҕөтө хааннанна. Сөтөлүөт көхсүгэр биир балаһаны эргиччи көрдө да, илиим көхсүм кэҥээээри, олус көхсүм кэннигэр баайылынна.
  
  
  Уилф кабинекка кэккэлэһэ, исло бары күүһэ көллөҕүнэ, подводнай кынаттарыгар охсоору, тимири хайыһарынан ойутан туһаммыта & amp; # 9. Кини миигин сэнээн көрбүтэ.
  
  
  «Баҕар, биһиги эһигини хаалларыахпытын сөп», - диэтэ кини мотуорунан аптарытыатын быыһынан иһиллии-иһиллии.
  
  
  "Тоҕо суох буолуой?"- чэпчэкитик эппитим, кини көхсүн кирилиэс устун өйөннө уонна аргыый аҕай илиибин өрө көтөхтө, онон билигин мин уста сылдьар олоппор тиийиэн сөп. Кини Контакт чааһыгар үс муннуктаах кыракый кууллаах чаҕылҕанынан, копчигы алларааҥҥы чааһыгар үлэлиир.
  
  
  (Даа. У ' ёрэнэн ыраахха диэри мичээрдээтэ, баттаҕа тыылга тэлибирээтэ. «Манна нэдиэлэ анараа өттүгэр сылдьыбыккыт буоллар, эһиэхэ хаалларыахпыт этэ. Биһиги туспутугар төһө киһи билэрин билээри. Ол гынан баран, билигин... - Саргылаананы ыга тутта. «Билигин ол суолтата суох. Биһигини олус хойутаан тохтотуохха".
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Тугу толкуйдаатыҥ?"Она отела салгыы саҥарыа этэ, аһаҕас суумкам этэ, арай атах тарбахтарбын эрэ үлэлэтиэххэ сөп этэ ... - Диэн күлэн кэбистэ. - Оттон эйиэхэ туох дьыала баарый? Олорор буоллахпытына, сотору билэҕин, хаарты. Ол гынан баран, дьиҥэр, бу-саҕалааһын эрэ буолбатах, эн курдук дьон эмиэ биһиги көрөрбүтүгэр тиийиэ суоҕа".
  
  
  Хамсатааччылары өрүс хаайыытыгар туораата. Кинини бүтэрэ иликпин, тарбахтарым билигин даҕаны көхсүм уста сылдьар быһыылаах фаршированнай иһиккэ маарыннаһаллар. Хайыһарынан тыы оҥочо уһун тииккэ иэҕэҥнээн баран, корпуска тиийэ түстэ. Кевин управление панелыгар имик- дьиримнии көрдө.
  
  
  «Манна балачча дириҥник", - диэн руляттан эрийэн эттэ.
  
  
  "Баҕар, бүтэриэхпит, тугу бырахпытый?"- диэн Уилф ыйытта. » Суох", - диэн Ковин ытыһын өрө көтөхтө. «Биһиэхэ уорэнээччилэр бааллар".
  
  
  Кини миигин күлэ түстэ. «Бу тугун билэҕит дуо?»
  
  
  Ону чертовскайдыы үчүгэйдик билэр да буоллар, төбөтүн хантаччы туттан кэбистэ. «Бу синтетическэй шнок, ыстаал курдук кытаанах, билиҥҥитэ кини уһуо суоҕа & amp; # икки- үс хонук. Онтон суураллан, коралл блогуттан босхолонон тахсан, Мистер Никитер Никонович тимирэн хаалар. Ол эбэтэр, кинилэр эти- сиини- хааны билиннэхтэринэ, балык хайдах бүтүөҕэй ».
  
  
  Киниттэн ыйытта. - «Көхсүгүн кытта сибээстээх уокка былдьаныы туһунан дьыала?»
  
  
  "Оо, биһиги бу проводы бортуҥ иннигэр хайдах бырахпыккыный?" Долгуйума, хартыынаны; биһиги тугу гынарбытын билэбит".
  
  
  «Мин дьиҥнээхтик итини сыаналыыбын», - диэн эбэн этээт, уста сылдьар кыракый сверкатын эргиччи сабан кэбистэ.
  
  
  Оҥочо сүүрэн кэлэн, үөһэ диэки иэҕэҥнээн, муора устун таҥнары түһэн истэ. Кевин кыра хижинаҕа түһэн пляжнай мээчиктээх коралл куһуогун таһаарда. Кини модороон розовай хараабыл тулатыгар синтетическэй быаны эргитэн баран, оҥочохпун баайаары, иннин диэки уунна.
  
  
  Кыргыһыым кэмэ кэллэ. Кини тарбахтарынан көхсүгэр иилиммит кыра суукканы арыйда. Онтон уот сандаарда, илиибин, сис тоноҕоһун сулбу тардан ылла да, тииһин сыһыары тутан, бэгэччэгэр сыһыары тутан кэбистэ. Үөрэ- көтө хаартыскаҕа түһэрэр Стюарт этэринэн, кыра Магнус үс сөкүүндэттэн итэҕэһэ суох дьөлө үстүү сөкүүндэ халыҥнаах көмүлүөк оһох үс сөкүүндэ халыҥнаах тимир сыҥааҕын олороро үһү, ол гынан баран мин бу үс сыл буола- буола күлүмүрдүү көһүннэ. Тирии уонна иҥиир курдук уулла сылдьар арыыга кубулуйарын сэрэйдэ; бэгэччэк боробулуоха диэки ыга сыстыбыт буоллаҕына, өйүм сүтүүтүн кырыылыыр эрэйдээх ыарыы билиммит.
  
  
  Атаҕынан тэпсэн баран, бүлтэччи барбыт. Кевин коралл блогун тутан баран, атаҕын сыгынньах атаҕынан тэпсэн истэҕинэ, сэҥийэтин анныгар сыгынньах түстэ. Кини көтөн тиийэн, оҥочо уҥуоргу бортугар көтөн тиийэн, билигин даҕаны ыараханнык таһаҕаһы кыччатан иһэрэ. Хат хаһан эмэ көһүннэҕинэ, кинини көрбөтөх.
  
  
  Бэгэччэги босхолообута, ыарыһах сыл аайы тиийбитим дуу, илиим дуу буолан хаалбыта. Бу түбэлтэ буолбута, сутуругун сутуругунан охсубута. Куртка туһалаабыта эрээри, түргэн үлүгэрдик туттубута; хабарҕатыгар түөрт илии тарбаҕын үлтү сынньан, бу трахейу үлтү сынньан кэбиспитэ. Им балай эрэ өрүтэ тыынаат, түөһүм хаанынан ытырбахтаата.
  
  
  Кинини суунаары бортугар саба бырахта, онтон оҥочоҕо төттөрү оҕуста. Ынырык суут арыыта билигин правовой бордонунан буолла. Билигин хапытаалбын саралаан, кичэйэн чинчийэр кэм кэллэ, ону иккистээн двигатели аҕалан, онтон оҥочону ирдээтэ.
  
  
  
  УОН ИККИТЭ
  
  
  Ханнык баҕарар дьаарбаҥкаҕа хамсатааччыны арааран, дьаакыры батыһыннаран кэбистэ. Кини этэ-Сиинэ уилф сыһыарыллыбыта. Бу кыракый автоматическай бэстилиэт 25- с калибрдаах мин сөтүөлүүр куругар ытыллыбыт. Илиибэр киэҥ биилээх быһах баара, олус сытыы буолбатах, ол гынан баран, кыракый пистолетка пистолетунааҕар кыракый бүк эрэнэрим.
  
  
  Кини ууга түһэн, ый сырдыгар кыламныы-кыламныы үрүҥ кумах балаһатыгар бытааннык силлээтэ. Биэрэккэ патруль ханнык да бэлиэлэрэ суох, ол гынан баран, биэрэккэ тахсыан иннинэ, биэстии мүнүүтэ устатыгар, кырыыларга сүүрэн тиийэн кэллим.
  
  
  Бу сырыыга маршрут арыый да биллэр этэ, үрдүк стальнай араамаҕа рабочай сырдатыыга хараҕы сводкалаабатаҕа, тиийэн баран, атмосферынан хааман иһэр дьону көрбүтэ. «Тутуу үчүгэй кэмэ", - диэн толкуйдаатым.
  
  
  Кини аһаҕас акылааты туппут уонна цемент блогун тула офис дьиэтэ дьэндэйбит. Биир түннүгүнэн сибэтиэйдэри ыҥыран, күҥҥэ турар чаһы курдары көрбүтэ. Тутууга үчүгэйдик биллэр киһи этэ, ол аата мин олус табыллымтыа эбэтэр олус түргэнник-баҕар, атыттарга да буолуон сөп.
  
  
  Бастаан кини түннүгүн өҥөйөн, араамаҕа субуруйан кэбистэ. Офис иччитэх этэ. Отела сууллан хаалла да, толкуйдаата. Тоҕо кураанах кабинеты харыстаабыттарый? Кинини өссө биирдэ көрдө. Алын дьааһык ыскаап аһыллыбыта, ол оннугар киэһэ хойут диэри атын муннукка сытара.
  
  
  Идея үөскээн эрэр.
  
  
  Түннүк олус кыра этэ, кинини ытарга. Бу аан баар буолуохтаах.
  
  
  Чаал бас бөһүөлэгэр кэлэн сөтөлү ойон тахсан, бастаан сөтөлү дьүһүннээн сөтөлү дьүһүннээн, улахан табах тардар курдук дьүһүннээх сөтөлү дьүһүннээн ньиргитэн барда. Часовой бүтэй диэн саныы олордоҕуна, муннуттан төбөтүн быктарда.
  
  
  Кинини эмиэ хат сапта уонна талахтарга атаҕынан тарбаата. Часовой карабин санныгар өрө көтөхтө. Тыынын тохтоппут уонна хамсаабакка сыппыт. Кини сэрии сэбин- сэбиргэлин таһааран миэхэ хас да саараҥ хаамыыны оҥордо. Иһим иһигэр сытабын, уҥа диэки сыҕарыйабын. Чаас тохтоото. Курданарыттан кыракый автоматическай бэстилиэт таһыттан таһааран, сыппыт талахтарыгар бырахта. Карабины кытта Часовой хаампыт да, ол хайысхаҕа барбат. Кини төһө эрэ буолуоҕун билбит, ол гынан баран бастыҥ шанс буоларын билбит, тураат, хас да түргэн хаамыыны оҥордо уонна көхсүгэр саба быраҕан кэбистэ.
  
  
  Бэгэччиктэрим билигин да умайан тураллар, онон ыарахан клинокалар
  
  
  кини оргууй хамсаабакка, оргууй хамсаан, көхсүгэр охсоот, тирии чыыбыһын төлө тарта уонна часовой улахан тарбах түүрүллүбүтүн сэрэйдэ. Кэлин санаатахпына, олус хойутаан толкуйдуу олордохпуна, тарбаҕым күрүчүөгүн төлөрүтэн баран, төбөтүн эргитэн хараҕым хайа тарта. Кини миэхэ түстэ.
  
  
  Ачыкытын нэһиилэ сүһүөҕэр туран тыыллаҥнаата. Киирэрэ уустук буолла да, билигин даҕаны часовой карабин курдук үчүгэй сэптээх- сэбиргэллээх эбиппин, арааһа, оҥочоҕо төннөн кэлэрбэр дьаакыр быатын быһар наадатын билбитим. Ону ылара буоллар.
  
  
  Муннукка кэтэһэн баран, үлэһиттэр каркас оҥостоллорун, онтон күн диэки сыҕарыйан көрдүлэр. Илиибэр күлүүс баар этэ да, күлүүс уустук буолбатаҕа, ол гынан баран, үөһэ эр дьоҥҥо көхсө турара буоллар, аан аһыллыыта - чөл үйэлээх буолуо дии саныыбын. Кэмниэ- кэнэҕэс кыайан киирбэккэ, тугу гыналларын интэриэһиргээбитим, оннук дьарыктаммыттарын билэ- көрө сатаабытым.
  
  
  Устул кэннигэр бетоннай муостаҕа барбыт кыра квадратнай шахтаны көрбүтэ. Тимир уруучукалара биир өттүнэн түһэн, отучча миэтэрэҕэ тиийбиттэр. Кини намыһах өһүөстээх хас да Тускул лаампалардаах, иннибэр биэс уон мүнүүтэ кэриҥэ сабыылаах ааны сабар коридорга баар.
  
  
  Дьалаҕай буолуу баара дуу, нуулга чугас буолан, син биир баар эбит. Хайдах баарынан кини аанын анньан көрбүтэ, ааны аһан кэбистэ, кини нөҥүө ыстанан тахсан, карабины кэннилэригэр сытта.
  
  
  Кини сырдык панелларынан чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр компьютерынан чачыгырыыр хос эбит. Хака өҥнөөх таҥастаах түөрт эр киһи ынчыктыы турар улахан каартаны тула мустан, аргыый аҕай өрө көтөн тахсан иһэн, Флорида кытылыттан аренда Мэтириэнсийэтигэр тиийэ эрийэрин көрдө.
  
  
  Цунганос миигин аан бастаан көрдө. "Картер!"- диэн хаһыытаата уонна ону хаттаан ыйытарга күһэллибитим: бу рефлексы толорууга бу былаахтан тохтооботохторо. Кини уҥа диэки хайыһыннаран, остуолга ыыппыт карабины көрдө; кини отела суох - билиҥҥитэ суох, - онон кини сыыллан кэлэн, санныгар пулеметунан аттанна. Кини уҥуоҕар эргиллэн, бетоннай муостаҕа түспүтэ, ырбаахыны кутан кэбистэ.
  
  
  Атыттара саһан хаалбыттар, биир эр киһини ытыалаан баран, охтон түспүт да, ханна бааһырбытын көрбөтөх да иһин, охтубуттар. Икки атыттар кэккэ компьютерга уматыллыбыттар. Кинини автоматическай режими уларытан баран үрдүкү бороҥ ыскаапка ытта, үтүө ардах умайар ыскаапка иһилиннэ.
  
  
  Кинини Цунгаҥҥа эргиллээт - олус хойутаан. Билигин кини бэйэтин сэбин илиитигэр тутан, аһаҕастык миэхэ ыытыллыбыта.
  
  
  Кини сиргэ умса түһэн баран, шинелин тыаһын иһиттэ уонна моонньун Тарас гына тарта. Уна иккитэ эргийэн кэлиэхпэр диэри иккитэ эргийэн көрбүтүм, соҕотох саа тыаһыгар көһөр бириэмэтэ суох, биирэ чоҥкунас түөһүгэр алта буруону уонна Цунганос түөһүгэр анньан кэбистэ.
  
  
  Кэмсинэр бириэмэтэ суох этэ, арай умайа турар кэккэ компьютерга тиийэн кэллэ.
  
  
  (Бэйэҕитин көрдөрүҥ! у ' лэлээбитим.
  
  
  Атын икки киһи хардарбатахтара, муоста устун ыарахан бачыыҥка шаркатын иһиттим. Тимир олоппоһугар олорон штальт устуулугар олоро түстэ. Компьютер тыаһын аймаата. Кини күүппүтүгэр, улахан каартаҕа көрбүтэ уонна Майа хоту өттүгэр Флорида кытыытыгар сыһыарыллыбыт кыһыл буулдьа төбөлөртөн көстүбүтэ. Аан бастаан кэнэҕэски тумсуу диэн санааҕа кэлбитим, Н, ол гынан баран, биһиги өссө хотугу сирбитин көрдүбүт. Сөптөөх сыаллаах- соруктаах туох сыаллаах- соруктаах сытарый?
  
  
  Биир кистэнэ сылдьыбыт дьону куоттаран баран, карабин Цунгано диэн компьютертан куота сатыырга быһаарыммыта. Кинини ханнык баҕарар омукка ытыалаан тохтоото, бу хаһыытааһын үрдүк киэҥ сиргэ сэргэхтик хардарда. Ыарыылаахтык төнүн-төтүн эргийэн, иннин диэки дьулуруйда, кини саһархай тириитэ ынырык-серойга кубулуйда.
  
  
  Кини бүтэһик киһини күүттэ. Кини кэпсиэн иннинэ бэрт өр саҥарбата.
  
  
  "Картер?"
  
  
  (Даа.'
  
  
  «Мин сэбим суох".
  
  
  «Тахсан ону көрдөрүү».
  
  
  Пауза кэннилэриттэн компьютер корпуһун муннугуттан илии тутунна. Илиитэ кураанах этэ.
  
  
  "Сөп, билиҥҥитэ. Оттон билигин атыттары көрүөҕүҥ".
  
  
  Икки илиилэрин өрө көтөҕөн таҕыста. Ол миигин Цунганостаах киһи этэ.
  
  
  «Манна бар», - диэн бирикээстээбитэ.
  
  
  Муоста халыйбытын курдук сэрэнэн хамсаата. Дюжинаҕа хаама сырыттаҕына, ону тохтоторго приказтаата.
  
  
  «Картер ... Миэхэ ыарыылаах».
  
  
  Ус, даа?'
  
  
  "Мин оҥочо. Баҕар, алдьаммыт буолуо.
  
  
  - Оччоҕо эйигиттэн атын киһи табылынна. Оттон билигин түргэнник. - Ити барыта туох суолталааҕый?
  
  
  "Бу ... бу туох да".
  
  
  (Суох, биллэн турар, суох. У ' һу 'мэйиитигэр у' лэлээбитин курдук кёрдёр. «Атын ревматизмы боруобалааҥ, бу сырыыга үчүгэй».
  
  
  Эр киһи уоһун кубарыйда, хараҕын ол диэки халтарыҥнаата. «Я ... мин тугу да этэр кыаҕым суох».
  
  
  Оонньуурбун көҥүллээбэппин, аттаах буулдьаны бу үөһэ көтөҕөн таһаарбытым. Бааһырбыт илиитин тутан ылаары гыннаҕына, харахтара куттанан кэҥээбиттэрэ; бааһырбыт илиитин тутан ыларга холоммута, ол карабинынан куттаммыта. Сүүһүгэр көлөһүнүн өрө көтөхтө.
  
  
  «Населивших глазах пройдется через локоль". Снарядтарым төһө оруннаахтарын мин итэҕэйбэппин, ол гынан баран, бэрэбиэркэлииргэ быһаарыммаппын.
  
  
  (Суох, суох!( эр киһи эстэн ньиргийдэ. «Мин итини этиэм! Ону этиэм! '
  
  
  Ону мин бэйэм сатаан өйдөөбөтөҕүм, киһим оһоҕоһун кэспит киһиэхэ болҕомтотун уурбатаҕым. Кини атын карабиналаах, мин кинини өйдүү иликпэр диэри, арааһа, бу киһи эчэйиититтэн эрэйдээх ыарыыта миигин бастакы ытыалаан өлөрөргө мэһэйдээбитэ буолуо. Дьахтар кириэһилэтигэр хатанна.
  
  
  Бу иккис ытыы сүүс бырыһыан чуолкайданна. Доппуруостаабыт киһи иннин диэки дьулуруйда, ол кэнниттэн олоппоско суулунна уонна миигиттэн арыычча моонньугар түбэстэ. Этин- сиинин чопчулаан баран, өссө биир ытыыны - чуумпуну иһиттэ.
  
  
  Олоппоһу сэрэнэн көрөөт, турбута. Тиһэх эр киһи Цунганосовы кытта кэккэлэһэ сытара, билигин да айахтарынан тутан, кыракый карабин. Бу көхсүн картата кыһыл хаанынан хадьыгырыы сылдьар. Өссө тугу эмэ оҥоруон иннинэ, түөрт эти- сиини көрдө. Өлбүттэрин итэҕэйэн картатын чинчийбитэ. Менга тўғриқчилик палатаси қолмаса, бизга ҳам менга нисбатан Қолмайди. Ол гынан баран, каартаҕа ыытыллыбыт синньигэс линиялары Багамааттарга өссө төгүл эттилэр.
  
  
  Суостаах суут арыытыттан сыалы- соругу туруорбуттара-барыларыттан ураты. Бу биир линия тумултан соҕуруулуу- илин диэкки Хатас кытылын кыйа батыһа барар. Вашингоҥҥа тиийэн, бу сыалы бэлиэтээри булааккалар төбөлөрө наадата суох этэ дии санаата.
  
  
  Кини ыксаан түөрт остуолу кэрийэн көрдө да, хоско хас да чертежтаах, компьютернай бэчээти булбата.
  
  
  Ол гынан баран, бу бэйэтэ туспа диспетчерскэй ууһа буолара чуолкайдаммыта, бу барыта ынырыктаах суут арыытыгар туох эрэ буолбута.
  
  
  Прикладной карабины из стройа все датчики на панеле, и вернулись В офисе. Кини аанын кэннигэр сүүрэн кэлэн, дьиэ каркаһын ким да билбэт гына, долбуурга бырахта.
  
  
  Подводнай кынаттарга суудуна кинини хаалларбыт сиригэр турара уонна сотору турара. Кини туповой биитинэн тыаны быһыта охсон баран хамсатааччыны аҕалан биэрэгиттэн бытааннык айаннаата да, толору газка куттал суох буолуор диэри хорчуоппаҕа тиийдэ. Кини тилэх арыытыгар төттөрү устан, аҕатын кытта пляжка ыыппыта.
  
  
  Кини оҥочону түһээт, биэрэккэ тахсан остуолга көрдөрбүт ойоҕоһугар тиийэн кэллэ. Хоско тиийдэхпинэ, бэйэтин кытта күлүүһэ суох буоларын өйдөөтүм, ол иһин иккистээн туттарарга күһэллибитим, ол сорудах арыйарга квалификацияларын үрдэтии курса буолбута.
  
  
  Ачыкытын уһултарда, мазьминын бэгэччэгэр киллэрэн моонньугар буулдьа тарапинатын көрдө. Ол улахан, онтон ньуур баас этэ, пластырьга сыһыартаата уонна үрдүкү суортаах, бүрүүкэлээх хараҥа свитери кэттэ.
  
  
  Билигин ханнык да саарбахтааһын суох этэ; Вильгельмин уонна Гюго- тар бары хорҕойон таҕыстылар. Кини «Люгер» зарядила, сымнаҕас тирии кобураҕа уган баран, хаҥас этэрбэһинэн ыстанан кэбистэ. Кини күөх куртка накыйда. Хоско хаалларбыт чаһыытын көрдө. Киэһэ саҕалана илигинэ итэҕэйэр ыарахан этэ.
  
  
  Аллараа остуолга турар нүөмэрдэртэн күлүүс ылан, миитиннэри ааһан, казиноларга төттөрү киирдэ. Үгэс курдук, көрөөччүлэр аҕыйахтар эрээри, ону интэриэһиргээбэтим, кабарекка бардым.
  
  
  Сценаҕа ким да сылдьыбата, ол аата остуолга ылыллыбат диэн буолла. Мин маннык уһуннук күүтүөм этэ дуу, ону кытта контакска киириэхпэр диэри кэтэһэбин дуу, оннооҕор ол түүн үлэлиирин билбэт этим. Бармен бармен атын өттүнэн ылыар диэри кэтэһэн баран, сценаҕа тахсан дьарыктанар ааныгар түргэнник киирдэ.
  
  
  Кыракый кирилиэс саас ааһан баран, дьааһыктар стощадкаларын икки ардыларыгар хоско уонна аан аттыгар баар кыараҕас коридорга түбэстэ. Ливан акробаттара кыараҕас хоско олорбуттара да, ааһан иһэн көрбөтөхтөрө.
  
  
  Ус кун устата боруобалаабытым, хоско хоско хоско олордохпутуна. Сиэркилэҕэ олорон көстүүм Аллараа өттө эрэ олороро, ону тулатыгар Куорсуннаах. Вильгельмин илиитинэн сапсыйда.
  
  
  » Нам звук«, - диэн эй»Люгер " көрдөрөн баран испитим.
  
  
  Миэхэ эргиллэн кэлбитин хараҕым кэҥээтэ. (Ник! у '- у ' лэлээтэ.
  
  
  (Даа. Ону илиилэргин тутун".
  
  
  Хотеллар туран, илиибин уунаат. "Оо, итэҕэй миэхэ, Ник, кинини өлөрөргө соруналлар диэн өйдөбүл сууммаккын !»
  
  
  (Биллэн турар, суох. Тур. Туох эрэ наада ».
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс үрдээтэ.
  
  
  "Тугу эрэ Кэт?"Эмиэ оннук мичээрдээһин - кэриэтэ этэ. «Биһиэхэ бу бириэмэҕэ суох, ыарахан. Тиэтэй, мин эйигин сонно миэстэтигэр туруоруом".
  
  
  Остуолга хамсаабакка олорон харахпар уу- чуумпу көрөөт, субу көрбүт эбит.ону мин тыаһаабаппын диэн итэҕэйдим. Таҥаһын устан ылан таҥаһын кэттэ. Бу мин халаатым этэ.
  
  
  "Ханна барыахпытый?- диэн ыйытта кини титирэстээбит куолаһынан.
  
  
  "Манна тахсар суол баар дуо?"
  
  
  (Даа.'
  
  
  "Оччолорго биһиги онно барыахпыт".
  
  
  Биһиги коридор устун хааман аастыбыт уонна билигин билэр ойоҕоһун диэки чугаһаатыбыт. Остуолга төбөтүн өрө көтөҕөн, эргитэн көрбөккө, кэннилэригэр хас да хардыы хаалла. Кини кирилиэс аттыгар тохтообут уонна огляны уорда.
  
  
  "Хоско?"
  
  
  "Сэрэйбитиҥ курдук."
  
  
  «Шоу бүтэрин да күүппэтиҥ дуо? Бэйэҥ өттүттэн үчүгэй курдук.'
  
  
  "Тиэтэй.'
  
  
  Хос иһигэр утуйаат, утуйар ороҥҥо утуйан баран, кыратык өлөртөөтө. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр мунаахсыйа түстүлэр, онтон иккистээн Юлия бардылар.
  
  
  «Онон, эһиги кинилэртэн күрэммиккит. Киниэхэ оннук үөрэбин, Ник.
  
  
  (Бырах. Бу быһыы- майгы дьулаан суукка тугу көрдөрөр?
  
  
  «Бу ... мин чахчы билбэппин».
  
  
  Вильгельмин эйиигин кыҥаабыт. У: боруобалаан көр.'
  
  
  Халааты санныттан хачыгыратта. Хаҥас илиитинэн хамсаныытын оҥордо уонна хьо стилетатын хачайдаата, ону көрөр кыахтанарын курдук, илиибэр биллэрэн хачыгыратта. Ону күһэлиннэ.
  
  
  «Эн буолбатах этэ ...»
  
  
  «Мин бириэмэм аҕыйах, ыарахан. Эппиэттээ.'
  
  
  Төбөтүн имэрийдэ уонна илиилэригэр сапсыйда. «Аҕам, Ник. В лагере. Билэллэр эбит, - диэбит... -
  
  
  Лааҕырдарга ким эрэ аҕа элбэх, - диэн эмискэ эппитим...'
  
  
  Кини сирэйин өрө көтөхтө, хараҕын уута дьиҥнээх буолла.
  
  
  "Чиэһинэйдик этэбин, Ника, ону билэрбинэн кыра. Бастаан дойдубун босхолуурга тугу эрэ гыналлар диэбиттэрэ эрээри, балай эрэ өр анараа өттүгэр сымыйалаабыттарын өйдөөбүттэрэ. Бэҕэһээ түүн миигин өлөрбөтөхтөр...
  
  
  - Кэриэтэ. Итини чахчы оҥоруо этилэр дии саныыгыт дуо?
  
  
  «Ким билэр? Суостаах суут арыыга хаһан да сылдьыбатахтара, миэхэ сыһыана суох диэн бирикээстээбиттэрэ ».
  
  
  Суут- сокуон туһунан балай эмэ билбитим, солуута суох этэ дуу, суох дуу диэн, кини дьулаан дьүүлүн туһунан балай эмэ билбитим.
  
  
  "Ник, Ник». Билигин кини куолаһыгар история нотата баара, олус үчүгэй этэ.
  
  
  «Кинилэргэ хайдах көмөлөһөҕүт? Эн үлэҥ тугунан буолла?
  
  
  "Я не делаю, вы просто сказать мне всех, кто задает вопросы ».
  
  
  (Кини хайдаҕый?'
  
  
  «Мин эйигин хаһан да кэпсээбэтэҕим».
  
  
  (Биллэн турар, суох.'
  
  
  "Я Даже Андрею?"
  
  
  Остуолга эмиэ төбөтүн имэрийдэ, хойуу баттахтара сирэйин сабан кэбистилэр. «Кыыс тугу да ыйыппат. Туох да оннук. Бу дьон бу хоско бүгүн киэһэ киирбиттэригэр, эһиги курдук соһуйбуттара".
  
  
  "Далбар-киэьэ эһигини ким ыыппытай?"
  
  
  "Мой агент. Ийэм барахсан андаҕайабын". (Быһыта охсор). «Манна биир- икки ыйдаах кэлбиттэрэ. Аҕабын туһунан билэллэр диэбиттэрэ, дойдубун босхолуурга көмөлөһүөхтэрин баҕараллар диэбиттэрэ. Ол гынан баран, кэлин өйдөөтүлэр: »аҕам өллөҕүнэ, тугу эппиппин толорботохпуна, өлөрөллөр", - диэбиттэригэр.
  
  
  Кини саҥаны билбэтэ. (Сөп. Тулуйабын, мин эһиэхэ итэҕэйэбин. Оттон билигин Дублоҥҥа хайдах тиийиэххэ сөбүн кэпсээ. Ол иһин олбуор аанынан билбэппин.
  
  
  Хараҕын өрө көрөөт уоһун быһа ытырбахтаата. Дьэ киҥкэ гынна. «Ньыма баар ...»
  
  
  Онтон салгыы быраҕан балаһатын балаһатынан уонна халаатынынан баайан баран, хара кирилиэс устун таҥнары түһэн, туннельга айанныыр туннельга түргэнник ааҥҥа тиийэн кэллэ. Бүгүн киэһэ холкутук сынньаныахтаахпын, муҥ саатар биирдэ эрэ баран, бу сырыыга миэхэ сүктэриллэр сэрии сэбин-сэбиргэлин ылыахпын сөп.
  
  
  
  
  Баһылык 13
  
  
  
  
  Сухой сокуон- Де-Дублон бухтаны сабар, ону таһынан икки өттүттэн арыллыбыт кистэлэҥ кнопкалары арыйбыт контрабандистар рома сүрүн перевалочнай пуунугар сулууспалаата. Ингерсолал арыыны атыыласпытыгар, бэл диэтэр, пусковой установкалары уу кынаттарыгар үлэлэтэр дистанционнай управление пульт пульт установкаларын хаалларбыта. Ити дьалаҕай быһыы буолбатах, ардыгар лааҕырдарга да моһуогурбат атын оҥочолор бааллара. Ол гынан баран, бухтаҕа оҥочоттон ураты ким эрэ уруучукаҕа тиийэрэ кыаллыбат этэ.
  
  
  Пульт сатыы сылдьар муостаттан кыракый туочуканы, таас-бетон конструкциятын атыттардааҕар арыый сырдык. Онно эрэ тиийэр соҕотох ньыма-Уһук хоту көһөн, ууга түһэргитигэр кнопкаҕа тиийэ уунан тиийэҕин. Остуолга миэхэ ити эрдэ саҕаламмыт романын Анжеланы кытта элбэхтик оҥороро, сэрэхтээх буолаллара, тоҕо диэтэххэ, Андреева Ингерсоль хаһаайката курдук саныыра. Билиҥҥи кэмҥэ ол суола- ииһэ суох этэ, миллиардер амтана өссө экзотичнай буолла.
  
  
  Муоста сытан, бу бээтинсэ турар миэстэтигэр итэҕэйдим, харса суох таастарым харса суох харбаатаатылар. Онтон охтон түһээт, бу бээтинэни илиитинэн таарыйан баран ууга бырахта.
  
  
  Кини чугаһаан истэҕинэ, тугу да көрбөтөҕө, хараҕым борук- сорук буолан, туннельга тахсар ааны судургутук көрбүтэ. Маны туораары сүүрбэ сөкүүндэлээх этим, ол гынан баран барааччы этэ.
  
  
  Бу күүстээх прилив, мин шведтэр улаханнык мэһэйдээбиттэр. Төһө да элбэх бириэмэни ороскуоттаан баран, кириитикэ точкатыгар билигин да чугаһа суох этэ. Дириҥник тыынынан, төбөтүн, илиитинэн саба быраҕан, ис күүһүнэн уһун буолбуппут. Төһө сыҕарыйбытын кыайан көрбөккө эрэ, аны кыра чаһыбын төбөбөр уунан уһун кэм ааһыахтаахпын диэбэтэхтэр, кэм- кэрдии барыахтаах. Кини төбөтүн сэрэнэн өрө көтөхтө уонна кэтит тимир талахтарым хайыһарбын тырыта тыыталларын биллэ.
  
  
  Икки бууттаах оҥочоим уматыллан, миигин хайдах тардарын сэрэйдэ. Кини эмискэ эргиллээт, ытыллыбыт атаҕын кэннигэр тутан, тыыллаҥнаата. Хаамыы баара эрээри, ситэтэ суох. Ааннары бухатыыр түгэҕэр уураттылар. Онтон сыгынньах Аҥарым сууллан хаалыар диэри аһаҕас тыыммын өрө тыына сатаатым, онтон хараҥа уу мин төбөбүн саба барыар диэри холкутук үлэлииргэ холоннум.
  
  
  Паника миигин өлөрөөрү гынна да, мөхсө түһээт, хайдах эрэ миигин күүтэрин, мантан тэйэ охсор буоллахпына, туох эрэ долгуйуу миигин хаба тарта. Бу сир аннынан дириҥник тыынар табыллыбытым буоллар, тыыппын босхо ыытан кэбиһиэххэ сөп этэ. Кыыс кэлин тахсан баран, түргэнник күөрэйэн таҕыста. Кини лааҕыр туруору таас кытылыгар диэри бытааннык эбии төлөннө уонна биэрэккэ таҕыста.
  
  
  Онтон мин тыыммын нууралдьытан, Люгеры разрядтаата уонна ботуруоннарбын пальмовай сэбирдэҕинэн кичэйэн сотто. Ол кэнниттэн маҕаһыыҥҥа киирэн луоскаҕа турбута.
  
  
  Атын икки суудуна подводнай кынаттарыгар бэйэлэрин швартовай троһунан үҥкүүлээбиттэрэ, призирдар түллэллэр курдук. Оҥочону ким да харайбат этэ; бу эпэрээссийэни салайбыта чахчы, - кылаабынай олбуортан уонна Дублон тулатыгар куттал суох буолуутун күүһүн тутуһаллара. Ити миигин кыйахана олордохпуна, дьиэбэр олордохпуна, өссө куһаҕан буолуо.
  
  
  Сир аннынааҕы хаамыыга киирэрин булар уустуга суох, түргэнник гостиница диэки бараат, кирилиэс диэки чугаһаан үөһэ таҕыста. Уҥа өттүбүттэн аанньаллар, остуолга олорооччулар хоско ыытааччы кыараҕас коридор баара. Иккис өттүнэн саас иккис кирилиэс саҕаламмыта. Ити барыта логичнай суол этэ, онон киниэхэ барбытым. Чыпчаалга тиийбитигэр чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр бырааптаах эбит да, сыппах быһылаах.
  
  
  Ыстаал аана биир кыра харахтаах, халыҥ уонна кытаанах эрэ харахтаах. Күнү быһа чугаһыы иликпин, хааччахтаммыт ыйытыыттан тэйиччи тутуом диэн эрэнэ санаата. Хатааһылыы сылдьыахтаах диэн өйдөбүл суох этэ.
  
  
  Сиэбиттэн пиджак тула кыра сууккаҕа тигистэ. Бакыат тула таҥас үс миэтэрэ кэриҥэ усталаах шноканан кубулуйда. Пакет иһигэр дэлби тэптэрэр веществолар улахан куһуога баара, күн кытыытыгар ыга сыстан, онтон кыра запальник турара. Шнок түргэнник харыстааччы этэ.
  
  
  Зажигай кинини уматан баран, бастакы этээскэ ыстанна, муннук кэннигэр ыстанна уонна саһан хаалла. Дэлби тэптэрии кытаанах таас дьиэни дөйүтэн, истиэнэни уонна муостаны хас да сөкүүндэ устата титирэстии охсубуттар. Кирилиэс устун кини кирилиэс устун ааны тэлэччи аспытын көрдө.
  
  
  Кини оннугар хаалбыт.
  
  
  Кинилэр миэхэ сүүрэн кэлбиттэрэ, иннилэригэр хаалбыт икки эр дьон кэннилэригэр интимнэй Шестеркалар чилиэннэрэ бааллар. Буруо ааһа илик, өссө хойуу соҕус этэ, ол гынан баран, үс киһи бэстилиэтинэн сэбилэниллибитин көрбүтүм.
  
  
  Кини үс киһитин сүтэрэн баран кирилиэс анныгар кистэнэн хаалбыт. Уһун уҥуохтаах эр киһи хараҥа көстүүм таһынан атын суолунан барда. Оччоҕо кини кирилиэс устун өрө дабайан тахсыан сөп этэ да, көхсүм иһигэр киир диэн отель буолбатах. Мин коридор устун баран, үһүс уонна атын эр киһи кэннигэр тиэтэйбитим.
  
  
  Кини аргыһын түргэн үлүгэрдик ситэн биэрдэ; биһиги сирэйбитин хараҥа коридорга харса суох көрсүбүппүт. Бу бэстилиэт үөһэ таҕыста да, түргэн баҕайытык иһилиннэ, быһах хабарҕатын хатаата уонна моонньугар таҕыста. Дьикти тыастаахтык охтон түстэ.
  
  
  Бэстилиэт тыаһа суох илиилэрин былдьаан коридорга, штальга сүүрэн кэллэ. Эрдэ дуу, хойут дуу төннөн кэлиэм этэ, ол суолунан барыа диэн эрэнэ санаабытым. Айдааны истэн соһуйбутум да, эргэ дьиэ кириэппэс курдук тутуллубутун, таһырдьа харабыллааччылар, арааһа, истибэтэхтэрэ буолуо.
  
  
  Кэм- кэрдии олус түргэнник баран испитэ, чаһыытын көрдө. Түүн үөһүн саҕана, Уилф подводнай кынаттарыгар судноларга эппитин өйдөөн кэлбитим, олус хойутаан хаалан хааларым, бу бириэмэ кэлиэн сөп диэн дьиксиниилээх санаа үөскээбитэ. Баҕар, диспетчерскэй улааппыт да буоллар, син балай эмэ тахсыа этэ дуо? Кинини улахан күүтэр кыаҕым суох диэн түмүккэ кэллим. Кини саҥата суох кирилиэс устун өрө дабайан тахсан, боробулуохаҕа өҥөйөн кэбистэ. Кини хойуу буруо быыһынан миигин утары аһаҕастык аһаҕастык ааны аһан кэбистэ. Онно Вильгельмины кытта керсен барсыбытым.
  
  
  "Ким онно?"Это было вокруг широкого голоса. Бу күн харах суох этэ да, видеонан кэтээн көрөр камераны санаан кэллэ. Хоско ыйанан турар буруоттан сылтаан кини миигин биллибэккэ дуу, кирпииччэнэн камераны дэлби тэптэрии дуу биллибэт. Хайдаҕын да иһин табылынна.
  
  
  Кини төбөтүн хантатан баран: "бу кини, Трейн. Открытай!'
  
  
  «Пароль, Трейн ...»
  
  
  "Блин, миэхэ ыарыылаах! Наблюдок күрээн барда. Миигин тут!'
  
  
  Чуумпу буолаат, мин толкуйдаатым да, наһаа элбэҕи эппэтэҕим дуу дии санаатым, - онтон аан бытааннык арыллан хаалла.
  
  
  Ис- иһиттэн саннын санныгар ыга оҕуста. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, уҥа өттүбүттэн анньыллан тахсан, ааны аанын арыйа баттаатаҕына, хас да Дүллүкү сыҕарыҥнаата. Анжела дулҕаны көрдөөтө.
  
  
  Кини муостаҕа олорор, атахтарын туруоран, хараҕын киэҥник арыйа олордо. Уһун кыһыл өҥнөөх таҥастаах, арбайбыт баттахтаах улахан оҕо курдук көһүннэ.
  
  
  (Эн!"- диэн сибигинэйдэ.
  
  
  (Даа. Туруҥ. Тиэтэй!'
  
  
  - Магнус саҥата суох турда. Кини куруубайдык дьэҥдьийэн баран, сэп- сэбиргэл булар биир сиргэ сүппэтэҕэ. «Мин ытар сэп наадата суох», - диэн холкутук эттэ.
  
  
  Кинини күлэн кэбистэ. - Суох буолуо. Анжела, миигин сыгынньах илдьэн биэр.
  
  
  Кини саннын саннын ыга тутан, маннык сиэдэрэй коврдаах киэҥ нэлэмэн туундара устун хааман истэ. Бархат истиэнэтэ бүрүллүбүт истиэнэни бэйэтин ис- иһиттэн бас билэр курдук, сымнаҕас сибэтии гынна. Онно эмиэ былыргы кирилиэстэр, дьиибэлэр, оннооҕор пааралар ыһылла сыталлара, саала бүтэйигэр икки эрэһиинэ аанын аттыгар олорор курдуктар.
  
  
  » Манна", - диэн аанньал ааны көрдө.
  
  
  'Онтон. У уни сўнгра эй.
  
  
  Ааны анньынна. Биһиги үрдүк өһүөлээх, өссө элбэх антиквариат туруорбут улахан хос ультас кэм стилинэн таҕыстыбыт. Биһиги үрдүбүтүгэр улахан түннүк биһигини сулустар көрөллөрө, уҥа өттүгэр " организациялар саалаларыгар»тахсар көрүүлээх түннүгү көрүөхтэрин сөп. Троополоднай кириэһилэҕэ үксүн күлүктээх оҕонньор олороро. Анжелаҕа чугаһаан баран, киниэхэ тиийэн кэллэ.
  
  
  «Мистер Ингерсолл», - диэн сымнаҕастык эттэ кыыс.
  
  
  Оҕонньор ол киэһэ Аллараа көрбүтүм сирэйин көрдөрөөрү гынна. Кини миигин көрдөҕүнэ, киэр хайыһыннаран баран, сүдү кириэһилэни үлтү сынньыбыта.
  
  
  У 'бу кимий?"- Бу куолас кыыһырымтаҕай этэ.
  
  
  - Никита Картер. Нэн туһунан эһиэхэ кэпсээтибит.
  
  
  Ингерсолал соһуйан хаалан, тарбахтарын эрбиинэн соһутта. «Өлбүт буолуохтаах».
  
  
  «Оннук буолбатаҕа чахчы». Анжеланы кытта кэккэлэһэ туран Люгер эйи ойоҕоһугар анньынна. «Оонньуу бүттэ».
  
  
  Кини кэпсиэн иннинэ өссө биир өр долгуйуу, тарбахтара дэлби тэбиэлээтилэр. "Миэнэ?"
  
  
  Ити уостара хайдах хамсаабыттарын, сыыһа- халты суруллубутун курдук, соччо сөбө суох. Кини кириэскэ чугаһаан кэллэ. Кини мөлтөхтүк мичээрдээтэ, кини уоһа хамсаата. "Тугу баҕараҕын?"
  
  
  Мин уочаратым мырчыһыннарда, тоҕо диэтэххэ, иннигэр аһаҕастык турабын, кини ити куолаһа хантан эрэ кэтэх өттүн диэки сыҕарыйда диэххэ сөп.
  
  
  Ингерсоль бу штопорка эппиэттиирин интэриэһиргээбэт этэ. Ити мичээрдээһин улугуруу түстэ - мин илиибин тутан ылаат, Андрейдартан киэр хайыһан, арыычча күүскэ таһырдьа тахсыбатах түгэн.
  
  
  Атаҕым кылгас буолан, сутурук сирэйгэ охсубута. Онумев, хамсаата да, хамсыыр күүһүм мөлтөөбөтө. Бу хара сирэйим үөрэ-көтө мичээрдээтэ. Кэннигэр иккис эр киһи хараҥа көстүүмү миэхэ доллары уурар буолбут.
  
  
  Вильгельмин муостаҕа охторугар көҥүллээбитэ, «Люгер» көбүөргэ үс тыастааҕар да элбэх айдааны таһаарбыта.
  
  
  Сонно тута ыстаалтан тахсан, энергияны кытта күөнтэһэн, урут суох буолбут чуолкай. «Олус үчүгэй, джентльменнэр», - диэтэ кини. «Билигин биһиэхэ ким да Картер эргиллэн кэллэҕинэ, бу сырыыга күрээбэтин өйдүөх тустаахпыт".
  
  
  Сыҥааҕым арааһа, Ингерсолл диэн киһини истибит куолаһа букатын атын этэ.
  
  
  Ингерсоль ухханыланна. «Дьикти, хаарты көрөҕүн».
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  (Биллэн турар. Дьиҥнээх гректэр буолбатахпын билбиттэрэ буоллар, ким соһуйуо суоҕай?
  
  
  (Оччоҕо эн кимҥиний?'
  
  
  Эр киһи саннын ыга тутта. "Ээ, эһиги миигин солбуйааччынан ааттыаххытын сөп».
  
  
  "Дьиҥнээх Ингерсоль дуо?"
  
  
  - Ол туһунан сэрэйбэккин дуо? Бу иһин эһиги спецсулуустаргыт бары туруохтара суоҕа дуо? Атыннык эттэххэ, манна тоҕо үспүйүөннээххитий?
  
  
  "Кини өлбүтэ дуо?"
  
  
  «В некотором смысле».
  
  
  (Туох бэлиэтиирий?'
  
  
  "Бар, кинини эйиэхэ көрдөрүөм".
  
  
  Саала нөҥүө өттүгэр өрүтэ ыстаммыт электроннай тэрил кэккэтин дьиримнии-дьиримнии, дьиримнии-дьиримнии турда. Кини икки бархатнай сабыс- саҥа муостаҕа тохтоото, миигин хат көрдө уонна быыс сыгынньахтаата.
  
  
  Ингерсолал оонньуутугар, миигинниин кэккэлэһэ турар эр киһи бары ымпыгын- чымпыгын көрдүм. Ол гынан баран, Ингерсолал атын арыллара дьэҥкир контейнерга арыллыбыта, сирэйэ уонна этэ- Сиинэ туман сабыллыбыта. Харахтара хатанан, балыыһаҕа түүҥҥү ырбаахыны санатар туох эрэ таҥастаах этэ. "Онон Картер?"- Иҥэн- тоҥон ыйытта дуу, хема дуу. "Илиҥҥи коллегаларым эһиги олус өйдөөх ойуугут диэтилэр ...»
  
  
  «Кини Дьэбдьиэй?»
  
  
  Атын аат хаһан да толкуйдаабатаҕым иһин, ити ааты ааттатыахпын сөп этэ. (Лоп курдук. Эһиги, биллэн турар, хаһыы туһунан тугу эрэ билэҕит.
  
  
  «Дьону боҕоруу техниката».
  
  
  «Это разработана, чтобы предлагается таким людям, - она направляется природным тымыре, - Надежда на весь. Хас да миллиард долларга дохуоттаах киһи эмтэммэт ыарыылаах буоллаҕына, крогеника ону Анаабыр туругар киллэрэн, медицина науката эмп- томп булуор диэри эмтэтиэн сөп. Олус судургу буолбатах дуо?
  
  
  - Ол курдук солбуйар эбиккит дуо? Кини эмтэнэ илигинэ?
  
  
  (Лоп курдук. Бу джентльмен бэйэтинэн кытаанах секретарь усулуобуйатыгар киириэҕэ. Оннооҕор чугастааҕы соратниктарбыт бу ыарыы туһунан биһиэхэ, Нам, Ингерсолал саарыстыбатын управлениетыгар мин оруолларбын билбэтэхтэрэ, ону кини бэйэтэ салайара кыаҕа суох ».
  
  
  Кейинчаликларни тўйишга қараб қўйишди. (Куолас. Ону эн хайдах гынаҕын?'
  
  
  Ингерсолал электроннай оборудованиеҕа ыйда. "Наставникпын дуу, маныыһыт дуу диэм этэ дуу? - эһиги билэргит курдук, ол харчыны переработкалыыр массыына ордук элбэҕэ, ону тэҥэ наука ыалдьыттааҕа. Мин эмиэ сорох прикладной наукаларга сэмэй опыттаахпын, ону сэргэ миэхэ компьютернай куолаһы оҥордубут. Бу бааннар бэрт элбэх тыһыынча тылтан уонна этиилэриттэн тутулуктаахтар уонна бары Иҥэн- тоҥон суруллубуттар, хомойуох иһин, иһиллибэт куолаһынан. Кини көмөтүнэн телефонунан кэпсэтиэхпин эбэтэр тыл этиэхпин сөп; Кинини аҕыйах мүнүүтэ анараа өттүгэр бэлиэтээбиккит курдук, сорох хааччахтардаах сирэйдиин сирэй көрсөн кэпсэтиэхпин сөп.
  
  
  Ону өйдөөн көрбүт- истибит, билбит- көрбүт буолан итэҕэйдим. «Бу неверо», - диэтэ мин.
  
  
  (Даа. Аан дойду ону хаһан да билиэ суоҕа - мин барыам суоҕа диэн хомолтолоох".
  
  
  -Туох дии саныыгыный?'
  
  
  «Чэ, Картер, билигин ити балаһыанньаҕа тиийдэҕинэ тыыннаах трубу тилиннэриэм дии саныыгын дуо?» Кини быыыны- майгыны сэнээн, дьиҥнээх миллиардер көрүҥүн сабан кэбиспит. «Кини манна итэҕэйбит соратниктарын хомуйан, кырдьыгы билэр соҕотох киһи этэ. Аан дойдуга соҕотох! »
  
  
  "Н ... бу дьону итэҕэйэҕит дуо?"
  
  
  (Биллэн турар. Кинилэргэ үп- харчы империятын хонтуруоллуурунааҕар быдан үрдүк сыаллаахтар уонна мин кинилэргэ көмөлөһөбүн".
  
  
  "Бу туох сыаллааҕый?"
  
  
  Иҥэн- тоҥон муннум аннынан тарбаҕым анныгар ыйанан хаалла. «Чэ,хаарты, наһаа элбэҕи билиэххин баҕараҕын».
  
  
  «Бу уолтан тоҕо биһиги манна туруохпутуй, лахсыйыа суохтаахпытый?» тыраахтар аастылар. «Кини наһаа киитэрэй, кинини кытары кутталлаах".
  
  
  «Баҕар, хайыы- үйэ билбиппин истиэххитин баҕараҕыт», - диэн түргэнник эппитим.
  
  
  Иҥэн- тоҥон көрөр буоллахха, үсүһүнэн, миэхэ. "Ээ, - диэн бытааннык саҥарда, - биһиги туспутугар тугу билбиккитин кэпсээ".
  
  
  «Сүнньүнэн, эһиги ынырык суут арыытыгар туох эрэ ракетнай установканы тутаҕыт".
  
  
  Хаастара өрө көтөн таҕыстылар. "Ээ, ол туһунан Картер? "Ханнык эрэ установканы» диэтэххитинэ, сөпкө гыммыккыт ».
  
  
  "Көдьүүстээхтик туһанарга бэлэммит дии саныыгыт дуо?"
  
  
  (Биллэн турар.'
  
  
  - Мистер Ингерсолал, - сэрэнэн Трейн.
  
  
  "Оо, долгуйумаҥ. Картер наһаа абалаахтык санаарҕаабыт чааһынай олохпутугар киирэн, саамай кырата, тугу оҥоруохпутун сөбүй, - ити биһиги эпэрээссийэбит туһунан кыратык кэпсээтэххэ, тохтообокко саҥарыахпыт.
  
  
  Кини сөпкө сэрэйбитэ, сатабыллаах киһи этэ. «Мин саныахпар, эн эрэллээх табаарыстарыҥ итэҕэйбэттэр, Иҥэриммэттэр", - диэтэ мин. «Оо, бу чахчы оннук буолбатах». Улуу хорсун быһыыны оҥорбут. «Биһиги бары бэйэ- бэйэбитигэр наада; биһиги-идеализмы уонна техническэй мастарыскыайдары түмэр идеальнай хамаанда. Үп- харчы туһунан эппэппин, биллэн турар,.
  
  
  У ' Идеализм? У ' лэлээбитин, кыыһырбыт- абарбатах харахтарынан керен керде. "Бу уһун куоластаах этии?"
  
  
  У: хайдах да оннук буолбат дуо? Бу эдэр дьон-эдэр ледия-аан дойдуга барытыгар аһаҕас бассейннары тутуспуттара уонна бар дьоҥҥо саарбахтааһын, туорааһын, ыраастаныы, ыраастаныы-чэгиэн- чэбдик буолууну туоруур бассейннары тутуспуттара".
  
  
  «Мин эйигин өйдөөбөппүн».
  
  
  - Чэ, холобур, кытаанах. Вест- Понт выпускнига, Вест-Понятникам, Вьетнамҥа алта сыл анараа өттүгэр сураҕа суох сүппүтэ. Ону Хаандыгаҕа уонна атын да сирдэргэ олус үөрэтэр уопутум диэбиттэрэ. Арҕаа Германияҕа аармыйанан дезертациялаабыта - биллэн турар, үрдүкү принциптэринэн салайбыта - кэлин тиһэҕэр Дальнай Востокка баар буолбута. Антон Сахатын сирин кубогар таһаарарга көмөлөһөр дьон бөлөҕүн салайан баран, бу дьыалаҕа саахар хомуһунааҕар быдан элбэх буолуо диэн түмүккэ кэлбитэ. Артур ... Артур ханна?
  
  
  "Өлүөхүмэ», - диэн истиҥник эттэ Трейн. «Бу уол ону өлөрдө». Иҥэн- тоҥон көрбүтүм. "Ол наада этэ дуо, Картер?"
  
  
  «Оччотооҕуга бу үчүгэй идеялаах курдук этэ".
  
  
  - Оттон Кевин? Уилф?
  
  
  «Океан түгэҕэр биир сүүрүккэ билиэт биэрээри мусталлар. Она не престал их".
  
  
  (Хм. Мин управлениеппын пультун бүгүн киэһэ дьэ, оннук буолбатах дуо?
  
  
  Кини тугу да эппэтэҕэ.
  
  
  Ингерсоль сиэбиттэн олорор дьиэни тула чаһы таһаарда-кини оннук көстүүмнээх этэ, - диэтэ уонна сыыппараны көрөн мырчыһыннарда. «Мин эһиги коллегаларгытын төһө билэргитин, тугу билэргитин ыйыталаһаргытыгар туһалаах буолуо дии санаабаппын". Кини мин эппиэтим күүппэтэҕэ. «Ол гынан баран, бу суолтата суох. Биһиги былааннарбытын судургутук уларытыахха наада".
  
  
  (Оннук? Кини бэйэтин кэннигэр ыарахан эттик этэ, мин аттыбар хамсаабат буолбут.
  
  
  (Чэ, чэ буоллун. Кинини эйиэхэ көрдөрүөм."Ингерсолл" электроннай оборудование баар хоско ааста. Ыйынньык эргиллээт, аэрофотраф сиһилии сырдаан истэ. «Көрөргүт курдук, ынырык суут арыыта. Саҥа гостиницабын тупсаран оҥоруу олус бытааннык барар эрээри, бу гостиница буолбатах. Бу туруору туруоруулары иһирдьэ көрөҕүн дуо? Тутуу уҥуоҕа хас да кыра туочуканы ыйда. «Уон аҕыс, уон аҕыс туруупка барыта ракеталар бааллар. Ону баара, хааччахтаах диапазоннаахтар диэн көҥүллиибин эрээри, мин санаабар, букатыннаахтык чопчу сыаллаахтар эбит.
  
  
  Отель это больше, что я знаю, что всем стремяться, но сдержаться. Ус, даа?'
  
  
  (Даа. Палм-Насти. Бу саамай бааһырыылаах байыаннай сыал буолбатах дуо?
  
  
  (Суох.'
  
  
  «Н... ону толкуйдаа. Мин бэлиэтээн эттэхпинэ, мөлүйүөнүнэн миэстэлээх площадката осколочнай- фугас ракеталарынан үлтүрүтүллүөҕэ. О, туох да ядернай сэрии сэбэ, Картер. Биһиги манна былырыын биир деталы аҕалан биэрбиппит, күндү доҕотторбутун-өйбүтүн- санаабытын умнумаҥ , буорах дэлэйбитин-биһиги кыракый арыыга бүтүн арсеналбыт баар ».
  
  
  "Ол гынан баран туох ис хоһооннооҕуй?"
  
  
  Санаан көрүҥ: уруккута суох уонна онон көһүтүллүбэтэх саба түһүү, онно Президеммит үлэ уоппускатыгар саалаҕа баар холбоһуктаах Штаттар президеннэрэ хампаанньа сүрүн кыттааччыларын кытта консультацияланар, аан дойдуга биир баай уонна дьайыылаах дьон баар буолаллар".
  
  
  - Итини хайдах ситиһиэххитий?
  
  
  "Туох буолуой, биһиги АХШ Правительствота биһиги усулуобуйабытын ылсар санаалаахпыт".
  
  
  У усулуобуйа?'
  
  
  Ингерсоль мунчааран мичээрдээтэ. - Эһиги тумулга, ня, хаарты тумсугар сылдьыбыккыт. Биһиги тугу баҕарарбытын эһиги билэҕит. Мин доҕотторум Дальнай Востокка эмиэ үс Бастайааннай систиэмэ баар буоллаҕына, кинилэр атыттарга тэҥнэһиэхтэрэ ».
  
  
  «Ол аата Саха сирэ баарын эһиги билэҕит».
  
  
  «Сүрүн акционер быһыытынан, биллэн турар, бары саҥа разработкалар курстарыгар. Оннооҕор ымпыгар- чымпыгар киирэргэ тиийимтиэ суох этэ".
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. "Бу туох үчүгэйдээх буолуой?"
  
  
  «О... харчыга тугу эрэ атыылаһар табыллыбат диэн санаа баар. Баҕар, биирдэ миигин историяҕа сүҥкэн улахан аан дойдуну айааччы быһыытынан өйдүөхтэрэ".
  
  
  «Оттон бастакы атаака үлэлээбэт буоллаҕына туох буолуой? Дойдубут Сэбилэниилээх күүстэрэ манна кэлэргэ быһаарыннахтарына, сир сирэйиттэн имири эһээри?
  
  
  "Оо, чэ эрэ! Чугастааҕы Союзтааҕы холуонньаларга, бомбал арыытын бомбалаа?
  
  
  Ону өйдөөтө. «Ол гынан баран, ракетаны уларыппыккыт туох буолуой? Бу дьон сыл аайы туох эмэ баар дуо, өссө да бааллар " диэн этэллэр.
  
  
  "Ээ, ол гынан баран биһиэхэ эмиэ баар. Биһиги, биллэн турар, " итэҕэл»диэн ядернай ракета.
  
  
  «Мистер Ингерсолал, мин санаабар, балачча уһуннук кэпсэппиппит". Трейн миигин Френкаҕа анньан кэбистэ. «Бу уолу өлөрүөҕүҥ, эпэрээссийэни салгыы ыытыахпытын сөп».
  
  
  Ингерсоль киҥкэрдэ. "Ээ, кырдьык, сөпкө гыммыккыт буолуо.
  
  
  Ону түргэнник өлөрүҥ да, таһыттан гыныҥ. Ону хонтуруолунай базаҕа ыҥырабын.
  
  
  Үс киһи миигин хоско анньан көрбүтэ, Ингерсолал хонуу күрүчүөгүттэн күрүчүөгүттэн төлөрүппүтэ уонна саҥаран барбыта. Кини кэтэһэн баран, өссө туох эрэ диэтэ.
  
  
  «Цунганос! Ханнаный?"Ити сүрдээх кубархай сирэй.
  
  
  Кини тохтоото. - "Умнума, Ингерсоль. Өлбүтэ. Эһиги диспетчерскайдаргыт эмиэ урусхалланна.
  
  
  Ингерсоль күүскэ эргийдэ. Ол кэмҥэ Франк сирэйин туттаран, мэйиитин титирэстии сылдьар эбит. Кэннин диэки чугурус гынна, харамай кэннигэр ыга тутан, илиитин тутан турда. Кини мин санныбынан ааһан иһэн, санныбынан көтөн кэллэ. Чэгиэн доруобуйалаах Трейнаҕа киирэн көрөөрү гынным да, санныбынан холоон көрө сатаатым да, санныбынан киһи уҥуоҕун утары миигинэн таһаарда. Бүдүрүйдэ, хайа баҕарар омукка охтон түстэ, ким эрэ миигин кынаттаата.
  
  
  Анджела миигин соруйан өлөрөргө холоммута буоллар, арааһа, көхсүгэр быраҕан көрөргө холоммута буолуо. Охтон истэҕинэ, Миитэрээс сылайан уот линиятыгар түбэстэ. - Эй, түөһүм титирэстээн баран, Миитэрээс титирэстээн, санныбар титирэстээн аастым.
  
  
  Кыыс охсуон иннинэ, немецтэртэн иҥнэн, фронна тиийбитэ. Бэстилиэтинэн эккирэтэн, пааранан итирик үҥкүүһүттэр курдук, бу улахан тарбаҕы тоһутуохтарын иннинэ, хоско тиийэн кэллибит. Хаһыытаата, ытыс тыаһа миигин илиитигэр охсунна.
  
  
  Фрэнк тобугар түстэ. Кинини бэстилиэтинэн бэстилиэтинэн охсубута, онтон Анжелга эргиллибитэ. Иһэ сытан баран уһун былааччыйа тобугунан ыйанан турар. Ону көхсүгэр хатаата. Үйэлэр тухары кинини элэк оҥостон баран, кини миигин көрдө. "Ник», - диэн аа-дьуо хараҕын сабан кэбистэ.
  
  
  Кини түргэн туттан- хаптан, Иҥэн- тоҥон көрбүтэ. Ол көстүбэт. Ол да буоллар, эр дьоҥҥо хорҕойон турар харыйа быыһыттан ураты хорҕойуу суох этэ. Ону штаты сарбыйда. Онно тыыннаах муусукаҕа төннүү туох да эрэл суох этэ. Анжеланы алдьаппыт харах эмиэ дьэҥкир контейнерга түбэстэ. Кыракый буруо мууһунан бүрүллүбүт, буруону өлбөт-сүппэт былааны букатын илдьэ барбыт.
  
  
  
  Баһылык 14
  
  
  
  
  Уу аннынааҕы кынаттарга биир оҥочо биэрэккэ тахсан истэҕинэ, туннель тулатыгар устан тиийэрэ. Кинини оҥочоҕо ытта да, лүҥкү тула ытта да, сөпкө үтүөрэргэ олус хараҥа этэ. Эмискэ үрүҥ корпус туннельга сүтэн хаалла.
  
  
  Хаһыы кэннигэр иһилиннэ да, эргиллибэт. Таһыттан харабыллааччылар дьэ өйдөөтүлэр быһыылаах, дьыала хайдах эрэ оннук буолбатах. Кинини, подводнай кынаттарга сүүрдэн, ону сүөрэн, хамсатааччыны аҕалла. Туннельга киирэрбэр управление панелыгар хас да кнопканы баттаатым да, наадалаах тиэкиһи булбутум уонна барыллаан сүүрүгүн көтүппүтэ, түргэтээбитэ.
  
  
  Кини олус түргэн баҕайытык, олбуор ааныгар эрэ тиийбитэ. Ону, саба быраҕан баран, өстүөкүлэ алдьаммытын истээт, сүүһүгэр өстүөкүлэ тэһитэ тэбэн кэбистэ. Оҥочо тыы тэтимин сүтэрэн баран, иннин диэки сыҕарыйан хаалла.
  
  
  Кинини ыраах тимир хайыһарынан соһон таһаарбыт кынаттарыгар иккис суудунаны көрдө. Кинини инники күөҥҥэ анньыалыы-анньыалыы, фюзеляж уу тула өрө күөрэйэн тахсарын, кынатын халыйарын сэрэйдэ. Тыыым сүрдээх түргэнинэн иһилиннэ - ордук сүүһэ сүүһэ суох. Ингерсолал оҥочото икки Арыылаах ханаалга киирбитэ, ону батыһан иһэрэ.
  
  
  Кини пордугар барсарын күүппүтэ, ол оннугар ыстаал каркастаах туспа бетон пирсаны ыыппыта. Бу оҥочо эмискэ тэйэн, төттөрү түһэн, төттөрү ыстанна; Ингерсолл, Ис- иһиттэн хонтуруоллуу сатаата, подводнай кынаттарга суудунаны чугаһатта, пирс кытыытыгар күүскэ ыстанна, тохтуу түстэ - мин харахпар тута сүтэн хаалла.
  
  
  Погоня кэмигэр кинини кыратык үүрэн кэбистэ да, кыратык да буоллар, бытааран баран, бириигэбэргэ түбэстэҕинэ, ылыллыбыт барыстаах барыта сүтэрбитэ. Кини носовой чааһыгар киирэн бетон диэки ыстанна уонна баҕана аннынан тимир балкалары быраҕан кэбистэ. Вильгельмин илиитигэр сэрэнэн таҕыста. Ингерсолал көстүбэт.
  
  
  Тугу гынарбын билбэтим, арай биирдэ ойоҕоско ыыппытым. Мин санаабар кини тыалтан кыратык титирэстиир, ол гынан баран, кини хайдах хамсыырын ырылхайдык биллэ! Кини аргыый аҕай төҥкөйөн көрбүтэ да, сыыһа- халты эргийэр эбит. "Бу баар!"- кыратык эттим, ыстаал маассатыгар түһээтим.
  
  
  Кииҥҥэ тимири санатар дьөлөҕөс баара. Кини сөкүүндэтин бытаарда, онтон иһирдьэ иһигэр ыстанна. Кини алдьаммытын бытааран, икки өттүттэн эркиҥҥэ илии тутуһан баран, алларааттан күүстээх массыына тыаһын иһиттэ. Уһун бытаан буолан баран, нэһиилэ хааман истэҕинэ, хайдах түһэрэ чугаһаан истэҕэ. Туруупкалар түгэҕэр сыгынньах бээтинэлэр төбөлөрө бээтинэни имэрийдэ, хайдах симэлийдэххэ, симэлийдэ.
  
  
  Кини трубаны уонна тутуу балкатын булкуйан, тулалыыр гидравлическай арахсыыны кытта холбоспута. Кини сырдык источнигар сэрэнэн киирэрэ. Ингерсолл панелын иннигэр туран, уруучукалары эргитэн, сыыппаралары көрүтэлээтэ, баттахтара бары өттүнэн тарпыттар, оттон сирэйэ тыҥааһынтан сырдаабыт. Туннель туннельга хааман ааспыта, хайысха иэйиитэ миигин албыннаабатаҕа буоллар, аны диспетчерскэй хайысха эпэрээссийэҕэ тиийэн кэлиэхтээҕин билбитэ. Ол аата Ингерсоллы салайар пульт резервнэй установканы салайар ...
  
  
  Кини киэҥ хайаҕаһынан бетон муостаҕа ойон тахсара-эмискэ миигин салгыҥҥа көтүтэ турда. Соһумардык ойон турда уонна атах сүүнэ улахан төгүрүк предметтэн ыстанна. Ол гынан баран, кини миигин үөһэттэн анньыалаабыта, ыстаал балкатыгар букатыннаахтык анньыбыта.
  
  
  Массыына визата эмискэ тохтоото. Кини тохтоото. Кини бэйэтин миэстэтиттэн ойон туран, сиргэ ыстанан баран, арыллыбыт аҕыйах карабин илиитигэр иҥэрбитэ.
  
  
  «Ол аата, маны буллуҥ, Картер". Ыараханнык тыынара, түөһэ түллэҥниирэ. «Мин эпэрээссийэлиир сокуоннарбын барытын булбуккут быһыылаах".
  
  
  "Ол киһиэхэ майгынныыр".
  
  
  «Что это Ваш последнее открытие. Тамнааҥ, сөп, мин манна ытыахпын баҕарбаппын. Ону кини эппитин толорбута, мин эмиэ ытыалаһыы наадата суох этэ, тоҕо диэтэххэ, тула испит тимир уонна бетон харахпытын хаһан да саба быраҕан кэбиһиэн сөп.
  
  
  «Манна ядернай ракета баар дуо?"Миигин өрө анньа- анньа көрөөт, муннун аннынан уһун чүөмпэ сиргэ дьаамаҕа тахсар уһун тимир төбөлөөх муннун аннынан көрдө.
  
  
  «Эйигин олус хойут буола илигинэ, ону көрбөтүҥ хомолтолоох". Кини мичээрдээтэ, сирэйэ болоорхой сырдыкка көһүннэ. «Бу эһиги уустук ракеталары кытта тэҥнээтэххэ, бэйэтин соругун кыайар. Кытаанах, боростуой, ол гынан баран, эһиги киин куораккытыгар туһуламмыт көдьүүстээх механизм".
  
  
  «Бу эмиэ эн киин куоратыҥ буоллаҕа», - диэн түмүктээн эттэ.
  
  
  (О нет. Киин куоратым-бу баар сир, хаарты. Туох холбоһуктаах Штаттарга киирсиэхтээҕий, эбэтэр, дьиҥэр, кини ханнык баҕарар дойду курдук бардаҕына дуу? Туох баар наадатын барытын бу мин харчым кирдээх нолуоктаах...
  
  
  - Чэ сөп, тохтоо, - диэтэ мин. «эһиги кимнээххитин умнубаккыт».
  
  
  (О нет. У у меня мичээрдээтэ. "Ингерсоллга бар, дьиҥнээх гректэр Ингерсолл-оччоҕо эн атыннык этиэххин сөп".
  
  
  «Өссө хас да уол тыыннаах курдуктар».
  
  
  - Оччоҕуна, наада буолуо, наада буолуо да, дьиҥ иһигэр лахсыйыа, хартыынаны кэпсиэ дии санаабаппын. Эн эрэ куттанаҕын. У ' лэлээтэ.
  
  
  Ойон тахсан сиргэ ыстанна. Идиот быһыытынан уочарат биэрдэ, сибиинньэ бары өттүнэн көттө. Биэстэ эстэн, иккис хараҕым итиччэ чугастык ааста, Баттаҕым уоттанна.
  
  
  Иҥэн- тоҥон көрбүтэ, Иҥэн- тоҥон итиччэ табыллыбатаҕа дии санаатым. Бетон муостаҕа олорбута, хараҕын мунааран, куттанан кэҥээбитэ. «Картер», - диэтэ кини. "Эйиигин миэхэ туһаныма", - диэбитэ. . Ойоҕоһугар охтон сытар.
  
  
  Кини аттыгар туран, тобугар туран биир үйэ өрө көтөҕүллэн турда. Хамсаабат, тыынар ханнык да бэлиэлэрэ суох этэ. Карабины хомуйан, алдьаныы предметигэр улахан сымнаҕас эти- сиини бэрэбиэркэлээбитэ да, тугу да көрбөтөҕө. Үөһэ тыынан туран. Доллары ыскылааттаа», - диэн аа-дьуо чуумпуран олорон эттэ. "Биитэр бу көлүөнэҕэ туох эрэ баар". Хайдах эрэ этим- сииним хаалбыта, онно отель хаалбыта.
  
  
  Ити баҕайытык уһуну- киэҥи уһунуу - биллэн турар, пусковой труба этэ - Ингерселла этин- сиинин сыһытыы. Кэлин пирсаҕа тиийбитин кэннэ, тымныы бетонугар хас да мүнүүтэ сынньанаары сүүрбүтэ. Ханаалга көрдөххө, улахан оҥочо пордугар дубль- Кей диэн улахан оҥочо уоттары көрүөххэ эрэ сөп этэ.
  
  
  Тиһэҕэр тиийэн дьулааннаах суут арыытын көрдө. Биһиги патрульнай харабыллар харабылларын көрө иликпит туһугар, балай эмэ ыраах сырыттыбыт. Кинилэргэ сир аннынааҕы диспетчерскэй диспетчерскэй пууҥҥа түөрт сибэтиилинньиги буларга төһө наадалааҕын интэриэһиргээбитим эрээри, бу туох да кыһалҕа буолбатах этэ.
  
  
  Уу кынаттарыгар биир суднолар быыстарынан - «Ингерсолл» тыал үрэхтэрдээх стеклу канал устун сүүрүк тиийэн, киһи кабинатын диэки өрө көтөхтө. Канал ортотугар олордохпуна, атаҕым тыган туран тугу гыныахтаахпын толкуйдаатым. Отель кинини ууга бырахпат этэ, ону хаһан да булбатахтара буоллар, ордук буолуо этэ.
  
  
  Кини тиһэх төгүлүн иччитэх учаастакка ынырык суут арыытын ыытта. Кумах кырыымчык этэ, тостубут лабаата тостубут да, сылы- сыллары булуо суоҕа-уопсайынан, табыллыа суоҕа. Онтон тилиннэхтэринэ, салгыы туох баар кыалларын барытын толкуйдаан, Арыыга айаннаабыта.
  
  
  Гаваҥҥа кэлбитигэр кини быһаарыы ылыммыта. «Интимнэй шестерка» тэрилтэ чилиэннэриттэн эрэ буолбакка, олохтоох былаастартан эмиэ өлөртөөтөхтөрүнэ, кинилэр бүгүн киэһэ тэрийбит эрэһиинэ амарах сыһыанын көрдөрбөтөхтөрө буолуо.
  
  
  Кини оҥочоҕо олорон аныгыскы хардыытын толкуйдаабыта. Багам арыыларыгар "Флоридка" диэн багам арыыларынан барарга тиийбитим. Кини өйдөбүллэрэ суох, подводнай кынаттарга суудуналар, уматыгынан хааччыллыылаах дьону кытта онно эбии төлүөхтэрин сөп дуо?.. Мин бу сарсыарда херидж турар булгунньаҕын көрбүтүм уонна көтөр- түһэр балаһатын атын өттүгэр сыһыарыллыбыт Лир Джет туһунан саныырым.
  
  
  Кини онно хараҥа, ый сырдыгар хамсаабакка турара. Кини тиийэн, колесницалыын утарсааччылары төлөрүппүтэ, строфа мөлтөөбүтэ. Массыынаны сылытарга бириэмэ суох уонна атын быһылаан процедуратын хайдах оҥоруохха сөбүн, хамсатааччылары сылытыахха наада этэ...
  
  
  - Мистер Уолтон ханна эмэ көтөөрү мустубуккут дуо? Мин кэннибэр туох буолбутун өйдүү сатаабаппын. «Я просто удиваюсь устройством».
  
  
  «Отель это отела".
  
  
  Кинини эргиллээт, эһэн баран хайдах курдук толкуйдуу-толкуйдуу, күлэ түстэ. Бэстилиэт көстө илик, ол гынан баран, бу пиджак сиэбигэр баар. «Мин эһиги миигин туппуккут диэн итэҕэйэбин», - диэтэ мин.
  
  
  (Чахчы. Баҕар, онтон Ыраахтан- куойан барыаххын баҕараҕын дуо?
  
  
  "Туох долгуйарый?"- сыыһа ыйыттым.
  
  
  «Ээ, киниэхэ түннүгүн эргиччи көрүүм элбэх. Истиэнэҕэ элбэх быһылаан - Де-Дублон, элбэх хаһыы баар. Кинилэр уу кынаттарыгар суудуналар, муораҕа көппүттэрэ үс эрэ. Кинини Бүлүү кэннинээҕи мельга олорорун көрбүтүм уонна атын оҥочоҕо хайдах тиийбиккитин көрбүтүм. Үһүс судно, мистер Уолтон?
  
  
  «Ону хантан билиэхпиний?»
  
  
  Херидж холкутук күлэн кэбистэ. - Оттон миэхэ эмиэ тоҕо кэпсиигин? Мистер Нику Уолтонтан букатыннаахтык сүтэн хаалыан сөп. Залезай."В свободной илиитинэн самолету ыйда.
  
  
  Кини иккис пилота миэстэтигэр олорон, салгыҥҥа тахсыахпытын иннинэ, күүтэргэ быһаарыммыта, оччоҕо чэпчэки буолуо этэ. Ол гынан баран, биһиги көтөр- түһэр балаһаҕа тахсан, Херидж таастарынан сыппах револьверы хостоон, миэхэ уунан кэбистэ.
  
  
  «Мин матыыптарбар мунаарар буоллаххытына мистер Уолтон. Кинини Багамскай арыылар былаастарыгар бэриллибит наркотигы утары охсуһууга республикатааҕы бырабыыталыстыба подразделениетыгар үлэлиибин. Мин соругум-гректэр Ингерсоллара наркотигынан дьарыктаналларын билэбин. Мин маннык санаам улахан суолтата суох. Кини бырааба?'
  
  
  "Сарсын бу истиэнэҕэ киирэн барытын бэрэбиэркэлиэххин сөп дии саныыбын".
  
  
  "Эһиги өттүккүтүттэн олус үчүгэй. Махтал.'
  
  
  Кини сирэйин- хараҕын дуоһуйа сынньана, дуоһуйа сынньана олордо.
  
  
  Спартакиадаҕа Дүпсүн офиска Дүпсүн офиска кэтэспитим, сарсыныгар арыый хойутаан кэлбитэ.
  
  
  «Эһиги сөмөлүөтүҥ балтараа чаас анараа өттүгэр түстэ», - диэн эҕэрдэлээтэ. "Ханна сырыттыҥ?"
  
  
  «Чэ, кини миэхэ дьарыктанар таҥаһын устан баран, онно тиийэн кэлиэм иннинэ, куһаҕана суох таҥаһы таҥныам этэ»дии санаатым.
  
  
  Наһаалаата. О эмиэ?'
  
  
  Кинини түүн үс чааска телефонунан биэрбит кэпсээнигэр сиһилии тохтоото. Кини бүтэриэр диэри комментарийа суох истибитэ.
  
  
  - Диэн ыйытта. - «Тэрилтэ атын өттүн кытта хайдах буолуо дии саныыгыт?»
  
  
  «Бэрээдэги араҥаччылыыллар, туох да буолбутун, туох да буолбутун иһин, дьон охсууну оҥоруохтарын иннинэ, тугунан эмэ көдьүүстээхтик оҥоруохтарын сөп. Хайа да түгэҥҥэ, мин саныахпар, бу кутталлаах суут арыытыгар баар Багамскай арыылар былаастарын биллэрбиттэр.
  
  
  «Бу хотуур ханаалларынан бэриллибитэ. Барыта биллибэккэ көрүллүөҕэ ».
  
  
  (Биллэн турар.'
  
  
  «Ол эрээри миигин дьиксиннэрэр биир мал баар. Эһиги көмпүт киһигит: бу дьиҥнээх гректэр буолбат дуо? Контейнерга туох этэй?
  
  
  «Тоҕо итинник гыналларый?»
  
  
  «Мин ол туһунан тугу да билбэппин. Биһиги сорукпут-итиннэ толору итэҕэйиэххэ".
  
  
  Пиджак ойоҕоһун сиэбигэр суулунна уонна ити устуулка предметин таҥаһыгар саба быраҕан кэбистэ. «Бу бэрэбиэркэ". Бытааннык, дьаныһан туран улахан тарбах тахсыбатын тухары объегы тэниттэ. Бу сирэйим- хараҕым көрүүтүгэр уларыйбата. (Ну?'
  
  
  Ушбу тарбах тардыытын көрүҥ, бэлэмнээҥ, күн бүгүнүгэр диэри тарбах төбөтүгэр сөп түбэһиэ суоҕа.
  
  
  "Туйгун. У ' лэлээтэ. «И последнее. Бу кыыс, үҥкүүһүт кыыс эһигини олус долгутта, лахсыйыа суоҕа диэн эрэллээххит дуо?
  
  
  «Кини тугу этиэн сөбүй? Манна даҕатан эттэххэ, кини отельга нүөмэрдээх дьиэтигэр баран, ыраах төннөн кэлэригэр, дьэ, хайдах көрүөхтэрэй диэн көрдөспүтэ.
  
  
  - Кэпсиигинэн көрдөххө, сорук туолбут быһыылаах. Она не понимаю, что тебе желает В уоппуске?
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. (Суох, махтал. Уоппускаҕа бардахпына хас сырыы аайы миигин сынньана барыар диэри туох эмэ мындыр толкуйдуугун. Ол эрээри эһиги миэхэ биири эрэ гыныаххытын сөп ».
  
  
  Мэлдьи буоларын курдук, мин иннибэр элбэх этим. «У вас хаста да ахтыллыбыта. Бүгүн хайдах да оҕунан ытар итэҕэли булуоххут суоҕа дии саныыбын. Төбөтүн хамсатан мууһунан мичээрдээтэ. «Мин маннык эдэр кыыс эн курдук оҕонньору көрбүтүн өйдөөбөппүн".
  
  
  * * *
  
  
  Кинигэ туһунан:
  
  
  Ханна эрэ Багамахха хипий, секс уонна гашиш кыттыгастаах дьиикэй органнар кытталларын көрбүтэ. Ол гынан баран, иллэҥ кэмҥэ баай дьон уопсай суох буолуутун ракетнай комплексын кытта аралдьытар. "Өлөрүөхсүт маастара" ким да каартаҕа барыа суоҕа. Өлүү кутталлаах тура. Тоҕо диэтэххэ, өйө суох баайы тохтотуохха наада. Ол да буоллар. Оннооҕор хаарты үлэтэ судургута суох. Антон курдук хипииптэр саамай кутталлаахтар, сыгынньах гангстердааҕар ордук кутталлаахтар.
  
  
  
  
  Устуу
  3 баһылык
  
  
  4 баһылык
  
  
  5 баһылык
  
  
  8 баһылык
  
  
  9 баһылык
  
  
  10 баһылык
  
  
  Баһылык 11
  
  
  Баһылык 13
  
  
  Баһылык 14
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Иэстээччи Түүн
  
  
  
  
  
  Картер
  
  
  Иэстээччи Түүн
  
  
  Лев Шкловскай өлбүт- сүппүт уолун Антонаҕа тылбаастаабыта
  
  
  Дьиҥнээх аата: Өлөөн Бөтүҥнэр өлүктэрэ
  
  
  
  
  Бастакы баһылык
  
  
  Эргиллэ түһээт, митими туох баар күүскүн төҥкөтөн, төбөтүн төҥкөтөн, үҥэн- сүктэн баран, монаха уолун көрдө. Бу кэбирэх этиим миэхэ эрэ тиэрпитэ. Кини бэйэтин иһигэр киирэн баран, хараҕын өрө көрбөккө, тротуарга олорор дьадаҥылар биһигини, миигин, көрбөтөҕө.
  
  
  Иннибэр хараҥа уолчаан күрээтэ. Ырыган түөстээх түөһүн уонна эрчимнээхтик хамсатара. Кини итинник аһыныгас, аччык илиим хармааҥҥа уунна. Ол гынан баран, кини мин тоҥолохторум сүттэ уонна ити манньыаты туттарыан иннинэ сүтэн хаалла.
  
  
  Сөкүүндэм нөҥүө «роллс- ройс»диэн нарын- намчы, сиэдэрэй таҥастаах дьахтар болҕомтотун тардара. Таһырдьа сүүһүнэн аччык киһи аһатыахха сөп этэ.
  
  
  Дьиэттэн сэттэ миэтэрэ тэйиччи сытар Калькулятордарга үөрүйэх эрэ этэ. Түннүктэрэ иһирдьэ испиттэр,салгынынан бүрүллүбүт шарын курдук күрдьэхтэр.
  
  
  Кинини осколкалар дэлби үлтүрүтүллүбүт эттиктэрин таарыйбыттарын, " Роллс»тула Париж былааччыйатын тэлэкэлээбиттэр. Кини миигин түөһүгэр охсуолаан, атаҕар охсубута.
  
  
  Таһырдьа хоҥнон иһэр массыыналар кэннилэриттэн буруо бургунаата. Кини өйүн сүтэриэн иннинэ, дьиэлэр Үөһээ этээстэрэ хайдах сиҥнэн эрэллэрин көрбүтэ. Бытаан буоска курдук, конструкция бэйэтин форматын сүтэрбитэ, ыстаал балкалара өҕүллүбүттэрэ, хаптаһыннара түрдэстэн ыһыллан хаалбыттара. Мин тулабар күүстээх таас, цемент блоктара кутуллан хаалбыттара.
  
  
  Кэтэх предметим кэтэх өттүбэр охсуллан баран, кыайан тулуйбат ыарыы этэ. Кинини, «мин өлүөм»диэн олус үчүгэйдик толкуйдаабыппын өйдүүбүн. Анарааҥҥыта өссө заданиеҕа киирэ илик.
  
  
  Онтон туох барыта ып-ыраас, кини ыарыытын билбэтэх.
  
  
  Миигин бу мин төбөбүттэн хас да дюмэҕэ тохтообут Европа полицейскайдарыгар улахан суһал көмө улахан кадиллкатыгар чугаһаабыт азен, ол дьикти английскай гудоктарга соҕотох биэриитэ буолар.
  
  
  Кинини ким эрэ атаҕым тула осколоктары сотон таһаарарын сэрэйдэ уонна миигин кытта кэпсэтээччи билэр саҥата иһилиннэ.
  
  
  У Ник? Бу эн?'
  
  
  Ити акаарым көһүннэ. Ол гынан баран куолаһа штопоры хатылаан, кыайан хардарбата. Айаҕым быылынан толору уонна тииһинэн толору этэ.
  
  
  — Өссө тыыннаах, Ник? - Миигин истэҕин дуо?'
  
  
  Ханныгын да иһин хаптарбакка, уохтаах эр дьон миигин муннуларыгар уурдулар. Пластмасса сыппыт, суһал көмө массыынатыгар киллэрэ иликпит эрээри, кырдьаҕас «кадиллак» чоурууска тохтоото.
  
  
  Миигинниин уулуссаҕа кэпсэтэр киһи суох этэ, миигин кытары индианнар куһаҕан эрэ ампаардара айанныыллар уонна кинилэргэ итэҕэйбэт этэ.
  
  
  Бэйэм харчыбын илдьэ сылдьабын. Мин көстүүм иһигэр киирбит сэби улаханнык дьиксиннэрэр.
  
  
  Түннүгүнэн мустубут дьон таһырдьа буруолуу сылдьар илиилэрин иннигэр мустубуттарын көрбүт. Тротуарга бааһырбыт таастары хас да киһи ытыалаабыттар, атыттар полицейскайдар массыыналарын тааһынан бырахпыттар. Полиция харах уулаах баллончиктарынан дьону ытыалаабыта уонна кыраныысса таһынааҕы кыраныысса таһыгар көстөрө.
  
  
  Мүнүүтэнэн «каиллак» дьон кэннигэр хаалларан баран, төбөтүн, бадараанын аахайбатаҕына, турист экскурсияҕа билиммитэ.
  
  
  «Саамай кирдээх, саамай кирдээх, сытыйбыт, сытыйбыт, сытыйбыт куорат " диэн Калькулуту суруйуохтаах этэ.
  
  
  Ол эрээри, хас да кварталга Чуона-руда Атыы- эргиэн палататыгар анаммыта. Музейдар, правительственнай тэрилтэлэр, дьоҕус отеллар уонна киэҥ- куоҥ чааһынай дьиэлэр икки өттүлэринэн стройдаатылар да, тас өттүгэр арҕаа математикаҕа куһаҕана суох буолуох этилэр.
  
  
  Калькулутта, дууһа үксэ куораттарынан туолбут, аан дойдуга биир саамай бөдөҥ куораттарынан буолар. Турбалар эрэ тус- туспа. Мөлүйүөнүнэн куорат олохтооҕо олох олорор дьиэтэ суох. Кинилэр уулуссаҕа, тротуарга, паркаларга уонна общественнай дьиэлэргэ олороллор. Тыыннаах хаалаары, көрдөспүттэрин иһин, кинилэр хаһан да көрдөспөтөхтөр, уоруйахтар. Бүтүн дьиэ кэргэн төрүүр, төбөтүн үрдүнэн саамай притивнэй крышата суох буолан өлөллөр, туох да үчүгэйэ суох, бөх-сыыс иһин охсуһаллар.
  
  
  Түүн утуйа сыппыт дьон өлүктэрин санатар. Ордук табыллыбыт дьон сир үрдүнэн балтараа миэтэрэ үрдүктээх трубаҕа эбэтэр буурҕаҕа олороллор. Веб- уу илистээх уонна чох өрүстэр кирдээх уулара.
  
  
  Кини тиһэх төгүлүн Калькулутка сылдьыбытын санаан кэллэ. Ардах сезона, уулуссалар устун аһаҕас канализация сүүрэрэ.
  
  
  Онон бу сырыыны ордук интэриэһиргээбэт этим. Кини онно сорудахтаан баран, куорат ыарыы уонна кирдээх дьааматын хайдах баарынан билэбин.
  
  
  Хаһан эрэ үчүгэй кэмнэргэ эрэл этэ. 1947 сыллаахха Англияҕа тутулуга суох буолбутугар Конгресс саҥа баартыйата демократия бастыҥ кэскилин өйө суох эрэннэриини ньиргиппитэ эрээри, кинилэри кытта бадарааҥҥа өссө да кэлгийбитэ.
  
  
  1971 сыллаахха куорат олохтоохторо коммунистар интэриэстэрин көмүскээн куоластаабыттара. Ол эрээри бу эрэл кыччаабатаҕа. Коммунистар куораты хонтуруоллуур кыахтара суох, онон федеральнай правительство орооһон уонна байыаннай балаһыанньа биллэрдэ.
  
  
  Калькулутт дьиҥнээх профессионалыгар АХХ агеныгар сөп түбэспэт курдук. Ол гынан баран, мин сирэйбэр тиийбит иһитиннэрии олус чуолкайа суох этэ.
  
  
  «Калькулутка ыытыҥ, хайдах кыалларынан түргэнник», — диэн иһилиннэ. Онон бөҕү- сыыһы тула француз графинатын устан, илин диэки туһаайыллыбыт бастакы сөмөлүөккэ олорбута. Билигин биир чаас буолан баран калькулутка түһээт, суһал көмө массыынатыгар киирэн бааһырбыт уонна тыыннаах буоларбытынан эҕэрдэлээн аастыбыт.
  
  
  Балыыһаҕа илигирэс атахпар массыынам тула сүүрэн тиийэн, эмбратьев этиилэриттэн «суһал көмөҕө»илдьэн аккаастанным. Ол оннугар сымнаҕас өҥнөөх тирии төбөлөөх, эриллибит көрүдүөр устун эдэр медсестр кэнниттэн тэнийдэ. Онтон көннөрү формабытын толорон баран, миигин туспа палатаҕа аҕалан быраас кэтэһэргэ соруйда.
  
  
  Биир чаас буолан баран Хоук кэллэ.
  
  
  Кинини аһаҕас айаҕынан көрдө. Кинини таһырдьа кыйдаабыт саҥата этэ дии санаатым да, таһырдьа кыйдыы олорор этэ. Мин билэрбинэн, Дүпсүн- Серкл Вашингтоҥҥа холбоһуктаах пресса уонна телеграфнай сулууспа дьиэтигэр сылдьыбыта.
  
  
  "Дорообо»диэбэтэҕэ. Кини сирэйин мырчыһыннары тутунна уонна биир бытархай сигараларын ойутан таһаарда уонна тиһэҕэр хаалларда. Кини көстүүлээх баҕайытык уматта.
  
  
  Ыһыах сиэрин- туомун уматар аналлаах, айаҕар хайдах тутар буолан өйүгэр- санаатыгар хатанар. Бу кэмҥэ кини алдьархайдаах, эбэтэр саҥа быһыыны- майгыны сыаналаабыт.
  
  
  Хараҕын өрө көрбүтэ испиискэни умаппытын кэннэ, бастаан көрбүтүм.
  
  
  -Бэйэҥ хайдах уйанаҕын?'
  
  
  Кинини горня тула быылга кыратык быылы көөрөттө уонна: "ээ, сэ. Миэхэ үчүгэй.'
  
  
  Төбөтүн нөрүччү туттан баран, астыннарда.
  
  
  — Калькулутка барыахпыт диэн эппэтэххит, — диэтэ мин.
  
  
  "Былааҥҥа уларытыылар", - диэтэ кини. «Пекиннээҕи көрсүһүүттэн төннүбүтүм. Начаас тахсан барда. Кинини чаас иһинэн дьиэбэр барыам.
  
  
  Хо миигин аһаҕастык көрдө уонна эмиэ мырчыһыннарда.
  
  
  — Эн дьалаҕай буолаҕын, — диэтэ кини эмискэ. «Мин эйигин аэропортан бүтүн суолу батыһа сырыттым. Бомба эстэн бүппүтүгэр мин кэннибиттэн биир кварталга кини суох этэ.
  
  
  Кинини көрдө. Ону умуннум да, мин кэннибиттэн ким эрэ миигин батыһа сылдьарын өйдүөх тустаахпын. Мин үлэбэр уһуннук уунуоҥ суоҕа, эйигин батыһыаҥ суоҕа.
  
  
  — Бомба миэхэ ананна дуо?
  
  
  - Суох. Суох. Бу нууччалыы дьиэ, атыы- эргиэн бэрэстэбиитэлистибэтин штаб- квартирата этэ. И это часть проблемы".
  
  
  Босс миэхэ аҕалбыт кыра бакыаты арыйбыта.
  
  
  Кини туттарбытын иһин дьэбиннээх баанка дьэбиннээх баан курдук этэ. Этикеткалара суох, биир өттүнэн харыстааччы чороччу хоройон турар. Оонньуур бомба курдук кутталлаах буолбатах.
  
  
  «Ити эн Калькулутка калькулятка тугу калькулятка биэрэҕин», - диэтэ Хоук. «Самодеятельные бомбы».
  
  
  Күлэн кэбистэ. Бу боччумнаах буолуон сөп. Мал дьиҥнээх куттала суох курдук. — Сап калий, - диэтэ кини. — Баан дьулуурдара уонна дэлби тэптэрээччи. Сыаната - икки рупция.
  
  
  «Икки чиэппэр», - диэн кэннилэриттэн ааҕан кэбистэ.
  
  
  (Чуолаан оннук. Индия курдук дойдуга быдан чэпчэки. Ол гынан баран, бу штука атаҕын араарар эбэтэр дэлби тэптэрэр кыахтаах. Баҕар, водороднай бомба, эһиги ситэри оҥордоххут уонна политическай төһүү быһыытынан туһанар буоллаххытына, өссө күүстээх буолуон сөп.
  
  
  Бу сырыыга мин уочаратым мырчырытта. Кини миигин сөхтө. Хокан киһи ньүдьү-балай буолуох этэ да, атомнай бомба буоларын курдук, самодеятельнай кытаанаҕы этэрэ. «Кэнники сууккаҕа үс нуучча дьиэлэрэ Калькулутка бу чэпчэки бомбаларынан үлтүрүтүллүбүттэрэ. Эргиэн бэрэстэбиитэлэ уонна икки Арассыыйа фирмалара.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Дьэ, тугуй. Бу хоразк АХМ нууччалар онно хайдах- туох дьиксинэллэрий?
  
  
  «Биһиги кыһыл доҕотторбут хааннаах өлөрүүлэр тустарынан хаһыытыыллар. Полиция кэнсиэрбэлиир бааннары Америка хампаанньата Н.
  
  
  «Ол гынан баран, бассейҥҥа барытыгар аһаҕас бассейн атыылыыллар».
  
  
  (Суолтата суох). Биһигини баттыыллар. Сэттээх- сэлээннээх кэпсэтии барар. Ол туһунан сурах- садьык тарҕанар.
  
  
  — Сурах- садьык дуо?
  
  
  «Улахан өрө туруу туһунан этэр".
  
  
  — Ол түмүгэр ханнык эрэ чэпчэки аата толору ааттанарый?
  
  
  Хотун иһэ умуллубут сигараны ылла. Ити сирэйэ хараҥардыҥы. «Ээ, ЭС, наадалаах сирдэргэ ЭС...- Саргылаананы ыга тутта.
  
  
  Кини миэхэ топ-чараас паапканы, өс киирбэх сирэйин уунан кэбистэ. «Бу билиҥҥитэ биһиэхэ баар. Бу омук дьыалатын министерствотын проблемата, онон биһиги консульствобыт нөҥүө быһаарабыт. Мин саныахпар, кинилэр эйиэхэ ыйанан тураллара баар суол. Баһаалыста, сгу- ну кытта сибээстэһиҥ. Кини АХ хонтуруоллуур агенынан буолар . Контакт информацията дьыалаҕа баар. Үөһэ тыынна уонна мунааҕа суох кордо. Бу киниэхэ маарыннаабат этэ. «Бу үрдүк айыыларга тохтуохпутун баҕарабыт. Бу дьыала биһиэхэ сөбүлээбэт сыта баар.
  
  
  Кини саҥарбытыттан хомойон, саҥатыттан саҥарда. «Ким бомба оҥорор, ону ууруохха наада. Хааччаҕа суох үлэлээ.'
  
  
  Дьыалаҕа ряд өрдөөҕүттэн хайыта тыытыллыбакка, икки бүк көстөр. Кини хаһыатынан элбэх информацияны ылыан сөп этэ. Кини бу информацияны батыһар хараҕа суох буолуохтаах этэ, ону сөбүлээбэппин.
  
  
  Кини улаханы күүтэн, Хорчуоҥка диэки көрдө.
  
  
  — Билигин даҕаны, биһиги да бачча билэҕин. Биһиги бу туһунан тугу да кыайан билбэппит», — диэтэ кини. «Итинтэн букатыннаахтык быһаарыахха. Биһиги бириэмэбит суох, кичэйэн разведкаҕа, оннооҕор кичэйэн анализтааһыҥҥа бириэмэбит суох. Онон сэрэхтээх буолуҥ. Биһиги туох да сыһыана суох өйдөбүллээхпит.
  
  
  — Үтүө дьыала, — диэтэ мин.
  
  
  «Биһиги эйиэхэ элбэҕи кэпсиэхпин баҕарабын. Кини көмөлөһөр кыахтаах ыт баар диир. Сыл устата немецкэй овчаркаҕа дэлби тэптэриилээх веществолары үөрэппитэ. Ити соччо улахана суох, холоон көр. Бу түбэлтэҕэ биһиги тугу ылыахпытын сөбүн барытын наада.
  
  
  Сигаралыын буору тэбээ уонна ол ботинкатын муостаҕа уган кэбистэ. «Биһиги бу оройуоҥҥа нууччалар көһөллөрүн туһунан кыратык билэбит. Кинилэр манна кырата биир киһи курдук, онтон ордуга эмиэ баар буолуон сөп. Кытайдар эмиэ көхтөөх буолуохтарын сөп".
  
  
  "Мой камуфляж?"
  
  
  Хоку мин бартыбыалбын, паспорын уонна билиэт аҥарын сөмөлүөтүнэн биэрбитим.
  
  
  — Мэтсон Этэҕин. Бүтэһик ый Дальнай Востокка чэпчэки селитры баҕараҕыт. Фейерверк оҥорон таһаарааччы буоллаххыт.
  
  
  Кини паспорын ылан, ханна төрөөбүтүн, олорбут, олорбут сирин, олорбут сирин өйдөөн көрбүтэ.
  
  
  Суумка фейерверк, формулалары, дуогабардары втулканы, ыстаансаны, уруучуканы уонна блокноталары кытары сибээстээх кумааҕы толору баара. Сүүрэн- көтөн ааһыахха сөп. Хо сиэбигэр укта уонна Бүлүү күлүүһүн сулбу тардан таһаарда. Ону миэхэ биэрбитэ.
  
  
  — Хос шведтар бааллар. Эһиги тус харчыгыт барыта наадыйар. Удачи.'
  
  
  Күҥҥэ тиийэн, кэннин хайыспакка эрэ тахсан барбыта. Она вернулся один. Тааһынан кырбаммыт, бааһырбыт, кирдээх куоракка, миссияҕа кини дьыалатын саҕалыар диэри өссө өлөрө иликпин.
  
  
  Миигин көрсүбүт быраас оксфордунан английскайдыы кэпсээтэ уонна кичэйэн көрдө.
  
  
  "Уҥуох алдьамматах», - диэтэ кини. "Ис дьыала суох".
  
  
  Кини миэхэ интэриэһин сүтэрдэ. Эбисиэпсийэҕэ рецепт суруйда уонна сүтэн хаалла. Чаас буолан баран балыыһаны тула тахсан такси көрдүүр буолла.
  
  
  Хат таһырдьа турабын, итии таҥаспын, туспар буһарар таҥаспын толкуйдуубун, онон чэпчэки, туруору көстүүмү талан ылара буолуо диэн эрэнэбин. Ол гынан баран, савченко миигин кабинаҕа олордоҕуна эрэ соһутта. Бу сорудах этэ. Кини мүччү тутан баран, туох да сөптөөх наводка эбэтэр күлүүһэ суох ытыалаата. Ону мин сөбүлээбэтим.
  
  
  
  2 баһылык
  
  
  
  
  Бертрум Дж. Слук типичнэй дипломат көстөр. Кини биэс футуттан үрдүк, үрүҥ маҥан баттахтаах,кичэйэн ууруллубут уостаах. Кинилэргэ сүрдээх чаҕылхай балет тапочкалара, күндү көстүүм, үтүлүктээх ырбаахы кэтэрдиллибит ырбаахы кэтэрдиллибит саппыкы. Илиитин уунан баран, сонно тута дьарыктанар түргэн мичээрдээһин көстүбүт.
  
  
  — Ээ, мистер Картер. Кини эһигини сөҕүмэр дьикти маллары иһиттэ.
  
  
  — Мэтсон, — дедим. «камуфляжнай ааппар үөрүйэхпин ылыаҕыҥ".
  
  
  — Ээ, оннук буоллаҕа. Кини миигин күөх бархатка олороругар ыҥырда, ол полировой остуолга олороругар ыҥырда. Остуолга кылбайбыт түүппүлэлээх ойууттан болҕомтону тардарга телефон да суох этэ.
  
  
  - Диэн ыйытта. - "Францияҕа быраҕан баран, ити туһунан иһитиннэриигит дуо?"
  
  
  "Толору буолбатах.'
  
  
  «Мммм. Дьэ, бүгүн сүүрэн кэлбиккит кэннэ, өссө түөрт дэлби тэптэрии баара. Россия консула официальнайдык холбоһуктаах Штаттарга эппиэтинэһи сүктэ. Кинилэр өлбүттээхтэр испииһэктэрин чөлүгэр түһэриигэ уонна чөлүгэр түһэриигэ ороскуот сметаларын салгыы ыыталлар. Билиҥҥитэ счет сүүрбэ мөлүйүөн долларга тэҥнэһэр.
  
  
  (Бу булкаас. Хайдах дакаастыахтарын сөбүй...
  
  
  «Вы не могут».
  
  
  "Биһиги ол иһин эппиэтинэстээхпит дуо?"
  
  
  — Суох, суох, суох. Биһиги муҥ саатар, атын да дьон курдук. Бэҕэһээ нууччалар бэстибээл үлэһиттэрэ бары бииргэ бэстилиэтинэн түҥэттилэр. Онно сүүрбэ алта киһилээхтэр, мин тоҕо эрэ сэрэйэбин. Бу-улахан шпион ситимэ, куолас уонна барыта. Кини паузаны оҥордо уонна миэхэ конверт устуулун нөҥүө сыһыары биэрдэ. «Вашингтон иһитиннэриини ыыппыта. Ол оҥоһулунна. Биһигини кытта бииргэ үлэлииргэ эмиэ дьаһайбыттара.
  
  
  Тыас туран түннүгүнэн тиийэн кэллэ. Илиитинэн сирэйин ыытан баран төннүбүтэ.
  
  
  «Картер... мин мэтсон көрүҥнээхпин... бу бомбардировкалары тута уган, нуучча бомбардировкаларын кытта тэбээн кэбиһиэххэ наада. Бу мин карьербар бастакы бээтинэтэ. Дипломатическай сулууспаҕа сүүрбэ сэттэ сыл, билигин даҕаны ити курдук.
  
  
  — Мистер Слокум. Ол эрээри миэхэ хас да мал наада. 25- с калибрдаах кыракый автоматическай бэстилиэт уонна икки осколочнай гранаталар бааллар.
  
  
  — Мистер Мэтсон! Кини дипломат, сэп- сэбиргэл буолбатах. Күлэн кэбистэ. «Эһиги миигин буомбаҕа быраҕан террористары кытары дипломатическай кэпсэтиини ыытыаххытын баҕараҕыт дуо? Кини ньымаларын туһанабын, бэйэҕит туһанаҕыт. Өссө сүүрбэттэн тахса банкноттан итэҕэһэ суох рупциялаах массыына уонна тыһыынча доллар наада.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр миигин көрөн, сөбүлээбэтэҕин биллэрдэ. В это личной интерпретации ранг было ценимое нижнее. Ол эрээри билигин кини миэхэ наадыйар. Туох да диэбэккэ, туруупканы ылан, бирикээстэри туттаран барбыта. Кини ити дьарыктана илигинэ, кини миэхэ биэрбит конвертарын арыйан, буукубаларынан бэчээттэммит сыыппаралары, буукубалары кордо. Иһитиннэрии АХ биэс бөлөххө суруллубута. Кинини тута иһитиннэриини суох оҥоруоҥ этэ да, биэс бөлөҕүнэн иһитиннэриини тута кэҥэтиэҥ суоҕа, онон бу мүнүүтэҕэ уурда.
  
  
  Массыына күлүүһүнүн, стоппун, тула отель улаханнык халыйбытын, туох баарынан барытын кэпсээбитэ. Күлүүс тылын биһилэҕэр үс уһуктаах сулус талылынна. Ол аата, күлүүс «Мерседес» буолуохтаах этэ, баҕар, бэйэтин массыынатыттан. Муҥ саатар сорох сиэртибэҕэ барбыта.
  
  
  «Мистер Мэтсон, Вашингтон, бу дьыала АХШ уонна Россия икки ардыларыгар Семен конфонация силбэһэрин санатаргытыгар көрдөстө. Буруйдаах оруола арыый намыраата диэн өйдөбүл үөскүүр, онон биһиги буруйа суоҕун дакаастыыр санаабыт суох. Билиҥҥи дэлби тэптэриилэр ахсааннара элбээтэҕинэ эбэтэр Россия консульствотын үлэһиттэрин ахсаана элбиэҕэ... — Кини мочканы сотто. Тыас уорааннаах кабинетыгар киирдэ.
  
  
  — Дьэ, оччоҕо манна, Калькулутка, киэҥ партизанскай сэрии саҕаланыан сөп этэ. Американецтар уонна нууччалар нейтральнай дойдуга өлүөхтэрэ-ынырык Кэскил».
  
  
  — Ити олоххо киирдэҕинэ мистер Слокум, мин эһиэхэ наадата суох буолуо. Оччоҕо муоратааҕы пехотинецтар наадалар.
  
  
  Чаас аҥарынан гостиница нүөмэригэр эргиллэн кэлэн, АХШ- ка ылбыт зашиверистар кэннилэригэр төҥкөйдө. Инструкция кылгас этэ.
  
  
  «Эһиэхэ Мэхээлэ, биллиилээх бырамыысыланнас кыыстарын кытта сибээһи олохтуурга этии киллэрэбин. Индийскэй агентство М4, их алын кылаас быһыытынан биллэр. Курьертан үрдэтии. Быһата, толорута суох рабочай күҥҥэ эрэ үлэлиир быһыылаах. Ураты кыһалҕалаах граннарга туһалаах буолуон сөп. АХШ сөбүлүүрүн сөбүлүүр эрээри, наадата суох бэйэтин камуфляжын арыйбат»диэн билинэр. Биллэрии улахан суолталаах буолбатах, ол гынан баран, бу өйөбүл баар этэ. Ханнык да түгэҥҥэ мин потенциальнай союзникпын биэрбитим, онтон калькулутка АХШ Правительствота Индияны кытта сэриигэ пакистанецтар өттүлэригэр турбутун курдук, кинилэри кытта олус кыра этэ. Кини телефон кинигэтин тиһэҕэр тиийэ английскай хаһыат редакторын аатын була иликпин. Кини суруйааччы буолан кубулунара уонна биһиэхэ наадалаах информацияны биэрбитэ. Мэхээлэ сүүрбэ икки сыллааҕыта, биэс биэстии биэстээх буолан, үрдүкү кастыңңа брамин этэ. В школе учился В Швейцарии и омелой вечерины. Кун аайы Майдан пааркатын таһыгар «Ракетка уонна охсуһуу» кулуупка тенниһи оонньоото.
  
  
  Кинини кытары көрсөр быдан судургу эбит. Она только В кулуупе, которая В английску. Кэлин уон рупция биэрбитин кэннэ, чэй иһитин таптаабыт джин диэбиттии, ол иһин теннис кортугар бүрүөһүннээх икки ыстакаан ыстакааны ылла.
  
  
  Күрэстэһээччини ордук сөбүлээтэ.
  
  
  — Оонньуу бүттэ, - диэтэ сеткаҕа туһаайан Чоеня.
  
  
  — Бу охсуу ис- иһиттэн турар, — диэтэ эй ыстакааны уунар.
  
  
  Сүүһүгэр хат да сүтэн эрэр илиитэ көһүннэ. - Уже.
  
  
  "Монте- Карло доҕотторун эргиччи ким эмэ кинини Калькулутка киллэрэригэр сүбэлээтэ. Кини куолаһа манна баар.
  
  
  (Даа.'Куолас английскай акценнаах, эйэҕэс дэгэттээх намыһах уонна үчүгэй этэ. 'Доҕоттор...?'
  
  
  Кини мичээрдээтэ. "Бырастыы гын, кинини хаһан да ааттаабаппын. Судургу доҕоттор.'
  
  
  Билигин муннуктарга кини мичээрдээн оонньоото. Маслина куиукталаах сырдык кэрэтэ. Икки хотуурдаах, хара уонна килбэчигэс баттахтаахтар.
  
  
  «Оонньуу оҥостоҕун, ол гынан баран испиискэр махтанабын", - диэтэ кини. - Диэн ыйыстан баран ыстакааны соһон кэбистэ. -Миигин туттуоххун баҕараҕын дуо? Күрэхтэһии бүтэрин кэтэһиэххин баҕарар буоллаххытына... кэпсэтиэхпитин сөп. Күлэн барда. — Ол доҕотторбут туһунан-Карл. Кини онно хаһан да суох этэ."Эргиллэ түһээт, кылгас маҥан теннис былааччыйатын аннынан ыйан көрдөрдө. Она счастливают, что мы по АХШЕ было установить этот контакт. Бу сорудах кэмигэр миигин кыратык сиэтиэн сөп этэ.
  
  
  Чэйи үчүгэйдик туттарара, эргитии көдьүүстээх кытаанах сорук этэ. Тиһэх сети кыайда, алта-биир мин диэки сүүһүнэн сотто.
  
  
  (Куһаҕана суох.'
  
  
  Күлэн күлэн барда. "У меня игра?»
  
  
  (Иккиэн. - Саргылаана аан бастакы ойоҕун көрдүҥ.
  
  
  Чэйбин күлэн баран утахтаахпын. «Я скандалистка. Швейцарияҕа эбэтэр Лондоҥҥа ити олус киэҥ ааҕыллар. Кушетка утаҕын уунна уонна эргиллээт, лифа лиф кыраһыабай түөһүн бэлиэтээн көрдө. Кини эффекта туһунан билэрэ. — Американец буолаҥҥыт, оннук буолбатах дуо?
  
  
  — Дьиҥэр, мин да көрдүүбүн, син биир ылсыам этэ. Ол туһунан хайдаҕый?
  
  
  Дьикти баҕайы көһүннэ. (Тоҕо?'
  
  
  «Кыраһыабай, сатабыллаах, сексуальнай. А уже нужно, мне нужно, мне нужно вечер. Кини саҥарбата. "Развите, меня зовут Гард Мэтсон. Нью- Йорк үрдүнэн, манна эмиэ фейерверк атыылаһаары.
  
  
  "Эһигиттэн бомбалар интэриэһиргииллэр дуо?"
  
  
  (Даа.'
  
  
  «Хайа өйө суох". Кини саҥарбата. "Тоҕо суох буолуой? Бу куорат төһө кыалларынан соһуйаҕын эрэ. - Аҕыс чаас саҕана квартиралаахпын дуо?
  
  
  «Мин эйиэхэ куһаҕаны аҕалыахпын баҕарбаппын...»
  
  
  «Быраһаайдаһаары, поварга этиэм". - Диэн туран күлэн барда. У 'лэлиибин. Киэһэ көрсүөхпүт. У ' йэ эргиллэн кулуупка барбыта. — Эй, кинини ханна олороргун билбэппин. Мин кинини батыһан барбытым. Кини тохтообута.
  
  
  — Мистер Мэтсон, мин манна, теннис курортка сылдьарбын билбиккит. Мин кыратык айаннаабыппын билбиккит, эһиги, хата, мин тугу эрэ билээри, ким эрэ атыыласпыккыт. Мин олорор сиргит кыһалҕата үөскүө суоҕа диэн эрэнэбин. Туох да табыллыбат буоллаххытына, куттанабын, киэһээҥҥи аһылыкпытын аһараҕыт.
  
  
  Кини эмиэ эргиллээт, дууһатыгар туһаайан барда. Дьахтар сыгынньаҕын таһыгар кини тохтообутун көрбүтэ уонна эргэ дьиппиэр эр киһини кытары кэпсэппитэ. Харабыллыыр сирдэриттэн астрономическай расчет оноһуктарын онорор, ону Туостаах оноЬуктарын онорор кыахтаахпын уонна онно миэхэ сэбиэт туһунан интэриэһинэй буолан хаалбытым.
  
  
  Бу бирииһим-Индия икки сирэйин санатта... аныгылыы көстүүлээх, эр дьону, былыргы итэҕэллэри, олоңхону кытта тэҥҥэ илдьэ сылдьар эр дьону, олоңхону, олоңхону билиһиннэрии аныгы өттүгэр.
  
  
  Бу толкуйдааһын мин сорудахпын уустугурдуон сөп. Кулууптан тахсан АХ олохтоох хонтуруоллуур агенын кытта тута сибээстэһэргэ быһаарыммыта . Баҕар, сорох дьон уулуссаҕа сыгынньах сылдьалларын, күл этин- сиинин пепелунан сууйалларын, онтон атыттар үйэлэргэ күлүктэрин күлүктэрин сиэбиттэрин ордук өйдүүрүгэр көмөлөһүө этэ.
  
  
  Бу ааты урут истибэтэх да буоллар, аан дойду Рядин туһунан бэрт аҕыйах этэ. Кини толору дьарыктаах, харабыллаах ырыа курдук үлэлиэхтээх этэ уонна Индияҕа ааһан иһэр дьоҥҥо куттал суох буолуутун хааччыйар, кэтээн көрөөччү.
  
  
  Бу иннинэ түөрт чаас курдук, маҕаһыын, көннөрү умнаһыт аана аттыгар баар маҕаһыын. Бу сырыыга дьахтар этэ. Ону «рама» диэн эппитинэн, кини сирэйин хаста да сотторон санскритка таһаардыбыт.
  
  
  «Хар Кришнина, хар Рама», — диэн сари уонна шарфа анныттан ыллаата.
  
  
  Кинини сыымайдаан аастылар. Мин билэрбинэн, кини эмиэ аан дойду рыногын эбэтэр коммунистар контрагын кэтээн көрөр агент буолуон сөп.
  
  
  Массыынатын маҕаһыынтан икки кыбартаалга приказтаабыта уонна олус кылгас уулуссаҕа турар индейец саллаат иннигэр «мередес» хаалларбыта. Саннын санныгар бинтиэпкэлээх турара, ону кивка кэтииллэрин өйдөөтө.
  
  
  Хаҥас илиибинэн Кэбээйигэ көстүбүт винтовка көрүҥэ миэхэ көстөн турар. Онтон мин хоьоонноох этим, уһун стилет, эрэллээх санныбар хантан эрэ сөкүүндэҕэ тиийиэхпиний.
  
  
  Кини Калькулутка үлэлииргэ бэлэмэ, сэргэҕи харыстыыра. Маҕаһыын иннигэр хара хаамыы баарын түбэһэ сатаан баран, мүччү туттан аастылар.
  
  
  Оннооҕор бэһис аҥарыгар уулуссаҕа билигин даҕаны итии, итии. Мин туспар үрүҥ таастар бары өттүттэн күн сырдаан көстөллөрө. Муннугар чороҥ бииһин ууһа хаалларан кыра кинигэ маҕаһыын кэннигэр барда.
  
  
  Кини кыараҕас уулуссаҕа туох эрэ уларыйбытын сэрэйдэ. Уулусса ритмэ атын этэ. Элеменэ хамсаата. Кинини көрөөт, көрбүтэ, быһа охсубут икки уолчаан, тула аҕыс сылтан ордук туох да суох. Быаларга баайыллыбыт быалар бааллара, кинилэр иэҕэҥнээн, иэҕэҥнээн биэрэллэрэ, ону ааһан, быстыҥа, сырыы кэмигэр оонньуур оонньуу оҥостубуттара.
  
  
  Мин салгыы баран иһэн маҕаһыыннары, турист дуу, бизнесмен дуу билбэт куоракка иллэҥ бириэмэни атаарар курдук көрдүм.
  
  
  Тоҕо эрэ оннук гыммытын билбэппин, ол гынан баран, аан дойду Рядин маҕаһыыныгар киирэргэ быһаарыммата. Маҕаһыын билигин мин кэннибэр баар буолан, кэннибэр эргиллэ түһэ- түһэ, киһи хайдах сыаллаах- соруктаах кэлэрин иһиттэхпинэ тохтоотум.
  
  
  Бу тэтим түргэтээтэ, ону тэтимирдэ. Бастаан быһаҕын көрдө, онтон илиитинэн ыга тутта.
  
  
  Индиец индустуу эргийдэ. Сидьиҥ быһаҕы, бэлэми тутуһар. Сөкүүндэ нөҥүө көмүлүөк уҥа илиитигэр ылан, ким саба түһэргэ хайысхаланна.
  
  
  Уол үчүгэй этэ да, испэсэлиис буолбатах. Иннин диэки түһэн баран, тохтообут уонна охсубут. Ол гынан баран, кини тугу гынарын билбитим. Үөрэҕин сорҕотун эрэ бүтэрбит курдук. Кини охсуута баттаата, мин кылыһым бэгэччигэ дириҥник киирдэ. Быһаҕын тоһутан баран куотарга холонон көрдө да, атаҕын суулунна. Кини мин диэки ыстаныан иннинэ, кини түөһүгэр сыһыары тутан, чэпчэкитик таастан таастан тэйиттэ.
  
  
  — Эн кимҥиний, портнай ылаҕын? Кини аатын сүгэр да, тугу да эппэтэҕэ. — Эйигин ким ыыппытай?
  
  
  Төбөтүн илгистэ. Ону шопор английскайдыы хатылаата. Кини билигин да эппиэттээбэт. Бэгэдьэк хаана оноһулунна. Ону ыйан биэрдэ да, саннын ыга тутта. Хэхэ бу уол этэ дуо? Ону билиэхтээх этэ. Кини миигин талаата дуу, сакааһынан өлөрө сатаата дуу?
  
  
  Киили ити горлу сыһыартаата уонна синньигэс сүүрүгү кутан, тириитин кычыгыратта. (Кимий? у: - индуист тыла хаттаан ыйытта.
  
  
  Истиҥ кутталга хараҕын арыйда. Кини уһуктан барда. Бүлүү биитин күүскэ тэбиэлээтэ уонна биир миллиметр дириҥин көрдө. (Кимий? У уни Яна сўнг. — Закир, - диэтэ кини ыарыылаахтык. «Миигин Закир ыыппыта».
  
  
  — Закир, ити кимий?
  
  
  Онтон киһим өссө кэтирээн, бу бачыыҥкаттан хаба тардар хааны көрдөҕүнэ хараҕын арыйда. Ол кэнниттэн ити сыалы ойоҕоско уунна уонна өйүн- санаатын сүтэрдэ.
  
  
  — Портнай ыл, — диэтэ мин.
  
  
  Отела Наше больше. Камуфляжпын арыйыа этэ дуо? Ким оннук сабыы? Чэпчэки гангстер буолуон сөп.
  
  
  Ону чувствоны аҕаларга бүк түһэн баран, таһырдьа пестро таҥастаах бөлөх тахсыбытыгар туттарарга күһэллибитэ.
  
  
  Эр киһи күтүөт өҥнөөх таҥаһа, төбөтө баай-талым киэргэлэ. Бу кыыс вузаҕа символическай шелковой шундара силиһэ улааппыт. Кинилэр кэннилэригэр уруу ыалдьыттара, дюжина эбэтэр уруулар баайдык таҥныбыт.
  
  
  Эр дьон тротуарга хаана тохтоото, бөлөх тоҥон хаалла. - Диэн соһуйбут курдук көрдүлэр.
  
  
  Мин атын таллым суох. Баҕар, бу киһи быһаҕынан анньыан иннинэ, биэс мүнүүтэ ааһыан сөп. Эбиитин дьон- сэргэ мустан олоруохтаах этэ. Бу киһи ыйытарыгар идеальнай быһыы- майгы буолбатах этэ.
  
  
  Кинини биир эрэ киһи эбитэ дуу диэн ыйытыыга биэрдилэр. Ханна эрэ бу кыараҕас переулок ханна эрэ, арааһа, мин коллегабын күүтэрим дуу? Мин түргэнник бардым, ол кэнниттэн переулок нөҥүө сүүрэн атын уулуссаҕа суулаатым, тохтуон иннинэ. Кини саҥа көстүүмүгэр холоно сатаан, холонон көрдө.
  
  
  Кинини, бу киһи миигин өлөрөргө холоммутун билбитэ да, тоҕо? - Мин хармааҥҥа хас да рупция баар буолуон сөп дуу?
  
  
  Кинигэ маҕаһыыныгар тиийдэҕинэ хара хаамыынан киирэргэ быһаарыммыта. У нас остался В тупиковой переулоке и приглашение его. Кини туох да куттал суоһаабатын көрбөтөҕө. Кинини сэрэнэн переулокка барбыта.
  
  
  Ити буруй оҥоһуллубут буоллаҕына, хайдах кинилэр миигин түргэнник сөбүй? Ол такси суоппара буолуон сөп. Уон рупция төлөбүр быһыытынан рупция биэрэригэр уонна аэропорт таксистарын уонна суоппардарын аҥарын атыылаһыаххытын сөп. Үрдүк Америка дьылҕатын билии уустуга суох буолуо этэ. Калькулутка курдук чуолкайдык саҥарыллар сир суох.
  
  
  Кини кэннигэр тиийэн уруучукатын эргитэн кэбистэ. Аан хатанан да суох этэ. Кыладаакка маарынныыр хоско киирэн ирина олорор эдэр дьахтары көрдүм. Кини ааны сапта уонна мичээрдии түһээт, үөгүлээбэтин диэн мичээрдээтэ. Мин соһуйуох иһин, ревматизмҥа мичээрдээтэ.
  
  
  Кини сүрдээх сымнаҕас баттахтаах, күөх харахтаах, контральт сирэйдээх, сырдык хааннаах. Эт- сиин кэрэ дьүһүннээх этэ.
  
  
  "Американец буолуоххут", - диэтэ кини.
  
  
  — Боростуой, кини отела эһигини соһуппат...
  
  
  Кини мин тылларбыттан санньыйда. — Аҕам манна суох, сотору төннүө. Калькулутка кэлбиккитин билэр. Мин аатым Лилия Мира».
  
  
  Муҥ саатар, күүппүттэр. Ону чэпчэтэн, өрө тыынна. Эпэрээссийэ бу өттө былаан быһыытынан бара турар быһыылаах.
  
  
  Кыыс үгэс буолбут маҥан бүлүүдэҕэ уонна сарайга таҥныбыт. Кустук өҥө уһун өҥөлөөх. Уйбаан Уйбаанабыс Уйбаанабыс үрдээтэ.
  
  
  — Чааскытын кофе оҥоруохпун сөп дуо?
  
  
  Миигинниин ыраас, сырдык уонна тупсаҕай гостиницаны ыыппыта. Онтон ордук ким да суох этэ. Истиэнэни тула намыһах диван турара. Хаҥас өттүгэр икки күн атын хосторго илдьэ сылдьыбыттара, оттон аһаҕас аан бастаан кинигэ маҕаһыыныгар тутаах үһүс аана этэ.
  
  
  Үөрүйэҕинэн, истигэн тэрил туһунан ыспыраапканы түргэнник көтөхтө. Кыыс миигиттэн тугу да ыйыппакка көрдө. Кини аҕалара бу үлэҕэ бэлэмнэммитин көрбүтэ.
  
  
  Тугу эмэ булуом диэн күүппэтэҕим эрээри, транзитнай дьиэм ардыгар албыннанар эбит. Оттон мин үлэбэр- хамнаспар хаһаайын дьиэтин- уотун кэспэт.
  
  
  Микрофоннара суох эбит, оннук түбэлтэ буолбут сирдэригэр микрофоҥҥа эбэтэр силимнээх суурадаһыны сыһыарыахха сөп эбит. Остуолга, биһиэхэ, ааҥҥа, ааҥҥа микрофоннар суох буоланнар, кирилиэс анныгар уурдубут.
  
  
  Арай түмүккэ кэлээт, ряд мирнэйдэр ону көрбүттээҕэр үчүгэйдик билэр буолуохтаахтар диэн түмүккэ кэллим... Ити аҕыйах сүҥкэн өҥөлөөх кэнсэлээрийэ кнопката этэ. Кини киирэр күн аттыгар муостаны кытта тэҥҥэ кэриэтэ эркинигэр уурда.
  
  
  Кинини сэрэнэн таһаарда уонна Аллараа өттүн көрдө. Пластика чараас араҥата дьоҕус таҥастары уонна периатчигы бүрүйдэ. Бу саҥа тиип этэ эрээри, ареал 200 миэтэрэттэн ордук үрдээбэтин приказтаабытым.
  
  
  Лили миэхэ тиийэн, тугу гынарбын көрдө. Тарбаҕын уоһугар ууран баран, сирэйин мырдыччы тутта. Тугу эрэ этиэн иннинэ аан аһылынна, хоско эр киһи киирдэ. Ити түөрт уон сыл, намыһах уҥуохтаах, сыгынньах төбөлөөх, Ганди курдук улахан ачыкылаах, муннунан хаста да тосту үктэммэтэхтэр.
  
  
  Илиитин өрө көтөхтө. Кинини көрдө да, туох да диэбэтэ. Ону ханна булбутун көрдөрдө. Эр киһи мин илиибин микрофонун талаат, кытаанах тирии ботинкатын анныгар муостаҕа бырахта.
  
  
  — Мин өйдөөбөппүн... — диэн саҕалаата.
  
  
  "Ханна кэпсэтиэхпитий?"
  
  
  Аан дойду рэсэлиистэрэ переулок аанынан ааннары кэрийбиттэрэ, онно аны хараҥа буолла. Аан дойду дэлби тэптэрии туһунан тугу билэрин барытын истээри хас да мүнүүтэҕэ биирдэ көрдүм. Мин тугу да билбэтим. Кини өссө хараҥаҕа сылдьар.
  
  
  — Ханнык эрэ сабыылаах киһини билэҕит дуо?
  
  
  Аан дойду киҥинэйдэ. — Бу Индияҕа көннөрү аат. Закир диэн түөрт аймахтаахпын. Аҥардас Калькулутка тыһыынчанан буолуохтаах... — Кини төбөтүн хамсатан кэбистэ. — Бу биэрээччи... бу мин арыгым. Кинини миигин сэрэйбэттэр дии санаабыта гынан баран, билигин бары билэллэр. Ону эн тускар туһата суох.
  
  
  «Билигин да микрофонунан биири булбуппутун билэллэр. Возможно, они добавили ih еще, так что не позволяйте им услышать ничего важного.
  
  
  Кинини уулуссаҕа быһаҕынан анньыбыт киһи туһунан кэпсээтэ. Тыынарын кистээтэ. — Мин бу киһи эһигини хааччахтыы сатаабытын итэҕэйбэппин. Бу өлөрүөхсүт буолуон сөп. Ону ыйытабын.
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэ буолаат кинигэ маҕаһыыныгар тиийэн баран, бэркэ көрдүм. Билигин саҥам дорҕоонун билбиттэрэ. Онон булт абылаҥар холобур буолуохтаахпын. Кинигэ маҕаһыына сабыллыбыта,түннүктэригэр тимир эриллиэни тэлгэтэллэрэ, түннүк аттыгар турар, истээччи- көрсүү хайдах буолуон сөбүн өйдүү сатыыра. Передатчик дьайыылаах радиустаах этэ. Түннүктэн сылтаан ким эрэ приемник туруупкалаах олоруон сөбүн көрдө. Уулуссаны туораан идеальнай вариант буолуо этэ. Ол гынан баран кимий? нууччалар? Кытай коммунистара? Бэйэ иитэр- үөрэтэр ситимэ?
  
  
  Миигин хаһан эрэ миссияҕа оннук эрдэ саралаабыттарын өйдүүр кыаҕа суох. Кини бултуурун билиммит, ону көрбөтөх эһэ ыҥырар эбит.
  
  
  Туох баар өйүн- санаатын Түмэн быһаарсыах иннинэ, тас өттүттэн хамсааһын таҕыста. Бу түргэн, биллэ- көстө кыыл буолан, булду эккирэтэн иһэр кыыл курдук этэ.
  
  
  Салгыы уулуссаҕа кинигэ маҕаһыына иккис күлүк түстэ. Онтон бүтүн орудие, уонунан киһи илиитигэр тааһынан, палкаларынан уонна самодеятельнай копаларынан киэргэтиллибит.
  
  
  Бастакы таас тимири тимиртэн тэйэн, төттөрү ыстанна. Аныгыскы күҥҥэ кыра түннүк алдьанна. Ол кэнниттэн кини харыстыыр улахан түннүк үһүс тааһынан алдьаммыт. Кини охтор өстүөкүлэ тэбэрин куоттараары, кэннигэр ыстанна.
  
  
  — Эн кинилэргэ наада, — миигин кэннибиттэн аан дойду Рендин хаһыытаата. — Манна эн буоларгын билэллэр.
  
  
  Кинини сөбүлэспитэ. Кинилэр уулуссаҕа табыллыбатах үлэлэри түмүктүүргэ соруннулар, арай бу сырыыга бастайааннай сэрииттэн оҥостон кэллилэр.
  
  
  Түннүктэн тэйбит уонна бэйэтин кэннигэр саһыарбыт. Харахтара куттанан киэҥник арыллыбыттар. Гостиницаҕа киирэрбитигэр аҕата ааны хатаан кэбиспит.
  
  
  "Бар, эн кыыскын эмиэ эн кыыскын", - диэн бирикээстээбитэ... хара хаамыынан түргэнник."
  
  
  Отель возвращить. Кинини бу күн сэрэхтээхтик уурда. Миигин көрөөт, дьигис гынна, онтон кив гынаат, кладовой диэки илдьэн кэбистэ. Эйэ таһырдьа ааны аһан, баһа таһырдьа таҕыста. Күргүйдүү ньиргийдэ, төттөрү үс күлүктээх хоско сууллан, сымнаҕас харахтара өлүү дириҥ күөллэрдээх буолан хаалбыттар.
  
  
  Ааны сабан хоско соҕотох лаампаны үлтү сынньан кэбистэ.
  
  
  Биһиги иннибитигэр да, кэннибитигэр да олорор балаҕаҥҥа таҕыстыбыт. Кыыс туелбэ туох эрэ этиэн сеп, ол гынан баран, кинигэ маҕаһыыныгар научнай- чинчийэр бомбаны быһаарыы. Биһиги иннибитигэр ыга сыстан, кэннибитигэр дьон- сэргэ тоҕуоруспута.
  
  
  
  Үһүс баһылык
  
  
  Кинигэ маҕаһыын аанын аннынан итии бензин үрүйэтэ сүүрдэ. Кини аан дойду этин- сиинин нөҥүө ыстанан, истиэнэтин аттыгар олорбута. Дүпсүҥҥэ эбэтэр кэннилэриттэн харахтара маһы быһа анньан киирбиттэригэр ааҥҥа дюжин тааһы быһа анньыбыт. Ааны түргэн-түргэнник сабан, засов сабан кэбистэ. Биир күн уҥа өттүн өҥөйөн көрбүтэ, портика устун фигура сүүрэн кэлбитин көрөн, эр киһи сиргэ охтон түстэ. Иккис дохсун ытыс тыаһа ааныгар киирэн түннүгү алдьаппыта.
  
  
  Лили умайа турар бензини ылан уот оттон баран, сотору кинигэ маҕаһыыныгар уотун мас күнүнэн былдьанна.
  
  
  Иккис зажигательнай бомба эстибитигэр хара хаамыынан сүүрэргэ сананна. Кэлин аанынан умайа турар бензининэн салайыллар этэ. Биһиги хапсаҕайга хатааһылаатыбыт.
  
  
  — Атын суол баар дуо?
  
  
  Төбөтүн титирэстээн ытаата. Атын сап хоско бардым. Кини эргэ паапкаларынан, картон коробкаларынан, ящиктарынан өрүллүбүт. Уйбаан Уйбаанабыс тыыллаҥнаата. Туоруурга суол баар буолуохтаах. Лили аҕатын кытары кэккэлэһэ туран, илиитин тутан ылбыта. Кини дьа аһыктарга ыстанан баран, үөһэ диэки ыстанна. Онно ханнык эрэ тыл баар быһыылаах.
  
  
  Атын коробканы туораан баран, кыараҕас кирилиэскэ баалларын өйдөөтө. Үөһэ таҕыста. Суол киэҥ иэннээх сиринэн тайаан сытар, бүтэһигэр аан баар. Кини сүүрэн кэлэн уруучукатын булла уонна эргиллэ түстэ. Аан хатанан турар. Бастаан саҕалыырбар көппүтүм уонна замогу кытары кэккэлэһэ ааҥҥа түбэстим. Аан тэлэччи аһылынна. Фонаригын хараҥаны хатан баран, өссө биир щелы көрдө да, кирилиэс уста сылдьар кирилиэс суох.
  
  
  — Ли, манна түргэнник бар.
  
  
  Соһуйан кирилиэс устун өрө дабайан таҕыста. Бастакы дьиэ сэрэхтээхтик ааста, онтон иккиһэ саҕаланна. Үһүс дьиэҕэ киэһээҥҥи салгын аһылынна. Биһиги анныгар переулок сытар. Ону кэрэнсэҕэ ыйаан баран сиргэ түспүт. Али Исмаилович ыстаҥалаабытыгар массыынаҕа илдьэн туттарбыта. Биһиги бытааннык айаннаатыбыт. Биһиги кэннибитигэр кинигэ кыһатын толору төлө көрөн, ыраах сиренаны истэр кыахтанныбыт. Уордьантан тэйэн эрдэхпитинэ « " мерседес» тохтотто уонна төбөтүн быһа симэн кэбистэ.
  
  
  Кини дириҥник үөһэ тыынан, АХШ- ка үөрэммит самогипнозка таһаҕас тиэйдэ. Аҕыйах сөкүүндэнэн чэпчэки транссаҕа тиэйилиннэ. Мин уһун чэбдигирдэр сводтартан уһуктабын уонна миигин кытары аргыый саҥаран иһэрбин истэбин.
  
  
  «Ити туох буоларын билбиппит», - диэтэ кини, ытыы- ытыы.
  
  
  (Кимий?'
  
  
  «Аҕам уонна кини. Кини эһиэхэ үлэлииригэр сөбүлэһэн баран, биирдэ өлүө диэбит... күүһүнэн өлүү. Бу биһиги дьадаңылар знамяларыттан барсар, дьиэлэрин- уоттарын, үөрэхтээхтэрин туһугар төлүөх тустаахпыт. Билигин сыананы төлүүбүт.
  
  
  Отель тугу эрэ уоскутар диэн этэрэ да, кыайан саҥарбата.
  
  
  - Ханна бараҕын? Ыал баар дуо?'
  
  
  — «Мин эһэбинэн илдьэр кыаххыт суох этэ дуо? Баҕар, кини миэхэ дьаһаныан сөп".
  
  
  Кив гынаат, аадырыһын биэрдэ. Кини иннинэ хас да квартал хаалла. Ал- Кт- Хус- ха дьиэтин иннигэр олордон кэбистэ.
  
  
  «Хойутаан үлэлиир буолуохтаах», - диэтэ кини. «Он всегда так делает».
  
  
  Тахсан иһэн " эй " диэн ааттаабыт. — Көмөҥ наада буоллаҕына, миэхэ ыҥыр, Лили.
  
  
  - Магнус үөрэ- көтө күөх харахтарынан көрдө уонна бэйэтин тула мичээрдээтэ. «Мистер Мэтсон, эһиги миэхэ арыый хойутаан көмөлөстүгүт. Олохпун быыһаатыгыт.'
  
  
  Эргиллээт, күн диэки сүүрэн кэллэ.
  
  
  Гостиницаҕа кини нүөмэрин көрдө, миэхэ ыҥырыллыбатах ыалдьыт кэлэр түгэнигэр. Барыта бэрээдэктээх курдук. Ону радио киллэрбитэ, дууһатын ылан таҥыннарбыта.
  
  
  Хаалтыһын баайа илигинэ, радио өссө биир политическай дэлби тэптэрии туһунан иһитиннэрдэ. Бу сырыыга бомба Россия вице- консула дьиэтигэр киирэн коммунистар уордайан хаалбыттара.
  
  
  «Россия консула Андрей Соколов бүгүн Индия сэриитэ Россия чиновниктарын дьиэлэрин тула уонна Россияны кытта холбоммут бары объектарынан харыстааһыны күүһүрдүөхтээҕин ирдээтэ", - диэн иһитиннэрдэ. «Соколов эмиэ АХШ консульствотын бары персоналын Россия персоналыгар уонна Арассыыйа бас билиитигэр тута атаакалаан киирбэтэҕинэ, бүтүн куораты үрдүнэн ыытары модьуйда".
  
  
  Кини аргыый аҕай сибигинэйдэ. Ити дипломатическай эргимтэҕэ туох эрэ саҥа этэ. Кинини биир эрэ өрүт үһүс держава дипломнарын ыытарга көрдөспүтүн хаһан да истибэтэҕэ. Содуллара ынырык этэ. АХШ судаарыстыбаннай департамена эмиэ сүпсүлгэн буолара саарбаҕа суох.
  
  
  Ол эрээри теракт тоҕо оңоһуллубутуй? Кинини нууччаларга бомба бырахпыт диэн өйдөбүл билигин да суох. Онтон тоҕо Калькулутка?
  
  
  Арааһа, штопор судургу этэ. Индия Азияҕа демократия үөскээбитэ. Англияҕа биир сиргэ олус үчүгэйдик үлэлиир структурнай системаны хаалларбыттар, онтон атыттар сөп түбэһэллэр. Ол гынан баран, ити эргиниигэ улахан охсуулаах буолла.
  
  
  Мэхэньиисим бу ыарахаттары ким турарын билээри миэхэ наадалаах бирикээс биэриэн сөп этэ.
  
  
  Аадырыһын билэрэ ыарахана суох этэ, төлөпүөнүнэн кинигэҕэ ол суох этэ. Онтон хас да телефонунан айаҥҥа туруннулар.
  
  
  Кини биир кырдьаҕас «туза- ринг» диэн ааттаан, суол кытыытыгар турар баай дьиэ, үрдүк металл күрүөтүнэн тулалыыр улахан учаастакка уонна күөх керамическай плитканан сабыллыбыт. Пандус баайдык киэргэтиллибит, ол гынан баран, тимир олбуордаах. Сиккиэр миигиттэн эмискэ көрбүтүм, телефонунан тугу эрэ эппитим, онтон тыйыс тымныыны оҥорбутум уонна улахан ааны арыйбытым. Кини киирээт, кэннибиттэн аан хап- сабар тыаһа иһилиннэ.
  
  
  Хоһуун, Сэбиэскэй кэм икки ардыгар үлэ үөһүгэр түһэр.
  
  
  Эдэркээн дьахтар миигин күүтэрэ, мин инники олбуорум, колоннолары кытта, бассейннары, бассейннары ыллык устун, сүүнэ улахан уратыны атын өттүгэр ааны нөҥүө ыытара.
  
  
  Улахан дьиэ флигелыгар олоруу баар этэ. Кини миигин аан аттыгар көрсүбүт.
  
  
  — Эн миигин буллуҥ, — диэтэ кини мичээрдии мичээрдээтэ. — Итини оҥоруоххун олус эрэнэбин.
  
  
  Эргиллэн көрбүтэ кыраһыабай Сарыал миэхэ көрдөрдө. Сымнаҕас, нарын күөх блузкаттан көрдөххө көстөллөр эрээри, улахан өттө шарф, хаҥас санныттан ыйанан, уҥа илиитин анныгар заправкаламмыт. Шелканы илиинэн тигиллибит фигураларынан киэргэтиллибит сүүһүнэн сибэкки дьэрэкээн өҥнөөх, моонньугар маарынныыр ойуулаах шелковай былаат. Сари муостаҕа сайҕанна. «Кэрэ... дьахтар да, Сардаана».
  
  
  - Саргылаана мичээрдээн баран харахпынан көрдө.
  
  
  — Оттон эһиги, хата, үчүгэй баҕайы, ол гынан баран, хаҥас илиилэргит аннынан көстөр бэстилиэт. Фейерверков Америка оҥорон таһаарааччылара бары сэрии сэбин илдьэ сылдьалларый?
  
  
  Уол соһуйарын биллэрбэккэ эрэ күлэн кэбистэ. Уопуттаах харах үксэ Вильгельмины билиммэттэр, тоҕо диэтэххэ, мин куртка утуйар. Ол гынан баран, бу куртка хоонньо биэрбитим да, мин курдук үчүгэйдик быһаара охсубатаҕым.
  
  
  "Атын дойдуга туох күүтэрин хаһан да билбэккин».
  
  
  Сылгы чуолкайдаммат буолбут. Хоһу илиилэринэн сапсыйда. — Мин хоско туох дии саныыгыт?
  
  
  Бу-хабар хос этэ. Манна хара юмор дэгэттээх нэгэй модель уонна поп- артыыс баар. Кини мырчыһыннары туттан баран, мырчырытта.
  
  
  «Тыйыс буолума, миэхэ үчүгэй тэриллээххин», - диэбитэ.
  
  
  (Тоҕо?'
  
  
  «Дьахтарга оннук өйдөбүлү үөскэтэр курдук".
  
  
  — Кини эйиэхэ өйдөбүлү оҥоруохтааҕый?
  
  
  «Америка эр дьон хас биирдии көрсүбүт дьахтары имэҥирдэ сатыыллара бары биллэр".
  
  
  Ким эрэ кинини көрбөтөх киһитин киҥкэ гынна уонна минньигэс балкоҥҥа аһыллыбыт өстүөкүлэ аанын ыскылааттарыгар атаарда. Онно сибэкки, дьоҕус сэппэрээк уонна мас үүнэр. Бастакы этээс иһигэр киирбиппит да, билигин иккис этээскэ, Олломоон өрүһү туоруубут. Кыракый уҥуохтар төлөннөрө араҕас тыллары көрбүтэ.
  
  
  — Көмүү, — диэн быһаарда. — Ити Ганга, Хугли өрүстэр салааларыгар кремация сирэ.
  
  
  Билигин сорудах чааһын интэриэһинэйдик толорорум дуу, дьиҥнээҕинэн кини кимин- тугун билэр уонна түүн маҕаһыыныгар саба түһүү туһунан тугу эмэ билэр этэ. Тугу да эппэтэҕэ. "Дьиэ кэргэн этин- сиинин ыраастыырга аналлаах", - диэтэ кини. «Оччоҕуна уол Черепаниха үрүө- тараа барыаҕа".
  
  
  — Черепашают? - итэҕэйбэтим дуо? - труба аттыгар?
  
  
  »Саатар, Эмиэрикэ уотун хайдах уматыар диэри, дууһатын букатыннаахтык босхолуохха".
  
  
  — Оттон пепели?
  
  
  — Ону биһиги туспутугар Дьэлиҥдэҕэ быраҕан, касты, Чокуурдаахха, Чокуурдаахха араараллар. Онтон күл көмүһү буларга уонна ол көмүһү хостуурга көрдөспүтэ. Ол курдук бэйэлэрин харчыларынан хааччыйаллар».
  
  
  Онтон эргиллэн кэлэн биһиэхэ подностаах кулут чаҕар ыстакааны ылла. Кини олус интэриэһинэй диэн ыйытта.
  
  
  Сотору служков эмиэ Эдьигээҥҥэ бэриллибитин эттэ. Ону фантастическай аһылык, элбэх уруһуй, каррика күүтэр эрээри, этэргэ дылы, тыа дьоно курдук ылбыппыт. Кинилэр кыһыл каймалаах лотка, үрүҥ көмүстэрин тула остолобуой прибордары, эргимтэ формалаах буолуохтара.
  
  
  "Кабачок, — диэтэ эльгэй күөх овощехранилище.
  
  
  «Чапчаат», — диэн эбэн эттэ вилкой площадкатын блин формалаах бүлүүдэни өҥөйөн кэбистэ. Коза этин хас да кускун уруһуйдаах чечевичнай соус баара эрээри, ити мааны, үтүмэн көстүүм этэ буоллаҕа дии.
  
  
  Чоено быһаарда: «бу боростуой тыа дьонун мин тугу да үлэлээбэтэҕим", - диэн. Аҕам баайа суох... — Кини саҥата суох турда уонна хараҕын өрө АХ барда. "Эһиги ону өйдүүгүт дуо?- диэн ыйытта.
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. Күн аайы уулуссанан калькулуттыы сылдьар дьадаҥы, дьадайыы, өлүү- сүтүү, тыл- өс тыллара бэлиэтэммиттэрэ. Ону санаатахха, бу санаатахха, үчүгэй дьахтар биһиги диэки эрэнэр этэ.
  
  
  Онтон киэһээ гостиницаҕа бардыбыт, стереозвукун хомуйдубут. Илиҥҥи Музыка этэ эрээри, барабаннар диссонияларын, тэриэлкэлэрин уонна шарманка дорҕоонун сыаналыам дии санаабаппын.
  
  
  «Мин эн Тускун интэриэһиргиибин», — диэтэ кини, мин, төттөрүтүн, түөһүгэр илиитин сэмэйдик кириэстээн туран. «Мин кини хаһан да көрбөтөх дьахтары көрсөөрү, эмиэ эр киһини көрсөөрү, барыны- бары билэбин».
  
  
  — Эн бэйэҥ да дьэҥкэ буолбаккын, — диэтэ мин... «кэрэ дьахталлар баһыйар үгүс өттүлэрэ итинник түргэнник сүүйтэрэллэр этэ".
  
  
  Күлэн- үөрэн, сыыһа- халты тутта- хапта аастым.
  
  
  — Мистер Мэтсон кими эмэ ытыалаатыгыт дуо? — диэн ыйытта.
  
  
  Илиититтэн уунаат, иннин диэки тыыллаҥнаата. "Наһаа элбэхтик этиллэр кэрэ дьахталлар эрэ бааллар".
  
  
  Кинини уурарга, уурарга бэлэм эбит. Кини мин моонньубун суулаан баран, сирэйбин кэтэ олордо. Ол кэннэ уостарбыт уостара бүтэ илигинэ, тылым айаҕар киириэ суоҕа. Кини аргыый үөһэ тыынна, илиитин таһаарда уонна миигиттэн тэйбит.
  
  
  — Кэпсэтэр кэм дии саныыбын, — диэтэ кини. "Мы только встретились, я не знаю себя и..."
  
  
  Уостарым Аллараа моонньугар моонньоҕон алларастылар, утарсыылара сымнаҕастык иһилиннэ.
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, кини утуйар хосторугар аана хатанан, аана хатанан баран, өссө эрэ уураан ылла. Кырабаакка сытабыт. Чэй оргууй күлэн кэбистэ, Сардаана кэрэ шарфаны уһулан кэбистэ. — Атыылаһыахха, - диэтэ кини.
  
  
  Ду?'
  
  
  (Оннук, биллэн турар. Билигин аһаҕастык. У ' һу ' ус тылын төбөтүн салыннарда. — Билигин эйигин кытары уста сылдьар диэн этиэхтээххин.
  
  
  «Миэхэ ол наадата суох».
  
  
  Эй күөх блогу төлөрүтэн баран, лифчик суох буолбутун бэлиэтии көрдө. Кини түөһүн толору симиллибит, толору эттээх, кыһыл өҥнөөх снарядынан бүөлэммит. Кини миигин эмиэ уураан баран, уостара мин диэки самныбыт. Ырбаахыбын тимэхтээтэ, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр иккиэн сыгынньах этибит.
  
  
  Кини миигин илиититтэн ылан, бассейннаах кирилиэс устун таҥнары санньыйда. Дириҥ өттүгэр лаампалар бааллара. Пара шезлонг дьиэлэрин, кыра өттүгэр үктэнэ олороро.
  
  
  Кини кытыытыгар сүүрэн, оргууй ууга ыстанна. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр сүүрэн түстэ. Уунээйигэ уунээйини уунэ- кете, киниэхэ уунэ- кете, уостарыгар уктэ, кытаанах куускэ уктэ. Дьэ, уоскуйан хаалбыппыт.
  
  
  Туох эрэ этэргэ төрүөт суох этэ. Биһиги үктэлгэ тиийэн, уоһун хоонньугар, санныгар, санныгар иилиммит түөһүгэр иилиммит иэдэһигэр иилиммит. Айаҕым сытыы сосканы тула эргийэ түстэ. Кини ууга төнүн биллэ уонна пуупкабыттан намыһах Хаптаҕай сүөһү диэки сирэйбин уурда.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр хат үктэлгэ сырыттыбыт, этим- сииним түөһүн имэрийдэ, онтон дьоһуннаах олоҕум умуллан, арыый алларыйбытыгар диэри алларастаата.
  
  
  Кини уһаайбатын уһаайбата, илиилэригэр уунан ылаат, килэркэй түөһүгэр сүөкээтэ уонна томтороот тула сүүрүгүрэн турарын көрдө. Кини миигин ууга төттөрү сапсыйда, аҥаар атахпын киэҥник аччаччы үктээн, толкуйдуу түстэ. Агар улар ўзларининг ичида қорнатилган туркларни кўтариб турганлар, улар ўзларининг ичида қатнашиб, улар ўзларининг ичида қатнашганлар. Кини иннин диэки төҥкөйөн, биир түөһүттэн атын илиитин уунаат, чуумпу хоһу истиэр диэри, кини миэхэ тыыллаҥнаабат.
  
  
  Кини амфибия курдук & amp; quot; эр киһи эфибия курдук ыга кууста, ол кэнниттэн күүскэ анньыалаата, былааҕы толорууга былааҕы, былааҕы таһаарда. Куустуһан, куустуһан, ууну аннынан ньылбыйдыбыт. Аҕыйах мүнүүтэнэн уу нөҥүө таҕыстыбыт. Атахпын өрө көтөхтө уонна көхсүм иһигэр суулаата. Биһиги эттэринэн- сииннэринэн охсууну ыытарбыт ханнык эрэ фундаментальнай ритмҥэ сымнаҕас, нарын хамсаныыларынан дьиримнээн аастыбыт.
  
  
  - Диэн саҥа аллайан эрдэхпитинэ, хаһыытыы түспүтүн кини иһиттэ. Бу сырыыга эргийдибит да, туормастаабатыбыт.
  
  
  Кини биһигини үөһэ көтөҕөргө илиитин уунарын сэрэйдэ. Сир үрдүгэр көппүппүтүгэр уһун, чуумпу ыстаалы таһаарбыппыт, туох эрэ былыргы симэлийии уонна босхолооһун курдук.
  
  
  Кириэппэстэргэ бытааннык силлээтибит, билигин даҕаны бэйэ-бэйэбитин сыныйан кэбистибит. Балай эрэ бириэмэҕэ сулустары көрөн, бэйэ-бэйэлэрин сибигинэһэн сыппыппыт.
  
  
  Сүүрбэччэ мүнүүтэ буолан баран, намыһах уонна чэбдигирбит дьон уу нөҥүө таҕыстыбыт,мин кинини Калькулутка тоҕо анньыбыппын умна иликпин.
  
  
  Биһиги өссө биири сотон баран, төттөрү Үөһээ этээскэ тахсан миллиардынан уот Калькулята аһыллыбыт дьиэтин утуйар хоһугар бардыбыт.
  
  
  Баттахпын харахпыттан хомуйан кэбистэ.
  
  
  — Фейерверк кэриэтэ фейерверкаттан олох атын дьыалалааххыт дуо? Эһиги манна, куоракка, бүгүн сарсыарда кэлбиккит. Эһиги АХШ консулугар барбыккыт, онтон миигинниин билсэргэ быһаарыммыккыт. Тоҕо?'
  
  
  Кинини туох да эппэтэҕэ.
  
  
  Калькулутка кэлиэхтээх Америка бизнесменнэрэ Америка консула тус массыынатыгар киирбэттэр. Кинини сүүс төгүл көрдө. Эһиги туох эрэ уратылаах буолуохтааххыт. Оттон Багдарыын Сүлбэ — мин дьүөгэм. Бүгүн хайдах да ыйыппакка эрийэн: "ким эрэ миигин ыйытта",-диэн ыйыппыта. Чэй оргууй күлэн барда. «Дохуоттааххын күүтэ иликпинэ эбии сети оонньуур этим". Наьаа илиибэр ууран кэбистэ. «Кэтэһэн хаалбыппыттан үөрэбин».
  
  
  Мин бастакы паникам сүтэн хаалла. Ону барытын Индия кистэлэҥ сулууспатыттан билэрэ, ону бэйэтэ да итэҕэйэрэ сөп. Дьахтар чаҕылхай этэ. Туох да диэбит иһин, боростуой кэтээн көрүү тула түмсэр кыах баар.
  
  
  Кинини ытырбыт уоһун уурбут. «Тоҕо кэрэ дьахталлар саамай уустук боппуруостары куруук биэрэллэрий?»
  
  
  — Миэхэ өссө биир баар. Манна миигинниин хаалыаххын баҕараҕын дуо, Калькулутка сылдьыаххар диэри?
  
  
  Иккиэн сыгынньах сылдьабыт. "Хотела время время с тобой, Чоени «диэн түөһүнүн ууран баран, түөһүн ууран баран:»хотелось бы все времени с тобой, Чоени", - диэбитэ.
  
  
  — Кыраһыабай, - диэтэ кини эмиэ эйэҕэс түөһүгэр ыга кууста.
  
  
  Онно түүн 2 чаас саҕана, гостиницаҕа киирэр аан таһыгар саалаах саллаат турара. Биэ санныгар бинтиэпкэлээх эбит. Эдьиийим сыыйа- баайа ааһан истэҕинэ чиэс биэрбитэ.
  
  
  Сарсыҥҥытыгар, тоҕус чааска туран, аана тоҥон хаалбыт. Ыытынан курьер кэллэ. Бу дьаныардаах көрдөһүү этэ. Таҥаһын таҥнаат, транзисторнай приемник киллэрбит уонна быйылгы Радио калькулуттааҕы кварталын туттубут.
  
  
  «...уонна консулга улахан хоромньуну аҕалбыттар диэн буолла. Былырыын түүн АХШ- тан сибээстээх икки дьиэ тутуллубута: АХШ информационнай сулууспатын библиотеката уонна калькулуттааҕы офиса».
  
  
  Сэрэйдэххэ, ол түүн быһыы- майгы мөлтөөбүт. Нууччалар Калькулутка соҕотох соруга суох этилэр. Билигин американецтары кытта ырытыһабыт. «АХШ консула ордук быһаарылла илик, — салгыы айаннаата, — полиция сэбиэскэй Сойуус саҥа дэлби тэптэриилэринэн сибээстээн, сабаҕалааһыннары оҥорорго аккаастанар. Омук сонуннара...
  
  
  Араадьыйатын холбоон, түргэнник таҥнан баран кэнсиэрдээбитим. Кини миигин кытары сибилигин аһаҕастык кэпсэтэр куолаһа төлөпүөннээтэ. Кини бу кабинекка уон мүнүүтэнэн сылдьыбыта.
  
  
  Түннүгүнэн улахан дьиэ муннугун алдьаппыт кыра бомба курдук көрдө. Үлэһиттэр алдьаныыны туоратыыга дьарыктаммыттара, оттон полицейскайдар собуоттарыгар балыктаабыттара.
  
  
  Слокам туһунан этэр буоллахха, эрэл эмиэ айгыраата. Сигаретаны умата сатаабытыгар илиилэрэ титирэстииллэр. Бэҕэһээ ити курдук лоп курдук олоппоһу билигин кумааҕыга саба ууран баран, пепельница көрдүүргэ тиийбиттэр.
  
  
  "Истэҕин дуо?"- диэн ыйытта. Ол саҕата маҥан ырбаахылаах, ол ырбаахы сүөрүллүбэтэх. Мин кинини аан бастаан көрсөхпүтүнэ, кини курдук ылымтыа, ылымтыа этэ.
  
  
  — Үс дэлби тэптэрии туһунан?
  
  
  «Барыта сэттэ, ол иһигэр икки массыынабыт эстибит. Кини Арассыыйа консулун кытары телефонунан кэпсэппитин эрэ, кини буруйа суоҕун туһунан эппит. Биһиги Нью- Дели кэнниттэн Индия сэриитэ кэлиитин консульствоны уонна атын Америка объектарын көмүскүүргэ көрдөспүппүт".
  
  
  Чаал бас туран миигин батыһарга ыҥырда. Биһиги уулуссаҕа таҕыстыбыт уонна кини миигин салҕаабыт «мередес» оонньуутун салгыыбыт.
  
  
  «Мин эһиэхэ тугу эрэ интэриэһиргииргитин көрдөрүөхтээхпин», - диэтэ кини. «Мин эһиги дьиҥнээх сыалгытын билбэппин, ол гынан баран, бу дьыалабыай боппуруоска муҥутуур өйөбүлү, көмө оҥоһуллуохтаахпын өйдүүбүн».
  
  
  Кини улахан таас дьиэттэн балтараа кварталга массыынатын тохтоото. Сиэрпэлээх кыһыл былаах уонна дьиэ үрдүнэн тэлгэммит. Индия саллааттара үс хорсун саллааттара дьиэ икки өттүттэн харабылга турбуттара. Иккиэн ааннара кумахтаах баррикадтарынан көмүскэммиттэрэ. Ити байыаннай киинэҕэ декорацияҕа маарынныыр.
  
  
  «Соколов, Россия консула манна кэлэн, бу тутуулар саҥа бомбардировкаларга түбэһиэхтэрэ " диир. Ити бэҕэһээ этэ. Билигин биһиэхэ туох да сыһыана суох диэн сууһарар».
  
  
  — Онон эскалация саҕаланна, — диэтэ мин.
  
  
  «Бу быһыы- майгы ХНТ курдук сайдар, ону Көрөр- истэр, Таңарар- саптарыгар. Мээчик төкүнүйэн эрэр уонна эмискэ көтөн иһэр уонна ону ким да тохтотор кыаҕа суох буолан эрэр. Араас өрүттэр бэйэ- бэйэлэрин кытта сэриилэһэллэр. Итинэн бүппэтэхпитинэ буорах буочукатыгар кубулуйуохпут. Бу буочука эстибит буоллаҕына, Индия бырабыыталыстыбата түҥэтиллиэн сөп. Калькулутта тыһыынчанан бомбалааччы бомбаланан сүүрэр, умайар фактардарынан уонна бэйэ- бэйэлэрин кытта охсуһар, ким бастыырын- фитилин көрүөҕүн баҕарарын сотору кэминэн бомбаланыан сөп. Оччоҕо эрэ биһиги аһаҕастык сырдатыахпыт.
  
  
  Ону иккистээн кумахтаах мөһөөччүктэри тула көрөн баран, кырдьык буолбутун өйдөөтө. Отель она будет место В другой месте.
  
  
  — Консульс тула чаас чаастары туруорарга былааннааххыт, оннук буолбатах дуо?
  
  
  Ньиргиэрдээх гынна. — Биһиги сааппыттан биэс киһини туттубут. Биһиги Индия саллааттарын ылыахпытыгар диэри туһаныахпыт».
  
  
  (Үчүгэй. Үлтүркэйдэр, үлтүрүтүллүбүт полиция ханнаный?
  
  
  — Кинилэр полиция араадьыйатыгар бааллар. Кини эмиэ Кыһыл Калькулуттааҕы комитет чилиэнэ уонна билигин балаһыанньа арҕаа Бенгалия ВУЗ усулуобуйатыгар командалыыр генерал командующай сүбэһитэ буолар. Кини туйгун киһи. Слокум аадырыһын суруйтарбыта уонна ону миэхэ биэрбитэ.
  
  
  — Көрдөөбүт мал туһунан тугу этиэҥ этэй?
  
  
  «Стойкаҕа уктарарга соруйбутум», - диэтэ. Кини сыыйа- баайа сэлликтээн баран, кабинетыгар төттөрү ыыппыта. Тротуарга тохтоото, кини тахсан истэҕинэ уруулун быһа ытырда.
  
  
  Ону ыҥыран баран, кини саамай үрдүк приоритеттаах телеграмманы суруйан Вашингтон куоракка ыытаргар көрдөстө.
  
  
  Кинини эмиэ хамсатааччыны аҕаллылар да, санныбар илиибин уурда уонна санаарҕаабыттыы көрүтэлээтэ.
  
  
  — Эһиги интэриэһиргиир кыахтаах мунньах буолуохтаах... Кыһыл Калькулуттааҕы комитет анал мунньаҕа. Соколовы кытта ыҥырбыппыт. Комитекка уон, уон биэс дьыалабыай, культурнай уонна байыаннай деятеллэр киирэллэр. Бу куораты сорҕотун быһарга сорунуу".
  
  
  «Атыы- эргиэн палататын мунньаҕар майгынныыр», - диэн улааппытым.
  
  
  — Ити чаҥ полковнига. Тартарар уол. Судоходствоҕа улахан интэриэстээхтэр, ону тэҥэ биэс уонтан тахса атын тэрилтэлэргэ. Эргэ генералисимус материк Кытайга коммунистары кытары кыргыһыытыгар Чаншаны кытта кэккэлэһэ турара. Индияҕа баран, Чаняҕа хотторбутун кэннэ, кини Индияҕа барбыта. Билигин мөлүйүөнүнэн ахсааннаах, лоп курдук баай, ол гынан баран, таах хаалан хаалар, таах хаалар чинчилээх. Биһиэхэ уонна нууччаларга анаан аан дойду муоста тутуо», - диэбитэ.
  
  
  — Оччоҕо хайдах орооһуом этэй?
  
  
  Ревматизмын толкуйдаан баран, мырдыһыннарда.
  
  
  — Эһиги бизнесмен, эксперимент буолуохтаах этигит. Билигин эн талааннаргын туһаныы ис хоһоонноох. Бу кини полициятын биэрбит буруйунан, эһиги бомба үлтүркэйдэрин чинчийиэххитин баҕараҕыт диэн. Атыттарга... — Диэн күлэн баран, кини сөптөөх ревматизмы көрдүүрүн көрдүм. «Чэ, мин санаабар, атын усулуобуйаҕа коммунистары кытта көрсүһүүгэ элемент баар. Дьэ... й бомбу в консульстве... Чэ, кини кими эмэ өлөрүөн сөп этэ... миигин, холобур. Эһиэхэ эмиэ баар... маны хайдах этиэххэ сөбүй... маннык малларга уопут.
  
  
  Кини дууһата мичээрдээтэ. Кини куттанна, онтон эмискэ ыстаал доҕоро буолла.
  
  
  — Биллэн турар, - диэтэ мин. кини кэлиэм.'
  
  
  «Аан дойду дьиэтэ», - диэтэ кини. «Кытай ресторана пааркаҕа-стерт».
  
  
  Чэпчээн тыынна, бириэмэни ааттаата. Олбуор аанынан иһиирэн иһэн, кини кырдьыгы эппитин курдук, мин кинини көрүөхпүн баҕарда. Мин кинини кытта кэккэлэһэ сылдьыбытым туох да көмүскэлэ суох.
  
  
  Куорат хас биирдии муннугар бомба дэлби тэптэриллэ илигинэ, ким да куттал суох буолааччы.
  
  
  
  4 баһылык
  
  
  
  
  Куоракка тыҥааһын улам күүһүрэн иһэр, Олд- Кт- Хус уулуссаҕа турар. Дьон уулуссалары толордулар. Арай үрдүк икки этээстээх автобустар дьон үрэхтэрин сууллара кыамталаах курдуктар, онон кини бэйэтин иннигэр суолу- ииһи солоон бараары сырсыбыттара. Тротуарга кэнники аҕыйах квартал оҕолоро американецтар миэхэ биллилэр уонна индуистар диалектарыгар модороон бэлиэтээһиннэрин көтүппэккэ, элэк оҥостон сүүрэкэлээтилэр. Улахан дьон миигинниин сөбүлээн их куоракка итиччэ кыһарыйыыны үөрэппит омук дьонугар өһүргэнэрин туоһулуур кислороднай сирэйтэн дуоһуйбуттара. Полицейскайдааҕы управлениеҕа тиийбитигэр, бу ааспыт түүннэри- күнүстэри олордубуттарын көрөн соһуйбутум. Ол өйдөммөт этэ гынан баран, хайдах эрэ өйбөр- санаабар, аҕам полицейскайы аймаҕа буолуон сөп диэн кэлбэтэҕэ. Маннык агентство, аан дойду Рени курдук официальнай эргимтэлэргэ туһалааҕы уонна АХХ буолуохтааҕын курдук контактар наадалар.
  
  
  Дьиэ иннин диэки кытаанахтык, үгэс буолбут колонналардаах, киэҥ көстүүлээх кирилиэстэрдээх кирилиэстэрдээх этэ. Кэлин өттүгэр чиновниктар олорор дьиэлэрэ баара. Улахан таас тротуар устун хааман истэхпинэ, миэхэ куттал суох буолуутун сулууспатын икки үлэһитэ кэлбиттэрэ. Эйэҕэстик ыйыттым. Мистер араадьыйаны кытта кэпсэтиэхпин баҕардахпына, ойоҕос аанынан Мистер ааны нөҥүө мүлүрүйдүлэр. Кини секретарьы кытта кэпсэтэ олорон, хос ортотугар дьиэ үрдүттэн ыйанан турар остуолга, докумуоннарга ыскааптары, голой лаампалардаах улахан кабинекка харсыспыта.
  
  
  Амария биэс киһиттэн ордук үрдүк уҥуохтаах, киэҥ көҕүстээх, киппэ көрүҥнээх киһи этэ. Арҕаа таҥастаах этэ да, икки Дюма кэтиттээх алтан бөҕөх буолан биэрдэ. — Мистер Мэтсон, - диэн саҕалаата. «Ваше консульство звонило... кэлиэххит диэбиттэрэ.
  
  
  Кини илиитин уунан, кириэһилэтин утары олоппоһугар уунна.
  
  
  «Мин манна фейерверк уонна буорах атыылаһаары гынабын, - диэн саҕалаата эрээри, мистер Слокум бу терактары кэтээн көрөргө көрдөстүм, дэлби тэптэрээччи — мин идэм».
  
  
  Чараас мичээрдээһин полицейскай- индийец сирэйин устун сыылан истэҕинэ, кини биһигини сөкүүндэҕэ иһигэр кистээбэккэ эрэ кэпсээммин итэҕэйбэтэҕэ, ол гынан баран, итиннэ ким да киирбэтэҕэ буолуо.
  
  
  «Американецтар бу дьыалаҕа бэйэлэрин дьоннорун тардыахтарын баҕараллара өйдөнөр. Биһиги эһиэхэ туох баар кыаҕы барытын көмөлөһүөхпүт".
  
  
  "Бомба сыллата осколка бомба?»
  
  
  «Биллэн турар», - диэтэ кини дьэбиннээх бааҥканы эрийэн ыскаапка диэки хайыһан баран. «Ити бомба, ситэ эспэт бүтүн бомба, дьиҥэр, битиилэ умайбыт". Ити икки өттүттэн өрөҕөтө уһун быа тардыллыбыт бомба дьөлө анньыллыбытыттан ураты этэ.
  
  
  «Тарбах Мистер Мэтсон туһунан умнуҥ, — диэтэ кини. «Биһиэхэ аҕыйах экземпляр баар эрээри, аҕыс мөлүйүөнүнэн киһибит Калькулятка тарбахтарбыт, биһиги дьыалабытыгар тарбахпыт олус аҕыйах».
  
  
  — Бу быа тоҕо?
  
  
  — Биһиги ону билбэппит. Бу малы уйунар сөп. Индияҕа малы- салы таптыырбыт. Дьахталлар куукуналарын, тымтиннарын, оннооҕор таастарын илдьэ сылдьаллар. Уолаттар уонна кыргыттар кыра предметтэргэ быаны баайаллар, холобур, кинигэҕэ эбэтэр бытыылкаҕа. Оччоҕуна кинилэр бу пушканы быанан чочуйан, тохтотон, хаамар кэмигэр оонньуохтарын сөп". Радио быатын кэннигэр бомбаны өрө көтөхтө уонна хайдах сынньыахха сөбүн көрдөрдө. «Ол гынан баран, бу штуканы ким эрэ оонньуур курдук далбаатыырын мин чахчы сатаан санаабаппын».
  
  
  — Ханнык эмэ суол баар дуо?
  
  
  Радж түннүккэ чугаһаата. "Холбоһуктаах Штаттарга полициягыт курдук көдьүүһэ суох. Биһиги да аҕыс мөлүйүөн уорбаланааччы баар. Калькулутка уон рупция, оттон бандьыыттар уон рупция иһин куортамнаһыахха сөп дииллэр.
  
  
  — Бу сарсыарда тугу эмэ булбуккут, онтон консульствоҕа саба түһүүгүт дуо?
  
  
  Төбөтүн имигэстик эргитэн баран полицейскай лабораторияҕа көрүдүөр устун илдьэн кэбистэ. Чаас устата хас биирдии атаакалары кичэйэн үөрэтэн баран хааман процедуратын миэхэ киэн туттара.
  
  
  Ол эрээри экскурсия бүппүтүн кэннэ, уруккутунааҕар тугу да билбэт этэ. Бомба все были примитивные, самодеятельные. Калийнай селитрынан туолбут бааннартан ордуга суох.
  
  
  Радио саннын ыга тутта. — Быа хас да биэрэстэтэ, бааҥкаҕа сатыыбын... бу биһиги террористарбыт хаалларбыттарын барытын. Ити олус алдьанар. Ханна да барар- кэлэр быһыылаах... көстүбэт, көстүбэт, өйдөммөт өрүттэр-түһүлгэ буола илигинэ». Курска тутарга эрэннэрдэ да, дьиэ тулатыгар миигин төбөбүн биэтэҥнэтэ сатаабытым курдук сатабыллаахтык илдьэ барда. Ханна да куоппатаҕым.
  
  
  Онтон Лили көрдө. Полицейскай учаастагын таһыгар биир дьиэ тулатыгар баар этэ.
  
  
  Ону киэр хайыһан көрүөхпүн баҕарбаппын да, кыыс миигин ыҥыран ылан миэхэ сүүрэн кэллэ. Кини миэхэ кэлиэн иннинэ, ыттарын кырасыабай немецкэй овчигы, олус күүстээх кыылы көрбүтэ.
  
  
  — Бу эйиэхэ, мистер Мэтсон, — диэтэ кини ыты кытта тохтоон. Аҕатын өлөн- сүтэн эрэр күөх харахтарынан кини миигин көрдө. «Бу Принц» диэн тута өйдөөбөппүн, - диэтэ кини. «Аҕам онно эрчиллибитэ... он отел В тебе».
  
  
  Кыыл- сүөл аттыбар чуумпуран олорон, Хотук эппитин өйдөөн кэллэ. Ряд Мир подмотовились ыты взрывчатку.
  
  
  «Биһиэхэ конурга сылдьыбыта», - диэтэ кини. — Кинини бүгүн сарсыарда былдьаата. Кыраһыабай харамай. Кини буолуон сөп ...'
  
  
  Кини илиитин санныгар ууран баран, хонууга саҥарбата. "Сөп, — диэбитэ мин. - мин кинини ылабын.
  
  
  Хаттаан дьикти баҕайы курдук этэ да, көрбүтүм, радиа амария офиһын түннүгүн одуулаата.
  
  
  — Оо, абаҕам Радж. Кини миигинниин олус үчүгэй этэ. Ол эрээри бүгүн Мадраҕа барабын. Онно кэргэним эдьиийим олорор. Кинини бэрээдэгинэн сылдьыам.'
  
  
  Ис- иһиттэн тоҥон хаалбыт. Бу сорукка хапан эмэ сабыллара буоллар, аны сүтэриэ этэ.
  
  
  — Бэҕэһээҥҥиттэн абаҕаны билэҕин дуо? — Кини ким билэр? «Суох» диэн сибигинэйдэ уонна мин атын киһи диэтэхпинэ, аҕабын өллөҕүнэ суоһурҕаммын биллэрээри кэллим диэбиттээх. Онтон ыттарын тэһиинэ үрдүгэр ылан биэрдэ.
  
  
  — Ону бэйэҥ кытары ыл, - диэтэ кини. — Отель моя отец. Дьиэбэр төттөрү сүүрэн тиийэн, уулуссаны туоруур биир подъезднай суолугар хаалларан кэбистэ. Амария миигин көрө илигинэ, ону көрө иликпин.
  
  
  Кини түргэн үлүгэрдик массыынаҕа тиийэн, массыынаны тула мустубут хоп- сибилигин миэхэ биллэ. Ону ыт аккаастаабатах буоллаҕына оҥоруо этэ. "Мередес» кэннигэр ааны аһан эрдэҕинэ, кэннибэр ыстанан баран, быабын эргиччи тарта. Эргиллээт, дьүөгэтэ туолбут быһыылаах. Куттаммакка, ханнык эрэ уолаттар кэлэннэр, миигин хаһыытаан, харамай палкаларынан тамнаабыттар. Ыт тииһин тииһин тииһин тииһин тииһин тииһин тииһин быһыта оҕуста да, биһиги таастарбытыгар киирэр таастарга олох да тохтооботоҕо.
  
  
  Ону Миитэрээс массыынаҕа олорорго приказтаата да, миигин аптарытыаттаата. Төбөтүн төҥкөччү туттан баран истэҕинэ, тулалыыр уулусса уолаттарын бөлөхтөрүгэр ыстанна.
  
  
  Эмискэ кыракый уолга ыстанна уонна саннын үрдүгэр кэбирэх гына түстэ. Уол хаһыытаан, тиистэрин тэйитээри, илиитин өрө көтөхтө. Баас хаана кыылга ыстаныан иннинэ уонна ол моойторук тарбахтарынан ыга ытырда.
  
  
  Атаака эмиэ ити курдук түргэнник бүтэн хаалла. Бааһырбыт уол атаҕар ойон туран куотта. Атыттара эмиэ тарҕаспыттара, кини массыына Принцеһин кытта соҕотохтуу хаалларбыта. Кутуруккун бүлгүрүтэн, комплимент кэтэһэн, мичээрдээн мичээрдээтэ. Ону сирэйигэр сытыарда, онтон «Мерседес»кэннигэр сидиэнньэҕэ анньынна. — Бастард, - диэтэ мин руль кэннигэр олорунан кэбистим. Бу дьыалаҕа атына барыта туһата суох этэ.
  
  
  Мин киниттэн кыайан быыһамматаҕым иһин, кинини отельга төннүбэтэҕим. Онно биир индиецтары көрөөрү найылаатым. Билигин хас да сервис мүнүүтэ хаалла, онон чоеня төлөпүөннээтэ. Отель туох эрэ бэҕэһээ киэһэ кэпсээбитин да иһин эппиэтинэһи ылбатаҕын, ол иһин кини элбэх Индия дьадаҥыларын эрэйдиирин чэпчэтэр, наркотигы таһаарар олус ыарыылаахтык көстөр диэн астыммыта...
  
  
  Кини аныгыскы чаас устата ким кыайан тиийбэтэх химическэй собуоттары барытын биллэрдэ уонна кинилэргэ биллэрэн, бэйэтин фейерверкаларыгар туһанарга биэс тоннаны атыылаһарга интэриэстээҕин биллэрдэ. Ону экспортнай лицензиялаахтар диэбиттэриттэн икки эрэ хампаанньаны булбуттар уонна миэхэ көмөлөһүөхтэрин сөп. Ону кэлин бэрэбиэркэ ыытарга аадырыһын суруйбута. Биһиги кыраларбыт кыраларыттан кыайан куоппатаҕым. Уон биирис аҥарыгар, улахан «Мередес» төннөн, аан дойду дьиэтигэр барбыт. Кытайдар Калькулутка элбэхтэрин көрбөтөҕүм эрээри ресторан таһыгар дьыала үчүгэй курдук эбит. Күҥҥэ миигин күүттүм. Кини биэс мүнүүтэҕэ кэллэ.
  
  
  «Биһиги нуучча доҕотторбут кэлэ- кэлэ иликтэр», - диир кини, сыыйа остуолбалары кытта боксовай хоско сүүрбэччэ киһилээх буоллахпытына. «Ву полковнига кэлэр председатель курдук кэлиэҕэ. Кини бэйэтин Мирнэй миссиятын олус итэҕэйэр»диир.
  
  
  Нууччалары өссө хайдах киириэр диэри истибит. Сүрэх, дириҥ күлүү синньигэс истиэнэнэн, сатарыйбыт куолаһынан доҕуһуолланна.
  
  
  — Бу Александр Соколов, нууччалартан кылаабынай киһи, - диэтэ Слокум. «Бу сүрүн үлэ-шпионаж». Онтон аан аһылынна.
  
  
  Соколов кыра уонна коренастардаах этэ. Халыҥ дыбарыастаах таҥастаах, былаатынан көлөһүнүн сотунна. Сөкүүндэ ирээтигэр кини хараҕар биллэрии кыһалҕатын көрдө, онтон миигин хаһан да көрбөтөх курдук көрбөккө көрдө. Ол эрээри кини миигин биллэ. Кини Соколовы, эбэтэр Вольгинт дуу, полковник Зеревы дуу кытта көрүстүм, кырата иккитэ буолан, икки төгүл биһиги шпион оонньуута тэҥнэһиинэн түмүктэннэ. Ол гынан баран, икки төгүл кини миссиятын толорон, бэйэтин төбөтүн уонна Москваҕа быыһаары бэрт сиэрдээхтик чиэһинэйдик тахсыбыта.
  
  
  Хос эһэм дипломатическай манератын дладкатынан оҥорбута. Кини бу киһини абааһы көрөрүн, туруулаһарын билбит да иһин, ис сүрэҕиттэн мичээрдиирэ. Элбэх киһи киирдэ, ол иһигэр г- н радио по полиции, баар дьон бары ытыктыыр курдук сананнылар.
  
  
  Элбэх киһи көстүбүтэ, онтон Ву полковнига төннүбүтэ. Кини биһиги ортобутугар соҕотох Кытай этэ. Бу-саамай намыһах эр киһи козлин бытыгын имэрийэ-имэрийэ, улахан остуолга тиийэн, олорорго ыҥырда. Индустуу тылынан саҥарара, Индияҕа сүүрбэ сыл олорон ааспытын учуоттаан, бу индус хобдох этэ.
  
  
  «Айыы тойон, билигин олус куһаҕан кэм. Бомба эстэр буоллаҕына бизнескэ куһаҕана суох. Нуучча, американец куһаҕана, барыларыгар куһаҕана суох".
  
  
  Полковник өссө биэс мүнүүтэ иһигэр байыаннай уонна гражданскай дьаһалталары кытта ыкса сибээһи олохтооһуҥҥа ситиһиллибит улахан ситиһиилэр тустарынан кэпсээтэ. Ол кэнниттэн кини холбоһуктаах Штаттар уонна Советскай Союз икки ардыларыгар конфронация салгыы ыытыллара буоллар туох үлэ таах хаалыа диэн эрэнэрэ.
  
  
  Кини официаҥҥа-индиецка бэлиэ оҥордо, ол кумааҕыны уунан барбыт.
  
  
  Кини киэн тутта, мичээрдии мичээрдээтэ, атыттар табыллыбыттарын ситиһэргэ дьулуһаллар.
  
  
  «Үчүгэй быһаарыыны булбутум», - диэтэ кини. — Ити кумааҕыга. Баһаалыста, сайабылыанньаны болҕомтолоохтук ааҕыҥ».
  
  
  Кини биһигини кэтээн көрөр, биһиги төбөбүтүн төҥкөйдөхпүтүнэ, кини биһиэхэ биэрбит сайабылыанньатын аах. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр быһаарыыны ылбытын өйдөөтө. Кыра кытайдар улуу державалар икки ардыларыгар сатаан алтыһар кыахтаахтара буоллар, улахан соруктартан куота сатыа этэ.
  
  
  Онтон сэрэтии суох буолан Соколов атахтарыгар ойон туран ыстанна. Мин барытын өйдөөбөппүн эрээри, сүрүннээн нууччалыы- сахалыы саҥарар да, ис хоһоонун өйдөөтүм. Уордайбыт.
  
  
  «Нууччалар бомба бырахпатахтара, — диэн хаһыытаата. Бу американецтар проблемалары үөскэтээри оҥоһулуннулар. Билигин ону кинилэр тугу оҥорботохторун кистии сатыыллар.
  
  
  Кини этиллибит сөбүлэһии көрдө уонна Соколов көрүҥэ буоларын тута өйдөөтө. Ити судургу сыһыарыы, онно хас биирдии өрүт атын сувереннай дойдуларга эбэтэр ИСТА бас билиитигэр саба түһүүттэн тутулуктаммыта сыл аҥарын курдук буолла.
  
  
  Америка консула Ревматизма арыый бытааннык уонна арыый холостуой киһи этэ да, ол оннугар Слокама аанын үрдүнэн кырааскаламмыт моонньун көрүөххэ сөп.
  
  
  — Булкуллуҥ, — диэтэ кини. «Бу мин дойдум атаҕастабыла». Кумааҕыны сулбу тардан ылбыта. «Холбоһуктаах Штаттар биһиги хаһан эрэ спецперациябыт, Калькулутт куоракка Сэбиэскэй Сойуус ханнык баҕарар бас билиитигэр саба түһүүнү өйүүбүт дуу диэн утараллар.
  
  
  Саала уолуйан хаалла. Нууччалар делегаттар улаханнык бырачыастаабыттара, радио бэйэтин кабинетыгар ойон туран, былааны өйүүргэ этиллибитэ.
  
  
  «Бу биһиги куораппытыгар иирбит кутталы тохтотор кыахпыт суох», - диэн хаһыытаата.
  
  
  Арай английскайдыы мунньахха, испит харахтаах банкир остуолга иннин диэки умса түһэн баран: «бомбалары бырахпат буоллаххытына, былааны тоҕо өйөөбөккүтүй?»
  
  
  Сурах бэйэтин нөҥүө таҕыста.
  
  
  — Тоҕо диэтэххэ, бу сайабылыанньаҕа бомба бырахпыт, идиот диэн этэллэр. Бу буруйу оҥоруу кэриэтэ. Ити тыллар иһиллэллэр. «Бу идея барыта булкаастаах. Бу комитет ити бомбалары ким быраҕан кэбиһэрин тоҕо өйдөөбөтүй? Бу дьиҥнээх үлэ диэххэ сөп.
  
  
  Уонча куолас ньиргийдэ. Соколов туран тыаһаан кэллэ. Хайдах эрэ бириэмэни кэпсээбиттэрэ, онтон Соколов хаһыытаабыта. Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, Ваня эмиэ хаһыытаата. Тыл бастаан нууччалыы, онтон английскайдыы, онтон индуист уонна, тиһэҕэр, биһиэхэ дьарыктанар үс киһиттэн барыларыттан тугунан да холбоспот.
  
  
  Ваня полковнига кыыһырбыт тыл күүһүн таһынан кириэһилэтигэр олороро, бу кыра төгүрүк сирэй сөҕөрүн, сөхпүтүн көрдөрөр. Дьэ туран, кыратык сүгүрүйэн, хос нөҥүө таҕыста. Кини көрүүтүгэр шок, итэҕэйбэт буолуу баара.
  
  
  Соколов Кытайы таһаарда, онтон хос иһигэр чуумпу буолуор диэри остуолга улахан сутуругунан тыаһаата.
  
  
  Айыы тойон, Сэбиэскэй Сойуус бу сыыһа декларацияны илии баттыа суоҕа. Ити биһигини үөҕүү. Биһиги позициябыт итинник уонна холбоһуктаах Штаттар биһиги 20 мөлүйүөн доллар баайын- дуолун сүтэриигэ уонна олохторун- дьаһахтарын сүтэриигэ биһиэхэ 20 мөлүйүөнү биэриэхтээхпит диэн түмүк баар буолуоҕа. Бу суума төлөнөрүн курдук, бу быһыыга- майгыга атын куһаҕан дьаллыктары дьүүллэһиэхпит. Холбоһуктаах Штаттар бомбаламмыт хоромньуну компенсациялыырга бэлэм дуо?
  
  
  Кини бэйэтин кириэһигэр миигинниин кэккэлэһэ сытарын сэрэйдэ, онтон туран Соколову одууласта.
  
  
  «Бэҕэһээ АХШ консульствотыгар бомба эстибитэ. Бу эмиэ олох атыннык туруон сөп, биһиги Советскай Союзтан официальнай буруйдары ирдиибит».
  
  
  Соколов арыгыны испит ыстакаан уутун хам баттаата. Бэйэбэр кэлиэхпэр диэри санныбын ньиргитэн тыаһатта, биһиги таҕыстыбыт. Уулуссаҕа тахсыахпытын иннинэ, хаһыытыан иннинэ күүппүтүм. Дьикти, ол гынан баран, бу уоруйах Ву полковник ыыппыт.
  
  
  "Идиот! Акаары диэн ааттанар. Хайдах эрэ өйө суох ситиһиилээх буолуон сөбүй? Тоҕо дипломатическай дипломатияны хаалларбатый? Быһыы- майгы билигин уруккутааҕар ордук күүстээх. Телефонунан биир- биир хаһыытаһа иликпит. '
  
  
  Кинини көрөн баран, бу проблема кээмэйинэн улааппытын өйдөөтө. Дипломаттар билигин бэйэ- бэйэлэрин хаһыытыы сылдьаллар. Историяҕа олус чаастара сэрии саҕаланыытын көрдөрөр.
  
  
  Ону чуумпурарга холонон көрдө да, истибэтэ. Туох эрэ миигин дьөлүтэ кэттэ, туора хааман барда. Таһырдьа соҕотоҕун хаалан баран эмиэ тарбахтарын икки ардыгар кыһыл көмүс мундштук эрийдэ. Ону мин эһэбэр баар кыра чахчылары талан, толкуйдуу сатыыбыт. Мин туохтан саҕалыырбын төрүт билбэппин, уорбаланар кэммин кимтэн эмэ саныырбынааҕар быдан түргэнник айанныырым.
  
  
  Отель отельга төннүбүтэ. Массыынаны кэннигэр сыһыаран баран, бэстилбээлгэ барарга соруммуттара, онтон атын өттүгэр оонньуур дьону көрбүтэ. Кыыллары көрөргө найыламмыт Индус сылаас күн уотугар утуйа сытар, ол гынан баран түөрт уол хайдахтаах курдук тапталлаах ыты кытары оонньообут. Бастакы реакциям уолаттары сэрэтэр этэ. Манна даҕатан эттэххэ, кутуругун куйахата быһыйдаҕына, куйахата быһый буолан хаалар.
  
  
  Ол гынан баран, аҕыйах чаас анараа өттүгэр атын уолу илиитин араарбакка эрэйдэнэрин итэҕэйэр ыарахан этэ.
  
  
  Хотойбут санаа элэгэлдьийэ түстэ уонна кыылым харамай диэки көрбүтэ. Кини миигин бэлиэтии сылдьаары, оҕолору кытары олус аралдьыйара.
  
  
  Ону чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр вильгельмин кылбаҥнатан кэбистэ уонна 9- мм ботуруон кириэһилэтин курдук эргиччи тарта. Бетон хайыта барарын көрбөккө, буулдьаны киллэрэ сатыы, балачча киэҥ сири көрдө. Буулдьаттан босхолоно илигинэ, латуннай гильзаны тардыалаата.
  
  
  Буорах бетонугар охтон, туора көрбүтэ.
  
  
  Улахан ыт оонньуура тохтоото, сытан биирдэ өһүргэннэ уонна өһүргэннэ, ол кэнниттэн миэхэ көтөн тиийэн, оҕолорбун мунаарыыга хаалларан, улахан ыстанан таҕыста. Кэнники ыстанан хаалла.
  
  
  Кини бу айаҕа үс Дүллүкү кэтиттээх этэ. Ол тииһэ күн уотугар кылбаҥнаата уонна чугастааҕы күммүт диэки умайда. Кини иннигэр биирдэ баар курдук этэ. Ону истэн, ыараханнык этим- сииним кэннибэр батары киирдэ. Бу балык дириҥ, суостаах этэ. Кини биһигини үөрбүтэ эрээри, икки Дүллүкү мас эбит.
  
  
  Ол гынан баран, туох эрэ биллэр. Принцибинэн мин туспар араадьыйа дьиэтин иннигэр уолга саба түспүтэ. Тугу гынарбын барытын ыты кытта туолар, ол гынан баран, биһиги уолу кытары туох эрэ уопсай тылы булуохпут диэн эрэнэ санаабытым... тугун эрэ, үчүгэйдик үөрэммит харамай-дэлби тэптэрии сыта.
  
  
  Маҥнай Өймөкөөн курдук эрээри, хаста да атын чахчыларга сөп түбэһиннэрэн, накаастабылбын саҕалаатым. Кинини мин бастакы күнүм куоракка дэлби тэптэриэр диэри сөкүүндэҕэ быһа анньыбыт уолу санаан кэллэ. Кини кабинетыгар ким эрэ бомбата баарын санатта.
  
  
  Кини ити пушканы ким эрэ оонньуур курдук илдьэрэ буолуо диэн сэрэйбитэ. Оҕо да буолуон сөп.
  
  
  Бу кыараҕас ыллык этэ да, мин онно барарга тиийбитим. Онон аралдьыйбакка эрэ, массыынатын диэки ыытан, радиоҕа тиийэн милиция учаастагар төттөрү айаннаабыт. Кини биир чаас устата» мередескэ " олорон, ол күн уолу хайдах курдук кырыктаахтык көрөргө соруммута. Төһө да бириэмэни бараатым, ол гынан баран, атын тэрилтэни билбэтим, туох да улахан кыһалҕаҕа ылларбатаҕым. Таһырдьа сүүһүнэн курдук оҕо баара.
  
  
  Уолу көрөөт, кинини кыратык туттарбата. Кини атыттар баһыйар үгүстэрэ кирдээх, олус улахан шортарга майгынныыр, - бу бааһырбыт кирдээх бааҥкатын көрбөтө буоллар, кинини билиэ суоҕа этэ.
  
  
  Кини бу оҕолору билэрэ. Кини Уһук Илин хас биирдии куоратыгар көрүөххэ сөп тулаайахтартан биирдэстэрэ, уҥуох илиитинэн умналыылларын туһугар мэлдьи уунар. Аһыныгас, аччык көрүү-визитнэй карточка, ол гынан баран, аһыныгас илиитинэн туталлар уонна атын илиитинэн саппыйаҕын уораллар. Тыыннаах хаалыы - веб- моральнай.
  
  
  - Диэн хаһыытыы олордоҕуна, соһуйан хаалла. Онтон дьон быыһыгар сүүрэн кэлэн сүүрэн истэ. Ону ол диэбэккэ, миигиттэн тэйэн эрдэҕинэ куотан хаалла диэн итэҕэйэргэ күһэйдэ. Кини итинник куһаҕан, ыарыылаах оҕо көрүҥэ түргэнник сылдьарыгар уонна сүрүн уулуссалартан таас уонна туой лачоктар кварталларыгар, бөх тоҕор ханаалынан сабыллыбыт таас чохтор кыбартаалларыгар илдьибитэ. Кини алтан лавкаҕа барыар диэри полицейскай учаастагыттан хас да кыбартаалга кыайан сүппэккэ, кинини аан бастаан көрдө.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр буолбатах. Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөрэбис илиитигэр рупорынан хас да банкноты тутта. Кини сүүрэн- көтөн, бу түгэҥҥэ бастыҥ киһи буолуо диэн эрэнэ сатаабытым.
  
  
  Кини көстүбэт буолбутугар кини уулуссаны туораан лавкаҕа барбыта. Таас дьиэ эргэрбитэ буолуо, кинилэр кэмнэригэр тутуллубут, английскай чэй иһэллэрэ уонна тимир ааннар иннилэригэр таһырдьа өлөллөр эбит. Иһэ сөрүүн уонна хараҥа этэ. Кинини аанын сабан, Люгер диэн сиргэ илиитин уурда.
  
  
  Туох эрэ миигиттэн хаҥас диэки туох эрэ хамсааһыны үөскэппитим да, мин кинини Кэбээйигэ илдьэ сылдьыбытым. Уорбаланыыга ыҥырар ханнык да биллэр киһи суоҕа буоллар, кинини долгутта. Маҕаһыын туохха да аралдьыйбат буолуон сөп.
  
  
  — Сахиб? — диэн хараҥаҕа эр киһи саҥата иһилиннэ. Харахпар өлбөөркөй сырдыкка үөрэммиттэригэр лавочник көрдүм. Кини ити куолаһы сэрэйбититтэн аҕа этэ. Ити сыала-соруга кэтэр этэ, маҥан таҥастаах этэ. Ол санныттан икки кычыгыламмыт буукубаны эргитэн ойуулаан оҥоһуллубут.
  
  
  — Мин ыарахан алтан хараабыллары көрдүүбүн,-диэтэ кини индустуу.
  
  
  Төбөтүн илгистэ. Кини миигин көрүөн баҕарбат. Бу илиилэрэ мантияны кытта бодьуустастылар. - Бар, - диэтэ кини индустуу. "Биһиэхэ буруйдааччылар суохтар, мин эһиэхэ бараргытыгар көрдөһөбүн".
  
  
  Кини билигин суумкатын көрөр ордук. Быыһы миигиттэн толору ыйааһыннаах снарядынан көрдө. Мин онно бардым. Вильгельмин илиибин уунна. Быыс кэннигэр түргэн баҕайытык өҥөйөн кэбистэ. Олорор дьиэ курдук туһаныллар биир эрэ хоһу дуорааннаата. Онно ким да суох этэ. Хос нөҥүө өттүгэр таас ынчыктыыр аана көстөн турар. Эр киһи куттанна. Эмискэ английскайдыы саҥарда. "Суох, сахабын, кини боростуой атыыһыт!»
  
  
  Ону тэйиттэҕинэ, саа тыаһа олус билэр тыаһа иһилиннэ. Ааҥҥа кыырпах кыырпах көтүтэн, мин уонна оҕонньорум икки ардыларыгар харахпын тарта. Хас биирдиибит биэс см, биһиги тулабытыгар биир киһи өлбүтэ буолуо этэ.
  
  
  Иккитэ ааҥҥа ытан баран, өссө биирдэ ытан кэбистэ. Кини сүрдээх сытыытык хаһыытыырын иһиттэ, ытыалаан тохтоото. Ааны талбытыгар иккистээн ытарга бэлэммит да, ытан да сааны билбэт этэ. Кини итэҕэйимтиэ, аллара көрдө. Лили Мииринэй кыра кэлин хос муостатыгар сытар.
  
  
  Харахтара элэҥнээтилэр. Буулдьа баҕайытын тула хаанын тохтото сатаата.
  
  
  
  5 баһылык
  
  
  
  
  Лили миигин ыарыһаҕы кытта охсуһан көрдө. Хараҕы халты харбаан туораан атын өттүттэн таҕыста. Хата, дьолго уҥуоҕар түбэспэтэ эрээри, кырата биир ый курдук хаамар кыаҕа суох. Томмоо муостаҕа сууллан түстэ. Кини уоһун ытаабатын диэн уоһун быһыта ытаан кэбистэ. Сутуругун уордайбыт. — Мистер Мэтсон, — диэн ыҥырда. — Мин саныахпар, эн сабан кэбис. Ону санаабыт..."Хараҕын сабан баран тоҥон хаалла:
  
  
  «Его отела не застрелить... эйигиттэн буолбатах".
  
  
  Ыарыыта тобус-толору, бааһырбытыгар бүк түһэн хаалла.
  
  
  Кэлин хос кэнниттэн саастаах дьахтар тахсан кыыһы кэрэхсии көрдө. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр эмискэ сүттэ уонна бааһырбыт дьэҥкир убаҕас төнүннэ. Эй, хаан тахсарын тохтотор наадатын эттэ. Кэпсиэн иннинэ эмээхсин полк болотунатын баайда.
  
  
  - Диэн ыйытта. — Кинини таптыыгын дуо?
  
  
  Эмээхсин төбөтүн иэҕэҥнэтэ олордоҕуна, эмээхсин соһуйбут курдук буолан хаалла.
  
  
  Маҕаһыын аана сабыллыбытын истэн, оҕонньор барбытын өйдөөтө. Туох да саарбаҕа суох, көмө ылара саарбаҕа суох.
  
  
  Мин кыайан Кэтэспэтэҕим. Кини полицияны кытта төннүөн сөп, оттон мин ытыалыыр бириэмэм суох этэ.
  
  
  Кыыһы илиитигэр ылан таһырдьа таһааран рикшаны ыҥыран, эр киһини ытыс үрдүгэр түһэрдэ. Кини мин Сүүрэн- көтөн сүүрэн кэллэ. Онтон гостиницаҕа бараат, тас ааны туораан, хосторугар тиийдибит.
  
  
  Ааны оронугар уктан баран, эмиэ ытыалаан бааһырбыт.
  
  
  Эй, медицинскэй көмө наада этэ. Слокум көмө оҥорор соҕотох киһи этэ. Бу кистэлэҥи сатаан дьаһаныахпын сөп, тоҕо диэтэххэ, кыайан кыттыспаппын.
  
  
  Ону эрийэн, быһыыны- майгыны быһааран, оронугар төннөн кэлээт, чараас иэдэһинэн Лили кырбастаата. — Уһуктуҥ, Лили, — диэтэ кини кычыгылаанаҕа мичээрдии-мичээрдии. «Түүл бүттэ».
  
  
  «Мистер Мэтсон, - диэн холкутуйан туран эттэ.
  
  
  Туох да куһаҕан. Кинини туох да куһаҕаны оҥорботох диэн үҥсэбин эрэ.
  
  
  — Мин саныахпар, эн Закир буолуоҥ, - диэтэ кини. «Мин онно бардым».
  
  
  Кини хараҕым хатанан, устуоруйаны барытын кэпсиэн баҕарбат диэн өйдөөтө. Кинини дьиксинэрэ буолуо.
  
  
  — Аҕаҥ бу Закирга үлэлээбит, оннук буолбатах дуо?
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  — Аҕаҥ биһигини таҥнарбыт буолбатах дуо?
  
  
  — Дии саныыбын, — диэтэ кини. — Кэлиэҥ диэн сабаҕалаата. Дьиҥэ, эн аатыҥ Мэтсон диэн буолбатах. "Дэлби тэптэриини тохтото сатааҥ", - диэтэ. Ону тугу да билбэппин.
  
  
  — Оччоҕо эн аҕаҥ өлүүтүгэр Саһыарыаҥ дуо?
  
  
  (Даа. Кини итинник үлэлиир. Ону билэбин.'
  
  
  — Уолу кытары туох буоллуҥ? - Диэн көрдөстө. — Бу сокуоҥҥа туох сыһыан баарый?
  
  
  У уол? Уол туһунан тугу да билбэппин. Ол гынан баран, орто уонна дьоҕус маҕаһыын алтан баттааһынтан киирэр. Онно кэмиттэн кэмигэр кэлэр.
  
  
  — Закир туһунан өссө тугу билэҕин?
  
  
  — Бу аата судургу... Закир Шастри. Кини оҕолору атыылыыр. Ону тугу да билбэппин.
  
  
  Сирэйин мырдыччы тутта-тутта, мырчырытта. — Оҕолору атыылыыр дуо? Харахтара аһыллан хаалбыттара дуу дии санаатым, кини эмиэ өйүн сүтэрэн баран, дириҥник тыынан, чуумпуран саҥарда. «Тулаайах, уулусса оҕолоро. Кини аһатар- таҥыннарар, онтон баай- дуол быһыытынан эбэтэр публичнай дьиэлэргэ атыылыыр. Сороҕор кини сороҕор таҥара дьиэтигэр ыытар». Төбөтүн төҥкөччү туттан, аҥаарын уһуктан баран, төбөтүн төҥкөтөн кэбистэ. Ол гынан баран, ордук сиһилии иһитиннэриигэ туруммутум. Закир ханна баарын билэрим наада. - Саргылаана миигин хараҕын быһыччы көрдө.
  
  
  Тугу эрэ өйдөөбөтөҕүм хиндинигэр тугу эрэ эппитэ, онтон аадырыһын хайдах толорон иһэрин истэн: «Фабрика», - диэбитэ. Аҕам онно биирдэ көрсүбүтэ.
  
  
  Хараҕын сабан кэбистэ. «Мадраска барыахпар диэри Шастри өлөрөргө сорунуохтаах этим. Алҕаһаабаккын ...
  
  
  Ити сыал аныгыскы хас да чаас устата эппиэттээбэтин билбитэ.
  
  
  Кини миэхэ биэрбит аадырыһын тэҥнээн, олохтоох химическэй собуоттарга ыҥыран суруйтарбыт аадырыстарын кытта тэҥнээбитэ. Өйүм хоппот. Кини миэхэ биэрбит аадырыһын, нормативы оҥорууга биир бөдөҥ фирмалар тулаларыгар сөп түбэһэр. Дьэ, кырдьык, дьэҥкэрдэ.
  
  
  Суһал көмө кэлэрэ буолуо дии санаабытым да, толкуйдаатым. Кинини Слокум балыыһаҕа илдьэр диэн итэҕэйиэхтээх этэ.
  
  
  Куорат хоту өттүгэр химическэй собуот хотугу өттүгэр баар, онно от- мас тобохтор быыстарыгар кирдээх уулуссалар быыстарынан сибиинньэ сыарҕатынан бүрүллүбүт. Кини суох сиргэ көнө суол. Кинини фабрикаҕа суол аанын уонна олбуортан полкалаҕа таһар үчүгэй тэрили булбуттар. Кини урут- уруккуттан дьарыктанар түөһүгэр чобугураата.
  
  
  Отела биллибэккэ хаалыан сөп этэ да, ол мин арҕаа таҥаспыттан кыаллыбатаҕа. Бэл, алдьаммыт уоруйахтар миэхэ төбөбүн үлтүрүтэн баран, миигин кэннибиттэн илдьибиттэрэ. Эргэ дьиэ хайаҕаһын туораабатын тухары икки оҕо миигин кэтээн көрбүтэ, онно киириэхтээх эргэ дьиэбэр кыайан киирбэтэх этэ, онуоха миигин олус үчүгэйдик көрбөтөхтөрө.
  
  
  Мин туох күүтэрин соччо өйдөөбөппүн эрээри, фабрикаҕа киирэр үс эр киһини кылгастык ойуулаан суруйбутум. Кинини мүччү туппакка, фабрика кэлин тиэргэнин диэки сэрэнэн уорбут кыракый уолу көрдө. Учаастак бүтүннүүтэ эрэһиинэлээх боробулуоха үрдүнэн хатыылаах боробулуохалаах олбуор тулаламмыт, ол гынан баран, уол халбаҥнаабата.
  
  
  Кини тула көрөөт, олбуор төрдүгэр хас да ыарҕаны өрө көтөхтө, сымнаҕас сиргэ түргэнник элэс гына түстэ. Кини собуот площадкатыгар хас да массыына ыксаан, дьиэ аттыгар кэлэн ыт бөҕүн тоҕон барда.
  
  
  Аҕыйах сөкүүндэнэн кини олбуор аанын аннынан кыра хоско төттөрү сүүрдэ. Кини миигин сыыйа- баайа сүүрэн истэҕинэ, күн уота тыгарын көрдө. Итини тохтотор санаалаах этэ да, ону оҥорорго быһаарыммытым.
  
  
  Кини илдьэ сылдьар баан нитратынан туоларыгар эрэллээх этэ. Ол элбэҕи быһаарда... тоҕо, холобур, полиция террористарынан туһаныллыбыт дэлби тэптэрии төрүөтүн кыайан булбата. Дэлби тэптэрэр актыыбынай веществолары атыылааһын олус кытаанахтык бэрээдэктэнэр, ол эрээри собуокка үлэлээбит киһи дьоҕус дэлби тэптэриини уоран, мусульнай бакыакка саһан сытара ыарахан буолуо этэ. Оттон бөх- сыыс төрүүр оҕоҕо ким тугу эрэ көрдүүрүй? Ким да... бу уопсай идэ ханна баарын Калькулятка буолбатах.
  
  
  Былаан мындыр этэ. Оннооҕор биир оҕону тулалыыр эйгэҕэ туттарбыт буоллар, олус аҕыйах буолуо этэ. Эдэрдэр эбэтэр хас да киһини атаҕастыыр эр дьон быһыытынан билэллэрэ буолуо. Аныгыскы хардыыбынан фабрика иһигэр өҥөйөн көрбүтүм да, туох да бириэмэтэ суох этэ.
  
  
  Онон массыынабар баран төннүбүтүм. Мин консульствоҕа аһаҕастык бардым.
  
  
  Харгыстары дьиэ иннигэр дьон көрөн турдаҕына охсубута. Онно полицейскайдар уонна баһаарынай массыыналар припаркаламмыттар, оттон итии кузов өссө биир «Мередес» уунан полкалаабыттар.
  
  
  «Слокум», - диэн толкуйдаан Машаны көтөҕөн сценаҕа куоттаран кэбистэ.
  
  
  Массыынаны күрэтээччилэр уулуссаҕа түөрт умайыылаах сабыыга турбуттар. Салон умайан, капитаны быстаран, сидиэнньэлэр чөмөхтөрөн, чөмөхтөспүттэр. Кэнники күн бөтүүктэртэн сууланан, ким эрэ бомбаҕа кэннигэр бомбата туруорар курдук буолла.
  
  
  Таһырдьа өлбүт эти - сиини- туому кэтэһэн баран, иннин диэки дьулуруйда.
  
  
  Бу-айаҕы, хараҕы толорууга киэҥ былаахтаах уол. Өлбүт киһи этэ, бэйэтин хааныгар сытара. Бука, бомбаны хостоон, быыс булан куотан хаалбата буолуо дии санаабытым.
  
  
  — Мэтсон, — ону ким эрэ тротуарга эппитин иһиттим. Кинини көрөн баран, консульство олбуорун иннигэр турар Слокама көрдө.
  
  
  Кутталыттан бу сирэйэ кубарыйбыт.
  
  
  — Ити мин буолуон сөп, - диэтэ кини өлбүт уолу кууһан баран.
  
  
  Мин кинини кытта ол кабинекка олорон, олоппоско түһэн сирэйин сабан кэбистим. Этэ- Сиинэ титирэстээбит.
  
  
  - Хомун, - диэтэ мин. «кэм бастыҥ кэмэ кэлиэн иннинэ, өссө ордук куһаҕан буолуоҕа».
  
  
  «Биһиэхэ көмүскэллээх буолуохтаах», - диэтэ кини. «Саллааттар. Муора пехотинецтара, баҕар. Мин өлүөхпүн баҕарбаппын. Кэргэннээхпин, оҕолоохпун.
  
  
  Ону чуумпурарга холонон көрдө да, истибэтэ.
  
  
  "Эһиги өйдөөбөккүт, - диэбитэ кини. — Номнуо уон бэһис, уон бэһис августа.
  
  
  Суох, ону өйдөөбөтүм. "Уон бэһис тугуй?"
  
  
  У 'йэ суох кун. Атырдьах ыйын 15 күнүгэр 1947 сыллаахха британецтар официальнайдык барбыттар.
  
  
  У ' бу тула туох санаалааххыный?'
  
  
  — Өйдүүгүн дуо? Кэлин бутэһик мусулмонлар мустан Пакистанныын саҥа кыраныысса нөҥүө тарҕаспыттара. Бу ад. Мөлүйүөнтэн тахса киһи өлбүтэ биллэр. Билигин ити хатыланыан сөп.
  
  
  Олоппоһунан ынчыктаан көрдө. Ити атырдьах ыйын 11 күнэ этэ.
  
  
  Билигин кусчут бэйэтин миэстэтигэр таҕыста. Бириэмэ сөптөөх дии санаата. Дэлби тэптэрээччилэр кэннилэриттэн ким барыта дьэҥкэтик былааннаммыт. Хосуоска куораты бытааннык бэлэмнээбиттэр. Кинилэр атын- атын аан дойду державаларын - Россияны уонна АХШ утары утараллар. Уон бэһис чыыһыла индеецтэр бэйэлэрин апогеяларыгар тиийэллэр дииллэр.
  
  
  Ону халандаарынан хаттаан көрдө. Оннооҕор түөрт хонук буолбатах. Ити аҕыйах этэ.
  
  
  Сүүһүм сүүһүгэр ытырбахтыы түспүтүн сэрэйдэ, ыскылааттарын тула ытырбахтыы турда. Кини кырдьык этэ. Паника төрдө барыта баара.
  
  
  
  6 баһылык
  
  
  
  
  Икки чаас буолан баран эмиэ гостиница нүөмэригэр сылдьыбыта. Отель олус үлүһүйүөн иннинэ көрөөрү гынна да, хат эппиэт ылбата. Онон үлэҕэ барарым наадата суох.
  
  
  Кини көһүннэ, уһун сиэдэрэлээх, хара бүрүүкэлээх, кытаанах походнай бачыыҥкалаах хара ырбаахыны кэттэ. Ырбаахы аннынан " люгер» тимирдэн анал быаны кэттэ.
  
  
  Кинини, вилюгельмин саппаас маҕаһыыннарын уонна ручной гранатаны эргиччи снарядтарынан снарядынан таһырдьа таҕыста. Бүгүн киэһэ биэчэргэ болҕомтотун тардыахпын баҕарбатым, онон аҕабыт иннигэр хаалларан, рикшаны ылбыта.
  
  
  Букатын хараҥа этэ. Бу сүрүн уулусса буолбатах, тротуардар утуйа сытар дьон ыһыллыбыттар. Кинини сылаас, дууһалаах бүтүн дьиэ кэргэн бөлөҕүнэн көрдө. Кини уулусса ортотугар тахсан, химическэй собуот диэки түргэнник хааман истэ. Ити барыта икки квартал этэ.
  
  
  Муннуктан кэлиэн иннинэ кинини аныгыскы уулуссаны чинчийбитэ. Манна фонарийдар умуллубатахтара, ый сырдыга кубарыйбытын эрэ көрбүтэ.
  
  
  Фабрикаҕа эйэ да суох этэ, харабыллааччылары көрбөтөҕө. Квартал нөҥүө сүүрэн кэлэн дьиэ кэннигэр олбуор ааныгар тиийэн кэллэ. Кини сыратын быспакка проводы быспыта уонна сырдатыллыбатах завод площадкатыгар үктэммитэ. Заводтары тула куттал суох буолуутун дьаһаллар ылыллаллара күүтүллэр эрээри, тугу да көрбөтөҕө.
  
  
  Дьиэ киириитэ уустуктардаах буолбатах. Нейтенга сырдык эбэтэр улахан вентиляционнай арыйыылар суох этилэр да, кэлин күн көннөрү күлүүс буолара.
  
  
  Кинини күн күлүгүн быыһынан тыаһа суох курдаата. Куруһуоктаах күлүүс баара, проблема суох. Уон сөкүүндэ буолан баран, быһах төбөтүгэр хатан баран, ааны аһан кэбистэ. Аймалҕаҥҥа дуу, тыаһаан дуу иһиллии түһээт, кинини сэрэнэн арыйда. Ааны сабан баран күлүүс туруорда. Хос иһигэр хараҥа этэ. Кини салгыан иннинэ кыратык күүттэ.
  
  
  Хос бүтүүтэ аана аһыллыбытын уонна чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр сабылынна. Оргууй аҕай кэлбитим. Ханнык да сааныы суох быһыылаах, эр киһи салгыы эрэйдэнэн кэбистэ.
  
  
  Кини ону кэтэспитэ, сөптөөх позицияҕа тахсыбытыгар мин уҥа илиим моонньугар күүскэ оҕуста. Она отела его отдельно, просто по сборке на несколько минут, но она не проходился в нашем месте. Охсуу хаҥас хуукубатын туора тарта уонна сыҥааҕыга түбэспит хаҥас хуукубаны үлтү оҕуста. Ити сыал кэннин диэки көттө. Ол карие харахтара ууланан хааллылар.
  
  
  Кини түргэнник дьэҥдьийэн көрдө да, личность дастабырыанньатын булбата. Нейлон шнринэн кини миигин кытта оҥочону уонна илиилэри сибээстээбитэ. Онтон кинини хара фабрикаҕа экскурсия саҕалаабыта. Кинини харабыллааччылары ордук көрбөтүм. Кистэл фонарьым сотору миэхэ историяны бүтүннүүтүн көрдөрдө. Бу кыра хампаанньа этэ. Сап эрэ оҥорбуттар быһыылаах. Истиэнэни тула сымнаҕас элэйиини оҥорорго конвейер конвейер тэрилиннэ.
  
  
  Биир көстүүлээх дэлби тэптэриллибит веществонан түөрт литр кэриҥэ үрдүктээх улахан солярка полуфабрикат буолбута. Уоннааҕыта барыта күлүктээх боробулуохалаах олбуорга харалла сытара эрээри, уоруу хайдах оҥоһулларын тута өйдөөбүтүм. Биирдэ хатыылаах кабинеттар иннилэригэр төбөтүгэр тимир чааскылаах мас сыталлар. Ким эрэ сабыллыбыт кабинеттарга аһаҕас бочуокканы тулуйа сатаан баран, хас биирдии буочука бүүс- бүтүннүү тонолуппакка хатанан хаалара.
  
  
  Фабрикаҕа балачча бириэмэлээх киһи, холобур, түүҥҥү харабыл, маннык уоруу оҥоруон сөп.
  
  
  Ону чыпчылыйыах иннинэ варианнары көрөн кэбистэ. Завод сүтүөхтээх этэ. Бу террористарга дэлби тэптэрэр соҕотох источник эбитэ буоллар, миссиятын аҕыйах мүнүүтэттэн итэҕэһэ суох толоруо этэ. Суох буоллаҕына, муҥ саатар, быһаарыныыны кыччатыахха сөп этэ.
  
  
  Ол иһин фитильга рулонтан көрдөспүт уонна биир д. А быһыта бааһыран боробулуоханы ойбон алларан, чугастааҕы буочукаҕа биир битиили туруорда.
  
  
  Ону мин үс мүнүүтэ баар дии санаабытым да, кини зажигалкатын уматан баран, умайан икки төгүл түргэнник умайан барда. Ону дьиэ салгыҥҥа көтүөҕэр диэри, түүҥҥү харабылга сүүрэн- көтөн тиийдэ. Соһумардык атаҕым соһумардык ойон таҕыста. Кини күлэн, кэннин диэки дьулуруйда. Хараҥаҕа битиили умаппытын көрбүтүм. Этин Аллараа өттүнэн төһө да ыалдьыбытын иһин, киһи төбөтүгэр кэтиллэ түһээт, саннын нөҥүө бырах гынна. Кини өрө мөхсөн, үйэтин тухары охсуһар курдук мөхсөр. Кини санаатынан, кини отела, тугу оҥорорун билбэт. Кинини английскайдыы, онтон хиндиннии эргийэн көрдө.
  
  
  Кини фитильга көрдөрөн, дэлби тэптэриигэ маарынныыр тыас таһаарбыта да, ону кыайан ситиспэтэҕэ. Кини бу охсуу моонньугар охсуллуор диэри, илиитинэн, атаҕын баайан, моонньугар охсуллубакка, тустуу саҕаламмыта.
  
  
  Ону саннын нөҥүө сүөрэн баран фитиля биһиэхэ футбол хаалбатаҕа. Кини бэйэтигэр кэлэн мин моонньубунан сутуругунан оҕуста. Ааҥҥа илиитин уунан, атахпын уунан баран, куотан хааларга холоноро.
  
  
  Кини эрчимнээхтик, итэҕэтиилээхтик оонньоото. Кини биһиги кэннибитигэр фитиля сырыытын өссө да истэ иликпит. Ону утарылаһааччыттан аккаастанарга көрдөһө сатаабыта.
  
  
  Ол кэнниттэн кинини төбөтүгэр күүскэ охсоот, өр кэмҥэ уоскутан, түргэнник ыстанан кэбиһээри, нэһиилэ кыҥаабыт хотуурдар тустарынан төбөтүн күүскэ оҕуста.
  
  
  Сөкүүндэнэн салгыҥҥа калийнай сэлиэнньэлээх буочука көттө. Киэһээҥи халлааны сырдатта, онтон этиҥ ньиргиэрдээх этиҥ ньиргийдэ, арай кыра дьиэ көҥдөйүн халлаан хаптаһын, буочуканы уонна тимир лоскуйун үлтүрүтэн кэбистэ.
  
  
  Күн аҥара атахпытын сүүрдэн, атахпытын сүүрдэн кэбистибит. Индеец саамай күүстээх охсууну ылан, үөһэттэн түһэн, биһиэхэ тосту түспүтүн кэннэ, щитка сулууспалаабыта.
  
  
  Киниттэн арахпатаҕына, кырыыс миэхэ өссө кырыыс буолла, ол иһин мин олбуор аанынан дьөлө анньан, аттыбар олорор дьон эргэ дьиэлэрин нөҥүө сапсыйдылар.
  
  
  Баһаар суох буолан, полиция сири дьэҥдьитиэн иннинэ хас да мүнүүтэ баар дии санаатым. Кини түүҥҥү харабылын эргитэн, дьон айдаанын быыһынан сибигинэйэн иһэрин истиэн сөп диэн төҥкөйөн турда.
  
  
  «Биир хаһыы, өссө биир, муҥура суох циклгэ киирэҕин. Өйдөөтүҥ дуо?'
  
  
  Кив гынаат, ону салгыы переулогунан аҕалла, онтон эргэ грузовой массыына турар кыра олбуоругар илдьэн кэбистэ. Ону көтөҕөн, таһаҕас көлүөһэтин утары.
  
  
  "Чэ, эт эрэ, билигин, эбэтэр сарсыардааҥҥа диэри өрүскэ ытыаҥ».
  
  
  Кини миигин уордаахтык көрдө.
  
  
  "Боссовтаргытын көрсө уоран, кимиэхэ төлүүрүй?»
  
  
  Чуумпу.
  
  
  "Бөҕү- сыыһы хорутан саһыаххытын ким төлүүрүй?»
  
  
  Чуумпу.
  
  
  Кини мүнүүтэҕэ туһалаабатах коробканы сулбу тардан таһаарда. Онно үс хаппыыста химикаттары кытта киирсэр. Түүҥҥү харахпар тугу гынарбын көрдөрдүм.
  
  
  Цилиндр шприцатын сэрэнэн арыйда уонна ол кэнниттэн таммах чиҥэтиитин эрэһиинэ чиҥэтиитин нөҥүө, убаҕаһы уурда.
  
  
  — Урут тугу эмэ көрбүккүт дуо? — грузовой массыынаҕа өйөммүт киһи ыйытта. Кини сирэйэ тыҥааһыннаах, кутталыттан улаханнык арыллыбыт.
  
  
  «Бу саҥа препарат диэн. Дьиҥинэн, бу олус үчүгэйдик үлэлиир кырдьыгы арыйыы. Ол эрээри бу хайаан да сиэртибэ быһыытынан бэриллэр. Мин бу толору ааттаммыт көмөнү ким төлүүрүн билиэхтээхпин.
  
  
  Ити билигин титирэстээтэ. Она проверял игра Тарбахов, затем ее к это руку. Нөрүйэн баран ойоҕоһугар түстэ. — Өссө төгүл, өссө төгүл. - Оҕолоргутун тоҕо хааллараҕыт диэн ким төлүүрүй?
  
  
  — Ити... мин билбэппин. Билигин өйдөөн көрбүтэ, ону хараҕым сыл аайы инним хамсааһынын кэтээн көрдө.
  
  
  «Бастаан ону билбэккин. Онтон анестезия саҕаланар. Кини ордук тэтимнээхтик барар, сотору-сотору эһиги ыарырҕаппаккыт. Ник сотору буолар.
  
  
  Ону хаттаан оонньууру боруобалаабыт. "Долгуйумаҥ. Кинини билэбин: оннук эрэбил. Чаас аҥарынан эн өллүҥ, онтон эн босс босхо хаалыаҕа... ханнык эрэ кэмҥэ. Ол гынан баран, кини туһунан тугу барытын билэр буолуом.
  
  
  Төбөтүн илгистэ. Илиитигэр илиитэ батары биэрдэ уонна убаҕаһын түргэнник киллэрдэ. Оонньуу хайыы- үйэ түҥнэри көттө, ону өйдөөтө. - Убаҕас тымныытын биллэ. Аҕыйах мүнүүтэнэн үлэҕэ киирээри гынна уонна эргилиннэ. «Закир Шастри... кини биһиэхэ төлүүр».
  
  
  — Ханнык эрэ атын ааттар дуо? Шастри ким үлэлиэй?
  
  
  Эр киһи төбөтүн иэҕэҥнэттэ.
  
  
  "Эһиги соҕотох сэдиптээн сылдьыбыккыт дуу, эбэтэр сабынан хааччыйар атын дьон бааллар дуу?"
  
  
  — Мин соҕотоҕун эрэ билэбин. Соҕуруу Калькулуттааҕы калиевай завод Кашемир- стерт.
  
  
  — Бу барыта эрэллээх дуо?
  
  
  Төбөтүн хоҥкут.
  
  
  «Илиигин УК». Уйбаан Уйбаанабыс ити укуолу киллэрбит сирдэрин тулатыгар быа быатын быата быһытта. — Онно туох эрэ уйан сылдьаҕын дуо? Бу сорҕото өллө.
  
  
  Ити харахтара паниканан күлүмнээтилэр.
  
  
  — Атын ааттары билэҕит дуо? Өссө ханнык химическэй собуоттар бомбалары оҥороллор?
  
  
  Төбөтүгэр бээтинэни өҥөйөн турар бээтинэни көрөн төбөтүн имэрийдэ. Хоьоонун тутан баран быатын быатын быатын быһан кэбистэ.
  
  
  — Биир эрэ ньыма, эйигин киллэрбит убаҕаһын быһар ньыма баар. Эһиги биэс километры сүүрүөхтээххит. Уулуссаҕа тахсан үс милиционеры сырса сырыттаххына, олорор дьиэлэргин өһүргэттэххинэ, саҥа быһыыта суох барыаҕа".
  
  
  Атаҕын быччыҥнара тардыалаан баран, толорууга былаахтан илиитин харбаата.
  
  
  «Тиэтэй, бэйэҥ этиҥ-сииниҥ тула өһүргэнэрин көрүөҕүҥ, сарсын тыыннаах хааларга шанс баар".
  
  
  Кыра индеец бастакы хас да хаамыыны переулокка оҥордо, онтон иирэн түстэ. Дьон иһэ алдьаммыт дьиэтин иннигэр туох эрэ хаһыытаата уонна кини миигин оборудованиетын итэҕэйэрин кэтэһэ сатаабата. Кинини атын уулуссаҕа быраҕан, төттөрү отельга барбыт.
  
  
  Кини сылаас ваннаны ылан, атын химическэй собуоту көрө илигинэ, сылаас ваннаны ыларга соруммута.
  
  
  Хоһугар киирбитигэр иччитэх буолбатах этэ.
  
  
  Киирээтин кытта, Миитэрээс Миитэрээс түөһүгэр кыра балаһаны оҥордо.
  
  
  — Олорон уоскуй, - диэтэ кини.
  
  
  
  Баһылык 7
  
  
  
  
  Чоено икки илиитинэн тутара, сорох үөрэммит профессиональнай стрелкалар курдук.
  
  
  — Оонньуу диэн тугуй? — диэн ыйытта да, кини тымныы хараҕар юмор суох этэ.
  
  
  — Мин тыаһаабаппын, - диэтэ кини. "Мин эйиэхэ итэҕэйбитим".
  
  
  Мичээрдээһин уоһум тобус-толору түстэ. Ону хайыы- үйэ кыыһырбыт дьахтарга туттубута. Ол үксүгэр кыаллыан сөп.
  
  
  — Эн саҥарыма. Эһиги АХШ бырабыыталыстыбатын агена буолаҕыт.
  
  
  Саннын саба тутта. (Хайа уонна тугуй? Биһиги көрсөбүтүгэр сэрэйдиҥ.
  
  
  — Эһиги-Николай Хантер, Никитер, өлөрүөхсүт киһи маастара. Бэл диэтэр маскировкаламматыҥ. Эн миигин дьүөгэм уурбутуҥ.
  
  
  У к?'
  
  
  «Кини миэхэ этиэх тустаахпын,-диэн кыыһырда, — Радж»
  
  
  "Мин сэрэйэбин. (Эн босс?'
  
  
  - Диэн хардарбата, ол гынан баран, сөпкө этиллиэхтээх этэ. Индия кистэлэҥ сулууспата буоларын кини билэр. Кини саҥа үөрэнээччи этэ диэххэ сөп.
  
  
  «Биһиги биир өттүбүтүгэр, тоҕо миигин бэстилиэтинэн сирдиигин?»
  
  
  — Дэлби тэбиилэр, — диэтэ кини. — Соһуйбуккун, баҕар, маны барытын салаллыаҕыҥ дии саныыгын. Биһиэхэ элбэх боппуруос баар.
  
  
  Кини тохтообутун кэннэ кини саҥатын хайдах титирэстиирин иһиттэ. Кини суобаһын ыһыктыбакка өлөрөр сатабыллаах агенынан өссө идэтийбит этэ.
  
  
  «Дэлби тэптэриини тохтотор, миигин ытан кэбиһэр кыахтааххыт дии саныыгыт?» - Мин маны оонньуу- оонньуу, фантастическай оҕо идеятын курдук туттардым.
  
  
  » Мин эйигин өлөрүөхпүн сөп", — диэтэ кини. «Өскөтүн эһиги миэхэ ыйытар хоруйдары биэрбэккит буоллар", - диэн хоруйдаата.
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. — Эн биһиэхэ хаһан да ытыалаабатыҥ, оннук буолбатах дуо? Эһиги хаһан да курска баттаабаккыт, ким эрэ өлбүтүн көрбөтөҕүт. - Миигиттэн саҕалыыр кыахтааххыт дуо? Мин кини сирэйин- хараҕын араарбатаҕа, ол этиитин өйдүү сатаабытым. Олоҕум итинтэн тутулуктаах. Кини чахчы миигин өлөрүө дуо? Ону саарбахтыыр да, бэйэтин сыыһатын кыайан быһаарбат. Мин бэйэм олохпор куттал суоһаабат этим.
  
  
  Миэхэ бөртөлүөтү элбэхтик ыыппыттара, мин оппоненнарым ирээтигэр сөкүүндэҕэ аралдьытар түгэни мэлдьи сыаналыыр этим. Соһуччу, сырдык тыаһа; ханнык баҕарар киһи бэстилиэтинэн эһигинниин өлөрөргө бэлэммит буоллаҕына, ханнык баҕарар соһуччу этиллэр. Ол гынан баран, кинини кэтэһэрин ордороро.
  
  
  — Мин Калькулутка көмөлөһө кэлбитим, - диэтэ мин ... «террористары тохтоторго бирикээс баар, проблема салгыы тэнийиэн иннинэ».
  
  
  — Оччоҕуна псевдонимынан тоҕо манна кэлбиккитий? — Тоҕо аһаҕастык, чиэһинэйдик кэлбэтиҥ?
  
  
  Дьиҥэр, мин эппиэт суох этэ. — Итини биһиги оннук гынабыт, - диэтэ эй. "Конфидентальность».
  
  
  - Мин эйиэхэ эрэнэр кыаҕым суох, - диэтэ кини. «Мин билигин эйигин өлөрүөхпүн наада, кыаҕым баарынан.
  
  
  Миигин тоно аймаата. Эрэбил курдук сананар. Баҕар, кинини сыаналыыра буолуо.
  
  
  Тыыммын кистээн сытыаран баран, дьэ, итии хараҕым дьөлө сытарын кэтэһэбин. Кини миигин кытары остуолга төлөпүөнүн тобус-толору тыыммата.
  
  
  Кини бэстилиэтинэн ыстанан эрдэҕинэ үс төгүл чыыбырҕаата. — Тур, - диэтэ кини.
  
  
  Кини төбөтө биһигиттэн киэр хайыһан, хаҥас илиитинэн туруупканы ылла. Бу хамсааһын мин уҥа ытыс үрдүгэр түһэрдим. Аны кыаммат этэ.
  
  
  — Ээ, - диэтэ туруупкаҕа.
  
  
  Аргыый аҕай, бэйэм туруупкабын бэйэм ылабын диэн күүппэтэҕим курдук, атын тиһэҕэр саҥа иһилиннэ.
  
  
  — Ээ, мистер Картер, ити эһиги.
  
  
  Бүгүн мин билиҥҥи ааппын ыҥыран ылан, миигин соһуппатаҕым, ыҥырбыт аатым миигин соһутта.
  
  
  — Ву полковнигын кытары кэпсэтэҕит, - диэн салгыы илинтэн бизнесмен саҥата иһилиннэ.
  
  
  — Миигин Картер диэн ааттаатыҥ, - диэтэ мин.
  
  
  Хоско Хонон- өрөөн, уоскунан полковник аатын ааттаабыта. Өйдөөн көрбүтэ, микрофонун кистии илигинэ, сыһыанын сибигинэйдэ.
  
  
  "... өссө биир араадьыйа", - диэтэ.
  
  
  Кини бэйэтин туунан үөгүлээтэ. Мин личность туһунан информацияҕа олус сиэдэрэй буолара саарбаҕа суох. Ону тоҕо диэн ыйытыыга биэрдилэр. — Соҕотох, мистер Картер? — диэн ыйытта.
  
  
  Кини чоено уонна кини илиитигэр пистолет баар этэ. — Суох, - диэтэ кини полковнига. «Мисс Мэхээлэ. Баҕар, кинини билэҕит дуу?
  
  
  Чооруона ити пистолетун сулбу тардан ылан, мин күүппүтүм курдук суумкатыгар уган кэбистэ. Билигин биһиги бииргэ сылдьарбытын ким эрэ билэр буолан, кини миигин ытыа суоҕа этэ.
  
  
  "Ээ, биллэн турар. Олус билиилээх дама. Эьиги аҕабыт ыалдьыттыыр.
  
  
  "Мин штопорпар, Ву полковнига эппиэттээбэтэххит, - диэн кытаанахтык эппитэ:" эһиги миигин тоҕо Картер диэн ааттыыгыт?
  
  
  Кини мелодичнай куолаһа бэрт сэргэхтик иһиллэр. "Биллиилээх агенты билэр улахан чиэс", - диэтэ кини. — Бүгүн ханнык да түгэҥҥэ көрсүбэтэхпиттэн олус хомойобун. Ву полковнига табыллыбата. Дипломнар эргимтэлэригэр, улахан дойдулар тула улахан уордайыыны үөскэттэ. - Диэн бэйэбэр этэбин: мин кинилэр иннилэригэр бырастыы гыныахтаахпын. Оччолорго милииссийэлэр ортолоругар бу ыалдьыттар ортолоругар Америка биллэр агентствотын саалатыгар кини миссия буоларын миэхэ биллэрэр... Калькулуту террористартан босхолуур. Кинини биһиги куораппытыгар Мистер Картер диэн хараастабын. Бомбардировкаларга уурарга көмөлөһүөхтээххин. Төрөөбүт дойдум туһугар олус наадалаах. Бизнескэ олус наадалаах.
  
  
  — Махтанабын, полковник. Кини интэриэстээх дойдулар эһиги кыһамньыгытын сыаналыыллар, ол эрээри идэтийбит дьоҥҥо үлэ диэн эрэнэбин. Бириэмэ барар.'
  
  
  — Дьиҥэр, мистер Картер. Ол гынан баран, баҕар, боростуой бизнесмен улахан дойдуларга туһаныан сөп. Кинини Индияны үчүгэйдик билэбин. Кини чаастарын полицияҕа көмөлөһөбүн. Отель бы воспользоваться этой возможностью, чтобы помочь очень известному американцу».
  
  
  Кини эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр халбаҥнаата. Баҕар, урукку Кытай бырааба эбитэ буолуо — кини миэхэ көмөлөһүөн сөп этэ.
  
  
  «Сарсын дьиэбэр ыалдьыттыы кэлиэххитин баҕараҕыт", - диэтэ кини. — Эн уонна мисс Мэхээлэ эбиккин. Биһиги кэпсэтэбит. Баҕар, куораппыт быыһанарыгар көмөлөһүө.
  
  
  Кинини эбиэт кэмэ диэн ааттаабыта. Онтон туруупкатын ууран баран, тобугар эргилиннэ. Кини билигин даҕаны улахан кириэскэ олорор. Арҕаа дьууппа атаҕа идеальнай форматын көрдөрөн, ыстанан турбут. Хор илиибэр хатаабыт. Кини соторутааҕыта хайдах өлөрөргө санаммытын туһунан толкуйдаабыта. Туох аньыы буолуо этэй. Ол эрээри итиннэ наадата суох. Наймыланааччыларга тиийимтиэ гына аан дойдутааҕы шпионажка муҥурдана иликпит. Онтон отеллар да, айыылара- туппуттара эбитэ буоллар, ити баайга, бүппүт кыыһы ыыппатахтара чахчы.
  
  
  Ол гынан баран, отеллар хоруйдарын ылбыт боппуруостара баар буолан, туох баар итэҕэтиилээх күүстээх- уохтаах дии санаабыт. Кыра сэптээх- сэбиргэллээх, биир сэптээх- сэбиргэллээх сэрии сэптэн- сэбиргэлинэн холоон, атыны амсайара буолуо.
  
  
  Кини хоруобу төттөрү кыыныгар уунан баран, илиитин уунан, олоппоһуттан өрө көтөхтө. Кини бэйэтин түөһүгэр сыһыары тутан көрбүтэ.
  
  
  — Оҕо, — диэн сибигинэйдэ.
  
  
  Уостарбын кулгааҕым, онтон палочкам таарыйдылар. Кини үрдүк этэ, этин- сиинин олус мындыр, нарын токуруйуута, токуруйуута, бигэ таптала. Эй Абдуллоҳ соллаллоҳу алайҳи ва салламнинг ҳақида айтадилар. Ол эрээри ити сыыһа буолуо этэ. Биһиэхэ физическэй идэ эрэ буолуон сөп. Бэйэ- бэйэбитин бэрсэр кыахтанарбыт соҕотох эрэннэриилэр түүн буолуталыахтара.
  
  
  Буулдьа токуруйбут тарбахтарын сулбу тардан ылаат, көхсүм устун уһун синньигэс тарбахтара элэҥнээтилэр. Бэйэбит этин- сиинин хардарыта эчэйиитэ суох сиэртибэ устун айаннаатыбыт, онтон чугуйбуппут, илиибитин кырабаат диэки бардыбыт.
  
  
  — Сымыйа, - диэтэ кини. -Миигин кэтэс.'
  
  
  Таҥаһын- саба иннибэр турда. Көмүллүбүт сымнаҕас түөһэ эймэҥнэс гынна да, хараҕым далыттан арахпат гына сотунна.
  
  
  Муоста тобугар туран, таҥаспын кытта көмөлөстө.
  
  
  Миэхэ син биир кэлбэт этэ. Тобуктаан баран, уоскун ууран баран, этим- сииним алларытан баран, аллара түһэ түстэ.
  
  
  Илиим этин- сиинин ньылбыччы туттан, имэрийэн ньылбыччы туттан истэ. Дьэ, орон оронугар сытар. Мин этим- сииним сүһүөҕэр сыһыары тутан, түөс түөһүгэр сыһыары тутан, оргууй аҕай инним диэки сыҕарыйан кэллэ.
  
  
  Мин ууруубун сымнатар, онтон ордук имэҥнээх. «Давай, ону мин санаабар, көҥүллээ".
  
  
  Хамсыырбын син- биир итэҕэтиилээхтик ылынным. Хата, хайдах барбытын билэ- көрө, миигин уоттаах савченкоҕа тиийэ илэ харахпынан көрөрө үчүгэй этэ.
  
  
  Кэлин биһиги бэйэ- бэйэбитин куустуһан сыттыбыт уонна Аллараа Бэстээххэ куорат уоттарыгар аһаҕас түннүгү көрдүбүт.
  
  
  — Билигин кырдьыгы эт, - диэтэ кини.
  
  
  (Эн бастакы этиигин. Араадьыйаҕа үлэлиигин дуо? Боччумнаахтык?'
  
  
  "Ээ, кинини үлэлиибин, тоҕо диэтэххэ, дойдубар көмөлөһүөхпүн сөп диэн итэҕэйэбин».
  
  
  У к?'
  
  
  «Индияҕа Бенгалия штатын оннунан хаалларан.
  
  
  — Калькулятт тула оройуон?
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. (Даа. Атын дойдулартан Бенгалияны араарыан баҕалаах дьон бааллар. Они отели создать новую страны или присоединить к Бангладе. Өссө бенголов Пакистантан арахсыар диэри Калькулутка дойду алдьаныан баҕалаах повстанциялар баар буоллулар. Дэлби тэптэрэр бутэһик кинилэргэ наадалаах кыаҕы биэриэн сөп".
  
  
  «Араадьыйа саныырынан, кинини хайдах кыттыахпын сөбүй?»
  
  
  «Он не знает, но В американецтарга итэҕэйбэт".
  
  
  (Оттон эн?'
  
  
  — Мин эмиэ итини билбэппин.
  
  
  Кини сымнаҕас уоһун уурбут.
  
  
  «Биһиги иккиэн биир өттүнэн ону араадьыйа өйдүүр эбэтэр суох. Просто время не поверь. Биир- икки күн, баҕар, кыра буолуо.
  
  
  Кини септеехтук септеехтук тутунна. — Баҕар, - диэтэ кини. "Баҕар, ону билигин оҥоруохпун сөп."
  
  
  (Үчүгэй. Үчүгэй, туох туһалаах буолуон сөбүн кэпсиэххин сөп дуо? Араадьыйа нитатын туруоруу туһунан туох эмэ сведениелэр бааллар дуо? Итиннэ турар тэрилтэ туһунан кэпсээ? Ким эрэ хабар киинэҕэ, ону хабар кыахтаах дуо?
  
  
  Кыраһыабай сирэй мырчыстыбыт.
  
  
  "Мин билбэппин. Кини миэхэ тугу этэрин судургутук оҥоробун. Ону ыйытыаххытын сөп.
  
  
  (Суох.'
  
  
  Ону эй диэн быһаара сатаата. Кинини кимиэхэ да итэҕэйбэтэҕим, оннооҕор үөрэбин. Чиэһинэйдик этэбин, кинини эмиэ эй, итэҕэйбэтэҕим, ону сатаан этэр кыаҕым суох. Кини аһаҕастык билбэтэх кэмигэр бу дойдуга үлэлиир Америка агена буоламмын, боротокуолу мэһэйдээбитим. Кини миигин дойду үрдүнэн хаайтарар эбэтэр улэтэ суох ыытар кыаҕа суох. Бу баар чахчыны мин илиибэр сыгынньах сытабын.
  
  
  - Диэн ыйытта. - "Итиннэ тугу этиэхтээҕий?"
  
  
  — Миигин өлөрөргө көрдөспүтэ дуо?"
  
  
  — Суох, ону эйигиттэн ыйытыы сиэрэ суох. Бэстилиэнэй идеям этэ.
  
  
  -- Мин билэрбинэн кэпсээ эрэ.
  
  
  У меня сказал эй, но только является эй, но только отдельная информация. Фабрика уонна калийнай селитр уоруу туһунан кэпсээбитэ да, заводтары дэлби тэптэриигэ туох эрэ сыһыан баарын эппэтэҕэ. Ону бэйэтэ сэрэйэргэ көҥүллэммитэ.
  
  
  - Манна ханнык эрэ Закир Шастри ыйытта, - диэтэ мин. — Араадьыйабын бу персоналы көрдөөтүн. Полицияҕа "ааты билэллэригэр дьону чинчийэр ньымалар бааллар".
  
  
  Отела, рассказывают о своих времениях, рассказывающих бомба, но не передумал. Эй, эрэли ыларга холоонноох. Онтон ордук наадата суох этим.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Билигин итэҕэйэҕин дуо?"
  
  
  — Ээ, - диэтэ кини хараҕар билигин да саарбахтааһын баара, уурааһынын уоскутарга холоммута.
  
  
  Кини эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, онтон илиитинэн этим- сииним устун илиитинэн ыытан кэбистэ. Быраһаайдарбыт, бэйэ- бэйэбитин сыһыаран, эттэринэн- хааннарынан салайтаран кэллибит. Кэлин түөһүгэр өндөтөн баран: «күндү, кинини эйиэхэ итэҕэйэбин, ол гынан баран, баһаалыста, миигин хаттаан түҥнэримэ", - диэбитэ. Онтон ордуга суох.
  
  
  «Хаһан да элбэҕэ суох», - диэн ыйытыыга хоруйдаан баран, итэҕэйбитим. Буруйдааҕын билиммэт-үлэм сорҕото. — Бүттэхпитинэ, баҕар, ханна эрэ барыахпытын, тапталбын кытта барыахпытын сөп. Харчым элбэх. Европаны билэбин. Эһиги олоххутугар үлэлиэ суохтааххыт. Ону мин соһуйдум. Истиҥник иһиллэр. Баҕар, биһиэхэ ити интермедияттан улахан этэ. У нас не повершался, но повершенный Любовь. Миитэрээс олбуорун иһигэр киирэн, хос эркиннээх буоларын умнубуппут.
  
  
  
  8 баһылык
  
  
  
  
  Сарсыныгар бөҕү- сыыһы харайталаатыбыт. Толлуман дьарыктанар кыракый дьахтар, миигин кытары сыгынньах сытарын адьас сэрэйбэтэҕэ. Кейин ушбу эргитэн баран, букатыннаахтык иннибэр уураан баран түөскэ уурбут. Суорҕан анныттан хостоон таһаарарга тиийбитим.
  
  
  Чоеня таҥна илигинэ, слокама офиһыгар төлөпүөнүнэн төлөпүөн нүөмэригэр эрийэн, эйэ Лилиятын кытта сибээстэһиэн сөп диэн көрдөспүтэ. Лила үчүгэй настройкалаах буолан, кинини кытары кэпсэтэ олордо. - Маша сотору балыыһа тула тахсан эрэрин, былааннаммытын курдук, ыытыллыа диэтэ. Кинини эйиигин Калькулятт тула барар принциби ыларга этии киллэрдэ. "Билигин ким эрэ ыты ыларыгар көрдөстө",-диэн энтузиаст кытта сөбүлэспитэ.
  
  
  Эйиигин төлөпүөннээбиттэриттэн үөрэбин. Баччааҥҥа диэри сорудахпар үөһэ эрэ туруоруллара. Баҕар, ыт эрэйи кэтэһээччилэри туоруурга көмөлөһүө. Эй, саамай үчүгэйэ, туруупкатын ыйаан кэбистэ.
  
  
  Онтон ыла Чоено диэки эргилиннэ.
  
  
  Биһиги кинини Ву полковнигар барыахпытыгар диэри дьиэтигэр киириэхтээхпит. Ону уруулга олордохпуна, өйүм өссө да олус күүскэ дьарыктанарын өйдөөтө — оннооҕор кэлин олбохторугар өҥөйөн көрбүтүм. Эргиллэн көрбүтэ, кытаанах тарбаҕым икки ардыгар аһаҕастык биллэриллибит.
  
  
  «Бэнг, бах, Никитер, эн өлбүккүн».
  
  
  Онтон суумкатын тула кырачаан соһон таһаарда. Ону ытыалыы илигинэ тохтотор наада этэ. Эр киһи кэлин сидиэнньэтигэр түргэнник булла.
  
  
  — Уоскуй, Соколов, - мин хаһыытаатым.
  
  
  Халыҥ нуучча куртка анныгар илиитин уунан халбаҥнаата.
  
  
  У 'бу кимий?"- чэй ыйытта. "Тугу баҕарарый?"
  
  
  Соколов көһүннэ. — Табаарыс Александр Соколов, — диэтэ кини. «Консул Советскай Социалистическай республикалар союзтарыттан Калькулутка.
  
  
  "Эй, Соколов!" — диэбитэ мин. — Эй, Соколов. Эһиги эмиэ Россия дипломнарын баһыйар үгүс өттүн аһаҕас бассейна курдук көрөҕүт".
  
  
  Нуучча капитуляциятын бэлиэтигэр илиитин өрө көтөхтө. «Эһиги, американецтар... эһиги өрүү итинник прагматичнай буолаҕыт. Сөп, кини шпиона. Эһиги билиэххитин сөп. Оннук буолбатах дуо? Э мисс Мэхээлэ? Эһиги эмиэ биһиги сэмэй идэбитигэр сыһыаннаах буолуҥ. Ол сөп дуо?'
  
  
  Чоеня сирэйин мырдыччы тутта уонна аккаастанна. — Ол улахан буолбатах, - диэтэ кини. «Бүгүн биһиги өстөөхтөр буолбатахпыт». Кини эмиэ илиитин өрө көтөхтө, төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Сарсын... ким этэй? Сарсын бэйэ- бэйэбитин өлөрсүөхпүтүн сөп эрээри, бүгүн... бүгүн биһиги бииргэ үлэлиэхтээхпит.
  
  
  "Ким итинник этэрий? у: - тымныы мин ыйыттым.
  
  
  — Мин, табаарыс Картер. Биһиэхэ проблемалар бааллар.
  
  
  У: биһигини?'
  
  
  "Барыбытыгар. Эйиэхэ. Миэхэ. Мисс Мэхээлэ. Мин эйигин өлөрөргө бирикээстээбитим.
  
  
  Ченя соһуйан, илиитин- атаҕын өссө да тутта илик кырачаан кырачаан ытыһын умаппытын көрдө. Куттаммата. Өссө суох. Соколов хайдах үлэлиирин билэрэ. Кини миигин өлөрөөрү гыммыта буоллар сэрэтии суох этэ.
  
  
  «Мин дипломатическай миссиябытыгар калькулутка ыытыллыбыт теракт иһин эппиэтинэстээх бары агеннары өлөрөр приказ баар», - диэтэ кини. «Сарсын эһиги эмиэ маннык бирикээс ылыаххытын сөп... миигин уонна Кытай агеннарын куоракка, кэлин Мисс Мэхээлэ курдук иитээччилэр эмиэ өлөртөөтүлэр... бу эппиэтинэһи сүгүөхтээхтэргэ барыларыгар".
  
  
  - Оччоҕуна эн тоҕо кэтэһэҕин? - Дьону өлөрөргө хаһан да кыбыста- кыбыста сылдьыбатыҥ».
  
  
  — Мин саныахпар, ити көмөлөспөт. Кинини дэлби тэптэриилэр салҕанан барыахтара дии саныыбын. Кинини биһиги туспутугар ким да буруйа суоҕа сэрэйэбин. Кинини ким эрэ диэн сэрэйэбин... ону эһиги хайдах ааттыыгыт... ким эрэ биһигини өссө бэйэ- бэйэбитин кытта туруоруон баҕарар.
  
  
  Кини балай эрэ өр нуучча омугун кэтээн көрбүтэ уонна ону итэҕэйбитэ. Кырдьыгы этиэн сөп этэ... бу сырыыга.
  
  
  «Ким эрэ оонньуу оонньуур, - сөбүлэспитим, — биһиги иккиэн күлсэллэр".
  
  
  — Ээ, оннук, - диэтэ кини Ковалев. (Кырдьык. Ким эрэ биһиги ортобутугар проблемалары үөскэтэр.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Итини тула хайдах талабыт?
  
  
  Соколов төбөтүн төҥкөйөн хаалла. "Мин билбэппин. Ол эрээри мин атын кыһалҕалаахпын. Дьикти түбэлтэни истэбит. Кутталы истэбит. Биһиги консульствобыт уон бэһис чыыһылаҕа эстибит дьон бааллар... тутулуга суох күн.
  
  
  «Уулуссалар толору киһи буолуохтара», - диэн эбэн эттэ. «Ити Чолбон аактатыгар саамай табыгастаах күн этэ".
  
  
  «Правительствобыт уурулунна, — диэтэ кини. "Сэттээх- сэлээннээх — сэттээх- сэмэлээх кэпсэтии барар — консулство алдьаннаҕына-сэттээх- сэлээннээх буолар».
  
  
  Кини олбуорун аннынан билиннэ. Маннык быһыы- майгы олоххо киирдэҕинэ, туох буолуон сөбүн сатаан санаабаппын.
  
  
  Киниттэн ыйытта. — Тоҕо миэхэ итини барытын кэпсиигин? "Бу хоразк американецтарга туох көмөнү оҥороҕут?"
  
  
  Нуучча өрө тыынна. — Мин эйигин тохтоторго бирикээстээбитим. Ол гынан баран, мин тугу булбуппун барытын эһиги эппиэтинэскит суох диэн ыйар... биһиги, атын американецтарбыт. Бомба уурбут дьон сыа дуу, АХ дуу? Олох ...'
  
  
  Саҥарбата, этиитин бүтэрдэ. — Бу оҕолор, - диэтэ мин.
  
  
  Соколов киэркэйдэ. — Дьэ, улахан суолталаах, бу оҕолор.
  
  
  — Мин оннук санаммаппын, - Чоеня сэрэйдэ. (Ол кыаллыбат.'
  
  
  Кини утарбатаҕа гынан баран, кини ити аҕыйах чахчылары саныырын сэрэйбитим, полиция иһитиннэрдэ. «Бэҕэһээ Америка консульствотын таһыгар уол өлөрбүттэр, - диэтэ мин.
  
  
  «Ньукулай оҕо», - диэн Чоеня эттэ. У ' йэ.'
  
  
  — Террорист, — диэн сэрэйдэ Соколов. «Бүгүн оҕолору ыҥырабын... бу эһиэхэ буолбатах», - диэтэ кини күлэ-күлэ.
  
  
  — Эһиги тускутугар буолбатах, - диэтэ мин. - массистар даҕаны оннук дириҥник үктэнэ иликтэр".
  
  
  Кини массыына олорорун биллэ уонна ааны арыйда. — Бу мин эһиэхэ этиэхтээхпин", - диэтэ кини.
  
  
  Тахсан баран, умайарга күлүүс тылын туттаран, хамсатааччыны аҕалан Чоено дьиэтин диэки айаннаата. Кини көһөрүгэр, балкоҥҥа турара уонна уһуга суох тустууттан саҥа сарсыарда уһуктан эрэрин көрдө. Бу алдьаммыт куорат ынырык улахан наводчигы ылбытын интэриэһиргээбитим. Икки улуу держава кыргыһыытын Калькулуту ким талбытай? Мантан тугу ылыахтааҕый? Кини тугу да өйдөбүлэ суох этэ. Бириэмэ тарбахтарын быыһынан сылыйан, түмүгэ суох буолла. Үс күн устата, мин кэпсээннэрим хобдохтук кэмчи буоллулар. Оҕолору террорист быһыытынан туһалаабыт киһи өйүгэр киирдэ. Суолунан барарга кыаллыбат буолла.
  
  
  Миэхэ туох баар барыта-Шастри сабар. Кинини куорат вуп полковник киэҥ сабыдыала бу ааттан турар киһини буларыгар көмөлөһүө диэн эрэниэххэ эрэ сөп.
  
  
  Онтон Бенголов ву полковник ыйааҕынан, дельтатын хаптал хайалаах сиринэн тайаан баран, бу салаалар эн салааларынан тус- туспа салаалары тус- туспа тумустаан айбыппыт. Ордук чох өрүскэ тахсар. Бу уһун кэм устатыгар тутуллубутун курдук көстөр киэҥ комплекс этэ. Помнить үгүс милиционер биирдиилээн сирдэринэн тайахтары, сэбирдэхтэри, сылгыга улахан мэччирэҥи киллэрбитэ. Ыраас үрүҥ тааһы тулалыы тутуллубут улахан дьиэ күн уотугар күлүмүрдүү күлүмнүү турда.
  
  
  Улахан дьиэ иннигэр күүстээх туруупкаҕа тохтоотохпутуна, икки кулут таһырдьа тахсан массыыналар ааннарын арыйаары, бэстилбээлгэ икки алдьархайдаах күнүнэн биһигини ыытаары, таһырдьа сүүрбүттэрэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр биһиги ааспыт өттүгэр хардыылаатыбыт уонна Индия уонна Пакистаан улааппыт кырачаан судаарыстыбалары салайбыт биэс сүүс принциби дыбарыаһыгар түбэстибит.
  
  
  Саала олус сиэдэрэй мрамор уонна керамическай хотуурдар устун оҥоһулуннулар, ыраас мрамор тулатыгар колонналар, эркиннэрэ былыргы гелелинэн ыйаммыттар, миэбэл Индия былыргы кэмин барытын кэрэһилиир.
  
  
  Бу музей дьиэ кэргэнинээҕэр быдан элбэх дьиэтэ этэ. Биһиги проводниктарбыт маны барытын кэрэттэн көрөн тохтоотулар, онтон биһиги саҥата суох саала тула атын саалаҕа барар күммүтүгэр илдьэбит. Кини куһаҕана суох сырдатыллыбыта, Куруубай таастар тула тутуллубуттара, баҕар, Кытай дэриэбинэтин знамяларыттан көтөҕүллүбүтэ.
  
  
  Хос ортотугар сир үрдүнэн биэс футуктаах хоруобуйа баара. Хартыынанан, эргэ хаптаһынынан, упаковкаламмыт дьааһыктарынан, кураанах баанньыктарынан уонна эрдиллибит оҥочоттон оҥоһуллубут.
  
  
  Вуф полковнига кирдээх-маҥан дхоталаах, үөһэттэн эргийэр кирдээх Халдьаайыга олороро. Йогда базовай позонугар чохчолоото. Биһигини көрөн баран, кыратык айаннаата да, турбат.
  
  
  — Ээ, кэлбиккит. Судургу өйдөөх өй- санаа. Кини оннук чижинаҕа төрөөбүт- үөскээбит, соруйан эппит этэ. «Дьону ахтан- санаан аастахха, букатын атын буолуом»диэн.
  
  
  Кини атаҕар туран улаханнык сүгүрүйбүтэ. «Мин дьиэбэр сылдьаргыт улахан чиэс, - диэтэ кини. — Мистер Картер. Эһиги бааргытыгар мин сэмэй балаһыанньабын уруйдуур.
  
  
  - Диэн түргэнник хардарда да, тылы көрдүүргэ тиийбитим. Миигин аймаата.
  
  
  Уурбут- туппут киһи, лоп курдук, бааһынайдыы таҥаһы керде. Сотору кэлиэҕэ уонна «маннык үрдүк ыалдьыттарга аналлаах таҥас- сап дэлэй буолуоҕа»диэбиттээх.
  
  
  Кини түргэн үлүгэрдик саҥаран барда, иккис хос устун Илиҥҥи таҥастаах икки эдэр кыыс таҕыста. Кинилэр бокулуоннаан, биһиги иннибитигэр бэрбээкэй тиийэ кыараҕас дьууппа хаста да дюманан хааччыйа сырыттылар. Кинилэр биһигиттэн атын аанынан аргыый аҕай ньиргиэрдээх музыка оонньообут сиригэр телевизор, көбүөргэ оонньообут, миэбэлэ аныгылыы, оттон истиэнэтэ ыйанан турар быһыылаах. "Учуутал этэр, манна барытын сөбүлүүр курдук гыныҥ, мүнүүтэнэн кэлиэҕэ, — диэтэ биир кыыс тула. Онтон иккиэн ааны сүттүлэр.
  
  
  Кини эдэр сааһыгар Ийэ китайын оҥорор кэмигэр Чан- Кай- ши ойуулуур хартыына ыйанан турар. Уҥуоргу өттүгэр эмиэ итинник улахан хартыына ыйанан турар. Ол этэ
  
  
  Сунтаар-от.
  
  
  «Ву дьиҥнээх полковник буолбатах этэ», - диэн ыра санаата эрэдээксийэлэммит хоһу баайа-дуола кэрийэн көрө илигинэ. «Бу МО уонна коммунистар утары бэйэлэрин тустарыгар ылбыт бочуоттаах аат. Кини Чан- Кай-шо саҕаланыан аҕай иннинэ, уолу эрэ билэр.
  
  
  Отель она отправились о тем, но заправиться, но меня В маҥан куртке и построилось нас под сравкой бару по сравкой. Уоннааҕыта барыта бу дьиэҕэ курдук, арыгы саппааһын эмиэ сөхтүм. Онно үчүгэй көрдөрүүлэр, бэртээхэй аттар, былыргы рома коллекцията үчүгэй этэ. Уол лааҕырга халаан уута барменынааҕар улахан билиилээх оҥороругар этии киллэрдэ.
  
  
  Биһиги Чыамайыкы романын талбыппыт,биржаҕа уонна саппыкыга кэппит Полковник киирэн иһэн хайдах омурдубуппут.
  
  
  Кини миигин кытта кэккэлэһэ туран, миигин болҕомтолоохтук көрбүтэ.
  
  
  — Сылгыны эбиэт иннинэ сүүрүөххүн баҕарбаккын дуо?
  
  
  Отела меня не было времени, но человек прекрасилась. Кэргэним биир сулууспалаахтан переработкалаан ыыппыта, оттон бэйэм ыйыллыбыт ыстатыйалары коридор устун коридорга илдьибитим. Онтон көрүдүөргэ ыраас күөх уулаах бассейн баараҕай бассейннары сылытан баран ааны туораатыбыт, онтон сүүнэ улахан бассейн иһигэр баар бассейн тас өттүнэн сүүнэ улахан болҕомтотун уурбут таас муоста көһөрдүбүт.
  
  
  Үс сылгы суол кытыытыгар турар дьоҕус муоста атын өттүнэн дьигиһийэ сүүрэн истэ, ол гынан баран, оһоҕоһун хоҥунна уонна Аллараа Бэстээххэ парка уҥуоргу кытылыгар илиитинэн сапсыйда.
  
  
  - Диэн ыйытта. — "Тэриэлкэнэн ытыаххын баҕараҕын дуо?
  
  
  Сотору кэминэн эмиэ кэрэ муусука кэлиэ суоҕа.
  
  
  Уорбалааһын күлүгэ дэлби ааҥнаата, кинини кыра киһи илиитинэн көрдө. Сүрдээх күүстээхтэр, тыҥааһыннаах дьон этилэр. Тыҥырахтара төһө да куртаҕар соҕус буолан баран, фермердэр курдук куруубайдаахтар.
  
  
  — Тэриэлкэлэринэн тэриэлкэлиибин, — диэтэ мин:»мин онно сөп үчүгэй эбиппин".
  
  
  Мичээрдээтэ. — Континентальнай континентальнай, - диэн мөҕүттэ уонна кини эмискэ ити саҥарыыны уларыппытын өйдөөтө. Күүлэйдии олордоҕуна английскай тылы босхолоото, ыалдьыттарын тутан туттара туһалаабыта. «Бу ыҥырыы баар... олоххо эмиэ оннук. Ханнык хайысхаҕа кыах баарын хаһан да билбэккин».
  
  
  Мин кинини өйдөөбөтөҕүм, бэргэһэлээх массыына олорор сиригэр тиийэн, бинтиэпкэлээх икки эдэр кулутун илиибитигэр көрдүм.
  
  
  «Тыһыынчанан туруупканы тэриэлкэҕэ", - диэтэ кини, «брунинг» ылан, сүүрбэччэ миэтэрэлээх суолга хаамыталаата. "Сөп дуо?'
  
  
  Тугу эрэ этиэн иннинэ сигнал биэрдэ, араҕас араҕас дискэни салгыҥҥа көтөн таҕыста. «Брунинг» ытан кэбистэ, тэриэлкэ кыра металл Металлург массыынаттан сүүрбэ футукка эстибит. Ити үчүгэй ытыы, иннилэрин диэки, туой тэриэлкэлэрэ үлтүркэйдэр тула үлтүрүтүллэллэр.
  
  
  Кыракый киһи киэн тутта, мичээрдээтэ. Кини линияҕа тиийэн, биир ботуруончигынан картрид туруорда уонна мин бинтиэпкэм талбыт бинтиэпкэтин ылан дьиэ метрическэй автоматынан уолу сигнал биэрдэ. Кинини ытан кэбистэ. Туой тэриэлкэ бороһуок курдук эмискэ үлүйэн, быһаччы түбэһэр уордаах дуоһуйууну тургутан көрдө.
  
  
  Ву полковнига өһүргэнэр кэммин кэспэтэ. Сонно атын тэриэлкэни ыҥыран ылан дискэҕэ түбэстэ. Кинини сонно чэпчэкитик охсуталаата. Биһиги түргэнник ытыалаатыбыт, ол курдук түргэнник ытыалаатыбыт, күүстээх метр уктаах тэриэлкэни уктан баран, ыарахан куруһунаны имэрийиэн иннинэ илиибин- атахпын сууйуохтаахпыт. Эһиги тэриэлкэни таһыахтааххыт уонна ытыахтааххыт диэн быраабыла суох этэ, атын киһи бэйэтин сыалын суох гынан баран, эппэккэ эрэ бэйэбит усулуобуйабытын туруорбуппут.
  
  
  Биьиги холбоспуппут кэннэ диикативка ытыалаан кэлин сабыллыбыппыт. Мин илиим түөрт муунта турарыттан ыалдьан, кыһыл мастан, санныттан сылайан, прикладной биэрииттэн умайан, оннооҕор тобуктарыгар самнаран, крепкого Опера на прикладной. Соһуйдум. Кыра да буоллар, кини миэхэ туох да кыһалҕата суох курдук. Кини бу дойду муннуктарыгар кыайыыга дьулуурун көрөн, лоткалар күрдьэҕинэн киирэн күрдьэхтэнэн барбыттара, эмискэ түҥнэри көппөтөҕө. "Хат - хат», - диэн уол кэннибитигэр биллэрдэ. «Иккиэн сэттэ уон биэс бэдэрээтчит».
  
  
  — Уон тыһыынчаҕа рупция, — Ву полковнига өссө биир ытыллыбыт бинтиэпкэни көтөҕөн туран, хаһыытаата.
  
  
  Тэриэлкэтигэр оҕуста. Илиим бинтиэпкэтин көтөҕөн, сэттэ уон алтыс саа ытар бинтиэпкэтин өрө көтөхтө. Кини лотка дискатыгар уонна моонньугар тыал илгийиэн иннинэ уонунан лотка дискатын оҕуста.
  
  
  Вуфа мөлтөх тыал олус хойутаан биллэ. Кини көрдөөбүт тэриэлкэтэ соһуччу бирикээстэннэ, ох саатын устан кэбистэ. Кыайа-хото, кыайа-хото үлтүрүтүллүбүт осколканан меточнай массыына иннигэр ыстанан ааста. Арай бу тэриэлкэ ону эрэ сүүрдэ.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, Полковник санныгар бинтиэпкэни ыга кууста. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр бу кыараҕас харахтарга демоническай уордайыыны көрдө. Кини табыллыбатах, ол эрээри миигин көрөн баран эмиэ мичээрдээн, сүгүрүйэн, сэмэй бааһынай оруолун оонньообута.
  
  
  «Американец уон тыһыынча".
  
  
  Илиитинэн далбаатаата, чековой киниискэлээх уол сүүрэн кэллэ. Ву человек.
  
  
  Кинини ылаат, тарбахтарын икки ардыгар быа тарта.
  
  
  "Дуоһуйуум," - диэбитим.
  
  
  — Тохтоо, - диэтэ кини хантан кэлэрин кэтэһэн баран, уот линиятын бүтүүтүттэн Чоҥкунаата. Кини биһиэхэ сүүрэн кэлэн киһибин ылбыта. «Оҕолору көрсүөххүт. Дэ?"- диэтэ кини биһигинниин. «Уон тыһыынча сыл устата аһатыахха рупция баар».
  
  
  — Биллэн турар, — сөбүлэспитим. Оҕолорго аналлаах.'
  
  
  Киниттэн ыйытта. - Оҕолоргутун көрсүөхтэрэ дуо?'
  
  
  Кыракый киһи күлэн- үөрэн, холумтан түөртүү көстөөх дьаарбаҥка эркинин устун таҥнары ыйан биэрдэ.
  
  
  — Оҕо дьиэтэ, — диэн чаанньыгы быһаарда. «Кини уулуссаттан сүүһүнэн оҕону быыһаата. Кинилэр үөрэхтэрин, таҥастарын- саптарын, дьиэлэрин- уоттарын, бэйэлэрин оннуларыгар туруналларыгар төһөлөөх элбэх киһи буолуохтарай?»
  
  
  — Ол гынан баран, оннук элбэх киһи көмөҕө наадыйбат, - диэтэ Ву. "Бэл, мин курдук баай киһи кинилэргэ көмөлөһөр кыаҕа суох".
  
  
  Ву көрдөрбүтэ, куолаһа биһиэхэ хонууга оҕолору көрбүтэ. Сүүһүнэн, сүрүннээн уолаттар, Бүлүүтээҕи аэропорт площадкатыгар оонньууллар. Кинилэр миэхэ көрбүт- истибит химическэй собуотугар уонна Америка консульствотын иннигэр аатырбыт «Мерседес " диэн уулуссаҕа сытар кыра өлүүлээх уолу санаттылар.
  
  
  Кини уорбаланар санааларын кырыйда. Ву, арааһа, меценат этэ да, меценат киниэхэ уорбаланан, туох да сыһыана суох. Кини дэлби тэптэриилэргэ хатанар диэн итэҕэйиэхпин баҕарбаппын эрээри, бу санаа барбатаҕа.
  
  
  "Баҕар, кинини көрдүүр киһини билэҕит, — диэбитэ мин. — эһиги оҕолоргутун кытта Шастри сокуонун билэр кыахтааххыт. Кини итини сэргэ "Знамята" оҕолору эмиэ сүүмэрдиир.
  
  
  Вудь Полковник тииһин быыһынан ааста. «Бу моҕой уола»,-диэтэ кини кытайдыы. Ону билэбин. Кини оҕолору уоран, сыалынан туһанар. Ону хас да киһини быыһаан ылар да, туох да суох эбит.
  
  
  Шастри тоҕо тарыппытын мунаарбыт курдук дьэбидийдэ. Бу ВУЗ хайдах сэрэйэрин көрөөрү, кыһамньылара кичэйэн көстөр. Киһи үксэ кэлэрин курдук сэрэйдэ, мин син биир иилистэн ыларга тиийбитим.
  
  
  — Тоҕо кинини кытары кэпсэтиэххин баҕараҕын? — диэн ыйытта. — Кини дэлби тэптэриигэ хаһыытыыр дуо?
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. — Мин эрэлим суох... баҕар.
  
  
  «Баҕар, көмөлөһүөхпүтүн сөп», - диэн Ву киллэрдэ. «Уулуссаҕа оҕолор бу киһи хантан кэлэрин билиэхтэрин сөп".
  
  
  Кини тарбахтарын титирэстээн баран, чаҕара кэлэн аттыгар туран хаалбыт. Мин өйдөөбөт диалектка өр кэпсэппитим. Уол дьиэтигэр харса суох мичээрдээтэ.
  
  
  «Оҕолор ыйыттылар», - диэтэ кини. «Аҕыйах киһи ол туһунан билиэхтээх. киниттэн эмсэҕэлээбиттэр.
  
  
  - Диэт, эйигин амсайыахтара.
  
  
  - Диэн махталын бэлиэтигэр киэркэйдэ.
  
  
  — Билигин биһиги оонньуохпут,-диэтэ Ву, сылгыга сыһыаран.
  
  
  Биһиги ньиэрбэ кыылларын бытаардыбыт уонна өрүс уҥуор сытар сиригэр бардыбыт. Кини биһиэхэ чааһынай гавань уонна түөрт элэгэлдьи түргэн тэтимнээх катеры көрдөрдө, ол кэнниттэн биһигини болуоссаттарга плексиглас устун сабыылаах уонна салгыы кырасыабай лужкаҕа тоҕус ыйдаах мунду муосталаах гольфаҕа ыыталаата.
  
  
  «У тебя есть все», — диэн Чоеня сэрэйдэ уонна мин эппиппин күүтэн, кыра Кытай диэки көрдө.
  
  
  Ону өйдөөтө. Кини улахан- кыра киһи этэ. Теннис кортара, гольфаҕа, бэртээхэй садтар... ол гынан баран, ити барыта туһата суох, ити үп- харчы өттүнэн ситиһиитин туоһулуур трофей эрэ этилэр. Биһиги да манна көрөөччүлэр, санныларынан саба түһэн, ханнык кылаас баарын этэргэ ыҥырбыт көрөөччүлэр курдук этибит. Она необходился В этом помощь, она поддерживают ведению. «Бары кэриэтэ»,-диэн токуруйан, чоҥкуйан баран, чараас иэдэһигэр уура-уура, дьуккуруу-ууруу. Миигин соһутар Реакция. Күлэн кэбистэ-маннык намыһах киһиэхэ ыараханнык, хааҕынаан күлэн кэбистэ.
  
  
  — Баҕар, - диэтэ кини биһиги дьиэбит диэки айаннаата.
  
  
  Дьиэ иһигэр кини миигин уонна бастакы этээскэ араас кыбартыыраларга чилиэн сирдээбитэ. Мин туспар сибиэһэй шведтэр арыллан, дууһабын ылынан, иннибэр төнүннэриэхпэр диэри таҥнары көспүтүм.
  
  
  Мин бу кабинеппар икки этээстээх, бүтүн аан дойду үрдүнэн сыаналаах маһынан оҥоһуллубут, бэчээттэммит ыскааптардаах ыскаабынан миигин күүттүм. Кини улахан суруктаах остуолга олороро, ол иһин, ис дьиҥэ быдан кыра, дуона суох.
  
  
  Тула остуолга олорон кыргыттар олороллоро. Уон, сорох индианнар, сорох индиецтар, сорох Илиҥҥи дьоннор олус сырдык этилэр, мин кинилэр ыраас хааннаах этилэр дии санаатым.
  
  
  — Эппитим курдук, - Ваня мичээрдээн эттэ. — Миэнэ барыта баар.
  
  
  Дьоһуннаах кыргыттар төбөлөрүн олуонатык сапсыйда.
  
  
  «Биири талан ыл», - диэтэ кини. — Эбэтэр икки. Эн ыалдьытым.
  
  
  
  9 баһылык
  
  
  
  
  «Мистер Картер, — диэн киэн тутта эттэ Ву полковнига, — киһи ситиһиитигэр суолугар ыйынньык баар. Саалаҕа киһи бу суолунан сылдьыан баҕарар киһилэрэ. Бастатан туран, толору олох. Онтон мал... материализм, ону эһиги дойдугутугар хайдах ааттыыгыт. Онтон улахан баайы- дуолу курдаттыы көрөн, статуһу ылабыт. Өссө кэлин — сексуальнай дуоһуйуу элбэх. Ситиһиилээх арабка бу гар. Японецтарга гейша. Баай американецтар кэргэннэригэр.
  
  
  — Оттон кытайдарга?
  
  
  Кини эмиэ илиитинэн сапсыйда. — Уус- Алдан. Бу бэртээхэй харамайдар курдук. Ханнык баҕарар амтаннаах, баҕалаах олус кичэллээхтик талыллыбыт.
  
  
  — Тоҕо, ву полковнига?
  
  
  "Тоҕо?'
  
  
  — Арба, тоҕо миэхэ ууруоххун сөбүй? Биһиги букатын урукку доҕотторбут, кинилэр ортолоругар тапталы үллэстэллэр диэн соччо сөбүлээбэппит. Ву самодеятельно күлэ түстэ. Кини эмиэ сэмэй буолан кубулунара, уоһа таммалыыра. «Эмиэрикэ бөдөҥ агентствотыгар бэлэх оҥоруоххун баҕараҕын".
  
  
  У ' лэлиэн баҕарар дуо?'
  
  
  "Итини бомбалааһын тохтотуҥ», - диэтэ кини. «Куораппыт салгыы эрэйтэн быыһаата».
  
  
  — Мин итиннэ номнуо үлэлиибин. Бу мин үлэм. Тугу эрэ гыныаххытын баҕараҕыт.
  
  
  (Даа. Ол кэмтэн ыла арыгы туруоҕа. Ону эһиги оҥорор кыахтааххыт. Дакаастабылы биэриэххитин сөп.
  
  
  «Ким буруйдааҕый? Нууччалар?
  
  
  «Маоистар, — диэтэ кини. «Кытай коммунистара. Бу кутталы аан дойдуга барытыгар аһаҕастык билинэллэр. Ону миэхэ оҥор, кинилэр эмиэ эйигиттэн... биир эбэтэр барыта.
  
  
  Күн уотугар кылбайбыт кэккэ кыргыттартан хараҕын араарбакка, хоско улахан түннүк нөҥүө сүүнэ түннүгүнэн бүрүллэн сытар эбит. Кытай коммунистарын, кини террористическай салалтатын чинчийбитин курдук, кини, биллэн турар, кыһыл коллегаларыгар бэриниилээх буолуох этэ.
  
  
  "Дьоҕус өҥө, - диэтэ кини, - итиччэ сиэдэрэй наҕараада иһин. Эр киһи киниттэн ханнык аккаастаныан сөбүй,мистер Картер?
  
  
  Кини хайдах эрэ мунчааран көрбүтэ, биир кыыһы атын сиргэ көһөрөн, аан аһылла түстэ. Миэхэ кэннибэр кытайдыы хас да тылы эппитим, полковник кыыһыран турбута.
  
  
  — Мисс түүлээх төннөн кэллэ, - диэтэ кини. — Ону остолобуойга көрөбүт.
  
  
  Кириэһилэни эргитэн эмиэ мичээрдээтэ.
  
  
  "Бу туһунан толкуйдаа,- диэтэ кини. «Түүн да дуоһуйар иһин, эһиги холоон көрөр кыахтааххыт».
  
  
  Кинини күҥҥэ тохтоото. Өйбөр киирдэ. Илиитин уунан баран, эмиэ тохтоото.
  
  
  — Олус баай киһи, Ву полковнига туох баҕа санаалааҕый? Олох толору, кини хаһан эрэ отела, статуһа, кини этин- сиинин кыайан тулуйбат дьахтара барыта баар... өссө тугуй? Эн курдук киһи баҕатын өссө туох эрэ баар буолуохтаах. Дьэ, полковник диэн тугуй?
  
  
  «Биллэн турар, мистер Картер». Күлэн кэбистэ. «Онтон бу киһи эрэмньилээх буолуон сөп... биллэн турар, саамай сөбүлээбэт баҕа». Кини миигин саалаҕа ыытта. Илиититтэн ылаат, уһун остуолга уонна сүдү улахан остуолу туруорбута. Устуул төбөтүгэр правовой султан курдук олороро.
  
  
  Ону мин астымматым. Хайдах эрэ кини быһаарар баҕалааҕа буолуо дии санаабатаҕым. Кини туох эрэ атын киһи диэн өйбөр баар этэ. Ол гынан баран тугуй?
  
  
  Миэхэ ирэ- хоро быһаарыыта суох этэ. Аҕыйах мүнүүтэнэн уһун олоппос арыгынан уонна дьааһыктарынан устан, биһигини муоһунан аһаталлара. Кыра киһиэхэ холкуос тэллэҕэр хорҕолдьуну аҕалбыт кулуттара Эльгяй диэн киһи сиэбит.
  
  
  Кини иннин диэки төҥкөйөн, уолу сороҕор кэпсэтэргэ табыгаһа суох кээмэйдээх боппуруостары биэртэлээтэ. Ырыган уол миигиттэн тэйбит. Дьиибэ, ол гынан баран, миэхэ көмөҕө кэлбитим.
  
  
  Кини урут истибэтэх диалектеҕа уолу кытары аргыый кэпсэтэн баран, итэҕэлин түргэнник ситиспит курдук.
  
  
  "Шастри диэн киһи кинини улаханнык куттаата, — диэтэ кини. «Эр киһи бу үөрэҕи киллэрбитэ, онтон массыынаҕа холоммута. Куотан баран манна ву- га полковник кэлэн олохсуйда.
  
  
  "Бу киһини ханна көрбүтэй?" — диэн ыйыппыта.
  
  
  Ву полковнига орооһунна. Кини кыһыл арыгыны тула симиллибит фазан атаҕын уунан, уолбун штопорга сорудахтаата.
  
  
  Уол тугу этэрин өйдүүрүгэр тиийбит хас да тылы тутта.
  
  
  «Килбиэннээх кыһыл башняны таҥара дьиэтигэр», - диэн истибитэ.
  
  
  Онтон ордук этэр, ол гынан баран, өйүм-санаам миигин ситэн-хотон биэриэр диэри, миигиттэн киэр хайыспыта.
  
  
  "Эрэлэ суох,— диэтэ кини.— Кини таҥара дьиэтин уонна гуру эрэ өйдүүр».
  
  
  — Кыһыл башняҕа олорооччу, — диэн эбэн эттэ Ву полковнига. «Ориентир буолуохтаах".
  
  
  Ваня мичээрдээбиттии мичээрдээтэ уонна олоппоско ыстанна. Мин штопорым барыта быһаарылынна быһыылаах дии санаата. — Америка агентствотыгар көмөлөһөргө олус үөрэбин,-диэтэ кини остуолтан туран.
  
  
  Биһигини ыытарын кэриэтэ. Кини кулуттарын ыҥыран ылан, биһигини «Мередесаҕа»сыһыарыллыбыт дьиэ нөҥүө кытта ыыттылар.
  
  
  Куоракка төнүннэхпитинэ, кинилэртэн элбэх информацияны ыла сатыыбыт. «Менга нужно знать как можно знать, — дии санаатым, — бу дакылааты Раджу всех работы".
  
  
  «Таҥара дьиэтэ- уота суох элбэх киһи башнялаах", — диэн үөртэ. «И многие красные. Бу улахан суолталаах дуо?'
  
  
  — Чертовскайдыы улахан суолталаах,-диэтэ мин. - бу аныгыскы звено. Баҕар, бу Шастри онно чугаһыыр, баҕар, ол ханнык эрэ штаб- квартира эбит.
  
  
  Төбөтүн иэҕэҥнэтэ сатаата. «Бу ханна баҕарар баар буолуон сөп. Оннооҕор эргэ таҥара дьиэтэ, руна... тыа сирэ барыта кинилэри ситистэ".
  
  
  Ээ- хааммын тосту уларыттым. Чаһы кыра полковнигы бараатыбыт, кини тулуурун сүтэрбитэ. Биһиги куорат киинигэр кэлбиппит, бириэмэ хайдах түргэнник ааспытын өйдөөн, консульс иннигэр тохтообуппут.
  
  
  Куоракка тыҥааһын кураанах күҥҥэ статическай электричество курдук этэ. Ону салгыҥҥа сэрэйдэ. Уонунан сэрии саллааттара санныларыгар бинтиэпкэлээх, бинтиэпкэлээх консульство иннигэр тураллара. Атын саллааттар дьиэттэн сууллаары тураллара.
  
  
  «Кыһыл башняттан таҥара дьиэтин туһунан толкуйдаа», - диэн Чоено этэр. У у нас вернуть.'
  
  
  Тротуарга индийскэй саллааттар тохтоотулар. Иккис саллаат миигин тимир олбуортан ыйыталаспыта, ол кэнниттэн сержаҥҥа түһэрбитэ. Сержант миэхэ хас да ыйытыыны биэрдэ, онтон телефон нүөмэрин хомуйар.
  
  
  Кабинет ааныгар миигин күүттэ. Хаалтыс буолбатаҕа, баттаҕа үрэллибитэ, сүүһүгэр сөрүүн соҕус кабинекка уорааннаммыта.
  
  
  — Биһиги дьиэни бөҕөргөтөбүт, — диэн долгуйан эттэ. «Ханнык баҕарар түгэҥҥэ саба түһүүнү кэтэһэбит».
  
  
  Устуулугар олоппоско түстэ. Кини муус муруннаах муруннаах көлөһүнүн сотто.
  
  
  «Мин Вашингтон 300 муоралаах пехотинецтары американецтар олохторун уонна баайын- дуолун көмүскүүргэ көрдөстүм», - диэтэ.
  
  
  "Морпехи!"- дедим.
  
  
  "Таҥара биһигини алҕаа, биһиги нууччалар иннилэригэр сэбилэниитэ суох хаалыахпытын сөп. Нью- Дели алгыстарыттан манна дьоннорун илдьэ бараллар.
  
  
  «Аан дойду үһүс сэриитин Саҕалыаххытын баҕараҕыт дуо?»
  
  
  "Бу кэтээн көрөр буоллахха..."
  
  
  «Килбэйэр».
  
  
  Кини миигин эмискэ көрдө.
  
  
  — Кыһыл флот туһунан истибэккит дуо? «Бенголов хомотугар эрчиллэр маневрдарга ыытыллар эскадра баар. Ракетнай крейсер командованиетын уон икки хараабыл.
  
  
  — Билэҕин, эн итини оҥоруоххун сөп этэ, - диэтэ мин. «оҕолор, билигин даҕаны, дьиҥнээх ядернай сэрии саҕалана илигинэ, эһиги манна этиэххитин сөп. Дьэ санаан да көрүҥ, тоҕо тохтуо суохтааҕый? Кинини остуолга тиийэн кэллэ. Силип үнтү барбыт.
  
  
  — Уон бэһис чыыһыла туһунан тугу эмэ истибиккит дуо?
  
  
  У: тутулуга суох ки? Суох.'
  
  
  — Эн этэҕин дуо, баҕар, туох эрэ диэн ааттыыр, өйдүүгүн дуо? Россия консульствота эспиэрдээбитин истибитим. Эһиги консульствоҕыт тэҥҥэ соһуллуохтаах.
  
  
  Сурук- бичик саҕаланна. Ити кини быһаччы охсубута.
  
  
  — Бүгүн туох эмэ буолуо диэн эрэнэҕин дуо?
  
  
  (Суох. Ол гынан баран, кинилэр урут атырдьах ыйын 15 күнүгэр бомбаны уура сылдьар дьон туох эрэ баар суол диэн санаалаахпын. Эһигини консульстан киэһэ уон төрдүс киһитин эвакуациялааһын ыарахана суох.
  
  
  "Таҥарам, - диэтэ кини. — Оччотугар биһиги тугу да гынар кыахпыт суох дуо?
  
  
  — Биллэн турар, - диэтэ мин. «оҕолору консульствоҕа таһырдьа ыыта сатаабаттар диэн.
  
  
  "О?'
  
  
  (Даа. Миэхэ кыһыл башняттан таҥара дьиэтин буларга көмөлөс. Эһиэхэ дьарыктанар куорат саамай улахан картата баар буолуохтаах.
  
  
  Ис сибээс кнопкатын баттаата. Аҕыйах мүнүүтэ буолан баран секретарь кини остуолугар картатын уурда.
  
  
  Поместье ву полковник за основу ву, она его его Округи радусом, который могут быть прожиться за несколько часов. Онтон Слокам штабын тула хас да индиецияны ыҥыран бу эргимтэ иһигэр таҥара дьиэтин ыйарга көрдөспүтэ.
  
  
  Кинилэр кыһыл башнялаах икки таҥара дьиэтэ биллэр.
  
  
  «Олортон биирдэстэрэ - Улуу Кыайыы копиятын куоппуйата, - диэтэ миэхэ биэс уон сыл секретарь. «Бу Кут- Минар диэн ааттанар. Кини кыһыл кумаҕы тулалаан, отуттан тахса миэтэрэ үрдүктээх, чыпчаалга бинтиэпкэлээх кирилиэс устун хаамар.
  
  
  Хайдыһыыга диэри тутуллубута. Билигин таҥара дьиэтиттэн аҕыйах киһи хаалла.
  
  
  У уонна атыттар?'
  
  
  — Бу осиан храма куорат илин өттүгэр баар буолуохтаах. Бу сорҕото - сорҕото.
  
  
  Кинини баһыыбалаата уонна уулуссаҕа тахсан массыынаҕа ким эрэ күүтэ сылдьыбыт. - Эй, биллэрин курдук, дьахтар аан бастакы храмыгар суол көрдөрбүтэ.
  
  
  Уон биэс мүнүүтэнэн кэллэхпитинэ, Кут- Минар таҥара дьиэтин курдук олус табыллыбатын көрдүбүт... бу саамай үрдүк кыһыл башнялартан ордуга суох этэ. Мин эрэнэ иликпин, өссө тугу эрэ оҥоруохпун баҕарбытым. Итинник генеральнай штаб хас да киһи мустубут сиригэр туох эрэ сэмэй, кистээн, дьаһалы өҥөйбөт.
  
  
  Осиана храма ордук элбэҕи кердерер. Квадратнай колонналар таас сводтары, дьиэ үрдүнээҕи фасадтары самнаран, охтубут таастары дыбарыастарын тутан хаалбыт. Биир муннукка икки этээстээх кыһыл башня баара. Руналар сэппэрээк уонна мастар тула хойуу үүнээйилэригэр көһөллөр. Мастар быыстарынан буруо бургучуйар.
  
  
  «Мин көрүөм".
  
  
  — Мин эйигин кытта барабын, - диэтэ Чоено.
  
  
  Урусхалланан аастыбыт. Сорох учаастактар ыраастаммыттар, итэҕэйээччилэр кэлэн, уу источниктарын алгыылларыгар ыҥырдылар.
  
  
  Риналар ыккардыларыгар таҥара дьиэтин бүтэһигэр дьөлө ыытар ыллык сорҕотун булбуппут. Хараҥа күөх балаакканы көрбүппүтүгэр мас кытыытыгар кэриэтэ сырыттыбыт.
  
  
  Сылын аайы бөһүөлэккэ ыллык ыллыгынан бардыбыт. Бастаан мастары уонна муус палатканы эрэ көрбүппүт. Ол кэнниттэн кыракый уҥуохтаах, сибиэһэй эти көрдө. Палаткаттан киһи тахсан, тыыллан- хабыллан, хамсанан, сөтөллөн баран, сиргэ умса түһэн, иһигэр төннөн кэллэ. Аны кими да көрбөтүбүт. Буруо хас да кулууптара кулуһуннан таҕыстылар. Кэннибитигэр — дорҕоон сүүһэ, сүүһэ сүүһүгэр, дьиикэй кыыһырар дэгэттээх дорҕоон ньиргийдэ. Ону эргиллээт, сүүрэн- көтөн, сүүрэн кэлэр суолу көрдө, ону эрэ аастыбыт.
  
  
  Бу түргэнник баран испит киһи этэ да, кыратык доҕолоҥнуур. Чугаһаан иһэн, кэтит сарыннаах, күүстээх, оҕоҕо чэпчэкитик куттанар киһи эбит. Бу Закир буолуо диэн интэриэһиргээбитим.
  
  
  Сыымах ааһан истэҕинэ кустарга тамнаатыбыт. Биһиги диэки көрбөтөх. Бу тыына кыараҕас этэ, мин кинини түргэнник куота охсоро буолуо дии санаабытым. Кини биһигини туох эрэ сыыһа- халты ааспытын курдук, чоҥкуйбута.
  
  
  — Массыынаҕа төнүн уонна миигин кэтэс, - диэбитэ мин. «мин кинини батыһа сатыам".
  
  
  Орон нөҥүө өттүгэр рунаны, тыаны туоруур Ороһу тутуһара. Сотору эргэ таҥара кэлин өттүгэр тахсыбыппыт. Биир эрэ истиэнэ кыҥаабыт. Уон миэтэрэ үрдүктээх, отучча миэтэрэ үрдүктээх улахан таас блоктар тула тутуллубуттар. Эр киһи бу ынчыктыыртан өйөннө. Ол кэнниттэн уордайбыт, кими да көрбөккө, хойуу хонуу быыһынан Олломоон дьөлө анньыбыт быһыылаах. Онно сүтэн хаалла.
  
  
  Эр киһи икки мүнүүтэ устата сүүрэн- көтөн, лазейканы булла.
  
  
  Онно хараҥа этэ. Кини бэйэтин баҕатын, тулатыгар охсубут тыҥатын иһиттэ. Ону таһынан ханнык да дорҕоон суох этэ. Ону фонарь холбоон, кыараҕас сардаҥаны оҥордо. Сир үрдүнээҕи аартыгар, Дүпсүн таһыгар таҥнары барааччылар дюжиналара баар эбит.
  
  
  Аллараа кирилиэс иһигэр чүмэчини, Америка испиискэтин булбуттар. Буойуу кэнниттэн муостаҕа уҥа диэки сыҕарыйар. Манна үөһэттэн көрдөххө, алта футукаттан тахса буолан, кумах чохчойон тахсыбыт курдук кытаанах туойунан сотуллубут. Сүүрбэ хаамыыга кини сүүрбэччэ хаамыытын имигэстик-имигэстик үҥкүүлээбит сырдык кэриэһин көрдө. Туннель туннель олус эргэ харах сыта майгынныыр.
  
  
  Кинини бытааннык сырдыкка туһанар. Кинини туох да истибэтэҕэ. Коридор сытыы ыйынньыгы оҥордо. Кини хараҕым саҥа сырдыкка үөрүйэх буоларыгар тохтоото. Иннибэр туннель үрдүттэн халлаантан сэттэ квадратнай футу иэннээх дьиэ этим. Хос тула икки ас- үөл көрүстэ. Бастаан ыһыы тахсыбытын көрбөтөҕүм. Ол кэнниттэн түөрт истиэнэҕэ умайа турар арыы курдук умайбыт чахчылары көрдө. Хос кураанах этэ.
  
  
  Хоско түргэн баҕайытык коридор устун хааман истэ. Ону тохтоото уонна сэргэхсийдэ. Мин өссө ким да көрө иликпин быһыылаах. Бу туннель кылгас уонна уонтан тахса миэтэрэттэн ордук уһун өрөбүлгэ арыллыан иннинэ уонтан тахса миэтэрэ уһуннаах сиринэн тайаан сытар. Сүрүн туннельга тэҥ арыттанан хостоммуттара. Манна трансцендентнэй кельялары медитациялаан баран, монахи диэн бассейннары тардыбыттар.
  
  
  Туннель бүтүүтэ өссө биир ыйынньыгы оҥорбута, шталь кэҥиир уонна сырдык.
  
  
  Фактар миигин кэннибиттэн сырдаталлара эрээри, иннибэр атын киһи курдук саныыра. Кини кэнниттэн электрическэй проводтан связной бастакы лаампаны көрдө. Манна туннель икки аҥыы арахсар: мин быһа электрическэй фонарий ыйанан турар сиргин суулаатым. Туннель арыый ыраах улахан саалаҕа таҕыста. Туннель кэлин саала кэннигэр синньээн баран кыра балкоҥҥа илдьэ барбыт.
  
  
  Мин анныбынан оргуйар үлэм ыраахтааҕы этэ. Уон биэс уол, үксэ сүүрбэччэ сыл уста тула олорон, ыстаалы тула олорон хара өҥнөөх бааннары кичэйэн киэргэттилэр. Атыттар фитилей лоскуйдарын быһан кэбистилэр. Атын уолаттар кураанах бааннары устан атын хоско уган биэрдилэр.
  
  
  Көхтөөх сынньалаҥмын үөрүүм-көтүүм үрдээтэ. Кини толору аата эбэтэр, муҥ саатар, террористар икки түөртүү бомба оҥорон таһаарар собуоту булбуттар. Ол гынан баран, маннааҕы уолаттар ол уолу химическэй заводка сап сапоратын хомуйар уолга сылдьыбыттарын өйдөөбүтүм. Кинилэр саллааттарга маарыннаһаллар. Хайдах үөрэммиттэрин билэллэрэ буолуо.
  
  
  Миигин ким да көрбөтөҕө, ол гынан баран, сиэнис балкон нөҥүө кыайан киирбэтэҕим. Кинини төннөн кэлэн хаҥас туннель боруобалаабыт. Кини кыра ыйынньыгы оҥорбута, кэлин хамсааһын салҕаммыта, холобур, эмиэ ол хайысхаҕа туох да уратыта суох. Сотору эмиэ кэккэ мэһэй буолан ааста. Ол туһаттан тахсыбыт. Соломовтар дьиэ иһинээҕи куулкалар уонна кирдээх рюкзактар баар буолуохтарын сөп, уолаттар сиэкистэрэ-ыччаттар.
  
  
  Бу туннелы Калькулут аннынан элбэх биэрэстэ усталаах сиринэн ааһыахтарын сөп. Мин суолу түргэнник булар эбэтэр төннөр суолу тобулуохпун наада этэ. Мин иннибэр өссө биир кураанах Куйаар сытара. Иһирдьэ суруктаах, кириэһилэ уонна паарата баара, кэннилэригэр араамаҕа мас аана баара.
  
  
  Хоско ким да суох этэ. Кинини күҥҥэ түргэнник ааста. Хатыы буолбатах.
  
  
  Кинини арыйан көрбүтэ өссө биир көрүдүөргэ иһээччи көрүдүөрүн көрдө. Кини тахсан мередестаҕа төннүбүтэ.
  
  
  Онно туох да суох этэ.
  
  
  Кинини хараҥа суол устун хаһыытаата.
  
  
  — Ника, маладьыас=).
  
  
  Кинини эргиллэн көрбүтүм, мэйиим алта чувство тыаһаата. Баҕар, ити тимир предмет тыаһа дуу, дьалхаана дуу буолара буолуо. Билбэппин эрээри, кыыһырбыттыы тутта.
  
  
  Онтон кинини көрдө... кинини батыһыннарбыт күндү индейец таҥара дьиэтигэр барбыт. Кини миэхэ массыына инники өттүн кытта тиийэн кэллэ. Кини төбөтүн быһаҕынан сапсыйда. Сонно тута илиибэр баар буола оҕустум.
  
  
  Бэстилиэнэй, биллэн турар, кыайтарбат да, миигин утары уунан киирэн барбыта. Кинини, тэпсэн, сэрэтии хаһыытаата. Отель ону өлөрүү буолбатах. Кини бу сабыылаах Дастри диэн бигэ эрэллээх этэ уонна кини миэхэ чопчу тыыннаах наадалааҕа. Мин сирэйбэр салгыны хайа сотон баран, эмиэ үлтүрүтэн эрдэҕинэ махалаата.
  
  
  Мэҥэ- Хаҥаластан хас да дүллүгү ытан өлөрдө, сэрэтии быһыытынан иккистээн ытан барда. Буулдьа үлтүрүйдэ да, охтон түстэ да, ойон туран, илиитэ босхо санньыйда.
  
  
  Кинини иккистээн ытан кэбистэ, бу сырыыга атаҕар турда. Кини иннин түҥнэри көппүт курдук сууллан түстэ.
  
  
  Ол кэннэ кэннибэр бэстилиэтинэн тэйэн, иккис саба түспүт бэстилиэти туттарбыта да, кыайан көрбөт соҕотох хамсааһыннар миэхэ атын өттүттэн сүүрэн иһэллэрэ.
  
  
  Куустуһан кэбистэ да, миигиттэн тэйиттэ. Кэннигэр атах тыаһа иһилиннэ. Таҥара дьиэтин тула уолаттар сүүрэн кэлэн руин кэннигэр эргэ грузовой массыынаҕа муһуннулар.
  
  
  Куоттардылар да, иннибитигэр, киһибин өлөрдүлэр. Ону көхсүгэр эргитэн кэбистэ.
  
  
  Өлбүтэ. Мин сутурукпун ханна баарынан көрөбүн. Чооруона миигинниин кэккэлэһэ олорон, илэ-бааччы хааммын тардыбакка олороро. У 'бу кимий?'.
  
  
  Кини сиэбиттэн тула эр киһи кумааҕытын уһугуннарда уонна ону сиргэ уурда. Кумааҕыга аата чуолкайдык ааҕыллар этэ.
  
  
  «Закир Шастри». Кинини дьэ булбуттар.
  
  
  Кини этин-сиинин кытары кэккэлэһэ түстэ. Кини тута илиитигэр, атаҕар хаан буруота унаарыйда. Кинини сыыспатах. Ким эрэ ону көхсүгэр ытан кэбистэ. Хараххын иннин-кэннин көрбөккө, сибэкки тыллыбыт сибэкки курдук бууппаны бэйэтин иннигэр эккирэттэ.
  
  
  Ким эрэ отель Шастри тыытыан иннинэ, саҥарыан иннинэ, ким эрэ суолу туораан, доруобай индеец быһаҕынан быһаҕынан анньан өлөрбүт.
  
  
  Ол гынан баран кимий?
  
  
  
  10 баһылык
  
  
  
  
  У: көр!"- диэн саҥа аллайда.
  
  
  Кини туран грузовой массыына диэки көрбүтэ. Таһырдьа им-ньим, түргэнник элэҥнээн истэ. Сытар ынаҕы ханаабаҕа эрийээри суулаата, онтон дьиэттэн саа тыаһын быыһыгар сүүрэн иһэр дьон кыракый дьон диэки ыстанна. Дьон туора ыстанна, грузовой массыына муннуктан көтөн хаалла.
  
  
  - Бар, - кини Чоено ыҥырда. «Биһиги кинини батыһабыт».
  
  
  Кэнники өстүөкүлэ «Мерседес»ыстаммытыгар тоһуйан хаалла. Саргылаана Магнус түннүгү барытын кэрийдэ. Иккис Тарас хараҕым аанын быһа анньан баран ханна эрэ олбохторугар түстэ.
  
  
  Шастри соҕотоҕун сыаллаах- соруктаах этэ да, билигин эппиэтинэстээх уоту арыйар бириэмэм суох этэ.
  
  
  Кини түргэтээтэ,» Мерседес " ЛК нөҥүө иннин диэки дьулуруйда. Муннукка түҥнэри көппөккө, түмсэ сатыыбыт.
  
  
  Презечениеҕа ыстанан баран бордюр устун отут дьаарбаҥка аастыбыт уонна дьэ, таһырдьа төттөрү таҕыстыбыт. Кини биһиги иннибитигэр айанныыр грузовой массыына атын массыынанан иннибитигэр саптынар курдук айаннаан иһэрин көрбүтэ.
  
  
  "Эһиги охсубуккут дуо?"— диэн ыйытта.
  
  
  - Саргылаана миигин көрөн төбөтүн имэҥнэтэ түстэ. Кэнники түннүгү көрөөт да, биһигини ким да эккирэппэтэҕэ. Куттаммыт этэ.
  
  
  — Таһаҕаһы кэтээн көрүөххэ, - диэн бирикээстээбитэ. - биһиги сүтэрдэхпитинэ, бастаан барытын саҕалыахпытын сөп". Таһаҕаһы кэннилэриттэн балтараа кварталы туораан баран, салгыы куоракка батыспыппыт. Чаас аҥарынан грузовой массыына аэропорда ааныгар тохтоото, уолаттар-оҕолор коробка тула ыстаннылар. Арҕаа көстүүмүнэн хатыҥыр индиец, вокзал дьиэтигэр киирэн күрээбит.
  
  
  Биһиги «Мередестэн» тахсан платформаҕа батыспыппыт. Кини иккис аан дойду сэриитин саҕаланыытыгар Бирмаҕа көтөн кэлбитин курдук көрбүт- харайбыт кырдьаҕас ДК- 3 урукку сэриитин кэтэспитэ.
  
  
  Киирбиттэригэр дьүөгэлэрэ көтөҕүллэн хаалбыттар. Сөмөлүөтү кэтээн көрүү- истии аҕыйах этэ.
  
  
  — Көтүү былаанын булар кыахтааххыт дуо? — диэн ыйытта. «Баҕар, араадьыйаҕа көмөлөһүөххүн сөп".
  
  
  Диспетчерскэй вышка кирилиэһигэр барыан иннинэ, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр санаата. Төннөн истэҕинэ, ХК- 3 хайыы- үйэ көтөр- түһэр балаһатын бүтүүтүгэр сылдьыбыттар.
  
  
  Кини дьоллоох олоҕу көрдөрдө уонна күлүүс тыаһын уунна.
  
  
  «Раксолга көтөллөр», - диэтэ кини. «Бу Непалтан чугас, Гимназаев пааматынньыга. Мантан сэттэ сүүстэн тахса километр.
  
  
  Киниттэн ыйытта. — "Биһиэхэ эмиэ самолет баар дуо?"
  
  
  «Ппер- хамаанда»,-диэн хоруйдаата. — Эһиги хаһан эмэ неньга көтө сылдьыбыккыт дуо?
  
  
  (Даа.'
  
  
  Ун эмиэ."Кыыс миигин илиититтэн ылан таһырдьа таһаарда. — Сотору хараҥарар, — диэтэ мин. "бу аэропорда сырдатыллыа диэн эрэнэбин дуо?"
  
  
  Күлэн күлэн барда. "Долгуйумаҥ. Көтөр- түһэр балаһаны сырдатарга испиискэни бырахпыппыт.
  
  
  Кини саараҥнаата да, кини миигин ангарга иннибэр сүүрэн кэллэ. Онно тиийбитигэр полицейскайы кытта номнуо кэпсэтэн, механиктарга бирикээстэри туттарбыта. Кинилэр «хамаанда» ылан баран, маннык оонньууга киирбиппит. Уон мүнүүтэ буолан баран хоту диэки айаннаатыбыт.
  
  
  Бу уһуну- киэҥи көтүү этэ, дэриэбинэ уоттарын көрө иликпитинэ хайыы- үйэ хараҥа буолла. Радионан кэпсээбитэ, Аллараа хонууга автомобильнай фаранан сырдатыллыбыта. Массыынаны эрэллээхтик аэродромҥа олордон биир эргимтэ оҥордо. Сиргэ икки эрэ сөмөлүөт баар этэ, тула биир ДК- 3 самолет баара, биһиги Калькулутка көтөн иһэр көтөбүт ДК- 3 этэ. Чоено на стоянкаҕа тахсан массыынаны крылаҕа уонна кутурукка сыһыардыбыт, ДК- 3 бэрэбиэркэ иннинэ бэрэбиэркэлиибит. Кини быраҕыллыбыта. Калькулутка көрбүт уолаттар дуу, уолаттар дуу бэлиэлэрэ суох.
  
  
  Прилавка таһыгар вокзал кыракый дьиэтигэр бырабыыталыстыба чиновник олорбута. Кини ити карточканы кумааҕыга көрдөрө илигинэ чуҥкуйа көрөр. Онтон сырдаан, чаанньык буолан таҕыста. Ньахчайбыт утах иһэ сырыттахпытына, биһиги кэлиэхпитигэр диэри массыынабыт этэҥҥэ түһэ, таһаҕас массыыната бүтүннүү саба түспүтүн эттэ.
  
  
  Кини улаханы билбэт. Биһиги сарсыардааҥҥа диэри сынньанар кыахпыт кэнники хоско илдьибитэ.
  
  
  Халлаан сырдыыта биһиги дэриэбинэҕэ грузовой суолунан бардыбыт.
  
  
  Дэриэбинэ көрүҥэ миигин сөбүлээбэтэ. Томтордоох хас да томтордоох, хас да синньигэс мастардаах уулусса, ханна да быыл. Грузовой суол сууйулунна, онно таһаҕас таһар суола өтөрүнэн биллэ илик.
  
  
  Кини бу оройуоҥҥа өссө биир эрэ массыына, урукку " Рамблер», гималаев дуорааннарыгар наһаа дьикти, тыйыс сыһыаннаах курдук этэ.
  
  
  Чено бас рамблер хаһаайынын кытары кэпсэттэ. «Сири- уоту чинчийэргэ биһиэхэ массыына наада», — диэтэ. «Биһиги итиччэ элбэх салгынтан талан ылар кыахпыт суох. Биһиги бу туһугар төнүннэхпитинэ үчүгэй.
  
  
  Эр киһи интэриэһиргээбэт. Массыына хамсыыр кыаҕа суох диэбит уонна кэрдиллибит тааска эргилиннэ.
  
  
  Атын дьиэҕэ сыыйа ааһан иһэр уоллаах грузовой массыына олороллорун көрбүппүтүн ыйыппыппыт. Бастаан дьахтар тулуурдаахтык иһиттэ. Кейин у зот соллаллоху алайхи ва салламнинг кейин у зот топганлар. Харахтара чаҕылыҥнаатылар, ааны сабан кэбистэ.
  
  
  Санаата алдьанна. "Индияҕа оннук гымматтар", - диэтэ кини. «Биһиги истэбит, сөбүлэспэппит, кэм- кэрдии күлэбит. Дьахтар куттанна. Ону сөбүлээбэппин.
  
  
  Ыаллыы сытар дьиэҕэ биһиги эмиэ куһаҕаны боруобалаатыбыт, төһө да өлбүттээҕэр сэрэйбэппит. Онно олорор оҕонньор олус сытыары- сымнаҕас майгылаах эбит. Модунга олус чугас этэ. «Таһаҕаһы ким да тугу да саҥарбат, — диэтэ кини. «Биһиги ону урут бу Кучумаан ыччата көрөбүт. Ол эрээри олус элбэх ыйытыыны биэрээччилэр уһуннук олорботтор. Калькулутка төннүҥ. Манна өлөр өлүү эрэ ыраахтааҕы. Оннооҕор мин дьиэ кэргэним уорбаланар. Дьиэбэр барабын.'
  
  
  Кэннин хайыһан аанын сабан кэбистэ.
  
  
  Аймалҕаннаах чыыһылалар уустара дьэбидийдэ. — Баҕар, төннөрбүт ордук буолуо, - диэтэ кини. «Биһиги бу дьоҥҥо- сэргэҕэ куһаҕаны аҕалабыт. Кинилэргэ уонна биһигэ суох балай эмэ сөп.
  
  
  — Биһиги Калькулутка сыһыаннаах проблемалары судургутук умнуохтаахпыт дии саныыгын дуо?
  
  
  — Суох, ол гынан баран биһиги Радиобутун этиэхпитин сөп. Наада буоллаҕына аармыйаны суут ыытыан сөп.
  
  
  Кини суох, салгыы таһаҕаһы тиэйии суолунан барарга быһаарыммыта. Кини миигин ситиэн иннинэ, чыпчылыйыах иннинэ, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр халбаҥнаата. Дэриэбинэ устун сүүрэн кэлиэхпитигэр диэри, Эуропа Коляны үрдүкү Томторго ууран, мөккүһэн тохтоото. Кэннибитигэр дэриэбинэ сэргэхсийдэ. Бааһынайдар бэйэлэрэ хааман киирэн биһигинниин кэрэхсээн көрдүлэр. Омук дьоно илин- кэлин түсүһэн бу сиргэ сэдэх этилэр быһыылаах. Кини биһиги баарбыт туһунан сонуннары кетеҕуллэр дуо диэн ыйытыыга биэрдилэр.
  
  
  Икки милииссийэни төҥкөйөн баран, көрбүт- истибит хас да талахтартан тохтоотубут. Кыракый аппалаах этибит. Ону көрөөт, киэһээҥи хаар бэргэһэлээх хайалары одууласта.
  
  
  «Бу эрэлэ суох", - диэтэ кини ордук бэйэтигэр.
  
  
  - Диэн ыйытта. - Тоҕо?'
  
  
  — Биһиги оннооҕор тугу көрдүүрбүтүн билбэппит. Хайалар сүүһүнэн километрга сүүрэллэр. Бу грузовой массыына хайа баҕарар диэки барыан сөп. Биһиэхэ хаамар шанс суох.
  
  
  — Оччоҕо төннүөхпүт дуо? — диэн ыйытта.
  
  
  Мин эппиэттээбэт этим. Билигин мин утарсааччыбын. Төнүннэхпитинэ күнү быһа сүтэриэ этибит. Уон бэһис күн олус чугас этэ.
  
  
  Кини саҕаҕы хаттаан чинчийбитэ, хаамыытын кичэйэн, кичэйэн, ол кэнниттэн бэйэтин хараҕынан аныгыскы учаастакка көһөргө күһэлиннэ. Ону дьэ көрдө... талахтарга мөлтөх хамсааһын, үс миэтэрэ инники күөҥҥэ сылдьар.
  
  
  Биһигини кэтээн көрдүлэр. Бу үчүгэй бэлиэ этэ. Ол гынан баран, биһиги кимтэн баҕарабыт да, хайа диэки хайалар үрдүлэригэр саһан турар намыһах сэппэрээк көрүдүөрүгэр чэпчэкитик кистэниэн сөп, оттон бүтүн армия бараан уонна хайа диэки барар хоромньуларыгар кистэниэн сөп.
  
  
  Таһаҕаһы дуу, уолаттар дуу көрбөккө хааллахтарына, ханнык да шанс суох этэ. Биһиги баҕалаах дьон биһиэхэ кэлиэхтээхтэр. Веб- эрэлбит этэ.
  
  
  Онон Кэбээйиттэн «Люгер» таһаардым уонна саҕахха көрбүт хамсааһын хайысхатыгар ордук сыстым.
  
  
  Чэй иһилиннэ. "Тугу гынаҕын? Өйгүттэн түспүтүҥ дуо?'
  
  
  — Мин билиэн ' Н ' э киирэргэ холонобун, - диэтэ мин.
  
  
  «Таһаҕаһы эргийэр дьон». Кинини курска саба баттаат, өссө биирдэ ытыалаата. — Сөмөлүөккэ төнүн, - диэтэ мин ... «Калькулутка көтөн кэлэн көмөлөһүөм».
  
  
  Кинини эмиэ курэхтэьэргэ керде.
  
  
  - Суох, - диэтэ кини. - Саргылаана илиитин түһэрээт, иккистээн ытарга мэһэйдээтэ. «Бу эйигин өлөрүө".
  
  
  — Төнүн, - кэтэһэн баран, хамсаабата.
  
  
  Кобураҕа «люгер» ууран, илиитин уурда. Эьиги этим- сииним аттыгар сэргэстэһэ таарыйда.
  
  
  "Баҕар, кинини көмөлөһүөм, - диэтэ кини. Үөрэхпин ылбытым, билэҕит дуу.
  
  
  Отела она отстановиться, но очень продолжаться.
  
  
  Мотуор тыаһын истээт, суол устун кыра грузовой массыына элэҥнээн аастылар.
  
  
  Армия рюкзактарын, бинтиэпкэлэрин кытары түөрт эр киһи ойон таҕыстылар. Түөрт пушка миэхэ ыытыллыбыта.
  
  
  "Эй, тугуй?- диэн абаккарда мин. " бу винтовкалар туох суолталаахтарый?"»
  
  
  Грузовой массыынанан тюрбаҥҥа үрдүк хобдох индиец тахсан биһигини көрдө.
  
  
  — Эн ытыалаатыгыт,-диэтэ кини английскайдыы уонна ону хатылаан.
  
  
  — Моҕой, - диэн мин. «Кобр". Дьахтарбын куттаата.
  
  
  Сымыйа тардаат, чунуобунньуктары болҕойон көрдө.
  
  
  — Бу кыракый кыһыл сөмөлүөккэ көтөн кэллиҥ дуо? - диэн ыйытта.
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  (Тоҕо манна түспүккүнүй? Биһиги манна туристическай маршруттартан ырааҕа суох.
  
  
  «Биһиги ытык сирдэри көрөбүт. Кини Индияҕа аан бастаан". Тюрбаҥҥа киһи саарбахтаан көрдө да, кинини түргэнник өйдүү оҕуста.
  
  
  «Мин Нью- Йорк куоракка холбоһуктаах Нациялар тэрилтэлэригэр кэргэнин көрсүбүтүм, — диэн быһаарда.
  
  
  Кини миэхэ итэҕэйбэтэҕэ, балай эрэ өр оонньооботоҕо.
  
  
  — Кыраныаххын баҕараҕын дуо? - эйэҕэстик ыйытта.
  
  
  — Сөп, — диэн Сөпсөспүтэ. «Наһаа сылайдым».
  
  
  Эр киһи Миитэрээс иннибитигэр кэлэн Чэйиҥ инники олбоҕор олороругар көмөлөстө. Кини аттыгар боевиктар кузтарга ыталларын көрөөт, кини аттыгар ыстанна.
  
  
  Двигатель ожил, и не традью сөкүүндэ иннигэр бинтиэпкэ кэннинээҕи көрүҥүн сиэркилэтигэр көрдө. Кини миигин өрүһүнэн күүскэ оҕуста. Атаҕын сыгынньахтыы түс эрэ. Ол хоҥнорхой охсуу этэ да, ыарахан мас сымыйа мэйиим олус күүскэ оҕус. Бэйэм өйбүн- санаабын бокуойа суох бархатнай плащтарынан саба баттыыр инниттэн, мин эһигини олус ыарыылаах иэйии баар этэ.
  
  
  Кэлин кини аттыгар олоро түһээт, илиим, оҥочоум кэлгийбитин бэлиэтии көрбүтэ. Илиим мин иннибэр турбута, икки Сэбилэниилээх эр дьон, миигин араҥаччылыыр дьонум олохторугар саа оҥостубуттара.
  
  
  Төһө барбыппытын билбэппин эрээри, сүүрбэттэн тахса мүнүүтэттэн ордук өйө суох кыайан барбаппын. Кини тугу эрэ толкуйдаан эрдэҕинэ, грузовой массыына айаҕар киирэн кэллэ. Икки өттүгэр хатыылаах боробулуохалары эрийии уонна ыстаал боробулуоха тула икки олбуор баар.
  
  
  Үрдүк эр киһи грузовой кэннигэр тиийэн кэллэ.
  
  
  «Ити оҥочону эргиччи быа охсон, ону мин остуолбар ыл", - диэтэ кини.
  
  
  Абаран-сатаран бардылар. «Ол аата миигин куурдар уонна баайар?»
  
  
  Биир саллаат миигин тула ытыс таһынар сирэйигэр охсубута. Атыттар күлсэллэр.
  
  
  Кинилэр миигин иннилэрин кэннибитигэр сотон баран, кэннибитигэр чиэскэ тигистилэр. Икки боевигы кытта кэпсэттэ, ол эбэтэр атын хайысхаҕа хайысханан баран, атын хайысханан барар эбит.
  
  
  Ити сэрии форматын үрдүнэн ханнык эрэ баан. Саллааттар грузовой массыынаҕа сапсыйдылар, ааннаах намыһах дьиэ диэкиттэн халҕаһалыы анньаллар да, хаҥас диэкиттэн кыайан киирбэтэхтэр. Биир лаампа күҥҥэ нөҥүө лаампа сырдыкка тардар. Миигин ис өттүбүттэн саба баттаан баран, ааны түргэн баҕайытык сабан кэбистэ.
  
  
  Хос ыскааптаах офис ыскааптаах, суруктаах остуолга уонна суруйар массыынанан майгынныыр.
  
  
  «Мэтсон, Гард Мэтсон диэн сурулла сылдьар, - диэтэ тюрбаҥҥа эр киһи. — Мин кырдьыгы билиэхпин баҕарабын. - Эн тоҕо манныгы кэпсиигин?
  
  
  «Мин бизнесмен, куоластааһын, барыта».
  
  
  "Бу малы кытта?"Он держал вильгельмину и Хоьго. Таһаҕаһым иһигэр киирдилэр быһыылаах. Мин диэки бараары гынна уонна миэхэ дьулаан кулгаахтаах эргилиннэ. «Ээх, мистер Мэтсон, эһиги биһигини сэнээбэккит».
  
  
  Хоодуоттук американец оруолун өссө балайда оонньуурга быһаарбытым эрээри, харабыллааччылар билинниннэр диэн сэрэйбитим да иһин, отеллар ордук үчүгэйдик билбиттэрэ.
  
  
  "Иһит, - диэн уордайбытым. - эн бу туп Индия бааһынайдарын фанатигын, ол гынан баран, мин билэрбинэн, эн бандьыыт, сойуолааччы эрэ буолаҕын. Эһиги наймылаахтаргыт эмиэ маһы көрүҥ. Сүүстэн тахса бөрөнү көрбүтэ. Чугаһыы сатаама, атыннык эттэххэ, ынчыктыыргын күүскэ охсор буоллум. Аны билигин илиибин сүөр!
  
  
  Ити абаран-сатаран эргэ трюк этэ, сыалын-соругун толорбута. Ол суоһурҕана, суоһурҕана буолбута. Кини туран, миигин күүскэ охсубута, киэр хайыһан баран, атаҕын күүскэ оҕуста. Кэлин буочарынан охсубутум. Ыарыы сүрдээх этэ.
  
  
  Кинини аны утарсыбатаҕым уонна икки эр киһини остуолга чугаһатарга көҥүллээбитэ. Быа быатын быатын быһан, сыалбар суулаан кэбистилэр.
  
  
  — Сыгынньахтаныҥ, — диэтэ енакиев капитан. "Толору.'
  
  
  Утарсыбатаҕым. Таҥаспын хомуйдахтарына олоппоско соһон илдьэн, илиибин- атахпын ууран, олоппоско баайан кэбистилэр.
  
  
  Енакиев капитан остуолга тиийэн миигин көрдө.
  
  
  — Билигин, мистер Мэтсон, — саҕалаата кини, - баҕар, бэйэҕит тускутугар кыратык кэпсиэн сөп этэ. - Кимҥиний? Манна тугу гынаҕын?'
  
  
  — Мин американец буолабын, - диэтэ кини былааннаммыт сыалга дьулуурдаахтык хамсанна. — Эһиги аны билиэ суохтааххыт. АХШ консула ону билэр буоллаҕына
  
  
  Күлэн кэбистэ. Эр дьон кинини тула эр киһи курдук.
  
  
  — Консул? Калькулутка? Мистер Мэтсон, эбэтэр онно хайдах бааргыт. Икки хонугунан Америка консульствота суох буолуо. Баҕар, Калькулятка суоҕа буолуо. Ол гынан баран, итини барытын билэҕин дуо?
  
  
  Ону билбэппин диэбитим. Олус тулуурдаахтык киэркэйдэ.
  
  
  — Биллэн турар, - диэтэ кини киэр хайыһан. Кини миэхэ эргилиннэҕинэ, кини илиитигэр уһун Британия өртүн көрдө. Ону эмискэ, итинник үчүгэй идея буолбакка, кэлин тиһэҕэр, былдьаммыт буолуохтаах диэн санааттан итэҕэйдим.
  
  
  — Хаһааҥҥыта ыалдьар эбиккит дуо? — эр киһи ыйытта. "Оһоҕоһу үлтү сынньар, түргэнник өлөргө күһэйэр киһини куттуур, тулуйбат ыарыыта?»
  
  
  Мин сирэйбэр маҥан баттах кылбаҥнаата; кини уһуну- киэҥи алтыһыннарда уонна сарсыардааҥы сырдыкка сып-сырдык кылбаҥнаата. Бии аан бастаан тириини таарыйбытыгар, ол хайдах сыаллаах- соруктаах хайдах түбэспитин өйдөөбөтөҕүм — хайа быһыт оннук хонтуруоллуур эбит дии санаабатаҕым. Ону сылын аайы хаҥас илиитигэр тутаары төбөтүн эргитэн биэрдэ. Бии сыччах ыйаахтаах тарбаҕым бүтүүтүттэн саҕалаан ытыс саннын быһа ытырбахтаан баран, санныбар тэбистэрбитэ, онтон сылайан күлүүһэ арыый үрдүк буолбута.
  
  
  Бастакы ыарыыта Бүлүү бөҕөстөн быһа анньан киирбитин көрдүм. Хараҕын сабан баран, ити саҕаланна. Отель хаһыытаата.
  
  
  — Мистер Мэтсон өлбүтүн туһунан хаһан эмэ истибиккит дуо? Бу былыргы Илиҥҥи накаас, үгэс курдук, ким эрэ информацияны ылыан баҕарар, оттон интэриэһинэй киһи олоҕо туох да сыаннаһа суох. Оо, мин эппэппин, тыһыынчанан быһыллыбыт сиэртибэ барыта өлөн эрэр. Сорохтор эрэ тыыннаах хаалбыттар. Эт- сиин барыта шраматынан бүрүллүбүт. Өйдөөн көрүҥ эрэ тирии бастакы араҥатын нөҥүө ааһар, онон разрез линиятынан хас да хааппыла үөскүүр. Иннибитин диэки сыҕарыйан, саҥа суолу булабыт уонна өссө дириҥэтэн иһэбит. Баһыттан уонна түөһүттэн гениталийга көһөн истэхтэринэ, оннооҕор күүстээх эр киһи хаһыытыыр. Аҕыйах киһи ыалдьыан сөп".
  
  
  Аныгыскы быһылаан бастакы да, мин уҥа илиибэр да, илиибэр да этэ. Бу сырыыга бритва дириҥҥэ киирдэ... аһыы- аһыы, аһыы ыарыыта, танастары толорууга көҥүлү биэрэр былаах хапсыһыытын таһаарда. Тиистэрим, уостарым ыгыллан хаалбыттар. «Айаххын аһан биэрдэхпинэ, хаһыы бөҕөтүн тохтотор чэпчэки буолуо»дии санаата.
  
  
  Үрдүк киһи үлэтин өйдүүрэ. Кини күлүмнүү күлүмнүү күлүмнүү көрбүтэ, ол тула, тумсун тыаһа токуруйбут уостара токуруйбут, катер мин түөһүм уонна иһим быһыта охсуллубут үһүс линиятын — мин түөһүм уонна иһим тэһитэ ытырбыт.
  
  
  Индиец саҥалыы саҥаран барда. Ону хараҕа аһылынна, хаһан сабыллыбытын билбэппин.
  
  
  «Ыалдьар интэриэһинэй. Сорох арҕаа дьон бу түгэҥҥэ толору кутуллан хаалаллар. Кинилэр эһиэхэ хара маҥнайгыттан тугу билэллэрин барытын кэпсииллэр. Иккис разрезка кинилэр ытаһаллар уонна Харысхал туһунан ааттаһаллар. Үһүс разрезка кинилэр историяҕа киирэллэр эбэтэр өй- санаа сүтэр. Дьиэ боруогун атыллааһын ордук үрдүк, эбэтэр кини санаатынааҕар бэлэмнээх буоларгыт ордук. Быһаҕынан бүтэрдэ. 'Билигин боппуруостар. Ким биһиги кэннибитигэр шпират ыыппытай?
  
  
  Мин туох да диэбэтим. Кинини куоттарар ньыма булуохтаах этэ. Бу эрэллээхтик көһүннэ. Быа узеллара искусственнай этилэр, ууннэри- куннэри ууннэрэннэр, илиилэрин- атахтарын уурдубаттарын өйдүүбүт. Олоппоһу кыараҕас, чэпчэкитик төҥкөччү туттан баран, эргитэн эргитэрэ буоллар, хайдах гыныахха сөбүй.
  
  
  — Биһиги кэннибититтэн ким үтүктэн ыытарый?
  
  
  Быһах мин илиим атын быһыттан- таһыттан Бүлүүгэ түстэ. Бу сырыыга кини дириҥээн, ыарыылаахтык тыынардыы тыынна.
  
  
  Аан аһылынна. Саллаат төбөтүн суурда. У: уот!- диэн саҥа аллайда. Ол сирэйэ өрө тутуллубута, кини сүпсүлгэнин хатылаабыта. "Уот, капитан! Таһыттан.'
  
  
  Капитан кыыһырбыт сирэйин оҥордо. Ол иһин кини бириискэ тиксибитин тохтоппуттарыттан хомойбут курдук сананна. — Куотан хаалыма, Мэтсон, — диэтэ кини.
  
  
  Харабыллаах дьон аантан куоттулар, чэпчээн тыынан таҕыстым. Кини өйдөбүллэрэ тас өттүттэн туох буола турарын билбэтэҕэ эрээри, тохтуу үөрэрэ- көтөрө.
  
  
  Ыарыылаахтык харахпын хатарыахпын эбэтэр көмөлөһөргө ыҥырыахпын баҕардым да, икки идеялара кичэйэн иһэллэрэ. Биһиги сөкүүндэбитин сүтэрбэтим.
  
  
  Хоһу нөҥүө көрдө. Бастаан тахсыыны көрбөтөҕүм, тириигэ түспүт быалартан туох да быһаарыыта суох. Онтон кини ыаллыы остуолга умайар арыы лаампатын туһунан толкуйдаабыта.
  
  
  Лаампаны көрдө да, идеялар түргэнник оҥоһуллар буоллулар. Ол Быһылааннаах этэ эрээри, маастар бэйэтин өлүүлээх бириигэбэрин күүтэринээҕэр быдан үрдүк этэ. Арай, чүмэчини түҥнэри анньан, быа хатырыгын үрдүгэр умайа сытара буоллар, шанс буолуо этэ.
  
  
  Ол гынан баран, тиийии аҕыйах этэ. Кини нэһиилэ хамсыан сөп. Өрүтэ ыстанан баран, кириэһилэтин кыратык төҥкөтүөн эрэ сөп. Мин күүһүм-күдэҕим тэмтээкэйдии, тэмтээкэйдии таарыйа баттаатым. Ол гынан баран, олоппоһу түҥнэри түҥнэри көтөн түстэ. Хотторуу миигин улаханнык соһутта.
  
  
  Устуулга диэри ырааҕы сыһыары тутан, аргыый аҕай уҥа диэки анньыалаата. Ол кэнниттэн олоппоско эргийэн көрбүтүм, олоппоһум устуулга утуу- субуу тараан курдук туһалаабыта. Лаампа дьигис гынна, онтон түстэ. Сиргэ сууллан уокка эһиллибит.
  
  
  Хата, дьолго, лаампа толору буолбатах этэ, арыы сир муостатын ыһа илигинэ үлэҕэ түргэнник киириэхтээхпин.
  
  
  Уоту умуруоран, быа кылбайан тахсарын туһугар, бары күүспүн- күдэхпин быспытым.
  
  
  Сотору төлөн умайан эрэр, мин хатааһыларым. Уҥа илиитинэн төлөн төлөрүтээри күүскэ оҕуста. Быа умайан хаалла.
  
  
  Ыарыым мэйии бөҕөнү аҕалла. Мин быа умайан баран, Баттаҕым бэгэччэгэр бэгэччэгэр кутан, кыһыл тириини оҥордум. Кини уҥа илиитинэн тиэрэ эргитэн баран, быа хатыылаах ыарыылаахтык киирдэ. Өссө биир Түмүкпэр, мин хатыыстыырбар босхоломмутум.
  
  
  Хаҥас илиилэриттэн быа тобоҕун сулбу тардан баран, хаҥас илиилэригэр сүөрбүтэ. Үчүгэйдик ууруллубуттар. Бэгэччэгэй илиим, бэгэччэк ыарыылаахтык умайда. Ол гынан баран, бу мин суос- соҕотох ыстаансыйам этэ. Хаайыылара- сөллөрө, быатын быатын быһан кэбистэ уонна таҥаһын харбаан ылла. Бэстилиэнэй, быһаҕым остуолга сыталлар. Кинини таҥнан баран, эргиллэ түспүтэ, ааҥҥа үрдүк индеец киирэригэр номнуо барарга бэлэм этэ. Кини миигин көрөн олус дьоллоох баҕайытык көрбөтөҕө, онно туһаайыллыбыт бэстибээл.
  
  
  Мин киниэхэ ытыам диэн кэтэһэн, кинини көрдө. Дьиҥэр, кини бэстилиэтинэн бэстилиэтинэн түмүллүбүтэ, атаҕым икки илиитигэр баар эбит. Кини ити этигэр пахайтан арыый үөһэ киирдэ.
  
  
  Ол сиэринэн булькай тыаһын устан истэҕинэ, биитин төлөрүтэн баран, илиитинэн бааһын сапта. Онтон сиргэ түстэ.
  
  
  Кинини эргитэн көрбөтөҕө.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Кыыс ханнаный?"
  
  
  — Бардым, - диэтэ кини. Бу дойду муннугун үрдүнэн хаан тохтоппута, ол иһин андаҕайбыта. «В своей хоско баһаар буолла. Баһаалыста миэхэ быһаараар. кинини...'
  
  
  Онтон эмискэ чуумпуран, атаҕым өлүгүнэн сытта.
  
  
  Хомолтолоох этим. Ону тыыннаах хаалларары ордорор этэ да, быһах чуолкайа суох сэп- сэбиргэл буолбатах.
  
  
  Ону астыммыта. Муннукка автомат, оттон хонууга икки илии кыранаат турар. Ону сиэптэригэр граннары уурда уонна автоматы тутан баран күн диэки барбыт. Кини манна туох уларыйыы тахсыбытын, Калькулятка сыһыана баарын ыйан туран, чиэскэ булуохтаах этэ. Ааны аһан таһырдьа таҕыста.
  
  
  
  Уон Биирис Баһылыга
  
  
  Кинини сэрэнэн тахсыбыта. Хоско стеган куртка тулалыыр эйгэни ордук чорботон булбутум. Төбөтүн аллара түһэн баран, часовойу тула биир чаас иһигэр киириэн сөп.
  
  
  Кини кутаа буруота өрө уһууран, оттоох хачыгырас тыастаах эр дьон хаһыытыылларын иһиттэ.
  
  
  Кини тиэргэнигэр эргэ Америка арҕаһын кириэппэһэ оҥорторбут биир мэндиэмэннээх дьиэ тутуллубута. Онно дюжина дьиэлэрэ, тула үстүү көстүбүт казарма курдук, биирдэрэ остолобуой быһыылаах. Биир тутуу иннигэр үс грузовой массыына турар.
  
  
  Баһаар умуруорбутун эрэ иһин, таһаҕаска тиэтэйбиттии, дюжина эр киһини билбэтэ. Чугастааҕы массыынаттан эр киһи көһүннэ диэн сыал кэриэтэ этэ. Миэхэ аһаҕастык көрдөрөн, илиитин сэрэтэн кэллэ. Кини миигин интэриэһиргээн көрдө, онтон популээн, ону ыҥыран ылан көмөлөһөргө соруммута. Кини миэхэ дьикти, уорбаланар көрүҥнээх тиийэн кэллэ.
  
  
  «Биир щелчок, туох барыта бэлэм буолуоҕа», - диэтэ мин. " Эргилин уонна мин аттыбар. Кинини бэстилиэтинэн аҕалла. "Кини миигин өйдөөтө" дии- дии, чоҥкунуу саҥаран барда.
  
  
  Эргиллэ түһээт, куттанна, киһи ити сытын сэрэйдим. Биһиги икки сүүс дьаарбаҥка таас чох чыпчаалыгар тиийиэхтэригэр диэри атын өттүнэн түһэ иликпит. Лааҕыр харахпытынан саһан, ону сиргэ сапсыйдыбыт.
  
  
  — Кыыһы көрбүтүҥ дуо? Төбөтүн хоҥкут. "Ханна тиийдэ?"
  
  
  Биһиги сылдьыбыт ыскылаакка ыйан биэрдэ. — Манна сүрүн кимий?
  
  
  — Билбэппин, - диэтэ кини куттанан титирэстээбит куолаһынан. — Я всего не повар. Мин билбэппин.'
  
  
  (Сөп."Уни тўйиб қолди", - дедилар. «Кыыс ханна барбытын миэхэ көрдөрүҥ».
  
  
  Кини миигин аргыый аҕай арҕааҥы хайаҕа дабайбыта. Биһиги Чыамайыкыга кыра хочону кытта быысаһар таас платокка таҕыстыбыт. Аллараа Бэстээххэ дюжина дьиэтэ умайбыт, сорохторо бүтүннүү умайбыт, сорохторо бүүс- бүтүннүү урусхалламмыт. Туох да хамсааһыны билбэккэ, биэс мүнүүтэ иһигэр көрдүбүт. Кини хамнаска түөрт сүүстүү дьаарбаҥка миэстэтигэр сыыйа- баайа сытарын ыйда.
  
  
  «Команднай пуун. Дама бачча ыраах киирдэҕинэ, бука, Аллараа Бэстээххэ хараҥа кэтэһээри кистээн сытара буолуо.
  
  
  Биһиги таастан сэппэрээк таастан, таастан Тиит үрдүгэр түһэрдибит. Икки сүүстүү метргэ сырыттахпытына илиитин өрө көтөхтө. Ким эрэ кэпсэппитин иһиттибит. Биэс миэтэрэни сэрэнэн ааһан истибит. Команднай пуун скальнай плато бүтүүтүттэн сэттэ миэтэрэ аллара баар.
  
  
  Сирбитин көрдүбүт да, чаһы курдуктар эбит. Туох да тыаһа суох олордохпутуна, кинилэр үрдүлэринэн былаакка киирэ иликпит. Бастакы илии кыранаатынан чиэскэтин сулбу тардан таһаарда, онтон мишенька диэки көрдө. Алта эр киһи бункерга олорбуттар, төрдүгэр дириҥник хорутуллубут. Иккилии автоматтаахтар. Үһүс кыра радио олохтоммута. Атын дэриэбинэни биноклынан көрдө.
  
  
  Гранат команднай пуунугар көттө. Онтон санныбар автомат баар буолан, өрүтэ ыстанан баран, дьонум утуйан эрдэхтэринэ, хаһыытаата. Ыстаал быата быстар. Икки эр киһи номнуо өлбүттэр. Граната субу субу субуруччу хаар баһа буолбут. Ким эрэ күүтэрин кэтэспэтибит. Биһиги Томмоттон куотан, команднай пуунун байытан, дьиэлэригэр, түөрт биэрэстэлээх ядреттар таҥнары түһүстүбүт. Ол кэнниттэн таас хайаҕа саһар чилиэн көрдө. Түөрт эр киһи Аллараа Бэстээххэ субуруһан баран, гранат уонна автомат уочаратын тыаһын иһиллээт, тохтоон хаалбыттар.
  
  
  Барыахпытын көрбүтэ уонна миэхэ сүүрэн кэлбиппит.
  
  
  Кинини илиилэригэр туттаран баран, салгыы илдьэн кэбиспит. Баттаҕын сорҕото төлөннө, оттон сирэйэ сыарҕаттан ыраастанна.
  
  
  — Ивановтар миигин дэриэбинэҕэ төттөрү киллэрбэттэр, — диэтэ кини титирэстии-илигирии. Кини тохтоото. «Ол гынан баран, чопчу онно хорҕойуубутун булуохпут».
  
  
  (Суох. Бу... ити олус ынырык. Кими да көмпүттэр. Их просто странили и оставились. Дьахталлар, оҕолор уонна кырдьаҕастар...
  
  
  Кинини эргиллээт, атаҕар одууласта. Төбөтүн хоҥкут. У 'бу маннык. Дьоҥҥо- сэргэҕэ дьиҥнээх дьоннорго көмөлөһөллөр. «Манна хаалыма, - диэтэ кини атаҕар. «Сыл аайы барыахтаахпын».
  
  
  Кини сүүрбэ дьаарбаҥка иннинэ сытыйбыт уордаах сытын билэн, иннин диэки дьулуруйда. Онтун ситэн, бастакы дьиэтигэр тиийбитигэр дюжина канюков көттө. Оҕонньор уонна уол оҕо уулуссаҕа сытара.
  
  
  Дьиэ истиэнэлэрэ гранат уонна буулдьа буруоламмыттар. Дьиэлэр үксүлэрэ валунов уонна суурадаһын тула тутуллубуттар уонна сүүһүнэн буулдьа оҥкучахтаахтар. Ыаллыы сытар дьиэҕэ үс дьахтар көрбүтэ. Биир торбос түөһэ сарбылынна, иккиһэ төбөтө суох. Тиһэх дьиэҕэ эр киһини күнүс атахтарынан көтөҕөн, ырааҕы ытан кэбиспиттэр.
  
  
  Кинини хайы-үйэҕэ үлтү сынньыбакка, төттөрү сүүрэн кэллэ. Бу партизаннар Калькулутка киирдэхтэринэ эрэ резня саҕаланыаҕа.
  
  
  Кини Тобуктарын хаалларбыт сиригэр төннөн иһэн, мырчыһыллыбыт эрэ сир үрдүгэр баар эбит. Кини онно көмөлөһөр кыаҕа суох. Өлөрбүттэр, иһэ-иһэ барыта былдьаммыт, хабарҕата быстыбыт. Кыыс көстүбэт.
  
  
  Кини баар буоллаҕына, кэккэлэһиэхтээхтэр...
  
  
  Эмискэ үс пулемет тыаһа ньиргийдэ, таастар икки миэтэрэ усталаах кэккэ буулдьаны сулбу ойуталаата. Кинини эргиллээт, ким да көрбөтөҕө. Өссө биир уочарат буулдьа хаҥас таастарыгар тиийэн иҥнибит. Маска чугаһаан иһэн төбөтүн хантатаары ытан кэбистэ да, син биир ким да көрбөтөҕө. Аһаҕас сиргэ сытара...
  
  
  «Право, мистер Картер, противняться только нужно " » — диэн миэхэ суругунан че- то голос. «Эһиги олох эрэллээхтик утарсыыгыт. Ону ааһан тоҕо барарга олус сатаатыҥ. Сааларгын тоҕо бырахпатаххытый уонна манна аргыый аҕай киириэ суохтааххытый?
  
  
  Мегафон тула улахан, ылыннарыылаах куолас кыракый долинанан Мегафон тула көттө.
  
  
  Бэстилиэти быраҕан, илиилэрин өрө көтөхтө. Томмоо түөрт «валуна» Томторго ойон туран, камуфляжпын бырахпыттара уонна түөскэ автоматы сыҥааҕырдыбыттара.
  
  
  Индия партизаннара миигин тула түһэн хоьоон уонна Вилюгельмины ордорбуттара. Ол кэнниттэн миигин бэйэлэрин иннилэригэр сапсыйдылар.
  
  
  Биһиги лааҕырга төннүбэтибит. Миигин иккис суолу булбут лааҕырдар сиэтэн илдьибиттэрэ. Холумтан балтараа килэмиэтиргэ таҥнары түһэн баран, үс өрүт манна таас чох курдук перпендикулярнай тааска тахсыбыппыт. Кэннигэр улахан аан баара. Хайа хаспаҕар киириэн иннинэ хатыылаах боробулуоха тула халыҥ харгыс тутуллубут.
  
  
  Харабыллааччылар миигин буомбаҕа илдьибиттэрэ. Кыракый учаастагы арыйбыттара, миигин хатыылаах боробулуоха нөҥүө сабан кэбиспиттэрэ. Кинини отучча киһи көрбүтэ-сорох ыарыһахтар этэ, сорохтор ытыыллара, бары куһаҕан таҥастара, аһаҕастара суох этилэр. Хатыылаах боробулуоха төбөтүн эргитэн, санныгар погоннаах күөх формалаах эр киһини үчүгэйдик таҥныбыт. Кини лааҕырга көрбүтэ.
  
  
  «Мистер Картер. Кэлиҥ, баһаалыста.
  
  
  Хатыылаах боробулуоха диэки чугаһаата.
  
  
  -- Биһиги Калькулуттааҕы иһитиннэриини ылбыппыт, хата, эбээн- Бытантай быыһынан көрөн баран, үрдүк ыалдьыппыт аатын иҥэрбиппит эрэ буолла. Кинини эһиги тускутугар элбэхтик истибитэ. Өлөрөр кыаҕа суох. Баҕар, история учебниктарыгар миэстэ ылыахпыт.
  
  
  Кинини элэк гынан илдьэ барбыта.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Атырдьах ыйын 15 к.» Бу улахан күн буолбатах дуо?'
  
  
  - Диэн суоһурҕаан хардарда. — Ону көрүөҥ суоҕа.
  
  
  Эргиллэ түһээт, туох дии санаата. — Кыыска саараама, - диэтэ кини. «Кини эһиэхэ дэриэбинэҕэ кэлиэҕэ". Барбытыгар өйүн- санаатын мунньа сатыыбыт.
  
  
  Барытыттан сылыктаатахха, кини лидер этэ. Миэхэ наадыйар киһи куоракка куттал суох буолуутугар уонна тиһэх бэлэмнэниигэ ылыаҕа.
  
  
  Кини бу киһини булуохтаах этэ. Бастаан утаа тыыннаах хааларга холонорго холонорум, ол кэмҥэ ити уустук курдук этэ.
  
  
  Кинини хайа хаспаҕар көрдө. Ааҥҥа электрическэй ааҥҥа холбоммуттар, арааһа, миигин өлөрөргө балачча күүстээх буолуохтаахтар, оттон эркиннэрэ биэс футуктаах эбиттэр. Олохпутун бүтүннүүтүн үйэтитиэххэ сөп. Сүүрүү кыаллыбат курдук буолла.
  
  
  Кини соҕотох буолбатах, дьылҕабын үллэстибит дьон тугунан да көмөлөһөр кыахтара суох. Тула өттүлэрэ урукку, кыаммат араҥалар, арааһа, кытаанах буорунан аһылыгы бултуур бааһынайдар бааллара буолуо. Ньүдьү- балай тыллаах- өстөөх, ньүдьү- балай тыллаах- өстөөх дьон өлөргө бэлэмнэр. Олор атахтарын кириэстээн, сири муостаҕа төбөлөрүн хоҥкутан, таҥараларга үҥүүлэрин «хар Криша, Харама»диэн ааттыыллара.
  
  
  Кинилэр маннык айыыны уһун циклгэ бэлэмнээбиттэрэ. Ол эрээри бэлэмэ суох этим.
  
  
  Ол быыһыгар фаталистическай дөйүөрү таһаарарга холоно сатыыллар да, тула ким да миигин көрбөтөх курдуга. Арай ынчыктаан ынчыктаан кэлбит эдэр киһиэхэ тиийбитигэр ревматизм ылбыт.
  
  
  Миигин көрөн күлэн кэбистэ. «Ол аата улахан балыгы бултаабыттар. Эн Англия киһитэ буолаҕын дуо?
  
  
  — Американец, — диэтэ мин.
  
  
  У 'уйэ курдук санан. Күммүтүгэр бары өлөбүт.
  
  
  Кини тобуктарыгар сигаретаны уунна. Ону ылаат буруонан тунуйда.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - Эн эмиэ?"Тоҕо эйигин өлөрүөн баҕаралларый? — Уоннааҕылар. Тоҕо эйигин көрүөхтэрин баҕарбаттар?
  
  
  "Мин кинилэргэ бас бэриммитим, - диэтэ кини. "Миигин Калькулутка эрийдилэр. Эдьиийим туһунан кинилэр миигин аһаталлара, кыһаллаллара.
  
  
  Онтон кинини манна дэриэбинэни көрдө. Дьону оннук өлөрөр кыаҕым суох, ол иһин манна эр дьон дууһаларын үҥэр түөкүттэри, араҥ ыарыыга, огдооболору кытта киллэрбиттэрэ". Кини тохтоон, харабылга уордаахтык көрдө. — Сотору кэлиэхтэрэ, түөрт- биэс киһини ылан дэриэбинэҕэ барыахтара. Өскөтүн биһиги балай эмэ түргэнник буолбаппыт, ыстыыгынан эбэтэр ытыынан өлөрөллөр. Ону урут хайдах гыналларын көрбүтүм.
  
  
  Эдэр киһи куттанан, кыыһыран титирэстээтэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - Эн билэҕин дуо, эн туох дии саныыгын? «Тутулуга суох күҥҥэ тугу оҥоруохтарын баҕаралларый? Ону эн иһиттиҥ дуо?
  
  
  Биэ тыла курдук хараҕым далбаатаата. — Биллэн турар, ону хантан билэҕин? Эппиппит да, эн өттүттэн. Кини саннын санныгар ыга тутан, сир диэки ыйанан хаалла. «Улуу революция. Биһиги кыахтанар буоллахпытына, биһиги Калькулуту уонна арҕаа Бенгалияны барытын калькулуту ылыахпыт этэ. Полиция икки өттүгэр эппиттэрэ, американецтар уонна нууччалар атын сиргэ ытыахтара. Биһиги тугу гыныахтаахпыт барыта муостаны, дьону уонна тимир суол станциятын дэлби үлтүрүтэн, ол кэнниттэн Чуобуйа- рудатын оҥорон, дьиэбитин барытын уматан кэбистибит. Калькулут оннук паникаҕа, сүүһүнэн киһини кытары оккупациялыыр уонна штаты барытын хабар кыахтаахпыт".
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Бу үлэ хайдаҕый?"
  
  
  Эдэр киһи төбөтүн иэҕэҥнэттэ. "Мин билбэппин. Ыйынан дьону эрчийэллэрэ. Кинилэр босхолуур армияны Калькулуттаттан ааттыыллар. Консульстар тиһилиннэхтэринэ бэлиэтэ бэриллиэҕэ. Дьоҕус бөлөхтөр тутаах позицияларын оҥоруохтара. Бу үлэ барыан сөп. Саннытын өрө көтөхтө.
  
  
  "Бу биһиэхэ туох да суолтата суох, — диэбитэ кини салгыы. Сарсыарда аайы дэриэбинэҕэ байыаннай оонньуулар тэриллэллэр. Кинилэр саҥаттан саҥалыы холобур буолалларын туһугар куруук күүстээхтэри ылаллар. Ону таһынан алларааттан Аллараа Бэстээххэ олохсуйаары, кинилэр саҥарбаттар».
  
  
  Кини тураат, эркинин устун хараҥа муннуктарга им-ньим барда. — Мантан сүүмэрдиир ньыма баар дуо?
  
  
  Төбөтүн нөрүтэн кэбистэ.
  
  
  Сиэптэрин кэрийэн көрдүм да, өрөмүөнтэн ураты туох да суох этэ. Истэр сап хайыы- үйэ миэхэ көмөлөһөр кыаҕа суох буолбут. Курга испиискэлээхпин да, инчэҕэй буорга туох да умуллубатах.
  
  
  Итини дэриэбинэҕэ оҥоруохха сөп этэ. Онно биһиэхэ хас да хаайыы, шанс баар этэ. Кинини, хаһан эрэ эдэр киһи эрчимнээх фигуратын көрбүтэ.
  
  
  «Онно тиийдэхпитинэ дэриэбинэҕэ туох буолуой?»
  
  
  Дьүлэй күлэн күлэн кэбистэ.
  
  
  "Хайаан да утарсыы өйдөбүлэ суох. Вам просто нужно расслабиться и молиться о лучшем месте в загробной жизни».
  
  
  Төбөтүн төҥкөччү тутан баран, хаспах хаспаҕар ыга тутан, атахтарыгар туруорбута.
  
  
  — Мин дэриэбинэҕэ туох буола турарын кэпсиэхтээххин. - Эт эрэ, эр дьон саанан ытыалаан ханна баралларын.
  
  
  Кини илиитигэр тутуутун мөлтөөтө. Билигин ити хараҕым миигин көрө түстэ, куттаммыттыы, кыыһырбыттыы.
  
  
  «Они берут пять или шесть человек на вершину скалистого плато, затем освобождают, обстреливают и загоняют в деревню. Уон сэттэ дьиэ, хижин уонна сарай бааллар. Кистэнэргэ холонуохтаахтар. Бу профессиональнай саллааттар үчүгэйдик үлэлииллэр, дьону таһаллар, баҕар, атахтарын анныгар ыталлар, атын дьиэҕэ кистээбэттэр диэн. Бүтэһик дьиэни дуоһуталларыгар барыларыгар ыстыыгынан эбэтэр прикладтарынан ыталлар. Эдэр ректордар саамай куһаҕан. Хас биирдии сиэртибэ аайы төһөнөн элбэх харчыны хаайаллар.
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. — Кинилэр сэбилэрэ хайдаҕый?
  
  
  «Саа, автоматическай винтовкалар, ручной гранаталар уонна уһун быһахтар».
  
  
  Сырой боробулуоханы тула хатыылаах боробулуоха диэки хааман истэҕинэ, аны сыройон иһиллиэхтээх.
  
  
  — Кинилэр бараллар, - диэтэ эдэр киһи.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Хайдах аатыҥ?'
  
  
  «Дьоҥҥо- сэргэҕэ үчүгэй аат»диэн ыҥырабыт.
  
  
  Киниттэн тэйбит уонна ынчыктыы- ынчыктыы ынчыктыы олордо. Икки харабыллаах, кэннилэриттэн түөрт эдэр киһи штатскайга киирбиттэр. Алта киһи автоматическай сэрии сэптээх. Саамай үрдүк охраник миигин көрөн, кытаанахтык тутта.
  
  
  Таһырдьа!» диэн саҥа аллайда. (Эн бастын!'
  
  
  Онтум бытааннык да буоллар, ыстыык биитэ отоннууругар ыарыылаахтык киирдэ. Иккис охранник дьоңңо атаҕар туруорда уонна өрөбүлгэ тардылынна. Олбуор аанынан аастаҕына, Айыы тойон сырдыга мин харахпынан көрбүтэ.
  
  
  Быһыччы туттан баран, аттыгар биэс киһи турар. Дьоңңо тула биир киһи этэ. Онно үс дьахтар уонна оҕонньор баара, уһун эрээри, сылайбыт. Оҕонньор тахсан баран, күн эргийэн күн диэки эргийэн кэллэ.
  
  
  (Тур!)"— охранниктар хаһыстылар. Кини хотторбута.
  
  
  Кини илиитинэн ыстыыгынан анньыалаата да, хамсаабата. Бии саннын быччыҥа сытыы. Онуоха эрэ хаһыытаата. Харабыл киҥкинэччи бырахта, түөрт ыччат автоматтары кытары быһаҕынан соһон таһааран оҕонньор диэки ыстанна.
  
  
  Быһах биитэ кыырпах буолан, оһуору түҥнэри көхсүгэр түспэтэҕим. Быһахтара сымнаҕас күн сырдыгар кылбаҥнаһа сылдьаллар, биитэ билигин липо- кыһыл. Эр киһи биһиги дорҕобутун таһаарбата, тиһэх бүлүүһэ ити хааннаах уостан түспүтүгэр чуумпу бытаан булькалары эрэ таһаарда.
  
  
  - Сөп, - диэтэ охрана. Биһиги бөлөхпүтүттэн биэс хаалбыт биэстии киһи саҥарда. "Түргэнник барыҥ. Бүтүн хомуурунньугунан тахсымаҥ, эбэтэр эһиги миэстэтигэр өлбүккүт. Харабыллартан хаалымаҥ.
  
  
  Эдэр дьон оҕонньор ыстаанын туһунан быһаҕын сотон баран, биһигини туппут. Икки ыччат иннин диэки баран истилэр, иккиэ буолан хааман бардылар.
  
  
  Дэриэбинэҕэ Марш олус түргэнник барбыта, ону тула хайдах охсуохха сөбүн сатаан санаабатаҕа. Барыта дьо эппитин курдук буолан ааста. Баһаалыста төлөбүрдээх сиргэ дьиэбитигэр сүүрүөхпүт диэтилэр. Таҥнары көрөн баран, Аллараа өттүгүнээҕи фигуратын көрдө. Ол Чоено этэ.
  
  
  Көхсүм ыттыбат диэн куттанан, куотан, түргэнник куотан истэ.
  
  
  — Куот, - диэн хаһыытаата кини диэки чугаһаан.
  
  
  Таас истиэнэҕэ умса түһэн баран, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр бэйэбитигэр куттал суоһаабатын биллэ. Дьоро киэьэ биһигинниин кэккэлэһэ турда. Курун төлөрүйдэ, биир синньигэс кулгаахтаах шнегуратын тула тахсан эйи уунна.
  
  
  «Шанс баар буоллаҕына, ону туһаныҥ".
  
  
  Кини мичээрдээн баран, мичээрдээбиттии мичээрдээтэ уонна кини хараҕар эрэл проблематын көрбүтүм дии санаата.
  
  
  Онтон тугу эрэ толкуйдуу илигинэ, дьиэ муннугуттан ойон тахсаат, икки фигураны ойон таҕыста. Бу уон үс сааһыттан ордуга суох уолаттар этилэр. Хас биирдиилэригэр саа баар. Бастаан утаа ытан кэбистэ, онтон иккиһэ ытан истэхпинэ, итии сибиниэс куотуор диэри төбөбүн үрдүнэн иһилиннэ.
  
  
  Ааны булаат, иһигэр тыыллаҥныы-хабылла, иһирдьэ түстэ. Бу биир өттүнэн хоччорхой чердоох дэриэбинэҕэ саамай улахан дьиэ этэ. Уонтан тахса футка туоралааҕа, ханнык эрэ кэмҥэ кистэнэргэ сөп этэ. Мас кирилиэс устун өрө тахсан халыҥ бэс хаптаһыннарыгар үктэннибит. Муостаҕа кыра мас дьааһык турара. Чооруона ыраах сытан ынчыктаан сытан ынчыктаан сытан кэбистэ.
  
  
  Эдэр буойуннарга илии кыраныыссалар баалларын интэриэһиргиибин. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр ону өйдөөтө. Кыракый гранат биһиги анныбытыгар түннүгүнэн көтөн тиийэн, биирдэ кэлэн сир үрдүгэр үстэ эспитэ. Бириэмэм суох. Этим сорҕото шрапнай самыыр анныгар киирдэ да, итии металлы билбэт этим. Буруо симэлийдэҕинэ, биир уол эргиччи уол хоско сэрэнэн киирдэ. Кылгас автоматическай бэстилиэтинэн кини хоһу дьэҥдьитэн көрдө, ол кэнниттэн болҕомто сытыырхайда. Чэрдэрин көрөөт, мас дьааһыга бырахта.
  
  
  Ону куота сатыыр бириэмэтэ суох. Дьааһык сэрии сэбин- сэбиргэлин талан, олоххо охсубута. Төбөтүн төҥкөтөн, олох кэннин хайыһан, хатан, сиргэ охтон түстэ. Кинини автомакка көрбүтэ. Бу биһиги быыһыырбыт буолуон сөп. Кинини хаба тардан баран, иккис уол сүүрэн кэллэ. Кини муостаҕа сытар табаарыһын чердаакка сэрэнэн көрөөт, автоматы тула буулдьанан алларааттан муоста устун тохтуу түстэ. Бу куһаҕан сыаллаах- соруктаах икки Дүллүкү мас быыһанна.
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, сытар уолу сулбу тардан ылан пулемету ытыалаата.
  
  
  Кини кирилиэс устун таҥнары түһэн, Чоено миигин батыһан испитэ. Муостаҕа сутуруктаах таас сыталлар. Ону туһаныахха наада этэ. Кини тааһы биир түргэнник хааман кэбистэ, онтон ынчыктаан ылаат, ыстаалы кэтэһэ түстэ. Тааһы ыаллыы олорор дьиэттэн оҥоһуллубут тимир куһуогар түбэстим уонна тута уочарат тарҕанна. Биһиги өттүбүтүгэр үп көрүллүбүтэ. Кини бириэмэтин чопчу ааҕарга холонно. Кини тиһэх кэмигэр ааны сабан баран, бүүс-бүтүннүү эдэр саллааты тутан ылла. Кини бу айаҕын биир илиитинэн саба туттаат, иһигэр уунан кэбистэ.
  
  
  Ону илии- атаҕын, ырбаахытын баайан баран, атаҕын ырбаахытын айаҕар уурда. Бинтиэпкэ сытар бинтиэпкэтэ көннөрүллүбүтэ эрээри, ботуруону хаайыыга сытыаран холонон көрбүтэ, абылаабыта. Кэннибититтэн уол хантан кэлбитин бу хайысхаҕа биһиги ааны батыһан бардыбыт.
  
  
  Кэннибэр бэстилиэтинэн бэстилиэтинэн эргилинним, ол гынан баран улахан тарбаҕым бэстилиэтинэн мөлтөөтө, дьоро дьоро пилеткалаах сиргэ кэлэн биһигини кытта кэккэлэһэ сыста.
  
  
  Ити сирэйэ кыыһырбыт. «Чыҥыс хаан кистэлэҥин өлөрдө, муҥ саатар, сэрии сэбин түҥэттэ.
  
  
  — Хайаҕа барарга бэлэммин дуо?
  
  
  Джо кивил.
  
  
  Бастакы эркини туораабыппытыгар, күөх сирэйдээх Чоҥкучах миигин үтүлүктэн туора анньан кэбистэ. Биир кэлии дьахтар көхсүгэр хатанан баран түөһүн хаана хамсыы сылдьара; доллары аһаҕас илиитинэн биир гына уурара.
  
  
  Кинини сыыйа- баайа дьахталлар сыыйа- баайа сыымайдаан, аныгыскы дьиэҕэ сүүрэн кэллилэр. Биһиги эмиэ ытыалаан, кэннибитигэр хаһыытыы- хаһыытыы иһиттибит.
  
  
  Испит труба нөҥүө ыстанныбыт. Э сирэйэ- хараҕа чыычаахтары сиэбит. Истиэнэ кэннигэр тохтоотубут, билигин иннин- кэннин диэки хайыһан баран сынньана сатыыбыт. Чыыһылата уларыйбыт курдук көстөр.
  
  
  Винтовкабын ылан, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр күрүчүөгүнэн уонна механизмынан үлэлээн киирэн баран, картидж маҕаһыыҥҥа турарын иһиттэ. - Диэн ыйытыы тыына быстыбыта.
  
  
  Муостаҕа сытабын, эркинин муннугуттан сэрэнэн көрбүтүм. Иннибитигэр ким да суох этэ. Биһиги аҕыйах мүнүүтэ анараа өттүгэр сүүрбүт Томмоо үс сүүс миэтэрэ усталаах сиргэ өрө дабайан таҕыста. Бу сабыллыыта суох уһуну- киэҥи быраҕан кэбиһии этэ. Чоеня тулуйуо диэн эрэлим суох этэ да, бэлэм диэн эттэ.
  
  
  Ойон таҕыстыбыт, истиэнэни кыйа сүүрэн истибит, бэлэм склоннары иннилэригэр штурмалыырга бэлэм буоллубут. Биһиги тахсыбатыбыт. Уһун саанан кыра уолу кытта көрүстүлэр. Бу илиитэ карат-охсууга моонньугар уунаат, ситэ өйдөөбөтөх хаанынан сиргэ сууллан түстэ. Ол сэп- сэбиргэли өрө туппут.
  
  
  Кинини тутан аҕалбыт харабыллаахтар тулаларыгар соҕотох сылдьыбыт. Бу автомат биһиэхэ туһаайыллыбыта.
  
  
  - Эргиллээриҥ, - диэтэ кини.
  
  
  Бэстилиэт хамсааһынын бэлиэтии көрбөтө, кинини түргэнник ытан кэбистэ. Хараҕым далыгар түөһүгэр киирэн кыһыл быылга икки миэтэрэни токурутан кэбистэ.
  
  
  Сүүрэн кэллибит.
  
  
  Биһиги Томмоо суолугар эрэ ытыалаабыппыт... Биһиги төҥкөйөн, иннибитигэр төҥкөйөн, туора диэки эргийэн баран, хайаҕа барары тохтоппуппут.
  
  
  Уон дьаарбаҥка чыпчаалыгар автоматтаах фигура кэлэн биһигини ытан кэбистэ. Дьо ытан кэбистэ да, сыыспата. Бинтиэпкэм өссө үрдээн, ытан кэбистэ, киһим эргиллэн кэлэн, биһиги хайысхабытыгар сууллан түстэ. Сыыһа- халты сырсан, сыҕарыҥнатан кэбистибит.
  
  
  Дьиппиэр киһи биһиги киһитээҕэр дьиибэ этэ. Лааҕыр начальнига, эр киһи күөх формалаах чаҕылхай көстүүлээх эр киһи, аҥаардас бытыылканы саба быраҕан уоһун сотон кэбистэ. Кини илиитин тула бытыылканы сүүрдэ.
  
  
  Кини төбөтүн үрдүнэн илиитин уунна, бары кырдьыксыт сэрии сэбин-сэбиргэлин оҥордо.
  
  
  Кини иннин диэки сүүрэн иһэн, кэнники кэмҥэ туох- ханнык тиийбэтин булбута... Хоьоон уонна Вильгельмин. Төннөрөргө үчүгэй этэ. Кинини командирга эргиллэ оҕуста.
  
  
  — Таҕыс! — приказтаатым.
  
  
  Иэһин- күүһүн булкуллубут курдуга.
  
  
  — Ити дьип тула таҕыс, — диэн хаһыытаата кини. Кини ойон туран, иннибэр титирэстээтэ. «Сними куртка и ырбаахы». Кини сирэйин мырдыччы тутунна да, эппитим курдук, оҥоро түстэ.
  
  
  Ол кэнниттэн туочукабытын төлөрүппүтэ уонна таңас эргимтэтин бырахпыта.
  
  
  Таҥнары бар, командир. Дэриэбинэҕэ.'
  
  
  - Суох, итини оҥорор кыаҕыҥ суох! хаһыытаата. «Улар ҳақиқат билмайдилар...»
  
  
  Ону сутуругунан оҕуста. Хара маҥнайгыттан ити үлүгэр көхтөөх сынньалаҥы баҕас өһүргэтиэхпэр диэри охсубутум. Бинтиэпкэтин сүһүөҕэр туттарда, киһитин атаҕар өрө көтөхтө уонна былааччыйатын кэннигэр бырахта. Кыратык хатааһылыы түстэ, онтон дьоппуоннары кытта кэккэлэһэ ытыалаатыбыт уонна кини кэннигэр паникаҕа сүүрэн иһэн бэйэтэ айбыт адаҕа сүүрэн киирэ иликпит. Кини бастакы дьиэлэргэ тиийбитигэр бинтиэпкэни уонна автоматтары истибиппит.
  
  
  Кини дьипкэ Чоено этэ. Джо после и он изменил бинтиэпку на автоматом. Лааҕырга Дьабарыкы ыллыгынан айаннаатыбыт. Саллаат үксэ атаакаҕа сигналы кэтэһэн, хас да киһи дьуһуурустубата буолуо диэн сэрэйбитэ.
  
  
  Бинтиэпкэни хомуйан бастакы дьиэбитигэр кэлбиппит. Иккис биэриигэ көһөн кэлээт, түргэтээтэ уонна биллэрдик хамсаата. Онно турбут түөрт эр дьон сыҕарыйбакка сыҕарыйан барбыттара. Иннибитигэр икки грузовой массыына баар. Кинилэртэн биирдэстэрэ, Дьоор, биһиги сыҕарыйбыппыт кэннэ, хас биирдии массыынаҕа иккитэ шинаны суулаан баран, муннукка суулаан, хатыылаах боробулуоха нөҥүө сүүрэн киирбиппит.
  
  
  — Сөмөлүөт билигин да онно баар дии саныыгын дуо? Төбөтүн хоҥкунаата.
  
  
  «Мин командирым Калькулутка көтүөҕүн, онтон хараҥа наступления диэн ким эрэ эппитин истибитим". – аахтым. онтон кыра сөмөлүөт уматыгынан уонна көтөргө бэлэм буолуоҕа. Ол гынан баран, аэропорка чаас аэропорка сылдьыахтара дуо? Кинини оннук санаабатаҕым.
  
  
  Аэропортка аһаҕастык айаннаатыбыт, Чооруона менеджергэ барда, онон тута барыахпыт диэн. Кини маннык оонньууга сөмөлүөтүнэн көтөр- түһэр балаһатын бүтүүтүгэр нүөлсүйбүтэ. Уйбаан Уйбаанабыс хайдах хамсаабытын көрөөт, хайдах буолбутун кини өйдүөхтээх этэ. Кини биһиэхэ сытыы муннукка туһаайан, биһиги массыынабытыттан икки көстөөх дьаарбаҥкаҕа тохтоото.
  
  
  Ченя кива джип көрдө. Кини түргэтээтэ, двигателлэри көтүтэн, джип диэки хайыһан, көтөн иһэн утары көтөн испитэ. Хонууну сарбыйбыппыт, киһи дьипкэ ойон таҕыста. Она отела румпели за ответственность, чтобы ошелись отдельности. Чаанньыктар Аллараа уоһун күүскэ ытыалаан, элероннары салайан, сөмөлүөт тумсун тутаат, көтөр- түһэр балаһатын киининэн уонна джип устун төлөөбүттэр. Саамай тиһэх кэмҥэ кини румпель кэннин диэки тыыллаҥнаата. Кыра массыына бу көрдөһүү ис сүрэҕиттэн сөхтө да, кыаллары барытын оҥордо.
  
  
  Кини эмискэ салгын дохсун туруупкатыттан өрүтэ ыстанна... кини кэнниттэн сөмөлүөт өрө тыынарын иһиттэ, биһиэхэ оннук маневрга улаханнык түргэнэ илик. Массыына эмиэ көтөр- түһэр балаһатыгар түһэ түстэ. Ол гынан баран, джип нөҥүө ыстанна уонна билигин трасса устун хааман нормальнай старт диэки айаннаатыбыт. Мин саа тыаһын иһиттим да, туох да буортуну оҥорботоҕо дии санаатым.
  
  
  Биһиги тиһэҕэр хас да чаас устата ыалдьарын, атахтарын сууларын билэн- көрөн, көппүппүт кириэһилэтин көхсүгэр аспыппыт. Бэгэдьэким уот умайан турбут сиригэр Пульс туруорбута. Илиитин, түөһүн тосту- туора сыыйан, сылайары- элэйэри сылайбыта.
  
  
  «Биһиги хаһан да Калькулутка тиийиэхпит суоҕа», — диэн уматык сыанатын ыйан туран Ченя эттэ.
  
  
  — Ону чугас аэропорка олор, - диэтэ мин... «бүгүн ситиэхпит, сарсыныгар заправканан көтөн Калькулутка көтүөхпүт".
  
  
  Чэпчээбит курдук тыынан баран, хаартыны үөрэтээри инники диэки иҥнэйбитэ.
  
  
  
  Уон уон икки баһылык
  
  
  Сарсыныгар биһиги Хаҥаластан, улуу итэҕэл индустар үрдүлэринэн көтөн аастыбыт. Ганга притоков, биир тулата Калькулутт нөҥүө ааһар Хугль өрүс. Улуу өрүспүтүн куораттан тиийээри соҕуруу бардыбыт.
  
  
  Эмискэ туох эрэ хара туочукаҕа маарынныыр хара туочуканы көрбүппүт. Кини бастаан, чаанньык дии санаатым, онтон уонунан сөкүүндэ нөҥүө бу реактивнай истребитель, салгынынан сыыдам сырыылаах, икки төгүл куоһарар тыас аттыгар, "хамаанданы"кытары кэккэлэһэ турар эбит. «Хамаанда» күүскэ дьарыктанна, аҥаарын эргитэн барда, нэһиилэ сүүрэн тиийэн муннун ыга тарта. Биһиги күүстээх этиҥнээх ардах ортотугар түбэстэхпитинэ, имири эһэбит күүстээх уордаах эпицииҥҥэ түбэстибит.
  
  
  Джо миигинниин кэккэлэһэ испит, таныыларыттан таныылара кэҥээбит, массыына алдьаммыт чааһыгар сааныллыбыт буолан, куттанан кэҥээбит.
  
  
  Саҕахха өссө икки хара туочукалар баар буоллулар. Ченя пикка» хамаанда " түһэн маһы үрдүттэн таҥнары көтөн ааста. Биһиги үрдүбүтүнэн истребителлэр аастылар, кини Кыһыл сулустар уонна Миги- 23 кынаттаахтар токуруйбут кынаттарын көрөн турдулар. Ити нууччаларга баар бастыҥ сөмөлүөттэр этилэр.
  
  
  Кэннилэриттэн нуучча бомбардировщига эмиэ ыйбыт. Бокомбардировщик бомбардировщик быһыытынан өссө алта тутуу истребителлэрэ көтүтэлээтилэр.
  
  
  «Нууччалар улахан күүстэри киллэрбиттэр быһыылаах», - диэтэ мин.
  
  
  Ченя переключился на частоту аэропорт и слушались. Тута нууччалыы уонна английскай кэпсэтиилэр туоллулар. Икки бөлөхтөрү олордууга инструкцияны көрдөстүлэр.
  
  
  "Америка сөмөлүөттэрэ бааллар дуо?"- диэн ыйытта. Тула көрбүппүт. Дума- Думаҕа аэропорка чугаһаан истэхпитинэ, үс муннуктаах кынаттаах истребителлэр икки бөлөхтөрүн, түөртүү бөлөххө хайдыһан аастыбыт. Ити АХШ бары икки мотуордаах штурмовиктар этэ.
  
  
  Илии микрофонун ылан, радиосвязи кылгас тохтобул кэмигэр орооһон, олордуу уурааҕын көрдө.
  
  
  Аэропорт станциятыттан күүстээх сигнал эмискэ баар ыйыылары биэрэн иһилиннэ.
  
  
  Атын куолас английскай тылга орооһунна. «Лексингтон «авиакомпаниялаах Америка сөмөлүөттэрэ эһиэхэ аҕыс линияҕа түһэрэргэ приоритетнай көҥүл баарын биллэрэбит. Баһаалыста, икки сөмөлүөттэн тахса сөмөлүөт баар.
  
  
  Сигнал тохтоото, Россия сөмөлүөтүнэн аҕыс мүнүүтэнэн балаһаҕа түһэргэ бирикээстэннэ.
  
  
  Биһиги Чооруонаны кытта көрүстүбүт. Биһиги иһигэр үүнэн иһэр кутталбытын этиэх тустаахпыт. Икки аһара күүстэрин куоракка хомуйдулар.
  
  
  Ити доҕордуу визитнэй диэн ааттанар. Эбэтэр билигин кыра кээмэйдээх дьиэлэргэ иккистээн эргитээри атын дипломатическай этиини туһаналлара буоллар. Ол гынан баран, икки державалар нейтральнай территорияҕа харсыстахтарына эрэ түмүктээх буолуо этэ.
  
  
  Ченя прибордары уонна нарын- намчы "хамаанда" түһэрбитэ, ол иһин биһиги көтөр- түһэр балаһатын саҕаланыытыгар түһэн чааһынай сөмөлүөттэргэ анаан ангардары көтүтэн түһэрбиппит.
  
  
  Хааһын түрдэһиннэрэн түрдэстибит. - Диэн ыйытыы үөскээтэ.
  
  
  — Бу атырдьах ыйын төрдүс күнэ. Сарсын улахан күн буолуо. Сэриигэ оннук чугас буолан, сүрэхпэр бүөбэйдиир этибит.
  
  
  Джо сөмөлүөт көтөр кэмигэр, террористар тустарынан кыра да буоллар, биһигини 15- с чыыһыла улахан атаакаларын кэтэһэн турар куорат таһыгар илдьиэн сөп.
  
  
  Өскө биһиги өлөрөр- өһөрөр кыахтаахпыт буоллар, биһиги консулство саба түһүүтүн уонна, ол курдук Арассыыйа уонна холбуу Штаттар икки ардыларыгар хапсыһыы салҕанан бара турарын быһаарсар кыахтаныахпыт этэ.
  
  
  Кинини атын уулуссаҕа «Мередесскэ» суулаан, Калькулутка дипломатическай үлэтин туһанар улахан дьиэ тутулунна. Үҥсүү сабыллыбыта. Дьиэ иннигэр нуучча пехотинецтара кэлим шеренгалара баара. Кинилэр эттэрин тула ботуруоннардаах ботуруоннардаах саннылара уонна ботуруоннара бааллар. Нууччалар сэриигэ бэлэмнэммиттэрэ.
  
  
  Бомбаны быраҕарга хайдах тиийиэххэ сөбүн өйдөөбөппүн, ол гынан баран, былааннарын бүтэриэхпитин баҕарарбыт киһи диэн санаалаахпын. Ону хайдах эрэ ааһан хаалла. Ол гынан баран хайдаҕый?
  
  
  АХШ консульствотын дьиэтин икки өттүнэн блокпост олохтоммута. Муора пехотинецтара күөх бойобуой көстүүмнэригэр бары массыынаны эргитэн барбыттара.
  
  
  Ону Дьоҥҥо- сэргэҕэ ылан, консульс тула оборона линиятын нөҥүө боруобалаан киирбиппит. Улахан ааннары ааһан истэхпитинэ тротуар устун хааман истэхпитинэ, истиэп иһилиннэ.
  
  
  — Биһиэхэ манна үчүгэй армия баар, - диэтэ мин. - Индия бырабыыталыстыбата дойду көмүскэлигэр мунньуммат дуо?»
  
  
  "Муоратааҕы пехотинецтар?"- диэтэ Слокум. — Кинилэр бочуоттаах харабылынан олохтууллар. Биһиги эмиэ манна сөмөлүөтү аҕаллыбыт... помогать день независимости".
  
  
  Кини биэрбит буруйун мүлүрүйдэ уонна Ньүдьү- дьайыыны хайдах туоратар боппуруоһунан таарыйда.
  
  
  Онтон араадьыйа бордюр устун түһэр.
  
  
  «Россия уонна Америка сэриитин кыттыылааҕа-мин алгыһым», - диэн индийскэй милиция киһитэ эттэ. «Үгүс правительстволар делегаттары ыыталлар, биһиги тутулуга суох буолуубутун аһаталлар». Кини тохтоон, миэхэ улахан суолталаах. — Ол гынан баран, Калькулутка дэлби тэптэрэр миэстэтэ суох, мистер Картер .
  
  
  Кини мин аатым бэлиэтээн, кытаанах, быһаарыылаах линияны тутта. Сэмэнэп көрбүтэ уонна буруйдаахтары көрбүтэ. - Бырастыы гын, - диэтэ кини. «Мистер Радж... ким билэр. Кини эһигини хаайыан баҕарар.
  
  
  Кинини биир индийскэй полицейскайы көрөн баран күлэн кэбистэ. Илиитин уунан, тутааччыларга бэлэми уунан кэбистэ.
  
  
  - Чэ эрэ, - диэтэ мин. "миигин тутуҥ"."
  
  
  — Ордук проблема суох буолуо, - диэтэ Ил Түмэн эрэллээхтик. «Ву полковнига уонна Нью- Дели олохтоохторо биһиги уонна нууччалар икки ардыларыгар эйэлэһиигэ үлэлииллэр. Онон холбоһуктаах Штаттарга ыҥырбыппыт. Силиэстийэлиир хамыыһыйа өрөбүл күннэргэ ыытыллыаҕа.
  
  
  "Тиллэр к?'
  
  
  (Даа."Слокум билигин да эрэллээхтик саҥара сатаата да, кыаллыбата. «Билиҥҥитэ теракт суоҕа...» Кини саҥатын сууйарга көҥүллээтэ.
  
  
  Араадьыйа кинини хотторбута. Кини миигин сибигинэйдэ, онтон тобугар олордо.
  
  
  - Диэн ыйытта. — "Биһиэхэ ыйанан турар дуо? Биһиэхэ баар информацияны барытын билэр наада".
  
  
  "Ону итэҕэйиэххэ",-диэтэ индийскэй полицейскайдарга.
  
  
  Үөрбүт- көппүт, ол эрээри, офиска иннибитигэр иһилиннэ. Александра Соколова онно олорор киһини көрөн сөхтөрдө. Ити чохтоох сирэй боччумнаах этэ.
  
  
  - Диэн ыйытта. — "Өссө тыыннаах эбиккит, мистер Картер?" .
  
  
  — Олох, - диэтэ мин.
  
  
  — Уолчаан... бу кимий?
  
  
  (Атын."У них больше не сказал, и Соколов не только до. Нуучча Лизата эдэр индеец дьоһунун ылла да, салгыы барбата.
  
  
  «Мистер Соколов манна ультиматуму туруораары кэлбитэ, — диэтэ Слокум. — Бу баһылык биһиги ис сүрэхпититтэн итэҕэйбэт. Кинилэр билигин да бу аан дойду күрэхтэһиитигэр калькулутка саба түһүүнэн туруохпут дии саныыллар. Кинилэр бу арыый улахан былааннаах сорҕото, бу баараҕай балаһыанньаҕа барытыгар аһаҕас бассейннары туруораары гыналлар " дии саныыллар.
  
  
  — Итинтэн ордук хатыланыа суоҕа, - диэтэ Соколов. «Атаака суох, оннук буоллаҕына эппиэтинэстээх охсууну өйдүүгүт. Миэхэ бирикээс баар.
  
  
  Нүксүччү туттан баран, дьон хоско тахсан барда. Барбытыгар радио инники күөҥҥэ таҕыста. Сирэйин кистээбэккэ, сирэйин кистии сатаата.
  
  
  — Мистер Картер эһиги тутулуга суох дьайыыларгытын салгыыр кыаҕым суох. Биһиги национальнай киэн туттуубутун атаҕастыыгыт. Эһиги миэхэ тугу билэргитин барытын кэпсиэххит, эбэтэр консульствоҕа барыаххыт суоҕа.бу дьыала арылла илигинэ,
  
  
  Биһиги ыккардыбытыгар чочумча буола турара. Миигинниин аһаҕастык кэпсэттэ.
  
  
  «Бэйэҥ тускунан ыл " »-диэтэ кини. — Кини эйигин тыыннаах таларга көмөлөһүөн сөп.
  
  
  Кини миигин ханна илдьиэхтээҕий? — кустук ыйытта. Она отела на ыскылаакка барыахха эрэ сөп, ол гынан баран, индийский милиционер, мне мне не может. Саппааспар сүүрбэ түөрт чаастан итэҕэһэ суох бириэмэм суох этэ.
  
  
  — Сөп, - диэтэ кини үөрэбин. — Ол эрээри ханнык да боппуруос суох. Онтон соҕотох бараҕын. Ким да атын. Эһиги кэнсэлээрийэҕитин сэрэтэр бириэмэ суох.
  
  
  — Ити булкаас, — Радж. «Ити нууччалары аймыыргытыгар диэри мин штаб- квартирабын тула илдьэн кэбиһиэххэ сөп. Барыта бэрээдэгинэн.— Иһит, — диэн кыыһырбыттыы саҥарда. «сарсын хайдах даҕаны Калькулятка аан дойду үһүс сэриитэ ытыллыан сөбүй?" Биһиэхэ да ити курдук уһуна суох кыра шанс баар буолуон сөп. Көмөлөһүөн баҕарар буоллаххытына, бэрт. Оннук буолбатаҕына, соҕотоҕун барыам.
  
  
  Биһиги дьоппуоннартан номнуо таҕыстыбыт, кэннибитигэр суол индеец тэнийдэ. Кини биһигини батыһан баран, саҥата суох отельбар барбыттара. Хос иһигэр чымадааҥҥа умса түһэн баран, Вильгельмиҥҥэ саҥа маҕаһыыны туппутум. Кини Пьерын, газ бомбатын ылан, сүөһүлэрин атаҕар баайан, түөһүгэр газ авторучкатын түөһүгэр уурда.
  
  
  У нас ырбаахыны кэппит, ыраас носовой былааты, один по этом больших шикарной носовых платках, которые всегда есть хорук, когда В штаб- квартире для меня упаковывают чымадааны.
  
  
  Ону Араадьыйалаан көрдүм да, төбөтүн бокутан кэбистэ. Ити алдьархайга 45- с калибрдаах күүстээх хрому тэрийэрэ.
  
  
  «Мередес» аастахпытына дьиэбит таһыгар күн сирин көрбүтэ уонна Дьоҥҥо- сэргэҕэ туһаайан барбыта.
  
  
  Биир чаас буолан баран, Калькулята кытыытынан айанныырбыт, дьоңңо Закиры кытта кэпсэтэр санаалаахпыт. Тиһэҕэр кини миэхэ обочинаҕа көрдөрөн, массыына тула ыстанна, биһиги тохтуубут курдук ыстанна.
  
  
  Даа, - диэн кини бэйэтин эрэллээхтик эттэ. — Ханна эрэ манна. Куорат кытыытыгар тардыллар уруһуйдары ыйан, илиитинэн сапсыйда.
  
  
  Уруһуйдуур хонууга киирбиппит да, Амария биһигини кытта барсыбытын иһин барсар диэн ааттаан, чуумпуран, күлэн- үөрэн барара. Арай кини түргэнник барарыгар кини миигин батыһан барбыта. Бииргэ таас ынчыктаан кэлиэхпитигэр диэри соҕуруу айаннаатыбыт.
  
  
  — Куолаһа оннук, — диэтэ дьо.
  
  
  Радио инники тахсан истиэнэни кириитикэлээн көрдө. Былыргы таастарга туох да куһаҕаны көрбөппүн диэтэ. Кинини истиэнэни үрдүнэн иһэрин сэрэтэр проводтан хас да дюмэҕэ тохтотто. Проводились винтовые прушины В двух дюмах надо. Светлана Светлана на светле, что на сегодняют связать и накончивается. Радио туох да диэбит иһин, боробулуохата ол тыынынан хаалла. Бу-фермер дьиэ өттүн булуохха сөп буолбатах, ол эһиги күүппүт сигнализация системата этэ.
  
  
  Джо первым, потому что она не так. Боробулуоха нөҥүө сэрэнэн атыллаата уонна сиргэ ыстанна. Ол кэнниттэн үөрүүм истиэнэни туораан, кинини батыспыта. Джо илин- кэлин түсүһэн кэбистэ. Киниэхэ тиийэн кэллэ. Территория бүтүннүүтэ, оттон истиэнэҕэ ойуулаах даамбалар хайы- үйэ сууллан хаалбыттар. Кини сымнаҕас ыйдаах сырдыгар оттуу- мастыы эрэ көстөр.
  
  
  Истиэнэни кыйа хааман, мастары хаххалыы саайан истибит. Хас икки сүүс дьаарбаҥка нөҥүө тохтоон истибит.
  
  
  Ол да буоллар, биһиги бастакы чааһы аһарбаппыт. Маска өйөнөн, биһиги диэки көрбөтөх. Транзисторнай радио иһиллээтэ. Биһиги кинини тула хаамтыбыт.
  
  
  Ый былыттарынан саптан, саҥата суох аһаҕас мэччирэҥинэн айаннаан истэхпитинэ, түөрт сүүс дьаарбаҥка кэтиттээх балаһаны көрөбүт, көрдүүбүт чуолкай билбэппин.
  
  
  Мин болҕомто мөлтөх буруо сыта тардылынна.
  
  
  Иккис тыал- куустар чэпчэки сигарет сыта алдьанна. Биһигиттэн үс миэтэрэ тэйиччи сытар быылы кутан көрбүппүт.
  
  
  Сотору тойуксут чааһын чааһын көрдүбүт. Бу баар суолбутун сөптөөх суолбутун итэҕэтиэххэ сөп этэ. Оннооҕор киһи тула эргийэ сылдьыахпытыгар диэри өссө дириҥник иҥнэйбит уонна сэрэхтээхтик хамсыыр.
  
  
  Майаҕа мастар кэннилэриттэн кэккэ мастар быыстарынан дьарыктанар табыгастаах суолу- ииһи көрдүбүт.
  
  
  «Ээ, манна маннык оонньууга биһиги куоласпыт", — Джо, бу харахпытыгар чаҕылыйа түстэ.
  
  
  Сүүһүнэн дьаарбаҥкаҕа намыһах ыскылааты көрбүтэ. Кырыыса мас уонна сэппэрээк толору сабыллыбыт, оттон уһуктар салгын туругун талан ылан көрөр сатаммат курдук иҥнэйбиттэр.
  
  
  Биһиги дьиэни сэрэнэн туппут. Салгыы мастар бааллара. Суол тупик быыһыгар киирдибит да, мас эргииригэр киирдэхпитинэ, ороҥҥо быһа охсуллубут ыллык ыллыгын көрдүбүт. Биһиги кинини батыһан, сотору аһаҕас турукка таҕыстыбыт. Аллараа Бэстээххэ хас да Индия аармыйалара дьиктиргээн, саҥа тураллара. Кинилэр манна, кини кимин-тугун, террористарга бас билэр лааҕырга хайдах түбэспиттэрэ буолуой?
  
  
  У: бу тугуй?"- кустук ыйытта. "Тоҕо күүтэбит?"
  
  
  «Бу джиптэр... аармыйаттан уоруллубут быһыылаах".
  
  
  Араадьыйа: "ээ. Эбэтэр террористар Атыыламмыттар. Ханна да коррупция баар".
  
  
  Джо сиэбиттэн тыыллан- хабыллан иннибин- кэннибин ыйан биэрдэ. — Дьэ онно, - диэтэ кини тыҥааһыннаахтык. «Ыскылааттар ыскылааттара».
  
  
  Кини ыйбыт сирин көрдө уонна мастар иннилэригэр тырымнас уоттары көрдө.
  
  
  Сүрүн фонарийдарынан Аллараа Бэстээххэ тиийэн кэллибит. Аһаҕас сиргэ, камуфляжа суох сылдьар буолан, өр кэмҥэ буолбутун көрүөххэ сөп. Истинник улахан ааннаах дьэндэйэр суолу тутара.
  
  
  Гостиницаттан салгыы баран иһэбит да, Үөрэ- көтө сибигинэйдибит.
  
  
  — Биһиги төннөрбүт ордук, - диэтэ кини.
  
  
  (Тоҕо?'
  
  
  — Бөҕөргөтүүнү ылаары. Кинини сүүс киһини түмүөхпүн сөп... тыһыынчанан, наада буоллаҕына. Биһиги дьиэни- уоту төгүрүччү тутабыт уонна саалаҕа ким туох кыһалҕалааҕын барытын тутабыт».
  
  
  Туран, тыыллан- хабыллан бэйэтигэр тардыалаата.
  
  
  "Биһиги төннүөхпүтүгэр диэри бараллар, — диэтэ мин.
  
  
  — Ол гынан баран, биһиги онно эрэ киирэр кыахпыт суох, - диэтэ кини. «Биһиэхэ шанс суох этэ".
  
  
  — Эйиэхэ идея баар дуо?
  
  
  — Ити сокуоннайа суох, — диэн дорооболоһон милиция киһитэ эттэ. Отель күлэн кэбистэ. Ол оннугар Дьоңкону санатан, дьиэбитигэр тиийэн кэллибит.
  
  
  Истинник биһиэхэ автоматынан часовой кэллэ. Кини биһигини сөкүүндэнэн көрдө да, Дьоҥҥо- сэргэҕэ дьүөрэлээтэ. Кини харса суох туран, индуист сылаас эҕэрдэтэ туран, чаас аралдьыйбытын эттэ.
  
  
  Эр киһи бинтиэпкэтин көспүтэ эрээри, олус хойутаабыта. Кинини хайы-үйэҕэ ыстанна. Бу да сырыыга миэхэ туох наадалааҕым чопчу этэ... Пьер, атаҕым икки ардыгар дьарыктанар дьоҕус газ бомба.
  
  
  Эр киһи сирэйин иннигэр активистаабыта уонна туох буолбутун өйдөөтөхпүнэ дириҥник тыынын оҥордо.
  
  
  Кини сиргэ биллибэккэ өлөн хаалбыта. Күҥҥэ күлүүһү аһарга бары полимут наада уонна иһирдьэ куоластаатыбыт. Граннардаах Дюжина Индия аармыйатын эмблематыгар олорор. Атын истиэнэҕэ сэп- сэбиргэл дьааһыктара, сорохторо сабыллыбыт, өссө да сабыллыбыт дьааһыктар тураллар. Кэлин истиэнэҕэ кыра партизанскай армияны хааччыйыыга тиийиэхтээх хас да миномет уонна базук турара. Ол эрээри дьиэ сүрүннээн икки чиэппэрэлээх самодеятельнай бомбаларынан туолла, кинилэр американецтар уонна нууччалар бэйэ- бэйэлэрин утары тус- туспа настройкаланарга туһанылыннылар. Кини ыскылаатын унньуктаах уһун кыараҕас хоруобуйа нөҥүө өттүгэр часовой турар ыскылааты боруобалаата.
  
  
  Биһигини сэрэппэтэхтэрэ — ону көрбөтөҕө, истибэтэҕэ. Автоматы алдьархайга ыытаары, күлүккэ ыстанна быһыылаах.
  
  
  Кини эдэр да, сүүрбэччэ сааһын туолла, тойук туомугар туойуллар таҥаһа баара, сорох саллааттар дэриэбинэҕэ сылдьаллара. Кини халбаҥнаабакка эрэ ытан кэбистэ.
  
  
  Кини дьоңңо талан ылбыт, уолбут соҕотох шанс суох этэ. Буулдьа олоҕор түбэстибит, төттөрү бырахпыттар. Дьиэ буоругар сууллуон иннинэ өлбүтэ.
  
  
  Маннык икки сөкүүндэ киэһэ көрдөрүлүннэ. Илиим барахсан, атаҕым бүк түһэн сиргэ охтон түһээт, хараҕым часовой түөһүгэр түспүтэ. Кини точкатын хайы-үйэҕэ талан ылан, онно охсубутун, балай эмэ өр олорботохпуна, охсобун. Торохуойа уонна сүрэх икки ардыгар.
  
  
  Ити табыллыа дии санаабатаҕым. Автомат хааннаах эттиктэн түргэнник аккаастанна уонна араадьыйа Амартиятыгар сыалланна. Хас да буулдьа доруобай буулдьа, уоннааҕым; ити барыта чааһынан оҥоһуллар.
  
  
  Эргийэн көрбүтэ араадьыйа сирэйин биллэ. Кыараҕас этэ да, куттал көстүбэт. Кинини өлөрөллөрүгэр күүттэ быһыылаах. Илиитин ойоҕоһунан туттар.
  
  
  Кини сиргэ баар буолан, силлиэммит сэрии сэбин- сэбиргэлин араадьыйа кыылыгар тиктэрбиттэрэ.
  
  
  Ол гынан баран чаһы ыттыбата. Бинтиэпкэни ууруу кэмигэр үрдүк полицейскайдарга ыытылынна.
  
  
  Араадьыйа оннуттан хамсаабатаҕына часовой төннөн кэлэн сааларын салҕаабыт. Ол гынан баран ритм алдьаммыта, ону мин дьааһык чохчолооһунугар түһэрэн биэрбитим. Миигин тула дэлби тэптэриигэ ытартан куттанар Часовой часовой саа тэбиэлээтэ.
  
  
  Кини бэйэтин сэбин-сэбиргэлин итэҕэйбитэ. иккитэ ытан өлөрдө, икки буулдьа түөскэ тигистэ. Сиргэ охтуон иннинэ биирдэ хаһыытаата.
  
  
  Барыта бүппүтүн кэннэ дьааһыктартан сэрэнэн тахсан барда. Снарядтар штабелларын икки ардыларыгар араадьыйа турар.
  
  
  Биһиги хамсаабаппыт. Ол кэннэ кинини бэстилиэтин хостообута. Кини бэркиһээбэтэх.
  
  
  — Бэстилиэнэй муостаҕа уурбут, - диэтэ кини.
  
  
  Быыллыйбыт.
  
  
  — Билигин бирикээстэри, мистер Картеры биэрэҕит дуо? — диэн хаһыытаата.
  
  
  — Эн кинилэри тула бииргин, — диэн буруйдаата.
  
  
  Кини сэрэйэрэ эрэ, ол сөкүүндэни, күндү полицейскайы хайдах билэрэ, тыыннаах хаалларбыт курдуга.
  
  
  «Мин полиция старшай офицера буоларбын умнаҕын», - диэтэ Радж. — Эйигин ким эмэ итэҕэйиэ дии саныыгын дуо? Кини эппиэттээбэт эрдэҕинэ эрэллээхтик мичээрдээтэ.
  
  
  Төбөтүн төҥкөтөн, ыраахтан иһиллии турда.
  
  
  Ону эмиэ истибит-грузовой массыына Булгунньахтаахха киирэн биэриилэри уларытан кэбиспитэ.
  
  
  — Мин дьонум, — диэн быһаарда. «Сэбилэниилээх кэллилэр».
  
  
  — Сарсын?
  
  
  Даа.'
  
  
  — Оттон эһиги санааҕытыгар, тугу ситиһэҕит?
  
  
  «Биһиги штат бырабыыталыстыбатын тэҥниибит. Нью- дела киин бырабыыталыстыбатыгар байыаннай балаһыанньаны биллэрэргэ балачча түбүктээх буолуо этибит. Ону урут оҥорбуттара. Арай бу сырыыга биһиги тыыннаах хаалбыт официальнай сирэйдэргэ дьыаланы бэйэлэрин илиилэригэр ылар кыахтара суох " диэн кыһаллабыт.
  
  
  — Эйигиттэн ураты.
  
  
  (Даа.'
  
  
  — Эһиэхэ табыллыбата, - диэтэ мин, кинини тула бэстилиэтинэн ыйда. «Куораты былдьыырга хаһааҥҥыт дуу, дьоҥҥо дуу штат туһунан эппэппин".
  
  
  Саннытын өрө көтөхтө. «Биһиги сэрэнэргэ бэлэммит».
  
  
  Киниттэн ыйытта. - Ду?'
  
  
  — Сөп эттим, — диэтэ кини.
  
  
  Биһиги киирэр ааҥҥа саннын нөҥүө өҥөйбүт. Таһырдьа ыстанан эрэр эр дьон тохтуурун, тыастарын иһиттибит. Үөрэ- көтө кэпсэттилэр, кэпсэттилэр, хайдах кыргыһыыга эр дьон хайдах гыналларын күлсэллэр. Аан бастаан араадьыйа ааныгар киирэн үөрэн мичээрдээтэ. Ол гынан баран, бу сирэйим- хараҕа уларыйда, илиибэр туох кистэлэ кэлбитин көрдө. Араадьыйа ону туох эрэ индустуу саҥарда, эр киһи күҥҥэ түбэһэ түстэ. Таһырдьа хаһыы- ыһыы, айдаан- куйдаан иһиллэр, онтон эмискэ им-ньим барда.
  
  
  Араадьыйа миигин эмиэ ытырда. «Дьэ, мистер Картер, билигин тугу гынаҕыт? Эһиги эргийдигит. Эһиги хас да тоннаны дэлби тэптэрии ортотугар бааргыт.
  
  
  — Кини өллөҕүнэ, эн эмиэ өллүҥ, - диэн аргыый эттэ мин.
  
  
  Саннытын өрө көтөхтө. «Я индус. Өлүү мин эһиэхэ курдук кутталлаах диэн саарбахтыыбын. Онон хатылаан этэбин, Мистер Картер, чопчу тугу оҥоруоххутун баҕараҕыт? Мин дьонум икки мөлүйүөнүнэн кубометры эһиэр диэри, эн миэхэ сааскын биэриэҥ дуу?
  
  
  Уон үһүс баһылыга
  
  
  Шундай дарларингизга бундай дарларингизга буюрганингиз мумкин.
  
  
  Онон таһаҕаһы таһар таһаҕаһы уонна тоннаны дэлби тэптэриилэр ыскылааттарыгар турунан, кини кутталлаах туруктанна. Тахсар суолум биир эрэ этэ, миэхэ эскорт быһыытынан радио наадалааҕа. Онно кини отела тыыннаах буоллаҕына, саллааттарын кыатана охсорго күһэллибитэ. Ол гынан баран, оннооҕор, киниэхэ сыһыарыллыбыт аҕыйах Лүҥкүр, төбөтө кинини тохтоппот курдук. Араадьыйа сэп- сэбиргэл, дэлби тэптэриигэ уопуттаах специалист этэ. Ол гынан баран мин хардарыта барыстаах, мин репутациялаах этим. Онон хаартыбын олоппоско бырахпытым, эрэлбин кэтэһэбин.
  
  
  — Миэхэ кырачаан чаһыны аҕал, - диэтэ мин.
  
  
  "Тоҕо?'
  
  
  Кини биэтэҥнээн баран, кинини би лиискэҕэ ытан кэбистэ. Кини муостаҕа түһэн, чаһытын, 45- с калибрдаах ытыалаабыт.
  
  
  Бэйэтигэр тиийбитигэр үлэтин эрэ бүтэрбитэ. Бу суһал үлэ этэ да, үлэ барбата көстөр.
  
  
  Онно олоҕуран гранат этэ. Ударнигын сулбу тардан таһаарда, онтон Ривин кэннигэр анньыалаан, оннуларыгар хаайтаран кэбистэ. Ол кэнниттэн араадьыйа өстүөкүлэтин үлтү сынньанаат, сиэкунднай стрелканы сулбу тардан ылан, харандааһы сыыппараҕа ууруохха иннинэ уһулбута.
  
  
  Кыракый стрелка харандааһы чиэстээн харандааһы тэйиттэ диэн оҥоро сатаата. Падающай харандаас кутталлаах кыраныысса таһыгар быраҕыаҕа. Ити олоххо киирдэҕинэ, күрээри түөрт сөкүүндэлээх этибит.
  
  
  Ону араадьыйа көрдөрдөҕүнэ күлэн кэбистэ. (Күлүү гынаҕын. Бу хаһан да үлэлээбэт.
  
  
  Кини дьикти көрүҥнээх. 'O? Тоҕо суох буолуой? Бу Гонконг куоракка үлэлээбитим. Ону истибиккит буолуо. Кинини урукку Кытай контрабандиһын быһыытынан туһанара. Төбөтүн токурутан, былаанынан көрөн.
  
  
  — Сөп, үчүгэй, - Радж. «Биирдэ, баҕар. Уруучука гранатаҕа эрэ саалаҕа баар... харандаас олус ыарахан буоллаҕына... чаһы ыга туппут буоллаҕына... эҕэрдэ...
  
  
  Мин күлүөн баҕардым. Төһө да сатаммытын иһин, кини уһуктан барда. Кинини батыһан барбыта. Үс миэтэрэ, алта миэтэрэ; биһиги сатаҕай оҥоһуулаах илиини харахпытынан көрбөккө, туораатыбыт. Кини минометнай снарядтардаах аһаҕас дьа аһык үрдүгэр турар. Гранат дэлби эстэр буоллаҕына минометнай ботуруоннар уонна атын дэлби тэптэриллибит веществолар эмиэ эһиллэллэр. Бу улахан дэлби тэптэрии этэ. «Биллэн турар, биһиги түргэнник сүүрүөхпүтүн сөп», - диэтэ мин.
  
  
  У к? У ' бу көрүү гранатаҕа приказтаммыта.
  
  
  — Бииргэ, — диэтэ мин. «биһиги грузовой массыынаҕа сүүр кыахтанныбыт. Кинини эйигин аһаҕастык билинэллэр. Биһиги куотан эрдэхпитинэ, дьоҥҥутун ыҥырыахтааххыт. Кинилэр ытыалаабаттарын туһугар, эһиги кинилэргэ этиэхтээххит.
  
  
  — Абааһыларга бар, - диэтэ кини.
  
  
  Биһиги кыраныыссаттан хайдах тэйиэххэ сөбүй. Биһиги кун таһыгар сырыттыбыт. Ону истибит, дьон биһигини таһыттан хаһыытаһаллара. Бу бирикээһи күүтэллэр.
  
  
  — Тиэтэйимэ, — диэтэ кини холкутук. — Мин өйдүүрбүнэн, тоҕус сөкүүндэлээх.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кини миигин көрдө, онтон эмиэ гранатаны одууласта.
  
  
  — Сэттэ сөкүүндэ, - диэтэ мин. Биллэн турар, эйиэхэ син биир... индуизм курдук, туох барыта оннук. Кинини чаһыытын көрдө. «Алта сөкүүндэ».
  
  
  Уутуйан барда. Кинини эмиэ.
  
  
  — Бу үлэ барыан сөп, — диэтэ кини. «Может, это просто работает».
  
  
  «Түөрт уон биэс сөкүүндэ».
  
  
  Билигин кинини көрдө, ханнык баҕарар түгэҥҥэ бу дьыала. Андаҕайабын, чаһы тиксибитин истибитим.
  
  
  "Бу үлэ барбытын итэҕэйбэккит дуо?"— диэн киниттэн ыйыппыта. -Итэҕэйбэккит...'
  
  
  Бэл, Өймөкөөҥҥө тиийбэтэ. Эмискэ күлүү- элэк буола түстэ.
  
  
  «Отут икки сөкүүндэ... отут биир".
  
  
  Ону араадьыйанан аахпатаҕым. Аахта. "Портнай ыл, Картер," дорообо милиционер хаһыытаата. «Бу суругу арааран кэбис. Костя Таҥара.'Баҕарбат, гранатаҕа хардыылаата. Илиититтэн тутан баран тохтотто. — Суох, букатыннаахтык буолбатах, - кини хаһыытаата. «Вы можете взгляд. Эн буолаҕын...
  
  
  Кинини чаһыытын көрдө. "Таҥарам, уон сөкүүндэ... тоҕус... аҕыс».
  
  
  (Бежим!) у ' лэлээтэ. (Түргэнник!'
  
  
  Биһиги сөкүүндэ санаммаппыт. Сүүрэн кэллибит. Ис-иһиттэн.
  
  
  Индуист тылыгар хаһыытыырын истэн, кини көхсүгэр ытыс тыаһын илдьибиттэрэ. Кини хаһыытыырын өйдөөбөтүм. Кинини дьоҥҥо ытарга приказтаабыта буолуо диэн эрэниэххэ эрэ сөп.
  
  
  кинини саллаат көрбүтэ, сорохтор биһигини сэрии сэбин оҥорбуттара. Кини, бука, туох эрэ диэн хаһыытыыра буолуо, тоҕо эрэ дьон үөхсэ түстүлэр. Кинилэр биһигини куоттулар.
  
  
  Араадьыйа эргиллээт, быччыҥнаах илиибинэн охсубут таһаҕас массыынатыгар сырыттыбыт. Сэҥийэтин хамсатаат, сэҥийэтин ылла.
  
  
  Кинини Логерунан ытан кэбистэ.
  
  
  Мин кэннибиттэн ким эрэ ытыалаан баран, грузовой массыынаҕа ыстанна. Кини саа тыаһа өссө икки саа тыаһын оҥордо да, мин онно түбэстим дуу диэн көрбөтүм.
  
  
  Онтон салгыҥҥа снарядтар ыскылааттара көтөн таҕыста. Эбэтэр маастарыстыбам көмөлөстө дуу, хараҕым далыгар Шура тарта. Кини итини хаһан да билбэппин, ол гынан баран, саамай намыһах тутуу сүдү бөтүүк курдук эстибитэ. Мин сетчаткабын хаалларбыт сырдык сырдыга сыдьаайар. Онтон тыас ньиргийдэ, барабаан перонкаларыгар оҕуста. Онтон киэр кыҥаан баран, миигин сирэйбэр охсубута, таһаҕаспын былдьаан ылбыт салгын баттааһына кыһарыйбыта.
  
  
  Ботуруоннар уонна гранаталар аан маҥнай дэлби тэптэриллибит дэлби тэптэриилэр сир туһунан охсуллан дэлбэритэ бардылар. Винтовкалар пулеметтара миигин тула үлтүрүтэр ыстакаан тоһоҕоһун үлтүрүтэн эрдэхтэринэ.
  
  
  Салгыҥҥа быраҕыллыбыт киһини көрбүтэ, этэ- Сиинэ тостубута тосту барда, өссө түһүөн иннинэ ыраастанна. Сорохторо чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр снаряд эстиэр диэри снаряд дэлби ыстанан, бүдүрүйэ түспүттэр.
  
  
  Грузовик ылан " мередесска»хаппыт ойуу хонууларынан аһаҕастык айаннаата. Мин кэннибэр киэһээҥҥи халлаан сырдаан, «мерседес»буола илигэ.
  
  
  Ыскылаакка ким эрэ тыыннаах хаалбытын билбэтим, ол туһунан долгуйаары олус сылайдым.
  
  
  Ону мин хаҥас илиим мөлтөх диэн өйдөөтө. Санным ыалдьар, илиитин өрө көтөхтөхпүнэ, сыллата биһиги таҥаспын шрапнель хайдах анньан эрэрин биллэ.
  
  
  Кини, төһө да бириэмэтэ суох буолуо диэн куттанан, өйбүн- санаабын сүтэриэхпэр диэри, маннык ынырык уорбаланарым, проблема быһаарылла илик диэн куттанар. Кини террористар саппаастарын кыдыйтарбыта да, баҕар, улахан дьон өлбүтэ да, астымматаҕым. Өссө биир кыра аспыт- үөлбүт, ону бэрэбиэркэлииргэ биир кыра аспыт- үөлбүт баар этэ.
  
  
  Онон кризис бүтэ илигинэ, ким эрэ миигин өйөөбүт көмөтө наада этэ.
  
  
  Ханна барыахха сөбүн биир эрэ миэстэ баар этэ. Кини онно өйүн- санаатын сүтэриэхпэр диэри эрэнэбин.
  
  
  Санныбар хайаҕаһын дьөлө анньан баран, санныбар сөрүүн чөмөхтө. Онтон кини иннибэр бүк түһэн ыарыһах сиргэ уурбута.
  
  
  Ону эргитэн көрбүтэ уонна илиилэригэр холоммута да, ыарыы өссө күүстээх этэ.
  
  
  «Дьадаҥы оҕо», - диэтэ кини. — Эйигин өлөрбөтөхтөрө табылынна.
  
  
  Кини холоон көрөргө холоммута. Кини квартиратыгар соторутааҕыта сексинэн итиччэ дьарыктаммыппыт.
  
  
  «Мередесому " кытары харсыспыккыт», - диэтэ кини. "Подъезтыыр суолга киирдэххитинэ өйгүтүн сүтэрдигит".
  
  
  Кырабаатыттан тэйэн түннүккэ чугаһаата. Штаты арыйбытыгар хоско күн өрүтэ тыкта.
  
  
  (Оо, Таҥара! У нас не закрылся. "Хайыы- үйэ".
  
  
  — Түүнү быһа утуйан хааллыҥ. Эйиэхэ ити наада этэ.
  
  
  Отель она ответить твою твою, а В меня недела, теперь меня теперь.
  
  
  — Эһиги өйдөөбөккүт, — диэтэ мин. «бу уон бэһис чыыһыла... бөдөҥ атаака... бүгүн буолар кыахтаах. Биһиги итини тохтотуохтаахпыт.
  
  
  Мичээрдээбиттии мичээрдээтэ уонна илиибин мичээрдээтэ. — Өйдүүгүн дуо? Ону эн уурбутуҥ.
  
  
  У к?'
  
  
  «Террористар ыскылааттара... эһиги бу ааспыт түүн ону суох оҥордугут. Араадьыйаны кытта.
  
  
  Кини кэрэхсэбиллээх баҕайытык тутунна. "Ону эн иһиттиҥ дуо?"
  
  
  — Акрейнер, акционер. Куорат барыта билэр. Кини манна дэлби тэптэрии иһилиннэ.
  
  
  Мэйии түүлүн билиммит. Араадьыйаны хаттаан тартаран эппитин- хааммын букатын өйдөөбөппүн.
  
  
  «Амартия миигин барытын кэпсээтэ".
  
  
  «Радж? Ол аата тыыннаах дуо?
  
  
  — Бааһырбыт да, тыыннаах. Кини бүгүн бырабыыталыстыба дьиэтигэр сырыттын диэн баҕарда.
  
  
  Кини бэйэтин туунан үөгүлээтэ. Кэтээн көрүү билигин да баар этэ.
  
  
  — Кини эйигин кытары массыынаҕа кэлиэҕэ, - диэтэ кини. «Эскорт». Ону эмискэ өйдөөтө. Кинини олус элбэҕи билэрэ. Радио миигин эскортаан ыыппыта да, баар палачалары, ону хаһан да арыйан биэрбэт курдук кыһаллан- мүһэллэн ыыппыттара саарбаҕа суох.
  
  
  (Хаһан?'
  
  
  (Билигин. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ.'
  
  
  Кинини антах анньан, түннүк диэки чугаһаан кэллэ. Аллараа Бэстээххэ массыына подъезднай суолугар эргийэр массыынаны көрдө. Ченя утарсыбыта, ол гынан баран, эй быһыыны- майгыны быһаарарга дьулуспута.
  
  
  Биһиги квартираны бүтүннүүтүн кэриэтэ, икки эр киһи подъезтнай суолга массыынаны эргийэ сырыттыбыт. Горничнай Чоено утуйар уутугар илдьэн аҕалла, оттон биһиги хара хаамыынан куоттубут.
  
  
  — Булкуллуо, - биһиги Чокуурдаах «Бентлиҥҥа»киирэрбитигэр Чиэммитин уһугуннарда. «Радио террористары кытта уопсай туох да суох. Эйигин өлөрөөрү, бэйэтин дьонун ыытыа суоҕа этэ. Ону билэбин.'
  
  
  Ол гынан баран, ити эппитинии, массыына тамматыгар 45- с калибрдаах буулдьа алдьаммыт. Иккис саҕаланыыта бамперга тахсар суолу «Бентли» таһаарбытыгар бамперга тахсыбыта.
  
  
  Таһырдьа түүрүллэн эрдэхпитинэ, эр дьон түннүгүнэн көрөн олордохторо. Бэстилиэтинэн биһиги диэки ытыалаабыппыт.
  
  
  — Кырдьык, - диэтэ кини. «Оччолорго Радж-террористар лидердэрэ... дэлби тэптэриигэ турар киһи?»
  
  
  "Суох, - диэбитим. Онтон эмискэ, Радиористар салайааччылара буолбакка, ис дьиҥэ, өйбөр- санаам көтөҕүллүбэтэҕин биллэ — кини эппитинэн- хааммынан билбит эрэ малларын дьиксинэ олордулар дуу, баҕар, билигин да тулалыыр эйгэҕэ биллэ иликтэр.
  
  
  "Оччоҕо кимий?"- диэн ыйытта.
  
  
  Ону билбэтим. Төһө да ыраах сырыттарбыт, миигин өлөрөргө соруммут дьоннортон куттанар буоламмыт, кинини педальга күүскэ баттаатыбыт. Чаһы курданарыттан харахпын сводкалаабатым. Мин ханнык баҕарар түгэҥҥэ өрө дабайан тахсыан сөп диэн ынырык уорбалаахпын.
  
  
  Чоеня миигин уоскутарга холонно. — Кыратык айаннааҥ, — диэн ыйытта. — Биһиги билигин ыксаабаппыт. Араадьыйа бэйэтин былааннарын олоххо киллэрэр кыаҕа суох, — диэн эттэ. — Эн туох баар аспытын эспиккит. Эһиги элбэх киһини өлөрбүккүт. Кини ити былааны олоххо киллэрэр кыаҕа суох.
  
  
  Ол улахан толкуйа суох, ол гынан баран уоскуйбатаҕым. Мин урукку өттүгэр олус элбэх боппуруостары эрэйи көрбүтүм. Онтон эмискэ, ханна- ханна эппиэттиирин билэбин дии санаатым. Киниэхэ туох да диэбэтэҕэ, «бентли» үрдүгэр түһэн, соҕуруу консульствоҕа быраҕан кэбиһэн кэбистэ. Таһырдьа баар фонарийдарга былаахтаах бырааһынньык быһыы- майгы номнуо ыраахтааҕы буолла. Тротуардар Правительство дьиэтин калькулуттааҕы киинигэр ыытыллар чаҕылхай таҥастаах дьон толорон барбыттара.
  
  
  «Бырааһынньыктарга баран иһэллэр», - диэн Чоеня эттэ.
  
  
  "Где начинают?"- диэн ыйытта.
  
  
  (Уон икки чаас.'
  
  
  Кинини чаһыытын көрдө. Уон биирис аҥара этэ.
  
  
  Салгыы куоракка киириэхпитинээҕэр элбэх киһи черепашьскай хаамыынан эрэ хаамар кыахтара суох буолла. Дьон бэйэлэрин национальнай таҥастарыгар колоритнай этилэр. Биһигини үчүгэй настройканан ыктылар да, көрүммүт элбээтэ. Ону көрбүтэ, дьон буолбакка, крупинкалар буорахтарынан уоттаммыт испиискэттэн умайаллар эбит.
  
  
  Америка консульствотын иннигэр быһыы- майгы эмиэ мин дьиксинэрбин кыччаппата. Муора пехотинецтара билигин да онно бааллар. Кинилэр сэрии сэбин- сэбиргэлин илдьэ сылдьыбыттара, сэрии сэбин-сэбиргэлин ыарырҕаппыттара, ол гынан баран, кинилэр тула дьон үмүөрүһэллэрэ.
  
  
  Сэргэҕи бүүс- бүтүннүү сүтэрдилэр.
  
  
  «Террористар кыдыйалларын билэллэр», - диэн консульство олбуорун аанынан айаннаан истэхпитинэ быһаарда. «Нууччалар оҕолоро».
  
  
  Күлэн кэбистэ да, паникерым диэн ааттаата. — Бүттэ, — диэтэ кини эрэллээхтик. — Ханнык да кыһалҕа суох. Сотору биһиги партияны тутуохпут. Кини тугу да оҥорор кыаҕа суох.
  
  
  Кинини эй утарсыбата. Массыына тула ыстанна уонна консульствоҕа сүүрэн таҕыста.
  
  
  Чуор кирилиэс устун аллара түһэн истэҕинэ, ис-иһиттэн дэлби ыстанна. Куттаныы, сүүһэ сүүһүгэр дылы сүтэн хаалла. Кини эмиэ холку, киэҥ көҕүстээх профессиональнай дипломат этэ. Кини миигин көрөөт, киэр хайыһан көрбүтэ уонна бу тиһэх аҕыйах хонук иһигэр аан дойду бу бас билиигэ эстибит нокаутунан кэриэтэ этэ дии санаабытыгар, сми- га көстүбүт иһитиннэриилэри сыыһа- халты харахтаабыппын өйдөөтүм. — Оо, мистер Картер, — диэтэ кини мичээрэ суох. — Бырааһынньыкка бараҕын дуо?
  
  
  Кинини ыҥырда. "Муоратааҕы пехотинецтар... дьону куттаан туттубаттар".
  
  
  Кини сэниэтэ суохтук хаһыытаата. — Ити кэннигэр. Былырыын түүнүн дьон радио террористарын эспиттэрэ. Кинини, арааһа, эһиги кинилэргэ көмөлөспүккүт буолуо дии саныыбын.
  
  
  — Билигин да саба түһүү баар буолуон сөп, - диэн дьаныһан туран эттим. «биир бомба Россия консульствотыгар быраҕыллан, ытыалаан бардылар».
  
  
  — Уоскуйуҥ, мистер Картер, — диэтэ Слокум. «Дьыала билигин идэлээх дьон илиитигэр баар... дипломат. Биһиги эмиэ хонтуруолга тутабыт".
  
  
  Кини миигин санныбар уурда. "Чиэһинэйдик этэбин, бүгүн сарсыарда нууччалыы илиитин уунабыт». Кини чаһыытын көрдө. — Уон мүнүүтэнэн, чопчу баар буоллаҕына. Тойон Соколов биһиги кыра дэлэгээссийэбитин ылынар. Кини онно тиэтэйиэхтээх.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - Дэлэгээссийэ дуо?'
  
  
  Миитэрээс миигин сыҕарытан ааста. Бу суоппар параднай формалаах муоратааҕы пехотинец аанын тутунна уонна дьиэ иннигэр турар массыынаҕа тиийэн кэллэ.
  
  
  — Ву полковник идеята, - диэн хаһыытаата кини.
  
  
  Санныттан харбаан ылан Маша аттыгар сылдьыбыта. — Тохтоо, - диэтэ кини диэки сүүрэн кэбистэ. — Ву полковнигын кытта туох сыһыаннааҕый?
  
  
  Кыыһыран илиилэрин киэр бырахта. «Иһит, хартыына, эн үлэҥ манна оҥоһулунна. Эһиги сыалгытын- соруккутун толордугут, ону хаан тохтуулаах соругу этиэ этигит. Онон өссө да кыалла илигинэ хомун.
  
  
  Массыынаҕа эргиллээт да, кинини эмиэ харбаан ылан, күҥҥэ ыга кууста. Суоппар мин хайысхабар хардыыны оҥордо, онтон тохтоото. — Портнай ыл, иһит, - мин эйигин эппиэттээ. Ву полковник тугу толкуйдаата?
  
  
  — Эн дьыалаҥ буолбатах, — диэтэ кини, - ол гынан баран, биһиэхэ бэртээхэй идея баар. Кытаанах эйгэ. Оҕолор Россия консульствотыгар сибэкки дьөрбөтүн уураллар. Бу аан дойду телевидениетинэн спутник нөҥүө биэрии».
  
  
  Кини санныттан илиитин хомунна. Кини эппитин итэҕэйбэтэҕим. — Оҕолор, - диэтэ мин.
  
  
  — Дьэ, полковник приют. Сүүһүнэн оҕо.
  
  
  Биһигиттэн, Россия олохтоохторугар анаан. Гениальнайдык, эһиги булуоххут суоҕа дуо?
  
  
  «Ыраас...» Мин хаһан да террористар үлэлэрин хайдах толорбуттарын өйдөөбөтүм.
  
  
  Эмискэ эргиллээт, массыынаҕа олоро түстэ уонна аанын кэннигэр сабан кэбистэ. Бу түгэн чоено кэлэн миигин кытта кэккэлэһэ турда.
  
  
  — Оҕолор баар буолуохтара, оннук буолбат дуо? - диэн сибигинэйдэ. «Оччоҕуна дьыала барыаҕа...» Оссо толору оҥоһулла илик санааны толкуйдуурга ПАУЗА оҥорбута. «Бу өссө сүүрээн буолбатах быһыылаах. Өссө суох. Оттон Ву полковнига...
  
  
  — Даа, — диэтэ мин. - полковник Ву полковнига. Ол эрээри американецтары буруйдуохтара. Слокум... бу иирээки... кини суолу бүтүннүүтүн Ву полковнигар илиитигэр оонньуур. Кинини «бентли» төттөрү сүүрбүтэ, миигин батыспыта.
  
  
  -Тугунан дьарыктанарга былааннанаҕын?"диэн саҥа аллайда.
  
  
  "Итини тохтот, кыайыам суоҕа."Уни бир кунга келиб, уни тўйиб кетди.
  
  
  - Суох, соҕотоҕун барыам, - диэтэ мин. - бу кутталлаах буолуон сөп".
  
  
  Кини мин комментарийбын уонна сел.
  
  
  «Бу Ву полковнига буоллаҕына, кини биһиэхэ сокуон уонна таҥара дьиэтин туһунан информацияны биэрбитэ буолуой?» - диэн ыйытта. «Закир номнуо компромметировкаламмыта. Бу ааты билбиппит, онон хомуурунньукка тиийдибит. Бука, биһигини тэбис- тэҥҥэ өлөрүөхтэрэ диэн эрэнэбин. Ити кыаллыбата кэриэтэ.
  
  
  Кинини гудокка саба баттаат, консульство олбуорун нөҥүө ойон таҕыста. Муора пехотинец ойоҕоско туора ыстанан баран, квартал устун таҥнары түһүүтүн истиэххэ сөп курдук куолаһынан миигин кыраабыт.
  
  
  Тротуардарынан иннибитигэр дьон тиэтэйэллэрэ. Милиция киһитэ биһигини хабараан илиитинэн сапсыйда да, биһиги Россия консульствотын таһыгар тахсыахпытыгар диэри түргэн тэтимин түһэрбэтэ.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр паникалаабытым дии санаатым.
  
  
  Американецтар да курдук, нууччалар сэргэхтэрин намтаппыттар. Параднай формаҕа эмиэ саллааттар сэрии киэнинээҕэр параднай курдук сананаллар. Ол гынан баран, миэхэ КОНСУЛЬСТВОТТАН айаҥҥа туруммут АХШ муоратааҕы пехотинецтарын этэрээтин көрөн, билэ- көрө түспүтүм куһаҕан курдук буолан таҕыста. Муора пехотинецтарын взводун киллэрэн, өссө кутталлаах быһыыны- майгыны оҥордо.
  
  
  Бу массыына биһиги иннибитигэр аһаҕастык айаннаата уонна суол кытыытыгар тиийбитигэр, ол суоппар консульс аана ааҥҥа киирбитэ. Андрей Соколов ыалдьыттарын көрсө параднай күнүнэн тахсыбытын көрбүтэ.
  
  
  У: көр!(- диэн саҥа аллайда. Таһырдьа дьиикэй ыйытта.
  
  
  Кыракый сыыр устун өрө дабайан тахсаллар, чэ, сүүһүнэн кырата суох. Үксүгэр уон да саастара суох оҕолор. Ырыа кыра аармыйа... мунньаҕынан Россия консульствотыгар ыытылынна. Кинилэр бары даҕаны дьэрэкээн өҥнөөх баанньыктарга сибэкки дьэрэкээн сибэккилэрин олордубуттар.
  
  
  Массыынаны тула тахсан оҕолору үөрэ- көтө көрбүтэ, ол личнэй дипломатическай өрөгөйүнэн буоларын курдук киэн тутта, киэн тутта көрбүтэ. Оннооҕор кырдьаҕас лис Соколов үчүгэй настройкалаах буолан хаалла.
  
  
  Кинини харбаан ылла:
  
  
  "Тохтооҥ их!"
  
  
  Кини бэйэтэ идиотынан билиммит. Таһырдьа сүүрэн кэлбитим, онтон мин кэннибиттэн иһэбин.
  
  
  Кинини миигин ыҥырарын истибитэ. Дьонум таһырдьа иирбит курдуктар. Офицер миигин тохтотоору иннин диэки тахсан оҕолорго ыстанна. Онтон полковник Ву көрдө. Кини уҥуоргу өттүгэр хорҕолдьунун тулатыгар хорҕойон туран хаалбыт.
  
  
  Барыта олус түргэн буолла. Оҕолор бэйэлэрин икки ардыларыгар сыыйа сылдьар үрдүк үрүҥ киһи соһуйбуттар. Ыллыыр- туойар тохтоотулар.
  
  
  Офицер миэхэ өссө да кэлэ сатыыра, сорох дьон эмиэ уулуссаҕа тахсаллар. Кини оҕо илиитин тула буклеттары арыйара дьиикэй. Биир сибэкки дьөрбөтүн көрдө, тугу да булбата уонна баанньыгы бырахта. Онтон кинини өссө биири көрөн баран, өссө биири көрдө...
  
  
  Оҕолор үөгүлэстилэр. Сорохтор хантан кэлбит сирдэрин төттөрү куоттулар. Чоеняны ыҥырбатах уонна сибэкки буукубатын кытары баанньыкка биэрбэтэх. Сибэккилэрин быраҕан бомбаны өрө көтөхтө.
  
  
  Бэйэм тугу билбиппиний.
  
  
  Ву полковнига Америка консульствотын үлэһиттэригэр буруйу оҥорууну төһө кыалларынан, тоҕо диэтэххэ, чуолаан, оҕо маршрутун тэрийбитэ. Бомбалар эстэр буоллахтарына, Россия реакцията эстиэ этэ. Ол гынан баран, ити барыта быһаарсар бириэмэм суох этэ. Полиция миэхэ чугаһаан барбыта. Аны уулуссаҕа дьон бөлөҕө. Кинини морпехов взводун хамсатан көрбүтэ.
  
  
  Ону дьиикэй сэрэйии оҥордо. Зажигалканы сулбу тардан таһаарда уонна банк нөҥүө чороччу көрбүт кылгас битиили уматта.
  
  
  Дьон- сэргэ хаһыыта ааста. Дьон тиэтэйэн атын тиэтэлинэн тиэтэйээри гыннылар. Бомбаны быраҕар сир көрдөөн баран, ханна да кэриэтэ дьоннор бааллара. Дьэ, полковник ву көрдө. Кини өстүөкүлэ аанын таһыгар аныгы офис дьиэтэ турар. Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ ити Россия консульстватыттан ырааҕа суох этэ. Ону Соколов бу штабка кимэн киирээри гыммытын өйдүө диэн эрэнэ санаата. Гранат курдук кыра бомбаны бырахпыттар. Вуп иннигэр цемени түһээт, салгыы тэбиэлээтэ. Бомба эстиэр диэри дьиэҕэ саба бырахта да, улахан түннүктэр алдьаммыттар, ардах түстэ. ону көрбүтэ, охтон түспүтүн кэннэ хараҕынан сүтэрбитэ.
  
  
  Дьонум миигин тула сүүрэн истэ. Оҕолор буклеттарын уруйдаан, ытаан бардылар.
  
  
  Кинини Ву көрбүт дьиэтигэр сүүрэн кэллэ. Дьиэ иһигэр өстүөкүлэ тыаһаата, атаҕым анныгар самныбыт, ол кэнниттэн хааннаах киһи Ву полковнига охтубут сириттэн барбыт.
  
  
  Кинини өрө көтөҕүү күнэ сабылларын көрбүтүм. Хамсыыр ааннарын икки ардыгар синньигэстик ыстанна. Ону кини оҥорбута да, олох да орооспотоҕо.
  
  
  
  Уон төрдүс баһылык
  
  
  Лифткэ төннөн кэлбитигэр Полковник миэхэ ыстанна. Кини дьулурҕа этэ. Бу илиилэрим ханна да сырытталлар, саа сэбин- сэбиргэлин тутталлар. Вильгельмины, быһаҕы саптынаары илиитин өрө көтөхтө да, сиэбиттэн туох эрэ камзола тула тугу эрэ таһаарбытын сэрэйдэ.
  
  
  — Хамсаама, - кини хаһыытаата.
  
  
  Кини миигин кытары ыстанан баран, миэхэ букатыннаахтык сыһыаннаспыта. — Бытааннык Эргилин, — диэтэ кини.
  
  
  Кинини сэрэнэн, саннын нөҥүө кууһан кэбистэ. Кини сабыылаах күн диэки өйөннө, биир илиитинэн биһигини дьиэ үрдүнээҕи кнопканы баттыырга бэлэмнээтэ. Кини сирэйэ өстүөкүлэ иһигэр баар. Сорох бааһырбыт өстүөкүлэ үлтүркэйэ билигин да чоройон турар. Кини түөһүн хаана уһун баас этэ да, өлүү да, билигин даҕаны суолтата оннун булла. Аҕыйах мүнүүтэ иһигэр бу дьыалаҕа мин өйбөр- санаабар оҥорон таһаарар чопчу, сэргэх манераны харыстыыра.
  
  
  Илиитигэр өлүүлээх газтаах ааптар баар этэ. Халпаапкатын сулбу тардан ылла уонна обмаҕа улахан тарбаҕы тутта, ытарга бэлэм буолла. Хайдах үлэлиирин кини билэр эбит.
  
  
  Кини миигин соруйда, мин бу штук күүһүн билээри боппуруоһу булбутум.
  
  
  «Манна, лифтаҕа туһаннаххына, мин кинини сэрэппитим: "эн эмиэ өлөн хаалыаҥ".
  
  
  «Биир тыын эһиэхэ туох наадалааҕый", - диэтэ кини. — Мин итини кыра оҥоһук, хартыына үчүгэйдик билэбин.
  
  
  Мин бу улахан тарбаҕым хамсаабытын көрбүтүм, кинини кыратык да ибигирэппэтэҕим дии санаатым.
  
  
  — Тохтоо, - диэтэ мин. - ыксыыр сир суох.
  
  
  Күлэн баран, миигин турарыгар көрдөстө. Кинини сэрэнэн туран лифт атын истиэнэтигэр сыһыары тарта.
  
  
  "Просто меня, что его отела?" — диэн ыйыппыта.
  
  
  «Кыамталар, хаартыскалар, - диэн быһаарда. »Соторутааҕыта миигин, мин курдук киһи баҕатын ыйыппыккар, туох баар барыта баар, итэҕэйиэн баҕарар", - диэбитэ.
  
  
  — Ити эмиэ сымыйа этэ дуо?
  
  
  — Суох, ол гынан баран мин ону салгыы быһаара охсубаппын. Күүһү эрэ биэрэр. Арай киһи куттал суох буолуутугар үөһэ турар.
  
  
  'Ее до сих пор хорек не понимаю. Бу бомбалары кытта тугу тэрийдигит?
  
  
  - Бутуур, - диэтэ кини. «Нууччалар американецтары буруйдууллар этэ. Саа тыаһа буолуо этэ. Уулуссаҕа бэрээдэгэ суох. Кыракый сэрии манна, Калькулутка. Нью- Дели байыаннай балаһыанньа уруккутун курдук биллэрэ үһү. Араадьыйа былааһы ылыа этэ. Кэлин биһиги Бенгалия штатыгар тутулуга суох биллэриэ этибит.
  
  
  — Ол гынан баран кини эһиэхэ үлэлиэ этэ дуо?
  
  
  (Даа.'
  
  
  "Уурбут сирэйгин, тоҕо эн кытаатыҥ?"
  
  
  Төбөтүн төҥкөччү туттан баран, тобус-толору накыҥнаата.
  
  
  — Эн өлөрөөрү гынаҕын, — диэн сэрэттэ. "Эйигин суох Верхоянскай ылыаҕа».
  
  
  Төбөтүн имигэстик иэҕэҥнээтэ. «Докумуоннар бааллар. Кинилэр мин өлүүбэр арыллыахтаахтар.
  
  
  "Араадьыйа кыттыытын туһунан докумуоннар дуо?"
  
  
  (Даа.'
  
  
  Кини көнөн, газ турбатын кыратык өрө көтөхтө. — Ол гынан баран, дьыала табыллыбатах, — диэтэ мин.
  
  
  Бэйэтин кэннигэр кнопканы баттаата. Лифт өрө күүрэн таҕыста.
  
  
  Онтон дириҥник үөһэ тыынна уонна авторучкатын саба баттаата. Ол курдук, биһиги икки ардыбытыгар былыт үөскээбит буолан, салгын туругун илгистэ.
  
  
  Кыракый лифт толору кутуллан, тулабытыгар тигр курдук эриэн үөн, өрө тыынан айахпытын аһыахпыт диэн айахпытын аһан кэбистибит. Биһиги бэйэ- бэйэбитин өлөрсүү, саҥата суох охсуһуу, тыын- быар куустан олорбуппут. Биһигини тула ким да хамсаабата. Быыһабыл суох этэ. Үөһээ этээстэн бытааннык өрө дабайан тахсар. Кинини дьон ортотугар лифт тохтото сатаабата. Аан аһыллыан иннинэ үөһэ тыынна.
  
  
  Кини бэйэтэ туспа кулгаах- харахтаах. Билигин ити өлүү чэпчэкитэ суох буолуоҕа. Иинигэр барыаҕа, тиһэх кыргыһыыга кыайбыта диэн санаанан салайтарыаҕа. Бу миигинниин тэриэлкэ эркинигэр күрэхтэһиэхтээҕэр ордук этэ. Тыынар тыыннааҕар, сөкүүндэҕэ тыыны хаайар кыахтааҕа буоллар, бүтэһик триумф тахсыа этэ. Мүнүүтэҕэ ойон тахсан, мурун былаатын сулбу ойон таһааран, миэхэ куруук этэр анал муруннаах былаачыйатын сулбу тардан ылан, газовай бэстилиэти илдьэ иһэрбэр куруук илдьэ сылдьабын.
  
  
  Ону анал фильтралар нөҥүө айаҕар сыһыары тутан, ривненскэй муннугар ыга сыста.
  
  
  Бастаан уолуйуу, онтон өйдөһүү, онтон куттаныы баар. Сирэйэ кытаран хаалла, оннооҕор айаҕын сабан кэбистэ. Ол гынан баран, тиһэҕэр дьэ үөһэ тыынна. Үөһэ тыынан, ойуоккалаан туран кып- кыра уруучукабын умаппыттар. Мин утарсыбатаҕым.
  
  
  Кини тарбахтара горнайым тула үмүрүйдэхтэринэ, тыын ылла. — Эйигин кырыам! — диэн саҥа аллайда. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр бэйэ- бэйэбитин көрсөбүт.
  
  
  Ол кэнниттэн тарбахтара бытааннык мөлтөөн, ойоҕоско төҥкөйөн кэбистилэр. Муостаҕа охтон өлбүт.
  
  
  Кини Үөһээ этээскэ газтаата, онтон бытаан айан саҕаланна. Лифт аанын бастакы этээскэ аһыллыбытыгар чиэскэ сүүрэн кэллэ.
  
  
  Бэстибээлгэ дьон бөҕө мустан иһэрин көрбүтэ.
  
  
  Онно иһиллии түспүтэ, бу сирэйэ эмиэ баантан инчэҕэй этэ, миигин кыыһыран, атаҕастаан көрбүтэ. Кинини хотторон баран, дьон- сэргэ ортотугар тахсыбыт Александр Соколовка эргиллибитэ.
  
  
  Нуучча, минньигэс мичээрдээтэ. Кини миигин биир дойдулаахтарым табаарыстарын кытары дьүөрэлии, икки палочкаҕа уурарга холонно.
  
  
  — Эн биһигини барыбытын быыһаатыҥ, - диэтэ кини кулгаахпар таарыйан баран. — Ол эрээри бүгүн киэһэ Калькулутка бар. Онтон мичээрдээн баран, американецтар уонна нууччалар эйэ дэмнээхтик олороллорун туһунан дипломатическай лахсыйыы саҕаламмыта. Кини кэннилэриттэн араадьыйа Амарыйатын, кини хаҥас илиитэ гипсэҕэ уонна бааһырбыт сирэйдэрэ саа тыаһыттан саа тыаһыыр. Аһаҕастык турара да, кинилэри баһылаабыт куттал туһунан сэрэйиэхпин сөп. Эрдэ дуу, хойут дуу ону саралыахтара. Ити бириэмэ штопора эрэ этэ.
  
  
  Тиһэҕэр, чоеня илиитэ- атаҕа буолан, миигин «бэнтиэпкэҕэ»илдьибитэ.
  
  
  Соколов эппитин курдук, дьиэҕэ көһөн тиийэн баран, дьэ өйдөөн хаалбыт.
  
  
  Кини куотан хаалыахтаах этэ. Бу сарсыарда дьонум миигин өлөрөргө соруналлар. Өссө бу радио иннинэ өлөрүөхсүттэрин ыытыан сөп. Калькулятор кутталлаах сиринэн эргийэн кэлэн көрбүтэ, онтон туох дии санаатым. — Дьиэҕэр, - диэтэ мин. «орон сымнаан барда».
  
  
  * * *
  
  
  
  Кинигэ туһунан:
  
  
  Улуу аһылык бэйэтин сэриитигэр быһаарыылаах ыйыыны биэрбитэ. Кремль кыайан тэнийбэтэҕэ. Калькулутка тотальнай алдьатыы битиилэ умайда.
  
  
  Ону ол диэбэккэ биир эрэ киһи хаалла:Никитер. Бу утарсааччылара буоларын көрөн, өлүү сорудаҕа. Өлөрүүгэ тардыһыылаах, өлөрүөхсүттэргэ утаппыт- муммут оҕолор итинник көстүбэт кырыыһы тото- хана аһаан, кутталланан испиттэрэ.
  
  
  
  
  
  Устуу
  2 баһылык
  
  
  4 баһылык
  
  
  5 баһылык
  
  
  6 баһылык
  
  
  Баһылык 7
  
  
  8 баһылык
  
  
  9 баһылык
  
  
  10 баһылык
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Белград Эт
  
  
  
  
  Аннотация
  
  
  
  ӨЛӨРҮӨХСҮТ БЭЙЭТИН ХААНЫН БАҺЫЙАР ...
  
  
  Киһи, аан дойдуга биир профессиональнай разведкабытын билбит киһи. Вдохновитель чааһынай шпионской сети В миллиард доллары под названием, ис дьыала. Садист, ким тыйыс былааһа сир шарын аҥарыгар тиийдэ ...
  
  
  ПАРИЖКА
  
  
  Ханнык да тылга сатаан киириэн иннинэ, өлөр өлүү туһунан ханнык да хартыынаны кэпсиэхтээх кыһыл переежчик.
  
  
  ЛОЗАҤҤА
  
  
  Кыраһыабай эдэр немецкэй агентша Топкону ким да булан биэрээри, үчүгэйдик эрчиллибит өйүн- санаатын, этин- сиинин барытын туһанна.
  
  
  МИЛАҤҤА
  
  
  Кытай оперативнига карат өлүүлээх охсуутугар букатыннаахтык тохтоото. Агент Чириков эмиэ Топхуоһу салайбыт киһинэн үлэлээбит.
  
  
  ҮС ТӨГҮЛ
  
  
  Национальнай ВУЗ хаһаайката саһар оонньууларыгар Ника соһон киллэрдэ. 1 №- дээх ким да диэки аралдьыта- тэлэрийэ илигинэ, өссө биирдэ куотта.
  
  
  БЕЛГРАДКА
  
  
  Дьулаан маскарад кошмар кубулуйда, ким да Картер тиһэҕэр дьиҥ хаһаайын личноһын көрдө!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Картер
  
  
  
  
  Проглог
  
  
  Бастакы баһылык
  
  
  Иккис баһылык
  
  
  Үһүс баһылык
  
  
  Төрдүс баһылык
  
  
  Бэһис баһа
  
  
  Алтыс баһылык
  
  
  Сэттис баһылык
  
  
  Ахсыс баһылык
  
  
  Тоҕус баһылык
  
  
  Онус баһылык
  
  
  Уон биирис баһылык
  
  
  Уон уон икки баһылык
  
  
  Уон үһүс баһылыга
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Белград Эт
  
  
  
  
  
  Холбоһуктаах Штаттар кистэлэҥ сулууспаларын сулууспаларыгар ананар
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Проглог
  
  
  
  Илиҥҥи экспресс улахан хара быраат курдук Милан вокзалын тула ыстанна. Ыксаан, поезд куорат тула күөх итальянскай тыа сиригэр көттө, рельсэлэринэн мүччү ойон таҕыста.
  
  
  Чымадаан чымадаанныын көбүөргэ поезд кэннигэр биир намыһах ньиэрбэ эр киһи кини атаҕар сытан хаалбыт. Маны Карл Нинти диэн ааттыыллар. Кини дьиэтигэр кэлин аймахтарыгар сырытыннарар эргиэн этэ. Поезд түннүктэрин нөҥүө ойоҕун, оҕолорун эмиэ көрөргө санаммыта. Ким эрэ бу айанныыр кыахтаах, ол гынан баран, Дьон- сэргэ сүпсүлгэнэ тохтообот сүпсүлгэнэ.
  
  
  Үрдүк эр киһи атыыһыт аанын аһан баран, хара маска эргийэ быһыллыбыт тымныы харахтарынан көрөн тохтоото. Хараҕым хоҥорор чымадааҥҥа түспүт, Стойка туруорар кыаҕа суох. Мөлтөх киһи муннугун тарта, онтон атыыга барар суол тобоҕо ордон, төттөрүтүн Карл икки атаҕын уһатан баран хааман истэ.
  
  
  "Ус миэстэҕэ тахсаҕыт, а?"у зот.
  
  
  Карл сис тоноҕоһун тоҥсуйан, бэйэтин миэстэтигэр киирэн барда. Бу киһи анаммыт сирэ баарын билэр буолан, дьиктиргээбитэ. - Ээ, оттон эн?"
  
  
  Эр киһи Карлтан кистэммит оонньуурун билэрин курдук мичээрдии мичээрдии турда. «Мин эмиэ үстүү тахсабын».
  
  
  Биэс мүнүүтэнэн атыыһыкка халыҥ эр киһи киирдэ. Кини ааны сабан, бастакы эр киһи хайдах оҥорбутун үөрэтэн, киниэхэ өйөннө. Ити көрүү эмиэ суумкатыгар, көхсүгэр түстэ. Онтон үрдүк эр киһини, былыр- былыргыттан бэйэ- бэйэлэрин билсэллэрин курдук, киҥнэһэн кэбистэ.
  
  
  Карл чымадааны төҥкөтөн баран, икки билбэт киһитин интэриэһиргээтэ. Кини интэриэһин кыайан быһаарбат. Суумка тирээбиллэммит, эргэрбит, онно Карл таҥаһыттан уонна сорох кыра бэлэх суох этэ, дьиэ кэргэнигэр тиксибитэ.
  
  
  "Эмиэ үстэ мустаҕын дуо?"- кини иккис билбэт киһиттэн ньиэрбэ курдук үөрэ санаата.
  
  
  "Да". Куолаһа кытаанах, кытаанах этэ. Улахан эр киһи бастакы билбэт киһитин кытары кэккэлэһэ түһэн түөһүгэр илиитин кириэстээтэ. Кини саҥата суох олорбохтоото, поезд хамсыы илигинэ, харахтара хатаммыттар.
  
  
  Карло толоостук тоҥсуйда. - Диэн, били, туох эрэ түбэлтэ тылыттан сэрэйбит курдук санаммыт буолуохтаах. Эр дьон иккиэн киһитээҕэр күндү таҥастаахтар. Сирэйэ- хараҕа тыйыс курдук эрээри, буруйа суох айанньыттар уоруйахтарыгар майгынныыр буолбатахтар.
  
  
  «Доҕорум, туох буоллуҥ? Эн кыратык ньиэрбинэйдиигин быһыылаах», - диэн үрдүк эр киһи эттэ.
  
  
  Карл тарбаҕын олбуорга ууран, ону мөлтөтөргө уурбута. "Миэхэ интэриэһинэй этэ-баҕар
  
  
  эн миигин билэҕин дуо? "
  
  
  "Суох, мин атаһым, эйигин билбэппин», - диэбитэ.
  
  
  «Меня такое ощущение, что эһиги миигинниин көрүҥ".
  
  
  «Мин эйигин көрөбүн да, көрбөппүн», - диэтэ үрдүк эр киһи. Онтон күлэн кэбистэ.
  
  
  Карл кутталыттан түргэнник уларыйа түстэ. Кини манна хаалыа суохтаах диэн баран, атыыһыты уларытарга холонон баран, чымадааны түргэнник харбаан ылла. Ол гынан баран, бэйэтин миэстэтиттэн хамсаан эрдэҕинэ, үрдүк эр киһи атаҕын утары охсоот, Карло атаҕын боробулуоха диэки чымадааны ыга кууста.
  
  
  «Биһигини, доҕорбун хаалларыма. Биһиги обществобыт биһигини сөбүлүүр», - диэтэ кини саанар куолаһынан.
  
  
  Эмискэ маассабай эр дьон харахтара арылла түстэ. Карло хараҕынан одууласта. "Ээ, олор. Эн өһүргэниэххин баҕарбатаххына, саҥарыма».
  
  
  Карл бэйэтин миэстэтигэр түстэ. Титирэстээтэ. Кини хайдах эрэ ити иэдэһинэн сыылан эрэрин биллэ. Кини илиитинэн сапсыйда, ол остуолбата буоларын өйдөөтө.
  
  
  «Тоҕо итинник гынаҕын? Кинини хаһан да көрбөтөҕүм. Миигиттэн туох нааданый?»
  
  
  «Эйиэхэ саҥарбаппын " » - диэн силистээх эр киһи хаһыытаата.
  
  
  Поезд трест станциятыгар тиийиэр диэри, үлтүрүйбүт, куттаммыт, Карл бэйэтин сиригэр хаалбыта. Улахан эр киһи турбутун кэннэ, дьэ, итинник дьиксинэ санаата. "Барыахха. Эһиги иннибитигэр барыҥ".
  
  
  Эр киһи сон үрдүгэ. Кылгас биилээх быһаҕы тигистэ. «Биһиги чымадааны ылыахпыт, атыным. Олоруоххун баҕарар буоллаххына, бэйэҕин сөпкө дьаһан».
  
  
  Карл көрдөстө. «Чымадааҥҥа туох да сыаналаах суох. Биллэн турар, бу алҕас; эһиги алҕаһаабыккыт».
  
  
  «Биһиэхэ сөптөөх киһи, наадалаах чымадаан баар». Быһаҕы сытыы быһах моонньун кэппит. «Бокут уонна бар».
  
  
  Карло поезд кирилиэс устун бытааннык хааман истэҕинэ, ол иһин куттанан титирэстээн истэҕинэ, баҕар, ити дьон биһиги тугу гынарбытын таайа сатыыллара буолуо диэн төбөтүгэр тиийдэ. Ол иһигэр паника ньиргийэр. Кини станция платформатыгар тахсан, полицейскай форматын кыратык көрбүтэ. "Баһаалыста, миэхэ ыйыт!»
  
  
  Полицейскайдарга сүүрэн кэллэ да, быһах биитэ моонньугар кытаанахтык киирдэ. Иэҕэҥнээн хамсаан барда. Төрүөтэ тугуй? Бу чымадаан туохха наадалааҕый? Икки уһугар булкуллан баран, платформа бүтүүтүттэн уһуллан, харса- хабыра суох ытыы- ытыы, рельсэҕэ түһэ түһээт, сууллан түстэ ...
  
  
  
  
  
  
  Бастакы баһылык
  
  
  
  Вашингтон сымнаҕас ардах түһэр. Хойуу туман сиэрэй сон курдук куораты үрдүнэн ыйанан турар. Кини аттыгар гостиница нүөмэрин түннүгүн өҥөйөн көрөөт, Пенагонун хайдах быраҕыахха сөбүн ырааҕынан көрүөххэ сөп. Кини хас биирдии түбэлтэтигэр уулуссаҕа посольство силбэһиитин көрөргө холоммута. Бу уолаттар баар бырайыактарын тула ким эрэ дьарыктанара интэриэһинэй этэ, ону тохтоторго соруйдулар.
  
  
  Төлөпүөнүн тыаһатаат, түргэн үлүгэрдик киниэхэ тиийэн кэллэ. Кини Дэвид хока Дэвид хок диэн киһи, таҥаһа- саба, плащ уонна кинжалов агентстволара миэхэ биэрбит сигналы кэтэспитэ. Үлэм сүрдээх да, сороҕор олус ынырык этэ да, үгүс интэриэһинэй дьону кытта билсибитим.
  
  
  Линияҕа тыаһаабыт куолас Хоку көмөлөһөөччүлэриттэн биирдэстэрэ. «Оҕонньор мунньахха сылдьан, ырааҕынан сибээстээҕин биллэрэр. Тахсар суолу- ииһи ылан сарсын кэпсэттэххит диэн этэр.
  
  
  «Махтал», - диэтэ уонна туруупканы ыйаан баран. Дэвид хожу уһун көрсүһүүлэри ситимнээн баран, ол үгэс курдук, биһиги өттүбүтүттэн туох эрэ уларыйыы тахсыбытын көрдөрөр.
  
  
  Сиэбигэр укта сылдьар кобер "лгер" оборудованиетын - лүҥүрүппүтүгэр, сиэҕэр стилет, кирилиэскэ бастаах кыра газ бомбатын, өттүбэр бастакы сыһыарыллыбыт икки өттүнээҕи гаас бомбатын кэппитигэр, тулуйбакка- тэһийбэтэҕэ. Сороҕор дьыалам байыаннай сулууспаҕа маарынныыр: тиэтэй эбэтэр кэтэс дуу. Куоластааһын икки күн буолла, бирикээстэри кэтэһэн баран, өссө туох дьыалаҕа эппэтэ буолуо. Дьыала ситэтэ суох буолбутугар Илин эҥэр үгүс олохтоохторо сүгэ операцияларын салайбыт кырдьаҕас профессионалтан илин- кэлин кэбиһиэхтэрин сөп этэ.
  
  
  Хоук миигин киин куораппар нью- Дели куоракка ыҥырбыта, онно сорудах толорбут эрэ сиригэр аҕалбыта. Ыҥырыы " Приоритет 2» диэн бэлиэтэммитэ, ол аата суһал дьыала бэлэм. Приоритет инструкцията эрэ агены дьиэҕэ- уокка тиэрдэр кыахтааҕа, оттон Приоритет биирэ итии линияҕа сырыттаҕына, государственнай секретарь Грызлов сүһүөҕэр диэри тириэрдиллиэхтээх.
  
  
  Ол гынан баран, кэлиэхпиттэн биир эрэ төгүл хобдох кэпсэтэр кыахтанным уонна бу кэпсэтии кылгас этэ. Кини миэхэ: "мин переулокпар аһыллыбыт сорудах былааннаммытын эрэ туһунан эппитэ.
  
  
  Ол, арааһа, миигин өлөрөр кыахтаахтарын сэрэйбитэ буолуо.
  
  
  Сотторунан суулаан баран, сонуннары истэ иликпин. Билигин аан дойдуга урут буолбутун, урут буолбутун, үксүн наһаа үчүгэйдик билбэппит. Итини санньыччы көрөн баран, доҕорбун Бартыһааҥҥа өссө биир буурбону ыытыахха сөп этэ. Ол гынан баран, эр киһи сөптөөх кыыһы билэрэ буоллар, балачча кырааскалыа суох этэ. Кинини биир билэр этэ.
  
  
  Кинини Эллен диэн ыҥыраллара. Кини ити күндү биир идэлээхтэригэр үрдүкү суукка дьыаланы көрүүгэ идэтийбит күндү адвокат үлэлиирэ. Адвокат быһыытынан төһө үчүгэйдик сылдьыбытын мин билбэтим эрээри, бу кылгас сводкалар кини секретара курдук бэртээхэй куолаһынан төбөлөрө буоллар, кини, бука, дьыаланы хаһан да сүүйтэриэ суоҕа этэ.
  
  
  Эллэйтэн сыл кэриэтэ дьарыктанарбын билбитим эрээри, тугу дьарыктанарбын билэрбинэн, " эй " диэн ыҥырбыт уһун быһаарыныыларга күһэлинним. Атыттартан түүн атын былааннааһынтан аккаастаныаҕа диэтэ. Кини куораты кэрийэ сылдьан, миэхэ аҕалыллыбыт массыынанан айаннаата. Туман олус хойуу, уулуссам түргэнинэн хаамарга күһэллибитэ.
  
  
  Эллэй иһигэр дириҥ быһыллыбыт хара былааччыйа буолбут. Плащтабын ылаат, моонньун кэннибиттэн ыга кууста, илиим түөһүгэр ыга кууста уонна хааһым уулларыа этэ.
  
  
  «Бириэмэни халтай бараамаҥ», - диэтэ эй.
  
  
  «Эйигин кытары хаһан да сүтэримэҥ. Бүгүн эн манна, сарсын бардыҥ». Кини мичээрдээтэ. «Мин оннук өйдүүбүн, эн билигин да бу сидьиҥ оҕонньорго үлэлиигин дуу?»
  
  
  «Дьиҥэ, бүгүн кини эн олоххун бүттүүнүн».
  
  
  Хаастарын өндөтөн кэбистэ. «Олус интэриэһинэй, мистер Картер " иһиллэр.
  
  
  Уулуссаҕа тахсарга быһаарыммыппыт. Күн- дьыл олус сытыырхайан, ону таһынан биһиги тулабытыгар ким да отела бэрт ыраах утуйар хостон барбат эбит. Эллэй эһэтэ биһигини уот сиэбитин кэннэ, улаханнык күндүлүү олорбуппут, арыгы испиппит, көрбүппүт курдук, сыл устата биһигини кытары туох буолбутун кэпсэппиппит. - Эй, туох баар оборудованиены оҥорботохпуна, эй, ханна сылдьыбытын кэпсээтэ.
  
  
  Онтон ыстакааны көтөҕөн уһун бахаревка тиийэн кэллэ. Бытааннык мичээрдээн баран, кини арыгытын тобоҕун ордорбута, онтон төҥкөйөн, маҥан түөһүгэр сыылан баран, куруускатын мин аттыгар уунна.
  
  
  «Ник, - диэтэ кини. «Бу иннинэ хаһан да тиийиэҥ суоҕа дии саныырым».
  
  
  Кини им-ньим күлэ-күлэ, тарбахтарыгар былаатынан аллара түһэн, түөһүн сымнаҕаһынан иэҕэҥнэтэргэ көҥүллээтэ. Кини иһэ мин ытыспар тыҥаабыт, чиҥээбит этэ. Уураан баран, кытаанах тылын биллэ, онтон эргиллээт, тобугар түстэ.
  
  
  Али Исмаилович ачыкытын тосту тутан баран, омуннаахтык хоруйдаабата. Ол бириэмэҕэ уурааһын бүттэ, тыына быстар, түөһэ тартарара, аллара түһэллэрэ көһүннэ.
  
  
  "Ник, олус уһуннук этэ».
  
  
  "Кырдьык, - дии санаатым.
  
  
  Өндөйөн, атаҕын өрө көтөхтө уонна былааччыйатын кэннигэр төлөрүтэн кэбистэ. Кини саннын санныттан быатын аллара түһээт, түөһүн толору уунна. Кинини уураан баран, илиим хаттаан көхсүм сапсыйда.
  
  
  "Урутаан сытар утуйар хоһо?"У вас.
  
  
  Киҥкинэччи ас көрдөөн айахпын көрдө, орон аанын нөҥүө таһырдьа аҕаллым.
  
  
  "Оло?"- диэн ыйыттым, сону устан турабын.
  
  
  «Хорошо, Ник».
  
  
  Сыгынньахтаан бүтээт, люгер ыстулун көхсүгэр ыйаан кэбистэ. Эллэй миигин хараҥа, сылаас харахтарынан көрдө.
  
  
  «Бу малы отела сылдьыам этэ", - диэтэ кини. «Бу мин олохпор тугунан дьарыктанаргытын санатар".
  
  
  «Ким эрэ ону оҥоруохтаах".
  
  
  «Я знаю. Ол гынан баран, ити кутталлаах. - Ник. Тиэтэй. Кинини билигин эйигин баҕарабын».
  
  
  Кини чугаһаан истэҕинэ, былааччыйаны уонна хара туруусиктары барыбытын, кини иннигэр баар дьон баар этилэр. Уни эшитгач, уни юлдузлашиб, уни юлдузларга яшаганлар. Мин сыһыарыллыбыт сыҥааҕым умайан хаалла.
  
  
  Онтон биһиэхэ киирээт, кини миигин кытта күөнтэһэн, хамсаныыларбын кытта тэҥҥэ сайдан испитэ. Кульминацияҕа тиийдибит.
  
  
  Кини мин өйдүүрбүнэн, оннооҕор улаханынан.
  
  
  Телефонун тыаһын иһиллии илигинэ аны холбоспуттар. Эллиэн мырчыһыннарда, онтон миигиттэн тахсан туруупканы ылла. Туруупкаҕа иһиллии олордо, онтон миэхэ туруупканы уурда. "Бу киһи".
  
  
  «У зот соллаллоху алайхи ва саллам ўртаётганлар», - Дэвид Хок.
  
  
  «Эн чертовскайдыы чугаскын», - диэтэ кини. "Хантан билбиккитий?"
  
  
  "Олохсуйбут сабаҕалааһын, ону эһиги ааттыаххыт, билэбин, кинини эһиэхэ тахсар суолу- ииһи ылыаххыт да, малы- салы, дьэ, саҕалаатыгыт дии саныыбын. Маҕаһыынтан тахсаргыт туһугар, отела билигин аһаҕастык".
  
  
  Кинини телефон туруупкатын уурда
  
  
  оронуттан туран эмиэ таҥна түстэ. "Бу тоҥмут оҕонньорго анаан туох түмүктэр баалларый?"- Эллэй, күҥҥэ чугаһаан ыйытта.
  
  
  "Ээ», - диэтэ кини мичээрдии мичээрдии. «Талан ылбыт кэммэр судургу соҕустук дьигиһитиэ дии саныыбын".
  
  
  Самыыр түһэн Дүпсүн уҥа өттүнээҕи уонна сиэркилэҕэ тиийбитигэр ардах түһэн хаалла. Бу-Хок диэн маҕаһыын, кииҥҥэ сүгэ операциялыыр киини сабыы.
  
  
  Офистар уоттара эрэ саҥата суох көрүдүөр устун хааман истэҕинэ умайдылар. Приемнайга парад эр киһи олорор. Биирдэрэ биир күн сөмүйэтин төбөтүгэр кэтэрдэн баран, онно киирэн бу остуолу буллулар. Кини олус үчүгэйдик толорботох курдук көстөр.
  
  
  "Ник, Ник, түүн хайдах ааста?"- диэн кини кураанах куолаһынан ыйытта.
  
  
  «Бу кини уһаабытыгар диэри доруобай этэ". Киниттэн ыйыппакка олорбута.
  
  
  «Мин биир чертовой көрсүһүүттэн атыҥҥа сүүрэбин, бу соруккут деталларын үлэлэтэ сатыыбын". Бюрократияҕа хоруйу сэнээһин кини сирэйигэр сабыдыаллаата. «Билигин туох эмэ олус ыксаллаах быһыы- майгы буолла. Бүгүн эһиэхэ иһитиннэриини биэриэхпин баҕарабын - эһиги сарсыарда Парижка көттүгүт диэн.
  
  
  "Онно тиийдэхпинэ тугу гынабын?"
  
  
  Хоук дьааһык арыйан, паапкатын манильскай кумааҕыттан таһаарда. Папка тула хас да хаартысканы таһаарда. Хаартыскаҕа остуолга уунна. «Ону көрүҥ. Бу көстүбүт кыракый гаджет " диэн сүрдээх сыаналаах оборудование көстө сылдьар.
  
  
  Кини үс хаартыска болҕомтолоохтук чинчийбитэ. «Электроннай оҥоһук буоллаҕа. Өссө тугуй?»
  
  
  «Билэргит курдук, биһиэхэ спутниковай мониторинг системата олус уустук. Нууччалар эбэтэр кытайдар сатаан тупсарбыттарын барытын сыаналыыр. Биһиги системабыт ситиһиилэрин улахан өттө-бу хаартыскаларга көрдөрбүт тэрил. Кини бэрт ырааөы сыаллаах- соруктаах кыракый хамсаныыларга сыаллаах- соруктаах, бытархай тыастары силбэһиннэрэр дьоҕурдаах".
  
  
  «Я понимаю, что это цено».
  
  
  Ястрем ястрем с оберку с от сигарами. «Бу биһиги аргыстарбытыттан Сүбэ- ама ылалларын кэтээн көрөр уонна ол барыта кэнэҕэски декодированиеҕа анаан суруйарга кыаҕы биэрэр. Спутниковай разведка туһунан эттэххэ, бу аан дойдуга саамай баҕалаах объект».
  
  
  "Бу да эр киһиттэн ордуга суох".
  
  
  Хоук гынаат, сигараҕа тииһин тосту бырахта. «Ол аата кинини уоруу уонна чэпчэкитик уоруу " диэн буолар.
  
  
  Атыттар тустарынан сэрэйэрэ кэриэтэ. «Ким эрэ атын өттүгэр тэрили былдьаата дуо?»
  
  
  «Биһиги хас да төгүлүн британецтарга биэрдибит. Биирэ Лондоҥҥа уоруллубут".
  
  
  "Нууччалар?"У вас.
  
  
  "Суох, - диэтэ Хоук. «Ол гынан баран, портнай кыайыылаахтара буолуо. Кытайдар эмиэ. Аны мин эһиэхэ шопор биэрэрбин көҥүллээҥ, Ник. "Халыма" диэн тэрилтэ туһунан тугу билэҕит?»
  
  
  Аатын иһиттэҕинэ, иннин диэки иҥнэйбит. Мин реакциям, баҕар, сааһым интэриэһин быспыт буолуохтаах, тоҕо диэтэххэ, бэйэтэ чараас уонна хас да сылайбыт мичээрдиир.
  
  
  "Топкон», - диэн хатылаата. «Я знаю, что она есть. Эһиги курдук, шпион эргиэнин туһунан истибиккит".
  
  
  «Бу разведкалыыр тэрилтэ сынньанара уонна салайара. Көдьүүстээх. Кини ити курдук өрдөөҕүтэ көстүбэт буолан баран, сонно тута Илиҥҥи уонна Арҕаа икки ардыларыгар шпион сэриитигэр барбыта. Кини уорэнээччилэрин уорэн- кетен, саамай үрдүк сыанаҕа атыылыыр. Баччааҥҥа диэри хоро биһиги секретардарбыт уорбалаабыттара, сүнньүнэн красные их атыылаһаллара ».
  
  
  Хоук чахчы сылайбыт. Пепельницаҕа ытыллыбыт сигараны быһыччы кордо. «Tommon voice-бу хараҥа тэрилтэ,Ника, бары өттүнэн сомоҕолоһон, кичэйэн хонтуруоллуур. Баҕар, ити кинилэр олохтообут шпион тэрилтэтэ, Гелен сэрии кэнниттэн Германияҕа айбыта буолуо. Биһиги да ону баһылыыр киһини идентификациялыыр кыахпыт суох. "о нень успешно от нас" диэн информация баар.
  
  
  «Я знаю. Кинини Европа ханнык баҕарар улахан куоратыгар тиийэн олохтоох Советскай уонна разведка тойотторун аадырыһын биллэриэн сөп этэ да, дьоппуон - бу букатын атын дьыала. Мин эһиэхэ ким да аатын ааттыыр кыаҕым суох".
  
  
  «Бу хампаанньаны ыҥыран, ким хайдах дьаһанан эрэрин билсэ сатыыбыт " дии саныыбын.
  
  
  Кинини күлэн кэбистэ. «Бу көрүҥнээх буоллаххытына миэхэ үлэ наада".
  
  
  «Ник, кини бу хаартыскаларга ойууламмыт күндү кыракый гаджет баар. Ону аукциоҥҥа таһаарбыттара".
  
  
  Хоско эмиэ паапканы арыйда уонна миэхэ биэрбит хаһыатын тула быһан таһаарда. «Бу сонуну ааҕыахпын баҕарабын".
  
  
  Итальянскай хаһыатынан быһыллыбыт быһыыны- майгыны түргэнник быһа симэн баран, сирэйин мырчырытта. Кэпсээн олус кылгас этэ. Өлүөхүмэҕэ Карл Нинети диэн быһаҕынан быһаҕынан анньыллыбыт айанньыт өлбүтүн туһунан биллэрбиттэр. Өлөрүү үс төгүл тимир суол платформатыгар оҥоһуллубут. Полиция
  
  
  чымадаан сис тоноҕоһун уоран туран, бу буруйу оҥорбут икки эр киһини баҕардылар.
  
  
  "Бу икки ардыгар туох сибээстээххитий уонна атыттар, миэхэ туох кэпсээбиккитий?"- диэн Хотун ыйытта.
  
  
  "Өлөрүөхсүттэр сиэртибэлэрин ис хоһоонун интэриэһиргээбэтилэр. Кинилэргэ суумканан дьарыктанар суол наклейката наада этэ. Микрочка сыаналаах дааннайдардаах микрочка баар эбит». Хоуку быһан ылан төбөтүн быһа эрбээн кэбистэ. «Карл Нинети онто сүппүтүн да сэрэйбэтэҕим".
  
  
  «Онто суох ону уорбут дааннайдары уоран транспортировкалыырга туһаналлар дуо?»
  
  
  «Олох фантастическай. Эппиэтинэһи сүкпүт. Кинилэр тимир быыс иһин уоруллубут кистэлэҥнэри контрабандалыырга, көҥүл аан дойду уорбут кистэлэҥнэрин арыйарга тимир суолу тутталлар. Кинилэр Париж тула Софияҕа Милан, трест уонна Белград нөҥүө ыытыллар Илиҥҥи экспресс туһаналлар. Салгын трассатын болҕомтолоохтук кэтээн көрбүппүт, онон өссө биир транзитнай суолу оҥорбуттар".
  
  
  Кини араас информация словагменнарын холбуур этэ. «Уонна бу транзитынан көһөрүллүбүт электроннай оҥоһук бу транзиту көһөрүллүө дии саныыгыт".
  
  
  «Мин эһиэхэ кэпсээбиппэр үксэ болгарскай перебежчиктан Ян Жамянь диэн аатынан кэлбитим. Кини биһиэхэ Суропкон гаджет баарын биллэрдэ уонна Илин эстрада бордугар Софияҕа тиэрдэр былааннаах. Россия биир үрдүк сололоох үлэһитэ, КГБ агенын кытта Софияҕа кэлиэхтэригэр диэри дуогабардаһан поезд агенын кытары көрсөр былааннаах. Эһиги, Никит, Парижка мустубут Накаастабылы көрсүөхтээххит, ханнык да деталлары ылыахтааххыт, ол иннинэ илиитигэр уларыйан, таһаҕаһы тиэйиэхтээххит ".
  
  
  Ону өссө биирдэ көрбүтэ. "Үчүгэй."
  
  
  «Мин эһигини Вашингтон куоракка аҕалан монитор буларга соруктаахпын. Ол кэмҥэ кини кимин билбэт этим. Ол кэнниттэн дьыалам алдьанан эрэр, онон быһаарыныыны уурарга күһэлиннэ».
  
  
  «Мин өйдүүбүн. Билигин даҕаны моонньугар тыынабыт. Ону эрдэ тэринэргэ тиийиэхтээх, ону нууччалар оҥоруохтаахтар".
  
  
  "Бу мүччү туппатаххытына, кини хоруопкатын арыйыаххыт суоҕа этэ".
  
  
  «Я смотрю, что я может встретить». Турбута. "Салгыы ханнык эмэ инструкция баар дуо?"
  
  
  «КГБ уонна Топкон утарсаҕын. Бу мониторы ыларга эрэлин өссө ким хатарыан сөбүн таҥара билэр. Онон хаамыытын кэтиигин, Ник. Ону сүтэриэ суох этэ, монитор, эйигин эмиэ».
  
  
  Ону бу кэһииттэн быыһыы сатыам диэн эрэннэрдэ.
  
  
  
  
  Иккис баһылык.
  
  
  
  
  Нөҥүө күнүгэр Орли аэропортка Парижтан чугас кэлбитигэр суон дурда этэ. Күн- дьыл сөрүүн этэ да, дьэҥкэ, киһи уҥуоҕар диэри такси айанныыр олус минньигэс этэ. Париж уулуссаҕа куруук үүнэр хамсааһынтан ураты көстөр. Маска бульвардыыр мастарга хас да бутоник үүммүт. Ностальгияны кытта мин таптыыр знамябын санаан кэллим: Рюль с- э балконнарга, тимир, Монпарнас оройуонугар уонна кырасыабай Рюль Фобур Пассоньеры фролга ыыппыта. Ол гынан баран, билигин итиннэ бириэмэм суох. Кини Яна Куо булуохтаах этэ.
  
  
  Хараҥа буолаат, миигин "Принц де Галлесе"диэн регистрациялаабыттар. Кэргэмминээн биэрбит нүөмэрин хомуйан, төлөпүөнүнэн төлөпүөннээтэ. Бу куолас намыһах, күүстээх акценнаах уонна тыҥааһыннаах этэ.
  
  
  «Фоль таһыгар үс гранция болуоссатыгар дохуот", - диэтэ кини. «Сэттэҕэ. Урут, американецтар, этэргит курдук, ордук. Чэпчэки ньиэрбэ күлүү ньиргийдэ. «Мин отелбыттан кварталга баар дубук Сарыалга сылдьыам".
  
  
  «Мин онно сылдьыам», - диэтэ мин.
  
  
  Отель тахсыан иннинэ «Люгер» - Вильгельмин бэрэбиэркэлээбитэ. Ону санаатахха, маннык сэрэнэр дьаһаллар кини тыыннааҕар өссө биир биричиинэнэн этилэр, инники күөҥҥэ сылдьар парад кымырдаҕас иһинээҕи тымныы сэрии сиэртибэтэ буолан, олоппоһун хатыылаах дьааһыгар сиэтэн сиир анал паапканан бэчээттэммиттэрэ.
  
  
  Тест стилет киниэхэ Хоьо диэн ааттаах, хаҥас илиитинэн тоҥхоҥноото. Өлөрдүү быһах мин илиибэр баар быһаҕы тула ууран кэбистэ. Онтун төбөтүн хоҥкутан баран, иннин диэки көһүппүтүгэр астыммыт, онтон кирилиэс устун түһэн сааскы күн өрө тыкта.
  
  
  Латур- Мобурнай бульварга Олоңхо уус- уран литературатын, олоңхоһуттары уонна туйгун бургунд арыгы куруһуоктарын онорбутум. Онтон кинини республика болуоссатыгар диэри такси ылбыта.
  
  
  Кини сирин- уотун билэр буолан, бу киэһэ ордук сэрэхтээх буолуохпун баҕарабын, хаамыы тобоҕо хаалбыт. Уулуссаҕа хайыы- үйэ элбэх этээс баара, сыыһа- халты сыыһа- халты тутта, сүттэ. Кини эдэр дьон улахан бөлөҕүн, сааскы түүн метро станциятын таһыгар астына сылдьар эдэр дьон ылла. Ол кэнниттэн сит-де- Тревиз сап сабыллан, дьиэ кэргэммин ахтыбыт арка аннынан ааһан иһэн, дьиэ кэргэммин ахтыбыт кыракый болуоссакка көттө. Кини эргэ Париж көрүҥэ-йаркалаах ыскамыайка.
  
  
  Болуоссакка үс гостиница баара, бары кырачааннар, биир тулатыгар баар баар дубук С. баар этэ, киирэн уордайбыт. Сирэ- уота суох буолан, бу отель мунньуммута чахчы. Кэлин хоско уста сылдьар киһилэрин буллулар. Киниэхэ тиийэн кэллэ.
  
  
  «Түрмэҕэ сибэкки сибэккилэнэр, - диэтэ мин.
  
  
  Сирэйбин үөрэппитэ. Бу сирэйдээх, хараҥа төгүрүк харахтаах үрдүк уҥуохтаах эр киһи этэ. «Эрдэ саас буолуо», - диэн сэрэнэн эттэ.
  
  
  Кини олоппоһугар утары олороро. Биһиги манна биир официаннан ураты этибит. "У никто Картер», - дедим. «Эй Эй Янг Сам».
  
  
  «Ээ. Билсэ- көрсө, мистер Картер». Телефонунан саҥатынааҕар ити мандердар өссө ньиэрбэ курдук ниэрбэлээх этилэр. «Биһиги бу көрсүһүүнү кылгастык оҥоруохтаахпыт. Кинини, ханна олорорун билбиттэрэ дии саныыбын. Эһиги тускутугар тугу көрөллөрүн мин билбэппин, ол гынан баран, кинилэр эһигини кытта көрсүөхтэрин баҕарбаппын».
  
  
  "Болгарскай агеннар?"У вас.
  
  
  «Мин эрэлим суох. Баҕар бу дьон буолуо. Кинилэр...»
  
  
  Официант кэлэн биһиги сакааспытын ылынныбыт. Кэргэмминээн утаҕы аҕаллаҕына, өссө төгүл дьүүллэһии барыан иннинэ эмиэ күүппүтүм.
  
  
  «Гостиницам эр киһини кэтээн көрөр, - диэн аргыый эттэ кини. Кэннилэриттэн туох эрэ сүтэн хаалбыт хос кэннигэр саннын нөҥүө көрдө. Онтон миэхэ эргиллэн кэллэ. «Анал оҥоһук Лозанҥҥа, Швейцарияҕа икки хонугунан Илин эспресса бортугар тиэрдиллиэҕэ. Поезд онно сарсыарда эрдэ тохтуур».
  
  
  "Лозанна?"У вас.
  
  
  «Штаб- квартира Швейцария саалатыгар баар. Мин ханна баарын билбэппин». Кини саалаҕа киирэрин болҕомтолоохтук кэтээн көрдө. Официант хоско төннөн кэлэн баруҥҥа тиийэн кэллэ.
  
  
  "Уорбут тэрили ким уйарый?"У вас.
  
  
  «Бу, ордук улахан операция. Онон, тэрилтэ баһылыгын уорбут баайын- дуолун уоран биэрэр".
  
  
  "Бу кимий?"
  
  
  Үмүөрүспүт тугу эрэ этээри айахпытын аспыт да, тылбыт кыайан саҥарбат буолла. Харахтара киэҥник арылыннылар, айахтара өссө арылла түстэ. Ачыкытын кэннигэр эргийэр аанын кэннигэр сэниэтэ суох тыас иһилиннэ уонна биир киһи тула хааман эрэрин көрдө. Киһи уҥуоҕун ортотун диэкки хааман истэҕинэ сыҥааҕа иһилиннэ. Онтон олоппоско сууллан түстэ.
  
  
  Уни вилюгельминга уни сўнгра бошлади. Онтон кинини көрөөт, тииһэ бүтүннүүтэ үмүөрүспүт кыракый доҕоччуок көрүстэ. "О?"- дедим, - дедим. Ол гынан баран, кини өлбүтэ ыраатта.
  
  
  Бу түгэҥҥэ официант биһиэхэ эргиллэн кэлэн туох буолбутун көрбүтэ. Ону хаһыы таһааран баран, бытархай кухняҕа уонна кыладовой массыынаҕа сүүрэн- көтөн, хаһыы бөҕөнү түһэрдэ. Переулок тутаах аана аһыллыбыта.
  
  
  Хараҥа аанынан ааһан иһэн Лүҥкүнэччи тутунна. Ыарахан күлүктэр бааллара, бастаан тугу да көрбөтөҕө. Онтон миэлиҥсэ сырдык уулуссаҕа көстүбүт фигуратын көрдө.
  
  
  Кини уулуссатын устун сүүрэн кэлэн тротуар ситэн, тохтоон, көнөтүк көрдө. Эр киһи кварталынан куотан, дьон кэннилэриттэн көрдүлэр.
  
  
  Уна кобурга ууран, улахан Люгер киирэн барбыта. Кини муннуктан эрийдэ, кэнниттэн батыспытым. Кинини догонялаабыта. Атын муннугу суулаан баран, Бержер уулуссатыгар таҕыстыбыт. Хараҕа суох уот хараҥаҕа дагдайан таҕыста. Эр киһи билигин да иннин диэки сүүрдэ. Кини кэнниттэн салгыы сүүрэн истэ. Туристар уонна төрүт парижаннар тохтоон көрбүттэр. Эр киһи кыараҕас переулогар сүппүтэ, онтон эмиэ сүтэн хаалбыта.
  
  
  Таһырдьа тахсан хараҥаҕа өҥөйөн кэбистэ. Ол ханна да көстүбэт. Аана эрэ, баараҕай тутуулаах уонна өссө биир көһөрүллэ сылдьар переулок көрүстэ. Вильгельмины хат таһаарда уонна өссө сэрэнэн барда. Кини ханна баҕарар тиийиэн сөп, мин кинини батыһан тоһуурга түбэстим диэн дьиксинэ санаабытым.
  
  
  Миитэрээс ааһан иһэн ааннарын аайы боруобалаан көрдө. Кинилэр бары кураанах этилэр. Көһөрүллэ сылдьар уулуссаҕа муннукка тиийиэн иннинэ тиийдэ диэххэ сөп. Кини переулок ааспыт уонна нэьилиэгэ туох да суоҕа. Кинини бытааннык аныгыскы сырыыга туораан баран, билигин сүтэрбит эрэллээх.
  
  
  Переулокка киирбитигэр аттыбар туох эрэ хамсааһын таҕыста. Бэгэдьэкпэр туох эрэ күүскэ охсубута, онто Вильгельмин сүтэрбитэ. Улахан илиилэрбин тутан, атахпын ыга тутан баран, саннын эчэппит буулдьа охсубут.
  
  
  Харахпар көтөҕөн баран, букатыннаахтык икки фигуралар туралларын көрбүтүм. Биирдэрэ Париж уулуссатын устун эккирэтэн иһэрэ, аттыгар улахан, лыҥкынас, көнтөрүктүҥү табаарыс, миигин кууска хаптаһынынан охсуталаан сиргэ охтордо. Синньигэс тимир турбатын балтараа буут усталаах тимир турбатын илиитигэр туппута. Кинини манна өлөрөргө сорумматахтара дуу дии санаабыта.
  
  
  "Кимҥиний?"Киниттэн ыйытта
  
  
  соруйан. "Дьиэ кэргэҥҥин тоҕо өлөрдүҥ?"
  
  
  «Ча- нэ common voice ПАС», - диэн доруобай киһи, бу мин дьыалам буолбатах диэн эттэ.
  
  
  «Депуте- ву», - диэн эбэн эттэ, доруобай киһини салгыы ыҥыран.
  
  
  Оҥорбута. Кини миигин бачыыҥкалаах бачыыҥка сирэйигэр оҕуста. Кини үктэниэҕиттэн тутунна уонна төбөбүн үлтү сынньыбатын диэн тохтотто. Баттааһынын киртитээри, күүскэ эккирээтэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр оҥочо тостубута, уҥуоҕа тыаһаабыта. Тротуар туһунан кини хаһыытаата уонна охсулунна.
  
  
  Турба аанын аһан истэҕинэ, кини миигин кытта кэккэлэһэ муоста туһунан улаханнык ыйытта. Турба хат түстэ да, бу сырыыга харбаан ылан, тыыллаҥнаата. Турбата суох буолан үөһэттэн сууллан түстэ. Онтон босхолоноору гынна да, кини сүүрэн иһэн моонньун быһыта тардан баран, уҥуоҕун тыаһын иһиттэ. Тротуар туһунан охсуллубутун кэннэ өлбүтэ.
  
  
  Кини атаҕар туран, оонньууга төннө сатаабыта. Аҥаардас омук сиригэр турарга холонон көрбүтэ, ону төбөтүгэр тиийэ охсубута уонна тротуарга сууллубута. Өлбүт.
  
  
  Көрдөспүтэ уонна Вильгельмин буллум, онтон шталь их карманах буллум. Личность ханнык да дастабырыанньата суох этэ. Французтуу саҥарбыттарыттан, арааһа, Швейцарияттан буолбакка, болгарскай агеннар бааллара буолуо дии санаабытым. Ян Жамань АХ КГБ уонна Топакон кыраныыссатын былааннааһыҥҥа көмөлөспүтүн билиннэ. Эбиитин, Топкону эбэтэр КГБ- ны сабарга күһэллибит. Ити барыта түмүк үлэ буолара саарбаҕа суох.
  
  
  Кини сиэбигэр туох эмэ сыаналаах тээбирин көрдөспүтүгэр, сиэбигэр баар лоскуй кумааҕыны кутан кэбистэ. Бу французтуу этэ: Пффф кылаас. Gasthaus Liucerne, L. Minuit le deuze.
  
  
  Кини бу камзоль ис өттүнээҕи биркатын көрдө; нян х. Д. Сунтаар лиистэрэ, кинини уһулуччулаах эр дьон тас көрүҥүн болҕойон көрдө. Онтон кини Париж түүнүн күлүгэр тиэтэйбитэ.
  
  
  
  
  Үһүс баһылык
  
  
  
  
  Сарсыныгар сарсыарда эрдэ саайтка хас да кыра блогу бэрэбиэркэлээбитэ, үһүс тохтобулга табыллыбыта. Бэҕэһээ икки эр киһи регистрацияланна. Биирэ хатыҥыр, иккиһэ улахан. Хатыҥыр эр киһи Анри Де диэн системаҕа киирдэ, кини куртка көҕүлээччилэри кытта сөп түбэһиннэрбитэ. Улахан киһи Наварро диэн ааттыыра.
  
  
  Кинини сорох сабаҕалааһыннар информацияны быстыспат ситимин холбоон оҥоруохтарын сөп. Депутат математикаҕа көһөн кэлиэхтээх уонна ки "иги кылааспыт аатын ааттаан ки" ин ' эриллиэхтээх этэ. Буукубаны кэлин сурукка арааран, арааһа, Лозанн буолуо. Биирдэ санаатахха маннык курдук. Депутат Пфф- тан туһааннаах кэмин кытары көрсүһүөхтээх этэ, түүн ортотун саҕана Парижка хайдах ааспытын кэпсиэҕэ. Багдарыын Сүлбэ төбөтүгэр бас бэриниэҕэ диэн сабаҕалыыллара. Аҥаардас Пенсиф бэйэтэ эрэ улахан киһи буолбатах эбит.
  
  
  Миэхэ чуолкай уобарас баар этэ. Лозанҥҥа баран иһиэм, тоҕо диэтэххэ, мин чопчу монитор Илиҥҥи экспресс бортугар уоруо этэ. Ону депутат оннугар Пфф- тан көрсүө этэ. Өскөтүн Пфф бэйэтэ Пффон салайааччыта буолбатах буоллаҕына, поездка туттар тэрилин, арааһа, личность билэр этэ. Бу кистэлэҥ личноһын арыйан биэриэм.
  
  
  Ленин вокзалыгар Парижка Илиҥҥи экспреһигэр олоруохпун сөп этэ да, кэлин арыый хойутаан ыытарга санаммытынан, бириэмэтэ оруннаах буолан, массыынаны лозаҥҥа бараары массыынаны туттарбыта. Кини 280- чэкэ араҕас, спорт араҕас, киниттэн өссө да саҥа сыта сыта сытыйбыт. Хойут сарсыарда Париж тас өттүгэр сылдьыбытым, Үлэ- хамнас, Джон ыыппытым. Күн- дьыл сылыйда, айанныыр үчүгэй буолла. Тыа сирэ холмогор уонна күөх, ол гынан баран, Швейцарияҕа чугаһаабытынан син холмогор курдук буолбут.
  
  
  Харамай ортото Швейцарияҕа көспүтэ, суол хайа эрэ кэмҥэ кыараҕас, Дьураа буолан барбыт. Хаары хаһан аһыыллара ыраатта да, хаалбыт суоллары бүтүннүүтүн кэннилэригэр хааллылар. Тотоойу томтордоох диэкиттэн чугас, Тулагыга оттоох томтордоох, суол кытыытыгар үлтү сынньыллыбыт массыынаны көрдө. - Надюша кыыһын көрбүтэ. Ону тохтоон, көмөлөһөргө этии киллэрдэ.
  
  
  "Тугу эмэ гыныахпын сөбүй?"- диэн ыйытта, Томмоо 2.
  
  
  Хараҕын өрө көрөн баран, миигин өйдөөн көрдө. Ити тирии мини- юбкалаах уонна саппыкылаах саамай уһун, кыраһыабай этэ. Ол иһин баттахтара санныгар диэри уһаабатахтара, эриллэҥнээбиттэрэ. Онтон эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кини сирэйэ уһукта.
  
  
  "Ник!"она сказал. "Ник Картер!"
  
  
  Билигин өссө төгүл көрүөхпүн наада. » Куттанабын, ордоробун", - диэн саарбаҕалаабаппын ээ..."
  
  
  «Бонн, былырыын быһа холоон бу бириэмэҕэ этэ», - диэтэ кини немецтэр акценнарын кытары. «Гронинг Дьыалата. Өйдүүгүн дуо!»
  
  
  
  Онтон эмиэ санаатым. "Урсула?"
  
  
  Мичээрдээн мичээрдээтэ.
  
  
  «Урсул Бергман», - диэн эбэн эттэ.
  
  
  «Да», - диэн кини кэрэ сирэйиттэн тахсар мичээрдээн хоруйдаата. «Алдьархайга көмөлөстөххүнэ, эн өттүттэн үчүгэй курдук".
  
  
  «Бонеҥҥа хааһах баттах баар, - диэтэ мин. «кылгас хааһылаах баттах. И каре глаза».
  
  
  «Бу мин дьиҥнээх Баттаҕым», - диэтэ Леня утахтарын таарыйан. «Харахтара да Контакт линзами».
  
  
  Урсула мелодичнайдык күлүм гынан хаалла. Ааспыт сылга биһиги Карл Гронинг диэн немец хаҥас толоонун, арҕаа Германия байыаннай информациятын Илин Берлинаҕа биэрэргэ уорбаламмыт бонҥҥа уонна Гамбурга тилэх баттаһа үлэлээбиппит. Бу түбэлтэҕэ Урсул анал сорудаҕы толордо. Кини мэлдьи үлэтэ- хамнаһа Арҕаа Германия разведкатын подразделениетыгар, кини урукку нацистары тутан, байыаннай буруйдары оҥорбутунан уонна тутан олоруутунан дьарыктанар этэ. Бу Миитэрээс миэхэ кэпсээбитин барытын билэрим- көрбөтөҕүм.
  
  
  «Миигин Вашингтоҥҥа ыҥырбыттарын кэннэ дьыалатын кэтээн көрөргө тохтоотум», - диэтэ мин... " сууттар бонҥҥа көрдөрүллүбүт буруйдарынан билиннилэр дуо?»
  
  
  Төбөтүн нүксүччү туттан кэбистэ. «Билигин немецкэй түрмэҕэ кылгас бириэмэни ылар».
  
  
  «Үчүгэй. Бу дьыалалар дьоллоох түмүктэрин истэр кэмҥэр эйигин сөбүлүүбүн. Швейцарияҕа, Урсулга тугу гынаҕын дуу, мин ыйытыам суоҕа дуу?»
  
  
  Кини кэрэ санныларынан баһыйда. "Эмиэ оннук".
  
  
  "Я виду."
  
  
  "Оттон Швейцарияҕа тугу гынаҕыт?"
  
  
  Кинини күлэн кэбистэ. "Эмиэ оннук".
  
  
  Иккиэн күлэн бардыбыт. Өссө атын- атын көрөргө үчүгэй этэ. "Лотосому кытта тоҕо оннук буолбатый?"
  
  
  «Куттанабын, массыынаны капут, Ник. Хайдах дии саныыгыный, кинини куоракка киллэриэхпин сөп дуо?»
  
  
  "Дуоһуйан", - диэн хоруйдаата.
  
  
  "Мередес» бачча оонньууга, кинини, суолга тахсан, куоракка айаннаатыбыт. Ол кэнниттэн кини обортарын мунньан баран, Карл Гронинг туһунан кэпсии илигинэ, түөһүн түөһүгэр кэтиллэ түспүтүн уонна мини- юбка курдук уһун буулдьа үөһэ тахсарын көрбүтэ. Бонаҕа кинини кытта билсибитин уонна ол түмүгэ умнуллубатах.
  
  
  "Лозаҥҥа тохтуоҥ дуо?"- диэн ыйытта уксулга көспүт бэһис охтуутугар көспүт. Биһиги иннибитигэр хотон, Томторго, Томторго маарынныыр томтордоох панорама аһыллыбыта.
  
  
  «Бүгүн эрэ киэһэ»,-диэбиппэр, ханнык эмэ сэмэй ратскелерга иһиэххин сөп этэ«.
  
  
  "Ээ, мин ону олус сөбүлээтим. Ол гынан баран бүгүн кини дьарыга, мин сарсын сарсыарда барыахтаахпын".
  
  
  "Эһиги массыынаҕыт ол кэмҥэ бэлэм буолуо дии саныыгыт?"
  
  
  «Мин сарсыарда поезка барыам», - диэтэ кини.
  
  
  Сарсыныгар Лозаҥҥа биир эрэ поезд айаннаата, бу мин поездым, Илиҥҥи экспресс этэ. » Интэриэһинэй курдук", - диэн ырытта. «Мин эмиэ сарсын сарсыарда поеһынан барабын».
  
  
  Кини миигин ыраас хараҕынан көрдө. Биһиги бу этии суолтатын иккиэн сыаналаатыбыт. Атын үлэни биэрээччилэри кытта билсибэтэхпит буоллар, иккиэн уорбаланыах этибит. Ол гынан баран, Урсулу Бергман үлэтин- хамнаһын көрбүтүм уонна кини икки агент буолбатаҕын итэҕэйбитим.
  
  
  Кини быһаарыы ылыммыта. Харахтара истиҥ эйэҕэс элэккэй майгылаахтар. «Чэ, ити олус үчүгэй, Ник. Биһиги Бордоҥҥо иһиэхпитин сөп".
  
  
  «Я не ждаю это не ждаю». Кини мичээрдээтэ.
  
  
  Куоракка тиийдэхпитинэ, олох кыра пансиоҥҥа От- тоҕус киһи от болуоссатыгар олорон Урсулу олордубуппут.
  
  
  Кини хосторугар тиийдэҕинэ багажтарын арыйаат, көрсүһүүгэ бэлэмнэнэн барбыта. Анри деп айбыта, ону өйбүнэн оҥорорго күһэлинним.
  
  
  Кини миэхэ спецффектар уонна монтаж отделын тула оҕолору бэлэхтээбит кейси дьоһун ситиһиитэ. Бу маскировка комплекса, ону таһынан бэрт көстүүлээх этэ. Хоук бэйэтэ элбэх киһи мустубут - бэйэтин кэмигэр маскировкаҕа эксперимент этэ. Наборга пластиковай «тирии» уонна араас эгэлгэ контактаах линзалар, парикалар уонна накладкалар киирэллэр, ону тэҥэ макияж араас көрүҥэ элбэх. Оннооҕор сирэйигэр эбэтэр этигэр сыһыарыахха сөп пластиковай программалар бааллара.
  
  
  Туалетнай столика сиэркилэтин иннигэр комплект туруорабын. Бастаан пластиковай «тириини» сарбыйан, туллан уһатарга, уһатарга туһанара. Ол кэнниттэн палочкалара иннилэрин диэки көрөллөрүн курдук, чачыгырас тыаһа иһилиннэ. Онтон моонньубун, сэҥийэтин уһатыахпыттан сирэйим депутат сирэйин санатар буолбут. Онтон ити өҥнөөх таҥаһы кэппит макияжтары нан, күөх линизалары кэттэ уонна хоҥорхой парикы сүүрдэ. Кинини көрдө
  
  
  сиэркилэҕэ. Депутатка түһэн хаалбатаҕа буоллар, ким эмэ олус болҕомтолоохтук көрбүтэ буоллар, түгэни Үктүөм этэ.
  
  
  Уон биир отучча сыллааҕыта Рю- де- Ла- Каролин ыалдьыттыыр дьиэтигэр барбыт. Киирэрбэр кэлээччилэр аҥаардара эрэ баара хомолтолоох.
  
  
  Миэхэ Пфф кылаас хайдах көстөрүн билэргэ быһаарымматаҕым. Кинини онно кыайдым, кини кэллэҕинэ псевдо- сирэйим билиэ диэн эрэниэҕим эрэ.
  
  
  Көрсүһүү кэмэ уон икки чаас кэлбитэ, туох да тахсыбатаҕа. Эдэр паарка киирэн столик инники ылла, хос кэннигэр, сирэйигэр көрдө. Онтон биэс, онтон уоннуу кэлбиттэр. Кини Пфф- ҕа көрдөрбөтөҕө, эбэтэр онно сылдьыбытын туһунан толкуйдаан барбыта. Биир эрэ киһи баара, бу немец этэ. Пфф- тан буолуон сөп дии санаабатаҕым. Саҥа клиеннэр бүтүн бөлөхтөрө тиийэн, тэрилтэҕэ оргуйан олорор. Кини биһиэхэ кыра да өйдөбүлү сууйбата, маннык быһыыга-майгыга олоххо соргуну хайдах киллэриэхпиний. Уон иккитэ кэлбитэ, мин бутерброд уонна пиибэни сакаастыырга күһэллибитим. Официант мин сакааспын аҕаллаҕына аан аһылынна уонна намыһах уҥуохтаах эр киһи киирдэ. Бу бинсээк анныгар быыкаайык быыкаайык быһыылаах. Күҥҥэ аһаҕастык аһаҕастык кэпсээтэ уонна кыыһырда. Кини харахтара миигин булбуттарыгар, мин столикабар быһаччы төлүүргэ соруммута. Бу Пфф кылаас буолуохтаах этэ.
  
  
  Кини мин остуолбар тохтообута уонна хос диэки көрбүтэ. Ол хаҥас кулгааҕар нарын баттахтаах, чараас баттахтаах эр киһи ньиэрбэтэ этэ. » Күөрэгэй, - кылаас", - диэтэ кини.
  
  
  Кини миигин утары турда. «Хойутаабытыҥ диэ", - диэтэ кини. «Уонна, баһаалыста, английскайдыы кэпсэтэҕин. Быраабыланы билэҕит".
  
  
  Кини миигин истиҥник көрбөтөҕө, киниэхэ махтанабын. Официант төннөн кэлэн Пфф- га сууламмыт халбаһы уонна квашалаах хаппыыстаны сакаастаан Пфф- га ылбытым. Бу түбэлтэ буола илигинэ, сиэбиттэн пиджак тула таһааран Пффтга- га " Люгер» кыҥаан кэбиспит. Бэстилиэнэй өссө ким да көрбөтөх.
  
  
  Официант барбыт. - Пиибэни көрбүтэ, онтон саннын нөҥүө өҥөйбүтэ. "Үчүгэй. Парижка туох буолла?"
  
  
  Бу көрсүһүүгэ кини бэлэмнэнэ сырыттаҕына, Пффон баһылыга судургу баһылык буолуон сөп диэн санааҕа кэлбитим. Билигин кинини бэйэтин иннигэр көрөн баран, лидер буолар кыаҕа суоҕун өйдөөтө.
  
  
  «Парижка балайда элбэх буолла, - диэтэ мин.
  
  
  Куолаһым кинини сөхтөрдө. Кини мин сирэйбэр аан бастаан түмүллүбүтэ, ол харахтара кыараан барбыттара. Ону кинилэр хайдах сыаналыылларын көрбүтүм. Онтон сирэйэ уларыйа оҕуста, кини эмиэ мин сирэйбэр хат көрдө.
  
  
  "Суох, мин Анри деп буолбатахпын», - диэбитим.
  
  
  Кини сирэйэ-хараҕа кыараҕас дьүһүннээх. "Бу тугуй?"- диэн им-ньим ыйытта.
  
  
  «Хантан кэлбит сирбитигэр кырдьык дуу, содуллаах дуу диэн ааттыыбыт».
  
  
  "Кимҥиний? Анри?"
  
  
  "Анри Өлүөнэ, - диэбиппэр «кинини өлөрдүм»диэбитим.
  
  
  Харахтара өссө иччитэхсийдилэр, муннуктара дьигиһийдилэр. «Мин билбэппин дуу, суох дуу. Кинини барабын. Мин көрсүһүүм депутаты кытта этэ».
  
  
  Аны туран, тохтоото.
  
  
  «Мин итини сатаабаппын", - диэн сэрэттэ.
  
  
  Кини олоппоско олоро түстэ. Ол көрүүм остуол анныгар «Люгер» тутуунан дьарыктанар уҥа илиибэр түстэ.
  
  
  «Ээ», - диэн аргыый аҕай эппитим: "мин эйиэхэ туһаайыллыбыт бэстилиэти тутуһабын. Ону "бу остуолтан туруннаххына, туһаныаҕыҥ".
  
  
  Пфф- га сирэйбин көрбүтүм. Ону, хайдах үлэлиирин, хайдах өйдүү сатыыбын уонна тус бэйэм сыалбын сыаналыырга холонобун. «Манна саанан ытарга сорумматаххыт этэ», - диэтэ кини.
  
  
  «Мин уон биэс сөкүүндэ устата хара хаамыынан ааһыахпын сөп, онтон муостаҕа түһүөххүтүгэр дылы». Кини блеф ылыа диэн эрэнэ санаата. "Таһыттан доҕотторум күүтэллэр. Миигиттэн көрдөһүөххүн баҕараҕын дуо?»
  
  
  Уордайбыт киһи сүтэн хаалбыта, хонтуруолга ылыллыбыта. Кини миэхэ үчүгэй диэн хорсун киһи буолбатах этэ.
  
  
  "Тугу баҕараҕын?"у зот.
  
  
  "Информация."
  
  
  Күлэн кэбистэ. «Туристическое бюро В зале дальше по улице».
  
  
  Үөһэ тыынна. "Сэмэй буол миигинниин, кини төбөтүн хоҥноруом".
  
  
  Ити ухмыла сүтэн хаалла. "Эһиэхэ ханнык информация нааданый?"
  
  
  «Ити соҕотохтуу кэпсэтэрбит ордук дии саныыбын», - диэтэ мин. "Миигин мичээрдээн», - диэтэ кини чэпчэки мичээрдии. «Аны билигин туруннугут уонна улахан ааҥҥа бэрт бытааннык кэлиэххитин баҕарабын. Кинини ис-иһиттэн истинник кэтээн көрүөм, бу бэстилиэнэй көхсүгэр туһаайыаҕа. Уулуссаҕа таҕыстахпытына, салгыы инструкциялары биэриэххит. . "
  
  
  - Диэтэ.- "Бу акаарыҥ иһин Накаастабылы хайдах куоттарыаҥ этэй?»
  
  
  "Эйиэхэ эрэниэҕим ордук".
  
  
  Кинини мүнүүтэҕэ элэс гынна уонна биһиги эмиэ киллэрэбит.
  
  
  таһырдьа таҕыстылар. Ону «мерседесгэ» тиийэ ыыталаан, суоппар миэстэтигэр олорорго сорудахтаата. Аара аттыгар олороот күлүүс- салы быраҕан баран, куорат кытыытыгар олорор үһү.
  
  
  Билигин пенсиф билигин олус куттанна. Ол гынан баран, күөх томтордорго массыынаҕа киирээт, приказтаабыта. Ону маһынан барар грунтовай суолу оҥорбута уонна биһиги сүрүн суолбут көстүбэт түгэнигэр тохтуурга приказтаабыта. Мотуор хостоммутун кэннэ эргиллэн " Люгер» ситистэ.
  
  
  "Бу фарс көмөтүнэн хадаҕаланаҕыт», - диэн улаханнык саҥарда.
  
  
  "Аҕыйах хонуктааҕыта эһиги доҕордоһуугут миэхэ тиксиэ дуо?"
  
  
  Ити уостара ыгыллан хаалбыттар. Бу-кини тэрилтэтин тэриммит бастакы төгүлэ этэ. «Ити сөп»,-диэн кытаанахтык эттэ.
  
  
  «Хардарыта бииргэ үлэлииргэр диэри, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  "Тугу билиэххин баҕараҕын?"
  
  
  «Сарсын Илин эксээмэҥҥэ ким олорорун билиэхпин баҕарабын».
  
  
  "Элбэх киһи."
  
  
  «Я не знаю, что начальник своей Собрания поезде не переводят", - диэтэ мин. «Но вы можете говорит, и меня его описание».
  
  
  «Эһиги, баҕар, өйбүттэн тахсыбыккыт". Хал буолбут курдук көстөр.
  
  
  Кинини атаҕастыыр санаата суох. Кини сирэйин «люгер» быраҕан кэбиспит. Кини калмыкыс гынна уонна бу иэдэһинэн хаан сүүрэн түстэ. Ол тыына бааһынтан хапсыһыытын иһин тыына сыста.
  
  
  «Мин манныгы этиэхпин баҕарбаппын», - диэн хаһыытаата. «Мин эйиэхэ биэрбит ыйытыыларбар хоруйдары ылыахпын баҕарабын. Эйиэхэ даҕаны түргэнник саҥарар ордук".
  
  
  "Үчүгэй», - диэн дьэ сөбүлэстэ. "Сигаретаны төлүөм дуо?"
  
  
  Кини халбаҥнаата. "Табыллан."У зот сўнгра овчиликча эшитиб, у зотга ўтди. Кини приборнай панелга пепельницаны арыйда уонна испиискэҕэ туруорда.
  
  
  "Эһиги бииргэ үлэлиир буоллаххытына, мин кутталбын мэктиэлиэххит дуо?"пепелица таһыгар олоро иликпин, - диэн ыйыппыта.
  
  
  "Ол сөп."
  
  
  «Оччоҕо эн баҕарбыт ааккын биэриэҕиҥ. Бу...»
  
  
  Ол гынан баран, Пфф- ҕа тугу да кэпсээбэтэҕим. Бу илиитэ пепельницаны босхолоон баран эгэ приборнай панелынан хостообута. Күл таһаҕаһын сирэйигэр бырахта.
  
  
  Харахпар толору күл-көмөр буолан, уҥа илиибэр охсуталаан баран, күүстээхтик киэр бырахпыта. Кыра киһиэхэ кини күүстээх этэ. Ол кэнниттэн массыына аана аһаҕас буолан, массыына тула сүүрэн кэллэ.
  
  
  Кини мичээрдии-мичээрдии, уоттуу харахтара чөллөрүйэ түстүлэр. Кини билигин да «Люгер»тутта сылдьар. Массыына тула көттө. Бу түгэҥҥэ хараҕым биир үксүн Пфф- ны көрө- көрө, сүрүн суолга түргэнник сүүрэр соргуларын көрөөрү дьэҥкэтик көстөрө.
  
  
  "Стоп!"Кини хаһыытаата да, хамсаан истэ. Кинини атаҕар ытта. «Люгер» көрбүтэ, харахтарын үргүлдьү үктэнэн Пффт атаҕар киирдэ. Кинини таарыйда.
  
  
  Пфф- тын эргитэн, хаҥастан хаҥас диэки ыстанан кэбистэ. Кинини батыһа сүүрэн кэллэ.
  
  
  "Мерседес» Саарын санныттан төлөрүппүтүм, онон барыстаах буолуохпуттан сананным да, алҕаһаатым. Кыра хонууга тахсан баран, Пффа өртүттэн ытыалаан истэҕинэ, кулгааҕым сыҕарыйда. Баҕар, ханна эрэ кыра кистэл кистэнэ сытара буолуо.
  
  
  Суон бэс кэннигэр бүрүйбүтүгэр, Пффа инники диэки хамсаан эрэрин иһиттэ. Ону сэрэнэн саҕалаата. Кини «люгер» кобураҕа биһиги сүрүн суолу кытары кэккэлэһэ сылдьыбыт буолан, ытыалаан тыастарын эбэн биэрбэтибит. Ону таһынан тыыннаах Пффагынан отела.
  
  
  Онтон сүүрбэччэ дьаарбаҥка буолаат, баҕар, баҕар, бачча ыраах сытан хап- сабар хотонун тулатыгар үргүлдьү түһэрэн, хонуу нөҥүө сүүрдүм. Кинини сэрэхтээх буоларга быһаарынным. "Наһаа хойут буола илигинэ, кини миигин истиэ суоҕа"диэн эрэнэ санаата. Кини сүүрбэ футбол ырааҕа чугаһаан эрдэҕинэ, эргиллэн көрбүтэ. Арай кырачаан бэстилиэти өрө көтөхтөрүнэ, талия оройуонугар күн өрөҕөтүгэр охсубута.
  
  
  Бэстилиэт иккитэ ытан, иккитэ сыыйа умса түһэн баран, сиргэ охтон истэхпит. Иккитэ төхтүрүйбүттэр. Ол кэннэ илиибитин бэстилиэтинэн тутан ылан, иккиэн нэһиилэ атахтарыгар туруммуппут. Сутуругунан сирэйгэ охсоот, илиитин бэстилиэтинэн эргитэн кэбистэ. Кини бу илиитинэн түстэ.
  
  
  Ол гынан баран Пфф- ҕа бэриллиэ суоҕа. Удьуорум барахсан эмискэ өрө көтөхтө. Охсууттан туораан эрдэҕинэ, тэйэн, эргиллэ түһээт, эмиэ сүүрдэ.
  
  
  Иһэ ыалдьан, кэннин диэки хаамта. Биһиги солууру уонна мас лабааларын быһан бүтэрдибит. Кинини кытта сөкүүндэ аайы сүүйэр. Онтон эмиэ киниэхэ ыстанна. Иккиэн охтубуппут, илиибин тутан ылбыппыт, сутурукпун сирэйбэр, төбөбөр охсубуппут. Биһиги охсуубутуттан сууллан түспүт кураанах мас самныбыт. Билигин кини бу киһини үчүгэйдик тутар, ол гынан баран, билигин даҕаны илиилэринэн ытыалыыр. Онтон сутуругунан сирэйгэ охсубута.
  
  
  «Аны билигин портнай ыл, эн ааккын эт», - диэн, тыынын кистээн ыйытта.
  
  
  Пффа мүнүүтэҕэ туһалаах. Кинини тоҕо ыйытыы биэрдэ
  
  
  бу сырыыга кини саҥа сэп- сэбиргэл толкуйдаата. Ытыс тыаһын халбарытан, сиэбиттэн тахсыбыт ытыс үрдүгэр түһээт, тииһим айаҕар чугаһаата.
  
  
  Сөкүүндэҕэ тиийэрбэр, туох буола турарын өйдүүбүн. Пфф, мин бу сап курдук сап- сап сапсылааны кытта айаҕар туруммутун билэбин. Кини эгэ приказтаабыта.
  
  
  Стилет сиргэ быраҕан баран, кини аттыгар тобугар түстэ. Бу сыҥаах сыҥааҕыттан харбаан ылан холонон көрдүм да, ситиһиим түмүктэммэтэҕэ.
  
  
  Онтон бүттэ. Пфт харахтара кэҥээн, этим- сииним илиилэригэр хатанан хаалбытын биллэ. Кинини сыҥааҕа ыытан кэбиспитэ. Куһаҕан сыт этэ. Ол кэнниттэн кинини бу руба муннугар хаан сүүрүгүн уонна үлтүрүтүллүбүт өстүөкүлэтин көрдө. Сыыйа бу сирэйэ хараҥаран эрэр.
  
  
  "Пфф" кылаас өлбүтэ.
  
  
  
  Төрдүс баһылык
  
  
  
  
  Илин эксээмэн дизельнэй двигателэ Лозан станциятыгар тыаһа суох киирдэҕинэ, күн ыраах Томторго өрө тахсара. Платформаҕа аҕыйах киһи баара. Лозанна Лозанна-МИЛАН трест Белград, София, Стамбулга суругу ааҕан көрбүтэ. Бу экзотическай ааттар этэ, ааспыт сорудахтарбын эргиччи бэрт элбэх киһи умнуллуо этэ.
  
  
  Поезд тохтоото, хас да пассажир киниттэн таҕыстылар. Бу бириэмэҕэ платформаҕа тустууга дьон бөҕө мустубут. Ее небрежно осмотрел лица. Биир эргиччи монитордаах киһи Багдарыын Сүлбэ класса сүппүтүн эрэ кэннэ бу поездка көһөрүү иннинэ иккитэ толкуйдуур кыахтанар. Ол гынан баран, кини оннук санамматаҕа. Манна даҕатан эттэххэ, бу поездка КГБ- ны кытта көрсүһүүлэр, дьыалалар былааннаммыттар. Бу былааннары олус чэпчэкитик уларытар сатаммат этэ.
  
  
  Өссө биирдэ миигин тулалыыр сирэйбин көрөөт, багажпын ылан поездка олоро түстэ. Онтон кэннилэриттэн кини куолаһын иһиттэ.
  
  
  «Үчүгэй сарсыарда, Ник».
  
  
  Эргиллэн Урсулу Бергман көрдө. «Төхтүр, Урсул, - диэтэ мин.
  
  
  "Вечер вечери В Лозане?"
  
  
  «Им-ньим үчүгэй этэ», - диэн мичээрдээн баран, бүгүн Урсула сирэйэ уларыйда. Онно урут суох тыҥааһын баара. "Истиэххит, истиэххит, вагон-Милаҥҥа диэри. Кинини сарсын бордугар күндүлүөхпүн сөп дуо?»
  
  
  Кини эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр эмискэ мичээрдээтэ. "Мин итини отел буолуом этэ".
  
  
  Ону олордохпутуна, бачча оонньууга киирбит пассажирдар баһыйар үгүс өттүлэрин көрүөххэ сөп этэ да, олус уустук этэ. Чаас аҥарынан тыа сиригэр тыаҕа таҕыстыбыт уонна сотору үчүгэй тэтимнээх сиргэ сүүрэн, күөх Томторго сүүрэн кэллибит. Биһиги Урсулуун вагоҥҥа-рестораҥҥа аҕыс отучча буолан көрсүбүппүт уонна киин куораты ылыы кыһалҕата суох.
  
  
  "Швейцарскай пейзаж, оннук буолбатах дуо?"Кини сырдык сэһэргэһиитэ этэ.
  
  
  Кыһалҕаламмыт курдук. "О, да», - диэн сымыйа энтузиастары кытта хардарда.
  
  
  «Манна Баварияҕа олус маарынныыр», - диэн салгыы кэпсиир.
  
  
  Кини миигин истибэтэҕэ. «Ах. Барыы баар. Билигин кинини көрөбүн».
  
  
  Мичээрдээбиттии мичээрдээтэ. "Урсула, тоҕо эрэ оннук буолбатах дуо?"
  
  
  Кини миигин кытаанахтык күөх харахтарынан көрдө. «Я не знаю, что желаю себя В моей проблемы, Ник. Тиһэҕэр, бэйэҥ дьыалаҕар дьиксиниэ суохтааххын".
  
  
  Ону илиититтэн ылбыта. «Иһит, кыһалҕалаах буоллаххына, кинини тугунан эмэ кыайыам. Дууһам аахайбат, ол гынан баран, чаас аҥарын дуу, чугаһыгар ууруохтарын сөп».
  
  
  Кини хараҕын өрө көрөөт, кыра күлүүһүн мичээрдээтэ. «Бэҕэһээ киэһэ эр киһини кытта көрсүөхтээх этэ. Өссө биир тэрилтэ агена. Кини Лозаҥҥа миигин кытта лозаҥҥа олоруохтаах этэ, биһиги эмиэ баар буолуохтаахпыт ... сорудаҕы сэргэ".
  
  
  "Кини да олорбот дуо?"
  
  
  Эгэ куолаһа уордайан барда. «В... кинини Бүлүү нүөмэригэр булбута...»
  
  
  Куоластааһын уонна барыта. Урсула уонна кини коллегата-агент, биллэн турар, урукку элбэх нацистар нөҥүө эккирэтэллэрэ, табаарыһа истиэнэҕэ олус чугастык киирэн штальтка саайбыта. "Бу үһүс рейх устатыгар эһиги доҕотторгутун көрсөр биир киһи этэ дуо?"У вас.
  
  
  Үөһэ көрбүтэ, харахтара: "ээ, - диэбиттэрэ. «Мин куттамматым, Ник. Мин коллегам-агент бу дьыалаҕа миигин өйүүр эрэ анаммыта. Хомойуох иһин, ону билбит буолуохтаах. Мин кимнээхтэрин өссө билэллэр дии санаабаппын".
  
  
  «Мин эһиги тускутугар тугу да кэпсээбэккит иһин, ис санаабын уларыппаппын. Ол гынан баран, быраабыланы кыратык мөлтөтүөхпүтүн сөп дии саныыбын. ВУЗ ВУЗ ГУП көрдүүгүт уонна бу поездка тахсыа диэн кэтэһэҕит. сөп дуо?"
  
  
  «Манна буолуо диэн биһиэхэ Информатор этэр.
  
  
  "Наада буоллаҕына, атын көмөнү ылыаххытын сөп дуо?"
  
  
  «Туох да хардыы суох. Оннук түргэнник буолбатах. Ол эрээри, кыаллар буоллаҕына, быһыы- майгы тахсар түбэлтэтигэр эһиги көмөҕүтүнэн ааҕыаххытын сөп этэ»диэн бэйэбэр эппитим.
  
  
  Эрэннэрдэ. "Итиннэ аахсыаххытын сөп",
  
  
  
  Урсула төбөҕө түстэ. Кини эргитиилээх агент этэ. Биһиэхэ «мокой дьыаланы» кытта үлэлиир улахан опыттаахпыт - чинчийэр үлэни кытта сибээстээх нууччалар үчүгэйдик суруйбуттарын курдук.
  
  
  Официант тосту уонна кофе аҕалбыта. Ааһан истэҕин аайы, илин эҥээр соҕотох олорор киһини көрбүтэ, арааһа, кытайдар быһыылаах. Кини миигин хаттаан көрдө, онтон сарсыныгар болҕомтотун уларытан кэбистэ.
  
  
  Кытай профессионал буолуон сөп дии санаан, бу этиллибит сирэйигэр сөп түбэһэр аатыгар көрдөспүтүм. Атыыны- эргиэни төрүттэринэн ааттыыр туһааннаах дьаһалларга мин сыгынньахтыырым атын өрүтүнэн физиологическай агеннар файлаларын үөрэтэрэ буоллар диэн баҕалаахпын. Онон өйүн- санаатын бүтүн баан илдьэ сылдьара.
  
  
  Бу түбэлтэҕэ мин ааты толкуйдуур кыаҕым суох. Кытайдары кыайан билбэтим. Бу утарылаһааччытын курдук уһулуччу буолбатах. Кини соторутааҕыта разведкаҕа сүктэриллиэн сөп, кинилэри кытары штальнай Хорсунун, тиһэх төгүлүн кини дьиэтээҕи сорудаҕын толорбут киһи. Мин билэрбинэн, кини суругу кытта сибээстээх буолуон сөп.
  
  
  Атын киһи арҕаа Кытайга холбоспута. Кинини интэриэһиргээн көрөбүт, туох туһунан кэпсииллэрин сэрэйдибит. Хочуолунайы өлөрүөн сөп эрээри, бу мин почтабар кимиэхэ да урбаанньыт суох. Интэриэһэ суох буолан сороҕор фатальнай эбит.
  
  
  Кофе иһитин омурдан баран вагон - ресторан саҥа паарата киирэн эрэрин көрдө. Кинилэр ааһан иһэн, остолобуойга Урсулу кытары олорон оонньоон аастылар. Дьахтарга отучча, хараҥа хаас баттахтаах, үчүгэй быһыылаах этэ. Эр киһи орто уҥуохтаах, сытыган баттахтаах, күүстээх сэҥийэлээх этэ.
  
  
  "Ник, Ник?"- диэн ыйытта.
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. "Ничего."Мой банк не только назначилось могу с назначен муннугунан. Ону Иван Лубянка диэн ааттыыллара, кини КГБ агена этэ.
  
  
  Бу бириэмэҕэ кинини Кытай төбөтүн тула бырахта уонна ити табаарыһын. Атах суутун көстүүтэ туох эрэ суолталанна. Кини КГБ чунуобунньуктара, типовой сайылык курдук тэрилтэлэри кытары кэпсэтэн ыыталлара буоллар диэн үрдүк сололоох чиновниктар этэ.
  
  
  Лубянка уонна дьахтар кинини кытта олус кыһалла- мүһэллэ, атастаһа сатаабаттар быһыылаах. Ону кини тутта- хапта сылдьыылара эрэ көрсүбүттэрин ыйбыт.
  
  
  Сиэппэр кыра микрофон баар этэ. Варвара уонна дьахтар олорор остуолга тиийэн, куппутугар төннөн истэхпинэ истиэхпин баҕарабын. Бу олус интэриэһинэй буолуо диэн эрэнэбин.
  
  
  "Бу киһини билэҕин дуо, Ника?"- диэн ыйытта.
  
  
  «Кини кыратык билэр быһыылаах". Ону антах аста. Биһиэхэ сүпсүлгэн элбэх төрүөттээх этэ.
  
  
  «Баҕар, эйигин дьахтар интэриэһиргэтэр», - диэн күлэ-күлэ күлэн эттэ.
  
  
  «Саарбах", - диэн кини тылын түмүктээтэ. "Кини эйигин иннигэр чүмэчини туттар кыаҕа суох".
  
  
  Муҥ саатар, кырдьык этэ. Одним из всей прекрасных воспоминаний о моем прошлому знаке с Урсулой включал кылгас паузу в утуйар хос.
  
  
  Ити курдук санааны немецкэй кыыс төбөтүгэр киирдэ. Кини аргыый аҕай күлэ-күлэ, олоппоһум нөҥүө ыстанан, илиибин таарыйда. «Ник, Ник»диэн хомолтолоох.
  
  
  «Баҕар, ол бизнес эрэ буолуо. Таҥаскын устуом этэ», - диэтэ мин.
  
  
  Кэпсэтэ иликпитинэ, кинини Лубянканы уонна дьахтары көрө иликпит. Кэпсэтии ордук тэтимнээхтик барда. Кини Варвара Россия агеныгар баар буолан, Тппкону кэтээн көрүү оҥорорго сүктэрбиттэрин хайыы- үйэ быһаарбыта. Оттон дьахталлар тустарынан хайдаҕый? Варвара оонньоон- көрүлээн поезка сүүйтэрбитэ дии санаабатаҕым. Кини тус бэйэтин дьыалабыай киһинэн, ханнык да харгыһа суох мөлтөх киһи буоларын, арааһа, коммунизм инникини өтө көрөн итэҕэйэрэ буолуо диэн этиллибитэ. Бу дама эмиэ шпионка буоларын быһаарарга бэлэммит.
  
  
  Ону санаатаҕына, дьахтар мин диэки көрбүтэ. Олус тымныы, мындыр өйдөөх, көнө көрүүлээх этэ. Онтон КГБ сотруднига хат болҕомтотун уурда уонна хат дискуссияҕа тиэйбиттэр.
  
  
  Кини дьахтар таларыгар модьуйбутун бэлиэтии көрдө. Ол эрээри босс кэпсэтиини ыытар поездка ыытыллыахтааҕын миэхэ эттилэр. Бу дьахтар Мохсоҕоллоох супер- Хатырык тэрилтэтэ мэйиитэ эбитэ дуу?
  
  
  Бу түбэлтэ буоллар, санаатым, кинини кытта интириэһинэй дьахтары кытта билсиэххэ сөп этэ.
  
  
  «Ника, кинини көрдүүр киһитин туһунан кэпсии сатаата. Мин эйигин кытта тэҥҥэ сылдьыспат буоллахпына, эн көмөҥ көрдөһөр кыаҕым суох», - диэн санаам орооһо түстэ. «Ону сүүрбэ биэс сыл баҕарбыппыт. Кини сүрдээх ынырык өлөрүөхсүт этэ. Польшаҕа байыаннайдарга лааҕыры салайбытыгар, ким илиититтэн түргэнник өлбүтэ, кимтэн да ордук дьоллоох этэ. "
  
  
  . ;
  
  
  Немецкэй кыыс эргиллэн кэлэн биһигини кытта кэккэлэһэ турар улахан түннүгү көрдө. Тыа сирин сыыһа- халты тутта сатаата. Поезд аннынан рельсэни лачырҕатыы кини намыһах куолаһа ритмнээх этэ.
  
  
  «Чопчу Белградка кэлин булбуппут. Кинилэр биһиги тулабытыгар бу карьер туһунан репортажы көрбүт- истибит киһи бу Этник- Белград этинэн ааттанар. Кутталлаах уонна уодаһыннаах. Ону хаста да харбаан ыларга чугас этибит да, салгыы биһигиттэн тэйэн хаалбыта. Аата- суола, личность уонна сирэйэ- хараҕа уларыйар. Биһиги бу билиҥҥи олох туһунан тугу да билбэппит, билигин хайдах көстөрүн чуолкай билбэппит. Кинини кытары былырыын Белградка билсибит дьон билэбит. Бу поездка биһигини кытта барара сабаҕаланар".
  
  
  «Мин көрдөхпүнэ, бу көннөрү уочараттаах сорудахтааҕар ордук. Ону баттаа".
  
  
  «Ээ,оннук. Кини тугу оҥорбута...» Кини этиитин бүтэрбэтэ. Эй, ону куйуурдуур наадата суох этэ.
  
  
  Кофе тобоҕун ыйыстыбыт. «Биһиги сибээһи, Урсулу өйүөхпүт. Бу олус улахан поезд буолбатах. Ону мин таспар, кинини аттыгар баар буолуом. Эһиги сэбилэннигит, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  "Да".
  
  
  "Үчүгэй."Ааны туораан көрбүтүм, Варвара уонна дьахтар бииргэ баралларын көрбүтүм.
  
  
  «Боростуой», - диэтэ сиэбиттэн хас да купюраны аҕалан, кириэһилэни уурда. Кини миэстэтиттэн таҕыста. «Биһиги кэлин көрсүөхпүт».
  
  
  Лубянка уонна отуука вагон- ресторан устун тахсаллар. Поезд бүтүүтүгэр а. Уёһээ Булуугэ төннүбэккэ, а. Уёһээ бу ' лу ' у ' ту ' һу ' гэр ааһан эрэр Кытай аттыларыгар түргэн үлүгэрдик одуулаһан тахсыбыттара. Ити киһи билбэт киһитэ этэ да, миигин сыыһа- халты ааһан истэҕинэ, эмиэ көрбүтэ.
  
  
  Поезд кэннигэр кыра смотрой площадка сылдьара, таабырынныыр дьахтар уонна Варвара истиҥник киирбиттэрэ. Тохтообокко туран кэпсэтэллэрэ. Истиэнэ көхсүн туһунан куруускаҕа сылдьарын көрбөтөхтөрө. Мүнүүтэҕэ көмүллэн баран, кыра дисковай микрофонун таһаарда. Бу тэриллэр көмөлөрүнэн, кини тугу этэллэрин судургутук билиэн сөп этэ. Кинилэри кытта платформаҕа барбытым.
  
  
  Поезд хамсааһынын сарбыйбыта да, иһиллэр саҥам иһиллибитэ. Биллэр- көстөр дорҕоону туттарбыттар, хайыһыннарбыттар. Дьахтар миигин өстөөх көрдө, Лубянка миигин болҕойон үөрэттэ. Кини миигин билбэтэх быһыылаах.
  
  
  «Үтүө сарсыарда», - диэтэ кини французскай акценнаах. "Бу сарсыарда бэрт, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  Дьахтар миигиттэн киэр хайыста. Лубянка: "ээ, үчүгэй сарсыарда».
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Төһө ыраах бардыгыт?"Албын көлөһүнүн тобуктуу сатыыбын да, тиэрэ эргийбэппин, поручня Аллараа өттүгэр брелок ууран баран, тиэрэ түһэн кэбистэ.
  
  
  Билигин Кубаай сирэйэ эмиэ өстөөх. «Туох барыта быһыыттан тутулуктаах», - диэтэ кини. Кини хара дьайдаах дьахтардааҕар өссө ордук дьиксиниэн баҕарбатаҕа. Кини миигиттэн тымныытык арыллан, сарсыардааҥы күн кылбаҥнаабыт суолларга уурулунна.
  
  
  "Хайа, үчүгэй күн эбит», - диэтэ кини.
  
  
  Лубянка миигин көрбөккө бырахта. Эргиллээт, иһигэр эргиллэн кэллэ. Ресторан вагон- вагона сыл аайы аастаҕына, Урсула суох буолбут. Кини спальнай вагоҥҥа тиийэн үс нүөмэрдээх атыыһытыгар киирбит. Ол кэнниттэн кини чымадааны арыйбыта уонна приемниктары кыракый наборга кистээн көрбүтэ. Кини халырҕаата уонна сыыппаратын эргийдэ.
  
  
  Бастаан утаа статистика баар этэ. Ол кэнниттэн поезд колесноһа тыаһыыр тыаһын иһиттэ.
  
  
  "Букатыннаахтык... сыллата прибордар... этиини». Ити Кубаак саҥата этэ.
  
  
  Дьахтар саҥатынааҕар статичнай.
  
  
  «... Тэрили арыйыма... үөрэтэргэ көҥүллэнэр буоллахпытына... ол эрээри үчүгэй хаартыскалар бааллар... мин атыыласпытым, кэлин».
  
  
  Онтон Кубаак куолаһа дьахтары кытары кылгастык бырастыыласта, кэпсэтии бүттэ.
  
  
  Туруупкатын төлөрүппүтүгэр, багажка саһан кэбистэ. Билигин мин саарбахтыырым суох. Дьахтар Тппон агена этэ, кини уорбут мониторын атыылыыр Лубянкалаах дьыаланы сууйбута.
  
  
  Ол гынан баран, билигин да шопорунан хаалбыта: поездка биир дьахтар баара дуу, эбэтэр атын оперативнигы кытта айанныыра дуу, арааһа, мин иннибинэн Яна Мунньахтанарын курдук тэрээһин баһылыгын көрүҥэ кистэнэрэ буолуо. Бордугар соҕотох сылдьыбыт буоллаҕына, баҕар, сопхуос баһылыгын этэ. Ханнык да түгэҥҥэ, кини оҥоһуутун илдьэ сылдьыа суоҕа, ону да атыыһыт буолуон сөп. Итэҕэй диэн бэрэбиэркэлииргэ тиийбитим.
  
  
  Милииссийэҕэ кэлиэхпитин иннинэ аһаҕастык аһаҕастык эбиэт бэрилиннэ. Кинини Урсулу көрсөн, бииргэ киирбиппит. Кини утуйар ууларын барыларын биир гына иитиэн сөп эбит дии санаатым. Ол эрээри сексе туһунан өр толкуйдуур бириэмэм суох этэ. Кини ааспыт
  
  
  дьахтар ханна сылдьарын билээри.
  
  
  Поезд Миланияҕа тохтоон вагон- рестораҥҥа тохтообут миссиятын кыайан толорботоҕо. Поезтан сыыйа тахсан пассажирдары көрүөх бэтэрээ өттүгэр, атахпын суулаан тахсыбыт пассажирдары көрүөх бэтэрээ өттүгэр барбытым. Поезд бараары гыннаҕына, сопхуос аанын устун ыстанция ааннарын уонна хайа дэриэбинэлэрин иккистээн икки спальнай вагоннары эргийэ хааман истэҕинэ, аргыһа 7- тэ тохтоото. Платформаҕа хаалларбыт платформаҕа түргэн баҕайытык 5- с чыыһылаҕа көттө. Көрүдүөргэ киирэн купаҕа сүтэн эрэр дьахтары көрдө. Кинини коридор устун ааһан иһэн купкэ киирбитин өйдөөн көрдө. Массыынатын икки уһугар чинчийэн платформаҕа тахсыбыта. Эр киһи биэс уонун туола илик, - ол гынан баран, эдэр, эр санаалаах киһи массыынаҕа киирэ охсубут; кини немецкэй бренд наах, ол гынан баран, чуумпу этэ. Миитэрээс миигин сөлүүкүттэ, кылгастык киҥинэйэн утуйа сытта. Лозань куоракка вокзалга сылдьан ону өйдөөн кэлбитим. Кини барбытын кэннэ поезд нөҥүө тахсан Урсулу булбута.
  
  
  Сирэйин- хараҕын кэтээн көрдө да, эр киһитин була илик. Кыыс өһүргэннэ.
  
  
  "Бордугар төһө өр буолуоҕун билэҕит?"бииргэ тустууга киирбиппит кэннэ, - диэн ыйытта.
  
  
  Белградка тахсыан сөп эрээри, мин эрэллээхпин. Биһиги кинини батыһан, уопсайынан бортка ылбатахпытыгар тиийбитэ буолуо".
  
  
  Поезд клеркатын платформаҕа бэйэҕит «сымыыт- пашот», станцияттан поезд барыытын сигнализациялаабыт палкатыгар дискэни көрөбүт. Кыра бытааннык хамсаныы тахсыбыта, поезд салгыы барбыта. Үгүстэрэ платформалаах оройуоннарга олороллор.
  
  
  Урсулга олус чугас этэ. У зотни уни талонга кладим. "Эр киһини, ону көрдөххүтүнэ, эһиги хайдах саныыгыт?"
  
  
  Кини миигин көрөөт, онтон станция сыарҕаларын сыҕарыйан поездка түстэ. "Үһүс рейхэҕэ эсовец быһыытынан тустар эбит. Баттаҕын кырааскалаабыт быһыылаах. Оччолорго бытыылкалаах этэ да, баҕар, онтун хомуйан кэбиспитэ буолуо. Ол да буоллар, көрдүүр кыахтаах маллар бааллар. Кини эн кээмэйиҥ курдук эр киһи. Урут моонньугар буулдьаттан эргийэр этэ. Ону, вячеслав хирургическай суолунан сатыахха сөбүн өйдүүбүн, ол гынан баран, мин ону билигин да " булар »кыаҕым суох.
  
  
  "Ол оннук буолбатах үһү, элбэҕи".
  
  
  «Өссө туох эрэ баар. Хаҥас илии сүһүөхтээх. Ону уларытар ыарахан буолуо".
  
  
  «Бу билигин да аҕыйах. Ол гынан баран, хаҥас илиилэрин сиэбигэр тутар киһини кэтиэм», - диэн элэктээн эттэ.
  
  
  Саргылаана кыратык мичээрдээтэ. «Кинини ким эмэ, ким да, ким да буоллун, бэйэтин личноһын биэрэр эрэл баар".
  
  
  Кини быһаарыылаах курдук. Ол гынан баран, кини эбээһинэһэ - миигин умсугутар соҕотох буолбатах.
  
  
  Кини уоһун сэгэччи аспыта, уоһун кыратык сэгэччи аспыта. Кини уоһугар ыга сыстан, кини хоруйдаата.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр туораата. «Мин көрдөхпүнэ, эһиги коллегаларгытын-агеннаргытын үчүгэй настройкалаах илдьэ сылдьаргытын сөбүлүүбүн», - диэтэ кини.
  
  
  Кинини көрөөт, түөһүгэр сыһыары туппут свитерга сыһыары туппут. "Бары мичээрдииллэрин эһиги миигин билэҕит", - диэтэ мин.
  
  
  Кини кыратык долгуйан, баҕар, уураһыыга хоруйдаабытыттан кыратык кыбыстар. «Мин бэйэм куппар барыахтаахпын, Ник. Кэлин көрүөхпүт".
  
  
  Кини чэпчэкитик мичээрдээтэ. «Мин итиннэ ааҕабын». Онтон барбыта.
  
  
  Биһиги эмиэ аһаҕас сиргэ сырыттыбыт. Күн сааскы күн этэ. Итальянскай тыа сирэ малиновай Макаров уонна күөх хонуу сибэккилэрин дьэрэкээн кырааскаларынан киэргэтиллэр этэ. Венера аныгыскы тохтобул киэһэтигэр тиийэн, онно хайдах кэлиэхпитигэр диэри эрийэн күүтэрэ.
  
  
  Кини бастакы, иккис кылаас курдук сидиэнньэлэр күннээх автобустара буолан ааста. Кылаас иккис чааһа урукку цивилизованнай, арыый да цивилизованнай этэ. Бастакы кылаас атыыһытыгар күнүс сабыллара, үгүстэригэр чааһынай дьон штаттара сабыллаллара. Кини биир вагонтан атын сиргэ көспүтэ, айанньыттар сирэйдэрин- харахтарын кэтээн көрөн, каартаҕа оонньоотохторуна, эбэтэр көннөрү утуктуу олордохторуна, поезд сырыытын көҥүллүүр. Бүтэһик массыынатыгар утуйа сытарын эмиэ кууһан көрдө. Икки эр киһини кытары олороро, тула биирэ Кубарыйбатаҕа. Биир эр киһи миигин араадьыйалаах радио баар этэ, милииссийэҕэ бортугар төннөн кэлбитим. Дьахтар түннүгү одуулаһан олорон, биир киһини билбэтэх быһыылаах. Араадьыйалаах эр киһи Италия хаһыатыгар тиэйилиннэ. Атын эр киһи, халыҥ, лаҥкынас эбиэттэрин үөрэ-көтө мичээрдии олордо уонна атыттар болҕомтолорун уурбатах курдук. Кини Миитэрээс Миитэрээс күүлэйдиэн иннинэ күүлэйдии барара уонна баҕата 5- с чыыһылаҕа барара. Бу мин шанс иһигэр көрбүтүм.
  
  
  эгэ купе.
  
  
  Кунду коридорга биир коридорга сырытта. Кини дьиэтигэр суох диэн итэҕэйэн, табаарыспытын, табаарыспытын, дьоммутун аһынабын. Ол кэнниттэн күлүүһү алдьатан, ааны сабан киирдэ.
  
  
  Это типичный спальный отсек с одной койкой с однимого хоско и прикроватной тумбочкой и зеркал с другой. Таһаҕаһы күннээҕи вагоннарга курдук стеллажтар, оттон дьахталлар хаста да чымадааннаахтар.
  
  
  Она фотографии по одному багажу и придел ну все. Она ничего не находил, даже фотографии, которые В этом случае с лубянкой. Уммиграционнай кумааҕыны булла, онно кини - Ева Шмидт, оптимистичнай, Швейцария диэн ыйыллыбыт.
  
  
  Кини багажка кэлэйдэ. Она систиэмэлээхтик быһыы- майгы саҕаламмыта, сэлликтэри ырытыы уонна атыттар туох баар тэрилин себестоимоһа буолуон сөп. Ааны тэлэччи аһан бүтэн хаалла. Онно турар икки эр киһини эргиччи вагон- рестораҥҥа урут көрбүт Кытай этэ. Кинини кытта эбиэт, арҕаа гражданин, хара сирэйдээх, эриэн сирэйдээх табаарыс этэ.
  
  
  Туох баар хара санаалаахтары тула револьвер баар. Хас биирдии сэп- сэбиргэл миэхэ ыытылынна.
  
  
  Кини мичээрдээтэ. «Джентльменнэр, эһиги үөрэххэ киириэхтээххит".
  
  
  Эр киһи ааны сабан кэбистэ. "Кинини билигин өлөрүөххүтүн баҕараҕыт дуо?"- диэн кини Кытайтан ыйытта.
  
  
  Чэ, тохтуохха сөп. Бэстилиэттэр баар этилэр. Миэхэ хас да буулдьа сыталлар, таһырдьа ким да билбэт.
  
  
  «Тулуйбат буолума»,-диэтэ китайец математикаҕа, кэрэ английскай тылга.
  
  
  Туман сирэйэ эттээх эрээри, халыҥ моонньо бүтүн арыы саһыл сабыллыбыт, санныгар күүстээх, оттон илиитэ улахан. Сэриигэ бэйэтэ сатаан дьаһанар кыахтаах диэн саарбахтаабатым.
  
  
  Хорсун эр киһи намыһах уонна ыарахан этэ, ол олоҕу сууйбута. Арыгыга олус эрэйэ суох бириэмэни ыытарын курдук көстөр. Быдьырхай сирэйдэрэ чугасаһаллар. Ону кытайдар кэннилэригэр утарылаһааччытын курдук сыаналаабыта, баҕар, ити табаарыстааҕар быдан бытааннык сыһыаннаспыта буолуо.
  
  
  "Тугу баҕарбыккытый?"миигин Кытайтан ыйытта.
  
  
  Саннын саба тутта. "Мин баҕарбыппын хайдах дии саныыгыт?"
  
  
  «Итинник ревматизм олус дириҥэ, мистер Картер. Өскөтүн эһиги түмсэргитигэр собулэһэҕит, тугу диирбин өйдөөбөт буоллаххытына, доҕорум иннин диэки баран ытыан сөп этэ».
  
  
  «Бу түбэлтэ тахсыан баҕарбат этим", - диэбитэ. Ее разворачиваю руки ладонями вверх. "Мин туга да суох илиилээхпин, көрбүккүт курдук».
  
  
  «Баҕар, Ева Шмидт оҥоһуута сыстыбат», - диэн холкутук эр киһи эттэ.
  
  
  «Бу, биллэн турар, кыаллыан сөп. Бу туһунан туох дии саныыгыт? » - диэн Кытайтан ыйытта.
  
  
  «Билбэппин. Миссис Шмидт кытта билсиһэр быһаарылла илик. Мин ааппын хантан билэҕит?»
  
  
  «Бу эһиги файлгытыгар хаартыскаларгытын кытары баар. Эһиги биһиги уобаласпытыгар аатырар дьоһун буоларгытын билэҕит. Ее, надеялся, что мы можем столкнуться еще с другом».
  
  
  «Эһиги файлгыт биһиги киэнинээҕэр толору буолуохтаахтар. Кини эһигини вагон-рестораныгар көрдөҕүнэ, буларга холонно. Ону кыайбата».
  
  
  Кытай күлэ түстэ. «В арҕаа файлах нет моей фотографии, мистер Картер».
  
  
  Ити мин саныахпар төрүөт буолла. Ону ураты категорияҕа киллэрдэ.
  
  
  Кыталык Европа куойкатыгар олорор. «Мистер Картер. Кини сэмэй киһи. Ону ордорор этэ. Кинини "сопхуос" диэн ааттыыр тэрилтэ туһунан элбэхтик билэргитин ордоробун.
  
  
  Ону кистэлэҥҥэ тутарга төрүөтү көрбөтүм. «Олус кыра», - диэтэ мин ... оннооҕор тэрилтэ начальнига Ева Шмидт дуу, аҥаардас наймылаһар эрэ үлэһиттэринэн дуу буоларын билбэппин«.
  
  
  «Дьиҥэр, биһиэхэ итини атын», - диэн кытайдар бэлиэтээтилэр. Кини миигиннээҕэр элбэх информация баарын сөҕө көрдө. «Женщина Шмидт-начаалынньык буолбатах, син биир кини бас бэриммит киһитээҕэр ордук».
  
  
  Күммүт- дьылбыт эр киһи аймалҕана тыаһаан барда. «Эһиги биһиэхэ тугу этиэҥ этэй», - диэн кытайдарга туһаайан эттэ.
  
  
  «Ону өлөрөөрү мунньунабыт да, ол суолтата суох», - диэн Кытай албын куолаһынан хардарда.
  
  
  Эр киһи хайа баҕарар тулатыгар хамсыырга холкутук хамсаата. Бастаан өлөрө сатаабаппын. Хаамыытын оҥордохпутуна, барыбытын ыҥырар дьону талбытым.
  
  
  «Эйигин манна эмиэ суох буолуохтаах. Тереебут тылын нууччалыы тылбаастыыр», - диэтэ кини Кытайга.
  
  
  «Они также заказывали этого дня. Биһиги сыананы төлөөбөтүбүт. Ону ол оннугар ыларга быһаарбыппыт".
  
  
  Ыйааһыныгар кыратык иҥнэйбит, ыйааһынын кытары бэлэмнэнэ, иннин диэки иҥнэйбит
  
  
  эр киһиэхэ кырабаат тамнаа. «Бу поезд араас агентстволарынан кишит буолуон сөп, кинилэр бастакы уоран ылбыт дьон прибордарын уоран уоран ылыахтарын сөп дуо ?»
  
  
  «Бу эһиги, капиталистар, көҥүл предпринимательствоны ааттыыгыт кыһалҕата. Бу күрэхтэһии тыына уһугуннарар», - диэн хихик, Кытайга эттэ.
  
  
  Мугудай эр киһи саҥаран барда. «Итини бүтэрэр ордук. Дьахтар ханнык баҕарар кэмҥэ төннүөн сөп».
  
  
  «Биһиги итинтэн салгыы атын миэнэ. Ол гынан баран, күн аайы Америка өлөрүөхсүттэрин кытта сирэй көрсөн кэпсэтэр кыах баар. Мистер карьера, мистер Картер бэйэтин курус биллэр карьерын иһин төһөлөөх табаарыстарбыттан босхолоннугут? "
  
  
  Саннын саба тутта. «Мин эмиэ сэмэй киһибин».
  
  
  «Эһиги биһиэхэ занзойдуу сылдьыбыккыт. Мониторы былдьаан ылан эһигини туоратыам диэбиппэр, кини миниистиртэн хайҕаныахпын сөп", - диэн сэтэриир куолаһынан Кытайга эттэ.
  
  
  Кини кэрэ паарата эбит дии санаатым. Смуглай киши отел мени теперь округ чистого типа, а китаец меня интересно интересно, что В Пекине меня скальпа на куру.
  
  
  Хаҥас илиитинэн Кытай табаарыһын көрдөрбүтэ. Онтон уҥа диэки револьвер туруорда. Кини миигин өлөрөргө бэлэмэ, куттамматаҕа. Аттаахтар иккиэн буулдьанан олороллорун былааннаабыта.
  
  
  «Мин эйиэхэ сымыйалаабытым», - диэтэ мин.
  
  
  Кыталык чааскытын бэлэмнээн баран, улахан тарбаҕы куруускаҕа ууран кэбистэ. Эр киһи күҥҥэ үмүрүйдэ. «Он харгыстыыр, Шэн Цз».
  
  
  «Шэн- цза», - дии санаатым, арай банк умнулла түстэ. Шэн Цз, Лэгэнтэй Кытай коммунистическай агена, личность быһыытынан бэйэтин личность быһыытынан көрдөрбүтүнэн, эт- хаан, хаан да өттүнэн ордук курдук этэ. Ону оҕонньор курдук хайдах суруллубутун, атын түгэннэргэ дьон суох диэн бигэргэппиттэрин истэн, отучча эрэ киһи этэ. Бу дьону тула ким да ону үчүгэйдик билбэтэ. Кинилэр миэлиҥсэҕэ эрэ көрбүттэр быһыылаах, араас маскировкаҕа маарынныыр. Ону тэңэ, таабырынныыр киһи хаалбытын билэ- билэ, чахчы, күүстээх- уохтаах өлөрөр үгэстээх эбиттэр.
  
  
  Кытайдар харахтара кыараҕас, аат бу сэһэргэһээччи уус- Алдантан ойон таҕыста. "Акаарытык», - диэн холкутук эр киһи үөгүлээтэ. «Эйигин мин аатым хаһан да туһалаабатын туһугар сэрэппиттэрэ».
  
  
  Кини миигин көрбүтэ, бу сирэйэ- хараҕа эйэҕэһэ суох этэ. «Билигин, мистер Картер, эһиги өлүүгүт уруккутааҕар ордук буолуо».
  
  
  «Эһиги норуоккутугар бу оҥоһук дьиҥ- чахчы наада буолуохтаах. Улахан артиллерияны таһаарбыттара буолуо".
  
  
  «Туох да ыарыыта суох", - диэн кини миэхэ спутник алҕаһы оҥорбутун кэпсээтэ. "Эн биһиэхэ сымыйалаабытыҥ", - диэбитэ. Ону миэхэ быһааран биэр".
  
  
  «Гаджеты буллум. Кини мин сиэппэр». Кини илиитинэн барда. «Мин эйиэхэ көрдөрүөм".
  
  
  «Хаарты, илиигин өссө төгүл өлөрөн баран өлбүт киһи хармааннарын бэрэбиэркэлиэм", - диэтэ Шэн.
  
  
  Тоҥон хаалбыт. Кини хас биирдии тыла- өһө хайдаҕын билэрэ.
  
  
  Ылдьаа. «Бу сиэптэрин бэрэбиэркэлээ», - диэтэ кини математика күнүгэр.
  
  
  Уолбут эр киһи иннин диэки сыҕарыйан, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, илиим хамсааһынын кистээн, ытыспар ыга сыстан, кэннин диэки сыҕарыйда.
  
  
  Кини мин мүнүүтэҕэ илиибин уурда уонна хоьоонун сулбу тардан ылла уонна бу халыҥ олоххо биитин кылап гыннарда. Кини хараҕын ыарыылаахтык төҥкөйдө. Эмискэ иннин диэки охтон түстэ уонна кинини санныттан харбаан ылла.
  
  
  Шэн миигин ытта. Бу хара дьайдаах эр киһини сөхтөрдө. Олохпут тосту уларыйыар диэри, өрүтэ ыстанна.
  
  
  Тииһин токурутан, өлбүт таһаҕаһы илиитигэр анньаат, куойка уонна Кытай агенын диэки бырахта. Шэн эрийдэ. Ону киһи сөҕөр, улаатар. Суолтан туораабыта, табаарыһа этин куойкаҕа сууллубута.
  
  
  Шэнин эмиэ ытыалаан кэбиспиттэр. Киниэхэ хардыы оҥордо уонна Глушко бэйэтин илиитигэр түбүк тыаһын таһаарбытын иһитиннэрдэ. Төбөтүн төҥкөтөн, иннин диэки төҥкөтөн, Пинигин уҥа атаҕынан тэбиэлээтэ.
  
  
  Бу иккис ытыы мин хамсыырбыттан сыҕарыйбыта, онтон Япония маастара каратэ үөрэппит охсуутун илиибэр кытаанахтык охсубутун, тарбахтарбын тоһутан баран револьвер бу илиитин көтүппүтэ.
  
  
  Кини бэйэтин иһигэр кыайан кэлиэн иннинэ, хамсаабыта. Кини бу эттээх сирэйигэр сутуругун бырахта уонна сыҥааҕын тутта. Тэмтээкэйдээтэ да, биир охсуунан кыайтарыахха олус күүстээх этэ.
  
  
  Вильгельмина пинсээгэр көспүтэ. Киити миигинниин кириэһилэтигэр илиитинэн тутунна. Моонньун тосту көтүппэккэ, кырабаакка сыһыары тутан кэбистэ.
  
  
  Охтон охтон түстэ
  
  
  хамсаабат эттик аргыс этэ. Уни эргитэн баран муостаҕа түһээт, эмиэ «Люгер»кэннигэр тыыллан- хабыллан кэллэ.
  
  
  Бу бириэмэҕэ ааны арыйда. Соһуйан эмискэ коридорга оҕуста, ол диэки ытыс тыаһа хабылла түстэ.
  
  
  Кини туран, суолтан арыллыбыт ааны антах анньан кэбистэ. Шэнэ көстүбэт. Хараҥаран, атыыһыкка, Шмид дьахтарыгар төннүбүт. Онно ырытан көрүөххэ наада этэ.
  
  
  Ааны сабан баран, өлбүт киһини түннүгүнэн саба быраҕан кэбистэ. Кини миэлиҥсэ пезд кэннигэр хаалларан, төҥкөйөн турар миэстэтин кыратык көрдө.
  
  
  Тыынара ыарахан. Кини бэстилиэти өрө көтөхтө уонна куойка таһыгар муостаҕа бэргэһэни булан ылла. Ону быраҕан баран түннүгү сабан баран, ыксалынан куппутугар тиийдэ. Хотела отель, чтобы не знает, что я женщина.
  
  
  Мин үлэм поездка олордоҕуна ыарахан этэ. Кини Шэн Цзаны булуохтаах этэ. Кини эрэ кыайбыт күрэхтэһиитэ биһиэхэ түмүктэммэт. Кини хайдах көрбүтүн билбит көҥүл аан дойду соҕотох агена этэ. Кини бу билиини бэйэбин кытары өр илдьэ сылдьары көҥүллээбэт этэ.
  
  
  
  
  Бэһис баһылыга.
  
  
  
  Кини биир уһугар диэри поезд устун баран истэҕинэ Кытай агенын өйдөөн көрбөтөҕө.
  
  
  Көрдөөтөхпүнэ поезд икки түргэнник тохтоон хаалла. Шунда уларни яхши кўриниш мумкин. Мин кыайан киирбэт дьонтон биирдэстэрэ, эбэтэр атын сирдэр дюжиналарыгар баар буолуон сөп. Поезд иһигэр ханна кистэниэххэ сөбүн барытын чинчийэр кыаҕым суох.
  
  
  Кини үөһэ тыынна уонна чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Ол курдук, шэнинэн эмиэ көрсүөм диэн бигэ эрэллээх этим.
  
  
  Кун ортотун саҕана куппуска соҕотоҕун олорор Урсулу туппута. Кини суумкатын эргийэр быыкаа записной киниискэтигэр суругунан дьарыктанар. Кини атыыһыт аанын аһан, киирбитим.
  
  
  "Дорообо, - диэтэ мин.
  
  
  "Ээ Ник! Олор. Атаҕын сыгынньах оҥоро сатаата. Ону баччааҥҥа диэри үчүгэй илиилээҕинэн эрэ хаалла диэн этиэх тустаахпыт. Она пришло телеграмму в Венеции».
  
  
  Кини аттыгар баар. Атыыһыт хас биирдии өттүттэн үс плюшевой сидиэнньэлэр баар этилэр, тулата хара саһархай дьүһүннээх матырыйаалынан бүрүллүбүтэ, ааспыт үйэ европейскай Чайыҥда хоһугар бу көстүүнү биэрбитэ. Купе илин эксээмэн тутуллар кэмнэригэр тутуллубута. Сидиэнньэлэр үрдүлэригэр пейзажка улахан уонна кыра багажнай полкалар бааллар, сиэркилэттэн ойоҕоһунан маршрут фотографията баар.
  
  
  Урсула суумкатын хомуйан баран, «Уэлбэ» 22 калибрдаах автоматическай "Уэлбэ" иһирдьэ көрдө. Эй бу оонньуурдаах эр киһини утары кэпсэтиэ суоҕа диэн эрэнэ санаата. - Саргылаана миигин көрдө, мичээрдээн сирэйиттэн сүтэн хаалла.
  
  
  «Ник! Туох буоллуҥ?»
  
  
  Күөх Өндөрөй шэнг охсубут сирин көрдөрдө. Кинини күлэн кэбистэ. «Мин бэйэм идэбинэн дьарыктанабын".
  
  
  "С тобой все рядом?"
  
  
  "Ээ, бэрээдэгинэн». Миигиттэн истиҥник долгуйбутум. «Билигин вагон- ресторан суох эрээри, мин кинини Миланияҕа Бурбон бытыылкатын атыыластым. Мин куппар холбоспоппун, иһиэххин баҕарбаккын дуо?»
  
  
  Кини миигин тымныы хараҕынан көрдө. Кини ити этиитин билэрэ, кини хотела билэрэ диэн тугун билэрэ. Билигин сөбүлүүр тыа сирин хамсыырыгар, Адриатикаҕа чугаһаабыппытыгар хаттаан көрдө.
  
  
  «Ник, эн миигин угаайыга киллэрэ сатыыгын " дии саныыбын.
  
  
  "Хайдах да оннук буолбатахпыт», - диэтэ мин.
  
  
  Мырчыһыннарда. «Эн биһиэхэ тосту уларыйбаккын. Мин үлэлээбиппин көрбөккүн дуо?»
  
  
  «Эйигин хаһан эмэ сынньатыахха наада".
  
  
  «Бу Ганс Рихтер курдук киһини ирдиир чэпчэкитэ суох".
  
  
  Мясик диэн киһи аатын- суолун аан бастаан ааттаабыта. Ону билэрэ. Кини Рихтер туһунан аахпытым, аахпытым да ынырык этэ.
  
  
  "Ол аата эһиги сойуолаабыт киһигит. Ону эһиги быһаарыыгытын өйдүүбүн».
  
  
  Аан аһыллан, орто саастаах дьахтар олорор. "Ити миэстэлэр дьарыктаналларый?"- диэн түөрт сервис миэстэтин ыйан туран британец акценын кытары ыйытта.
  
  
  "Суох, баһаалыста, биһиэхэ холбоһуҥ», - диэтэ Урсула.
  
  
  Дьахтар түннүк аттыгар, Урсула аттыгар олоро түстэ. Атыыһыт аанын аһан баран коридор устун сөрүүн тыал түстэ. Ол кэнниттэн сэлээппэтин кэлгийээри соломо куулга кууллаабыт.
  
  
  «Үчүгэй күн», - диэн мичээрдээтэ. Ити куһаҕан дьахтар кыырт муннунан, кылгас маҥан баттахтаах этэ. Кини очкатыгар улахан былааҥҥа туттуллар көннөрү линз - кыра линз-кыра линз-кыра линза баар.
  
  
  "Ээ", оннук буолбатах дуо?
  
  
  "Урсула сөбүлэстэ.
  
  
  Саргылаана мичээрдээн мичээрдээтэ. Дьахтар биһигиттэн улахан болҕомтону тардыбакка дьарыктаммыт. Атыыһыкка эр киһи киирбитигэр Урсулу кытта эмиэ кэпсэтэ сылдьыбытым. Хемалыын кэпсэппэтэхпит, Дальнай Востокка, күҥҥэ олорбуппут. Бу урут кинини урут көрө сылдьыбыт киһим этэ. Сидиэнньэҕэ бэйэтин кытары кэккэлэһэ туруортаата, хаһыат илиитин анныттан таһааран ааҕары саҕалаата. Бу киһини көрбүтүн аайы радио да, хаһан да киллэрбэтэҕэ.
  
  
  "Венгрияҕа хаһан кэлбиппитин эһиги билэҕит дуо?- диэн ыйытта Урсулу.
  
  
  Саргылаана киһи хаһыаты кытта ордук көрө сатаата. Билигин английкаҕа эргилиннэ. «Мин алтыһыыны эбэтэр кэлин күүтэбин».
  
  
  "Ээ, ол куһаҕана суох. Биһиэхэ, биллэн турар, онно туох эрэ аһыы барыахтаах, тоҕо диэтэххэ вагон- ресторан суох».
  
  
  «Ээ, дьиҥэр, - диэтэ Урсула. Кини сирэйэ хайдах эрэ саныы- саныы, онтон бу боппуруоска радионан түргэнник элэс гынан хаалла.
  
  
  «Биһигинниин олох тупсаҕай оҥоһуулаах вагон- ресторан кэлбэтэҕэ сүрдээх дии саныыбын", - диэн бириигэбэр этэн турар.
  
  
  Билигин Урсулу эр киһи хаҥас илиитинэн көрдө. Кинини эмиэ көрбүтэ, көрбүтэ. Хаһыакка тахсыбыт илиитэ суох тарбахтаах Костяшка улахан, ойуулаах этэ. Харахпытын атастастыбыт. Бу костяшка Рихтер чиэһинэй этэ.
  
  
  Урсула бу сирэйин- хараҕын үчүгэйдик көрө илик, онон эй көмөлөһөргө сананна. Ону ол киһи страницаны эргитэрин кэтэһэн баран саҥаран барда.
  
  
  «Миигин бырастыы гын, СР», - диэтэ мин.
  
  
  Эр киһи хаһыаты урусхаллаан баран көрбүтэ. "Ээ?"Бу акцент Урсулга маарынныыр этэ. Кини мин үрдүүрбүнэн, байыаннай бэрэбиэркэ бара сылдьыбыта. Бастакы көрүүгэ бэйэтин сааһыттан эдэр курдук кыччыҥнаах сирэй.
  
  
  «Мин көрдөхпүнэ, эһиги Лондон хаһыата баар», - диэбитим мин. "онно ханнык эмэ футбол түмүктэрэ бааллар дуо?"
  
  
  Ол көрүүм Урсулга көспүтэ, оттон билигин эмиэ миэхэ эргиллибитэ. Хаһыаты ууран миэхэ туттарбыта. «Баар ини диэн эрэнэбин. Дьэ, ити эрэ бүтэрдим».
  
  
  Кини хаҥас илиититтэн тэйэ тутунна. «Махтанабын», - диэн хаһыаты ылан баран эппитим. Кини шрама кини моонньугар көрбөтөҕө.
  
  
  Урсулу хаттаан көрдө. "Барыта бэрээдэгинэн."Рацияны ылан турбута. «Билигин, миигин бырастыы гынар буоллаххытына.
  
  
  Эргиллээт, спальнай вагоннарга туһаайан атыыһыкка таҕыста. У Урсулга эргиллээт: "хайа?"
  
  
  «Мин билбэппин», - диэтэ кини.
  
  
  Дьахтар куту- сүрү тохтоото уонна истиҥ кэрэхсэбиллээх кэпсэтиини иһиттэ.
  
  
  «Оннук илии соччо элбэҕэ суох», - диэтэ мин.
  
  
  "Суох», - диэн Урсула биллэрдэ. "Наһаа элбэх буолбатах".
  
  
  Кинини харыстыыра. «Мин сотору төннүөм".
  
  
  Эр киһи ханна барбытын коридор устун хаамта. Кини Уйбаан Уйбаанабыс диэн дьахтар тохтообут 5- с чыыһылатыгар киирбитин ситистэ. Кини барыар диэри массыына тиһэҕэр турар. Онтон коридор муннугар умса түстэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр аан сабыллан эрэрин иһиттэ. Купаҕа киирбит, 6.
  
  
  Кини онно турарын тухары кинини быһаарыы ылыммыта. Аныгыскы хардыыбын утары кыра буолуо. ЭУ Шмидт кэлэн баран ханна кистэммит тэрили уоран ыйытыахха наада. Билигин саамай сөптөөх бириэмэ этэ. Ааны тоҥсуйан 4- тэ куппутум да, эппиэт суох этэ. Кинини өссө төгүл боруобалаата да, иһигэр туох да им-ньим чуумпу этэ. Кэлин амсайыахтара.
  
  
  Урсулга эргиллэн кэлбитигэр, дьахтар өссө да кинини кытары тимир суол ыллыктарын тэлгэтиигэ авиакомпаниялары кытта тэҥнээтэххэ, дьүүллэһэрэ. Саргылаана миигин көрөн үөртэ. «Давай прогуляем», - диэтэ я. «На платформе прекрасного».
  
  
  «Венцияҕа аһыыргытын умнумаҥ», - диэтэ дьахтар.
  
  
  «Умнуохпут суоҕа», - диэтэ эй.
  
  
  Коридорга тахсыбыппытыгар: «Давай, меня купе», - диэбит.
  
  
  - Саргылаана миигин көрдө. "Туйгун."
  
  
  Урсул атыыһыттан үс мүнүүтэ буола- буола атыыһыкка тиийдэхпитинэ, массыынатын устан баран кууркатын устан баран Кэбээйигэ улахан Люгер уурбут. Онтон бэйэтин санаатын бырахпыта.
  
  
  Кини мин икки кырабаатым оронугар олорбута, онтон хас биирдиибитигэр бурбон налаабыта. Кини чэпчэки мичээрдээн ылла. «Эһиги миигиннээҕэр миигиннээҕэр миигинниин биири этиҥ: радиоттан киһини булбуккут дуо?»
  
  
  «Аныгыскы вагоҥҥа", - диэтэ мин. «Купе 6. Эти хайдах булбуккут? »
  
  
  «Бырагыраама көрбөтөҕүм», - диэтэ кини.
  
  
  "Суох. Ол гынан баран, бу тэлэбиисэр кэлэллэр, ол саас эмиэ".
  
  
  «Мин билбэппин, көннөрү билбэппин», - диэн бытааннык эттэ. «Бу биһиги дьоммут буолбатах, ол киһини хаайтарыахпын баҕарбаппын», - диэн ис хоһооно баар.
  
  
  «Оччоҕо эрэ альтернатива баар», - диэтэ мин.
  
  
  холонон көр, бу идентификацияны өссө позитивнай оҥоруоххун баҕараҕын".
  
  
  "Сөп, эн сөпкө гыммыккын», - диэн сөбүлэспитэ. «Мин бу куппутугар киирэргэ сорунуохтаах".
  
  
  Үөһэ тыынна. «Послушайте, я в этом разбираюсь. Бу куппутун кэрийэн көрдөр».
  
  
  »Ник, Ник " көрдөөбүтүн билбэтиҥ буолуо.
  
  
  Кинини кыратык толкуйдаата. "Хата, бииргэ барыахпыт».
  
  
  Кини мичээрдээтэ. «Оннук ордук. Эһиги долгуйууга бүөбэйдэһэр кыаххыт суох".
  
  
  Буурбону омурдубут. «Биһиги билигин барар кыахпыт суох», - диэтэ эйиигин ылыннаран баран. «Биһиги дьоммут дуу, ким биһиэхэ эбитэ дуу, куппутугар төннөн кэлбиттэрэ дуу. Кини онно ханнык эрэ бириэмэ баар буолуо. Ону таҥнарыахтаахпыт".
  
  
  Күөх хараҕым миигин көрдө, буурбону омурда. Чааскытын илиитинэн ылаат, туора туппут. Кини куойка кытыытыгар олорбута уонна бэйэтигэр тардыммыта. Ол кэнниттэн кини уоскун уунаат, өр уураан баран, хоруйдаата. Кини моонньун сырдык баттаҕын анныгар ууран баран, тыына быстыбыта. "Сынньан", - диэтэ мин.
  
  
  Аныгыскы уурааһын бүппүтүгэр кини миэхэ биэрэргэ быһаарынна. Кини атаҕар туруорда, биһиги саҥарбаппыт, саҥарбаппыт. Сотору куойкаҕа таҕыстыбыт, бэйэбит этин- сиинин ньылбы тарта. Кини иһиттэн сүрдээх үчүгэй тыас иһилиннэ. Кини этэ- Сиинэ мин бэс үрдүгэр баар этэ.
  
  
  Кини ол түөһүгэр илиитинэн сапсыйда. Урсул харахтара хатанан хаалбыттар. Кини маҥан тиистэрин килбэҥнии көрбүтэ. Кини миигин уҥа илиитинэн моонньун кэннигэр ыга тутта. Кини титирэстии түһээт, өрө тыынарын биллэ, онтон титирэстии түстэ, муннуктарыгар оонньоото.
  
  
  Поезд көлүөһэлэрэ үрдүбүтүнэн ньиргийэн иһилиннилэр, вагон оргууй хааман истэ. Бу үтүөкэн түгэн этэ, биһиги тулабытыгар биир да тылы- өһү тохтоппотоҕо.
  
  
  Кэмниэ- кэнэҕэс мин палочкабын таарыйдым. »Бу олус үчүгэй, Ник".
  
  
  Она мичээрдээтэ эй, ревматизмҥа. «Это вязывается вязять В купе».
  
  
  Таҥыннахпытына түннүгүнэн сэгэйбит. Холлороон диэн сиргэ бадарааннаах сиргэ баар буолбуппут.
  
  
  «Билигин ол куппутугар холоотоххо, дьэҥдьийэн мунньустубут...» - диэтэ Урсул.
  
  
  «Эр киһигитин бэрэбиэркэлииргитигэр көҥүллээҥ, сыл аайы онно кини баар дуо?".
  
  
  Хотун коридорга ыстанан баран, эр киһини рацияны кытта сатаабыт куппутугар хаамта.
  
  
  Ааны аһан баран, киниэхэ чугаһаан иһэн, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр бэйэ- бэйэбитин харахпытыгар көрдүбүт. Салгыы бараары гыннаҕына, аны вагон бүтэһигэр сылайан ааһара. Онтон эргиллээт, эргиллэн көрбүтүм, кэннин диэки сүүрэн иһэбин. Эр киһи өссө да аан диэки көрөн турара.
  
  
  Харахпытын эмиэ көрүстүлэр. Ити көрүү кытаанах, ыҥырыылаах этэ. Онтон купаҕа төннөн ааны сабан кэбистэ.
  
  
  Урсулга туруорбут үгэһэ билигин да суох. Ону таһынан бу киһи миэхэ уорбаланар курдук этэ. Ганс рифтер буолбут буоллаҕына, бу уорбалааһын өйдөнөр. Бу рифтер оҥорбутун курдук өр буоларга, эр киһи сэргэх, өрүү сэргэх, көрсүө-сэмэй буоларга, барыга итэҕэйимтиэ буоларга дьулуһуохтаах. Илиитигэр бэстилиэтинэн утуйбута буолуо.
  
  
  «Биллэн турар, бу Ритер этэ», - дии санаатым. Эй бу дьиҥнээх личность дакаастабыла наада. Практическай сыалга барыларыгар Белград этин этэ дии саныыбыт. Бу дормативка костяшка уонна эр дьон соһуйбут быһыылара бу диэки итэҕэйдилэр.
  
  
  Массыынам бүтэн эрдэҕинэ Ева Шмидт көһүннэ, бэйэм үлэм баарын санатан баран, киниэхэ күлүүс буолар курдукпун.
  
  
  Дьахтар Миитэрээс миитэрэйбин ааһан, дьахтар Миитэрээс амтанын туппута. Кинини коридор устун хааман истэҕинэ атаҕын одууласта. "Куһаҕана суох, - дии санаатым.
  
  
  Атыыһыт күнүгэр тохтоон баран, миигин көрөн турдаҕына, сонно тута харахпынан көрөн көрдө. Онтон ааны аһан киирэн барбыт.
  
  
  Урсулга эргиллэн кэлэн баран эй " эй, Рихтер дии санаабыт киһим бу купе саалаҕа өссө да саалаҕа сылдьар эбит. «Бу ааны кэтээн көрөргө кыһаллыҥ. Бэйэм кыра дьыаланан дьарыктаныахтаахпын», - диэтэ «Лүүгер»бэрэбиэркэлээн.
  
  
  "Бизнескэ, Ник?"
  
  
  «Сорох дьон ону итэҕэтиилээхтик ааттыыллар".
  
  
  Дьэбдьиэй аанын тоҥсуйаат, тута ити түгэни тута арыйда. Дьикти баҕайы көһүннэ. "Тугу баҕараҕын?"- диэн немец акценын кытары ыйытта.
  
  
  "Эй», - дедилар эй. Кинини антах анньан баран, аанын түргэнник сабан кэбистэ.
  
  
  Дьахтар миигин дьиксинэ көрдө да, син паник араначчылыыр эрэ кыаҕа суох эбит. «Билсиһэр бастыҥ ньымалар бааллар», - диэтэ кини.
  
  
  «Бу ордук спа-звонок, Эа»курдук.
  
  
  "Милиционер буоллаххытына миэхэ ким да кистиэ суоҕа. Уоруйах баар буоллаҕына, уоруйах аҕыйах".
  
  
  «Арай, отеллар элбэхтэрэ буолуо", - диэн хоруйдаата мин... ону манна биэриҥ.
  
  
  Кинини билэбин, эһиги Сонуннаргытын. "
  
  
  «Маннык агентство тугуй?»
  
  
  «Мин эмиэ КГБ агенын кытары кэпсэтэргитин билэбин. Эһиги Советскай Союз оҥоһуктарын атыылыырга эрэнэҕит".
  
  
  "КГБ агеныгар туох нааданый?"она сказал. Граммофоннай пластинкаҕа курдук иһиллээн эрэр.
  
  
  Ону мин билэрбинэн, тугу этэрбин итэҕэтиэххэ наада диэн өйдөөтүм. У зот: «я встретились один из русских разговорят с русскими. Ону Лубянка диэн ааттыыллар. В наших файлах есть это фотографии».
  
  
  Хараҕын кыараата. "Оттон эн кимҥиний?"
  
  
  «Мин бу үлэҕэ сылдьабын".
  
  
  «Тулуйабын, ону нууччалыы тугу эрэ атыылыырга холонобун. Хайдах тохтотор санаалааххытый?»
  
  
  «Туох буолуой, биир боростуой ньыма баар. Кинини эйигин өлөрүөхпүн сөп".
  
  
  Ева Шмидт титирээбэтэ. «Толору айаннаабаккын, кыаллыбаккын. Эһиги блефейгыт».
  
  
  Илиитинэн далбаатаата, шпилька илиибэр киирдэ. «Хайдах улаханнык сыыһаҕыт? Кини бу сырыыга биир киһини өлөрдө. Ону икки өттүттэн чэпчэкитик оҥоруохпун сөп".
  
  
  Кини сирэйэ кубарыйбыт, быһах кылбайбыт биитин диэки кылбаҥныы түстэ. «Монитордар суохтар, бу биһигиттэн».
  
  
  "Бу саалаҕа хантан сылдьарый?"
  
  
  «Мин итини этэр кыаҕым суох. - Диэбиппэр, дьонум миигин өлөрүө этилэр", - диэбиттэрэ»
  
  
  Илиим кинини таарыйда. Биир түргэн үлүгэрдик тимэҕин тимэҕин сарбыйаат, муостаҕа түстэ уонна үҥкүрүйэн кэбистэ.
  
  
  «Ити курдук ситиһиинэн эн хабарҕаҥ, Ева " буолар кыахтаах.
  
  
  Кини оргууй аҕай ньиргийдэ. Харахтара кнопканан кэтииллэрэ. «Миэхэ хайдах да тэриллэр кыаҕа суох. Ону нууччалыы эрэ кэпсэтэбин".
  
  
  "Босс поезд саалатыгар, оннук буолбатах дуо? Ортоку, бу этиини КГБ этиитин биэриэххит".
  
  
  «Просто сэрэхтээх буолуу. Хайдах буоларын эһиги билэҕит. Хайата да итэҕэйиэххэ сөбө суох". Европа юмор туох да айдаана суох чувство баара сэрэйиллэр.
  
  
  У здесь успехался эй и здравились к день купе. «КГБ сөптөөх сыананы олохтоотоҕуна, эһиги босс сабыллыаҕыттан тахсан монитор биэриэҕэ. Бу маннык былаан?»
  
  
  «Эһиги ону толорорго мэһэйдээбэккит. Ону ким да тохтоппотоҕо".
  
  
  "Саҥа идэҕэ идэтийэбин», - диэтэ эй.
  
  
  Онтон ким эрэ коридорга уруучукатын эргитэн аанын дэлби тэбиэлээтэ.
  
  
  Ева Шмидт бу быһаарыыны күүппүтүгэр дылы тохтоото. Кини атаҕын охсоот, биэстэ төбөбөр иилистэ. Санныбын түөскэ кэтэн баран, икки илиибин санныбар тутан баран, хайа баҕарар омукка илиибин укта.
  
  
  Дьахтар экспертка охсубута. Кини илиибин тосту көтүппэтэҕэ буоллар, туох баар күүспүн- уохпун- уохпун- уохпун- уохпун барытын сүтэриэ этэ. Кини моонньун уһулу тардан ылаат, төбөтүгэр күүскэ төҥкөччү ыстанна да, хайдах эрэ дэлби ыстанна курдук.
  
  
  Кини стилеты көтөҕөн, хайатын таарыйда, ол кэнниттэн ааны көрөөрү, тиэрэ эргийдэ.
  
  
  Онно ким да суох этэ.
  
  
  «Өссө төгүл бар, - диэтэ, эве, - бу сырыы эйиэхэ түмүктэннэ».
  
  
  Кини утарсара тохтоото. Кини билигин дьарыктанар купе аанын сэгэтэн, поезд хамсааһыныттан кыратык титирэстээн барда.
  
  
  Дьахтары бэйэтин кэннигэр соһон баран көрүдүөргэ бэрэбиэркэлээтэ. Сэрэйбит коллегата сүтэн хаалла.
  
  
  "Эһиги компанияны күүппүккүт. Ким этэй?"У вас.
  
  
  «Русский. Эн ону куттаатыҥ".
  
  
  Ааны сабан кэбистэ. «Мин Сымыйалыыгыт диэн уорбаланабын уонна кинини Топкон баһылыгын кытта көрсүһүүнү судургутук ыыппытым".
  
  
  "Оннук буоллаҕына-табылынна. Эйигин өлөрүө этэ".
  
  
  Ол миэхэ, таабырын таайыллыбатах таабырын төһө кыаллыбатын эппитигэр, иккис төгүлүн саҕаламмыта. Эбэтэр кини коллегаларыгар үөрүү- көтүү, эбэтэр ЭУ тус бэйэтинэн интэриэһиргиирэ. Кини Кытай агена эппитин өйдөөн кэлээт, киһиргии олордо. Европа салайааччытын буолбатах, кини наймылаһааччынан өссө биир наймылаһааччынан буолбатах этэ диэтэ.
  
  
  «Эбээн- Бытантай уолун туһунан кэпсээ эрэ. Кини аатыттан саҕалаа».
  
  
  «Миигин тыытаҕын. Ону нэһиилэ этэр кыаҕым суох".
  
  
  Кини тиийбэт тириитин мөлтөөтө, өҥөбүн төлөөтө. Илиим тииһигэр ыга түстэ.
  
  
  Эһиги утарсар кыаххыт суох хас да мал баар. Олортон биирдэстэрэ-сытыы тиистээх, оттон Эуропа иһэ сытыы тыҥырахтаах эбит.
  
  
  Толлуман кыыһын ыытан кэбиспитэ.
  
  
  Дьахтар миигиттэн ыстанан баран, көрбүтүм курдук, вязал чымадааҥҥа ыстанна. - Саргылаана аанын өҥөйөн көрбүтэ.
  
  
  Ону ол диэкинэн охсубута. Куойкаҕа самныбыт. Ева миигин пиибэлээтэ уонна харахпар киирдэ. Муостаҕа үҥкүрүйдүбүт, ханнык баҕарар омук тоҕуоруһан, сыалбыт- сорукпутугар түбэспиппит. Кинини эмис ыарыы бэрдэрбитэ.
  
  
  «Портнай», - диэтэ мин. Тулуурум эстэн хаалла. Төбөтүн күүскэ оҕуста
  
  
  
  кини сыала- соруга муостаҕа охсулунна. Кини эмиэ илиитин уунан оҕуста, муннугун эргиччи элэс гынна, уоһун хаан сүүрэн түстэ.
  
  
  Кинини, көхсүм санныгар сыһыары тутан, ыҥыырдаата. Кини былааччыйата тустууга алдьаммыт, кини биир түөһүн сорҕотун көрүөн сөп. Тоҕо эрэ эрдэтээҥи көрбүтэ эрээри, доҕордуу оонньуулар айыллыбатаҕым.
  
  
  Ева илиитин айаҕар көтөҕөн баран, Ньукулай хаанын көрдө. "Донернетер!"дьахтар силлээтэ. Ол гынан баран, кини хараҕар күүстээх куттал баар.
  
  
  «Мин эйигин өлөрүөм суоҕа "диэн санааҕа кэллэҕинэ, эн кинини төбөҕүн тула бырах".
  
  
  Мэйии титирэстээбит харахтарынан кини хоонньугар кууһан баран, сэҥийэтин аннынан кууһан кэбистэ. «Мин эйиэхэ куттаныам суоҕа. Ону көннөрү оҥоруом".
  
  
  «Бу Хорс Блюхер аата. Ону эһиэхэ эппэппин, оннооҕор олохпор суолталаах буоллахпына. Ону ыыта иликпит. Ол гынан баран, нууччалыы оҥоһугу утары ставкатын оҥоруоххутун баҕарар буоллаххытына, кини тылын судургу».
  
  
  Ону чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр санаан ылла. Туттар тэрилбин төннөрөр боломуочуйам суох этэ да, Ева, ону, арааһа, бэйэтин олоҕун, боссунун көмүскээри, бэйэтин олоҕун толук уурара буолуо.
  
  
  Онтун өрүү футлярга уунаат, онно киирэн «Хатыҥ»таһаарда. Кинини ытыс тыаһа, страховкаҕа эрэ кистээтэ.
  
  
  «У вас этом Хоростью будет очень нимерно".
  
  
  «В гений. Кинини олус сөҕөбүн".
  
  
  "Аны туран харчыбын тутуом"
  
  
  Ева уоһун таарыйда, ону хаҥас охсубут. "Даа, мы Любовь. Бу кини туһугар өлбүт- үөскээбит биир биричиинэтэ».
  
  
  «Мин Правительствобыт мониторы төнүннэрэргэ бэлэм буолуон сөп. Уерэххитин математикаҕа уерэтиҥ".
  
  
  «Я смотрю, что эта сказать».
  
  
  "Ону хаһан билэбин?"
  
  
  «Киэһэлик ревматизм буолуо дии саныыбын".
  
  
  Кини Намтан түс, куойка кытыытыгар ыараханнык өйөннө. Хорсунтан кымырдаҕас атаҕастанарын уонна аһаҕас куйааска тахсарын сэрэйдэ. Ол гынан баран, ырааҕы былааммын оҥорбутум, Дьэбдьиэй миэхэ аҕалыа диэн эрэнэ саныыбын.
  
  
  Таһыттан коридорга санаатым, сыыспатым дуу... Ева Христоһу кытта сибээстэһэр кыахтаах дии санаабытым уонна кини миигин өлөрөргө соруммута. Оччоҕуна топкон улахан бинтиэпкэтэ, Кытай өлөрүөхсүтэ эмиэ баар буолуоҕа. Кини инники кэскилин булбата.
  
  
  
  
  Алтыс баһылык.
  
  
  
  Урсула суох этэ.
  
  
  Кинини хаалларан баран, сэрэйбит киһитин аана салгыы кэтээн көрбүтэ, Ганс Рихтер, этник аатынан национальнай байыаннай буруйдаах. Кини тиһэх төгүлүн көрбүт вагон бүтүүтэ суох этэ, атыыһыттарыгар да, дойдубутугар да суох этэ.
  
  
  Урсул курдук сыаллаах- соруктаах кыыс бэйэтин убаастабыллаах биричиинэтин быраҕан биэриэ суоҕа этэ дии санаатым. Эр киһи атыыһыт быһыытынан тахсыбытын көрөн, кэннин хайыта барарга быһаарыммыта буолуо.
  
  
  Эр киһи аанын иннигэр тохтоон, тоҥон хаалла. Эппиэт ылбатым. Кинини коридор устун көрдө. Массыынаҕа айанньыт киирэн мичээрдээн баран миигин утары хаамта. Урут кинини ханна көрбүтэй? Онтон өйдөөн хаалбытым. Кини урут массыынаҕа олорон Рихтери көрүөхпүт киһибит Ева Шмидт уонна киһибит эмиэ ол күн массыынаҕа олорбута.
  
  
  Миигин үөрэ-көтө эҕэрдэлээтэ. "Сырыы хайдах баран иһэрий?"Туох барыта үчүгэйдик баран иһэрин эппитигэр табаарыһын саннын ньиргиэрдии охсоот, онтон салгыы хааман истэ.
  
  
  Кини көрүҥэ кистэнэрин кэтэһэн, бытаарда. Атыыһыт паницира ким да суох буолан, урсулу отела сылдьыбыт үгэһи атаарда. Урут- уруккуттан бизнеһин уйунар, ол иһин эппиэтинэһи сүгэр.
  
  
  Көрдөөх билбэт киһи тохтоото. Эргилиннэ. "Эйиэхэ шопор биэриэххэ сөп дуо?"
  
  
  "Да".
  
  
  Бинсээк сиэбигэр баар илиитин хомунна. "Револьвер тутан олоробун диэбиккит буоллар, эһиги итэҕэйэҕит дуо?»
  
  
  «Маннык маллары тоҕо сымыйалаабыккын билбэппин". Кини бу актерскай дьоҕурдааҕа. Кини көрдөөх турист курдук көстөр. Оннооҕор фотоаппараты моонньугар иилиммитэ.
  
  
  «Эһигинниин кэпсэтиэн баҕарбыт дьоҥҥо тиэрдиэхпин баҕарабын. Бу биһиги тугу баҕарабыт, - кыра кэпсэтии», - диэтэ кини.
  
  
  «Оччоҕуна бэстилиэт наадата суох».
  
  
  «Суох, ол гынан баран, сэрэхтээх буолуохпун ордоробун. Кинини мин кэннибиттэн кыракый ыраах сиргэ барыам. Ытыахха сөп, ол гынан баран, эн миигинэн ыстаныаххын сөп диэн чугас соҕус. Эн бэйэҕин сөпкө дьаһаннаххына, биһиги олус үчүгэй буолуохпут".
  
  
  «Барыбытын кытта ытыһарга кыһаллабын», - диэбиппэр: "ханна барыахпытый?"
  
  
  «Судургутук Эргилин уонна барыахха. Тохтоотоххо эйиэхэ этиэм".
  
  
  Ону сөпкө дьаһайан бирикээс толорбута. Ону мин кэннибиттэн ким ыыппытын интэриэһиргээбитим.
  
  
  «Үчүгэй. Держитесь», - диэн ыаллыы вагон киирэн эрдэхпитинэ.
  
  
  Кинини кэннин диэки хайыһан көрбүтэ.
  
  
  
  Чааһынай атыыһыттары кытары кэккэлэһэ сырыттыбыт. Кини үөрбүт- көппүт эр киһи күлүүс тылын иһиттэ.
  
  
  «Билигин хайыаххытын, иһирдьэ киириэххитин сөп», - диэтэ кини.
  
  
  Атыыга киирэ илигинэ, бирикээс толордо. Онтон Урсулу көрөн өй киирдэ.
  
  
  Кыыс куойкаҕа сытар. Сыгынньах буолбут. Кинилэри кытары таҥастарын устан атыылаһан кэбиспиттэр. Тыынар да, хамсаабатах.
  
  
  Бэстилиэтигэр болҕомтотун уурбакка, уорбаланарыгар төннүбүтэ. Кинини батыһан ыстанна. Күөмэйим күөмэйигэр мунчаарда. Ону купа эркинин туһунан купа иһэрдэн кэбистэ. "Кинини кытта тугу оҥордуҥ?"
  
  
  Онтон мин кэннибэр аан аһылынна. Истибит да, кэмигэр эргиллибэт. Сибиниэс кастет миигин кулгаахпар охсуталаата уонна муостаҕа охтордо.
  
  
  Турарга холоммута да, кыайан киирбэтэҕэ. Ону билэ оҕуста, илиим Көхсүгүн тартараллар. Ол кэнниттэн хандалым сыыйа тардыалаан, шелковой шнринэн сибээстээбитэ.
  
  
  Кини миигин санныттан ыга кууста. Шнок баайаары миигин ыҥыырдаабыт эр киһи: «кыыска кыһанымаҥ", - диэбит. Эгэ эрэ кырыйтардылар».
  
  
  Кини бу куоласка үөрүүлээх- көтүүлээх турист этэ.
  
  
  Хараҕым дьэҥкэрдэ. Кинини биир күн тура сылдьыбыт атын киһи атаҕын көрдө. Онно күндү Жириновскай хара тирии тирии тапочкалара бааллара. Кини миигин холуонньалаабыт киһи эбит. «Кимин бил», - диэтэ кини Мистер үөрэ-көтө.
  
  
  Онтон кини сирэйин көрүөн иннинэ аан таһыгар тахсан барбыта.
  
  
  Хара түүппүлэлээх аан сабыллыбытыгар мистер Үөрэ- көтө эргийдэ. Кини эҕэрдэ кэмитиэт бэрэссэдээтэлэ буола илигэ. »Мин эппитим курдук, эйигин өлөрүөхтэрэ суоҕа, оттон эн бэйэҕин сиэрдээх буоллаххына, - диэбитэ.
  
  
  "Оттон кыыс чааһа хайдаҕый?"
  
  
  «Мин эһиги дьиксинэргитин өйдүүбүн. Дьахтар кыраһыабай. Ол эрээри кини кимин билиэхтээхпит. Ол иһин кинини кырыйтаран, таҥаһын- сабын уһулан, ээл- дээл көрдө».
  
  
  "Хайдах элбэҕи биллиҥ?"
  
  
  «Тыл бэйэтин агентствотын личность дастабырыанньатын биэрэр. Анаан- минээн эмиэрикэлэнэн, бэйэтинэн аһынан- үөлүнэн көмөлөспүт».
  
  
  Онно Урсул политическай агентствотын кытта сибээс проблемата быһаарыллыбыта. Кинилэр оперативник миэстэтигэр кутталлаах буолуон сөп бюрократическай үгэс бары тутуһуннулар.
  
  
  "Эһиги эмиэ личность дастабырыанньата баар дуо?"көрдөөх эр киһи ыйытта.
  
  
  "Нет она сказал.
  
  
  Ону балай эмэ өр кэпсээтэхпинэ, тирээн турар тирии иһинэн охсууну сатабыллаахтык оҥоруом диэн эрэнэ саныыбын. Оччолорго мээчиктээн олох саҥа оонньууну саҕалыахха сөп этэ.
  
  
  «Эһиги иккиэ буолан поезд устун хаамыталаатыгыт, күнү- дьылы уһугуннардыгыт, атын дьон атыыһыттарыгар өҥөйбүккүт. Үлэлээбэт буоллаххытына, партнердар курдук хайдах быһаарсаҕыт?»
  
  
  "Портнай, - диэбитэ мин, - эн бэйэҕэр тугу да толкуйдуоҥ суоҕа дуо?»
  
  
  "Суох, кини сүрэҕэ суох». Сиэбиттэн өссө биир куска шнегуратын таһаарда. «Мин эйиэхэ ыарахан буолуоҕум", - диэбитэ. Кини мин быабын сымсатык эрийтэлээтэ, ол өстөөххө иҥнэри сатыы-сатыы, быанан эрийтэлээтэ. Удачнай охсууга үп көрүллүбэтэ.
  
  
  Эр киһи коридорга эмиэ оннук сэрэҕи үөскэппитэ саарбаҕа суох. Кини биһиэхэ этэ, оонньуу быраабылатын билэр этэ.
  
  
  Европа Шмидт курдук немецтэр мистералара сэргэхсийдэ. Урсулга эмиэ оннук буоллаҕына бардаҕа дии. Ол ханнык да тэрилтэҕэ сыһыаннаах тэрил буолбатах. Почтатын шпионугар бизнес балачча уларыйар, бары национальностар идэлэрин баһылыыллара ханнык баҕарар клиеҥҥэ сөп түбэһэр, көстөрүн курдук, чаастара сымыйа буолан тахсар.
  
  
  Холобур, шэн Цз көмөлөһөөччүтэ Фрэнк Синатр курдук Кытай этэ.
  
  
  Кини билэрэ буолуо, Илиҥҥи Германия разведкатыттан ким баҕарар, ким баҕарар Үөрэ- көтө үлэлиэн сөп. Хасан Ривтер доҕоро, Урсулга тутуллуохтаах киһи эмиэ сөп.
  
  
  Кини Пекиҥҥэ дуу, Пекиҥҥэ дуу үлэлээбэтэҕэ эрэллээх эрэ буолуон сөп. Ону кытайдар коммунистара нан кэбиспиттэрэ буоллар, Шэн Цза баар этэ, хата, өлөн хаалыа этэ.
  
  
  Атахпын үлтүрүтэн баран, үлэлэрин күүһүн бэрэбиэркэлээри кыратык тэбиэлээтэ. Санаата көнөр, көнөр. «Билигин биһиги табыгастаах кэммитигэр кэпсэтиэхпитин сөп. Бэйэм туспунан барытын кэпсээ".
  
  
  «Хара маҥнайгыттан? Дьэ, холбоһуктаах Штаттарга төрөөбүт...»
  
  
  «Наһаа элэктиигин», - диэн сэрэттэ.
  
  
  Кини кырабаакка тиийэн, илиитин, атаҕын баайан дьарыктанар соҕотох Урсулу көрөн, кини миигин эмиэ быанан баайар. Көрбүтэ, мин хас биирдии хамсаныыны кэтээн көрөбүн, онтон соруйан өйө суох хаалбыт кыргыттары тула биирдии- биирдии ытыһынан тыаһаталаата.
  
  
  «Мин эйигин тула хоруйу сатаабаппын. Ити олус уустук буолуо этэ. Эн миэхэ кимҥин эппэтэххинэ, кыыспынан үлэлиибин".
  
  
  Мин тугу ылбыппын кыайан өйдөөбөппүн, кистээн информацияны кистээбэккэ хааллым. «АХ диэн тэрилтэттэн сакааһы ылабын. Мин аатым Никитер».
  
  
  «Эһиги аатгыт уонна тэрилтэҕит аата миэхэ билсистим. Ол гынан баран, эһиги уонна кыыс бииргэ үлэлээбиккитин өйдөөбөппүн».
  
  
  «Баҕар, итэҕэйбэтэххит буолуо, ол эрээри биһиги биир поеһынан айаннаабыт урукку доҕотторбут эрэ буоллахпыт».
  
  
  «Кыыс урукку омуктартан ирдэнэр. Эһиги эмиэ урукку нацистарга бултуу сылдьаҕыт дуо?»
  
  
  «Соччо үчүгэйэ суох. Ол гынан баран, соҕотоҕун сытыылаатахпына, кинини икки палочкаҕа ууруом суоҕа».
  
  
  «Мистер Картер. Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ кини барыахтаах». Чаһы көрбүтэ, күҥҥэ түргэнник тиийэн кэллэ. «Сырыы ордугун дуоһутуу".
  
  
  Ааны сабан көрбүтэ уонна күлүүс тыаһа иһилиннэ. Онтон ылата чуумпурда. Кини сирэйэ хараарда. Биһиги багажпыт, департаменнар пассажирынан дьарыктаналларын көрдөрөр таҥаспыт суох этэ. Баҕар, Мистер үөрэ- көтө сылдьара буолуо, кини биһигини билиэн ылаары кураанах спальнай миэстэни талбыта.
  
  
  Она, у зот соллаллоху алайхи ва саллам бизни каттик кетдилар. Ол гынан баран, үҥсэргээбэтэҕим. Мин кыһалҕам мантан биһигини таһаарарга быһаарыллыбыта.
  
  
  «Урсул», - диэтэ я. «Уһук, Урсул».
  
  
  Кыыс оннуттан хамсаабат. Кини куойкаҕа бытааннык уонна көнтөрүктүк хаамар. Онтон кини тобугар туран эмиэ Урсуллаан саҥарда. Кини кыламаннара кыратык титирэстээтилэр.
  
  
  Ити үчүгэй хартыына этэ, сибиэһэй уонна манята. Кинини иҥнэйбит уонна сототун тылын- өһүн таарыйда. Бу маны дьүүллэһэр бары ньымалартан биирдэстэрэ этэ.
  
  
  Урсула мичээрдээтэ. Онтон куойкаҕа барбыта. Кини харахтара нэлэччи аспыттар. "Ник!"
  
  
  «Сюрприз», - диэтэ мин.
  
  
  Кинини эмиэ сохсоҕоһунан таарыйда. Кинини тохтото сатыыр.
  
  
  «Билигин итиннэ бириэмэ суох», - диэн сэмэлээтэ. "Манна хайдах түбэстиҥ?"
  
  
  «Мин төрүт эр киһини аҕаллым. Моонньугар фотоаппараттаах көрдөөх уол. Хайдах дии саныыгыт?»
  
  
  «Я заболевала за купе в своим деле, чем это Нам было. Эр киһи тахсан барда. Үгэс курдук, кырыыстаах рацияҕын тутуспаккын. Оннук улахан суолталаах дии санаабыттарын кэтээн көрөргө быһаарыммыт киһи диэн ыксаан эттэ. Кини миигин өйдөөн хаалбыт буолуохтаах. Кини миигин камераны кытта бу көрдөөх уол олорбута. Сигналлары туох эрэ түгэҥҥэ атастаһаллара буолуо. Икки вокруг них заманили меня в платформе. Кини манна кэлэргэ күһэллибитэ. Онтон кулгаахпар охсубутум".
  
  
  «Мин онно үчүгэй хаас сымыыт курдук көрөбүн да, син үчүгэй быһыылаах".
  
  
  Урсула кытарбыт. «Эһиги миигин ыарахан балаһыанньаҕа туруордугут».
  
  
  "Отдель она найдеть способность на этому».
  
  
  "Дьыалаҕа түмсэ сатааҥ. Салгыы тугу гынабыт?"
  
  
  «Тугу эмэ толкуйдуубун», - диэн эрэннэрдэ.
  
  
  Кини күнүскү түбэлтэ буолбута ыраатта. Тоҕо эрэ сиргэ турбатаҕым, мин ону сатаан өйдөөбөппүн диэн кыыһырбытым.
  
  
  Кини оҥорбут түмүктэрин логическай бэрээдэгинэн олохтуурга холонно. Араадьыйалаах киһи Урсула сүүрэр- көтөр Нацист этэ. Кини Рихтер курдук костяшкалаах, сүүрэргэ үөрэммит киһи быһыытынан илдьэ сылдьыбыта. Кини Урсулу биллибитин кэннэ, кимиэхэ, туохха холонорун биллэрбит. Кини миигин немецтэр кыыстарын кытары көрүстэ.
  
  
  Рихтер Мистер веселись. Мистеру весело мистеру мистеру мистеру меня личность. Ол гынан баран, тоҕо маннык сэрэхтээх киһи, Рихтер курдук, табаарыһын штопорын быһаара хаалла? Маннык түбэлтэҕэ Рихтер уопуттаах аген буолан олорбут табаарыһын кытары тоҕо айаҥҥа туруммутуй? Баҕар, геррихтер эмиэ шпион почтатыгар бизнес биллэриллэр.
  
  
  «Кэл, Урсулга кэл, миигин босхолоо", - диэбитэ. Кинини эйигин кытта ороҥҥо сытыахпын баҕарабын», - диэтэ мин.
  
  
  "Ник!"- диэн хаһыытаата. "Билигин буолбатах."
  
  
  «Эн сыыһа өйдөөтүҥ, оҕо. Кинини ороҥҥо сытан көрөргө сорунабын".
  
  
  Биһиги оннук оонньууга көхсүгэр ыга сыстыбыт, атаҕын таҥаһынан ыга баайан барбыппыт. Задача Мистер весело мистером весело ПОРЯДИНЫ.
  
  
  "Ник, тоҕо мин таҥаспын устан кэбиспиттэр?»
  
  
  «Аҥардас көрүҥүнэн эрэ буолбакка, олус үчүгэй. Мистер Весь отела обучения Вашего таҥаскыт».
  
  
  «Нокаут кэмигэр туох эмэ буолла?»
  
  
  «Так что ты, что ты не можете", - диэн күлэн кэбистим.
  
  
  Түмүк сүөрэригэр илиим өртүттэн сыгынньах көхсүм, отонум эҥин таарыйбыта. «Бу үлэ сорох эбии барыстаах», - диэтэ эй.
  
  
  "Миигин, Никаны, хаһан эмэ булан ылбыттара дуо?"
  
  
  «Личность дастабырыанньата. Кимҥин- тугун билэр».
  
  
  Бу түгэҥҥэ кинини фотоаппарат Үөрэ- көтө көрдө. Кини
  
  
  
  
  ону атыыга хаалларбыт.
  
  
  "Туох буолла?"- диэн ыйытта.
  
  
  «Камератын хаалларбыт».
  
  
  "Бу туһуттан төннөр кыахтаах дии саныыгыт дуо?"
  
  
  «Бу олоххо буолбатах»,-диэтэ мин. «оннук сэрэхтээх киһи, фотоаппарат курдук тугу эрэ умнубат».
  
  
  Суох, кини эрэ ону умнар идэлээх эбит.
  
  
  Оронуттан туран муостаҕа түстэ. Кини сыыппаранан камераҕа чугаһаан, тоҕо диэтэххэ, бу манна саамай түргэн ньыманан ситиһии этэ.
  
  
  «Урсултан туруҥ, оронтон туруҥ уонна ону көтөҕүҥ". Ону эттэ.
  
  
  Өйбүт тиийбэтэ. Мин санаабар, бириэмэ таах хаалбатын билэрэ. Муостаҕа сыгынньах атахтара сыгынньах атахтара охсубуттарын истибит.
  
  
  Иһэ сытара уонна чугас эргин камераны көрөрө. Кырдьык эбитэ буоллар, саа уоһун аһаҕастык сирэйгэ саа ыларга соруммута да, ону тугу да гыныа суох этэ.
  
  
  «Мин мантан хайдах да тэриниини көрө иликпин уонна итирик истибэппин, ол гынан баран иһэ дэлби тэптэрэр оҥоһук баар дии саныыбын".
  
  
  "Бу киһи маны норуот хаалларбыта дуо?"- диэтэ Урсул. Билигин түннүк аттыгар баар.
  
  
  «Кимҥин- тугун билэн, тоҕо тыыннаах хаалыахтааҕый? Мантан сиэттэрэн биһиги кыахпыт, оҕо сааспыт буолара сабаҕаланар".
  
  
  Кинини Урсул ыар тыынын истибитим. Кини түннүгүнэн тардыалаата, ону тардыалаата.
  
  
  "Г- н бэһиэлэй көрүдьүөс биһиги аттыбытыттан барыан инниттэн бэйэтин чаһытын көрдө. Кини таймерга төһүүнэн кылааты киллэрбитин сабаҕалыах тустаахпыт. Ону тамераҕа ылан ылан баран, төлүөм", - диэбитэ.
  
  
  Дьахтар камератыгар эргиллэн, икки илиитинэн харбаан ылла. Ону өйдөөн кэбистэ. Урсулга эппэтэҕим эрээри, дэлби тэптэрии үлтүркэйэ суох бардаҕына, камераҕа көһөрдахпына, этим- сииним сорҕотун көмүскүүр, арааһа, олоҕун быыһыыр эбит дии санаатым.
  
  
  "Түннүгүттэн тэй», - диэт эй.
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс аатын- суолун быһаарбыта, онтон хааман барбыта.
  
  
  Туох да дэлби тэптэрии.
  
  
  Поезд түннүгүн диэки ыстанна. Кини муоста хатаан баран куттаныан баҕарбата. Кини көхсүн түннүк диэки эргилиннэрээт, киниэхэ тиийэн кэлгийбит илиилэринэн камераны быраҕаттаата.
  
  
  Поезд инники диэки хамсаан, Урсулу көрөн баран, бэйэ- бэйэбитин мичээрдээтибит, бу биһиги чэпчээтибит.
  
  
  Онтон рельсэни кыйа устан истибит. Бу Томтор атын өттүгэр илии гранататын дэлби тэптэриигэ майгынныыр.
  
  
  «Бу камераны көрбүккүтүттэн үөрэбин", - диэтэ Урсула.
  
  
  "Ээ, өссө аҕыйах мүнүүтэ буола- буола дэлби эстибит эбиппит», - дэһэллэр.
  
  
  «Меня очень жаль, Ник. Эйигиттэн куттал суоһаабат. Билигин биһигини өлөрөргө сорунабыт".
  
  
  Урсула Үөһээ айсберг эрэ көрбүтэ. Ганс Рихтер уонна эго лейтенант Мистер бесень меньшинство среди ученицы, которые В поезде.
  
  
  
  
  Сэттис баһылык
  
  
  
  Илиҥҥи экспресс Венцияҕа тохтообут кэмигэр Урсултан илиилэрин босхолуур кыахтанным. Кини оҥочоттон өрүһүйэн, миигин сүөрүөн иннинэ, икки сүрүн таҥаһы таҥастаан биэрбитэ.
  
  
  «Кыбыстыма», - диэн кини тылын эттэ. «Дьиҥнээхтик кинини эн тускунан бары билэбин".
  
  
  "Суох, Ник. Мин көрдөхпүнэ эрэ эн билэҕин. Эр киһи дьахтарын туһунан хаһан да билбэт».
  
  
  Биһиги бары куппутунан таҕыстыбыт, поезд тула тахсар дьону- сэргэни кытта булкуһан бардыбыт. Урсул бутербродтары кэннигэр бырахпыта, оттон кини миигин икки киһи туһугар туох эрэ суолталааҕын кэтээн көрөр постанна.
  
  
  Кинини көрбөтөҕө, Химтер уонна ол табаарыһын хасыһан көрбөтөҕө, шэн Цзаны, Кытай коммунистарын агена. Кини миэлиҥсэ ЭУ Шмидт көрдө. Урсул курдук бутербродтары хомуйбут.
  
  
  "Ева», - диэн ыйыппыппар, миигин сыыйа- баайа баран илиибэр ас пакетынан поездка төттөрү ыыппытым.
  
  
  Кини тохтообута. "Күн бүгүнүгэр диэри эн миэхэ бириэмэни биэрбитиҥ, өйдүүгүн дуо?"
  
  
  «Просто проверяю, куоластааһын, и все».
  
  
  "Мин хорсуннук сибээстиибин уонна мониторга интэриэстээххитин биллэриэм. Ол гынан баран, бу контакска киириэм суоҕа, билиҥҥитэ сөптөөх түгэн буолуо диэн эрэнэбин. Атыннык эттэххэ, мин бу личность эһиэхэ арыллыахпын баҕарбаппын эбэтэр миигин кэтээн көрөр киһи суох ".
  
  
  Онтон мустан, бииргэ бутербродтары кытта бииргэ улэлиир Урсулга болҕомтотун уурда.
  
  
  «Оонньууга атын табаарыскын була сатыыгын дии санаабытым, - диэтэ кини, - кэпсэтииҥ быһа арыытын истэ иликпин. Ким итинник Хорсунуй?»
  
  
  «Кинини көрсүөн баҕарар судургу киһи. Ритер, оҕо туһунан ахтан ааһыаҕыҥ».
  
  
  Сотору Илиҥҥи экспресс ол хайысхаҕа станцияттан тахсан барбыта. Иккистээн илин бараары поезд дамбанан ийэтигэр төннүөхтээх этэ. "Экспресс» икки өрүттээх суолунан барарын көрөбүт, биһиги кэннибитигэр араҕас уот Кытыл кытылыгар көстөр Венера көрүҥэ: муора хара буорунан өрө көтөҕүллүбүт Венера көрүҥэ.
  
  
  
  Түргэн аһылык кэнниттэн Урсула ганьс Рихтер провинциятынан охсуон баҕарарын эттэ. «Ону атыылаһан көрүөҕүҥ. Кини онно буоллаҕына хаайтарабын. Суох буоллаҕына, бу малы- салы дуоһутуохпут, туох санааҕа кэлбитин быһаарыахпыт".
  
  
  Ол суох этэ да, соһуйбатаҕым.
  
  
  «Дьиҥинэн, кини биһигини өлөрбөтөхтөрүн билэр. Буолуохтаах этэ да, оннук буолуохтаах этэ".
  
  
  "Ник, ону эн туох дии саныыгын?»
  
  
  «Кини Миланияҕа поезд устун барбат», - диэн бэлиэтии көрдүм.
  
  
  Күлүүһү алдьатан, эти атыылаһыыга киирдибит.
  
  
  Ону Үөһээ Бүлүүгэ киллэрбитэ. Таһаҕас икки этэ, иккиэн муостаҕа, стеллажтарга сыталлар. У зот чемадан, Урсула узун атрга тиллэ түстэ. Чымадааҥҥа замоктары арыйбыппыт кэннэ, сэрэнэн аспыппыт.
  
  
  Кини кэрийэн көрбүт суумкатыгар туох да суолтата суох, ол гынан баран, онно радио баар математикаҕа сыһыаннаах тумус былаачыйата баара. Кини билэр киһим сөбүлээбит борасс чэпчэки сыта этэ. Суумкатын сабан, Урсулга атыттары көрөргө көмөлөспүтэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр лиис кумааҕыны өрө туппут.
  
  
  "Көр эрэ, - диэтэ кини. «Белградка тахсар былааннаах". Бу билиэт поездка этэ.
  
  
  Она, калмыкал. «Бу эһиэхэ элбэх бириэмэни биэрбэт".
  
  
  Кинини дьа аһык муннугар көрбүтэ, ханнык эрэ ырбаахыны булан паачкатын булла. Кинилэр анал күлүүһүнэн курдуктар. «Күндү вкус», - диэн бэлиэтээн туран, урсулга биир паковкалары көрдөрөн туран эттэ.
  
  
  Кыыс миигиттэн сигареты ылан паачкаҕа көрдө. «Ганс Рихтер куурил ураты маркалаах Бельгия сигареттара. Бу мин мааркам".
  
  
  «Поезд бүтүннүүтүн үрдүнэн тахсаары гыннаҕына, Белградтан сэрэниэххит".
  
  
  "Халтай былаастар эппиэккэ тардарга көмөлөһөргө эрэннэрдилэр. Кинини биһиги штатскайдааҕы полицейскайдары кытта вокзалга көрсөрүгэр көрдөһөбүн".
  
  
  "Аҥаардас соҕотоҕун хаайыыга таһаарар ордук табыгастаах буолбатаххыт дуо?"У вас.
  
  
  "Тыыннаах киһини ылыахтаах», - диэтэ кини. «Бу нацистскай сибиинньэни ытыалаатахха, бу мэйииттэн тахсыам " диэн дьиксинэбин.
  
  
  Бары да буоларын курдук, атыыһыттыы тахсыбыттар. Урсула ньиргиэрдээх поеһы көрдүү илигинэ, бэйэтин атыыһытыгар барда.
  
  
  Үс буолан сонно тохтоотубут. Тоҕус отучча чааска биһиги Подгоральга буолуохтаахпыт-хор дьыалата кальдин кыраныыссатыгар буолуохтаах этэ. Ева Шмидт миигин кытта сибээстэспэтэҕэ буоллар, көрдөөн булуо этэ диэн быһаарбыта.
  
  
  Она вернулся в своей купе, вернулся не свяжить с меня. Эй, эй, нүөмэр, кини Хорс Блюхерга эрэннэрэн баран, спутниковай мониторга кыттыахпын баҕарабын диэн эрэннэрдэ.
  
  
  Хампаанньа миигин кэтэһэрэ, ол гынан баран, бу Ева Шмидт эбэтэр кини доҕордоһуута буолбатах этэ. Иван Лубянка, чекист, хаҥас илиитинэн саптан, мин куойкабын кэттэ. Уҥа илиитигэр револьверы туттарбыта .455-Глушко.
  
  
  "Киир», - диэтэ кини.
  
  
  Сэрэхтээх буолуох тустаахпын дии санаан, аанын кэннигэр сабан кэбистэ.
  
  
  Лубянка куойкаҕа олорор. «Так никто Картер. Эн итинник эргийиини көрбөккүн".
  
  
  «Ким эйиэхэ тосту эттим? Она киса».
  
  
  «Поездка бараргын билэр эбит буоллаххына, кинини эйигин кытта урут кэлиэ этэ".
  
  
  Она, калмыкал. «Биэрэги оҥорбуккут буоллар, миигин вагон- рестораныгар көрбүккүт эбитэ буолуо. Она знает вас».
  
  
  Кини миигин кыыһырбыттыы көрдө. «Эһиги, биллэн турар, мин эһигини өлөрүөхпүн билэҕит».
  
  
  Кинини бөкчөччү тутта. "Тоҕо дьиксинэрий?"У вас. «Эһиги, бука, син биир өлөрүөххүт".
  
  
  «Манна ставкабын оҥоро кэлбитим", - диэтэ кини күүстээх акценнаах. «Мин манна соҕотох атыылаһааччы курдук кэлбитим, онон хаалыахпын баҕарабын".
  
  
  "Кытайдар тустарынан хайдаҕый?"
  
  
  «Мин биирдэ эмэ конкуреннаах буолуом", - диэн сымнаҕастык хоруйдаата.
  
  
  «Бу оҥорор буоллаххытына поезд устун эт-сиин буолаллар. Эһиги ону толкуйдуохтааххыт". Варвара миэхэ бириэмэни биэрбэтин билэн, Хоьо да сатаабата.
  
  
  «Бу туһунан санаабытым", - диэтэ кини. Куойкаттан таҕыста. Кини миигиннээҕэр хас да дюмёт баар этэ, ону олус сөбүлээбэтэҕин көрдүм. «Биһиги эйигин кытта бу поезд бүтүүтүгэр барыахпыт. Олус сэрэхтээхтик барыахпыт. Ол сис хармааныгар баар буолуо, ол гынан баран, туох баар сис тоноҕоһун сыаллаах- соруктаах буолуо. Билэргин курдук, сис тоноҕоһугар ытыы олус ыарыылаахтык барда. Онон эһиги акаары тугу да оҥоруоххут суоҕа диэн эрэнэбин ».
  
  
  "Оттон биһиги үчүгэй күүлэйдиир кэммитигэр туох барарый?"
  
  
  "Долгуйумаҥ, ити олус түргэнник буолуо".
  
  
  "Дэлэгэйдик с вашей человек".
  
  
  «Баһаалыста. Эн миигин кытта билигин барыаҕыҥ". Кини миэхэ улахан пушканан мохчойдо
  
  
  бу штук тыаһа ытыалаатаҕына, түөһүм иһигэр дьөлө анньыллар, эр киһи сутуругун анньан кэбиһиэн сөп эбит.
  
  
  Эрийэн коридорга ким эрэ баар диэн эрэнэ санаата. Ол гынан баран, ким да суох этэ. Кинини коридорга киирээт, Варвара миигин батыһыннарда. Ытыс саҕа ытыс тыаһа иһиллэ илигинэ, кини көрдөҕүнэ, мүнүүтэҕэ камзола мүнүүтэтигэр сулбу тардан кэбистэ. Кини таҥас анныттан чороччу хоройон турарын көрүөн сөп, мин талахпар кыҥаабытым.
  
  
  Кини атыыһыт аанын сабан баран, бараары гынным. Кини эргиллээт коридор устун хааман истэ. Поезд биһиги үрдүбүтүнэн хамсаан, охтон биэрбэт гына хамсаата. Кини биһиги ортобутугар үс хаамыы кэриҥэ тутта, онон кыайан тиийбэтэҕим.
  
  
  Киэһэ 7 карточка тиийэн платформаҕа тахсыбыппыт уонна эура Шмидт атыыһыта баар 5 ыккардыгар барбыппыт. Икки пааранан ааҥҥа тиийбиппит. Иккис вагон саҕаланыытын ааһан, тута миэхэ хардыыны оҥордо.
  
  
  Кини эмискэ хамсааһына халҕаны Луускаҕа төттөрү оҕуста. Ааны охтон охтон, охтон түһэн муостаҕа охтон түстэ. Ол гынан баран, револьвер сүтэрбэтэ. Охтон түспүтүн кэннэ ытан кэбистэ. Бастакы Тарас өстүөкүлэ тэбэн кэбистэ, ол быыһынан аастым уонна кэннибэр маһы кирилиэс кэннигэр санныбар санныбар түһэ санныбар түбэстим. Иккис ытыы тыаһа сатараата да, миэхэ чугаһаабата.
  
  
  Варвара платформаҕа дьулуруйдаҕына, Вильгельмины хотторон кэбистэ. Мин ытыы тимир муоста платформатыгар киирэн нуучча тула хаһыытаан иһэн тохтоппотоҕо.
  
  
  Варвара эмиэ саһар туһуттан куоппутун аанын тэлэччи аспыта. Онтон ааны сабан эрдэҕинэ, атын вагон аанын нөҥүө төттөрү тиэтэйдэ. Кинини тиһэх мүнүүтэҕэ көрдө уонна өссө икки ытыалаан өлөрдө. Биирдэрэ тиэрэ тардыалаан санныгар түбэстим уонна атын массыынаҕа охтон түспүтүн көрбүтүм.
  
  
  Биһиги ортобутугар көлүөһэ тоҥсуйбытыгар уһун, кураанах түгэн баар. Онтон өрө көтөҕүллүбүт илиитин револьвердаах көрдө. Лубянка миигин түргэнник ытан кэбистэ да, дьиикэйдик сыыспыта. Ол кэнниттэн кинини түннүк Аллараа өттүгэр хайдах сыал баарын көрдө. Кинини ытан кэбистэ да, сыыспата. Онтон тахсан массыына атын бүтүүтүн көрүдүөр устун сүүрэн истэ. Бааһырбыттыы куотан баран бааһырарга быһаарыммыта буолуо.
  
  
  Платформа бэйэтин диэки сэрэнэн үктэнэн, оһоҕоһун чөмөхтөөн, атын ааны кытары кэккэлэһэ турда. Снаряд аны суоҕа. Кини ис-иһиттэн өҥөйөн көрбүтэ да, атах сууларын ханна да суох. Баҕар онно сымыйаны туруорбута буолуо.
  
  
  Ааны сэгэччи аспыта. Ничего. Варвара чахчы барбыт быһыылаах. Кини «Люгер» тутан вагоҥҥа бытааннык киирдэ. Ол онно суох этэ. Онтон муннугун кэннигэр эрийэн көрбүтэ, холобур, коридор устун үһүс суол устун. Эргиллээт, кини сирэйэ өһүргэнэн, кэлэйиититтэн харааран, икки суох ытыалаан өлөрдө. Кинини түргэн баҕайытык кэтэрдибиттэрэ, буулдьам төбөтүн үрдүнэн кэтэрдибиттэрэ.
  
  
  Муннун аннынан эргилиннэ. Варвара коридор устун сүүрэн иһэн өссө биирдэ ытан кэбистэ. Ол гынан баран поезд хамсааһына мин кэлэрбэр буорту гыммыта, сыыһа- халты хамсаабатаҕа. Онтон нуучча киһитэ муннукка киирэн, вагон нөҥүө саспыта.
  
  
  Арааһа, саа тыаһа иһиллибэт быһыылаах. Сөтүөлүү сылдьан, ким да тахсыбата. Вагон тиһэҕэр тиийэн, КГБ- га киһи хараҕар көстүбэт сиригэр тиийдэҕинэ, поезд Хожореяҕа киирэр-Корсу диэн көрдө.
  
  
  Бу түргэн тохтобулга Варвара барсыбат, бэйэтин бэйэтэ эттэ. Былаас ити бааһырыытын туһунан билиэн- көрүөн баҕарбат этэ. Туох буолбутун кыайан быһаарбата. Ону таһынан кини аптарытыаты поездка атыылаһа сатаабыт монитор наада этэ.
  
  
  Университекка парад эр киһи коридор устун хааман истэ. Поезд ыытааччы, иккиһэ таможняник этэ. Биһиги кыраныысса таһыгар сылдьыбыппыт, биһигини бэрэбиэркэлээбиппит.
  
  
  Кинини СПЕЦПОДРАЗДЕЛЕНИЕҔА бэриллибит личность дастабырыанньатын туруорбута. Төбөтүн төҥкөтөн баран, кондуктордаах хааман истилэр.
  
  
  Поезд Югосальвия диэки эрэллээхтик хамсанан испитэ. Өссө түүн үөһүгэр түһүөҕэ.
  
  
  Кинини, аныгыскы дьыаланан Эуропаҕа сылдьыаҕа дии санаатым. Лубянкаҕа спутниковай мониторы була сатаабытым диэн киһи баар буолуохтаах этэ.
  
  
  Кинини Европа атыыһытын боруобалаабыт да, онно суох этэ. Кини күлүүһүн алдьатан, илиитигэр Люгеры кытта киирдэ. Онно ким да суох этэ. Кини атыыласпыт соҕотох киһитэ буоларын быһыытынан, таптыыр утарсааччыларым ханна- ханна эмэ конференцияны ыытыахтарын сөбүн быһаарбыта.
  
  
  Атыыһыт тахсан, төттөрү вагоннарга баран, куруутун Лубянканы көрдөөн хаамта.
  
  
  Шмидт- мин эмиэ Бордоҥ диэн санаалаахпын, онон кини билигин да Бордоҥ диэн толкуйдуу сатыырым да, тириитин- хордутун батыһа сылдьар эбит.
  
  
  Көрдөстүм түмүгэ суох буолан хаалла. Кинилэр тула биир да киһи суох. Кинини, баҕар, хайдах эрэ кыраныыссаҕа куоппуттар диэн долгуппута.
  
  
  Онтон поезд пиибэ станциятыгар тиийбитэ. Пиибэ-тимир суол линияларын хас да сиринэн барар провинция куорат. Примитивнай- уһун сиэрэй дьиэ-түүннэри- күнүстэри умайа турар уһун сиэрэй дьиэ. Онно, хайалар тымныйдылар. Поезд тохтоон эрдэҕинэ ардах түһэн хаалар.
  
  
  Кинини биир массыына суолун көрүү- истии, ким эмэ тахсарын көрүү- истии. Платформаҕа түөрт киһи баар буолбут. Кинилэр тула үс киһи бутербродка көһөрөргө быһаарыллыбыт пассажирдар бааллара уонна вокзал дьиэтин чугастааҕы кэминэн кофега. Кини тиһэҕэр билэр походкатынан Иван Лубянка этэ.
  
  
  Лубянка саннытын кэннин диэки хайыспакка эрэ, вокзал дьиэтин нөҥүө хараҥа уулуссаҕа вокзал дьиэтин устун хаама сырытта. Кини чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр халбаҥнаата. Бу мин болҕомтобун атын массыынанан тахсыахпар диэри тиэйэн илдьиэхпин сөп. Ол гынан баран, бу шанс туһатыгар тиийдим. Кини сиргэ үктэнэн, Лубянканан хааман истэ. Кини уорбут монитор буолуон сөп.
  
  
  Варвара сэттэтигэр киирэн хаалла. Поезд төннүөҕэр диэри барыа суоҕа диэн ыксаан, кинини батыһыннарда. Тунаархай приемнай приемная кураанах кэриэтэ. Уйбаан Уйбаанабыс суох буолуохтаах - кини номнуо тахсан, дьиэ тула таҕыста.
  
  
  Кини таһырдьа ааныгар сүүрэн тиийэн хараҥа тротуары эргиччи көрдө. Сирэйгин- хараххын суунан- сотон баран, суунар- тараанар тымныы этэ. Биһиги массыыналарбыт ханна да көстүбэт, сатыы дьон сиэрэй таас олбуордара, сиэрэй дьиэлэр уонна ардахтар эрэ. Лубянка бүүс- бүтүннүү сүтэн хаалбыт.
  
  
  Мин Лубянканан айанныырбын, Шмидт уонна Блюхер туһунан дуу, эбэтэр манна уорбут тэриллэрин уоран баран, бортка төннөрүм дуу диэн быһаарыахпын наада этэ.
  
  
  Ити күһэлэҥ быһаарыы этэ, тоҕо диэтэххэ, мин бириэмэм суох - бу поезд уонунан эбэтэр уон биэс мүнүүтэнэн барыахтаах этэ. Ону сыыһа быһаардахха, кинини мониторы көрдөөһүнүн хантан саҕалаабыт сирбэр төннөн кэлиэм уонна ону букатыннаахтык сүтэриэхпин сөп.
  
  
  Чыпчылыйыах түгэнигэр кини быыбара оҥордо. Ону арыйан, платформаҕа сырдатыллыбыт станцияны нөҥүө төттөрү тиэтэйдэ. Илин эстрада уоттара мин иннибэр рельсэни кыйа тардаллар. Поезд бу хара Глушко цивилизация оазис курдук көстөр. Ресторан ойоҕоһун көрөн, иһирдьэ- таһырдьа сылаас кофе дуу, чэй дуу иһэ олордор хас да киһи иһирдьэ көрдө. Тоҕо диэтэр, бу чааска утуйар ороҥҥо сытан иһиэхтээх оҕо, буруолуу сылдьар чэй иһитин остуолга хааман истэ. Ньукулай маҥан фартка, лакированнай балет тапочкалара бааллар. Атыылаһааччылар сирэйдэрин көрөн баран, тулаларыгар ким да билбэт буолан туалетка ыыппыта. Кинини чэпчэтэр сыалтан, Лубянка ханна баран, мониторы кытары дуогабар түһэрсэргэ сананным.
  
  
  Эргиллэн кэлээри эргиллэн иһэн, ааҥҥа турар эр киһини - кырдьаҕас доҕорум Шенг Цза көрдө. Уҥа илиитигэр револьвер тутта. Ити сэнэниллэр этэ .44 Магадан үрдүк сололоох.
  
  
  «Мистер Картер, - диэтэ Шэн. «Нууччабыт поездтан өссө табыгастаах, онон эһигиттэн өрүһүйэн таҕыстаҕына, атын конкуреннардаах буолуом суоҕа".
  
  
  Кинини бэстилиэтинэн ытыалаан көрдө. «Өссө Блюхер бэйэтэ быһаарыахтаах". Кини харабыллаабыт сирдэриттэн ырааҕа суох, болоорхой лаампаттан эриллибит сырдык лаампа иһэрин бэлиэтии көрдө. Ол гынан баран, ону көрбөтөҕүм, тэрилтэлэр икки- үс буулдьаны ылбакка эрэ, бу миэстэни былдьаһаллар. Хоско туох да хорҕойуу суох этэ.
  
  
  «Дьахтар тэриллэринэн буолуо», - диэн тымныытык Шэнин эттэ. «Ол эрээри бу мин кыһалҕам буолбатах, эһиги буолбатах". Кини кыратык өндөтөн, ол мин доллары уурар сыаллааҕа. Кини уруокка киирээри гыннаҕына кэннигэр эр киһи киирдэ. Халтай хааман истэҕин аайы, станция үлэһитэ этэ.
  
  
  "Бу тугуй?"- диэн улахан баҕайы шинаны көрөн ыйытта.
  
  
  Шинаттан үс футка турара. Шеня киниэхэ эргиллээт, хаҥас тоҕонун быраҕан сирэйгэ охсубут. Бүтэҥи тыас иһилиннэ уонна бүтэҥи куолас иһилиннэ, өйө суох уол муостаҕа түстэ.
  
  
  Ол гынан баран, клерк муостаҕа охтуор диэри, кинини шталь кэтэспэт. Шенг мин иннибэр кыра лаампа шинелин батыһыннаран баран, иннибэр эмискэ эргиллээт, хаҥас диэки эргиллэ түстэ.
  
  
  Хос иһэ толору хараҥа хоҥор, суос- соҕотох сырдык сыа станция платформатыттан аһаҕас аанынан тахсар. Шэн мин диэки ыттым да сыыспытым
  
  
  
  Бэстилиэнэй хоско ытан баран, харахпын кэннибэр цемент эркинигэр соһон кэбистэ. Моонньугар эргиллээт, кыҥаата. Кини хараҥа хоско стилеты бырахта уонна револьвер тутан олорор илиитинэн кэннигэр илиитинэн сапсыйда. Илиитэ ыһыллан, хоско көтөн түстэ.
  
  
  Иҥиирин, артерия уонна быччыҥнарын быччыҥнарын быччыҥнарын быһан, бу санныгар өрүллүбүт быһаҕын диэки эмискэ хаһыытаата. Эргиллээт, аны туран, илиитигэр туох баар бэстилиэти булаары, ытыс тыаһа өрө хабылла түстэ. Ол кэнниттэн кини утары хаамыыны оҥордо да, ону мунаарда. Кини кытайдыы үөгүлээтэ.
  
  
  «Ханнык да сэп- сэбиргэл, Шэн", - диэн намыһах ырдьыгынаан эттэ. «Давай у него сделать, что у него себя».
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, санныттан стилеты ыарыылаахтык аҕалла. Муостаҕа хаан кылбаҥнаата. Быһах тутааҕыттан хапсаҕайдык тутунна, хаҥас илиитинэн миэхэ утары хаамта.
  
  
  Бэстилиэнэй муостаҕа тиийэргэ кыһанар да, мин хаһан да Ситиспэппин билбитим. Вильгельмин туһунан эттэххэ, бу станцияҕа винтовка курдук абсурдно- бинтиэпкэлээх «Люгер» киһим.
  
  
  Шэн билигин миигин букатыннаахтык эргийдэ. Ити кырачаан муостаҕа тэйэн хааларга күһэллибитим. Кини эмиэ итини кыайан ситиспэтэҕэ, саҥа ордук сүнньүнэн толору астынара. Кини миигин лоскуй стилетынан тырыта тыытыа диэн күүппүтэ.
  
  
  Шенг быһаҕынан түргэнник киирэн кэллэ. Ону үчүгэйдик толордо. Кини түргэн үлүгэрдик охсууттан, иккис атаака илиибин уурда уонна илиибин уурда. Мичээрдээһин кини киэҥ сирэйэ төнүннэ. Кини эрэллээх этэ. Кини биитин өссө биир охсууну оҥороро уонна түөһүн быһыта охсоро.
  
  
  Харахпытын билигин өйбөр туппуппут, кыараҕас эргимтэҕэ эккирэтэн аастаҕына, уҥа илиибиттэн хаана тохтообокко таммалыыр. Кини эмиэ мин ырбаахыбар хаана көрбүтэ, онтон сирэйэ көстөр, ону көрбүтүн сөбүлүүр эбит. Кини миигин хас да сөкүүндэнэн бүтэрэргэ быһаарбыта.
  
  
  Онтон улахан хардыыны оҥордо. Кини миигин өлөрөөрү кэлбитэ. Кини уҥа илиитинэн төҥкөйөн баран, уҥа илиитин бэгэччэгинэн оҕуста. Кинини күүскэ охсубута, илиитэ- атаҕа хайыта ыстаммыта. Хонуу ньиргиэрдээх муостаҕа түстэ.
  
  
  Шинелин бэйэтин диэки кэлиэн иннинэ, эргиллэ түһээт, төбөтүн уонна ытыһын икки өттүнээҕи моонньун быһыта ытырбахтаата. Кини Өймөкөөнтөн түөртүү түстэ. Ону ааһан, кэлин өссө биир охсууну оҥороору гынным да, миэхэ бэлэмэ суох. Кини миигин уҥа илиитинэн оҕуста, атахпын үлтү оҕуста, иэдэһинэн охсуталаата.
  
  
  Иккиэ буолан атахтарыгар ыстаммыппыт эрээри, олус улаханнык эрэйдэммэтэҕим. Сутуругун бырахта да, кэмигэр ону өйдөөн көрдө. Ыалдьар илиитэ тиийбитин да иһин, миигин тутан ылан киэҥ дуганан саннын нөҥүө бырахта. Дьиэ үрдэ, үрүт үөһэ диэки сыҕарыйан истэҕинэ муостатын көрдө. Кини биир омук тоҕуһугар түстэ да, билигин да онно- манна сылдьар. Кини тэрийбит киһитин көхсүн эргитэн, салгыҥҥа эргитэн, бетоннай муостаҕа көхсүн күүскэ түһэрдэ. Дуорааннаахтык охсоот, салгын ити тыҥатынан тыҥааһыннанан иһэрин иһиттэ.
  
  
  Кини атаҕар туран, Сеня хатан баран, сүһүөҕэр турбута. Онтон эмискэ уолу сыал диэкки тэбиэлээтэ уонна ойоҕоһугар охтон түстэ. Кини эмиэ тобуктарыгар холонон көрдө да, кинини күүттэ. Кини эрэ бэрт эрэйинэн атаҕар турарын курдук, кичэйэн сыҕарыйбытыгар, кини атаҕын төбөтүгэр илиитин бохсон, дуорааннаах тыастаахтык тосту оҕуста. Шэнинэн калмык гынаат, муостаҕа түстэ. Онтон иккитэ эргиллэн өлбүтэ.
  
  
  Кинини аанын өҥөйөн туран кондуктордар эмиэ Илин эксээмэни үлэҕэ киллэрэргэ бэлэмнэммиттэрин көрдүлэр. Онтон Хоьго- Вильгельмин күрээбитин кэннэ ырбаахы хаанын кистээри куртка тимирдэ уонна самыыр түһэн поездка ыстанна.
  
  
  
  
  Аҕыс баһылык.
  
  
  
  Сотору поезд прививканан айаннаабытын кэннэ кэлин платформаҕа киирэн, Снарядтаах пушкатын тургутан көрбүтэ. Миигин көрөн үөрбүтэ.
  
  
  «Эһиги тахсаргытын көрбүтүм, эһиги станцияҕа проблемалар баар буолуохтарын сөп дии санаабытым», - диэтэ кини.
  
  
  Кини бинсээгин, ырбаахыны уларытта, ол иһин Шэндээх ханнык да дакаастабыл суох этэ. «Миэхэ хас да событиелар баалларый», - диэн билиннэ. "Белградка бэлэмнэнэҕин дуо?"
  
  
  Кини мичээрдээтэ. «Ээ. Мин санаабар, ити миигин кыратык дьиксиннэрэр».
  
  
  «Чэ, чаас кэриэтэ. Кинини кыратык тиэтэйэргэ этии киллэрэбин. Биһиги сарсыарда тоҕус чааска диэри Белградка кэлиэхпит суоҕа».
  
  
  «Кыратык сынньанным», - диэтэ кини. "Мин эрэннэрэбин."
  
  
  «Үчүгэй. Тугу эрэ гыныахтаахпын. Сарсын сарсыарда эрдэ көрүөхпүт. Бэйэҥ куппутугар төттөрү бараҕын дуо?»
  
  
  «Бастаан кинини салгынынан көтөҕүөм дии саныыбын», - диэтэ кини. Кыыспыт төҥкөйөн, уоспун таарыйда.
  
  
  Кинини эйиэхэ дьиксинэбин, Ник ".
  
  
  Кини мичээрдээтэ. "Сотору кэминэн."
  
  
  Платформаҕа хаалларбыт платформаҕа төттөрү 7- с нүөмэрдээх вагон, билигин Еву Шмидт булаары эрэнэ сылдьар 5- с нүөмэрдээх вагон кэллэ.
  
  
  Кини баҕата Дальнай Востокка тиийбитэ 7- с чыыһылата миэхэ туһаайан иһэр киһини коридор нөҥүө утуйа сытарын көрбүт. Бу Ганс Рихтер этэ. Радио илдьэ сылдьыбата, бу сирэйэ олус дьыалабыай көстүбүт. Кини сирэйин төттөрү сүүрдэ уонна бэйэтин атыыһытыгар төттөрү сүүрдэ. Ааны аһан баран, Рихтер коридор муннугун суулаан коридор муннугар суулаан киирдэ.
  
  
  - Пасс истибэтэхпиттэн коридорга чугаһыан иннинэ, кинини кэтэһэрэ. Кини кэлин платформаҕа сылдьар Урсулга туһаайбыта. Бастаан, бу, арааһа, судургу буолуо дии санаабыт, ол гынан баран коридор бүтэһигэр тохтообутун көрөн, сиэбиттэн улахан стилеты таһаарда уонна биитин арыйда. Онно Урсулу билэрэ саарбахтаммат этэ. Кини кэннилэриттэн бултуур киһи диэн сэрэйбитэ быһыылаах.
  
  
  Рихтер коридор муннугар киирэн хаалла. Кини Урсулу өлөрөр түгэн тирээн кэлэрин өйдөөн, поезд ньиргиэрдээх тыаһын иһиллээн иһиллээрэй диэн, эмискэ кинини утары хаамта.
  
  
  Эмискэ коридор муннугун суулаан баран платформа күнүгэр диэри тиийэргэ сананным. Ону көрдөхпүтүнэ, биһиги дьоммут Урсулу тутан кэннилэриттэн быһах уурда. Атын илиитэ- атаҕа ыга кууста, кини хараҕын толору кута рыгар толору к у Р дук.
  
  
  Рихтер кинини ааны арыйа баттаатаҕына, Толлуман кытаанах куолаһынан эттэ.
  
  
  «Ээ, ону билэбин, өлбүт киһини. Ол гынан баран, бу бырабыыталыстыба мин туспар биллэр- көстөр, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  Бу судургута суох быһыы- майгы этэ. Урсул уонна Бонн отеллар тыыннаах буолан, гаһы Рихтер өлөрөр кыаҕа суох. Кинилэргэ публичнай суут суутунан көһөрүү улахан суолталаах этэ.
  
  
  Ааны сабан баран, Вильгельмины сулбу тардан ылан Урсул хайа устун стилеты ыытаары гыммытыгар спинаҕа тиийэн кэлбитэ. Ол кэнниттэн кинини тута сэрэйдин диэн, Рихтер черепицатын төрдүгэр сыһыары тутан ылла.
  
  
  Рихтер төбөтүн түргэнник эргитэн, Урсулун моонньугар сыһыары тутан баран. Кэннибэр, кэннибэр, кытаанах былчыҥнарынан киһи ыраас өһүөннээх этиитэ үөскээтэ.
  
  
  "Эһиги?"- диэн саҥа аллайда.
  
  
  «Быһаҕы сытыарбытыҥ ордук", - диэтэ кини «люгер» сыһыары тутан баран.
  
  
  "Ону оҥоруом суоҕа дуо?"
  
  
  «Оччоҕо кини эйиэхэ төбөбүн бырастыы гыныам», - диэн, буулдьа эттим.
  
  
  «Бу хотун хабарҕатын эрдэттэн кыайыам суоҕа, дьоҕурдаах помидор курдук. Суох, мин манна ордоробун, атаһым. Өскөтүн эн сонно сүтэрбэтэххинэ, ити платформаны быраҕан кэбиһиэҥ, тута өлөрүөҥ.
  
  
  «Эһиги тоҕо манна олорбуккутун сыыһа өйдөөбүккүт», - диэн кини Унаарыччы салҕаабыт. «Она только отел женщину. Мин кинини өлөрөр сорумматаҕым. Бу платформаны быраҕар буоллаххытына, мин аны өлөрүөхпүн баҕарбаппын. Ону оҥорботоххутуна, кини хара дьайдаах Венаны быһарга күһэллиэм".
  
  
  Рихтер сымыйа албын этэ да, ылыннарыылаах буолбатаҕа. Кини, платформаттан бардахпына, тыыннаах Урсулу көрө иликпин.
  
  
  Кини күөх харахтара миигин харахтара тонолуппакка одууласпыттыы көрдө. Бу черепа акылаатын сыһыары тутан, өссө күүскэ өрүтэ тыытта.
  
  
  "Сөп, - диэбитэ мин, - маны оҥор».
  
  
  Рихтер миигин көрбүтэ. "Кинини өлөрөр көҥүллээххит дуо?""
  
  
  «Кырдьыга, - диэбитим, онтон эн сыал хараҥаҕа сүтүөҕэ. Билигин эн быһаарын, Ритери. Быһаҕы бырах дуу, өлөн хааллын».
  
  
  Ол ылыннарыылаахтык иһиллэр диэн эрэнэ санаата. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр мөҕөн, толкуйдаан, сыаналаан кэбистэ. Онтон сирэйэ уларыйда уонна кыратык мөлтөөтө. Кини Урсулу тула быһаҕын таһааран, урсулҕаттан атын илиитин хомуйда.
  
  
  Кини Ритертэн улахан хардыыны оҥордо, онтон арыый тэйбит. Билигин кини диэки эргиллээт, тыына быстыбыта.
  
  
  «Дьэ, эн миигин тиһэҕэр өйдүүгүн",-диэтэ Саргылаана куолаһынан. "Wie schade für mich."Саркетрям хаһан эрэ ыарахан курдук.
  
  
  » Итини эрдэтээҥи кэмэлдьилээтибит быһыылаах", - диэн Рихтертэн хараҕын араарбакка, Урсулга эттэ.
  
  
  «Биһиги ону мин куппутугар илдьиэхпит. Кинини түүн устата көҥүлгэ тиллибэт гына араҥаччылыам", - диэтэ Урсула.
  
  
  Рихтер күлэ түстэ.
  
  
  "Чэ сөп, - диэтэ мин. - бу киһи сарсыардааҥҥа диэри, Европа Шмидт уонна Блюхер туһунан дьиксиниэхпин баҕарбаппын эрээри, атын тахсыы суох этэ. «Хамсан, Рихтер". Кини платформа күнүн диэки Люгерынан сапсыйда
  
  
  
  Кини билигин да илиитигэр быһах баар буолан, сөлүүкүттэр миитэрэйдэрин ааһан, илиитин уунан, илиитин уунна. Ону миэхэ туох да кыһалҕата суох, ол гынан баран, тустууктары быраҕан баран, хараҕыттан тэйиччи тардан баран, уҥа илиитинэн харбаан ылан, киһиттэн тэйиттэ.
  
  
  Биһиги бииргэ охсуспуппут, Рихтер бэстилиэти тутан ылаары эргиллэ түспүппүт. Ханнык эрэ түгэҥҥэ кинини ытар кутталлаах этэ да, кэннигэр уот линиятын кэннигэр ытыалаан кэбиһэллэрэ.
  
  
  Поезд инники чааһыгар охсуллуор диэри, кини кыракый эргимтэтин эргитэн, риттери кытары эргийдэ. Урсула кэннигэр суох этэ. "Люгер» киниэхэ эргиллээри тустубута. Мин кинини ордук долгуппатаҕым, өлөрүөм этэ дуу, суох дуу, ол оннугар бааһырарга холоммута. Тэбэн баран, охтон түһээт, тииһигэр ыга сыстыбыт. Илиибин ыга тутта, тула ытыы оҥоһулунна. Хараҕым түүнү быһа мүччү тутта-хапта, мүччү тутта-хапта.
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс ол гынан баран Орифтер икки ардыгар сылдьарым уонна ону сатаан туһамматаҕым. Эмискэ уордайан, үлүбээй мөхсөн кэбистэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр Урсулу илиилэринэн талан ылан сууллан түстэ. Онтон Ритер ааҥҥа киирбит. Кини кэннилэриттэн кистээн, өссө биир ытыы «Люгертан»үөскээбитигэр сүтэн хаалбыт. Умса титирэстиир өстүөкүлэни үлтүрүтэн баран көрүдүөргэ муннугар эрийдэҕинэ үтүөрэн хаалла. Ону истиэнэҕэ охсуу. Ол гынан баран, кини билигин да атаҕар сылдьар. Онтон көрүүтэ бүтүннүүтэ сүтэн хаалла.
  
  
  "Портнай!"Кинини хаһыытаата. "С тобой все рядом?"
  
  
  Урсула Уэлбэстэрин былдьаабыт. «Мин бэрээдэгинэн, Ник», - диэтэ кини, ол гынан баран, туох хамсааһыны оҥорбутун көрбүтүм.
  
  
  Ааны сабан баран, ааны арыйа баттаат, утуйар вагонугар киирдэ. Кинини коридор муннугар «люгеры» кытары көрүдүөргэ эрийдэҕинэ, атыныгар сүүрэн иһэр рихтеры көрдө. Кинини «люгер» таһаарбыт да, кэлин толкуйдаабыт. Пассажирдар үксүлэрэ бэйэлэрин атыыһыттарыгар сыталлара, ыталлара буолуо.
  
  
  Кинини «люгер» быраҕан баран вагон атын уһугар баран иһэрин көрбүтэ. Урсула миигинниин кэккэлэһэ сылдьыбыта.
  
  
  "Буруйа суоҕунан", - диэтэ эй.
  
  
  «Долгуйума, Ник. Кини билигин да поездка сылдьар. Сарсыныгар кини сатаныа суоҕа. Биһиги онно кыһаллабыт. Ону баардылаабыппыт буолуо?»
  
  
  "Барабыт."
  
  
  Рихтер атыылаһан барбыппыт да, онно суох. Онтон поезд атын өттүн кэрийэн көрдүбүт. Ол ханна да көстүбэт. Кистэнэр миэстэтин булбут быһыылаах. Урсулу сарсыардаттан Белградка хабар кыахтаах диэн санаалаахпыт быһыылаах. Ол иһин Урсулга баран сынньана барбыттара диир. Кини итиннэ сытыытык наадыйара. Дьахтар Шмидт дьахтары кытары көрсөр баҕата төттөрү көбүөргэ барбыт.
  
  
  Карточкаҕа кэлэ сырыттахпына улахан сюрприз күүтэрэ.
  
  
  Мин коридорга аан аһыллан Ганс Рихтер киирэн кэллэ.
  
  
  Ону муннук кэннигэр эрийэн көрүтэлээтэ. Куртка ыга тардаат, илиитин баанар. Онтон миигиттэн атын вагон диэки баран испитэ.
  
  
  Нация көстүүтүнэн, биһиги итини баҕарбатахпытыгар диэри лидер дьахтара атыыһыкка саһан сыталлар. Кини ону сэргэ бэриллибит, ол аата ЭУ, онно көмөлөстө.
  
  
  "Биһиги дьоммут!"- хорҕойон тахсыахпыттан хаһыытаатым.
  
  
  Кини сүүрэн кэллэ. Ону ааны тэлэччи аспытыгар вагон нөҥүө ыстанна.
  
  
  Кинини икки коридор бүтүөр диэри көрүдүөргэ тиийэн аанын тиэрэ тарта.
  
  
  Онно кини эмиэ үөрбүт- көппүт киһитин көрсүбүт.
  
  
  Вагоннар икки ардыларыгар платформаҕа сылдьыбыта. Кини Ритери кэтэспит буолуохтаах. Күргүйдүү- хаһыы бөҕөнү көрдө, сүүрэн иһэр Рихтеры көрдө, ааны сабан көрсөргө бэлэммит.
  
  
  Кастетка диэн урукку курдук Рихтеры үөрэ- көтө охсубута. Кини миэлиҥсэ массыына сырдыгар биһиги кэннибитигэр охсуу инниттэн сирэйэ элэс гынна.
  
  
  Тобуктарым суулуннулар. Кастеты туһанар киһи ханна охсуохтааҕын, миэстэтигэр сиэртибэ биэриэхтээҕин билэр. Ону уһугуннаран, платформаҕа түүрүллэн баран, туох буолбутун ыйыталаспытым.
  
  
  «Эр киһини охсубута".
  
  
  «Баҕар, потенциальнай кэпсэтии буолуон сөп. Ааҥҥа киирдэҕинэ эйигин киһи санньыйда. Кини аныгыскы массыынаҕа куотта. Ону суруйуоххун сөп...»
  
  
  "Мин ону көрбөтөҕүм", - диэн сымыйалаата.
  
  
  Рихтер уонна кини табаарыһа эмиэ куотан хаалбыттара, ол гынан баран күннээбитим дии санаатылар. Кондуктор көстүбэтэҕэ буоллар, мистер Үөрбүт- көппүт, өйө суох хаалыа этэ.
  
  
  Ону кондукторга эрэннэрдэ, хаамыахпын сөп диэн эрэннэрдэ. Киниттэн араҕыстахпына, Европа куппутугар төннүбүтүм.
  
  
  "Бу кимий?"она звездал В ревматизме на мою тыаһат.
  
  
  Кини куолаһа уларыйан французтуу саҥарда. «Портер, мадам».
  
  
  ПАУЗА буолла. Онтон күлүүс халырҕаата. Аан сэгэйдэ. Кини Олломоон атаҕын арыйа баттаат, Европа дьикти сирэйин одуулаата.
  
  
  "Биһиэхэ хайдах дьарыктанар кэпсэтиилэр баалларый?"- диэн киниэхэ хоп-хойуу куолаһынан эттэ.
  
  
  «Я связились с Хоростом. Но меня не было времени, чтобы связывать с тобой».
  
  
  Ааны сабан баран: «сымыйалыыгын - эн миигин нуучча киһитигэр ыытаҕын», - диэбитэ.
  
  
  Дьахтар мин көрүүбүттэн куотан хаалла. «Өскөтүн кини эһиэхэ куһаҕаны таһаарар эбит буоллаҕына, ол идеята этэ. Она только это сказал, что вы спецперации В торгах не устроить".
  
  
  "Кыраһыабай. Маны эппитиҥ кэннэ эн тугу гынарын чертовскайдыы билэҕин».
  
  
  "Эһиги куттал суоһуур куттал суоһаабатын эһиги кыайан кэтэспэккит. Эһиги миигин көһөрбүттэрин кэннэ буолбатах".
  
  
  Кини туттуна сатаата. "Ганс Рихтеры кытта сибээс хайдаҕый?"
  
  
  Кини көрүүтэ миэхэ эргиллибитэ. «Биһиэхэ Ганс- Рихтер ханнык да сибээстэрэ суох».
  
  
  "Мин эһиги куппутугар хайдах тахсарын көрбүтүм. Уокка бааһырбыт, кини эһиэхэ көмөлөһөн кэлбитэ. Эн бу илиигин бэрэбээскэлээбиккит».
  
  
  Кини харахтара титирэстээбэтилэр. «Бу кырдьык буоларын билэбин. Ол гынан баран, биһиги билигин да сибээспит суох, мин билэрбинэн, арҕаа Герман агеннара ону көрдүүллэр. Ону мин бэйэм дьыалабынан аахпаппын. Бэйэлэрин урукку нацистарын былдьаатын".
  
  
  "Кини эһиэхэ тоҕо кэлиэхтээх этэй?"
  
  
  «Аҕыйах сыллааҕыта бэйэ- бэйэбитин үчүгэйдик билсибиппит. Ону хат көрдөҕүнэ, биллэ. Кини атыыһыт бу нүөмэрин ааттаан, бэл, поезд алдьархайыгар түбэһиэ диэн сэрэйбэккэ алҕаһы оҥорбута. Кини кыратык мичээрдээтэ. «Ол аата эһиги миигин өйдөөбөккүт дуо, мин хаһан эрэ ону үчүгэйдик билэҕит»,-диэбиккит.
  
  
  «Мин өйбөр-санаабар эрэ кэлэр санаа туһунан эһиэхэ кэпсиирбэр көҥүллээҥ. Баҕар, сопхуос саҕана рихтер- босс буолуо. Баҕар, бу эһиги хорсуннук Блюхер диэн ааттаах киһи эбит.
  
  
  «Хоростуой кинини ытан кэбиһэллэр эбит. Кини итиннэ олус сатабыллаах».
  
  
  "Оччоҕуна кини ханна уонна тоҕо көрдөрбөтүй?"У вас. "Көрсүһүү туһунан тугу хоруйдаата?"
  
  
  Паактыы сигаретаны хостоон баран, приказтаата. «Бу тэрили анааран көрөргүтүгэр судургу диир. Ол гынан баран кини эһиэхэ бу эрэ поездтаах буолуоҕа, онон Софияҕа кэлиэхпитигэр диэри хатааһылыахтаах. Эһиги миигинэн этиигит".
  
  
  «Портной возви, она итини оҥоруом», - диэн м. «мин мониторга этиитин оҥорорго бэлэммин. Ону сыгынньах эрэ гынабын".
  
  
  Ыараханнык үөһэ тыынна. «Бу сөбүлээбэт, ол гынан баран, мин кинини биллэрии таһаарыам. Кинини көрсүһүүнү аныам уонна эһиги куппутугар уведомление аҕалыам».
  
  
  "Эһигиттэн илдьити хаһан күүтүөхпүн сөбүй?"
  
  
  «Оччолорго Белградка тохтоон барабыт. Мин бүгүн киэһэ сибээстэһэр кыаҕым суох».
  
  
  "Үчүгэй, - диэтэ мин. «ол гынан баран, бу сырыыга көрсүһүү ордук түмүктэниэ. Кинини олус тулуйбат тулуйабын».
  
  
  Хараҥаҕа бэйэтин атыыһыта, оронугар тыаһаата уонна поезд Белград диэки ойутан иһиллии турдаҕына, ол миэхэ уонна Урсулга улахан суолталаах түгэн этэ.
  
  
  Урсула балыгын Белградка туттаран баран, көрсөргө эрэнэ санаата. Ева Шмидт кэпсээбитин да иһин, кинини эккирэппит, эккирэппит киһилэрэ этэ дуу, биири биири кыайан булбата ...
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Түүҥҥү долгуйуу, сылайыы бөҕөнү күүппүтүнээҕэр сылайбыта. Миигин бу купе ааныгар тыаһатар соҕотох биэрии. Ол Урсула этэ. Таһырдьа дьэҥкэ күн этэ, Белградка чугаһаатыбыт.
  
  
  «Аны көрбөтөхпүтүнэ", - диэн сымнаҕастык эттэ.
  
  
  Кини агентка майгынныыр ини. Кини бүөбэйдээбит сырдык баттахтара эйиигин эдэр оскуола киэнин олус күндүтүк саныыллар.
  
  
  «Бэйэҥ өттүттэн үчүгэй курдук», - диэтэ мин.
  
  
  Куойкаттан тахсаат, кини миэхэ кэлэн уоскун ыга кууста. Кини түөһүгэр сымнаҕас этин сэрэйдэ. Өр кэмҥэ уурааһын бүттэ, дириҥэ суох тыын ылла.
  
  
  "Дьиҥнээхтик көрдөспүтүм», - диэтэ кини.
  
  
  У мичээрдээтэ эй. Ону дьоҕус биисинэһи кытары холбоон билбитим дии саныыбын. «Сотору Белградка барыахпыт".
  
  
  «Бырастыы гыныы элбэх бириэмэни ылыа суоҕа".
  
  
  Кини эмиэ мичээрдээн, уоһун таарыйан, уоһун таарыйда. «Эһиги олус итэҕэтиилээх буолуҥ», - диэтэ мин.
  
  
  "Мин эрэнэбин". Кини мичээрдээтэ.
  
  
  Плащ-палаткатын тардыалаан, көрүөн иннинэ ботинкатын устан кэбистэ. Онтон кини бэйэтин төбөтүн нөҥүө свитери тардара. Бу сырыыга киниэхэ бюстгальтер суох этэ. Сарсыардааҥы күн сөхтөрдө. Дьууппаны уһулан баран ырбаахыны төлөрүтэн барбыт.
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэнэн куойкаҕа сытабыт. Сылаас кыһамньыбын миэхэ биэрдим, ону барытын билбитим
  
  
  
  кэтэһэбин.
  
  
  Кини өттүн баархатынан, өттүк хараҕынан бытааннык илдьэ барда. Түннүгүнэн шифаны эргитэргэ кыһамматыбыт, күн сардаҥата миэхэ алдьархайы аастаҕына эйиигин кытта сибээстээх. Кини атаҕын икки ардыгар илиитин уунна.
  
  
  Ол иһин түөһүм миэнэ утуйаары гынна. Кыыс миигин булан, нарын- намчы ритмаҕа оргууй аҕай имэрийдэ. Иҥсэлээхтик, тонолоон, иҥсэлээхтик көрдөһөбүн.
  
  
  Онтон кини ис-иһиттэн чараас титирэстээн, күүппэтэрбин өйдөөтө. Кинини сэрэнэн тиийэн, холбоһон кэллибит. Үтүөкэн баҕайытык Горнай түгэҕиттэн уһуллан хаалла.
  
  
  Эйи дэспэтим. Кини дьаныардаахтык толорорго дьаныардаах этэ. Бары бииргэ, дьаныардаахтык, дьүккүөрдээхтик дуораһыйан истибит, тула көбүс-көнөтүк дуораһыйбыт курдук. Билигин өттүбүттэн бэйэм баҕа санаабын пленум иһигэр киллэрэбин. Ритм өссө күүһүрэн, өссө кытаанах буолла. Иһим иһигэр солуур оргуйда, наймыланна. Поезд ыраахтан иһиллэр тыаһа иһилиннэ, солуурчах оргуйда, ону ааһан итии бүрүүкээн, саамай кистэлэҥ, кистэлэҥ сирдэри тутта.
  
  
  «Үчүгэй ньыма күн саҕаланыаҕа», - диэтэ мин кинини кытта кэккэлэһэ сытабын. «Биһиги эмиэ бырастыы гыммаппыт. Билигин буолбатах. Кинини полицияҕа кытта көрсүөм".
  
  
  "Забыть, Ник», - диэн мичээрдээтэ. «Бэйэҕит толкуйдуур сорудаххыт баар".
  
  
  «Мин сорудаҕым эһиги тускутун кытта сибээстээх буолуон сөп», - диэбитэ мин. - мин билигин быһаарар кыаҕым суох. Ол гынан баран, биһиги таҥаспытынааҕар ордук. Биһиги Белградка кэриэтэ".
  
  
  Поезд Белград кытыытынан айаннаан иһэн түргэнник таҥныбыт. Кэлин вагонт устун баран истэхпитинэ миэхэ куһаҕан санаа киирдэ. Хорс Блюхер дьиҥэ, Урсула саалатыгар уоруллубут монитор ханна баарын билэрин тухары хаайыы кыаллыбатаҕа буоллар, эбэтэр монитор рихтери кытта харабыл ылыллара эбитэ буоллар, мин кыаҕым суох этэ. Тоҕо диэтэр, биллэн турар, миэхэ, АХШ Правительствотыгар биэриэхтэрэ суоҕа.
  
  
  Мне даже, мы с Урсулой на того момент противниками, тоҕо диэтэххэ, биһиги миссиябыт уонна чугастааҕы сыаллар бэйэ- бэйэлэригэр утарсаллара. Кини олох быыһаныа диэн эрэнэбин, ол эрээри Белградка отель электроннай оборудование чааһа ылыллыан иннинэ, харабылга ылыллыан иннинэ, Рихтеры хаайыы туһунан суһаллык толкуйдуо суоҕа этэ. Кини бу инники буруйу оҥоруу дьаллыктарыттан саамай көстүүлээх соругу толорор этэ.
  
  
  Ол эрээри, иккилии идентичность итинник дакаастана илик. Кинини көрбөтөҕүм, тэрилтэлэрим сыаллан- соруктан тэйитэн, миссияны сөбүлээбэтэҕим, ону оҥоруохпун баҕарбатаҕым. Онон кини Ева Шмидтин кэтээн көрөн, сыллата мин туһабар туох туһалааҕын туһунан Урсулу кытары кэпсэтэргэ быһаарыммыта.
  
  
  Күнүскү тренердэр нөҥүө бытааннык айаннаатыбыт да, биһиги Шмидтаахпыт, туох да көстүбэт. Поезд уһун сиэрэй платформа устун хааман истэҕинэ паровоз аттыгар турар платформаҕа турбуппут. Поезд элбэх киһини күүтэрэ, биһиги дьоммут маннык дьон быыһыгар олус чэпчэкитик сүтэрэллэрин иккиэн өйдүүбүт.
  
  
  Поезд дьэ тохтоото. Уна Урсулга эргиллээт эй мичээрдээтэ. «Хайыахпытый, штатскытыгар көрсүөхпүтүн сөбүй», - диэтэ мин.
  
  
  Биһиги платформаҕа поезд барытынан урут атын пассажирдары таһыыга тахсан вокзал сэргэхсийбит дьиэтигэр бардыбыт. Урсула полицейскайдары баҕаран баран тимир суол платформатыгар көрбүтэ.
  
  
  «Я смотрю их», - диэтэ кини. "Офицердары илдьэ сылдьыахпар диэри рифтеры кэтиэххит. Наада буоллаҕына поезд иннин- кэннин, кэннин- кэннибитин ыытыахпыт".
  
  
  Урсула туора ыстанна, онно Еву Шмидт көрдө. Кини ыксалынан, дьон- сэргэ сүүрүгүн быыһынан сүүрэн иһэн поезд кэннигэр туһаайан испитэ. Европа кэннигэр, айанньыттары ыксаан, бэрт тиэтэлинэн хааман кэллэ.
  
  
  Кинини көрдөөх сирэйдээх табаарыһа Ганс Рихтер уонна бу табаарыһа бүтэһик массыынанан таҕыстылар. Ритер таһаҕаһы таһар, билэр радио.
  
  
  Тэлиэгэни баҕас харбаан ылан, саһан бардылар. Кини миигин харахтарыттан хараҕым далыгар кистиир багажтаах тиийэн, бу саҥаны истээри чугаһаан кэллэ.
  
  
  «Хаартыны хаайан муударайдык быһыыланныгыт. Бу сотору бүтэриэхтэрэ". Бу Рихтер этэ. «Мин нууччалары кытта манна көрсөн дуогабардаһабын".
  
  
  "Эһиэхэ оҥоһук баар дуо?"Бу Ева!
  
  
  Рихтер күлэн кэбистэ. «Манна аһаҕастык, мин радиобар өрүүтүн баар сирим».
  
  
  Вильгельмин камзоль анныттан таһаарда. Биһиги дьоммут хаһан да араадьыйаттан арахсыбатахтара саарбаҕа суох. Спутниковай монитор радио футлярын иһигэр баар этэ. Ону ырыҥалаан көрдөххө, оҥоһук ханнык баҕарар пааматынньык сорҕотун курдук көстөр этэ.
  
  
  Таһаҕаһы эргитэн баран эттэ:
  
  
  
  «Көрсүһүүнү тэрийиигэ, Ева»махтал.
  
  
  Рихтер ойон таҕыста.
  
  
  «Мин радио ылабын, Хорс. Ити ааты ордороҕун, билигин ону туһанаҕын дии саныыбын. Радио илиибэр баар буоллаҕына, биһиги эмиэ эйигин билэр полицейскайдары кытта кэпсэтиэхпит".
  
  
  Ол доҕотторо кинини кытта иккиэн бүтүөр диэри хаалсыбыттара. Ева суумкабын өрө көтөҕөн, бэстилиэтинэн бэстилиэтинэн охсубута, мистер үөрэ-көтө барара.
  
  
  Охтубут эр киһини ытыалаата. Тустуу олус сылайбыт.
  
  
  Аленкатын быраҕан эмиэ атаҕар турда. Люгер курогар баттаммыппын кини сөҕө көрбөтө. "Мин кэннибиттэн ойон тахсарын күүппүтүм, - дии санаатым.
  
  
  Экс- нацист кыаҕынан туһанна. Станцияҕа күнүс дьону тирэнэн хааман кэллэ.
  
  
  ЭУ Шмидт эмиэ күрээбит. Аттаах буулдьа аттаммытын көрөн, эргиллэн кэлэн дьон быыһыгар сүтэн хаалбытым. Поезд хайысхатыгар барарын бэлиэтии көрдүм да, син биир баар эбит.
  
  
  Кини Ганс Рихтеринэн ойутан кэбистэ.
  
  
  Улахан станцияҕа киириэн иннинэ эргиллэн кэлбитэ. Билигин биир илиитигэр маузер- парабеллуму, иккиһигэр-радио баар. - Маша төбөбөр сыҥааҕын көтөхтө уонна ытан кэбистэ. Саа платформа устун хааман истэ, хаҥас өттүбүттэн сыста. Дьахтар үөгүлээтэ. Кэннибэр үрдүк саастаах эр киһи сиргэ охтон түстэ - санныбар түбэстэ. Өссө хаһыылар бааллара. Рихтер эргиллэн станцияҕа сүүрэн тиийэн " люгер» таһаарда уонна ытан кэбистэ. Оччолорго кини курсу уларыппыта, онон кини чуҥкуйбута.
  
  
  Урсулу уонна полицейскайдар ханна баалларын көрөр бириэмэ суох этэ. Кини Рихтер кэнниттэн станцияҕа сүүрбүтэ. Иһирдьэ сүүһүнэн киһи баар, кинилэр ортолоругар уулуссаҕа тахсар ыраах ааннары сылбырҕатык хааман истилэр. Кинини мүнүүтэҕэ батары биэрдэ уонна түргэтээтэ. Дьон кэлэн көрөн тураллара, сорохтор биһиги суолбутуттан туораары гыммыттара. Рихтер дьахтары атаҕын кытта быраҕан баран салгыы барбыт. Кини ол эргиирин барытын хомуйан, ааҥҥа тиийиэн иннинэ охсуу көмөтүнэн тохтотто.
  
  
  Муоста туһунан күүскэ охсулунна да, биһиги радиобыт сүтэрбэтэ. Төбөбүн ытыалыы сатаатым да, мин кинини саап- сааһынан илиилэриттэн тутан ылан тэйиттим. Маузер улахан хоско киирэн харахтарын тараччы тарта. Хаһыытыы- хаһыытыы, хаһыытыы- хаһыытыы, ытыалыы сатаан куоттарыы буолла.
  
  
  Биһиги иккитэ эргийэн, хонтуруолу тутан хаайа сатыыбыт. Бэйэбит илиибитин- атахпытын бэстилиэтинэн тутан хаайа сатыыбыт. Иккистээн ытыалаата, түннүк параднай күн алдьанна. Кини дьон сутуругунан квадратнай сирэйгэ улаханнык оҕустарбата, бу былаас мөлтөөтө. Маузер илиитин эргитэн эрдэҕинэ илиитин уунна.
  
  
  Рихтер миигин сутуругунан баһын быһа оҕуста уонна холбоото. Кини кулгааҕын аттыгар хатаннык муостаҕа түстэ. Бу түгэҥҥэ Рихтер тахсан Маузер кэннигэр тыыллан- хабыллан таҕыста.
  
  
  Ытыс таһыныан иннинэ тиэрэ түһэн, миэхэ эргиллээтэҕинэ, сирэйигэр чэпчэки кулгаах баар буолбут. Кини миэхэ мазер оҥорбутун ытыс үрдүгэр бырахпыта. Ол гынан баран, биһиги пушкабыт, стилетабыт табыллыбатаҕа.
  
  
  "Halten sie! Genug!"Бу Урсула этэ.
  
  
  Рихтер миигиттэн киэр хайыһан, Уэльбу көхсүгэр туһаайбыт сүрдээх хараҥа Урсулу көрдө. Биһигиттэн икки өттүнэн штатскайга икки кистэлэҥ полицейскайдар турбуттара. Хас биирдии илиитигэр рихтерга туһуламмыт кылгас револьвер баар.
  
  
  » Баһаалыста, сааны түһэр", - диэн Урсултан уҥа диэки ыйытта.
  
  
  Рихтер кириэстии түстэ, маузеры урусхаллаата уонна миигин диэки көрүтэлээтэ. «Портной тебя поберь», - диэн аргыый аҕай английскайдыы саҥарда.
  
  
  Кини киниэхэ тиийэн, рациятын илиитинэн сиэтэн кэбистэ. Тоҕо диэтэргин, миигин илиилэриттэн тутан ылбыттар.
  
  
  «Биһиги ону таможняҕа бу штабы көһөрүөхтээҕэр кылгас болдьохтоох постарга илдьиэхпит», - диэтэ урут, Урсулга эппит югослав.
  
  
  Отель ол онтон радиоҕа таһаарда. «Мин суумканан поездка барыахтаахпын», - диэбитим мин сотору төннүөм."
  
  
  Миэхэ ити суругу соҕурууҥҥу православы кытта кэпсэтэрэ. "Суох, баһаалыста. Поезд тутуллуо. Бастаан биһигини кытта барыахпыт".
  
  
  Кини мөккүөргэ сыһыаннаах буолбатах. «Үчүгэй»,-диэтэ мин кинилэр хоско баҕарбат буола-буола.
  
  
  Бу-олоппоһу уонна үс көннөрү устуулу эрэ устуулуур кыра хос этэ. Уулуссаҕа тахсар биир түннүк эрэ баара. Бу инчэҕэй көстөр этэ.
  
  
  Хоско киирэн истэхпитинэ, онтун арыаллыы сылдьар киһини кытта кэпсэтэрбит.
  
  
  "Оо, эчи суумка!- диэн саҥа аллайда. «Ити платформаҕа. Ону ылыам".
  
  
  » Олус үчүгэй", - диэн милиция киһитэ сөбүлэстэ.
  
  
  Арай сүттэ да, аанын сабан кэбистэ, Рихтер үлэтин хаттаан саҕалаатаҕына аанын сабан кэбистэ.
  
  
  Полицейскайдар ону билигин да илиилэригэр туппуттар. Ким да кэпсэтэ илигэ мин радиобар саба бырахпыта, хомойуох иһин, ону биһиги иннибитигэр туруоруохпут. Билигин пиндажка пиндажка сытан баран, Рихтер эмискэ эмискэ атын Югослав илиитин эргийэ охсоот, тоҥолохторо сирэйгэ охсуолаата. Милиция киһитэ ойон тахсан муостаҕа охтон, оттон Рихтер атын киһини үтүрүттэ. Эр киһи миигин кэтэһэн баран, муостаҕа охтубатын диэн, хабан ылбытым.
  
  
  Рихтер бастакы офицер бэстилиэтинэн тыыллан- хабыллан таҕыста. Уйбаан Уйбаанабыс тыаһын чөлүгэр түһэрээри гыннаҕына, киһим Вильгельмин диэки тыыллаҥнаата. Онтон куурус револьвердаах Рихтер кэлэн миигин ытан кэбистэ. Устуул диэки хайыһан көрбүтэ уонна сыыспыта.
  
  
  Милиция киһитэ мин диэки охтон кэлэн билигин бэстилиэтинэн тарта. Рихтер киниэхэ ытта уонна түөһүгэр аһаҕастык түбэстэ. Киһим атаҕыттан тахсан, эмискэ эмискэ охсууттан тэйиччи аста. Ол харахтарыгар истиэнэҕэ быһа анньыллыбыт соһуйуу, онтон муостаҕа соһуйуу көһүннэ.
  
  
  Рихтер тэлэбиисэри тумнан баран, араадьыйаны тутан түннүк диэки сүүрэн кэллэ. Кини санныгар кистэнэн баран саннытын саба ытан кэбистэ. Арыллан хоруйу арыйда. Онтон милиция киһитэ атын киһини үтүктэн барбытын көрбүтэ. Өссө биирдэ ытан кэбистэ уонна милиция киһитэ олоппоһугар ыараханнык оҕуста. Онтон Рихтер эргиллээт, түннүгүнэн үлтүрүтэн, тобурах өстүөкүлэтин үлтү бырахта. Кинини өссө биирдэ ытан кэбистэ да, онно түбэспэтэ.
  
  
  Бу түгэн Урсулга киирдэ.
  
  
  "Биһигиттэн тэйбит», - диэбиппэр "барабыт."Ааны сыҥааҕыттан ыстанан тахсан, станция нөҥүө аан диэки айаннаата. Мин туспар ис сүрэхпиттэн иһирэх этим.
  
  
  Дьиэлэрэ бүтүөр диэри тиийэн көрбүтэ, аны Ритергэ суох. Кини бу сиртэн түргэнник ырааппыт хара массыынаны көрдө да, уулусса устун хаама турда да, бу Ритер баарын билэргэ быһаарбата.
  
  
  «Аныгыскы сырыыга, Мистер Рихтеры көрдөхпүнэ, - Урсула харса суох эттэ, - мин бу буулдьаны төбөбөр ууран, боппуруостары хойутатан биэриэхпин баҕарабын".
  
  
  Ол түгэҥҥэ куотан куотан хааллаҕына эрэ бу радио эбит. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр монитор этим да, билигин кини миигин эмиэ сүтэрдэ. Букатыннаахтык.
  
  
  Онтон Ева санаан кэллэ.
  
  
  
  
  Тоҕус баһылык.
  
  
  
  «Биһиги биири көрдүүбүт», - диэтэ Урсулга.
  
  
  - Диэн ыйытардыы көрдө, станцияҕа киирээри ыксаан истэҕинэ. "Туох дии саныыгыный, Ника?"
  
  
  «Билигин быһаарарга соччо бириэмэ суох. Улахан уорууҥҥа булкуллан, ону коммунистарга атыылыырга Правительство туох эрэ сыананы уурда. Куоластааһын тоҕо Илин эксээмэҥҥэ сылдьыбыта".
  
  
  Станцияны туораан истэхпитинэ, полиция сиренын тыаһа иһиллиэн сөп. Полиция дьиэтин тула дьон- сэргэ тоҕуоруспута. Таһыттан Илиҥҥи экспресс көһөргө бэлэм.
  
  
  «Мин эһигини манна, Урсулга хаалларарга мунньунабын. Итини кыайан куоппат буоллаххытына, полицияҕа туох да туһалааҕы этэр кыаҕым суох. 28 №- дээх Одьулууҥҥа отельга регистрацияланыҥ уонна мин эһигини хойут көрсөбүн. Ол кэмтэн ыла манна кэлэн Ритери буларга холонуҥ. Оттон бары кинини булуоххут, кинини хаба сатаамаҥ, миигин кэтэһиҥ".
  
  
  "Ону хаһан көрүөмүй?"диэн ыйытта. "Ханна мустаҕын, Ник?"
  
  
  «Поездка ким эрэ биһиги рихтеры ханна булуохпутун сөбүй», - диэтэ мин. «онон, кинини бортка төннөбүн. Бүгүн эбэтэр сарсын эһиэхэ төннүө диэн эрэнэбин".
  
  
  Кини мичээрдээтэ. «Биһиги үлэбит хайа эрэ кэмҥэ бииргэ хаалыахпытыттан үөрэбин», - диэтэ кини. «Эйигин көрүөм суоҕа", - диэбитэ.
  
  
  «Эйигин кытта эмиэ оннук», - диэтэ мин.
  
  
  Поезд хамсаабытын кэннэ ойон турда. Бэрт кырасыабай доҕорум илиитинэн сапсыйдым, аан бастаан проблемаҕа турабын, онтон уон аҥыы полицейскайдары эҕэрдэлиибин диэн эргиллээтим.
  
  
  Ааҕыллыбыт сөкүүндэҕэ поезд станцияттан тахсан, төнүннүн дэриэбинэҕэ төттөрү барда. Белградка сылдьан поезд бүтэһик вагонугар киирэн утуйа сыппыт вагон- рестораҥҥа киирсибитэ. Ева Шмидт көрдүүр сирим өссө биир миэстэни оҥорбута, чуолаан мин онно булбутум. Сарсын остолобуойга чугаһаан истэҕинэ эрэ сакаастаата.
  
  
  «Мин эйигин буулдьанан төлүөм", - диэбитим мин ... ол гынан баран, мин эйиэхэ бүтэһик шанс биэриэм. - Диэн туран атыыһытыгар бар. Кинини эйигиттэн истиҥник саныыбын. Бу да сырыыга ханнык да трюков суох. Тугу эрэ былыр- былыргыттан боруобалаан көрөҕүн уонна мин эйигин салгыы дьүүллэһиитэ суох өлөртөөтүм ".
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр халбаҥнаата. Онтон туран вагон- ресторан ааһар сиригэр барбыт. Кинини бырахта
  
  
  хас да купюралаах миэлиҥсэни официантка анаан атыылаан баран, кэннигэр батыспыта. Сотору истиэнэҕэ элиэ аанын иннигэр турбуппут 5.
  
  
  "Ис- иһиттэн», - диэн бирикээстээтэ.
  
  
  Ааны аһан биэрдэ. Киирбиппит, ааны хатаан кэбиспит. "Билигин тугу билиэххин сөбүй?"- диэн ыйытта.
  
  
  «Тапталгын хайдах булуохха сөбүй".
  
  
  Илиитин хараҥа баттаҕынан ыга мичээрдээтэ. «Билигин ити олус уустук буолуон сөп. Ганс бэйэтин атыытын бэрт сотору бүтэриэҕэ уонна оччоҕуна олус баай киһи буолуо. Кини бэйэтин личноһын уларытан, эккирэтэр акаарылартан туһаныаҕа". Күлэн күлэн барда. «Биһиги даҕаны эһиги правительствоҕытыгар махтаныахпытын сөп".
  
  
  Миигин букатыннаахтык күлэ- күлэ сылдьарын, миигин акаары диэн ааттыылларын сөбүлээбэт этэ. «Удачаны боруобалыырга ньыма баар», - диэтэ эй. "Белградка ханна тохтообутуй?"
  
  
  Ева мичээрдээтэ. Мин кинини кытары кэпсэтэ иликпинэ, сыгынньахтаан барбыта. Туох күүтэрин билбэтим, сотору буолаат ыстаана уонна бюстгальера суох хаалбыта. Толору сыыппаралаахпыт.
  
  
  «Бу информацияны биэрэр буоллаххытына, кини эһиэхэ үлэни кытары сибээстээх ыҥырыы", - диэтэ кини.
  
  
  Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөрэбис хараҕын араарбакка көрө олордо.
  
  
  «Вы те можете можете Сеня, где то штаб- квартиры штаба-квартиры", - диэтэ эйи, - то у нас от кружевые трубы с белых бедер. Кини миигин сексынан аралдьытарга холонон көрөрө.
  
  
  «Баҕар, ханнык эрэ компромисска барыахпытын сөп», - диэн быраһаайдаата, толору турар Турукта. Кини миэхэ кэлэн эмиийин таарыйбыта.
  
  
  "Ханнык компромисс?"У вас.
  
  
  Кини миэхэ сыһыары тутунна. «Менга согласиться на маленьке, чем желает информацию и этого она не будем мало подарок". Айаҕын уоһунан бытааннык атаарда.
  
  
  «Мин син биир бэлэҕи ылыахпын сөп», - диэн эйиигин, өттүк харатын курдук сыһыаннаһарын санатта.
  
  
  «Ээ. Ол гынан баран, оннук буолбатах этэ дуо? Олох оннук буолбатах".
  
  
  Ыьыах баҕайыта. Кини үчүгэй этэ. Кинилэр Рихтери кытта үчүгэй хамаанданы оҥордулар. Арааһа, атын миссияларга туһалаабыта буолуо. «Кини компромисска барарга бэлэммит эбитэ буоллар, туох информацияны биэриэ этигитий?»
  
  
  Оччо дьаныһан туран дьарыктаммыта, аралдьыйбыта. «Мин билбэтим иһин, Штаб- квартиратын саалатыгар ханна баарын этэр кыаҕым суох. Онно миигин киллэрбэт. Ол гынан баран, отельга регистрацияланарын эттэхпинэ, 5- тэ милиция Кинээһигэр баар эбит. Кинини эһиэхэ этэбин: кини өр олоруо суоҕа, эһиги син биир ону булуоххут суоҕа ".
  
  
  Өттүк харам чугаһаата. Кинини ыга кууста уонна сымнаҕас эттик мин сыһыыбыттан хамсыырын биллэ. Кини сэҥийэтин сэҥийэтиттэн харбаан ылан, бэйэтигэр тардыалаан, уоһугар уурда. Олорор этэ-тыына күлэ-күлэ, мичээрдии- мичээрдии олордо. Ол кэнниттэн харахтарыгар соһуйуу, кэлэйии баар буолла. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр быһыыны- майгыны хонтуруоллуур, хамсааһыны салайар, ол гынан баран, эмискэ ити хонтуруолу сүтэрбит.
  
  
  Сэҥийэтин мээнэ ыыппатах. Кинини өссө күүһүрэн ылла. «Эн сымыйалыыгын, дорообо», - диэн модьуйара.
  
  
  Уолуйуу куттал уларыйда. "Ыраас ..."
  
  
  "Ээ, оннук. Ону эн хараххар көрөбүн». Кинини сэҥийэтин босхолоото да, сэҥийэтин атын илиитинэн ыга туппут. Онтон бинсээккэ тахсан Вильгельмины таһаарда. Хаҥас түөһүгэр сыһыары тутан, сымнаҕас этигэр укта.
  
  
  «Бу уруккутун курдук буолбатах», - диэтэ эй. «Бу сырыыга тулуурум бүттэ. Аны билигин болҕойон иһит. Кини Белградка ханан кистэнэрин билээри мунньабын, улахан суолтата суох, миэхэ дуу, суох дуу диэххит. Задачаны кыратык уустугурдар туһугар өлүөххүн баҕараҕын дуо? миэхэ?"
  
  
  Урут көрдөрбүт куттала билигин кини хараҕар төнүннэ. Ону мин эппиппин санаабытым диэххэ сөп. Томмоо түөһүгэр ыга сыстыбыт, онтон миигин харахпар көрдө.
  
  
  "Отель Сава», - диэн аргыый эттэ кини.
  
  
  Кини сирэйин одуулаан баран, итэҕэйэн олорбута. Отель «Савва» отела Балагыай, быыкайкаан, түмсүүлээх сир этэ.
  
  
  «А штаб- квартира В Лозане в зале то?»
  
  
  Кини миигин түргэн үлүгэрдик көрдө, онтон туора диэки көрдө. Кини түөһүгэр ыга сыстыбыт. АХ барда.
  
  
  "Ээ», - диэн кини түргэнник хардарда. «Ол эрээри мин, чиэһинэйдик этэбин, аадырыһын билбэппин».
  
  
  Бэстилиэти ылан кобураҕа уурда. «Мин эйиэхэ итэҕэйэбин», - диэбитэ мин. - оттон билигин кини эһигини барыахтаах, аныгыскы станцияҕа тахсыахтаах«.
  
  
  Миигиттэн арахпата. "Мин этиллибит сөбүлэһии атын өттүн ылыахпын баҕарбаккын дуо?"
  
  
  У зот себя по бедами и увеловалось еще. Кини миэхэ аччыктааһын курдук этэ. Ол эрээри өйбөр- санаам атын этэ. Кинини эргиллээт, купе эркиниттэн шарфаны сулбу тардан ылла.
  
  
  «Мин билэбин, ону сөбүлүөм, - диэн билбитим. "ол гынан баран, бизнеһи арыый атыннык, сороҕор".
  
  
  Шарфа сирэйин диэки сыҕарыс гыннаран көрбүтэ. Ол кэнниттэн эй айаҕын чиккэччи тарта уонна кэннилэрин баайан кэбистэ. Эмискэ шарф быыһынан бүтэҥи тыаһы таһаар, охсуолаан эрэр. Сыгынньах этин харбаан ылан куойкаҕа бырахта уонна куойкаҕа бырахта. Мин кини харахпар чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр эмискэ баҕайы көстүү үөскээтэ эрээри, кини куойкатыгар бэйэтин ремуннарынан уонна таҥаһын куойкатыгар баайан кэбистэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр куойкаҕа имиллэн кэлэн миигин өйдөөн көрдө.
  
  
  «Болгарияны кытта кыраныыссаны туораабаккыт, кондуктор эбэтэр носильщик наадата суох, ааны талыахтааххыт", - диэтэ эй. «Бу эмиэ хойутаан. Ол саҕана« Сава »гостиницаҕа тиийэбин.
  
  
  Кини хараҕар өһүөннээхтик күлүмнэс гынна, шарф быыһынан немецтии тугу эрэ ньиргийдэ.
  
  
  "Санаарҕаама, кэлгийэн кэлгий", - диэн мичээрдээтэ. «Альтернатива туһунан толкуйдаан көр эрэ".
  
  
  Кини куойкатыгар баайыллыбыт куойкаҕа бырахпыт уонна атыыһыт аанын хатаабыт. Онтон түргэн баҕайытык 7- с чыыһылаҕа тиийэн, быыкаайык баҕас ылан туһатыгар бардым. Кини сотору кэминэн дьарыгырар аныгыскы тохтобулга тахсарга бэлэм этэ.
  
  
  Билигин кини Рихтер «Сава» отелыгар барбытын үрдүнэн, тоҕо диэтэр, тоҕо оннугун көрдүү сатыырын иһин, Белградка төннүөхтээх этэ. Миэхэ радио эрэ хаалла дуу диэн ыйыттым.
  
  
  
  
  Онус баһылык.
  
  
  
  Кинини иккис кылаастаах поездка Белград киин вокзалыгар төннөн кэлбитигэр күн ортотун саҕана этэ. Саревоев уулуссатын таксиларын бульварга диэри Михаил диэн кырачаан национальнай музейы аахта, биһиги кэннибитигэр туох да буолбатаҕын, онтон Кириэстээх уулуссаҕа Мыраан отделыгар аһаҕастык ыытта. - Саргылаана миигин көрөн олус үөртэ.
  
  
  "Ээ Ник!"- диэтэ кини миигиттэн сымнаҕас илиитинэн моонньугар кэтэрдээт, хоһугар киирдэ. "Уже полу. Ханна баарый, портнай ылаҕын, баар этэ».
  
  
  «Сорох тутулуга суох дьыаланан дьарыктанарга тиийбитим. Оттон мин бу куһаҕан коммунистическай киин куоракка соҕотох хаалларыам дии санаабатаххыт дуо?"Уже, уже услышался.
  
  
  Кини миигин кэннибиттэн аан сабан кэбистэ. Кини олус сиэдэрэй сыанаҕа олорон, уулуссаҕа кэрэ көстүү арыллар диэн олус сиэдэрэй нүөмэргэ олорбутун бэлиэтии көрдө. Ол гынан баран, билигин кини санаата- оноото Рифтер эрэ туһунан этэ.
  
  
  "Тугу эмэ билбиккит дуо?"диэн ыйытта.
  
  
  Сигаретаны табахтаан баран эйи аккаастаабыт. Билигин кинини биһиэхэ дьоһуннаахтык көрдө. Кини балачча тыҥааһыннаах этэ. «Рихтер ханна баарын билэбин", - диэтэ эй. «Кини эрэ куораты кэрийбэт, куотан куоппат".
  
  
  "Бу ханна эрэ чугас дуо?"
  
  
  Уһуннук тардыллыбыт сигареты оҥороот, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тутунна. "Ээ, бу мантан чугас».
  
  
  "Ханна? Бары?"
  
  
  Чыпчылыйыах иннинэ Урсула сирэйэ үөрэммитэ. Бу монитор туһунан кэпсииригэр табыгастаах кэм курдук. Роман тулатын бүүс- бүтүннүү түҥэтиллиэхтээх, тиһэх вариант кырдьыктааҕынан ааҕыллыбатах буолуохтаах.
  
  
  "Отел» да", - диэн бытааннык эттэ.
  
  
  "Хо?"Кини Тумууһап телефонугар көспүтэ. "Полицияҕа ыҥырбытым, онно биһигини көрсүөхтэрэ".
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. "Суох, Урсул».
  
  
  - Саргылаана Машаны дьикти харахтарынан көрдө. Онтон туруупканы төттөрү аҕалла. "Тоҕо суох буолуой?"
  
  
  "Урсул, - мин саҕалаабытым, - мин эһигини кытары сэһэргэһэр санаалаахпын. Рихтер Британия бырабыыталыстыбатын, АХШ оҥоһуутун, арҕааттан куттал суох буолуутугар дьоһун суолталаах. Кини бу оҥоһуута. Биирдэ тахсан истэҕинэ, киин вокзал түннүк нөҥүө вокзал тула сылдьыбыта ".
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. "Радио?"диэн ыйытта.
  
  
  «Ээ, радио. Кини иһигэр кистэммит оҥоһук саһан эрэрин кэриэтэ».
  
  
  «Куолас тоҕо поездка бэйэтин кытары сылдьара».
  
  
  Кини мичээрдээтэ. «Бу-мин билиҥҥи кэмҥэ итэҕэйэбин. Билигин тоҕо диэтэр, бу дьыаланы арҕааҥҥы Германияҕа экстрадиялыырга, байыаннай буруйдар иһин суут иннигэр туруорарга үөрүүнэн буолуо этэ. Коммунистар үһүс рейхинэн киһини өйдүүллэригэр мэлдьи үөрэллэр. Ол эрээри, кинилэр электроннай тэриллэр шопорын атыннык көрүөххүтүн сөп дии саныыбын".
  
  
  «Я понимаю, Ник», - диэтэ кини.
  
  
  «Бу радио- радио станцияттан Рифтери араарарга холоннум да, ону ситиспэтим», - диэн салгыы салгыы кэпсиир. «Онно баара буоллар, сорудаҕым туолуо этэ. Билигин бу араадьыйаны төннөрүөхпүн наада".
  
  
  «Ол гынан баран, ким да, мин полицията суох рихтеры хаайар кыаҕым суох», - диэтэ кини. «Ону биһиги Правительствобыт харабылыгар биэрии улахан бюрократияны эрэйэр. Полиция үлэлиэхтээх".
  
  
  «Мин өйдүүбүн», - диэтэ мин... ол гынан баран, Арҕаа Германия биирин өйдүүгүн.
  
  
  дойду сервистэрэ, бу оҥоһук КГБ илиилэригэр түбэһэрэ буоллар, эрэйдэнэллэр. Дьиҥинэн, Рихтер нууччалыы тэриллэри манна, Белградка тутарга суоттанара буолуо дии саныыбын. Ону хайыы- үйэ оҥорбуттара буолуо. Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ, Урсула, кини уонна эһиги миэхэ Рихтер уонна эго- га бириэмэни биэрэргитигэр, радио биэрэргитигэр көрдөһөбүн ».
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр толкуйдуу түстэ. «Мин эһиэхэ рихтеры хабарга көмөлөһүөхпүн баҕарабын".
  
  
  "Ээ, эһиги миигин кытта барыаххытын сөп», - диэн сөбүлэспитим.
  
  
  Кини мичээрдээтэ. «Сөп, Ник. Полицияҕа ыҥырыахпар диэри кэтэһэбин, ол гынан баран, биллэн турар, бэйэлэрин идеялара баар буолуохтарын сөп. Бу салааны кэтээн көрөр киһини көрбүтүм дии саныыбын. Ону толору итэҕэйэр кыахтара суох диэн сабаҕалыахтаахтар».
  
  
  «Бу ис хоһоонноох", - диэтэ мин. «тиһэҕэр, эн үчүгэй коммунист буолбатаҕыҥ».
  
  
  Кини миэхэ немецкэй мичээрдээн мичээрдээтэ, кини күөх харахтара килбэчийдэ. "Оннооҕор үчүгэй кыыс буолбатахпын», - диэтэ кини.
  
  
  «Мин итини кытта сөбүлэспэтэҕим".
  
  
  Кини талахха баайыллыбыт халаат, тоҕо диэтэххэ, дууһатынан эрэ тахсар. Халааты сүөрэн, сири тэлэччи аһарга көҥүллээтэ - кини аттыгар сыгынньах турар. «Мин таҥаһым ордук буолуо", - диэтэ кини.
  
  
  Иҥсэлээхтик одууласта. "Мин сэрэйэбин."
  
  
  Халаат муостаҕа түстэ. Алаас түөһүгэр, үрүҥ сапсынан, үрүҥ кырыымпа уонна дьадаҥы хараҕынан муна-тэнэ сылдьара көҥүллэнэр. Кини Ева мин диэки ахтан- санаан, билигин типовой Урсулҕаны эмтээн, эмтээн барбытын билэрэ.
  
  
  "Иккис өттүттэн, - диэтэ кини, биһиги икки ардыбытыгар ырааҕы кыччатар туһугар, - биһиги дьоммут билигин бу отельга бардахтарына, баҕар, өссө да аҕыйах буолуо».
  
  
  «Арааһа, - диэтэ мин.
  
  
  Кулгаахпын быһа илгистэн барбыта. Эй миигин сыгынньахтыыр көҥүллээбитэ.
  
  
  Түргэнник хонтуруолтан тахсарга эрэннэрбит уокка урсулу уматта. Эй көмөлөстө, атын таҥаһы уһуларга, онтон хоско улахан дьиэ таһыгар илдьибитэ. Биһиги бииргэ сытан, манныгы өйдүүбүн, бу эр киһи позициятыгар кэлбитин.
  
  
  Кини түөһэ мин эмиийим дугатынан ыйанан турар. Кини миэхэ түһэн, түөһүм иһэ сымнаан, моонньум сирэйин уонна моонньун сииктээх уоһун ууран баран, мин түөһүм сымнаан хаалла.
  
  
  Кини мин сүөһүбэр түһээт, чараас соҕустук миигин уурбута, уокка умайбыта. Онтон аллара хамсаан, тобус- толору уостарынан тобус- толору уостарынан тобус- толору хамсыыр.
  
  
  "Билигин, түгэҕэ суох дуо?"диэн ыйытта.
  
  
  «Билигин», - диэн хааҕынаата.
  
  
  Уни оронга анньаат, утуйан, тыынын кистээн, тулуйбакка утуйан барда. Үнүгэстэр өттүбүттэн үргүлдьү ойон тахсан, тулабар түстүлэр, этэргэ дылы, кэннибэр эрэллээх охсуспуттарын өйдүүбүн. Баһаар вулканическай холокоска көһөрүллүбүт. Ол кэнниттэн кульминацияҕа тиийдэхпитинэ кэрэ дорҕооннор, итии эт- сиин минньигэстик сыталлар.
  
  
  Онно «Сава» отелын көрбүтэ, Рихтер тоҕо талбытын өйдөөбүтэ. Штаттарга куорат эргэ оройуонугар көһөрүллүөхтээҕин курдук эргэ эргэ дьиэ тутуллара ордук. Таһыттан таһырдьа наһаа эргэрбит, ону ааһан ааһыахха сөп диэн сабаҕалаабакка да, гостиница буоларын сэрэйэн да көрбөтөх. Бу салалта саарбах ыалдьыттартан атын диэки көрөр- истэр сирдэригэр маарынныыр.
  
  
  Отельга сүүрбэ нүөмэр баар этэ, почта дьааһыктарыгар кутуллубут күлүүс ахсаанынан, аҥаарын эрэ былдьаабыттарын көрүөххэ сөп. Хомуньуустар паспордарын көрдөрөргө көрдөспөккө, көннөрү нүөмэрдэри уһулан кэбистим. Полицияҕа формальнайдык кэпсэтэргэ сананна.
  
  
  Клера кириэһилэни эргийэ сылдьан таһаҕаспын ылаары, эмиэ почтовай дьааһыктары көрбүтэ уонна тустаах хостор дьарыктаах буолууларын ыйан- кэрдэн биэрбиттэрэ. Онтон кирилиэс устун кирилиэс устун тахсыбыппыт. Ааны аһан, багажпын туруоран баран, чэй иһэрдибитэ.
  
  
  Клера бардаҕына коридорга аан аһылынна уонна көрүдүөргэ Ганс Рихтер таҕыста. Күнү көрсө Урсулу тэйиттэ, бэйэтэ саһан хаалла. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр коридорга баар икки эр киһини уоран ылан көрбүтэ. Кинилэр атын эр киһини, хоско туох эрэ тахсыбытын тула мусталлар. Атын эр киһи-Иван Лубянка.
  
  
  Манна Илин эстрада үрдүнэн Повкаҕа тахсан иһэн лубяканан айаннаабыт быһыылаах. Билигин, станция саахалыттан атын хахханы булбут быһыылаах, манна, биллэн турар, наблюдение тэриллэрин нууччалыы атыытын кытары кэпсэтэргэ агентстволар баар дьон кэлбиттэр.
  
  
  Радио суох. Баҕар, КГБ итэҕэйбэтэҕэ буолуо. Кини табаарыстарын кытта көрүдүөр устун кирилиэс устун барара, Варвара ааны сабан эрдэҕинэ кирилиэс устун барара.
  
  
  Ону Урсулга эргилиннэ. «Бу биһиги дьоммут, доҕотторум", - диэбитэ мин. «миигин батыс, ханна баралларын көр. Өлө сатаа. Онтон мин нуучча доҕорбун коридорга көрүстүм. Кинини эйигин кытары " Мажестикаҕа »үс төгүл көрсүһэбин. Күүтэ түс. чаас буолан баран, ону көрдөрбөтөхпүнэ, бэйэҥ тускунан".
  
  
  Кини миигин кылгас кэмҥэ сирэйигэр көрдө. «Хорошо, Ник».
  
  
  Кини мичээрдээтэ. "Сотору кэминэн."
  
  
  "Да".
  
  
  Урсула коридор устун бу дьон көрүдүөр устун сүтэн хаалла.
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, Лубянскай хос аана тоҥсуйда. Онтон кылгас тохтобул кэнниттэн халлаан сырдыыта тохтоото. "Ээ?"
  
  
  Диалектарга уонна куоластарга балай да үчүгэйдик ырыҥаламмыта, ордук истэргэ кыах тиийбитин кэнниттэн хабарҕатын уонна ис хоһоонун толору аахта, Ганс Рихтер курдук дорҕоонноохтук иһиллэргэ кыһаммыта.
  
  
  «Блюхер», - диэтэ мин.
  
  
  Күҥҥэ күлүүс " люгер»таһаарда. Аан аһыллыбытыгар аа дьуо атах таҥаһын дьикти сирэйин көрдө, хоско киирэрин кэтэһэ сатаабата. Кыыс атаҕын ааҥҥа эмискэ оҕуста уонна хоско дэлби ыстанна. Түөһүгэр моонньугар түбэстим уонна муостаҕа охтордо.
  
  
  Лубянка бэстилиэтинэн тигистэ да, ону тохтотто. "Быһа манна төлүүгүн".
  
  
  Эргиллээт, төбөтүгэр туһуламмыт «люгер» көрдө. Онтон сир- халлаан икки ардыгар «Уэли» көрөн баран, куттал суоһаабатын быһаарбыта.
  
  
  «Бу хат эн», - диэн сор-муҥ күүтэр кини.
  
  
  «Оҕонньор да, оҕонньор да куттанабын. Чэ, тур. Оонньуурдарыттан тэйиччи тутун».
  
  
  Варвара оргууй туран ол палочкаттан хаана оргууй аҕай көтөн түстэ. Бу уоһа искэн буолбут. Кинини күнүгэр тиийэн, КГБ сотруднигын куруук кэтээн көрөр эбит. Бу харахпар улахан сөбүлээбэт этим.
  
  
  "Оттон билигин, - диэтэ мин, - биһиги эйигин кытары кэпсэтэргэ үчүгэй".
  
  
  «Биһиги туох да туһунан саҥарбаппыт», - диэн хараастан хоруйдаата.
  
  
  «Мин саныахпар».
  
  
  Кини хайы-үйэҕэ илиитин ще үрдүгэр ууран кэбистэ. "Куттанабын, эһиги математикаҕа эрэ буолбакка кэлбиккит".
  
  
  "Баҕар, оннук буолуо», - диэбиппэр: «ол гынан баран, ону толоруом, эйиэхэ куһаҕана суох буолуо», - диэбитим. Ону мин иннибэр бу приложенияны сабыдыала кэлбитигэр сирэйин одууласта.
  
  
  «Биһиги өссө түмүккэ кэлбэтэхпит», - диэтэ кини. "Ол аата эһиги көрдүүгүт суох".
  
  
  Киниттэн ыйытта. «Оссо уже у нас, что она защите?»
  
  
  "Рихтер?"
  
  
  «Сыыһа- халты бырастыы гыныҥ. Эһиэхэ Хорсун- хоодуот».
  
  
  Варвара чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр санаарҕаата. «Я понятиям, что В зале устройства. Кини олус кистэлэ суох, аһыныгас».
  
  
  «Баҕар, кини эйиэхэ итэҕэйбэт, Варвара», - диэн кыратык эттэ.
  
  
  Кини миигин көрдө. «Мин ону эмиэ итэҕэйбэппин».
  
  
  Муннугум хамсаата. Атын киһини көөнньөрөргө холонор икки куһаҕан дьону мэлдьи көрө сатыыбын. «Тугуй, биири этиэххэ сөп, Лубянка. Кинини кытта сибээстэһэргитин билэҕит. Ону мин эмиэ этиэхпин баҕарабын».
  
  
  Лубянка күөх ороҥҥо көспүтэ. Кинини болҕомтолоохтук кэтээн көрдө уонна киниэхэ туһаайыллыбыт «Люгер» тутта. "Кини ханна тохтообутун миэхэ эппэтэ», - диэн бытааннык эттэ.
  
  
  «Сымыйалыыгын,Лубянка. Эйигин эмиэ 9 миллиметргэ түбэһиэҕэ". Киниэхэ тиийэн кэллэ. «Кырдьык наада, мин билигин даҕаны наада. Ханнаный?»
  
  
  Атах суутун хараҕа Хаптаҕай, көбүс-көнөтүк саҕаланна. Соһуйуох иһин, кырабыттан улахан сыттыгы ылан баран, иннибэр ууран кэбистэ. Кини оҥорор диэн өйдөбүлэ суох, онон куттаммата. Кинини ытан кэбистэ,» Люгер " кыракый хоско эһиннэ.
  
  
  Хараххын толоос сыттык туолла уонна Кубааскатын түөһүн кыайан ситэтэ суох. Ол бириэмэҕэ Варвара барыллаан, билигин да ыккардыбытын тутан испитэ. Онтон эмиэ ити төбөбөр ытан кэбистэ, мин ытыалаан охтон түспүт сыалга нэһиилэ түбэстим.
  
  
  Туруука миэхэ бэстилиэтинэн кэлэн улаханнык охсубута да, саа өссө да тутта илик. Билигин подушка суох буолан, икки илиибинэн икки илиибинэн күүскэ эргитэн кэбистэ. Истиэнэбитин охсубуппут, туох да буруйа суох буолбут.
  
  
  Онтон биһиги иккиэн муостаҕа сөрөттүбүт. Сутуругунан оҕуста, хаппыт сирэйигэр оҕуста уонна миигиттэн араҕыан иннинэ охсууга кыайан эппиэттээтэ. Ол кэнниттэн Уэльээгэ субуруччу тиийэн, аны остуолга турар Уэльээни устан кэбистэ.
  
  
  Томмоо ытыалаан эрдэҕинэ ытыалаан эрдэҕинэ, кэмигэр кыайан тиийбэтэ. Кини киниэхэ чугаһаан иһэн, кинилэри сордообута, холобур, миэхэ ыарахан умнастаах маһы сүгэн баран, төбөтүгэр сүктэрбитэ.
  
  
  Түннүк аттыгар охтон ынчыктыыр. Онтон туруупкаҕа атахпар тураат, эмиэ " Уэлбэ» оҥордум, ол гынан баран, илиибэр бэстилиэтинэн тутан, ытыалаан эрдэхпинэ илиилэрбин булан ылбытым. Миигин сыыһа- халты сыҥалаан түннүгү үлтү сынньыбыта.
  
  
  Өстүөкүлэ улаханнык алдьаммыт, ардах түһэн, ардах түһэн, эргиллээт, тииһэ титирэстээн, таһырдьа ыстанан тахсан эрэрин көрөөт, туох эрэ туһуттан хапсыһарга холонно.
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс түһэр кэмигэр кылгас чуумпу буолла, онтон хаһыытыырын иһиттэ. Алдьаммыт өстүөкүлэ нөҥүө үөһэ тахсан, иккис этээстээх балконугар охсубутун көрбүтэ. Кини бу түөһүгэр уонна олоххо икки пикеттэринэн үөһэ, аһаҕас харахтаах, аһаҕас сирэйдээх пикеттэринэн аһыллыбыт.
  
  
  Кинини үөхсэрэ. Лубянка билигин тугу да этиэ суоҕа. Вильгельмины төнүннэрэн, кыра хоско быраҕан, параднай кирилиэс диэкки коридор устун ыксаата. Служебнай кирилиэс кэннинэн уулуссаҕа тахсан сүүрэн истэ.
  
  
  
  
  Уон биир баһылык.
  
  
  
  «Бу миэстэ. Манна икки эр дьону кытта барбытым», - диэтэ Урсула.
  
  
  Хараҥа ааҥҥа түүннэри утары эргэ дьиэ диэки көрөн олорон хараҥа ааҥҥа умнан кэбистибит. Урсула олус долгуйда да, ону көрдөрө сатаата.
  
  
  «Кинилэр кэннилэриттэн хайыһан иһиэххитин сөбүй?"У вас.
  
  
  «Мин оннук санаабаппын, - диэтэ кини.
  
  
  Суолу нөҥүө олорор дьиэни илдьэ хаалбыт. Урсулга эппитим курдук, уулуссаҕа хоско иккис этээскэ киирбиттэрэ эрээри, ол түгэҥҥэ аан дойду суох этэ.
  
  
  «Чэ, онно баран көрүөхпүт», - диэн этии киллэрдэ.
  
  
  «Хорошо, Ник». Суумкатыгар «Уэлбэ»эрэбит.
  
  
  «Мин онно миигин үчүгэйдик саптыныахпын баҕарабын», - диэтэ мин. «ити балыксыт буолуон сөп».
  
  
  «Ник, ник " диэн эрэниэххин сөп.
  
  
  Биһиги санаабыт хоско тиийэн кэллэхпитинэ, бу дьон иччитэх буолан хаалла. Кини сэрэнэн, бэстилиэтинэн киирбит да, онно ким да суох.
  
  
  "Киир, - диэтэ Урсулга.
  
  
  Кини миэхэ холбоспута, ааны сабан, уотунан кэбистэ. Бу туспа ванналаах улахан хос этэ. Кырааскалар эркиннэрэ туоллулар, сантехника былыргы курдук көстөр. Муннукка суодаҕар мас олоппоһун шраматынан сабыллыбыт уонна хас да көнтөрүктээх куойка баар.
  
  
  «Хайа эрэ сиргэ», - диэн ырытта. Она Сун люгер В кобуру. Кини куойкаҕа тиийэн кэллэ. Кини соторутааҕыта эрэ сыппыт быһыылаах.
  
  
  «Манна таһаҕас дуу, туох эрэ суох,-диэн Урсулу бэлиэтээтэ. "Баҕар, ону сүтэрдибит".
  
  
  «Давай вокруг», - диэтэ мин.
  
  
  Бу сири чаастарынан чинчийдибит. Онно таптаабыт сигареттарыттан биирдэстэрэ буоларын дакаастаабыттара, бытыылка арыгыта, кураанах кэриэтэ; поездка быраҕыллыбыт мусорнай корзинаҕа кини бу хоско төннөрбүтүн ыйан- кэрдэн биэрбэтэҕэ. Дьиҥэр, бары дакаастабыллар бу букатыннаахтык хаалбытын ыйан биэрдилэр.
  
  
  "Билигин тугу гынабыт?"- диэн ыйытта.
  
  
  «Мин билбэппин», - диэтэ эй. Кини Ваняҕа эргиллэн кэлэн бытааннык кордо. Хоско ханнык эрэ сири бэлиэтии көрбөтөх курдукпун. Ону эмиэ кураанах аптека көрбүтэ.
  
  
  Кэлин туалекка барбытым. Үөһээ Бүлүү Н. Ону хаппаҕын өрө көтөхтө уонна таз диэки өҥөйдө.
  
  
  Онно мин дьэҥкир & amp; quot; лапающий лап- ла лапчааны көрдүм & amp; quot;
  
  
  Ону сирийэн көрбүтэ. Ол улахан куска кумааҕылартан улахан куска лаах куһуок эрэ этэ, ол гынан баран, ол гынан баран, аҕыйах рукописнай рукописнай оҥоһуулаах этэ.
  
  
  «Менга туох эмит баар», - дедим.
  
  
  - Магнус туран санныбын нөҥүө көрдө. "Бу туох баарый?"
  
  
  «Рихтер итинтэн аккаастана сатаабыт быһыылаах. Буукуба иһин тугу араарыаххытын сөбүй?»
  
  
  Ону өйдөөн кэбистэ. «Бу буочар Рихтер», - диэтэ кини. Аргыый аҕай запискатын эргитэн баран эттэ. Серборатскай, Ник. Арааһа, " национальнай»диэн сүрүн тылбыт буолуон сөп. Аны биир буукуба, атын тыл саҕаланыыта ".
  
  
  Киниэхэ: «Национальный. Оттон иккис тыл хайдаҕый?»
  
  
  «М- У- С- музей, национальнай музей».
  
  
  Кинини түргэн үлүгэрдик көрдө. «Музей. Нэьилиэккэ гардероб баар дуо?»
  
  
  «Мин оннук сананабын», - диэтэ кини.
  
  
  «Рихтеры көрсүһүү музейын туһанар төрүөт суох этэ», - диэн мин. «Сава« отельга Лубянканы кытары көрсүбүтүн билэбит уонна, баҕар, манна».
  
  
  «Бу кырдьык», - диэтэ Урсула, ол гынан баран миигин батыспатаҕа.
  
  
  "Чэ, баҕар, бу радиоҕа баар аҕыйах хонукка сыһыаран баран туттарыаххытын сөп. Киин вокзалга эбэтэр аэропортка ас- үөл камератынан туһанар кыаххыт суох, тоҕо диэтэххэ, онно милиция эһиэхэ барар. Ол гынан баран, уопсастыбаннай сиргэ аһыыр аспыт- үөлбүт камератын тоҕо туһамматый? "
  
  
  "Ол эрээри онно маллар бириэмэтигэр эрэ хаалаллар
  
  
  
  «Музейга киириэхпэр диэри», - диэн Урсулу санатта.
  
  
  Ону чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр санаан ылла. "Иккиэлэр төннүөхтэрин кэтэһэн, баар малы тутуо этилэр. Ол эрээри, Рихтер оннук кыахха эрэниэн баҕарбата буолуо. Арааһа, кини радио музейыгар хаалларбыт, онтон төлөпүөнүнэн төлөпүөннээн баран, барбытын умнан кэбиһээри, эмиэ да былдьаппыта буолуо. Кини сүүрбэ түөрт эбэтэр түөрт чаас устата радио ыларга эрэннэрдэ. Ону тутарга ураты сэрэхтээх буолууну көрдөрөллөрө буоллар диэн эрэннэрэбит ».
  
  
  «Бу үчүгэй теория, Ник. Салгыы тургутуохха наада".
  
  
  «Сарсыардаттан музейга туруохпут», - диэтэ мин. «бүгүн киэһэ Лубянка туһунан билэр буоллахпытына, кини, арааһа, белградтан тахсан барарын быһаарыаҕа, ол гынан баран, бу радио суох хааларын быһаарыаҕа. Кини музейга саһан сытара буоллар, биһиги онно отеллар эрэ этибит. Бу биһиги бүтэһик шанспыт итиннэ сыһыаннаах буолуон сөп."
  
  
  "А билиҥҥитэ, - диэтэ кини, - кыратык сынньаныахха наада. Оттон миэхэ« Мадьыастикаҕа »ордук комфортабельнай нүөмэр баар".
  
  
  «Үчүгэй этии», - диэтэ мин.
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Аныгыскы сарсыарда аһылларбытыгар национальнай музейга сырыттыбыт. Белградка күн сааскы күн этэ. Үрдүк сэбирдэхтэргэ каламегдан сырдык күөх бутоннара үүнэллэр. Уу аннынааҕы кынаттарга катералар холку ууларынан курстууллар, сэргэхсийбит хамсааһын туох эрэ ыарахана суох курдук. Ол гынан баран музей бэйэтэ дьэҥкэ сарсыардаҕа Моҕол, сиэрэй дьүһүннээх, аралдьыйбакка кэллибит диэн чаҕылхай өйдөбүл этэ.
  
  
  Ол суон истиэнэөэ күн сарсыарда өттүгэр контральтаабыт үрдүк өһүөкүлэ, стерильнэй өстүөкүлэ витриннэрэ бааллар. Биһиги түргэнник сыгынньахтыы буллубут. Дьуһуурунай югослав утуйа илик.
  
  
  «Үтүө сарсыарда», - диэн эҕэрдэлээтэ. "Атын киһибит манна портативнай радио хаалларбыта уонна ону бэйэтинэн илдьэ сылдьарын умнан кэбиспитэ. Ону биһиэхэ ыыппыта». Кинини, немецтэр бастыҥ акценнарын кытары кэпсэтэрэ.
  
  
  Кэтэҕин тарбаата. «Радио? Бу тугуй?»
  
  
  Кинини кытары үрүҥ көмүс хорваттыы кэпсэтэргэ быһаарыммыта. «Радио. То, что имеет на ремене».
  
  
  "Ээ, - диэтэ кини. Кыракый хос муннугар ааспыта, оттон мин тыыммын кистээн, полкаҕа тыыллан- хабыллан таҕыста. Радио ритерин таһаарда. «Манна Блюхер, швейцарец диэн киһи хаалларбыт биирэ баар".
  
  
  «Ээ», - диэтэ Урсулу көрөн баран. «Куоластааһын уонна барыта. Хорс Блюхер-толору аата".
  
  
  Сыыһатын көрдө. «Ээ. Мистер Блюхер докумуоннардаах дуо? Эн сирэйгин өйдөөбөппүн быһыылаах".
  
  
  Ону тулуйбакка, тулуйбакка тохтоото. Ону магнитоланы күүһүнэн ыларга сананна, наада буоллаҕына. «Я хорсуньюхера буолбатах», - диэн соруйан эттэ. «Биһиги бу радио наадатыгар кэлбит доҕотторум".
  
  
  «А. Ну, мистер Блюхер бэйэтэ кэлиэхтээх этэ, өйдүүгүт. Бу быраабыла».
  
  
  «Ээ, биллэн турар», - диэтэ мин. «ол гынан баран г- н Блюхер ыалдьан радиоҕа кыайан кэлбэт. Эһиги өйдүөххүт диэн эрэнэбит. Эһиги бу улахан өҥөнү оҥоруоххут, өскөтүн биһиги рациягытын биэриэххит, ону биэриэххит».
  
  
  Кини миигин, онтон Урсулга уорбалаан көрдө. "Кини эһиэхэ квитанцияны биэрдэ дуо?"
  
  
  Билигин Урсулу оонньоото. "Ээ дорообо! Барыан аҕай иннинэ Бланк ылыахтаахпыт диэн санатта. Ол гынан баран, ону күнүн- дьылын умнан кэбиспит. Кини олус ыалдьар». Онтон чэйдэрин киллэрбитэ. «Эһиги сыыһаны- халтыны техническэй быһаарсыаххыт суоҕа диэн эрэнэбин. Г- н Блюхер "кини манна баарын тухары кыраһыабай музыканы истиэҕиҥ".
  
  
  "Ээ», - диэтэ эр киһи күөх харахтарын көрөн. «Тугун, ону мин өйдүөхпүн сөп. Радио ылыаххытын сөп. Ону мин ыраас быһаарыым манна".
  
  
  «Улахан махтал», - диэтэ киниэхэ.
  
  
  Кини миигин хотторон баран Урсулга радиоҕа биэрбитэ. «Белградка олорон дуоһуйарын туһугар доҕоругар эт".
  
  
  "Махтал", - диэтэ Урсула.
  
  
  Араадьыйаны ылан, сыгынньахтаан таҕыстыбыт. Ол гынан баран, дьиэ тулатыгар тахсан, кыайыым холкутук сылдьарын көрбүтүм. Икки эр киһи коридорга таҕыстылар, тула ким да суох. Бэстилиэттэрэ бааллар. Бу урут Рихтери кытта көрбүт икки киһибит, Урсулу батыһа сылдьар дьон эбит.
  
  
  «Тохтоо, баһаалыста», - диэн бирикээстээтэ.
  
  
  Иһиллибэт буолла. Өссө хаста да мин, мониторум буолуо этэ. Бу дьон кырыыс буоллун! Ону мин талан ылбыппар эрэ иккистээн саҕалаабытым. Мин курдук рифтери кытта сибээһи сүтэрбит, радио чөлүгэр түһэрии да буоллар, билигин бу дьон ити контакт чөлүгэр түһэрбиттэрэ. Кини маннык событиелар хоромньулара тахсыар диэри олороро буолуо дии санаабыта.
  
  
  Намыһах эр киһи муннун тоһутан баран радиоҕа автоматынан сапсыйда. "Радиобутун эн суумкаҕын кытта муостаҕа уур... -
  
  
  көрбүтэ-эн бэстилиэтиҥ баар.
  
  
  «Оччоҕуна киэр бар", - диэн бирикээстээбитэ.
  
  
  Онтон Ылдьаа миигин көрөн турдум ... Ылдьаа ... Ылдьаа ... Ылдьаа. Икки пилетка сыалламмытыгар мөккүһүү ханна да суох этэ. Кини инники тахсан, рацияны уунаат, «Уэлбэ» кытта полкаҕа ууннубут. Кини бытааннык " люгер» камзолартан хостоон таһаарда, утарсааччыларыгар туох баар кыаҕы көрдөөн, билигин икки пилеткам мин түөһүгэр түмүлүннэ. Ону радио уонна суумкалаах хонууга " Люгер» уурда. Сиэҕим билигин да хоҥор этэ эрээри, ону туһанар кыамтам аҕыйах курдук.
  
  
  «Олус үчүгэй», - диэтэ Токо үрдүк агена. Кини хараҥа баттахтаах уонна олус куһаҕан сирэйдээх. Кини иннин диэки хардыылыыр атын эр киһини урсула суумкатын арыйда уонна Уэлбэс таһаарда. Кини ону уонна Вильгельмин пиджак мүнүүтэтигэр сүктэ. Онтон радио ылбыта.
  
  
  «Билигин биһигинниин барыахпыт», - диэн үрдүк эр киһи эттэ.
  
  
  Урсула миигин эмиэ көрдө. «Эр киһи тугу этэрин оҥоруохтаахпыт ордук», - диэтэ эй.
  
  
  Биллибэккэ эттэххэ, дьиэтин тула бороҥ седаҥҥа «Фиат»олордон кэбистилэр. Урсулуун массыынаҕа олорорго эппиттэр. Үрдүк эр киһи уруулга олороро, муннун тоһуппут киһи аттыбар баар бэстилиэтинэн, түөскэ туһаайыллыбыт бэстилиэтинэн олороро.
  
  
  «Билигин кыра күүлэҕэ барыахпыт», - диэн улахан дуоһуйан туран эттэ миэхэ бэстилиэнэй киһитин.
  
  
  Массыына сарсыардааҥы сүүрүүгэ киирдэ. Кинини икки кэнники күн анал замоктарга хатаммытын көрдүм. Ыраас быһаарыынан киһини бэстилиэттээх кырбыырга дылы. Рихтер, арааһа, биһигиттэн туох да мэһэйэ суох кэпсэтиини салгыыр ордук буолуо диэн быһаарбыт быһыылаах. Кини хас да сыл устата полицейскайдар уонна Правительство агеннарын бары көрүҥнэриттэн: кини сатабыллаах, көдьүүстээх уонна суобаһа толору босхолонно.
  
  
  Белград устун айаннаатыбыт. Өрүскэ диэри тиийбэккэ, Дордеваны кэрийэн коррен бульварынан айаннаатыбыт. Сотору аһаҕас сирбитигэр таҕыстыбыт.
  
  
  "Ханна илдьэҕит?"- мин ыйыттым.
  
  
  «Наһаа түргэнник билэҕин», - диэтэ тостубут тумус чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Ити немецтэр, онтон үрдүк киһи французскай этэ. Бу космополитическай көстүүм этэ, бу соноҕоһу космополитическай көстүү этэ.
  
  
  Ол кырдьыктаах этэ. Өссө уон биэс мүнүүтэнэн Уһук сытар суол баарыстарын байытан баран, холбоһуктаах куорат дьиэтигэр тиийэн кэллибит. Суоппар иннигэр тохтоон, биһиэхэ тахсарга приказтаата.
  
  
  Урсулҕаны кытта фиат- ка тахсыбыппыт. Биһиги сылдьыбыт сирбит суох этэ, ону биһиги куораттан соҕуруу барбыппыт эрэ билэбит. Полиция куораты аахтым диэн логика баара. Билиҥҥи кэмҥэ кини общественнай транспорка сыҕарыйбат. Лубянка туһунан өссө да билэрэ интэриэһинэй.
  
  
  » Дьиэҕэ", - диэн револьвер дайбаан, үрдүк эр киһи приказтаата. Бэстилиэтинэн иккистээн кыҥаабыппыт. Бирикээһи толордо.
  
  
  Дьиэ иһэ таһыттан быдан кыра курдук көстөр. Ол гынан баран, бу Ритергэ наадата барыта баар этэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр үрдүк ытааччы ыҥырбытыгар куукунаттан хоско Рихтер киирэн кэллэ.
  
  
  "Туох буолуой, - диэтэ кини биһигини көрөн баран-үчүгэй сюрприз". Кини уһун эр киһи олоппоһугар уурда. "Маны ылбыккыт дуо, оннук буолбат дуо?"
  
  
  «Баччааҥҥа диэри биһиги иннибитигэр хардыылаан иһэҕит», - диэтэ мин ... ол гынан баран, табыллыы үйэтэ уһуур кыаҕа суох, Рихтер«.
  
  
  Кинини наймылаһан көрбүтүм, били дьиҥнээх аатын туһалаабытыгар. Блюхер быһыытынан эрэ биллэр быһыылаах. Ол кэнниттэн миигин сирэйбэр охсубута.
  
  
  Муоста ыараханнык түспүт. Урсула умса түстэ уонна букатыннаахтык төҥкөйдө. Ис- хаан бөҕө сүүрүгүрэр. Кинини Рихтер диэки көрбүтэ, абааһы көрбүтэ. Бу абааһы көрсүү миэхэ утарсар кыах үөскүө этэ.
  
  
  Урсула Рихтер диэки көрдө. "Нацистский мясник!"- диэн хаһыытаата.
  
  
  Рихтер сирэйэ уотуттан күлүмнээтэ. Кини сирэйигэр күүскэ оҕуста, кини миигин кытта кэккэлэһэ түстэ.
  
  
  Рихтер биһигини аҕалбыт дьоҥҥо эргилиннэ. «Онно эмиэ наручниктар эрэниҥ". Кини куукунаҕа чараас тимир суол ыллыктарын тэлгэтэн, эргэ тимир радиатор ынчыктаан эрэрин ыйда. «Шунинг учун улар ривоят қилдилар».
  
  
  Бэгэччэгэй муннун тоһуппут эр киһи батареяны сэгэтэн, үрдүк эр киһи быыс тас эркинигэр сыабынан сыһыарара. Бэгэччэги бэгэччэги бэгэччэги холбуур сыаптар баар этилэр. Мин турарга тиийбитим, Урсула-батареяҕа утуйа сытар муостаҕа олоробун.
  
  
  "Үчүгэй, бомбаны аҕал», - диэн сэптээх- сэбиргэллээх лихтер бирикээстээтэ. .
  
  
  Үрдүк эр киһи кыракый утуйар хосторугар сүтэн, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр самодельнай бомбаттан төннүбүтэ. Биһиги сылдьыбыт икки дьиэбит кээмэйин эһээри киниэхэ балачча эбиллибит. Рихтер миигин күлүү- элэк оҥостон көрбүтэ, үрдүк киһи илиитин тула бомбаны ылан саала ортотугар устуулга уурда. мин уонна Урсулум икки ардыларыгар хонук.
  
  
  «Андрей ити веществоларга олус үчүгэйдик арахсар», - диэн Рихтер бэлиэтээн туран, бомба күрүчүөгүн түһэрэн биэрэр чаһы туруоран көрдө. «Хараҕы тараа, биллэн турар, дьүккүөрдээх буолуо этэ, ол гынан баран, кини ордук күүстээх. Былаастар эһиги этиҥ- сииниҥ, онтон дэлби тэптэрии, баһаар содулларын өйдүөхтэрин сөп. Кинини, бу холобур эйигин батыһар кыахтаах дьоҥҥо сэрэтии буолуо диэн эрэнэбин ".
  
  
  «Мин саныахпар, ити санаам туолуо", - диэтэ мин. Рихтер бырааба этэ. Бу штук эспит буоллаҕына, чинчийиигэ аҕыйах кэм хаалла.
  
  
  «Биһиги кимиэхэ да ааттаабыккыт иһин, хаһан да туттуохпут суоҕа», - диэтэ Урсула тыҥааһыннаах куолаһынан.
  
  
  Рихтер биһиги диэки көрбүтэ. "Мин соруйдум дуо?"- диэтэ кини. «Туох да буолбутун иһин, эн кэккэлэһэ сылдьыбатыҥ хомолтолоох. Үһүс ол курдук государство да, государство да сыалын- соругун ситиһэргэ бииртэн тутулуга суох. Биһиги оччолорго бары нацистар этибит. Хотторбуппут кэннэ хас да мөлтөх дьону аймаабыппыт, атыттара эмискэ антифашистар буолбуттар.
  
  
  «Эн национальнай ырыаҕын», - Урсулу ааста.
  
  
  «Билигин урукку өстөөхтөрү кытта Доҕордоһуу, социалистары кытта сүүрүү уонна урукку идеаллары таҥнарыы", - диэн бытааннык салҕаата.
  
  
  «Нацистар тиһэҕэр коммунистары кытта үлэлэһэллэр», - диэн түмүктээн эттэ кини.
  
  
  Кини миигин болҕомтолоохтук көрбүтэ. «Бу бизнес, ыраас уонна судургу. Бу киши ёки унинг овчилари учун, овчилари учун овчилари учун овчилари учун қўйиб қолдим».
  
  
  "Өлөрдөхпүтүнэ, Герман Рихтер!"- Урсул улаханнык эттэ. «Эһиги хаайтараҕыт, тугу оҥорбуккут иһин хамнас төлүүгүт».
  
  
  Горько күлэ түстэ. «Билигин итиннэ итэҕэйэр туһугар сүүрбэ мүнүүтэттэн кыра». Эппиэт күүппэккэ эрэ, табаарыстарыгар эргиллэ түстэ. «Выпускить Лампы. Биһиги Бэнидиэнньэҕэ тиийэн станцияҕа диэри барыахпыт. Онно поезка куттала суох олоруохтаах".
  
  
  «Ээ, герр Блюхер, - диэтэ үрдүк эр киһи. Икки киһи эргиллэн уулуссаҕа таҕыстылар.
  
  
  Боевиктар таһыттан массыынаҕа олордохторуна, Рихтер миэхэ төнүннүлэр. «Время время приглашили мою с русскими. Ол эрээри быстах кэмҥэ. Ол иһин билигин бэйэҕит олоххутугар хамнас төлүүгүт».
  
  
  Ол аата Лубянка туһунан билэр эбит.
  
  
  «Мантан барыахпын баҕарар бириэмэм эрэ буолбакка, хаартыскаҕа сылдьыахпын, музыканан аргыс мониторинын атыылыыр туһунан кэпсэтиини сөргүтүөм, ол гынан баран, бырабыыталыстыба сулууспатын кытары балай эрэ кэмҥэ устуом. Барыта, үгэс курдук, миэхэ олус үчүгэйдик үлэлиир", - диэн өйдүүгүт. Кини күҥҥэ тиийэн кэллэ. Таһыттан хамсатааччы умайда. «Auf wiedersehen. Эбэтэр, баҕар, быраһаайдаһарым дуу?»
  
  
  Эргиллэн барбыта. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр " Фиат» бараат, тыас сыыйа сүрүн суолга төнүннэрбиттэринэн сыыйа тохтоото.
  
  
  Тиксиигэ бомбаны, онтон иккиһин атын сиргэ көрдүбүт. Аллараа уоһун кирчэччи тарта уонна төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. «Мин рихтеры өлөрүөхтээхпин, ону биллэрин курдук,».
  
  
  "Остолобуойга», - диэтэ мин. «биһиэхэ уон биэс мүнүүтэ хаалла. Бу дириҥ толкуйга элбэх бириэмэни хаалларбат».
  
  
  «Мин кыайан барбаппын», - диэтэ Урсула, батареяҕа наручниктары тоҥсуйа-тоҥсуйа.
  
  
  «Сынньана сатаа», - диэн холкутук эттэ эй. «Эһиги дьиксинэргит сыстыганнаах буолуон сөп, мин эмиэ тугу эрэ толкуйдуохтаахпын".
  
  
  Остуолга кыраммыт тикэй бомба тиһэх төгүлүн биһиги сүрэхпитигэр охсуллубутун курдук буолла. Ону сыллата кэннибэр эрэһиинэ үрдүгэр эргиллэ түстэ. Кини сыһыарыллыбыт тобугун төлө тарта уонна бүк түһэн баран, төттөрү ыстанна. Онтун дьэбидийдэ уонна хоруобуйатын хатырыктаата. Кини сымнаҕас тыаһы металл курдук хатан тыаһы таһаарда. Тиһэҕэр, прутяктар металлтан буолбакка, хара тимиртэн оңоһуллубут мастар тула сылдьыбыттар. Онтон хоьоонун санаан кэллэ. Хоьо булбатахтара, мин стилетым.
  
  
  Мин түөһүм иһэ умуллан, оһоҕоһум өссө умайан хаалла. Уҥа илиитинэн барбыта да, туох да тахсыбатаҕа. Кини бэйэтин хамсааһыннарыгар улаханнык хааччахтаммыта. Уна сирэйэ Урсулга эргилиннэ уонна мас өһүөтүттэн арылынна.
  
  
  "Ник гынаҕын? "
  
  
  «Олохпутун быыһыы сатыыбын», - диэн кылгастык эттэ.
  
  
  Кини эмиэ илиитинэн сапсыйда, иһэ ытыс үрдүгэр түстэ. Быһаҕым уутун кириэппэс гына уурда. Бэгэччэгин бэгэччэгин эргитэн, кыптыый хьго биитин атаҕын анныгар аһаҕастык хорутан кыырпахтаата. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр быһах биитэ хайдах хатан хаалбытын сэрэйдэ. Мас кытаанах этэ
  
  
  муоста синньигэс кытыытыгар диэри үүрүллүбүтэ. Кыракый хамсаныылары оҥорбута, кытыйа биитинэн кып- кыра хамсаныылары оҥорбута, киниттэн хайдах эппиэтинэстээҕин сэрэйдэ.
  
  
  Кинини Урсулу көрбүтэ. «Бу кырыыс бруссаны хайда сатыыбын», - диэн быһаарда. "Онно төһө бириэмэ баарый?"
  
  
  «Уонтан тахса мүнүүтэ буола- буола», - диэтэ Урсула сыыппараны көрөөрү чиккэс гына түстэ.
  
  
  «Тойонуом», - диэбиппэр, олус элбэх бириэмэ ааспытын куһаҕан дии санаабытым.
  
  
  Кинини быһыта баттаата. Она отела всей планку. Отель его отела. Муостаҕа элбэх төбө баар. Чаал бас бэрбээкэйдээн, ыстаан төлө тарта. Чэпчэки тыас дуорайда да, Тиит тостубата. Наручниктар билигин Мохсоҕоллооххо быһа анньан киирдилэр. Кини өссө кыратык быһыта быһан баран, маска дириҥник хайдан эрэрин биллэ илик. Аёлларни кўрсатиш учун жойлашиш учун Қулулга қўйиб кетди.
  
  
  «Бириэмэ», - диэтэ мин.
  
  
  «Алта м».
  
  
  Атаҕын анныгар ууран, ис күүһүн барытын тыыллаҥнатта. Мас хайынна диэн тыас дуорайда. Кини төбөтө тобугар сууллан, бомба сытар олоппоһун туһунан кыратык да охсубата.
  
  
  Илиим өссө да кэннибиттэн сыһыллан, нэһиилэ атахтарыгар турда. Хаана бэгэччэгэр билиннэ. Ону сыллата бомбаҕа диэн олоппоско турбута. Рихтер билэр этэ, онтон саҕалыырбар бомбаны тэрийбитэ буоллар, ханнык баҕарар сүүмэрдээһин, холобур, өрө көтөҕүллүү, сыра- сылба быстан биэриэ этэ. Кини проводкатын бэрэбиэркэлииргэ холонно, быраабыла буоларын итэҕэйдэ. Биитэр бомбаны, эбэтэр радиатортан хайдах эрэ босхолуурга күһэлинним.
  
  
  Бомба эстиэхтээх этэ, мүнүүтэ кэриҥэ стрелка чаас аҥарын көрдөрдө, оттон билигин түөрт мүнүүтэ хаалла. Бириэмэм аҕыйах этэ.
  
  
  «Биһиги эйигин бу штукаттан өрүһүйүөхтээхпит», - диэн Урсулга эргиллээтим. «Бомбаны уларыппаппын".
  
  
  "Ол гынан баран хайдах босхолонуохпун сөбүй?"- диэн ыйытта, паниканы сапта сатыы сатаата.
  
  
  Кини тимиртэн силис тардан, хайдах үөскээбитин кэтээн көрдө. Ол эрэ буолуо дуо, тутааччылар күлүүстэрин арыйарга биир эрэ ньыма баар этэ. Ол гынан баран, бу эпэрээссийэҕэ хас да мүнүүтэ наада, бэл, бэйэтин иннигэр илиитин ууммута буоллар. Кинини хоонньо кэнники мүнүүтэҕэ уган кэбистэ, ону миэхэ наадата суох буолуо этэ. Онтон радиатор болҕомтолоохтук көрдө.
  
  
  Радиаторы холбуур турбата бүтүннүү дьэҥкэрдэ. Радиатор элбэх сыл туһамматах курдук көһүннэ. Ону таһынан радиатор мас муостаҕа сыһыарар пластиналар урукку уонна мөлтөхтүк көстөллөрө.
  
  
  Кинини бэрт кыранан сирийэн түһүлгэни кэрийэн көрдө. Радиатор эркиннэн 30 см дылы ууруллубут. Онно саныырбар балачча миэстэ баар этэ. Батарея иннигэр аһаҕас турар киһи Урсулу көрбүтэ.
  
  
  "Хомун», - диэбитэ мин. - мин бу штукаҕа күүстээх охсууну биэрээри гынабын«.
  
  
  "Сөп, Ник, - диэтэ кини.
  
  
  Көрбүтэ чаас буолла. Билигин икки мүнүүтэ хаалла. Атаҕын өрө көтөҕөн, хайа баҕарар көлүөнэ бүк түһэн, батарея уҥа атаҕынан тэбиэлээтэ.
  
  
  Холбоспутун кэннэ тимир, мас ньиргийбитэ, Урсулу радиаторга төттөрү бырахпыта. Кини хайдах курдук кытаанах куолаһы таһаарбытын истибитим. Түмүгүн көрдөҕүнэ муостаҕа дьэбиннирии дьэбиннирии турар эбит. Радиатор трубаттан тэйэн ынчыктаан ынчыктаан истэ. Ону муостаҕа уурар пластиналар хоҥнон хааллылар да, билигин даҕаны сытыйбыт Тиит хаалла. Биир пластин тула Дьааҥыттан мас муостаҕа сыста сылдьар, онон эмиэ быраҕан баран толору босхолонно.
  
  
  Урсула күөх өҥнөөх буолан дьэбиннирбит.
  
  
  «Мин бу штукабыттан сыһабын", - диэтэ эй. «Тур. Түргэнник».
  
  
  Радиаторга биир сүүрүгү көтөҕөн нэһиилэ атахтарыгар турда. Биһиэхэ ити ыарахан этэ гынан баран, адреналина биһиэхэ төлүө. Кини кырыытынан ойоҕоһунан хааман, накычниктарга илиитинэн тутан, радиаторы бедер таһымыгар диэри өрө көтөхтө. Чаһытын кытаанах чаһы көрдө. Аҕыйах мүнүүтэ хаалла.
  
  
  Ону эттэ. - "Куотуохха!"Аан иһин!"
  
  
  Урсула аһаҕас аан тула таҕыста, өссө даҕаны металл курдук улахан куһуогунан сыабыллан оҥоһуллубут. Батыһыннаран иһэн кэннин диэкки хааман истэ.
  
  
  «Олус түргэнник бар», - диэтэ мин. «Куотума. Биэс уоннуу дьаарбаҥканы ааһыахтаахпыт. Кини сиргэ баччааҥҥа диэри".
  
  
  Бирикээһинэн салайтаран, тэбээн, хорутан кэбистэ. Ити сүрдээх учугэй этэ. Биирдэ Урсул тобугар түһэн, радиатор ни сүтэрбэтэх. «Тур», - диэтэ кини холку куолаһынан.
  
  
  Оҥорбута. Төбөбөр чаһыым барыта биэс сөкүүндэ кэриҥэ диэбиттэр. Биһиги дьиэ таһыгар чугаһыыр чычаас акыйаан кытылыгар түргэнник ааһан истэхпитинэ, биһиги диэки дьулуруйан бардыбыт. Сиргэ түспүппүт курдук, киһини дөйүтэр дэлби ыстанна.
  
  
  холку күн биһиэхэ кэннибитигэр баар.
  
  
  Ударнай долгуннарбын кулгаахпынан эчэттибит уонна сирэйдэринэн тарҕастыбыт. Онтон биһиги кулууппут, бөх- сыыс бөҕөтө түстэ. Тулабытыгар ыарахан бэрэбинэлэр субуһаллар. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр дьиэ диэки көрбүппүт. Халлааҥҥа улахан былыт бүрүлүннэ да, коттеджтан хаалбыта аҕыйах.
  
  
  "Таҥарам", - диэн Урсула хаһыытаата, радиатор хомуурунньугунан тахсыбатах буоллаҕына, иннин диэки көрдөрө сатаата. Кини сырдык баттаҕа оллур-боллур, оттон кирдээх сирэйэ бадараан.
  
  
  "Биз учун", - дедим.
  
  
  Хоьоонун сулбу тардан баран, манжеттарга күлүүһү тутаары Урсул радиаторын бүтүүтүгэр тиийэн кэллэ. Онуоха уонтан тахса мүнүүтэ ааста. Кэлин босхолонон баран, бэгэччэги сүтэрэн, дириҥник үөһэ тыынна. Онтон мин тутааччыларбын уһуларга хоьоонноох улэҕэ ылсыбыта. Онуоха биһиэхэ, быһа холоон, босхоломмут илиилэринэн, кэм- кэрдии барбыта. Бэгэччэктэрим наручниктарынан быһыллыбыттар эрээри, хаана бааһырбыт.
  
  
  "Билигин, Ник?"- диэн ыйытта.
  
  
  «Билигин Елин потом Ритеры перевалка ыытабыт».
  
  
  "Биһигиттэн ордоробут" » - диэтэ кини. «Биһиэхэ да массыына суох. Они не получили некоторые деталлары от построения».
  
  
  «Мин билэбин»,-диэтэ мин итальянскай массыынаны дьиэ таһыгар көрөөт. Бу өстүөкүлэ алдьаммыт, кырааска биир өттүнэн дэлби тэптэриллибит. «Ол гынан баран, биһиги дьоммут Илин эстрада бортугар төннөллөрүн чуолкай өйдөөтүлэр. Кини Болгарий Димрградтан кыраныыссаны булан ылбыта. Онон поезд барыан иннинэ Крстер Церковыгар тиийэригэр дьиксиниэ суохтаахпыт. Ол, баҕар, сүрүн суолга тахсан массыынаны тута тутуохпут ».
  
  
  «Оччоҕуна барыаҕыҥ», - диэтэ Урсула.
  
  
  
  
  Уон икки баһылык.
  
  
  
  Бу суолга дьиҥнээх поход этэ. Урсула үҥсүбэт, ол гынан баран, кэнники сүүрбэ түөрт чаас тыҥааһына онно сөргүтүллүбүт диэххэ сөп. Онтон сыл аҥарын кэриҥинэн ититэр коттедж миэстэтин быраҕан баран, биһиги дойду бу чааһынан ааһар соҕотох суолугар тиийдибит.
  
  
  «Бу балайда соҕотохтуу көстөр", - диэтэ Урсула.
  
  
  Икки хайысхаларга Өлүөнэ өрүс кытылыгар массыына төһө тиийбитин үрдүнэн массыына тиийбэтэ. Ханнык эрэ тырааныспар аастаҕына эрийэргэ ыарахан этэ.
  
  
  «Бу миигин рифтер туһунан умнар уонна чуумпутук дуоһутар", - диэтэ мин.
  
  
  "Да», - Урсулга сөбүлэстэ. Суол кытыытыгар оттонор ходуһаҕа олорон онно кытынна.
  
  
  Урсула үрдүк окко тирэнэн турар. Чугастааҕы хонууга көтөрдөрү хараҕын сабан, иһиллии турда. Ити сымнаҕас салгыҥҥа сылбархай соҕус сырдык күн этэ. Кэккэлэһэ күөх бутоннар, иин куруһуба лабааларын киэргэтэр тополей бөлөхтөрө уонна мастары хамсатар тыал- куугунас, хонууга үрдүк оту истэ, параллельнай суолга тэбиэлии түспүттэрэ. Бу күн агентство тугу ыларын, анал идэтигэр тугу оҥорорун толкуйдатар хампаанньа эмиэ баара.
  
  
  Кылгас хараҥа дьууппа ойоҕоһун тула иилистэн түстүм да, мин онно олус үчүгэйдик көһүппүтүм. Утуйуу-таптал биир идеальнай миэстэтэ буолбатах, атын дьоллоох түгэннэргэ хайдах көстөрүн. Сороҕор атын балаһыанньаҕа саамай соһуччу идеальнай миэстэни ылабын. Ол гынан баран, бу кыах биһиги мүнүүтэттэн массыынаҕа эрэнэн эрэрин учуоттаан, тоҕоостоох кэм этэ.
  
  
  «Ник! Бу массыына!» Урсула ыйбыт.
  
  
  Бу седан, Удачнай, биһиэхэ улахан тэтиминэн чугаһыыр этэ.
  
  
  «Үчүгэй», - диэтэ мин. «итини тохтоторго кыһанабын». Кини ааһан иһэр чааһыгар тахсан киэҥ дуганан илиитинэн сапсыйда. Массыына тута хаамыытын бытаарда уонна чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр биһигини кытары сэргэстэһэ түстэ.
  
  
  Иһирдьэ икки эдэр итальянец баар эбит, бэйэлэрэ кыраныыссаҕа ыыталлар.
  
  
  "Елин перевалыгар кириэстии тиийэргэ собулэһэҕит дуо?"У вас.
  
  
  Иккиэн уһун баттахтаах эдэр дьон этилэр. Суоппар Урсулу көрбүтэ, ону көрбүтүн сөбүлээбит быһыылаах. «Биһиги хайаан да Крстт Цвениятыгар барыахпыт», - диэн күүстээх акценнаах эттэ. «Баһаалыста, олоруҥ».
  
  
  Ону оҥорбуппут, массыынабыт шоссе устун сүүрэн- көтөн элэс гынан хаалла. Биһиги бириэмэбит аҕыйах буолан, түргэнник сылдьарга олус сөбүлүүрэ. Дьиҥинэн, биһиги шанс эстэн, кэмигэр түбэстэхпитинэ сатаныахпытын сөп этэ.
  
  
  Бастаан эдэр дьон Урсулҕаны кытта оонньообуттар. Сылгы уонна отеллар сынньаналларыгар этии киллэрдилэр. Ол гынан баран, Урсулга бөлөхтөр сөбүлээбэтэхтэрин көрөн, хаттаан күн өркөн Өндүрэй барарын астына көрдүлэр. Биһиги Цвень- Крест хайа дэриэбинэтигэр кэлбиппит, биллэн турар, Рихтери икки чаас саҕана ыыппыппыт. Итальянецтар биһигини вокзалга аһаҕастык илдьэ барбыттара, биһиги да
  
  
  -- сырыыбар итиитик- истиҥник махтанным. Онтон Урсулуун иһигэр киирдибит.
  
  
  Бу кыракый сир этэ, кини бу линия станциялара үксүлэрэ халтайга көстөллөрө. Сааланы түргэнник көрдүбүт уонна биһиги Рихтербытын көрдүбүт, бу икки кыттааччыбыт онно суох эбит. Станция платформатыгар көрөн поезд хоҥнон эрэрин көрдүм.
  
  
  "Бар, - диэтэ Урсулга.
  
  
  Тахсар кэммитигэр поезд бүтэһик платформа бүтэһигэр тахсан, түргэн тэтими хомуйан барда. Бу Илиҥҥи экспресс этэ.
  
  
  "Портнай!"У зот.
  
  
  Дьиэ иһин- таһын көрөөт, дьиэ үрдүнээҕи хаптаһыныгар, парад массыынатын олорор "Фиат «көрдө уонна Рихтер Белград анныгар турар күрүө таһыгар турар» Фиат" көрдө.
  
  
  "Смотрите», - дедилар Маша. В этом поезде».
  
  
  Кинини Урсулу илиититтэн тутан баран, платформа устун куотан иһэн, кэннигэр соһон илдьибитэ.
  
  
  "Биһиги тугу гынабыт, Ник?"- диэн ыйытта, билиҥҥитэ сүүрэ иликпит.
  
  
  «Белград этин хостуу сылдьабыт», - диэтэ эй.
  
  
  Биһиги Фиат таһыгар тохтоотубут уонна трассаны көрөн турдубут. Ол поезка ситиһиэхтээхпин. Рихтер Болгарияҕа түбэстэҕинэ, ону ылыахпын сөп уонна радио дьиҥнээхтик кыра этэ. Онно кини КГБ тустаах көмөтүн ылыаҕа.
  
  
  Кинини намыһах спортивнай массыынаҕа ыстанна уонна приборнай панелынан проводка бардым. Поезд иккис суолугар бытааннык сүтэн хаалла. Ону баара, проводы холбообута, хамсатааччыта буолбута.
  
  
  "Олор уонна бардылар!"Массыына тыаһын быыһынан Урсулу хаһыытаата.
  
  
  Уна пассажирскай сидиэнньэҕэ көспүтэ, онтон Урсула руль кэннигэр олорор.
  
  
  Кини «Восточнай экспресс» суола төттөрү сүппүтүн көрдөрбүтэ.
  
  
  Ону эттэ."Бу кыраммыт поеһы батыс!"
  
  
  Кини миигин сөкүүндэҕэ бүтүннүүтүн көрдө. Ол кэнниттэн массыына тула көппүтэ уонна трасса кытыытынан хааман истэ.
  
  
  Кини иннин диэки көрбүтэ, трасса икки өттүгэр туруору биэрэк аттыгар турар эрээри, Урсулу үчүгэйдик салайар- дьаһайар кыараҕас спортивнай массыына турар сирэ этэ.
  
  
  "Трасса атын өттүгэр бу кириэстии охсорго көһүн», - диэн шпалаҕа хаҥас колесностар сырсан киирбиппитигэр эҕэрдэлээтэ. «Итини өйдүөхпүтүнэ, поеһы кытта кэккэлэһиэхпин баҕарабын".
  
  
  Эй эппитим курдук, билигин трасса хаҥас өттүгэр бардыбыт. Урсула хараҕа кэҥээтэ,ис- иһиттэн массыынаны хонтуруолга тутан хаайа сатаата. Уҥа колесстар анныларыгар массыына күүскэ титирэстииллэрэ, онтон атын колесстар анныларыгар быыбардар үөскээбиттэрэ эрээри, Урсула гусеница обочкатыгар батары туппут. Эмискэ поезд харах далыгар баар буолан, биһиги киниэхэ чугаһаан кэллибит.
  
  
  «Түргэнник», - диэн кини тылын итэҕэттэ.
  
  
  Гаһы педальга баттаатыбыт да, иннибитигэр дьулуруйдубут. Поезд хас да дьаарбаҥкаҕа сылдьара. Кини биһиги дьиикэй сырыыбытын кытта тэҥнээтэххэ, халтарыҥнаата. Биһиги дулҕаҕа таҕыстыбыт, массыына хаҥас диэки түүрүллэн хаалла. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр биһиги барыахпыт дии санаатым. Ол гынан баран, хонтуруолга тустан, дьэ, өссө үчүгэйдик барбыппыт. Ресторан кэннинээҕи площадката билигин сүүрбэччэ фут иһинэн этэ. Фиат аанын арыйбыта, Урсулу көрбүтэ.
  
  
  «Буотамаҕа олордохпуна, куоракка төннөн кэлэн миигин станцияҕа Кэтэһээр. Ону тыыннаах ылан ыларга кыһаныам".
  
  
  Төбөтүн кыҥкыччы туттан баран, сүһүөҕэ маҥан уруулга түһэр. Онтун тиһэх харахпытыгар быраҕан аһаҕас массыына күнэ үктэлигэр турбута. Поезд кэлин платформатыгар турбуппут. Массыына аһаҕас аана биһиэхэ чугас кэлбэтэҕэ, ол эрээри өссө биир саҕалааһын наада этэ.
  
  
  "Лизи!"Ее крикнул эй, в ревматизма.
  
  
  Университет түүрүллэн поездтан барара. Ол кэнниттэн поезд конструкциятын туьунан аһаҕас аанынан охсубуппут. Билигин дуу, хаһан да. Кинини түөрт футболунан ыстанан баран, пилатформа кэннигэр харбаан ылан, харбаан ылла. Ону платформаҕа уунна уонна перила нөҥүө туораата. Ол кэнниттэн уксул массыына харгыстыырын көрдө. У вас помахал и В читаю фарами, чтобы твигается к некрестке.
  
  
  Таҥаһын көннөрдө, баттаҕын сүүрдэ. Кини биһигини, бэйэбитин, бэйэбитин өлөрбөккө, бортка тахсыбыта. Билигин кыраныыссаҕа тиийиэхпэр диэри гаһы хостуохха наада этэ.
  
  
  Киһим вагон- рестораҥҥа киирэн, эбиэт кэнниттэн иһээччи аҕыйах киһитин сирэйин болҕойон көрдө. Кинилэр тула ким да Рихтер дуу, бу дьон дуу суох этилэр. Вагон устун хааман аа- дьуо хааман истэ. Кондуктор миигин Костя боппута буоллар, ону иккис кылаас билиэт билиэт атыылаһыахпын сөп этэ - баҕар, ол гынан баран, бу сырыыга дуоһуйа, дуоһуйа күүппэтэҕим иһин, син биир тахсыам этэ.
  
  
  Ханнык баҕарар бэлиэлэри көрдөөн икки утуйар вагоннар нөҥүө бытааннык аастылар
  
  
  Рихтер да, мин тугу да көрбөтүм. Уопсай вагоннарга кинини эмиэ тугу да көрбөтөҕө. Кини сырыытыгар дьоллоох айанньыттар сирэйдэрэ эрэ көрбүтэ. Рихтер бордугар сырыттаҕына сэрэнэн оонньуура, кистэнэрэ. Ону, арааһа, биир эбэтэр хас да утуйар куппутун булар кыахтаннылар быһыылаах, кинилэр иһигэр Болгарияҕа Диманградка көһүүнү кэтэһэн, иһигэр баар буолуохтара.
  
  
  Ол гынан баран, кинилэри кытары тиһэх поеһы тургутан көрбүппүт үчүгэй этэ. Билигин личность чааһыгар эрэнэр уонна кини хайдах көрбүтүн билэр этэ. Кинини поезд проводниктарыгар суруйуон сөп этэ.
  
  
  Уонча мүнүүтэ наада эрээри, носильщигы булан ыларга күһэллибитим да, ону толоро сырыттахпына, миэхэ олус көмөлөспүтэ.
  
  
  «Сыл аайы биэриҥ,-диэтэ кини үрүҥ көмүс-хорватскыы, - мин санаабар, эһиги курдук киһи, Цвенка-Кристгэ олорорун курдук, киһи. Дьэ, билигин санаан кэллэ. Ону арай бу уол аныгыскы спальнай вагоҥҥа 8- с биэрэстэҕэ киирэрин көрбүтүм".
  
  
  Чыпчылыйыах түгэнин нөҥүө күнүгэр 8- с мүнүүтэҕэ тохтоото. Она вильгельминаны таһаарда уонна туох кыаллары барытын толкуйдуу түстэ. "Бу сырыыга Ганс Рихтер барыа суоҕа, кини тыыннаах поеһы хаалларыа суохтаах" диэн бэйэтигэр тиийиммитэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, уҥа атаҕын өрө көтөхтө уонна өһүөннээхтик умса түстэ.
  
  
  Атыыһыт аанын быһа анньан баран, кэннигэр батыһан барбыт. » Люгер " ытыыга бэлэм этэ. Ее остановился откровенными на день и осмотрел интерьер. Кини иччитэх киһи этэ.
  
  
  Кинини түргэнник киирэн аанын сабан кэбистэ. Рихтер икки эбэтэр онтон ордугу ылара саарбаҕа суох. Кини, арааһа, атын дьон аатыгар, арааһа, билигин манна аһыллан, аныгыскы хардыытын спутниковай мониторы, хаартыскалары, музыканы атыылыырга былааннаабыта буолуо.
  
  
  Кини сирэйэ хараарда. Багаж, радио суох этэ да, куойкаҕа куртка сыталлар. Бу мин урут Ритер этим.
  
  
  Кинини манна күүтүөн сөп дуу, ханна, ханна, хайдах баран иһэрин көрөргө холонуо этэ. Кини куойкаҕа эргиллэн, суорҕанын ханна эрэ кистээбэтин көрөн, суорҕанын арыйда. Күҥҥэ эрийиэхпэр диэри уруучукатын тыаһа иһилиннэ. Она эмискэ «Люгер»тыыллан- хабыллан тыыллан- хабыллан таҕыста.
  
  
  Ааҥҥа агент муннун тоһутан туран, үрдүк хампаанньа кэннин диэкки имнэнэ турда.
  
  
  Эр киһи муннун тоһутан тыыллаҥнаата да, кинини өлөрдө. Ити чиҥээх- нэмэс, кыратык Вильгельмин кини дьикти сирэйин көрдөрбүтэ. Кини үрдүк табаарыһа оннооҕор холонон көрбөтө.
  
  
  «Илиигин сонунан бырах. Сэрэнэн», - диэтэ мин.
  
  
  Оҥорбута.
  
  
  «Билигин иккиэн да, ис- иһиттэн киириҥ».
  
  
  Кинини икки хаамыы тэйиччи баран атыыһыкка киирбитим. Кинини улахан эр киһи аанын сабарга приказтаабыта. Ити оҥорбут кэмигэр икки сэрэнэн сэбилэммит.
  
  
  "Ону эн хайдах оҥордуҥ?"- диэн тоһуппут мурун ыйытта. "Коттедж тула хайдах талбыккыный?"
  
  
  «Суолтата суох, - диэтэ мин бэйэбин кыана тутан баран. "Биһиги Дьоммут Ханналарый?"
  
  
  «А», - диэн үрдүк эр киһи күлэ түстэ. "Мин доҕорум эрэ буолбатах, эһиги эмиэ барбыккыт. Кини бу поезка олорботоҕо".
  
  
  Кини миэхэ олороро, барыларыгар. Кинини «Люгером» оҕуста, төбөтүгэр батары түһэн улааппыт. Кини Өймөкөөнтөн купа истиэнэтигэр түстэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта.- "Өссө төгүл боруобалыан баҕараҕын дуо?"
  
  
  Үрдүк эр киһи соһуйдум уонна соһуйдум. Атына киниттэн ыйыппыта. "Бордугар», - диэтэ кини. «Ол эрээри ханна баарын билбэппит. Ону поезд атын уһугар хааллардыбыт".
  
  
  «Бу биир киһиэхэ сөтөлүөт», - диэт мин. "эһиги икки туспа купеҥҥа ылбыккыт дуо?"
  
  
  Эр киһи муннун тоһутан кэбистэ, онтон үрдүк киһи кинини харса суох көрдө. "Да".
  
  
  "Ханнык нүөмэрэй?"
  
  
  "Итинэн саҥарыма!"- үрдүк эр киһи улаханнык хаһыытаата. Атаҕын төбөтүгэр оҕуста, хаһыытаата.
  
  
  "Сөп дуо?"Она отправил другого.
  
  
  «Бу аныгыскы атыыһыт», - диэн сымнаҕастык эттэ, эркиҥҥэ сөмүйэнэн өрөн баран.
  
  
  Акаары!"- диэн тииһин быыһынан үрдүк эр киһи эттэ.
  
  
  «Сөп, бар, - диэтэ мин. «платформаҕа. Таҕыс».
  
  
  Муннун тоһутан баран көрүдүөргэ тахсан көрүдүөргэ тахсыбыта, ону искусствоҕа үрдүк анньа сатаабыта. Коридорга ким да суох, онон " Люгер»диэн илии баттаабатах.
  
  
  «Хамсаама», - диэн приказтаабыт, үрдүк киһи ойоҕоһугар соһон илдьэн кэбистим.
  
  
  Чыпчылыйыах түгэнинэн массыыналар икки ардыларыгар төлөбүрдээх кэллибит. Кини кэннилэригэр турбута уонна кинилэргэ «Люгер» туттарбыта. » Чэ, ыстан", - диэн бирикээстээтэ.
  
  
  Миигин болҕомтолоохтук көрбүттэр.
  
  
  «Поезд олус түргэнник барар», - диэтэ саалаах буруйдаах.
  
  
  «Бу саа тула хараҕы Тарас курдук түргэн буолбатах», - диэн сэрэттэ.
  
  
  Онтон сотору соҕус мунду тостубут муннун кытта төбөтүн арыйда уонна ыстанна. Чыпчылыйыах түгэнигэр үрдүк эр киһи миигин күүскэ ыстанна.
  
  
  У нас встретилась атаку люгеров, которая встретились его животу. Тимир муоста төбөтүгэр ыараханнык оҕуста. Кобураҕа " Люгер» хомуйан баран поездтан бырахпыта.
  
  
  Ити сымнаҕас эттик гравийга охсуллубутун, онтон үрдүк окко кистэммитин көрбүтүм. Ол, арааһа, Өймөкөөҥҥө эбитэ буоллар, ханнык баҕарар түгэҥҥэ кинини наһаа элбэх сводтары барыа суох этэ. Тиһэҕэр, кини миигин кыра куһуокаларга тарҕата сатаабыта.
  
  
  Билигин Ритер этэ. Кини бу поездка сылдьыбыта, ону булуохха наада этэ. Кини итини тулуйбакка күүттэ.
  
  
  
  
  Уон үһүс баһылыга
  
  
  
  Талыы кыаллыбата. Сотору поезд Диманградка тиийэн Болгарияҕа киириэҕэ, оччоҕо мин үлэм олус уустук буолуоҕа. Рихтер көстүөн иннинэ илиибин уурдар уонна кэтэһэр кыаҕа суох. Утуйар ууларын тоҥсуйан күн аайы тоҥсуйан тиийбитим. Маннык тактика миэхэ носильщигы кытта проблеманы ыҥырыан сөп эрээри, мин куттал суоһуо суохтаах этим.
  
  
  Кини Дальнай Востокка бастакы спальнай вагон инники чааһыгар, поезд инники өттүн диэки киирэргэ быһаарыммыта. Она началась с дальнего Дальнего и успеха и пробирался вагон через вагон. Ол эрээри бу былаан эмискэ шталь адьас наадата суох. Кини аттыбар бастакы утуйар вагон нөҥүө айаннаан иһэн купе аанын аһан, коридорга аан аһылла түстэ уонна миигиттэн хас да мүнүүтэ иһигэр уста сылдьар Ганс Рихтер баар эбит.
  
  
  "Эһиги!"- диэн үөгүлээтэ.
  
  
  Араадьыйата суоҕун бэлиэтии көрдө.
  
  
  "Бар, Рихтер, - диэн сэрэттэ. «Билигин айанныыргытыгар, хаартыскаларгытыгар, музыканан сылдьаргытыгар тиийимэҥ".
  
  
  Ол эрээри Рихтер атын идеялара бааллар. Кини тугу эрэ носуос аннынан немецтии снарядтаата, онтон коридор устун хааман истэ.
  
  
  Поезд бүтүүтүгэр эрэ хаалларбыт спальнай вагоҥҥа ыыппыта. Поезд ытарга холонно. Ол оннугар кини погоннарыгар ыстанна.
  
  
  Поезд кэлин платформатыгар хас да эмискэ баар буола түстэ. Кини бу хайысхаҕа төһө кыалларынан ыраах киирдэ. Кини бэстилиэтинэн кэлэн миигин күүттэ. Аана платформа устун хааман киирээри гынна. Ааным түөһүгэр, илиибэр охсубут холкутун сүтэрбитэ. Рихтер кинини күүскэ анньыалаата. Ааны сэрэнэн хааман, массыына кынатын чугаһатар кирилиэс устун сүүрэн иһэрин көрбүтүм.
  
  
  "Туттарыма, Рихтер!"- кини поезд тыаһын быыһынан хаһыытаата. Ол эрээри кини көрүүтүнэн сүтэн хаалла.
  
  
  Ону батыһар наадата суох быһыылаах.
  
  
  Кини рельсэни кирилиэс устун өрө көрөөт, биирдэ рифтер миэхэ төбөбөр сытарын, Бельгия револьера кыракый револьер тулатыгар сытарын көрбүтэ. Кини ытан кэбистэ, кэннин диэки элэс гынна уонна көлөһө анныгар элэс гынан хаалла. Ол кэнниттэн Рихтер поезд илин өттүн диэки хаамта.
  
  
  Кини кирилиэһигэр түргэнник өрө көтөн тахсан вагон төбөтүгэр охсунна. Рихтер Дальнай Востокка, вагон- ресторан нөҥүө бүтэһик спальнай вагонунан ыстанан баран испитэ. Аныгыскы вагон крышатыгар олоро түһэн баран, тохтоото.
  
  
  Кинини батыһа сылдьан вагон- ресторан кырыымчыгын устун сүүрбүт. Икки тиһэҕэр диэри ситэн- хотон тиийбитигэр тохтообокко хааман тиийэн утуйа сытар вагон нөҥүө ыстанан баран салгыы сүүрэн барбыт.
  
  
  Рихтер эргиллэн кэлэн өссө иккитэ ытан кэбистэ. Кинини үтүөрбүтүн көрөн, таарыйда. Иккиэн саа тыаһа- ууһа сыҕарыҥнаата да, иккистээн вагон крышатын аннынан сыҕарыйбыттар. Кини "люгертан" эппиэттээх уоту арыйда да, поезд биһиги диэки сыҕарыйбакка, эмиэ сыҕарыйбакка, сыҕарыйбакка харахтара титирэстии түстэ. Онтон эмиэ сүүрдэ.
  
  
  Рихтер вагоннар икки ардыларыгар өссө биир миэстэни көтүппүтэ. Ол ордук буолла. Батыһыннаран иһэбит, өссө хас да вагон нөҥүө ыстанныбыт. Поезд инники өттүн диэки чугаһаата.
  
  
  Рихтер вагоннар икки ардыларыгар өссө биир ыстаҥаны оҥордоҕуна поезд суулаан, хайа баҕарар омукка охтон түстэ. Эргиллэ түһээт, киниэхэ чугаһыы сылдьарбын көрөн, кини эмиэ кыра револьвер кыҥаан, өссө икки ыты оҥордо. Аныгыскы вагон крышатыгар сууллан баран, буулдьа мин төбөбүн уонна илиибин кытары кэккэлэһэ турар маһы икки аҥыы хайдыбыт. Револьвер курогар үһүс төгүлүн бултаатыбыт да, туох да тахсыбата. Онтон миигин ытыс тыаһынан бырахта. Массыына сарайыттан туора ыстанна уонна кытыытыгар сүтэн хаалла.
  
  
  Рихтер эмиэ эргиллээт, сүүрдэ. Кини туран, Сунтаартан» люгер " кобураҕа баран батыһан барбыт. Кини кэнниттэн өркөн станогу, Дьааҥы хайатын эркинин көрөн, кыһыҥҥы өрүстэри туннель хаһар. Поезд туннельга быһа түһэн, Рихтер хараҥаҕа киирэн сүтэн хаалла. Кини эмиэ сирэйин диэки ыстанан баран, хараҥаҕа харбаабыт. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр аан дойду дискэтэ улаатарын көрөн
  
  
  нөҥүө өттүгэр эмиэ хара турба устун күнүскү ыстанан таҕыста.
  
  
  Рихтер паровоз чугаһаата. Кинини тураат, кэннигэр сүүрэн кэллэ. Отель ол поездка төнүннэрэргэ мэһэйдээтэ. Кини паровоз бастакы вагонугар ыстанна уонна хамсааһын салҕаата. Кини сүүрэн иһэн поезд төҥкөйөн хаалла. Кини уҥа өттүгэр түһэн массыына кынатыттан арыычча арыыйда.
  
  
  Кини рельсэлэрин эмиэ көннөрө иликтэр. Онтон рифтерга барбыта. Поезд фургон илин өттүн диэки чугаһаан иһэн, тэҥэ суох суолга иҥнэҥнээтэ. Охтон радионы урусхаллаата. Вагон крышатын кытыытыгар харбаата да, Рихтер түһүөн иннинэ харбаан ылла .
  
  
  Билигин вагон иннигэр таҕыста. Биһиги икки ардыбытыгар кыралаан да буоллар, паровозтары көрдө. Кини паровозка ыстамматын быһаарбыта, ол оннугар массыына бортугар чугаһаан иһэр кирилиэскэ тиийэн кэлбитэ. Кини онно үктэнэрин курдук, киниэхэ тиийдэ.
  
  
  Ислога уни сўзлашиб, вагон хўрозга ташлаб қўйган. Кини миигин илэ харахпынан көрөн, көҥүлгэ тарда сатаата.
  
  
  "Отправить меня!"хаһыытаата. "Бу барытын таах да айбытым буолуо дии саныыгыт дуо?»
  
  
  Кини эппитин-сииммитин тыалтан быһа илгистэ. Ону барытын хараҕым далыгар эппиттэрэ. Кини онно ситиһиилэнэн, атыттар бары хотторууну тулуйбуттара, кэлин тиһэҕэр балаҕаҥҥа түбэспиттэрэ. Кини хас да хонук иһигэр бу өстөөх штала буолар.
  
  
  Сутуругунан бу квадратнай сирэйигэр оҕуста уонна муннун тоһутта.
  
  
  Рихтер хамсыыр массыына кынатыгар түстэ. Тыа сирэ биһиги үрдүбүтүгэр олус түргэнник халтарыйда. Кинини эмиэ сонно тута харбаан ылбыта да, атахпын миигиттэн тэйитэн баран, аттыбар охтон түһээт, крышаевка саамай кытыытыгар ыстанан кэбистим.
  
  
  Көрбүтэ, сир үрдүн бүөлүү сылдьан, кырыымчык илиилэриттэн, атаҕыттан тутан баран. Кини бытааннык барыар диэри Рихтер эмиэ атаҕар турда. Өрө дабайан тахсаары гынна.
  
  
  Охсууттан куотан баран, ривтер эмиэ охтон түһээт, тобугар түстэ. Иккиэн атахпар туруммуппут да, бу сырыыга барыстаах этим. Ону сутуругунан оҕуста, нэһиилэ тэпсиннэ. Ол кэнниттэн кинини өссө төбөтүгэр күүскэ охсубута уонна охсууну хатылаабыта. Ойон тахсан эмиэ охтон хаалбыт.
  
  
  Билигин кини Рифтер уонна вагон крышатын илин кыраайын икки ардыларыгар баар. Бүтэһик күүһүнэн радио миэхэ төбөтүгэр түһэрбитэ. Бу сырыыга кини чугаһаан эрэрин көрөн, Рихтер миэхэ чугаһаан кэлбитэ. Ону мин массыынам бүтүүтүгэр, кэннибиттэн үүрэн аҕаллым. Аастаҕына ракцияны тутан ылан, илиитин тутан кэбистэ. Рихтер массыынаны уонна паровоз икки ардыларыгар аһаҕас куйааска сууллан түстэ.
  
  
  Мин кинини быыһыыр үгэстээх этим. Араадьыйа кэннигэр хабылла түстэ. Сарсыныгар Рихтер вагон уонна паровоз икки ардыларыгар түстэ, онтон Аллараа Бэстээххэ шпала охсулунна. Вагоннар уһун сөкүүндэлэрин нөҥүө эккирэтэллэрэ.
  
  
  Көстүү үчүгэй буолбатах этэ. Рихтер хаһыытыы түспэтэ. Эт- сиин хамсыыр массыына анныгар кистэннэ. Ол кэнниттэн эргиллэн көрбүтэ, атаҕын хоҥнордо, ол гынан баран, кыайан билбэтэх этин сорҕото гусеницалыын түстэ. Белград этин быһа охсубут.
  
  
  Поезд бытаарда. Диманградка чуо чугаһыыбыт, онон бу поездка кини кэлбитигэр кыайан киирбэтэхпит. Кини кирилиэс устун таҥнары түһээт, Рихтер эрдэ тутта сатаабыт кирилиэс устун таҥнары түһэн, поезд элэйбит сирин ойон таҕыста.
  
  
  Атаҕын анныгар сууна сатаата да, кыаллыбата. Иккитэ төкүнүйэн төбөтүгэр эргилиннэ,эт-сиинин токурутан, түөрэккэй таҥастаах. Онтон дьиибэ киһи көхсүгэр көхсүгэр кутуллан баран, поезд көрөр- истэр площадката хайдах баран иһэрин көрдө.
  
  
  Тостубут уҥуоҕун булбата. Араадьыйатын сүтэрбит да, миигиттэн уон биэс мүнүүтэ иһигэр сылдьар. Кини киниэхэ чугаһаан кэлэн, күн хойут күн сырдыгар ити кэнниттэн кэннин диэки өҥөйөн көрбүтэ. Куоластааьын, хайдах тумуктээбитин, радио тубэспитин, онон кини спутниковай мониторины туруоруу сорҕотун курдук көстөр.
  
  
  Ону араадьыйа сабан төбөтүн быһа илгистэ. Мин хаҥас илиим уонна кийиит соболоро бүөлэммит сирдэригэр умайбыт. Кини сирэйин платканан сотто уонна поездтан түспүт сирдэрин диэки рельсэҕэ одууласта. Онно үчүгэй милииссийэлэр баар этилэр да, тугу да көрбөтөҕө.
  
  
  Мантан отучча дьаарбаҥкаҕа сэргэ кэккэлэһэ рельсэлэр субуллан, поезд чугаһаан испитэ. Кини хантан эрэ кэлбит сиригэр снаряды снаряды туораата. Ханна эрэ бу поезд сүрүн суола уларыйар.
  
  
  Бу миэхэ улахан табыллыы этэ,
  
  
  тоҕо диэтэххэ, бу оройуон тула ыксаан, ити курдук былаастартан тиэтэйэр туһугар миигин илдьиэҕэ. Кинини атын суолларга түргэнник туораабыта. Поезд түргэнник сыыйа сыыйа сыыйа элэйэн, сыыйа элбиир. Тиһэх массыына кэлиэр диэри, иккис кылаас хас да вагонугар тиийэн, онтон хайдах сатаныан сөбүн курдук түргэнник сүүрэн барбыта. Уже уважается за периленок на платформе и держалось, и держался, поезд мин атахпын из меня. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр пейзажка баар гитараны илиитигэр рифформаҕа турара уонна Дима тула эргийэ хааман тэйиччи көрбүтэ.
  
  
  Поезд биэс мүнүүтэ иһигэр эт сөптөөх өлүүнү көрсүбүт сирин ааспыта. Кини рельсэлэр ыккардыларыгар сытар эргэ таҥас- сап курдук эрээри, хайа быһыы личность быһыытынан туттуллубатах. Рихтер атын өттө рельсэ ойоҕоһугар сыталлар. Өр толкуйдуу сатаан баран, чохчолоон көрбүтэ, онтон дьүһүнүгэр сүтэн хаалбыт.
  
  
  Урсулга Рихтер сууттарга бонҥҥа илдьибэтэхтэриттэн астыммат буолуоҕа. Ол гынан баран, ити көстүүлээх карьер бүтүүтэ хара көлөһүнүн аҕатын ууһа үөскээтэ.
  
  
  Бугунну куннэ ханнык эмэ кыра хоско Крстэ Цвениятыгар ыытабыт. Кини этин- сиинин таарыйбыппыт, ол сылаас түгэн туһунан эрэ санаммыппыт.
  
  
  Биһиги ити бырааптан туораатыбыт.
  
  
  
  
  
  
  
  Картер
  
  
  Өлөрүөхсүт биригээдэтэ
  
  
  Бастакы баһылык
  
  
  Суон дурдаҕа төлөпүөнүнэн чаһыгырыы олордоҕуна, провод атын тиһэҕэр биир эрэ киһи - Ястрем, миэнэ атах сыгынньах сылдьыан сөбүн билэр.
  
  
  Телефонум орон уҥуоргу өттүттэн уҥуоргу остуолга турара, ол иһин миэхэ тиийээри аттыбар утуйа сытар Мария фонда Альберт нөҥүө сыыларга тиийбитим. Мария утуйа сыттаҕына, биир атаҕын тардаат, дьэҥкэтик көстөр Роза түүнүн кини туруупкатын өрө көтөхтө.
  
  
  «Эйигин манна тута төннүөххэ наада», - диэтэ хотун, куолаһым эрэ биллэрин курдук Хотун. Бу тыллар дьаныардаахтык уонна дьаныардаахтык этилиннилэр. «Биһиги саҥа оҥорон таһаарыыга үлэлиибит. Отут мүнүүтэнэн барарга бэлэм буолуҥ".
  
  
  "Отут мүнүүтэнэн?"У вас. "Хайдаҕый? Мин ханна сылдьарбын умна оҕустуҥ быһыылаах.
  
  
  Кини Багам арыытыгар баар Багам арыытыгар кыракый арыы Эбэ. Мин оҥочону тэрийэн, биир улахан арыыны тулатыгар илдьэн, самолету штакка олорорго күһэллэрим.
  
  
  Ол иһин ревматизмы истиэхпин баҕарбатаҕым. «Отут мүнүүтэнэн барарга бэлэм буолуҥ», - диэн муус тоннатын хатылаата. "Г- н. Джеймс эһиги транспоргытын хааччыйар".
  
  
  Саҥата суох төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. » Г- Н Джеймс " -Америка холбоһуктаах Штаттарын Президенин кодовай аата.
  
  
  «Үчүгэй», - диэтэ Хоук, мин хайдах иһэрбин көрөөтө. "Сүүрбэ сэттэ мүнүүтэнэн эһиэхэ саамай сүрүн бириискэттэн-киэьэ ривненскэйтэн ылыаҕа". Туруупкатын ыйаата. Туруупканы ууран баран, Мария хараҕын арыйбытын көрөн, миигин көрөн олорор.
  
  
  «Бу Нью- Йорка кэнсиэрим этэ», - диэтэ эй. "Куттанабын, төннүөххэ наада. Компания оҥочону ыытар.
  
  
  Мария миллионер Тоня Досус диэн хос ааттаах эбит, кини быйылгы сорукпар туһалаабыт этэ дии саныыр. Бэл, хобдох кэпсэтиини иһиттэхпинэ, биһиги хобдох быһыыбытыгар саарбахтыыр төрүөт суох этэ.
  
  
  Ол гынан баран, кыыһырбытыгар, кини утуйа сытар кыһыл уостара дэлби эстибиттэр. "Бүгүн төннүөххэ наада дуо?"
  
  
  "Ээ, туох да диэн дьиксинэбин», - диэн кырабыттан оронтон хомунан баран эттэ. «Бүгүн эрэ буолбакка, билигин аһаҕастык эттэххэ. Манна тыы кэлиэхпэр диэри таҥаһым баар.
  
  
  Ол гынан баран, бөҕү- сыыһы кыайан, Мария илиитин көтөҕөн, илиибин тардыалаан, бэйэтигэр тарда тарта.
  
  
  «Эйиэхэ наһаа ыксаама, - диэтэ кини.
  
  
  Ол иһин Мария фонда сүрдээх үчүгэй, кыһыл көмүс эттээх- сииннээх, толору эттээх- сииннээх, тэтэркэй оҥоһуулаах лиискэ мырчырыттаҕастаах, тупсаҕай оҥоһуулаах, тупсаҕай оҥоһуулаах таҥаһа баара саарбахтаммат. Кини мин этим- сииним көрбүтэ, кини миигин кытта тугу гыммытын көрүөн сөп этэ. Тоноҕоһуттан көхсүгэр, Көхсүгүн эккирэтэн, өттүгүн өндөтөн, бэйэм Испирдиэним туоларын кэтэһэр тапталым бокулуоннуу, солко этин түҥнэри көтүттэ.
  
  
  Кини дьоҕурдаах күүһүнэн " атын да кэмнэр баар буолуохтара «диэн сибигинэйдэ. Уоһун хоруобугунан иилистэн баран, дууһаҕа барбыта.
  
  
  Кини кэнники биэс хонук иһигэр кийииккэ олус минньигэс буолбатах этэ диэн үҥсэргиир кыаҕа суох. Арыы олус баай дьоҥҥо оонньуур площадка этэ. Ханна харахпытый, туох барыта ыраас, сырдык күөх уулаах уулаах муора Дьаарханнара, күндү түүлээх күндү түүлээх күндү лаампалар, муораҕа бараллар; маанылаах бүлүүлэр, оҕо бытархайдара уруһуйданнахтарына, Атлантическай Океан үрдүнэн үрдээн иһэллэрэ. Мария фонда Альберт холбоон, кэнники биэс күн устата астынар.
  
  
  Ол гынан баран, мин визи-кейинги-кейинги Вашингтоҥҥа бара сылдьыым; бу онно үлэбинэн кэлбэт, олорбот, мин аныгыскы сорукпун быһаарыахпын баҕарабын, АХ штаб- квартиратыгар миигин аан бастаан Вашингтоҥҥа кубулутардааҕар.
  
  
  Бу анал миссия кутталлаах, сөҕүмэр шанстаах уонна олох дьоһуннаах ситиһиилэрин туһунан туспа монологынан кэпсэттим.
  
  
  Кинини харахтарын кытыытынан бырахта, онтон туох сонуннааҕый? Кини ити чараас уоһун тула мырчырыттаҕаһа мичээрдээһинигэр кубулуйарын сэрэйбитин кэриэтэ. Саҥа Англия олохтооҕо тохтоон, күлүү- элэк оҥосто сатыыра сыыһа. Ол гынан баран, бу мырчырыттаҕастар тула олус сытыытык, сытыытык харахтарынан көрбүтүм, улаханнык билбитим.
  
  
  Остуолга кумааҕыны быһа симэн баран, мырчырытта. «Биһигини, биллэн турар, алта чаас анараа өттүгэр Англия премьер- министрэ, парламент чилиэнин өлөрүү суоһуур. Икки эр киһи премьер- министр бинтиэпкэтин кэтэн баран, иккиһэ премьер- миниистиринэн кыҥаабытыгар, онтон букатын өйдөммөт, бинтиэпкэтин бэйэтигэр ууран, мозги тахсыбыта. Бу кэмҥэ ким да суох, онон дьон сымыйа историяны биэрэр кыахтаахпыт. Ол эрээри саахал дьиҥнээх содуллара сүрдээх ».
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. Ону күүппүтүнээҕэр, оннооҕор ааһан иһэн хорук тыаһа ордук дьиибэ этэ.
  
  
  «Официальная версия описывает это как трудный случай", - диэн салгыы хорук. "Овечка, когда другое озывал винтовку. Биллэн турар, суох буолуо
  
  
  
  
  Кини сэрии сэбэ бастаан премьер- министр утары ыытыллыбытын эттэ".
  
  
  "Силиэстийэҕэ көмөлөһөргө англияларга сууттаһаҕыт дуо?»
  
  
  Хоук төбөтүн хамсатара. «Проблемалар дьиэҕэ- уокка сыталлар. Кытайга, Францияҕа, Японияҕа уонна Германияҕа итинник түбэлтэлэр тустарынан иһитиннэрбиттэр. Өлөрүөхсүт хас биирдии түбэлтэтигэр өлөрөр-өһөрөр күүстээх этэ да, ол оннугар бэйэтин өлөртөөбүтэ.
  
  
  «Бу отчуоттар ханнык сабыдыаллаахтарын бэйэҕит билиһиннэриэххитин сөп. Кини аныгыскы сыалга чэпчэкитик буолуон сөп. Кини бу хамаанда чилиэнэ Үрүҥ дьиэҕэ тиийэрин кэтэспэт, өлөрүөхсүтү тиһэҕэр бэйэтин эрэ өлөрөр. Биһиги сорукпут бу сырыыга-көрдүүр уонна суох гынар дьаһаллары ».
  
  
  "Биһиэхэ туох эмэ ыйааһыннар бааллар дуо?"
  
  
  "Кыратык, - диэн Хоук эттэ. Кини чэпчэки сигараларын тула биир мүнүүтэттэн аргыый аҕай чуумпуга түбэстэ. «Мин хас биирдии дойдубар, ону таһынан кэпэрэтииптэргэ араас спецсулууспалар чинчийиилэрэ баар. Тугу булбуттарын билиэххин баҕараҕын? "
  
  
  Кини тарбахтарынан чахчылары бэлиэтээбитэ. «Бастатан туран, өлбүттэр бары толору этилэр. Иккиһинэн, туох баар ыйааһынын кыччатан, элбэх бириэмэни бараабыттар, киниттэн өрүһүйэ сатаабыттар. Үс- үс, тула эдьиийдэрин кытта ыкса сибээстээхтэр".
  
  
  Хааһа көтөҕүллүбүт. "Дьулурҕатык. Кинини кэрэ кыргыттар сөбүлүүр диетаҕа халыҥ эр дьону көрдүүбүн. Ону олох судургутутуоҥ суоҕа".
  
  
  «Мин билэбин, - диэтэ Хоук. "Меня жаль."Бу кини эппитин курдук сыаналаатахха, кинини итэҕэйэрин кэриэтэ. Ол гынан баран, кини эмиэ дьыалабыай дьыаланан ыстанна.
  
  
  "Эдьиийдэрбитин кытта кэпсэтэбит, ол аата эһигинниин. Веб- реальная сказка, который получилось".
  
  
  Кыргыттар фонда Альберт бэйэлэрэ бэрт дьикти этилэр. Мария, Хельга- Эльза - тапталлаах үстүрүмүөнэ, ханнык баҕарар хаһыат эбэтэр телевизорга үчүгэйдик биллэр. Сүүрбэлии буолан кэрэ эбиттэр. Кинилэр Германия холбоһуктаах Штаттарыгар тиийэн иккис аан дойду сэриитин саҕалаабыта Урсула. Кинилэр эр дьоҥҥо уонна Любовь миллионердарга идэтийбит, бу дойду үрдүнэн аһаҕас бассейннарга, яхталарга, сыаналаах уонна оннооҕор чааһынай самолеттарга ыһыллан сытар дьиэлэр курдук баай бэлэхтэри оҥорбуттар.
  
  
  Толкуйдаан баран, Фоному кытта чугасаһыы, арааһа, биир саамай үчүгэй ньымалааҕа буолуо, кинини хаһан эрэ сорудаҕы толоруу саҕаламмыта.
  
  
  Олорго Нью- Йорка штаб- квартиралаах штаб- квартиралаах салаа- Тони Доусса, баай бизнесмен, удьуордуур баай бизнесмени биэрэргэ судургу этэ. Сотору, кулиса кэннигэр наадалаах сап кэннигэр тардыалаан баран, миэхэ хас да киэһэ ыҥырдылар,кыргыттар эмиэ фонда Альдер. Она встретились дедушки, всех добрыми проявлениями дарами и внимания, станется частью социальной сети.
  
  
  Мария бастакы фонда мин «чинчийбит»Альберт этэ. Кинини Байаҕантайга биэс дьоллоох күн устата ыыттыбыт. Ол гынан баран, сарсыардаҕа, холбоһуктаах Штаттарга төннөргө приказтаабытыгар, туох да атыны булбата.
  
  
  Икки киһи
  
  
  Ол да буоллар сүүрбэттэн тахса мүнүүтэ буолаат, Хоккуо тыаһын чуораана, Виско- Кей саамай кылаабынай причалыгар ыытылынна. Мария фондер миигинниин илиибэр иилиһэн барбытым. Онно оҥочо- сорокфут крейсери күүтэр, сибэкки улахан өттө тимирбит уонна дьэбидийбит, икки дизель хаама сылдьар эбит. Палубаҕа түөрт киһи баара.
  
  
  Бейсболка сибэккилэммит эр дьон тула: «Мистер Доус", - диэн хаһыытаата.
  
  
  "Эһигинниин бодоруһуҥ», - диэбитэ кини. - Марияны кытта быраһаайдаһаары эргиллээт, кини миигин өр уонна ирдэбиллээхтик уураан ылбыта.
  
  
  «Өйдөө, Дамплинк», - диир дьахтар, - балыстарым бары фон Альдер эр дьон «Дамплинк» диэн ааттыыллара, - «эдьиийдэрбин ырааҕынан тутун, эбэтэр кини харахпын тырыта тыытабын".
  
  
  "Миэнэ дуу?"У вас.
  
  
  «Все глаза», - диэтэ кини.
  
  
  Кини миигин түргэнник уураан баран, крейсер палубатыгар ыстанна. Чээлэйбит бейсболкалаах эр киһи туора ыстанна. Күүстээх эһиллибит крейсер күүстээх дизели тилиннэрбиттэригэр, иккис оҥочо төрүөтүнэн тахсыбытын көрбүтэ. Эргиллэн көрбүтэ крейсерим аһаҕас муораҕа чугаһаан истэҕинэ муннун уу хайа оҕуста, тумсун Бөтөҥкөс кутуругун тула сүүрэн кэбистэ. Сотору буолаат, Мария фонда Барыыһап пордун бүтүүтэ турбут, куукула кээмэйин кыччаабыт, онтон бүүс- бүтүннүү сүтэн хаалбыт. Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, арыы бэйэтэ көрүүтүнэн сүтэн хаалла.
  
  
  Онтон эмискэ атын оҥочо биһигини эккирэтэрин өйдөөтө. Билэр киһим көхсүм иһигэр сүүрэн кэллэ. Ким эрэ улахан алҕаһы оҥорбут - кини буолуон сөп дуо?
  
  
  Ону өйдүүргэ холоммута уонна түргэнник хамсаабыта. Эбэтэр миэхэ тиийэргэ соруммут өстөөх хараабылын атын оҥочото баара дуу,биитэр кини оҥочоҕо олорботоҕо, атына сүлүһүннээх суудунаҕа ыыппыта. Итинэн үлэлии иликпин, киши ёрдам ёрдам бериб, менга отдим.
  
  
  «Баһаалыста, Мистер Доус, - диэтэ кини. Кини мастан бириһиэн сабыытын арыйа тардаат, кини анныгар сытар быһыты хабан ылла. Мэйии түөскэ ыытыллыбыта.
  
  
  Быһата, кини мин дьиҥнээх ааппын билбэт этэ. Ол гынан баран, кини хантан билэрин билигин да кыайан быһаарбата, порт бар- Кей пордуттан турарга тиийэбин.
  
  
  
  
  
  хо дорҕоонун ким эрэ истибитэ дуу, миигин Мария фонда Альберт биэрбитэ.
  
  
  Киһим крейсер штурвалын кэннигэр тыас иһилиннэ уонна оҥочо биһигини атаҕыттан арыычча түһэрбит соһуччу Кириэс уҥа диэки хайыста. Онтон биһиги туох кыһалҕалаахпытын-биһиги муннубутун аһаҕастык курдары көрөр үрүҥ көмүс предмет. Эккирэппит катер массыынаны таһаарбыппыт да, ракета биһиги туспутугар киирбэтэҕэ, муораҕа көппүтэ.
  
  
  Ол гынан баран, бу кылгас кэмҥэ крейсер бордугар илиим холкутун сүтэрдэҕинэ, ус мастаах модифицированнай Саночникпын хостуур кыахтаахпын. Мария Виска- кийииккэ сылдьыар диэри, мин багажпар кистэлэҥэ кийиит кыыс сүктэрбитэ. Ол гынан баран, биһиги нүөмэрбит хаалыан иннинэ, сарсыарда Мария атын хоско сытарын иннинэ, бүрүүкэлээх биэ быыһыгар кобуратын сулбу тардан ылан, ширинин тимэҕин төлөрүтэн кэбистэ.
  
  
  Саанан ытыллыбыт киһи өссө да перилаҕа сытара, чаҕылҕанын сүөрэн, " люгер»таһаарда. «Люгер» мин киэҥ- куоҥ киһиттэн сөҕүөн сөп. Кини саанан ытыалаан сапсыйда, тарбаҕын куруускатын ыга тутта. Иккиэ буолан ытыалаатыбыт. Вильгельмин харахтарын 9 миллиметрдээх тараһа биһиги икки ардыбытыгар түргэн тэтимнээхтик барда. Эр киһини сирэйгин суулаан баран, перила нөҥүө муораҕа бырахпыта, дробовик мин кэннибиттэн мүччү ыстаммыта.
  
  
  Кинини түргэнник, биир илиитинэн быыһыыр гилетти тутан баран, иккиһэ кобураҕа төттөрү оҕуста. Онтон кинини, пила нөҥүө муораҕа ыстаммыта. Дьонум иккис оҥочоҕо олорон, оҥочоҕо олорон сэрэйдилэр, мин кэннибиттэн бараары гыннахтарына, оҥочоҕо олорон сэрэйдилэр.
  
  
  Күнүскү куйааска төһө да охсуллубутун иһин, уу сүрдээх тымныы этэ. Быыһыыр гилетт илиитигэр ыга кууста да, тута ойон туран, иккис оҥочоҕо умса түһээт, билигин миэхэ баар буола турар крейсертэн харбаата. Санныгар тиийэн крейсер быһыытынан төҥкөйөн көрбүтэ.
  
  
  Крейсер чугаһаабыт катер өссө биир мропеду таһаарда. Муора ракета миигин сөлүүкүттэ, миигиттэн биэс дьаарбаҥка иһигэр киллэрдэ уонна бу сырыыга крейсер Миитэрэйигэр түбэстэ. Адыаччы дэлби тэптэрэн, дэлби тэптэрэн иһэр электрическэй сүүрээн нөҥүө сылытар электрическэй сүүрээн курдук тарҕанан, күүстээх охсуу долгуннара дэлби ыстанна. Крейсер уу, бөҕү- сыыһы, боробулуоха тула баар сүдү гейзери өрө көтөхтө.
  
  
  Аҕыйах сөкүүндэ ааспытын кэннэ бордугар уун- утары ууммутум. Палубаҕа сылдьан көрбүтүм, бу оҥочо алдьаммыт крейсер эрэ туочуката баара, дьэбиннээх кыраасканан дьэбиннирэн, дьон- сэргэ тоҕуоруһар. Ол гынан баран, бу сырыыга эр дьон тула Президент илии баттааһыннаах штаты уонна Президент илии баттааһыннаах аһыыны көрдөрдө.
  
  
  «Сатамньыта суох буолууну аҕалабыт», - диэн кылгастык эттэ эр киһи. «Бириискэ-Кейинге хойутаатыбыт. Ким эрэ биһиги генералларбытыгар диверсифияны оҥорбута. Атын оҥочо эһигини кытта барсыбытын көрөн, туох буолбутун сэрэйбиппит".
  
  
  "Махтал», - диэн мичээрдээтим. «эһиги үчүгэйдик үтүөрбүккүт».
  
  
  Кини дьиҥнээх профессионал буоларын ыстаал буолбатах. Ол оннугар кини: "баҕар, биһиги анаммыт сирбитигэр тиийиэхпитин иннинэ, кураанах таҥаһы таҥаһы кэтиэххитин баҕараҕыт. Аллараа өттүгэр каайтаҕа, таҥаһы булуоххун сөп.
  
  
  Кини аллара түһээт, ырбаахы, спортивнай ырбаахыны, атах таҥаһын, наскытын кэттэ. Бу шведтэр себул-Роу буолбатах,ыраас уонна кураанах. Быыһааччылар миэхэ ханнык да ыйытыыны биэрбэтэхтэр, ханнык да информацияны биэрбэтэхтэр. Ол, арааһа, мин Хокурдаах ийэбэр төннөрөргө былааннаабыттарын туһунан өссө да туруорса иликпин.
  
  
  Үөһэ үөһэ тахсан эрдэҕинэ, урут миигин кытта кэпсэппит киһи миэхэ: "биһиги сиринэн алта мүнүүтэнэн эрэ тиийиэхтээхпит", - диэбитэ.
  
  
  Киҥнииллэрэ да, тугу этэрин билигин да өйдүү иликпин. Ханнык эрэ кэмҥэ биһиги Атлантик Океан бу чааһын туһунан билбиппитин тула, АХШтан ураты элбэх милииссийэлэртэн ураты сир суох этэ. Көрөрбүнэн бары өттүнэн күөх былааччыйа долгуннара этилэр. .
  
  
  Биэс мүнүүтэ буолаат, АХШ- ка авианосец хараҕар биэс сөкүүндэ буолан баран, киһим миигин кытары палубаҕа " куолаһы уонна биһиги - кнопканы истэбит «диэбиттээх.
  
  
  Уһун кынаттаах уонча реактивнай самолеттар самолеттары сөргүтэр иннилэригэр сынньанар хараҥа көтөр- сүүрэр курдуктар. Экипаж сорох чилиэннэрэ быа кирилиэһин бырахпыттара, биһиги оҥочобут кытылга чугаһаан кэлбиттэрэ. Кини бэйэтин быыһааччыларыгар илиитин уунна, онтон кирилиэс устун үөһэ таҕыста. Крейсер куотан баран, харахтарын далыгар кистии- саба сүтэн хаалла.
  
  
  Хараабыл капитана миигин траап үрдүн көрдө, отчуоттаата уонна сайыҥҥы палубаҕа күүппүт реактивнай самолекка түргэнник соһон аҕалла. А- 4 Устуукалаах хамсатааччылар номнуо үлэлээбиттэрэ.
  
  
  
  
  салгыҥҥа көтөн тахсарга дьулуспут. Кинини пилотаҕа, эдэр кугас баттахтаах, сайылык таҥаһын кэппит уонна кэтэх кабинаҕа киирэ сылдьар. Пилот миэхэ " улахан тарбах өрө көтөҕөн» көрдөрбүтэ, ол иһин үрдүк түргэнинэн халлааҥҥа авианосец уоһуттан түһэрбиппит. Холбоһуктаах Штаттар президеннэрэ личнэй туристическай агенынан буоларгытыгар, олоруҥ ордук кылаастаах этэ...
  
  
  Үс төгүл
  
  
  Штакка төннүү түргэн уонна туох да мэһэйэ суох ааста. Биһиги аныыр пууммутугар нью- Йорка нью- Йорка нью- Йорка аэропорт баар этэ уонна самолет түһэр балаһатыгар анаан бэлэмнэммит Джон кенеди диэн сиргэ түспүппүт. Ол кэнниттэн Нью- Йорк тымныы тохсунньу тымныытыгар, кытарах халлааҥҥа, Приискэҕэ-Кейгэ, суостаах, тыйыс тымныыга бэлэмэ суох этим.
  
  
  Уһун хараҥа лимузиннаах көтөр- түһэр балаһатын бүтүүтэ кэтэһэрэ. Кини самолеттан массыынаҕа көспүтүгэр, тэлгэммит пилот илиитинэн сапсынаат, сөмөлүөтү тэнитэн, авианосецка көттө. Инники өттүгэр лимузин инники өттүгэр икки эр киһи - шофер уонна мин сэрэйбитим курдук, өссө биир агент АХ олорбуттар. Кини, биһиги дьоһуннаах кризискэ тиллиэхтээхпит, тоҕо диэтэххэ, биир агент личноһын хаһан да атыннык арыйбат курдук, улахан кризискэ тэбиллиэхтээхпит. Хорук биһигиттэн араарыллыбыт өстүөкүлэ быыс тымныытынан тоҥсуйда, лимузин аэропорт нөҥүө ааста.
  
  
  «Тугуй, Н3, - диэтэ Хоук, түннүгү көрөн баран, - эһиэхэ саҥа информация суох дии саныыбын».
  
  
  "Суох, сээ", - диэбиппэр, ол гынан баран, син биир хублирующай крейсер туһунан-Кейсер уонна мин быыһыырбын кэпсээбитим. Ону эбэн эттэ: "биллэн турар, информацияны хайдах ылбыттарын дакаастыыр сатаммат. Мария фонда олох кыттыан сөп".
  
  
  «Хм», - диэн хоруй эрэ хоруйдаата.
  
  
  Нью- йорк куоракка, холобур, алта мүнүүтэ буолан баран, аҕыйах сөкүүндэнэн айаннаатыбыт. Кини биһиги дьоммут тула ХНТ сэкиритээрдиир мунньаҕар көрсүө, сарсын күөрэйиэн иннинэ, сорох дьону кытары көрсүөҕэ. Кини манна баарын тухары биһиэхэ эппиэтинэһи сүктэрбиттэрэ. Куолаһа тоҕо итинник суһаллык эйиэхэ нааданый?
  
  
  Мин уочаратым: «Хм».
  
  
  Билигин аэропорт биир көс- холуонньатын аттыгар тохтоото, онно элбэх киһи уонна массыына күүтэрэ күүтүллэр. Хотук иннин диэки иҥнэйбит уонна сүдү турборактивнай хамсатааччыны сибиинньэ халлаантан түһэрэр. «Биһиги сылдьааччыбыт, кэмигэр сылдьааччы», - диэн кини гилетт нөҥүө өрөн турар сыаптаах чаһыытын көрдө.
  
  
  Россия самолета көтөр- түһэр балаһаҕа тохтообутунан, аэропорт үлэһиттэрэ кабиналар күнүн түргэнник төкүнүтэн, партия председателэ тахсан кэллэ. Сүүнэ сөмөлүөт тула Россия официальнай официальнай сирэйдэрин батыһан, кирилиэс иннигэр полициялар уонна куттал суох буолуутун сулууспатын үлэһиттэрэ - Россия да, Америка да - массыынаны тула уочаракка аргыстастылар. Нью- Йорк мотоциклистарын бөлөҕүн кытта процесс бара турдаҕына, лимузин Советскай министр массыынатын иһин истиҥник айаннаата. Сотору холбоһуктаах Нациялар тэрилтэлэрин ааннарыгар киирбиппит, уһун улуу тунах тыал тэлгэһэтигэр түргэнник тарҕаммыт былаах сүдү итэҕэл.
  
  
  Дьиэ иһигэр баар буолан, бөлөхтөр куттал суох буолуутун биир хоско түргэнник көһөрдүлэр. Бу Советскай Союз уонна бу партия сирдэрин көрөллөр киинигэр трибуналаах, холбоһуктаах Штаттарга куттал суох буолуутун сүбэһитэ уонна ону таһынан холбоһуктаах Штаттарга куттал суох буолуутун сүбэһитэ, көрөөччүлэргэ амфитеатр курдук киэҥ саала этэ. Она и Хоук, друг агент АХ И его умерли мести на первом плане рядом с российской полиции, составшей Советской лидери из Москвы. Биһиги кэннибитигэр куорат, штат уонна федеральнай бырабыыталыстыба агеннара турбуттара. Көрсүһүү, биллэн турар, көрөөччүлэргэ сабыылаах буолла.
  
  
  Икки эр киһи бииртэн биир сибигинэйэн атын сиргэ сибигинэйэн тылбаасчыт нөҥүө кэпсэтэллэрэ, онон эппит- хааммыт ханна да иһиллибэт этэ. Бу спектаклы паномимаҕа көрөргө уонна тыйыс таайдарга артыыстар этэллэрин курдук этэ.
  
  
  Бастаан эр дьон иккиэн кыыһырсар, уорбаланар курдуктар. Элбэхтик тунааран, тоҥсуйан, сутуругунан тоҥсуйара. Сотору кэминэн кыыһыра- абата уларыйда, онтон икки эр киһи улам эйэҕэс буолбуттарын көрдө. Биллэн турар, биһиги биир эрэ өрүт дьиикэй быһылааҥҥа олорботоҕо чахчы.
  
  
  Сотору бу көрсүһүү бүтүүтүгэр тиийэн, Советскай Союз уонна АХШ куттал суох буолуутун сүбэһитэ бэйэ- бэйэлэрин илии тутустулар.
  
  
  Онтон сэбиэскэй премьер - кэлин кини Россия посола буоларын-коммунистар председателлэригэр хардыыны оҥорбута биллэр. Сиэбиттэн кыранааты тула хостоото. Эр киһи граны арыйан, Надюша көбүөрүгэр Россия лидерин атахтарыгар бырахта.
  
  
  Утуу- субуу ирээтигэр хоско биһиги саҥабыт иһиллибэт этэ. Кини бу бачыыҥка атаҕар сытар өлүүлээх активнай гранатаны одуулаһа олордохпутуна, Советскай министр ыраас куттала киһини көрбүтэ.
  
  
  
  
  
  Люгер Вильгельмины Кэбээйиттэн таһаарда да, Хоук илиититтэн харбаан ылла. Дьиҥэр, кини миигин түргэнник көрөрүгэр, тугу да гынар кыаҕым суох. Хараххын түргэнник эспит гранатаны. Россия лидерэ миэстэттэн сыҕарыйыы бириэмэтэ суох этэ.
  
  
  Бу түгэҥҥэ олорор дьон бары парализацияланар кэмнэригэр Россия посола-көҥүлэ суох кыраныыссаны урусхаллаабыт киһи - дэлби тэптэриигэ ыстанна. Гранат өлөр күүһэ эр киһи этигэр-сиинигэр хам баттаммыта. Ол этин- сиинин сүһүөҕүттэн араарыллыбыт, Тулагыттан араарыллыбыт.
  
  
  Дэлби тэптэрии содула Сэбиэт уонна атын дьон трибунаҕа сырытта да, атыттар мунааҕа суох хааллылар. Биһиги хорук тыынан Арассыыйа уонна Америка делегацията лимузин тас өттүттэн күүтэр хостору тула көһөрдүбүт. АХШ куттал суох буолуутун сүбэһитэ уонна бу сотрудниктара Вашингтон төнүннэрээри, оттон Арассыыйа өрүтэ Советскай посольствоҕа баран Москваҕа барыар диэри онно туруммуттара.
  
  
  Манна даҕатан эттэххэ, полицияҕа суһал көмө уонна Н. Е. П. ХНТ ХНТ контингеннаах хаһыаттар репортердарын уонна фотографтарын кытта сапперы кэлбиппит. ХНТ полициятын саалата ХНТ полициятынан блокадаламмыта, ол гынан баран, Носилкаҕа Россия посолун бириһиэнинэн сабыллыбыт бириһиэнинэн сабыллыбыт бириһиэнинэн сабыллыбытын иһигэр эргиллэргэ быһаарбытым. Билигин хайыы- үйэ Россия полициятын үлэһиттэрэ уонна Америка агеннара соторутааҕыта сылдьалларын кэтээн көрөргө бэлэмнэнэллэр.
  
  
  Үрүҥ дьиэҕэ чуораан оҥоһулунна, президент бу дьыалаҕа иһитиннэрилиннэ. Бу кэпсэтии бүттэ, бэрэсидьиэни кытта кэпсэтэргэ телефонунан ыҥырдылар. Төннөн кэлбитигэр начаалынньык сирэйэ сиэрэй этэ.
  
  
  «Ити иэдээн кэриэтэ этэ», - диэтэ кини төбөтүн иэҕэҥнэтэн баран. «Президент миэхэ сэбиэскэй Сойуус көһө сылдьар көһөрүллүүлэрин туһунан толору отчуоту ылыахпыт, силиэстийэ хайдах эмэ көстөрүн курдук. Ол эрээри, биһиги биири билэбит ».
  
  
  "Бу туох баарый?"
  
  
  «Барыта икки түүн анараа өттүгэр, - диэтэ хорук,-сэбиэскэй посол Түүннэри- күнүстэри Хельгой фон Альдер уонна кини ийэтэ Хельги пааркаҕа-авеню квартиратыгар ыалдьыттыы сырытта.
  
  
  "Эрэллээххит дуо?"- диэн соһуйбуттуу ыйытта.
  
  
  Хоук атын агентствотын кытта киннии- ни, няны кытары атах тэпсэн олорон арыаллаабыт Н. «Агентин Вечеринкаҕа сылдьыбыта. Дьахтар фонда дьахтарын барыларын кэтээн көрөр кыаҕа суоҕун билбит буолан, бу дьыалаҕа эмиэ туһалаабыта. Кини эһиэхэ ол киэһэ ымпыгын- чымпыгын кэпсииригэр, икки киһи мустуохпун баҕарабын. Ол кэнниттэн кинини Бельгой фон Альдеры үлэлэтиэххитин баҕарабын. И...
  
  
  "Дэ?"У вас.
  
  
  «Миссияҥ суһал буолбутун мин эһиэхэ санатыам суоҕа диэн эрэнэбин. Бу бизнес уонна Алдан фонда икки ардыларыгар туох эрэ сибээс баар буолуохтаах. У нас не поздействуйте ".
  
  
  Түөрт киһи
  
  
  Хок нью- Йорк офиһа АХ хаалан Миигин1- гэр хаалларан баран кэпсэттим. Күн улахан аҥарын Приискэ- Кейгэ көтөн иһэр сөмөлүөтүнэн көтө сылдьан баран, кийиит джонунан айаннаабыт массыынаҕа ни, кинини, тренажернай саалаҕа сырытыннарыахпын билбитим. Кинини спортивнай кулуупка бараары Гандболга, кэпсэтэ иликпитинэ, 11 оҕо оонньууругар этии киллэрдэ.
  
  
  Биһигиттэн ким да, биллэн турар, дьиҥнээх аатын билбэт. Бэйэм 11 сааспын быһа холоон көрбүтүм, хас да муунтаҕа соломо баттахтаах, сырдык тириилээх хас да муунта ыарахан. Спортивнай формаҕа көһөн кэлбиппит уонна оонньууну саҕалаабыппыт курдук, кини гандболга сөптөөх утарсааччы буоларын көрдө. Площадкатыгар суодаҕар Хаптаҕай, Хаптаҕай соҕус, ол гынан баран, мээчиктээх күүстээхтик мээчиктээбит буолан, туора ыстанан баран, хайдах эрэ хаһыытыы, хамсыы сылдьарын көрүтэлээтэ.
  
  
  «Ааспыт түүннэр киэһэ дьиңнээх киэһэ буолаллара», - диэн саҕалаата уонна кини саҥатыгар сэниэтэ суохтук соҕурууҥҥу штаттар удьуордарын туттулар. «Бу фонда Альдердар аралдьытар гына сатыыллар. Россия посола, икки Британ суруйааччыта, бу поп- художник, спортивнай ременнэрдээх хартыыналартан ураты тугу да уруһуйдаабат, өссө дюжины көрсүбэтэх дьон бааллара".
  
  
  "А у них время не человек, человек с называют?» - диэн мээчиги охсоору, Удачнай охсуу кэнниттэн Зинаида Серединаҕа күүскэ киэр анньан баран, охсууга кыайан эппиэттээбэт буолбут.
  
  
  "Пахай!"- диэн уһуктан, көннөрүнэн- көннөрөн, сирэйэ таммаҕынан сабыллыбыт. Онтон штопорпар хоруйдаан: "бары ыалдьыттар олус доҕордуу этилэр дии санаатым. Бары да буоларын курдук, эксклюзивнай кулууп чилиэннэрэ этилэр. Өскөтүн эһиги кинини туох дии саныыгыт?"
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Ол эрээри хельг дуу, ийэлэрэ дуу, Урсула дуу биир кэм устата биир эмэ күнү быһа соҕотохтуу сылдьыбыттара дуу?» - диэн ыйытта,манна площадканан ойутан кэбистэ. Киниттэн ханнык информацияны ылары күүтэрин билбэтим, ол гынан баран өлбүттэр- өлбүттэр икки ардыларыгар сибээс, ол эбэтэр атын Альдердар фондаларынан эмиэ көмөлөһүөхтэрин сөп.
  
  
  «Суох», - диэн санаатын толорон, бэйэтин ирээтин толорон туран эппиэттээтэ. «Дьиҥэр, нуучча үксэ бу худуоһунньугу кытта кэпсэппитим уонна, дьэ, уолу илдьэ кэлбит икки Интэриниэти атыылаһан бүтэрбитэ..
  
  
  
  
  
  
  Миэхэ дьиикэй идея өйбөр киирдэ. «Нуучча мэйиитин арыйарга көрдөстөххүтүнэ, туох дии саныыгыт?»
  
  
  «Открытие?» - диэн хаһыытаата уонна миигин көрөн. «Бу мэйиитин чинчийии тугу дакаастыан сөбүй?»
  
  
  "Бу барыта бэйэбинэн эргийэр дии саныыбын, - диэбитэ мин. «мин дойду олоҕун- дьаһаҕын төһө дьикти быһыы- майгы буоларын тулалыыр кыаҕым суох. Бүгүн туох буолбутун эрэ буолбакка, урукку өлөрүүлэр бары биир инники өлөрүүлэр - эбэтэр, бэйэлэрэ сиэрэ суох быһылааннар. Бу дьон, хаһан эрэ көрбүт өлөрүөхсүт саамай дьикти хамаандатын тэрийбиттэр. Баҕар, бастаан препарат дуу, гипотизациялаабыттар дуу, эбэтэр мэйиилэрин сууйбуттар дуу. Ким эрэ бу курдук ирэ- хоро кэпсэтэ сатыахтаах этэ. Быһаарыы буолуохтаах. Баҕар, бу дьыала төрүөтүн өйдүүрүгэр көмөлөһүө», - диэн хоруйдары арыйда.
  
  
  «Сэрэйэбин, боруобалаһабын». Хат1 саннын ыга туппут.
  
  
  «Хотун тута тыа сиригэр көһүөн баҕарар», - диэтэ. «Оонньууну бүтэрдэхпитинэ, аны бу киэһэ көрсүһүүнү аныыр санаалаахпын. Штабка биллэрэр ордук дии саныыбын. Ону мин нуучча аһыллыытын ыытыахпын баҕарабын», - диэн хайаан да этиэх тустаахпын.
  
  
  «Биллэн турар», - диэтэ шанс биэрэн баран оонньоон кэбистэ.
  
  
  Дууһабытын ылынан, таҥнан баран Барыыһап кыараҕас Мартини иһэрдэн баран, киниэхэ телефон киоскатынан фон Альдер ыҥырда.
  
  
  "Пельмень!"кини мин саҥабын истээт, үөрүүгүттэн өрөгөйдөөтө. "Эһиги төнүннүгүт. Мин тупа эдьиийим эйигин куоттарыа. Бүгүн киэһэ көрсүөхпүт дуо?
  
  
  «Я возможно, что я Поверь виде», - диэтэ эй. «Мин эйигин батыһыам".
  
  
  Кэпсэтиини бүтэрдэҕинэ агенын кытта араҕыстыбыт. Кини Сатон- Плейс диэн баай квартираҕа ыытыллыбыта, ону мин анаан- минээн " Тоня Доусса»диэн.
  
  
  Оттон кинилэргэ сыһыарыы биир сүнньүнэн тэрилтэ бэйэтин агеннарыгар эрэллээх маскировкалары оҥорорго үбү- харчыны харыһыйбата. Гостиница туона үчүгэй холобур этэ. Бу, сиэдэрэй, сиэдэрэй майгылаах, итинник эр киһи бэйэтин хааччыйар кыахтаах, сиэдэрэй майгылаах. Таһыттан иһиллэр тыас- Уус үрдээн, куорат көрүҥүн уонна холбоһугун арыйан, биир саҥа электроннай оборудованиенан квадрофоническай тыаһы- ууһу сырдатар оборудованиенан хааччыйбыта балачча үрдүк. Мин көрдөхпүнэ кыра тренажернай саала уонна сауна этэ. Күнүн атына боксерскай грушаҕа барара, брусьяҕа барара уонна сауна бүтэрбитэ. Смокиҥҥа Хельге фон Альдер айаннаабытым сэттэ отут биэс этэ.
  
  
  Хельги квартиралара аҕыс уонус сылларга пааркаҕа пентхустаммыт, королевскай дьиэҕэ резиденцияҕаааҕар чааһынай кулуупка киирэр эбит. Кини соҕотоҕун буоларын күүппүтүм эрээри, урсула маҥан джентльменнээх сирэйэ, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр көстүбүтэ.
  
  
  «Ол гынан баран Дамплинк», - диэн миигин Хельга быһа ытырбахтаан баран, аһаҕас роталаах Альберт Альберы уураан баран, иһирдьэ уунан баран, " урси ийэтин» - фон Альдер кыыһын Урси, - диэн ыҥырбыт уонна арыаллааччы Байрон Тиммос доҕуһуоллаабыт. "Оччолорго кинини дойду нефтээх магнаттарын тула биир киһи билбитэ. Ольха- та мин ийэбэр ыраах сылдьыбатаҕым, Тиммос эмиэ кытаанах илиибин уурда.
  
  
  «Урси уонна Байрон хайдах- хайдаҕый», - диэн эбэн эттэ Хельг, херувимныы мичээрдээн баран.
  
  
  Байрон Тиммонс: "Ах, да», - диэт Урсулга норка саҕынньаҕы Кэт.
  
  
  "Дьадаҥы Владимир Колчак алдьархайын туһунан кэпсэттибит, - диэтэ Хельга. «Бу сонуннары истэҕит дуо?»
  
  
  "Она не говорил. "Мин куттаммаппын."
  
  
  «Бүгүн хнт- га хайдах да өлөрбөтөхтөр, - диэн хельга- санаарҕаабыт, - тоҕо эрэ солууру дэлби тэптэрии курдук».
  
  
  Сүлүһүннээх», - диэн сэрэйдэххэ, сүлүһүннээх хочуолунайы үүрдэрэ сатаабатах үһү.
  
  
  "Дьадаҥы тойоно,-диэтэ Хельга, - кини олох тобус-толору. Кинини чуҥкуйуом.
  
  
  "Ону билэҕит дуо?"У вас.
  
  
  "Ээ, - диэн Хельга хардарда. «У Урси урукку доҕоро этэ. Кини манна, киэһээҥҥи дьиэҕэ, баара-суоҕа икки түүн анараа өттүгэр этэ.
  
  
  «Бу барыбытыгар тиийиэ суоҕа», - диэн уостарым уостарын таарыйан, Күннүк Уурастыырап хельгэтин сыаллаан туран Урсулу бигэргэттэ. Байрон Тимонс миигин батыһан баран эмиэ кытаанах илиибин уурда.
  
  
  Хараабылга барахсан аанын сабан эрдэҕинэ, хап- сабар чохчойон иһэ түһээт, хап- сабар чохчойон олордо: «Оо, Дамплинкам, Байрон Тиммос ынырык кыһыл көмүс манньыат! " - диэн сибигинэйдэ. Бүгүн эһиэхэ көрсүһүү анаммытыгар, кини бүгүн киэһэ кинини кытта театрга барыахтааҕын олох да умнан кэбиспитэ. Ону өйдөөн кэлбитим, солбуйар Урси ыҥыран ыларга соруммутум. Кинини Байрон эппитэ: "эһиги элбэх сыл көрбөтөҕүт, оттон эһиги куоракка түүн эрэ сылдьаҕыт".
  
  
  «Мин кини тугу эрэ сөбүлээбэтим. Билигин ону өйдүүбүн.
  
  
  Хельга төбөтүн хачайдаан уураталаата. «Сороҕор оннук истибэт буолуон сөп. А хотела будет с тобой ».
  
  
  "Мин астынным,-диэтэ киниэхэ эҕэрдэ, - туһалаах. Кинини ханна илдьиэххин баҕараҕын?
  
  
  "Бу куһаҕан түүн", - диэтэ Хельга.
  
  
  
  
  
  Кини холкутук: «мин толкуйдаатым, баҕар, эн манна хаалыаҥ, тупсуоҥ", - диэбитэ. Боростуой, холобур, шампан уонна икры утары буолбакка. Дьиксинэбин, бу барыта биһиги дьиэбитигэр да, билигин да өрөбүлгэ сылдьар кулуттарбытыгар.
  
  
  «Мы не может направления лучшего учреждения вечер".
  
  
  Кини миигин холку. Киэһээҥи былааччыйа таҥна сылдьар, кини сырдык баттаҕа кичэйэн ууруллубут, моонньугар олбохтоох бриллиантовай салбырҕа ыйанан турар, моонньугар моонньугар ыйанан турар бриллиант оҕуруо ыйаммыт. Куоракка түүн ыытарга бэлэм этэ. Ол гынан баран, дьахтар фонда Альберт буоларын, хата, киэһэ дьиэтигэр таах олорбокко эрэ таҥна сатыылларын өйдөөтө.
  
  
  Хельга музыканы холбообута уонна брызлев араарбыта. Сотору шампанскайы уонна икраны аҕалла, муоста түннүктэрин иннигэр леопард шезонугар биһиги тула куорат уонна хаар хараҥатын харахпытынан көрөбүт.
  
  
  «Билэҕин, Тоня, - диэн сымнаҕастык эттэ Хельга: - иккиэн даҕаны шампанскайы эккирэтиһэ сырыттахпытына, - эн кинини атын эр дьон курдук көрбөккүн. Үксүгэр дьахтартан тугу баҕаралларын, тугу баҕаралларын толору өйдүөхпүн сөп. Эйигин кытары мин эйигин билэбин эрээри, бэрт өрдөөҕүттэн. Бу эмиэ проблема. Ону интэриэһиргиибин уонна атын дьахталлар бары Урсаны киллэрэн туран, фонда Альберт эмиэ баар дии саныыбын. Она вдруг села откровенными. "Марияны кытта сөбүлээтиҥ дуо?»
  
  
  Чиэһинэйдик ылынна. «В замечательная. Ол гынан баран, оччоҕо эһиги бары. Тиһэҕэр, син биир үстүрүмүөннээххит.
  
  
  «Только идентичность». Мичээрдээн мичээрдээн көрбүтэ. Шампанскай куруһуогу уунаат, кириэһилэҕэ сыһыары тутан, бэйэтин этин- сиинин миэхэ сыһыары тутан кэбистэ. Кини этин- сиинин былааччыйатын быыһынан сылытара. Эьиги духуобунас сытыары- сымнаҕас баҕайытык долгутар этэ. Тарбаҕын тарбаҕын анныгар уурда уонна тохтоото.
  
  
  «Хельга», - диэтэ мин.
  
  
  "Хм?"
  
  
  «Бу уол, Колчак дуу, Владиси, ону эһиги хайдах ааттыыгыт? тиһэх кэмҥэ эһиги ону көрбүккүт дуо?"»
  
  
  Мин штопорпын сыыһа өйдөөтө. «Эйигин ревновкалыыр наадата суох, Дамплинк». Бииги өттүбүтүттэн өттүбүнэн санньыйда.
  
  
  "Суох, ол гынан баран, мин интэриэһиргиибин», - диэн кэтэспитим." тиһэх нэдиэлэ иһигэр эһиги дьиэ кэргэҥҥитин эбэтэр дьиэ кэргэҥҥитин билиһиннэрбитэ дуу?"»
  
  
  Саннын ыга кууста, билигин даҕаны миэхэ сыһыары тутунна. «Хаһаайын мин доҕотторбун кытта куруук аттыгар, куруук аттыгар баар, ол дьону эргиччи сылдьара. Кини онно сырыттаҕына чуҥкуйбаккыт", - диэбиккит. Кини тулуйбакка-тэһийэн барда. «Ол эрээри бу ааспыт кэм-билиҥҥи кэм. Билигин куруутун улахан суолталаах».
  
  
  Кинини, тугу этэрин барытын билэрэ. Баҕар, отеллар тугу эрэ кистээбэккэ, баҕар, көннөрү Колчак туһунан тугу да этэр кыахтара суох. Ханныгын да иһин, кини билигин эбээһинэһин толордо диэн сэрэйдэ.
  
  
  Билигин кини бу кыаҕы тарбаҕым ортотугар сүтэримээри, бэйэтин иннигэр эппиэтинэһэ суох. Ол тарбахтарынан хельга эльгин бытаарда. Икки ремонун илиититтэн түһэрбитэ, сымнаҕас таҥас сотторунан түстэ.
  
  
  Онно бюстгальтер суох этэ. Кини кэннин хайыһан истэҕинэ, толору моонньун түөһүн өндөтөн, тэтэркэй төбөлөөх соскалар уһуктан турдулар. Кини мин сирэйбин кытта көрсөөрү, мин айаҕым биирин туолла, онтон атынын холмогиктарга холоонноох. Кини этэ-Сиинэ титирэстии түстэ, тиһэҕэр, тиһэҕэр, үөһэ тыынан баран, төбөбүн икки илиитинэн ылан, уостарбын өрө көтөхтө. Сыаллаатахпытына, кини миигин эриирдээххин кэрэһэлиир кэммэр биир илиибинэн атаарар. Кини илиитэ онно тохтоото.
  
  
  "Олус үчүгэй, дамплинкам, дьикти", - диэн тиэтэйэн, уоһум сууланан, кулгаахпар ыга кууста.
  
  
  Кинини көтөҕөн, гостиница нөҥүө, фойе нөҥүө утуйар хосторугар илдьэн биэрбитэ. Хос ортотугар улахан төгүрүк төгүрүк орон баар этэ. Ону биһиэхэ сүктэрэн баран, бу былааччыйаны, чулкуну уонна бикипиэдьийэни куруһуоктуур туруускаларын устан кэбиспитэ. Атлас куйаастарыгар сытабын, таҥаспын уһугуннараары илиибин уунабын.
  
  
  Хараҕым олус кэрэ эттик-сииннэри иҥэринэр кэмигэр, хааным хааным курдуга. Кини этин- сиинин ортотугар кыра көмүс үс муннуктуу тиийэр уһун синньигэс, эҥкилэ суох обургу баттахтаах Мария эдьиийин чопчу копията этэ. Кини миигин бэйэтигэр сыһыары тарта, биһиги этбитин- сииммитин кыҥначчы тутаат, төбөтүн төҥкөтөн баран: «иһит эрэ, хайыахпытый, хайа диэки хайыһыннардыҥ, биһиги хайдах дьарыктаныахпытын көрөҕүн», - диэбитэ.
  
  
  Ол иннинэ мин хос эркиннэрэ, икки өттүттэн орон төбөтүгэр орон төрдө толору сиэркилэлээх эбит дии санаабатаҕым. Этим- сииним чүмэчигэ ыга тардыллан, син биир эҥкилэ суох ирдэбиллээх, ол гынан баран синньигэс инструмент чувство синньигэс инструмена буолуор диэри биһиги бары бөлөхтөрбүт ортотугар сырыттахпытына сатанар этэ.
  
  
  Хельга эппитин курдук, кини эдьиийдэрэ Мария толору дьүөрэтэ суох эбит. Кинилэр хайдах дьарыктаммыттарынан улахан уратылаахтар этэ. Икки дьахталлар муҥура суох аһыныгас санааттан уонна улахан астынан дьарыктаналлара. Ол гынан баран, бу схема бүтэн хаалла. Мария саҥата суох, тыҥааһыннаах, эрчимнээх буола илигинэ
  
  
  
  
  
  
  бэрт чараас, хельга дьиикэй, быраҕыллыбыт дьиикэй, илиилээх- атахтаах, өттүк харалаах буолан, этим- сииним хобдох буолан хас биирдии киһиэхэ сөбүлээн, санаатын атастаһан, иҥэн- тоҥон чинчийбиттэрэ. Мени жуда здоровья всегда живут, титирэстээн, титирэстээн баран, миигин к большим и большим высокам экстраза. Хайдах эрэ сиэркилэҕэ эффект күүһүрбүт курдук - мин араас майгылаах, реакциялаах дюжинаны кытта Любовь буолбутум. Кэмниэ- кэнэҕэс, ис-иһиттэн хаһыытаан, төттөрү ороҥҥо түстэ.
  
  
  Через мгновение она наклонилась мной навсегда. "Мин эйигин дьоллоох киһибин дуо?» диэн ыйытта, сирэйбин уурааһынынан бүрүйэн кэбистэ.
  
  
  "Ээ», - диэбитим ээ, дьоллоох киһигин».
  
  
  «Мин эмиэ дьоллоохпун», - диэтэ кини. «Эйигин толкуйдаабыт киһигин».
  
  
  Кини миигинниин оронугар оронугар сыста сатаата, этин- сиинин биэс төбөттөн биэстэ диэри сыһыары тутан кэбистэ. Биһиги хамсаабакка сытабыт, ким да биһигини кэпсэппэт. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, былааҕы төлө тардан, былааҕы үөһэ тыынна.
  
  
  "Шиша», - диэн сибигинэйдэ эйи.
  
  
  Кини саҥаттан саҥарбат да, төрүт саҥарбат. "О!- диэн саҥа аллайда. "О! Ээ, Дамплинк! Айака!"Эй" - диэн саҥа аллайан, Көхсүгүн эргитиэр диэри, киһи этэ-Сиинэ аһылла түстэ.
  
  
  Эт- сиин, өй- санаа эрчиллиилэрин тиһигин быспакка бырагыраамалара миэхэ олук уурулларын кэтэспэккэ, минньигэстик сөбүлээн бэлэхтиирин көҥүллээбитэ.
  
  
  5
  
  
  Хельга харахпын аһан, сымнаҕастык мичээрдээн баран, төбөтүн эккирэтэн кэбистэ. "Ити олус үчүгэй, дьикти үчүгэй этэ", - диэн кини сибигинэйдэ. Тиэрэ эргийэн бөҕү эргитэн барбыт. «Сынньан, Дамплинк»,-диэтэ кини миигин сыаллаан, хос нөҥүө тахсан.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр шампанскай уонна икки ойоҕос бытыылкалаах төннөн кэллэ. Биир ыстакаан тула ыстакаан уунна уонна миэхэ уунна. «Бу, - диэтэ кини, - дууһатын ылыар диэри, эйигин ылыахтаах». Кини миигин хаттаан ууран баран, Ваняҕа киирэн үөрэ-көтө ыллыыр. Кырабаакка киэҥ- куоҥ, кини дууһатын хайдах ылынарын истибит.
  
  
  Ылан сиэнин сордоото. Таһыттан тыал түстэ. Хос төрдүс истиэнэтэ портьердарынан сабыллыбыта, онон шордунан түөрт квартираны барытын тулалыыр пентхус садыгар күн буоларын билбитэ. Аан кэннигэр туох эрэ тоҥсуйда. Шампанскай кэккэлэһэ хааннаах куруһубаны көтөҕөн, бүрүүкэтин кэппит уонна күҥҥэ чугаһаабыт. Саннын хайа тардан сыҕарытан эрдэҕинэ, аан таһыгар биир эрэ сэгэйбит, тыылга иэҕэҥниир. Ону ааны сабан, хатаан кэбиспит.
  
  
  Кини алдьатыылаах куттал суоһаабатын өйдөтөн сэрэтии, миэхэ биллэрии ыыппыта. Тоҕо билбэппин, кини икки илиитин Горбунов иннигэр уунаат, наһаа эрдэ туттумахтаабат. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр синньигэс боробулуоха төбөбөр уонна кырабаат санныгар бырахта. Хабарҕабар ас тардыллыахтаах боробулуоха ол оннугар чорбойон илиибин тириитигэр уунна.
  
  
  Сүүрэн- көтөн иһэр бөтүүктэр уордаах тыастарын таһаарда. Төбөтүн төҥкөйөн, саннын кэннигэр охсунна. Кини мин кэннибиттэн кимин көрө иликпин, ол гынан баран, эмискэ тоһоҕос диэки Хельг сиэркилэтигэр икки тустааччы уобараһын көрө түстэ. Кини өссө биирдэ көрбүтэ, кэннибэр ойууламмыт киһи. Эр киһи 21 этэ!
  
  
  Бу киһи кимэн киириэҕиттэн көрдө да, ол личность кимиэхэ да кыаллыбата. Бу эмиэ ол күн спорт кулуубугар гандболга оонньообут киһи этэ.
  
  
  Билигин миигин тоҕо өлөрө сатаабытын кыайан өйдөөбөппүн. Тугу гыныахпын сөбүн барытын бэйэбин көмүскүү сатыыбын. Бу дьулаан, дьиксиниилээх түгэн этэ - ким эрэ миигин субу соторутааҕыта аҕай бэйэтин уонна Хельганы көрсүбүт сиэркилэлэригэр өлөрө сатыырын көрө- көрө, көрө сатыыра.
  
  
  Кини сиэркилэҕэ эркинин көрө иликпин, мин кинини кэтээн көрөбүн билбэппин. Тобукпунан тирэнэн тирэнээри атахпын өрө көтөхтө. Хаҥас атаҕын кытаанахтык охсуталаан баран, тобуктаах чааскыга түбэстим уонна сла үлтүрүйдэ. Ыарыылаахтык төҥкөйөн, кэннибиттэн соһуллан барда. Боробулуохалаах бөтүүктэр боробулуоха устун төҥкөччү туттан баран, төбөтүн эргитэн көрдө. Бөтүүктэргэ дьулуурдаахтык тутта, өссө да миигин куура сатыыллар. Билигин кини бу сирэйин ырылхайдык көрдө. Наркотик дьайыытынан эбэтэр наркотик дьайыытынан бу харахтара хаалбыт курдуктар.
  
  
  Онуоха диэри хоруй, хоруй, өлөн- охтон биэрбэккэ, бэйэтин көмүскүү сатыам диэн эрэнэ саныыбыт. Ол эрээри ити кыаллыбатын көрбүтүм. Кини уҥа илиитин хаба кытыылаан, өлүү айаҕар охсубута. Охсуу күүстээх уонна ыраас этэ. Бу моонньо алдьаммыта, өлбүт киһи этэ, баҕар, кинини өлөрөр ньымата диэн сэрэйбэккэ да хаалбыта буолуо. Ити этин муостаҕа олоро түстэ, сыал кыҥначчы эргийдэ. Кини туран, этин- сиинин бытааран, турбута.
  
  
  Ваня дууһата хайдах барарын истибит. Көбүөргэ дириҥ хоруу муостаҕа биһиги тустуубут тыаһа иһилиннэ. Онно Хельг фон Ольха- миигин утуйар хосторугар кубулутан баран, 11 агент мин олоҕум сорунууну оҥороору гыммытын билэбин. Бөҕү- сыыһы үчүгэйдик олордохпутуна, кини хаһан да кыайбата
  
  
  
  
  
  Кини эдьиийдэрэ эмиэ опыттаах буолбуттарын умнубаппын.
  
  
  Иккис өттүнэн, сми- лэргэ тахсыбыт иһитиннэриилэри сыыһанан аахтахха, буруйа суох диэн сабаҕалааһын баар. Зи1 биле, Я вечерь сегодня вечери, и может продолжается за квартиру. Билигин сэрэйбитим курдук, кини миигин өлөрөргө бирикээс ылара буоллар, хоско хонон хаалыахпытын сөп этэ, онон Хельганы кытта таптаһан дьарыктана иликпитинэ, ону билбэккэ хаалыа этэ.
  
  
  Бу кырдьык эбитэ буоллар, кини ис сүрэҕиттэн көтөҕүллэн, көбүөргэ сытар киһини булар кыаҕа суох этэ. Хапытаалбын арыйбатах буоллахтарына, хайдах да быһааран биэриэ суох этэ. Ону, веб- иилск оҥорбута буоллар, фонда альдерс туһата суох буолуо этэ. Кини биир эрэ киһи этин- сиинин, сиинин- туомун барытын дьаһанан, дьаһанан, биллибэккэ эрэ өрүһүйэн ылыан сөп.
  
  
  Кинини кэтиллэ түһээт, туруупкатын подлокотниктар үрдүлэригэр уурда, ону хоско соһон таһааран, терасы күнүгэр таһырдьа бырахта. Онтон кинини прикравнай телефонугар суһаллык хото сылдьарыгар сорудахтаата. Скремлера суох кэпсэтэр буолбутум.
  
  
  «Бу дьоһуннаах дьыала», - диэтэ кини эрэ эппитин курдук. Кылгастык этэбин, омос көрдөххө, чуо дьыала хаамарын курдук буолбутун кэпсээтэ. Түмүккэ: «доҕоор, мантан сотору барыахпыт", - диэбит. Зачистканы кытта кыайыаххытын сөп дуо? »
  
  
  Хо өйдөөтө. "Бары астыырбын итэҕэйиҥ, - диэбитэ кини, - ол гынан баран, бүгүн киэһэ миэхэ өҥөйүҥ».
  
  
  «Мин былаанныыбын», - диэн хоруйдаата уонна хельга- ны Ваняҕа холбообутун истэн, кэпсэтиини быһа симэн кэбистэ.
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэнэн кини этин- сиинин хас биирдии деталын арыйар дьэҥкир хара хара элэгэлдьийэр хельга киирдэ. Кини эмиэ улахан оронугар уунна уонна шампанскай, бокал тула тэбиэлээтэ. Дьолго агент өлүүтэ хоско хоско туох да суох буолан, аҕыйах мүнүүтэ анараа өттүгэр эрэ дьарыктанар тустуу ыйан- кэрдэн биэрэр этэ. Хельга- ны кытта кэпсэтиигэ кыттыһан, эрэйи- муҥу көрдөөн, туох да ыйыыны биэрбэтэҕэ. Ол оннугар шампан куруһубатын кэтэ илигинэ, кырабаакка ыга сыстар.
  
  
  "Анараа", - диэн ыстакааны таарыйан туран эттэ.
  
  
  "Ам", - диэн сөбүлэспитим.
  
  
  Онтон арыгылаабыппыт кэннэ, кырабыттан атаҕын тэһитэ анньан: "чэ, Пельмень, кинини киэһээҥҥи аһылыкка ыҥырарга сорунабын. Киһи тапталынан эрэ олорор. Муҥ саатар бу киһи буолбатах.
  
  
  Биһиги Хельгия кыбартыыратыттан ырааҕа суох кыракый тускулга рестораны талбыппыт. Таһыттан билигин да хаар түһэн, рестораҥҥа уу- хаар сылаас, көрдөөх- нардаах, өҥө- дьүһүнэ да тупсаҕай этэ. Ол гынан баран, чахчы аччыктааһын буолбатаҕа, аһыыр аһылыгын былаһын тухары АХ агенын эттэрин- сииннэрин ыраастыыр хельгия квартиратыгар мэлдьи баара ынырыктаах сценаҕа сылдьара.
  
  
  Хельга мин кыһалҕабын- кыһалҕабын көрбөтөҕүм, туох баар былаһын тухары олус сэргэхтик, дууһабыттан аһыырым. Биирдэ Мария уостарын саба тутта-тутта, хап-сабар быраҕан баран: «Дамплинкам, давай, биир эмэ өрөбүлгэ баран хаалыахпыт",-диэбитэ. Марияны кытта бардыгыт. Билигин уочаратым."
  
  
  Миэхэ кыргыттар ортолоругар баар буола сылдьыбыт дьээбэлээх конкуренцияны санатта. "Өйгөр туох баарый?"У вас.
  
  
  Илиитинэн салгыҥҥа биллибэт хамсааһыны оҥордо. "Мексика. Баҕар, Испания Буолуо. Франция Соҕуруу. Бүтэһигэр реактивнай самолет вешалкаҕа дьыалата суох олорор. Биһиги итини туһаныахпытын сөп этэ". Ону куорат үрдүнэн такси айанныыр туһунан этэрин курдук көтүмэхтик эттэ. Кини боччумнаах буолбутун көрүөн сөп.
  
  
  «Чэ, тугуй, - диибин ээ, варианнарбын аһаҕас хааллым, тоҕо диэтэххэ, агент өлбүтүн кэннэ ханнык уустуктар үөскүөхтэрин өссө да билэ иликпин.
  
  
  Хельга Киви гынна да, соһумардык кэннибиттэн иҥнибэккэ босхо барда. Итинник өй- санаа Алдан өрүс пуондатын төбөтүттэн букатын күүппэтэҕэ.
  
  
  «Мин эйиэхэ тугу этиэмий, Тоня», - диэн сибигинэйдэ кини, аты тарда илигинэ, тарбахтарбын харбаан ылла. «Мин эһигини илигирэтэн, илигирэтэн ылабын. Ол мин үйэм тухары эр киһи буоларым. Талааннаах Любовь, аптарытыаттаах киһи мындыр майгыта. Сороҕор ону-маны булуоххут. Ол эрээри иккиэн-хаһан да! Ити олус үчүгэй."Дьахтар дьүөгэтин мырдыччы тутта уонна бытааннык быһаарда: «биирдэ дьахтары, дьахтары билсиэн баҕарда", - диэн быһаара сатаата. Кини нарын- намчы, күүстээх буолбатах этэ да, мин аҕабын хаһан да билбэтим иһин, саамай сүрүнэ. "Мин биир сирэйбэр таптал, аҕабын көрдүүбүн", - диэбитэ. - Итэҕэйэҕин дуо?"
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. «Мин хаһан да итинник малы- салы, бэйэм санаабын биричиинэлэрбин ахтыбаппын. Достоинство самое чувство ».
  
  
  «Мин эмиэ оннук дии саныыбын», - диэн сөбүлэспитэ. «Ол гынан баран, мин аҕабар баарбын, Мария уонна Эльза эмиэ биһиги туһунан хаһан да кэпсэппэтэхпит буоллар дии саныыбын».
  
  
  «Ону олох өйдөөбөккүт дуо?"У вас.
  
  
  «Суох. Арай, биһиэхэ урси эппит эрэ. Кини Бомбардировкаҕа сылдьан биир бомбардировкаҕа иккис аан дойду сэриитин саҕалыыр кэмигэр Берлиҥҥэ өлөрбүттэрэ. Эдьиийбин кытта оччолорго олус кыра эрдэхпит, Урси биһигини дьиибэ эрэ тыыннаахтыы өрүһүйбүтэ.
  
  
  Кини эмиэ мичээрдээн, эмиэ көрдө. "Бу
  
  
  
  
  
  
  «Кинилэри кытта олох үчүгэй буолла», - диэтэ кини.
  
  
  Кэлин, Хельганы квартиратыгар төттөрү илдьэн баран, хобулук террористаах этин- сиинин хомуйбутун көрөн, балачча өр хаайтаран кэбиспитэ. Биллэн турар, итиннэ кыһаллыбыт. Хельгаттан куотан баран, эмиэ биир өрөбүлгэ баран иһиэхпитин баҕарарбын санатара. Кинини эйиигин биэрэргэ эрэннэрбиттэр. Онтон аллара түһээт, АХ штаб- квартиратыгар диэри такси ылла.
  
  
  Алта
  
  
  Нью- Йорк офиһа сүгэ Аллараа Бэстээххэ, панели оройуонугар ыскылаакка турар. Такси суоппара аадырыһын истэн үөрбэтэҕэ. Ону аара суолга хаайа сатыыбын дии саныырым, тоҕо диэтэххэ, хайдах эрэ чэпчээбиттии үөһэ тыынан баран, дьиэбитигэр киирбиппит. Ону эргитэн кэбистэ. Тротуары туораары турдаҕына түннүк нөҥүө таһырдьа ойон тахсан: «ити эйиэхэ наадыйар сириҥ, доҕоруҥ буолаарай? " - диэн ыйытта.»
  
  
  Кини киниттэн тэйэн хаалбыт. Кини иэйиитэ өйдөнөр. Туох барыта хараҥа, иччитэ суох. АХ штаб- квартирата тутуллан бүтэн, дьиэ илин өттүнээҕи өттүгэр сырдатыллыбыт хостон ураты хараҥа этэ. Такси суоппара дьиэ иһигэр атын хараҥа түннүктэр бука бары сууккаҕа сүүрбэ түөрт чаас иһигэр буола турарын билбэккэ, күүстээх инфраструктуралаах дьон уулуссаны мэлдьи кэтээн көрөллөрө. Дьиҥинэн, таксистар аан дойдуга саамай күүстээх контрразведательнай агентство тас өттүгэр ханна да куоракка аһаҕастык аһаҕастык этэр кыахтара суох.
  
  
  Киэһээҥҥи офиска дьуһуурунай харабыл, көннөрү ыскылаат дьиэтин курдук көстүбүт бастакы офиска остуол анныгар чуораан кнопканы баттаат, дьону- сэргэни кытта лифтаҕа тимир ааны туораата. Үөһэ этэрбэһи кытта ыкса сибээстэһэн, дьиэбэр өссө да чугаһаан испитим.
  
  
  «Киирэргит курдук, эһиэхэ илдьэргэ бирикээс хаалларда», - диэтэ лифер. Массыына аллара түстэ.
  
  
  Салбал - бу миигин агентство муораҕа кэтэспитэ чахчы. Сүктэриллибит разведкалыыр тэрилтэлэр баһыйар үгүс өттүлэригэр курдук, өлүктэри тута полицияҕа биэрэр кыаллыбат гына сиригэр- уотугар бэйэтин моргордаах буолуохтаах этэ. Ол эрээри, эт- сиин үксэ олохтоох быраабы араҥаччылыыр органнар илиилэригэр бэриллибитэ, суол ыраастаммытыгар, кыбыстар боппуруостар үөскээбэтэҕэ.
  
  
  Кини хатыылаах эти1- тэ кэккэлэһэ турар Хотуну булбут. Кинини кытары ЯХМ судмедэкспертэрэ, Кристофер доктора этэ.
  
  
  Хоук кив гынаат, ону доктор Томом диэн ааттаабыт судмедэксперт: "мин бастаан аһыллыыны ыыппытым, Ник. Ити биһиги эппиккитигэр сөп түбэһэр. Ол аата өлүү моонньугар тосту уларыйбыт ».
  
  
  "Өссө тугу эмэ буллугут дуо?"У вас.
  
  
  Том доктора төбөтүн иэҕэҥнэттэ. "Билиҥҥитэ туох да суох. Тоҕо?"
  
  
  Ону эппиэттиир оннугар хохуолу кытта кэпсэттибит. «Агент эһиэхэ бүгүн Колчак мэйиитин арыйыы туһунан этиини оҥордо?»
  
  
  "Суох, билбэтим», - диэтэ Хоук. "Кини манна штабка төннөн кэлбитигэр, эһиги Хельгой фон Альдеры кытары сибээстээбиккитин эппитим. Ол кэнниттэн кинини көрбөтөҕүм. Арыллыбыт сир туһунан ахтыллыбатах. Бу улахан суолталаах дуо? »
  
  
  «Баҕар» баҕар, мин бытааннык эппитим: "бу биһиэхэ саба түһүү матыыптарын биэрэ сатыахха сөп этэ".
  
  
  Хорук сирэйин мырдыччы тутунна. «Мин эйигин батыспаппын".
  
  
  Кинини, төһө да үрдүк таһымнаах доктор иннигэр кэпсэппиттэрин, туох да куттала суох, холкутук кэпсииллэрэ көҥүллэнэр. «Чэ, хельги квартиратыгар олорсон баран, соһуйбут киһи быһыытынан көрбүтэ-ол гынан баран, эт-хаан өттүнэн дьиҥнээхтик дьайыылара эҥкилэ суох этэ».
  
  
  "Эһиги көрүҥ, - Хок көспүт, - өлөрүөхсүт биригээдэтин чилиэнэ этэ дии саныыгыт дуо?» Биһиги агеннарбыт нөҥүө бу күүс сабыдыалыгар баар буолуон сөп дуу, өссө тугу эрэ, сөбүлэһэбин »диэн санааны хайдах сөбүлээбэппин.
  
  
  «Ол гынан баран, кини миигин өлөрөргө сорунарын хайаан да быһаарар буолбатах, - диэбитэ салгыы. - кини эрэ эппэтэх эбэтэр тугу эрэ оҥорбот буоллаҕына, биһиги сэриилэһэр куттал суоһаабат. Мин толкуйдуурбунан, бу мин этиим аһаҕас. Кини эһиэхэ этиитин биэрбэтэх буолан, миигин өлөрөргө холоммута-сибээс этэ.
  
  
  «Мэйии үлэтин чинчийии чопчу көрдөрүө дии саныыгыт?» - диэн доктор Том ыйытта.
  
  
  «Билбэппин, - диэн билиммит, ол гынан баран, бу быһылааҥҥа кыттыбыт дьон хайдах эрэ мэйиилэргэ кыттыгастаахтарын туһунан үһүйээни киллэрбиппит. Ол аата нуучча аһыллыыта «мэйиини сыҕарытыы»теория дакаастабылынан охсубута. Баҕар, биһиги тугу да булуохпут суоҕа, оччоҕуна биһиги тугу да сүтэрбэккэ, сүтэрбэккэ хаалабыт», - диир.
  
  
  «Ээ, өйдөнөр, - диэтэ Томскай доктор. АХ плиткаҕа сытар труба диэки көрдө. Хороччу көрбүт. "Бу туһунан, босс хайдаҕый?"
  
  
  Хоко сөкүүндэ өлүүлэригэр барытыгар халбаҥнаата. "Бар, - диэтэ кини.
  
  
  Том доктора сирэйин сирэйин бүөлүү тарта. «Менга менга паар дунё, - дедилар дедилар, - дедилар кини, - я пришлаю отчету, как только результаты».
  
  
  Биһиги саҥата суох сыбаалкаҕа тахсыбыппыт уонна дьиэ иккис этээһигэр лифтаҕа тахсыбыппыт. Бу этээс ньиэрбэ киинэ этэ
  
  
  
  
  
  
  Нью- Йорка штаб- квартира. Штат биэс уонтан тахса киһилээх, онно сууккаҕа сүүрбэ түөрт чаас үлэлиир, радиоиемник уонна аан дойду полицейскайдарын офицердарын кытта сибээһи өйүүр телевидение систиэмэтигэр. Хокучуга офиһын коридорга улахан хоско ааһан хаалла. Истиэнэҕэ биир эрэ өстүөкүлэ түннүктэрэ баар буолан, коридорга сылдьыбыт дьон хоһу көрөр кыахтара суох буолан, иһирдьэ кимин кыайан көрбөтөхтөрө. Бу Хоко офиһа көстүбүт кистэлэҥ агентстволары атын үлэһиттэргэ кэтиир көҥүллэммэт.
  
  
  Офиска тахсыбыппыт курдук, АХ начаалынньыга суругунан кириэһилэтигэр киирэн, сиэбигэр ыстаммыт сигараны була иликпит, ситэ умуллубатах айаҕар кыбылла түстэ.
  
  
  Кистээбэккэ эттэххэ, Ник, - диэтэ кини, - бу миигин долгуппута. - "АЛРОСА" АК туһунан туох дии саныыгыт?
  
  
  «Этэргэ ыарахан», - диэн тылы кичэйэн-кичэйэн хоруйдаата. «Ким төһө табыллыбытын, чопчу ньууругар көстөр курдук көстөллөр. Ол гынан баран, дьыалаҕа саҥа хостооһун тахсан, хайдах эрэ сибээстээх курдук көстөллөр»,-диэн хаста да быраҕан кэбиһэр ыарахан.
  
  
  «Саҥа разработкалар тустарынан, - Хок- тар орооһо сатаата,-мин эһиэхэ Монт- Карл туһунан кэпсиирим быһаарыллыбата. Биһиги билигин эрэ биллэрии ылбыппыт.
  
  
  "Монт- Карл?"У вас.
  
  
  "Ээ. Онно казинолар бааллар. Тренер, Бельгия диэн киһи баан ломает. Үс нэдиэлэ анараа өттүгэр Германия быһаҕынан анньарга холоммута да, ол оннугар хабарҕатыгар быһах анньан кэбистэ. Биһиэхэ туох да мөккүөрэ суох, ол эрээри эһиэхэ син-биир барсар уонна тургутар ордук.
  
  
  "Казинолар салалтата оонньууну быстах кэмҥэ тохтоото, - диэтэ Хоук. «Ол эрээри, ону суукканан сөргүтэргэ сөбүлэстилэр. Казинолар хаттаан аһыллыахтарын баҕарбаппын эрээри, фонда Альдерс кытта сибээһи сүтэриэхпин баҕарбаппын. Бэйэҥ кыайыаххытын сөп дуо? "
  
  
  «Бу проблема буолбатах», - диэтэ киниэхэ. «Бу киэһэ Хельга Мексикаҕа барарга көрдөһөбүн. "Биһиги кинини чааһынай самолетунан туһаныахпытын сөп", - диэтэ.
  
  
  «Уонна кини Монте- Карлга сөбүлүө дии саныыгыт?"Хоук күллэ. «Эһиги үлэҕитигэр элбэх кылааты киллэриэхтээххит".
  
  
  «У этого есть свои награды». » Мин үчүгэйдик билиһиннэриэхпин сөп", - диэтэ кини кабинетын тула им-ньим им-ньим.
  
  
  Сэттэтэ
  
  
  Эрдэ этэ, сарсын сарсыарда аҕыс чааска диэри Хельги квартиратыгар телефоннаабыт. Кинини билэрэ, кини эрдэ туруо суоҕа, ол күн Монте- Карлга көтөн кэлэрбитигэр, чуораан иһиллиэн да баҕарбат этим.
  
  
  - Диэн хоруйдаабыт куолаһа сводтааҕар холкутук иһилиннэ. "Дорообо. Дорообо?"
  
  
  «Хельга, - дедим, - Тоня Досус».
  
  
  "ВОЗ?"- диэн ыйытта, билигин да толору. "Дорообо?"
  
  
  "Таҥарам, - диэн күлэ-күлэ, - эн миигин бэҕэһээҥҥи түүн таһыччы Умнубуккун этэр кыаҕым суох. Тоня.
  
  
  «А... Тоня, Дамплинк», - билигин ревматизм толору этэ.
  
  
  «Бу сарсыарда эрдэ телефоннаабыт биричиинэтэ - хотел эйигин кыра айан таһаарарга ыҥырыы-иккиэ эрэ этэ. Ол эрээри Испания, Франция эбэтэр Мексика оннугар Монт- Карл оҥоруохпут. Хайдах иһиллэр?"
  
  
  «Таҥара", - диэтэ кини. "Хаһан барыаххын баҕараҕын?"
  
  
  "Билигин ис-иһиттэн эҕэрдэ, - диэбитэ кини. - бүгүн сарсыарда, төһө кыалларынан. Самолет бэлэм диигит.
  
  
  «Биллэн турар», - диэтэ кини. «Ол гынан баран тоҕо Монта- Карл?»
  
  
  Кинини дьиҥнээхтик талыы төрүөтүн-Карл диэн быһаара сатаата. Ол сарсыарда казиноларга сүүрдүү туһунан телевидение, радио уонна хаһыаттар кэпсээбиттэрэ.
  
  
  » Казиноларга наһаа элбэх харчы көрүллэр", - диэтэ мин. Бэҕэһээ киэһэ салалта сууккаҕа оонньууну тохтотто. Отель она было очень нагодарность, когда она началась ».
  
  
  Кини фонда хайдах эрэ сөбүлүүрэ буолуо дии санаатым. Кини үөрбүт визатын иһиттэҕинэ сэрэйбитин өйдөөтө.
  
  
  «Бардыбыт», - диэн Толлуман саҥа аллайда. «Өрөбүлгэ төһө бэлэмнээххитий? Лонг- Айленд эһиэхэ тиийэн кэлиэххин баҕараҕын дуо?
  
  
  Фонда Альдеры бэйэтин сөмөлүөтүн Хоту кытылга лонг- Айлендка уурбуттара. У них В помном раз находились с семьей. Ол аата саалаҕа хантан сылдьарын билбит буолан, эй, кинини кытта икки чаас буолан баран көрсөбүн диэтэ.
  
  
  Сиэнэ иһитиннэрдэ, онтон мин кыбартаалбар, суумкабын суулаан, дьоҕус тренажернай саалаҕа кыратык эрчилиннэ. Лонг- Айлендка тиэйэн илдьээри массыынаны ыытан, биһиги онно тиийэрбитигэр Хельга- алдер чааһынай самолету күүтэрин уонна хайыы- үйэ бэлэмнээбитин бэлиэтии көрдүм.
  
  
  Хельга төлөпүөннээбитин кэннэ икки чаас буолан баран, «Лир» реактивнай самолекка салгыҥҥа көтөн тахсыбыппыт уонна Атлантика үрдүнэн көтөн ааспыппыт. Биһиги Хельганы кытары киэҥ- куоҥ кабинатын кэлин өттүгэр бары табыгастаах шезонг, диван- орон, бар, оннооҕор хрустальнай люстр - табыгастаах гостиница кэннигэр олорбуппут.
  
  
  Ол хонуу идеальнай күнэ этэ; халлаан күөх, халлаан былыттаах, саҕахтан саҕахтан саҕахтан саҕахха диэри-ааспыт түүннэри күнү- дьылы кытта тэҥнээтэххэ, күүтүллүбэтэх уларыйыы. Биһиги анныбытыгар күөх көбүөргэ маарынныыр.
  
  
  Хельга пилота, енакиев Капитан Обри көрсөөрү, иккис пилота робертс дугласа робертс Дуглас пилота миигин кабинаҕа аҕалла. Онуоха синньигэс, харандаас курдук синньигэс, хара бытыктаах уолчаан баар. Робертс эдэр киһи этэ буолуо,
  
  
  
  
  
  
  кини сүүрбэттэн тахса - сырдык баттахтаах, ый сырдыктаах сирэйдээх этэ.
  
  
  «Курска барар, - диэтэ Обри приборнай панели диэки кыйа баран, - күн- дьыл ырылыччы, ханна заправкаланабыт диэн аһаҕастык эттэ.
  
  
  Аныгыскы хас да чаас устата боростуой дьоҥҥо кнопок көрдөрөн киинэни көрөн- истэн, онтон омукка оонньоон кэллибит. Хельга- ны киэһэ хойутааҕар быдан хам баттаабыт курдук эрээри, билигин даҕаны үчүгэй хампаанньа турара, бириэмэ биллибэккэ ааһара.
  
  
  Биһиги, бука, Франция кытыытыттан биэс мөлүйүөнтэн итэҕэһэ суох милицияҕа, самолету сэрэтии суох кэмигэр былааччыйа муннунан эмискэ сууллан түспүтэ буолуо. - диэн үөгүлээтэ. Тоһоҕо тобус-толору кэлбэт кабинеҕа миигин, Хельгэни киллэрэн, кабинатын иҥнэри анньан, кабинатын сабыылаах аана улаханнык охсулунна.
  
  
  Кабинатын аанын арыйа сатыы илигинэ, хельга хаһыы түстэ. Хатанан хаалбыт. Уна Вильгельмина, мой «Люгер» державались замогу эспитэ. Аан аһыллан, билигин миигинэн дьарыктанар кабинатын сыгынньахтаата.
  
  
  Кабинаҕа өҥөйөн көрөөт, Енакиев Капитан Обри штурвал кэннигэр олорор эбит да, ол кэннигэр, тоҥон хаалбыт курдук. Иккис пилот Робертс өлбүт эбэтэр өйө суох муостаҕа түстэ. Сөмөлүөт Океан диэки охто илик.
  
  
  Эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр төбөтүн төҥкөтөн, миигин диэки көрдө. Ол кэнниттэн икки илиитинэн ыга тутан салайыыга төннүбүтэ. Сирэйин көрөөт, атын- атын киһи кэтээн көрөр иччитэх көстүүтэ, оттон кини миигин Хельги квартиратыгар өлөрөргө холоммута биллэр. Наркотигы гипнозтыыр эбэтэр эми- тому үлтүрүтэр киһи харахтара этэ.
  
  
  Ол кэмтэн ыла кини эртээхэй тарбахтарынан ыйанан турар. Билигин кинини оборон баран, кабинаҕа илдьэн илдьэн кэбистэ. Штурвал кэннигэр тыыллаҥнаата. Хайдах эрэ ити моонньун тула биир илиибин кыайан ыйаан ылаҥҥын, көлүөһэттэн босхолооҥ, ол гынан баран, кини управление сыаба дьигиһийэн, бары күүһүн тардыалаан, салон кэннигэр төттөрү оҕуста.
  
  
  Сөмөлүөт былааччыйа диэки түһэн истэҕэ.
  
  
  Кириэһилэҕэ охтон, штурвал күүскэ тэбиэлээтэ. Тумсуттан кутуруга сүүрэн сүүрэн истэ да, онтон бытааннык өрө дабайан барда. Кини көлөһө ыараханын кыайа сатаан, бэйэтин этин- сиинин хас биирдии былчыҥнарынан чиккэччи тарта. Дьэ, сөмөлүөт көппүтэ-Атлантикаттан хас да футукка. Сөмөлүөтүнэн көтөөрү, кыаҕым тиийэринэн сөмөлүөтүнэн көтүппүтүм. бу сөмөлүөтүнэн кыайыам этэ да, бу син биир алдьархай таҕыста.
  
  
  Кини аныгыскы аҕыйах мүнүүтэ устата прибордары бэрэбиэркэлиир дьарыктаммыта, ол кэмҥэ реактивнай самолет Океан ньууругар тэбиэлээбитэ. Барыта үлэлиир курдук, ол иһин иннин диэки анньыһан баран, эмиэ үрдээн барбыппыт. Онтон мин ааппын кэлин кабинанан сотон кэбистэ.
  
  
  Кинини кэмигэр төнүннүм, гаас күлүүһэ миэхэ чугаһыырын көрөөрү. Биир илиитинэн тутаат, Вильгельмины иккистээн ылан уҥа санныгар ытан кэбистэ. Ойон тахсан, хаппыт тарбахтарын тула биллэ охсоору гаечнай күлүүһү саба биэрдэ. Сөмөлүөтү подъемка тутан иһэн, пилота диэки көрбүтэ. Кини эмиэ атаҕар турда да, төттөрү кэнники кабинаҕа төттөрү түстэ. Хэжин муннугар сууламмыт Хельганы көрдө. Кини билигин да илиитигэр тута сылдьар, ол гынан баран иккистээн ытыахпын баҕарбаппын, Хельгэҕэ, биһиэхэ, миэхэ.
  
  
  Итини оҥорботоҕо. Ол оннугар кини итирик туруктаах, улахан баттааһыны таһаарбыт кабинатын күнүгэр итирик эчэйбитэ. Итини хайдах ытыахпын сөмөлүөтүнэн тохтотор сатаммат этэ - ону бырамыысыланнахпына, бүтүн сөмөлүөт кутталыгар туруоруом. Ол гынан баран аһаҕас аантан ырааҕа суох тутулуктаах, онтон инники диэки көппүтэ. Сөмөлүөт аанын тыаһа хабылла түстэ. Кини уҥа кынатын анныгар эттик бытааннык тэмтэрийэн иһэн, илиитин уонна атаҕын икки ардыгар уунан охсуллуор диэри, дэхситэ суох сир аннынан симэлийбэтин көрүөххэ сөп.
  
  
  Хельга миэхэ кабинекка холбоспута, онтон кинини сөмөлүөт управлениетыгар болҕомтотун уурбута. Кини Робертс сөргүтэргэ холоммута, билигин да өйө суох сыппыт иккис пилота. Эй ону өйгө- санааҕа тиэрдэргэ элбэх бириэмэ наада, ол гынан баран, тиһэҕэр, саарбах суураллан, мунаахсыйан- абаран барда. Төбөтүн хачайдаата. "Туох буолла? Туох буолар?"
  
  
  Бу быһыы- майгы наркотиктаах буоларын уорбалааһыным бигэргэттэ. Сибээһи этэр тоҕоостоох кэмнэригэр кини миэхэ: "тиһэх киһи өйүн - санаатын, кофе иһитин уунан иһэр чааскы", - диэбитэ. Сүтэн хаалбыт капитан туһунан ыйыталаһаары, кини Обри дьылҕатын туһунан тугу да кэпсээбэтэ. Кэлин толкуйдаан тугу эмэ быһаарыы ылабын.
  
  
  Ол бириэмэҕэ диспетчерскэй вышканы кытары сибээстэһэн, чугаһаан истэхпитинэ сиргэ түһэргэ быһаарыммыппыт. Кэлин түһэ түһээт, сөмөлүөт тохтоото.
  
  
  
  
  
  
  Чэпчэкитэ суох диэбэтим.
  
  
  Биһиги тахсыбыппытыгар, сөмөлүөт тула хааман истэхпинэ, Хельга миигин мунаарар санааттан көрдө. «Онно туох буолла?»
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. "Этэргэ ыарахан. Эһиги капитаҥҥыт штурвалга ыга сыстан, самолет түһэр кутталыттан киҥинэйэн кэллэ быһыылаах. Арааһа, миигин саба түспүтэ буолуо, онтон ыстаммыта. Робертс, иккис пилот саҕаланыыта, ыарахантан сылтаан өйүн- санаатын сүтэриэхтээх. Маннык маллар хонууга сэдэх буолбатахтар. Ол эрээри бюрократизмҥа киирбэт туһугар былаастары кытта кэпсэтэрбин көҥүллээҥ ».
  
  
  Кырдьык, мин быһаарыы ылынан кэбиспит этэ да, аны миэхэ биэрбэтэҕэ.
  
  
  «Биһиги иннибитигэр өссө да титирэстээн турар Роберстаах дьиэҕэ тиийдэхпитинэ, - диэн милиция баһылыга буллум уонна даммлер, олохтоох начаалынньык быһыытынан билбит киһибин ээ, - диэн көрдөстө. Интерпрола. Эр дьон иккиэн кэлбиттэригэр, быһылаан мин сорукпун кытта сибээстээх буоларын ыйан туран, туох буолбутун кэпсээбиттэрэ. Кини биһиэхэ Хоьгойу кытта монт- Карлга барыахха наада диэтэ.
  
  
  «Бу туһунан миэхэ кыһалла сатааҥ», - диэтэ киһи ымсыыран, бүтэрдэҕинэ. «Ханнык да кыһалҕа суох. Бука, эһиги көмөлөһөр сиргит манна эргилиннэ, - диэтэ кини Даммлерга эргилиннэ, - эһиэхэ анаммыт сиргитигэр тиэрдэр эрэллээх пилота уонна иккис пилота булуоххутун сөп.
  
  
  Даммлер төбөтүн төҥкөтөн баран көрсүһүү бүтэн хаалла. Ол да буоллар, Хонгойу кытта Сирэй- харах анньан, Монте- Карл олордуу площадкатыгар чугас кэлбиппит. Биһиги икки американец бадаҕа, француз штабын сорҕото эбэтэр РУ- пилотациялыыр самолеттаахпыт. Даммлер Штаты төннөрөр дьаһаллары ылыммыта уонна Хельга- ны бэйэтэ үлэлэтэн, хамнастарын салгыы уйунарыгар уонна кини эрэйтэн-муҥтан босхолонуор диэри хамнастарын ыларыгар эрэннэрдэ. Төһө кыалларынан, мин өйдүүрбүнэн Робертс өйүн- санаатын сүтэрбитэ-Бельгой да, былаастар да ылыллыбыттара.
  
  
  Ницаҕа көтүү быһылаана суох ааста. Киэһэлик бүрүүкээн тиийэн баран, биһиги эмиэ Лимузинныын оонньоон олорон монт- Карл диэн казинолартан чугас казинолары кытары оонньуубут. Лимузин биһиги сөмөлүөтү кытары көрсүһүүнү кэтэһэрин, ону тэҥэ отельга нүөмэрдэри боболлорун туһунан дуогабар түһэрсибитэ. Хельга- Карл аан дойду туристарын толору билэр буолан, нүөмэри мэктиэлээбиттэрэ. Уулуссалар туристар, куоракка итирик картавальнай көрүҥү биэрэллэр, кураанах гостиница нүөмэрэ суох.
  
  
  Монт- Карл уулуссаларынан айаннаан истэхпитинэ Орто Халыма баайа күлүк курдук күлүмүрдээн, киэһээҥи күлүгээннэр күлүктэригэр 303 сыллаахха быһылаан үөскүүрүн санаттыбыт. Лэгэнтэй, корсиканец. Кыыс, кыыс, Корсика губернатора накаастаммыта, христианка этэ биллибитэ. Губернатор кыыһы сибээһи уонна көһөрүллүбүт сирдэринэн аттары баайарга, онтон стойкаҕа диэри уунарга бириигэбэрдээтэ. Ол кэмҥэ кини өлбүтүгэр үрүҥ холууп күлүмнүүрэ. Биир түүн кини этин- сиинин монах ылан балыксыт оҥочотугар рекламалаатаҕына, эмиэ үрүҥ сууп көстүбүтэ. Балык чыычаах & amp; quot; кини & amp; quot; онон кинини Монакааҥҥа илдьэн баран, кыыс этин-сиинин хасыһан ылбыта.
  
  
  Кини санаатыгар, мин аттыбар олоруу баар буолуо дуо, оннук сөҕүмэр көстүү.
  
  
  8
  
  
  Оҕом тула элбэх милииссийэлэр токуруйбут кырсанан сыҕарыйан турар үрдүк муораҕа, Томторго маарынныыр көстүү арыллыбыта. Чымадааны үлтү сынньан, мүччү туттан- хаптан, ыаллыы сытар нүөмэригэр Хельга хайдах сылдьарын истибит. Хамсаныылара тыастарынан, кини дьайыылара, холобур, мин дублердаабыт диэххэ сөп.
  
  
  Казиноларга оонньуу аҕыйах чаас иһигэр сөргүтүллүбүтэ. Биһиги, биллэн турар, гостиница рестораныгар-халлааҥҥа арылла сытар Күөрэгэй халлааннаах пентхаус эрэннэрбиппит. Ол эрээри эбиэккэ диэри кэм хаалла. Кини кэрэ- бэлиэ сирдэргэ кыһамньыламматын билэрэ, бу кэми ордук үчүгэй дьарык быһыытынан дуоһуйбаппыт буоллар, хомолтолоох буолуо этэ дии санаатым. Шампанскайы, икраны уонна үс дюжины кыһыл розаны аҕалтаран баран, кыракый соҕус дии саныыр эрээри, кырата суох ыарахан быһыыны- майгыны саныыр, ол гынан баран, биһиги икки ардыбытыгар хатыылаах ааны сабан, шампааны, икраны уонна үс дюжины кыһыл розаны батыһыннаран кэбистибит. Мүнүүтэнэн быһа холоон, кини аанын тоҥсуйан, аргыый аҕай ыҥырда.
  
  
  «Эһиги олус болҕомтолоох эбиккит», - диэтэ шампанскай куруһуогу уунан баран, нүөмэригэр киирдэ.
  
  
  Кини муора кытыытыгар чугаһаан истэҕинэ, кэрэ көстүүлээх оруос өҥнөөх оруос өҥнөөх этэ. Кини этин- сиинин чараас таҥаһын нөҥүө дуоһуйа сынньанарыгар, онтон түннүк аттыгар кытынна. Күн киирэр сирэ ханна эрэ саҕах саҕахха кистэммитэ эрээри, дириҥ, баайа, кыһыл көмүс күлүгэ хаалбыт. Халлаан сырдаан, сырдаан көһүннэ, онон хос тыыннаах хараҕа суох буолан, халлаан сырдаан көһүннэ.
  
  
  
  
  
  
  кыһыл көмүс курдук.
  
  
  "Олус кыраһыабай көрүҥ, кырдьык буолбатах дуо?"- диэн ыйытта Хельга, эргиллээтим.
  
  
  "Ээ, олус үчүгэй», - диэн кини хараҕынан этин-сиинин, үөһэ этин-сиинин көрбөккө, төбөтүн имэрийэ-имэрийэ сүүрэн баран, хардарда. Она проведил языком по губам и отправил: «Я себя не справилось, Тони?»
  
  
  "Ээ олус."
  
  
  «Эдьиийим төһө сөбүлүүрүй?» у наставил. Бу шопор миигин нью- Йорка бииргэ олордубут түүнүн соһутта да, эй, аһаҕастык хоруйдуур оннугар, илиитин уунан баран: «эһиги кинини эһиэхэ көрдөрүөххүтүн баҕараҕыт дуо?"»
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс аргыый аҕай инним диэки сыҕарыйда, хараҕын сэгэччи аһылынна, уостара сэгэйдэ. Ууруу- ууруу, этэ- Сиинэ барыта тута хараастар, сымнаҕас илигирии илигирэтэр, миэхэ сыһыаннаһар. Атахпын хамсатан, атахпын өрө көтөхтүм, кимтэн да титирэстээбэтэх, кимтэн да титирэстээбэтэх, эппэр- хааммар эппиэттиир арендатор хайдах курдук титирэстээбитин билбитим. Кини аргыый аҕай тоҥон хаалан, кэннин диэки иэҕэҥнээн шампанскай куруһуогу уунна. Ыстакааны чугас олоппоско уурбут. Эргиллээтэҕинэ пенюара кыҥыырын көрдө.
  
  
  Айыы тойон кыһыл көмүс сибэтиэйэ килбиэннээх сырдык сыдьаайбыт тыыннаах боруонса мэтээлин кубулуппута. Таҥаһым нэһиилэ кыайбытыгар, шезонг иһигэр соһон илдьэн кэбистэ.
  
  
  "Түргэнник!"- диэн, буулдьа өндөтөн, оргууй аҕай сибигинэйдэ. Биһиэхэ холбоспуппут.
  
  
  "Ээ! Даа! Даа!"айгыраан, тыынын кистээн барда. Кини илиим санныгар иилистэ, илиибин ыга тутунна, тыҥыраҕым ханнан хаалла. Төһө да эмискэ эмискэ кини этэ- Сиинэ аһыллыбытын сэрэйдэ, тула өттүбүттэн ыга кууста, кини сыала-соруга дьиикэй судьуйа кульминациятыгар тиийдэхпитинэ, тула эргийэр.
  
  
  Ойоҕоско сытан сыттахпытына төбөтүн эргитэн баран, миигин көрдө. Кини сымнаҕастык мичээрдээтэ: «билигин оннук буолбатах дуо?»
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  Нью- Йорка тула көспүппүтүн туһунан кинини сэрэйиэхтээх этэ да, биллэн турар, аҕыйах мүнүүтэ анараа өттүгэр быһаарыллыбатах. Миигин кытта кэккэлэһэ сытар дьахтар тапталынан ураты ньыманан дьарыктанар буолан, Хельгой буолбатаҕым. Мария эмиэ чугас билэр Мария буолбатах.
  
  
  «Эн Эльза».
  
  
  "Ээ», - диэн билинэр. - Хомолтолоох буолбат дуо?"
  
  
  «Маннык штопоры хайдах биэриэххэ сөбүй? Онтон туох эрэ үллэһиннибит? "
  
  
  Күлэн күлэн барда. «Ноторуубун билэрбэр хельга уордайан хаалыаҕа. Эй сарсыарда ыҥырбыт квартиратыгар хоно сытара. Кини билигин тугу да иһиллэ илик. Монта- Карлга сырыыгыт туһунан этии киллэрбиккит кэннэ, дьон түмсэн, бараргытын көҥүллүүргэ быһаарыммыккыт. Бу улахан өйдөбүл оннук үөрүү- көтүү суох. Ону таһынан эһиги икки эдьиийбин кытта балайда бириэмэни ыыттыгыт. Мин уочаратым."
  
  
  Тылын- өһүн истээт, чахчы кыахтаах, кыахтаах турок эбит дии санаатым. Ол гынан баран, кини быһаарыыта кырдьыктаах курдук буолан баран, фонда Альдердар дьыалаҕа уорбаланалларын, ону арыйарга холоммуттарын уонна Эльза Хельганы солбуйбутун, туох эрэ алдьатыылаах буолуон сөбүн санатыах тустааҕа.
  
  
  Ол гынан баран, ол кэмҥэ тугу да гынар кыаҕа суох. Эьиги кыракый отон устун хааман иһэн эьиэхэ одууласта.
  
  
  Казиноларга кэллэхпитинэ, эбиэттэн саанан ытыалаабыппыт. Улахан дьон биир көлүөһэни тула улахан дьон саҥата суох олороллоро. Эргимтэ иһигэр үс эр киһи: крупье, смокиҥҥэ, хараҥа очколарга иккис эр киһи - биллэн турар, дириэктэрдэртэн биирдэстэрэ - Бельгия тренерэ, киһини халаабыт киһи.
  
  
  Эльза уонна мин дьонум быыһынан хас да футка иһигэр үстүү эр киһиттэн дьон быыһыгар утары ууммутум. Кэлбиппитигэр эргийэр көлөһө тохтоон эрэрин курдук, дьон кэтээн көрөр уонна иннин диэки сыҕарыйан барда. Улахан стоппоһу ааһан, улахан стощадканы атын улахан стощадканы кытары кэккэлэһэ ууран кэбистэ.
  
  
  "Таҥарам!"- диэн долгуйбуттуу сибигинэйдэ. «В только победило полмиллиона доллар! Кини билигин тугу гыныай?
  
  
  Тырааныспар бу дьон болҕомтотун тардыбата быһыылаах. Бу улахан истээх, улахан истээх эр киһи, ол тоҥолохторуттан турар бытыылканан иһэрэ. Хараҥа борук- соругу харахтарынан сабан кэбиспиттэр да, мин көрдөхпүнэ, сирэйэ букатын кураанах маасканан сабыллыбыт.
  
  
  Кини салгыы тугу гынарын күүтэн хоско харахтара бары киниэхэ приказтаабыттара. Кини иннин диэки төҥкөччү туттан, уҥа илиитинэн медитэлээбит сутуругар бүк түһэн, бу аҕыйах сөкүүндэҕэ хаалбыта. Ол кэмҥэ кини, арааһа, дириэктэри утары турар дьону көрбүтэ буолуо. Кини бу сырыыга тренер да суоҕун кэриэтэ этэ! Хайдах эрэ саҥата суох бэйэ- бэйэлэрин кытары бодоруһар курдуктар!
  
  
  Кэлин икки эр киһи төбөтүн өндөтөн, тренер бигэ илиитинэн фишкатын кыһыл квадратка бүтүннүүтүн эрэллээхтик рекламалыыр.
  
  
  Эльза миигин илиититтэн харбаан ылла. «Кини сүүйтэриитигэр Ставканы туруоруо!"итигэстик сибигинэйдэ. «Миллион доллар!»
  
  
  Тренер остуолу утуйарыгар арыйа түстэ, крупь илиитин өрө уунна уонна эмиэ көлөһөнү сапта. Ити эргийдэ
  
  
  
  
  
  
  төбө сөкүүндэҕэ эбэтэр икки. Бытааран барбытыгар зевактар «Кыһыл, кыһыл, кыһыл» - трактор таһыма диэн биир санаанан иирсэн барбыттара. Кэлин көлөһө тохтообут. Бельгия эмиэ хотто. Крупье тренерэ бүтэһик стокка өссө биир стокка тохтоото. Икки мөлүйүөн доллар! Онтон директор иннин диэки тахсан чуумпу куолаһынан эттэ:»көлөһө түүн сабылынна".
  
  
  Казинолар хас да үлэһитэ көмөтүнэн фишкаларын хомуйан кассирга ыыталлара. Кини бэлиэтээн эттэххэ, хас биирдии омук дьыалатын аайы уон икки кистэлэҥ агентство баара биллибитэ, кинини эккирэппиттэрэ. Тренер кыайан ханна да барбат эбит, кинилэри кэтээн көрөр агеннар суохтара. Аан дойду бырабыыталыстыбалара куораты эргиччи биллибэккэ эрэ хааларга көҥүллээбэтилэр.
  
  
  Монте- Карл уонна кинини тулалыыр транспорт бары көрүҥнэрин көрбүтэ. Куорат тула үс суол барара, олор кэннилэригэр чэпчэкитик кэтээн көрөллөрө. Куорат былаастара Гаваҥҥа баар оҥочону барытын куруук кэтээн көрөллөрө уонна Орто дойдуга саамай түргэн оҥочо баар этэ. Монте- Карл биир да ньуура суох буолан, аэродрому тэрийэргэ сөптөөх ньуур суох. Бу фактордар ылбыт харчытын хантан ыларын билээри, агеннартан биллибэккэ кэтииллэригэр көҥүллээбэттэр. Мин ону тутуһар наадата суох этим.
  
  
  Миигин билигин өйдүүрбүнэн, мэлдьи ыллыы- туойа сылдьар дириэктэр уонна куруппа интэриэһиргээтилэр, дьиэбэр маннык улахан хоромньуну таһаарда. Казинолар көлүөһэлэрэ оруос мас тула оҥоһуллубут казинолар көлүөһэлэрэ бүттүүнүн таһаарыахтара. Кини хас биирдии көлөһө чопчу биир тыһыынча дюймаҕа тиийэ балансировкаламмытын уонна күндү таастарынан хааман эрэрин билэр этэ.
  
  
  Ол эрээри көлөһө почтаныахха сөп этэ. Куоластара тоҕо чугас сытарый уонна тоҕо кинини ыаллыы аанынан айаннаан истэхтэринэ дириэктэр уонна крупь кэннилэриттэн ыаллыы аан нөҥүө батыһан барбыттарай? Ааҥҥа сүппүттэрин кэтээн көрөн, эльзаҕа отелга төннөн, онно миигин күүтэргэ сорудахтаабыта.
  
  
  Кирилиэс устун, подвалга барар кирилиэс хараҥа этэ да, Аллараа өттүгэр сибэтиэйдэр умайа тураллар. Ааны буквара букунаһыннаахтык саба баттаан истэҕинэ, аан аҥаарын сапта. Ол кэмҥэ чаҕылхай уот сандаарда. Онтон кини сытыытык хаһыытыырын иһиттэ. Түргэнник эргиллэн көрбүтэ Эльза мин инструкцияларбын утарбакка, кэннибиттэн кэннибиттэн барда. Эр киһи, бука, аанын сабан кэбистэ быһыылаах, кытаанахтык хабан ылла уонна ытыс үрдүгэр кыҥаабытынан барда.
  
  
  Кини подвалга эргиллээт, казинолар уонна крупье дириэктэрэ кирилиэс устун өрө көтөҕүллүбүт казинолар дириэктэрдэрин көрдө. Иккиэн саа сэбинэн сэбилэммит, куруппа эмиэ илиитигэр труба туппуттара. Икки эр киһи миигинниин кириэһилэҕэ тиийдэҕинэ директор хараҥа точкалары уһулла. Наркотигы гипнозтыыр эбэтэр эми- тому үлтүрүтэр киһи харахтара этэ. "Нену кыһаллыҥ", - диэн бирикээстээтэ. Куруппа тимир туруупканы өрө көтөхтө, барыта хараарда.
  
  
  Өйүм- санаам бытааннык төнүннэ, оннооҕор кинини эмиэ кыайан көрбөтөҕө, тулалыыр эйгэни ыраахтан, туман фильтр нөҥүө көрөбүн дии санаатым. Этим- сииним ыарахан, сэниэтэ суох курдук этэ. Куруубай илиилэрим сапсыйдылар да, билбэппин. Байбал бэйэтин летаргическай туругун биллэ- көстө кэллэ. Өйө суох сылдьыар диэри наркотигы улаханнык хачайдаабыттар. Киин нервнэй системаҕа дьайар депрессиялар күүстээх дьайыыларыттан биирдэстэрэ буолуохтаах.
  
  
  Наркотигы кыайа- хото туттара ыарахан, ол гынан баран, бэл, физкультура туйгуна этэ, кини чааһынай ситиһиитэ эрэ этэ. Кини миигин тула туох буолбутун барытын көрүөн сөп эрээри, кыайан барбатаҕа. Крупь и режиссер миигиттэн массыына инники сидиэнньэтигэр олордор. Наркотик дьайыытыгар баар Эльзаны уонна миигинниин кэккэлэһэ испит өй суоҕу көрдө, икки аһаҕас аан иһигэр эр дьон тураллар. Мотуора элэс гынан баран, массыына хамсаабата.
  
  
  Онтон өйдөөн көрбүтүм, биир эр киһи атаҕым анныгар тугу эрэ көннөрдө. Сотору кини массыынатын тула ыстанан баран, "чэ, көтөн тахсарга бэлэм эбит" диэбитин иһиттим.
  
  
  Массыына күнэ тыаһа хабылла түстэ. Хамсатааччы билигин да үлэлии турар. Мэйиим туох буола турарын ким да кыайан өйдөөбөт. Тумаҥҥа сылдьарын курдук, кини миигин кытары аһаҕас түннүк нөҥүө илиитэ уһуктан баран «мерседес»киллэрбитэ. Массыына иннин диэки дьулуруйда.
  
  
  Ол кэнниттэн эльзаны кытта «мередес» олороллорун өйдөөтүм, аҥаардарын акселераторы сыһыаран. Билигин биһиги им балай хараҥа суолунан айаннаатыбыт. Маннык тэтимнээх тэтиминэн» Мередес " самныаҕа, биһиги олус ыраах барыахпытын иннинэ, иккиэн өлүөхпүт. Биһиги этбит- сииммит наркотигы тарҕатыы түмүгэр өлбүт курдук көһүннэ. Өлөрүү ханнык да бэлиэлэрэ суох этэ.
  
  
  Бэйэтин этин- сиинин хонтуруолун күүскэ ылара.
  
  
  Биһиги табыллыахпытыгар диэри массыына суол киинигэр сылдьара. Ол эрээри иннилэригэр томтордор уонна томтордор баар буолуохтара,
  
  
  
  
  
  
  массыынаны салайыы саҕаламматаҕа буоллар, сотору суолтан туоруохпут. Кини илиитин көтөҕөргө холонно да, мин ыар санаалар. Кинини өссө төгүл боруобалаабыт. Икки илиилэрэ ыараханнык өрө дабайан таҕыстылар, - дөрүн-дөрүн ньимийдилэр уонна эмиэ бытааннык өрө дабайан таҕыстылар. Кинини массыына түннүгүн эргиччи сыппат тумаҥҥа сыҕарыйан көстөр хараҥа пейзажы көрүөн сөп. Мин кыһамньыбыттан хас да дюмен рулуҥҥа илиибин- атахпын өрө ууммутум. Ол кэнниттэн кини ыйаах иннин диэки көрбүтэ. Ону көрөөт, тарбахтарым рулевой колесеҕа холбостулар да, тоһоҕолорун билиммэтэхтэр. Массыына Өйбөр- санаабар киирбит аҕыйах кыраадыс уҥа диэки хайыспытым хайдах эрэ табылынна. Биһиги суолу уураппаппыт диэн ити сөп этэ. Массыына эргийэр тэтиминэн эргийэн, төҥкөйөн, төҥкөйөн, төҥкөйөн иһэр.
  
  
  Суол үрдээн испитэ. Массыына түннүгүнэн биһиги очуос хайа кытыытыгар турабыт, тротуар бүтүүтүттэн муораҕа аһаҕастык түһэ турарын көрдүбүт. Автомассыына снаряд эргийэр чыпчаалыгар көтөн тиийэн, орудиены тула тимир снаряд курдук тимир суол диэки сыҕарыйар. Шиналар тротуар туһунан визалаатылар. Билигин да наркотигынан хааччыллыбыт, биир ыстаансыйабыт тыыннаах хаалар туһугар түбэһэ сатаата: хайдах эрэ туруору балаһыанньаҕа уонна онно бензин бүтэ илигинэ, суолбар- ииспэр тута сылдьарга күһэллэрим.
  
  
  Бүтэһик кошмар иккиэн бүтэһиктэрэ суох быһыылаах. "Мередес» милиция Париж бүлүүлэр уонна коттеджтар туох да кыһалҕата суох Үөһээ Дьааҥы хайаларын устун үөһэ диэки сыҕарыйан түһэллэр. Ол гынан баран, кэннилэриттэн ыраах. Биһиги карнанистарынан, шоссе устун модьуйсан, ницаны кытары холбообут, онтон сирэйин нөҥүө им-ньим, им-ньим сабыллыбыт.
  
  
  Шоссе устун халҕаһалыы - инчэҕэй, халтархай уонна кутталлаах. «Мерседес» кэлин өттө туора диэки халтарыйда. Өскөтүн биһигиттэн ылсыбыппыт буоллар муораҕа түһүө этибит. Ол гынан баран» мередес " Антибиоталарынан элэс гынан хаалла. Дьэ, ханна эрэ Антибионнар уонна Каноннар икки ардыларыгар, Парижка элеменнэр элеменнэрин ааһан иһэн тохтоон эрэр. Кини сүдү күүһүнэн эргилиннэрээт, массыына суол кытыытыгар ыстанна уонна тохтоото. Хамсатааччы умуллан хаалла. Миигинниин кэккэлэһэ олорор Эльза биирдэ да барбатаҕа.
  
  
  Тоҕус
  
  
  Күн харахпар сырдык сыдьаайар. Кэннигэр моонньун быһа симэн олоро түстэ. «Мередес» суол кытыытыгар турар. Мин көрдөхпүнэ, Эльза кырааскаламмыт эбит. Ол кэнниттэн Эльза өттүттэн эльзаны дьон ортотугар сыһыары тутан, өстүөкүлэҕэ сыһыары тутан, носуос бууттаабыт харахтарынан көрөн олордо. Кини кэрэ көстүүтэ-сэргэх сводтан уһуктубут курдук этэ. Шоссе устун грузовой массыыналар, массыыналар аастылар, ол иһин иһигэр пассажирдар үксүлэрэ моонньун ууналларын, көрүөхтээҕэр үчүгэйдик көрөллөрүн бэлиэтии көрдүм.
  
  
  Эльза мин олордохпуна, биир компактнай дискэни хомуйан помаданы хомуйан мичээрдээбитим.
  
  
  «Ааспыт түүннэри аралдьыйбыппыт дуо?» - диэн күлэ- үөрэ ыйытта.
  
  
  Бэҕэһээ казинолар подвалыгар казинолар кирилиэстэригэр көспүттэрин кини билэр эбэтэр өйдүүрүн билбэт этим. Түүн аайы миэхэ кошмар буолан баран, дьахталларга сөптөөх сыананы биэриэхтээхпин-кинилэр туруулаһаллар этэ.
  
  
  «Барыаҕыҥ», - диэт, санныбыттан ааны аһаары титирэстээн баран. Кини массыына тула тахсан, кэнниттэн батыспытым. «Биһиги Монт- Карлга төннүөхтээхпит. Бу массыынанан бензин бүттэ ».
  
  
  «Ол эрээри биһиги онно хайдах ситиһиэхпит?»
  
  
  «Маны миэхэ хааллар», - диэтэ шоссе кытыытыгар элээрдии-мичээрдии. Оҕолор биһигини тула мусталлар. Ону ааһан иһэр транспоры чэпчэкитик көрүөххэ сөп диэн туруорсан, аан дойдутааҕы автостопщик бэлиэтигэр улахан тарбаҕы өрө көтөхтө. Бастакыта массыына алдьаммыт, суоппар ньиргиэрдээх французтуу ньиргиэрдээн, аанын тэлэччи аспыта.
  
  
  «Монте- Карл», - диэтэ мин.
  
  
  "Ээ, - диэтэ кини. Водитель таһыгар инники иһэр Эльза уонна кинини бакалажаннарынан толору тиэммит грузовой массыынаҕа төнүннүлэр. Швейцар Түллүөн түөһүгэр хаастарын түрдэстибэтэҕэ, биһиги өссө киэһээҥҥи таҥаспытыгар грузовой массыынанан тахсан суоппардарга махтанан баран, бэстилиэтинэн хааман аастыбыт.
  
  
  Эльзаны ааҥҥа нүөмэрдэрин хаалларан баран, кыратык сынньанарга соруйбута. Хос иһигэр киирэн телефон тыаһын иһиттэ. Бу олохтоох агент, АХ, Чиклет курдук биллэр киһи этэ. Кини эппитин курдук, мин олохтоох офиска тута сылдьыахпын наада, кыраныысса таһыттан ыҥырбытым. Хо, арааһа, штаты скремлеринэн эрийэрэ буолуо. Кини тиэтэлинэн хааман, оннооҕор моккурууттаан баран, сэлэлии ыраах Бүлүүгэ турар анх офиһыгар бара сырыттым. Чиклет миигин күҥҥэ көрсөн, туора бырахпыта. кэпсэтиэх. Казиноларга, казиноларга, сүүйтэрбиттэн барбыт оонньууну силиэстийэлииргэ сорудахтаммыта.
  
  
  Шиклет тренерин туһунан кылгастык кэпсиэн иннинэ кини миигинниин уонна Эльзанан туох буолбутун кылгастык кэпсээтэ уонна казинолар, крупье директордарын суһаллык көрсөр кыахтаахпыт дуо диэн ыйыталаста.
  
  
  
  
  
  
  Иклет төбөтүн биэтэҥнэттэ. "Бу уустук буолуо диэн куттанабын, - диэтэ кини. «Иккиэн тренердэри кытта сүтэн хаалбыттар».
  
  
  "Сүттэ?- итэҕэйбэтим ээ, хайдах ити агентстволары эккирэтиһэн баран хайдах сүтэн хаалыай? « - диэн ыйыппытым.»
  
  
  «Олус уодаһыннаах интеллекторынан охсуспуппут, - диэн Чиклет быһаарда. "Ааспыт түүн казиноларга тахсан баран, отелыгар төннүбүтэ. Биһиги бу сири иннин- кэннин, кэннибитин кэтээн көрөр дьон этибит. Атын агеннар куорат тулатыгар уонна Гавань кыйа барар суолларга позицияларын көрөллөр. Ол гынан баран, казинолар уонна крупье дириэктэрэ барыларын өлөртөөтүлэр ».
  
  
  "Ону хайдах гыналларый?"
  
  
  Чикллет итини итэҕэйэ иликпит курдук. «Тренор »нүөмэригэр муораҕа көстүүлээх балкон этэ. Хаһан эрэ сарсыарда куорат үрдүнэн вертолетунан көтөн ааспыта.
  
  
  Кини балконтан тренери өрө көтөхпүтэ, атыттары ханна эрэ атын куоракка хомуйан баран, көтөн хаалбыта быһыылаах. Дьикти көстүү ».
  
  
  Кинини сөбүлэспитэ.
  
  
  «Баҕар, тугу да булбаппыт буолуо, - диэн салгыы тургутан көрөбүт, - ол гынан баран, ким эмэ вертолетунан истибэтин билээри, туора кытылынан тургутабыт. Оннук буоллаҕына, кини барбыт хайысха биһиэхэ кэпсиэн сөп этэ".
  
  
  «Ким да вертолетунан истибэтэхпитинэ, тугу саҕалаабыппытыгар төннүөхпүт», - диэн эбэн эттэ.
  
  
  Төбөтүн хоҥкут. "Бүтэйдии проводка эһигини кытта кэпсэтиэхпин баҕарабын. Киниэхэ операторга этиэм". Кини миигин үөһээ- Бүлүүгэ аҕалла, линияҕа тиийэн тыыта- ууһа суох хаалларда.
  
  
  «Мин иһиттим, эн бултуҥ бытаарда», - диэтэ хобулук. «Инникитин ханнык эмэ событиелар баалларый?»
  
  
  «Суох», - диэтэ кини бу ааспыт түүҥҥү уопутум туһунан толору отчуоту биэриэн иннинэ.
  
  
  Хо оонньоото. "Эһиэхэ чугас ыҥырыы баар курдук". Кини паузаны оҥорбута, биһиги икки ардыбытыгар бэрт кылгас кэмҥэ сыппыттара. Ол кэннэ кини: "манна отель туох буолбутун, эһиги билэргит туһугар, туох буолбутун эттэ. Мэйиитин арыйыы туһунан санаа инники күөҥҥэ таҕыста дии саныыбын. Том доктора чахчы тугу эрэ мэйиитигэр олоҕуран киллэриллибит кыра микроскопическай дискэни булар. Бу туох суолталааҕын билбэппит. Лаборатория оҕолоро билигин ону анализтыы сатыыллар. Ол доктор ол онно хайдах түбэспитин кыайан өйдөөбөт. Черепе нет следование или следование операции ».
  
  
  «Ол да буоллар, бу туох эрэ суолталаах буолуохтаах», - диэтэ мин.
  
  
  » Баҕар", - диэн хоук хоруйдаата. «Биэрдэхпитинэ, ону билиэхпит", - диэбитэ кини. Билигин туох былааннааххыный? »
  
  
  «Мин ити вертолетунан уонна харчыбын буларга холонобун», - диэтэ кини. «Иккиэн бу оройуоҥҥа ханна эрэ сылдьаллара буолуо. Бу барыта өйү- санааны үөскэтэр киһиэхэ харчы тиэрдиэн сөп. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ, билиҥҥэ диэри баар соҕотох ыйааһын ».
  
  
  «Ээ, үчүгэй, Удачнай булт», - диэтэ Хок " уонна туруупканы ыйаан кэбистэ.
  
  
  Чикллет миигин французтуу уонна итальянскайдыы кэпсэтэр эр дьону кытары телефонунан түргэнник кэпсэтэр хос иһигэр күүтэрэ. Биир истиэнэтэ Ленскэй хочоттон, француз арҕаа кытылыгар Италия илин кытылыгар Италия кытылыгар диэри турар улахан карта сабыллыбыта. Сибэкки булавкалара моҥкуруут таһыгар араас туочукаларга картаҕа сыһыарыллыбыттар.
  
  
  «Мин агеннарым туһааннаах ситиһиилэри ситиһэллэр», - диэтэ дьон телефонунан көрөн олорор. «Көрөргүт дуо, - кини картаҕа устан көрдөрбүтэ, - биһиги олохтоох дьону түүн вертолетунан истэллэрин туһугар икки хайысхаларга былаастары кытта сибээстиибит. Билигин түмүгү кытта эппиэттээх звоноктары ылабыт".
  
  
  "Үчүгэй эппиэттэр бааллар дуо?"
  
  
  - Хата, дьолго, - диэн чиклет миигин дьиҥнээх картаҕа ыытта. Кини булавкаларга ыйда. «Баччааҥҥа диэри биһиэхэ сен- Рафаэль уонна Фрежюс вертолетунан иһиллибитин туһунан отчуттар бааллар. Илинтэн, Италияттан, Италияттан куһаҕан. Бу дьон арҕаа диэки бардылар быһыылаах. Билигин биһиги Фрежюс кытылыгар концентрациялыахпыт. Мичээрдээтэ. «Сотору кэминэн ханна барбыттарын чуолкай билиэхпит".
  
  
  Ону картаҕа көрдө. Биэрэги туоруур Фрежс арҕаа өттүгэр Сен- ыллык, Йер, Ла- Сен, онтон салгыы Марсель сылдьыбыттара. Ол гынан баран каартаҕа болҕомтобун у 'лэлээбитим - ду' Иергэ, кытылга, Фрежюс уонна Марсель икки ардыгар Марсельга сытар арыылар бөлөхтөрө. Ону толкуйдуу барбытым.
  
  
  Истиэххит, Чиклет,-диэтэ мин, - вертолетунан уонна пилотанан олус наадалаах. Ону эһиги тэрийдэххит дуо? »
  
  
  "Биллэн турар. Бу балай эмэ бириэмэ ылыаҕа, ол гынан баран миэхэ эрийээриҥ".
  
  
  Кини биир телефонунан туһаммыта уонна төннүбүтэ. «Чаас устата манна вертолет баар буолуоҕа. Онно биһиги агеннарбытын сирэйдэринэн көтүөхпүт. - Диэн ыйытардыы көрдө. «Эйиэхэ былаан баар дуо?»
  
  
  «Төһө өйдүүбүн, - диэтэ мин, - бу вертолет ыраах көтөн хаалбатаҕа-хаһан да былааннаабатаҕа, хаһан да кыаллыбатаҕа. Кинини ханна эрэ кистээн кистээн саба түспүтэ буолуо дии саныыбын, харчы уонна дьон, арааһа, бүгүн киэһэ көһөн кэлиэхтэрэ".
  
  
  "Бэрилиннилэр дуо?"- диэн Чиклтан ыйытта. "Туохха?"
  
  
  Саннын саба тутта. "Оҕом эмиэ да үчүгэй дии саныыбын". Ол эрээри, кинилэр түргэн тэтимнээх оҥочонон туһаныахтара дии саныыбын ».
  
  
  «Түргэн оҥочо!"- диэн саҥа аллайда. "Биллэн турар. Бу мөккүөрэ суох дьыала этэ". v? Картаҕа ыйан баран: «ити эмиэ миигин толкуйдатар, айдаарар
  
  
  
  
  
  
  
  көрдүүр резакпыт бу арыыларга, логово ду ' Эрсэҕэ эбэтэр кытылга ханна эрэ кистэниэн сөп. Кини биһиэхэ баар сиригэр, Намныыр атын вертолетунан чэпчэкитик билиэҕэ".
  
  
  Чикллет мин толкуйдуурбунан сөбүлэстэ. Вертолет кэлэрин кэтэһэн, Ааллаах үнүгэстэр Эльзаҕа телефоннаабыта уонна " бу киһи төһө эрэ быстах кэмҥэ туох эрэ дьыаланы кытта сибээстээх буолуом, ол гынан баран, миигин күүтүөхпүн баҕарабын.
  
  
  «Эйигин сюрприз оҥоро сылдьабын», - диэн кэтэһэн баран эттэ. «Мин эн хоско сытан кэбистим да, онно суох этэ. Эһиги бизнеһинэн дьарыктанаҕыт диэн эрэллээххит дуо? "
  
  
  «Биллэн турар», - диэн кини тылын түмүктээтэ. «Мин онно тиийиэхпэр диэри, оннугар- манна хаалыма. Бу бүгүн хойут дуу, бүгүн дуу буолуон сөп. Оччолорго сюрпризтарга балачча бириэмэ баар буолуоҕа".
  
  
  10
  
  
  Моҥкурууттааһыҥҥа наһаа элбэх болҕомто ууруллара кыаллыбатах буолан, куорат тулатыгар вертолетунан күүппүт- көппүт сирдэрбэр илдьибиттэрэ. Кэнсиэпсийэ быраҕан, Фрежюстан арҕаа диэки биир вертолет биһиэхэ иһиллибэт диэн саҥа иһитиннэриилэр киирбиттэрэ. Кинини сэрэйиэххэ сөп - вертолет ханна эрэ чугас эргин сапта.
  
  
  - Билигин сэрэхтээх буолуҥ, - диэн долгуйан Чиклетка сүбэлээтэ. «Ханнык шанстары көрсөллөрүн эһиги билбэккит».
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. Мин эрэллээх Люгер, Вильгельмина, моя наплечной кобураҕа, А мой стилет «Хоьго» диэн сон сиэҕин аннынан, кып- кыра хамсаныыга илиибэр ыстанарга бэлэм эбит. Шанс туһунан улаханнык долгуйбата.
  
  
  Сотору биһиги күүппүт вертолетунан кэлбит. Ол Ух- 1 вертолетунан сылдьыбыта. Чикле диэн эдэр французтарга Марсель нүөмэрдээх, улахан, хатыҥыр, сытыары- сымнаҕас эр киһини кытта билиһиннэрдэ.
  
  
  Чиклет кини мин бирикээстэрбин тутуһуохтаах, онон үлэ кутталлаах диэн сэрэттэ.
  
  
  «Куттал суоһаабат, Чиклет», - диэн пилот эрэннэрдэ. "Эн билэҕин."
  
  
  Кини чоппуоҥҥа көппүтэ эрээри, көппөккө, чикллет көппөккө, саалаҕа туйгун үлэлээх туруктааҕын итэҕэтээри, эргиччи эргийэ көппүтэ. Онтон биһигиттэн сапсыйда. Марсель носовой чааһыгар олордо, кини кэнниттэн биир күн анараа өттүгэр сыҕарыйбыта, онон модун биноклынан аллараттан, Чиклет биэрбит этэ.
  
  
  Биһиги биэрэк арҕаа өттүгэр бардыбыт. Фрежюс аастыбыт кэннэ Марсель Намнааҕы аастыбыт, биһиги кинини кытта вертолетунан кистэммит сирдэри ханнык эрэ бэлиэлэринэн көрдөөбүтүм. Биһиги хойуу сэбирдэхтээх, атын да сирдэри - вертолетунан кистээн кистэнэр сирдэри хаста да аастыбыт - ол эрээри, тулаларыгар туох эрэ кистэммит сэбин туох эрэ ыйан- кэрдэн биэрбэтим. Ол бириэмэҕэ Мончууктан ыраах Фрежюс биэрэгэр диэри, түүннэри вертолетунан айаннаабыппыт. Арыылар мунньуллуулара-ду ' Иер соҕуруу көстөр.
  
  
  «Онно хачайдыы барыахпыт», - диэн былааччыйа диэки ыйан Марсель хаһыытаата.
  
  
  Төбөтүн төҥкөтөн вертолетунан эргитэн кэбистэ. Сотору биһиги арыыларынан ааһаат, өссө биир кыракый үрдэлгэ ааһар сирбитин оҥордубут. Бинокль Аллараа Бэстээххэ баар улахан былааны барытын көрөргө көҥүллээтэ, ол иһигэр биһиги үөрэ- көтө сылдьар Арыылаах сорох олохтоохторун ол иһигэр биһиги бөртөлүөт ханнык да бэлиэлэрин көрбөтүбүт.
  
  
  "Билигин тугуй?"- кабинаны тула Марсель ыйытта.
  
  
  «Биһигинниин төннүөхпүн сөп», - диэн баҕарбат этим.
  
  
  Марсель биэрэккэ төнүннэрээри вертолетунан эргийдэ. Бинокльга сир чинчийиллэ илик, эмискэ хараҥа бээтинсэни муораҕа бэлиэтии көрдө. Ньукулай үрдүгэр олордоҕуна, өссө биир кыракый арыы, таас уонна төрөөбөтөх, хас да маһы, сэдэх кумаҕы аахсыбатах эбит. Ол олус кыра, офиска чиклет картатыгар бэлиэтэммэтэҕэ. Ол да буоллар, кини билигин да син балачча улахан - милицияттан балтараа квадратнай милицияҕа диэри-вертолет түһэригэр, ону тэҥэ РФ Президенэ Владимир Путин үчүгэй кистэнэригэр сөп түбэһэр кыахтаах этэ.
  
  
  Саргылаана санныгар саба түһэн арыыга ыйаата. «Бу туох сирэй? Кинини кытта билсиэххит дуо?
  
  
  «Сатана " Рок диэн ааттанар, - диир Марсель, - « Адьарай таас » - бу французскай буруйу оҥорууну биэрбит киһи, ону элбэх сыл анараа өттүгэр дойдуга киирэр наркотигы перевалочнай пуун быһыытынан туттарбыт бу французскай преступление. Былаас былыр- былыргыттан баар. Мин кинини кытта бу сири наводкалаабыт крыс холуонньалартан ураты, кинилэри кытары быраҕыллыбыт. Кырыысалар өрдөөҕүттэн онно түбэстилэр, кинилэри кытта хоро табылынна", - дэһэллэр.
  
  
  «Итиннэ хараастыахтаахпыт дии саныыбын», - диэтэ мин.
  
  
  «Биһиги дьоммут онно саһар кыахтаахтар дии саныыгын дуо?» - диэн саарбахтаан ыйытта.
  
  
  "Баҕар. Ити судургу.
  
  
  Марсель байҕалга вертолетунан эргийдэ. Биһиги эмиэ Д ' Эр- Эр аастыбыт уонна соҕурууҥҥу суолу- ииһи салҕаатыбыт. Сатанаҕа рок чугаһаабытынан, бу туох хараҥа, хаппырыыс таастартан ордуга суох, былааччыйа устун тахсар хас да бэттэх мастар уонна курдар учаастактарыттан туох эрэ хараҥа, толоос сир баарын көрүөхпүтүн сөп ... үрдүк киистэ.
  
  
  
  
  
  
  
  Алтан төгүрүк арыыны оҥороору маһы төбөтүгэр таарыйбаппыт Марсель вертолетунан көтүтэн кэбистэ. Биһиги сирбитигэр чугаһаан истэхпитинэ, таастар эргийбиттэриттэн куттаммыт сүүһүнэн улахан хара хоруобуйаны көрдүбүт.
  
  
  "Тугу эмэ көрөҕүт дуо?"- диэн Марсель ыйытта.
  
  
  «Крысы», - диэн хоруйдаата мин. «кырыыс нүөмэрэ».
  
  
  Биноклга туох эрэ бэлиэтии көрөн баран, бэйэбит тула өттүбүтүн- санаабытын бүтэрдибит. Бу Арыылаах ортотугар биир улахан таас туруоруллубут металлга күн күлүгэ, күн күлүгэ. Ити вертолетунан кистэммит буолуон сөп.
  
  
  Кинини көрдүм диэн Марсель кэпсээтэ уонна ону өссө биирдэ эргитэргэ көрдөстө.
  
  
  Төбөтүн төҥкөтөн баран, вертолетунан төҥкөйөн, төттөрү айаннаатыбыт. Аллараа Бэстээххэ маһы чыпчааллары биэрбэккэ Марсель көтөн кэллэ. Ону мин тугу эрэ көрбүтүм дии санаабытым сирбэр биноклы сыҥсырытта уонна кинини наһаа күүскэ концентрировкалаата, бэл, Марсель хаһыытыан иннинэ куттал суоһаабата. Эмискэ кини эмискэ вертолетунан иҥнэҥнээн, хамсаан эрэрин биллэ.
  
  
  Аныгыскы сөкүүндэҕэ биһигини аллараттан вертолетунан быһа анньыллыбыт пулемет швала түстэ,өстүөкүлэ щит кабинатын алдьаппыттар, тимир корпус вертолетунан быһа анньан, двигателинэн быһа анньыллыбыт. Кабинатын таһыгар кэлэн көрбүтэ түөрт эбэтэр биэс киһи биһигиттэн сүүһүнэн автоматтары тула сүүрдэ.
  
  
  «Марсель!» Бу санныттан санныттан тутан ылан: «мантан биһигини соһон таһаарыҥ», - диэн хаһыытаата.
  
  
  Эргиллээт, киһим Маайа хааннаах сирэйэ баарын көрдө. Тугу эрэ этээри гыммыта эрээри, хаана эрэ сүүрэр эбит. Харахтара сабыллан, кырыытынан ойоҕоһунан түстэ. Вильгельмин кобуратын сулбу тардан ылла да, Аллараа Бэстээххэ ытыалыы илигинэ, вертолет двигателэ суон уот суоһунан дэлби ыстанна. Массыына муораҕа дьулуруйда, сүдү уот умайан, буруо бөҕөтүн арыаллаата.
  
  
  Кыра үрдүгэ олохпун быыһаата. Ону кобураҕа төттөрү «люгер» күлэн, вертолет ууга түспүтүн иннигэр аһаҕас аанынан ыстанна. Уот- күөс, вертолет тула буруо биһигини ыспыт дьон харахтарыттан кистээн соһуттулар. Уйбаан көппүтүн кэннэ арыыга вертолетунан төлөннө, былааччыйа ньууругар устан иһээччилэр харахтарыттан өссө кистии иликтэр.
  
  
  Кини арыыга диэри ырааҕы ырааҕынан ааҕан, дириҥник умса түһэн, уу анныгар сытан, чараас күрдьэхтээхпин билэ иликпин. Уна ёрдам кўринмаган, таастарга тўймаганлар. Тарбахтарынан дюманан дюйманан дюймо суолун устан баран, тиһэҕэр уу ньуурун курдаттыы тоҕо көтөн хаалла. Уу үрдүнэн төбөтүн эрэ тутан баран, таастарга сыһыары тутан салгыны омурда. Хаттаан тыынар- тыыннанар кэмигэр төбөтүн сэрэнэн өрө көтөхтө уонна көрүдьүөстээтэ.
  
  
  Дьолго, кини эрэнэр буолан, вертолет саахалыттан ырааҕа суох буолан таҕыста. Ити кэмтэн ыла кини аргыый аҕай вертолетунан устан иһэр вертолетунан ытыалаан көрүөн сөп. Кини арыыга сылдьыбыт хас да киһи эрэһиинэ быһыттарга уйдаран, тосту уулларбыттарын кэтээн көрбүтэ. Кинини эттэрин- сииннэрин хайдах сүөкээбиттэрин көрөөт, быһыты биир гына уурбуттар. Ол кэнниттэн эр дьон көмүлүөк тула уу дьэгдьийэн көрдүлэр. Кинилэр вертолетунан икки эр киһини көрбүттэр, оҕолорум куттарын буларга эрэммиттэр. Кини Намныыр суоллары тутуһа сатаабыта уонна була иликтэр, сорох кистэлэҥ очуостарынан хааларга холоммута.
  
  
  Дьон- сэргэ, хаһан эрэ вертолетунан дьарыктанар үрүҥ металл арыытыгар төттөрү кэлбиттэригэр, уу анныгар барбыта. Очуос тааска сыабынан эр дьон эрэһиинэ плоталарын биэрэккэ таһааран арыыга төннүбэтэхтэр. Ийэтигэр төнүннэрээри, быһыты тула өттүбүттэн тэйэ түһээри, кыратык толкуйдуу сатаата. Ол гынан баран, кини кэнники сорудаҕын суһаллык өйдөөн кэллэ. Казиноларга ылбыт харчылара да арыыга дьонум олох улахан суолталаах кыһалҕанан аҕалыахтарын сөп этэ.
  
  
  Сергей Неустроев умуллуо суоҕа диэн күүтэн олорбута, ол кэнниттэн балаһыанньаны сыаналыырга арыыны туората сатаабыта.
  
  
  Мин кэтээн көрүүбүнэн, эр дьон быстах кэмҥэ арыыны күүппүттэригэр, хараҥа оҥочону ылбыт курдуктар.
  
  
  11
  
  
  Киэһээ күн киэһээҥҥи аһылык саҕаланна да, соҕурууттан тыаллаах сылаас тыалга ыһылларга куттал суоһаабатын биллим. Кини эрэ тааска саба быраҕан, кыараҕас тумаҥҥа тирэнэн, хайдах эрэ сымнаҕас атаҕым төбөтүгэр түстэ. Ону көрөөт, Дьөгүөр Дьөгүөрэбис хаан кыһыл харахтарынан көрбүтүм-улахан хара кырыыс буруолуу сылдьар улахан хара таастартан ордук үрдүк таастан түспүтэ быһыылаах. Атаҕын тэбээн баран, тэбиэлээтэ уонна тааһы быраҕан баран туора бырахта.
  
  
  Онтон кини тула чуумпу визаны иһиттэ. Кини түргэнник тураат, уонунан кылбайбыт харахтарын көрдө. Тоҥ илиитэ көхсүм дьигиһийэ сүүрэн истэ, оттон илиим Люгерга, Вилюгельмин диэки уун- утары сүүрэн кэллэ.
  
  
  
  
  
  
  ыттар арыыга дьон миигин көрдүүллэрин улаханнык долгуппатахтара.
  
  
  Ол эрээри кырыысалара саба түспэтилэр. Ол оннугар таастар тыастарын тырыта тыаһатан, төттөрү-таары сүүрэкэлииллэр. Төгүрүк тимир предмет күрдьэҕинэн көхсүм иһигэр киэркэйэрин билэ илигинэ, кинини сэрэнэн ыга тутта. "Судургутук манна аһаҕастык тутуҥ!»
  
  
  Кэннибэр илиибин уунаат " люгер»ылла. Онтон эр киһи - мин иннибэр хардыылыыр улахан казинолар этэ. Биир илиитигэр 38- с калибрдаах куурустаах этэ, иккиһигэр-миэнэ «Люгер». Киҥинэйдэ ... «Тыыннаах вертолетунан эргийэн тахсыбытыҥ дии саныыбыт. Биһиги эйигин баҕарбыппыт. Бар, бар ».
  
  
  Бензининэн тигиллибит мас тобоҕун өрө көтөхтө. Ону уматан баран, Күлүмнүүр фельеҕа кубулуйбутун кэннэ, кини санаатыгар, олбуорун быыһынан суоллары ыраастыы охсоору, киэр кыйдыы турда.
  
  
  Улахан этээскэ тиийиэхпитигэр диэри, салгын туругун ылары ситиспэккэ, Арыылаах таас очуостарынан үөһэ таҕыстыбыт. Крупьшаюсь саанан өрө көтөҕүллэн, иннибэр анньан, улахан үөһээҥҥи хоһу анньан кэбистэ. Күлүмнүүр фактар ааннары эргиччи дьөлө үүттээн киирбэт инниттэн Айыы тойон вертолетунан сырдатара. Казинолар директордара уонна казинолар подбал казиноларга эльзаны тутан ылбыт дьон эмиэ бааллара. Кини сэрэйбитэ, ол вертолетунан пилоталаабыт киһи буолуохтаах этэ.
  
  
  Атыттар миигин ураты интэриэһэ суох көрдүлэр да, казинолар дириэктэрэ кивель крупье: «Облуги, свяжи и за ними», - диэтэ.
  
  
  Крупье, билигин даҕаны бөртөлүөт иһигэр тутан, быа пааратын таһаарда. Ол кэнниттэн миигин хайа хаспаҕын иһигэр дириҥник анньынна. Кини миигин дьэҥдьийэн эрдэҕинэ, сон сиэҕэр куруһунаҕа туруоруллубут хоьоону көтүттэ. Ол кэнниттэн быа баайан сиргэ ууннарда.
  
  
  Кэтэһэргэ тиийэбит. Билиҥҥи кэмҥэ кини аттыгар бэстилиэтинэн бэстилиэтинэн ытыалаан эрдэҕинэ, кини кыаммат этэ. Ол гынан баран, сиэҕим билигин да хоҥор этэ.
  
  
  Таһырдьа хараҥа. Эр дьон тула ким эрэ биноклы, фонаригы ылан таһырдьа таҕыстылар. Арыыны ылалларын күүтэн олороллорун үгүс бириэмэ наадата суох. Мин бастакы теориям вернай- ЫХ оҥочону ыларыгар дылы этэ.
  
  
  Биир чаас дуу, биир наблюдатель хаһыытыан иннинэ, атыттар, куруппалартан ураты, миигин харыстаабыт куруппалартан ураты, туора ыстаммыттар. Кини уорэнээччим болҕомтотун быстах кэмҥэ абстракциялыырга, кыыныгар куруһунаны тыаһатарга туһалаабыта. Мин уҥа өттүбүттэн тута төлөрүйэн кэбистим. Быа быатын түргэнник быһарга күһэлиннэ. Үс эр киһи тиэтэйбитин кэннэ, илиилэрин босхолуур кыахтаммытым.
  
  
  «Кини манна", - диэн режиссер хаһыытаата. - Вертолетунан бырах уонна төннөн кэлээр», - диэбитэ.
  
  
  «Эн хантан билэҕин?» - уорбаланан крупье ыйытта.
  
  
  Режиссер вертолеттан улахан алюминий чымадааны ылла. Кини ону хайа хаспаҕын муостатыгар ууран баран, туора бырахта. «Харчы билигин даҕаны манна баар буолуо. Биһиги төннүөхпүт."
  
  
  Эр дьон бары вертолетунан вертолетунан өрө анньан барбыттара. Ол болҕомтоҕо ылылла илигинэ, ойоҕоһум көһүннэ уонна илиим атахпын баайар быаҕа тиийиэн сөп диэн, этим- сииним кэннин диэки тэбэн кэбистэ. Сотору кэминэн босхолонон, урукку балаһыанньабар төннөн, Хаандыганы чөлүгэр түһэрээри, илиибин- атахпын, көхсүм кэннин диэки хамсаабакка сытабын. Ол бириэмэҕэ дьонум вертолетунан өрө анньан, куруппа мин диэки төннүбүтэ. Атын үс киһилээх куоластара ырааҕынан сылдьаллара ыраатта.
  
  
  Эппиэкэм миигин көрбүтэ. Онтон сиэбиттэн сигаретаны таһааран испиискэтин уматта. Хаамтым, ойон турда уонна стилет илиитигэр тутан туран ыстанна. Куттаммыт киһи сирэйэ быһаҕынан кылбаҥнаата, ол кэнниттэн бу олоххо биитин сэрэнэн тардыалаата, көҥүл илиитинэн бэстилиэтинэн тыыллаҥнаата.
  
  
  Ол оннугар миэхэ бас бэриниэхтээҕин оннугар, акаарытынан ытаары гыммыта. Кини ол олоххо стилетин тосту уларытан, сиэркилэҕэ уматыллыбыт сигарета уоһун өссө да иилистэ. Ону өлөрөр былаана суох эрээри, кини миигин талларбатаҕа.
  
  
  Ону 38- с калибрдаах уонна «люгер» харбаан ылан, түргэн үлүгэрдик чымадааҥҥа ыстанна. Күлүүһү аһан баран, хаппаҕа ыстанна. Онно фактордар сырдыкка муна- тэнэ икки мөлүйүөн доллары көрбүтэ.
  
  
  Ону директор чымадааны туруорбут курдук, кинилэргэ кыра былааны оҥордо уонна кини онно баарын билбитим. Кини тиэтэлинэн толоро сатаабыта. Чымадаан түгэҕэ ачыкытын сулбу тардан ылан, сир хайа хаспаҕын муостарыттан улахан таастарынан туолла. Онтон атыыһыттар дьапталҕаларын сүүстэн тахса долларга таһаарабын.
  
  
  
  
  
  
  хайа боруодалара. Чымадааны сапта уонна урукку миэстэтигэр хаалларда.
  
  
  Ырбаахытын тимэҕин төлөрүтэн баран, ырбаахытын тимэҕин төлөрүтэн баран, тимэҕин тимэҕин төлөрүтэн кэбистэ. Икки мөлүйүөн доллар мин түөһүгэр төнүннүм да, ыараханын иһин, өлбүт крупьеҕа төнүннүм, ол саҕатын тутан, уулуссаҕа хаспахтаан кэбистэ.
  
  
  Уоннааҕылар үс эр киһи Болтоҥо таас хайа атын өттүгэр вертолетунан үлэлииллэрэ. Кини уҥуоргу туһаайыытыгар, ханнык эрэ дириҥ сэппэрээк тиийиэр диэри, бэйэтин кэннигэр соһуллар. Ол кэнниттэн кини үөһэттэн туох буола турарын кэтээн көрөр үрдүк хайаҕа төттөрү оҕуста.
  
  
  Ый сценаҕа толору сырдатара. Бу бириэмэҕэ вертолетунан хонууга соһон таһаарбыттара. Эр киһи, пилот, онно киирэн иһэн арыгы иһэр күрдьэҕинэн хааман аҕалла. Вертолет өрө көтөҕүллэн барбыта да, сирдэриттэн хас да футукка сырыттаҕына эр киһи ойон таҕыста. Пилотнай вертолет эмискэ салгыҥҥа көтөн тахсан, таас хайалартан туора ойон тахсан Аллараа хараҥа уулары саба түстэ. Суола- ииһэ суох хаайтарда.
  
  
  Ол кэмҥэ казинолар дириэктэрэ хайа хаспаҕар төннүбүтэ. Кини сүүрэн тиийэн чымадаан хаһыытаата. Эр дьон саҥата дьэҥкэтик иһилиннэ, директор хаһыытын истэн: "куотан хаалла! Бу уол босхолонно! Этин илдьэ барда! »
  
  
  "Харчы? Харчы дуо?"- ревматизмҥа хаһыытаата. "Харчы куттал суох буолуутугар дуо?"
  
  
  Режиссер чымадааны сиргэ туруортарбыта, үс киһи бары кинини аспыт кэмигэр тула ыстаммыттара.
  
  
  "Бу манна! Кини билигин да манна! "- диэн саҥа аллайда. Мин эрэнэрбинэн, кини үөһээҥи банкноттан харчы чинчийэр бириэмэтин булбата, тоҕо диэтэххэ, таас маассата дьиҥнээх банкнот ыйааһыныгар тэҥнэһэр курдук.
  
  
  "Давай!"- тренер хаһыытаата. «Бу кырыыстаах арыыга барыаҕыҥ".
  
  
  Үһүөн фонаригы туруоран барбыттар. Эппиэттээх сигнал арыыга тиийэн улахан сүдү прожектор киллэриллибитэ. Онтон көрбүтэ, оҥочо оннугар гидросамет көппүтэ. Кини таас хайатын таһыгар өрүтэ көтөн тахсан & amp; quot; Дьон самолекка түһэн истэхтэринэ, оборудованиены хайдах саныылларын истибит.
  
  
  «Бу уол ханна сүтэн хаалла дии саныыгыт?»
  
  
  «Арааһа, кини ийэтигэр төнүннэрээри, быһыт тулатыгар тиийэн кэллэ», - диэн сэрэйдэ.
  
  
  Кини арыы тиһэҕэр тиийэ иликтэр, быһыты эргиччи иилиммэтэхтэр, сөмөлүөккэ силлээбэтэхтэр, кэтээн көрө олордо. Кини тустууга тахсыар диэри куттал суоһаабатаҕа, сөмөлүөт көппөтөҕө, хоту көппөт буолбута.
  
  
  Анаан- минээн тиийиэхтэригэр диэри харчы сүппүтүн, сүтэн хаалбытын билбэттэр диэн эрэнэ санаата. Ити кэмҥэ кинилэргэ РФ Президенэ Владимир Путин ситиспэтэ диэн, былаас уорганнарыгар төннөрөр кутталлаах этэ. Кини дьыаланы арыйыыга билигин да чугаһа суох этэ эрээри, муҥутаан эттэххэ, былааммынан мэһэйдээбитим.
  
  
  Уон икки
  
  
  Ый сотору кэминэн сөмөлүөт көппүтүн кэннэ киирбитэ. Билигин хараҥа буолла, илиибин сирэйбэр нэһиилэ көрөр кыахтанным. Ыарҕаҕа хаалларбыт куруппа этин- сиинин буларга холоммута да, хараҥаҕа ити кыаллыбат дьыала буолан хаалла. Кини бу арыыга түүннэри атаарар санаам сөбүлээбэтин курдук, хараҥаҕа эрэһиинэ быһыттары тула биир эрэһиинэ быһыты буларга олус кутталлааҕын билэрэ. Кини хайа хаспаҕар эр дьон туруорбут пааралара умайбыт сиригэр төннөргө быһаарыммыта.
  
  
  Хаспах хаспаҕар төннөн истэҕинэ, хаппыт киристэри хомуйан, бэйэтин кытта тылбаастаабыта. Күлүмнүүр фактордарыгар кураанах ыскамыайкаҕа сытан, уота- күөһэ мөлтүү илигинэ, ааҥҥа киирэ илигинэ, уота- күөһэ мөлтөөтө. Ити куттал суоһуур суос- соҕотох ньыма этэ эрээри, кини сирэйин уотуттан кылбайбыт харахтарын уота кылбайан турар кыаҕы көрө илигэ. - Саргылаана Хастарыгар- хастарыгар тутунна да, сылайбыт да буоллар, хастара- хастара хастара- хастара хастара- хастара сэрэнэн, соруна- соруна сорумматах.
  
  
  Халлаан сырдыан иннинэ муҥура суох кэм хаалла быһыылаах. Кини атаҕар турбута уонна күн бастакы сардаҥаларын кытта түһэргэ бэлэмнэммитэ. Харчы ырбаахы аннынан тэлгэнэ илигинэ, онтон, дьэ, итии фельсэ тутуллан бүтэн, барарын бигэргэттилэр. Ол эрээри, кини Арыылаах кытыытынан таҥнары барыан иннинэ, куруппа этин- сиинин булаары щетканы бэрэбиэркэлээбитэ. Кинини труба булбата. Аҥардас уҥуохтаах уҥуох эрэ этэ. Кынаттар хараҥаҕа үлэлээтилэр.
  
  
  Кини тиэтэйэ - саарайа, талах быыһынан таҥнары тиэтэйбитэ, крыска мин иннибэр суолбуттан куоппута. Кини арыыны бүтүөр диэри ситэн, быһыттары тула уу тула дуораһыйар тыаһы көрдөөтө. Кинини көрөн турдаҕына, милииссийэлэр чиэппэрдии эргийэ сылдьар улахан маҥан крейсери көрдүлэр. Бастаан утаа дьон түүн эргийэр дии санаабытым
  
  
  
  
  
  
  Харчы буларга холонон көрбүтэ эрээри, кыратык уоскуйдаҕына, милиционер моҥкуруут катерын көрбүтэ. Кинини " Люгертан «салгыҥҥа хас да ытыалаан өлөрдө.
  
  
  Крейсер иһиттим да, сонно биэрэккэ эргийдэ. Дьаакыры бырахпытыгар, үс эр киһи оҥочону түһэрэн баран, миигин хабан ылбыттар. Кинини, эр дьон тула биир эр киһи Чикллет баарын көрөн сөхтө. Хайдах кини миигин ханна көрдүүрүй?
  
  
  - Тугуй, - Чиклеты эҕэрдэлээтиҥ,-син тыыннаах буолан хаалбыккыт. Эйигиттэн таах хаалбыппыт. - Туох буолла?"
  
  
  Кини бу событиелары кылгастык туруоран, абыраабыт харчытын көрдөрдө. Арыыны барыах иннинэ биһиги очуостарга таҕыстыбыт уонна оҥочоҕо куруппа уҥуоҕун түһэрдибит. Ол кэнниттэн биһиги Көс- холуонньалар колонналарын хаалларан барбыппыт.
  
  
  Бордугар крейсер бортугар сырыттахпытына, Чиклет миэхэ хайдах булбутун кэпсээтэ. «Марсельы кытары бэҕэһээ вертолетунан көтөн кэлбиккитигэр, - диэтэ кини, - вертолет кутуругар бипери көтөҕөн таһаарда. Кинини кытары кетеҕуллэ сылдьаргыт курдук, кинилэргэ сигнал ылабын. Түүн төннүбэтэххинэ, полицияҕа сэрэппиттэрэ уонна тыыны халлаан сырдыыта хаалларарга көрдөспүттэрэ. Пейдьер сигналын кэтэһэн баран, биһиги бу туочкаҕа вертолетунан уу анныгар вертолету булан аҕалбыппыт. Дорҕоонунан сигнал билигин да үлэлиир. Ол гынан баран, вертолет муораҕа барбытын өйдөөтөххүнэ, эн өлбүккүттэн куттаммытым диэн этиэхтээхпин.
  
  
  «Марсель олус аһынабын», - диэтэ кини Чиклетка. «Кини үчүгэй пилот уонна хорсун киһи этэ".
  
  
  Чикл кэбистэ. "Мин эмиэ аһынабын. Ол гынан баран, биһиги бары курдук куттаныыны кини билэр ».
  
  
  Казинолар харчыларын төнүннэрээри Монт- Карлга тиийдэхпитинэ, өссө биирдэ ити офиска зашивернай телеграмманан кыраныысса таһыгар телефоннаатыбыт. Кини сиэнэ туох буолбутун, харчыбын хайдах төннөрбүттэрин кэпсээтэ.
  
  
  "Тугуй, - диэтэ Хоко, мин саныырбынааҕар, муҥ саатар, барыта биһигини утары барбата. Модель уруккутун курдук оннунан хааллаҕына, арааһа, сотору кэминэн саҥа сайдыы тахсыаҕа. А Ник ...
  
  
  "Дэ?"У вас.
  
  
  «Мин биир- икки күн сынньана, сынньана түһүөхпүн баҕарабын". ПАУЗА оҥорторон баран, куруубайдык эбэн эттэ: «бу бирикээс. Она свяжаю с вам ».
  
  
  Кини эппиэттиэн иннинэ туруупкатын ыйаан кэбистэ.
  
  
  Полиция казиноларга төнүннэрбитэ, онтон харчыта казиноларга төннүбүтэ. Офиска ол тугу да гынара суох этэ. Чиклетовка отельга төнүннүм диэн эттэ.
  
  
  Кини кэлбитигэр Эльза миигин нүөмэргэ күүтэрэ. Бастаан миигин кыыһырар буолан кубулунара, ол гынан баран, хайдах курдук эрэйдэммиппин бэлиэтии олордоҕуна, күлүү- элэк оҥостуу, кыһамньы уларыйда.
  
  
  "Дьадаҥы дьахтар! - диэн үөгүлээбитэ. - эн куттаммытыҥ сүрдээх. Тугу гынаҕын?"
  
  
  «Бу түүн устата дьыалабыай көрсүһүү этэ», - диэтэ эй пинсээгин, хаалтыһын устан баран. «Билигин сылаас дууһам уонна уһун түүл наада".
  
  
  «Биллэн турар, дьахтар», - диэтэ кини. «Сыгынньахтанаҕын. Кинини дууһам эйиэхэ анаан бэлэмниэм.
  
  
  Кини эмискэ кыыһырыан иннинэ, Ваняҕа сүтэн, дууһатын холбообута.
  
  
  Халаатка көспүт кэммэр Ваня паарата толору баара. Эльза тахсыбыт, тэтэркэйбит, дууһабар анньан аанын сабан кэбистэ.
  
  
  Кини хас биирдии дюйматын тириитин уонна итии уунан сотто, онтон муус дууһатынан сууйан кэбистэ. Ол кэнниттэн талаҕы тула сибиэһэй сотторунан баайан баран утуйар хоһугар төннүбүтэ. Эльза орон сабыытын ыга тарта уонна аттыгар олорор.
  
  
  «Сирэйгин уунун " » - диэн оронунан ытыалыы-ытыалыы, бирикээстээтэ. Аптарытыаттаах баҕайытык мүччү туттаран кэбистэ. Иһэ оронугар уунна, сотторун тэбээ уонна: «Холкутуй, кинини массаж оҥоробун», - диэтэ.
  
  
  Кып- кыра бытыылка лимон нүөмэрин нөҥүө соһон аҕалбыт кыракый бытыылка лимоҥҥа тигистэ. Онтон былааччыйабын устан баран, этим- сииним ыҥыырдаан, көхсүм, күрдьэҕим- хаһаатым оҥортороро. Ити баайааччы бастаан тирии уутугар угуллар суурадаһын, онтон дириҥник уоскутан, былчыҥнарбын ыыппыта.
  
  
  "Бу туох иһин туттараҕын?"- диэн ыйыппыппар, төбөбүн эргитэн баран, эльзаны көрдөхпүнэ, букатыннаахтык дьарыктана сылдьар Эльзаны көрдүм.
  
  
  «Бу урукку дьиэ кэргэн средствота табаһыт",-диэн хоруйдаата. «Гарантированнайдык үчүгэй түмүктэри биэрэр".
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс илиибин өрө- таҥнары сыыйа- баайа, сылаас минньигэстик, мин этим- сииним этин- сиинин курдук чэпчэкитик таҥнары таптыыллар. Онтон Эльза тобуктаан баран эргитэргэ бирикээстээбитэ.
  
  
  Сирэйин диэки эргиллээт, атаҕын икки ардыгар сытан эрэ кэбистэ. Кини мин этим- сииним инники өттүн, чэпчэки хамсаныылары тарбахтарым түөһүм иһиттэн, мин пахомбар, атаҕым бокулуонунан, атаҕым тарбахтарынан хамсатара. Таня миэхэ төҥкөйөн, сымнаҕас Баттаҕым тыган, ис испиттэн ис киирбэхтээн, сыттам амтаннаах сыттанан кэллэ. Өр кэм устата тэтимнээхтик концентрацияланан үлэлээбитин курдук буолан баран, сотору кэминэн тыынара арыый чаастатык буоларын, оттон этэ- Сиинэ сииктээх, титирэстиир буолла.
  
  
  Ону төбөтүн өрө көтөхтө уонна биһиэхэ көрдө. Харахтара киэҥник арыллыбыттар, тиистэрэ арыллыбыттар
  
  
  
  
  
  
  кини оруос тылын уһуга көһүннэ. Кини айаҕын бэйэтигэр сыһыары тутан, катя бэйэтин анныгар уурда. Өттүлэрэ токуруйбут өттүлэрэ тыыллан- хабыллан бардылар. Биһиги саҥата суох көрсүбүппүт, саҥата суох бииргэ кульминацияҕа тиийдибит.
  
  
  Биһиги эти- сиини тарҕаппыппытыгар, утуйарбыт быдан сэргэх. Халаат илиитинэн тутан орон аттыгар турда. Ол гынан баран, уураан- уураан баран, этим- сииним хат ахтар, онон бэлэмнэнэр, тардыһар эбит. Уйбаан Уйбаанабыс кэпсээнин күлэ- күлэ: «мин эйигин умнан кэбистим, ардыгар фонда фонда эмп эмиэ афродизик курдук дьайар», - диэн сибигинэйдэ. Миигин уураан ылла. "Утуй", - диэн сибигинэйдэ.
  
  
  Ону сүүрбэ түөрт чаас утуйа сытан, утуйуохпун сөп этэ, төлөпүөн биир эрэ биэриитэ буолбатах этэ. Ол Хоук тыаһа.
  
  
  «Кыратык сынньанныгыт диэн эрэнэбин», - диэтэ кини. «Парижка сылдьыбытым. Манна, офиска, төһө кыалларынан көрсүһүөхпүт. Онтон дьиксинэбин, өссө куһаҕан сонуннары. Маннык ситиһиини кытта дьахтары көрүөн сөп этэ. Она не Забронимаюсь на отеле ».
  
  
  Эйиигин Парижка барыахпын баҕарабын диэбиттэригэр Эльза үөртэ. Чиклетаҕа махтаныам этэ уонна быраһаайдаһарга телефоннаата, ол иһин Чикленна биир чаас буолан баран, эльзаны кытта самолекка олороору сирэйгэ төннүбүппүт.
  
  
  Уон үс
  
  
  Хотоҥҥо түстэхпитинэ ардах түспүт. Хотун ооң Ажылдың хоорайның хоорайның ажылдап чоруур кижилериниң хоорайның ажылдап чоруур кижилериниң хоорайның ажылдап турар. Офистар үс Үөһээ Бүлүүгэ сылдьыбыттара уонна Аллараа Бэстээххэ тыас- уус бөҕөтө иһиллибитэ. Хаһаайынынан Бонапарт диэн кодовай агент этэ.
  
  
  Кини миигин күнүс көрсүбүтэ, онтон үөһэ офиһы уста сылдьар кирилиэс кэннигэр илдьибитэ. Биһиги кэнники остолобуойу уонна барыыһы туораан истэхпитинэ, онно киирээччилэр ахсааннара элбэх эбит буоллаҕына, полиция отучча, түөрт уон тыһыынча кэриҥэ үлэһитэ баара, бу иннинээҕи көрсүһүүлэргэ биллибитэ. Кинини туох эрэ боччумнаах буолуохтааҕын билэр.
  
  
  Хо иккис этээскэ көрсүбүтүм. Ити сирэйим хараҥаран, нэһиилэ киэркэйдэ, личнэй кабинекка киирэн аанын сабан кэбистэ.
  
  
  «Бу дьыалаҕа суох, иккиэн бүтэр курдуктар», - диэтэ кини сиэбиттэн кэмпиэри таһааран баран, миэхэ биэртэлээн баран. Кини миэхэ көхсүм хараҥа ардаҕы көрөн, өстүөкүлэ туһунан суругу ааҕа илигинэ, мин диэки көхсүм уунан турара.
  
  
  Сурук массыынаҕа бэчээттэммит:
  
  
  12 чаас анараа өттүгэр сүтэн хаалбыт Кытай ядернай ракета 2 мөлүйүөн долларга төннүөҕэ. СӨБҮЛЭСТЭҔИНЭ, ЛОНДОҤҤА ЫҤЫРЫЛЛЫБЫТ БИЛЛЭРИИНИ БАСТАКЫ ИККИ КҮН ИҺИГЭР ТУРУҤ, ААҔЫҤ: «АЛЕКСАНДР-УСУЛУОБУЙА ЫЛЫЛЫННА - (ИЛИИ БАТТААҺЫН). САЛГЫЫ ИНСТРУКЦИЯ БАРАР.
  
  
  Кэмпиэргэ аадырыс суох этэ. Түннүктэн киэркэйбит Хоук кэмпиэргэ санаарҕаабыппын көрөн: «бэҕэһээ сарсыарда Кытай посольствотын аанын анныгар күлүмүрдэттибит», - диэн быһаарда.
  
  
  "Кырдьык даҕаны, Кытай ядернай ракета сүтэн хаалла дуу?"У вас.
  
  
  - Кырдьыга даҕаны, - хоргутуу хоруйунан хардарда. «Бу хаста да чаас буолан баран, эһиги бурдуктан Үп- харчы Эргийбиккит кэннэ, бу бэрт аҕыйах чаас буолла. Казинолартан ылыллыбыт суума син биир казинолартан ылыллыбыт суума курдук быһаарыллыбытын өйдүүгүт".
  
  
  "Кытай ядернай ракета чахчы сүтэн хаалбытын көрөҕүт дуо?"Киниэхэ итэҕэйимтиэ этэ.
  
  
  "Биллэн турар, - Хоку бэлиэтии көрдүм, - биһиги өстөөхпүтүгэр чопчу кээмэй суох. Сотору буолаат, кытайдар арыыга ядернай ракетаны көтүтэн, сөмөлүөт көппүтүгэр ядернай ракетаны үлэҕэ киллэрбиттэрэ. Бу записката кэлэ илигинэ кытайдар самолет үлтүрүйдэ дии саныыллар".
  
  
  «Экипаж туһунан хайдаҕый?» - диэн соруйан ыйыттым. «маннык сорукка талыллыан иннинэ үчүгэйдик бэрэбиэркэ ыытыллыахтаах», - диэн.
  
  
  "Ээ, - диэн Хок сөбүлэстэ. «Ол гынан баран, аҕыйах нэдиэлэ анараа өттүгэр Кытай ВВС- ка саамай итэҕэллээх уонна бэриниилээх дьоннортон биирдэстэрэ, Алдаҥҥа командировкаҕа барбыта диэн дьоһун бэлиэтиэххэ сөп. Кини онно сылдьарын болҕомтолоохтук кэтээн көрбөтөхтөрө, дьиҥэ, кытайдар бу дьайыыларын хас да күн иһинэн быһаарар кыахтара суох. Билигин да бэрэбиэркэлииллэр. Бу кэмҥэ кини бу мэйиитигэр кыттыһар кыахтаах утарсааччыларбыт ситиспитэ буолуо.
  
  
  «Кытайдар харчыларын төлүүллэр дуо?» - диэн суругу төннөрөн ыйыттым.
  
  
  Төбөтүн хоҥкут. «Куолас тоҕо биһиги манна көрсөбүт? Үөһэ барыахпыт ».
  
  
  Дьиэ Үөһээ этээстэригэр Кытай джентленнэрэ түөрт киһи уорбаламмыт, кыратык уорбаламмыт көрүҥнээх эбит. Дьиэ иһигэр куттал суох буолуута быһаарылынна. Эр киһи эргиччи тылбаасчыт этэ, кини нөҥүө Кытай коммунистическай партиятын үрдүк чилиэннэрин курдук ааттаммыт үс атыттары кытта билсибитэ. Хас биирдии киһи миигин мындыр харахпар таба көрөн, илиибитин атастаһан эрдэхпит. Онтон үс киһи бары кытайдыы саҥарбыттара.
  
  
  "Кинилэр этэллэр, - диир тылбаасчыт, - ядернай ракетаны төнүннэриигэ көмөлөһөр итинник ытыктабыллаах бэрэстэбиитэл улахан чиэскэ тиксибитэ. Өссө дииллэр
  
  
  
  
  
  
  Партия председателэ эһиги президеҥҥитин кытта кэпсэтэн, бииргэ үлэлииргэ ыйыы биэрдэ".
  
  
  «Миэхэ эмиэ улахан чиэс, - диэтэ кини тылбаасчыт. «Мин норуот медицинатыгар дьоһуннаах буоларга кыһанабын".
  
  
  Онтон бу форматынан: «икки мөлүйүөн доллары төлүүр туһунан быһаарыы ылыллыбыта дуо?»
  
  
  Тылбаасчыт эмиэ биир дойдулаахтарын кытта кэпсэттэ, онтон миэхэ кытайдыы сылдьар иероглифтардаах улахан тирии суумканы уонна замогунан хааччыллыбыт күлүүс туттарда. Тылбаасчыт ону сүтэрэн, банкноттардаах пакет иһигэр булан аһан кэбиспит.
  
  
  «Икки мөлүйүөн доллар», - диэтэ кини. «Сарсыҥҥы таһаарыыга« Лондон Таймс »Ыйаахха сөп түбэһиннэрэн суруллубут биллэрии буолуоҕа".
  
  
  "Сөп, - диэтэ мин. «хат харчытын хатааһылаа. Кинини, эһиги дьаһаммыккытыгар хаалларарга, салгыы иһитиннэрии ылыахпыт суоҕа диэн баҕарабын.
  
  
  Тылбаасчыт тылбаастаабытын кэннэ үс эр киһи төбөтүн хоҥкутан баран, илиибитин эмиэ атастастыбыт. Китай бэрэстэбиитэллэрэ олорор дьиэлэргэ хаалалларын туһугар дьаһаллар ылыллыбыттарын, офиска Камонт биллэриллэ илигинэ, Миитэрэй биллэриллэ иликтэрин эттэ. Ол курдук төлөбүрдэр төлөбүрдэрин кэмэ кэлиэр диэри, төлөбүр кээмэйэ эрэллээх буолуоҕа.
  
  
  Хотук миигинниин отельга төнүннүм. Боруҥуй буолла. Ардах, курус күн- дьыл биһиги санаабытыгар сөп түбэһэрэ.
  
  
  «Ким биһигинниин турара эбитэ буолла, - хотууру уһугуннарда, - биһиги күчүмэҕэй балаһыанньабытын сөбүлүүр буолуохтаах. Санаан көрүҥ, ядернай ракетаны уоран баран, атыыга төннөрбүккүт! »
  
  
  «Кини хас да өйдөөх ааттары рекламалыырга талбыта», - диэн бэлиэтээн көрдүм. «Александр уонна Хубилай- хан».
  
  
  «Иирбит да, олус киитэрэй, - диэтэ Хок. «Ону ыларга тоҕо биэрбэтим". Көрбүтэ.
  
  
  Бүлүү умнаһыгар тиийдэхпитинэ Парижка тохтоппут Америка посольствотыгар айаннаатыбыт.
  
  
  Кини нүөмэригэр тиийдэҕинэ, Эльзаттан суругу булан соһуйбута. Намнааҕы түүҥҥү Монмарка ыҥырбыттарын уонна кини мустарын туһунан этиллибитэ. Баҕар, киниэхэ кыттыахпын баҕарар буоллахпына, аадырыһын хаалларда. Ол оннугар паараны сойутарга быһаарбыттар уонна хос иһигэр үчүгэйдик эбиэттииллэр. Утуйаары сыттаҕына, аныгыскы сарсыарда эрдэ Миитэрээс аҕалбыттарыгар, регистрация стойкатыгар төлөпүөннээтэ.
  
  
  Ол саҕана син биир отельга тахсыар диэри, бэйэтин экземплярын сарсыарда эрдэ ылбытыгар төннөн кэлбэтэҕэ уонна түүнүгэр туох эмэ суолталааҕа дуу диэн кыайан эппэтэҕим. Ол да буоллар, биллэрии «Таймс» буолан баран, ол формулировка харчытын туһунан сурукка ыйыллыбыт курдук этэ. Ону ааҕан- суоттаан баран, «Александр» бэйэтэ эмиэ ааҕарын билиһиннэрдэ. Кини Парижка дуу, Лондоҥҥа дуу, Монте- Карлга дуу, эбэтэр оннук буоллаҕына, Тибеткэ барбыта эбитэ дуу.
  
  
  Кини билэрин курдук, инники инструкциялар баалларын билиэххэ сөп бастакы миэстэ буолуохпун олус баҕардым. Кини таҥаһа, Эльза төнүннэҕинэ нүөмэрдэринэн таҕыста.
  
  
  Кини киэһээҥҥи былааччыйа саннын нөҥүө саҕынньах саннын быһа кэппит таҥастаах. Кини утуйа сыттаҕа да, кини мичээрдээн баран муостаҕа охтоору уураан ылла. Ол кэнниттэн миэхэ эргиллээт, былааччыйатын көхсүгэр чаҕылҕанын сүөрэн кэбистэ.
  
  
  «Я скучала по тебя на вечеринке, Дамплинку», - диэн эттэ. "Бу олус үөрүү этэ. Французтар элбэхтэр. Киэһээ өссө да бара турар, барыаххын баҕарар буоллаххына.
  
  
  - Суох, баһыыба», - диэтэ мин. «миэхэ ханнык эрэ дьыала баар. Утуйдум, киниэхэ кэлин эрийиэм.
  
  
  «Бизнес, бизнес, бизнес», - диэтэ кини миигин сирэйгэ- харахха анньан баран. «Өйдүү- саныы, ханнык да үлэ- хамнас, тонолуппакка тонолуппакка оҥороллор". Былааччыйа нөҥүө ойон тахсан, нүөмэрин устан киирээт, олус баҕалаах лифчигы, колготкалары көрбүтэ. Ааҥҥа бэрт кылгас кэмҥэ тохтоон, миигин тарбаҕынан таарыйда. Кини төбөтүн хамсатан баран салгын уурааһынын ыыппыта уонна сүтэн хаалбыта.
  
  
  14
  
  
  Кини эрэ буолуо дуо, Сен- Мишель болуоссатыгар кафеҕа тиийээт, АХ офиһа үөһэ тахсан, тыҥааһынын- санньыйыытын, санаарҕыырын биллэ. Күн сырдыга сыдьаайар, салгыҥҥа сымыйа саас сандаарар, ол гынан баран туох үөрүүлээх санаата биһиэхэ күн- дьыл туругун оҥордо, дьиэ эркинин кэннигэр сүтэн хаалла.
  
  
  Ол иннинэ кини бэҕэһээ киэһэ түөрт кытайдар курдук көрбүтэ, ону таһынан хас да уон агеннар уонна харабыллаахтар бииргэ оонньуулларын бэлиэтии көрбүтэ. Бары олус эрдэ кэлбиппит, биһиги долгуйуубут уһун чаһы субуруччу ууннубут. Аҥаардас күн ортото эрэ күүппүт биллэрии ылбыппыт. Уонна, биллэн турар, түннүк суолунан.
  
  
  Биһиэхэ Париж офиһыттан төлөпүөнүнэн эрийэн, олохтоох салайыныыга күүлэйтэн ыытыыны ылбыттара диэтилэр. Пакеты аһан баран, бу коробканы Кытай посольствотыгар тута тиэрдиэхтээх диэн суруктаах хоруопканы уонна массыынаны булан биэрдэ. Кириисис туһунан биллэриллибитин быһыытынан, сонно тута телефоннаата, онтон офис офиһыгар тиэтэйдэ. Ол кэмҥэ, Интерпрола-ыаллыы сытар бөһүөлэги талан ылан, чахчы буолбут киһи диэн ыйыппыттарыгар, бу киһиэхэ сөп түбэһиннэрэн кэпсээн- ипсээн биэрбит.
  
  
  
  
  
  тыһыынчанан французтаахтар.
  
  
  Коробка магнитофон лиэнтэтэ баара. Лиэнтэни офис массыынаҕа олордохпутуна, тула үөмэхтэстибит. Пленка кыатана илигинэ, куолаһа: "бу Александр. Кини эһиги иһитиннэрии ылбыт уонна билигин эһиэхэ маннык инструкциялары биэрэбин. Хойут киэһэ, отутус чыыһыла, үрүҥ былаах хараабыл Адриатическай муораҕа тахсан, Хаваҥҥа, Хандаҥҥа киириэҕэ. Бу хараабыл палубатыгар Кытай ядернай ракета баар буолуоҕа. Судноларгытын көрүстэхтэринэ, киниэхэ икки мөлүйүөн доллардаах кэлиэн сөп. Харчы бордугар бэриллэринэн, ракета төннүөҕэ. Өскөтүн харчы төлөөбөт ракетаны төнүннэрэргэ сорунуу оҥоһулуннаҕына, эстиэҕэ".
  
  
  Пленкаҕа тылбыт киһи туһунан тугу да эппэтэҕэ буолуо - ол эбэтэр, атын этиилэр бары атын куолаһынан этиллибиттэриттэн немецкэй уонна бруклинскэйтэн эрэ диэри халбаҥнаабыттарыттан. Сюжет кэннигэр турар мэйии көстүбэт буолла.
  
  
  Пленка киэҥ- куоҥ, копия оҥоһуллубутун кэннэ, биһигини Адриатическай кытылга аҕалыахтаах самолету буларга тиэтэйэр төлөпүөнүнэн звоноктар оҥоһулуннулар, онон биһиги улахан уонна түргэн хараабылбыт күттүөннээх буоларын кэтэһэбит. Бэл, ити айанньыттар бары оҥоһуллубуттарыгар хок- тар ракета булуллуутугар бириэмэни былааннааһынынан дьарыктаналлара.
  
  
  Кыратык Ястрем, Китай бэрэстэбиитэллэрэ Мохсоҕоллоох, хаста да агеннара Орловскайга баран, Адриатикаҕа өлөөрү сөмөлүөтүнэн көтүппүттэрэ. Правительствоны кытта дипломатическай ханаалларынан сибээстэспиппит, биһиги кэлэрбитигэр нарын- намчы, түргэн хараабылы кэтэспиппит.
  
  
  Гаваҥҥа тиийэн кэллэхпитинэ Кытыл кытыытыгар дьаакыры бырахпыппыт, тымныы былааччыйаны Дулҕалаах сытыы тыаллаах. Атын суднолар көстүбэт этилэр. Балаакканан хааман истэхпитинэ, "бу албас буолбатах, Никита" Дии- дии ботугуруу- ботугуруу саҕалаата.
  
  
  Чаас буолан баран, күнүс боруҥуйга көһөн киирбитин кэннэ, дьэ, кырдьык буолуон сөп дии саныыр буолбутум. Онтон эмискэ, хавань ааныгар кыһыл драконнаах, үрүҥ былаахтаах улахан үрүҥ хараабыл көстүбүтэ. Уҥа шарикпыт дьаакырын быраҕан, капитанскай формаҕа киһим пиламҥа тиийэн, Мегафон көтөҕөн туран: "Эй, кинини эһиэхэ Александртан эҕэрдэ ыытабын. Өлүүгэ харчы баар дуо? »
  
  
  Хоку эмиэ мегафон туттарда. «Бу шоу", - диэтэ кини.
  
  
  «Биһиэхэ харчы баар», - диэн Мегафон нөҥүө хоруйдаата. «Оҥорууну бүтэрэргэ бэлэммит».
  
  
  - Борт диэки тахсыаххытын сөп, - ревматизмҥа хаһыытаата.
  
  
  Биһиги экипажпыт парадын бортугар кыра моторнай оҥочону түһэрбиттэрэ. Икки кытайдар, биирэ, ол суумкатын харчытын илдьэ атын хараабылга туораабыттар. Биһиги палубаҕа тахсарга енакиев капитан уонна бу хамаанда тула хас да киһи көмөлөстүлэр. Тумус палубатыгар бириһиэн сабыллыбыт улахан объект баар. Ракета буолуохтаах, ол гынан баран, кинини өссө да соһутта. Палубаҕа өссө хас да киһи баара, кини тренерэ эрэ билэр.
  
  
  Енакиев капитан үөрэ-көтө, биһигини шампанскайы сойутаары главнай палубаҕа ыытара.
  
  
  «Харчы баар дуо?» у зот.
  
  
  Кини суумкатын биэрбит Кытай төбөтүгэр хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  «Биһиги ракетаны биэриэхпитин иннинэ, соччо утарбаккыт дуо?» у зот.
  
  
  "Суох», - диэн хоруйдаабытым.
  
  
  «Джентльменнэр, баһаалыста, шампанскайы иһиҥ, билиҥҥитэ кэтэһиҥ», - диэн енакиев капитан харчылаах хос нөҥүө тахсан эттэ.
  
  
  Биһиэхэ кытайдар тулаларыгар шампанскай куруһуогу ылымматаҕа, ону ылыммыта. Бу үчүгэй маркалаах арыгы, сойутуу этэ. Уһуйааччылары куйбаҥнатарын тухары икки ыстакаан ыстакааны испитэ. Капитан эргиллэн кэлбитигэр кини мичээрдээн, төбөтүн тобус-толору кууһан кэбистэ.
  
  
  «Олус үчүгэй, джентльменнэр», - диэтэ кини. «Барыта бэрээдэктээх курдук. Миигин кытта палубаҕа бардаххытына, биһиги дьыалабытын түмүктүөхпүтүн сөп".
  
  
  Үөһэ тахсан истэхпитинэ экипаж чилиэннэрэ тумус палубатыгар объект бириһиэнин устан ылбыттарын сөҕө санаабытым. Бу-көтөҕүүгэ туруоруллубут ядернай ракета этэ.
  
  
  Икки кытайдар ракетаны уорбалаабыттарын, туох барыта бэрээдэгинэн көрөн итэҕэйдилэр. Киҥнээхтик кивигирэтэн баран, енакиев капитан төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  Кини балайда буолла, Мегафон сулбу тардан ылан, ракетаҕа түһэрээри чугастааҕы судноны ыҥырда. Икки кытайдар уонна кини бордугар хамаанда подъемнигынан үлэлээн эрдэҕинэ, улахан ракетаны салгыҥҥа көтөҕөн, онтон таҥнары түһэн, хараабылбыт палубатыгар хайыы- үйэ бэлэмнээн турардаахпыт. Палубаҕа турар ракетаны көрдөҕүнэ, дьэ, этэҥҥэ бордугар үктэниэн сөп.
  
  
  Кылгас илиибитин атастаһан баран, маҥан хараабыл капитанын кытта бүөбэйдэһэн, кытайдары кытта суудунаҕа төннүбүппүт.
  
  
  "Проблема суох дуо?"- диэн миигин хоонньуттан ыйытта.
  
  
  "Суох», - диэтэ мин.
  
  
  «Ол гынан баран, кинини эйигин билэр буоллаххына, - диэтэ Хотун, эйигин хайдах эрэ дьиксинэр».
  
  
  «Бу баар этэ
  
  
  
  
  
  
  барыта олус судургу. "Мин эппиэттээтим. «Кинилэр ракетаны этэҥҥэ төннөрбүттэрин билиэхтээхтэр, биһиги манна олорорго уонна икки мөлүйүөн доллары төлүүргэ көҥүллээбэппит".
  
  
  «Баҕар, биһиги туһаныахпыт былааны толкуйдаабатахтара буолуо», - диэтэ Хоук.
  
  
  "Саарбахтыыбын."
  
  
  «Чэ, хайдаҕын да иһин, дьаакырдары үрдэтэн биэрэллэр», - диэн Гаваҥҥа эргийэр хараабылга ыйан туран хорук тыаһын көрдө. «Мин олохпутугар былааны олоххо киллэрэбин». Кини илиитигэр радиопередатчигы тутан, түргэнник саҥаран барбыта уонна гаван - итальянскай суднолар, Греция хараабыллара, тоҕо диэтэр, сорох нуучча крейсердэрэ-бары биһиги өстөөхпүтүгэр ыытыллыбыттар.
  
  
  Үрүҥ хараабыл Гаваҥҥа киирэригэр хараабылы батыһан барбыппыт. Аһаҕас муораҕа тахсыахпытын иннинэ биһиги хараабылбыт аармыйата көстүбүтэ. Өссө ыраах сылдьаллара, өссө чугаһыырга приказтаабыта. Үрүҥ хараабыл эмискэ Гаваҥҥа киирэр ааныгар тохтоото. Иккиһин биэрээччигэ саҥарыан баҕарда да, кинини тохтотто.
  
  
  «Мүнүүтэ күүт", - диэн этии киллэрдэ.
  
  
  "Тоҕо? Бу тугуй?"
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. Хайдах эппиэттиирин билбэтим эрээри, хайдах эрэ оннук буолбатах эбит дии санаатым. Аҕыйах мүнүүтэ ааспыта, туох да тахсыбатаҕа. Биноклы охторунан кыҥаабыппыт - онно кураанах этэ. Хо еще держал радиопередатчик, это не держал рано. Интуициятыгар мунаахсыйыы уонна ол түбэлтэ хаһан буолбутун сабарга бирикээс биэрбитин мунаахсыйыы саҕаланна.
  
  
  Эмискэ маҥан хараабылтан кэлэр оранжевай төлөн төлө көтөн тахсыбытын көрдүбүт. Дөйүтэн барда. Үрүҥ тундара муораҕа көтөн түстэ. Кини сөкүүндэҕэ хас да паарка хаптаһыныгар арахсар. Эмискэ соһуйуу, соһуйуу бөҕөтө буолан, биһиги бары кэриэтэ хамсаабакка хаалбыппыт.
  
  
  Ол гынан баран, Хуок түргэнник көннөрөн, радиопередатчигынан сотон баран, күүтэр хараабылларга барыларыгар тиийэн өлөрөргө сорунарга бирикээстээтэ. Ол кэмҥэ катербыт хараабыл бүөлүүр сиригэр чугаһаан кэллэ. Ол эрээри, биһиги да атын хараабыллар бу оройуоҥҥа тиийэн кэлбиттэрэ. Дьиҥэр, хас да ойуулаах хаптаһыннартан уонна Арыылаах муостаттан ураты туох да суох. Ол да буоллар, түүннэри- күнүстэри Ааллаах уу муҥутуур сүдү прожектордарынан сырдатыллыбыта. Биһиги тугу да булбатыбыт.
  
  
  «Бу таабырыннаахпын», - диэн бытааннык эттэ Хоку, тиһэҕэр, тохтоото, оттон атын хараабыллар киниттэн салгыы ыйыылары күүтэллэр. «Тоҕо икки мөлүйүөн доллары мунньар күүһү барыахтарай, онтон кис- үп- харчы кырыымчыгын?»
  
  
  «Куолас уонна барыта», - диэн санаа үөскээтэҕинэ эмискэ эттим. "Харчыларын эһбэтилэр!"
  
  
  "Харчыны ыспатылар дуо?"- хоруйу ирдээтэ. "Оччоҕуна хантан кэлэрий?"
  
  
  "Билбэппин, - диэбитэ мин. - ол гынан баран кини хараабылы кытта хаайылла илигэ. Хайдах эрэ кинилэри дэлби тэптэриигэ диэри усталлар".
  
  
  "Хайдаҕый? Хайдах?"- диэн тулуйбакка хорук ыйытта. «Ону аан бастаан көрбүппүтүттэн куруук кэтээн көрөбүт. Ити хайдах туоратыллыан сөбүй? »
  
  
  » Билбэппин«, - диэн билиннэ да, ону кинилэр оҥорбуттар. Они всегда былааннаах. Кэлин ракетаҕа төннөн иһэн биһиэхэ хапсыһыы баар буолуо дии саныыллара да, улахан суолтата суох этэ. Кылаабынайа-харчы. Уоннааҕыта, хараабыл уонна хамаанда бэриллиэхтээх этэ".
  
  
  «Ол эрээри бу өйө суох», - диэн Хок биллэрдэ.
  
  
  «Биллэн турар, - диэтэ кини, - атына барыта кэриэтэ».
  
  
  "Даа, - хо сөбүлэспитэ, бытааннык этэбин, - баҕар эн сөпкө этэҕин. Ол эрээри, хайдах харчы таһаарар кыахтаахтарый? »
  
  
  "Мин билбэппин, - диэн хат ыйыппытым, - ол гынан баран, кинини билэбин. Ревматизм ханна эрэ манна, Адриатическай былааччыйа кытылыгар буолуохтаах. Ону кэрийэн көрдүбүт, Дүпсүн диэҥҥэ, били, тыыннаах хаалбыт эбэтэр хаалбыт дьон харчы илиититтэн түспүт дакаастабылын була иликпитинэ, булуохпутун баҕарабын ».
  
  
  Ол гынан баран, мин саныахпар билигин да саарбахтыырым да, хараабыллар кэккэлэригэр көмөлөһөргө сөбүлэстим. Кинилэр бары көмө оҥороллоро. Холбоһуктаах Штаттарга бэйэм Президеммит биллэрээри, өлөөрү гынным.
  
  
  Биһиэхэ өссө икки күн, түүн Адриатическай былааччыйа биэрэгин көрдөөһүҥҥэ, ханна эрэ баар дакаастабылы булуохтаахпытыгар эрэлбит улахан. Греческэй крейсер итини булбутун кэннэ, бу сиргэ - Аньыыттан хоту дойду иччитэх сир учаастагар тиийдэ.
  
  
  Онно биэрэккэ быраҕыллыбыт уонна сорох сирдэргэ улахан уу анныгар кыракый подводнай оҥочо быраҕыллыбыта. Ол гынан баран, хараабылтан икки мөлүйүөн долларга уһуллубутун ревматизмы ылбыттар. Сотору ракетаны атастаһыыга харчыны ылбыппыт кэннэ подводник туттарбыттара, биир миэстэлээх катер үс сиринэн быраҕыллыбыта.
  
  
  Гавани тулатыгар эмискэ чэпчэкитик түһэн, биэрэги кыйа устан баран, сиргэ түһэ түспүтэ. Кэлин, баҕар, ол түүн, эбэтэр, аныгыскы күнүнэн дуу, биирдэ дуу
  
  
  
  
  
  
  бу киһи, арааһа, сөмөлүөтүнэн эбэтэр атын суудунаны сүүмэрдээн баран, 2 000 000 доллартан сүтэн хаалла. Миэхэ судов радио кытары дуогабардаһан баран, ол кэмҥэ Нью- Йорк куоракка төннүбүт Хокуонка телефоннаабыт. Ону биһиги код курдук булбуппутун кэпсээтэ. Кини бу сонуну ордук үөрэ- көтө көрсөрө уонна Парижка төнүннэрэргэ приказтаабыта уонна саҥа разработкалар тустарынан сонуннардаах буолуохтарын сөп.
  
  
  Кэлин ол күн Парижка АХ офиһыгар барыан иннинэ Эльзаны кытта кэпсэтэ бараары гыммыта.
  
  
  Кини миигин харбаан ылбыта, ааныгар киириэн иннинэ сирэйим- хараҕым уутунан суунан баран: «мин эйигин кытта туох буолбутун билбэппин", - диэбитэ. Кинини полицияҕа иһитиннэрэргэ бэлэммит, сураҕа суох сүппүт киһи курдук, полицияҕа иһитиннэрэргэ бэлэммит ».
  
  
  » Өссө бизнес", - диэбитим, бырастыы гын, мин иһитиннэриини хаалларар кыаҕым суох. Аны биирдэ тахсыахтаахпын. Ол гынан баран, бу сырыыга сотору төннүөм, баҕар, бириэмэни бииргэ ыытыахпытын сөп ».
  
  
  Офиска киирэрбэр тыас- Уус чуораан иһилиннэ.
  
  
  «Биһиэхэ саҥа дьиэ баар,-диэтэ хо. «Бу биһиэхэ баччааҥҥа диэри хореография диэн баар буолуон сөп. Бу дьыалаҕа кыттааччылары мэлдьи бэрэбиэркэлиир чинчийээччилэрбит, дьэ, сорох тула сибээс булбуттар. Кинини өйдүүр инигит, сорох дьон ыйааһыннаах проблемалар баалларын урут ахтыбыккыт. Хайыахпытый, билигин кинилэр тулаларыгар түөртүү буолан, Швейцарияҕа ыйааһынын аҕыйатар туһугар биир спа- салоҥҥа пационердар буолбуппут ».
  
  
  «Бу туохха да сөп түбэспэт буолуо суохтаах, - диэн толкуйдуурум.
  
  
  «Биһиги эмиэ оннук саныыбыт», - диэтэ Хоук. «Бернтэн чугас, хайалаах сир. Кини салайар быраас бойобуой диэн ааттанар. Туох дии саныыгыт?"
  
  
  «Мин саныахпар, Швейцарияҕа көтөргө ордук буолуо дии саныыбын, - диэтэ мин, - көрбүтүм.
  
  
  "Ээ, кини, сөбүлэһэбин», - диэтэ Хоук. «Бу дьахтарга Альдер, Эльза фонда тугу этиэҥ этэй?»
  
  
  «Я говорил, что меня бизнес в Берне, и предложаю эй, Штаты вернулся".
  
  
  «Ээ, чэ, - диэтэ Хок, - атын алданнар кэннилэриттэн сылдьар атын эр дьон бааллар. Төннөр да буоллаҕына, эр киһини эмиэ биһиги диэки ыытыам. Кинини кытта сибээстиибин, эһиги Швейцарияҕа кэллэххитинэ.
  
  
  Она вернулись отела И вернулись В Эльза нүөмэрин ааны тоҥсуйан эрдэҕинэ, баттах кыргааччы эйик гынарын көрбүтэ.
  
  
  «Эн миигин көрөргүн сөбүлээбэппин», - диэтэ фанат анныттан сыыһа- халты тутта-тутта.
  
  
  «Эйигин кытта кэпсэтэргэ тиийбитим», - диэтэ эй. «Мин бүгүн Берҥҥа барыахпын наада. Кэнсиэртэн эрийбитим, онон хайдах эрэ дьыаланы быһаарыахха наада.
  
  
  "Берн!"- диэн үөрэн хаһыытаата. - Ол гынан баран, Дамплинка, ити олус үчүгэй. Кинини эйигин кытта барыам. Берн таһыгар Урси- салон диэн бэрт дьикти спа- салон баар. Биһиги онно сөмөлүөтүнэн көтүөхпүт, оччоҕо эһиги дьыалаҕытынан дьарыктанаргыт тухары спа- кииҥҥэ мөлтүөхпүн сөп".
  
  
  «Этэргэ дылы, - диэн ыйыттым мин, - бу курорт?»
  
  
  «Ити омолаж чэбдигирдэр спорда диэн ааттанар», - диэн хоруйдаата кини, мин хайдах билэрбинэн. Фонда уонна бу дьыала икки ардыгар өссө биир сибээһи олохтообута. Ити сибээһи бөҕөргөтөр кыах суох буолан, Эльза миэхэ арыаллаабатах төрүөттэрин көрбөтүм, онон сөбүлэспитим.
  
  
  Ол кэнниттэн кини эмиэ нүөмэринэн эрийэн Эльза миигинниин Бернэйгэ айанныырын туһунан кэпсээбитигэр, «Дьордьа В. офис " диэн сурунан, Швейцарияҕа айаҥҥа туруммуппут.
  
  
  Уон биэс
  
  
  Биэрэккэ түстэхпитинэ күн- дьыл тымныы, дьэҥкэ этэ. Куорат кытыытыгар кырачаан сааланы билбиппит, ол иһин маһа нүөмэрдэрин уһулбуппут.
  
  
  «Биһиги бу сиргэ тохтоон хаалабыт», - диэн бэйэм апартеннарбытыгар киирбиппит кэннэ Эльза миэхэ быһаарда. «Утуйар сирбит олус кыараҕас буолар".
  
  
  Дьиэбитин- уоппутун сөбүлээтим. Бу ыраас, чуумпу, көрдөөх сир, хас биирдии хос иһигэр сылаас уот сандаарда. Сааһырбыт дьаабылыка кычыгыламмыт, бу дьахтары туйгун репутациянан туһаммыттар. Түннүкпүн тула Эльза таас үрдүгэр турар чэбдигирдэр спа- киинэни көрдөрдө. Онтон миигиттэн хоско барбытын кэннэ, биноклга утуйбута.
  
  
  Бу хас да дьиэ тулаланар улахан комплекс этэ. Кинилэр бары тула өттүлэриттэн үүнэн тахсыбыт хаар кыырпах сырдык өҥнөөх курдуктар. Кини эрийэ сытар эрийэ сытар биир куоластаах суолу көрүөн сөп, бу сиргэ батыһа сатыы сылдьар канатнай суолу- ииһи төбөтүн үрдүнэн икки троллейбус линияларга ыйаан турар канатнай суолу. Итинник ыра санаалартан элбэх деталлары көрөр- истэр кыаллыбата. Миэхэ интэриэһинэй этэ - кистэлэҥинэн дуу, ыалдьыт быһыытынан дуу, эбэтэр, эльзанан дуу. Ол гынан баран, бэйэм чааспын кэтэһэн, тыа сирин быһаарарга кыһаллабын. Ону таһынан, фонда хайдах эрэ табыллара эбитэ буоллар, Эльза эрдэ эбэтэр хойутаан кыһаллыа этэ.
  
  
  Манна даҕатан эттэххэ, АХ олохтоох агенын кытары сибээстэһэ охсоро буоллар. У нас не встречались, но Хотелось меня его имя, где это название. Кинини тоҥсуйда
  
  
  
  
  
  хоско Эльза хостоох дьиэбин кытта холбоон баран эй, ночооттоохтук барабын диибин. Мин тиийэрбэр косметика процедуратын оҥороро уонна төннөн кэлэрин кэтэһэрэ.
  
  
  Ганс Вернен, местный представитель АРХ, встретила меня не встречались сэмэй ателье, носорященный на одном переулок Берна. Миигин күүтэр. Кини штаты тула төлөпүөнүнэн звонкаҕа ымпыгын- чымпыгын кэпсээтэ. Кини мин дьаһаммытым.
  
  
  "Киниэхэ тугу көмөлөһүөхпүн сөбүй?"- диэн халыҥ хараҥа баттахтаах эр киһи ыйытта.
  
  
  «В основном,-она отела имеет как можно больше информацию о разделе- салоне». Онно ханнык эмэ проблема баар этэ дуо? Ким салайар? Итинник информация. "
  
  
  Төбөтүн кив гынаат, ательеҕа аанын хатаан баран сыттым. Бу истиэнэни устатынан картотечнай ыскааптардаах киэҥ аһаҕас дорҕоон этэ. Ханна барытыгар фотоаппараттар, магнитофоннар, телетайпалар, араас сэп- сэбиргэл баар этилэр.
  
  
  «Манна дьиҥнээх үлэбин оҥоробун», - диэн илиитинэн сапсыйан баран быһаарда.
  
  
  «Бу дьиҥнээх туруорсуу», - диэтэ мин.
  
  
  Сотору ыскаап тула тиийэн кэлбитэ. «Куттанабын, утуйа сытар киэҥ хаптаһым суох. Хо телефонун звонугар диэри разведчиктар хомуурунньуктарыгар ураты ыйытыы суох этэ. Куорат ханнык баҕарар тэрилтэтин тэрилтэтигэр холоотоххо, олус кытаанах, кытаанах. Билэрбинэн, онно ханнык да кыһалҕа суох этэ. Аан дойдуга бастайааннай сүүрээннээхтэр, үксүлэрэ баайдар. Мин куруук фотосессиябын хайдах баарынан уонна барарбын телеопическай объективнай объектары кытта камераҕа устарга кыһаллабын. Ол гынан баран, бэйэҕэ тиийиммэт- түгэммэт буоларыгар төһүү күүс буоларыгар эрэлбит улахан.
  
  
  Хаартыскаларын кириэһилэҕэ бырахпыта, онно тыһыынчанан хаартыскалар баалларын көрөн сөхпүтүм.
  
  
  «Эн ис туруккун, итэҕэйэҕин», - диэтэ кини кичэйэн туран, баһын быһа илгистэн туран. Кини хас да хаартыскалары кэрийэн, араас кэмҥэ оҥоһуллубут уһуларга түөрт фонда Альдерстары барытын бэлиэтээн көрдө.
  
  
  «Хайдах көмөлөһүөхтэрэ дии саныыгыт?» - диэн ыйытта.
  
  
  «Билигин суох диэн куттанабын, - диэтэ кини. «Кинилэр кэлин туһалыахтарын сөп. Билигин тугу интэриэһиргиирий, ол аата эһиги миэхэ тугу көрдөрүөххүтүн эбэтэр спа ис өттүн кэпсиэххитин сөп. Оттон эмчит, Боша- быраас туһунан".
  
  
  «Манна тугу да көрдөрбөппүн эбэтэр кэпсээбэккин, - диэн эрэллээхтик хоруйдаата. Кини санаатыгар кэлэйдэ. «Курорт - олус эксклюзивнай сир диэн өйдөөбүккүт. Манна олус элбэх ыалдьыт баар буолан, манна куттал суох буолуута кытаанах. Кини бэйэтэ ис иһигэр хаһан да суоҕа, онон интэриэьинэй ис хоьоонноох этэ. АХ ураты ирдэбил баара буоллар, биллэн турар, тахсар суолу- ииһи булуо этэ ».
  
  
  "Ээ, ону өйдүүбүн, ол гынан баран доктор чааһыгар хайдаҕый?»
  
  
  «Хаттаан эппиэт кэлиэххит», - диэтэ эрэбил. "Олох сэдэх эмтээх киһи, уопсайынан, уулуссаҕа тахсар буоллаҕа",-диэн хаартыската суох. Кинини Эуропа дииллэрин истибит. Кини манна элбэх сыл анараа өттүгэр спа- салон арыйбыта. Бастаан олус сэмэй сир этэ гынан баран, куруутун кыайан тутуһуллубата. Бу ааспыт сыллар усталарыгар бүгүн буолар улахан тутуулары онороллорун тохтоппуттара. Миэхэ докторга досье суох, тоҕо диэтэххэ, кини хаһан да кыһалҕата суох, биһиэхэ ханнык да официальнай дьаһаллары кытта биһиэхэ, Интерпрола төһө туоһулууллар. Ону сэрэтэр дьаһаллары ылынан, бэрэбиэркэлээбитэ.
  
  
  «Спау- га биллибэккэ хаалыаҥ",-диэн эрэнэ санаата. «Ону барытын боруобалаатахха, киниэхэ көмөлөһүөхпүн сөп".
  
  
  Верблень төбөтүн төҥкөтөн кэбистэ. «Мин көмөлөһө сатыырбын барытын оҥорорго бэлэммин. Миэхэ эбии информацияны биэрбэтэҕим хомолтолоох".
  
  
  «Баҕар, эн санааҕар өссө көмөлөстүҥ", - диэн дьиктиргээн эттэ. «Мин, холобур,Босх доктора ульшин дьонтон билбитим. Ити улахан суолталаах буолуон сөп, ол гынан баран, атын өттүнэн, миигин ити кыратык дьиксиннэрэр. Уорбаланарыттан сэрэхтээх буолуом".
  
  
  Төттөрү үөһэ илдьэн баран, бу маҕаһыын аанын аттыгар хаалларан, саалаҕа төттөрү барбыта. Салгын сибиэһэй уонна чэбдигирдэр этэ. Киэһэ буолбутугар маҕаһыын үксэ сабыллан, хатанан кэбиспиттэрэ. Мин уулуссаҕа кыра витриналары көрөөрү дьалхааннаах этим, ол иһин кини аттыбар баар массыынаны истибэтэҕим. Бастаан утаа өстүөкүлэ түннүгүнэн биир маҕаһыыны түннүк түннүгүнэн күлүктүү элэс гыннаҕына, аттыгар турар биэс эр киһи аһаҕас аан тула ыстанан истэҕинэ, билигин миэхэ бырахпыттар. .
  
  
  Эмискэ эргиллээт, илиим Вильгельмин диэки уун- утары уун- утары кобураҕа ыстанна да, биэстэ эрэ буолан «люгер»хостоон таһаарыан иннинэ миэхэ тахсыбыттар. Кинилэр миигин бары өттүнэн бараннар, олохпор кылгас дьиикэй охсууларынан быһа анньан кэбистилэр. Кинини символическай утарсыы эрэ оҥорбута - сөп, мин Суобаһым албын, - диэн эбэн эттэ: - этим- сииним сымнаата, сыалым туораттан хачайданар, хараҕым иирэр, өйө суох буолан кубулунар.
  
  
  "Үчүгэй, - диэтэ эр дьон тула, - ити суох. Ону массыынаҕа олоруҥ. Түргэнник!"
  
  
  Икки киһи
  
  
  
  
  
  
  эр дьон санныбыттан ыланнар, өссө икки атахпыттан тутан ылбыттар. Тротуар устун соһо сатаабыттар. Массыынаҕа чугаһаан иһэн, эмискэ икки атаҕынан тэпсэн иһэн, миигин илдьэ иһэр эр киһини, атахтарыгар, онтон атынын сирэйгэ кистээн баран, соһуччу икки атаҕынан тэбистэрбиттэрэ. Иккиэн үөгүлэһэн, сирэйиттэн ойон таҕыстылар. Ол кэмҥэ киһим үөһэ ыстанан баран, атаҕым босхолонон эрдэҕинэ, миигин санныгар тутан олорор икки эр киһи илиититтэн былдьаан ылла. Мин хамсанарым эмискэ бары соһуччу киирэн хаалбыттара. Кинини киниэхэ эргиллэн кэллэ.
  
  
  Бэһис эр киһи биһиги массыынабытыгар тобуктаан кэлэн илиибитигэр бэстилиэтинэн бэстилиэтинэн турар. Кини ытан баран, тротуар куһуок хараҕын дьөлө анньыалаата. Ол саҕана Вильгельмин илиибэр номнуо сылдьар этэ. Бу киһи өссө биир ытыыны оҥоруон иннинэ, бэйэтин лингерын кыратык чиҥэтэн, олохторугар буулдьаны аттарбыта. Массыынаҕа утуйа сытта, уулуссаҕа атаҕын сыгынньахтаан кэбистэ.
  
  
  Атыттара түөрт эр киһи уулуссаҕа араас позицияларга бырахпыттар. Биир дьиэ аанын тэлэччи бырахта, икки атыттар переулок түүрүллэн, төрдүс пааркалаах массыынаҕа ыстанна. Кини ханна кистэниэн баҕарбат этэ. Түөртүү буолан уоту аспыттар. Ревматизмҥа ытыалаан баран, тобуктаан туран, киһи уҥуоҕар кэлэн массыына кэннигэр сыппыт. Вильгельмин төлөрүппүтүгэр иккитэ төлө көтөн, эр киһи хаһыытаата уонна икки атаҕын анныгар көппүтэ.
  
  
  Икки өттүбүттэн атын саа тыаһа иһилиннэ. Эйэ дэмнээх швейцарскай гражданнар син биир чуумпу куоракка баар ытыалаһааччылар оборудованиеларын толкуйдуулларын интэриэһиргээбитим. Бандьыыттар миигин бэйэлэрин массыыналарын ыккардыларыгар ыга баттаан, массыына кэлбитигэр харайбыта. Миигиннээҕэр уулуссаттан кистэниэхтээхпин билбитим. Ол гынан баран, массыынабын утары сүүрэр кыаҕым суох, тоҕо диэтэххэ, миигин чуолкай ытар кыахтара суох, маҕаһыын аана хатанан, хатанан хаалбыт.
  
  
  Онтон мин кэннибиттэн иһэр үс боевикпын көрөн, мин оннубуттан сыҕарыйарга тиийбитим. Бэрт кылгас кэмҥэ снарядынан ытыалаан өлөрдө. Биири эрэ оҥоруохха сөп этэ. Төбөтүн аллара түһэн, илиитин тутан баран, сирэйин көмүскээри тротуар устун сүүрэн, өстүөкүлэ түннүгүн кэннигэр саба быраҕан кэбистэ. Өстүөкүлэ хайа ыстанна уонна таһырдьа ыстанна да, таһырдьа ыстанна да, ис-иһиттэн уонна быһаччы куттал суох буолбутум.
  
  
  Маҕаһыын оонньуу уонна куукула оонньуурдарын кытта кыра маҕаһыыны билиһиннэрбитэ. Быраҕыллыбыт. Кини нөҥүө сүүрэн кэлэн, аһыллан дьарыктанар кэнники аанын булбутум. Кини переулок күрэннэ. Кинини Ривин дьиэтин кытыытын кэннигэр умса анньан, аҕалбыт массыынатыгар утуйа сытааччылар тоһуур оҥоро сатыыллара. Кинилэр тула үһүөн икки киһини массыынаҕа соһон баран, өлбүттэр. Онуоха эбии клаксон сэриитэ чугаһаан иһэрин иһиттэ. Полиция суолга киирдэ. Кини отела бэйэтин отельыгар баран зонаны тула тахсыар диэри, закулкаларынан барара.
  
  
  Саалаҕа киирбитигэр ким да болҕомтотун уурбата. Полицейскайдар массыыналарын ыраах истиэхтэрин сөп, тыас өссө да өр салҕанан бара турар.
  
  
  Хоско киирэн биноклы харбаан ылан түннүккэ чугаһаата. Кини спа үрдээн иһэр суол биноклын кыҥаабытынан, үлэтэ суох хараҥа массыынаны булбут. Дьон ол сиртэн кэлэн бу чахчыны бигэргэттим диэн эрэнэбин.
  
  
  Чэ, үчүгэйдик толкуйдаатым да, отельга баран утуйарга сананным да, оннук буолбатах.
  
  
  Бу быһылаан миигин спау- ну интэриэһиргээбиппин ким эрэ билэр, эбэтэр онно күүһүнэн ыларбар интэриэһиргээбиппин дуу, тыыннаах хаалбыппын илэ харахпынан көрдүм. Тыыннаах эр дьон курдук - курорт тулатыгар-Берлиҥҥэ тугу билбиппиний? Эльза Нөҥүө? Баҕар. Ол гынан баран мин эмиэ АХ Вербленын, швейцарскай агенын кытары кэпсэттим. Ол саамай сөп дуо? Кинини уруккуттан олус үчүгэйдик билбитим курдук, барыта кыаллыан сөп.
  
  
  Уон алта
  
  
  «Дамплинк», - диэн миигин Эльза эҕэрдэлээтэ, хас да сыл буолан баран хос аанын ааһан иһэн. "Төннүбүккүн истибэтим".
  
  
  Кинини көһөрдө. Төһө кыалларынан кинини дьүүллүөн сөбүй.
  
  
  «Мин аҕыйах мүнүүтэ анараа өттүгэр киирбитим".
  
  
  «Мин эйиэхэ саамай дьикти сюрприз, Дамплинкам», - диэн күлэн баран күлэн кэбистэ. Кини оборкалаах оруосабай дьүһүннээх. Атаҕын төбөтүгэр эргиллээт, хос аанын ыйан баран ыҥырда.
  
  
  Ааҥҥа икки атын эдьиийдэрэ фон Альдер, онтон кэннилэриттэн-их ийэтэ Урси киирдилэр. Икки эдьиийдэрэ Роза пеньюардарыгар таҥастаммыттара, Эльза курдук Эльза баар этэ дуу? - сырытта. Урсаҕа энньэлээх сон баар этэ. Ойоҕос түгэҕэр турар үс сиэстэрэни көрүүгэ- истиигэ син биир уобараһы ойуулуур курдук көстөр.
  
  
  Биир кыыс күлэн баран: "Эльзаны кытта куотан иһэр истибэт уолчаан этим. - Биһиги тулабытыттан маннык чэпчэкитик сүүрэр кыахтааххыт дии саныыгыт дуо? Билигин эн ону эн төлүүгүн, биһиги тулабытыгар ким да диэтэхпитинэ, туох баарынан төлүүгүн ».
  
  
  «Эһиги бары биир кэрэ, абылыыр киһигит быһыытынан, - диэн хоруйдаата мин,
  
  
  
  
  
  суолтата суох. Дуоһуйуум үс төгүл улаатта ".
  
  
  Ити барыта үчүгэй, биллэн турар, Алдан фонда тугу гынарын сөбүлүүр малы тула этэ. Ол гынан баран, бу манна, Берниҥҥэ кыттыһар оонньуур оонньуу эрэ буолбатах этэ дуу, бу дуу мин спааспар чугас этим дуу, эбэтэр ыраах дуу, ыраах сиргэ баран хааларым дуу диэн ыйытыы кыайан ыйыппатаҕым. Бириэмэ көрдөрүөҕэ.
  
  
  Фонда Альдеры аһатыахтаахпын диэн быһаарбыттар: "столовой саалаҕа ыҥыран, миэхэ эппиттэрин курдук, бастыҥ куукунаны уруйдаатым. Кинини сөбүлэспитэ, түөрт дьахтар аанын кэннигэр хатаан кэбиспитэ. Ону истибит. Бу миигин албыннаабыттарын иһин?
  
  
  Кэлин биэс остолобуойга түспүппүт кэннэ, бу саалаҕа төһө нүөлсүйбүтүн көрбүтэ. Остолобуой ыалдьыттар уонна олохтоох дьон толору астыннылар. Биллэн турар, сотору буолаат, дьон- сэргэ эргиччи билиилээх буолан, уопсастыбаҕа тахсар түгэннэрэ мэлдьи кэриэтэ буолааччы. Биһиги устуулбут биэс киһинэн түргэнник кириэһилэҕэ кубулуйда, дюжина тула эбэтэр онтон улахан. Миигин хас биирдии саҥа кэлбит дьону кытта билсистилэр, тула араас омук посольстволарын чилиэннэрэ уо. д. А. Фонда фонда боростуой норуоту кытары бодоруһубатылар.
  
  
  Холобур, сүөһү ортото болтовняҕа күлүү- элэк ортотугар эмискэ бадараан, күлүү- элэк буола түстэ уонна эр дьон төбөлөрө хоско киирэн, сыллата түннүк аттыгар биир остолобуойга киирэн үлэлии- хамсыы сылдьар кэрэ кыыһы харбаан ылаары эргиллэ түстүлэр. Бу уһулуччу быһыллыбыт, дириҥ нэлэмэн эттээх- сииннээх имигэс кыһыл былааччыйа этэ.
  
  
  Эр дьон биһиги остуолбутугар биир эр киһи иһиирэн кэбистэ. "Кини кимий?"
  
  
  Тройняшкаттан биирдэстэрэ: "Оо,кини санаторий үлэһитэ. Кинини ханна да сырыттахпытына көрбүппүт.
  
  
  Дьахталларга өр кэмҥэ аралдьытаары наһаа опыттаах этилэр, сотору буолаат, остуолбут тула мустубут эр дьон кугас көрүүлэриттэн ураты кугас дьүһүннэри биэрбэтэхтэрин бэлиэтии көрдө. Ол гынан баран, сорҕото көстөр. Ону баара, эскорт холбоспута буолуо дии санаабытым да, син биир баар этэ.
  
  
  Киэһэ аһыы олордохпутуна, биһиги остуолбутугар олорор эр дьон бары биир улахан бырааһынньыкка ыҥырдыбыт, ол киэһэ посольствоны биир гына тэрийдибит. Фонда атын да остуолга курдук дьоллоох, ылыллыбыт. Ону аахайбатаҕым буолуо диэбиттии, мин саалаҕа хаалыам диэн бырастыы гынным. Дьиҥэр, кини отела утуйа сытарын туһунан кыратык толкуйдаан баран, оннооҕор онно түһэргэ кыһанар кыаҕы көрдө. Биллэн турар, оннук буолбатаҕына, оннук буолбатахпын. Үстүрүмүөн ийэлэрэ түүнү быһа барарга олус да отеллар, онон холку түүн баҕардыбыт.
  
  
  Ону өссө сылгыны сакаастаабыт. Официант ликер аҕалбытын кэннэ, миэхэ суругу уунан баран, билигин даҕаны соҕотоҕун олорор кыыһы көрдөрдө. Кини дьикти этэ. Атын ыалдьыттар биһиги остуолбутугар ыҥырыллыбыт ыалдьыттарбытыгар, кини урут дьарыктанар кыыска букатын умнан кэбиспитэ.
  
  
  Суругун аһан баран: "баһаалыста, миэхэ ХОЛБОҺУМАҤ дуо?" ЭҺИГИННИИН СУҺАЛЛЫК КЭПСЭТИЭХХЭ. Кини тыл сокуонугар сөп түбэһиннэрэн тоҕо бэлиэтэммитин интэриэһиргээтэ. Кыыс миигин улаханнык көрдө уонна киҥкинэйдэ.
  
  
  "Г- н. доза, - диэтэ кыыс Юмшанов чараас, көнө илиитин уунан баран, - диэтэ Сюзанна Хен. Биһиэхэ ыарахан акценнаах этэ-кинилэр орто Ботаническай диэн ааттыыллар, ол гынан баран, бэрт күүстээх Британ тоноҕоһун толордулар. Официант барбатах кэмигэр, мин олорботум, онтон эбэн эттэ: «баһаалыста, өйдүүгүт, эр дьону ыларга үөрэммэппин". Ол эрээри ону дьүүллэһиэхтээх улахан штопор баар. Боруобалааччы остуолу көрөн баран, эмиэ миигин көрдө. «Биһиги манна дьүүллэһэр кыахпыт суох. Ким көрүөн сөбүн билбэппин. Соҕотохтуу кэпсэтэр сир баар дуо? "
  
  
  «Хайа, онно мин хосум үөһэ баар», - диэн этии киллэрдэ мин. «ити эйигин дьиксиммэт буоллаххына, сөп приватнай буолуохтаах».
  
  
  «Мистер Досус буолуоххут диэн эрэллээхпин, - диэн хоруйдаата. "Ээ, эн хоско барыта үчүгэй буолуо. Үөһэ бар, хас да мүнүүтэнэн эйигин батыһан барыам.
  
  
  - Эй, хоһун нүөмэрин ааттаан туран, куотан хаалаары турар. Официант олоппоһум олоппоһун тэйитээри остуолга тиийэн илиитин уунна уонна: «Тоойуом! мин эмиэ истэхпинэ, мин эһиэхэ эрийиэм»,-диэбитэ.
  
  
  Хоһугар үөһэ таҕыста, бу тиһэх ыйынньык диэххэ сөп диэн сэрэйиэххэ сөп. Мин ааммар киириэн иннинэ уон дуу, уон биэс дуу мүнүүтэ ааста. Ону арыйан, Сюзанна Хенилли ис- иһиттэн түргэн баҕайытык киирдэ. Кинини сабан аан хатаата. Первые многие взглядают нервой и только многие. Хос устун хааман иһэн түннүгү көрөөт, түүн уоттара тырымныыр спа- салонун көрдө.
  
  
  "Ээ, ханна үлэлиибин куоластааһын», - диэн саҥа аллайда. Кини биноклы подоконнигынан бэлиэтээн, дьиэ курортнай комплексыгар уларытан киллэрбитэ. «Мантан курорка олус үчүгэй көрүҥ», - диэтэ кини биноклы түһэн баран эмиэ миэхэ эргиллэн кэллэ.
  
  
  "Мисс Хени, бу туох кэпсэтии буолла?
  
  
  
  
  
  туох туһунан? Баһаалыста, олор.
  
  
  - Саргылаана кириэһилэтигэр олоро түстэ уонна саҕалыан иннинэ кыратык толкуйдаата. «Мистер Доус диэн тугун билбэппин эрээри, мин иннибэр эһиги тускутугар, спа- салоҥҥа тиийэ сурах- садьык тарҕаммыта. Кинини долгуппута. Кинини чахчы билбэппин, эһиги бу сиргэ эһигини интэриэһиргииргитин билбэппин ... чэ, кини ити сыһыаныгар бэйэтин үчүгэйдик билиммэт. Кинини эйиэхэ куоластааһын, барыта баар дии саныырым. Кини тохтоон төбөтүн имигэстик эккирэтэн кэбистэ.
  
  
  "Мисс Хени, Мисс Хени, унинг ўзингизни менга нима деганини билмайман", - дедилар.
  
  
  Кини дириҥник үөһэ тыынна уонна дьэ, олоппоско ыстанан кэбистэ. «Быһаарыахтаахпын, - диир кини,-мин спа- салоҥҥа үлэлээбитим хаһыс да сылын буолла. Кини онно диетолог. Ол эрээри быһыыны- майгыны сөбүлээбэппин. Ити көстөр ... дьэ ... ынырык.
  
  
  "Алдьархай диэн тугуй?"- кэтэспитим.
  
  
  «Мин чахчы билбэппин, - диэтэ кини. «Просто манна сибигинэйэ уонна кистэлэҥэ бэрт. Дьон- сэргэ түүн кэлэрин, барарын истэбин. Ханна да харабыллааччылар, ол эрээри ыалдьыттар ону билбэттэр. Ыалдьыттар судургу үлэһиттэр дии саныыллар. Ол гынан баран эр дьон көрүҥэ олус эргийэр. Түүнүн да сибигинэйэн истибиппин, эн ааккын өйдүүбүн. Кинини сэрэйдэххэ, биэстии харабыллааччы массыына куруоругар төнүннэҕинэ проблема үөскээтэ. Ону мүччү туппатах. Паараны кыайбыт. Ону эмиэ эһиги ааккыт курдук, эмиэ истибитим. Кини эйигин манна була илигинэ ыҥырда. Куолаһа тоҕо манна киэһээ кэлбитэ. Официанттан ким итинник мистер Доус диэн ыйытта, - диэтэ кини эһигини ыйда. Отела просто ответить тебя, чтобы не держались".
  
  
  Ыйытыы- ыйыттахха, хоруй син-биир боростуой соҕус буолан баран, бу дьыаланы кытары сибээстээх диэн тугун-ханныгын да иһин, син уһуннук кэпсэппиппит да, соччо чуолкайа суох. Баҕар, кини таһымҥа буолуо дуу, эбэтэр мин туспунан кэпсэтэ сатыырга холонорго соруммут холобурум буолуон сөп.
  
  
  Кэпсэтиибитин бүтэрдэхпитинэ, эмискэ чаһыытын көрдө уонна: "ээ, билигин дьиҥнээх проблемам. Хайыы- үйэ түүн үөһүн саҕана. Үлэһиттэргэ комендант чааһын ааспыта ыраатта. Мин бүгүн онно төннөр кыаҕым суох. Ханна баарын сиһилии быһааран биэрэллэр. Тохтуур сирбин булуохпун уонна сарсыарда төннүөхпүн наада".
  
  
  Атаҕар олус долгуйан, күҥҥэ хайысхаламмыта. Кини суолугар тохтообут уонна соһуйбут. «Ким эрэ спа- салоҥҥа таһырдьа көрүө, кинилэр миигин сүүмэрдиэхтэрэ уонна доппуруостыахтара», - диэбитэ.
  
  
  «Бу сир хаайыыга майгынныыр».
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. "Сөп, чахчы. Бу мин эйиэхэ тугу этиэхпин баҕардым.
  
  
  Ааны арыйаат, аанын аһан барда. Илиититтэн харбаан ылан, кэннин хайыһан сабан, аанын хатаан кэбистэ.
  
  
  «Бу эйиэхэ кутталлаах эбит буоллаххына, - диэтэ мин, - манна көһөрүү наадата суох. Эн куттал суох буолуутугар үлэлиэҥ.
  
  
  Кини миигин толкуйдаан, арааһа, ыҥырыы содулларын барытын толкуйдаан көрбүтэ буолуо. Ити этиини кини отела уонна көмөлөһө сатаабытыттан ураты туох да кистэлэ суох матыыптаахпын. Ол гынан баран, туох эрэ үөскээтэҕинэ...
  
  
  «Бу эһиэхэ табыгаһа суох буолуо диэн эрэллээххит дуо?» диэн ыйытта.
  
  
  Саннын саба тутта. Онно икки кырабаат, хайдах дьэҥкэтик көстөр кыахтааҕа. «Эн биир орону ылыаххын сөп, - диэтэ мин, - оттон кинини сарсыардааҥҥа диэри ууннарабын. Эһиги толору куттал суоһаабаккыт. Отеллар курдук дьүһүннээх этэ.
  
  
  "Үчүгэй», - диэтэ кини төбөтүн имэрийэ-имэрийэ.
  
  
  Ваннаҕа барбыт. Ааҥҥа замоктары бэрэбиэркэлээтэ уонна сергей хоско арааран кэбистэ. Онтон атаҕын таҥаһын устан баран, хаанын эргиччи олоробут. Хос иһигэр хаарга ый күлүмнүү турар сырдык этэ. Аҕыйах мүнүүтэнэн төннөн истэҕинэ, Силип эрэ баар. Ваняны оронугар көспүтүгэр, этэ- Сиинэ түннүк эргийэр сырдыгар хараарыллыбыт, кини анныгар туох да суох диэн көрүөн сөп.
  
  
  Оронугар кырабаат суорҕанын хайа тардан ылла. «Холку түүн, мистер Доус. Уонна махтанабын."
  
  
  «Нус- хас түүн», - диэтэ мин... "билигин утуйа сытабын."
  
  
  Маныаха чугас сытар кэрэ эт- сиин туһунан кылгас кэмҥэ сводтартан аралдьытан ылабын. Ол эрээри кини ыҥырыыны киллэрбэтэҕэ. Сотору утуйан хаалла. Бөҕү- сыыһы эккирэтиһэр сымнаҕас хаһыы бөҕөтүн уһугуннаран баран, утуйа сыппытым бэрт өр буолла дии санаабаппын.
  
  
  Кини оронугар сытара. «Сюзанна? Мисс Хэн? Эн бэрээдэгинэн?"
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс ытыы- ытыы, баҕар, кошмар эбэн кэбистэ дии санаатым. Кини кырабаат кытыытыгар оронугар тиийэн саннытын дьигиһитэн кэбистэ.
  
  
  «Барыта бэрээдэгинэн», - диэтэ мин. Барыта бэрээдэгинэн. Куһаҕан түүлүҥ эрэ түһэр.
  
  
  Илиим эмискэ өрө дабайан, моонньубун суулаан баран, бэйэбэр сөп түбэһиннэрэн кэбистилэр. Кини харахтара билигин да сабыллыбыттар, сирэйин уурааһынынан сирэйин сабан эрэр. "Миигин тут. Миигин тут! Миигин таптыыр!"
  
  
  Урукку курдук этэргэ дылы, утуйара дуу, утуйара дуу, илиим мин ыстааннарбын кытта көспүтэ, ол кэмҥэ кини миигин сыыһа- халты туттара. Таҥаһын түргэн үлүгэрдик быраҕан баран утуйар ороҥҥо сытан эрэ кэбистэ.
  
  
  "Сюзанна, - диэн хат ыйыппыта. - эн утуйбаккын дуо?»
  
  
  "Ол миигин, баһаалыста», - диэн бигэргэттэ. Эй булгуччулаах.
  
  
  Кини таптал актыыбыгар бэлэмнээх курдук хардарда.
  
  
  
  
  
  
  үйэтин тухары ол гынан баран, хаһан да ону олоххо киллэрэр кыаҕым суох. Хоргуйуу элбэх этэ, иккиэ буолан хатыламмыт харахпытынан бараныахпытыгар диэри, биир- икки өрүкүйэн ыларбыт. Кини хас биирдии ньиэрбэтин, хас биирдии ньиэрбэтин курдук толору сыанабылынан дьарыктанар дьахтары хаһан да билбэт этэ. Хат эмиэ, этэ- Сиинэ кырабаатынан титирэстии түстэ, саала устун дьиримнии, хаһыытыы- хаһыытыы, хаһыытыы сатаата.
  
  
  Онтон кэккэлэһэ сыттахпытына, дьэ хараҕын арыйда уонна мичээрдээтэ. "Бастаан утаа, - диэтэ кини сымнаҕастык эттэ, - мин түүл эрэ дии санаабытым. Ол гынан баран, бу утуйуу буолбатах, ол ордук сыаналаах этэ".
  
  
  "Ээ», - диэн сөбүлэспитим."
  
  
  Миитэрэйтэн саҕаламмытыгар, илиим хаҥас өттүн ис өттүн таарыйбытын биллэ. Тарбаҕым биһилэҕэ биһилэх этэ, ол гынан баран, мин этим- сииним кыратык тарбыырын биллэ. Кинини ыраахтааҕыны билбэккэ эрэ, мин этим- сииним сылаас иэйии тарҕанна. Мин бастакы санаам-бу биһиги уһун дьарыкпыт содула эрэ буолар. Кырдьык, ити чувство күүскэ уларыйдаҕына, миигин сөхтөрдө. Ити эмиэ маннык буолла-миигин наркотигынан хачайдаатылар. Сюзанна Хени бэйэтин тиэрбэһин тула туох эрэ бэссэстибэни киллэрбитэ.
  
  
  Кини бу сырыыга кыайбат күүстээх эмп буоларын кини билэр. Хараҥа хойдо. Мэйиим хара кураанахха куотта.
  
  
  Уон сэттэ
  
  
  Хараҕым уута маҥан сырдыгынан сыдьаайар сырдыгынан сыдьаайар. Кини өр кэмҥэ өйө суох олорбута буолуо. Кинини парализтаабыта буолуо дии санаабытым. Кинини илиитинэн эбэтэр атаҕынан хамсатар кыаҕа суох. Сыыйа, хараҕым дьэҥкэрдэ, дьэҥкэрдэ, ыарыһахха маарынныыр үрүҥ хоско баарбын, миигин аһаҕастык сырдатан туруоруллубут сибэтиинньик сырдыга сыдьаайар. Кини көхсүм, илиим, атаҕым тирии быанан баайыллыбыт эрэллээх этэ.
  
  
  Айаҕын аһан, хабарҕатыгар холоон кордо да, хааҕынас эрэ. Ол да буоллар, тыаһым түөрт доруобай эр киһини үрүҥнэргэ балыыһалар санитардарын кэтэн, тулалаатым. Оронум Үөһээ өттүн өндөтөн, аһаҕастык олорбутум.
  
  
  Кини саҥа миэстэтиттэн өссө икки киһи, түөрт «санитаартан " ураты хос көрүөн сөп. Один был моим спутником прошлой ночью. Күлүмнүүр кыһыл баттахтаах Сюзанна хени медсестер уонна маҥан түүппүлэлээх хобулугун алын хобулугар үчүгэйдик көстөр. Алта уон алталаах, үрүҥ халааттаах, үрүҥ бүрүүкэлээх, үрүҥ балет тапочкалаах уонна үрүҥ бэрчээккэлээх атын киһи баара. Кини инбэлиит кириэһилэтигэр олорбута. Кини билигин Спа- салоҥҥа сылдьарын, бу киһи Фредерик Бедерик этэ диэн быһаччы билэрэ.
  
  
  Доктор инбэлиит кириэһилэтин мин кырабыттан сыһыартаата уонна чараас уостаах мичээрдээтэ. Сюзанна Хенли туох да этиитэ суох миигин көрөөтө уонна киэр хайыста.
  
  
  «Добро пожаловать в нашей спа», - диэтэ немец акценнаах немецкэй куолаһынан: - саатар, бу визити эһиги доруобуйаҕытын тупсарыа суоҕа диэн дьиксинэбин«. Паузаны оҥордо, онтон: »никто Картер", - диэн эбэн биэрдэ.
  
  
  Бу билиниини миэхэ тириэртэ, ханнык эрэ кэмҥэ миигин тулуйбут хаайыылардаах кичэйэн охсуспута.
  
  
  Доктор илиитинэн сапсыйда. - Тустуу олох туһата суох, мистер Картер. Эһиги манна сэниэтэ суох эбиккит. Ону таһынан эн итинник отель кэллэххинэ, барарга тоҕо сатамматый? »
  
  
  Кини инбэлиит кириэһилэтигэр тэнийэн, Үөһээ халааттаах түөрт көмөлөһөөччүбүн приказтаабыта.
  
  
  Эр дьон миигин түргэн баҕайытык хаһаллар, кырабаакка сыстыбыт ураты лифт хос нөҥүө кнопканы баттаатахтарына тута киирэн кэллэ. Лифткэ миигин хаайбыттара, биһиэхэ Сюзанна Хенли уонна бу инбэлиит кириэскэ доктор холбообуттара. Лифт тыаһа суох үрдүү илигинэ ким да хардарбата. Хас да этээстээх дьиэбитигэр таҕыстыбыт, күн тохтоотубут, улахан аһаҕас хоско миигин арыйдылар.
  
  
  Хоһу көрөн- истэн баран, квадратнай кварталтан кээмэйдэнэн, муостаттан түөрт өрүттээх халлааҥҥа диэри ууруллубутун көрбүт. Нас не взросле спа, что это заведение высокой хайа үрдүгэр турар буолан, өстүөкүлэ эркинин нөҥүө бары өттүнэн дириҥ хочоҕо аһыллыбыта. Ол ордук күн сырдыга, күн сырдыга сыдьаайар көстүү этэ.
  
  
  Ол гынан баран, хоско олус дьиктиргиир көстүү - киинэҕэ компьютеры гудощига, элбэх өттө дьарыктанар. Индикатордар компьютеры куруук чыпчылыҥнаһа, чыпчылыҥнаһа түстүлэр, оттон массыына биир тэҥ чуумпу тыаһы таһаарда. Атына, хос иһэ иһиллибэт буолан, иһирдьэ иһиллэр буолла. Доктор илиитинэн хааман кэллэ, түөрт эр киһи оронум аппаракка чугаһаата. Онно сырыттаҕына, биир эр киһи уруучукатын тутааҕыттан укта уонна кини эмискэ көхсүн өрө көтөхтө, кириэһилэҕэ үктэммит атаҕын курдук, эр киһи кутун туппут курдук ис-иһиттэн имэрийдэ.
  
  
  Түөрт эр киһи лифтаҕа тиийэн, доктор илиитинэн сапсыйда.
  
  
  Сюзанна Хени кэккэлэһэ олорор
  
  
  
  
  
  
  Кини компьютеры киллэрэн, сыыппаралары эргитэн, ол кэмҥэ доктор бэйэтин инбэлиит кириэһигэр төкүнүтэн, иннибэр аһаҕастык көстөр буолан эрэр.
  
  
  «Куолаһа кини, мистер Картер, - диэтэ кини компьютерга ыйан баран, - ревматизмы ыйан баран. Эһиги хаһан эрэ " өлөрүөхсүт биригэдьииринэн» диэн ааттаабыккыт иһин күүһү- күдэҕи эрэйэр. Кини саҥатын эһиги да, билигин да өйдүү иликкит, ол аата оннук буолбатах дуо? »
  
  
  Кини кырдьык этэ. Кини курдук компьютеры аан дойду кризиһин ыҥырбытын билбэтим.
  
  
  "Кимҥиний?"У вас. "Бу барыта тугуй?"
  
  
  Доктор миигиттэн киэр хайыһан көрбүтүм, бу инбэлиит бүүс- бүтүннүү механизированнай, биллэн турар, илии үлэтэ суох салайар управление элеменнэрин көмөтүнэн салайтарар эбит. Хоско биирдэ иһиирэн баран күлэн кэбистэ. Онтон кини олорор сиригэр төннүбүтэ.
  
  
  «Көрдөрөбүн " »-диэтэ кини талияттан тэйэн баран. «Миигин бары билэр эрэ буолбакка, дьиҥнээх аатын ааттатабын. Бу аат эһиэхэ билэр киһибит-кини доктора Феликс фон Альдер буолуоҕа. Хаастарын, мистер Картеры көрөбүн. Кэргэммин, үс кэрэ кыргыттарбын билэҕит. Ол эрээри бу история кыра өттө эрэ буолар ».
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тохтоото уонна ыйытардыы көрдө. «Бу иннинэ эһиэхэ бэйэм историябын кэпсиэм, Мистер Картер, она желаю, чтобы не рассказаю, чтобы говорят. Эһиги билигин мин былааспар - эт- хаан да, сиэр- майгы да өттүнэн, сотору мин былааспар толору-эт- хаан да, менталите да баар буолуоххут. Ону тохтотор кыаҕа суох диэн итэҕэйэбин, оччоҕо эһиги сотору кэминэн бэйэҕит итэҕэтиэххит. Ол гынан баран, бу иннигэр туох буолбутун истиэххитин баҕарабын. Эһиги, урукку ситиһиилэргитин кытта, кини сэһэргэһиэхтээх чаҕылхай историятыгар сөп түбэһэр буоллаххыт. Ону мин чахчы сыаналыыр кыахтаах киһигит бу кэмҥэ тыыннаахтыы олоруоххутун сеп. Оннук буолбатаҕына, эмиэ кириэскэ эргиллэн кэллэ, - ол аата үчүгэй музыканы сыаналыыр киһи хаһан да истибэтэх улуу шедеврдэри, симфонияны оҥорорго маарынныыр. Эһиги өйдүүгүт дуо?"
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. Бу көстүүм туһунан туох быһаарыы, толкуйдаатым, бу көстүүм хайдаҕый?
  
  
  Доктор Феликс фон Альдер мин иннибэр инбэлиит кириэһилэтигэр олорбута.
  
  
  Кини Германияҕа чаҕылхай учуонай этэ, киһи майгытын хонтуруолугар Гитлер Адьфатыгар үлэлии сылдьан. 30-40- с сылларга спецперацияҕа сүөһү эрэ баар буолан, химическэй уонна хирургическай ньымалары туһаныыга уонна мозггу салайыыга эмиэ сүрдээх Куруубай буолбуттар.
  
  
  «Мин сорох ситиһиим баар этэ, - диэн киэн тутта этэрэ фонда Альдер, - оччоҕуна даҕаны. Дер фюрр миигин хаста да киэргэттэ.
  
  
  Кини, дьоҥҥо көһөргө бэлэм этэ. Оччолорго олох хойут-сэрии бүппүтэ. Рид союзников Берлинаҕа үлэлээбитэ, онно үлэлээбитэ... - кини саҥатыттан уһуллан үрүҥ халааты төлөрүйдэ. Ону маҥан перчаткалаах илиитэ искусственнай бэрчээккэлэммитин көрбүтэ. Санныларынан хааман, икки илиитэ муостаҕа түспүтэ. «Мин рейдэҕэ икки илиибин сүтэрдим».
  
  
  Сотору буолан баран салгыы сэрии бүппүтэ. Нууччалар Берлин куоракка кэлбиттэригэр эспэримиэн туһунан билиэхтэрин баҕараллара. Кинини булбуттарыгар ССРС таһыгар илдьибиттэрэ. Уолуйан, немецтэр өлбүт дии санаабыттар. Феликс доктора фон Альдер диэн киһи олорорун туһунан туох да суруллубатах.
  
  
  Москваҕа үлэтин салҕаабыта эрээри, бу сиргэ электрическэй процесстар бара сылдьыбыттара. Нууччалар киниэхэ искусственнай илиилэри уонна киристэри тэрийбиттэрэ уонна кини чаҕылхай ситиһиини ситиспитэ.
  
  
  «Ол гынан баран нууччалар, - диэн эбэн эттэ кини, - хаһан да уорбалааһыны кытта сыһыаннаһарга тохтооботохторо». Кини эмиэ инбэлиит коляскатын сидиэнньэтигэр сидиэнньэтигэр тохтоото. Билигин көрбүт икки атахтара муостаҕа түспүттэр.
  
  
  «Мин кыайан куоппаппын диэн атахпын сарбыйбыттар. Они знают, что их врага. Немец норуотун баһыйарыгар мин куруук итэҕэйбитим. Үлэм барыта немец государствотыгар көмөлөһөргө быһаарыллыбыта, - билигин кини ньымаларын тупсаран, ыра санаам олоххо киирэригэр баҕалаахпын.
  
  
  «Ол гынан баран нууччаларга төннөн кэлэбит - кинилэр үһүс рейх историятын чинчийбиттэрэ уонна дириҥ личность быһыытынан мин дириҥ ытыктабылы булбуттара. Ол гынан баран, бу мин научнай билиибин- көрүүлэрбин туһанарга мэһэйдээбэтэҕэ. Онто мин тус бэйэм эксперименнэрбэр чугаспын дии саныыбын. Ол иһин миигин изоляцияҕа туттарбыттара, үлэбин таһынан туох да суох этэ ».
  
  
  Фондер атаҕа суох торду миигинниин инники кириэһилэтигэр олорбута. Кинини көрдөҕүнэ, сиргэнин, шокатын көрүөн сөп. Уйбаан күлэн баран, көхсүн быччыҥнарын тардаат, кириэһилэтин-коляскатын аанын тоҥсуйан баран, билигин даҕаны кыайан көмөлөспөккө дакаастаан баран миэхэ кэллэ.
  
  
  Хаттаан тохтоон, кэпсээнин салҕаабыт. Россияҕа кини ситиһиилээхтик салайыы теориятын бүтэһиктээхтик оҥорбута, тоҕо диэтэххэ, аан дойдуга икки саҥа компьютер- компьютер уонна миниатюрнай транзистордар аҕалыллыбыттара.
  
  
  «Бу икки элемени арыйбытынан, - диэтэ фонда Альдер, - мин наадабын өйдөөтүм. Тиһэҕэр, компьютер механическай мэйии боростуой этэ, ону ирдииргэ үтүмэн элбэх этэ
  
  
  
  
  
  
  отель она было отела, что это мэйии было мэйии. Мэйии иһигэр кыракый транзисторы киллэрэн баран, компьютерга бирикээстэри биэриэм этэ. Тиэмэм мин абсолютнай хонтуруолбар этэ".
  
  
  Ол гынан баран, кини билигин да кыһалҕа баар: транзисторы, сиэркилэлээх транзисторы, киһи мэйиитигэр таһаҕаһы таһарга билбэтэ. Кини салгыы экспериментациялаан баран, нууччалыы теориятын арыйбата.
  
  
  Онтон Кытай учуонайдара информацияны атастаһарга Москубаҕа сырыттылар. Фонда Альдер атын өттүгэр көспүтэ. Кытайдар бу политика былыр- былыргыттан тугу да билбэттэр быһыылаах, кинилэри кытта кэтэһэллэрэ ордук буолуо. Кини Кытай физикатын кытта доҕордоспута, ол нөҥүө контрабанданан Арассыыйаҕа илдьибитэ. Ити чэпчэкитик этэ. Искусственнай илиилэр- атахтара ырааппыт буолан, Пекиҥҥэ ыытыллыбыт научнай прибордаах дьааһык түгэҕэр уурбуттара.
  
  
  «Кытайга хаалбытым, - диэн фонда салгыыр, - диэн быһаарыыны булбутум. Бу сүрдээх судургу этэ. Сэрэйиэххитин сөп дуо? »
  
  
  Тугу эрэ этиэн иннинэ бэйэтэ "Иннэ- кэннэ" диэн хоруйдаата.
  
  
  Тыынын кистээн баран, остуоруйатын кэпсээбитэ. Былыргы Кытай медицинскэй искусствотын туһанан киһи мэйиитигэр микроочнай транзисторы көмөр кыахтаммыта. Транзистор компьютертан аһыыр этэ, фонда киһи толору хонтуруоллуура.
  
  
  Россияҕа да буоларын курдук, фонда Альбер бэйэтин арыйыытын секреҥҥа туттарда. Табыгастаах кыах үөскээтэҕинэ, коммунистическай партия чиновнига, Правительство үрдүк чилиэнин микроочнай транзисторы өйүүрэ. Ол кэнниттэн эрдэттэн программаламмыт компьютер көмөтүнэн транзистары көҕүлээбитэ, кытайдар Швейцарияҕа сүүрэргэ фонда көмөлөспүттэрэ.
  
  
  «Хомойуох иһин, - туох баар фонда тыына тыынна, - бедный китаец ужела, когда вернулись на родину».
  
  
  Швейцарияҕа тиийбитигэр фон Альдер кэргэнин кытта сибээстэммитэ. Кини кыргыттар оҕоломмуттарын, кэлин нууччалар фонда Альберт илдьэ кэлбиттэрин билбэтэ. Урсула гитлеринэн сибээстээн, бэйэтин киһитэ этин- сиинин этинэн- хаанынан хааччыйбыта да, спа- салон аһыллыытыгар үп- харчы көрүллүбүтэ. Бу ыал билиҥҥи эксперимент туһунан билбэтэҕэ, ол кыргыттара хаһан да «доктор " диэн уорбалаабатахтара. Босх »их аҕа этэ.
  
  
  Курорт аан дойду баай уонна дьайыылаах клиеннэрин умсугутан сайдыбыта. Фонт Альберт бэйэтин этэрээтин тэрийиигэ сыл аайы ыарыһахтары кичэллээхтик талан, өлөрүөхсүттэр этэрээттэрин тэрийэргэ соруммута. Доктор бэлэм буолбутугар кини компьютерынан бэйэтин дьонун роботтарын көннөрү активтаабыта.
  
  
  Кини уһун устуоруйа кэмигэр саҥата суох олорботоҕо, сорох өттө фонда Альдер тохтоло суох кэпсээбитэ, сорох өттө ити устуоруйата наһаа сөҕүмэр этэ. Кини көмүстээх этэ да, акаарыта суоҕун олус түргэнник дакаастаата.
  
  
  Мин санаабын ааҕар курдукпун: «итэҕэйбэккит. Иирбит оҕонньор дьиикэй хобулуктарын истэҕин дии саныыгын.
  
  
  Улахан компьютерга эргиллээт: «истиэххит, мистер Картер. Болҕойон иһит."Кнопканы баттыыр Хени союзнай бэлиэлэрин оҥордо. Холбоһуктаах Штаттар Президеннэрин саҥата эмискэ толордо. Кини Россияны уонна Кытайы кытта атыы- эргиэн өрө көтөҕүллүүтүн дьүүллэспитэ. Ити куолас салгыы бара илигинэ дьиикэй хахаарыы бүтэн хаалла.
  
  
  "Транзистордар мин бирикээстэрбин эрэ тутталлар, - диэтэ фон Альбер, - ол гынан баран, приемниктар курдук үлэлииллэр. Аан дойдуга буола турар кэпсэтиини истэбин. Билигин эһиги Президеммит Госдума үрдүкү дуоһунастаах дьоно мэйиитигэр турбут транзистор нөҥүө этэрин истэҕит. Министрдэр кабинеттарын мунньаҕар".
  
  
  Фонда Альдер Союз бэлиэтин туттарбыта, онон хас да кнопканы баттаабыта. Россия, Кытай, Англия туһунан кэпсэтиилэр хоско биир- биир тоҥон киирдилэр.
  
  
  Билигин фонда хайдах- туох дьайыыларбын барытын кэтээн көрбүтүн, бары хайысханан миигин күөмчүлээбитин билистэ. Кини, бука, Өймөкөөҥҥө 11 уонна төннөн, атын да сотрудниктара баар буолуохтаахтар.
  
  
  «Ким да миигин тохтотор кыаҕа суох, - диэн киһиргээбит фонда. «Она было создание-чтобы то недостаться вопросы, чтобы успешно с большими учениками. Кини билигин суостаахтык эрэнэр кэмнэригэр. Уонна итинник гын, мин баҕарбытым курдук гын ».
  
  
  Харахпыт кылбайан, доктор инбэлиит кириэһилэтин хайа да Дүллүкү сирэйбит- харахпыт иирэн хаалла. «Билигин биһиги инники кэскилгитин дьүүллэһиэхпит, мистер Картер. Өйө суох эрдэххитинэ мэйии үрдүгэр транзистор турара. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр көмөлөһөөччү, - диэн төбөтүн хоҥкутан кэбистэ, - диэтэ. Мантан ыла компьютерга рекламалыыр программированнай лиэнтэҕэ бас бэринэн, мин былааһым толору уонна толору баһылыаххыт".
  
  
  - Фонда эмискэ сирэйин көрөн олоро түстэ. Кини-мин үлэм-хамнаһым муҥура суох эрдэҕэ. Кини ону бэркэ билэрэ, мин этим- сииним этинэн- хаанынан билэрэ.
  
  
  - Фонда миигиттэн киэр хайыһан кэбистэ. Кинини компьютерга кнопка тардарын кэтээн көрөн бэлэмнээтэ. Кнопкаларын таарыйда. Уот аттыгар умайан массыына өссө гудога биэрдэ. Кинини туох күүтэрин билбэппин. Уна бы? Өйүн-санаатын бүтүннүү сүтэриэ этэ
  
  
  
  
  
  былырыы? Туох буолла? Сотору уоттар чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тохтоотулар.
  
  
  «Транзистор Ника карта активистанна, доктор фон Альдер», - диэн тымныы кыыс эттэ. «Функция идеала».
  
  
  Кинини кириэһилэҕэ хамсаабакка олорбута. Кини тугу да билбэтэ - мин мэйии уруккутун курдук чуолкайдык үлэлээбитэ. Туох буолбутун билбэппин эрээри, арааһа, фонда хонтуруолугар сылдьыбатах быһыылаах. Кини тугу да көрбөтө диэн сирэйин кытаанах маскатын оҥорорго холонно.
  
  
  Операция ситиһиилээхтик ааста дии санаатым быһыылаах. Кини миигин нэһиилэ өйдөөн, хоско долгуйан, бэйэтин кытта кэпсэтэ олордо. «Мин ситиһиим! Эмиэ, мэлдьи буоларын курдук! »
  
  
  Соллаллоху алайхи ва саллам: «ыытыҥ, баһаалыста», - дедилар.
  
  
  Кыыс мин иннибэр түргэнник кэлэн миигин туттарбыт реминнэрин мөлтөтөн барбыта. Кинини сэрэтэр туох эрэ буолбутун көрөөтөҕүнэ, сирэйин тутта. Кэлин босхолонон баран, компьютерга төннүбүт. Оччоҕуна хайдах үлэлиэхтээҕин билбэтэҕэ, онон фонда үстэ төхтүрүйэн иннин диэки сыҕарыс гына олороро, былааннарын кэпсиир гына быһаччы кэпсиир.
  
  
  Дьаралык үгэнигэр кини миигин тохтоото уонна инбэлиит кириэһилэтигэр ыстанна, бу киһи ньиэрбэм тардыалаата.
  
  
  Сонно тута кэриэтэ Сюзанна: "көр эрэ, Ник! Эйигин хонтуруоллаабаттарын билэр. Кини билэр! Кини эн хараххын көрдө! »
  
  
  Бу сэрэтии кэмигэр кэлбит курдук буолла. Онтум, Алдан үрдэлин кириэһилэтигэр олордохпутуттан ыстанна. Кини оччолорго инбэлииттэр колякаларын анныттан икки наморднигы чороппуттарын олус хойутаан көрдө. Биирэ, уоту уматар уот лииһэ умайбыт, оттон атыны тула гаһы харайар киһи сүүрүгэ тахсыбыт. Өскөтүн ити оҥорбут кэммэр, дотация умайбыта эбитэ буоллар. Ол да буоллар, хаҥас санным сорҕото, илиим улаханнык уокка былдьанан, аҥаарын хараҕа суох хаалбыт этэ.
  
  
  Фонда инбэлиит коляскатын тэнитэн баран эмиэ миигинэн ыстанна, икки дула өлөрөн, умайан сыыгынаата. Кинини инбэлиит коляскатыгар анньа илигинэ, хоһунан эргитэн, эргитэн барбыт. Онон бу сырыыга олус түргэнник хаамар буолан, хат көхсүм умайда. Бараныаҕыттан чугас этэ да, кириэһилэтин төнүннэриэн иннинэ, кэннигэр ыстанна.
  
  
  Олоппоһу эргитэ илигинэ, көхсүгэр ыстанаат, моонньун кэннигэр иилистэ. Инбэлиит коляска билигин да иннибэр элэс гынан, миигин батыһыннаран иһэрэ. Көҥүл илиитинэн хара нерва тиийиэр диэри, Альберт моонньугар тарбахтарын дириҥ уунан кэбистэ. Баттааһынын быстах кэмҥэ парализациялаабыта. Билигин массыынатын бытарытаары, быччыҥнарын да кыайан барбата. Аленкатын бүтүннүүтүн тутан баран, инбэлиит кириэһилэтин хайа оҕуста уонна өстүөкүлэ эркинигэр кыҥаата.
  
  
  Инбэлиит кириэһилэтэ бэйэтин сыалыгар элэс гынан хаалла. Ону тутта- хапта сылдьарын көрөн, инбэлиит коляскатын өстүөкүлэ бүрүйэ илигинэ, муостаҕа охтубатах. Этин- сиинин кытта Альберт өстүөкүлэтин үлтү сынньанаат, алларанан Аллараа өттүгэр түстэ.
  
  
  Сюзанна Хенли миэхэ көмөлөһөн көмөлөстө. Ону биһиги диэки көрдүбүт. "Миигин быыһаатыҥ дуо, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  "Ээ»,-диэн хоруйдаата кини. "Мин ону кэлин быһаарыам."
  
  
  Иккиэ саҥата суох хостор кытыыларыгар олорон дириҥ оҥхой диэки көрөн турбуппут. Онно, сүүһүнэн футбол Аллараа өттүгэр, муус мууһун мууһугар Альдер фонда сытара, аттыгар инбэлиит кириэһилэтэ сытара. Үөһэттэн эт-сиин тостубут тосту тостубут куукула курдук көһүннэ. Сюзанна соһуйан түннүгүттэн соһон таһаарда.
  
  
  «Компьютер», - диэтэ кини, эмискэ өйдүү түһээт. «Мин маны араарыахтаахпын».
  
  
  Хоско ыксаан кнопканы баттаатым. Уот кэккэтэ умайан, сыгынньах намыһах гулга көттө. Бүтэһик сүүрүүнэн массыына олох тохтоон, тоҥон хаалбыта.
  
  
  Сюзанна миигин көрдө. «Билигин барыта бэрээдэгинэн, - диэтэ кини. «Компьютер оҥоһулунна. Биһиэхэ биир транзисторынан үлэлээбэт, фонда доктора барыта нуормалаах личность быһыытынан төннүөхтээх. Микрочочнай транзистордар-ол иһигэр эһиги мозгуҥҥутугар эмиэ - судургу суураллаллар ». Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. Ити бүттэ.
  
  
  18
  
  
  Онтон компьютер тохтообутун кэннэ Штаты телефоннаата. Бу кылгас, толору дакылаат биэрдэ. Бүтэрэригэр спа- салоҥҥа хааларга сүбэлээбитэ. Кини Президент уонна атын бырабыыталыстыбалар бэрэстэбиитэллэригэр толору дакылаат оҥоруоҕа. Онтон кинилэр бука бары компьютер бүтэһиктээх алдьатыытын туоһутунан буолар туһугар Швейцарияҕа кэлиэхтэрэ.
  
  
  Күүппүппүт тухары кини миэхэ историятын кэпсээтэ. Кини фонда икки сыл үлэлээтэ. Лондон хаһыатыгар пособиены көрдөөһүн туһунан кистэлэҥ иһитиннэрии нөҥүө киирбит. Лондоҥҥа лаборан этэ, спа- салоҥҥа атыттары тугунан эрэ дьарыктаныахха сөп этэ.
  
  
  Кини бэйэтин кэлиэҕиттэн тиһэх күнүнэн буолбута. Сүүр кыах суох этэ. Оннооҕор ол түүн миэхэ гостиница нүөмэригэр кэлэ сырыттаҕына, миигин нокауттаабатаҕа буоллар, ким эрэ нокаиа суох этэ
  
  
  
  
  
  кини - Мэҥэ- Хаҥалас Төҥүлүтүттэн биирдэстэрэ-сгу- ну бүтэрбитэ.
  
  
  Сирэйин- уотун, отчуоттааһынын кытта ити өйө суох авантюраны компьютерга барарга күһэйбитэ. Эйиигин босхолуур диэн эрэнэ санаата.
  
  
  Хо хас да чаас буолан баран бу бөлөх кэлээри турар. Фонда устуоруйатын бары ымпыгын- чымпыгын кэпсииригэр кинилэр итэҕэйбэт этилэр. Сюзанна онно суоҕа эбитэ буоллар, бу уобаласка маннык дьоһуннаах репутациялаах киһи суоҕа эбитэ буоллар, миигин дьикти- кэрэ курдук соһутуо этэ дии саныыбын. Уонна, биллэн турар, дакаастабылы биэрэргэ компьютер этэ.
  
  
  Президент бирикээһинэн үлэлии сылдьан, хоро улахан массыынаны кытта сибээстээбитэ. Сарсыныгар курорт дьонтон ыраастаммыта. Онтон компьютеры ырытарга специалистар ыҥырылыннылар. Мирнэй- компьютер уонна спа салайыыга фонда доктора былааны бары дакаастаатылар. Өлөөҥҥө доктор этин- сиинин Берлиҥҥэ аҕалан дьиэ кэргэн фондатыгар киллэрбиттэрэ. Ол өлбүтүн туһунан Урсула эрэ иһитиннэрбитэ, кини кыыһын аҕатын баарын хаһан да билбэттэрин, онтон иккис аан дойду сэриитэ саҕаламмытын туһунан көрдөспүтэ.
  
  
  Былаастар берн олохтоохторугар курорт алдьаныахтаах диэн эттилэр, тоҕо диэтэххэ, структура куттала суох билиниллибитэ. Билигин дьыала сабыллан, бары учуоттаммыт, Хок, Сюзанна уонна кинини бырастыы гынаары саалаҕа көрсөбүт. Түүнүн Кыыртым, төттөрү кэлтэйдэ да, кини миэхэ өссө биир күн хааларга күһэлиннэ.
  
  
  «Ник, Ник, - диэтэ кини, миигин кытары чокуурдаһан баран, - биһиги өссө биирдэ сыыһаны сиир кыахтаахпыт". Бу миэхэ саамай чугас киһим этэ.
  
  
  Кэлин Хокучуга самолет көппүтүн кэннэ, мин хоско сытан эрэ кэбистибит. Мы не занимались себя, и она себя приглашает: «Знаешь, у меня, можете заниматься с тобой жизни. Сэрэхтээх буолуу.
  
  
  Мичээрдээбиттии, мичээрдии, мичээрдии, мичээрдии турда. «Баҕар, Дамплинкам, - диэн сибигинэйдэ кини, - чахчы, эйигин кытары куһаҕан түбэлтэ буолуо. Эһиги мэйиигитигэр өссө да мэйии баарын умнумаҥ, ону тэҥэ фонда доктора төһө докторы, дьон хонтуруолун туһунан билэбин. Кинини судургутук кыра компьютер оҥоруон сөп уонна эйигин кытта мин тапталбын хайа да түүннэри- күнүстэри дьарыктаныан наада".
  
  
  «Ити миигин куттуур дии саныыгын дуо?» - диэн ыйыттым.
  
  
  Ник
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Ликвидатор
  
  
  
  
  Аннотация
  
  
  
  Грек агена, эргэ, Хаартера, «тимир быыс» кэннигэр үлэлээбитэ эрээри, барыан, көмөлөһүөн баҕарар.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Картер
  
  
  Бастакы баһылык
  
  
  Иккис баһылык
  
  
  Үһүс баһылык
  
  
  Төрдүс баһылык
  
  
  Бэһис баһа
  
  
  Алтыс баһылык
  
  
  Сэттис баһылык
  
  
  Ахсыс баһылык
  
  
  Тоҕус баһылык
  
  
  Онус баһылык
  
  
  Уон Биирис Баһылыга
  
  
  Уон уон икки баһылык
  
  
  Уон үһүс баһылыга
  
  
  Уон төрдүс баһылык
  
  
  Уон бэһис баһылык
  
  
  Уон алтыс баһылык
  
  
  Уон сэттис баһылык
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Ликвидатор
  
  
  
  
  
  Холбоһуктаах Штаттар кистэлэҥ сулууспаларын сулууспаларыгар ананар
  
  
  
  
  
  
  Бастакы баһылык
  
  
  
  
  
  Вашингтон тас кытылларга диэри, бу судургу курдук. Бу уоппускаҕа сылдьыбыт буолан, биһиги арыый чугуйбуппут уонна Илин кытылга Анаполис- Бейс муостатынан айаннаабыппыт, онтон Индианис уонна Террор- Хот икки ардыларыгар кэрчик курдук халыллыбыт тыа сирин үрдүнэн шоссе устун айаннаабыппыт. Урут носорфка диэри үчүгэй сырыы баара - балачча уһун, остолобуойга олорон остолобуойга олорон Атлантика уонна залив икки ардыларыгар муора хамсааһынын кэтээн көрөр этэ. Ол гынан баран, итини таһынан. Билигин ууну туоруур бетоннай муостаны курдук муоста комплекса уонна хараабыллары көтүппэккэ, сырыыны көтүрэн ааһар туннелга тимир суол кэлиэҕэ. Шторм саҕаланан эрэр кэмигэр Дьааҥыттан катер кэлэн муоста сваяларын үлтүрүтэн, хас нэдиэлэ аайы тутуулары барытын сабан кэбиһэр кыһалҕа. Сороҕор носорогтан Норфолка диэри тиийиэхтээх дьон хайдах кыайалларын ыйытабын, ол эрээри ити проблемалар.
  
  
  Үчүгэйэ диэн, Норфолк нөҥүө ааһар суолу оҥоруохха сөп - бу хараҕы сабар. Онтон соҕурууҥҥу туһаайан, уҥа Өттүккүтүгэр Улуу хараҥа бадараан туһунан умнуҥ уонна хотугу Каролина кытылын хотугу аҥарын оҥорор бу улахан арыыларга олохсуйуҥ. Кытай хоку модулун тас кытылыгар түбэстэххитинэ, кумах дьураалаах дюн уонна мотеллаах муораҕа тиийимтиэ диэн кумах дьураалаах муораҕа бааргытын билиэххит. Дьиҥэр, муораҕа балайда ыраах эрээри, биһиги ХАТАСТЕРС АХШ саамай туочуката буоларын туһунан бу чепуханы итэҕэйимэҥ; Филадельфия үтүөтүн-саҥа саҕалыырга эрэ наада.
  
  
  Ол эрээри Хатастерска тохтооботубут. Олус элбэх туристар, биһиги эмиэ ол уһун өрөбүллэри кытары сэһэргэһэр туһугар бу уһун өрөбүллэри ылбатыбыт. Быһа ааһар монотон шоссе устун хааман иһэн биһиги Окракка, бүтэһик тохтобулугар тиийбиппит. Сааскы күн дьэҥкэтик көстөр, ол гынан баран күн уота баттаан быган эрэр курдук буолбут.
  
  
  Кэллэхпитинэ, арендаламмыт " Мустанга» арендаланан тахсан, тупаар тумсун аттыгар тохтоотубут; тыал ыһыаҕы сирэйгэ бырдаҥхалдьытыахтааҕар да чэбдигирдэр киһибитинээҕэр быдан чэбдигирдэр этэ. Манньа бэйэтин машинатын - эбэтэр туох эрэ туһунан аймамматах кыргыттар бааллара - бу кыра борогулкаҕа илдьэ сылдьыбыт биир биричиинэтинэн буолла.
  
  
  Босс өр өрөбүллэргэ талыллыбыппын сөбүлээбэппин, саатар, уокурукка урут сылдьыбатаҕым, туристарга наадата суох диэбэппин. Аны мотель булуохпут диэн эрэннэрбитим да, иккиэн билбиппит, хата, умнуом суоҕа диэн эрэннэрбиппит. Туохха наадалааҕын билэҕин эрээри, ханна эрэ барытын ыытыахха наада.
  
  
  Гаван тулатыгар баар дьиэлэр, маҕаһыыннар бөлөхтөрө, идеальнай эргимтэни түмэр миэстэлэргэ тохтоотубут. Төлөпүөн нүөмэригэр эрийбитин үөрбүтүм да, биһиэхэ Муустаах муус баар. Аҕыйах сыл анараа өттүгэр бу дьоҕус биисинэс туһунан ыстатыйа суруйбута, ону бэлиэтээн туран, олоххо сүрүн интэриэстэрэ кураанах эрэ буолбакка, оннооҕор кураанах бытыылканы эбэтэр икки бытыылканы аҕалар кыахтаах киһи суох этэ. Ол эрээри үчүгэйдик хааччыллыбыт дьон кэллибит да, биһиги Мониканы кытта тыҥааһыннаах сынньалаҥы хас да күн устата саҕалаабыппытыгар кыһаммаппыт.
  
  
  Моника спа- салоҥҥа Бетсаҕа үлэлээбитэ, биир да харах кыра, ол гынан баран чаҕылхай эт - барыта бу рекламаҕа наадыйыан сөп. Сүүрбэ биэс сыл иһигэр кырачаан бырааттарбыт паараларын көтөҕөн, кырачаан оҕо санаатын көтөҕөн, мындыр өйүн- санаатын сайыннаран иһэллэрэ. Кини хаһан да мин шрампын, оннооҕор суперхирургиятын кыайан ыйыппатаҕа. Үлэлээбит сирэ маннык бааһырар эбит.
  
  
  Вашингтон клиентура - байыаннай начаалынньык, дипломат их смиты, эр дьон уонна дьахталлар тула араас бырабыыталыстыба ведомстволара. Атыннык эттэххэ, боппуруостарым биһирэммэтэхтэрэ, ол сүрүн төрүөт этэ, ол мин босс миигин бу сиргэ ыыппыта, биир сорудахтарым холкутук туруктаах хаалбыта.
  
  
  Биһиги Мониканы кытта кылгас устуу сөрүүн Атлантикаҕа кылгас устан, ол кэнниттэн күн уотугар бытааннык, тиэтэйэн туран мотельга кылгас атыыһыт уонна тиэтэйэр мотельга күн тахсыыта Арыылаах атын өттүгэр түһэр. Онтон дууһабыт бөҕү- сыыһы хамсатар чааһы ыыттыбыт, онтон киэһээҥи аһылык миэстэтин булаары туруннубут. Быыбар сүҥкэн этэ эрээри, биһиги талбыт сирбитигэр сибиэһэй балыкпыт үчүгэйдик бэлэмнэммитэ, былдьаһааччылар саҥарбакка, чиэһинэйдик үҥсүбэтэхпит.
  
  
  Оннук аҕыйах хонон баран, үҥкүүлээн хаама сырыттыбыт, серфингистары кытары кэпсэтэн, сувенир маҕаһыыннарын бэрэбиэркэлээбиппит, тула туох да тутулла илик эбиппит диэн сөбүлэспиппит. Күн- дьыл хаһан да уларыйбата, куруук чэпчэки буруо этэ, күөх халлаан дьар гына түстэ, сотору буолан баран биһигини баттаан эрэр. Үһүс күн устата төннөр кэм диэн дуогабардаспыппыт, биһиги ханна эрэ түүн кытыытыгар тохтоппуппут - тиэтэйбэтэхпит, көннөрү айаннаатыбыт.
  
  
  Вириджинияттан чугас чычаас арыытыгар олорооччуларга маарынныыр дьиикэй боруода биһиги борокуот суолугар киирэ иликпитинэ, биири билбэтэхпит. Онтон кыараҕас Дүпсүн устун асфальт устун айаннаан истэхпитинэ, Моника миэхэ иннибэр баар буола түстэ.
  
  
  Ыксаабыт. "Көр эрэ!"Өйдөө! Бүтүн үөрэ!»
  
  
  Кини төбөтүн кэмигэр эргиллэ түһээт, дүҥүрдээх талах курдук сүтэн хаалар. "Кинилэр бардылар», - диэтэ мин.
  
  
  "Ээ, баһаалыста, тохтоо, Ник», - диэн кэтэспит кыыс. «Биһиги өссө хаттаан булуохпутун сөбүн көрүөхпүт".
  
  
  "Дьиикэй, кинилэр эһигини бэйэҕитигэр чугаһаппаттар". Аттан өй суох Моника билэрэ, мэҥэ- Хаҥаласка сылгыны миинэн мэлдьи атынан сылдьара. Атым - бу мин иннибэр-барыгытынааҕар түргэн тэтимнээх ньыма, оттон бу эһиэхэ баар соҕотох быыбар эрэ буоллаҕына.
  
  
  «Чэ, ону барытын биэр». Кини миэхэ ханнык баҕарар омукка илиитин уурда, тугу ситиспитин бэркэ билэр, оонньуур кулгааҕым мичээрдээтэ. «Биһиги ханна да ыксаабаппыт, оннооҕор ити арыыны көрбөтүбүт».
  
  
  Олох дьиҥэ, суол кытыытыгар түһэн массыынаны тохтотон, бэйэтин бэйэтэ билиммит. Двигателэ холбонон эрдэҕинэ, хайдах эрэ кумах чагдаҕар дьэҥкир дьүһүннээх, хоҥорхой дьүһүннээх талах быыһыгар курдаттыы көстөр чэпчэки тыал этэ. Кини мичээрдээбит муннунан, күлүмүрдэс харахтарынан, уоттаах палочкалара кытыыгынан иһиллии түстүлэр. Онтон кини кэнниттэн чэпчэки вязан ырбаахы фонугар үктэнэн, дьин 'эгэлгэ эттээх, дьин' эгэлгэлээх шортарын таптаабыттыы сыста. Кини илиитин ууммут уонна кылгастык уурбут.
  
  
  «Үчүгэй. Улахан албан ааты саҕалыаҕыҥ», - диэтэ мин, аанын аһан баран.
  
  
  «Камераны ыл. Его отель бы сделать несколько фотографии».
  
  
  "Өйдөөтүм."
  
  
  Биһиги иккиэн сыгынньах ыарахан кумахтарынан айаннаатыбыт. Биһигиттэн икки өттүнэн үрдүк Дүпсүн икки ардыгар кумах кутар балаһата, балаһата, кумах төрдө. Кини сылгыта сүппүт сирин батыһан көрдө да, биһиги аһаҕас сиргэ күөрэйэн таҕыстахпытына ханна да көстүбэт.
  
  
  Кини билигин сири көрө-көрө иннин диэки элэс гынан баран, эмискэ индийскэй разведчик курдук тобуктарыгар түстэ. "Көр!"В связи. "Туйах суола!"
  
  
  "Тоҕо көһүппүккүн?"- диэн ыйыппыппар, итии кумаҕынан шаркалаан кэбистим. "Суола са?"
  
  
  "Акаары буолбатах."Саргылаана туран пляж уһун балаһатын көрдө. «Ол эрээри биһиги кинилэри батыһыахпытын сөп этэ".
  
  
  «Биллэн турар. Мантан аныгыскы кыстыкка диэри. - Оттон биһиэхэ төһө үп тиийэрэ буолуо дии саныыгыт?»
  
  
  «Чэ...» Кыыс төбөтүн эргитэн, күөх харахтара кыараан ыллылар. «Баҕар, ханна эрэ көһөн хаалбыттар". Кини миигин илиититтэн ылан тарта. «Давай, Ник».
  
  
  Эйиигин ыларга көҥүллээтэ. Пляжка устун аллара түһээт, кумах курдук кытаанах уонна сииктээх сиргэ бара турда. Кини туйаҕын сыгынньахтааһыны болҕойон көрдө, онтон эмискэ тохтоон, дойду түгэҕэр кистээн ыйан кэбистэ.
  
  
  "Көр эрэ! Кинилэр онно сууламмыттар». Кини сүүрэн тиийэн, портнай кууһан ылан, сэлиинэн сүүрэн кэллэ. Маннык энтузиазма сыстыганнаах буолуон сөп.
  
  
  Эй «мин эйиэхэ эппитим» дии- дии, сороҕор төбөбөр эрэ итини оҥорботоҕум. Моника тохтоото
  
  
  улаханнык тарбахха баттанар уонна үөһэ тыынна.
  
  
  «Интэриэһинэй, хайа диэки...» - диэн саҕалаата.
  
  
  "Бу сабаҕалааһын".
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. "Баҕар эн сөпкө этэҕин."Онтон көрдөстө. "Ол гынан баран көр! Биһиги бу ынырык Дүпсүн чыпчаалыгар тахсыахпытын сөп уонна төһө да үөрэ- көтө көрүөхпүтүн сөп. Баҕар иккистээн бэлиэтиэхпитин сөп!»
  
  
  Мин уочарат үөһэ тыынна да, биирдэ оннук ыраах киирдим, утарылаһыам суох этэ. Дүпсүн төгүрүк хоҥкучаҕын быһа ытыран, сезонунан атахпын ыга тутан баран, хас да сааспар эдэр сааспар тиийбитим буоллар, кинини хайаан да көрдөрүөм этэ, эй, мин эмиэ итини гыныахпын сөп этэ. Ол оннугар кини ордук өйдөөх тэтиминэн үрдээтэ; мин эйгэбэр эт- хаан өттүнэн ирдэбил да сөп, мин да бэриллимиэххэ наада. Ону таһынан мин Моника диэн тугу да дакаастыыр наадата суох этим.
  
  
  Атаҕын төбөтүгэр, чэпчэки тыал илибирии түстэ уонна Аллараа өттүгэр сири көрөргө бытааннык эргийдэ. Бүлүү кулуубугар талах уонна намыһах мастар быыстарынан, икки кэккэнэн дюннанан тугу да көрбөтүм. Онно танковай дивизия дюжин туһунан эппэккэ эрэ кистэниэн сөп.
  
  
  «Чопчу сүтэрдибит дии саныыбын», - диэтэ мин.
  
  
  Моника Киви гынна. «Портнай курдук! Она просто отель их просто".
  
  
  «Чэ, сарсыныгар». Кини төбөтүн үрдүнэн асфальт суол устун ырааҕы көрдө. Онно кини хаалларбыт сиригэр баар» мустан " сону көрдүөн сөп эрээри, биһиги массыынабыт көстүбэт, оннооҕор сүппүт чаанньык биһиэхэ көстүбэт. Биһиги кэннибитигэр, көстүбэт математикаҕа муҥура суох уһулуччу тардыллыбыт тыастарга биһигиттэн сүүрбэччэ милииссийэҕэ, & amp; quot; оттон кинилэр бу удаҕан уонна туспа сиргэ сыһыана суох этилэр.
  
  
  Кини миигин олус үчүгэйдик билэр харахпынан көрөр Моникаҕа хаттаан көрдө. Зевискэччи ыстанна, тыыллаҥнаата, баттаҕын илиилэринэн тарта. Толору түөһэ ырбаахы аннынан өндөйөн, соско- тонолуппута. Кини түүл- бит мичээрдээтэ уонна фотоаппаратка тирии сабыытын тэлгээтэ, кумах кэтиллэ түспэтин туһугар эмиэ мичээрдээтэ.
  
  
  Дүпсүн чыпчаала - бастаан итии кумаҕы тулатыгар баар бүлүүдэ. Ол гынан баран, бу буулдьалар миигин аннынан ритмичнэй хамсааһыны саҕалаабыттарыгар, ону таһынан биһиги оҥорбуппутуттан ураты атын оборудованиелары, оборудованиелары букатын умнан кэбиспиттэрэ. Кини биһигини ис-киирбэхтик тардыбыт кыыстыы кыыстыын иккиэннэригэр илгистэ, атахтарбын көтөҕөн, талааннарын эрийдэ, миигин дьикти күүһүнэн сыһыары тутан, онтон уордайан, бэйэтигэр тарда сатаата. Онтон уһуну- киэҥи толкуйдаан, холку сэриини таһаарбыта, онтон бытааннык түһүөн иннинэ, бэйэтэ муҥурданыан иннинэ, бэрт кыранан барбыта.
  
  
  «Бу үчүгэй этэ»,-диэтэ кини.
  
  
  "Дьигиһитэн», - диэн сөбүлэспитим, билигин күн миигин хайдах күүтэрин курдук билэбин.
  
  
  "Отель она не желается на весь день». Кини илиитэ өссө моонньугар баар, кини хараҕа сэгэс гына түстэ.
  
  
  «Атын да сирдэр бааллар». Кини хаалыан баҕарбат этэ гынан баран, бэйэтэ сатаан өйдөөбөт дьаныардаах дьулуур эбит. Ыраах иһиллэ илигинэ.
  
  
  Кинини хаҥас диэки көрдө, икки уһугар паром уурар арыыта икки уһугар. Салгыҥҥа, үөһэттэн үөһэ үрдүккэ, вертолет биһиги дьиҥнээх профессиональнай хайысхабыт бытааннык хамсаата. Кини биир- биир төттөрү-таары сүүрэкэлээтэ, арааһа, икки баттахтаах асфальтобетон бүрүөһүнүн одууласта. «Халымаҕа» тиийиэхпэр диэри үлэ бытаарбыта, онтон арыый намыраабыта, онтон чугас билсиэхпин баҕарабын.
  
  
  Мүччүргэнэ суох мүччү тутаат, ойон турда, ыстааны тардаат, вертолет соһуччу сабыллан, биһиги Дүпсүҥҥэ аһаҕастык туһаайан барда.
  
  
  "Бу тугуй?"- диэн Моника ыйытта, аҥаарын эрэ көтөҕөн, мөҕөн кэбистэ.
  
  
  «Саһарҕа мустан», - диэн аренда кырыктаах агентствота миэхэ биллэр массыынаны биэрбэтин иһин махтанна.
  
  
  "Ник туох диигин? "Кыыс вертолет чугаһаан истэҕинэ халлааны одуулаата. - Маша, сыгынньах буолбут андаҕайабын, маска илиитинэн сапсыйан баран, дүҥүр төгүрүк кытыытыттан бырахпыта. Ол эһиги тапталынан эрэ дьарыктанар дьахтары кытта соччо сатабыла суох этэ эрээри, кинини батыһыннаран баран, кэлин тиһэх, тугу саныыргыт туһунан толкуйдуургут. Дьикти сөмөлүөтү көрдөөтөхпүнэ, Машаны илиитинэн саба быраҕан кэбиһэбин.
  
  
  
  
  
  
  Иккис баһылык
  
  
  
  
  
  Кыралаан да буоллар, биһиги сылдьыбыт сирбитигэр кириитикэ кистээн кистии сатаабатыбыт. Бу сырыыга мин уочаратым сүүрэр, туох эрэ эйиигин, таҥаһын устан баран, дюна нөҥүө өттүгэр анньыалаан баран өрүү ырбаахыны саныы- саныы, кэннилэриттэн ырбаахыны сулбу ойон таҕыста. Ол улахан суолталаах буолбатах, ханнык баҕарар уол вертолетунан биһигини көтүтэр кыаҕа суох.
  
  
  Биһиги үрдүбүтүнэн субу- субу көтөн ааста, ротаттан тыал кумаҕы көтөхтө
  
  
  биһиги сирэйдэрбитигэр. Моника харахтарын сабарга холонон көрбүтэ, кинини эй көмөлөһөргө тохтоото уонна бу түгэҥҥэ вертолетунан биһиги иннибитигэр уонунан футболунан сиргэ олордо.
  
  
  Быраҕарга уолдьаста. Кыыстара, вертолет икки ардыгар кимэн киирэн иһиирэр күн уота кыыскыттан быһыччы көрбүт, ол наготаны кистээри буолбатах. Төгүрүк пластиковай хабах аана аһылынна уонна сахха устун эр киһи таҕыста. Кини уһаан- тэнийэн барбытын эрэ кэннэ күүлэйдии хамсаабыта.
  
  
  «В своих маллах, милая», - диэн кыыскытын уһугуннаран баран, Дэвид Хоку Дэвид хокан киириэр диэри күүттэ. Дьолго, Моника аҥаар сөкүүндэ курдук таҥаһы- сабы наада кыргыттартан этэ, онон харахха быраҕыллыан баҕарбат этэ.
  
  
  "Үчүгэй», - диэтэ кини тиһэҕэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Сирдьит АХ киһи аҥаардас Адыаччы уотун уонна сиэрин- туомун саҥа Англия дэриэбинэтигэр үөрэтиэхтээх курдук буолбакка, ардыгар кини арыт дьахтар баарыгар өйдөнүмтүө төрүөтүнэн эмиэ дьайар.
  
  
  Утуу- субуу ырбаахытын кэттэ. Киниттэн ыйытта.
  
  
  "За прекрасное Окружок?"
  
  
  » Эн", - диэн ис-иһиттэн эттэ. "Манна тохтообут сураҕы тоҕо хаалларбатыҥ?"
  
  
  «Вашингтон бараары гыннаҕына билбэтим».
  
  
  "Оттон эһиги хаһан билбиккит?"
  
  
  «Бу баара- суоҕа аҕыйах хонук хаалла».
  
  
  Ол Чокуурдаах харахпыттан манньаҕа мүччү туттубут,онтон эмиэ миэнэ. «Сеня лучше знать, Картер».
  
  
  Кинини кытта ханнык да мөккүөр суох этэ. Биир бэйэм буруйум-сэмэм олус элбэх уоппускабын тохтоппутум эрээри, бу букатын буруйа суох этэ. Биһиги кыра тэрилтэбит, наадыйар да кэмигэр наада.
  
  
  "Буруйа суох", - диэтэ кини кылгастык. «Бу биһиэхэ хайдах эбитэ буолла, Колумбия уокуругар биирдэ төнүннүбүт... э-э... биһигини бэлиэтээтилэр".
  
  
  Кини тымыр гынна. "Мм. Биллэн турар, биһиги тугу оҥорбуппутун, кинини, сэрэйэбин. Бу арыыны таһынан аан дойду кытыытыгар баар буоллаххытына, биһиги контакт туруоруохпут диэн саарбахтыыбын. Ол гынан баран ону туруордахпытына сатанар. Кыыскытын массыынаттан кэтэһэргэ тиийэҕин ".
  
  
  Тоҕо диэтэргин, судургу соҕустук эргиллэ түһээт Моникатыгар бырахтым. Эйиигин хайаан да сыаналыыр, бырачыастыыр кыаҕа суох. Кини судургутук илиитинэн сапсыйда уонна киэр куота турда.
  
  
  Эрдэтээҥи тургутууларга бириэмэни тутумаҥ. «Эн биһиэхэ наадаҕын, билигин ким да, туох да ымпыгын- чымпыгын биэриэм суоҕа, кэнсиэпсийэҕэ төннө иликпинэ, мин манна кэлбитим чахчы, мин эйиэхэ, төһө суолталааҕын этиэхтээхпин".
  
  
  "Өйдүүбүн."Оҕонньор поһу командирынан эрэ буолбакка, дьыаланан сүүрэн иһэр разведчиктар тэрилтэлэрин аан дойдуга биир саамай дьоһуннаах баһылыгы көрүөн сөп.
  
  
  "Кыыс массыына ыытар?"
  
  
  "Да".
  
  
  «Үчүгэй. Оччотугар массыына Вашингтоҥҥа төнүннэрэр кыахтаах. Эн миигин кытта төттөрү көтүөҥ".
  
  
  «Мин онно баран түүнүгэр тиийиэхпин сөп".
  
  
  «Олус хойутаан. Киэһэлик хайыы- үйэ айаҥҥа турун».
  
  
  "Ханна?"
  
  
  «Кэлин. Вертолетунан олор, биһиги эйигин эн үрдүккэр олордуохпут... дьолго, биллиилээх массыынанан».
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. «Хаама барыам, ол кырата, кыыспын хайдах гыныахпын сөбүй", - диэн.
  
  
  Хоку мин диэки тымныы туруупканы олордон көрбүтүм. «Миэхэ саҥарыма», - диэтэ кини мичээрдээн баран, уостарын тардыалыы-тардыалыы. "Бу күннэргэ Дьэһиэй буолан тахсаҕыт?"
  
  
  Эппиэтинэһэ суох.
  
  
  Онтубут уоппускабыт ордугун аһарарын сөбүлээбэтин да иһин, бу сонуну тута ылынна. «Кыайыам, кыайыам эрэ", - диэтэ эйи, хас биирдии тыл көрүҥэ: манньа курдук кыргыттар, - сэдэх булумньу, ордук эр дьоҥҥо почтам бизнеһэ биллэр. Таһаҕаһын харбаан ылан быраһаайдаһарга уонна вертолетунан олордо. Вашингтон тардарга бэлэмнэнэн баран, биирдэ өйдөөн көрбүтэ. Паромҥа бу уһун бытаан сырыы буолбатах буоллар, массыынаны илдьэ барара буолуо этэ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Бу улахан офиска Дүпсүн - Серкл штаб- квартиратыгар киирэ иликпитинэ, тылбытын миэхэ эппэтэҕим. Быйылгы сыл аан дойдутааҕы сулууспа фасадын кэннигэр бииртэн бииригэр кырааскаламмыт кырачаан офистар комплекстара күлүмүрдэс күөх, сырдык күөх турбалар симэлийэн хаалбакка симэлийэн көстөллөр. Хотун аттыгар аҕыйах түннүктээх офис турар, ол гынан баран, ити үөрүүнү оҥорбот; саала иһигэр кэриэтэ тиийэр бүтэй кирпииччэ истиэнэтин иннигэр турар.
  
  
  Кини боростуой остуолга утары кытаанах олоппоско олордо. Үгэс курдук, биһиги олоппоско хас да бөппүрүөскэ ууруллубут бөппүрүөскэ, паарата хара төлөпүөннээх, ону көрбөтөх киһигит, кыһыл ыстаалга, бу олоппоско олордубут. Хоку да, кэнсиэр эрэ ананна
  
  
  бизнескэ. Онно кимиэхэ да хойутаабакка, күнү- дьылы кылгатан биэрбэтэхтэр.
  
  
  «Ньиэрбэни саҕалыыгын, Н3», - диэн оҕонньор бэлиэтии көрдө.
  
  
  "Ити курдук тугу саҥараҕытый?"
  
  
  «Ол эрэ иһин... холобурдуохха сөп... вуайерист бу Дүпсүн баһыгар- атаҕар турарын көрөргө быһаарыммыт, эн тус олоххуттан куттанар буоллаххына, үлэлээбитиҥ курдук үлэлээбитиҥ".
  
  
  «Бастаан массыынабын бэрэбиэркэлээбэтэххинэ, өссө биир томнаах киһи туһугар эйигин ылыаххын сөп этэ. Ол гынан баран, ханнык да түгэҥҥэ эксээмэн эрэ буолбатах, онон мантан тахсан биһиэхэ саныахпытын сөп этэ».
  
  
  Хоук эмискэ кив гынаат, куукунаҕа испиискэтин чыыбыр гыннарда уонна туруупкатын чааскытыгар уурда. "Бүтэһик сырыыга оҥочоҕо олорон баран Ника?"
  
  
  Кини кыратык толкуйдуохтаах этэ. «Тиһэх төгүлүн Багамах үрдүгэр сылдьыбыта. Түөрт ый анараа өттүгэр».
  
  
  "Ханнык?"
  
  
  «Судургутук, бу кыра катамарстартан биирдэстэрэ, киини арендалыырга туттарар эбит".
  
  
  "Туох да улахана суох дуо?"
  
  
  «Ыраас... толкуйдаан биэр. Былыр- былыргыттан буолбатах. Дьүөгэм Илин кытылга түөрт уон икки футка яхталаах. Биһиги аҕыйах хонуктааҕыта Чесапкаҕа олорон айаннаатыбыт».
  
  
  "Бэйэҥ оҥочонон салайаҕын дуо?"
  
  
  «Биллэн турар. Мин ытаары сатыырбын эһиги билэҕит. Кинини Америка кубогар күрэхтэһиигэ 12- с километр дистанцияҕа шипер буолбатахпын да, син биир киһи кыайар кыаҕа суох".
  
  
  "Ээ, бу эһиги файлгытыгар. Навигация?"
  
  
  "Бу эмиэ файлга".
  
  
  Төбөтүн хоҥкут. «Алексей Зенополис».
  
  
  Кини хаптаһын туһунан тугу эрэ саҥаран барбыта да, кэлин аата миигин дьөлө анньан, таас истиэнэҕэ курдук тохтоото. «Өксөкүлээх Өлөксөй», - диэн өрөгөйдөөтө... бу аатын истибитим курдук хордуонньа өр сыл ааста».
  
  
  «Чэ, бу бириэмэ туһунан отчуоттарга үчүгэй баҕайы көстүүнэн көстөллөр. Биллэн турар, бу их разведкалыыр аппаракка үчүгэйдик үлэлиирэ».
  
  
  «Мин ити отчуттары тула туох эмэ үлэни көрбүппүн өйдөөбөппүн".
  
  
  «Хонууга үлэлээбиккитигэр махтаныҥ, хас биирдии дакылааты ааҕыаххыт суоҕа".
  
  
  Киниэхэ махтанабын, ол гынан баран, бу туһунан кэпсэппэтэҕим. «Көрбөтөҕүм да хомолтолоох, Алексеевы кытары доҕордоһор этибит»,-диэн хомолтолоох.
  
  
  "Ээ, кинини ахтабын».
  
  
  "Онон кини туһунан билигин туох санаалааҕый?"
  
  
  «Биллэн турар, кини тахсыан баҕарар».
  
  
  Мин уочаратым кэлэн, ыйытыыларбын биэрбэтэҕим.
  
  
  «Ааспыт түүн, - салгыы Хоук,-диэн Зенополиһы кытары Греция кыраныыссатын таһыгар турар Греция таһыгар баар дьонтон биирдэстэрэ. Кини суһаллык бэрилиннэ». Хоукуо үөһэ бөппүрүөскэ арыйан, устуулдьа нөҥүө чараас лиис кумааҕыны уунна.
  
  
  Иһитиннэрии таабырын өйдөбүнньүк биричиинэтинэн этэ; ол иһигэр Греция разведкатын үлэһитэ Алексей Зенополис, АХШ Греция агеннарын кытта тус бэйэтинэн сибээстээх уонна ону таһынан отельга баар. Батыһар кэм- кэрдии, кэм- кэрдии. Ол кэнниттэн билиңңи кэм стандартнай чааһыгар трансляцияны биэрии бэлиэтин биэриэҕэ.
  
  
  Кинини начаалынньыкка төнүннүм. "Биһиэхэ ханнык эмэ шоу баар дуо, ханна баарый?"
  
  
  «Последнее, что мы слушаем, он служил В какой группе связи, Албании и Албании». Хотун тымныы мичээрдээтэ. «Эһиги итинник операциялаах дьон дьыалаларын бэйэҕитигэр билиһиннэриэххитин сөп".
  
  
  «Алексей дипломат буоларын өйдөөбөппүн".
  
  
  «Суох. Иккис өттүнэн, биһиги, арааһа,»Кыһыл Кытайтан алмаас иһигэр туох буола турарын билэбит".
  
  
  «Эн итинник саныыгын дуо, биһиэхэ туох эрэ улахан суолталаах диэххин сөп дуо?»
  
  
  «Мэлдьи оннук кыах баар. Атын өттүнэн, туох диирин барытын, ити кини биһигинниин сибээстэһиэн баҕарар. Сирэй".
  
  
  «Сирэйгин- хараххар туох диэн суолталааҕый? Греция".
  
  
  «И, возможно просто желает В лоне».
  
  
  Саннын саба тутта. «Үчүгэй. Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ кини биһиэхэ туох интэриэһинэй диэн кэпсиэхтээх".
  
  
  "Баҕар, олус".
  
  
  "Эһиги өссө туох эмэ түмүктээххит дуо?"
  
  
  «Соччо үчүгэйэ суох. Ол гынан баран, кини кэлиэ диэн манныгы ылыахпын баҕарабын».
  
  
  "Ол кэмҥэ?"
  
  
  «Оттон билиҥҥитэ Парус спордун уонна навигация тэтимнээх кууруһун ааһыаххыт".
  
  
  «Мин өйдөөбөппүн».
  
  
  Хоук бэйэтин кырыымчык эргийэр остуолуттан туран, офис соҕотох киэргэлинэн буолар сиэрэй ыстаал картотекаларын кэккэтигэр тиийэн кэллэ. Дьа аһык тула картаны суулаан таһаарда уонна кэннибиттэн кэпсэтэргэ аналлаах остуолларга остуолу аҕалла. Киниэхэ холбоспута
  
  
  "Вот, - диэтэ кини, - балканскай государстволар. Греция, Албания, Болгария уонна Румыния. Билигин биллэрии ылбыт киһибит манна баар". Кини кердеххе, Албанияҕа уонна Греция кыраныыссалара баалларыттан ырааҕа суох миэстэтин ыйда. «Манна улахан күөл баарын билэҕит, үс дойду бу биэрэги бары араараллар. Олус хайалаах дойдуга».
  
  
  Ол быһаарылла илик. "Онно олус туһалаах хамсааһын баар дуо?"
  
  
  "Соһуйууга, учуоттаан
  
  
  сир харыстабылын уустуга бэрт. Ол гынан баран, маннык территория квалификациялаах уонна уопуттаах киһиэхэ элбэх кыах бэриллэр ».
  
  
  «Оттон кыл чааһа хайдаҕый? Киниттэн туох эмэ баар дуо?»
  
  
  Хохлас гынна да, кыратык да мунчаарбыт курдук сананным. «бу-улам аһаҕастык иһиллии турар аһаҕас постар. Аҥардас бэйэтинэн салайтарбат ээ. Кини саалаҕа ханна сылдьарын билэрэ буолуо... аа... просто сунтаря под записку под дня».
  
  
  Билигин, эппэрээссийэлэммэтэхпитинэ, симиттэрин билэр. Онон кини саҥарбатаҕа уонна ону салгыы сайыннарарга көҥүллээбитэ.
  
  
  «Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ Зенополиһы оҥорор үлэ майгытын учуоттаан, бу региоҥҥа ханна эрэ чорботон сэрэйиэххэ сөп этэ". Онтуката сыппах тарбахха баттанар сыппах күөлгэ үҥкүрүйдэ.
  
  
  «Мин киниэхэ уһун диибин дэһимэ".
  
  
  «Букатын суох. Дьиҥинэн, ити уобаласка Зенополис барар санаалаах буоллаҕына, биһиги кинилиин туох да уопсай тылы булар кыахпыт суох. Онно эрэ буолбатах".
  
  
  "Тоҕо?"
  
  
  «Бу сиргэ көрүҥ. Биир хайысхаҕа-арҕаа норуоттар, аан дойдуга хайа да атын дойду курдук, уордаах дойду. Бу күннэргэ биһиэхэ благодарность атын өрүтүнэн буолара саарбаҕа суох. Гректэр. биһиги союзникпыт да, ол гынан баран, билиҥҥи Правительствоҕа сыһыаннарбыт, биллэн турар, тыҥааһыннаахтар. Уонна, билигин эй, отеллар курдук ким эрэ зенополис курдук ылар полковниктар күүскэ баалларын санаан кэлэҕин".
  
  
  "Ону өйдүүбүн. Соҕотох ньыма кинини кыраныыссаны туоратар курдук, салгынынан таһыйыаҕа. Оттон ити аата алмааһы уонна Грецияны кытары уһун көтүү буолуоҕа, биһиги тулабытыгар биирдэ тиийэрбитигэр улаханнык дьиксиниэ суоҕа. киэр с призом ".
  
  
  «Гректэр АХШ агеннара ханнык эмэ ыарыы баарын билиннэхтэринэ, улахан кыһалҕалар үөскүөхтэрин сөп".
  
  
  "Чопчу оннук."
  
  
  «Парус спордун уруоктарыгар тугу төнүннэрэр".
  
  
  Хоук Греция арҕаа кытылыгар сөмөлүөтүнэн тарбахтардаах. «Зенополиһы кытта контакт олохтуурбутугар, байҕал устун Албанынан киирээри турабыт. Бу биһиги кинини кытта бу түһүмэххэ сибээстэһэр кыахтаахпыт соҕотох ньыма".
  
  
  "Хайа, биһиэхэ туох эрэ дьоһун информация баар буоллаҕына?»
  
  
  «Оччоҕуна биһиги санаабытын уларытыахха сөп. Оттон эһиги бу оройуоҥҥа ханна эмэ көрсөргө бэлэм буолуохтааххыт. Ол кэнниттэн Италия саппыкытын саалатыгар саалаҕа көһөрүөххүт".
  
  
  "Сөп, ол гынан баран тоҕо? Ханнык баҕарар агент бу үлэни толоруон сөп этэ уонна мин паруснай оҥочону нөҥүө салайар соҕотох киһи буоларым буолуо дии санаабаппын... тугуй?» Кинини милииссийэ оскуолата бэрэбиэркэлээбитэ, картаҕа соҕуруулуу- Илиҥҥи Италия топографията ойууламмыта. «Баҕар, сэттэ уон биэс мөлүйүөн буолуо дуо? Сүүстэн тахса буолбатах дуо?» Уна буксирга Манньыаттаах кумаҕы саныы- саныы, симиттибит кумаҕы саныы- саныы кыратык кыйаханна.
  
  
  "Даа, биһигиннээҕэр биир- икки агент баар. Ол гынан баран, тула ким да»сирэйгэ Зенополис " диэни билбэт.
  
  
  Ону өйдүүргэ бириэмэ наада. "Ол эрээри истиҥ, - диэбитэ мин, - мин бу киһини уон биэс сыл көрбөтөҕүм. Кинини уулуссаҕа сылыта- сылыта аастаҕына, ону билбэккэ ааһыан сөп".
  
  
  «Оннук буолбатах диэн эрэнэбит. Бүгүн кини бэйэтин дьыалатын көрүстэ, ол кэмҥэ эһиги тас көрүҥҥүт төһө эрэ биллэ-көстө уларыппата».
  
  
  Оҕонньор сатаатаҕына, үчүгэй ньыманы сүүмэрдиир кыаҕа суох. Оччолорго баара эрэ уол, сүүрбэччэлээх, сотору буолаат, бэйэтин тас уонна физическэй туругар сөп түбэһиннэрэн эрчиллии уонна балай да эрчиллии баара. Кинини кытта үчүгэй быһыыны-майгыны тутуспута, тас көстүүгэ холоотоххо, мин санаабар, көннөрү улаханнык кыһаммат дьоннор тулалаһаллар. Баттаҕым билигин да хойуу, хараҥа, хойуу, көнө эйзенхэй күннэринээҕэр быдан уһун. Она вешу он человек больше человек, но я его направленно В программе силовых тренировок, и на мене нет, нам бы больше отела. Ити киһиргэнии курдук буоллун, оннук буоллун; элбэх үлэлээх киһи формаҕа хааларыгар мин итини кыратык киэн туттуох тустаахпын.
  
  
  «Үчүгэй», - диэн хобдох гынан сөбүлэстэ. «Ол аата Алексеевы билэбин».
  
  
  «Ону да оҥорботоххутуна, биллэн турар, эһиги урукку кэм туһунан кэпсээн, личность туруоруоххутун сөп».
  
  
  Кинини оннук эрэмньитэ суох этэ, атын өттө солбуйар буоллаҕына, үчүгэйдик иһитиннэриэхтээх. Ол гынан баран, мөккүһэн барбатаҕым. "Ол аата салгыы, с?"
  
  
  Хотун остуолугар төннүбүтэ. «Аҕыйах таҥаһы хомуйуоххут, коммерческай авиалайнерга көтүөххүт. Эһиэхэ дэниэл Макк диэн бронялааһын оҥоһуллубута. Мин регистратортан кредитнэй каарталара уонна атын докумуоннар бааллар".
  
  
  "Провиденс?"Соһуйуум, көстөн турар буолуохтаах этэ.
  
  
  Хотун күлэн баран күнү быһа гыммыта. "Эһиги бүтэһик пууҥҥут-Ньппорт. Ол гынан баран, эһиги абааһы көрөр куораккытыгар аэропорка киһи аатыттан көрсүөххүт
  
  
  Барыта Фредерик. Салгыы эһиэхэ билиһиннэрдэ. "
  
  
  "Он один из наших агентов?"
  
  
  «Букатын суох. Дьиҥэр, кини фамилия иһиллэр курдук".
  
  
  "Бу тугуй?"Эмээхсин мичээрдииригэр итэҕэйбэт этэ.
  
  
  «Чэ, биллэн турар, оскуола Англияҕа саҥа Англия учуутала».
  
  
  
  
  
  
  Үһүс баһылык
  
  
  
  
  
  Тиэрмиҥҥэ киирбитигэр кини миигин күүттэ, арбайбыт баттахтаах, сымнаҕас баттахтаах, чэпчэки маҥан баттахтаах үрдүк эр киһи күүттэ. Бу ытыс тыаһа сүрэҕэ да кытаанах, ол гынан баран, тирии ытыһынан тирии ытыһынан үрүҥ көмүстэн уурдарыан сөп, рулоҥҥа эргимтэ формалаах диэн өйдөбүл үөскээтэ. Кини көрдөөх-нардаах сирэйэ, харахтара куруук үҥкүүлүүллэр, кини киэҥ санныгар оччо кэтит санныгар кэтирээбэттэр. Кини АХ- ҕа тоҕо үлэлээбитин билиэн- көрүөн иннинэ, Фредерик этэ, арааһа, онно урут да сылдьыбыт киһи баара, хас мүнүүтэ аайы таптыыра буолуо.
  
  
  » Эйиэхэ табылынна", - диэтэ кини, тиэрмин тула тахсан, киирэр ааҥҥа быһа сабыллыбыт былыргы университекка бардылар. «Эһиги Самолеккут кэмигэр кэллэ. Үгэс курдук, Вашингтоҥҥа рейстэр кырата биир чаас курдук хойутаан кэлиэхтэрэ " диэн ааҕыахха сөп.
  
  
  «Баҕар, табылыннын», - диэбиппэр, «эйигин Кэтэспэтэҕим».
  
  
  "Ээ, мин күүппэтэҕим". Кини кутуйах анныгар сылдьар хара бартыбыалынан түбэһэ түстэ. «Бырааһынньыктааҕы түгэннэри мэлдьи бэлэмниибин».
  
  
  Бу этиини миэхэ сайабылыанньа киллэриэхтээх эбит буоллаҕына, үлэ- хамнас барбата. Ол эрээри, ханнык баҕарар, пенсионер буолбакка, бүтүн саҥа Англияҕа көстүбүт киһи туһунан чуолкай өйдөбүлү ылыахпар диэри туттунарга быһаарынным. Айдаан- куйдаан бардаҕына, оргууй үлэлиир хамсатааччы, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр бу профиль чинчийэн көрдө. Мин сыаналыырбынан, биэс уонус сыллар ортолоруттан ордуга суох, ити миигин толкуйдуурга күһэйдэ. Отставкаҕа? Аҕыс уон сааһыгар диэри салҕанар кыахтааҕын, баҕар, оччоҕуна да көрбүтэ.
  
  
  Кини уулуссалары, шоссе устун хаама сылдьан, куорат тулатыгар тахсыбатахпытына эрэ эрэллээхтик, сэрэхтээхтик айаннаата. Кини дойду бу чааһын туһунан тугу да билбэтэҕэ, биирдэ миигин Браунаҕа анал курсу ааһарыгар ыыппыттара. Кыһын ортото этэ, кыһын эмиэ Ханна- ханна эрэ сылдьан санаталлар. Биирдэ Ньюпортка доҕордоһон, яхтанан ааттыахха сөп доҕотторун кытта оҥочонон айаннаан баран, бэл, биһиги хонукпутугар тиийбэтэх.
  
  
  "Дьарыктаныы диэн тугуй?"- диэн ыйытта.
  
  
  - Көрбүтүм. Кини "дьэ, мин дьиэбэр хаалыаҥ" диэн ааттаабыт дьону тула буолбатах этэ. Ону эн уруулга олоруоҥ суоҕа дуу, эбэтэр массыына уруулугар олоруоҥ иннинэ, муораҕа сырытыннарыам. Оччоҕо өссө туох эмэ баарын билэр буолуохтааххыт ... "
  
  
  «Навигация», - диэн тохтотон кэбистэ.
  
  
  "Оо, бу Парус спорка сыһыаннаах, уонна теорияны кыратык чэбдигирдиэххэ наада буоллаҕына, ону, биллэн турар, эйиэхэ көмөлөһүөм. Ол гынан баран, бу чэпчэки өттө».
  
  
  "Ол сөп дуо?"
  
  
  Кини күлэ түһээт, лаампаларын приборнай панелга сырдаппыттар. «Эһиэхэ өйүөххэ наада-кээмэй, эбии оборудование уонна ордук сыана-аан дойду холбоһуктаах Штаттарыгар уонна атын чаастарыгар атыыланар хас биирдии паруснай суудуна кэриэтэ.
  
  
  "Бу барыта? Тоҕо?"
  
  
  - Бүттэ. »Дэвид миэхэ туох да диэбит иһин, эһиги тускутугар сиһилии кэпсэтэргэ бириэмэтэ суох эрээри, мин эһиэхэ тугу да эппэтэҕим", - диэбитэ.
  
  
  Эр киһи айаҕын арыйа сырыттаҕына биирдэ миигин кытары кэккэлэһэ олордо. Кини мин курдук истибит соҕотох киһим этэ.
  
  
  «Эһиги миэхэ ымпыгын- чымпыгын биэриэххит", - диэбитэ.
  
  
  «Биллэн турар, операция бу өттүгэр эрэ. Бу эмиэ эһиэхэ яхталаах брокеры, мистер Дэниэл Макканы толкуйдатаары. Мин тоҕо билбэппин, ону мин хаһан да» эпэрээссийэҥ туһунан билиэ суохтаахпын, баһаалыста, миэхэ кэпсиэҥ суоҕа "диэн күүппэппин.
  
  
  Ону оҥороору сорумматаҕым, бэйэм билэрбинэн херувимҥа бу туһунан туох баары барытын билэргэ күһэйдим. «Я так понимаю, эн Хотоком раньше".
  
  
  "Оо, биллэн турар", - диэн билиннэ. «Биһиги иккиэн байыаннай- муора разведкатыгар үлэлээбиппит бастакы аан дойду сэриитигэр төннөбүт. Дьэ, ити курдук Үлэлээн- хамсаан, Үлэлээн- хамсаан барбыта... штатка биһиги үөрэммиппит курдук буолбатах".
  
  
  "Аҕа. Оттон билигин оскуолаҕа үөрэтэҕин дуо?"
  
  
  «Аны суох. Кини биэнсийэҕэ хас да сыл анараа өттүгэр тахсыбыта».
  
  
  Кинини аһаҕастык, итэҕэтиилээхтик көрдө. «Биэнсийэҕэ тахсарга кыратык эдэр курдук сананаҕыт», - диэн мин реакцияны өйдүү сатыыбын.
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Бу кырдьык. Биэс уон тоҕустаахпын. Ол эрээри кэргэммин өлөн баран, балаһыанньам табыгаһа суох буолла».
  
  
  "Бу оскуола?"
  
  
  "Ээ. Көрөҕүн дуо, бэлэмниир оскуолаларга уолаттар сорох факультеттар ректордарын кэргэннэригэр сыһыана суохтара. Эһиги билэргит курдук, чэй кэнниттэн, сорох сирдэргэ өйүүр аһаҕас аан эйгэтэ итинник.
  
  
  . Кэргэммин, кини, факультет бары удьуорун ордорор киһим, арааһа, онно барбытын көрөн, олус элбээбитин бэлиэтии көрбүтүм... чэ, итинник этиэххэ, сөп. Оҕолорум миигин эрэ кытта дьарыктана кэлэллэрин улаханнык дьиксинэ санаабытым. Онон ... мин пенсияҕа тахсыбытым ".
  
  
  Кини уоһугар чэпчэки мичээрдээн, биирин хараҕынан көрөөт, онтон хабарҕатын улаханнык ыраастаата.
  
  
  «Эһиги... эээ... өссө кампуска олороҕут дуо?» Мин ханна- туохха олорорум, хайдах прикладка дьайыан сөбүй? "-
  
  
  "О нет. Кинини яхта-кулуубу кытта кэккэлэһэ сонунан устан кэбистэ. Олус улахан буолбатах, кини мин кыһалҕабар сөп түбэһэр, университет куоратыгар сөп түбэһэр, онон доҕотторум онно күнү- дьылы көрөллөрүн кэтэһэбин. Она действительно называется, Мистер Картер, Мистер Макок. Биэнсийэҕэ тахсыы, эһиги билэҕит, ол, эр киһи урут бытаарбыт кэмигэр барытын оҥорор кыахтаах".
  
  
  Сөп, ол аата кини мин билиҥҥи ааппын билэр эбит. Бу Сюрприз эрэ буолбатах, ордук Хоҥкучахха төһө чугас буолбутун билбит киһи. Ол гынан баран, кини миигин кытары олус көҥүллүк кэпсэтэр дии санаабытым уонна кини хайдах ыраах киирэрин интэриэһиргээбитим.
  
  
  «Итинник хоодуоттук Быһыыламмыккыт дии саныыбын», - диэн бэлиэтии көрдүм.
  
  
  Кини миигин түргэнник көрбүтэ. «Соччо оннук буолбатах. Атыннык эттэххэ, кини АХ агеннарыгар муора дьыалатын көннөрү оскуолатын ыытыам суоҕа, бириэмэтиттэн биир- икки эрэ коллегаларгытын көрсүөм».
  
  
  «Ол эрээри эһиги... бу сыллар бары сибээспитин өйүүбүт».
  
  
  Быыллыйбыт. «Эһиги бу сибээһи чинчийэҕит, мистер Макк».
  
  
  Аһаҕастык этэбин, бу үчүгэй идея курдук. «Мин үлэбин кытта бииргэ үлэлиир киһим туһунан төһө кыалларынан билэрбин мэлдьи сөбүлүүбүн. Ордук, кини, биллэн турар, мин тойонум кырдьаҕас табаарыһа».
  
  
  - Бүттэ. "Туох да төрүөт суох, онон эһиэхэ кыратык кэпсээбэт. Мин араас уобаластарга хаста да кыра талааннаахпын, ону ааһан, кыайан туһаммакка, кыахтанным. Оҥочо уонна Парус спордун таһынан, байыаннай- морскай флотаҕа уонна үөрэхпэр махталым улахан. Кини айанныыра да, үөрэппит да кэмигэр, үксэ Европаҕа, Кариб бассейныгар, оннооҕор Чуумпу океан нөҥүө, ол уһун сыллар усталарыгар оскуола учууталлара олороллор. . Айар уоппуска - таҥара, уон сыл анараа өттүгэр! - Кэргэнин уонна икки кыыстарын ылан, уйатын быраҕан, төгүрүк куруһуокка көһөрбүттэр. Онон сорох малы- салы быһаарарга, контактары олохтуурга көрдөстүм ... чэ, эһиги тоҕо мин туспунан өйдүүгүт. онон эһиги миигин ымпыгын- чымпыгын ыйытыаххыт суоҕа диэн эрэнэ саныыбын".
  
  
  «Кинилэр агентство файлаларыгар баар буолуохтаахтар".
  
  
  «Суох диэн эрэнэбин. Кини эһиги начальнигытыгар толорбут кыра үлэтэ- хамнаһа личнэй дьыаланан буолла. Эргэ доҕорго. Урукку курдук, Дэвид мин аатым хаһан да биллэ илигинэ, өссө биир АХ- файлаҕа, оннооҕор закодированнай көрүҥнэргэ сылдьыахпыт диэн эрэннэрдэ. Киниэхэ итэҕэйэбин. Оннук буолбатах дуо? "
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. Эмиэ ити кэмҥэ, математикаҕа итэҕэйэбин, кими эрэ курдук күүскэ, кими эмэ кытта көрсүһэ сылдьыбытын өйдүүбүн. Хайыахпыный, биллэн турар, мин идэбин улахан өттө хас биирдии киһиэхэ уорбаланан сыһыаннаһар, хемалыын алтыһабын.
  
  
  «Бу прикрытиеҕа майгынныыр», - диэбитим мин. «эһиги, дьахталлар, оҕолор, бассейннаргыт. Ханнык портарга харсыстыгыт?»
  
  
  - Мин Испирдиэним сып- сымнаҕас тарбахтарынан илгистэ. «Так, ник,не тонет. Бу элбэх сыл анараа өттүгэр, Дэс- дэ оҥоро сылдьар бытархайа барыта бүппүтэ ыраатта. Ону таһынан мин мэлдьи ыраас хааларым, хаһан да агент быһыытынан идентификацияламматаҕым. оннук буолуох этэ. "
  
  
  «Оннук түгэҥҥэ, - диэтэ кини үгэргээн этэр: - мин Дэниэл Макк диэн ааттаабатаҕыҥ ордук».
  
  
  "Ээ, мин умнуом суоҕа".
  
  
  «А я... яхтенный брокер?»
  
  
  «Бу идея. Биһиги дьиэбэр тиийиэхпитин, ону салгыы дьүүллэһиэхпитин иннинэ, тоҕо күүппэтэхпитий? Ардах саҕаланар, бу салгытыылаах дыбарыастар лобуос өстүөкүлэтин уунан эрэ далбаатыыллар".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кухняҕа «наһаа улахан» дьиэм Наталья Фермерика диэн баар этэ. Ити кэннин диэки сыҕарыйан иһэр, киэҥ- куоҥ далааһыннаах, киэҥ- куоҥ кынаттаах эргэ икки этээстээх дьиэ этэ. Кэллэхпитинэ самыыр түһэн, ханна сылдьарбытын олох өйдөөбөппүн. Ол эрээри, Дьон- сэргэ миигин долгуппата.
  
  
  Мин хоско үөһэ олордохпуна, хаһаайыным уотун сууйан, дьарыктанар улахан табыгастаах гостиницаҕа уот уматан, эмиэ кабинетынан сулууспалаабыт быһыылаах. Ханна да буоллун, араас кинигэлэр, кумааҕылар баалларын, биир эркиннэрэ ойоҕоһунан сыһыарыллыбыттар, ону хаһан эрэ көрбүт- харайбыт сорох бастыҥ хаартыскалар ойоҕосторо бэлиэтэммит. Полкаларга уонна түбэлтэ остолобуойдарыгар оҕолор уобарастара араас ыстаадаларга ыһыллыбыттара, иккис өттүгэр дьахтар хаартыската ыйанан турар, ол гынан баран, сырдыгынан сыдьаайар. Ити барыта төбө уонна саннын мэтириэтэ эрэ этэ.
  
  
  • Кинини Тойбохой бары көрүүлэрин аралдьытар дьахталлартан билэрэ. Наталья Фредерикаҕа убаастабылым өссө хас да сүһүөҕүм үрдээтэ; оннук киһини сүтэрдэҕинэ, мичээрдээн да ылыа суох этэ.
  
  
  «Мин бу курдук өйдүүбүн, - диэтэ кини.
  
  
  «Наһаа үчүгэйдик билэҕин быһыылаах".
  
  
  "Да". Кини сымнаҕас ыстакааҥҥа туран хрустальнай графинынан улахан ыстакааҥҥа түһэрэ.
  
  
  "Уу?"
  
  
  "Кайф, спасибо".
  
  
  Мантан сиэттэрэн бэйэбит испитин аҕаллыбыт - херес этэ дии саныыбын, ол гынан баран, кини бэйэтэ эрэнэр кыаҕа суох - кухняҕа, хас да баанньыгы аһан, биһиэхэ, кэнсиэрбэҕэ, туохха да майгыннаабат, суһаллык илиибитигэр бэлэмнээтэ. Бу комплимент оҥорбутун кэннэ тыаттан харбаабыт.
  
  
  «Нэдиэлэнэн кыра оҥочоҕо олордоххутуна, Мистер Маккаттан тахсан иһэн, араас интэриэһинэй штукалары, фасольюны уонна тушенаны Тушканан толкуйдуу олороҕут. Ол таҕыстаҕына булуус хараабылыгар баар».
  
  
  Онтон кэнники кынаттарбытыгар таҕыстыбыт. Самыыр билигин да сытыырхайбыт, түүн сөрүүн буолан, дириҥ хоруобуйаҕа бэйэтигэр сылаас, көмүскэллээх буолара. Кыракый балаһа биэрэккэ иҥсэлээхтик дьалкыйар уу кытыытыгар түһэр.
  
  
  - Ити сырыы биһигиттэн быһаччы тутулуктаах. «Яхта-кулууп. Кыра сир, биһиги онно барбаппыт. Кини өйдөбүнньүк биричиинэтинэн саалаҕа тута дьарыктанар Барт пордугар оҥочотун тутабын. Аҕыйах хонон баран, онно эһиги яхтеннай брокер курдук бэрэбиэркэни ааһыаххытын сөбүн билэн, кулуупка эһигини бэрэбиэркэлиэхпит".
  
  
  "Тест?"
  
  
  «Тоҕо суох буолуой? Кинини барыллаан экзамен суох түргэтэтэр курсу ыытар санаалааххыт дуо?»
  
  
  Мин ону санаабатаҕым, ол үчүгэй идея курдук этэ диэн сөбүлэһиэхтээхпин. Иккис өттүнэн, кини тоҕо өссө да билэ илик. Киниттэн ыйытта.
  
  
  "Ээ, олус хойутаан дьүүллэһиэххэ син - бу бүгүн киэһэ, мистер Макк. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр төнүн».
  
  
  Полкаттан кинигэлэри уһулбут гостиницаҕа төнүннүбүт. Кини бэлиэтээбитинэн, кэккэлэһэ турар хас да Томтор баалларын, муҥ саатар, суперложкалар син-биир бааллар.
  
  
  «Хаста да төхтүрүйэн баран, ону бэйэҕитин кытта ылан көрүөҕүм», - диэтэ Наталья. «Ону бэйэтэ суруйбут буоллаҕына, ол куһаҕана суох».
  
  
  Былыр да, мин илиибэр манхэттен төлөпүөнүнэн ыйынньык курдук ыарахан этэ.
  
  
  «Санааҕын көтөҕөргө судургу», - диэн түмүктээтэ. «Дьарыктаах буолуу уонна паруснай судноны салайыы үс чаастарыгар тиэйиҥ, билиҥҥитэ эһиги сэргэхсийиэххитин сөп. Но все Чистая, мистер Макки».
  
  
  Ити куоласпар тыҥаан туран дьарыктанар атын нота баар этэ. "Сэрэхтээх дуо?"
  
  
  Мичээрдээтэ. «Соруйуоххар диэри сирэйгэр охторгун. Мурун тоһутарга олус ыарахан".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кэлиҥҥи аҕыйах хонуктааҕыта иирбит дьиэлэргэ, эт- хаан, өй- санаа өттүнэн эстибит. Биһиги Натанял төбөтүгэр отут тоҕус усталаах, аллара өрүскэ түһэр өрүскэ түһэр, ол гынан баран, өрүскэ буолбакка, устатыгар приливтар уонна Толбоннор өрүстэр кытылларын курдук өрө көтөн тахсан истибит. Тугуй ... баҕар, оннук күүскэ буолбатах, бу билиҥҥи тургутуу - аһылык кэнниттэн балай эмэ аргыс тыал түһэн, баарыһы барытын сүүрэн- көтөн, сүүрэн- көтөн ааһыаххытын сөп. Ханнык эрэ түгэҥҥэ оннооҕор Натани пордугар тиийэрбитигэр көмөлөһөөрү, көмө двигатели киллэрбитэ. Мантан чэпчэкитик саҕаланным. Уопуттаах моряктар туох эрэ кистэлэҥи тулалыыллар, хамсатааччыларга сүүрэрин- көтөрүн ордороллоро буоллар, барыллааһын буруйа суоҕунан ааҕыллыа этэ.
  
  
  «Ханна эрэ тиийдэххитинэ, - диэтэ кини, - онно хайдах сатанарынан ситиһэн иһиҥ. Биһиги сойуустарга кыттыспаппыт уонна киһиргээбэппит».
  
  
  Мин навигациябын уонна бары өттүнэн эргинэн- урбаанынан бэрэбиэркэлээри хас да күн устата барбыт круизаҕа айаннаатыбыт. Бастаан утаа оннук буолбатаҕын курдук буолан баран, туман олус хойуу соҕус буолан баран, кыракый шариктарга суулана, уура сатаан кунду саныы олордо. Кабинекка олорон миэхэ олус чугас буолбатах, кини кинигэтин аахтым, тыаллаах, приливтардаах охсуспутум, ону тэҥэ тустуу муннун эрэ көрөр кыахтаахпын. Гаваҥҥа киириини көрдөрөр буукубаны оҥорбуппутугар олус киэн туттабын, ол эрээри мин хитэрэй инструкторым миэхэ өссө биир кыра сюрприз бэлэмнээтэ; кини гавань ааныгар киирэр ааҥҥа тиийэр улахан кээмэйдээх актыыбынай сынньанарын, кэлбиппитигэр сфер кытыытыгар тиэкиһи утары балай эмэ улахан кээмэйдээх үлэ барбытын санаппатаҕа.
  
  
  Онон Өймөкөөҥҥө паарсаны быраҕан баран, Натанэль көмөтө суох үлэлии киирбитим уонна көмөлтө хамсатааччыны киллэрбитим. Кини биһиэхэ эппэтэҕэ эрээри, кини итини эмиэ оҥоруо этэ диэн өйдөбүл үөскээтэ.
  
  
  Онтон биһиги кулун тутарга-Винъярд айаннаатыбыт, Гаваҥҥа Эдгартауҥҥа хонон баран, сарсыҥҥыта сарсыарда Блок арыытыгар, муора яхтатын крузизациялыыр учаастагар айаннаатыбыт.
  
  
  ханнык да ориентирование көстүбэт. Кини дюжинаҕа үөрэнэр кыаҕа суох, үрдүк болоорхойдор арыыларыгар көстөн, самодеятельноска холоотоххо быдан чэпчэтии, компенсация туһунан биллэр.
  
  
  Арыыны сылытан, улахан туустаах прудаҕа, естественнэй Гаваҥҥа киирбиппит. Киэһэ өссө сырдык, хойут сырдык этэ, онон биһиги биэрэккэ тахсыахтаахпыт.
  
  
  «Бүгүҥҥү түүн Ньюпорка төннүөхпүтүн сөп дии санаабытым», - диэтэ мин.
  
  
  "Тиэтэйимэ. Эһиги хаһан эмэ манна сылдьыбыккыт дуо?"
  
  
  "Хаһан да."
  
  
  «Бу интэриэһинэй миэстэ. Велосипедтары ылан турга ыытыахпыт".
  
  
  "Велосипеды?"
  
  
  «Биллэн турар! Бу эн & amp; quot; когда не & amp; quot».
  
  
  Онон, биһиги, Арыылаах уонна материк икки ардыгар сылдьар сайыҥҥы паромнары туттарыыга бастакы уочарат тутуллан, биэрэккэ бардыбыт. Маҕаһыын уонна бородуукта киоскаларын дьоҕус бөлөхтөрө сабыллыбыт курдук буолан баран, Дьиэлэрин- уоттарын эргэрбит дьон ааннарыгар киирдилэр. Дьахтар арыйбыта, кини үйэтин тухары итирик этэ диэн кыыһырбыт сирэйэ этэ, эбэтэр ханнык эрэ ынырык ыарыыны эрэйи көрбүтэ. Биһиги хайдах буолабыт да, натаняны көрдөөбүтүгэр көрдөспүтүм, онтон биһигини сарайга иккилии сүүһүнэн сүүһүнэн велосипеды ууран сарайга олордубут дьиэ кэннигэр ыыттым.
  
  
  «Мистер Фредерик. Билиҥҥитэ сүүрэллэр, а?»
  
  
  Сукунаттан баар бакыаты хостоотулар, бэрэбиэркэлээтилэр.
  
  
  «Миссис Гормсен кэлэн бараллар, - диэтэ Натаниь. «Биһиги, арааһа, пааранан төннүөхпүт".
  
  
  "Түүн хаалыаҥ дуу, барыаҥ дуу?"
  
  
  «Биһиги өссө да быһаарылла иликпит. Биһигини аһатыаххытын баҕараҕыт дуо?»
  
  
  Дьахтар дууһатыттан күлэ түстэ. «Оо, суох, мистер Фредерик. Бу кэмҥэ биһиги сүрүннээн урукку сайын атыылаабатах хотоннорго олоробут. Добро пожаловать, но я не думаю, что это необходимо".
  
  
  «Мин итиннэ сыһыаннаһан мөккүһүөм суоҕа», - диэтэ велосипед атаҕын хантаччы быраҕан баран.
  
  
  Биһиги сүрүн суолунан асфальт балаһатынан, сэлликтэринэн уонна пансионунан дьарыктанар эргэ отеллар уонна сайыҥҥы пансионнар тутулларынан дьарыктанар асфальт суолунан айаннаатыбыт, тула өбүгэлэрбит хараҕа суох түннүктэринэн бүрүллэр- бүөлэнэр кыахтанныбыт. Блок арыыта-сир үрдүк учаастага; английскай бадарааҥҥа маарынныыр, сланцевай- серэй буудаларынан үүнэр кыра сирдэри сылытан аастыбыт. Ол гынан баран, арыыны туораан истэхпитинэ, биһиги арыыны туораан истэхпитинэ, тандем велосипедынан дьарыктанар эдэр паараны көрсөбүт, онон бириэмэни олус бэркэ ыытарбыт буолуо. Биһиги оннуларыгар төннөн иһэн күлэн кэбистибит, онтон умайбыт суумкаларыгар суураллан суураллан бардыбыт.
  
  
  «Манна ким эрэ международняҕа сылдьыбыт дии санаабатаҕым», - диэтэ Наталья.
  
  
  "Ээ, куруук хас да дьиктилэр бааллар. Кинини көрөрбүн ордоробун".
  
  
  Биһиги Дальнай Восток икки уһугар тиийиэхпитигэр диэри Атлантик океан кытылыгар көстөр сыыр хаатын кытары салгыы айаннаатыбыт. Биһиги турбут сирбититтэн, баҕар, сүүһүнэн футболу аллараттан аллара хайа биэрэгэр куттал суоһаабытыгар түһэр буолуон сөп. Хаҥас өттүбүтүттэн Маяк баара, бу " луч " умайбыт түүннэри- күнүстэри куруһуоктаан эрэр. Биһиги Натанэлеменниин хас да мүнүүтэни быһа салгыны, сөрүүн салгыны ханна эрэ Азор арыыларын курдук ыраас салгыны тохтоппуппут. Ол кэнниттэн биһиги велосипедтарбытыгар төнүннүбүт.
  
  
  Тыалтан, долгунтан чугаһыыр массыынаны истибэтэхпит, билигин фаралары арааран баран, велосипедтарбытын алдьаппыт решеткабыт сууллан хаалла. Аһаҕас күн суоппар өттүттэн эр киһи турара, сүүһүгэр тэһитэ тэбэн баран, арбайбыт сирэйин одуулаһа сатаан баран, ураты болҕомтотун уурбата. Эр киһи биһиги диэки оҥорбут доруобунньук миигин ордук интэриэһиргэттэ.
  
  
  "Мистер Фредерик?"- диэн кини тыалы утары мөлтөхтүк ыйытта.
  
  
  "Оо,Айыы таҥара», - диэтэ Натанья.
  
  
  - Өйдүүгүн дуо?"
  
  
  "Маннык диэн куттанабын."Бүттэ да, бүттэ ... - диэт, илиилэрин ойоҕоһунан тутан баран, босхо кэриэтэ хаамта. "Ол эрээри, быдан ыраатта ..."
  
  
  «Мин туспар ордук сыаналаах". Дробовикпын тардаат, тугу да сөбүлээбэтим. «Миигин итэҕэйбэттэр, билэҕит дуо?" Мин эһиги дьону көрсө үлэлиибин дии саныыллара, кинилэр буолбатах, миигин ыытыахтарын иннинэ сыл ааспыта».
  
  
  «Биһиэхэ ыарахан кэмнэр баар буолуохтаахтар".
  
  
  «Бу дьиҥнээх ады! Бүтүн кырыыстаах сыл, ол собуот хараабылыгар, ол да минньигэһимтиэ буолбатах этэ!»
  
  
  "Суох, кинини итинник өйдөөбөппүн, Грейвс». Барыта эр киһиэхэ сууланан, доруоп саҕа ыйыллыбыт. "Ону туһаҕа сууттаһаҕыт дуо?"
  
  
  «Мин манна сибиэһэй салгыҥҥа сынньаммаппын».
  
  
  Билигин кинини көрүөн сөп: бу отучча кыра тарбахтардаах, тыалтан уонна ууттан хайыта тартарбыт сирэйдээх, мырчырыттыбыт сирэйдээх, мырчырыттыбыт сирэйдээх эр киһи этэ. Үөһээ лабааларынан, саннын салбырҕа былчыҥнара үллэн таҕыстылар.
  
  
  "Бу курдук биһигини мүччү туппуккут дуо?"Натань.
  
  
  салгыы барда. Өссө полшаҕа.
  
  
  «Биэс нэдиэлэ арыыга, миигин ыыталаабыттарыттан ыла. Кэргэммин мантан төрүттээхпин...»
  
  
  "Оо, биллэн турар. Оттон миссис Гормсен-эһиги сүбүөкүлэҕит, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  "Эһиги син үчүгэйдик өйдүүгүт". Грейвоз иннин диэки сыҕарыйда. «Мин санаабар, доҕоруҥ эмиэ сыыр кытыытыгар төннөллөрө ордук".
  
  
  «Биһигини ытаары тэринэ сатыыгын дуу, биһигиттэн ыстанаары гынаҕын дуу?»
  
  
  «Бу мин туспар туох да уратыта суох, мистер Фредерик. Кинини ньюпорка сырытыннарар санаалааххыт, ол гынан баран бүгүн эһиги миигиттэн өрүһүйбүккүт".
  
  
  «Бу кыһыл балыктыыр доҕотторо эйигин ыыталларын билэрэ буоллар, маршруттарын уларытыахха сөп этэ". Ити сырыы үөрэнээччилэрэ тулуйбакка, тулуурдаахтык туолбут кылааһын иннигэр туран, киһилии эйэҕэс мичээрдээһини оннунан хааллардылар.
  
  
  «Ээ, чэ, мин эһиэхэ телеграмма ыыталлар дии санаабатаҕым. Эн миигин олус үчүгэйдик туруорбуккун, мистер Фредерик, она ничего не умнубаппын. Веб- биричиинэтэ миигин өлөрбөтөҕө чахчы...»
  
  
  "Наһаа улахан суолталаах буолбат дуо?"Наталья куолаһа уларыйыыта олус кэрэ- бэлиэ этэ, билигин биһиэхэ күлүү- элэк буолла.
  
  
  Бу реакция оҥоһуллубута. Грейвз киниэхэ утары хаамта, оннооҕор хараҥаҕа хоҥнон хаалбыт сирэйин быһыта оҕуста. Дробовик маны дубин курдук туттара, оскуола учуутала пенсияҕа тахсара. Дробовик охсуутун хамсатаары, олоххо тарбахтарын тоһутан кэбистэ. Грузовой массыына тобуктуу түстэ, харахтара ойон таҕыстылар. Ити сырыы аайы кинини эмиэ ол сиргэ, бу сырыыга, илиитин эргитэн, киһитин атаҕын анныгар тарбахтарын иилистэн баран, тэпсэн кэбистэ. Грейвз барарга холоммута эрээри, бу киэҥ нэлэмэн халлаанынан агония тыаһа эрэ былдьанна.
  
  
  Ити барыта эр киһи сиргэ охторугар көҥүллэнэр доруобунньук илиитинэн ылара. Сордоох ыарыыттан туораабыт харахтарын көрдөҕүнэ, кини сирэйэ олус уһун.
  
  
  Атын массыына аана аһылынна да, сахха устун дьахтар таҕыста. Дьахтар баттаҕа пластиковай биидьиэстээх этэ диэн этиэххэ сөп, атына Натанял атаҕар сытар эр киһи курдук этэ. Биһиэхэ бэстибээл баар.
  
  
  Кинини эмиэ. Вильгельмина, Люгер, эмиэ мин уҥа илиим курдук, ачыкытын тула ыстанна. Дьахтар биһиги диэки улахан револьвер оҥорбутун кэннэ, Натаняны туора бырахпыта. Тыалтан, саа тыаһа иһиллибэтэх да буоллар, санныбар киирэн санныбар түбэстим.
  
  
  Дьахтар эбэтэр дьахтар буолбатах, кинини ытан кэбиспит. Доллары аһаҕастык бааһырбыт киһи биирэ чуолкай ытыалаан баран, сыыһа- халты үктэниэн сөп этэ, онон бааһырыа суохтаах этэ.
  
  
  Таас курдук түспүтэ, револьвер эмискэ сылайбыт оонньуур курдук тарбаҕын тула түспүтэ. - Ити барыта грейвс өттүгэр доруоп саанан ытыалаан, атахтарыгар тахсара.
  
  
  «Олус үчүгэй, мистер... ах... Макк. Кини бу Сэбилэниилээх күүстэри кытта дьайарын билэр быһыылаах". Дьахтар этигэр төҥкөйөн, төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. Онтон бэстилиэти ылан курун кэннигэр уурда. «Билигин биһиэхэ кыра проблема баар".
  
  
  "Даа."
  
  
  Грейвз мин атаҕым тура сатаан баран, кыайан саҥарбатаҕым.
  
  
  «Бу кэргэҥҥэ орооспотоҕо хомолтолоох», - диир Натанья. "Биитэр, арааһа, оннук этэ дии саныыбын. Дьиҥэр, Грейвз?"Кини намнары намыһахтыы сылдьар.
  
  
  Грейвз кив гынаат, сирэйэ токуруйбут, моонньо быһыллыбыт.
  
  
  «Оччоҕуна кинини өлөрөргө бырастыы гыныа суоҕа дии саныыбын". Кэмсинэрин кытта төбөтүн тоҥхоҥноото. «Суох, онтон бу киэһэ эһиги этиигит кэнниттэн күүтүөххүт суоҕа дуо. Онон...- Саргылаананы ыга тутта. "Буруйа Суох, Грейвс». Эр киһи түөһүгэр уун-утары, аһыныгаһа суох тарбахтарынан ыга баттаан, сыҕарыйан истэ - бары үөһэ, үөһэ тахсан, киһи илиитигэр уктубакка укта сылдьар гына быраһаайдаһан сыҕарытан кэбистэ. Таһаҕас оргууй аҕылыыр, атаҕын тардыалыыр, оччо-бачча баттааһынын мөлтөхтүк көрбөт. Онтон эр киһи хамсаабакка барда.
  
  
  Пенсияҕа учуутал, туран, илиитин туора сотто. "Өлбүтүн билбэппин дуу, суох дуу, ол гынан баран, бу олус наадалаах буолбатах. Сордоох массыынаҕа төнүннэриэҥ дуо?»
  
  
  Ити инсценировкаламмыт саахал буолбатах эрээри, эргэ Кафели биэрии автоматическай хоруопката син биир итэҕэтиилээх этэ. Биһиги уматыгы киллэрбиппит, массыынаны сыыр кытыытыгар тиэйэн аҕалан тустууктарын анньыбыппыт. - Хас биирдии киһи Аллараа таастан тааһы хайдах охсорун кэтэспэтэҕэ, хайдаҕын да иһин, ол харахха туох эрэ харахха быраҕыллар курдук буолла.
  
  
  Кинини Маша диэки көрдө.
  
  
  "Долгуйумаҥ, - диэтэ кини. «Тугу эмэ истибиттэрэ буоллар, манна баар буолуо этилэр. Бу муораҕа, биэрэккэ туох буола турарын дьиксиннэрэр. Велосипедтар Миссис Гормсен диэн са?»
  
  
  Хараҥаҕа айанныыр чэпчэкитэ суох, велосипедынан Сибэтиэй этим
  
  
  инники көлүөһэм тас өттүгэр охтубатаҕа, Наталья уопсайынан үлэлээбэтэҕэ. Ханна барарын кини билэр курдук, биһиги арыыга бытааннык айанныырбытыгар, кини миэхэ итинник Грейвс баарын кэпсээтэ.
  
  
  «Кини балыксыт, оҥочо этэ, тугу баҕараргытын этиҥ. Сүрүннээн Моноткаҕа, Лонг- Айленд бүтүүтүгэр үлэлээбитэ. Онно аһаҕастык". Кини билэрин курдук, РФ Президенэ Владимир Путин Блок арыытын араарар уу учаастага баарын ыйда. «Аҕыйах сыл анараа өттүгэр красные завербили. Көннөрү үлэ, ону шпион почтатын бизнеһинэн ааттыаххыт этэ. Бу үлэ аһаҕас хараҕы тутар судургу этэ. Манна, холобур, уу аннынааҕы оҥочо элбэх; Атлантикаҕа Нью- Лондоҥҥа суббазаттан киирии. Атын да маллар бааллара. Грейвс чартернай оҥочоҕо үлэлээбитэ, балай да элбэх киһи бырабыыталыстыбаҕа улахан сибээстээхтэри кытта манна сынньана хас да хонукка кэлэ сылдьыбыта. Оннооҕор Никсон бу хампаанньаны алта уон аҕыс чааска ыыппытыгар, билэҕит дуо? Ханныгын да иһин, биһиги уопсай доҕорум грейвозка ыҥырбыта, илиибэр баар буолан, оҥочоҕо кыратык ырытыллан баран миэхэ сүктэрбиттэрэ... ону нейтрализациялааһын ». Өттүбүттэн ойоҕоһунан айаннаан истэхпитинэ кулгаахпар таарыйда. «Үксүгэр физиологическай сорудахтары ылыммаппын эрээри, Хуокка киллэрбит харчыбын кыайан туһаммаппын»диэн буолла.
  
  
  «Завод хараабылларын кытары туох устуоруйалааҕый?» - диэн ыйыппыппар, бассейн бассейн бассейныттан куотуна сатыыбын.
  
  
  "Ээ, чахчы оннук гыммыттар эбит. Эһиги билиэхтээххит курдук, элбэх дойду балыктыыр флоталара, чуолаан, биһиги кытылбытыттан хас да милииссийэҕэ эрэ үлэлииллэр. Манна экономическай, идеологическай эрэ буолбакка, ол аата араас оҥочолор икки ардыларыгар омугуттан эбэтэр политикаттан тутулуга суох, сөптөөх сыһыан баар. Онон Грейвс туһугар отчуттарын ол эбэтэр атын Арассыыйа оҥочотугар тиэрдии уустуга суох буолла. Ол гынан баран, сороҕор суһаллык биллэриилэр баалларын, онтон кини святилеткатын кытта быстыспакка эрэ, издательство хомууругар тахсыбытын уонна кэргэнин кытта өлүү сууллан түспүттэрин туһунан сымыйа сурахтааҕа ... "
  
  
  «Ол туһунан», - диэн уларытта. "Баҕар, өлөр өлүү түбэлтэлэрин курдук сыаналыахха сөп, ол гынан баран, өлүү туһунан хайдаҕый? У ней девятиметрую тарасить глаза".
  
  
  «Ээ, Оннук. Олус бэрээдэгэ суох. Ол гынан баран, бу кэмҥэ биэрэк сорҕото иччитэх, онон массыына уу анныгар саала иһигэр баар буоллаҕына, түбэһиэхчэ көстүбэтэҕинэ, ситэтэ суох буолуоҕа. өлүгү олохтоох былаастар өлүктэрин ханна баҕарар сарбыйбыттарын, кыһалҕаттан ураты тугу баҕарар сарбыйалларын туһугар хааллараары. Маны оҥорор буоллахтарына, доҕорбут- Вашингтоҥҥа, оннук буолбатах дуо?
  
  
  Мин тугу да этэрим суох этэ, бу сымнаҕас оскуола учуутала миигин өлөрөр- өһөрөр кыаҕа суох этэ.
  
  
  «Хайа баҕарар түгэҥҥэ, - диэн Сыра- сылба баранан, сыыйа дьиэни- уоту, объегы тутуу- хабыы сыыйа саҕаланан истэхпитинэ, мин итиччэ эрэмньилээх буоларым ситиһилиннэ. Бу уустук этэ, кини менталитентальность - оскуола учууталлара бары - коммунистар, атын степеннээх дии саныыр. Кэлин тиһэҕэр, кинини биир балыксыт оҥочолоро биһиги территориальнай ууларбытыгар көстүөҕэ-биллэн турар, кытаанахтык бобуллубута. Харыстыыр катер Кытыл аттыгар турара, онно кичэйэн былааннаммыт - көдьүүһэ суох-погоня, оттон Грейвс билиэн былдьаабыт кэмигэр былдьаммыта. Күрээн баран, бу арыыны атын өттүгэр Гаваҥҥа түһэн, мотуор оҥочотун уорбута. Холобур, биир кыһыл траверы эргиччи көрбүтэ уонна көннөрү балыгы переработкалыыр собуот хараабылыгар илдьибиттэрэ. Чиэһинэйдик этэбин, ону кинилэр ийэҕэ-Россияҕа төттөрү илдьэллэрин күүппүппүт, ол гынан баран, биһиги саныырбытынааҕар ордук уустук быһыылаах. "
  
  
  Биһиги кэккэ эргэрбит дьиэлэр кэккэлэригэр чугаһаатыбыт, объегтан чугас. "Бу проблемалары барытын тоҕо барыахха сөбүй?"У вас. «Бу уолу хаайарга судургу буолбатах этэ дуо? Эбэтэр маны туоратыахха дуу?»
  
  
  "Чэ, бу киһини Вашингтоҥҥа билэҕит, тугу да быһаарыа суохтаах. Ол гынан баран, мин теориям биһиги Грейвс хаайтаран, сууттаабыппыт буоллар, туох да мөккүөрэ суох дьарыктаах буолуо этэ. Тиһэҕэр, кини туора кирдээх үлэни толороору, эбии харчы биэрээри олохтоох балыксыт этэ. Суут бу эрэйи- муҥу оҥоруон сөп, бу күннэргэ биһигиннээҕэр быдан элбэх. Атын өттүнэн, сууттаһарбыт буоллар. Кини икки агент буоларын таһынан, биһиги, ханнык эрэ степеннээх үлэни ыытарга элбэх бириэмэни, сыраны- сылбаны барыылларын таһынан, кинилэр бары Грейсэҕэ маарыннаабаттарын ситиһэргэ күһэллибиттэрэ ».
  
  
  Ол чуо бэйэтин билиһиннэрбитэ, онон бу тиэмэттэн аккаастаммыта. "Биһиэхэ хайдаҕый?"Мисс Гормсен Хормен уонна велосипед кыраатынан эргиэн киинин хот- догов миссис Гормсен сабыллыбыт стойканан хаамыытын бытаардыбыт.
  
  
  «Айманыам суоҕа этэ», - диэтэ Наталья. «Биһигиттэн араадьыйа дакаастабыла суох этэ».
  
  
  «Ким эрэ грейвс арыыга эппиппит".
  
  
  "Ээ, биллэн турар. Бэҕэһээ
  
  
  ол эбитэ буоллар, хайаан да булкуллуо суох этэ. Бүтэһигэр, велосипеды ылар яхтеннар бу кэмҥэ аҕыйахтар".
  
  
  "Үчүгэй..."
  
  
  «Ол эрээри оҥочобутугар төннөн баран бүгүн киэһэ дьиэтигэр барарга этии киллэрэбин. Наһаа элбэх сабаҕалааһын тахсыбата, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  
  
  
  
  Төрдүс баһылык.
  
  
  
  
  
  Ол кэмңэ киэһэ хойутаан төнүннэхпитинэ, ол түмүгэр Блок арыытыгар кыра дьиңнээх быһылааны умнан кэбиспит курдукпут. Кини уу- чуумпу, тулуурдаах, мэлдьи да буоларын курдук, хараҥа дьиэҕэ киирбиппит, хос көрдөҕүнэ, миигин хайдах эрэ көрүдьүөстүк көрбүтэ.
  
  
  «Эһиги билэҕит, өлөрүөхсүт иннигэр куруутун куттанан олорор сатаммат", - диэн бэлиэтээн эттэ. «Оннук буолбатаҕына туох ис хоһоонноох олороруй? Биһиги оҥорор кыра үлэбитин оҥоробут уонна онтон итэҕэһэ суох содулларга бэлэмнээхпит. Бу дойдуга атын дьон эмиэ ити курдук киирэллэр. Санаан көрүҥ эрэ. Маннык муннукка ким хайдах кистэниэн сөбүн бары дьиксинэрбит буоллар. Тоҕо, сатабыллаах эрэ Президент постугар баллотировкаланыахтааҕый? Эһиги миэхэ сендвич уонна кофе диэн холбоһоҕут дуо? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Аныгыскы хас да күн устатыгар, биһиги сатаан үлэлээбэтэхпитинэ, сүнньүнэн каталоги уонна Нью- Йорк бут- шоу туһунан урукку суруйуулары үөрэппиппит. Натанья бүтүн дойду үрдүнэн хаһыаты кытта хаартыскаҕа түһэриилэри, рекламаны кытта күннээҕи парустары, Күннүк Уурастыырап туһунан толкуйдуур бары бырайыактарынан үлүһүйбүт докумуоннарга дьааһык баар этэ. Чугас хас да верфиҥҥэ сырыттыбыт, кинилэр корпустарын ууга быраҕыллыбыт оҥочолорун көрдүбүт, онтон да атыттар интэринээттэрин көрдүбүт. Баара- суоҕа аҕыйах төгүл Ньюортка причалыгар улахан ресторанка миэхэ ыыппыта, онно көмпүүтэр уонна экскурсиялар баһыйар этилэр, онно мд биир олохтоох базатыттан Вандербильт эбэтэр пушка прапорщига киириэн сөп этэ. Натанья барыбытын бары билэр, онтон пааралар Флорида кытыытыттан яхталаах Брокер Дэниэл Маккатын сабыы быһыытынан бэйэтин үчүгэйдик көрдөрбүтэ. Кинини оннооҕор бэйэтэ итэҕэйдэ.
  
  
  Яхта- кулуупка " Экзамен» көннөрү киһи курдук буолбатах. Члены бэйэлэрин оҥочолорун билэр дьон этилэр; кинилэр дьиэ пордугар баар, веб- яхтеннай кэпэрэтиип кыттыылаахтара буолбатах этэ. - Мин саныырбынан, техническэй уобаластарга улахан төгүрүк остуолга, кичэмэҕэй- нэлэмэн кэпсэтии ыытан, сорох эппиэттэри толкуйдуурга күһэллибиттэрэ. Дьон быыһыгар ким да саарбахтаабат этэ дии саныыбын. Хаһан баҕарар бардахпытына-олус хойутаан кэллэхпит, - диэн санныбынан санныбынан санныбынан хап- хара гынан баран, олус астынан көһүннэ. Бу дьиэҕэ төннөн иһэн, кумах туһунан олус бүдүрүйбүппүт, тулабытыгар ким биһигини өйүүрүн билбэппин.
  
  
  Өссө хараҥа этэ, ити эрэ биэрээччим аан тыаһыыр. Төбөбөр биир сыал- сорук эргийдэ - ол кулуупка бурбоҥҥа атыыласпатахтара, - диэт тута ойон турда.
  
  
  "Бу тугуй?"- мин ирдээтим.
  
  
  "Ник!"
  
  
  "Она, Ден!"Кинини ревматизмҥа ааспыта.
  
  
  "Ээ, оннук», - диэтэ Натанья. «Ол эрээри эһиги туруммуккут, сыҕарыйыахтааххыт".
  
  
  "Билигин оло?"Мин кини миигин кытта хаалсыбакка, бэрт интэриэһинэй этим.
  
  
  «Бу суһал. Тампаҕа сырыыгытын ситиһиэххитин наада, оттон биһиэхэ аэропорка тиийэргэ бириэмэ баар".
  
  
  "Тампа?"
  
  
  «Билбэппин. Дэвид туох эрэ төлөпүөннээтэ, ол сүрүн приоритет. Оттон билигин таҥныҥ. Тиэтэйиҥ!»
  
  
  «Тампа», - дии санаабытым, пижаманы устан кэбиспитим. Ити хаһан эрэ толорор саамай бутуурдаах сорудахтары тула буолбута. Греция үлэтэ буоллаҕына, киниэхэ чугаһаабата чуолкай.
  
  
  
  
  
  
  Бэһис баһылыга.
  
  
  
  
  
  Контакт диэн судургу этэ; мин аатым чугас мотельга броня оҥоһуллубутун иһитиннэрдэ. Кини регистрацияламмыт уонна түргэнник сүүрбүт - натаня дьиэтин быраҕан биэриэр диэри туох да шанс суох, - диэн ааҥҥа лөглүк тоҥсуйбут.
  
  
  Ачыкытын түһэрэн баран, чымадааны көрдө, анал мантан Вильгельмин сыталлар. Ол эрээри, судургутутуулаах дьон наадата суох дии санаабатаҕым. Үтүө санаалаах киһим суох буоллар, миигин көрдүүргэ төрүөт суох этэ. Билигин буолбатах. Ол да буоллар, кинини сэрэнэн аанын аһан, турар Хокуону көрөн, бэрт дьикти түбэлтэни биллэ.
  
  
  Эҕэрдэ тылы эппэккэ эрэ, пааралар тула олорон миигин көрөн барда. Кини эркинин таммалаата, маһы кирилиэс иннигэр олоппоһу тэнитэ тарта уонна киниэхэ сирэйин одууласта.
  
  
  «Бу хос кичэйэн бэрэбиэркэлэннэ», - диэтэ Хоук. "Биһиги электронниктарбыт тула биир күн манна ааспыта, кинилэри кытта саалаҕа наблюдательнай саалаҕа сылдьара.
  
  
  Автоматическай уонна истиэнэни кэннигэр көрбүтэ, бу күннэргэ мотель үксэ Мари тула тутуллубут, оннооҕор саастаах киһи сураҕа суох аппараат аныгыскы блокка туох буола турарын барытын истиэн сөп курдук.
  
  
  "Долгуйумаҥ, - диэтэ оҕонньор. «Икки өттүгэр нүөмэри быраҕыахпыт, туох диибитин ким да истиэ суоҕа».
  
  
  Ол миигин астынным, кини хас биирдии детсады толкуйдуур дьоҕуругар хаһан да саарбахтаабата.
  
  
  "Зенополис итини биһиги санаабытынан оҥорор», - диэтэ кини инники сайабылыанньата суох. «Чопчу дата анамматах, ол гынан баран, бу өрөбүл күнүнэн буолуоҕа. Кини Албанияны кытта кыраныыссаны туоруур уонна Корфаҕа ыытыллар. Көрсүһүү кэмэ уонна миэстэтэ бу кэмҥэ быһаарыллыаҕа".
  
  
  Төбөтүн нөрүс гыннарда, онтон мырчыһыннарда. "Кинилиин сибээстэһэрим хайдаҕый?"
  
  
  "Балтым нөҥүө».
  
  
  Итини бастаан бэлиэтээбэтэхтэрин курдук кураанах эттэ. "Бу хаттаан хайдах этэй?"
  
  
  «Эдьиийим. Кини Кристина диэн, кини ээб- тыыннаах аймаҕа. Билигин Афиналарга студеннар медсестранан үлэлииллэр эрээри, биһиэхэ уоппускабыт арҕаа кытылыгар сылдьар. Ону ылыаххыт ... кини ымпыгар- чымпыгар бэриллиэ суохтаах ".
  
  
  Ол гынан баран, син-биир итини оҥорбута. Сүүрбэ икки сыллааҕыта биллибитинэн, уон биэс сыл анараа өттүгэр куотан куотан испит эбит. Ол эрээри Алексей Хотун этэринэн, кини балта биһиги көрсүһүүбүтүгэр тахсарыгар улахан уорбаланыылаах, ол кэнниттэн биһиги дьоммутун кытта кэпсэтэн баран, дьыалаҕа тардыһыыга ыҥырбыта. Веб- ким итэҕэйиэн сөбүн эттэ уонна кини Греция бырабыыталыстыбатын икки ардыларыгар буфер быһыытынан туһалаабыта диэн сөбүлэспиппит.
  
  
  «Мин чопчу тугу гынарбын өйдөөбөппүн", - диэбитэ Хок, - ол гынан баран, биһиги кинини кытта оннук кыаллар курдук, син-биир барсыахтаахпыт».
  
  
  Мин сорудаҕым боростуой курдук: мин Афинаҕа көтөн кэлиэхтээх этим, массыынаны куортамнаан, хас да хонукка оҥочо туругун көрө-көрө, көрө сылдьыахтаах этим. Пиригаҕа кыыһы (»миигин, син киһини тардар диэбиккэ дылы", - диэбиттии, хуок эрэннэрдэ), онтон корфаҕа кылгас круизаны арендалаата. Онно, саалаҕа Греция киэнинээҕэр Алдантан ордуга суох арыыга Алексей Зенополиһы кытары иккиэ буолан эрэбит.
  
  
  «Биһиги кинини кытары тиһэх сырыыга кэпсэтэрбитигэр хаста да көрсөн кэпсэттибит», - диэн Хоук быһаарда. "Биһиэхэ онно хайдах түбэһэн кыһаммат, оттон билигин кини наар кириитикэлиир дьоһуннаах информация баарын ыйар. Баҕар, суох буолуон сөп, ол гынан баран, былааннаммытын курдук тиэйэн илдьэргэ бары сырабытын ууруохтаахпыт; биһиги төннүбэтэхпитинэ, кырдьыгы этэр дии саныахтаахпыт ".
  
  
  «Мин билигин да этэбин, ону түргэн тэтимнээх катерга тиэйэн тоҕо илдьиэ суохтааҕый? Бу баараҕай бизнес аҕыйах хонугу ылыан сөп".
  
  
  Оҕонньор төбөтүн эргитэн кэбистэ. «Зенополиһы кимиэхэ да сыһыарбаккыт иһин, тыын суолталаах. Кини биһигини бу тоҕо көтүү хас да күн устата барыа суоҕа диэн итэҕэйэр, ол гынан баран, биһиги кыһамньыбытын ол биллибэккэ эрэ биллибэккэ хаалыахтааҕын ирдиир. ханнык да түгэҥҥэ бу сүбэни билигин да убаастыахтаахпыт. Суох, ким да, кистэлэҥ проезтаах Паруснай оҥочобутун транспортка илдьиэххит. Зенополис биһиэхэ куттал суох буолуор диэри, Греция эбэтэр атын дойду былаастарын болҕомтотун тардар туһуттан тугу да оҥоруоххут суоҕа. Ханнык да түгэҥҥэ, - диэн кини чэпчэки мичээрдээн эбэн эттэ: - дьыала погоняҕа тиийиэҕэ, ханнык да моторнай оҥочо, хараабыллары уонна араас Правительстволары эһигинниин ыытар сөмөлүөттэри байытар- тайар кыаҕа суох этэ".
  
  
  Хайа баҕарар түбэлтэҕэ кини миигин итэҕэттэ. Ону барытын толкуйдаан көрбүтүм да, Хоукуол миэхэ өссө биир кыракый сюрприз бэлэмнээбитэ.
  
  
  «Между прочим», - диэтэ кини, мин аһаҕас чымадааны истиэнэҕэ стеллажка одууласта. «Бу сорудаххытыгар саа сэбэ суох буолуоҕа. Эбэтэр өссө туох эмэ буолуон сөбүй, уорбаланааччы, доппуруостаатаххытына диэн.
  
  
  "Ничего?"- мин ирдээтим.
  
  
  «Мин санаабар, эһиги быһаххытын да илдьэ сылдьыаххытын сөп, ол гынан баран, кинилэргэ туһанар кыынынан кымньыыланымаҥ. Таможнялары ыраастыыр курдук, эһиги ханнык эрэ бии баар буолуохтааххыт, төһө да оҥочо үгүс өттүн булуоххут суоҕа. ол да буоллар, удьуор наада буолуо", - диэбитэ.
  
  
  "Оннук саныыгын дуо?"
  
  
  «Ээ. Көрөҕүн дуо, Ника, бу эпэрээссийэни бүтүннүүтүн атын өрүт оҥорбут Уйбаан Уйбаанабыс диэн арааран көрүөхтээхпит. Билэргит курдук, биһиги нууччалары уонна кытайдары кытта кэпсэтии кэмигэр олоробут. Дьиҥэр, бу дойдулар эпэрээссийэлэригэр биһиги операцияларбытыгар сыһыаннаах мораторий баар. Хифу- га көһүү кэмигэр Зенополис туох сыаллаах- соруктаах үлэлиирин быһаарсар буоллаххытына, кыаллар буоллаҕына, кини туһугар көрөр- истэр кыахтааххыт... муораҕа сүтэн хаалла ».
  
  
  Ити миигин аймаабатаҕым, мин «Климастер» сыанабыл буолума, тоҕо диэтэххэ, өстөөх агенын быһаҕынан анньан, оннооҕор кини урут атын киһи эбитэ буоллар.
  
  
  
  «Үчүгэй»,-диэтэ мин суумкабар чугаһаан баран. Ону «люгер» таһааран- таһааран- ууран бу Хоонньугар туттарда. «Онно кыһаллыҥ, кини миэхэ үчүгэйдик сулууспалаабыт».
  
  
  «Эргиллэн кэллэххинэ, бэлэм буолуо», - диэтэ кини сэп- сэбиргэли хомуйан баран.
  
  
  Кинини эмиэ олордо. "Өссө туох эрэ."
  
  
  Хобулук миигинниин санныбын өрө көтөхтө.
  
  
  "Портнай ыл, ону Тампаҕа оҥоробун дуо?"
  
  
  «Биллэн турар. Ону быһаарарга соруналлара. Эһиги манна икки күн хаалыаххыт уонна яхталарга уонна яхталаах брокердарга аналлаах араас бириистэри кытта билсиэххит". Кини бартыбыалы тула быыкаайык кэмпиэри сулбу тардан ылан, оронугар уурда. "Бу соторутааҕыта бэйэлэрин үлэлэрин тохтоппут брокердар испииһэктэрэ; эһиги үс тулаларыгар бары үлэлээбиккит уонна билигин бэйэ бизнеһин арыйарга холоноҕут. Баҕар, биһиги олус сэрэхтээх буолуҥ, оттон ким эмэ эһигини, кимтэн эмэ ыйыттаҕына, чэпчэкитэ суох информацияны биэриэххитин сөп. Дьиҥэр, онно наадата суох, бу операция аҕыйах хонугу ылыаҕа. Ол гынан баран, түбэһиэх көрсүһүүнү акаарытык ыытыа этэ. "
  
  
  «Аньыыларынан дьарыктанар дьон, бассейҥҥа барытыгар сөп түбэһэр», - диэн сөбүлэстим.
  
  
  «Олох фантастическай. Греция кытыытынан айаннаатаххытына, бу сири билэр атын американецтары көрсүөххүт. Лучше бойобуой, чем Теряется и Теряется?»
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ону миэхэ хас биирдии сырдыгы кэрийэ сылдьан, аҕыйах хонуктааҕыта хараҥа наступление кэнниттэн пристанынан, атыы- эргиэн саалаларынан уонна итэҕэллэринэн, үлэтэ суох яхтеннай брокер курдук оҥорбута. Кини айанныыр кэмигэр менеджердэр уонна атыылааччылар ааттарын билбитэ, порт капитаннара уонна араас дакылааттарга бензоколонкалары үлэлэтэр оҕолор бааллар. Баҕар, туох баар ымпыгын- чымпыгын хаһан да наадата суох буолуо гынан баран, американец, пиибэ иһигэр клиротер таһыгар үлэлээбит Чокуурдаах кырдьаҕас персонажтары ахтан- санаан аахтахха, нн туһунан остуоруйатын кэпсииргэ бэлэм буолуо этэ.
  
  
  Иккис күн бүтүүтэ Майаҕа Флорида хонон баран, Мадридка сарсыарда эрдэ таһаарар сөмөлүөт көппүтэ. Онно Афинаҕа сырыыбар кыбыстар этим, аара суолга киирэрбэр чугаһаан иһэн, икки өттүттэн сөбүлээбэтэхтэр, кыыныгар кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста- кыбыста сылдьыбыттар. такси бул. Түүнүн омелой то особенное ясность, я мин санаабар, Греция и Леване не может только В Греция; бу осмон айтганларини эшитиб, ўзларининг Барашков ва жараҳаннамдан кейин эшакларнинг аёлларини кўтариб, ўзларини эшитиб чиқариб, улар ўзларини эшитиб чиқариб, улар ўзларини эшитиб қўймаганлар. Бу биһигиттэн тутулуга суох тыын, биир дьахтар илдьэ сылдьыан сөп эрээри, Афины күүскэ уонна көрдөөбөккө оҥороллор.
  
  
  Онтон ону барытын сүтэрбит Америка кондиционеризациялааһын систематын күүһэ суох «Хилтоҥҥа» регистрацияламмыта. Дьиҥэ, телевизор бэйэтин хоско киирэн биэрбитин кэннэ кини тымныытын билбитэ. Арҕааҥы цивилизация биһик ырыата.
  
  
  Сарсыныгар кини куоракка түргэн экскурсиянан дьарыктаммыта. Ынырык этэ гынан баран, миигинниин иирсэн барбыттара сүрдээх элбэх. Ханна барбыккытый да, Америка уус- уран литературата баар быһыылаах, аламаҕай атыыһыт коврынан английскайдыы саҥарар, онон бу убайгытын Акронаҕа билэргитин кэтэһэҕит, саатар, хайа да уулуссаҕа киһи мыыммат диэн санаа баар.
  
  
  Онон циничнэй этим. Кини эмиэ кыйахаммыт этэ. Бу сорудах миэхэ олус судургу курдук көһүннэ уонна колледж оллооно- сулустарыгар бэлэмнэнэр Суперкубка чемпиона курдук айманыахтаахпын. Оонньуу мэлдьи идэҕэ дуоһуйууну тиэрдиэхтээх, ол аата кинилэр болҕомтолоох буолуохтаахтар, аанньа ахтыбат буолуохтаахтар. Мин кыһалҕам соччо оннук буолбатах этэ, ол эрээри аныгыскы аҕыйах хонукка олоруохтаах күннээҕи олохпун- дьаһахпынааҕар, сэргэх кыыспын кытта көрсөн, санаабын холбоон, төбөбөр дөбөҥнүк киирэр кыахтаах этэ. .
  
  
  Ону таһынан Чуҥкуйбакка Вильгельмин устун сүүрэ сырыттым. Оччотооҕуга мин төһө да билбэтим, сотору кэминэн ону билиэхтээхпин.
  
  
  Кинини олохтоох агентствоҕа туһаныы арендалаата уонна туроктаах брокерынан саҕалаата. Мин бастакы логическай тохтобулбар күүлэйдээбитим уонна бу тилиннэриллибит портнай куорат дакылааттарынан күн сирин көрбүтүм. Бизнесмен- айанньыт, кини боппуруостарын биэрэрэ, Россия саҥа бырайыактарын уонна уопуттаах пуонданы үөрэтэбин, ол барыта эрэллээхтик, Дохсун ытыс таһынарын курдук этэ. Ким да, хему- ни көрсөр, мунаарар санаам суох, бу-Макк Денис, уоппускаҕа сылдьыбыт, ол моряктар диэн ааттанар аан дойду чааһыгар баар этэ. Аан дойду бу чааһыгар биирдэ эрэ сылдьыбытым, ону моряктарга оройуон буолбутум эрээри, билигин хайдах өйдүүллэрин туһунан буолбакка. Быһаарарга хема баар этэ
  
  
  АХШ аармыйатыгар уон биэс сыл урут киирэрэ олус уустук этэ. Судургутук эттэххэ, бу с, АХ, бэл армия сорох быраабылаларын кэһэн, тус туһалааҕын курдук, сорох быраабыланы кэһиэн сөп. Бу кэмҥэ университекка сылдьыбыт суос- соҕотох оҕото Балтиморга Холабердаах форт- Холабердаах оскуоланы ааспыта. Бу сүрүннээн галочкаларга, биһиги үөрэппит бастакы сорукпут - агент отчуоттарын барытын толоруохтаах этэ, оттон кини иккис лейтенант кордоно сылдьар полкалара этэ. Кэлин, Арҕаа Германияҕа дуоһунас бэриллэр эрдэхпинэ, аатым- суолун ирдиир ханнык баҕарар начаалынньык мин майор буолбутум биллэрии ылбытым. Ол курдук, оччолорго ШТАТСКАЙГА үлэлиир биир- икки капиталы билэрэ, ыйыттахха, майор «званиета» буолаллара.
  
  
  Ол гынан баран, Алексей Зенополиһы кытта билсибитим уонна бииргэ үлэлээбит операцияны кытта билсибитим туһунан урут туох да мөккүөрэ суох этэ. Кылгастык эттэххэ, биһиги армиябытыгар бу матырыйаалы Германияҕа аҕалан, биһиги сэриилэрбитин атыылаһарбыт героин диллердэрин бөлөхтөрө эккирэппиттэрэ. Урукку сылларга курдук туох да майгыта суох эрээри, оччоҕуна билигин да улаханнык эбиллэ илик. Саллааттар паараларын Турцияҕа сибээһи олохтообут Греция моряктарыттан ылаллара биллибитэ. Пуунунан Наксос, саамай улахан арыы.
  
  
  Биир саллаат, эдэр сержант, хас биирдии саллаат ыраланар ыра санаалара туолла; Греция арыыларыгар уонна Ливан курдук сирдэргэ БИИР- икки мотуордаах сөмөлүөтү-ПАССОНУ, үрдүк салалтатын бэрэстэбиитэллэрин уонна гражданскай сирэйдэри пилоталаата. Бороһуокка кыра аэродрому олорорго уонна үрүҥ бороһуок таһаҕаһын бэйэтигэр ыларга табыгаһа суох. Кини ханнык да таможня суох этэ, хас да механик оҥорорго спецперация базатыгар наркотигы былдьаан, бытархай атыыһыттарга таһаарбыттара.
  
  
  Мин сүүмэрдиир күрэхтэһиигэ кыттыбатым, сүрүннээн, КСК чилиэннэрэ үлэтэ этэ эрээри, бу гректии байыаннайдара булкуллубуттарыгар, ити байыаннай полицейскайдарга кыратык кыйаханар буолбута. Дьэ, ити эмиэ үлэ буолбатах, Россия нэһилиэнньэлээх пуунугар армия хайа баҕарар кистэлэҥин тохтотор сорук турар, ол гынан баран, балачча киэҥ интерпретацияланар. Ханнык да түгэҥҥэ, наркотигы хомуйар контрабандистары таһаарыыга үлэбэр сыһыардым уонна ханнык баҕарар тулалыыр эйгэҕэ ким да бу улахан айдааны таһаарбатын туһугар. Эбэтэр истиэххэ сөбүн туһунан истибитим.
  
  
  Өлөрүөхсүт үлэ этэ, ону мин ыйыы- кэрдии эрэ бүппүтүн өйдөөтүм. Зенополис көҥүлэ суох көрсөөрү, тугу гыныахтаахпын барытын билэ- көрө олордохпуна, ити миигин кытта үлэлиир үчүгэй киһи буоларын туһугар сыл аайы киниэхэ анаан. Киһим Куокунуга, миигиннээҕэр аҕыйах, алтыс сахаҕа биир Дүпсүн, онно сөптөөх шириннээх киһи этэ. Онно кини дойдутун байыаннай- муора разведкатыгар сулууспалаабыта эрээри, хараҥа гражданскай көстүүмүгэр кини персонаж курдук көстөр: хаар баттах уонна бытык, суостаах харахтара, эһиги ынчыктаргытыгар сыһыары тутан, Моҕойдоон хаалыахтарын сөп курдук этэ. кини эйигин босхолуурга быһаарымматаҕа.
  
  
  «Эн Хартыынаҕын», - диэтэ кини, айдааннаах кафеҕа сырыттахпытына. Музыкальнай автомакка Синатр пластинката оонньоото, оттон олох үҥкүүтэ музыканы кытта күрэхтэһэ сатаата.
  
  
  Билиммит, ол саҕана кини аатын өссө да туһанар кыахтаахтар.
  
  
  "Олус судургу". Английскай тыл үчүгэй этэ да, тыл босхо сүтэрбэтэ. «Икки киһибитин американец аэродромҥа көрсөллөр. Мы с тобой их».
  
  
  «Америка самолета хаһан көтөн кэлэрин хайдах билэбит?»
  
  
  «Кэтэхтэн олорор площадкалаах миэстэ баар. Биһиги сирбитин- уоппутун туругурдубут, балыыһаҕа, дьадаҥыга түбэстибит. Алексей инники тиистэрин икки ардыгар улахан иэдэһин көрдөрөн күлэн кэбистэ. «Куртах, бу иһэр уу кыһалҕата кыра. Оҕонньор кырдьан да, көнүө».
  
  
  "Уонна төһө өр күүтэбит?"
  
  
  Алексей маассабай санныларынан саба тутта. «Билиҥҥитэ кэлэ иликтэр. Эн тиэтэйэҕин дуо?»
  
  
  Биһиги наксосска кэлиэхпитин иннинэ киритиэрий арыытыгар баар ньирилиир тыыны ылбыппыт. Биһиги туристар буолуохтаахпыт, онтон олордохпутуна өссө да бэйэ- бэйэбитин кытары кэпсэппэтэхпит. У зарегистрировался в портовый городе, А затем является эсцентричного Америка, который отдельный отдель в походе, консультативника, я думаю, Современные хипеди, кишины со между своими рюкзактами.
  
  
  Кинини Козел козелун коттеджыгар кэтэхтэн балаһалаах Алаһы булбуттар. Дьолго, кини паачата эргэрбит, ол гынан баран көннөрүллүбүт оонньуулаах хаарты баар этэ, онон хайдах эрэ биһиги наадалаахпытын кытары улахан саппааһы суулуу сатаата. Икки күн устата барбыт күүтүү куһаҕана суох этэ, ол гынан баран, пиноклга дьиҥнээхтик оонньуурбут буоллар, син биир Алексей Зенополиһы кытары бииргэ үлэлээбиппэр тэҥнээх буолуо этэ.
  
  
  Сайыҥҥы хонуу биһиэхэ аннынан уһун кыараҕас хочотугар баара, немец дьахтара тутуллубуттара
  
  
  сэрии кэмигэр барааннары, козырь үүннэриитин суотугар көннөрүллүбүтэ. Дальнай Востокка биһигиттэн уорэх сабыллара, бүтэһигэр, биһиги үчүгэйдик көрөр кыахтанныбыт.
  
  
  «Мотуруостар онно киирэллэр», - диэн быһаарда Алексей. «Биһиги дьоммут, кытыыларбытын көмүскээччилэр». Кини сир хонуутугар силлээтэ. «Биһиэхэ, гректэргэ, маннык элбэх кытылы көмүскүөхтээхпит, ханнык баҕарар картаҕа, Никаҕа. Арай бу киистэни, бу идэни киртитэрин курдук саныыр эрэ...» Кини эмиэ силлээтэ.
  
  
  Өксөкүлээх Өлөксөй идеалист буоларын өйдөөтө. Ол миигин дьиксиннэрэр, оччоҕуна даҕаны циниктары кытта үлэлиирин ордорор этэ, тоҕо диэтэххэ, сыаналаах эрэллээх буолаллара.
  
  
  Түүн саамай ыарахан буоламмыт, тоҕо диэтэххэ, таһаҕаһы кыайан туһаммаппыт. Алексей эмиэ кыра кэпсэттибит. Сороҕор ыйдаҥа сырдыга сир күлүмүрдүү күлүмүрдүү күлүмүрдүү күлүм гынна диэн уулуссаҕа тахсара. Бу кини үһүс түүнүгэр көтөр- түһэр балаһатын бүтүүтүгэр айаннаабыт фигураларын көрдө, сыыр үрдүн аннынан көтөхпүттэр, эбиэс пикатыгар тиийбиттэр.
  
  
  Она сегодня вернулся В хижине И это Единая передача Воронь. «Кинилэр манна бааллар», - диэн сибигинэйдэ мин. "эһиги паромнаргыт, кини эрэбилин кэриэтэ", - диэн сибигинэйдэ.
  
  
  Алексей илиитинэн сапсыйда уонна суорҕан анныгар быраҕылынна. «Сөп, үчүгэй, эдэр киһи». Кини миигиннээҕэр уонча саастааҕа. «Биһиги курдук күүппүттэр. Америка самолета силбэһиэр диэри тахсыбат. Түүн манна түһүөн сатаммат".
  
  
  Ону ырыган буолбатах, Алексей тиһэх тылы эппитин курдук, хатыыр дии санаабытым.
  
  
  Баҕар, хаалбыт түүн чаас аҥарын утуйан хаалбытын билэбин, халлаан уһуктан, халлаан сырдыан иннинэ, аргыый аҕай хааман эрэрин кэтэһэбин. Ый ыраатта да, хочо түгэҕин кыайан көрбөтөх курдуга.
  
  
  «Биһиги билигин саҥа эрэбит». Али саҥата саҥата суох хааман скинин устун ыстаммытым сүрдээх соһуччу этэ. «Күн сырдыгар диэри». Кини ыарахан хара тирии курткатын тыытан, хармааннарын хармааннарынан саба быраҕан атаҕар сылдьыбыта. Кини анныгар 45 калибрдаах эбит да, саннын нөҥүө быраҕыллыбыт м- 1 бинтиэпкэҕэ сабыллыбыт.
  
  
  Мин эмиэ оннук этим. Мин соторутааҕыта Германияҕа ылбыт Вильгельмин уонна бүтэһиктээх санаам миигин үрдэтэ сыспыта.
  
  
  Хочо чугастааҕы уһугар, Томторго, хайа хаспаҕар киирэр аанынан сэрэнэн айаннаатыбыт. Биһиги төһө да сибэтиэйдэр, Ыраас- ыраас ыралаах, куустаах дьон буолларбыт, ханна тохтуохпутун сөбүй диэн, тиһэҕэр тиийэ ыраах сырыттыбыт.
  
  
  «Куолас», - диэн сирэйин ыйан баран, сибигинэйдэ.
  
  
  Биһиги хаптаһын ньуурунан сыылан истибит, дьэ онтон Аллараа Бэстээх хонуутун көрдүбүт. Биһиги алта уонча футболу көрөбүт, төһө кыалларынан таҥнары түһүү, суол- иис суох буолла.
  
  
  "Биһиги курдук...?"Саҕалаата да, Алексей тарбаҕын уоһугар ууран, тииһэ хараҥаҕа элэҥнээтэ.
  
  
  Элбэх хармаан нөҥүө өттүгэр нейлон быатын чараас куһуогун таһаарда. Биир бүтүүтүгэр гранат сыһыарыллыбыт, онтон атыттар паараларын бэйэлэрин кытта кэккэлэһэ уурбут.
  
  
  "Сөмөлүөт мантан көтөн иһэр», - диэтэ кини биһигиттэн быһаччы ыйан туран, хара кураанахха хонуу кытыытыгар. «Соҕотох суол. Түһээтэҕинэ ыраах иккиэн тиийэн баран төннүөхтээх уонна эргиллиэхтээх дуу? Онон түһүөххэ... кинилэр куоттарар кыахтара суох».
  
  
  Ыскамыайкаҕа киирэр кирилиэс анныттан хаппыт кыранаатынан ыскамыайкаҕа чараас линияны бэрт бытааннык сыҕарытан барда. Ол кэнниттэн паузаны, тарбахтарынан иилээн- саҕалаан, суоттаан, хаттаан үлэлиирэ. Нейлонга бэлиэтин оҥорбута уонна быһаҕынан быһаҕынан быһаҕынан быһаҕынан быһаҕынан быһахтаабыта. «Олох фантастическай», - диэн иһитиннэрдэ уонна тиһэҕэр аҕыйах мүнүүтэ иһигэр сыһыараары, ходуһаҕа хаалларда.
  
  
  "Билигин тугуй?"У вас. Бу эпэрээссийэҕэ ким эппиэттиирин ким да биһиэхэ эппэтэҕэ, ол гынан баран Алексей, тугу оҥорбутун билэрэ, үөрэнэргэ бэлэм этэ.
  
  
  «Бу куһаҕан суол түһэр, ол эрээри мин таҥнары түһүөхпүн сөп". Халыҥ бэрчээккэни кэттэ, быа тула сыһыарыллыбыт быа снарядын быатын ыга тутан, саннын нөҥүө ыста. «Билигин хонуу Дальнай Востокка төннөҕүн. Кыракый ыллык, коза олорор кыракый ыллык эйигин батыһан иһэр. Иһиттэххинэ, хайа хаспаҕар гранат дэлби ыстанарын курдук таҥнары түһэн баран, ханна да барбат самолетунан сылдьар уолаттары итэҕэтэҕин. Өйдөөтүҥ дуо?"
  
  
  Кинини оннук саныырым. Биһиги кэлбиппит ити хайысхаҕа төттөрү сүүрэн кэллибит. Алекс деп айтырып алыр деп келгеш, оларның чедип келгеш, оларның садып келгеш, деп чугаалады. Отправить свой М- ли, его жимут на край кусе и шталь.
  
  
  Ол бастаан мух сах саҕатыгар майгынныыр буолан, тургутан көрбүтүн өйдөөтө. Хараҕым эмискэ арыллан, ыраах былааччыйанан өрө көтөн тахсан эрэр оранжевай күн куһуогар одууласта.
  
  
  Сүөһү ортотугар хонуу ортотугар ханна да сыппыт сирдэрин- уоттарын дириҥэтэн, кээмэйдэрин дириҥэтэн, хараҥа бээтинсэ көстөр. Кини олоххо түргэнник киирбэтэҕин сэрэйдэ, икки мотуордаах сөмөлүөт Дальнай Востокка түһэр сиригэр көтөн тиийэрин көрбүтэ.
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс уораҕайын диэки эргийэн көрдө. Бу уопсайынан, сөмөлүөт көлүөһэтэ от охсуллуор диэри көстүбэт, ол гынан баран, улахан фигура тыаһа өрө көтөн тахсан уһун синньигэс балаһаны бырахта. Кини салгынынан көтөн ааста, ол бүтүүтүгэр сыһыарыллыбыт таһаҕаһы быһа түһэн, дьэ, дьэ, ол маһын дьөлө анньан кэбистэ.
  
  
  Уһун пауза, наһаа уһун, ону толкуйдуу барбытым. Түөрт сөкүүндэ-бу аҕыйах, ол гынан баран, биирдэ штифтары, кыраныыссаны эргиччи таһарга, онтон быраҕан кэбиһэргэ көрдөстө. Ону ыраастык туруоран, бетоннай парапет нөҥүө икки төгүл эрчиллэр дьаамаҕа тиксэрин курдук ытан кэбистэ. Ол кэнниттэн хас да хонуктааҕым ыалдьар-ыарахан гранаталар, умнумаҥ, - ол гынан баран, ону барытын сүтэрбит сукуна уола дьиксиннэрэр, ону барытын хайдах өлөрөр ордук диэн быһаарда. Дьолго, арааһа, мин туспар, ол күн кинини көрбөтөҕө буолуо.
  
  
  Хайа хаспаҕар киирии дэлби үлтүркэй сүүрүктэр, буруо үрэхтэр, дохсун Самыырдар күөх хонууга тосту оҕустулар. Кини сирэйиттэн сыҕарыйыан иннинэ, Алекс сарсыарда уһугуттан тахсан очуос хайаҕа тахсарын көрөн, түргэнник сиргэ түһэ түспүтэ.
  
  
  Кини чэнчис чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр чэнчис талахтары батыһан, чэнчис гыммакка, хочо түгэҕин диэки сүүрдэ. Икки мотуордаах Америка сөмөлүөтэ миигин ревомативтары кытта сылдьара эрээри, билигин кинини билиэхтэрэ диэн куттамматаҕа, дэлби тэптэрии кэннилэригэр туох баар болҕомтону ылыахтааҕа.
  
  
  Сөмөлүөт бытааран иһэн, бытархай ракетаҕа сүүрэн иһэн, эргиирин саҕатыгар сүүрэн кэлэн, сөмөлүөт муннугар аһаҕас саа тыаһын оҥорон таһаарда. Сүүһүгэр өстүөкүлэ нөҥүө сүүһүгэр диэри куттаммыт, кубархай сирэйин, онтон дьулааннаах хамсаныыны көрдө. Ойоҕос аанын аһан, пилот ыйынньыктарын салҕаан баран, көтөн иһэр мотуору собуоттаан барбыттар.
  
  
  Сөмөлүөтүнэн ытарга бирикээс суох этэ, өскөтүн биһиги көмөлөһөр кыахтаннахпытына, тиһэҕэр, АХШ бырабыыталыстыбатын бас билиитэ. Ол иһин бу сырыыта бандьыыт кымньыытын таһынан кутуругун хаамта. Икки тирэх эмискэ дэлби ыстанна, атахпын кытта быылы көтөҕөн, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр чаҕылыйа түстэ. Сөмөлүөт миигиттэн түргэнник тэйэр, санныбар М- 1 баар, Уһук хоту сиргэ ытарга бэлэмнээх Алексеева көтө сылдьар самолет траекториятыгар көтөхпүтэ.
  
  
  Кини намыһах сырдыгар кыракый хайа, көйгөтүк өрө көтөҕүллүбүт хара харахтаах, ханнык эрэ былыргы буойуннар таҥараларын уорун-кылынын тохтото сатыыллар эбит. Сөмөлүөт көбүөргэ соһулларын курдук буолан баран, тиһэх кэмҥэ кини хамсатааччылары соһон, куттанан соһутта. Өксөкүлээх Өлөксөй томтороот аннынан эргийэ турда.
  
  
  Хонууга куотан ураты гректэри уонна самолету куотан, Алексеевы урут ойоҕос күнүнэн күөрэйэн тахсарын көрбүтэ. Кини тохтообут, тобуктарыгар туран, сөмөлүөт тохтообут уоһугар тохтоппут. Эр киһи төбөтүн сулбу тардан баран, партнерга ытыһын оҥорбут.
  
  
  Бу кыра сыал этэ, сөмөлүөт өссө иэҕэҥнээн, тохтоло суох иннин диэки сыҕарыйан иһэр, ол гынан баран, кичэйэн эмтэнэр бириэмэтэ суох. Кини биир ытыыны, онтон өссө биир ытыыны оҥордо. Эр киһи бу моонньуттан хаана кэҕис гыннаҕына, бу киһи толоруутугар көҥүл былааҕы толору көрөр кыахтанна. Бэстилиэнэй диэки туһаайан барбыта да, эмискэ кини, начаалынньык курдук ыарахан буолуохтаах. Ити ытыс тыаһа охтон, нэһиилэ сиргэ аан нөҥүө сууллан түстэ.
  
  
  Алексей кабинаҕа ойон туран эр киһиэхэ тиийэн кэллэ. Үрдүк бүтэҥи куолас иһилиннэ, бэлэһэлээх күлүүһүн хас да сөкүүндэ буолан баран, таас сиргэ таҥнары түһэрдэ. Өксөкүлээх Өлөксөй тоҕус ыйдаах М- лаах м- лаах дубинатын тутан аан кэннигэр турара. Кини миигин өйүүрэ, ол гынан баран, самолекка снаряд эмиэ көппүтүм.
  
  
  «Үчүгэй ытыы», - диэтэ кини. «Эн чертовскайы табыллан өлөрдүҥ".
  
  
  "Туох дии саныыгыный?"Биһиги иккиэн сиргэ ыттарбыт киһилэрэ хамсаабатах.
  
  
  "Ха! Эһиги болҕомтоҕутун бу моонньоҕон нөҥүө ааһан, сөмөлүөккэ киирэн, бу летчик кулгааҕын быһан, сүүһүгэр өстүөкүлэни үлтү сынньар. Жаль».
  
  
  "Аҕа. Атын эчэйии баар дуо?"
  
  
  «Мин кими да көрбөтүм. Эн иккис ыты түөһүгэр түбэстиҥ дии саныыбын. Ханнык да түгэҥҥэ, курдаттыы ааспат».
  
  
  "Баҕар
  
  
  кинини бүүс-бүтүннүү сыспыта. "
  
  
  Өксөкүлээх Өлөксөй. "Суох, эн сыыспатыҥ, ханнык да Картер. Ону хаһан да умнуом суоҕа, өйдүөҥ дуо?"Пилота олорор пилота диэки көрдө. "Бу уол тыыннаах буоларын баҕараҕыт дуо?"
  
  
  «Улаханнык бааһырбатах буоллаҕына, ону штаб- квартиратыгар туһаныахпытын сөп»дии саныыбын. Хотун төҥкөйөн, эр киһини харбаан ылла. Кини билигин сержантскай навивкалары кытары армия формата баара, кини бэйэтин сирэйин, кэлин ол дьыалатын үөрэтэрин курдук үчүгэйдик билэр. "Рэпан», - диэн үөгүлээтэ. «эһиги манна олоруоххутун баҕараҕыт дуу, өлүөххүн баҕараҕыт дуу? Бу эһиги талыы».
  
  
  "Чизус, да!"Оҕо мэтириэтэ эдэр курдук буолан хаалбытын өйдөөн кэлбитим. Алаасканы көрдө уонна соһуйан төбөтүн быһа илгистэ. "Псх!"пробмотал В. «Иирбит уол".
  
  
  Өксөкүлээх Өлөксөй иннигэр сөһүргэстии түһээт, бу бинтиэпкэни эдэр старшиналар сирэйдэрин таарыйда. «Өйдөөх уол, - диэтэ кини. «Миигин охсор буоллаххына, сөмөлүөтүҥ эмиэ тосту көтүрэр. Эн таҥнары көтүөҥ". Уйбаан Уйбаанабыс илиитинэн саннытын кырыытынан көрөн туран эттэ. «Оттон эн тыыннаах хаалаҕын, оттон? Үчүгэй уол". Кини ону көхсүгэр иилистэ, саннытын тутан ылан, старшинатын атаҕар өрө көтөхтө.
  
  
  "Оттон хайа хаспаҕа хайдаҕый?"У вас.
  
  
  "Бары өлбүттэр». Бинтиэпкэтин прикладкатынан ытыалаата. «Онтон эн барбытыҥ кэннэ атын гранатанан, хайа хаспаҕын бэчээттээн таһаарыаҕыҥ. Кэрэ хоруопка оҥоруҥ. Бу туһунан хайдаҕый?"Өлбүт киһини атаҕын тарбаҕынан анньыалаата.
  
  
  «Суох. Кинини бэйэбин кытта ылабын. Ол гынан баран, мантан хайдах барыахха сөбүй?»
  
  
  «Бу мин дойдум сорҕото, Никита. Эһиги миэхэ кыһанымаҥ, а? Билигин кини бу уолу кэлгийэргэ көмөлөһөбүн, кини көтүү кэмигэр проблеманы кыайан тахсыбатын туһугар».
  
  
  Биһиги Рэс- тэри тута пилот тымырын кэннигэр хаалларарга быһаарбыппыт. Атын эр киһи Этэ- Сиинэ ыйааһыннаах таһаҕаһы курдуктар. Кини киириэн иннинэ сиэбигэр сууна түһэн кыра бакыаты сулбу тардан таһаарда.
  
  
  «Иккиэн ылыҥ, американецтар, эһиэхэ дакаастабыл наада. Биһиги, наркотигы контрабандалааһын туһунан тугу да билбэппит, а?"Кини миигин көхсүгэр түбэһэ түстэ. «Удачнай айан", Никита. Эн эмиэ үчүгэй пилот буоллаххына, хайдах ытаҕын, проблема суох буолуо дуо?»
  
  
  Тиһэх, ону көрбүтүм, санныттан санныгар диэри бинтиэпкэ санныттан төттөрү соһуллара; кини оччотооҕуга дьиэбэр эргиллэ сылдьар булчут курдук көстөр. Кини көтөөрү илиитинэн сапсынаары, эргиллэ илигэ.
  
  
  
  
  
  
  Алтыс баһылык
  
  
  
  
  
  Түүн Греция кытылыгар түһэр кэмигэр эмискэ хараҥаран эрэр. Кини эрдэ кэпсэппит объегын капитана миэхэ ыыппыт объегыттан куһаҕана суох отель булбута. Кини миэхэ түүҥҥү кулууптары көрдөрөргө этии киллэрбитэ, ол гынан баран аккаастаммытым, ол төһө кыалларынан наһаа эйэҕэстик этэ, ол гынан баран, билигин даҕаны саҕалана илик сорудахтарга дьаныһан туран, доҕордуу аралдьытар фактордары баҕарбатаҕым.
  
  
  Хосим ыраас, дуоспуруннаах этэ. Ыраас телевидение, за что я был благодарным благодарным. Бу уһун күн этэ, кини киһи күүһүн-күдэҕин барыан сөп чаҕылхай сырдыкка үөрэммэтэх. Сарсыарда Пиргоска тиийэн, кыыстыын көрсөөрү гыммытым уонна миэстэлэртэн олус баҕарарым.
  
  
  Кинини чугас кыракый тавернаҕа киллэрдэ. Аттыгар американецтар бөлөхтөрө олорон, дьон тула биир киһи миигин көрөрө. Кини этин- сиинин сиинин ириҥэрэн, өр- өтөр буолбатаҕа буоллар, хайдах эрэ сырдык дьүһүнүгэр дьүөрэлии күлүмүрдэс дьүһүннээх этэ. Ол гынан баран, Өймөкөөҥҥө, улахан өрүстэри чинчийэн, Афиналарга туристическай офиска сүүмэрдэммит харабылын чинчийэн көрдүм.
  
  
  Дьахтар болҕомтото суох хаалыа суоҕа. Хараҕын кырыытынан көрбүтэ, кини билигин дьахтар кэтэһэр үрдүк хобулугун тэмтээкэйдии тутунна. Кини миигин утары остуолга ууран, сылайан, дьунгуустарга хоҥнон, хайдах эрэ дьикти экземпляр буоларын курдук, олорунан кэбистэ.
  
  
  "Мин эһиэхэ көмөлөһүөхпүн сөп дуо?"- эйэҕэстик ыйыттым, ону толорботум.
  
  
  Сааллыбыт баттахтаах күн уотугар сыламныы түстэ. "Мин билбэппин."Дьахтар миигин сөмүйэҕэ умса баттаата. «Галестон. Үс, түөрт сыл анараа өттүгэр. - Эллэй, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  Ону көрдөрө сатыы-сатыы, сирэйэ баттаата. «Куттанабын, эһиги ким эрэ туһунан саныыгыт».
  
  
  Кини өссө мырчыһыннары тутунна. «Андаҕайабын, кинини хаһан да умнубаппын. Эн курдук буолбатах үһү". Түргэнник мичээрдээн, кини миигин сыаналыыр эбит. "Бар, билигин. Аат... Ник? Даа. Ол баар этэ, миэхэ тиһэх мүнүүтэҕэ толкуйдуубун».
  
  
  «Меня очень жаль, меня зовут день Макки».
  
  
  Төбөтүн төҥкөччү туттан кэбистэ. «Уг. А у Онассис. Эйигин кытта туох буоллуҥ? Эн манна кэргэҥҥин кытта туох эрэ көлүөнэҕэ сылдьаҕын дуу?»
  
  
  "Суох, ол гынан баран..."
  
  
  "Үөрүүлээх- көтүүлээх бүгүн эрэ сырыттыбыт. Э яхтаны?"Дьахтар акценын көрөҕүн дуо?
  
  
  ордук соҕурууҥу буолар. Мин дьиктиргээбэтэҕим, биир санаам-Эллэй туһунан миэхэ кукуруза лэппиэскэтин уур диэн.
  
  
  "Мин чахчы буолбатах ..."
  
  
  Миигин истибэтэх курдук санаабыта. "Ол кэм кэнниттэн арахсыыны ылбытын эһиги билэҕит, ол гынан баран, эһиги эмиэ оннук чугас доҕоттор буоларгыт быһыытынан, эһиги эмиэ билэҕит. Биллэн турар, хаттаан кэргэннэммит, ол гынан баран, грек эрин бу күннэри барытын кэриэтэ илдьэ барбатаҕын. Бу сирдэргэ туох буолбуккутун истэн олус үөрэбин дии саныыбын".
  
  
  Кини билигин миигинниин атыттар көрөллөрүн, атыттар хампаанньаларынан эрэ буолбакка, хас да ыаллыы остуолга олороллорун өйдүү сатаата. Турбута. "Итэҕэйиҥ, мэр, дэнигис Макк". Кини картатын кумааҕыга таһаарда. «Дьиҥэр, яхтеннай брокер буолабын. Баҕар, дьүөгэҕит Сь- Эллэй миигин кытта кэпсэтэр интэриэһинэй буолуо. Чуо оло?»
  
  
  Үрүҥ хаартысканы сэнээн көрдө. Онтон сирэйим- хараҕым соччо эргийбэтэҕэ. Кэмниэ- кэнэҕэс кини төбөтүн хамсатан, хааман чугуруйда. «Бу эн, ким да буолбатах, мин көстүөм этэ. Арай Сь- Эллэй биир атыыһыты кытары көрсүһүү суох этэ. Оннооҕор өрөбүллэргэ».
  
  
  «Чэ...» Мин аймаммытым уонна, тиһэҕэр, визитнэй карточкабын бэйэтин Саппыйа иһигэр төннүбүтүм.
  
  
  Дьахтар миигин сөмүйэлээтэ. «Ол гынан баран, кырдьык, туох диигит буолбат дуо? Кинини ким да кимиэхэ да биэрбэккэ албын- көлдьүн буолбуттарын өйдүүбүн. Тиэтэйимэ, яхталаах брокер; Сиэьэ-Эллэй манна кэлин буолуон сөбүн эттэ. Оччоҕуна биһиги билиэхпит, а? "Кини остуолугар төттөрү сыылан кэллэ.
  
  
  Отела мантан түргэнник барыан наада, ол гынан баран, собуоттарга атын эр дьон, дьахталлар көрүүлэригэр болҕомтолорун уурбакка, аһатарга күһэйдэ. Бу кыайыылаах хамаанда, сүрүннээн, отучча сааһыттан түөрт уонугар диэри саастааҕа, мин кинини дьүүллүүрбүнэн, тулатыгар аан дойдуга ханнык баҕарар туристическай миэстэҕэ туох да барыһа суох көһөн кэлэр. Хему- Эллэй номнуо хаһыс да сылын көрсө сылдьыбыт дьон тула, эбэтэр кини фамилията биһиги күммүтүгэр буолан, бары доҕоттор билэллэрин итэҕэйдибит.
  
  
  Ол гынан баран, бу киэһэ Сиэри- туому саныыр табыллыбат этэ, ол иһин кинини тавернанан, тавернанан, онтон мичээрдээн баран, Америка вечеринкатыгар кивка төбөтүн тула бырахта. Көхсүгэр ыраас салгын тахсыбытын билэ- көрө, көхсүгэр ытырбахтыыр.
  
  
  Салгын сөрүүн салгын сөрүүн этэ. Гаваҥҥа бэрт элбэх улахан тэрээьин турара, уоттар бары уоттара умайаллара, бэл, рок- группалар дьүлэйдэрин истэр кыахтаахтар. «Иирбит», - диэн толкуйдаатым. дьон Грецияны көрөргө аан дойду дьоно кэлэн, Америка музыкатын истээри, хараабыл бордугар хаалаллар.
  
  
  Таһыттан таһыччы буолбакка, иһигэр туох эрэ сыыдамнык иһиллэр. - Эллэй эһэтэ миигин дьиксиннэрэр, онон хараҥа уулуссалары сыымайдаан баран үтүктэн эрэбин диэн бэйэбин тутта сылдьыбытым. Доктор бэйэтэ да үчүгэйдик сырдатыллыбыта, саатар бу да кэмҥэ көхтөөхтүк, көхтөөхтүк кыттара. Ол да буоллар, хоьо баЬылыгар олорор киһи Баьылай диэн сыаналаабыта. Адьас чугас киһи, кини кимин-тугун, ордук мин ааппын билбит киһи, ол үрдүк чыпчаалга бэйэтин иэйиитин тэҥнээн биэриэххэ наада этэ.
  
  
  Отельга төннөн кэлиэхпэр диэри, биир дууһабыт чугаһаан кэлбэтэҕэ, мин тиһэх төгүлүн чуумпу болуоссаны кыайан көрбөккө, кыра да уорбаланааччы биһигини көрбөтөҕө. Кини тиһэҕэр, саннын саннын ыга туттаат, иһигэр биирдэ киэҥ кирилиэс устун өрө көтөн таҕыста.
  
  
  Ааны аһан биэрэллэрин күүппүттэр, кинилэр үчүгэй баҕайы этилэр. Туох да куттал суох, туох да тыла суох, тула биир киһи хоско киирэн истэҕинэ, ааны сабан кэбистэ. Иккиэн ыарахан эттээх- сииннээх, көннөрү хараҥа таҥастаах дьон этилэр, оттон кинилэр кыракый, өлүүлээх этилэр.
  
  
  Таһаҕаһым оронугар, түннүгүнэн чугас турар таһаҕаһым аһыллыбытын өйдөөн, кинини тула биир эрэ киһи күүтэ санаата. Кини малын- салын үлтүрүтүмэ, мин көрөрбүнэн сыаналаатахха, икки сылдьааччыбын санныгар сүктэрбиттии көрдүм. Чэгиэн- чэбдик.
  
  
  "Мистер Дэниэл Макк?"Миигиттэн салгыы олорор эр киһи саҥаран барда; кини атыттартан арыый үрдүк этэ, хараҥа баттаҕа кылгас гынан баран, килбэркэй уостаах.
  
  
  "Ээ», - диэн Ривин дьахтара, билиҥҥи аатым туһамматаҕыттан кыратык үөрэн, хоруйдаата.
  
  
  «Эрдэ төннүбүтүҥ».
  
  
  Эр киһи мичээрдээбитин билиэхпин сөп, ол гынан баран, маннык бытааннык эрэнэр ыарахан этэ.
  
  
  «Биллэн турар, - диэтэ мин.
  
  
  Кини сиэбиттэн Хаптаҕай кумааҕыны сулбу тардан таһаарда уонна кинини арыйда. Ытыллыбыт хартыынаны уонна официальнай көрүҥнэри улаханнык дьуккурутан, саһарбыт хагдарыйбыт хагдарыйбыт хагдарыйбыт хагдарыйбыт хаартыны, онтон кини билигин даҕаны хомуйда.
  
  
  "Мистер Маккова, Мистер Маккова тугу эрэ көрдүүгүт дуо?"- диэн эр киһи ыйытта. Ньахчаҕар
  
  
  орон биһиэхэ эппэтэҕэ, барбатаҕа.
  
  
  "Соччо үчүгэйэ суох."
  
  
  «Эһиги... яхтенный брокер». Бу боппуруос буолбатах этэ.
  
  
  "Дьиҥэр,."
  
  
  "Эһиги Греция тыы Атыылыыргытын баҕараҕыт дуу?"
  
  
  "Суох», - диэн сэрэнэн хоруйдаата мин. «көннөрү көрөбүн. Тоҕо эрэ дьоҕус бизнеһи кытта түҥэтиллэргэ дылы".
  
  
  "Уу салаатыгар улахан интэриэстээххит дуо?"
  
  
  "Биллэн турар. Бу интэриэһинэй буолбатах дуо?"
  
  
  Эр киһи үөрэн, айаҕын киэҥник арыйа баттаата, бу иннинээҕи тиистэр икки ардыларыгар иэдэһин- быһаҕаһын көрдөҕүнэ Зенополиһы күүскэ санаан кэллэ. Ол эрээри Алексей бэйэтэ этэринэн, алта Дүллүкү үчүгэй эбит ...
  
  
  "Эһиги бу дойдуга ырааҕынан сылдьыаххыт дуо?"- деб жавоб бердилар.
  
  
  «Билбэппин. Өссө аҕыйах хонуктааҕым буолуо, ураты былааннааһын суох».
  
  
  «Ээ, биллэн турар. Биһиги өттүбүтүттэн-өрүттэр, кыһамньылар... кэлээччилэргэ». Бу хараҥа харах буурҕа буолбут, тиһэх тыллар этилиннэхтэринэ, кини мин ортоку диэки сыҕарыйар кырыысаларын диэки дьигиһийэн көрдө.
  
  
  "Отеллар тугу ситистигит?"- диэн ирдэбиллээҕэр түргэнник сананан ыйыттым.
  
  
  Кини пулеметунан илиитинэн сапсыйда да, бу миэхэ пулеметы хабар кыра да өйдөбүлү биэрэ илик; бу охсуу кини балай эмэ ыраах турар этэ, ол гынан баран биир да хардыыны бэйэтин тириитигэр хаптаран да ылбат этэ. Ону таһынан итиннэ туох да төрүөт суох. Соччо ырааҕа суох.
  
  
  Эр киһи саннын ыга тутта. «Мистер Макк. Ханнык эрэ омук, американец миигин бырастыы гын, бу дойдуга кэлэн ыспыраапкалыырын саҕалаатаҕына, ол, саатар, бэйэбэр, Правительствоҕа интэриэһин уһугуннарар".
  
  
  «Судургу ыйытыыны билиэххитин сөп этэ», - диэн ыйда.
  
  
  «Ээ, баҕар. Ол эрээри мин өттүбэр ... баһаалыста, өйдүүгүт, мистер Маккова, биһиги олус тулалыыр балаһыанньаҕа, тулалыыр эйгэҕэ, бэйэбитигэр сыһыана суох бары өттүттэн бэйэ- бэйэбитигэр сыһыана суохтук сыһыаннаһабыт. Онон биһиги бары уорбаланарга күһэллэбит, итэҕэйиҥ , бэйэҕитин итэҕэйиҥ, ол туһунан эһиги өссө ордук кэмсинэбит. Онон биһиги саамай судургу, хоччорхой инструменнары, биһиги санаабытыгар, билиэхтээхпит. Эһиги өйдүүгүт дуо? "
  
  
  «Биллэн турар», - диэн кислоп эппитим. "уонна мин санаабар, син балай эмэ биллэр, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  «Чэ... кыаллар». Үтүө суобастааҕын көрдөрөөрү биэ куругар үҥсүбүт. «Биир эрэ мал баар".
  
  
  "О?"У зот, у зот, у зот тоже не направленно, хотя не направленно.
  
  
  «Утарсбат буоллаххына..."Үтүө көҥүлүн көрдөрдө, кырабаат тулатыгар хаамта. "Кырата суох көрдөөһүн дуо? Эһиги киһигит?"
  
  
  Христос! Ол мин хаҥас биэрэгэр Кыынтан кыыныгар хатыылаах баҕайы этэ. Ону, хаамыыттан туораата. «Бу тоҕо наадалааҕын өйдөөбөппүн», - диэн сыгынньахтаммыт Америка туристарын үтүктэн үтүктэр ордук курдук. «Таҥара билэр, кинини контрабанда оҥочотугар таһаарбаппын!»
  
  
  «Биллэн турар, суох. Ол да буоллар". Кини билигин да миэхэ бара турар. "Бу биһигини барыбытын астыннарар этэ дуо, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  "Мин тоҕо өйдөөбөппүн ...?"
  
  
  Утарсааччы ону мин диэки туһаайан ытыс тыаһа өрө хабылла түстэ.
  
  
  «Баһаалыста, мистер Макк», - диэн уус- уран маҕаһыын эттэ. «Мы не желаем».
  
  
  Кырабаат бөҕөнү эргитэн, носорог курдук сымнаҕас майгыланна.
  
  
  Кинини тулуйбата. - "Линияҕа хаалыҥ!"
  
  
  "Ээ?"Бытык тохтоото да, уолуйбата быһыылаах.
  
  
  «Полиция дуу, биитэр бу көлүөнэҕэ туох эрэ баар дэһэҕит. - Миэхэ көрдөрбүт карточкабар чугаһыы түһүөххүн сөп дуо?»
  
  
  Ону тохтоото. Кини утарсааччытын түргэнник көрбүтэ уонна мин диэки хаамта. Бу алҕас. Сыҥааҕын уҥа өттүгэр туруоран, илиитигэр бэстилиэтинэн туппут дьону туруоран кэбистэ. Онтон ким эрэ туох буола турарын өйдөөтөххө, уоһун бэгэччэгиттэн тутан ылан, түөһүгэр сыһыары тутан кэбистэ. Кини кытаанах уонна ыарыһах этэ да, мин ону ыарырҕаппатаҕым.
  
  
  «Мистер Макк...» - диэн тыын ылла.
  
  
  Ону истэргэ, истэргэ дылы, кини, чахчы, кимин билбэтэ- көрбөтөҕө чахчы.
  
  
  «Саппыйа», - диэн кулгааҕын быһа аахта.
  
  
  Сиэбигэр хоп- хойуу буолла. Атын эр киһи тугу гыммытын көрбөтөх курдук толору хааччыллыылаах этэ. Бастаан утаа. Онтон көрбүтэ, бэйэтин пушкатын кыракый пулеметугар турарын курдук. Кини сэрэйиэн иннинэ, кичэйэн сыҕарыс гынна уонна икки ытыалаан улахан түөһүгэр ытыалаата. Бастакы реакциябар биир эмэ харахпытын быһа симэн ааспатаҕым, кыайан киирбэтэҕим диэн кыбыстабын.
  
  
  Бытыылка буһан, ити алааһым эмискэ икки төгүл улаатта. Кини онно охтуон баҕарбыта, арааһа, миэхэ щит курдук буолуо суоҕа.
  
  
  Атын эр киһи ревматизмҥа охсубута. «Мин кинини ылыам. Долгуйумаҥ... мистер Макка».
  
  
  Кини миигиннээҕэр миэлиҥсэ уостарынан бүрүллүбүт металл тиистэрин миэлиҥсэ көрбүтүн миэхэ сөбүлээбэтим.
  
  
  «Туох абааһыта»,-диэтэ мин бизнесмен-айанньыт оруолугар төннө сатыыбын. Кини миигин ытыалаабатаҕа чуолкай.
  
  
  «Ардыгар көрүдьүөс маллар түбэлтэлэр, мистер Макк», - диэн кини мин атаҕым өһөгөйдөөх этинэн- хаанынан хоҥкуйан баран эттэ. Оҕо түөһүгэр хаан сүүрэр, ол гынан баран, бинсээк оһоҕун иҥэрэр.
  
  
  «Муннук», - диэн хоруйдаата мин, хаҥас илиибин кыратык уунаат, эмискэ ыарыы түгэҥҥэ мүлүрүччү тутан баран. Оччоҕуна кини амтанын биллэ- биллибэккэ эрэ күүскэ баҕарда. "Тугу ылаҕын, тугу гынаҕын?"
  
  
  Бандьыыт харахтарын өрө көтөхтө, кини кыракый харахтара эриэн үөн курдук өлбүттэр. "Мистер Маккова билиэххин баҕараҕын дуо?"
  
  
  Кини тугу да эппэтэҕэ.
  
  
  Өлбүт киһини атаҕар туруораат, суон этин саннын нөҥүө бырахта. «Баһаарынай кирилиэс баар», - диэтэ кини ону билбэккэ эрэ, Аллараа болуоссакка тахсар түннүккэ туһаайан эттэ. Онтон мүнүүтэ буолаат, кини тимир решеткаҕа подоконник нөҥүө туораата. Кини санныгар этэ- Сиинэ түннүк сабыытын туһунан ыарыылаахтык охсулунна да, Усатаайыскай утарсар кыаҕа суох.
  
  
  Бандьыыт сөкүүндэҕэ тохтоото, таһырдьа таһырдьа сылдьарын көрөн, миигин көрөн турдаҕына эйэҕэс мичээрдии күлэр.
  
  
  "Мистер Маккова Мистер Маккова эһигини хаттаан көрүөхпүт дуо?"Уже В крупу. «Сарсыныгар биһиги акаары алҕастары оҥоруохпут суоҕа дуо?»
  
  
  
  
  
  
  Сэттис баһылык.
  
  
  
  
  
  Кинини түннүккэ кэлэн көрбүтэ, бандьыыт баһаарынай кирилиэс устун карабакалана сылдьыбытын, эбисийээнэ курдук, сүгэһэрин кэтээбэккэ, сүгэһэрин курдук. Вильгельмин этэ... суох, онуоха туох туһалааҕый? Манна мин тус бэйэбэр хайдах эрэ болҕомтону тардыахпын баҕарабын. Ордук былаас болҕомтото.
  
  
  Уонна, биллэн турар, мин хоско дьэҥдьийэн кэлбит икки оонньооччуларбын правительствоны кытта туох да уопсай тылы булбатахтара; дойдуларыгар үлэлиир сокуоннай агеннар бииргэ үлэлиир партнердарын ытан кэбиспэттэр.
  
  
  Ванналаах хоһу киллэрэн туран, багажтарын уонна онтон да атын хосторун бэрэбиэркэлээтилэр. Туох да сүттэ быһыылаах, туох да мөккүөрэ суох буолан, улаханнык дьиксинэ санаабатаҕым. Бу паарта ким буоларын, тоҕо манна сылдьыбыттарын ыйыппыппыттан ураты. Карточкабын үчүгэйдик көрүөхпүн баҕарбытым эрээри, наһаа хойутаан этэ. Ол туох да суолтата суох буолбута буолуо. Ким эрэ, ханнык эрэ тэрилтэ Денис маккатын, яхталаах брокерынан интэриэһиргиирэ, ону улаханнык долгуйара буолуо этэ. Хап- сабар хап- сабар сыгынньахтаан баран утуйа сыттаҕына скучалаата.
  
  
  Көрсүһүү сарсыныгар ананан, сарсыарда эрдэ Пелопонесунан чэпчэки үс чаастаах сырыытыгар турбута. Томтор толору күөх, маҥан томтордоох, үмүрүйбүт- көппөт күөх томтордоох, кэрэ дьүһүннээх улахан хайа этэ; суол үчүгэй этэ, онон кыайан тутуллубат, чиэһинэй турист буолуохпун да кэрэйбэтэҕэ. Ол гынан баран, олус тулуйбат, олус долгуйан, ааспыт түүн мин хоско туох буолбутун өйүм- санаам миигин ыыппатаҕа, Кристинаны кытта киирсэр улахан суолталаах дии санаабытым. Оччоҕуна, этэргэ дылы, өрөбүлгэ шоу ылыахпытын сөп этэ.
  
  
  Малгос - олус кэрэ айылҕалаах куорат. Өссө тугу эмэ оҥоруон иннинэ, нэдиэлэ эбэтэр икки биэрэстэни арендалыыры була илигинэ, докумуоннарынан хаамыталаата. Элгон Ксефрат куруук күлэ- үөрэ, күлэ- үөрэ сылдьар тиистээх кыракый киһи этэ.
  
  
  Түмүккэ кэлбиппит тута буолбатах, өссө да холкутук үлэлиир санаалаахпын, ол гынан баран, наада буоллаҕына, кылгас болдьоххо ылыам диэн эрэнэ саныыбын. Элгон миигин ылыахпын баҕардахпына муора суднота буолуо диэн эрэннэрдэ. Ити биир дьоһуннаах боппуруос этэ.
  
  
  Отель атын отела, онтон атын отличайшай отличайший В Пирее, уже было большая орон, а Ваня коридорга сытар. Чэ, кини биир түүн эрэ хаалла, баҕар бу түүн буолбат.
  
  
  Хойут күн буолан баран, туристическай бэрээдэгин толорбута, тиһэҕэр тиийэн, тавернаҕа тиийэн кэлбитэ. Бу гавань уонна большой Горнай арыыта хас да милицияҕа аһаҕас халлаан анныгар турар улахан заведение этэ. Кини террасаҕа тимир остолобуойун устан, яхталаах фуражканы устан ылан, миигин кытары кэккэлэһэ сидиэнньэҕэ уурда. Хойут күн Иония муоратын үрдүнэн Италия саппыкытыгар түһэн баран, аҕыйах хонугунан ханна барыахтааҕа. Төһө да өр күүттэриэ суоҕа диэн эрэнэ санаата. Ол миссия ымпыгын- чымпыгын билэр ханнык эрэ билбэт кыыстыын дьыалалаһар табыгаһа суох этэ.
  
  
  Кини ордук киэһэ гостиница нүөмэригэр икки идэни кытта үөрүйэх.
  
  
  Таверна тула уу транспорда сарсыарда эрдэ хайдах баран иһэрин көрбүтэ. Кини тобус- толору буолбатаҕа эрээри, бары мастарыскыайдара куруук кэлэн барбыттара. Уу хайыһарынан буксуур хара корпустаах дьоҕус катер баар буолла. Балыксыттар кэккэлэригэр чугаһаатылар. Кыыс биир илиитин өрө көтөхтө, хараҥа баттаҕа көхсүн кэннигэр ыһылла түстэ, оттон залитыгар экстаза этэрэ. В катере и водитель, и другая уже заблюдающая за кормы с природы, обогождающий мичээрдиир эй. Сорох балыксыттар бэйэлэрин дьыалаларыттан араҕыстылар; сорохтор Бикипиэдьийэҕэ тигиллибит боруонса мэтээли кэппит боруонса мэтээли сөхтөрөн туран, улаханнык үөрэ- көтө доргуйан тарҕастылар.
  
  
  Онтон фуражкаҕа уп- кыһыл көмүс бэлиэлээх эр киһи кыыһырбыттыы тутта- хапта, Хабырылла түстэ. Катер урууллуур киһитэ бастаан кинини өйдөөн көрбөтө, ол гынан баран ханнык эрэ инстинтер ханна снаряд баарын болҕомтотун уурда; гаван бүтүүтүгэр чугаһаан иһэн, хамсааһыны бытаарда.
  
  
  «Кыраммыт акаарылар», - диэн кини бэйэтин туунан аһаҕастык эттэ. Ханныгын да иһин, Гаваҥҥа уу хайыһарынан хатааһылыырга ордук билиэхтээхтэр.
  
  
  Кыыс буксир троһун кылгата сатаата, кини тугу гынарын билэр троицатынан эрэ дьарыктанар буолан, оҥочо тосту уларыйан эрэрин да үрдүнэн, быһыы- майгы хонтуруолга сылдьар.
  
  
  Онтон өйдөммөт биричиинэтинэн кини көннөрү түстэ. Кини ууга түһэн, хайыһартан арахсан буксир троһун ыыталаан кэбистэ. Порт үлэһиттэрэ дохсун ытыс тыаһа тохтоото да, порт үлэһиттэрэ катераҕа харса суох тэбис- тэҥҥэ хаамсыбыттар. Тохтоото, бу хамсатааччы мөҕүлүннэ, бытаан эргиири оҥордо уонна кыыска чугаһаата.
  
  
  Хайыһарга чэпчэкитик үктэнэн баран, оҥочо чугаһаан истэҕинэ, кыыһыран уордайан тахсыбытын истибитим. Кинини грек кыратык билэрэ, ол гынан баран, стандартнай тиэкиһи барытын биир гына өйдүөххэ сөп диэн эрэнэрэ. Кини математикаҕа, аһылыкка сыһыары тутан, сирэйин- хараҕын мунчааран ылла. Эй илиилэрин уунан баран, эйи дэмнээхтик саннын ыга туттаат, эргиллээт, кытылга баар хоп-хойуу мас кирилиэс устун силлээтэ.
  
  
  Суоппар сэрэнэн илдьэ сылдьарын сэрэнэн көрдө, икки эр дьон иккиэн аһаҕастык ааттастылар. Кини хотторуута элэгэлдьийэр, сэниирин биллэрэр. Кирилиэс устун өрө дабайан тахсан иһэн, киһи аһыырыгар эмиэ тыыллаҥныы түстэ, илиитин тэбээн, баттаҕын үлтү быраҕан, бүүс- бүтүннүү саба быраҕан, өссө хас да үктэниэр диэри, өссө хас да үктэниини ылла. Ити кэмҥэ кини эргиллээт, тугу эрэ этиэн баҕарда, ону сарбыйтаран, бэйэтин взводугар саамай сатамньыта суох приказ биэрдэ. Эр дьон иккиэн охсубуттар, онтон тыйыстык көһүннүлэр; Бэйэ- бэйэлэригэр туох эрэ таҥаһы, соломо куулу туттардылар. Хайыы- үйэ биһиги аттыбытыгар хайыы- үйэ аһыллан, быраһаайдаһан да көрбөккө, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр сир үрдүгэр үмүөрүспүт.
  
  
  Таверна атын кэлээччилэр үксүлэрэ остуолтан туран, кыыс хайдах түспүтүн көрүөхтээҕэр биирдэ көрүөхтээҕэр буолуох курдук. Кини харабыллыыр сирдэриттэн туох барыта үчүгэйдик көстөр буолан, киэҥ таас Дьабарыкы хайа чыпчаалыгар тиийдэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, эмискэ эскорт иһиллэ илигинэ, соруйан, эргиллэн көрбөккө, эгэ икки булкаастаах эскорт эскортара Гаваҥҥа төнүннэхтэринэ, эстэн хаалбыта. Онтон Соломов мөһөөччүгүн тобуктаан, илиитин өрө көтөҕөн, Ривин ырбаахытын сулбу тардан ылан, шведтэр бедертэн соҕурууҥҥу диэки биллэ илигинэ, төбөтүгэр маховой ырбаахыны бырахта. Кини сииктээх баттаҕын таһааран ырбаахы кэтэрдэн баран, суумкатыгар уган баран хараҥа баарыһы хараҥа очкону одуулаата. Дьэ онтон арай, кыыс хайдах эрэ биһиги диэки көрөн турарын көрдө.
  
  
  Кини сыһыаныгар сымыйа сэмэй, биһиги эрэл кыыма суох этэ, кини бытааннык мичээрдээтэ, саннын баһын тардаат, суумкатын туруорда. В митими вмести, что я примерно, что я вместе сыт для соленого вода и лосьон для загарах, что- то сыта бусинами, что- то отдыхаюсь на травью сөкүүндэпчилась, кейчас своей пути В таверне.
  
  
  Кинини кэтээн көрбүтэ буолуо - кини хаххата буорту буолуо, ону оҥорботоҕо эбитэ буоллар, атыттар бары даҕаны чопчу көрдүлэр-пааранан киэҥ нэлэмэн үктэлгэ үктэнэн баран, зонтиктаах олоппоһу күнтэн көмүскээри олоппоһу ылан кэбистэ. Онно олордохпутуна официант баар буолан, сакаастарын аҕалар туһугар харааста сытар таверналаах төннөн кэлэн, остолобуойугар бытааннык төннүбүтэ. Кинини биир кэмсинэр быһыынан чугастааҕы киинэни талбатаҕа эрээри, сми- га тахсыбыт дьон өйдөрүн- санааларын сыыһа- халты сыымайдаабыта.
  
  
  • Кинини олохтоох баайы таптыырга эрэ буолбакка, манна кэлбитэ.
  
  
  Кини олохтоох виноград куруһуогун испит, кытаанах винограды быһа симэн баран, кыараҕас, кубархай, үүттээх бэссэстибэни сиэбитиҥ иннинэ сиэри- туому толорорго быһаарыммыта. Ол улахан суолтаны биэрбэккэ, бэйэ- бэйэбитин көрө- көрө олордохпутуна, төһө эрэ кэм буолан баран, хайа эрэ өттүбүттэн харахпар бу диэки көһүннэ быһыылаах. Ону ылыахпын сөп; бу миэстэҕэ сылдьааччылартан билигин туристическай паарталары уонна хас да олохтоох, бизнесменнэри, кытаанах таҥаһынан сыаналаатахха, тула биир киһи кыыһы интэриэһиргээбэт эбэтэр кинини интэриэһиргээбэт этэ & amp; quot;
  
  
  Кини уп-уһун сыгынньах атаҕа дьигиһийэ түстэ. Хас да сөкүүндэ аайы кини инчэҕэй баттаҕын киртитэн, күн уотугар хаппыт, бэйэтин миэстэтиттэн хара бархатка алтан блоктары көрүөххэ сөп, кини түөһүгэр илиитин өрө көтөхтөҕүнэ, кини түөһүгэр имигэс таҥаһа фонугар кыччаан көстөр. Ону киэр хайыһан көрбүтүм, тиһэх, бу маннык көлүөнэни тардыы. Ону таһынан, арааһа, өрөбүл күн ыҥыран үрдүк кылаастаах кыыс этэ, өйөбүл көрдөөбүт күнүгэр ыҥырыллыбыта буолуо. Таверна остуоруйатын болҕойон көрдө уонна кыа- хаана суох үлэлиир клиеннар бастыҥ үлэлээхтэрэ диэн түмүккэ кэллим.
  
  
  Кинини чаһыытын көрдө,онтон түргэн үлүгэрдик муораҕа түһэр. Иккиэн хойутаан эттилэр да, хаһан контакт тахсыай дии санаатым.
  
  
  Кини атаҕын өрө көтөхтө, кыһыл көмүс төбөлөөх сигаретаны уоһуттан санньыйда. Хайдах эрэ бириэмэ кэннигэр тугу эрэ гыныан баҕарбыт курдук, кэннин диэки эргиллэ түһээт, өссө балтараа көстөөх сержант хап-сабар таарыйа. Миитэрэйбин ааһан иһэн, сыыһа- халты көрөн мичээрдээбиттии мичээрдээтэ.
  
  
  Чугаһынан кэлбит официант бу кытаанах сакааһы ылынна, сотору кэминэн өссө биир оһуокай этэ. Бу эдэр киһи нэһиилэ ситэн, кириэһилэҕэ ууран, кыргыттары остуолугар көрбүтэ, онтон тавернатын кэннигэр хаастара түрдэстэн, Маркс графигын быһыытынан өрө даллатан кэбиспиттэрэ. Кини тугу гынарын өйдөөтөхпүнэ, кини эмиэ кыыс арыгыны испит куруһуогу туруорда уонна киэр хайыһыан иннинэ, киэр хайыста.
  
  
  Сидиэнньэҕэ сидиэнньэҕэ олоро түһээт, сонно тута кэриэтэ төттөрү кэллэ. Тыл этиэн иннинэ кини арыгыны омурдубут, намыһах дохсун дьүдьэйбит, олоппоһу көхсүгэр бырахпыт. Оччоҕуна эрэ кини миигин көрдө.
  
  
  "Массыына баар дуо?"диэн ыйытта. Биһиэхэ болҕомтолорун бэлиэтээбиттэр эрээри, английскайдыы саҥарар курдуктар.
  
  
  «Меня есть один», - диэн сөбүлэстим. «Фольклваген» кэккэлэһэ, олохпутун таһыгар припарков буолбутум.
  
  
  «Мин саныахпар, бу эн буолуохтааххын", - диэн сухайдык эттэ. «Штат сыыппаралара эмиэ эһиги американец буолбуккут".
  
  
  "Бу маннык элбэхтик көстөр дуо?"
  
  
  - Саргылаана Саргылаананы ыйытта. "Ах, бы учиться». Чугаһынан атын остолобуойдары көрөн көрдө. «Вы, что, вы Англии». Төбөтүн төҥкөччү туттан баран, орто саастаах паарка үрдүгэр ыйаан баран, оргууй аҕай төбөтүн имэрийдэ. «Биэнсийэҕэ тахсан, приискэҕэ анаата, бу рубин палочкаларын көрөҕүн! Хайа баҕарар дьахтар, сүгэ курдук сирэйдиин- харахтыын, бу фантастическай твидовай көстүүмүнэн манна, күн уотугар Малгос сырдыгар! Кэлбиттэрин билиһиннэриэххэ сөп дуо...» Кини салгыҥҥа илиитин кэлэйдэ. "Аргентина?"
  
  
  Мичээрдии түстэ. "Хата, суох."
  
  
  Кыыһым кириэһилэтигэр тобуктаан баран, миэхэ туох эрэ абылыыр курдук, мичээрдиир кыахпын толору уурда. "Оннук массыына баар дуо?"В" фольклсаген».
  
  
  «Ээ. Бу миэнэ».
  
  
  «Оччоҕуна эһиги утарсыа суохтааххыт... Мин тырааныспар сүтэрдим".
  
  
  «Так у нас не знаю».
  
  
  «Бу көннөрү уопсастыбаннай пляж, чугас. Кинилэр оҥочоҕо олорон, миигин кытары уу хайыһарынан кырыйарга ыҥырбыттар уонна кини:»тоҕо да суох", - диэбит. Көлөһө локомотивынан сибээстээн, билигин саннын өрө көтөҕөн, өрө көтөхтө. «Ол гынан баран, бу оҥочону хайдах салайарын билбэттэр, өйдөөбөттөр дуо? Акаары! Ити курдук истиҥник Гаваҥҥа иһиллэр... көрбүккүт дуо?»
  
  
  "Аҕа."
  
  
  «Ол аата, кинини хаалларан баран, оннооҕор ыраах пляжка төттөрү илдьиэхтэрэ диэн итэҕэйбэппин, онно тохтоон хаалбытым. Онон мин... маны хайдах ааттыыгыт? Брошен?»
  
  
  «Соччо үчүгэйэ суох, ол эрээри идеялааххыт итэҕэллээх".
  
  
  Олоппоско иҥнэйбит. «Стандарт хаамыыта», - диэн түүлээх таҥас үллэһиннэ дии санаатым. "Малааһыныгар өрдөөҥҥүт дуо?"диэн ыйытта.
  
  
  «Мин манна өр күүтүөм суоҕа".
  
  
  "Ах. Мантан ханна бараҕыт?"
  
  
  Кинини кириэһилэҕэ тэйитэ сыспыта. Судургутук да буоллар олус элбэх ыйытыыны биэрэр. «Быһаарылла илик», - диэн сэрэнэн эттэ.
  
  
  «Баҕар...» Устула суох буолан, миэхэ өссө чугаһаата. Харахтара чаҕылыйан, ис өттүлэрэ иһирдьэ түһэр курдуктар. "Корфу куһаҕан буолуо суоҕа дуо?"
  
  
  «Бу кыах», - диэн мин билбитим. өстөөх өйдөбүлэ суох.
  
  
  "Оччотугар, баҕар, хампаанньа нааданый?"
  
  
  Соһуччу соҕус буолбата, мин эппиэт суох. Кини биһиэхэ хардарыан иннинэ өр көрдө. "Корфаҕа барыаххын баҕараҕын дуо?"
  
  
  «Мин утарсыам суоҕа этэ".
  
  
  "Тоҕо?"
  
  
  Кини уочарата халбаҥныыр буолла. Ариецтар бу дьикти санныларынан киэр хайыспыттар. «Бу үчүгэй миэстэ».
  
  
  «Оннук баар».
  
  
  Эмискэ кыыһырбыттыы күлэ түһээт, сымыйа үрдүгэр тутуллубут кыракый кыыс курдук күлэ түстэ. "Ол гынан баран Корфуоп сыаната быдан ордук, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  Кинини ытыра түстэ. "Баҕар..."
  
  
  Олоппоһунан тыыллаҥнаан баран, илиибин таарыйда. "Хас да хонукка компьютер баара буоллар, утарсыа суох этигит дуо?"Кини мичээрэ өссө кэҥээтэ. "Мистер Макк?"
  
  
  Кини аатын ахтыбата.
  
  
  
  
  
  
  Ахсыс баһылык
  
  
  
  
  
  Бу, хаһан эрэ киирии чараас контакт эбитэ дуу, кыыс таҥаһын хаалларбыт отельга кыыһын былдьаан ылбытыгар улаханнык дьиксинэрэ буолуо. Массыынаҕа кыратык кэпсэттибит, кинини биһирээбэтэхпит, уураппатахпыт. Ол гынан баран, биһиги уопсастыбаннай пляж учаастагар тиийиэхпитин иннинэ, уу хайыһарынан айаннаабыт дьоҕус разрядтаах отделениеларынан тулалыыр общественнай пляж учаастагар тиийдибит.
  
  
  "Эн Кристинаҕын», - диэтэ мин. - кини миэхэ итини эппэтэҕэ.
  
  
  "Биллэн турар. Тыы баар дуо?"
  
  
  «Меня есть один из приглашают, да».
  
  
  «Оччоҕуна биһиги наада буолуо.... Көҥүлэ суох дьарыктаммаккын дуо?»
  
  
  Кини сирэйин мырдыччы тутта: «буолуон сөп. Эн тугу саныыгыттан тутулуктаах».
  
  
  «Мин көрдөхпүнэ, уопсастыбаҕа биллэр- көстөр буолуохтаахпыт, биллэн турар, бэйэ- бэйэлэригэр тардыһыылаах буолуохтаахпыт». - Диэн илиититтэн ылаат, сылаас сыгынньах иэдээҥҥэ түбэстэ. «Оннук куоластаа, суох дуо? Америка турист, гречка уоппускаҕа сылдьар. Ити былааннаммытын курдук буолбатах дуо?»
  
  
  Ол, биллэн турар, сыана үрдүүрүн билэрэ саарбаҕа суох, ол ис хоһооно үөскээтэ. "Алексаттан тугу истэҕин?"- диэн ис-иһиттэн ыйыттым.
  
  
  Тириитэ эмискэ мраморга кубулуйбутун курдук, тымныы баҕайы буолла да, илиибин тэйитээри туох да хамсааһыны оҥорботоҕо. «Бу туһунан кэлин кэпсэтиэхпит".
  
  
  "Билигин тоҕо суоҕуй?"
  
  
  Кини мичээрэ күлбүт маска маарынныыр. «Тоҕо диэтэххэ, биһиги эһигинниин, мистер Денис Маккова Алексей туһунан тугу да билбэппит. Билигин биһиги бэйэ- бэйэбитин кытта билсиһэн эрэбит, сарсын биһиги кыракый круизпытыгар ыытарбытыгар, ону кэпсэтэр бириэмэбит тиийиэҕэ".
  
  
  Для для учащихся В моей почте работает о том, как работает В моей почти бизнесвет. Кинини кытта барсыахтаах этэ. Быһата, билиҥҥитэ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Отель көстүүтэ Роза штукатуркалаах уонна киэҥ террасалаах кыра сир көстөр. Ритуал нөҥүө аастыбыт: остолобуойу эрбээн, илиилэриттэн арахсан, үгүстэр харахтарыгар көрөн кэбистибит. Кэм- кэрдии кэмиттэн ыла ким эмэ биһиэхэ болҕомтотун уурара дуу, кимтэн да тутулуга суох көстөрүн ким да көрбөтөҕө. Дьэ, күн муораҕа таһаҕас кэллэҕинэ, миигин кытары атахпар көтөҕөн таҕыста.
  
  
  "Эбиэт буолуохпут дуо?"
  
  
  "Биллэн турар."
  
  
  «Биллэн турар», - диэн бигэргэттэ. «Мин кэннибиттэн балтараа чааһынан дохуот. Баҕар... сарсын сарсыарда айанныырбытыгар тэрийэр кыахтааххыт дуо?»
  
  
  "Мин билбэппин."Ее, ткнулся носом в ее ухо, как и ожидалось, но в основном потому, что отель быть уверенным, что никто не услышит то, что я говорю. «Тиэтэйимэ, дорообо. Его отела отель о сынешней выезде, не будет чертовские, что вы меня".
  
  
  «Ол аата ону билигин көстөн эрэбит». Кини саамай көстүүлээх үлүбээй охсубута, сыгынньах сүһүөҕүн сүтэрээри, атахпын өрө көтөхтө. Ити барыта кылгас, ол гынан баран, ким да ону көтүтэр кыаҕа суох. Эбэтэр ол содула.
  
  
  "Ээ»,-диэбиппэр, өссө ханнык эрэ тыл үөскүөн иннинэ хабарҕабын ыраастыырга күһэллибитим. «Биһиги сарсыарда барарга мунньунабыт».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Хараҥа күөх былааччыйа Бикипиэдьийэҕэ эмиэ да үчүгэйдик көстөрө, биллэн турар, ыскылааттаах тугу эрэ куппут- хаппыт киһи эбит да, Кристина биһиги таҥаспытыгар оҥоһуллубут курдук, аһылыкка, бүргэс үрдүгэр түһэрэргэ кыһаммыта. Отела таһыгар кыра рестораҥҥа баран истибит, онно туох да уратыта суох, атын туристар туох да уратыта суох эбит. Кини эрэнэр эрдэҕинэ, биһигини ким да истибэт диэн ыйыппыта.,
  
  
  бу чопчу сиргэ түбэспит биричиинэтэ хайдаҕый.
  
  
  Сирэйэ кытаран хаалла, күлүүс быыһынан мичээрдээтэ.
  
  
  «Мин чахчы бу куораты билбэппин», - диэтэ кини. «Мин манна аан бастаан кэллим».
  
  
  Ону хас да сөкүүндэ толкуйдаата, онтон утуйа сытар олоппоско ыстанан баран эйик олоппоһунан мичээрдээтэ. «Барыта парад турист, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  "Ээ..."
  
  
  Мин уочарат Өлүөхүмэттэн дьыаланы халбарытаары кэлбитэ. Манильнай конвертары кэккэлэһэ быраҕан баран, картатын ылан, тэниттэ. «Байҕал кытылыгар тугу эрэ көрдөрүөм», - диэн чуумпу куолаһынан эттэ. "Эбэтэр тугу билбэккин эт. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ».
  
  
  Бу Греция арҕаа кытылын каартата - Пелопонес арыытыгар диэри Закинф арыытыгар; Кефалония; Кефалония; онон хантан улууспут устуоруйатыгар тиийдэ, онтон бу сыллар усталарыгар саамай итэҕэллээх дьининэн, Левкас; уонна да атын кыра арыылар уонна материк портар үөскээбиттэригэр, Бүлүү өрүс кытылыгар тутулла иликтэр.
  
  
  «Бу үчүгэй круизм этэ», - диэн сэрэнэн кыыс эттэ.
  
  
  "Аҕа. Айанныыргытыгар ханнык тохтобуллары ордороҕут?"
  
  
  «Суох. Биһиэхэ, чопчу ханнык түгэҥҥэ. Ол эрээри, баҕар, буолуо дии саныыбын... үс күн куһаҕана суох кэм этэ».
  
  
  Мин бу миссияны бастакы төгүлүн аһыммытым. Туохтан да иҥнибэккэ, туох да буола турар кэмэ элбиир.
  
  
  "Миигин кытта барыаххын баҕараҕын дуо?"Она вернулся к ролу.
  
  
  Кини миэхэ улахан хараҥа харахтары ойуулаабыта. «Но, биллэн турар, Маккова диэннэр.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Эбиэт кэнниттэн биһиги кыараҕас переулогунан хааман истибит, төгүрүччү хараҥа дьиэлэр быыстарынан кэккэлэһэ хааман истибит, ып-ыраас халлаан күлүмүрдээн, ып-ыраас халлааны санатар. Миигинниин кэккэлэһэ хааман истэ, ээ- ээ- дээл мин диэки ыга сыстыбыт, онтон саамай сөптөөх кутурук предметигэр киириэхтээҕин санатар этим.
  
  
  Кинини ким да көрбөтөҕө. Ону мин сөбүлээбэтим.
  
  
  «Эһиги... э-э... отельга уведомление ылаары балайда өр буолла...?»
  
  
  Кини уостарыгар ыга сыстан, уостара тымныы этэ, сэрэтии туттубуттара. «Билигин саҥарыма», - диэн кытаанахтык эттэ. «Бүгүҥҥү киэһэ биһиэхэ».
  
  
  Кини миигин кытта дуу, биитэр биһиэхэ олорор ханнык эрэ жукопканы кытары кэпсэппитин кыайан эппэппин. Ханнык да түбэлтэҕэ кини утарсар кыаҕа суох.
  
  
  Биһиги кинини аан бастаан көрбүппүт, онтон салгыы көрүөхпүт турдаҕына аны тавернаҕа сылдьарга быһаарбыппыт, ол кэнниттэн бүтүн квартал пааратыгар баар тавернаҕа барарга быһаарыммыппыт. Болоорхой ааҥҥа чугаһаан истэхпитинэ, " мередес «диэн хоҥорууттан тахсан, биһиги диэки кыҥаан, хаамыы бытаарда. Кини сыылан ааста, кини массыынатын диэки көрөөт, ол гынан баран, кэннигэр туох да фигурата суох ураты тугу да көрбөтө. Глазе үрдүнэн сэлээппэ кэтиллэ сылдьар суоппар иннин диэки долгуйбатах. » Мерседес " биһигиттэн ырааҕа суох буолан, уулусса уҥуоргу өттүгэр обочкаҕа олорбута. Аттыбытыгар атын массыыналар аҕалылыннылар, биһиги харах далыгар сылдьар соҕотох сатыы дьон этибит.
  
  
  Кыыс миигин илиититтэн харбаан ылла. "Макк!"- диэн дьаныардаахтык сибигинэйдэ. "Бу дьон кимий?"
  
  
  «Мин кими да билбэппин». Кини аргыый аҕай, рядовой любовьы кытта дьыаланы өлүөр диэри куттаммакка, холкутук этэрэ.
  
  
  «Ол гынан баран, биһигини көрөн тохтоотулар». Кини титирэстии түһээт, этэ- Сиинэ мин диэки ыпсарыйда. "Тоҕо онно күүтэллэр?"
  
  
  «Мередес» отельга тахсар ааҥҥа утары төлөөннөр, бу хамсатааччы ньиргиэрдии ньиргийдэ, өрө тахсар турбанан пара синньигэс сүүрүктэрэ тахсыталаатылар.
  
  
  Кыыска эргиллээт, кинини кууста. «Эн көрбүт дьоҥҥун барыларын дьиксинимэ. Бүгүҥҥү түүн биһиги... арай".
  
  
  "Арай тугуй?"
  
  
  "Эр киһи суох, оннук буолбатах дуо? Эбэтэр атын уол о?»
  
  
  Төбөбөр иэҕэҥнээн, ыйытардыы көрдө. "Суох. Уоппускатыгар биир эмэ кинини сууйуо этэ дуо?"
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Ол аата туохтан куттанарый? Хоско холкутук олоробун...»
  
  
  Кыыһым эмискэ уордаах уурааһынынан быһа түстэ. Ити миигин өйө суохпун, ол гынан баран, түргэнник көннөрөн, бэйэбэр ыга сыстым. Төһө эрэ кэм ааспытын кэннэ, айахпыттан араҕан, моонньубун таарыйан, кулгаахпар ыга тутан, моонньубар сыһыары тутан кэбистэ. "Эһиги хоскутугар куттала суох кэпсэтиэххэ сөп дуо?"проборил В этом.
  
  
  «Мин итини туруорсар штатым суох этэ". Бэҕэһээ ыалбын, бэл, мантан аҥаарыгар сырыттахтарына даҕаны ахтыы тахсыбата.
  
  
  Сыл аайы сыгынньах харахтарынан, соһумардык мичээрдии мичээрдии турар айаҕынан оргууйдук уурталаата. «Онон, бу түүн биһиэхэ буолар. Онтон көрүөхпүт...»
  
  
  Гостиницаҕа киирэрбитигэр «мередес» хоҥнорхой труба тыына буруонан тыынар миэстэтигэр олорбута.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Биһиэхэ киҥинэйбит суох этэ, кыыска иирбит киҥи этэ.
  
  
  син-биир сексаҕа эрэл кыыма суох этэ. Ол кыргыттарынан биһиги хаһан да туохха да кыһамматах, тииһэ ыраас, билбэт киһитин кытта таптал дьарыга буоларбыт. Кини дьиэ үрдүнээҕи кырабаатынан ыстакаан пааратыгар бренд кутар иннинэ дьарыктанар хостоох кырабаакка чэпчэкитик олорор. Куоска курдук, амтанын боруобалаата, амтанын куоска курдук сымыһаҕынан холонон көрдө.
  
  
  Хос иһэ олус намыһах уонна куһаҕан сиргэ баар. Биир сүрүн дьайыыбын кэспит буолан, түннүк штора кытаанахтык сабыллыбытын итэҕэтэн, оннооҕор снайперскай снайперскай ытыыны ыытар идеальнай сыал баарын билэн, бэйэтин инстанциятыгар итэҕэйэн, ким да өлүөн баҕарбат. Баччааҥҥа диэри.
  
  
  «Үчүгэй»,-диир сииктээх бутербродка халыҥ ыстакааны күөрэтэн баран.
  
  
  "Сөп дуо?"
  
  
  Ол мин бастакы көрүүм Кристинаҕа олус үчүгэй хараҕым этэ; сарсыныгар күнүм сырдыга наһаа элбэх, ол сииктээх, эт-сиин сорҕото уоттаммыт, эт- сиин сорҕото барыта эрдэ сибэтиэйдэргэ ыҥырыллан турара, биһиги ортобутугар остуол турара. Манна сергей сыгынньах этэ эрээри, олус күүскэ, туох да мэһэйдээбэт. Оннооҕор хараҥа күөх былааччыйа Күннүк Уурастыырап хайдах эрэ киэркэйбит дьүһүннээх Бикипиэдьийэ курдук аһаҕас халлаан кэриэтэ этэ. Кини хойуу баттахтаах, киэҥ көҕүстээх күөх харахтаах этэ, баччааҥҥа диэри киһи дьүһүнүгэр сөп түбэһэр гына өйүн- санаатын, духуобунаһын көрдөрбүтэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр биһиги хайдах курдук казахтарбыт буолбатахпыт диэн, сонно тута бэйэтин санаатын эттэ.
  
  
  «Онон, эһиги устудьуон буолбуккут», - диэн өйдөөн көрдүм, ханнык баҕарар истээччи кыыһы ылан хоско илдьэн аҕалла.
  
  
  "Да".
  
  
  "Тугу үөрэтэҕин?"
  
  
  Саргылаана куугунаан улахан ыйыстан кэбистэ. "Хаһан эрэ медсестрой буоламмын, бырахпар тиийбитим".
  
  
  "Тоҕо?"
  
  
  «Бу баар этэ..."Кыыс дьэбидийдэ. «Дьэ тугуй, тыыннаах хаалбыт олохпут ыарыһахтарын кытта кэккэлэһэ хаалбаппын " диэн бэйэтин тиһэҕэр билиннэ. Билэҕит Дуо?»
  
  
  "Мин оннук сананабын".
  
  
  «Ол иһин кинини ... чэ, кини көннөрү үөрэнэбин. Ону биолог буолуом, баҕар, археолог буолуом. Быһаарыыны кытта куруук тиэтэйимэ, кырдьык дуо?»
  
  
  "Эһиги төрөппүттэргит идэ ылыахтарын баҕарабын". Ону кини өйдөөх күлүүһүн эттэ, ол гынан баран, биһиги төрөппүттэрбит суохтарын эмиэ билбитим.
  
  
  Кристина миигин болҕомтолоохтук көрдө. «Мин төрөппүттэрим, Макоктарым суохтар. Биллэн турар, эн билэҕин; мин, урут ити туһунан этиэхтээхпин».
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Мин санаабар, эн итини оҥорбуккун. Буруйа суох. Ол эрээри эн курдук ... э- э ... - олоххо хайдах дьарыктанаҕын?»
  
  
  "О, она, работаю В бутике Афинине. Бу Хитоҥҥа олус чугас. Занятиеҕа сылдьарым наадата суох буолан олус үчүгэйдик төлүүллэр". Томмоо иннин диэки иҥнэйээт, Лэгэнтэй либигирэс гына түстэ. "Бу үчүгэй буолбатах дуо, мин билигин уоппускаҕа сылдьабын дуо?"
  
  
  "Хайдах сатамматый», - диэт, репликабын өйдөөн туран, аттыгар ороҥҥо олоро түстэ. Соһуйбут курдук хамсаабакка, автоматическай лааскалар да суох этилэр. Бу кыыс миигин ордук сөбүлүүрэ.
  
  
  «Оттон эн, Маккаҕын, Греция Греция ту?»
  
  
  "В некотором смысле".
  
  
  Күлэн күлэн барда. «Почтаҥ туһунан этэбин".
  
  
  "Мин эппэтэҕим дуо?"У ерда, ревматизмга кетди. «Чэ, дьиҥэр, манна хас да хонук баар этэ да, кинини сорох дьон көрсүбүтэ, оҥочоҕо көрбүтэ. Мин хас да өйдөбүл баар, баҕар, эһиги дойдугутугар туох эрэ саҥаны, сонуну толкуйдуур кыахтаах киһини булан ылыахпын сөп. Билиҥҥитэ ... ол гынан баран көрдүүр дуу, суох дуу, Греция туһунан тугу эрэ билэбин. Ону тула үксүн сөбүлүүбүн ".
  
  
  Бу сырыыга кини миигин сөрүүн уонна чэпчэки уостарынан уураан ылла. Ону болҕомтоҕо ылыы саҕаланна да, билигин бириэмэ суоҕун өйдүүбүн диэн, Ривин улаханнык арахсыбата.
  
  
  - Диэн ыйытта. - "Онон сарсын тёлёёххун дуо?"
  
  
  «Бу идея. Интэриэһинэйэ диэн, мин дойдубар уонна, арааһа, эһиги эмиэ дьон массыынаҕа хайдах кэлэрин көрө- көрө олорон боппуруостарын таарыйа, элбэҕи кэпсэтэ сатаабатахтара буолуо. Ол эрээри, киһи оҥочоҕо олорон эрдэҕинэ, кинилэр хардарар боппуруостарын биэриэҕэ".
  
  
  "Ээ, ону хайдах этэй?»диэн өйдүүбүн. Кини өссө ыйыстан ыйыстар. "Оччоҕо эн миигин бэйэҕин кытта чиэһинэйдик ылыаххын баҕараҕын дуо?"
  
  
  Билигин кинини бэйэбин кытта ылыахтаахпын бэркэ билэр буолан, кыахтаах алҕастар тустарынан этэрэ эрэбил. «Я очень отел. Биэрэк кытыытыттан эрэ үс- түөрт хонуктаах. Ыксаабакка».
  
  
  Ону толкуйдаан баран, кыыс бытааннык кив гынна быһыылаах. «Ээ. Олус үчүгэй этэ". Ити тыллары кытары кини чугас коммодка бренд анныттан кураанах ыстакааны уунна уонна киэһээҥи сөрүүн салгыны кэттэ. «Я вернулся отель, Макки».
  
  
  Соһуйуум, дьэҥкэтик көстүөхтээх, ол гынан баран, уордаах накаастабынан утарылаһарбын түһэрдэ. "Эйиэхэ хайаан да?"- дедушно сказал я.
  
  
  "Ээ, оннук. Бу олус үчүгэй, Макк. Кини, маннык кылгас кэм иһигэр бэйэ- бэйэбитин үчүгэйдик билистибит, кэтэһэргэ олус элбэх. Суох?» Кыыс төбөтүн кыҥнары тутаат, тута мичээрдээтэ. «Муораҕа эрэ хаалыахпыт, туох туһунан кэпсэтиэхпит диэн эрэнэбит".
  
  
  Кини иһитиннэрии биэрдэ, мин утарсыбатым. Ол да буоллар отельга төттөрү отельга илдьэн сиппэтэҕим да, такси олордуон иннинэ «мередес» хоҥнорор суолу туоруо суоҕа диэн итэҕэйдим. Ону көрөөт, кутуругун хабан ылбытын ханнык да бэлиэлэрэ баалларын көрбөккө, иһим тымныы дьиксинэ саныыра, Кристина Алексеевы кытары сибээстэһэрэ буоллар, туох эрэ куһаҕан түбэлтэ буолуо этэ ...
  
  
  Билигин тугу гыныахпын сөбүн барытын билэбин, тоҕо диэтэххэ, мин, портнай ылабын, билбэппин диэн эрэнэбин.
  
  
  
  
  
  
  Тоҕус баһылык
  
  
  
  
  
  Сарсыныгар сарсыарда эрдэ кэлэрбэр Элгээйигэ Ксенофонт диэн күүппүтүм да, кини ол иннинэ көрсүбүт эйэҕэс мичээрдиир киһим суох этэ. Массыына тула тахсан эрэрин көрөн, харса суох хачыгыраата.
  
  
  «Эрэлин сүтэрбэтэҕиҥ», - диэн ис киирбэх спортивнай суумканы көрөн туран истиҥник саҕалаата. «Эһиги оҥочоҕут бүгүн тыылга тахсарыгар бэлэм буолуо суоҕа. Сарсын, икки- үс хонугунан буолуон сөп. Мин этэр кыаҕым суох".
  
  
  «Портнай ыл, туох буолла?» - мин ирдээтим.
  
  
  «Ааспыт түүнүн алдьархайдаах түбэлтэ». Саннын саннытын ыга тутта уонна саннын нөҥүө ыйытта. Бу көхсө түннүгүнэн хас да уонунан оҥочо киирбит кыра бухтаны, сүнньүнэн кыра оҥочону көрүөн сөп. Бу иннинэ кини миигин сырдатар отут икки бээтинэлээх, уһун, халыҥ уодаһыннаах шланганы эргиччи элэгэлдьийэ, каюраҕа элэҥнэтэ турара биллэр.
  
  
  "Туох буолла?"
  
  
  «Мин санаабар,ким эрэ швартовкаҕа кэлэ сылдьыбыта. Бука, « Аргос »син балай эмэ охсуспут буолуохтаахтар, бүгүн сарсыарда ону олус элбэх ууну буллубут, хас да хаптаһыны инники ыстанныбыт. Ону наадата суох ыйда.
  
  
  "Түүн тимирбэтэҕинэ, олус буортуланар кыаҕа суох»,
  
  
  "Баҕар, суох, ону итэҕэйэн, кыайан хостоон таһаарыахтаахпыт».
  
  
  «Сыл аайы барыахпын сөп дуо? Баҕар, идея үөскүө...»
  
  
  Ол харахтара тымныы этилэр. "Мистер Маккова вы знаете о моей лодках больше, чем Мистер Макки?"
  
  
  "Биллэн турар, суох, мин ону билбэт этим. Истиҥ, эһиги өссө биир оҥочо баар диэбиккит. Бу туһунан туох санаалааҕый?»
  
  
  «Ээ, ол гынан баран, бэҕэһээ айаннаабыккыт кэннэ икки джентленов кэлэн көрдүлэр. Хайа баҕарар түгэҥҥэ "Аргос" ордорор диэтигит.
  
  
  Кини оҥорбута кыра этэ, биир илиитинэн чэпчэкитик толорбута, уопсайынан, бу көрүҥ быдан ордук. Ол да буоллар... «Хайыы- үйэ кинини былдьаатылар дуо?»
  
  
  "Сцилла? Суох, суох».
  
  
  «Тыы наада», - диэн булгуччу эппитим.
  
  
  Зефрата дьикти көрүҥнээх. «Но Мистер Макок»диэбиккит.
  
  
  «Барыта уларыйда. Отела Мистер ксефрес»,-диэн бэйэтин тылын тохтоппот буоллаххытына, мин атын сиргэ барыахпын сөп этэ.
  
  
  Бу киһиттэн маннык киһини күүтэрэ буоллар, хомойуох иһин, алҕаһыам этэ. Кини миигинниин өр одууласта, онтон саннын ыга тутта. «Бу эн быраап».
  
  
  "Иһиттэххитинэ, сценаҕа төһөнү көрдөөбүккүт иһин төлүөм". Атыттар Күнү- дьылы дуу, Аргос почтатын дуу кэтэһэллэр».
  
  
  "Бу эһиэхэ, мистер Маккова улахан суолталаах дуо?"
  
  
  "Бу улахан суолталаах". Кинини күлэн кэбистэ. «Сотору эн тоҕо өйдүөҥ".
  
  
  Ксефрата санаарҕаабыттыы көрбүтэ, харахтара хараҥардыҥы, онтон хараҥа сирэйэ эмискэ күлүмнүү күлүмнүү түстэ. "Ээ! Ону өйдүүбүн». Харандаас тииһинэн топпута. «Баҕар, атын джентельменнэр эмиэ өйдүөхтэрэ».
  
  
  "Хаһан саҕалыахтара диэбиттэрэй?"
  
  
  "Бүгүн эрэ. Дьиҥэр, бэҕэһээ оннук хойутаан кэлбиттэригэр, мин оҥочоҕо таһаарарга быһаарымматаҕым. Үгэс курдук, тапталлаах оҥочобун биир тулабыттан хайдах туттарыыны билэр киһи, ону көҥүллүүрүн көҥүллүөхтээх. Оннук түбэлтэлэртэн ураты... хайдах этиэххэ сөбүй? Боломуочуйата? Дьэ, мистер Макк курдук.
  
  
  Миэхэ биэрбит атын докумуоннарыгар ксерокопия дастабырыанньаны биэрбиттэрэ, онно мин кыра оҥочо гонкаларга иккитэ хасыһан, биирдэ- иккитэ штурман быһыытынан, иккиһэ капитан быһыытынан хасыһан туораабытым диэн этиллибитэ. Ксефрат миигин «сценаҕа» ыытарга көрдөспөтөҕүттэн, кабинетыгар улахан балкалаах шлюз, Козырь стайкатыгар таһаҕаһы тиэйэргэ, тулатыгар таһаҕаһы тиэйэргэ балачча миэстэлэспититтэн үөртэ.
  
  
  "Ол оннугар кинини" сценаҕа " ылыахпын сөп дуо?» - диэн кумааҕыга субуруйан туран эттэ.
  
  
  Икки турук төбөтүн хамсатан кэбистэ. «Мистер Макок. Икки джентльменнарга тыл биэрдэ".
  
  
  «Ол эрээри эн миэхэ эрэннэрбитиҥ".
  
  
  «Аргос"ылыан баҕардаххына сотору кэлиэҕэ.
  
  
  «Бу атын оҕолорго эрийиэххитин сөп дуо? Муҥ саатар, күҥҥэ айанныылларын утарбаттар дуу, ол саҕана дуу? Кини киһи күлүөх курдук этэ да, Пиргэҕэ саҥарыан сөп атын сир суох этэ. Оттон греческэй яхта-кулууп ханна баҕарар пордугар кэриэтэ чартердары тэрийиэххэ сөп диэн соҕотох альтернативнай биричиинэнэн буолар. Ол гынан баран, бу күнү тутуспакка, ордук суолталааҕын, мин " мээнэҕэ» круиз саҕалыырбыттан дьиксинэбин.
  
  
  Ксефрат сирэйин мырдыччы тутта, остуолга баар ханнык эрэ кумааҕыны мырчырытта, тугу баҕарарын булан баран, дьэ, тиһэҕэр дьэ үөһэ тыынна. "Меня очень жаль. Хотелось " диэн суруйбатах быһыылаах.
  
  
  Кини кореннай, санаарҕабыл курдук олорбута да, туох да омуна суох хоруупсуйаҕа олорбута уонна аны Россия бу нэһилиэнньэлээх пуунугар Кристин кэлэ сылдьан толору бэрэбиэркэ ыытыллыбыта.
  
  
  Ксефрат кыыс киирээт, хараҥа сирэйэ мичээрдии мичээрдии олордо. От күөҕэ өҥнөөх, дьураалаах свитергэ төгүрүк быһыллыбыт уонна Тоҕойдуу тардыллыбыт эр киһини тургутаары, хайа да эр киһини тургутаары күөдьүйдүлэр.
  
  
  "Биһиги бэлэм дуо?"- диэн ыйытта кини миигин щеккэ күлэн баран, икки холщовой куулу быылка үрдүгэр уурда.
  
  
  Кини уустуктарын туһунан кылгастык кэпсээтэ. Кристина реакцията идеальнай буолан, Кёрдёрён баран, син балачча кёрдёр.
  
  
  «Но это не хобдох! Уоппускам аҕыйах хонугунан бүтүө, мин кыра круизмҥа эрэннэрбиттэрэ".
  
  
  Ксефрат долгуйбута буолуо. Кини Греция устун кыыстыын кэпсэппитэ, онуоха кини хоруйдаабыта; тулабытыгар биири кыайан өйдөөбөтөҕө. Ол гынан баран, кини кыайан өйдөөбөт сүдү итэҕэллээх күүһүнэн биһиэхэ тугу этиэҥ этэй, хас да мүнүүтэнэн ксефрат кивняны кыратык да мунчааран баран, саннын санныгар ууран баран, куртка санныбытыгар санныбытын ууран кэбистибит.
  
  
  Бу көмөлөһөөччүлэртэн биирдэстэрэ сценаны манна аҕалбыта, онтон миигин такелажка уонна тэрилинэн хааччыллыбытын кэннэ, шлюзпа өйүөтүнэн хааччыйан, экипировкаҕа уурбуппут. Ксефрат көдьүүстээх эпэрээссийэни ыыппыта уонна күн бүгүнүгэр диэри баар пордуттан соһон таһаарбыппыт. Бортовой мотуор ньиргиэрдээх күүһүнэн үлэлии сылдьан бухтаҕа киирбит оҥочо мунньуллуутун быыһынан руль күүһүн санатан турара. Арай бухтаҕа киирэр аантан ырааҕа суох буолан, көлөһө Кристинанан биэрдэ уонна иннин диэки барда.
  
  
  Ыстаксель бастаан таҕыста, бэйэтэ туспа устуу биллэ судургутуйда. Кристина миэхэ паарс анныгар кыратык сылдьыбытын, кыра оҥочоҕо эрэ сылдьарын кэпсээбитэ, онон ыксаллаах быһыыга- майгыга ураты ким барыта бэйэтэ оҥороро буолуо дии саныыра. Кылбайбыт түүппүлэ туолан эрдэҕинэ кыыска тыалы утары шлюз туруорарга эттэ. Төбөтүн төҥкөччү туттан, штурвал эргиллэ түһээт, муннун күүскэ мырчыһыннары тарта, муннун тыаһа хабырыччы тарта. Кини биһигини арыый да эрэллээхтик хамсатан эрэллээхтик хаампытын көрөн үөрбүтүгэр, ыараханын өрө көтөхтө. Куба мырчырыттаҕаһа да чэпчэкитэ суох, ол гынан баран, тиһэҕэр, ыарахан бириһиэн мачтаны ыга кууста уонна фолу ыраастаата.
  
  
  "Сцилла" күүстээх долгуннарынан хамсаан, кыараҕас суолунан барыар диэри, кыараҕас суолунан сылдьыахпар диэри, кыратык тэбиэлиэм этэ. Киэҥ- куоҥ кабинаҕа төннөн иһэн, оҥочону салайар уустук этэ, ону кытта аттыгар олорон хамсатааччыны араарбыта. Чуумпу этэ.
  
  
  «Бу улахан оҥочо», - диэн тыалырбытыгар улахан мачтаны көрөн, оргууй эттэ.
  
  
  «Балайда элбэх», - диэн руль ылан баран сөбүлэстим.
  
  
  Күн дьэҥкэтик уонна сибиэһэй буолан, суднолар хамсааһыннара балачча киэҥник тарҕаммыт. Оннооҕор биһиги корпуспут аннынан муҥура суох муҥура суох муҥура суох муҥура суох муҥутуур чыпчаала этэ, уу хараҥа күөх өҥнөөх ыллыкка кубулуйан, долгун нөҥүө уһуктан истэхпитинэ. Кристина илиилэрин өрө ууммут хойуу баттаҕын кэннин диэки сыҕарытаары, күн сырдыгар алтан кылбачыгас кылбачыйан көрөр кыахтаах. Кини дириҥник үөһэ тыынан, сып- сырдык харахтаах салгыны мүччү тутаат, ис-иһиттэн арыйда.
  
  
  "Үчүгэй», - диэтэ кини.
  
  
  "Да".
  
  
  - Саргылаана кэннин диэки көрбүтэ, бухтаҕа киириитэ өссө биир арыычча элэҥнии турар эбит. «Кэмниэ- кэнэҕэс биһиги эрэ этибит». Кини мичээрдээтэ. "Мин дьиҥ- чахчы соҕотох киһибин".
  
  
  "Аҕа."Чыҥыс хаан кистэлэңин көрбүтэ, улахан чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр олорон биһигини сэрэнэн көрбүтэ. «Штурмалы кытта кыратык үлэлиэххитин сөп дуо? Ону сорох маллары нижнее бэрэбиэркэлиэхпин баҕарабын».
  
  
  Кристина кивели ылан штурвал ылла. Рф Президенэ Владимир Путин биһигиттэн ураты куурусса Закинф этэ, оттон арыы правовой бордугар элбэх милицияҕа сылдьыбыта.
  
  
  Дьиҥнээх профессионалларга, биллэн турар, туох да соһуччу, оҥочону кытта ханнык да проблемаҕа биһигиттэн тардар кыаҕа суох этэ. Кини хайа баҕарар атын проблеманы булаары таҥнары түһэ сырытта.
  
  
  Баҕар, кинини уорбалаабыта буолуо, оҥочо ис өттүн барытын кэрийэн көрдүм, кыаллыбатах быһыыны- майгыны ирдээтим. Ким эрэ "сцена" диэн хайдах эрэ истиилэри туруоруон сөп курдук эрээри, мээнэҕэ эппэттэр. Аллараа өттүгэр туруору кэриэтэ турар сүрүн каюталаах, киэҥ- куоҥ. Хас биирдии таас дьиэ, таас дьапталҕатын кырыымчык раковиналааҕар, саҥа оҥочо баар буолла. Онно Ксефрат эппитинии, туһаныахпын баҕарбаппын диэн электрическэй холодильник баар этэ.; бу аккумуляторы өйүүр туһугар хамсатааччылары үлэлэтиини саҕалаата, ону таһынан бүрүөһүнэ итини таһынан бүрүөтэ. Ол биһиэхэ эбитэ буоллар, урукку холодильник билигин да хаалыа этэ, муунтаҕа мууһу мууһунан эрбэммит муунтата хаалыа этэ.
  
  
  Эмиэ сүрүн каайтаҕа Үөһээ уонна Аллараа куойкалар хаҥас куойкалара бааллар, иккис өттүнэн-кириэһилэҕэ олорор кириэһилэ; остолобуойга ону барытын дьиэ оронугар кубулутуохха сөп этэ.
  
  
  Иннибитигэр, тулалыыр кыараҕас хапчаанынан, таҥас ыйыыр ыскааптарынан бүрүллүбүт куойкалаах икки киһи утуйа сытара. Иһигэр киирдэххэ, муруннаах Тиит аннынан кыччаан, кыччаан эрэр эбит. Кыппыайап дьиэ иһинээҕи- таһырдьа сырдаан иһэн, кинини дьиэ иһигэр салгынынан тыына охсоору, кыратык өрө көтөхтө. Ону сабарга санаммыт бэлиэтээһини оҥордо, күн- дьыл мөлтөх буоллаҕына, бэл, автоматическай трюмнай носуос баарын үрдүнэн, уу мүлчү туппата.
  
  
  Сценаҕа ыраас диэн итэҕэйэрбэр чаас кэриэтэ көрдөһөбүн. Акаарытык, чертовскайдыы сэрэхтээх буоларга эттэ, ол гынан баран, почтатын шпионугар үөрэммит бастакы малы тула - ол хаһан да наадалааҕы ылыммат. Ону таһынан, бу иннинэ атын оҥочону эчэппит «иэдээн түбэлтэ» туһунан эппэппин, икки уол баар. Суох, чаас турбута. Кинини бытыылка пиибэни арыйда уонна кабинаҕа төттөрү киллэрдэ.
  
  
  «Эн утуйбуккуттан куттанабын», - диир Кристина.
  
  
  «Бэрээдэгинэн барытын итэҕэйдим. Билигин кэпсэтиэхпитин сөп". Кини биһигини ырааҕынан көрөн, дьыалаҕа көспүтэ.
  
  
  "Ыраас... нлэ?"- диэн чэпчэкитик ыйытта.
  
  
  "Суох», - диэн кытаанахтык эттэ.
  
  
  "Уруулга олоруоххутун баҕараҕыт дуо?"
  
  
  Уҥа диэки көрбүтэ. Биһиги туочукаҕа чугаһаатыбыт, соҕуруу өттүнээҕи Закинфаҕа чугаһаатыбыт, ол аата сотору биһиги курсу уларытыахтаахпыт уонна хотугулуу- арҕаа диэки барыахтаахпыт. Кинини тыал бэрэбиэркэлээбитэ, биһиги хоту сирбитин- уоппутун тыал көтүппүтэ; курсу уларытан, эрийииттэн ураты туох да өйдөбүлэ суох буолуохтаах. Оҥочо мотордаах баарыстааҕар дьоллоох пааранан иннин диэки дьулурҕатык ытыалаата.
  
  
  «Бэйэни салайыныыны хааллар», - диэтэ мин. "эйиэхэ үчүгэй табыллар."
  
  
  "Билигин биһиги кэпсэтиэхпитин сөп дуо?"
  
  
  "Баҕалаах буоллаххытына."
  
  
  Көлүөһэ иннигэр туруоруллубут компас хараҕын араарбакка, киэр хайыста.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Сөп дуо?"
  
  
  "Тугу этиэҥ этэй?"
  
  
  Кинини аһаҕастык саҕалаата. - "Тоҕо бэҕэһээ бу массыынаттан куттаммыккыный?"
  
  
  "Массыына?"Время уже время.
  
  
  "Отелум таһыгар. - Эйигин кэтээн көрөр төрүөт баар дуо?»
  
  
  - Саргылаана Машаны көрдөҕүнэ элэс гынан хаалла. "Чэ! Билбэккит дуо?"
  
  
  Уун-утары үөһэ тыынна, сыгынньах илиитинэн таарыйда. «Истин,Кристина, биһиэхэ хайдах эрэ быһаарсар ордук. Бу сырыыны эн быраатыҥ итиннэ ыҥырбытыҥ иһин, бу сырыыга барар. Ол гынан баран, мин эйигин кытары төһө Контакт баарын билбэппин уонна хайдах баарынан. . Көнө суобастаах буолуом, ону сөбүлээбэппин. Алексей-урукку да, мин да эйигин итиннэ киллэрбитин хомолтолоох эрээри, ону мэлдьэһэр табыллыбат эбит. Аан бастаан бу бизнескэ төһө кыттаргытын билиэхпиний ".
  
  
  Кини уоһун обортоото, компас диэки көрөөт, онтон настройканы эрийээри үрдээтэ. Кыыс саннын ыга тутта. «Үчүгэй. Алексеевы билэбин бастакы... төннүөхпүт ... бу, биир идэлээхтэргитин көрсөөрү, бутикаҕа тахсан истэхпинэ биирдэ кэлэр. Өксөкүлээх Өлөксөй миэхэ биллэрэр». Кини миэхэ эргиллэн кэллэ. «Мин бырааппын билбэппин кэриэтэ, билиэхтээххин. Кини саҕана баара- суоҕа сэттэ эрэ саастаахпын... атын өттүгэр көспүтэ. Ол иннинэ бараргар куруук сылдьар этэ, онон кинини көрөрө, хаһан эрэ олус аҕыйах. ийэм өлбүтэ, оттон биһиги аҕам кыра эрдэҕинэ өлбүтэ. Онон, кинини, сэрэйэбин... кини дьиэ кэргэн соҕотох чилиэнэ буоларын быһыытынан сэрэйдэ... кини миэхэ итэҕэйиэн сөп дуо? "Кини миигин дьарыгырар ыйытык нотатыгар үөрэнэн баран, олус уоскуйбатым.
  
  
  Кини итиннэ ханан да суолтата суох. "Кинилиин ханнык контактары өйүүгүт?"
  
  
  "Икки, үс төгүл связаны ылбытым, хайдах барбытын билбэппин. Она просто измечал их
  
  
  когда вернулись с занятихся или работы ".
  
  
  "Кинилэргэ туох баарый?"
  
  
  «Мин бэйэбин кытта суох. - Диэн ыйыппыта.
  
  
  Таҥараҕа махтанабын, - диэбитэ кини. «Ол гынан баран эн өйдүүгүн дуо?"
  
  
  «Биллэн турар. Ону Америка агеннарын көрсүөхтэрэ уонна онно баар буолуо диэн санаалаах", - диэбитэ.
  
  
  «Мин баччааҥҥа диэри хор, тоҕо кинини кытары көрсүбэтэххин өйдөөбөппүн».
  
  
  "Она да."
  
  
  "Кини эйигин бэйэҕин кытта ылыан баҕарар дуо?"
  
  
  «Мин этэр кыаҕым суох. Мин билэрбинэн, кинини эйигин кытта корфаҕа барарга былаанныыбын, онно Алексеевы кытта көрсөргө уонна Афинаҕа төннөрөргө былаанныыбын. Уоппуска бүтүө". Ыһыллан хаалбыт. «Убайым куруутун өһөс киһи этэ, бэйэтин суолун- ииһин мэлдьи ирдиирэ. Баҕар, кэлин "дьиэ кэргэн чилиэнин бүтэһик чилиэнин көрүөн баҕарар".
  
  
  Ханна да барбаппыт чуолкай этэ, онон хайысха тосту уларыйан иһэр. «Хойут түүн ыар массыынаҕа төннүөххэ. Куттанаҕын. Тоҕо?»
  
  
  «Мин билбэппин. Кини хаһан да маннык малы- салы оҥорботоҕо, ол иһин кини туһунан олус үчүгэйдик билэр эбит... бу маллар».
  
  
  «Бу акаары штопор этэ да, ону ыйытан биэриэхтээх. Бу туһунан кимиэхэ да кэпсээбэтэххит дуо? Мин эһиги убайгыт кэлин бу сыллар усталарыгар тугу эрэ истибиккит курдук сананабын?»
  
  
  - Эй, төбөтүн бокуччу туттан баран, ып-ыраас баттаҕын сүүмэхтээн ыларга күһэлиннэ. «Суох. Миэхэ... мин чугас доҕотторум, Маккам суох. Ким да кинини кытары кэпсэтиэх этэ".
  
  
  Ону биһиги диэки көрдүбүт. «Бу кыратык дьиктитик», - диэн ис-иһиттэн эттэ: "чугас доҕоттор суох дуо?"
  
  
  Дьөгүөр Дьөгүөрэбис кытаран хаалла. "Ээ, мин кинини өйдүүбүн. Чэ, кини этэ ... соторутааҥҥа диэри биир эдэр киһини кытта сибээстээх. Онтон ордуга суох. Мин чугас доҕорум суох. Мин үлэм уонна саҥа университетым; кини олоҕун улаханнык уларытта, ким да оннук диир кыаҕа суох".
  
  
  «Ол гынан баран, билигин да куттанаҕын».
  
  
  - Саргылаана саннытын ыга тутта. «Эн шпион, Маккаҕын, мин эмиэ эн дьиҥнээх аатыҥ буолбатах, бу улахан суолталаах буолбатах, бу ааспыт түүн кини курдук туох эрэ сэрэйбэккин дуо?»
  
  
  «Уг. Ол эрээри булгуччу буолбатах. Бу адьас кистэлэҥ операция, Кристина; онно кыттааччылартан ураты ким да тугу да билиэ суохтаах".
  
  
  "Ээ, кинини сэрэйэбин ..."
  
  
  «Чэ сөп, ону умнуохпут. Баҕар, бу эпэрээссийэ туох эрэ ымпыгын- чымпыгын көрдөөбүт киһи буолуо. Биһиги сорукпут-дьыаланы икки тиһэҕэр тиэрдэргэ син. Биһиэхэ икки күн муораҕа кэпсэтэр санаалаахпыт, онон Алексей эйигин кытта сибээстэһиэхтээх диэн кэпсээбиттэн саҕалаа. на Корфу ".
  
  
  "Сцилла" диэн штурвал утары охсуһан, улахан моторнай лодка кэнниттэн биэрэҥниир. Ол кэнниттэн үөһэ тыынан баран, испииһэк быһыытынан туһаныллыбыт быыһыыр эргимтэҕэ сууллан түстэ. «Даатаны уонна көрсүһүү бириэмэтин туһунан кэпсэттибит. Бу кафеҕа таверна».
  
  
  "Оо, круто!"Она дагдайан таҕыста. «Чопчу ханнык баҕарар, ону көрдөөбүт дьон ону Албанияҕа булуохтарын сөп".
  
  
  "Ээ, ол гынан баран, ким да ону көрдөөбөт, Макк көрдөөбөт».
  
  
  "Туох дии саныыгыный?"
  
  
  "Тиһэх иһитиннэриигэ бириэмэ саамай наадалаах буоларын эттэ. Кырата икки- үс хонук устата, онтон көрүүлэрин да билбэттэр".
  
  
  "Ол хайдах табыллыай?"
  
  
  «Кини эппэтэ. Ити кылгас бэлиэтэ этэ.
  
  
  «Ээ, сөп дии саныыбын. Корфу». Кини туран, аллара түһээт, түүрүллүбүт хаартыны паачканан эргиллэн кэлбитэ. Корфаҕа сылдьыбыт киһи булбутун кэннэ, син биир сыыһа- халты билээри кыратык көрүөхпүн сөп этэ. «Биһиги онно барыахпыт суоҕа, - диэтэ мин.
  
  
  - Диэн ыйан- кэрдэн көрдө. "Тоҕо?"
  
  
  «Убайгын кытта барсарбытыгар уһун сүүрүү наада, ханнык баҕарар хайысхаҕа уон биэс эбэтэр сүүрбэччэ мөлүйүөннээх аһаҕас былааччыйаны ситэриэхпит суоҕа. -Диэн биһиэхэ этэр буоллахха, ким эрэ алмааһы көрдүүр кыахтаахпыт, ол иннинэ транспорга көһүөхпүтүн сөп ".
  
  
  - Саргылаана картаҕа көрдө. Корфу, Корфу арыытын сүрүн куората Арыылаах илин кытылын кыйа сытар. Хас да милииссийэҕэ барыта Греция уонна Албания кытылыгар сылдьыбыта, ол икки дойду устун сүүрэ- көтө, түөрт- биэс тылынан эрэ сайыннарар кыахтаах оҥочоҕо сүүрэ сатаабатаҕа. Ханныгын да иһин, онно тиийбэтим; хотону аһаҕас ууга быраҕан кэбиһэргэ элбэх бириэмэ наада. Баҕар, икки ыарахан ыйааһыннаах киһини манаабатахтара буоллар, билигин өлбүт киһи баара- суоҕа буолуо этэ. Ол гынан баран, билигин ити туһунан этэр кыах суох.
  
  
  "Ол гынан баран өссө тугу гыныахпытый?"- диэн ыйытта.
  
  
  Кини графигынан өр көрдө. Корфу муора кытылыгар Айос Мататиос диэн кыра куорат баара. "Эһиги билэҕит дуо, бу сир?"
  
  
  Кристина төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Мин хаһан да Корфаҕа сылдьыбатаҕым».
  
  
  "Туох буолуой, онно силлээтибит, бу оҥочону хаалларыахпыт. Биһигини корпуска тиэйээри ханнык эмэ массыынаны булуохпутун сөп дии саныыбын".
  
  
  "Н ... Макк?"
  
  
  "Оло?"
  
  
  "Айос Матвиос курдук сиргэ тоҕо барыахтаахпытый?
  
  
  Эн турист буолуохтааххын, мин... дьэ. Биһиэхэ биир турист итинник Дьүлэй сиргэ силлиэ суоҕа уонна корпуска барыа суоҕа. Биһиги эрэ ыксаабатахпытына. "
  
  
  Кини бырааба этэ. Ону икки тиһэҕэр, ордук быһаарыылаах түһүмэххэ оонньуур буоллахпытына, бэйэбитигэр туох да көҥүлү биэриэ суох этибит. Ону өссө хас да графигы тэниттэ, тугу эрэ бэрэбиэркэлээтэ. «Хорошо, Кристина, эн сөпкө этэҕин. Бүгүн киэһэ ханна эрэ Селфалонияҕа тохтуохпут. Бу аныгыскы улахан Арыылаах, онтон Сакинф. Сарсын киэһэ аһыы, аныгыскы Айсен Матариос диэн суох. Биһиги онно тиийдэхпитинэ, туох эрэ оҥочо курдук буолуоҕа; ол биһиги буруйбут быыһаныаҕа, оччоҕо бу барыта сокуонунан көһүннүн диэн оҥоруом. Хифу- га хонуу, онтон төттөрү куоракка ... "
  
  
  - Диэн төбөтүн хамсатан баран, саҥата суох олорбохтоото. "Туох буолла?"
  
  
  "Суох!"осмон ах барда. "Суох, онно буолбатах!"
  
  
  «Ол гынан баран тоҕо суоҕуй? Бу саамай кырыыстаах сир, ону ааһан, кыайан саҥарбат да буоллаҕына, көрүөхпүн сөп".
  
  
  «Мин онно билбэппин». Картаҕа ыйбыт. "Айос Матайос эрэ буолбатах". Тарбаҕым өссө Кытыл диэки сыҕарыйда. "Онно".
  
  
  "Перевеза? Туох куһаҕаннаах буолуой?"
  
  
  Туох да төрүөтэ суох кини миигин санныбар иилистэн, илиибэр иилистэн эрэрин өйдүү сатаата. "Суох, Маккалаах дуу, хайдах онно эйигин ыҥыраллар. Баһаалыста! Ханна тохтообуппут буолуой, ол хаһан да кубулуйбатын!»
  
  
  
  
  
  
  Онус баһылык.
  
  
  
  
  
  Онон туораатыбыт. Мин оччолорго чинчийэргэ, чинчийэргэ быһаарыммытым курдук, олус историческай этэ. Ол кэнниттэн эй, отель онтун курдук сааттаах курдук этэ. Ол гынан баран, кини биһиэхэ махтанара эбитэ буоллар, бу-Давид баттыыр саалатыгар, уу хайыһардарын бэркиһээбэккэ, Америка айанньыттарын мүччү тутан, кыра круизаҕа барыан сөп эбит. Бу малы таба көрүүм эргийдэ, ол миэхэ үчүгэй этэ.
  
  
  Бастакы күн хаалбытын кэннэ аһаҕас муоранан дуоһуйа сынньанан, күн аһаҕас Средиземнэй муоранан хатааһылыы сырыттахпытына Аргостилоҥҥа, Кефалония сүрүн куоратыгар айаннаатыбыт. Порка өссө припаһы, кэнсиэрбэни, мууһу, эркини ылабыт, ол кэннэ туох да хараастыбатах рестораны булбуппут . Күн түннүгүнэн сүтэн хаалбыт оҕуруот аһын, анал бүлүүдэҕэ тохтоон, курустина саҥарбата.
  
  
  "Мин санаабар, - диэтэ кини, - биһиги бордугар утуйуохпут дуо?»
  
  
  «Александр былааннаах этэ".
  
  
  "Да". - Дьэ, ити курдук улахан куолаһынан эттэ.
  
  
  "Бу проблема?"
  
  
  "Суох."Она сказал это очень түргэнник. "Гаваҥҥа тахсан дьаакыры быраҕыахпытын сөп дуо?"
  
  
  «Баҕар. Кинини порт капитаныгар чуолкайдыам; биһиги көҥүл причал ылыахпытын сөп".
  
  
  «Мы не могут просто... салгыы?»
  
  
  «Биһиэхэ үс күн баар диэтигит. Ханна тиэтэйиэххэ сөбүй?»
  
  
  «Эһиги хаһан эмэ түүн сылдьыбыккыт дуо? Аһаҕас муораҕа тыал толору кутуллар баараҕай?»
  
  
  Тылбыт дьэҥкэтик иһиллэр, Кристинаттан. "Ээ», - диэн хоруйдаата.
  
  
  "Оччоҕуна биһиги, Макконан биһиги кыахпыт суох дуо?"Эй илиим остуолга уунна уонна тарбаҕым тарбахтарынан таарыйда. Кинилэр холку, кыратык титирэстииллэр.
  
  
  "Түүнү быһа уһун диигит дуо?"
  
  
  "Үчүгэй этэ".
  
  
  "Тоҕо суох буолуой?"
  
  
  Бу түгэҥҥэ официант биһиэхэ туроктыы кофе аҕалла, үрүҥнэр түгэхтэриттэн үрүҥнэр түгэхтэрин быыһынан үрүҥнэр түгэхтэрин быыһынан көрдө, Кристина бэйэтинэн дьарыктанаары турда. Эргиллээтэҕинэ, долгуйуох курдук эмискэ олоппоско түстэ, онтум тосту тосту түһүө дии санаатым.
  
  
  "Макк!"- диэн хаһыытаата. "Онно ким эрэ баар этэ!"
  
  
  "Уг. - Тоҕо эрэ?"
  
  
  «Эр киһи! Ынчыктаан ынчыктаан ынчыктаан истин!»
  
  
  "Оло?"
  
  
  «Ол эрээри кинини урут көрдүм! Түүнүн малааһыныгар!»
  
  
  Бу мин болҕомтобун тарта. "Малааһыныгар ханна баарый?"
  
  
  «Бу баар этэ...» Заказывались, что большой тарбах там и грызла. "Мин туспар барсыбытым кэннэ, отелбар. Кэлбитигэр портьеҕа кэпсэппитэ".
  
  
  Турбута. "Кини билигин да онно?"
  
  
  "Суох! Барбытыгар барбыта. Макк! Хайдах маннык батыһыахтарын сөбүй?»
  
  
  «Биһигини эккирэтиэ " диэн наһаа эрэллээх буолума.
  
  
  "Ол гынан баран кини онно баар буолуохтаах!"
  
  
  «Сөп, үчүгэй. Сынньан". Туран. «Бэйэбэр кыра визити оҥорорго көмөлөһүҥ».
  
  
  Ол гынан баран, сүрүн остолобуойтан кыра ааҥҥа төннөн иһэн, онно ким да суох, эр киһи муоста сууйбутун көрбүтэ. Эргиллэн кэлээт, дьиксиниилээх Кристина мин диэки көрбүтүм уонна тыа сирин диэкиттэн төбөтүн нөрүтэн кэбистим. «Ким да. Эһиги отельга көрбүт эр киһи эбиккит дуо?»
  
  
  "Да".
  
  
  «Ону суруйуҥ».
  
  
  Ачыкытын сабаат, уоһун быһа ытырбахтаата. «Кини этэ ... алларааттан намыһах эрээри, олус киэҥ. Хараҥа көстүүм, хараҥа баттах. Мин санаабар кини
  
  
  сэлээппэтэ сылдьара, онон эрэл кыыма суох".
  
  
  "Кини тугу оҥордо?"
  
  
  «В просто... онно турара. Портьеҕа кэпсэттибит...»
  
  
  "Ханнык тылынан?"
  
  
  "Ээ, грек курдук».
  
  
  "У вас говорил? Тугу эмэ оҥордо?"
  
  
  "Суох, туох да оннук. Кини көннөрү көрдө, кини бэйэтин диэки кирилиэс устун үөһэ дабайан таҕыста».
  
  
  Күлэн кэбистэ. «Мин ону арыгылыыр кыаҕым суох".
  
  
  "Ол эрээри кини манна!"
  
  
  «Уг. Ол булкуллуо суоҕа дуо? Үчүгэй, Кристина, бу түүн устуу. Ол гынан баран, мин харахпын сатаан туттубаппын буоллахпына, штурвал иһин аралдьытыахтаахпын".
  
  
  Кини мичээрдээтэ. «Утуйбаккын барытын оҥоруом диэн эрэннэрэбин".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Төттөрү оҥочоҕо баран иһэн, туох да кыһалҕата суох эрэйи- муҥу көрбөтөх күммүтүгэр, хас хардыыбытыгар, кини миигин хомуйан, саннын нөҥүө эргийэн кэллэ. Биһиги бордугар түһэн гавань ыраастаммыппыт, сыыһа- халты айаннаабыт судноларын болҕомтолоохтук көрөбүт, онтон барыбытын батыһыннарбыт. Хараҥа да буоллар, хас да атын оҥочо төттөрү-таары элэҥнээн истэ. Кинилэр тулаларыгар гуляктары үлтүрүтэн, хас киэһээ аайы ыытылла турарынан дьарыктанар үчүгэй кээмэйдээх моторнай оҥочо баара. Сорох зоналар тулаларыгар илиибитинэн сапсыйдыбыт, ревматизмҥа оҕустардыбыт да, Кристинаҕа маарынныыр, дьүһүнүн кистии сатыыбыт.
  
  
  "Ону умнуҥ!"- абаран-сатаран бардым. «эһиги биһиэхэ болҕомтоҕутун тардаҕыт. Они не то".
  
  
  Кыыһыран миигин көрдө, онтон көнөн хаалбыт крейсеры мөлтөхтүк санатта. Биһиги көрдөхпүтүнэ, түргэн сырыылаах оҥочо улахан моторнай яхтаҕа ыытыллан, эмиэ кэриэтэ улуу лайнер курдук муораҕа сыҕарыйан иһэр бөдөҥ лайнер курдук. Хас биирдии иллюминатор уоттаах, оннооҕор рок музыкатын истиҥ- иһирэх тылларынан истиэн сөп & amp; quot;
  
  
  «Вечеринкаҕа майгынныыр», - диэн өйдөөн көрдүм.
  
  
  Кристина Киви гынна. Моторнай оҥочо моторнай яхтаны кытта сэргэстэһэ барарын көрөбүт. Оттор суулуннулар уонна сыһыарылыннылар, аны кыра кээмэйдээх оҥочо туолла-сүрүн тиистэр таһымнарыгар көтөҕүлүннэ. Хаһыытыы- хаһыытыы, күлүү- салыы, бинокль иһигэр биир дьахтар тустууктуу турда.
  
  
  «Кыраммыт акаарылар", - диэн мөҕүттэ.
  
  
  "Ээ», - диэн кыыс миигинниин сөбүлэстэ. «Туристар».
  
  
  Уни тўйиб кетди эй. "У нас."
  
  
  "Суох, Макк. Эн шпион".
  
  
  Кини мырчырытта. «Сөп,оччолорго Миссис шпион көмөлөһөөччүтэ. Үөһэттэн түһэн истэхпинэ, биһиэхэ сылаас свитери сотторобун. Тымныйан иһэр».
  
  
  Кини мичээрдээн мичээрдиирэ толору өйдөнөр. «Ол гынан баран, букатын тымныы буолбатах».
  
  
  Купальник анныттан ырбаахы, чэпчэки ырбаахы баар, оннук өҥнөөх күөх шортар. Кини тас көрүҥүн хайдах үрдүктүк сыаналыырын көрдөрө сатаата. "Оннук хаалларыахпыт", - диэтэ уонна аллара түһэ түспүтүм.
  
  
  Эргиллэн кэлбитигэр кини халаачык курдук киэҥ олбоҕор түүрүллэн баран, кырачааннарын түүрэн баран, атаҕын анныгар кумуччу тутан, локуокка төбөтүн токурутан кэбистэ.
  
  
  «Бу табыгастаах быһыылаах, ол гынан баран, мин түүнүн оҥочобутун итинник салайыахпын баҕарбаппын. Маннык балаһыанньаҕа олус чэпчэкитик утуй".
  
  
  "Ээ, капитан», - диэн кини миигин эҕэрдэлээн баран хардарда.
  
  
  Эй "свитер" суорҕанын олбоҕор быраҕан баран, кердеру бэрэбиэркэлээри иннин диэки барбыт. Үчүгэй баҕайы тыаллаах этэ, ону бэрэбиэркэлээтэҕинэ, самонастривающай акылаата буортуйбатын бэлиэтии көрбүтэ. Дьаакып туруорда, арыйдахха, биһиги бу дириҥ уулаах сиргэ, биһиги ханаатабыт түгэҕэр тиийэ тиийэр сирдэрэ суох эбит. Кини инники кирбиитин умнубата, көхсүгэр Натанялыын көхсүн ылан, кабинаҕа төттөрү сапта.
  
  
  "Барыта бэрээдэгинэн, оскуола?"- диэн ыйытта.
  
  
  "Аҕа."Кинини интэриэһиргээн көрдө. «Флот туһунан олус элбэх киинэни көрбүккүт быһыылаах".
  
  
  «Америка пропорщигын ытарга үөрэппитим".
  
  
  "Ха! - Бу мөлтөхтөрү чахчы ытыалыы сатыыгын дуо?»
  
  
  «Чэ, ити бытархай тыы этэ. Ол икки ардыгар тиийэбит".
  
  
  «Кишининг шикмоқдир». Сидиэнньэҕэ элэс гынан хаалла.
  
  
  Эмискэ Бордоҥ мээчиктэн хараҕын араарбакка, ис-иһиттэн олорон кэллэ. "Бу тугуй?"
  
  
  Мин графикпын тургутан көрбөтүм. «Бу портка киирбиппитин көрбүт сибэтиэйдэр тумулугар. Биһиги кэннибитигэр хаалларбыт курдук, биһиги эмиэ хоту диэки ыытыахпыт".
  
  
  «Дьэҥкэ. - Кырдьык, билигин кэм- кэрдии, болҕомто ууруллубат. Утуйуоххун баҕараҕын дуо? Унньуктаах уһун күн баар этэ».
  
  
  Эй голос абсурдно чоборно, как говорят, уставивают откровенными перед собой, обязанными руки с списками.
  
  
  "Суох. Билигин буолбатах. Кинини көннөрү олоробун.
  
  
  и... астынабын".
  
  
  Куристина мэнээк бэлиэтин көрбөтө.
  
  
  Өр кэмҥэ биһигини тула ким да кэпсэппэтэҕэ, ол кэнниттэн харахпынан көрөр- истэр буолан барбыта.
  
  
  "Тоҕо миигин тоҕо көрөҕүн?"- диэн кыыһыран ыйытта.
  
  
  «Утарсар санаам суох. Былырыын түүн таһырдьа сылдьыбытыҥ... олох атын".
  
  
  "Это действительно".
  
  
  "Көмүллэ сытар эр дьон хайдаҕый?"
  
  
  "Биллэн турар."
  
  
  "Билигин суох дуо?"
  
  
  Төбөтүн эргитэн көрбүтэ, хараҥаҕа умайбыт харахтара холкутук, арыгыһыт этилэр. «Макк, она хотел В себя с тобой В себе. Балай эрэ кэмҥэ. Эйигин кытта тапталлаахтык дьарыктаныахха наада этэ, биһиги курдук атын дьон буоллахпытына, хайдах да халбаҥныа суох этибит. В то время она является В своей однокурснике, я могу чиэһинэйдик этиэхпин сөп, она не увлечительным отношениям. Ол да буоллар... - Саргылаана саннытын ыга туттаат, эмиэ миигин диэки көрдө. «Мин Америка бастакы туристарын, шпиону кытта ороҥҥо тимириэхпин баҕарбаппын, бэйэбин хайдах баҕараргынан ааттааҥ. Эһиги өйдүүгүт дуо?»
  
  
  "Биллэн турар."Чыҥыс хаан биһигиттэн чыҥха атын, төһө да кымньыы ырааҕа суох. «Бу эмиэ тоҕо түүнү быһа уһун быһаардыгыт»диэн быһаарар.
  
  
  Кытарбыт сирэйэ кытаран хаалла дуу, төбөтүн төҥкөччү туттан баран, аймана түспүтүн өйдөөтө.
  
  
  «Бу кырдьык, Макк. Сороҕор. Кини бэйэтин быһаарыытыгар кытаанахтык эрэниэхпин баҕарабын, ол наадата суох ордук- хос тургутуу суох».
  
  
  "Ол эрээри сорҕото эрэ?"
  
  
  «Ээ. Кинини кытары уруккуттан кэпсэппит курдук, бэрт кыратык толкуйдуу оҕуста».
  
  
  "О чем?"
  
  
  «Былааннарбытын хайдах уларыттыгыт".
  
  
  "Туох дии саныыгыный?"
  
  
  «Алексеев... кини олус сэрэхтээх. Уорбаланааччылар. Ону киниттэн ылбыт кылгас иһитиннэриитинэн эрэ билэбин".
  
  
  «У ерда шундай учун ўзи шундай бўлган".
  
  
  «Ол аата мин саныахпар ... итинник көннөрүүлэри киллэрэр наадата суох буолуо этэ".
  
  
  "Эһиги санааҕытыгар, биһиги корпуска барыахтааххыт, былааннаммыккыт курдук?"
  
  
  «Мин санаабар, ол ордук буолуо этэ».
  
  
  Бэйэм эмиэ ол санааҕа санаммытым уонна бэйэбин олус сэрэхтээхтик илдьэ сылдьабын диэн быһаарыммытым. Куттал суох буолуутун кэһии эбэтэр ханнык эрэ эккирэтии тахсыа суох этэ, корфуо уонна материк икки ардыгар аһаҕас муораҕа дуу, хайаан да биһигини өйдүөхтэрэ.
  
  
  "Мин эмиэ, - диэтэ мин.
  
  
  Ол харахтара иирээни күүтэрин курдук, былаахтан көҥүл ылаллара кэҥээтэ. "Эн толоруоҥ дуо?"
  
  
  Ону кини бэйэтэ толкуйдуурун быһаарда. Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  "Бу проблеманы салгыы быһаардым, - диэбитэ салгыы. - биһиги Хифу- га тиийдэхпитинэ, бу түргэнинэн уһун кэмҥэ олоруохтаахпыт.
  
  
  Кини ити аатыгар хайдах сатыырын- сатыырын билэ оҕуста уонна эмиэ ити сиргэ отела тоҕо киирбэтин диэн боппуруоһу эмиэ көрдө.
  
  
  "Но, - действительно я, - то, что это получилось, находится, не думаю, не будет паксосе. Баҕар, биһиги онно күн бүгүнүгэр диэри хаалыахпытын сөп этэ, ол гынан баран, биһиги кэннибититтэн биир порка наһаа уһуннук сылдьарбын сөбүлээбэппин".
  
  
  "Ээ, ону өйдүүбүн. Арай, бу киһини Аргостилонтан тавернаҕа көрбүттэрин иһин, хайдах эрэ саныырым, саныырым буолуо, ону наһаа санаабаппын».
  
  
  Баҕар, көрсүһүүм туһунан кэпсэтэр кэм кэллэ да, оннук санаммата буолуо. Өссө суох. Кини көрбүтүттэн ордук бу кыыһы, ол ордук уустук буолан, миссияҕа эмиэ сыһыаннаах.
  
  
  "Сөп, - диэтэ мин, - биһиги бу туһунан сарсын долгуйабыт. Оттон билигин Өксөкүлээх Өлөксөй сарсыныгар хайдах сибээстэһэр былааннааҕын кэпсээ".
  
  
  «Я... мин кимиэхэ да тугу да кэпсиэ суохтаахпын. Оннооҕор эйиэхэ».
  
  
  "Ол акаары. ХИФУ туһунан тугу эрэ кэпсээбитиҥ да, соччо улахана суох. Сэрэйдэххэ, эн тустууҥ дуу, биитэр бу көлүөнэттэн туох эрэ кэлэн түспүт быһыылаах».
  
  
  Кини мичээрдээтэ. «Балык курдук устабын».
  
  
  "Бу эһиги түүн түһэ илигинэ, анал көдьүүһү аҕалыа суоҕа. Оҥочону паарс анныгар тутан ылбаккыт, итэҕэйиҥ".
  
  
  «Ити кыаллыбат, Маккалар».
  
  
  «Наһаа эрэллээх буолума. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ, кини манна утуйаары тэринэбин».
  
  
  «Эһиэхэ тымныы буолуо".
  
  
  «Муҥ саатар, хампаанньа баар буолуо. Аллараа соҕотох».
  
  
  Күлэн күлэн барда.
  
  
  «Онон дьыалаҕа төннүөхпүт. Ваш контакт с Алексеев».
  
  
  «Быраап, Макк. Мин этэр кыаҕым суох".
  
  
  «Эйиэхэ өссө биирдэ күндү, ыарахан дии саныыгын. Биһиги туспутугар дьон бардаҕына, арахсыахпытын эбэтэр куһаҕаны араарыахпытын сөп".
  
  
  Ачыкытын сабан кэбистэ. Кэмниэ- кэнэҕэс кини төбөтүн имигэстик иэҕэҥнэттэ. «Баҕар сарсын. Санаан көр эрэ, Макк».
  
  
  «Ис сүрэхтэн, Кристина.» Алексеевы кытта көрсөргө приказтанным уонна Италияҕа илдьэргэ приказтанным. Билигин эн миэхэ баар соҕотох контакт буолаҕын, онон бэйэ- бэйэбитигэр итэҕэйсэр ордук эбэтэр көннөрү манна тиийэн эт, ылыҥ", - диэн аһаҕастык этэриҥ ордук.
  
  
  Титирэстээтэ, кутталыттан харахтара кэҥээтэ.
  
  
  "Ыстаал буолбатаххын!"
  
  
  "Портнай ыл, ону маны оҥоруо этэ". Кини реакциятынан сыаналаатахха, сорҕото эрэбил этэ.
  
  
  «Баһаалыста, Макк. Бу барыта мин туспар саҥа; ким бас бэринэрин мин билбэппин. Биһиги конфликтарга буолуохтаахпыт дуо?»
  
  
  «Эһигиттэн талыы», - диэн кытаанахтык эттэ мин.
  
  
  «Оччоҕуна эйиэхэ этиэм".
  
  
  Уу- чуумпу быһаҕынан быһаҕынан быһаҕынан быһаҕынан быһыта охсо илигинэ, күүттэ.
  
  
  «Сарсын», - диэн Кристина саҥарда.
  
  
  Кыыһыран сирэйин көрдө, онтон үөһэ тыынна, сымнаҕас сидиэнньэҕэ уунна уонна подушка оннугар быыһыыр эйгэни ылла. «Миигин ыйаа, сылайдаххына миигин үрэй», - диэн үөгүлээтэ.
  
  
  "Ээ», - диэн сымнаҕастык эттэ.
  
  
  «Компаһы болҕойон олорон көрүөххэ».
  
  
  "Ээ, СР».
  
  
  
  
  
  
  Уон биир баһылык.
  
  
  
  
  
  Сарсыарда халлаан суһуктуйа сыдьаайар, хараҥа былыт төбөтүн үрдүнэн сыдьаайар. Ханнык да ыарахан ырбаахы үлэлээбэтэҕинэ, киэҥ балкалаах ыарахан оҥочо хамсаан, куотан иһэр ат курдук сууллан түһэр. Кристина аллара түһэн баран, сотору эмиэ палубаҕа тахсан, кубарыйан, долгуйан хаалла.
  
  
  "Биһигинниин бары бэрээдэгинэн?"- диэн ыйытта, былыттары долгуйан ыйытта.
  
  
  "Туохтан дьиксиниэ суохтааххыт."Тыалтан үүнэн иһэр тыалтан, ньиргиэрдээх тыалтан, күргүйдүм. Тыал тосту уларыйан, улахан айдааны аҕалла, хотой курдук тоҥсуйбут хотойго дылы, уруулга олорсубуппут, ол курдук баарсаны хаттаан толордохпутуна, уруулга охсуспуппут.
  
  
  Кристина каюта хоруобуйатыгар операцияланан, өйө суох хараҕынан кыратык одууласта. «Ханна баарый? Мин сири көрбөппүн".
  
  
  "Ээ, бу ханна эрэ». Уҥа шарик диэки сыппах гына түстэ.
  
  
  "Ол эрээри эн билбэккин дуо?"Бу куоласка паника чараас дэгэттээх этэ.
  
  
  "Долгуйума". Чаһыытын көрбүтэ, алта чаас саҕана этэ. Биир түүн биһиги, холобур, төттөрүтүн кубулуппуппут да, олус холкутук быһаарыммыппыт. Кыыска эппэтэҕэ. «Биһигиттэн туох кыһалҕалаахпытын барытын Дальнай Востокка ыытыахтаахпытын уонна сирбитин көрүөхпүт " диэн саныыбыт. Билигин бу олус кэрэхсэбиллээх Кэскил буолбатах, тоҕо диэтэххэ тыал билигин ол хайысхаттан дулҕаны туоратарга уонна ону туоратарга сиэри- туому ыытарга. Кыра көмө двигатель маннык муораҕа көмөлөспөтөҕө, стабилизирующай тыал туһата суох "Сценилла" паруст иннинээҕэр иннин диэки сыҕарыйыа этэ.
  
  
  «Н... биһиги ханна сылдьарбытын чопчу билэр кыахпыт суох дуо? Итинэн... маны хайдах ааттыыгыт? Трезубец дуо?»
  
  
  Кинини күлэн кэбистэ. «Секстант». Үөһэ көрбүтэ. "Тохтуохха сөп күн тахсыар диэри - суох».
  
  
  Кини Дьэбидис гынаат, Дьэбидис гынаат, илиитин капсыыттан таһааран, сонно тута бэйэбит кэннибититтэн араарбакка аа-дьуо инники диэки тэбэ турда.
  
  
  Ону үөгүлээтэ. - "Көр эрэ!"«Бу дьоҕус эргимтэҕэ атахпытын тоһутуохпут суоҕа. Манна кэлэн олор".
  
  
  Эй диэбиттии, аһаҕас кабинаны быһа иэҕэҥнэтэн баран, компас накаастабылын быһа анньан кэбистэ. Илиитин харбаан ылла, бэйэтигэр тардынна.
  
  
  "Миэстэтигэр хаалыма. Костя Таҥараны, компаһы тосту уларытыма, оччоҕо кинини долгуйуо этэ".
  
  
  Мичээрдээн сирэйин мичээрдээтэ. Этэ- Сиинэ сииктээх этэ, ол ыһыахтан түспэккэ, кэм- кэрдии ыһыллан- тоҕуллан испитэ. Кини ол көрүүтүн билэр.
  
  
  "Чувствуют себя?"
  
  
  "Миигин өҕүтүө суоҕа дуо? Мин маннык тылы билбэппин".
  
  
  "Ыарыылаахтык".
  
  
  «А... кыратык. Онно дууһалаах, оҥочо оннук ойуоккалыыр».
  
  
  «Уг. Чэ, манна хаал, мантан барыахпытыгар диэри. Уруулга олор».
  
  
  "У?"Дьахтар илиилэрин хомуйан, таарыйыан куттанар курдуга.
  
  
  «Тоҕо суох буолуой? Аан дойдуга чулуу эмп муора ыарыытыттан хаалсыбатын туһугар,»палубаҕа " эмтиир.
  
  
  "Мин муора ыарыытын тулуйбаппын!"
  
  
  «Бизни нима деб аталган", - дедилар. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ, ону аҕыйах мүнүүтэнэн үчүгэйдик билиэххит диэн мэктиэлиибин. Ону здесь здесь. Миэхэ үлэ баар».
  
  
  Эй дедилар: "эй у зот тошга етиб келганлар", - дедилар. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр уол миигин өйдөөн көрдө, онтон дириҥник үөһэ тыынна уонна руль икки илиитинэн ылла. Кини кауҥҥа түстэ.
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэнэн эргиллэн кэллэҕинэ, тыалы- кууһу, туустаах ыһыаҕы өрө көтөхтө. Эмтэнии сыыдам сыралаах эбит.
  
  
  "Кэпсэтиэххитин баҕараҕын дуо?"
  
  
  "Этиэҥ дуо?"
  
  
  "Уг. Билэҕит".
  
  
  "О даа."Компас сыыппаратын көрөргө сидиэнньэттэн үрдээтэ. "Арыый хойутуу, а, Макк? Она сейчас нужно занять».
  
  
  Ону баҕарда.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Күн ортотугар этэ
  
  
  эмиэ чуумпу уонна күн дьирибинэйдэ, сиэксент көмөтүнэн көрдөһөн, боростуой навигация арыый да чуолкай буоларын туһугар үҥэн- сүктэн кэллэ. Ону биһиги күүппүтүнэн- уоппутунан илин диэки түһүөхтээхпит диэн дьиктиргээбиппит. Ол кыра арыы, түөрт- биэс мөлүйүөнтэн тахса буолбатах, ону көтүтэр кыах суох этэ. Тыал илинтэн тыалырар да, муора чуумпу да буоллар, билигин даҕаны куһаҕан саахалланар туруктааҕа . Үөһэ тыынан баран, бастакы баайыыбытын туппуппут. Ол сөбүгэр дуу, үлэбэр да сөп түбэспэт күн этэ.
  
  
  Кини таҥнары түһээт, биһиги оройуон картатын киин каайтаҕа олохтоото уонна биһиги билиҥҥи балаһыанньабытын бэлиэтээтэ. Мантан антах мин иннибитигэр уонна кэннибитигэр тыалы утары баран, чопчу бириэмэни кэтэһэн, хас биирдии галс- ка ороскуоттаммыппын кэтээн көрөрбөр тиийбитим уонна ити сирдээҕи сыаналарым ситэтэ суох буолалларыгар эрэнэбин. Бу чэпчэкитик илиинэн рульга суруллубута эрээри, Кристина миэхэ туох баар уустук, биллибэт гына оҥорбута, тиһэҕэр, кини хаһан да биэрэги көрбөккө хаалбыт этэ. Атын өттүнэн, мин бэйэм да Дальнай Востокка наһаа уопут суох этим.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Киэһэлик аттыбытыгар муннукка кыракый арыыга түбэстибит. Порт кырасыабай кыракый гаваньга бардыбыт көмүс күн. Бу бастакы көрүүгэ биһиги кыайан көрбөппүт, кыайан көрбөтөх курдукпут, бары өттүнэн аа- дьуо күөх өҥнөөх бүргэс өҥнөөх бүргэс күөх маслина курдуктар. Онтон чугаһаан истэхпитинэ, биһиги Гаваҥҥа эриллэҥниир кыра дьиэлэри, маҥан, тэтэркэй уонна тэтэркэй оҥоһуктары, аччыгый мачталары араарбыппыт.
  
  
  Куорат кыра да буоллар, элбэх киһи кэлэр- барар, үксэ сир устун бараллар. Таас Дьабарыкы хайаны кытта кирбиилэһэр; биэрэккэ кыра маҕаһыыннар, таверн уонна пароходнай гостиницалар бааллара. Ону дьүүллэспэккэ, Кристина «сценаны» бордугар көһөрөргө сөбүлэспитэ, порт капитана биһиэхэ биэрэктэн лаппа тэйиччи турар диэн анаата. Биһиги оҥочоппут бытархай шлюзбалаахтарга, аһылыкка сыһыарыллыбыт кыра оҥочо Ваняны кытары балаһаҕа бириэмэ да, бириэмэ да өттүнэн улахан хорсун быһыыны аҕалла. Иккиэ буолан Намныыр & amp; quot; биһиги ууттан пордугар диэри сүүһүнэн сүүһүнэн дьаарбаҥканы ааһыахпытын сөбүн биһиги сэрэйбиппит.
  
  
  "Дьолго, манна уу хайыһара суох», - диэн эрэдээктээтэ.
  
  
  "О?"Билигин сарсыардааҥы кыһамньылары, түүннэри куттаан туран, үөрүү- көтүү бөҕө буолбут.
  
  
  Аленкатын кыратык уларытаат, шлюзка биэтэҥнээтэ уонна борт нөҥүө иҥнэҥнээтэ. Кыыс олус долгуйан, күлэн кэбистэ.
  
  
  "Эй, унинг сизлардан ўзингиз учун ҳақида сўзлайдиган. Баҕар, оҥочоҕо хараҥа буолуор диэри, А?»
  
  
  «Туох да уратыта суох буолуоҕа; биһиги ханнык да түүн эбэтэр түүн да сыҕарыйыахпыт суоҕа».
  
  
  «Биһиги да ытыахпытын сөп".
  
  
  "Биллэн турар."Тобуктарбыт хардарыта харбаатахтарына, тугу да гыныахтарын баҕарбаттар, мин санаабар, кыракый эбии баттааһыны таһаарар курдук сананным. Баҕар.
  
  
  Биһиги кыра куораппытыгар уһун күүлэйдээһини оҥордубут уонна тас өттүгэр туристар икки төгүл күүстээх туристары ойуулаан баран, кыратык эккирэтэн кэбистибит. Тыа сирэ күөх уонна таастаах, байҕал үрдүнэн эмискэ өрө көтөҕүллэн, ис дьиҥэ греческэй арыылар баһыйар үгүстэрэ. Кыыллаах суолтан үөһэ көрө- көрө түһүөхпүт- тахсыахпыт, дьоҕус валуналардаах сорох коттедж кээмэйдэрэ, сорох түгэннэргэ дьиэлэрэ- уоттара ордук хараҥа өҥнөөх квадраталарынан уратылаах этэ. Сэрии иннинээҕи быһыыга- майгыга маарынныыр массыына биһигини улахан дьону, оҕолору кырбаабыт. Ону олохтоохтор билбэтэхтэрэ, сорохтор биһиги суолга көрдүбүт дуу, эбэтэр күүлэйдии сылдьар дуу, ат тэлиэгэтин салайар дьон бааллара. Сүнньүнэн биһиги болҕомтобутун уурбатахтар; намыһах уҥуохтаах, силистээх- мутуктаах, улахан бытыктаах, хара өҥнөөх бааһынайдыы таҥастаах дьахталлар, үксүлэрэ сирэйдэрин сабан кэбиһэллэр. Ол миигин Греция сиригэр аан бастаан ааҕыахпыттан ыла маннык күн бүтүн сирин- уотун отела, ону сэргиир салгынынан, чэбдигирдэр салгынынан уонна үйэлээх уунан чэбдигирдэр дьахталларга уонна элбэх эр киһи олоруохтаах. Философскай өйдөөх- санаалаах эбитэ буоллар, бу туһунан Кристинаттан ыйытыахпын сөп этэ да, атын санаалар бааллара. Боростуой спорт бэйэтэ тардыылаах аһы- үөлү уокка кубулутар, аччыктыыр.
  
  
  Быһа сабаҕалаан, киэһээҥҥи аһылык көстүүтүттэн тавернаны булан, киэһэ хойукка диэри тохтоон хаалбыппыт олус үчүгэй этэ. Яхтсеннары айанныыр сир ананна; Меню английскай тылга сорҕото буолан, дьаакырдарынан уонна ракушкаларынан киэргэтиллибит. Бастаан бу сиргэ соҕотох этибит эрээри, сотору кэминэн муора таҥаһыгар күүстээх илиилээх эр дьон уонна дьахталлар бөлөхтөрө күөн көрүстүбүт.
  
  
  Кэпсэтиини быһаҕаһынан көрдөххө, американецтар уонна британецтар булкаас бөлөхтөрө итальянканы уонна икки харахтаах французтары киллэрэн туран, баарын истибит. "Туох да уратыта суох, - диэтэ кини Кристинаны көрбүтэ.
  
  
  Кини мин хаҥас санным кэннигэр туох эрэ моҕотой санныттан, сэҥийэтиттэн мүччү туттан, мүччү туттан, тыҥааһыннаахтык, тыҥааһыннаахтык этиэн сөп.
  
  
  "Бу тугуй?"- диэн ыйыттым, иннибитигэр бүк түһэн баран, иһиллибэт гына.
  
  
  «Бу... бу туох да". Кини кылгастык мичээрдээтэ. «Кинини барыларын сэрэйэбин быһыылаах. Маны барытын бүтэрдэхтэринэ үөрүөм".
  
  
  "Эһиги?"
  
  
  "Да".
  
  
  Кини илиитигэр олоппоһунан тыыллаҥнаата. «Үөрүөм диэн эрэлим суох".
  
  
  Кини миигин өр көрбүтэ. "Суох», - диэтэ кини. «Баҕар, кинини эмиэ оҥоруом суоҕа".
  
  
  Кофе иһэ иликпитинэ, французтар тулаларыгар ким да кэпсэппэтэҕэ, ол кэнниттэн хоско биир эрэ киһи туран биһиги столикабытыгар хайысхалаабыта. Бу-бугул баттахтаах, толору эрэллээх, килбик мичээрдээх эр киһи этэ.
  
  
  «Миигин бырастыы гын»,-диэтэ кини сүрүннээн Кристинаҕа көрөн. "Американецтар?"
  
  
  » Уни", - дедим."
  
  
  "Биһиги доҕотторбун кытта бииргэ иһиэххитин баҕарбаккыт дуо, иһиэххитин баҕарбаккыт дуо»диэн интэриэһиргээбиппит. Кини билигин да Кристинаны көрдө;
  
  
  Төбөтүн бигэтик иэҕэҥнэттэ. «Мин олус аһынабын, - диэтэ кини эйэҕэстик эйэҕэстик. «Ол гынан баран, урут утуйуох тустаахпыт, бу уһун күн этэ». Итэҕэһэ суох сүгүрүйүүнү ылыммыт Принцесса уста сылдьар. «Меня заплатить по человеку, Дени? Биһиги барыахтаахпыт. Кинини мүнүүтэнэн төннүөм".
  
  
  Французтар туох да кыһалҕата суох хачыгырыы сатыыллар. Кини туспунан мичээрдээтэ, драманы тэлгэтэн, кыыс миигин өссө да соһутта. Туалет ойоҕоһун диэки көрөн баран, кэннигэр даҕаны кыраһыабай маҥан бүрүүкэлээх маҥан ырбаахылаах ырбаахы бүрүүкээбит. Боростуой көстүүм туох да буолбутун курдук өйдүүрэ, арай ааспыт түүннэри саныы- саныы, ону күүппэтэҕим.
  
  
  Официант кэлэн харчыбын ылан баран кассанан олорор мөһөөккө биэрбит. Ити туһунан өр толкуйдаан баран, кини тулуурун сүтэрии саҕаланна. Кэлин тиһэҕэр, атаҕар турбута да, куотан баран, эмиэ сельсэ олорбута. Кристина билигин да төннө илик.
  
  
  «Ол миэнэ буолуо", - диэтэ кини уонна чаһыытын өйдөөн көрбөтөх. Хос олоппоһун атын уһугар тургутан көрбүттэрэ, ойоҕоһум диэки көрбүттэрэ, эдэр французтар бараллара.
  
  
  Кофе тобоҕун тардаат, тобоҕун тардаат, кофе тобоҕун тардыалыы- тардыалыы, кофе тобоҕун тардыалыы олордо. Аргостилон рестораныгар эр киһини көрдөҕүнэ, уруккутун курдук ньиэрбэ саҕаланар.
  
  
  Кассанан дьахтар миигин көрбүтэ. Кинини умса көрбүтэ, тиһэҕэр тиийэн, киниэхэ тиийэн кэллэ.
  
  
  «Английскайдыы саҥараҕын»,-диэн эрэнэбин.
  
  
  «Ол гынан баран, биллэн турар,» - диэн хоруйдаата.
  
  
  "Эдэр леди". Туалет диэки ыйан баран, - эбэтэр, саатар, коридор нөҥүө биэрэллэр. «Айан уһун күнэ этэ, баҕар, доруобай буолуо...»
  
  
  «Ол гынан баран, биллэн турар,» - диэн дьахтар хоско көбүөргэ көбүөргэ үрдүк табаахтаах хара буукубаны кэтэн туран эттэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр саннын ыга тутан төнүннэ. «Онно ким да суох», - диэтэ кини.
  
  
  "Ханна, портнай ыл...?"
  
  
  «Кэлин аан" диэххэ сөп. Французтар кэннилэриттэн ким да кыайан саба охсубатах, тиэтэйбэтэх киһи курдук көстөн турар олоппоһу одууласта. кусчукалар бииргэ.
  
  
  Ону мин мүнүүтэҕэ итэҕэйбэтэҕим иһин. Ким да ол остуолтан турбат, туох да эрэлэ суох курдук, миэхэ туналҕан пижонуттан түүнүгэр бырахта. Ханныгын да иһин, билигин буолбатах. Кинини хотторбута.
  
  
  «Баһыыба»,-диэтэ кини дьахтарга тиэтэйэ - саарайа. Кини оҥочону хаалларбыт сиригэр тиийэн, онно тиийэн соһуйбатаҕа, оҥочоҕо биир да төннүбэтэх этэ. Ол гынан баран, хараҥа хавань диэки көрдөҕүнэ, сценаттан ырааҕа суох хараҥа фигуратын араарар кыахтанна. Шлюзпа корпуһугар укта сылдьар хамсатыылаах мотуордаах кыра оҥочо этэ уонна тобуктуу түһэн баран, тобуктуу түһэн баран, мин онно аҕыйах мүнүүтэ анараа өттүгэр эрэ хаалларбыппар өйбөр хатанан хаалбытым. Кини иллюминатор сүрүн каутатын сибэтиэйдэргэ саба быраҕан көрүөн иннинэ, ханнык да саарбахтааһын суох этэ.
  
  
  Кини оҥочоҕо олорон отчуоттаата, онуоха эбии Гавань үрдүнэн оҕустаран кэбистэ. Күлүү- элэк гыныы тыаһа кулгаахпар куугунаата да, кулгааҕым чоҕулуччу туолла, туох эрэ саҥаны умуруорар ньиргиэрдээх тыас иһилиннэ, туох эрэ мотуор тыаһа үмүрүйдэ. Ити кэнниттэн миигин уу ылбытым да, хонтуруолу толорбутум уонна атын чааһы ааһаары айдаан туттубутум.
  
  
  ыра "сценаҕа"диэри.
  
  
  Муннугар баайыллан баран, муннугар сөрүүкүттэ. Ньуур сииктээх сииктээх этэ, онно сытан, ырбаахы быыһынан ырбаахы курданарын сэрэйдэ. Ол миигин дьиксиннэрбэтэҕэ, сергей муннун аннынан аһаҕастык тэпсэн ааспатаҕа миигин ордук дьиксиннэрэр. Ол аата каюталар ыккардыларыгар аан сабыллыбыта.
  
  
  Сэгэччи арыйа баттаата, урут итини ис- иһиттэн толлубатаҕа махталлаах. Кини тыаһа суох төҥкөйөн, Аллараа баар икки кыараҕас куойкатын икки ардынан түһэ түстэ. Киһи хат сабыллан, хаамыытын бытаарда, тыаһа хабылла илигинэ, хаамыытын бытаарда. Ааҥҥа хоп-хойуу кыынынан кыптыыйынан бэрэбиэркэлээт, кулгааҕын чараас панелга ууран кэбистэ.
  
  
  Өскөтүн грек тыла ордук эбитэ буоллар, бу киһи тыла- өһө, тыла- өһө, тыла- өһө, тыла- өһө, тыла- өһө өссө дириҥиэн сөп этэ. Ол гынан баран, ити куолас ким эрэ суоһуурун, ким эрэ ревматизмын иһиттэҕинэ, ким да саарбахтаабат этэ. Кини чэбдигирэс тыаһа иһилиннэ уонна иһиллиир тыаһа иһилиннэ. Кини үөһэттэн тонналаах кирпииччэнэн түстэ.
  
  
  Кини тугу эрэ сабан кэбиспит лок нөҥүө ааһар. Хараҥаҕа миэхэ Бэрдьигэстээх күлүгүттэн ураты тугу да көрбөтөҕө, куойкаларын икки ардыларыгар кыараҕас хааннаах киһи тиийэрэ да кыаллыбат. Тыынар тыыннааҕар арыый хойутаан тыыным бобуллара, ол мин аҕабар күүспүн биэрдим. Уйбаан Уйбаанабыс Уйбаанабыс Уйбаанабыс Уйбаанабыс эр киһини көхсүттэн имэрийэ сатаата. Ити сыал намыһах нүксүччү охсуллан, ыараханнык харбаата, илиим өссө да ыга тарта. Ону эмиэ охсоот, аанын тэлэччи аспытын кэннэ, куоска тула ыстанна.
  
  
  Сергей сүрүн каайтаҕа болоорхой, ол гынан баран, чыпчылыйыы кэнниттэн чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Тугу көрбүппүн барытын бу илиибэр килбэчигэс, килбэчигэс тимир этэ. Атаҕынан оҕуста да, кыайан тиийбэккэ хаалла. Муус тыаһа чаҥкынаата, көхсүгэр уонна бэстилиэтинэн киһилэрин тарда сатаата да, наһаа хойутаан буолбутун билбитим.
  
  
  Ытыы кыараҕас соҕус этэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, ханна охсубутун билэн, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Ол гынан баран, улахан охсууттан инники күөҥҥэ тахсарын эрдэттэн сэрэйбэтэҕэ. Аана хаттаан көрдөҕүнэ, хамсаан эрэрин көрдө. Ким миигин саба охсубут, ол тиийбэт тириитэ мөлтөөтө, өлөрүөхсүтү кыккыраччы босхолообутум.
  
  
  Кинини бэстилиэтинэн охсуталаан, кэннин диэки анньан кэбистэ. Болоорхой сырдыгар кини түннүгүн кэннигэр Кристинаны көрдө, илиитэ- атаҕа ол баттаҕын бутуйан, ис күүһүн барытын уунан тарта. Ол гынан баран көҥүл тустууга көҥүл илиитэ көхсүттэн көхсүгэр көхсүгэр түһэн, ыйааһыннарынан сүүрдэ.
  
  
  Умайбыт убаҕаһа остуолга тиийэн, палубаҕа хаптаһыны соһуччу хараҥаҕа либиргэтэн кэбистэ. Кини бу киһини тэйиттэ, билигин Кристинаҕа болҕомтотун уурбакка сытар. Оҥочо бордугар-бу, арааһа, саамай ынырык, саамай кутталлааҕа, ордук алларанан алларанан бултуу сырыттаххытына, уоту аһаҕастык бензининэн ыытар эбит.
  
  
  Гранаталаах суорҕаны хостоон, саамай элбэх умайар учаастактарга быраҕаттаан, тэллэйдэрин устуор диэри водканы ракинкаҕа уган баран, улахан ыйааһыннаах ыскаапка уган баран, атын умайар сирдэри быраҕаары куртка таһаарда. Бизнес бүтүннүүтэ балтараа мүнүүтэттэн ордугу ылар кыаҕа суох - ол туоратыгар оҥочобутун сүтэрдибит уонна баҕар, олохпут оҥочобутун сүтэрдэхпитинэ, дьэ, уоту умуруорарбыт, кэлээччилэрбит суох этилэр. Кабинаҕа сүүрэн иһэн холонон көрдө да, Кристинаҕа быһа киирдэ.
  
  
  "Макк!"- диэн моонньуттан кууста. "Ээ, Таҥарам! Макк!"
  
  
  "Аҕа-аҕа."У ерда Расулуллоҳ соллаллоҳу алайҳи ва саллам шундай дедилар. "Манна туох буолла?"
  
  
  "Она ... кинилэр миигин тавернаны тула ылбыттара. Киһи ытыс тыаһа баар ...»
  
  
  "Сөп."Уни тўхтаман, яхши ёрдам кўтариб, унинг сўнгги тўхтади, сўнгра Топганини тўхтади. "Миэхэ фонарик биэр, а?"
  
  
  Уота- күөһэ, улахан алдьаныы суох этэ. Хата, дьолго, итии кросин бастакы актыыбынай сынньалаҥыгар түбэспит олоппос мөлтөх буолан, хаста да хаамыы тирээпкэнэн өлбүт. Ката ортотун үрдүнэн ааһар мас тэллэҕэ, трюменнай уу дьалкыйыытыттан арыый намыһах буолан, кырааска эрэ сииктээх буолара. Ылыннаран баран, бордугар халлааҥҥа Сибэтиэй тыыны киллэрбитэ.
  
  
  "Буруйа суохха бырастыы гын", - диэн кылгастык эппитим: "күлүгээннэр бардылар, боппуруостарга киириэхпитин иннинэ ыспатахпыт быдан ордук буолуо этэ".
  
  
  Девушка тяжело кивнула, опустив голову между
  
  
  
  саннын Ньукулай бордугар олорор эбит. "Мин өйдүүбүн."
  
  
  "Миэхэ билигин көмөлөһүөххүн баҕараҕын дуо?"
  
  
  "Эйиэхэ көмөлөһүөҥ дуо?"
  
  
  «Биһиги манна киэһэ күндү, күндү дьоммутугар тохтуохпут суоҕа. Барыаҕыҥ, ханнык эмэ биричиинэни талыаҕыҥ - арай түүнү быһа уһун уунуоххун баҕарбаккын".
  
  
  "Оо, таҥара, суох, МакКил». Кини сирэйин илиитинэн сапсыйда. "Оннук элбэх..."
  
  
  «Чэ, билигин өлөрүмэ. Бардылар. Оҥочону муннуттан таһааран баран, ону аһатыар диэри аһат».
  
  
  Сороҕор түүн төлөнүөхтээҕэр буолуох этэ да, бу эпэрээссийэҕэ холоон өссө иирбит санааларбын боруобалаан барбытым. Өскөтүн биһигинниин өлөрөн баран, кыайан ылыахтара суоҕа этэ. Ордук аһаҕас муораҕа. Онон, баҕар, түүн атын өттүгэр маннык куттала суох буолуо. Ханныгын да иһин, кини эмиэ сылайбыт.
  
  
  Гавань тас кытыытыгар причалиһы булбуппут, киниэхэ убаан, ыраастаан бүтэрдибит. Биһиги өссө биир фонарь кронштейҥҥа туруордубут уонна Кристина милла столешницаҕа тиийиэхпитигэр диэри, өлөрүллүбүт өстүөкүлэ уонна атын бөх тобоҕун хомуйан баран кабиналар ордуктарын кичэйэн бэрэбиэркэлээтибит. Кини илиилэрин тула сүүрдэр бэстилиэти булбут, урукку револьвер 32- с калибрдаах өссө биир ботуруоннаах эбит. Көдьүүһэ суох, ол гынан баран, хас биирдии түбэлтэҕэ долбуурга ууруллубут.
  
  
  «Эһиги ханнык да ыйытыыны биэрбэккит», - диэн Кристина саҥарда.
  
  
  "Мин эйигин күүттүм."
  
  
  "Тугу этиэххин баҕараҕын?"
  
  
  «Может, что портной возволь, настоящий".
  
  
  «Ол оннук быһыылаах... акаары».
  
  
  "Акаары дуо?"
  
  
  «Ээ. Көрөҕүн дуо, киһим бэстилиэтинэн тутан ылла. Өһөс киһи, күлүгээннэн ордук буолбатах, эн билэҕин дуо? Кини ону табаарыһа миигин эмиэ оҥочоҕо төннөргө күһэйбитэ...»
  
  
  "Тоҕо? Тоҕо манна?"
  
  
  «Вот человек. Баай американец буолаҕын дии санаатылар, тула эргийэ эргийэ сылдьаҕын. Бордугар элбэх харчы кистэммит дии саныыллара, хаһан эрэ миигин этэргэ холоноллоро... дьэ ... эн үөскээтиҥ . "
  
  
  Кинини, дьэ, сибигинэйдэ. Ол курдук, куруутун курдук соһуйан, баттаҕын имэрийэ-имэрийэ, мичээрдии- мичээрдии, эрэнэ саныы-саныы олордо. Туох да диэбит иһин, кини миигин көрдө. "Туох буолла, Макк?"
  
  
  «Туох да",-диэтэ мин бэйэбин итэҕэтэрдии. Тиһэҕэр, ити кырдьык буолуон сөп. Эдьиийим миигинниин маннык уустук оонньууга миигин кытары тоҕо оонньуохтааҕый? Мичээрдии сатаатым. «Чэ, билигин барыта бүттэ. Кинилэр тула биир мал баар дии саныыбын. Бэйэҥ хайдах уйанаҕын?»
  
  
  Бытааннык мичээрдээн баран, баттаҕын сирэйиттэн быраҕан кэбистэ. Дьахталлар үксүлэрэ тас эйгэҕэ итинник уларыйыылары ситиһэргэ хас да чаас наада этэ.
  
  
  "Түүҥҥү халпаак хайдаҕый?» ,- диэтэ кини күлэ түстэ.
  
  
  Бордугар Афиналарга булуллубут Бурбон бытыылкалара уонна бытыылкалара бааллар. Ону быһаарарга үчүгэй кэм кэллэ быһыылаах.
  
  
  "Бу туох буолуой?"- икки бытыылканы көтөҕөн ыйыттым.
  
  
  "Ээ! Эһиэхэ бурбон баар!"Харахтара болоорхой сырдыкка үҥкүүлээтилэр.
  
  
  «Мин эппэппин, эһиги бу Америка пропорщига атын киһиэхэ үөрэммиккит».
  
  
  «Американецтарга наһаа үөрэбит». Кыараҕас куойкаҕа тиийэн олоппоһу утары турар кыараҕас куойкаҕа олоро түстэ уонна миигин көрдө. Күөмэйим көһүннэ,иһиэххэ наада.
  
  
  Онтон доруобай омурдууну оҥорбутун кэннэ, кини куойкатын таһыгар куойкаҕа маарыннаата. «Сидит, Макк».
  
  
  Ону оҥордо. Эчи, оччо кырабаатым алдьархайа, сөрүүн сылаас, нус-хас синньигэс хараҥа блогу нөҥүө дугдалыйара. Ону аахайбыта.
  
  
  «Куолас... Паксос».
  
  
  «Ээ», - диэн боруобалаата уонна уһуннук омурда.
  
  
  «Билигин», - диэтэ мин.
  
  
  Кини миэхэ дьикти буолан кубулунара. "Тута?"
  
  
  «Ээ. Эһиги эрэннэрбиккит. О Вашем контакте с Алексеев».
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр төбөтүн имигэстик хамсатан кэбистэ. "Биһиги буолуохтаахпыт дуо? Билигин?"
  
  
  "Оттон туох үчүгэйий?"
  
  
  "О ... кэлин? Кини блиндаһын Үөһээ өттүгэр хас да тимэх тимэҕэ төлөрүйэн сытар, тимэҕэ нэлэс гынна. Үкчү этим- сииним үөскээбит, мин хаҥас илиим сымнаҕас илиитэ мин түөспэр сыһыары тутан ылаары, бэйэм диэки өрө тыынна. "Ээ», - диэн хаһыытаата. "Ээ..."
  
  
  "Туох буоллуҥ?"- диэн ыйытта. «Бэҕэһээ киэһэ кыыска оонньоото, бүгүн хаттаан шлюзухчааны оонньоото".
  
  
  - Диэн күүппүтүм курдук буолбатах, хараҕым иирэн хаалбыт, илиибин ылан түөһүгэр даҕатан кэбистэ. «Миигин тута өйдүү сатаама, Маккалары. Итэҕэйдим. Держать мою инстанцам».
  
  
  "Эн инстанцияларгын?"
  
  
  «Кэлин, Макк. Ол гынан баран, билигин...» өссө биир кнопка аһылынна, онтон өссө биир кнопка арылынна, ол кэмҥэ кини иннин диэки нөрүччү туттан, уостарбын ыга кууста. Билигин ыйытыыларым умнулла сылдьаллар.
  
  
  Кини тыла мин диэки сыҕарыйан, таарыйан көрбүтүм. Илиим иһирдьэ киирдэ
  
  
  блюзка бэс улаатан, тарбаҕым анныгар кытаран эрэрин биллэ. Ол кэнниттэн илиим иэдэһинэн санньыйда. Мин интэриэһим биллэр этэ, кини дириҥник хорутан кэбистэ.
  
  
  Блузканы быраҕан баран, санныгар ууран баран, дириҥ иилиллибит хаптаһын, биир түөһүн, онтон атынын эрэ уурбут. Онтон кинини сыл аайы сөбүлүүрүгэр ууратан, сосиска хамсаабакка, өндөйөн, айахпар субуллан турардыы, аһаҕастык өндөтөн тураллара. Буулдьа өттүбүнэн бытааннык хамсыыллар,кини илиим ыстыыгынан курданарым. Эйиигин аҕыйах миэстэтин биэрээри олоҕун уурда уонна толору туһанна ...
  
  
  Кают иһигэр лаампалары хайдах араарары ыйытымаҥ - дьон лаампа оҥочотугар хайдах гынан дьалаҕайа суох дьалаҕайаллар, көннөрү ыстанан баран ороҥҥо ыскамыайкалары оҥорбуттар , ол гынан баран, аҕыйах мүнүүтэ буолаат, этин- сиинин ыскаамыйалаабыттар. атах санныгар диэри. Өссө биири тоһуйан үүнэн иһэр хоргуйууттан төрүттээх киһини чинчийдибит, тыла сатамньыта суох, онтон биһиги иккиэн бу дьаныардаах баҕабытыттан киэр хайыһарбыт курдук сананнахпытына, кини миэхэ аһыллыбыта.
  
  
  Аа дьирибинэйдэҕинэ бытааннык сапсыйда, тугу эрэ өйдөөбөтүм, өссө дириҥэтэн көрөргө холоннум. Кини Ривин утарсыыта маннык: манна ким сүрүн, онтон уһун, бытаан хамсааһыннары хас биирдии охсуунан өтөн киирэн барбыта. Икки атахпын өрө көтөхтө, көхсүм бүүрүгүн сулбу тардан ылла. Кини миигин тардар, бэйэтигэр тардар күүстээх дьулуурдаах улам күүһүрэн иһэр дьулуурдаах дьулуурдарынан, хамсааһыннара түргэнник уонна харса суох буола охсубуттара.
  
  
  Ити түбэлтэ буолбутугар, төбөтүн ыга тутан, харахпын, айахпын киэҥник арыйан, санныбын батары тутан, өттүгүн бүөлүү тутан, чохчойдо. Ол тухары, биһиги хардарыта тыыммыт салҕанан бара турарын курдук, хардарыта тыыммыт быстыбыта, тиһэҕэр, иккиэн эһиннэхпитинэ, иккиэн силистээх- мутуктаах, аһаабыт боробулуоха уулара халыйарын өйдүү-саныы, хардарыта сыыһа- халты тутта сылдьарбыт. Кини кэпсиэн иннинэ элбэх кэм ааста.
  
  
  "Макк?"- диэтэ кини хааҕынас куолаһынан.
  
  
  "Ээ?"
  
  
  "Махтал."
  
  
  Кинини күлэн кэбистэ. "Махтал"
  
  
  "Суох. Эһиги кыайан өйдөөбөккүт". Бу куоласка дьиибэ нотата баара.
  
  
  "Боруобалаан көр."
  
  
  Төбөтүн хамсатан кэбистэ. "Суох, мин этэр кыаҕым суох».
  
  
  "Тоҕо?"
  
  
  "Тугу баҕарбаппын".
  
  
  Иккистээн эргийэ сырыттым да, кыыһырбытым. Кинини кытта сорох өттүлэрэ үҥкүрүйдүлэр да, кини дьикти күүһүнэн сыҕарыйан эрэрэ.
  
  
  "Суох! Миигин хаалларыма!"
  
  
  «Ханна да барбаппын. Түүнүгэр диэри уһун суол, Кристина " наада. Кырабаат кытыытынан көспүт, муостаҕа ыстакааны булла уонна улахан омурҕаны омурда. Убаҕаһым иһэ умайан бүттэҕинэ, күүһүм төннөн кэлэрин билэ оҕуста ...
  
  
  «Ээ», - диэн кыыс ыстакаан таһыгар ыстакаан таһыгар ыстакаан төлө тардан баран төбөтүн хантаччы туттан турда. «Бу биһиги түүн, мин эрэ буолуо диэн куттанабын".
  
  
  Кини чертовскайдыы сылдьар бырааба быһыллыбыта эрээри, төһө быраабын билбэккэ да хаалбыта.
  
  
  
  
  
  
  Уон икки баһылык.
  
  
  
  
  
  Кинилэр биһигини Корфаҕа күүтэллэр, сүрүн биричиинэлэртэн көстүбүт сиригэр сыһыарыллыбыт «мередес» аһаҕастык күүтэллэр. Хараҥа көстүүмнэртэн, сэлээппэлэртэн арахпат икки эр киһи, улахан аҥаарын кистээн, Кристинаны кытта муора туристарын, кэрэ түүннэри тапталы, уһун түүннэри, бытааннык ханнык эрэ муораҕа уста иликпитинэ, харса суох көрөн олороллор. сорохтор греческэй арыылартан саамай кэрэ диэн ааттыыллар.
  
  
  Манна Гавань саамай хотугу өттүгэр сытар, киин сиртэн ыраах сытар сирдэри талбыппыт. Оттон биһиги көрбүт сирбитигэр, кыракый Парус судноларыттан олохтоох балыктыыр суднолартан уонна улахан Океан яхталарыгар тиийэ бары кээмэйдэрин уонна типовой лодкалара ыытыллыбыттара. Киэһээ күн киэһээҥҥи күлүктэри куорат таһыгар мээчиктээн дьарыктанар таас таҥаһы, киэргэллэри, искусство предметтэрин, араас үөрэҕи кытта булкуйан, туустаах салгынынан уонна куорат таһыгар мээчик хайа тыа сирин быһаарыыта суох саппааһынан тамныыр. Мотороллердар хаһыылара, атыылаһааччылар хаһыылара, музыка бары уопсастыбаннай ыйытыы атын тэрилтэлэрин аһаҕас аанынан иһиллэр. «Мередес»көрдөхпүтүнэ, бырааһынньык атмосфератыгар тимирэн эрэр курдукпут.
  
  
  Кини эрчимнээхтик илиитин харса суох тутан, хамсанарга ыҥырда. Бастаан өйдөөбөтө, ол гынан баран массыынатын көрөөт, иннин диэки соһон кэбистэ.
  
  
  «Нима не смотрите. Салгыы бара тур».
  
  
  «Н... манна хайдах түбэстилэр? Массыынаҕа кини?»
  
  
  "Паромнар бааллар, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  «Ах. Даа. Ол эрээри тоҕо судургу... манна олороллор дуо?»
  
  
  «Биһиги манна хайдах олоруохпутуй? » Биһиги массыынаны утары кэриэтэ сырыттыбыт. Эр дьон биһиги тиийиэхпитигэр диэри төбөлөрүн бытааннык эргитэн кэбистилэр
  
  
  сыыһа- халты аастылар да, этиитэ уларыйда.
  
  
  Кристина саннын саба тутта. «Барыта хифу- га кэлэллэр. Эбэтэр... - математикаҕа, оҥочону ханна арендалаабытыҥ?»
  
  
  Кини, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр толкуйданна. «Баҕар. Быһата, арааһа, хоту барыам диэбитим.
  
  
  "Итиннэ этиэхтээххит дуо?"
  
  
  «Бу куоттарыа суох этэ. Отела кини ханна барыан баҕарарын билбитэ, онон кириисиһи оҥоруохпун баҕарарбын диэбиттэригэр,»дьикти эбит " дии санаата.
  
  
  "Ол тоҕо?"
  
  
  «Картаҕа көрүҥ. Элгээйи былааччыйатын саалатыгар пирогос, атын сиргэ барарга былааннаабыт буоллаҕына, өйдөнүмтүө буолуо этэ".
  
  
  «Биллэн турар. Бу дьон эмиэ... ону арендалаабыт дьон буолуохтарын сөп дуо?»
  
  
  «Уг. Арааһа, хара маҥнайгыттан ыла туһаммыттара буолуо. Бу эмиэ улахан өйдөбүл суох». Ол оннук буолбатах. Онтон Миитэрэй Миитэрэй Миитэрэй эппититтэн тутулуга суох, ханна эрэ кус баар буолуохтааҕа, тоҕо биһигини Пиргэҕэ хаайа сатыылларый? Кини толкуйдуур соҕотох ревматизмы толкуйдуур эрэ буоллаҕына, массыынанан айанныырбыт буоллар, батыһыахпыт этэ. Бу олус астыммат ревматизм этэ.
  
  
  "Мередес" кэнниттэн салгыы аастахпытына, араас шарифтары соһо олорор кыракый киоскаҕа кыысчааны илдьэн кэбистэ. «Биир атыылас», - диэбиппэр «иккитэ атыыластым да, тиэтэйимэ»диэбитим.
  
  
  Таһаҕаһын, таһаҕаһын, дьүөгэтин үөрэ- көтө мырчыстыбыт эмээхсин үөрэ- көтө, кэннин хайыһан көрбүтэ. "Мередестескэ» дьон хаампатахтара эрээри, миигин улаханнык долгуппатахтара; онон мин эмиэ атыттар буолуохтаахпын диэн бүк эрэллээхпин. Ол гынан баран, онно дьон- сэргэ куруук хамсаан сылдьар дьарыктаах, ким эрэ, ким эрэ уорбаланар курдук этэ; хараҥа көстүүмнээх Европейецтар хараҥа таҥастаах туристар төһө күндүтүк таҥналларын, мин хоско утааран өлөрбүт киһилэрин чертовскайдыы таҥыннараллара.
  
  
  Кунду киһим Алексей Алексеевтыын алтыһан улэлээн ааспыта.
  
  
  Паар шарфовы талбытыгар салгыы бардыбыт. Кыыс илиититтэн эккирэтэн баран, кыыс титирэстиир.
  
  
  "Бу тугуй?"
  
  
  "Миэхэ... тымныы буолар быһыылаах».
  
  
  "И...?"
  
  
  «Мин саныахпар, бириэмэ». - Саргылаана илиититтэн ылан санныбын эргитэн чаһыбын көрдө. «Ээ. Биһиги барыахтаахпыт".
  
  
  «Мин санаабар, ол сарсын буолбатах".
  
  
  «Бүгүн кини буолуохтаах... контакт олохтоо».
  
  
  «Ол гынан баран, бүгүн манна баар буолуохтаах этибит».
  
  
  «Ол эрээри биһиги». Кини мичээрдээн олус эйэҕэстик, эйэҕэстик сыһыаннаһар этэ.
  
  
  »Чэ, кыракый мутукча". Күлэн кэбистэ. "Барыахпыт дуо?"
  
  
  «Суох. Биһиги такси ылыахпыт". Кини иннин диэки киэҥ нэлэмэн сир кытыытыгар киэҥ уулуссаны саныы олордо. «Онно кинилэр тула биир эрэ баар буолуохтаах".
  
  
  Кини миигин өссө төгүл холкутук кэтэһэр, улахан куомуннаһыыны күүтэр, ол гынан баран, билигин, ол да буоллар, бэйэбин кытары ылсыбыт быһыылаах. Кини тугу да эппэтэҕэ, хаҥас илиитигэр ыга сыстан, хоьоонун уоскутан, кыынынан айаҥҥа туруммута.
  
  
  Муннукка урукку өбүгэлэрбит ыккардыларыгар мрамор фасадыгар маарынныыр греческэй таҥара дьиэтин ринатын мраморнай фасадыгар маарынныыр такси аҥара турара. "Ханнык эмэ чопчу? муннукка тиийэн кэлбиппититтэн ыйыттым.
  
  
  «О...» Кристина тохтообут, хараҕын сабан, кыракый эргимтэ ыйынньыктарын тарбахтарынан сабан баран, ыйан биэрдэ. «Бу», - диэтэ кини иккиһин харахтарын аһан кэбистэ.
  
  
  Ол чуҥкуйбат суоппар уруулугар олоро сылдьыбыт, олорооччуларга улахан болҕомтотун уурбатах, барааччы болҕомтотун тарпатах. Хас да атын суоппардар бэйэлэрин сбордарын таһыгар бокулуоннаан баран, Кристина- хапта сылдьарын таһынан, анарааҥҥы аанын аһаары, хас да киһи сбордарын таһыгар кытыытыгар турбуттар. Күндү эр киһи уруулга баҕарбат буола турара, пассажирдары ылыан баҕарбат курдук. «Нью- Йорка тула таксист баар буолуохтаах», - диэн толкуйдаан баран, Кристинаны батыһан испитим.
  
  
  Шофер соһуйбатах, үөһэ тыынна уонна олбоҕор ыараханнык тостубут. Кристина иннин диэки иҥнэйбит уонна туох эрэ гректии саҥарда. Төбөтүн ылыан баҕарбат, хамсатааччыны аҕалан биэриини киллэрдэ.
  
  
  Ол кэнниттэн киэҥ уулуссаҕа массыына үрүйэтин курдары аастыбыт, сотору соҕус кыараан, тутуллан турар ойоҕоһун диэки тутуллубут таас дьиэлэр квартираларын уларыттыбыт. Биһиэхэ урукку өттүгэр хамсааһын болҕомтотун ылбакка, хара мэҥэ- Хаҥаласка урукку мэҥэ- Хаҥаласка таҥнан- саптан кэллэ. Ону ааһан иһэн суоппар түннүгүнэн саба түһээт, тугу эрэ тобулан кэбистэ, эппитин өйдүүр наадата суох этэ.
  
  
  Уулусса эргиччи улаатта, дьиэлэр суолтан салгыы бардылар
  
  
  биһиги быыл тиэргэнигэр, сирбитин- уоппутун, бөртөлүөтүнэн тоҥсуйбут ыты тутуспат оҕолору көрөбүт уонна ааһан иһэр массыынаны көрөбүт. Сотору куорат биһиги кэннибитигэр баар буолан, асфальт уулуссата төттөрү-таары сүүрэн- көтөн, маһынан бүрүллүбүт төгүрүк суол устун төттөрү-таары сүүрэн- көтөн иһэр.
  
  
  Тараах тиийиэр диэри саҥата суох айаннаатыбыт. Шофер чугаһаан истэҕинэ, туох эрэ таҥара дьиэтин курдук эргийэ турар кыракый хоруоптарга чугаһаан эрдэхпитинэ, баҕар, хоруоптар баар буолуохтарын сөп. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ үрүҥ мрамор тулатыгар, колонналардаах, өттүк диэкки одууласпыт чыычаах Ваня иннигэр турар скульптура тураллара. Таксист Миитэрээс күүлэйдээн баран хаҥас диэки эргитэн дьоҕус кириэстии тохтоото.
  
  
  "Ээ үчүгэй да көрүҥ!"- диэн Кристина хаһыытаата.
  
  
  Припаркалыыр сирбититтэн куораты, гавань биһиги анныбытыгар кыһыл көмүстэн кыһыл көмүс хостоох арыйыы курдук көрөр кыахтаммыппыт эрээри, бу түгэҥҥэ кэрэ көстүүлэри интэриэһиргээбэтэхпит. Кини Кристинаны сибигинэйдэ. "Английскайдыы саҥарар дуо?"
  
  
  Саннын ыга тутта. "Мин билбэппин."
  
  
  Кинини куттаата. "Бу... миэстэ?"У нас выражен, это здесь адовое место для любого контакта. Суол олус таһаҕаһа суох эрээри, онно хамсааһын син балачча туруктаах этэ.
  
  
  Кыыстыын кэпсэтэн көрдөххө, таксист сыл аайы биһиэхэ эргийэр эбит. Зубочка билигин да айаҕар баар буолан, бытааннык мичээрдээтэ.
  
  
  «Онон, - диэтэ кини. «Бу эйигин ыыппыттара. Эн биһигини бу сыллар усталарыгар йотаҕа атыннык көрбөккүн".
  
  
  
  
  
  
  Уон үс баһылык.
  
  
  
  
  
  Тугу эрэ этиэн иннинэ массыынатын кэннин диэки хайыһыннаран, суолга тахсан суолун- ииһин салҕаабыта. Кристина эмиэ кини курдук соһуйбут эбит. Шофер аһаҕас айаҕын кэтэҕин диэки көрөн, илиитин ыга тутта.
  
  
  "Аль...» - аан маҥнай кини, ол гынан баран, саҥата суох олорорго күһэйдим.
  
  
  "Ээ, ити мин." суоппар Хаптаҕай клетчатнай фуражкатын төлө тарта; сыала кып- кыра, ол гынан баран, кини уруулугар олорбута, кэлин уон биэс сыл буолан баран, моонньугар, санныгар оҕус күүһүн көрүөн сөп. "Наксос". Сыл-ый диэн ааттаабыт. «Эн да, мин да. Хайа хаспаҕар гранат. Кинини сөмөлүөт тохтотон, миигин өлөрөр соруктаах киһиэхэ ытаҕын. Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ кинилэр бу уолу кытары хайдах гыналларый-енакиев капитан, эн Германияҕа төнүннэххинэ?»
  
  
  Мин эппиэттээбэт этим. Ханныгын да иһин, ити штопорга буолбатах. «Я отела больше не получилось", - диэн сэрэнэн эттэ.
  
  
  «Биллэн турар. Балай да сотору онно хомунуохпут, онтон эргиллиэм. Уон биэс сыл, уларыйбыт дуу?»
  
  
  Этэргэ ыарахан. Маннык оонньууга киирбиппитин көрбүтүм, көннөрү хара бытыктаах ыарахан сирэй этэ. Кини уулусса муннугар Зенополис буларын кэтэспэтэҕэ, күн бүгүн чопчу оҥоһуллубакка турар.
  
  
  "Мин эһиэхэ билиэм. Ханна барыахпытый?"
  
  
  «Эдьиийбин кытта туристическай тэрилтэҕэ мантан чугас иһиэххит. Мартини уонна дайкири олус сенсационнай көрүҥэ. Бурбон, Ник сөбүлүүгүн дуо?»
  
  
  Кини мин иккис аан дойду сэриитин саҕалаабыт историятын ахтыбытым, ону Германия үрдүнэн хайдах өлөрбүттэрин уонна доппуруоска ылбыттарын кэннэ киһим, саатар, онтубут туһунан туох эрэ кэпсээбитин кэпсээбитэ.
  
  
  «Меня зовут Дени Макка», - диэн холкутук эппитим: «Яхтенный брокер по Флорида, и дайкири звучится очень хорошо».
  
  
  Дууһаттан суоппар күлэн- үөрэн, массабай саннын баһыйан, ыйынньыктары байытан баран, суол эмиэ үрдээн барбыта. Кини биһиги суолтан сыста турар киэҥ рестораҥҥа тахсыбатахпытына, ити суолтан сыста турар намыһах киэҥ рестораҥҥа ыытара. Хараҥа кынаттаах, хараҥа кынат иннигэр тохтоотубут, үлэһит биһиэхэ киэҥ үктэлинэн түһэн истэҕинэ, суоппар миэхэ эргилиннэ. Кини инники тиистэрин икки ардыларыгар киэҥ куйаҕы көрдөрөн, мичээрдээтэ.
  
  
  «Я вот не ждаю. Онтон ордуга суох. Эн инниҥ улахан түүн».
  
  
  Дьуһуурунай ааны аһан баран, Кристинаны кытта тахсан иһирдьэ киирдибит. Алексей ону ол диэбэккэ, маннык ситиһиини кытта ресторан Дальнай Востокка сабыылаах террасалаах тииптээх сыһыаҥҥа сыһыана суох этэ диэн быһаарбыта. Чүмэчи умайан хас биирдии остуолга көмүскүүр батареялар тырымнастылар, хараҥа уулаах сиргэ таба быыһыгар сыыйа-баайа, онтон сыыйа хара буолар. Биһиги олорор сирбититтэн куорат уоттара көстүбэт буолбуттар, ол эрээри Гаваҥҥа сүүһүнэн чыычаахтар мунньахтарыгар маарынныыр кыракый уот баара. Биһигини тула ким да кэпсэппэт, мин даҕаны тас көстүүгэ болҕомто уурар дии санаабаппын.
  
  
  Өксөкүлээх Өлөксөй биһигини кэтэспит. Саҥаран иһиэхпитигэр диэри айаҥҥа туруммуппут.
  
  
  "Билигин да саарбахтыыгын
  
  
  бу мин, Никитер диэн тугуй? "
  
  
  «Олох кыра», - диэн билбитим.
  
  
  «Үчүгэй. Эйиэхэ этэбин: дьонуҥ миигин кытта көрсөргө сорунуоххун баҕарбатахтара. Үчүгэй страховкалааһын; Өксөкүлээх Өлөксөй "зенополис" курдук буолбатах буоллаҕына, эйигин таһынан ким билэр буолуохтаах?»
  
  
  "Аҕа."
  
  
  Иннибитигэр сидиэнньэҕэ тоҥон хаалбыт. «Кристина, мин эдьиийим. Боростуой, кинини эйигин кытары кыра диибин. Кинини эйигин кыра кыыска эрэ өйдүүбүн».
  
  
  Она она ответился этом языке. Күлэн кэбистэ.
  
  
  "Суох, английскайдыы кэпсэтэбит. Ник, а?»
  
  
  Балай эрэ өр куттаммытым. «Сөп, Алексей. Салгыы тугу гынабыт? Билигин эн тоҕо манна сылдьаҕын?»
  
  
  «Почтабытыгар бизнес чуолкай расписание тутуспаппыт биллэр. Өйдүүгүт дуо, бу контрабандистар үс күн устата күүппүттэр дуо?»
  
  
  "Да".
  
  
  «Ол аата мин күн аайы айаҥҥа барыахпын наада этэ. Туох да куттала суох, биһиги сарсын маннык куоластыахтаахпыт. Ол сиргэ, ол кэмҥэ. Кыракый Кристина, кини тугу да билбэт, оттон эдьиийэ?
  
  
  "Бу чахчы."
  
  
  "Бүгүн киэһэ барабыт дуо?"У вас.
  
  
  "Суох. Эдьиийбин кытта, эһиги кыракый романы куоракка улахан түүн бүтэриэххит. Эһиги үҥкүүлүүгүт, илиигитин тутан олороҕут, сарсын эһиги просвитие диэтэххитинэ, кыракый устудьуон Афинаҕа төннөн кэлэр. нарын сүрэхтээх. Оннук буолбатах дуо? "
  
  
  Ол мин көрөрбүнэн этэ. Өскөтүн биһиги кэннибитигэр батыһыннаран сыыстахпытына, биһиги кылгас романбыт хайдах сатаныан сөбүй диэн санаа этилиннэ.
  
  
  "Ол кэмҥэ тугу гынаҕын, Өксөкүлээх Өлөксөй?"
  
  
  «Бүгүн кини киэһэ иккистээн миэстэлэһэбин. Онтон кинини эһиги оҥочоҕутугар төннөрүөм. Эһиги миэхэ ханна кэлбиккитин көрдөрүҥ. Кини Өндүрэй барыар диэри охсуһууга турабын, ким да миигин көрүө суоҕа. Унан билэтэ суох пассажир, э? "
  
  
  "Ону хайдах быһыылаахтык оҥоруохха сөбүй?"
  
  
  Саннын саба тутта. «Я уваю. Кинини хараҥаҕа балык режимин курдук сатыыбын".
  
  
  Кини балай эрэ өр саҥата суох олордо. Кыракый храмы аастыбыт, хас да массыына түннүк аттыгар турар Смотр площадкатыгар припаркаламмыппыт, биир пааранан колонналар иннилэригэр илиитин тутан олорбуппут. Кини ымсыырара, мин илиим тымныы этэ.
  
  
  "Бу такси хайдах ылбыккыный?"У вас.
  
  
  «Мин манна Контакт баар, атаһым. Бу арыыга кимиэхэ итэҕэйиэхпитин сөбүн атыттар эмиэ бааллар. Элбэҕи билиэххин баҕараҕын дуо?»
  
  
  "Она сказал. - Суох.
  
  
  "Үчүгэй. Проблема суох дуо?"
  
  
  "Эрэнэбин."Ырааҕа суох, ол гынан баран, бэйэтигэр саарбахтааһынын хаалларбыт.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ити хаһан эрэ ыыппыт бырааһынньыктарын саамай ыар түүннэрэ этэ. Биһиги "Павел Пилеоҥҥа» аһаҕас салгыҥҥа" эксклюзивнай пляж арыыга көстүбүт. Биһиги олохпутуттан хас да футка иһигэр баар уу- чуумпу Харыйалаах лангустары аһаатыбыт. Сергей ыҥырыылаах, чаҕылхай дьон этэ, ону барытын билэллэрэ. Кини эдэр сааһыгар тапталлаахтык ыллаабыт икки кинозезд муҥутуур чыпчаалынан биллэр. Ити сыллар усталарыгар кини бөдөҥ былаана оччоттон ордук курдук көһүннэ.
  
  
  Кэлин биһиги Орто анал дискотекаҕа барбыппыт, онно бэйэтин көҥүлүнэн Кристинаны кытта үҥкүүһүтүнэн сылдьыспыппыт. Биһиги тугу гынабыт диэн соччо суолтата суох этэ, ол гынан баран, бу дьон быыһыгар кыыс эр киһитинээҕэр улахан болҕомтотун тарта. Ону миэхэ сөбүлээбэтэҕим, көннөрү биричиинэнэн буолбакка, хамсаныытыгар, хонтуруоллуур отчуоттааһын туох эрэ иэйии баара, катастрофа иһиллиитин иһиллии этэ. Ким да наркотигы көрөөтө да, бу дьон быыһыгар олус ураты көстүү буолуо диэн саныан сөп.
  
  
  Өссө биир сир баара, кини аҕыйах хонуктааҕыта биһигини тыас- Уус куоратынан таһаара сылдьыбыт Нус- хас Алексеев кытары баар. Иккитэ «хоҥорор» хоҥорор да, ону миигин улаханнык долгуппата, атын көрөөччүлэри баҕарда. Кини Бүлүү кыраныыссатыгар төһө да бүк эрэнэр этэ, ол гынан баран бу киһи бэйэтигэр бүк эрэнэр уонна мин олус чуолкайдык өйдүүрбүнэн, мин саҥарбаппын диэн бэрт дьикти дьоҕурдаах этэ. Кини кырдьык, сөпкө гыммата.
  
  
  Түүн икки чаас саҕана Алексей оҥочоҕо барарга бириэмэ тиийбитин иһитиннэрдэ. Биһиги " суоппар» кумааҕытын уган баран, сарсыарда эргиллэригэр көрдөстүбүт. Катераҕа кэтэспит эдэр киһи биһиги диэки түргэн үлүгэрдик кэтээн көрбүтэ.
  
  
  "Суох»,-диэтэ Алексей. «Сарсын арыыны, ийэҕэ ыалдьыттыы барыам".
  
  
  «Үчүгэй. Атын суоппардар эмиэ бааллар".
  
  
  "Да". Үбү- харчыны ааҕан- суоттаан, суос- соруйан шоу оҥорторон, сыыһа- халты туттан- хаптан, үлтү тэпсэн баран, туора ыстанна. Биһиги пордуттан катерга киирбиппит кэннэ бэйэ- бэйэбитин кытта хараастан- хараастан көрбүппүт.
  
  
  Кылгас сырыыбытыгар оҥордубут
  
  
  атыы- эргиэн киинигэр, сүрүннээн, кэннибитигэр кэлэн иһэр шпика атыылаһыыта.
  
  
  «Кини оннук куһаҕан этэ», - диир Кристина.
  
  
  «Чэ сөп. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ үчүгэй түүн этэ дуу, оннук дуу?»
  
  
  Ревматизмҥа кини миигиннээҕэр сымнаҕастык уурбут, онтон ордук имэҥнээх,сэҥийэлэммит. "Ол эрээри, санаарҕаабыттыы эппитэ:" сарсын биһиэхэ наадата суох. Сырыым хаһан көттө? Икки о?»
  
  
  "Мин оннук саныыбын."Хайдах эрэ киэһэ төлөпүөнүнэн тиийэн Афинаҕа төттөрү айанныыр билиэти сотон кэбистэ. "Отель будет еще деньги или около".
  
  
  «Ол гынан баран, ол кыаллыбат. Эһиги эмиэ Италияҕа уһун буолуохтааххыт".
  
  
  "Мин тиэтэйбэппин."Кини саннытын сүөрэн, кууста уонна бэйэтигэр сыһыары тарта. Рулевой оҥочо хамсатааччыны бытаарда, ол болҕомтотун кини төрүөтүгэр баар "Сцилле" чугаһатыыга уурулунна.
  
  
  «Н... кинини. Хомойуох иһин». Катер хараңаны кытта кэккэлэһэ олорон истэҕинэ, сырыылаах уоттар, кыра кыамталаах электрическэй лаампалар умайаллар.
  
  
  Рулевой катеры төлөөн баран, аллара түһэ түспүппүт. Хараҥа кабинаҕа киирэрбитигэр Кристина трапаҕа эмискэ тохтообута.
  
  
  Уни кўтариб - "бу тугуй?", мин хаҥас илиим хап-сабар тиэрэ эргийдэ, Кыыным тула илиибэр киирэргэ бэлэм буолла.
  
  
  «Бу... бу туох да". Каютаҕа киирдэ.
  
  
  Пордуттан барсар Сибэтиэй дьиэ кып- кыра эрээри, ханна да кистэниэ суоҕа. Мин иннибэр баран төбөбүн бэрэбиэркэлээбитим уонна подвесной ыскаабы, онтон да атын каютаны. Биһиэхэ биир. Кимиэхэ да. Она вернулся, Кристина зажигал один по кросиных фонарей.
  
  
  «Биһиги бүгүн киэһэ баҕарбаппыт», - диэтэ мин.
  
  
  "Н..."
  
  
  «Өксөкүлээх Өлөксөй манна кэлэн тустууга мустар буоллаҕына, болҕомтобутун ууруохпут суоҕа. Үчүгэй дуо?»
  
  
  "Ах, мин өттүбүттэн акаары курдук". Сибэтиэй умса түһэн миэхэ куойкалары уонна остуол икки ардыгар кыараҕастык им-ньим барда. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр илиибэр ыга сыстан, кини түөһүгэр сыһыары тутан, чараас таҥаһым быыһынан эмискэ итии хараҕым уута сэрэйдэ.
  
  
  "Бу тугуй?"- уу- чуумпу, уйаҕас баттаҕын имэрийэ-имэрийэ.
  
  
  «О... ол курдук, Маккалар элбэхтэр. Эбэтэр ким да Картер дуу, биитэр биһиги сылдьыбыт дьон буоллаххыт». Хараҕын сапта уонна сытыган ылла. «Бэҕэһээ киэһэ киниэхэ биир эрэ бииргэ сылдьыбыт эбиккин", - диэн хоруйдаата. Дьахтар бырааба этэ да, ол туһуттан буолуо дии санаабатаҕым. Бугун кунду эрэлбит улахан... инстанциям сыыспыта. Ол гынан баран, ол сөп буолбатах этэ дуо? "
  
  
  Балай эрэ өр анараа өттүгэр кини уҥуоҕар, бырааһынньыктыы киэһээҥҥэ диэри эрэйдэммитэ, ол гынан баран, бу кыараҕас куйааска бииргэ туруммуппут кэннэ, сылайыы хайдах ааспытын сэрэйдэ. «Бу манна аҕыйах чаас суоҕа", - диэн сымнаҕастык эттэ.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр миигин бэйэбэр ыга сыстан, онтон эмискэ тэйиттэ: «кыратык Бурбон, Макка? Ол иһин манна Алекс кэлиэн иннинэ хараҥаҕа олоруохпут. Эйигин туох дии саныахпыный, ханнык баҕарар кэмҥэ быраатым биһиэхэ холбоһуон сөп», - диэн сөбүлээбэтэҕим.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ааллаах оҥочону туораан, Ааллаах оҥочону туораан, Ааллаах оҥочону туораан, Ааллаах Үүн нөҥүө кутан кэбиһэн баран, аа- дьуо хааман аастылар. Кини сыала- соруга аһаҕас буолан илиитигэр туппута.
  
  
  "Бэйи!"- мөлтөхтүк сырдыкка талаһар кыаҕым суох кып- кыһыл биитинэн кыырпахтаан аастым.
  
  
  «Бу мин эрэ, Ник». Алексей хара уулаах суоппар суумкатын умса түһэн, намыһах кирилиэс устун кирилиэс устун таҥнары түһэрдэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр фонарик оҥорбута, кини сирэйиттэн ураты барытын сабан гидрокостюмҥа сылдьыбыта. Онтукатын ыһыктан кэбистэ.
  
  
  "Эйигин көрбөтөҕүҥ дуо?"
  
  
  «Ол кыаллыбат. Бу оҥочону үчүгэй сиргэ олордоҕут, доҕорум, аастахпына эрэ дьоҕус сууттар бааллара. Түүн бордугар ким да суох этэ".
  
  
  Ити түбэлтэ буолбатах, ону миэхэ этиэхпин наадата суох этэ. "Кыратык кураанах таҥаһы баҕараҕын дуо?"
  
  
  Суумкатын бэйэтин иннигэр палубаҕа ыйбыт. «Миэхэ баар. Баҕар соттор буолуо. Икки соттор". Кини туран, этэ- Сиинэ каютаҕа пространция туолла. "Мин бастаан эйигин билэрбэр улахан эр киһи этим. Билигин кини штала арыый улахан». Эдьиийигэр болҕомтоҕо ылбакка гидрокостюмы устан барда. Сотторорго төбөбөр киирдэ.
  
  
  Кураан таҥаһы таҥыннаҕына, маннык оонньууга сүрүн кают илиитигэр баар утахтары кытта киирбиппит. Түннүк кэннигэр халлаан номнуо өлөн эрэр, ол гынан баран, хас да чаас анараа өттүгэр быраҕан барбыт сылайыы букатыннаахтык барда.
  
  
  «Бириэмэбит баар», - диэтэ мин. «кэпсэтэр кэмим».
  
  
  Алексей ити ыстакааны буортулаан баран, өссө кутан кэбистэ. «Туох да кэпсэтии суох. Эн уонна мин, биһиги да бириэмэбит суох, Ник. Оттон биһиги кыратык ситиэхпит. Онтон мин балтым, быраатым, Кристина уонна миигин билиэтинэн бардаххына, биһиэхэ бириэмэ аҕыйах буолуо
  
  
  бииргэ. Сөп дуо?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кини уҥуоргу кытылга тоҕус буолан хаалбыт. Авиакомпания офиһа хас да мүнүүтэ хаама сырытта, онон такси көрдөөбөппүн. Халлаан былыттаах, ол гынан баран халлаан сырдыыта суох, таас кытылга тэлгэммит, сиэрэй, аһыныгас дьүһүннээх. Ити мин саныырбар сөп түбэһэр.
  
  
  Кристина билиэтин ылан, туох да сыала суох сир устун хаама сырытта. Бу сарсыарда харах далыгар хас да этээс баара. Олус эрдэ. Ол гынан баран, «биэчэр» хоҥорор сиригэр суоппар уонна бу табаарыһым оҥочону кыайан көрбөтөх сиригэр сыһыарыллыбыта. Ол миигин дьиксиннэрбэтэҕэ, биноклы туһамматахтара буоллар, туох да суолтата суох буолуо этэ. Алексей тумус каюратын иннинээҕи ыскаапка хаьан баран, Таалакаан тимир звеноларын кыараҕас ааныгар уйатын туттарбыта уонна ол туундараҕа барыахпытыгар диэри, тахсыа суоҕа диэн иһитиннэрбитэ. «Когда ты, мой друг, приказнешь. Нус- хас түүн».
  
  
  Сувенир лавкаларыгар сытан, Кристинаны бэлэхтииригэр тугу эмэ көрдөстүм. Барыта сөптөөх курдук. Кинини эргитэн, ордук кырдьаҕас отделга, "Сценилла"диэн кыбартыыралаабыт сирдэриттэн ырааҕа суох. Быраатым уонна эдьиийим көрсө илигинэ, тугу кэпсэтэр кыахтаахтарын интэриэһиргии санаатым уонна бу сыллар усталарыгар барытыгар кэпсэтэр кыахтанным.
  
  
  Бартыһаан аана аһыллыбыта, үрдүк өһүөлээх улахан хоско соҕотох сылдьааччы киирбитэ. Бармен «хааннаах мэрия» диэн этии киллэрбитэ, көмүллэ сылдьар туристары билбитэ да, буурбаҕа тохтуурга быһаарыммытым. Үксүн сарсыарда испэппин эрээри, этим- сииним туһунан эттэххэ, бу ааспыт түүн этэ, уопсайынан, утуйбатаҕым.
  
  
  Мин аҕыйах мүнүүтэлээх электрическэй чаһыны көрөрүм тухары, урут оскуолаҕа кылаастаах хос истиэнэтигэр ыйанан турар электрическэй чаһы истиэнэтэ ыйанан турара уонна баҕар, билигин да баар буолуон сөп, сыыппаранан саа тыаһа суугунаата. Барыыһап көрүдүөргэ киирбитигэр күнүс биир да чаас ааһа иликпин уонна миэхэ тохтообутум.
  
  
  "Мистер Картер?"
  
  
  Кини эппитин өйдөөтөххө кэриэтэ. Ол кэнниттэн төбөтүн нөрүтэн кэбистэ.
  
  
  "Эһиги ... мистер Картер буолбатах дуо?"В мальшом, эҥкилэ суох английским.
  
  
  «Суох диэн куттанабын. Макк Аата».
  
  
  «Но джентльмен В барре звонят. Дама: "бу Картер диэн. Кини мин манна соҕотох киһибин бэлиэтээн, хаттаан көрбүтэ.
  
  
  Леди. » Кыраммыт дрочка", - диэн абаран-сатаран барбытым. Баара- суоҕа атын ханна барыай? Кыыһырбыта- абарбыта, туох эрэ буолбутун өйдөөтө, буруйдаах сыыһатын оҥордо.
  
  
  "Тугуй, - Али, тохтоо эрэ, - Дама кэтэһэр буоллаҕына, мин чуор куоласпар эппиэттиибин. - Диэн ыйытабын. Харчытын стойкаҕа бырахпыта уонна ытыс кэннигэр ыспыта.
  
  
  Кини мин сынньанар уонна кэлин өттүнээҕи хоһугар илдьэ сылдьар кыараҕас коридорга дьиэтээҕи телефоннарын көрдөрдө. «Ханнык баҕарар төлөпүөнү ылыҥ, оператор эһигини сибээстиир», - диэтэ кини. Кини куота илигинэ, туруупканы өрө көтөхтө. Оператор тута тахсыбыта. - Эй, кырдьык аатын ааттаатаҕына, мырчырытта уонна миигин кыратык кэтэһэргэ көрдөстө. Кинини, ити дьалаҕай операциянан үлүһүйэн туран ынчыктаан, ынчыктаан ыыппыта.
  
  
  Кэннибэр арыллыбыт чуумпу тыас аан бастаан иһиллибэт этэ. Онтон ылата илиитин көтөҕөн истэҕинэ, ботинка тыаһа иһилиннэ. Эргиллэ түһээт, телефон туруупката илиибин ыга тутунна да, олус хойутаата да, туох эрэ черепкабын алдьатта уонна тобуктарыгар түстэ. Ону билбит соҕотох ыарыыта мрамор поломун кытта контакт баара, оскуола футбол күннэрин эргиччи от охсуутун долгуйара, иккис охсуу саҕаламмытыгар айманара.
  
  
  
  
  
  
  Уон төрдүс баһылык.
  
  
  
  
  
  Ону мин ханна баарын өйдүү сатаан баран, бастаан быһаҕынан көрбүтүм уонна соһуйбутум даҕаны, Силип сиэҕин аннынан кыптыый анныгар өссө да кыптыый анныгар кыыныгар кыҥаан эрэрин бэлиэтии көрбүтүм. Мин сибээһэ суох буоламмын, ханнык эрэ оронугар сыппыт курдукпун. Ыарыһаҕы кытта, Сибэтиэй күнү быһа, халлаан сырдыан иннинээҕи сибэтиэйдэргэ дылы, сыгынньах сылдьара ...
  
  
  Затем полня! Кини чаһыытын көрдө уонна тоҥон хаалла. Икки чаас буолла, кини "сценаҕа" хонууга төннүөхтээх этэ. Киһи олороругар холонно да, илиитэ миигин ороҥҥо төттөрү сапсыйда. Хараҕым фокусаламматах, ол гынан баран көрөрбүн барытын, бу баараҕай сыалы букатыннаахтык мүччү тутан баран, кэтэх өттүнээҕи пульсанан көрдөрө сатыырым. Ол кэмҥэ хайдах эрэ хамсаабакка сыппыта, холкутуйбута, уоскуйбута буолаарай. Ол кэнниттэн кини илиитин өндөтөн көрбүтэ, ол гынан баран, мин түөһүм кытаанах, кытаанах этэ. Кыра илии...
  
  
  Кини хараҕы киэҥник арыйбыта, хараҕым далыгар баар сымнаҕас локоннары эриэхэнэн тулалыыр сирэйбэр хараҕым далыгар ытыалаан барбыта.
  
  
  Онтон кини күлэ-күлэ, күлэ-күлэ, күлэ-күлэ, күлэ-күлэ, күлэ-күлэ, күлэ-күлэ, күлэ-күлэ, күлэ-күлэ, күлэ-күлэ, күлэ турда.
  
  
  «Сиэйэ-Эллэй», - диэн үөдүйэн аастым...?"
  
  
  "Себя, себя, себя, лежите лежит. Оннук айылаах хобдох, чиҥээх- нэлэмэн дьон өрүтэ ыстаныан баҕарбата буолуо".
  
  
  «Кыраммыт түөскүттэн илиигин сүтэр. Ону олоруохпун баҕарабын. Кыайыам".
  
  
  «Үчүгэйдик көр эрэ, боруобалаатыҥ. Ол эрээри олус бытааннык, хайдах истэҕин?»
  
  
  Бөҕүөрбүт илиитэ баттааһынын мөлтөтөн, утуйбута. Тиһэҕэр, кини оронугар эрэ буолбакка, маҥан кушеткаҕа кыараҕас хапчаанынан алтыс киһиэхэ диэри утуйа сытара. Ону сэрэнэн көрөллөр, төгүрүк түннүктэр суох буоланнар, сөбүгэр гостиница- авений пааркатыгар түбэстэхпитинэ эрэ сатанар этибит. Онтон ону өйдөөн көрбүтүм, нарын хамсаныы мин төбөм эрэ буолбатах этэ.
  
  
  "Тыыҥҥыт?"У вас.
  
  
  «Куруук сэрэйэбин, Ник? Чу, бу мин оҥочо. Биитэр кини биһиэхэ баар этэ".
  
  
  Кини мичээрдииригэр олус кыһыл этэ. «Портнай ыл, манна туох буола турарый, Сью- Эллэй? Ким миигин охсубутай?»
  
  
  "О, один вокруг моей сторожевые средства. Эн сыалыҥ хайдаҕый?"
  
  
  "Хайдах кэтэһэҕит?"Турарга холонно да, ыйынньык тарбаҕынан миигин диваҥҥа төттөрү сапсыйда. Ону өйдөөн кэлээт, СЬ- Эллэй биир кыыһы СУМАҔА үөрэммит бары колледжтарга Техас чемпиона этэ уонна кини биһигини уоннуу сыл сымнаппатаҕын, биһигини билбит үс эр киһитин иһин.
  
  
  "Жаль. Кыратык буурбону баҕараҕын дуо?"
  
  
  "Билигин буолбатах."
  
  
  "Бу сарсыарда эйиэхэ сөп дуо?"
  
  
  "Соччо үчүгэйэ суох."
  
  
  «Чэ, куолас, ол хайдах, төлөпүөн өйүн сүтэрбиккиний? Лапинг баара да оннук. Дьолго, мин харабыл литературатын тула биир киһи кэлэн, полиция киириэр диэри эйигин хаайан кэбистэ ...... "
  
  
  "Ол аата, биир эмэ харабылын көрсүөххүт дуу, миигин охсубута дуу". Кини чаһы уоран көрбүтэ, урут суох этэ.
  
  
  "Оо, дьиксинимэ, дьиксинимэ. Эһиги кыракый Греция кыыскыт эйигин эрэ күүтэр, эн айанныыр нарын эргэ Ваняҕа төттөрү күүтэр. Кэлгийэргэ бэлэм, кини өрүү палубаҕа тахсан, огдооболору күүлэйдэтэргэ аналлаах панели диэки көрөллөр".
  
  
  "Давай!"- абаран-сатаран бардым. "миигиттэн тугу баҕараҕын?"
  
  
  Чөркөөх шлюзь ыраас чертенкалаах, ыраас шлюзтаах этэ. Кини айаҕар сыратын да биэрбэт бикини, ырбаахыны усталлар. Кини түөһүн икки аҥаарын курдук кытаанах, ол гынан баран, кытархай соҕус буолан эрэрин өйдүү оҕуста. Отучча дуу, аттыбытыгар Бүөтүр былчыҥнардаах, ол гынан баран, атахтара сүрдээх уустуктардаах буолан, тыыннаах доҕуһуолунан ааттара толору сурдээх күүстээхтэр этэ. Сь- Эллэй биэс футоттан итэҕэһэ суох этэ эрээри, киниэхэ бас бэриннэрээри хаста да төхтүрүйэн, кыыспын умнан кэбиһиэхтээхпин. Эй ону сөбүлээтим.
  
  
  Мин аттыбар ырбаахыны тэлэччи аһан, түөһүн сыгынньахтаан кэбистэ. «Бэҕэһээ киэһэ миэхэ чохчолообуккун, Ника. Билэҕин дуо?»
  
  
  "У? Хайдах?"
  
  
  «Чэ... бу туох буолла? Аҕыйах хонуктааҕыта дьүөгэм эйигин көрдө... ханнаный? Пи?»
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. Ыарыылаахтык. "Мин өйдүүбүн."
  
  
  «Чэ, Аймах- билэ, эн албыдыйдыҥ дии, кинини өйдүү сатаабаккын. Эбэтэр миигин. Ол гынан баран, убаҕас, хааныҥ хайдах буолуохтааҕын билэҕит. Чахчы дуо? Ама, ким да эйиэхэ маарыннаабат".
  
  
  «Я...» Этэргэ ыарахан этэ. Сью- Эллэй мин тугу эрэ гынарбын билэбин, тоҕо эрэ кини аҕата ханнык эрэ кэмитиэттэргэ сенатор этэ, олору уонна алфавиты куттал суох буолуутун атын агентстволарыгар сенатор этэ. «Билэҕин, урукку доҕотторун кытта дорооболоһор да кыаҕым суох».
  
  
  "Уг. Буобураҕа сүүмэрдэммэт Уруу- аймах урукку доҕотторугар эрэ буолбатах. Ол гынан баран, бу Греция бүтүннүүтүгэр кыраһыабай сирэйгин, ону эн хайдах эрэ кистэлэҥ миссия буолбатаххын билэбин дуу, эбэтэр Дьээдьэ оҥорбуккун дуу. Чокуурдаах бу куһаҕан паровой пааралар эбэтэр ханна эрэ эһигини саба бырахпыттарын иһин, мин эйиэхэ маскировканы туһаныах курдукпун". - Маша тарбаҕым тарбаҕынан маатырчырытта. «Ол түүн бэрт кыратык кэпсэтиэх тустаахпын, - диэбитэ кини... дьэ... атын. Бурбон киһиргэнии, билэҕин дуо?»
  
  
  Кинини билэр. Олус үчүгэй. Эллэйтэн ыла таптаабатах, ол гынан баран биирдэ «кырбаммыт кырачаан кырачаан кыысчааным» диэн үөрүйэҕэ чугаһаан испитэ, миигин быыһаабыта.
  
  
  «Ол аата ааспыт түүн, эн бу чиччик греканкалаах үҥкүүһүтүнэн ыстанаргын бары көрөн турдахпытына, эн да хойутаабатаҕыҥ, чэ, ити миигин хомойдуҥ».
  
  
  "Ол гынан баран мин эйигин көрбөтөҕүм!"
  
  
  "Суох? Даже ушбу ривненскэй паартын бизининг учун ҳақида сўнгги мумкин? Кини дискотека, ону туох туһунан умнан кэбиспитэй?»
  
  
  «Мин санаабар... кинилэр бары билэллэр", - дэһэллэр»
  
  
  «Киһи эрэ буолбатах, доҕор! Өскөтүн эн мин задницабын билбэт буоллаххына, ким билэр?"Кини миэхэ кэлэр,
  
  
  "Тугуй ... эр киһи туһунан туох санаалааҕый?"
  
  
  "Ээ, кини. Мөлүйүөнүнэн, Японияҕа хараабыллары атыылаһар санаалаахтар эбэтэр ханна эрэ. Кини миигин кытары кэккэлэһэ олорбуппут курдук, кинилэр икки аҥы хайдыбыттара».
  
  
  «Ол аата кини эйигин манна хаалларар дуо? Ыстаан уонна механикаҕа?» Мин соругум билигин түргэнник быһаарыллар; ол эрээри, черепица хайыта барыыта, Свод суох буолан, Бурбон наһаа элбэх.
  
  
  «Уг. Кини миэхэ бу улахан яхтаны уонна хамаанданы биэрдэ, Дьүлэй буулдьаҕа оонньоору, ол гынан баран, бу икки ыйааһын баар, кини ханна барбытын мин кэннибиттэн ордук батыһаллар». Кини миигин ыга кууста уонна миэхэ ыга сыста. "Ол эрээри манна буолбатах."
  
  
  "Тугу саныыгыт?"
  
  
  "Ээ, кини миигин албынныыр дии саныыр, ол гынан баран манна портка киирэр сирбэр кинини көрөбүн. Дьэ, бу да улахан тэриллэр массыына".
  
  
  "Оло?..?"
  
  
  «Уг. Ону эһиги эмиэ бэлиэтиигит дуо? Все заметили».
  
  
  «В. Н... Пиибэ аҕыйах хонуктааҕыта»
  
  
  «Былааннаабытым да, ону кыайан ситиспэтэҕим. Тоҕо? Э эбитэ дуу?»
  
  
  "Некоторые время."
  
  
  "Шлюзкаҕын ханна ыллыҥ?"
  
  
  "Шлюз буолбатах. Кини кыра буолбатах".
  
  
  "Суох, кырата суох. Ол гынан баран, кинини көхсүгэр баайыллыбыт биир илиитинэн өлөрүөн сөп». Кини мин быабын кытта бодьуустаспыта.
  
  
  «Мин мантан хомуллуохтаах".
  
  
  «Биһиэхэ туох иһин. Киэһэлик, ким да Картер буолуо. Киэһэ сынньан, аһаҕастык. Кэлин бары доҕотторум бортка эргиллэн кэлэллэр, мин кинилэргэ ким да Сь- Эллэй Барлоону ахсарбатын көрдөрүөм . кини доҕотторугар барыларыгар ".
  
  
  Ону биһигиттэн ууратабыт. «Эһиги, чуолаан, миигин дөйүтэн, манна аҕалбыккыт дуо?»
  
  
  «Чэ... ол, баҕар, арыый ыарахан буолуо. Ол гынан баран мин бу дьону кытта түүн утуйбатаҕым,эйигин киһиргиир этим, онтон эн миигин бары харахтарыгар акаарытык туруорбуккун. Ол иһин харабыллыыр ыттарым Барыыһап хайдах киирбитин көрбүттэрин отелга көрдөөтүлэр диэн судургутук эппиттэр. Бу харабыл ыттар, туох эрэ үчүгэй, оннук буолбатах дуо? "
  
  
  "Ээ. Кинилэр дии саныыбын. Кинилэр билигин ханна баалларый?"
  
  
  "Ээ, мин онно аан кэннигэр турар». Илиитинэн далбаатаата. «Өскөтүн эн гречка пирогар төннөр кыаҕа суох түбэлтэтигэр".
  
  
  «Кини самолекка ситиһиэхтээх этэ".
  
  
  "Чэ, кини өссө биир күн күүттэриэн сөп дуо, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  Ону көрбүтэ, Илим- Эллэй эрэлэ суох. Уол туран тыҥырахтаах илиилэрин хомуйан, күҥҥэ түргэнник хааман кэллэ. Кинини аһан баран, миигинэн көрөр «мередес» тула эр киһи холкутук сирэйин көрдө. Илиитигэр түөскэ сыалламмыт 45- с калибрдаах бэстилиэти тутан олорор. Отель " ону туһанар курдук. Ааны эмиэ сабан кэбистэ.
  
  
  "Таптыыр доҕоор, эн миигин бу куһаҕан дьаллыктары барытын олохтообутуҥ кэннэ, куота сылдьаргар көҥүллээҥ дуо? Барабыт". Кини муостаҕа маҥан кушеткаҕа, көбүөргэ кини аттыгар баар ырбаахы кэтэн, илиитэ Аллараа бикини курдаан бүөлээбит.
  
  
  Сиэьэ- Эллэй этэ да, чэгиэн- чэбдик, чэгиэн- чэбдик буолааччы этэ. Билигин санаатахха, сымнаҕастык эттэххэ, уларыйда, кинини кытта тэбис- тэҥҥэ үллэстэр кыахтанна да, оонньуутун арааран кэбистилэр.
  
  
  Онно тиийэн бикипиэдьийэбитин уһулбута. Кыараҕас өттүлэрин кыараҕас өттүлэрин кэттэ. Ону олох эргитэн биэрдэ.
  
  
  «Мм. Кырдьаҕас оҕус уонна ньирэй курдук саҕалыаххын баҕараҕын дуо?»
  
  
  "Тоҕо суох?"Чаҕылҕан бүрүүкэтин төлөрүтэн, харахтара сабыллыбытын көрөн, ырбаахытын түргэнник өрө көтөхтө. «Илиилэргин биэриҥ»,-диэн бирикээс биэрэ оҕуста. Эй диэбиттии, кэннилэрин биэтэҥнэтэн көрдө.
  
  
  Ачыкытын соһуччу тутан эрээт харбаан ылла. Туох буола турарын билиэхпитин иннинэ, туох да куттал суох буолуутун билбитэ, илиибит көхсүгэр ыарыылаахтык көтөҕүллүбүтэ.
  
  
  "Ник!"В заведу. "Сукин уол!"
  
  
  Күүппүтүм да иһин, кини атаҕын өрө көтөхтө да, тыҥааһынын атаҕар туруорар кыаҕа суох буолан, бу балаһыанньаҕа кини миигин утары күүһүн кыайан туһамматын туһугар балай эмэ кыра этэ.
  
  
  «Билигин манна абааһыларга бардыбыт, Сью-Эллэй», - диэн кулгааҕын быһа киирдэ. "Мин дьыалам баар, иккиһин оонньуохпутун сөп".
  
  
  "Тут!"- диэн хаһыытаата кини миигин хобулуктарынан кичэйэн. Кини кыратык үөһэ уунна уонна ыарыылаахтык тэбиэлээтэ. "Дино!"- диэн хаһыытаата. "Дино, манна бар!"
  
  
  Ол мин сэрэйбэтэҕим. Ааны тэлэччи аһан, хоско харабыл кумаҕа киирдэ. Бу Эллэй мин иннибэр төһө да улахан буолбатын иһин, кини туох эрэ куйаҕы оҥорорго, соччо ырааҕа суох.
  
  
  "Сукуна уолугар ытыахха!"кыыс үөгүлээтэ. "Эй чертову голову!"
  
  
  Дино мичээрдээтэ, оргууй аҕай ытыс тыаһа өрө хабылла түстэ .45. Кини чыыбыһын төлө тардар уонна чыыбыһын баттыыр бириэмэлээх.
  
  
  Ол гынан баран, кини санаатаҕына соччо күүскэ хамсаабат. Иисус саннытын ыга тутан, хоруобу хаҥас илиитигэр ыытан кэбиспитэ. Ол да буоллар, илиитэ-Эллэй атын илиитинэн тутаат, атаҕын икки ардынан ойоҕоско уунан кэбистэ, хабарҕатыгар аспыта; кини ханнык эрэ сыалга түбэстин диэн кэтэспэккэ, кыыһы сотто да, ойоҕоско бүөлүү илигинэ, ойоҕоско ытыалаата.
  
  
  Хараҕын өрө көрөөт, харабыл ырыата билигин да туруору балаһаҕа сирэйин толорууга былааҕы көрдөрөр. Кини илиитигэр 45- с калибрдаах буруону көрдө, онтон бытааннык өндөтөн кэбистэ,моонньугар уоһун укта. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кини иккистээн ытыа дии санаабытым эрээри, быһаҕынан анньыллыбыт буруо тула эмискэ сүүрээн эмискэ барыларыгар түстэ. Кини муостаҕа бытааннык сууллан халыҥ көбүөргэ түстэ.
  
  
  Ону баара сыл аайы саҥа трубка тиийэн илиилэригэр Сью- Эллэй туппута. Бастаан ити тарбахтарын хаба тардан ылан, эккирэтэн, туора быраҕан кэбистэ. Ол туһалыан сөп, мин да кэлэр сырыыга таможняны ааһыа суохтаахпын. Онтон Дино горнун тула быһаҕын таһаарда, булькай тыаһын таһаарда уонна элбэх хаан тохтоото.
  
  
  «Портной тебя поберь, Никитер", - диэн Сь- Эллэн хаһыытаата. "Көр эрэ, эн мин кириэппэһим эркиниттэн эркиҥҥэ тиийэ оҕустуҥ!»
  
  
  Ол да буоллар баай да, халыҥ да Техас кыыһа туох эрэ түбэлтэ хамсаабыта, ону туһаммыта. Бастаан кутуругун эрийбитэ, соччо сэрэҕэ суох буолан, таҥаһа суоҕун төннөрөргө күһэйдэ. Кини хас да кэмҥэ тыл бэлэҕин сүтэрбит буолан, кытаанахтык бас бэриммитэ. Өлбүт киһи хармааннарын, үгэс курдук, тугу да булбата, ону таһынан Сиэйэ-Эллэй эппитин таһынан, тугу эрэ ыйан- кэрдэн биэрэрэ.
  
  
  "Бу тугу гынаҕын?"- диэн труба ыйан туран ыйытта.
  
  
  "У? - Туох дии саныыгыный?"
  
  
  «Кини эн уолуҥ. Эн тыыҥҥар»
  
  
  "Чэ, ону өлөрдүҥ!"
  
  
  «Бэйэни харыстанар сыалтан. Онтон эһиги миигин уорбуккут".
  
  
  "Ха! Ахиллиона, бу бэрээдэгэ суох кыһаллыбат».
  
  
  «Японияҕа кини эрэ. Эриҥ төннүөн иннинэ эн харабыл ырыата пахайын билэҕин».
  
  
  Кини көбүөргэ көбүөргэ кэлэн атаҕын грызла. "Диэн..."
  
  
  "Хамаанда ханнаный?"
  
  
  «Мин сүрүннээн биэрэккэ барарым. Уолаттар массыына отделениеларыгар уонна биирдиилээн дьон камбузтарга сылдьалларыттан ураты.
  
  
  "Кинилэр истибэттэр дуо?"
  
  
  «Мин эйиэхэ эттим. Улар улар. Оо, никто, никто, их просто учиться В этой большой ванне. Билэҕин дуо?» В техасского акцена не только большую частью потерял, и как дьиибо, что это мне нравилась.
  
  
  "Эһиги истэҕит дуо? Кырдьаҕас доҕор сүбэтигэр?"
  
  
  "Баҕар."
  
  
  «Улугурбут хамаандаҕын ыл уонна бу порт тула уун. Эти- сиини бырах эбэтэр туох эмэ үчүгэйинэн ааҕаҕын, полицияҕа иһитиннэрэр буоллаххына, полицияҕа кыһалҕалар эрэ баар буолуохтара. Бу уолтан аймахтара бааллара дуо? ? "
  
  
  "Хантан билиэхпиний?"
  
  
  Ити приказтаата. «Үчүгэй. Эн эппиппин курдук гын. Билигин эйигин батыһан, Сю- Эллэн».
  
  
  «Ээ...» Билигин да туруупканы көрдө да, төбөтүн үрдүттэн имигэстик хамсанан эрэр кыракый кыыс курдук көһүннэ. Кинилэр дьиикэй кээмэйдээх этилэр.
  
  
  «Тыыппалаах оҥочо баар дуо? Шлюзка төнүн?»
  
  
  «Уг. Онно кэккэлэһэ баайыллыбыт». Илиитинэн далбаатаата.
  
  
  «Оччоҕуна барыам". Ыар ытыс тыаһын өрө көтөхтө.
  
  
  Онтон эмискэ кини миэхэ түһэн, талиябар кууһан кэбистэ. "Ээ Ник! Ону абааһыта суох буруйдуубун, бырастыы гын!»
  
  
  "Мин эмиэ."
  
  
  "Эн хаалыаҥ, көмөлөспөтүҥ дуо?"
  
  
  «Нам, дорогие.».
  
  
  "Чиэһинэйдик?"
  
  
  «Кырдьык тыл. Хаһан эмэ миигин хаттаан көрдөҕүнэ, аан дойдуга ханна эмэ, эмиэ оннук трюк оҥорон таһаарыаҥ иннинэ толкуйдуур ордук». Кинини 45- с калибрдаах муннугар эй тоҥсуйда.
  
  
  Кыыс сылаас металлы уураан баран, миигин көрдө. Кини хараҕар дьиҥнээх харах уута тураллара. «Аныгыскы нэдиэлэҕэ Барри туһунан хайдаҕый?»
  
  
  "Тугуй?"
  
  
  «Мин билэрбинэн, кинини сорох дьон көрсүөхтээх. Билигин да бу дойдуга сырыттаххына, и... үлэлээбэккин".
  
  
  Оо, Костя Христос!"Ол гынан баран, онтон күллэрим. Ийэтин уураан баран, тиһэх төгүлүн кини кугас дьүһүннээх, мрамор курдук кытаанах хап- сабар мрамор курдук, попка буолан баран күн диэки барбыт. » Баҕар", - диэтэ мин.
  
  
  "Сценилеҕа" катераҕа айаннаабытыгар, күн ортото халлаан хараҥаран, оҥочо ып-хараҥаран көһүннэ. Тустууга тахсан баран катерын сүүрүк устун бырахта; ким эрэ сэргэхсийбит Гаваҥҥа илдьиэҕэ, ким эрэ Эллэй эбэтэр кэргэнэ суох киһиэхэ улахан суолталааҕа дуу, хаһан эмэ төннөрө дуу диэн саарбахтаабыта. Өссө да элбэх этэ.
  
  
  "Эҕэрдэ? Кристина?"
  
  
  Арай, бу бороҥ буорга олох ханнык да бэлиэлэрэ суох эбит. Кинини күнүс чугаһаан истэҕинэ, сиэбиттэн 45- с калибрдаах пиджак тула таһаарда да, хойутаата. Ол сылдьан көрбүтэ харахпынан көрбүтэ Өлөөн туннельыгар иккистээн Төҥүлү хара туннельга көрөр эбит.
  
  
  
  
  
  
  Уон бэһис баһылык.
  
  
  
  
  
  «Ник, Ник. Ону эн толорботоххуна, кинини өлөрүөм". Алексей миигин сүрүн каютанан илиибэр револьверы кытары көрүстэ. Кини биһиэхэ сөкүүндэҕэ кыайан, эппитим курдук, оҥорбута.
  
  
  «Бу эйиэхэ наадата суох», - диэтэ мин.
  
  
  "Билигин кинини билэбин. Бары эһиннигит. Бары!"
  
  
  "Эрэнэбин."Кини намыһах кирилиэс устун сыста, биһиги икки ардыбытыгар дистанцияны тутан хааларга түбэстэ. Ону көрөөт, бу үчүгэй сырдыкка турарын аан бастаан көрдүм да, сүөһүм ортотугар уон биэс сыл анараа өттүгэр соҕотоҕун сырыттахпына, тутан ыларга холоммот этим. Бэстилиэттээх да буоллар. "Ханна Баарый?"
  
  
  «Инники».
  
  
  «Иһит эрэ, Алексей, проблема үөскээтэ...»
  
  
  "Макк? Ник?"Кристина саҥата дуорайда, түргэн үлүгэрдик ойон таҕыста. "Туох буоллуҥ?"
  
  
  Эр киһи уонна кыыскытын хайдах быһаарыахха сөбүй, эһиги талыллыбыт баай сууманы уорбуккут диэн... чэ, ону барытын оҥорбута. Бүтэһигэр Алексей мичээрдээн баран, Кристина саарбахтаабыт.
  
  
  "Бу дьон массыынаны кэтээн көрбүккүт дуо?"
  
  
  «Мин да аҕыйаҕа буолуо дии саныыбын. Малааһыҥҥа барыта".
  
  
  Кив гынаат, кини мичээрдиирэ эмиэ куһаҕана суох. «Эн биһиэхэ ханна барбыккыный, ээ, ким да Картер дуу?»
  
  
  Эй быраат төбөтүн эмискэ эргитэн баран эйик саҥатыттан матарыахтаата. Ол кэннэ бэстилиэтин хостоото.
  
  
  «Давай к делу, Алек», - дедилар мин. «Кристинаны наһаа хойутаан Афинаҕа төттөрү илдьэн, ити киһи күлүмнүү көрбөтө...»
  
  
  «Кини броняларын уларыппатын диэн кытылга баар. Билигин сарсын күн диэки. Онуоха диэри хоро, биһиги бары бордугар хаалыахпыт. Эһиги бу дьахтар яхтатыгар илтэххитинэ, итирик туруктаах сылдьан өйгүтүн сүтэрбиккит эбитэ буоллар. Бэрт дьикти. Кристина панике. Эһиги ыалдьар эбиккит. Биһиги барыбытыгар холкутук түүн буолуо дии саныыбын ". Эргиллээтин кытта сыап ыскаапкатыгар эргилиннэ.
  
  
  «Баҕар, бириэмэни сатаан туһаныахпытын сөп этэ», - диэбиппэр, туох барыта буортуланна диибин."
  
  
  «Баҕар, барыта кыаллыа суоҕа. Ханнык да түгэҥҥэ биһиги эйигин кытта муораҕа тахсыахпытыгар диэри кэпсэтэр кыахпыт суох. Оннооҕор эдьиийим эн этиэхтээххин, норуотуҥ, биһиэхэ улахан куттал суоһуур»диэн билиэ суохтаах.
  
  
  «Костя Таҥараны костя, тоҕо эн кинини манна үүрэн таһаарбыккыный?» Мин уочаратым өһүргэннэ.
  
  
  Алыптаах бытыылканан тахсар каютатын толотторон баран, дьин ' эриммит. «У меня семья. Баҕар, кинини хаһан да көрүөм суоҕа, бу дойдуга ким этиэн сөбүй? - Өйдүүгүн дуо, ким да Картер, хайдах буолуон сөбүй?»
  
  
  Кэриэтэ. Мин хаһан да этэр кыаҕым суох этэ да, өйдөөтөххө дылы.
  
  
  Хараҥа күн түргэн баҕайытык хааман кэллэ. Кини хас да чаас утуйа сыттаҕына, Кристина кыыһырбыттыы кают устун хааман истэҕинэ, тиһэҕэр тиийэн, түүн үөһүгэр дылы хара пистолет тыаһыыр.
  
  
  "Кристина?"
  
  
  "Ээ?"Дьахтар палубаҕа олорон, саннын тула эргийэ хара саалаах уруулга олороро, бааһынайдар дьулуурдарын курдук. Киниэхэ тиийэн кэллэ.
  
  
  «Эйиэхэ өһүргэниэ суохтааххын. Эн биһикки араҕыахпытын баҕарбаппыт этэ".
  
  
  "Оо, дьыала итиннэ буолбатах, Н... Макк. Ол гынан баран, бүгүн кини куотан хааларга бэлэм этэ, эйигин аҕыйах чаас иһигэр билэр быраатым хаалларарга бэлэм этэ... аны ол. Бу кэтэһии. Туох тылай? Anticlimax? "
  
  
  «Бу үчүгэй Греция тыла».
  
  
  Ити кини ыгыллыбыт уоһугар сэрэхтээх мичээрдээһинин үөскэттэ. "Мин билиэх тустаахпын дуо?"
  
  
  «Ханна да буоларын курдук, бу дьон туһунан« мередесескэ »улаханнык кыһаллыбаккын. Эйигин эккирэппэтилэр, Афинаҕа төннүөххүн сөп... барыта үчүгэй буолуо".
  
  
  «Ээ. Кыаллар». Кини миэхэ тыҥааһыннаах сирэйинэн эргилиннэ. «Ол Эрээри Макк... атын этэ... таверне и мою отельга».
  
  
  "Бу биир эрэ киһи буолбатах этэ дуо?"
  
  
  «Ити тоҕо буолуохтааҕый? Тоҕо миигин батыһыннарарый?»
  
  
  "Оо, баҕар, тугу да гынар кыаҕыҥ суох», - диэтэ кини тылын мүнүүтэҕэ итэҕэйбэккэ, чэпчэкитик эттэ.
  
  
  "Эн миэхэ итэҕэйбэккин."
  
  
  "Биллэн турар, киниэхэ итэҕэйэбин."
  
  
  "О нет. Эһиги маннык малы кэтэһэҕит; эһиги пушка тула өлөрө сатыыллар, эһиги бэйэҕит өлөрөөрү, бэйэҕитин көмүскэнэ сатааҥ".
  
  
  Уёһээ- Эллэйтэн бэйэтин историятын кэпсииригэр, кини Кристина баарыгар он ' орбутун букатын умнан кэбиспитэ, билигин барытын ымпыгар- чымпыгар уёрэммитим хомолтолоох этэ.
  
  
  "Давай," киэҥ дойду, ону
  
  
  «Бу кутталлаах дьыала, Кристина. Сарсын күн ортото тахсыаҥ диэн үөрэбин".
  
  
  "У? Кинини хаһан эрэ билэр буолуом дуо?"
  
  
  «Мин тоҕо суоҕун өйдөөбөппүн...»
  
  
  Кини тохтообутуттан сылыктаатахха, ону сэргэ истибит буолуохтаахпыт: биһиги оҥочобутун субу чугаһатыы, тумсун уллуҥа тирии уллуҥнаах, түргэн карабакалааһын. Кини сидиэнньэтиттэн уһуллан, 45- с калибрдаах тэбиэлээтэ. Биһиги хайысхабытыгар бытааннык хамсыыр халыҥ маачталар иннилэригэр хас да фигураны көрүөххэ сөп этэ.
  
  
  "Ник...!"Кристина прошла.
  
  
  Меньше всего меня стрелить, звук в тихой гавани походился на пушкой выстрел. Хоьоону хаҥас илиитигэр уонна шталь кэтэһэ турар.
  
  
  «Мистер Макк». Саҥа мачтаттан, сымнаҕас, ол гынан баран ыраас;
  
  
  Мин эппиэттээбэт этим.
  
  
  «Кыыс мин харахпар. Хоруйгут дуу, кини өлбүтүн дуу?"
  
  
  Кинини санныгар кэтиллэ түстэ. Кристина уруккутун курдук тоҥон, илиитин тоҥ кырыытынан тоҥон хаалбыт:
  
  
  "Үчүгэй», - диэн хардарда.
  
  
  «Биһиги кинини кытары кэпсэтиэхпитин эрэ баҕарабыт. Эһиги хамсаабат буоллаххытына, биһиги хамсыахпыт суоҕа. Сөбүлэһэҕин дуо?»
  
  
  Кини саҥата биллэ, мин хос иһигэр пиргаҕа хас да хонук анараа өттүгэр, баһаарынай кирилиэскэ труба тардылла илигинэ, суон сураҕа биллэ.
  
  
  "Биһигиттэн тугу баҕараҕын?"
  
  
  «Барыта аҕыйах тыл. Бэстилиэттээх буоллаххытына, баһаалыста, Мистер Макканы бырах. Оттон биһиги оннук буолбатах дуо?»
  
  
  "Оччолорго кэпсэтиэхпит".
  
  
  "Соҕотохтуу. Мисс Зенополис, иннин диэки тахсар кыаҕа суох дуо?»
  
  
  Кристина турбута да, тыйыс сиргэ хааларыгар көрдөспүтэ.
  
  
  «Кини оннугар олорон кэпсиэҕэ. Полицейскайдар диэн эппитиҥ дуо?»
  
  
  "Мистер Макку Мистер Макк?"
  
  
  "Даа."
  
  
  «Олус үчүгэй. Оччоҕо утарсар кыах суох. Мисс Зенополис?»
  
  
  Ону көрөөт, атын күлүк тумнуллар суол устун хааман эрэрин көрөн, мөлтөөтө .Бу хайысхаҕа 45. Биһиэхэ тыас- Уус, тыас- Уус биһиэхэ, биһигини хаайары көҥүллээбэппин.
  
  
  "Суох, мистер Макка», - диэтэ киһи мачтанан. «Мин эһигини олус үчүгэйдик көрөбүн. Ону билигин бырах".
  
  
  Ону оҥордо. Баҕар биири да өлөрүөхпүтүн сөп этэ да, ол икки ардыгар. Ол гынан баран, палубаҕа ытыс тыаһын уурдаҕына, фонарик илиитинэн фонаригы биллэрбитэ. Эр киһини тулалаан көрөрүм дуу, тугу гынарбын дуу дии санаабаппын, ону өрө көтөҕөн, түөрт "луч"киллэрдэ.
  
  
  Мачтаҕа киһи илиитин хараҕынан саба быраҕан баран, атын киһиэхэ Сибэтиэй тыыны түргэнник уларытан кэбистэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр эмискэ ойон тахсан тустууга түстэ. Онно күөрэйэн иһиллиэн иннинэ сибэтиэйдэр атын киһиэхэ төттөрү түһэн, кэннибэр кабинаҕа Кристинаны баайаары, кэннибэр тыыллан- хабыллан тыыллан- хабыллан тахсыбыттар.
  
  
  "Бэстилиэт!"- диэн хамаандалаатым, куоласпын намтатан, 45- с калибрга тиийдим. Кини эппитин курдук, сэрии сэбэ бүтэй тыаһынан кабинатын хоруонатыгар түстэ. Кини сирэйин иннигэр илиитин уунна. Кинини тураат, илиитин иһигэр уунна.
  
  
  Кинини ытарга бэлэмэ эбитэ буоллар, өлөн хаалыа этэ да, эмискэ хамсааһынынан эргиллэн, ойоҕоско ыстаныа этэ. Улахан дагдайан, чуумпу этэ. Сыллата ханна барыай, сибэтиэйим ууга туох эрэ хамсааһыны туппута, онтон сүтэрбитэ. Кини иннин диэки сыҕарыйда да, Кристина миигин илиититтэн тутан ылла.
  
  
  "Ник! Ник!"Меня его голоса развелись по парному меня не случают по мнению. "Бу эр киһи! Миигин сойуолаабыт киһи!"
  
  
  "Хо?"
  
  
  «Ол... бастакы. Ким бастакынан түспүт».
  
  
  Кини Сибэтиэйтэн Сибэтиэйгэ умса анньан баран, тыы тыаһын түҥнэри анньан баран, сергей аан бастаан түбэспит киһим сирэйин олус дьэҥкэтик көрдүм. Кини сүрдээх үчүгэй уостаах этэ, түүн аҕыйах хонуктааҕыта кини миигин илиитигэр саа тыаһыттан түөһүгэр ытан өлбүтэ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Ол аата ханна баарый, ханна баарый?"- кинини носовой кауҥҥа сабан баран, цеменной ыскаап ааны арыйбытын ирдээтэ.
  
  
  "У? Мин манна суох. Өйдүүгүн дуо?»
  
  
  «Биллэн турар. Ол аата эн күндү балтыгын өлөртүүллэр, оттон эн бу нораҕа кырыыс курдук хаалаҕын дуо?»
  
  
  "Эһиги тускутун өлөртөөтэхтэринэ, баҕар, инники тапталга тиийэн өлөрүөм, чэ, өлөрүөм". Оччоҕуна атын суол суох. Ону мин кинини олус ытыктыыбын, Никита, бу акаары бачыыҥка сураҕын истэбин, кинини кытта сатаан атан биэрбэккэ кыайыаххытын сөп диэн билэбин".
  
  
  «Эһиги быһаҕынан өлөрөр кыахтааххыт. Кэннигэр. Отель она отелает, онон пошли".
  
  
  Алексей аан бастаан саарбах көрбүтэ. «Ээ. Кырдьык да оннук буолуон сөп. Но...» Мин санныбын батыһан дьарыктанар эдьиийим диэки көрбүтэ.
  
  
  "Ник?"она сказал. Мин аатым төһө да бииргэ сылдьыбытын иһин, билигин куһаҕан буолбутун иһин, кини аатын туһаммытын абардым.
  
  
  билигин даҕаны бэйэ- бэйэбитин төрүт билбэппит курдук сананным.
  
  
  "Бу тугуй?"
  
  
  "Миигин манна хаалларыма, Ника. Мин Афинаҕа билигин, хаһан да төннөр кыаҕым суох".
  
  
  "Иһиттэххэ, ол кыаллыбат...»
  
  
  "Ол гынан баран тоҕо суох, Ник?"Алексей орооһунна. «Төрөөбүт эдьиийим, кини кутталга, а? Биһиги ону бэйэбитин кытта ылыахтаахпыт".
  
  
  "Алексей, мантан биһиги сатаннахпытына, табылыннаҕына, табылыннаҕына, табылыннаҕына үчүгэй икки күн ааһыаҕа. Бу эпэрээссийэ идиэйэтэ барыта биһиги тугу да оҥорботохпутуна, суолтан аралдьыйыа этибит диэн буолар. Биһигинниин барсар буоллахха, бу барыта эһиэн сөп ".
  
  
  "Кини хааллаҕына, хата, өлүө. Суох, доҕорум, итини таһаарбат. Мин арыгыбын, дьэ, бу дьыалаҕа аҕалбытым да, билигин иккиэ буолан итини оҥоро сатыахтаахпыт. онтон сылтаан эрэйдэнимэ ".
  
  
  Кини илиим көхсүм титирэстиир, ону мин Булуустааҕар ордорор буолбута. «Үчүгэй. Барыахпыт. Билигин аһаҕастык».
  
  
  
  
  
  
  Уон алта
  
  
  
  
  
  Бортовой көмө оборудованиенан туһанан, хавань ходовой уотун анныттан туораата. Атын оҥочо көстүбэт буолан баран Алексей кабинаҕа тахсан мин атахпар олорбута.
  
  
  «Бу уулары билбэккит, - диэтэ кини. "Эһиги ханна да барбаккыт иһин, сырдыгы эһиэхэ этэбин. Она сказают вам, нужно где".
  
  
  Ол салалтатынан Арыылаах уонна материк икки ардыларыгар сыппыт кистэлэҥ фарватерынан айаннаатыбыт; биир чаҕылхай уот бөлөҕө Алмания уонна Греция икки ардыларыгар кыраныыссаны бэлиэтиир. «У них есть такие кириэппэстэр! Биһиги кинилэри аан дойду саамай хараҥа түүнүгэр сыҕарытан аастыбыт".
  
  
  "Бу хайдах ситиһилиннигит?"
  
  
  "Суох, доҕорум. Ол гынан баран, бачча киһи, бэйэтин кыраныыссатын көмүскүүр аналлаах оборудованиеларын ханна уурбуттара, оччо элбэх буолар кыаҕа суох атын сирдэр баар буолуохтаахтар. Баҕар, ситэтэ суох, А?»
  
  
  «Байҕал кытылыгар ханна да үчүгэйдик харыстанар дии саныыбын".
  
  
  «Ээ... куһаҕана суох. Ол гынан баран, баҕар, ситэтэ суох».
  
  
  "Хотугу кыраныысса хайдаҕый?"
  
  
  "А?"
  
  
  Ктэрин К? Оттон бу өттүгэр Греция?»
  
  
  Өксөкүлээх Өлөксөй. "Бу туһунан билэҕит дуо, Никита?"
  
  
  » Сөп", - диэбиккит, эһиги олоххут тыын суолталаах диэбиккит. Бардыгыт. Бу тугуй?»
  
  
  Кини күлэн баран, иннин диэки ыйда. «Бу противы аастахпытына, биһиги алтан пулеметтар анныларыгар киирэн пулемет сытын билиэххит, оччоҕо биирдэ эбэтэр икки малы этиэм. Ону билэргит кэм кэллэ".
  
  
  Алдантан чугас баар этэ, навигационнай уоттары ыйда да, икки өттүттэн биэрэккэ тиийэбин диэн өйүм баара. Атын өттүнэн иһиллэр Танкер миэхэ ханнык эрэ кэмҥэ чертиковка тиийэ куттанна; биһиги кыракый оҥочобутугар да миэстэ суох курдук. Өксөкүлээх Өлөксөй миэхэ итиннэ болҕомто уурбатыгар сүбэлээтэ.
  
  
  Кэннибитигэр аһаҕас муораҕа таҕыстыбыт да, арыый чэпчээн тыынан таҕыстыбыт да, ыстаал эрдэ үөрдүбэт. Тыал кытааппыт, биһиги харрикада корфуо устан баран тиистэрин тииһигэр кууһан кэбиспиппит. Ыарахан охсууну боруобалаһан эрдэхпитинэ Алексей кердеру көтөҕөргө, онтон өрө көтөҕөргө иннин диэки барбыта. Кини гамбургердар паараларын туора быраҕан баран, сыл аайы хайдах соһуталларын курдук, туора тураҕын.
  
  
  «Биһиги устабыт, Никитич. Эн үчүгэй моряк буолаҕын дуо?»
  
  
  "Мин кыайыам."
  
  
  «Үчүгэй. Бу барыта үөрэ- көтө эргийэр, халлаан сырдаан истэҕинэ, аллара түһүөхтээх. Ким эмэ чугаһыыр буоллаҕына ... дьэ, кэрэ эдьиийим эйигин кытта арахсыыны таһаарыа суоҕа дуо? Эйиигин өйдүөҥ, оччоҕо дьоллоох буолуоҥ, өстөөххүт да буоллар, ытыалаан өлөрүөххүт".
  
  
  "Алексей?"
  
  
  "Ээ?"
  
  
  «Туох портнай ылаҕын, маны барытын? Уматыгы быраҕан көрдүбүт».
  
  
  «Ээ. Ону мин эйиэхэ этиэхтээхпин: мин сүрэҕим суох буоллаҕына эн билиэхтээх. Эн билэҕин дуо, бу сыллар тухары оло?»
  
  
  «Переходчик».
  
  
  "Оо, бу, ол гынан баран, уорбаланыма, доҕорум. Дойдубар ... чэ, бу бүгүн көр эрэ. Билиҥҥи правительствоны олохтообут дьон тула коммунист ордук кутталлааҕа дуу? Эбэтэр ааспыт сылга коммунист эрэ киһи дуу? Суох . Мин аккаастаммаппын, Ник, ону өйдөөбөппүн. Кини мин дойдубар коррупцияны тулуйбат коррупцияны арыйбытым, онон бэрт дьоллоохтук туһаммытым. Ити күүстээх дьон, ити албанецтар ардыгар монголлар диэн ааттаналлар. Европа. Атыттартан уратылаах, эһиги билэҕит дуо? "
  
  
  Ону кини өйдүүрэ буолуо. Кинилэр күүстээхтэр, кистэлэҥ, туора дьоҥҥо өстөөхтөр, уордаах кыргыһыылаахтар, потенциальнай кыайыыны утарсааччыларга үйэлэр тухары утарсааччылар этилэр. Бу дьон аҥарыттан ордуга мусульманнар этилэр, кинилэр эмиэ атын Илиннээҕи иччитэх дойдуларга курдук, хайа үрдүгэр фанатив курдук сэриилэспиттэрэ.
  
  
  "Туох буолла?"У вас. "Кто заставилось вернулся".
  
  
  "Хайа, доҕорум, бу туһунан барытын эһиэхэ кэпсээри, тиллэргэ дьулуһаллар. Коммунизм - улуу тэҥнэбил; бэл, улуу буойуттары кыра бюрократияларга кубулутар. Ол гынан баран бу эһиги шопорг ревматизма буолбатах, а? "
  
  
  "Суох."
  
  
  «Ол аата кинини эһиэхэ этэбин, эһиги эмиэ болҕойон истиэхтээххит. Аан дойду коммунизмын улуу хамсааһына олох тохтообот; эһиги Президеммит Кытайга уонна Москваҕа лидердэри кытта көрсүһэр, сэрии бүтэн эрэр. Билиҥҥитэ». Күлэ түстэ. «Ээ. Ол гынан баран, бу улуу хамсааһын чилиэннэрэ маннык событиелары сөбүлээбэттэр, доҕорум бааллар. Кинилэр Маркс, Ленин, Сталин истэллэр уонна коммунизм аан дойду үрдүнэн хонтуруола суох буола илигинэ куруук кэҥэтиллиэхтээх дии саныыллар. . Хаһан эрэ итэҕэйиҥ, кинини тула биир эрэ кэриэтэ сылдьыҥ. Ол гынан баран билигин буолбатах, Ник, билигин буолбатах. Ханныгын да иһин, кинилэр билигин да актыыбынайдык, бу фанатикалар уонна кинилэр олус ынырык акцияны бэлэмнииллэр. сүүрбэттэн ордук".
  
  
  "Бу тугуй?"
  
  
  «Эһиги билэҕит дуо, Алданияны уонна Хааты кытары кыраныыссаҕа икки күөл? Грецияны кытта кэккэлэһэ?»
  
  
  "Я делаю."Хоко каартатын туһунан лекцияны кини үчүгэйдик өйдүүр.
  
  
  «Билигин онно армия баар. Вы не принадлежает нам, какой стране; вы гректы, албанские, где вы все вы преданные коммунисты сторого школа. Нөҥүө... даа... икки күн үлэлээтилэр. партизаннар бу нейтральнай зонаны кытта аан дойду державаларын толору бутуйар үс дойдулар икки ардыларыгар партизанскай атак сериялара. Эһиги курдук американецтар бу этиини, контингент, Вьетконг үчүгэйдик толкуйдаабыттар ... "
  
  
  Кинини уруулу ыытан баран, сыллата киэҥ сирэйигэр кэтит сирэйигэр эмискэ эргийдэ. "Тугуй!?"
  
  
  «Дьиҥэр, доҕорум. Вьетконг курдук байыаннай дьайыылары салайарга ким үөрэммитэй? Бэйэлэрин септеех сэбилэниилэринэн уонна кыра эрдэхтэринэн французтары, американецтары кытта кыргыьаллара биһиги төһөлөөх өйдүүбүтүн- санаабытын билиэхпитигэр диэри. . Кинилэр билиилэрин- көрүүлэрин, идеализмын бу ыраах сиргэ мунньан дьарыктанар, Охрид уонна "Препа"күөллэр икки ардыларыгар түмсэн, бэйэлэрин идеализмын биэрэллэрэ саарбаҕа суох дуо? Санаан көрүҥ, кыаххытын! Биир өттүнэн, холбоһуктаах Штаттар эрэллээх союзниктара, байыаннай диктатура эмиэ биһиги күммүтүгэр; иккиһэ-арҕаа дойдуга саамай репрессивнай коммунист режимэ, үһүскэ-нууччалардааҕар быдан ордук арҕаа. Ким утарсар, ол сүүрүүлэр саҕаланнахтарына? Ханнык дойдуларынан Гуляев буолуохтарай, оннооҕор улуу державалар тулаларыгар тугу оҥоруохпутун сөбүй? Холбоһуктаах штаттары үлтүрүтүө дуо? Нууччалыы танкалары кердерен ыытыахтара дуо? Суох, доҕорум. Оттон тугу эрэ букатыннаахтык оҥороору гынар э? Тоҕо диэтэххэ, бу хампаанньаны кытта аан дойду кыракый муннугар туох буола турарын болҕомтоҕо ылбат пропаганда хампаанньата буолуоҕа. Эрдэ эбэтэр хойут дьаһаллар ылыллыахтаахтар, ол хайаан да Арҕаа уонна коммунистическай державалар икки ардыларыгар иирсээҥҥэ тиэрдиэхтээх ».
  
  
  "Балай эрэ дьиппиэрдик иһиллэр, - диэн билбитим. ол эрээри эһиги ону барытын хантан билэҕит?""
  
  
  "У?"Алексей күлэн кэбистэ. "Мин, доҕорум, итини барытын бииргэ оҥорорго көмөлөспүтүм», - диир.
  
  
  "Билбэтэххит дуо?"
  
  
  «Оннук сибептик буолума, Ник. Кини эксперимена бэйэтин уобалаһыгар, уонна үгүс элбэх экспертэр курдук, мин ханнык баҕарар былаан уопсай сыалын билиэхтээҕэр элбэҕи эппэтэҕим".
  
  
  "Ол гынан баран, билбиккит дуо?"
  
  
  «Ээ. Ону билэрэ. Ону мин билэрбинэн олорор кыаҕым суох эбит. Онон...» Халлааммыт биһигини баттыыр хараҥа бүрүйдэ. «Онон маладьыас=)».
  
  
  Өндүрэй барыар диэри уруулга олороро да, кинини утуйа сатаабата. Ыйытыы наһаа элбэх этэ.
  
  
  «Эһиги Греция агентстволарыгар эттигит, хас да күн устата эһиэхэ хаатыттан ким да чуҥкуйуо суоҕа. Ону хайдах ситистигит?»
  
  
  "Чэ, ол оннук уустук буолбатах этэ. Ити барыта хайа эрэ өттүнэн сытыырхайбыт дойдута, суол- иис мөлтөх. Бэйэм эбээһинэспинэн айанныыр улахан көҥүл этим. Төттөрү- таары, хайаларынан иннин- кэннин диэки эргийэн, соҕуруу Америкаҕа тиийбэтэҕим, ааҕарбынан сыаналаатахха, Чили уонна Перу курдук дойдулар бааллар. Массыыналар уонна автобустар ханнык эрэ ыраах Горнайтан түһээри суолу туорууллар. Ыраас транспорт хас да күн устата уонна балачча чаастаах. "
  
  
  «Оттон кинилэр эйигин көрдүөхтэрэ дуо, оннук буолбатах дуо? Оннооҕор хайа үрдүгэр?»
  
  
  "Ээ. Мин суоппарым уонна мин, оҕонньорбун аныгыскы сырыыбытыгар таллыбыт. Улахан оҕонньор курдук улахан эбит. Эрэннэрэн баран, ону кытылга илдьэн биэриэм этэ; айаҥҥа сылдьан дьону албынныыр элбэх доҕоттордоохпун, өйдүүгүн дуо? Ону тымныы хайаларга сылыйаары, формалаах куртка санныгар саба быраҕан кэбистэ. Докумуону тутума
  
  
  сиэбиттэн ураты уһун суол буолбатах. Ол кэнниттэн суоппар сыыһа ыйынньыгы оҥорор, оччоҕо массыына хайа уҥуор диэри хайдах эрэ ойон тахсыан сөп. Аллараа өттүгэр уот элбэх. Оҕонньор аны хаһан да тоҥуо суоҕа, а? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кинини эмиэ штурвал аттыгар, күүстээх долгуннары кытта охсуһуу, Кристина палубаҕа таҕыстаҕына, штурвал аттыгар сылдьыбыта. Сирэйэ испит, ол эбэ иһиттэн буолбатах этэ. Миигинниин кэпсэппэтэҕэ эрээри, куруһуогу кофе ылан кабинатын кынатын диэки көрөн иһилиннэ.
  
  
  «Дорообо», - диэн кини сымнаҕастык ыҥырда.
  
  
  Эйиигин мин эппитим элбэх бириэмэ наада, ол гынан баран, чуумпуга сирэйбэр эргиллэ түстэ.
  
  
  "Үчүгэйдик та?"
  
  
  » Мин оннук сананабын", - диэн ариецов эттэ. "Сотору тырааныспарга тиийиэхпит дуо?"
  
  
  «Сарсын сарсыарда буолуо. Биһиэхэ бу эргимтэҕэ күн- дьыл олус табыллыбатаҕа".
  
  
  "Суох, ону билиҥҥитэ оҥоро иликпит». Таҥнары түһэ түһээт, биһиги эппитинэн- хааммытынан аллара түһэн, күн тахсыар диэри, уһун чаас устатыгар соҕотоҕун сырыттым.
  
  
  Алексей миигин сөхтө, күн ортотун диэкиттэн балааккаҕа тахсан баран, бу быһаарыы ис хоһооно үөскээтэ. «Истээр, доҕоор, Италияҕа, а? Кинилэр бу оҥочо бордугар сылдьабын дии саныыр буоллахтарына... Пахай!» Кини бомбардировщик бомбардировщик хамсааһынын оҥордо. «Күн сырдыырыгар мин онно сөбүлээбэппин. Суох, ону булгуччу толорбот буоллахпына»
  
  
  Сотору биһиэхэ кофе буруолуу сылдьар чааскылары уонна синньигэс тэриэлкэни аҕалбыт Кристина холбоспута. Өксөкүлээх Өлөксөй ону көрөн Өксөкүлээх Өлөксөй.
  
  
  "Билигин мин үчүгэй греческэй эдьиийим!"- дедилар шундан сўнглашиб, сўнглаб қўйиб кетди, ичиб қолдилар. Кристина мөлтөхтүк мичээрдээтэ. Дьахтар уруулга олороругар күһэйдэ, бэйэтэ таҥнары түһэн таҥаһын таҥнары түһэрдэ.
  
  
  Ону биирдэ тумус анныттан күүгэн тобоҕун тобоҕун тоҥсуйда, ыраах өрүс уҥуоргу кытылын иһиттэ. Кабиналар палубаларыгар атах тыаһа лап- бааччы лаһыгыраата уонна ааны аанын хайа быраҕан көрөөт, Алексей сүрүн кауҥҥа түһэрин көрөөрү гыннарда.
  
  
  "Бу тугуй?"
  
  
  «Улахан мотуор катер. Биһиги диэки аһаҕастык барар». Полкаттан револьвер камбузка раковинаттан ылан зарядын бэрэбиэркэлээн баран трапка төннүбүтэ.
  
  
  Кини британы сулбу ойон таһааран, Үөһээ уостаах британь тобоҕун тобоҕун тиэйдэ уонна тигистэ .45. Сүүрбэттэн тахса сыл усталаах- туоралаах сэрии сэбэ, ол эрээри ити барыта баар. Кини Миитэрээс халҕаһата туох да диэбэккэ, тыалы утары тыалы утары көтөн тахсан, биһигини үүрэн иһэр оҥочону одууласта.
  
  
  «Держи в движении», - диэн приказтаата уонна ырбаахы аннынан ытыалаата.
  
  
  Ити курдук хара корпустаах улахан крейсер этэ, хайдах да оннук буолбатаҕын курдук. Муннукка тугу көрбүппүн барытын муннукка баар, ол мурун чааһа уонна онно туруоруллубут улахан прожектордаах кабиналар кыра өттө. Кини биһигини кыйдыы түһэн, кыйдыы түһэн, ким эрэ табыллан, отуттан арахпат буолбута. Кини хат эмиэ хорук тыаһын уонна бу парусник былаанын барытын кыраабыт.
  
  
  Бэстилиэти хостоон таһаарда, ону атаҕар кистээн атаҕар уурда. Оҥочо түргэтээн, биһиги аһылыкпытыгар олус чугас, бытаарыар диэри туора сотто. Онтуката ытарга бэлэмнэнэн, киһитин уруулга олордоҕуна ытарга бэлэм эбит.
  
  
  "Алло, кэрэ!"- диэн бырдаҥа быыһынан бу корпус нөҥүө хаһыытаата. «Аныгыскы сырыыга, бакыакка бардаххына, ити сыппах американецы хааллараҕын дуо?»
  
  
  Бугул баттахтаах, килбик мичээрдээх Француз бэйэтин илиитинэн мичээрдээн баран, салгын уурааһынын Кристинаны ыытан, биһиги диэки элбэх уутун устан, хамсатааччылары хомуйан, биһиги курспутугар көнө муннукка баран иһэр.
  
  
  «Сукин уолум», - диэн саала кэннигэр заправкалаан хаһыытыы сыттым. «Харчы тутабын, Бариска ыытыллар».
  
  
  "Тугуй?"- диэн ыйытта. Кини кубарыйан, титирэстээн баран, арыгылаабата.
  
  
  «Хобдох. Кинини рулга олоробун".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Хараҥа буолуор диэри биһиги биэрэккэ тахса иликпит, ол гынан баран, биэс итальянскай саппыкыбытын билбитим. Сойуолааһын ханнык да бэлиэлэрэ суох буолан, хайдах сынньаныахпын сөбүн быһааран, носовой кауҥҥа баран, сыл аайы түөрт- биэс чаас сынньаныам диэн быһаарбытым. Кристина сүрүн каайтаҕа варил кофе уонна ньиргиэрдээх иһит ньиргиэрэ, хомуоруунан дьарыктаммыта, ону дьахтар барыта билэр, сатыыр эбит. Онтон кабинаҕа чугаһаан истэҕинэ, дюмаҕа корпус долгуна дьалкыҥныырыттан дуу, төбөбүттэн дуу ураты чуумпу этэ ...
  
  
  Бу кошмар этэ, бастакы санаабын этиим буолуохтаах этэ. Сирэйим тымныы тыын этэ, күөмэйим тымныйан барда. Исломга қулоқ қолди, лекин бошқа бошқа бошқа бошқа қолмайди. Биитин биитин быһыта тардан баран, утуйбатын билэрэ.
  
  
  Быһах тэйэ түспүт буолуохтаах. Кырыымчык
  
  
  кыһамньыбын, кыараҕас куойкалаах тыы ойоҕоһун ойоҕоһугар анньан кэбистим. Баттаҕым үнүгүрэн эрэрин, сыал кэннин диэки сыҕарыйбытын биллэ. Быһах мин каадырбар дириҥник ынчыктаан барда, онтон хантан эрэ кэннибэр дэлби ыстарыылаан сүтэн хаалла.
  
  
  Кини тунаархай Сибэтиэй, мин фонарикпын өйдөөтө уонна кини сырдыга-миэхэ хаһан да хоҥкуйбут икки токуруйбут сирэйдэри көрдө. Кинилэр биһиги иннибитигэр туох эмэ маарыннаабат этилэр: урут хаһан эрэ көрбүтүм: киэҥ-киэҥник арыллыбыт харах, тыҥааһыннаах рота, ханнык да иһиллибэт, арай тиһэх өрөбүлү таһаарарга бэлэм эргэ массыынаҕа маарынныыр ыарахан хаһыылар.
  
  
  Кинини эмискэ көннөрөн, 45- с калибрдаах ытыһын хабан ылан, куругар өссө да эрэллээх ытыалаан көрбүтэ.
  
  
  «Долгуйума, Ник», - диэн хаһыытаата Алексей. "Она понимает».
  
  
  Моонньун балтын дууп туруупкатын тула уурда, онуоха кини көрүөн иннинэ эй, тарбахтарын тула илиилэрин тонолуппакка одуулаата.
  
  
  Ону эттэ. - "Ханнык абааһыны?"
  
  
  «Уһугун, Ник». Кыараҕас хижинаны нөҥүө атын куойкаҕа анньан баран: «өлөрүөххүн баҕараҕын дуу, ону оҥоруом дуу?"»
  
  
  Кини биһигини мөлтөх сырдыкка көрдө, кини сирэйэ хойуу кыл сабыллыбыт. "Кинини өлөрөр дуо?"
  
  
  "Биллэн турар."
  
  
  "Эдьиийиҥ?"Кини билигин да толору этэ.
  
  
  "Эдьиий?"В этом закрыть и меня закрыть меня за пользоваться на пользование. «Эдьиийим суох,Никита. Аны туран кини өлүө».
  
  
  
  
  
  
  Уон сэттис баһылык
  
  
  
  
  
  "Ээ», - диэтэ кини. "Миигин өлөр."Бу сыал- сорук онон- манан сиппэтэх эбэтэр сиппэтэх курдук эһэ лапчааныгар түстэ.
  
  
  Быраатын илиититтэн тэйиччи тардан баран, икки ардыбытыгар бүк баттаҕын быһаҕынан анньан таһаарда. "Бу эн эдьиийиҥ буолбатах дуо?"
  
  
  "Биллэн турар, суох."
  
  
  "Хантан билэҕит?"
  
  
  «Мин билбитим, бу бастакы мүнүүтэҕэ, кини мин таксибиттэн хайдах баран иһэрин көрбүтүм. Эдьиийим өссө кыра оҕо эрдэхпинэ, тиһэх төгүлүн көрбүтүм да, кини миэхэ маарынныыр этэ. Ис киирбэх, ис киирбэх, ол гынан баран суон атахтаах, эттээх- сииннээх эттээх- сииннээх киһи. Оннук улахан буолбатах, баҕар. ол гынан баран, кини итинник эҥкилэ суох эҥкилэ суох буолуон сөп ». Кини кыыс этин- сиинин, чөмчүүкүн- чөмчөкөтүн устатын тухары кэрийэ сылдьан, сөбүлэспэккэ, ордук сөбүлэспитэ.
  
  
  Киһи илиитин уунан баран, көрүөх бэтэрээ өттүгэр көрдөстө. "Миигин өлөрө сатаатыгыт дуо?"
  
  
  "Да". Ону кини мунаахсыйбакка эттэ.
  
  
  "Тоҕо?"
  
  
  «Тоҕо диэтэххэ, мин баар буолуохтаах этим».
  
  
  "Ала да?"
  
  
  "Биллэн турар."Эй, тугу да тохтотор кыах суох.
  
  
  "Хайдаҕый?"
  
  
  «Өллөххүнэ, кинини ытыа этэ". Кини мин курбун ыйан туран, 45- с калибрдаах ытыалаабыт.
  
  
  "Онтон тугуй?"
  
  
  "Оо, өлөрөн кэбис! Баһаалыста!"
  
  
  "Барабыт, Кристина. Оччоҕо тугуй?"
  
  
  Дириҥник үөһэ тыынна. «Онтон... мин быраатым этин- сиинин быраатым быраатын быраҕан кэбиһиэхтээхпин... Көҥүл тустуу уонна Италия кытылыгар илдьии. Тырааныспар, кыаллар буоллаҕына»ханна баҕарар".
  
  
  "Туох сыаллааҕый?"Ыспыраапкалыырбын баҕарбаппын эрээри, билигин кырдьык билэр- көрөр кэм кэллэ.
  
  
  «Я... Өксөкүлээх Өлөксөй информацияҕа бырааба суох этэ диэн этиэх этим. Эһиги иккиэ буолан өлөрбүккүт, өссө биири, и. Н... чэ сөп. Бу мөккүөрэ суох дуо?»
  
  
  "Атын өттүгэр үлэлиигит дуо?"
  
  
  "Бэйэтин баҕатынан буолбатах!"В голове голоса, дико- дии миигин көрдө да, наша, онтон аһаҕас сыаб ыскаап түгэҕэр. Кыыьа дэлби ыстанна.- "Өссө тугу гыныахха сөбүй?"
  
  
  Бу Алексей сочинение көрдөрбүтэ. "Эйиэхэ туох нааданый?"у зот.
  
  
  «Мин уолум»,-диэтэ кини.
  
  
  "Уол о?"
  
  
  «Ээ. Кини этэ... Кини Болгария устун. Мин төрөппүттэрим гректэр этэ да, гражданскай сэрии кэмигэр эмиграцияламмыттара. Кини бу кирдээх дойдуга төрөөбүтэ эрээри, гречка үүммүтэ».
  
  
  "Оттон эһиги уолгут?"
  
  
  «Мин биир уоллаахпын. Ити билигин түөрт сыл. Кинилэргэ судаарыстыба бас билэр. Ону даҕаны....».
  
  
  Кинини кыыныгар төттөрү уурда, бэрэбиэркэлээтэ .45 ону миигинниин куойкаҕа уур. "Кристина? Бу эн аатыҥ?"
  
  
  "Ээ, оннук. Бу проблема этэ!"
  
  
  "Ол этэ дуо?"
  
  
  Төбөтүн өрө көтөхтө, миигиттэн араҕастык көрдө, онтон алааска. «Я Кристина Каликсос. Мин сүүрбэ түөрт сылбын. Уон тоҕус оҕолоох этим да, эрим суох этэ. Судаарыстыба ону мин өйбөр туппута. Кинини көрөр да кыахтара суох. Ийэм уонна аҕам өлбүттэригэр мин туох да суох этим. барбытым да иһин, Грецияҕа көспүтүм, онно көҥүл, ханнык эрэ уолбун ылыам диэн эрэнэ саныырым. Сааһым тухары куттанан олорбут, докумуона суох буолан, онтум көһөн хаалбыт ». - Саргылаана миигин көрдө. «Эдэр кыыс тимирбит кэмигэр пляжка сылдьара. Онно дьон бөҕө сылдьаллара, чугас маллара эмиэ бааллара. Ону көрбүтэ, Кристина диэн киһи эбит. Кини исханы ылан Кристина зенополис буолбут. медсестер оскуолата быраҕан, бэл, тапталлаах кэргэммин хаалларан баран, ким да мин сирэйбэр саарбахтаабатын диэн атын чааһыгар көспүтүм.
  
  
  ону мин була иликтэр", - диэн үлэлии сылдьар.
  
  
  "Вы?"- диэн ыйытта.
  
  
  "Да". Алеша хараҕынан көрдө. «Бу баар этэ... тугуй? Икки ый анараа? Алта нэдиэлэ? Кинилэр миигин булбуттар, миэхэ кимин кэпсээбиттэр уонна мин уолум государственнай дьиэҕэ олорорун кэпсээбиттэр. Ону кытта бииргэ үлэлииргэ туох кыаллыа эбитэ буолла. Зенополис Кристинатын олус билэрэ эрээри, билигин кинини бэйэтиттэн ордук билэбин. - Алексей, эн тахсар суолгун- иискин билбиттэрэ. Хайдах туһаналларын чуолкай билэллэрэ буолуо дии санаабаппын эрээри, хайдах курдук табыллыбыттара эбитэ буолла? "
  
  
  Алексей усов уһунун тыыллаҥнаата. «Ээ. Күннээтилэр. Ону эһигинниин сибээстэһиэххэ диэбэт этэ дуо?»
  
  
  «Мин саныахпар, хас биирдии хамсааһыны билэллэрэ. Мин этэр кыаҕым суох. Ону мин билэбин...» У менга эргиллэ түстэ. «Ник? Били оҥочоттон охтубуттар дуу? Ону урут хас да түүннэри өлөрбүттэр дии саныыгыт".
  
  
  "У нас. Ити партнер».
  
  
  "Ээ, оннук. Ол гынан баран, сценическэй фокусниктар туһаналларын курдук, буоска буулдьа көмөтүнэн толоруллуохтаах диэбиттэрэ. Кураанах илиигинэн албыннаабатаххытын билбиттэрэ".
  
  
  «Миэхэ ити чертовскайы иһиллэр уустук», - диэбиппэр, мин ... тоҕо кинилэр көҥүлгэ сарбыллыбатылар уонна ону бүтэрбэтилэр?»
  
  
  «Итини мин этэр кыаҕым суох. Мин кыра сорудаҕы эрэ толоруохтаахпын...»
  
  
  «Парады өлөрүү».
  
  
  «Ээ! Мин билбэтим икки өлүү! - Сорох талбыккыт дуо?»
  
  
  "Сөп, сөп."Этигэн хомуска кыайан эппиэттээбэт этэ да, төттөрүтүн, Олломоон оҕонньор моонньун өҥөйөн көрбүтэ. Хайдах эрэ салҕанар буоллум. «Аһаҕастык этэрбин көҥүллээ. Биһиги сылдьыбыт кэммитигэр эйигин ким да батыспата... бииргэ?»
  
  
  "Суох, суох. Куттал суоһаабатын диэн толкуйдаабыттар. Оттон кинилэр бэҕэһээ киэһэ бортугар турбут дьон. .. чэ, билэҕит».
  
  
  «Ол аата эн биһигини кытта айаҥҥа барыахтааххын".
  
  
  "Да".
  
  
  "Биһигини өлөрдүбүт».
  
  
  Сып- сырдык тыына кыараҕастык иһиллэр. Онтон хабарҕатын, аллигатор быһыытынан, ыйдааҕы киэһэтин үөрэппит.
  
  
  "Никто картер?"
  
  
  "Арыый кыра."
  
  
  «Оччоҕо тоҕо үөһэ барыа суохтааххын уонна хас сыл аайы манна, портнай маһы ылаҕын, бу оҥочо баран иһэр?»
  
  
  Ити кэнниттэн тута биһиги иннибитигэр бастакы вертолетунан көтөн ааспытыгар итальянскай ботинканы туораан истибит уонна транспорт суолугар айаннаатыбыт. Түүнүн тумус палубатыгар үс оранжевай эргимтэни тэлгэттибит, кэпсэппиппит курдук, вертолетунан биһигини көрөн баран, "Сцилгэ"сыһыарбытын биллэрээри илиитэ көппүтэ. Биир чааһынан атын вертолетунан, баҕар, били, киэҥ бухатыыры кытта кэккэлэһэ олорон, куустуһан, Кристинаны ылаары. Миигинниин шлюзка вертолетунан түспүт Хоук хаалла. босс биэс мүнүүтэттэн тахса кабинекка күн- дьыл буорту гыммыта, кини сирэйэ биһигини тула бурулдьуйар күөх уунан сөп түбэһиннэрэн барбыта.
  
  
  "Бу суругу портка тиэрдиэн иннинэ төһөлөөх кэм ааһыай? "у зот.
  
  
  «Баҕар, баара- суоҕа аҕыйах чаас буолуо".
  
  
  Кини эппиэттиэн иннинэ паузаны оҥордо. "Ээ, кинини көрөбүн."
  
  
  "Миигинниин тугу эрэ кэпсэтиэххит дуо?"
  
  
  «Чэ, баҕар. Кыыс тула биир эрэ буолан хаалбытын кини оннук өйдүүбүн дуо?»
  
  
  «В такой. Ону билигин туруорсар кыах суох этэ".
  
  
  "О?"
  
  
  "Саҥа таптал."Кинини, Кристина уонна Алексей вертолетунан көһөрүөхтэригэр диэри бэйэ- бэйэлэрин көрбүттэрэ.
  
  
  "Н ... кинилэр убайдара уонна эдьиийдэрэ!"
  
  
  Ымпыгын- чымпыгын толордо. Хоккун хоҥнордо. «Баҕар, кини эмиэ биһиэхэ көмөлөһүөн сөп".
  
  
  «Оҕону кытта тугу эмэ оҥорор кыахтаннаххына».
  
  
  «Бу кыаллар. Ону үлэлэтиэххэ".
  
  
  Саҥата- иҥэтэ кэпсиэн иннинэ чуумпуга олорон балай эрэ өр айаннаатыбыт. «А дела, Н3? Бааһа суох? Сиэрэ суох?»
  
  
  «Туох да диэбит иһин буолбатах. Элбэҕи".
  
  
  «Үчүгэй. Вашингтон бүгүн киэһэ төнүннэхпитинэ, кини эһигини кытта кэпсэтиэхтээх...»
  
  
  "Мүнүүтэ кэтэһиҥ."
  
  
  "Ээ?"
  
  
  Кинини уруучуканан сапта. «Мин оҥочоҕо төннүөхпүн наада".
  
  
  «Ол туһунан кыһаллыахха сөп".
  
  
  «Мин ону бэйэм оҥоруом. Баҕар, хаһан эрэ манна төннөн кэлиэм", - диэбиттээх.
  
  
  "Үчүгэй..."
  
  
  "Ээ?"
  
  
  "Оо, кинини, арааһа, эн сөпкө гынаҕын быһыылаах. Ити төһө бириэмэни ылыай?»
  
  
  «Аҕыйах хонук. Күн- дьыл туругуттан".
  
  
  «Үчүгэй. Ол гынан баран, Наадалааҕар бириэмэни ордорума. Наада".
  
  
  «Суох буолуом», - диэн эрэннэрдэ уонна Бариска курсу ууруу саҕаланна. Ханнык эрэ кэмҥэ кини Кристинаҕа олордубута да, оннооҕор Сиэйэ- Эллэйигэр быһахпын хаһан да сыһыарбатаҕа. Кыратык уёруу- кётуу кэмэ кэллэ. Бу мин ньымам.
  
  
  
  
  
  
  Код
  
  
  
  
  Картер
  
  
  Код
  
  
  Холбоһуктаах Штаттар кистэлэҥ сулууспаларын дьоҥҥо ананар
  
  
  
  Проглог
  
  
  Кини кирбиигэ көмүллэ илигэ. Ол кэмҥэ Сингапураҕа баар буола сылдьыбыт, үксүн үүнэн, үүнэн, үксүн ракетнай сэрии сэбинэн- сэбиргэлинэн, Кытай коммунистарын Америка секретардарын атыылыырга дьулуспута. Кини бэйэтин оруолун оонньоото, биир тутаах агеннарын тулатыгар туоратарга уонна информационнай турба ситимин быспакка паар буулдьаны ыларга уонна үлэлэһэр подразделениелар генийигэр сөп түбэһиннэрэн, эбии телеграмманы ыларга. Биһиги ону АХ диэн ааттыыбыт. Биһиги үчүгэй оҕолоробут.
  
  
  Мин тиийэрбэр кирбии өлбүтүн туһунан хойутаан биллэрии кэлбитигэр кыра Арыылаах хотугу кытылыгар сытар Британия балыыһатыгар эмтэммитэ. Үчүгэй эмчиттэри булаары, сымнаҕас орон, медсестранан киэргэтэргэ холоннум. Кирбии сонуннара бары буорту буолбуттар.
  
  
  Кирбии АХ чулуу агеннарын эргиччи өйдөөх, эрэллээх уонна эрэллээх этэ. Биһиги эһигини боччумнаах боруобалааһыҥҥа түбэспит Латинскай Америкаҕа сороҕор уустук соруктары кытары бииргэ үлэлээбиппит. Хатас өрүскэ вертолет туруорбут кирбиитин, уопуттаах пилотын умнубаппын, хараабыл хоонньуттан ордук кыра чааһыгар көтүөхпүн иннинэ куба ууларыгар оҥочоттон ылбытым.
  
  
  Билигин өлөрбүттэрин, өлөрүөхсүттэри ким да билбэт. Аныгыскы сорукпун булабын.
  
  
  Бастакы баһылык.
  
  
  Сөмөлүөт миигин Флорида-Снг Флорида чааһынай көтөр- түһэр балаһатыгар илтилэр. Массыына олорорун кэтэһэн, үрдүк эр киһи хаппыыста иһилиннэ. Ону билии. Хоку харабылларынан үлэлээбит АХ икки агенын тула сырытта. Ону Смит диэн ааттыыллар.
  
  
  Ити Смит саамай тыҥааһыннаах күннэрин тула буолла. Кини миигин хоодуоттук көрсүһүүгэ сыһыарыар диэри, уон аҕыс тылы эттэ.
  
  
  "Оҕонньор тииһин илбирэтэр», - диэтэ кини. Биһиги иччитэх суолунан айаннаатыбыт, лимузин стрелкатын 70- ча тыгар тиийдибит. «Көрбүппүн кыайан өйдөөбөппүн - ити куһаҕан санаата айгыраабыт».
  
  
  Оһол төрүөтэ судургу. Дэвид кирбии курдук агентство сүтүктэрин ким да ордуо суоҕа.
  
  
  Лимузин боруотаҕа ааһан иһэн суол бүтүүтүгэр кытаатан сабыылаах турар соҕотох коттеджы көрдө. Чуумпу бухтаҕа коттеджка кураанах причал чинчийбитэ. Мексика хомото от күөҕэ өҥнөөх өстүөкүлэ курдук, күн уота кыламныы турда.
  
  
  Арыыга тыал тыалы- кууһу илгистэ, үрүҥ баттаҕын илгистэ. Биһиги кэлэрбитигэр коттедж таһыгар күүттэ. Смит куоппуйата, иккис оперативник, үксүн хох таһыгар була сатаан баран, күҥҥэ олорор эбит.
  
  
  «Бу өлөрсүү тахсыбыт сирэ», - диэтэ Хок, дьиэ диэки илиилэринэн сапсыйан кэбистэ. «Мин эйигин аҕыйах мүнүүтэнэн аһан биэриэм".
  
  
  «Миигин ыыппыккар махтал».
  
  
  «Я не провоцию вендету, Ник. Кинини эйиэхэ ыытта» "эн миэхэ наадыйдыҥ".
  
  
  Кини миигин болҕомтолоохтук көрбүтэ уонна салгыы барбыта. «Сорох деталлары чөлүгэр түһэрэр кыахтанныбыт. Өлөрүөхсүттэр кыракый грузовой массыынанан айаннаатылар. Онно тохтообуттара, - диэн ыйан туран, телефон проводтарын быспыттара. Ол кэнниттэн дьиэлэригэр тиийэн, связистар диэн ким эрэ билинэрин итэҕэйбиттэрэ, арааһа, төлөпүөн болдьоҕун аннынан буолуо. Монтердар курдук таҥастаммыттар дии саныыбыт. Кирбиилэри уонна кирбиилэри манна көрсөөрү аҕалбыт кирбиилэрин тимирдибиттэр уонна ол кэмҥэ өссө икки киһини өлөрбүттэр . "Бу куоласка «баччааҥҥа диэри хореебетун билбэппит, хоьоонун сэрэйиэхпитин эрэ сөп»диэн эбэн эттэ.
  
  
  "Төһөнү көрдүүбүт?"
  
  
  «Олохтоох сабаҕалааһын быһыытынан, түөрт киһи этиэ этэ. Балар иккилии буолан автоматтарынан сэбилэммит. Биир дробовик баар. Кэннилэригэр чугаһыахха диэн, дьиэ эргийэ турар суолун булбуппут. Кэннигэр ааны алдьатан, эр дьону кириэстии ытан кэбиспиттэр. Бу ынырык үлэ этэ".
  
  
  Дьиэбитигэр киирдэхпитинэ тыал түһэн, саҥата суох батыһан иһэрэ.
  
  
  "Кирбии сорудаҕа хайдаҕый?"У вас.
  
  
  «Манна коттеджы устубут киһини кытта кэпсэтээри кэлбитэ. Бу киһинэн Фрэнк Абруза этэ.
  
  
  Бу аатым аҥарыгар тохтууругар күһэйдэ. "Фрэнк Абруза по мафии?"
  
  
  «Ээ, ким да атын. Легендарный Фрэнк Абруз. Марфия хаһан эрэ отставкаҕа ыытарга сөбүлэспит аҕыйах киһи тула сытар. Кини сүрэҕинэн ыалдьан, бүтэһик күннэргэ серияҕа ыытыан баҕарарын быһаарбыта. Мария директордарын сэбиэтэ бу биэнсийэҕэ куоластаабыта уонна бу дьоҕус пенсияны эрэллээх сулууспа иһин төлүүргэ быһаарбыта". Хоук мичээрдээтэ. Пенсия хас да кыһыл көмүс чааһын ордук этэ. Дьиҥинэн мин этэбин, - сылга икки сүүс тыһыынча. Абруза хас да нэдиэлэ устата дойдуттан барарын билбиппит, кирбиини кытта контакт олохтообуппут ».
  
  
  «Меня будет интересно узнать, что они говорил, агент АХ и бывший капо мафия».
  
  
  «Абруза Айан, Н. Куоска иһигэр Өстөһөр бөлөхтөрү итэҕэйбит киһи этэ уонна кыраныысса таһыгар быһаарсар кычыгыламмыт сорудах баара, ону сороҕун ыыталлара". Хотук илиибин таарыйда. «Билигин коттеджка барыахпыт».
  
  
  
  
  
  Корбетт диэн атын телохранитель ааны арыйда. Ис иһигэр киирдэхпитинэ, хайдах эрэ дьигиһийбэтэ. Аҕыйах ый сабыллыбыт эрээри, билигин даҕаны өлүү сыта быһыллыбыт курдук.
  
  
  «Фрэнк Абруза интэриэһинэй киһи, индивидуалист этэ. Кинини убаастыыр диэбэппин. Бу сулууспа испииһэгэ олус хааннаах этэ, - салгыы Ястрем, - ол гынан баран, мафия причастноһын утары аан дойдутааҕы наркотигы утары охсуһар лидердэр тула сылдьыбыта. Кини маны кытта кэнники икки сыл устата, мафия Америка салаатыгар Индокитайга талыллар опумнай хонуулары хонтуруоллуур Азия бөлөҕүн оҥорорго этии киллэрдэ.
  
  
  "Биэнсийэҕэ аҕалбыт киһим этэ дуо?"
  
  
  «Дьиҥэр,. Онтон Абрузуру үлтүрүтэн, коммунистар позицияларын уларытар кыахтаннаҕына, бары халлааҥҥа көтөллөр. Кини марфия үрдүкү Сэбиэтигэр түмүктэрин туруорбута уонна кинилэргэ этиини хаттаан көрөргө этии киллэрбитэ. Бу сырыыга куоластааһын ити туһаҕа ааста. сөбүлэспэт этилэр да, бырабылыанньа оҥорууну ууратар быһаарбыта ».
  
  
  «Мин өйдүүбүн. Абруза Опиум хонуутун туһунан информация баар этэ, ону биһиги туһанар кыахтаахпыт. Кирбии ону биһиэхэ тиэрдэргэ соруммута".
  
  
  «Абруза үтүөтэ аҕыйах этэ эрээри, кинилэр биирдэригэр коммунизм долгуйбатаҕа чахчы. Биһигини кытта бииргэ үлэлиэхпит диэн эрэнэбит. Ону таһынан кирбиини Абруза коммунистар тустарынан сорох информацияны сууйбута сэрэйбитэ. Баҕар, бу итэҕэстэр наркотик эйгэтигэр эрэ буолбакка, кинилэри кытта сибээстэһэллэрэ буолуо".
  
  
  "Бизнес ханнык көрүҥэ?"
  
  
  «Кирбиини билбэтим. Абрузиаст только знает, что что ях может приглашать очень интересным".
  
  
  Хо дойдубар буулдьанан буулдьанан эмтэммит хоско сырыттым. - Диэн кыыһырбыттыы хаһыытаата. "Өлөрүөхсүттэр көрөргүт курдук куттамматтар. Манна дюжинаны өлөрөргө балай эмэ сибиинньэ тибиирбиттэр".
  
  
  «Абруза кытаанах репутациялааҕа. Сүрэҕэ суох саҕаланна дуу, сүрэҕэ суох буолла да, оонньуур киһи суоҕа.
  
  
  Хоук гынна. «Вы вы очень түргэн уонна эффективными эффективными, ону билинэбин. И все хладнокровными».
  
  
  "Икки атын киһи Абруза уоллара диигит дуо?"
  
  
  «Это " личные телрохранители».
  
  
  Түннүгү аһан, тыал илгийдэ. Кини эргэ хаппыыста уонна мин доҕорум, муостаҕа тэлэкэлэммит буулдьалардаах муостаҕа сытар кирбии доҕорум туһунан санаабыта. Кини мин сирэйбэр тымныыны тулуйумтуо, тымныыны тулуйумтуо, сыыдам сырыыны дириҥник омурда.
  
  
  "Мария Абруза өлүүтүгэр хайдах сыһыаннааҕый?"
  
  
  "Меня всего эрэллээх источники говорят, что вы всех держенных старших деятелей было краткой с мессуют. Ол гынан баран, Абрузтар көрүүлэрин сыҕарытан, бэйэлэрин кэмнэригэр өстөөхтөрүн үлтү сыспыттарын өйдүүгүт. Биһиги биир сүрүн агеннарбыт тула атын быһыыга- майгыга өлөрбүттэрин, ону мин быһаарар кыаҕым суох быһыыга- майгыга өлөрбүттэрин миэхэ улахан суолталаах. Мантан антах аккаастаныахпын баҕарбаппын. Ону өлөрүөхсүттэр булуллалларыгар баҕарабын".
  
  
  «Үс быһаарыылаах баар», - диэтэ мин. «коммунистическай агеннар, Абруза урукку өстөөхтөрө эбэтэр абруза урукку өстөөхтөрө, наркотигы атыылааһыны хааччахтаабыттарын ким эрэ сөбүлээбэтэҕэ».
  
  
  Хоук сигарарнай пепели бүрүүкэтигэр ыһан кэбистэ. «Түөрт быһаарыы. Өйдүүгүт дуо, сылга 200 000 доллардаах Абруза пенсиятын туһунан? Кини дьиэтигэр бастакы сыл иһигэр төлүүр буолла. Өлөрүөхсүттэри кытта сүтэн хаалбыта».
  
  
  «Биир саамай ынырык хаппыыста тула өлөртөөтүҥ дуо? Оннук идея наада, иирбит дьон наада".
  
  
  Хоук эмискэ туран хаалла. «Бу буулдьа баҕайытын көрүҥ. Хайдах саныыгыт, ол иһин эппиэттиир киһи өйө-санаата хайдаҕый?»
  
  
  Кини кырдьык этэ.
  
  
  Таһырдьа иһилиннэ. «Көрбүтүм, дьиэм, бу историяны истибитим да, эһиги миигин манна тиэтэйбэтэххит. Өссө тугуй?»
  
  
  «Коттеджка эрэһиинэ куотан иһэр өссө биир киһи баара. Дьэ, ону булбуппут».
  
  
  * * *
  
  
  Кыыс инфляцияҕа мөлүйүөнүнэн доллары көрбүтэ. Эьиэхэ, эдэркээн уонна уһун баҕайы этэ. Таһырдьа өрө көтөҕүллүбүт сон баар эрээри, кыракый киһи ресторан тулатыгар тахсан эрэрин көрбүтэ. Кинилэр үрдүк дуорааннаахтара уонна киэҥ харахтара - портнай наборын кэбирэтэр, цинизмы уонна тыйыс буолууну күүппэт кэбирэх харахтаахтара.
  
  
  «Замри прямо замести", - диэтэ математикаҕа Хоук, управляющай проектор. Биһиги экраҥҥа хамсаабат көстүүнү үөрэтэн, биир сүрүн база тула проекционнай хоско олорбуппут. "У зовут шейла мөҕүү, ол гынан баран, она больше таким называет», - диэтэ Хоук. «Биһиги чертовскайы булбатыбыт».
  
  
  Хоукчук миэхэ Шейле Мөҕүллүбүтүн туһунан кэпсээбиттэригэр итэҕэйэр ыарахан этим. Бу чараас сирэйдээх, сымнаҕас харахтаах буолбатах.
  
  
  "Френк Абруза Любовь буоларыгар эрэллээххит дуо?"
  
  
  «Саарбаҕа суох. Ол эрээри Абруза Вегаһын талыар диэри хема буоларын туһунан олус кыра билэбит».
  
  
  Санаата кэлэйдэ. "Кыраһыабай кыыс сүүрбэ икки сыллааҕыта эргэ мафиознай капиталга дьолу булбат" диир сокуон суох дии саныыбын. «Урукку мафиози вкус".
  
  
  - Дьиҥэр, эһиги курдук олус маарынныыр, - диэтэ Хуок Сардаана куолаһынан. Онтон салгыы: "Абрузинныын Флориде Флорида абрузтаах, өлбүттэр ортолоругар суох буолбуттарын билбиппит, көрдүү барбыппыт.
  
  
  
  
  
  
  Суолларын үчүгэйдик саһар ".
  
  
  «Кимтэн куотан хааларый? АХ, сокуон, мафия?»
  
  
  «Баҕар үс киһиттэн буолуо. Уонна, баҕар, ким эмэ буолуон сөп. Эһиги бу шопор Шейле " олохтообуккут туһугар, мин эһигини тэрийэр санаалаахпын билиэххит.
  
  
  Кини итини тулуйбакка күүттэ. Ону көрбүтэ чааһын сыыппараларын көрбүтэ. Төһө да үөрэх наадатын билбитиҥ иһин, олус сытыы уһуктууну билэбит. Мин айаҥҥа турумматаҕым, өлөрүөхсүт Дэвид кирбиигэ барыахпын баҕарбатаҕым. Бу ыллык миигин кэтэр олус тымныы этэ.
  
  
  «Бу фильм штат Айдахо диэн штакка баар кыра куораты уһулбута. Онно бүтэһик икки ый олорбут. Эһиги соһуччу көстүүгүтүн быһаарарга прикрытие буолуоҕа. Биһиги кыыһы сүүрүүгэ куттаныахпытын баҕарбаппыт. хатто ", - дедилар хўроз. «Ол эрээри эһиги кэлбиккит кэнниттэн ЭС ЭС".
  
  
  «Киинэ атын өттүн көрүөҕүҥ», - диэн этии киллэрдэ.
  
  
  Бырайыак эмиэ киллэрилиннэ. Сон саҕатыгар биир илиитин тоһутан Кылбаҥнатан баран, припаркалаах массыынаҕа бардыбыт. Кини хамсааһыннарыгар уста сылдьар гранция этэ. Массыына аанын аһан эрдэҕинэ, сыала эмискэ кыыһырбахтыы охсубут тыаһын иһиттэ. Тыас кыыска суоҕун өйдөөтөххө сирэйэ чэпчээбит.
  
  
  Массыынаҕа олорон баран, муннугун суулана илигинэ кэннин диэки хаамта.
  
  
  «Биһиги киһибит ресторантан суол нөҥүө киинэни устубут. Кыыс онно официантканан үлэлиир», - диэтэ хорук. Бу аҕыс хонук анараа өттүгэр этэ. Биһиги киһибит контакт оҥоро сатаабата. Бу эн үлэҥ. Ханнык баҕарар тэрилтэни кытта алтыһыыны, наадатыгар, сыһыаны олохтоо. Ону билиэхпитин наада. Ити барыта."
  
  
  Бырайыак холбонон, Сэргэй хоско дьэрэкээн буолан уот- күөс күөдьүйдэ.
  
  
  "Чэ, киинэ эйиэхэ туох эмэ диэбитиҥ дуо?"- диэн миигин хоонньуттан ыйытта.
  
  
  «Сөпкө гыммыккыт. Куттаммыт. Сон сиэбигэр сон сэбин- сэбиргэлин тутта. Эбиитин үчүгэй атахтаахпыт».
  
  
  «Мин итини барытын билиэҥ дии санаабытым», - диэн хап-сабар хоочугураан эттэ. «Уҥа илиигитин, атаххытын эмиэ кэтээн көрүөххүт диэн бигэтик эрэниҥ".
  
  
  Кини миигин тобуктаан турар папканы уунна. В содержал файл АХ на Шейле и краткое изложение моей обложки. Мин бэйэм өйбөр хаалан, личность дастабырыанньатын бэлэмнээн, анал оборудованиелары кытта билсэн, харчыбын кытта билсэн кэлбитим.
  
  
  Кини миигин ылыммыт дьиэтин иһигэр кириэһилэни быраҕан баран, личность дастабырыанньатын ылла. Суоппар быраабыгар ойууламмыт недер туох да Картер курдук көстөр. Кини тыйыс сирэйдээх этэ да, мин кинини сөбүлүүбүн. Личность дастабырыанньатын сэргэ чымадааны, тустаах веществолары, ол эбэтэр кини оонньообут оруолларын чымадааны ылла. Шведтэр биһиэхэ саҥа, биһиги иннибитигэр көстүбэтэ да, эҥкилэ суох сөп түбэһиннэрэн кэбистэ.
  
  
  Кинини сэрии сэбигэр чаас илдьэ барбыта. Кинини атын өлөрөр предметтэртэн ураты күүстээх бинтиэпкэлээх дьааһык тургутан көрдө. Мин тус үлэбин кытары милиция сорох салааларыгар курдук огневой кыаҕы биэрбитим.
  
  
  Өссө биир тохтобулум электричество базатын отдела этэ. Хока бирикээһинэн биһиги специалистарбыт миэхэ комплектары хомуйбуттара. Кини Британия хомуурун курдук көрбүтэ, ол гынан баран, истэргэ, камера уонна кыракый магнитофон. Ол оборудование наада буолуо диэн саарбахтаабытым да, көстүбэт да буоллар.
  
  
  Өссө биир визити оҥоруохтаахпын-сарайга, онно мэхэньисээссийэлии сылдьан баран, нэьилиэгин аатынан штальт киһи айаннаабыт массыынатынан үлэлээбит. Механиктартан биирдэстэрэ хорсун санаалаах, хорсун санаалаах, миигинниин көрсөр туһунан элбэҕи истибит, хорсун киһи этэ. Кини истибитин аҥаарынан, сымыйалыыгын ди Р Д э Р Д э Р Д э Р Д э Р Д э.
  
  
  «Мы не могут приказтыыр массыынаны, этэргэ дылы, чэпчэки сыаналаах туттарыллыбыт партияттан атыылаһыллыбытын бирикээстээбиппит да, чахчы ханна да наадата суох», - диэтэ кини мичээрдии мичээрдии. «Ол иһин тугу оҥордубут. Некрасивая малышка некрасиваю, но думаю, что я не любовью. Французская шлюзх " курдук эппиэттиир.
  
  
  Сурьма атын өттүгэр аастыбыт. Механик мэһэйдиир суол кыра учаастагын ыйда. «Биһиги ону бэрэбиэркэлиир куоластааһын. Суоппар-боруобалааччы бэйэтэ боруобаланар".
  
  
  Үс сыллааҕыта сибэкки бээтинэлэрдээх, кынат тула эргиччи анньыһа сылдьан түөһүн төбөтүгэр мургунаата. Көмүскэнэр шлемнаах шлемнаах суоппар биһиэхэ илиитинэн сапсыйда уонна педальга эмискэ саба баттаата. Массыына сыыспат куоска курдук көтөн таҕыста.
  
  
  «Биһигиттэн 120 чаас, Уһук түгэҥҥэ ылыаҥ диэн эрэннэрэбин", - диэн кыра механик киэн тутта эттэ. «Концерт скрипкатын курдук тэрийбиппит».
  
  
  Массыына мэһэйдиин- харсыһар. Бастаан утаа түһүө дии санаабытым да, тиһэх мүнүүтэҕэ суоппар көлөһүнүн быһан кэбистэ. Кини массыынатын курсунан хаачыгыратта. Дистанцияђа бүтэһигэр эмискэ издательствоҕа баттаан, массыынаны соруйан эргитэн, Голливуд талааннаах кадрдарын кытта тэнийэн, көннөрөн баран төттөрү биһиэхэ кэлэргэ соруммута.
  
  
  «Бу киһи Индианистарга барыахтаах, - диэтэ мин.
  
  
  Механик мичээрэ кэҥээтэ.
  
  
  
  
  
  "Сюрпризмы, хаартысканы сөбүлүүгүн дуо?"
  
  
  Ону көрөөт, суоппар тахсан иһэн массыына тула көмүскэммит шлемун төлөрүппүтүгэр уонна кытархай баттах сиэлин илгистэ. Эгэ этэ- Сиинэ, кистэлэҥэ суох комбинезонунан да буоллар, суоппар-дьахтар боруобалааччы буолара саарбахтаммат этэ. .
  
  
  Палочкабыт умайан, илиибитигэр шлемунан ичигэстээн тиийэн кэллэ.
  
  
  "Н3 туох дии саныыгын?"- диэн кыыһым оннугар өлөрүөхсүттэри туттаран кэбистэ. Бу курдук дьикти баҕайы көстүбүт кыргыттары туох туһунан кыратык билсиһэ сатаабыта.
  
  
  "Массыына эбэтэр суоппар чааһа дуу?"У вас.
  
  
  Күөх хараҕар уот сандаарда. «Массыына, биллэн турар. - »Суоппар туһунан туох дии саныыгыный " диэн ытыы- ытыы сылдьабын.
  
  
  Ону көрбүтэ, саннын- саннын, дипломатическай туораабыт механикаларын тутуспута. Кини ити кэрэ көстүүлээх Ника карта кыракый кырыымчык киэргэлигэр бэйэтин сэнииригэр туоһу буолуо суоҕа.
  
  
  "Тугу оҥордум?- диэн ыйытта кини мантан салгыы булкуллан хаалбыт киһи.
  
  
  «Уопсайынан туох да суох. Ону көрүөхпүт, Н3».
  
  
  Онтон эмиэ аат оннугар аата. Ону баара, ыҥырыы курдук, уоттаах уот сандаарда. «Эн массыына уруулугар олороруҥ аҕыйаҕын дии санаабытым», - диэбитим ээ, ол миигин буолбатах этэ дуо?"
  
  
  «Биллэн турар, эһиги итинник саныыгыт. Соһуйбуккут буолуо, дьахтар массыынаны эһиги киһитээҕэр үчүгэйдик салайыан сөп», - диэн соһутта. Кини киэн туттар уоһа санньыйбыт, ол гынан баран, шталь толору айаҕыттан өссө ордук умсугутар. «Билигин, Н3. Сорох кыргыттар эйиэхэ спортсменка утуйар хоһугар сүгүрүйиэхтэрин сөп эрээри, репутацията миигин өйдөппөт".
  
  
  «Вас понять - спектакль? Баҕар, обозричение " диэн буолаарай.
  
  
  Ити этиитин үөрэ- көтө күлэн кэбистэ. Кини чаҕылҕанын эбэ мөһөөччүк комбинезонугар тыыллан- хабыллан кэллэ. «Н3 туох диэбиппин билэҕит дуо? Мин эппитим курдук, саахал тахсыбытын тулуйар сөмөлүөккэ сылдьар буоллаххытына, стюардессаҕа этиини оҥорор кэмҥитин булуоххут".
  
  
  Ол кырдьык, - диэтэ эй. - Дьиҥэр,ити кини этэр.
  
  
  Кини комбинезоннарын санныттан быраҕан баран, эмиэ стриптиз курдук тутар- хабар процедуратын суумкатыттан таһаарда. Оробуочай таҥас- сап анныгар бүрүүкэни, свитери токурутан, тирии курдук чэпчэтиллибит.
  
  
  «Мин эһигини профессионал быһыытынан ытыктыыбын. Н3 званиета, туох эрэ суолталааҕа», - диэтэ кини. «Ол гынан баран, профессиональнай таһымҥа кэпсэтии тахсыаҕыҥ, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  Мин тугу да толкуйдаабат этим, ону таһынан эргэ горничнай дьиэлэргэ туттуу туһунан лекцияны ааҕыы буолуон сөп.
  
  
  «Автомобиль эһиэхэ үчүгэйдик дьаһаммыта эрээри, мин кинини бэйэбэр таһаарыам этэ", - диэтэ эй.
  
  
  У закаться под руль, это единственная переда, мотуор и далеко наший хаамыы. Онтон ытан кэбистэ. Кини курсу эмиэ кыыс курдук түргэнник ааста уонна массыынаны икки ыйынньыгы оҥорон таһырдьа таһааран хатааһылаата. - Саргылаана тахсан баран:» сөп", - диэн толкуйдуу олордохпуна, киһим сирэйгэ силлээтэ.
  
  
  "Билигин, ким өйдөбүнньүк көрдөрөрүй?"- деди, ол гынан баран, кини куолаһыгар сарказмы кытта булкуллубут соһуйуу биһиэхэ баара.
  
  
  «Массыына соччо үчүгэйэ суох эрээри, биһиэхэ таммах анныгар олус элбэх. - Улахан дьахтар курдук көрөҕүн да, баҕар, оннук буолбат ини. Бу боппуруоһу таарыйыахпын баҕардым". Она была ключаю из своей хоско эйи в руку. «Ону туһанар буоллаххытына, бу киэһэ кэлиэхтээх. Кинини базаттан сарсыарда барабын».
  
  
  "Кини туһатын туһунан тугу толкуйдуохпун сөбүй?"
  
  
  «Баҕар, мин курдук билэбин ээ», - диэбитим.
  
  
  Каюратыгар эргиллэн иһэн, хаҥас илиитинэн түргэнник «люгер» быһыллыбыт "люгер" сыгынньахтаммыт. Себя, которого проверяла к ЗАДАНИИ для заданиях, но она вильгельмина не остановился личное вооружение: Люгер, который назвал вилюйгельмина; стилет, Хоьго, В рукле, и приклеенная к внукой стилет и приклещенный к источной газомба Пьер. Бомба, сабыылаах хоско барыларыгар сөкүүндэ иһигэр өлөрүөн сөп, туох ирдэнэрин барытын-сытыы ыйаах, ол бүрүөһүнэ тоһутуо этэ.
  
  
  Дьааһык аһыллан, хоку биэрбит папкатын булан биэрдэ. Кыыһырбыттыы тутунна уонна кыыһырбыттыы тутунна. Кини, санаан көр, оҕом куоппуйатын Файл үрдүнэн хаалларбыт эбит дии санаатым. Билигин бастакы страница ол күн урут көрбүт киинэ тула Шейли уонна хамсаабат хаартыскалары ойуулуур лиис этэ.
  
  
  Ону мин алҕаһыахтаахпын диэбитим. Дириҥ ис хоһоонноох паапка угулунна да, биир да хааччах кэпсээн бэлиэлэрэ суох. «Дьэ, билигин туох да иэдээн буолбатах», - дии санаатым.
  
  
  Билигин да кыратык долгуйан, кыыһыгар хаптаһын ааҕарга күһэллибиттэр. Хотун эппитин курдук, кини туһунан ымпыгар- чымпыгар тиийэ. В их өрөбүллэригэр Фрэнк Абрузз эе лас- Вегаһын былдьаабыт кэмигэр төрөөбүт буолуон сөп. Ол гынан баран, АХ Айдахха көстөн көрбүтүн кэннэ, официантканан үлэлээбит быыччык чаһыны, үгэс курдук утуйаары сыттаҕына, оннооҕор харандаас дьиэ былаанын барылын түһэрбит быыччык кэм этэ.
  
  
  
  
  
  Фотографическай өйү- санааны элбэхтик этиэхпин баҕарабын. Ол суох буолан, төбөбөр тутаах чахчылары бөҕөргөтүү бэйэтин ньымаларын оҥорбута. Сиэп блокнотугар бэлиэтээһиннэри оҥорбута, онтун ааҕара, дьиэтин былаанын аахта, онтон кырабаат иһигэр ууннэ, бэйэтин санаатын барытын быраҕан, матырыйаалын таһынан онороро.
  
  
  Кинини, баҕар, соруйбута буолуо. Хараҥаҕа уһугуннум, мин кими да кыайан толорботум курдук, тыас дэлби соһутта.
  
  
  Түргэн - түргэнник тырыта тыас доргуйда, тимир тимири таарыйда. Кырабаатыттан ойон туран илиитигэр «люгер» диэн карточкатын түһэрдэ.
  
  
  Аан аһылынна, муостаҕа саһархай балаһата дьиримнээтэ. Рыжая: «У тебя очень очень рефлексы, Н3».
  
  
  Кинини истибит- көрбүт тыаһа күҥҥэ эргиллэн эрэрин билэн, холкутуйда. Кини миигин бэстилиэтинэн бэстилиэтинэн туппуттара диэн аймамматаҕа. Бөҕү- сыыһы туруортарбыт инстинт миэхэ олох биирдэ быыһаабата.
  
  
  «Брызлев киллэр. - Эн кэннигэр- кэннигэр Кнопка", - диэн кыыска эттэ.
  
  
  - Маша күлүүһү саба ыстанна, онтон күлүүһү бырахта. «Сарсын бардаххына, мин итини ордук наадалааҕый, кырдьык?»
  
  
  Күлүүс тылын, кутун- сүрүн туппут. "Ол аата эһиэхэ интэриэһинэй буолла".
  
  
  Саннын ыга тутта. «Эһигиттэн туох диэбиппин барытын билиэхпин- көрүөхтээхпин дии саныыбын".
  
  
  "Ааны сабан баран тоҕо хаалыа суохтааҕый?"У зот.
  
  
  Миигин харахпыттан араарбакка, сабан кэбистэ. Ыҥырыы билигин да күөх дириҥҥэ симэлийдэ.
  
  
  "Патриот стилин», - диэтэ кини.
  
  
  Саргылаана быатын устан кобураҕа "Лүгер" ыйаан кэбистэ. "АХ үйэтигэр хайдах үлэлиигитий?"
  
  
  «Холобур, сыл. Аны туран, бу бизнескэ хайдах түбэстим диэн ыйыттым".
  
  
  «Сабаҕалааһыны миэхэ оҥоруҥ. Онон эр киһи тугу оҥоруон сөбүн барытын дакаастыаххыт".
  
  
  "Ээ, эн киитэрэй киитэрэйиҥ",-диэтэ кини биллэ-көстө кыыһыра.
  
  
  «Сыгынньах испиискэлээхпин, - диэтэ мин. " сыгынньах бэлэх. Ону арыйыахпын сөп дуо?»
  
  
  «Мин манна испэтэҕим», - диэтэ кини. Кини төбөтүн нөҥүө свитери тардаат, олоппоһугар бырахта.
  
  
  Кини хара куруһуоктаах бюстер этэ. Дьэ, бюстгальер аҥара. Эьиэхэ тоьо туолла. «Үчүгэйдик хааччылынна» - биир куолас биһиги көрөрбүтүгэр тиийиммэт- түгэммэт ойуулартан биирдэстэринэн куоластааһын.
  
  
  Кугас сиэллээх баттаҕын тэбээн баран, мичээрдээбиттии мичээрдээтэ. Сороҕор күлүү- элэк гынан, сороҕор эрэннэрээччи сороҕор күлүү- элэк буолар.
  
  
  Кинини ол күн эргиччи реплика санаан кэллэ. Ону хатылаата. "Билигин ким киһиргиирий?"
  
  
  "Она», - диэн билинэр. «Ол гынан баран ону сөбүлүүр».
  
  
  Билигин даҕаны күлэ- үөрэ, ыстаанын ширинин кэтэн, чаҕылҕаҥҥа ууран, ол атаҕар уурбут сукуна устун ыстанан кэбистэ. Билигин алларанан хара бюстер уонна хара куруһуба алларанан барар хара бюстер эрэ баар.
  
  
  Оронугар уонна кырабаакка олорор. Түөһүн тимэҕин төлөрүтэн кэбистэ. Илиитэ чэпчэкитик орон төбөтүн оронугар, онтон оронум оронугар сытыарда.
  
  
  «Мин эйигин туристиканы хаалларабын», - диэтэ кини. «Мин санаабар, эн миигиттэн араҕан биэриэххин баҕараҕын".
  
  
  Билигин кини харахтарыгар туох эрэ атын, туох эрэ сырдыыр. Долгуйуу, баҕа санаа.
  
  
  Таҥаһын саба быраҕан көрбүтэ шпильканы уонна газ бомбаны көрдө, «таҥарам, эн хаампыт эбиккин»диэн хаһыытаата.
  
  
  Кини түктэри күлүү-элэк гынан хаалла. «Паараны бэйэҕин уктараҕын».
  
  
  Күлэн хааҕынас буолла. Дьахтар ханнык да эр киһиэхэ тэҥнээҕин дакаастыан сөп, ол гынан баран, кини көрүүтүн, көрүүтүн утарсыбатаҕа чахчы. «Бар, Н3», - диэн ыҥырда.
  
  
  "Ник», - диэтэ эй. "Орон - не место для формальностей».
  
  
  «Ник. Ник, - диэтэ кини, - мин бэлэммин».
  
  
  Кинини куруһуоктары ыйда. Кини бырааба этэ. Ону оҥорорго сөбүлээбитим.
  
  
  Поэт күүстээх кыыс этэ. Үөрэн истэхпитинэ, көхсө былчыҥнара титирэстииллэрин биллэ. Бу ротаны олус сымнаҕас, сылбырҕа, түргэнник уонна түргэнник оҥороро. Кини түөһүгэр кэтиллэ түһээт, тарбахтара баттахтарыгар иилистилэр. Кини кытаанах эттиктээх оонньоон эрдэҕинэ, аччык котельнайы курдук төһүүнэн ааҕара.
  
  
  Мин илиим отоннорун диэки таҥнары түһээт, бастакы түүлүн көрсөөрү өрө көтөхтө. Кини онно дириҥник хорҕойон, ынчыктарын иһиттэ. Кини этэ- Сиинэ миэхэ сыһыарыллыбыт. Хамсаныыларын өрө көтөҕөн баран, орон тэбиэлээтэ. Сүөһү имигэс күүһэ баар этэ.
  
  
  "Ник», - диэн хаһыытаата. «Бииргэ бүтэриэхпит».
  
  
  Төһө өйдүүбүн, бириэмэтэ идеальнай этэ. Дьиҥинэн эттэххэ, барыта бэрт этэ.
  
  
  Ээ- иэ, чинчийии- чинчийии үлүгэринэн биллэ. "Быччыҥнар. Эн дьиҥнээх куһуок эти, мистер Картер".
  
  
  "Оннук."
  
  
  «Мин онно бэлэмэ суох этим. Эн миэхэ эппитиҥ ордук буолуо".
  
  
  «Мин оннук өйдүүбүн. Кини эһиги профессиональнай убаастыыргытааҕар бочуоттаах".
  
  
  Күлэн күлэн барда. "Бүгүн манна утуйа сытыахпын сөп дуо?"
  
  
  "Түүн да хаалыаххын сөп, - диэбитэ мин, - эн төһө кыалларгын билбэппин".
  
  
  Икки киһи
  
  
  Сарсыарда эрдэ туран, кугас Өндүрэй барыар диэри түмсэн баран, бөҕү эргитэн барбата.
  
  
  "Ник, - диэтэ кини, - дорообо этэ. Ордук " бүтэһик сырыыга».
  
  
  Өттүнээҕи газ бомбата сыһыарыллыбыт. Былырыын түүн этэ. Билигин барыта үгэс курдук. Кинини дьигиһитэбин
  
  
  
  
  Кини стилет быыьыгар баайан, куруһунин механизмын бэрэбиэркэлээбитэ. Илиибин тоҥхоҥноото, үлэбэр бэлэмнээх киһи илиибин уунна. «Сирэйгит кыратык дьиксиннэрэр», - диэтэ поэт.
  
  
  Кини мин харахпын таарыйбатах мичээрдии мичээрдээтэ. "Ыаллыы сытар уол буолбатахпын".
  
  
  Онтон Харпер нэдиэлэтин оруолларыгар сөп түбэһэр таҥаһын кэттэ, «Люгер» кэттэ уонна чаҕылҕаҥҥа чаҕылҕан лиэнтэтин кэттэ уонна бэйэтин сиэркилэтигэр көрдө. Кинини төһө сууттуохха сөбүй, кинини итирик суоппар курдук көрбүтэ. Мөҕүллэ- этиһэ куоракка көспүтүгэр, үлэтин, үлэтин кэпсиирэ.
  
  
  «Мин ол туһунан ыйытыа суохтаахпын, - диэтэ поэт, - ол гынан баран Н1 уонна Н2тэн туох буолла?»
  
  
  "Табыллыы бүттэ», - диэтэ эй. «Дэвид кирбиигэ дылы», - дии санаатым.
  
  
  АХ В чему запропилась В чем. Кини барарга бэлэм этэ. Тугу гыныахтаахпын барытын быраһаайдаһабын.
  
  
  Кытыык миигин түбүктэн быыһаата. «Я знаю. Түүнүн ааһар хараабыллар бары маннык. Табыллыма, Ник».
  
  
  Ону Бонэм, штат, күнүс икки чааска айаннаатыбыт. Куоракка 4700 киһи олорор этэ, ити барыта 4695 киһи дьиэ хааларга быһаарыммыта.
  
  
  Заправканы суулаан баран, көмпүүтэр эмискэ рекламаланан, цистерналарга тиийдэ. Эмискэ өҥө олоххо киирбэтэ. Массыынатын нөҥүө тахсан, остуолга быылынан сабыллыбыт, быылынан сабыллыбыт, суол карталарын, крекердэри уонна упаковкаламмыт банкалары булбуттар. Устул ыраас кытыытыгар тарбах уҥуоҕа уһукта.
  
  
  Ити харахтара тыһыргыыр. "Дэ?",- диэн зевискалаата.
  
  
  Массыынатын ыйбыт. «Мин бензин аҕыйаҕы баҕарабын».
  
  
  "Ээ, - диэтэ кини, оннук кыах кэлбэтэҕэ курдук.
  
  
  Шланганы эккирэтэн, кураанах бакыакка олордон баран, аттыгар туран, халлаан сырдыыта сырдаан, халлаан сырдыыта сырдаан, утуйа сытар уулуссаны одууласта.
  
  
  Светофор биһиэхэ, Намҥа светофордар көрдөрүүлэрин көрбөтөхтөрө. Бонэм кыра куорат ойуулардаах Роквелла хартыынатын курдук көстөр. Кини бэйэтин миэстэтигэр билиммэтэҕэ, өлөр оҥоһуулаах сэп-сэбиргэлим барыта мин этим- сииним баайыллыбытын уонна массыынам багажнигар хатаммытын билиммитэ. Бонэм олох мафия сирдэрин урукку тапталлаах дьахтарын кистээн уурар сирдэригэр майгыннаабат этэ. Ол иһин эбитэ буолуо, ол иһин Мөҕүү- этиһии элбии турар. "Эй, мэйии иһин сыаналаа, - дии санаатым.
  
  
  - Саргылаана Саргылаананы дьүүллээтэ. Кинини түргэнник уонна элбэхтик чааһынан айаннаан, КАРОЛИН кытылыгар сүгэ базатын быраҕан барбыта. Кэлин ол күн кинини АХ агенын кытта сибээстиибин, ону ааһан, биһигини аһарбатаҕын өйдүүбүн.
  
  
  Станция дьуһуурунай массыынатын лобовой өстүөкүлэтин утары саҕалаата. «Биэдэрэлэри уулатар аналлаах үөн- көйүүр дэлэй баар", - диэн үҥсэргээтэ. «Түүнү быһа айанныахтааххыт».
  
  
  "Ээх», - диэтэ мин.
  
  
  "Турист?"
  
  
  "Она не говорил.
  
  
  Ити сыал эргийдэ, ол харахтара утуйбатылар.
  
  
  «Мин таһаҕаһы ыытааччыбын, - диэтэ мин ... мин манна үлэни булуом диэн эрэнэбин«.
  
  
  "Бонэманы талбыт ураты биричиинэ баар дуо?"
  
  
  «Кыра куораттар сөбүлүүллэр".
  
  
  «Атын кыра куораттар элбэхтэр».
  
  
  "Блин, - дии санаатым. Ону: «мин бу хайдах көстөрүн сөбүлүүбүн», - диэбит.
  
  
  Арыы таһын тургутан көрбүтэ, эр киһи туалетка киирэн күн ортотун уҥуордаата. Тымныы уунан сирэйгэ бэлиэтэммитэ. Кини массыына сидиэнньэтигэр уһуннук сыһыарыллыбытыттан сылайбыта, атыннык эттэххэ, көрөр- истэр үлэһити кыыһырбатаҕа буолуо.
  
  
  Ааны тоҥсуйда. "Эй, мистер, мин эйигин көрүөхпүн наада".
  
  
  Куртка чаҕылҕанын сүөрэн, түргэнник «Люгергэ» тиийээри, ол кэнниттэн аанын арыйда. "Тугуй?"
  
  
  "О Шейле мөҕүү", - диэтэ кини, онтон күлэн кэбистэ. "Кинини көрсүөхтээх агентаҕыт Н3».
  
  
  Кини контактын хаһан да көрбөтөх, куттамматах. "Туох диигин?"
  
  
  Ааны сабан иһэн мүнүүтэҕэ илиитин уунна уонна мин иденталкабын зажигалкатын таһаарда. Ону миэхэ туттарда. «Мин эһигини кытары былырыын эһигинниин үлэлээбит боростуой дьону кытары кэпсэттим. Мин эһигини бу кэпсээннэри билбитим дии санаатым. искусство. Ох саа угаайытыгар киирэн эппит. Манна даҕатан эттэххэ, мин аатым Межит.
  
  
  Кинини зажигалканы эргитэн кэбистэ. Аллараа Бэстээххэ оҥорон таһаарааччы серийнай нүөмэрэ хайдах көстөрүн, дьиҥэр, хаһаайын быһыытынан билэрэ чахчы. «Сөп, Быһаар. Ол гынан баран, эн миэстэҕэр кини ордук сэрэхтээх буолуо этэ. Бу бизнес сүрүн төрүөтүнэн кини үчүгэй агентствотын чертовски этэрээтэ буоларын умнума". Она не было стало. Ону миэхэ биэрбэтэҕим: «кыыспыт туһунан туох сонуннааҕый?»
  
  
  «Кини билигин да манна сылдьар, киэҥ- куоҥ. Кини уорбаланарын ыҥыра сатаата. Кини бу үлэҕэ ылсыбытыттан, куорат дьоно хайдах туттубуттарыттан куттанан, тоҕо тутуннум диэн куттанар. отельга тохтуохпут. Бүгүн киэһэ көрсүөхпүт уонна өссө кыратык кэпсэтиэхпит". Кини халбаҥнаата. «Бу сорукка тирэх буоларбын өйдүүбүн, уонна дьэ, тулуйбакка эһигини кытта бииргэ үлэлэһэрбин күүтэбин. Туох буолбутун мин дьүүллээмэ. Она всегда такая случайное".
  
  
  "Суох диэн эрэнэбин», - диэтэ мин.
  
  
  Кини куорат сүрүн уулуссатынан бытааннык айаннаата
  
  
  
  
  
  икки хостоох полицейскай учаастагы, почта отделениетын уонна эконом- кылаас мэриятын икки хостоох туругун бэлиэтээн туран. Кинини, атах таҥаһын анныгар баар куораты барытын хоруопкаҕа сакаастыахха сөп этэ дии санаатым. Икки улахан дьиэ быыһыгар түннүк иһигэр «тымныы пиибэ» диэн суруктаах баара. Түөрт витринтэн Аллараа Бэстээххэ тимир суол станцията Бонэмировкаламмытын бары да өйдөөн көрбүтүм, өссө чэчирии турара. Билигин Покровскайга икки этээстээх дьиэ наада буолан, сорох Үөһээ түннүктэргэ экран суох диэн көрдө.
  
  
  Массыына тула тахсан баран, Бүлүү өрүһүн туораан рестораны кичэйэн көрдө. Шейла Дежурила только 16:00. дьыала хайаҕа барбатаҕа буоллар, онно наадата суох буолуо этэ. Тэрилтэҕэ кэлии киһи суоҕа.
  
  
  Онтун балтараа бэстилиэтигэр киирэн быыл чиэппэрэ уонна сөһүргэстии сылдьар саастаах дьон олорор сирдэригэр киирдэ. Лифт саас кирилиэс эрэ буолбакка, үүнээйилэри горшкаларга, сылаастарга ааһан иһэр үүнээйилэргэ наадыйаллара & amp; quot; Бонэманы саҥа олоҕу өрө көтөҕүөххэ наада.
  
  
  Клэр миигин куоластааһынынан эҕэрдэлиир политик буоларынан эҕэрдэлээтэ. Остуолбаларын олох сабан кэбиспиттэрэ ыраатта эрээри, рестораҥҥа таһырдьа үчүгэйдик аһыахпын сөп. «Боруобалааҥ, сөбүлүөҥ», - диэтэ кини.
  
  
  Хос иһигэр таҥас- сап, тэрил- сап хомуллан, дууһа ылынна. Ол да буоллар мин абааһыбар ол көстүбэт да буоллар, иһим барыта куруһуна курдук түүрүллэн испитэ. Мин төбөбөр туох баар кыыспын кытта кэккэлэһэ сылдьыбытым, Өлүөнэ Дэвид кирбиигэ хаста да эппиэттиирбин биэриэхпин сөп диэн санаа киирдэ.
  
  
  Иккис этээс түннүгүнэн рестораҥҥа үчүгэй көрүҥ арылынна. Ырбаахыны тэлгэтэн, надевая бүрүүкэни тэлгэтэн, Шейле мөҕөр туһунан толкуйдаабыт. Эйиигин бу коттеджы тула биир эбэтэр өлөрүөхсүттэр туох эрэ төрүөтүнэн тыыннаах барарга быһаарыммыттар дуу диэн ыйытыыга биэрдилэр.
  
  
  Миитэрээс мин хас да ааҥҥа олорор хоһум нүөмэрин биэрдэ. Мин киниэхэ коридор устун бардым. Миитэрээс дьиҥнээх ыстатыйа буолан баран, уорбаланар тииптээх этим, ону бэрэбиэркэлииргэ соруммутум.
  
  
  Спасибо учеников АХ и особенно практическую опыту В пользу замков. Гостиница нүөмэригэр аанын туох да үлэ биэрбэтэ. Уон икки саастаах уол оһох күлүүһүн арыйыан сөп.
  
  
  Кини уруучукатын эргитэн хоско им-ньим киирдэ. Түннүк аттыгар эр киһи олороро. Кини миэхэ киэҥник мичээрдээтэ. «Син чэпчэкитик тоҥсуйуо этэ".
  
  
  Мин өй булан толкуйдуур да кыаҕым суох. Тугу сатаабыппын барытын: «кимҥиний?»
  
  
  «Мы, биллэн турар. Оттон эн, туох да Картер буолуоҥ", - диэн хоруйдаата.
  
  
  Кини Бэриммэтэҕинэ, абааһыга үчүгэй сымыйаччы этэ. Кини букатын кыһаммат курдук. «Мин эйигин күүттүм. Эн киирбиккин дии саныыбын», - диэтэ кини. "Кыыһы өссө көрө илигит дуо?"
  
  
  "Өссө суох."
  
  
  Кини кэнники балтараа чаас көрсө иккис мэтириэтэ саҕаламмытын билэрэ буоллар, оннук босхо буолбатаҕа буолуо этэ. "Сибэтиэйдэр бааллар дуо?"
  
  
  "Биллэн турар."Көмүллүбүт сон мүнүүтэтин тутта. Бу төгүрүк сирэйдээх, киппэ көрүҥнээх эр киһи этэ да, биһиги туспутугар туох да кэпсээбэт. Агенты AX бывают всех размеров, форм и возрастов. «ЭС, Картер".
  
  
  Кини миэхэ испиискэ кинигэтин туттарда.
  
  
  "Зажигалка суох дуо?"- көтүмэхтик ыйыттым, сигаретаны буһарабын.
  
  
  «Бэйэҕин кытта ылыма. Чертовай мал мэлдьи уматык оҥоһуллар".
  
  
  Кинини мүччү тутаат, испиискэтин бырахта. «Күлүүһү үрүө- тараа алдьатара буоллар дии саныыбын».
  
  
  Кини атаҕын хантаччы тарта уонна хайа баҕарар омукка илиилэрин ууран, олоппоско ыстанна. Хоско киирбитин курдук, харахтара миигиттэн арахпатылар. "Итэҕэйбэккит дуо?"
  
  
  Куртка сүөрэн баран: «оннук буолбатахпын чертовскайдыы үчүгэйдик билэбин», - диэбитэ.
  
  
  Ити босхо мичээрдээһин билигин да миэстэтигэр бара турар. Холку майгылаах. "Тоҕо оннук гымматым?"
  
  
  «Ону эн оҥорбуккун улахан суолталаах. - Дьиҥэр, эн кимҥиний?»
  
  
  «Мин өлөр бириигэбэрдээхпин», - диэтэ кини. Кини сымсатык хамсааһынынан штанинаны биир илиитинэн кэттэ. Атынын кыын төбөтүгэр сыһыарыллыбыт револьверы таһаарда.
  
  
  Кини уруһуйдана илигинэ биир омукка түспүтэ. Ол револьвер өрүскэ ытыалаан эрдэҕинэ чуумпу сөтөлү иһиттэ. Хараххын истиэнэҕэ Тарат.
  
  
  Илиим бүк түһэн, стилет миэхэ киирдэ. Ону хараҕым далыгар төттөрү оҕуста. Быһах хабарҕатыгар тимирэн, моонньун курдук тоҥсуйда. Ол харахтара тоҥон хаалан, олоппоһу аннынан өҥөйөн кэбистэ.
  
  
  Кинини муоста тутуутугар туттубут. Кини ыарахан этэ. Ону Ууннаран, дьэгдьийэн көрдө. Кумааҕыга биэс тыһыынча доллар уонна бу кумааҕыга Куган диэн ааттаммыт сорох докумуоннар бааллар. Ити булгуччу туох эрэ суолталаах буолбатах. Ол кумааҕылар, арааһа, мин курдук сымыйа дьон бааллара буолуо. Бу мүнүүтэҕэ суоппар бырааба быһылынна. Турбута. Дьыала куһаҕаннык саҕаланна. Бонэмҥэ тоҕо сылдьарын,куттал суох буолуутун ким эрэ билэр этэ.
  
  
  Этин- сиинин кытта тугу эрэ гынарга тиийбитим. Ону дьиҥнээх хоско хаалларар кыаҕым суох. Көрүдүөр диэбиттии
  
  
  
  
  
  кини кураайы Куйаар этэ, аанын талан күлүүһү арыйда. Хос иһигэр ким да суох эбит. Куоҕаны өрө көтөхтө, ону холлынан илдьэн ороҥҥо уурда.
  
  
  «Биһиги биир эргиэн палаатата миигин наймылыырга интэриэстээх буолуо суоҕа», - диэн толкуйдаан көрбүтүм, хайыы- үйэ икки чаастан аҕыйах, киһи өллө.
  
  
  Кинини таҥнары түһэн баран, кроссворду хаалларарга кыаҕы биэрбитэ. Ону көрдөөх уол көрүдүөрүгэр көрүстүм диэбиттии эттэ.
  
  
  «Бу мистер Хоббс. Атыыһыт. Бүгүн олохсуйда. 206 хос.»
  
  
  "Мистер Хоббс туох атыылыырый?"
  
  
  «Мин кини эппитин итэҕэйбэппин".
  
  
  Биэс мүнүүтэ буолаат, кэпсэтииттэн тахсан эмиэ кирилиэс устун үөһэ тахсан атын күлүүһү кордо. 206 хос холобур көрдөрүүлээх дьааһык буолан турар. Мистер Хоббс миигин күүтэргэ дылы буолла. Чымадааны ороҥҥо анньан баран аспыт. Кини сылдьыбыт соҕотох холобурун Глушко винтовкалаах уонна принцеллаах бинтиэпкэлээх этэ. Мистер Хоббс, эмиэ мистер Куган уонна Мередит курдук биллэр, өлүүнү атыылаабыт. Бинтиэпкэ үчүгэйдик оҕунуохтаммыт бинтиэпкэ профессиональнай өлөрүөхсүттэр тэрилиннилэр.
  
  
  Кинини оонньуу былаанын сэрэйиэххэ сөп. Кини миигин хабан ылан баран, аны хайдах кэлиэҕэй диэбиттии, түннүгү тула кыыһы села, онтон ыксаан, бонэманан барарга соруммута. Албын- көлдьүн, түргэн албастаах- көлдьүн буолбуттарын, кыыспын кытта кэпсэппиттэрин билэ- билэ, баҕар, билэ- билэ сылдьыам этэ. Мистер Хоббс, эбэтэр мистер Куган курдук учугэй профессионал этэ, хладнокровным и хорошо разащался в своей деле. Ол эрээри, үчүгэйдэр даҕаны куһаҕана суохтар.
  
  
  Кини чуумпу 206 хос устун тахсан кирилиэс устун олорбута. Бары нүөмэр телефонунан телефонунан телефонунан эрийсибит буолан, "заправкалыыр" диэн холлга телефон- автоматынан туһаммыттар. «Хараҥа переулок устун хаампаккын. Оппозиция куорат устун охсууну аҕалла», - диэтэ кини линияҕа чугаһаан иһэн.
  
  
  «Портнай. Кинилэргэ көннөрүү баар дуо? Мин кинилэр кимнээхтэрий?»
  
  
  «Просто вы любят».
  
  
  «Толорууга көҥүлү биэрии былааҕа төрүөт суох", - диэтэ кини. «Кыыспытын булар кыахтаннахпытына, эмиэ сатаныахпыт этэ".
  
  
  "Куттанабын, биһиги ону киниэхэ аҕаллыбыт», - диэтэ.
  
  
  Ону ким эрэ, туох эрэ диэбиккэ дылы, АХ базатыгар проходник баар буолуохтаах диэбиттэригэр, хаптаһын көрдө уонна кыыспытын кытары сибээс олохтууругар биһиги иһитиннэриибитин туһалаата. Дэлби ыстаммыт ракеталар курдук эстэр.
  
  
  Кун событиета Корниловка балаһыанньаны тосту уларытта. Хаартыны оонньоомо да, хорук курдук тулуурдаахтык да тулуурдаахтык оҥороро. Олох кутталлааҕа. Контакт туруорарга уонна кини итэҕэлин ыларга күһэлинним.
  
  
  Онтун таһыгар рестораҥҥа тиийэн олордо. Кини кыһыл «Вольво» ааны аһан көрөөт, массыына тула ыстанан тахсан истэҕинэ ньылбырҕа иэдэһин одууласта. Мин өйдөөн хаалбытым курдук үчүгэй походка өссө үчүгэй этэ.
  
  
  Массыына тула уһун синньигэстик хааман истэхпинэ болҕомтотун уурда. Кини билбэт киһитин көрүҥэ эриэ- дэхси буолара саарбаҕа суох. Кини тохтоон, миигин көрөөт, бэйэтэ күлэн мичээрдээн хардарда.
  
  
  Ол кэнниттэн кини рестораныгар сүппүтүн кэннэ сигаретатын быһа тардан кэбистэ. Отель отдавать эй время сону быраҕан столиков и началась ожидать. Тохтоон баран, ревомунан куоракка үс мотоцикл сырсыбыт. Рокердар бонэгэ да, онто да суох этилэр. Кинилэр мырчыстыбыт сирэйдэринэн сабыллыбыт точкалары нөҥүө диэки хааман аастылар. Кинилэргэ көхсүгэр алдьаммыт адьарайдаах камзолар бааллара. Ити сыаллаах- соруктаах баар этэ. Улаханнык кэпсэтэн баран, иһигэр киирдилэр. Кинини, Бонэмҥэ олорботторун билбитим. Куоракка аьара да элбэх этэ.
  
  
  "Преступления и бомжи», - диэн кыыһыран керде. Ааҥҥа өйөннө. «Кинилэр-сылга пааранан дьарыктанар бандьыыттар сорҕолоро. Сатана түмүгэ диэн ааттыыллар. Эргэ дьаарбаҥкаҕа лааҕырдары үлтү сынньыбыттар. Куорат олохтоохторо их территориятыттан үүрүө этилэр да, полиция ону оҥорбот. бунтиэпкэни күөдьүтиэхпин баҕарабын".
  
  
  Сигаретаны бырахта. Байкердар куруук сылдьааччылар эбит буоллахтарына, ол аата миигин таарыйбатахтара. Кинини уулуссаны туораан, дьыала саҕаламмытын эрэ рестораҥҥа ыыппыта. Кини барыта түөрт клиени аахта. Бары эр дьон этилэр, кинилэр тула үстүү киһи хараҕын далыттан кыайан араарбатахтара. Төрдүс, толкуйдаатым, бука, киһи буолуо этэ.
  
  
  Кинини атын дьонтон тэйиччи сытар чох остолобуойун туппута. Өссө мин диэки хаама илигинэ, харахпар халтарыҥныыр, халтарыйар, сыаналыыр киһим тутта.
  
  
  «Добро пожаловать в Бонэм. Өр хааларга былааннааххыт?» - диэн ыйыппыппар, - диэн хоруйдаата.
  
  
  «Бу эйигиттэн, Шейл».
  
  
  Сирэйэ кэбирээбит. "Мин аатым Сюзен».
  
  
  «Это Шейла мөҕүү, и до них хорошо, до фрэнк Абруза өлөрбүттэрин тухары эн кинини таптыы сылдьаҕын". Мин илиим остуолга элэгэлдьийэ түстэ уонна санныгар ыга сыста. «Турума, аһаҕастык. Онон менюга тугу этэбит диэн, бу кэрэ сирэйгэ мичээрдээ»,
  
  
  «Мичээрдээһин чэпчэкитэ суох буолуо. Бэгэдьэк уҥуоҕун тоһутаары тэринэ сатыыгын".
  
  
  Кыыһа мөлтөөтө да, киһитин көппөтө. «Эһиги куотан иһэр дьон эһиги ханна бааргытын билэллэр. Хотеллар эһигини тоҕо туораталларын сатаан санаабаппын, ол гынан баран, чопчу көстөр кыахтаахтар быһыылаах. Эһиэхэ көмө наада".
  
  
  
  
  
  
  "Оччоҕо тоҕо миэхэ биэрэргэ сорунаҕын?"Кини кырасыабай айаҕа өһүллүбүт. Бу мин олоҕум устуоруйата. Эр дьон куруук көмөлөһөллөр. Онтон ордук элбэх пособиены ылабын, онтон ордук кыһалҕалаахпын ».
  
  
  "Мин бу маны барытын уларытар киһибин».
  
  
  «Мин эн кимҥин интэриэһиргээбитим. Билигин ону билэбин. Эн, Мандрагор аптаах киһиҥ буолуохтаах".
  
  
  "Аат- Нед".
  
  
  "Аа, Маама, олохпор ыарахаттары дьайар наадата суох", - диэбитэ. Туох да диэбит иһин, хараҥа харахха интэриэһэ уһугунна. «Эһиги, биллэн турар, туох эрэ харданы баҕараҕыт».
  
  
  «Биһиги усулуобуйаны кэлин дьүүллэһиэхпит".
  
  
  "Ээ, киниэхэ эрэл кыыма", - диэн Сардаана куолаһынан эттэ.
  
  
  Бизнес дуу, бизнес буолбатах, аччыктааһын этэ. Ее сказал эй принести мне толстый хочется и черный кофе.
  
  
  "Мин бу туһуттан куотуом суоҕа диэн итэҕэйэҕит дуо?"
  
  
  "Золушка бэйэтин крестной феяттан куоппата, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  Күлэн күлэн барда. «Золушка буолбатах».
  
  
  Кини оруолун оонньуон сөп дии санаатым. Тапочкалары уонна унеты аҕалбыт кыыһыгар маарынныыр, оннооҕор тапочка сөп түбэспэт буоллаҕына. Кини үтүөкэн принцибэ Френком Абрузом, капо мафия буолан тахсыбыта.
  
  
  Кофебын кытта төннөн иһэн, илиибин кытта чааскытын туруоран кэбистэ. Ону биһиги олохпут оҥкулун быһыытынан быһаарар.
  
  
  «Бокуойа суох быһыылаах. Эн эрэ буолбатах, доҕоруҥ тула. Ол аата эн кимҥиний?» диэн ыйытта.
  
  
  «Мин эмиэ кэлин быһаарыам".
  
  
  Аан халҕаһата хабырыйда, үс байкер киирэн бэйэ- бэйэлэрин кытары тэҥҥэ тутан киирдилэр. Биһиги тула биир нэдиэлэнэн мыыла көтүүтүн таарыйбаппыт. Быһа сабаҕалаан эттэххэ, икки ресторан киһитин троицаҕа сөбүлээбэтэх. Он могут быть прожить без их бизнесов по муследуют девятьсот.
  
  
  Остуолга олорорго быһаардылар. Атын күлэн-оонньоон улаханнык кэпсэттилэр. Киһи ымсыырыах, киһи тула холоон көрөргө холоммута. Күрэхтэһии хатың Чараңы эркинигэр эрийэ- буруйа барар уонна миэхэ олорооччуларга, бусинкаҕа, тирии бөҕөстөргө баайыллыбыт эр киһи төбөтүгэр хатыылаах бөҕөстөр быыстарынан түмүктэннэ. Уһун баттахтаах, бытархай өҥнөөх маҥан баттахтаах киһи ордук презентациялаан көрбүтэ.
  
  
  Шейл сих бирикээһи толорон, шамалаах сирэйэ атаҕынан элэйбит. Кини олус дьиктиргээн, ис киирбэхтик өһүргэннэ. Алтан Бордоҥ бэйэтин табаарыһын илиитинэн барбыт. "Бэйэҕин сиэрдээхтик тутун», - диэтэ кини лоп- бааччы куолаһынан.
  
  
  Миигин кытта кэккэлэһэ олорооччу, харахпын- харахпын тутта, тиистэрин көрдөрдө, тула ким да суох. "Тугу көрөҕүн, бастын?"
  
  
  «Эйиэхэ», - диэтэ мин «стоматологическай үлэҕин сөҕөбүн». «Биирдэ милиция киһитэ миэхэ сирэйгэ кэллэ. Эмиэ оло?»
  
  
  «Не особенно",-диэтэ мин чааскыбын омуртка уктан баран утаран.
  
  
  Алтан Бордоҥ санныттан харбаан ылла. - Суох киһи тииһэ мырчырытта. «Дьээдьэни, Дьээдьэни кытта оонньоомо. Дьоһуннаахтык толкуйдуохха сөп. Саамай кырата, сыыһа өйдөһүү наада. Чахчы дуо?»
  
  
  «Сөп», - диэн Дьээдьэ хатылаата. Истиҥник санаммата. Санныгар илиитин санныгар тутан баран куттаммыт киһи кордо.
  
  
  Кинини холкутук доппуруостаан баран, түүн үөһүгэр тахсарын күүтүөм диэн эттэ. Отельга нүөмэригэр эргиллэн кэлэн, түннүк аттыгар, рестораны кэтээн көрөөрү тэриммит. Өлбүт киһини өлөрүөхсүттэр кыыска көмөлөһөргө холоммуттар төһө билэллэрэй?
  
  
  Сымнаҕас борук- сорукка байкердар тахсан күл уулуссаҕа муна-тэнэ, күлэн мүччү туттулар. Арай бытык өҥнөөх бытык өҥнөөх эрэ хааман, атыттар икки ардыларыгар, төбөтүгэр ойуоккалаан, аргыый аҕай хааман истэ. Баруҥҥа төнүннүлэр. Кинини кэтээн көрдүлэр, билиҥҥитэ биллэ- көстө кистии иликтэр.
  
  
  Ол эрээри, шейла кэлэ илигинэ, телефоннаабатах ыккардыгар түбэһэн эрэр. Ресторан күнүн хараҕын араарбакка, телефонун тобугар уурда уонна түүҥҥү клерка миэхэ тас линияны биэрэргэ көрдөстө. Заправка нүөмэрин хомуйан эппиэт ылбатах. Кини хараҥаҕа гудога иһиллии олорон, событиелар хаттаан уларыйбыттарын туһунан санаалаахпын.
  
  
  Шейла ресторан нөҥүө дьулурҕатык хааман, эргитэн- урбатан атах сыгынньах хааман таҕыста. Чэпчэки ардах түстэ. Түннүк таммаҕа таммах таммалыыр курдук көстөр. Мерита киинэ уһуктаах уһун сон этэ. Сиэппитигэр бэстилиэнэй баар эбит диэн сэрэйиэххэ сөп.
  
  
  «Оҕолоор, эн хитрэй», - диэн сымнаҕастык эттэ мин.
  
  
  Түүн түүн этэ; 22:00 эрэ этэ. Онньор эрдэ барара - тиийбэт этэ.
  
  
  Олоппоһу арыйа тардан баран, үс түргэн хаамыыга күн бүгүнүгэр диэри тиийдэ. Кини кирилиэс устун түргэн баҕайытык түһээт, куттаммыт үлэһити ааһаат, шейла барарын саҕана уулуссаҕа көттө.
  
  
  Мотоцикл мотуора мотуорун пульсунан уматыллар тыас иһилиннэ. Байкердар миигин өйдөөн көрбөккө аастылар. Массыынаны батыһа сатаабыттар. Кини Дальнай Востокка кэнники фонариктары кып- кыһыл сибиэһэй сүүрэн иһэрин көрөөт, бэйэтин потребительнай «форду»ойутан истэ.
  
  
  
  
  
  Ону өйдөөн, куорат эргин Погоннарыгар умса түһэн истэхтэринэ, саамай түргэн тэтиминэн айанныырбыт. Куорат кэннигэр хааллаҕына ойон таҕыста. Шейл байкердар харахтарынан хайҕаммыта.
  
  
  Бензин өссө «Форту» биэрбитин, чугаһаан, баһылык «көҥүл " кытары кэккэлэһэ турарын көрөн, кыыс тохтоон хаалбытын көрбүтэ. Кини итини болҕомтоҕо ылан, массыынатын тула сүүрэ сатаата.
  
  
  Тымтыктар кинилэргэ түһэн эрдэхтэринэ, ким эрэ вечеринкаҕа уот күөдьүйэн тахсыбытын билбиттэрэ. Биир байкердар кэннилэриттэн быһа түһэн баран, соһуччу суолбун быһа анньан киирээри гынным. Сирэйэ Дьордьжи диэн киһи инчэҕэй ардахтан тротуар устун хааман иһэн сирэйин көрдө. Тииһин суунаат, шопорга тахсан " Форт»заводка таҕыста. Кини погонун сөргүтэн биэрдэ.
  
  
  Бастаан Дьоржиптэри туппуттар. Кини миигинниин атыттардыын тэбис- тэҥҥэ хаамсан, сыл аайы бииргэ буолуом дуу диэн, бытаан тэтими өйөөн испитэ. Ити көрөөт, тиистэрин тииһин күллэ. Мин " форд»арахсыбатаҕым сөп курдук. Билигин кини миэхэ өссө биир шанс баар.
  
  
  Кини мотоциклы эргитэн, хантан эрэ сидиэнньэттэн кылгас сыабы ойон таҕыста. Илиитигэр буулдьа сылдьар сыабынан мотоциклга иилистэ уонна миэхэ ыстанна.
  
  
  Ону издательствоҕа баттаппата уонна түргэтэтиэ суоҕа. Кини саараҥа суох иннин диэки сыҕарыйар, бастыҥ фонариктарым түүннэри- күнүстэри лизалыыллар. Дьөгүөр тиийэн кэллэ. Курсу тутуһа сылдьарбын көрдөхпүнэ, мин суолбар төһө да мотоцикл атын балаһаҕа түүрүллүбүт.
  
  
  Массыынатын эргитэн охсуон сөп этэ да, ону халтарыйан асфальт оҥорортон куттанар. Кини эмиэ хаттаан киирэн хаалыан баҕарбат этэ. Бензин өссө эбиллиэ, ол оннугар түргэнник эбиллиэ. Дьөгүөр Дьөгүөрэбис сөлүүкүттэ, илиим сап- хара буолан эрэрин көрдүм. Кини кымньыынан кымньыылаата.
  
  
  Соһуччу соҕус сүүрүү массыынаны тула тахсан Дьөгдьөччү айанныырга күһэйдэ. Сыабын- сорукпун кэннибэр быһа анньан баран, кэннибэр саба баттаатым. Кини өстүөкүлэ тыаһын иһиттэҕинэ, холкутук тыаһаата. Ол кэнниттэн биһиги ортобутугар ити түргэн тэтиминэн түһэн, мотоциклы төнүннэрэргэ күһэллибитэ. Кини санаатыгар, бу фонарь мин кэннибэр ыйанан турарын, кэннибэр элэс гынан баран, Томтор устун элэҥнээн истэҕинэ, мин кэннибэр ыйанан турарын көрбүтүм.
  
  
  Булгунньахтаахха тиийэн Эккирэтээччилэр Эккирэтэллэрин бэлиэтии көрбүт. Хаамар байкалаах киһи «көҥүл»кытары куотан иһэр. Кини массыынаны ситэн, массыына суолун- ииһин туоратаары, суол кытыытыгар тардыалаан, суол кытыытыгар соһон барда.
  
  
  Велосипедтаах киирсии итинник умсугуйан, маннык көрдөрүүнү кыайан оҥорботоҕо. Суолтан туораат, өрүтэ өрүтэ өрүтэ ыстанна, кумааҕы хараабылын курдук сүүрэн- көтөн сүүрэн истэ. Ханаабаны охсоору гыннаҕына эрэ бытаарар. Вейль уходила воздательстве наьатия. Массыына илигирээһинин сыаналаатахха, кинини ордук бытааннык переключилээтэ диэн сэрэйдэ. Онтон издательство пилилата. Көҥүл бытарыйан халтарыйда да, эргийбэтэ.
  
  
  Массыынаны аһаҕас хонууга тохтотон баран, байкердар тэнийэн бардылар. Биирдэрэ ханаабаны туораан, Үөһээ айаҥҥа олус кыраһыабай разделкалары туораан, сойуолаабыт массыына хонуутунан элэс гынан хаалла. Ону көлөһөлөрө бадарааны аймаатылар.
  
  
  Иккис байкер ханаабаҕа ыстанарга хорсун быһыы тиийбэтэ. Суол кытыытыгар тохтоото уонна мин түүн тахсарбын көрбүтэ. Кини мотуор научнай- чинчийэр соруктарын быһаарбыта уонна мотоциклы кытта түспүтэ.
  
  
  Саайтаран көрбүтэ, сиэркилэтигэр Дьордьияны бэрэбиэркэлээри гыммыта. Кини билигин да кутуруктаахпын уонна оборуоттарбын хомуйбутум. Сотору кини миигин ситэриэҕэ.
  
  
  Кинини хонуу таһыгар эргийбитэ уонна научнай- чинчийэр задачалары быһаарыы. Тахсан иһэн умайбыта. Байкер хайаҕа каталканан эргийэрин кэтэспит. Камзоль иһигэр киирэн быһаҕын сулбу тардан кэбистэ. Кини миэхэ кэлэн батыйатыгар сергей кып- кыра биитинэн кылбаҥнаата.
  
  
  «Мистер, вам лучше вернулся В машине и убить к части».
  
  
  "Ону оҥорботохпуна?"
  
  
  «Сковородка бэлэм бекон курдук эрэнэбин".
  
  
  Биир удьуору бүк баттаан баран төннүбүтэ. Мин хаҥас өрүтэ көттө. Кини ити тобуктаах чааскыны кытта кытаанах контакт сэрэйдэ. Японияҕа ити хамсааһыны үөрэппитим, ити үчүгэй эрчиллии этэ. Сирэйэ атах анныттан сири былдьаабыкка дылы гына түстэ.
  
  
  Карточкатын көтөҕөн пас быһаҕынан оҥорбута. Онтум көһүннэ да, Бүлүү көһүйдэ, олоҕум устатыгар түбэһэ түстэ. Кинини икки илиитинэн харбаан ылан, хайа баҕарар омукка түһэрэн, тоһутан кэбистэ. Шрамалаах сирэй оргуйда.
  
  
  Кини ол быһаҕын сүүрдэ уонна шоссе атын өттүгэр иилистэ.
  
  
  Онтон Дьоржи кэлбит. Сыабынан далбаатаан, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр айаннаата. Кини миигин сирэйгэ охсор буоллаҕына, хараҕым далыгар саататыам,олоҕун устатын тухары эспэтим. Кинини таарыйдаҕына, сыаптаах сэриини иһиттэ. Онтон Дьордьжи миигин байытара. Эргиллиэн иннинэ чаҕылҕан төлөрүйбүтэ
  
  
  
  
  
  Саночнигы таһаарда.
  
  
  Кини ыҥыыр нөҥүө ытта уонна Байкал шоссе ортотун диэки ыстанан баран, ойоҕоһугар охтон түстэ.
  
  
  Кини Дьоржиҥҥа эрэ бырахпакка, массыынаҕа төннөн кэлээт, кэннилэрин киллэрэн, фаралар хонууларын сырдатта.
  
  
  Алтан Бордоҥ ыксаан массыына өстүөкүлэтин сутуругунан тоҥсуйда. Араҕас сардаҥалара сырдаабыттарыгар тохтоото.
  
  
  Кини намыһах тэтиминэн «Форт» туруорда уонна ханааба нөҥүө айаннаата. Туора ыстанна. Алтан борокуот бэйэтин байкатыгар төттөрү сүүрбүтэ. Кини бастакы кэлбитэ. Кини көлөһө бүтэһик мүнүүтэҕэ төнүннэ, онон мин бамперым эрэ велосипед охсулунна да, охсууттан массыына эргийдэ. Алтан Бордоҥ билигин бэйэтин доҕотторугар ойон, арааһа, биир эргиччи тиийэрэ буолуо. Она поверил «форд» так, что- то В свете фар. Кини массыына тула тахсан, логер устун сүүрэн иһэр атаҕар ытта.
  
  
  Шейла машинатын аанын анньынна. Илиитигэр 38- с калибрдаах револьвер тутта. Алтан Бордоң ону билбэтэ эрээри, бу олоҕу быыһыыр кыахтаах этэ.
  
  
  «Мистер, - Мистер грейл, - вы тем другое».
  
  
  У нас не достал «Люгер» В левой колесе И пробила в неньгу. Кини Миитэрэй инники көлүөһэҕэ Миитэрээс тахсан ытыалаата. Онтон кини капитаны көтөҕөн, проводка уурда.
  
  
  "Өйдүүгүт дуо?"В нужен.
  
  
  «Биирдэ миигин куотан хааллыҥ. Ону хайыаҥ суоҕа диэн эрэнэ саныыбын».
  
  
  «Мин эйиэхэ эрэнэр кыаҕым суох. Ону эн кимҥин билбэппин».
  
  
  «Мин эйиэхэ эттим. Аат-Нед».
  
  
  «Сүүрэргэ үөрэммитим. Она думают, что нужно сделать".
  
  
  «Арааһа, бу бэстибээли туһанар кыахтааххын, - диэбитэ мин, - ол гынан баран, үс бойобуой киһини барытын кыайыаҥ суоҕа этэ дуо? Төбөҕүтүн, Шейл. Эйиэхэ көмүскэл наада".
  
  
  Массыынатын күлүүһүн сулбу тардан баран мүнүүтэҕэ ууран баран, сыппыт Алтан Бороодугар төннөн кэллэ.
  
  
  «Эн олоруоҥ», - диэтэ кини. "Ону көҥүллээтэхпинэ".
  
  
  Уоһун салыннарда. "Ол аата тугуй?"
  
  
  Кинини иҥнэйбит уонна ол икки ардыгар люгер биитин хойуу хаастарынан тарта. "Түүҥҥү актыып төрүөтүн эт".
  
  
  «Сынньанныбыт. Өссө тугуй?»
  
  
  Кини бу снарядынан бэстилиэтинэн өрүллүбүт. «Мин саныахпар, эн өссө тугу эрэ этиэххин сөп. Ордук интэриэһинэй».
  
  
  "Чувак, у тебя сказают всех понимают. Ол гынан баран, биһиги ийэ буоларбыт чахчы. Кини биһигини эбиэт саалатыгар суулаабыт, онон үлэбитин бүтэрдэхпитинэ үөрүү- көтүү бөҕө буоларга быһаарыммыппыт . "
  
  
  "Киниэхэ ким да кыһаллыбата дуо?"
  
  
  "Кимий?"Уйбаан Уйбаанабыс бэлэхтээтэ. "Чэ, туох да диэбит иһин?"
  
  
  Ону итэҕэйэрбэр эрэлим суох. У зот: «менга ўзларингизни сўзлайдиган, ўзингиз учун ҳақида сўзлашмайди. Ол эрээри мин саныырбыттан ыраатыҥ. У зот сўнгра топганлар, уни сўзлашмайди», - дедилар.
  
  
  "Чувак, у тебя будем без тебя, как преждняк».
  
  
  Шейла мин массыынам аһаҕас күнүгэр олорбута. "Бу икки киһини туох диэбиккитий?"- диэн ыйытта, хаһан төннүбүтүн.
  
  
  "Ол эмчит аатын ааттаталаата», - диэбитим мин ... «массыынаҕа олор. Биһиги бонэмҥэ төнүннүбүт».
  
  
  Аптарытыаттаах баҕайытык миигин истибитэ. Руль анныгар тиийэн пассажирскай сидиэнньэҕэ тиийэн, дьууппа атахтарынан турда. Ухмыль эй "люгер «кобураҕа уонна сельня иһигэр баар» люгер" кистээтэ. Ол кэнниттэн сутуругунан 38- с калибрдаах ойоҕоһунан охсубута.
  
  
  «Бу куһаҕан ньыма баарын билэбин, - диэтэ кини, - ол гынан баран кыыс бэйэтигэр кыһаныахтаах».
  
  
  Үс төгүл
  
  
  Кини биир урут- уруккуттан бэйэм кинигэбин кэспитэ. Өйдөөх агент хаһан да кобураҕа ытыалаабатаҕа, билиҥҥитэ ким эрэ бэйэтин туттубута. Билигин кини ол табыгаһа суох балаһыанньаҕа кубулуйда. Куһаҕан түбэлтэҕэ ити сайылык түмүктэниэн сөп.
  
  
  «Мин итини сэрэҕэ суохтук оҥоробун», - диэн кини миигин револьвер анныгар анньан дьарыктанар кыыска, ол гынан баран, кини миигин быһаарарыгар отель буолуо этэ".
  
  
  "Күлүүс, Н. Мин эн массыынаҥ күлүүһэ наада. Оччоҕуна, куотан хаалыахпын баҕарабын. Бонэмҥэ төннүөм суоҕа. Ким эрэ онно миигин күүтүөн сөп".
  
  
  "Миигин быраҕаары, эмиэ соҕотохтуу көтүөххүт дуо?"
  
  
  «Мин куттанабын. Ону билиҥҥэ диэри»хоро " оҥорбута.
  
  
  «Бүгүн киэһэ кэлбэтэҕим буоллар, улаханнык кэтэһиэххит этэ".
  
  
  Кинини кытта мөккүһэн, кини балаһыанньатын сыаналаабыта. Мин уҥа илиим, чугас илиим уруулга түстэ. Кинини төһө түргэнник кыайа- хото тутан, ытыыр сүгэ курдук моҕотой бөҕөнү тарта. Ол гынан баран, кыыһы бохсор куттал суоһаабатаҕа, ол охсууну револьер курогун устан, чугас эргиннээҕи пулеметтаах буулдьаны илдьэн кэбиһиэн сөп. Бу кыамталар тула биир да киһини сөбүлээбэтим.
  
  
  Куолаһа үрдээтэ. «Мин эйигин ытыам суоҕа этэ. Ол гынан баран ону оҥоруом, баҕар тиийиэм».
  
  
  » Оҕоккоом, оҕоккун", - диибин. - эйиэхэ күлүүһү биэрбэппин«.
  
  
  Онно олордохпутуна, биһиэхэ ким да хамсаабат этибит, онуоха диэри куукунаҕа баттаатаҕына, ким да хамсаабат этэ. Кини санаатыгар быыкаайык таммах курдук кылбаҥнаата.
  
  
  Олоҕун илиилэригэр биэрээри, кириисиһи үчүгэйдик билэр этэ. АХ Дэвид кирбиини өлөрүүгэ кыттыгастаах буолуон сөп, кини миигин куттаан өлөрөргө холонуон сөп;
  
  
  
  
  
  
  мин билэрбинэн, кини эр дьону барыларын абааһы көрбүтэ уонна биир пулемету үөрэ-көтө ыыппыта. "Эй, мин эмиэ барсыам суоҕа", - диэбитэ. Төбөбөр туох эрэ ис хоһоонноох буолуохтаах этим, оннук улахан суолталаах, ким эрэ Шейла хаһан да кинилэргэ үллэһиллибэт диэн итэҕэйэргэ быһаарыммыта.
  
  
  «Эйиэхэ ньиэрбэ элбэх», - диэтэ кини тиһэҕэр.
  
  
  Соһумардык үөһэ тыынаат, бокуруону тула таһааран олбоҕор быраҕан кэбистэ. "Мин эйигин быанан баайыахпын сөп дии саныыбын. Мин эйигин өлөрөр наадата суох быһыылаах".
  
  
  "Мин ону истэргэ үөрэбин.- Маша күлүүһүн сулбу тардан ылан массыынатын тэниттэ.
  
  
  "Ханна илдьэн биэрэҕин?"
  
  
  «Билигин, төттөрү Бонэмаҕа. Кини эрэ кыайбытынан, олоҕуҥ куттала суох буолар сиригэр барытыгар тэрийэбин".
  
  
  Хонуу устун ыстанан баран, сыыйа- баайа бытыгыраан, доҕотторугар сыыллан, бааһырбыт атаҕын соһон иһэр. Суол кытыытыгар сууламмыт илиитин ыга тутан, Дьөгүөр диэн киһи хамсаабатах кулуубунан сууланан сытар. «Бэртээхэй бөлөх бары американец уолаттарын", - дии санаатым. массыына шоссе устун сүүрэн иһэн, Шейла: "эн хас сыл аайы ытан өлөрөөрү ытыалаабыт киһини мунньубаккын дуо?»
  
  
  "Суох», - диэтэ эй. "Өлбүтүн билэбин"
  
  
  Кини акселераторы анньынна, көлөһүммүн массыынам балаһа курдук көттө. Кини кыра механик оҕотунан бүгүн киэһэ илдьибитинэн киэн туттуо этэ дии санаатым. Дьиҥэр, массыына Хоку үчүгэйдик толкуйдаммыт былааныгар сөп түбэһиннэрэн үлэлиир соҕотох мал этэ.
  
  
  Отель она отвела В каких- то заслуженное место под юрисдикации АХ, но мне привались снарядкой и настроить его. Отельга тоҕо кэлбэтэҕин быһаарсыы эмиэ наада этэ.
  
  
  «Мин хаһан да бу бэстилиэтинэн туһамматым», - диэтэ Шейл. «Мин хаһан да ытан кэбиспэтэҕим. Баҕар, ол иһин эйигин ытар кыаҕым суох".
  
  
  «Эйиэхэ атын төрүөт баар диэн эрэнэбин. Баҕар, миигин таптаабытыҥ буолуо".
  
  
  "Өссө суох», - диэтэ кини. «Ол эрээри, мин саныахпар, ити кыаллыан сөп".
  
  
  Илиим сылаас өттүн таарыйда. Утарбатах быһыылаах. «Миэхэ кырачаан биэриҥ», - диэтэ мин.
  
  
  Онтон мин кэннибиттэн санныбын ытыс үрдүгэр бырахта. Итэҕэлин бэлиэтигэр, хас да прогресса ситистэ дии санаатым.
  
  
  "Тоҕо нааданый?- диэн ыйытта.
  
  
  «Просто сөргүтүллүбүт. Өскөтүн эн миэхэ сыалгын- соругун сөпкө суруйбуккун", - диэбитэ»
  
  
  Она Сун 38- й калибр в хаҥас мүнүүтэ. Сүүрэн иһэн 70- ча километры титирэстээн истэхпитинэ, төттөрү айаннаатыбыт.
  
  
  «Бу үс эр киһи. Миигин өлөрөр соруктаахтар дуо?»
  
  
  «Лидер эппэт". Кини сирэйин хараҥа массыынаҕа араарбатым. «В виде, что вы всех понимание, это мало дружный досталование».
  
  
  "Оттон эн миигин туох дии саныыгыный?"
  
  
  "Хас да мал."Ее прошел длинный указателей, не сбавляя скорости. "Күүһүлээһин ахсааныгар киирбэт".
  
  
  «Атын усулуобуйаҕа туһааннаах дьон наадата суох этэ".
  
  
  Кини хараҥаҕа күлэ түстэ. "Франк Абрузовы кытта хайдах көрсүөххүтүй?"
  
  
  «Лас- Вегаһын тимирбитим, онтон үҥкүүһүт киһи быһыытынан кыайан тахсыбатаҕым. Кинини кытта кэлсибит. Улахан киһи мин аҕам буолуохтааҕар, харчылаах этэ".
  
  
  "Тугу дьарыктаммытын билэҕит дуо?"
  
  
  «Я вечер родилась». Кини өр саҥарбата. «Лас- Вегаска боруобаҕа дьулуһар кэрэ кыргыттар элбэхтэр. Кини элбэх киһини тула биир эрэ. Сирэйим- дойдум туруга буоларын өйдөөн, бэйэтин этин- сиинин туһанар буолла».
  
  
  Кини биһигини «Грейхаунд»автобус аастаҕына сибэтиэйдэргэ ыҥырда.
  
  
  «Мин бу автобуска барыам этэ», - диэтэ Шейл. «Хорошо, что она рассказал тебя часть своей истории. Эн миэхэ тугу кэпсиэ суохтааххын?»
  
  
  "Бастатан туран, ханнык чааһы баҕараҕыт?"
  
  
  «Мин олохпор хантан кэлбиккитий, хантан билбиккитий?»
  
  
  «Этиэххэ сөп, кинини өлөрүөхсүтү булууга интэриэстээх тэрилтэҕэ үлэлиибин».
  
  
  «Ол эрээри эн мафияҕа буолбатаҕыҥ". Ити боппуруос аҥара этэ.
  
  
  «Суох. Эн Дэвид кирбии диэн киһини өйдүүгүн сөп. Кини мин доҕорум этэ".
  
  
  «Мин ааты өйдүүбүн. Абрузаны күүтэргэ кэлбитэ. Это все, что я знаю о Ваш Мистер кирбии. Она не задает абрузуют вопросы о этой почти бизнесвет".
  
  
  «Түөрт киһи өллө да, тыыннаахтыы бардыҥ. Ону эн хайдах ситистиҥ?»
  
  
  - Диэн хардарбата. Ол оннугар: «өлөрүөхсүттэргэ ыйан биэриэххитин баҕараҕыт", - диэбитэ. Ол оннугар эһиги тэрилтэҕит миигин көмүскүүргэ эрэннэрэр. Бу дьыала?»
  
  
  "Бу дьыала". Бонэм уоттарын өйдөөн көрбүтэ уонна таһаара түстэ. "Туох диигин?"
  
  
  «Мин толкуйдуубун».
  
  
  «Мин көрдөхпүнэ, оҕо, талыы суох".
  
  
  Куорат эрдэ утуйа сытабыт. Арай ресторан, бар уонна гостиницалар аһаҕас хааллылар. Кинини хараҥа заправкаҕа тохтоото. "Бу дьон үксүн ханнык кэмҥэ сабыллалларый?"
  
  
  «Аҕыс чаас саҕана. Тоҕо ыйытаҕыт?»
  
  
  Ол аата, Мэритиэт балтараа чаас хойутаан, байкердары эккирэтиэн иннинэ отель быраҕан барбыта. Биир илиитигэр уонна «Люгер» фонаригы кытары массыына тула тахсан, станциянан дьөлө сүүрбүт. Кэмниэ- кэнэҕэс Арыылаах буочука түөһүттэн уон биэс хаамыылаах сыарҕалаах буочука мэтириэтэ булла.
  
  
  Сэрэхтээх буолуо диэтэ,
  
  
  
  
  
  ол гынан баран, кини соччо сэрэҕэ суох. Хабарҕата быстыбыт.
  
  
  Кэннибэр тиийэн кэллэ. Аан дойду чулуу чааһыгар сыһыарыллыбыт эттиктэри көрөөт, АХ барда. «Мин бу киһини билэбин. Станцияҕа үлэлээбитэ».
  
  
  Онтукатын ыһыктан кэбистэ. "Даа."
  
  
  «Ол эрээри кини манна өр буолбатах. Кини кимий, нэ?»
  
  
  «Другой мой друг. Эйигин кэтээн көрөр».
  
  
  «Билигин кини өллө». Кини куолаһа үрдүк этэ, нэн паника этэ. «Дьонуҥ кутталга ылларан, миигин хайдах көмүскүүгүн? »
  
  
  Ону, дьэ, кырдьык штопор эбит дии санаатым.
  
  
  Шейл миигиттэн киэр хайыһан, барыны- бары кыайар- хотор омугунан куотта. Хата, ханна барарын билбэтэ буолуо. Кини барыан баҕарарын билэрэ.
  
  
  Кинини таарыйда. Куотан иһэн инчэҕэй сыыс оту мин штаниналарбын хап- сабар тыаһаталлара. Кыыс ситиэр диэри айдаан тыаһын истибит. Ытыһын тутан баран, илиититтэн тутан ылан бэйэтигэр тардыалаата.
  
  
  "Ыытан кэбис", - диэн ыйытта. «Миэхэ көмүскэл наадата суох. Миэхэ онто суох ордук».
  
  
  Тыҥырахпын киһи сирэйигэр иилистэ да, атын бэгэччэги тутта. Кини түөһүгэр ыга сыстан, этим- сииним итийэн, күөмэйим тэбэн хаалла. Ону өйдөөтө уонна хамсаабакка турарга күһэйдэ.
  
  
  «Алҕаһы оҥорбут. Она не делаю ее». Уйбаан Уйбаан Уйбаанабыс этэр. «Мин бу куорат тула бүгүн киэһэ таһырдьа таһаарыам. Биһиги эйиэхэ барыахпыт, ону барытын тэрийиэм, онтон кэннибитигэр хаалларыахпыт».
  
  
  "Нед". Кини мин аатым эмиэ да намыһах, сымнаҕас куолаһынан быһаарбыта. «Эр киһини сөбүлүүрүн билэбин". Улахан утарсыбакка, ийэбин, Биэнсийэбин көрсө олороро. «Мин эйиэхэ үчүгэй буолуом. Оо, оннук үчүгэй. Ол гынан баран, баһаалыста, миигин ыыт», - диэбитэ.
  
  
  Кини этиитэ миигин атаҕастаабатаҕа. Кыыһым үлүһүйэн, куомуннаһан, куомуннаһан, ол иһин кыайан куоппатаҕым.
  
  
  «Эйигиттэн сылтаан ити барыта кэрэхсэбиллээх иһиллэр. Ол гынан баран үлэм - эн тугу билэҕин. Кинини син биир куота сатыыр кыаҕым суох. Ити эйигин Бүлүүгэ быраҕар. Ким эрэ эйигин суолтан ыраастыыр санаалаах. Мэтириэти түҥэтэргэ уонна миигинниин биири оҥорорго холонорго холонуохха сөп. Өлөрүөхсүтү Эйиигин ыытыахха сөп. Кинини кытта бугунну кун бугунугэр диэри харсыспыта. Бинтиэпкэтин устан баран, " үлэҕэ кэллэххитинэ түннүгүттэн түһэрэргэ соруммут ".
  
  
  Илиибин ыга тутунна. «Бу барыта Абруза өлөрүөхсүттэрэ дии саныыгыт?»
  
  
  «Бу чахчы. Веб-, ким идентификациялыыр кыахтааҕый».
  
  
  Сахха ньулуун күлүү буолан хаалла. "Өлөрүөхсүтү ыыппытын туһунан кыра да өйдөбүл суох эрээри, мин эһиэхэ биир малы этиэхпин сөп. Бу кинилэр буолбатах, дьон Францияҕа Абруза уонна кирбиигэ ытыалаабыттар. Суох, чахчы. Тыыннаах буоларыгар баҕараллар".
  
  
  «Оҕо, эн кыра Сюрприз толору». Ачыкытын тарбахтарын ыга эрийэн Машаны тардыалаан, массыынаҕа уган кэбистэ.
  
  
  Мин этим- сииним ханна баарын хаалларыахпын баҕарбаппын эрээри, өлөрүөхсүтү өссө да чугаһатан, биһигини көрдүү-ирдии сылдьыан сөп. Кыыспын куттала суох сиргэ хайдах тиэрдиэххэ сөбүй?
  
  
  «Бу туһунан кэпсээ эрэ, Шейл», - диэтэ мин массыынаны собуоттаан.
  
  
  "Эһиги сөбүлээбэккит".
  
  
  «Она не будем. Син-биир миэхэ эт».
  
  
  "Фрэнк Абруза миигин лас- Вегаһын ылбата. Она представлена В этом. Кинини билэр киһим миэхэ кэлэн, Абруза куоракка тиийэн, аҕалыыны сөбүлээбитин кэпсээбитэ. Кини биһиэхэ көрсүһүүнү тэрийиэн сөп диэн эттэ. Кэлин, френк миигин отель хаалларарга быһаарыммытыгар, бу киһи миигин кытта эмиэ сибээстээх буолуо этэ. Ону мин хайаан да ылыахтаахпын диэбит уонна харчы ыларга бэлэммит ".
  
  
  - Абрузаҕа бырахпыта дии саныыгыт дуо?»
  
  
  «Бу көлүөнэҕэ туох эрэ. Мафия 200 000 долларга Абрузаны тиэрдэргэ сорунарын билбитэ. Харчы хаһан кэлэрин иһитиннэрдэ. Ол хааччахтааһын буолуо, ону итэҕэйбитэ. Кини эппитин курдук оҥорботохпуна, кини миигин өлөрүө диэн куттанар. Онон киниэхэ харчы кэллэҕинэ эрийэн төлөпүөннээтэ ".
  
  
  Ону дьиэҕэ- уокка аастаҕына устуоруйатын тылбаастаабыта.
  
  
  "Кини туһунан тугу этэрин эһиги билэҕит дуо?"- диэн ыйытта дьиикэй куолаһынан. «Ол аата туох суолталааҕын билэҕит", - диэбитэ»
  
  
  Кини дьиэтин аанын аһан, сибэтиэйдэргэ уматан кэбиспитэ. Илиитин иһигэр " Люгер» тула көрбүтэ, телефонугар тиийэн кэллэ.
  
  
  «Уни Абруза", - дедилар Шейл. "Бу дьонум кэлэннэр, кинини кирбии диэн ааттаах киһилэрин өлөртөөбүттэрэ. Барыларын ытан кэбиспиттэр. Бу сэрии этэ".
  
  
  «Тугу гыналларын билбэккит», - диэтэ эй.
  
  
  Суһал көмө сулууспатын телефонун нүөмэрин салгыы сибээс оператора биэрдэ. Хуок ханна барбытыттан тутулуга суох, ол улахан территорияны хабара, онуоха суһал көмө сулууспатын нүөмэригэр эппиэттээбит кыыс суһаллык хайдах сибээстэһэрин билэрэ.
  
  
  Шейл ыскаап тэлэччи аспыта уонна Бурбон бытыылкатын хостообута. «Мин ону бэйэм эппитим. Ол гынан баран, бу чертовскайы көмөлөспөт. Фрэнк Абрус мафиоз этэ да, миэхэ үчүгэйгэ сыһыаннаах. Ону өлөрдө». Бытыылканы көтөхтө. "Ону ылыаххытын баҕараҕыт дуо?"
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. Линияҕа Хоко кыыс баар этэ. Албын- көлдьүн «диэн албын- көлдьүн тыллара. Кыыс бу эр киһини кытары кэпсэтиэхпин баҕарабын диэн эттэ.
  
  
  "Мин иһитиннэрии биэриэм, Н3", - диэтэ кини.
  
  
  
  
  
  
  чуолкай, көдьүүстээх куолаһынан. «Миэхэ нүөмэргин аҕал, туруупканы ууран кэбис. Кини уон биэс мүнүүтэ устата ыҥырыа».
  
  
  «Тиэтэй. Время живет мне фалда».
  
  
  Туруупкатын ыйаата. Шейл куукунаҕа бытыылканы киллэрдэ. Кинини батыһан көрбүтэ, ракин аттыгар туран ытыыра.
  
  
  Хараҕын сүтэрбит. Ыстакааны тигэн, икки тарбах бурбонугар кутан, чэй омурдубут курдук испит. «Бу Кирбии. Ону эн төһө бэркэ билэҕин?»
  
  
  "Биһиги доҕордуу этибит."
  
  
  «Он выбрал некоторую день, чтобы встретить неподящий деньги". Ыстакааны үлтүрүтэн, муостатын үлтүрүтэн барбыт. Мин ырбаахыбар укта. «Өлөрүөхсүтү ким ыытыан сөбүй, недели? Мафия?»
  
  
  «Баҕар. Баҕар, эһиги убаастыыр улахан деятельгитин туруорсубуккутун билбиттэрэ буолуо».
  
  
  «Итини оҥоруохтара диэн куттанабын. Она куотан хаалбыта, өлөрүөхсүттэн- өһөрүүттэн куоппута". Кини тарбахтара сиэбиттэригэр түбэстилэр. "Бу түөрт өлүүгэ миигин буруйдааҥ, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  «Бэйэҕин буруйдаабаккын".
  
  
  Кини миигин тыыллаҥнаата, уоспар сыста. Эгэ уостара сылаас этилэр. "Нэ, миигин утуйар хосторугар илдьэн биэр", - диэбитэ.
  
  
  «Мин телефон звонкатын күүтэбин".
  
  
  «Миигинниин сөбүлэһэр санаалааххын. Ону билигин оҥор. Ону билигин наада".
  
  
  Ити кырдьык, ити санаа миэхэ хаста да кэлэ сылдьыбыта биллэр. Мэҥэ- Хаҥаластан диэххэ сөп. Кини бастакы сырыыга киинэҕэ уһуллубут киинэни көрдө. Ол гынан баран, биһиги икки ардыбытыгар ыйытыы суох буолан хаалбыппыт.
  
  
  Кини сымнаҕас баттаҕын Шейлэ уурбут. "Кэлин."
  
  
  "Мантан чэпчэки буолуо. Баһаалыста».
  
  
  "Кэлин», - диэн хат эрэннэрбитим. Кини бэрт сэгэй уостара сэгэйэн хаалбытын сэрэйдэ. Илиим төгүрүк түөһүгэр мунньулунна. Онно бюстгальтер суох этэ.
  
  
  Айдаан- куйдаан истэҕинэ, киниттэн киэр хайыста. А так на закончательница на закончательница и здесь сергей Зверев. Таһырдьа им-ньим иһилиннэ. Кинини «люгер» кытары уулуссаҕа тахсан, бултуу сылдьан салгыны туойан, иһиллээн истибит. Туох эрэ оннук буолбатах. Ону сэрэйдэ. Шейл дома В тупике. Чугастааҕы ыаллар дэлби тэптэрииттэн ураты тугу эмэ истээри олус ыраах сырыттылар. Түннүктэрэ аллара хойуу күлүктээх кыра оранжевай квадратиктар үөскээбиттэрэ. Шейлэ чааһынай да, түмсүү да буолуон сөп. Кинини ким эрэ муннукка хаайарга чэпчэки буолуо дии санаабыта.
  
  
  - Төлөпүөн иһэ иһирдьэ түстэ. Күммүтүгэр түбэстим,утуйар таҥаһын хатаан баран, кухня нөҥүө гостиницаҕа барарым. Туруупканы кирилиэстэн устан уһулла.
  
  
  Чуолкай уонна көдьүүстээх куолас: «линияны тутуҥ, Н3. Мистер Хок проходит».
  
  
  "Ник, Ник?"у зот.
  
  
  "Миэхэ ыыппыккыт эмиэ баар. Ону тиэрдэргэ бэлэммит».
  
  
  «Эһиги түргэнник ситистигит».
  
  
  «Миэхэ көмөлөстүлэр. Денер үчүгэй дуо?»
  
  
  «Онно илдьэн кэбис. Кинини эрдэттэн ыҥырабын, барытын эйиэхэ оҥоруом. - Утарылаһааччыҥ майгыта хайдаҕый, Ник?»
  
  
  «Мин бу туһунан чуолкай быыстапкалары биэрэр кыаҕым суох. Ол эрээри Владыка олус күүстээх. Ону баара, икки бөлөҕү кытары дьыалаланыахпытын сөп дии саныыбын», - диэтэ мин.
  
  
  «Оччотугар биһиги кэпсэтиигэ бириэмэни барыа суохтаахпыт. Онтон хомунуҥ". Туруупкатын бырахта.
  
  
  «Бэйэҕин кытта туох эрэ малы ыллаххына, суулаан ис», - диэтэ Шейле. «Биһиги бардыбыт. Барыта бэрээдэгинэн буолуоҕа».
  
  
  "Чахчы итэҕэйэҕин дуо?"
  
  
  «Биллэн турар, билэбин. Пайгамбар соллаллоху алайхи ва саллам». Кини нервэтин уоскутарга холонно. Дьиҥэр, төлөбүрэ суох этэ! куттал суох буолуутугар, биһиги эрэнэр киһибит тулалана иликпит.
  
  
  «Өссө биир штопоры биэриэхтээххит. Ону ыйытаары тэрийдэххитинэ?»
  
  
  «Бэйэбин бэйэм суолбун көҥүллүөм дии санаабытым», - диэтэ мин.
  
  
  «Үчүгэй. Баҕар, өлөрүөхсүттэр тоҕо тыыннаах хаалыахтарын баҕаралларый? Ревматизм-кинилэр 200 000 доллардаах дии саныыллар".
  
  
  Таҥаһын устан баран түннүк аттыгар туран, хараңа хараабыл нөҥүө таһырдьаны одуулаһа турара. Массыыналарбыт, уотбут- күөспүт, хамсаныыларбыт ону көрбөтөхтөрө. Урут истибитин тыаһа бродя ыт эбэтэр куоската, мотуор хааһыта ыраах, дюжина мала дюжиналаах буолуон сөп. Ол гынан баран мин дьиксинэбин.
  
  
  Шейла утуйар хосторугар олус өр турбута. Шоратын сабан баран утуйар күнүгэр тиийэн кэллэ. Кини уруучукатын эргитэн хараҥаҕа ааны арыйда.
  
  
  Интэриэһинэйэ диэн, тоҕо сибэтиэйдэргэ арааран баран, атаҕын таҥаһын кэтирэтэн кэбистэ. "Шейл?"
  
  
  «Я ждаю, Недел».
  
  
  Хос иһин- таһын таһааран, кэннибэр ороҥҥо сыталлар, онно муостаҕа сыталлар. Кырабаат күөх хоруобуйатыгар сыгынньах маҥан этэ.
  
  
  «Өссө биир мал баар», - диэтэ кини. «Манна кэлэн мин тапталбын, күндү киһибин ыл", - диэбитэ.
  
  
  Ускуустуба кэрэ айымньылара этэ.
  
  
  «Бу бириэмэни, күндү кэһиини ылыа суоҕа», - диэтэ кини намыһах уонна кэһиэхтээх куолаһынан. «Мин кылгас үйэлээҕинэн итии- истиҥ тыллаахпын».
  
  
  Дьиҥнээх мал толору бэриллибит. Биир килэркэй начаалынньык төҥкөйөн, ойоҕоско эргиллээт, илиитин уунна. Сергей аһаҕас аанынан киирэр уонна толору түөһүн таптыыра.
  
  
  «Таҥара уола, итэҕэс, манна баар".
  
  
  Кинини аан дойду балаһатынан олбуору туоруур уулусса курдук хааман, киниэхэ икки хардыыны оҥордо. Хос хараҥа муннуктарыгар миэбэли сууммут эрэ харахтары араарыахха сөп. Ваня хаҥас өттүгэр аан сабыллыбыт, түннүк сабыллыбыт. Сорох дьахтар итини оҥорорун сөбүлээтэ
  
  
  
  
  
  
  хараҥаҕа, ол гынан баран, тула өттүлэрэ Шейла буолуо дии санаабатаҕым. Кини оронугар чугаһаан истэҕинэ, дууһата тиһигин быспакка сэрэтии киирдэ.
  
  
  «Мен сизларга айтдим", - дедим.
  
  
  «Кэлин олус хойут буолуон сөп".
  
  
  Кини куолаһа кыратык уларыйыан сөп эрээри, алҕаһаабыта буолуо. Баҕар, кини тылыгар- өһүгэр сурук- Бичик баара буолуо дии санаабытым.
  
  
  Кинини куота сатаата. Тыынын истибит. Уордаах, уостаах. Кини ол түөһүн устун илиитинэн сапсыйда, кинилэргэ баан баар. Кини бу куһаҕан олох төбөтүн таарыйда уонна хайдах титирэстиирин биллэ. Кини кытаанах, кытаанах туттубутун өйдөөтө.
  
  
  "Ээ», - диэтэ мин, билигин да таарыйдым. «Итини билигин оҥоруохтаахпыт дии саныыбын».
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс олоҕун былчыҥнара дириҥник куттаммыт тыыны оҥордо диэн биллэ. Бу эмиэ төһө кыалларынан сэрэтии этэ.
  
  
  Ону баара, түргэнник тэнийэн, күҥҥэ хардыы оҥоруохха наада дии санаата. Шейл роль оонньоото, кини олох тутулуктаах буолан, үчүгэйдик оонньоото. Хараҥа утуйар хоһугар хара санаалаахтар бааллара.
  
  
  Кини ханна хонон- өрөөн көрбүтэ интэриэһинэй. Ол кэмҥэ мин аудиториябар анаан- минээн: «эн олус итэҕэтиилээхтик, оҕо эбиккин. - Оронугар сытыары тэллэххэ сытыаххын баҕардаххына, өссө төгүл эт эрэ".
  
  
  «Төһөнү билэҕин, Нед». Оонньуур куолаһын оҥоро сатаата.
  
  
  Мин аттыбар лаампа баар этэ, ол гынан баран, снарядын кэннигэр снарядка уган баран, эмискэ сырдык тыына миигин өлөрөргө өр кэмҥэ сөбө суох сөп. Ону уһулбута.
  
  
  "Таҥаскын бырах, күндү», - диэн промурлык Шейла. «Оччоҕуна эйиэхэ тугу сөбүлүөхпүн барытын кэпсиэм".
  
  
  «Тиэтэйэргэ бэлэм, - диэтэ мин.
  
  
  Эй, миигин таҥыннарарга эттилэр, ол мин кистээбит өстөөҕүм өттүлэриттэн куһаҕана суох. Сэдэх эмтээх эр киһи ытар сэп- сэбиргэл оҥостон, дьааһыктарын устан кэбиһэр.
  
  
  Шейле илиитин уунаат, кини курун анныгар уунна уонна оронуттан оронуттан оронугар укта, дьаамкаҕа ээгэ тиэйдэ. Уостарым мааҕынаттылар да, кимий? «диэн сибигинэйдэ.»
  
  
  Оннооҕор сибигинэйдэ. Орон атын өттүттэн турда.
  
  
  Арбита кыыһын ойон таһааран Кэбээйиттэн «люгер» таһаарда да, ытыалаан кэбистэ. Иккис эр киһи миигин кэннибэр ыга тутан, өттүбүттэн ыга тутта.
  
  
  Хамаанданы кытта киирсэргэ санамматым.
  
  
  «Ону тутус», - диэн оронун атын өттүттэн чэбдигирдэ.
  
  
  Биэс кэннибэр амсайан баран, киһим төбөтүн кэннигэр тутунна, ойон таҕыста да, кыайан ситиспэтим. Тугу гынарын билэр.
  
  
  Доруобай киһи орон нөҥүө туораан, 357- с калибрдаах «Магнум» бэстилиэтинэн сирэйгэ охсубута. Кини күүстээх этэ. Охсуу айахпын алдьатта, тииһин айгыратта, иэдэһим быһынна.
  
  
  Атаҕын өрө көтөхтө, чэбдигирдэ, ол гынан баран, бу хаамыыны эрдэттэн сэрэйдэ уонна сатаата. Кини атаҕар боксер курдук түргэн этэ.
  
  
  Мин соһуйуох иһин күлэн кэбистэ. «Горка, Дьээк»баар курдук.
  
  
  Дьэбдьиэй миигин хаайа сатаата. Ону тэнитэн баран, тумбукка бырахта. Лаампа муостаҕа түстэ да, Дьээк тутунна.
  
  
  Доруобай тиийэн эмиэ оҕуста. Эркини кытта харсыспытым курдук сананным.
  
  
  «Өлөрүмэ», - диэн ытыырын иһиттэ. "Баһаалыста, ону өлөрүмэ".
  
  
  Ваняны аан аһылынна, утуйар хосторугар өссө биир эр киһи киирдэ. Чэгиэн доруобуйам аан маҥнай охсубутун кэннэ тобуктарбын тобуктуу түспүттэр. Төбөбөр иһилиннэ. Кини салгын өрө тыынан, дьэбиэйи оронун тонолуппакка одуулаата. Чем больше закрыться, чем больше закрыть его шеловек и закрыть свой «люгер».
  
  
  Үһүс эр киһи мин диэки ыстанан баран, бэстилиэтинэн ытыалаан охтордо. Кинини ойоҕоһунан токурутан, «люгер» урусхаллаан баран, чэбдик сонугар кэтиллэ иликпит буоллар, охтон түһүө этэ. Кинини туттарбыт таҥаһа дэлби ыстанна.
  
  
  «Портнай ыл, ол чыҥха", - диэтэ кини. Миигин сутуругунан күүскэ оҕуста, атахпын тэйиттим диэбиттии санныгар түстэ уонна төбөтүн тосту түһэрдэ.
  
  
  Турарга холоммута да, кыайан киирбэтэҕэ. Кини өйүн- санаатын сүтэрбитэ.
  
  
  Хара Дьаамы тула хараҕын быһыччы көрбүт. Быһа сэрэйбэтэҕим, сводка суох буолан баран, утуйар хоһугар сытара, ис өттүгэр сытар этэ.
  
  
  Хоттордум куртка санныбын санныбын ыга тутан, илиибинэн баайан баран, кэннибинэн баайталаатым. Атаҕым эмиэ ити курдук сибээстээх этэ. Кинини үтүктэн, кичэйэн үлэлииллэрин өйдүү сатаата. Кини узбектарын нөҥүө таһа арыа суоҕа этэ.
  
  
  «Манна хоруоҥкалаах, куукуналаах",-диэтэ дорообо. Ону эҥкилэ суох куолас биллибит. Кини миэхэ тиийэн, атахпын тэпсэн, өйө суох дуу диэн, тургутан көрбүтүм. Ону өйө суох этим дии саныыр көҥүллээбитэ.
  
  
  «У уни Тыва кижи", - деди Шейл. «Бу кини манна кэлбиккит кэннэ туох да буруйа суох».
  
  
  Доруобай киһи күлэн барда. Юмор дьикти иэйиитэ этэ. Эмиэ хараҕын кырыытынан көрдө, миигиттэн киэр хайыста. Төбөтүн хамсаабакка, иннин-кэннин хамсаппакка эрэ, сүһүөхтэрин, атахтарын эрэ көрөр кыахтанар. Хараҥа түбүктээх бүрүүкэлэргэ атахтара шпала кээмэйдээх этилэр. Атаҕар кроссовка баар этэ.
  
  
  "Биһиги эйигин булар уустук этибит да, билигин төннөн кэллэхпитинэ
  
  
  
  
  
  эмиэ бииргэ, бу үөрүү- көтүү буолуо. Билигин да миигин таптыыгын дуо? »Атах тыаһа, шейлэ, куоска курдук силлиир куоска курдук силлиир, ол эр киһи кинини таарыйда диэн сэрэйдэ. Күлэ- күлэ: "эйэҕэс буолаҕын. Өссө түүнү бүтэриэхпэр диэри эһиги сыаналаах элэккэй буолаҕыт. "
  
  
  Ити кутталга майгынныыр.
  
  
  «Мин маны сөҕөбүн. Бу туох да суолтата суох дуо?» - диэн ыйытта.
  
  
  «Миигин албыннаама, куукунаны. Эн бу кыра сексуальнай сценаҕа оонньоотуҥ, тоҕо диэтэххэ, ханнык баҕарар промах уолгун иһиккэ улахан хайаҕаһы хаалларарын билэҕин". Ити куолаһа улахан. "Туруупканы ыйаатыҥ дуо? Гражданины, куукуланы албынныыгын дуо?»
  
  
  «Суох. Кинини солуута суох өлөрүөхпүн баҕарбаппын».
  
  
  Кини билигин да оруоллаах, мин олохпор костя оонньуур этэ.
  
  
  Ону сэрэнэн, кыараҕас хараҕынан, табаарыстыбаларын буларга холоноро. Уҥа диэки олорор уҥа өттүлэриттэн биири бэлиэтии көрдө. Улахан эр киһи курдук хараҥа таҥаһы, кроссовканы илдьэ сылдьар. Кини төбөтүгэр чулку сирэйдэрин токурутан токурутан кэбиспиттэр. Ону өйдөөн кэлээт, баҕарбыт өлөрүөхсүттэр тымныы, көдьүүстээх идэтийбит идэлээхтэрэ этэ. Бу киһи уонна гравий куоластаах гигант, биллэн турар, ойууларын- бичиктэрин сөхтөрөллөр.
  
  
  Олохтоохтор куттаммакка, дьиэҕэ киирээри бэлэмнэнэн кэлбиттэр. Тыас- Уус биир мөлтөх дорҕоонуттан ураты, ону кыайан билбэтим, сатаабатаҕым. Ваня түннүгүнэн киирбиттэрин, арааһа, быыс нөҥүө соһон таһаарбыттар быһыылаах. Утуйар хосторугар киирбиттэригэр, онтон таҥаһын устарга күһэйэн баран ороҥҥо сытыаран баран, өстөөхпүн сытыарарга бирикээстээбиттэр.
  
  
  Кэккэлэһэ олорбут эр киһим сиэптэрин дьэҥдьийэн муостаҕа илдьэн кэбиспит. Ону интэриэһиргээбэтэх буолан, илиитинэн аахта. Кини мин зажигалкабын көрдө уонна мүнүүтэҕэ сүүрүүк суурда. Мин кумааҕым аһыллан, докумуоннарбын бэрэбиэркэлээбитэ. Харчытын ахсаана уонна саннын нөҥүө кэттэ. «Эй, тайах, өйдөө».
  
  
  «Неделяпер»,-диэтэ чэгиэн киһи, суоппар быраабын ааҕан туран. Күлэ түстэ. «Итиннэ сөп түбэһиннэрэн таһаҕаһы ыытааччы. Ночооттоох биэ төбөлөрүгэр хас суоппардаахтар?»
  
  
  Ону ырытыы оҥордо. Бу дьон АХ агена буоларын билбэттэр, онон өлөрүөхсүттэри кытта сибээстээбэттэр. Ол биричиинэтинэн, арааһа, өлөрүү иһин эппиэтинэһи сүгбэттэр быһыылаах. Ити икки бөлөх өстөөхтөрүн кытта дьыалаламмыппын теория бигэргэттэ.
  
  
  Шейл: "мин эһиэхэ саам тоҕо эбитэ буолла диэн этэр кыаҕым суох. Кинини бүгүн эрэ көрсүбүт. Миигин кытары рестораҥҥа кэпсэттэ. Ону сөбүлээтим, ол иһин кинини дьиэбэр аҕаларга сөп этэ".
  
  
  "Эйиэхэ кыра комплекс наада этэ дуо, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  "Тиһэх кэмҥэ аһаабатахтара», - диэн мусульманы ыҥырда. «Мин эйигиттэн сиэрдээх олоҕу олорорго олус кыһаллабын".
  
  
  Сиэҕиттэн шпильканы босхоло сатыы, илиитинэн барбыта. Шансата суох. Куппун быһах кистэлэҥин көрдөрөөрү балай эмэ тэйиччи уурдулар да, бу сулустар ыҥыран ылан бүгүн мунаахсыйаллар.
  
  
  «Бу көтөр грузовой массыына суоппара буолбатах», - диэн миигинниин чохчолоон олорон эттэ. «Бу барыта кини баарын этэр, ол гынан баран, бу соччо бүк эрэнэбин. Кини хайдах соруйбутун көрбүккүт".
  
  
  «Баҕар, мафияны ыыппыта буолуо. Ол күлүү буолуо". Улахан эр киһи миэхэ тиийэн төҥкөйдө. Миигин эргитэн сирэйгэ охсубута.
  
  
  Өйүн- санаатын эрэ кэлэ сырыттаҕына, хараҕын киэҥник арыйа түстэ. Кини мискированнай чулку, киэҥ саннын, оҕус моонньун көрдө. Мин ырбаахыбын туппутум икки илиим курдук этэ, оттон мин кыра этим.
  
  
  Бастаан утаа чулкуну кытта охсуспутум. Тоҕо кинилэр дьүһүннэрин кистииллэрэ эбитэ буолла, дьэ, үчүгэйдик билэрэ буолуо? Онно дьэ билбэтэхтэрин өйдөөтүлэр, дьиэҕэ киирэн истэхтэринэ өссө хема- ны көрсүөхтэрэ. Мааскалар бэйэлэрин дьыалаларыгар эксперименнэринэн дьарыктанар сэрэхтээх буолуу өссө биир дьаһаллара этэ.
  
  
  Атыыр курдук сананаҕын?"- диэн миигин чэгиэн- чэбдик ыйытта.
  
  
  Баттаҕым кулгааҕым таһыгар сочоҥнообут Хаантан, мин саҥабын ыарырҕатардааҕар пульсуйдум. "Боксер мундштук" сылдьарын курдук муҥурдаммыттыы саҥарбытым. «Я прекрасно себя».
  
  
  Соннорун иһигэр киирэн буулдьатын сулбу тардан таһааран, каадырбын быһа охсуталаан кэбистэ. «Толору графиктаахпын, онон мин эһиэхэ мүнүүтэҕэ эрэ кэмчилиир кыахтаахпын. Наймылаһан өлөрүөхсүт дуо? Мафия эһиэхэ манна контрагынан ыытыллыбыта дуо?»
  
  
  Ис күүһүн тылбаастыы сатаан баран, кириэскэ олорор Шейлэни көрбүтэ, ол гынан баран, кэннигэр ыга сыстыбыт, быстыбыт куйаҕын быһыта тыытан, быстан хаалбыт. Кубархай сирэйэ кубархай, хараҥа харахтара куттанан кууһуннулар. Дьиксинэрэ, сүбэ- ама биэрэрэ мин туспунан буолбакка, миэхэ сүбэлиирэ.
  
  
  «Саҥарыма дуу, истибитиҥ дуу», - диир музей.
  
  
  «Ээ», - диэн хааҕынаата.
  
  
  Тайах кыҥаан баран ырбаахыбын босхолоото. "Истэҕин Дуо, Шейл? У тебя проблемы с мафией».
  
  
  «Бу эн Абруза өлөрдүҥ".
  
  
  «Ол гынан баран, ону билбэттэр. Онно эн буоларгын эрэ билэллэр, эйигин өлөрбөтөхтөр, онон эн ону биэриэхтээххин". Тайах улаханнык күлэн кэбистэ.
  
  
  Үһүс эр киһи
  
  
  
  
  
  утуйар хос аана баар буолла. Кини атыттар курдук таҥастаах этэ. «Я залюзи все жалюзи и до сих пор. Харчы манна суох курдук».
  
  
  «Оннук эбит буоллаҕына, үчүгэйдик кистээбит. Шейл умай кыыс. Э эн, куукула?»
  
  
  «Көрдөххүнэ олус чаҕылхайдык көстөр. Харчы уорбата. Ону эн этэриҥ".
  
  
  «Мин маны эһиэхэ хааллардым. Ол иһин эппиэтинэстээх этигит".
  
  
  "Тайах, мин диэки буоллун. Өлөөрү куттаммыппын көрбөккүн дуо?»
  
  
  «Эн куттанаҕын, үчүгэй, ол гынан баран дьон 200 000 доллары элбэҕи ааһыаҕа. Ону миигиттэн ким билэр?» Кини эр киһини аан боруобатыгар көрдөрдө. «Суолунан барыҥ, массыынабытын ылан дьиэҕитигэр ыҥырыҥ. Биһиги манна түүн улахан аҥарын ыытыахпытын сөп, ол эрээри биһиги тугу баҕарарбытын биһиэхэ биэриэ".
  
  
  "Тоҕо кэпсэппэтий?"
  
  
  «Олор, кинини абааһы көрөбүн, эр киһи мал хараҥа өттүн көрдөҕүнэ. Кыыспыт ыйы быһа сордообуппут, билигин ону булбуппут. Дьыала атыннык барбытын өйдөөтүҥ дуо? лучше?"
  
  
  «Икки сүүс тыһыынча бакс көмөлөһүөҕэ, - диэтэ Сидор.
  
  
  "Таҥара андаҕайарын эппэтэхпитинэ, салгыы биэс штаты таһынан бэрэбиэркэлиэхпит. Биһиги бу икки сүүс тыһыынча киһини өлөрбүппүт, бу-биһиги».
  
  
  Тайах түспүт кыыска харбаан ылла. Ол кэннэ баттаҕын сулбу тардан ылан кириэһилэни эргиччи тарта.
  
  
  Тиһэх төгүлүн көрбүтэ, хосторун тула соһон таһаарбыттара.
  
  
  Кини хаһыы иһилиннэ, онтон кини куолаһа быһынна. Куукунаҕа бааллар. Тугу гыналларын билбэтим эрээри, сатаан санаабаппын.
  
  
  Хаайыыларбын быспакка тугу эмэ булан ылыахпын наада этэ. Кини уҥуоҕар түспүт лаампаны санаан көрбүтэ, биир көбүөр тумбалаах өлөрүөхсүтү тула түспүтэ. Эргийэн баран орон анныгар өҥөйөн көрбүтэ. Алдьаммыт лаампа билигин да сыталлар. У нас не перекатывался на ороне и под наход. Кинини атын өттүнэн ылан көрдөххө, лаампа иһигэр тиийэр эбит.
  
  
  Лаампа төрдүн биир куһуогум илиилэрбин баайар сытыы көрүҥнээх этэ. Кини көхсүгэр иилистэ, тоҥмут уонна тымтык тыаһа лыҥкынаата. Тугу гынарбын көрөр кыаҕым суох буолан, мин эмиэ илиилэрбин быһан кэбиһиэм этэ да, манна тугу да гыныаҥ суоҕа.
  
  
  Кинини онно олордохпутуна, эр дьон тула биир эр киһини эрбиирбит.
  
  
  "Бэйэҕин көр эрэ», - диэтэ кини. Ол тайах массыынатын кэннигэр ыыппыт Сидиэнньэтэ этэ. «Эй дўстлаб юборди. Оннук босхолонуоххун наада".
  
  
  Кини саҥатыгар хат-хат этэрэ, ыалдьар, ынырык этэ. Кини тииһин устан, мин хааннаах тарбахтарым хааннарын быһа ытырбыт сыабынан ыга тутунна. Аана эр киһи миигин тохто илигинэ, салгыы босхоло сатаабыта.
  
  
  «Кыыс эйиэхэ кырдьыгы этэр. Мээнэ эрэйдэммэт", - диэтэ мин.
  
  
  "Тайаҕы өйдөөбөккүн. Итинэн ылабыт. Эй итэҕэйбитэ эбитэ буоллар, син биир оннук буолуо этэ».
  
  
  «В Флориде было очень много охсууну ылбыккыт буолуо".
  
  
  "Чэ, онно түөртүү өлбүт дьон сыталлар, тайах маһын сулбу тардан ылан, өссө биир ытыыны биэрдэ. Куруутун күлэ- күлэ. Бырахпыт тайах " эбит. Олорго дьон үксэ туһанара, атына - хампаанньа олоҕо диэбиттэрэ буоллар.
  
  
  Кини костяшкатын сарбыйда уонна мырчыһыннарда. «Тоҕо уопсайынан кыыска харчы биэрэҕитий?»
  
  
  «Мы должны были порядать их. Биһиги баай дьон кыайан кэлбэтэхпит, оннук буолбатах дуо? Алта ый устата, өлөрүөхсүттэрэ ханнык баҕарар дойду долларын туһунан, буруйу оҥорууга охтубут, мафияны салайар дьону биллэрэн эрэллэр. . "
  
  
  Бөҕү- сыыһы эттэринэн- хааннарынан билбит профессиональнай киллерпин, дьэ, кыһанан- мүһэллэн ыыппыппын кини умнубутун кэриэтэ. Ону: "контракт толордум. Мин мафияҕа буолбатахпын".
  
  
  «Мафия икки сокуонун кэспиппит. Биһиги харчыбытын уоран үтүөлээх капиталын өлөрбүппүт. Бугуллардааҕар биһигини күүстээхтик көрдүүллэр. Кыыс эмиэ. Кыыс уонна харчы эрэллээх сиргэ кистэммит дии саныыбыт да, сүтэн хаалла ".
  
  
  Кэпсэтиибит миэхэ күндү бириэмэни биэрэрэ, ону уһатарга кыһаммыта. «Хотела отела не знать, как успешно успешь девушку. Мин онно ис- иһиттэн баар дии санаабытым".
  
  
  Миэхэ тиийэн кэллэ. Дьиҥэр, кини миигин ойоҕоһунан охсубута. "Түксү. Эйигин куоппаккын, атаспын». Револьвер хостоон баран, глушитель туруорбут. "Тайах хаһан да манан дьарыктанар үлэбин биэрэр, ол интэриэһинэйэ суох. Кыыс ылар, оттон кыыс эйигин".
  
  
  Кинини өлөрөр хоско кэлбитин өйдөөтүм. Мафияҕа үлэлээбитим дии санаан, тыыннаах хааларга түмсүбэтэхтэр, мин өйдүүрбүн- саныырбын кэпсээри. Кини математикаҕа уонна бэстилиэтинэн сылдьан, утарсарга быһаарыммыта. Кини эрэ тиийдэ, сэнээн, туһалаахтык тиийэргэ сорунуулаахтык көрдөстө. Ону көрбүтүм, кып- кыра револьер эмискэ өрө көтөҕүллэн, тымныы, өлөр харах курдук кыҥаабыт. Ойоҕоһугар охтон баран, кыҥаабыт киһини утарсааччыларынан таһаара сатыыллар. Кини эмиэ тэпсэҥнээтэ, револьвер титирэстээбэтэ. Онтон миигин ытан кэбистэ.
  
  
  Кинини Глушко саа тыаһын иһиттэ уонна түөһүм тэһитэ ытырбыт курдук түөскэ саба бырахпытын сэрэйдэ. Кини миигин эмиэ ытан ылла. Охтон түстэ
  
  
  
  
  
  Уруок ыарыылаах, иккис Тарас хараҕым моонньугар түбэстэҕинэ, билигин сводка кыттыылааҕым дии санаатым. Саа оһоҕоһугар маарынныыр, онтон ордуга суох.
  
  
  Ыытыллыбыт суоттааһыннарга сытабын, ырбаахы хаана хамсыыр этэ, олор курдук көрбүтүм уонна мин диэки хааман иһэн тохтоло суох атахпын хамсатан истим. Көрүүм чуолкайа суох этэ. Кини миэхэ чугаһаан истэҕинэ туох да туһата суох көстөр.
  
  
  Атаҕым төбөтүгэр тирэнэн, көхсүгүнэн анньыалаата. Кинини харса суох көрдө. Револьвер оҥорбута. Кини тиһэх перевороту оҥоруо дии саныыр, харахтарын икки ардыгар тараччы тарта да, сэбин-сэбиргэлин түһэрдэ. Кини миигин өлөрөргө быһаарыммыта.
  
  
  Хараҕым үрдүттэн көрөн хаалла. Мөлтөөтө. Сидор куртка сүөрэн, түөһүм бааһыгар бааһырда. Кини сөп курдук буолан хаалла. Барбыта.
  
  
  Аны халлааны көрбөтө. Хараҥа Өймөкөөн муннуктарыгар баар. Кини тыаҕа, кини хайдах сүтэн хаалбытын билэригэр, хайдах Хатарарын туһунан толкуйдаабыта. Кини сулууспалыыр эбээһинэһин толорон өлбүт агентство бу букатыннаахтык сабыллыан иннинэ мин дьыалабар өлүү суругун укта дии санаата.
  
  
  Поэт Үөрэ- көтө, Дьолу- соргуну баҕарбыт кыыска холоонноох. Кини өр билиэн сөп, мин Н1 уонна Н2 кэннилэриттэн Дэвид кирбиини табыллыбыттар кэккэлэригэр ылбытым. Кирбии уонна Шейле мөҕүү туһунан толкуйдаан баран, дьэ, түмүгү таһаарыам диэн эппит ....
  
  
  Ол гынан баран, салгынынан көтөҕүллүбүт ытааччы курдук, миигин окуопанан тулалаата. Ону кыайан быһаарбатым эрээри, өссө тыыннаах этим. Хараҕым өһүөтүгэр тохтоотулар уонна ньиэмэс үрдүгэр түһэ сылдьыбыттар. Кини бириэмэтин туһунан өйдөбүлэ суох, өр өйө суох буолан, тугу да өйдөөбөт этибит.
  
  
  Дьиэ иһигэр хараҥа чуумпу этэ. Сергей түннүк кэннигэр халлаан сырдаабыт курдук, хоско киирэн кэллэ. Өлөрүөхсүттэр бардылар, соҕотоҕун дии санаатылар.
  
  
  Кинини массыынаны истибит. Мотуорун иһиттэн кини дьиэ таһыгар тохтообутун өйдөөтө. Массыына аанын тыаһа хабылла түстэ. Кинини соруйан иһиллээн испитэ. Аан аһылынна. Саргылаана иһитиннэрдэ. Куукунаҕа аттаммыттара.
  
  
  Айаҕынан үлэлээтим да, тыаһы биэрдим. Кини олус мөлтөх этэ. Дьиэ үрдэ барарыгар холонон көрбүтэ холкутуйан хаалла уонна өйүн сүтэрбэккэ хаалла.
  
  
  Дьэ, ити курдук кытаанах, ыарахан. Ааҥҥа эр киһи киирэн миэхэ таарыйда. Онно балаһалаах көстүүм уонна сэлээппэ баар. Кини тыаһа, тыҥааһыннаах айымньыны таһаарда.
  
  
  Кини миигин истибитэ. Хоско киирэн миигин үөһэттэн көрөн кэбистэ. Кини сирэйэ ньалҕаарыйбыт, быдьырхай дьүһүннээх харахтары көрдө. Тиһэҕэр кини миигин кытары кэккэлэһэ турда. Быһаҕы таһаарда, ырбаахыны иннибэр хайа оҕуста уонна баас көрдө. Миэхэ көмөҕө интэриэһиргиирим дуу, төһө эрэ олорорбун интэриэһиргиирим дуу диэбэтим.
  
  
  "Кимҥиний?"- диэтэ кини тиһэҕэр. Кини күүһэ мөлтөх этэ.
  
  
  Айахпар тыллар үөскээтилэр. «Харпер».
  
  
  Кини туран дьиэ аптекатыттан төннүбүтэ. Уот бааһырыытын туһунан тугу эрэ билэр. Кини мин хааным тохтоото, онтон бырастынаны быһан баран, түөһүм тула кордоон ньылҕаарытан барда. Кини мин бааһым моонньугар болҕомтотун уурбата, ол иһин садина эрэ буолуо дии санаабыта, дьиксинэ саныыра соччото суох.
  
  
  "Ким эйиэхэ ытта? "
  
  
  Ону билбэппин диэн төбөтүн иэҕэҥнэтэн кэбистэ. Кини туох буолбутун кыайан эппэтэҕэ.
  
  
  Миигинниин тугу гынары быһаарсар курдук мүнүүтэҕэ үөрэммитэ, ол кэнниттэн кордоон Ньукулай ткатын хайа оҕуста, бэгэччиктэри, оҥочолорун баайан кэбистэ. Бу быдьар сирэйим Толлуман билэр этэ да, мин кими да кыайбатаҕым.
  
  
  Өндүрэй Өндүрэй хоско эргийэн көрбүтэ, онтон дьиэтиттэн тахсан баран, аны миигин кытары кэпсэппэт буолбут. Кинини, ол массыына собуоттанан баран хаалбытын истибитим.
  
  
  Ол аата эмискэ өйбөр киирдэ. Валант. Марко Валант. Кинини юстиция министерствота тэрийбит буруйу оҥорууну чинчийии кэмигэр хаһыаттарга хаартыскалары көрбүтэ. Баар чахчыларынан, кини үөһэттэн биир киһи тула сылдьыбыта.
  
  
  Ону өйдөөн кэлээт, кухняҕа хас да мүнүүтэ ааспытын өйдөөн көрбүтүм, ол миэнэ буллуон иннинэ чиэппэр өрө көтөн таҕыста. Сыылыы улахан сыраны эрэйэр. Илиим аадырыһын таарыйбытыгар бытааннык айаннаата. Тарбахтарым кинини тула үмүрүйдүлэр.
  
  
  Мин син сынньанарга тиийбитим. Кини ойоҕоһугар сытан, төбөтүн утары охсуһан, кинигэни үөрэттэрэбит. Биһиги охсубуппут кэннэ биир сиэбиттэн тула түһэн өлбүтэ буолуохтаах. Кини тайах сонун алдьаппытын өйдөөн, кинигэтэ киниэнэ буоларын быһаарбыттар. Ону мүнүүтэҕэ уура-уура, кини эмиэ туһа суох. Кухняҕа тиийиэхпэр диэри ПАУЗА оҥорон үс төгүл сынньанарга тиийбитим.
  
  
  Аан хапчаҕайыгар тэлгэнэн, төбөтүн өрө көтөҕөн, хамсаабакка сыппыт остуол таһыгар сыыллан сытар эбит. Лоскуй ткалар ньирэйдэрэ тэлгэммит таҥастара олоппосторуттан уонна алын өһүөтүттэн болоорхойдорунан тэлгэнэ сыталлар.
  
  
  Кини куолаһын кэттэ. "Шейл?"
  
  
  Хамсаабатаҕын, эппэтэҕим иһин, соһуйбатаҕым. Ол гынан баран, кини аатын хаттаан-суоһаан, тобус-толору кыырыктаан ааста. Онтон киниэхэ чугаһаабыт. Көҕөрбүт, хааннаммыт кэбирэх сирэй. Бандьыыттар сүлүһүннээхтик ытыалаабыттар.
  
  
  Ачыкытын кэннигэр кыыьын таарыйда. Тымныы этэ. Мүнүүтэҕэ дьүөгэтэ аһыллыбыт
  
  
  
  
  
  
  иэйиилэри тутуһан. Онтон этигэр уунна.
  
  
  Эй моонньун тоһуппут курдук күүстээх охсууну оҥорбутун кини көрдө. Оннук охсууну оҥорор соҕотох тайах этэ. «Саха уола», - дии санаатым.
  
  
  Кини буруйдааҕы билиммит, тоҕо диэтэххэ кини төннөн кэлэн кыайан көмүскэммэтэҕэ. Кини тыыннаах этэ, кини өлбүтэ. Ол гынан баран, миигин хабар саамай күүстээх иэйии, сорунуулаахтык, дьүккүөрдээхтик толорбута. Кинини тула тахсан доҕотторбун, доҕотторбун, кинини икки кирбиигэ эрэ буолбакка, Шейлгэ эмиэ оҥоруом дии саныырым.
  
  
  Ханна эрэ кини санаатынааҕар өссө күүстээҕин көрбүтүм. Уунаатын уунан, куукунаҕа остуол кытыытыгар харбаан ылан атаҕар турда. Иэҕэҥнээн баран, иэҕэҥнээн түннүккэ силлээтэ. Сыгынньах кыргыттара сыгынньах эттэрин аспыттара. Олоппоһугар тосту түһэн баран, гостиницаҕа уһуллан, наһаа бытааннык айаннааһын наһаа бытааннык барар. Туруупканы күрүчүөгүттэн ылан оператор нүөмэрин хомуйар.
  
  
  Хааҕырҕатар тылларбар ураты өйдөбүл суох этэ да, миэхэ көмө наадатын биллэрдим. Икки полицейскай Бонэманы эргийэ сылдьан муостаҕа өйө суох олорор дьиэм иһигэр киирдэҕинэ, илиим иһигэр киппэ көрүҥнээх буолан, кыайан босхолооботох этэ.
  
  
  * * *
  
  
  Кини уокурук балыыһатын үлэһиттэригэр анаан, Бонэмтэн ырааҕа суох сонун этэ. Булт сезонуттан ураты хас да ытар бааһырыыны эмтээбиттэр, булт сезонуттан ураты спортсменнарга биир- икки булчут ытыалаһа сылдьар кэмнэригэр, хаһан эрэ көрсөр саамай дьоллоох киһибин диэн эбии абылаппытым.
  
  
  «Одна таращить глаза природа только В тебе моонньугар. Эйиэхэ куһаҕан буолуон сөп, сенсорнай футболга оонньуом», - диэтэ доктор. «Ол гынан баран, түөскэр түбэспитиҥ олус табылынна». Саннытын өрө көтөхтө. "Ити тыын суолталаах органнаргытын көрсө буулдьа хамсааһына бытаарда уонна түһүү- тахсыы бытаарда. Хараҕы тараһа тирии быанан туораан, трактортан туораата. Эһиги кинини өлөрдүгүт диэн албыны-көлдьүнү аахайбат буолаҥҥыт, хаанынан уһугуннараҕыт.Эһиэхэ табылынна, мистер Харпер ".
  
  
  "Ээх», - диэтэ мин.
  
  
  «Үтүө самаритель эмиэ көмөлөстө. Кини эйиэхэ бэрэбээскэлээбитэ. Интэриэһинэйэ диэн, туох эрэ медицинскэй үөрэх баар этэ".
  
  
  Мафиозтар үтүө самаритянин диэн ааттыылларын истэн, ымсыырдым.
  
  
  Балтараа күн балыыһаҕа олорон миигин нуормаҕа төнүннэрбиттэрэ. Кини билигин даҕаны мөлтөөтө да, номиналга чугастык билиннэ. Доктор бэйэтин хоско барыахпын сөп, барыта этэҥҥэ бардаҕына, балыыһаны тула өрөбүлгэ суруттарыахпын сөп диэтэ. Кини итини билбэт, ол гынан баран ону отут мүнүүтэнэн бэрэбиэркэлиир былааннааҕа.
  
  
  Кинини түннүгүнэн тиийэн балыыһаҕа турарын көрдө. Онно формировкаламмыт хамсатыылаах " Форт» күүппүтэ. Ону сарсыарда бонэмҥэ аҕалбыттар. Тайах уонна бу табаарыстарым икки күн кэриэтэ буолбуттар. Тымныыны тулуйбатым.
  
  
  «Эр киһини эһиги физическэй туруккутугар көрбүккүтүгэр элбэх бириэмэ ааспыта», - диэтэ доктор. Эн ылбыт быыһыҥ миигин аҕыйах хонукка хаалларарга күһэйиэ этэ. Ол эрээри, бэйэҕитигэр олус эрдэ биэримэҥ. Эһиги саныыргыт курдук күүстээх буолбатаххытын билиэххитин сөп".
  
  
  «Мин сэрэнэбин, Док». - Диэбиппэр, саатар, кэпсэппэтэҕим. Тайах туһунан саныырым.
  
  
  Онтон доктор палатанан тахсан, балыыһа халаатын төлөрүппүтүгэр, уулуссаҕа таҥаһын кэппитэ. Талисман удачка талисман буулдьатыттан арахсан «Люгер»бэрэбиэркэлээтэ.
  
  
  Мин былааннарым да холкутук сөбүлэспэтилэр. Бонэмҥэ буолбут событиелары сиһилии дьүүллэһэргэ быһаарылла иликпит. Биирдэ кинилэри кытары телефонунан кэпсэттибит, полиция миигин балыыһаҕа илдьэрэ наадатын, тоҕо диэтэххэ, мин өлөрбүт кыыспын кытта дьиэбэр баарым туһунан сорох быһаарыы ирдээтэ.
  
  
  Дьиҥэр, бонэм миигин хаайарга суоһаабыта. Бу куоракка кэлиэхпэр диэри өлүү актыыбынай сынньалаҥа тахсыбытын иһин олус аймаммыттара. Ол гынан баран, сорох сап кэннигэр сөрүүкээн баран, эмискэ биһиэхэ, биһиэхэ, баттааһын боппуруостара суоҕа. Хаһыаттарга эмиэ ыстатыйа суох этэ.
  
  
  Балыыһа хара кирилиэс устун таҕыста. Уп-уһун массыына шоссе түүрүллэн баран, аттыбар тохтообута. Аанын тэлэччи аспыта уонна Хоукуо: «Ник, эн турбутуҥ иһин үөрэбин», - диэбитэ.
  
  
  Мин, күрүчүөгүнэн тутуллан баран, ол сигналы истэн, лимузинаҕа олоробун диэн эрэнэ саныыбын.
  
  
  «Мин санаабар, эһиги миэхэ эрийэн эрэрэ былааннанар. Биллэн турар, эһиги балыыһаҕа быраҕан баран, эмиэ погоннар дьарыктамматаххыт этэ».
  
  
  «Биллэн турар, суох», - диэтэ мин.
  
  
  «Бу идеяҕа тыалтан толлумаҥ, онон өлөрүөхсүтү эккирэтиэ суохтааххыт диэн куттаммаккыт дуо?»
  
  
  "Суох, СР», - диэн кини куолаһыгар ытыктабыллаахтык хоруйдаата. «Эһиги билэҕит, кинини үлэтиттэн ууратыам, кыайыам суоҕа этэ".
  
  
  «Ити үлэҕэр наһаа кырдьаҕас буоллаххына, Ника, дипломатическай сулууспаҕа эйигиттэн сүбэлиэм", - диэн Хоук тыынна. "Мин харчыбар сырыттым
  
  
  
  
  
  
  Мин сэрэйбитим курдук, эн тугу эрэ тыыллан- хабыллан, субу тиийэн кэллэ. Ким эмэ көмө быһыытынан ананыа этэ дуо? "
  
  
  "Суох, СР. Ону соҕотоҕун ылыам".
  
  
  Инники кирбиитигэр икки эр дьон эмиэ өстүөкүлэ Килбэчийэр өстүөкүлэп панелын тыаһа иһилиннэ.
  
  
  «Бу штопор кирбиигэ эрэ буолбатах, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. «Кыыс да баар. Ол гынан баран, манна киһи сирэйиттэн ордук туох эрэ итэҕэс баар. Өлөрүөхсүт киһи-садист, ону тохтотор кыаҕа суох», - диэн саба быраҕан кэбиһэр.
  
  
  Хок панелы эргитэн магнитофонун таһаарда. Кнопканы баттаата. Официальнай куолаһынан: «мин дакылаатым, Н3», - диэбит.
  
  
  Бонэмҥэ кэлиэхпиттэн ыла буолбут түбэлтэлэр тустарынан кэпсээбитэ, оччоҕуна Хоукуол диктофоҥҥа улааппыта. «Бу официальнай чааһын туһунан кыһаллыбат. Уоннааҕыта, этэргэ дылы, икки аҥыы кытаанахтык. Кини эн усулуобуйаҕын салгыыр көҥүллэнэр. Ник, Ник».
  
  
  «Биһиги куттал суох буолуутун Каролин кытылыгар базатыгар алдьатыллыбыт буолан, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  «Мин ону санатабын», - диэн кытаанахтык эттэ Хоук.
  
  
  «Мафия агена базатыгар баар дии саныыбын. Кинилэр кыыска мунньан өлөрүөхсүттэри баҕардылар. Кинилэр "безопасность и пенсия" диэн эрэннэрбит киһилэрин өлөрөр кыахтара суох. Бу быһаччы ыҥырыы уонна атаҕастааһын ".
  
  
  «Сөбүлэһэбин», - диэтэ Хоук. «Маннык түмүккэ кэллим».
  
  
  «Лабораторияҕа баар сорох итэҕэс чаастар бааллар. Холобур,тоҕо марфияҕа үлэлиир өлөрүөхсүт киһи миэхэ холонон көрбүтэ буолуой. Экспертэргитин мафияҕа ыйыталаһыҥ. Баҕар теорияны толкуйдуохтарын сөп".
  
  
  «Туох оҥоһуллубутун ааҕыҥ».
  
  
  «Абрузаны, кирбиини өлөрбүт дьон билигин хааннаах харчыларын көрдүүллэр. Шейла кырдьыгы эттэҕэ, харчынан туох буолбутун билбэтэ диэн бигэ эрэллээхпин. Тайах өлөрбүтүттэн ураты убаастабыл биричиинэтэ суох өлөрбүттэр. Чэ, таарыччы эттэххэ, үһүөн, төрдүөн буолбатах".
  
  
  "Силиэстийэ мантан ханнык силиэстийэ барыахтааҕый?"- диэн Хоук ыйытта.
  
  
  «Тайах охсубут бу аадырыстаах кинигэ биһиги ааспыт түүн тустубуппут. Онно сэттэ аат баар. Кини бу дьон тула визити оҥоро сылдьабын. Баҕар, кинилэр тула биир киһи миигин тайахха илдьиэҕэ".
  
  
  "Тайах уонна эбэҥки булчуттара эбэтэр мафия эһигини бастакы өйдүөхтэрэ суоҕа". Хоук аадырыстаах кинигэни аадырыстаата. «Бу дьахтар аата, барыта кинилэр».
  
  
  «И каждый город. Тайах бүтүн картанан дьүөгэлэрэ бааллар".
  
  
  "Она проверить файлы файлы. Баҕар, кинилэр биһиэхэ тайах уонна бу доҕоттор туһунан тугу эмэ кэпсиэхтэрэ. Эһиги суруйаргытынан көрдөххө, кини көрдөөх-нардаах күөх Гиган кээмэйдээх. Бу саҕалааһын».
  
  
  Уна аадырыстаах кинигэни тыыллан- хабыллан баран, Хоукуолун төннөрөргө тиэтэйбэтэҕэ: «Ник, это больше не список. Сексуальнай характердаах буоллахтарына. Сэттис кыыс туһунан суруйбут комментарийдарын аахпыккыт дуо?»
  
  
  «Ээ», - диэтэ мин. «сөп пикантнай штукабын».
  
  
  «Кини хас биирдии тулата сексуальнай эйгэҕэ ордук үчүгэй буоларын көрдөрөр.»Сенсационно- Анджелесте " лос- Анджелесте үлэлиир.
  
  
  «Тус бэйэм Вегаска Коре биэрбит рекомендация сөбүлээтим. Мин эһиэхэ этэбин ээ, тайах суруйуулара төһө чуолкайдаахтарын билиэххитин сөп".
  
  
  «Эн - кытаанах физическэй холобур, мин уолум, ол гынан баран, эн хайдах предмети сирэй көрбөккүн, уҥуоҕун- уҥуоҕун, уҥуоҕун- уҥуоҕун да көрбөккүн», - диэн хобулук саҥарда. «Холобур, Бүөккэ Бөтүрүөп итинник суруйтарар кыаҕа суох. Кини аатын судургутук бэлиэтээн туран, саҥа бэлиэлэри туруорбута».
  
  
  «Веб- девушница бу хампаанньаҕа веб- девушница онорбута буолуо".
  
  
  «Тайах билэрин саарбахтыыбын", - диэтэ Хоук. «Бу кыргыттар бука бары, бука, буруйу оҥорууга кыттыспыттарын, хата, бандьыыттары кытта сибээстэһиэхтэрэ, саараабатахтарына, эһигини өлөрүөхтэрэ дуо?"»
  
  
  «Бу үөрүүлээх айан, үчүгэй айан".
  
  
  Хо кинигэтин сабан баран миэхэ туттарда. "Ник? Эйигин туох эмэ тохтотор дуо?»
  
  
  "Суох», - диэн мунньахтаата уонна барытын. У связи".
  
  
  Кини мин ааппын ааттаан, массыына тула таҕыста. «Эйиэхэ күүстээх өйдөбүлү таһаарда дуо? Ханнык эбитэ буолла?»
  
  
  «Мин кыайан эппэппин. Мин кинини наһаа үчүгэйдик билбэтим".
  
  
  Кинини биири ахтыбатаҕа: Мусус кинигэтигэр ааттарынан мөҕүллүбүт кыыска киириэн сөп диэн. Эксээмэн ааспыты санатар кыаҕа суох, ол эрээри кини Франк Абруза көрсөрүгэр диэри биһиэхэ баар буолуохтаах этэ.
  
  
  Кинини өлөрүөхсүтүнэн эккирэппитэ.
  
  
  5
  
  
  Мин үлэбэр- хамнаспар биир улахан итэҕэс баар буоллаҕына, чааһын уонна үрдүк өлүү ахсаанын таһынан, бу мин атын дойдуларга бэйэ бэйэбинэн ордук бириэмэни ыытарга күһэллэрим.
  
  
  Уни ҳудудларнинг ҳудудларига ҳақида ҳақида ҳақида de liue Lebines, дe de Libuniue, биһигини тула үксүн Лос- Анджелес курдук, икки сыл устата көрбүт. Куорат адьас үчүгэй өттүгэр уларыйбата. Климат, орто дойду климатыгар маарынныыр, уруккутун курдук үчүгэй, кыргыттар эмиэ бааллар. Ол гынан баран хамсааһыннар, кыахтар күүһүрдүлэр.
  
  
  Аптека телефонунан уһуктан истэхпинэ, хайдах үлэлиирим интэриэһинэй этэ
  
  
  
  
  
  сексуальнай ньиэп тайаҕын бастакы страницатын сыаналаан туран, пирик туруктаах сылдьан фондаттан олорооччулары кытта тэҥнэһиэҕэ. Улуу Америка кэрэмэн килбиэнин туһунан ыра санаа хаһан да өлбөт.
  
  
  Үлэтиттэн ыйыттаҕына, хамсатыгар кэлэйбит дьахтар саҥатын эппиэттээтэ. «Я создаю эй». Кинини күүппүтүгэр, кыыс атаҕар гаастаах фонт аттыгар кэлэн кондиционерынан туһанар кыахтаах киоскатын аанын тэлэччи аспыта. Күннэрэ итии буолаллара, түөһүгэр олус баан этэ.
  
  
  Куолаһа сыралаһан, куйаас курдук эрээри, баҕар, мин саныахпар, тайаҕы хоһуйан хоһуйуу хоһуйуута сабыдыаллаабыта буолуо. - Эй, атын киһини кытта сибээстэһэ сатаабытыгар, миигин киирэргэ ыҥырбыта. Бартыһаан остуолуттан сууллуу курдук судургу этэ. «Мин саҥа билсиилэртэн өйүм суох", - диэтэ кини.
  
  
  Сотору биричиинэтин көрбүтэ. Саҥа дьону кытта билсиһии дьыалата буолбута. Тустууга үлэлээбитэ. Кини миигин кирилиэс устун өрө көтөҕөн, илиититтэн тардыһан күөх балаһанан диирэ.
  
  
  «Эйигин олус рекомендациялыыллар. Кини эн тайахтан нүөмэргин ылбытым», - диэтэ мин.
  
  
  "Тайах? О, биллэн турар». Кини миигин хоско соһон киллэрдэ, бүрүүкэлэрбин чаҕылҕанынан түһэрдэ, билиҥҥитэ ол диэки көрүөн иннинэ. «Мин эйигин көрүөхтээхпин, дорообо, уонна Ваняны үчүгэйдик ылыахтаахпын. Үлэлии сылдьар муус ырааһа-чэчирии сайдыыны кытта кэккэлэһэ " диир.
  
  
  Булт албаһыттан куотунна. «Кини дьиҥнээх философ буолуохтаах. Отель она встретились с ней».
  
  
  "Суох, ыстаал буолбатаҕыҥ буолуо. Доллары кирэдьииккэ уурар курдук тымныы. Мадам үксэ тымныы. Кыһыл көмүс сүрэхтээх киинэлэр, киинэлэр - улахан Голливуд чына. Эйигин кытары туох ааттаах күндү киһигиний? таарыйдыҥ дуо? "
  
  
  "Кэпсэппит киһим буллум», - дии санаатым.
  
  
  Миэхэ ыга сыстан үлэлээбитэ. Дьахтар үчүгэй баҕайы кыыс буолан, букатыннаахтык штукатуркаламмыт. Буулдьанан түөспүн тобуктуубун.
  
  
  "Аһыныгас сирэйдээх туох буолла?"Уйбаан Уйбаанабыс уостарбын, швердарбын төбөбөр киллэрдэ. «Бетонешалкаҕа түспүт курдуккут».
  
  
  "Саахалга түбэстим*
  
  
  "Меня жаль."Эй илиитэ миигин харбаан ылла. "Оо, эн дьиҥнээх эр киһигин, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  Итини барытын бэйэбит клиеннэрбитигэр кэпсээбитэ буолуо, ол гынан баран, бу көрүҥүнэн сууйбут курдук улахан суолтата суох. Кини тиэтэлинэн чугуйаат, чаҕылҕан тимэҕин төлөрүтэн барда, баҕар, миигин көрдөҕүнэ, күлэн хаалыа этэ.
  
  
  «Тайах туһунан ыйытыахпын баҕарабын. - Ону хаһан көрбүккүтүй, тиһэх төгүлүн?»
  
  
  «Мин чахчы өйдөөбөппүн. Тайах саалатыгар ханна баарын билээри манна кэлбиккит дуо?»
  
  
  «Эн өйдөөх кыыскын. Эн миигин тута сөхтүҥ дуо, оннук буолбатах дуо?"Кини ис сүрэхтэриттэн ньылаҥныыра. «Мин улахан клоун көрдүүбүн. Биһиги сибээһи сүтэрдибит, ону туох дии саныыгыт?»
  
  
  Миэхэ чугаһаан иһэн хаҥас илиибинэн талияны уурда. Бу уҥа илиим эмиэ чаҕылҕан булла. Кини карманик түргэнник хаамар. «Манна сылдьан дуоһуйууну ылыаххытын сөп. Эн туохтан өрүкүй?»
  
  
  Кинини илиититтэн тутан, ытыһын үөһэ диэки хайыһыннарда. Ону сүүрбэччэлээх тарбахтарыгар олордубуттар. «Тайах туһунан кэпсээ".
  
  
  Элэккэй майгыта улаханнык куттанна. - Саргылаана лап- банкноттан бүтэн баран миэхэ курданарыгар: «мин сиэкс атыылыыбын, информацията суох атыылыыбын», - диэн хаһыытаата.
  
  
  «Мы с друзья. Ол эрээри, эппитим курдук, сибээһи сүтэрдибит. - Иһит эрэ, миэхэ нүөмэргин биэрбит, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  «Бу туһунан сымыйалыыгын. Ханнык да түгэҥҥэ, тайаҕы тиһэх төгүлүн көрдөҕүнэ, ханна баарын билбэппин. Бэл, сүтэрбит быраатыҥ буоллар, нень туһунан кэпсиэхпин баҕарбаппын".
  
  
  Кини өссө икки сүүрбэччэлээх, биэстии тобуктаан баран, блуукатыгар дириҥ быһыллыбыт мунду ойутан кэбистэ. "Эрэллээххит дуо?"
  
  
  «Мин олох эрэллээхпин. Тайах дьону булкуйарын сөбүлүүр, ол үчүгэй буолар. Ким да билбэт дьонун кытары кэпсээбэт".
  
  
  «Эргэ аадырыскын биэриҥ, оннооҕор төлөпүөн нүөмэрэ. Ону ханна ылбыппын эппэппин".
  
  
  Үлэлиир, үлэлиирин быыһыгар улахан эмиийи хостоон, атыыһыты хостоон таһаарбыта. Мырчырыттаҕаһын быыһынан сапсыйда. «Мин бу аҕыйах ыйы көрбөтөҕүм, баҕар, сыл да буолуон сөп. Чиэһинэйдик. Аадырыһын хаһан да билбэт этэ. Кини бириэмэттэн манна куоластааһын, барыта кэлэрэ".
  
  
  "Кини аата оннук буолбатах дуо?"
  
  
  «Мин кинини атаһым дии санаабытым. Доҕотторум ааттарын өссө атын билэллэр". Кини миигин атыыһыттарга саба быраҕан, муостаҕа түспүттэр. «Эн кини доҕоругар маарыннаабат эбиккин. Олус чиэһинэй көрүҥ. Ылыаххын уонна эгэ былдьан".
  
  
  Кэпсэтии ымпыгар- чымпыгар тиийэ тосту уларытан, холоон көрбүтүм. Тирии кыыныгар " Люгер» көрүөн сөп диэн куртка аккаастаабыта. "Аатым- суолум наадата, үлэлии сылдьабын».
  
  
  Аллараа уоһун ыга кууста. "Эһиги коптоххут дуо?"
  
  
  "Суох, судургу эр киһи тайаҕы көрдүүр».
  
  
  «Джонс- это имя». - Диэн кыыһыран күлэн барда. "Миигин итэҕэйбэтэххит буолуо, ол гынан баран ыраас кырдьык. Эвард Джонс диэн. Бу барыта эһиэхэ этэр кыаҕым суох".
  
  
  «Спасибо», - дедим, оруобуна сөп түбэһэр. «Можете оставить приглашку».
  
  
  Кини дьиэтин таһыгар үс чаас күүттэ, автокреска сууллан, биллибэккэ көстө сатаата. Кини дьиэтигэр баар этэ
  
  
  
  
  
  Персонажтары ырытарга бэлэм этэ, тиһэҕэр үлэлэһэ сырыттаҕына такси тохтоото.
  
  
  - Сөп, эн итэҕэйиэҥ суоҕа дии санаатым.
  
  
  Кинини такси айаннаабытынан чэпчэки сыаналаах дьиэ кэргэнинэн сырсыбытым. Кини кирилиэс устун өрө чорбойон тахсарын курдук, үлэ кэннин диэки сыҕарыйда. Уһуну- киэҥи көрүдүөр устун ааны тоҥсуйда. Эппиэт ылбакка, улаханнык тоҥмут. Онтон эргиллэн көрбүтэ, харахтара туолуутугар көҥүл былаахтан кэҥээбиттэрэ.
  
  
  «Эн историяҥ кырдьыга суох этэ, - диэтэ эҕэрдэ, - ол гынан баран, харчым сыаннастарын ыллым. Эн миигин манна аҕалбытыҥ".
  
  
  "Өйдөөх киһи портнай курдук буолбатах дуо?"дьахтар силлээтэ.
  
  
  Ааны боруобалаата. «Тайах дьиэтэ суох быһыылаах. Маны хайдах гынаргытый?»
  
  
  Кини аныгыскы кирилиэс устун сүүрдэ. Кинини крышаҕа тиийэ эккирэтэн муннукка хаайан кэбистэ. Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөрэбис диэн сиргэ тобус- толору охсо сатаата уонна сылларын истибэтэх үөҕүү- этиһии хас да этиһиини ааттаата. Араас айанньыттарбын учуоттаан, тылдьыт саппааһын туһунан элбэхтик этиллэр.
  
  
  Бэгэдьэк кэннигэр уунаат, Саргылаана саҕатыгар ыга кууста. «Билигин тайах туһунан кырдьыгы истиэҕиҥ".
  
  
  "Эн миигин антах анньыбаккын. Кини буолуо да, эн баҕарбаккын".
  
  
  «Итиннэ аахсыбакка, үлэлии сылдьыма. Тайах өлөрөн кыыһым өлүөр диэри турбута. Ону булуом этэ да, мин суолбар тугу гыныахпын син".
  
  
  Тыынара ыараханнык тыынара. «Кыыс туһунан кырдьык дуо? Эн таһымҥа сылдьаҕын дуо?»
  
  
  «Кыыспыт шейл. Тайах ахтарын хаһан эмэ истибиккит дуо?»
  
  
  «Хаһан да. Кинини көрбөтөҕүм-бу кэнники кэмҥэ. Кини квартиратыгар олорбут. - Эһиги тугу көрдүүгүтүн билиэххит этэ дии саныырым. Вэб- биричиинэтэ. Андаҕайабын, оннук".
  
  
  «Эдвард Джонс диэн ааттыыр дуу, эбэтэр ону хаттаан ырытан көрбүккүт дуу?»
  
  
  «Кини ити аатын хаһан билэригэр туһалаабыта. Кини, арааһа, уоннарын туһалаабыта буолуо. Итэҕэйбэт буоллаххытына дьиэҕитигэр төннүҥ уонна атын кыргыттары ыйыталаһыҥ. Маны эһиэхэ этиэхтэрэ. Кини талааччы. Кини хас да улахан дьыаланы айбытынан киһиргээтэ ".
  
  
  Кинини эгэ ыытта. "Туйгун."
  
  
  "Мин барыахпын сөп дуо?"
  
  
  «көтөн хаал», - диэтэ мин.
  
  
  Кудук кирилиэс чугаһыгар тиийэн кэллэ.
  
  
  "Өлүөр диэри турбута дуо?"
  
  
  «Ээх», - диэтэ мин куолаһым кэһиэхтээх этэ.
  
  
  Квартира күнүгэр күлүүс чэпчэкитик арылларын көрбүтэ. Хос кураанах, миэбэл быыла сытара. Бүтэһик олохтооҕо балайда барда. Кыыһыран сиргэнэр. Кинини ордук кэтэһэрэ.
  
  
  Компания миигин кирилиэс тэллэҕэр кэтэһэрэ. Ону толорууга былааҕын көрдөрбөккө, эгэ көрдөҕүнэ сатаата.
  
  
  «Менга зарур бўлганлар, - дедилар Труд.
  
  
  "Ону со?"
  
  
  «Кыыска туһунан көрүҥнээхпин. Кыыстааххын дуо?»
  
  
  "Она не говорил. «Ол гынан баран, кини итинник өлүүнү ситиспэтэҕэ».
  
  
  «Мин эһиэхэ тайах туһунан Кэпсииринээҕэр элбэҕи кэпсиир кыаҕым суох. Ол эрээри мин эһиэхэ атын ааты ааттыахпын сөп. Адьырҕа дьон хайдах үлэлээбиттэрин билэҕит? маны дуогабар быһыытынан, ханнык эрэ мафиянан эбэтэр уолга бараллар, бултааһын сорҕотун үбүлүүр. Хаскелл диэн лос- Анджеҥҥа киһи баар. харабыл харчыта ".
  
  
  «Махтал, Рабочай".
  
  
  "Ону умнума. Мин чопчу манныгы этэбин. Умнума, мин эйиэхэ эппиппин».
  
  
  "Ити хамсаабат баайынан дьарыктанар" диэн соруйан этэллэр. Халыҥ көбүөрү ол харчыга оҥорон таһаарара дуу, таҥастыыра дуу диэн ыйан биэрдэ. Бу минньигэстик секретарша миигин мичээрдээн, толору тииһэ суох мичээрдээтэ уонна мистер Хаскелл кими да Алдан суруга- бичигэ суох ылыммат диэтэ.
  
  
  "Приемҥа хайдах тиийиэххэ сөбүй?"
  
  
  Кини тииһин хат көрдөрдө. Тиис пастатын рекламалыахтаах этэ. «Мистер Хаскелла билбэт буоллаҕына, сэдэх эмтэргэ".
  
  
  «Эдвард Джонсаны билэбин», - дедим. "сөп буолуо дуо?"
  
  
  Кини хас да кумааҕыны хомуйан, босс аатын соҕотоҕун биллэрээри киирбитэ. Төнүннэҕинэ мистер Хаскел бүгүн олус дьарыктаах, эварддаҕа дьон туһунан хаһан да истибэтэх эбит.
  
  
  "Атыннык эттэххэ, кини барыахтаах".
  
  
  Мичээрдээһин хаттаан чэчирээтэ, бу сырыыга сүүрбэ түөрт карат. "Эн өйдүүгүн, бастын".
  
  
  Черный кадиллак была обочина аттыгар, күн сардаҥата сандаарыччы көрбүт. Университекка иккис этээстэн киһилии сирэйдээх шофер олорбута.
  
  
  Кинини кытта «Кэскил»ааһан истэҕинэ кэпсэтэргэ холонно. «Тигиллибит форманы кэтэр наадата суох. Ол иһин илиитинэн моонньугар адаархай курдук көстөр".
  
  
  Кини күлэн мичээрдээтэ уонна лоппойо түстэ. «Рекомендациянан илдьэ сылдьар куолаһа".
  
  
  Она припарился в полком квартале и шталь. Шофер Хаскылаатынан кэлбит эбит. Уон мүнүүтэнэн арбуз сон анныгар арбузтаабыт курдук көрбүт толору эр киһи тиийэн кэллэ.
  
  
  Кэскил ааһан эрдэҕинэ киниттэн хаалбыта. Биһиги сорукпут куорат таһынааҕы кулууп буолла. Толстяк гольф оонньооччу этэ. Кинини биноклга кэтэһэн, күн сирин көрбүтэ. Оҕонньордоох дистанциялааҕа. Эбиитин, кэлин кулуупка силлээн, дьоһуннаах чуҥкуйуу сиэртибэтэ буолбута.
  
  
  Хаамыы кэмэ кэллэ. Биноклы көтөҕөн туран стоянкаҕа барда
  
  
  
  
  
  . Кэккэ массыыналар кэннилэриттэн сыҕарыйан, шофер кэннигэр тиийэн, " Кэскил»хаппыыста диэки өйөнөн кэллэ.
  
  
  «Дорообо», - диэн сымнаҕастык эттэ.
  
  
  Эмискэ эргиллээт, бу күн хобу- сиби быһа илгистэ. Ону биһиги болҕомтобутун тардыбаппыт диэн, икки массыына икки ардыгар төттөрү оҕуста. Харахтара мрамор курдук хатаннылар уонна суодаһын имигэстик пиджак тимэхтэриттэн быктарда.
  
  
  «Рекомендацияларгытын көрүөҕүҥ», - диэтэ уонна куртка күүскэ тыыллан- хабыллан турда. "Кадиллак»борт ардах түспүттэр. Биэ төбөтүгэр 38- с калибрдаах ытыһын аннынан ытыалаабыт.
  
  
  «Билигин эн сыгынньах санааҕын кэтэһиэхпит», - диэтэ кини.
  
  
  Кулууп нөҥүө тахсан шофер уруулга олорбута. Бу стойка моонньугар батары анньыллыбыт пистолет буолан турар.
  
  
  "Максс, туох эйигин кытары?"- диэн ыйытта Хаскел, чугаһаан иһэр.
  
  
  "Кини олох ыалдьар», - диэтэ мин. «Садить, мистер Хаскел".
  
  
  Толстяк миигин кэнники сидиэнньэттэн көрдө. Мундуҥҥа өтүүктээх этэ да, билигин кубархай соҕус көрүҥнээх. «Ити эһиги санааҕытын туһатыгар саҥарбат», - диэн буруйа буурҕаата. «Мин сорох сабыдыаллаах киһибин».
  
  
  Кини өр күүттэ, тулуйбакка эрэйи көрбүтэ. «Массыынаҕа олоруҥ, мистер Хаскелл, эбэтэр кини хаанын тобугунан бу күндү Жириновскай ынах тириитэ сидиэнньэлэр".
  
  
  Кини массыынаҕа олорон, олбуорун устан баран, кириэһилэҕэ ыстанна. Буут тарбахтары холбуу тутан баран: «ити дьайыыга олус үчүгэй төрүөттээх буолуоҥ», - диэтэ.
  
  
  «Ситиһии бэйэҕэр ситиһиини үөскэтэр, мистер Хаскелл, - диэбитим мин ... чэпчэки бандьыыт буолбатах, мин эйиэхэ төһө наадалаах буолуоххун баҕараҕын».
  
  
  Ити кырачаан харахтар айдааннаахтык көспүттэр да, бэйэни салайыныыга көһүү. «Эдвард Джонс доҕоро буоларын бигэргэтэр киһи дии саныыбын".
  
  
  «Мин кинини атын киһи диэбэтим. Ону билэбин диэбитим. Она желаю с вам немного информации о том, что Мистер Жонсы».
  
  
  «Биһиги хаһан да аадырыстаспатыбыт».
  
  
  Үрүҥү перчаткалаах Хаскылааты кытары кэтэри көрбөтүм. Шофердаах «Кадиллак» да буоллар, коврдаах коврдаах, куорат кулуубугар чилиэнинэн тутуллан бандьыыттартан ордуга суох этэ. Кини бу тобуктаах чааскыга ыга сыстыбыт. Сытыы охсуу буолла.
  
  
  "Кимҥиний, портнай ылаҕын?"онлайн отель.
  
  
  «Эвардд Джонс туһунан шопорга биэрбит киһибин".
  
  
  "Лос- Анджелестаҥҥа хас да ый сылдьыбатах. Она она не делают больше этого».
  
  
  «Ким Джонсордыын үлэлиирий? Кини үлэтигэр туһанар парад доҕоттордоох. Она желают их имени".
  
  
  Кини омугун сүтэрбит. «Бу киһини кытта билсэр буоллаххытына, кини курдук үчүгэйдик билсиэххит суоҕа этэ. . Дьону өлөрөр".
  
  
  «Куолаһа тоҕо ону көрдүүбүн».
  
  
  «Мин бу доҕотторум туһунан эһиэхэ кэпсиир кыаҕым суох, тоҕо диэтэххэ, мин кинини кытта биир идэлээхпин. Ити курдук ымпыгын- чымпыгын олус сэрэхтээхтик сыһыаннаһара. Атын Покровскайы булбут буолан, үбүлээн кэлбитэ. Кимиэхэ эрэ тэрилтэҕэ баар дии саныыбын».
  
  
  Массыына тула таҕыста. Өссө биир ноль. Бутэһик кун бугунугэр диэри Мистер Хаскелы кытта ыкса билсибэтэхпитинэ, долгуйуох этэ.
  
  
  "Эн кимҥин этиэхпин баҕарбаккын дуо?"- диэн ыйытта.
  
  
  «Тоҕо кинини мин оҥоруохтааҕый? Эн миэхэ тугу да эппэтиҥ".
  
  
  Ону шофер таһырдьа бөххө бырахта.
  
  
  Түүн мотельга нүөмэрдэрин телефоннаата. «Суруйуулары тэҥнээн көрүөҕүҥ, - диэтэ кини линияҕа чугаһаан иһэн.
  
  
  «Меня есть что информация о человечестве, который вас необходят В бонэме. Бастатан туран, ити Куган дьиҥ дьыалатыгар ыҥыраллара. Полицейскайдаах этэ. Кини наймылааччы, биир чулуу киһи. Ону кыайбыккыт диэн кыратык сөхтүм быһыылаах". Үчүгэй куоластаах этэ.
  
  
  "Бу бирикээһи ким биэрбитэй?"
  
  
  «Кини тутулуга суох бэдэрээтчит этэ. Кими баҕарар наймылаһара, бу гонорар төлөнөрө үрдүк этэ. ФБР "мафия тиһигин быспакка хамнаһыгар киирбэтэҕэ" диэн бигэргэтэр.
  
  
  "Оттон бараҥҥыт туһунан тугу этиэҥ этэй?"
  
  
  «В ближайшей другой Фрэнк Абруза».
  
  
  "Куттанабын, кыра. Тайах суох, Лос- Анджеҥҥа».
  
  
  Хоук «Мисс " аахта, оттон үлэ хайдаҕый? О быыстапкаҕа тиийбитэ а?»
  
  
  Онно ханнык да саарбахтааһын суох этэ. Босс иһигэр кирдээх оҕонньорум абааһыта этэ.
  
  
  Алта
  
  
  Кинини эрдэ утуйа сытан баран, халлаан сырдыан иннинэ утуйан хаалабыт. Миигин эрэ дөлүһүтэр тыас. Харахтара иирсэннэр, кинини «люгер»УК уктарыгар тарбахтарынан ыйаан баран иһиллии олордулар. Ол кэнниттэн кинини сирэйбэр эмискэ сылаас сыһыанын биллэ.
  
  
  Быраһаайдарын быраҕан баран, эргиллэн кэлэн муостаҕа түһээт, Вильгельмин илиитигэр түһэрдэ. Төлөннөөх тылларым мотельга нүөмэрдэрин эркинин түҥнэрбиттэрэ. Истибит дөлүһүөн ис тиэргэнигэр өстүөкүлэ аанын сабыыта уоттаммытын кытта сибээстээх этэ. Кинилэр хара үлэҕэ төнүннүлэр, уот ынчыктаан ынчыктаан бардылар.
  
  
  Хоспор киирэн уоттаах ынчыктарын харбаан ылла уонна хоско киирэн куйаастан титирэстээтэ. Уоттаах киһи төлөн түргэнник умайда. Хотторбута эбитэ буоллар, биэс мүнүүтэ устата утуйан хаалыа этэ, барыта атыннык буолуо этэ.
  
  
  Уотун күөдьүтэн, эмиэ Люгер көтөхтө уонна Саргылаана түстэ
  
  
  
  
  
  ойоҕостор. Ким эрэ таас хайаҕаһы өстүөкүлэ күн дьөлө үүттээтэ уонна штаты уматар туһугар илиитин уунна. Ити бэртээхэй үлэ этэ. Кини буруо буруотун таптыы туран, хараҕым тэһиинэ таһыгар аанын дьөлө тарта. Харахтара сыа аһыллан ыраах истиэнэҕэ охсулларын истибит. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр муостаҕа сытара.
  
  
  Бандьыыт сабыылаах пато уонна бассейн аттыгар намыһах кирпииччэ истиэнэтин кэннигэр саһан сытара. Кини тунаархай сырдыгар кинини эркининэн ыйа-ыйа, ол саа кыратын көрүөххэ сөп. Саа тыаһын истибэтэх буолан, бинтиэпкэлээх буолуохтаах. Бу эр киһи мин төбөбүнэн алта Дүллүкү бириигэбэрдээҕиттэн ураты идэтийбит киһи этэ. Баҕар, чыыбыһын төлөрүтэн баран, кинини кыратык хоҥнорбута буолуо.
  
  
  Ону кыайан көрөр кыаҕа суох буолан, уокка хараабатым. Кини эмиэ булбата. Биһиги кэтэһиилээх оонньууга оонньоотубут, тулабытыгар хас биирдии киһи аһылларыгар эрэнэбит. Ону тулуурум куоһарда. Ону көһөргө быһаарынным. Муоста Өндүрэй бараат, чугуйуу саҕаланна.
  
  
  Кини аантан салгыы эрдэҕинэ, турбута. Кинини бүрүүкэтэ тарта. Сыгынньах хааман, сыгынньах хааман коридор устун сүүрдэ уонна мотель иккис этээстэрин кирилиэс устун кирилиэс устун үөһэ таҕыста. «Табылыннаҕына үөһэттэн ытыам", - дии санаабытым.
  
  
  Мотель территориятыгар улахан сэппэрээктэр үчүгэй хаххаларынан хааччыллыбыттар эрээри, ох саанан кинилэр ыккардыларыгар охсуллаллара. Эрдэ эбэтэр хойут ону көрүөм. Кини сөрүүн салгыҥҥа кыратык титирэстээн көһүннэ. Бүрүүкэни таһынан түөскэ баан эрэ этим.
  
  
  Наконец ее заметил скрюченную фигуру, убегающую от меня. Ытыан иннинэ дьиэ Уһук муннугар ыстанна.
  
  
  Кини түргэн үктэлинэн түһээт, харчы Манньыаттаах арыгыны атыылыыр кэккэ автоматтар сиэттиһэн баран паркаҕа көттүлэр. Эрим чугуйда. Боробулуоха күрүөтүн нөҥүө туораан, мотель территориятын таһыгар суол кытыытыгар сыһыарыллыбыт массыынаҕа ыстанна. Мотоцикл ылан үөрэммитэ.
  
  
  Кинини ытыахпын сөп этэ, ол гынан баран, итини тохтоппотоҕо буолуо, дьону- сэргэни тардыан баҕарбат этэ. Хоско төттөрү аастыбыт, көстүүлээх штопоры бэйэҕитигэр туттуҥ. Потенциальнай өлөрүөхсүт хантан билиэй?
  
  
  Онтон сарсын мотельга тахсан, Уун- утары Уун- утары Уун- утары Уун- утары хааман барбытым.
  
  
  Аан таһыгар бөҕөс Кытайы көрсүбүтүм. Кинини көрбөтөҕүм, - бэйэтин бастакы визитыгар, ол туһунан үҥсүбэтэҕэ. Трактор быһыытынан тутуллан, элэккэй көрбөтөх.
  
  
  "Бу кэмҥэ тугу баҕараҕыт?- диэн кыыһыран ыйытта.
  
  
  "Бизнескэ олус эрдэ?"
  
  
  «Көрсүһүү суох буоллаҕына. Оттон эһиэхэ суох».
  
  
  - Саргылаана сирэйин сабарга холонно. Кинини мичээрдээтэ. «Үлэҕэр- хамнаскар атын киһи кэллиҥ»диэн.
  
  
  «Завод бүгүн кими да көрбөт".
  
  
  «Эн итиннэ сыыһаҕын», - диэтэ кини. "Кини миигин көрөр».
  
  
  «Мистер, миигин кытта кииримэҥ. Кинини аныгыскы блокка быраҕан кэбиһиэхпин сөп".
  
  
  «Баҕар, эн буолуон сөп этэ. Ол гынан баран төннөн кэлэрбэр Адыаччы көрдөрүөм».
  
  
  Кини төбөтүн төҥкөтөн, өрүскэ маарынныыр моонньугар маарынныыр. «Урут профессиональнай тустуук этэ. Модун Шань, Илин Террорията, төһө да манна төрөөбүт эрээри, Лос- Анджелестеҕа. Телевизорга хаһан эрэ рестлинг көрбүккүт дуо?»
  
  
  «Мин итини оҥоро сатыыбын».
  
  
  «Истин, туруору уолу манна эрэ үлэлиибин. Ол гынан баран, мин кинини эн күүтүөххүн баҕарар буоллаххына, иһитиннэриэм».
  
  
  "Махтал."
  
  
  «Барыта бэрээдэгинэн. Эһиги миигин аралдьытаҕыт».
  
  
  Кини миигин дьээбэлээн баран, өссө күлэ-күлэ, элэк гынан кэбистэ. Бүтэһик хоско бастакы этээскэ киирэн ааны сабан кэбистэ. Кинини биир дьахтар саҥатын истибит. Кинини күүппүтүгэр, бэҕэһээ маннык тоҕоостоох буолан дьарыктанар кыыһы бүгүн даҕаны көрөргө ыарахан буолла.
  
  
  Бэҕэһээ үлэбин батара сылдьар кирилиэс устун эчэйии баар буолла. Ыарахан, ыарахан балаһыанньаттан ураты, үлэҕэ олус маарынныыр. Киниэхэ улахан суолталааҕа саарбаҕа суох.
  
  
  Зевой уонна тарда-тарда, миигин ыҥырда: «минньигэс туох нааданый?» У нас голос голос не установил, что это Нам бы не знает, у нас не может.
  
  
  Илинтэн эргиллэн кэлэн тохтообута. "Мунна», - диэн кыыска ыйытта. Мантан ордук көрүдьүөс буолара саарбаҕа суох. Кини миигин сөмүйэлээтэ. «Давай, сытыы уол».
  
  
  Кинини күнтэн ыга симиллибит хоско киирдэ. Чэпчэки сыаналаах веществолар салгын киртийдилэр,оттон миэбэл тик уонна Голливуд гроткаларын илдьэ барара. Улахан Кытай аанын сабан баран, күлүүс тыаһын иһиттим.
  
  
  Миигин кэтэспит дьахтар олох майгыннаабат этэ. Эй отутус буолан, ханна эрэ Илиҥҥи киһи баар буолуохтаах этэ. Ээгэ харахтара кыратык араҕастыҥы, тириитэ саһархайдыҥы дьүһүннээх. Кини хара баттахтара кыргыллыбыттар. Мандар Уус Мандар Уус Мандар Уус Мандар Уус Мандар Уус маанылаах этэ, оттон уһун тыҥырахтаахтар маанылаах уобарастарыгар кырааскаламмыттара. Хараҥа хоско кини харахтара, тобуктарынан түүрүллүбүт сиипсэ куоска курдук симирийэн сыталлар.
  
  
  "Бу кини, Алида?"- Шан ыйытта.
  
  
  "Биллэн турар, кини".
  
  
  "Эн буолбатах
  
  
  
  
  
  
  атын үлэһит, мистер. "Кини миигин бу суон тарбахтарынан мунньан үтүлүктэн харбаан ылла."Моонньун тоһутуохпун сөп".
  
  
  Тобуктаан дьахтар төбөтүн өрө көтөхтө, кутталы иһиттэ. Ити быыкаа омук тыла итинтэн сүүмэрдэнэн сыыйыллан иһэр.
  
  
  «Мүнүүтэни кэтээ " » - диэтэ мин... туох төрүөт баарый?"
  
  
  Дьахтар куосканы имэрийдэ уонна күлэн көрдө. «Мин бу дьиэни салайабын. Эһиги бэҕэһээ орон аннынан кэлбиккит. Биһиэхэ куһаҕаны аҕалбыккыт".
  
  
  "Алдьархай диэн тугуй?"
  
  
  «Куһаҕан көрүҥ. Эн тускунан кэпсээбэтэххинэ, алҕаһы оҥордо. Мин кинини эмиэ көрүөм суоҕа. Бу эн кыттыбыт дьыалаҥ буолбатах".
  
  
  Кытай санныбар илиибин укта. "Кини билигин миэнэ дуо?"
  
  
  "Өссө суох»,-диэтэ Али. - Саргылаана төбөтүгэр уһун атахпын ыйытта. "Тайах дьахтары өлүөр диэри охтон түстэ диэн баран, кыргыттарга тиийбиккит. Баҕар, сымыйалаабыккыт буолуо. Баҕар, ону көрдүүр атын биричиинэлэрдээх буолуо".
  
  
  "Туох буолбуттарай?"
  
  
  «Холобур, икки сүүс тыһыынча доллар».
  
  
  Бу миигинниин кэпсэтэн баран, Шан ' нары таһаартарар бириэмэ штопора эрэ этэ. Дьэ, ити курдук, уордаах хамсааһынынан кини тоҥолохторун кытаанахтык Шанынан оҕуста. Толорууга былаах да, былаах да суох курдук тыынна.
  
  
  Эргиллэн баран тобугар охсубут. Бу сирэй ханнык баҕарар, таайыллыбат таабырыннардаах. Грецкэй эриэхэ тобуктарын икки ардыгар сырса сатаабыт киһи курдук бүк сырыста.
  
  
  Кини миэхэ тыыллан- хабыллан, сымыйа охсууну оҥорбута, онтон уҥа илиитин ойоҕоһунан охсубута. Хаптаһыны тэлгээбит охсуу ол моонньугар түбэстэ. Ити харах будьурхай, оттон тыын тииһин быыһынан иһиирэр. Ону сон иһигэр тутан баран, утарсааччыларынан ойон таһааран, өттүгүнэн саба быраҕан кэбистэ. Икки этээстээх пианин курдук муостаҕа охтубута.
  
  
  Люгеры таһаарда. "Оттон ханна үлэлиирий?"
  
  
  Али Исмаилович туран сирэйин бырахпыта. Кини эрэнэн, атах сыгынньах сыҕарыҥнаан, уордайан ааһа оҕуста. Шан көхсүгэр түстэ уонна үөһэ диэки хааман барда. Кытайдар ону антах анньан, эр киһини төбөтүгэр кэтэрдэн кэбистилэр.
  
  
  Беднай Шанк өстүөкүлэни алдьатар гына улаханнык хаһыытаата.
  
  
  Кини моонньун Люгеринэн көхсүгэр лөглүччү оҕуста. Чугас остуолга ыстанна.
  
  
  "Бэрээдэгинэн дуо?"Шантан ыйытта да, кини истибэтэ. Кини алидаҕа эргиллээт, дьааһыгы арыйа баттаата, олоппоһу арыйда. Дьиэм миэхэ ыалдьыттыы кинигэни көрдөөбөт диэн санаа баар этэ. Муммут былааччыйатын көхсүн кэннигэр ыга тутан ылан, тиэрэ тардан кэбистэ. Эргиллэн кэлбитигэр илиибитигэр 38- с калибрдаах «Хатыҥ» этэ.
  
  
  Кини миигин Кытай өбүгэлэриттэн биллибэккэ ааттаабыта. Бу Америка 100 бырыһыана этэ. Куруускатын түһэриэн иннинэ, бэгэччэгинэн «Люгер» ыарахан «Лүҥкүрү охсуталаабыта, тарбахтарыттан уһуллан истиэнэҕэ охсубута.
  
  
  Лгер төбөтүгэр ыккардыларыгар аһаҕас халлаан оройо турбута. "Штопора ханна үлэлиирий?"
  
  
  Алида миигин үөһэ аҕалла. Кыыс оронугар олорон пааспарын тэлгэтэрэ. - Маша хараастан көрдө. «Көр эрэ, ким манна. Мой талисман».
  
  
  «Мин эйигин ырааҕынан туура сатыыбын. Сүбэлиирбин истэн, тугу да саҥарбаккын», - диэтэ Али.
  
  
  Заводка биир күннээх финал этэ. Кини аттыгар тиийэн сэҥийэтин көтөҕөн кэбистэ. "Ким эһиэхэ үлэлээбитэй?"
  
  
  Оскар диэн уол. Оскар Снгрс».
  
  
  «Бу аата дии санаабаппын".
  
  
  «Мафия капитала өлөрбүттэрин, харчы сорҕото уоруллубутун туһунан сурах- садьык тарҕана сылдьар. Тайах маннык дьыаланы тутарга дьиикэй быһыы баар. Эн эмиэ тайаҕы көрдүү кэлбиккит. Алисия бу дьикти түбэлтэ " диир.
  
  
  «Харчыбын интэриэһиргээбэттэр. Тайах наадатын эһиэхэ эппитим".
  
  
  Кыыс Алидаҕа көрдө. «Тугу гыныамый? Ону итэҕэйэбин».
  
  
  «Хаскылаакка бардым. Мин тугу билиэхпиний диэбэтэҕэ. Ким эрэ миигин өлөрө сатаата да, билигин кинини манна эмиэ сатыы сылдьабын. История диэн тугуй, үлэлиирий?»
  
  
  Оронугар карточкатын бүтэрдэ. «Алида, ону этиэм".
  
  
  Онуоха ыксаа. Кинини мантан барыахпын баҕарабын. Мин мафияны кытта ордук проблеманы баҕарбаппын".
  
  
  «Бэҕэһээ киэһэ манна икки эр киһи кэлбиттэрэ, - диэтэ үлэ. «Мин эһиэхэ ааппын ааттыыр кыаҕым суох, кинилэр кимнээхтэрин этиэхпин сөп".
  
  
  «Мафия».
  
  
  «Вот мы. Миигин көрөргө туох буолбутун кинилэр билбиттэрэ. Онто да суох, наадалааҕын билэҕин. Кылгас чиччик миигин охсубута, онтон куттаммытым. »Тайаҕы көрдүүгүн", - диэбит.
  
  
  Кинини эккирэппиттэрэ дии санаатым. Ону манна аҕаллым, Айдахайга аҕаллым. Тайах уоруйах баарын урут билбэттэрин, тулуурдаах, дьүккүөрдээх этилэр.
  
  
  «Кинилэр эйигин уоттууллар», - диэтэ Али. «Мин эйигин үчүгэйдик атаҕастыахтара " диэн эрэнэбин.
  
  
  Кини кирилиэс устун таҥнары түстэ. Модун Шань остуолу аннынан тутан, гримасничал, чугаһынан йод быһа баттахха баттатан кэбистэ. Томмоо лапчаанын тобуктаан баран, Миитэрээс халҕаһата ааһан истэҕинэ, миигин көрөн күлэн кэбистэ. "Милая кошечка», - диэтэ мин. кини илинтэн дьиҥнээх дьулаан этэ.
  
  
  Сэттэтэ
  
  
  Кинини, Лос- Анджелес устун сарсыарда уон чааска соҕуруу барбыт. Иккис хара кинигэҕэ тайах Терза баар этэ, Терза Сан-Дига этэ. Кинини кытта икки күн бүтүөр диэри сэһэргэһэргэ эрэммитэ.
  
  
  
  
  
  Күрэтии саҕаланна. Мария кинини төһө билэрэ эбитэ буолла. Тайаҕы чинчийээри саллааттар ыыталлар. Мин биир үксүн сэттэ ааттаах кыракый хара кинигэ этэ.
  
  
  Кинини сиэркилэҕэ көрбүтэ, миигин эккирэтиһэ сатыыр массыынаҕа холоноро. Ол хоҥорхой маҥан, бөтүүк диэн быһаарда. Шофер миигиттэн булкуйан холонон көрдө: атын массыынаны көҥүллээтэ, онтон хаамыытын бытаарда да, хас да милииссийэ иннин диэки сыҕарыйда.
  
  
  Кини онно сылдьарын тухары сүрүн суолтан бастакы тоҕойугар түүрүллүбүт. Ону тэхиниичэскэй сулууспалар станцияларыгар тиийэн «форд» заправкалыыр уонна капитальнай өрөмүөнү бэрэбиэркэлиир диэн дьуһуурустубаҕа эппитим. Иһирдьэ киирэн иһэ- аһа суох утах аһыллыбыт.
  
  
  «Бьюик» арыыны бэрэбиэркэ бүтүөр диэри өссө тахсыбыт. Инники сидиэнньэҕэ икки эр киһи олороро. Биир киһи сыл аайы «форумнарга» кубулуйда да, тохтооботтор. Дьэ өйдөөн көрбөтөхтөрө диэн кинилэр билигин да эрэнэ саныыллар.
  
  
  Билигин да биир бытыылка илиитигэр арыгы бытыылкатын тутан баран, вокзал ойоҕоһун нөҥүө тахсан Булгунньахтаахха турда. Дьуһуурунай миигин ыҥырда да, мин салгыы бара турабын. Кини мастар бөлөхтөрүгэр тохтоото уонна кылгастык олордо. Станцияны үчүгэйдик көрбүтүм да, онно миигин ким да көрбөтөҕө.
  
  
  Өссө хаһан кэлэрин кэтэһэн, сэрэнэн массыына суоппара элэйбит. Ону оҥорботоҕуна эргиллэн төннөн кэлбитэ.
  
  
  Кинини эбии " Форт»хаппыыста тардарын көрдө. Майгым- сигилим алдьанна да, массыынам киниэхэ баар этэ. Мин счеттарым бүтүөхтэрин дьиксиммэтэҕэ.
  
  
  «Бьюик» төннүбүтэ. Икки төбө киһи бырыһыанын кытары сүбэлэһэрэ. Кини мин барбыт хайысхабар ыйда. Маны дьүүллэстибит. Онтон хайаҕа сүүрэн кэлбиттэр. «Форт» быраҕан баран хаама сатаабытым диэн куттаммыттара.
  
  
  «Барыҥ, уолаттар, - дии санаабытым.
  
  
  Чугаһаан истэхтэринэ тыынын быһыта тыынан, кырыаран Тиит кэннигэр ыстанна. Ордук үрдүк эр киһи бастыҥ формалаах этэ. Кини табаарыһын үс хардыыга уруттаата. Уолум хоролор быыстарынан сүүрэн, хорҕолдьун аннынан сүүрэн кэллэ. Намыһах эр киһи бу кэнниттэн: «эҕэрдэ, дьоо. Притмози. - Ити Олимпийскай оонньуулар дии саныыгын дуо?»
  
  
  Бытыылка кып- кыра бытыылканы тутан баран, мас быыһыттан тахсыбыт. "Эҕэрдэ, кылгас, - диэтэ мин.
  
  
  Бельевой быаҕа кэтиллэ түспүтүн курдук тохтоото. "До!"хаһыытаата.
  
  
  Ону кураанах бытыылка төбөтүгэр пиибэ анныттан бытыылка сууллан түстэ.
  
  
  Джо саҥата суох олордо. Көрөөт, мин киниэхэ барарбын көрбүтүм. Бу илиитэ сон анныгар элэс гынна, онтон эмиэ 45- с калибрдаах пистолет баар буолла. Онтон аспыта. Ытан кэбистэ.
  
  
  Уот тоҕо туттубутун ыйыппатах. Кинини туппут.
  
  
  Бандьыыт миигин атахпын суулаан баран, тула өттүбүнэн охсубута .45. Тустуулларыгар диэри дьиикэй окко уонна талахтарга каталаатыбыт. Бэгэччэги харбаан ылла. Ону тоһутта. Тыас хаппыт дууп курдук. Бандьыыт иҥнэн хаалла. Ону икки төгүл оҕуста.
  
  
  Кини туран илиибин эргиччи " Люгер» бырахпыта. Кинини өлөрдө. Бэгэччэги тиэйэн баран, доруобунньук илиитинэн оҕуста. Кини эргийэр этэ. Салгыы кэлбитэ. Бүтэһигэр кинини уҥа кроссовоһунан бырахта.
  
  
  Бу дьаныардаах буолуу этэ. Кини эмиэ нэһиилэ атаҕар турда.
  
  
  Сылайбыт. Бу саамай улахан сырабын уурбутум, кинилэри кытары тугум да саа ытыалаабытым, сырам-сылбам баранна дии санаатым. Дьоҥҥо- сэргэҕэ тэҥнээтэххэ, модун көстүү чэпчэки этэ.
  
  
  «Биэчэр бүттэ», - диэтэ кини. Ытыс үрдүгэр сөрүөстүм. «Мин эйигинниин кэпсэтииттэн сэрэнэбин, ол гынан баран мин толкуйдуур кыаҕым суох».
  
  
  Стилет батаһынан сандал саас биитинэн сыдьаайбыта. Джо здоровья руку. «Мин эйигиттэн ити штуканы ылыам суоҕа. Кэпсэтиэххэ".
  
  
  "Эһигини тулалыыр үлэҕитигэр- хамнаскытыгар кимнээҕий?"
  
  
  «Эн кэлбитиҥ уол. Ону мин оҥоруом этэ. Бизнес баар".
  
  
  Чугаһаан тиийэн, быһах биитин бу кадыркаҕа сыһыартаата. "Босс диэн кимий?"
  
  
  «Валант. Марко Валанте».
  
  
  "Бүтэһик сырыыга тугу этиэхтээххитий?"
  
  
  "Тайах диэн халабырдьыты көрдүүгүт дуо? Ону кыргыттар ылбыппыт. - Барыгытын кытта хаалыахпытын сөп.
  
  
  Саа сэбин- сэбиргэлин хомуйан, 45- с калибрдаах курун кэннигэр укта, кыыныгар уган баран, көхсүгэр " люгер» с Шортка илдьибитэ.
  
  
  Дьоо бэйэтин партнерын көрдө. «Сарсын Адыаччы төбөтө ыалдьыаҕа. - Эн кураанах буолбатаххын диэн сэрэтэрбит баар суол.
  
  
  "Миигин хайдах сойуолаһаҕыт?"
  
  
  "Эйигин Лос- Анджелескэ булбуппут да, кинилэри кытта балыыһа тула суруйбуккун, эйиэхэ ким эрэ баар. Валанте уже изменить армию».
  
  
  Кыаммат киһи этэ. Өскөтүн кини саллааттар бөлөхтөрүн тутуспута буоллар, дьэ өйдөөн кэлиэ этэ.
  
  
  Кини кылгастык эргитэн бу үлтүркэй биэ төбөтүн хостоото. Кинини тургутан көрөн баран Дьоҥҥо- сэргэҕэ одууласта, төһө билэрэ буолуо дии саныыбын. Бу олус күндү, Лэгэнтэй таҥастаах эдэр киһи этэ. Сөбүгэр бандьыыт буола сылдьыбытын итэҕэйбэтэҕим. Бэгэччэгэй харахтартан ураты ыарыылаах ханнык баҕарар бэлиэлэри тутта-хапта, сүрдээх эргиччи эрийэ-буруйа, бэгэччэгэй буолан турар.
  
  
  "Мин талаан кутуругар уурбуппунан туһанным. Эн, бука, бу нүөмэр баар буолуохтаах.
  
  
  
  
  
  
  «Бу буола иликпин. Баҕар, миигин аны суох буолуо".
  
  
  "Ким эмит өлөрдө?"Кини шотопортан соһуччу, кини миигин тууйардыы дьарыктанар реакциятыгар соһуччу сорудахтаата.
  
  
  Кини сирэйин мырдыччы тутунна. Бэгэччэгэр сыһыары тутан, көхсүн тосту үктээтэ. "Ким оннук Мэтириэтий?"
  
  
  «В Стании техобаслуживания В станция. Ким эрэ хабарҕатын быспыт».
  
  
  "У нас. Кинини ким да билбэппин. Ол гынан баран, ханнык да дьайыыны көрбөтөҕө. Миэстэтигэр тиийдэҕинэ барыта бүттэ. хаан барыаҕыттан өлүөр диэри".
  
  
  "Кини миэхэ туһалаах этэ. В отеле знать, что она знала».
  
  
  Бу эмиэ үлэ барда. Балыыһа тула тахсан, тэһиинин сүөрэргэ күһэлинним, ол гынан баран, уолаттар миигин кытта тайах аатын ыларга балай эмэ өр хаалбыттар. Быйылгы балаһыанньаҕа-Лос- Анджелес айанныырым миигиннээҕэр ордук туһалаах буолла. Ону олус үөрдүбэт.
  
  
  «Тыыннаах буоларыҥ туһугар,бэйэҥ кыаххар көмөлөһүөххүн сөп», - диэтэ дьо. «Мин ону өлөрөр штатым суох этэ".
  
  
  "Итинник чэпчэтиинэн туһаныаххытын баҕараҕыт дуо?"
  
  
  "Тыыннааххын дуо?"В нибудь нибудь күлэн кэбистэ. «Я ответились вопросы, чувку. Өссө тугу баҕараҕын?»
  
  
  «Эһиги миэхэ улахан кистэлэҥи кэпсии илигит. Туох да балаыанньаны учуоттаан, кини билэригэр туох да утарсыа суох этэ. Уустук боппуруостар үөскүүллэр". Доллары уурарга " Люгер» тириэртэ. «Билигин үчүгэйдик толкуйдаа. -- Уопсайынан, манна туох баар оборудованиены барыаҥ этэй?»
  
  
  «Бырабылыанньа мунньаҕар, тэрилтэ үрдүкү салалтатыгар барда. Өлөрөр- өһөрөр туһунан кэпсэттилэр. Эн аатыҥ олоппоһу дүлүҥ-дүлүҥ. Бырабылыанньа бэйэтин кыаҕар биэрэр туһугар куоластаата. Кини ураты интэриэһинэй этэ. Абруза да чугас этэ".
  
  
  «Өссө биир эр киһи Бонэма, штат штата этэ. Кыыһы охсоору онно барда. Кини миигин өлөрөргө холонно». Доллары уурарга сыаллаан «люгер» тутта. «Куган туһунан тугу билэҕин?»
  
  
  «Мафия ону ыыппатаҕа. Вы отправили Валанте».
  
  
  "Билигин туох барыай?"
  
  
  «Мин ол санаабын, чувкабын ааҕар кыаҕым суох". Дьоҥҥо- сэргэҕэ кытаанах куолаһынан саҥаран барбыта. «Сороҕор сэрэйэбин. Кини правление мунньаҕын туһунан көрдөһөр. Кини тайах аатын ааттыыр. Бу тыл дойдуга хас биирдии ыалга тиксиэҕэ, иирбит тэбил сирдэрин булан барыахтара".
  
  
  «Мин бу аатым туһугар үлэлиир тайах туһунан истэргитин оннук өйдүүбүн».
  
  
  «Судургутук хатааһылаа. Идэлэрин туһунан кэпсэтэбит. Кини психопат. Бу күннэргэ тэрилтэ тииптэн ырааҕы тутарга кыһаллар. Куолаһа тоҕо бэйэтэ дьайар. Ол эрээри маннык уол туһунан сурах эргийэ сылдьар».
  
  
  «Бу үчүгэй, дьо. Эн миэхэ олус көмөлөстүҥ". Уостарым тымныы мичээрдии тиистэриттэн ырдылар. «Өссө биир түгэни таарыйыы хаалла. Эһигини тулалыыр киһи бүгүн сарсыарда өлөрө сатаата?»
  
  
  "Кинини, биитэр кылгас үһүгүн дуо? Биһиги эйигин кытта хааларга бирикээс суох этэ, ол гынан баран, өлөрөргө бирикээс суох этэ. Биһиги ону оҥорботохпут».
  
  
  «Миигин албыннаама, дьо. Бу киһи эн курдук профессионал этэ".
  
  
  Дьо. «Ханна эрэ бу холуодьаска дьокер баар. Быһата, Куган-бу кини тугу да билбэтэх дьон буолбатах. Ырыаларын толоруон иннинэ доҕорум өлбүтүн туһунан директордар сэбиэттэрэ сөбүлээбэтэҕэ. У вас свои приказы от Валанте. Кини: "бу уолу, хаартыны, кини өйдөөх киһи биһиэхэ тайаҕы буларыгар көмөлөһүөн сөп", - диэбитэ. "Бу букатын наадата суох буоллахпына, кинини холбуом суоҕа", - диэбитэ. Бу соторутааҕыта шанс суох этэ дуо? "
  
  
  "Ээх», - диэтэ мин. Эн эмиэ сөп. Колоде есть джокер».
  
  
  Кини онно өссө Бонэма саҕаттан сылдьыбыта. Мафияны билбит киһи АХ туһунан олус элбэҕи билэрэ. Куганы наймылаабыт киһи хабарҕатын быспыт уонна мотельга бултууру олохтообут. Ону «люгер» быраҕан баран Дьоҥҥо- сэргэҕэ өйүн- санаатын суох хаалларбыт. Кини үлэлиир персоналын " форд»саалаҕа олорбут бензинин киэҥ хараҕынан төлөөтө. Ол кэнниттэн кинини «Бьюика» тамматын өрө көтөҕөн, проводканы быспыта.
  
  
  «Кинилэр кэккэлэһиэхтэрэ», - диэтэ мин... ол гынан баран, станцияттан кэмигэр тиийбэккэ, миигин ситэрээри.
  
  
  Кини ордубут 110 милицияны спидометры кыраныысса таһыгар көтүтэн баран, туораабыта. Кун ортото бухатыыр сирэйигэр баар. Куруһуоктар оргууй аҕай тыалга усталлар.
  
  
  Эбиэттии ыксаан, былааннарын оҥоро иликпит. Хоьооно суураллыбыта. Яхши отель, что его отела, чтобы проверят источники.
  
  
  Ол гынан баран, бастаан Тумус хара кинигэнэн быһа тардыынан дьарыктанар Терза баар этэ. Кини бу бириэмэҕэ бары кинигэлэринэн төлөпүөнүнэн нүөмэрдэри барытын билэрэ. Терза дьахтардыын прискискаҕа дьахтардыын кэпсэтэрэ.
  
  
  "Терешаны кытта көрсүһүүнү баҕараҕын дуо?"
  
  
  "Даа."Миигин соһуппатым. Хас биирдии кыыс ыҥырыыга боростуой эбэтэр кыыстааҕа диэн улахан эрэл баар.
  
  
  "Бэйэҥ тус амтаннаах, күндү киһилээххин дуо?"
  
  
  «Мин телефонунан кэпсэппэппин ордоробун".
  
  
  - Диэн күлэн баран аадырыһын биэрдэ. Кини Забайкальскай оройуонтан чугас, уулусса ортотугар, хаайыы корпуһун курдук көстөр этэ.
  
  
  Массыынаны эргиччи тиэйэн аҕалбытыгар «Форт» ааны хатаата, бэл, бу сэрэхтээх массыына саҥардыллан, эргиллэн кэлэрин хааччыйыа дуо диэн сэрэхэдийдэ. Бу квартал
  
  
  
  
  
  эр дьон церковка сылдьар куораттара суох этэ.
  
  
  Биир дьиэ чугаһыгар бельманан кэлэн, элбэх сыл анараа өттүгэр ууруллуохтаах хараҕынан көрбүтэ эрээри, алдьаммыт аан хоруопкатыгар туруоруллубут зумер үлэлээбитэ. Араҕас баттахтаах дьахтар таһырдьа ыстанна, онтон таһырдьа одууласта, мин бэйэбин кытта ылбатым курдук, сэрэйиэхпин баҕарабын.
  
  
  «Я звонил», - дедим. «Терешка кэлбитим».
  
  
  Кини уорбаланар киһи этэ. Баҕар, кини көннөрү атыылаһааччы курдук буолбатаҕа буолуо. «Эн эрэ буолбатах, бастайааннай доҕотторуҥ тула".
  
  
  «Я бы очень продолжить одним вокруг. Кини туһунан элбэхтик истибит».
  
  
  Дьахтар мичээрдии сатаата. Тиистэрэ саамай үчүгэйдэр этэ. Хаастара өрдөөҕүттэн кырааскаламмыттар, соччо үчүгэйэ суох, оттон кырааскаламмыт хаастар кутуйах кынатын санаталлар. Ааны кэҥэтэн, сыыһа- халты сыҕарытан, сыҥааҕын хоҥнорор.
  
  
  "Рейдэни кэтэһэҕит дуо?"
  
  
  «Билиҥҥи кэмҥэ хаһан да билбэккин. Олоххо чиэһинэйдик үлэлиир чэпчэкитэ суох".
  
  
  Кини олоххо чиэһинэйдик үлэлиирин, эбэтэр ону билбит дьон туһунан тугу да билбэтэҕэ буоллар диэн бигэ эрэллээх этэ. Киниэхэ килбэчигэс түөһүгэр чиккэччи тардыллыбыт үрүҥ бачыыҥка, бүрүүкэни, блузканы-свитери, кыһыл дьураалардаах үрүҥ бачыыҥкалар бааллар. Блузка таастыы курдук улахан иһити киэргэтэллэрэ.
  
  
  «Эн үчүгэй уолчаан", - диэтэ кини миигинэн сүүрэн иһэн. «Харчы тутабын, чахчы, таптыыбын».
  
  
  Миигин хайдах баҕарар ааттыыллар да, хаһан да минньигэһэ суох. Кини ухмылканы биэрэн, оҥоһуллубут оруоллары оонньообута. Бу дьахтар киһи тула олорботоҕо, киһи билбэт киһиэхэ информацияны биэрэргэ интэриэһинэй киһи этэ.
  
  
  «Оттон куолас уонна Родо», - диэтэ кини, санныбар илиибин уунан баран. Тарбахтара сосиска кээмэйдээх этилэр.
  
  
  Эр киһи кирилиэс ааныгар иккис этээс саҕаланыыта тахсан турар. Ити ырбаахы саннын саннын тэлгээбиттэр. Кини киэҥ куругар металл сурааһыннара кылбаҥнаатылар. Ити ыстааннар кини күүстээх атахтарыгар быыкаайык быкпыт дьахталлар курдук ыга тутан олороллор. Ый сирэйэ этэ, муннуктарыгар кыра харах уоһа уостубут.
  
  
  «Эн биһикки эйиэхэ ыарахан сыанаҕа оҥоруоххун баҕараҕын", - диэн этии киллэрбитэ, - дьахтардааҕар өссө куһаҕан дьүһүннээх тиистээх тииһин өҥөйөн турар.
  
  
  Кинини кэтэҕинэн саба түһүү сэрэйдэ. Кини көннөрү тустууга буолбатах этэ. Дьиэбитигэр ким да суох курдуга, биһиги үс уолтан уонна кыыс оҕоломмутуттан ураты.
  
  
  «Отела встретить его".
  
  
  «Кэрэ даҕаны эбит. Кэлэйиэххит суоҕа".
  
  
  «Үрдээтин, төрөөтүн», - диэтэ дьахтар. «Бу өйдөөх көрдөһүү».
  
  
  Родо төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. «Миэхэ чуор куолас диэн баар. Кини эһиэхэ ханнык да рекомендацияны биэрбэтэҕэ, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  "Тайах», - диэбиппэр" тайах терешт нүөмэрин биэрдэ».
  
  
  "Үчүгэй аат". Илиитин уунна. "Биэс уон сылы быһа манна аҕаллыбыт. Бу хахха буолар төлөбүрэ. Биэс уон доллардаах үлэ-бу цыпочканы туһанар кыахтаах саамай чэпчэки харчы".
  
  
  Кини ытыһа кириэстии түспүтэ, Терзаны кытта кэпсэтэр гына, ол кэнниттэн площадкаттан илиитинэн сапсыйда. «В этом, выражаешь».
  
  
  Бастаан көрдөхпүнэ, утуйар хоһум аанын аһан, мас остуолга ууруллубут элбэх кинигэлэр уонна өрөмүөн бөҕө буолбуттара. Иккис мал кыыстаммыт. Кини чахчы үчүгэй этэ.
  
  
  "Бэйэҥ аатыҥ хайдаҕый?"кэһиэхтээх куолаһынан эттэ.
  
  
  Мындыр комбинация таҥас- сап соҕотох предмет этэ. Кырабаат кырабаатыттан тирээтэ. Балтараа хостоох эргэ уонна эргэ миэбэл. Комодка расчетка уонна уун-утары уунар суунааччы эрэ баар, оттон быыс - хайаҕас быылынан быылынан хорутуллубут. Соҕотох сыананан Терза оҥоһуллар. Хобдохтоох сирэйдэрин тириитин сымнатар хара баттахтаахтар. Этэ- Сиинэ эдэр, имигэс этэ, кини музей хара кинигэтигэр тугу эппитин барытын курдук көрбүтэ.
  
  
  Ол гынан баран, кини кымньыынан ахтыбатаҕа.
  
  
  "Нед», - диэтэ эй. "Меня зовут Нед".
  
  
  "Оттон эн оонньообутуҥ тугуй?"
  
  
  Кинини олоппоско эмиэ көрдө. Билигин ханнык дьиэҕэ сылдьарбын, манна оонньообут оонньууларын, чахчы кытаанах этэ. Кинини толкуйдаата. Мусуой дьоҕурдааҕын учуоттаан, маннык нүөмэрдээх миэстэтин таһаарыахха диэн быһаардылар. Кыыс эрэ өйдөөбөтө. Манна сылдьарга олус үчүгэй этэ.
  
  
  «ЭС, кини бэйэтин оонньуурун туһунан кэпсээтэҕинэ дьиктиргиэххит», - диэтэ мин.
  
  
  «Сүргэни таптыыбын». Кини мичээрдиирэ токуруйуута. Кини тула Фаус дууһатын сууммут дьахталлары тула сылдьыбыта.
  
  
  «Тайах саалатыгар ханна баарын билиэхпин баҕарабын».
  
  
  «Соһуйдум, сөп. Онтон кыратык хомойбут».
  
  
  «Мин кинини булуохтаах, Терза булуохтаах".
  
  
  «Бу туһунан эн төрүт тылгын эппэтиҥ. Эн эппитиҥ буоллар, миигин көрөргө көҥүллүө суоҕа этэ».
  
  
  «Голос тоҕо бу туһунан эппэтэҕэ".
  
  
  Терза снаряд В роту скручной сигарету и чирку о местной поле. Комбинезоннар санныларыттан быыкаайык төгүрүк түөһү аһан кэбистилэр. Кини эмиэ мичээрдээтэ. "Тайах куорат тула барда".
  
  
  Хос устун тарҕаммыт сыта миэхэ: "милиция начаалынньыгар соруйуон сөбө суох этэ", - диэбитэ. Оронугар тиийэн кэллэ. "Отеллар тайаҕы булар буоллаххытына, ханна барбыккытый?"
  
  
  «В ад. Куоластааһын ханна буолуохтааҕа". Тииһин көрдөрөн күлэн барда. Кинилэр ыраас, ыраас уонна маҥан этилэр. Бары олус үчүгэйдик көрөллөрө, ону таһынан хема этэ.
  
  
  «Сан-Диего доҕотторо кинини булар кыахтаахтар этэ дуо?»
  
  
  «Дьону көрөбүн, тута бу бастакы сырыыга, кинини билэбин дуу, суох дуу. Эн миэхэ сөбүлүүгүн». Кини мин атахпар төбөтүн өйөннө. Кини саҥата сымнаҕас этэ. "Бу улахан суолталаах буоллаҕына, эйиэхэ көмөлөһүөм. Тайаҕы була сатыыгын?» Хас да киһини өлөрдө».
  
  
  
  
  
  
  Төбөтүн өрө көтөхтө. "Милиция киһитэ буолбатаххыт. У может знать полицейских их по походке». Атахпын сыгынньахтаата. "Эн эмиэ полицейскайдыы сананаҕын».
  
  
  «Доҕорбун өлөрдө».
  
  
  Утуйар хоһугар аан тэлэччи аһылынна. Оҕолоор, баҕалаах дьахтар киирдилэр.
  
  
  Терза көнөр, кэрэ айаҕа токуруйбут. "Эйигин күүттэриэхтээххин!«у зот соллаллоху алайхи ва саллам:»менга каттик айтганман", - дедилар.
  
  
  «Балайда истибиппит». Олоппоһуттан саамай улахан кылы ылла. «Мистер, тайах хаһан эрэ биһиги тулабытыгар ким эрэ кутуруга баарын билэр эбит буоллахпытына, бары кэмсиниэхпит».
  
  
  «Долгуйума. Ону эппэппин".
  
  
  «Кэпсээбэппин". Кымньыынан халырҕаата уонна миэхэ диэки хаамта. «Мин эн халыҥ саппыйаҕын биэс уончаны көрбүтүм. Эйиэхэ куһаҕана суох харчы баар».
  
  
  "Ону ыл, родо!"- диэн баҕалаах дьахтар.
  
  
  Кинини, били, тайаҕы иэс быһыытынан өлөрөргө олох бэлэмнээхтэрин өйдөөтүм.
  
  
  Родо хап-сабар бырахта, орон таһыгар көнө сүнньүн оронун устуулун өрө көтөхтө. Кини сирэйин- хараҕын көмүскээри, атаҕын тула эргийэ түстэ. Аймаҕа тахсан холкутуйан олоро сатаата.
  
  
  Кини икки хаамыыны киниэхэ оҥорбута уонна ол төбөтүн үлтү сынньыбыта. Хайынна да, тобугар түстэ. Кинини сутуругунан сирэйгэ охсуталаата, хаана быһыта оҕуста.
  
  
  Визги Терза оронугар ыстанан баран, илиитин уунна уонна "Бауэр «автоматическай» Бауэр" соһон таһаарда. Кинилэр туохха барытыгар бэлэм этилэр, бу баан.
  
  
  Терза мин оннубар тохтоон эбэтэр илиилэрбин көтөҕөргө сорумматаҕа. Ытыс тыаһын оҥордо уонна курска баттаата. Хараххын истиэнэҕэ Тарат. Аһаҕастык ытарга олус долгуйда.
  
  
  Кыыс туһунан санаатын түргэнник хасыһан көрдө. Кини үчүгэй этэ эрээри, хараҥа переулокка киириэхпин баҕарбаппын.
  
  
  «Терза", - диэн араҕас баттаҕы ыҥырда. Кини бэртээхэй чирлидер этэ. Эй эппиэттээх охсууну биэрдэ уонна кыыстан тэбиэлээтэ.
  
  
  Кини ис оронугар охсуллан, мин ыйааһыммар сууллан түстэ. Терза биир өттүнэн сууллан, атахтаргын тэпсэн охтордо. Комбинезон анныгар туох да суох этэ. Ыстаҥалааһын күүһүм орон нөҥүө мууска халтарыйар хоккейнай шайби курдук таҥнан баран, биһиэхэ түстэ. Охтуу сымнаата да, кыыһым ыалдьар көтөр курдук тыаһы таһаарда.
  
  
  Бэстилиэт сиэбигэр ытыс тыаһа өрө көтөн, муостанан көтөн түстэ. Родо хааннаах муннун сотто, атаҕар турда уонна хааман истэ.
  
  
  Чаал бас Лүҥкүнээн тыыллаҥнаата да, араҕас Баттаҕым көхсүгэр ыстанна. Кини 160 ыйааһыннаах буолуохтаах. Ону тэнитэн, саннын нөҥүө быраҕан баран, оронугар сууллан түстэ.
  
  
  Родо кыра автоматы таларга холоноро. Ону көрөр ыарахан быһыылаах. Кини биир илиитинэн моонньун тутан баран, иннин диэки анньыалаата, ол сыал эркинин туһунан охсулунна. Кини сирэйгэ түстэ уонна хамсаабакка сыппыт.
  
  
  Алдьаммыт оронугар араҕас баттах өрө хабылла түстэ. «Род. Кини эйиэхэ ыарыыны, аймаҕы аҕалла?»
  
  
  "Суох, дорообо, - диэтэ мин... "эркинин туһунан төбөтүн мүччү бырахпаппын".
  
  
  «Кэтээн көрүү. Ыарыыны төрөтөр буоллаххына ...»
  
  
  "Люгер» таһаарда уонна куолаһа кыыл- сүөл ортотугар тохтоото. "Дорогие говорил, дорогие?"- диэн саркастическай куолаһынан ыйытта.
  
  
  Оронугар тиийэн, саҥата суох миигин көрдө.
  
  
  Соһуйбут аймаҕын сулбу тардан ылан хос ортотугар соһон таһааран сирэйин эргитэн кэбистэ.
  
  
  "Дойдугар ытымаҥ!"дьахтар үөгүлээтэ.
  
  
  Кини төрөөбүт сирэйин «Люгер» ситистэ. Ону тоҕо ытыалаабатаҕым диибин.»
  
  
  «Тайах туһунан кэпсиим. Ол аата эн баҕараргын оннук буолбат дуо? Кини куорат тула хас да ый анараа өттүгэр барбыта. Онтуларын ханнык эрэ кыыстан саһан баран, куотан хаалбыта. Они овчились».
  
  
  "Оннук ыарахан буолбатах дуо?"
  
  
  «Тайах, Дьекулай уонна үһүс эр киһи. Хотой-намыһах уҥуохтаах, санныгар диэри уҥуохтаах. Кини манна тату " аһыллыбыта» Саргылаана хаҥас кулгааҕын таарыйда. «Үһүс киһини хаһан да көрбөтүбүт».
  
  
  Кини дойдутугар сиэбигэр хаһыллан баран барыан иннинэ биэс доллары ылбыт.
  
  
  8
  
  
  Кини Сан- Францияҕа тиийэн телефонунан кэпсэттэ.
  
  
  «Сан- Диего куоракка сылдьыбыккыт дуо? Кыракый хара кинигэҕэ туох итии чыыһылалар баалларый?» - диэн Сардаана куолаһынан ыйытта.
  
  
  «Терза. » Моҕой курдук минньигэстик«, - диэбитим.
  
  
  «Ол туһунан хаһан эрэ истиэхтээхпин. Ол гынан баран, билиҥҥитэ дьыаланан. Туох эрэ ситиһиилэри ситистигит дуо?»
  
  
  «Мин тайах бандьыыт чилиэнин аата уонна ойуулааһын баар. Бу дьээк Хотун диэн.
  
  
  «Биһиги ону быраабы араҥаччылыыр уорганнар файлаларыгар бэрэбиэркэлиэхпитин сөп эрээри, бу маршрут биһиэхэ тайах туһунан элбэҕи биэрбэтилэр. Чинчийээччилэр Эдвард Джонс диэн компьютернай көрдөөһүн ыыттылар. Ничего. Краткое изложение на основе отрывочное описание, которого вы дали, дали, они результаты ".
  
  
  "Мин соһуйбатым. Бу киһи бэйэтин дьыалатыгар олус үчүгэй быһыылаах. Онон кини хаһан да сокуонунан тутуллубатаҕа буолуо.
  
  
  
  
  
  дойду үрдүнэн ити үлэнэн төһө быһаарыллыбатах хааччахтар баалларын этэр кыаҕым суох".
  
  
  "Чэ, Н3, туох салгыы?"
  
  
  Кини миигин мотельга саба түһүү туһунан кэпсээтэ уонна кини тула лейтенант Марк Валантаны тулалаабыт информацията. «Чинчийэр салаа миэхэ тугу эрэ оҥоруон сөп. Ордук урукку өстөөхтөр тустарынан бил, билигин мафия директордарын Сэбиэтигэр олоруохтарын сөп".
  
  
  "Мин маны ис сүрэхпиттэн этэр кыаҕым суох. Каадырга киириэр диэри мунньуллубут Абруза файла файла этэ. Абруза утарсааччытын быһыытынан, үрдүк айаҥҥа эдэр төбөлөөхтөн сылдьар эрдэхтэринэ, оҥочо диэн киһи баар. Россия Да . Кинилэр иккиэн мафия правовой Сэбиэтигэр киирэллэр "
  
  
  Биир аата билэр этэ. "Ль Россия?"
  
  
  «Лья Доктора. Азартаах оонньуу, проституция уонна наркотик. Азия оҥоруутугар араас көрүүлэрдээх этэ уонна урут наркотигы проблеманан иирсээбиттэр", - диэтэ Хоук. "Ник, туох дии саныыгын?"
  
  
  "Бу туз холуодьаска өлөрбүт киһи, өлөрүөхсүтү Бонэмаҕа ыыппыта, кыыһы өлөрөн баран миигин мотельга ытан кэбистэ. Тэрилтэ үрдүкү эшелонугар сылдьар дии саныыбын. Кини, бука, мин Этэрбэбин ханна баҕарар истэр көрсүһүүгэ сылдьыбыт буолуохтаах этэ. Бу билиини- көрүүнү мафия уонна биһиги тэрилтэбит туһунан бастыҥ быһаарыы".
  
  
  "Кырдьык да, туох сыаллаах- соруктаах буоллаххына?"
  
  
  «Думаю, В убийстве себя думают себя В убийстве Френк Абруза. 200 000 доллар төлөммүтэ. Кини тайаҕы этэр: »мин билэрбинэн, эһиги миигин үлэбэр таһаардаххытына, икки сүүс тыһыынчаны ылыаххытын сөп". Билигин бөрүкүтэ суох балаһыанньаҕа сылдьар. Быраата итини булар кыаҕа суох. Биһиги тайаҕы бултуохпутун баҕарбат этэ да, тайаҕы бултуохпутун баҕарбат ».
  
  
  «Бу тахсыбыт сорох событиелар быһаарыллыахтара этэ», - диэн Хок сөбүлэспитэ. "Ол гынан баран, биһиэхэ бастыҥ вариант буолуор диэри кыракый хара кинигэ хаалар».
  
  
  «Мин итиннэ үлэлиибин», - диэтэ мин.
  
  
  * * *
  
  
  Орон аттыгар Телефон эмискэ тыаһаата. Она сел. Гостиница нүөмэригэр хараҥа этэ. Кини телефон туруупкатын кулгааҕар көтөҕөн аҕалла. Бу мин санатар оператор этим, мин 20:00.
  
  
  «Баһыыба», - диэтэ мин. орон кытыытыгар олорор лаампаны холбоот, түөһүн аннынан өҥөйөн кэбистэ. Тирии үчүгэйдик хараллыбыта эрээри, биллибэккэ бааһырбыта.
  
  
  Меня снилась. Бонэмҥэ дьиэ куукунатыгар этин- сиинин бонээлгэ булбуттарын эмиэ хаттаан аастым. Ол кэнниттэн кинини өлөн баран, ким эмэ билэрэ буоллар диэн, элбэхтик толкуйдаабыт этэ. Ону баара, биһиги ортобутугар тугу эрэ сүүрэн- көтөн, тугу эрэ оҥоро сатаабатаҕа эрээри, туох эрэ буолуоҕун эрэннэрбитэ.
  
  
  Гостиница нүөмэрин түннүктэрин тула Кыһыл көмүс аан уоттарын көрдө. Билигин кини пеня диэн кыыс оҕону көрдөөн, Шейланы уонна Дэвид кирбиини өлөрбүттэр сирдэригэр күлүүһү биэриэҕэ диэн эрэнэ кэлбитэ.
  
  
  Ырыа аата үһүс хара кинигэҕэ тайах диэн, Үлэҕэ- хамнаска, Терзка сыстар кыракый хара кинигэҕэ суруйан турар. «Пеня. Туйгун суруктар», - диэн Үөһээ өттүгэр тайах суруйбут, кыыска анаабыт. Кини Үлэлииринээҕэр мин сатаан санаабаппын. Ол быһаарыытынан тайах ураты маастарыстыбаны оҥорбут половой акталарын аакталарын аахтылар. Тайах квалификациялаах судьуйа эбит буоллаҕына, биллэн турар, ырыа эрэйдээх курдук сэдэх кэриэтэ этэ.
  
  
  Кинигэтин көтөҕөн таҥыннарбыта. Кинини биэс чаас утуйан, чэбдик, чэбдик туттубут. Бу умнуллубат түүн буолуо. Кини бугун киэһэ Лизик Кафетериятыгар идэлээх этэ.
  
  
  1906 с. Сан-Франция алдьаммыт Уһук сир хамсааһынын уонна баһаарын- атаҕын алдьаппыта. Бу куорат саамай биллиилээх тустуута этэ, кини салайан олорбут дьахтар Лэгэнтэй кэмэ этэ. Биир драматург Бродвей мюзиклыгар тирэх буолар баҕалааҕа. Лиза Бэрдьигэстээххэ махтанарын биллэрэр. Ааны горничнай арыйан, дьиэбэр Саргылаана Саргылаана ыйанан турар эргэ гостиницаҕа атааран ыытта. Миэбэли дюм халыҥнаах, көбүөргэ тигиллибит. Онно губернатор ураты Сакрамено эмиэ умнуллара саарбахтанар.
  
  
  Лиза хоско киирээт, горничник икки күнү быһа сабан баран, соҕотоҕун хаалларбыт. Кини киһи хараҕар көстүбэт буола сатаата. Кинини улахан дьахтар көрсөрө күүтүллэр. Лиис отучча этэ.
  
  
  Көбүөргэ хааман иһэн уһун былааччыйа миигин сөрүүн чараас илиибин уунна уонна харахпар аһаҕастык көрдө. «Эһиги кыратык да буоллар, кинини сорох кыргыттары ыҥырабын. Кинини сөбүлүүр дьон бааллар диэн эрэнэбин», - диэтэ кини.
  
  
  «Ырыалары көрүөм диэн усулуобуйа баар этэ".
  
  
  "Ээ, эһиги ыҥырдыгыт туһунан кэпсэттибит да, бүгүн кини суох. Эһиги өссө кимиэхэ эмэ амсайыаххыт диэн эрэнэбин», - диэн мичээрдээтэ.
  
  
  Тумус туттар мичээрдэрин да иһин, тымныы кыһыл өҥнөөх, сыаналанар дьон харахтара элэҥнээтилэр. Эйиигин соруйуохпун наада дии санаатым. Конгресска кэлбит бизнесменбын эппитим уонна кини дьиэтигэр сылдьарыгар сүбэлээбитэ.
  
  
  «Ырыаларбыт тула биир биллэр- көстөр кыргыттардаахпыт эрээри, биһиэхэ да атын, эмиэ да киһини тардар. Мин саныырбар итэҕэйэр буоллаххытына, кинини талан ылыаххыт этэ», - диэн эттэ кини.
  
  
  "Эһиги үчүгэй амтаннаах, мисс Бэрдьигэстээх буоларгытыгар эрэнэбин".
  
  
  
  
  
  
  «Мисс Бердик», - диэн көннөрдө. "Мин огдообохпун."Уп- уһун Күлүмнүүр сырдык баттахтара чаҕылыҥнаһа түстүлэр, уйулҕатыгар, сэлиэнньэтигэр тиийэн чувство кыраныыссатын кытта хамсаата.
  
  
  «Ол эрээри мин ырыаларбын эрэ интэриэһиргиибин". Кини миэхэ хайдах курдук уһулуччулаах мичээрдии мичээрдии олордо. «Мой еще, делал с ней большую работу».
  
  
  «Маннык түгэҥҥэ эһиги Сан- французскайы аныгыскы сырыыга кэлэ иликпитинэ, кэтэһиэххит эрэ наада".
  
  
  "Сарсыҥҥыттан туох буолла?"
  
  
  "Куттанабын, манна суох" диэн.
  
  
  «Мисс Бердик, кэлэр баһаарынайга салҕааҥ. Ырыаларбын хайдах кытта сибээстэһиэхпин сөбүн кэпсээ эрэ. Манна олорботоҕуна аадырыһын биэриҥ. Кинини "эй, баҕар, туох эмэ тэрийдэххинэ сатанар", - диир.
  
  
  «Эһиги билэҕит, биһиэхэ манна быраабыла баар. Биһиги кыргыттарбыт тустарынан итинник иһитиннэриини сөбүлээбэппит. Улар ўзларига қараб қолмайдилар».
  
  
  Дьаныардаахтык үөскээбитин кэннэ кини куруучуката улам улаатан иһэр.
  
  
  Эмискэ уорбаланан соһуйбут киһи: "эһиги миигин көрсө сатыыгыт дуо?"
  
  
  Кини мичээрдээн, хардарбата да, майгыта син биир эппиэттээх буолла.
  
  
  Горничнай хоско киирээт, сэрэнэн киирэн барда. Пааранан утахтары аҕалла. Миитэрээс илиитигэр ыстакаан буолан олорбут, мадам хайдах өҥөнү оҥорбутун-араадьыйаны кытта күүлэйдии илэ харахпынан көрбөтөҕүм.
  
  
  "Төлөпүөнүнэн төлөпүөннээтэхпинэ, ырыаҕа кэпсэтэригэр көрдөспүтүм да, кинини хабан ылбытым. Тоҕо эбитэ буолла, Миссис Бердик?»
  
  
  «Тоҕо диэтэххэ, манна суох эбит. Бу кэмҥэ кини эмиэ сонно төннүө дии санаата. Кини алҕаһаата».
  
  
  Ыстакааны мууһунан тэбээ да, ыстакааҥҥа арыгыны иһимэ. "Ханнаный?"
  
  
  «Бу эн дьыалаҥ дии санаабаппын". Куолаһын үрдэппэтэҕэ эрээри, билигин хараҕын кырыытынан буолла.
  
  
  (Нахмайдаан баран ыстакааны таһаарда. Эй итэҕэйбэтэҕэ. «Кыргыттарбыт уоппусканы ылаллар, билэҕит дуу. Аймахтарыгар сылдьаллар. Ыалдьаллар. Эһиги тугу истиэххитин баҕараргытын да иһин, кинилэр эмиэ итинник быһыыланаллар».
  
  
  Саатын сиэдэрэй быһыыга- майгыга саамай сиэдэрэй Быһыыга- майгыга ороон таһаарары абааһы көрбүтэ эрээри, наадалаах курдук этэ.
  
  
  Лизик " Люгер» илиибэр уунна. Ол да буоллар, кини олус дьиктитик көһүннэ.
  
  
  «Билигин биһиги дьиҥ дьыалаҕа көһөбүт, оннук буолбатах дуо, Мистер Харпер?»
  
  
  «Дьоһуннаахтык санаммыппын эһиэхэ тиэрдиэхтээх. Олус боччумнаахтык».
  
  
  «Ырыалар биһигини балай эрэ кэмҥэ хааллардылар. Мин ордук чуолкайдык этэр кыаҕым суох".
  
  
  Ону кытары муус эркининэн бүрүллүбүт дьахтары кытары алтыһыыта син биир баар этэ.
  
  
  Ыстакааны уунна. Хас биирдии хамсаныыта хоһоон курдук этэ. "Мин туспунан туох балыс, мистер Харпер илдьэ сылдьаргытын кэпсиэххин баҕараҕын?"
  
  
  «Дьонум салгыы айанныы сатыыллар».
  
  
  "Мин ону истиэхпин аһынабын. Ол эрээри, тыйыс кэмҥэ олоробут. Билигин эһиги миигиттэн сэп- сэбиргэл оҥостубуккут кэннэ, тугу гыныахтаахпыный?»
  
  
  «Мин эйигин дьигиһитиэм диэн эрэнэбин. Кинини эйигин сыаналыыр». Ону кобураҕа "Люгер" хомуйан ылбыта. «Мин ырыам аадырыстаах кинигэтигэр киирбит киһини көрдүүбүн. Тайах диэн бөдөҥ киһи, сороҕор Эдвард Джонс. Кини туруору персонаж».
  
  
  «Бу дьиэҕэ хаһан да оннук киһи суох этэ».
  
  
  «Неня пеня»диэн ыйытыахпын баҕарабын.
  
  
  "Бырастыы гын. Ити тэрээһин буолбатах. Мистер Харпер»Мистер Харпер ордук.
  
  
  Кинини хамсаппата. Ону биһиги диэки көрөн туран: «сыананы ааттааҥ», - диэбитэ.
  
  
  «Мин информацияны атыылаабаппын".
  
  
  Уни тўйиб кетди эй. «Мин информация туһунан эппэппин".
  
  
  Бу сырыыга дьикти этэ. "Эһиги бэйэҕит санааҕытыгар, кыргыттарым тула биир санаанан дьарыктанаҕыт дуо?"
  
  
  "Суох, Миссис бэрик. На один по встречают ваши девушки».
  
  
  Өйдөөтө. Мичээрдээн баран, миигинниин мичээрдээбиттии мичээрдээтэ. «Бу олус ыарахан этэ. Үчүгэйэ куруук күндү».
  
  
  «Мин саамай үчүгэйи баҕарабын», - диэтэ мин.
  
  
  Кырабаат тэллэҕэр уунна уонна Лиза дьэрэкээн курдук көрдө. Былыргы лаампа сырдыгар сып-сырдык кылбайан көстөр. Кини талаана чараас этэ, саннын кыра да буоллар, түөһэ улахан, толору этэ. - Диэт, хамсаан истэҕинэ биэтэҥнээтилэр. Кини сирэйэ даҕаны, этэ- Сиинэ үчүгэй туруктааҕа.
  
  
  «Бу эйиэхэ тугу биэриэҥ этэй? Көстөн турар көстүүм ураты".
  
  
  «Эһиги миигин интэриэстээххит. Ону эһиги туох хамсыыргытын билиэхпин баҕарабын», - диэтэ мин.
  
  
  Ыллаан бүттэ. "Шлюз туһунан билбэккит, ороҥҥо сытыаххытына. Шлюзх артыыһа, орон-бу сценаҕа". Кини миэхэ төҥкөйөн, уоһум санньыйда. Кини тыла мин уостарым икки ардыларыгар биллэ, кини илиитэ мин иэдээҥҥэ түбэстэ. "Ол гынан баран шлюз буолбатахпын. Ону эһиги өйдүүгүт дуо?»
  
  
  "Олох буолбат», - диэтэ мин.
  
  
  «Я не случаю своих клиентов. Ону кыргыттарым оҥороллор. Мин атыылаабаппын".
  
  
  "Оччолорго мин этиибин тоҕо ылыммыккытый?"
  
  
  «Бу этиитэ суох этэ», - диэтэ кини. «Ол ыҥырыы этэ".
  
  
  Кинини ороҥҥо охтордо. Илиим этин- сиинин ньылбыйда. Ону кини тарбахтара уйбаахы тимэҕэр баттыыллар дии санаабыт. Эй ону ууран көмөлөстө. Ол сылдьан бааспын бэрэбээскэлээбит бааһын көрдөҕүнэ, боппуруостарын биэрбэтэҕэ. Кини тапталынан дьарыктаммытыгар сирэйэ кытаран хаалла. Кини тыла-өһө мин диэки, көхсүм ньуурун имэрийэр, эмискэ түрдэстэр, онтон дьиикэй хараҕым анныгар күргүйдэ ...
  
  
  "Хайа, хайдаҕый?"диэн ыйытта.
  
  
  «ЭС, эн бастын диигин".
  
  
  - Ол аата эн, нэьилиэк. Ону таһынан эн кимҥиний? Бандьыыт, милиция киһитэ диэн тугуй?
  
  
  «Копаҕа түһэр».
  
  
  Саргылаана саннытын ыга тутта. "Ити буулдьа бааһа буолбатах дуо?"
  
  
  «Эһиги бигэргэтэргит курдук, хаһан да көрбөтөх киһигит». «Миигин кытта ороҥҥо сытан эрэ олороруҥ иһин, кинини хайдах өйдүүгүн? » Мин маны булуом, эн көмөҕүнэн эбэтэр биһиэхэ суох. Кырата биэс киһи өлөрбүт. Биир бэйэм чугас доҕорум буолан биэрдэ. Дьахтар кэрэ аҥаара этэ. Эй моонньун тоһутта».
  
  
  
  
  
  "Тохтот", - диэтэ кини сытыы куолаһынан. "Тайах манна иккитэ кэлэ сылдьыбыта. Кини мин типичнэй клиент буолбатаҕым. Кини кытаанах, тыйыс майгылаах этэ, кини буруйу оҥорбута диэн этиэн сөп. Ол эрээри кини манна саҕаланыар диэри ырыалары билэр. - Атын киһи диэбит. - Эй, туох да үчүгэйэ суох. Она не встречались, когда второй присуждения ".
  
  
  Кини моонньугар уурбут. "Ханнаный, лиз?"
  
  
  «Кини тайаҕы харыстаабата. Кини ырыаҕа көмөлөспүтэ. Бу кини олоххор куттал суоһуурун көрдөрүөн баҕарбат", - диэбитэ.
  
  
  "Бу хантан билбитий?"
  
  
  «Она не стал В доме. Ыксаан, кини эрэ буолан баран, командованиены биэрбэтэҕим диэн эрэннэрбитинэн барар. Лиза мин илиибэр таарыйда. "Тайах ойоҕоһун кытта киирсиэн сөп. Ону эн саныыгын дуо?»
  
  
  "Баҕар."
  
  
  «Мин кини ханна тохтообутун билэбин. Ону мин билбэппин. Информация эйигин кытта тайах баар буоллаҕына өлөрүөн сөп".
  
  
  "Миэхэ эт, - диэтэ мин.
  
  
  - Бу куорат таһыгар эргэ коттедж диэн үөһэ тыынна. Кинини эһиэхэ анаан суруйабын". - Саргылаана туран былыргы сурук- Бичик остуолугар тиийэн кэллэ. Кини олус хамсаата. Биһиэхэ кыракый, кэлин өттө эдэр кыргыттарга курдук кытаанах этэ.
  
  
  Олоппоско олорорун көрө олорон күөх кумааҕы лаампатын уура сылдьарын көрдө. Когда полные груды когда двигались. Сергей кини сүдү санныларыгар оонньоото. Бу бэйэ- бэйэлэригэр дьиҥнээх, кыһыл көмүс мэтээл этэ.
  
  
  Тыаһа суох, оронуттан турда. Уни эшитиб, уни эшитди. Кинини ытыс үрдүгэр ылан, соскоска сөрөөн, хаттаан кытаанах буолан хаалаллар.
  
  
  Төбөтүн төҥкөччү туттан, хамсаабакка олороро. Кини баттаҕын сыта, сыта этин- сиинин ыыта сылдьара.
  
  
  «Сан- Францияҕа кэлбиппиттэн үөрэбин», - диэтэ мин.
  
  
  Аргыый аҕай миэхэ өйөннө, төҥкөйөн санныбар төбөтүн уурда. "Төһө бириэмэ баарый, нэ?"
  
  
  «Балайда элбэх», - диэтэ мин.
  
  
  Илиим чараас буолан сирэйин таарыйда. Кинини өрө көтөҕөн баран, төттөрү ороҥҥо илдьибитэ ...
  
  
  Ырыа тохтообут дьиэлэрэ Сан- французскайтан ырааҕа суох кус үрдүгэр турар. Лиза ыйааҕа чэпчэкитик батыһар этэ. Кини дьиэттэн биэс уоннуу дьаарбаҥка дьаарбаҥката аһыллан, суол кытыытыгар турар массыына тула тахсан ааны сабан кэбистэ. Түүҥҥү салгын сөрүүн уонна сииктээх, сэлии сирин- уотун бүтүннүү сииктээх ардахтан сииктээх этэ. Миигиттэн икки өттүгэр хойуу, суол кытыытыгар сэппэрээк үүммүт тыа.
  
  
  Кини массыына киирэр күнүн аттыгар көрбүтэ. Кини сэрэнэн кэлэн массыынатын сылытан, дьиэ таһыгар сырдатыллыбыт түннүктэрин тула олордо. Иһирдьэ икки киһини кэпсэттибит. Ону истэбин, ис хоһоонун кыайан араарбатаҕым. Куолаһа барыта эр киһи киэнэ.
  
  
  Мой «Люгер» В руках, уже сууляется за муннук. Кини эмискэ долгуйбута. Ахтыыларым бүтэһигэр сөп түбэһэр.
  
  
  Кини бүрүөкэтэ, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, күлүккэ түргэнник хамсанан истэ. Ааннаах күммэр тиийэн кэлбитигэр, дорҕоонноохтук иһиллэрин иһиттим. Дьон тахсан бардылар. Эргиллэн көрбүтэ ыстаал хаххата көрдүүр. Саргылаана эр дьон өрө хабылла түстэ, күҥҥэ өрө хабылла түстэ. Уна припаркалаах массыынаҕа ыстанан баран, нухарыйан хаалла.
  
  
  Сергей сир устун саһархай балаһаны уруһуйдаан түүн саала. Эр дьон уруһуйдара аан боруонатыгар тоҕо анньыллыбыт. Ол тайах буолбатах этэ. Кини улахан куоластаах гигант кээмэйдээх буолбатаҕа. Кини санньыйда.
  
  
  «Аан хатан», - диэтэ эр киһи аргыһа, кыыс миэлиҥсэ эрэ көрбүт. Кирилиэс устун таҥнары түстэ. Бу төрүт форма билэр курдуга. Итини тэҥэ кини массыынаҕа чугаһаан эрэрин тэҥэ тэҥэ суох хардыы.
  
  
  Оннооҕор суол кытыытыгар буһан турар форум диэки көрбөтөҕө. Кини массыынатын аанын аһан, биһиэхэ олорбута. Киирэр аан сабылынна, кыыс сүтэн хаалла.
  
  
  Эр киһи умайыы күлүүһүн эргиттэ. Мотуор тыаһаабыт курдук иһилиннэ уонна массыынаҕа улугурбут хамсааһынын хайдах саҕалаабытын, эр киһи кэлин атаҕар көһөн эрэрин биллэ. Дьахтар уруучукатын тутааҕыттан тутааҕыттан тутаат, эр киһи дьиэтигэр ыстанна.
  
  
  Издательствоҕа баттаата. "Хайа абааһыны?"
  
  
  «Туох да буруйа суох, онон мөлтөөтө. Үөһээ ыһыаҕы киллэр. Кинини сыл аайы хайдах көрөҕүн", - диир»
  
  
  Кини хараҥа баттахтаах, тыйыс сирэйдээх. Кылгас үтүлүктээх ырбаахылаах ырбаахы баара, кини өҥөтүгэр дьаакыры көрбүтэ.
  
  
  "Дьээкэй аата, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  "Өлүөхтээххин», - диэтэ кини. "Сидит В тебя буулдьа".
  
  
  «Мин түгэни өйдүүбүн». Кинини Люгер сирэйигэр оҕуста. Итини толору өйдөөн хаалбыппын ситиһэ сатаатым. "Тайах Ханна Баарый?"
  
  
  «Ону көрүөххүн баҕарбаккын. Эн бэйэҥ лигаҕар буолбатах. Тайах эн курдук»десертка " баар.
  
  
  «Мин кинини дьахтары кырбыыр дии санаабытым".
  
  
  "Истиҥ, бу массыынаны тулалыыр саамай муударай хардыынан, мантан биир эмэ тыһыынча мөлүйүөн иһин ханна эмэ барыаххыт этэ".
  
  
  Айдааннаах түүн мин Өйбөр- санаабар хат сандааран, чап- чымпыктаан, өйбөр- санаабар хатылыы түстэ. Кинини биир буулдьанан аты сиэтиэр диэри, биир пулеметунан аргыый аҕай олорорун санаатым.
  
  
  
  
  
  
  Воспоминании Шейлу И Дэвид кирбии.
  
  
  Кини ити горлугар «люгер» сыһыарыйда. «Мин эһиэхэ штопоры биэрбитим. Онно эппиэттээбэт буоллаххытына, бу массыына сидиэнньэтигэр мэйиитин эһиэм".
  
  
  Хааҕынас: «билигин тайаҕы кытта көрсөбүн», - диэбит.
  
  
  «Үчүгэй. Кинини эйигин кытта барыам".
  
  
  «Бу эн көмөҕүҥ». Муҥ саатар, онно эрэнэр этэ.
  
  
  Массыынаны илдьэн баран, мин диэки өр-өтөр көрөрө. "Тайах эһигини билэр. Кини эһиги ханнык эрэ федеральнай агентствоҕытын билэр".
  
  
  "Хайдах биллэ?"
  
  
  «Кини сибээс баар. Кини тэрээһинигэр тиийэ бааллар. Мистер диэн ылыаххыт. Өр кэмҥэ олороҕут».
  
  
  Она снаряд В роте. «У тебя есть моя зажигалка. Бонэмҥэ эн миигин уһуллуҥ".
  
  
  «Эһиги тугу да умнубаккыт дуо? Кыыска зажигалка бэлэхтээтэ».
  
  
  Кини приборнай панелга быһа киирдэ. «Түргэнник айаннаа. Кинини эмиэ тайаҕы көрөбүн".
  
  
  Онтон тахсан баран гаһы педальга күүскэ баттаабыт. «Төрөөбүт тыл этэ. Эн иирбит киһигин».
  
  
  «Ханна сылдьыбыккын билбэппин», - диэбитэ.
  
  
  «Кини итини оҥорботоҕо, биһиги уопсай доҕордоохпут. Төлөпүөннээтэ. Кини ырыатын көрөргө сан- Францияҕа кэлиэххит дии санаабыт. Музейы сүтэрбит бу аадырыстаах кинигэни булбуккут. "
  
  
  "Арай мин көрүөхпүн баҕарбаппын, оннук буолбат дуо?"
  
  
  «Суох. Ити эн суолуҥ, мистер".
  
  
  Саҥатын уларыппакка, Хэйл уруулу эргитэн кэбистэ. Массыына түүрүллэн эрдэҕинэ приборнай панелга бырахта.
  
  
  Кини сон сиэнигэр илиибин уурда да, саа тыаһын көрбөтөҕүм уонна уруокка тааарар тыаһын истибитим. Кини түргэн этэ. Кини олус түргэн этэ. Ол гынан баран, хараххын тараччы тараатахха табыллыбат. Аны массыына муостатыгар түстэ. Бары толкуйдуур бириэмэм суох этэ. Ревматизмҥа ытта. Люгер сабыллыбыт массыына иһигэр улаханнык эспитэ. Хейл хайаны тула биллиргэс тыаһы таһааран уруулга сууллан түстэ.
  
  
  Массыына аһаҕас тротуарынан айаннаата. Хойл сир талан ылла. Туох барыта былааннаммытын курдук оҥоһуллубута буоллар, кини миигин биир түргэнник оҕунан өлөрөн, суолтан съезтэн массыынаны тутан хаайыа этэ. Ол эрээри бу былаан үлэлээбэтэҕэ.
  
  
  Пилотнай массыына хаҥас диэки эргийдэ уонна суол нөҥүө туораата. Коваваҕа быһа анньан баран, илиибэр уун- утары уунаары гыннаҕына, хобордооххо бырахпыта. Канаваны ойон тахсан массыына түннүк устун сүүрэн тиийэн, дьэ, тохтообута. Кинини эргитэн көрбөтөҕө.
  
  
  Кинини ходьоччу тутунна, сидиэнньэҕэ ыга тутан, пульс харбаата. Ол суох этэ. Өлбүтэ. Мин кинини ытыалыыр киһим суох этэ. Ол да буоллар, кини сайдыыны алдьаппыта. Его отела его өллө. Отель тайахха тиийбитэ.
  
  
  "Люгер» буолан массыына тула хоонньун таһаарда. Кинини эмиэ мотуору аҕаллылар, массыына канава нөҥүө тахсан тротуарга түбэстэ. Дьиэтигэр төттөрү айаннаатыбыт.
  
  
  Ол эбэтэр хантан саҕалаабыт сирбиттэн төннөн кэлбиппин биллэрэргэ күһэйэбин.
  
  
  Дьиэ иһигэр билигин да сибэтиэйдэр умайан тураллар. Ону эргийэн кэлэн утуйар хос түннүгүн булан ылла. Ону көрбөтөҕүм, ырыаларым да, ээл- дээл истибитим. - Диэн ылыммыта. Уу сүүрүгүн истибит.
  
  
  Кини кэнники кирилиэскэ олорон, атах таҥаһын төлөрүппүтэ, онтон күҥҥэ күлүүһү алдьаппыта. Кини кухняны куукунанан уонна утуйар утуйар хосторугар илдьибиттэрэ.
  
  
  Ырыа дууһаҕа ылланар. Кини мелодияны билбэтэ. Барброй Стройзанд диэн ырыа суох этэ. Мой зажигалка В түөһүгэр. Кинини мүнүүтэҕэ бырахта уонна бүтэрэрин кэтэһэ олордо.
  
  
  Ваняны тула тахсан истэҕинэ, кини дууһатыгар бэргэһэ баар, па тапочка уонна туох да суох. Бэйэ- бэйэбитин көрсөн кэпсэттибит. Икки өттүнэн биилээх Сюрприз этэ. Кини билбэт киһим утуйар хоһугар көрүөн кэтэспэтэҕэ, төрөөбүт күнүгэр көстүүмүн кэтэспэтэҕэ.
  
  
  Тайах түөһүн түөһүгэр оҥорбут суруга чуолкай. Уһулуччулаах этилэр. Кини этигэр барыта уһулуччу үчүгэй этэ. Ракель Уэльчээн уолга маарынныыр-уолчааны оҥордо.
  
  
  "Эй, хайдах түбэстиҥ?"она сказал.
  
  
  "Кэлин күн. Кинини күлүүһү кордо».
  
  
  "Халабырдьыт буолбат дуо, оннук буолбат дуо?"
  
  
  «Я Недел. Эн көрүөн баҕарбатах киһиҥ".
  
  
  "Телефонунан кэпсэппит киһи?"Дьахтар бэргэһэтин уһулаат, баттаҕын илгистэ. «Эһиги, ханнык эрэ оператор, ону хайдах буларга күһэйбиккит», - диэн күһэйбитэ.
  
  
  «Уопсай тылы булбуппут».
  
  
  «Эйигин көрүөн баҕарбатах биричиинэтин эн билэҕин. - Эн дьыалаҥ буолбатах малларга кыттыһаҕын, - диэбитэ хойлохов. "Өскөтүн тиэрпит буоллаххына, кинини куоттарыахтааххын уонна ол туһунан этиэхтээххин", - диэбитэ.
  
  
  «Эн эмиэ ити курдук сөп соҕустук кыайбытыҥ».
  
  
  «Сөп буолбатах. Ол биллэн турар». Ыскаап аһан халааты биэрдэ. "Сөп, ону эрэнэр буоллаххына? Кини саҥатын тухары дьыалатын абааһы көрөбүн. Кэлин, баҕар, ону хаттаан устуом", - диэбитэ.
  
  
  «Оннук эйэҕэс майгылаах буоларбытын саарбахтыыбын».
  
  
  «Хаһан да билбэккин. Хоско түбэстиҥ дуо?»
  
  
  «Ээх», - диэтэ мин.
  
  
  "Мин итинтэн куттаммытым. Туох буолла? Ничего хорошо, держаю деньги».
  
  
  «Төннүө суоҕа".
  
  
  Саҥа ылынна
  
  
  
  
  
  
  . «Бэйэҥ тускар кыһаллыаххын сөп диэтэ. Ону итэҕэйбэтэҕэ. Биирдэ эйигин өлөрөргө соруммуттара, ону эн аастыҥ. Төрөппүттэргин кытта кыайбытыҥ. Кинини син балай эмэ туруоруоххун сөп этэ", - диэбит»
  
  
  Кинини туох эмэ туһалааҕа буолуо дии санаабыта. - Эн миэхэ балайда элбэх оборудованиены билэҕин«, - диэбитэ.
  
  
  «Хотторууну билбит барыта. Кини улахан лтунунан сылдьар». Халааты сүүрэн кэлэн Кириэс иннигэр олороро. «Бэйэҥ да балачча сэһэргэһэҕин».
  
  
  "Мин өрүүтүн этэбин, ынырык да буоллар, - диэн билинэрэ. - Куттанабын, эн миигин эмиэ өлөрүөҥ".
  
  
  Кини: «Она сэдэх эмтээх дьахтары өлөрүөм», - диэбит.
  
  
  «Иһиэххин баҕараҕын дуо? Атын хоско утахтаахпын".
  
  
  "Суох, махтал."
  
  
  Кини мин күүппэр кэлэн халааты сүөрбүтэ. Кини оннуттан хамсаабатаҕына, миигин илиититтэн тутан ылан, этин- сиинин даҕайбыта. Кини бастыҥ көмүскэлэ - үчүгэй саба түһүү эбит дии санаатаҕа.
  
  
  «Давай товарь», - диэн сымнаҕастык эттэ.
  
  
  "Тугу эргинэбит?"
  
  
  «Моя жизнь и все меня получить".
  
  
  «Тайах саалатыгар ханна баарын билиэхпин баҕарабын».
  
  
  Кыратык эрэнээт, эмиэ халааты тарта. «Хейл Сан- Французскай- один кэлэ сылдьыбыт. Тайах ханна эрэ барар".
  
  
  «Бу хўроз дедилар. Тайах манна баар диэбит.
  
  
  «Кини эйиэхэ сымыйалаата. Тайах кэлбэтэ. Соҕотоҕун тиийэргэ көҥүллээтэ. Ити сыыһа этэ. - Диэн сыаналыыллар.
  
  
  Хэйл музейы кытта көрсүһүүгэ кэлэ сылдьыбытын туһунан историяны толкуйдуур быһыылаах. Кини балаһаны тутан ыларын кэтэһэн, бириэмэтин уурда.
  
  
  "Мафияҕа тайаҕы кытта кимнээх сибээстээхтэрий?"- диэн кини ырыатыттан ыйытта.
  
  
  «Бу туһунан хаһан да кимиэхэ да кэпсээбэт этэ. Биллэн турар, улахан ыйааһыннаах киһи баар. Тэрилтэ уопсайынан, тайаҕы биһирээбэт, кинилэр иирбит уонна хонтуруолламмыт киһи дии саныыллар. Ол гынан баран, тайаҕы бултуур сорох хааччахтары үбүлээбит киһи, кинилэр икки ардыларыгар сынньанар курдук. Тайаҕы "сорох өҥөлөр таҕыстылар" диэбиттэр.
  
  
  «Тугу эрэ билэҕин, ырыаҕын дуо? Эн элбэхтик этэҕин эрээри, олус кыра диигин».
  
  
  Уоһун быһа ытырбахтаата. «Эйиэхэ көмөлөһөргө туох кыаллары барытын оҥоробун. Кини тириитин быыһыахпын баҕарабын". Баттаҕын сүүрдэ. "Толкуйдаа. Шейлларини қайтариб, шейлиқларини қайтараётганлар. Украина харчытын була сатыыллар. Ол гынан баран, билигин тайах, Крдок ханна баарын миэхэ эппэтэҕим".
  
  
  «Кирдок», - диэн хатылаата. «Крдоко туһунан кэпсээ".
  
  
  «Сидор кружок-тайах сорох күрүөтүгэр кыттыбыт үһүс киһи. Абруза өлөрүүгэ кыттыбыта. Бу уһун баттахтаах, оҕо сирэйдээх эр киһи. Ити барыта нену- ни ахтан ааһыахпын сөп".
  
  
  Биир туһалаах иһитиннэриини оҥордо. Кинини сүүмэрдээтэ. «Хоойл, очень доверял».
  
  
  «Киһиргээбитим - миэхэ өйдөбүлү оҥоро сатаата. Кини миэхэ сыһыаран, оннооҕор тайаҕы таптыырбын сөбүлүүр этим», - диэтэ. «Үчүгэй амтанын, Харпер көрдөрдө. У бу шайке».
  
  
  "Мин ону итэҕэйэбин."
  
  
  "Кинини эһиэхэ этии оҥоруом дуо?"
  
  
  Уни тўйиб кетди эй. «Мин итини хайыы- үйэ оҥордуҥ дии санаабытым».
  
  
  «Ханна эрэ улахан харчы баар. Икки сүүс тыһыынча доллар. Куоластааһын төһөнөн элбэх киһини өлөрдүлэр да, соччонон». Уоһун кумунна. "Бу мин туспунан саныахпын баҕарабын. Она отела, что это все это преверно В деньги и В них голос. Икки сүүс тыһыынча доллар сөтүөлүүр. Мин туспар икки сүүс тыһыынча купюну угар кыаххыт суох этэ дуо? -доллар матрас, любовник? "
  
  
  «Мин саныыр санаам суох».
  
  
  «Они остались это Шейле. Эй араҕыстылар, Флоридаҕа үлэлэһэн араҕыстылар. Хойланадилар».
  
  
  "Тайах уонна бу доҕоттор Шейл туһунан сыыспыттар. В деньги с деньги».
  
  
  "Оччоҕуна туох буолла?"
  
  
  «Биһиэхэ хаһан да быһаарылла илик этэ. Ону кинилэр талан ылбыттара буолуо дии саныыбын. Кини тайаҕы утары охсуспута, онон куотан хаалбыта».
  
  
  Бука, кини тугу оҥорбута барыта ырыалартан биллибитэ. Устуултан турбута. Кини миигин кэннибиттэн бачыыҥкатын кэппит хара кирилиэскэ батары биэрдэ.
  
  
  Хотой туһунан ыйытыыны миэхэ биэрбэт. Кинини хайдах да мунаарыа суоҕа дии санаатым.
  
  
  «Эй, слушай, Харпер. Тайаҕы үүрэ сатыырыҥ тухары харчы булуоххун сөп буолуо. Эн кинилэри кытта тугу гынаҕын?»
  
  
  «Мин ону санаабатаҕым".
  
  
  «Икки сүүс тыһыынча. Ол өйүн- санаатын алдьатар».
  
  
  Балет тапочкатын тыаһа иһилиннэ. "Ону эһиэхэ биэрэргэ собулэһэҕит дуо?"
  
  
  «Чэ, биһиги син ону үллэстэр кыахтанныбыт. Бу мафия харчыта. Эн тайах кинигэтин туһунан билэбин. Эн бу ааттаммыт кыргыттары баҕардыҥ. Кини эйиэхэ көмөлөһүө этэ. Кини суолун билэбин. публичнай дьиэлэри тула олус үчүгэй ".
  
  
  «Миигин куттанаҕын диигин".
  
  
  «Икки сүүс тыһыынча. Кинини умайар чох кулуубугунан ааһыам, Үрүҥ дьиэ лужайкатыгар куолаһынан үҥкүүлиэм уонна бастакы кавалерийскай дивизияны көрүөм. Миигин илдьэ бар. Харпер, оччоҕо харчыбын ылыаҕыҥ. Ону биһиги элбэҕи оҥоруо этибит. кинини урут хаһан да оҥорботох секс биэриэн сөп этэ ».
  
  
  "Суох, махтал», - диэтэ эй. «Олус чэпчэкитик умнан кэбиспиккин".
  
  
  Тоҕус
  
  
  Кини кыракый хара кинигэҕэ төннүбүтэ,билигин түөрт кыараан турар аат испииһэгэр. Бу Дженис, Ева, Барабара уонна Хатырык этилэр. Кини портлендка барарга быһаарыммыта уонна бастаан Дженис буларга быһаарыммыта. Онно уһуктан уруһуйдуур эбит буоллаҕына, кинини атын кыргыттар баар буолуохтаахтар диэн Риноҕа уонна Лас- Вегаска төннүө этэ.
  
  
  Тайах бу аадырыстаах кинигэ баарын билэр. Мин барбыппын кини билэр
  
  
  
  
  
  кыргыттар испииһэктэринэн, бу сир баарын билээри соруйан. Доҕорбун өлөрдүм да, сиргэ олоруо суоҕа дии саныырым. ханна эрэ бу түөрт куораты эргиччи, тайаҕы булар, эбэтэр кини миигин булар.
  
  
  Бордоҥ эти переработкалыыр оройуонун чугаһынан чэчирии турар эргэ дьиэ турар. Ааны сарсыарда эрдэ туран Дженис ыйытта. Дьөгүөр баттахтаах кыыс миигин илиитинэн сапсыйда.
  
  
  Кофе сарсыарда эрдэ розарий курдук үчүгэй сыттаах буолбатах. Былырыын түүн хорутар, торбостор уонна сиэксиминэн, сороҕор итирдэр, оттон горничнайдар сүүмэрдэнэр буоллахтарына, анал армейскай отох сыта баар.
  
  
  Толлуман баттахтаах кыыс горничнайыгар тиийдэ, кылгас түүҥҥү ырбаахы хамсаата. Горнайдар миигин көрдүлэр быһыылаах, арааһа, түүнүгэр диэри походка тоҕо уурар кыаҕым суох эбит.
  
  
  Ааны тоҥсуйан баран кыыс: «Дженис. Бу чуор куоластаах киһи".
  
  
  - Диэн дьээбэлээн хардарда. "Туйгун."Кун бугунугэр холбоьор кыыс миигиттэн мичээрдээн баран коридор устун хааман истэ.
  
  
  Тимир пижамаҕа уһун брюнетка ааны аһан баран, сутуругунан сутуругун сүтэрдэ. Пижама үрдүттэн сүүрэргэ кыһаммата. "Тайаҕы көрдүүгүт диигит дуо?"
  
  
  "Ол сөп."
  
  
  Ааны аһан биэрдэ. "Киир."
  
  
  Хоско киирэрбэр толору уҥуохтаах сиэркилэҕэ күлүү- элэк бөҕө буола түстэ. Өссө биир сиэркилэ дьиэ үрдүн үрдүнэн бүрүөһүннээх дьиэ туруорулунна. Бөҕү- сыыһы эргитэн дьарыктанар бокска сыталлар, хас сыл аайы миэнэ маҥан этинэн халтарыйан халтарыйар.
  
  
  "Мин дьүөгэм Делия».
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан баран, ревматизмҥа бырахта.
  
  
  "Тайах биһигиттэн хас да шоуну тэрийээри гыммыппыт, доҕоттоор. Кини мин кууспар букатын суоҕа этэ», - диэтэ Дженис.
  
  
  "Киниттэн иһитиннэриини хайдах ылбыккыный?"
  
  
  «Тохсунньу", - диэтэ. «Бу өссө тохсунньуга этэ".
  
  
  «Он привел возвращении человека, который отдельный отдельство». Дженис мичээрдээтэ. "Мин ону өйдүүбүт, оннук буолбат дуо?"
  
  
  "Ставканы оҥороҕут".
  
  
  "Бу киһи кимий?"У вас.
  
  
  «Мистер Смит, - диэтэ Дженис. «Аатырбыт мистер Смит. Биһиги бу аймахтарбытыгар анаан шоу тэрийбиппит».
  
  
  Делия хихик гынна. «Кини бу ааты туһаныан баҕарбатаҕа".
  
  
  "Хайдах көрбүтэй?"
  
  
  «Үрдүк уонна куһаҕан. Туочуканан сырытта. Тайаҕы кытта сылдьыбатаҕа буоллар, бухгалтер буолуо этэ».
  
  
  "Тайаҕы кытта сылдьар буолан, туох дии саныыгыт?"
  
  
  Сэҥийэтин таарыйда. «Бар, билигин баар. Тайаҕы көрдөөтөххүнэ, кини дьыалабыай партнердара хайдаҕын билэҕин".
  
  
  «Мистер Смит тэрилтэ киһитэ этэ. Дьоһуннаах, - диэтэ Дженис. Блиндажка аттыгар олордо. Ол тула кинигэҕэ аналлаах араас туруорсуулар ылыллыахтара этэ.
  
  
  Тайах туһунан ыйыталаһар сорох дьонтон уратыларыгар миэхэ көмөлөһөргө бэлэм этилэр да, кинилэргэ туох да эбии информация суох диэн көрбүтүм. - Диэн махтанан баран, миэхэ хайдах эмэ төнүннэрэргэ ыҥырбыттар.
  
  
  «Миигин дуу, Делияны дуу ыйыт», - диэтэ Дженис. «Хамаандаҕа үлэлиирин сөбүлүүбүн».
  
  
  Ол кэнниттэн кини портленда устун тахсыбытын кэннэ» Линкольн " ревомунан аһаҕас суолунан миигин батыһан испитэ. Суоппар Обгон балаһатыгар тахсан баран, форум аттыгар түргэтээтэ.
  
  
  Кини сирэйин көрбүтэ, онтон саа аҕыйах. Ону руль эргитэн, «Форд» быһа охсон ыарахан массыынаҕа киирэн тэҥҥэ аспыта.
  
  
  Дробовик саа түннүгү дьөлүтэ анньыалаата да, бытаарда.
  
  
  Линкольнай массыынам заносаҕа бырахпыта диэн олус улахан этэ. Суоппар ону суолга сыһыары тутан, бэйэтин көлөһүнүн тиэрдэ оҕуста. Кынат кыната кынаты сапта, онтон» Форт " тротуартан тахсан, суол кытыытыгар ойон тахсан, шоссе таһыгар пикник зонатыгар киирбитэ.
  
  
  Массыына кэлин өттө эмискэ тэнийэн, бөх тоҕор буочукатын таһына- таһына сыыһа- халты тутта- хапта, сыыһа- халты тутта- хапта, сыыһа- халты тутта- хапта, сыыһа- халты тутта. Тииһин хонтуруолга сатыы-сатыы тиистэрэ ыйытта. Автомобилы эмиэ эргитэн пикникка мас олоппоһун, онтон ойоҕоһунан эргитэн кэбистэ.
  
  
  Ону сөпкө олорбут буолуохтаах. Ааны анньан баран, көстүбэт гына анньан кэбистэ.
  
  
  Линкольн салгыы айанныыр буолла. Кини тымныыттан биллибэккэ сүтэн хаалла. Инники сидиэнньэҕэ икки киһи олороро, суоппар уонна Сэбилэниилээх киһи этэ. Дробовик ыттар иннилэрин диэки көрбүт сирэйэ хаһан да чуолкайдык көрбөтөх, ол гынан баран, тайах баарын билбитим. Когда на куроку.
  
  
  » Форт " бааһырбыта. Гаражка хаалларарга тиийбитим. Атын массыынаны арендалаабытым уонна Рино устун айаннаабытым, сыырбын эрэ кэрийэн баран сылдьабын.
  
  
  «Тайахха киирэбин. Моонньугар тыынабын, итини сөбүлээбэппин. Кини миигин бүгүн өлөрөргө холонно».
  
  
  «Ник, сэрэн".
  
  
  «Бу кэмтэн ыла эһигинниин сибээспин быспаппын. Мин наһаа дьарыктаныам»диэн өйдөбүл баар.
  
  
  "Дьиэ кэргэн туһунан мустубут тустаах информацияны эһиэхэ тиэрдиэҥ дуо?"
  
  
  - Суох, мин... кини өлбүтэ."
  
  
  Кини үлэтэ суох ЭУ ринаҕа булбута. Куорат кытыытыгар баар хараҥа треслернай лааҕыр баар. Үс кыыс, мадам баара, хас биирдии бэйэтэ тренер этэ. Ева аралдьыйбыта, мадамы кытта кэпсэтэн, хардарыта интэриэстээх кэпсэтии тахсарын кэтэһэргэ күһэлинним. Офиска итии- истиҥ, мадам дьахтар курдук кыһалла сатыыбын.
  
  
  
  
  
  оннук буолбат буола сатаатым. Кини сырдык уолчаан чугаһаабата, кыһыл тыҥырахтара сарымтыбыт.
  
  
  Тайах туһунан кэпсэтиигэ көспүтүгэр кини бэлиэтээһиннэрэ ордук сэргэх буолбут. Кини улахан төбөтүн саныы түстэ, клиент эбэтэр бэрээдэк киһитин курдук, сүбэлиир кыаҕа суох. Ушбу он одним по этому девушку, что это нравило немного нравилось с этом полому. Мадам киэҥ көрүүлээх этэ эрээри, маннык дьаһанан эйэлэһэр кыаҕа суох.
  
  
  Хаалтыһын сүөрбүтэ. Мадам, иккистээн төхтүрүйэн, саҥаран барбыта. Кэмниэ- кэнэҕэс Европа үһүс бириистэн тахсан массыынатын диэки айаннаата. Мадамы оставились о странном сексе.
  
  
  Ева растолевой кыысчаанынан дьарыктанар, кэлэйбит- барбыт кыыс этэ. Кини Рино уонна атын сиргэ отель оноһуллан конкуренция олус элбэх диэн эттэ. Ону разведчиктар элбэхтэр. Дойду үрдүнэн олус элбэх, бу саҥа сексуальнай көҥүлү олус элбэх. «Итини ханнык баҕарар биричиинэнэн эбэтэр туох да төрүөтэ суох оҥоруохтара. Кинини абааһы көрөбүн», - диэтэ кини.
  
  
  Дьүүллэһии уонна быһыыны- майгыны тутустулар. Мадамы хайыы- үйэ төлөөн баран, аны сүүрбэччэ киһи ороҥҥо уурда. Ева быыл курдук хомуйда. "Биллэн турар, тайаҕы өйдүүбүт", - диэбит. Харчыга сылдьыбытын билистилэр, бастыҥ кэмнэргэ.
  
  
  «Кини сорҕото төннөргө сананабын», - диэтэ кини. «Оччолорго барыта миигин киллэрэн туран, үчүгэй этэ". Буруйдаах мичээрдээтэ. Бэйэтин туһугар кыһамматын өйдөөтө. Эй, наһаа үчүгэйдик аһыырым, көхсүгэр кэлэрим- барар соҕотох эрчиллии.
  
  
  Кэпсэтии бу хайысхаҕа эрэ буолбакка, өрүс диэки барбыта. Сонурҕаан истибит тайах интэриэһиргиирин мэлдьэстибит. "Мин олус аһынабын», - диэн хат бырастыы гыннарда. - Магнус туран икки пиибэни арыйда уонна биири бырахта. «Тайах кэнники кэмҥэ суох".
  
  
  Кини туох эрэ уратылаах дии саныыр кэмэ этэ. Ол гынан баран сыһыан өр буолбатах, кини урукку мелодиялары сүнньүнэн сибээһи өйүүрэ. Бүтэһик төгүлүн быйыл көрбүтэ.
  
  
  «Сарсыныгар кыыспын кытта билсэн баран, дьэ тиийэн тохтообутум. Кини официантка этэ. Кунтэн чугас дьоҕус куораты тула. Кини тайаҕы майгынныыр майгылаах этэ. Кинини, ийэтин кытта улахан харчылаах буолалларын өйдүүбүн."Ева цинично рассматривался. "Эй, эй, кини хайдах быһыылаахтык оҥороро буолуо дии саныыбын. Кэлин кини дьиэтигэр олохсуйбутун туһунан истибитим".
  
  
  Онтон салгыы монологтары сылайдым. Кини: "бу кыыс үчүгэй баҕайы этэ дуо? Өйдүүгүн дуо кини аатын?»
  
  
  "Аат, суох. Аристократ тас көрүҥүн ааттаабытым. Үрдүк дулҕалар, улахан хараҥа харахтар. "Модель" диэн саныахха сөп этэ.
  
  
  Шейле мөҕүү туһунан этэрэ.
  
  
  "Туох буолла?"- диэн ыйыппыта Ева, ол эрээри мин сирэйбэр туох эрэ этии баарын билбэтим.
  
  
  Уже присло и прислонился к день третлера спина к ней. «Кинини кытта туох буолбутун билбэккин дии санаабаппын».
  
  
  «Мин хаһан да истибэтэҕим. Тайах хаалларан баран, миигинниин оҥорбутун курдук барбыта буолуо".
  
  
  «Кэлин тайах улахан сибээһи көрбүтэ», - диэтэ мин ... кини былааска биэрбит киһини кытта кэккэлэһиэхтээх. Тэрилтэҕэ».
  
  
  «Бу миэхэ сонун, - диэтэ Ева. «Манна виноград умнаһа элбэх буолбатах".
  
  
  Ковбой сэлээппэтэ хараҕын кистээбэккэ утуйа сытар эбит. Кини атыылаһарыгар күөх суумканы уурар. Кинини, кини миэхэ чугаһаан эрэрин көрбүтэ.
  
  
  «Тайаҕы тоҕо көрдүүгүт диэбэтэххит, - диэтэ Ева. Миигиттэн өссө биир баанньыгы аһан олороро.
  
  
  Ковбой тохтоото. Ити сэлээппэтэ адаарыччы гфрированнай. Суумкатыгар атыыласпыт уонна обрезтарын сотон кэбистэ.
  
  
  Кини сэрии сэбин- сэбиргэлин өрө көтөҕөн, миигин утары туруорбута. Саргылаана санныттан охсоот, доруоп саннын ытан баран, уот линиятыттан үүрэн таһаарда. Сибиниэс аанын нөҥүө трейлер ааны устан истиэнэҕэ курдук охсубута.
  
  
  Түннүк аттыгар чугаһаан, быыһын арыйа биэрдэ. Ковбой кыстаабыт. Логер өстүөкүлэтин сүүрдэн баран ытан кэбистэ. Сэлээппэтин сүтэрбит, хаххаҕа куотан хаалбыт.
  
  
  "Таҥарам! Туох буолар?"- диэтэ Ева.
  
  
  Кинини ковбой тренеринэн хаххалана илигинэ, күнүгэр сүүрдэ. Кини сиргэ түһээт, Чычымах сиргэ түһэ сырытта. Тиһэх мүнүүтэҕэ эргиллээт, саннытын ыга кууста уонна эргийдэ. Баҕар, тыа сирин көрдөрбүтүгэр, Ковбой сирэйиттэн дюймаҕа үс ырбаахы тахсан көппүтэ. Кини дьүһүнүгэр сүтэн хаалла.
  
  
  Кинини атаҕар туруоран, сабын кэтэн баран, сабын диэки хааман кэбистэ. Кинини обрядынан зарядтары таһаартаран, сүүрэн иһэн ытан кэбистэ. Ону түүрэн баран, утуйа сытар ынчыктары ынчыктатарга сорунна.
  
  
  Мүнүүтэҕэ кини биһиэхэ тыас биэрбэтэ. Потом ее услышал тявканье мадам. Тренеринэн кыргыттар көстөр. Биир куолаһынан хаһыытаата. Мадам үс муннуктан тахсан, эе парик төбөтүн быһа симэн кэбистэ.
  
  
  Ковбой аал куйаҕын курдук туттаран кэбиспитэ.
  
  
  Кинини биир илиитигэр доруоптары кытта ыга кууста, миигин ытарга бэлэм. Ковбой саппыкытын сорҕотун арааран " люгер» ситэн ылла. Сорох тарбахтар кинини кытта хааллылар. Дьахтар хаһыыта
  
  
  
  
  Мадам бу илиитинэн ойон таҕыста. Кини сиртэн тэйбит прицепкэ тиэтэйэрэ.
  
  
  Көхсүгэр уунаат, ковбой эргиллээт, иннибэр дробовик оҥоро сатаата. Өссө маннык көрөбүн, өйбөр киирдэ.
  
  
  Кыргыттар тренертэн ойон таҕыстылар, тулалаан көрбүттэрэ, өлбүт боевик таһыгар түһэрбиттэригэр, миигин тула өттүбүнэн ойон таҕыстылар. Кини сирэйиттэн тугу да этэр кыаҕа суох. Кини бу сиэбигэр Сидней Л. Крендаллга Калифорнияҕа бэриллибит водительскай бырааптаах кумааҕыны булбута. Кини бу тутуу ис туруга сөптөөҕө дии санаатым. Мени Пулюларда айтганларини айтган мусулмон сўнгги масус атын партнера буолуон сөп.
  
  
  Кини кумааҕыга бу мүнүүтэҕэ төнүннэ. Ол бүрүүкэтэ, ырбаахы уонна бачыыҥкалар эмиэ саҥа этилэр. Уорбаланаары бу үлэҕэ таҥаһын атыыласта.
  
  
  «Бу уолу урут көрбүтүм. Кини манна тиһэх күн эбэтэр ол аттыгар турара", - диэтэ хара комбинезоҥҥа кыыс. «В там пикап».
  
  
  Мусульманныын араҕыстахтара дии санаатым. Тайах Портлендаҕа барбыта, манна олорбута. Миигин түргэнник бүтэрээри кэлбиттэр.
  
  
  Кини пикапка ыксаан, мин тайаҕы аҕалан иһэр туох эмэ кэпсээни булаары, түргэнник дьэҥдьийэн көрдө. Табыллыбата. Бадараакка докумуоннар грузовой массыына эрдэ Риноҕа икки күн арендаламмытын көрдөрдүлэр.
  
  
  Мадам массыынаҕа олордоҕуна тиийэн кэллэ. Кинини ыраах полицейскай сиренаны истибитэ. Мадам: «бу полицияны хаалыаххыт уонна быһаарыаххыт ордук», - диэбитэ.
  
  
  «Бу туһунан миэхэ кыһаллыҥ " » - диэтэ эй.
  
  
  * * *
  
  
  Она 20:30. хара кофе диэн икки чааскытын иһэрдэн халыҥ бифтекс сиэбит. Кинилэри кытта штат иһигэр киирбит ыарыһаҕы тула суруйтаран, биир түүн эрэ табыллан, күүлэйдии сылдьан туох дьарыктаммытын билэ- көрө, аймана түһүө этэ.
  
  
  Тайах эмиэ куоракка баара билиннэ. Кини бу бандьыыттар кэккэлэрин икки аҥыы сарбыйда да, өссө биир «Линкольн» ыыппыт киһитин, Мусс портленд таһыгар ытарга холоммута.
  
  
  Иллэҥ кэммэр ол киһи туһунан саныырым. АХ следователлэрэ АХ, онтон Ки- Уэс- кэ өлөрүөхсүттэри бэрэбиэркэлиир, түөрт өлөрүөхсүт Дэвид кирбиини Френком Абрузаны кытта көрүстүлэр диэн сабаҕалаабыттар. Арай, тайаҕы кытта Бонэмҥэ кэлбиттэр да, баҕар, онно бандьыыттар өссө биир чилиэнэ баара буолуо.
  
  
  Мин утарсарбар кыах баарынан сыаналана сатыырын тухары атын фактордар эмиэ бааллара. Холуонньаҕа киһи таайа илигэ чахчы. Кини Францияҕа абруза аанын көрдөрбүт мафия олбуорун аанын булан, тайах диэн киһини олус абылыыр, сөҕөр-махтайар, дьоһун суолталаах фигурата буоларын итэҕэттэ. Кыргыттар үрдүк үөрэхтээх, бухгалтерга маарынныыр диэбиттэр.
  
  
  Дьэ, Марко Валант, старший друзья Абруза. Биир кыыһым көмөҕө илиитин уунан баран, икки уолу өлөрөн, силиэстийэлээбит. Биһиги хаттаан көрсөр буоллахпытына, оннук үтүө буолуо суоҕа.
  
  
  "Чэ, бу чэпчэки үлэ буолуо диэн ким да эппэтэҕэ», - диэн толкуйдуу олордум.
  
  
  Кини киэһэ аһын- үөлүн төлөөн, телефон киоскатын бэстилиэтигэр, Барбар, кыыска, деньергэ тиийээри ресторан бэстилиэтигэр тохтоото.
  
  
  Тайах балай да сиһилии суруйбат кыракый хара кинигэҕэ суруллубут сэттэ кыыс баара. Эьигини тыл уерэтиигэ бэриллибэтэҕин курдук, Мусс удьуор утуе угэстэрин уьуйбута. Кини уһулуччулаах утуйар хоһугар оччо уһулуччулаах эбит буоллаҕына, Мусс кини этиитин кыайан сыаналаабат буоллаҕына, хотугу Америка айылҕа дьиктилэрин ортотугар үрдүктүк сыаналаныахтаах этэ дии санаабыта.
  
  
  Ону билэ- билэ, кинигэ ааптарын хомуйа сырыттахпына, грызласпыт буолуохтаах этэ. Ол кэнниттэн кэпсэтии кэмигэр биир чуорааным миигин хомуйбут нүөмэрим туһалаабатын туһунан суругунан тохтоото. Бу мин сорох кыргыттары кытта бодоруһар ыарахаттар үөскээбиттэрин иһин, улаханнык хомойдум. Кинилэр бары ыҥырыынан эбэтэр проститутканан сылдьаллара, идэлэрэ мобильнай этэ.
  
  
  Телефон киоската аттыгар туран, салгыы тугу гынабын диэн бэйэтиттэн ыйытта. Тайах хаһан суруттарбытын билэргэ быһаарымматаҕым. Кыыс куорат тула барбыт буолуон сөп. Бэл, аадырыһын уларытыахха эрэ сөп этэ, арааһа, тупикаҕа. Кини хайдах көстөрүн биһиги билбэтим. Мин Лас- Вегас куоракка баран испэктээкилгэ бүтэһик кыыспын кытары сибээстэһэ сатыырым да, мин маннык түргэнник туттарыахпын баҕарбатаҕым.
  
  
  Специалиһы кытта сүбэлэһэргэ быһаарынным. Кинини такси тутта. «Олохтоох бөҕөстөрү билэр киһибин көрдүүбүн», - диэтэ унньуктаах суоппарга.
  
  
  «Көрүөхпүт. Бордоҥ - бу улахан публичнай дьиэ, дьиҥинэн?»
  
  
  «Тиэхиньикэ суох буолуохтаах", - диэтэ мин.
  
  
  «У вас своей человек. Эммет рип лицензияҕа суруллубутун курдук. "Рэс- кэ" диэн ааттыаххытын сөп.
  
  
  "Сөп, РЭС. Проститутканы билэҕин дуо?
  
  
  
  
  
  
  Барабар Амед? "
  
  
  Ол туһунан толкуйдаабыта. «Навскайдаабаккын. Ол гынан баран,»итинник сөбүлүүр буоллаххына " диэн отелунан дьарыктанар баар дьону билэбин.
  
  
  «Чопчу кыыһы көрдүүбүн». Кабинаҕа олорбута. «Ким эмит предметин билэр-ол ордук".
  
  
  Кини ону толкуйдаабыта. «Чэ, биир кыах баар». Кини миигин бармон сенга илдьэн « " онно тиийэн сирэйгэ кимэн киирбит слон курдук көстүбүт бармены кытары кэпсэттиҥ. Она будет вас".
  
  
  Бармен Рэс- кэ диэн туох да алҕас суох этэ. Кини урукку боксерга маарынныыр. Ону рип сүбэлээбитэ.
  
  
  Кини миэхэ бурбон уонна уу биэрбит. «Бэйэ- бэйэҕитин харыстааҥ, брюннеткаҕыт дуу, кытархай дуу?»
  
  
  «Барабары ордоробун».
  
  
  «Барбаралаах буоллаххытына, кыыскыт Базум диэн куорат тула барбыт. Билэргит курдук, фтизшей этэ. Хастлинг ней она работал с ней".
  
  
  Барабара хайдах көһүппүтүн билбэппин.
  
  
  «Чэ, базаттан ураты, эн кыыскынан дьарыктанар өссө биир Барбараны ахтыахпын сөп". Телефонугар тиийэн кэпсэттэ, төннөн иһэн испиискэлээх коробка аадырыһын суруйбута. «Кини кэлэргэ этэр».
  
  
  "Хайа кини?"- диэн Бартыһаан остуолтан туран ыйыттым.
  
  
  «Венера ичигэс", - диэтэ кини.
  
  
  Кытархай Рип миигин оройуонугар эргэ тутуулаах кафемнаах, кофелаах эргэ дьиэ туттан аҕалбыта. Айан төлөбүрэ төлөммүтэ. «Кетай, РЭС. У нас не можно хаалыахпын сөп».
  
  
  - Диэт, Покровскайга тиийбит коридор устун хааман иһэн бүтэһигэр ааны тоҥсуйда. Барабар сүүрбэттэн тахса киһи баара. Онно таба тириитэ, бүрүүкэтэ уонна сандалия өҥнөөх куртка баар. Кыракый кыбартыыраны рок- бөлөх плакаттара киэргэттилэр.
  
  
  «Ханнык чэпчэтии", - диэтэ кини. «Бүтэһик уолу манна ыытаары Генри Киссиндертан аҕа саастаах этэ".
  
  
  "Фокус иһин төһөнү ылаҕыт?"У вас.
  
  
  «Сүүс бакс. Сорохтор бу олус элбэх дии саныыллар эрээри, университекка үлэлиибин". Кини мичээрдээтэ. «Икки буолан, түүнү быһа хаалыаҥ".
  
  
  "Эһиги идэҕит хайдаҕый?"
  
  
  «Аан дойду сыһыаннара», - диэн долгуйбат быһыынан эттэ.
  
  
  «Мин эһиэхэ суон суругу биэриэм, оонньуу наадата суох. Кинини тайаҕы көрдүүбүн».
  
  
  "Кинини эмиэ бу үөрүүлээх көрсүһүү буолуо дии санаатым. Дьэ, сүүс сүүс сүүс. Харчыны миэхэ биэр, мин эйиэхэ тайах аадырыһын биэриэм".
  
  
  Ити олус судургу этэ. У: "В городе?"
  
  
  «Бэҕэһээ киирбит. У наличают на наличные " » - диэн эрэнэ санаата.
  
  
  Харчытын таһааран, үөрэн- көтөн, официальнай Библияны биэрбэтэҕим диэн үөрэн кэбистэ. Кэнсэлээрийэ отделыгар судургу өйдөөбөт дьон бааллара.
  
  
  Барабара купюраны сэрэнэн бүтэн, кини киэҥ иэнигэр Сунтаартан барбыт. Онтон төлөпүөнүнэн кинигэни бырахпыта. "Музейым телефоннаан кэлэригэр көрдөстө. Ону баара суоҕа, ол гынан баран, обложкаҕа аадырыһын суруйбутум».
  
  
  Кини кинигэҕэ аадырыһын былдьаата. «Мин ону тоҕо көрдүүбүн диэн ыйыппатыҥ дьиктиргээтим».
  
  
  «Миэхэ син биир. Саха оҕолорун бу этэрээт чилиэнэ буоллаҕыҥ дии санаабаппын эрээри, бу мин дьыалам буолбатах. Мин эйигин ыыппытым диэбэтэҕим.
  
  
  Кини венерга маарынныыр буолуон сөп дии санаатым, ол гынан баран доллары хаста да Буҕатардыы Кутан- симэн барыахтаахпыт.
  
  
  Эргиллээт, бараары гыннаҕына, ыарахан өстүөкүлэ тэһиинин ылаат, миигин төбөтүгэр охсубута. Охсуу үчүгэй этэ. Тобуктаан тобуктаан, ону дьэҥкэрдэ сатаата.
  
  
  Өссө каратаны билэр. Кини миигин көхсүгэр ыстанна уонна кэтэхтэн илиибин быһа охсунна. Ону арааран кэбистэ.
  
  
  Кини муостаҕа көхсүгэр сытан уһугунна. Сонум уһулунна, Бүлгельмин кутуйах анныгар биэ төбөтүгэр түҥнэри көттө. Уйбаан Уйбаанабыс төһө акаарылааҕын, көҥүллээбитин кэннэ, ойоҕоһугар иҥнэн хаалла.
  
  
  Барабар телефонунан кэпсэттим. «Кини манна", - диэтэ кини. «Барыта хонтуруолга".
  
  
  Ону, сиэбиттэн хатааһыламмыттарын өйдөөтүм. Быһах тула стилеты үөскэттэ. Баҕар, кини акаарытык буолбатаҕа буолуо, кини өйө суох этэ. Үгүстэр миигин дьэҥдьийэн көрдүлэр уонна бу кыракый быһаҕы бэлиэтээбэтилэр. Ону баара оҥорботоҕо.
  
  
  - Саргылаана Маша харахтарын маныы олордо. Илиибэр тутан турбут «Люгер» туруорда уонна ону миэхэ төбөбөр оҥордо. Хараҕым иирэн хаалбатым диэн сэрэппиттэрэ. Кинини хамсаабакка олорбута.
  
  
  «Үчүгэй», - диэтэ кини математикаҕа уонна атын уһугар, туруупканы ыйаан кэбистэ.
  
  
  "Тайах?"У вас.
  
  
  «Тайаҕы бултааһын туһунан эһиги билэҕит, - диэтэ кини. «Мин телефон кинигэтигэр аадырыһын алта ый анараа өттүгэр суруйбутум».
  
  
  Төбөм эргийдэ. - Ол аата, кини эһиги хаайыылааххыт. Тоҕо миэхэ этэр кыаххыт суох этэ?»
  
  
  «Мин үспүйүөнүнэн үлэлиибин".
  
  
  Хараҕым иирэн эрэр. Кинини илиитинэн ыйытта. Эмискэ уорбаланан икки илиитин бэрэбиэркэлээтэ. Уҥа өртүнэн бэлиэтэммит. Устуул подлокотникка сыһыарыллыбыт инспекцияларга кини хараҕын өйдөөн көрдө.
  
  
  «Итиннэ фатальнай туох да суох», - диэтэ Барабара. «Тугу гынарбын билбитим. Дьиҥинэн, аан дойду сыһыанын үөрэтиэм суоҕа. Кини медсестр студена».
  
  
  "Өссө туох буоллуҥ?"
  
  
  "Соһуйуоххут», - диэтэ кини мичээрдии мичээрдии. «Мин эһигини хас да күн күүттүм, мистер Картер. Уни узингиз учун ҳақиқат қилмаса», - дедилар. Хос төҥкөйөн, биир өттүгэр эргийэр эбит. Кинини ойоҕоһунан тарта. «Эн өллүҥ», - диир Барабара. «Көннөрү сынньан, наркотигы үлэлэт. Дойдубутугар сүүрэ- көтө, дьону ытыалыы, кырбыы- кырбыы, син кыратык сынньана сылдьыахха наада". «Как ...» Этэргэ ыарахан этэ. Тылларым өйдөммөт этилэр. "Эн курдук ... билэҕин дуо?"Она кыыһа Маркова Валанте», - диэтэ кини.
  
  
  10
  
  
  Ол миэхэ элбэх бириэмэни ылбытым эрээри, тиһэҕэр хараҥа холуодьаһын тула тахсан харахпын арыйбытым. Сарсыардааҥы Сибэтиэй кыыс квартиратын түннүгүнэн тыкта. Кыыс хараҕын быһыччы көрбүт уонна киниттэн киэр хайыспыт. Дьарыктана сылдьар төбөм ыарыыта мөлтөх этэ, Барабар илиибэр киллэрбитэ буолуо, эбэтэр ыарахан бепельницалаах охсууттан дуу миэхэ көмүллүбүтэ буолуо.
  
  
  Кини, барыта компенсациялаах дии санаатым. Мусукаан оҕонньор билигин тоҕо мусукаалынай бэлиэлэри туруорбуттарын, кэлин бэйэтин кинигэтигэр ааттарын билэрэ. Тайах курдук чэпчэки бандьыыт күн аайы мафия баһылыгын кыыһын кытары охсор.
  
  
  Кинини радио нөҥүө хоско хайдах оонньуулларын истибитим. Дуораана үрдүк этэ. Ити мин төбөм ыарыылаахтык көмөлөспөтө. Илиим мас олоппоһун сүнньүгэр баайыллыбыт. Оҥочолорум алларанан баайыллыбыттара. Ону хамсата сатыыбыт да, туһата суох. Эксперт миигин кириэһилэҕэ хааллараары гынна.
  
  
  Кини хараҕын сабан баран, бэрээдэги олохтуурга холоммута. Миигин түүнү быһа кырыйталаата. Барбиар тыаһа аан дойду буолуохтаах этэ. Итинэн кини миигин аҕыс чаастан тахса утуйа сытарын быһаараллар.
  
  
  Барабара кыыһа валютаҕа сылдьарын арыйыы. Кыыһым күнүс хайдах буолбутун интэриэһиргээбитим, аҕам, биллэрин курдук, Илиҥҥи кытылга операциялаабыта. Мафия подразделениеларын туһунан аахпыппын ахтан- санаан аахтым, ол гынан баран Лья (Доктор) Арассыыйа күнүн сиригэр- уотугар хоруйдаабыппын билбитим.
  
  
  Кинини хараҕын арыйан кыыһы ыҥырда. "Барабара!"
  
  
  Радио ньиргиэрэ аҕыйаата. Барабара илиитигэр чааскылаах кофе ааныгар киирдэ. Бу сарсыарда Америка культуратын бородууктатыгар майгынныыр этэ. Она была элегантно одета в зеленое платье, а ее черные волосы были собраны в аккуратный пучок на затылке.
  
  
  «Бүгүн олох атын. Эйиигин өйүөм", - диэтэ мин.
  
  
  "Киһи сөбүлүүрэ буоллар, кини кимнээҕий, биллэрин курдук, миэхэ төрүт оруоллары биэрэн- үөрэтэн эрдэхтэрэ". Кофенна ыйыстан баран, күөх харахпынан көрдө. «Мин оннук сэҥээрэн эрдэхпинэ, онтон улааппытым. Кини манна мин аҕам сабыдыалыттан бараары, кини туһунан истибит дьонум сабыдыалларыттан туораары кэлбитэ. Кини араспаанньатын уларытан, медсестргэ үөрэнэн барбыта. "
  
  
  "Ол аата, бэҕэһээ киэһэ кырдьык сорҕотун миэхэ биэрдиҥ".
  
  
  - Саргылаана кытаанах мичээрдээн бэлэхтээтэ. Ити оҥорбутугар кини ыаллыы кыыс курдук көһүннэ. Веб- уратыта диэн, ыаллыы сытар кыргыттар үксүлэрэ сурунаалы тэлгэтиигэ сыһыана суох эбит.
  
  
  "Пепеличница охсорго күһэллибитим да, эн кыайбатаххына, мин эйигин кыайыам суоҕа диэн куттаммытым. Миигин хам баттыыр уустук, куотан хаалыа диэбиттэрэ. Мин бу бастыҥ үөрэнээччи буоларым быһыытынан, мин кинини ордук күүстээҕим, наадалааҕым, кырата суох барыстаах дии санаатым".
  
  
  «Эн миигин кытта оскуолаҕа учууталым курдук көрбүтүм, - диэтэ мин.
  
  
  Кини кэлээт тарбаҕым кэтэҕин таарыйбытынан барда. «Бу ситим урусхалланыа. Эн мэйииҥ да титирэстиир кыаҕа суох".
  
  
  "Мэйиим киэҥ далааһына - мин аймахтарым тулаларыттан саамай кырата суох титирэстээһин».
  
  
  "Мистер Картер эһигини өлөрөр былааннаах дии саныыгыт?"
  
  
  «Үгүс дьон сатаабыттара».
  
  
  «Ону санаарҕаама. Вы В своем руке с Валанте». Чааскыбын уоһум иһитин өрө көтөхтө. «Куолас. Ыйыстан кэбис. Билиҥҥитэ ити үчүгэйи, мин эйиэхэ оҥорор кыахтаахпын. Мин занятиеҕа наада".
  
  
  Итии кофе ыйыстыбыт: "тайах да буолаҕын. Ити сөпсөһүү айылҕаҕа дьүөрэлээһин буолбатах".
  
  
  «Оччолорго тайах кимин билбэт этим. Ис- иһиттэн туох буолбутун көрөбүн. Кини талааччы этэ диэн туох да суолтата суох этэ. Кыыстарыгар туох суолталааҕый? "
  
  
  Чааскыбын уоһугар эмиэ көтөҕөн аҕалла.
  
  
  Радионан музыкаҕа орооһон чаас биллэрдэ. Сарсыарда 8:30 этэ.Кини сонуннары биллэрэн эрэр, ол иһигэр Рино тренеригэр ытыы саҕаланна. Кемпинг диэн этэ сылдьыбатаҕа.
  
  
  "Тайах барахсан биһиги олохпутугар эрэммэккэ, кимиэхэ эрэ эрэнбэккэ олорор сэдэх дьон буоларым", - диэтэ Барабар Валант. "Кини күүстээх, эрдээх, кимтэн да куттаммат, күөх сиргэ таҥараттан да куттаммат этэ. Кэлин биллибитинэн, кини ити күүһэ кырыктаах буолуон сөбүн өйдөөбүтэ. фантастическай эгэ түмүгэ. Кини итинник хорсун, чэ, быраат ".
  
  
  «Итиннэ бары сөбүлэһэллэр быһыылаах".
  
  
  Барабар уус- уран кыыстыын Кыыстанныбыт. Эмиэ сексуальнай. Ол гынан баран, кини миигин хапсаҕайга олохтообутун умнубаппын. Кинини босхолуур кыахтааҕым буоллар, оннук эйэҕэс майгылаах буолуом этэ. Кофе иһитин куукунаҕа эрийдэ.
  
  
  
  
  
  . Радио холбонно. Кини дьарыктанар өссө биир аана аһыллыбытын иһиттэ быһыылаах, элбэх квартиралаах дьиэ хара кирилиэһигэр батары киирдэ быһыылаах. Куолас сибигинэһэллэр. Барабара кухня раковинаҕа кыратык ууну кутан баран, чааскытын тардыалаан баран төннөн кэллэ.
  
  
  «Мин барыах тустаахпын, мистер Картер. Аҕам манна бэрт сотору эһигинниин кэпсэтиэх этэ. Онтон куукунаҕа ким эрэ баар, ким эрэ эһиэхэ компанияны аныыр».
  
  
  - Диэн ыҥырда. Хоско киирэн кулгаахпар таарыйда. Сону төлөрүппүтүм, санныгар 38 калибрдаах револьвер санныгар «Смит и Вессон» диэн револьвер санныгар кэтэрдибитин көрбүтүм. Бэгэччэгэр эмиэ гипсовай бэрэбээскэлээх. Кинини, бу дьо диэн ааттаабыттарын өйдөөн кэлбитим. В Валанте.
  
  
  «Я знаю, что я знаю, Картер. Симиттибит. Эһиги, агеннар, АХ, бастыҥнар буолуохтааххыт, ол эрээри биир кыракый кыыс эһигини биири ылла».
  
  
  «Кини кырата суох буолбатах», - диэбиппэр, олох кыра буолбатах сир баар".
  
  
  Барабар Бартыһаан күлэн барда. Онтон суумкатын ылан квартира аанын кэннигэр тахсан, миигин аҕатын лейтенанын кытары соҕотоҕун хаалларан кэбистэ.
  
  
  «Мин бэйэм да Калифорникка киллэрбиппиттэн кыбыстабын. Онон, амбициоз эдэр киһи кэскилин урусхаллыахха сөп этэ», - диэтэ дьо.
  
  
  "Буруйа суох. Ол кэмҥэ ити сөптөөх курдук этэ».
  
  
  Джо села и взгляд на часов. Биллэн турар, ханнык баҕарар кэмҥэ кэлэн барыахтаах этэ.
  
  
  "Манна хайдах түбэстиҥ?"У уни фарзандир", дедилар. «Эйигин сүтэрдим дии санаабытым".
  
  
  «Валанте понимают это. Кини эйигин, арааһа, доҕорум, кырдьаҕас уонна саҥа дьүөгэлэр испииһэктэрэ баар быһыылаах. Баҕар, испииһэккэ Барабара баара буолуо. Ол аата, Калифорникка миигин дьигиһитэн баран, манна миигин манна ыытара. "Сиэбигэр суунаат, тайах кыракый хара кинигэтин таһаарда. «Билигин кини аатын хантан билэбин. Кинини бэҕэһээ киэһэ көрдө».
  
  
  "Эһиги манна сылдьыбыккыт, кыыстыын кэпсэттигит.
  
  
  "Ыаллыы. Барабар эйигин утуйа сытаргар ыҥырдым". Кини эмиэ күлэ түстэ. «Эҥкилэ суох кыыс. Кини курдук наада".
  
  
  «Иккиэн иккиэн тустаахпыт».
  
  
  «Биһиги Тайахтыын туох эрэ буоллахпытына, ол туһунан барыбытыгар, Покровскайга диэри айанныыр суолбутун- ииспитин барытын истиэххэ сөп буолбут дэлби тэптэрии тахсыбыт. - Чахчы, кыа- хаана эһиннэ. Кинини ким эмэ өлөрүө дии санаабыта. сууйарбыт буоллар ордук буолуо этэ. "
  
  
  "Я знаю, что вы имеет."Уни хатто уруғлик турганлар. Ити туһата суох этэ. Көҥүлгэ таҕыстаҕына, ким эрэ миигин босхолуохтаах.
  
  
  «Барыбыт суолбут- ииспит барахсан бу тылы сиэ», - диэн салгыы дьо. - "Дьахтар олоҕу дьаһайбат", - диэбит. Ол эрээри бу үлэ барбатаҕа. Барабара тайаҕы бырахпыта. бэйэтэ даҕаны бырастыы гыммытыҥ буолуо. Билигин кинини кытары хаалсыбытынан киэн туттар ».
  
  
  Эдэр лейтенант Валантант, биллэн турар, бэйэтин боссугар элбэҕи толкуйдаабыт эбит. Босс кыыһын туһунан кини ордук саныыра.
  
  
  Чаһыытын хат көрдө уонна аллара уулуссаҕа түннүгү одууласта. "Там они."
  
  
  Коридорга Саргылаана иһилиннэ. Джо ааны аһан кэбистэ. Сыгынньах киһи хараҕар быраҕылларын курдук, сыгынньах сатыыра. - Кыыһым хоско киирэн баран, кыыһырбыттыы көрөн тохтообут. Икки эр киһи бииргэ араҕыстылар. Один прислонился к деньги и крестил руки на своей груди. Иккиһэ кухня аттыгар олорор.
  
  
  «Картер, эн миигин боруобалаатыҥ. Ити түүн штат иһигэр сибиинньэ сыҥааҕын курдук хаанынан илгистиҥ, буулдьа түгэҕин саба тутта. Кини эйиэхэ олороругар көҥүллээбитэ. - Мин дьону кырбаатыҥ уонна мэһэйдээтиҥ", - диэтэ Валант.
  
  
  «Эһиги " үтүө самаритель киһитигэр »оонньуур төрүөттээххит. Абруза өлөрүөхсүттэригэр тиэрдиэхпин сөп дии санаабыккыт. Ол кэмҥэ тайах соһулларын билбэккит".
  
  
  Олорор киһи сигараны үрүҥ көмүс зажигалканан уматта. "Өйдөөх уол оннук буолбатах дуо?"
  
  
  «Олус өйдөөх. Өссө туохха үөрэммитин билэр- көрөр кэм кэллэ дии саныыбын».
  
  
  «Эһиги кыыскыт эмсэҕэлээбэппин диэн эрэннэрдэ», - диэтэ валютаҕа.
  
  
  «Ол аата, кинини, киһини өлөрөр туһунан тугу эмэ этиэҥ дуо? Биһиги уопсайа хас да ыйытыыны биэриэхпитин эрэ баҕарабыт». - Магнус түннүктэригэр тиийэн харахтарын манаата. Ити куһаҕана суох билии этэ.
  
  
  «Оонньуур бириэмэм суох, Марко. Ону билигин бүтэрдибит», - диэн кириэһилэҕэ эр киһи хаһыытаата.
  
  
  Кини кыбартыыраҕа киириэҕиттэн кириэскэ уорбут киһини уорбут. Она очень отель, знать, что он такой. Күҥҥэ көрбүт уол сөбүгэр бандьыыт мафиятынан, флегатичнай сирэйдээх, туп- маҥан харахтаах эбит. Ол гынан баран, кириэһилэҕэ киһи аллигатор тириитин тула үрүҥ көмүс саппыкылаах, түүппүлэлээх, түүппүлэлээх эбит. Он казался боссом банг Валанте. Үрдүк уҥуохтаах, куһаҕан уҥуохтаах буолан миигин ордук интэриэһиргээтэ. Чэнчис таҥаһыттан ураты бухгалтер быһыытынан көрбүтэ, бандьыыт курдук көрбүтэ. Кини портленнаах икки кыыс атын мус диэн киһи курдук этэ.
  
  
  «Мин эйигин бэйэбин кытта илдьэ кэллим, бу эһиги территорияҕыт, Лья. Ол эрээри бу шоу ыытабын. Аны хаарты бэйэтин айан кэмигэр билиэхпин баҕарабын», - диэн кыьалҕаҕа тохтоото.
  
  
  Аатын ылбыттар. Аатын ылбыттар. Кириэс- халдьаайы киһитэ Россия эрэ этэ.
  
  
  
  
  
  Лью Доктора. Абруза урукку өстөөҕө.
  
  
  Онтон хара кинигэни таһааран Дьоҥҥо- сэргэҕэ тиэрдиҥ. «Бу картаҕа булбутум. Бу мусульман. Чопчу манна кыргыттар ааттарын ылла».
  
  
  "Маны хайдах ылбыккыный, хартыына?"
  
  
  "Тайах Олломоон кэмигэр сүтэрбитэ".
  
  
  Кыраныыссалар баар буолааччылар. Россия инники диэки иҥнэйбитэ. Кини харахтара уот кыһыл металл курдук чаҕылыйан көһүннүлэр. Бу аата эбэтэр бу псевдонимынан кинигэҕэ булуллуоҕа, киниэхэ оонньуу бүтүөҕэ. Кини, мин туох эрэ өйдөөтүм-Арассыыйа тайаҕы бултаабытынан, абрузаны өлөрөөрү гыннаҕа дии.
  
  
  «Боростуой кыыс ааттара»,-диэтэ Валантаҕа, Россия да, холкутуйбут курдук. Барабар диэн сирэйгэ тиийэн кэллэ. Абаран-сатаран, кыыһыран мөҕөн барда. «Кэтээн көрүү». Онтон миигин хат көрдө. ордубут, картер? "
  
  
  Айаҕын замканан туттар.
  
  
  «Кэнники кэмҥэ эһиги олус дьарыктаммыккыт - публичнай дьиэлэри көтүрэн, дьону булкуйан, хас да киһини өлөртөөтүгүт ... Ол эрээри биһиэхэ тайах дуу, харчы дуу суох, мин санаабар".
  
  
  «Харчы суох. Тайах Ньукулай. Өлбүттэр икки төгүлүн Абруза өлөрүүгэ кыттыспыттар. Бонэмаҕа кыргыттары өлөрбүтүгэр мус Бонэмаҕа сылдьыбыттара», - диэтэ Валентина.
  
  
  «Мин ону өйдөөтүм. Ол эрээри мин эйигин тайаҕы ылар кыаҕым суох. Кини миэхэ төлүүр хааным иэһин төлүүртэн дуоһуйууну ылыаҕа. Мин саамай кырдьаҕас доҕорум этэ. Биһиги төнүннүбүт. манна балай эрэ бириэмэни Вегаска барыахпар диэри мус".
  
  
  Россия ыьыах муннугар сигараны тутан турбута. «Кинини эмиэ эйиэхэ кыһаллыам», - диэн мүччү тутта.
  
  
  Баҕар, мин Өлүүм буолбатах, Россия эрэллээх киһитэ буолуо. Кини мин барыах курдук, харахпар буулдьаны ыытарга сорунар санаалаах этэ. Туох да атаҕастабыла суох. Судургутук дьаһаныы наада.
  
  
  «Мне понимают, что но все", - диэтэ кини кыана. «Саамай улахан суолталаах суолу аһардыгыт».
  
  
  "Бу туох баарый?"
  
  
  «Кини туормастыыр, Марк. Тайаҕы туттарыаххын баҕарар буоллаххына, барарыҥ ордук", - диэтэ Арассыыйа.
  
  
  «Туох буолла, Россия, мин тугу этэрбин истэн куттанаҕын? Эн нүөмэрдээхпин".
  
  
  "Туох диигин?"- барыһы ирдээтэ.
  
  
  «Франк Абруза сакаастаабыттарын туһунан. Ол тайах кымырдаҕас буолбатах этэ. Ити эн доҕоргор охсуу этэ. Арассыыйа тайаҕы Абрузаҕа ыытара, кинилэри кытары үчүгэй диэн, кини эһигини утары үлэлиир, оттон дьон эһиэхэ мэһэйдии сатыыр. "
  
  
  Лью России отставился на шесте и простоилось В батальоне. Эмискэ сутуругунан көхсүгэр оҕуста. Эдэр уол айаҕын аһан ньиргийдэ. Кини мин ытыспар хардыыны оҥордо уонна гипсовай бэрэбээскэлээх илиитин уунна. Онтон таҥнары түһээт, атаҕын саннын икки ардыгар быһаҕынан анньан көрдө.
  
  
  - Магнус эргиллэн хаалла. - Диэн хаһыытаата. "Суох, Барбат. Атын уол!"
  
  
  Алҕаһы оҥорбутун өйдөөтө да, аны хойутаан таҕыста. Эр киһи сарсыныгар уолчаан ытан кэбистэ уонна этэ- Сиинэ хоҥнон түстэ. Эмсэҕэлээбит киһи быраҕар. Ити буулдьаны соһон таһааран, ытыһын көхсүгэр анньыбыт киһини кытта харсыспыта.
  
  
  Эр киһи кун аайы курэхтэьэн барда. Түҥкэтэх саа сүлүһүннээх буолла. - Диэт, сутурук курдук Кып- кыһыл бараан буолбут. Бука, дьэ, эстэн эрэр да, ону- маны ытан кэбистэ. Онтон мин олоппоһум таһыгар түстэ.
  
  
  Бандьыыттар күҥҥэ төнүннүлэр, атахтара тосту үктэннилэр, охтубакка эрэ эрэнэр курдук. Үлэтин оҥордо. Баттаҕын быыһаата. Ол гынан баран өлбүтэ. - Кыа- хааныҥ олоххо киирдэҕэ дии. Ааны оргууй ыстанан кэбистэ, муостаҕа олорорго быһаарыммыт итирик киһи курдук оргууй ыстанна. Бу тобуктарын намыратан кэбистилэр. Бу атахтара эмискэ иннилэрин диэки түүрүллэн, түүрүллүбүт кучаҕынан сууллан түстэ.
  
  
  Арассыыйа Ньукулай көхсүн тула быһаҕын таһаарда уонна бу эдэр мафиоз сонунун сотунна. Киһи өлбүтүн итэҕэйээри, үйэтин тухары хатааһылаабыт. Онтон Дьоҥҥо- сэргэҕэ көһөн, Марко атаҕынан анньан кэбистэ. Онтон иккиһин тэбэн кэбистэ, онтон көрбүтэ. "Кэлэйбит, Картер?"
  
  
  «Ээх», - диэтэ мин.
  
  
  Дьэ, Россия бэйэтин киһитин бэрэбиэркэлээтэ. Өлбүт киһи баарын бигэргэтэн, алдьаммыт сүрэҕин көрбөтөҕө. Тула элбэх уларыйыылар таҕыстылар. "Хайдах биллиҥ?"кини миигин ыйытта.
  
  
  «Осколок элбээтэ. Ким эрэ мафияҕа Куганы өлөрөн баран, бонэмаҕа кыыһы өлөртөөтө. Это не Валанто - на-отель девушку разговорить, А у него-привести к ученицам Абруза. Тайах аттыгар өссө мафияҕа сылдьарын көрбүтүм. Ону икки- иккилии буолан холбуур. Абруза Кытай коммунистарын кытары наркотигы атыылыыры буортулаабыта. Кинини, арааһа, ити эһиги оҥоһуккут этэ дии саныыбын. Онтон эһиги өһүөннээх санаа аҥаарыттан ордук суолталаах биричиинэнэн өлбүккүт. "Билигин кини сэрэйдэ. «Кини эһиги кистэлэҥ сыһыаннаргытын коммунистары кытта көрсөн кэпсэтэр идэлээх. Эһиги туох туһунан этэргитин билиэххит диэн куттаммыккыт, онон эһиги Абрузаттан уонна кирбииттэн өрүһүйбүккүт. Онтон мэрия ылан, тугу эрэ булуохпутун иннинэ быһаарарга тиийбитим. Эһиги, баҕар, өлөрүөхсүт киһи быһаҕынан туһалаабыта буолуо".
  
  
  
  
  
  .
  
  
  «Мин медицинаны үөрэппитим иһин, кинилэр миигин доктор диэбэттэр. Урукку кэмҥэ олус түргэнник операциялары оҥороро". Кини быһаҕын тыаһатта уонна мүнүүтэҕэ мүччү тутта: «мин эйигин мотельга баттаатым. Эн дьоллоох кэтээн көрөбүн, хаарты».
  
  
  «Бу мин ыраас сүрэхтээхпин».
  
  
  «Эйигин эмиэ олус кэрэхсэбиллээх. Бу кыбартыыраны тыыннаах хаалларыаҥ суоҕа, кини эйиэхэ атын дьоҥҥо барытыгар оборудованиены кэпсиэн сөп этэ". Кириэһилэҕэ олоро түстэ уонна эмиэ сигараны уматта. «Бу кытайдары кытта үчүгэй сыһыаннаахпын. Наркотигы кытары оҥоруум барыта сабыылаах эрэ этэ - мин кинилэри кытта көрсөр сылбын. Кини ДЬОНУН- сэргэтин АБХАҔА киирэн коммунистар информацияларын биэрэр туһалаабыта. Один вокруг моей людей на вашей базе стало известно о местонах ваших файлов. Үрдүк хаачыстыбалаах эмтэринэн коммунистар миэхэ көмөлөһөллөрүн коммунистар төлүүллэр. Дойдум бастыҥ саппааһа баар. Анаан- минээн Эмиэрикэ, марфия мин тус дьыалабыттан үөрүө суоҕа. Абруза уорбаланааччы, ол иһин куотан хааларга күһэлиннэ ".
  
  
  «Тэрилтэ бу түһүлгэтин хайдах быһаарарга былааннааххытый? Эһиги дьоҥҥут, практическай сыаллаах- соруктаах улэлээбиккит».
  
  
  «Ону эн оҥордуҥ, хаарты. Быһаҕы кытта эргитэргэ үчүгэй эбиккин. - Мин уолбун эмиэ онно өлөрдүҥ. Бу мин устуоруйам, Барабара кинини өйүүр санаалаахтар".
  
  
  Балыыһаҕа телефоннаан баран эй "эй аҕалара бааһырбыт, эй, дьиэбэр төннөр ордук буолуо" диэбиттээх. Кини туруупкатын ыйаан баран, Чокуурдаах мичээрдээн, Чокуурдаах мичээрдээн баран, олорунан кэбистэ.
  
  
  «Эн миэхэ АХ бириэмэни биэрбитиҥ. Ол гынан баран билигин эн миэхэ».
  
  
  Кини утуйан быа тардыалыыр. Хайдах эрэ биллим диэн Хоккоону биллэрэргэ күһэллибитим. Ол гынан баран, мин Олломоон оҕонньор эмээхсинин иһигэр, били, кыһыл кытайдары үлтү сынньыбыттарын өйдөөн, билиэн баҕарбат этим.
  
  
  Арассыыйа туран. Сиэбиттэн былааты сулбу тардан ылан айахпар уурда. «Барабара манна уон мүнүүтэнэн буолуохтаах. Эн хаһыытыыргын эбэтэр кэпсэтэргэр кыттыахпын баҕарбаппын".
  
  
  Ривин уон икки мүнүүтэнэн коридор устун сүүрэн иһэн квартиратыгар умса түстэ. Түһүлгэ ынырыктаах түһүлгэтин көрөн кубарыйан хаалла: үс эт-сиин аҕатын иннигэр турар. Үгүс дьахталлар төхтүрүйэн охтуохтара этэ. Арай агония дорҕоонун таһаарда.
  
  
  Россия аанын сабан кэбистэ уонна эйи ротатын илиитинэн саба тутта. Быһаҕын хайа быатыгар сыһыарбакка, тустубуттар.
  
  
  «Мин эйигин билэбин, Барбара, - диэтэ кини сымнаҕас куолаһынан, - ол гынан баран, эн холку, бэйэҕин харыстаныахтааххын. Мантан олоххут, олоххут тутулуктанар».
  
  
  Киҥкинэччи быраҕан баран, Россия эчэйиитин босхолоото. Гораны тула аймалҕан таһаарда, харахтара миигин тоҕо биэрбэтэрбин быһаарарга көрдөстүлэр.
  
  
  «Телефонунан кэлиэхпин баҕарабын», - диэтэ эйиигин.
  
  
  "Кинини кимиэхэ са?"- диэн ыйытта.
  
  
  «Кини эрэ директордар сэбиэттэрин чилиэнэ буолар буоллаҕына, ким баҕарар. Кинини тиэргэҥҥэ эбэтэр ынахха сыһыарарга этии киллэрэбин. Ону оҥоруохпут. Кини эһиги тускутугар өрүү элбэҕи саныыр. Тугу этэргитин барытын итэҕэйэр".
  
  
  Барабара Хабырыыс гынна уонна эмискэ үөһэ тыынна. Кини харахтара мин диэки титирэстээн баран, аты төһө да холоон көрбүтүм, арай хойутаабыппын таайбытым.
  
  
  "Россия, Россия?"- диэн ыйытта, эмискэ ыстаал кытаанахтык ыйытта.
  
  
  "Бу Никита аҕаҕын өлөрдүм, дьо, мин ону өлөрө сатыыбын", - диир. Туох барыта бэрээдэгинэн буолуоҕа, кэпсэтэр кыһалҕа үөскээтэҕинэ. Ону ылыннарыылаах оҥоруоҕа. Онно эн ханнык да ымпыгын- чымпыгын иһитиннэрбэккэ туруупканы уураҕын. "
  
  
  Россия саалатыгар баар сэп- сэбиргэли хомуйан остуолга уурбута. Кини брунинг- Валантаны илдьэ барбыт. «Оттон билигин, Барбара, эн ону мин биэрэрим курдук чуолкайдык өйдөммөт буоллаххына, эйигин, кинини, сирэйгэ картераны ытыам".
  
  
  Бу былаан форматын булбута. Барабар эркинин ыйыахтаах Босс мафия. Онтон туруупканы ыйаан баран Россия биһигини өлөрөр. Онтон мафия: "кыыспын өлөрүөм иннинэ, өлөрүөм", - диэҕэ. Кини тиһэх чааһа итэҕэтиилээх буоларын туһугар өссө хас да ымпыгын- чымпыгын толкуйдаан толкуйдуохтаах, ол гынан баран, ис дьиҥэ дьэҥкэтик көстөр.
  
  
  Кини харахтарын далбаатаата уонна төбөтүн быһа илгистэ. Кини өйдөөтө диэн эрэнэ санаата. Чуораан бүтэн эрдэҕинэ иккиэн өлбүттэр этибит.
  
  
  Телефонугар тиийэн кэллэ. Арассыыйа дьэ, ол туһунан. Олоппоһу эргитэн, тосту түһээт, илиитин өрө көтөхтөрөөрү, олоппоһу эргитэн кэбистэ. Ону кыайбатым да, Россия үрдүнэн охсууттан төбөбөр киирдэ. Кини хараҕыттан араҕыстаҕына, бэҕэһээ киэһэ туһалаабыт инспекцияларыгар игин ылан санныгар сүктэрбитэ.
  
  
  Эмискэ ыарыы Россия хаһыы бөҕөнү түһэрдэ. Бэл, Дьөгүөр Дьөгүөрэбис илиитигэр турар тэрилин көрөн дьигиһийдэ. Россия эргиллэн кэлэн таһаарда. Ону оҥоро илигинэ, кыыс төлөпүөнүнэн охсубута. Истиэнэҕэ охтон түһээт, куукунаҕа сүүрэн кэлэн ааны сабан кэбистэ. Төһө да үрдүк буоллар, кыыс түргэнник сананна. Россияҕа да хааларга холонуу быдан ордук этэ.
  
  
  Россия төбөтүн хамсатан эрэрэ саарбах. Селезенка тула салгыны таһаараары, кини миигин ытарга сорунар эбит дии санаатым
  
  
  
  
  
  Ол кэнниттэн биһиги иккиэн хара кирилиэскэ аан тыаһа хабылла түспүтүн иһиттибит. Итини Барбары тохтотуохха наада, атыннык эттэххэ былаана урусхалланыа диэн өйдөөтө. Кини сабыллыбыт күнүгэр саннын тэлэччи аспыта уонна кухня нөҥүө сүүрэн кэллэ. Кини кирилиэс устун түһэн иһэрин истибитэ.
  
  
  Куукунаҕа дьааһык аһылынна. Барабара эт быһаҕынан хоско симиллибит. Тыынара ыараханнык тыынара. «Кэннибэр халҕан аанын саба баттаатым уонна мэтириэттээх кладкабын саба быраҕан кэбистим. Кини миигин сыыһа- халты сүүрэн кэллэ», - диэтэ кини миигин босхолоото.
  
  
  Кини быһаҕын сулбу тардан ылан быатын быһан, оҥочолорун холбуу баайан кэбистэ. Кини иккис ытыс тыаһын өрө көтөхтө уонна кухня нөҥүө кирилиэс диэки ыстанна.
  
  
  Россия таһырдьа тахсан кыыһы көрбөтөҕөр төттөрү бырахта. Иккис этээстээх площадкатыгар киирэн хараҕын өрө көрбүтэ.
  
  
  Ону мин кэннибиттэн осколок өрүтэ ытырбахтаата. Сон сиэҕин суулларда.
  
  
  Таһырдьа ааны аһан баран, биһиэхэ ыстанна. Уулусса таһымыгар түһээри гыммыппар, дьиэтигэр муннунан хаалла.
  
  
  11
  
  
  Квартиратыгар төннөн кэлбитигэр Барабара аҕатын кытта тобуктуу олорор эбит. Кини кубархай сирэйигэр сабыдыаллаата.
  
  
  «Мин билэрбинэн, бу эһигиттэн элбэҕи эрэйэр, ол эрээри миэхэ эһиги көмөҕүт наада. Ону Россия түргэнник булуохтаах», - диэтэ мин.
  
  
  "Портнай ылаҥҥын туох дии саныыгын?"
  
  
  «Бэйэтин дуоһунаһыттан аккаастанар уонна сүүрэр кыаҕа суох. Кини өссө биир историяны толкуйдуур, тэрилтэлэри кэпсиирин ситиһэр. Холобур, эһиги аҕаҕытын биэрбиккит уонна миигинниин холбоһубуккут».
  
  
  - Саргылаана туран хаалла. «Оччотугар биһиги кинилэри кытта сибээстэһэр кыахтаныахтаахпыт".
  
  
  "Лоп курдук."
  
  
  Кыракый фиакка айанныыра. Олорор дьиэбититтэн барарбытыгар " Россия куоракка олорор дьиэ баар. Онно барыа дии саныыбын".
  
  
  Кинини бэҕэһээ киэһэ арендаламмыт массыынаны хаалларбыт уулуссаҕа оҥордо. Массыына билигин да баар, сокуоннайа суох паркатын лобовой өстүөкүлэ таһыгар билиэти кытары баар.
  
  
  «Эһиги массыынаҕытын илдьэҕит», - диэн бирикээстээбитэ. кини аттыгар АХ базатыгар бэрэбиэркэ бинтиэпкэтин хомуйан баран, аттыгар олорунан кэбистэ.
  
  
  Россия дьиэтэ холмҥа турара. Тимир олбуор аанын көмүскээтилэр, территориятын үрдүк олбуору тулалаата.
  
  
  «Алдьаттахха, сигнализация үлэлээбэт", - диир Барабара. «Эһиги дьиэҕитигэр- уоккутугар эрийэн, ылсаргытыгар көрдөһүөххүт».
  
  
  Кини руль анныгар уунаат, миэстэтин ылла. Ол кэнниттэн ааны туораан күлүүс арыйан истэ- истэ. Автомобиль күүстээх суолунан айаннаата, олбуор аанын сорҕото таммаҕа ыйанан турар. Погненный кынат царапал шину, меня большой не имеют, как резная файл.
  
  
  Кыра эрдэхпитинэ, садовник таҥаһыгар эр киһи биһигини хаһыытаата. Иккис эр киһи бэстилиэтинэн бэстилиэтинэн сүүрэн кэллэ. Бинтиэпкэтин биир илиитинэн өрө көтөхтө, түөһүгэр илиитин кириэстээтэ уонна түннүгүнэн саба бырахта. Кини чыыбыһын төлөрүтэн баран, сүүрэн иһэр киһи чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр түүрүллүбүт.
  
  
  «Бу Россия массыыната», - диэн Барабара суол подъезтарыгар «кадиллак» ыйан туран, хаһыытаата. «Кини манна, үчүгэй».
  
  
  Кини массыына тула ыстанна уонна «кадиллак»бензининэн ытта. Кини өссө икки буулдьаны хачайдаан баран, АХ зажигалкатын таһаарда уонна баак нөҥүө холбоон эрэр газка бырахта.
  
  
  "Тугу гынаҕын?"- диэн кыыс чопчу ыйытта.
  
  
  «Кыайан барбатын итэҕэй", - диэтэ мин.
  
  
  Төлөн кадиллак кузтарын эспитэ, онтон бакыат эспитэ. Шофер формалаах эр киһи гараж үрдүнэн турар кирилиэскэ таҕыста.
  
  
  "Ник!"- диэн ыйан туран кыыс хаһыытаата.
  
  
  Кини массыынатын капитатыгар өйөннө, бинтиэпкэтин уурда уонна шофер түөһүгэр буулдьаны уурда, кини билигин да камзол анныттан револьверы була сатыы, түөһүгэр буулдьаны уурда.
  
  
  Миигин кытта кэккэлэһэ кынакка харахпын тарта. Ким эрэ мин дьиэбэр ытта. Кини кэлээт, Барабар хайыы- үйэ чохчойон олорор массыына атын өттүгэр сүүрэн кэллэ. Өссө биир ытыс саайыллыбыт. Дьиэ иһигэр кырата икки эр киһи курдук этэ.
  
  
  Бинтиэпкэни тобуктаан тобуктаан баран кыыс диэки көрдө. Ыараханнык тыынара, тэтэрэн сирэйгэ төннүбүтэ.
  
  
  «Барабара, - диэтэ мин, - эйигин кытары барыта бэрээдэгинэн».
  
  
  "Так, Ник».
  
  
  «Мин массыынаттан арыллан, кустар тула саһан сытыахпын баҕарабын», - диэтэ эйи. "Пушканан ытыаххытын сөп дуо?"
  
  
  "Биллэн турар, кинини кыайабын."
  
  
  Эй " люгер»илиитигэр олордубуттара. «По дому. Сыаллаах- соруктаах буолуохтааххын. Судургутук хаартыскаҕа түһэриҥ. Она желаю прикрыть».
  
  
  Ол кэнниттэн кини массыына аһаҕас аанынан ааһаат күлүүс тылын хайа оҕуста. Велосипедтаах киһи педальга илиитинэн наьаа сидиэнньэҕэ сытар велосипеды ылла. Кини илиитин уунан, биэриигэ саба баттаат, массыына дьиэ илин өттүн диэки сүүрэн түстэ.
  
  
  Кини чалбахха түрдэстэн баран, талах быыһынан уһуктан истиэнэҕэ баар буола түстэ. Түннүктэрин аннынан дьиэ түннүгүн аннынан сапта. Кэннилэригэр ис тиэргэн, буһан- хатан хаалбыт итэҕэл этэ. Лью России стильно.
  
  
  Кыра таас ыскамыайканы ылан баран, өстүөкүлэ иһигэр бырахта. Эр киһини көрдөөн куотта. Кинини кэтэспитим, ынчыктыы- ынчыктыы турабын. Дьэ, тиэргэҥҥэ тахсар кутталланна. Миигин сыҕарытан аастаҕына,
  
  
  
  
  
  Кини тахсан бинтиэпкэтин прикладынан охсубута.
  
  
  Кини алдьаммыт өстүөкүлэ өстүөкүлэ күнүнэн дьиэҕэ киирэн муннукка олорор кыһыл былааччыйа дьахтары көрбүтэ. Эй отут да буолан, бүтүн эт-сиин титирэстии титирэстии, куттана сылдьар.
  
  
  "Кимҥиний, портнай ылаҕын?"- диэтэ кини титирэстээбит куолаһынан.
  
  
  "У Никто Картер. Эн Россия дьахтара дуу, хаһаайка дуу?»
  
  
  «Нам один. Кинини Вегас тула кэлэбин. Аны хаһан эрэ мантан талылыннахпына, мин төннүөм суоҕа".
  
  
  Хоско холкутук киирэн эр киһи коридор устун ыстанна уонна миигин ытан кэбистэ. Икки өттүгүнэн өттүгэстээн ытыалаан баран, хараҕым уунан уһун остуолга уурда. Ыстанна. Уп-уһун олоппоһу эргитэн коридорга киирэрин мунчаарда. Онтон кинини куйах курдук туттубута.
  
  
  Эр киһи санныгар икки буулдьа туппута. Ыытааччылар суоттарыгар сытара уонна тоҥон хаалбыт. Тумсун туппут уонугар диэри ааҕара. Онтон кини миэхэ чугаһаан иһэрин иһиттэ. Кини остуолга тиийэн, этим- сииним булларарын кэтэһэ олордо. Онтон кинини бинтиэпкэнэн сапсыйда уонна револьвер илиитин тула бырахта.
  
  
  Хайдах да сатаммат курдук буолан баттаҕыттан харбаата. Мин сэриим тон курдук сымыйа буолбатах этэ. Кини миэхэ силистиин баттаҕын ылаары тэринэрэ буолуо дии санаабыта. Өндөрөй, сыҥааҕын үрдүгэр моонньугар оҕуста. Онтон кинини туораан коридор устун хааман иһэн ааны туораан коридор устун хаамта.
  
  
  «Россия», - диэн хаһыытаата мин. "эн олус куттанан, тахсар туһугар?"
  
  
  Эппиэт суох.
  
  
  Ааны аһаҕас утуйар хос аанын тэлэччи аспыта уонна салгыы хаамта.
  
  
  «Россия», - диэн хаһыытаата мин. «эһиги киһини Кэннигинэн Өлөрүөхтээххит дуо?»
  
  
  Чуумпу.
  
  
  Кинини атын аан боруобалаата. Ванналаах. Университетка дьахтар ваннаҕа сиэн түспүт.
  
  
  «Эйиэхэ манна үчүгэй сир баар, Россия», - диэн хаһыытаата мин. «мин кинини кытары бииргэ түмсэбин диибин. Кинини туруоҥ суоҕа", - диэбитэ»
  
  
  Тахсан барда. Бельев туалет устун ыстанна, ааны охсоот, атахпын кытта бырахта, онтон ыстанна.
  
  
  Атаҕым хабарҕатыгар ас кутан кэбистэ. Бэгэччэги икки илиитинэн харбаан ылан, илиитин кэннигэр өлөрөн барда. Охтон, ойоҕоско охсуолаан кэбистэ. Онтон мин атаҕым бөтүүк өртүн быһаҕынан анньан баран, эмиэ быһаҕынан оҕуста.
  
  
  Биһиги коридорга көрүстүбүт, ыараханнык тыыныбыт. Кини тобуктаан туран, тобуктаан турар, саатын биһиги ортобутугар сытар.
  
  
  «Ону көтөҕөн кэбис, Картер», - диэтэ кини. "Тургутан көр эрэ, илиитин киэр быраҕан биэриэм".
  
  
  Барбардар квартираларын барыахтарын иннинэ Хьго былдьаабыт. Ытыс саҕа кыыныгар укта уонна ону көрөн, илиитин өрө көтөхтө.
  
  
  Барабара кинини ытыалаата. Дьиэтигэр киирэн коридор бүтүүтүгэр олороро. "Люгер» туруорда, кытаанах илиитинэн ылан бу кэтэхтэри бырастыы гыннарда. Кини бытааннык биһиэхэ тиийэн, өлбүт киһини көрөн тохтообута. Кэмниэ- кэнэҕэс сирэйбэр ыһыллан баран « " Код ... кодун кэспит ... кэтээн көрүү».
  
  
  Сарсыныгар хара Элгэҕэ быраһаайдастыбыт. Кини уһун баттаҕа моонньугар моонньугар иилиммит, кубархай сирэйигэр макияж суоҕа.
  
  
  «Мин саныахпар, эһиги билигин тайах кэнниттэн буларга сорунарга собулэһэҕит", - диэтэ.
  
  
  «Мин кэтэһэрбэр итинник иэйии баар».
  
  
  «Хаһыаты аахпыккыт дуо? Полиция туох буолбутун кыайан өйдөөбөт. Кинилэр "бандьыыттар икки ардыларыгар туох эрэ сэрии бара турар" дии саныыллар.
  
  
  «Биһиги кэмигэр таҕыстыбыт», - диэтэ мин.
  
  
  "Ник, унинг туох эрэ этиэхтээхпин".
  
  
  «Эн санааҕар туох эрэ курдук сананаҕын, баҕар, хат көрсүһүөхпүт, быһылааннар эмиэ тупсарыллыахтара дуо?
  
  
  «Мин итини этэр наадата суох дии саныыбын».
  
  
  Лас- Вегаска Хатырыкка анаан суруйтарбыт нүөмэрэ Арин Бредли диэн дьахтар салайар сокуон бордугар эрдэ нүөмэрдээх этэ. Бу кыргыттар талааннарын уһугуннарыахпын баҕарбаппын биллэҕинэ, дьахтар миигин кыра кабинекка ыытан эрийэр кириэһилэҕэ олордо.
  
  
  «Кора мантан хас да сыл анараа өттүгэр барда. Кини итиннэ анаммат, атын олоҕу булар".
  
  
  "Тайах диэн киһини өйдүүгүт дуо?"
  
  
  «Кини аны үс киһи манна ынаҕы көрө кэлбиттэр. Дьиҥинэн, Эмиэрикэ, сурах- садьык суох буолла. Ол гынан баран эйиигин кытта сибээстээх дьон бааллара дии санаатым. Эппитим курдук, кини миигин сөбүлүүр. элемент маннык сиргэ".
  
  
  Ящик олоппоһун тула снимок устан кэбистэ уонна миэхэ биэрдэ. «Ону ылбытым. Бу эһиги этэр кыыскыт дуо?»
  
  
  Бу мөҕүү этэ.
  
  
  «Мистер Харпер туох нааданый? Бу боппуруос туох буолар?» диэн ыйытта дьахтар.
  
  
  «Кора Өлүөхүмэ. Эппитиҥ курдук, кини дьону кытта сибээстэспэтэ. Аҥаардас кинини "шейл мөҕүү" диэн билэрэ.
  
  
  Мырчырытта. Сонуннары кини устун күүскэ охсубуттар быһыылаах. Хат саҥаран бардаҕына куолаһа хааҕынаата. «Эйиэхэ эрдэ этиэх баар этэ. Ону мин сөбүлүүрбүнэн, боччумнаахтык эттэ. Тайах курдук биллэр, өлбүтүн иһин эппиэтинэстээх киһи этэ дуо?»
  
  
  "Да".
  
  
  «В Лас- Вегас. Бэҕэһээ казиноларга кинини көрдүм".
  
  
  «Манна таҕыстаҕына, мин гостиницабар ыҥыра сылдьаҕын дуо?»
  
  
  "Биллэн турар."
  
  
  Кини тайаҕы бултаан казиноларга, кулууптарга, отелларга түүннэри бултаабыт
  
  
  
  
  
  ону булбата.
  
  
  Арлин Бредли миэхэ эрийэн сарсыныгар эрийбитэ. «Кини миигин кытта сибээстээтэ. Эһиги тахсыаххытын сөп дуо?»
  
  
  Эмээхсинин кытта эрдэ күн уота сырсыбыта. Пульс мин үөрэнээччим, адреналин зашивалаата. Көрдөстүм бүтүүтүгэр тиийэн кэллилэр.
  
  
  "Эһиги тускутунан эмиэ кинилэр тустарынан ыйыталаспыттара. Кини: "эһиги манна сылдьыыгыт уонна төннөргө собулэһэҕит", - диэбитэ. Они желаем вам желают себя", - диэн Арлин Бредли.
  
  
  "Этиини ылбыккыт дуо?"
  
  
  Кини аан бастаан мичээрдээтэ. Эйэҕэс, кытаанах, кытаанах буола түстэ. «Мин бизнеһим тула ким эрэ их утары утарсар кыаҕа суох дии саныыбын. Кинилэр миэхэ 10 000 доллары биэрбиттэрэ, онон эйигин өлөрөр кыахтаныахтара диэн этии киллэрбиттэрэ.
  
  
  «Харчы булуохтаахтар".
  
  
  "Харчы?"- диэн кыыһыран эттэ.
  
  
  «Хобдох. Ону эһиги тугу гынаҕыт диэн этиҥ. Улар шундай дедилар".
  
  
  «Ол оннугар эһиги эмиэ өйдүүгүт».
  
  
  «Мин боруобалыыбын», - диэтэ мин.
  
  
  Эрдэ кини эргэ куорат сыарҕалара сыҕарыйан аастылар. Биһиги киниэхэ отель диэн дьиэ була иликпитинэ, быыл нөҥүө уһуктан туораабыппыт. Кини массыынатын бинтиэпкэтин таһааран, күн таһыгар кирпииччэҕэ уурда.
  
  
  "Ону эһиги тоҕо итинник гынаҕыт диэн ыйытыахпын сөп дуо?"- диэн Арлин.
  
  
  «Чугас эргинтэн көмүскэнэр кырачааннар бааллар. Ол гынан баран, кинилэр миигин ыраах сирдэртэн өлөрөргө сорунуохтарын сөп".
  
  
  Көрүүтэ- истиитэ суох уулуссаны одууласта. Савченкаттан салгын тырымнаата да, титирэстээтэ. «Ытыыга идеальнай миэстэ. Киинэҕэ курдук. Ол эрэ буолбатах".
  
  
  «Баас аҕыйах сылгылаах. - Мин бүгүн күүлэйдии бараары тэринэ сылдьаҕын диибин. Эн миигин манна аҕалыаҥ, аты кытта куоттарыаҥ уонна хаамтарыаҥ".
  
  
  "Эҥкилэ суох иһиллэр. Кинилэргэ».
  
  
  «Мин ону итэҕэйиэхпин баҕарабын. Хат хаһан кэлэллэрий?»
  
  
  "Тайах күн ортото кэлэрин эттэ. Расписаниеҕа сөп. Мин эйигин манна сылгыта суох бырахпытым эмиэ оннук».
  
  
  Эрдэ эргиллэн кэлэн баран ыстакааны ыстакааҥҥа түһэрдим. "Ситиһиигэ."
  
  
  «Буруйу оҥорууга», - диэтэ мин.
  
  
  Көрсүһүүбүтүттэн иккистээн мичээрдээтэ. «Мин бигэтик көстөбүн, тоҕо диэтэххэ, бизнескэ ордук. Ол гынан баран, дьону- сэргэни улаханнык ытыктыыр кыаҕым суох. Хатырыгын Курдук. Эн курдук".
  
  
  Өссө биири кутан кэбистибит. "Оччолорго доҕордоһууга».
  
  
  Куоракка итии- сылаас күн анныгар сып- сылаас күн анныгар ырбаахыбын көхсүм чугаһаата диэн айаннаатыбыт. Кини ыксаата.
  
  
  "Эн көрөҕүн дуо?"
  
  
  «Күн сырдыгын көрдүм. Биноклынан көрөллөр быһыылаах. Чэ, көт. Кинилэр кэккэлэһиэхтэрэ. Көрсүһүүнү ыытыахтарын баҕарбаттар".
  
  
  Она рвонился, что меня отдыхаю. Ол былааҥҥа киирбэт. Ол гынан баран, бу улахан суолталаах буолбатах. Тайах син кэлиэ. Кинини, ону туох диэн кэтэһэр кыахтаахпын билбитим.
  
  
  Кинини биир эргиччи быраҕыллыбыт маҕаһыыны тула олорон сигаретаны түҥнэри көттө. Ол кэнниттэн кинини билэр линкольнай массыынаны көрдө. Кини уулусса бүтүүтүгэр тохтоото, киниттэн эр киһи таҕыста. Бөдөҥ эр киһи. Кини миигин көрөөт, доллары уурар курдук быһыта ыстаммытын сэрэйдим.
  
  
  Атым айдааны таһаарда. Көрбүтэ харамай уҥуоргу өттүттэн чугаһыыр атын бандьыыт баара. Аты илдьэн испитэ. Ол атахтара бытархай испииһэктэринэн быылы көтөҕөллөрө.
  
  
  Миигин кириэстии уокка хабан бырахтылар.
  
  
  Кинини сигареты тамнаата. Ону икки дьиэ икки ардыгар көспүтэ. Биир истиэнэҕэ хижин тулатыгар турабын, ону, мин үлэбэр тэбиллии иликпин диэн күүппүтүм. Ол элбэх бириэмэни ылбатаҕа. Тайах муннуктан таҕыста.
  
  
  "Кыргыттар, Харпер хайдах сөбүлээтиҥ?"
  
  
  "Пааранан барыта үчүгэй этэ / *
  
  
  «Ол гынан баран, Шейл курдук кыраһыабай буолбатах дуо? В милашка. - Эй моонньун тоһуттум диэн олус аһынабын. Биһиги хаста да бииргэ сылдьыбыппыт. Ол гынан баран, улахан харчы дьахтар төбөтүн имэрийэллэр, ону өйдөөбөттөр».
  
  
  "В тебя не грабили".
  
  
  Тайах тиийэн кэллэ. «Оччоҕо ким итини оҥорбутай? Эйиигин Арлин дьиэтигэр ылбытым эрээри, харчы туһунан кимиэхэ да кэпсээбэтэҕим. Хайдах гынан сүтэн хаалыахтарын сөбүй?»
  
  
  Илиим мүччү баайан, тайах илиибин кыайан көрбөт буолан эргиллэ түстэ. Ону «Люгер» тэниттэ, былаах тайах уурда.
  
  
  «Арлин диэн алҕаһы оҥорбута буолуо дии саныыбын», - диэбитим.
  
  
  "Бырах, Харпер!"
  
  
  Атын эр киһи дьиэтигэр тиийэн кэннибэр тиийэн кэллэ. Кини миигинниин ытыс тыаһынан турар. «Мен деп, чыркаш, Тыва»деп чугааладым.
  
  
  » Киниэхэ ытымаҥ", - тайах хаһыытаата. «Харчы туһунан тугу этэрин истиэхпин баҕарабын».
  
  
  Кинини «Люгер» быраҕан хижинаҕа түбэстибит. "Арлин шейлу приняла уонна кини итэҕэлин ылла. Эй 10 000 доллары бу установка биэрбиккит диэн миэхэ эппитэ. Тайах, тайах диэн сөпкө этэр дуу, кырдьаҕас доҕоругар өҥө дуу?»
  
  
  «У зот соллаллоху алайхи ва саллам шундай дедилар".
  
  
  Ону эргиллээт, хажин аһаҕас түннүгүнэн саба быраҕан кэбистэ. Сытыйбыт хаптаһын санныттан санныгар оҕуста, быылы төлө көтөн, ыстанна. Тайах курдук истибит, иккиһэ эр киһи бэйэ- бэйэлэрин хаһыытаһаллара. Кини туран, корпилаларга сүүрэн кэлэн, бинтиэпкэни туппутунан тыыллаҥнаата. Ону аны туох да буолуо суоҕа диэн билиэхтээх этэ. Арин атын сиргэ көһөн кэлбит. Кини миигин дьиҥнээхтик туруорсан биэрдэ.
  
  
  Тайах хаттаан харчы киллэриэр диэри айманарын билбэппин. Тайах дьиэҕэ үлэ барарын эттэ,
  
  
  
  
  
  Биирдэ албын- көлдьүн, муҥ саатар, муҥ саатар, албын- көлдьүн дьон оҥорбуттар. Тайах билигин да харчы була илик, ол аата кини Арлин 10 тыһыынча доллары угар кыаҕа суоҕун эттэ. Ити икки төгүл сымыйалааһын оҥорбута. Кини миэхэ бу репликаны хайдах курдук күүскэ сыһыаннаспытын туһунан реплика биэрдэ. Кини миэхэ: "бу балыксытынан тыыннаах таҕыстахпына, күүтүөм", - диэбитэ. Бэстилиэтинэн эбиттэр.
  
  
  Тайах дьиэ кынатын устун сүүрдэ. В доходил на буйволе. Ааны тохтообокко сүүрэн тиийэн муоста нөҥүө ыстанна. Сытыган хаптаһыны тулуйуохтааҕар, бу аленка элэйбит. Ону хоско ууран кэбистэ. Дьөгүөр Дьөгүөр Дьөгүөрэбис гына түстэ.
  
  
  Кини киниэхэ уонна кини сирэйигэр домской курдук хардыылаата. Охсуу хайа хайынна.
  
  
  Атын эр киһи түннүгүнэн сабыллыбыт. Стилеткэ бырахпыта да, тиэтэлинэн хааман киирэн барбыта. Ааны эрийдэ. Атын мус ону өрө көтөхтөхпүнэ, «Люгер» өссө таһыттан сытара буолуо этэ.
  
  
  Сэлиинэн муннугу түүрэ. Бэстилиэт миэстэтигэр баара да, уҥуоҕун таарыйбатаҕа. Арин биир илиитигэр ньиэрбэ сылгы төрүөтүн тутан, иккис-орто ыйааһын маастара.
  
  
  «Бар уонна ону ыл. Киниэхэ көмөлөһөөрү төнүннүбүт», - диэтэ кини.
  
  
  "Суох, эн уолаттар бэрэбиэркэлээри төннөн кэллиҥ да, сыл аайы былаан быһыытынан баран иһэр дуу. Ол оннук буолбатах. Билигин да тыыннаах, кырдьыгы билэллэр. Харчыгын Шейлинэн укпутуҥ. Онтулара сүппүтүн билбиттэригэр куотан хаалла. - ити эйигин хаһан да сэрэйбэтэҕэ. Эйиэхэ итэҕэйэрэ. "
  
  
  Кини автоматынан ытыалаата.
  
  
  Фиат быылга бырахта. Кини төбөтүн кэмигэр өрө көтөҕөн көрөөт, Магнус спутник түннүк нөҥүө үөһэ тахсан Арлинаҕа ытта. 45- с калибрдаах киһи хараҕын дьөлө тарта уонна эй, сирэйин быһыта тарта.
  
  
  Кини хаһыытаан, эр киһини түннүк нөҥүө соһон таһааран ытыалаан кэбистэ. Кинини сирэйигэр оҕуста уонна бэстилиэтинэн пулеметунан ытыалыы илиилэрин харбаан ылла. Муннугуттан тайах таҕыста. - Диэт, биденко төбөтүн өрө көтөҕөн баран, миэхэ хардарда.
  
  
  Миигинниин дьон наадалаах хайысхаҕа ыытарга холонон көрдө да, мин ону бэгэччэк кэннигэр туттум. Ону хат оҕуста. Тайах кэлэрин билэрэ. Бүтэһик түгэҥҥэ кини аккаастанна. Тайах түҥнэри бултаабыт. Иккис эр киһи олорботоҕо, валун кинини, быһах этигэр дылы ынырыктык сытыытык охсубута. Бу киһи өлбүтүн саарбахтаабатым. Саарбаҕа суох.
  
  
  Тайах ити курдук дьүүлүн моһуогурбут көрүҥнээх. Кини улахан төбөтүн илгистэ. Онтон доҕоругар тиийэн кэлбитэ. Эр дьон 45- с калибрдарын тула сүүрдэ.
  
  
  Кинини «Люгергэ»диэри доппуруостаата. Эргиллэн иһэн тайаҕы түөһүгэр ытан кэбистэ. Иккитэ. Кини үһүс төгүлүн ытан, дьиикэй харахтарынан туран, туох эрэ саҥарыан курдук айаҕын хамсатар.
  
  
  Дьэ уонна быылга түстэ. Кини бытааннык атаҕар турда. Куорат-бириинсип кылабыыһатын курдук тыаһа суох кэриэтэ көстөр. Кини тыыннаах хаалбыт соҕотох киһитэ этэ. Уһун интэриэһим бүтэн, үлэм бүтэн, АХ базатыгар киирбититтэн ураты, ураты этэ. Ол эрээри сарсын атын буолуо.
  
  
  Эпилог
  
  
  Кинини күөх тыа сиригэр Вириджиния чугаһынан Вашингтон тэйиччи сытар күөх тыа бассейныгар булбутум. Оннук наадалаах күннэри Ваня ылла. Уҥуох уҥуоҕа уонна тобугар маарынныыр этэ.
  
  
  "Ыраастааһын хайдах ааста?"У вас.
  
  
  «Бары кыһаллыбыт. Каролинаҕа уонна харчыга базаны сабарга күһэллибит да, бары шпионунан хонтуруолу ылбыппыт. Дьолго, эпэрээссийэлэнэн эрдэҕинэ ханнык да дьоһун информацияны биэрбэтэхтэрэ. "
  
  
  «Уопсайынан, Мария Россия коммунистарын кытта оҥоруутун, АЙХ шпионатыгар хаһааҥҥытааҕар да төрүөттээҕин туһунан тугу да билбэт. Абруза эмиэ билэрэ буолуо. Кини уорбаланааччы этэ. Ол эрээри, уорбаланааччылар, "Арассыыйа Льянатын курдук, дьону- сэргэни кытта сибээстэһэ сырыттаххытына, өлөрсүү буолуон сөп.
  
  
  Хохуол соҕотоҕун сэгэйдэ.
  
  
  «Бу ыарахан, хааннаах дьыала этэ, Ники, ол эрээри бу биһиги үлэбит, эн уонна мин дьонум. Кирдээх дьыала, мэтээл иһин бэриллибэт".
  
  
  «Мин билэбин», - диэтэ мин.
  
  
  "Сарсын Лондоҥҥа барарга бэлэммин дуо?"
  
  
  "Ээ СР."
  
  
  "Ник», - диэн баран тэйбиттэригэр ыҥырбыта. Кини шезонга олорбута. "Эйигин массыынаҕа туох күүтэрий?"
  
  
  «Эрэллээх информатор».
  
  
  "Валант кыыскытын көрүҥ дуо?"деди .
  
  
  * * *
  
  
  Барабара тулуйбакка күүттэ. «Ханна эрэ баран утуйабыт да, Ника. Сарсын олус түргэнник кэлиэҕэ». Кулууп устун баран истэхпинэ чугаһаата. "Босс соһуйбута дуо?"О ,биллэн турар", - диэбиппэр «тыл бэлэҕин сүтэрбитэ кэриэтэ»диэбитим.
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Агент-Контрагент
  
  
  
  Ник Картер.
  
  
  Агент-Контрагент
  
  
  Холбоһуктаах Штаттар кистэлэҥ сулууспаларын сулууспаларыгар ананар
  
  
  
  Бастакы баһылык.
  
  
  Кутталлаах көтөрү эккирэтэн, булчут сорох ардыгар булдун- алдын кытары балай да оруоллааҕын биллэ, ыстаалга сиэртибэлээтэ. Дьиикэй кыыллара үгүстэр, холобур, ягуар- гроһу өлөрүөхсүт ийэтин-Гроһунан хаххалыыллар, ол эбэтэр булчут ыттарын биир охсуунан ыты өлөрөллөр, хаһан да бастакы ыты өлөрөллөр. Эккирэтээччилэр тиһиктэрин быһа тардар сиэри- туому тутуһар идэлээх ороспуонньук тыл.
  
  
  Киһи, биллэн турар, саамай киитэрэй киһи, бу чахчы хараҥа тыа ыллык устун баран иһэрин болҕомтолоохтук толкуйдаата. Бу тоһуурга идеальнай миэстэ этэ, ону да, чопчу былааннаммытын билэрэ.
  
  
  Кини бытааннык, хас биирдии маһы уонна ыарҕаны кэтии-маныы, кып-кыра звукачнай диэки иһиллии турда. Мин «Люгер», вильгельмина Кэбээйигэ бэлэмнэнэ да, тэрилэ суох сытара. «Хоьоон» стилетэ мин уҥа илиибинэн баайыллыбыт мындыр кыыныгар сыппыта. Кэннилэриттэн сыҕарыйан хаалбыт хатырыктар быыстарынан аастылар. Өссө эргиллиэн иннинэ өйдөөтө - эр киһи кэннибэр маһынан сиргэ охтон түстэ.
  
  
  Киниэхэ илиитин быһаҕынан көрөн, кэмигэр эргиллэ түстэ. Синньигэс бии мин түөспэр тута төлөнөр этэ.
  
  
  Хахай бэргэһэтин хаххалаан баран, эр киһини бэгэччэги тутан ылла. Ити кэмҥэ кини ыйынньык уонна орто тарбахтарынан эр киһи хараҕа уунна. Ол гынан баран, кини хараҕын быыһаары, кылгас кэмҥэ боробулуохаҕа ыга сыста.
  
  
  Бэгэччэгэй илиитинэн эргитэн, эргитэн баран, иннин диэки төҥкөччү ыстанна. Эр киһи мин санныбынан ааһаат, көхсүм туһунан охсулунна. Быһах бу илиитинэн көппүтэ. Уҥа илиим быччыҥнара миэхэ ытыс тыаһа иһилиннэ. Эр киһи моонньуттан хамсыан иннинэ сэҥийэтин чараас сүүрүгүн сулбу тардан ылан онно тутунна.
  
  
  «Саргылаана сарсыныгар биирдэ", - диэтэ кини аргыый аҕай.
  
  
  Быһаҕын үгэс курдук сыҥааҕын тосту охсубата. Ону хараҕым кыараан эрдэҕинэ тутта.
  
  
  Эмискэ күлэ түстэ. «Олус үчүгэй, Н3», - диэтэ кини.
  
  
  "Туох эмэ этиилэр баалларый?"- диэн ыйыттым, бу Горнайтан стилети хомуйан.
  
  
  Тэбэн кэбистэ. "Что она может быть уполняют, что вам необходимо использовать больших порядов. Эһиги стилетгыт кыһалҕата буолбат, оччоҕо мин Траперпер сааспын эрэ ылыаххыт кэриэтэ, өссө куһаҕан диэн ааҕыллар. Ол гынан баран, мин итини барытын билэҕит, ханнык баҕарар түгэҥҥэ. Эһиги да, биһиги, төһө да "диэн үлэҕитин толоруоххут" дии саныыгыт.
  
  
  Кинини кыыныгар төттөрү уурда. "Махтал», - диэтэ мин.
  
  
  Кини идэни үрдэтэр курстарга бастакы тест ыытылынна. АХ академиятыгар айкидо- инструктор көмөлөһөөччүтүнэн этэ уонна кини чертовскайдыы үчүгэй үлэни оҥордо диэн билиниэх тустаахпын, тирэҕирэн, тирэҕирэн өйдүүбүн. АХ агеннарыгар суперсекретнай оскуола территориятыгар сырыттыбыт.
  
  
  «Билигин эрчиллэр киинэҕэ төттөрү барар ыллыкпын туоруор диэри бу суолунан барыҥ», - диэтэ кини. «Тугу баҕарар кэтэһиҥ».
  
  
  «Я всегда это Любовь», - диэн мичээрдээн хоруйдаата.
  
  
  Эҥкилэ суох көнө суолунан барбыт. Ый былыттартан ойон таҕыста, дьулаан сырдык кэнниттэн сырдаан истэ. Кини сэрэхтээхтик, туохха барытыгар бэлэм курдук хамсаата. Кириэстэниэр диэри көһөн кэлэн мүнүүтэҕэ тохтоото. Үөн- көйүүр үөн- көйүүр суоҕун билэр этэ, ол аата саалаҕа чугаһаабыт киһи диэн улахан бадахтаах. Эр киһи оронугар хараҥа орон нөҥүө ыстанан тахсан истэҕинэ, эрчиллэр- эрчийэр киинин диэки хаамар. "Люгер» таһаарда уонна бу Сэбилэниилээх киһитин ситистэ. Ону «люгер» диэн сыалбыт- сорукпут, түөһүгэр саба баттаатыбыт. Кураанах камераҕа щелчок тыаһа ньиргийдэ.
  
  
  » Өлөн хааллыҥ«, - диэбитим мин. " доллары харахтыы 9 мм."
  
  
  Хараҥа таҥастаах Фигура күлүү гынан баран, сирэйигэр чулку кэтэрдэрин көрбүтүм. Күлүү- элэк эмиэ ити чулку миигин төбөҕө эргитэллэрэ. Ону барытын өйдүү сатыы илигинэ, кэннигэр чэпчэки тыас иһилиннэ. Бу киһи приманка эрэ этэ. Ол гынан баран, итиннэ туох да өйдөбүл суох. Инструктордар эһигини, биһиги түүҥҥү эрчиллиилэрбитин хаһан да хамаандаларга үлэлээбэтэхтэрэ.
  
  
  Кини иккис эр киһитигэр эргиллиэн иннинэ, черепа төрдүгэр эстибит соһуччу суостаах ыарыыны сэрэйдэ. Чаҕылхай уоттар хараҥаҕа сандаарыйдылар. Тобуктарым барахсаттар Бүлүү сирин- уотун уста, кэтэх өттүбүн охсубуттар. Ханна эрэ намыһах куолаһы иһиллии иһилиннэ уонна кини мин хайам тула таҕыста.
  
  
  Кини саҥатын иһиттэ. - "Бу кини?"
  
  
  «Ээ, бу кини»,-диэн атын эр киһи ханнык эрэ акценнаах хоруйдаата.
  
  
  Ыарыһаҕы кытта хараҕын арыйда уонна хараҥаҕа сылдьар икки хараҥа фигураны көрдө. Иккиэн иккиэн
  
  
  чулку мааскаланныбыт. - Диэн ыйытта. - "Тугуй?"
  
  
  «Дьиҥнээх олох, мистер Картер», - диэтэ ол акценнаах. «Оскуолатааҕы оонньуулар буолбатах, эһиги саныыгыт курдук».
  
  
  Чулкуҥнарга сирэйдэр харахтарын быһыччы симирийдэ, ол гынан баран, хайдах эрэ харахтара көрөргө олус хараҥа этэ. Ханныгын да иһин, бу үөрэх академиятын инструктордара буолбатах диэн быһаарар ханнык да чаҕылхай түмүк наадата суох. Кини көннөрү сэрэйбит курдук сэрэйэрэ, тула өттүбүттэн атаҕым күүскэ оҕуста.
  
  
  Кини өйө хамсаан, муннун аннынан ойон таҕыста. Эрэйдээх этэ. Акценнаах киһи миэхэ 38 саастаах "кольт" кобра» сирэйгэ туһаайбыт.
  
  
  «Бу Мистер Картер буолбатах, мистер Картер", - диэн миэхэ Кольталаах киһи этэ. Атын эр киһи дириҥэ суох тыынара, уруок хатылыырын курдук көстөр.
  
  
  Кини кыра пистолету төттөрү мүнүүтэҕэ уурда уонна пиджак нөҥүө хара конвертары сулбу тардан таһаарда. Горловой тыаһы таһааран баран, аттыбар аттыбар бырахта.
  
  
  Акценнаах киһи саҥалыы саҥаран барда. «Бу эһиги тойотторгутугар биллэрии, мистер Картер. Бу Каракаска кэлэр конференцияҕа сыһыаннаах. Кинини дьоҥҥутугар болҕомтолоохтук ааҕарга этии киллэрэбин".
  
  
  Өйүм хараҥаҕа олус ыарыылаахтык эргийдэ. Конференция Америка вице- Президенэ уонна Венесуэла икки ардыларыгар Паласио- де- Мирфлорс, Үрүҥ дыбарыаһыгар, аныгыскы икки нэдиэлэ устата ыытыллыахтаах Америка вице- Президенэ уонна Венесуэла икки ардыларыгар көрсүһүүнү туруорда. Ити АХШ уонна Венесуэла икки ардыларыгар экономическай уонна политическай сибээһи бөҕөргөтөр улахан политическай событие этэ.
  
  
  Отель отдавать вопросы, чтобы уже больше. Ол гынан баран, кэпсэтиини бүтэрдилэр. Урут миигин охсуспут киһи, барыах иннинэ тиһэх охсууну миэхэ оҥороро. Ол алдьархай кини үлэтин олус таптыыра. Бу сырыыга кини миэхэ ыар бачыыҥка төбөтүгэр кэтэрдибитэ. Кинини атаҕар тутан баран, эргиллэ түстэ. Кини уҥуоҕун тыаһын иһиттэ, холкугун сүтэрэн баран табаарыһыгар ыараханнык оҕуста. Иккиһэ эр киһи үнүрүйдэ, иккиэн охтубуттар.
  
  
  Акаары!"- диэн эр киһини атаҕар туруора сатыы, кыҥыы сатаан хаһыытаата.
  
  
  Ол бириэмэҕэ кини атаҕар турара, хайдах эрэ миигинниин уонна бэстилиэтинэн табахтыыра. Улахан сутуругунан сирэйбэр охсубута эрээри, миигин сыҥааҕа хоҥунна. Эр киһи бэстилиэтинэн ойон туран күлүккэ куотта. Кинини сутуругунан үрдүккэ оҕуста. Кини көхсүгэр түстэ да үөһэттэн ыстанан кэбистэ да, олох атахпар бүк түһэн, анньан кэбистэ. Кини көтө түһээт, эмиэ атаҕар туран, ыарҕаҕа укта.
  
  
  Ол гынан баран, кини миигин хайдах өйдүү сатаабытын умна охсубатаҕа, ол миигин уорбалаабатах энергияны биэрбитэ. Олломоон оҕонньор илиибэр охсоору, кэннибиттэн кэннибиттэн быраҕан кэбистэ. Хойуу сэппэрээктэргэ киирсэн, көхсүгэр түбэстэ. Хаһыытаата, Көхсүгүн кэннин диэки ыстанна уонна хараҕын хонуутуттан сүтэн, иннин диэки ыстанна.
  
  
  Киниэхэ эр киһиэхэ тиийэн, кэннибэр күлүккэ ыстанна. "Эй, - диэн хаһыытаата кини, - манна туох буолла?»
  
  
  Кини харабыллыыр сиригэр тиийэн бандьыыт көхсүн бүтүннүүтүн үрдүнэн чороччу көрбүт стилеты көрдө. - Диэтэ. "Иисус!"Портнай ыл, туох буолла?"
  
  
  Эр киһиттэн чулку мааскатын төлөрүппүтэ уонна өлбүтүн көрбүтэ. Киһи билбэт киһитэ. «Биһиэхэ ыалдьыттар бааллара», - диэбитим мин ... «биирбит барбыт».
  
  
  "Ону өлөрдүҥ дуо?"Кини кыратык ыарыһах көрбүтэ.
  
  
  Анх инструктордара бэйэлэрин өттүлэринэн специалистар эрээри, тула хонуу усулуобуйатыгар элбэх бириэмэни ыыппаттар. Тугу да гыммакка үөрэтэллэр, ол гынан баран кирдээх үлэни хаһан да оҥорботтор.
  
  
  «Мин итини оҥорбуппун быһыылаах», - диэт, сыҥаахтаах сыҥаахтаах испэсэлиистэри ааһан, кэннибиттэн хаалларбыт кэмпиэрдэрбин өрө көтөхтө. Ону арыйда уонна Тускул ыйдааҕы сырдыкка иһитиннэриини нэһиилэ ааҕыахха сөп.
  
  
  Кэлэр конференцияҕа АХШ Правительствота уонна ордук разведка ситимэ улахан атаҕастабылга, ыарахаттарга түбэстилэр. Бу аахайбат ыйытыы: кими эмэ сэниир да, хайдах олоххо киллэрбит да, ону толорон биэрэр буоллаххытына сатанар. Эһиги сүүйтэрдэххитинэ, аан дойду Бырабыыталыстыбата тутулуга суох буолуутун аан дойду Бырабыыталыстыбата көрүө.
  
  
  Боростуой «Спойсердар»илии баттаспыттар. Иһитиннэрии барыта илии баттааһыны киллэрэн туран сурунааллары быһыыга сыһыарыллыбыт.
  
  
  Карат ыйааҕа миэхэ Өлөөҥҥө тиийэн кэлбитэ. Саҥата тымныы этэ. "Бу дьону хааллардылар дуо?"
  
  
  «Дьиҥэр, - диэтэ мин.
  
  
  "Итини, баһаалыста, көрүөхпүн сөп дуо?"- диэн ыйытта.
  
  
  "Суох диэн куттанабын», - диэн хоруйдаата.
  
  
  Бу сирэйэ уордайбыт. «Билигин иһит, хартыына. Бу Абалаах быһылаан оскуола территориятыгар буолбут, тугу гыныаххын баҕараҕын. "
  
  
  Кини кумааҕыны пиджак мүнүүтэтигэр сүктэ. «Дэвид Хок толору дакылааты ылыаҕа".
  
  
  АХ все время не подчинались Хоуку, даже этого человека в учебном центре. Кини инструктор ити чахчыны хорук- Табык иннигэр отчуоттаан кэллэ диэн абаккалаата. Стилеты ылан баран, кини миигин тохтотор санаалаах дии санаатым.
  
  
  «Бу кумааҕыбын хайдах ылыаҥый?"- саркастическай кулгаахтаах ыйытта.
  
  
  Кини мүнүүтэҕэ халбаҥнаата. Кини сүрдээх отель этэ да, ыҥырыы да буоллар, бэйэм ааппын билэрэ. Бу соҕотох чахчыны каратаҕа хара курдааҕа да үрдүнэн куттаабыт.
  
  
  Кини ойоҕоско туораабыта,табыллара. Өлбүт киһи көхсүгэр биитин ыраастаан, кыыныгар төнүннэ. «Эрчиллэр киинэҕэ эти- сиини киллэриэххитин сөп, - диэбитэ мин, - ол гынан баран, хотонтон дьаһалы истибэтэххинэ, онно хаалларыҥ". Уонна бу сиэптэн тугу да таһаарымаҥ».
  
  
  Инструктор миигин болҕомтолоохтук көрөрө, сирэйэ Абакката суруллубут.
  
  
  «Эрчиллии бүтэ илигинэ», - диэтэ мин.
  
  
  Кинини киэр хайыһан, дьиэҕэ төттөрү ыыппыта. Миэхэ тута сылдьыахпын наада этэ.
  
  
  * * *
  
  
  Аҕыйах хонуктааҕыта ХХУ штаб- квартиратыгар кыһыл мас тула олорон, национальнай куттал суох буолуутун агентствотын начальнига, Венесуэла куттала суох буолуутун полициятын дириэктэрэ, уһун остуолга олорон кэпсэттилэр. Бу дьону көрсөргө көрдөстүм, тоҕо диэтэххэ, агентство ис агентствота Коракас конференциятыттан куттал суох буолуутун хааччыйарга түмсэллэр.
  
  
  Хотун Баһылай кириэһилэтин быыһынан улахан баҕайы сигараны этэрэ. «Барыгытыгар, дьоҥҥутугар- сэргэҕитигэр көстөр", - диэтэ кини. «Ким эрэ эһигини тула өссө төгүл чинчийиэн баҕарар буоллаҕына, кини миэхэ манна баар». Бу куһаҕан эт- сиин энергияттан кэлэрэ, оттон муус харахтара фермердэр институту көрдөөх сирэйин одууласпакка одууласпыттара. Сүлүһүннээх тыл этэн эрдэҕинэ дьон болҕойон иһиттилэр, оннооҕор ити биллиилээх дьон.
  
  
  "Ким суруйбутун туһунан ханнык да иһитиннэрии суох дуо?"- диэн босс ЦРУ ыйытта. Бу биэс сулустаах генерал сытыы харахтаах, биэс сулустаах эр киһи этэ.
  
  
  «Мин бу штопорка эппиэттиирбин көҥүллээбитим", - диэтэ Хок- тар айахпар бүөлээн баран.
  
  
  Ону остуолга илиилэрин уурда. Кинини разведка үгүс ыйытыытыгар эппиэттииригэр бу бюрократическай мунньахтары тулуйар кыаҕым суох.
  
  
  «Бу оройуоҥҥа тыһыынчанан маҕаһыыны атыылаһар матырыйааллары чинчийэр кыаллыбат, - диэтэ мин. «биһиги кумааҕыны, кэмпиэри, быһан, силимнэри бэрэбиэркэлээбиппит, ол барыта бу оройуоҥҥа тыһыынчанан маҕаһыыны атыылаһар кыахтаах этэ".
  
  
  "Оттон эр дьон бэйэҕитигэр хайдаҕый?"- диэн кистэлэҥ сулууспа баһылыга тулуйбакка ыйытта. Чанчыктардаах, кытархай дьураалардаах, чанчыктардаах. Кини олус ньиэрбэ көрүстэ.
  
  
  «Кинини өлөрбүт киһи атыыһыт манна, Вашингтоҥҥа, атыыһыт буолар. Туох да ыйааҕа суох. Биһиги отделбыт эбэтэр полициябыт тула биир эргимтэҕэ суруллубатах. Уонна бу туһунан эһиэхэ биири эрэ кэпсиэхпин сөп: кини Европа акценнаах үрдүк уол", - диэн.
  
  
  "Нуучча?"- диэн агент ыйытта. Бу - маҥан баттахтаах, сыҥаахтаах оҕонньор этэ. Кини блокнокка бэйэтин иннигэр уруһуйдаабыта да, сирэйбин болҕомтолоохтук көрбүтэ.
  
  
  «Мин сатаан этэр кыаҕым суох», - диэтэ мин. «Балкаан акцена этэ. Уонна, биллэн турар, ити сыыһа буолуон сөп».
  
  
  Остуолу тарбахтарынан ытыалаата. Бу Елеон сирэйдээх, хараҥа хаастаах улахан эр киһи этэ. Кини Венесуэла бырабыыталыстыбатын дьаһалынан ситиһиилээхтик үлэлии сылдьар киһи этэ, билигин кини долгуйара буолуо. «Оччоҕуна биһиги бу иһитиннэриигэ ким турарын биһиги өйдөөбөппүт», - диэн бытааннык эттэ күүстээх акценнаах.
  
  
  «Билиҥҥи быһыы- майгы диэн куттанабын», - диэн Хотун билиннэ. »Биһигиттэн туох да суолтата суох " диэн илии баттаабытым.
  
  
  «Миигиттэн тутулуктаах буоллаҕына, бу туһунан айманыа суох этэ», - диэтэ АНБ баһылыга. «Бу барыта, арааһа, көлүөнэ оонньуура буолуо».
  
  
  "Биитэр сорох дьон АХ суолга өһүргэнээччилэр", - диэн эрэх- турах саныыр сулууспа баһылыга. «Каракаска баар буоллахтарына чэпчэкитик кыайтарыыны сөбүлээччилэр".
  
  
  «Нууччалар эбэтэр кыһыл кытайдар ити курдук сорудахтары толороллоро дии санаабаппын», - диэн киһи СИЭРИН- туомун бытааннык эттэ. «Ол эрээри оччолорго КГБ уонна Л5- тэр бу быһыыга- майгыга хайдах тутталларын таайар сатаммат».
  
  
  «Кытаанах уонна тымныы чахчы хаалар», - диэтэ Ястреб, - конференция куттала тугуй. Сурукка атаҕастааһын, симиттии туһунан буолбакка, кыбыстыы туһунан этиллэр. И она чопчу аадырыстаннылар. Айыы тойон? "
  
  
  Бэрт кылгас кэпсэтии барда. Дьэ, ЦР баһылыга саҥалыы саҥаран барда. «Эһиги дьонугут сорҕото ханна тиийэрэ күүтүллэр, - диэтэ кини, - эһиги балааккытыгар мунаахсыйаары. Көрбүтэ
  
  
  «Дьиҥэр,», - диэтэ Хок, спонугар ыстанан тахсан олоппоһу эргиччи көрүтэлээтэ. «Ол аата, бу конференцияҕа баар буоллаҕына, вице- Президеммит дуу, бэрэсидьиэммит дуу өлөрөр былааннаах киһи буолуон сөп".
  
  
  Остуолга тыл оргуйда. Кистэлэҥ сулууспа баһылыга Хоккоону хараастан көрдө. «Дэвид диэн докумуонунан маннык түмүгү хайдах оҥоруохтаахпытын өйдөөбөппүн», - диэтэ кини. «Мин санаабар, эһиги дьоһуннаахтык үлүннэрэҕит».
  
  
  АНБ сотруднига остуолтан туран штальга төттөрү-таары сүүрэ- көтө, хатыһа оҕуста. Кини хоско хардыылыыр Британ полковник полковник курдук. «Итиннэ барытыгар олус дьоһуннаахтык сыһыаннаһыахпыт дии саныыбын», - диир кини. «Кырыыс сурук- Бичик " буолуон сөп.
  
  
  Онуоха диэри хоруй соруйан саҥата суох хаалла. Отель мнение оценении каждого, чтобы слушается своей. Ол гынан баран, билигин санаатахха, этэргэ уолдьаста.
  
  
  «Бу оонньууга олус үчүгэйдик былааннаммыт», - диэтэ им-ньим. «Эһиги өйдүүгүт дуо, бу дьону АХ эрчиллэр киинин территориятыгар доступность ылары ситистигит. Кинилэр мин ааппын билэн, кыайан булбатахтара. Бу суругу миэхэ биэрбит акцены кытта чопчу манныгы эппитэ: "мин эһиги дьоҥҥутугар болҕомтолоохтук, дьоһуннаахтык ааҕарга этии киллэрэбин. "Олоппоһу тула көрбүтүм. «Кини оонньуурун курдук көрбөтө».
  
  
  «Киһини маннык быһыыга- майгыга өлөрбөтө буоллар, кини эмиэ балай эрэ сөптөөх быһаарыныылааҕа буолуо», - диэн кистэлэҥ сулууспа үлэһитэ эттэ.
  
  
  Мин бэйэбинэн тахсар кыаҕым суох. «Один вокруг мужчина не держал, А друг с меня не держал», - диэн тымныытык эттэ мин. " эн онно сылдьарыҥ буоллар, бу дьоһуннаахтык сыһыаннаһыаҥ этэ. Ону»киһини өлөрөрүм иһин буолбакка, киһини тохтотор наада " диэн туһалаабыта.
  
  
  Кистэлэҥ сулууспа начаалынньыга хааһы өрө көтөхтө уонна сэниэтэ суохтук мичээрдээтэ. «Мистер Картер Вашего не справились вам, мистер Картер. Спецсулууспалар өрүү маннык суруйуулары ылалларын ыйа сатыыбын. Биһиги итини барытын дьоһуннаахтык ылынар кыахпыт суох».
  
  
  Хабарҕатын хатта. "Бу кырдьык. Ол гынан баран, ити мин атыттарга майгынныыр. Мин Президеммит олоҕор- дьаһаҕар туох эмэ кыах баар сиригэр даҕаны куттанар кыаҕым суох. Конференция кэмигэр икки төгүл харабыллары булбуттар. Оттон вице- Президеммит эмиэ куттал суоһуур кыахтаах буолан, кинини эбии сэрэтэр дьаһаллары ыларга дьаныардаахтык сүбэлиэм ».
  
  
  «Вице- Президент кытта тугу эрэ кэпсэттим», - диэтэ ЦР баһылыга. «Итини " - олох кыһаммат. Ону кини: "түөрт агентство бары онно син биир дьон буолуохтара", - диэн эттэ уонна бу сөп диирэ.
  
  
  Хокретнай сулууспа сотруднигын айаҕар ыга тутан көрдө. Цинционнай бэлиэтээһиннэр баалларын да иһин, кини, биллэн турар, саамай сүрүн эппиэтинэһи, вице- Президент тус бэйэтинэн ылынарын билэрэ.
  
  
  "Туох дии саныыгыт?"- диэн Хоккун ыйытта.
  
  
  Хохуолу улаханнык көрдө. «Тугуй, кини манна конференц- саала салайааччыларын олохторун, кырата, кырата суох олохторун туһунан этиэх тустаахпын. Венесуэлаҕа куттал суох буолуутугар сөп түбэһиннэрээри, эбии дьону булабын".
  
  
  «Үчүгэй», - диэтэ хоку, сигараны олоро түстэ. Илиитинэн ыҥыыр баттаҕынан илиини сулбу тардан баран, ислома сыбааркатын хостоото. «АХ туһунан этэр буоллахха, биһиги бу дойдуга агентство суох этэ. Ол гынан баран, АНААН- минээн сурукка киллэрбит буолан, сүрүн киһибэр - Ника Картер- конференцияҕа ыытабын». Илиибинэн далбаатаата. «Вице- президент итини арыаллыыра буоллар, кини эмиэ барыа этэ»диир.
  
  
  Баһылык миигин Хоккоону тылбаастаата. «Обоим обоим " диэн кыһаллабыт.
  
  
  Эбэ устун киһи төбөтүн имигэстик хамсатта. «Мин билигин даҕаны эһиги дьиикэй хаастары эккирэтиһиигэ ыытаҕыт дии саныыбын», - диэн кыһыылаахтык эттэ.
  
  
  «Баҕар, оннук да буолуо», - диэн Хоук эттэ. «Уонна, биллэн турар, үһүс кыах эмиэ баар». Кини кэтэһэн, ПАУЗА оҥорбута. «Балыксыт», - диэн салгыы тымныы сигараны төттөрү ротаҕа уган биэрдэ. «Сурукка- бичиккэ намыратыахха диэн этиллэр. Бу барыта-аһаҕас ыҥырыы. Баҕар, ким эрэ Н3 эбэтэр кини онно туох эрэ кистэлэҥ биричиинэлэринэн сылдьыан баҕарара буолуо».
  
  
  "Оччоҕуна тоҕо барыахха сөбүй?"- агент АНБ. «Мин санаабар, эн атын сиргэ олорорго дьоллоох буолуоҥ".
  
  
  Хотун сигараны жевал. «Мин оннук буолбатахпын", - диэтэ кини. «Миэхэ кумахха саһыарар идеяны сөбүлээбэппин уонна куттал суоһуур дуу, биһигинниин эрэ кыһаллыбыт киһи дуу, суоҕа дуу диэн эрэнэбин».
  
  
  «Сенор Ястремеев бааргытын эҕэрдэлиибит», - диэтэ венесуэль чиновник.
  
  
  Мындыр өйдөөх, дьоһуннаах көрүүлэрдээх киһи. «Мин эһиги сырыыгыт туох да мэһэйэ суох ааһыа диэн эрэнэбин», - диэтэ кини.
  
  
  Кинини күлэн кэбистэ. "Итэҕэйиэххитин баҕараҕыт, суох, киниэхэ эмиэ эрэнэбин".
  
  
  Иккис баһылык.
  
  
  Каракаска өрөбүл күн баар этэ, куорат барыта фестивальга мустубута. Оҕустар кырааскалара, кыһыл силлиэптээх парадтар уонна чаҕылхай көстүүмнэр, концертар уонна быыстапкалар бааллара
  
  
  болуоссаттарга үҥкүү- битии. Каракас кирдээх баттахтаах аралдьыйара. Ити барыта баара эрэ чаҕылхай, иирбит карнавальнай настройкалара, миигин кытта бииргэ алталыы хонук устата конференцияҕа тиийэн баран, хос иһигэр олохсуйан хаалар. Бу куорат урукку өттүгэр кыараҕас кыараҕас уллуҥахтаах тымныы, күүстээх тыалы уһугуннарар тымныы этэ. Мин дьулаан дуорааныттан кыайан быыһамматаҕым, куорат миигин туох эрэ дьээбэлээн, кэтээн- манаан сылдьарын таайа сатыыбын. Туох эрэ куһаҕан.
  
  
  Ястрем урут көппүтэ уонна куоракка баара. Биһиэхэ туспа баран, туспа уураахха тохтуур ордук дии санаабыт.
  
  
  Дьахтар эбэ аттыгар дьоҕус рестораникаҕа хоодуот сибээһи олохтуохтаах этэ. Ити миэхэ хас да чаас соҕотохтуу биэрбитим, онон киоска баран муннукка тиийэн хаһыаты, коррид лииһин атыыласпытым. Кини кумааҕытын сотору кэминэн тротуарга кафе туппута да, тыалтан иһэ олорорго быһаарыммыта. Кини кэмпириэнсийэни сакаастаан, конференция туһунан кэпсээннэри барытын ааҕа илигинэ, бу форум түмүктэниэн иннинэ дьиҥнээх заголовкалары оҥоруо дуо диэн сабаҕалыыллара.
  
  
  Хаһыаты кытта бүтэрэн, айылҕа сонуннарын чинчийбитим. Мин куруук үчүгэй айылҕаны сөбүлүүбүн. Эһиги өлөрсүүнэн дьарыктаммыккыт, өлөрүллүбүккүт, оттон эһиги өлөрсүү күүһүнэн өлүүгүт-бойобуой оҕустар өлөрсүүгүт-өһөрүүгүтүгэр ураты абарыйыыны үөскэтэр. Барыҥ, харчы төлөөҥ уонна баррга олоруҥ-инники кэккэҕэ. Аренаҕа өлүү баарын эһиги билэҕит, баҕар, киһи өлүүтэ да буолуон сөп. Ол эрээри оҕус өлөрүн дуу, киһиттэн тутулуга суох, быһата, бу сырыыга эһиги тыыннаах тахсыаххыт. Ким өлбүтүттэн тутулуга суох, онно эһигини эбэтэр утарылаһааччыны өлөрүөхтэрэ суоҕа. Онон, төлөбүрдээх миэстэҕэ олороҕут уонна эһиги билэргит курдук, аан дойдуга эһиги эрэ итэҕэйэргит курдук, аккаастанарга күһэллэҕит. Ол гынан баран, спектакль кэмигэр эһиги өлүүттэн быыһанар, уулуссаҕа эккирэтэр дьон өлүүттэн быыһанар кыахтааххыт.
  
  
  Айылҕа туһунан хаһыаты ааҕа иликпинэ, көрбүтүм, миигин кэтээн көрөр эр киһини көрбүтүм.
  
  
  Кинини түргэнник хаһыакка көрдө. Хотела отель человек, чтобы знает, чтобы у нас. Ее задержал взгляд на странице и отпил «Кампари», наблюдая за мужчиной краем глаза. Остуолга түннүк нөҥүө көрөн олордо. Кинини хаһан да көрбөтөҕүм, ол гынан баран, бу уопсай сүһүөх киһим бэстилиэтинэн миигин эрчиллэр кииҥҥэ саба түспүт бэстилиэттээх киһи курдук этэ диэн өйбөр киирдэ. Бу эмиэ эр киһи буолуон сөп.
  
  
  Ол гынан баран, бадаҕа, итиннэ маарынныыр тыһыынчалаах киһи баар буолуо. Хааман эмиэ харахтарын өрө көтөхтө. Эр киһи олоппоско хас да манньыаты быраҕан баран, куотан хаалыан баҕарда. Аны туран, миигин хат одууласта.
  
  
  Эр киһи куоппутун кэннэ устуулга хаста да мэтириэти бырахта, кумааҕыны кутуйах анныгар ууран баран кэннигэр барда. Уулуссаҕа тиийбитим кэннэ бу харах далааһына тэтимнээхтик барда. Хамсааһын тохтоотоҕуна, ханна да көстүбэт.
  
  
  Кэлин, дьахтар кэнсиэрин рестораныгар рестораныгар Өлөннө, быһылаан туһунан кэпсээтэ. Үгэс курдук, уһун сигараны олорбут. Ястрем-дьиҥнээх патриот, ол гынан баран, сокуоннай шанс баара үчүгэй кубинскай сигараны түҥэтэрэ, чахчы кинилэртэн аккаастанар кыаҕа суох.
  
  
  «Олус интэриэһинэй»,-диэтэ кини мин диэки буруо таһааран баран. «Биллэн турар, ити туох да суолтата суох буолуон сөп, ол гынан баран, биһиги ураты сэрэхтээхтик үлэлиирбит ордук дии саныыбын».
  
  
  "Маҥан дыбарыаһыгар сылдьыбыккыт дуо?"У вас.
  
  
  «Мин бүгүн киирбитим. Онно элбэх киһи, ким да, онно олус кыра тэрилтэ баар. Дьон куттал суох буолуутун сулууспатын тула дьон конференцияттан ордук долгуйаллара көстөр. Мин инники кэскилим куһаҕан».
  
  
  «Мин онно барбатаҕым курдук сананабын», - диэн билбитим.
  
  
  «Сарсын дыбарыаска баран, өр баҕайы көрдүм да-көрдүм. Эйиэхэ куһаҕан сыттаах. Ону туһан, миэхэ сарсын ханнык да түгэҥҥэ миэхэ биллэр".
  
  
  Киниттэн ыйытта. - «Вице- Президеммит хаһан кэлиэҕэй?»
  
  
  «Сарсын киэһэ. Биһиги паровой секретнай сулууспаларбыт кинини кытта сылдьыахтара. Босс бэйэтэ кэлиэхтээх этэ да, кини Гаваҥҥа Президени кытта барыахтаах этэ".
  
  
  "Вице- президент туох былааннааҕый?"
  
  
  «Президент уонна бу тулалыыр эйгэни кэрэ- бэлиэ сирдэри кэрийэн көрүү хас да күн буолуо. Ону тэҥэ Венесуэл Президеннэрин кытта чааһынай кэпсэтиилэр тэриллиэхтэрэ. Онтон конференцияҕа Венесуэла Президенин дьаһалтатын кытта аһаҕас кэпсэтиилэр барыахтара. Пресса, биллэн турар, баар буолуо. Конференция сарсыардааҥы уонна күннээх сессиялаах буолуоҕа. Она отела, чтобы желает проток".
  
  
  Хобулук илиитинэн маҥан баттахтарынан сирдэтэн, урут сакаастаабыт хойуу кофе иһиккэ сылайбыта. Түннүк аттыгар кыра буукубаҕа олорбуппут. Кыракый рестораникаҕа дьон бөҕө буолан, тулабытыгар испанскайдааҕы кэпсэтиилэр баар буоллулар.
  
  
  "Вице- Президеммит хаһан манна көстүөҕэй? »-
  
  
  - диэн ыйытта.
  
  
  Сигаралыын күүгэнин тэбээ уонна хараҥа уулуссаҕа көрүтэлээтэ. «Сарсыныгар кини бу чиэһигэр йасио- де- Мирфлорс аатынан гала- биэчэрэ былааннанар. Онтон номнуо үҥкүүлүөхтэрэ".
  
  
  «Примеккэ отель баар этэ", - диэтэ мин.
  
  
  «Меня есть приглашения для нас», - дедилар хок, живут сигару. "Дьиҥинэн, биһиэхэ вице- Президент анаан- минээн былааннаммыт бары дьаһалларга сылдьарга көҥүл баар. Кинилэргэ конференцияҕа саамай куттал суох буолуутун быһыытынан, бары тула сылдьыахтаахпыт дии санаабаппын, тоҕо диэтэххэ, кистэлэҥ сулууспа оҕолоро ордук баай вице- Президеҥҥэ убанан түүннэри- күнүстэри сылдьыахтара. Ол гынан баран, биһиги онно бастакы былааҥҥа, кистэлэҥ сулууспа үлэһиттэрин кытта сирэй көрсөн эрэ баран көрсүөх тустаахпыт ».
  
  
  "Туспа барыахпыт дуо?"
  
  
  «Ээ. Куттал суох буолуутун сулууспатын үлэһиттэрин таһынан, биһиги - манна посольство чилиэннэрэ, Каракас иһигэр баар дии саныыллар. Вице- президент биһиги сыһыаммытын билэр уонна ону баттыа".
  
  
  Хохучах хатыылаах харахтарын тула кини дьиксиниилээх мырчыһыннары көрбүтэ. «Эһиги билэҕит,-диэтэ мин, - бу сэрэтии автордара маҥан дыбарыаһын иннигэр демонстрациялааҕар туох да тыйыс сыһыаны былааннаабаттар".
  
  
  "Биитэр, баҕар, ити көннөрү күлүү- элэк, ким эрэ биһиги сиэппитигэр күлэр- үөрэр, күлэр эрэ улахан күлүү- элэк»
  
  
  Саннын саба тутта. - "Баҕар."Ол эрээри, бу түгэни биһиги итэҕэйбэппин.
  
  
  "Эн миигин уоскутарга сорунаҕын, Ника. Ону»кырдьаҕас буолуохтаах".
  
  
  Кинини күлэн кэбистэ. «Я просто желаю, чтобы я просто желаю, СР».
  
  
  Хоук эмиэ сигараны хостоон баран кыра пепельницаҕа бырахпыта. «Я просто отела выживается от человек от болезни, что будет больших видувствия, что будет больше и засталась наши вриплохо».
  
  
  Олоппоһу хат көрдө. Ее отель что-то сказать, чтобы поднять настроение, но ничего не мог придумать. Бу иэйии миигин эмиэ таарыйда.
  
  
  Сарсыныгар сарсыарда эрдэ таксилары Радио- де- Мирфлорска диэри илдьэ барбыт. Бу улахан дьиэ этэ, холобур, тыһыынчанан хостоох. Конференция улахан приемнайга ыытыллыахтаах этэ. Прием, биэчэр уонна киэһэлэр банкетнай саалаҕа уонна улахан балальнай саалаҕа ыытыллыахтара.
  
  
  Кини сүрүн ааҥҥа эрэллээх грамоталарын көрдөрдө, үлэтэ суох киирэ сатаата. Дьиҥэр, ити олус судургу этэ. Полиция дьуһуурунай полиция олус табарга кыһанар курдук. Дыбарыас көрөөччүлэргэ-конференциянан сабыллыбыта эрээри, иһигэр анал аһаҕастар эбэтэр конференцияны кытта сибээстээх дьон толору билистилэр.
  
  
  Иһигэр дьиҥнээх бэрээдэк баар этэ. У впечатлен. Официальнай ыалдьыттарга көмөлөһөргө дьуһуурустуба гидтэрин хааллардылар. Латино пайгамбаримиз соллаллоху алайхи ва саллам маълумотларини эшитиб, менга келганлар.
  
  
  "Ылан көрүөҕүҥ, сенор. Siento molstarle.
  
  
  «Барыта бэрээдэгинэн»,-диэн испанскайдыы хоруйдаата. «Эһиги миэхэ мэһэйдээбэккит».
  
  
  «Я просто указать, что дальше по коридоре в зале Пикассо», - диэн эр киһи мичээрдээтэ. Миэхэ сиэрэй көрүҥнээх уонна кэппиэйкэ диэн баар, Латинскай Тетеревятник диэн.
  
  
  "Тохтоо", - диэбиппэр, барыан иннинэ хайаан да көрүөм. Полиция дыбарыаһыгар ыстаабы олохтоото дуо?»
  
  
  "Ээ», - диэтэ кини. «Государственнай квартираларга. - Бу көрүдүөр устун төлүүгүн, онно киирэҕин", - диэбитэ.
  
  
  Ону махтанна уонна куттал суох буолуутун ыстаабын быһыытынан дьарыктанар улахан хоско ааста. Быһыы- майгы сатарыйбыта эрээри, кыаллар буоллаҕына сатанар. Телефонунан төлөпүөннээтилэр, официальнайдык кэпсэтэн бардылар да, атын эр дьон күлэн- оонньоон, күлэн- үөрэн, өрөбүлгэ тахсан кэпсэттилэр. Улахан путиец үөскээтэ быһыылаах. Сотору вице- Президент күүтэрэ, харабыллааччылар аэропорка бараары бөлөҕү мунньа сатаабыттара.
  
  
  Кинини, урукку билэр үлэһиттэри кытта кэпсэтэн баран, конференцияҕа ураты интэриэһи көрсүбэтэхтэр быһыылаах. Биир түгэни тула киэһэ көрсүбүт үҥкүүһүт туһунан миэхэ биэс мүнүүтэ буолла. Кутталга ким да итэҕэйбэтэ. Хоско тахсан сирэйин көрөн, тиэргэн устун хааман аастылар. Мин кинини туох күүтэрин билбэппин - баҕар, миигин рестораҥҥа кэтээн көрөр киһи мин билбэппин. Ол гынан баран, Хоук оҥорбутун курдук, дыбарыаһын уонна куттал суох буолуутун туһунан өйдөбүлү ылар балаһыанньаны эмиэ сыаналыы сатаатым. Хомойуох иһин, мин санаам кинини ордук сөбүлээбэт этэ. Бытаан дьайыы кытаанах дьайыытыгар олоробун дии саныыбын, ол барыта итиччэ муҥутуур кэрдиискэ тиэрдиллиэхтээх. Бу куһаҕан санаа этэ.
  
  
  Куота сырыттаҕына, арай аҕабыттан биирин харбаан ылбыта.
  
  
  «Венесуэла куттала суох буолуутун полицията (камераларга) радикалардаах уонна кинилэр бу бүтэ иликтэр, - диэтэ кини. «Вашингтон тула туох да, ким да кэлэн иһэр киһини көрсүө суоҕа. Фроннарга барыларыгар барыта им-ньим көстөр. Вице- президент суругу ылбат проблемата.
  
  
  Кинини көрдө. "Чэ, тугу толкуйдуур кыахтаахпын, бу биир биричиинэ."
  
  
  "Оло?"
  
  
  «Биһиги профессионалбыт", - диэтэ мин. Билигин циркэни наймылаһан иһэр чыычаах уолаттар миигин олус өйдүү иликтэр.
  
  
  Вице- президент кэлин быһылаан тахсыбата. Гостиница суолугар уулуссалар Америка уонна венесуэль былаахтарын далбаатыыр көрсүһүүлэр, кишелар тохтообуттар. Аңаардас билиэңңэ кэлэрин кэтээн көрөн, айдаан бөҕөтө буолбута. Кистэлэҥ сулууспа баһылыга эбии дьон туһунан эрэннэриитин тохтотто. Бу агеннар ханна барытыгар сырыттылар. Муҥ саатар, бэйэлэрин үлэлэригэр дьоһуннаахтык сыһыаннаһаллара көстөр.
  
  
  Киэһэ смокинг кэтэн, такси айаннаатыбыт, төттөрү Паласио- де- Мирфлоресска айаннаатыбыт. Ити Голливудка бириэмийэни туттарыы түүн этэ. Уулуссалар дьону кырбаабыттара, хамсааһын кыаллыбат этэ. Бүтэһик уһун квартал дыбарыаһыгар буолан ааста. Бу сырыыга параднай киирии куттал суох буолуутун сулууспатын үлэһиттэрэ блокадалаатылар. Ис иһигэр, үрдүк өһүөлээх приемнары ылар саалаҕа вице- президент хас да талыллыбыт бэрэстэбиитэллэр тулаларыгар турара.
  
  
  Вице- президент, - үрдүк киһи, бу дьон үгүстэрин үгүстэрин үрдэппитэ. Ол-ыҥыыр ыраас, чуумпу, кыатаммыт маҥан эр киһи этэ. Итини журналистар ыйытыыларыгар хоруйдууругар саамай чугас дьон эрэ истибиттэрэ. Кинини кытары кэккэлэһэ уһун күөх былааччыйа уста сылдьар үчүгэй куоластаах дьахтар олороро. Кинини эмиэ дьону үөрэтэбин диэн көрбүтүм да, уорбаланааччы тугу да көрбөтөҕө. Ону АНБ салайааччыта бырааба суоҕа дуо диэн боппуруоһу таарыйда. Баҕар, итиннэ барытыгар олус дьоһуннаахтык сыһыаннаһарбыт буолуо. Баҕар, киһи эрэ Венесуэла рестораныгар эрэ улахан омуктарга ыллыырын сөбүлүүрэ буолуо. Баҕар, кинилэр эрчиллэр кииннэригэр бу бэстилиэтинэн эккирэтиһэ сатыыллара буолуо. Баҕар.
  
  
  Банкет олус кэрэ эрээри, событиелара суох ааспыта. Венесуэла Президенэ мэтээллэринэн саба түспүт сунтаардары кытары толору байыаннай көстүүмүнэн көстүбүтэ. Вице- президент уҥа олорбута, бюджет Ыстаалын төбөтүгэр олорбута. Хамсааһыннара континентальнай уонна венесуэль бүлүүдэлэриттэн быдан ордук этэ, арыгылара өссө ордук этэ.
  
  
  Номнуо мин кэннибиттэн кэрэ кыыс олороро. Остуолга саамай кырасыабай дьахтар этэ: уһун маҥан баттахтаах, уһун харахтаах, хараҥа күөх харахтаах. Кини фигуратын тута арыйар хара кытархай былааччыйалаах, дириҥ ис хоһоонноох фигураны тэлэччи арыйар хара былааччыйа. Кини аһыыр кэмигэр хаста да сылдьан баран, биирдэ мичээрдээбиттии мичээрдээтэ. Кэлин бальнай саалаҕа кини миэхэ тиийэн кэлбитэ.
  
  
  "Она Ильза Хоффманна»,-диэн английскайдыы чэпчэки акценнаах.
  
  
  Кини миигин киэҥник мичээрдээн баран, тугу көрбүккүтүнээҕэр сыыһа санаабытым, ол ордук буолуо этэ. Хара былааччыйа былааччыйатын толору түөһүн уонна эффектээх бүтэйүн тоһоҕолоон бэлиэтээбитэ. Былааччыйатын аннынан туох да кыайан иһиллибэт, сүүһүнэн соскотох таҥаһын курдаттыы көстөр. Кини уҥуохтааҕар үрдүк этэ, атахтара уһун, синньигэс этилэр.
  
  
  «Мин эйигин кытта билсэбин, Ильза, - диэбитим.
  
  
  "Его отела вас не пулялся на вас, но Вашего себя, но Вашем сирэйгит оннук билэр курдук. Кинини манна, посольствоҕа, Германияҕа үлэлиибин. Онно эһиги кинини көрүөххүт дуо?»
  
  
  «Бу кыаллар», - диэтэ мин Америка посольствотыгар үлэлиибин, соторутааҕыта Париж тула көспүт«.
  
  
  "Ээ кинини Парижка таптыыбын!"У зот мичээрдээтэ. Ее глаза были широко открыли и невины, а мичээр ужелает любого мужчина с живой хаанынан венах. Кэрэ кыыс этэ. «Мин төрөөбүт куоратым быдан элбэх".
  
  
  «Мин эмиэ Гамбурга бириэмэни үчүгэйдик ыыттым», - диэтэ кини туһунан мунаахсыйан баран. Бу сүрүннээн немецкэй, ол гынан баран, өссө туох эрэ курдук. Ол гынан баран музыка оонньуур, ону толкуйдуур бириэмэни толкуйдаабат. - Диэн ыйытта. - "Үҥкүүлүөн баҕараҕын дуо?"
  
  
  "Очень," - диэтэ кини.
  
  
  Биһиги толору үҥкүүгэ таҕыстыбыт. Саала биир улахан түһүлгэтигэр кыра бөлөх оонньоото. Дьон кыра бөлөҕүнэн тураннар, үҥкүүһүтүнэн иһэллэр. Ильзаны олус чугастык тутта, утарсыбата быһыылаах. Сылаас этим- сииним мичээрдээтэ, хараҕым уутунан мичээрдээтэ. Сенсационнай эффект этэ.
  
  
  Ырыа- тойук ортотугар вице- президент уонна Венесуэла чааһынай бэсиэдэҕэ анаан балальнай сааланы бырахтылар. Кинилэри кытта штатскай куоракка эр дьон бөлөхтөрө барда. Мүнүүтэни кэтээн көрбүтэ, Ильза биллэ.
  
  
  «Мин вице- Президени кытары көрсүһүүм,-диэтэ кини уонна миигин олус сөбүлүүр. Кини дьиҥнээх дипломат, ол курдук " карикатурнай американец »уобараһыгар майгыннаабат.
  
  
  «Харчы тутабын, ону эмиэ сөбүлээтиҥ», - диэн мичээрдээтэ.
  
  
  «Она очень джентленом, чувствующим человеком», - диэн дьоһуннаахтык хоруйдаата.
  
  
  Музыка тохтообута. Бэйэ-бэйэбитин сирэй көрсөн турбуппут. Каракас иһигэр бэйэбэр бириэмэ бас- көс наада. Арай, үчүгэй баҕайы сүлүһүннээх буолуон сөп. «Чэ, - диэтэ мин, - ону мин сөбүлээтим».
  
  
  «Наһаа үчүгэйдик үҥкүүлүүгүн, Сүөһүлээххин, - диэтэ кини. "У тебя много чувства.
  
  
  Эйиэхэ айылҕаны сөбүлүүгүн дуо? "
  
  
  «Я смотрю ну, когда может", - диэтэ мин.
  
  
  Кини мичээрдээтэ. - Ээ, өссө биир бэртээхэй коррид!"Мин сарсын хайа да түгэҥҥэ мунньунабын. Карлас Нуньес-мой любимый терор".
  
  
  «Эллэй Кордоһорун сөбүлүүбүн», - диэтэ мин. Ону таһынан мин төрүөҕүттэн төрүөҕүм, кинилэр бастакы көрсүһүүлэригэр ити курдук түргэнник көҕүлээһиннэрин таһаарбыт дьахталларга эмиэ сыһыаннаах.
  
  
  «Эльобес-началась второй фаворит», - диэн энтузиазмы кытта эттэ. Ее голубые глаза открывали то, о чем время время - она эй нравился не меньше. «Эйиэхэ барыахха наада. Бу кэрэ айылҕалаах буолуоҕа".
  
  
  Хараҕым кинини кытта көрүстүлэр. "Ханна олороҕун?"
  
  
  «Бастакы былааҥҥа хараҥа өттүгэр кэккэ", - диэтэ кини. «Мин соҕотох буолуом».
  
  
  «Мин барыам, кыамтам суох», - диэбиппэр, «мин эйигин онно көрүөм этэ».
  
  
  "Мин эмиэ эйигин көрөр этим, сүөһүбүн», - диэбитэ.
  
  
  Эр киһи ыалдьар саалаттан тахсарын көрөн, өссө биир үҥкүүгэ ыҥырбыттара. Мин бу кафеҕа кэтээн көрөр киһи этим.
  
  
  «Миигин бырастыы гын, Ильза», - диэн эмискэ эппитим уонна эр киһи кэнниттэн хаамта.
  
  
  Киэҥ аанынан ааста. Сорох дьонум суолга туруннулар уонна миигин тохтоттулар. Көрүдүөргэ киирбиппэр көрүдүөргэ түргэнник хааман иһэрин кэтэх эрэ киһи көрүөххэ сөп.
  
  
  Онно тиийдэҕинэ, таһырдьа баар буолбут. Кини түргэн баҕайытык ыалдьыттар ааннарын диэки сыҕарыйан, сыымайдаан истилэр. Кини бу киһини ханна да көрбөтөҕө. Кини сүтэн хаалла. Кини сир үрдүнээҕи кирилиэс устун аллара түһээт, тутуу бүтүүтүгэр икки Гуляев пааратын көрдө. Хараҥа фигура сарайын уонна садын кэннигэр муннугун кэннигэр эрийэн көрдө.
  
  
  Кини суол устун таҥнары тиэтэйбитэ, онтон көстүбэт гына сүтэн хаалла. Эр киһи муннуттан түүрүллүбүт миэстэтигэр бэрт кылгас тохтоото. Өссө биир суол дьиэ- уот диэки бара турара да, онно ким да суох этэ.
  
  
  Тумсун аннынан үөхсэн, оҕо садыттан хараҕын араарбакка суол устун сүүрэн истэ. Кини сүүрбэччэ чаҕылхай сулус буолан ааста, икки эр киһи мин иннибэр күлүгүнэн таҕыстылар. Биир илиитигэр бэстилиэт баар.
  
  
  "Ыраас вска- де- приса!"бэстилиэт киһитигэр ытыс тыаһа баар эбит. "Espere un minuto, popshot". Кини миэхэ манна аһаҕастык этэрэ.
  
  
  Бу, биллэн турар, Саха сирин полициятын паарата этэ. Кинилэр миигин сирэйгэ билбэттэр. Ытыс тыаһа наһаа үрдүктэр.
  
  
  «Мин Америка разведкатыгар үлэлиибин»,-диэтэ кини испанскайдыы. "Эр киһи хайдах баран иһэрин көрбүккүт дуо?"
  
  
  "Америка разведката?"- балыс киһитин хатылаата. «Баҕар. Илиигитин баһаалыста, баһаалыста».
  
  
  "Көр эрэ портнай ыл!"У зот. «Бу суолунан баран иһэр киһини хаба сатыыбын. Эһиги миигинниин тутуҥ", - диэтэ кини.
  
  
  «Ол да буоллар, бэстилиэнэй киһиҥ: - мин эйигин тургутуохтаахпын», - диэбитэ.
  
  
  «Чэ, истиҥ, кини эһиэхэ кумааҕыларбын көрдөрүөм», - диэн кыыһыран эттэ.
  
  
  Атын саҥата суох миэхэ кыыһырбыттыы сирэйдэнэн кэллэ. Ону личность дастабырыанньатынан тыыллан- хабыллан таҕыста. кэлбитин курдук. Сонно миигин сутуругунан сирэйгэ оҕуста. Кини эрэлэ суох киһи кинилэри икки киһи көрбүтэ. Венесуэль кистэлэҥэ балай да кытаанах, ол гынан баран, киһи күлүөх курдук этэ.
  
  
  "Эйиэхэ илиилэргин өрө тутуҥ!"миигин охсубут киһи диэбит. «Биһиги идентификацияҕа анаан көрдүөхпүт".
  
  
  Ытыс тыаһын таһыгар револьверы туттарбыта. «Билигин биһиги эйигин дьэҥдьитиэхпитигэр диэри тротуарга илиибитинэн өйөнөн олоруоҥ".
  
  
  Миигиттэн балай эмэ сөп этэ. Кини аармыйаны кытта хардарыта куттал суох буолуутун сулууспатын үлэһиттэрин сылайдым, онон ордук бу икки полицейскайы штатскайдыыр акаарытынан салайтардым.
  
  
  Атаҕын щиколотканан оҕуста, уҥуоҕа улаханнык титирэстээтэ. Ол кэмҥэ кинини бэстилиэтинэн ытыалаан, күүскэ тыыллаҥнаата. Кыраммыт бэстилиэт ытыалыыр дуу, туох баар куһаҕан түбэлтэ буолла диэн миигин долгуппатаҕым. Ол эрээри үлэ барбатаҕа. Милиция киһитэ миигин букатыннаахтык ааста уонна сирэйэ улаханнык охсунна. Титирэстээн аастаҕына ытыһын сулбу тардан ылла. Атын эр киһи миигин бырахпыта. Кини киниттэн аккаастанан тротуар туһунан охсубута. Кини тутааҕын ити кэтэх пистолетун ууран баран, кини аттыбар сууллан түстэ. Бастакы эр киһи атаҕар тура сатаабыт кэмигэр тобуктарыгар турбута. Кинини револьвер сирэйигэр анньан кэбистэ уонна тоҥон хаалбыт.
  
  
  Атын илиитинэн и. Д. сиэбиттэн хостоон таһаарда уонна сиэбиттэн эргитэн ааҕыан сөп диэн сирэйигэр уурда. Иккис милиция дьиэтин аанын миэхэ түм диэн холоно сатаабыта.
  
  
  - Диэн ыйытта. - "Английскайдыы ааҕаҕын дуо?"
  
  
  Кини миигин мүнүүтэҕэ ыараханнык тыынаат, онтон бэйэтин сменнай табаарыһын көрбүтэ. Кини миигин хаттаан көрдөҕүнэ, сирэйэ саҥа смирность үөскээтэ. "Ээ», - диэтэ кини. Хаартыскабын түргэнник чинчийэн көрдө. "АХ?"
  
  
  «Бу мин эйиэхэ тугу этиэхпин баҕардым, - диэтэ кытаанахтык.
  
  
  Хараҥа хаастары түрдэстэ. «Алҕас оҥоһуллубут курдук".
  
  
  Кини туран, нэһиилэ атаҕар турда. «Аны билигин эһиги карточкаҕытын көрүөҕүҥ», - диэн аргыый аҕай эппитим. - ситэн ылан, уунан кэбистэ. Ону бэрэбиэркэлии илигинэ, табаарыһыгар дабайбыта. Эр киһи уҥа атаҕар туруорбат. Кини оҥочоҕо тостубутун өйдөөтөҕүнэ, сирэйэ хас да өстөөх төннүбүтэ.
  
  
  И. Д. тургутулунна. Дьэ, бу кистэлэҥ полиция этэ. Кини иккис киһилээх пистолетун кытары карточкатын төттөрү оҕуста. Кини саҥата суох ылыммыта.
  
  
  "Үчүгэй», - диэтэ мин. «билигин иккиэн иккиэн сөбүлээтибит». Тарҕаһан барбыта.
  
  
  "Бу туһунан эһиги иһитиннэриэххит дуо?"- бэстилиэтинэн киһиттэн ыйытта.
  
  
  Үөһэ тыынна. "Суох, ити штуканы миигин тула уураары гыннаххына, - диэтэ револьверга ыйан баран. Эргиллээт дыбарыаһын илин өттүгэр төттөрү ыыппыта. Дьикти киһи хат сүтэн хаалла. Онон бу систиэмэҕэ чахчы да нервэм көтөҕүллэн барбыта.
  
  
  Үһүс баһылык.
  
  
  Сарсыныгар кини Коллза, агент, ЦРУ эпэрээссийэтин эппиэттээх секретара, Арҕаа Германия посольствотын кытта сибээстэһэллэригэр, ильзе Хорфман диэн кыыс үлэлиирин билэллэригэр көрдөстө. Өрөбүл күн, кэнсиэр сабыллыбыта да, немец посолун бэйэтэ билэр уонна дьиэбэр эрийэн тиийиэн сөп этэ.
  
  
  Посол онно Ильзе Хоффманн диэн кыыс үлэлиир уонна субуруччу ис хоһоонноох кэпсээнин биэрдэ.ону мин бу киэһэ көрсүбүт кыыһым буоларын итэҕэйдим. Посол бэйэтин солбуйааччытын приемнайга ыыппыта уонна өссө биир сотрудник ылыан сөбүн эттэ. Баҕар, Ильза барарга баҕа санаатын биллэрдэ, ылынна.
  
  
  Кини Илья киэһэтин кытары кэккэлэһэ олорорун ахта сатаабыта. Мин кинини орто саастаах эр дьон тулалаабыттарын өйдөөн хаалбыппын. Кинилэр тула киһи посольство устун баар буолуон сөп. Кэлин кини миэхэ кэлбитигэр, бэйэтэ да билбэтэ- көрбөтөҕө. Эй, бэйэ- бэйэҕэ интэриэстээх компания булуон баҕарарын биллэрдэ.
  
  
  Ити үлэһиттэри кытта сибээстэһэ сатаабытым да, эппиэт суох этэ. Бу уол бэйэтин өрөбүлүгэр аралдьыйара буолуо.
  
  
  Кыыс дьиҥнээх баар курдук эрээри, бу мин уорбаланааччыбын оҥорботоҕо. Бу сорудах туһунан кини инники кэскилэ өссө куһаҕан этэ. Хоку ЦУ уонна венесуэль полициятын хаста да рекомендацията биэрбит. Билигин харабыл өссө күүһүрэн, ол гынан баран, иэйии сүтэн хаалла. Кини эмиэ хохуол аттыгар баар. Кини билэрэ-бу олус научнай- практическай буолбакка, мин дьыалабар интуицияҕа болҕомто уурарга үөрэнэҕит. Кинилэр эһиги өйгүт-санааҕыт муҥутуур чыпчаалларын сиэринэн сайдыахтарын сөп, ол гынан баран, кыһыл сибэтиэйи ханна эрэ дириҥник уматар кыахтаах дьайыылар бааллар. Ону билбэппин. Кини көннөрү билэбин, сэрэйиилэри батыһан, олохпун быыһаабытым.
  
  
  Баҕар, бу кафеҕа көрбүт эр киһини кытта уопсай дьиэ суоҕа буолуо, баҕар, дыбарыаһыгар да баар буолуо. Ити мин подсознание күлүгүгэр дириҥник кистэнэр, мээнэҕэ эппэт туох эрэ буолуон сөп. Ол гынан баран, кыыс уонна кистэлэҥ эр киһи мин сэрэйэр эбэтэр таайар дьоҕурум суоҕун сэрэйэр төрүөт этэ.
  
  
  Кини кафеҕа Авенида Барельтоваттан чугас Ибарар ибар ибар ибардыын кэккэлэһэ олордо. Эль, парад аастаҕына, ону үчүгэйдик көрбүтүм. Онно таҥастаах- саптаах, сап- саҕынньах, папье- Маша төбөлөрө уонна бааскалаах үҥкүүһүттэр бааллара. Дьон үөрэ- көтө, кыратык сынньана барбытым.
  
  
  Хайдах да киниэхэ этиллибитин курдук, рестораныгар хоко- ну көрсүбэтэҕэ. Кини уулуссаҕа туртастыҥы күөх спортивнай ырбаахыны кэппит, олбуорун тимэҕин төлөрүтэн, күөх шарфалаах күөх шарфаны кэппит. Төбөтүгэр күөх өҥнөөх, кыҥнары түспүт көрүҥнээх. Хеммингуэй кырдьаҕас персонаһын курдук көстөр. Кини мичээрдээн баран, кыра остуолга утары олордо.
  
  
  "Уһуктарга Дьулус, ким да, ырааҕы көрөргө туох да сэмэни оҥорума. Кинини бырааһынньыктааҕы дьоҥҥо сууралла сатыыбын».
  
  
  Кытыл аннынан барыта эргэ кыырпах. Уп- уһун кубинскай сигараларын эргитэн таһаарда, биир уһуктаах куһуок аста уонна утуйан кэбистэ. Ол кэнниттэн сигараны ротаҕа уурда уонна аргыый аҕай им-ньим эргийдэ. Сигара- ырбаахылаах, ырбаахылаах. Дьэ, ону уматан, сырдык олоххо тардыһан барбыта. Ол туһугар ритуал аҕатын ууһа этэ, хаһан да сөхтөрбөтө.
  
  
  «Үчүгэй, Сэбээн", - диэтэ кини сүүһүн имэрийэрин үрдүнэн.
  
  
  Кини миигин болҕомтолоохтук көрбүтэ. «Бэҕэһээ киэһэ үҥкүүлээбит кырасаабысса черновигын курдук кэрэ буолбатах. - Төлөбүрдээх уоппуска дии саныыгын?»
  
  
  «В настоящее», - дедим я. «В мою очень интересно».
  
  
  "Ээ, кинини билэбин», - диэтэ кини. «У тебя есть это, биитэр суох». Токуччу ымаҥнаата.
  
  
  «Дьиҥэр, кини миигин дьиксиннэрбитэ», - диэтэ мин өйдүү түһээт. «Мин кинини бүгүн сарсыарда тургутан көрдүм да, бэрээдэгинэн көрөн турардаахпын».
  
  
  "Регистрация стойкатыгар туох эмэ интэриэһинэй дуо?"- диэн сигараны дьаныһан туран ыйыстан кэбистэ. "Кыргыттар ураты көрүҥнээхпин дуо?"
  
  
  Киһим бу туһунан уонна Венесуэла куттала суох буолуутун полициятын кытары көрсүһүүтүн туһунан кэпсээтэ. "Биллэн турар, бу киһи буоларын мин итэҕэйбэппин, - диэтэ мин.
  
  
  - Эбэтэр, оннук эбитэ буоллар, кутталга туох эрэ сыһыан баар. Эр киһи эмиэ ити күн буоларын курдук, кафеҕа сылдьара туох да куһаҕана суох. Может просто нервничаю ".
  
  
  Ким ылан сакаастаабыппыт. Утаҕы аҕалбатаҕын, барбатын тухары биһиги кэпсэтиибитин сөргүтүм.
  
  
  «Кыыс миигин көрсөргө практическай көрдөстө, бүгүн хайдах да айылҕаҕа олордоҕуна булбат", - диэтэ кини барбытыгар.
  
  
  Хаастара түрдэстилэр. "Чахчы дуо?"
  
  
  «Дьахтар фанатка диирэ».
  
  
  Сигараны ыстыыртан саҕалаан, кини куһаҕан сирэйэ боруорбут, уҥуох тэһиинэ тэһэҕэс буолбут. "Эй диигин?"
  
  
  "Эй, кыайыам, онно ситиһиэм", - диэбитим. Ол эрээри мин атын санаалаахпын. Кинини бүгүн дыбарыаһыгар төнүннэриэхпин баҕарабын, сылын аайы, таабырынныыр киһибин билиэхпин сөп", - диэн.
  
  
  «Бу чэбдигирдэр сыһыан",-диэтэ кини мичээрдии сатыы-сатыы. «Мин сороҕор үлэбин хара дьайдаах олоххо киллэрэргэ ыарахан диэн өйдөбүл үөскүүр».
  
  
  «Бу миэхэ кредит биэрэр сыаллаах КГБ үрдүкү үлэһиттэрэ тэнийбит албын- көлдьүн дьонум", - диэн мичээрдээтэ.
  
  
  Кини тымыр гынна. «Дьиҥ иһигэр киирдэххитинэ, эһиги олус дьаныардаах буолаҕыт. Ол гынан баран, эһиги бу дьыалаҕа ордук болҕомтолоохтук сылдьыаххытын баҕарабын. Бу эһиэхэ олус кутталлаах буолуон сөп".
  
  
  "Ханнык эмэ теория?"
  
  
  Кини кэпсэтиэн иннинэ толкуйдуу олордо. Седых баттахтарыттан сылаас күн уота кылбайан күн уотугар сандаарыччы сырдаан, сандаархай дьүһүннээх сирэйин сандаарда. «Туох да уратыта суох. Ол гынан баран, үөрэх киинигэр түбэһэ охсубут киһи КГБ- га түбэспит буоллаҕына, манна иккитэ көрбүт киһигит буоллаххытына, ол аата эһигини тугунан эрэ дьиксиннэрэллэр диэн этэр сөп".
  
  
  "Өскөтүн табылыннаҕына, миигин оскуолаҕа өлөрөр кыахтара суох этэ".
  
  
  "Баҕар, ити сыалга сөп түбэспэт этэ», - диэн бытааннык эттэ. Кини миигин көрдө. "Айылҕа төһөнүй?"
  
  
  «Түөрт. Бу "Венесуэла" кэмигэр саҕаланар соҕотох дьаһал буолуохтаах.
  
  
  Көрбүтэ илиитин тутунна. «Маны оҥорор олус элбэх бириэмэлээх".
  
  
  "Айылҕа кыыстарын кытта билсиэххитин баҕараҕыт дуо?"
  
  
  «Ээ, билэбин. Мин саныахпар, кини эйиэхэ туох интэриэстээҕин билсэр ордук. Бу ыраас тапталлаах буоллаххына-чэ, дуоһуй, ол эрэн сэрэн. Оннук буолбатах буоллаҕына, биһиги ону билиэхпитин баҕарабыт».
  
  
  «Сөп, - диэтэ мин... бу айылҕа».
  
  
  "Сарсын сарсыарда кэл. У нас В этом Случаю Пикассо В решении десять десять десять.
  
  
  «Мин онно сылдьыам», - диэтэ мин.
  
  
  Өскөтүн эһиги хаһан да Нуевка сылдьыбатаххытына 15:30. өрөбүлгэ фестиваль кэмигэр толору бутуур хайдах көстөрүн эһиги хаһан да билбэккит. Тула биир өттүнэн иҥнибэккэ, биир өттүнэн иҥнибэккэ ааһыахха сөп курдук элбэх сүгүрүйээччилэр этэллэр. Ханна да сырыттахха, боростуой дьоҥҥо икки- үс төгүл сыаналаах билиэт атыылыыр спекуляннар бааллар. Атыыһыттар арена иннигэр аһаҕас площадканы быраҕаллар, сүүһүнэн карманников кыһанан- мүһэнэн үлэлииллэр. Ильза этэринэн, Баррра хараҥа секциятыгар билиэти булар чэпчэкитэ суох этэ. Фестиваль кэмигэр билиэттэри булар судургу буолбатах. Ол гынан баран, бүтэһигэр билиэт ылан киирбит.
  
  
  Ис быһыы- майгы букатын атын этэ. Саҥа тыастаахтык иһилиннилэр эрээри, дьон быыһыгар саҥата суох күүтүү кэмэ суох буолла, американскай футболга аан дойду футболугар букатын маарыннаабата. Кини аренаҕа аһыллыбыт миэстэтин булбута, чугас эргинтэн чугас баар. Бу түгэҥҥэ хайалар иһилиннилэр, киһибит аренаны туораан, Президент луоскатын диэки сэлээппэни уһулунна. Кини эппиэттээх сирэйдээх этэ уонна аренаттан көҥүл ылара.
  
  
  Кини Ильзаны көрдөөтө уонна аҕыйах мүнүүтэнэн эрэ икки секция нөҥүө олорорун бэлиэтии көрдө. Кини миигин көрбөтөҕө. Подушканы арендалаабыт эр киһи миигин кытта кэккэлэһэ хааман истэ уонна биири ыллым. Бу таас трибуналар дохуоттара суох балай да табыгаһа суох буолуохтарын сөп. Аҕыйах мүнүүтэ мин аттыбар икки сидиэнньэм кураанах этэ, онтон пааранан английскай кэлэн их ылла. Парад бүттэ, оркестр оонньуурун тохтоото. Түһүлгэҕэ чуумпу буолла. Ильзаны хаттаан көрбүтэ, баҕарбыт курдук этэ.
  
  
  Ол кэнниттэн аан аһыллан, ньиргиэрдээх улахан хара оҕус көтөн таҕыста. Туруупкалар харгыстарын кэннилэригэр буурадаһыны быһа ытырбахтыы, маһы быһа анньан баран, улаханнык эккирэтэн кэбистилэр. Ильза, Нуньес, одним вокруг, одним из наблюдающими. Кини ахсааҥҥа бастакы трактор этэ.
  
  
  Миигинниин аттыбар баар английскай итэҕэллэри уонна родильясы улахан кыһыл накидкалаах родильясы көрөөт, барыта олус кыраһыабайдык уонна кыраһыабайдык көстөр. Нарын- намчы бандьыыттар олус сөбүлээтилэр. Ол гынан баран, оҕус көлөнөн, пикадор аттарын өлөрөн, бэрт кыратык харааран барда. Нуньес оҕуһу кытта охсуспута, бу костуу үчүгэй этэ.
  
  
  ол гынан баран, хаһыы бөҕөтө. Өлөрүгэр хаан тохтоото. Бастакы сорунуутуттан уҥуоҕар түбэстибит, ол иһин ороон таһаарарга күһэллибит. Иккис холонуу ордук табыллыбыт-бии ыраастык киирдэ. Онтон ыла кини тобуктарыгар түспэтэҕэ, матадор ити кинжалы черепа төрдүнээҕи кинжалыттан быһа тардан бүтэрбитэ. Ол кэнниттэн мулов көлүйэн тахсан, сыарҕалаах малин бырдаҥынан сыарҕалаан, рингэҕэ баран иһэн тохтоото. Ол кэмҥэ английскай муус хайыы- үйэ наада буолла. Эрин көрбүтэ чахчы күөх этэ.
  
  
  Нуньес рингэҕэ сүгүрүйбүтэ. Кини бу үлэтинээҕэр бэйэтин репутациятыгар чиэскэ тиксибитэ. Кини бу кыргыһыыга улаханнык ылларбат. Бу атыыр оҕуһу үчүгэйдик өлөрбүтэ эрээри, оҕус куһаҕана суох. Муоһунан киириэххэ оннугар үчүгэй өлөрүүнү ситиһиэххэ наада, ол эрээри эр санааланыы, эр санааланыы, эти үөрэнээччи курдук охсууну эрэйэр.
  
  
  Хаһыы арыый намыраата, Ильзе ыҥырда. Куолаһым тыаһыттан эргиллээт, эйиигин санатта.
  
  
  «Манна көҥүл миэстэлээхтэр, өскөтүн миэхэ холбоһуоххутун баҕарар буоллаххытына», - диэн хаһыытаата.
  
  
  Иккис ыҥырыыны кэтэспэккэ, тута миэхэ ыытыллыбыта. Ильзаҕа кылгас мутуктаах дьууппа уонна эмиэ маҥан блуусканы үрдүнэн бүрүллүбүт гилетт. Двигатель двигается, юбка открывался уплеченного загонела.
  
  
  «Тапталлаах куоратым куһаҕан күн этэ", - диэн кини миигин кытта кэккэлэһэ олорунан кэбистэ. Эйиигин биэрдэ.
  
  
  Токур мичээрдээтэ. - "Бириэмэттэн сыыспаппыт дуо?"
  
  
  Ревматизмҥа үөрэн мичээрдээтэ. Баҕар, кини иккис оҕуһунан улахан ситиһиини ситиһэрэ буолуо ».
  
  
  «Мин итиннэ эрэллээхпин», - диэбитим ээ, бэҕэһээ киэһэ маннык түргэнник баран хаалбыппын аһынабын. Ол гынан баран, кинини билэр киһитин көрбүтэ, куотан хаалбыт».
  
  
  Кини реакция кэтэһэн, сирэйин одуулаһа олордо. Кини эмиэ бу киһини көрөрүгэр эрэллээх этэ, мин кинини билэр интэриэһинэй этим. Ол гынан баран, итини оҥорбута буоллар, көрдөрбөтө.
  
  
  «Бизнес бодоруһуу суолтатын билэбин», - диэтэ кини. «Бизнес эрэ буолбатах буоллаҕына".
  
  
  Кини мичээрдээтэ. "Үчүгэйдик этилиннэ."
  
  
  Дьахтар эһигини кытта ороҥҥо сытыан баҕарар буоллаҕына, бэл, эһиги миигиттэн кистии сатыыргыт буолуо. Ол сүнньүнэн, кини эһигини көрөр, илиитинэн, этин-сиинин оҥорор тыйыс майгылаах. Арыт кэпсэтии ончу умсугуйбат кэмигэр тахсар. Кини эһиэхэ термодинамика бүтэһик теориятын быһаарыахха эбэтэр быһаарыахха сөп. Ол гынан баран эгэ этин- сиинин хаһан да биэрбэт. Ильза коррид синньигэстэрин туһунан этэ да барыллыбат этэ да, ол миигин эмиэ ити курдук күүскэ устан кэбистэ диэххэ сөп. Оннооҕор миигин көрсүөн баҕарбат ис хоһоонноох эбит буоллахтарына, дьэ, ити киэһэ дьэ күүтэбин диэн бэлиэтии көрдүм.
  
  
  Иккис суорҕан саҕаланыыта, атыыр оҕуһун токурутан, биир бастыҥ оҕуһу тулалаан көрөргө дылы. Дьоннорун кимиэхэ да биллэрбэтэҕэ, дьон- сэргэ санаатын сөбүлүүр куттал суоһаабыта.
  
  
  "Оле! Оле!"- диэн хаһыытаһаллара.
  
  
  «Кини үчүгэй, - диэтэ Ильзе.
  
  
  "Да". Кини хайдах курдук мариосаны, кыыс оҕо курдук кууһан плащевкатын сулбу тардан толорбутун көрбүтэ. "Ким эмэ тирэҕинэн эмэ билэҕит дуо?"
  
  
  «Сирэй буолбатах», - диэтэ кини. «Кэпсииллэрин сөбүлүүрүм эрээри, харахпар баппат, эһиги билэҕит дуо?" Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ эр дьон сөбүлээбэттэр».
  
  
  «Посольствоҕа төһө өр олороҕут?» - диэн тиэмэни уларыппакка ыйыттым.
  
  
  "Каракаска кэлиэҕиттэн ыла сыл кэриэтэ. Ону»аан дойдуну көрүөхпүн баҕарабын " дии санаабыта.
  
  
  "Билигин суох дуо?"
  
  
  Кини миигин күөх хараҕынан көрдө, онтон эмиэ биһилэҕин диэки көрдө. «Бу буолуон сөп ... соҕотоҕун кыргыттарга итинник кээмэйдээх".
  
  
  Күөх өҥнөөх буолбатаҕа буоллар, кинини хаһан да көрбөтөх этэ. «Бэҕэһээ холостуой киһини кытта приемнайга сырыттыгыт», - диэтэ мин.
  
  
  "Ээ, Людвил". Күлэн күлэн барда. «Он Добрый человек, но любимая бабочки и читать уһун кинигэлэри по былыргы истории. Кыыс сөбүлүүрэ диэн эрэл кыыма суох".
  
  
  Мичээрдээн атастастыбыт. Киниттэн ыйытта. - "Киниэхэ үлэлиигит дуо?"Она не знает, что никогда Хорфманн не работает.
  
  
  Кини миигин көрбөтө, ол гынан баран, тура- тура көрбүтэ. "Суох, дьоҥҥо буолбакка. Штайнер диэн киһиэхэ.
  
  
  Ревматизм сөптөөх этэ эрээри, билигин да астыммат этим. «Мин Гамбург үчүгэйдик билэбин. Онно эһиги ханна олорбуккут?»
  
  
  «На севере город. Фридхштрассаҕа. Паарканы кытары кэккэлэһэ».
  
  
  "Ээ, оннук. Сири билэбин. Эн онно төрөппүттэргин кытта олорбуккут дуо?»
  
  
  «Мин төрөппүттэрим олус кыра эрдэхтэринэ, автомобильнай быһылааҥҥа өлбүттэрэ, - диэтэ кини.
  
  
  Ити эмиэ кырдьык этэ. Посол Ильзе Хорфманн тулаайах хаалбытын санатта.
  
  
  Аһынабын.
  
  
  Корриду көрдүлэр. Атыыһыт икки утаҕы атыыласпыт уонна Ильзе атыыласпыт курдук, олус сөбүлээтим. Нуньес саҥа тахсан, бастакы холонууттан быдан ордук. Билигин икки оҕус эрэ хаалла, истэргэ дылы, бу иккис этээстээх ньирэйдэр бааллара.
  
  
  «Тоҕо билигин ханна да барыа суохтаахпытый, биир эмэ түгэҥҥэ иһиэ суохтаахпытый?» - диэн ыйытта.
  
  
  Кинини күөх харахтарынан көрөн, эмиэ ыҥырыы көрдө. "Дорообо иһиллэр, - диэтэ мин.
  
  
  Ыаллыы кафеҕа иһэрдибит, онтон Ильзаны Эль- Дзинаҕа, Авенида Альмедаҕа ыҥырдыбыт. Онтон киэһээҥҥи аһылыкпытын бүтэрэн баран, кэргэним дьиэтигэр төннөргө ыҥырбыта. Ону билигин да өйдөөбөт буолан, " ымсыыран эрэннэрии харахпар чахчы уйулҕам хамсаан, бардым.
  
  
  Аан дойду иэниттэн чугас улахан дьиэ баар этэ. Былыргы Испан стилинэн уонна антиквариат кэрэ предметтэринэн киэргэтиллибит. Кыараҕас уллуҥахтаах кыра балкончик этэ.
  
  
  Иһирдьэ киирбиппитигэр Вячеслав Анатольевич миэхэ эргиллэн кэлэн олус чугастык турабын: "чэ, куолас, биһиги, сүөһүбүт», - диэн.
  
  
  Уостара сымнаҕас, толору хааччыллыылаахтар этэ, була иликпит. Кини кыракый ырааҕы кыччатан баран эгэ уурбут. Күнү быһа күүппүт курдук сылаастык хоруйдаата. Кини баҕарбат буола-буола уурайда.
  
  
  «Пиибэ биэриэхпэр диэри, пиибэ оҥор», - диэтэ кини.
  
  
  Утуйар хосторугар сүтэн хаалбыт. Онтубут хрустаал графинынан кыараҕас аттары кутан, бүтэриэхпэр диэри Ильза төнүннүбүт. Кини санаатыгар туох да хаалсыбатах халаат этэ. Кини штаты сапта, онтон миэхэ кэлэн сылгы иһэ испитэ.
  
  
  Утуйар хоһугар сыттаҕына куртка уһуллубута уонна лүүгер уонна стилет кистиир кыаҕа суоҕа. Кинини сирэй- харах көрбүтүн иһин кэтээн көрөбүт. Кини сюрприз буолуо диэн эрэнэ санаата уонна оннук буолла. Ол гынан баран, бу чахчы буоларыгар эрэл кыаҕым суох.
  
  
  "Бу барыта тугуй, сүөһү?"она сказал.
  
  
  "Ээ, сэрии сэбин эрэ", - диэн кичэллээхтик эппитим: «биһиги бу конференция курдук буола турдаҕына, посольствоҕа эбии дьаһаллары ылыахтаахпыт".
  
  
  «Ээ. Биллэн турар,", - диэтэ кини.
  
  
  Кини этин- сиинин ымпыгын- чымпыгын боротнай таҥас быыһынан одууласта. Ыстакаан үрдээтэ. Кини кинини тургутан көрбөтө, ол гынан баран, билигин ити тоҕо эрэ дьоһуннаах курдук. Ильза омурдууну оҥорбута уонна эмиэ үтүрүппүтэ. Кинини чараас талааны ылан, бэйэтигэр сыһыары тарта. Ханнык эрэ халаат эффект күүһүрдэ. Мин сыһыарбыттан биир эмиийи эбэтэр бүтэй эти кистии иликпит. Мин илиим этин- сиинин устун хаама илигинэ, дьүккүөрдээхтик ыга кууста.
  
  
  "Ээ, сүөһү, - диэтэ кини.
  
  
  Кини төҥкөйөн, халааты төлөрүтэн, муостаҕа охторо көҥүллэнэр. - Диэн хамсаабакка олоро түстэ. Эгэ этэ- Сиинэ өссө эффектээх буолан, бэйэтин билиһиннэриэн сөп этэ. Салгын кут хамсаата, толору төгүрүк түөһэ көттө. Кини кобуратын, кыынын шпилькатын устан баран, биһиги кэннибитигэр киэҥ диван таһыгар остуолга бырахта. Түүлбэр тиллээт, оронугар тиийэн кэллэ.
  
  
  «Манна бар, сүөһү», - диэн сибигинэйдэ.
  
  
  Мин онно бардым. Биһиги ирина уонна ис- иһиттэн долгуйар духуобунас сыттыбыт. Кини сылаас этэ- Сиинэ мин илиибэр баар, минньигэс минньигэс амтана мин айахпар буһар. Дьаныһан туран, илиим, түөһүм моонньун бүрүйбүт, хаптаччы тэбиллибит ытыс тыаһа миигин дьаныардаахтык хамсаата. Эьиэхэ илиим миигин ыытара, онтон миигин итии минньигэһи хабара. Өттүкпэр хачыгырастылар,атаҕым көхсүм иилистэ. Күөмэйбит улам күүһүрэн, намыһах иэйиини таһаарда. Онтон хатан хаһыы таһаарбыта, онуоха сымнаҕас этин- сиинин биһиэхэ иһирдьэ эспитэ.
  
  
  Кэлин Вячеслав Анатольевич сылгыһыттыы барбыт. Кини холкуос, тот аһын бүтүннүү тэлэччи тэлгэнэн сытар. Ол Ильзе мин аймахтарбар ревматизмҥа туруорсубута эбитэ буоллар, ити кини туһунан айманаллара туох да суох.
  
  
  Ол да буоллар, кинини болҕомтолоохтук кэтээн көрбүтэ, ол кэмҥэ бэйэтин чугас остуолугар саа сэбин- сэбиргэлин булбатаҕа. Кини Ильзе пиибэ иһиэн иннинэ атын сылгыны иһэргэ көҥүллээбитэ.
  
  
  "Эһиэхэ сөбүлээтиҥ дуо?"- диэн ыйытта кини кэлин ыйытта.
  
  
  "Привление или сынньалаҥ?"У вас. Ол саҕана кини чэпчэкитик төбөтүн сэрэйдэ.
  
  
  «Күл", - диэн ревматизмҥа мичээрдээтэ.
  
  
  «Бу бастакы кылаас этэ". Кини кыраайыгар диван уҥуоргу кытылыгар олордоҕуна, илиим ыарахан буолбуттарын сэрэйдэ.
  
  
  «Итини эмиэ сөбүлээтим».
  
  
  Кини дьиҥэ көлүйэн барда. Кини Куруубай сылдьарын, мөлтөөбүтүн сэрэйдэ, онуоха туох да төрүөт суох. Арай Ильза миэхэ наркотигы хачайдаабатах буоллаҕына.
  
  
  "Хайа абааһыта...» - дедим.
  
  
  Ильза тугу да эппэтэҕэ. Миигиттэн кыратык тэйбит.
  
  
  Ону биһиги диэки көрдүбүт. Кини эмискэ кыыһырда - биһиги диэки уонна бэйэтин диэки. Сэрэхтээх буолуу мөлтөөтө да, бэйэм да саарбахтаабаппын.
  
  
  "Суук!"- дуорааннаахтык эттэ, кини тыла кулгааҕым эйэҕэстик хардарда. Кинини сирэйигэр күүскэ оҕуста, соһумардык тыынан диваҥҥа түстэ.
  
  
  Кини туран итирик туруктаах тэмтээкэйдээтэ. Таҥаһын устан ылан Ыстаалын тардыалаата. "Билиҥҥи аатыҥ хайдаҕый?"- диэн ыстааннарга Чаҕылҕаны тимэхтии сатаан ыйыттым.
  
  
  Мин санныбын көрдүм да, тула өттүбүттэн ыларга холоммотум. Ис- хаан сүүрүгүн сотто. "Мин аатым Таня Савич», - диэтэ кини.
  
  
  Билигин миэхэ бачыыҥка баар. Люгер остуолугар хаамыытын оҥордо, сирэйбэр кыратык түспэтилэр.
  
  
  Олоппоһу төлө тардан ылаат, түҥнэри түҥнэри көтөн түстэ. Таня Савич диэн кыыстан турар диван подлокотнига эбит.
  
  
  «Оттон КГБ- га үлэлиигит», - диэтэ мин.
  
  
  «Ээ. Мистер Картер», - диэн аргыый эттэ кини. "Эн миэхэ сөбүлүүгүн."
  
  
  Кини биһигини көрөн, икки танканы көрдө. «Сылгы этэ, оннук буолбатах дуо? Ол гынан баран бэйэҥ ону-файл. Кинини эйигин кэтээн көрбүтэ-ыстакаан кэннигэр сылдьарыҥ. Урут тугу оҥорбуккун, иннин- кэннин утары охсуспуккун?»
  
  
  «Бу коньяк буолбатах этэ», - диэн сордоохтук эттэ. «Бу помада этэ. Мин да гипнотическай эффектэргэ гипнозтыырым".
  
  
  "Гипнотическай...?"Ону штопоры кыайан бүтэрбэтибит. Күлүмүрдэс хараҥа миигин саба халыйбытын, онтон муостаҕа охтубутун биллэ.
  
  
  Саам орудиены улаханнык долгуппат этэ. Она просто отела отдержить чернуют и выборить всей квартиры. Кини коридорга тиийэрэ буоллар, ким эрэ миэхэ көмөлөһүө этэ. Хайдах эрэ бэйэтин атаҕар тураары, бүдүрүйэ, бүдүрүйэ, сүһүрэ турара.
  
  
  Кини киниэхэ чугаһаан иһэн, аһыллыбыта; онно икки эр киһи турбуттара. Биир намыһах, лыс бандьыыт акаарытыҥы кулгаахтаах. Кафеҕа, дыбарыаска көрбүт киһи, арааһа, Вашингтоҥҥа эрчиллэр оскуолабар ытыс тыаһын илдьэ сылдьыбыт киһи буолуо. Наркотигы туттуу саҕаламмытын кэннэ сирэйэ- хараҕа ууллан хаалбыта. Икки киһиттэн ордук үрдүк, миигиннээҕэр миигиннээҕэр миигиннээҕэр сайдыбыта.
  
  
  «Мистер Картер " дии саныыгыт.
  
  
  Кинини толоостук им-ньим барда. Кини чэпчэкитик куотан баран, миигин харбаан ылбыт табаарыһыгар түһээт, эмискэ өйөөн, онтон төбөбөр күүскэ оҕуста.
  
  
  Квартиратыгар төттөрү түһэн эмиэ муостаҕа түстэ. Намыһах уҥуохтаах эр киһим букатыннаахтык мүччү туттаран баран, атаҕыттан таһаарда. Кини миигинниин кэккэлэһэ түстэ. Нууччалар мөҕүүлэрин истэ иликпин. Үрдүк эр киһи тиийэн атаҕым ойоҕоһугар оҕуста.
  
  
  «Киниэхэ ыарыылаахтык оҥорума», - диэн кыыс тылын иһиттэ. «Ол ыарыыны ылынар наадата суох». Атын туннель уһунун икки аҥы уһатыыттан дуу, баҕар, аан дойду атын уһуга буолуо.
  
  
  Үрдүк эр киһи кыыһыгар улаханнык мөхсүбүт. Силип эр киһи атаҕар ойон турда. Төбөнөн эргийэн ыараата да, ыараата. Киһи тобуктарыгар холонон көрбүтэ да, ыараханнык ойоҕоһугар түспүтэ. Кини миигин өлөрөргө кэлбиттэрин туһунан куруутун саныыр этэ. Бу сүрүн агентство сүгэни өлөрөр сыалтан, ситиһиинэн түмүктэннэ. Ол гынан баран, эр дьон тула биир да саа сэбэ суох.
  
  
  «Биһиги кинилиин түмсэн, ону эчэтиэ суохтаахпыт дии саныыгыт дуо?» Коренный русский некрасно күлэн кэбистэ. Атаҕым ойоҕоһунан күүскэ оҕуста. Ону тоҥон, көхсүгэр түстэ. Ильза Хоффманн эбэтэр Таня Саввич диэн кыыс олохтоох эр киһиэхэ таба тайанан бэриллибит тыллары истибитим. Онтон саҥалара чуумпуран, кулгаах куугунаата.
  
  
  Мүнүүтэнэн хараҥа төнүннэ да, бу сырыыга хайыы- үйэ ситэн таҕыста. Кини эмискэ охтон түһээт, чүөмпэ хара Куйаар устун тимирэн, этим- сииним бытааннык эргийэр.
  
  
  Төрдүс баһылык.
  
  
  Уһуктан иһэн, уон квадратнай футуннаах антисептическай хоско сытара. Хоско үрүҥ куойканы аахпатахха кураанах этэ. Кинини көрдөҕүнэ, сибэтиилинньиктэрэ мин төбөбөр күүскэ сырдаталлар. Арай, туох баар күүспүн- уохпун барытын олоро сатаатым уонна ыытыллыбыт суоттааһыннарга, атах тэпсэр миэстэтигэр биллэ. Кини ойоҕоһун көрдө. Сүрдээх күөх балар бааллара эрээри, туох да алдьамматаҕа.
  
  
  Кинини манна хайдах киллэрбиттэрин туһунан өйдөбүлэ суох этэ. Бастаан өйүн- санаатын араарыыга аҕалбыт событиеларын кыайан ахтыбакка, кэлин сыыйа кыыстыын сценаҕа төнүннүлэр. Чертовски мне помадать эй, на помаду. Ол эрээри, кини бэйэтин иммунитетын туһунан тугу этиэҥ этэй? Кини билигин тоҕо кинини уоскутардыы, кыайан быһаарыллыбатах хара чуор куолаһынан саҥаран, кыайан утуйбакка холкутук утуйарга сорудахтаата? Ону мин толору арааран кэбистим, ыытыллыбыт суоттааһыннарга ыарыыны пульсуппат буоллахпына, бэйэбин сынньаныам этэ.
  
  
  Сороҕор бэрт эрэйинэн туран, куойкаҕа тиийэн, ол кытыыга олоро сатаан, илиитинэн сирэйин сото сатыы олорор. Туох эмит миигинниин туһаммыттара эбитэ буолла, дьайыылара кэм- кэрдии баара, биллэн турар, саарбаҕа суох. Хайдах эрэ биричиинэнэн кыайан өйдөөбөтүм, кыайан быһаарбатаҕым. Баҕар, туох барыта бүппүтүн кэннэ, кыыс кыбартыыратыгар иэскэ буулдьаны ыыппатахтара буолуо.
  
  
  Ирина сылаас Таня миигин өйдөөн кэллэ. КГБ- га сэрии сэбин- сэбиргэлин быһыытынан куруук биллэллэр. Ол гынан баран, саҥа косметика препарата суох ыларым ситэтэ суох буолуо этэ. Нууччалар сүүһүнэн эмп- томп үрдүнэн үлэлииллэр уонна бу уобаласка элбэх сыл Арҕаа көһөн кэлбиттэр диэн сурах- садьык тарҕаммыта. Возможно, она первым агеном, против которого препарат. Кини бу күрэхтэһиини боруобалыан баҕарбат этэ.
  
  
  Кэннибэр КГБ көннөрү агеныгар анаан үҥкүү сиэрин- туомун өйдөөбөппүн.
  
  
  Эр дьону кырбааһынтан уонна ахтыыттан бу холонуу этэ... ханнык эрэ гипнозтаах. Гипнотическай иммунитет, куоластааһын, барыта. Кини ити тиэрмини хаһан да истибэтэҕэ. Ис Хоһоонум араас быһаарыынан, арааһа, биһиэхэ да тоҕо кэлбэтэҕэ, куолаһым - улаханнык пульсуйдаҕа. Күммэр тыас иһиллээтэҕинэ эрэ бутуллан хааларым.
  
  
  Кини автомата көлөһүннэммит. Аан аһылынна, Таня квартиратыгар баар икки эр киһи киирдэ. Суон, үрдүк уолчаан оннук чиччиктээх кулгаахтаах этэ. Үрдүк солуута суох миигин көрбүтэ.
  
  
  "Тугуй, - диир үрдүк, - үчүгэйдик сынньанныҥ диэн эрэнэбин». Бу миигинниин Вашингтоҥҥа түбэһэ түспүт киһи куолаһа этэ.
  
  
  Ону эттэ. - "Бу чулку киһи Вашингтоҥҥа сылдьыбытыҥ".
  
  
  "Ээ, бу мин этэ», - диэн сэнээн эттэ кини. "Эһиги өлөрбүт киһигит, биһиэхэ үлэлээбит судургу американец этэ. Ороскуот матырыйаалынан сылдьыбыта».
  
  
  «Миигин эмиэ Каракаска батыстыгыт».
  
  
  «Биллэн турар. Биһиги доктор Савич бултууругар шанс тахсыан иннинэ контакцияны сүтэрбэккэ хааллыбыт».
  
  
  "Доктор Савич?"
  
  
  «Кинини сотору көрүөххүт", - диэбитэ кини. «Билигин туруҥ, мистер Картер. Биһиэхэ лабораториябытыгар көрсүһүү ананна».
  
  
  "Лаборатория?"Тура- тура сыымайдаан, сыымайдаан, сыымайдаан баран күннэтэ күүлэйдээн ааһыам диэн сэрэйэн, хас биирдии киһи балаһыанньатын сыаналаабыта. "Ханнаный?"
  
  
  Үрдүк эр киһи мичээрдээтэ. «Эһиги өссө да Каракаска олороҕут. Биһиги эһиэхэ анаан тэриллибит КГБ саҥа тэрилтэтигэр аҕалбыппыт эрэ".
  
  
  Силистээх эр киһи сиппит- хоппут. - "Наһаа элбэҕи этэҕит!"
  
  
  Үрдүк эр киһи оннооҕор көрбөтөҕө. «Бу туох да суолтата суох, - диэтэ кини.
  
  
  Интэриэһинэй, ол аата тугуй. Миигин өлөрөр соруктаах буоллахтарына, тоҕо өссө да оҥорботторуй? Бу барыта мээнэҕэ киирэ илигэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Тугу гынаҕын?"
  
  
  «Эһиги сотору билиэххит. Бардылар. Онон туох да кыһалҕаны аҕалымаҥ».
  
  
  Кинини күн аайы сүттүлэр, миигин батыспыттар. Кини үрүҥ коридор устун хааман иһэн, тахсар суолугар маарынныыр ааны көрдө. Бу хас биирдии уһугар уонна атыттар ортотугар кылгас коридор этэ. Ону, бүтэһиктээх күн тахсыахтаах диэн быһаарбыта. Онтулара сабыллыбыттар да, тугу эрэ миэхэ арыллыахтара суоҕа диэн бирикээстээбитэ. Бастатан туран, нууччалар күлүүстэрэ суох этилэр.
  
  
  Баҕар, бу мин суос- соҕотох шанс. Ханнык да мэктиэ суох этэ, ону биэс мүнүүтэнэн боруобалаан көрөн баран боруобалаан көрүөм диэн. Эргиллэн баран коридор Уһук илиитигэр бардыбыт. Ол саҕана кини накаастабылга холоноро.
  
  
  Кини эмискэ тохтоон, эмиэ физическэй чааһынан дуоһуйан эрдэҕэ. Хаҥас атаҕар ыараханнык үктээн, тыастаахтык иһилиннэ уонна улахан хаһыы иһилиннэ. Ону кини киэҥ сирэйигэр охсоот, муннун тоҕо ытырбытын сэрэйдэ. Кини эркини кытары кэккэлэһэ охсубута.
  
  
  Үрдүк эр киһи ойон тахсан куртка хабан ылла. Кини ытыс тыаһа, миигинниин Вашингтоҥҥа төбөтүгэр уурбут киһиэхэ маарынныыр. Билсиһиим Комфорт чувствотын биэрбэтэ. Кини пилеткалаах илиитин тутаат, атын илиитинэн кинини хараҕынан оҕуста. Охсууну мунуталаата уонна миигин паарга охсо оҕуста. Охсубутун кэннэ ынырык ыарыыны уонна күүстээх кэлэҕэйдэри бүөлээтэ. Кини, калмыкыс гынна уонна бэстилиэтинэн илиитин сүтэрдэ. Мин реакциябын кэтэх дьайыытыттан бытааннык ылынан, ол олус барыстаах буолбута.
  
  
  Кини хабарҕатын илиитинэн сапсыйда, сорҕотун сорҕотун толордо. Ол гынан баран, Адам яблокатынан халтарыйар охсууну аҕалла. Кини умса түһэн истиэнэҕэ түстэ. Али Исмаилович эргиллээт коридор бүтэһигэр туһаайда. Боростуой киһи атаҕар тура сатаан фигуратын нөҥүө ыстанарга күһэллибитим. Бу үрдүк эр киһи бэйэтигэр тиийимтиэ буолуо диэн эрэнэбин, ол гынан баран күүппүтүм итэҕэс буолуо этэ. Револьвер ытан эрдэҕинэ эрэ сыппыта.
  
  
  «Стой, Картер. Эбэтэр өссө маннык киһи өйүн хатарар".
  
  
  Бу итэҕэтиилээх дьулуур этэ. Кинини көрөн туран ынчыктаан ынчыктыы олордо. Шансым сүүрэн түстэ. Биир мүнүүтэнэн үрдүк эр киһи миэхэ тиийэн, револьвер миэхэ ойоҕоско ас аста.
  
  
  «Эн сүрдээх противнай уолчаан эбиккин», - диэтэ кини хайаҕа ыга кууста.
  
  
  КГБ атын агена биһиэхэ тиийэн кэллэ. «Кинилэр буолбатахтара буоллар,-диэтэ кини түргэн баҕайытык, дьиэтин атын чааһыгар сөмүйэтин ыйан баран, - кинини тута манна өлөрүө этэ. Бытааннык уонна эрэйдээхтик».
  
  
  Төрүт эр киһи револьверын сулбу тардан таһаарда уонна төбөбөр, сирэйбэр охсоору.
  
  
  "Суох!"- диэн үрдүк эр киһи эттэ. «Мисс туһунан толкуйдааҥ».
  
  
  Коренец уолу диким хараҕынан көрүтэлээтэ. Кини муннун уоһунан сыҥааҕын аннынан сүүрэр. Тумус хайыы- үйэ бу киһиэхэ. Кинини көрөн баран, кинини өлөрөр кыаҕа суоҕун үҥсүбүтэ. Бу мүнүүтэҕэ ордук буолуо этэ, ити миэхэ улахан дуоһуйуу буолуо этэ.
  
  
  Ол гынан баран, эр киһи бэстилиэтинэн саба түспүт.
  
  
  "Бар, - диэтэ үрдүк. «Кинилэр биһигини лабораторияҕа күүтэллэр".
  
  
  * * *
  
  
  Кинилэр миигин ураты мас устуулга сыһыараллара. Кини лабораторияҕа сылдьыбыта. Бу миэхэ улахан американскай госпитальга операциянан дьарыктанар улахан хос этэ,харах далыгар операционнай Кириэс суох буолан ураты. Баҕар, Олломоон оҕонньор биир сыалга сулууспалаабыта буолуо. Хоско хас да электроннай оборудование баар, управление түмүгүнэн өҥнөөх уоттар чыпчылыйаллар. Массыыналарга икки техника үлэлиир, онтон атына биир этэ. Агеннар миигин стулулга баайан хос нөҥүө таҕыстылар.
  
  
  Бу олоппоһу бэйэтэ массыынанан булбут. Ити электрическэй устуулга маарынныыр эрээри, проводканы кытта олус уустук этэ. Кини электричествоттан чорбойор төбөтө да баара. Кини бастаан ити орудиелар ночоотторун системата дии санаабыта да, ол ханнык да өйдөбүлэ суох этэ. Оннооҕор нууччалар итинник үлэҕэ киирбэтэхтэр, бэл, үрдүкү секретардары ылаары. Ол курдук, ханнык да массыынаттан итэҕэһэ суох үлэлиир кыахтаах приемнай ньымалар эмиэ бааллара. Ханнык да түгэҥҥэ агеннар биһиэхэ, Россияҕа, арҕаа өттүгэр дириҥ государственнай кистэлэҥи аһаппаттар. Мин ураты буолбатаҕым. Дьиҥэр, агеннар үксүлэриттэн, кистэлэҥ информация аһыырыгар төрүөт суох этэ, тоҕо диэтэххэ, соруктар ордук чопчу физическэй дьайыылары кытта сибээстээх, силиэстийэлиир уонна дааннайдары хомуйуунан ордук сибээстээхтэрэ.
  
  
  Ону барытын ырытан көрдөххө, мин көхсүм кэннигэр аан аһылла илигинэ, хоско үс киһи киирбиттэр. Таня кинилэртэн биирдэстэрэ. Онно үрүҥ халаат уонна туочукалар бааллар. Баттахтара хомуллан түстүлэр да, олус дьиппиэрдик, быһаарыылаахтык көһүннэ. Харахпын- харахпынан көрсөн, кэпсэтиэх иннинэ, өр көрсүбүтэ. Ону барытын хомолтолооҕо диэн этээри гынабын эрээри, бастакы былааҥҥа иэс бэрилиннэ дии саныыбын.
  
  
  "Мистер Картер?"- диэн соччо ахсарбата.
  
  
  «Мөлтөх быһыыны- майгыны учуоттаан", - диэн хоруйдаата мин.
  
  
  Икки эр киһи кинини төгүрүйбүттэр. Мин бу дьыаланы Вашингтон барыан иннинэ аахпыппын эрэ билэр этим. Олег Дима, Каракаска КГБ резидена уонна манна туох буолбутун барытын эппиэттиир киһи этэ. Кини уҥа иэдэһигэр маҥан баттахтаах уонна улахан уруучукалаах орто уҥуохтаах этэ. Харахтара кытаанах, тымныы этилэр.
  
  
  » Онон, эһиги санаарҕаабыт Никитераҕыт", - диэтэ Дима.
  
  
  "Итини мэлдьэһэр туһата суох буолуо дии саныыбын, - диэн хоруйдаата.
  
  
  "Ээ, туһата суох. Олег Дима, эһиги билэҕит буолуо. Биһиэхэ көмөлөһөр бу эдэр кыыс, - доктор Таня Саввич, Россия саамай чаҕылхай биевиориһа. Оттон бу Дьэһиэй-Эдьигээн коллегата, доктор Антон Калинин».
  
  
  Таня атын өттүнэн маҥан халааттаах эр киһи миэхэ очкону үрдүнэн көрдө уонна киҥинэйдэ. Ол көрүүм микроскоп анныгар ампаарынан билиннэ. Кинини Таняҕа тылбаастаабыта.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Биевиорист?"
  
  
  «Дьиҥэр, Ник. Эйигин кимиэхэ да Ааттаатаххына, утарсыам суоҕа диэн эрэнэбин».
  
  
  Кини саҥатын иһиллии олордо, билигин кини тоҕо немецтии адьас немецтии сурдээҕин өйдөөтө. Английскай акценнаах нуучча куолаһа этэ. Бу олус табыгаһа суох этэ гынан баран, миигин сэрэтэргэ сөп этэ.
  
  
  "Миигин ыҥырыаххын сөп", - диэбиппэр, - улахан суолталаах дии санаабаппын. Өскөтүн эһиги дьээбэлэһиэххитин сөп этэ. Кэрэхсэбиллээхпин Верхоянскай. Эһиги үс КГБ шабашев оҥорбуккут дуу, бу көлүөнэттэн туох эрэ уратылаах дуу?»
  
  
  Таня мичээрдээн баран, эр дьон сирэйдэрэ таас буолан хаалбыттар. Дима аан бастакынан тыҥааһыннаах куолаһынан саҥарда. «Классический герой, а, Мистер Картер? Куттал суох буолуутун иннигэр хорсуннук оонньуу».
  
  
  Дима диэн баран көрдө. «Бу ытыыргынааҕар ордук", - диэн кыыһыран мичээрдээтэ.
  
  
  «Биһиги билигин итиннэ ылсыахпыт, - диэтэ эмчит Калинин.
  
  
  Дима хабарҕалаата уонна барда. Лаборатория аанын аһан баран, эмиэ сабыллыбыт. Станоктарга икки техника биһиги болҕомтобутун уурбатылар. Калининин тиийэн миэхэ фонарик хараҕар укта. Үлэлии сылдьан миигин кытары чуумпу куолаһынан кэпсэппитэ.
  
  
  «Доктор Савич дьиэ кэргэнин хонтуруолугар үөрүйэх", - диэн аргыый аҕай харахпар көрөн баран эттэ. «Кини итинник уобаластарга Россия биир бастыҥ специалистара өйүнэн- санаатынан, гипнотерапиянан уонна быһыыны хонтуруоллааһын уопсай ньымаларын тула буолар".
  
  
  Айыы тойон сибэтиэйдэрин арааран баран, мин Таня диэки көрдүм.
  
  
  «Бу кырдьык, Ник, - диэтэ кини. «Биһиги сылы быһа киһи майгытын хонтуруолугар эксперименталаабыппыт. Кини бу уобаласка элбэх чинчийиилэри ыыппыта. Врач Калининина биһиги бөлөхпүтүн кытта ыкса үлэлэспитэ, ыарыһахтары эмтээһин ньымаларын ырыҥалаан, ырытан, ырыҥалаан, биһиги дойдубут уһулуччулаах бырааһа ».
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Миэхэ тутулуга суох эксперименнэри ыытар былааннааххыт?»
  
  
  «Эн биһиги тупсарыллыбыт ньымаларбытын хонтуруоллуур бастакы эр киһи буолуоҥ», - диэн хоруйдаата уонна кини куолаһа саарбах быһыытын көрдөрдө. Билигин кини Таня итинник ынырык дьайыыларга бэйэтин билиитин, үөрүйэхтэрин туһаныан сөп диэн билбэт этэ. Ее голубые глазы скрыть за очень В росовой отправе.
  
  
  «Мунньунаҕын... миигин хайдах эмэ туһаныахха сөбүй?»
  
  
  Таня түргэн үлүгэрдик харахпын көрдө уонна эмиэ киэр хайыста.
  
  
  Калининина көмөҕө кэлбитэ. «Биһиги ханнык да хаартысканы суох оҥоро сатыыбыт», - диэтэ кини. "Муҥ саатар, бириэмэҕэ. Эһиги аны ханнык да Картер курдук буолбатаххыт".
  
  
  Кинини көннөрү көрдө. Баҕар, кини, баҕар, тиһэх тараһыт этэ - Таня кыбаарталыгар уһун болдьохтоох инники кэскилбэр миэхэ үчүгэй буолуон сөп.
  
  
  "Аны баар буолбат дуо?"
  
  
  «Биһиги личность трансплантациятын ыытыахпыт», - диэн салгыы Калининин. «Эһиги олох атын киһи буолуоххут. Бу киһи биһигини үтүктүө, мистер Картер. Компьютер быһыытынан техника сайдыа. Эн өйдүүгүн дуо?»
  
  
  Кинини Таняҕа тылбаастаабыта. "Таҥарам, Таня», - диэн сибигинэйдэ.
  
  
  Күөх харахтарбын кытта көрүстүлэр. Кэрэ сирэйбэр сыһыары тутан, чугас остуолу хабан ылла.
  
  
  «Бу намбулин,-диэтэ кини дьыалабыай, - биһиги лабораториябыт бэрт соторутааҕыта оҥоһуллубут препарат. Ону эн наркотигы, сонуну киэҥник тарҕатар өйү- санааны уларыппат эбиккин. Бэйэтэ туспа суоллаах, ол эрээри эмп- томп дьайыылара хааччахтаммыт ".
  
  
  "Иһиллибэт", - диэн саркастаан эттэ.
  
  
  Кини этиитин болҕойон иһиттэ уонна салҕаата. «Намбулин киирдэҕинэ, толкуйдуур процесстар базовай таһымҥа быстыбаттар, личность уларыйар. Наркотигы ылынар киһи сүрдээх бас бэринэр уонна үрдэтэр".
  
  
  "Этии», - дии санаатым. "онон, ити барыта."
  
  
  «Чааһынай", - диэтэ Таня. «Эпэрээссийэлэнэн иһиэххит, квалификациялаах гипнотерапевт буолуохтааххыт. Итиэннэ биһиги чинчийэр сылларбытыгар оҥоһуллубут быһыыны- майгыны хонтуруоллааһын ньымаларыгар".
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Туох сыаллаах- соруктаах?"
  
  
  Таня открылся.
  
  
  «Ымпыгын- чымпыгын кыайан өйдөөбөппүн», - диэтэ Калининин Таня флаконуттан ылан убаҕаһынан туолан баран. «Хайа да түгэҥҥэ, бу кэпсэтиибитин тула туох да санааҕытын түһэрбэккит».
  
  
  Бу хобдохтоох сирэйбэр туох эрэ улаханнык алдьаммыта. «Портнай эйигин кырбаа!» - диэн хаһыытаата кини.
  
  
  Хараҕым күлүмнүү күлүмнүү күлүм гынна, мин кинилэри көрөөт, куттал суоһаабатын курдук сананным. «Баһаалыста, драматизм суох, мистер Картер. Задача задачатын уустугурдуҥ».
  
  
  Таня остуолтан туран тиэхиньикэни тула кэпсэтэн кэллэ. Калининскай аппараты салгын туругун ылар хабахтан ыраастыыр гына сирэйин иннигэр уунар.
  
  
  Кыырыктыы- абаран түөспүн хабан кэбистэ. Мин хаһан эрэ тургутан көрбүтүм саамай чугас этэ. Кини хаһан даҕаны физическэй ыарыылаах эбэтэр өлөртөн куттамматаҕа, ол гынан баран, барыта атыннык. Дьиҥэр, кинилэр миигин өлөрөөрү, мин киһибин суох оҥоро сатыыллар, онтон мин этим-сииним нэгэйдэргэ туһана сатыыллар. Бу туһунан биир санааттан көхсүм иһигэр хатырыктар элэҥнээтилэр. Кини билигин, куттал иччитэх буолбатаҕын биллэ. Бу былааны бэлэмнээһиҥҥэ - кини биһиэхэ хайдах эбитэ буолла-ыйы дуу, сыллары да ааспыттар. Ону толорбут АХ агенын кытта дьиэлэрин кэриэтэ буолбуттар.
  
  
  Калининиҥҥа көмө техниката кэллэ. Таня эргиллэн кэлэн биһигини хос нөҥүө көрдө. Тиэхиньикэ эрэһиинэ туруупкатын санныбар баайан баран ырбаахыбын кэтэн кэбистэ. Кини тыл этээччилэр бэлиэтии көрдө. Намбулин Венаҕа аһаҕас киирбит.
  
  
  Доллар иирбит. Калининина миэхэ иннэлээх тиийэн кэлбитигэр тирии ремоннардаах, күүстэринэн кыһанан сэриилэспитэ. Бу остуолтан туруон сөп этэ, бу эр дьон туһунан чэпчэкитик дьаһаныан сөп этэ. Уостара бөҕөх.
  
  
  Тустуу наадата суох, мистер Картер, - диэн сымнаҕастык эттэ Калинины санныттан тутан баран. - Бу түгэҥҥэ сүүрэр олох кыаллыбат ».
  
  
  Инним сууллан хаалла, техника кыайан хамсаабат диэн санныбын кэннибиттэн тутунна. Калинин сирэйэ кэтит веноктаах оонньууру уган баран, снарядынан шприцаҕа кэтэрдэн баран, кыра минньигэһинэн дуоһуйар.
  
  
  Бэһис баһылыга.
  
  
  Эйфия иэйиитин куустарда. Онтон этим- сииним мөлтөөн эрэр. Тыыным биллэ-көстө бытаарда, куба уонна Үөһээ уостан көлөһүн таммалыырын сэрэйдэ. Наркотигы хачайдаабыппын да долгуйбатаҕым, паника ынырык иэйиитэ сүтэн хаалла. Она все вспомнить все вспомнить все, и не знаю, что они не знаю, что они не создать меня В каком- то эксперименте по террору, но меня это больше не долгуйбат. Мин буолуохтаахпын билбитим, ол гынан баран ону миигин долгуппат этэ. Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, бэйэтин иһинээҕи уордайыыны күөдьүтэргэ холонон баран, туох да ордубата. Кинилэр биһиэхэ кэпсииллэрэ буоллар, ити миигиттэн айдаарыа этилэр. Итинэн тэптэрэн утары охсуһуу буолла, онно дьиксиниэххэ наада. Кини ис былааһыгар баара, күүһэ улахан этэ. Ону хайдах эрэ тыыннаах хаалар кыахтаахпын. Тиһэҕэр, бу чахчы уһун болдьохтоох инники кэскилгэ улахан суолталаах этэ.
  
  
  Миигинниин сирэйдэр - Таня уонна Калининина.
  
  
  миэхэ муора сибиинньэ клеткаҕа курдук эрээри, утарсыбатаҕым. Кинилэр үлэлэрэ этэ, ону оҥорорго көҥүллээбитэ.
  
  
  Калининин мин сирэйбэр тыыллан- хабыллан, үйэм тухары көтөҕүллүбүтэ. Таняны кэҕис гынна. Таня миэхэ уун-утары кэллэ. Кини олус чугас олорор. Кини кылбайбыт күөх харахтарын көрөн, урут чуҥкуйбут кээмэйдэрин көрдө.
  
  
  «Билигин эн бэйэҕин олус мөлтөхтүк сананаҕын, олус наадалааҕын билэҕин», - диэтэ кини сымнаҕас куолаһынан. Куолаһым, интонацията бэйэм- бэйэм уйулҕатын күүһүрдэ.
  
  
  "Ээ»,-диэт күөх бассейннары көрдө.
  
  
  «Хараххын хаһан көрөҕүн, хараҕыҥ сылайар. Үйэҥ сүрдээх ыарахан буолан, эн сабыаххын баҕараҕын".
  
  
  Мин үйэм тухары титирэстии сылдьыбыттара.
  
  
  «Билигин хараҕы аһаҕас туттуу уустук. Кинини биэс сылга диэри ааҕан- суоттаан көрдөххүтүнэ, эһиги хараххытын хатыаххыт. Хараххытын хатаан баран, эһиги олус чэпчэтиилээххит. Онтон эһиги тоҕо хатаммыккыт кэннэ, дириҥ транссаҕа таһаҕаһы таһыаххыт. Биир. Эһиги олус утуйбуккут. Икки. Эһиэхэ олус ыарахан үйэлэр. Үс. Эһиги дириҥээн, бас бэринэн олороҕут. Түөрт. Хараххыт сабылыннаҕына, эһиги саҥаҕытыгар эппиэттииргитин, дьайыыларгытын ыытаргытыгар көҥүллээҥ. Биэс ».
  
  
  Хараҕым бэйэтин саалатыгар хатанан хаалла быһыылаах. Кини, сабыллыыттан мүччү тутан хаалыа суоҕа диэн билэрэ да, сатыы сатаабатаҕа.
  
  
  «Эһиги билигин гипнотическай транссаҕа бааргыт уонна мин саҥабар хардарыаххыт".
  
  
  Чараас монотон куолаһынан, тоҕо эрэ бэрт итэҕэтиилээхтик этэрэ. Кини кэрэ куолаһа - бу чуор куолаһа, куолаһа чуор куолаһа-мин көрдөхпүнэ, тугу барытын оҥоруохпун баҕардым.
  
  
  "Эһиги өйдүүгүт дуо?"- диэн ыйытта.
  
  
  "Ээ, ону өйдүүбүн."
  
  
  «Үчүгэй. Билигин ити Кольцевой тэрили эһиги төбөҕүтүгэр кэтэн, электродтары сыһыарабыт". Кини ким эрэ оборудованиены миэхэ төбөҕө сыҕарытан эрэрин биллэ. Кини төбөтүгэр баайан баран, тахсар проводтар лабиринтарын санаан кэллэ.
  
  
  «У вас говоря с тобой, Ник, эн массыынаттан аудиовизуальнай дааннайдары ылыаҥ. Тугу көрбүккүн- истэҕин да иһин, үчүгэй да буоллаххына, син дириҥ трансса туругун ситиһэргэ көмөлөһүө". Ханна эрэ щелчок кнопканы иһиттим, онтон Таня айбыт кырасыабай сибэкки дьөрбөтүн уурдум. Сибэккилэри кытта урут хаһан да истибэтэх кэрэ музыка кэллэ. Таня саҥата бэртээхэй сиэри- туому, дорҕооннору арыаллаата.
  
  
  «Эккит- сииҥҥит барыта босхо баран, чэпчэкитик мөлтөөн, эйфия сүдү иэйиитин хабан ылар. Эһиги иннин диэки сыыр эскалаторга быгыалыыр. Эһиги хас биирдиигит аайы таҥнары түһүөххүт, оччоҕо эһиги өссө босхо баран иһиэххит. "
  
  
  Массыына миигин эскалатор оҥорон, уста сылдьар Лабыҥкыр иһигэр сымнаҕас бороҥ кыраһыабай Лабыҥкыр нөҥүө таҥнары сүүрдэ.
  
  
  «Алларааҥҥы эскалатор Аллараа өттүгэр чугаһаан, олус дириҥээн иһэҕит. Эһиги мин саҥабын толору ылынаҕыт». Кини түгэҕэр тиийэн, хаһан да барыан баҕарбат үтүөкэннээх, үтүөкэн майгылаах буолан таҕыста.
  
  
  «Мин эһигини биэс сылга диэри ааҕаргытыгар көрдөһөбүн эрээри, үс сыыппараны көтүтүөххүт. Эһиги үс сыыппараны саҥарар кыаххыт суох. Билигин биэс сылга диэри ааҕыҥ».
  
  
  Уостарым хамсыыллар. «Биир, икки, түөрт, биэс». Айахпар, мэйиим үс нүөмэрдээх уопсай туох да суох.
  
  
  «Олус үчүгэй», - диэтэ Таня. «Оттон билигин эн кимҥиний, кимҥиний?"
  
  
  Мин иһигэр туох эрэ дириҥник утарсара, ол гынан баран күүстээхтэн күүстээх куолас миигин ыйыталаһара, онон " кинини ким да Картер «диэн хоруйдаабыта. Она работаю В АХ, где у меня Н...» Мин нүөмэрбин ейдеебеппун, рейтиннэрин да ейдеебеппун ». Салгыы идентификация туһунан сиһилии иһитиннэриини биэрдэ.
  
  
  «Үчүгэй. Билигин миигин болҕойон истиҥ. Эһиги миэхэ тугу эппиккитин барытын умнуоххут, атына барыта эһиги былырыыҥҥытын кытта сибээстээх. Бу кэмҥэ эһиэхэ толору уонна тотальнай амнезия сайдар».
  
  
  Дьикти түгэн буолла. Миигин экзотическай титирэстии түстэ, ааспытын кэннэ төбөбүн бүөлээтэ. Физика эффектэрэ аастаҕына,атыннык биллэ. Ити чараас уратылаах этэ да, тулам барыта сүтэн хааларын курдук. Аан дойдуга Парижка этим- сииним, Таня куолаһыттан ураты туох да ордубата.
  
  
  "Кимҥиний?"
  
  
  Кинини мүнүүтэҕэ толкуйдаата. Туох да тахсыбата. Ис кыаҕын толору туһана сатаата да, билигин да кыайан эппиэттээбэт. Мин личность суох этим. Ону мин ааппын, классификациялыыр, классификациялыыр диэн күүппүт, муҥура суох хараҥаҕа уста сылдьар киһи баар этэ.
  
  
  «Билбэппин», - диэтэ мин.
  
  
  "Ханна олороҕун?"
  
  
  «Бу хараҥаҕа», - диэн хоруйдаата.
  
  
  "Хантан кэллигит?"
  
  
  "Мин билбэппин."
  
  
  «Үчүгэй. Кинини эн өйгүн чэбдигирдиэм. Билигин киһи уобараһын көрүөҕүҥ". Массыына умайан, киһини көрбүтүм. Кини үрдүк уҥуохтаах, хараҥа баттахтаах, хара харахтаах этэ. «Бу эр киһи-эн", - диэн салгыы кэпсиир. »Рафаэль Чамес".
  
  
  "Рафаэль Чамес", - диэтэ мин.
  
  
  Холбоһуктаах Штаттарга хас да сыл үлэлээбит венесуэлец буолаҕын. Эн төрүккүт
  
  
  Маргаритаҕа киирэн Каракаска үөрэммитэ. Хас да хайысханан үлэлээбиккит эрээри, билигин актыыбынай революционер буоллугут ».
  
  
  "Ээ», - диэтэ мин.
  
  
  «Авенда Боливар, 36, манна, Каракаска олороҕут".
  
  
  «Авенида Боливар, 36».
  
  
  Кэргэним дуу, доҕотторум дуу, бииргэ үөрэммит дьонум бу дьиэ кэргэннэммин, революция кэнниттэн табаарыстыы сылдьыбыт дьоннорум дуу диэн миэхэ салгыы кэпсээбитэ.
  
  
  «Кэлин бэйэҥ тускунан элбэҕи билэҕин»,-диэтэ кэмниэ-кэнэҕэс. «Оттон билиҥҥитэ сынньаныахтааххыт. Кинини биэс сыл анараа өттүгэр ааҕыам. - Счет кэмигэр трасса устун бытааннык тахсан өйгүтүгэр төннүөххүт. Биэс. Эскалаторынан хаттаан үөһэ тахсаҕыт. Түөрт. Эһиги бүүс- бүтүннүү олороҕут. сынньаммыккыт да, эһиги бэйэҕитин өйдүүгүт. Үс. Хараххыт биир счекка арыллар түгэнигэр, хараххытын хайдах хатыаххар диэри, тугу да өйдөөбөккүт. Икки. Хараххыт арылыннаҕына эрэ, Рафаэль Чамес диэн тугу эппиппин өйдүүгүт. Толору амнезия буолуор диэри тугу да өйдөөбөккүт. Один ".
  
  
  Кини хараҕын арыйда. Онно кыыс олороро, бу сирэйин- хараҕын билэр этэ да, атын быһыыга-майгыга туох быһыы- майгы баарын билбэт этэ. Ол хараҕын сабыан иннинэ этэ. Кини Венесуэла тула буолбатах, бу үчүгэй личикаҕа интэриэһим кыччаата. Ону тэҥинэн Испанскайы кытта кэпсэтэрэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Qué pasó?"
  
  
  «Сенор Чамесов чэпчэкитик сыттыгыт. Саахалга түбэстигит уонна сыалгытын- соруккутун толордоххут, эһиги тускутугар хас да күн устата кыһаллабыт. Эн дьиҥнээх революционнай табаарыстаргын, дон? "
  
  
  Хоско эргийэн көрдө. Техникум олоппоһун төлөрүтэн, олоппоско ууран, тугу эрэ төбөбүттэн уһулан кэбистэ. «Тоҕо... "ээ» - диэтэ мин, тугу да өйдөөбөтөхпүн кэриэтэ.
  
  
  «Это доктор Калининина, А она Таня Савич, ваши русские друзья в революционном движении. Бу атын табаарыстар-Менендес уонна Сальгадо. Кинилэр хас да сыл устата эһигинниин хамсаныылаахтар. Биһиги эһигини манна, бу чааһынай клиникаҕа аҕалан эмтиибит. Бүтэһигэр, конференция хайа диэки буолбат".
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Конференция?"
  
  
  Таня мичээрдээтэ. «Бары тута өйдүү сатаама. Хоско баран сынньаныахтааххын".
  
  
  «Ээ», - диэн Толлуман эттэ мин. «сынньан. Кинини олус сылайдым».
  
  
  * * *
  
  
  Миигиттэн аҕалбыт хоско бэрт минньигэс этэ. Куойка эрэ эмтэниэн сөп этэ да, атын усулуобуйаҕа кини куойкатын күүтэр кыаҕа суох. Тиһэҕэр, кини сокуону кэспит киһи этэ дуо? Чиэһинэйдик этэбин,ону өйдүөхпүн сөп. Кыыспыттан хайдах иэдээн тахсыбытын ыйыппатым хомолтолоох, ону өйдөөбөтөҕүм. Биирэ дьэҥкэ этэ-миигин эмтиир табаарыстарым наадалар. Миэхэ наһаа наадалар. Кинилэр мин амнезиям төһө улахан суолталааҕын өйдөөбөтөхтөрө. Чэ, ити хас да чаас иһинэн дьайар. Үчүгэй түүлүм миигин көннөрүөҕэ. Ол гынан баран, кыыс этиитин дьоһуннаах конференцияны кыайан өйдөөбөппүн дьиксинэ санаабытым. Мэйии ночооттоох буолан баран, кэлин тиһэҕэр тиийэн утуйан хаалла.
  
  
  Кини эмискэ түүн ортото уһугунна. Галлюцинация баар этэ дуу, көннөрү түүлүм дуу? Ол түүл буолуохтаах этэ. Кини ханнык эрэ атын дойдуга, иччитэх дойдуга сылдьыбыта. Кинини хараҥа күүстээх уулуссанан куотан, эр киһини эккирэтэр. Кини илиитигэр немецкэй производствоны уһун хара фисиһы тутан турара буолуо. Бу киһини ытан өлөрө сатаабыт. Эргиллээт, миигин ытыалаан барда уонна ыытыллыбыт суоттааһыннарга улаханнык ыалдьыбытын биллим. Ытыс илиибэр эмискэ кылгас уктаах сүгэ кубулуйда. Онтон уһугунна.
  
  
  Дьикти түүл этэ. Кини ханнык да дойдуга, Венесуэлаттан ураты, биири өйдүү илик. Кини биһиги олохпутугар биирдэ да эр киһини ытан кэбиспэтэҕэ. Эбэтэр кинини? Ити барыта мээнэҕэ буолбатаҕа.
  
  
  Сарсыарда кэлэрбэр аһы- үөлү кытта аҕалбыттар, харса- хабыра суох ымсыыран илдьэ барбыттар. Ону бүтэрэн баран сиэркилэҕэ сирэйин одууласта. Муҥ саатар, билсиим этэ. Ол гынан баран, бу сирэй Рафаэль Чамеса буолбатах быһыылаах. Көрбүтэ, аҕалбыт таҥастарын көрбүтэ да, истибэт. Хармааннара иччитэх этилэр, өйдөрө- санаалара суох этэ. Биир чаас курдук Менендес кэлэн миигин төттөрү боробулуохалаах, атын оборудованиелаах хоско илдьэн кэбиспитэ.
  
  
  «Добрый сарсыарда, сень Чамес», - диэн миигин Таня диэн ыҥырда. "Саҥа эмтэнэргэ бэлэм дуо?"
  
  
  "Ээ, кинини оннук сэрэйэбин», - диэтэ массыынаны көрөн баран. «Ол эрээри ити барыта наада дуо? Отель бы знать, что получаю В получаю".
  
  
  «Баһаалыста, - диэтэ Таня, миэхэ улахан олоппоһу көрдөрөн баран. «Сеньор Чамес, менга Эришингиз учун. Биһиги эһиги доҕотторгут».
  
  
  Кини кириэһилэҕэ олорбута эрээри, бэйэм туспунан түспэтэҕим. Его отела выборить выструг этого дома, по улице Каракаса, вернулся в свою квартиру на свою квартиру. Кини бу билэр дьонум өйбөр төнүннүлэр, доруобай дьон оҥоруохтара диэн эрэнэрэ. Бу дьарык түмүгү аҕалбатаҕына, тута дьиэбэр барыам диэн эрэннэрдэ.
  
  
  «Билигин сынньана түс», - диэтэ Калинин аатынан киһи.
  
  
  "Мин эһиэхэ чэпчэкитик уоскутабын ». Оһоҕоһум анньан кэбистэ уонна хос инспекцияны оҥордо.
  
  
  Төбөбөр аата сүтэн хаалла. Намбулин. Ону урут хантан истибитэй? Бу туһунан улаханнык толкуйдуу иликпин, дириҥник эйфория хабыллан, атын да дьоҥҥо интэриэһин сүтэрдим.
  
  
  - Ким эрэ төбөм таҥаһын көннөрдө. Утарсыбатаҕым. Мүнүүтэнэн Таня саҥата иһилиннэ.
  
  
  «Хараххытын сабыаххытын баҕараҕыт. Ну счетугар биэстэ диэри сабыаххыт». Аахтым да хараҕым сабылынна. Хараҥаҕа эмискэ сибэкки дьиримнии түстэ уонна кини тоҕо эрэ билэр киһим курдук көстөр дьикти музыканы иһиттэ. Куолас тохтообот, ол гынан баран өҥнөөх музыка миигин аллараттан, аллара диэки тарта. Эскалаторга олорорум курдук сананным. Онтон мин төбөбүнэн атын куолас ньиргийдэ. Миигин барытын кэпсиирэ. Холбоһуктаах Штаттар тираническай империализмын босхолооһун иһин хас биирдии бытархай, мин төрөөбүт күнүм күнүн- дьылын хаҥас хамсааһыныгар тиийэ. Чопчу сценалары ойуулааһын этэ. Барыта бүппүтүн кэннэ, кини ааспыт олоҕун сиһилии хартыынатын ылла. Амнезиям эмтэннэ.
  
  
  Кини «Самосуд» диэн политическай бөлөх чилиэнэ этэ, ол иһин Венесуэла бырабыыталыстыбатын тутуһар уонна нууччалар көмөлөрүнэн хаҥас режими олохтуур соруктаах. Миигин аҕыйах ый анараа өттүгэр эрийбиттэрэ, аҕыйах хонуктааҕыта Америка посольствотын демонстрациятыгар бааһырбыта.
  
  
  Таня эмиэ саҥарда. "Эһиги лидергит биһигини дружинниктар кэккэлэрэ суостаах полицейскай тактика сирэйигэр суостаах дезертирствонан бүппүтүн туһунан этэригэр көрдөстө. Онон билигин үлэлиэххэ наада. Бу дьайыыны ыытарга эһиги талбыккыт.
  
  
  Холбоһуктаах Штаттартан олус тутулуктаах буолла», - диэн салгыы кэпсиир. «Холбоһуктаах Штаттар Венесуэла неби экспорт 40- ча бырыһыанын атыылаһаллар, американецтарга өлүү экономическай тиийбэтин. Венесуэла Президенэ уонна бу капиталистическай правительство американецтарга аан дойдуну барытын биэриэн иннинэ урусхаллыахтаах. Былаан оҥоһулунна. кэлэр Коракаас конференциятын учуоттаан оҥоһулунна.
  
  
  "Конференция Венесуэла Президенин уонна холбоһуктаах Штаттар вице- Президенэ икки ардыларыгар көрсүһүөҕэ. Кини бу өстөөхтөрүгэр ураты кыаҕы биэрэр. Кэлин эһиэхэ былаан уонна хайдах толоруллуохтааҕын ымпыгын- чымпыгын иһитиннэриэхтэрэ. Эһиги өйдүүгүт дуо? "
  
  
  "Ээ, ону өйдүүбүн."
  
  
  «Үчүгэй. Эһиги көрдөххүтүнэ, мин эһиэхэ тугу эппиппин барытын ымпыктаан-чымпыктаан өйдүү сылдьыҥ; эһиги дириҥ транссеяҕа тиийбиккит-истибиккит, көрбүккүт барыта ымпыгар-чымпыгар тиийэ. Өскөтүн эһиги өйгүт-санааҕыт ымпыгын- чымпыгын туһунан ыйытыылар үөскээтэҕинэ, подсознание хоруйдуурун биэрдэҕинэ, ханнык баҕарар проблеманы толоруоххутун сөп. Рафаэль Чамес курдук идентичность-эһиги бу политическай философия олохсуйарыгар саарбахтыа суохтааххыт".
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, мин хараҕым аһыллан, Таня биэс уонтан бииригэр диэри төттөрү эргиллэн кэлбитин өйдөөн кэллэ. Кини эмиэ ааспыт олоҕун туһунан ахтан- санаан кэллэ. Миигинниин тугу оҥороллоро эбитэ буолла. Кини амнезияттан толору босхолонно.
  
  
  Таня мичээрдээтэ. - "Табаарыс, бэйэҥ хайдах билэҕин?"
  
  
  "Олус үчүгэй", - диэн хоруйдаата мин ... Наркотик миигин ахтыбытын модьуйда. Каракас конференциятын утары миссияҕа кыттыахтаах, билигин ону өйдөөн кэллэ. Кинини бэлэм буолуом дуо?»
  
  
  «Эһиги бэлэм буолуоххут», - диэтэ кини.
  
  
  Калининин тиэхиньикэтин Дальнай Востокка тиийэн, биһигини Танялыын соҕотохтуу хаалларан, хосторугар тиийэн кэллэ. «Мы с тобой... бэйэ-бэйэбитин ордук билэбит, ону өйдүүгүн дуо?"У вас. Харахпар Ирина сытар Таня мимолетнай уобараһа баар этэ.
  
  
  Кини хараҕар туох эрэ буолан, кини сирэйэ чэпчэки мичээрдээн көһүннэ. «Өйдүөҥ диэн эрэнэбин. Киэһэ бииргэ сылдьыбыппыт. Өйдүүгүн дуо?»
  
  
  "Соччо үчүгэйэ суох», - диэбитим мин ... ол гынан баран, сорох ахтыыны ылбытым, ордук сананыахпын баҕарабын«.
  
  
  Оргууй аҕай күлэн кэбистэ. «Баҕар, эн клиникаҕын быраҕан баран, хаста да мүнүүтэни ыытыахпытын сөп».
  
  
  «Бу туох күүтэрин кэтэһэбин», - диэтэ мин.
  
  
  Хоско хааларын, сынньанарын кэтэһэ сатаабыттар. Таня туһунан кыратык толкуйдаатым. Дьикти. Россия нэһилиэнньэлээх пууна мин олохпор саамай наадалаах этэ эрээри, бу дьикти кыыска туһунан толкуйдуур кыаҕым суох.
  
  
  Таня туһунан санаабатахпына, кини саахалтан сылтаан умна быһыытыйбытын сөргүтэргэ холоммута. Мин өйдүү сатаабытым курдук, мин кыра түгэни санаан кэлбитим. Атах сыгынньах Маргарита кытыытыгар турар туой дьиэҕэ сүүрэн киирдэ. Онтон бу дьиэм мин дьиэм буоларын өйдөөн кэлбитим, оттон Мария диэн ааттаах үчүгэй черновигым этэ. Мин аҕам эмиэ тоҕус саастаахпар өлбүтэ. Сотору кэминэн кинини аймахтарыгар олорон государственнай сулууспаҕа үөрэммитэ.
  
  
  Бу барыта туох эрэ дьикти этэ. Кини былыр- былыргыттан тугу эрэ ахтан ааһыан сөп, ол гынан баран ити маллара- саллара куһаҕан, туманнаах уобарастара көстөллөрө. Кини туһунан саныыр санаата уларыйдаҕына, олох дьиҥнээхтик сүтэн хаалаллар, дьиҥнээх сорҕото миэхэ суох курдук.
  
  
  Дьиктитэ диэн, саамай чаҕылхай ахтыыларым аҕыйах сыллааҕыта Америкаҕа, погрузка үлэлии сылдьар платформаҕа үлэлээбиттэрэ.
  
  
  Хоско күнү быһа сырытыннарда. Ол түүн миэхэ Таня кэлбитэ. Оргууй аҕай киирэн аанын кэннигэр сабан кэбистэ. Кини куойка бүтүүтүттэн туран, ахайкас конференциятын хаһыатын аахпыта. Биһиэхэ стетоскоп баар, илиитигэр планшет туттарар.
  
  
  "Кинини пульс харыһыйыахпын сөп дуо?"диэн ыйытта.
  
  
  "Биллэн турар."
  
  
  - Саргылаана сымнаҕас илиитинэн тутта. Биһиги көрүүлэрбит көрүстүлэр да, түргэнник аккаастанна. Кини бэйэтин диаграмматыгар бэлиэтээн баран, түөһүгэр сыһыары тутан, мүнүүтэҕэ иһиллии олордо.
  
  
  "Хотуолатаары гынаҕын дуо?"
  
  
  "Суох."
  
  
  "Утуйар удьуор баар дуо?"
  
  
  «Ону өйдөөбөппүн".
  
  
  Мин көрдөхпүнэ, этин- сиинин токуругар толору хааччыллыылаахтар. Онтон мин төбөбөр атын уобараһы-Таня сыгынньах ирина элэс гынан ааста. Аныгыскы штопор экстрасенсорнай курдук көстөр.
  
  
  "Өйдүүгүн эппитиҥ ... биһиги, Рафаэль»чугас.
  
  
  "Ээ, ону өйдөөн хаалбытым."
  
  
  "Тугу өйдөөн хаалбыккытый?"
  
  
  Кини мичээрдээтэ. "Суох. Ол эн этэ. Ирина".
  
  
  Кини кэрэ күөх харахтара мин көрүүбүттэн тэйэ тутталлар. Ону биһиэхэ планшет уонна стетоскоп ылан муоста ыппыт. Ол кэнниттэн кини сымнаҕастык эгэ тардынна. Уураан баран, кыыс хоруйдаата.
  
  
  "Чахчы эн миигин кытта утуйбуккун дуо, оннук буолбатах дуо?"- диэн им-ньим ыйытта.
  
  
  Кыыһым сыҕарыҥната сатаата да, кинини тохтоттум. "Рафаэль, эн сөбүлээбэт эбиккин», - диэн сөхтө. «Эн революционер буолаҕын. Дьахтарга бириэмэтэ суох этэ".
  
  
  «Ее, должно быть, нашел время хотя бы раз, - опроверг появившиеся в сми сообщения ее эй.
  
  
  Кинини харахпар буллулар. "Ээ, биирдэ». Өйүгэр дылы. «Америка посольствотын демонстрацията суох. Кини эһиги квартираҕытыгар суругун аҕалан, эһиги миигин хааларга көрдөспүккүт".
  
  
  "Ууруубут да, эйигинниин чугаһыыбыт», - диэтэ мин, этин- сиинин бүтүннүү кэрийэ сылдьан бытааннык илиилэринэн ыытан испитим.
  
  
  "Рафаэль, баһаалыста...» диэн ыйыппыттыы кытаанахтык эттэ.
  
  
  Кини форматын тимэҕин тимэҕин төлөрүтэн баран, ээлгэ сыһыары тутан илиитин уунна. Кини түөһүн имэрийэрэ, мин сыһыарбыттан тэһитэ ытырбахтыыра.
  
  
  "Рафаэль ..."
  
  
  Биһиги эмиэ сыаллаатыбыт. Кини утарсара тохтоото уонна эмискэ үлүбээй ытыһын сыҕарытан, этин- сиинин илэ харса суох харса суох ытырбахтаата. Сыллааһын бүттэ, биһиги иккиэн тыыммытын кистээтибит уонна улахан баҕалаахпыт.
  
  
  "Ээ, таҥарам, Рафаэль", - диэн хаһыытаата кини.
  
  
  Кини форматын скиниятын устан муостаҕа уурда. Кини туруус туруупкатын хайдах тардарын кэтээн көрдө. Куойкаҕа чугаһаан, уйулҕата хамсаан, этэ- Сиинэ титирэстээн барда. Кини түргэнник арахсан, аттыгар сытар. Мин тарбахтарым уонна уостарым бары эймэҥнэһэллэр.
  
  
  Эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр ыга тутунна да, кытаанах ээлгэ ыга тутта. "Эйигин кытта тугу гынабын?- диэн саҥа аллайда. Кини тылын- өһүн, ис хоһоонун дириҥник хорутан, тиэйэн- таһан кэбистэ. Хат эппиэттээтэ.
  
  
  Кини дьүһүнүн сууйбутун билбэтим, син биир баар этэ. Кини ыллаан- туойан, сылааһынан эрэ сананар кыахтаах. - Диэт эргитэн эрдэҕинэ эрийэн көрдө. Тыҥыраҕым бүк аһыллан, тыҥыраҕым көхсүм иһигэр киирэн эрэрин сэрэйдим. Кини эмискэ биһиэхэ киирэн, Миитэрээс минньигэс баҕайытык хаһыытаата. Онуоха бары хараҥа, уталыппакка, имэҥирбэккэ үүнэ-сайда тураллара.
  
  
  Алтыс баһылык.
  
  
  Миигин эмиэ устуулга баайаллара, хос иһигэр адьас хараҥа этэ. Өссө биир инспекцияны оҥорбуттара да, бу сырыыга туох да саҥа- иҥэтэ суох этэ. Миэхэ наркотик эрэ дьайар. Таня уонна Калининина хоско да суох этэ.
  
  
  "Бүтэһик фаза «туһунан тугу эрэ ахталлар. Ону нууччалыы кэпсииллэрин истэн, тоҕо эрэ барытын өйдөөтө да, хаһан эрэ нуучча үөрэҕэр үөрэммитин өйдөөбөтө.
  
  
  Кириэһилэҕэ олордоҕуна хараҥаҕа кини иннибэр уобарас үөскээн тахсар. Бу президент этэ, политическай этиини этэрэ. Кини миигиттэн сүүрбэччэ футболга сылдьан, кэпсэтэр кэммэр хаҕыстым. Миигин олус ытыалаабыт малларын эттэ. Кини тымныы уунан сабылынна. Эйфория күүстээх уордайыыта уларыйда, Президент тыла- өһө барыта атаҕастанара, улаханнык атаҕастанара. Бу сирэйэ бытааннык көһүннэ уонна ынырык токуруйда. Мүнүүтэнэн киһи дьүһүнүттэн ордубут сирэйэ бүтүннүүтэ баар. Өһүргэммит уоһунан аһаҕастык быһыта тыытыллыбытынан, өссө кэҥээн, кэҥээн барбыта. Илиибин уунар, атаакалыырбын сирэйим олус чугас этэ.
  
  
  Хоско хаһыытыы- хаһыытыы истээт, бэйэтин хайатын тула көппүтүн өйдөөтө. Кини ити ынырык сирэйэ кини тарбахтарын тарбаҕынан тарбахтарынан тырыта тарда сатыы-сатыы, сорунуулаахтык сирэйин одууласта.
  
  
  Ол гынан баран, кыайан ситиспэтэҕим. Это было воплиятия только обрусования и жалкого ответственности из которого дотация дотация дотация на трудной сирэйах и нусходить его. Мүнүүтэнэн иһиллии түһээт, сирэйэ им-ньим чуумпу буолбут.
  
  
  Эмискэ
  
  
  Таня саҥата хараҥа тыаһаата. «Бу эһиги өстөөххүт. Бу эһиги норуоккут уонна көҥүл киһи. Сидьиҥ харамай, сидьиҥ, норуотун өлүктэринэн аһылыктанар. Эһиги куруутун таптаабаккыт, куттаммыккыт эрээри, билигин эһиги харса суох, тыйыс сүрэхтэниэххит. Кими эмэ абааһы көрбүккүт эбэтэр олоххутугар тугу эмэ абааһы көрбүккүт ордук ».
  
  
  Мин түөһүм токуруйан, токуруйан, токуруйан- толлон турарын көрөөтүм дии саныырым. Кини куруутун Президеммит хотторуута уонна тыҥырахтара ытыстарын хайа тардыар диэри сутуругун ыга тутта.
  
  
  Тиһэҕэр дьүһүн хараҥаҕа сүтэн хаалбыта, атыттарга уларыйбыта. Бастаан ону билбэппин, онтон ону хаһыатынан өйдөөн хаалбытым. Бу Америка вице- Президенэ этэ. Английскайдыы саҥарда да, кинини бэркэ өйдүү оҕуста. Кини Венесуэл бырабыыталыстыбатын кытта ыкса үлэлэһэр Штаттар экономикаҕа уонна байыаннай көмөнү оҥороллорун, Венесуэла Президенэ былааска хааларын туһугар бииргэ үлэлииллэрин быһаарбыта. Кини эппитин тухары сирэйэ уларыйда. Ити харахтара өссө куһаҕана суохтук, уостан уостан уостан уостан уостан түспүттэрэ.
  
  
  Кини сибэтиэйдэрэ умайан бүттэхтэринэ, бүтүн көлөһүн иһигэр сылдьыбыта. Техникум олоппоһуттан уһуллан, хоско төттөрү илдьэн кэбиспитэ. Препарат уонна кыайбат иэйиилэр мин энергиябын толору ситтилэр. Атаҕым олус мөлтөх буолан, нэһиилэ сылдьарым.
  
  
  Хоско эргиллэн кэлэн миэхэ куойкаҕа олороругар көмөлөспүт уонна үөһэттэн өҥөйөн көрбүтүм.
  
  
  - Диэн ыйытта. - "Эйигин кытта туох барыта бэрээдэктээх дуо?"
  
  
  "Мин оннук саныыбын."
  
  
  Эйэҕэстик эттэ. - «Бу барыта эһиги миссияларгытыгар наада".
  
  
  Дириҥник үөһэ тыынна. - "Таня Савич Ханнаный?"
  
  
  «Кини бырайыагынан дьарыктанар".
  
  
  «Мин кинини көрүөхпүн наада".
  
  
  "Куттанабын, ол кыаллыбат".
  
  
  Кинини көрдө. Ити Сальгадо диэн эдэр киһи этэ. Бу сирэй көнө көстөр. Баҕар, онно киирбит арыйыыттан сылтаан, тугу санаабытын сэрэйбэтэхтэрин ырааппыта буолуо.
  
  
  "Хема миигин эмиэ ааттыыллар дуо? Ама, ити барыта норуот медицинэтигэр нааданый?»
  
  
  Ити хараҕым кыараата. "Итиннэ саарбахтыыгын дуо?"- диэн ыксаан ыйытта.
  
  
  «Я... мин билбэппин. Суох дии саныыбын. Ардыгар өйбүттэн тахсыам дии саныыбын".
  
  
  «Өйүттэн тахсыбатыгыт. Дьиҥэр, эһиги билигин этэҥҥэ буолаҕыт». Ити куолаһа уоскутар этэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - «Манна, клиникаҕа төһө өр сылдьарый?»
  
  
  - Диэн ыйытыы бөҕөнү түһэрдэ. «Бэҕэһээ киэһэ табаарыһым аҕалбыт».
  
  
  "Оттон кини хаһан барарга бэлэмминий?"
  
  
  "Бүгүн."
  
  
  Кини локоҕо умса соҕус көтөҕүллэн таҕыста. - "Дьиҥэр?"
  
  
  «Бүтэһик түһүмэх бүгүн түмүктэниэҕэ. Өссө хас да билсиилээх дьарыгыт баар буолуоҕа. Аныгыскы быыбар эһигини олус үчүгэй буолбатаҕа гынан баран, эһиги ону билиэххит иннинэ бүтэриэҕэ. Бу-конференцияҕа үлэҕэ бэлэмнэнии букатын наадата суох өттө ".
  
  
  "Бу туох үлэний?"
  
  
  «Они скажут вам позже сегодня».
  
  
  Ааны аан аһан баран Калинин доктора киирэн кэллэ. Тиэхиньикэҕэ кыыһыран кердө. «Бу тугуй? Тоҕо билигин да Сенератор Чамесовы кытта сылдьаҕытый?»
  
  
  Тиэхиньикэ куттаммыт курдук көстөр. - «Он отел немного разговорит».
  
  
  «Үлэҕэ төнүн», - диэн кылгастык эттэ Калинин.
  
  
  "Ээ, биллэн турар."Сальгадо эргиллэн хос нөҥүө таҕыста.
  
  
  Кинини Калининин курдук көрбүтэ. Манна нууччалар оҥороллорун, биир дойдулаахтарым миигин кытары кэпсэтэллэрэ көҥүллэммэт диэн санаабын сөбүлээбэтэҕим. Революцияны хонтуруоллуохтаах, ол гынан баран Калининины сальгадокка майгынныыр.
  
  
  Калининин мичээрдээтэ. «Менга шундоқ бўлса, сенга Чамес, унинг шундай бўлмаганлар. Бэйэҥ үчүгэйдик билэҕин дуо?»
  
  
  "Үчүгэй», - диэн хоруйдаата.
  
  
  Пульсабын көрдө уонна ханнык эрэ кэмҥэ тугу да саҥарбата.
  
  
  «Олус үчүгэй. Сынньаныахтааххын, оттон биһиги эйигин эбиэт кэнниттэн кэлиэхпит. Эн инниҥ улахан дьарык».
  
  
  "Кырдьык даҕаны, бу сир бүгүн хойутаан хаалыан сөп дуо?"
  
  
  Штопорам ону баттаата. Кылгас тохтобул кэнниттэн: "ээ. Бүгүн киэһэ эһиги бэлэмнэниэххит".
  
  
  "Үчүгэй», - диэтэ мин. «түмүкпүн абааһы көрөбүн».
  
  
  «Биһиги бары оҕолоробут»,-диэтэ кини. «Ол эрээри биһиги революция туһугар сиэртибэни биэриэхтээхпит. Оннук буолбатах дуо?»
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. Калининин мичээрдээн баран барда.
  
  
  Кини начаас утуйан хаалла. Эмискэ кини бэйэтин хаһыытын иһиттэ. Кини куойкатыгар аһаҕас, титирэс гына түстэ. Кини уҥуоҕун утары эркинин одуулаан баран, иҥиирдээх илиитинэн айаҕынан иилистэ. Мин туохтан да куттанар санаам суох - кини бэйэтин туһунан билэрэ. Бука, миэхэ эми биэрэллэрэ буолуо. Өссө биир куоска тиксибитэ.
  
  
  Ол сирэйэ- хараҕа хараҥа хоско олоро сылдьан сидьиҥ саҥаны истибитэ. Бу барыта мин уобарастарбын кытта булкуспута. Кини хараҥа переулок " люгеры» кытары илии тутуурдаах. Муннук кэннигэр эргиллээт, эмискэ иннибэр сүдү сирэй баар буолла. Кини президиэн курдук көрбүтэ, ол гынан баран хараҥаҕа ыйанан турар сирэйэ этэ.
  
  
  Ытааччы хат эмиэ ытааччы, ол гынан баран, бу сирэйим букатыннаахтык күлэр эрэ. Айахпар иистэнэр киһини тыыннаахтыы саанан- соһон аҕаллым. Миэхэ уһун сытыы тиистэр чугаһаатылар. Онуоха хаһыытаата.
  
  
  Онтон чэпчэки эбиэттэн миигин төттөрү массыыналыын хоско илдьибиттэрэ-кинилэр бу хостоох ориентация диэн ааттаабыттара. Тиэхиньикэ миигин бу сеанс атын буолуо диэн сэрэтэрэ, омуннаабатаҕа. Таня миигин кириэһилэҕэ баайан хос иһигэр көрсүбүтэ.
  
  
  «Бу куһаҕан буолуо», - диэтэ кини. «Ол гынан баран, урут бүттэххитинэ, итини билиэххит».
  
  
  «Эн тускунан урут санаабытым", - диэбитэ мин. - эйигин көрдөстүм, ол гынан баран, эн миигин көрөргө олус кыһанаҕын диэбиттэрэ.
  
  
  Эр дьон миигин ремоннарынан сибээстэһэн, биир массыына эргиччи тиийэн кэлбиттэр. Урут туһамматахтар. Кини управление кыракый панеллаах, ол гынан баран, прилавкатыгар уонунан чычаас уоттаах эбит.
  
  
  «То, что они сказывают правовой", - диэн Таня хоруйдаата.
  
  
  "Мин кинини иккистээн көрүөм дуо, мантан хайдах барыахпыный?"
  
  
  - Диэн киэр хайыста. «Баҕар. Барыта миссия түмүгүттэн тутулуктаах».
  
  
  «Мисс туһунан тугу да билбэппин», - диэн иһитиннэрии сми- га көстүбүт эй.
  
  
  "Сотору билиэҥ".
  
  
  Бу сырыыга кинилэр атын тэриллэр - түөһүгэр баар боробулуохалаах металл лиэнтэни уонна саҥа төбө хомуурун туһаннылар. Таня тугу барытын хайдах буолуохтааҕын, хос нөҥүө ойон таҕыста.
  
  
  Сибэтиэйдэри холбоон баран, өссө хараҥаҕа хас да хаартысканы көрдүлэр. Ол сарсыарда көрбүтүм да кэриэтэ ойуулар көстөллөрө. Бу сырыыга укуол оҥорботох эрээри, сарсыардааҥы доза дьайыыта өссө да сүппүтүн билбитим.
  
  
  Президент хоско баар буолла. Дьон быыһынан снаряд снарядын махой илиилэринэн мичээрдээн, күлэн кэбистэ. Арай көстүүм миэхэ тугу эрэ гынар курдук буолла. Төбөҕө ынырык баттааһын таҕыста, ыарыы кыаллыбат буолла. Ону баара дьүһүннэр хамсыылларын көрө илигинэ, агония күүһүрдэ. Айаҕын аһан, хараҕын быһа симэн, быһыччы симэ сатаата. Ол гынан баран, мин голомум-дьэ эһиннэ дии санаабатаҕым куһаҕана эрэ буолла. Хаһыы бөҕөнү эргийэ түстэ. Эр киһи дьонуттан арахсан, улахан мачтаны далайан Президент диэки сүүрэн кэллэ. Бүлүү силбэһиитэ, Президент моонньугар холбоон, дьон- сэргэ санаатын тосту- туора силбэһэн, куту- сүрү тарта. Дьон күлэ- күлэ күлэн күлэн бардылар.
  
  
  Ыарыыта сүтэн, эт- хаан өттүнэн ситим минньигэһин эрэ сэрэйдэ. Президент өлбүтэ, аан дойду кини тирээн турар сириттэн быыһаммыта.
  
  
  Санс бүттэ диэн эрэнэбин, ол гынан баран, кыаллыбата. Өссө биир сценаҕа президент аһаҕастык этиитигэр хоһу толордо. Ыарыыта хат тиийэн, иһигэр сууланан баран, эй утарылаһаары, иһигэр эриллэн хаалбыта. Ону мин сөхтүм. Бу сырыыга ынырык баттааһын түөһүгэр сүрэҕим тохтубутун курдук, түөһүгэр сытыы ыарыы арыалланна. Хаһыытыы- хаһыытыы истибит да, ыарыыта суох этэ. Эр киһи Президеҥҥэ үөрэппитэ уонна бу кэтэхтэн ытыалаабыта. Ыарыыта тута чуумпурда.
  
  
  Ол гынан баран, эмиэ бу сырыыга Америка вице- Президенэ ойуулаах буолла. Официальнай парадка «Кадиллак» хара "Каиллак" айаннаабыта, Венесуэла бэрэсидьиэнэ инники иһэрин билэр этэ. Вице- президент дьон- сэргэ тоҕуоруһар синньигэс балаһалаах, империалистическай хаамыылаах күндү көстүүм этэ. Баттааһын хаттаан киирдэ да, бу сырыыга түөһүгэр улаханнык ыалдьыбата, төбөтүгэр ынырык ыарыыта эрэ суох. Буруо эмискэ үлтүрүтүллүүтүн түмүгэр вице- Президент массыыната көстүбэт бомба быстан, массыынаҕа баар дьон бары өлбүттэр. Хоско иккистээн улахан айдаан таҕыста, Венесуэла Президенин массыыната алдьанна. Ыарыыта букатыннаахтык ааста.
  
  
  Кириэһилэҕэ сууллан баран, оҥоһуктары арааран кэбистилэр. Мин аттыбар Калининскай доктор этэ да, кинини көрбөтөҕүм, үчүгэй да киһибин.
  
  
  "Кэннибэр куһаҕан, - диэтэ кини.
  
  
  Стетоскоп миигин истээт, остуолтан туран көннөрү проекционнай хоһу коридор устун хаамыталаата. Дальнай Востокка экран тутуллубута, онтон хос кэннигэр бырайыак киоската баар этэ.
  
  
  Калинин илиибэр «Люгер»зарядтаах илиибэр укта. Кини туп-туспа көрбүтэ, билигин даҕаны тыйыс хабааннаах сиэссийэттэн. Ити кини куосканан ытыалаабыт бэстилиэнэй этэ.
  
  
  «Препарат бүттэ, - диэтэ мин Калининина, - эһиги реакцияларгыт эмиэ бу чаас саҕана араас кыыһырбыттарга реакция толору баар буолуоҕа. Эһиги кырачааннары тутуоххут, баҕарбыт баҕаларгытын барытын толоруоххут. . "
  
  
  Кини улахан бэстибээли көрдө. Ону билэр буолан, немецкэй пистолет, ол гынан баран, холбоһуктаах штаттары кытта тоҕо эрэ ассоциациялаабыта. Ону өйдөөтөхпүнэ, хоско хараҥарда, киинэ саҕаланна. Бу конференция бүтэһик аҕыйах хонугар оҥоһуллубут дьиҥнээх хаартыскалар этэ. Киинэҕэ барсар президент ыйылынна, кэлии дьоҥҥо барсар
  
  
  Паласио-де мирфлорес, кинини кытта Америка вице- Президенэ. Тула оператордар бааллара, президент Америка ыалдьыттарын кытта кичэйэн кэпсэппитэ.
  
  
  Экраҥҥа биир фигурам чугаһаан истэҕинэ, түөһүм иһигэр абааһы кыайан быһаарбат иэйиитэ өрө көтөҕүллэн, күүстээх дискомфорт иэйиитин, иэйиитин биллэ. Эт- хаан өттүнэн күүскэ ылсыбыта. Экрантан ордук көрбөтүм. Миэхэ айанныыр эр дьон олус дьиҥнээх буоллулар. Кини уҥа илиитин өрө көтөҕөн, икки фигураны оҥордо. Кини бастаан Президеҥҥэ сыаллааҕа. Сүүһүм титирэстиирин, ыарыытыттан титирэстиирин, сүүһүм титирэстиирин курдук буолла. Кинини курска баттаата. Фигуралар миэхэ аа-дьуо барбыттара. Кинини уордайбыт. Бэстилиэтинэн ытыалааһын эмиэ хаттаан, Президент түөһүгэр аал буруота хара буруолар үөскээбиттэрэ. Мүнүүтэнэн пушка кураанах ботуруонугар түһэрдэ. Ол да буоллар, икки фигурам миэхэ чугаһыа этэ. Ытыс тыаһа тибигирээтэ, онтон уордайан эрдэҕинэ ытырда. Кини күүскэ охсуллан муостаҕа түстэ.
  
  
  Сергей Калининскай уокка күөдьүйэн, мин үрдүбүнэн өрө дабайан таҕыста. Им-дьим баранна. Билигин киинэ бүттэҕинэ ыарыы, уордайыы, миигин тула барда.
  
  
  «Олус үчүгэй», - диэн Калинины албан аатырда. "Туйгун, уопсайынан туох эрэ".
  
  
  «Я желаю... мантан хомун», - диэтэ кини.
  
  
  "Сөп, - диэтэ кини. «Тиһэх сессия кэллэҕинэ, биһиги эһиэхэ тиийиэхпит суоҕа. Эһиги хоско төннүөххүтүн сөп".
  
  
  Миигин эмиэ куойкалаах үрүҥ хоско илдьибиттэрэ, сытан эрэ сытабыт. Сарсыарда эрдэ уһуктубут курдук нус- хас да эрэйдээх күн ааспыта быһыылаах. Кини начаас утуйан хаалла. Ол гынан баран, бу сырыыга кошмар суох этэ. Ол оннугар үҥкүү туһунан олус сиһилии түүлүм. Сыгынньах илиибэр баар этэ. Ичигэс этэ- Сиинэ миигин ыйыйда,баҕа санаабын сиэтэ. Туох баар иэйии барыта алдьанна - кини кэрэ куолаһын иһиттим уонна итириктиир амтанын эрэ сэрэйдим. Своды былаһын тухары, баһын быһа илгистэн, миигин мэлдьи " бырастыы гын, Ник. Бырастыы Гын, Ник».
  
  
  Бу омук аатын тоҕо туһаммытын кыайан өйдөөбөппүн, ону көннөрбөппүн. - Диэн миигин долгуппатаҕым. Миигинэн биллэр итииттэн ураты туох да суолтата суох этэ.
  
  
  Кини эмискэ олоро түстэ. Кини Таня уонна кини омук аатын туһаныы туһунан толкуйдаабыта. Ник. Ол аата тугуй? Кини миэхэ калининин Кулаковскайга батарбыт Лгерэ туһунан ыра санаата. Кини онно тиһэх сессияҕа илдьэн биэрэллэрин кэтэһэн, тиһэх аҕыйах хонук иһигэр тугу эрэ улам элбэҕи билбититтэн, элбэҕи кэпсии- ипсии олордохторуна, кини санаата- оноото. Ол гынан баран, кинилэр сокуоннай буолуохтаахтар. Кинилэр миэхэ бары оборудованиены, философиябын уонна мин үлэм туһунан бары да билэллэрэ. Биһиги бары биир дьыаланы үлэлээтибит, итэҕэйиэх тустаахпыт.
  
  
  Миигинниин кэлбиттэригэр, билигин сарсыарда эрдэ кэлбиттэрэ, миигин хас да чаас кэнниттэн үчүгэй аһылык кэнниттэн ыытыахтара. Миигин ориентационнай хайысхаҕа илдьибиттэрэ эрээри, ураты күүспүн быспатахтара. Ол оннугар миигин көннөрү олоппоско олорорго көрдөстүлэр. Аҕыйах хонон баран, Таня уонна Калининин диэн нуучча үһүс киһитин кытта Олег Дима диэн нуучча киирбиттэрэ.
  
  
  «Сенор Дима хамсааһын лидерин кытта ыкса үлэлиир», - диэн миэхэ Калининин быһаарда.
  
  
  Эр дьону Таняҕа тылбаастаата. Кутуйах аннынан кумааҕыны сапта. Кини мичээрдээн мичээрдээтэ.
  
  
  "Биһиги саҕалыахпыт дуо?"- диэн соччо ахсарбата.
  
  
  "Сөп, - диэтэ мин. "чэ, саҕалыаҕыҥ."
  
  
  Кинилэр үс устуулу аҕалан " миэхэ, Таня икки өттүгэр эр дьон Таня диэкки ыстаннылар. Кини кумааҕыны тобуктарыгар уурар. Дима миигин болҕомтолоохтук көрбүтэ, кистэлэҥ санааларбын, иэйиилэрбин сыаналыырга холоноро.
  
  
  «Биһиги эйиэхэ өссө төгүл курсу ааһаргытыгар көрдөһөбүт», - диэтэ Таня. «Оччоҕуна эн бэлэм буолуоҥ".
  
  
  Калининин бириигэбэри бэлэмнээтэ. Кини олоппоһуттан иннибэр төҥкөйөн, укуол оҥорбута. «Бу сырыыга эһиги кыра да нус- хас үбү эрэ ылыаххыт, - диэтэ кини, - биһиги син биир себулуур средствоны таһаарыахпыт». Убаһа минньигэс Венаҕа тигэн таһаарда, кыланы таһаарда уонна быыкаайык бааһыгар ыга кууста.
  
  
  «Билигин, - диэтэ Таня бэйэтин лоп- бааччы, чуумпу куолаһынан, - эн бэйэҕин наһаа босхо уонна холку куолаһынан билэҕин". Кини куолаһа гудела, мэйиим мэйиитин үлтүрүтэн, сотору ол былааска тахсыбыта. Кини толору бас бэринэн олорбута.
  
  
  «Бу сырыыга кинини хараххытын аһарга көрдөстүм да, эһиги дириҥ трансса тула тахсыа суохтааххыт. Счетугар биэс хараххытын аһыаххыт, ол эрээри гипнотическай турукка хаалыаххыт».
  
  
  Кини бытааннык ааҕара. Биэс кыыс эппитигэр хараҕым арылынна. Кинини биир сирэйтэн атыҥҥа көһөрбүтэ. Кинини тулалаабыппын барытын бэркэ билэрэ, ол гынан баран, билигин да үрдүк эйфорияҕа сылдьарым. Бу куоластааһын толору былааһыгар баарбын кини толору билэрэ.
  
  
  "Саамай суолталаах миссияны толорорго талбыккыт"
  
  
  Россия бу нэһилиэнньэлээх пуунун революция урбаанньыта этэ, - диэтэ Таня. - Өйүүҥҥүттэн Коракас конференцията буолар. Сарсыардааҥы уонна күннээх сессия буолуоҕа. Холбоһуктаах Штаттар вице- Президенэ, атын да үрдүк сололоохтор бааллар. Конференция Паласио- де- Мирфлорс ыытыллыаҕа.
  
  
  «Конференция буолаары турдаҕына, күннээҕи мунньахпытыгар быһаччы барыаххыт. Эһиэхэ хоско көһөрөр кыахтаах графин биэриэхтэрэ. Конференциялар сөргүтүллэн, графинаҕа кистэммит оҥоһуктара бу хоско барыларын өлөрүөхтэрэ".
  
  
  Миигин дьигиһитэрэ.
  
  
  «Биһиги өстөөхтөрбүтүн өлөрөр ньыманы туһаныаххыт суоҕа, урут оҥоро сатаабыккыт курдук. Ол эрээри эһиги өлөрүөххүт. Эһиги өйдүүгүт дуо?»
  
  
  "Ээ, ону өйдүүбүн."
  
  
  «Бу трассаттан көрдөххүтүнэ, эһиги сирэйгит атын курдук көстүөҕэ. Биһиги эһигини Никитер диэн Америка шпионугар маарыннатабыт.
  
  
  «Никто Картер», - диэн хатылаата. Ник! Түүлбэр Таня диэн ааттаммыта. Ол «Люгер " туһунан түүл- бит курдук сэрэйиллэр этэ.
  
  
  "Ника карта диэн дьиэҕитигэр киириэххит. Бөлөх чилиэнэ эһиэхэ кистэлэҥ тэриллэрдээх графин биэриэҕэ. Конференц- саалаҕа графины аҕалан олоппоско туруоруоххут. Ону оҥоруоххутун сөп, тоҕо диэтэххэ, бу биһиги өрүһүйбүт хартыына, конференцияҕа таһаарарга үрдүк таһымнаах".
  
  
  «Мин өйдүүбүн», - диэтэ мин.
  
  
  «Аныгыскы икки күн устата бэйэҕит тула туох да хаартысканы ойуулуоххут. Билигин ону агентство файлынан ааҕыаххыт уонна хас биирдии детальы өйүөххүт, бэйэҕит хартыынаҕытыгар ситиһиилээхтик туттарыаххытын наада. Ону таһынан эһиги бу киһи туһунан дириҥ билиилээххит. Эһиги олоххут туоларын туһугар, билиигитин эрэ туһаныаххытын сөп".
  
  
  Тобуктаан кумааҕыны ааҕар. Информация уустуга суох этэ. Хайдах эрэ ону мин олус билэр курдукпун.
  
  
  «Ити кини Ильза Хорфман кэннигэр туттарбыта», - диэн түмүккэ Таня. «Онтон биһиги ыытарбыт кэнниттэн эһиги тута сыгынньах Картерсаны, Дэвид хо һун тута биллэриҥ. Сибээс тас өттүгэр тоҕо сылдьыбыккытын интэриэһиргиир, икки күн устата көрбүккүн уонна кини миэхэ хайдах сыһыаннааҕын билэр оборудованиенан ыйытта. Эһиги миигинниин куорат таһынааҕы Бүлүүгэ хас да хонукка барбыккыт диэтэххит, онон эһиги миигин тургутан көрүөххүт, ол эрээри билигин саарбахтаабаппын".
  
  
  «Ээ», - диэтэ мин. «уорбалааһынтан үөһэ". Информация мин мэйиитигэр суруллара биллибэт.
  
  
  "Эһиги конференция күнүн көрсө диэри тугу күүтэргитин барытын хайдах сатыыргытын барытын бэйэҕитигэр биэриэххит. Ол кэнниттэн төһө да хотторор бирикээстэргитин хотторон баран, дыбарыаска барыҥ. Кунду Ривин конференц- саалатыгар коридорга киириэххитин сеп. Бу кэмҥэ эһиэхэ биһиги киһибит тиийиэҕэ. Киниэхэ хараҥа күөх көстүүм уонна лацкааҥҥа маҥан Тоһоҕолоох кыһыл хаалтыс көстүөҕэ. Кини эһиэхэ бу графины уунуо", - диэн кэпсэтэр остуолга туох туһаныллыай? Дима диэн графины баайан ылбыта. «Иһэ- таһа, умса- умса- умса сылдьыаҕа".
  
  
  Кини сэрэнэн электроннай гаджеты куотта. Бу туох эрэ дьикти транзисторнай радио курдук этэ.
  
  
  «Тэрили дистанционнай управление пульт көмөтүнэн салайар. Кини киэҥ диапазоннаах дорҕооно эрдэ оҥоһуллубутун курдук киэҥ диапазоннаах. Туһааннаах чаастарга уонна таһымнарга киин ньиэрбэ таҥаһын урусхаллыыр. Сордоох өлөрүүгэ олус кылгас сабыдыал буолар».
  
  
  Графинаҕа гаджеты солбуйбута. "Оҥоһук дистанционнай управление пульт көмөтүнэн наадалаах чааһыгар ананыа, Күннүк Уурастыырап усулуобуйатыгар. Аҕыйах мүнүүтэ иһигэр ким да хос таһыгар тэбиллибэт гына барыларын өлөрөр. Онтон кини үлэтин толорон, уруккутун курдук намыһах дорҕоону таһаардаҕына, кулгааххытын көрсөрүгэр олус үрдүк дорҕоонноох буолуоҕа. Бу дорҕоону конференц- саала таһыгар истиэххитин сөп".
  
  
  «Конференц- саала таһыгар тыаһы истэбин», - диэн хатылаата.
  
  
  "Онтон биһиги киһибит ууттан графин биэрбитин кэннэ, хостоох күнүн харабыллааччыларга тиийэн, конференция чилиэннэригэр саҥа уу кэлэрин туһугар графины биэрэргитигэр көрдөстө. Ника карта конференц- саалаҕа киирэр көҥүллээх буолан, графины киллэрдэхтэринэ уонна ол устуулга олордорго көҥүллүүллэр. Ону Оставьте его стена, А друг графин В ближайший служебную хоско коридоре. бука бары күнүскү сессияҕа аналлаах конференц- саалаҕа киирбиккитин көрбөккүтүнэ, быһаччы тэйиччи тутуоххут.
  
  
  «Хоһу тула сытыы тыаһы иһиттэххитинэ, тутуу үлэтин толорбутун билиэххит. Билигин болҕойон иһит». Дима туран ыаллыы остуолга кыра массыынаҕа сыыппараны эргийдэ. Сми- га көстүбүт сорох самолеттар тыастарын сыҕарытан иһилиннэ.
  
  
  «Бу эһиги иһиттигит тыас".
  
  
  Ити куолаһа чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тохтоото. Маны истэн, бытааннык эппитэ: "эһиги өйгүтүгэр көмүллүбүккүтүн барытын өйдүүгүт. Урут тугу эппиппин барытын өйдүү сылдьыҥ. Бу клиникаҕа эһиги үлэҕитигэр туох буолбутун бары өйдүүгүт. Манна туох буолбутун эһиги өйдөөбөккүт. Бу кырдьыгы эһиэхэ арыйыаҕа, ол гынан баран, ыар содуллаах дьүүлгэ таһаарыаҕа. Эһиги конференц- саалаҕа өлөрүү тэриллиитин туруорсубуккутун математикаҕа бастакы билэҕит. Ол барыта дьэҥкэ дуо? "
  
  
  «Барыта дьэҥкэ, - диэтэ мин.
  
  
  «Ону таһынан биһиги киһибит эһиэхэ графины туттаран баран:« бииги эрэлбит улахан! Бу тыллары Венесуэла уонна американец Президенин өлөрөр соруктааххыт, онон хоско графины киллэрэргэ туох да кыаллыбат баҕа санааҕытын биллэххит. эһигитини принструктуралаата ".
  
  
  "Бииги эрэлбит", - диэтэ мин.
  
  
  Калининскай туран, остуолга тиийэн «люгер» бэлэхтээбит, кыыныгар стилет биэрбит. Кини миэхэ сэрии сэбин- сэбиргэлин туттарда.
  
  
  «Бэстилиэти туруор», - диэтэ Таня. «Быһах эһиги уҥа илиигитигэр сыһыарыллыахтаах".
  
  
  Кини инструкциялара тэнийдилэр. Сэп- сэбиргэл миэхэ табыгаһа суох, ньиргиэрдээх курдук. Калининин миэхэ хараҥа бинсээк, хаалтыс аҕалан, Таня тас таҥаһын Кэт.
  
  
  «Сэрии сэбэ Нику Картерга тиксибитэ, - диэтэ Таня. «Кинилэр хайдах туһаналларын эһиги билиэххит. Швед эмиэ ол этэ".
  
  
  Дима иҥнэйбит уонна тугу эрэ кулгаахха таанканы сибигинэйдэ. Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  «Авенда Боливар квартиратыгар төннө сатаабаккыт. Эһиги эмиэ бу миссияны, бэл, бу клиника персоналын кытары сибээстэһэр киһи дуу, Хем дуу диэххит суоҕа.
  
  
  «Олус үчүгэй», - диэтэ мин.
  
  
  «Билигин, Рафаэль Чамес, биэс сааһыттан бииригэр диэри гипнозтанан тахсыаххыт. Английскайдыы сүүрүөххүт, бу эһиги миссияны толоруоххутугар диэри туһанар тылгыт. Миссияны бүтэрэргэ бэлэмнэниэххит, оччоҕо мин инструкцияларбын чуолкайдык тутуһуоххут.
  
  
  «Я началась библи. Биэс. Рафаэль Чамес, Венесуэла аныгы историятын хаамыытын уларытыаххыт. Түөрт. Холбоһуктаах Штаттар вице- Президенэ-эһиги өлөрөр өстөөхтөрүҥ. Үс. Эһиги санаммаккыт. туох да сыала суох, ол икки эр киһини биһиги былааннаабыппыт курдук өлөрдүбүт. Икки. Көрдөххүтүнэ, гипноз анныгар баарын билбэккит. Эһиги манна эһигини кытта бииргэ үөрэммит революциялар доҕотторо буоларгытын өйдөөбөккүт".
  
  
  Биир нүөмэр тиийдэҕинэ, мүнүүтэҕэ үсүһүн иһэ туолбут курдук, хат Хабырылла түстэ. Кинини биир сирэйтэн атыҥҥа көһөрбүтэ.
  
  
  "Рафаэльгын үчүгэйдик билэҕин дуо?"- диэн эдэр дьахтар ыйытта.
  
  
  «Я себя прекрасно», - диэн киниэхэ, эй, английскайдыы эппиэттээтэ. Дьиктитэ диэн, ону мин үлэтэ суох эппитим.
  
  
  "Хема кэлиҥҥи икки хонукка хайдах сылдьаҕын?"
  
  
  «Америка шпиона".
  
  
  "Мантан хайдах барыаххытый?"
  
  
  «Дэвид Хок диэн математикаҕа биллэриҥ. Киниэхэ этиэм:»эһигинниин - Хоффманн - отоходник суох кэмигэр".
  
  
  «Үчүгэй. - »Бэйэҕин көрүн", - диэбитэ.
  
  
  Кини сиэркилэҕэ тиийэн кэллэ. Сирэйин көрдөҕүнэ атыннык көһүннэ. Онто мин тас көрүҥүн уларыппыта, онон мин ханнык да Картер курдук көстөр этим. Бинсээккэ сакаастаан «люгер»таһаарда. Вильгельмин аата мин төбөбөр охсубута. Ону тоҕо өйдөөбөтөҕө. Ханныгын да иһин, бу улахан суолталаах дьыала буолбатах. Олбуорун сулбу тардан таһаарда уонна ботуруон ботуруонугар туруорда. Кини Сэбилэниилээх Сэбилэниилээх сэп- сэбиргэл туттар дьоҕурдааҕа.
  
  
  Кини үс тула эргийдэ. "Мин эһиги ааккытын билбэппин», - диэтэ мин.
  
  
  Эр дьон дуоһуйа мичээрдээтилэр быһыылаах. Ол эрээри кыыс саҥарда. «Эһиги доҕотторгут буоларбытын билэҕит. Революция доҕотторо да".
  
  
  Кини халбаҥнаата. "Ээ», - диэтэ мин, хоско аннынан сырдатыллыбыт кыҥыыр кыҥаабыт уонна саа кытыытынан симириччи симирийбит. Бу бэртээхэй инструмент этэ. Ону Кэбээйигэ төттөрү уурда.
  
  
  «Бэлэм быһыылаах", - диэтэ кыыс.
  
  
  Кини хараҕын чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тохтоото. Биһиги ыккардыбытыгар туох эрэ буолбутун билэр эрээри, ааппытын ахтыбатахпыт. "Она готовят". Кини онно эмискэ барыан, мин олохпор саамай наадалаах дьыаланан - миссиянан дьарыктаныахпын баҕарда.
  
  
  Эр киһи дьыалабыай көстүүмүнэн саҥарда. Ити куолаһа балайда авторитарнай курдук буолла. «Оччоҕуна бар, бар. Конференцияҕа "бэйэҥ өстөөхтөргүн өлөрөн кэбис".
  
  
  «Бу туох оҥоһуллубутун ааҕыҥ", - диэтэ мин.
  
  
  Сэттис баһылык.
  
  
  "Ханна баарый, портнай ылаҕын?"
  
  
  Хара уордаах Дэвид хуок отела номерунан оттоото. Кини маҥан баттаҕа ыһылла сытар, оттон тымныы күөх харах тула дириҥ мырчыстыбыт. Американецтар итинник уордаах хапсыһыыны кыайбыттарын билбэтим.
  
  
  «Кыыстанным», - диэтэ мин.
  
  
  «Кыыс! Икки к? Уоппускаҕыт кэмигэр улахан суолталаах событиелар таҕыстылар. Манна инструктажка кэлбиккит буоллар куһаҕана суох буолуо этэ".
  
  
  "Кини олус интэриэһиргээбит курдук буолан хаалла, - диэтэ мин. - кини хайдах эрэ биһигини утары хайдах эрэ туһаныан наада этэ. Кини миигин куорат таһынааҕы Бүлүүгэ ыҥырбыта, барыахпытыгар диэри сибээстэспэтэҕим. Онтон Өлөөҥҥө тиийбиппитигэр, эһиэхэ ханнык да быһаарыы ылыллыбатаҕа".
  
  
  Хокро миигиттэн хараҕын быһыччы көрдө уонна мин маскировкабын быыһынан көрөр диэн куттаммытым. Кини миигин кытта оонньууга оонньоомоппун кини билэр этэ.
  
  
  "Бу туох баар история?"- диэн кини эрэ ыйытта.
  
  
  Онно итэҕэйбэтэҕэ. Мин импровизациялыыр этим. «Чэ, билиэхтээх буоллаххына ыарыйда. Бастаан кыыс сүһүрбүтэ буолуо дии санаабытым да, бу турист ыарыыта ыарахан түбэлтэ этэ. Кинини контакт олохтуур да буоллар, туох да үчүгэйи аҕалыа суох этэ".
  
  
  Кини эппитин кэннэ харахтара мин сирэйбэр сыһыарыллыбыттара. Дьэ, онтон арыый сымнаатылар. «Айыы тойон. Биһиги үгүс сылларга саамай улахан миссиябыт кульмин боруогун үрдүгэр олоробут уонна ыарыыны быһаараҕыт. Туох буолуой, ол мин арыгым буолар. Баҕар, кинини наһаа күүскэ албыннаппыта буолуо».
  
  
  «Меня очень жаль, СР», - дедим ... Но меня необходимо. Билигин кини уорбаланарын таһынан итэҕэйэбин».
  
  
  «Чэ, ити, оннооҕор туох эрэ куһаҕан эбит дии саныыбын».
  
  
  «Баҕар, кыыллар хаастарыгар үөрүүнэн туолаллара буолуо», - диэбиппэр: «хайа баҕарар түгэҥҥэ, үлэҕэ төннөн кэлбитим. Туох сонуннааҕый?»
  
  
  Хоккун уһун кубинскай сигараны таһаарда. Сап быраҕан баран айаҕар хатааһылаата да, умаппата. Дежа вюю- Ястры диэн күүстээх өйдөбүл баара, эмиэ оннук. Все сэрэйии и Воспоминания Воспоминания меня ниэрбают.
  
  
  «Вице- президент өйүттэн түстэ. Куттал суох буолуутун боппуруостарын туораттыбыт диэн этэр. Кини хас да үлэһитин хабан ылан, дьиэ кистэлэҥ сулууспатынан эбии оҕолору ирдиир. "Венесуэль полициятын итэҕэйбэппит курдук, тулалыыр харабыллары аармыйалыырга табыгаһа суох", - диэбит.
  
  
  «Бу олус куһаҕан",-диэтэ мин. Конференцияҕа кини айар үлэтэ- хамнаһа төһө да кыра буолуоҕум иһин, конференцияҕа кэлэрбэр үлэм чэпчэки буолуо.
  
  
  «Чэ, дыбарыаска өссө да пистолеттаах дьон элбэхтэр. Кинини 77,»алта чаас устата ханна эрэ буолуон сөп этэ " дии саныырбыт.
  
  
  Кини аан бастаан оннук көмүс булбут биир төрүөтүн эргиччи кини миэхэ чахчы дьиксинэр эбит диэн өйдөөтө. Бука, Хоро. Ону хайдах эрэ өйдөөтүм, онон хартыына дьылҕата линчиктэр илиилэриттэн уһуктубут диэн санааҕа кэллим.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Н7-чел олох ки?»
  
  
  «Ээ. Кини үһүс отельга, лас- Америкаска олохсуйбут. Ону эһиги сүтүктэргитин бэрэбиэркэлииргэ сорудахтаата». - саркастическайдыы эттэ. «Билигин ордук улахан суолталаах боппуруостарга көһүөн сөп. Бүгүн киэһэ вице- президент Америка посольствотын садтарыгар ыытыллар вечерскэй вечерийэҕэ баар. Венесуэла Президенэ хайаан да көстөн кэлэр. Конференция сарсын буолар буолан, кини тус тус дьаһалларын, ордук ханнык баҕарар событиеҕа киллэриллибэтэх ханнык баҕарар событиеларга сыһыаннаах ураты дьаһаллары ылыныахпын баҕарабын ". Сигараны жевал.
  
  
  Бу өстөөхтөр тустарынан ахтыы миигин күлүм гынна. Миигин ити үлүгэрдээх сынньалаҥы үлтүрүтэн, ис- испиттэн күүспүн ууратарга күһэллибиттэрэ. Биир эрэлэ суох хамсааһын хотун миссияны алдьатыан сөп.
  
  
  "Сөп, онно баар буолуом», - диэтэ мин.
  
  
  "Чахчы бэрээдэгинэн, Ник?"- диэн Хоку ыйытта.
  
  
  "Биллэн турар, тоҕо суоҕуй?"
  
  
  «Мин билбэппин. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр эн атыннык көрөҕүн. Сирэйиҥ уларыйда. Билигин да ыалдьа иликпин диэн эрэнэҕин дуо?»
  
  
  Кинини түргэнник ылыммыта. «Бу баар буолуон сөп», - диэбиппэр: «мин бүгүн соҕотоҕун сырыттым», - диэбитим. Кинини, ханнык баҕарар кэмҥэ мин маскировкабын арыйыа дии саныырым уонна мин ону сепке ытан өлөрүөхпүн наада. Отель ону өлөрүү буолбатах. Кини өстөөхтөр тулаларыттан биирдэстэрэ буоллар, үчүгэй киһи курдук сананар. Ол гынан баран ким баҕарар мин миссиябар тахсар - туоратыахха наада-альтернатива суох этэ.
  
  
  «Чэ, чахчы, соҕотох буолбатаҕыҥ", - диэн бытааннык эттэ Хоук. "Сарсын дыбарыаһыгар сылдьар параломник баарын бэрэбиэркэлээри, посольствоҕа ыытарга соруммутум да, эһиги онно бэлэмнэниэххит дии санаабаппын. Бу киэһэ иннинэ сынньанаргыт ордук. "
  
  
  «Бу туга да суох, сўр», - дедим ... мин посольствоҕа баран дьоллоох буолуом...»
  
  
  «Портной побери, Н3! Миигиннээҕэр миигиннээҕэр ордук билэҕин. Дьиэҕэр төнүн, онно хааллар-наадыйдаххына, онно хаал. Посольствоҕа барар кэм кэллэҕинэ, кинини ыҥырыам".
  
  
  «Ээ, СР», - диэн американецтары кытта улахан алтыһыы иһин махтанабын, бу букатын наадата суох.
  
  
  «Бу кыраммыт кыыскын кытары сибээстээмэ», - диэн хобул хаһыытаата.
  
  
  * * *
  
  
  Ханнык баҕарар кэмҥэ үчүгэй эрээри, ол киэһэ ордук кэрэ этилэр. Ханна барытыгар фонарийдар бааллара. Ыалдьыттарга Күлүмнүүр мэҥэлэр, аһыы остуоллар туруорулуннулар. Биир садка киэһээ оркестр оонньообута.
  
  
  Ястрему уонна атаҕы миигинниин бииргэ сылдьыбыппыт эрээри, өссө атын- атын кэпсэппэтибит.
  
  
  Кинини Урут- уруккуттан Урут- уруккуттан көрсөбүт. Уруйдуу- айхаллыы атастастыбыт, бэрт учугэйдик сырыттыбыт. Кинини билэр буолуохтааҕын билбитим эрээри, мин атын агентстволары кытта көрсүһүүгэ бэлэмэ суох этим. Кэпсэтиибитигэр төлөпүөннэммитим, миигин итэҕэйбэтэҕим диэн куттаммытым. Киһи кылгастык кэпсээтэ уонна бииргэ үлэлээбит инники сорукпутун туһунан. Кини тугу этэрин барытын кытары судургутук сөбүлэһэрэ.
  
  
  Вице- президент балайда эрдэ кэллэ. Кинини бүүс- бүтүннүү куота сатаата. Сирэйим- хараҕым, маннык күүстээх иэйиилэри ыҥырбыттар: "прикрыткабын арыйыам, сирэйбэр көрсүөм диэн эрэнэбин", - диэн. Кинини бөлөхтөргө тиийэн, хайдах оонньуулларын истэллэрэ. Төрөөбүт дойдум барахсан эйиигин тулуйбакка, долгуйан туран күүттэ. Бастаан хас да чаас иһигэр босхо барбыт.
  
  
  Ол эрээри табыллыы тохтообот. Кини кэннилэриттэн иһиттэ, бу Америка вице- Президенэ ынырык куолаһа этэ.
  
  
  «Мистер Картер».
  
  
  Эргиллээт, сирэйин одууласта уонна төбөтүгэр ынырык баттааһыны сэрэйдэ да, сирэйэ кытаран кэбистэ. Вице- Президент икки ардыларыгар киҥнииллэрэ кистэл буолбатах.
  
  
  «Мистер вице- президент», - диэн кытаанахтык эттэ.
  
  
  «Мин санаабар, эһиги Президени кытары көрсүбэтэххит», - диэн мончууктар кэпсэттилэр. Саамай чугаһаабыт фигуратын көрдөрбүтэ уонна кинини сырдыкка ордук абааһы көрбүт киһини көрбүтэ. Бу көнө, дьоһун эр киһи, кып- кыра мичээрдээх- мичээрдээх, лиэнтэлээх, мэтээллээх оҕонньор этэ. Ол эрээри кини сирэйдиирин, куртахпын быһа ытырбыппын билбитим. Кини кэлэн биһигини кытта кэккэлэһэ турбута. Штатскай уонна медперсонал икки полицейскайдара кэннилэриттэн бааллара.
  
  
  «Тойон президент, бу биһиги спецсулууспаларбытыгар биир бастыҥ эдэр дьонунан буолар»,-диэтэ вице- президент. «Мистер Картер».
  
  
  «Мистер Картер " эһигинниин билсэ сылдьабын.
  
  
  Бу сирэйим чугаһыгар уордайбытым да кэриэтэ буолла. Кини тохтоло суох үлтүркэйдии охсуллан, сыгынньах илиилэринэн үлтү ыстанна. Ол кэнниттэн сүүспэр сүүстэн тахса тыл этэн баран, түөһүгэр, иннин- кэннин, иннин- кэннин диэки дьулурҕатык хамсааһыны биллим. Мин саныахпар, дьэ, дэлби эстэр түгэннэрдээхпин.
  
  
  «Ун... кинини...» - Тыый, бу эр киһиттэн киэр хайыспытым. Бэйэм илиибэр ылыахпын наада этэ да, ону хайдах гынары билбэппин. Сирэйэ хараарбыт сирэйдээх. «Үөрүүнэн, тойон президент, - диэтэ мин.
  
  
  Бары миигин өйбүттэн түспүтүн курдук көрбүттэр. Куттал суох буолуутун сулууспатын үлэһиттэрэ миигин болҕомтолоохтук үөрэтэллэр.
  
  
  "Эһигинниин бары бэрээдэгинэн, эдэр киһи?"- диэн президент ыйытта.
  
  
  Мин харахпар ити көрүүнү кытта көрсө сатаатым. "Ээ, - дөбөҥнүк эппитим. «мин бэрээдэгинэн сылдьыам. Мин эрэ туристары кытта үөрүйэх этим".
  
  
  Вице- президент мин сирэйбин болҕойон иһиттэ. «Мистер Картер", - диэн аргыый эттэ кини. Мүнүүтэнэн Америка посолун кытта кэпсэтиигэ көспүттэр.
  
  
  Эмискэ үлүгэрдик харса суох бараары гынна. Илиим куртка киирдэ. «Люгердары» соһон таһааран төбөлөрүн бырастыы гыналлара. Ол гынан баран, кини тымныы металл илиитин утары бэстилиэтинэн кэлэн, бэйэтигэр тиийбитэ. Ол былаан буолбатах, бирикээстэргэ бас бэриниэхтээх этэ. Илиитин таһаарда уонна куртка тириитин сотунна. Кинини, бүтүн титирэстээтэ. Кини ким эмэ мин дьайыыларбын бэлиэтии көрөн, дьиэбэр эргиллэн кэлбитигэр, кинини коллегам АХ Клей- урутаан көрөрүн көрбүтүм. Кини куруутун көрдө.
  
  
  Паниканы кытта охсуһан, посольство дьиэтин кэннигэр, эр киһи туалетыгар тиэтэйбитэ. Куһаҕана суохтук быһыыламмытым, онон кимтэн да куттамматаҕым. Кини билигин даҕаны титирэстии-илигирии, кини куолаһа-дьэ бүтэр курдук.
  
  
  Туалет иһигэр тымныы уунан төбөтүн эрийбитэ уонна умнууга ыарахан. Кинини сирэйдэр төбөлөрүн эргиччи бырахта, ыарыыта сүрэҕэлдьиир буолла. Ону кэлин киһи сотторун булаары эргиллэн кэлбитэ.
  
  
  "Ник, Ник?"у зот.
  
  
  Кинини киэр хайыһан туран сотунна. «Унинг туох эрэ сиэбитин сиэбэтэх буолуохтаах», - дедим. - мин кинини өссө да бэйэтигэр тарда иликпин дии саныыбын«.
  
  
  "Ынырык көрүҥ", - диэн модьуйбута.
  
  
  «Сейчас у себя хорошо».
  
  
  «Вам не может вам, что вам необходимо вам необходимо".
  
  
  «Портнай, ыраас. Кини чахчы бэрээдэгинэн».
  
  
  Баттаҕа куруубайдык тарта илигинэ, бэрт өр саҥата суох олорбохтоото.
  
  
  «Бииргэ үлэлиир кэммитигэр тугу эрэ испитим", - диэтэ кини. Өйдүүгүн дуо? Ону тула сүүрэргэ көмөлөстүҥ. Она просто пожалась за өҥөтө".
  
  
  Мэйиим иһигэр туох эрэ дириҥник киирэн, быһылаан тахсыбытын кэннэ биирдэ өйдөнөн хаалбыт. Мин урукку кирпииччэ истиэнэҕэ суулларын курдук кылгас көрүүлээхпин уонна онно атахпар көмөлөһө сатыыбын. Сцена ирээтин кытта сөкүүндэ буолан хаалбыта, онон эһиги кинини уопсайынан да билбэт эбиккит дии санаабыта.
  
  
  Бу миигин дьигиһиттэ. Кинини хаһан да Урут- уруккуттан көрсүбэтэҕэ. Ону хайдах өйдүөхпүн сөбүй? АХШ- ка баар бириэмэтиттэн ураты, Венесуэла таһыгар хаһан да суоҕа. Ливан туһунан тугу да билбэтэ. Ол да буоллар кини онно баара дуу?
  
  
  Мин былырыын туох эрэ миигиттэн клиникаҕа кистээбиттэр диэн өйбөр эмиэ баар буолла. Туох эрэ олус улахан суолталаах. Ол гынан баран, баҕар, алҕаһаабыта буолуо. Бука, наркотигы оонньууга көмөлөспүт сценалар толкуйдарын, арааһа, наркотигы толкуйдаан эрдэхтэрэ буолуо.
  
  
  "Буруйа суоҕум", - диэбиппэр, эһиги интэриэһиргээбиккитин сыаналыыбын, - диэтэ.
  
  
  Кини кылгастык мичээрдээтэ да, киниэхэ кыһамньылаахтык төнүннэ. "Ник, туох абааһыны эн кэлин хайдах кэпсиигиний?»
  
  
  "Тугу саныыгыт?"- көмүскэнэн, киниттэн ыйытта.
  
  
  «Чэ, бу мүнүүтэҕэ эн таптыыр киһиҥ курдук көһүннэ. Тугуй?»
  
  
  Санаатахха хас да бэркээкэй эппиэт нөҥүө сүүрэн кэллэ. "Ээ, ити. Кинини син ньиэрбэтэ буолуо дии саныыбын. Уолу бэйэтин куртаҕар илиитин уурда уонна мүнүүтэҕэ пистолетунан тардыалыы турарын көрбүтүм. Кини былааты сулбу тардан таһаарда», - диэн сэрэйдэ.
  
  
  Харахпытын Урут- уруккуттан көрсөбүт, көрүстүбүт. Өскөтүн мин ыҥырыыны көрдөхпүнэ, манна аһаҕастык өлөрөргө күһэлинним, ол аата улахан проблемалар этэ.
  
  
  "Сөп, табаарыс, - диэтэ кини. Ити куолаһа сымнаҕас. «Эйиэхэ сынньанарыҥ ордук, онон сарсын эйиэхэ үчүгэй буолуо".
  
  
  Кинини көрдө. Бу, арааһа, кытарбыт баттахтаах, отучча икки саастаах эр киһи этэ. Кини аһаҕастык, чиэһинэй сирэйдээх этэ, ол гынан баран, төһө баҕарар эргийиэн сөп диэн билбитим.
  
  
  "Спасибо, клей», - дедим.
  
  
  "Ону умнума."
  
  
  Киэһэ ордуга сүрүн үлэтиттэн ыраатара сатаата. Кыырт хайа эрэ түгэҥҥэ көстүбүт, бары үҥкүүһүттэр бөлөхтөрүн көрөн турдахтарына, кэккэлэһэ турара.
  
  
  "Барыта нуормаламмыт курдук дуо?- диэн ыйыппыта кини.
  
  
  "Ээ, СР», - диэтэ мин.
  
  
  «Эн манна өр олоруо суохтааххын быһыылаах, - диэтэ кини. «Мин эмиэ Урут- уруккуттан Атаарабын. Ол эрээри мин эһигини сарсын сарсыарда дыбарыаһыгар көрүөм. Барыта үчүгэй быһыылаах дии санаабытым да иһин, сэрэтии туһунан өссө да иэйии баар. Эйигин сойуолаабыт киһини бэлиэтиигит дуо? "
  
  
  Өссө биир билбэт сцена миигин төбөбөр элэс гынна - маҥан хоско турар эр киһи бэстилиэтинэн тутан турар. Суох, бу хос буолбатах коридор этэ. Хотун илиитинэн таарыйда, хоонньо миигин ыйытта.
  
  
  «Суох. Суох, ону көрбөтөҕүм». - Кини, уопсайынан, киһи туһунан туох диирий? Табаарыстарым аахтахтарына, тугу да ахтыбатахтара. Ону эрэ умнубатахха.
  
  
  «Ника, эйигин кытары туох барыта бэрээдэгинэн эрэллээххин дуо?» - диэн Хоук ыйытта. «Манна оҕо эрдэхпинэ, арааһа, мин эйигин билбэтим буолуо», - диир.
  
  
  "Мин бэрээдэгинэн!"- диэтэ кини хаста даҕаны. Ону көрбүтэ хохуолу одуулаан баран, кыыһырбатах сигараны санаарҕаан көрдө. "Буруйа суох. Ол гынан баран мин конференцияҕа наадабын, мин онно сылдьыахпын баҕарабын".
  
  
  Кини Куруубай паник саҥатын истэргэ кыһанар. Онон, куттал суох буолуутун сулууспатын бүттүүнүн тутуһуом суоҕа, миссияны толоруом суоҕа.
  
  
  "Үчүгэй», - диэтэ кини. «Сарсын көрсүөхпүт, уолбут».
  
  
  Мин кинини кыайан көрбөтүм. - "Сөп."
  
  
  Садка хонон баран, куотан хаалбыт. Мин отелга төннүөхпүн баҕарбатаҕым. Иһиэххэ наада этэ. Кини такси эль- Дзин бэйэтэ соҕотох кыыстааҕын, тоҕо эрэ клиникаҕа кыыстыын сирэй- харах анньыбыта. Кини иһигэр киирэн чох остуолугар олорорун көрөн соһуйбутум. Куруһуоктары тарда-тарда, соҕотоҕун сылдьара. - Маша миигин тута көрдө.
  
  
  Эһиги эмиэ бу миссияны, бэл, бу клиника персоналын кытары сибээстэһэр киһи дуу, Хем дуу диэххит суоҕа.
  
  
  Кини биһигиттэн арыллан, хос бүтэһигэр остуолга тиийэн кэллэ. Эй, миигин кытта тэллэххэ ыларга ынырык баҕайытык кэпсээтэ. Ол гынан баран, мин киирэрбин бэйэтэ боппута. Официант кэлэн сылгыны сакаастаабыт. Куоппутун кэннэ хараҕын өрө көрбүтэ, остуолбабын таһыгар олорорун көрбүтэ.
  
  
  «Үтүө биэчэр, Рафаэль". Кини миигинниин кэккэлэһэ олорбута. Кини санаатынааҕар кыраһыабай этэ.
  
  
  Кини аата эмискэ өйбөр киирдэ. "Эйигин ыҥыраллар... Таня». Ону көрөөт эй, харахха. "Мин итини билиэ суохтаахпын дуо?"
  
  
  "Суох, ол гынан баран, эн тоҕо итинник гынаргын билэбин дии саныыбын. Барыта бэрээдэгинэн».
  
  
  "Мин эйигин кытта буолбатахпын, оннук буолбат дуо?"
  
  
  «Миигиттэн сибээстэһэргэ көрдөстүм. Эһиги хайдах билэргитин, хайдах Ылыммыккытын итэҕэйиэххитин баҕараҕыт".
  
  
  » Меня не приняли«, - дедилар мин. " ол гынан баран, ястрем диэн ааттаах киһи, олус кыһамньылаах. Бүгүн киэһэ Президеҥҥэ ыҥырдылар, бу эмиэ куруубайдык мүнүүтэҕэ буолла. Ол гынан баран, мин санаабар, миигин кытары туох барыта бэрээдэгинэн күүтэн олорбута. "
  
  
  Таня кыраһыабай сирэйэ хараҥарда. "Ястрем-соҕотох киһи, бу миссияны барытын тохтотуон сөп. Маны бары кыахтарынан итэҕэтиэх тустааххыт, эһиги - Никитер Картер уонна конференцияларга сорудаххытын хайдах толоруоххутун сөбүй". Кини куолаһа тыҥааһыннаах, дьаныардаах этэ. «Эбиэттии тохтобул кэмигэр конференц- саалаҕа киирэргит олус наадалаах».
  
  
  «Я понимаю, Таня, - диэтэ мин.
  
  
  ону кууһан баран уурат. «Мин хоско кэлээр», - диэбиппэр: «хайа эрэ кэмҥэ. Бу... миэхэ улахан суолталаах".
  
  
  "Ястрем, баҕар эйигин кэтээн көрөр», - диэн сымнаҕастык эттэ.
  
  
  "Суох, ол оннук буолбатах. Баһаалыста, кэл, начаас кэл».
  
  
  Мүнүүтэҕэ биэтэҥнээн, илиитин уунаат, сымнаҕас сирэйин таарыйда. Кини миигин отела диэн билэрэ. «Мин онно чаас аҥарынан сылдьыам".
  
  
  "Мин кэтэһэбин."
  
  
  Түөрт уон биэс мүнүүтэ буолан баран, Таняны куруубайдык кууста. Уни ушлаб қўйиб, уни сўраб қўйиб кетди. Кини миэхэ ыга сыстар.
  
  
  "Рафаэль эбит», - диэн ойон турда.
  
  
  "Таҥаһы уһул», - диэтэ мин.
  
  
  "Да".
  
  
  Хараҥаҕа сыгынньахтаналлара. Аҕыйах сөкүүндэнэн биһиги иккиэн бэйэ-бэйэбитин сыгынньахтаһан, иҥсэлээхтик одууласпыппыт. Таня хаһан эрэ көрбүт- истибит биир кэрэ дьахтары тула сылдьыбыта. Харахпар толору төгүрүк түөс, синньигэс талах, бадараан өттүлэрин, уһун дэхсилэрин иилиммиттэр. Миигин сымнаҕас куолаһынан абылаата. Миигинниин клиникаҕа ити курдук сымнаҕастык, ылыннарыылаахтык саҥарар куолас. Биһиги ыккардыбытыгар ити ураты сыһыантан эбии магнетизм баара. Кини эт-сиинин утаппыта, миигин үйэлэр тухары маннык былаастаах куоластаах мындыр куоластаах мындыр киһи этэ тардар.
  
  
  Биһиги кырабаакка чугаһаан тиийэн, уолу уураан, бэйэтигэр сыһыары тарта уонна ол үөрэммит түөһүн иэдэһин токурутан, илиилэрбин хамсата-имсэтэ, кэлгийэрин биллэ.
  
  
  Иккиэн тыыммыппыт. Кинини босхолоото, оронугар сытан баран, салгыы кремовой формалар маҥан Чаҥый фонугар көстөллөрө. Кини клиникаҕа имэҥнээх түгэннэри санатта. Эмискэ мин клиникаҕа сыһыаннаах атын ахтыы үөскээтэ. Таня тас кырабаат оннугар ирина оронугар Ууннаран, этин- сиинин барытын миэхэ холбоото. Бу судургу түүл этэ дуо? Эбэтэр ити чахчы буолбут дуу? Дьүөгэтэ ынырык этэ.
  
  
  Утуйар ороҥҥо сытан, аттыгар сытан эрэ баран утуйа сытабыт. Кинини умайбыт уоһун таарыйда, онтон уоһун моонньугар, санныгар кэтэрдэн кэбистэ.
  
  
  "Эһиэхэ Каракас иһигэр штаб- квартира баар дуо?"- уурааһын икки ардыгар ыйытта.
  
  
  «Тоҕо итинник саныыгын», - диэн кини сөхтөрдө.
  
  
  "Эһиги квартираҕытыгар киэҥ диван баар дуо?"
  
  
  Кини миигин көрөөт, мин кинини көрөн куттаммытым дии санаата. "Тоҕо ыйытаҕын?"
  
  
  Ону эттэ. - "Онно аан бастаан тапталынан дьарыктаммыппыт, оннук буолбатах дуо?» Клиникаҕа диэри. Эһиги эппиккит курдук, бу мин квартирам суох этэ. Мин квартирабар итинник диваҥҥа суох". Кинилэр миэхэ Авенидо Боливар диэн квартирам паартатын көрдөрдүлэр.
  
  
  Таня тыаһаабыт курдук көһүннэ. "Бу улахан суолталаах дуо?"диэн ыйытта.
  
  
  "Букатын дуона суох»,-диэн сыаллаан баран эттэ. «Бу эйигин манна көрдөҕүнэ эрэ төбөбөр киирдэ".
  
  
  Сирэйэ эмиэ мөлтөөтө. «Кырдьык, Рафаэль. Бу мин квартирам этэ. Кинини көннөрү эйигин клиникаҕа тургутан көрбүтэ, өйдүүгүн дуо?".
  
  
  "Миссияттан?"
  
  
  "Дьахталлартан сылтаан". Дьаныһан туран мичээрдээтэ.
  
  
  Ону барытын суһаллык уонна барархат сымнаҕас эттээх- сииннээх буолалларын таһынан, оборудованиены эмиэ умнан кэбиспитэ.
  
  
  Ахсыс баһылык
  
  
  Сарсыныгар Урут- уруккуттан Үрүҥ дыбарыаһыгар айаннаатыбыт. Онно мэлдьи куттал суох буолуутун улахан өттө түүннэри- күнүстэри сылдьара. Сарсыарда алтыс чааска ити куһаҕан этэ. Конференция саҕаланыахтаах сиригэр Конференц- саала уонна подъезд хостору тургутан көрөргө эттэ. Она очень нервным. Дьон- сэргэ ортотугар чэпчэкитик хамсаан, онно эрэ сыаллаах- соруктаах сылдьар дьону тохтотор дьикти иэйии үөскээтэ. Кини оннук ньиэрбэ буолбатаҕа буоллар, күлүү-элэк гыныа этэ. Куттал суох буолуутун сулууспатын үлэһиттэрэ киҥир- хаҥыр мичээрдээтилэр да, бу кыһаллыбакка, ким да тыыннаах конференц- саалаттан быраҕан хаалбатын туһугар кыһаллыбытын сэрэйэн да көрбөккө мичээрдээтилэр.
  
  
  Сарсыарда ориентационнай хостор сирэйдэрэ миэхэ хаттаан төнүннүлэр, ону ааһан, ааһан истэҕинэ, тымныы уунан сабылынна. Сүрэҕим өһүргэниэх курдук. Ее отель продолжить, выполнить свою работу и избавить мир от этих двух злых людей.
  
  
  «Чэ, манна конференция саҕаланыар диэри чаас баар, - диэтэ Хотун, - биһиги Вашингтон арыйан баран, тугу да гынар кыахпыт суох. Эйигиттэн ураты ким да суох үрдүк киһини булар кыахпыт суох. . "
  
  
  «Бу мин арыгым буолбатах», - диэн эмискэ эттэ.
  
  
  Сирэйим хобдох чинчийэн көрдүм, ону хаттаан оҥорбуппун өйдөөтүм. Ону мындыр харахтан куотта.
  
  
  "Ким, портнай возволь, это сказал?"- диэн ревматизмҥа сарбылынна.
  
  
  «Я... бырастыы гын, СР. Кинини конференцияттан кыратык долгуйабын дии саныыбын".
  
  
  «Бу эйиэхэ адьас маарыннаабат, - диэн кытаанахтык эттэ кини. «Эн куруутун бас билиилээххин. Куолаһа тоҕо кинини үчүгэй дии саныыбын. Уопсайынан туох буоллуҥ? Эн миигин кытта тэҥнэһиэххин сөп", - диэбитэ»
  
  
  Кинини көрдө. Кини миэхэ дьикти дьайыыны оҥорбута, кинини тоҕо кыайан өйдөөбөтөҕө. Мин бу киһини сөбүлээтим, кинини тоҕо эрэ киниэхэ олус чугастык саныырым, кинини хаһан да көрбөтөҕүм үрдүнэн бэҕэһээ сарсыардааҥҥа диэри сэрэйдим. Ол дьикти этэ.
  
  
  Миигин кытары бары бэрээдэгинэн, сөбө суохпун, - диэбитэ мин. - эһиги миигин эрэнэр кыахтааххыт.
  
  
  "Эрэллээххит дуо?"
  
  
  "Ээ, эрэллээхтик."
  
  
  «Үчүгэй. Эн тугу эмэ булар буоллаххына, миэхэ куттал суох буолуутун штабыгар булуоххун сөп».
  
  
  Барбытыгар сутуругунан оҕустарыахпын баҕардым. Кинини ханнык да Картер курдук көрүөн сөп этэ да, бэйэтин курдук туттумматаҕа. Хо да өйдөөн көрдө. Ордук сэрэнэ сылдьыбатаҕым буоллар, миссияны бүтүннүүтүн бэрэбиэркэлиэм этэ.
  
  
  Конференция кэмигэр дыбарыас олус долгутуулаах этэ. Саалалар дьон- сэргэ тоҕуоруспуттара. Аан дойду үрдүнэн сүүһүнэн репортер баар этэ. Хас мүнүүтэ аайы туризм көрүҥэ элбэх этэ. Конференц- саалаҕа кэлбиттэригэр дьон- сэргэ маннык хойуу буолан, нэһиилэ көрүөххэ сөп этэ.
  
  
  Чугас эргин көрөөт, итинник өһүөннээхтик өһүөннээхтик өһүөннээхтик өһүөннээхтик өһүөннээхтик аһаҕастык өһүргэнэ санаата. Хоско хайдах киирэллэрин кыайан көрбөтөх. Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, иһирдьэ иһирдьэ баар, кэннилэригэр икки күннэр сабыллыбыттар. Конференция саҕаланна.
  
  
  Дыбарыаһыгар тиийэн конференц- сааланы бэрэбиэркэлээбитигэр графинка уутун уунан, уһун остуолга, кыһыл маска тула уурда. Мин кэлин уларыйан эрэрбэр идентичнай этэ. Субу- субу ыстааллар дюжиналарын кытары сытта. Графинаҕа хаалбыт уу харбаланан, сотрудниктар күннээх сессияҕа саҥа ууну аҕаллылар.
  
  
  Сарсыарда биир сыл буолла. Кини уһуну- киэҥи коридор устун төттөрү-таары хаамыталаата. Атын охранниктар миигин көрдүлэр. Саалалар толору баар буоллулар. Икки венесуэль харабыллара, ЦР биир үлэһитэ уонна биир агент секретарь сулууспата конференц- саалаҕа киирэр аанын харабыллааһыҥҥа туруннулар. Хас биирдиилэрэ карта баарын билэр, хоһу урут көрбүттэрин ким да көрбөтөҕө.
  
  
  Уон биир отучча, тохтобулга диэри конференц- саала таһыгар көрүдүөргэ эмиэ толоруллан барда. Түөһүгэр ынырык тыҥааһын билиннэ, төбөм ыалдьар буолла. Ол гынан баран, бу сырыыга ыарыы олус үчүгэй курдук этэ. Кини миссиятын толорорбун тута билэрэ.
  
  
  Миэхэ уларыйыан иннинэ ЦРУ агена тиийэн кэллэ. Кини миигин билэрэ, ону билэр буолуохтаах этэ. Сирэйэ саайыллыбыта, ол гынан баран, биллэн турар, оннук буолбатах. Бу барыта пиибэ буолла, бу хайдах үлэлии- хамсыы сылдьалларыттан дьиксинэрэ суох. Ол да буоллар, бу хапсыһыылар миигин ньиэрбэ курдук долгуталлара. Один промах может быть всей миссии.
  
  
  "Ханнаный, хаарты?"- диэн эр киһи ыйытта. «Биһиги манна баар аҕыйах хонугу көрбөппүт».
  
  
  «Ах. Кини хас да уорбаланар сирэйдэрин бэрэбиэркэлээбитэ», - диэн, лейтенант, лейтенант диэки хайыһыннара сатыы-сатыы, эрчимнээхтик эттэ.
  
  
  "Кими?"
  
  
  «Бэҕэһээ кини көрдө, уорбаланар эр киһини регистрациялыыр стойкаҕа көрдө да, ол тупик буолан таҕыста».
  
  
  "Ээ, ону истибит. Кинини эмиэ эһиги хайдах эрэ немецкэй кыыстыын утуйбуккутун истибит. Бу кырдьык баар дуо?» - диэн күлэ түстэ.
  
  
  Америка вице- Президенэ миигин Президеҥҥэ билиһиннэрдэҕинэ, Америка вице- Президенэ буола сылдьыбытын эмискэ санатта. "Коммерческай көрүүгэ- истиигэ тоҕо муммаккын?!"- диэн үөгүлээтэ.
  
  
  Онтон эмискэ кини миигиттэн хас да мүнүүтэ иһигэр турбут чөмчөкө уонна миигинэн көрбүт киһи. Кэлэллэрин көрбөтүм.
  
  
  «Эйигин бу тэһиинэнэн тутуоххун наада», - диэн кыыһырбыт киһи сыҥааҕын ааһан коридор устун хааман истэ.
  
  
  Ястрем онно миигин мүнүүтэттэн үөрэтэ турара. Куолаһа чуумпу, чуумпу этэ. "Биһигинниин барыахха, Ник, - диэтэ кини.
  
  
  «Кини отела манна, тахсан бардаҕына, баар буолуо этэ», - диэтэ мин. «может быть проблемы».
  
  
  «Портнай взгляд, она сказался с нами!»
  
  
  Илиитинэн айаҕын сүтэрбит. Мин кыһалҕалаахпын, билигин арыый хаалан киһибин көрсөн графин биэрбитим. Ол гынан баран, Хохуолуттан хайдах да аккаастанар кыаҕа суох. Кини миигин талыы биэрбэтэ.
  
  
  "Сөп, - диэн оргууй эттэ я.
  
  
  Хоук биһигини кураанах личнэй хоско куттал суох буолуутун сулууспатын штабын таһыгар ыытта. Иһирдьэ киирбиппитигэр Хоук сабан аанын хатаан баран миэхэ эргилиннэ. Урут- уруккуттан олус симиттибит киһи.
  
  
  «Билигин», - диэтэ хобдох куолаһынан. «Портнай ыл, манна тугу гынарый? Кинини эйиэхэ туох баар кыаҕы барытын ылла. Эн бэйэҕин маньяк курдук илдьэҕин".
  
  
  Кинини Урут- уруккуттан киэргэтэн көрдө. «Вечерскэй быһылаан туһунан быһылааны кэпсээбиккит".
  
  
  "Суох, эппэтэҕим", - диир сөмөлүөт. «Ол гынан баран мин маны оҥоруохтаах этим", - диэн хоруйдаата.
  
  
  "Сордоох түбэлтэ тугуй?"- диэн Хоук ыйытта.
  
  
  «Боростуой киһи күөрэйэр», - диэтэ Президент.
  
  
  Кини кубарыйбыт уостарын ыга тутта. Кини мин сатабыллаах дьону тардыбатаҕыттан үөрбүтэ. Кыырт Хатырык этэ. Кини мин личность буоларым саарбахтыыр этэ. Баҕар, мин маскировкабар туох эрэ эҥкилэ суох этиини бэлиэтээбитэ буолуо. Баҕар, ол ийэбин дуу, тыаһын- ууһун дуу, тугу эрэ биэрбитин дуу хаалларбыттара буолуо. Суох, ити мин арыгым буолуохтаах. Кинини ханнык да Картер курдук туттубата.
  
  
  "Хорошо, что это?
  
  
  - диэн тулуйбакка хоругун ыйытта. - Тоҕо наар чертовскайдыы сылдьаҕын? Эн биһикки эргиллибитиҥ курдук, кинилэри кытта тэбис- тэҥҥэ сылдьыбатаҕыҥ".
  
  
  Ревматизм боростуой этэ. Кини атын киһи этэ. Рафаэль Чамес. Ол гынан баран, мин кинини кыайан эппэтэҕим. Кини өстөөхтөрүн тула биир киһи этэ. Иккиэн ити агеннар мин өстөөхтөрүм этилэр.
  
  
  «Я просто билбэппин, СР. Баҕар, ол чертовскайы барытын сатарытар, тула үмүөрүһэр дьон аймалҕаннара, тыастара- уустара, сүпсүлгэнэ суох сылдьаллара буолуо. Саамай куһаҕан - ханнык баҕарар мүнүүтэҕэ туох эрэ буолуон сөп, оттон биһиги ону хайдах да гынар кыахпыт суох. Бу үлэ мин стиминэн буолбакка, куттал суох буолуутун хааччыйыыга ".
  
  
  Эр дьон иккиэн мүнүүтэҕэ саҥарбаттар. Хокан тиийэн түннүккэ чугаһаата. "Куттанабын, ону ситэтэ суох, Ник». Кини миэхэ эргилиннэ. Ити куһаҕан эт-сиин твидовай аһы аһаҕастык умайбыт курдук, кини тымныы харахтара миигин аһаҕастык көрөллөрө. "Бу икки күн иһигэр туох буолбутай?"
  
  
  «Чопчу мин эйиэхэ эппитим", - диэтэ мин.
  
  
  "Ону сөбүлээбэппин, Ника, мин санаабар, эн миигиттэн тугу эрэ кистиигин. Ити эмиэ эйиэхэ маарыннаабат. Бэйэ- бэйэбитин кытары олус аһаҕастык сыһыаннаспыппыт, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  Баттаҕа уонна түөһүгэр баттааһын улааппыта. Бу коридорга киириэхпэр диэри чаас хаалла. Оттон Дэвид хотел киирэн кэпсэтэн кэпсэттибит.
  
  
  "Ээ, мэлдьи аһаҕас этибит».
  
  
  «Оччоҕуна аһаҕас буолуохпут», - диэтэ Хоук. "Мин саныахпар, эн сүппүккэр туох эрэ буолла дии саныыбын, мин ону эн тоҕо кэпсээбэккин өйдөөбөппүн. Кинини билэбин: эйигин тохтотор төрүөттээх буолуохтааххыт, ол гынан баран, биһиэхэ эмиэ сыанаҕа тахсаргыт буоллар, быдан ордук буолуо этэ. Ити Гофман кыргыттарын туһунан? "
  
  
  Кинини хараҕар бырахпыта. "Суох, бу туох да кыыстаммыт суох. Туох абааһыны үөскэтиэхтээҕий? Кини чуолкай этэ диэн эппитэ. Мин эһиэхэ сымыйаны итэҕэйэҕит дуо? Ыһыы- хаһыы баарын өйдөөтө да, хойутаан кэлбит.
  
  
  «Чуумпу, Ник, - диир сөмөлүөт.
  
  
  Чыпчылыйыах түгэнэ тугу да эппэтэ. Кини миигин тыйыс тымныы хараҕынан көрбүтэ. Өйбөр- санаабар, түөһүгэр куттал суоһаата, ол гынан баран, эспит бомба курдук сананна.
  
  
  "Ник, - бытааннык эттэ Хок, - мин эйигин бу дьыалаттан устуом". Бу сирэйэ эмискэ эргэ, сылайбыт буолан хаалла.
  
  
  Миигин Тымныйдым. Кинини көрсөөрү эргиллэ түстэ. «Эн итини оҥорор кыаҕыҥ суох», - диэтэ мин: «мин манна наадабын».
  
  
  «Баһаалыста, итэҕэйиҥ, хаһан да баҕарбаппын диибин. Эһиги мин испииһэкпэр биир нүөмэрдээх этигит, ону эһиги билэҕит. Эһиги сулууспа испииһэгин бэйэҕитигэр этэр. Ол эрээри манна туох эрэ оннук буолбатах. Анаан- минээн коракас- ынырык өйгө- санааҕа кэллэҕинэ, туох эрэ оннук буолбата - барыта миигинниин бардаҕа дии. Дьиҥэр, кэнники аҕыйах хонук иһигэр сыана үрдээтэ ». Киһи урутаан көрөр. "Ону эмиэ билэҕин дуо, оннук буолбат дуо?"
  
  
  "Ээ, СР», - диэтэ. "Я чувствуют."
  
  
  "Эн куруук интуициятын, ник сыаналыыгын. Бу туһунан миэхэ элбэхтик кэпсээтиҥ. Тугун эмиэ. Онон билигин итиннэ кыттыа суохтааххын диэн улаханнык сананабын. анааһын ордук. Эһиги баайгытыгар, конференцияҕа эмиэ үтүөнү баҕараҕыт ".
  
  
  «Эй, мин бэрээдэгинэн тугу биэрэрбин ыйан биэриҥ», - диэтэ мин. «тохтобулга хааларбар көҥүллээ».
  
  
  "Күн ортото тоҕо манныгый?»
  
  
  Ону харахпар кыайан көрбөтүм. «Бу ордук кутталлаах кэмҥэ көстөр. Конференц- саалаҕа этэҥҥэ эргиллэн кэллэхтэринэ, туох эрэ оннук буолбата буолуо. Кинини куоттарыаххытын баҕарар буоллаххытына, кинини барыам".
  
  
  «Мин билигин барыахпын баҕарабын», - диэн тымныытык хобулук эттэ. "Урут- уруккуттан, венесуэль харабылларыттан биирдэстэрэ. Его отправили однаком отеле с никтом, просто возможно, что она добрается В бэрээдэгинэн».
  
  
  "Бу булгуччу буолбатах!- диэн кыыһырбыттыы эттэ.
  
  
  «Миигин бырастыы гын, Ник, ол гынан баран маннык дии саныыбын», - диэтэ Хоук. Ити куолаһа олус сытыы, харах курдук этэ.
  
  
  Урут- урукку- хойукку үлэҕэ ыҥырыллыбыт. Бу дьону мин сорудахпын кыайан толорботум. Туох эрэ ис- иһиттэн дьэҥкэрдэ, сыалым- соругум дьэҥкэрдэ. Ону мин тугу гыныахтаахпын билбитим. Өлөрөргө тиийбитим. Миигин кытаанах, тымныы быһаарыыны хабар.
  
  
  Бинсээккэ түргэнник киирэн «люгер»таһаарда. Ону хонтуораҕа соруйда да, кэргэнин кытта кэпсэттибит. «Манна аһаҕастык тутуҥ», - диэн быһаччы эттэ.
  
  
  Кинилэр иккиэн миигин толору оскуолаҕа көрдүлэр.
  
  
  "Өйгүттэн түспүккүн дуо?"- хоонньоһон ыйытта.
  
  
  Киһи күнтэн туораата. » Кэл, эйигин көрүөххүн сөп", - диэбитэ мин. - ол гынан баран хайдах гынан кинини өлөрдүм. Ол эрээри кини түргэнник үлэлиэхтээх.
  
  
  "Ник, Ник?"- чел олох кыра тыҥааһыннаах куолаһынан ыйытта.
  
  
  Ону эттэ. - »Рафаэль Чамес " диэн. «Мин иэстэһээччибин. Билигин ол суолтата суох, эһиги билэҕит дуо? Ким да өлбүтүн иһин мин киниэхэ биэриэм. Чаас устата миссиятын бүтэрэн, конференция кыттыылаахтара бары өлбүттэр буолуохтара. Мин эппитим курдук, миигин туох да тохтотуо суоҕа, онон иннибэр барыаҥ ».
  
  
  Ястремена Весь.
  
  
  «Бу сарсыарда иһити мүлчү туттаххына, уҥа илиигэр- атаххар көстөбүн», - диэн бытааннык эттэ Хоук. "Суох, албыннааччы буолбатаҕыҥ. Костя Таҥараны, Никаны, бу штканы ууран биһигинниин кэпсэттэ".
  
  
  Ити тыллары миигин Дьаархаҥҥа аҕалбыттар. Ону түөһүгэр кыҥаабыт. Ол гынан баран, кэлин киһим Миитэрээс кэргэнин көрсө түспүтэ.
  
  
  Кинини көрсөөрү эргиллээт, сөкүүндэ өлүүлэригэр хойутаата. Мин өйдүүрбүнэн, кини үөһэттэн баар этэ, муостаҕа самныбыт.
  
  
  Киирдэхпитинэ эт сутуруга киһи сирэйин быһа анньыбыт. Ити ыар охсуу этэ уонна миигин соһутта. Ол кэнниттэн кинини,» Люгер " илиим тула эргийэн эрэрин биллэ. Киһи ис кыаҕын барытын туһанара. Бэстилиэт сиргэ түспүт. Ол эрээри мин кинини чөлүгэр түһэрбитим. Атаҕын тарбаҕынан тэпсэн баран, пахайга атаҕынан күүскэ оҕуста.
  
  
  Миигин кытары көхсүгүнэн түстэ. "Люгер» бэлиэтээн баран, кэннигэр ылбытым.
  
  
  «Итини оҥорума, Ник. Ытарга тиийэбин". Ястрада бизни бизга каттик, бизга ўтган. - Саргылаана Саргылаана хараҕын нөҥүө көрөн, олус дьоһуннааҕын өйдөөтө. Кини бытааннык турбута.
  
  
  "Мин итини тохтотор кыахтааххын дуо?"- диэн киниэхэ суостаах куолаһынан ыйытта, ким да билбэтэ.
  
  
  «Кыайыам диэн бүк эрэнэбин», - диэн холкутук эттэ. «Ол гынан баран миигин дьиксиннэримэ».
  
  
  «Мин эйиэхэ бу оонньууру ылан өлөрүөм», - диэн хаһыытаата.
  
  
  "Кинини ытабын, Ник, - диэтэ Хоук. Ол гынан баран, кини миигин өлөрөр кыаҕа суох диэн куттанар.
  
  
  Ону мин атаҕым тэмтээкэйдээн атаҕым тэмтээкэйдээн көрбүтүм. Хоонньо мин түөспүн сэрэнэн кыҥаабытыгар чугаһаан кэллэ. Ону «Тетеревятник " көмүскээри, бэйэтин иннигэр харбаан ылбыта. Онтон кинини киһи уҥуоҕунан күүскэ анньыалаабыта, хохуолга охтубута. Икки эр дьон ойон таҕыстылар, бэстилиэт тыаһын таһааран ытыалаата. Хараххын дьөлө анньан кэбистэ.
  
  
  Кини түргэн үлүгэрдик Урут- уруккуттан илиитинэн чохчойон, мин суолбун солоон, Чөмчөкөөнтөн туораабыта. Хоук эмиэ ытыс тыаһын түһэрбиттэригэр, илиитин бэстилиэтинэн тутан, тыыллан- хабыллан, эккирэтэн, бэйэтин диэки соһон тиийэн кэллэ. Кини мин алдьархайтан туораан муостаҕа сууллан, " Хатыҥ» кэннигэр эркиҥҥэ охсубута. Кини дөйүйдэ.
  
  
  Кинини Лингеринэн тыыллан- хабан ылла да, манна миигин харбаан ылла. Кини түһээт, сонно тута бэйэтигэр кэлэн Урут- уруккуттан урут- уруккуттан ураҕаска анньыбыт. Ити чулку ыстанна, охсууттан биэтэҥнээтэ. Ол ыарыылаах этэ да, бүтэрбэтэ. Кинини куртка илиитэ киирбитин көрбүтүм. Кини биир хамсааһынынан Сунтаартан ытыс соттон, ол түгэҥҥэ сөтүөлээн ыыппыта. Быһах ойоҕоһуттан ойоҕоско уунан кэбистэ, хараҕа кэҥээтэ, ойоҕоһугар түстэ.
  
  
  "Тойонуом, Ник!"- киһи Этин- сиинин эргитэн көрүөх бэтэрээ өттүгэр Хуок хаһыытаата. Өймөкөөҥҥө кэлбит да, билигин да мөлтөөн, хамсаан иһэргэ олус мөлтөх этэ. «Люгер» харбаан ылан төбөтүгэр уурбут. Өлүөхтээх. Атын суол суох этэ. Тарбаҕын чыыбыһын төлөрүтэн кэбистэ да, тоҕо эрэ миигин тохтоото. Миигин абаран-сатаран, абаран-сатаран көрдүм.
  
  
  Абааһы көрүүм, өһөспүн тобус- толору эттим. Бу киһи мин суолбар турара. Ону туоратыахтаах этэ. Тарбаҕым эмиэ кытаанах тимир күрүчүөгүн ыга тутта. Ону көрөн, кыыһырбыт сирэйин мырчырыттыбыт, соһуччу эмоцияҕа соһуччу ытырбахтаабыт. Билбэппин, ол гынан баран, кинини олус таптыыбын уонна ытаары бу киһини ытыалыыбын. Ол да буоллар курска баттаһа тиийбитим. Ону ааһан, утарсар иэйиилэрим сүһүрбүт тымныынан сабылынна. Кини кубарыйбыт уостарын хам баттаата уонна эмиэ үтүөрэн хаалла. Иэс дьэҥкэ этэ. Дэвид Хок Өлүөнэҕэ киириэхтээх этэ.
  
  
  Ол гынан баран, мин итини оҥорор кыаҕым суох. Кини курэхтэьиигэ кыайан киирбэт. Баҕар, ону өлөрөргө тиийбэтэҕим буолуо. Ону холбуу баайан, туора тутуохпун сөп, билиҥҥитэ миссиятын бүтэрэ иликпин.
  
  
  Хо сирэйин одууласта. Соһуйбутун, ытыс тыаһын саба түһэрбитигэр наһаа соһуйбут.
  
  
  «Эн миигин өлөрүөҥ суоҕа", - диэн аргыый аҕай эттэ.
  
  
  Ону үөгүлээтэ. - "Бокут!"Она было очень сатарыйбыта- сатарыйбата уонна дьэҥкэтик саныырын туһугар.
  
  
  Кини илиитин, атаҕын хаалтыһын уонна быатын баайар. Мин өйбөр- санаам сүүрэн, кинини АХ агент курдук сэриилэспитэ, революционер буолбатах-тапталлаах киһи. Кинини биир идэлээхтэрин, төһө да урут хаһан да оннук гымматаҕын иһин, билэрэ. Ол дьикти иэйии этэ, ону оҕонньор тургутан көрбүтэ. Бу аҕыйах хонуктааҕыта миэхэ иирбит түүлэр, иирбит түүлэр умнуллуохтааҕар өйдөммөт түгэн элбэх этэ.
  
  
  Мин эмиэ ити курдук буолбатах-клиникалаах, миссиялаах, миигинниин эмиэ баар киһи диэн санаа үөскээтэ. Ол гынан баран, ыһылларга бириэмэ суох.
  
  
  Хотону чулкуҥҥа саба баттаата. Хос тыаһа толору иһиллэр буолан, айаҕын саба туппата. Кини миигин судургутук көрдө.
  
  
  «Эн наркотигынан эбэтэр бу көлүөнэҕэ туох эрэ уратылааххын», - диэтэ кини.
  
  
  "Саҥарыма, мин эйигин өлөрүөм суоҕа», - диэн эмискэ эттэ.
  
  
  "Миигин өлөрүөххүн баҕарбаккын. Чамес диэн киһи буолбуккун кырдьык итэҕэйэҕин дуо? "
  
  
  "Она Чамес».
  
  
  "Ити сыыһа",-диэн кытаанахтык эттэ. «Никто Картер. Портной поберь, никто Картер!»
  
  
  Киниттэн төбөм эргийдэ. Төбө ыарыыта төнүннэ-төбө ыарыыта мин өстөөхтөрбүн өлөрөн эрэ баран ааһар. Көрбүтэ чаһыбын көрбүтэ чаас кэриҥэ хаалбыт эбит. Хобугун ыскаапка симэн кэбистэ, ааны сабан кэбистэ. Кинини күнүс кэлэн көрбүтэ. Өлбүт киһи көрбүтэ, хайдах эрэ өйө суох биричиинэнэн олус аһынар этэ.
  
  
  Кини коридорга тахсан иччитэх киһи суоҕун сөҕөн көрбүтэ. Венесуэль саала атын уһугар харабыллыыр хоһугар киирэр. Кини миигин көрбөтөҕө. Бука, биһигини ким да истибэтэҕэ буолуо. Ол эрээри кини отела биһигини охсубата. Куттал суох буолуутун сулууспатын үлэһиттэрэ ону хантан, кимтэн, Тугу- ханныгы, Чоху- чоҕу кытта көрүдүөр устун баран иһэрин көрбүт- истибит киһи икки уонна икки киһини ыскылааты оҥоруон сөбүн ыйытыахтарын сөп. Кинини ойоҕос аанынан таһарга быһаарыммыта. Ону садка киирэн кылаабынай ааҥҥа төннүөн сөп. Үтүктүү кэмигэр дьон- сэргэ тоҕуоруһуо диэн эрэниэхпин баҕарабын. Киирбитин ким баҕарар, эрдэ эбиэккэ барбыппын сэрэйдэ. Кини түргэн үлүгэрдик коридор устун хааман тиийэн ойоҕос аанынан таҕыста.
  
  
  Тоҕус баһылык.
  
  
  Куокуну уонна чоху төбөтүн тула бырахта. Мин чаһым уон икки отут биэс мүнүүтэ устата бэйэтин контактордарын кытта көрсүһүүтүгэр-саала таһыгар көрдөрбүттэрэ.
  
  
  Сад илин өттүнээҕи дыбарыаһыгар түргэнник ааста. Оннооҕор бу холку кэмҥэ дьон ханна баҕарар баар. Массыыналары сарай территориятыгар сөп түбэһэр уулуссалары толордулар. Подъезтаахтар суоллара сабылыннылар эрээри, харабыллааччылар улахан куттал суох буолуутун массыыналарын көтүттүлэр.
  
  
  Дьиэ эргийэн, сандал саас кэлэрин кэтэһэн турар сүүһүнэн киһини көрбүтэ.
  
  
  Дьон быыһыгар түһэн истэхпинэ, суолбун туораан эр киһи тиийэн кэллэ. Ону көрөн- истэн, эрдэ харсыбыт циркэ киһитэ буоларын өйдөөтө. Мин кинини кыайан аахпаппын. Бу уорбалааһын өссө элбэх буолуо этэ.
  
  
  "Картер, кинини эйигин кытта кэпсэтиэхпин сөп дуо?"
  
  
  Көтүмэхтик эргиллэ, түөһүгэр баттааһыны болҕомто уурбакка, киниэхэ эргиллэ түстэ. Мой голос не пульсался, чем больше. "Ээ?"
  
  
  «Я просто отель сказать, что прошу прощения за сделанное мной замечание. Эн кыыһырбыккын мин эйигин буруйдаабаппын".
  
  
  "Ээ, туох барыта бэрээдэгинэн», - диэтэ мин. «мин олус сытыытык туораатым. Она просто ни нервничаю. Мин арыгым». Киниттэн барара.
  
  
  "Оччоҕуна туох да атаҕастабыл суох дуо?"у зот.
  
  
  Кинини төттөрү эргийдэ. "Суох, өһүргэнэ суох. Ону санаарҕаама".
  
  
  "Үчүгэй."Уунаатын уунна. Ону ылан мүнүүтэҕэ тутта.
  
  
  Чэпчэкитик мичээрдээтэ. «Билэҕин дуо, кини бу эбээһинэһин хайдах булар кыахтааҕын өйдүүбүн. Ону кэтэһии, кэтээн көрүү дии саныыбын. Кистэлэҥ сулууспа үлэһиттэрэ бу күнү хайдах да ыйы, ыйы быһа гыналларын билбэппин».
  
  
  Көрбүтэ чаас буолла. Сүүрбэ биирис этэ. Кини иэйиитин көрдөрө сатаата. «Ээ, кинилэргэ ыарахан үлэ. Ону чопчу этэбин. Дьэ, мин коллегабын кытта көрсүөхпүн наада. Кэлин көрүөхпүт".
  
  
  «Биллэн турар, үчүгэй, - диэтэ кини. «Уоскуй, Картер».
  
  
  Кинини эргиллээт, уһун ыллык устун хааман истэ. Өйүм- санаам соччо күүстээх этэ, онон бэйэ- бэйэбитин эрэ саныыр кыаҕым суох. Кини бэйэтин суолун- ииһин тобулбут дьону быыһынан туох да омнуота суох. Ону ааҥҥа тиийэн, көмөлөһөөччүлэр бөлөхтөрө тротуар блокадалаабыттар. Кинини курдаттыы боруобалаан көрбүттэрэ, иирбит киһи курдук көрбүттэрэ. Ол гынан баран, билигин табыгастаах кэмҥэ бириэмэ суох. Кини сүрүн сүһүөҕүн таһыгар репортер кучукатын сылытан, сыҕарыйбакка ааһара. Дьон- сэргэ тоҕуоруһан иһэр.
  
  
  Кини кирилиэс инниттэн өрө дабайан тахсан, миигин дьон мунчаарда. Кини ону тоҥолохторунан курдаттыы көрдө. Кини биир эр киһини утары анньыалаата уонна миэхэ тугу эрэ толоостук саҥарда. Кинини атаҕыттан арыычча мүччү туппакка дьахтарга быһа киирдэ. Ол гынан баран, кинини көрө- көрө ыстаабаккын.
  
  
  Кэмигэр коридорга тиийиэхтээхпин.
  
  
  "Эй, көр эрэ, уол!"ким эрэ миигин кэннибиттэн хаһыытаата.
  
  
  Кини кирилиэс устун хаама турда. "Мин барыахпын баҕарабын», - диэн модьуйда мин ... ааһа оҕус, портнай ыл«. Оннук түгэҥҥэ кини хаһан да онно ситиһиэм суоҕа.
  
  
  Биһиги болҕомтобутун уурбакка, онно тиийэргэ күһэйииттэн ураты, суһал миссиябын хамсатабыт. Кирилиэс үрдүнэн дьон өссө күүскэ тура сылдьыбыта, харабыллааччылар барыларын тутуспуттара.
  
  
  Бүдүрүйдэ да, үтүрүйдэ. Венесуэла куттал суох буолуутун сулууспатын үлэһитэ туох да сыыһа- халты барбытын өйдөөн көрбүтэ. Ол гынан баран, дыбарыаска түбэстим. Мин онно Ривин күнү кэтэһэбин. Кини да күүппэтэҕэ. Бириэмэ идеальнай буолуохтаах этэ.
  
  
  "Миигин бырастыы гын», - диэтэ мин кинилэргэ чугаһыы түстэ. "Баһаалыста мин барыам!"Ол гынан баран, ким да хамсаабат. Конференция, мировой дьыалалар тустарынан кэпсэтиилэр, бэл, мин баарбын бэлиэтии көрөргө олус кыһаллаллара. Мин кинилэргэ олус элбэх телеграмманы ааһан ааспытым.
  
  
  "Эй, сынньан!"- биир эр киһи хаһыытаата.
  
  
  Кини туох да сыыһа- халты туттубакка аастаҕа. Аан иннигэр аһаҕас зонанан ааһарын кэриэтэ. Кини чаһыытын көрдө уонна миэхэ баара- суоҕа уон биэс мүнүүтэ хаалла. Кинини хас да полицейскайы харабыллыыр күҥҥэ үтэйбитэ.
  
  
  "Ээ?"венесуэлец венесуэлец. Биһиги кинилиин штатскай куоракка олорор эр киһибит миигин билбэтэҕэ.
  
  
  "У АХ, - деди я. "Картер".
  
  
  «Личность дастабырыанньата, баһаалыста».
  
  
  Отела человек не отдать человек с них, потому что митают. Төбөбөр пульсация дэхситэ суох кэриэтэ этэ. Кини сиэбигэр киирэн картер кумааҕытын булбутум. Ону арыйан личность дастабырыанньатын булбутум. уонна дыбарыаһыгар анал пропуск баар. Дьуһуурунай киэнин көрдөрдө.
  
  
  «Хм», - диэтэ кини. Хаартыскаларга хаартыскалары көрдө, онтон сирэйбин болҕойон көрдө. Киһи уонна киһи мин ханнык да Картер буолбатахпын диир кыаҕа суох буоллаҕына, бу киһи мин маскировкабын быыһынан көрөр кыаҕа суох этэ.
  
  
  "Баһаалыста, кыайан тиэтэйбэккит дуо?"- деди, - деди я.
  
  
  Ханныгын да иһин, көрдөөһүн бытаарда быһыылаах. Кини картаны хайдах эрэ итэҕэс баарын, кини көрсөрүн кэтэһэн, картатын чинчийбитэ. Кини, дьэ, тулуйбакка, мин уруокпар үөрэтэрэ буолуо.
  
  
  "Ханна баарый, мистер Картер?"
  
  
  Мин бу самодеятельнай сирэйбэр сутуругунан улэлиирим кэриэтэ буолла. Ол гынан баран, бу түргэнник ниисиһи уурарын билбитим.
  
  
  "Бу туох суолталааҕый?"- диэт, кулаакы ыга тутта сатаатым.
  
  
  - Ордук буолбатах,-диэтэ кини.
  
  
  "Отел Эль Конде», - диэтэ мин.
  
  
  » Common voice", - диэн саркастическайдыы эттэ.
  
  
  Отель она отела, она разговорил с ним на моем родном языке, это В этом, что он невольный инструмент человеческий инструмент. Ол гынан баран, саҥата суох хаалбытым.
  
  
  "Ваш карта, Мистер Картер". Кини миэхэ төнүннэ. «Дыбарыаска киириэххитин сөп".
  
  
  «Улахан махтал», - диэтэ кини күлэ-күлэ. Кини кумааҕыны ылан, дьон кыһалҕаларын өтө көрөн тиэтэйбитэ.
  
  
  Иһирдьэ элбэх чуумпу этэ. Бэстибээлгэ хас да киһи баара эрээри, ыһыллан- тоҕуллан- тоҕуллан- тоҕуллан- тоҕуллан хаалбыта мээнэҕэ буолбатаҕа. Кини конференцияларга туһанар улахан приемнайыгар ыытылынна.
  
  
  Ол чааһыгар дыбарыас алдьаныыта өссө биир бэрэбиэркэ бара сырыттаҕына, харабыл харабылын тула биир эрэ киһи түргэнник билэрэ. Кинини коридор устун конференц- саала коридор устун ааста. Кини сыала суоҕун кэриэтэ этэ.
  
  
  Бу түгэҥҥэ Венесуэла куттал суох буолуутун полициятын начальнига конференц- саалаттан хас да дьаарбаҥка аанынан тахсан кэллэ. Иһэ куруҥнуурун, төбөтө, түөһө хайдыбытын сэрэйдэ. Кини тыйыс кистэлэҥ полиция баһылыгын быһыытынан, президент бэйэтэ да курдук, уол курдук этэ.
  
  
  "Ээ мистер Картер!"- диэт, миигин көрөн турдаҕына.
  
  
  «Сень Сантьге», - диэн хачыгаардары харыстыы сатыы сатаатым.
  
  
  «Барыта үчүгэйдик барар, оннук буолбатах дуо? Бүтэһигэр сэрэтэр дьаһалларбыт наадата суох курдуктар".
  
  
  «Так, СР», - диэн кытаанахтык эттэ мин. Аҕыс мүнүүтэ суох буолуохтаах. Мин киниттэн куотан хаалбытым.
  
  
  «Барыта үчүгэй буолуо диэн эрэнэбин», - диэтэ кини. «Мин инники кэскилим үчүгэй. Хо дойдутун көрбүккүт дуо?»
  
  
  «Сарсыардаттан буолбатах», - диэн сымыйалаата, арай, мин сирэйим биэрбитин сэрэйиэххэ эрэ сөп.
  
  
  «Чэ, кинини булуом диэн эрэллээхпин. Кэлин көрдөхпүтүнэ, эһигини маннык Удачнайы хаһан да эҕэрдэлиир кыаҕа суох». Кини мичээрдээтэ уонна санныбынан мичээрдээтэ.
  
  
  «Олус үчүгэй, СР», - диэтэ мин.
  
  
  Кини кабинекка куттал суох буолуутун сулууспатын штабыгар хайдах эрэ тутарга дылы гынна. Кинини аргыый аҕай тыынан баран коридор устун конференц- саалаҕа барда. Чаһыытын көрөөт, биэһин диэбиттэр.
  
  
  Кини аан аанын утары туран, хайдах илдьибиппиний. Нөҥүө өттүгэр түөрт харабыллыыр киһилэрэ көрүдүөргэ сарсыардааҥы буолбуттар. Кинилэр миигин билэллэр, онон сыымайдарын үтүктэн үлэ барбата. Өссө икки мүнүүтэ хаалла. Көрүдүөр устун маастар тахсан эрэллээх грамоталарын көрдөрдө. Охранниктар ону хоско киллэрбиттэрэ. Ханна да сырытталлар, коридор устун хаама сылдьан конференц- саала иһинээҕи дьон баар буоллулар.
  
  
  Кинини коридор устун таҥнары одууласта. Олус ыарыылаахтык сылдьыбытым. Тыҥааһын, баттааһыным түргэн мүнүүтэттэн түргэнник элбиир. Кини ыарыыта өстөөхтөрүн имири эһиэр диэри, ааһыа суоҕа диэн билэрэ. Ол гынан баран, барыта хайдах эрэ оннук буолбатах диэн ынырык санаа баар. Ити мэйиим кистэлэҥэ, бутуллумтуо, киһи мэйиитин кистээн этэр иэйиитэ этэ. Бу мээнэҕэ үөскээбэтэ-кэнники аҕыйах хонукка туох буолбутун барытын кэриэтэ. Ол гынан баран, туох иэйии баар этэ, Суобаһым сордонуута, бэл, суһал миссиябын хам баттыыра. Кини төбөбөр ынырык охсуһуу буола турарын сэрэйдэ, микрофоннар уонна динамиктэр көмөлөрүнэн сотору кэминэн тохтооботохторуна өйбүттэн көмөлөһүө этэ.
  
  
  Ону мин контакт тутуллубута диэн боппуруос уларыйда.
  
  
  Ол кэнниттэн киэһээҥи күөх көстүүм, кыһыл хаалтыһым көрүдүөр устун хааман иһэрин көрбүтэ. Кини Дворцовай персонал көннөрү кыттыылааҕа да, лацкааҥҥа уонна графин илиитигэр тута сылдьар.
  
  
  Доллары иирбит ойоҕоско иирбит. Мүнүүтэнэн кини миэхэ кэккэлэһэ графин уунар. «Сенор Картер, конференция директора, миигинниин уу кутуу кэмигэр конференц- саалаҕа сибиэһэй иһэр уу аҕаларыгар көрдөстүм". Биһиги тулабытыгар барыта истэрин курдук улаханнык саҥарда. «Ураты доппуруостаах буолан, эһиги миигинниин ылсар кыаххыт суох этэ дуо?»
  
  
  "Оо, үчүгэй. Ону ылабын», - диэн сэнээн эппитэ.
  
  
  "Гастарбайс», - диэтэ кини. Кейин шеър: «ҳақида ҳақида эртаклар!»
  
  
  Эр киһи коридор устун төттөрү барда. Модун илиитин хабан, аймалҕанын хабан турар. Хоско киллэрэргэ тиийбитим. Атыттары олус хойут саныыр этибит. Мин олохпор саамай наадалаах дьыаланан бу графин конференц- саалаҕа киллэрэргэ уонна ону олоппоско туруорарга этилиннэ.
  
  
  Кинини күнэ тиийэн кэллэ.
  
  
  "Эҕэрдэ, Картер», - диэтэ ЦР үлэһитэ. "Онно туох нааданый?"
  
  
  «Конференция дириэктэрэ кэпсэтэргэ остуолга сибиэһэй ууну баҕарар быһыылаах», - диэтэ кини көтүмэхтик. «А у меня на бегушке».
  
  
  Агент графин диэки көрдө. Кистэлэҥ сулууспа сотруднига мин диэки көрбүтүм, онтон графин диэки көрбүтэ. Балай эрэ курдуктар. Венесуэль полицейскайдара миэхэ хоско графины киллэрээри киксэллэр.
  
  
  - Диэн графин иһигэр киллэрдэ. Секретарь сулууспатын атын үлэһитэ миигин көрбүтэ, устуултан кураанах графины ылан, бэйэтин кытта аҕалбыт дьону солбуйбута.
  
  
  - Диэн ыйытта. - "Бу барыта туох суолталааҕый?"
  
  
  Кинини күлэн кэбистэ. «Конференция кыттыылаахтара эргэ уу испит, итиччэ буолбат дуо?»
  
  
  Кини графин диэки көрөн баран ревматизмҥа мичээрдээтэ. «АХ, людей ЯХ»диэн эһигини конструктивнайдык туһаналларын көрөн үөрэбин.
  
  
  «Олус булкаас», - диэтэ мин.
  
  
  Ону эргэ графин ылан кутуйах анныгар уурда, онтон сүбэ- ама биэрэргэ анаан туруорбут эрэ киһи сэргэхсийдэ. Ону истэн, хап- сабар тыл биэртэлээтэ:
  
  
  Онтон Күннүк Уурастыырап усулуобуйатыгар дистанционнай управление көмөтүнэн наадалаах чааһыгар ананыа. Аҕыйах мүнүүтэ иһинэн барыларын өлөрүөҕэ.
  
  
  Ону эргиллээт, хос нөҥүө таҕыста.
  
  
  Таһыттан харабыллааччылар таһыгар тохтоото. "Бу тугу гынабын?"- дедилар, у ерда уни ўзларини ўрнашди.
  
  
  «Аллараа коридор устун кладовая баар», - диэтэ венесуэлецтартан биирдэстэрэ.
  
  
  «Баҕар, эн муоста баттыаҥ этэ, - диэн күн тура сылдьыбыт киһи күлэн кэбистэ. » Кылдьыыга кылдьыы баар буолуо", - диэн улаханнык күлэ түстэ.
  
  
  «Что это. Комедия чаас?» - диэн ыйыппыппар, хайдах баарынан. Бу кэнники сылларга саамай улахан аҥара муннунан аннынан төлөммүттэрин дуу, тугу гыналларын дуу сэрэйбэтэхтэрин үрдүнэн, тымтыктанан иһиэм этэ.
  
  
  Эргэ графины коридор устун чулкуҥҥа илдьибитэ. Көмөлөһөөччүлэр уонна официальнай сирэйдэр конференц- саалаҕа төннөн барбыттара. Кини чаһыытын көрдө уонна хайыы- үйэ иккис чиэппэрэ буолбутун бэлиэтии көрдө. Шоу сулустара Венесуэла Президенэ уонна АХШ вице- Президенэ, аҕыйах мүнүүтэнэн кэлиэхтэрэ. Сотору күнүскү мунньах саҕаланыаҕа. Уонна конференц- саалаҕа бу олох ордугун мүнүүтэнэн кээмэйдиэххэ сөбүн ким да умнуо суоҕа.
  
  
  Барыта былаан быһыытынан бара турар.
  
  
  Онус баһылык.
  
  
  Графин быраҕан баран, төттөрү конференц- саалаҕа ыытылынна. Венесуэла Президенэ уонна АХШ вице- Президенэ венесуэль санныгар американецтар илиилэрин коридор устун баран иһэллэрин көрбүтүм. Кистэлэҥ сулууспа агеннара иилээн- саҕалаан ыыттылар. Конференц- саалаҕа эрийэллэрин көрөн, абааһы көрүүм, сүргэм көтөҕүллүбүтэ.
  
  
  Хаартыскаҕа: конференцияны сөргүтүү иннинэ хас да хаартысканы оҥордулар. Сарсыардааҥы сессия кэмигэр дьоһун экономическай дуогабардар ситиһиллибиттэрэ диэн сурах тарҕаммыта. Кинилэр Америка байыаннайдарын баһаары утары охсуһууга үбүнэн- харчынан көмөлөспүттэрэ саарбаҕа суох. Бу ынырык ынырык долгуйуу үйэтэ тухары салҕаныа этэ.
  
  
  Мин эмиэ аһаҕас аан аанын утары бэйэм миэстэбэр тахсыбыппын, Венесуэла куттал суох буолуутун полициятын начальнига киирэн кэллэ. Бу сырыыга сирэйэ хараҥарда.
  
  
  «Мистер Картер, один по встречают ваших агентов АНБ только объявил, что вы прошли меня В конференц- зале».
  
  
  Кини моонньун кэннигэр сөрүүкүттэ. Баттааһын улаатта, чанчыктара кыччаата.
  
  
  "Ээ, СР», - диэтэ мин. Баҕар, бэрэбиэркэлээбиттэр да, конференция дириэктэрэ саҥа ууну сакаастаабатах эбит.
  
  
  Эбэтэр сэрэхтээх агент тутуутун графины көрөн баран булуон сөп. Баҕар, хоһу тула ыраатыннарбыттара буолуо.
  
  
  - Диэн ыйытта. - "Вам все нормально кажется?"
  
  
  Түөһүгэр ыгыы кыратык мөлтөөтө. «Ээ. Барыта бэрээдэктээх курдук».
  
  
  «Үчүгэй. Миигинниин мүнүүтэҕэ барар кыаххыт суох этэ дуо? Она отель, чтобы вы сможете этот сновенный список людей со секретным информации. Ол элбэх бириэмэни ылыа суоҕа".
  
  
  Ону, ити курдук тэтиминэн мин уураахтарбыттан туоратыахха сөбүн сэрэйдим. Конференц- саала күнэ өссө да сабылла илик. Ханныгын да иһин, хайдах аккаастаныахпын сөбүн кини өйдөөбөтө. Венесуэла куттал суох буолуутун полициятын начальнига, эһиги тугу эрэ гынаргытыгар көрдөспүккүт. Кинини батыһан көрбүтэ куттал суох буолуутун сулууспатын тутуутугар, конференц- саалаттан чугас. Киирбиппит кэннэ, милиция киһитэ баар буолан, сонно тута тахсан, миигин суох оҥороору гыммыттарын курдук, бэрт улаханнык абааһы көрөр киһилэрин кытта соҕотохтуу хаалларбыта.
  
  
  «Бу испииһэк». Түргэнник ааҕа охсуохха сөп ... "
  
  
  Остуолугар төлөпүөн тыаһаата. Испииһэги үөрэтэ илигинэ, эмоцияҕа ким күүстээҕин барытын хонтуруолга ыла сатаабыта.
  
  
  Бу сирэйэ сырдаабыт. "Ээ, сенор Хоук!"
  
  
  Кини мин түөһүгэр ыстаал хап-сабар ыпсырыйа түспүтүн сэрэйдэ.
  
  
  Венесуэль сирэйэ уларыйда. "Хайа!"
  
  
  Итиннэ саарбахтааһын суох этэ. Ястрем ястрему мне так выборились и сейчас В другой часть дыбарыас, не веряю, что успешь время. Кини сэрэйдэ, быһылаан кэмигэр эрэ түмүктэммит быһыыга- майгыга тугу эрэ хостоон таһаараары гынным.
  
  
  "Мин ону итэҕэйбэппин!"венесуэль тыла. "Люгергэ» тыыллан- хабыллан кэннигэр тиийэн кэллэ. «Ол гынан баран, манна хаарты с...»
  
  
  Кини миэхэ ол түгэҥҥэ люгер УК уктарын батары охсубутун кэннэ эргиллэ түстэ. Муостаҕа охтон өйө суох сытар. Остуол аттыгар телефон туруупката тэлгэммит. Хоккуо куолаһын атын уһугуттан иһиттэ.
  
  
  "Эҕэрдэ? Туох буолла? Эн манна?»
  
  
  Кинини Кириэстээх эти туораан, туруупканы миэстэтигэр уурда. Кинини күнүгэр тиийэн көрбүтэ уонна коридор устун таҥнары түһэрдэ. Тула ким да суох. Кинини коридорга тахсан аанын түргэнник сабан кэбистэ. Ханнык эрэ кэмҥэ куттал суох буолуутун оҥорууга ким да киириэ суоҕа диэн эрэнэбит.
  
  
  Кинини күнү- дьылы сабан эрдэхтэринэ конференц- саалаҕа төннүбүтэ. Аҕыйах мүнүүтэнэн конференция сөргүтүллүөҕэ, өлүү оҥоһуута активнайдык барыаҕа. Кинини коридорга тыҥааһыннаах, тыҥааһыннаах уонна сытыытык дьайар. Кини сотору сүтэн хаалыа, дьэ, хайдах оҥоһуллубутун бэрт сотору сүтүөҕэ. Секретнай сулууспа агена конференц- саала нөҥүө тахсан харабыллааччыларга сүктэ. Кини миэхэ тиийэн кэллэ.
  
  
  "Эҕэрдэ, хаарты», - диэн эйэҕэс куолаһынан эттэ.
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ.
  
  
  «Чэ, онно, айаҥҥа туруналлар. Маны барытын бүтэрдэхтэринэ үөрүөм".
  
  
  "Мин эмиэ", - диэтэ мин.
  
  
  Отель что- то отела, не остался просто, ожидать и ожидать. Сотору сигнал буолуо, онон туох барыта бүтэрин билиэм. Ким эрэ көмөнү тула сүүмэрдиэн сөп, баҕар, харабыл күҥҥэ аһаҕастык турар. Ол эрээри, Венесуэла бэрэсидьиэнэ, АХШ вице- Президенэ быкпатахтара-остуолга ким да тыыннаах хаалбатаҕа.
  
  
  «Барыта чуумпу быһыылаах", - диэтэ эр киһи. «Наһаа холку, мин амтаным. Маннык дьикти иэйии баар. Кини баар дуо?»
  
  
  «Бүгүн буолбатах», - диэтэ мин... ол гынан баран, манна аан бастаан киирэрбэр чахчы долгуйбутум».
  
  
  «Чэ, кини миэхэ. Кэтэхтээхтэр. Ол гынан баран, барыта бэрээдэгинэн».
  
  
  "Ээ, кини, туох да быһылаана суох күн баар буолуо», - диэтэ мин.
  
  
  «Чэ, полицияҕа куттал суох буолуутун бэрэбиэркэлииргэ ордук буолуо дии саныыбын. Кэлин көрүөхпүт, Картер».
  
  
  «Дьиҥэр, - диэтэ мин.
  
  
  Куттал суох буолуутун сулууспатын коридор устун хаамта. Мин Үөһээ уоспар кыракый таммах банк аҥара үллэн тахсыбыт. Венесуэла куттал суох буолуутун сулууспатын начаалынньыга онно өйө суох сытар эбит буоллаҕына, конференцияны тохтоторго сорунуоҕа, ол барыта буортуланыа. Кинини батыһыам диэн санаабыт. Ол гынан баран мин онно хаалыахтаахпын диэн күүстээх санаа баар этэ. Сакаастара сакаастаммыттар. АНБ сотруднига коридор устун тахсан кистэлэҥ сулууспа агенын кытары кэпсэтэргэ тохтоото. Кини кылгас болдьоҕу ылла. Кинини быста-быста үөһэ тыынна уонна конференц- саала күнүгэр көрдө. Иһирдьэ күнүскү мунньах саҕаланна. Ханнык баҕарар мүнүүтэҕэ оҥоһук актыыбынай буолуоҕа.
  
  
  Дьиэ таһыгар эмискэ күүстээх хатан тыас иһилиннэ. Бу Каракас конференциятын бэлиэ түгэнинэн көтөн ааһар сөмөлүөт хаһыыта этэ. Барабаан перепонкабын иһилинним, туох эрэ дьикти саҕаланан эрэр.
  
  
  Өйүм- санаам сцена, тылын- өһүн, өйүн- санаатын сааһылаата. Кини пистолетунан ытыалаан көрбүтэ. Ону көрбүтэ атын куораттар уонна Америкаҕа баар буолуохтаах квартиралар. Барыта миигин саба баттаан, өйбөр- санаабар иэҕэҥнэтэн, төбөбүн эргитэн кэбистэ.
  
  
  Туох эрэ дириҥник
  
  
  түннүк диэки чугаһаппытым эмиэ тыас иһиллээри гынным дии санаабытым. Ол эрээри иэс күүстээх иэйиитин кыатана сатаабытым. Кинилэр конференц- саала таһыгар хааларга приказтаабыттара. Бу бирикээстэргэ тиийбитим да, аргыый аҕай тиийбитим, киһим коридорга алкова диэки бардым. Кини соҕотохто халбаҥнаата уонна конференц- саала таһыгар бэйэтин постарыгар эргиллэ түһээт, түннүк диэки тиийэн кэллэ. Сөмөлүөттэр иккистээн көтөөрү көтөн истэхтэринэ, кинини саба баттаата.
  
  
  Бастаан тиэргэҥҥэ кэлбиттэригэр тугу да истибэтэхтэрэ. Ол гынан баран, кинилэр төбөлөрүн арыйан истэхтэринэ, истиэнэ иһиирэр тыаһын иһилиннэ. Күн уотугар кылбаҥныы турар дьиэ үрдүнээҕи өрүскэ кубулуйда.
  
  
  Бу сырыыга сөмөлүөт тыаһа улаханнык айгыраата. Ити мин этим- сииним бүтүннүү ааспыт улахан охсуулаах долгунугар майгынныыр. Таня кэрэ куолаһа эмискэ иһиттэ:
  
  
  Онтон бэйэтин үлэтин толорон, оҥоһук уруккутун курдук намыһах дорҕоону таһаарыаҕа, эһиги кулгааххытын олус үрдүк иһиллиэҕэ.
  
  
  Сөмөлүөттэр тыастара билигин да илигирии илигинэ испитэ. Кини төбөтүгэр өссө биир сытыытык иһилиннэ, реактивнай самолеттары таһаарбыттарын кэриэтэ.
  
  
  Бу эһиги истибит тыас. Маны иһиттэххитинэ, эһиги подсознаниеҕа кистээбиккитин барытын өйдүү сылдьыҥ.
  
  
  Кырдьык бары өттүнэн түстэ. Үлүгэрдээх үлтүркэйэ сүрдээх. Тугу- тугу ылыаҥ этэй? Чамес диэн революционерга бэйэтин тоҕо биэрбитэй? Кинини Ах- ҕа улэлээбиппин кини билэр этэ, манна этэ... Кини эмискэ Урут- уруккуттан кэргэнин кытта кыргыһыытын өйдөөн кэлбитим... Айыы тойон!
  
  
  Самолеттар мэлийдилэр. Кини подоконикка мөлтөхтүк өйөннө. Тугу ылыаҥый, маны барытын? Урут истибэтэх киһи личноһын тоҕо ылыммытай? -- Кэргэним, кэргэним боростуой киһи ... сорудахтан туорат. Графин! Кини конференц- саалатыгар графины аҕыйах мүнүүтэ анараа өттүгэр аҕалан, хоско барыларын өлөрөр тэрил баарын билбитэ.
  
  
  Барыта түргэнник төнүннэ. Кейин у зот соллаллоху алайхи ва саллам шундай дедилар. Тиһэх икки күн устата тугу оҥорбуппун барытын Венесуэла Президенин уонна Вице- Президеммитин өлөрүүгэ ыыппыт икки киһибин. Урут кинини туох да ейдеебете, ол гынан баран, бэҕэһээ киэһэ эмиэ Христофманн көрүстэ уонна кини Таня - нуучча аатын ааттаата. Кини мин өлүү миссиятын билбитэ.
  
  
  Ээ, куоластаа уонна барыта! Мин аҕыйах хонуктааҕыта бэйэм квартирабар баран хаалбыппын тугу да ейдеебеппун уонна кэлин тиһэҕэр, Рафаэль Чамес диэн баран төннөн кэлбитим. Ол гынан баран, кини квартиратыгар киэһэтин туһунан тугу эрэ саныы- саныы олордо. Куруһуок өйүн- санаатын, сүрэҕин- быарын санаан кэллэ. Кинини куота сатаабытым да, миигин икки эр киһини тохтоппуттара. Кини наркотигынан сылдьыахтаах этэ. Миигинниин хайдах эрэ миигин кытары бииргэ сылдьаары гыналлар. Ити сурукка этиллибит атаҕастааһын этэ. Хайдах эрэ кинилэр миигин үрдүк сололоохтору өлөрөр инниттэн туһаналлара. Уонна «кинилэр» КГБ этилэр. Таня ону билинэр. Ону өйдөөн, хоонньо сүтүүтүн хайдах быһаара сатаабыттарын, чуолаан бу устуоруйаны миэхэ кэпсээбиттэр. Ол икки күн миигин олох өйдөөбөтөҕүм, биллэн турар, бу гостиница дьоно. Рафаэль Чамесов оруолун ыларга күһэллибиттэрэ буолуохтаах этэ.
  
  
  Алкова муннугун таһыгар кылаабынай коридорга сүүрэн кэллэ. Конференц- саалаҕа киирэрим наада этэ. Онно баар оҥоһук хайыы- үйэ үлэлиир, ис- иһиттэн барытын өлөрөр кыахтаах.
  
  
  Улахан ааҥҥа тиийэн, үс эр киһини, икки венесуэль полицейскайдарын уонна кистэлэҥ сулууспа агеннарын харыстыыллара. Урут онно сылдьыбыт ЦРУ агена кылгас тохтобулга барбыт буолуохтаах. Куттал суох буолуутун сабыллыбыт ааны сабан кэпсэппит АНБ- тар департаменнара уонна сотруднига анб үлэһиттэрэ билигин суохтар, оттон аана өссө да сабылла илик. Кистэлэҥ сулууспа киһитэ, биллэн турар, милиция начальнигын булуор диэри уоруу баара.
  
  
  Кинини конференц- саала күнүгэр харабыллааччылары куттаата.
  
  
  "Мин иһирдьэ киириэх тустаахпын», - диэн эппитим. «онно сэп- сэбиргэл баар, ону түргэн баҕайытык хостоон баран, барытын өлөрөн кэбиһэр».
  
  
  Кини дьону сыыһа- халты тутта сатаата да, дьон- сэргэ уоһуттан түспэтэҕэ. «Бырастыы гынаргар көрдөһөбүн, ол гынан баран, конференцияны тохтоторго кытаанах бирикээс баар».
  
  
  Ону үөгүлээтэ. - "Суолтан бар, бар!"
  
  
  Харабыллан тэйиттэ, ол гынан баран, бу табаарыһым бэстилиэтинэн таһаарда уонна миигин тохтотто. "Баһаалыста, сенор Картер», - диэн аргыый эттэ кини.
  
  
  "Туох буолла, Картер?"- кистэлэҥ сулууспа агена долгуйан ыйытта.
  
  
  Кинини тулуйбакка эргиллэ түстэ. "Урут ылыллыбыт уу графинын өйдүүгүн дуо?»
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр сананна. "О даа."Бу харах кыараата. "Портнай взводка диэн тугуй, бу бомба? "
  
  
  "Суох, ол гынан баран туох эрэ куһаҕан, баҕар куһаҕан», - диэбитим мин бу чертовканы билигин ылыахтаахпын«.
  
  
  Үһүс төгүлүн саҕалаабыта, көхсүм иһигэр револьверы күүскэ сыһыарбыта. "Тоҕо хос иһигэр графины, мистер Картеры аҕалбыккытый?"
  
  
  Миигиннээҕэр тугу барытын быһаара сатыыллара биллэр этэ. Онуоха бириэмэ суох этэ. Билиҥҥи кэмҥэ кыраммыт механизм хайыы- үйэ актыыбынай буолуон сөп.
  
  
  Кини хаҥас илиитин туора быраҕан барбыта. Мин илиим сэп- сэбиргэл илиитигэр киирдэ, ытыс тыаһа өрө хабылла түстэ уонна муостаҕа ньиргийэн түстэ. Кини эт эттээх сирэйин тириитэ бигэтик холбоспута. Уҥуох бүтэй тыаһа ньиргийдэ, онтон истиэнэ үрдүгэр түһэн, соһуйбут уонна ынчыктаабыт муостатыгар ыстанна.
  
  
  "Ник, таҥара уола!"Кинини кистэлэҥ сулууспа сотруднига хаһыы иһилиннэ.
  
  
  Кини миигин утары ыстанан баран, хаҥас сирэйигэр улаханнык охсуталаан баран, охтон түстэ.
  
  
  Венесуэль атын бэстилиэтин хостоон таһааран, утары миигиттэн туһанар идэлээх эбит. Кини миигин түөһүгэр силлээтэ, кини илиититтэн бэстилиэтинэн тардыалаата. Пушкатын үөһэ уонна уҥа диэки анньыалаан, куурусса баттаан эрдэҕинэ үтүрүйдэ. Дакылаат коридорга иһилиннэ, хараххын быһа ытырда. Кинини Дальнай Восток тула хаһыытааһыны коридор бүтэһиктээхтик иһиттэ. Мүнүүтэнэн охранниктар бука бары миигин букатыннаахтык көрүөхтэрэ.
  
  
  Бэстилиэтинэн ытыһын күүскэ эргитэн баран, дьэ, револьверы кыайан былдьаата. Она не было Пахом и вкрыло. Эр киһи нэһиилэ тобуктаата, ыарыылаахтык хаһыытаата. Кини төһө да быатын ыга тутан, илиитин илиитинэн ыга тутан, конференц- зал ааннарыгар көтүтэн кэбистэ.
  
  
  Бастакы баһа туран, киһим атаҕын ойоҕоһунан охсубутум да, көхсүгэр ыараханнык охтубута. Кинини күн арыйыы саҕаламмыта эрээри, хатааһылыы сылдьыбыттара. Ону иэхэ их диэн туораан биэрдэ.
  
  
  «Күтүөт, Картер».
  
  
  Бу кистэлэҥ сулууспа үлэһитэ этэ. Кини киниэхэ бары мүнүүтэҕэ эргилиннэ. Кини " Смит и Вессон» 38- с калибрдаах түөскэ сыппыта. Ытыс үрдүгэр түһэн, эмиэ ытыс тыаһын көрдө.
  
  
  «Мин бу хоско барыам», - диэн холкутук эппитим: «итини оҥорботохпуна, бары онно өлүөхтэрэ. Эн ити кырыыстаах штуканан ытыаххын наада, миигин тохтотор туһугар».
  
  
  Кинини киэр хайыһан, атаҕын өрө көтөхтө уонна аан атаҕар күүскэ оҕуста. Улаханнык ньиргиэрдээхтик тэлэччи аһан, конференц- саалаҕа саала иһигэр киирдилэр.
  
  
  Ааны секретнай сулууспа сотруднига охсубут уонна муостаҕа эрийдэ. Атын харабыллаахтар бары миэхэ аттаммыттара, конференция кыттыылаахтара миигин дьиксиннэрэн көрбүттэрэ.
  
  
  "Чертовщина диэн тугуй?"- эр киһи муостаҕа хаһыытаата. Харабыллааһын көрүдүөргэ көрүстэ.
  
  
  Венесуэла Президенэ миигин олус сэргээн көрдө. Америка вице- Президенэ миигин аһаҕас оскуолаҕа көрдө уонна куттаан көрдө.
  
  
  "Бу барыта тугуй?"Бу остуолтан турбут Америка көмөлөһөөччүтэ этэ. Онтон бастакы оскуола кэнниттэн конференциялар бары айдаарсыбыттара.
  
  
  «Баһаалыста, чуумпу буолуҥ», - диэн кытаанах куолаһынан эттэ. «Бу графин остуолга өлөрөр сэп баар. Бу функция-бу хоско барыларын өлөрөр".
  
  
  Уон биир баһылык.
  
  
  Айдаан-куйдаан, бэрээдэгэ суох. Хас да эр дьон ыксаан ойон турдулар. Кини сыыһа- халты ааһан олоппоһу нөҥүө уһуктан кэбистэ.
  
  
  "Ону өлөрүҥ», - венесуэлец коридор устун хаһыытаата.
  
  
  Штатскайдааҕы эр киһи курдук графинаҕа тиийбитим номнуо кэриэтэ. Графиҥҥа тиийбэтим. Эргиллээт, эргиллээт, босхолоноору күүскэ охсунна.
  
  
  Оччолорго тутуу активнайдык ыытыллыбыта. Хоско барыта итиччэ киһи этиэн сөп этэ. Дорҕоон иһиллибэт. Оҥоһук эһиги кыайан өйдөөбөккүт, эбэтэр судургу соҕустук тыаһатара. Ол гынан баран, биирэ дьэҥкэ - кини биһиги этэрбитигэр хас биирдии нерв утаһыннаахтык дьайар. Мэйиим саамай үөһэ үөнэ, үлүбээй үлүбээй үлтүрүтэн, ньиэрбэбин алдьатан, суоһурҕаан, сордоон ыарыылары ыҥыран, сордоон- муҥнаан барар. Больше началась В голове и түөһе, что они как они живут двух дней, которые были становились чтобы, но считанные секундами было чертовски. Пааранан эр дьон остуолга саарбах илиилэрин төбөтүгэр уураллар уонна биирдэрэ олоппоско сууллан түстэ.
  
  
  "Ыыт миигин, портнай ыл!"Венесуэльца хаһыытаата.
  
  
  Кини миигин сутуругунан сирэйгэ охсуон олус баҕарда. Ити миигин күүскэ охсубута, мин олоппоско түспүтүм. Ол эрээри, харабыл массыына өлүүтэ биллэ охсубута. Кини төбөтүттэн тутунна. Кинини сирэйигэр күүскэ оҕуста, охтон түстэ.
  
  
  Кинини кыайар- хотор кыахтаах киһини төбөтүгэр, түөһүгэр умсугутар сордоох ыарыыны ситэн- хотон көрөргө холоноро. Олоппоһугар саарбах сабан графин уунан хабан ылла,
  
  
  устуул атын өттүнэн эмиэ бүдүрүйдэ.
  
  
  Муостаҕа охтон графины ыһан кэбистэ. Кини сүдү сыратынан киниэхэ тэмтээкэйдээн, эмиэ тэмтээкэйдээн атаҕар турда.
  
  
  Маннык чугас дистанцияҕа эмиэ күүстээх этэ. Хамсыы сылдьар. Венесуэла бэрэсидьиэнин көрбүтэ уонна кини ордубут харахтардаах ыстул спонугар бырахпытын көрбүтэ. Америка вице- Президенэ остуолтан тура сатаата. Хоско атыттар бары олус түргэнник ыалдьаллар.
  
  
  Түннүгүнэн иҥнэн, сибиниэс өстүөкүлэтэ алдьаммыт. Хоско киирэн иһэн, алдьаммыт өстүөкүлэ нөҥүө быраҕыах курдукпун.
  
  
  «Тугу гынаргын тохтот, эбэтэр кини эн төбөҕөр аһаҕастык атыылыыбын. Кинини боччумнаахтык».
  
  
  Ону көрөөт, кини миигин «Хатыҥ»диэн кыҥаабыт. Кини массыынаттан илигирии титирэстии түспүтүн көрөн, ити сирэйэ- хараҕа уларыйда.
  
  
  «Бу узбек сэбин", - диэн мөлтөхтүк эппитим: "мин мантан өрүһүйэбин".
  
  
  Ону кэтэспэккэ эрэ, куокунатын кэтэһэн баран, киһитин көхсүгэр эргиллээт, үлтү сынньыллыбыт өстүөкүлэ нөҥүө графинын бырахта. Кини өссө өстүөкүлэ умуллан, аллара тротуарга лоскуйга түстэ.
  
  
  Эрэйдээх Хоонньугар эргилиннэ. Кинини подоконикка ыытарга күһэллибиттэрэ. Эмискэ кини ыарыыта уоскуйбутун биллэ, олоҕум уоскуйда. Хоско эргийэн көрбүтэ, атыттар эмиэ чэпчээбиттэр. Олох сибикилэрин биэрбиттэрэ. Венесуэла Президенэ кириэһилэҕэ хамсаата, оттон АХШ вице- Президенэ сүүһүгэр илиитин уурбут. Кинини кытта барыта бэрээдэктээх буолуо диэн эрэнэбин. Кинилэр балачча улахан эчэйиини ылбакка сылдьыбыттара. Ол гынан баран, биһиги барыбытыгар күнү- дьылы көрүү- истии буолуо дии санаабытым.
  
  
  Хос иһигэр балай эрэ киһи сиэрдээх олоххо төннөрө. Конференция кыттыылаахтара бэйэ- бэйэлэрин кердерен, атыттары кердерен, ыарыылаах, уолуйуулаах дьон кердерен балачча кердулэр.
  
  
  Миэхэ» Хатыҥ " түөскэ баран иһэрэ. Парад харабыллааччылар киниэхэ флангалартан кэлбиттэрэ. Кини миигинэ аһаҕастык турар, билигин да миигинниин ытыс тыаһын тутан турар. Дьон кинини кытта кырата суох провокациялаан ытар курдук көстөрө.
  
  
  «Бастаан эн биир идэлээххинэн быраҕан кэбиһэҕин, эбиитин кырдьаҕас доҕорум, олохпор куттанаҕын", - диэн Хоук хаһыытаата. «Оччоҕуна венесуэль полициятын баһылыгын дөйүтүөххүт. Аны ол!»
  
  
  Аара суолга охтубут киһи группаҕа тиийэн, кини сирэйэ өссө да ыарыылаахтык эрэйдэммит. «Уу халҕаһатыгар сэп- сэбиргэл баар этэ", - диэн эр киһи эттэ. «Онтон манна туох эрэ ынырык саҕаланна. Графинтан быыһаннаҕына, ити барыта тохтуо этэ".
  
  
  «Дьиҥэр,", - диэтэ американец остуолугар олорооччу. «Ити түннүгүнэн графины түннүгүнэн таһаарбыт мүнүүтэҕэ тохтоото".
  
  
  "Ол аата графинаҕа, Ник?"- диэн Хоук ыйытта. "Рафаэль Чамес диэн революционер дии саныыгыт дуо?»
  
  
  "Урут- уруккуттан?"- бу штопоры ахсарбакка аахтым. "Бу...?"
  
  
  "Ону өлөрдө?"Бэйэм туспар бүтэрдим. «Суох. Кинини кытта барыта бэрээдэгинэн буолуоҕа. Эйигин "күн аҥара курдуга" диэҥҥэ тиийбэтэ.
  
  
  » Таҥараҕа махтанабын", - диэбитим мин. билигин конференция кини салайааччыларын олоҕун кытта быыһаммытыгар, кини миигин, сырам-сылбам барарын билбитим. Тилэх баттаһа тиллиэхтээхпин. Ону мин быһаарыыларым туһунан тугу саныылларын көрбүтүм. "Суох, билигин чамдык буолбатахпын билигин өйдүүбүн. Мин саныахпар, сөмөлүөттэр көтөн ааспыттарыгар эрдэлээтэ. Онто ону- маны өйдүүр да, ону- маны истиэн иннинэ намыһах сигнал диэни истибэтэҕэ. Ол кэннэ ону ким билиэхтээх уонна мин тугу оҥорбуппун өйдүөхтээх этэ.
  
  
  "Вы?"- диэн сирэйбин үөрэтэн баран хобулук эттэ.
  
  
  «Миигин икки хонукка туттарар дьон", - диэтэ.
  
  
  Харахпар үөрэммитим, арааһа, мин эмиэ хаарты курдук илдьэ сылдьабын быһыылаах. Кобураҕа баар бэстилиэти хомуйан атын агеннартан бэлиэтээбит. Биһиэхэ вице- президент кэллэ.
  
  
  "Портнай ыл, манна туох буолла?"кини биһигиттэн ыйытта.
  
  
  Венесуэла Президенэ остуолтан туран хаалла. Вице- Президент хоско айдаан быыһынан хардарда. «Бу эдэр киһи биһиги олохпутун эрэ быыһаабыт курдук. Куоластааьын туох буолла, олус вице- президент».
  
  
  Вице- президент Венесуэла Президеннэрин кытары көрүстэ. "Ээ», - диэн бытааннык эттэ. «Ити олус үчүгэй дии саныыбын. Арай түннүгү бырахпыт Адьарай штуката диэн тугуй?»
  
  
  «Мин эрэллээх буолбатахпын", - диэтэ мин. «ол гынан баран мүнүүтэҕэ холбоһор кыахтаннахпытына, кинини бэйэтин теориятынан үллэстиэҕим».
  
  
  » Үчүгэй идея", - диэтэ Венесуэла Президенэ. «Джентльменнэр, бу конференция биир чаас тохтуоҕа, онтон биһиги дьыалабытын түмүктээри манна эмиэ түмсүөхпүт».
  
  
  Биһиэхэ олус личнэй көрсүһүү баар этэ. Венесуэла Президенэ, АХШ вице- Президенэ Хоук уонна куттал суох буолуутун сулууспатын тутуутугар кэлбиттэрэ, атыттары барыларын куоттарарга көрдөспүттэрэ. Начальника полиции безопасности Венесуэлы уже заранее доставили на лечение.
  
  
  Аҕыйах мүнүүтэ буолан баран, икки сананиктаах, Ястремалыын соҕотохтуу хааллым.
  
  
  «Эһиги олус түргэнник, эдэр киһи үлэлээбиккит», - диэтэ Венесуэла Президенэ, илиититтэн тутан баран.
  
  
  «Махтал, СР», - диэтэ мин.
  
  
  «Ол да буоллар, хартыына, - диэтэ вице- президент, - эн элбэҕи быһаарыахха наада. Ким эрэ миэхэ: "бу эн хоско графины аҕаллыҥ", - диэбитэ.
  
  
  «Сөп, сөп диэн куттанабын», - диэн хоруйдаата.
  
  
  Хорук тымыра. "Колодезников эһигини өлөрөргө соруммут революционер буола сылдьыбытын итэҕэйэн уорбалаабыттар быһыылаах", - диэн кисло эппит. Уһун сигараны сиэтэн баран, твидовой пиджагар умса туттан, хоско хааман истэ.
  
  
  » Олус интэриэһинэй", - диэтэ Венесуэла Президенэ. "Билигин эһиги нормальнай дьоҕургут төнүннэ, сенор Картер?"
  
  
  "Ээ СР."
  
  
  Америка вице- Президенэ стул уһугар олорбута. «Бу барыта биһиэхэ, бу саалаҕа олус үчүгэй. Ол гынан баран, пресса билбитигэр, Америка агена конференцияны тэрийэн Президент уонна миигин өлөрөргө соруммута диэн хаһыытыахтара".
  
  
  «Мин сөбүлэһэбин, - диэтэ Хоук. «Бу быһаарыахха эрэ сөп".
  
  
  «Бу эмиэ төбөбөр тиийдим, - диэтэ кини вице- Президенигэр. «Ол гынан баран, биһиэхэ чахчы эппиэтинэстээх пааралар бааллар».
  
  
  "И вы?"- диэн президент ыйытта.
  
  
  Кини Таня эппитин өйдөөн көрбүтэ,түүн бэйэтэ квартиратыгар, препарат миигин кырыйтарбыта. - Диэн ыйытыы көрдөөн Хобук диэки көрдө уонна киҥкинэйдэ. «КГБ», - диэтэ мин.
  
  
  "Qué demonio!"Президеммит уһугунна.
  
  
  «Прессаны сүүрбэ түөрт чааска тутуҥ, - диэтэ мин, - көрдүү сатыыбын. Онтон бутун аан дойду историятын билэрин көрүөхпүт. Дьиҥнээх история».
  
  
  Мүнүүтэттэн сирэйбин үөрэппитим, онтон вице- Президент диэки көрбүтүм. "Бачча бириэмэлээх буолуохпутун сөп дуо?"
  
  
  Вице- президент хааһы өрө көтөхтө. «Венесуэла бырабыыталыстыбатын көмөтүнэн», - диэтэ кини Президеҥҥэ туһаайан.
  
  
  Президент миигини толкуйдаан көрдө. «Мин бу эдэр математикаҕа итэҕэйэбин. Кинини кытта толору бииргэ үлэлиэм. Баһаалыста, миигин курска ууруҥ. Оттон билигин, премьер вице- президент, кини бэйэтин үлэһиттэрин кытта конференцияны сөргүтүөххэ диэри көрүөхтээх. Конференц- саалаҕа көрсүөхпүт. Мистер Картер, өскөтүн бэйэҕит кыайан босхолуур буоллаххытына, мин дойдум үрдүк наҕараадаларын ылыаххыт".
  
  
  Кыыһырыан иннинэ, куотан хаалла. Вице- президент остуолтан туран миэхэ кэллэ. «Билигин бу барыта дьиэ кэргэн иһигэр киирдэҕинэ, Никита, биир бүтэһиктээх санаам тугу этиэхтээҕин өйдүүбүн».
  
  
  «Ону билэбин дии саныыбын», - диэбиппэр, итэҕэйэрбэр сүүрбэ түөрт чаас баар. Тоҕо диэтэххэ, мин чахчы тылбаасчыт буолуохпун сөп. Эбэтэр иирбит эрэ киһи буолуон сөп. Мин кэмим бүттэҕинэ»бэйэтигэр тиийинэр".
  
  
  «Бу көлүөнэҕэ туох эрэ ник. Билигин мин саныахпар. Ол эрээри куттал суох буолуута - куттал суох буолуута. Мин төбөбөр балай эрэ саарбахтааһын баар буолуохтаах. Маннык аһаҕастык этэрбин утарсыбаккын», - диэн эрэнэбин.
  
  
  «Мин өйдүүбүн. Уни яхши ёки, сўр», - дедим.
  
  
  «Мин үлэбин Отойникпар туруоруом», - диэн эмискэ Хок- ка көрөн баран эттэ. «Мин ону итэҕэйэбин».
  
  
  «Биллэн турар»,-диэтэ вице- президент. «Ол гынан баран, иннин диэки барыахха. Пресса хаһан да кэтэһиэ суоҕа".
  
  
  Вице- президент хос нөҥүө таҕыста. Хотун да биир этэ. Өр саҥарбата, дьэ саҥаран барда.
  
  
  Истиэххит, олус аһынабын, - диэтэ мин. «кыыстыын сэрэнэн сылдьара буоллар...»
  
  
  "Тохтоо, Ник. Күүтүллүбэтэх быһыыттан көмүскэнэр кыахпыт суох диэн эн билэҕин. Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ кини эйигин эфиргэ бэрэбиэркэлииригэр көрдөстө. Саргылаана итиннэ аахсан биэрдэ. Эн туппут булчуттартан ким да куота илик. Ити олус үчүгэйдик былааннаммыта, ону экспертэр санаалаахтара. Билигин туох буолбутун саҥардыахпыт ».
  
  
  «Тугуй, кинини наркотигынан, онтон сабаҕалыахха сөп... баҕар, гипнозтаабаппын ээ. Кини дьиҥэ, кыыс квартиратыгар киэһэттэн тугу да ахтыбаппын. Наркотик кини помадатыгар сылдьыбыта...».
  
  
  Чуҥкуйуу ухханыгар тиийдэ. «Куолас тоҕо эн бэйэҕин буруйданаҕын. Акаарым буолума, уолум. Ол гынан баран, бу кыыс КГБ агена буоларын сабаҕалаатахха, эйигин икки күн устата баһааҕыртараары ханнык эрэ кыһыл сиргэ илдьэн кэбиспиттэр. Гипноз хас да чаас, саамай элбэҕин ыйыа этэ. Оччоҕо эһиги моральнай кодексы утарар диэн тугу эмэ оҥоруохтарын сөбүй? Гипноз итинник үлэлээбэт".
  
  
  "Чэ, она просто сэрэйэбин, ол гынан баран, мин личность быһыытынан уларытар кыахтаннахтарына, бу мин моральнай кодекс маны сэргэ уларыйыа этэ. Кини чахчы да ити чахчы ылыммыт революционер буоларым буоллар, бу идеяны күүс өттүнэн өйүүргэ итэҕэйэр революционер буолуох этэ. Итиэннэ нууччалар майгыларын хонтуруоллааһын ньымаларын туһаналларын, киһи моральнай уонна кэлим буолуутун тосту тоһутан бу усулуобунай реакция кулута оҥорорун билэбит. Гипнозтары уонна хонтуруолу дьүөрэлээһин миигин "Чамес буолбутум" диэн итэҕэйиэн сөп.
  
  
  «Да», - дедилар хоук. "Бу эмиэ чертовтыы өйдөөх- санаалаах идея этэ. Америка агенын ылан, киһини өлөрүөхсүтүгэр кубулутуҥ, эһиэхэ туох эрэ кирдээх үлэни оҥороору, ыытыҥ.
  
  
  Онтон ону көҥүллээҥ, кинини эмиэ буруйунан ааҕыҥ. Билигин кини бу сэрэтиигэ кутталы үөскэтиэҕим".
  
  
  «Биһигини манна аҕалаары суруллубута", - диэтэ мин.
  
  
  «Олох фантастическай. Ону кини күрүчүөгүн, орешник уонна таһаҕас тиэйэр. Ким эрэ буруйдаах буоллаҕына, бу кини".
  
  
  «Мин эмиэ запискабын аахпытым», - диэбиппэр, баҕар, биһиги буруйдуурбут уурайан, ити сорудаҕы түмүктүүр туһунан толкуйдуурбут ордук буолуо. Биһиги баараҕай былааны суох оҥордубут да, билигин биһиги хабан иһиэхтээхпит». Ону муостаҕа көрдө. «Меня есть идея, что они мне помогают себя по этому и можете получают от этого можно получают. Көр- нар, көр- нар бүтэрбиттэр. Ону көрдөөтөҕүнэ, күлэр кыахтара суох".
  
  
  «Ястрем, ястрем, что вы Ваш шрем", - диэтэ Ястрем, - онтон эһиги быһаҕынан анньыбыккыт кэннэ быһаҕынан анньан кэбиспиккит. Бу кыыс КГБ- ны хантан билэҕит?»
  
  
  » Менга айтадим«, - дедим. Бу препараты ылыы иннинэ биирдэ эрэ этэ. миигин кырыйтардахпына. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ, кини аата Таня Савич, кини немец тылыгар биһиэхэ баар. "
  
  
  "Бу барыта эһиги ону туох дии саныыгыт?"
  
  
  «Билиҥҥитэ. - Германия посольстволара, кини көрбүт рестораннара эмиэ бэрэбиэркэлэнэр дьиэлээхтэр. Ону таһынан кини клиниканы, үрүҥ халааттаах, Таняны, онно барытыгар оборудованиены инструкциялаан биэрэр клиниканы өйдүүбүн». Мин ааппын эбэтэр миэхэ тугу оҥорбуттарын өйдөөбөппүн. Клиникаттан тахсан истэхпинэ, харахпын баайан көрбүтүм, онон бу ханна баарын билбэппин ».
  
  
  Хорук тымыра. «Чэ, былааннаабыт трагедияларын куоттуҥ да, Ника. Трассанан эрдэ тахсыбыт диигин дуо?»
  
  
  "Пролетая сөмөлүөт массыынаттан истиэхтээх киһитигэр маарынныыр тыаһы таһаарбыта. Подсознание бүтэһик икки күнү быһа ыыта сылдьыбыт биллэриилэри кытта ити дорҕоону истээри түннүккэ чугаһаттыбыт. КИГБ, дьиҥнээх личноһын өлөрүү бүтэһиктээхтик түмүктэнэрин туһугар, отел буолуохтаах. Кинини ким да Картер диэн мэлдьэспэтэҕэ буоллар, репортердары булкуйан кэбиһиэн сөп этэ. Дьиҥинэн, ким буруйдааҕын билбэтэхтэрэ буоллар. Эбэтэр өйдөрүн түһээт, кинилэр эрэ өйдүүр кыахтаахтар. КГБ ити отель буолбатах. Они и ни униться, им вместе".
  
  
  "С тобой всегда, Ник?"- диэн ыйыппыта Хоку.
  
  
  «Бэрээдэгинэн сылдьабын», - диэн эрэннэрдэ. «Ол гынан баран кини онно үлэлиэхтээх».
  
  
  Кини тымыр гынна. "Үчүгэй. Вэб- хотун кыыспыт?"
  
  
  "Веб-. Ол гынан баран, кини ону таабырынныыр киһи туһунан тугу эрэ өйдүүбүн. Туох эрэ саҥа. Клиникаҕа сылдьыбыта дии саныыбын".
  
  
  Хоонньугар сигаранан тардыалаан, буруо тиэрбэһин таһаарда. «Бу сыыппаралар. Хайыаххытый, бастаан хас да тест ыытыллыан наада, ол эрээри, биһиэхэ билигин суох. "Бэлэми билэргит буоллар,салгыы"
  
  
  » Мин бу дьыалаҕа бэлэм буолабын«, - диэбитим. - полицияны уонна да атын агеннары тутуҥ, мин сууккабын аһары иликпин. Ити кини туһунан бука бары көрдөһөбүн. Мин бүдүрүйүөхпүн баҕарбаппын".
  
  
  "Сөп, Ник, - диэтэ Хоук.
  
  
  «Оччоҕуна эһиги отельгытыгар көрүөхпүт".
  
  
  * * *
  
  
  Кыһыл мас тула улахан остуолга миигин тойон Людвил Шмидт, Арҕаа Германия кэнниттэн, ол түүн Таняны илдьэ кэлиэхтээх Арҕаа Германия кэнниттэн солбуйааччыта олордубут. Шмид үрдүк сис тоноҕоһуттан уҥа илиитигэр уһун синньигэс сигаретаны тутан, сүүрэн кэллэ.
  
  
  "Ээ, оннук. Кинини фрейн Хоффман прием аҕалла. Аһыы утаҕы дипломатическай тэрээһиҥҥэ аһыы сылдьар. Кини өйдөөх кыыс, билэҕит дуу. Ыарыһаҕы тута ыҥырбыт. Ол аата, куртаҕын алдьаппыт диэн айылҕаҕа тугу эрэ сиэбит быһыылаах. ынырык. Билиҥҥэ диэри хореук үлэҕэ төнүннэрбэтэх ».
  
  
  "Кини эйигин кытары төһө өр сылдьарый?"У вас.
  
  
  "Өр буолбатах. Гамбург кыыс, сыыспат буоллахпына. Аҕам нууччалыы тэскилээччи этэ".
  
  
  "Бу эйиэхэ туох диэн этэй?"
  
  
  «Ээ. Кини дьиэ кэргэн балаһыанньатыттан немецтии чэпчэкитик саҥарар. Бу ыалга нууччалыы- сахалыы саҥараллара».
  
  
  "Ээ, - диэтэ мин, - өйдүүбүн».
  
  
  Герой Шмидт олоххо бэйэтин оруолун түөрт уон сыл устата толорон, олус хобдох киһи этэ. - Диэн ыйытта. - "Үчүгэй кыыс, эн сөбүлэспэккин дуо?"
  
  
  Кинини ирина куойкатыгар, оронугар олорбуппут кэмнэрин санаан кэллэ. «Олус үчүгэй кыыс. Может связывать с ней по адресу, указанному в встречу файлах?» Ити миигин наркотигынан саҕалаабыт түүн миигин холбообут сирэ этэ.
  
  
  «Кыаллыа диэн эрэнэбин. Бүтэһигэр, кини ыалдьар».
  
  
  «Ээ. Мин кинини дьиэтигэр булбатахпына, ханна көрдүүр кыахтааххытын билэҕит дуо? Рестораннар, кафелар эбэтэр сынньанар анал миэстэлэр дуу?»
  
  
  «Ол гынан баран, кыыс ыалдьар диэбиппин эйиэхэ эттим".
  
  
  «Баһаалыста», - дэспиттии эттэ мин.
  
  
  Кини мин дьаныардаахпын диэн саныыр. «Чэ, кинини, бэйэтэ даҕаны мантан чугас кыра кафеҕа эбиэттээбитэ. Ааттарын өйдөөбөппүн эрээри, венесуэль халлагын сөбүлүүбүн, онно эмиэ биэрэллэр. Бу кукуруза бурдугунан астыыр бүлүүдэ».
  
  
  » Мин билэбин", - диэтэ мин, Таня ону Эль- Корридка сакаастаан ыыппытын өйдөөн кэлбитим.
  
  
  Шмидт Самодеятельно уставился на Сейлин..
  
  
  «Дьиҥинэн, кыыспын умсугутуом дии саныыбын, - диэн кистээбэккэ эттэ. - Имструменный В городе - Добрый занятие».
  
  
  "Мин саныахпар," диибин ... дьэ, хайдах дьиэҕин була сатыыбын, Герасим Шмидт. Добрый день».
  
  
  Турбат. "Сөбүлээн», - диэтэ кини. Кини үрдүнээҕи хачыгаар тулатыгар эр киһи курдук сексуальнай потенциал туһунан ыраламмыт буолуохтаах.
  
  
  Кини дьиҥэ, кини квартиратыгар Таня буларын күүппэтэҕэ. Бу мүнүүтэҕэ эпэрээссийэ бүтэһик фазата саҕаламмытыгар - мин былдьаһабын диэн дуогабар түһэрсиэхтээх. Ол гынан баран, онно туох эмэ күлүүһү булуо диэн эрэнэ санаабытым. Дьиэм бастакы этээһигэр английскайдыы кэпсэтэ илик венесуэлканы көрсүбүтүм.
  
  
  "Чэ, сенор", - диэн улаханнык мичээрдээн эттэ.
  
  
  "Ол да иһин", - диэн хоруйдаата мин ... «Илзе Хорфманн аатынан эдэр дьахтары көрдүүбүн».
  
  
  "Ээ, оннук. Ол гынан баран, манна олох олорбот. Ол эмискэ, аҕыйах хонуктааҕыта көһөн барбыта. - Атын омук дьоно, ону туох диирбин сөбүлээбэтэххитинэ, ураты.
  
  
  Кини мичээрдээтэ. "В все взял себя?"
  
  
  «Мин болҕомтолоохтук квартирабын бэрэбиэркэлээбэтим. Манна элбэх квартира баар, кини дьарыктаах дьахтар».
  
  
  "Үөһэ көрдөхпүнэ, утарсыбаккыт дуо?"
  
  
  Кини миигин болҕомтолоохтук көрдө. «Ити утарсар. Ким этэй, баһаалыста?»
  
  
  «Просто еще мисс Хоффманн», - диэтэ мин. кини мүнүүтэҕэ туһалаах уонна дьахтарга пригоршня боливаров.
  
  
  - Саргылаана Магнус Машаны көрдө. - Диэт илиитин уунна уонна саннытын нөҥүө көрөн харчыны ылла. «Бу аҕыс нүөмэр", - диэтэ кини. «Аан хатаммат».
  
  
  "Махтал», - диэтэ мин.
  
  
  Кини кирилиэс устун олорор. Табылыннаҕына Таня уонна кини табаарыстарын Москваҕа самолекка олоруохтарыгар диэри тохтотуом. Ол гынан баран долгуйбутум - туох да саҥарбатаҕын билбиттэрэ буолуо.
  
  
  Онтон үөһэ квартираҕа киирбитим. Өйбөр хат- хаттаан хатылаан, биирдии- иккилии буолан таҕыстыбыт. Таня ол түүн Таня этин- сиинин Америка агенын атыылааһыҥҥа уларыппатаҕын курдук киэҥ диван турара. Ааны сабан баран, сабан кэбистэ. Билигин барыта атыннык. Таня биэрбит олоҕо тиийбэт этэ. Кини кырачаан сурук- Бичик дьааһыктарыгар ааспыт уонна театрга билиэт пааратыттан ураты тугу да булбатах. Кэлэр сүүрбэ түөрт чааска миэхэ туһаны аҕалбатахтар. Кинини, квартира атын өттүн нөҥүө туораата. Утуйар хоско бардым, бөҕү- сыыһы корзинаҕа сытыаран кэбистим. Бырагыраамаҕа суруйуулары оҥороору гыммытын, кинини кытта корриска сылдьарын билбитим. Бородууктаны ылыы наадатын туһунан судургу. Миэхэ ити туһата суох этэ. Ону судургутук гостиницаҕа ытар тыаһын корзинаҕа төттөрү бырахта. Ааны коридорга аһан бэрт им-ньим сабан барда.
  
  
  Вильгельмиҥҥэ тиийэн ааны кытары ынчыктыы олордо. Атын хоско чуумпу этэ. Ким эрэ миигин сойуолаата. Элбэх квартиралаах дьиэни кэтээн көрөр киһи, холкутуйарга олус чугас кэлиэм диэн куттанар. Баҕар, ити Таня. Кини дуоскатын көбүөрүн аннынан иһиттэ. Кини ити хаптаһын чопчу ханна баарын билэр, тоҕо диэтэххэ, биһиэхэ урут тиийэн кэлбитэ. Конфронацияны уталытарга ханнык да төрүөт суох курдук. Аана тахсан барда.
  
  
  Хос ортотугар бэстилиэтинэн эр киһи турара. Кини мин таабырынныыр киһим этэ, тула Вашингтоҥҥа төбөтүн оҥорбут уонна мин өйдүүрбүнэн, үрүҥ көрүдүөргэ КГБ лабораториятыгар үрүҥ көрүдүөргэ баар. Эргиллээт, миигин иһиттэ.
  
  
  «Ону бырах», - диэтэ мин.
  
  
  Ол эрээри кини атын идеялардаах. Ытта. Ее, понял, что он собирается выстрелить за долю секунды до выстрела, и нырнул на пол. Бэстилиэнэй хоско улаханнык иһилиннэ, хараҕым кэннибэр эркиҥҥэ анньылынна, муоста туһунан охсулунна. Бэстилиэти аҕалан тиити эргитэн, ытыалаан барбыт. Үс төгүл ытан кэбистэ. Бастакы Тараҕай харахтарын Стрелка кэннигэр фонарь алдьаппыттар. Иккистээн ити түөһүгэр киирэн ынчыктыы- ынчыктыы төттөрү ыстанна. Третья харахтара ити сирэйгэ, аһаҕастык, скула аннынан киирэн, аччыгый мастаах эркини тобус-толору симэн, төбөтүн диэки сүүрдэ. Кини муоста туһунан күүскэ охсубута да, ону билбэт даҕаны. Бу миссия былаһын тухары миигин сойуолаабыт киһи эрдэ өлбүтэ, этэ- Сиинэ ону биллэрэр.
  
  
  "Портнай!"Аһатарым, тыыннаах туоһу баар этэ, миэхэ барытын кэпсиир кыахтаах киһи. Ону өлөрөргө күһэллибитим.
  
  
  Кини түргэнник атаҕар турда. Дьон саалаҕа саа тыаһа иһилиннэ. У зот соллаллоху алайхи ва саллам бу карманга келганлар. Ничего. Личность дастабырыанньата, сымыйа эбэтэр атын. Ол гынан баран, чааскыга кыра нацарапированнай иһитиннэрии баар этэ.
  
  
  "Т. Ла Массия. 1930 г."
  
  
  Кини кумааҕытын мүнүүтэҕэ батары биэрдэ уонна түннүк диэки чугаһаата. Кинини коридорга куолаһа коридорга иһилиннэ.
  
  
  Түннүгүн арыйа баттаат, баһаарынай кирилиэскэ таҕыста. Аҕыйах мүнүүтэ буолан баран, дьиэтин кэннигэр хаалларан, сиргэ баар буола түстэ.
  
  
  Таһырдьа тахсан хараҥаран хаалла. Сурукка иһитиннэрии мин төбөбөр хаттаан эргийдэ. Саргылаана Казанова ресторанова Ла Маскиниа диэн ресторан этэ. Кини эмискэ өйдүү түһээт, тохтоото. Таняны утуу- субуу Таняҕа таптаабыттыы биллэр буолан баран, доҕоругар да, кырдьыгы да эттэхпинэ, бу туһунан истибитэ. Баҕар, «Т» буукубаны Таня көрдөрөр дии санаабытым, туох кистэлэҥнээх киһи баарынан, Россия агена онно 19:30 эбэтэр 19:30 дуу? Веб- иистэнэр киһим этэ, онон кэннибэр батыһыахпын сөп этэ.
  
  
  Кинини рестораҥҥа эрдэ кэлбитэ. Таня ханна да көстүбэт. Киин куорат кэннигэр олорор дьиэтин кэннигэр туох баар биллибэккэ, шталь кэтэһэ турар. 7:32 Таня киирдэ.
  
  
  Мин өйдөөн хаалбытым курдук кэрэ дьүһүннээх этэ. Ол иллюзия суох этэ. Официант остуолга киириэн иннинэ аҕалла. Онтон кыыс туран дьахтар хоһун диэки кыракый коридор устун хаамта. Кини туран, кэннигэр барбыта.
  
  
  "Дама" пометкалаах хоско аны сүтэн, кыракый Нина чугаһыгар тиийэн кэллэ. Онно кустуу- хапта сылдьыахпытын, кустуу- хапта сылдьыахпытын, аһыы олорон остолобуойга дьонтон тэйиччи эрэ сылдьыахпыт диэн күүппүтүм. Мүнүүтэнэн аан аһылынна, биһиги сирэйдиин- харахтыын көрсүбүппүт.
  
  
  Кыргыһыан иннинэ уолу хаба тардан ылан ынчыктыырга ыпсарда. Кини улаханнык саҥарда.
  
  
  - Диэн ыйытта. "Эһиги!"Тугу гынаҕын? Ыыталаа миигин, эбэтэр кини үөгүлээтэ».
  
  
  Кинини ытыс таһына- таһа ытыһынан сирэйгэ сапта.
  
  
  Кини биһиэхэ дьар гына түстэ. - «Эксперименниир психологияҕа туох эрэ оонньуу дии саныыгын?» Биһиэхэ эйигин кытта микрофон уонна динамика көмөтүнэн наада".
  
  
  "Өскөтүн эн итинник саҥарарыҥ буоллар, Ник, - диэтэ кини. Илиитинэн сирэйин тутта. Ээй куолаһа сымнаҕас.
  
  
  "Мин итинник этэбин, дорообо! - диэбитэ мин. - уҥа илиим ытыһыгар охторго көҥүллээбитэ.
  
  
  «Мунньунаҕын... миигин өлөрөр дуо?»
  
  
  - Суох, бу букатын наадалааҕы оҥорботоххутуна» - диэтэ мин. «биһиги эйигин кытары бу сири тула тахсабыт. Бириэмэни олус бэркэ ыытаҕын курдук, бэйэҕин кытта илдьэ сылдьаҕын. Эбэтэр ити ойоҕоһунан ылаҕын. Эйигин өлөрүөм диэбиппэр итэҕэйэбин, туох эмэ сорунуулаах буоллаххына."
  
  
  "Бииргэ сылдьыбыт кэммитин умнуоххут дуо?"- диэн ыйытта.
  
  
  «Миигин албыннаама, оҕоккун. Тугу оҥорбуккун барытын бизнес эрэ этэ. Аны хамсаныма. И счастливой счастливой».
  
  
  Үөһэ тыынна. «Хорошо, Ник».
  
  
  Ресторан үрдүнэн проблемата суох тахсыбыппыт. Массыынаҕа тиийдэ, ол иһин кинини онно илдьэргэ күһэйдэ. Биһиги оннук оонньууга олорон уруулга олорбуппут. Массыына хараҥа переулок иһигэр баара.
  
  
  "Билигин. Хематтан рестораҥҥа көрсүбүккүт дуо?"
  
  
  «Мин итини этэр кыаҕым суох".
  
  
  Кинини быһаҕынан сыһыартаата. «Портнай ыл, эн кыаҕыҥ суох".
  
  
  Кини куттаммыт курдук көһүннэ. - "Кини агент».
  
  
  "КГБ?"
  
  
  "Да".
  
  
  "Эн эмиэ?"
  
  
  «Ээ. Ол эрээри анал билиибэр эрэ махтанабын - мин учуонайым. Она сообщилось их целях».
  
  
  Массыынаны ылан Авенида Казанова диэки көттө. Киниттэн ыйытта. - "Клиникаҕа ханна барыай?"Оонньууга миигин кытта оонньообоккут".
  
  
  "Өскөтүн эйигин ылан баран, биһигини өлөрөллөр!» - диэтэ кини хараҕын уутунан кэриэтэ ытыы-ытыы.
  
  
  "Ханнык суол баарый?"- ону хатылаа.
  
  
  Кини олус сатарыйбыта. «Хаттаан эргиллиэм, бульвар устун барыҥ", - диэбитэ»
  
  
  Ону ыйааччылар оҥордулар.
  
  
  "Александр Ханнаный?"диэн ыйытта. «Миигин көрсүөхтээх киһи".
  
  
  "Өллө», - дедим.
  
  
  Эргиллээт, мүнүүтэттэн мин диэки көрүтэлээтэ. - Саргылаана иннин диэки көрөн турдаҕына харахтара умуллан хаалла. "Эһиги олус куттанаргытын эттим», - диэн истэрин кэриэтэ. «Билигин бу баараҕай былааны алдьаттыгыт».
  
  
  «Чэ, бу сүрүн схеманы салайбыт Дима дуу, дорообо дуу», - диэн соҕотох мин ... бу Дима ити сүрүн схеманы салайбыта дуу?»
  
  
  Дима диэн тугун билэн, олус аймаммыта. Почтатын бэйэтэ фантастическай дьоҕурун үрдүнэн, дьиҥнээх саҥа үөрэнээччи этэ. «Наһаа элбэҕи билэҕин», - диэтэ кини.
  
  
  «Мин бу маннык клиникаҕа маны булуом дуо?»
  
  
  «Мин билбэппин», - диэтэ кини. «Баҕар, барбыта буолуо. Аныгыскы уулуссаҕа хаҥас эргийиҥ".
  
  
  Кини миэхэ салгыы рекомендация биэрдэ, мин кинилэрдиин тэнийдим. Эмискэ эргиллээт, киһим диэки эргиллэ түстэ. «Мин билиэхпин баҕарабын. Оннук буолбат дуо? Гипнозтарынан таҕыстыгыт уонна хайдах?»
  
  
  Көрбүтэ, күлэн кэбистэ. «Мин өйбүттэн, бүтэһик аҕыйах хонукка кырдьыгы таайа сатыыбын. Билигин кини эйиэхэ бириэмэҕэ тиийэрэ көҥүллэнэр».
  
  
  Аныгыскы Кириэстээххэ хаҥас бүтэһик ыйынньыгы оҥорбуппут, Таня миэхэ эргэ дьиэ иннигэр тохтообута. Бастакы этээс туһаныллыбатах маҕаһыын курдук көстөр, оттон Үөһээ этээстэр бүлүүдэлэрэ суох курдуктар.
  
  
  «Саҥата, - диэн оргууй эттэ кини.
  
  
  Кини быһаарыыта научнай- чинчийэр задачалары хамсатааччы. Сиэркилэҕэ көрөн баран, кэннибитигэр өссө биир массыына кэллэ. Мүнүүтэҕэ Таня доҕотторо буолуон сөп дии санаатым, ол гынан баран, квадратнай сирэй уруулга олорорун өйдүү сатаата. Хо дойдута миигин батыһыннараары.
  
  
  Соһумардык уордайбытым. Тиһэх кэмҥэ хайдах соруйбутун учуоттаан, кинини арыгы кыайан булбата. Кини харабылын харабылынан дьаһайарга быһаарынна.
  
  
  «Таҕыс», - диэтэ кини, Таня, бэстилиэтинэн дьөлө анньан баран.
  
  
  Таһырдьа таҕыстыбыт. Таня сүрдээх тыҥааһыннаах, сүрдээх тыҥааһыннаах этэ.
  
  
  "Ника, эйигин кытта барсыма. Кини эйиэхэ штаб көрдөрбүтэ. Баһаалыста, миигин быыһаа. Кинилэр, биһиги бииргэ үлэлээбит түгэннэрбитин өйдөө. Ону билигин умнар кыаҕыҥ суох".
  
  
  «Сөп, сөп», - диэн тымныытык эттэ.
  
  
  Ол тула туох да билбэт. Миигин аҕаллахтарына, улаханнык хачайдаабыттар, тахсан баран харахпын баайан кэбистилэр. Ол гынан баран, уулуссаттан ойоҕоско диэри ырааҕы санаан кэллим, оннук этэ. Ис иһигэр киирдэххэ, цокольнай этээскэ түһэр кирилиэс устун түһэн истэхпитинэ, хаста хардыыны аахсыбыта, клиника тула тахсан эрэрин ааҕан көрбүтэ. Онно саарбахтааһын суох - Таня миигин Львинай логовоҕа илдьэ барбыта.
  
  
  Уон икки баһылык.
  
  
  Үрүҥ коридорга киирдэхпитинэ, штальт быһылааннартан барыларыттан ордугун өйдүүбүт. Кини урут бу коридорга турара, Таня квартиратыгар өлөрбүт эрэ киһи миигин манна тутара.
  
  
  «Эһиги саныыгыт», - диэтэ Таня.
  
  
  «Ээ. Хос, ориентация хос этэ. У нас привязан к стулу».
  
  
  «Это только перед".
  
  
  Кинини коридор устун хаамта. «Өссө биир эр киһи баар этэ», - диэтэ мин ... эһиги кинилиин бииргэ үлэлээбиккит. Кинини Калинин аатынан өйдүүбүн».
  
  
  «Ээ», - диэтэ Таня.
  
  
  Таня ыйбыт аана аһылынна, мин «Люгер» тутаат. Таня иһиттэн аһаҕастык иннибэр киирбит. Мин өйбөр хатанным. Подножнай инфекция. Гипноз. Аудиовизуальнай сессиялар. Арба, кинилэр миигиннээҕэр үчүгэйдик үлэлээтилэр.
  
  
  Олоппос олоппоһо уонна проводтары кытта хос ортотугар турар. Тиэхиньикэ ыйанан турар эрээри, сороҕо сорҕото алдьаммыт. Кэккэлэһэ тиэхиньикэ турда. Ону билии. Менендес диэн аатым кэллэ. Эргиллэ түһээт, мүнүүтэҕэ миигин умсугуппакка одууласта.
  
  
  "Добрый райос!"- диэн сир аннынааҕы кириэппэс иһигэр киирбитин өйдөөтө.
  
  
  «Манна аһаҕастык тур», - диэтэ мин киниэхэ баар хардыылары оҥорон баран.
  
  
  Ол гынан баран, суруйбута. Кини дьааһыкка бэйэтин кытары кэккэлэһэ саарыыр уонна ытыс таһынар. Стандартнай автомат курдук көстөр. Мин диэки эргиллэн иһэн, доллары ууран кэбистэ. Төттөрү улахан алдьаммыт массыынаҕа төттөрү түһэн, ыт илиитинэн уонна атаҕынан тэпсэн баран, хараҕын үрдүн диэки одууласта. Биирдэ кини саҕаланан баран, өлөн хаалбыт.
  
  
  Мүнүүтэнэн кини кэннигэр Таня саҥата иһилиннэ. «Оттон билигин эн уочаратыҥ, Ник».
  
  
  Кинини эргиллэн көрбүтэ бэстилиэтинэн ытыалаан сытар эбит. Кинини кэтээн көрбөппүн, көннөрү ох курдук билбэт эбит. Ити кини биһиэхэ сыһыаннаан иккиһин саҕаламмыта. Кини сирэйигэр хомолтолоох, ол гынан баран кытаанах этии. "Люгер» өрө көтөҕүллэн, салгыы хоско ытан иһэн хараҕым тараччы тарта. Уна эргийээт, улахан олоппоһу быһа түһэн муостаҕа түстэ. Хата, дьолго саа тыаһа куһаҕан этэ, түөһүгэр буолбакка хаҥас санныгар түбэстэ. Билигин да Люгер этим.
  
  
  Таня эмиэ сыыллан, бу сырыыга кини объект үчүгэй буолуоҕун билэрэ. Мин кинини кытары бу оонньууларга кыайан оонньооботум. Ыспыраапкатын быһаарарга быһаарынна. Кинини ытыалаан иккис ытыар диэри ытан кэбистэ. Таня олох иһин охсуһан баран, ойон туран муостаҕа сууллан түстэ.
  
  
  Уол туран киниэхэ тиийэн кэллэ. Көхсүгэр хааннаах сиргэ сытар. Муннун аннынан эргилиннэ. Кини хараҕар номнуо килбэчийэн көстөр. Кини Ривин тыынын холонон көрөрө.
  
  
  "Туох абааһыны оҥоруохха сөбүй?- мунчааран ыйыттым.
  
  
  «Я... олус куттаммыт, Ник. Кинини Москваҕа төннөр кыахтара суох... толору провал. Миэхэ чахчы... олус аһынабын. Эн миэхэ оннук сөбүлээтиҥ". Ити сыал кыҥначчы эргиллэн, аны өлөн хаалбыт.
  
  
  Кинини санаатахха, мүнүүтэҕэ төҥкөйбүт. Оннооҕор өлбүтүн кэннэ сирэйэ сүрдээх эбит. Туох абааһыта кэлиэй! Уна «люгер» кобураҕа тиийэн, тиэхиньикэ хантан тиийбит ыскаапка тиийэн кэллэ. Кинини хас да дьааһык арыйан, мин физическэй турукпун суруйтарары булбутум. Кинилэр бу массыыналары кытары бииргэ олорон историяны кэпсиэхтээхтэр. Кинини манна фоторепортердары ыытаргытыгар көрдөстүм. Самое оборудование было заголовок. Билигин киниэхэ туох да буруйа суох буолла. Вашингтон буолбакка, Кремль атаҕастаныа этэ.
  
  
  Ол эрээри Дима ханнаный? Билигин куотан хааллаҕына, бу барыта хобдох айаҕар хаалыа этэ. Мин үлэм уустук балаһыанньаҕа Кремль туруорардааҕар быдан сыаналаах этэ. Кини кгб- га олус ыраах киирбиппитин көрдөрүөхтээх этэ. Бу профессиональнай принциби штопора этэ.
  
  
  Саргылаана көрүдүөргэ иһилиннэ.
  
  
  Дьааһык дьааһыгын сапта уонна эмиэ ытыһын хабан ылла. Кинини коридорга тыас иһилиннэ.
  
  
  Холлороон иһигэр эр киһи сүүрэр күнүгэр тиийэн кэллэ. Бу Калининина, Таня коллегата, ыарахан чымадааны илиитигэр тута сүүрэ сылдьар эбит. Коридор бүтүүтүгэр кэриэтэ сылдьыбыта.
  
  
  Кинини хаһыытаата. - "Тур!"
  
  
  Ол эрээри кини салгыы сүүрэн истэ. Крышалар синньигэс хараабылтан түргэнник тахсан бардылар. Ытан уҥа атаҕар түстэ. Кирилиэскэ тахсыар диэри тиийбэккэ муостаҕа уунна.
  
  
  Кини кэннигэр тыас иһилиннэ. Эргиллэн көрбүтэ, намыһах уҥуохтаах, хрущевскайы кытта КГБ отделын тула атын киһи эбит. Кини миигин револьвер устун кыҥаабыта.
  
  
  Ытыалаан истэҕинэ, мин төбөбүттэн хас да Дүллүкү эркиҥҥэ түбэстим. Онтон кинини атын эр киһини көрүдүөргэ сыгынньах баттахтаах, кутуйах аннынан бартыбыалыы сылдьар үрдүк эр киһини көрүстэ. Олег Диманров, оператор-резидент быһаҕынан эппиэттээбит Олег Дима этэ. Кини чахчы отела, КИББ- ны кытта оонньуур кыаҕа суоҕун чахчы өйдөөбүтэ. Кини Дальнай Востокка түргэнник сүүрэн, арааһа, иккис тахсыыга коридор устун сүүрдэ.
  
  
  Эр киһи эмиэ КГБ- ны ытан кэбистэ, онтон хараҕым тараатаҕына төбөбүн одуулаата. Ревматизмҥа ытта да, сыыспыта. Кини үһүс төгүлүн сыппыта эрээри, бастакы ытан баран пахайга түбэспитэ. Ыарыылаахтык хаһыытаата уонна охтон түстэ. Ол гынан баран Дима нөҥүө коридор бүтэһигэр сүтэн хаалла.
  
  
  Кинини салайар агентаҥҥа сүүрдэ. Кини муостаҕа ыстанна, ол сирэйигэр көлөһүнэ сүүрэн ньиргийдэ, тула Горбунов хааҕынаата. Кини уҥа илиитигэр бэстилиэти букатын умнан кэбистэ. Ону илиитинэн сүүрдэн коридор устун сүүрэн истэ. Суукка тиийэрэ буолуо. Ол гынан баран, кини итини үөрүө дии санаабатаҕым.
  
  
  Дима кэнниттэн коридор бүтүүтүгэр коридор диэкки ыйда эрээри, иһирдьэ переулок тахсар аһаҕас түннүгү көрдө. Дима суох этэ.
  
  
  Кинини хараҥа переулок нөҥүө хараҥа переулок нөҥүө көрөргө, Дальнай Восток тула хара ыҥыыр көтөн тахсар. Таһырдьа сүүрэн иһэн, киһитин ТЭЛЛЭҔИНЭН көрсүбүт.
  
  
  - Диэтэ. - "Портнай ыл, туох буолар, хаарты? "
  
  
  Ону көрбүтэ хара маҥан бульварынан айаннаабыт. Кини аэропорка барара эрэллээх этэ. Чааһынан Римҥэ барыы этэ. Дима көтөн барара буолуо.
  
  
  «Онно өлөрбүт уонна бааһырбыт нууччалар бааллар», - диэн эппитим курдук, тыыннаах хаалар сирдэригэр баран көрөллөр. Аэропортка хомунабын".
  
  
  Кини мин илиибэр көмүлүөк оһоҕоһун тула турар хааны көрдө. "Таҥарам, тоҕо миигин бэйэбин кытта илдьэ барбатыҥ?»
  
  
  «Эн үлэҥ миигин көннөрү кэтээн көрбөккүн, кириэппэһи штурмалаа " диэн этэ. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ, быһаарыыта олус элбэх бириэмэни ылыа этэ. Ыйытыыга көрүөхпүт".
  
  
  Таня массыынатыгар олорбута. Дима эмиэ аэропорка киирбэтэҕэ буоллар, туох да сүтэриэ суох этэ. Кини бу уопсай айдааны биллэриэн уонна венесуэль полициятын дьыалатыгар тардыан сөп этэ. Ол гынан баран, мин тус бэйэбэр эрэллээх курдукпун.
  
  
  Сүүрбэ мүнүүтэнэн аэропорка сылдьара. Аэровокзал дьиэтигэр киирбитигэр, төһө сүҥкэн суолталааҕын өйдүүбүт. Кини хас да таһымҥа тутуллубута. Бэл, онно билсэрим буоллар, ону сүтэрэргэ олус чэпчэкитик сыһыаннаһыам этэ. Римҥэ рейс туһунан сэрэйбэтэҕэ буоллар. Бу чаас аҥарынан көтөн тахсыахтаах рейс этэ. Кинини билиэт кассатыгар тиийэн кэллэ. Дима ханна да көстүбэт, ол иһин кинини сиһилии суруйдубут диэн ыйытта.
  
  
  «Ээ, Оннук. Итинник ойуулааһыҥҥа эппиэттиир киһи манна баар этэ, киһиттэн ураты. Кини манна баара- суоҕа аҕыйах мүнүүтэ анараа өттүгэр баар».
  
  
  "Кини багажтаах этэ дуо?"
  
  
  «Не проверял, СР».
  
  
  Ити приказтаата. Дима эмиэ чэпчэкитик бэриллиэ этэ.
  
  
  «Мин аата ааттаммыт дии саныыбын... Дьордьо карлотти», - диэтэ Клер. «У него паспорда».
  
  
  "Оччоҕо эрэ барбыт дуу?"
  
  
  "Ээ СР."
  
  
  - Диэн махтанна. Дима манна баара, билигин онно эрэллээх этим. Кини олбуоругар судургутук чугаһаан, көһүтүөн сөп, ол гынан баран, өссө кыратык табыллыбыт. Ону таһынан аан таһыгар элбэх айанньыт баар буолуоҕа. Дима охсуһууга быһаарылыннаҕына, бу барыта олус бутуллуо этэ.
  
  
  Сурунаалтан чугас маҕаһыын кэрийэн көрдө да, Дима онно суох. Онтон валюта атастаһыытын түннүгэр тиийэн кэллэ. Оннооҕор камераҕа түһээт, багажка ыйытта. Дима курдук.
  
  
  Ону өйдөөн көрбүтэ муннугун иһин түүрүллүбүт.
  
  
  Кини эр киһи мышканан туалеттаах туалеты ыыппыта. Кини миигин көрбөтөҕө. Маҥан бытыктар ону уопсай көрүҥүнэн уларыттылар. Ол кыра камуфляж этэ да, үчүгэй бириэмэтэ суох.
  
  
  Дима эмиэ туалет иһигэр киирэн ааны сабан кэбистэ. Туалет толору туолбатаҕа диэн эрэнэбит.
  
  
  Ааны аһан" люгер» таһаарда.
  
  
  Иһирдьэ кыракый хос утары раковинаҕа илиитин суунар идэлээх этэ. Хоско ким да суох диэн үөрэ- көтө көрөрө.
  
  
  . Дима сиэркилэҕэ көрбүтэ уонна миэхэ биллибитэ. Бу сирэйэ куттанан хаалбыт.
  
  
  Кини миигин сирэйбэр эргиллээт, пинсээккэ илиитин уунна уонна эргиллэ түстэ. Аҕыста була сатаата. Кинини логер куругар ыга баттаата уонна бүтэй тыас иһилиннэ.
  
  
  Ытыс тыаһын көрбүтэ. Она знала, что камеру загружен. Оһолго туттарда - дьиэгэ- уокка көппөт хартыына аҥаардас мөлүйүөн кэриҥэ буолбут. Хаҥас илиитинэн тутунна.
  
  
  Ол эрээри бириэмэ суох этэ. Дима улахан маузерын таһаарда уонна түөскэ кичэйэн кырбаан кэбистэ. Намҥа баар.
  
  
  Кинини кафельнай муостаҕа бырахта. Хараҕым титирикпин төбөбөр укта уонна хоско симэ- симэ, илиим хоско биллэ түстэ. Дима Димановка эмискэ эргиллэн кэлэн стилет оңордо. Буулдьа Үөһээ өттүн быһа охсубут.
  
  
  Кини Тулагыга эрэнэр, ол гынан баран, арааһа, мин атын быһыыга- майгыга тугу эрэ сорудахтаабытым буолуо диэн дьоллоннум. Дима ону кырбаабытын кэннэ Маузер муостаҕа түстэ. Кини уһун быһаҕын сулбу тардан таһаарда уонна сүтэн хаалбыт бэстилиэтинэн туһалаата.
  
  
  Ол кэмҥэ «Люгертан» куһаҕан хартыынаны таһырдьа таһааран, ньиргийэн муостаҕа түстэ. Дима Дима курдук кыҥаабыт. Тыыллаҥныы турдаҕына харахтарын өрө көтөхтө уонна шанс суох диэн көрдө.
  
  
  Кини илиилэрин өрө көтөхтө уонна бэстилиэтинэн эпсиэйдэ. Сирэйбин көрөөт, саҥаран барда. «Хорошо, мистер Картер. Эһиги сүүйтэрдигит. Она сдаюсь вам».
  
  
  Атаҕар туран эмиэ турбута. Хоско утуу- субуу тураллар, харахпытын дьаныардаахтык көрдүбүт. Хаҥас илиим сүрдээх ыалдьар.
  
  
  «Эһиги, Дима, улахан алҕаһы оҥорбуккут, - диэбитэ мин. - эһиги биһигини унитаары талбыккыт".
  
  
  «Мин полицияны миэхэ биэриэхпин наада», - диэтэ кини. «Я сдал...» Кини бытааннык илиитин уурда, эмискэ мүнүүтэҕэ тахсан, бу илиитигэр кыракый Дерринжер баар буолла.
  
  
  Кинини Люгер чыыбыһын төлөрүтэн баран, бу сырыыга бэстилиэтинэн ытыалаата. Дима сүрэҕин үөһэ ыйанан баран, төттөрү бырахпыта. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кини миигин киэҥ харахтарынан одууласта, онтон кини кэккэлэһэ турар болотунаҕа рейка кэннигэр сэрэнэн тутта. Умса баттаатаҕына, сотторо уһун унньуктаах уһун айахтарынан көппүтэ, ону хамсаабакка сабыллыбыт киһи төбөтө көппүтэ.
  
  
  «Ваши Кремль боссы можете понимать этом В аныгыскы сырыыга сүҥкэн былаан толкуйдуохтарын сөп», - диэтэ кини трубата.
  
  
  Кинини кобураҕа төттөрү уурда. Икки полицейскайдар сыгынньах пистолеттаах ааҥҥа илдьибиттэрэ. Диманров диэки көрдүлэр, онтон миигин дьиппиэрдии көрүстүлэр.
  
  
  "Qué pasa aqui?"соҕотоҕун хаһыытаата.
  
  
  Ону личность дастабырыанньатын көрдөрдө. «Полицияҕа куттал суох буолуутун полициятын начальнигар эрийиҥ», - диэтэ мин ... «нууччалар саҥарбыттар бары тутуллубуттарын этиҥ».
  
  
  «Эн, сенор Картер", - диэн эр киһи эттэ.
  
  
  Хоско тахсан, дьон быыһынан кэрэхсэбиллээх айанньыттары быыһынан анньыалаан, онно эрийэн эрэрэ. Она мысли вспоминают землемного штаба КГБ, фантастическая лаборатория, которая проведена фантастическая эксперимент на меня. Ястрем ястрем еще может перегрывать человека по ЦЕРКУ и полиции о том, что туох буолбутун кэпсиэн баҕарда. Пресса историяны сөпкө туттарда диэн кини бүк эрэниэ этэ.
  
  
  Кинини агент билиэт кассирыттан төлөпүөнүн ылбытым да, мүнүүтэҕэ нүөмэр ылыан иннинэ саҥата суох хаалбытым. Сценаҕа тахсыыны түмүктүүр миссиялары сөбүлээбэппит. Куттал суох буолуутун туһунан улахан көрсүһүү буолуо, элбэх киһи историятын кэпсиэм. Ону билигин наадата суох. Таня Савич курдук кыыстыын киэһэлик наада этэ. Өлөр оҥоһуулаах этэ-Сиинэ, өлө илигинэ, миигин сойуолаабыта. КГБ дуу, суох дуу, ураты этэ.
  
  
  Кини дириҥник тыынаат, бытааннык тыын ылла. Хайыай, баҕар, табылыннаҕына, дириҥ көҕөрбүт харахтаах уонна чувство мурун куоластаах өссө биир брюетка тахсыаҕа. Арай, баҕар, өстөөх агенын буолбатаҕым, өлөрөргө күһэйбэтэҕим буолуо. Бу, аныгыскы хас нэдиэлэ иһигэр бюрократическай түбүкпэр миигин өйүүрэ туох эрэ этэ.
  
  
  Туруупканы сулбу тардан ылан хохуол нүөмэрин хомуйар.
  
  
  Аннотация
  
  
  "МЫ ПОМОГАЕМ ВАС!"
  
  
  Коммунистическай куттал хаһан да оннук дьиҥнээхтик көстүбэтэ! Кинилэртэн биллэрии кэлбитин курдук саҥа миссияны соруйда - кинилэр хотугу уонна соҕуруу Америка дойдуларыгар өлүүлээх охсууну оҥороллорун куттаатылар.
  
  
  Биллэн турар, бу карьерга саамай өлүүлээх үлэ этэ. Адьарай сюжетыгар, салайааччыга сүрүн оруолу оонньообута. Кинилэр тугу оҥордулар? Ама, кинилэр көмүскэнэр албастары утары албан ааттаах агентство саамай сыаналаах агенын айбыттар дуо? Арай нуучча оперативнигын чааһыгар киирэн баран, хайдах туһаналларын өйдүү сатаата. Ол гынан баран, олус хойутаан эбитэ дуу? Ол ис хоһооно номнуо КГБ?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер
  
  
  Бөрө чааһа
  
  
  Лев Шкловскай өлбүт- сүппүт уолун Антонаҕа тылбаастаабыта
  
  
  Common Voice диэн оригинальнай аата
  
  
  Бастакы баһылык
  
  
  Реактивнай истребитель миигин сыҕарытар, иннибэр суолу хайа оҕуста.
  
  
  Пилоттан кыраабыт уонна ол өбүгэлэртэн барыларыттан ис- иһиттэн илиилэрин тиэрэ эргийбит. Кини бу сыраларын кэмчилээн биэриэн сөп этэ. Суол диэкки хайа эркинигэр дириҥ ыллык курдук буолбакка, үйэлээх ханаабалар винт курдук, мин 11 чүмэчигэ синньигэс хатырыктарга туттуллубуттара. Кини биир эрэ диэки барыан сөп, бу хайысхаҕа колялар бараллар. Уҥа диэки халҕаһаны уонна дириҥ хорҕолдьуну учуоттаан, бу эмиэ үчүгэй этэ. Хараҥа, чараас тыа миигин сэдэх оттоох төбөлөрүгэр эргитэрэ, баҕар, хара саһыл анныгар хара саһыл анныгар кистээн кистэнэрэ буоллар, Кыайыы пиррата буолуо этэ. Мин кэннибиттэн хайалар устун хааман истэхтэринэ, таҥара миигин төгүрүччү эргийэ хаамарын билэр.
  
  
  Читров суолугар улахан тааһы кытта харсыспыта уонна күн аайы бырахпыта. Массыына хат түһэн истэҕинэ, бүлүүдэ турбатын сорох өттө хоҥнон хаалбыт. Салон хаһыатынан туолла. Винты уонна гайкалар түргэн туттулуннулар, мин баар суос- соҕотох шанс - бу сирдьит. Сүүһүгэр хайдыбыт сүүһүгэр өстүөкүлэ нөҥүө үөһэ диэки көрүтэлээтэ. Реактивнай истребитель көрдө. Бу корпус ый сырдыгар симэлийэн, сырдык кеҕулгэ кубулуйан, кэннибэр өссө биир зарядка ыытаары турар эбит.
  
  
  Кини хас да сөкүүндэттэн ордук хамсаабат дии саныыбын. Манна даҕатан эттэххэ, кини өлбүтэ ыраатта. Ону эккирэтээччилэртэн хайыы- үйэ чаас кэриҥэ киэр хайыы- үйэ куотунна, арай тугу сатыырбын таайабын - бу мин ориентациябын бутуйуу. Кинини туох баар кыаллар суолларынан, ханна баралларын, ханна да барыахтарын саллаллар. Кини өйдөбүллэрэ, ханна баарбын, хантан эрэ Динарийдарга Альпахтартан ураты ханна баарбын. Хочоҕо хаххалаах буолуохтаах этэ да, мин көрбүппүн барытын аармыйа, буулдьа уонна бу кырыыс сөмөлүөт. Быйылгы балаһыанньаҕа мин соругум н3ү3 этэ, ону таһынан, били22и да, араас сирдэргэ да ааспытын умнубаппын.
  
  
  Истребитель миигин ытынан эҕэрдэлээтэ. Кини ити уот куругар түргэнник айаннаата. 11 онтон ынырык ынырык. Читров 11 оны 1938 сылтан 1954 сылга диэри таһаарбыта уонна кини эппитинэн, кини миигин прототип диэн эрэнэрэ. Этиллибит приборнай панелга фаралар хаһан да үлэлээбэтилэр, онон түргэнник айанныырбын кыайан эппэппин. Быһата, газка диэн ааттыахха сөп этэ. Бу балайда буолуо дии санаабатаҕым, ол гынан баран, саалабын таһар туһугар балайда чугаһаабыт сөмөлүөтүм чугаһаабыт соҕотох шанс этэ.
  
  
  Читров боруобалааһын бэлиэтин диэки титирэстээн, өрүс- уос маннык айдааны таһаарбыта, санаабын да истиэхпин баҕарбатаҕым. Тыал сүүһүнэн сүүһүгэр түстэ, кулгааҕым тоҥмут, оттон Баттаҕым сирэйин тула эргийдэ. Сөмөлүөт билигин олус чугас этэ, ону салгыны ыйыы сиэтэ диэн өйдөбүл үөскээтэ.
  
  
  Кини ис хоһоонун издательстволары булбута. Пулемет .Истребитель кынатын 50 быр. Мин иннибэр суол алдьанна, массыына тааһы, комоку сири тула ардах түстэ. Автомобиль буулдьаттан өрүтэ ыстанан баран, эмискэ пааранан таһырдьа ыстанна уонна радиаторга түбэстилэр диэн өйдөөтө. Оргуйар уу сыыгыныыр, мин иһэр паарабын былытынан сирэйбэр үҥкүрүтэр. Ону газка баттаан, түргэнник хомуйар. Булчут букатыннаахтык аастаҕына, куруук атааканан дьарыктанар чуумпу буолла. Кини тыына чэпчэкитик иһиллэр тыаһын иһиллээтэ. Быстах кэм.
  
  
  Ф- 86 хайыы- үйэ уочараттаах атаакаҕа эргиллэн кэлэн, пилотка миигин эрдэ эбэтэр хойут түһүө диэн билэрэ. Даа, Ф- 86, СР. Күтүр 150 Ф- 84 эбиилээхтэр. Ону, хата, Дьээдьэ бэлэхтэр миигин ситэриэхтэрэ дии саныыбын. Тоҕо диэтэххэ, кыараҕас хоромньуларга партизаннары кытары охсуһууга туһаналлар, тоҕо диэтэххэ, сыччах Ф- Х4 уонна МИГИ2И үөһэттэн олус түргэнник хамсыыллар. «Сэбээн» мэлдьи бастыҥ истребитель этэ эрээри, салгыҥҥа баһыйыы урукку «Сиэри- туому»утары туруоруллубат суола- ииһэ суох этэ.
  
  
  Вэб- биричиинэтэ тыыннаах хаалбыт төрүөтэ мин бу пулемет тэриллэрин хайдах эрэ билбитим, холобур, ботуруон ахсаанын хааччахтааһын отучча сөкүүндэ тохтоло суох ытыалаан кэбиспит маҕаһыыннарга баара. Летчиктар биир- икки сөкүүндэҕэ уочаратынан ытарга үөрэттилэр. Ол гынан баран, уоннааҕыттан ордук кыра калибрдаах түөрт пулемет баара .Биэрииттэн 50- чата ууга тимириллэр. Онон сыаллаах- соруктаах ытарга дьулуһуу баар. Ол аата славянскай пилот онно ытта сылдьыбатах, издательствоҕа баттамматах уонна түргэнинэн хамсаабат этэ. Мурун иһигэр кылгас уочарат уонна сырсыы комбинация билиилэригэр махталым түөрт утумнаах атаак тутуспута эрээри, уматыгы бүтүөр диэри үлэлиэ, пилот төннүө суоҕа диэн саарбахтыыбын.
  
  
  Ону ыйааччылар иннилэрин диэки эргийдэ уонна миэхэ түүн күлүгэ түстэ. Иннибэр көнөтүк тэбэн тахсыар диэри, «Сейбр» ыйанан турабын. Кини уруулга иҥнэйбит уонна сирэйим- хараҕым сылбырыйан, көхсүм итийбитин биллэ. Пилот атаакатын боруобалаан көрөргө быһаарыннаҕына, суоттуур саппаас быһа холоон икки төгүл кыччыа этэ. Ситро бу разницаны компенсациялыырга судургу буолбатах этэ.
  
  
  Суол хаста да эргийэ турар. Хамсатааччы уу тиийбэтиттэн бытааннык умайан, эмиэ Булгунньахтаахха өрө тахсарга үлэлээбитэ. Кини түргэн үлүгэрдик, түргэнник, тиэтэйэн, көбүс-көнөтүк туттан, көбүс-көнөтүк толкуйдуур этэ. Кинини тиһэх сыраны оҥоро сатыы сатыыллар.
  
  
  Ханна эрэ талахтан чугас ытыы саҕаланна. Буулдьалар суулуннулар, мин үлтүркэйдэр өстүөкүлэ түннүктэрин үлтүрүтэн, тырыта тыытан баран, тырыта тыытан кэбистилэр. Саллааттар өлүүлээх автоматическай бинтиэпкэлээх суолу кыйа турдулар. Массыынаны тула хаданнар олорбут олохторун быһаара охсуохха сөп. Кини уу дириҥник иэҕиллэн, кэннигэр массыына сүүһүгэр иэҕиллэн хаалла. Мантан колялар тэлэбиидэнньэттэн бары управление толоруохтаахтар.
  
  
  Суол сөрүүн ыйдаҥа сырдыгынан сыдьаайар. Бэйэм позициябыттан төһө да уһун айан тахсарын этэр кыаҕым суох, ол гынан баран, син Санаарҕыыр санаам үөскээбитэ, аны атаакалаабытым диэн хомолтолоох. Тыаҕа саллааттар сүрүн күүстэрэ өссө кэлэ иликтэрин туһунан саҥа саа тыаһаата. "Хапсаҕайга сылдьарым, ону хайдах көрбүккүтүй?" диэн улахан суолталаах этэ.
  
  
  Сергей мас быыһынан таммалаан- таммалаан, хаппыыста, крышаҕа тиийдэ. Реактивнай истребитель ыраах тыаһын иһиттэ. Өстүөкүлэ үлтүркэйэ өстүөкүлэҕэ чугаһыыр самолету көрө түстэ. Дьүһүйүү сиэркилэҕэ туолла, оттон төбөм үрдүнэн Кириэстээх уот сандаарда. Кини бу сырыыга ырааҕы сыаналыырга холонно уонна кини бэйэтин интуициятыгар тирэҕирэн, инники тактикатын уларыта тутан баран, тиһэҕэр диэри өссө гаһы биэрэргэ сорунар. Өһөс французтуу быһыллыбыт. Аккаастанна. Кини мин санаабар, хайы- үйэ туһалаабыта.
  
  
  Ол гынан баран, ити кыра этэ. Бу сырыыга пилот тумсун быһыта охсон баран, ыстаал ырбаахы быһыттан- таһыттан радиатор быһаарыытыгар диэри «сиидэ» быһыта ыстанна. Кини уруулун уҥа диэки хайыһан, перпендикулярнай колоннарынан эргийдэ, онон атак улахан өттө вертикальнай кузовай массыына уорбут. Ол гынан баран, прибордар панеллара умнуллубата, ону таһынан туох эрэ таммах анныгар түбэспитэ. Төлөн муостанан сыыллар. Уот кураан этэ, миигин хойуу арыы былыт бүрүйдэ. Сиидэлэннэ. Шиналар тырыта тыытыллыбыттар, уматык бакыата сүттэ. Хаҥас эҥээрэ ыстанна, Аллараа баар барыта тырыта ыстанна.
  
  
  Уу халтарыйбата. Мин аны дьаһанар кыаҕым суох. Иэдэһинэн элбэх хаан баара эрээри, төһө боччумнаахтык бааһырбытын кыайан эппэппин. Массыына билигин хотуур анныгар тимирэн хаалбыт металл өйө суох ытыы- ытыы, хараҕа суох уордайбыт уонна бытааннык оҥхойон тура түстэ.
  
  
  Олбохтор кэннилэриттэн олус итийэн, уостара ытырбыттыы ытырбахтаата. «Ситим» улаханнык тэнийэн, миигин атын өттүгэр күүскэ бырахпыта. Кини ыарахан ботинкалаах аанын тэлэччи аспыта. Дьолго, 11 саастаах петухов кэннигэр, ол аата аан тыала тэлэччи аһыллар. Бу мин олоҕум быыһаммыта соҕотох. Аныгыскы ейдебулбэр, ону- маны ейдуубун уонна миигиттэн уон сантиметрга турбут нэьилиэгиттэн сууллумаары, суолтан иҥнэн хааларым.
  
  
  Массыына таастарга, талахтарга уонна мастарга быһа түһэн, төттөрү түһэн, иннин диэки сыҕарыйан, дириҥ Аппа түгэҕэр суолу- ииһи ууран кэбистэ. Таас хайалаах муора түгэҕэр тиийдэҕинэ кыһыл уот сандаарда.
  
  
  Тэмтээкэйдээн, талахтарга сүүрэн, тириититтэн хаанын сотон, олоҕум тоҥнон иэҕэҥнээн ылар. Аллараа Бэстээххэ «Ситим» корпус нөҥүө кыһыл өҥнөөх халлаан кырааскаланна. Тиэтэйэргэ тиийбитим. Мин ыксаабатаҕым буоллар, тула сүүһүнэн саллаат дэлби тэптэрэн массыынаны тардыбыт сүүһүнэн саллаат баар этэ. Ол гынан баран, биир мүнүүтэҕэ сынньанаары гынным... Кини кэнниттэн талах нөҥүө сыҕарыйар.
  
  
  Кыракый газ бомба мин атахпар лиэнтэнэн сыһыарыллан турар эрээри, ити кыраммыт штука итинник аһаҕас сиргэ улаханнык көмөлөспүтэ саарбаҕа суох. Онтум сып- сып курдук сытыы уһуктаах, стилеттаах быһаҕы быһаҕынан таһааран билигин илиибэр сытара. Метковичтан хотугулуу- Илиҥҥи блокпостар нөҥүө бүрүллүбүт " Люгер» кураанахтаабыта уонна билигин баара- суоҕа 11 киһи ордубут ортотугар ытыс тыаһа баар. Ол эрээри, бу туспа уратыта суох этэ. Саллааттар көрөллөрө буоллар, туох да туһата суох буолуо этэ. Кинилэри утары охсуһуу олус элбэх этэ.
  
  
  Мин кошмар саҕаланыыта этэ. Ол иннинэ барыта эриэ- дэхси. Кини итальянскай траверга, онтон биэрэккэ эбии төлөннө. Меткович арыый дириҥнээх, тыа хаһаайыстыбатын саҥа куората ханна эрэ Динария Альпатын динария дьиэлэригэр баар этэ, Босния уонна Герцеговина кытылын арааран арааран ыларбыт. Метковичка контактыыр сирэйбэр докумуоннары, таҥаһы- сабы уонна массыынаны билиһиннэрдилэр. Контакт сирэйэ- хараҕа суох чуумпу сирэйдээх этэ, харчы туттабын да, ити этиитэ кини аатырбыт «Ситим»туох буолбутун кини эрэ билэрин курдук уларыйбыта. Докумуоннар куһаҕана суохтук көстөллөрө эрээри, үлэһит бачыыҥкалара цирковой клоун тапочкатын курдук олорбуттара, оттон бүрүүкэтин, свитер уонна халыҥ тирии куртка миэхэ, кытайдар резервэлэрин корсубуттарын курдук кытаанахтык ыга туппуттара.
  
  
  Докумуоннара эмиэ оҥоһуллубуттара ыраатта эрээри, эһиги толору көһүннүгүт да, блокпостка харабыллыыр постарын ааспатаххыт. Кукуруза хонуутун нөҥүө атын суолга турарга тиийбитим, ол кэмтэн ыла сүүрэргэ тиийбитим. Саллааттар бары туттарбатахтара. Массыынам эстэн бүппүтүн көрөллөрүгэр, эмиэ табыллыы-табыллыы буолбатах этэ дии саныыллара. Кинини чугаһыыр фонарийдары көрүөн сөп, бириэмэттэн ыла сержаннар хаһыылара, булуу туһунан бирикээс курдук ньиргийэн иһиллибитэ. Этиэххэ сөп, кини билигин да сүүрэ сылдьар этэ.
  
  
  Тыаҕа саллаат уонна сэдэх ыттар бастайааннай хаамыыларын аахпатахха, тыаҕа им-ньим баар.
  
  
  Кини сотору кэминэн кырыымчык отонноох сиргэ тахсарын билбитэ, тоҕо диэтэххэ, тыа сирин бүтүннүүтүн үрдүнэн хаппыт сир курдук хас да квадратнай километртан ордук квадратнай километр буолбатах буолан, кырыымчык отонноох. Ол эрээри хараҥаҕа ойууру киһи сөҕүмэр көҥүлү оҥорон таһаарар. Кини кыракый хоҥкучахтарынан уонна хаппыт дууптарынан муҥура суох улаатар курдук. Мастар намыһах формалаах буоланнар, суолу- ииһи тобула иликтэр.
  
  
  Аллара түһэргэ тиийбитим. Суол саллааттарынан туолла, туох баар саҥа уонна саҥа бөлөхтөр томтордор нөҥүө бараллар. Бэрдьигэстээхтэн ураты талыы суох этэ. Ол гынан баран, хайалар очуос хайалара букатыннаахтык, халтарыйбыттыы, халтарыйбыттыы, халтарыйан хаалара.
  
  
  Эчэйиитэ бараммыт, ыарыыта эчэйбититтэн тутулуга суох буолбут. Ыарахан этэ. Тараах ойоҕоһугар тохтоото. Эмискэ кини уу бүтэҥи тыаһын иһиттэ. Кини хантан эрэ мин иннибэр барарын билбитэ,арай мин көрөрбүнэн ханнык эрэ кыараҕас хахыйах, таастарынан үлүһүйэн дьарыктанар кыараҕас хотон. Онно уу баара буоллар, бу үрүйэ баар буолуохтаах этэ: үрүйэ олус күүстээх тыас этэ. Оттон өрүс өссө дириҥ хочотун диэкки, арааһа, хаҥас өртүттэн хайа ходуһатын быһыта охсубута буолуо. Ол аата, склон очуостаах, түөртүү- түөртүү өттүнэн ыллахха, мин ханна да барар кыаҕым суох, ыттаах саллааттары куустуһан ураты ханна да барар кыаҕым суох.
  
  
  Билигин ыты эмиэ истиэн сөп. Кыраныысса таһынааҕы ыттары аҕаллылар ини. У зот тогда чедип келгеш, чедип келгеш, чедип келгеш, чедип келгеш, салып келгеш, ажылдап чоруп турар. Ыт кэннибэр шталь улаханнык тыаһаата. Хайдах курдук кинилэр мин суолбунан аастылар? Кинилэр үчүгэй сэргэх буолуохтаахтар..
  
  
  Тиһэх түһүү олус эргийбитэ уонна улахан валуналарынан сабыллыбыта. Киппэ көрүҥнээх илиитин ыга тутаат, килэмиэтир үрдүнэн таҕыста. Онтон эмискэ эргиллээт, бүдүрүйэ-бүдүрүйэ, төннө түһэ турда. Биир мүнүүтэҕэ уу тыаһа тохтоото, синньигэс күөмэй өрө күөрэйэн тахсан эмиэ сүтэн хаалла. Кини ойуур саҕатынан тахсан, мин сэрэйбиппинэн, сүүрүүгэ тиһэх суолбун сарбыйтарбыт очуостары ситиспитэ. Кини туруору уонна халтарыҥнаах оҥхой буолан, аппаҕа барара, арай мин анныбар уу тыаһа эрэ миэхэ хаһан эмэ тиийиэхтээҕин ыйан биэрдим.
  
  
  Илигирээһинтэн пульсируйдаммыт ыарыылаах түөһүгэр, төбөтүгэр икки өттүнэн оҥойон турара. Ый былыт быыһыттан тахсан, эмиэ толору күүһүнэн сыппыта. Миигиттэн ханнык баҕарар миэтэрэҕэ икки миэтэрэ үрдүктээх Рим акведкатын илиититтэн аллара көрдө. Киниттэн туох да ордуга суох, - гранит тиистэрин уонна волокничнай үүнээйилэр кэккэлэригэр маарынныыр таас ароктар. Бу мин саллааттарга идеальнай сыалы- соругу оҥорбут ханаатынан Нагар водопроводы туоратыыга майгынныыр этэ. Өскөтүн, биллэн турар, онно олорон боруобаланан, боруобаланан олоробун.
  
  
  Бүк түһэн баран, хаҥас илиитин сыһыары тутан, сытыы эти утары сүүрэн истэ. Массыына тула көөрөттөҕүнэ, ойоҕоһо тостубута дуу, эбэтэр көннөрү кутуйаҕы алдьаппыта дуу дии санаата. - Саргылаана диэкки ачыкытын иһиллии олордо. Иһэ умса түһэн, сиргэ сыһыары түһэн, аһаҕас айаҕын нөҥүө тыынан кэбистэ.
  
  
  Икки уолум тыҥааһыннаах долгунугар тиийэн, ол чуумпу сибигинэйин истээри, балай эрэ чугастык сылдьыбытым диэн сэрэйэн кэлбиттэрэ. Хатырыктар пулеметтара М61 диэн ааттаммыттар. Эр дьон өссө хас да хаамыыны оҥордулар уонна тохтоотулар уонна ол түүн атын сиргэ сылдьалларын саарбаҕа суох. Кинилэр погоннарыгар наһаа өр спецперацияламмыттар. Кинини кэннилэриттэн тыастаахтык кэтээн көрүөхтээх этэ.
  
  
  Кини саҥата суох дириҥ күлүк түһэн, маһы сыһыары тутан тиийэн кэллэ. Кыракый эр киһи хараҥаны хараҕынан сабыта охсор курдук, иннибэр төҥкөйөн кэллилэр. Кини олох хамсаабакка хаалбыта, кини миигин атахтарыгар сыста илигинэ, көрбөтөҕө. Онтон хаҥас илиитин уунан, сэҥийэтин харбаан ылан, төбөтүн кэннин диэки эргитэн кэбистэ. Уҥа илиитинэн ити горлу сыһыары тутан ылла.
  
  
  Саллаат биллиргэс тыаһы таһаарда уонна охтон түстэ, онуоха хаана ону тиэхэлээтэ. Кини иккис киһитин уҥуоҕун эргитэн, бэйэтин М61 тулатыгар кыайан кэлиэн иннинэ, атаҕын төбөтүгэр батары биэрдэ. Устунан кини бинтиэпкэтин кэннигэр бинтиэпкэтин кэннигэр бинтиэпкэтин сулбу тардан баран, өлбүт табаарыһын пастухчаанын устан кэбистэ. Кыыһырбыт таҥаһа иһилиннэ, онтон быһаҕым эмиийин анныгар биир доллары уурар сыалга түбэстэ. Кини аргыый аҕай умса түһэн, табаарыһын кытары кэккэлэһэ түстэ.
  
  
  Ыларга санаммыта да, кэлин ону миэстэтигэр хаалларарга быһаарыммыта. Автоматтардаах буолуох этэ да, өссө сылайыах этэ, ону ааһан иһиэм этэ, арай, ачыкыны тосту түһүөм этэ. Кини Аппа кытыытыгар сүүрэн кэлэн таҥнары көрдө. Хаһан эрэ булгунньах үрдүнэн турара, ол гынан баран, хас сыл ахсын сүүнэ улахан сыылан сылтаан умнуллан хаалара буолуо. Кини хаппыт ыскылаатын- хаппаҕын өссө да араарбата, Үөһээ өттүгэр сытар араас дьапталҕалар ыккардыларыгар сытар. Бу саплонна хайыахпытый, икки өттүттэн тиһигин быспакка эркиннээҕэр быдан ордук этэ.
  
  
  Кини түргэн үлүгэрдик таас хайалары туораан, үүнээйилэри уонна эдэр мастары батыһан, охтумаары кутталлаахтык түһэ сырытта. Төһө да кыһаммытым иһин, кирдээх таастары, кирдээх бадарааны эрийтэлээн баран, ачыкытын амтанын биллэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр оҥочону тосту көтүппүтүм эрээри, аленкабын туттаран, туран, известняк этиитин тула сэрэнэн одууласта. Ачыкы хайа да түгэҥҥэ мин анныгар ыһыллар кыахтаах былыргы урусхаллартан хапчааннарын хапчааннаата.
  
  
  Она начался В четырех. Суолгун- иискин кичэйэн таларга тиийбитим. Кини уон миэтэрэ кэриҥэ иннин диэки сүүнэ улахан опорнай колоннаны иннибэр, холумтан букатыннаахтык мин иннибэр сытыытык хаһыы иһилиннэ. Өлбүт саллааттар бааллар. Талахтарынан, сэбирдэхтэринэн сүүрэллэрин, сэбирдэхтэринэн куотан иһэллэрин истибит, онтон өссө элбэх хаһыы түрдэстибит. Кини эргиллэн Аппа кытыытыгар турар саллааты көрдө. Бары М61 киһини тэбис- тэҥҥэ ытыалаан барбыттар... Гранит үлтүркэйэ, сланец үлтүркэйэ уонна үүнээйилэрэ миэхэ улахан ардах түспүттэрэ. Кинини, кыайан булбат кыракый таастарга сыһыары тутан, билигин ханна барарбын билбэппин. Балет тапочкам бытарыйан, алдьаммыт разведка лоскуйдара хоҥнон хааллылар. Буулдьа уонна осколкалар мин диэки сыҕарыйан аастылар. Хас да киһи склонтан суулларбыттар. Икки бойобуой хара маҥнайгыттан тохтоон, автоматтарын нөҥүө ытыалаан барбыттар. Кини тааска сыабынан сыаптаан баран, доллары ойоҕоһунан хостообута.
  
  
  Ытыы саҕаламмытын курдук түргэнник тохтоото. Кинини хамсаабакка сыппыт. Икки эр киһи күлэн баран, чуумпуну аймаан баран, миигин үрдүгэр барыан баҕарда. Саҥа маҕаһыын бэйэтин пулеметугар турар. Быһаҕым Хаантан халтарыйара. Кини саҥата суох кинитээҕэр штанин туһунан сотунна уонна ол чугаһыырын кэтэһэн, илиитигэр ыга тутта. Эр киһи миигин бүтэрээри тиийэн кэлбитин истибитим. Кини хамсаабакка хаалбыта. Мин суос- соҕотох шанс бэйэтин автоматынан наһаа эрэллээх киһинэн буолуо диэн түмүктээтэ. Хараҥаҕа тыыннаах эбитэ дуу, суох дуу диэҕи, кини соһуччу соҕус ыйытыылары оҥороро.
  
  
  Кини сыппыт сиригэр билигин баар. Бу М61 маҕаһыын иннин диэки туруоруллан, хааман иэҕэҥнээн истэ. Харахтара титирэстии түһээт, муна-тэнэ кэтэһэн, муна-тэнэ, стилеты бырахта.
  
  
  Үөһэттэн ыарахан, үчүгэй биитэ саллаат түөһүгэр сүтэн хаалла. Бу этим- сииним тыҥаата, онон кини тиийиэн иннинэ, аквкаттан түһүө диэн куттаммытым. Ону харбаан ылан, кыыныгар хоҥнон түһүөн иннинэ быһаҕын сулбу тардан ылла. Быһах ыраас тахсыбыт. Эргиллээт, миигин аһаҕастык көрдө. Ити харахтарыгар мунаарыы-мунуу, ыарыылаахтык, ол кэнниттэн хат пулеметтар уоту аспыттарын кэннэ, туман кураанах пулемет тыаһа иһилиннэ.
  
  
  Кини этин щит курдук туттубута. Буулдьа бу көхсүгэр түбэстибит, тирээпкэ курдук кэҕиннэрбиттэр. Кини ачыкытын диэки халтарыҥната сатаата да, холкутун тэҥҥэ тутан хаайар кыаҕа суох этэ. Харахпар киирэн куртка киирэн иһэн олус эрэйдэммитим, ойоҕоско түспүтүм. Тарбахтарым хапсыһыыны сүтэрдилэр. Саллаат ойоҕоско түүрүллэн баран, разведкаттан түстэ.
  
  
  Онтон холку ньуура дэхситэ суох ньууругар охтубута. Кини хамсаан- имсэнэн хамсаан көрдө да, туох да эрэлэ суох курдук буолла. Онтон Уһук хоту тоҥон эрдэхпинэ, өссө туругуран дьарыктанар күүһүнэн харбаан ылбыта. Хапчаанынан тымныы тыал түстэ. Тарбахтарым көһүйдүлэр, аны кыайан туттумматылар. Мин таспар тиийиэм диэбиттии, төбөм тааһа хайа барыах курдук буолла. Айахпын оргууй аҕай төҥкөйөн, уоһум тобус-толору уурда. Ити хаһан эрэ боруобалаабыт саамай минньигэс уу этэ.
  
  
  Онтон илиибин хам баттаан баран тааһы ыһан кэбистим...
  
  
  
  
  
  2 баһылык
  
  
  
  
  Хараҕа суох паникаҕа көһө сылдьар Өймөкөөҥҥө тиийэн кэллэ уонна илиим ньылбы бөҕө буолан хаалла. Онно кини охтубатын өйдөөбүтэ, саллааттар биэстии буолан барбаттар эбит.
  
  
  Төбөтүн хамсатарга холоммута да, ыарахан этэ. Хараҕым силимнэммит курдук буолан баран, кыайан арыйбатаҕым. Сыыйа- баайа өйбөр халыҥ араҥатын курдаттыы киирдэ. Ону өйдөөн көрбүтэ эргэ Быһыыны- майгыны хайдах быраҕан кэбиспитин. Ачыкыны миэхэ биэрбит кыракый шанс санаан кэллэ, ол иһин эккирэтээччилэртэн быыһанар кутталлааҕын. Аһыныгас сүүрүктэрим, тарбахтарым таастан тааһы тосту түспүттэрэ. Кини отель курдук бүтэһик дьэҥкэтик санаанан, бу охтубутугар түһэргэ күһэллибиттэрэ. Ити сымса буолуохтаах, атын эппиэт суох. Ол кэнниттэн Муустаах уу ситтэҕинэ туман этэ. Тоҥуу- хатыы кэмэ, сииктээх кэм, кэм- кэрдии бигэ туруктаах, туох да суох.
  
  
  Туох да суох, баччааҥҥа диэри хоруй. Банк мин түөһүм сыста. Билигин ону биллэ. Тыыннаах хааларга туох да төрүөт суох этэ да, мин кинини кытта бииргэ сылдьыбытым. Ол кэнниттэн уйан дууһам сымнаҕас иэйиитэ, имигэстик имигэстик имигэстик имигэстик имигэстик имигэс таҥаһа этэ.
  
  
  «Ссс», - диэн туох эрэ куолас сибигинэйдэ. Онтон серб- хорватовскай сымнаҕас куолаһа салгыы: «Чуумпу. Билигин куттал суох буолуутугар.
  
  
  Сорохтор кинини чугас дьахтартан ырааҕынан истибит: «саҥарыма, Арвия!»
  
  
  Кини бытааннык хараҕын арыйда уонна эдэр сирэйбин көрөбүн. Кыыс миигин тобуктаан тобуктуу олорор, бүк түһэн олорор. Кини сүүрбэччэлээх, сүүрбэччэлээх, хараҥа күөх дьууппа, сырдык күөх өҥнөөх блууктардаах этэ. Уп-уһун маҥан баттаҕа. «Баҕар, өлбүтэ буолуо, бу оройуон", - дии санаабытым.
  
  
  Кыыс төбөтүн эргитэн саннын нөҥүө: «ийэм, ийэм, уһугунна», - диэт, уһугунна.
  
  
  «Оччоҕо аҕаҕын тута бул".
  
  
  Кыыс миигин эмиэ көрдө. Туруон иннинэ сүүһүгэр ыга сыстыбыт. Уһун дьууппа туһунан илиитин уунна. Баттаҕа санныгар тиийэ тиийдэ уонна толору түөһүгэр иилистэ.
  
  
  - Диэн ыйытта. - "Кимҥиний?"
  
  
  Онуоха ийэтэ: «Арвия, аҕаҕын тута ыҥыр», - диэн үөгүлээтэ.
  
  
  Кыыс тыыллан- хабыллан күҥҥэ ыксаан барда. Мин көрдөхпүнэ эдэр эт- сиин линияларын, ол түөһүн уонна атах линияларын кэтээн көрдүм. Ааны сэгэччи аһан баран, билигин күнү көрбүтүм. Ол эрээри күн бу кыра квадратнай хос иһигэр киирбэтэҕэ. Бу фермаҕа мас муостаны, мас эркиннэри уонна соломо крышаны учуоттаан фермаҕа хос баар буолуохтаах этэ. Кини кытаанах самодеятельнай миэбэлинэн, хараҥа уонна эргэ оҥоһуллубута. Хата, мин утары кыра уҥуохтаах дьахтар чаанньыкка тугу эрэ мэһэйдээтэ. Сирэйэ күл-көмүлүөк буолбут, мырчырыттаҕастаах сирэйигэр баайыллыбыттар. Бааһынайдар сындалҕаннаах олохторун илдьэ сылдьаллар, сылларын ылаллар. Кини мин баарбар бүүс- бүтүннүү хотторон баран, эппит тылларын эппэтэҕэ.
  
  
  Кини эркиҥҥэ сылгы сиэлинэн сууламмыт эркинигэр ыга тардыллан сытар. Тириитин иилээн- саҕалаан баран сыгынньах сылдьарбын өйдөөтүм. Дьахтар төбөтүн үрдүнэн инчэҕэй таҥаһы көрбүтүм.
  
  
  Эмээхсин хамсыырыттан ураты тыас- Уус биһиэхэ суоҕа. Ол кэнниттэн аан аһыллан, Армия киирээт, кэннигэр кыһыл кулгаахтаах, уһун уҥуохтаах, кыһыл кулгаахтаах, кийиит кыыс көрүстэ. Уот кылап гынна, сүрдээх сытыы рельеф, чох линияларын, дириҥник олордуллубут, кыараҕас айахтарын тоһутан баран. Онтон арай кини миигин аһаҕастык иннибэр турбута, онтон биэтэҥнээн, бастаан дириҥник үөһэ тыынна.
  
  
  Ол аата эн Уһугуннуҥ, — диэтэ кини тиһэҕэр. «Биһиги олус долгуйбуппут. эн . .. оннук уһуннук утуйбута.
  
  
  Билигин бэйэҥ хайдах сананаҕын?"- диэн ыйытта, припарканы ылан.
  
  
  Мичээрдиирим ордук буолла,-диэтэ мин сирэйбэр күлэн мичээрдии-мичээрдии. — Миэхэ билигин ханна баарый?
  
  
  Бу Джзан нэьилиэгэр баар дэриэбинэ.
  
  
  Миигин бу информация толору тэрийдэ. Өрүс улахан дельтаҕа кубулуйуон иннинэ ньиэпкэ эмиэ баара. Оттон өрүс уһуна хас да сүүһүнэн миллиард баара биллэр, ол аата мин миссия оройуонугар сылдьабын. Ынчыктаан ынчыктаан баран: "Дьзан — кыра дэриэбинэ дуо?»
  
  
  Оҕонньор айаҕа кислой мичээрдээбит.
  
  
  Биир саамай кыра. Онтон аҕыйаан иһэр.
  
  
  "Бу муоста үрдүнэн дуо?"Мостар-бу Метровичтан отучча километр кэриҥэ кыра хайа бөһүөлэгэ.
  
  
  «Биһиги манна, муоста уонна Кончук икки ардыларыгар, суол өрүстэн туоруур муостабыт".
  
  
  Кини уоһун бүрүйдэ. — Ол аата биһиги Аптуобуһу кытары кэккэлэһэ сылдьабыт дуо?
  
  
  Кыыс хараҕа куттанан кэҥээтэ, тириитэ кубарыйан хаалбыт курдук. Аҕабыт уоскун кумуччу тутаат, төбөтүн имэрийдэ. — Даа, - диэтэ кини сымнаҕастык, ки һи эт илиитинэн кордо. — Биһиги балачча кэпсэттибит дии саныыбын.
  
  
  «Олус элбэх, Иосип», - диэн дьахтары эбэн эттэ. Кини миэхэ буруо унаарыйар ыарахан куруһуоктаах чугаһаан кэллэ. Кини миэхэ куруһуогу уунаат, эгэ ылаары локутка тённёр. Эгэ харахтара туртастар уонна кини сыҥааҕа тыҥааһыннаахтар. — Наһаа элбэх, — диэтэ кини эмиэ төҥкөйөн баран. - Бу эмиэ элбэх туһаны аҕалыа суоҕа.
  
  
  - Бокулуон, дьахтар, - эр киһи приказтаата. онтон миэхэ: «аһаа, онтон сынньан», - диэбитэ. .. Бүгүн түүн эн биһиэхэ кимҥиний?"
  
  
  — Суох, — Армия тыына түстэ. — Кини өссө мөлтөх.
  
  
  "Тугу да гынар кыаҕыҥ суох."
  
  
  — Мин өйдүүбүн,-диэтэ мин. Бу чөкчөҥө мин бараан уонна помидор устун эмп- томп эттээх, тымныы кураанах куртахпын ититэн кэбиспит этэ. — Эн миигин кистээн олус куттаатыҥ, - диэбитэ кини салгыы. — Олохпун быыһаабыккын сөп.
  
  
  — Баҕар, эн олоххун быыһаабыппыт буолуо. Ол туһунан олус эрдэ кэпсээ эрэ. Ыйтан аҕыйах ый анараа өттүгэр ити төһө бириэмэни ыларбытын үөрэ- көтө көрсүө этибит да, билигин даҕаны. . Дьүүлүн булкуйан, бэйэтин тохтоото.
  
  
  Саргылаана сгу- га үөрэнэн бүтэрбитэ. Куолаһа түргэн - түргэнник, тиэтэллээхтик хамсыыр. «Сарсын эбэтэр өйүүҥҥү Дьзан аны суох буолуоҕа".
  
  
  Кини хайдах эрэ саҥата суох хаалла. Эр киһини уонна бу кыыһы үөрэппиппит, салгыы аһаабыппыт. Бүтэһик таммаҕын иһэ олорон, куруһуогу та ҥ аһы та ҥ аһа уонна: «манна туох буола турарый? " - диэн холкутук ыйытта.»
  
  
  Эр киһи тииһин ыга тарта уонна «бу эн охсууҥ буолбатах»диэн хаһыытаата.
  
  
  Истиҥ! - диэбитэ мин. — эн миэхэ олоҕу быыһаатыҥ, ону билиҥҥэ диэри, хайдаҕын билбэппин. Эн миигин хаххалаатыҥ, оборудованиеҕа кыһаммытыҥ, мин эйигин кытта эн дьиэ кэргэҥҥин билэбин, өскөтүн эйигинниин өйдөһөллөр. Онон мин охсуум буолбатах диигит. Бу охсуу буолбатах, — диэн дьахтар кыыһыран эттэ.
  
  
  Иосип, эн акаары эбиккин. Бу охсуу буолбатах. Битва бүттэ.
  
  
  — Ол туһунан миэхэ кэпсээ эрэ, - диэн кэтэспитэ.
  
  
  — Бэйэ — бэйэлэрин кытта хаалсар ордук, - диэн Өһөстүк хоруйдаата.
  
  
  Чэ, ону барытын курдук өһөс, өһөс буолуон сөп.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - «Дэриэбинэҕит тоҕо алдьанна?» — Мин атыннык билиэхпин наада, онтон атыннык барыам суоҕа. Ол суох түгэнигэр мин барар кыаҕым суох.
  
  
  Эр киһи халлааҥҥа илиитин өрө ууммут, хомойбут- хоргутан үөһэ тыынна. «Дойду & amp; quot; & amp; quot. Манна, Дьзаҥҥа, биһиэхэ улахан хаптал хайалаах, өрүс аттыгар кукурузаны уонна арыгыны үүннэрэбит. Биһиги дьолбутун көрдөрөөрү маһы тула тутабыт, тааһы тула буолбакка, бу олохтоох үгэскэ кубулуйабыт».
  
  
  — Салгыы бар, - диэтэ мин.
  
  
  «Билигин Сербия саллаат лааҕырыгар кубулутуон баҕарар, тоҕо диэтэххэ, онно уу баар, сарайга кылаабынай лааҕырга тиийэ чэпчэкитик тиийиэн баҕарар".
  
  
  Кини "Сербия" диэн сэнээн ыҥырбытыгар күлүү- элэк гынарга нэһиилэ тиийбитим. Сербтэр нэһилиэнньэтин 42%- нын ылаллар, онон политиканы уонна правительствоны хонтуруоллууллар. Атын этническэй бөлөхтөр, хорваттар, словенецтар, Босния, черногорецтар уонна македонецтар сербияларын абааһы көрөллөр. Дойду тутулуга суох бөлөх уонна региональнай Дьулурҕан тула лоскуй суорҕан. Иосиф уолаттара Сербия саллааттарын тоҕо диэтэргин, миигиннээҕэр элбэх ыҥырыылаах ыалдьыт буоларгын ыйан туран, аанньа ахтыбата чахчы. Ол гынан баран, билигин күлүү- элэк эрэ буолбатах. Быһыы- майгы итиннэ наһаа ытыыр этэ. «Утарсыыны утары охсуһар былааһы былдьаатылар дуо?»
  
  
  (Даа."Иккиэн аптуобуска саалаҕа утарсыы базата суоҕун билбиппит.
  
  
  — Эйигин кытта туох буолуоҕай?
  
  
  Кырдьаҕас Иосип сирэйэ кыраныысса үрдүнэн ыһыллыбытын курдук көһүннэ; ити куолаһа тыҥааһыннаах, толору өһүөннээх этэ. — Кинилэр мантан элбэх милиция туһугар лааҕырдарга сыталлар. Биһигини кыыллыы өлөрөллөр. Бу биһиги өлүүбүт. Иосиф хайыы — үйэ холку куолаһынан салгыы эппитэ: "өрүс кытылыгар быраҕыллыбыт өйгүт суох. Бааһынайдар эһигини манна аҕалбыттар, онон эһиэхэ олохсуйар сирим суох. Эһигини саллааттар баҕарбыттара. Биһиги кинилэргэ ханнык баҕарар саһан хааларга көмөлөспүппүт.
  
  
  Ыал ыксаллаах быһыы- майгы туһунан кэпсэтии, хорсун быһыы- майгы сатарыйыыта суох барда. Иосип тохтоон эргилиннэ. Кини аан кырыытынан бүрүллүбүт чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тохтоото. Күн кэннигэр ити өбүгэлэрбит батарыллыбыт муостаҕа күлүк түһэр. «Бу Балкан аанын аттыгар хатаа», - диэтэ кини. «Мин үс төгүл бытааннык үөрэниэм. Аны кими да түһэримэ. Онтон ону- маны барытын ыыта барбыттар.
  
  
  Саргылаана иһэ олордоҕуна аанын хатаан кэбистэ, эппитин курдук аанын хатаата. Халыҥ төгүрүк төгүрүк Бөтүрүөп күн икки өттүгэр мас уоттаах киирээт, балай да кытаанах атааканы тулуйбакка, балачча кытаанахтык көрбүтэ. Таҥаһын өйдөөн көрбүтэ уонна билигин да инчэҕэй эбит. Тахсыахпын баҕарабын да, бааһырбытым, улаханнык эчэйбитим, күүстээх ыарыыны тургутан көрбүтүм. Хас биирдии быччыҥнара мин диэки Ыгылла-Ыгылла, нухарыйа сыталлар.
  
  
  Хос ортотугар тайцзи- цюань диэн 108 үктэл, Сеня эпотерическэй формата хаста да аастылар. Туох- баар ритуал толоруутугар сүүрбэ мүнүүтэ ааста да, онтон кини бэйэтин чэбдигирдэн, өрө көтөҕүллүүлээхтик, онтон кылгас сынньалаҥы хаттаан сөргүтэн ситистэ. Онтон үһүс төгүлүн суорҕаныгар төннөн, дзен- транска тиэйилиннэ. Бэйэтин этин- сиинин, тас санааларыттан босхолонон баран, джзан дьылҕатын уонна бэйэтин тутулуга суох миссиятын туһунан толкуйдуура.
  
  
  Арай үлэ хара саҕаланыаҕыттан уорбаланан көһүннэ. ..
  
  
  Бөрө репутацията, Н3, - диэтэ миэхэ саата суох сирэйдээх хоодуот. «Бу саҥа сорудаҕы эйиэхэ сөбүлүөҥ".
  
  
  Босс юморга кэлбитигэр куруук сарказмынан сылдьар. Мээчиги кэннибэр ньиргийэн баран мэнээк эппиэттиирин билэбин. Мээчик уон икки ыйдаах окко түбэстэ. Балбайбыт дэриэбинэҕэ тиийэн бачыыҥка үрдүгэр түстэ.
  
  
  Тииһин хабырынаат, мээчиги булаары сыарҕаҕа үҥүлүннэ. На этом Вашингтоне & Amp; Quottos & Amp; quot; на противной өттүгэр после дальше от офистов АХ Вашингтон. Биһиги бу оонньуу сиэрин- туомун чөмчөкөтө сыһыаран кэллибит. Ол миэхэ судургу этэ: мин атыннык кубулунуо суохтаахпын.
  
  
  "Милан сыл аҥарын туһунан хаһан эмэ истибиккит дуо?"хоккоом, миигин батыс", - диэн ыйытта.
  
  
  Мунду үөлэнигэр күлүүһүнэн анньара. Кини хаһан эрэ Германияҕа Миланы билэр этэ, — диэбитэ мин. «билигин бу алта уон сыл аннынан буолуохтаах. Тиһэх, мин бэйэм төрөөбүт дойдум хайаларыгар туох эрэ Хорватия хамсааһынын салайбыта.
  
  
  — Сыл аҥара Милан эмиэ АХ агена этэ. Биһиги бу ороскуоту сабарга көмөлөспүппүт, ону хайдах өйдүүгүн өйдүүгүн. биһиги ону хаһан да билбэтэхпит. Мин билбэппин, бу дьон дьиҥнээх патриоттар буолаллар дуу,эбэтэр бу көннөрү баан төбөтө, өлөрөр- өһөрөр уонна талыыр лозуннарынан көҥүл уонна революция лозуннарынан киһини өлөрөр. Милан бэйэтин лааҕырын тула аптуобуска илдьэ сылдьыбыт Сэбилэниилээх Сэбилэниилээх этэ.
  
  
  — СР ? Эһиги көрөргүт курдук, Милан өлбүтэ, оттон кини бөлөҕө билигин да дьайар дуо?
  
  
  (Чуолаан оннук. Кини уон хонуктааҕыта сэриигэ ытыалаһан сыппыта. Бу биһиэхэ ханнык да сыһыаны сатаан туһаммакка дьарыктанар үгэс этэ. Мээчиги хайыы- үйэ буллуҥ дуо? - көтүмэхтик ыйытта.
  
  
  (Суох.'
  
  
  «Бу икки ыстараап очкотун ылыаххытын сөп".
  
  
  «Мин бу мээчиги булуом".
  
  
  Саннытын өрө көтөхтө. - "Бу биһиги Милан дьоно баччааҥҥа диэри Аптуобуска базаны туһана сылдьаллар этэ.
  
  
  Апостс-бу хотой уйата. Бу урут "гректэр былаастарын саҕанааҕы" диэн ааттаммыт Рим кулуттарын лааҕырдара этэ. Былыргы историяны сөбүлүүр буоллаххытына, үчүгэй. Бу барыта бөрөҕө туох сыһыаннааҕый?
  
  
  — Оннук тулуйбаккын, Ник. Эн бу мээчиги хаһан да булуоҥ суоҕа». Хо маска өйөннө уонна сигараны целлофан устун таһааран баран, айаҕар ууран кэбистэ. Кини буруонан өрө ытыллан таҕыста. «Милан питомнигын быһыытынан үрүҥ бөрө баар. Дьиибэ талыы, ол гынан баран, бу киһини билэргит буоллар, быдан табыгастаах буолуо этэ. Бу бөрө ханна да сырытталлар, сиэрдэринэн эрэ буолбакка. Милан итини хайдах ситиспитин билбэппин эрээри, кини бөрө моонньугар тирии ыскылааттарыгар кыракый быһаҕы оҥорбут. Ити кыра Хаптаҕай суумка курдук этэ. Ону түүлээҕи көрүөххэ сатаммат, бөрө харабыл курдук. Милан бу суумканы кистэлэҥ информацияны тиэрдэргэ туһанара.
  
  
  Бу олус ураты буолбатах дуо?
  
  
  Кинини эмиэ итинник саныыр, ол гынан баран, Милан бэйэтин израильнай манерыгар»туйгун санаа " дии саныыра.
  
  
  — Билигин кини?
  
  
  "Бөрө билигин ол огдообото" саалаҕа баар.
  
  
  Оттон бу дьахтар өлбүт милииссийэтэ ханнаный?
  
  
  «Аптуобуска. Ханна баарый".
  
  
  Мунду тутааҕар мунду тутааҕар хатыылаах тутааҕын тутта уонна эмискэ сылайбыттыы биллэ. Она было очень работал схватком АХШ, что- то нибудь не привет, что это привет. - Суох, миэхэ эппэтэҕим. Сэрэйэбин. Милан өлбүтүн кэннэ, бөрө оскуолатыгар информация баар буолан, билигин аһаҕастык наада. Билигин кинини аптуобуска барыахтаахпын .
  
  
  — Куолас-куолас.
  
  
  Ол гынан баран, бу дьахтар мин кэлиэхтээхпин билэр дуо?
  
  
  (Даа. Аны икки күн эһигини күүтэр.
  
  
  «Тоҕо итинник иһитиннэриини мэлдьи тиһэх истэбин?»
  
  
  (Чэ, чэ буоллун. Мээчиги булар, - диэтэ Хоко, ыраах сиртэн атаҕын өрө көтөхтө. — Төнүннэхпитинэ, кинини Аптуобус картатын уруһуйдаан баран, биһиги киһибитин Метковичка хайдах сибээстэһиэххэ сөбүн кэпсиэм. .. '
  
  
  Оннук этэ: Тиковичтан Джзан аквовка тиийэ. Бу улахан суолта өй- санаа суох, ол эрээри Россия нэһилиэнньэлээх пуунугар тэптэрэн, тэптэрэн, тэптэрэн, куттал суоһуур туруга билигин да салҕанан бара турар. Бэҕэһээ Метковичка блокпост эрэ буолбатах этэ. Бу сэриилэри, ыты, истребителлэри өйүүр биир киһиэхэ блокпост этэ. Ким эрэ кэлиэм диэн сэрэттэ, ол аата мин хаххам быстан хаалбыт, оттон мин докумуоммун билигин туһанарга олус кутталлаахтар. Аптуобус сымыйа буолуон сөп, оттон мин ону билэрим- көрөрүм быһаарылла илик. Олус сэрэхтээх буоларга күһэллибитэ гынан баран, бүгүн түүн Аптуобуска барарга күһэллибитэ.
  
  
  Ааҥҥа үс төгүл тоҥсуйдулар. - Эҕэрдэ . - Истэҕин дуо?'
  
  
  Кини Армия саҥатын биллэ да, хардарбата.
  
  
  — Мин соҕотох этим, - диэтэ кини. «Баһаалыста, миигин тут».
  
  
  Кинини биир суорҕанынан эрийдэ уонна күҥҥэ чугаһаата. Онно тымныы маска кулгаахпын ууран, болҕойон иһиттим да, уорбаланааччы тугу да истибэтэ. Биһиэхэ ыарахан саппыкы, эр дьон чуумпу тыынын чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр баар.
  
  
  "Тугу баҕараҕын?'
  
  
  У 'йэ . ...Кини саҥа биинтэни аҕалла... эн бокскар, - диэтэ кини титирэстии-тардыалыы, титирэстии-тардыалыы.
  
  
  Уже уже тебя заполнился, но вокруг ибили тебя из моих иборовиями, и она были бесплатиться. Ону ааспыт түүн Суоттуга ыытыллыбыт Пульс ыарыытын өйдөөн көрбүтэ уонна ойоҕоһун алдьаппыта диэн куттаммыта. Ол гынан баран, оннук буолбатах этэ. Хата, дьолго, хараххын дьөлө тараччы тараччы быраҕан кэбиспит. Урукку курдук чараас фиолетовай балаһалар баалларын үрдүнэн, быыкаайык оруос оруос оруос оруос оруос тара суох, ону уларытыах иннинэ уларытыахха наада. - Сөп, - диэтэ мин. - ол гынан баран, мин эппэппин тухары кииримэ.
  
  
  — Хайдах баҕараргын, — диэн хоруйдаата кини.
  
  
  Кини заслонканы хомуйан, суорҕаҥҥа төннүбүтэ. Зевуляны ыҥыраат, аан аһылынна, ону көтүтээри балай эрэ киэҥник аһылынна . Сонно тута ону сабан, балкатын миэстэтигэр уурда.
  
  
  Ах, - диэтэ кини миэхэ сыһыана. Кини тылын төбөтө кыһыйан уоһун имэрийдэ. Кини хараҕар чаҕылхай сырдык этэ. — Биһиги төрүт соҕотохпут, ону эн билэҕин дуо?
  
  
  — Аҕыйах мүнүүтэ күүт, Армия. Эн манна туох диэн аҕаҥ билэр дуо?
  
  
  «Кини олус дьарыктаах этэ. Кинини сүгүн сырытыннарбат этэ.
  
  
  «Уг. Ийэҥ эмиэ?'
  
  
  — Кини эмиэ дьарык этэ.
  
  
  Кини миигин кытары кэккэлэһэ түһэн, илиитин уунна. "Өйдүүгүн дуо? Ону биинтэтэ аҕалбыт. Илиибитигэр улахан суулка, үрүҥ биинтэ баар. — Мин эйигин түөскүн кэтиэм. Оччоҕуна эн бэйэҕэр сыананы билэҕин.
  
  
  — Махтал, — диэтэ мичээрдии-эй. Сибиэһэй тирии сыттаҕына, сылаас түөскүн тобуктуу, сылаас тириинэн илгистэ. Кини мин талахпар бырастыы гыннаран, тириитин суулаан, тарбахтарын суулаан саҕалаата.
  
  
  Мин манна куруутун биир этим, — диэтэ артиллерия талбыт таҥаһын тардыалыы-тардыалыы. «А паровой такие скучают. Онно эн хантан төрүттээххиний?
  
  
  (Хаһан да. Ол гынан баран, баччааҥҥа диэри чуҥкуйбатаҕым
  
  
  «Бу кырдьык, эн дьахтар буоллаххына», - диэн Надюша эттэ. «Бары дьүөгэлэрим кэргэннээхтэр, биир- икки оҕолоохтор, мин эмиэ бэйэм туспар баҕарабын. Кинини урут таптаан, эмиэ эргэ тахсар кыахтаах этим эрээри, Дьзаҥҥа кэргэн тахсыахпын баҕарбаппын. Барааннар курдук буолаллар, оттон эн барааннар курдуктар... .. '
  
  
  Кинини билигин илиибин сыгынньах тириини күөдьүтэн кэбистилэр. Бэйэлэрэ тобуктаан, суорҕан анныгар түһэннэр, мин олоҕум, курун тула эргийэ сырыттылар. Кини миигин биирдэ таарыйда, олус чэпчэкитик таарыйда. Тыынарын кистээтэ. Онтон суорҕанын туора быраҕан баран, харахтара туман буолан, Багдарыын Сүлбэ диэт, үрдүбүнэн көрөн турдахтарына үрдүбүнэн көрөн астылар.
  
  
  Хап- сабар саҥатын үтүктэн, саҥатын үтүгүннэрэн үтүгүннэрэн барда. Бытааннык, кыттааччылар, күөх блоктарын тимэхтээтэ уонна төгүрүк түөһүн көрдөрдө. Киһи сирэйин оргууй аҕай ойон тахсан, дьууппа анныттан тахсан истэҕинэ, сыыдамнык сирэйин диэки сүүрэн истэ. Хараҕым муна-тэнэ, титирэстии турар иэдээни түһэрээри, чохчолоон, чохчойон кэбистэ. Кинини блузкалаах уонна дьууппалаах кэккэлэһэ кэттэ.
  
  
  Ол харахтара этим- сииним сыһыарыллыбыттара, ол иһин намыһах, сымнаҕас куолаһынан сибигинэйдэ. У 'рду' у ' лэлиибин. Аҕаҥ эйигин манна былырыын аҕалбытын кэннэ аан бастаан көрдүҥ.
  
  
  Арвия мин таспар суорҕаҥҥа сытабын. Кини илиитэ отоно килэркэйэр устун илиитинэн сирдээбитэ. Кинилэр кэрэ дьүһүннээх этилэр, кини түөһүн сылаас, сымнаҕас, түөһүгэр сыһыары тутан. Кини сирэйин- хараҕын өрө тутан , киппэччэгэй айахпын ыга тутан, икки илиибитигэр ыга тарта. Кини миигин тула сөрүүн тарбахтара сөрүүкээн олордохторуна, ол кэнниттэн кини этин-сиинин бүтүннүүтүн миэхэ ыга кууста... — Ээ, билигин, - диэтэ кини. "Билигин баһаалыста."
  
  
  Кини бэйэтин анныгар уунаат, миигин ылынаары атахпын хамсатта. Кини этин-сиинин титирэстии-илигирии, оргууй аҕай иннин диэки сыҕарыс гыннаҕына, кини этэ-Сиинэ титирэстиир. Өттүкпэр сыһыарыллыбыт, оттон оҥочолорум тоҥнон, икрим тула сомоҕолоһон хаалбыттар. Кини сымнаҕас эттээх- сииннээх уктан баран, мин анныбар тэбэн киирэн, икки өттүн, төбөтүн иннин- кэннин, ыраас уонна толору капитуляцияны арыйаат, иннибэр тэбэн кэбистэ. Ону, хайдах үүнэн- сайдан, ситэн- хотон испит үөрүүм өссө кэҥээн иһэрин сэрэйдим, ол мин иннибэр өссө күүһүрэн, инним диэки сыҕарыйан эрэрин көрбүтүм.
  
  
  Ордук! Даа. Өссө эбии, - диэн кини өссө өрүкүйэн туран, миигин биэс атаҕынан тэпсэн баран. Онтон хаһыытаан, хижина чуумпутун быһыта тыытта. - Саргылаана барахсан Миитэрээс бүтэн эрдэҕинэ конвейсердаан кэбистэ. Ол кэнниттэн этин-сиинин түҥнэри көтүрэн, саҥата суох ыппакка, үлтү сынньыбакка, үлүбээй үлүгэр ыга сыстыбыт үлүгэрдээх үлүбээй! Иккиэн хамсаабакка, сылайбыт уонна толору дуоһуйа сыппыппыт.
  
  
  Кэлин маннык оонньууга ийэбит солярка хаалларбыт миини ылбыппыт. Аармыйа сирэйэ кытаран хаалла, ньүдьү-балай буолан, кинини кытары кэпсэтэ олордохпуна, олус кэрэхсэбиллээхтик көрдө.
  
  
  Болҕойон иһит, — диэбитэ мин. — эдэрдэр Апостска мин буоларбын эн билэҕин дуо?оннук буолбатах дуо? — Мин оннук саныырым, — кини куруһуоктар тиһэҕэр тиийэ хоруйдаата. Кини мини уунаат, хараҕын хат санаарҕаабыт. — Ол гынан баран, эн хаһан да ситиһиини ситиһиэҥ суоҕа. Хайа баҕарар саллааттар.
  
  
  Кинини арвия көрө сатыыбын. Онон кыайыам, дьоҥҥо да көмөлөһө сатыам.
  
  
  Ол гынан баран хайдаҕый?'
  
  
  Төбөтүн эргитэн, өйүгэр- санаатыгар иэҕэҥнэтэн кэбистэ. "Мин билбэппин, хайдах курдук. Ол гынан баран, саллааттар повстанецтары кытта охсуһуохтарын баҕаралларын иһин, Апостс мин тугу эрэ көмөлөһүөхтээхпин.
  
  
  — Эн үчүгэй киһигин, — диэтэ кини сибигинэйдэ.
  
  
  «Саамай кылаабынайа, эһиги хайдах баарынан утарсыахтааххыт. Поездка олордоххутуна, аны тугу да гынар кыахпыт суох.
  
  
  Армия эмискэ өйдөөн кэлээт, онтон саҥата суох биһиги куруһуоктарбытын олоппоско уунна. Эргиллэ түһээт, инним диэки им-ньим саҥата суох турда, сирэйэ куттанан, айманан ньим барда. Кэлин " отель этим... .. итини өйө суох былаантан тохтотуохха сөп. Бу биһиэхэ эмиэ умнуллубат суол. .. олус кутталлаах.
  
  
  Кини скульптурнай кырасаабыссаны үөрэтээри локопаларга тирэнэн, күлэн кэбистэ. — Итии тыллар. уматааччылар. Ол да буоллар, син өр куруһуоктуу сылдьыбыппыт, биирдэ да туппатахпыт.
  
  
  У хаһан?'
  
  
  — Чэ, хаһан да кэриэтэ.
  
  
  — Наҕараадаҕа тиксиэххин сөп, - диэтэ кини ыараханнык тыынар. «Элбэх наҕарааданы ылаҕын. Миэхэ эмиэ итии буолар. Уот курдук омуннаахтык. Кини миигин букатыннаахтык олороро, мин этим- сииним Аллараа өттүгэр уот күөдьүйэрин биллим. «Биһиэхэ да элбэх чаас хаалар», - диэн эбэн биэрдэ. "Элбэх чаас."
  
  
  
  3 баһылык
  
  
  
  
  Хараҥа бүрүүкээн Иосиф, эрэннэрбитин толорон, миигин Дзан таһыгар таһаарбыта. Кини миигин иччитэх уулуссаларынан, дэриэбинэ киэҥ хочотун нөҥүө, онтон таас тумулга ыытта. Аҕыйах чаас буолан баран, Валерий Гермогенов тула хоруупсуйа устун кутаа таһааран кофе иһэрдэн кэбистэ. Кини уһуктаах маһынан туһанан, картатын сотон баран, Афонаҕа тиийиэхтээхпин суол ситимин быһаарбыта.
  
  
  «Бу урут былааннаммытыттан уратыта " »-диэтэ мин, хорсуннук ыйыллыбыт маршруту санатан баран.
  
  
  - Сөп, - диэбитэ кини. — Ол гынан баран, билигин атын сиринэн тахсаҕын. Кинини мантан кылгастык суолгун көрдөрүөм, бэл диэтэр, аптуобус кэннигэр тиийэргэ элбэх чаас наада.
  
  
  — Кэннигэр?
  
  
  «Хомойуох иһин, доҕорум, — диэн быһаарда. «Мин аптаах буолбатахпын. Аптуобуска икки эрэ суолу туталлар, кинилэр бэйэлэрин икки ардыларыгар сибээстэспэттэр. Уустук Суоллаах- иистээх ыал ыарахаттарын өйдүүр буолуохтааххыт. Хаһан эрэ кулуттарга уонна гладиатордарга түрмэ баара, билигин. .. -- Тыынна, титирэстээтэ. «Эһиги Афтуска чугаһыаххытын баҕарар буоллаххытына, тиһигин быспакка төннүөххүт этэ», - диэн эбэн эттэ.
  
  
  "Суолгун көрдөр, Иосип, - диэбитэ кини. - ис-иһиттэн бырастыы гын. Бу сүүс алҕас этэ. - Милан ойоҕо миигин күүтэр диэн хоку эппитим эрээри, ханнык да кэмҥэ эмиэ чопчу киһи күүтэр. Бэйэтэ уорбаланара, дьэ онно тиийдэхпинэ, өрүт буолбатах буолуо . Партизаннар бу точкаларын, ордук тарбахтарын тарбахтарын тутан туран, тарбахтарын да быһа ытырбыттарыгар олус уйан буолуон сөп этэ.
  
  
  Иосип өйдүүн- санаалыын бу маршруту хатылаан бүтэрбитигэр, картатын стер уонна малы- салы хомуйбут. Онтон киэркэйбит киһим түүнүн хонно, сүтэн хаалла.
  
  
  Кини соҕотох этэ. Кэргэнэ Иосипа мин таҥаспын бэрээдэктиир, оттон Арвия миигин аһы- үөлү кытта пакеты бэлэмнээбит, ону салгыы айанныыр кыахтанар. Газ бомба соҕотох Сэбилэниилээх этэ. Ачыкытын сулбу тардан ылаат, сиэбигэр бомба билигин баар. Ыалым Иосиф мин атахпыттан уһулан, өйө суох эрдэҕинэ, бары малларбын кытта кичэллээхтик куппута. Туһата суох кэриэтэ буолла, Дьзаҥҥа туох да туһаныам суох этэ, саа сэбин- сэбиргэлин оннугар туһаныахпын сөп этэ.
  
  
  Кини бытааннык, эрэллээх хардыынан хааман барбыта уонна хаһан да Иосип биэрбит хайысхаларыттан туораабатаҕа. Ол уһун күүлэй этэ. Кини хараҥа хочолор устун хааман истэҕинэ, тыал үргээн, сирэйбин үргээн, кураанах маһы сиир. Кини үрдүк сис тоноҕоһунан, мин атахпар Өлүөнэ түгэҕинэн сыппыт, түүҥҥү кыыллары хаһыы миигин бу оройуоҥҥа аймахтара наһаа элбэҕэ суох диэн эрэли үөскэппитэ. Сир- дойду бүтүннүүтэ отела, түргэнник маассабай таас хайаларга кубулуйан, саҕах тэтэркэй өҥнөөх Саһарҕа сибэккитигэр кубулуйан эрэр.
  
  
  Хотун омуннаабат этэ. Апостс орлиннай уйалаах, ханна эрэ үрдүк хайалаах сиргэ баар. Айылҕа чахчы киһи сатаан хаамбат тулалыыр, киһи сатаан хаамбат хайа тулалыыр эйгэтин үөскэттэ. Ити-халлаан арыытыгар маарынныыр,оттон хара аан бастаан суол кирилиэһин кытта холбуу анньыллыбыт сэттэ миэтэрэ усталаах кыараҕас, икки миэтэрэ кэриҥэ усталаах, илиилэринэн тэлгэммит.
  
  
  Кини лааҕырга өрө дабайан, сыгынньах, көмүскэлэ суох буолан, туох баар чэпчэки булдунан үлүһүйэн турара... Бинтиэпкэ кирилиэс устун өрө тахсан перевалга тиийбитим. Кини иннигэр аһаҕас бөҕөргөтүүнү көрдөрдө. Кини күлүгэ суох сырдыгынан сыдьаайар. Суос- соҕотох тыалтан плато үрдүнэн сибигинэйдэ.
  
  
  Олус им-ньим, олус уорбаланар чуумпу этэ. Стандарт процедурата чаһы туруорар этэ, оттон миэхэ хайыы- үйэ хаһыытыа этилэр. Кини кыараҕас борохуотунан хааман истэҕинэ, кини моонньун тула көрүтэлээтэ да, тугу да көрбөтө. Кини суһуоҕун быһыта тыытан, долгуйан, нервэм тыаһа-ууһа, кини тугу эрэ сэрэнэ сырыттаҕына: - сымыыттааһыҥҥа аһаҕастык барарбын биллим.
  
  
  Кини таас хайа тула икки улахан фигуралар үөскээбиттэриттэн сыл аҥаара ааста. Болоорхой сырдыгар кыайан көрбөтөҕүм, арай миэхэ кэлбиттэрэ. Осип тула эргийэн, барсыам дии санаан, тула эргийдэ. Кэннибэр эмиэ икки хараҥа күлүк чугаһаата. Дөрүн- дөрүн илиибитин, атахпытын харбаатыбыт.
  
  
  Кулаковпын олохпор быһа киирдэ. Автомат Париж ону ылыы көмөтүнэн хаҥас илиитинэн хаҥас илиитинэн саба тутан, уҥа илиитинэн саба тутан, хаҥас илиитинэн саба тутан кэбистэ. Кини икки илиитин ыга тутан, бу атаканан күүһүн таһаарда. Ревматизмҥа тугу эрэ толкуйдаан эрдэҕинэ, хаҥас илиитинэн саба түһэн, уҥа илиитинэн саба тутан, тирэхтэрин сүтэрээри, уҥа өттүгэр охсубута. Ону тэскилээбиттии колооску уоһугар атаҕын оҕуста.
  
  
  Барыта сөпкө оҥоһуллубут буоллаҕына, бу бириэмэни араарыахха сөп. Ол гынан баран, хаһан да уодьуганнаабатаҕым иһин, кыатана сатаабытым. Таҥарам, бу пааралар мин диэки буолуохтаахтар этэ. Проблема мин ону билэр соҕотох этим... Эр киһи өйүн сүтэрэн, кэннигэр анньан хаалбыт.
  
  
  — Эй, - диэн хаһыытаата мин. "Эй, мүнүүтэни күүтэ түс. кинини . .. '
  
  
  Бу мин бириэмэм этэ. Иккис эр киһи моонньугар ыстанна. Бу илиилэрэ дотация тиийиэн сөптөөх эттик чаастарыгар уун-утары ууналлар. Шань сен Дэн шоу приемнаабыта, онтон уһуктан баран, хаҥас илиитинэн уллуҥаҕын уллуҥаҕын уллуппут, ол гынан баран, хаҥас илиитинэн миигин охсубатын диэн сирэйгэ охсоору гынабын.
  
  
  Хаһыы бөҕөнү түһэрдэ.
  
  
  Салгыы салҕаата. Бастакы саба баттаан охтубут киһи атахпар ойон туран, хабарҕабар иилистэ.
  
  
  Төрдүс эр киһи миигин атахтарынан күүскэ оҕуста, охтон түстэ. Түргэн үлүгэрдик үөһэттэн ыстанна, тугу эрэ көрөбүн диэн эрэнэ санаабаппын. Кини хаһан эрэ көрсүбүт саамай улахан дьоннорун тула буолуохтаах. Бу Дьаархан, алтыс футбол, тэҥ пропорциялар этэ. Кини санныгар сүрдээх улахан, онон кинини региоҥҥа түктэри майгылааҕа. Баҕар, ол иһин буолуо, санныгар квадратнай сыҥаахтаах төбөтө санныгар моонньун курдук көстүбэтэ буолуо. Ол атаҕа бильярд олоппоһун тутарга оҥоһулунна, оттон илиитэ аҕыйах буолан аҕыйах. Бу хаҥас илии миэтэрэ кэтиттээх буолуохтаах этэ. Уҥа илиитэ суох. Ол оннугар үс атахтаах крюк этэ. Туох барыта оҥоһуллара буоллар, бу крюк чопчу хайысхаҕа ыытыа этэ уонна мин балык курдук хайа быһан кэбиспитим.
  
  
  Имэҥнээх киһи холкутук туттан холунна. Миигинниин быыс- хайаҕас көөнньөрбөр сөрүүкээн, быысапкаан, инним диэки эрийэ- буруйа, киҥим- хаҥыра сылдьар этэ. Хаҥас илиитинэн Бэрэбинэҕэ маарынныыр бэгэччэги харбаан ылла, уҥа илиитинэн ол оҥочоҕо сыһыары тутан баран, хаҥас илиитинэн харбаан ылла. Бу атаҕым ойоҕоһунан көппүтэ, кини миигин дуганан букатыннаахтык ааһара. Кини сири охсубутун кэннэ дьигис гынна.
  
  
  Ону тута ойон тахсан, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, окопатыгар ойон турда. Охтон түһээт, куукунанан түстэ уонна эмиэ атакалаата. Кини атаҕын таһаарда уонна эмиэ ол моонньун эргитээри, туох баар ынырык дьайыылаах күүһүн туһанан, илиитин тутан ылла. Онтон илиитин бокутан, ытыһын үлтү туттарда. Буолуохтаах этэ, ол кэнниттэн хаһааҥҥыта көдьүүһэ суох буолуохтаах этэ. Ол оннугар илиим ыарыылаахтык барда. Бу илиитэ тоҥолохтонуор диэри тимир.
  
  
  Ха, кини сүүрэн түстэ. — Билигин эйигин өлөрүөм. Бу харах өһөгөйдөөх, өһөгөйдөөх астаах буолара.
  
  
  Кини миигин хаһыытыы-хаһыытыы, кыыһырбыттыы күлэн барда. Хаҥас охсуутун Парижка охсубута, ол охсуу аллара диэки сабыдыаллаабыта. Онтон уҥа кулаак сүһүөҕэ диафрагынан охсоору, туора ыстанна. Ол гынан баран, кини түргэн, үрдүк курдук этэ. Хаҥас илиибин сутуругунан тутан ылан ыга тутта. Хап-сабар, уҥуох тар сурулуннулар, тиһиллибит уҥуох курдуктар-дьэ үлтүрүтүллэн, алдьаммыт курдук үлтүрүтүллүбүттэрин билэ оҕуста.
  
  
  Күүһүм эстэн хаалла. Илиитин ыга кууста, илиим тирии курдук ыга тутта. Атаҕым титирэстиир, хайыы- үйэ мөлтөөтө. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, үс атын эр киһи миэхэ ыстаныаҕа, барыта бүттэ. Соҕотох шанспынан бэдик Фэн- Сжижка охсор этэ да, бу ынырык крюкаттан көмүскэммэт этим.
  
  
  Хаҥас илиим бэгэччэги быраҕан, иннин диэки ыстанна. Мин уҥа илиим билигин көҥүл, ол гынан баран, бу кэмҥэ уҥа илиим сапсыйда, сытыы уһуктара мин куртка сыталлар. Ис- иһиттэн күүстэрин санныгар анньан кэбистэ. Бүдүрүйдэ уонна тирии үтүлүк санныттан араҕыста.
  
  
  Аһыы-аһыы ыарыы мэйии бөҕөнү аһынна, хараҥа хаан мин сүтэрбит свитерим быыһынан хонно. Ол да буоллар, бэйэтин крюкатын босхолуохтааҕар, атыттара үһүөн кэннилэригэр саба түспүттэрэ. Хаҥас атаҕынан оҕуста уонна көннөрү тобугунан охсуталаата.
  
  
  Кини илиитин тыал миэлиҥсэтин курдук хачыгырыы түстэ уонна эмиэ охтон түстэ. Она было бедрами В түөһүгэр ыга кууста, его руки тобугунан ыга кууста. Бэгэччэгэйим Олломоон диэххэ айылаах, Багдарыын Сүлбэ буолан илиибин ыга тутта. Кинини өлөрөргө холоммотоҕо, кини боростуой отела бу мэйиитигэр хаан тардыытын тохтотон, кииһин араарарга холоммута. Ол кыаллыбат этэ. Бааһырбыт илиим сытыы, пульсаах, муҥнаах ыарыыны тургутан көрбүтэ да, мин киниэхэ ыйааһыммын ыга баттаан баран, ону кытта быһаарсыахтаахпын уонна түргэнник быһаарсыахтаахпын билэбин. Кэннибэр үс эр киһи курдук иһиллэр, илиим атаҕым анныгар халтарыйар. Кинини күүскэ баттаата. Ону харахтара хатааһылыы барбыттар. Мин уҥа сурукпар туох эрэ тымныы, металлическай сыһыана. Дьахтар саҥата:»өллөҕүнэ, төбөҕүн түһэриэм", - диэн.
  
  
  Кини бытааннык эргийдэ, баттааһыны мөлтөтүөхпүн баҕарбаппын уонна "Время бинтиэпкэтин сапка көрөбүн" диэн бэлиэтии көрдө.
  
  
  Кинини кыратык көрдө. Дьахтар көнөтүк уһун атаҕын уунаат, санныгар сыһыары тутан баран, миэхэ эрэллээх курдук эрэнэрэ. Эй, отучча этэ. Кини штана уонна ырбаахы ырбаахыта онно сытар, онно кини талаана синньиир, онно толору түөһэ уонна соппо отонноро сымнаҕас эттээх таҥас аттыгар сыһыары баайыллыбыттар. Кини хара баттаҕа кыараҕас баттаҕа кылгастык кыргыллыбыт уонна умайбыт харахтарынан уонна кыһыл айахтарынан сүүһүгэр чугаһаабыт.
  
  
  Кинини эмиэ эр киһини көрдө. Кини күөх өҥнөөх ыстаала, кини хабарҕатыгар токуруйбут өйө сыста түстэ. - Ыттарыма, - диэтэ эй. "Быһата, оччоҕуна ыарыы тохтуо ».
  
  
  «Мин маны хайаан да оҥоруом. Мин бирикээстэрбин толорботоххуна, кинини хайаан да өлөрүөм.
  
  
  "У нас не убьется".
  
  
  — Бар, - диэн хаһыытаата кини. «С ними хорька, как вы попали сюда, вам было направлено оружие. Өлүүҥ уопсай дьиэтэ буоллахпытына, өлүүҥ өрдөөҕүтэ буолуо этэ. Ол гынан баран, ыҥыртаран баран, бэйэҥ нөҥүө таҕыста. Билигин куһаҕаны оҥорбоккун дуу, олоххун сүтэрэҕин.
  
  
  Кини Горькай бу дьахтар кэрэ дьүһүнүн, күүстээҕин билэн, үрдүктүк санаабыта, ол үрдүктүк санаммыта. Ону өйдөөн көрбүтэ, тыыннаах хааларга холонуохтаах, хайаан да туһанар сааны туттарбыт эбит. Али Исмаилович аа дьуо үөһэ тыынна. — Сөп, - диэтэ мин. .. '
  
  
  "Туох да оннук. Тылбыт."Тылын- өһүн тоһоҕолоон этээри, бэйэм саанан тириэртим. — Давай, ыыталаан баран, уоскуйбакка хаал. Биһиги билиэхпитин баҕарабыт да, тугу этиэххин баҕарбаккын эппиккин толоруохпутун баҕарабыт.
  
  
  Уже уже позицией она бытааннык умса туттан баран, эр киһиттэн сиргэ илиилэрин уурда. Билигин страховкалааһын бириэмэтэ суох. Эр дьон биһигини тула мустан, биир доҕолоҥнуур, иккиһэ онно таарыйда. Сорохторо Сааскылаахха тиийэн, алта уоллаах дурда- хахха хаайтаран, мин сиргэ сууллан, харысхалтан үҥүөм диэн эрэнэллэр.
  
  
  Иги? Иги, бэрээдэгинэн? — диэн ыксаан дьахтартан ыйытта. Киһи сир үрдүгэр салгыны укта, бу маассабай түөһүн салгын шарын курдук кэтиллэ түстэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр сыыллан, сыыллан иһэр кыһыл көмүс тиистээх ымаҥныы түстэ. — Ээ, — кини хаһыытаата. «Бу үчүгэй холонуу этэ да, Падраны тохтотор ситэтэ суох».
  
  
  — Эйигин быыһаары, дьахтар наада дуо? - оччо эппэппин.
  
  
  Кини иннин диэки төҥкөччү туттан, моонньугар, хаҥас артерия үрдүнэн турар курдук, хабарҕабар ыга кууста. Тымныы уордайбыт киһи: «тылгын, атыннык эн тиһэх тылгын көрүөххүн сөп", - диэбитэ. Оннооҕор ньиргиэрдээх куолакал тыаһыыр, кинини кытары уһулан ылар».
  
  
  Тылын- өһүн эмискэ билээт, бэрт эрэйинэн саҥарда. — Биһиги кэннибититтэн үспүкүлээтэххэ, эн акаары эбиккин.
  
  
  «Мин манна сыыпыйбатым, — диэтэ Мааппа-Падраҕа. «Меня зовут Картер, Никитер, и его... .. '
  
  
  — Сымыйалыыгын, - диэн хаһыытаата кини.
  
  
  « Тура оҕус, ким да ааны аҕыйах хонуктааҕыта ааны туоратыахтаах этэ.
  
  
  «Аан... - сүрүн киирэр сиргин дуо?»
  
  
  — Ону эн билбэтиҥ курдук, — Пастухчаан күлэ түстэ. — Хаартыны көрсө, манна ыытаары киһини ыыппыппыт. Ол гынан баран, киһибит холуодьас булуор диэри дьиҥнээх хартыынаны туппута. Ол аата кини туох да үчүгэйи билбэтиттэн аан нөҥүө ааһыахтаах. Ол гынан баран атын аанынан кэллиҥ. Эйигин хайдах ыытыахха сөбүй. Кини биһиэхэ кыра оҕолору көрөр дуо?
  
  
  — Мин собо билбэппин, — уордайбытым. - ол гынан баран, эн миигин бу балыгы күрүчүөгүнэн өлөрдөххүнэ, мин манна хайдах түбэспиппин кэпсиим.
  
  
  Ол оннугар крюк өссө дириҥээн барда. Кини мин этим- сииним кэбэҕэстик тэпсилгэнин билээт, тэбиэлээтэ. Кини түргэнник: «Милан "сыл аҥара", манна кылаабынайа, оннук буолбатах дуо?»
  
  
  (Уонна тугуй?'
  
  
  «Мин огдообохпун. .. Бу огдообону кытта кэпсэтэн баран, ким буоларын дакаастыахпытын сөп этэ".
  
  
  Иги ити олус үөрүүлээх дии санаатым. Төбөтүн кэннин хайыта тардан баран, күлэн чачыгыратта уонна ардыгар күлэн күлэн баран, оргууй умса түстэ. Хабарҕабар диэри, кинини сирэйгэ охсуом дуо дии санаата.
  
  
  — Бу огдообону кытта кэпсэппиккит буоллар, туох диэбиккитий? — күлэн тохтоото. — Туох диигин?
  
  
  (Умнума). Ити немецтии.
  
  
  — Боруобалаан көр, — киэҥ дойду. Ити харахтара куоска курдук сырдыыллар. Серборатскайы кытта английскай тылыгар күүстээх акценнаах көһөрөн баран:»боруобалаан".
  
  
  Кинини көрдө. Итини мин кыра да буоллар сөбүлээтим. Эр дьон тулуурдарын сүтэрбиттэр, дьахтар винтовканан ытыалаан сааналлар. Кини тыҥааһыннаах киирсиигэ хаалларбыта, онтон процитациялаабыта: «Pricheningstings». Ол аата "биһиги хаһан да абааһы көрүүбүтүн умнуохпут суоҕа" диэн буолар.
  
  
  Дьахтар сонно маннык строка хоһоон хоруйдаата. "Pricenediees абер эффективнэй Хасс». Эбэтэр: биһиги бары абааһы көрүүбүт эрэ баар.
  
  
  Кини биһигини, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр көрөн соһутта. (Эн...'
  
  
  Сыл Аҥара Дьахтар. София.'
  
  
  — Ол гынан баран, сыл аҥаара кырдьаҕаспын өйдүүбүн. Эн эмиэ . .. «Махтал. Ол гынан баран, математика уонна оччо сыл бэйэтин бэйэтэ билэрэ, сыл аҥарын эрэ сыл буолбут. .. эдэр. Онтон кыратык мичээрдээн баран: «биһиги, биирдии- иккилии абааһы көрөбүт, биир эрэ өстөөхпүтүнүүбүт», - диэн хаһыытаата. Өскөтүн эһиги миэхэ кэнники икки строканы этэр кыаххыт суох этэ дуо ?
  
  
  — Ити биир эрэ, биир тыл, — диэтэ мин. «Германия Францияны хаһан да абааһы көрүө суоҕа».
  
  
  «Последнее слово - " Англия!».
  
  
  «Ол эрээри иккис аан дойду сэриитэ саҕаланна . .. '
  
  
  — Бу хоһоон аан дойду бастакы сэриитин саҕанааҕы кэм, — диэн кини тылын көннөрдө. Ырыата лиссиэнсийэтин ордорор. Ол эрээри эйэ уларыйда. Кинини тула улахан суолталаах харах бырахта. «Эһиги өстөөххүт билигин кэргэҥҥит, Францияҕа дуу, Англияҕа дуу буолбатах".
  
  
  "Время»түһэрбитэ... "Бырастыы гын, ол гынан баран, сыл аҥаарыттан Берлинаҕа эһиги көрсүбүккүт кэннэ элбэх сыл буолан баран олорбуппут. Биһиги хаһан да көрсүбэтэхпит. Кини сэрэхтээх буолуохтаах этэ.
  
  
  «Арыгы туохха да наадата суох".
  
  
  София, Милан Кып- кымыс хайынна уонна атыттар. Бу Никита Картер,-диэтэ серборатскайдыы. «Мүччү туппакка, бу ааны нөҥүө буолбакка, аармыйа да, Карака да куоппута. Кинини эҕэрдэлээҥ.
  
  
  Кинилэр миигинниин хас да мүнүүтэҕэ тустар дьулуурдаах баҕайытык эҕэрдэлээтилэр. Сарсыардааҥы сырдыкка күлүмүрдээн бирикээс биэриэхпэр диэри, тула өттүбүттэн мүччү ыстаммыттар.
  
  
  Лааҕырга тиийдэхпитинэ, София бөҕөнү ытыалаатыбыт, онтон үөрэхпитин бэлэмнээтибит. Кусочка гвивечка, типичнай Балкаан рагата булкуллубут оҕуруот аһын, үрүҥ арыгыны омурдубут, аҕыс ожима виноград моһуоктаах, халтай хаамыытын туһунан уонна Афонаҕа саба түспүтүн кэпсээтэ.
  
  
  Улахан өттө кырдьык этэ. Кини армияны санаппатаҕа. Бу дьыала буолбатах. Кини манна сылдьыбыт биричиинэтиттэн эмиэ куотунар. Мин дьүөгэлэрим, ол гынан баран, бу хоһооннорум бөлөхтөрө мин сыалбын- сорукпун билбэккэ хаалбыттарын көрдөрдүлэр. Ол кистэлэҥин туһунан этэ да барбат этэ. - Диэн ыйыппыппар, Милан ойоҕо кэтэһэ түстэ. Ол эрээри, Балкан политиката түргэнник уларыйар, сэрэхтээх буолара өйдөнөр. Ол кэнниттэн миигини, атын киһини, Карачеву ыыппыттар киһи туһунан түбэлтэ буолбута. Ону мин эмиэ сөбүлээбэтим. Ол эрээри кинилэргэ тугу эппиппин сиһилии кэпсээбитим. Бу дьоҥҥо ыарахантан икки хардыыга сэмэй быһыы, кыра да омун омуннааһын, ордук ИСТА өттүгэр буоларын баҕараргыт буоллар, историятын алдьатыа суоҕа. Ону таһынан бэйэтэ дуоһуйууну ылла.
  
  
  Бүтэрбиттэригэр миигин бытыылка туттаран баран, тааска олорбута. Саамай уустук быһыылаах. Кини кэлбит, сөбүлэспит, уоннааҕыта чэпчэки буолуо . Дьзаҥҥа көмө ыларга кыһаллабын диэн эрэннэрбиппин умнубаппын эрээри, уочаратым кэтэһэргэ тиийбитим. Хок бэйэтин араспаанньатынан, эрэһиинэ манерынан Милан бөрөнү сүкпүт информация ханнык баҕарар сыананы ылыахтааҕын тоһоҕолоон бэлиэтээтэ. Мой приказ, мой приказ важнее всего. Ону Софияҕа көрөн баран эмиэ немец дьахтарыгар көһөрбүтэ.
  
  
  — Фра Милан, - диэн саҕалаата.
  
  
  "Баһаалыста, миигин София диэн ыҥырыҥ», - диэтэ кини.
  
  
  Падра ис хоһоонун өйдөөн, хас биирдии тыл киирбэтэҕинэ кылгастык күлэн баран хараҕын хатааһылыы түстэ. Эй күлэн- үөрэн хотторон баран, аһаҕас бытыылканы эрэ боруобалаата. "София, Афсист сөбүлүүрүн курдук, эһиги ыалдьытымсах санааҕытын сотору барыахпын сөп".
  
  
  (Даа. Мин эр киһибин бөрө наада.
  
  
  — Миэхэ бу бөрө наадата суох, - диэн тиэтэллээхтик эттэ: «кинини кытта сөп буолуо".
  
  
  (Ол кыаллыбат.'
  
  
  Т кыаллыбат дуо? У ' йэ түргэнник омурдубут. Төттөрү суолбутун сүтэрбэккэ, хонтуруолга тутан хаайтаран, төттөрү барыахтарын сөп. «Бу икки малы түҥэтэр сатаммат".
  
  
  - Мин харахпар бөрө суох, - диэтэ кини аргыый аҕай.
  
  
  У сүттэ? Куотан хааллын? Эбэтэр иирбит дуу?
  
  
  "В Караке».
  
  
  Ону мин куолаһым ньиргиэрдээх иһилиннэ. — Бу Каракан кимий?
  
  
  Өр саҥата суох олорбута. София сарсыардааҥы күн диэки хайыста. Бастакы сардаҥалара кини баттаҕар үрдүк чулуулары уонна моонньун өҥүнэн сырдатан, сардаҥалара чаҕылыйа түстүлэр. Харахтара итиччэ сылаастык туттубуттарын үрдүнэн, миигин көрдөөтөҕүнэ, уруккутунааҕар холкутук, эйэҕэстик туттубуттар. Кини куолаһа эмиэ Сербия-Хорватия үрдүгэр салгыыр. — Бастаан, сыл аҥарыгар өлбүтүн туһунан кэпсиим. Он и еще тоҕус человек армейскую засаду, что мой как мой, которые вы избрали, когда избрали, когда В церкви- горы. Харчылара суох.
  
  
  Сиинэ Серб Өрөспүүбүлүкэтин кытта Черногория диэн тылбаастанар. У: "итини сатаатыбыт, София?»
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Биһигиттэн сылайан, эрэллээх улахан наҕарааданан биһигини тула биир киһи этэ.
  
  
  Кини бэрэссэдээтэлинэн өллө. Икки маһы бүк баттаатыбыт уонна ол икки ардыгар сыһыардыбыт. Онтон быа быстыбыт быатын быатын быһан кэбиспиппит".
  
  
  «Ол гынан баран, итиннэ өлөрүүлэр түмүктэммэттэр», — диэн тохтоото.
  
  
  «Билигин биһиги гражданскай сэрии киинигэр олоробут. Биһиги сыл аҥаара өлбүтүн кэннэ ким салайарын быһаарыахтаахпыт.
  
  
  — Биһиги икки санааҕа хайынна.
  
  
  "Атын аҥаар, — диэтэ мин, - ити собо?»
  
  
  (Даа. Эбээн Карак, мин кэргэним лейтенана. Кини үксүн, Ник. Кини лааҕыр улахан өттүн хонтуруоллуур, оттон биһиги — күрүөбүт.
  
  
  У: эн? Ол гынан баран, эн Милан дьахтар эбиккин.
  
  
  «Манна дьахтар эр киһитин курдук көрөллөр», - диэтэ кини кэмсинэр. "Собо да бөрө баар".
  
  
  «Бу батас көрүҥэр баар", - диэн Падра быһаарда. "Бөрө сыл аҥарын кытары өлбүтэ, собо тириитин тартарбыта. Ону, сыл аҥарыгар сокуон нэһилиэстибэтэ буоларын дакаастабыл быһыытынан туһанар. Онтон ордук куһаҕан, эр дьон бас бэринэллэр, онтон куттаммыт барааннар курдуктар.
  
  
  «Манна олох кытаанах, оттон тутулуга суох буолуу иһин охсуһуу олус уһун буолуон сөп. Тойоттор эдэрдиин- эмэнниин дууһаларын сүтэрдибит, - диэн София үөһэ тыынна. — Ол гынан баран, бу дьоһун суолталаах үбүлүөй. Эһиги аҕа буоларгыт кэннэ, өссө күүһүрүөххүтүн баҕараҕыт".
  
  
  — Бай, - диэн кыыһыран саҥа аллайда. «Биһиги атаакалыахтаахпыт. Биһиги сыл аҥарыгар уонна өлбүт бырааттарбыт кэннилэриттэн иэстэһиэхтээхпит. Суох! Биһиги Аптуобуска былырыыҥҥыны кытта хаттаан охсуһабыт уонна инникибитин умнар туһугар оонньуубут. Карак этэринэн, биһиги реалистар этэллэринэн, биһиги манна үүрэбит дии саныыбын".
  
  
  — Ол гынан баран, биһиги туспутугар тоҕо кыаллыбатый, - диэтэ София. «Собо өттүгэр элбэх киһи баара, бу бөрө тириитэ баарын тухары былааска хаалыаҕа. Кини аккаастаммат. Эһиги син биир манна кэлбиккит, билигин кураанах илиилэнэн- атаҕынан төннүөхтээххит диэн хомолтолоох.
  
  
  Кини санаатаҕына, мин этим- сииним этигэр сүр түргэнник сүүрэн кэллэҕинэ, эмискэ санаарҕаата. Онуоха кини немецтии ыйытта: - ити дьыала туһунан хайдах билэрий, София?
  
  
  «Биллэн турар, суох»,-диэн кини немецтии хоруйдаата. «Бу кистэлэҥҥэ тутуспуппут сыл аҥаарыттан ыла".
  
  
  — Ол аата онно баар этэ буоллаҕа дии, билигин да онно?
  
  
  (Даа.'
  
  
  Уна тураат, тас дойдуттан эккирэтэн туран: «оччоҕуна эрэ хаалар»,-диэбит.
  
  
  — Бу эмиэ дуо?
  
  
  Бу кылыһы Каракаттан ылыахха наада".
  
  
  
  4 баһылык
  
  
  
  
  София кыыһырбыт харахтара кэҥээн истилэр. — Суох, ол кыаллыбат!
  
  
  У 'лэлиэхтээх.'
  
  
  Тугу эрэ этээри айаҕын аһан баран, тохтотто. Истиҥ эрэ, кини эһиги проблемаҕытын, тоҕоостоох эй", - диэбитэ мин» Кини үлэтин оҥоруохтаах, ол чертовскайдыы суолталаах. Ону хайдах өйдүөхтээх.
  
  
  "В тебе убьет".
  
  
  — Ээ, Падра. Баҕар.'
  
  
  — Кини туһунан кэпсээ эрэ... .. '
  
  
  — Суох, София. Бу биһиги кистэлэҥэ буолар.
  
  
  — Ол гынан баран тугу гынаҕын? .. ?
  
  
  Ону билбэппин. Кинини ханна эрэ барыам. Кини уһуктубата, толкуйдаан баран, өссө туохха эмэ турарын кэпсиэн сөп дуо. Ол гынан баран, суох этэ. — Ону хантан булуоххун баҕараҕыт, ситиһиилэри баҕарыаҥ, - диэтэ мин.
  
  
  — Ник, биһиги итини оҥорор кыахпыт суох.
  
  
  — Миигин тохтотор буоллаххытына, миигин ытыахтааххыт. Кыһыл маска маарынныыр буолан, сирэйэ хараҥарда. Эмискэ хаһыырда: «оччоҕуна бардыбыт
  
  
  барыта .'
  
  
  — Эйиэхэ ити наадата суох, — диэтэ мин. «бу бөрө тириитэ... .. '
  
  
  — Ити биһиэхэ, Картер курдук, улахан суолталаах. Эргиллээт, атыттарга хаһыытаата. «Бу билбэт киһибитигэр үлэбитин хайдах тэрийиэхпитий?" Собону кытта күрэстэһиэхтээхпит уонна бу штопоры биирдэ букатыннаахтык быһаарыахтаахпыт.
  
  
  "Амма. Биһиэхэ оннук аҕыйах, оттон биһиэхэ оннук элбэх киһи баар .. — Кини уҥа илиитин сир устун, уордаах кырыысынан үлтү оҕуста. Эмиэ ыарахан чуумпу буолла, мин бөрө биир кэм өрө мөхсөр өйбөр- санаабар бөрө түҥнэри көбүс-көнөтүк анньыллар. Ону эмиэ бу киинэҕэ хаан сүүрүгүн көрсүөм. Эр дьон кэннилэриттэн биирдэстэрэ, Падройу кытта сөбүлэҥин биллэрбиттэрэ, тиһэҕэр, биһиги барарга ыҥырар уопсай дорҕоон дуораһыйбатаҕа. София кэлэн миигин кытта кэккэлэһэ туран харахтара хараҥа, суостаах этилэр.
  
  
  — Бар, - диэн хаһыытаата кини бинтиэпкэтин салгыҥҥа көтөхтө. «Бары барыахпыт».
  
  
  "Түргэнник охтон түһэ оҕустубут", — диэн хаһыытаабыта.
  
  
  Күлүү- элэк гынан баран, күлүү- элэк оҥостубут бүтэһик күлүү этэ. Мин сэриигэ илдьиэм диэн санаабын сөбүлээбэппин. София миигин кытта кэккэлэһэ хааман истэ, саннылара дьүүллээбиттэр, оттон феноментальнай түөскүнэн киэн тутталлар. Эр киһи быһыытынан бүөбэйдээн, бүөбэйдээн, көрүүтэ- истиитэ суох барара .
  
  
  Биһиги, куоракка киирэрбитигэр эргэ плакат курдук көһүөхтээхпит. Билэргит курдук, маннык плакаттар: кэлэр кэскилгэ турар героическай бааһынайдар, сүдү массыыналарын түүтэхтэригэр илиитинэн буолбакка, илиитинэн сэлиэһинэй бурдугун илиитинэн анньаллар. Арай миэхэ оннук үчүгэй оонньуур суох этэ, София урукку саа илиитигэр туппута. Биһиги кэннибитигэр таҥастаах, тирээпкэ таҥастаах араас хамаанда бардылар. Күүстээх- Уохтаах Таҥара . ..
  
  
  Кирпииччэ уонна бетон дьиэлэр икки ардыларыгар улахан уулуссанан айаннаатыбыт. Хаһан эрэ Аллараа этээстэр сүрүннээн табалаах, мас ыйааһыннаах дьоҕус маҕаһыыннардаах, эбиэккэ тардыллар буолбуттар. Үөһээ этээстэр балконнаах, кирилиэстэрдээх дьиэлэр этилэр, оттон кынаттара черепицанан сабылыннылар. Ол гынан баран, билигин урукку Афс өлбүт киһи, күнү- дьылы арааран, аанньа ахтыбатах, бычыгыраабыт түөһүттэн ураты туох да ордубатах.
  
  
  Кэм- кэрдии ааһан истэҕинэ, үксүгэр атаҕыттан төбөтүгэр диэри хара таҥастаах соҕотох дьахталлар сыҕарыйан аастылар. Кинилэр кэннилэриттэн хайыһыннаран, эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тохтоон, тиэтэйэн кэллилэр. Кыараҕас уллуҥнарга биһиги утарсааччыларбыт, сорохторо урукку уонна киэн туттуулар, үксүгэр кыһыл сирэйдээх, сыинтаҕар эбэтэр толлойбут харахтардаах, сыппах харахтардаах дьон үмүөрүһэ түстүлэр.
  
  
  — Урукку дьон манна диэн Ааттаабатаххыт дуо? — диэн интэриэһиргээн, Софья ыйытта.
  
  
  «Бу Карака тула мустубут дьон уонна биһиги элбэх сыл кими билэбит. Ол гынан баран, саҥа саҕалааһыннары эмиэ түмүктээтэ. Кини уостара чуумпу буолбуттар. «Кинилэр манна правовой дьыаланы утары охсуһаары гыналлар дииллэр эрээри, сороҕор ис санаабын төһө дириҥник ырытан ыйытабын. Ордук миигин Карак интэриэһиргэтэр.
  
  
  "Иирбит киһи курдук иһиллэр».
  
  
  «Биһиги боростуой уоруйахтар буолбатахпыт, - диэтэ кини. Ол кэнниттэн этиини дуогабардаспакка толкуйдаабыт.
  
  
  Рим куораттарын үгүстэрэ Афон форматын омелла уонна кини проспегын тула симметричнай көстүүмү туруорбуттар. Бу таҥара дьиэтиттэн тугу да ордорботох, ол гынан баран, киниэхэ тиийбит кириэппэстэригэр тиийэн: «эн хайы-үйэҕэ ону кыайан көрбөккүн, ким да ону көрөр кыаҕыҥ суох", - диэбитэ. Оттон иккис өттүттэн Вигилус дьиэтигэр. Бу саамай улахан уонна бастыҥ дьиэ этэ, онуоха диэри атын дьиэ кэргэттэринээҕэр үчүгэй туруктаахтар, тоҕо диэтэххэ, манна собо тохтоото. Кинини хаһан эрэ, онно маршрут, - диэн эбэн эттэ.
  
  
  "Вигилус, мэр, оннук буолбатах дуо?"
  
  
  — Сотору гарнизон командира. Провинция губернатора уһаайбаҕа олорор. Дьиҥинэн, бу куорат император-омук киһитэ диоклетиан олохтообута. Апос кыра пограничнай постаах этэ уонна вигилус кыра гарнизон, тааһынан үлэлиир кулуттары уонна гладиатор буоларга үөрэппиттэрэ.
  
  
  Эһиги өссө да хаайыыгытын, хаайыыгытын көрүөххүт", - диэн баран, биһиэхэ кэлбит Падра бэлиэтээн эттэ. Кини амфитеатр харахтарын далбаатаата. «Кинилэр онно өлбүттэр. .. эбэтэр Римҥэ өлүөр диэри олорбуттара».
  
  
  Унньуктаах уһун эбиэс үөрэҕэ. «Билигин да туһалыыллар быһыылаах», - диэтэ кини ханнык үчүгэй турукка киирбитин көрөн.
  
  
  "Оннук баар, — диэбитэ Падра салгыы. «Биһиги ону ытарга, спордунан дьарыктанарга мэлдьи туһаммыппыт. Ону атын оонньууларга — эргэ оонньууларга туһанарга этии киллэрбитэ ыраатта.
  
  
  «Гладиатор кырааскалара? Оонньуу оҥостоҕун.'
  
  
  «Өлүүгэ буолбакка, чуолаан кинилэр былыргы күрэхтэһиилэрэ». София төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Аҥара эрэ ону биһирээбэтэҕэ, ол гынан баран, бэйэтин лейтенаҥҥа курдук итэҕэйэрэ, оччоҕо ити киһи күллүбэт курдук көстөрө».
  
  
  — Римляннар эмиэ, - диэтэ мин.
  
  
  «Римлянкалары кытта, кини олоҕо төһө үрдээтэ". Дириҥник үөһэ тыынан баран, ступенканан түстэ. «Бу ыраас өйө — бэйэ-бэйэбитин кытта охсуһуу. Хаһан бүтүөҕэй?
  
  
  — Хаһан аһаабаппын, — София кытаанахтык эттэ уонна үөһэ ыйытта.
  
  
  Храмҥа улахан иэннээх этэ, сонно тута сууллубут бүлүүһэ, истиэнэтэ ордон хаалбыт этэ. Өр толкуйдаабакка Бүлүүгэ бардыбыт.
  
  
  — Чопчу куоластаа, — диэтэ София, кини саҥатын хайдах титирэстиирин аан бастаан иһиттэ. Эр дьон биһиэхэ кэннилэриттэн уоран иһэллэр. Быһыы- майгы холку этэ: урут күүстээх этиҥнээх ардах, биһиги тулабытыгар хас биирдиибит бэркэ билэрэ. Сарсыардааҥы Сибэтиэй биһигини Бүлүүгэ барыа суоҕа. Биһиги тустаах фактордары кытары көрүдүөр устун хаамтыбыт. Ол кэнниттэн үс суортаах киэҥ- куоҥ хоһугар киирдибит. Салгыҥҥа итии арыы сытара ыарахан. Бу үйэ анараа өттүгэр Өлөксөй балаһыанньатын уонна баайын- дуолун киэргэллэрэ: ыарахан көбүөрүнэн, мозаичнай муосталарынан уонна баай фрукталарынан киэргэтиллибит. Билигин ковров онтон кирдээхтик охсуллан, кирдээхтик сабыллан, кини атаҕын анныгар кырааска охсуллан, тыһыргыыр эбэтэр бырдьыгырыыр. Билигин биһиэхэ сүүрбэччэ киһи дьиикэй маһынан, пааранан сүүрбэччэ киһи олорор ыскаамыйаларыттан ураты туох да атын миэбэл суоҕа.
  
  
  Мин көрдөхпүнэ хос иккис уһугар кыракый үрдэлгэ чугаһаата. Хас да таас блоктарынан үрдэтии этэ, таҥаһынан, тириинэн бүрүллүбүт, олус сүтүктээх этэ. Рим кириэһэ диэн логика устун төгүрүк остуол турара уонна эмиэ үс атахтаах куйаас.
  
  
  Бу кириэһилэҕэ эр киһи олорбута. Кинини буурҕаҕа үөрэппитэ. Кини толору, хойуу бытыктаах, мырчыстыбыт сирэйдээх, тыйыс мырчырыттаҕастаах сирэйдээх, толору мырчырыттаҕастаах. Хомуллубут хакы өҥнөөх таҥаһа Партизан Кастро этэ, онтон уп- хара баттаҕа полицейскай фуражка киэргэтэрэ.
  
  
  Тобуктарын таптаабыт оонньуурун курдук сылаастык имэрийэ сытар.
  
  
  Кини миигин ураты кэрэхсээн көрдө уонна: «кимҥиний?»
  
  
  «Ник Картер».
  
  
  Кини аһаҕастык кэпсээтэ. Ити куолаһа быһыттаҕас. — Эн тускунан истибитим, Картер.
  
  
  — Ону эһиги тускутугар истибитим. Кини нэн туһунан истибитин штальга киллэрбэт. — Эван Карак, лейтенант аҥаара Милан.
  
  
  «Милан " өлбүт.
  
  
  Ону билэбин.'
  
  
  «Голос почему не меня не меня будет его лейтенант". Собо эмискэ бытыгын имэрийдэ, хараҕын кыараата. — Куһаҕана суох хампаанньаҕа, хаартыска олороҕун.
  
  
  (Кинилэр мин доҕотторум. "Биһиги бары Милан доҕотторобут, — диэн холкутук хоруйдаабытым, ол гынан баран, кини туһугар манна.
  
  
  (Тоҕо?'
  
  
  «Бөрө тириитин ылаары».
  
  
  Чуумпу буолла. Карака миигин хара харахтарынан аһаҕастык көрдө. — Ол тириитин? — диэн эмискэ ыйытта. (Тоҕо? Бу сырыыны, хаартыскалары, музыканы уонна дьону- сэргэни түмэ тардаары?
  
  
  Миигин кытта кэккэлэһэ күүстээх уордаах санныбар сууллан, санныбар илиитин уурда. — Суох, - диэтэ Карака. «Ол да иһин". Кини дириҥник үөһэ тыынан, тойук туойан, уота- күөһэ умайда. «Мин Милан өр сыл анараа өттүгэр Берлиҥҥэ көрсүбүтүм. Биирдэ миэхэ: «Ник, кини билигин дойдутугар төннүөм, ол гынан баран, хаһан да миигин умнума", - диэбитэ. Америка норуотугар төнүн, миигин умнума". Кини өлбөтөҕө, доллары ууран баран, доллары элбэх тапталлаах американецтары ууруохтаахпыт".
  
  
  Ити кэмҥэ дьон харса суох хамсанан, айдааран барбыттар, оттон тула биир киһи "ити булчут" диэн хаһыытаата. Онтон атына: «итини оҥорбоккун! " - диэн хаһыытаата.»
  
  
  Эргиллэн кэлэн көрбүтэ, саҥарбыт эдэр дьон бадахтаах, икки саҥа собо баар быһыылаах. Ол өйдөбүл үөскээбитэ. Кэргэним платформаҕа эргиллэн көрбүтэ, харахтара күлэн толору күлүү гынан хаалбыттар.
  
  
  — Эн манна атын киһи эбиккин, — диэтэ кини. «Биһиэхэ дьыала хайдаҕын эһиги өйдөөбөккүт».
  
  
  Кинини билбэт киһим диэн ааттыылларыттан сылайдым. Ити кырыыса ортотугар эмискэ мүччү туттум. — Мин бэйэбэр эрэ кэлбитим, ол гынан баран, бэйэм эрэ буолбатах, — диэн уордайбытым. — Бу кылыс биһиэхэ, эйиэхэ, биһиэхэ, биһиэхэ, хаартыскаларга, музыкаҕа анаммат. Ол гынан баран, кини аһаҕас бассейҥҥа бас бэринэр. Бу Милан өлбүтүн бэлиэтэ. Бу бары дойдулар норуоттарыгар көҥүл уонна тутулуга суох буолуу бэлиэтэ».
  
  
  Эмиэ эр дьон ортотугар куолас, хамсаныы иһилиннэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр мин олус ыраах киирдим дии санаатым. Онтон биир эр киһи остуолга туран: «эһиги бу биһиэхэ тугу гыныаххытын сөбүй?"»
  
  
  (Даа. Маны эмиэ тыл этиэм этэ, оччоҕо кини эһиэхэ көмө, үп- харчы өттүнэн тирэх буолуоҕа. Ону миэхэ биэр.
  
  
  Кини чахчы үлүһүйбүт. Билигин туох наадалааҕым барыта Президент талан ылаары фейерверк уонна былаах. Хос долгуйуута улахан этэ, мин Софияны уонна бандьыыттары мантан тыыннаахтыы соһон таһаарыахпын сөп дии саныыбын.
  
  
  Аныгыскы дискуссия мунньаҕар оҕонньор саҥата чуолкайдык иһилиннэ. «Бу тириитин биэриэхтээхпит диибин", - диэтэ кини. «Аан дойду биһиги тустуубут туһунан истиэхтээх, хаарты кыайар буоллаҕына... .. '
  
  
  — Ерунд, — Фырчырытта Карак. "Бу барыта сымыйа. Билигин да . .. » Аһыы харахтара дьиктитик мундааран, бытааннык мичээрдээн барда. Ити куһаҕан мичээрдээһин этэ. Сиэрэй тириитин таҥаһын хомуйан, илиитигэр муҥнанан кэбистэ. — Бу кылыһы баҕараҕын дуо? Сөп, кинини батыс. Мин Софияны эбэтэр Падраны кытта кэккэлэһэ сылдьыахпын баҕарбаппын, бу эһиги албаскыт буоллаҕына, миигин кредит биэрэр албаскыт. Ол, арааһа, Дьүкээгир этэ. Тугу баҕарар оҥорорго олус албын көрүҥнээх. Ол гынан баран мин киниэхэ тиийэн, тохтоон турдахпына, илиитин ууна сылдьар илиилээхпин. Онтон атаҕым тириитин бырахпыта. Моонньун кэннигэр кыра мүнүүтэни көрдөөн, тарбахтарынан моонньугар иилистэ. Ону баара, иккитэ, үс төгүл көрдөхпүтүнэ, собуоттарын кистии- саба булунар кыахтаах.
  
  
  Онтон муостаҕа тириитин уурда. — Собо, - тымныытык эттэ мин. «бу Милан бөрө буолбатах".
  
  
  Карак футбол ытыһын быһа ытырда. Ити куолаһа ньиргиэрдээх, суостаах. "Акаары буолума. Бу бөрө өлбүтүн бэйэтэ көрбүтэ, тириитин таҥаһын устубут. Сымыйаччы диэн ааттыыгын дуо?
  
  
  «Бу Милан бөрө буолбатах".
  
  
  Собака кыыһырбыттыы күлэн баран, эмискэ күлэн кэбистэ. Бу киһи иирбит курдук буолбута, ону сүүстэн тахса төгүл кутталлаах, оттон эрдэттэн сэрэммэт дьайыы барыта баар. Дьон диэки эргиллээт, бытык аннынан сибиниэс буолла. «У уже есть хорсун, у этого Картером», - диэн уордаахтык хаһыытаата. "Кини, биһиги маны бэриниилээхтэрбит курдук, мин тирии эрэ буолбатах, сымыйа дьыалаҕа буруйдуур" диэн бигэргэтэр. Дьээдьэ даҕаны!'
  
  
  Эдэр дьон кинини кытта сөбүлэспиттэрэ чахчы. Миигинниин, харахтыын, хаартыскалардыын, музыкалыын, илиибитигэр тутан турар кыра бөлөхтөрүттэн бүк түһэн хаалбыттар.
  
  
  Киниттэн ыйытта. — Дьиҥнээх бөрө ханнаный? — Эн ону кистиигин?
  
  
  Сирэйэ эмискэ боччумурбут, Али Исмаилович Мааппаны тутан баран түөһүгэр кыҥаабытынан барда. "Тириитин ыл," - диэтэ кини; бу куолаһа ланцет курдук тымныы, дьэҥкэтик, дьэҥкэтик иһилиннэ. — Ону ыл, Картер. Ону эһиги тулаҕытыгар сиэти иликпитинэ, шакаларгын ыл.
  
  
  Падра кэннигэр: «итини хайдах гынары билбэккин быһыылаах», - диэн хаһыытаата.
  
  
  Собо уордайбыт буолан, улахан тарбаҕа чыыбыһын төлөрүйдэ. Хараҥа уордайыы күүһүрэн, биир тылы сүтэриэ диэн күүтэр дьон уордайан испитэ. Бу сэрии этэ, муостабыт хаанынан ытыа этэ. Карак турбута. Ону харахтара чаҕылыйа түстүлэр.
  
  
  Кини иннин диэки ыстанна. Биир киһи собону көмүскээри өрө турбут. Кини бинтиэпкэтин устан баран, кинини сирэйигэр прикладтаата. Хаһыытыы түһээт, тиэрэ түстэ. Кэннибэр дьонум тыа баһаарын курдук тарҕаммыт дьиикэй уоттан хаһыытаһаллара. Түргэн атааканан соһуйбут собо олбоҕор иҥнэҥнээн, дьикти пиискэттэн түспүтэ. Онуоха баттаҕын сулбу тардан ылан, мөлтөх тарбахтарынан бэстилиэтинэн ылбыт.
  
  
  Кини пушка уоһугар, кини дьоно платформаны штурмалыырга түмсэллэр. Ону үөгүлээтэ. — "Хаалыҥ!( Кини өлүө дуу?)
  
  
  Эр дьон өлөн, сөкүүндэҕэ өлбүттэрин курдук көһүннэ. Сорох Сэбилэниилээх сэбилэниини таарыйдылар да, бу көрүҥҥэ эрэл кыыма суох курдук эрээри, ким да куттаммата.
  
  
  — Падра, - София. Уоннааҕыта. Манна барыҥ.'
  
  
  Мин тиийбитим кэннэ дууһабар сууллан хаалара.
  
  
  — Мин эһигини саарбахтаабаппын, - диэн хаһыытаата. — мин эмиэ эйигин эмиэ хостоон таһаарыам". Тахсыы баар дуо?
  
  
  - Дьэ онно, - диэтэ Падра аанын ыйан баран, күлүккэ кистээн күлүккэ кистээн кэбистэ. Биһиги уонна халҕан быыһыгар дьиппиэр эр дьон тураллара.
  
  
  — Приказтаа, Карак, — диэтэ мин. кини миигин көрөөт, Роза харахтарыгар хатааһылаата, сүүһүгэр хаппыыста банк лыҥкынаата. Кинини эмиэ быарга хатылаан хатылаан кэбистэ. Кини бирикээс таһааран баран, дьон дьэ толору бас бэринэн олорбуттара.
  
  
  Кень троп. Ону платформаттан соһон барбыта. Бүдүрүйдэ да,кинини талбата. Өссө күүһүрэн эрдэҕинэ, ити запиһы бүтүннүүтүн ититээри ойоҕоско дириҥник аҕалла. Кини ити ынырык баан сыта билиннэ.
  
  
  — Ыттааҕар сүрэҕэ суох, - бырастыы гынар.
  
  
  «Оччоҕо эн эмиэ тыыннаах хаалыа суохтаах», - диэн эбэн эттэ. «Эн эмиэ биһиги курдук уһуннук олоруоҥ".
  
  
  Дьэ, бу сырыыга хайдах ааһарбыт буолуо дии санаабыппыт. Тоҕо диэтэххэ, итини кини бэйэтэ атын усулуобуйаҕа оҥоруо этэ. Өйө суох үлүгэрдик тырыта тыаһаан, тииһин быһыта ытырбахтаата. Бу кэмҥэ тугу гыммытын билэр киһи диэн итэҕэйбэппин. Ыраас харамай паника неньгэ сүрдээх күүстээх этэ. Ол гынан баран, илиим айаҕар олус чугас буолан, кинини кытта охсуспута, уурбута. Мин реакциям туох да көҥүл, автоматическай этэ: кини ытыс тыаһын алдьатта. Ону барытын илиититтэн тутан баран, түбэһэ түстүм да, миигин утарсааччылартан өссө күүскэ матаран, көҥүлгэ былдьанна. Хаһыы бөҕөнү тоҕо барда. У уже их. Өлөрүҥ их.'
  
  
  Бэл, кырыыс да кэмэ суох этэ. Урукку туроктар кылыһахтарын кытаанах охсуунан бүрүйдүлэр. Мал сиэн кэбистэ, мал очко ылла. Онтон атын кыаҕы көрдө уонна сценаҕа саамай улахан таҥаһы тэлэкэлээтэ уонна сабыылаах остуолга ыскаатар курдук урусхалланна. Биһиги кэннибитигэр хас да эр дьону кытары муоста үрдүгэр түһэ түстэ. Тренерэ айгыраан, ньиргийэн түстэ. Итии арыы салгынынан киэҥ дуганан ньалҕаарыйда. Уот дохсун самыыр сыыгынаата, тымныы муостаҕа сүүрүктэрэ умайбыта, хоско толору аймалҕан, куттал суоһаабыта. Уҥа диэки тоҕус биһигини тэбис-тэҥҥэ лиһигирэстилэр. Хара дьайдаах, кырдьаҕас психолог быраата кыраабыт. Падра бэйэтин тула ыстанан баран, кырыыстарын ыстанан кэбиспит курдук, бэйэтин тула ыстанна. София урукку өттүгэр ханнык эрэ тэрилтэ бейсольнай биденко этэ. Эй, бу орудиены утарсар соҕотох ытыы аҕыйах, арай эй, үтүөрдэр кыах баар дуо.
  
  
  Миэхэ өттүттэн өссө биир эр киһи тиийэн кэллэ. Кинини түҥнэри түҥнэри быраҕан баран, күүскэ тэбиэлээтэ. Кини күһүҥҥү уйатыгар киирэн штаннар кэннилэриттэн буруолуу сылдьар илиитинэн үҥкүүлээн ыстанна. Падра арыллан, Софияҕа түбэһэ сатаабыт киһини атаҕыттан бырахпыта. Үһүс атахтаах этэ, ол иннинэ 45- с калибрынан туһанар кыахтаммыта. Икки атыттар сэргэхтик чугаһаан, бэлэм дьон төбөбөр охсоору турдулар. Биирдии- иккиэ буолан бэйэ-бэйэбитин бэйэбит төбөбүтүгэр охсубуппут. Икки сымыыт курдук охтубуттар, атыттар сарбыллаллар. Ол ордук барарга урукку охсуһууну санатар.
  
  
  Дьэ, онно суон бэрэбинэлэри тэлгэммит эргэ дьиэ үрдүгэр тиийэн кэллибит. Ону аспыппыт уонна улахан тарбахпытынан саба баттаатыбыт. Хаһыы тыаһын сабан баран, Падра Күннүк Уурастыырап тыаһа иһилиннэ.
  
  
  «Хайа эрэ кэмҥэ эй тохтуоххун наада», - диэтэ кини.
  
  
  — Баҕар, мүнүүтэҕэ буолуо, — диэтэ дьэбидийдэ. аан диэки хайы-үйэҕэ адьырҕатык тоҥсуйдулар. Каракал бирикээс тахсарын истибит. «Ханнык да сүгэ, идиота суох. Бу чертову лоскуйга тэлгэтиҥ. Киэр бырахпыт. Өлөрүҥ их. Кинилэри куоттарымаҥ.
  
  
  Кинини хараҥаҕа киһи хараҕа суох кэриэтэ ааҕаары, түргэнник сирэйэ оҕуста. Биһиги алта эрэ киһи Ынчыктыыра, биир киһи Ынчыктыыра, аҥара илиитэ тосту үктэммит кынат, иккиһэ хааннаах сирэйдээх.
  
  
  "Бу туох ааннааҕый?"Падраттан ыйытта.
  
  
  «Маннык ааны сервядынан туһаныахтара дии саныыгын дуо?»
  
  
  "Хайа, ханна барабыт?"
  
  
  Уулуссаҕа таҕыс, - диэн судургутук эттэ.
  
  
  "Оччоҕо биһиги барарбыт ордук буолуо, — диэбитэ кини. - мин кинилэри атаҕастаабатахтарына, Бүлүүнү эргиппэтэхтэр».
  
  
  Падра хараҥаҕа барара, хараҥа көрүдүөргэ, хараҥа бүрүүкээбит көрүдүөргэ. София миигин илиититтэн тутан баран, кэккэлэһэ түһэн, тохтоло суох мөхсөн, көстүбэт үлтүрүтэн барда.
  
  
  Эмиэ хара хараҥаҕа киирбиппит курдук, биһиги эмиэ, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, сырдыгынан сыдьаайар чаҕылхай сырдыкка киирбиппит. Ханна да көстүбэт сырдыкка күлүк, болоорхой, киһи билбэт сырдыга көһүннэ. Инстинуктивнайдык кинини кырыйтарбыт иҥииртэн уонна ньиэрбэттэн толору дуоһуйууну билбит. Охтон хаһыытаата, биһиги Бүлүү тиэргэнин устун элэҥнээн иһэр улахан фигураны батыһан бардыбыт. Саппыкы тыаһа биһиги кэннибитигэр хас да бууттаах этэ.
  
  
  Биһиги дьиктинэн дьарыктанар бүлүүлэр ынчыктарыгар тиийэн кэллибит. Падра уонна үс эр киһи биһигиттэн арахсан, Ривин тохтоото уонна кини кэннилэриттэн Софияны тардаары, Ривин тохтоото. Кини үөһэттэн илиитин уунаат, истиэнэтин атын өттүгэр уунаат, уулуссаҕа, атын өттүгэр таҕыстыбыт. Уот турбут сибиниэс биһиги үрдүбүтүнэн саба түһэн, онно эрэ олорбуппут Үөһээ өттүгэр тосту оҕуста.
  
  
  Падра биһиэхэ хайдах хамсаныахтаахпытын ыйда. Истиэнэни атын өттүнэн манна сүүрэн- көтөн, үрүллүбүт сири- уоту көрдөөн ааһыахха сөбүн истибит. Ол кэнниттэн муннугу суулаан, кыараҕас переулок устун түһэрбиппит, олбуору туораан, урусхалламмыт дьиэлэр урусхалламмыттара.
  
  
  "Манна, кинилэр!"кэннибитигэр хаһыы ньиргийдэ. Сыыһа- халты туттунарга сорумматыбыт. «Манна аастылар. Манна! Их.
  
  
  Хаһан эрэ купальнята ууруллар Терминнэргэ, дьиэ иһигэр сүтэн хаалар. Бэйэтин кэмигэр бу ордук ыраах сытар заставка курдук сиэдэрэй оҥоһуулаах дьиэ этэ
  
  
  Апостс. Ол гынан баран, икки гладиатор турнирдарын икки ардыларыгар тугу да гынара суох эбит. Калидариумҥа, дьакузиялаах улахан киин саалаҕа киирдибит, наһаа аһаҕас, тупсаҕай көрүҥнээх. Кыракый хоско сүүрэн истэхпитинэ эрэ собо баар буолан, биһигини ытыалаан барбыппыт.
  
  
  Биһиги хаһан эрэ тымныы баанньык буолбут фригидарияҕа тиийэн кэллибит, тула биир киһи хаана тобус- толору кутулунна. Биһиги ону Өлөөҥҥө хаалларан, кыракый аподитерийы, Рим аналогын туораан, хас да кирилиэс аннынан Аллараа Бэстээххэ хас да кирилиэс пролетунан түспүппүт.
  
  
  — Бу Падрга туох санаалааҕый? — диэн ыйытта, София, ыарахан. «Биһигиттэн туох да шанс суох".
  
  
  'Биһиги . ... канализацияҕа тиийэргэ кыһаллабыт,-диэн долгуйан туран эттэ.
  
  
  Падра кумах дьааһыктан улахан дьааһык иннигэр тохтоото. Онно Аллараа өттүгэр хараҥа эрэ көстөр. - Таҥнары, - приказтаата кини, саараҥнааһына суох тэбиэлээтэ. Биһиги хараҕа суохтары батыһан ууга түһэн кирдээхтик олорбуппут. София миигин түөһүм саба түһээт, бырахпыта.
  
  
  — Түргэнник, түргэнник, дьүккүөрдээхтик охто түһээт, биһиги бу бульк хардыылар тыастарыгар тирэнэн, бүдүрүйэ түстүбүт. Хаалбыт икки эр дьон чугуйарга бирикээстээбиттэр.
  
  
  — Атаххын ханна туруораргар сэрэн, — диэн сэрэтэн баран, София биллэрэр. «Атах таҥаһын сүгэһэбин».
  
  
  — Атах таҥаһын туох буолла?
  
  
  — Сүтэн хаалла, — диэтэ кини уонна салгыы. Кинини кытта кэккэлэһэ сүүрэн, ыстаныыларым атахтарыгар сыстан, тириини бедер ис өттүгэр тартылар. Биһиги биир көрүдүөргэ сөп түбэһиннэрэн, хараҥа туннелы туораан истибит, биир көрүдүөргэ сөп түбэһиннэрэн, бэйэ-бэйэбитин көрсө түһэ-түһэ, бэйэ-бэйэбитин көрсө түһэ-түһэ сылдьабыт. Хаһыы- ыһыы, хаһыы- ыһыы биһигини тула эҥээрдэһэллэрэ, кими да ырааҕы эбэтэр хайысханы тутуһар кыах суох этэ. Тыынара ыараханнык тыынара, салгыы сүүрэн кэллибит.
  
  
  - Диэн ыйытта. — "Биһиги манна кистэниэхпит дуо?"
  
  
  (Суох . .. Суох . Биһиэхэ биэрбэт туһугар ааннары араҥаччылыахтаахпыт... эҕэрдэ. .. чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Биһиги буолуохтаахпыт . .. лааҕырбыт сиригэр баар карьерга тиийэбит. Биһиги манна . ... куттал суох буолуутугар, — София тыына биллэ.
  
  
  Биһиги иннибитигэр аһаҕас таас устун сүүрэн иһэр хаамыы тыаһын иһиттибит. Уордайбыт түүппүлэ тохтоон, муннук кэннигэр фигура баар буолан, аһаҕастык куустуһан бардылар. Ону тэнитэн, олоҕун устатын тухары сутуругун тосту уларытан кэбистэ. Салгын ити чэпчэкитик ойон тахсан, кирдээх уутугар төбөтүн имэрийдэ.
  
  
  Иккис киһи муннугуттан тахсан маузерын оҥорбута. Кини саа эстэрин кэтэһэн, өлөн хаалла. Ити кэмҥэ мин кулгааҕым тыаһа ньиргийдэ, ити сыал кыһыл бээтинэҕэ сүтэн хаалла. Эр киһи тааска сууллан баран, хаҥас илиитигэр бэстилиэтинэн турар Падратын көрдө.
  
  
  Бириэмэтин таах сүтэрбэтэҕэ. Атын дьон биһигини өлөрөөрү муннукка ытыалаабыттар. Сибиниэс үөһэ үөһэ тахсан, үлтүркэй буулдьаны уонна биһиги кулгаахпытыгар тааһы сытыы осколок тааһы саба быраҕан кэбистэ.
  
  
  Маузеры көтөҕөргө кэтиллэ түһээт, онуоха Падра: «собо сэбин ордорор буоллугут дуо? " - диэн ыйытта.»
  
  
  «Биллэн турар, ону бырахтым».
  
  
  Кини миэхэ өссө да буруо бурҕачыйа сытар бэстилиэти уунна. "Командир солбуйааччыта быһыытынан, ону бэйэтигэр модьуйда да, дьиҥэр, кини эйиэхэ баар буолуохтаах».
  
  
  — Спасибо, Падра, — диэтэ мин уонна Маузер ылбытым.
  
  
  — Кинилэр күүппүттэринээҕэр бэрт түргэнник кэллилэр, — диэн кини буулдьа дьиикэй тыаһын быыһынан хаһыытаата. «Билигин биһиги хапсаҕайга".
  
  
  — Онтон атын тахсыы суох дуо?
  
  
  Ол эрээри бу соторутааҕыта этэ. Эргиллэн кэллэхпитинэ, муннуктан ыстанан баран, лоскуйунан биһигин быспакка ыталлар.
  
  
  — Итини оҥорботохпутуна, айманан София: - биһиги кэннибитигэр ким биһигини кырбаан ылан өлөрөллөр. Ити эрэлэ суох.
  
  
  "Чэ, — диэтэ мин, - баҕар, кинини бүк түһэн биэриэм». Мүнүүтэҕэ тахсан газ бомбатын таһаарда.
  
  
  Ол ордук саҥа, тупсарыллыбыт версия: кыра, чэпчэки уонна концентрированнай. Кини баатат уонна хоҥноруу курдук анал зажигание баар этэ, онон бу түгэҥҥэ түбэспэт түгэҥҥэ түбэспэт түгэҥҥэ түбэһиэн сөп. Кини чиэскэтин таһаарда уонна икки сөкүүндэлээх этим.
  
  
  Ону биһиги иннибитигэр быраҕан баран, атын өттүттэн турар эр дьон бөлөҕөр ойон таҕыста. Эй, төбөлөрүгэр бомба эстэн истэхтэринэ, куттаммыт хаһыы иһилиннэ. Айдаан- куйдаан, АХ ньыма курдук психологическай туһуттан улахан аҥаара. Хонуу буруонан, гаражынан туолла.
  
  
  Тута дьон собо тыаһаан истибит, онтон ойоҕосторуттан тэйэн барбыттар. Билигин туллаҥнаһа, сордоҥ-сордоҥ, чэпчэкитик эстэн хаалаллар.
  
  
  Кинилэр тула биир киһи муннуктарыттан мүччү туттан, сору-муҥу көрөөт, сирэйэ токуруйан хаалбыт. Падра кыыл үрэҕин таһаартаран, киһитин моонньугар тартаран кэбистэ. Оҕус курдук охтон түстэ.
  
  
  — Тыытымаҥ, - сэрэнэн хаһыытыы түһэбин."Сүүрэн кэллибит. Биһиги төнүннүбүт уонна туннель атын туннель була илигинэ тиийэн кэлбит хайысхаҕа харса суох харбаатыбыт. Биһиги онно киирбиппит, кини эмиэ сир аннынааҕы турба ситимин нөҥүө боксовай коллекцияларга туһаайан, онтон иккистээн таҥнары түһэрэн, сүрүн коллектордарга түһээри, ардыгар эргиччи иэҕиллэн, эргийэн кэлэрэ. Кини ханнык баҕарар хайысханы сүтэрдэ. Биһиги сүүрүүбүт дьикти сводка майгытын ылыммыта.
  
  
  Ханнык эрэ түгэҥҥэ биһиги үөһэттэн түһэриллибит кирилиэс аннынан тохтуу түһээт, тохтуу түспүппүт. Биһиги бу тахсыы харысхала суох буоларын кердеххе, кыратык тыынын көһөрдүбүт.
  
  
  Олломоон муостаҕа, толору таастарга уонна талахтарга киирэр сир арыллыбыта. Хонуу нөҥүө өттүгэр таҥнары түһэ сылдьар таас хайа баар этэ уонна тиһэҕэр тиийдэхпитинэ, охтон түһэ охсон баран: "чэ! Биһиги онно барыахпыт, онтон карьерга.
  
  
  Таас чох бэйэтин илиитигэр баар буолан киэҥ хочону саныыра. Кинилэр өттүлэрэ лохчой очуостары уонна парапеттары, кыһыылардаах, хатыылаах хатыылаах, төрдүлээх мастардаах халҕаһалар көстөллөрө. Кини Рим кинигэлэрин аннынан охсуллар кулуттарын билиһиннэрдэ, аллара түһэ илигинэ.
  
  
  — Хаһан эрэ Берлиҥҥэ олорбутум, — диэн София мунчаарбыт. «Онтон Аптуобуска. Оттон билигин манна куоластааһын.
  
  
  Бу аан дойдуга суох буолуохтаах.
  
  
  
  5 баһылык
  
  
  
  
  Лааҕыр арҕаа карьерга көстөр көрүҥүнэн платокка сылдьыбыта. Кини, мин санаабар, казармаларга легионер уонна команднай пуун турар. Биллэн турар, уус- Маайа бандьыыттарыттан көмүскэнэр курдук санаммыта, биир эрэ киирэр ааннаах, оттон атын хоҥкурууттар, эргийбэт, кыаллыбатах өрүттэр. Ити куттала суох, ол аата куттала суох, төһө да кинилэри атын быһыыга- майгыга тиэрдиэн сөбө буолуо.
  
  
  Хайа салгына тымныы этэ, билигин күн ортото нан, тосту тосту ытыллыбыт на аһа саамай улахан алдьархайа умайда. Биир эр киһи муннун аннынан носуос аттыгар ыга кууста. Эр киһи олбуор ааныгар арыллыбыт бинтиэпкэни тобуктаан баран, соҕотох ыллык орохугар одууласта.
  
  
  Кини саамай кыра хижинатыгар сылдьыы, фотографиянан, утуйар хоһунан, куукунанан, кладовой уонна сэп- сэбиргэлинэн дьарыктанар кыра хинияҕа сылдьыбыта. Миигин кытта София уонна Падра бааллара. Үс киһи барыта ийэтигэр, хаартыскаларга, музыкаҕа, хоско саамай табыгастаах сиргэ олорбуттара. Кэпсэтэ иликпитинэ, түргэнник бүтэн эрэр арыгы бытыылката биһиэхэ баара.
  
  
  — Улаханнык долгуйбаккын, - диэн намыһах куолаһынан эттэ. — Суох, биһиги манна куттал суох буолуор диэри.
  
  
  «Биһигиттэн ураты ким да миигин утары охсуһар кыаҕа суох», — диэн көрдүм.
  
  
  — Ээ, ол гынан баран, биирдэ Афон тула үүрүллүбүт лааҕыры штурмалыы сатаабыппыт уонна кыргыһыыны салгыы ыытарга соруммуппут. Биһиги, биллэн турар, хотторууга оҕустарбатыбыт да, түбэспиччэ кыра бааһырбыппыт. Киниэхэ бу улахан моральнай охсуу этэ".
  
  
  «Оччолорго биһиэхэ элбэх киһи баара», - диэтэ София. «Аны икки- үс үчүгэй стрелка кимэн саба түһүүнү сабыдыаллыан сөп".
  
  
  — Миигиттэн ордук дьиксинэбин, - диэтэ салгыы охтон, аччыктаан, аччыктаан, аччыктаан өлө иликпитинэ, биһигини осадаҕа туттара уонна кэтэһэрэ. Бу эдэр ректордар былааччыйаны төгүрүйбүттэрэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта. — "Манна төһө өр олоруохпутуй?"
  
  
  Ытыс үрдүгэр түһэн тарбахтарын быыһынан бытааннык сыҕарыйда. - Диэн хардарбата.
  
  
  — Тугу сатыырбын, - София тыына түстэ. «Биһиги хаһан да туттарыахпыт суоҕа».
  
  
  Падра кинини утарсыытыгар күлэн кэбистэ. «Дьахтар курдук үчүгэйдик маһыыгын».
  
  
  — Тириитин быыһыыр сөп дуо? — киэн тутта хардарда. - Эбэтэр эйигин ким да өлөрбөтөҕүнэ, быыһаабыппын умнан кэбиспиккин дуу?
  
  
  Гигант сөтөллөн баран, эмиэ миэхэ эргиллээт, тиэмэни тиэтэйэн уларытта. "Тирии туһунан, чахчы да тирии буолбатах этэ дуо?»
  
  
  Ону Софияҕа көрбүтэ. Төбөтүн хоҥкутан баран, эттэ. Моонньугар сиэп суох этэ. Бөрө тириитэ буоларын билбэппин эрээри, бу Милан бөрө буолбатах этэ.
  
  
  — Пахай, — фирма Падралаата. «Мы все были одурачены сказками Карака . Оттон дьиҥнээх тирии ханнаный?
  
  
  — Ону хайдах билэр эрэ, - София үөрэ санаата.
  
  
  Ону мин быһаарсыах тустаахпын.
  
  
  Соһуйбуттуу көрдүлэр. — Төннөн кэлэргэр туох санаалааххын? — Падра ыйытта.
  
  
  "Суох," София дьикти баҕайытык эттэ. «Бу бастакы сырыыга күүппэтэҕим да, соччо күүппэтэҕим. Билигин кини Харысхалы билбэтэх- көрбөтөх".
  
  
  Кини туран клеткаҕа кыыл- сүөл курдук хоһугар хааман барбыта. «Биһиги билигин тугу эрэ аһаҕастык оҥоруохпут диэн күүппэтим. Биһиги билигин үлэлии иликпитинэ, биһиги көмүскэнэбит дии саныыр буоллахпытына. .. '
  
  
  "Ээ, ол гынан баран, бу бөлөх Аллараа Бэстээххэ көстүбүт эр дьон бөлөҕө төбөтүн хачайдаан түһэрэ сыспыта. (Билигин да . .. '
  
  
  — Көрөҕүн дуо, - София долгуйда. — Ник, ник. Баһаалыста...'
  
  
  «Эрдэ эбэтэр хойут да аастахпытына, ол ордук буолуо дии саныыбын".
  
  
  «Ник, София». Дьоһуннаах өрө көтөҕүллэн атаҕар турда. «Лааҕырбыт сымыыга кубулуйда. Биһиги барыахтаахпыт.
  
  
  (Сөп. Ол эрээри биһиги Аптуобуска төннөр наадата суох.
  
  
  У к? - Биһиги куоппут ыттарбыт курдук куотан хаалыахпыт, тута кыайыыны биэриэхпит дуо? - Хаһан да туттарыахпыт суоҕа диэбэтэххин дуо?
  
  
  Салоҥҥа ыарахана суох чуумпу буолла. Биһиги тыыммыт кыараҕас эркиннээх курдук. Охтон түһээт, миэхэ улахан суолталаах түүлү түһэрдэ.
  
  
  «Мин биир дойдулаахтарбын билэбин. Ала- чуо тыла- өһө суох, өйүн- санаатын булкуйар кыахтаах Үрүҥ көмүс Тыла- өһө суох иһиллэллэр. Ол тириитэ суох ону сыгынньах көрөллөр. Аҕыйах чаас буолан баран бу дьон күнтэн күн хааларын кэтэһэллэр. Баҕар кэлин биллибэккэ хаалыахпытын сөп.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Канализация нөҥүө?"
  
  
  (Даа . .. суох. Ким билэр, ол эрээри Рим куораттарыгар киин ититии баара. Итии салгыны көтүтээри, истиэнэҕэ ханааллар улахан уҥуохтара уонна ханааллар.
  
  
  — Ол гынан баран, кыаллыбат! — София саҥа аллайда. «Бу чунуобунньук».
  
  
  "Ол гынан баран, бу оҥоһуллуохтаах," сааппакка эрэ Падра эттэ. Онтон зевискэлээн баран, эбэн эппитэ: "миигин хайдах да хойутаппатаххыт суоҕа. Ону утуйа иликпин. Хаартысканы кытта салгыы кэпсэтиэххитин сөп, баҕараргыт буоллар. Мичээрдии мичээрдии түһэн барда.
  
  
  "Быыс түһэриҥ», - диэтэ София, суорҕан аанын өҥөйөн турар. Ол оннугар тутулла турар быатын мөлтөхтө уонна ол дьөлө түспүт.
  
  
  «Кэл, мин аттыбар олор».
  
  
  Кини эмиэ ийэтигэр ыга сыстан, аргыый аҕай: «Ника, эн бу оскуолаҕа чахчы төннүөххүн наада дуо? " - диэн ыйытта.»
  
  
  — Мин итини оҥоруохтаахпын бэйэҥ да билэҕин.
  
  
  «Эһиги хайыы-үйэ ким эмэ оҥоруон сөбүн эһиги хайыы-үйэ оҥордугут. Сыаналара элбэх. Эн миэстэтигэр Афонтан, миигин эрэйдии- муҥнуу сылдьыахпар диэри, мин дьарыгым суох кыргыһыыга кыайтарбыппар, хотторбутум буолуо .
  
  
  — Эн тускунан эмиэ этиэхпин сөп, София. Сыл аҥара эрэ хаалбыт.
  
  
  «Бу мин тустуум, Ник. Ону оҥорбута . Онтон ордук тугу да эппэтэҕэ, арай кинини хара баттахтарын саба быраҕан кэбистэ.
  
  
  «Бэйэтин сүүрбэ бэһис күнүн көрсө, санаарҕаабыт санааттан, үйэ чиэппэрэ тугу да ситиспэккэ олорбута. Сотору ол кэнниттэн милииссийэ сыл аҥарыгар көрсүбүтэ". Нус- хас кэпсиирэ, хараҕын симибэккэ турара. «Билигин кини барбытыгар апостс-бу мин итэҕэйэрим хаалла".
  
  
  "Эһиги өссө эдэр эбиккит. Атын киһини булуоххутун сөп.
  
  
  — Ээ, - диэтэ кини, тарбаҕым төбөтүн имэрийэ-имэрийэ. — Ол гынан баран, онтон ордук кыратыгар сөбүлэспэккин. Баһаалыста, арыгыны иһиэхпит.
  
  
  Бытыылканы сууллардыбыт. Эрэһиинэ иһиттэн бээтинэлэринэн сабыллан, тыынара арыый ыарахан буолла. — Барыма, — диэтэ кини сибигинэйдэ. «Тириитэ быстыбыт диэн дьоҥҥо эт.
  
  
  — Ол гынан баран, оннук буолбатахпын билэбин, София эмиэ сөп, итиэннэ барыбытын уочаратынан бараары гынабын. Өссө биир түгэн баар: дьзан олохтоохторугар биэрбит эрэннэрии.
  
  
  «Арба, кинини өйдүүбүн, куораты былдьаһаллар, онон эн кинилэргэ көмөлөһө сатыыгын".
  
  
  — Көмөлөһүөм, - саркастическайдыы эттэ: «кэрэ көмө-Апостс».
  
  
  «Көмөнү ылаҕын», - диэн эрэннэрдэ. — Биһиги тулабытыгар биир эрэ киһи тыыннаах буоллаҕына хайдах эрэ ылаҕын. Хараҕын уута кинини одууласта. — Баһаалыста, барыма, - диэтэ кини. «Эн өлүөххүн баҕарбаппын".
  
  
  «Ким эмэ өллөҕүнэ, бу баламат бытыктаах хапсыһыы".
  
  
  (Иирбит киһигин. Иирбит киһи сыл аҥарын курдук үөгүлээтэ", - диэн хаһыытаата. Онтон миэхэ быраҕан, Варвара күүһүнэн эмиэ сииктээх уостарбын ыга туппута .
  
  
  Ол гынан баран, кини көҥүлүгэр кыайан быыһаммакка, биһигиттэн улахан эрэйи-муҥу көрүөн баҕаран, өлөн хаалбыта. Күн сардаҥата щелка быыһынан уһуктан, сирэйин сырдатта уонна мунчаарбыт, сылаас, нарын-намчы көрүҥнэнэн дьарыктанар мичээрин көрдө. Кини бэйэтигэр тардыалаан, иҥсэлээхтик ытыалаата. Сылларбытын сыллата уокка умаппыппыт. "Ээ, оннук», - диэн хаһыытаан баран, саппыкытын төлөрүтэн кэбистэ. (Даа . .. '
  
  
  Биир хамсааһынынан төҥкөйөн, ыстаанын төлөрүтэн, суон өттүн чаҥкыначчы тарта. Кини мин диэки сыҕарыйбытыгар ыстаанын көтөхтөрөн, этин-сиинин сылааһын билэ оҕуста. Билигин кини туристика эрэ баар, бу уһулуччулаах дьахтарга холкутук дэбигис киирэн, олус кыра, тыйыс, аһыныгас эр киһи тулатыгар турар аан дойду дьахтарын кыһалҕата. Кини туруусуката ууллан, отоно- маһа, өттүк харамайын чинчийээччилэргэ босхолонно. Медленно провел ее рукой по ee животу и бедрам, а затем глубоко проник эй, между нога. Ынчыктаан ынчыктаата уонна баҕаттан титирэстээтэ.
  
  
  София миэхэ таҥас- сап, ыстааны тардыалаан, этим- сииним тымныы салгыҥҥа ыйанан турара. Кырабаакка арыйан, саҥата суох хараҥаҕа бэйэ- бэйэлэриттэн дуоһуйан, ньылбыччы кууһуннубут.
  
  
  Имэҥнээх, уостарбыт тиһилиннилэр, бары нарын-намчы таһырдьа быраҕылыннылар. Кини миигин тула эргийэ түһэн, уостарбын быһа илгистэ, тылым айахпын дириҥник тардаат, көхсүм иһигэр дириҥник атахпын ыытан кэбистэ. Кини куруутун ынчыктаан баран, түөһүм кытаран, этим- сииним куруутун хамсаан истэҕинэ, этэ-Сиинэ хамсыыр.
  
  
  Харамайдар хаһыылара миигин күөмчүлээн эрдэҕинэ, тулатыгар өрөгөйдөөбүттэрэ. Кини сирэйэ токуруйан, иҥсэлээхтик хамсанан, иҥсэлээхтик хамсанан, тула сабыллан хаалара. Билигин наһаа долгуйууттан ураты тугу да өйдөөбөппүт. Ону тэбээт, дьикти- кэрэ ыарыы миигинэн эргийэн кэллэ. "Ах, ах, оооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооочичичичихауууу!"диэн үөгүлээтэ. Кини иһэ- таһа улаатан, тыҥааһын- ууһааһын, этин- сиинин эрчиллиитэ өссө да атын- атын буоларын сэрэйдэ.
  
  
  Онтон хаһыытаата, улаханнык долгуйууттан үөгүлээтэ уонна биһиги этэрбитигэр барыта тиһэх дэлби тэптэриигэ холбоспут курдук буолла.
  
  
  Бары бүттэхпитинэ, түүл- бит суох дьоллоох түүлү биэрдибит, эти- сиини- хааны харбаатыбыт.
  
  
  
  6 баһылык
  
  
  
  
  Хижиннар сокуону кэһэ иликпит. Ол кэнниттэн сынньанан баран, тоҥон хаалбыт. София ыкка тирии куртка хаалларан, свитеры хаалларан кэбиспитэ. Кинини икки свитери штаҥҥа заправилаата уонна Маша куругар саба оҕуста. София ыраас бүрүүкэтигэр сылдьан ырбаахыны көрдүү сатаабыт. Кини миигин шнегуркалара буортуйбаттарын эрэннэрдэ. Күн киирэрин саҕана сирэйэ көмүс, наһаа кэрэ көстүүлээх эбит. Эгэ уостара толору уонна кыһыл этилэр.
  
  
  Падра атын хаамыынан тахсан, саннын титирэстээн, түөһүн бүөлээн барда. Сонно тута өйдөөх харахтаах этэ, София чугаһаан истэҕинэ, кытаран хаалан, үлэ- хамнас булаары хижинаҕа төттөрү киирдэ .
  
  
  — Барыта оҥоһулунна дуо? — диэн кылгастык ыйыттым, бу көрүүнү ахсарбаппын.
  
  
  «Оччо бэлэм, төһө кыалларынан. Сыл аайы карьерга эргилиннэ. «В дьиикэй куоска, — диэн сымнаҕастык эттэ да, кыыл куоскатын биир дуоллары уурар баар".
  
  
  Ону, сөбүлэҥин биллэрэн кэбистэ.
  
  
  Күн киириитэ күлүккэ уһун, илин мыраан ыллыга Лена быылыгар маарынныыр. Ыраах Аллараа баар улахан валуналар көстөллөрө буолуо, дьон соботун кистииллэрэ буолуо, бу валуналарга немецтэр снарядтарынан снарядтар снарядтар субуллубуттар. Сланец хатан кумахха маарынныыр, хас биирдии киһиэхэ тэмтэрийэ сатаабыт эбэтэр таҥнары түһэ сатаабыт киһи. Ол гынан баран, маннык тугу эрэ оҥоро сатыырга олус үчүгэй буолуо этэ.
  
  
  — Биһиги атын суолунан барыахпытын сөп этэ, - диэн ыпсаран кэбистэ.
  
  
  "Куһаҕан. Онно күн тахсар, дьон биһигини тарбахтарынан ааҕыахтарын сөп, бу өттүттэн ыллык ыллыгынан туһамматахпытына сатанар. Мин санаабар, ыллык устун барыахтаахпыт. Күлүккэ түһүөхпүт, биһиги барарга холонуохпут дии санаабаттар.
  
  
  — Үчүгэй идея, Хаартер, — диэн Падра бэлиэтээтэ.
  
  
  Тыаһа суох ньылбырҕа үрдүттэн дьураалар үрдүлэригэр түһээтибит. Биһиги сэрэхтээхтик аттаммыппыт, бэстилиэти тутан баран, сланецтар сыылан истилэр.
  
  
  Билигин аһаҕас салгыҥҥа сылдьабыт, биһиги Дүпсүн аайы көбдөркөй сланецтаах сордоох охсуһуу баара. Ити биһиэхэ толору концентрацияны эрэйэр, дьон биһигини билигин көрөр буоллаҕына, биһиги соҕотох шанс суох буолуоҕа. Кини хас хардыыбыттан миигин ытыалаан эрэрэ күүтүллэр. Былчыҥнарым суостаах судьуйаҕа көппүттэрэ, сир сабыллыбыт Коляны батыһан баран, кылгас учаастактарынан таҥнары тарта, атыннык барарга наһаа эрийсэ сырыттылар. Тохтообут курдук, сыыйа биһиги иннибитигэр улахан бааллар үүнэн таҕыстылар.
  
  
  Дьэ, сланец сонугар тиийдибит. Кинини бастакы таастар икки ардыларыгар быраҕан баран, миигин батыһан барбыта. - Биһиги итини оҥорбуппут, - диэтэ кини мичээрдээтэ. — Билигин ити кэтээн көрүүлэри түмүктүөҕүҥ. Манна саҥа хомуллубут собо уонна мин бырааттарым тулаларыгар ким да суох. Бу сырыыга кинини бааһыраары эрэ ытыам суоҕа".
  
  
  Кинини сөбүлэҥин биллэрэн баран, иччитэх сиргэ, хонуу устун уонна валунов тула барбыт. Парижпытын кытта кырыйдыбыт, ыллыгы мэлдьи кэтии- маныы сылдьыаҕыҥ. Чаһы собуота ыраах кыайан тиийбэккэ, тоҕоостоох кэмҥэ биһигини илдьэ сылдьыаҕа.
  
  
  Эмискэ дириҥ муоска тиийэн кэллибит, хаһан эрэ үйэ- саас тухары сүүнэ улахан долгун тыаһаан- ууһаан, хочо түгэҕинэн хаалан, онно дириҥник хаалбытынан аастыбыт. Кини кэннигэр сыылан иһэр, кэннигэр сыылан иһэр, саннын нөҥүө сибигинэйэн: «икки эр киһи», - диэтэ.
  
  
  Таарыччы көрүөн сөп диэн кыратык чугаһаата. Иннибитигэр сүүрбэ миэтэрэ кэриҥэ сир сытара. Уордаах тыалтан харыстыыр шарик үрдүгэр саанан ыскамыайкаҕа өйөннөр икки бандьыыт турара. Биир эр киһи сигаретаны ыга тутта, иккиһэ бытыылканы тула испит. — Кини эйиэхэ эппэтэҕэ дуо? — диэн сэнээн эттэ. «Бу көҥүл тустууктар буолбатах. Кинилэр буруйдаахтар. Кинилэргэ ханнык да политическай өйдөбүл суох. Кинилэр манна, Аптуобуска тугу да гыныахтарын баҕарбаттар.
  
  
  Айан- сырыы, хаартыскаҕа:»биһиги боростуой уоруйахтар буолбатахпыт", - диэн. Сарсыныгар Падр бинтиэпкэтин кыҥаабыт.
  
  
  — Суох, - диэтэ кини илиитин киэр анньан баран. «Ыттаххытына, атыттарга барыларыгар тыас- Уус тардыаҕа».
  
  
  — Кырдьык, - диэтэ кини. — Бырастыы Гын, Хаарты.
  
  
  Ону миигиттэн кистээн баран, окопаҕа ыстанан кэбистэ. - «Наш звук».
  
  
  Бэйэлэрин сэбилэниилэригэр кыайан тиийбэккэ, хата, дьолго да холоно сатаабатахтара. Кинилэр бытааннык көнөн, төбөлөрүн тутан, сирэйдэригэр мунаахсыйыы суруллубута.
  
  
  — Паста, — санныттан хаһыытаата. «Манна тиийэн сэп- сэбиргэли ыл".
  
  
  Траншея уһугун быһа охсон баран, чаһы курдааһыныгар, утарылаһар түгэҥҥэ мин автомат линиятын таһыгар ыыталаата.
  
  
  Хараҕа суох зонаттан эмискэ Сэбилэниилээх дьоннор бөлөхтөрө баар буолла. Туох эрэ кэмҥэ турбуттара, соһуйуу- өмүрүү бөҕөнү түһэрэн, уот аспыттара. Сибиниэс тыастаахтык сууллуоҕа уонна миигин тула үөгүлээтэ.
  
  
  Кини ойоҕоско ыстанан, бэстилиэнэй атаакаҕа эппиэттээри бэстилиэт- автоматын өрө көтөхтө. Хас буулдьа аайы кырыымчык уостан тосту түһэ-түһэ, хас буулдьа аайы сыталлар . Үрүө- тараа үрүө- тараа, икки киһи өлөрбүт уонна үс бааһырбыт. Хохойо сис тоноҕоһугар диэри атын киһини ытыалаабыт. Өссө биир киһи, суостаах бандьыыт, түөһүгэр түспүт буулдьаттан түөһүгэр түспүтүн кэннэ, миигиттэн арыычча көтүппэтэ. Кинини ойоҕоско куотан баран, охтон түспүт Крысин сирэйдээх киһини ытан кэбистэ. Кини кэннин диэки эргиллээт, кини сирэйин халтарытан, иннин диэки түстэ.
  
  
  Собо ытыалаһа түһээт, ытыалаһа түһүөр диэри ытыалаһа сатаата.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Дьыала хайдаҕый?"
  
  
  «Чэ, тыына быстар мөлтөх», — диэтэ кини, кыһыылаах маузер. Биьиги уулуссабытыгар сылдьарга, хаартыскаларга, музыкаҕа септеех патронат этэ. Хорҕойууттан хорҕойууттан куоппутун үрдүнэн, буомба халыҥнаабыт. Тиһэх ытыыны оҥорбут. Ону көрө- көрө үтүгэн түгэҕэр киирэн, олох муннугар сүттэ. Онно мин бэйэм кураанах пистолетунан турбутум, билигин суол уонна уустук тимир дубинкалартан ордуга суох.
  
  
  «Падают, вы окружают нас».
  
  
  "Ээ, мин да куттанабын, бу компанияны барытын тардаары балай эмэ тыас- Уус оҥордубут».
  
  
  - Оччоҕуна, мантан абааһыларга барыахха .
  
  
  Карьер үрдүнэн тахсыы ыарахаттар уонна эмискэ кылгас тохтобулга кубулуйда. Кинини өлөрбүт дьонтон 40- ча киһи былдьанна. «Сизлар сизларга яхшилик билан бирор нарсани ҳақида сўзлайди», — дедилар. «Мин өссө, баттатааччылары утары охсуһар буоллаххына, Партизан курдук, эйигин хааччынар оннугар, туохха барытыгар сөбүлүөҥ", - диэбитэ.
  
  
  «Онон Карака рациялар курдук туох да радио оборудование суох " диэн баар.
  
  
  "Суох, кини суох."
  
  
  «Чэ, кинини, итини, туохха махтаныах тустаахпыт " дии саныыбын.
  
  
  Биһиги тирэхпин токурутан тачыгыратар, эбиэс устун хаамтыбыт, былыргы таас быыһынан, хатыылаах ыарҕанан, биһиги тирэхпитин токурутан токуруйбут талахтарынан токуруйа сырыттыбыт. Бааһыран ыытыллыбыт суоттааһыннар уонна илиитигэр бааһырбыт пульсалар сыппах ыарыыны имэрийдилэр уонна тымныы тыалга титирэстээтэ. Өссө биир тараах, өссө биир тыы хайа бар; сүүрэн-көтөн, эмиэ куотун. Падра тэтимин аҕалла. Биһиги иккиэн хонууга тиийбиппит уонна бытаан риска тиийэ намтаабыттарын кэннэ, санньыйдыбыт. Харахпытын сүтэрдибит уонна тиһэх төгүлүн көрөн- истэн баран канализацияҕа ыстанныбыт.
  
  
  Чаас аҥарынан Бүлүүгэ сылдьыбыппыт. Биһиги истиэнэбит кэннин диэки сыылан истиэнэни кэннигэр сыылан истэхпит уонна контрофортан көстөн таҕыстыбыт. Алдьаммыт тиэргэнинэн саннын санныгар саалаах часовой хаамыталаата. Охтубут халҕан аанын кэннигэр хас да дьаарбаҥка кэннигэр төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. — Биһиги саалаҕа барыахпыт, — диэтэ кини сибигинэйдэ. — Онно салгыҥҥа көтүөхпүтүн сөп. Кини маузеры мүнүүтэҕэ уурда уонна шмайссеры хаалларарга этии киллэрдэ. «Итиниэхэ миэстэ суох», - диэтэ кини.
  
  
  «Биһиэхэ бэстилиэнэй баар буолуоҕа, биһиэхэ эрэ өйдүүллэр». Фаталист үөһэ тыынна.
  
  
  Кинини эргиллээт, чаһы курдааһынын көрдө уонна албыннааһын, харабыл, охтуу дуу диэн ыйытыыны биэрдилэр. Часовой, чөл олоҕу тутуһар курдук. Бачыыҥкатын сүтэрээри, бэйэтин тускунан садка олороро. Тиһэҕэр кини муннукка киирэн хаалла. Кини дириҥник үөһэ тыынан, охтон сүүрэн кэллэ.
  
  
  Аркаҕа тиийбиппит, түүнүгүрбүт, түүнүгүрбүт чаас көстүбэт. Киинэҕэ аҥаар кыраадыс аҥаарын кэриҥэ кыараҕас турбалар, эркиннэр икки ардыларыгар кыараҕас турбалар, балтараа мөһөөх аҥаарын кэриҥэ тарҕаммыттар.
  
  
  "Бу биһиэхэ туһалаах суол буолуо, — диэбитэ мин. — бу биһигини каракка илдьиэҕэ диэн эрэнэбин дуо?"
  
  
  (Даа. Кинилэр бүлүүлэр хоско илдьэллэр.
  
  
  — Оччоҕуна утуйар хосторугар киллэрэ сатыахха. Биир киһи кэллэҕинэ тохтуохпутун сөп. Арба, биһиги кыһыйтардахпытына туох буолуой?
  
  
  — Ити олус ыгылыйыах этэ, — хап-сабар хап-сабар хардарда. «Биһиги кырыысаны тэнитэн, үүрэн таһаарар кыахпыт суох".
  
  
  Баҕайытык баҕайытык көрүтэлээтэ. Падрама хотоҥҥо отель баар турбатын ыйда уонна ол сиргэ сыһыары тутан, олбуорун туора сотон баран, олбуорунан өндөйөн кэбистэ. Онно олохпор эргийдим. Дюманан дюманан дюманан дюманан хааман киириэр диэри, кэннибэр өссө ыарахан этэ.
  
  
  Бу урукку салгынынан салгынтан, уруккутун курдук, үлэлиэхтээх. Муоста эрэһиинэ таһынан римляннар истиэнэлэрэ алын өттүгэр тахсаллара. Халлааҥҥа бэрт кыараҕас баҕайытык олороллор. Бу дьикти көдьүүстээх система этэ.
  
  
  Хараҥаҕа эрийэ- буруйа барар кэмтэн тохтоон, күнү- дьылы бараатыбыт. Ити кирдээх, сыралаах үлэ этэ. "Кыараҕас сиргэ тимириэхпитин чэпчэкитик ытыахпытын сөп " дии саныырым, кынаттарым мин үктэниэхтэрэ".
  
  
  «Билигин кылаабынай саалаҕа сылдьабыт», - диэн биир быыс- арыттаах Падраны бэлиэтээтэ. "Өссө биир хос дуу, иккитэ дуу, үс хос дуу дии саныыбын."
  
  
  — Кырдьык, Охтуом диэн эрэнэбин.
  
  
  Тугу да саҥарбата, арай фырчыр гынна. Биһиги сиҥнибит секцияҕа тиийиэхпитигэр диэри турба устун сыылан истибит. Таастар, бадарааннар лоскуйдарын таһааран, бытааннык аастылар. Онтон салгыы сыылан киирдибит.
  
  
  Тыас хантан эрэ үөһэттэн уһуктан эрэр. Кинилэр этэллэрин бүк итэҕэйбэтэҕим эрээри, Собакаас куолаһын биллим диэн букатын эрэллээхпин. Кини бытааран, көлөһүнүн имэрийэргэ приказтаабыта уонна суол салҕаабыта, биһигини ким да истибэтэҕэ диэн, олус чуумпутук халыйбыта.
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс тыаһа ханна эрэ тахсыар диэри тыына хаайтарда. Биһиги кэннибитигэр турбаны алдьатар күүһү манна кэҥэттибит. Сыыйа- баайа оннун булларарга кыаҕым тиийбитэ. Өттүбүттэн бөкчөччү туттан, өттүбүттэн тирэнэн, аттыбар түспүтүм. Кини трубочистарга маарынныыр. Кинини, иннин диэки төҥкөйөн, мөлүйүөнүнэн миллиметринэн сирийэн көрбүтэ, хараҕым уота чаҕылхайдык сырдыкка уһуйбута.
  
  
  Эр дьон дюжина таһыгар отуу остуолга олорбуттар. Кинилэр тулаларыгар түөрт эргиччи кырдьаҕас гвардия ветераннара, «Милан»салалтатын саҕаттан хаалбыт курдуктар. Уоннааҕылар харса суох эдэр бандьыыттар бааллара. Харак төттөрү- таары кэлэйэн эбэтэр тулуйбакка, төттөрүтүн, хаҥас илиитигэр уҥа сутуругунан охсубут буолуон сөп. Томмоо Өксөкүлээх кыыл- сүөл курдук оргууй аҕай тоҥсуйан, алаакытын түрдэстэр- кыймаҥнатар.
  
  
  Ити тылларынан кини тааһы сиҥнибит. Тыас дөйүтэн хаалла. Бу хоско истиэхтэрэ диэн эрэнэбин. Суох, кэпсэтии тохтобула суох салҕанна.
  
  
  Сўнгра: «абааһыларга Милан, бу киши хўрок киши Бор", - деди. Биһиги сирэйгэ чахчылары көрөбүт. Биһиги мөлтөөтүбүт, оттон армия өссө күүһүрэр. Биһиги албан аат күннэрэ кэннилэриттэн. Биһиги кинилэргэ ыытыллыбыт суоттааһыннартан ордуга суох.
  
  
  «Хатыыта билигин да күүстээх буолуон сөп», - диэн иһитиннэриигэ тахсыбыт эр дьону эргиччи эр дьон ортотугар сыппыт.
  
  
  «Б. Төһө өр? Биһиги сэп- сэбиргэл эргэрбит, эргэрбит. Арҕааҥы интэриэһин сүтэрэн, биһигиттэн киэр хайыста. Ону ким да долгуппат.
  
  
  — Ол гынан баран, бу киһи, Картер, - диэтэ... .. '
  
  
  — Диэтэ кини, - собака хаһыытаата. «Бу барыта биир эрэ киһи».
  
  
  — Улахан, Эбээн- Бытантайга күүппүтүҥ дуо? — оҕонньор холкутук ыйытта. «Биир эрэ киһиттэн Аптуобуска тиийэр шанс баар этэ, ону хаартынан ситиспитэ".
  
  
  — Мин тугу да күүппэтэҕим, — собака итии чэйин оргууй аҕай сэрэйдэ. «Тымныы, аччык, сааттаах өлүү эрэ, биһиги эмиэ ол тыынынан салгыахпыт".
  
  
  «Атын суол суох".
  
  
  "Баар."
  
  
  Бородай баһылык бээтинэлэрдээх сирэйдээх: «истиҥ, эһиги бука бары. Метковичка контактпыт хас да ыйытыыны былааска оҥордо. Билигин бэйэбит сүтэрдэхпитинэ, чопчу сыалы- соругу ылыахпытын сөп диир.
  
  
  — Кини сымыйа, — Падра хаһыытаата.
  
  
  Тарбахтарын уоһугар сыһыары тутан баран, саҥарбат санаалар эргийдилэр. - Мин да тугум да тугуй? Арай, кини армияҕа сылдьар киһи эбитэ дуу, тоҕо миигин өлөрбөтөхтөрүй? Ону таһынан, правительство итинник эйэлэһиилээх эбит буоллаҕына, тоҕо Дьзаны тутан ылбыттара буолуой?
  
  
  «Куолас тоҕо,-диэн остуолу тоҥсуйан, тарбахтарынан тоҥсуйан истэ, — дьону Белград тула ыҥырда»
  
  
  (Манна?"сууллан, баттанан хаалла. Кини уордайбыт курдук дьүһүннэннэ. — Кини манна өстөөхтөрү аҕалла? Милан "ону истибит буоллаҕына, хоруопка эргиллиэ этэ".
  
  
  — Ш- ш- ш- ш, - диэн хаһыытаата.
  
  
  — Ол гынан баран, биһиги сөбүлэспэтэхпитинэ туох буолуой? — оҕонньор оргууй ыйытта.
  
  
  «Оччолорго ол маньяктарга таас чоххо холбоо», - диэн собака дьэҥкэрдэ. «Биһигиттэн куттал суох буолуутун, сынньалаҥы, ону бэйэҕитигэр көрбөккүтүнэ, бэйэҕит көлүөнэҕитин, оҕолоргутун кэскилин толкуйдааҥ. Биһиги барыстаах оҥорууну түмүктээтибит уонна бу сыллар усталарыгар барытыгар хаан тохтуутун түмүктүөхпүт.
  
  
  Кини миигин кытары кэккэлэһэ, атах тыаһа иһилиннэ. Тугу эрэ кыайа илигинэ, арахсыбыт сууллан хоско дьөлө көтөн, уордайан, уордайан, абаран кэбистэ. Бары сирэйдэр бу Бочуотунай саайтыттан кэлбиттэригэр айманан барбыттара.
  
  
  Английскай уонна Сербия-хорватскайдыы арахсыбыта эрээри, белоку диктарга кыттарга тиэтэйбитэ, билигин өлбүт дуо диэн ыйытыыга ба арда. Бу кирдээх салгыҥҥа үктэнэн турабын. — Портнай ыл, - диэн сыппытым. "Эн тугу оҥордуҥ?""
  
  
  «Человек может наполнять только число, и не больше», - диэн кини эттэ. Кырдьаҕастарга иннин диэки хардыылаата. — Эн, ветеран, мин төрөөбүт дойдум! Эһиги номнуо умнубуккут, сыл аҥаарыгар санныбытыгар Хорватия чиэһин көмүскүү охсубуккут дуо? Эн да, мин да буолларбын, Сербия иннигэр сыылан, саппыкылары уура сылдьыаҥ дуо? Хаһыытаата, хараҕын уота кыламнаата. — Үчүгэй атыы, Эбээн- Бытантай? Эн биһигини атыылаатыгыт, ону оҥорбуккут.
  
  
  Собо куолаһа кремень курдук абсурдаахтык. — "Иирбит киһигин. Баҕа санаабыт сүүрээн кэллэ, биһиги дьиҥнээх олоххо киириэхтээхпит. Илииҥ хаанын тоҕо кэһэҕиний? Революция хаһан да табыллыбат."
  
  
  Падра крюканан сапсыйда. «Манна хаан баар буоллаҕына серб хаана чиэһинэй кыргыһыыга эбит. Оттон эн илииҥ хаана хайдаҕый? Хорватов хаана?
  
  
  Собо дьоно кэлэннэр туох эрэ буомурар.
  
  
  - Кини эһиэхэ эппэтэҕэ дуу? Падра хаһыытаата. "Тулалаан баран, биһигини өлөрөргө приказтаабыта дуо?"
  
  
  — Сымыйа, сымыйа, - куолас хаһыытаата. «Эн таҥнараҕын».
  
  
  Пушка ядро курдук сутуругун таһаарда. Тыас сатараата, эр киһи кэннигэр көтөн хаалла. Собо дьоно эмискэ ойон таҕыстылар, онтон эмиэ биһиэхэ тиийэн кэллилэр.
  
  
  Падра быһаҕынан анньан баран, паарга саба түспүт тобугунан охсубут. Кинини ытыһынан сирэйгэ охсуталаата уонна уҥуох тыаһын иһиттэ. Атын киһиэхэ саба түһээри гыммытыгар, хараҕын быһа симэ охсоору гыммытын сэрэйдэ. Прикладтар мин түөспэр быһа анньан киирбиттэрэ, соһуччу ыарыыны мүччү туппатахтара миэхэ төбөбүн хайа оҕуста. Кини тэмтээкэйдээн, илиилэригэр холонон көрбүтэ уонна мин иннибэр биир саа иһин охсуһарга холоммута. Дьон биһигини сууллан ынчыктыы олордо. Кини төҥкөйөн гынна да, сөкүүндэ өлүүтүн хойутатта.
  
  
  
  Баһылык 7
  
  
  
  
  Хараҥа тыас иһилиннэ. «Кини бэйэтигэр кэлэр».
  
  
  — Туйгун, — атын куолас эппиэттээтэ. — Бэлэм буол, Гарт? Итиннэ бириэмэм олус аҕыйах.
  
  
  Бастакы куолаһа "кини курдук бэлэм" диир. Бытааннык хараҥа былыттар ыһыллаллар да, маҥнай туох да өйдөбүлэ суох. Кинини муораҕа ыарыылаахтык устара. - Диэн бытааннык өйдөөтүм, букатын сыгынньах, тимир олоппоско олоробун. Онтон барарга холонон көрбүтүм, бэгэччиктэрим сытыы металл ханаалларынан ыстаммыттара.
  
  
  Миигиттэн хас да мүнүүтэ иһигэр намыһах эттээх эр киһи турара. Ол улахан олоҕу ырбаахы хайа быыһынан ырбаахы курдаан көстөр этэ. Кини олох үрдүк этэ, бу бэһиэлэй сирэйдээх этэ, үлэтин толоро сылдьар профессиональнай балааккалар дискэлэрэ. Хамсааһын тыаһа иһилиннэ. Эбээн- Бытантай остуолуттан туран, илиибин кытта кэккэлэһэ олордо.
  
  
  — Үтүө киэһэ, хартыына, — диэтэ кини сэргэхтик. «Бу эркиннэри быыһынан киирдэххинэ, эн миигин күүскэ тэбистиҥ".
  
  
  Кинини туох да эппэтэҕэ. Хабарҕабар үлэлээри кыһалҕаланным. Кини хайдах эрэ үлүгэр кырааската кэлэ сылдьыбыт курдук куурбут, туттарыллыбыт курдук.
  
  
  «Ол гынан баран, тугу эмит төннөрүөхпүн сөп дии саныыбын»,-диэн Сардаана күлэн мичээрдээтэ. «Добро пожаловать В мою хоско сынньана».
  
  
  Кинини сирэйгэ- хараххар, ханна сылдьарбын өйдүү сатаатым. Салгын хаан- сиин, экскременнар дьаарханнарынан туолла. Сырдыгынан сыдьаайар соҕотох олоҕун уота кыламныыр кэмигэр, иккис өттүттэн цифровой камераҕа икки күн харах далыгар күлүмүрдээн, кыараҕас арыттаах симэһиннээх камералар баалларын көрбүтүм. Эркиннэрэ урукку үөрүйэхтэринэн баайыллыбыттар: атахха да, үктэниигэ да, тирии өрүллүбүт болотуна (трикотаж, метка, көхсүгэр валик, салбырҕас тэллэхтэр, качеллартан оҥоһуллубут, дьэбиннээх үүттэри уонна буулдьалары. Кыыс хайаҕа чугаһаан эрэрин биллэ, куолаһа этинэн сиин устун сүүрэн истэ.
  
  
  Харабыл миэхэ эргиллээт, төбөбүн тыыллаҥнатан баттаҕын хантаччы тутан баран, биллэн турар, баттаҕын кэннигэр тарпыт түгэни өйдүүбүн. — Мин Милан бөрө туһунан бары билиэхпин баҕарабын, - диэн дьаныһан эттэ кини. «Мин бу дьоһун суолталааҕын билиэхпин баҕарабын.
  
  
  Бу сирэйэ кубарыйан хаалбыт хас да үөҕүү- этиһии туттаран баран, баттахпын- атахпытын ыытан кэбиспит курдук. «Эһигиттэн ким бастакынан Харысхал көрдөһөрүн туһугар, билигин манна аһаҕастык отель буолуом этэ. Ол гынан баран, билигин ону сөпкө гынарга, иккитэ эһигиттэн көрдөһөбүн. Гарт!
  
  
  Атын эр киһини холкутук мах гына түстэ, Гарт стулу диэки чугаһаата. Кини тугу оҥорбутун кыайан көрбөтөҕүм да, эргэ кириэскэ олорботум диэн дьиксиниилээх санаа үөскээтэ. Кинини түөрт уончаҕа хайдах түбүгүрбүтүн истибитим. Мүнүүтэнэн тимир, буруонан ыһыллыбыт аһыы сытын биллэ.
  
  
  — Эн миэхэ, хаарты кэпсиигин. Эрдэ дуу, хойут дуу миэхэ этиэҥ.
  
  
  Ваня туох да им-ньим буолла, кириэһилэтэ итии буолбутун сэрэйдэ. Эргэ металл хандалы ыгыта түүрэ тарта . Тириим умайан хаалла. Тииһин ньимис гынна.
  
  
  — Мин эйигин тоһутуом суоҕа дии саныыгын дуо?'
  
  
  Уот тыллара сыылан, күһүнүгэр диэри кыракый түүлээх тириинэн бүрүллэ иликтэр. Уот үүннэ, илиибин лизалаатым уонна тириини уматта. Дөлүһүөн тимири вишня-кыһыл буолбут, онтон саҥа Дьаархан, өссө биир ыы-Дьаархан, ыы-Дьаархан буолла. Миигин сэргэхситтилэр.
  
  
  — Картер, кыраммыт бөрө кистэлэҥэ туохханый? Кини баарын билэбин уонна серб аармыйата айаҥҥа тахсыар диэри, эйигиттэн үтүө көрдөһөр бириэмэ суох. Кэпсээ.'
  
  
  Ону хайдах толорон иһэрин иһиттим. (Козел . ... коза.
  
  
  (Хайа? Хайа коза?
  
  
  «Ваше семейные, Карак».
  
  
  "Бу тугуй?"
  
  
  Умайа турар кириэһилэҕэ охсуллан, уһун буруота ыга тардыллан, ыарыылаахтык барда. Ол да буоллар, салгынынан илгийэр ситим суох. «Дьиэ кэргэн козата... Ийэҕит үп- харчы көрүллэрин хаһан да истибэтэҕэ хомолтолоох». Карака миигин сутуругунан сирэйгэ охсубута уонна уоһун алдьаппыта. «Дюмм за дюмом за аду», - диэн хаһыытаата кини. — Гарт, сөп. Ону хачайдарга сыһыар.
  
  
  Эрэһиинэ анныгар уот кутан, миигин сүөрэн, тымныы таас муоста устун соһон аҕалла. Нервэм дэлби ыспыта, ыарыым да тулуйбат этэ, өһөс таастан тииһим тааһа бүтэн хаалла. Сарсыныгар Гарт ыарахан тимир ханааллары Мохсоҕоллооххо көһөртөөтө. Хачыкааттар иннилэрин иннилэрин кэриэтэ, салгыҥҥа сиэртибэлиир соруктар, онтон эмискэ сиргэ быраҕан кэбиһэллэр. Бу кытаанах ньыма илиитин уунуу, кутуругун хамсатыы, сүһүөхтэрин тоһутуу, уҥуохтарын тосту уларытыы.
  
  
  Бэгэччэгэр тарбаҕым тарбахтара нэһиилэ сирдэрин таарыйдылар. Ол кэнниттэн кини хачелын диэки тиийэн, түүрүллүбүт кымньыыны илиитигэр ылла. Кини бэйэтин кэннигэр тэбиэлээтэ уонна бирикээс кэтэһэн, харабыл диэки эргилиннэ.
  
  
  Хараҕым титириирдии, тулуйумтуо, тулуйумтуота суох. «Бу Рим тэрилэ, хартыына. Бу олус сөптөөх ночоот оҥороруй, оннук буолбатах дуо?
  
  
  Онтон кэҕис гынна. Хлос көтөн тахсан этим- сииним хобулаата. Инчэҕэй тирии сыгынньах алдьархай, олох тулатыгар эргийэн эрэрин курдук этэ. Кини дугаҕа, бэйэтин ыйанан турар балаһыанньатыгар сыста.
  
  
  «Римлян, как римлян праздник лупералии», — диэн Карак күлэн кэбистэ. «Олунньу бэһис сылын аайы эр дьон үөт салааларынан тэлгэммит бииһин ууһун кырбыы- кырбыы уулуссаларга үҥкүүлээтилэр. Аны билигин Милан бөрө туһунан кэпсээ эрэ. Онуоха диэри эт.
  
  
  Эмиэ этим- сииним сиинигэр кыһыл балаһаны хаалларан кэбистэ. Арай, миигин тулуйан иһэр кымньыылартан куота сатыы, тулуйа сатыыр сыаптары кытта охсуһа сырыттым. Ол гынан баран, Гарт бэйэтин дьыалатын маастара буолан, тугу да түһэрбэтэҕэ.
  
  
  "Бөрө Милан, Картер. Бу бөрөнү кытта тугуй?
  
  
  Харакаас саҥата миигин эмиэ өйдөммөт, Гарт хатылаан эмиэ охсубута. Ыһыы- хаһыы ити сыыппаранан камераҕа тэнийэн, тоҥон өлбүтүн кэннэ, бу миигиттэн олох тахсыбытын өйдөөтө.
  
  
  « Бөрө. ..'
  
  
  Кини сынньаныахтаах этэ. Ону тохтот, атыннык ити накаастабылынан тахсыы хаһан да булбат буолуохтаах этэ. Сүүһүттэн төбөтүн иннин диэки быраҕан баран, өйүн сүтэрбит курдук буолан хаалла. Этим- сииним элэйбит уонна тимир ханаалларга уулларбыт. Гарт миигин өссө хаста да охсуталаата да, тула хаһыытыы турар хаһыытыырбын хам баттыыр кыаҕым суох. Мүнүүтэнэн кини муостаҕа охтон түһэрин иһиттэ.
  
  
  Карак чертовских зол. — Олус ыраах киирдиҥ, бар, - диэн хаһыытаата кини. «Ону көтөҕөн".
  
  
  — Кэтэһиэххитин наада.
  
  
  "Кэтэһэр кыаҕым суох.'
  
  
  "Эйиэхэ тиийиэҕэ."
  
  
  — Портнай ыл, Гарт, мин манна ыйанан турарын көрүөхтээҕэр дьыалалаахпын. Саҥарар кыахтаннаҕына миигин ыҥыр.
  
  
  Ону көрүү- истии, күлүү- элэк нөҥүө тахсыбыт курдук истибиппит. Ааны лаһыгыратта.
  
  
  Кэм- кэрдии ааспытын курдук уун-утары ууналлар. Онтон этим- сииним эккирээн, испит бааһырбыт бааһырбытынан сүүрэн истэ да, хамсаабата. Төттөрү-таары сүүрэ- көтө сылдьара. Кинини "сигаретаны уматаары испиискэни хайдах чыыбырҕатта" диэн истибитим. Табах сыта сантаһын кычыгылаата. Ол гынан баран, бириэмэ тардылыннаҕына, арай ГТ: «Чурбан!»
  
  
  Аан аһылла түстэ уонна эмиэ тыаһа хабылла түстэ. Гарт барбыт. Кини кураанах хоско көрбүтэ уонна төннүөн иннинэ төһө бириэмэлээх буолуо дии санаабытым. Аҕыйах мүнүүтэ буолаат, чуумпу тыас иһилиннэ уонна мин сынньалаҥым бүттэ диэн быһаарда. Ол гынан баран, тыас иһиллиирин билэн, камераттан тахсан иһэрин өйдөөтө. Бу кутуйах эркиннэринэн сүүрэр курдуга.
  
  
  — Картер, - кини сибигинэйдэ. «Картер».
  
  
  Кини сыабынан аргыый аҕай сирэйин нөҥүө күнүгэр эргиллэ түстэ. Икки харахтаах, нэһиилэ сырдыкка көстөллөр. Ону тута биллим. Бу каракому кытта бастакы көрсүһүүгэ өлбүт үс киһиттэн иккитэ, хаартыскалара, музыканан сылдьаллара.
  
  
  "Эһиги биһигини истэҕит дуо?'
  
  
  (Даа. Ун ыйытта. — Падра эһигини кытта?
  
  
  - Суох, - диэтэ эр дьон тула.
  
  
  — Кини эйигин кытта сылдьыбатаҕа дуо? — атын эр киһи ыйытта. Баҕар куотан хааллын.
  
  
  "Биитэр өллө, - диэн эбэн эттэ бастакы.
  
  
  — Өлбүттэр бары өлбүттэр дии санаабытым, - диэтэ мин.
  
  
  «Оонньууга биһигини атын өлүүгэ биэрэллэр".
  
  
  — Оонньуулар дуо ?
  
  
  "Түһүлгэ. Талыллыбыт каракому утары. Менталитета суох, оттон биһиги маннык.
  
  
  "Карак сўнгра". - Мин бэйэм кулгаахпынан нэһиилэ итэҕэйдим.
  
  
  (Даа, Н . .. "Эр киһи халбаҥнаата, онтон долгуйан: "кинини кулун тутар саҥатын истэбин. Быраһаай, Хаарты.
  
  
  Сирэйим сүттэ, мин эмиэ соҕотоҕун хаалбытым.
  
  
  Күүһүм сорҕото миэхэ тугу эрэ эппиттэриттэн куттанан төнүннүлэр. Атаҕын эркинигэр эркинин эккирэтэн, ханааллары илиитигэр тутан ыларга холонно . Тарбахтарым халтарыйбыттар да, туттуммутум. Кини дириҥник тыынан баран, илиитинэн илиитэ хап-сабар түргэнник, тиэтэйэр . Илиибин, санныбын былчыҥнара туола иликпин эрээри, улам өрө дабайан иһэбин.
  
  
  Кини ыарахан бурҕалдьы тахсыар диэри чугаһыыр хардыылар тыастарын иһиттэ. Кини көхсүгэр атаҕын бокутан, атаҕын хантаччы тарта уонна биһиэхэ өрө дабайан таҕыста. Хандалы кыҥаан-кыҥаан баран, Гарт миэхэ тиийиэхтээҕин билэбин уонна хлокка төттөрү охсуохтааҕын. Хандалов урукку кэм программатыгар ыйааһыннаах солбуйааччылары туттубут боростуой замоктар- клипстар бааллара буолуо. Аана аһылынна, кулун күлүгэ таас муостаҕа көһүннэ. Ол кэмҥэ кини баттааһын туочукатын булан, ханаалы босхолообута. Онтон Гарт миигин көрдө. Ханнык эрэ халыҥ буолан, пантердары түргэнинэн көрсүбүтэ.
  
  
  Кымньыынан харбаан ылбыта, сирэйэ эмискэ уордайан хаалла.
  
  
  Тимир сыабы түргэнник харбаан ылла уонна киниэхэ ыстанна. Аһаҕас наручник ону төбөтүгэр саба быраҕан, хааннаах хааны тэһииннээн баран, төбөтүгэр охсубута. Охтон эрэһиинэ олоппоһугар охсуллан сиргэ сууллан түстэ. Санаарҕаабакка, үөһэттэн ыстанна уонна түөһүгэр баар ыйааһыныгар барытыгар түстэ. Булькай отун кытта тэбис- тэҥҥэ барбыт курдук, хаана уонна салыҥнаах ньирэйдэр бу аһаҕас ньиргиэрдээхтик кылыгырыы түстүлэр. Ону улахан аҥарын алдьаппыта буолуо, аны бытарыйыы уҥуоҕа итиннэ дэбигис киирдэ.
  
  
  Кини тас аана хатамматын билбитэ, ол гынан баран, иккис балааккалаах үлэтэ саҕаланан, атын хаайыылаахтары босхолуур буолбута. Кини түргэн баҕайытык Этин- сиинин күлүүһү көрдө да, ханна да, сыыппаранан камераҕа булбата. .. Мэҥэ- Хаҥаласка, дьонум ханна баарын эппиттэрин курдук, икки эр киһини ыҥырда.
  
  
  "Күлүүс собо эрэ баар», - диэн эр киһини тула хардарда.
  
  
  — Биһиги туспутугар кыһанымаҥ. Куотан хаал, билиҥҥитэ-диэтэ атына.
  
  
  - Кыахтаннаххына, көмө бардыбыт.
  
  
  Хаайыыга хаалларыыны абааһы көрөрө эрээри, сөпкө гыммыттара. Бу соҕотох ревматизм этэ. — Итини оҥоруом, - диэн эрэннэрдэ.
  
  
  Карака камератынан сүүрэн уһун хараҥа коридорга сүүрэн кэллэ. Кини ханнык хайысхаҕа барарбын толкуйдуу олордоҕуна, эр киһини тула биир күргүйдэ. "Прямо, это единственный выход!"
  
  
  Салгыы боппуруостара суох уҥа диэки умунна. Кинини, сыгынньах, сыгынньах киһи миигин өлөрөллөрүн, харабыл харабылын тула биир эрэ харабыл көрөн олорорун билэрэ. Коридордар муҥура суох этилэр, сорҕолоро тупиктарынан эбэтэр сууллаллар, миигин төннөн иһэн бастаан саҕалыыр. Кини тунаархай ньалҕаархай илимигэр түбэстэ. Ол гынан баран, үөһэ илдьэргэ дылы.
  
  
  Кинини, иннин диэки сыҕарыйда, хараҥаҕа харбаата, онтон мин күүһүм мөлтөөтө диэн көрбүтүм. Сытыы таас эркиннэри мин тирэҕим быстыбыт тириитин сүтэрбиттэрэ, атах уллуҥнара хааннаах суоллары хаалларбыттара. Биир бэйэм хамсыырбын хамсатар этим — бу харахпар олус абааһы көрсүү, ону төлүүр баҕа санаам.
  
  
  Туннель уруккутун курдук хараҥа соҕус этэ. Туннель бүтэһигэр бороҥ сырдыгы арааран, сырам-сылбам хамсаан, онно сүүрдэ. Туох эрэ дьиксинэрэ: өйдөөх сэрэтии миигин тохтото сатаата. Кинини тэбээн баран, олбуорга тиийбитэ.
  
  
  Ол кэнниттэн эмиэ аан дойдуга хатыламмыта. Кини тобуктарыгар түһээт, атаҕым мөлтөөтө, аһаҕастык турарын курдук, мин сири бэйэбэр биллим. Хомурах хааннаах почва: сурдээх почва Рим амфитеатрдара.
  
  
  
  8 баһылык
  
  
  
  
  Хаана, бадараан буспут тымныыттан дөйүөрэн, атаҕар турда. Бу иннинэ миэхэ көрдөрбүт амфитеатр арена этэ уонна бараан биһилэҕэр ытыалаан кэбиспитэ. Букатыннаахтык сырдатар уонча киһи ыскамыайка кэккэтигэр, уонунан киһи олороро. Оттон амфитеатр үрдүгэр автоматтардаах, винтовкалаах ассасинов отделениета баар этэ. Уһун синньигэс эркиннэр ортотугар биир хоруопка таас тэскаамбыл корпустара баара, биир тулатыгар харабыл баара. Кини аттыгар фактордаах пааралар бааллар, тымныы тыалтан көмүскэнэр туһугар эргэ суорҕан сабылынна. Кини харахтара миэхэ сыһыарыллыбыттара, Адьарай мичээрдииригэр айахтара өһүллүбүтэ. Харабыллаабыт сирдэриттэн көрдөххө, уолбут тобугар " нон " курдук көстөр.
  
  
  Мин иннибэр эр киһи моонньо суох моонньугар сытара. Кини Ментона буоларын, хаартыскаларынан, музыканан сылдьыы үһүс хаайыылаах группата билэрэ. Кини казеннай таһыгар курдук харахтара баайыллыбыттар. Бастаан тоҕо өйдөөбөппүн, кэлин өйдөөн көрбүтүм, гладиатордар, андрабаттар сорох бөлөхтөрө бачыыҥкаларын кэннилэриттэн бэрэбээскэлээн утары охсуһан кэбистилэр.
  
  
  Эр киһи, дьахтар билигин ханна турара биллибэт, тула хааннаах хаанымсахтар хааннара хаанымсыйыылара Хаанымсыйара дьиксиннэрэр.
  
  
  Кинини Карака саҥатын иһиттэ. - "Картер!"Иирээки курдук күлэн кэбистэ. — Эйигин кэлэр аттракцион быһыытынан күүппэтэхтэрэ. Ол эрээри, бу салҕанан барыан сөп».
  
  
  «Гарт Өлүөхүмэ».
  
  
  — Мин маны күүппүтүм да, кыайан куоппатаххыт буолуо диэн күүппүтүм. Онно кыттыаҥ иннинэ, хайдах өр салҕыаҥый диэн көрүөхпүт.
  
  
  — Бу баар дьон өлүөхтэрэ, эһигини эҕэрдэлиэхтэрэ", — диэн саркастаан эттэ мин илиитин өрө көтөҕөн баран.
  
  
  Арена иккис өттүттэн, олбуор тула улахан хараҥа буойун таҕыста. Кыараҕас бүрүүкэҕэ, саппыкыга таҥыллыбыт, кини түөһэ фактар сырдыктарыгар кылбайбыт. Кини балыксыт илимин уонна туруусукатын, былыргы ретиарийдарга сэбин-сэбиргэлин булунар.
  
  
  Кини миэхэ кэлбитигэр тарбаҕым тарбахтара сири таарыйдылар. Гладиатор миигин тула эргийэ турда, тииһэ сымыйа атаакаларын тохтотон кэбистэ.
  
  
  — Барабыт, - сарбыйбытым мин. " туох тохтууруй?" Сыгынньах киһини куттанаҕын дуо?
  
  
  Кини күлэ-күлэ, тиһигин быспакка кэҥэтэ сылдьар лассо курдук эргитэн, төбөтүн үрдүнэн хаптаччы бырахта уонна миэхэ бырахта. Кини илимҥэ көрбөтөҕүттэн, хараҕын, сирэйин көрбөккө сылдьарыттан ордук билэр.
  
  
  Куоластаа! Бронь иннинээҕи сөкүүндэ ирээтэ. Кинини таарыйда уонна киниттэн аккаастанна. Биир сибиинньэ этин атахпар быһа анньыбыт да, сеткабын дэлби бараат, арена муостатыгар түстэ.
  
  
  Ойон туран, илимин кыайан хабан ылыан иннинэ ыстанна. Ойоҕоско ойон тахсан, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр тиийэн кэллим дии санаатым. Ол гынан баран, кини миигин туруупканан эрийдэ, атаҕым таҥаһын устубатын диэн, илдьи тэпсэргэ күһэлиннэ. Миигин муннукка киллэрдэ.
  
  
  Кинини аныгыскы сырыыга балай эмэ түргэнник оҥоруом диэн эрэлэ суох, бүк түһэн турда. Ону ситиспитим буоллар, аныгыскы атаакаттан төттөрү эргиллиэм этэ. Кини сынньана олороругар баҕарда уонна миигин түмүктүүргэ көҥүллээтэ.
  
  
  На моей работе на моей работе с подводными лодками и водородными лучами, рентгеновскими лучами, рентгеновыми лучами, всех разработками, но только возможно, это другие, страну. Бу кини примитивнай уобараһыгар аныгылыы уустуктан хаалбыт сэрии этэ. Бу кыыллар хобдохторо атын- атын кытары охсуспуттара, ону өссө туох эрэ ынырык быһыыны оҥороро.
  
  
  Ол гынан баран, мин ис өттүбүттэн кыыл курдук үүммүтүн сэрэйдим уонна ити гладиаторга харса суох иннин диэки үмүөрүйдэ. Куруһуба ситимин өлүүлээх тыаһын истээри сурах тыаһа иһилиннэ. Кинини күүттэ, бөкчөччү туттан, быччыҥнарым түрдэстилэр.
  
  
  Ону хаттаан бырахта.
  
  
  Кинини, уруккутун курдук, саба быраҕан баран, эргиллэ түһээт, илимин төлө тарта. Гладиатор мин диэки ыстанна. Ушбу осмонга эришиб, уни кетишга эришди.
  
  
  Онто хаппыт илимигэр иҥнэн хаалла.
  
  
  Сонно үөһэттэн түһэн, атаакаҕа барбытыгар аһыныгас аһыныгас санаалааҕын быһаарсыбыта. Кинини сир үрдүгэр охтордо уонна тииһи тула тэпсэн кэбистэ. Куттанан хаһыытаата кини тииһин түөһүгэр тосту оҕуста. Барыта сөкүүндэ иһинэн бүттэ. Биирдэ кини эмискэ титирэстээн, өлүүттэн кубарыйан, өлөн баран, өлөн хаалбыт.
  
  
  Кини этин-сиинин токурутан, тииһин токурутан турар. Кини Карака дьонун ырдьыгыныырын иһиттэ. Кинини ыскамыайкаларга эргиллэн, собону тронаҕа көрдө. Кини уордайбыт сирэйэ кубарыйбыт. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр трубецтары таһаараат, харабылга тиийэн кэллэ.
  
  
  Мин толкуйдаабыппын тута өйдөөтө. — Сатаама, Картер, - кини хаһыытаата. «Бу трубецу оччо ыраах бырахпаккын, ону таһынан мин дьонум эйигин өлөрөллөр".
  
  
  «Өлүүм, хайдах курдук долгутарый? Кинини эмиэ илдьэ барыан сөп этэ.
  
  
  «Эһиги, американецтар,спорду таптааччылар " дии санаабытым.
  
  
  «Спорт?» Кинини Хаандыгаҕа хааннаах сценаҕа илдьибитэ. «Бу спортивнай дии саныыгыт? Бу туох ис хоһооннооҕуй, хайдаҕый?
  
  
  Сэтэрээтэ. «Миигин ити көрүдьүөс".
  
  
  — Чахчы ыалдьар эбиккин, - диэтэ мин кыбыстан баран. «Иирбит киһигин ».
  
  
  — Мин кимҥиний? - диэбитэ кини. - мин хаһан да манна, бу кыраммыт аадырыһыгар олорботоҕо.
  
  
  «Я начинаю понять. Эн чахчы Апостоллары абааһы көрөҕүн.
  
  
  «Мин Апостоһу сэниэм". Соруйан суорҕан бөҕөнү эрийбитэ, ол харахтара кыраныысса курдук этилэр. «Манна ыытыллыбыт хас биирдии мүнүүтэ аайы миэхэ муҥнаах этэ. Ол эрээри бу сотору бүтэриэхтэрэ.
  
  
  — Ол аата, Падра син кырдьык эбит. Сербияларга атыылаатыгыт.
  
  
  'Продано . . Саннытын өрө көтөхтө. — Ол гынан баран биэрбэтэҕэ. Белграды кытта сөбүлэһии миэхэ харчыны, баайы- дуолу биэрэр былааһы биэрбитэ. Ол гынан баран, ол аата дьон хаһан да өлбөт, аччыктаан эбэтэр куттанан эрэйдэниэ суоҕа».
  
  
  Бу хоруй правительство бэйэтин тылын хайдах тутуһарый? Эйигин албынныыллар, Карак.
  
  
  (Суох. Мин эйигин истиэм суоҕа. Мин дьонум дьоллоохтор.
  
  
  — Кинилэр манна дьоллоох, соргулаах буолуохтарыгар эрэ буолбакка кэлбиттэр. Көҥүл буолар туһугар манна кэлбиттэр.
  
  
  "Көҥүл?У ' йэ чахчы ытыы- ытыы. «Мин олоҕум тухары хаайыыга сытара. Өлүү эрэ манна көҥүлү аҕалар. Атын гладиатор туһунан биллэрээт, ытыһын тыаһа хабырынаата. «Куоластааһын тоҕо маннык таптыыбын. Кини бэйэтин норуотун тиһэх көҥүлэ. Билигин көҥүл сылдьаҕын, хаарты оҥороҕун.
  
  
  Собо тула эркиннэрэ суох эрээри, тоҕо эрэ төбөтүн кытары бэрээдэктэммэт быһыылаах. Биллэн турар, кини бэйэтин олоҕун- дьаһаҕын тыйыстык өйөөбүтэ уонна бэйэтин инники кэскилин Апостс уонна дьүһүнүн- бодотун туһунан баҕа санааларын- оноолорун, паараларыттан уонна наймыламмыт идеяларыттан эрэйи- муҥу көрбүтэ саарбаҕа суох. Бу суол ис дьиҥин, ис дьиҥин, ис дьиҥин өйдөөбөт киһи бу суол ис дьиҥин, сиэрдээх буоларын өйдүө этэ. Хайдах эрэ мунаахсыйыы тахсара, ол таах сибиэ, кэпсэтэ- ипсэтэ сатыыра.
  
  
  Кини көхсүгэр эргиллээт, төттөрү арена ортотугар барбыт. Онно олбуор ааныгар эргиллэн кэлбитим, мин аныгыскы утарсааччым хантан кэлиэхтээҕин өйдүүбүн.
  
  
  Саҥа гладиатор ааспыт сыллааҕар ыарахан этэ.
  
  
  Кини түөһэ шраманан сабыллыбыт, кини илиитэ алтан кастеттарга маарынныыр тимир тирии, тимир обраһа курдаммыт, кини кылгас кылыс уонна төгүрүк фракция куйаҕын туттарбыт. Кини төһө да бириэмэтин сүтэрбэккэ, миэхэ аһаҕастык, өлөр кылыһынан салгыны хайа тардыалаан, аһаҕастык барбыта. Эргиллээт, кэннибиттэн мөҕөн баран тыыммын кэннибиттэн иһилиннэ. Кини тохтообут, эргиллээт, тиэрэ эргийбит. Кини сытыы кылынан сапсыччы сапсыйда уонна ону аһаҕастык маһынан бырахта уонна миигин хат маһынан хаалларан кэбистэ.
  
  
  Кини миигин кэрдээри иннин диэки ыстанна уонна мин сиргэ охсуолаатым. Кини түргэнник туора ыстанна. Ити кылыһа миигин таарыйбакка эрэ сиргэ тиэйэн кэбистэ.
  
  
  Гладиатор уочараттаах сорунуу кылыһын сулбу тардан таһаарбытыгар, атаҕын оҕуста. Киэр хайыһан көрбүтэ, бээтинсэ икки ардыттан хас да дүҥүрү ыстанан баран, буулдьа өттүнээҕи өттүн охсубута. Ыарыылаахтык тэбиэлээтэ. Кинини улахан буортуну таһаарбат эрээри, чыпчылыйыы түгэнигэр иирбит. Бу сирэйэ- хараҕа суох киһини атаҕастааһынтан сылтаан уордайбыт. Тиэтэйбитим, төбөбөр туох эрэ идеяны күүскэ баппытым. Солуута суох. Эмискэ гладиатор миигин батаһынан далбаатаан, кылыһынан эргитэн баран кэллэ.
  
  
  Бу кэмҥэ Өндүрэй Барыыһап икки илиитинэн гравийы уонна сирэйин сулбу тардан ылан, уордаахтык сирэйгэ иилистэ. Мин сэрэйбитим курдук, кини хараҕын көмүскээри щит туруорда, кирэ-хох туох да буортуну аҕалбата. Ол гынан баран, бу болҕомто түгэни болҕомтоҕо ылылынна. Үөһэ өрүтэ ыстанан баран, хаҥас атах сыгынньах атаҕынан, онтон уҥа атаҕынан тоҕута тэптэ. Кылыһаҕа бу тарбахтарынан быраҕан баран аренаҕа кымньыы таһынан көтүтэлээтэ.
  
  
  Абаран-сатаран, мин этим- сииним тулатыгар салгын бүтүннүүтүн талбытынан, илиим- атаҕым уунан сиргэ бырахта.
  
  
  Эргиллээт, батаһынан кэннигэр барда. Биһиги кинини тулуйдубут курдук, ити кылыһаҕы төнүннэрэр кыаҕым суох этэ. Бу иннинэ кини миигин лоскуйга уурар. Кини миигин өстүөкүлэ аанынан сапсыйыах курдук этэ.
  
  
  Кини атаҕар ойон туран, батыһыннарда.
  
  
  "Хаджикия" хаьыат ыьыах курдук улаханнык хаһыытаабытым. Соһуйан гладиатор эргийдэ. "Хаджи!"Кинини кытта туох буола турарын өйдүү илигинэ, өссө хат хаһыытаата уонна киниэхэ тиийбитэ. Кини щитин көтөҕөргө холонно да , наһаа хойут буолла. Атахтарым өлүүлээх охсууга көппүттэр, хабарҕаҕа түбэстилэр. Ити сыал кэннин диэки сыҕарыйан, аал лаһыгыраан иһэрин иһиттэ.
  
  
  Кини биһиэхэ дорҕоону таһаарбатаҕа, ол харахтара киэҥник аһыллыбыттара, моонньо дьикти муннукка бүк түһэн хаалбыта.
  
  
  Батаһынан сүүрдэн, күлүүһүн өрөгөйдөөтө, күлүүһүн элэс гынан ылла.
  
  
  "Билигин тугуй?"- диэн ыйытта. — Баҕар, Хахай дуу? Эбэтэр колесница чэрчитинэн?
  
  
  — Барыма, - диэтэ кини уордаахтык хаһыытаата. «Львовтары, колесницалары ханна ылабыт?»
  
  
  — Саргылаана, Эван. Кини эһиги кэнники сылларга көрбүт үчүгэй өйдөбүлүн эһиэхэ биэрэбин.
  
  
  «Абааһыга бар, хаарты». Атаҕар ойон турда, биир илиитинэн сарымтыбыт суорҕаҥҥа ыйанан баран, иккиһэ дьиикэй дьэбирдик тутта. «Милан миигин суолга турбута. Билигин бу суругу көтөҕөөрү кэллигит. Милан курдук аҕыйах хонуктааҕыта эн өлүөхтээххин. Ол гынан баран Аптуобуска тиийэ ситтиҥ. Бу сырыыга куоппаккын.
  
  
  Уордайан тугу эппитин өйдөөбөппүн.
  
  
  — Милан биэрбитиҥ дуо? — ити билиниинэн соһуйдум. «Кини акаары этэ, бэҕэһээ, иллэрээ күн иллэрээ сыл олорбут».
  
  
  — Оттон мин тиэмэҕэ сибээстээхпин дуо? Бу эмиэ эһиги киһигитин көрсөр биир киһи этэ дуо?
  
  
  — Ити күүһү үчүгэйдик төлөөтүм, эһиэхэ итэҕэйэбин. Манна барытыгар курдук, туох да суолтата суох идеалларга эрэ буолбакка, бастыҥ олоххо тустар. Караков күлэн баран, бэйэтин оонньууруттан астынарын курдук күлэ-күлэ тохтоото. Онтон эргэ суорҕан ыскылаатын сарыы-сарыы олордо. Бэйэтин палачаларын тула туох эрэ сибигинэйдэ, сонно тута сүүрэн истэ.
  
  
  «Тугу эрэ бэлэмнээбиккиний, ону эн интэриэһиргииргин булуоҥ диэн эрэнэ саныыбын», — диэн кини миэхэ сурук тутта. «Судургутук кэтэс уонна бу сиргэ бүтэһик мүнүүтэнэн дуоһуй". Сордообут сордоох сир диэки батыһыннаран баран тохтоото. Сиэҕэр баар буолуон сөп диэн дьиксинэ санаабытым. Бу иннинэ ыраас утарсыы мин хааным адреналина салгыы хамсааһын тахсыан сөп. Бу бытархайга туттарар санаа билигин кыаллыбат буолла. Донаҕа хайдыбыта, буорах буору хайа тардан баран, миигин өлөрөргө соруммута, ол гынан баран, Адыаччы тоҥ эрдэҕинэ, тобугар түһүөм иннинэ, быылга тобуктуу түһүөм этэ.
  
  
  Кинини бу сырыыга булуом дии санаабытым. Кини тымныыттан титирэстээн, эстииттэн титирэстээн барда. Хайдах эрэ икки гладиатор кыргыһыытыгар тиийбитим эрээри, биир ньыманан утарылаһааччыбын карлик- калек диэн сиргэ тэҥнии тутан ыларым. Миигинниин барыта бүттэ, ону иккиэн билбиппит.
  
  
  Олбуор иһиттэн ынырык-ынырык тыас иһилиннэ. Кэтэх Баттаҕым ириҥэрэн баран, тымныы, сыстаҥнас куттал суоһаата. Кини миигин иннибэр иһиллэ сылдьар өһүөннээх ырдьыгыныыр тыаһын иһиттэ.
  
  
  Бөрөлөр!
  
  
  Алта улахан хоргуйуу бөрө аренатын аннынан күрүөлэннэ. Кинилэр сотору-сотору төттөрү-таары кэлэ- бара сылдьаллара, эркиннэрин булкуйан, халҕаһаларын муна-тэнэ сылдьаллара.
  
  
  Дьон иһиттэн дириҥээн иһэрэ иһиллэр. « Львов суох эргинэргэ күһэллибиппитин олус аһынабын, — диэн собака үөрэ-көтө хаһыытаата. — Ол гынан баран, альтернативаны утары утарсыа суоҕа диэн эрэнэбин.
  
  
  Кини серияҕа серия-Хорватия тылларыгар хоруйдаата.
  
  
  Ону барытын олус сөбүлээтим. — Интэриэһиргиир буоллаххытына, - диэтэ кини өһүөннээхтик күлэ-күлэ, — хайа сирдьит — Милан сирдьит. Кинини кыратык тоһутаары диетаҕа көрдө да, кыыһыра сатаата да, тостубата быһыылаах. Дьиҥэр, бу аччык ону эрэ куһаҕаны оҥорбута. Ол эрээри, баҕар, үчүгэй аһылык кэнниттэн арыый мөлтөх буолуо.
  
  
  Собо улаханнык хорҕойон, чохчойон, бокулуоннуу түспүт бөрө бөтөрөҥөлөрүн көрө илигинэ, таас сидиэнньэтигэр бүк түһэн истэ. Ол аата, кинилэртэн биирдэстэрэ Милан бөрө эбит. Кини өлбүтүн, тириитэ сүлүһүннээх буоларын туһунан бу чепуха барыта сымыйа этэ. Ол гынан баран, бу кистэлэҥэ баччааҥҥа диэри кистэл арылла илигэ бэлиэтэннэ. Сүөһү хайдах курдук улахан суолталаах, хайдах буолуохтааҕын өйдөөбөккө, собо муҥнаныа этэ. Кини бөрөнү өлөрөр куттала суох , ону билэ сатаан баран, балайда чугаһыыр кыаҕа суох. Хайдах эрэ ити курдук миигин сэрэйдэ; төһө да күүскэ, балаһыанньаны учуоттаан туран. Мин сорудаҕым бөрө булар, манна куоластыыр этэ. Арай биһиги бу кыыллары тула биир эрэ киһи өйүн- санаатын истиэн баҕарбат курдук. Балыксыттар, аньыылара- харалара, бултарын сиргэ- буорга тэпсэн, баайга- дуолга таласпыттар.
  
  
  Эмискэ атаакаҕа кып- кыра кутуруктары сиргэ түһэрэн кэбистилэр.
  
  
  Сииктээх тарбахтарым кылыһахтарын ыга туттулар.
  
  
  Кинилэр тыыллан- хабыллан ыстаннылар. Ойоҕоско туора ыстанан баран, уордайан кэбистэ. Ол гынан баран, кинилэр миигин олус түргэнник, сытыы тиистэрин дэлби ыстаммыттарын биллим. Эмискэ чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр сүүрэн тиийэн бөрөнү батыһыннаран кэбистэ. Адьас атын бөрө ойоҕоһугар охтон түһээт, хабарҕатыгар ыстанна. Үһүс бөрө төттөрү барбыт. Кини болотунан охсубута уонна ону икки аҥыы хайдыбатаҕа. Ханна да тиийдэххэ, буор кута суох, аһыныгас харамай баар. Кинилэр миигин тула атаакаҕа бэлэмнэнэн баран, эмискэ бөрө бөрө сыҕарыйбыттар.
  
  
  Аргыый аҕай кэннибиттэн им-ньим диэки көрдө, кинилэр миигин хайдах көрөллөрүн курдук күлэн кэбистэ. Сирдьит буолуо, арааһа, Милан бөрө буолуо, кини бүтүн нүөмэргэ саамай кутталлааҕа.
  
  
  Эмискэ этэрээтим дэлби ыстанна уонна миигин эмиэ саба түстүлэр. Кылыһаҕын моонньугар иилэн баран, киниэхэ ыстанна. Кини биир бөрөнү утары кыргыһыыга киирээт, охтон түстэ уонна сирэйэ быылга тибиирбит, сыала бүтэһик конвульсияҕа сабыллыбыт. Атын бөрө иннин диэки ыстанан баран, биитин батаһынан хааман истэ, ол иһин кыһыылаах баҕайы этэ.
  
  
  Ордубут икки боростуой атаакалаан, бары түргэнник уонна түргэнник хардыылыыллар. Ордук улахан. Бу сүдү монстры хайдах туттарыахха сөбүй? Ити кыаллыбат курдук. Ол да буоллар, Милан уонна София кыайан, хайдах да өйдөөбөтөх ньыма буолан хаалаахтаабыт. Киһи төбөтүн имэрийээри гынна. Өйүм- санаам сибигинэйэ, идиэйэ үөскээтэ. Ити өйө суох курдук эрээри, тугу сүтэриэхпиний?
  
  
  Кини тохтоору, күүһэ баарынан бөрө хаһыытаата. Сербия-Хорватия оннугар немецтэр туһалаабыта. «Тур. Хамаандабын иһит.'
  
  
  Онуоха тохтооботтор. Милииссийэ бөрөнү немец тылыгар үөрэппитэ дии санаан, маатыттан ыстаммыта. Ол гынан баран бу айан, Фотография, музыка туһунан билбитим уонна бүгүн омук тылын сулуһа кими эмэ истэргэ көҥүллэммэтэҕэ. Ахш- ка полицейскайдар ыттарын дрессировкалыыллар.
  
  
  Бааһырбыт бөрө сэриигэ эргиллибитэ. Хаана ньирэйдэр. Кини итиннэ тохтоон эмтэнэргэ холоммута. «Хальт. Унтехэн».
  
  
  Бөрө Милан ойоҕоһугар төҥкөйөн, төбөтүн төҥкөччү туттан төҥкөччү туттан өлөрдө. Истэрин курдук, кини билэр киһитин кэмигэр кырбыы- кырбыы, хаһыытыы турара.
  
  
  «Унтехэн, ширешейхер Шойзаль».
  
  
  Бөрө Бөтүрүөп ону ынырык абааһы диэбитигэр букатын киҥинэйдэ. Соһуйан, аймалҕаннарыгар тохтоото. Атыттар эмиэ тохтоон, күүтэн турдулар.
  
  
  Бириэмэ тохтообут курдук. Эр дьон бөлөхтөрүн өйдөөн көрдө, тыынарын кистии сатаата, собо иҥнэйбит уонна бытыгын кэннигэр сөрөттө. Бары саҥарбатахтар, күүппүттэр.
  
  
  Онтон кини саҥатын иһиттэ. «Картер, Картер, биһиги манна».
  
  
  Кини кыратык эргиллэ түстэ, билигин даҕаны бөрө куттанан, хараҕын кырыытынан алта сүүрдэ. Падра, София, икки эр киһи карьер тулатыгар уонна сир аннынааҕы сирдэринэн сылдьаллар. Хайдах эрэ, бу алдьархайтан куотан куотан баран, биһигини быыһаары төттөрү куоттулар.
  
  
  Ол гынан баран, кини Сэбилэниилээх Сэбилэниилээх, сүүһүнэн бөрөнү сэриилээн төлөөбүтэ. Бөрөлөр хаттаан төһүү буолла да, мин хамаандаларым өр уһатыллыбакка сылдьалларын билбитим.
  
  
  — Суох, - диэтэ кини Падеһа хаһыытаата. (Онно хаалыма. Онно хааллар!'
  
  
  — Ол Гынан Баран, Картер. .. '
  
  
  "Мин бэрээдэгинэн. Онно хааллар.'
  
  
  Саарбах, тохтообуттар, бандьыыттар тула биир харабыл уоту аһан кэбиспиттэр. Быылы кытта кэккэлэһэ көтүтэлээтэ, ол ытыалаан бараан чааскыга туттардылар. Өссө биир саа тыаһа иһилиннэ, София эмиэ иһилиннэ, бөлөх олбуор аанын күлүгэр түһэрдэ.
  
  
  Маннык хас да түгэн дьулурҕатык дьайыытыгар ааста. Бөрөлөр миинэн бөрөлөр, кылыһахтар эрэ бааллар, оттон бөрөлөр тустарынан олус эрэлэ суох этэ. Ону барытын соруммута. «Митрир", - диэн трибунаҕа сүүрэн иһэн ытан кэбистэ. — Mit mir, euch dickfelligen Nilpferde!
  
  
  Бу этиллибитин курдук, мин аттыбар баар, балык, ыскылаат, хаһаайыным эҕэрдэлээн этэрин курдук, харамай тугу оҥорбута буолла. Атын бөрөлөр кинини батыһан бардылар. Билигин албын - көлдьүн тыл алдьаныан иннинэ хайдах түргэнник туттуллуон сөбүн быһаарда. Бу иннинэ бөрө курдук араспаанньам суох диэн араспаанньам миэхэ тохтоон, барыларыгар ис хоһооно тосту уларыйар.
  
  
  Ол гынан баран, билигин бөрөлөр илиибин эргиччи сиэбиттэрэ. Быһата этэбин. Карак сидиэнньэтин аннынан ынчыктаан кэлэрбитигэр " Ангрейфен»диэн бирикээстээбитэ. Ангрейфен.
  
  
  — Картер, - миигин букатыннаахтык ааста. У: тугу баҕараҕын . .. '
  
  
  Кинини Волков уһукта сатаабыт. «Ангрейфен! Вейтер. Вейтер. Tasche und der toten Mann.
  
  
  "Билигин олус аччыктаан сырыттахтара" диэн харахпар улаханнык кыйаханымыахха наада этэ. Кинилэр бары дьикти кыраныыссалаах уонна түргэнинэн ыстаннылар уонна инники ыстаныыга кэнники лаппа хойутаатылар.
  
  
  — Тохтоо их, Картер.
  
  
  (Суох!'
  
  
  Трибуналарга тыас- Уус бөҕө буолла, эр дьон хаһыытаатылар. Сорохтор түҥнэри түспүттэр, сүүрэ сатыыллар. Сорохтор фактары быраҕан, хараҥаҕа им-ньим бараллара, тугу да көрбөппүн. Сорохтор сэрии сэбин- сэбиргэлин өндөтөн турбуттара да,кэннилэриттэн толлон тураллара. Бөрөлөр каракка чугаһаан, уһун эрэһиинэ силимнэнэн ырбаҥнаатылар. Сирдьит уордайбыт, куттаммыт киһи куотан куотан куотан куотта. Ити суорҕан көхсө хайдыбыт, көхсө кэйиэлээбит үүтэ тэпсэҥнээн, тэпсэҥнээн, тэпсэҥнээн, тэпсэҥнээн, хайа диэки сүүрэн эрэрин билбэппин, ону хас биирдии киһи санаатын мэһэйдээтэ. Онтон арыллан, чугаһыыр тыҥырахтаах нуучча наганынан ытан кэбистэ. Паникаҕа хас да миэтэрэҕэ сыҕарыйбыта. Ыһыллыбыт ыскаамыйаларга эмиэ сүүрэн- көтөн түстэ.
  
  
  Улахан кыыллар тиистэрин тиистэрин тииһин тартаран баран, тэһитэ кэйэн кэбистилэр. - Диэн хаһыытыы түһээт уоһуттан хаһыытаата. Ис күүһүн ыһыктыбыта эрээри, бөрөнү кытта кыайыа суоҕа. Милан питомнига итини түҥнэри артерияҕа ылбытыгар харабыл дьиэ туттарбыта. Онтон Чыҥыс хаан Тыгын көрдө, онтон түһүлгэҕэ өрө көтөҕүллүбүт атын тыас иһиттэ: сыҥаах этиҥ ньиргийэр сытыы сыҥаах тыас иһилиннэ.
  
  
  
  9 баһылык
  
  
  
  
  Дьон үксэ собо бэйэтигэр тиийбиттэр,онтон бастакы оскуола. Бинтиэпкэнэн, автоматтарынан уоту аспыттар.
  
  
  Бөрөлөр ыскамыайка уонна дьааһык сүнньүнэн эрэллээхтик көмүскэммиттэрэ эрээри, идеальнай сыал буолбутум. Кини мин буулдьабыттан араҥаччылыыр ынчыктары сүүрдэ, ол кэнниттэн ыараханнык баттааһынынан дьарыктанар чааһыгар төнүннэ. Кинини көбдөркөй таас нөҥүө ыстанан баран, төттөрү бөрөлөрү ытыалыыр суолга киирдэ.
  
  
  Сорох харамайдар миигин чугаһаппыттарын көрөн, суоһаан-суоһаан бардылар. Кинини тохтоппотоҕо. Кини собуокка тугу да кыайан оҥоруо суоҕа этэ, баҕарбатаҕа да буоллар. Ол эрээри, бөрө дьүһүнүн кыайан сүтэрбэтэҕим. Бу бөрө тоҕо манна кэлбитин төрүөтүнэн, атах сыгынньах төннүбэтэҕим.
  
  
  Бөрөлөр ыт курдук ойоҕоско оттоон барбыттар. Ол кэмҥэ ыскамыайкалар икки ардыларыгар хаххаланан хааллахтарына, саа сэбинэн- сэбиргэлинэн чэпчэки буолар. Кинилэр тула хайыта ыстаммыттар, бары өттүлэригэр сүүрэн иһэн, эр дьону куттаан иһэллэр.
  
  
  «Байбен», кинини Милан питомнигын ыҥырда.
  
  
  Улахан бөрө уһун быа төбөтүгэр дылы тохтоото. — Манна бар, — диэн бирикээстээтэ, бу бөрөнү үчүгэйдик бэлэмнээбитин сөҕөбүн. Кини миигинниин сүүрэн кэллэ. Кини миигин муннунан суунан- сотон, сирэйбин хаанын хааммынан хаанньатан кэбистэ.
  
  
  Онуоха Львов Хахай төбөтүгэр Хахай маҥан баттаҕын саба быраҕан баран, Хахай маҥхайыах курдук сананыахтаахпын өйдөөтүм. Ол моонньун олбуорун айаҕар олороругар көҥүллээтэ уонна кистэлэҥ сиэбиттэн көрдө.
  
  
  Эмискэ кини өссө биир уочараты иһиттэ. Эргиллэн көрбүтэ Софияҕа, Падраҕа уонна аренаҕа боробулуоха диэки үсүһүнэн турар түөрт атыттары, хааман иһэр эбит.
  
  
  — Төнүн, — мин хаһыытаатым. "төннүҥ".'
  
  
  Ол гынан баран, мин саҥабын истээри, автомат тыаһа олус элбэх тыас- Уус иһилиннэ. Сибиинньэ иэҕэҥниир, сүүрэр эти- хааны хамсатарга сорунар кэмнэригэр, София уонна кини дьонноругар саба бырахпыта.
  
  
  Биир эр киһи илиитин бэрэбээскэлээн бааһырбыт эр киһи эмискэ мэйиитин, уҥуоҕун үлтүрүтүү түмүгэр эмискэ сирэйэ тустэ. Атыттара биэс биэрэстэни туора ыстанан баран, ящиктар кэннилэригэр сыылан, сыылан истилэр .
  
  
  — Ник, бэрээдэгинэн? - София ытаата, миигин кууста. Кини кытаанахтык ыга кууста, уоһун титирэстии, тууһа тардыалыы, салгыы таҥнары барарын биллэ. — Таҥараҕа махтанабын, бэрээдэгинэн.
  
  
  Мин шведтары мэһэйдээбэтим " » - диэтэ күлэ - күлэ-эй.
  
  
  Өскөтүн мин наготабын- сабын бэлиэтии көрөр буоллахха, сороҕор, ону көрдөрбөтө. — Оттон эн, кинээс, өссө тыыннаах, - диэн хаһыытаата кини уонна тииһэ суох бараан сон курдук кыылы бэйэтигэр сыһыары тарта.
  
  
  "Тугу баҕарбыккытый?"— диэн Падра ыйытта.
  
  
  — Суох, — диэтэ мин. «Милан " суумканы үчүгэйдик кистээбитим».
  
  
  — Мин эйигин булуом, — диэтэ София. — Мин кини ханна баарын билэбин.
  
  
  "Ити кэнниттэн тута барыахтаахпыт", - диэтэ Падра. (Тута.'
  
  
  — Мин эмиэ оннук санаа үөскээтэ, Падра.
  
  
  — Ити эн санааҕар, атын киһи дии саныыгын.
  
  
  -Туох дии саныыгыный?"хайдах буолуон сөбүй?" — диэн ыйыппыта.
  
  
  Ревматизмҥа биһиги төбөбүт иһиирэр тыаһа, олус үчүгэйдик билэр тыас иһилиннэ: миномет!
  
  
  У ' нэн.'
  
  
  Күүстээх дэлби тэптэрии амфитеатр эркинин бүтүннүүтүн өрө көтөхтө. Таас эркиннэр уонна ыскамыайкалар кэккэлэрэ сырдыгы көрбөккө ыһыллыбыттар. — Бу Сербия аармыйата, — диэн миэхэ топ ардах быыһынан, цемени уонна тааһы тула хаһыытаата. Биһигини тула өссө элбэх снарядтар снарядтар ньиргийдилэр. Кинилэр аренаны дьигиһитэн, хайыы- үйэ урусхалламмыт дьиэлэргэ улахан буруону дьигиһитэллэрэ. Уот чаҕылыйан, улахан калибрдаах пулемет чугаһыыр ыстакаан тыаһын иһиттибит. Собо дьоно уолуйан, ытыалаан, атак тыаһын куоттараары хаһыытаһаллара.
  
  
  — Армия артиллерия холбонор, — диэн София хаһыытаата, айдааны сабан. «Биһигини тулалыыллар. Биһиги хайыы- үйэ карьерга көрдүбүт. Балыгы бултаатыбыт да, армия чугаһаабытын өйдөөтэхтэринэ, куттас сууккатын курдук сүүрэн кэлбиттэр.
  
  
  Кини миэхэ кыракый лиис кумааҕыны уунна. — Ол аата эн тоҕо манна кэлбиккиний?
  
  
  — Эрэл, — диэтэ кумааҕыны эргитэн баран. Олорго ол аата им бүтэй им бэлиэлэрэ эрэ диэн буолбатах этэ. Ону төттөрү уур, онтон мин ханна да барар кыаҕым суох диэн өйдөөтүм.
  
  
  Падра мин быһыыны- майгыны элэктээтэ. "Ханнык кээмэйдээх эбитий?"
  
  
  '50. У ' бу Европа түөрт уон төрдүс төгүлүн чыпчаала. Кини санаатыгар, Падра оонньуур эбит да, бинтиэпкэтин холкутук өрө көтөхтө уонна биһиэхэ трибунаҕа үрдүк трибунаҕа үтүөрдэ. — Көстүүмү эчэтимээри кыһаллабын, - диэн хаһыытаата. Онтон ытан кэбистэ.
  
  
  Куотан иһэр эр киһи ойон турда, үһүс харахтаах, онтон ыскамыайкаларынан хас да буут иһигэр ыскамыайканан ыстанна.
  
  
  — Билигин таҥыаххын сөп,-диэтэ Падра сөбүлээн.
  
  
  — Махтанабын, — диэтэ трубаҕа чугаһыы түстэ. Ону эккирэтиһэр үлэ этэ да, мин бу шведка наада этэ. Унан түүлээх ырбаахыны, бүрүүкэтин устан баран: "Бүлүү тула хайдах талбыккыный?"»
  
  
  Аанньа саннын саба тутта. — Эн курдук өй суох этим. Онтон таҥас- сап өттүгэр түөрт харабыл баар этэ. Хаҥас илиибинэн син биир тэҥ этэ. Ону София көмөтүнэн харсыбыппыт. Биһиги көрүү- истии тула эһигини быыһыырга сорунарга быһаарыммыппыт. Ол кэмҥэ манна түһүлгэҕэ тахсаргытын билбэппит.
  
  
  «Бу миэхэ оонньуу этэ". Кини, мин санаабар, тоноҕоһун титирэстии сүүрэн истэ. «Принца миигин быыһаата. Бу бөрө курдук ыкка хаһан да кэлбитин көрбөтөх. Ити наһаа уустук.'
  
  
  «Милан бэйэтэ Бөрөлөөх",-диэн мичээрдии мичээрдии эттэ. «Улар бэйэ- бэйэлэрин өйдөһөн иһэллэр. Иккиэн биир дьахтары таптыыллар.
  
  
  - Магнус, - София, кытарбыт.
  
  
  «Күлүү- оонньуу диэн тугуй, Карака бу кэм этэ.
  
  
  — Кинини кытары күлүү-элэк гыныма, - диэтэ мин өлбүт баһылыкка сыылан баран.
  
  
  "Ээ, ону биһиги көрдүбүт», — диэтэ София. «Кини ынырык өлөр өлбүтэ".
  
  
  — Ол гынан баран, кини тугу ситиһиэн сөбүй, София, — диэн хардарда мин, хаһаак ханна ытыалаабыт сирин өрө көтөхтө. Кинини төттөрү дьа аһык кэннигэр сыһыары тутан, аренаҕа минометнай снаряд биһигини гравийынан уонна сытыы металл осколоктарынан тохтоппута.
  
  
  «Эр киһиҥ харабыла", - диэн хаартысканан, музыканан кэпсээтэ. «Кэлин мин кэлиэм диэн армия контакт биллэрбитэ. Дьиҥинэн, кини миигин утары хайдах курдук тута- хаба сатаабыт бөрө өлөрбүт эбит.
  
  
  Кинини Падка эргиллэн кэлэн: «билигин армия тоҕо атакалыырый? Правительство бэрэстэбиитэллэрин кытта көрсүөҕүттэн, эйэни ситиһэр туһугар чэгиэн- чэбдик буолсу. Онно наадата суох этэ.
  
  
  "Сербтэр биһиэхэ абааһы көрүүлэрэ олус элбэх". Үрүҥ гигант төбөтүн хоҥкутан кэбистэ. «Белград Эбээн аан дойду аатыгар көмүскэнэр кыаҕын бэлиэтии көрдө, билигин биһигини өлөртүүллэр. Кинилэри кытары кэпсэтэр-сэриигэ сэп- сэбиргэли туттуу ордук буолбатах. Ону харабыл сэрэтэргэ холоннум да, сэрэтэргэ сананным... .. '
  
  
  Онтон меланхолическай настройкатын тэбээн кэбистэ. — Ол гынан баран, кэпсэтиибитигэр ордук бириэмэ суох. Биһиги мантан аныахпытыгар диэри талыахтаахпыт.
  
  
  Кинини сөбүлэстибит, биһиги чугастааҕы өрөбүлгэ дэлби тэптэрии, Күрүлгэн таастара сууллан, туман курдук туман курдук буруолуу түстүбүт. Амфитеатр тула сүүрэн иһэн уулуссалар устун, арҕааҥҥы булгунньахтарга моҕойдуу оонньоотубут. Биһигини ким да тохтото сатаабата. Сир- дойду бүтүннүүтэ мин атаҕым анныгар салыбырыы түстэ, кулгаахпар дэлби тэбиилэр ньиргийдилэр. Истиэнэлэр уонна баҕаналар кирпииччэ, цемени үлтүрүтэн көтөллөрө. Уот- күөс тэллэй курдук халлааҥҥа тахсыбыта. Эр дьон хаһыытыы- хаһыытыы сүүрэкэлии, тырыта тыытыллыбыттар эбэтэр тырыта тыытыллыбыттар . Бу Аптуобуска өлбүтэ, ынырык улахан кээмэйдээх өлүү этэ, тоҕо диэтэххэ, күтүр армияҕа тугунан да дьарыктаммат этэ.
  
  
  Куорат лоскуйдарыгар лоскуйдары тырыта тыыттаҕына, уулуссанан сүүртүбүт. Онтон дьиэлэри салгыы саптан салҕанан бара сатаатыбыт. Кини иннигэр улахан тутууну көрөн, падра мин диэки хаһыытыырын истэн: "аан" күрээтэ. Москватааҕы Олбуор".'
  
  
  Кыргыһыы уотун сүрүн олбуоругар тиийдибит. Карака дьон олоҕор охсуспуттарын, Харысхалы билбэккит, кинилэргэ эмиэ Харысхал тахсыбатын билиэххит. Кыыһар күн сэрии сэбин- сэбиргэлин сырдатта. Оборона салаа линията баара ордук буолан, кини өр салҕаныа диэн саарбахтыыр.
  
  
  Түөрт Хорватия, София, бөрө, бөрө, снаряд снарядын кэннигэр сыҕарыйан, куруук сыҕарыйан- үтүрүйэн, дьон диэки хайыһан истилэр. Кураанах площадкалары туораан, алдьаммыт снарядтар урусхалларыгар киирбиппит, кыра балконнар быыстарынан аастыбыт уонна таас хайаҕа элбэх сыл анараа өттүгэр быһа охсуллубут кыракый кирилиэс устун аллара түстүбүт. Буруоттан уонна быылтан сөтөллөн тахсан, куорат ынчыктыырыгар аалсыбыппыт. Биһиги кыараҕас хоп кытыытыгар бөҕөргөтүнүүлэр тас өттүлэриттэн харбаатыбыт.
  
  
  — Бырастыы гын , — диэтэ Падра. — Бу биһиги соҕотох шанс. Чугуйуу, эн кэлбитиҥ курдук, билигин бойобуой миэстэтигэр аһаҕастык көстөр.
  
  
  Бу сыаналаах ситиһии диэн мин эрэлим суох.
  
  
  Кыргыһыы олох кэккэлэһэ оргуйда. Билигин ону көрөөт, олбуор аанын маассабай аарканы илдьэ кэлбиттэр, улахан өттүн эспиттэр. Улахан муостаны иннилэригэр сытар кыра аппаны туораата. Биьиги сэриилэрбит муоста ылан, массажнай кимэн киириигэ туһаммыттара. Сэрии кэннинээҕи СУ- 100 су- 100 СУ ' рдээх орудиелар бааллар. Оттон орудиеларга суол устун колонналар, французскай АМХ- 13, чэпчэки танкалар бардылар. Позициябытыгар баар суолу- ииһи барытын самнарыахтара.
  
  
  «Мух ядралары өлөрөргө холонуоххун сөп», - диэтэ мин.
  
  
  — Куруутун биир, - диэн сэнээн, са таан эттэ. «Биһиги саамай табыгастаах кэмҥэ охсууну оҥостобут, онтон хайа диэки үрэйэбит. Байыаннай оборудованиелаах да биһигини хаһан да булар кыахтара суох.
  
  
  — Ол гынан баран, бу сырыыга буолбатах, — диэн түмүктүүр иһитиннэриилэри сыыһа- халты сыҕарытан кэбистэ.
  
  
  "Арай, биһиги дьоммут тула биир өйө суох таҥналларыттан».
  
  
  "Маннык буолла диэн Сыппатым". - София миигин ыгылыйа көрдө. — Туох дии саныыгыный, Ника?
  
  
  "Ээ, чахчы акаары эбит. Ол эрээри кини тугу оҥорбутун, харчытын ууран туран, улахан харчы уурар. Кинилэр бэйэлэрин тула мустан бандьыыттар, патриоттар буолбакка, бандьыыттар этилэр. Ол аата кини кистэлэҥ өйөбүл баар буолуохтаах этэ, ким буолуон сөбүн интэриэһиргээбитим.
  
  
  «Коммунистар буолбатахтар».
  
  
  (Суох. Быһата, Россия дуу, Тито дуу буолбатах, — диэн хоруйдаата мин. — Арҕаа да ону эрэллээхтик хааччыйбата. Биир эрэ вариант баар: кытайдар».
  
  
  У Китай?'
  
  
  Албан Нөҥүө. Эбэтэр, баҕар, счету төлүүрэ буолуо. Биһиги, бука, хаһан да билбэппит буолуо. Ол гынан баран мин кинини онно туруорабын. Тиһэҕэр саалаҕа ити дойдуну кытары саалаҕа элбэх көс- холуонньа, Түһүү- түһүү бөҕөтө баар, кыра харчыттан Албан аат балаһыанньатын кыратык кэҥэтиэн сөп. Ханнык да бэйэлээх Хорватия, Хема- Независимая, хему- то руль, Албанияны өйүөн баҕарар буоллаҕына, син балай эмэ харчыланыан сөп: уон оччону уон оччону ылан истэҕин аайы».
  
  
  «Хаһан да сөбүлэспэтэҕим".
  
  
  (Баҕар, суох. Ол гынан баран, хайдах сүтэриэҥ этэй?
  
  
  — Тугу барытын сүтэрдибит, - диэтэ София. «Апостс».
  
  
  — Ээ, Апос, - горько күлэ түстэ. «Ол гынан баран, Апостс харабылыгар искэн улааппыт уонна вячеслав Анатольевичка тиийбит. Аптарытыат өллө да, тустуубут тыыннаах хаалар.
  
  
  «Биһиги бары өлүөхпүт", — диэбиппэр: «оччоҕо биһиги эр киһи курдук өлүөхпүт», — диэн баран, траншея өттүттэн түһэн баран, охтон түһэр. — Оттон кыыл- сүөл курдук буолбатах.
  
  
  «Ханна барыахпытын билбэппин», - диэтэ София.
  
  
  Траншея хонуутунан хонуу устун аастыбыт. Ньиэрбэм тыҥааһыннаах этэ, онтон ис- иһиттэн кордо- бадараан сытан титирэстээтэ. Биһиги саллааттар отела бүтүннүүтэ дэлэгэй буолан, дэлби тэптэрииттэн титирэстээн, суон дурда-хахха линияларыгар өстөөх оборона кырыымчык линиятыгар киирбиттэригэр саҥа снарядтар ыһыллыбыттара. Атаакаҕа турбут харабыл дьон хаһыыларын истэн, балай эмэ акаары сүүрэн иһэр, халтарыйан эрэр дьону утары кыргыһыыга анньыалаан истибит.
  
  
  Ол айаммыт көҥүл этэ. Саллааттар сиэртибэлэрин саба быраҕан баран, муоста анныгар туох буолбутун туох да интэриэһиргээбэттэр. Эмиэ аһаҕас халлаан анныгар эмиэ адаҕа таҕыстыбыт. Биэс миэтэрэ усталаах мастар, таас очуостар, таастар бааллара. Онно тиийдэхпитинэ куттал суох буолуох этибит. Ол гынан баран, биһиги ортобутугар сүүһүнэн саллаат, СУ- 100, танкалар, минометтар, гранатометтар, пулеметтар уонна прожектордар бааллара. Прожектордар борук- соругу көрдөөн тумаҥҥа көстөн, тумаҥҥа муна-тэнэ сылдьаллар.
  
  
  Урукку хаайыылаахтартан биирдэстэрэ хаайыыга киирэ сылдьыбыт. Онтон биһиги бары сүрдээҕин сүүртүбүт. Сырдык сардаҥата тэнийэн, биһигини сырдатта. Кини ньиргиэрдээх орудиелары иһиттэ. — Сымыйа, - мин хаһыытаатым, биһиги сир үрдүгэр тамнаатыбыт.
  
  
  Икки 35- мм снаряд күөрэйэн, биһигиттэн үс миэтэрэ тэйиччи ыстанна.
  
  
  Биһиги атахтарыгар ыстанан баран, тута сөтөллөн уонна ыраас хааһы куоттардыбыт да, быыл былыттарыгар быстах кэмҥэ сыппыппыт. Биһигини тула таастар, сир ньуурун охтордулар да, мин бу Стрелкаҕа махтанабын. Кини биһигини хаайар быылы көтөхтө.
  
  
  Хаһан түһэрин, хаһан аһылларын кэтэһэн- манаһан, былыт үрдүнэн биир эрэ прожектор тула сырдатта. Пулемет уота биһиги атахпытыгар туруохпут диэн сэрэйээри, сири ытыалаата. Быыл бүтэһик мөлтөөтөҕүнэ, төбөбүт куруһуоктанна, ол эрээри таас хайаҕа тиийдибит. Падра күөх өҥнөөх. Хаҥас илиитинэн саннын тутан ылла уонна ньиэрбэ: «биһиги тохтуур кыахпыт суох. Биһиги суһаллык хамсыахтаахпыт.
  
  
  «Салгыы сөп, ол гынан баран танкердаах».
  
  
  « Танк? Ол гынан баран тоҕо?'
  
  
  «Томтордор сэрии ыар сылларынан сыспыттара. Биһиги хаһан да хаамыыны ааһыахпыт суоҕа. Ол аата тугу эрэ хамсыахха, хамсыахха наада. Билигин таанкалар тиһэх кэлэллэр, ол аата биһиги тиһэх танкалары колоннаҕа былдьаттахпытына, ону тэнитэн, утарылаһыыга киирбэккэ, тоҕо барыахпытый. Үчүгэй дуо? Маны таһынан, - итэҕэтиилээх дакаастабыл быһыытынан эбэн эттэ - биир таанканы тохтотор кыахтаах эрэ буоллаҕына-атын танк. Өйдөөхтүк иһиллэр дуу, кырдьык дуу?
  
  
  — Иирбит, хаарты. Пастухчаан миигин кытары танкаларга атаарда, төттөрүтүн. "Ону хайдах гынабыт?"— диэн ыйытта. — Ону миэхэ хааллар. Үс мүнүүтэни аҕал. Миэхэ эмиэ бөрө наада.
  
  
  "Суох, биһиги кыахпыт суох..."
  
  
  Падра дэлби тэптэриинэн өссө биир гранатанан тохтоото. Кини сиргэ охтон түһээт, фотограф, музыканан илиитэ эриллэҥнииригэр төбөтүн кистээтэ. Снарядтар биһиги үрдүбүтүгэр снарядтар дэлби ыстаммыттара, биһиги туспутугар мастар уонна лабаа тосту тосту үктэммиттэрэ. София эмиэ төбөтүн өрө көтөхтөҕүнэ, кыыһа хаана сүүрэрин- көппүтүн көрдө.
  
  
  — Бэйэҕин кытары ыл, - диэтэ кини хаанын сотто. Кини сэрэнэн очуос көмүскэлин иһин, мин аттыбар принциби биэрбитэ. Кини суол кытыытынан сэрэнэн хаамта, биһиги тиһэх танкаҕа барарбытыгар түбэһэ түһэрбит ханнык баҕарар пулеметчигы идеальнай сыал буоларын билэбин.
  
  
  Кини онно тиийбитэ буолуо дии санаабытым да, манна инники диэки чугаһаан иһэр атын массыына тыаһын иһиттэ, хойутаабыт киһи мүччү тутта сатаата. Титирэстии барыар диэри күүтэн, бөрө сыыһын төҥкөйөн, күүттэ.
  
  
  Томтордор кэннилэригэр орудиелар, минометнай снарядтар дэлби ыстаныылара уонна орудиелар дуорааннаахтык үс пулеметунан ытыалыыллар. Апостс ынырык өлөрүүнэн өлбүтэ. Таас хайа сүүнэ лоскуйдара үрүҥнүҥү сырдык снарядтар, араҕастыҥы кыһыл снарядтар дэлби бараннар, урусхалламмыт уот оранжевай снарядтар быһа ытыллаллар. Салгын, буруо толору.
  
  
  Тиһэх танк хайыы- үйэ үөһээҥи гаһы таһааран, сири бэйэтин анныгар ууран иһэр. АМХ — 13-эргэ, ол гынан баран, эмиэ Фиат курдук моделлары туһанар көдьүүстээх танк. Кини 35 мм түргэн тэтимнээх пушканы уонна 7,62 мм пулемету ытыалыыр. Танк экипаһын биир чилиэнэ инники күөҥҥэ иһэрин кэтээн көрбүтэ, иккиһэ башняҥҥа пулемету тутан, башняҕа олорбута. Кини өссө ытыалыы илигэ, — киһи төбөтүн санныгар уурбакка эрэ, позицияны тулуйбакка, ытыалыыр.
  
  
  Сөмөлүөтүнэн бытааннык аастыбыт, онтон сылтаан сыппыппыт. Кини бортугар ыстанна, выхлопной туруупканы тутааҕыттан тутаат, бөрө миигин кэннибиттэн ыстанна. Сынньанар бириэмэбит суох этэ. Оргууй аҕай биһикки бэйэбитин ытыалаабыппыт курдук, туох эрэ оннук буолбатаҕын сэрэйдэ. Эргиллээт, биһигиттэн бинтиэпкэтин кэннигэр тыыллаҥнаата. Кинини наганынан ытан кэбистэ. Саа тыаһа кырааската эстэн хаалла. Наводчик сөтөллөн баран, атакалыырга приказтаата.
  
  
  Дьиҥнээх хорватскай патриот буолан, киниттэн туох ирдэнэрин чопчу билэрэ. Кини башняҕа тиийэн, өлбүт ытыыга болҕомтотун тардыбакка эрэ лүүкү ыстанна. Танк иһигэр наһаа улахан боевой баайылынна. Кини ырдьыгыныыр, хобдох буулдьа иһилиннэ. Танк, титирэстээн баран, тохтоото, иннибитигэр турбут Танк суоппара ытыллыбыт. Кини сиргэ охтон түһүөн иннинэ төбөтүн бырастыы гыннарда.
  
  
  Эргиллээт, танкатын кытары кэккэлэһэ түстэ.
  
  
  Танкаттан ох саанан ытыалаан баран, атын дьону хомуйар туһугар ыстанна. Кинини куустуһан иһэн ыйыстан кэбистэ. Принцип бэйэтин соругун үчүгэйдик толорбута. Кини ити этииттэн хайдах быыһанарын, София, София уонна кини дьоно тахсан, кустары тула олорон танкаларга охсубуттар.
  
  
  «Принциби итини оҥорорго олус көмөлөөх», - диэтэ кини. (Түргэнник. Эти- сиини быһааран биэр.
  
  
  Бастаан биирин бырахпыта, онтон атыттара охтубуттара. Кини их крючогун иилэн ылан, ынах этин улахан лоскуйдара баалларын курдук сотон кэбистэ. Онтон София эмиэ Танкаларга ыстанан кэбиспитэ, онтон атыттара үөһэ хаалбыттара. София биллэ-көстө кубарыйан, хаанын диэки көрөн баран, түргэнник көннөрүннэ. Соҕотох ытыы соппотоҕо, бу биһиги сүрүн кыһалҕабыт этэ.
  
  
  Кини суоппар сидиэнньэтигэр олорон, бу танканы хайдах үлэҕэ киллэрээри управление панелыгар көрдө. Арай двигателэ умуллан хаалла, уоннааҕыта барыта холбонон турар курдук. Французскай буолан, ШВИГАТЕЛЛЭР ХОТОЧКИСС эбэтэр Рэнаулт, оттон хаҥас өртүттэн приборнай панелга датчиктар, кнопкалар бааллара. Кини төһүүктэри, двигатели, протектор төһүүлэрин булан, тиһэҕэр, ханнык уруучуканы эргитиэхтээҕин өйдөөтө. Иһирдьэ дэлби дөйүтэр, ордук кинини хаста да педальга баттатан истэҕинэ, дөйүтэр тыас иһилиннэ.
  
  
  Эдэрдэр сылын аайы иннилэрин диэки төбөлөрүн уурда уонна биэриини киллэрдэ. Дьорҕооттоох Танк инники түстэ.
  
  
  — Ханна барыахпытый, Ник?
  
  
  — Ол диэки буолбатах, София. Кини ити илиитин эргитиэхтээх.
  
  
  Кинини төгүрүччү эргийбэтэ. Кини сатарыйан, иннин диэки баран, иннин диэки сыҕарыйан барбыта. Бу куорат ортотугар кыараҕас пааркаттан син-биир былдьанна. Манев илдьэ сырыттаҕына инчэҕэй баантан инчэҕэй этэ да, мончуураны баһылаабыта. Бульдозертан улаханнык уратыта суох. Кини олус туһалаабыта уонна үрдүк эргиири туттубута. Аптуобустан сыылан бардыбыт.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Бу суол ханна барарый?"
  
  
  «Бүтэһигэр, ааҕааччыга», - диэн Падра хоруйдаата. «Онно куттал суох буолуутугар".
  
  
  - Ситиһиибитин ситистэхпитинэ, - диэтэ мин. — биһиги кэннибититтэн билигин билбэтэхпитинэ, ол кылгас кэмҥэ. Биһиги — бу истребителлэргэ идеальнай сыал, онон биһиги ааҕааччыга суолбутун өйдүөхтэрэ". ПАУЗА толкуйдаан баран: "Дьзаҥҥа тиийиэхпитигэр диэри хайдах эмэ толкуйдуохпутун сөп дуо?"»
  
  
  (Баҕар. Ол эрээри бу улахан крюк.
  
  
  София миэхэ кэллэ. — Билигин даҕаны кинилэргэ көмөлөһүөххүн баҕараҕын дуо?
  
  
  — Мин кинилэргэ тыл биэрбитим. Манна даҕатан эттэххэ, биһиги ханна эрэ барыахтаахпыт уонна Аптуобус дьыалата хайдаҕыттан сылыктаатахха, байыаннайдар туох кыаллары барытын оҥорбуттар быһыылаах. Дьзаҥҥа улахан утарсыыны көрсүбэппит. Бу дьоҥҥо көмөлөһүөн баҕарар буоллахпытына, биһиги ону билигин оҥоруохтаахпыт".
  
  
  — Биһиэхэ эмиэ танк баар,-диэтэ Падра.
  
  
  — Биһиги хойутаабаппыт диэн эрэммэппин, - диэн София долгуйан эттэ.
  
  
  Танка устун хааман иһэн, Дьзан диэки эргиллэргэ эппит сүрүн суолтан суулунна. Билигин супту, синньигэс ыллыктарынан айаннаатыбыт. Танк Томтор устун элэҥнээн истим, мин тоноҕоһум тоноҕоһунан сыҕарыйан кэбистим. Ыараханнык баттаан сытар таастарга тамнаатыбыт.
  
  
  Томмоо аргыый аҕай элэгэлдьийэн түһэн, серпантиналарынан барыы уонна эргийии сиэрпэтинэн бара турда.
  
  
  
  10 баһылык
  
  
  
  
  Аҕыйах чааһынан биһиги Джзан хотугу куоратыгар тиийдибит. Уулуссалар иччитэх дьиэлэр, хараҥа дьиэлэр этилэр. Ону «манна эрдэ утуйа сыталлар»диэбиттии, туттуна сатыы иһиттэ.
  
  
  — Кинилэр номнуо бардылар дии саныыбын, - хап-сабар эппиэттээтим. " хойутаатыбыт. Дьзаҥҥа барыта оннук. .. '
  
  
  (Держите. Ону брызлев көрөбүн. Охтуу моонньун уһатан, иннин диэки төҥкөччү тутунна. "Ээ, вокзалга, атын да бүтүүтүгэр».
  
  
  Бу туһунан кэпсээн- ипсээн баран, бэрт сотору Сибэтиэй лаампа көстүбүтэ. Бүтэһик муннугун ааһан, вокзал иннинээҕи болуоссакка тахсан барда.
  
  
  Хатыылаах боробулуоханан тутуллубут күрүө иэнэ сүөһү аһылыгар бириэмэлээх хааччах курдук оҥоһуллубута. Станцияҕа, аҥардас киосканы батыһа сылдьан, тендери кытта паровоз турара. Хоһуун 2-4-2 күннэригэр эрийэ- буруйа, кыараҕас турбалаах этэ. Солуур иккис горбатыттан үөһэ дабайан таҕыста. Тендергэ эргэ мас таһаҕас вагона холбоммута, ол кэнниттэн пассажирскай вагон аҕалыллыбыта.
  
  
  Территория үрдүнэн рабочай фонарийдар умайаллар, саллааттар гасткаларын патруллаабыттар. Кинилэртэн 64а, сербская версия русского производства версии Крагоевце. Хас да саллаат фургону тиэйэн киллэрдилэр.
  
  
  Кини чаҕылхай сырдыгар таһаҕаһа дьонтон турар эбит. Эр дьон, дьахталлар, оҕолор соһуйбут сирдэрин толору табаарынай вагон тула көрөллөрө. Аҕыйах ахсааннаах аһыныгас пожиткалар икки ардыларыгар саһан сыталлар, суол суумкатын суулаабыттар эбэтэр эргэ картоннай чымадааннарга сууламмыттар. Одном боге знает, что в лагерь джизана отправиться.
  
  
  «Мы время», — диэн кини айан хаартыскаҕа, хаартыскаларынан, музыканан кэпсээтэ. "Чопчу кэмигэр. Чааһынан барыахтара этэ . Онуоха Падрга: «мин кинилэргэ ис-иһиттэн иһэбин", - диэн хаһыытаабыта. Кинини поезка аһаҕастык айанныыбын.
  
  
  У онтон?'
  
  
  — Биһиги поеһынан барыахпыт. Танкаҕа киирэргэ олус элбэх киһи. Кинини табаарынай вагон уонна харабыллыыр харабыл икки ардыларыгар уот иллэҥ хонуу буоларгытыгар кыһаныам.
  
  
  «Биһиги биир дойдулаахпыт. .. У ' йэ, бэйэтин туһунан хайдах кэпсээбитин истибитим. Кини тарбахтарын тыаһатта. — Хапсаҕайдаһан аҕа дойдубут. .. Кини чахчы ыалдьар ».
  
  
  Подъезтары, мас баҕаналарын тоһутан, хатыылаах боробулуоха нөҥүө туораатыбыт. Частокол кыҥаата, хаптайда, кэннибитигэр хатыылаах боробулуоха хайа тардылынна. Падра автоматынан уоту аспыта, онтон атын саллааттар бинтиэпкэлэрин туһаммыттара.
  
  
  Кини истиҥ-иһирэхтик табаарыс вагонугар айаннаата. Биһиги соһуйбуппут. Кинилэр ханнык эрэ таанкалар ааннарыгар киирэн эрэллэрин кэтэспэтэхтэр, аны уот арылларын туһунан эппэппин. Ордук дьиксинэр икки саллаат саамай чугас дьонноро этилэр. Ол гынан баран дьон сырыыларын, хаартыскаларын, музыканан ытан кэбиспиттэрэ. Падра буулдьа куоратыгар олох кыһаллыбакка ытыынан дьарыктаммыта.
  
  
  Гаһы уҥа түүлээх үөн биэрэн хаҥас диэки ыытан кэбистэ. Танк эргиллэн кэлэн массыына аттыгар тохтоото. Ону хамсатааччыны арааран, инники кирбиигэ ыстанна. Төҥкөйөн, аһаҕас аан диэки сүүрдэ. -- Диэн саҥа аллайбыт иосип . -- Иосип, эн манна ?
  
  
  Массыынаҕа киһи тыһыттан итии баара, ол да буоллар биһиги соһуччу саба түһүүбүтүн- тахсыытын тутуспуттар. Бааһынайдар тураллара, муора, сирэйдэрэ тоҥон хаалан куттанан хаалбыттара.
  
  
  « Иосип, кини эйиэхэ көмөлөһөргө төннүбүтэ".
  
  
  Кинини массыына кэлин өттүн эргийэр ревматизмын иһиттэ. Ол кэнниттэн олоҕум быыһаабыт уос уос номоҕо дьон быыһынан киирэн, мичээрдээн, мичээрдээн сирэйин сырдатта. «Умнубаккыт».
  
  
  Армия киниэхэ кэннигэр тиийэн кэлбитэ. Кини массыына тула мин куустуһан кэбистэ. Кини ыарахан батталыттан тэмтээкэйдээн, туга да түспэт гына тутунна. «Эн миигин умнубаккын".
  
  
  София танкаларынан киэн тутта. "Бу оҕо кимий?"- диэн ыйытта.
  
  
  Армия мин түөһүм хойдубута. -- Кэргэним, кэргэним, эмээхсиним сөбүлээбитэй?
  
  
  Мин түһүлгэҕэ ордук куттал суох буоламмын, эмискэ түрүбүөй өйбөр киирдэ. «Баһаалыста, София, - Аармыйа. .. '
  
  
  Падра миигин Бүлүүттэн быыһаата. "Өргүөт саллааттар куоттулар" » - диэн саҥа аллайда. — Ол гынан баран, кинилэр бөҕөргөтүүнэн эргиллэллэр. Биһиги барыахтаахпыт.'
  
  
  Кэргэнэ табаар вагонугар уорбаламмыт дьахтары уорбалаата. — Түргэнник, иһирдьэ бар. Биһиги кэлин кэпсэтиэхпитин сөп.
  
  
  Биһиги мантан бастакынан талыахтаахпыт.
  
  
  — Оттон ханна барыахпытый? - аһыннарардыы Иосип ыйытта.
  
  
  "Мин билбэппин. кинини . .. У ' ёрэнэн, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр толкуйдуу түстэ. «Арҕаа, Италияҕа».
  
  
  "Италия?"Арвия" ытыскытын охсунна. — Оо, ити кыаллыа дии саныыгын дуо?
  
  
  — Биллэн турар, мин түргэнник эттэ: - ол гынан баран, биһиги манна хаалыахпыт суоҕа. Түргэнник, вагоҥҥа олор.
  
  
  Она помогилось В борте, там она не способнилось информацию. «Италияҕа дойдубут. Италия. Көҥүл.'
  
  
  — Эн эмиэ киир. София.'
  
  
  — Суох, Ник. Кинини манна киириэм суоҕа...'
  
  
  — Билигин кыыһырымаҥ, - диэтэ мин. - онно ордук туһалаах малы оҥоруохха сөп, оттон эйиэхэ локомотивка миэстэ суох. Онно миэхэ, Софияҕа, айаннарын чэпчэтэр туһугар, наада. Баһаалыста, эппитим курдук оҥоруҥ.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кыыс аккаастанарыттан куттанна. Бэрт кыратык саҥарбатаҕын кэнниттэн вагонугар атыттар уостара ыгыллыбыт, оттон сирэйэ суостаах. Икки дьахтар тула өссө туох эрэ кыһалҕаны үөскэтиэн иннинэ, ааны сабан кэбиспит.
  
  
  Табаарынай вагоҥҥа дьадаҥылары хаалларар санааларбын сөбүлээбэппин эрээри, туох кыалларынан барытын баар этэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр сорохтор тулалыыр вагонугар олордорго толкуйдаан баран, барыларын киллэрэ сатаан баран, ким олоруохтааҕын быһаарарга олус элбэх бириэмэ наада этэ. Бу пассажирскай вагон наһаа аһаҕас сыалынан этэ. Кинини локомотивка сүүрдэ. Кабина кураанах этэ.
  
  
  — Ханна, - мин хаһыытаатым, - бу штукатын суоппара?
  
  
  (Манна."Падра мин диэки сүүрдэ. — Мин эн инженер, хаарты.
  
  
  У: эн? Поеһы салайарга чахчы сатабыллааххыт дуо?
  
  
  Бинтиэпкэтин олус долгуйан, киэн тутта. «Мин аҕам түөрт уон сыл Тыытыыга эксээмэни туттарбыта».
  
  
  Эргиллээт, бөрө кэннигэр бөрө кабинаҕа ойон турда.
  
  
  Иккиэн кабинаны тула көрбүттэр. — Эн, - диэтэ Падра, - мин көмөлөһөөччүбүн.
  
  
  "Уонна ол туох суолталааҕый?"
  
  
  -- Ол аата чоҕу оттукка бырахпыт буолуохтааххыт. .. '
  
  
  Үчүгэй быһаарыыны билбэппин, кабинаҕа киирэ оҕуста, ол гынан баран, кини массыыналаах буоларга дьулуурдааҕын биллэ. Сөптөөхтүк. Кэлин шибенк уонна Трогир икки ардыларыгар экспресс суоҕа көстүбүтэ. Ону таһынан санаатахха, кини аҕатын туһунан тугу да билбэт эбит.
  
  
  Датаачалары, сэҥийэлэри тоҕута быраҕан кэбиһэр. «Паар кыратык үрдүк. Ити үчүгэй.'
  
  
  Харахпын эчи кулгаахтарынан сыпсырытта.
  
  
  "Туох буолла?"— диэн саа тыаһаан истэҕинэ ытыалаата. Сербия М48 харбаан ылан тиэргэн диэки чугаһаан кэллэ. «Ах. Суох, тоҕус Сербия, онно, хонууга. Хаҥас илиитинэн ытта. — Билигин аҕыс эрэ. Мурун, Картеры тохтотума. Ыытыҥ бу издательстволары-куолаһы-үтүмэн өҥөнү биэриҥ. Оннук куоластыырга. И иги ити реверстивнай сүнньэ.
  
  
  Кини миэхэ эппитин курдук оҥордо. Поезд эмискэ аргыый аҕай иннин диэки сыҕарыйбакка өрө тыынна; көлүөһэ эмискэ паар күүһүнэн эргийдэ. Падра локомотив киэҥ нэлэмэн сибиинньэ буулдьатын кырыйан бэрт түргэнник ытыалаата. Кини мотельга ыйанан, поезд холкутук тэбиэлээтэ уонна станцияттан салгыы субуруйда.
  
  
  Сыыйа түргэнин барытын хомуйан, түргэнник тимир суол ыллыктарынан бардыбыт. Саа тыаһа намыраата, саллааттар ньиэп өрүс хаҥас кытылыгар айанныы сырыттахпытына сүтэн хаалла.
  
  
  "Бу линия ханна барар?"
  
  
  — Соҕурууҥҥу, кытыыга, — диэн падра инструменнарыттан миигин уларыттарар сыалтан хардарда. «Ханна эрэ күрдьэҕи булуоххун сөп... ... биһиэхэ паар наада. Күрдьэҕинэн чох тиэйилиннэ. Кинини сир географиятын туһунан чуолкай өйдөбүлү ылаары, чоҕу быраҕан кэбиһэллэр. Миигин санаа тэһэ аста. — Метковичка Диэри? — диэн ыйытта .
  
  
  (Даа.'
  
  
  Ол аата, эргимтэ бүтэн, бэйэтин туһунан толкуйдаабыт. Она возвращаюсь к точке. Оттон Метковичка хорват баар буоллаҕына конвульсия, өлөр өлүү конвульсията баар буолуо этэ.
  
  
  Томтордор ый сырдыгар хараҥа күөх күлүктэри быраҕаллар, оттон рельсэлэр үрүҥ көмүс сап курдук кылбаҥнаһаллар. Биһиги джзан хочотун кэннилэриттэн хаалларбыт ньуурдаах сир буолан ааста. Сытыы очуостар биһигини тула үмүрүйдүлэр, суол кыараан, ордук тыаллаах буолла. Падра смотрялся В нашу впереди инструментов, взясь с инструментами. Узун уйланган нарсаларнинг озорбойиши мумкин.
  
  
  «Кэтэһэбин, эстиэ суоҕа", - диэтэ Падра. Кини манометрынан сүүрэн иһэн, хара стрелка өссө хас да пуунунан үөһэ таҕыста. «Это старый труб, на ней больше регуляторовым, чем меня в штанах».
  
  
  "Чэ , муҥ саатар, биһиэхэ чох тиийиэ».
  
  
  «Оччоҕуна биһиги ону салгыы айа иликпит». Кини быатын тардаат, сүрдээх ынырык тыас дуорайда, иккис хочуолунайга уһун турбанан дуорайда. — Ити тыаһы мин сөбүлүүбүн, - диэтэ кини титирэстии-тардыалыы-тардыалыы. Күн-дьыл ааһан истэҕинэ, дьиксиниилээх чуумпу этэ. Түүҥҥү күлүктэр хоҥнон хаалбыттара, билигин сибэтиэйдэр табаарынай вагон нөҥүө үмүөрүһэ туралларын көрүөхпүтүн сөп. Ким эрэ билигин строфаҕа хачайдана сылдьар фонарь уматара саарбаҕа суох. Отун тыаһа кычыгыраата, үрдүк көлөһө кыычыгыраата. Паровоз буруону, паараны таһан ньиргийдэ.
  
  
  Рельсэлэр иччитэх хайалар нөҥүө түһэллэр. Өссө биир сытыы ыйаах ыйааччы баар, икки өттүттэн куруҥнаах буолбут.
  
  
  Дьиңэр, ол эрээри сир кыракый былааңңа кубулуйда. Дириҥ хайа хапчаанын устатынан кыараҕас балаһа. Аһаҕас эстраднай муоста көстө турар; эргэ тутуу мас балкатын тула икки өттүттэн холбоммут эргэ тутуу. Кини уһуну- киэҥи ыстаалтан тахса ярад усталаах, улахан өттүнээҕи формалаах этэ, уҥуоргу өттүгэр хайаҕа эмискэ эргиллэ түспүт өссө биир бүтэй этэ.
  
  
  Кабинаны тула көрбүтэ уонна биһиги иннибитигэр сүрүн муостаны аһаҕастык көрдө. — Салҕаа, - санныттан хаһыытаата.
  
  
  Локомотив уонна вагоннар хамсыыр дьиэбитигэр кэлбиппит өссө күүстээхтик барда. Колесов дөйүтэн, кинини киһи сөҕүмэр дириҥи көрбөтө. Паровоз ньиргиэрдээхтик ньиргийдэ, буруота иһиллэр паар суостаах Уллуҥаҕы таһаар.
  
  
  Эмискэ кини сыыһа- халты саа тыаһа иһилиннэ. Пассажир тыаһа иһилиннэ, соһуйуохтааҕар, бинтиэпкэтин кэннигэр тыыллаҥнаата. Атын буулдьалар паровозка, тендергэ түбэстилэр, мас эрбээтилэр эбэтэр тимири ыстылар.
  
  
  Падаҕа чугаһаан таһырдьа таҕыста. Биһигиттэн чугас өссө биир поезд айанныыра, улахан түргэнинэн биһигини айанныыра. Атын паровоз платформаны анньан аныгы дизельнэй хамсатааччылаах этэ. Саллааттар тырыта тыытыллыбатах пушканан уонна туох эрэ 65а пааранан, ат төлөн төлө көтөн, икки тирии пулеметунан комплектаатылар. Кинилэр биһигиттэн туох баарынан ытыалаабыттар.
  
  
  «Штатнай саа тыаһа суох биир охсуу, биһиги эмиэ рельсэттэн түспүппүт". Падра ону философскай хабааннаахтык ылынна. "Но их поезд түргэнник?"
  
  
  — Биһигини ситэрэллэр, оннук буолбатах дуо?
  
  
  — Оччоҕо барыта бүттэ дии саныыбын. Ол онно биһигини бытаарыа.
  
  
  Саллааттар иккиэн муоста бүтүүтүгэр тиийдэхпитинэ уһун очуостарга сууламмыппыт. Биһиги урукку поезпыт ыйынньыктары түүрүллэн, бытааран иһэн бытааран, сыралаһан муҥнанан испитэ. Дьолго, эккириир платформа точнай ытыыга олус күүскэ хамсаата. Бу биһигини быыһыы иликпит соҕотох. Ол эрээри дизель уонна платформа билигин муостаҕа сылдьаллара, сотору кэминэн чугас сытар сирдэри ытыалаан иһэбит.
  
  
  Катастрофаттан тахсар туох да тэрилтэ суох этэ. Эбэтэр ити? Эрэл синньигэс утаҕын тардыалаан, иирбит тэтиминэн үлэлээбитим. Буойуннар сатыыллара буолуо да, сатаныа да, сатаныа суоҕа. ...
  
  
  Кинини Падраҕа хаһыытаата. — "Останься один время. Чэ, хайдах кыайаҕын".
  
  
  Кини миигин итэҕэйбэт курдук сылайбыта. — Үчүгэй, ол гынан баран тоҕо?
  
  
  «Соҕотох ньыма биһигини өрүһүйээри гынар соҕотох ньыма-бу биһиги иннибитигэр тиийиэхтэригэр диэри дизели өлөрөр. Пассажирскай вагон кураанах. Баҕар, муоста тутаары гыннахпына туһаныам этэ.
  
  
  - Таҥара, биһиэхэ көмөлөс! — диэн саҥа аллайда . — Оттон кэннигинэн хайыаххыный, ону туоратыаҥ дуо?
  
  
  — Эйиэхэ идея баар дуо?
  
  
  Киһи итэҕэйбэт гына тоҥсуйбахтаата, онтон күрдьэҕинэн саба бырахта. "Паар наада буоллаҕына" диэн ыйытта. Картер, ону кыайыам.
  
  
  Кинини тендергэ төттөрү ылыар диэри, кини мичээрдээбэт. 65а хонуу орудиеларын уонна автоматтары ытыалаан истэхтэринэ, кыракый платформаҕа түһэн истилэр. Миэстэтэ аҕыйах, поезд улаханнык тардыалаата уонна хачыгыраата.
  
  
  Кинини табаарынай вагоҥҥа ыстанна. Атах сыгынньах саҕаланыыта ыстанан тахсан, илиитин кирилиэс устун хааман, кирилиэс устун хааман истэ. Кытаанах хапсыһыыта, онтон көтөҕүллэн барбыта.
  
  
  Кинини акробат. Табаар вагонун крышатын илиитигэр уонна тобуктарыгар тутан, бу ытыыга холкутук охтон, охтон биэрбэккэ тулуурдаахтык тулуйан хаалаллар. Тимир суол шпала элэгэлдьийэрин диэки көрбүтүм. Икки вагон хачайданан баран, үрүт-үөһэ өссө биир- биир ытыалаһан хаалаллара.
  
  
  Буулдьа вагон мас эркинигэр быһа анньыллыбыт. Иһирдьэ- иһэ бааһынайдар хаһыытыылларын, истэрим, тула хастара- хаста чуҥкуйаллара интэриэһинэй буолла. Уордайбыт түөһүм иһэ тобус-толору. Кини быыкаайык платформа тобугар түһэрээт, тута тардыалаан тардыалаата. Бу булаакка сүрэхтээх боростуой крюк этэ да, сылларыттан уһаабыта. Тарбахтарым быаны тардыалаан, кириэһилэлэрин тардыалыы сатыыллар. Сибиниэс миигин тула тимир шассаны тырыта тыытара, онтон хараҕым сылааһынан сыҕарыйан, баттахпар умса туттан баран төбөбүн сыыһа- халты тутта. Кинини бааһынайдар хаһыыларын истибит. Кабинеҕа инники түһэн, уордайан, принциби тахсан барбыта. Кини штифтарынан үлэлээбитэ да, кыайан ситиспэтэҕэ.
  
  
  Дьэ, ааспытын кэннэ, киэһээҥҥи курдук, мин кириэппэһи сарбыйары ситиспитим. Кинини быраҕан баран кирилиэс кэннигэр тутаары кирилиэс кэннигэр тутаары эргиллэ түстэ. Түү үтүлүктээх ырбаахыбын Саргылаананы Саргылаанаҕа кэтэрдэн баран, мин кинини өйдөөн көрбөтүм. Кини олус кыһамньыта суох, кураанах вагон курдук тохтуур, онтон бытааннык сыыйыллан эрэр. Кини бастаан саллааттары тохтоторго сөптөөх тэтиминэн эрэ сыыларыныы, эмискэ түргэнинэн сүүрэн кэлэн муоста устун таҥнары сүүрэн түстэ.
  
  
  Сойуустарбыт поезтара хайыы- үйэ аҥарыгар хапчаанынан айаннаатылар. Биһиги вагонбыт ыйынньыктары эрийэннэр, муоста устун элэҥнээн истилэр. Поезд тохтообутун кэннэ, түргэн үлүгэрдик умуруоран Кыымы көтүттүлэр.
  
  
  Вагон кинилэргэ элэс гынан хаалла. Тыынарын кистээтэ. Саллааттар вагоҥҥа уоту хомуйан, дэлби ыстанан баран, кыранаат рельсэлэрин кытта ытыалыы сатаан баран, массыыната аһынар ракета курдук элэҥнээн истэ.
  
  
  Онтулара кинини дөйүҥү тыаһынан анньыалаабыттар. Мас,металл уонна киһи этэ- Сиинэ салгыҥҥа көтөн, тэллэй оранжевай сырдык тэллэй хойуу буруо курдук күлүмүрдээн сыппыта. Муоста уонна локомотив чаастара Каньон ортотугар хараҥа былыт быыһынан үнүөхтээтилэр.
  
  
  Эстакада алдьаммыт балкаларын иҥсэлээхтик салаата. Кэтээн көрбүтэ локомотив уонна платформа тобоҕо билигин да саарбаҕа суох пассажирскай вагонугар умайа турар умайа турар шлейфынан сабыллан турар. Онно снарядтары кытары дьааһыктар ньиргиэрдээхтик эһилиннилэр, сир үрдүн дьигиһитэн, халлаан сырдаабыт дьааһыктара дьигиһийбиттэр.
  
  
  Хоһоон тиһэх дэлби тэптэриэр диэри паровоз гудогар үөрэ- көтө Гудок тыаһын иһиттэ. Чунуобунньук кууһан эрэрдии күлэн баран кирилиэс устун төттөрү локомотив кабинатыгар уунна.
  
  
  
  Баһылык 11
  
  
  
  
  Сотору буолаат, паровоз кабинетыгар түннүгүнэн саба быраҕан баран олордо. Билиҥҥитэ чох наадата суох, онон кини уоскуйда. Төбөтүн кэннин диэки уунна уонна бөрө диэки көрдө. Бөрө миигин көрдө. Муннукка кини бу сырыы аайы абааһы көрөн олорор. "Иһит, - диэтэ кини Падратыгар. «Биһиги Эдьигээн туһунан толкуйдуохтаахпыт».
  
  
  — Куттанабын, бу сырыыга ресторация суох.
  
  
  (Аҕа. Төһөнөн сыаналаах быһыылаах да, соччонон олус кырыктаах уҥуоҕуттан ураты интэриэһи үөскэтэр.
  
  
  — Биһиги сотору Метковичка сылдьыахпыт. Кинини бу оройуон билэбин.
  
  
  «Станция үчүгэйдик тутуллуо диэн эрэнэбин».
  
  
  Падра миигин ыарыһаҕы кытта көрүстэ. (Күлүү гынаҕын.'
  
  
  — Чахчы, - үөһэ тыынна. «мин кинилэр биһигини Метковичка кэтэһиэхтэрэ диэн эрэнэбин. Байыаннайдар онно иһитиннэрии биэриэхтээхтэр.
  
  
  «Биһиги өссө атын поезка кэлбэтэхпитин сөҕөбүн», - диэн Падра хоруйдаата. «Баҕар, кинилэр биһигини хантан үп- харчы тыырылларын кэтэһиэхтэрэ. Ол эрээри куорат соҕуруу өттүнээҕи саалатыгар маневровай станциялар пордтан чугас тураллар. Онно тиийэн оҥочону булар кыахтаннахпытына. .. '
  
  
  - Күлүү гынаҕын, - диэбитэ мин. - биһиги Гаваҥҥа тиийиэхпитигэр уонна оҥочобутун уоруохпутун сөп этэ , онон барыбытын биэс мүнүүтэнэн тириэртэхпитинэ, Италия туһунан эппэккэ, Адриатикаҕа хаһан да тиийиэхпит суоҕа.
  
  
  "Италия! - Эн да эрэннэрбитиҥ, хаарты.
  
  
  "Дьэ, ити аҕыйах быһыы- майгы тохтоото», — диэн мин бэйэм көмүскэлбэр эппитим. Ону таһынан, тоҕо диэтэххэ, кинилэргэ куттала суох миэстэ суох. Өссө тугу гынабын? Албан аатыгар тиэйэн илдьиэххэ с?
  
  
  Падра миигинниин чопчу тугу гыныахха диэн сытыы харахпынан бырахта. Ол гынан баран, кини итини баҕарбатаҕа, сөкүүндэ нөҥүө эмиэ күлэ түстэ. «Атын искусстволаргытыгар эбии ууну эмиэ түҥэтиэххитин сөп. Оччоҕуна бары хаамыахпытын сөп.
  
  
  Ону комментарийдаан ыыппыта. — Аэропорт чааһынан хайдаҕый?
  
  
  — Ити Аньыыттан хотугулуу- арҕаа диэки, холобур, мантан биэс уон километр тэйиччи.
  
  
  — Мин кастель- Стилич диэн национальнай аэропорт көрүҥэ суох. Чугас аэродром суох дуо? Падача санаарҕаабыттыы баттаҕын имэрийдэ. (Эн сөпкө этэҕин. Оннук баар. Метковичтан хоту диэки. Бу тимир суолтан чугас. Ол гынан баран, тута умнуохха сөп. Биһиэхэ хас да саа баар, биһиги дьоммут тула эргиннэрэ — урукку фермердэр уонна эмээхсин".
  
  
  — Биһиги сорунуохтаах биричиинэбит барыта сатанар, — диэн дьиппиэрдик эттэ: - биһиги тулабытыгар үгүстэр сэбилэммэтэхтэр эбэтэр сатаабаттар. Биһиги тугу эрэ түргэнник уонна тугу эрэ соһуччу оҥоруохтаахпыт. Оннук буолбатаҕына, тула ким да Италияны көрбөт. Атын ньыманы билэҕит дуо?
  
  
  Төбөтүн мунчаарбыт. — Оччоҕо биһиги онно ситиһиэхпит дуо?
  
  
  — Билбэппин, — диэн аргыый аҕай түннүгүнэн төбөтүн хаттаан быраҕан кэбистэ.
  
  
  Биһиги хайалар быыстарынан, сэллик ыарҕатынан бүрүллүбүт сэппэрээктэринэн титирэстибиппит. Сыыйа түһэн, маршрут арыый кутталлаах буолла. Түүҥҥү тыал кулгаахпар им-ньим им-ньим, Хаптаҕай ыстакаан кытыытынан сыҕарыйан истэхпитинэ, кубархай ый күлүм гынна.
  
  
  Өлүөхүмэ хочотугар, хаппыыстаттан уонна Метковичтан чугас, түөрт тыһыынча гектар иэннээх бадарааннаах сирдэргэ киирдибит. Метковичка үйэтин тухары хочо атын чааһа ситэриллэн барбыта. Бу Европаҕа көтөр- сүүрэр көтөрдөрү бултааһын уонна бултааһын биир бөдөҥ сирэ этэ. Онно уонунан тыһыынча кус, кыыл хаас баар.
  
  
  Түүн дьэҥкэ этэ, мастар төбөлөрүгэр Меткович уоттара ыһылла сыталлар. Сергей чугаһаан, мастары, бадарааннары тэбиэлээбиттэрэ. Биһиги бастакы дьиэлэри, знамялары ааһан иһэн локомотив хамсааһына бытаарда. Төттөрү киллэрээт дросель сабан баран миэхэ эргилиннэ.
  
  
  — Мин онно саппаас суолу көрөбүн. Биһиги аэропортка тиийэ хаамыыны тохтуурбут ордук. Биһиги салгыы айанныыр кыахпыт суох. - Бүлүүчээй хайдах туһанаргын билэҕин дуо?
  
  
  (Мин санаабар, оннук. Ол гынан баран тоҕо манна эргийэбит?
  
  
  — Манна пассажирскай поезд хаһан кэлэрин эһиги билбэккит дуо?
  
  
  (Суох.'
  
  
  — Чэ, кини эмиэ. Буруйа суох дьон өлүөхтэрин баҕарбаппын».
  
  
  Паар дөлүһүөн дөлүһүтэн, онтон туормастар тулаларыгар Кыымы көтүтэн, Кыымы туораан истэхпитинэ Кыымы көтүтэн кэбистибит. Кинини ыстанан баран бүлүүчээккэ барда. Кырдьаҕас күлүүһү эрийэргэ күһэллибитим уонна көхсүн тосту көтөхтө, эргэ төһүүктэринэн эргитэн эргитэн кэбистэ.
  
  
  Күлүүс хаттаан түһээри гыннаҕына, паар хойуу былыт миэхэ күлүүһү тутта. Бытааннык төҥкөччү ыстанна. Кини сыыгынаата, ньиргиэрдээх тыаһа иһилиннэ, оттон труба тула бөрө охтон, бөрө кабинаны тула сүүрдэ. Бүтэһик балаһыанньаҕа төнүннэҕинэ, Падра хайыы- үйэ табаарынай вагон аанын аһан, дьоҥҥо тахсарга көмөлөспүтэ.
  
  
  Сүүрбэччэ сыллааҕыта, сорох самодеятельнайдары кытта, сорохтор икки киһини өйүүллэр. Массыынаҕа түөрт киһи хаалла: биһиги саллааттары ытыалаан өлөрдүлэр.
  
  
  София уонна Армия эмсэҕэлээбэтэх. Кинилэр миэхэ кэлбиттэрэ. — Ник, - София ыҥырда. "Туох буолла? Туох айдаан таҕыста?'
  
  
  Муоста туох буолбутун кини түргэнник кэпсээтэ, билигин биһиги былааннарбыт хайдах- туох баалларын.
  
  
  — Ол гынан баран, биһиги бириэмэбит аҕыйах, — диэтэ кини. «Биһиги аэропорка тиийэ тиийиэхтээхпит, поезд биһиги да чинчийиэхтээхпит. Манна даҕатан эттэххэ, манна тугу аһыыр нааданый?
  
  
  — Биһиги куораппыт олохтоохторугар оннуктар бааллар. Үөрэ- көтө үллэстиэхтэрэ диэн эрэллээхпин, — диэн Ариа түргэнник эттэ.
  
  
  «Биһиги армияны кытта сөбүлэһии быһыытынан кэлбиппит», - диэн киэн тутта эттэ София.
  
  
  У 'фантастика. Ол эрээри эһиги миэхэ кэлин этиэхтээххит. Билигин барарга уолдьаста, онтон аччыктаата. Ис-иһиттэн принциби курдук, оттон аччыктааһын хаһан аччаабытын эн билэҕин.
  
  
  Сотору кэминэн бу Падраны уонна кинини бааһынайдартан аһыы- аһыы күүлэйдиир бөлөҕү салайбыттара. Айаннаан истэхпитинэ килиэби, оҕуруот аһын, сымыыт, сырьену уонна бараан этин сиэбиппит. Атыттартан ыраатыннаран, ону бэйэбитин кытта кэккэлэһэ тутарга принциби кыралаан аһатабыт. Кини куттаммытыттан куттанар, ол гынан баран, бу дойду таҥаһыгар атыттарга барыларыгар бас бэриммэтэх, истигэн киһи этэ тиийбэт буолан, хата, дьолго, сырьену таптыыра.
  
  
  Иччитэх куорат уулуссаларын устун чуумпуран айаннаатыбыт да, сүүрбэччэ бааһынайдар уончаларын кэттибит. Хас да киһи миигин тоҕо Метковичка тохтоотубут диэн ыйыталаспыттара уонна туох да сүрдээх уустук этэ. Кини оннук эрэллээх этэ.
  
  
  Опузен уонна Плочка сыаната ыараан, Адриатикаҕа тиийэрэ, онно көҥүл айаҥҥа көҥүл айан- сырыы олус судургу буолуо этэ. Ол эрээри тыыннаахтыы быстыбыппыт диэн сэрэйиэххэ сөп уонна кини кырдьык охтуутун билбитэ, биһиги, арааһа, бу куораттары бэйэбит бас билэрбит буолуо. Иккиэн нэһилиэнньэни кытта хаста да сүүһүнэн миллиард дууһалаах, иһинээҕи эбэтэр таһыттан хорҕолдьун балыктыыр куораттара буолаллар. Онно бу түбэлтэҕэ тиийиммэт- түгэммэт буолуох этэ диэн атын суоллары илдьэллэр. Балыксыттар дьиэ кэргэн оҥочолоро, барыларыгар наһаа кыра этилэр. Биһиги парому уоран, Ытыы- ытыы икки ардыларыгар уу- хаар уулларыахтаахпыт уонна нену туоруур кутталы үөскэтиэхтээхпит. Кини " Оса»курдук патрульнай хараабыллара биһиэхэ хаһан эмэ табыллара саарбахтанар.
  
  
  Маннык улахан проблема буоларын кэрэйбэппин. Бу улахан куорат, суол, тимир суол отделениета уонна улахан коммерческай дьиэ туһунан. Бэриллибит сиргэ тутуллубут киһи уон икки боротокуоллаах кумах дельтатыгар салааланар, миэтэрэ элбэх тууһа суох уу баар. Ол да буоллар, кини саалаҕа бэс ойууруттан, маҥан пляжтартан уонна далматскай кытылга күөх былааччыйалартан чугас турар. Бу барыта 7:30 киэһэнэн сабыллар. Белград Радио аан дойдуга суох кэмигэр эфир нөҥүө сүтэн эрэр.
  
  
  Түүҥҥү олох суоҕа биһиэхэ биллэр- көстөр кутталы үөскэппитэ. Ааһан иһэр массыына, сатыы сатаан баран муммут полицейскайын билэ сатыыр уонна биһиги булбуппут. Биһиги күлүккэ олорбуппут, супту уллуҥнарынан бардыбыт. Ханнык эрэ түгэҥҥэ биһиги муммут уонна куорат болуоссатыгар тахсыбыппыт. Красноярскайы , ратушаны, ратушаны тулалыыр, аҕыйах туристическай кэрэ- бэлиэ кэрэ- бэлиэ сирдэринэн буолар. Кини гамманы бүтүннүүтүн үрдүнэн архитектурнай стилинэн ааһар. Кини романскай, готика стилинэн уонна кэлин ренесса стилинэн, австро- Венгрия выступатын быһыытынан суруйара ордук. Манна тиийбэт соҕотох аҥардас турецкай портнай портнай, ол эрээри хас да кварталларга 1566 сыллаахха тутуллубут, Султан Султана Султаана саҕана туппуппут.
  
  
  Бу кэрэ дьүһүнүнэн таптыырга мин мүнүүтэҕэ тохтооботум. Ону ол диэбэккэ, урукку доҕорбор күтүр доҕорбор, эбээн- Бытантай көрдөһүүтүнэн байыаннай сулууспалаабытым. Бу визити үтүктэр санаам суох, ол эрээри тыыннаахтыы тэйэн биэрээри, элбэх киһи баһылыктаах сырыттым. Хомойуох иһин, кини биһиги аэропорка тиийдэхпитинэ, кыра да өйдөбүлү сууйбата.
  
  
  Истиэнэни куорат атын уһугар көһөрдүбүт. Тоҕо диэтэргит, сэрии саҕаттан хаалбыт ханнык эрэ истиэнэтэ баар быһыылаах. Бадараан учаастагын, орто Халыма сэппэрээктэрин, маккия, маслина, инжир уонна розмаринаны туораабыппыт. Тиһэҕэр кылабыыһаҕа тиийэн кэллибит, иккис өттүнэн Падрга тиийбиппит, сөмөлүөтү көрүөхпүт диэн эрэннэрбиппит.
  
  
  Церковь Дракуль туһунан эргэ киинэни тула каадырга маарынныыра. Хараҥа, быраҕыллыбыт сир- уот толору хоруллубут скульптуралар уонна өлөөннөр маһы толору сөргүтүллүбүттэр. Иван Урсин, Иван Урсин дьоллоох күнүн бэлиэтиир тоҕоостоох. Кырдьаҕас Иван Попов мушкинныын эргэ кылабыыһаны көһөрүөхтэрин сөп этэ . Иэстэбил өрдөөҕүтэ буолбут. Арыый да өстүөкүлэ, надгробий богумилов, итэҕэл секталара Босния уонна Герцеговина Орто үйэлэргэ үөскээбит итэҕэл секталара. Хайа эрэ дьээбэҕэ сыстар кутталлааххыт быһыылаах, бириэмэ аҥара ньиргиэрдээх ытыырын, тыал дуу, дьахтар дуу билбэт этим.
  
  
  Туман ыраах уоттар көстүбүт маккатын уһун кыараҕас бөлөҕөр тиийэн кэллибит. Бөһүөлэги туораан аастыбыт, онно аэропорт түһэр түһэрин курдук, аэропорт баар.
  
  
  Ити гравийнай суолга тиийдибит. Дьиҥэр, олбуор аана аҥа араҕастыҥы хайаҕастаах, хонуу тулатыгар хайаҕаһы курдаттыы, биир өттүнэн улахан, арыый улахан буолан көстөр. Кырачааҥҥа харабыл турара, үксүгэр ким эрэ утуктуура, онон хонуу ордук көмүскэллээх этэ. Миэхэ ити аэропорт этэ. Кини икки 2000 миэтэрэ уһуннаах көтөр- түһэр балаһалар тула, биир көс буукубанан туоруур икки этээстээх диспетчерскай вышка, олбуор өттүттэн икки этээстээх диспетчерскай вышка антенной уонна радиолокационнай оборудованиенан оҥоһуллубута. Башня аттыгар икки ангар баар.
  
  
  Биһиги турбут сирбититтэн хонууга туох буола турарын этэр кыах суох этэ. Ону Ил- 14 уонна хас да РТ- 33 ангардар аттыларыгар билэллэр эрээри, хаалбыт сөмөлүөттэр көннөрү хара фигуралар курдук буолбакка, перимиметринэн бүрүйэ сыталлар. Ил- 14с уонна РТ- 33, биһиэхэ туохха наадыйдылар. Мин эрэлим өссө кыайан киирэ илик тэриллиилэригэр сүктэрбиттэрэ, ол аата бэйэ- бэйэлэрин тула көрөргө чугаһыахха наада .
  
  
  Ник. .. '
  
  
  Кинини эргийдэ. Армия миэхэ кэлэн мин палочкабын таарыйда. — Ник, Италияҕа диэри тыыннаахтыы тиийбэтэхпитинэ... .. '
  
  
  — Биһиги ситиһиэхпит, Арвия, — диэтэ мин, саҥата суох тарбахтарбын кириэстии. «Улахан сууманы дуу, суох дуу", - диэн дьахтар логикатын кытта эрийэн эттэ. — Мин эйиэхэ тугу этиэхпин баҕарабын. Биһиги г- жой Миланы кытары өр уонна тыҥааһыннаах быһыыны-майгыны толкуйдаан, үчүгэйи оҥоруохпутун сөп диэн быһаарбыппыт... . .. '
  
  
  Сыт!"- эмискэ сууллан түстэ. "Школа» джип биһигиннээҕэр кыра метргэ сыҕарыйар инниттэн сир үрдүгэр түспүппүт. Дьиппиэр үс эр киһини кытары кыратык кэпсэппит чааһы кытары кэккэлэһэ тохтоото. Ол кэнниттэн джип оннуттан хамсаан, үөһэ диэки көттө. Улахан дьиэҕэ харабыл хамсаабатах.
  
  
  Долгуйуу, Армия сана хаамыытын тохтоппута. Күөх Өндөрөй отун чөмөхтөөн, кыһаллан- мүһэллэн олордо. Отель миэхэ отель тугу этэрин кыайан өйдөөбөккө, Падра миигин: «билигин туох хартыына баарый?»
  
  
  «Биһиги кэтэбилгэ киирэн иһэбит".
  
  
  «Я не ждаю это не ждаю. Ол гынан баран хайдаҕый?'
  
  
  Кинини мүнүүтэҕэ боччумнаахтык толкуйдуу түстэ. Кэлин: "атаака маневрдаах команос атаака. Ким эмэ сыалаах дуо?
  
  
  Сыыйа гравийынан бытааннык айаннаатыбыт, биһигини кытта кэккэлэһэ сырыттыбыт. Онтон кабинекка төгүрүк хамсааһыны оҥордубут. Улахан дьиэ харабыла биһигини бэлиэтиэхтээх этэ да, билигин сылдьыбыт сирбититтэн балачча храмҥа хайдах хамсанарын көрөбүт.
  
  
  Киоскаттан хас да дьаарбаҥка санныгар илиитин уунан баран түһэр. Кини сонно сибигинэйдэ: «мин бастаан барабын", - диэн сибигинэйдэ. Киһигин мантан таһааран атын карулкаҕа барыаҕыҥ.
  
  
  «Кини хаһан да бэйэтин түүлүттэн уһуктуо суоҕа», — диэтэ Падра. "Онтон биһиги ханнык эмэ самолекка олоруохпут дуо?"
  
  
  — Куттанабын, ханнык да сөмөлүөт буолбатах. Биһиги барыбытын киллэрэ сатыыры булуохпутун наада, ол гынан баран, бүтүн хамаанда биһиэхэ наадатын соччо улахана суох.
  
  
  — Үчүгэй пилот эбиккин дуо?
  
  
  «Суоппар курдук үчүгэй".
  
  
  Кини ити эппиэккэ наһаа астыммыта дии санаабаппын. — Этиҥ, — диэн аргыый аҕай ыйытта: — маннык самолет суох буоллаҕына тугу гынабыт?
  
  
  "Иги эрэ эрэниэхпитин сөп», — диэбитим.
  
  
  Биһиги онно аһаҕас эккирэтиһэ иликпитинэ чаас диэки сыҕарыйабыт. Харахпытыгар массыыналарбыт, ходуһаларбыт суох этилэр. Төбөтүн хоҥкуначчы быраҕан баран, ревматизмҥа дьэ тугу гыммытын билээри гынным. Бинтиэпкэтин эр дьон ортотугар хаалларбыт. Бу тыаһа суох быһаҕы дуу, тыаһы үтүктүү үлэтэ этэ.
  
  
  Принцесс муннун аннынан сыарҕатын сүтэрбитэ, мин тугу гынарбын өйдөөтө, онтон ону олбуор атын өттүгэр кэтэхтэн-олордуу балаһатын нөҥүө бырахта.
  
  
  Бөрө сыатын, сыатын сыыһын батыһан кэбистэ.
  
  
  Эр киһи сыл аайы туох буола турарын, кэннибэр тиийэн кэллим. Атах сыгынньах сылдьарга күһэйэр түгэннэр эмиэ да бааллар. Кини соһуйууттан кыра туһаны ылла. Харабыл өссө да 64А- нын өрө көтөхтө да, наадалаах хайысхаҕа ыытарын туһунан эппэккэ эрэ, сонно саба түһүү буолла. Наһаа хойут буола илигинэ, миигин истибэтэҕэ. Чаас эргиллэн көрбүтүм, кыыһырбыт- абарбыт сирэйин дьикти өйдөбүл уларыйа түстэ. Ол кэнниттэн били ытыһын үрэн кэбистэ, хараҕа халтаһата хап- сабар. Ону төттөрү харабыл дьиэ иһигэр сапсыйда. Она она его 64А и эго М57, версии русской винтовки Токарева М1933. Ону тэҥэ халыҥ түүлээх наскыны, саппыкыны эмиэ ылла. Кини миигиннээҕэр элбэх атахтаах этэ да, мин бу үөрүүм улахан. Атахтарым испиттэр уонна ынырык ыарыылаахтар. Падра олбуорун атын өттүнэн, утуйар харабылга кыһаммыт. Кини миэхэ утуйа сытта, чаҕылҕанныы уҥа илиитинэн чаҕылҕанныы хамсааһыны оҥорорун бэлиэтии көрдүм. Онтон кэннин диэки эргиллээт, харабыл бэйэтин миэстэтигэр уруккутун курдук, кини сыала эрэ түөһүгэр иилиммит, түөһүн курдаттыы им-ньим барда. Охсуу холбосто, эмиэ Сэбилэниилээх. «Мин ону дьоллоохпун " » - диэтэ кини. «Билигин икки ньиэмэстээхтэр. Аны самолету буллуҥ дуо?
  
  
  (Өссө суох.'
  
  
  Билигин кини хонуутун бүтүннүүтүн көрөр кыахтаах. Кинини Күннүк Уурастыырап биһиги дьолбутугар үҥэн- сүктэн көрдөспүтэ. Кэккэҕэ үс «Тетеревятник» стройдаатылар, өссө биир РТ- 33, с- 47, өссө биир Ил- 14 уонна «Алуэт»вертолеттар бөлөхтөрө. Туох да оннук.
  
  
  Кини мин түөһүм санньыйбыт курдук сананна. Ити кэмҥэ олус чугас этим, куһаҕан дьону дэлби тэптэрбиппин киһи өйүгэр батан киирбитин билэ- көрө, билэ сылдьарбыттан, муҥур уһукка тиийбиппиттэн уордайабын.
  
  
  Ол эрэ кэнниттэн аэропорт саамай ыраах муннуга, сергей саамай мөлтөх туруктааҕын көрдө. Бу самолет билэр формата этэ. Ити кыаллыбат курдук этэ гынан баран, ол оннук этэ: Ил- 2, икки мотуордаах транспортнай самолет.
  
  
  "Иги, барыбытын манна хомуй, түргэнник хомуй ».
  
  
  Инники хардыыны оҥорбута, суол көҥүллэммитин бэрэбиэркэлээбитэ, онтон күрүчүөгүнэн сапсыйда. Суол нөҥүө өттүгэр сэппэрээк киирбиттэр, тула бары атах сыгынньах сүүрэн кэлбит дьон тахсан бардылар.
  
  
  — Оҥоһугу буллуҥ дуо? — Падра ыйытта.
  
  
  — Баҕар, - ухханыланным. «Русская копия-3». Хонууну туораан, бары миигин батыһан барбыттара.
  
  
  Киһи сөҕөрө элбэх. Хас да киһи бара- кэлэ сылдьар хонууга биһиги онно сокуоннай төрүттэргэ сылдьар курдукпут. Ол гынан баран, биьиги армиябыт атын аармыйата курдук: эһиги хаһан да онно барбаккыт, кимиэхэ да мэһэйдээбэккит быһыылаах. Эбиитин дискэни аэродромҥа маршрутунан эриэн биригээдэ көмүскээн ааспыта.
  
  
  Ястремка аастыбыт, С- 47 уонна улахан Ил- 14 диэн аастыбыт. Кинини инники куотан, бөлөх иирээки линиятыгар батыһан испитэ. Ону барытын тоҕо сүүрүөм дии саныырым, тоҕо диэтэххэ, Ил- 2 хайаан да тэ2нээн кэбиһиэн сөп, уматык эбэтэр итиччэ оонньууга бүттэ. Ил- 2- тэ сүүрбэччэ сыл устата ыыппатахтара, онон сыл аҥарыгар кыайан сөп түбэспэт, көннөрү кыаллыбат. Ол гынан баран салгыы сүүрэн истэ. Бу биһиги соҕотох шанс этибит. Ил- 2- гэр диэри тиийэн, ааны тырыта тыытан баран, туох баар ис- иһиттэн саба быраҕан кэбистэ.
  
  
  — Эн барбаккын дуо? — София ыйытта, тустууга өрө көтөҕүллэн.
  
  
  «Так истинник».
  
  
  » Ити ынырык", - диэн үҥсэргээтэ. «Сытыары- сымнаҕас, билиҥҥэ диэри сиэрэ суох».
  
  
  «Бу грузовой самолет. Биэрдибит.
  
  
  Кинини тула, Колесовтар иннилэригэр, мин Ил- 2 туһунан тугу билбиппин өйдүү сатыы, эргийэ сырыттым. Дьэ, бу сүнньүнэн модифицированнай даача этэ; кынатын далааһына 95 фут, устата 64 фут уонна аленка 12,5 тонна, 1800 сылгы күүһэ күүстээх двигателлэр комплектара, 16000 футуктаах уонна 140 узл сүүрүктээх двигателлэр комплектара. Ол эрээри бу сөмөлүөт хаһан да көтүө суоҕа, маннык устааптаах турукка киирбэт, кынаттарын уонна гидравлическай магистралы аастар бээтинэлэрин ахсарбат.
  
  
  Ол гынан баран, шиналарга салгын баара, бу үчүгэй бэлиэ этэ, мин саныахпар, биир голландецтар истребителлэрин быыһаабыттарын, польдеры истэхтэринэ, шинаны эмиэ баттатан эрдэхтэрэ.
  
  
  Кинини биир күн төттөрү сүүрэн тиийэн борт диэки көттө. Кинини, сатаннаҕына, бу хамсатааччылары үлэҕэ киллэриэххэ сөп этэ дии санаата. Тургутан көрөллөрө буоллар үлэ булуо этилэр. Кинилэр үлэлээбиттэрэ буоллар, бу кыраммыт массыынаны салгыҥҥа хайдах эрэ өрө көтөҕүөн сөп этэ, ким да бу роселиены олус элбэхтик баттаабата эбитэ дуу, олус кэтит эбэтэр олус намыһах эргиирдээх эбэтэр наһаа намыһах эргиирдээх көтүппэт этэ.
  
  
  Кабинаҕа ааста. Ил- 2 үстүү чааскы суох, онон кутуруга иҥнэйэр. Эрэл кыыма суох эрээри, быыс кэннигэр сабан кэбистэ. Эргиллэн көрбүтэ пилота кириэһилэтигэр олорбута.
  
  
  — Тохтоо. Кинини уҥа тарбаҕынан көрдөрбүтэ. — Сөп, - диэтэ кини уҥа кириэскэ сөп түбэһэр.
  
  
  — Ол аата бу сырыыга эн чоҕу күрэтэҕин.
  
  
  Кабинаны кыараҕас түннүктээх кыараҕас ыскаап туруорда. Кириэһилэтигэр хас да переключатель халырҕаата. Россия оҥорон таһаарар үгүс самолеттарыгар курдук, прибордар кэннилэринэн тураллар, онон уҥа диэки панеллары чинчийэргэ тиийбитим. Ол гынан баран уоттар сөптөөхтүк сырдаан, ох саанан ойон таҕыстылар, тыҥааһын, уматык баттааһына, салгын туругун ылыы баарын ыйан туран, ойон таҕыстылар. Кини пусковой эпэрээссийэлэринэн ааһан иһэн, дросели, уматык клапана уонна хас кнопка баар буолуохтаахтар, онно ДК- 3 баар буолуохтаахтар, харса суох үҥсэ- сүктэ, ол коробка аналын ситистэ.
  
  
  Прожектор биһиги корпуспутун сырдаппыта, лобовой өстүөкүлэ алдьаммытыгар харахпынан көрбүтэ. Бу-световой винтовка, кыараҕас лаахтаах күүстээх прожектор тимир маневрдарга туһанылынна. Кини биһигини түмпүтэ, онно хаалбыта.
  
  
  — Барытын куоластаа, - диэтэ кини сууллан. «Биһигини булбуттара».
  
  
  « Дьоллоох Аарр! Билигин тугуй?'
  
  
  «Үҥэ түс», - диэн ыйытта, кнопканы баттаатыҥ диэн ыйытта. Хаҥас двигателэ титирэстээн, айдаан- куйдаан үрдүк сиргэ тиийэ үрдээн истэҕинэ «сетканан»көспүтэ. Пропелер холбонон, онтун бэйэтигэр ылан дроһель салайбыта . Выхлопной турба тула төлө көтөн тахсан, Падра сууллан түстэ.
  
  
  — Долгуйума, - айдаан быыһынан хаһыытаата. (Ол сөп. Бу дьппиэр биһиэхэ барарын кыһанымаҥ.
  
  
  Башня өттүттэн саллааттары, Сэбилэниилээх Сэбилэниилээх " оскуола» аастылар. Падра бэйэтин миэстэтиттэн туран, түннүкпэр устан баран, тоҕо сылтаан, уҥа хамсатааччыны киллэрэргэ олус уустук этэ. Ону антах анньан ылан: «сааскын ылан, дьону- сэргэни биһигиттэн тэйитээри», - диэбитэ. Хамсатааччылары ититэргэ хас да мүнүүтэ наада.
  
  
  Быыс нөҥүө сүүрэн кэллэ, биһиги эппитин эппэккэ эрэ, быыс нөҥүө сүүрэн кэллэ. Суоппардар ол кэм массыынатыгар көннөрү дьыала буоларын курдук тыаһаан- ууһаан бардылар. Ону Швецов двигателлэригэр сөптөөх тыас баара билиннэ. Кэлин аан аһыллыбытын көрдөрөр лаампа күлүмүрдээн, өссө икки лаампа арыллыбытын ыйан турар. Тыаһын- ууһун истибэтэҕим эрээри, дьиппиэр улаханнык охсубутун көрбүтүм, киниттэн хас да саллаат иһиллибитэ.
  
  
  Хамсатааччылары сылытыар диэри оннукка хаалларыахпыттан ураты туох да хаалыа суох этэ. Температура итинник бытааннык өрө тахсара-биһиги сирбититтэн хаһан эрэ тэйэр кыахтаахпыт дуу диэн саарбахтаатым.
  
  
  Тоҕо диэтэххэ, миигин, хамсатааччылар, шиналар диэки сыҕарыйан барбыттара. Падра и это люди люди винтовками и автоматами наши часовых. Хас да саллаат чугаһыы сатаата, миэстэтигэр тохтоотулар, туруннулар, хайдах эрэ умнубут курдуктар. Онтон асфалларга холбоотулар. Дьээбэлээн, тохтобула суох ытыалаан барда. "Ангара" устун өссө биир джип кэллэ. Билигин эбэтэр хаһан да көппөтөхтөр.
  
  
  Ону сүүрбэ кыраадыс сабыытын олохтоото, управление төһүүктэрин анньан баран, соһон таһаарда. Биһиги хамсааһыны саҕалаатыбыт. Көтөр- түһэр балаһаҕа түүрүллүбүт. Эмис тыаллаах харахпар: "аргыс тыал баар этэ, биһиги эмиэ тэнийэн кэлиэхтээхпит, ол гынан баран, мин ону оҥоруохпун баҕарбаппын", - диэбитэ. Бу коробканы туруору балаһыанньаҕа өйүүр проблемалаахпын, тоҕо диэтэххэ, уҥа диэки сыҕарыйар идэлээх. Онтон ону өйдөөн кэлээт, пратат уонна учууталлар эрэ буолбакка, төттөрүтүн противнай- противнай хайысхаларга эрийэллэр эбит.
  
  
  Сир тэтимэ мүнүүтэҕэ диэри улааппыт,онтон уон биэс нүөмэрдэргэ. Инструменнары ожили; датчиктар нуормаҕа маарынныыллар. Сөмөлүөт уҥа диэки ыстанна уонна кутурук уруулугар урууллаата. Маял көтөр- түһэр балаһата наһаа чугас. Эппиэттээх баттааһыны биэрдэ. Сөмөлүөт бэлэм этэ да, билигин да үрдүү иликпит. Таҥара, Италияҕа барыахтаахпыт да, көтүөхпүтүн наада.
  
  
  Иккис дьиппиэр биһигини истинник айаннаата. Ол водитель, арааһа, отель лобовой лобовой буолан турар. Икки эр киһи саллаат сэбин- сэбиргэлин эргиччи ытыалаан кэннилэригэр көнөн хаалбыттар. Ил- 2 тумус номнуо тахсан, туох буола турарын кэтээн көрүөхпүн сөп эрээри, ол кэмҥэ саамай үчүгэй сыаллаах- соруктаах буолуохтаах. Мотуордар харбаабыттар, өрөбүл турба тула үрүҥ уот уһууран таҕыста.
  
  
  Суоппар биһигиттэн бүтэһик сатабылтан куота сатыырын дьипнээх саҕалаата. Сөмөлүөтүнэн ытан баран, сөмөлүөт көппүтүн билэн, олус хойутаан талан, туох буолбутун бэрэбиэркэлээбитэ. Ырдьыгынаата, саҕах сүтэн хаалла. Көҥүл этибит.
  
  
  Хаҥас рульга уҥа диэки сыҕарыйыы салҕанан бара турбута, сир үрдүн сүүстэн тахса миэтэрэ үрдүктээх сиринэн аастыбыт. Өрө көтөҕүүм эмиэ километр кэриҥэ уһуктаах муннукка сытара. Онтон ону таһаарбыта, хаҥас диэки түүрүллүбүтэ. Муннунан көтөн истэҕинэ, кини самолет-олордуу балаһатыгар дьайыыларын көрүөн сөп. Ханна эрэ, онно көҥүл ылан, баһаар тыаһа өрө хабылла түстэ. Дьип эргийэн уокка былдьаммыт буолуохтаах.
  
  
  Кини 35 000 футу үрдүккэ өрө тахсан, арҕаа-соҕуруулуу- арҕаа курсу ылан, сойутууну хонтуруоллуур, сөмөлүөтү көтүтэр. Узлов нүөмэрдэрин чугаһыгар комфортнай крейсер баар курдук, кини биһиги салгын куйаарын устун отель тахсарыгар дылы, сойуолаһар самолеттартан син өрүһүйүөн баҕарда. Зенитнэй орудиелар, батареялар биэрэктэриттэн быыс булан, син-2 биэрэктэн тэйиччи барыахха сөп. Ону таһынан дьон бу аһаҕастык туруору туруоруулары кытары балай эмэ тоҥмуттар. Үөһэ ахтылыннахпына, кинилэри куһаҕан эрэ оҥоруом.
  
  
  Кинини ойоҕоһугар көрбүтэ, холориентациялыырга холоноро да, тугу да көрбөтөҕө. Ол эрээри уопсай өттүбүттэн хайысха сөптөөҕө, оттон атыттарга бу улахан суолтата суох этэ. Эрдэ эбэтэр хойут биһиги Адриатическай муора кытылыгар, онтон Италияҕа тиийбиппит.
  
  
  
  Баһылык 12
  
  
  
  
  Быыс- хайаҕас кабинаҕа киирбитин өйдөөн көрбөтөхпүнэ, быыс- хайаҕас бөҕөнү тибэн кэбистэ. Иккис пилота оннугар түһэ илигинэ, кинини көрбөтүм. Онно уҥа мотуорга тахсар гаһы хайдах быһан иһэрин кини саҥата суох көрдө. Мүнүүтэнэн кини миэхэ эргилиннэ. онтон бэриллибит куолаһынан: «мин хаһан да көтө иликпин», - диэбитэ.
  
  
  — Долгуйума, бар. Сороҕор тугу эрэ оҥоробут.
  
  
  — Италияҕа ханна сылдьабыт?
  
  
  — Билбэппин, чугастааҕы көтөр- түһэр балаһаҕа көтөбүт. Баҕар кумахха эбэтэр барыска чугаһыыр сир устун. Кылаабынайа, биһиги салгын эйгэтин тула сүтэн хааларбыт туһугар. Биһиги Палагружа арыытын туораабыппыт курдук, кинилэртэн барыахпыт.
  
  
  «Оонньуу сүүйүөҕэ». Кини бу ротанан биллэ охсорго көҥүллээтэ. "Куһаҕана суохтук иһиллэр. Маны оҥорорго төһө бириэмэ нааданый?
  
  
  «Түөрт уон биэс мүнүүтэ. Италия кытылыгар диэри икки төгүл элбэх. Ол эбэтэр, биһиэхэ саҥа проблемалар үөскээбэтэхтэринэ.
  
  
  - Ол кыаллыа суоҕа, - диэтэ кини эрэллээхтик. «Биһиги өстөөхтөрбүт кэннилэриттэн хаалларбыппыт».
  
  
  — Муҥ саатар, Метковичка. Ону баара, биһигини кураайы дуол устун хаба сатыылларын, олус элбэх туоһу баар буолуон сөбүн саарбахтыыбын. Ол гынан баран, биһиги муораны үрдүнэн туох баар чэпчэки бултааһыны Кастелынан сыһыаран, туох кыалларынан чэпчэки булдунан буолабыт.
  
  
  «Маны оҥорор буоллахтарына туох ситиһиилэрдээҕий?»
  
  
  Ону кырдьыгынан эттэ. «Аптуобус курдук".
  
  
  - Аа, - диэтэ кини сымнаҕастык. Ол кэнниттэн ПАУЗА: «оччоҕуна биһигиттэн тэйэ кэлиэ суохтаахпытый? " - диэн ыйытта.»
  
  
  «Аныгы радар сөмөлүөтү нуляны кытта кэриэтэ билиэн сөп, — диэн быһаарда. — Сөмөлүөт маршрутунан көтүү маршрута биһиги дойдубут саамай кылгас суола диэн ааттаныа. Мин аллара түһүөхпүн баҕарбаппын, атаакалаан көрүөхтээхпин эбэтэр туох эрэ табыллыбат буоллаҕына, былаанныыр санаалаахпын. Оттон дьону тула кини үөһэ барыахпын баҕарбаппын".
  
  
  Ылдьаа (Ылдьаа). «Көхсүгэр тымныы, сорох дьон кислород тиийбэтиттэн куттаналлар".
  
  
  — Манна сайын ортото буолбатах, - мин саҥарбытым. - төннөн кэл уонна кинилэр өлбөтөхтөрүн эт. Онон кинилэргэ этиҥ: кинилэр иннилэригэр олус күүстээх тыал баар буоллаҕына,
  
  
  Кинини эмиэ датчиктар бэрэбиэркэлээтилэр да, барыта бэрээдэгинэн. Ол эргиирэ урукку курдук, арыылар уонна температура урукку курдук кыһыл линияттан уҥа сыталлар. Двигателлэр урукку курдук көннөрү рейсинэн үлэлииллэрин курдук иһиллэллэр.
  
  
  Кини аллара көрдө, Кытыл линията уот ситимигэр кубулуйбутугар Приморскай куораттары уонна балыксыттар дэриэбинэлэригэр кубулуйда. Динария улахан сиэрэй киэҥ нэлэмэн сирэ мин кэннибиттэн хаалбыта, мин иннибэр улахан, уста сылдьар дюннара, Адриатика куйаара сыталлар. Аллараа өттүгэр чертовскайдыы инчэҕэй этэ да, мантан кумах кумах курдук көстөр. Урукку сөмөлүөт салгыы сырдаан, биһиги итини ситиспиппит диэн итэҕэйэрин кэриэтэ.
  
  
  Онтон кинини ким эрэ дьиикэй киһи иһиттэ. Кини эргиллэн көрбүтэ, София уонна Армия кабинаҕа утуйа сытарын. Бөрө София диэн баара, оччо элбэх эрэйи- муҥу көрбүтэ".
  
  
  — Биһиги уунан турабыт, - диэтэ кини. «Уонча эбэтэр уон биэс мүнүүтэнэн биһиги бары сыана үрдүүр кыахтанныбыт».
  
  
  Дьахталлар таһырдьа тахсаары гыннахтарына хихикалаабыттара уонна сапсыйбыттара. София диэки көрөн баран, бастакы төгүлүн көрсүбүт бэрдимсик дьахтары өйдөөн көрдө уонна тугу гынарбын барытын эргиллээт, төбөбүн бокулуоннаата. Кини төһө да сымнаҕас, дьахтар баарын билинэринээҕэр өлүө. Ол да буоллар, кини кистэлэҥ көрүҥҥэ сылдьыбыт эбит.
  
  
  Кабинаны эмискэ күүскэ титирэстии түһээт, кутуругун кэннигэр сөмөлүөтү тутан баран, титирэстии түстэ. Үрүҥ көмүс дуораана сыппах түннүктэри сыҕарытан аастылар уонна биһигини уотунан күндүлүү, күндүлүү- күндүлүү уматан, салгыы көтөн ааста.
  
  
  Ону рульга уонна педалларга холкутук, кыахтаах заносаны көннөрөргө, онтон түннүгү өҥөйөн көрбүтэ. Дьиҥинэн, итиннэ туох да наадата суох: мин итини билбитим, ону таһынан атын көмүс Күөрдэмҥэ биһиги үрдүбүтүнэн сылдьарын эмиэ билбитим.
  
  
  "София, Армия, атыттарга төннүҥ. Түргэнник. Кинилэр кэннилэригэр сыылан баран, төбөлөрүн төҥкөтөн, иннилэрин диэки сыҕарытан баралларыгар бука барыларыгар этиҥ.
  
  
  Эппитим курдук оҥордулар. Кинини Падраҕа көрдө. Сигнальнай ракеталар самолеттарыгар булуллубут ракеталар илиилэригэр тутта, сүүһүнэн мырчырыттаҕастар халтарыйдылар. — Проблемалар, э? — диэтэ кини хас да ракетаны уунан баран.
  
  
  — Толору, — диэтэ мин. «үөмэн түгэнэ».
  
  
  Миграция-21- Ф, чуолкай буоллаҕына. » Фишбед «ыам ыйын 2,2 күнүгэр» салгын-салгын «ракеталаах» атол " кынаттаах. Үчүгэйэ диэн, тоҕо онорор кыахтааҕый. Кинилэр иккиэ буолан, сүүрбэччэлээх, Сэбилэниилээх винтовой самолету утары тураллар.
  
  
  "Тугу гыныахтаахпытый? Биһиги аллара түһүө суохтаахпыт дуо?
  
  
  "Үрдүк эбэтэр судьугур, эт-сиин суолтата суох. Чугаһаатахтарына, бачча ракетаны уматан баран түннүгү бырах.
  
  
  "Мин өйдөөбөппүн.'
  
  
  — Мин быһаарар бириэмэм суох. Куоластыыллар.'
  
  
  Сөмөлүөттэр киэҥ, пикируйдуур дуганан көтөн аастылар, бу биһиги кутурукпут арыый үрдүк буолуохтаах этэ. Кинилэр фантастическай стройга кынаттар төбөлөрүгэр чугаһаан иһэн, көтүппүттэр.
  
  
  "Билигин," ити ракетаны бырах»диэн хаһыытаатым.
  
  
  Ону таһынан ракетаны эмиэ түргэнник умаппыта, түннүгү эргиччи бырахпыта. Кинини самолеттан тэйиччи тэйиччи анньар бэстилиэттээх буолуо этэ. Ол гынан баран, кини кыайбатаҕа уонна ону Падрга биэрэрэ буоллар, чыпчылыйыах этэ, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр.
  
  
  Биһиги кэннибитигэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр түөрт кыра дэлби тэптэриилэр тахсыбыттар. Мин сэрэйбитим курдук, биһигини тула ытыалаабыттар. Ракеталар саа тыастааҕар түргэнник, са ракеталар. Атоллар чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр соһуччу фейерверк көтөн тиийэн кэллилэр. Биһиги анныбытыгар уот сандааран, кынаттарбытын, кыылбытын уматан, ракеталар күлүмнүү- элэҥнии турдулар. Ракеталар элэгэлдьийэ түстүлэр, онтон биирдэрэ биирдэрэ аллара түһэ түстүлэр, ыам ыйын-ракеталар кэннилэрин батыһан, самолеттан туора бараллар.
  
  
  (Хайа . .. туох буолар? — аһаҕас айахтаах пассажир умайда.
  
  
  «Атллары тардыы, оттон итии ракеталар, урукку двигателлэрбит тахсыыларыттан элбэх сылааһы араараллар». Ону быһаарда. «Сороҕор эргэрбит-олус эргэрбит буолуохтаах".
  
  
  Ракеталар биһигиттэн ыраах сытан, Адриатическай былааччыйа диэки сыаллаах- соруктаах ытыалаабыттар. Сир аннынан сүтэн хаалаллар, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр оранжевай уотун уонна умайбыт маҥан күүгэнинэн умайан хаалаллар.
  
  
  - Ха, — диэн хаһыытаата. "Итини оҥорбуппут. Биһиги кинилэр тиистэрин быспыппыт».
  
  
  — Эн итинник саныыгын, — диэн сорунуулаахтык эппитим: "Чыҥыс хаан кистэлэҥиттэн хайыы-үйэ аныгыскы ускуустан төннөллөр».
  
  
  Икки югослава биһиги кэннибитигэр икки үрүҥ көмүс туочукалар эрэ бааллар, кинилэр түргэнник чугаһаатылар. Кини көлөһүнүн сотто сатаан, көлөһүнүн сотто. Кинини газ хомуйан, киэҥ эргимтэҕэ намтатан барбыппыт. Илиим баан инструменнарыттан инструменнаах этэ. Үс тыһыынча футу уонна өссө да намыһах.
  
  
  — Ол аата биһиги сүтэрэбит, — диэн саҥа аллайда.
  
  
  Ити кэнэн быһыы миигин күлүү-элэк гыныы буолла. «Убаммыт коза принцибин утары өссө элбэх шанс баар. Ол гынан баран, сыыһа- халты түһүөхпүн баҕарбаппын. Уонна, баҕар, судургутук, кыраныыссаны көһөрө иликпитинэ, тутуом этэ.
  
  
  — Италия салгын куйаарыгар тиийдэхпитинэ?
  
  
  «Баҕар, оччоҕуна эрэ биһиги туспутугар барыахтара суоҕа".
  
  
  Үрдүк көрдөрүү 2500 футу, онтон 2000 көрдөрбүтэ, онтон салгыы намтыаҕа. Чыпчылыйыах түгэнигэр, ону билигин оҥоруохтара диэн эрэнэ санаата. Маны оҥорбуттара буоллар, биһигинниин биири ылыахтарын сөп этэ.
  
  
  Ол эрээри, истребителлэр биһигини сыаналаан, кэннилэриттэн хааллылар. — Тугу гыналларый? — диэн долгуйан ыйытта. — Тоҕо барбаттар?
  
  
  — Ону бэрт сотору оҥоруохтара. Баҕар, ким бастакы кэлэрин билээри, сэрэбиэйинэн ыытыахтара.
  
  
  Хаҥас чыпчылҕан түгэни мүччү туппакка, өссө классическай стилинэн охсууга тахсыбыта. Бытааннык, ол гынан баран, кини биһиги кутурукпутугар муннунан түһэн, снаряды снарядын диэки сыҕарыйа түстэ. Кини төгүрүк өттүн эргитэн, 180 кыраадыс эргийэн, бытааран, мин спидометрым киритическэй эргииртэн арыый улахан тутулуктаах. Бу пилота чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр пикациялыыр. Ол эрээри чыпчылыйыах бэтэрээ — 21-маневой сөмөлүөт, биһиги мүнүүтэҕэ харах далыттан сүтэн хаалбаппыт. Бу быһаччы түбэһэр туһугар кини тиийэн кэллэ.
  
  
  «Пулеметтар. .. — Падра саҕаланна.
  
  
  — Полуша, - диэтэ кини көннөрдө. «Бу эргэ снарядтары кытта чугас эргиннээҕи атакалар биһиэхэ илдьиритээри, лоскуй быстара сыста».
  
  
  Сибиниэс бомбардировката барда. Фюзеляж дириҥ силистээх, оттон кыната сутуругунан туолла. Билии- көрүү кабинатын сырдатара. Муустаах тыал сүүһүнэн сүүһүнэн өстүөкүлэ үөһэ тахсан, приборнай панелынан хойуу хара буруо бурҕачыйан эрэр. ИЛ- 2 эмискэ эргилиннэ.
  
  
  — Тугу эмэ оҥор, - диэн хаһыытаата мин Падра. — Оччоҕуна тугу да гынар кыаҕыҥ суох дуо?
  
  
  Кини, төһүүндэ кэннигэр хапсыһан, син үлэлииллэрин- хамнастарын тохтоппокко, өссө биир сөкүүндэ үлэлииригэр көрдөһө түстэ. Барыта биир сөкүүндэ...
  
  
  — Ээ, - кини ревматизмҥа хаһыытаата. (Билигин!'
  
  
  Кини элероннар үрдүлэригэр уурда уонна бүтүн гаһы таһааран, тобуктарыгар уурда. Хараабыл уҥуоҕар тиийэ титирэстээтэ, кутуругунан эмискэ эргичийээт, кыаллыбат балаһыанньаҕа киирдэ.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр биһиги үрдүбүтүнэн көтөн ааһара, онтон эргийэн кэлэрэ, самолет кини тракторыгар таһаарара. Суостаах сэрии ньиргийдэ, биһиги иннибитигэр туруору набордары оҥорорго холоммута, толорууга көҥүл былааҕы эргитэн, уоттаах сирэйбитигэр ытан кэбиспитэ. Ый кыырпаҕын үрүҥ кынаттарга, исло экипаһа сөмөлүөтү салайарга холонно. Ол гынан баран, үөһээҥҥи үрдүк тэтимнээх — биһиги билигин 1500 футу үрдүк сиргэ сылдьабыт — кинилэр иннилэригэр үөһэттэн, миэстэлэрэ- уоттара суох.
  
  
  Охсуу кылгас этэ. Аныгы истребитель эргэрбит бултааһыны утары тэнитиэхтэрэ, аныгы тэрилинэн дакаастабыла суох. Кини өлөн, байҕал үөһэ тахсарын туһугар, үрдүгүн кыайан ылбат буолбута. Сөтүөлүү түһэн баран, шлемнаах фигуралара таһырдьа көппүттэр. Онтон сөмөлүөт Адриатическай муораҕа түстэ.
  
  
  Кынатын төбөтө долгунугар оҕунна уонна атын актыыбынай сынньалаҥ атын сынньалаҥын хаба илигинэ, долгун луоскатыгар уунна. Онно сыгынньах кынаттаах өлбүт чаанньык курдук үөһэ сытара. Бытааннык төҥкөйөн барда.
  
  
  Тустар бэйэбит проблемалаахпыт эрээри, ити Кыайыы өрөгөйдөөх хаһыыларынан оҥорор табыллыбат этэ. «Мы сбили! Эй, Картер. Оонньуур даҕаны.'
  
  
  — Биллэн турар, күлүү- элэк, — горько этээт, уоту хачайдаан баран. Тиһэх ким күлэрин эһиги билэҕит дуо?"
  
  
  Кабина инчэҕэй куулга кубулуйда, сөмөлүөтү көтүрэргэ уонна баһаарынай умуруорарга холонно. Сөмөлүөт бүтүннүүтэ көҥүллэммит, уҥа двигателэ Арыылаах буруо таһааран тардыалыыр. Төлөн салгыны тыыныы, ойбон алларан хаалбыт кынат дуу, киниттэн хаалбыта дуу. Ону биһиги пассажирдарбыт тула төһө өллө дуу, бааһырбыт дуу дии санаата.
  
  
  «Падра, төнүн уонна биһиги дьоммут хайдах олороллорун көр " » - диэн ааны мотуора быыһынан хаһыытаата. Уҥа двигателигэр уот умуруоран, уот умуруоран үлэлээбитэ. Падра остуолтан туран харыс кэннигэр харбаан ылла. (Н,. .. биһиги ону билигин оҥоруохпутун сөп дуо?
  
  
  «Биһиги биир хамсатааччыбытыгар салгыы көтүөхпүтүн сөп», - диэн ыксаан эттэ кини. «Умуруорар буоллахпына . Ол гынан баран, өссө биир түгэн баар.
  
  
  "Биһиги кыахпыт суох . .. ?
  
  
  "Суох, бу оонньууну биирдэ эрэ үлэлиир. Ону таһынан биһиэхэ ити күүһэ суох. Тиэтэй!'
  
  
  Отель кини миигин кытта кэккэлэһэ олордоҕуна кабинекка баар этэ. Куоластара тоҕо казняларга баанньыктарын баайаллар. Иккиһин чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр позицияҕа баар буолан, кини атыннык оонньуурун мэһэйдээбэтэҕэ. Аһыныгаһа суох туочуканан биһиэхэ тиийиэҕэ. Ону биһиги тулабытыгар ким да саҥарбат этэ.
  
  
  Ону аккаастаабыт хамсатааччыны тэҥнээн, түргэнник өйүүргэ былааннаан, руль тобоҕун тэҥнээн баран, хаҥас мотуортан тэҥэ суох сыраны бытаарар туһугар, руль тобоҕун тэҥнээтэ. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр.
  
  
  — Көр эрэ, — диэн хаһыытаата. Оччоҕо эрэ кини мин бирикээспин толорботоҕун өйдөөн көрдө. Кини миигин кытары кэккэлэһэ турар. "Көрүҥ, ол билигин да буолбатах".
  
  
  Алдьаммыт өстүөкүлэ быыһынан көрдөрдө. "Биһиэхэ өссө алта истребителлэр көтөн кэллилэр", - диэн сөпкө этэр. Күөмэйим ирээтигэр сөкүүндэ хаалбытын, онтон мигиҥнээбэтэҕин өйдөөтө. Ол от- 91 «Фиат» Г- 91- гэр күөх кокардалаах итальянскай ВВС эскадрдарын улахан аҥара этэ.
  
  
  — Таҥарам, - диэн үөрдүм. «биһиги кыраныысса таһыгар».
  
  
  — Атын сөмөлүөт атаакалана илигинэ? Өссө да бириэмэлээх.
  
  
  "Мин билбэппин.'
  
  
  Кини атаакаҕа кэлэн аан дойду быһылаана тохтуо дуо диэн саныы- саныы, сэрэхэдийэ санаата. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кырдьаҕас уонна чэпчэки сыанаҕа көтүөхпүтүн сөп. кинини манна Г- 91, ф- 104 көтөн кэлбиттэрин өйдөөтө. Кинилэр оттуур- мастыыр балаһаларыттан чугаһыан сөп.
  
  
  Итальянскай сөмөлүөт саҕаҕы иилиммит чугаһаата. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Онтон эмискэ өрө уһуллан, ыраах сүтэн хаалла.
  
  
  — Кини төннөр, Картер, — эмискэ сууллан түстэ. «Кини төннөр. Ол аата...
  
  
  Даа, — күлэ түһээтим.
  
  
  — Ээ, - диэтэ кини. «Бу сүүйүүлээх оонньуу».
  
  
  
  Баһылык 13
  
  
  
  
  Пескара-фоль Устьеҕа кырасыабай муора курорда. Манна бырамыысыланнас аҕыйах эрээри, кумах пляжтар, сылаас уу уонна итии күн элбэх. Хомойуох иһин, гостиница нүөмэриттэн ураты тугу да көрбөтөҕө.
  
  
  Бэстилиэнэй таһыгар үҥкүүһүт аттыгар тохтообута, кыра брис уонна чараас чалбах дьалкыҥнара эчэйиилэртэн босхолонорго көмөлөспүттэрэ. Хок миигин АХ суотугар ыарыы икки нэдиэлэлээх уоппускатын билиһиннэрдэ.
  
  
  Арыаллааһын арыый интэриэһинэйэ суох буолла, көннөрү натовой судьуйа барыта эриэ- дэхси буолан ааста. Биһиги киһибит Римҥэ кэлбит уустук лиис кумааҕыны ылаары кэлбитэ, кэлин кини миэхэ бу иһитиннэрии ис хоһооно хас да уонунан байыастары утары кими бэлэмнииллэрин туһунан эппитэ. "Милан" диэн ааттаах лидер, ол кэмҥэ этэ. Фантастика.
  
  
  Кини олоҕун, доруобуйатын, чуолаан Аптуобус туһунан иһитиннэриини ылар кутталлаах. Бу мин миссия саамай үгэлээх түмүктэрин тула этэ. Ол гынан баран, кэлин санаатахха, тумус анныттан танк уонна сөмөлүөт көппүтүн өйдөөн, дэриэбинэ олохтоохторун сорҕотун аармыйанан, авиация нөҥүө ыыппыта.
  
  
  Италия бырабыыталыстыбата Джзан олохтоохторугар кыһаллыбыта, хорҕойууну мэктиэлээбитэ уонна үлэни эрэннэрбитэ. София, Падра, онтон иккис бүтэһик эр дьон туох баар бөлөхтөрүттэн тутулуга суох буолуу иһин охсуһууну салҕаары, тоҕо диэтэххэ, кини миигин кытта отельга сынньана илигэ. Швейцар Принцесс тула улахан айдааны таһаарбыта эрээри, Падра өссө ордук куттаммыта, бүтэһигэр швейцар сөбүлэспитэ.
  
  
  Бөрө билигин питомниктан ураты туох да наадата суох буолла.
  
  
  Падра уонна принца тас өттүттэн тураллар, көрүдүөргэ аанын харыстаан, билэ сатыыллар эбит. Кини киэҥ оронугар сыгынньах сытар. Армия миигин кытта кэккэлэһэ сытара уонна атаҕым эмиийин таптыыра.
  
  
  Иккис өттүттэн София кулгааҕым ыалдьан ийэбин ытыра- ытыра сатаата.
  
  
  Бу түөрт күн устата дьиикэй, сарсыҥҥы нүөмэргэ эрэ аһыыр аһы быста-быста салҕанан бара турар. Кыргыттар, мин кинилэргэ балачча биэрээри гынным быһыылаах.
  
  
  Бу туһунан поезд сырыытын кэмигэр кэпсэттилэр. Итиэннэ кинини ыарыы уоппускатын куһаҕаннык көрүҥүн көрдөрөргө кыаҕы биэрбитэ.
  
  
  Ник
  
  
  
  
  Устуу
  2 баһылык
  
  
  3 баһылык
  
  
  4 баһылык
  
  
  5 баһылык
  
  
  6 баһылык
  
  
  Баһылык 7
  
  
  8 баһылык
  
  
  9 баһылык
  
  
  10 баһылык
  
  
  Баһылык 11
  
  
  Баһылык 12
  
  
  Баһылык 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  
  Аҕабыт Римҥэ сүппүт.
  
  
  Лев Шкловскай өлбүт- сүппүт уолун Антонаҕа тылбаастаабыта
  
  
  Оригинальное название: агентство национальности РС.
  
  
  
  
  
  Бастакы баһылык
  
  
  Айыына Манхэттеҥҥа отельга хас да люкс баар, мин ааттаабаппын. Кини онно регистрацияламмыта, онтон икки нэдиэлэ анараа өттүгэр Вирдьиния булчут ыттарыгар, Колумбия уокуруктарыгар эрдэ аһыллыбыта.
  
  
  Бу тэрилтэҕэ бу үлэһиттэр хас да агеннара бааллар, бу миэхэ дьиэ кэргэн өйүн- санаатын биэрэр . Ол эмиэ куттал суох буолуутун эйгэтин сөбүлүүр; - Хок, бороҥ,анонимнай уонна элэктиир салайааччы АХ. Биирдэ кини миигин ханнык эрэ портовай кабакекка, төбөбөр сууланан баран, ол кэмҥэ ахш- ка төннөн иһэн, онтон кутталлаах сорудах кэнниттэн кини миигин кэтээн көрөр.
  
  
  Өссө икки ый төлөөбөт уоппускам хаалла, бу сэрии бүтүүтэ үчүгэй этэ. Мин таптыырбар супер- ванналаах уонна барах толору комплектаах улахан утуйар хос этэ. Нэн куукунаҕа нүөмэрдэри көрөн- истэн баран шеф- повар эһиэхэ Парижка үһүс, дьиппиэр Нью- Йорка буолбакка, Парижка бааргытын толкуйдатар этэ. Онон хааччыйыы көдьүүстээх да этэ. Мин эмиэ чөмчөкө мунньуллан, хамнаспар мунньуллан, ааҕан- суоттаан барарым.
  
  
  Туруупканы хааннарын кытары кэккэлэһэ түһэн "тигээйи нүөмэрин" диэн ааттаабыппыт.
  
  
  Тигээйи - Инчболд табаҕа. Биэс ыйдаах эҥкилэ суох уустук английскай дворянинка (аҕа- граф), олохтоох билиини чэпчэтиини уларыта тутуу фирматыгар сэкиритээринэн атырдьах ыйыгар Мэрисон- авеню Мэриисон диэн общественноһы кытта сибээскэ фирмаҕа сэкиритээринэн үлэлиир.
  
  
  «Бу Никитер, Тигээйи».
  
  
  "Тууй- сиэ."Она голос В кокни и австралийского. (Эн манна? Куоракка?"Тигги" хас да кылгас тыл киртийиэн сөп.
  
  
  Хас да мүнүүтэ устата көхтөөх ыалдьыы - Тигрдэри дьүүллэһии биһиги бүтэһик умнуллубат киэһэбитигэр — арыгыны иһиигэ уонна бииргэ арыгылааһыҥҥа көрсүһүү туһунан дуогабар түһэрсиллибитэ.
  
  
  Ити кэмҥэ төрдүс аҥаара этэ. Кини уһун Ваняны ылан муус дууһатын сөрүүн- чэбдигирдэн, олоххо төнүннэрээри гыммыта. Ваня сиэркилэ халлааҥҥа диэри сиэркилэ этэ, көрбүтүн астыммыта. Кини эмиэ бэрээдэгинэн сылдьыбыта. Меня вернулись сборой аленка, моя былчьши мне всегда, и не остановились другой-конкуренция становить оһоҕос вокруг жизни и использовать их, как Бөтүрүөп, снарядать меня. Арай маҥан линия мөлтөх туртастааҕа, онно кини сытыы быһаҕын быһаҕынан анньан үлэтин саҕалаабытын көрдөрдө.
  
  
  Кини сирэйин мырчырытта уонна эриэ-дэхси, сып-сырдык, сып-сымнаҕас тайаҕы кэлин британь сыҕарыйда. Утуйар хосторугар эргиллэн кэлэн утуйа сытта.
  
  
  Кини куртка хаппыт. Люгер Вильгельмин таҥаһын компенсациялыыр инниттэн хаҥас мүччү тирии кошелькатынан туолла. Кини сиэркилэтигэр утуйар хоһун кыратык көрбүтэ, мөлтөхтүк көрбөтөҕө. Хаалтыһын көннөрөн, тигрдээх барыыһаҕа барарга бэлэмнэммитэ.
  
  
  Ол түгэн, илиитин аан тутааҕыттан тутан баран, телефон кытаанахтык хатанна.
  
  
  — Портнай, — диэтэ кини тутан баран, син-биир эргиллэн кэлэн туруупканы ылла.
  
  
  Туруупкатын кулгааҕар көтөҕөн магнитофоннай сурукка маарынныыр туох эрэ иһилиннэ, төттөрүтүн эрэ. Ону биһиги тэрилтэбит гостиницатын нүөмэрдэригэр туруорбут төлөпүөнүнэн уларытыыга кыһыл кнопканы баттаата уонна хонууга билэр куолаһын иһиттэ. «...кинини эмиэ, уоппускаҕа сылдьаргын билэбин, ол гынан баран, үлэбэр сөп түбэһэр уолдьаста, ол аата эн курдук киһим суох диэн. Эн биһиэхэ төһө кыалларынан, кыаллымтыа агеннаахпыт.
  
  
  Хо этэ. Кини кыһыл телефон проводын нөҥүө Вашингтоҥҥа бэйэтин офиһын нөҥүө кэпсэттэ.
  
  
  — Мин бастаан сыгынньахтаатым,босс, — диэтэ кини тулуурун барытын ыҥыран баран. — Мин өссө төгүл туох буолбутун кэпсииргит суох этэ... — Рим, - диэн охтордо, өссө элэгэлдьийэ түстэ. «Тибиргэ туох эрэ баар. Ол тугу эрэ Клим Андрерсон, өлбүт киһи. Клим Андросон Италияҕа сыыһа информатор этэ. Дьиҥэр, кини хаһан да биһиги тэрилтэбит сорҕото буолбатах этэ да, кэмтэн ыла биһиэхэ араас өҥөнү оҥорор информациянан биһиэхэ көмөлөспүтэ.
  
  
  Глобальнай разведкалыыр сулууспа саамай кыракый уонна саамай өлүүлээх подразделениета диэн киһи салгыы маннык салҕаата: «кини биһиэхэ сүктэриллибит ханнык эрэ киинэ туһунан уодьуганнары ыыппыта. Шпионаж уонна контрразведка бу курдук киинэни гламурнай дьыала курдук көрөллөр. Ол эрээри эһиги ону барытын билэҕит.
  
  
  Биир түгэҥҥэ сэрэҕэ суох түгэҥҥэ кини көрдөөбүт киинэни олус сөбүлээтим диэн Хомуруйбута. Ол күнтэн ыла миэхэ Дьөгүөр, өһөс ис хоһоонноох тыллар кэннилэриттэн хаалларбыта. Кини киинэ фаната этэ. Мин тус бэйэм (х- х) олохпун- дьаһахпын- дьаһахпын- суолбун- ииспин халбаҥнаабат тулаларыттан биирдэстэрэ.
  
  
  "Бастаан, уонтан сүүрбэ мөлүйүөҥҥэ диэри суумалаах киинэҕэ уочараттаах роман дии саныырым", - диэн хорук тыаһын салҕаата. «Ол гынан баран Клеммит өссө дириҥээн иһиэ диэн бигэргэтэр. Ону кини үчүгэй киһи буолан, биһиги ситимнэрбитигэр олус туһалаах. Ону болҕомтоҕо уурбатаҕым, билигин өлбүттэри сиэтэбин. Онон, баҕар, Климент туох эрэ дьоһун суолталааҕын билбитэ буолуо. Эйиэхэ билиэти 20:15 аэропортка кени, ни. Аэропортка вертолету ситэрэн- хоторон таһаарар чааһа баар.
  
  
  «Н, СР ..."- диэбиппэр тумаҥҥа көстөн ааһар курдук, тумаҥҥа көстөн ааһар.
  
  
  — Дааннайдар лиистэрин ааҕарга ордук наадата суох, — диэтэ уоскутардыы. — Билигин киһи- аймах уста сылдьар. Кодексы бэйэҕит почтовай дьааһыгытыгар регистрация стройкатыгар булуоххут. Туох наадалааххыт барыта саалаҕа, бу кэмпиэргэ. Харчы, киһи дастабырыанньатын ороскуотун, икки паспорын. Аны эйигин тутуом суоҕа. Кини көрдөөх-нардаах олох минньигэһинин туһунан санаабыт хараҕыҥ хайыы- үйэ умайарын көрөбүн. Өйдүүгүт: бу үлэ буолбатах, күүлэйдээһин". Кинини Нью- Йорк куоракка эбии күнү- дьылы кэпсээтэ да, хорук туруупканы ыйаата. Бу кини оонньообут оонньуу этэ, Хоукуол быраабылатын олохтообута.
  
  
  Кини дьуһуурунай чааһыгар телефоннаата уонна мин почтовай дьааһыкпар туох баарын барытын кытары күүппүт телекс аҕаларга көрдөстө. Онтон бартаҕа телефоннаабыта уонна Инчболд мууһун хаалларбыта, хомойуох иһин, миигин ордук ыксаллаах дьыалаҕа ыҥырбыттара. Уолчаан сүүрэн кэлбитигэр, халыҥ барабааннаах кэмпиэрдэрдээх кэлбитигэр, киниэхэ сүүрбэччэ доллар купюрдарын уунна. Биэс доллар хаҥас кытылын икки ардыларыгар, атыттара — Тигрдэри аҕалыахтаах сибэккилэргэ сылдьыбыттара. Миэхэ ити курдук улахан дуоһуйуу, сорудах миэхэ эмискэ баар дуу диэн санаа үөскээтэ.
  
  
  Алта футбол уһуннаах, улахан туалет кумааҕытын курдук тэнийэн баран, бастакы көрүүгэ- истиигэ сонньуйуу кэскилин туһунан отчуоттууртан ордуга суох көһүннэ. Ол гынан баран, киниэхэ кэмпиэргэ түөрт нүөмэрдээх пластиковай лиис арыллыбытын аахтаҕына, улахан суолталаах ис хоһоонноох арыйда. Полный отчет о действиях действия и уорбаланения Клемма Андрерсона, мой прикрытие для этого задания с предсторатории и второй прикрытие в түгэҥҥэ. Римҥэ икки Контакт дьиэтин аадырыстара уонна сорох экспедиция отчуотугар этиллибит ааттар тустарынан дааннайдар хомуллубуттара.
  
  
  Она прочитала его очень прочитать и лэгиэнте, размотрят кумааҕыны строкой за строкой и записать В стандартной шредную машину в наших парламентах. Чем больше что- то чтобы отправить меня не отправиться. Кини аан бастаан бырааптаах этэ. Бу АХ силиэстийэлииринээҕэр киинэ рекламатыгар ордук оруннаах сурах- садьык, хобу- сиби кэпсииллэр этэ. Хаста да кытаанах фактар, атына хабахха хабыллыбатахтар. Концерт, Италия киэҥ киэлилээх спектаклларын продюсера, холобур, бары классическай туруорууларга-«Одиссеяттан» Барнц Мария «диэри кыттыбыт киэҥ экран спектаклларын продюсера» сырдык сүүрээнэ « диэн ааттаах саҥа эпопеяны бэлэмнээбитэ . Аан дойдутааҕы оккупациялаах киинэ үһүс аан дойду сэриитин кэмигэр туох буолуон сөбүн туһунан эппитэ.
  
  
  Хаһыаты аахпыт киһи барыта ону билэрэ. Атын омук сонуннарын бэрт эрэйинэн көрөн баран, хайдах эрэ кэм комикс ылынан, онтон хаһыаты талан ылара буолуо.
  
  
  Ат эрэлэ суох, сымса уол этэ. Оннооҕор ити киинэлэргэ инвестордарга саамай ситиһиилээхтик кыттыбыт инвестордар сорҕолоро эрэ турбута, иккис өттүнэн, Римҥэ, бэйэтин бүлүүһэтигэр, Франция соҕуруу өттүгэр бэйэтин замоксугар бэйэтин балааккатын тутуутугар барыс ылара, элбэх Любовь, чулуута, араас ыанньыксыт уонна араас ньирэй көрөөччүлэр ахсааннара эбиллибитэ. Ол эрээри бу кистэлэҥ сонун буолбатах дуо. Другие уважаемые продюсеры вокруг Лондона или Голливуда следовали он же жадной схеме.
  
  
  Клим Андросон Австрия сулустара непонялимым убийством непонятимым убийством. Сылгы суобаһын өлөрөн, сотору өлбүтүн кэннэ ньиэрбэ быһынна уонна дьиэтигэр уонна клиникаҕа икки ый сынньана- сынньана барда. Ол гынан баран, ити эмиэ сөп этэ. Сулустар кистэлэҥ агеннар курдук солбуйаллар. Уонна улахан киинэ сулустарыгар төрүт буолар Роман курдук чаастар элбэхтэр. Мантан сиэттэрэн, саҥа киинэҕэ саарбах репутациялаах Британия миниистирэ Хью Марсленд, ол гынан баран туора киһи аһаҕас бассейна, шоу- бизнес уонна английскай компаниялары кытта өйдөбүнньүк контактар киирбиттэрэ. Дэн Пьер Симка, солуута суох итальянскай карлик; бэлиитикэ уонна банкир- "плейбой", ону тэҥэ итэҕэл курдук тэрилтэҕэ олус сиэрдээх партнер. Уонна, дьэ, Америкаттан тутулуга суох продюсер-режиссер, уон сыл анараа өттүгэр биллиилээх икки оскарностаах киинэлэри устар режиссер.
  
  
  Аттар эпопеяларыттан хайдах буолуохтаахтарын эмиэ кэтэһэбит. Англияҕа, Францияҕа, Италияҕа уонна хотугу уонна соҕуруу Америка дойдуларыгар уон топовой ааттар. Тула үксүлэрэ биэс уон мүнүүтэҕэ диэри ыҥырыллыбыт сулустар этилэр да, аата- суола биллэрин туйгуннук көрөллөрө. Икки сүрүн оруолу камилл Кавур, бүтэһик итальянскай секс- бомба,Майкл, Спорт, английскай уоруйах, реклама сыаннастарын аахтахха бастыҥнар бааллара.
  
  
  Телекснай иһитиннэрии толору сөргүтүллүбүтэ, дьэҥкир лиис курдук. Она не повершался на поле йоги поздравилось, чтобы возможить материалов В голове. Кини өйө-санаата адьас кураанах буолар, онтон иһитиннэрии тэнийэн, арыый үрдүк таһымҥа тахсарын курдук, эмиэ иһитиннэрии тэнийдэ.
  
  
  Туох да дьиктини оҥорботох. Уопсай билгэлээһининэн, киинэ сүрүн геройдара аферистар, Клеменнэр үс аан дойду сэриитин туһунан Конт версиятыгар хомуллубут элбэх байыаннай техниканы оҥордулар: танкалар, сөмөлүөттэр, сир аннынааҕы бетоннаах ракеталар бааллар эрээри, бу эмиэ көннөрү дьыала этэ. Кини эмиэ итальянскай, английскай, Америка уонна натовскай сибээс офицердарын матырыйаалларынан элбэх итальянскай, английскай, натическай офицердар кэлбиттэрин бэлиэтиэх тустааҕа.
  
  
  Каждый крупный фильм о войне, даже если он легальный только наполовину, может рассчитывать на официальное сотрудничество правительства. Бу эмиэ туох да уратыта суох. Клемени өлөрбүттэрин эрэ хааллылар. Ол гынан баран, бу аан дойдуга бу киинэ чинчийиилэригэр хайаан да сыһыана суох этэ . Хас да бэлиэтээһиннэринэн көрдөххө, Климент бэрээдэктээх киһи этэ эрээри, азартнай оонньууга тардыһыытыттан, сокуоннайа суох үүнүүлэр иннилэригэр бэһиэлэй иэстээхтэриттэн саарбахтыыр. Кини Тибргэ буолбут төрүөттэрэ киноэпииптэр тустарынан интэриэһиргииринээҕэр быдан элбэх буолуон сөп.
  
  
  Биирдэ түмсэн, уон мүнүүтэ буолбутум. Вильгельмин, мой Люгер, Хьг, мой стилет и Пьера, газ бомбата, вокруг их скрытого бомбата, вилюйгельмину, что она только В гардероббе Поверь. Саннын кобуратын Кэт диэн куртка уһулла. Кини үтүлүктэрин хатаан, стилет кыараҕас бүрүөһүннээх бүрүйдэ. Бу түһүмэххэ газ бомба наадата суох этэ, ол иһин мүнүүтэҕэ пьера укта. Ону суотчут сакаастаан, посельнай куртка хаттаан кэппитигэр ааны тоҥсуйда.
  
  
  Кини төбөтүн эргиччи быраҕан, саҥа личность үлэтигэр түмүллүбүт. Аэропортка уже роджер (Дьиэрри) Карром, баай техническай нефтяник, кини эрэ өйүгэр- санаатыгар баар-хаһан да эстибэт дохуоттаах диэн өйдөбүл баар. Бу кини оонньуурун сөбүлүүр оруола этэ да, Хоук, портнай ыл, миэхэ сөп түбэспэт.
  
  
  Карру курдук, бу киинэҕэ барыс ыларга буолбакка, сарсыҥҥыга анал сулустар обществоларын кэскилин дуоһутарга, эбиэттэр уонна киэһээҥҥи аһылыктар аралдьыйалларыгар, баҕар, олус хойутаан кириэстэнэрим буолуо. Мин үлэбэр мэһэйдээбэтэҕим буоллар, бу хартыына миэхэ улахан оруоллаах буолуо этэ. Дьиэрэр карр оруолугар тахсарбар тиийбитим буоллар, паспордаах иккис хаххам этэ; Бен Карпентер, журналист-франсер. Хас да арыгыһыт, улахан социальнай хаамыыны кытта тэбис- тэҥҥэ испит ойуу.
  
  
  Аня аэропорка бастакы кылаастаах самолеттары көтүтүү, биир эргиччи итальянскай киинэлэри хаттаан көрүүнэн дьарыктанар кэппиэйкэ кыыс бэртээхэй билиэти туттарда. Пассажирскай туннельга сөптөөх сигналлары биэрдэ уонна тус бэйэм күндү бэлиэлэрбин: люгер, быһах уонна бомба.
  
  
  Киоскаҕа нью- Йорк нөҥүө рейси толоруом суоҕа диэн, сымнаҕас соҕус сурунаал уонна кинигэ атыыласта. Идеалыгар сорудах саҕаланыыта толоруллуохтаах этэ да, ол барыта айылҕаттан бэриллиэхтээх. Оннооҕор бастыҥ быраастар мээнэҕэ толкуйдаабатахтар, кини тулатыгар утуйар уутун биэрэн туран, маннык физическэй бэлэмнээх, тыын баар буолан тахсабын.
  
  
  Сөмөлүөт аҥаарын эрэ туолла, кини кылаас бастакы былааныгар биирин кэриэтэ этэ. Сергей табаҕы тардыбатын санатарга киллэрбиттэр уонна куттал суох буолуутун быатын тардыбыттар. Мин аргыстарбын кэтээн көрөөрү биэс мүнүүтэ буолбутум — мин куруук самолекка, автобуска, повозка, көлүллүбүт оселга сылдьабын. Кинини төһө холкутук сынньатыахпын сөбүн уонна төһө куттал суоһаабатын толкуйдуубун.
  
  
  Пассажирдары уонча киһи баара. Түөрт бизнесменнэр,бэйэ- бэйэлэригэр чугас дьон, бу дипломатическай бартыбыалы кытта биир тэҥ кэриэтэ. Үс пааралар аан дойду туристическай бөлөҕүн чилиэннэрин курдук ааттаах- суоллаах көмүс табличкалаах. Бары нормальнай, буруйа суох уонна ыраах, тус бэйэм кэннибиттэн биир- биир кэккэлэһэ олорорбун, тус бэйэм кэннибэр, кэннибэр биир- биир кэккэнэн хааллым.
  
  
  Күөх Сибэтиэйтэн уоттаммытын кэннэ, салгыҥҥа таҕыстыбыт, туалеттарга төннүбүт. Онно стилеттан биэ кыынын- сабын уһулбутум. Миэстэтигэр эргиллэн кэлэн баран, бэйэтин дипломатическай бартыбыалыгар ууран, куттал суох буолуутун күлүүһүн туттарда. Сөмөлүөт көтөрүн саҕана харахпын сабар дьоллоох буоллахпына, куртка тимэҕин сүөрүөхпүн баҕарбаппын, аргысчыттарым сөмөлүөт муннугар дьикти санаалар үөскүүллэр . Уйбаан Уйбаанабыс бэйэтин бирииһигэр биллэрдэҕинэ чэпчэки ааҕыыга тиэйдим. Итальянскай, французтуу уонна английскай тылларга сыстаҕас, сымнаҕас куолас бэриллэр диэн.
  
  
  Стюардесса икки этэ. Онно сылдьыбытын туһунан биири этэр кыаҕым суох. Ол гынан баран, мин кинини аан бастаан бэлиэтээбиттэн атын киһи болҕомтотун тарта. Бу улахан дьахтар этэ. Мин брошенной тигээйиттэн хас да дюмеҥҥэ таҕыстым. Олус долгутуулаах. Эдьигээҥҥэ диэри туох эрэ дьикти униформаны толор. Бу түгэҥҥэ бу барыта хоһу бүтүннүүтүн кэриэтэ толордо. Кини санаатаҕына, хаһан эрэ оччотооҕу тапталлаах дьахтарын эмиийин форматынан бокаланан арыгы испит французскай король, бокала олорбут эбит. Бу киһи буолуохтаах диэн бэйэтин билиһиннэриэн сөп.
  
  
  Ону эттэ. - Махтал,"
  
  
  Кини мичээрдээтэ. Кини уһун, килбэҥнэс баттаҕын төбөтүгэр диэри аа-дьуо мичээрдээбит дьахталлартан бачча чаҥкычыкытын тарбахтарын төбөтүгэр диэри кылбайбыт уһун атаҕар тиийэ мичээрдээбит.
  
  
  «Кыһыл арыгы иһин», - диэтэ кини. «Ол гынан баран, биһиэхэ эмиэ юридическай Үөрэхтээхпит. Кыһыл арыгы, быһата, Үөһээ Бүлүүттэн ордубат, регион төрөөбүт сиригэр баран иһэр. Ону эмиэ түһүөххэ сөп.
  
  
  Английскай фотка суох этэ, тылы быыбарга кыратык да бохсуллубакка эрэ, олус умсугутуулаах.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Төрөөбүт дойдуҥ?"
  
  
  "Венето", - диэтэ. «Венеция. Падуха диэн. Дойду иһигэр ордук.
  
  
  «Өйдүүбүн», - диэтэ мин... ол гынан баран, биир усулуобуйаҕа. .. '
  
  
  — Оннук, СР ... — Кини илиитигэр туппут пассажирдар испииһэктэрин көрдө. — Мистер Карр? Миигин бу секцияҕа бүтэһик пассажирынан хааччыйбыттара, атына стюардесса аны тележкатынан барбыта. "Бу арыгыны миигинниин тугу боруобалыыгын?" - диэбитэ мин.
  
  
  — Ити толору гынар, - диэн кытаанахтык эттэ кини. Ол гынан баран, бу хайаатар даҕаны тугу эрэ оҥорорго, толору аккаастанарга күһэллибитэ.
  
  
  — Быраабылалар кэһиллибэт эбэтэр муҥ саатар, кэһиллибэт гына оҥоһуллубуттар, - диэтэ мин. - Синьорина.
  
  
  — Синьорина сыыйа, — диэтэ кини. Кини миигин эмиэ биир тулалыыр, күлэ- үөрэ, күлэ- үөрэ сылдьааччылартан биирдэстэрэ.
  
  
  «Розанна Мордина, мистер Карр».
  
  
  - Арзанна, Розанна, - диэтэ мин. «ити тула сорох кэпсэтиини дуогабардаһан кэпсэтиэхпитин сөп дуо? Эн отделгын тобус-толору майгыннаабаккын. Кини өр кэмнээх баай ньиэбийэ оруолун өйдөөн, сүүрбэччэлээх кумааҕыга буллум. «Бу дьүөгэҕин иирдэххинэ, атын пассажирдарга кыһаллыаххын сөп дуо?»
  
  
  Мичээрдээн баран, билигин күлэн кэбистэ.
  
  
  «Бу Библия быраабылаларын утарар», — диэтэ кини Библияны ылан. — Ол гынан баран, ону Андреев сөбүлүүр. Бу биһиэхэ биир паар чулку. Кинини сотору атах таҥаһын кытта төннүөм. В это такое легко и мягкий, как всегда, но крепче.
  
  
  У: хайдах? Уни кейин айтганлар.
  
  
  - Буолуон сөп, - диэтэ Розанна. У: көрүөхпүт.'
  
  
  Сотору икки бытыылкалаах, Аһыы- аһыы кыра подностаах төннөн кэллэ. Кини миигинниин кэккэлэһэ олоро түстэ уонна бэйэтин иннигэр долбуурга уурда.
  
  
  «Икки тиллии эрэ хаалла», - диэтэ кини. «Онтон хос- хос бутуур саҕаланар . Онтон туристическай сезон саҕаланар. Миэстэ барыта дьарыктаналлар. Бары тугу эрэ атыны баҕараллар. Уонна ити итальянскай сыпсыптар тустарынан тугу эрэ аахпыттарыттан, билигин практикаҕа туһаныахпын баҕараллар. Билигин да оннук буолбатахпына, ордук сөбүлүүбүн. Уопсастыба да оннук санаммат".
  
  
  Бытыылканан пломбаны тоһутан, штопор иһинээҕи хамсааһыны арыйбыта. Мин ыстакааҥҥа кыратык сытыарда, боруобалаатым диэн. Кини эмиэ үчүгэй, чэпчэки, үчүгэй сыттаах, үчүгэй хаачыстыбалаах этэ.
  
  
  Төбөтүн төҥкөтөн баран, икки ойоҕоһун толорон кэбистэ. Ирдэммэт тостаҕа бииргэ арыгылаатыбыт. Итирик диэн бигэ санаалаахпын, биири эрэ иһин.
  
  
  Ол кэнниттэн хас да ыстакаан Розанна биһигини суодал олоппоһу тэйиччи тардан ылан, ыйааһынын барытын миэхэ ыыппыта.
  
  
  «Так лучше, Дерри», — диэтэ кини буруйа суох кариеҕа харахпар тохтоон баран, биир илиим түөһүгэр хамсанан эрэр. Кини бу илиититтэн арахпата, өссө күүһүрэн-уоҕуран кэллэ.
  
  
  Атын стюардесса биһиги подностарбытын уонна икки кураанах бытыылкаларбытын арыгы анныттан хомуйдубут. Сергей сөмөлүөтүнэн араарыллан, төһө кыалларынан атын пассажирдар,бизнесменнэр уонна баай пааралар гастроллууллар. Мин бастакы көрүүттэн олох саҥа киһи буолбатахпын, мэлдьи сааныы, тыҥааһын түгэннэригэр буолуон сөп, билигин курдук: судургутук, өрүкүйэн өрүкүйэр: аһыы- таҥныы харахтарынан аһыы, дьулуурдаах разрядка аһыы сатаабаппын. Хас да сөкүүндэ иһигэр атын сидиэнньэлэр утуйалларын түһэрдибит, икки киһи баҕа санаатын толору этэр кыахтанар бары Куйаар, тупсаҕай оҥоһуулаах этибит.
  
  
  Үлэбин уоһуттан араарбакка эрэ куртка көмөлөстүм. Тыла-өһө сүтэн хаалбыт курдук, куттаммыт балык айахпар баар этэ. Дьахтар Үөһээ өттүн тэбэн кэбистэ уонна чулку, түүппүлэ түргэнник быыһанна. Үрдүк эрчимнээх дьахтар соһуччу көрүүлээх чэпчэки сексуальнай Бабочкалаах.
  
  
  Мантан салгыы илиилэрин ханна баҕарар тутталлар. Ырбаахы тимэҕин төлөрүтэн баран, билигин арыый намыһах, онтон ытырбыт айахпын быһыта ытырбыт, көрдөөбүт киһибин. Эй, төһөнү ылбыккыный? Ол кэнниттэн биһиэхэ иккистээн ити уһун классик атахтара түһэн, хардарыта экзамены бытааннык туораан испиттэрэ. Бу тыл ирдэбилэ буолбатах, сибэтиилинньиктэрбит хайыы- үйэ биһиэхэ эппиттэрэ.
  
  
  Кульминацияҕа киирбиппит кэннэ Розанна аҥаардас дириҥник үөһэ тыынна.
  
  
  Росанна, дэриэбинэ иһэ аһаҕастык мичээрдии олордо. Чэпчэки Румянцевы уонна кини мичээрдээбит мичээрдээһинин санатар эбит буоллаҕына, кини хас да мүнүүтэни быһа баартаҕа уурбут, республиканскай пассажиры кытары туох да улахан уларыйыы суох.
  
  
  «Өскөтүн эн хаһан эрэ кынаттаатаххына, дьиэрэҥэ, — диэтэ кини, — бу международняҕа, билигин да буоларын курдук гынаҕын», - диэн итэҕэтиилээхтик эттэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта. — "Салгыҥҥа эрэ тапталгынан дьарыктанаҕын дуо? — Тиһэҕэр, Римҥэ аҕыйах нэдиэлэнэн хаалара былааннанар. Баҕар, сылын аайы сүрүн дьааллары барытын туһаныахха сөп этэ. Ол аата эн-барыларыгар муҥутуур чыпчаала.
  
  
  — Багдарыын Сүлбэ, Баэрри, — диэтэ кини. «Мин онно элбэхтик сайылыыбын, төттөрү кэлэбин. Оттон босхо буоллаҕына, бу нүөмэргэ миигинниин сибээстиэххитин сөп. Кини миэхэ телефон нүөмэрин, блокнотка лап- бааччы суруйтарбыт. «Биһиги тулабытыгар бу дьону барытын суох оҥорор кыахтаахпыт дии саныыбын". Кини биир илиитинэн атын пассажирдарга пассажирдарга сапсыйда уонна хаһыытаата. "Ханна тохтуоҥ этэй? Бу олус баламат эбит буоллаҕына, кинини онно эрийэн сылдьыаххын сөп этэ.
  
  
  — Али Исмаилович, — диэтэ мин... оттон мин онно суох буоллахпына биллэрии хаалларымаҥ".
  
  
  — Римҥэ, Дьэрэкиэскэ тугу оҥороҕун?
  
  
  Бу сыыһа уонна олус көстүүлээх штопор этэ эрээри, сэрэтэр системам хайдах үлэлээбитин сэрэйбитим. Мин өйдүүрбүнэн, моонньугар чэпчэкитик түһүү-куттал суоһуур бэлиэ буолар.
  
  
  Ол миэхэ ханнык баҕарар ыйытыыны биэрэр шопор этэ да, табыллыбатах түгэн этэ. Итини ким баҕарар уруккутун курдук оҥоруо этэ. Чугас дьоҥҥо бэлэмнэнии кэпсэтии көмөтүнэн оҥоһуллар, соругу кыратык сымнатар туһугар ким да күүппэт. Уонна «сыал» - бу мин бастакы түгэнтэн сэрэйбитим. Мин ити санаабын төбөбөр оҥороору, хас да сөкүүндэ хаалбыппын.
  
  
  — Мин онно кыргыттарга сылдьыахпын баҕарабын, — диэтэ кэпсэтиини тохтоппокко. «Бу Хара Сирэй. Баҕар, бу саҥа уураахха кыратык харчы угуом».
  
  
  "Ах, ни Мир",-диэтэ Розанна, - Мадон сирэйин хараҥа Бордоҥ араамкаҕа мадон курдук мадон сирэйин мичээрдии-мичээрдии мичээрдии-мичээрдии олордо. «Маннык дьону кытта көрсүһэр буоллаххына, ханнык эрэ стюардесса Розаны кытта көрсүһэргэ бириэмэ суох буолуоҕа".
  
  
  Кини бииргэ үлэлиир организммыт кэнниттэн миэхэ хаһан да мөлтөх буолуо суоҕа диэн эрэннэрдэ.
  
  
  Рифмаҕа чулуу рестораннар тустарынан кыратык кэпсэттибит, туох бэртээхэй отель Эспиэрдээбитин, оннук салгыы" Бу эмиэ буруйа суох кэпсэтиилэр бааллара эрээри, кэлин "аан дойду муҥур уһуга" Римҥэ сырыым ситимнээбитин кэннэ, ханнык баҕарар кэрэхсэбили ылан кэбистэ.
  
  
  Онон хас да чаас устата нуктаатыбыт, билигин да үчүгэй. Онтон Розанна Розанна.
  
  
  "Битта иликпин», - диэтэ кини. «Сарсын түһүөн иннинэ. Телефонум нүөмэрин сүтэрбэккин дуо, Дьиэрээ?
  
  
  - Эй, ону хайдах да гыныам суоҕа диэбит.
  
  
  Эй, бу ҳақиқат сўзларини ҳақиқатдан ўтказиш учун ҲАҚИҚАТЛАРНИ, биография ва унинг барча ҳақида "аан дойду бүтүүтэ" уонна сынньалаҥнар Клима Андрерсини кытта ыкса сибээстэһиилэри ыытыам диэбэтим.
  
  
  
  
  2 баһылык
  
  
  
  
  Леонардо диэн аэропорка Фумико, Римҥэ толору бэрээдэк баар. Кини сөптөөҕүн көрдөрөн, таможняҕа түргэнник ааста уонна куттал суох буолуутун бэрэбиэркэлээтэ. Кини такси кыргыһыытыгар ыстанна. Мэлдьи аэропорка сылдьаллара, такси конкуренцията кытаанах этэ. Кэлин тиһэҕэр, суумкабын кытта куоракка икки атын пассажирдары кытта уопсай сууматтан уопсай суумаҕа диэри тиксэрэргэ сөбүлэспит эйэҕэс кэтээн көрүүнү булбутум.
  
  
  Отельга куйахпын ылбыттара, көннөрү үчүгэй бэлэмнээхтэрин оҥорбуттара. Миэхэ Техас мөлүйүөнүнэн хонтуруоллуур курдук сыһыаннаһаллара. Регистрацияламмытыгар Миллори эбэтэр ср- лэр Стадс Марсленд регистрацияламмытын ыйытта.
  
  
  — Иккиэн, Мистер Карр. Портье с весь данные АХ о том, что неофициальная штаб- квартира поэтому собственные деятельности.
  
  
  — Оччоҕо кини кинилэргэ биллэрии суруйуом, - диэтэ мин илиибэр гостиница кумааҕытын сиэбиттэн хостоон таһааран баран. Кинини биир суругунан син биир охтуо диэн куттаан суруйбута. Отель связать как можно. «Сээркээн сэһэн, - диэн суруйбута (иккис иһитиннэриигэ» күндү Маллори " да), - Лья, Кевин Римҥэ эһигини кытта көрсөргө сорудахтаата. Кинини шталь шедевринэн ааттыахпын баҕарабын. Уонна "аан дойду бүтүүтэ" ону өссө да оҥоруон сөп дии саныыбын » .
  
  
  Улахан мунаах илии баттааһыны таһаарбытым уонна клера миигин хуукубатын бэрэстэбиитэлистибэтин чилиэнин быһыытынан талбытынан сүүрэкэлээбитэ .
  
  
  Посылка миигин алтыс этээскэ илдьэн, Нью- Йорка хаалларбыппынааҕар элэгэлдьийэн көрбүт нүөмэригэр илдьибитэ. Үйэ- саас тухары эҥкилэ суох уһулуччулаах олохтон туораабыта, ол кэмтэн ыла элбэх уларыйыылар, уларыйыылар тахсыбыттара, хаһан да аныгы тенденция тутуспатаҕа. Кини икки саҥа купюрдары кыылга анаан 1000 лиргэ таһаарда, онтон биирин 5000 лиргэ туттарда уонна киниэхэ саамай тиһэх уонна саамай толору картанан рифмаҕа төннөргө сорудахтаата. Кини куораты балачча үчүгэйдик билэрэ эрээри, үчүгэй набортан эппиэтинэһи кэтэһэн, түргэнник баһылыырга былааннаабыта: икки иһитиннэрии.
  
  
  Кини ракованиены бүтэриэн иннинэ эргиллибитэ. Наҕараадатын быһыытынан отель төнүннэрбит харчыларыттан аккаастаммыта.
  
  
  Кини мин кырабаатым аҥаарын бароко стилинэн тыытыллан дьарыктанар картаҕа болҕомтотун биэс мүнүүтэ ороскуоттаата. Кини былыр- былыргыттан билэрин бигэргэтэн, Өймөкөөҥҥө хас да булкаас бээтинэни толорон, ытык Парижка, иккиһэ тибр уҥуор тыастаах Трастеверыгар анаабыт.
  
  
  Кини салгыы наадалаах уонна үөрүйэхтээх буоларыгар дипломатическай кейстан «Люгер» таһаарда уонна арыыны ударнай механизмҥа таммалатта. Онтон кинини биэс мүнүүтэҕэ арааран кэбистэ. Онтон кыратык сынньанаары сытан, Розанна маннык дьоллоох сөмөлүөтүнэн олоппоско олордоору сытан, ону иккиэн да умнуохпун баҕарабын.
  
  
  Өскөтүн, түмүктээн эттэххэ, туох эрэ соччо үчүгэйэ суох буолуо этэ, тоҕо эрэ, Розан- факте, кини стимулирующай көрүүтэ тэҥҥэ көдьүүстээх уонна эрчимнээх буолуох этэ,-диэн, хайдах эрэ "эйэ түмүктээх"диэн эрэнэ санаата.
  
  
  Кини дириҥ түүлгэ тиллэн, мин Иллэҥсийдэхпинэ, Уйбаан Оруосаны кытта көрсүһүүм босхо иллэҥсийдэ. Арай мин түүлбэр сөмөлүөт иһигэр ким да суоҕа, дьыала арыый кичэйэн оҥоһуллара. Тыас-уус чуораана иһиллэ илигинэ.
  
  
  Кини түргэнник үтүөрэн, ситэ Буспатах. Төлөпүөн тыаһаата. Туруупкатын күрүчүөгүттэн төлөрүйдэ.
  
  
  — Мистер Карр? Дьахтар саҥата омук акценнаах.
  
  
  — Кэпсэтиигэ кытынныҥ дуо?
  
  
  — Сэкиэс марсленд эһиэхэ. Мүнүүтэҕэ, баһаалыста.
  
  
  Кинини кэтэһэрэ, олус сылаастык илигирэтэр куолаһа кыыс миэстэтигэр таҕыста.
  
  
  — Хь Марслендом, мистер Карр, - диэтэ кини. (Англия киһитэ эрдэ титулун умнар буоллаҕына, өрүү сэрэниҥ.) "Я получил ваше связи. Миигинниин сибээстэһэргитигэр олус сэрэнэн сүбэлээтэ. Бу эргэ акаары хайдах олороруй?
  
  
  - Эппитим курдук, киниэхэ эттим. Лээ, бу уруккута иирбит, « Өймөкөөн Джейн» яхтатыгар Даймонд- Рид биэрэгэр миигинниин, бэһис миссис Кевин кыттыһан "Өймөкөөн Джейн" яхтатыгар айаннаата. Икки оҕолонуохтааҕар дорооболоһорго тиийбитим.
  
  
  — "Аан дойду бүтүүтэ» үп- харчы өттүнэн өттүнэн бары бэрээдэгинэн, күндү, - диэтэ джев Хью. — Ол гынан баран, дьон кыһалҕатын кыратык сынньатарга тоҕо көрсүбэтэхпитий диэн туох да төрүөт суох. Ренцо Атти уонна туох эрэ биһиги тулабытыгар олорон киэһэни ыытыахпытын баҕарабыт. Кыттыспыккыт буоллар, кини үөрүө этэ. Холобур, «Монца»саалатыгар сэттис аҥарын кэриҥэ хайдаҕый?
  
  
  Ону мин сөбүлүөм диэбит.
  
  
  "Эт- хаан, хаан туһунан өйдөбүлү үөскэтиэххэ" диэн кылгас кэпсэтии этэ. Грамотнай уонна үчүгэй иитиллиилээх Английскайдаах, бэйэтин фунтатын, маркатын, франк дуу, лираны дуу кини удьуорун утумнаабатах фунтциятын оҥоруон наада. Онон "аан дойду бүтүүтүгэр" өссө элбэх харчыны булар сир баар ини диэн сэрэйдэххэ. Ону мин өйдүүрбүнэн, оҕолорбун үчүгэйдик ыыталлар эбит диэн өйгө- санааҕа, баай теһе даҕаны болҕомтоҕо ылымтыа, ону ааһан наһаа элбэҕэ суох буолан, онто да суох буолан, онто да суох буолан, оҕолор бириэмэни үчүгэйдик ыыталлар диэн этиллибитэ.
  
  
  Барыта биэс чаас буолла, мин уһун сынньалаҥмын кэмигэр араас дискомфортары суох оҥорторбутум. Туһалаахтык туһанар кыахтаннылар, оонньуу саҕаланыар диэри икки чаас буолла. Кини таҥаһын таҥнан (өссө аҕыйах чаҕылхай ырбаахыны уонна өссө итэҕэтиилээхтик оҥороору гынаары) баран, тимир клеткаҕа, вестибльга солотуулаах лифтаҕа түспүтэ.
  
  
  Швейцар такси ыҥыран баран, Навон арыгыһытынан айаннаабытым, олус үчүгэй уонна туристическай миэстэлэммитим. Скрипо территориятыгар столик ылар оннугар, онтон хаста да повордары суулаан баран, маршрутунан, эминэн эргиллэн кэлбит. Оптуобуска Трастеверга тиийэ олорорун кэмигэр тиийэн кэллэ. Сааскы күн этэ, автобус битком коренас этэ, онуоха эн ыскылаакка ытыалаатыҥ быһыылаах, кирдээх сыта толору сыта ытыалаабытыҥ да, сойуолааччылартан өрүһүйбүтүн билбитим.
  
  
  Контакт аадырыһынан табах лавкатын үрдүнэн угловой квартира, туус уонна лотерея билиэттэрэ атыыланаллара. Кини кирилиэс устун үөһэ тахсан үс төгүл тоҥсуйда. Ааны хобдох баттахтаах сүүрбэччэлээх, үлэтэ суох трактористыы сылдьар эдэр уол арыйбыта. Устудьуоннуу сылдьар интернациональнай, бродящих студентов области идеальнай маскировка. Кини миигинниин сабылла илигинэ, аанын хатана илигинэ, улугурбут наркоман позатын тутунна.
  
  
  Онтон бэйэтин позициятынан тахсан, шталь киһи киэнинээҕэр аҕыйахтык көрдө.
  
  
  — Хайман, ЦР , — диэтэ кини. — Миэхэ кэлиэҥ диэтилэр. Эһиги Дьиэрэй, оннук буолбатах дуо?
  
  
  (Чуолаан оннук. У у уни ушбу дунё.
  
  
  "Андрерсонтан олус аһынабын, - диэтэ Хайман. «Кини оҥорор диэн өйдөбүл суох этибит. Кини ити малы барытын кэрийэн көрдө, биһиги баччааҥҥа диэри иилистэ илик. Кини "аан дойду бүтүүтэ"туһунан ханнык да дьиикэй теория баара. Ол гынан баран, итиннэ көрдөхпүнэ, көннөрү инвестордары угарга холонуу уонна, баҕар, публика да буолуон сөп". Кини миигин бастакы хоско курдук өлүүлээх быһыыны- майгыны киллэрбитэ. Ол да буоллар, ханнык эрэ тэрээһиннээх буолуохтааҕа, тоҕо диэтэххэ, кини эргэ диваҥҥа чугаһаан кэлэн муостаҕа бэрээдэги хайа оҕуста, ол анныттан картоннай коробканы таһаарда.
  
  
  «Баҕар, тугу эрэ булан көрбүккүт буолуо», - диэтэ кини бэйэтэ туспа эрэлэ суох. «Бу мал- сал, таҥаһыттан ураты, көмүллүбүт соҕотох үчүгэй көстүүм, итиэннэ бу сулууспа үчүгэй ырыынакка атыылаабыт ханнык эрэ таҥаһа көстөн турар".
  
  
  — Бу чунуобунньук дуо? Кулгааҕым кыараҕас сэһэннэртэн сытыырхайда. «Корк. Америка студена. Быһа барыллаан, — диэтэ Хайман. Бүтэһик уһун сиэрийэнэн. Бу хайысхаҕа ыраас сир. Биһиги бэрэбиэркэлээбиппит. Ол эрээри кини аадырыһын ылыаххытын сөп. - Сөп, - диэтэ мин. - ол гынан баран, бастаан маны быһаарарга көҥүллээ.
  
  
  Мин ЦЕРКОВТАН арахсыбаппын. Ол гынан баран, кинилэр дьүһүнүнэн түһэрбит таҥастарын- саптарын билбит кэмнэрэ этэ. Онто да суох эмтиир дьоннор төттөрү- таары сылдьаллар.
  
  
  — Мин атын хоско сылдьыам, - диэтэ Хайман. «Заклад туһунан Бьюсь, она не Единая, который должно гашиш В каильнице, чтобы не знаю, что я куурую Сам".
  
  
  Ону кэбирээбит диваҥҥа уонна штальга олордо. Тохтуур наадата суох. Барытын эттэринэн- хааннарынан билбитим. Андрерсон саамай толоостук суруллубут запиһа барыта бэйэтэ сырдык запиһа; корой уонна атын кыргыттары кытта көрсүһүүлэртэн Кти, Марсленд уонна Меллори диэн заметка тиийэ. Клим Блессид Андрерсон хроническай суруксут этэ. Бу кистэлэҥ сулууспа сотруднига итирик сылдьан лахсыйар куһаҕан быһыы. Иккис өттүнэн, үчүгэй агеннары (хаһан да бастыҥ, ол да буоллар үчүгэй) билэр этэ, итирик сылдьан элбэхтик Болтоҥо кэпсииллэр уонна итирик сылдьан кырдьыгы була сатаабыт контрразведчиктар өйдөрүн- санааларын холбообуттар. Анерсон бэлиэтээһиннэрин эмиэ итинник этиэххэ сөп. Өй-санаа, өстөөх буолбакка, ким да, туох да диэбит иһин, иэстэбил-иэстэбил, иэстэбил-иэстэбил, ону өлөрүү төрүөтүнэн буолуон сөп диэн кыыһырыы күлүүһүн көрдүүбүн.
  
  
  Урут бэйэм төбөбөр Аһаабатаҕым үс бэлиэтэ эрэ этэ. Буукуба тула үс муннугу үөскэтэр Конт, Марсенда уонна Марлори диэн ааттары кытта чуолкайа суох бэлиэни, Швейцария нүөмэрдэрин бэлиэтээһин буолуон сөп. Ол иһин Үнгфра курдук ааҕыллар дуу, Швейцарияҕа шпиль дуу, эбэтэр немец кыыһа (наһаа эрэлэ суох), эбэтэр юнкер-немец тиэргэнин, эбэтэр дьиикэй слива — наркоман. Эбэтэр, баҕар, ханнык эрэ кодовай тыл баар буолуон сөп. Иккис саҕаланыыта «Р»киэниттэн ордуга суох чуолкай нота этэ. "Р», уонна курьер? Ол гынан баран кимий? Мин санаам чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр Розаҥҥа төнүннүлэр.
  
  
  Үсүһүнэн, «А»буукуба иһинээҕи кураанах карточкалара иһэллэр. Климеҥҥэ арыгылааһыны утары проблемалар бааллара, баҕар, Римскэй отделениеларын кытта сибээстэһэрэ буолуо, ол гынан баран, бу мин иннибэр «Кыым»курдук эрэллээх курдукпун.
  
  
  Хайман туппут, Хатырыгын сурунан баран барбыт. Кини чугас ыалдьыттыы олорор этэ. Хас да переулок кэлэн, Саар болуоссатыгар-Мария, эмиэ көннөрү туристическай тохтобула Трастеверга кэлэн такси тутта.
  
  
  Өссө биир чаҕылхай ырбаахы, үрдүк саппыкы саппыкы атыылаһан Техас имиджин өйүүргэ бириэмэлээх этим. Мин эмиэ бэйэм нүөмэрбэр, көрсүһүүбэр таҥаһым аҕыйах этэ.
  
  
  Мистика өрө көтөҕүллүбүт гонок сиэрийэлээх автомобиль, саала Монцеҥҥа былыргы автомобиль продукцияларынан киэргэтиллибит, сорох английскай баабырдар сылгы уонна булчут ыттар репродукцияларынан киэргэтиллибит. Билигин, сэттис киэһэ аҥаарыгар, ону аныгыскы, аныгыскы, саамай кэрэ, кэрэ көстүүлээх дьахталлар, биир Кырыым анныгар мустубут дьахталлар мустан оонньууллара.
  
  
  Кини дьарыктанар хас да шизоиднай манералаах хоско дьэрэкээн Сиэссийэтэ киирэрэ ордук курдук. Ахсыс төгүлүн суумаҕа ханнык баҕарар киһини суруттарыан сөбүн билэр, билбэт киһилэрэ, төбөлөрө саарбах. Кинини остуолга ыытаары гыммыт официант аҥаарыгар умса анньан баран, умсугуйан хараҥаҕа умса көрөн хааллым.
  
  
  Кини миэхэ өссө суон, суон сирэйдээх, Үөһээ уоһун үрдүнэн маҥхайбыт төбөлөөх, кытархай бытыктаах, суон көрүҥнээх эр киһи суон сирэйдээх, киппэ көрүҥнээх эр киһи тиийэн кэллэ.
  
  
  Дьиэрэр Карр? Хь Марсленд. Телефон звонун тула кини куолаһа биллэ. — Кыайан кэлбиккититтэн үөрэбин. Ол муннукка бары олоробут. Эт илиитинэн далбаатаата. «Бу газ компаниятын кытта дьоллоох компанияны өйүүгүт". Кини хорсун быһыыны таһаарбыта, кэнниттэн батыспытым.
  
  
  Бу бөлөххө уонна аттар бөлөхтөрө хаста да хоҥноруллубут. Миигин Кавур уонна да атыттар бииргэ үөрэммит доҕотторун кытта билсистилэр, маклори ыстаадатын, Маклом спортка старшай сулус маклом спортка старшай кавуру уонна да атыттар. Ону икки «Чивас Ригал» мууһунан бүрүстүөлгэ олордо, илим уонна Конт икки ардыгар солотуулаах кириэһилэҕэ холонон баран, саҥа табаарыстарын көрөөрү хараҥаҕа көрөргө холонно .
  
  
  Ынчаар хөнүң ичээн. Итини эбэн биэриэххэ эрэ наада, ол быыһыгар түөрт уонтан ыраах да буоллар, английскай интернат иитиллээччитэ үөрэ-көтө, кугас бытыктаах, кытархай бытыктаах. Кини көрдөөх, көрдөөх оҕо курдук көрөрө. Сўнгра, сўнг шариклар осмондан таъсир бўлмаганлар. Кини спорка барбытыттан хас да ынахтаах этэ.
  
  
  Ренцо Ати было прочностью. Намыһах, биэс муннуктаах, уһун уҥуохтаах, сиэдэрэй, барыта 56 саастаах, мин өйдүүрбүнэн, хара баттахтаах. Ол эбэтэр, биирдэ эмэ көрбүт бастыҥ кырааската этэ. Ыраастык талара, аристократическай муруннаах, хараҥа Кариб сирэйэ уоттаах этэ. Бу серо- Зеленай көстүүмэ Италия эҥкилэ суох эҥкилэ суох сакааһынан тиктэриллибитэ. Намҥа күөх солко водолазка баара. Хаҥас биэрэгэр «Кыһыл көмүс " мэтээллээх этэ. Кини уҥа илиитигэр сырдык кыһыл көмүһү тула бэчээттэммит былыргы кольцо баар. Кини мичээрдээн, кылбайбыт маҥан тиистэрин толору хомуурун көрдөрдө; ол сулустааҕар элбэх.
  
  
  Марсленд курдук улахан стадис этэ. Ол гынан баран, күндү түүлээх көстүүмэ быһыылаах. Вам необходимо вам необходимо Новым, отражающим вам вам необходимо информация, что вам необходимо. Билбэппин эрээри, ким эрэ ренцо курдук көстүүмүнэн аан бастаан сылдьыан сөп уонна бу ыал көлүөнэттэн көлүөнэҕэ илдьэ сылдьыбыт өйдөбүл үөскүүр. Стадс диэн кимнээх эрэ ыстаадаҕа албын- көлдьүн биэрэ сылдьыбыт кэмнэригэр, сыаналаах Жириновскай көстүүмнэрин уган биэрэр эбиттэр. Уһун уонна синньигэстик сирэйдээх, сорох дамалар киһини умсугутар диэн ааттыыллар эбит. Хаҥас иэдэһиттэн ордук тыастаахтык. Карьерын ханнык баҕарар үчүгэй кэмигэр вячеслав Штыров буолуон сөп этэ. Онон, кини бэйэтин өйүн- санаатын урукку курдук кубарыйбатах күөх харахтарынан хаалларыахтаах.
  
  
  Макл Сибээһэ Суох. Ону фотографияларынан билэҕит саарбаҕа суох. Кини киэҥ экранынан сабаҕалаан көрүөхтээҕэр кыраһыабай английскайдааҕа. Түөрт уончалаах быһыылаах уонна дьиҥнээх саастарын кэпсиир уонна биэс сааһыттан ордук тыҥааһыннаах түүннэри- күнүстэри эриллэ- буруйа, иһэ- аһыы эрэ.
  
  
  Камилла кавур хаттаан туох эрэ атын этэ. Туох эрэ, туохха барытыгар түмүллэн, чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр. Кини киинэҕэ сэрэйиллибитинээҕэр бу киинэ уһуллара ордук уонна бу киинэни икки сыл иһигэр символлаан оҥорбута. Бу алта уон футбол нүөмэрдэриттэн босик эбэтэр ордук нүөмэрдэргэ ыйааһын буолуон сөп эрээри, түмүгэ эҥкилэ суох этэ. Саргылаана барахсан маҥан баттаҕа өрүтэ кэппит уонна сис үрдүгэр түһэр. Кини фантастическай этин-сиинин сүөгэй дьүһүннээх, сүөгэй дьүһүннээх икки түөһүн уулларар аранжевай былааччыйа хатаммыт. Эргиллэн көрбүтэ, харахтара хараҥа кариха харахтара, маслина курдук хара харахтара икки 250 бааталаах лаампалар харахтара көрбөккө хааллылар.
  
  
  Олор ахсааннара аччыгый босстар, үлэһиттэр, артыыстар уонна артыыстар, телефонунан эппиттэр. Киэһээ аайы итэҕэл дьэрэкээн, плейбой уонна биллиилээх инвесторга анаан тэриллибит диэн өйдөбүл үөскээтэ.
  
  
  ХІІ үйэттэн куотан куотан куотан куотан, мин сурукпун аҕалбытым, онтон улахан доҕорум, Ньукулайым былаачыйатын устун сигаретатын миэхэ уурда. Баҕар ыал гербата буолуо. Аргыый аҕай сигаретаттан аккаастаан, бэйэтэ мааркатын, фильтрын хостоон таһаарда. Кинилэр сакааска оҥоһулуннулар уонна с монограммынан киэргэтиллибит, Быһыыны- майгыны, Быһыыны- майгыны батыһыннарыан сөп. Камилла үөрүүгэ- көтүүгэ " эй " диэн ыйытта. Она просто отела эьиги. Бэйэтэ туспа, интимнэй актаҕа кубулуйда.
  
  
  — Ээ, - диэн хомойбуттуу эттэ кини кэлин уһаабыт тыылыгар. — Бу көннөрү табах, мистер Карр.
  
  
  — Бырастыы гын, - диэтэ мин.
  
  
  — Пухчаан, - диэтэ кини. «Бомжей уонна хипий-да, биһиги курдук буолбатах. Сотору кэлиэхтээх Симка дотора үрдүк политическай балаһыанньалаах уонна бу тулуурдаах буолуу кокаины кытта сибээстээҕин бары билэллэр. Эмиэ Ренц туһунан.
  
  
  — Суох, - диэтэ мин сөп түбэһиннэрэн өйдүүбүн. — Миигин дьэрэкээн диэн ааттаа, — диэн эбэн эттэ.
  
  
  «Эн миигин ыҥырар буоллаххына» - диэтэ кини. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр миигин өйдөөн көрдө. «Кинини эйигин кытта кэккэлэһэ олоруом дии саныыбын», - диэтэ кини. "Бэл, сигаретаҥ-көннөрү табах». Кини тугу оҥорбутун мин билбэппин, ол гынан баран бу улахан суолта суох, хайдах эрэ ортоку уонна Дсж икки ардыларыгар баар, көхсүм иһигэр сүүрэн иһэрэ үһү.
  
  
  Билигин биһиэхэ төрдүс миэстэлэрбитигэр кыра иэннээх этибит: Камилла, сээ Хьэ, Ренцо уонна миигин. Камилла миэхэ ыга сыстан, оннооҕор паписнай кумааҕыларга миэстэ суох буолан, чугаһаата.
  
  
  «Дьиэриэр « аан дойду бүтүүтүгэр» кыттарга былааннаахтар", — диэтэ сээркээн күлүүһүн туттуна сатыы. — Ол гынан баран, куттанабын диэбиппэр толору харчылаахпыт. Дьиҥинэн, Ренцо? - Куттанабын, кинини эмиэ оннук саныыбын, — диэтэ кини. «Ити аҕыс мөлүйүөн, бу күннэргэ олус улахан, итиэннэ биһиэхэ аны икки мөлүйүөн тардыллыан сөп, инфляция эмиэ баар. Биһиги бюджеппыт улахан өттө ураты реквизит, «спецпоект»барар. Бүтүн массыынаны суох оҥоробут. Онтун эргинэн- урбатан көрөллөр. Улахан флоталар тимирдиллиэхтэрэ, номнуо мөлүйүөн доллардаах харчы хармаанын туһунан эппэккэ, Камилла уонна популярнай Мистер спорт мистерэ курдук. Биһиги ону сэргэ хас биирдии дойду саамай улахан сулустарын Россияны уонна, аан бастаан, Кытайы, ыалдьыттар оруолларын туһаныахпыт».
  
  
  — Туох табыллыбата буолуой, Ренцо, — диэн үөһэ тыынна ... мин бүтэһик доллары хас сыл аайы маннык киинэ биэриэм этэ«. Бу тиһэх доллар уон икки мөлүйүөн бырааттарын уонна эдьиийдэрин аннынан көмүллүөхтээҕин быһыытынан, бүтэһик доллар улахан суолталаах хараҕынан көрсүллүбүтэ.
  
  
  Кини, Дьиэрэй, биһиги кииммитигэр ирээттээх буолуох этэ, - диэтэ камилл. — Мин ону эрэ көрсөбүн, Ренцо. Ону эн миигин кытта билсэҕин, онтон эмиэ төттөрү куоттардыҥ. Ити миигин сордоохтук оҥорор, ону эһиги эмиэ киинэ куһаҕана суоҕун билэҕит: тохтоо, хатыланар. carinf.com эппиэтинэһи, быраастары, укуолу сүкпэт, сордоох буоллаҕына». Кини тиһэх киинэ « Мадон Де Сад » киинэтэ хас да сүүһүнэн тыһыынча балыыһа бэйэтин тэтимигэр уонна тэтимигэр махтанара улахан. - Махтанабын, Камилл, — диэтэ мин.
  
  
  — Ол гынан баран, Камилл, куукуна, — диэн себулээн эттэ. «Кыттыгас баарын билиэхтээххит. Биһиги сорох ыалларгытын эбии икки мөлүйүөнү кытта көрсөр кыахтаахпыт.
  
  
  "Хас да хаппырыыс, хоьоон?"- диэн ыйытта Камилла, биир киһи илиитин- атаҕын кырабаатыттан хааннаах илиитэ эргийэн кэлбитигэр, омугумсуйарыгар кыратык ыга тутта.
  
  
  — Баһаалыста, Камилла, дорообо, - диэтэ ренцо. — Дьэрэкээн көмөлөһөрө кыаллыбат, судургу соҕус этэ. Бу проблеманы тула оҥоруоххун баҕарар буоллаххына, биһиги тугу эмэ толкуйдуохпутун сөп. Ол гынан баран биһиги Пьер, Мистер Симканы, финансовай экспертизабытын күүтэн олоруохтаахпыт. Кини бэйэтин биир швейцарскай баан баар, кини биһиги бэлитиичэскэй сибээстээхпит. Күндү Камилла, эн да, дьэрэкээн да буоллун.
  
  
  Кини бу мистер Симка биһиэхэ холбоспутун ыйытта. Бу швейцарскай баан кини дьикти наборскайга Климм Андрерсон диэн баҕарбытын кытары ситимнээх буолуон сөп.
  
  
  — Ким билэр, — диэтэ Ренцо. — Пьер кэллэҕинэ кэлиэҕэ. Ол билигин Сенатка көмүллэрин сөбүлүүр буоллаҕына, кэлин соҕус буолуо.
  
  
  «Бэйэтин сокуоннарын олохтуур»,-диэтэ Стадис мэр. — Италияҕа анаан сокуоннары таһаарар курдук.
  
  
  » Биитэр сокуоннары кэһэр",-диэн чирикалаата.
  
  
  — Чэ-чэ, - диэтэ дьүөгэм, дойдубар табахтыы. «Дьиэрэй дьикти идеялар төбөлөрүгэр киирэллэрэ көҥүллэммэт".
  
  
  Ренцо ср- гэр аан дойдуга саамай улахан оонньууга кэпсээбитин курдук күлэн кэбистэ. Уонна, баҕар, оннук этэ.
  
  
  Онтон «Монца» саалаҕа хаста да арыгылаан баран, ренцо Ренцо «Золевой» саалаҕа көспүтүн кэннэ, бу киэһэ аһыыр рестораҥҥа көспүтүн эттэ; бу киэһэ олох туспа араллааннаах аһы- үөлү наймылаата.
  
  
  «Биһиги онно аһыахпытын сөп, онтон ылыллыбыт авиациябыт сорҕотун көрдөрүөхпүт», - диэтэ кини. «Мин мөлүйүөнүнэн үлэлээн, бизнеһи уонна дуоһуйууну холбоон үлэлээбитим". Ону киһиргэс гына түстэ: «уонна иһэ хат сүтэрбит курдук.'
  
  
  Мин санаабар, кини бааннар иннилэригэр иэс ылыллан, чааһынай кредитордартан итэҕэһэ суох тулуйар этэ. Ол гынан баран, кини бу дойдуга соҕотох кыһамньыта суох киһи быһыытынан салгыы илдьиэхтээхпин.
  
  
  Сиигир- Дьураа суолугар алта лимузин отела күүтэллэр. Кини чааһын бастыҥнары ылар чиэскэ тигистэ. Ренцо, Камилла уонна кини кэннилэригэр олорбута. Меллори уонна сээркээн сидиэнньэлэр биһигини утары, оттон Майкл аттыгар ливейнай водитель кытары бааллар.
  
  
  Рестораҥҥа тиийэ отой да сиппит- хоппут сүүрбэ биэс мүнүүтэ ааспытым. Биир өттүнэн, ренц сэрэхтээх, ол эрээри үп- харчы боппуруостарын туһунан сиһилии боппуруостары мин инвестор быһыытынан ыҥырдахпына. Иккис өттүнэн, миигин бэйэлэрин тэрээиннэрин эргиччи киллэриинэн дьарыктанар Камилла . Нэһиилэ тахсан истэхпитинэ, мин реакциябын тыаһа суох кыра илиибин сэгэтэн көрдүм.
  
  
  «Холбоһуктаах Штаттарга, Дьиэрийэҕэ сөптөөх сууманы ылыы балай да элбэх проблемалар бааллар, - диэтэ Ренц. «Төһө да ити кэпсэтии көҥүл предпринимательство туһунан».
  
  
  «Насауҥҥа резервэҕэ хас да мөлүйүөн баар», - диэн билиннэ кини Ренцо.
  
  
  «Насса үп- харчы өттүнэн үчүгэй туруга». Сэһэн кэпсэтиигэ кытыннын диэн эргилиннэ. «Бэйэҕит дьыалаҕытын бэрээдэккэ түргэнник тиэрдиэххитин баҕарар буоллаххытына ханнык да проблема суох».
  
  
  Камилла хихиктээн, дьадаҥыбын кыдыйтаран кэбиспитэ. «Бизнес бытаарар буоллаххына, мин ордук сөбүлүүбүн», - диэн кулгаахпар сэрэйдэ. Тыл хаамыыта кэлбитин, көҥүл хамсанарын күүһүрдэн иһэрин быһаарбыта.
  
  
  «Биирдэ Насауау тылбаастаан ылбытым, бу икки күн буолла», - диэн эбэн эттэ. «Ону Американан ыларга холоммута буоллар, ити икки- үс тиллиэ этэ".
  
  
  — Эһиэхэ даҕаны 400 000 муунтаны стерлинг оҥоруохтааххыт этэ, - диэн фырев хь.
  
  
  Кини эмиэ хотторбута, ол гынан баран, ол сөбүлүүрүн, сөбүлүүрүн сөбүлүүрэ. Эспэккэ, нарын-намчы таастар анныларыгар төһө кыайа иликпин. Йога миэхэ сорох хонтуруолу биэрбит, ол эрээри муҥутуур түмүгү ситиһэргэ концентрация эрэйиллэр. Мин кулгаахпар таарыйан, пахай таһыгар оонньуу сырыттахпына, атын кулгаахпын- Харахпын- Харахпын- Харахпын- Харахпын- Харахпын- харахпын- харахпын- харахпын- харабыныын кэпсэтиэхтээхпин, ол иһин кинилэр быһаччы сибээстэспэккэ эппиэттиэхтэрэ.
  
  
  Римҥэ эбэтэр Миланияҕа офицердаах кэккэ элбэх национальностаах хампаанньалар кыахтарын, билиилэрин- көрүүлэрин кэпсээтэ. Кини саҥата суох үҥсэргээн, лимузин тиһэҕэр биһиги рестораҥҥа сууламмыт кипариһы суулаан баран, махтал тылларын эттэ. Камилла илиитин араарбытыгар оонньуурун сүтэрбит кыракый кырбаммыт оҕо курдук кыыһырбыт тыаһын таһаарда. Массыына тохтоото. Суоппар ааны аһан эрдэҕинэ, улахан мас ааны туораан, штукатуркалыыр фермерскай дьиэбит улахан аана аҕалбыт. Бастакы этээс барыта остолобуойга кубулуйбуттар. Икки улахан вертолеттар анныларыгар маһынан оттуллар икки толору умайар уот турара. Биир вертолекка улахан дьиикэй сибиинньэ ыйанан турар, ол сыата аллара кулуһун тула кыра уот тыллары уунар эбит. Нөҥүө өттүгэр үс хаас уонна биэс тумус баара.
  
  
  «Биһиги чулуу көрүҥҥэ сананныбыт», - диир Ренц. Кини биһиэхэ сүрүн олоппоһу көрдөрөн, хас да кулинарнай сэбиэт хаһаайына биэрэргэ тохтоото.
  
  
  Атын бөлөх ис иһигэр киирдилэр. Сотору хас да Бүлүү эргин үгэс буолбут итальянскай биэчэрэ саҕаланна. Антипастаҕа анаан хойуу фермерскай овощехранилище / или пасти. Онтон оһохтоох хортуоппуйу уонна артиһы кытары ыһаарыламмыт кабаны. Онтон куурусса эбэтэр микс- салааттаах хаас. Онтон минньигэс хааһахтардаах уонна кремовой пироктардаах сүүнэ лотка. Онтон төгүрүк остуолу тула сыыр хаптаһын иилээн- саҕалаан, тиһэҕэр, араас бытархай бытархайдары, сылгыны, шампанскай уонна группанан саба баттаан сиир араас бытархай.
  
  
  Камилла миигин кытта кэккэлэһэ олорбута. Ас- үөл барыта биһигини утары аһыыр ас- үөл курдуга. Кини өрүү оннук кэлэрэ буоллар, кыракый пятифутовай фигураны мэлдьи өйүөххэ, дьаныардаах эрчиллиилэри өйүөххэ наада этэ. Манна айанныырбыт эрчиллиигэ туох туһунан хас да өйдөбүлү миэхэ биэрбит. — Тойоммуот, — диэбитэ Мареллори, үрдүк сололоох өлүүлэргэ саба быраҕан баран, ньирэйдэри иһэрдэн баран, эйиэхэ андаҕайабын. Тоҕо эрэ итальянскай салгыҥҥа итальянскай салгыҥҥа умсугутар эбит. Бу бүлүүлэр икки ардыларыгар дьиэ- уот толору эбиэттээх буолуо этэ, манна салгыы аһыам".
  
  
  Ханна эрэ макаронтар уонна киэһээҥҥи ааҥҥа туох эрэ долгуйуу тахсыбытын, остолобуойга сибигинэйэн ааспыта.
  
  
  — Пьер барар, — диэтэ ренц. «Кыра муударай".
  
  
  Харах толоонугар халыҥ тракторщик көһүннэ, иннин диэки сыҕарыйан, намыраан иһэр. Кини кэнниттэн кинини хаһан эрэ көрбүт кыра киһитин көрбүтэ. Пьер Симка олус сиэдэрэй баттахтаах, Лэгэнтэй бытыктаах Лэгэнтэй таҥастаах, Лэгэнтэй таҥастаах этэ. Сирэйин түөрт футуттан уһуна суох гына набалдашниктаах кылгас торуоска баара. Саппыкыга платформаҕа үрдүк хобулуктарга биэс футка уҥуохтаах этэ.
  
  
  Ону биһиги остуолбабытыгар официант олоппоско икки подушка уурда. Бары туран, көмүлүөк оһоҕу киллэрэн туран, эмиэ оруолларбын көрдөспүккүт курдук, бары туран хаалбыттара.
  
  
  "Пьер".
  
  
  "Профессор".
  
  
  — Дьэ эрэ, - диэн саҥа аллайда. «Симка Профессора. Мистер Карр, о вам не говорил.
  
  
  "Чэ, профессор, - диэтэ мин илиибин тыҥырахтыы ыга тутта-тутта, кыракый киһи. «Биһиги манна доҕордуубут. Кини пьерата, дьэрэкээн, эһигини кытта билсиһэ сылдьабын. Бу сүөргү быһыы содулугар түбэстэххитинэ, олоруҥ.
  
  
  Кини английскайдыы чэпчэки акценнаах, кини Британия тустуугун уратыларыгар, мэлдьи грамоталаах итальянецтартан көстөр.
  
  
  Ити мичээрдээһин аһаҕас уонна ньүдьү-балай этэ. Ол гынан баран, бу кыракый тэлэбиисэргэ күүстээх Уордайбыта. Ити кини күөх харахтан куттамматах, бу куһаҕан эттээх этигэр туох эрэ сымнаҕас тыас курдук. Итини тугунан эмэ тэҥнээн көрүөххэ сөбүй, түүн түнүн палембанга, айдаан буола сылдьыбыта. Онтон сэттэтэ Бессон чааһын бэйэтин бөхтөрүгэр эргийбитэ. Ол сылдьан көрбөтөҕүм, аан дойду үрдүнэн биир саамай кыракый, чаҕылхай кыракый кыракый кыракый кыракый моҕойу көрбөтөҕүм.
  
  
  Ити кээмэйэ Пьер чөлүгэр түһэриигэ мэһэйдээбэтэ. Эрэллээх доҕорун кытта антипастаны охсуспут түргэнин быыһаан баран, хабан биэрбитигэр биһигини байытара. Кэлин кэпсэтэргэ бириэмэлээх этэ.
  
  
  Сэһэн Хью " тас дойдуларга "инвестициялыыр баҕалааҕын , ол тэриллэр кыахтааҕын уонна кини спонсордарын кыайбатахпына, олус астымматын туһунан кэпсээтэ.
  
  
  "Эн да иэдээҥҥэ түбэһиэҥ суоҕа этэ", - диэн эбэн эттэ Камилл.
  
  
  — Хаһан да, мин күндү оҕом, — диэтэ Пьер, титирик улахан куһуок хаатын быһан баран, биитин тиэхиньикэтин курдук кып- кыра кыырпах биитин быһан баран. — Дьоллоох олоҕу көрөргө эр киһи хайа сууланыа этэ. Оттон мин бульдозер кээмэйин көрө иликпин, ол иһин эһигиттэн улахан төрүөттээхпин. Толкуйдаан биэр.'
  
  
  Хараҕын сабан, этин айаҕар уурда уонна санаарҕаабыттыы олордо. Серая бородка двигатель движились по широкому хаалтысу, по жаланию и меня.
  
  
  Харахтарын имнэнэн, астынан кэбистэ. "Аргентинецтарга аккаастаныы», - диэтэ кини.
  
  
  Соһумардык көрүҥ диэн оонньуур наадата суох этэ. Киниттэн ыйытта. — Пьер диэн тугуй?
  
  
  — Кэлин толкуйдуубун, — диэтэ кини. «Сороҕор олус тупсаҕай буолбатах. Мин билэрбинэн, бэһис-Айреҥҥа биһиги кииммитигэр кыттыан баҕарар баайдар бөлөхтөрө баар; балтараа мөлүйүөн кэриҥэ суумалаах кыттыы. Илии баттааһын суох этэ, оннооҕор рукопожатия суоҕа.
  
  
  Пьер бэйэтин тылын тутуһарын аан дойду барыта билэр. Ол эрээри бу илии тутуспатахха, биһиги доҕорбут бу аргентинецтарга миэстэ ылсыбат буолуой?
  
  
  «Ол туһунан тоҕо санамматым?» — диэн күлэ- үөрэ, чахчы, күндү дьэрэкээн бэйэлээх бэйэтин «Супербие»иһитиннэриитин бүтэрдэҕинэ, бу нефть бородууктатын чааһыттан босхолонорго санамматах курдук.
  
  
  — Кырдьык, итини оҥорор кыахтааххын дуо? — диэн ыйыппыта.
  
  
  "Кыайыам дуо?"- кыра Пьер. — Мин ону Хайыы- үйэ оҥордум, Дьиэрэй Карр.
  
  
  "Доҕотторбут бары буолуохтарын сөп" диэн ытыс тыаһа иһилиннэ. Эмиэ ити кытаанах, Өлүөнэ хаптаһын тыҥыраҕар маарынныыр. — Биэс сүүс тыһыынча долларга "туһалааҕы" кыттарыгар көннөрү эбии ороскуоту эмиэ төлүүр. Ол гынан баран, юристар дьыалалара сарсын-өйүүҥҥү кэм. Күн бүгүн үп- харчы туһунан туох да кэпсэтии суох. Бүгүн биһиги бириэмэни үчүгэйдик атаарар үөрүүлээх- көтүүлээх компания буолабыт. Сөбүлэһэҕин дуо?'
  
  
  — Сөп, - диэтэ мин.
  
  
  — Туйгун,-диэтэ сээркээн сэ.
  
  
  — Кэккэлэһэ олороҕун, - диэн Мэтири мээрийэ ыстаадатын уһулан кэбистэ.
  
  
  — Сөп, — диэн саҥа аллайда.
  
  
  Эппиэт: мин өттүбүн- харабын сымнатар, өр баҕайы этэ.
  
  
  Икки тиһэҕэр дьыала дьүүллэспэтэҕэ. Кэлин биһиги хаттаан лимузинаҕа киирэн Пьер политическай суолтата суоҕун аэропортка барбыппыт, онно ВВС бастакы чааһа хомуллубута. Климма Андрерсона отчуоттара миигин туохха эрэ соһуппута да, син биир соһуйбута. Сылгы аҕыйах, араас бырабыыталыстыбалар байыаннай- реактивнай «Фанаталары», реактивнай «Сейбрдэр» реактивнай "Сейбердэр" уонна тускуллаахха дьиҥнээх Б- 52 буолан тахсыбытын, ону тэҥэ АХ отчуттарынан эрэ билбит көтөрдөр оонньуурдара эбит : сөмөлүөттэр тиһэҕэр ахтыллыбатах уонна өлөрүллүбүт эрэ реестрин солбуллубат эбит. Бу кистэлэҥ сөмөлүөттэри тула икки киһи Америка дьоно этилэр. Үс атыттар истиилинэн уонна хас да контрабанданан хаартысканан эрэ билэр нуучча моделлара курдук көһүннүлэр. Бу ситэтэ суох илин ыалларбыт разведка бастыҥ сулууспата төһө кыалларынан түргэнник иннилэрин диэки сыҕарыйалларын эрэ туоһулууллар этэ.
  
  
  Кини дьиҥнээх энтузиазмы ренцо, сээ Хэй уонна Стадис бэлиэтии көрбүт. Кыракый Пьер иннин диэки биир күндү кылааттан атын оскуолаҕа көспүтэ.
  
  
  «Бу объектары тула биир киһи Вашингтоҥҥа, Колумбия уокуруга, Советскай Союз символига үөскээбитэ буоллар, - диэтэ кини, - Америка сөмөлүөтэ Ленинград үрдүнэн тахсан истэҕинэ, биирэ свастикаттан тахсан Пекин үрдүнэн тахсыа этэ. Үс эрэ түгэҥҥэ реакцияны санаан көрүҥ, ону түргэнник цивилизациялааһын, ханнык билэбит, тиһэҕэр кэлиэ".
  
  
  «Бу главная тема «иккиэн аан дойду бүтүүтэ»,-диэн сибигинэйдэ. «Лурентис «Ватало- лурентис урукку хамыыһыйатыгар маарынныыр".
  
  
  Киниттэн ыйытта. — "Туох эрэ ис хоһоонноох киинэ?"
  
  
  Стадис кураанах аэропорка киирэн тохтоото. Киэһээҥи өттүгэр реактивнай двигателлэргэ уматыгы хайдах туһаныахха сөбүн, сыыһатын уларыппата.
  
  
  — Бу иһитиннэрии, — диэтэ кини. »Өлбүт киһи суруга". Кини уһун мырчырыттыбыт сирэйдээх, ый сырдыгар мырчырыттыбыт дьүһүннээх, санныгар иилиммит хара плащтаах, санныгар иилиммит хара плащтаах, убайдара кинотеатрга биир киинэ тулатыгар маарынныыр. — Стадс дьүһүннээх, - диэтэ эйэ дэмнээхтик эттэ: - эн сөпкө этэҕин. Бу киинэ дьэрэкээн, дьэрэкээн. Бу сурук- Бичик бу акаары сир шарын аан дойду үһүс сэриитин туох баар сэптээх- сэбиргэллээх, билигин кыра да дойдулардаах киһи тулуйбат»диэн буолар.
  
  
  — Киинэ кинокомпанияларыгар кипнымтыа, - сухой эбэн эттэ. (Дьиҥэр,. Биллэн турар, бу ыарахан үлэ ымпыгар- чымпыгар эрэ наада: көтүү, олордуу уонна оннук. Биһиги кыргыһыыларбыт кэннилэриттэн хас да төгүлүнэн уһуллубут сценаҕа уһултаран, кылгатан биэриэхтэрэ. Оонньуур куораттар үрдүлэригэр сөмөлүөттэр үрдүк разрядтарыгар, байҕалга маарыннаһаллар эрээри, барыта реалистическая". «Бу саҥа процесс,-диэтэ Ренц. «Компьютеры кытта бүтүн Союзтааҕы программалаһыахпытын сөп. Икки армия Нью- Йорк бомбардировкаларын, ядернай дэлби тэптэриилэрин имитацияларын алдьатан охсуһаллар. Одне наьаа кнопки и просто такой указателей».
  
  
  «Режиссер наада буолуо, кырдьык, Хью», - диэн Стадс өйүүр. — Чымадааны хомуйа барыам ордук. — Эһиги, Стадс? Киинэ саалатын чөлүгэр түһэриини салайбыт киһи? — ренцо күүскэ ирдээтэ . «Биһиги кыра эрдэхпит-улахан сэрии буоллаҕа, компьютерга киллэрэрбит дааннайдарын курдук үчүгэй буолуоҕа. Итиэннэ, Стадс, бу программаны эһиги иннигитинээҕэр үчүгэйдик оҥорор кыахтаах режиссер суох. — Көрүҥ, сэп- сэбиргэл.
  
  
  «Номнуо хойутаан, миэхэ тымныы буолан эрэр», - диэн Тамилла саҥата улахан уолаттарга хардарда. — Биһиги төнүннүбүт, оннук буолбатах дуо?
  
  
  — Эн бырааккын, оҕоккун, - диэтэ Пьер, исоя, ис-иһиттэн көҥүлгэ дьулуһан. «Урукку уҥуохтарым эмиэ хаалан эрэллэр. Эһиэхэ ымсыырабын, эдэр дьон итиччэ түргэнник сылытар. Кини тааһы уонна миигин аһаҕастык көрдө.
  
  
  Төттөрү лимузинынан айаннаатыбыт. Камилла миэхэ эмиэ ыга сыстыбыт. Төһө да актыыбынайдык, киһини умсугуппат.
  
  
  «Бүгүн кинини, эйигин кытта хаалабын», - диэтэ кини, биһиги тахсан эрдэхпитинэ массыынаны тула.
  
  
  «Амма гостиницата...- диэн күлэ санаата.
  
  
  «Буут. Маннык чэпчэки аһы аһан баран, түгэн ханнаный, салалта көҥүллүүрүн туһугар салалта тэрийиэхтээх дии саныыгыт дуо? Бу олус сиэдэрэй уонна цивилизованнай отель, ордук чулуу нүөмэри уһуллубут спортсменнарга, ордук биһиги Ренцпитигэр атын. Кини мин илиибин кыра түөһүгэр сыһыары тутан ылла. Эээл сосок таҥас чараас араҥатын күүскэ дьөлүтэ кэйэн кэбистэ. Тамиль туһунан бэлиэтээһиннэрбин дьэҥкэтик өйдүө дуо, үс сыл анараа өттүгэр кини эмиэ биир түгэн шлюзтарын чэпчэки розовай саалаҕа олохтообуттара. Ол гынан баран, харчы, дьон- сэргэ өйүгэр- санаатыгар хатанан, хас да быыбардыыр кэм ааста.
  
  
  Иннибитигэр бүтэһик эргиирбитигэр тиийиэхпитигэр диэри харса суох харсыспыппыт. Эргэрбит урукку «фиат- 500» уулусса нөҥүө итирик туруктаах массыынабытыгар көппүтэ. Суоппар Рено героически героически державал, и «фиата» суоппара клетаткалаах спортивнай куртка бөдөҥ горилла эмиэ оҥорбута. Икки массыына тэбис- тэҥҥэ ойоҕос диэки тохтообуттар, тумустар хас биирдиилэрин ыйан биэрдилэр. Кинини атын суоппар сирэйигэр хааппыла банк көрдө. Суоппарбыт итальянскай мөҕүүттэн хаста да хаһыытаата, сонно тута хардарда уонна салгыы айаннаата.
  
  
  Ол эрээри, биир үксүн Камилла миигин сөхпүтүгэр түһэрэн, улаханнык куттанан, сүһүөхпэр туруоран, тобукпар түспүтэ.
  
  
  "Таҥарам, — диэбитэ кини, - биһиги өссө ыарытыйыар диэри, өлүөхпүт».
  
  
  Ренцо улахан хамсатыылаах буолан күлэн кэбистэ. «Биһиги албан аатбыт", — диэтэ кини. «Туох да куттала суох, түүн ортото син балай эмэ буолуон сөп".
  
  
  Бэстибээлгэ биһиги кэннибитигэр массыынаҕа оҥорон таһаарар маастары былдьаабыт спорт маастара биһигини соҕотоҕун хааллардылар. Ренцо миигин кытта тахсан баран, үһүс мэндиэмэннээх таас лифт көмүһүн кабинетыгар көспүтүм,онно кини хас да мэндиэмэннээх сүүрээннээх, сүнньүнэн куһаҕан уолаттар баар буолааччылар. Биһиги ийэ мичээрин аннынан алтыс этээскэ салҕаатыбыт.
  
  
  "Ээ, кинини бу нүөмэри билэбин», - диэтэ Камилла миигин утуйар хосторугар илдьэн баран. «Кыраһыабай дии саныыбын. Көр эрэ. Ун шнока кэтиллээт, быыс кэннигэр эриллэ түстэ, муостаттан дьиэ үрдүгэр диэри тэлгэммит сиэркилэ ынчыктаата. "Оо, эн миигин киэҥ экраҥҥа таптыаҥ», — диэн кини Ваняны хорсуннук этээт.
  
  
  Таҥаһын- саптарын туһугар иитиллии наадата суох этэ. Ол гынан баран, камиле устан ылбат буолан, саҥа төрөөбүт оҕо курдук, куртка уонна ыстааны уһулан кэбиһэр. Кини миэхэ атын дьону кытта көмөлөстө, пистолет, стилет уурбутуттан үөртэ. Кыһыл көмүс нэдиэлэҕэ маарынныыр дьоҕус бомбаны прикраватнай тумбаҕа хаалларыахха сөп этэ. Билиҥҥи санаам булкуллан хаалбыт мунаахсыйар боппуруостарга хоруйдуур наадата суох этэ ...
  
  
  Я привлечаю своими педагогическим дьоҕурдаах, моим чувствам, моим итии, — все отражался в этом сиэркиле В все РОСТО. Камилла кинини киэҥ экраҥҥа таптыам этэ. Кини сүдү бүлүүдэни, эти, макарону уонна антипастары хайдах оҥорбутун туһунан кырдьык этэ. Биһиги да правовой буолуохтаахпыт.
  
  
  Бастакыта-түргэн, түргэнник, дьүккүөрдээх этэ. Атын киһи сынньанарын, чараас буоларын туһугар биһиги иккис, уһун паузалаах уонна улук уларыйыылардаах алтан эргимтэҕэ туораабыппыт. Иккиэн итинэн холкутуйан сылаас сиргэ сытан, бэйэ- бэйэбитин кытта хардарыта өйдөһөбүт. Сиэркилэҕэ ханнык эрэ төрдүс сексуальнай кээмэйинэн халтарыйан, халлаан куйаарыгар киирэрбит курдук.
  
  
  Ол эрээри мэйиим сорҕото күүскэ үлэлиир буолла. Мин мэлдьи күүстээх стимуляторы булар дьоллоннум, холобур, амфетамин курдук. Возможно, что секс вызывал такое привыкание, но некоторное для центральной нервной системы. "Аан дойду бүтүүтэ" туһунан туох эрэ биллибит буоллаҕына, салгыы алта ыйдаах хамнаспыт үрдээн, миэхэ сөптөөх миэстэлэниэ этэ. Ону толору босхо биэрдэҕинэ эрэ билиэххэ сөп. Баччааҥҥа диэри дьайыылары учуоттаан, кини хас да рауҥҥа мөлтөх көмүскэл хас да рауҥҥа маарынныыр.
  
  
  Бу миниатюралаах миниатюра дюманан Дүллүкү олус сиэдэрэй эттээх- сииннээх Оруос курдук сиэдэрэй оҥоһуулаах этэ. Камилла эмиэ уопуттаах уонна үөрэхтээх- билиилээх буолааччы. Ити кэмҥэ кини тымныытыттан туох да уратыта суох дьарыктана сылдьар титирэстии, титирэстии түспүтүн биллэ. Ону хаттаан биһиэхэ өтөн киирэргэ бэлэм этэ.
  
  
  У 'Һу, Дьиэрэй. Эн, билигин, - диэтэ кини.
  
  
  Сиэркилэҕэ миигинниин бэлэм быыкаайык торбос көрбүтүм уонна бастакы хамсааһыны сабар инним диэки хайы-үйэҕэ сабыллара. Ол кэнниттэн хаттаан аһыллыбыта эрээри, олус хойутаан. Сиэркилэҕэ икки этээстээх фигуралар гостиницаҕа куннэтэ киирбиттэрин көрбүтүм.
  
  
  Ойоҕоско холоон көрбүтүм да, бастакы эмис халҕаһата клетчалаах куртка кэтэҕин диэкки охсоот, оҕус охтуон сөп сутуругунан оҕустаран кэбистэ. Кырабааттан охтон түстэ уонна ыарахан атаҕым төбөтүгэр түспүт халыҥ көбүөргэ түстэ. Бу туман кэнниттэн мин урукку кэмнэргэ курдук туман куоласпын истибитим. Кини эппитэ: «эһиги өрүү өйдүү сылдьыахтааххыт, ол аата эһиги саҕаланыаххыт суоҕа». Баҕар, хаһан эмэ нолуок төлөөччүлэр бу тыллары, мин үрдүбүнэн тааһы ууруохтара.
  
  
  Вторая воздравляет, как Вторая происшитель второй продолжить камиллу Округи сада- то, одной или закрывают эй роты, А другое подавляет еще борьбу. Ол кэнниттэн эйи ротатын хатырыктаата, ону лиэнтэнэн сыһыары тардан баран, чараас Л аба лаҥкын кытары ситимнээтэ.
  
  
  Кини өйүн- санаатын сүтэрэрин биллэ, ол гынан баран, клетчатнай куртка доҕорбун камилланы ыга баайан, пьеры, газ бомбатын хабан ылла. Ону кутуйах анныгар кистээтэ. Кинини, бөх тула кылбайбыт киһини ким да дьэҥдьийэн көрүө суоҕа дии санаатым. Өссө биир санаам кэллэ. Клетчая куртка водитель Фиат 500 диэн суоппар баара. Кэлин толкуйдуу түспүтэ.
  
  
  
  
  3 баһылык
  
  
  
  
  Балай эрэ кэм ааспыта. Ол гынан баран уонча эбэтэр уон биэс мүнүүтэ буолан баран, бэйэтин иһигэр «фиат- 500» фиата кэннинээҕи сидиэнньэҕэ ойон тиийэн кэллэ. Куһаҕаннык билиммэтэхтэр. Бүтүн, көҥүлэ суох хаалларар санаалара суох быһыылаах.
  
  
  Пульс ыарыыта күүстээх этэ гынан баран, төһө сууттаммытын, туох да алдьамматаҕын, улахан эчэйиим суох этэ. Өйүм- санаам бытааннык дьэҥкэрдэ, быһата, кистээбэккэ эттэххэ, билигин Россия нэһилиэнньэлээх пууна саҕаламмытыттан да элбэҕи сөхтө.
  
  
  Бу кэмҥэ сорудаҕым ордук сылаалаах соругунан эрэ муҥурдаммат курдук этэ. Римҥэ ыытыҥ уонна хайдах баарынан, хайдах баарынан, Климматын саарбахтыырыгар олоҕуруоххутун сөп дуу, туох эрэ ордук сыаналаах уонна үөҕүүлээх киинэлэр баалларын билиҥ. Климент сөпкө гыммат буоллаҕына, төлөөбөт уоппускатын хаттаан сөргүтэн, Тигээйини кытта сыһыанын олохтоон дьиэбэр көтүөн сөп этэ. Билигин кинини Клим сыыһаны- халтыны билэрэ, ол гынан баран, туох бырааптааҕый?
  
  
  Бастакы көрүүгэ Хоккоону суоттаабыт курдук буолан биэрдэ. « Нижне мира » диэн өссө биир олус күндүтүк, күн бүгүн бүддьүөтүнэн саамай күндү киинэ этэ. Ол гынан баран, айдааннаах буруйдар, арааһа, Аттарынааҕар, ити табаарыстарыттан ордуга суоҕа буолуо. Мэҥэ- Хаҥаласка күлүүһүттэр түргэн баҕайытык ону өссө биир туоһутунан таас курдук минньигэс бэлэх буолла.
  
  
  Бу киэҥ дьиксиниилээх коллекция уонна толкуйдаммыт сэрии сэптэрэ дьиҥнээхтик киинэҕэ наадыйалларын үрдүнэн, ол эрээри, бу сүдү көстүүнү учуоттаан, дьиэ кэргэн улуу кинодеятеллэригэр маннык чаастары көрүөххэ сөп эбит. Б- 52 атын саҥа истребителлэр сыаналаах оонньуур этилэр да, сүнньүнэн, уота- күөһэ суох, реклама толоруутугар көтөн иһэр дирижабль гудьира куттала суох.
  
  
  Кини бу сир аннынан атын таһымнаах баарын билиниэхтээх этэ. Ол гынан баран, билигин да оннук үлүннэриллэ иликтэр, онон, билиҥҥи уоруу тосхолун мин билиҥҥэ диэри иҥэн- тоҥон билэрбинэн, аан дойдутааҕы дуогабары кытта туох да сибээһэ суох курдуктар. Мин ренцо, сэ Хьи, Стаде уонна ол туһунан куттаах карлик пьерга бэлиэтээбиппэр барыта кинилэр тыыннаахтыы көрүөхтэрин баҕараллара уонна (Камилла көмөтүнэн) олус дьоллоох. Муҥутаан эттэххэ, Багамскай арыылартан уонна их швейцарскай баантан харчыны мөлүйүөн аҥарыгар илии баттыырга уонна харчыга бэриллиэхтээх. Биһиги, баҕар, ол киэһэ кууруссаны аһыахпытын сөп, ол гынан баран, кинини көрсүбүт дьону тула кыһыл көмүс сымыыттаах кууруссаны өлөрөр куруссаны тулалаабатахпыт. Ол иһин Карр их хараҕар итинник куруһуок баара.
  
  
  Баайа суох санааларым массыына эмискэ тохтоон хаалбытыгар эмискэ тохтоотулар. Клетчалаах куртка Горилла аанын тэлэччи аһан баран кытаанах муостаҕа таһаарда. Мин сөҕөрбүнэн, кинини сэттэ чаастан итэҕэһэ суох үөрбүт- көппүт куорат рестораныгар киирэрбин көрбүтүм. Кини билигин им-ньим чуумпу, ый хараҥа сырдыгар быраҕыллыбыт. Кинини Ренцо курдук санаан кэлбитим дуу, ким эрэ миигин фермаҕа мантан хас да милииссийэҕэ олорбуппун кэпсээбитэ. Персонал дьиэтигэр, Римҥэ эбэтэр ханна эрэ чугас эргин барбыта ыраатта.
  
  
  Горилла миигин атахтарыгар туруоран, бэйэтин кэннигэр илдьэн биэрбитэ. Бу улахан хампаанньа саҥа кылабачыгас күлүүһү аһан биэрдэ. Бу төннүү биһиги Сахабыт сиригэр "сырдык киэнин" кытта ыкса сибээстээх этэ дуо ... эбэтэр суох дуу?
  
  
  Кини үлэлээбит киһитин эмиэ дьиҥнээх погоннары тэрийбитэ эбитэ буоллар, сэлэ тулатыгар лимузиннар парадтарын отела тахсыар диэри саҕалаабатын көрдөрүөм этэ, — диэн рестораҥҥа ыйан биэрдэ. Иллэҥ кэммэр быраҕыллыбыт киһи, бу миигинниин оонньоон оонньуур сирдэрэ этэ. Оннооҕор саамай кырата, буруйу оҥорууну кытта кылгас болдьоххо күлүүһү биэриэҕэ. Саҥа ис хоһоонноох санаа Ренцо уонна бу приезников буолбакка, атын хайысхаҕа ыйбыта. Ону аныыллара буоллар, бэйэлэрэ күлүүстээхтэр этэ. Жириновскай уолаттар уонна саарбахтыыр харчылара бу сир бүтүн сирин- уотун отела, тулатыгар ким эрэ Ренцо- Рено диэн Стадс Меллори этэр. Кини балыгы уруккутун курдук бутуллаҕас & amp; quot;
  
  
  Аан аһыллыбыта. Горилла уонна бу аргыһым миигин остолобуойга олордубуттара. Соһон холлороон аҥаара нэлэһийэ сытар, кинилэр миигин сүүһүгэр, сүүнэ улахан харахтаах сүүһүгэр илдьибиттэрэ, билигин иччитэх, саҥата суох, Аллараа кураанах уот сандаарыйда. Клетчалаах сон миигин олоппоһугар чох курдук иилистэ.
  
  
  «Манна мас тутуллар»,-диэн кыыһыран кини табаарыһын итальянскайдыы саҥарда. — Уоту күөдьүппүппүт буоллар, син-биир ыл. Хайдах эрэ олус тупсаҕай оҥоһуулаах Техас барбекю.
  
  
  Инникитин ночоот тахсарыгар куттанан, онто да суох буолуо этэ. Бу биир тэрилтэ идэтинэн буолар. Ол гынан баран, кыракый уҥуоҕум уотунан умуллара буоллар, доллары үөрүүттэн мүччү тэпсиэ суоҕа диэн санаалаахпын. Мин баччааҥҥа диэри бу сүдү улахан сибиинньэ этэ, онно уматыллыбыт мас арыытыгар олус элбэх сыраны уурбут ахтылҕаннаах этэ. Пепеля охапкалаах төннүбүтэ. Кини пепель чоҕун кытта тэбээн баран, порция аҥарын аҥаарын бырахта. Нерсисян төлө маһын сыыһа туттаран баран, аҕыйах мүнүүтэнэн киинэни эмиэ кураанах уокка кубулуйда.
  
  
  Горилла миигин кытта лейкопластырь ыйда. — Мистер Карр, - диэтэ кини. «Билигин кэпсэтэр- ипсэтэр кэм кэллэ».
  
  
  Английскайдыы, күүстээх итальянскай акценнаах кэпсээбитэ, мин биэриэхпин баҕарбаппын.
  
  
  Кини уоһун лейкопластры кытары сыһыары тутан, ыҥырбыт дьүһүннээх оҥоро сатаата. Ити эн Багдарыын Сүлбэни, илиитин-атаҕын кытта сибээстээх эрэ буолбатах, кини, өйдөөтө быһыылаах. Италия диалектатыгар күлүү- элэк гынан саҥарда уонна өссө да тылбаастаабыт кабана тобохтоох ыарахан тимир вертолету сууйан кэбистэ.
  
  
  Горилла миигин ыарахан саппыкытынан анньыалаан баран, көхсүгэр силлээтэ. Кытаанах нейлон шнокону сулбу тардан ылан, миигин вертолекка баайан барбыттар.
  
  
  Кинилэр мантан тириини сүгэнэн аҕаллылар уонна вертолеты тутан олороллор. Онтон Барашков гайкаларынан туттарылыннылар. Вертолет икки бэртээхэй кустаах утаҕы өрөһөлүү тутан, ыраахха диэри ырааҕынан уот ситимин хонтуруоллуур туочукалар оҥоһулуннулар. Толору гуманистар, саамай үрдүк таһымтан саҕаламмыттара.
  
  
  — Эһиги, таҥаһа суох олороҕут, — диэтэ горилла, — тымныы түүҥҥү туруупканан сылыйыы, тас Мистер Карр. Биһиги бэйэбитинэн тахсан олус күүскэ сылайыахпытын иннинэ, хас да ыйытыылаахпын.
  
  
  Кини бэйэтин ревматизмын нену, кини хаһаайыттарын уонна бу кылгас этиилэр сүүрээннэригэр кыаллыбатах боппуруостарын кытары бэйэтин санаатын эттэ.
  
  
  — Олус үчүгэй, мистер Карр! Пее!
  
  
  Кинилэр миигин үктэлгэ түһэрбиттэрэ, сылаас комфортнай диэн ааттыыр сатаммат этэ. Кыайан утуйбатаҕым, хас биирдии хааппыла оргууй сыыгыныыр тыас иһилиннэ.
  
  
  «Тас дойдулары кытта дьиҥнээх сыһыаҥҥыт хайдаҕый?» - диэн клетчалаах куртка ыйытта. — Портнай взгляд, — диэн сүүһүгэр тиистэрин быыһынан процедилаата. «Кини инвестора. Ону харчыга киллэрэбин, тоҕо диэтэххэ, ити элбэх харчыны аҕалыа дии саныыбын».
  
  
  Күлэн кэбистэ. «Мистер Карр, өскөтүн эһиги маннык ааттанар буоллаххытына улахан ситиһиини ситиһиэххит диэн эрэнэбин», - диэтэ кини. — Эйиэхэ син биир кэпсиэххэ сөп. Дьиҥнээхтик "дьайар" кубулҕаттаах сыһыаҥҥыт хайдаҕый?
  
  
  — Чуолаан мин эппитим курдук, - мин хаһыытаабытым.
  
  
  У нэн ордук? Тапталлаах инвестор?... Күл ыйда.
  
  
  Өссө ступенка алын. Урут куһаҕана суох куйаас этэ, билигин аһыйыыга кубулуйда.
  
  
  — Ол эрэ буоллаҕа, - диэн охтордум. " арай, кэлбэтэҕим да буоллар, ити харчыбыттан Кавур нөҥүө ылабын. Ону харчытын итиннэ эрэ көҥүллүөххэ сөп. — Ол аата олох дьиҥнээх инвестор буолбатах,мистер Карр, - бульд гиена мичээрдээн баран. — Ол гынан баран, син-биир итэҕэтиилээхтик. Кинини итэҕэйиэххитин баҕараҕыт дуо, уон биэс сүүс сыл иһигэр дюжинаны ылыаххытын сөп дуо, синьорина кавуринаны биэс уонтан тахса долларга атыылаһыаххытын сөп дуо? Пее!
  
  
  Өссө биир үктэл алын. Билигин кинини тулуйбаппын. Кини эмиэ штальга саҥарбата буоллар, ити АХХ кыһалҕатын быһаарарыгар көмөлөспөтөҕө. Биллэн турар, мин этим- сииним төһө өр тиийбититтэн, эбэтэр эрдэттэн сэрэҕэ суох сүппүтүттэн тутулуктанан, бу хас да күн эбэтэр оннооҕор тиллэн кэлиэҕэ. Анерсон дьиҥ- чахчы туох эрэ баар буоллаҕына, аан дойду саас- сааһынан куттала баар буоллаҕына, ол олус кыра буолуо этэ.
  
  
  Пепеля кутаа аттыгар үс саҥа хонуу кутулунна, төлөн өссө үрдээтэ.
  
  
  Горилла эттэ. - «Мин бу өттүттэн хайыы- үйэ бүтэн хаалла дии саныыбын», — диэтэ кини дьэҥкир юмордаах.
  
  
  Кини билигин көхсө ыйанан турар. Бастаан ити курдук арыый сымнаҕас соҕус буолан баран, уокка тиийбит саҥа уматык өссө күүһүрэн, уокка санныбар, санныбар, отон курдук ыаһахтанан барарын сэрэйдэ... Кини тугу эрэ сэрэйдэ. ...
  
  
  Бэгэччэктэрим уотунан аһаҕас диэкки сытан эрдэхтэринэ, нейлон шнок савченкаттан уста сатыы сытарын биллэ. Бэгэччэги туттаран баран, ачыкытын ыга тутта. Хаҥас илиилэрин былчыҥнара миигин кутуйах анныгар үчүгэйдик саһар Пьераны тутан хаайаллар диэн.
  
  
  «Аан дойду киэнин "кытта дьиҥнээх сыһыаҥҥыт хайдаҕый, Мистер Карр? Доппуруос бэйэтэ биир туоннаах этэ... Владыка билигин мин тулабар кыаллыбат суол. — Үп- харчы уонна бу мутукча туһунан тарабарщина туһунан туох эмэ итэҕэтиилээх толкуйдаа. Тоҕо диэтэххэ, оннук буолбатаҕына, эһиэхэ олус эрдэ кэлэр, онон биһиги кыра кэпсэтиибитигэр компанияны кыайан оҥорбоккут.
  
  
  Пепела күлэн күлэн кэбистэ уонна суостаах кураанах куолаһынан чугаһаа диэн, пепеля тула турда.
  
  
  Билигин иккиэн миэхэ чугас турар кэмнэрэ кэллэ. Таҥараҕа махтанабын, өссө биир үҥүүнү биэрбиттээҕэр баай дьон сирэйбин көрөллөрө. — Кырдьык тыл, - диэн ыйытта, кимтэн да ордук. — Чахчы соҕотох. Нефтяник, кини мэйиитинээҕэр элбэх. Кинини иһиттэххэ, киинэ төбөтүгэр кыратык чугаһыахха сөп. Наһаа аһыйымаҥ, синьор ...
  
  
  «Сибиинньэ курдук сырылаппыт, сибиинньэ курдук визажтаах", - диэн миигин дьөлө үүттээтэ. — Биһиги ревматизмтан ордук, мистер Карр наада. Баҕар, сирэйгин уокка эргитиэҥ дуо?
  
  
  Кини миигин хат киэр хайыһан барбыта. Ол түгэн этэ.
  
  
  Миигин хамсатаары гыннаҕына, көҥүл уҥа илиитин уунан, түргэнник хааман иһэн Пьеры сулбу тардан ылла. Кинини улахан тарбаҕынан ыйаан баран, Пепел уонна горилла икки ардыларыгар бырахпыта.
  
  
  «Чэ, портнай...» - кини билигин даҕаны кыһыылаах баҕайытык этэрин кэриэтэ. Пепела миигинниин кэккэлэһэ сууллан түстэ. Эмискэ үлүгэрдик умайбыт титириктэн төлөн төлө көтөн, түргэнник эргитэн кэллэ. Кини дөбөҥнүк оҥочоттон оҥочоҕо тахсан, эрэйи-муҥу көрсөргө бэлэм буолбут. Онтон ордук дьиксиниэ суохтаахпын.
  
  
  Бу газ бомба тардыллыыта кини түргэн уонна кыра болуоссакка концентрированнай дьайыытыгар сытар. Тыынар тыыннааҕа да, итиннэ наадата суох.
  
  
  Клетчатнай куртка уонна Кампо- Верландо кылабыыһатыгар кандидат буола сылдьыбыттара, ону хаттаан тыын киллэрбиттэрэ. Уот ньуурун үрдүнэн өрө тахсар салгын тиһэх тобоҕун илдьэ барбыт.
  
  
  Кини эмиэ атаҕар турбутугар, хайдах эрэ куһаҕаннык, сыаналаммакка эрэ, Майаҕа пляжкаҕа утуйан олорооччутунааҕар куһаҕана суох курдук сананна. Арааһа, хас да хонуктааҕыта оҕустардым быһыылаах, ол гынан баран иккистээн дьайыылаахпын .
  
  
  Эмискэ бэйэтин балаһыанньатын билэ- билэ, билэ- көрө, хайҕана сылдьара. Манна биир остолобуойга икки труппалаах остолобуойга турара. Манна ким даҕаны Картер турара, кини соругар " АХ, кыһыл, кыһыл лобстер, онтон итии, өссө даҕаны сыгынньах, Адам греопадка тиийэ сыгынньах, үтүө алтыс милииссийэҕэ рифматтан төннөр санааҕа киирэрэ.
  
  
  Ону хаттаан бүтэриэхпэр диэри, АХМ агенын өйдөөх дьайыытыгар киириэхпэр диэри, хас да драматическай малы- салы бүтэриэхпэр диэри бүтэриэхтээхпин. Ресторан куукунатыгар тиийэн, ыскаапка ханнык эрэ таҥаһы булбутум. Кини кирдээх ырбаахыны үс кээмэйдээх кирдээх ырбаахыны салгыы уурда,көҥүл швердээх, кирдээх поварскай курткалаах, олус кыра, бачыыҥкалаах рабочай бачыыҥкалаах бачыыҥкалаах ыстаныылардаах. Кини олох биһиэхэ ханнык эйгэҕэ презентацияламматаҕа, ол гынан баран, быһата, сүөргү майгыны толоостук туттууга куттал суоһаабатаҕа.
  
  
  Өлбүт дуу, суох дуу диэммин, клетчалаах куртка горилла миэхэ өссө тугу эрэ баар буолуохтаах диэн өйбөр баар этэ. Лэп- бааччы таныллыбыт таҥаһын коллекциятын тиэммит, ону эмиэ этигэр-сиинигэр төнүннүбүт. Повардааҕар кылгас маҥан куртка повардааҕар элбэх сылааһы биэрэр бу куртка уһулла уонна «фиата» күлүүһэ бу хармааҥҥа хармааҥҥа баар буоларын итэҕэйдим. Кинини маңнайгы ресторан нөҥүө тахсан, улахан ааны сабан кэбиспит. Онтон кинини «фиат- 500» иилээн- саҕалаан суолга таһаарбыта. Кини Виа-Тибуртина Виа-ҕа сылдьыбыта уонна киин диэки айаннаабытым.
  
  
  Сарсыарда биэс чаас саҕана, күн тахсыан иннинээҕи сардаҥалара хараҥаны кытта күрэстэһэллэрэ. Хамсааһын бэлиэлэрэ да суоҕун кэриэтэ, мин итирик киһи пол- оборонатыгар суулана иликпин, полицейскайдар мунньахтааһыннарын көрө иликпин. Массыыналартан патрулга уонна суһал көмө муниципальнай массыыналарыгар тиийэ.
  
  
  Припарковал» фиат "переулокка төттөрү" Ле Суперб»барда. Подъезка киирээри гыннаҕына икки өттүттэн икки улахан карабинеры, Римскэй полициятын сүрүн бөлөхтөрүн тутан ылбыттар.
  
  
  — Докумуоннар дуо? - уҥа өттүбүттэн хобдох илиибин ыга тутан баран ыйыттым.
  
  
  "Эһиги докумуоннаргыт", - диэн, хаҥас илиибин ыга тутан туран эттэ. У 'паспорын дуо? Идентификационнай карта?'
  
  
  — Кинилэр мин хоско бааллар, - диэтэ мин. «отельга эспиэрдэр.
  
  
  Ону ити сыһыанын хатылаан, икки офицер миигин итэҕэйбэт гына көрбүтэ. Кинилэр тулаларыгар хайа охсуллубут куртка дьэрэкээн өҥнөөх таҥаһы көрдүлэр. Биир көрүүм, Испирдиэммит ыстааннарым, быһа симирийбит атаҕым тостубута ыраатта да, мин хаһан да кыайыам суоҕа, хаһан да сүпсүлгэн түгэҕэр бэһиэлэй буолуом суоҕа. Кинилэр миигин канаваҕа сытарга эбэтэр уоруллубут ускуустуба уорбут айымньыларыттан саҕалаан уһун испииһэккэ харабылга ыларга быһаарыстылар дуо? Милиция киһитэ миигин хаайтаран баран, онтун ситэри хотоору гыммытын, алтыс этээс түннүгүнэн донеселаан иһиллэр дьахтар хаһыыта иһиллэ илигинэ, очко ылсыбыта. Баъзи, жаҳаннам миҳо! Дьиэрри. Ол кини. Көр Эрэ Пьер!
  
  
  Кини хараҕын өрө көрбүтэ, гостиница нүөмэрин түннүгүнэн чаҕылхай- күөх пижамнай куртка таңаһын көрдө. Кини аттыгар полиция хамыыһыйата холбоспутун көрдөрөр кыракый Пьер Симка баар. Мегафоҥҥа кини бу сарсыарда чуумпуну аймаабыт уонна чуумпуну аймаабыт дэлби тэптэрэр хамаандалары туттарда.
  
  
  — Бланд Сержант. Капров Инверно. Тута бу киһини ыытыҥ уонна бу хоско ылан көрүөҕүҥ. Кини бу талааны ситиспит Пьеры кытта сүбэлээтэ. "Хос 79. Тута!"
  
  
  Тута өлөн эрэр икки оҕом күндү, кыһамньылаах доҕотторунан буолла. Миигинниин кэпсэтэ- ипсэтэ олордохторуна, миигин олус сыаналаабыт буукубанан ытыалыы- соҥуу, барааччылар, полицейскайдар, бэстилиэтинэн өрө анньан, миигинниин благодарностаан ыыппыт нүөмэрдэригэр миигинниин кэпсэтэ- ипсэтэ, миигинниин кэпсэтэ- ипсэтэ, миигинниин кэпсэтэ- ипсэтэ, миигинниин кэпсэтэ- ипсэтэ, миигинниин кэпсэтэ- ипсэтэ, миигинниин кэпсэтэ- ипсэтэ аастылар.
  
  
  — Таҥарам, - диэн үөгүлээтэ биһиги күммүтүгэр көрсө. Камилла, Пьер, Сэбээн уонна Стадс кэннилэригэр араас пижама таҥнан турбуттара. "Эйигин букатыннаахтык сүтэрдибит дии саныыбыт". Доллар бэлиэлэрин чуолкайдык убаастыыр буолан, бу истиҥ- иһирэх тылларга кини продюсер этэ.
  
  
  "Мин эмиэ, - диэн саҥа аллайбыта. «Бу ынырык дьоннор. Ону эн өлбүт дии санаабыт.'
  
  
  — Ол гынан баран, бу таҥаһы ханна ылбыккыный? — Пьерга түстэ. Оннооҕор ити айдааҥҥа Валентинтан Валентинтан, дьиэ тапкатыттан Табаҕаҕа барыларыгар моднай холобур буолбута.
  
  
  Ону кини хайдах быһаарбытын хатылыыбын бириэмэ барыам суоҕа. Кини биһиэхэ уруккуттан уорбаланааччыбын, Ренцо да, Пьер да харахтарынан уларыппакка сылдьыбыт «фиат» суоппарыгар көрдөрбүтэ.
  
  
  «Киинэ аан дойдуга «иккиэн аан дойду бүтүүтэ» оҥорон таһаарыыны тохтоппот уонна ат уоһун үрэйэр кыахтаах өстөөхтөр бааллар", - диэтэ Ренцо .
  
  
  "Бу чучунаа аргентинецтар сирдэрэ", - диэн Пьер иһиллии олорон толкуйдаата. — Дьиэрэр интэриэстэрин уларыппатахпытын хайдах түргэнник билиэхтэрин сөбүй?
  
  
  Бу реакциялар парадиналартан ордуга көһүннэ. Мин дьиксинэр санаам улахан суолтата суох. Ол гынан баран, уоруу туһунан кэпсэтии өй- санаа өттүнэн чугас этэ. Кинилэр, баҕар, параник буолаллара буоллар, ити мин партнердарым кыттыгастарын ким да ыйан биэрбэтэҕэ. Сири-халлааны эргитэн, миигин булаары. Кинилэр Рим полициятын уонна куттал суох буолуутун сулууспатын подразделениелара миэхэ хорсуну- хоодуоту буларга кэпсээбиттэрэ, мин сүтэн хаалбыппын бэлиэтии көрбүттэрэ. Мин сүтэн эрэр кэммин кылгастык кэпсиирбэр көҥүллээҥ. Камилле уон биэс мүнүүтэ устата эттэринэн- хааннарыттан босхолоноору, Пьер уонна Ренцо сэрэтээри телефонун тутарга күһэллибитэ. Кинилэр, бастатан туран, бары уорганнар сэрэппиттэрэ. Икки хара санаалаахтары ойуулааһын олус куһаҕан этэ. Убаҕаһы уонна хааны аҕыстыы буулдьа ииччэхтээх, уһуктубут быччыҥнардаах, Украинскай ыарахан эттиктэр курдук симиттилэр. Ол гынан баран, мин куоттарбатах чахчыларым, алдьаммыт бырастыылаһыы, алдьаммыт күлүүс күнүнээҕи күлүүс дакаастааһынынааҕар быдан элбэх дакаастабылынан билиннилэр.
  
  
  Полиция уонна куттал суох буолуутун бэрэбиэркэлиир сулууспалар түргэнник уонна таһаарыылаахтык үлэлээтилэр. Уон мүнүүтэнэн, онтон Горилла диэбиттэригэр, Пепела миигин үөҕэн баран, куорат устун блокпостар туруорбуттара. Үс эр киһи үс араас телефонунан үлэлээн, урукку Любовь камиллы тула детективтэри ыыппыта.
  
  
  — Оннук сордоох киһини хаалларымаары буолбатах, - диэн астыннарда кини. «Ол гынан баран, эрдэттэн сөбүлэспэтэҕим, онон хас биирдии киһи эйигин, дьэрэкээни буларын кэтээн көрүөххэ наада этэ". Бу сарсыарда, баҕар, элбэх кыһыл сирэй, итэҕэһэ суох сайабылыанньа киириэ этэ. — Тоҕо диэтэххэ, мин эйигин кытта ситиспэтэҕим, - диэн мичээрдии мичээрдии мичээрдии эттэ. Эргиллэн олорор кырабаат диэки эргиллээт, полицейскайдар уонна детективтар толору кишниктар олорор хосторугар ыйбыт. "Ким эрэ утуйа илик куолаһа, ынырык бириэмэни ааспыта. Аны туран, итини эмиэ кураанах боппуруостаргытын дьиксиннэриҥ . Вон. Эһиги бары. Камилла Н. Оннооҕор ренцо уонна Пьер Киви ревматизмыгар имэҥнээх бирикээстэр киирбиттэрэ, хоско эмиэ кураанах буолбут. Камилла посыль аадырыһыгар баран туалетнай столицаны аҕалан туалетнай косметичканан илдьэргэ соруйбута.
  
  
  «Билигин эн миигиннээҕэр туһата суоххун, кимиэхэ Бааргын- суохтааххын, — диэтэ кини. — Ол гынан баран миэхэ кэрэ мазь баар. Кэрэ дьүһүннээх. Эр киһи сперма курдук. - Диэн хаһыытаата. — Аҕыйах чаас буолан баран, утуйаллар. Онно толору туох баар мал, эрэйэ суох. Биирдэ Сардаана оонньуутугар, доктор миэхэ маннык кэпсээтэ: carinf.com нэдиэлэ кыратын курдук эппиэтинэһи сүкпэт. Ол гынан баран сарсыарда ити аптаах кириэһи нан кэбиспитэ уонна ол күн итэҕэл инниттэн эҥкилэ суох эҥкилэ суох этэ. Бу фильм Италияҕа икки мөлүйүөнү хомуйан баран, баччааҥҥа диэри кассовай сбордары ылабын, өскөтүн адвокаттар кыратык тардылыннахтарына , көрөргүт курдук, кассовай сбордары ылабын...
  
  
  Кинини олох тугу да көрбөтөҕүм да, көҥүлбүн кыратык эй. Кини миигин сатабыллаахтык кылаата. Кып- кыра муннуктаах косметиканы ыыппыта, төннөн кэлбитигэр, кыракый косметиканы туппута. Кини биһиги илэ харахпынан көрбөтөх торбос Багдарыын сыгынньах оронугар сыгынньах сытан, Тамиллаҕа сытан, букатыннаахтык эккирэтэн баран, букатыннаахтык таҥна сылдьар таҥаһым Үөһээ өттүн өҥөйө иликпит. Бу үрдүк кылаастаах салаа туһунан элбэҕи этиэххэ сөп.
  
  
  Кып- кыра бытыылка кээмэйдээх графины булла уонна мин этим- сииним кыракый бытыылкалаах дьоҕус бытыылканы түргэнник тутта. Эмискэ балай эрэ чэпчээбитин биллэ. Ону медицинскэй өҥө, АХ сүбэлиэм этэ... Кинилэргэ хайдах сылдьыбыппытын сүбэлиибин.
  
  
  Миигиттэн көрдөхпүнэ, өйүм ордук түргэн тэтиминэн көспүтэ. Куруутун буоларын курдук, тута оҥоруохтаах малы- салы соҥнообокко, чуолкайа суох толоруохтаахпын. Дьиҥэр, Бүлүү тулатыгар чулуу күүстэри Рим уонна итальянскай күүстэри харыстыыр инниттэн, икки согорозтартан быдан судургу.
  
  
  Камилла итии хоско уган баран утуйар орону сапта. Уйбаан Уйбаанабыс кыыс миигинниин ойоҕоско уураллар, онтон төттөрүтүн, ыраас, сымнаҕас бырастыыналар уураллар, онтон миигин чэпчэки суорҕанынан саһыараллар. Таһырдьа хайыы- үйэ умайан, Камилла икки балконнаах түннүктэригэр штаты сабыта анньан кэбистэ.
  
  
  "Билигин сиппитиҥ, Дьиэрэй," - диэтэ. — Бу ыараханы көрсүбүтүҥ буоллар, кинини груза дойдуларыгар ыытыан сөп икки кыра пилеллэри хаалларыам. Ол гынан баран, соҕотохсуйан олорорго син сылайдыҥ дии саныыбын.
  
  
  У зот соллаллоху алайхи ва саллам мени яхши кўрганлар.
  
  
  «Мин бэйэм утуйуох тустаахпын», - диэтэ кини. "Таҥарам, мин, арааһа, эргэ ведьмҥа майгынныыр».
  
  
  Докторга оонньуур институту 14 саастаах гиперсексуальнай кыыһы-скауҥҥа сырытыннарбыта уонна эмиэ ол туһунан кэпсээбитэ. Эй, ити өйө суох сөбүлээтим. Кини мин кырабыттан оронум кытыытыгар олоро сатаан дьалаҕай иэһин салҕаабатаҕыттан үөрбүтэ.
  
  
  Киниэхэ өссө төгүл махтанан баран, полковник динжес чаһыны коридорга, вестибилгэ олордубутун иһин, утуйа сытыам диэтэ.
  
  
  АХ аадырыстарын тула өссө икки чаас анараа өттүгэр киһи көрсө сылдьыбытым.
  
  
  Биэс мүнүүтэ буолаат, Камилла төннүөн иннинэ туох эмэ умнуллубут малы ылан баран, сакаастыан иннинэ олорорго холоммута. Лось Тамилла дьикти этэ. Кини бэйэтин эмиэ киһитин курдук биллэ. Менга шелк эбэтэр Камилла курдук кытаанах соҕустук анньыллыахпын баҕарбаппын эрээри, Женя сүппүтэ, онон таҥна сатаан баран, аҕыйах ахсааннаах укуолтан ураты тугу да билбэккэ аһарыахпын сөп эбит диэн көрбүтүм. Икки бытыылка тааһы утутан баран , биир бытыылканы таас хармааннарын тула уган кэбистэ. Бу сырыыга кини левой оһоҕоһунан сыһыартаата уонна Вильгельминнээх кобураны кэттэ. Кини биири булбут убайдарын тула пьераларын бартыбыалын кистэлэҥ отделыгар киирэн мүнүүтэҕэ уурбут. Ханна барарбын билбэтим эрээри, хат туттууттан туттуллубатаҕым.
  
  
  Кинини улахан концентрацияны кытта бииргэ үлэлиир йогтар позицияларын даҕаны көрсүөхпүн сөп. Онон, толору таҥастаах, толору таҥастаах, атаҕын бүүс- бүтүннүү кэлэн, сиэдэрэй квартиратыгар тэбис- тэҥҥэ үктэнэн олорбута.
  
  
  ЦРУ, ону таһынан АХМ илимин халыып-халыып, уоруу- талыы, төннүү туһунан иһитиннэрдэ. Ол гынан баран таҥара билэрэ, төһө токуруйбуттарын, чуолкайдык толорбот, бутуурдаах уонна бутуурдаах буолуон сөп. Кини бэйэтин тус бэйэтин, АХУНБАЕВ компьютерыгар сөптөөх дакылааты биэриэхтээх уонна өссө чараас Өйүнэн- санаатынан биэриэхтээх этэ. АХУНБАЕВ финансовай вундеркинда АХМОН Саймон эмиэ баан нөҥүө 500 000 долларга баан нөҥүө Насауҥҥа саҥа партнердарбын кыратык хасыһарын сэрэтиэххэ наада этэ. Баан аадырыһа мин иннибэр баар буолан, ол иһин суол сорҕото ууруллубута сэрэйбэтэҕэ. Ол гынан баран, дьон- сэргэ отела хаһан, төһө буолбутун билиэ этэ. Уоруу уонна барыллааһын эчэйии биир сүнньүнэн ренцо күҥҥэ иккитэ улахан дьыалабыай көрсүһүүгэ түбэспитин эттэ. Ити кэмҥэ сүтэрбит чааһыгар ылыллан, өссө да сэрэйдэххэ, ылыллар буолла.
  
  
  Дьэ, биир санаа киирдэ. У чымадааҥҥа сууна түһэн, буруйа суоҕу хаттаан таһаарда. Ол гынан баран, страницаларбыт страницалара суох буолан, страницалары кыайан кистээбэккит. Биһиэхэ түөрт уон сөкүүндэнэн уһуллубут гелигнит дуоллары кыракый ыскылааттаах, ол кэнниттэн сүүрбэ щелчоктары таһааран баран, уонтан тахса квадратнай миэтэрэ иэннээх лиэнтэҕэ лиэнтэҕэ маарынныыр улахан лиэнтэҕэ маарынныыр лиэнтэни ыһан кэбистэ.
  
  
  Кини түннүгүгэр тиийэн, хас сыл аайы Аллараа баар уулуссаны уһугуннараары Ривин быатын арыйа баттаата. Икки патрульнай массыына уонна биэстии көстөөх полицейскайдар уулуссаҕа, ааһан иһэр дьоҥҥо штатскай средстволарга хас да полицейскайдар эмиэ бааллар. Таһырдьа бокс түннүк анныгар былчыҥнаах үс офицер баара. Таһырдьа ханнык баҕарар долгуйуу табаарыстарыгар көмөлөһөргө күһэйиэ этэ . Регистрацияланыан иннинэ таһыттан дьиэни көрдө уонна ханна көрбүтүн, үлэ хаамыытын толкуйдаата. Кини билигин да онно баар. 1897 сыллааҕы датабыт, уон алтыс үйэ кэрэ- бэлиэ дааннайдарын кэрэһилиир архитектор тутуллубута. Үөһээ бүлүүлэр бары олус ыарахан, ыарахан таас чохтоох этилэр. Көнө муннуктаах таастар хас биирдии миэтэрэлээх таастар. Уон- биэс мүнүүтэ иһигэр түргэнник түһэрэргэ кыһамньы наада. Ол гынан баран, баара суоҕа үс- биэс мүнүүтэлээх түгэҥҥэ түһэргэ, кини эрэнэрин курдук, кыратык уустук этэ.
  
  
  Кинини куотан, куртканы төлөрүппүтэ уонна ыстаансыйалаабыта. Онтон халааты кэттэ. Билигин да кып- кыһыл, кып- кыһыл косметикаҕа наадыйбата, сытыырхайбат сирэйим- хараҕым сылыйбат. Гостиницаҕа киирэн ааны арыйда.
  
  
  Мин иннибэр бинтиэпкэлээх, бэлэм ытарга гигант чиккэс буолла. Миэхэ былаанныырбар барытыгар ытыктабыллаахтык сыһыаннаһыахтара.
  
  
  Итини үчүгэйдик ситиһиэхпин баҕарабын,-диэтэ итальянскайдыы. «Мин нервэм ити-дьэ эстэр ». Ити курдук бары ылыннарыылаахтык ылыннарыылаахтык, киҥнээхтик киҥнэнэн кэбистэ. «Баһаалыста, аныгыскы үс чаас устата миигин дьиксиннэрбэтиннэр", - диэбиппэр " миэхэ син биир баар. Кыратык тиэтэйиэхпэр диэри, офицердаргытын кытары кэпсэтиэм, онтон кыратык тиэтэйиэхпин баҕарабын.
  
  
  — Ол гынан баран, бу эмиэ инструкцияларым этилэр, — диэтэ кини иккиһин байыаннайдыы чиккэс гынан баран.
  
  
  — Бэркэ, - диэтэ мин. Кини саҥата суох халааттан өрүһүйэн, штанинаны хасыһан баран, үөн- көйүүртэн чымадааҥҥа аэрозолу булбута. Итини ханнык эмэ Муома баарын билбэппин, ол гынан баран алтыс Дүллүкү илиилэригэр илиилэригэр илдьэ сылдьар чараас араҥаны үөскэтэр, тириини ыга баттатар чараас араҥаны үөскэтэр. Кини хаппыт тириитэ перчаткатын курдук кытаанах буолан хаалар. Бу биһиги дьиктибитин-химик быраастар тулалаабыт производственнай сыаннастара. Билигин ону аһаҕастык этиэм этэ.
  
  
  Кинини салгыҥҥа даллатан, икки мүнүүтэ үрдүктээх тарбахтарын тоҥхоҥнотон кэбистэ. Онтон зинаяна кинигэтин оронуттан көтөҕөн түннүк диэки көтөҕөн таҕыста. Кини ити штуканы көҕүлүүр Үөһээ уҥа муннукка ыскылааты оҥорбута сүүрбэ биэс сылга диэри бытааннык аахта уонна түннүгү арыйбыта. Кэлин ону сууйарга көҥүллээбитэ уонна түннүгү хаттаан сабан кэбиспитэ. Уон биэс сөкүүндэ өйө суох умайда .
  
  
  Гелигит икки танкер бэйэ- бэйэлэрин кытта харсыспытын курдук дэлби тэпсэн баран, хайа да хайысхаҕа баар уулуссаны бүтүннүүтүн кэриэтэ гостиницаҕа аана таһыгар көтүтэн кэбистэ.
  
  
  Бу түгэҥҥэ кинини атын түннүк аттыгар, онтон таһыттан таспыттар. Кини балконуттан кирпииччэ суумкатыгар түһээт, биир хараҕынан көрөн, дьон тэбис- тэҥҥэ тэбинэн олорор сиригэр тамнаабыттар.
  
  
  Наһаалаабыт наһааларым наһаалаатылар уонна уулуссаттан нэһиилэ кистэнэн баран, аллара түстэ. Бэрт аҕыйах сөкүүндэ иһигэр кыраһыабай гынан баран, былыргы лифтэнэн аллара түһэ түстэ. Онно сылдьан, өссө кураанах тротуар устун баран, атын муннукка такси сигналын биэрбитэ.
  
  
  Ону анаан- минээн аныыр сирим, иккис Контакт аадырыһын ырааҕа суох, ол эрээри сойуолааччылартан өрүһүйэр быдан ыраах.
  
  
  Киһитэ тахсан икки муннугун эргитэн баран, бэстилбээлгэ киирэн, манна саамай миэстэлээх турист буоларын курдук, туристыы хаама сырыттым. Онтон служебнай аанынан тахсыбыта. У наткулся на переулок. Икки дьиэбиттэн портка киирэн, миигин ким да батыспатын өйдүү сатыы, өссө үс мүнүүтэ күүттэ. Ааһан иһэн тротуар кураанах хаалбыттар. Мин салгыы бардым, онтон икки кылгас сигналы оһох Знамялаах куолакалы биэрдэ. Күнү- дьылы арыйыыттан " Чик» тыаһа сатараата, иһирдьэ- таһырдьа, иһирдьэ түһэр.
  
  
  Ааным иккис этээскэ орто саастаах эр киһи көһүппүтэ. Кини Правительство уруулуу Агенствотыгар үлэлээбитэ. На ней мне было линейный фланелевый халаат без прязывают ней, который сделают мязь бязленные труссы жизни.
  
  
  «Боппуруостар, боппуруостар, боппуруостар. Оҕолор барахсаттар ахунбаев комбинацията уонна АНП. Кинилэр тус- туспа кэпсэтэллэр.
  
  
  — Куоластааһын тоҕо манна баарый, — диэтэ мин. — Давай, Мак.
  
  
  — Гилкрист, - диэтэ кини күлэ-күлэ. «Мак Буолбатах».
  
  
  Чэнчис, чэнчис, хомуньуус курдук ыраас, дьүдэх көстүүлээх утуйар хоһугар ааспыта. Дальнай Востокка эркиннээх улахан мас дьааһыга дьааһык аҥарын аһан трансивер аһыллыбыт. Иккис аҥара электроннай тэриллэри ыытыынан дьарыктаммыта,ол иһигэр тыл элбэх сүһүөх тэриллэрдээх телефонунан.
  
  
  — Уоруу, өлөрүү, бомба, — диэн сыыһа- халты саҥарда. «Дипломатическай сулууспаҕа, өрөспүүбүлүкэтээҕи шпион уопсастыбатыгар эрэ буолбакка, дипломатическай сулууспаҕа сылдьабын дии санаатым. Миэхэ эрийэн этэрбин көҥүллээ, оччоҕо тыллары преобразователь нөҥүө кэпсэтиэххин сөп. Баҕар, оччоҕо сынньаныам.
  
  
  Кини сыыппараларын кыратык эргитэн баран, Морзе клавишатынан тэриллиэҕиттэн ыла үөрэммитэ.
  
  
  Кини салгыы тура сылдьыбыта. «Сорох тулабыт көннөрү чааһыгар өлөрүллэр. Тоҕустан биэскэ диэри. Биир кырабааттан атын уонна биир барбекеттан куоппаккын. Держи, Картер. Дьэ, ол иһин эһиги шпион ситимигэр араас шпоннар наадалар.
  
  
  Кураанах куолас кулгааҕым букатын абсурдаахтык иһилиннэ, тыас иһилиннэ. "Гений удьуорун, Ник," - диэтэ кини. «Мин эһигини кыра проблеманы быһаарарга ыытабын, ону ылбыт бастакы сонун, эһиги сүрүн кыһалҕаҕытын бэйэҕит билэҕит. Манна сурулла сылдьар...» Мин кини отчуоттарын тулуйбакка үлүһүйэн туран истибитим. — Манна этиллибитин курдук, эйигин вертолекка баайан икки уолу уорбуттар, эйигин, хаһан, ханна барбыккыный, тыыннаахтыы уматаары тэринэ сылдьаллар. «Биллибэт биричиинэнэн " өлүү. Салгыы туох да кэпсээнэ суох сэрэйиэххэ сөп, ол гынан баран, эр киһи биири, уолбун тулалыыр гына түөртүү эр киһини ылыахха наада дии санаабытым. Эйигин кытта охсуһуохха диэн алта.
  
  
  Кинини уорбуттарын курдук быһаара охсуохтара диэн дьиксинэрэ. Итини өссө тулуйумтуо диэн буолбатах.
  
  
  «Мин билэрбинэн, эн бу итии цыпчааккыттан ыларгын билэбин, - диэтэ кини, - ол гынан баран, эн көмүскэлгин намтаппытыҥ иһин буолбатах. Хематтан тэллэххэ сытыаҥ диэн миигин долгуппат...» Сенсационнайга, сатамматах да буоллар, ити санаалар хайдах киирэллэрин сэрэйдим ... эһиги информацияны биэрэр. Ол эрээри, суох оҥорор буоллаххытына, эмиэ оннук буолбатаххыт.
  
  
  — Миигин ликвидациялаабатахтара, — диэтэ мин.
  
  
  — Бу уолаттар кимнээхтэрий? — аан дойдутааҕы буруйдаахтар каталогынан толору каталогынан сылдьалларын ыйытта.
  
  
  «Суоппар быраабын миэхэ көрдөрбөтөхтөрө», — диэн сарказряҕа хоруйдаата. «Тэлэбиидэнньэҕэ эмиэ ханнык да докумуон суох этэ. Ол гынан баран, американецтары олус таптыылларын, коммунистар ыйыахтарын сөп дии санаабаппын. Ол биһигиттэн туохха да аралдьыйбат. Бүгүн абаҕата кимиэхэ барытыгар көмөлөһөр, сарсыныгар кини өстүйэр кыахтаах".
  
  
  « Чертовых фактары тутуҥ», - диэтэ Хоук. «Политика философиятын бэйэ- бэйэлэригэр харыстаа. Мин телекеҥҥэ ис хаартыскалаахпын уонна Римҥэ штатнай чилиэннэрэ буолбуттарын бигэргэтиэххэ эрэ сөп. Баҕалаахтары барыларын куортамҥа туттараллар. Ол гынан баран, мин билиэхпин баҕарабын: анерсон уорбаланарын туох эмэ буллугут дуо?
  
  
  — Кинини ким эрэ уорбаланарын буллум, - диэтэ мин. - ол гынан баран, бу барыта төһө кытаанахтык, туохха барарын өйдүүргэ ситэтэ суох». Кини кылгас былааҥҥа көспүтэ: "Нит Мир Мира" үөһэттэн ордуга суох этэ, ол гынан баран, ВУЗ коллекцията международнай баракааны тэрийэргэ олус баҕалаах буолуон сөп диэн санаа баһаам. Аан дойду ханнык баҕарар туочукатыгар ол паромнар бааллар.
  
  
  «Бу икки киһи мин утуйар хосторум ситэ- хото киирэ иликтэр,-диэн түмүктээтэ мин, — диэн саарбахтыырым. Ол гынан баран, ким эрэ миигин доппуруостаһа сатаата. Кинилэр, миигин тулалыыр дьоҥҥо- сэргэҕэ биэрэргэ кыһанааччылар, бары "сырдык сүүрээнигэр"аһаҕастык ыйан биэрдилэр.
  
  
  Кини иһитиннэрбит чахчыларын толкуйдаары, хас да сөкүүндэҕэ паузаны оҥордо. Ону эмиэ кумааҕы тыаһын иһиттэ.
  
  
  — Туох эрэ, - диэтэ кини. «Бомбовай атаака. Ким эрэ эйигин өлөрө сатаата дуу, эмиэ сонно тута үөрүүгүн көрдөрө сатаата дуу?
  
  
  — Ол мин этэ, - диэтэ мин. өрө тура иликпинэ, бу оборудованиены миэхэ биллэрээри, Ыксаллаах илдьиттэрин туһунан иһитиннэрбитим.
  
  
  — Үчүгэй, - диэтэ кини үөһэ тыынна. — Билигин хайдах төннөөрү гынаҕын? Билигин Бүтүн коллеһы көрбөккүт дуо?
  
  
  Ону "наадата суох буолуо дии санаабаппын", - диэн кэпсээнин саҕалаата .
  
  
  - Суох, Ник, - диэтэ кини. «Үлэҕитин- хамнаскытын сиһилии билэбин, ол эрээри олоҕум судургу. Ол гынан баран, манна ким да кыайан өйдөөбөт, тоҕо эрэ ол самолетунан тугу гыммыккытын ким эрэ билэр кыахпыт суох. Бу кыыһы Розаны розаны обургутук тардыбатаҕа диэн эрэнэҕин дуо?
  
  
  — Бу көмөлөспүтүм, — диэтэ мин. - ол гынан баран, ким эрэ кыра оҕо диэн харчы туттабын. Эйи аадырыспын устуу, баҕар, дьайыыны кыратык түргэтэтиэн сөп. Ол гынан баран, кинилэргэ эмиэ биһиэхэ курдук сыана».
  
  
  — Кинилэр биһиэхэ сылдьаллара буоллар, - хохуолу хорутан эттэ. «Мин үс төгүл бэрэбиэркэ ыытыам: биһиги, арааһа, Алиталия да буолуо. Ону сэргэ Голдия чааһа эмиэ туттарылынна. Биэс сүүс тыһыынча доллар. Ону билэр, ол гынан баран, баҕар, саҥа суруйуу буолуо. Мин суолбар эһиги саҥа табаарыстаргытын көрсөбүн. Ана шундай каракулий Анерсон эшитиб бориб, унинг хаста да сабабли бўлиши мумкин. Хаймантан хоруйу ылаҕын. Гилкрист көннөрү саныыр. АА, швейцарскай нүөмэрдээх бэлиэни, немец кыыһа. Кинини Югфраҕа маарынныыр тыл эттэ. «Баҕар, иирбит андроид этэ . Баҕар эн да буоллун. Бука, бары. Чэ, отельга төнүннэххинэ, чаһыны ситиһэ сатыыгын, ол саҕана рифманы эргийэ барыаҥ иннинэ.
  
  
  Скремлер туруупканы ыйаан баран, төҥкөччү тутунна.
  
  
  Суруксут гилкрист Сунтаартан төрүттээх киһи анерсон малы- салы ылан, инники оборудованиетын саптаран, дьоллоох этэ.
  
  
  Кини такси ылан сулууспалыыр ааннарын бэлиэтии көрөн олордо. Ким эмэ миигин көрүө дуо диэбиппэр, ол гынан баран бэйэм приватниктарбын кытта сирэй көрүөхпүн баҕарбатаҕым.
  
  
  Лифт үөһэ этээскэ тахсан холла эркинигэр тохтоото. Муннук мин күнтэн хас да футуктаах этэ. Муннукка тиийээт, часовойу көрөн, турар туох да уратыта суох, аргыстарым ааннарыттан саҕаланар. Үчүгэй.
  
  
  Камилла хаалларбыт бытыылкаларын тула тэбээн кэбистэ. Бытыылканы атын сап саалаҕа түргэнник сиигиртэ. Ону чаһы кэлэрин кэтэспэт. Уолу үчүгэйдик иитиллибит тулуурдаах, тулуурдаах киһи этэ уонна киниэхэ ууруллуон сөп. Сонно тута, мин иннибэр бытыылка эркинин туһунан бытыылка тыаһа иһилиннэ, ааны сабан кэбистэ. Биэс-алта хаамыыны коридорга уурбут Часовой бэлэмнэнии карабинын тутан баран көрүдүөр устун хаамыталаата. Мин халааты Кэт, халааты Кэт уонна биир чаас иһигэр өйдөммөт киһи оронугар төннөн кэлэрин көрөргө мүнүүтэ наада.
  
  
  «Билигин кини нүөмэрдэри өйүүргэ ыҥырабын», — диэн быһаарбыта мин. «бу туох буолбутун эһиги билэргит туһугар, боростуой отель. Арай тыас иһиллибэт дуу? — Туох да, СР , - диэтэ кини. «Кыра дэлби тэптэрии. Устудьуоннар, коммунистар, монархистар. Эн холку кэһээччилэр мэлдьи бааллар. Таарыччы эттэххэ, кухняҕа эмиэ бэрээдэги көрөр дьону тула биир киһи баар.
  
  
  Ону хоруупсуйа сүбэтин- аматын тиһэҕэр тиийэн, аныгыскы операция иннигэр кыратык толорорго соруммута. Тайах Кыыл- сүөл хаһан да күөмчүлээбэтэх буолан, хас да бааһырбыт миэстэттэн ураты эбит.
  
  
  Халааты төлөрүппүтүгэр, бүрүүкэҕин ыйаан, ырбаахытын уонна хаалтыһын устуулга быраҕан, ороҥҥо сытарга бэлэмнээбит. Тымныы мартовской сарсыардааҥы тыал үрэр, онон хоско түннүгү сабарга бардым.
  
  
  Түннүк эрэ буолбатах, түннүк иннигэр аһаҕас этэ. Бомбаны бырахпыт курдук, кинини чертовскайдыы үчүгэйдик билэр. Мин суох кэммэр ким эрэ мин нүөмэрбэр сылдьыбыт. Ким эрэ онно баар буолуон сөп.
  
  
  
  
  4 баһылык
  
  
  
  
  Утуйууттан өссө кыратык кэтэһиэххэ наада.
  
  
  Камзоль үрдүнэн ыйанан турар биэ " Люгер» таһаарда уонна күҥҥэ төттөрү айаннаата. Ити чэпчэкитик дьэҥдьийэн көрдө: ыҥырыллыбыт ыалдьыт коридоры туһаммакка, оройуон киинигэр төнүннэрэргэ коридорынан туһаммата. Барыта икки улахан хос, гостиница уонна утуйар хос, ону таһынан улахан ваннай хос. Онно Дүллүкү күрүөйэ буолан ааспыта. Кини ыарахан портьердар кэннилэриттэн дьикти дьыбаан иһин өҥөйбөтө. Ликер курдук кээмэйдээх Барыыһап олус кыра этэ да, кинини син биир таарыйда. Барыта кураанах. Эмиэ утуйар хосторугар: шоралаах, ыскаап иһигэр, хаана анныгар.
  
  
  Аан чуораана иһилиннэ. Ваняны таһыттан соттор уонна аан анныттан олоппоһу илитээри бу аҕыйах сөкүүндэ ороскуоттаата. Сылдьааччы онно кистээн сытара буоллар, эбиэт аннын ылыар диэри кыайан тахсыа суоҕа этэ.
  
  
  Үрүҥ куртахха Официант аһыы- аһыы илпин уунан кэбистэ. Ол биир өттүнэн мин приватникпын, иккиһин - иккис охранник миэхэ кухняҕа буолбутун, сарсын бэлэмнээһинин кэтээн көрбүтүн эрэннэрбит формаҕа иккис охранник саҕалаата. Киниэхэ исхаҕа махтанна, чэй официаҥҥа туттарда уонна көрдөөһүҥҥүн түмүктээри төттөрү барда.
  
  
  Ваня эмиэ кураанах.
  
  
  Ол эрээри аһаҕас түннүк хаалбыта. Мин суохпар ким эрэ киирбэтэҕэ буолуо, быыс- хайаҕас профильнай талах, декоративнай скульптура уонна хас да патруль харахтарыттан быкпыта. Дьэ, онуоха эмиэ өйдөөх, саата да суох киһи наада. Мин бэйэм утарылаһааччыбын сэниир кыаҕым суох.
  
  
  Иккис түһүмэх саҕаланыыта мин диагнозпын бигэргэттэ.
  
  
  Мин чымадаан уонна дипломатическай бартыбыалым кичэллээхтик кэрийэн көрдүлэр. Барыан иннинэ, барыан аҕай иннинэ, харахха көстүбэт баттах курдук ып-ыраас, модьу-таҕа көрүҥнээх, ону ааһан, барыан аҕай иннинэ, сиргэ- буорга тэпсиллибит. Кыракый бартыбыалга кистэлэҥ отделение көстүбэтэ. Кинини бэйэтин кытта дьэрэкээн, уорбаланааччы туох да суох буолан, кердерер быһаҕын илдьэ барбыта. Чымадааны тулатыгар транзисторнай приемник аҕалан үлэтигэр төннүбүтэ. Кини эмиэ бу сырыыга тэрилин истибит үс хос дьэҥдьийэн көрдө. Радио ханнык баҕарар атын радио курдук көстүбүтэ, ол гынан баран хас да хамсаныыта эффективнэй детекторга кубулуйуон сөп этэ.
  
  
  Миигин истэргит курдук, син-биир этим. Ону барытын оннукка хаалларда, бу мин дьиҥнээх сирэйим хартыынатын кытта сибээстээх, ордук куттала суох миэстэлэргэ департаменнар Леппуустардааҕар буолуох этэ. Ол гынан баран, хайдах эрэ саҥа, уустук видеоаппаратураны көрбүтүм:киэҥ муннук объектара, кэнсэлээрийэ кнопкаларын төбөтүттэн ордуга суох, экраҥҥа көрдөрүүнү биэрэр кыахтаахтар. Она не могут контролировать слово Картера, но движающие записей того, что я его рассказают «Люгер», роюсь В секретном отделении газ бомбы или других оонньуурдары (АХШ Отдела технических трюков) не является моим гиперсексуальному боростуой Дери Карра, техасского плейбоя.
  
  
  Кини биир дорҕоону гостиницаҕа бэлиэтии ылла, хос муннугар турар кыра тоһоҕо-передатчик. Ол, арааһа, бу оройуоҥҥа саамай ыҥырыылаах кэпсэтии таҕыста быһыылаах. Кини баар сиригэр хаалларбыта.
  
  
  Туалетнай столик үрдүнээҕи сиэркилэҕэ икки этэ: биирэ туалетнай остуолга, иккиһэ орон төбөтүн кырабаатыттан тимэҕин сапта. Мин ити туох да мөккүөрэ суох интэриэһиргээбиппин өйдөөбөтүм. Ол гынан баран кини тыытыллыбакка хаалбыта. Ханнык баҕарар микрофон икки өттүнэн үлэлиэн сөп, баҕар, сыыһа туоһу курдук туһаныахпын сөп этэ.
  
  
  Ваня ханнык да бэлиэлэрэ суох. Сороҕор бу сүүрүк уута саатар саамай үчүгэй истээччигэ тиэрдиэн сөп диэн кытта сибээстээх этэ. Онон хема- ны кытта дьоһуннаахтык кэпсэтэрбэр тиийбитим буоллар, хаста да сууйан- сотон үлэлиир дьоммор толору көмөлөһүө этэ.
  
  
  Арыый долгуйан, сиэбитин тымныы сарсын ороҥҥо сытан кэбистэ. Төлөпүөн биир эрэ биэриитэ буолар буолуохтаах. Ол Камилла этэ. Чаҕылхай, чаҕылхай уонна кыһамньылаах . - Диэн ыйыппыппар, тайах баайарыгар көмөлөстө.
  
  
  Кини эмтиирин уһатыахпыттан ордук буолуо, мин былаанныырбар ордук буолуо этэ. Ол аата эй (кырдьык) эмп миэхэ туох эмит туһалаабыта миэхэ көмөлөспүтэ, ол гынан баран (сымыйата), мин билигин да чараас титирэстиирим буоллар, кыратык титирэстиирим буоллар диэн баҕа санаабын тиэрдэбин.
  
  
  "Чиэһинэйдик этэбин, - диэтэ кини, - күн уотун үгэһинээҕэр быдан улахана суох. Кыратык сынньаныаххытын наада. Ренцо ыҥырыа. Уонна кыанар буоллаххытына, бары киэһэ хойут сүбэлэһэн баран сценарийынан сүбэ мунньахха барыахпытын сөп. Ол эрээри ити хас да чаас ылыаҕа. Римҥэ хойут эбиэт. Онон сынньан. Дьиҥэ, мин ааспыт түүннэр алдьатыылаах дьайыыларыттан туораары хас да чаас наада этэ!
  
  
  Ону өссө төгүл махтанан баран, төттөрү ороҥҥо түстэ да, утуйарга буолбакка, уоскуйарга, мин өйбөр баар чахчылары бэрэбиэркэлииригэр, былааннарбын оҥороору.
  
  
  Бу иһитиннэрии кэнники эбиэттэн улахан суолтата суох. Куоластааһын сценарийы түмэр ордук. Бэрт элбэх мал туһунан өссө да иһитиннэриллэ илик , ону "аан дойду бүтүүтэ" билбититтэн ордук. Баҕар, ол хараҥаҕа кыратык сырдата түһүөм.
  
  
  Ренцо аҕыйах мүнүүтэнэн телефоннаата. Чуораан иһиллэригэр хас да итэҕэтиилээх хоһоону таһаарда. Эбиэт отучча киһилээх чэнчис сүүрүүгэ отучча киһи анаммыт. Сценарийы дьүүллэһии сонно ыытыллыахтаах этэ, кулууп кэпсэтэригэр сабыылаах хос иһигэр.
  
  
  «Онно биһиги оборудованиебыт тула хас да ымпыгын- чымпыгын көрүөххүт», - диэтэ Ренц. «Оччоҕуна эһиги эмиэ сүрүн линиялары истиэххит".
  
  
  "Чэ, ити баҕарыам этэ, ренцо», - диэбитим ээ... ол гынан баран мин билигин да тирэхпин уурдум".
  
  
  «Мин эйигин Тиэтэйиэхпин баҕарбаппын, — диэтэ кини сөбүлээбэтэх, — ол гынан баран, бу эйиэхэ инвестор быһыытынан улахан суолталаах уонна интэриэһинэй буолуон сөп... Эн толкуйдаабатаххына".
  
  
  «Биллэн турар, кинини өссө да дьыалаҕа таһаарыам», — диэтэ мин. «сценарийы барытын биир гына толоруом диэн эрэнэбин».
  
  
  — Дьикти, — диэтэ кини. Кини миэхэ эбиэт саҕаланыаҕыттан кыратык сынньаныа диэн эппитэ. — Мин дьиэ кэргэним тула олорон остуолу түмүктээри сорунабын. Бу ыйытыкпыт сценарийын тургутар күүһү биэриэҕэ. Билиҥҥитэ.
  
  
  Иллэҥ кэммэр биэс чаас этим. Ити бириэмэни хайдах туһаныахпын сөбүй, сонно тута кэриэтэ эрийэн ааны тоҥсуйан, Аллараа остуолга хаалларбыт кэмпиэри туттарда.
  
  
  «Биһиги эксперт почта бомба буолбатах", - диэтэ. Ол гынан баран, кини миигинниин ыалдьыт буолан, фейерверк уонна радиацията суох арылла илигинэ, ыалдьыттыы хаалбыта. Бу иккис оптуорунньукка Виа дела фонтанелла галереяҕа притивтар быыстапкаларын арыйыыга лоп курдук бэчээттэммит ыҥырыы этэ.
  
  
  Ону мин ол кэмңэ культурнай лоховтар испииһэктэригэр киллэрбиппэр быһаарыыны кытта көрдөрдүм. Им-ньим барда.
  
  
  Кини сүтэн эрдэҕинэ, биир тарбах төбөтүн эргиччи уурда уонна мин билэрбинэн, пластик уһулла. Бу мин боппуруостарбар хас да чаас анараа өттүгэр хайдах- туох ситиһиллибитин туһунан дакылаат буолла. Гоорганов тас механизмын салыҥнааһын тэтимэ бытаарыан сөп эрээри, агро курдук бытархай Правительство тэрилтэлэрэ сырдыгы сыымайдаан үлэлиэхтэрин сөп, өскөтүн ол наада буоллаҕына.
  
  
  Быһа холоон картаҕа пластиковай оболка суох алта кыра сернай квадратнай квадратка суох буолла. Ону мин дипломатическай бартыбыалбар кистээн 200- чэкэ төгүллээх ювелирнай луупаны аҕалан биэрбит. Онно мин эмиэ кирпииччэ суулаабыт дааннайдарбын кэҥэтэргэ, өйбөр көһөрөргө прикраватнай лаампа көмөтө наада этэ.
  
  
  Бастакы квадрат сүнньүнэн, мөлүйүөнүнэн доллары ымпыгар- чымпыгар тутара, хаһан эмэ сурутууттан аккаастанар наадата тирээтэҕинэ, хайдах үлэлиэхтээҕий? ИККИС- үһүс саҕаланыыта АХМАКУЛЕЙ Андрерсон анализтааһынын кытта сибээстээх этэ уонна ис сулууспа сатабыллара ону тулалыыр эйгэттэн ордук сыаналамматтарын бэлиэтээбитэ. Буукубаны тула түмүллүбүт ааттары кытта буукубаны кытта кэккэлэһэ сыталлар уонна арахсыбаттар Юнг... аны туран, араас интерпретацияларга дюжинаны ылбытым. Ис хоһооно итиннэ сытар эрэ буоллаҕына, кини бэйэтэ биэрбит интерпретацията буолар, ол аата буукуба аата-профессор Симка швейцарскай бааны кытта сибээһин сыымайдыыр. Ол гынан баран, бу көрүҥҥэ франкалары, лирдары кытары таһырдьа сытабын. Скептиков биир эргимтэ эһиэхэ форматын курдук сурулла сылдьар тылы ааҕан баран, кытаанахтык этэбин: эдэр саас үүнүүтэ, бастатан туран, Пьер Симкаҕа сыһыаннаһыан сөп. Атына эттэххэ, ити эмиэ биир Эмиэрикэ буолуохтаах , өссө биир уоннааҕылааһын, үөрүү- көтүү, кырыыс буолуохтаах диэн этэн турар. Өссө биир абсурднай. Бу каракулейга сыһыаннаах.
  
  
  Оттон мин бэлиэтиирбэр, маннык ис хоһоонноох кыахтар испииһэктэрэ-рекламнай агентствоттан кыра тиэргэҥҥэ тиийэ. Эмиэ наһаа логическай буолбатах. Ону бэйэтэ эмиэ посольство утары библиотекаҕа уонча мүнүүтэ көстүө этэ.
  
  
  Бастакы икки квадрат иккис строканы ыккардыгар Хоь Марсланд, силбэһиитэ, хоьооно, Меллори уонна Пьер Симка туһунан сиһилии иһитиннэрииттэн тутталлар. Ити барыта олус интэриэһинэй этэ эрээри, ханнык да схемаҕа кыайан кэлбэтэҕим. Аһыныгас чиэһинэйэ суох чиэһинэй буолуу, сиэр- майгы өттүнэн сатарыйыы, Сиэр- майгы өттүнэн улахан эмоциональнай- психическэй өттүнэн итэҕэһэ суох буолуу суоҕун таһынан, киин куорат улуу деятеллэригэр көрсөр. Үөрдэр кыһалҕалара, сүрүннээн бытыылка тула түмүллүбүт курдуктар. Кини мэлдьи арыгыһыт этэ, үксүн арыгыны үчүгэйдик көспүтэ. Ол гынан баран, бириэмэ аҥаарыттан балтараа сааһыгар диэри интервалтан ханна эрэ бу ньирэй көрөр- истэр киһилээҕэ, ону кытта олус куттала суох кырдьаҕастар дьиэлэригэр илдьибиттэрэ. Урут ахтыллыбыт кокаин диэн ренцо- кокаинаҕа сылдьыы бэлиэтэнэр эрээри, бу обургу наркотиктары эбэтэр арыгылааһыны кытта сибээстээх буолбатах этэ. Ити, оччолорго, син балай эрэ эрдэҕинэ, кини империятын, империятын финансировкалаабыт выходкаларын барытын суулаан, бутуйан хаалбыта. Ону көрбүтэ, бу ийэ ыала аҕыйах ахсааннаах, төһө да былыргы билии рифманы тула сирдэри баһылаабыт эбит. Бүтүн сири- уоту отела, бас билии аан бастаан фашистар Мсолинияларын, онтон сэрии, христиан- демократов бырабыыталыстыбатын кытта экспррацияламмыта.
  
  
  Ону көрбүтэ түөрт сыл анараа өттүгэр биир ньиэрбэ сыҕарыйбытынан, Ренцо эмтэнэн үтүөрэн, стадс аттыгар үрүҥнээх- харалаах битэмииннээх куорат таһынааҕы сынньалаҥ дьиэтигэр эмиэ сыҕарыйбыта. Ол гынан баран, бу суолунан биллэр, дьайымтыалаах дьиэ этэ уонна бу ыарыылар испииһэктэрин чинчийэргэ күһэлиннэхпинэ, баренцева муора аан бастакы страницаларыгар, ону тэҥэ американецтарга уонна азиаттарга тахсар дьон улахан аҥарын булларыам этэ.
  
  
  Сэмэн Марсленд гербаҕа туох да эҥкилэ суох киһи этэ. Оксфордунан элбэх маһы таҥастыыр устудьуон барар суолугар итэҕэс элбэх этэ. Кини билигин даҕаны харабылга сылдьар. Кини бырамыысыланнас комплекстарын тулалыыр кыах кистэлэҥэ, тыаһа- ууһа суох Банкротство, хайыы- үйэ бэйэлэрин акцияларын швейцарскай франкаларга эбэтэр немецкэй маркаларга эрчийэн- үөрэтэн, бэйэлэрин акцияларын монтехнологияларыгар туттаран кэбиһэр кыахтаммыта. Долларга хаста да миллионер буолбут, оттон долларга быһа холоон икки төгүл элбэх. Благодарная королева наградила его дворянством для этого благодарность (Британия империятын ордена, 1963.; Британия империятын орден кавалера, 1971 с.), төһө да мин суруйууларбар бу үлэ сүрүннээн бэйэтин аатын бланкаларыгар уонна общество столковтарын достоениеларыгар түмүллүбүтэ. Хас да хамнастаах дуоһунаска үлэлээбитэ, ол иһигэр ХНТ отделыгар Юнисефон отделыгар баар холбоһуктаах Штаттарга сылдьыбыта. Кини кэргэннээх этэ да, кыргыттары таптыыра, бириэмэтиттэн быыс булан, публичнай скандалартан тэйиччи туттара сатыыра.
  
  
  Пьер Симка баара саарбаҕа суох, түөртүү саамай интэриэһинэй этэ. Ренцо курдук эргэ билиилээх уруулар бааллара. Ол гынан баран, ренцтэн уратыта диэн, кини Правительство бары уларыйыытын кэмигэр дьиэ кэргэн бас билиитин оннунан хаалларбыта уонна аан маҥнай бэйэтин интэриэһигэр, нефть промышленноһыттан искусство баайыгар тиийэ элбээбитэ. Аһыныгас санаалара түһэн, уҥуоҕун эккирэтиһэн, оонньууругар кубулуппута, онуоха эбии ол эбиллиитэ хайыы- үйэ ыстаал ордук. Үс гыммыттан Серилияҕа диэри кыракый киһи диэн ааттыыллара. Бу удьуордара Гард Күөлтэн чугас хоту сиргэ бааллар. Политикаҕа христианскай демократ курдук кэлбитэ эрээри, кэлин бэйэтин бэйэтэ салайар партиятын тэрийээри гыммыта. Национальнай быыбарга туох эрэ суолталааҕа эбитэ дуу, бу бэйэтэ сенатка төннөрбүтэ, онно кини бэйэтин балаһыанньатын, атын партиялары кытта интэриэһиргиир балаһыанньатын туһалаабыта. Кини бары өттүнэн, ол иһигэр аан дойду таһымыгар талааннаах сүбэһит этэ. Оттон ХНТ бу өҥөнү киин Африка эргимтэтин тулатыгар Арабскай террористическай бөлөхтөрү, соҕуруу Америка тупамарыары уонна повстанецтары кытта кэпсэтиини ыытарга туһанара. Биир милиция хаһыата бу «кыракый Генри Киссинжер» диэн ааттаабыта да, баҕар, оннук куһаҕан быһаарыы буолбатах этэ.
  
  
  Дьахтар территориятын тиһэх квадрата этэ. Бастаан Камилла, онтон Розанна. Онтон " кимий, кимий, ханна эрэ итальянскай промышленность, политика, финансовай уонна глобальнай элита»диэн кылгас испииһэги ыйда. Испииһэккэ үксэ общественнай авторитетынан туһанар дьахталларга билиниллибит булчуттар бааллара эрээри, кинилэр ортолоругар Пьер Симканы кытары Пьер Симка баарын бэлиэтээн баран, бу ааттара Дон Лупо (Лорд- бөрө) диэн хос ааттаах эбит. Атын эйгэҕэ кини ордук актыыбынай көстүү быһыытынан ахтыллыбатаҕа, ол эрээри бастакы илиибин тулалыыр таас чох туһунан билбитим, кини төһө кыахтааҕыттан тутулуга суох ханнык баҕарар эр киһини үлэҕэ киллэриэн сөп диэн түмүктэммитэ. Камилла дьыалатыгар политика туһунан туох да уратыта суох, Италияҕа коммунистка курдук регистрацияламмытын, туох да уратыта суох. Бу Европа, театр эргимтэтин баай кирбиилэригэр киирэр. Пьер дьарыктара, түбүктэрэ, түбүктэрэ тааһы тулалыы, чэбдик интэриэһи тарта. Баҕа санаам Розанна бэйэтин саргытын сырдыгар ордук интэриэһинэй этэ. Бүөккэ сүүрбэ сыл анараа өттүгэр төрөөбүт. Онно оскуолаҕа сылдьан икки сыл колледжка үөрэнэ сылдьан, 19 саастааҕар стюардесса буолбут.
  
  
  Ол кэнниттэн национальнай рейстэртэн түргэнник кеспутэ. Эй университеты барарга күһэллибит төрүөтэ ханнык эрэ студент- маоист уонна эспэрэтиип быһыытынан этэ. Ол гынан баран, кини Пьер Симка партиятыттан босхолонор Монархическай партия чилиэнэ быһыытынан регистрацияламмыта. Кини Пьер рекомендациятыгар улахан махтал оҥорбута буолуо, тоҕо диэтэххэ кини аҕата кыра улахан сир сирдэрин управляющайа эбит.
  
  
  Ити барыта хаста да саарбах быһаарыы буолуо этэ да, эппиэттииринээҕэр элбэх боппуруос үөскээбитэ. Өскөтүн Пьер нөҥүө "Нита Мира" кыттыбыт буоллаҕына, эйи тоҕо тастан кыһыл көмүс кууруссаны өлөрөргө кыттыһаҕын? Эбэтэр кини урукку сибээһи быһыта тыытан баран, көннөрү Пьерга эргэ дьиэ кэргэн билэр киһитин курдук туһанара дуу? Ити бастакы сырыы буолбатах, ким эрэ атын өттүгэр көскө барар, ону олус табаары, бэйэтин санаатын табаары, үлэтин- хамнаһын табаары. Ол гынан баран, "аан дойду бүтүүтэ" туох эрэ хорутуулаах буоллаҕына, былырыын уопутум эдэр ыччат айдааннаах бөлөҕөр буолбакка, харчы тэрилтэтин кытары сибээстээбитэ.
  
  
  Санаам эргийэр буолла. Бириэмэ көдьүүһэ суох бириэмэтин бүтэрэр бары ньымалартан биирдэстэрэ - миэхэ биэрбит телефонунан эрийэ сылдьабын. Авиахампаанньа үксэ өрөбүл күн экипаж чилиэннэригэр эбэтэр уһун переклетка төнүннэхтэринэ, хас биирдии көрсүһүү Оруосаны кытта хардарыта кистэлэҥи, кистэлэҥин арыйан, бэйэтин ыраастааһынын сууйара. Арай Камилла даҕаны чугастааҕы аҕыйах чаас бэйэтин косметологынан олус дьарыктаныаҕа.
  
  
  Кини сурун кинигэтигэр нүөмэрин булан гостиница операторыгар туттарда. Мин билиҥҥи имиджпин кытта кырасыабай кыыһы сыгынньахтыыр баҕабар туох да уратыта суох этэ. Манна даҕатан эттэххэ, Дьиэрэриичэскэй дьайыы хас да чилиэннэригэр бэлиэр биирдэ эмит туһаммыттарын билиэххэ наада этэ.
  
  
  Киин американскай акцены кытта кыыс тыаһаан- ууһаан барда. Онтон «Роза, ханнык эрэ оонньооччу, Карр»диэн хаһыы иһилиннэ.
  
  
  Онтон оруосканан минньигэс куоластаах. «Дорообо, Дьиэрэй. Сюрприз! Эн тускунан өссө истиэм дии санаабатаҕым, билигин бу кэрэ дьон ортотугар киинэ тула баар кэрэ дьон ортотугар. Ону таһынан эн уорбуккун радиоҕа иһиттиҥ, онтон куотан куотан хааллыҥ. Ону эн балыыһаҕа киирэн кыайан ылбаккын дии санаатым... э- э, тугу эрэ гынабын.
  
  
  Ити курдук абылыыр уонна буруйа суох буолан, тоҕус киһиэхэ биир шанс киирбэтэх быһыылаах, клетчалаах куртка уонна Пепескэ сытарын ыйбыт тарбахтарым.
  
  
  - Суох, - диэтэ кини үөрэ-көтө куолаһынан. «Балыыһаҕа буолбатах, мин эмиэ кыаҕым суох... э... сорох веществоларынан туһан. Ол гынан баран, күндү Розанна, мин эрэлэ суох хас да мал баар, баҕар, эн миэхэ бириэмэҥ баар буоллаҕына, быһааран биэриэҥ.
  
  
  Кини күлүүтэ эмиэ олус сиэдэрэй майгылаах этэ. «Мин эйиэхэ үтүөнү, кыһамньыбын куруук баар», - диэтэ кини. (Хаһан?'
  
  
  Киниттэн ыйытта. - "Билигин хайдаҕый? Мин нүөмэрбэр харабыл туруорар саарбах чиэскэ тиксибитим. Ол гынан баран, киниэхэ эттэхпинэ, кэлээччилэри көтүтэр.
  
  
  — Ээ, - диэтэ кини. «Ити өссө долгуйуу. Кинини эһиги ынырык хамсааһыныттан көрөн уон биэс мүнүүтэнэн көрүөм.
  
  
  Бэйэтин тылын кыатана сатаата. Кинини чаһы курдааһын сэрэппиттэрэ, медсестрой диэн ааттаах эдэр муусука кэлбитин күнүүлүү- көтүүнэн биллэрэргэ кыһаммыта. - Медсестр буолбатах, физиотерапевт, — диэтэ Розанна. Кэпкэ курдук сиэпкэ майгынныыр сиэрэй бэргэһэлээх, күлүмүрдээх сиэрэй бэргэһэлээх гостиницаҕа көттө. Сэлээппэни бүтүннүүтүн үрдүнэн сэлээппэни илдьэн, тобус-толору олоппоһугар түһэрдэ. Онтон сон нөҥүө тахсыбыт.
  
  
  "Айыы таҥарам», - диэтэ кини биир пропискалаах. «Бу сөмөлүөт иһигэр турар чааһынай чааһынай киһиҥ сыаналара, оччоҕо эн миигин манна солбуйар соруктаах курдук үчүгэйдик көрөҕүн".
  
  
  Сон суох үрдүк аристократическай фигура уопсастыбаннай приличия ирдэбилигэр сөп түбэһэр гына сабыллыбыта. Сиреневой матырыйаалы бүтүннүүтүн үрдүнэн кылгас былааччыйа баар. Кини кыраһыабай атахтара чулкуҥнаах чулку сабыллыбыттар. Серой замшевой түүппүлэҕэ платформаҕа хаастыы кэриэтэ тиийбитим.
  
  
  — Форматтан ордук дуу, хайдаҕый? — диэтэ кини юбканан иэҕэҥнээн баран, сыгынньах өттүгүн быраҕан баран.
  
  
  — Бастаан эһиэхэ сэмэй нүөмэрбин көрдөрөргө көҥүллээҥ, - диэтэ мин. кинини илиититтэн ылаат. Эргиллээт, миигин бэйэтигэр сыһыары тарта. Кини миигин лоп- бааччы илиибэр ууран, бүтүн бэйэтин этин-сиинин бүтүннүү ылыммыт киһинэн ылыммыта.
  
  
  — Олох бааһырбытыҥ дии санаабаппын. Хас да Дүллүкү сыыйа тэйиччи тардан үөһэ тыынна. «Кинини син ньээҥкэлиэм, иирбит курдук ньээҥкэлиэм».
  
  
  Куортамҥа киирэн утуйар хосторугар киирдибит сиэркилэлээх улахан оронун көрдөөтө.
  
  
  «Ол дьиэрэҥэ, бу чертовойдар самолетунан кириэстэммиттэрэ", - диэтэ кини кырабаат кытыытыгар олорон балет тапочкаларын быраҕан кэбистэ. Илиитин имигэстик туттаат, шортарын тардыалаан барда. «Бу Ваняҕа эрчиллэ сылдьар дьоҥҥо олимпийскай бассейн быһыытынан буолар". Кини улаханнык айманна. «Строкалар ыккардыларыгар аахтахпына, манна синьорина Кавураны кытта бииргэ оонньууллара, дьиҥэр, эһигини тутан ылбыттарыгар хайдаҕый?»
  
  
  — Тугуй, — диэтэ мин. - кини алҕаска киирдэ. - Розанна, хайдах буоларын эн билэҕин. Киинэ бу эйгэтэ...
  
  
  Эмиэ кини этин- сиинин барытын хабан, мичээрдээн күлэ- үөрэ олордо. Билигин кини этин-сиинин өссө улахан туһаламмыт.
  
  
  «Хаһыаттарга туох эрэ баар этэ, - диэтэ кини. «Чыҥыс хаан уорбуттар диэбиттэрэ, бастакы Дьаархан кырасаабысса тааһа өрө көтөҕүллүбүтэ. Телефонунан кэпсэтэр курдук судургу соҕустук, судургутук туттан, сонун хаартыскалары суруйтарда. Пухчаан, Дьиэрэй, мин ымсыырабын дии санаабаппын. Хас биирдии киһи төһөлөөх араас, кэрэ көстүүлээх буоларын билбэт кыргыттарга күнүүлэһии".
  
  
  Куртка төлөрүппүтүгэр аны куртка төлөрүйбүт.
  
  
  — Тур, - диэн Розанна. Ун ону бэйэм оҥоробун. Ыарыһах буоллуҥ. Кинини эйиэхэ барытын оҥоруохтаах.
  
  
  Кини миигин сымнаҕастык ороҥҥо сапсыйда уонна ворких тыастары, толоостук, толоостук кылабачытан таҥыннарда.
  
  
  Кини оннук кэрэ, баҕалаах кыысчаанкалаах, оччолорго сөмөлүөт иһигэр туох эрэ атын, туох эрэ ньиэрбэ уонна көмүскэл баар буолан, муҥура суох сүүрүгүттэн тылбыт сүппэт суолтата биһиэхэ суох курдук. Наркотигынан эргийэн кэлбэтэҕэ, сирийэн көрбүтэ. Атласовка тириитин салаата уколлартан силиэстийэлэммэтэҕэ. Ол гынан баран, кини биһиэхэ итии сыраны оҥороро, дьарыгы өйүүрүн таһынан, биһигини бэйэтин боппуруоһугар кыттыһымаары, ньылаҥныыра, ньылаҥныыра. Вопросы, которые ее отель задать эй, как своего рода шоковый эффект, мне пришлось бы сделать при подслушивающих устройствах. Ол гынан баран, бу истээччилэри кууһэ (миэхэ) туһалаах дезинформацияны аһатыахха сөп.
  
  
  Ытыахпытын да иһин, оннооҕор бу кыра информация кэлин ууруллуохтаах этэ. Розанна медсестр толору графигын түмүктээтэ. Толору, сымнаҕас уостаах, алыптаах тайах Камилла курдук үтүөрдэ сатаабыт уонна кинини эй, төһөлөөх физическэй комплименнары оҥорорго холоммута буолуой. Онтон оронугар таҕыстыбыт. Розаны киэҥник арыйбыт харахтарбыт сиэркилэҕэ хас биирдии хамсаныыны тус бэйэбэр уонна миэхэ эрэ буолбакка, хайа эрэ дьикти нефтяной нефтяной гар тиһэх истиини тэрийдилэр.
  
  
  "Ээ, дьэрэкээн», - диэтэ кини, биһиги культурабытыттан билигин да титирэстиир. «Бу олус үчүгэй этэ". Биһиэхэ ханнык тыҥааһыннаах уонна көдьүүстээхтик сыһыаннаһар сиэксийэлэр эрэ буолбакка, биһиэхэ дьайар курдуктар. Бу штопоры көтөҕөр кэм кэллэ да, ким да уорбаланааччы диэни билбэтим, ол кэнниттэн бэҕэһээҥҥи суукка биллим.
  
  
  — Истээр, - диэтэ мин, баттаҕын имэрийэ-имэрийэ, кырабаат аттыгар оронугар ууннубут. — Мин " Лепперкэ» тохтообуппун кимиэхэ да кэпсээбэккин дуо?
  
  
  Этим- сииним көҥүлэ суох буолла да, чаҕылхай харахтара чаҕылыҥнаспатылар. Харах оонньуута общественнай дакаастабылынан биллэр этэ да, соччо- бачча чааһын, сымыйа сибикитин көрбүтэ.
  
  
  — Суох, Дьэрээ, — диэтэ кини. "Оо, Айыы Тойон."Кыыс миигиттэн арыллан, оронугар олороору ыксаата. «Мин эһигини соруйбут кыылларга туох эрэ сыһыаннаахпын дии саныыр кыаххыт суох". Ытыы- ытыы барда. Дьэ, ити курдук ис киирбэх үтүөкэн киһи дууһата эмиэ атыннык сыһыаннаһар буолан, билигин кинини көрөөччү, таптааччы оруолун ылбыт буолан, олус сымнаҕас этэ. Биһиги тыыммыт хаттаан үрдээн, анкетатын бүтэрбитэ, арыый атаҕастыыр, эйэҕэс, сөптөөх оруоллаах да буоллар.
  
  
  «Портнай ыл, Розанна, дорогие, - диэтэ мин. — мин төрүт санаабатаҕым. Ол гынан баран, ити эмискэ туох да мээнэҕэ суох. Ону таһынан мин манна баарын ким да билбэт.
  
  
  "Ах». Розанна мин алҕаһыырбын ылан, сыҥааҕыттан уурууевка диэри сэҥийэтин туттарда. — Римҥэ бары олус түргэнник, дьэрэкээн билэллэр. Отела, таксист, эһиги кишницаларгыт толору толоробут. Ким эрэ эһигини атын киһи туһугар ылыммыта буолуо дии саныыбын, оннук буолбатах дуо? — Этиэх тустаахпын, - диэбитим ээ, эһиги тускутугар туох да уратыта суох эбиккит дуу, ураты наркотиктаах, арыгылаах дойдугутуттан төрүттээххит диэн.
  
  
  - Падьаа, - диэтэ кини сиэркилэҕэ хараҕын аралдьыйбакка көннөрдө. — Дьиҥэ, кырасыабай дии саныыгын дуо? Наһаа оло?
  
  
  "Биһиги дюймабытын кыайан тулуйбаппын," - диэн төбөтүн кырдьык эттэ. «Дүпсүҥҥэ да ситэтэ суох буолуо». — Ити олус үчүгэй, — диэтэ кини. «Ревматизмҥа ханнык судургу кыыс баарын этиэм".
  
  
  Мин микротоплечкаҕа ааҕан тахсыбыппын бигэргэппит биографиятын миэхэ кэпсээтэ. Оннооҕор университекка маоист бөлөҕүн туһунан ахтан, оҕо кэлиититтэн арахсыбыта. Онон Пьер көмөтүнэн туох махталлааҕый?
  
  
  Ити кини эрэнэр кыаҕым этэ, билигин мин уочаратым уордайан, сиргэн- буортан, сүргэм көтөҕүллэн туран барда.
  
  
  — Кыракый Казанова, - ЭС, мин.-истиэххит, дьахтар репутацията тугун тугу истибиппин. Эн тускунан санаа эмиэ баар... Кини дьүһүнүн дьүөрэлээн, өһүргэниэх кэриэтэ тииһин итэҕэтиилээхтик ыга тутунна.
  
  
  — Мин эйиэхэ кырдьыгы кэпсиим, дьэрэкээн. Сэҥийэтин чолоҥноото. «Онон, кини дьиэ кэргэнин кытта таптала-бу эһиги саныыргыт курдук куһаҕана суох , сымыйа буолбатах этэ. Манна даҕатан эттэххэ, эн итии Камилла нэһиилэ лилипутуттан ордук истэҕин, мин кинини күлүү- элэк гынабын, оннук буолбат дуо? (Сөп. У ' һу ' һун төһүүттэн тартарара. «Эһиги билиэхтээххит, — диэтэ кини, - эдэр кыргыттарга босхо эмтэнэр өҥөлөр оҥороллор».
  
  
  Киниттэн ыйытта. — "Билигин да кинини кытта көрсөҕүн дуо?"
  
  
  (Көрөбүн дуо? у: - Розанна. (Даа. Аҕам онно үлэлиир. Кини бастакы кылаас бастайааннай пассажира. Ол гынан баран, бу улахан буолбатах, Дьиэрэй.
  
  
  Бу мээнэҕэ кырдьыга суох, онон бэйэбин атан биэрбэккэ салгыы ыыта охсор кыаҕым суох. Сарсыныгар көрдөхпүтүнэ, силиэстийэлиир куттала суох салгыы үлэлиир сирэ буоларын туһугар кыһаллабын. Билигин бириэмэ тиксэн эрэр.
  
  
  Мин санаабын таайбыт курдук, сиэркилэҕэ тиһэх харах уунан көрүөх курдук буолла.
  
  
  «Хас биирдии утуйар хосторугар оннук истиэнэ баар буолуохтаах», - диэтэ кини. «Кини баай эбит... Ол гынан баран, билигин кини барыахтаах. Чааһынан көрсүһүүм.
  
  
  Кини ону дьиксиммэтэҕэ. Чааһынан эбиэттии көрсүһүү ананна.
  
  
  — Сарсын ыҥырыам, — диэн эрэннэрбитим. - эбэтэр манна ыҥыран ыл. Мин эн доҕоруҥ ханнык графигын билбэппин, ол гынан баран доҕотторум бу киинэҕэ киирээри гыммыттара да, биһиги холбоһукпутун урусхаллыырбын көҥүллээбэппин.
  
  
  Дьахтар хайыы- үйэ таҥыллыбыта, салгын былааччыйатын сабыытын ааттаатахха, гостиницаҕа барбыта. Эмискэ ити курдук холку, дьоһуннаах мүнүүтэ анараа өттүгэр кыһамньыта суох, өрө көтөҕүллүүлээхтик кэбирээбит.
  
  
  «Бу кылгас кэм иһигэр маннык дьоллоох олоҕу оҥордуҥ", - диэтэ кини. «Сөмөлүөккэ, онтон эмиэ манна. Онон ити миигин куттуур, толкуйдатар".
  
  
  Кини эмиэ саҥа майгыга үөрэммитин курдук дьоһуннаах көрүҥнээх. Күлэн күлэн барда.
  
  
  — Долгуйума, дьэрэкээн, — диэтэ кини уоскутардыы. «Мин саныахпар, кыыс үксэ хайдах урбаанньыт буолуоххунуй?" Атын мал туһунан толкуйдуубун. Ол гынан баран сарсын биһиги салгыы кэпсэтиэхпит уонна оонньуохпут".
  
  
  Онтон ылата уураан барбыта.
  
  
  Ее, вернулся в гостиную с чувством, что мои вопросы могли бы спровоцировать какие-то действия в ее целей, не имея наши малейшего представления, в каком направлении эти действия будут развиваться.
  
  
  Аһыыр таҥаһын иннигэр сиэркилэҕэ батары биэрдэ. Транзистор миэхэ туох да сигнал биэрбэтэҕэ, АХХ ТТ- отделениетыгар, хайдах эрэ, чинчийээччилэрбит бэйэлэрин көрүүлэрин- көрүүлэрин туйгуннук туттарбыт сиэркилэлэрин хайдах эрэ көрдөрдө. Электроннай компоненнар бары ньуурунан уонна тус- туспа араарыллыбыттара, баҕар, булду көрдөөн буларга олус кыра этилэр. Ким эрэ дуоһуйууну ылыан сөп курдук этэ, биһиги кырабыттан улахан оронунан дьарыктанарбытын, ол гынан баран атын харахпар дипломатическай бартыбыалы, бу кистэлэҥ отделениены уонна ити ис хоһоонноох этиини көрүөхпүн баҕарбат этим.
  
  
  Кини көстүүмүн уларытта, «Люгер»биллибэккэ кистээн тиктэ. Күн иккис аҥарыгар таас чохтоох туох эрэ интириэһинэй эбит буоллаҕына, кини таҥаһын устубакка, арсеналын көрдөрбөтөх буолуохтаах этэ. Ол гынан баран, ол кэмҥэ биллибэт мөһөөккө биир да мөһөөккө, урукку түүн курдук, мөһөөккө буомбаланан барыахпын баҕарбатаҕым. Хоьо, стилет, но все. Хаҥас илиитигэр икки бинтиэпкэни сапта, бэрт соторутааҕыта уокка былдьаммыт киһиэхэ көҥүллэнэр диэн. Лось тамиллы мин этим- сииним бүүс- бүтүннүү үтүөрүө суохтаах этим. Ол да буоллар, сантиметрдар таас чоҕу ордук интэриэһиргээбиттэр, тутуспутунан хаалбыттар. Кини бу тест Оруосаны кытары ааһан хаалла.
  
  
  Ваня ракинатын сиэркилэтигэр доруобай киһи курдук көстөр. АХШ- ка уустук кэпсэтиини уонна макияжы оҥорботохпут, биһиги ону атын сулууспалартан кыра бырааттарбытыгар хаалларабыт. Кини көннөрү маҥан маҥан баттаҕын сулбу тардан баран, хараҕын анныгар бу хас да мырчыстыбыт сирэйин дириҥник мырчырытта. Ити курдук, кинилэр хас да өрө тыынан баран, бу кэмҥэ таһаарбыт саҥа коллегаларбын уонна бары зевакт дьонун итэҕэтиэх тустаахтар, мин үлүбүөй түүнүттэн толору быыһамматаҕым диэн.
  
  
  Убаастабылбын толору, убайым коридор бүтүүтүгэр лифту- га илдьэн, атын часовой кирилиэс устун таҥнары атаарда. Онно өссө биир карабин миигин кытта стойкаҕа ааспыта. Ити барыта олус үчүгэй этэ эрээри, салгыы үлэлиирбин улаханнык хааччахтыыр. Санаабын пьерга пьеры кыратык мөлтөтөргө көрдөстүм, кыаллар буоллаҕына кыратык мөлтөтөргө көрдөстүм.
  
  
  Кини, ренцо уонна Стадс хайыы- үйэ барсыбыттара да, сэп- сэбиргэл кулуубугар шофердаах «Роллс» кулуупка илдьэн биэрэри күүппүтэ. Биһиги иннибитигэр икки полицейскайдар мотоциклынан айаннаабыттара, кэннибитигэр үһүс офицер автоматынан айаннаан испитэ. Биһиги суолбар түбэстэхпитинэ, ким эрэ Пьер доҕотторун тула эргийэ сатыыра буолуо этэ.
  
  
  Кулууп бэстибээлэ чопчу ол томнай,хараҥа, ультрабуржуазнай декорат, атына итальянецтар сиэдэрэй, сиэдэрэй майгыларынан барар. Онно бэҕэһээҥҥи киэһэни быһа, пааркаттан ураты бу ыраас эстрада сулустара, Седых парката, араас национальностар тойонноро, миэхэ туруорбут пааркаларын таһынан этэ. Сүрүннээн инвестордар уонна хас да техническэй специалистар. Кендалл Лейн сценариһа эмиэ баара; аҕыйах, ньиэрбэ, американец синем фланелевой блейзерга, бежевой брюкаларыгар уонна чыбырҕахтарга сыталлар. Ким эрэ илиибин сиэтэн ылыахтаахпын, атына көнтөрүк, сырыы аайы мүччү тутта-хапта сылдьара, муҥнук мэлийдэҕинэ, бука бары иирбит нефтяниктаах буолуохтаахтар дии саныыллара. Бу киһи туох эрэ ураты, туох эрэ ураты хартыынаны кытта ситимнии сатыыра буоллар, мин көрүүм бу киһини кыратык аймыа этэ.
  
  
  Эбиэт Эдьигээҥҥэ уонна иһиккэ өлгөм үүттээх, биллибэт ньыма буолла. Итальянецтар дьыалаларын буортулаамаары эдээксийэҕэ улаханнык сыһыаннаспаттар. Кини Ренцо уонна Камилла икки ардыларыгар сылдьыбыта. Пьер уонна сценарист биһиэхэ утары итинник оонньууну оҥорбута. Косметика процедурата хаһан эрэ кэрэтин кэрэһилиир. Ол гынан баран, кини түбэлтэтигэр ити косметологтарга булгуччулаах, атын клиеннэри кытары сыһыарыллыбыт хас да социальнай престиһи, саҥатыгар олус үчүгэйдик сылдьыбытын эбэн биэриэххэ наада. Кини миэхэ сыаллаах- соруктаах интириэһинэй малы- салы булан, саҥа пудель курдук көрдөрөн туруорбута уонна өҥөбөр түргэнник үтүөрэн хаалбыта.
  
  
  "Нив Мира" диэн ахтыллыбыт соҕотох суруйааччы-Лейн. Хаһан эрэ суруйааччы быһыытынан саҕаламмыта, билигин шталь ситиһиилээх сценариһынан, шпион киинэтигэр идэтийбит сценариһынан буолар. Кини Эдьигээҥҥэ холбоспутун билиммэтэҕэ. Кини абааһыта үчүгэй остуоруйалаах дии санаабыта уонна официальнай көрсүһүү иннинэ туох да мэһэйдиир кыаҕа суох.
  
  
  Төһө да тартараллар, баҕар, бу организмҥа баарын иһин, Лейн, үчүгэй сыттаах киһи этэ. Иһирэх, ол гынан баран 1930- с сылларга ханна эрэ иҥнибит хаҥас либерал. Бу улахан наймыламмыт идея үһүс аан дойду сэриитэ этэ. Сөптөөх дьиксинии баар. Манан сибээстээн, АХШ уонна мин тус бэйэм аналым биир биричиинэтинэн. Бу остуоруйа, үгүс- элбэх үчүгэй остуоруйалаах курдук, мэлдьи саҕаланар: "ээ, туох эбитэ буоллар...»
  
  
  -- Тус бэйэм диэки сыҕарыйан, олоппоһу бүтүннүүтүн тарбаҕынан таарыйан, үһүс Бүлүүттэн саҕалаан, хотугу уонна соҕуруу Америка дойдуларын, Россия, Кытай дойдуларын, оттон Америка бөлөхтөрүн кытта бу үс дойдуларга быһылааннары үөскэтэр кыахтаах уонна кыахтаах Америка бөлөхтөрүттэн саҕаламмыта буолуой? «Большая тройка» тута бэйэ- бэйэҕэ өйдөнөр этэ. Кинилэр аан дойдуну барытын суох оҥорорго дьааттаах сэрии сэптэрэ-сэбиргэлэ суох баралларын быһыытынан, Ийэ сир удьуора буолуох этэ. Ни мне, понимаете?
  
  
  Ону өйдөөтө. Ол гынан баран, бу хас да сабаҕаламмыт дьыала буолбатах дуо?
  
  
  — Мин оннук санаммаппын, - диэн Лейн кыыһыран эттэ. "Сир шарын бүтүннүүтэ буорах буочука. Балай эмэ уон икки ыйы ылан көрүөҕүҥ: Лотцаҕа, Олимпийскай оонньуулар кэмигэр өлөрүү, Лондоҥҥа дэлби тэптэрии, нэдиэлэ аайы Белфастеҕа дэлби тэптэрии, Судаҥҥа дипломат казнь, Бремд арыыларыттан үүрүү... Оо, Айыы таҥарам. Бу эмиэ айсберг төбөтө эрэ.
  
  
  «Бу тула ханнык да үһүс аан дойду сэриитэ тахсыбатаҕа, — диэтэ кини.
  
  
  — Ээ, — диэтэ Лейн, бу наводканы хайдах биэрдэ. «Судургутук эттэххэ, бу барыта тустаах бириэмэҕэ уһаата. Бу быһылааннар бары икки- үс күн иһигэр буолбуттарын сэрэйиҥ. Онно хас да дэлби тэптэриини эбэн кэбис... Салгыы туох санаалааҕый?
  
  
  «Оччоҕо барыта эстиэн сөп», - диэн билбитим. ол гынан баран, ити билигин да дьикти соҕус быһыылаах«. «Бу этии элбэхтик этилиннэ". Пьер бэйэтин үрдүк кириэһилэтигэр эппиэттээри эргиллэн кэллэ.
  
  
  «Ренцо быһаарыахха сөп".
  
  
  «Икки таһымнаах сценарийы биэрдибит", - диир Ренцо. «Стадис даҕаны итинник эҥкилэ суох буолуу хайдах эрэ уһулларын чуолкай билэр. Интеллигентнэй уонна интэриэһинэй көрөөччүлэргэ ити дьоһун миэстэни ылар. Атыттарга, хомойуох иһин, үксүгэр улахан хара юмор курдук буолбатах. Оннооҕор үһүс таһымнаах, саҥата суох дьоҥҥо бу аан дойду барыта билиэт атыылаһыан баҕарар диэн фантастическай көстүү буолуоҕа.
  
  
  «Ол гынан баран, бу история кытаанах хаалыахтаах», — диэн настава Лейн. «Хара юмор, кыраһыабай. Ол гынан баран, туох да комедия суох. Бу кистэлэҥ тэрилтэни ааттыахха диэн санаа кыратык мөлтүүр.
  
  
  « ЛАЛ », — диэн толору айаҕынан ыйыттым.
  
  
  «Олох бары көрүҥүн суох оҥоруу», — диэн Ренц быһаарда. "Мин идеям. Ол гынан баран, мин эйигин омурҕаҥҥа угуом суоҕа.
  
  
  «Фронт освобождения Эфиопии назвал себя ЭЛЬФ, " — диэтэ Пьер. — Итиннэ эмиэ туох да булкаас суох.
  
  
  — Чэ, толкуйдаан биэриҥ, — диэтэ Лейн, ити олоҥхолор бары эрэйдэнэллэр эрээри, кинилэри кытары олоро сатыыллар.
  
  
  «Камилл уонна Майкл курдук сулустардаах "— Ренцо Ренцу Кириэс уҥуоргу кытылыгар илиитинэн сапсыйда, дьон- сэргэ ортотугар спорт Маакла олороро - син биир мөлүйүөнүнэн үлэлиэ этибит".
  
  
  «Харчыбын сүтэрбит биир эрэ киинэни оҥорбутум», - диэн улаханнык саҥарда Камилл. «Ол гынан баран, бу кыаҕын учуоттаан телевидениеҕэ ити ороскуот суотугар эрэ буолбакка, судургу буолуон сөп. Эн миэхэ дьэрэкээн, дьэрэкээн буолаҕын.
  
  
  — Күлүү гын, - диэтэ кини кулгааҕар сибигинэйдэ, - эйигин ким да долгуппат, куттал суоһаабат дуу, суох дуу? Кини ревматизмыгар ол умсугутуулаах, күөл мичээрдээх буолла.
  
  
  Чааскы кофе кэнниттэн миигин "Сэбилэниилээх өйүм- санаам туһунан" диэн Пьеры кытта кэпсэтэргэ кыах үөскээбитэ. Хоско иккистээн тахсаары гелигнит бомбаларын салгыы бырахпатаҕым. Маннык тэтимнээх хамсааһын усулуобуйатыгар буруйа суох барааччы олус элбэх. Ханнык баҕарар түбэлтэҕэ хобдох буоларга олус элбэх. Биллэн турар, мин бу көҥүлү АХХ- ны кытта сибээһи өйүүр тоҕо нааданый диэн Пьер этэр кыаҕым суох. Ол эрээри, нүөмэрдэри манааһын — римляҥҥа чугаһатарга олус итэҕэтиилээх уонна кырдьыктаах ньыма.
  
  
  «Бу мин курдук... чэ, бэйэм бэйэбинэн буолбатах», - диэн провод атын тиһэҕэр банкиры кытары кэпсэтиинэн эрэ дьарыктанар Тамиллаҕа оттоору быһаарбытым.
  
  
  Пьер Роза линизтэринэн кыракый харахтарым Дон Луп диэн ааттыылларыгар итэҕэйбитим. — Мин төһө табыгаһа суоҕун өйдүүбүн, — диэтэ кини мырчыстан уонна кыбынан баран. «Билэрбинэн, Камилланы кытта Доҕордоһуу хас биирдии эр киһиэхэ холоотоххо, син балайда элбэх буолуохтаах, ол эрээри бу кэпсээннэр эһиэхэ, техасстарга, омуннааһын, дьэрэкээн " дии саныыбын. Эмиэ ити харгыстааһын. — Кэлэр өттүгэр итинник хааччахтаах салалта аҕыйаҕын туһунан санатабын. Сөп түбэһиннэрэн хас да тыл министерстволарга сөп түбэһэр.
  
  
  — Лифтаҕа биир киһи сөп буолуо дии саныыбын, — диэтэ мин. «миигин көтүтэр буоллахпына, санаарҕаан хаалларыахпын баҕарабын". «Мин этээстэргэр уонна бэстилбээлгэ биир лифт баар», - диэн миэхэ пьерга быһаарбыта. — Бу биһиги эдэр офицердарбытыгар үчүгэй эрчиллии. Хаҥас илиигинэн (хаҥас илиигинэн) субуруччу көтүтэллэр. Маннык көрүҥ. Ону миэхэ көрдөрдө.
  
  
  Бу үчүгэй, боростуой код этэ. Мин Пьерга ытыктыыбын, ол үрдүгэ суох, өссө үрдүк өрө көтөн таҕыста. Улахан кыйаханыы сүтэн хаалла, ол гынан баран сүрүн штопор урукку курдук харда суох хаалла. Рэндо бокал кытыытыгар фруктовай быһаҕынан анньыбыт.
  
  
  — Билигин конференц- саалаҕа иккис этээскэ ыытыахпыт, - диэн иһитиннэрдэ. "Бөлөх чилиэннэрэ эрэ
  
  
  « Нить мира», онон куттанабын, биһиги быстах кэмнээх ыалдьыттарбытын кытта быраһаайдаһыахтаахпыт".
  
  
  Эбиэт бөлөх арахсан эрдэҕинэ эр дьон инвестордарын уонна акционердар бойфреннарын үллэһиннилэр. Кинилэр кирилиэс устун өрө дабайан, кирилиэс устун өрө дабайан, 300 000 доллартан итэҕэһэ суох активтарынан хааччахтаммыттар, ону таһынан хас да техника баар. Биһиги отучча этибит, кытаатан аһыыр аһынан, итинэн дьарыктаныахтаах харчыбытынан ымсыырабыт.
  
  
  Киниэхэ конференциялары абааһы көрөбүн, ол эрээри "дьайыылаах" сессия атыттардааҕар быдан интэриэһинэй этэ. Кылаабынайа, уорбаланааччылары уонна мин туох эмэ албастары ыйыахха сөбүн туһунан сурах- садьык иһилиннэ.
  
  
  Лейн кылгас суруйуутуттан сюжеты, холобур, номнуо билбит, ЛАЛ, аан дойдуну барытын эһэр санаалаах маньяктар бөлөхтөрө эбит. Ону аралдьытар бомбардировкалары уонна сорох быһылааннары киин куораттарга уонна сүөу- хаар баһаардарыгар күттүөннээх улахан тутуу механизмын көтүппэккэ, ким эрэ бу барыта сыыһатын өйдүүрүгэр диэри бэрт уһуннук олоруоҕа.
  
  
  Онно биллиилээх, кистэлэҥ аэропортар уонна чааһынай аармыйа (бэл, иҥсэлээхтик дьарыктанар атын аудиториябынааҕар ураты сатабыла суох этэ). Ону мин этиэх тустаахпын, ити икки сүрүн геройга үчүгэй иэйиилэри укта. Бу этиини бүтүннүүтүн үрдүнэн ааһар Британия кистэлэҥэ уонна итальянскай хаһаайка, террористары албынныырынан дьарыгырар, ол эрээри романы собуоттуур. Камилл уонна Майкл дохсун ытыс тыаһын өйөөтүлэр, оттон Лейн бу улахан аудиторияҕа киинэ уһулуччу суолтатын кылгас личнэй быыстапката: «үһүс аан дойду сэриитэ кыаллар буолбатах, ону ааһан, цивилизацияны, биһигини курдук цивилизацияны суох оҥоруо», - диэн эттэ. .'
  
  
  «Это все того, что говорил и о началась войне», - диэн цинно фигир В ряде передо.
  
  
  — Куоластааһын туох кыаллыан сөбүй, — диэтэ шикарок графига аттыгар аттыгар. "Биитэр тиһэх кэмҥэ эргиччи көрбөккүт."
  
  
  Билигин уочарат ренцо этэр буолла, кини кыайар улуу сулустар ааттарын ааттатта.
  
  
  Ол кэнниттэн сэһэн кумааҕы стобуһун быһаарарга уонна көмүскүүргэ кэлбитэ. Онуоха диэри көрөөччүлэр болҕомтолорун, ол иһигэр миэхэ эмиэ сыһыарыллыбыта. Бу мастарыскыай этэ, билигин сэһэн биир дойдулаахтарыттан уонна атын дьонуттан мөлүйүөнүнэн киһини таһааран, бэйэтин тус счетугар укта. Биһигиттэн биирэ-сороҕо биллибэтэ, ол эрээри эһиги хас да кыттыгастаах эрдэххитинэ, түөрт партнердар бэйэ-бэйэлэрин икки ардыларыгар хардарыта аахсыбатахтарына, бэйэ-бэйэҕитигэр дьүккүөрдээхтик түҥэтиэххитин сөп.
  
  
  Бу майгыта, сигилитэ, табаарыстара, Амма аристократическай, үйэлээх эрээри, хаһан да сэнэммэттэр, бу фигураҕа сөп түбэһэллэр. Кини бу аудитория хас да комментарийдарыгар үчүгэй, үчүгэй информациялаах этэ.
  
  
  «Биһиги биир актербыт икки күн иһигэр 100 000 доллар турбат".
  
  
  Сэ: «бу реклама оҥорор. Арыгы испит буоллаҕына, биһиги ону билигин Сскуссияҕа аҕалбыппыт. Дэ?'Бүтэһик-арҕаа Герман промышленноһыгар.
  
  
  «Страховкалааһын харчыта олус ырылыччы көстөр. Она была больше года мои собуоттарами».
  
  
  Сэһэн: мин да харса суох көстөллөр, геройдар. Ол гынан баран, чопчу страховой компаниялар, онон чэчирии сайдаллар. Ол эрээри өйө суох. Биһиэхэ байыаннай техника аан дойдуга саамай күндү сорҕотун босхо туһаныы быһыытынан биллибит. Биһиги уопсай бюджеппытынааҕар улахан сыаналаах Б- 52 эргиччи биир Б- 52 эргиччи көмүскэллээх буолуохтаахпыт".
  
  
  Атын боппуруостарга эмиэ итинник сиэрдээх уонна кырдьыктаах хоруйдар бэрилиннилэр.
  
  
  Бүтэһик аакта Мараллори ыстаадатыгар анаммыта. Кини испит брендин эрэ кэнниттэн соһуйарын эттэ. Кини » сырдык сүүрээнэ " компьютернай управление толору туһаныллар бастакы киинэнэн буолуоҕун быһаарда. Кини чөлүгэр түһэриллибит куораттарга, флоттарга уонна кыргыһыы хонууларын туһунан кэпсээтэ.
  
  
  «Бу барыта кырдьаҕас», - диэтэ кини. — Ол гынан баран, ити кыра компоненнар бары сүрүн компоненнарбытын схемаҕа киллэрбиппит. Киниэхэ массыынабын киллэрэбин, кнопканы баттыыбын, алта бырыһыан « иккиэн аан дойду бүтүүтэ » биир дубльга суруллар".
  
  
  Бу киинэҕэ уопуттаах инвестордар өттүлэриттэн муҥура суох хатыламмат хатылааһыны биллэрбит инвестордар дохсун ытыстарын таһыныыта буолла carinf.com бассейҥҥа байҕал кыргыһыы эппиэтинэһин сүкпэт, бэйэтэ да курдук күндү дьоннордоох буолуон сөп.
  
  
  «Атын сценаларга билигин аан дойдуга саамай улахан суолталаах буолар Ренц студиялаахпыт", - диэн салгыы кэпсиир. «Тррафальскай площадка, Таймс- сквер, Сөбүлэһии иэнэ-барыта онно сөп түбэһэллэр. Оттон үһүс устуу бөлөҕө аһаҕас бассейҥҥа эбии кадрдары, сойуон бааннарын уонна бу оператордар аныгыскы өрөбүлгэ тиийэн кэлиэхтэрэ".
  
  
  Пьер биһигини барыбытыгар итэҕэли (үбү- харчыны) уонна сарсын студияҕа экскурсия баар буолуоҕа диэн этэн турардаах.
  
  
  Лейн Стадистан мунньах бүппүтүн кэннэ ыйытта.
  
  
  «Өссө биир сцена наада», - диэтэ кини. « Оннук сүдү танкер тиһиллибит. Бу бакыакка гаһы дэлби тэптэрии үс сүүһүнэн миэтэрэни уу тула үстүү миэтэрэ үрдүктээх буолуохтаах. Бакыат барыта толору сырыттаҕына, эһиги милииссийэлээххит, милииссийэлээххит. Эҥкилэ суох биһиги санаабытыгар сөп түбэһэр, оннук буолбатах дуо?
  
  
  Ыстаада сирэйэ сөҥөрдө.
  
  
  «Дорообо, Кен», - диэтэ кини. — Ол гынан баран, кини хайдаҕый? «Барыта судургу: Торпедой. Баҕар, катертан дистанционнай управление, - диэтэ Лейн. «Тугу таарыйыахха сөбүй. Ити көтүтэр сатаммат. Инньэ гынан.
  
  
  «Туйгун, Кен. Эһиги миэхэ хас да кэрэ дьүһүннээх ойуулары оҥороҕут, мин бу танкер моделын эһиэхэ анаан бу сценаҕа суруйарга наадалааҕыттан кыра эрдэхпиттэн ыла ылыам". Кэтэҕин тарбаата. «Аныгыскы бэнидиэнньиккэ холобурдаан эттэххэ, бу суперанкердар тула биир киһи кыараҕас против ааһан эрэрин хайдах билэбит? Холобур, ханаал. Аны Ленинград анныгар.
  
  
  «Мин бу бөдөҥ нефтээх компаниялар тулаларыгар эрийэн ыйыталастым". Кеня кэмпиэр төттөрү өттүгэр пометканы оҥордо.
  
  
  Стадис Тамилланы көрөн баран кэннибэр хаалбыта.
  
  
  «Отличные идея, у этого уол, — диэн онлайн лейна. — Сопхуос дьиҥнээх хараабылын устуом, онтон бассейныгар дэлби тэптэриигэ барыахпыт!'
  
  
  Сымнаҕастык да буоллар, ыксаабакка эрэ миигин локутка анньан кэбистэ. «Мин хас сыл ахсын отельга төннөрөргө сананным», — диэтэ кини. — Онтон киэһээҥи нүөмэрбэр киэһээҥҥи аһылыкпыт, онтон үчүгэй туруктааҕын көрөбүт. Өссө ханнык эрэ эмтэнии наада дуо?
  
  
  Кумаар Эмиэрикэтэ мин өйбүн- санаабын дириҥҥэ кэппитэ эрээри, боростуой киһи бу санаабын таарыйда. Утуу- субуу төнүннүбүт, биһигини ким да күнүстэри- түүннэри хаһан да дьиксиммэтибит.
  
  
  
  
  5 баһылык
  
  
  
  
  Кини бэйэтин нүөмэригэр уһугунна. Тамилла миэхэ ыга сыстан олордо да, хайдах эрэ үөрэ-көтө, сүппүт кэмин тухары санаарҕаан уһугунна. Камилла миэхэ абылыыр пиибэ курдук чугаһаата, чаас иһигэр барытын толору састааптаах этилэр.
  
  
  Онтон бастакы күннээҕим Камилланы кытары көрсүһүүм кини нүөмэригэр төлөпүөннээтэ. Кини үөрэ-көтө күллэ, ханнык эрэ миниистири дуу, генералы кытта сибээстэһэ сатыырым наадатын, онон бу бириэмэҕэ кыратык уёрэниэхтээхпин диэн быһаарда.
  
  
  Онон тааһы кытта Тарзаҥҥа уонна Джейн, Ромео уонна Джульеттаҕа, Джуту уонна Джулеттаҕа, онтон салгыы эбиэттэн эбиэттэн киэһэ бары бүлүүдэлэри кытта бииргэ оонньоотубут. Онтон кылгас кэпсэтиигэ сэптээх, харабиналаах дюжий подросток харабылыгар туруон иннинэ, мин апартеннарбар төннүөн иннинэ, таас хоһугар кыбыстыыга киирбиппит.
  
  
  Кини айылҕатыгар, мин билигин тугу оҥорбуппунан, «дьиикэй Ханес агеннара» диэн ааттыыр уолаттар үлэлэрин ордук тулуурдаахтык, Өймөкөөҥҥө ордук тулуурдаахтык сыһыаннаспытым уонна биир убаҕас ортотунан түөрт литрдээх кирдээх үлэнэн тахсар.
  
  
  Кини тугу эмэ туһалааҕы таһаарарга холонон көрдө да, туох да туһалааҕы таһаарарга холонно. Сэһэн Хью уонна Стадс бу суперанкер дэлби тэптэриигэ финскэй залив иннигэр дьоҕус барыстарын дьүүллэстилэр. Оонньуурдарын туһунан кэпсэппиттэрин да иһин, бу энтузиазмҥа туох эрэ киһи Силип эбит.
  
  
  — Ол гынан баран, эһиги өйдөөбөккүт, Стадс,-диэтэ сэ һэ. «Граннарга умайбыт нефть дувр уонна каналга тиийиэ»диэн шанс баар. Английскай тылынан француз куоратын аата.
  
  
  «Ол гынан баран ити перс саалатыгар буолбакка, Ленинград иннигэр буолар», — диэтэ Стадс, — биһиги ити нууччалары артиллерия уонна ракеталар баалларын барыларыгар хардарыахпытын сөп".
  
  
  «Сюжета дополнительно, чтобы русские могли необходимо", — диэн сээркээн сэьэн эттэ. «Кендалал идеята эмиэ биһиги бастаан икки куораты толору суох оҥорбуппут»диэн буолар.
  
  
  «Үчүгэй», — диэн Стадс Ленинградтан Дувра уонна канал туһатыгар аккаастанан, куһаҕан илиитинэн олоппоһугар быраҕыллыбыт Покровскайга оонньообутун курдук билиннэ. «Я приказу своим мальчикам-моделистам села английского и французской родинии». Кини сүүс төгүл икки бөлөххө түҥнэри көппүтэ.
  
  
  «Мин санаабар, — кини эрэ хорсун быһыыта, - эһиги чертовка уктан олороҕут үс ыйдаах графикпыт».
  
  
  «Быйыл компьютер, дьэрэкээн, — диэтэ сээркээн сэьэн. «Стадс бэйэтин программатын бүтэрдэҕинэ, биһиги аҕыйах хонук иһигэр ханнык баҕарар киинэҕэ тэҥнээтэххэ, өрөбүллэр барыахтара этэ". — Ый, - диэтэ Стадис. Кини Тэбис- тэҥҥэ тэбис- тэҥҥэ хаамсан истэ.
  
  
  Киниттэн ыйытта. - « Хаһан саҕалыыгын? Она отела манна баар этэ да, я толкуйдаан баран Юнгфраҕа барарга сананным". Кини Швейцария хайатын бүтэһик сүһүөхтэригэр көҥүл тустууну көҥүллээбитэ,ис реакцияны тутуһаары.
  
  
  «Портнай ыл, аныгыскы өрөбүлгэ сүөһү ортотугар кэнчээри олоробут», - диэтэ Стадис. «Баанньыктар манна кэллэхтэринэ эрэ оператордарын кытта кэлэллэр. Манна хаалыма. Эһиги бу Югфраны мэлдьи көрүөххүтүн сөп. Ону таһынан милииссийэ кыракый Камилла мин кинигэбэр быдан үрдүк.
  
  
  Бу мин сэллик уонна ыстаадаттан билбитим барыта. Модьу бииһэ. Ренцо уонна Пьер бэйэлэрин дьыалаларынан бардылар.
  
  
  Пьер туһунан өссө хаста да чахчылары таастан хостоон көрдүм да, Розанна курдук кыыһыран бу күнүүлүү көрбүт уонна бу үөрдүбүт. Ону мин билэрбинэн эбэн кэбис. Оросианы кытта, кини дьалаҕай киһи дьикти түбэлтэтигэр: «кыыс бу киинэҕэ сыҕарыйан хас да малы оҥоруохтааҕын билиэхтээххин», — диэн хаттаан эмиэ ытыктаан: «эн киһи туһугар дьиэрэйэҕин, ону билэҕин. Дьахталларга туһаайан этэбин. Кини бастаан элэктиип курдук ылынара, ол эрээри кини чаҕылхай киһи, Дьиэрэй, политическай суолтаҕа эрэ буолбакка. Туох баар дьайыыларга барытыгар сөп түбэһэр, оччоҕо уопсастыбаннай сценаттан тэйэр, сынньанар, кыһаллар- мүһүйэр ыйдаах буолар".
  
  
  Тиһэх туох эрэ саҥа, Хоукуол буолуохтаах этэ... -- хаһан эрэ бэйэ көҥүлүн булунар буоллахпына.
  
  
  Ол мин санаам, хомолтолоох этэ, уһугуннаҕына. Ол кэмҥэ уһугуннаҕына, Тамилла ааһыан иннинэ туох эрэ ньиргиэрдээх сиргэ турбута.
  
  
  Барр Стадс дьыала аныгыскы өрөбүлгэ иккитэ саҕаланыа суоҕа диэтэ. Кулуупка эбиэт кэнниттэн кулуупка Ла- Манш, эбэтэр Ленинград аннынан бэнидиэнньиккэ ханнык танкер ааһарын туһунан Лейнтэн көрдөспүтэ. Оттон билигин сарсыарда чэппиэр этэ.
  
  
  Туох эрэ оннук буолбатах эбэтэр оннук буолбатах. Ол гынан баран, бу миниатюрга ханнык эрэ байыаннай оонньуу кэриэтэ улахан суолталааҕын ыйыахха сөп.
  
  
  АХ агена ранг Климастер быһыытынан, эдэр дьон көмөҕө эбэтэр кулууп кыра чилиэннэриттэн өрүһүйээри, атын соруктарга талааннарын хайыы- үйэ туһалаабыта. Билигин туох эрэ иилистэнньэҥ, ону бэрэбиэркэлииргэ бириэмэ кырата суох. Мин кун сарсыардааҥы студияҕа арахсыбытым. Кини ол эрэннэриитин булгуччу тутуһуохтаах, өскөтүн отель эмиэ оруоллааҕын, миэстэтин эрэ чинчийэр кыах баар этэ. Ол кэнниттэн эбиэт кэнниттэн өссө биир булгуччулаах көрсүһүүнү Ренцу уонна бу адвокаты кытары көрсөн, киһитин суруйтаран кэбистэ. Мин санаабар, билигин 6:45 сарсыарда этэ.
  
  
  Бөҕү- сыыһы тула таһырдьа ыстанан баран, Камилланы тыытан гостиницаҕа ааны аһан кэбистэ.
  
  
  Онтон ордуга суох этэ.
  
  
  Эргиллээт, түргэн үлүгэрдик таҥнан барда. Камильга эппит суругун суруйбута: "дьыаланан сүүрэбин уонна кинини кытта бу сарсыарда көрсүөм", - диэн.
  
  
  Онтон тас өттүгэр баар.
  
  
  Лифт часовой турара да, кинини мочка кулгааҕын, Пьеры кытта дуогабардаспытын бэлиэтии туттарбыта. Харабыл күлэн баран лифт кабинатыгар киирэргэ көҥүллээбитэ. Холлга охранигы кытта эмиэ. Кини эмиэ мичээрдээтэ. История туһугар Пьер диэн тугун билбэппин эрээри, син биир баар этэ.
  
  
  Уулуссалар кураанах этилэр, отделга киирэр ханнык баҕарар такси атын өрүттээх буолуон сөп. Кини киин вокзалга диэри биэс квартал ааста уонна такси уочарата суох ылла. Ону суоппарга АХ- ин- трастевер дьиэтин таһыгар муннукка туттарда. Бу салгымталаах Гилкристка туох да сөбүлээбэт этим, билигин кинини Хайман уонна бу выпускниктарга көмө ылыахпын сөп диэн бигэ эрэллээхпин.
  
  
  Ону көннөрү сэрэтэр дьаһаллары ылынан, суоппары кытта төлөөн баран, миигин батыспатахтара диэн итэҕэйэн, сотору дьиэ ааныгар баар буола түстэ.
  
  
  Хайман аан аһылынна. Син ол курдук, урут да, түүнүктээх харах; күөх пижамнай ыстааннаах, эргэ армейскай ырбаахы тула эргийэ сылдьар эргэ армейскай ырбаахыны кэппит. Сонно тута кэтэһэргэ эрэ тиийээт, иһигэр киирэн кэллэ.
  
  
  "Отельга хаалларбыт ыыппыккын дуо?"Гилкистан туох да омсото суох. Өйдөөх эдэр агент билигин да оонньууга умсугутар.
  
  
  "Ылылынна, ааҕылынна уонна харыстанна». - Мин төбөбөр тоҥмутум. «Затем является. Миэхэ олус кэмчи кэпсээннэр уонна хас да ыйытыылар бааллар. Эһиэхэ уочарат баар дуо?
  
  
  «Просто преобразователь речи», — диэтэ Хайман. — Ол гынан баран, сөп. Ону таһынан кинини аны кыаҕым суох. Урукку көстүүбүт - биһиги бодоруһуубут. Куолаһа тоҕо ыар фигуралары Париколияҕа тутар буолла. Бу сваркаламмыт оҕонньор, хаарты туттарымаҥ. Кини бу ааттаммыт экспертэр тулаларыгар хайа да төгүлтэн ордугун радио, билиитэ- көрүүтэ, компьютернай программаланарын туһунан билэр. Кини кутталлаах түгэҥҥэ мэлдьи бэлэм эрээри, тоҕустан биэс сылга диэри үлэлиир боростуой бухгалтер буолан кубулунарын сөбүлүүр».
  
  
  — Билэргэ үчүгэй, - диэтэ мин. - ол гынан баран, билигин туох нааданый, оннук кэпсэтии. Бастаан төрөөбүт базабытын кытта, онтон эһигинниин. Телефон ханнаный?
  
  
  Хайман кэнники хоспутугар былдьаммыт бахаревка утуйа сыппыт быһыылаах. Муҥур уһугун кини уһугунан аҕалла, алдьаммыт плюшаҕа билэр кыһыл телефоннаах хаптаһын булунна.
  
  
  — Мин хаалыам дуу, хаалыам дуу? — Хайман ыйытта.
  
  
  — Иһиллээриҥ, - диэбитэ мин. - эһиги мин иннибэр эбэтэр көммөт сүтүктээх буоллаххытына, бу кэмтэн ыла хайыы-үйэ бэлиэтэммиккит буолуо«.
  
  
  — Ээ, - диэтэ кини. — Эн кыракый күүлэйиҥ туһунан түүнүн истибитим. Чуумпу Римҥэ биһиэхэ оннук дьайыы суох. АХ штабын-квартиратын кытта быһа сибээс төлөпүөнүгэр кнопканы баттаатаҕына, кириэһилэтигэр түстэ.
  
  
  Тыас иһилиннэ.
  
  
  «Сарсыарда түөрт чаас, өскөтүн эн билэ илик буоллаххына», - диэн Хоккуо куолаһа эттэ.
  
  
  Ону иччитэх кабинекка, кофелаах, улахан кофелаах, стоокалаах кумааҕы иннигэр турар остуолга туруортаата, уһун тарбахтара даннайдарын дириҥник дьигиһийэ-дьигиһийэ, дьигиһийэ турда.
  
  
  Кини туруорбут көрүүтэ- истиитэ суох бу кэнники 24 чааска уонна кыһалҕаҕа кыһарыйтаран кэпсээтэ.
  
  
  — Сөп, сөп, - диэтэ кини. «Туох эрэ баар буоллаҕына, мин абааһы көрөр киһим, бу киһи бэйэтин иннигэр буруйданар. Рим дьунгыстаабатын билэбин, онон бэйэҕит уоран ыларгыт көҥүллэнэр буоллаҕына, эһиги тускутугар кинилэр батыспыккыт иһин, арыгыны кыайан атыылаабаккыт. Араас өй-санаа өттүнэн туох эмэ мөккүөрү үөскэтиэ. Кини ааспыты барытын толору өйдүүрүн, ону тэҥэ ылбыт дааннайдарын көдьүүстээхтик сырдатар наадатын ыйда. Ол гынан баран, оннооҕор ити быыбарга син биир уон биэс мүнүүтэни таларбар, өссө социальнай характердаах дьон кэпсэтиилэрин барытын ырытан көрүөхпүн наада. Ону таһынан, мин миссиябар туох эрэ сыһыан баар буолуон сөбүн көрөн үллэһиннэ. Эһиги туох эрэ саарбахтыыр буоллаххытына, маны болҕомтоҕо ылымаҥ; бу биһиги үөрэтэр кэммитигэр барыларыгар талыллыбыта. Онон тарабарщина курдук хас да кэпсэтиини киллэрбитим эрээри, инники былааҥҥа уолаттар компьютерынан Аһылыннахтарына эрэ ис хоһоонноох буолуохтарын сөп этэ.
  
  
  Маны барытын истэн баран, таарыйа магнитофоҥҥа кэпсэтии суругун кэлин ордук кичэйэн үөрэтэргэ анаан оҥорбутум.
  
  
  "Көрүөхпүт», — диэтэ кини бүппүтүн кэннэ. «Танкерга даачалаах бу сыыһаны соччо сөбүлээбэппин".
  
  
  «Оннук куһаҕана суох " диэн бырабыыталыстыба мэтээлин кэриэтэ этэ.
  
  
  «Билигин биһиги манна тугу оҥоруохпутун баҕараргытын ыйытыктаргытын биэриҥ», - диэтэ Хоук.
  
  
  «Мин биир- икки сэрэбиэй, икки сэрэйии бөҕө баар», — диэтэ мин. «бастакы приоритет бу танкер буолар. Бэнидиэнньиккэ ла- Маншаҕа суперанкер суох диэн тугу гыныаххытын сөбүй? Оптуорунньукка эмиэ?
  
  
  — Проблема суох, - диэтэ Хоук. «Энергетическэй кризис бүттэ, биһиги бөдөҥ суднолары кытта сибээспит олохтонно. Онон бу учаастагы ыраас хаалларарга бытаараллар эбэтэр бытаараллар".
  
  
  — Оттон Ленинград?
  
  
  «Бу эн дьиибэ доҕоруҥ, ыстаада, онно туох да төрүөт суох быһыылаах, ханнык эмэ супертанкеры сиир туох да төрүөт суох», — диэтэ Хоук. Сарсыҥҥы штопор.'
  
  
  «Мин бу швейцарскай баан лугаҥҥа уонна өссө кыратык Пьер Симкэ дааннайдарынан толору дакылаат наада», — диэтэ мин. «иккиэн бу букваҕа Лугано уонна Дон Лупо диэн наборскайга баран иһиэхтэрин сөп. «Бу соччо табыллыбат уонна уустук буолбатах, - диэтэ хорук. «Ол гынан баран, бу кыра Гиганынан арыый уустук буолуо. Эһиги хайыы-үйэ биһиги хаһар кыахтааххыт да, мин эһиэхэ өссө тугу гыныахпын сөбүн көрөбүн.
  
  
  — Эмиэ ити контекска, - диэтэ мин, - мөккүөргэ сынньанар дьиэлэр бары тургутан көрүөхпүн наада. Онно Стадс уонна Ренцо эмтэнэргэ бардылар. Мин эмиэ Пьер хаһан эрэ онно клиеннээх этим диэн өйбөр баар. Атын аатынан буолуо. Ол гынан баран, бу үүнүү билиэхтээх.
  
  
  — Сөп, — диэтэ Хоук. У ' бу барыта?'
  
  
  "Өссө биир ыйытыы баар дии саныыбын, - диэтэ мин, — биир көрдөһүү.
  
  
  — Барабыт!
  
  
  — Ити сабаҕалааһын олус ырылыччы көстөр, — диэтэ мин. - ол гынан баран, эһиги финансистаргыт «Магнамуту», "иккиэн аан дойду бүтүүтэ" политиканы диктациялыыр страховой компанияны үчүгэйдик үлэлииллэрэ буолуо . Уорбаланар буоллаҕына, ол элбэх харчыны көһөрөр ньыма»диэххэ сөп.
  
  
  — Портнай ыл, — диэтэ Хоук. «Биһиги сэрэҕэ суох гражданнарга агентствобыт суох".
  
  
  -- Портнай, ах начальнига, ах эмиэ үп- харчы компанията буолбатах, оттон эһиэхэ мөлүйүөн аҥара эрэ баар, эһиги мин хаххытын өйүүр эрэ кыахтааххыт. Харчы сүттэҕинэ, ханна баралларын уонна тоҕо барбыттарын билиэхтээхпин. Онон, баҕар, отель да оннук буолуо. — Үчүгэй, — хох с аҥа сыста. — Оттон көрдөһүү дуо?
  
  
  «Отела Хайман, маннааҕы агенынан толору хонтуруолланыахтаах этэ, - диэн мин эмиэ отель Христоһу, хайа баҕарар түбэлтэҕэ туһанар бырааптаахпын".
  
  
  — Хаймаҥҥа сөбүлэһэбин, - диэтэ Хоук. — Мин онно кыһаммытым ыраатта. Гилкрист-эргэ акаарытык, ол эрээри ону сатаан туһанар буоллаххытына, оҥоруом дии саныыгыт. Ол эрээри кини тоҕо? Кинини уон саастааҕар эдэр уонна сүүрбэччэ төгүл ордук бу оройуоҥҥа атын агеннары сүүмэрдээн аҕалыахпын сөп.
  
  
  — Мин итини хаалларыахпын баҕарбаппын, - диэтэ кини электроннай гений. Тугу эрэ төбөбөр, төбөбөр, олус дириҥник, дириҥник сэһэргииргэр, ол гынан баран, барытын түмэ сатаатахпына, бу Гилкрист наада буолуо.
  
  
  — Эн итинник ыстаҥалаатаххына, мин эйигин хааччыйыам. Клим Андрссон сыстыбыт Рим вирус толкуйдаабатаххыт эрэ.
  
  
  «Оннук буоллаҕына, — диэбиппэр, Клим Андрерсон курдук бүтэр туһугар, мин блиндажпын утары гилкрист буолуохпун сөп». Хоукуол санньыар гынан баран, сөбүлүүр төһүүнэн түмүктэннэ.
  
  
  ************
  
  
  Хайман таҕыста. — Ол аата эн киһиҥ буолабын, - диэтэ кини мичээрдии-мичээрдии. — Босс тугу гынабын? - Кэм хаһан кэлэрин таҥара билэр, - диэбитим мин. «билиҥҥитэ икки эрэ мал». Кини чаһыытын көрдө уонна Ривин аҕыс чаас көрдөрөрүн көрдө. Мин уон чаас иннинэ дьиэбэр күүппэтэҕим. Рим трафигын кытта көрсүһүүгэ чаас аҥарын эбиэххэ сөп этэ. «Бастатан туран, бу түгэни билэрбин уонна ону тулалыыр эйгэҕэ туох кыалларынан туһаныахха сөбүн көрүөҕүҥ. Иккиһинэн, кыыспын кытта сибээстээ, Корея, чаас устатыгар. Баҕар, кини биһигини билбэт, ол гынан баран, суолтатын билбэккэ эрэ, тугу эрэ билэрэ буолуо.
  
  
  Хайман кыһыл телефонун төттөрү эргэ бахаревка төттөрү уурда уонна отуу остуолугар турар көннөрү төлөпүөнүгэр номнуо нүөмэри хомуйда.
  
  
  — Кора? — диэтэ кини, сүүрбэ гудков.
  
  
  «Биллэн турар, кинини билэбин. Ол эрээри эн сэргэх сылдьаҕын . Эй, кинини эйигинниин кэпсэтиэн баҕалаах чаас аҥарынан барыам. Дьиэттэн атын Климмэ... Америка, хантан кэлиэй... ? Кинини билэбин да, эйигин кытары кэпсэтиэн баҕарар. Онон биһиги онно тиийиэхпитигэр диэри, оннукка хаалыҥ. Баҕар, кофе иһитин кофе атыылыам. Ол ситэтэ суох буоллаҕына... — Кини куолаһын кыратык намтатта, — диэтэ ...санаан көрүҥ, эһиги быстах быһыыгытын кытары сибээскитин быһыыгытын- майгыгытын кытта сибээскитин быһаарыҥ. Билиҥҥитэ .
  
  
  "В манна."Мин диэки эргиллээт, олоро түстэ. «Билигин тугу билиэхпиний", - диэбитэ»
  
  
  Агент быһыытынан, соҕотоҕун сылдьарбын ордоробун, ол гынан баран, теориятын бэрэбиэркэлииригэр үчүгэй түгэннэрдээх буолар. Бу маннык түгэн тула биир, Хайман бу үлэҕэ үчүгэй, тыйыс, өйдөөх уол этэ.
  
  
  "Мы знали это...",- диэтэ кини. Мин резюмеппын хатылыам суоҕа, Хаймааны кытта оонньоон, хайдах да сатаан туттуммаппын, кымырдаҕас уонна Розаны талааннарын туһунан хас да ымпыгар- чымпыгар тиийэ билэбин.
  
  
  «Клетчатнай куртка уонна Пепе уорэнэ иликпинэ, — диэн салгыы санаабытым, - Андрерсон өйбүттэн түһэн көннөрү киинэҕэ олус дьиксиниини көрбүтүм. Ити үөрүү- көтүү боппуруостарын мин оччолорго туох эрэ улаханы санаттым. Ол гынан баран, атын өттүнэн, мин санаабар, урут да, бу да иһитиннэрээччилэр да ыраас- ыраас буолаллара, киһим миигиннээҕэр минньигэс буолуо этэ.
  
  
  «Бу улахан кыамтаҕа көрбөппүн», - диэтэ Хайман. — Наһаа буолбатах.
  
  
  "Билигин Өймөкөөҥҥө барар, "эппитим", атын хайысхаҕа толкуйдуу барбытым. Бу « Нить мира » киинэтэ-бэйэтин көлүөнэтиттэн ордуга суох, салгыҥҥа суураллар- сууралларынааҕар тоҕо туох буолуой? Көннөрү киоскалар эмиэ куһаҕана суохтар. Кинилэр инвестордарынан күлүү- элэк гыныахтарын сөп дии саныыллар. Ол гынан баран, процесстарга балай эмэ кутталлаах сэрии сэптэрин мунньан, биллибэт үс өрүт "иккиэн аан дойду бүтүүтэ" сценарийыгар кубулуттулар.
  
  
  Хайман бары толкуйдуур туһугар хас да мүнүүтэ наада. "Сымыйа буолбат", - диэтэ кини. — Ол гынан баран кыаллар.
  
  
  «Оччолорго бу Куруубай сыыһа- халты тосту уларытта», — диэбиппэр: «аан дойдуну суох гынар соруктаах тыл баар буоллаҕына, суперанкеры эһэр былааннаах, онно булкуллуохтаах. Онон, баҕар, ким эрэ "кубулҕаттаах" хампаанньаны эргийэр кыахтаах. Баҕар, бөлөхтөр сорҕолоро-заговорщиктар, онтон атын туповой идеялар.
  
  
  Хайман киҥинэйдэ.
  
  
  «Атын бөлөх эбитэ буоллар, — диэн быһаарбытым дуу, эбэтэр Римҥэ төһө эрэ элбэх полицияны кытта кыралаан, онно баран, хас да киһи саба түһүөн сөп этэ. Кини кырдьыгы истибэтэҕэ.
  
  
  — Оттон билигин хас да киһини умуруорар үөрүйэхтээххит уонна пьерга ханнык эрэ ыйытыыны биэриэххитин сөбө суох буоллаххытына, бу арыгылааһын түмүктэниэн иннинэ, бэйэҕитигэр олус куһаҕан быһыы- майгы тахсыаҕа. ЦУРУ, онтон аны эйигин хайдах да тулуйар кыахтара суох, — диэн миэхэ Хайман түмүктээтэ. — Мин эйигин Кореяттан ураты тугу гынабын? «Бу испииһэккэ дьоҥҥутун ааттааҥ», - диэн эбиэт кэнниттэн көрсүһүүгэ кыттарбар коллега- инвестордар ааттарын испииһэгин бэчээттээн таһаарбыта. «Особое внимание к связям. Кини биллиилээх режиссер, ол гынан баран хаһан да умнуллубат суолу- ииһи тобулбута. Студияҕа туттарсыы быһыытынан, техническэй мастарыскыай нөҥүө киинэҕэ барар суолу- ииһи ааспыта уонна бу суолга хас да саарбахтаммат түгэн этэ. Бу эһигини бүгүн ылыаҕа. Туох эрэ түбэлтэ буоллаҕына, ааны тоҥсуйабын. Тахсан сарсын эмиэ ол кэмҥэ көрүөхпүт. Хайман түүҥҥү ырбаахы устун ыстанна, дьинсэ водолазкатын, сандалия уонна ССРС эргэ кириэһин тула оҥоһуллубут медальонун кэттэ.
  
  
  — Бэрээдэк суох, - диэтэ кини. — Ол гынан баран, бу мин үлэлиир көстүүм эрэ.
  
  
  Кини миигин уулуссаҕа таһаарда. Биһиги суолу туораан, Санта- Мария болуоссатын таһыгар кыараҕас уулуссаҕа таҕыстыбыт. Өссө биир эргэ дьиэ уонна иккис этээскэ турар.
  
  
  Кора аанын аһан биэрдэ. Кыракый смуглай кыыс тэтэркэй сирэйдээх эрээри, күлүмүрдэс дьүһүннээх, дьэрэкээн дьүһүннээх, киэҥ ис хоһоонноох халыҥ таҥас. Саннын нөҥүө өттүгэр сыгынньах ытыс сыта сыта сылдьар кырыылаах хоско көрбүтэ. Хаһан эрэ сымала сүүһүгэр кыһыл плакаттардаах, бэһиэлэй миэстэлээх, ол гынан баран, самоотверженность уонна харчы суоҕуттан, төттөрүтүн, кыракый кутуйах нуорматыгар кубулуйда. Атын кыракый кутуйах, хас да этээстээх хара кыысчаан болҕомтоҕо ылбакка сыт, раскладушкаҕа утуйа сытар, полуукрытка аннынан Индия сабыллар.
  
  
  — Кофе диэн эһигиттэн ылыахпын сөп дуо? — Хайман ынаҕыттан ыйытта, оннооҕор миигин көрбөккө.
  
  
  (Биллэн турар. Барыаҕыҥ. Бу Дьэрэкээн Карр. Кора, Дьэрэкээн.
  
  
  — Эҕэрдэ, - диэтэ кини энтузиаст суох. Кирилиэс устун аллара түстүбүт. Таһыттан эспресс- бару муннукка тиийэн, маннык оонньууга тиийэн кэллибит. Онтон ыйытта: «эн... - атын Климент этим дуо?»
  
  
  «Клленд». Ону Климент биографиятыгар умнууга хаалбыт. «Бииргэ улааппыппыт. Кини бу артыыс эбэтэр суруйааччы буолуон хайдах да кыайан быһаарбат. Римҥэ сылдьан көрдүүргэ сананным. Онтон иһиттэ..."
  
  
  — Манна кини эмиэ кыайан быһаарбат,-диэтэ Кора. Официант эйиигин икки эспресс аҕалла, онтон кубархай сирэйгэ биир эрэ олох төннөн кэллэ. «Бедный Клем. Английскай тиэкиһи суруйуу үлэтэ этэ уонна кини Америка хаһыатыгар үлэлиэн сөп дии санаабыта. Ол эрээри бу үлэ куруук сарсын эбэтэр аныгыскы нэдиэлэҕэ этэ. Кини мантан чугас олорбут, онон киниэхэ көһөн кэлбит. Икки ый буолан баран... Бвам! Ону ким эрэ өлөрөн ууга быраҕан кэбиһэр. Кини соччо улахана суох. Блин!'
  
  
  "Христос, - диэбитэ мин. - Клем хаһан да толлубатаҕа..."
  
  
  — Тоҕо эрэ, туох эрэ итэҕэл ырбаахыта дуу?.
  
  
  Итэҕэл таабырына эбэтэр итэҕэллээх богохулник буолан, тииһэ уонна шталь кэтэһэ сатаата. У меня будет настравливать Кору против себя, но раньше, чем меня будет ли такое информация.
  
  
  Иисус эппитэ: "мин эһиэхэ этэбин: ким эрэ өстөөхтөргө кубулутар, ол уолаттары кытта буолбатах этэ". Дьиҥэр, кини өстөөхтөрө суох этэ".
  
  
  — Ол оннук буолбатах, - диэн Кора эрэллээхтик эттэ. Сирэйин мырдыччы тутунна. «Мин ханнык эрэ ньиэрбэ этэ дии саныыбын. Ону билинэбин, ол гынан баран, кини үчүгэй ньиэрбэ этэ. Биһиги эмиэ куһаҕана суохтук сөхпүтүм, ол иһин олус күнүүлүүр тапталлаах киһим-латино американец этэ».
  
  
  Кини үрдүнэн үрбүт оҕо уостара самоконтуруол линиятыгар тардыллыбыттар. «Нам нравились одни и они же вещи. Үрдүнэн эрэ буолбакка. Клим толору этэ, ону сөбүлээтим. Таро, Ицзин, трансцендентальнай медитация. Юнг.
  
  
  Кулгааҕым чөрбөйдө. "Туох диэтигит?'
  
  
  — Юнг, — диэн бигэргэттэ. «Климмҥа кирдээх түөстэри көтүтэр эргэ Виктория невропола курдук этэ. Ол эрээри, кини этэринэн, Юнг бу коллективнай подсознаниены уонна ити универсальнай мифтэри кытта сөптөөх суолга сылдьыбыта, билэҕит дуо?".
  
  
  — Мин ону билбэппин, — диэтэ мин... "баҕар, онтон кэлиэхтээх". "Ону билбэккин."Кора Яна Яна сваркой, но я уже не уже истановилось, что может настоящего истановиться.
  
  
  «Юнг туһунан тугу эмэ өйдүүгүт дуо?» - "Бу психиатрдары бу күннэргэ өйдөөбөтөхтөр", - диэтэ. - Уйата буолбатах, эһиэхэ. Дууһатын кэтээн көрөөччүлэргэ эмиэ аат иҥэриллибитэ. Их Юнг диэн ааттаабыт.
  
  
  "Бу туох көрүҥнээх этэй?- Диэн көрдөстө.
  
  
  «Чэ, ити этэринэн, психиатр үксэ дьону ампаарга эрэ хааччыйаллар, тоҕо итиччэ абааһыламмыттарын быһаарбатахтар», — диир. «Ол аата ыарыһахтар өй ылан баран, арыый куһаҕан эрэ өттүлэрэ түһэллэр. Онно Юнг бэйэтэ бу тыыны барытын быһан, дьону хайдах уларытыахха сөбүн көрдөрдө. Арай дьиҥнээх Юнг-ыарахан суол, "юнг" кылгас суолунан баран иһиэхтэрин сөп курдук көстүүнү оҥороллор. Ол гынан баран ханнык портнай ылаҕын, бу барыта эйиэхэ сыһыаннаах, уолчаан?
  
  
  — Күн аайы доҕорбун өлөртөөтүм, — диэтэ мин. (сорох хамаандаларга күнүнэн буолбакка, атын штопор.) "Она отела узнать об этом можно больше».
  
  
  «Оччоҕуна эн ыарытыган ыстаалы дуу, кыра детектив дуу», — диэтэ кини олоппоһун тэйиччи анньан кэбистэ. «Мин чыычаахтары наһаа сөбүлээбэппин, миигинниин Сиикэй сырсыыны сөбүлүүбүн. Онон кофеҕа уонна көрсүөххэ диэри махтанабын .
  
  
  Тохсус аҥара баара. Эрэнэр эрэ кыамталаах кыһыл көмүһүм этэ, онон ону комментарийа суох барарга көҥүллээбитэ.
  
  
  Хаймааны кытта быраһаайдаһан баран такси отелга диэри илдьэ барбыт. Бэстибээлгэ туох эрэ билэр киһим баар буолла, миигин кэтииллэрэ биллибэт. Ол гынан баран, бу эмиэ чааһын кэнниттэн буолуон сөп. Ону таһынан кини нүөмэрдэриттэн ураты ханна да кистээбэккэ хаалларбыт.
  
  
  Люкс иччитэх этэ. Просто объяснение, написанное вместь губной помады на зеркале зеркале, написанно мне о Камиле.
  
  
  «Сүөһү- ас, сымыыт дикарь", - диэн улахан буукубаларынан суруйда. "Уонна кини, мин туспар үксүгэр хайдах сатаныахха сөбүн эрэнэ саныыбын. Кэлин студияҕа көрүөхпүт. Илии баттааһын суох. Маннык улахан приискэтэ эмиэ оннук. «Эн миэхэ ынырык синяктары хааллардыҥ . Бу косметикаҕа бюджекка өссө биир үчүгэй ыстатыйа буолуоҕа. Кунду.'
  
  
  Кинини Толлуман, түргэнник үтүөрэн, лимузины буллум, миигин империя киинигэр аты сиэтэн илдьэргэ тулуурдаах лимузины буллум.
  
  
  Аан дойду бүтэн эрдэҕинэ сатарыйыахтаах куораттар гимиоларынан биһигини быһаччы бас бэриннэрбиттэр уонна биһигини байыаннай техника өссө элбэҕин көрдөрөөрү, ыраастаммыт тутуу площадкатыгар илдьибиттэр. Араб таанкатыттан уокка диэри өссө да кэккэ мал баар,билигин да бобуулаах испииһэккэ сылдьар. Биһиги бүтэһик иккилии вертолету туораабыппыт, кини агонияҕа тиһэх иккилии вертолету, алтыс флот уонна НАТО байыаннай- байҕал күүстэрин кытары киирсэн, ону тэҥэ Израиль уолаттарыгар бэриллибит хас да сатабыллаах түргэн катердары кытары киирсэн көрүстүбүт.
  
  
  Ренцо уонна Пьер көмөтүнэн ренцо уонна Стадс көмөтүнэн Розенберг уонна Фукс орооһуута суох гарриантан водороднай бомба формулатын ылар кыахтаммыттара көстөр. Площадка бүтүүтүгэр сылдьыбатах икки улахан ыскылаат баара. Онно ыйыппыппар, бу ааспыт киинэлэр усталарыгар реквизити харайар эбит диэн хоруйдаатылар. «Хаһан эрэ музейга кубулуйуом», — диир Ренцо.
  
  
  Ол кырдьык буолуон сөп, ол гынан баран, билиэт атыылаһа илигинэ күүппэппин дии санаабатаҕым. Бу ыскылааттары эрдэ силиэстийэ ыытарга көрдөһөбүт.
  
  
  Стадс бэйэтин компьютерыгар кыракый шоу тэрийбит административнай дьиэҕэ төнүннүбүт. Кини тула таанкалар уонна артиллерия түмсүбүт кыракый макеттаах дэриэбинэтэ баар. Ону таһынан, масштабтаах саллааттар кэккэлэригэр киирэр.
  
  
  Стадис бэйэтин перфокаратынан салгыҥҥа сапсыйда, онтон быыкаайык компьютерга киирэн биэрээт, барыта саҕаланна.
  
  
  Танкалар уонна броневиктар иннилэрин диэки хаамаллар; артиллерия дэриэбинэ болуоссатын уматар бомбаларынан ытыалаата, уоту умулларда, кыракый фигуралар эмискэ киирэн бардылар. Үс мүнүүтэ ааста.
  
  
  «Билигин даҕаны экраҥҥа хайдах көстөрүн туһунан биир өйдөбүлү ылабыт», - диэн кыра оҕону киэн тутта кэпсээтэ. Хоһу бүтүннүүтүн видео- видеоҕа суруйтарбыта, онтон хараҥаҕа илдьэн биэрбиппит кэннэ, тиһэҕэр экраҥҥа көстүбүт дьайыылары ылбыппыт. Ити наһаа уустук этэ. Бу олус учугэй этэ/П. Оннооҕор кыракый саллааттар дьиҥнээх сыҕарыйбакка, охсуспуттара, охтубуттара, элбэх сиринэн ыраахха өлбүттэрэ. «Биллэн турар, бу уһуллар площадкатыгар улахан былаан уларыйыа», — диэн Стадс быһаарда. «Ол эрээри, таҥарам , көрөөччү эһиги харчыгытыгар элбэх буойуну ылар".
  
  
  Кини бу барыта олус өйдөбүнньүк буолбутун билиниэхтээх этэ гынан баран, мин уорбаларбын ыһыктыбатаҕым.
  
  
  Ренцо студия үлэһиттэригэр остолобуойга эбиэт тэрийбитэ. Камилла мин бириэмэбиттэн ураты туох да атаҕастабыл суох курдук. Оттон сороҕор эрдэ күүлэйдии сылдьыбыт Пьерым барыта мичээрдээн, сороҕор куһаҕаны да көрөр.
  
  
  Бу хос- хос ортотугар телефонунан ыҥырбыттар, чуолкайдаан эттэххэ, уйгу- быйаңы Ренцо биэрбиттэр, миэхэ телефонун көтөҕөн кэбиспиттэр. Задача задачаны уустугурда уонна ону өссө бутуйан оҥорбута, тоҕо диэтэххэ, атын тиһэҕэр куолас Розанаҕа тиксибитэ, оттон Камилла миигин кытары кэккэлэһэ олороро.
  
  
  — Эҕэрдэ,дьэрэкээн, — диэтэ кини мүөт куолаһынан. — Эн Розаны кытары кэпсэтэҕин.
  
  
  - Эй, эҕэрдэ, - сэрэнэн эттэ мин.
  
  
  "Бу олус истиҥник иһиллэр буолбатах, - диэтэ. — Эн этэҕин... эр дьону, Дьэрэкээннэри кытта кэпсэтэҕин.
  
  
  — Бу ис сүрэхпиттэн эрэнэбин, - диэтэ мин.
  
  
  — Ой, — диэн хихик гынна. «Эһиги араас дьону эргиччи быгаҕыт. Баҕар, синьорина кавур курдук дьон баар буолаарай?
  
  
  — Хайа, бу көлүөнэҕэ туох эрэ уратылаах, — диэн мин билбитим.
  
  
  «Ити түгэҥҥэ, кинини иккистээн көрүөҕүҥ, муннугар, кулгааҕар, сэҥийэтигэр ууран ылыаҥ...» Розанна началась особенно и озоротое описание того, что она не проверить всех этот сорунуулаахтык ыытара буоллар, мин кыаммат- түгэммэт атаҕастабылбыттан, саатар, бэйэбититтэн дуоһуйууну ылан иһиэ этэ.
  
  
  -- Ээ, синьорина кулун тутар... Суох... мин өйдүүбүн ...
  
  
  Кини линиятын тиһэҕэр, кэпсэтии хайдах буолбутун курдук, линия тиһэҕэр линия линиятын булларда.
  
  
  Толору балаһыанньабынан туһанан Розанна боччумнаах буолла.
  
  
  "Өйдүүгүн дуо, биһиги тиһэх сырыыбытыгар көрбүппүтүгэр, санаабытын эппитиҥ дуо?» - диэн кытаанахтык ыйытта. "Мин толкуйдуу сатаатым", - диэтэ кини. Бөҕү- сыыһы бииргэ олордохпутуна ити быдан элбэх этэ. Мин саныахпар... Мин саныахпар, дьэрэкээн, дружок этим. Эһиэхэ этээри улахан суолталаах мал баар.
  
  
  — Туйгун, — диэтэ мин долгуйабын кистээн. — Билигин ханна баарый, кулун тутар ыйга?
  
  
  — Квартирам, — диэтэ кини. — Биһиги бүгүн ханнык да түгэҥҥэ кэпсэтиэхпитин сөп дуо? Кинини, төһө кыалларынан эрэнэ саныыбын.
  
  
  «Мин эбиэттэн эбиэттэн киэһэ кинощиктары кытта көрсүһүү анаммытым», - диэтэ мин. — Ол гынан баран, бэһис аҥарын кэриҥэ буолуо дуо? — Сөп, - диэтэ кини.
  
  
  Төбөм эргийдэ. Баҕар, Розанна мин сорудаҕым буолбут нитаны бутуйар соҕотох киһи этэ. Оннук буоллаҕына, кини миигин түүн рифманы таһыттан умата сатаабыт дьоҥҥо куттал үөскээбитэ. Кини туйгун кыыстаах буолуон сөп эрээри, газ бомба суох этэ. Мин соҕотоҕун эрэ хааллым. Кинини Хаймааны бу уйуттан хостоон таһаарбата. Ону тэҥэ телефонунан икки Контакт аадырыстарын тула биири эрэ биэрэр кыах суох. Ол гынан баран, биһиэхэ өссө икки суостаах чааска Эспиэрдиир эбиттэр.
  
  
  — Гостиницаҕа аһыллыбыт гостиницаҕа киириэххитин сөп, - диэтэ мин куоласпар наһаа чуумпу буоламмын, нэһиилэ иһиллиирим. (Чаас устата. Мин хос иһигэр, миигин кэтэһиҥ. Кини эһигини ыларга бирикээстиэм, оччоҕо биһиги бу штопоры биһиги икки өттүттэн атастаһыыга биэриэхпит диэн эрэнэбин.
  
  
  Туруупкатын ыйаата. "Нефтяники», — диэбитим мин. Камилл уонна Ренцо время не время. «Тыва кижи ужуражып келген». Биһиги тула өттүбүтүттэн туох эмэ туһунан ыйыталаһыан эбэтэр билиэн баҕарбат курдукпут.
  
  
  Уон биэс мүнүүтэ ааспытын кэннэ, туалеттарга барабын диэн сылыктаан баран, кинини таксофоҥҥа ыытыы строката турбута. Кини «Ле Суперб» телефоннаан, чаһын- чаһытын миссиятын мин нүөмэрбэр ыытарга приказтаата уонна ким да сүпсүгүрбэтин, кэтээн көрөргө приказтаата.
  
  
  Она вернулся к Пьеру, Ренцу, Камилле и другие с чувствовании.
  
  
  Кэмниэ- кэнэҕэс компания итирдэ. Мин сорох докумуоннары Рено- ны кытары түргэнник куотан, офиска киирбит киһини илии баттыырга күһэлинним. Пьерга ханнык эрэ дьыала, онно болҕомто ууруллуохтаах этэ. Камилл тыл учууталын кытта көрсүһүү биһиэхэ 4 чааска анаммытын эттэ да, баҕар, баҕар, онтон да атын буолуон сөп этэ. Ону мин сөбүлүүбүн, туох эрэ оннук буолбатаҕына, кэлин көрсөр кыахтанныбыт. Розанна миэхэ этэрбин билбэккэ, бары хайысхаҕа көҥүл олох наада этэ.
  
  
  Кини аһаҕастык тулуйбакка, биһиги сырыыбытыгар төттөрү куоракка, муҥура суох кэпсэтиигэ кыһаммыта. Кыырт диэн этэрим, Америка адвоката миэхэ туох барыта кырдьык курдук көстөр диэн. Итиэннэ иккитэ, иккитэ Италия уонна биирдэ аахтарар туһунан адвокат этэр. Онтон бааҥҥа илии баттааһыны бэрэбиэркэлиир проблемалар бааллара уонна бары көрөн баран бэчээттээбиттэрин кэннэ, аны биэс чаас буолла. Отелтан хас да кыбартаалга барытыгар сылдьара. Эйэҕэс гынан баран, дьаныһан туран кулуупка баран иһэргэ көрдөспүтүм.
  
  
  «Билигин биһиги тулабытыгар соҕотох эбиккин, — диэтэ кини.
  
  
  Бу киэһэ Бырааһынньыктыырбыт ордук буолуо, Пьер, ыстаада, көмүлүөк, Камилла уонна Майкл Спорсу кытта бииргэ аһаҕастык өрө көтөллөрө буоллар диэн эттэ.
  
  
  — Кырдьык, дьэрэкээн. Ол эрээри бүгүн биһиги улахан бырааһынньык кэтэһэбит. Монца саалатыгар эбэтэр ханна эрэ дискотекаҕа. Кини оборудованиетын барытын санатабын.
  
  
  (Сөп. У у у у уни уни тўйганлар, ўтган тротуар устун түргэн хааман истилэр.
  
  
  Бэстибээлгэ чаастаах кивели быраҕан баран төннөн кэлбитигэр, аппареннарым чахчы эдэр кыыһы сүкпүттэрэ үһү. Мин этээскэ иккис чаас саҕаланыыта ону бигэргэттэ.
  
  
  Ааны тэлэччи аһан: «Розанна», - диэн хаһыытаата уонна минэ моонньуттан кулгааҕыттан моонньугар диэри тырыттыбыт кырабаакка маарынныыр кыраһыабай эти көрдө.
  
  
  Бэрт сотору сиэркилэҕэ итальянскай сиэркилэҕэ ким эрэ бэрт сотору сиэркилэҕэ суруллубута.
  
  
  "Өбүгэлэрбит өлүүлэрэ».
  
  
  Этэ- Сиинэ өссө сылаас этэ.
  
  
  
  
  6 баһылык
  
  
  
  
  Кинини Розаны өлөрөргө соруйбута. Сэрэнэр дьаһалбар биир эрэллээхтик Кып- кырасыабай моонньун быһарга, сытыы биитин орудиеҕа ытыалаабытынан бардым.
  
  
  Ону санаатым да, иэстэбилтэн, аньыыттан-Хараттан, буруйуттан-сэмэттэн түспэтэҕим. Агент АХ-киһи, ол гынан баран тас дойдуларга төһө дириҥник сыһыаннаспытыттан тутулуга суох, хайдах быһыыланалларыттан тутулуга суох ытыалыыр кыаҕа суох. Толкуйдуу сатаан баран, аңаардас бэйэтин акаарытын батыһан, кырата суох туоратарга наадалаах таһаҕас ахсаанын хайыы- үйэ угар этэ. Биирэ дьэҥкэ этэ: мэҥэ- Хаҥалас ньиэмэстэрин сиэксийэтигэр иирбит үөрүү- көтүү, олох олорорун тохтоото уонна дьадаҥы Розанна курдук миссиябар өлбүтэ.
  
  
  Ренцо и Пьером потаповать меня В өлөрүүгэ двух бандьыыт. Арай Пьертан розаны өлөрүүгэ буруйдааһынтан көмүскэнэр диэн балачча бэлитиичэскэй былаас баара, кинини көрүдүөргэ куоттахпына түрүбүөгэ өрө көтөҕүөм этэ. Ол эрээри, туох баар сырабын- сылбабын барытын тохтотор кыаллыбата, дьүүллэһиллибит процеһы көрсүөхпүн сөп этэ. Ыйытар күннэрэ, баҕар, тутаах туоһу быһыытынан араарыллыахтарын сөп. Уонна, саарбаҕа суох, мин кэннибиттэн эмиэ суукканы быһа кэтээн көрүү буолуо. Ол барыта миэхэ сылдьарым саҕана хайдах сылдьыахха сөбүй.
  
  
  Ону барытын быраҕан кэбиһиэххэ сөп, саппаас гаастаах бомбалардаах дипломатическай бартыбыалы, «Люгер», глушитель уонна өссө да итэҕэһэ суох предметтэрдээх оборудованиелары оңорорго чэпчэки сыаналаах дипломатическай бартыбыалы. Кинини көһөрдө. Кини хара лаахтаах сандалия пааратыгар эрэ табыгастаах, икки квадратнай хобулугу аһыыр миэстэлэрдээх эбит. Ыарахан кастеттарга, радиоактивнай тренергэ уҥа салаа.
  
  
  Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кырабаат хаанын кэттэ уонна саҥата суох оруоссия чэрчитинэн ханна эрэ бэйэтин миссиятын чэрчитинэн барар суолу- ииһи тобулан, кыаллар буоллаҕына көмөлөһүөм диэн эрэннэрдэ.
  
  
  Саала бүтүүтүгэр Часовой часовой саалаҕа эмискэ эргиллэн кэлбитигэр часовой күлүм гынна. Ол иһин кини кэрэ дьүһүнүнэн Розаны көрүөххэ сөбө, эр киһи өссө тардыллыан сөбүн кини өйдөөбөтө. Ол гынан баран американецтары кытта ити этиини эһиги хаһан да билбэккит быһыылаах. Часовой бэстилиэккэ сигнал биэрдэ уонна киниттэн оннук итэҕэйимтиэ харах ылылынна. Ол гынан баран, эттэрин-сииннэрин булалларын өссө сөҕөллөр. Тус бэйэм туспар сөпкө үлэлээбитим буоллар, ким Розаны өлөрбүт, ол миэхэ хас да мүнүүтэ устата булчут аныгыскы түһүмэҕин ыытыа этэ.
  
  
  Кини бастакы такси ылан, Батикан таһыгар тилийэ көппүт оройуонугар тахсан кофейнаҕа саба бырахта.
  
  
  Чэпчэки Сарыал сон көрүҥэ икки өттүнэн көһүппэтэҕэ, ол гынан баран, нэлэкэйдээн страница угун сүөрэн, хайдах даҕаны үчүгэй күннэри-түүннэри билэрэ, ыраах уонна сэттэлээх сиргэ кубулуйбута. Кыракый аэрозоль миэхэ бэртээхэй брюкалаах ыскылааттары барытын суох оҥордо уонна сонум кирдээх, дьүдэх буолан көһүннэ. Кыракый кус кумааҕыны эргэ уонна сүтэн хаалбыт тапочкалара көстөллөрүн курдук этэ. Дипломатическай бартыбыалы муннугунан охсуталаан, ньирэй тириитин сууйан, улаханнык алдьаммыт бакыаты суруктарга хаалларан кэбиспитэ .
  
  
  Ол иһин Карр кыракый кофейнаҕа киирэн, онно камзолар туруорсууларын, хараҥа сиэрэй сэлээппэлээх, ньирэй тириитин тобоҕун ордорбутун кытта бырахпыта.
  
  
  Бен Карпентер тахсыбыта, кырдьаҕас, дьадаҥы, эмиэ ол дойду тас дойду гражданина Климм Андрерсонтан дьоллоох сиригэр- уотугар сценарийы суруйарга, сценарийы суруйарга холоммута. Тиһэх штрих өссө кыратык кэтэһиэн сөп.
  
  
  Трастеверга дьиэлэрэ хас да мүнүүтэ хаама сылдьыбыт, оттон Бен Карпентер такси лираларын наһаа итириктээбэккэ эрэ, олус дьиксинэллэрин тулатыгар сылдьыбатаҕа. Кинини икки милиционер, сүрүннээн тибири батыһа сылдьан, кыыллары сойуолааччылары көрөн баран, туораппыта. Понт- гариг, большой мосту, она применил свою обычную тактику ограничивания В переулоке. Биһиги Контакт дьиэбититтэн куопейн баар буолан, Горькай эспрессо пиибэ иһэрбэр уулусса, тротуар быыһынан уулуссаны туоруор диэри ыйанан турар быыс кэннинэн көрөн, тохтоппутум.
  
  
  Хайман аанын арыйан көрдө, хараҕар дьиктиргээтэ.
  
  
  - Диэн ыйытта. — Сарсын тоҕо сарсыарда кэлбэтий? Ол гынан баран, кини миигин түргэн үлүгэрдик саба баттаата уонна аанын кэннибиттэн сабан кэбистэ. «Эн бомжка маарынныыр». Сонум тэбэн кэбистэ, көстүүм сакааһыгар тиктэ уонна бедер ортоттон саҕаламмыт көстүүмүн тиктэ уонна моонньугар түһэ түстэ.
  
  
  — Көстүүм наада, — диэтэ бинсээк устан баран. — Ырбаахы даҕаны. Эргэ. Ити барыта.'
  
  
  — Балай эмэ улахан, - диэтэ кини. "Ол гынан баран мин ис кыаҕым суох."
  
  
  Кини ыскаап түгэҕэр ыскаап дириҥник хаһыллан, баттаҕын маҥан баттаҕынан сапсыйда.
  
  
  "Уопуттаах дьону утараҕын», - диэтэ кини бүппүтүн кэннэ.
  
  
  Хайдах эрэ майгынныыр көстүүмү булбут. Кини Бену Карпентеры өр сылларга баһылаабыт курдук Ривин диэн өйдөбүлү үөскэтэр этэ. Кини миэхэ сыһыаран дьарыктанар биир ырбаахылаах эрээри, өссө хас да сиринэн, уулусса рыногар атыылаһыан сөп дии саныыр. Билигин барыта бэрээдэгэ суох.
  
  
  Кинини бэйэтин саҥа көстүүмүн Кэт, куртка кэтиэн иннинэ кобураны кэппит уонна мин сиэркилэм нөҥүө көрөр киһи көстүүмүн толору астыннарда. Хайман миигин кириитикэлээтэ.
  
  
  «Эйиэхэ өссө туох эрэ наада», - диэтэ кини.
  
  
  Кини ити курдук киэн туттабын, ЦР эдэр агена. ол гынан баран, саамай сүүрэн иһэр уолтан туох эрэ өссө тиийбэт диэн, ыараханнык истэр. Хайман сөбүлээбитим да, баччааҥҥа диэри үчүгэй этэ. Онон тулуурдаах этим.
  
  
  Киниттэн ыйытта. — Накладной бороды?
  
  
  — Арыгыны иһии, — диэтэ кини. «Ким эйиэхэ маарынныыр, чэпчэки бөлөҕү хорутбат, уорбаланар».
  
  
  Кини сөпкө гыммытын билиннэ. Кини балай эмэ өр олорор буоллаҕына, бу уол кэскилэ баар. Миигинниин үлэм тыыннаах хаалар туһугар кэтэспэтэҕэ. Ол гынан баран, иккиэн иккиэ буолан тыыннаах буоллахпытына, киниэхэ болҕомтобутун уурабын диэн санааҕа кэллим. АХ наада буолар саҥа хааны мэлдьи этэр эрээри, хаһан эрэ ыларбыт хааным хаана, эт- хаан кырдьаҕас идэһэлэринэн туолбут хаана .
  
  
  «Мин билигин да дистиллированнай Турквиниялаахпын, ол иһиттэн баччааҥҥа диэри уулуссалар тумустарын аана сылдьаллар», — диэтэ кини. — Сүрүн ыалдьыппытыгар тиийэн баран иһиэхпит. Испит буоллаххына, кинини эмиэ биир ыстакаан оҕотун иһиэм.
  
  
  Биһиги гостиницаҕа тиийэн мунчаарбыт атахтаах олоппоско төнүннүбүт, оттон Хайман биллибэккэ кубархай туоналаах сэлиэһинэй бытыылкатын сулбу тардан таһаарда. Кини миэхэ икки тарбаҕы ыппыта, эргэ быһыыга- майгыга сөп түбэһиннэрэн, ыраас ыстакааны уунан ыппыта. Ыстакааны өрө көтөхпүтүгэр диэри миигинниин сыта тулалаата. Бу купорус куһаҕана буолуо дии санаабытым, улахан омурдууну оҥорон баран. Ол гынан баран, өссө куһаҕан. Кинини ыйыстан баран, хотуолаан сордоото. Чаал бас ыстакааны өрө көтөхтө уонна арыгылаата.
  
  
  — Хм, - диэтэ Хайман. Налил, эмиэ кыра, саамай кырата.
  
  
  Иһэ- аһаата уонна сытырҕалаата. Хараҕым ууланан хаалла. Кини талааныгар сыһыары тутан, эмиэ сытыарда.
  
  
  «Аныгыскы сырыыга кини тугу эмэ боруобалыам», - диэн бырастыы гыннарда.
  
  
  — Мин эһиэхэ туох эрэ информация баар, — диэтэ кини сынньанан баран. — Гилкрист кинини кумах куйаҕын кытта туттарда. Бу бүгүн сарсыарда эппитиҥ курдук сөп түбэһэр. Ол гынан баран, кинини уруккутун курдук ханнык да ыйанан көрбөппүн».
  
  
  Кини миэхэ хас да машинописнай тиитовой массыынаны уунна.
  
  
  «Мин биирдэ эмэ муҥнаммытым", - диэтэ кини. «Ыскаап иһигэр фотолаборатория баар эрээри, оннук судургу. Бүтэрдэххитинэ имири эһиҥ. Баан бу дьулуура-кумааҕыны суурайааччы. Мин олорор сирбэр улахан бытыылканы аҕалла уонна ааҕар буолбут.
  
  
  Банк швейцарскай меркамеркаларынан дьарыктанар тэрилтэ баара, 80 %- тан тахса %- нын итирик туруктаах эбит...
  
  
  Кини пограничнай албынныыр пуун быһыытынан саҕаламмыта, кинилэр лирдарын кыраныысса нөҥүө тылбаастаабыттара уонна быдан куттала суох швейцарскай франкалары атастаабыттара. Кини хамсаабат баайга- дуолга уонна итэҕэлгэ салайыыга тиийэ кэҥээбитэ. Кэнники сылларга Хоро дааннайынан, кэччэгэй көмүс слиткатын сүрдээх көхтөөх штала буолар. Супермещенные подвалларга ону баара, быһа холоон 40 000 000 долларга тиийэр. Билигин үп- харчы кризиһэ ыһылыннаҕына, көмүһү хостооһун биллэ- көстө турар буолла да, ити барыта инники күөҥҥэ таҕыста.
  
  
  Хайман матырыйаалы аахта, лиистээх бүтэрээт, түүрүллэн бу суураллыыга укта.
  
  
  Страховой хампаанньа тупикаҕа буолбут. Бу Европаҕа, ахш- ка да курдук, республикабильнай обществолары кытта сибээстээх Европаҕа биир саамай кырдьаҕас, баай уонна саамай элбэх партнердардаах этэ.
  
  
  Сссска сынньанар дьиэлэрэ өссө да дьиксиниилээх этэ. Биһиги тылларбыт Пьер туһунан. Ол гынан баран, урукку үлэһиттэр Лондоҥҥа уонна Танбридж- Уэльстарга түргэнник көрдүү сылдьыбыт буоланнар, кистэлэҥ ыалдьыт хатыылаах хоско сылдьарын, ренцо уонна Стадс ыарыылар оннуларыгар сылдьалларын өйдүүбүт. Ону ким да көрбөтөҕө, психиатр этэ-уһулуччулаах юнгиец, герой доктор! Информатордар биир идэлээхтэрэ ыалдьыт оҕо дуу, оҕо дуу буоларын бары истэргэ андаҕайбыта. Итиччэ элбээтэҕинэ Пьер хас биирдии сүүрэн- көтөн оҕо курдук көстөр.
  
  
  Биир джекпот ситэтэ суох буоларын курдук, Англияҕа эмиэ Ас- үөл, Ас- үөл, Лондоҥҥа Конецерга сыһыаннаах чааһынай клиник уһун барыстаах ситимэ баарын көрдөрдө. Оттон бырабылыанньа бэрэссэдээтэлинэн атын сээркээн сээркээн сэср курдук атын киһи буолбатах этэ. Ону таһынан, Совекка атын дьон бары сыл аайы төлөбүрүнэн сөп түбэһэр гына туруорсан, туруорсан сарбыйбыттар.
  
  
  Бу түөрт күлүүс фигуралара биир сиргэ биир сиргэ сылдьыбыттара. Ити кырдьык, хас да сыл анараа өттүгэр биир көс- холуонньа, хас да сыл анараа өттүгэр "сырдык сүүрээнэ"бүтэрээри бэлэмнэнии наада.
  
  
  «Үйэ саҥата уонна силиэстийэ» - бүтэһик комментарий этэ да, кэннилэриттэн биэс сулус кэлбиттэр * * * * бюллетень кэлин тиһэх сонуннары тутуспута.
  
  
  «Сиэстэрэлэр сорҕолоро — сорҕото суох дьарыктанар страховой хампаанньа аата ыйыллыбыта — мин санаабар, швейцарскай баан управлениетыгар биир өттүнэн ыллым быһыылаах. Өссө кистэл буолбатах, ол гынан баран, сүрүннээн корпоративнай страховой подразделениеларга хас да корпоративнай страховой подразделениеларга кыттар. Хайдах баарынан, суолга баар чахчылар ордук ымпыктаан- чымпыктаан көрөллөр. Кинилэргэ бу швейцарскай баан аатын ааттатар наадата суох этэ. Ходуһаҕа кыра предприятие буолуо, оттон департамент страховкалааһын киинэ буолуо диэн сэрэйиллэр.
  
  
  Онон Пьер уонна үс киһи биир сиэбиттэн атын сиргэ харчы өлөрөр кыахтаннылар. Кинигэ барыта олус сокуоннайа суох уонна инвестордары көрсөөрү. Инвестордарга эмиэ үп- харчы барыстаах угулларын буолбакка, салбаҕа көмүһү кутуу үбэ улаатарын билиэххэ наада этэ.
  
  
  «Все сходит», - диэн отела балай эрэ гынан баран, Хайман миигин саҥарбата.
  
  
  Кини отчуоттарын ааҕа илигинэ, радио устуулугар уурда уонна бөлөх саппаастарын кытта булкуллубут улахан итальянскай поп- музыканы киллэрбитэ. Билигин музыка баренцева муора сводкатыгар тохтоото.
  
  
  '... биир чаас анараа өттүгэр Али Быһыттаах сүүрбэ сыллаах үлэ- хамнас булуллубута. Полиция бу нүөмэргэ тохтообут баай американец дьахтарын «дьэрэкээн» режиссерун көрдүүр уонна быраастар этэллэринэн, миссия өлөрүллүбүт кэмигэр түргэнник барбыта. Офицер, кэлин дьуһуурунайдаабыт офицер Карр кыттыылаах эрэллээхтик бэлиэтээн баран, ким да кинилэргэ хорька нүөмэригэр киирбэтэҕэ, хайдах кини Мистер карр телефон инструкцияларыгар сөп түбэһиннэрэн Мистер инструкцияларыгар сөп түбэһиннэрэн мисс оҥорбутун эрэллээхтик эттэ. Онтон баай американецтарга иҥсэ- обот туһунан редакционнай ыстатыйа, үгэс буолбут целомудиялары итальянскай дьахталлары көрдүү сатааһын кэнниттэн кутталлаах.
  
  
  "Дьиэрэй Карр-аристократическай манералаах үрдүк кырасыабай эр киһи", - диэтэ. «Кини олус үчүгэйдик таҥныбыт, тиһэҕэр «Гомбург» хараҥа бэргэһэҕэ, английскай стилинэн уонна сэттэтэ фланелевой көстүүмүнэн сырдаан көстөр. Кини сүүрбэ аҕыстан отучча сааһыгар диэри этэ, онтон кыратык итальянскайдыы саҥарар.
  
  
  Хайман миигин көрөн, группа хорутбут эр киһини көрдө. Күлэ түстэ. «Бу ойуулааһыңңа убатарга сөптөөх өйдөөх уол наада", - диэтэ кини.
  
  
  — Ол гынан баран, бу олус өйдөөх оҕолор көрдүүллэр, — диэн дьиппиэрдээхтик эттэ: «аахтыбыт, мөлтөөбөт дьоҥҥо анаан оҥоһуллубаппыт».
  
  
  — Оттон эн билэҕин дуо, мин туох да диэбиттии ыйанан хаалбыппын? — диэт Хайман.
  
  
  — Чахчы, доҕор, — диэтэ мин. «билигин биһиги чопчу билэбит, элеменнэр курдук сыыйа туохха эрэ дьоһуннаах суолу- ииһи тобула сатыыбыт. Ренцо, Стадс, Пьер уонна сээркээн Хь Марсланд аан бастаан Арсенофон "Юнг" диэн ааттаах хему- то баһылыктаах Сссексаҕа көрсөн туралларын билэбит: Пьер, эбэтэр Лугаҥҥа ол баан суолтата суох, ол гынан баран суолтата суох. "Нь Мира" балачча байыаннай техниканы мунньан кыракый сэриини саҕалыырга, баҕар, улахан активтыыр кыахтааҕын билэбит. Ол гынан баран, биһиги сэрии сэбин — туох эрэ үчүгэй реквизит буоларын дакаастыыр кыахпыт суох, биһиги онно тирэҕирэрбит, табаарыстарбыт. — Бу, дьиҥэр, - диэтэ Хайман. — Ити биһигини ханна илдьэрий, хаарты?
  
  
  Бен Карпович Аустралияҕа хас да сыл олорон баран, кини оруолун оонньоото дииллэр.
  
  
  — Бу кылгас иһитиннэриини бэйэҥ тускунан биэрдэ. "Плотник. Карр да курдук, мин ааппар бастакы сүһүөх баар. Саҥа личность ылсар бириэмэлээх буоллахпына, Гонсалес дуу, Гельмуд Шмидт холбоһугар кубулуйарын умнубаппын. Ол гынан баран түргэнник уларытыы эрэйиллэр, биһиги боруобалааһын ньыматын билбиппит курдук, түмүк ааты тула тугу эрэ хаалларарга табыгастаах. Ол аата ким эрэ «эҕэрдэ, Картер» диэн эппиэккэ тарда сатаатаҕына, " мин аатым Карр эбэтэр Карпентер»диэбиттии, чахчы оннук буолуоҕа...
  
  
  Төбөтүн хоҥкут.
  
  
  — Дьиҥ чахчы чахчыларга төннүөхпүт, — диэтэ мин. «биһиги билигин сокуоннай дьыала кэриэтэ буоларын дакаастыахпытын сөп. Кинини ат территориятыгар сабыылаах дьиэлэргэ киириэхтээх. Түргэнник.
  
  
  Хайман чаһыытын көрдө, туалекка " полевой» хаалларда. Кини биһиэхэ сыһыарбыт курдук, Беня Карпера олус ыарахан этэ.
  
  
  — Хараҥаҕа диэри күүттэриҥ ордук, - диэтэ кини. «Мин бу сири бэйэм чинчийдим. Бастакытынан, кинилэр харабыл уонна харабыл ыттара бааллар. Ону кыайаргыт курдук, эһиги өссө уустук көмүскэллээх тиэргэнинэн көрсүөххүтүн сөп. Биһиги кыра уолаттары кытары дьыалабыт суох. Ол гынан баран АХХ- гар ону билиэхтээхтэр этэ, атыннык, туох да Каартаны ыыппаттар этэ.
  
  
  — Бена Карповна, табаарыс, - диэн көннөрдө. «Ханна баарбыт биллибэт. Баҕар, билигин аһаҕастык саҕалыаххытын сөп".
  
  
  — Чэ сөп, Бен, - диэтэ кини. «Айталины алдьатарга туох баар?»
  
  
  Куртка сүөрэн, кобуратын көрдөрөөрү гыммыта. — Быһах, - диэтэ мин. кини Пьера санамматах. Эһиги хас да түгэҥҥэ резервэҕэ хас да малы тутуохтааххыт. Кини кэнниттэн хаалларбыт хобулугун көрдөрдө. Онно кини отела эмиэ ол саалаҕа тренерэ буоларын билээри, хайдах тэринэн олороллорун эмиэ истэрим.
  
  
  «Бу кнопканы баттыыгыт», — диэн мин быһаарбытым. — оттон долгун диапазонугар-биэс бырыһыаҥҥа диэри уһуннаах уонна киэҥ- куоҥ индикатора. Онтон аллара кнопканы баттааҥ, көстүбүт элеменнэргэ чугаһааһынынан улаатар сигналы истиэххит. Көрсүһүүгэ хойутаабатаҕым эбэтэр дакылааты чаһыттан ордук чааһынан туһаныаҥ".
  
  
  Кини дьайыытын сөпкө бэлиэтээтэ, ол кэнниттэн мүнүүтэҕэ дьин ' ник тутта.
  
  
  "Барыта өйдөөх». - диэтэ. — Ол гынан баран, сыарҕалаах ыттар уонна чаһы курдуктар хайдах ааһалларый?
  
  
  «Бу ыттар тустарынан этэр буоллахха, — диэтэ мин, - чэпчэки сыаналаах гамбургер атыылаһабын". Ону Валерий Гермогеновичтыын кэтэ сылдьабын. Ити саамай бастыҥ ыттар диэн ааттаныа, онуоха эбии өссө биир кэмҥэ дьайар уоскулаҥы эбэн биэрэбин. Кинини биир өттүнэн хаалыам, оттон эн миигиттэн хас да сүүһүнэн дьаарбаҥкаҕа харабыллааччылар болҕомтолорун аралдьытыаҥ.
  
  
  — Үчүгэй, — диэтэ Хайман. (Ол гынан баран хайдах?'
  
  
  — Биһиги онно бардахпытына сатанар. Бастаан миигин миэстэтин булуохтаахпыт. Манна хаалларан бу дьиэбэр кыайан киирбэтэҕим. У 'паспорын дуо?'.
  
  
  Кинини Бен Карпентер докумуонун бырахпыта. Шестинедельной визаны алдьатан, кыыһырбыт- абарбаппыт курдук, туох да сүрдээх, алдьархайдаах. Саргылаана сирэйэ майгынныыр. Кини бэйэтэ уһун карьерын иһин сүүрбэ атын хаартыскалары оҥороро.
  
  
  «Бу оройуоҥҥа билиҥҥи пансион суох,-диэн санаабыт Хайман. — Кини отела эмиэ кэккэлэһэ сылдьыаҥ этэ да, соччо чугаһаабаккын. Диискэлэр төлөбүрдээх клиеннэри миин ылаллар. Киһи өйдөөбөт, олус ырааҕы көрбөт.
  
  
  — Махтал, — диэтэ мин.
  
  
  «Маҥнай эрийэн эрийиҥ». Кини хармааннааҕы дневнигы кытта тэҥнээтэ, нүөмэрин хомуйан баран, линия атын уһугар кэпсээтэ. Кини куолаһын ылыннарыылаахтык үрдэттэ, шталь эмиэ төлөөтө.
  
  
  «Хоһуҥ баар», - диэтэ кини туруупканы ууран баран. — Ыйга отут тыһыынча лир, төлөбүр инники күөҥҥэ турар. Дьону аҕалтыаххытын сөп. Кыргыттардаахпын. Ол эмээхсин эйигин халыырын билэр. Кини паспорын көрүөххүн баҕарда да, соччо үчүгэйэ суох. Копоска суруйбатах, ол иһин хара хамнас диэн. Барыахпыт.'
  
  
  Итальянскай хаһыаттар сенсацияларын түргэнник бэчээттииллэр уонна биһиги уулуссаҕа таҕыстыбыт да урукку сирэйим, эбиэт кэмигэр оҥоһуллубут хаартыскаларбытыттан элбии сылдьыбыт хаартыскаларбытынан биһигини бары хаһыаттарынан устан кэбиспиттэрэ.
  
  
  УЧИТО! РАПИМЕНТО! ВОЛЕНЦА! Мистер!
  
  
  Өлөрүү! Күүһүлээһин! Күөмэй! Секретарь!'
  
  
  Сэттис плюһу сөпкө көтөҕөн аҕалан, хат эмиэ оннук ыраас, чэнчис, чэнчис көстөрүн сөхтөрдө.
  
  
  Хайман чымадааны эбии таҥаһын ыскаапка уурда. Рынок прилавкатыгар тохтоотубут уонна ааннаабыт икки туттуллубут ырбаахы, эбии баар атах таҥаһа уонна " АХШ ВМС «суруктаах халааты, алкоголиков, Наполь»диэн суруктаах хос халааты эбэн биэрдэ.
  
  
  "Тойонуом, Бэн, — диэтэ Хайман. «Бу таҥаска эһиги Пинелли түгэни таптыыр арендатор буолуоххут».
  
  
  Өссө биир уулусса, муннук, кини мин иннибэр икки кирилиэс дьөлө үүнэн тахсыбыта уонна биэс уон алта уон алта уонча сыл анараа өттүгэр эфиопияҕа ыытыллыбыт Пинелли Пинели таҥара илгэлээх үтүөтүн санатта. Баттахтара маҥан, сыҥааҕын үрдүгэр сыҥааҕын үрдүгэр хас да хара чохчойбут. Кини үчүгэй настройкалаах буолан, 30 000 лири үөрэ- көтө көрүстэ. Мин паспорын сүүрэн иһэн эрэ бырахта.
  
  
  «Хос кэннигэр, синьор Иеман, - диэтэ кини Хайманаҕа. — Көрдөрүөххүн баҕарар буоллаххына. Кини онно-манна сүүрэргэ олус кырдьаҕас. Эн атын Америка сигареты баҕараҕын дуо? Миэхэ барыта 300 лиргэ паачка иһин киирсэллэр.
  
  
  — Кэлин, ийэм. Эн биһигини барыларын хараастаҕын. Хайман кинини икки палочкаҕа ууран баран кэнники хоһугар илдьибитэ.
  
  
  «Кыргыттары үөһэ аҕалтарыан баҕарар буоллаҕына, туох да айдаана суох, хаһыытыы- хаһыытыы сатаабаттарын этиҥ", - диэн хаһыытаата кини биһиэхэ соһуйда. «Мин бу оройуоҥҥа өйүүр аатым баар. Гашишаны баҕардаҕына, кинини эмиэ ылыахпын сөп. Олус чэпчэки.
  
  
  Ити Лэкиэс тэйиччи этэ, географическай былааҥҥа эрэ буолбакка. Хоско икки кирдээх таҥастаах, хоп-хойуу, биир кытаанах маҥан маҥан.
  
  
  Кини эмиэ улахан мас олоппоһу уонна туруору дьааһыктардаах кыра олоппоһу көрдө. Кини бараан сиэркилэлээх ракина, аллара-биһиэнэ биһиэнин курдук. Бүтэй эркиннээх биир түннүк икки миэтэрэ үрдүктээх. Хайман дьэбиннээх кырааннары кытта уу сүүрэн кэллэ. — Кыраан билигин да үлэлиир, - диэтэ кини сороҕор дьиктиргээн. — Бен , эн барытын өйдөөтүҥ. Салгыы коридор устун туалет умайда. Бэйэбит чымадааннарбытын муннукка туруоруҥ, оккупант-ин- трастевер курдук билиһиннэриэхпитин сөп. Сылгы территориятыгар урут уон чаас барар суол суох.
  
  
  Кини миигин хас да Знамяны биир хоско турара уонна түөрт остуолу тротуарга таһырдьа тахсара.
  
  
  «Куоракка бастыҥ паста", - диэтэ Хайман. — Манна даҕатан эттэххэ, Вест- саҕаттан манна биир да турист биһиэхэ суох этэ. Марко!
  
  
  Кухня кэннинэн уон сэттэ саастаах, үрүҥ фартукалаах уол көстүбүт. «Марк, бу мин кырдьаҕас киһим, Бэн»,-диэн миигин итальянскайдыы билиһиннэрдэ. Кини хас да тылы үөрэтэрэ, үөрэтэрэ. — Синьор Хайман доҕорун кытта билсиһэбин, - диэтэ Марко.
  
  
  — Эн биһигини көрөҕүн, Марко, — диэтэ Хайман. «Итиниэхэ Хайман Дотора этэ. Биһигинниин балай эрэ өр олорорго сананар. Онон Римскэй, дьиҥнээх Римскэй курдук, аһыыры быһаарыахпытыгар диэри, кыра кыһыл арыгыны аҕалыҥ.
  
  
  — Si dottore, Professore. — диэтэ Марк. Чыпчылыйыах бэтэрээ өттүгэр кини икки бытыылка арыгы бытыылкатын кытары, туох эрэ кинээс курдук эрээри, сибэкки дьэрэкээн өҥнөөх буола түстэ. «Таҥара уола хас да салфеткалаах», - диэн Хайман үҥсүбүт. «Это место потеряет свой стиль». Марко кумааҕы салфеткаттан төннөн кэлээт, биһиги Хаймааны кытта Тэбис- тэҥҥэ тутар студия былааннааһынын уонна аттынааҕы территориялар набордарын тэҥнээн көрөргө уруучукабытын тутан барбыппыт.
  
  
  Тута бастакы утахтары мидиялары, итии агнецкайы уонна артыыстары кытары түһэрэргэ сакаастаатыбыт. Группалаах кофе иһиэхпитигэр диэри ити наборскалары тэҥнии иликпит".
  
  
  «Үчүгэй», - диэтэ кини биһиги бүтэһик версиябытыгар. «Ыскылааттар бэйэ- бэйэлэригэр олус чугас дии саныыбын, атыттара наһаа улахаҥҥа дылы. «Итини байыаннай база курдук харыстыыллар», - диэтэ Хайман. «Ол гынан баран, кинилэр фроҥҥа бэйэлэрин болҕомтолорун уурбуттара».
  
  
  Бу уруучукатын подъезд калиткатынан тоҥсуйда, ол сарсыарда күүппүт ыалдьыт быһыытынан сиэдэрэй массыынаҕа киирдэ.
  
  
  «Дьиҥнээх суол суох», - диэтэ кини. «Кинилэр тула хатыылаах боробулуоха, ыт уонна патруллара бааллар. Вотум... — Бу иннинэ титирэстиир линия ыытылынна. — Проблема, - диэтэ мин... - инники күөҥҥэ диэри хайдах тиийэбит?»
  
  
  — Эксперт буолаҕын, - диэтэ кини.
  
  
  Кинини эмиэ картаҕа көрдө.
  
  
  - Суол суох, - диэтэ мин. - ол гынан баран, манна ханнык эрэ ыллык баарын сэрэйдим.
  
  
  Кириэс туруорабын.
  
  
  «Булчут ыллыга сатыыбын, - диэтэ Хайман. «Барыта бу суолунан бардаҕына, чиэппэригэр түбэһиэн сөп. Олбуорга чугаһаабакка эрэ ааһан иһиэхпитин сөп.
  
  
  У 'хас мүнүүтэ хаамыы?'
  
  
  «Итиннэ наадата суох, — диэтэ кини. «Мин багажникка икки ыскылааттаах велосипедтаах. Аны билигин кинини манабыл туруоруохтаах сир.
  
  
  — Эһиги дьиэҕитигэр стартовай бэстибээли көрдүм, - диэтэ мин.
  
  
  (Даа.'
  
  
  "Сигнальнай ракета баар дуо, кини эһиэхэ баар дуо?» - Барытын куоластаа, - диэтэ кини. «Ол гынан баран, кинилэр эһигини уонна миигин көрөр кыахтарын туһугар, бүтүн уобалас сырдатыаҕа».
  
  
  - Суох, маһы булуохпут, - диэтэ мин. — оттон эн ханна да барбаккын. Оччоҕуна барыта сырдатыллар дуу, эбэтэр, быһата, быстыбат. Онно тиийиэхпитигэр диэри күүтэ түс.
  
  
  Тавернэй аантан араҕыстыбыт. Хайман бэйэтин сэбинэн уонна массыынатынан эргиллэн кэллэ. Ол схематын Лүҥкүрү ылан туһатыгар төннүбүтэ. Уон биэс мүнүүтэнэн кинини эмиэ өрүһү туоруур муоста аттыгар көрсөбүн.
  
  
  Кини кэмигэр, урукку сопхуоска курдук этэ. Таһыттан тэһитэ кэйиэлээбит, ол гынан баран, сып-сымнаҕас тиэтэлинэн айаннаатыбыт да, билигин даҕаны тоҕус чаастаах хамсаныынан айаннаан истибит, массыыната эҥкилэ суох ди эҥкилэ суох этиэн сөп.
  
  
  «Массыынаҕа чаас аҥара онно», - диэтэ Хайман.
  
  
  — Оччоҕуна сиргэ- уокка тиийэргэр чаас аҥара эрэ тиийэҕин. Оччоҕо хараҥа буолуохтаах.
  
  
  Көрсүһүүбүт былааннарын кытта сөбүлэһиннэрээри, тугу да саҥарбатахпыт.
  
  
  — Миигин күүтүмэ,-диэтэ кини. "Киирдэхпинэ, аны тахсыам. Кинини дьиэҕэр сэттэтэ отут чааска кэлиэм. Тоҕуска чугаһаабат буоллахпына, бу радиоҕа ылыҥ-оччоҕо мин биэс тыыннаах тугум кыһалҕатын билиэҥ суоҕа.
  
  
  Чиэппэрдэргэ «пиибэни» бэлэмнээтибит, күөх куорат кытыытыгар сытар "пиибэни" хаһа иликпит уонна икки ыскылааттаах велосипеды мунньа иликпитинэ, ким да болҕомтобутун уурбата. Хайман мин уулуссанан дьиэбэр иннибэр айаннаата.
  
  
  — Бу ханна эрэ манна, - кини миигин сымнаҕастык ыҥырда. — Биһиги уонна студия икки ардыларыгар ойуур уонна хонуу километр кэриҥэ. Ол гынан баран ханнык суол ханна барарый?
  
  
  Күннээтилэр. Собуот сиппит- хоппут, ол гынан баран, баччаҕа диэри велосипедынан айанныыр сатаммат. Үс- түөрт сыыһа эргиирдэр компас көмөтүнэн чэпчэкитик көннөрүллүбүттэрэ. Уон сэттэ мүнүүтэ буолаат, Рим империятын хатыылаах боробулуоха тулатыгар хатыылаах боробулуоханы эргиччи көрдүбүт.
  
  
  Ол мин кинини оччолорго хайдах курдук сыралаһан көрбүппүн чопчу көрдүм. Сир- дойду бүттүүнүн отела, олбуор иннигэр мастар бөлөхтөрүттэн ураты ыраастаммыт. Хаймаҥҥа икки сүүс хаамыыны хоту көһөрөргө, онтон үчүгэй көрдөрүүнү булаары, фонарь уматан олбуор нөҥүө диагонунан оҕустаран кэбистэ. Кини бэйэтин позициятын талла илигинэ, кылгас үҥүүнү ааҕарга бэлэм.
  
  
  Бэйэ- бэйэбитин аһынабыт, сүтэн хаалла. Она началась четыре одиновых шарик по гамбургеров, что он был равными часами их с равными часами для плака и успешно для быстрого нокауттов. Бэл диэтэр, куруутун туох баар ыарыы баарын үрдүнэн, илдьэ сылдьарга соруммут тааһы күлүү гынара.
  
  
  Тобугар сурааһыны истээт, немецкэй овчкалар бааллар эбит. Олбуор атын өттүгэр төттөрү-таары сүүрэкэлээбиттэр. Кинини олбуор нөҥүө түөртүү гамбургеры быраҕаттаата. Биһиги тыаспытын таһаарбакка аллара түстүлэр. Кинини икки сиринэн сүүрэ- көтө, талан ылбыт ыттарын көрдө. Мин бу ыттары кытары охсуһууга киирбит киһи суох этэ, онон утуйаары гамбургердары хас биирдии ыты кытары охсуһуутугар киллэрбитэ буоллар диэн баҕа санаалаахпын.
  
  
  Хайман колөһөтүн устуор диэри велосипед көлүөһэтин устарга бириэмэ тиийбитин курдук, халлаан саҥа сулуһун күөдьүтэргэ күһэйдэ. Ону олбуорга сүүрэн тиийэн, велосипеды тутан баран, олбуорга сүүрэн кэллэ. Онно арааманы сиргэ быраҕан, алтыс мэндиэмэннээх нарын ыстаҥалаатым.
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс түстэҕинэ, Ривин биэс сөкүүндэтэ сытан, чаһыыбын истибэтэхпэр, көрбөтөхпэр диэри, биэс сөкүүндэ сытара. Биэс уоннуу дьаарбаҥкаҕа ракеталар сырдыктарын тардыһан үөгүлэһэллэрэ. Кини аргыый аҕай иннин диэки, чугас ыскылаакка хааман истэ. Кини ыты, чаһы курдары ааһан, ханнык баҕарар түгэҥҥэ саҥа тревоганы көрсүөн сөп.
  
  
  Ол эрээри туох да тахсыбата. Муҥутаан эттэххэ, кини тугу да өйдөөн көрбөтөҕө. Кини ренцо уонна бу Доҕордоһуу кылаабынай олбуоруттан, немецкэй овчаркаларынан уонна патрулирующай чаастарынан сөбүлүүллэр, онон сэрэтэр туох да эбии миэрэлэри ылбатахтар диэн эрэнэ санаата. Кинилэр чахчы үчүгэй, бастакы ыскылаат күҥҥэ иккилии замоктаах, ол эрээри үчүгэй, эрэллээх замоктардаах — агентство оҕотугар анимация.
  
  
  Киириэн иннинэ бөтүүктэри уонна замоктары кичэйэн ыйытта.
  
  
  Арсеналыгар көһүппүтэ, ону булан соһуйбата. Кини араас дьикти уонна өлөр Сэбилэниилээх Сэбилэниилээх соһуйбута. Манна барытыгар туох эрэ көһүннэ: миграция истребителлэригэр-24 тиһэх модельга АХШ байыаннай- муора флотун биэрбит ядернай боголовкаларыгар уонна биһиги Сельпытыгар 100- чэкэ (саҥа серия, регистрацияламматах,кистэлэҥ).
  
  
  Биһиги бу оборудованиены салҕаабыт Правительство үрдүнэн биир эмэ киһи, чахчы, дьыалабыай орудиеҕа кубулуйуон сөп диэн сэрэйбэтэҕэ буолуо. Россия, Китай эбэтэр биир дойдулаахтарынан НАТО биир дойдулаахтарынан ыскылаакка сырыыта кини сайдыан иннинэ, саҕаланыан иннинэ, бэнидиэнньиккэ махтал буоллун.
  
  
  Кини көстүбэт дьааһыктарга харандааһы, модьу харандааһы, радиоактивнай элемени туттан- хаптан туппут. Атын кылааты көрөрүм наадата суох, ол гынан баран, икки дьиэ түүннэри эргийэ илигинэ, хараҥа уон мүнүүтэнэн хааман аастым. Ити сыыйа биир сомоҕо буолууга кубулуйда. Билигин тугу гыныахтаахпын барытын мантан элбэх киһи курдук сэрэтээри, тыыннаах тахсыбытым диэн итэҕэйэбин. Бэл политическай ситимнэр ону кыайан быыһаабатылар, маннык итэҕэтиилээх дакаастабыллары кытта.
  
  
  Олбуорга сыыйа баттаан, халлаан былыттаах. Кинини иккистээн тардыахтаах этэ да, бу сырыыга соҕотоҕун олордуохтаах этэ. Кини фермаҕа декорация сорҕото буолан дьарыктанар фермаҕа имигэстик кырдьаҕас флюгерын санаан кэллэ. Бу билигин баар сирбититтэн көстөрүнэн, искусственнай мастар бөлөхтөрө миигин чаһыттан кистиэҕэ. Шунда Лүҥкүнээн Лүҥкүнээн лүҥкүнээтэ уонна Глушко өрүскэ укта. Ити кыратык сымсатык оҥорбута, онтон принциби арыый уустук этэ эрээри, биир эрэ шанс баар этэ, кини син туһаныахтаах этэ.
  
  
  Снарядтар үрдүлэригэр өрө көтөҕүллэн, былыттар кыратык үрүө-тараа баралларын кэтэһэ олордо. Уонча мүнүүтэнэн оннук буолла. Быһата, саа тыаһын оҥороору ыйытыкка тиийбитим. Глушко кыатаммыт сөтөлү таһаарбыта, флюгер арыллан, ол охсууну бүтүн былаһаакканан урусхаллаабыта. Кинини фермаҕа чугаһыыр айдаан айдаанын истибитим. Кини быһаҕын ылан үс миэтэрэ иэннээх дьааманы олбуор таһыгар куоппахтаан барда.
  
  
  Ферманы тула хаһыы хайдан, хаһыы күөрэйэн эрдэҕинэ, көлүөһэтин үрдүн көтүрэн баран, хайысхаҕа ченелли айаннаата. Оннук акаары буолан, массыынаҕа Хаймааны кэтэспэтэҕэ. Билигин хас биирдии мүнүүтэ ахсааҥҥа киириэн сөп. Аан дойду муҥур уһуга"диэн тугун букатыннаахтык биллэр, онтон быыһан. .
  
  
  Ол туһунан велосипедтаах уонна атыттар замаскированнай дьаамаҕа төбөлөрүн тосту охсубуттарын санаабыт. Эмиэ люгер илиитигэр туран, эмиэ Сөрүөстүбүт. Яманы тула автоматическай карабиналар имэрийэн, түөрт эр киһи турбуттар.
  
  
  «Биһиги эйигин күүтэбит, Никитер", - диэтэ биир эр киһи, кини куолаһа төбөтүгэр токуруйбут таммахтара токуруйбуттар.
  
  
  
  
  Баһылык 7
  
  
  
  
  Икки эр киһи мин Дьаамы туораан, кичэйэн, кичэйэн көрөллөрө, оттон атыттар миигин сэрии сэбин тула уураллара. Бастакы эҕэрдэ тылы биһиэхэ ким да эппэтэ.
  
  
  Стилеты булан ылбыттара. Кинилэр сиэбигэр газ бомбатын булан, хармааннарын тула атын хармааннары холбоон, туох эрэ илии баттааһынын киллэрэн баран, бу түбэлтэ-магний холбоспута, быстах кэмҥэ харахтара мырчыстар кыаҕа суох сырдыкка, ситэтэ суох туманыгар симиллибит.
  
  
  Атыннык эттэххэ, түөрт киһи уһуктубут быччыҥнара, Горилла, Пепелэ курдук кытаанах, сыаналаах мындыр өйдөөх буолуохтарын сөп. Балаҕаҥҥа аҕаллылар, улахан «Фиат»күүттүлэр. Картаҕа оннук элбэх туруорсуллубутун кэннэ, кини куттала суох. Көмөм туһунан араас быраабылалар буолбакка, билигин бэйэтин киэн туттар кэмэ суох этэ. Онно мин ирээбэр өрө тыынан, өрө көтөҕүллэн, көмөм туһунан үөгүлүү түһээт, киһим дрессировщиктарын тула айахпын аһан, күп- күөх андыны тобуктаата.
  
  
  «Бу эһиэхэ наадата суох сыралартан, хаартыскалартан өрүһүйэр соруктаах", - диэтэ Ил Түмэн бэрэстэбиитэлэ.
  
  
  Онон Римҥэ суолум эмиэ оннук холкутук сылдьара, саатар, соччо үчүгэйэ суох. Римҥэ миэлиҥсэ порт- Мадьуор аанын көрдөхпүтүнэ, киирэбит диэн өйдөөтө. Онтон икки бандьыыт миигиттэн кэлин өттүбүттэн ойоҕоһунан ыстарааптаатылар, ону таһынан суоппартан араарар өстүөкүлэ секциятын иннигэр шорканы оңордулар. Үөһэ этиллибит өстүөкүлэ күрүөлэммит быыс буулдьа иһиллибитэ, кэнники күн ырдьыгынаабатаҕа. Харабылларын икки ардыларыгар кыайдахпына, сэрии сэбин былдьаан ыларга соруммуттара да буоллар, өстүөкүлэ, металл тулатыгар илдьибиттэрэ буолуо этэ.
  
  
  Биһиги өссө биэс мүнүүтэ айаннаатыбыт, онтон массыына хоҥкучаҕынан түһэ түспүтүн сэрэйдэ. Мои охраники отправили штаты и пожидать водитель и это спутниковают день выструг.
  
  
  Биһиги Аллараа Бэстээххэ бара сылдьыбыппыт. Араас массыыналарга араас нүөмэр; Италия, Австрия, швейцарскай, биир английскай, биир английскай уонна биир английскай дипломнары туттар араас нүөмэрдэринэн. Кинилэр утуу- субуу алтыс нүөмэрдээх им бэлиэлэринэн сылдьаллар. Дипломатическай корпус кд. Кини пьеры, муҥ саатар, пьераны күүтүөн сөп.
  
  
  Күн аһыллыбытынан, тахсарга көмөлөстүм. Кини билигин даҕаны аты айахтыы сылдьар, миигин кытаанахтык тутар, саҥата суох бырачыастыыр эрэ кыахтаахтар. Миигин автоматическай лифтаҕа соһон киллэрдилэр.
  
  
  Түөрт ыйааһыннаахтар миэхэ ыга сыстылар эрээри, английскай, французтуу уонна Италия тылларыгар чуолкайдык ыйанан турар, муҥутуур нагрузка түөрт киһи эбэтэр, саамай улахана 300 кг. тулабыт аайы тоҕус киилэ ыйааһыннаах буолан, металл пластинатыгар киир гынным.
  
  
  "Ээ, бу кэриэстэри кэһэртэн кыбыстабын», — диэтэ түөрт төгүл. — Ол гынан баран, ардыгар бэйэҥ талбыккар оннук буолбатах дуо?
  
  
  Лифт түөрт этээстээх дьиэҕэ тахсан, Правительство дьиэтин типовой дьиэтин биир көрүдүөрүнэн хааман таҕыста. Саала бүтүүтүгэр түннүк баара, бу түннүк иннигэр кутуйах анныгар автоматы кытары фигура олороро. Нөҥүө өттүгэр көнө муннук үөскээн турар сиригэр бачча Сэбилэниилээх фигура олороро.
  
  
  Миэхэ дьарыктанар ханнык баҕарар мөлтөх эрэл, баҕар, куотан, куотан хаалыан, сүтэн хаалыан сөп. Мин Никита, Дьиэрэй Карр дуу, Бен Карпов дуу дьиҥнээх олох буолуо дии санаабатаҕым.
  
  
  Кини этэ да барбатаҕа буоллар, миигин холоон, кырдьыгы кылгатан, атыттарга биэриэхтэрэ этэ. Ити түбэлтэлэргэ барытыгар, баҕар, бу ирээтэ сөкүүндэ буолаарай, эбэтэр, кыаллыбатах буоллаҕына, кими эрэ миигинниин муораҕа компанияларга тириэрдиэн сөп.
  
  
  Кинилэр миигин дуу, арааһа, үс аан халҕаһатын халҕаһалыы анньан, төрдүс аан аттыгар тохтоппуттара. Лидер киирэн тарбаҕынан хаста да ыйааһыннаан таҕыста. Бу үс табаарыстарым миигин хоско соһон киллэрдилэр.
  
  
  Ол Тибргэ тахсар бүтэй түннүктэрдээх улахан киэҥ кабинет этэ. Истиэнэни тула аныгы дизайн тииккэ улахан олоппос турара. Кини тула үчүгэй кириэһилэлэр туруорулуннулар. Биирэ иччитэх, атыттарга отут биэс уон биэс сааһыгар диэри саастаах биэс эр киһи олороро . Ол курдук, мин коллегаларым-"дьайыыларга" инвестордар да, Пьер да, Ренцо да суоҕа.
  
  
  Суругунан кириэһилэҕэ уһун баттахтаах, уһун баттахтаах, муостаах очколаах уһун синньигэс уһун синньигэс эр киһи олорбута. Кинини хаһан да көрбөтөҕө, урут. Эр киһини эргиччи ким да көрбөт этэ. Кинилэр миэхэ устуоруйа магистралын степенигэр экзаменын бэлэмниир кэмитиэт чилиэннэригэр, үлэ биэрээччилэрбэр тэбистэрээри, моонньун быһан, билигин көҥүл сиргэ олордуохтааҕар, көҥүл сиргэ олордуохтааҕар эрийбиттэрэ.
  
  
  "Баһыыба, мистер Картер», - диэн эйэҕэс куоластаах эр киһи, кириэһилэҕэ соһон илдьибиттии, икки уолу миигиттэн икки өттүгэр тутан баран, тутан хаалаары гыннылар. .
  
  
  "Көрөргүн курдук, — диэбитэ кини,-биһиги эн дьиҥнээх аатыҥ, оттон эн дьоҕуруҥ туһунан тугу билэбит. Биһиги биир тулабытыгар, мистер Олег Перестов, бу коллегаларгытын кытары интэриэһинэй көрсүһүүлэр бааллара диир.
  
  
  Славянскай сирэйдээх намыһах баттахтаах намыһах киһи сөбүлэҥин биллэрэн кэбистэ. Аат эмискэ өйдөннө. Кини Россия арҕаа Европаҕа МГБ сүрүн киһитэ этэ. Онон көрсүһүү кэмигэр коммунистар кыттыылара сыыһата суох этэ . Ол гынан баран, оччолорго «иккиэн аан дойду бүтүүтэ»реквизит отделыгар нуучча сэбэ тоҕо тэриллэрий? Аралдьытар маневр? Эбэтэр кинини туох эрэ улахан суолталаах көтүтэн кэбиспит дуу?
  
  
  — Мин итини билэбин, — диэтэ кини күлэ-күлэ, - биһиги биир өттүнэн тугу үлэлээбиппитин билиэхпэр диэри, кыра да көҥүлү көҥүллээбэппин. Кинини туох баар итэҕэстэри барытын быраҕан кэбиһиэхпин сөп, мистер Картер?
  
  
  Бу улахан өйдөбүлү көрбөтөҕүм, бу эпэрээссийэҕэ эмиэ тохтуу сылдьыбыт эбит. Билигин ханнык филиалга киирэр Кытай сирэйэ, Кыһыл Кытайы чинчийэр сулууспа чилиэнинэн биллэр. Баҕар, аҕыйах бириэмэни кыайбытым буолуо, онон төбөбүн хотторбутум.
  
  
  (Сөп."Бэйэ- Бэйэҕэ Үөрдүм. "Менга ҳақиқат. Кини полковнига Норден, Норвегия, Интерпрол. Киһим дастабырыанньатын устан баран, харабыллаахтарбын төбөбүн уурда уонна ыларга көҥүллээтэ. Онно кини аата уонна фотографията, бэйэтин сибээһэ уонна, сыыппараларга, бу, кини личность, аан дойду биир бастыҥ агеннарын тула биллэр этэ.
  
  
  "Эһиги кимҥитин билэр буоллаххытына, хаарты, — диэбитэ кини. — биһиги кини хара түүннээх түүнүттэн өрүһүйүө этибит. Ол кэмҥэ биһиги саныырбытыгар, эһиги өссө биир санаанан салайтаран "оҥорор" бөлөх чилиэнэ эрэ буоллаххыт дии . Уонна Олег эйигиттэн информацияны ылар кыахтаах бастакы күүстэри ыыппыта. Кини инструкцияларын наһаа көҥүлгэ быһаара сатаабыттара да, оччоҕуна кинилэр үрдүкү суут иннигэр таһаарыахтарын сөп»диэн сэрэйэбин.
  
  
  Сөбө суох саннын саннынан мичээрдээтэ, Коу Фол очко мичээрдээтэ.
  
  
  «Эһиги сүүйүүгүт уонна таабырын чахчылара биллибитинэн, баччааҥҥа диэри хорее луидж уонна Пепе өлүү арыллыбатах, ханнык баҕарар улахан уопуту аан дойду агена бу карта курдук айманыахтааҕа биллибитэ. Ол гынан баран ханнык өттүнэн эмиэ хайдаҕый? Эһиги ааспыт кэмҥит эҥкилэ суох этэ.
  
  
  Куйбаҥныыр сирдэригэр суэһулээбиттэр. «НАТО көрүүтүттэн эҥкилэ суох,' Полковник Норден чуолкайдаата уонна икки эр дьон эмиэ хатылыы түстэ. — Ол гынан баран, биһиги билбэтэхпит атын суолунан баран иһиэххитин сөп этэ. Хью Марсленд чиэһинэй политикаҕа сыһыаннаах буолбакка, ат уоһугар баай- дуол, киһиргэнии кинопродюсертан ордуга суох этэ. Мэҥэ- Хаҥалас маңнайгы ыһыыта буолла да, соччото суох. Пьер? Төһө да Италия, уҥа уонна хаҥас салаа киниэхэ сөмүйэтин уурдарыахха сөп этэ.
  
  
  Мин соһуйбут уостарбын быыһынан дэлби бараат, полковник Буотама эмискэ саҥата суох барда.
  
  
  «Билигин лекцияҕа бириэмэм суох», - диэтэ кини. Биһиги аан дойдутааҕы держава, Интерполга, АХ уонна ЦРУ реформалааһын бөлөҕө сөбүлүүр . Бары олус кирдээх, наһаа дэлби тэптэрэр уонна наһаа аҕыйах сакаас биһиэхэ киирэллэр», - диэн чопчулаата.
  
  
  — Эппитим курдук, эһиги сыһыаҥҥытыгар эрэл кыахпыт суох, онон эһиэхэ кыайан тиийбэтэхпит. Клем Андросон өлүү бириигэбэригэр илии баттаата, Меллориори Стадиһын кытта кэпсэтэргэ холонно, тоҕо диэтэххэ, Меллорианецтар албастарын албыннаабыт Америка гражданина эбит дии санаатым. Хайман эйигин кытары бары бэрээдэгинэн кэпсээтэ эрээри, биллэн турар, эн кинини кытары өссө оонньуур кыахтааххын. Биһиги суос- соҕотох шанспыт-миссия аан дойду Олоҕун- дьаһаҕын кытта эмиэ сибээстээҕэ.
  
  
  Онон, биллибэккэ эрэ розаны ле- Суперб нүөмэригэр сибээһи бэрэбиэркэлиибин дии саныырбар, кини эмиэ ол курдук тургутан, миэхэ итэҕэли олохтообута.
  
  
  — Кини биһиэхэ этэрин курдук, 100- тэн тахса бырыһыан ыраас ырааскытын эккирэтиспит уонна биһиги эмиэ "аан дойду Сапыгар" киирэн баран, кыайан быһаарыллыбатах дакаастабылы буларга холоммуппут. Эһигинниин сибээстэһэн баран, пьеры уонна кини доҕотторун төгүрүччү төгүрүйбүт суостаах экрантан олох да тутулуга суох этэ,-диэтэ полковник. «Биһиги олус үчүгэйдик билэр, фатальнай түмүктээх Розаны эмиэ ыытарга быһаарынныбыт". Кини отель миэхэ тиийэрин курдук, ПАУЗА оҥорбута.
  
  
  — Эн сөпкө гыммытыҥ, сүтэн хаалбыккын. Хайман, бу кэмҥэ эһиэхэ, АХХ- ка сулууспаҕа бэриниилээҕин туруорсан, тиксэрээччит быһыытынан кэпсэтииттэн аккаастаммыта эрээри, ол улахан суолтата суох этэ. "Саппаас ыскылааттар дьиэлэригэр киирдибит" диэн эрэнэ санаабыккыт. Онон, эдэр Хайман массыынатыгар микрофонун туруорбуппут уонна бу икки велосипед массыынатын микрофоҥҥа туруордубут уонна мантан ыраахха батыспыппыт. Бу сырыыга арыый уопуттаах агеннары туһанныбыт. Мичээрдээн, истиҥник мичээрдээтэ.
  
  
  "Онон, карта, өскөтүн биһиги бииргэ үлэлиэхпитин наада, төбөбүтүн билиэххитин наада", - диэн итэҕэйэр уонна билэр буоллаххытына. Бу ыскылаакка баар ханнык эмит улэни булар буоллаххытына, биһиги суулларан киирэн бу кирдээх дьыалаҕа уктэнэр кыах баар.
  
  
  Ылдьаа түргэн быһаарыыны ылынан кэбистэ. Полковник Норден уонна ол табаарыстара тиэмэлэрэ эбитэ буоллар, туох баар кыһалҕаларым кэннилэригэр хаалыахтара этэ. Оннооҕор кини диэки буолбакка, босхолонор эрэ буоллахтарына, биһиги интэриэстэрбитигэр туһанар ньыманы булуом. Харабыллара икки өттүттэн андыны уһулан, чугуйбуттар. Бу мунньахха сымсах, сабыдыаллаах күүһэ муна илик, ол гынан баран, наадата суох, мин иһитиннэриим манна саамай наадалаах киһинэн буолуохтаах этэ.
  
  
  — Дьикти, - диэтэ полковник Норден. «Бастаан кылгас киирии». Кини биир киһиттэн атыныгар тарбаҕын хамсатара. Мистер Картер, табаарыс Перестофф, мистер Кау фол, герер Берен, генерал Мазератти, полковник Ле Гранд. Дьэ онно тугу көрбүккүн? Икки ыскылаат ис хоһоонун ойуулаан баран, уон икки харах, уон икки кулгаах Ваня болҕомтотугар сыһыарыллыбыта. Ким да бэлиэтэ оҥорботоҕо. Ону истэргэ, өйдүүргэ үөрэммит уопуттаах агеннар этилэр. Полковник норден кумааҕы лииһигэр пометканы оҥордо уонна хоско түргэнник тахсан эрэр капюшоннарга приемниктартан биирдэрин туттарда.
  
  
  Сүрэҕим көтөҕүллүбүт хаастарбын көрөн, уорбаланарбын үрэйдэ. «Бу биһиги транспорбыт бэлэмниир эрэ туһугар, — диэтэ кини, — биһиги сөптөөх биһирэбили ылан Правительство өйөбүлүн ылыахпыт. Өскөтүн 20- чэ бырыһыаннаах да буоллар политическай күүс ону демонтажтан тохтотор кыаҕа суох этэ. Билигин үһүс аҥара. Бомба чахчы эстэр буоллаҕына, мин чугастааҕы биэс чааска туһааннаах миниистири ыҥырар санаалаахпын".
  
  
  — Ол гынан баран, бириэмэ суолталаах, — диэтэ мин. «билиҥҥи кэмҥэ кинилэр, баҕар, ити утуйа сытар ыты булан, баҕар, олбуорга оҥорбут хайаҕаһын хаттаан талан ылыахтарын сөп».
  
  
  «Бу сэби- сэбиргэли бу ыскылааттарга хомуйарга биир сыл наада", - диэтэ полковник Леонид, французскай агент. — Бэһис чааһы быһа тиэйэн илдьэргэ саарбахтыыбын. «Сатаннахтарына биһиги хапсаҕайга түбэһиэхтэрэ", - диэтэ генерал Мазератт. «Бары тахсыыларга бэйэбит наблюдателлээхпит, мин бэйэм да кыра да буолларбын, үчүгэйдик үөрэммит комсомол подразделениета, куһаҕан содуллаах сабыдыала суох, министерстволар сорох уобаластарыгар вузтарын сабыдыала суох".
  
  
  «Билигин охсуу кэмэ кэлиэр диэри, кыратык сынньаныахпытын сөп дии саныыбын», — диэтэ полковник Норден. Остуолугар кнопканы баттаата уонна өҥөйөн турар кэрэ көстүүнү көрдө? Дөйүөрү ? Саалаҕа сүүрбэ түөрт чаас устата кэтэһэр остолобуой сулууспата? - Кырата суох фурмет оҥорбуппут.
  
  
  Итирдэр утахтары, аһы- үөлү уонна бутербродтары таһынан, быһыт быстаҕаһын, онтон да атын источниктарынан сиһилии иһитиннэриини биэрэр кыахтанныбыт.
  
  
  Туохха барытыгар оннук:
  
  
  "Ни мира" ханнык эрэ авангардка тыл биэрээччилэр бөлөхтөрө буолбатах этэ. Бу-суперпат туһугар сыала суох үтүрүү схемата, саамай улахан алдьатыы- кээһэтии этэ. Бу көстүүлээх сюжет бу дьиҥнээх санаатын аһаҕастык күлүү гынара. Бедный Кен Лейн. Кини уопсайынан бу дьыалаҕа кыттыспатаҕа уонна үһүс аан дойду сэриитин туһунан сэрэтии сценарийын толкуйдаабыта. Дьиҥинэн, бу саамай тиһэх сэрии саҕаланыыта кини саамай тиһэх кэрдииһэ этэ.
  
  
  «Бүгүҥҥү аан дойду-буорахтаах буочука, - диэтэ герасен Берен. — Оччоҕо ким эмэ ЭС т эспитин кэтэһиҥ. Эһиги курдук хас да кыра, сойуустаах бөлөхтөр, бэйэ- бэйэбитигэр уонна онно да сыһыаннаах биирдиилээн дьон манна да, ону истии содулун үллэстэллэр".
  
  
  "Баччааҥҥа диэри хореок, — диэтэ Мазератт генерала, — ыарахаттар ыһыллан хаалбыттар, биһиги эмиэ хонтуруолга сылдьарбыт эрэйиллэр. Ол гынан баран, г- н Картер, аан дойду, манна биир кэмҥэ Ливан сөмөлүөтүн түһэрии курдук быһылааннар тахсаллар, урукку быһылаан У- 2 №- гэ, сөмөлүөттэри өлөрүү, сөмөлүөттэри биир кэмҥэ өлөрүү буолар. өстөөх маркировкатын кытта сүрүн нэһилиэнньэлээх пууннарга. Маны барытын киин Африкаҕа, партизанскай сэриилэргэ, киин уонна Латинскай Америкаҕа өрөбөлүүссүйэлэри, чугастааҕы Илин уонна бороховой буочукаҕа өрө турууну кытта булкуйуҥ. Итини ким тохтотуон сөбүй, аан дойду үрдүнэн сэриигэ барыан иннинэ?
  
  
  «Мин олус түргэн дьайыылартан сэрэммитим», - диэн Олег Перестов эттэ. «Ол гынан баран, сэрэтии паникаларын уонна общественнай баттааһыны тулуйбаттар. Америка эбэтэр Кытай нүөмэрдэрин кытта сөмөлүөт Ленинград, Москва, Камчатка үрдүнэн биир бомбаны быраҕан кэбиһэр буоллаҕына, командирдарым кнопканы баттыахтара уонна бомбежщеҕа чугуйуохтара. Сэрэтии суруктара биир эрэ эффект тахсыбыттара: мин дьыалабар икки агент буоларым дуу диэн уорбаланыахтарын сөп.
  
  
  — Мин тойоммун кытары Пекиҥҥэ киирбиппэр, - Фолга кыттыспытым.
  
  
  Улуу заговорщиктар, Пьер, сэк, Ренц уонна Стадс, холобур, маннык бэрээдэгинэн билинилиннилэр. Баҕар, ымсыырбын комплекска тиийэ эбэн биэриэм, баҕар кыыһым таас уонна сорох Ыстаада- тиэхиньикэ тиэхиньикэтин эбэн биэриэм.
  
  
  «Розан көмөтүнэн бу улахан өттүн саҥардар кыахтанныбыт», - диэтэ полковник Норден. «В два раза роль с большим рисом для себя, но всей самоотвержадачи. Бары ханна саҕаламмытын билбиппит, силиэстийэлиир уонна булумньуларга махтал».
  
  
  Сир шарыгар баар сэттэ ааттаммыт сэттэ ааттаммыт спортсменнар мүнүүтэҕэ саҥарбакка өлбүт- сүппүт кыыс кэриэһин ытыктыыллар.
  
  
  Кини саҥарбата. — "Иирбит дьоммут иирбит дьиэлэригэр бардылар дуо?"
  
  
  — Чопчу, - диэтэ Норден. "Биһигиттэн ылбыт кыра өлүүгүт иһин сууммаккыт. Сэттэ сыл анараа өттүгэр сэбэ- сэбиргэл эмоциональнай- психическэй нестабильность сибикилэрин илэ харахпынан көрдүм. Кини атыттар ону күүтэн олорбокко, партнердар эбэтэр доҕотторо ону эмтииргэ күһэллэллэрин кэтэспэккэ, ону бэйэтин залпатынан оҥостон, математикаҕа уонна Европаҕа: Р докторга. Унвейзер, невиной, но пешка необходимо пешку, которые занимается затем развития".
  
  
  Киниттэн ыйытта. — Андрерсон Джангел?
  
  
  (Сиэрдээх. университет доктора транквилизатордар уонна атын эмп доктора бэйэ- бэйэлэригэр психотическай киириилэри хонтуруоллуурга көмөлөһөр дьоҕурдаах буолла. 1968 с. ыҥырыыга кыыһы өлөрбүтэ эрээри, сабыдыала сарбылынна диэн мэктиэлээбитэ. университет доктора лейзер ср- ны кытта Ренцу, Стадс уонна Пьеры араарар анал ыарыыны биэрбит. Ону миграция сыыһата диэн ааттыыллар, Нациялар имэҥи эспэккэ уонна сирэйиттэн имири эспэккэ, общество тэрийбит структуралара бары сирэйдэриттэн имири сотоллор.
  
  
  — Аа Анерсонаны бэлиэтээһин, — диэтэ мин.
  
  
  (Чуолаан оннук."- диэтэ Норден. Эмиэ ити курдук Тулаайахан Сирханынан, Олимпиада өлөрүөхсүттэринэн уонна да атын омуктарынан дьарыктаммыт ыарыы. Ол гынан баран, бу сырыыга бу ыарыы политическай былаас да, Престиж да курдук киһилии олохсуйда. Эмиэ тулуурдаах киһи. Кини элбэх бириэмэни кэтэһэргэ уонна кини наадыйар союзтары мунньарга бэлэм этэ, хас да сыл буолан баран ону оҥорбута.
  
  
  Ол кэмтэн ыла эмтиир наҕараадалааһын быһыытынан, тус бэйэҕэ куттал суох буолуутугар университет доктордарын бэйэтин тус балыыһатыгар Эсселемзер оҥорбута. Бу-наркотиктан уонна арыгыттан, арыгыттан саамай улахан тутулуктаах сир, бэйэҕэр эрэ билиһиннэриэххэ сөп. 1970- с сыллар саҕаланыыларыгар Кавур Кавур уулусса проституткатынан киинэҕэ проститутка кубулуйбута. Бу түбэлтэ буолуон сөп.
  
  
  Кэлиигэ ренцо улахан оруоллаах буолбута, Мареллори Стадата, онтон бу алта ыйдаах итирик уонна Пьер Симка пьерата, инконито, онтон утуу- субуу кэлиитэ, ситиһиитинэн түмүктэммитэ.
  
  
  Үс киһи бары бииртэн уонна кини прогрессивнай патриотизмтан эрэйдэммиттэр, онон кинилэр обществоҕа сокуону өһүргэммиттэрин ыарырҕатабыт. Ренцо бэйэтин тиэргэнин сүтэрэн, киэҥ нэлэмэн сирдэрин сүтэрбиттэриттэн, мөлүйүөнүнэн кини киинэлэрин хайдах да көннөрөр кыаҕа суох. Стадс улахан студиялары уонна АХШ Правительствота бу электроннай айыыларга сорох патентнай бырааптары талбыттарын санатта. Кыра эрдэҕиттэн атаҕастабылы үөскэтиигэ саамай биллэр Пьер, үстүү киһилээх киһи.
  
  
  Шанс бэйэтин тула визиттэрин тула дириэктэр быһыытынан билиһиннэрдэ. Бу үс эр киһи хаартыскаларыгар диагностическай бэлиэтэ балайда буолла. Ону таһынан сорох сэрэйиилэри эрэ эбии киллэриэхпитин сөп. Ол гынан баран, кинилэр хас да нэдиэлэ устата бииргэ олорон "сырдык сүүрээнэ" тэрийбиттэр быһыылаах .
  
  
  Пьер бэйэтинэн дьаһайар оруоллааҕын курдук ылыммыта эрээри, бу өттүттэн утарсыы суох этэ. Кинилэр бары аан дойдутааҕы сибээстээхтэр этэ да, Пьер барыта үрдүк сиргэ тиийэн турар. Ол да иннинэ отеллар реквизиттэригэр тиийдэхтэринэ, олус наадалаах этэ. Саамай сэбилэниини ылар буоллахха, кинилэр араас дойдуларга иккилии- үстүү агеннары, контрабандистартан харчыга диэри харчыга тиийэ туһаммыттар. Уон икки мөлүйүөн долларга олус уларыйыылары ылыахха сөп. Студия Ренцо уонна бу балаһыанньаны аан дойдуга барытын оҥорбуттара. Ол гынан баран, көстөн турар Стадс "иккиэн аан дойду бүтүүлэрэ"диэн кыракый таас буолан көстөр. Бу техническэй ноу- ха махтал эрэ компьютер дьайыытыгар аҕалыахха сөп этэ".
  
  
  — Тоҕо диэтэххэ, күндү Никон, - диэтэ Леонид полковнига, - кинилэр дьиҥнээх реквизит, танкалар, канонерскай оҥочо, Британия подводнай оҥочотугар эмиэ ити курдук миниатюрнай хонуу, кырааскалааһын курдук чаҕылхайдык көрдөрдүлэр.
  
  
  «Бу информация биһиэхэ бэриллибитэ, эһиги мистергит Гилкристка бэриллибитэ, — диэтэ генерал Мазератт, — оннук бытаан, олус сэргэх буолбатах».
  
  
  «Уонна кини бэйэтэ даҕаны компьютернай электроэнергияҕа тиийэр кырыымчык идэтигэр чугаһаан эрэр", - диэн тохтоото. «Биирдэ ыларга холоммуппут эрээри, хомойуох иһин, табыллыбыппыт»...
  
  
  Стрелков настенных часов показывали, что сейчас только сэттис часов.
  
  
  «Балтараа чаас буолан баран, - диэтэ полковник Норден, - телефонунан сөптөөх көҥүлү ылыахпытын сөп. Генерал Мазерати итинтэн салгыы ылыаҕа, тоҕо диэтэххэ, маннык таһымҥа, биллэн турар, итальянскай Правительство дьыалата».
  
  
  «Синьор Картера дакылаатынан, — диэтэ генерал, - кини тута сылдьарын толору эппиэтинэһи уонна ирдиирин ирдиибин. Тылы таба туттаран баран, бу аҕыйах мүнүүтэни ылыаҕа. Бүтэһиктээх былааннааһыҥҥа көһөргө этии киллэрэбин.
  
  
  Интернакка хас да чуумпу тылы эттэ.
  
  
  — Дьиҥэр, - диэтэ кини. — Бастаан ыскылааты кэтээн көрүү туһунан дакылааты оҥордо. Мистер Хайман алларанан биһиэхэ холбоһорго приказтаабыта. Кини миэхэ эргилиннэ. «Вам не знают, когда у наблюдательных пункт«, когда узнают, что у наблюдательных пункт».
  
  
  Хайман хоско киирэн миигин кытта кэккэлэһэ турда. "Бырастыы Гын, Бен... Ник», - диэтэ кини. «Бу дьон бары да бүтэ иликтэр. Ол гынан баран эн кимҥин- тугун билбитим, ол иһин кинилэри кытта үлэлэһэргэ күһэллибитим".
  
  
  — Улахан буолбатах, - диэтэ кини.
  
  
  Полевой остуолга эргилиннэ. «Ыскылааттартан хаһааҥҥытааҕар да кэпэрэтииптэри уларытыы курдук быһаарыахха сөп этэ", - диэн кини полковник Норден иһитиннэрдэ. — Саамай кыра, көннөрү сарсыардааҥы үлэ. Студия тээбириннэригэр эмиэ оннук. Бу дьон кэтээн көрүү тохтоппуттара, площадка быраҕан баран, син ырааҕынан сылдьаллара көстүбэт, ол гынан баран, үүт бытыылкатынааҕар туох да элбэх өлүүнү булбатахтара».
  
  
  — Үчүгэй, - диэтэ полковник. — Оттон Картер сүүрээри оҥорбут ыттар уонна буруо туһунан хайдаҕый?
  
  
  «Бу сири түүҥҥү көстүү прибордарынан кэтээн көрбүтүм", - диэтэ Хайман. «Үс чааска диэри ыты булбатахтар. Бу түбэлтэ тахсыбытыгар элбэх быһаарыылар ылылыннылар уонна чаас иһигэр биир эрэ дакылаат оҥордо. Кинилэр олбуору тургутан көрбөтөхтөр, тута ханнык баҕарар доруобай охранник оҥороро буоллар. Ол гынан баран, сонно күн тахсыыта часовойу көрбүтэ. Эмиэ хаһыы бөҕөнү түһэрдэ, эр дьон тула полевой телефонунан иһитиннэрдэ. Онно уон биэс мүнүүтэҕэ олбуору ылбыт киһи баара.
  
  
  — Салгыы ханнык эмэ событиелар баалларый? — полковник ыйытта. — Биһиги биир дьоһуннаах киһибит хаартыскаҕа түһэриитэ дуо?
  
  
  — Стадис Мареллори, СР, - диэтэ Хайман. «Ол гынан баран, кини куруук алта- отучча чааска кэлэрин билэбит, компьютерынан, массыынанан оонньуу- көрүлүү, итирик туруктаах сылдьан киэһэ буолбутуттан тутулуга суох».
  
  
  — Биһиги ити тыҥааһыннаах графиктан сотору босхолуурга эрэнэбит, — диэтэ кураанах Леон Гранд.
  
  
  Онтон биһиги сүрүн боппуруоспутун: ким атаакалыырынааҕар, хайдах атаакалыырынааҕар ырытыстыбыт.
  
  
  Комсомол талыы подразделениета генерал Мазератти номнуо чаас устата бэлэмнэнэн турара.
  
  
  Бу өттүттэн проблема суох. Проблемалар оччоҕуна эрэ, отеллар акцияҕа холбоннохторуна, барыта хамандыыр быһыытынан үөскээбиттэрэ.
  
  
  Бэрээдэги өрө көтөҕөргө полковник Норден наада.
  
  
  - Командующай буоларбын санатар наадата суох, - диэн кини саллааттыы саҥарда. «Биһиги манна рекламнай шоу тэрийбэппит, кимиэхэ эрэ тус бэйэбитигэр дуу, анал дойдубутугар дуу.
  
  
  Ханна да сир-дойду барыта сөбүлэһии ис хоһооно иһиллэр.
  
  
  «Генерал Мазерати, биллэн турар, бэйэтин подразделениетын салайыан баҕарар, — диэтэ полковник. — Мин кинини кытта барабын. Офицерым дуоһунаһыгар толору сөп түбэһэр. Сибээс офицера быстах дуоһунаһынан дьарыктанар г- н Хайман г- ну кытта сибээстээх быһыытынан холбуур. Ити барыта.'
  
  
  Кини остуолга утарсааччылары, ол иһигэр мин да тыастары умуруорарга тоҥсуйда.
  
  
  «Маннык эпэрээссийэҕэ бииргэ көрсөбүт, — диэбитэ кини, — биһиги тэрилтэбит буолуо». Мистер Картер, вы забывают, что вас все еще образовывают для доппуруосту об убийстве синьорина Могорина. Россия нэһилиэнньэлээх пууна түмүктэннэҕинэ, ити чэпчэкитик дьайар, ол эрээри урут буолбатах.
  
  
  Онно сөбүлэһэргэ тиийбиппит.
  
  
  «Маны таһынан, — балаһыанньаны ордук тулуйумтуо диэн эбэн эттэ-бу бастакы бөдөҥ операцияҕа сүрүн бөлөхпүтүн акаары гынан сүтэриэ этэ. Маннык барыахха сөп диэн өйдөөбөппүн, күрэстэһээччилэрбитин сыыһа- халты туттубаппын. Туох эрэ барбат буоллаҕына, биһигиттэн кырата биэстии хаалыаҕа. Шесть, если бы о присоединении Мистер Картера.
  
  
  — Миигин эмиэ ааҕыҥ, - диэтэ кини наһаа түргэнник.
  
  
  «Мин суох буоллахпына, - диэтэ полковник Норден, - салалта уларыйа турар». Онон МГБ нуучча тылын хамандыырынан эрэ тахсыбытым .
  
  
  «Генерал Мазератт, — диэтэ полковник норден, - мин билигин эһиги ыҥырыаххытын сөп дии саныыбын».
  
  
  Итальянскай офицер, нүөмэри хомуйан оборона министерствотын тула үрдүк чунуобунньуктары кытта кэпсэттэ. Кини өссө биир нүөмэри хомуйар, бу сырыыга тас дойдулар ис дьыалаларыгар министерствотыгар дьоһуннаах сирэйдэргэ ананар.
  
  
  — Биһиги тахсабыт, - диэтэ кини. — Полковник Норден, мистер Хайман, эһиги бараҕыт? Атыттар: көрсүөххэ диэри.
  
  
  — Мин эһиэхэ барыларыгар этиилээхпин, - диэтэ полковник Норден, - көннөрү үлэнэн хайдах дьарыктаныахха сөбүй. Саҥа саҕалааһыннар сотору биллиэхтэрэ.
  
  
  Онтон сүтэн хаалла.
  
  
  — Мин дьиэбэр көрүөхпүт, - диэтэ Хайман. — Мин төннүөм диэн эрэллээх түгэн. Биллэн турар, бүгүн аҕыс чааска. Долгуйумаҥ. Кини кулгааҕын көтөҕүөм.
  
  
  Такси төннөн иһэн чэпчэки транзистор радио биэрэгин атыыласпыта. Кини уустук оҥоһугун Хаймаҥҥа хаалларбыта. Кыыс Пинели кириэс- Хачыкаакка олорон миигин олус сэргэх мичээрдии олордо, хата, хойутаан ыҥырбыттыы көрдө.
  
  
  У нас В свою хоско прошел и живут наши орон в после йоги. Радио Римҥэ үлэлиир.
  
  
  Бу инниттэн, уон биэстии мүнүүтэлээх чэпчэки музыка программата, дьиэҕэ- уокка, атын музыкальнай программа саҕаланыан иннинэ этэ. Кинини норден, Мазерати, Хайман уонна хамаандалар этэрээттэрэ устуудьуйаҕа сүүрбэ мүнүүтэнэн эрэ тиийиэхтэрин сөп диэн приказтаата, онтон ыла сонуннарга кэпсиэн иннинэ икки чааска диэри кэпсиэхтэрэ.
  
  
  Ривин чааһынан отут сэттэ мүнүүтэнэн саҥа буолла.
  
  
  «Профессор Пьер Симка, Колле- ди- Вал- ду Амортан сенатор, ону фашизм саҕаттан тус көҥүлгэ саамай сөпкө иккистээн ааттаата», - диэтэ. Кини бүгүн сарсыарда эрдэ байыаннай подразделениены полковник Интерпрола доҕуһуоллаах байыаннай подразделениелаах генерал Дьулус Мазератти полковник көрдөһөр. Манна билигин даҕаны Пьер Симка этэр...»
  
  
  Онтон Пьер саҥата бу кыра уҥуохтаах намыһах курдук намыһах уҥуохтаах, сэнэбиллээх уонна өрөгөйдөөх саҥата иһилиннэ.
  
  
  «...сарсыардааҥы рид саамай тыйыс уонна тоталитарнай көстүү», - диэтэ. — Ривин туох да буолбатаҕын көрдөөһүн, туох эрэ улахан суолталаах диэн быһаарда. Кинилэр диктатура уһун күлүктэрин тула отут сыл буолан баран, биһиги байыаннайдарбыт итэҕэллэрин көрдөрбүттэрэ. Билиҥҥитэ, аполитичнай тэрилтэ дииллэринии, дьыалаҕа атын да коррумпированнай полиция курдук туох да уратыта суох эбит. Бу дьайыы итальянскай кино интэриэһин утарар буолан, атын дойдуга полковник норден суотугар дуу, саарбаҕа суох дуу, атын дойдуга дуу, ханнык эрэ суумалаах доллар эбиллибитин интэриэһиргиэх этэ».
  
  
  Ол кэнниттэн программа эмиэ хотугу Норвегия Правительствотыгар полковник норден ирдэбиллэрин иһитиннэрдэ. Ону таһынан, Мазератти генералыгар биллэрэргэ уонна званиеҕа намтатарга модьуйда. Оборона уонна ис дьыала министерствотын тула биир клерк-дьыала-бу акцияны санкциялаабытын билиммэккэ, ити политическай көннөрү дьыала этэ.
  
  
  Араадьыйатын холбоон, сиэпкэ саһан сытар атын малы- салы эбэн баран, Хайман дьиэтигэр барбыт. Билигин салгыҥҥа Хайман, арааһа, дьиэтигэр эбитэ буолуо.
  
  
  Кини онно мин иннибэр баара- суоҕа биэс мүнүүтэ иһигэр тиийдэ уонна кини миэхэ аан аһыллыбытыгар көннөрү күлэ-күлэ күлэ-үөрэ, күлэ-үөрэ күлэ олордо.
  
  
  — Онно туох да суох, хартыына, - диэтэ кини.
  
  
  — Мин кинини көрбүтүм, бу арыллыбыт дьааһыктар, оннооҕор ити ядернай боголок тула көрбүтүм, - диэтэ мин. — Портнай ыл, Хайман, бу историяны барытын ырытан көрдүм дии санаабаккын дуо?
  
  
  «Мин тугу билэрбинэн барытын билэбин, — диэтэ кини, — мин онно Мазераттары кытта аттары, ол ыскылааттарга олох туох да суох».
  
  
  «Кэлин хомуллуон сөп», - диэтэ мин.
  
  
  «Тулабытыгар биноклаах уон биэс киһи баара», - диэтэ Хайман. «Ол этэрээтиҥ киириэр диэри, эн киирбиккиттэн».
  
  
  «Ол аата эһигини албыннаан, бары албыннаан бардылар», - диэн күлэ санаата. «Баҕар, ону ханнык эрэ буруйа суох реквизитка саһан сыталлар эбит. Айыы тойон, бу тугу көрдүүрүй? Оскуолаҕа киириэн иннинээҕи саастаах оҕолор ханнык эрэ дьээбэлииллэрий?
  
  
  — Туох да диэбит иһин, кинини «тугу да» көрбөтөҕүм«, - диэтэ кини хайыы-үйэ холкутук. «Блин, просто кураанах хос уонна сыгынньах, кыратык быыл хонуу. Ол гынан баран, уларыта тутуу ханнык да бэлиэлэрэ канистантан улахан. Оннук куоластаа, Ник.
  
  
  "Улар албатта, — дедим. — Мин эйигин кытта барыахтаах этим... ол эрээри, олус хойутаан. Кини төннүөхтээх.
  
  
  — Ханнык да шанс, Ник, — диэтэ Хайман. «Устуудьуйатын икки төгүл кэтээн көрүү, карабинердар ону дьэрэкээн көрдүүр куттал суох буолуутун сулууспатын икки сүүһүнэн саамай талыллыбыт үлэһитэ ылынарга көрдөстүлэр. Шансата суох.'
  
  
  "Оччоҕуна кинини соҕотоҕун оҥоруом".
  
  
  «Ника, эн Римҥэ саамай биллиилээх киһиҥ буолбатах, — диэн түмүктээн эттэххэ, хайман биллэрэр көстүүлэрин сыыһа- халты бырахта. "Эһигини фанг, ол аата генерал Мазератт диэн ааттыыллар. Эһиги чахчы тугу эрэ булбуккут дии саныыр Полковник. Уоннааҕылар билигин эйигин оҕустары быраҕарга эбэтэр биһиги тэрилтэбит туһунан саҥарбакка эрэ быһаарарга сүбэлэһэллэр.
  
  
  Кини бу тэрилтэ туһунан санаатаҕына, ханнык да омукка эрэнэр кыахтаах нуучча уонна кыһыл Кытай киирэр эбит. Бу быһаарыы туох эрэ итии, сылаас иэйии курдук ылыныллара саарбаҕа суох. Атын өттүнэн, кинилэр миигиттэн хаалсыбакка хаалыахтаахтар этэ. Кинилэр «нижне- мира» бырайыак улахан кутталы үөскэтэрин, кутталы үөскэтэрин туһунан элбэх дакаастабыл баар этэ. Кини ис- иһиттэн бырайыагы көрөр соҕотох киһи этэ.
  
  
  Ону санаатахха, күлүүһү таарыйыы эрэ буолбакка, анал сыалаах харандааһынан муҥурданабыт.
  
  
  — Миэхэ чохероднай- иттри сканер наада,-диэтэ мин. — радио эйиэхэ биэрбит түбэлтэтигэр чопчу атомнай ыйааһыннаах радио наадата суох. Маннык мал биһиэхэ университекка эбэтэр өссө судаарыстыбаннай научнай салааҕа баар буолуохтаах.
  
  
  «Мин кофенна бэлэмнэнэ иликпин, комиссия эһиэхэ йо- йо итэҕэйиэн баҕарарын быһаарыар диэри, мин маннык үчүгэй айдаан туһунан эппэппин", - диэн сымнаҕастык эттэ Хайман.
  
  
  "Бу көрсүһүүнү ханна ыыталларый?"— Биһиги бириэмэбит, Хайман. Ону мин бэйэм ыйытыахпын уонна биричиинэлэрин быһаарыахпын сөп. Тохтобул өйдөнөр.
  
  
  «Биһиэхэ, төттөрүтүн буолбатах, ыҥыраллар», — диэтэ Хайман. "Бырастыы гын, ол гынан баран, оннук. Ханна көрсүһэллэрин билбэппин, хаһан да бу кулуупка оннук үрдүк өрө көтөҕүллүбэтэҕим. Кини билэрбинэн, бу сарсыарда эрдэ тэриллибит байыаннай- муора ведомстволарын офиска буолбатах.
  
  
  Хайман көннөрү суураллыбыт кофе буһарарын тухары кинини толкуйдаабыта. Кини миигинниин алта чааскыга туруорбут убаҕаһын аҕалла. Күлүүһү көрдүм да, күөх өҥнөөҕү көрө иликпин, Пьер сабыдыала туох да өйдөбүлэ суох этэ.
  
  
  Төлөпүөн тыаһаата. Хайман ону өрө көтөхтө.
  
  
  — Ээ, - диэтэ кини. Дэ?"Мин Уххан уолчаан сирэйигэр төнүннүм. «Ханна?.. Чэ, куоластааһын уонна биһиги».
  
  
  "Эн билигин да бу дьыалаҕа эбиккин", - диэн кини миэхэ эргилиннэ. — Өлөөҥҥө, Бүлүүгэ, Аппий суолга мусталлар. Мазератти уонна Норден онно суох, ол гынан баран Мазерати солбуйар буолан, эйигин утары куоластаабыттар. Уларыта тутуу быһаччы салалтатынан хаалар Интерпрол саҥа үлэһитэ утары куоластаата. Эһиги өттүгэр уларыта тутуу, Лэгэнтэй уонна Фальга. Бэргэн, үп министрэ, утары куоластаата. Түмүк: өссө биир шанс баар дуо.
  
  
  Биһиги дьиэбититтэн тахсан бу «пежо» оонньууну салгыы кэпсэтэ иликпит. Ол кэмҥэ түргэн тэтим куттал суох буолуутун кэриэтэ этэ. Кини иирбит Римскэй боробулуоханан ойутан кэбистэ, онно өйө суох суоппардар киирэ сырыттылар. Ити да буоллар уон биэс мүнүүтэнэн биһиги эргэ Бүлүү подъезднай суолугар тохтоотубут. Эргэ олбуор аана тэлэччи аһыллан, биһиги кэннибитигэр саба түстүлэр.
  
  
  Бу урукку сессияҕа буоларын оптимистическай тыына суох кылгас, дьоһуннаах көрсүһүү этэ. Миигин ким эрэ миигин ордук итэҕэйэр дуу, күөх харахпын таптыырым дуу диэбиттии, бүтэһиктээх эрэлбин эрэ туһаналлар.
  
  
  Миигин генерал Мазератти солбуйбут итальянскай полицейскайы уонна Сенор Созаны, уорбаламмыт Португалия байыаннай- морскай атташеҕа уорбаламмыт португалскай полицейскайы билиһиннэрдилэр. Мунньахха председатель т. Перестов тыл эттэ.
  
  
  Онтум быһаарыыта суох, арай биир эрэ эрэлим суох диэн быһаарда. Ону фирменнай харандаас көрдөрдө уонна уларытта. Бу бэйэтин агеннара атыы түүлүн туһаннылар. Кини миэхэ сканер наадатын кэпсээтэ, Миллиардон Рим университетын физическэй факультетыгар " Альфа- Ромео» диэн ыытара.
  
  
  «Бу үчүгэй оҥоһук буоллаҕына, — диэтэ мин, - мин үс милиция радиуһар меткаларын булуохпун сөп. Билигин биһиги ити сирбитин- уоппутун аҥарыттан итэҕэһэ суох хааллыбыт, онон биһиги ити штукпыт манна тиийэрин курдук саҕалыахпытын сөп. Тыа сиригэр координатарга топографическай карта биһиэхэ наада.
  
  
  Сирена сэриитин истибэтэхпитинэ, " Альфа Ромео» төннөр эбит. Миллиардон хотугулуу- арҕаа өттүгэр хотугулуу- арҕаа өттүгэр баар. Остуолларын тэнитэн баран, төбөлөрүн икки өттүгэр ыйаан кэбистилэр. Кини харандаас илиитигэр харандааһынан тэлгэнэн турара; ыстанарга бэлэм турар муруннаах, чороччу эр киһи курдук чоройон турара.
  
  
  Милиция миэхэ физическэй факультеттан прибордары биэрбитэ. В этом приборе не знает, что у нас не знает по штаб- АХ квартиру. Ону эксээмэннэри эксээмэннэри холбооһун, дьайыыларын быһааран биэрэрэ.
  
  
  «Мы необычно комбинации, в мне какой- то мне указывается на люминесцентные стручные часов ». Дьэ онно! Куоластаа!
  
  
  Бытааннык кээмэйдээн баран ревматизмы илигирэтэр стрелкаттан уста титирэстииригэр ылбытым. Эйи миллиардоҥҥа туттарыан иннинэ уоскуйбута. Санныбын нөҥүө көрдүм, тыыным ыарахан.
  
  
  Итальянец картаҕа быһаччы линияны ыытта. Кини оскуола киэҥ нэлэмэн сиригэр устан атын чыыһыланы аахпыта.
  
  
  Миллиардоҥҥа аан бастаан туочуканан дьарыктанар иккис линияны ыытта, ат ыскылааттарын бэлиэтии көрбүт каартаҕа, Мазератти генерал иккис уонна кураанах булла.
  
  
  — Акаары оонньуу оҥостуу, - диэтэ Герман Беренг. — Ис өттүбүтүгэр Картер биһигини тохтотор. Бу сканеры хайыы- үйэ билэр сирин ылаары ханнык баҕарар иирээни эрийиэн сөп. Ити олох туһата суох.
  
  
  «Оҥоһуу дьиэ- уот суоҕар итэҕэйбэппин», - диэтэ полковник Леонид. «Я прочитала, вы они сыыппару на том диске". Майор миллиардоҥҥа хаһан эрэ суон дурдаҕа маарынныыр этэ.
  
  
  — Мистер Хайман, — диэтэ кини. — Эһиги уонна лейтенант Жисмонид иккиэн онно сылдьыбыккыт. Вахта бириэмэтигэр туох да уратыта суох киһи көрбөтөҕүт, истибэтэххит, көннөрү долгуйууттан ураты, ыттар утуйа сыталларын, онтон көҥүлгэ көстөн кэлбиттэриттэн ураты туох да долгуйбаккыт. Баһаалыста, биһиэхэ өссө биирдэ кэпсээ эрэ . Хардыы иһин тугу да көтүппэккэ".
  
  
  Хайман миэхэ туох диэбитин чуолкайдаан кэпсээтэ эрээри, аара тохтоон эрдэҕинэ, майор итини салгыы майор мэрия мээрийэтэ кэлэ илигинэ салҕыы модьуйда.
  
  
  «Чэ, оччолорго шоферы кытары «Мерседескэ» киирбитим, - диэтэ Хайман. «Массыына тула тахсан административнай корпус уонна ыскылааттар икки ардыларыгар саалаҕа турар инженернэй отделга киирдэ. Ол кэнниттэн сылытыллыбыт системаны киллэриигэ хайдах киирэрин билэҕит. Ону американецтар үксүлэрэ мартовскайдар оҥороллор. Ити барыта. У ' Лейтенант Жисмонид,-диэтэ майор.
  
  
  Лейтенант хара маҥнайгыттан саҕаламмыта да, Миллиардон кинини тохтоппута.
  
  
  «Бу гулори кэлиэҕиттэн ыла этэ», - диэтэ. — Ону эн эмиэ истибитиҥ дуо? Үчүгэйдик толкуйдаа.'
  
  
  — Хайа, СР ,-диэтэ лейтенант Жисмонд. "Итини чуолкайдык иһиллэр да, чуолкайдык иһиллэр..."
  
  
  Урут атыттар Миллиардоҥҥа тугу саныылларын өйдөөтүлэр. — Лифт, — диэтэ мин. «бу кырыыс муоста бүтүннүүтэ намтаата. Улуу Геннадий Мординов- Күлүмнүүр Улуу генийин тэхиниичэскэй ситиһиилэриттэн биирдэстэрэ". Майор Миллиардон сөбүлэҥин биллэрдэ.
  
  
  «Бу театрга буоларын курдук, кинини сабаҕалыыбын", - диэтэ. «Этээс үөһэ турар этээс түһэр. Ити барыта иллюзор аан дойду сорҕото. Арай биир дакаастабыл-ханнык баҕарар буолуон сөп мөлтөх гул. Онтон киэҥ куоска мичээрэ сүтэн хаалла.
  
  
  — Ол биһиэхэ туох көмөлөһөрүй? «Кэлин бастакы фиало, саҥа бойобуой чаастары уочараттаах бэрэбиэркэҕэ киирсэр кыаҕым суох. Бэйэм карабинердарым Москва олбуорун үрдүнэн ааһалларыгар көҥүллээбэтэхтэрэ". Оттон Пьер маршын тэрийэр.
  
  
  Таабырын таабырын таайынар, сүүһүгэр ытыһын тыаһа хабырынар диэри сирэйдэрэ бука бары дьэбидийдилэр.
  
  
  «Кураанах сиргэ кыайан киирбэппит», - диэтэ кини. «Биһиги нэһиилэ салгын туругун ылар кыахпыт суох. Ол гынан баран сир аннынан шоссе тутарга коридор баар. Уон тоҕус үйэ тухары сир аннынааҕы сырыыларга рифманы ким да билбэт. Ол гынан баран, Миллиардонтан, ханнык баҕарар тыыннаах харамай баарын билэбин, тоҕо диэтэххэ, мин куруук онно уоруйаҕы батыһа сылдьабын. Манна ыҥырыҥ.'
  
  
  Картанан устан, харандааһынан сурулаан, сетканан сурулаан, хаттаан бэчээттээн баран, хаттаан тарҕанан хаалбыттар. Кинилэр икки ардыларыгар былааннааһын линиятыттан арыый намыһах буолан аастылар.
  
  
  «Мин акаарыбын, бу туһунан тута толкуйдаабатаҕым», - диэн, револьер ыстаалыттан кобуратын устан ылан быраҕан кэбистэ. — Чуолаан бу суолунан бэйэлэрин сиэксийэлиир матырыйаалларын тиэрдэллэрэ олус буолуо. Оттон Маллори катакобка түһэн баран, баҕаларыттан өрө көтөҕүллэн тахсыан сөп подъем ыскылаатын туппута.
  
  
  — Майор, онно тиийдэххинэ, хайдах собулэһэҕит? "Мелодияны ту? Биһиги онно бойобуой чаастары кыайан көһөрөр кыаҕа суох буолан бары ыарахаттары көрсөбүт». — Портнай ыл, — диэтэ кини. "Мин билбэппин. Ол гынан баран тугу эрэ оҥоруом. Баҕар, ону барытын тиһэн кэбиһиэм".
  
  
  — Бэртээхэй самоуправление, майор, — диэтэ Тохтобов. — Урукку Римскэй үгэстэргэ толору. Ол эрээри туһата суох. Бу ядернай боголовкалар бары "биһиги куота сатыыбыт" диэн дэлби тэптэриигэ тиэрдиэхтэрин сөп.
  
  
  — Мин эйигин кытта барабын,-диэтэ мин. - табаарыс Перестов, мин орудиебын билэбин. Кинини хара дьайдаах сэрии сэбин- сэбиргэлин араарыахпын сөп,онтон хас да көннөрү киһи аата толору ааттанар. Ону студия олбуоругар, майорга киирсэр быраабы биэриэҕэ. Оччоҕо биһиги онно эрэ киириэхтэрэ, кистэммит сэбин булуоххутун сөп .
  
  
  — Голос и ревматизм,-диэтэ майор, санныбынан дуоһуйан. — Барыҥ, синьор Картер. Жисмони, куттал суох буолуутун баһаарынай хамаандатын тэрийиҥ уонна милииссийэ боевой подразделениетын мунньуҥ. Ол аата кини трибунал анныгар биэриэн иннинэ реабилитацияланыаҕа.
  
  
  -"Ким да барыа суоҕа, утарсыыны тулуйбат, барыам", - диэбиттээх. Тиһэх эрэлбит эрэ буолан, киниэхэ куоластаата. Кинини ыскылаакка итэҕэйбэппин, толору оннук сэп- сэбиргэл толору баар этэ».
  
  
  -"Тойонуом, мин эһиэхэ тиийэн, аһыныгас эппинэн- хааммынан холбоһуохпуттан куттанабын, арай фальга тиийэн кэллэҕинэ, аһыныгас эппинэн- хааммынан аһынабын". «Мин начаалынньыкпын американецтары уонна нууччалары бииргэ ыытыам дии санаабаппын. Бэл, майор.
  
  
  Майор миллиардон Исо хас биирдии күүһүн харыстыы сатаабыта, ону ситиһэрэ.
  
  
  — Карабинердары, ат полиция уонна милиция оркестрын доҕуһуоллуоххутун баҕарбаккыт дуо? "Оччолорго барыта бэрээдэктээх. Биһиги онон бииргэ үлэлиибит. Ол эрээри ити барыта. Биһиги Санкт- Петербурга туристарга аналлаах миэстэлэртэн тута үөрэммэт катакбаларга киириэхпитин сөп. Галиксте. Барыахпыт.'
  
  
  Ити хас да мүнүүтэҕэ айанныырбытыгар полицейскай массыына хаалбытын суураллан кэбиһэллэр. Миллиардон Майор биһигини урукку велосипедынан кыараҕас ааҥҥа илдьибиттэрэ.
  
  
  "Таһыттан хаарты, — диэтэ кини, - мин да төбөбөр". Кинини бырахпыта, биһиги кинини батыспыппыт. Ааһан иһэн, майор инники иһэр фонарь холуобунай массыына кэккэтин көрдөрдө, үксүн уоруйахтар рыноктарыгар атыыламмыт эрээри, сорохтор өссө үчүгэй туруктаахтар.
  
  
  Майор иннин диэки айаннаата. Кини миигинниин бииргэ чех пистолетун кытта кэккэлэһэ баралларын бэркэ билэбин. Кини кэнниттэн Америка автоматическай автоматическай бэстилиэтинэн Кытай арсеналыгар Вьетнам кыра кылаатын киллэрбитэ.
  
  
  — Өссө чаас аҥара, - майор миллиардон хардарда. «Бастаан уопсастыбаттан туох куттал баарый, онон доҕоттор, сэрэхтээх буолуҥ".
  
  
  Саҥата суох айаннаатыбыт. Уон мүнүүтэнэн миллиардон димер бэйэтин лаампатыгар киллэрэн арыый бытааннык барда. — Билигин, - диэтэ кини эргиллэ түһээт — - биһиги аттар сирдэриттэн икки сүүстэн итэҕэһэ суох дьаарбаҥка буолабыт. Кинини олус сэрэхтээх буоларга этии киллэрэбин. Кини биһиги миссияҕа уопсай тылы штальтаабыт итальянскайдыы саҥарда. Ыллыктаах тыл үс сүһүөхтэн турар: pondus диэн. Миллиардон Майор биһиги иннибитигэр сууллан, кэннибитигэр сууланан, дуорааннаах тыас иһилиннэ. Ол кэмҥэ биһиги кыракый сирбит үрүҥү сырдыгынан сыдьаайбыт. — Мин саныахпар, - баритон Пьер иһилиннэ, - енакиев капитан кынатын курдук, сөптөөх этии.
  
  
  
  
  8 баһылык
  
  
  
  
  Туннельга хатаммыт хос биһиги сир аннынааҕы сценаҕа декорация быһыытынан көһүннэ. Хас биирдии оҕо ымпыга- чымпыктааҕа чуолкай, ол гынан баран пространство хара уонна непрогница курдук ып-ыраас.
  
  
  Сиэрэй хоҥор таас уонна сир эркиннэрэ оранжевай, кыһыл өҥнөөх. Күөмэй алтарь курдук уорбут былыргы уҥуох тулатыгар уоруллубут шин шарахала. Радиатор эрэһиинэ таһыгар сабыс-саҥа доҕолоҥнуур массыына чаҕылыйа түстэ.
  
  
  Майор Миллиардон иккитэ бэйэтин автоматическай бэстилиэтинэн ытта. Тохтобула, Ко, фаль уонна кини тимир суол ыллыктарын тэлгэтэн ытар буулдьаларыттан эрийэллэрэ.
  
  
  — Тохтоо, - приказтаата. «Мин билигин да хамаандалаабыппын өйдүөххүт суоҕа этэ".
  
  
  Хоьооно хоьооно, английскай сквери күлэн күллэ.
  
  
  "Ыстаада виртузтарын кытта бу эти- сиини- туому биһиги куоласпыт источнига" дии саныахха сөбө буолуо дуо» - диэн эриэн үөн этэ- хаана эттэ. «Дьиҥинэн, офиска ренцо Рено биһиги олус табыгастаах телевидениенэн көрүүгүт олус табыгастаах». Биллэр майор Миллиардоҥҥа бэйэтин сэбин- сэбиргэлин хомуйбут.
  
  
  — Аҕыйах сөкүүндэнэн баран, — дии- дии сии түһээт, - эйигин кыратык сытыытык, сытыытык дьайыылары оҥороллор. Билэргит курдук, бу дьон эһигини үчүгэй баҕайы буолуон сөп доппуруоска бу хосторугар көһөрүөхтэрэ.
  
  
  — Тыыны хаайыҥ, — приказтаата да, хойутаатыҥ да, куотан хаалла. Ити тиһэх, өйдөөн хаалбыппын евгений Ренц нүөмэригэр эрийэн көрбүтүм.
  
  
  Кини бастаан истиэнэни, наар солко гравюраларынан сабыллыбыт эркини көрдө.
  
  
  Уорэх уонна Мэрилин Монро Энди. Кинини, билэр киһилэрин, Ренцинация, Стадс, сээ Хьи уонна пьеры көрбөтөҕөр, мин аттыбар эмиэ кини, майор Миллиардон, Олег Перестов уонна Фаль курдук кичэйэн туран кэлбиттэр эбит дии санаатым.
  
  
  — Эһиги түөрт табыллыбатах киһигит, — диэн биһиэхэ сурук ыыппыта. - бары бэйэбитигэр кэлбиппитигэр. «Сэрэйбиккит курдук, эйэ-дэмнээх, үҥсүү-үҥсүү, биһиги урусхаллыахпыт. Ыарыыны уонна цивилизацияны күөмчүлээбит, оттон эһиги бу канализацияны тутааччыларга сулууспалаатыгыт - кини мөлтөөбүт симпозиена.
  
  
  «Бу тиһэх сүбэ мунньах, — диэтэ джр Хь, - биһиги аралдьыйарбытыгар эрэ ананар. Веб- трагедия киһи аймах историятыгар сүдү көстүү, биһиги курдук омуннааһына суох көрдөрүү-көрөөччүлэр суохтара».
  
  
  «Бэйэҥ эрэ билэҕин, — диэн Ренц быһаарда - бу дойду дьиҥнээх сүүрээнэ биир киинэ буолбатах. Ити адьас сыыһа, оннооҕор мин сэниир кыаҕым суох. Ол гынан баран, тулабытыгар түөрт киһи — шоу- бизнес дьоно, биһиги аудиторияны кытта сыһыаны ылбаппыт диэн хаста да саныыбыт».
  
  
  «Ол иһин тулабытыгар түөрт киһи аан дойду ааттаммыт полицейскайдарбыт биһиги хапсаҕайга түбэстэхпитинэ, — диэтэ Стадис Уйбаан графинын устун түөрт тарбахтарын нуулаан киэҥ мичээрдээн баран, — биһиги, эһиги, билиэн аудиториябыт пленарнай аудиториябыт. . Куоластааһын саамай сөптөөх.'
  
  
  Патологическай наадыйыы үксэ аудиторияҕа тирэҕирэн дьарыктанар мөлтөх этэ. Ол гынан баран, билигин ити көрсүһүү тула үчүгэй тахсыыны кини аһаҕастык көрбөтө. Аргыстарым ыга сибээстээхтэр, оттон диван икки өттүнэн икки өттүнэн харабыл икки атах сыгынньах атах сыгынньах олорон алтыс футболу, бэлэм пистолеттаах олорбуттар.
  
  
  Мин бу хайысхаҕа толкуйдуубун, сэрэйэбин. — Эһиги харабылгыт, мистер Картер, — диэтэ кини, индонезтар. Үрдүк хамнас суотугар эрэ ылар бэриниилээх буолууну кытта сибээстээх. Уонна ити тиһэх саралааһыннар дьэ, английскайдыы олох өйдөөбөттөрүттэн соһуйбаттар. Кытайдар эмиэ суохтар, мистер Ко, Фол. «Биһигини ытыҥ, оччоҕуна биһиги өлүөхпүт», - диэтэ майор Миллиардон. «Биһиги былааҥҥытын билэбит, ону ким билэр. Бука, табыллыбыттара буолуо.
  
  
  — Мин оннук санаабаппын, - диэтэ Пьер. «Генерал Мазерати дьиэтигэр хаайтаран, силиэстийэни күүтэр. Бука, ити байыаннай трибунал буолуо. Өскөтүн эккит- сииҥҥит кэлин студия харабыллара бэйэҕитин тургутан көрбөккүтүнэ, бүтэһик тоһоҕону хаппахха саайан кэбиһиэхпитин сөп... Ону таһынан билигин биһиги аралдьыйабыт, приоритеттаргытын көрсүөхпүт суоҕа диэн этии киирэр. Кини кэпсээнин саҕалыырга көрдөһөбүн: былаан дьиҥнээхтик итиннэ сыһыаннаах".
  
  
  С хоьооно иннин диэки керен, сандааран кастиҥҥа ханнык баҕарар директоры кастиҥҥа, минньигэс эҕэрдэ, ноолоох саҥа английскай бизнесмени барыстаахтык кастиҥҥа идеалист.
  
  
  -- Биэс сыл анараа өттүгэр хайдах- туох уларыйыы- тэлэрийии, кэпсэтии, барыы-бу барыта бэйэтин тыынын туругун билбит кэмигэр, бэйэтин апофейыгар тиийдэ. Спутное говорят, временный отряд они отряды. Ол гынан баран, туох куһаҕаннаах буолуой, ону хонтуруолтан саҕалаан малы- салы ыытарга, эмоцияҕа былдьаабыт кэмнэригэр бэрээдэги олохтуурга.
  
  
  Мин наймыламмыт шлюзтары кытта сибээстэһэргэ тиийэбин, биирдэ эбэтэр икки нэдиэлэҕэ биирдэ; соҕотох өйдөөх суол: туох да тымныы, аһаҕастык аһаҕастык уонна таҥнары. Ол гынан баран, бириэмэттэн отела онон бэрт боростуойдук туттарга күһэллибитэ. Ол гынан баран, билигин Куруубай буолаат, биирдэ түүн бу мүлүрүччү сыппах суукканы быһа аралдьытта. Мин юристарга, доҕотторбор, сорох министерстволарга харчы бөҕөтүн уурдум уонна ол тула күрэстэһэргэ тиийэбин. Ити бүппүтүгэр медицинскэй көмө наадатын өйдөөтө.
  
  
  Кини бэйэтин туһугар университет доктора аһыллыбытыгар аан дойдуга саамай улахан ситиһии. Кини мин ньиэрбэбин уонна садистскай тыастары салайарга сөптөөх эми булбута. Кушеткаҕа хас да сеанс кэмигэр миигин кытта олох оннук буолбатаҕын, онто да суох курдук буолан эрэрин модьуйда. Ханнык да түгэҥҥэ, көдьүүстээх эмтэниигэ табыгастаах олоҕу тутуһуом суоҕа. Кини олох сөпкө гыммыта. Кэлиҥҥи сылларга туох да буруйа суох буолан, омуна суох кыыс өлөн хаалла. Ол гынан баран, кини олоппос анныгар туох барыта дьэҥкэтик көстөр.
  
  
  Ол гынан баран, мин, таптыыр докторым Унвейзер этэр кыаҕым суох, — диэтэ Джида хью этин этин сиинин курдук, урукку урусхаллыыр кыаҕым тиийбэтинэн, ону уларытарга туох эрэ улахан, тугу эрэ улахан наадалааҕынан. Оччолорго сценаҕа Ренц, Стадс уонна Пьер баар буолбуттара , чуолаан, маннык бэрээдэгинэн. Рэнэ?
  
  
  «Ура Хью Инвейзер бу тус клиникаҕа доктора этэ, - диэтэ Ренц. Бу, албан аата- суола сир- дойду үрдүнэн киэҥник тарҕаммыта. Кини бэйэтэ сатамматах тииптээх ыарыы, ону тэҥэ имиджигэр бачча кутталлаах быһыы- майгы дии санаабыт дьону кырбааһынтан эмсэҕэлиир. Мин түбэлтэбэр бу уолаттар бааллара. Эмиэ ити кэмҥэ херувим Ботич бэйэтин махталын биллэрдэ уонна көнө оһоҕоһунан ыһыллан сытар питониттан өлбүтэ, ол клиникатын хас да дьыалабыай доҕотторун солбуйа илигинэ, сынньанар сир курдук буолла. '
  
  
  Кини эмиэ иирбит киһи ис сүрэҕиттэн кыһаммакка кэпсиирэ.
  
  
  «Мин доҕотторум университет доктора мин хас да доза Холмсаҕа орооһуом суоҕа этэ, ол кэмҥэ мин айар дьоҕурум олоххо киирэригэр олук уурарым. Бу эмиэ ити клиникаҕа барарга эбии стимул буолбута. Мин санаабар, кини бу клиникаҕа аан дойду аатырбыт коллегатыгар уонна эһиги биир дойдулаахтаргыт мистер Картер, Стадис Миллориҥҥа булла.
  
  
  — Мин онно баран испирдиэнтэн кыратык сынньана барбытым, — диэн үөрэ-көтө кэпсээтэ. «Алкоголик диэн суох. Ол гынан баран, кэм- кэрдии ааһан, сылга биирдэ, иккитэ да буоллар, бу чааьым тула ыьыах курдук. Онтон туох эрэ иирбит отуу оҥостобун, аны хаайыыга сытан эмтэнэ барабын. Бу сырыыга «Оскарга» бүтэһик "Оскар" диэбиттэригэр, миигин хаһан эрэ ахтыбатах курдук ааттаабыттар. Мексикаҕа, муодунай публичнай дьиэҕэ барбытым. - Мин испэтэҕим син биир буоллаҕа дии. Ол гынан баран сүүрүүгэ көспүт кэммэр түөрт шлюзтаах ханнык эрэ туроктары боруобалаабытым. Ону сэргэ комплекс уобалаһыгар программист. Бу акаары дьонум бирикээстэринэн бас бэриммэтэхтэр, бу эргэ брителлэри эргийэ хааман, бэйэбин тулалыыр эйгэҕэ таһаарар туһугар мин туһалаабытым. Бу мутуктары эргиччи өлөрбүттэрэ, атына хаһан да сылдьыа суоҕа. Атыттар эмиэ эмсэҕэлээтилэр. Ол эрээри Мексикаҕа тугу баҕарар атыылаһыахха сөп, онон бэйэм алиби атыыласпытым. Ол да буоллар, хаста да сөрүүн эйгэҕэ сынньанар кэмим кэллэ диэн санаа үөскээтэ. Кинини Сссекска сөмөлүөккэ олорбута, онно барыта Өймөкөөҥҥө көһүннэ».
  
  
  — Биирдэ Африкаҕа баар этэ, — диэн псевдонимынан " Чарльз Строкон»диэн псевдонимынан Пьесалаабыта. Кинини аатырбыт генерал «кыракый тарбах»диэн ааты талбыта. Кини киин Африкаҕа эт- хаан өттүнэн эстибитэ. Бу улахан ситиһии этэ да, соччо куттала суох. Мин доҕотторум манна да буоларын курдук, экстравагантностарга тустаах дьоҕурдаахтар бааллар. Быһыы- майгы сүрүннэниэн иннинэ, үрүҥ фермердэр ыаллара үгүс өлөрүүлэрэ тахсыбыта. Саҥа балаһаларга оҕолору күүһүлээһин, күүһүлээһин туһунан бастакы балаһаларга, сорох түгэннэргэ оҕолор төрөппүттэрин харахтарыгар аһаҕастык бараллара. Онно син биир аһаҕастык аһаҕастык эттэххэ, холбоһуктаах Нациялар тэрилтэлэрэ бу кыра бөлөхтөргө холбоһорго, кыһалҕалары олохтуур инниттэн, бу кыра бөлөхтөргө холбоһорго көрдөспүттэрэ буоллар».
  
  
  — Бу Пьер, — Стадс ааһа оҕуста, — куруутун тугу баҕарар гынар.
  
  
  Пьер мичээрдээтэ уонна салгыы: "ср- Н кэмиттэн кэмигэр бухгалтерскай кинигэлэри бэрэбиэркэлииргэ, сыллата университет доктордарыттан хайдах эмтэнэрин уонна бу почта бизнеһигэр көмөлөһөр кыахтаах информацияны көрдүүргэ. Шантаж буолбакка,биллиилээх дворян посомиятынан киниэхэ саҥа ааты кытта көмөлөһүөн сөп этэ дуо?
  
  
  Сэһэн псевдонимы түргэнник алдьатан, бүтүн ИСТА устун өссө икки аймах- билэ ренцо уонна ыстаадаҕа биһигини бииргэ илдьэ сылдьыбыттара биллэр. Тус бэйэм ааппар « сырдык сүүрээнэ» бырайыагы аҕалбыт көрсүһүүлэр серияларыгар олус кистээн эттим .
  
  
  «Ол гынан баран, чахчы Пьер бары биир сомоҕо түмсүбүт», — диэтэ Стадис. «Портнай ыл, Пьер, биһиги бары эн дохуоккар эҥкилэ суох тирэммиппит, атыннык эттэххэ, суох этэ». — Биһиги үөрүйэхпитин көрсөбүт, — диэтэ Пьер. «Биһиги бары, өйбүт- санаабыт, билэ- көрө сатыыбыт, ыарыыбытын аҕалбыт умнаһыттарга саба түһүүбүт. Мин үрдүбүттэн букатыннаахтык күлүү-элэк гыналларын миигин накаастаабыттара. Ренцо бэйэтин бас билиитин сүтэрбит. Сээбэ, төһө да албан аата, баайа- дуола буоллар, син биир намыһах төрүөттээх буолан, кэккэлэһэ элэкэлииллэр. Кинилэр бу өй- санаа, үөрэ- көтө суох сылдьар дьон Үөрэ- көтө хаалбыттара».
  
  
  «Только вокруг не может отмечать, как он отел», - дедушко задумать ренцу. «Наши дьоҕус выходы, тиэхиньикэ уонна буруйу оҥоруулар баалларын үрдүнэн, оҕо саатата- саатата сылдьаллара. Сибэтиэй
  
  
  Георгий драконов өлөрөргө бэлэмэ, мух киһини өлөрүүнэн эрэ дьарыктаммыта . Билигин бииргэ тугу баҕарар ситиһиэхпитин сөп... ».
  
  
  «Студия ренцо уонна кини кинодеятель быһыытынан бу идеяҕа миигин киллэрбиттэрэ, — диэтэ Пьер. «Биһиги бэйэбит дипломатическай сибээстэрбитигэр, ону тэҥэ аан дойду дьыалабыай партнердара, ону тэҥэ техническэй үөрүйэхтэр, престижнэй стадион престижнэй стадионунан көмөлөспүттэрэ. Биһиги сэрии хонуутун туһунан киинэ сценарийыгар олоҕуран, бу баараҕай тутааччылары, ядернай боевкалары хомуйдубут. Бу бириэмэ буолла да, бу буолла. Итинник уорбалааһын эһиги тэрилтэҕитин- уоккутун таһынан атын Мистер Картеры, Клемманы суох оҥорорго күһэллибит.
  
  
  Биэчэрдээхпит. Мистер Кавур, синьорина кавур, онтон да атын сиэдэрэй Дама компанияҕа үчүгэйдик киирэргэ быһаарыммыппыт. Сарсын рэндзо, ср- ни уонна кинини бэлэмнээбит сирбитигэр рэндзо чааһынай самолету ыытабыт. Бастыҥ специалистарга сөп түбэһиннэрэн, бэл, бэлэмнэммит бойобуой суолбут саамай кутталлаах сирдэриттэн да көмүскэнэр. Эбии куттал суох буолуутугар сир анныгар фильтрдаах салгынынан уонна бары өттүнэн табыгастаах усулуобуйалардаах күрүө- хаһаа баар. Биһиэхэ балайда баай- дуол бэртээхэй көмүс слиткаларын көрүстүбүт, кини тиһэх алта ыйдаах курска ходуһаны ыытар эбит . Биһиэхэ икки харабыл манна курдук тыһыынчанан киһилээх бэйэтэ армия баар. Кини, бу историяны билигин бары үөрэ- көтө билиэххит диэн эрэнэбин.
  
  
  Ревматизмҥа сиэдэрэй көбүөргэ силлээтэ. Атыттара эппэтилэр.
  
  
  — Аахсыбыт өрөгөйдөөх аудитория соччо- бачча мөккүөрэ суох, — диэн сэһэн үөһэ тыынна. «Ол гынан баран мин кыра эрдэхпин кытта олорорго үөрэммитим».
  
  
  "Бу Америка көҥүлэ эйигин кытары тоҕо көтүө суохтааҕый?"Фолбол бэйэтин баҕатын кыайан тохтоппотоҕо. « Мистер Миллори остает еще несколько часов, чтобы запрограммировать последние кассеты и наьаа компьютер», - диэтэ Пьер. «Өссө биир сөмөлүөт биһиэхэ куттала суох кэмҥэ кыттыан сөп диэн, ону тиэйэргэ бэлэммит . Радио уонна телевидение үлэлиэн сөптөөх икки күн устатыгар кыра этиибитин көрөбүт уонна истэбит". Стадис Марлори үһүс кытаанах үрүҥү туппута. Олоппоһу иннин диэки сыҕарыйда, күөх харахтара туох буолуохтааҕын кыратык дэлби ыстанна. - Эн миэхэ бастакы сиэртибэ биэрбитиҥ, Пьер, - диэтэ кини. «Этиини бырастыы гын». Мүнүүтэҕэ тахсан оҕуруот аһын ыраастыырга улахан быһаҕы таһаарда. Уһун синньигэс бии арыйда.
  
  
  Майор тыына миигинниин кэккэлэһэ олорорун истибитим да, миллиардон да тыына илик.
  
  
  — Көрбүккүт дуо, - Горбунов итирик этэ. «Биһиэхэ оннук мөлтөх аудиториябыт суох буолан, эһиэхэ ханнык эрэ атын ньыманан дуоһуйууну ылыахтаахпыт".
  
  
  Стадис олоппоһуттан ойон туран, миллиардоҥҥа быһах биитэ арыый намыһах. Майор зарнышал, но только. Реакция суоҕа кырыымчык өйүттэн баар буола түһэр. Эмиэ итальянскай офицер быһаҕын сулбу тардан ылла. Ол гынан баран, үһүс дуу, төрдүс охсуу эр киһи ыскылаакка киирэн, хааннаах этим- сииним хааннанан хаалла. — Олох сэрэҕэ суохтук, ыстаадаҕа, былыргы, - диэтэ сэ һэ. — Мин санаабар, билигин ити Кытай джентльменын уочарата хайдаҕый?
  
  
  Кини туран, Фалаҕа тиийэн, паруснай дьыала маастарын олорор дьиэтин таһыгар соттон кэбистэ. Ол аата тугун, кинини хаһан да билбэппин, тоҕо диэтэххэ, бу кэмҥэ Фолга ол кэмҥэ тииһигэр хаххалыыр цаниды кытары хаххалаабыт, таарыйыан иннинэ өлөн хаалбыт.
  
  
  "Саһарҕа албынньыт». С хоьоонунан оонньуур кыаҕа суох халыҥ оскуола курдук сананна.
  
  
  — Чэ эрэ, — Пьер күлэ түстэ. «Биһиги ити дьулаан радикализмынан уонна бэйэбит доҕотторбутугар Интерпролынан Дабайыахпытын эрэ сөп.... Ренцо, удачи тебя с русскими.
  
  
  Кинини МГБ бэлэмниирин туһунан тугу эрэ билэрэ. АХ- ҕа биһиги үөрэхпит курдук, кини сирэйигэр- уотугар секретардары оннунан хаалларыыга туһуламмыта. Ол гынан баран, биһиги утарсааччыларбыт көрүүлэригэр туох эрэ көннөрү бэйэ дьыалатын курдук уруккутааҕар да ордуга суох.
  
  
  Көнө уҥуохтаах, сиэдэрэй уонна сиэдэрэй көстүүмү ренцо ыстаалтан таҕыста. Бу киһи синньигэс,тымныы мичээрдээн, элэккэй аҕатын ууһа элэккэйигэр майгынныыр.
  
  
  — Пьер, - диэтэ кини. «Мин ити чугас гетеросексуальнай типовой булкаастартан ураты дуоһуйууну ылабын. Онон, бу пролетарскай половой тимир суол саҕаланыыта. Түөскэ сиэбиттэн бэрт синньигэс хирургическай скальпель тахсан турар кыараҕас кыыныгар тигиллибит.
  
  
  Кини төһө кыалларынан дьиктиргии олордоҕуна, тохтуу түһээт: «сымыыты көтүтүөм! " - диэн хаһыытаата.» Кини иннин диэки сыап- соруктаах, сорунуулаахтык уонна аралдьыйбакка эрэ иннин диэки дьулуруйда.
  
  
  Рендзо бокуччу тобус-туора барбыт уонна туора барбыт. Атаҕар өрө көтөҕүллэн, тыын эмиэ нуормаланан, икки харабылга киирдэ.
  
  
  — Ити иһин эн төлүүгүн, нуучча. И заплатить за это.
  
  
  Куртаҕым кытаанах, ол гынан баран мин Ренцо Быһаарсыбытыгар киэр хайыспытым. Тохтобул ёлбутэ да, турбута. Дьиҥэр, хас да сүүс устуука түҥэтилиннэ да, хайыы- үйэ киһи- аймах дьон этилэр буоллаҕа дии. Ити барыта өйүн- санаатын барытын сүтэрбит, олус эрэйдэммит уонна эрэйдэммит эт- хаан рефлекстара этэ. Олег Перестов туох буолбутун барытын абааһы көрбүтэ эрээри, ол түгэҥҥэ адьас кырата суох түмүктээх буолуо диэн эрэнэрэ.
  
  
  — Билигин эн, хартыына,-диэтэ Пьер. Ол гынан баран, олоппоско ыстанан баран, аны хамсаабата. «Эһиги көрбүккүт, доҕотторгутун кытта сылдьаргыт барыта эһиэхэ, хаарты, олус чэпчэки буолуо дии саныыбын. Мин саныахпар... — Кини оҕо сааһа Козина бытыгын, дириҥ ис хоһоонноох, кыра илиитин өрө көтөхтө.
  
  
  «Көннөрү өлөрүү биһиги улахан шоубутугар олус улахан көстүү быһыылаах», - диэтэ кини.
  
  
  — Оруоскаҕа оҕолор туох буолалларый? — диэн ыйытта. Его отель связывать мы разные нити перед смертью.
  
  
  "Эн сэрэйбитиҥ дуо?"- карлик ыйытта. — Ээ, эн хоһуҥ дьэҥдьийэн көрдөҕүнэ, бастакы сарсыарда ити курдук сымсатык сүтэн хаалар эбит. Чэпчэки атлетиканы сөбүлүүр, мин үүнэр киһим ордук үчүгэй өрүттээх . Бүлүү хоруобуйатын нөҥүө уһуллуо, балкоҥҥа түһүө уонна икки төгүл биллибэккэ ааһыахпын сөп этэ. Дьадаҥы Розанна, кини биһиги интэриэстэрбитигэр тугу үлэлиирин билигин даҕаны оҥороро. Ол гынан баран, полковник Нордену кытта сибээстэһии биһиэхэ элбэх эбит, онон сууттаһарга күһэллибитим. Хомойуох иһин. Кини биһиги саҥа дьиэбитигэр кэрэ үлэһит этэ.
  
  
  — Кини эйиэхэ итэҕэйэрэ, - диэтэ мин.
  
  
  «Хас биирдии бэлиитикэ хас да быыбардааччыны ордук үрдүк политика туһатыгар хомуруйуохтаах»,- диэтэ Пьер киһи итэҕэйбэт логикатын соҥнуу сатыы-сатыы киһи тулуйбат тулуурдаах.
  
  
  «Билигин аан дойдуга саамай улахан проблема — нэһилиэнньэни көһөрүү диэн бары сөбүлэһэллэр. "Кубулҕат" ити проблеманы быһаарарга көмөлөһүөҕэ. Ону тула туох санаа үөскээтэ, үлэбит-кини үрдүнэн доминациялааһын».
  
  
  Мичээрдээтэ. — Ол гынан баран, биһиги биэчэрбитигэр хойутаан эрэбин. Эн, хаарты, биһиги шоу сыалын- соругун ким билэр глобальнай аудиториябыт соҕотох чилиэнэ буолуоҥ». Күлэн кэбистэ. — Ол аата мин эйиэхэ таарыйыам суоҕа. Биһиги эһигини катакобка төттөрү илдьиэхпит, эмиэ ити хатыылаах сиргэ төттөрү илдьиэхпит. Онно эһиги аан дойду төбөтүн үрдүнэн дэлби тэптэриллэн, хоргуйан өлөн, утатан өлбүккүт диэн, тиһэх ахтыыларбытын суруйан хаалларабыт. Үгэргээн этэрим: страницалар оннуларыгар эрэнэбин; бу событиелар Архитектордарын туһунан кэпсээн: сиэ Хьэ, Рено, Стадс уонна миэхэ. Хас да сүүһүнэн сылынан бу суруйуулар эһиги уҥуохтаргытын, уҥуохтаргытын кытары булуохтара. Ытыс тыаһа хабырынаат, мин тута араарбат туох эрэ Азиатскай тылынан саҥарда. Харабыллары тула биир киһи миигин төбөбүнэн күүскэ оҕуста, утарсыан иннинэ өйүн сүтэрдэ.
  
  
  Бэйэтин дьиэтигэр кэлбитигэр эмиэ катакобнай камераҕа кубулуйбут. Кыра остолобуойу, хас да шарик үрэхтэри, дюжинаны чугаһыгар ууран хаалларбытым. Куоластааһын уонна барыта: саҥа миэбэл, массыына, эргэ, олус эргэ уҥуохтара- иҥэлэрэ, массыыналара. Пьер өрөгөйдөөх тылларын суруйбута буоллар, баҕар, өссө кумааҕыны кытта тугу эрэ оҥоруон сөп этэ.
  
  
  Ол гынан баран тугуй? Хаппыыста тутан, кумааҕыга баайан баран, онтон босхолуур дуу? Ол гынан баран ким, портнай ылаҕын, бу иһитиннэрии кэмигэр биллиэ дуо? Кини бэйэтин кыалҕатыгар сатараата. Типичнэй картаҕа диэн ааттанар түбэлтэ буолбатах. Эбии атаҕастабыл быһыытынан миэхэ стилет, газ бомбабын уонна бары хармааннарбын көрөр дьонум хаалларбыттара.
  
  
  Быһахпар Игии баара эрээри, тугу да биэрбэтэҕэ. Бу «Манхэттэн- " баан сейфэтин устарга бу быһах көмөтүнэн суругу арыйарга, кыаммакка эрчиллии судургу буолуо этэ.
  
  
  Кини уһуктан, чаһыым мүнүүтэҕэ курдук ааҕарын тухары, мин быһаарыыны кыайан булбатаҕым. Сарсыарда субуота буолаат, түүннэри- күнүстэри нухарыйыы, эмискэ тунуйуу буолла. Пьер, Ренц, Сэбээн Хььуьун бэйэтинэн уонна ыраах хорҕолдьунугар туһаайан салгыҥҥа баар буолуохтаахтар . Ханна эрэ мэҥэ- Хаҥаласка мээрийэ ыстаадата бэйэтин компьютернай программатыгар тиһэх штифтары киллэрбитэ. Салгыы Вашингтоҥҥа сорох буруйа суох үлэһиттэр, улахан офицердар итэҕэйэн, барыта бэрээдэгинэн буолуо диэн итэҕэйэн туран, бу дьыалаҕа Үлэлии- хамсыы сылдьарыгар итэҕэйбитим.
  
  
  Ханна эрэ туннель арҕаа уһугар тыас- Уус иһилиннэ. Кы? Манна булдунааҕар өссө элбэх кистии кэлбит кыракый уоруйахтар? Бэл, Полиция миигин, бэл, Каррга приказтаабыттара буоллар, полиция үөрүө этэ.
  
  
  «Смешь, В картинке». Бу сүдү хамсааһыны таһаарбыт Хайман күлүү- элэк куолаһа этэ.
  
  
  — Хата , кинини булбуппут, — мин кинини өйдүүрбүнэн, лейтенаҥҥа Жисмониҥҥа кыттыбыт, майор Миллиардоҥҥа көмөлөспүт куолаһа ньиргийдэ. — Оттон атыттар ханналарый? «Эйиэхэ резакт наада". Аны бириэмэни сүтэрбэккэ, бирикээс биэрдэ.
  
  
  — Фацо Сержант, - диэн Жисмонид хардыытын иһиттэ. «Аварийнай горелка».
  
  
  Сибэтии гыныы мин таспар туох баар хараҥаны хаалларан баран, Хаймааны уонна эдэр старшины-инженери көрөн баран, эрэһииҥҥэ чугаһаан истилэр. Ол кэнниттэн металл арыытын курдук тырыттыбыт горелка мөлтөх туругун көрдө. Бүдүрүйэн баран, хайман хаймааны куустаран бардым.
  
  
  — Биһиги түөрт уон аҕыс чаастан кыра, — диэтэ мин. - мин эйиэхэ барытын кэпсиэм. Эй, дорообо...»
  
  
  Бу лейтенант жисмонин аттыгар баар күндү Гилкрист.
  
  
  — Субуотанан өрөбүллэр, — диэн Саргылаана эттэ. «Бу үлэҕэ ылсыбытыгар сөбүлэспэтим. Ол эрээри эдэр Хайман миигин былдьаата, мин сорох техническэй аспектары интэриэһиргииллэрин билиниэх тустаахпын. Компьютер бүтүн арсеналы барытын хонтуруоллуур диэн эппит... "
  
  
  — Бокулуон уонна иһит, - диэт мин. «тугу этиэхпин баҕарарбын, эһигиттэн ордук интэриэһиргиир кыахтаахпын". Эн да, Гилкрист, мантан тахсыахпытын сөп.
  
  
  Биһигини бэлэмнээн, хайдах түргэнник, историяларын кэпсээбитэ, оттон кинилэр миэхэ кэпсээбиттэрэ. Мин былааным биллэр этэ эрээри, бу хампаанньаны, ЦРУ , Мазератти Генерал уонна бу этэрээти бүтүннүүтүн Дьиэрэр Карром, Бен Карпентеры уонна Ником Картеры кытары бииргэ сылдьыбыттара. Ону сэрэйиэххэ сөп. Ол гынан баран, кыайан эрэл кыаҕым суох, Хайман миигин транзисторнай тренергэ санаабыт эбит, онтон Жисмонины итэҕэйдим. Инньэ гынан, официальнайа суох үлэлээбэттэр эрээри, эмиэ хомуньуустар этэрээттэрин холбоон гилкристка холбоон, миигин чинчийэн көрөллөрүгэр сокуоннайа суох. Массыына ыскылаат картатыгар биһиэхэ саамай туочукалар баалларын бэлиэтээтэ. Жисмони майор миллиардоҥҥа тарбаабыт хаартатын арыйбыта. Билигин "иккиэн аан дойду бүтүүтэ" диэн үчүгэйдик сабыллыбыт уоллаах сиригэр- уотугар кылаабынай эрэдээксийэҕэ киирэргэ кыһамматахтара да, атын , окольнай маршруттары талбыттара.
  
  
  — Ол гынан баран, биһиги бары балаһыанньаҕа олоробут, - диэтэ кини кэпсээнин түмүктээтэ. — Силиэстийэҕэ киириэхтэрэ суоҕа диигит. Биһиги тулабытыгар Пьер блокадатын быһыытынан хаалларбыт правительственнай аппарат нөҥүө ким да тоҕо барар кыаҕа суох. Оннооҕор киирбиппит буоллар, ыраас офиска эмиэ кураанах ыскылааттартан ураты тугу да булуо суох этибит. Онно да чааһынай аармыйалардаахпыт, сирбитин- уоппутун толору түҥэтиэхтээхпит, сирбитин- уоппутун барытын кэрийэн көрүөхтээхпит. Биһиги чааһынай бас билиибитин суох гыммыппыт иһин, кинилэр куруук ытар кыахтаахтар".
  
  
  "Биһиги тэрилтэбит билигин да баар,-диэтэ лейтенант Жисмонд. «Мин генерал Мазератти да, полковник Нордены кытта сибээстэһэн, өссө үрдүк чыпчаалы күүтэр полковник нордены кытта сибээстиибин. Кинилэр салгын атаакатын саҕалыырга бэлэмнэр, наадалааҕын эһиги кэпсээнгитинэн, ону билигин өйдөөтүлэр".
  
  
  — Туох да шанс суох, - диэтэ мин.-ити ядернай боголовтар бары бэйэ- бэйэлэригэр чугастык чугасаһаллар. Ону тус бэйэм "дьайар" расписание алдьанарын, Уһук эрэ түгэҥҥэ түбэһэрин туһугар ыраас дэлби тэптэриини хааччыйыахпын сөп. Сиэҕим билигин да хаарты баар.
  
  
  — Туз, мистер Картер этэ, - диэн Жисмонины кытары эттэ.
  
  
  — Ол гынан баран, бу дьахтар, - диэтэ мин.
  
  
  
  
  9 баһылык
  
  
  
  
  Сонно тута кини субуота күн быкпыт Бен Карпентер " роллс- ройс»кэннигэр кавуру кытары кэккэлэһэ олороро. Кэрэ массыына мастарыскыай диэки элэс гынан хаалла. Ол миэхэ улахан сыраны уурар да, биһиги онно сырыттыбыт...
  
  
  «Билэргит курдук, кини бандьыыт сорҕото, - диэн Хайман биллэ. «Пациентка диэн тугун билэбит, ону барытын биһик диибит».
  
  
  — Ол гынан баран, сүүһүнэн атыттар эмиэ, — диэтэ мин. - бу кэмҥэ кини онно суох этэ. Кабинекка ренцо диэн киһиргээбиттэригэр ким да ахтыбатаҕа. Кинилэр кистэлэҥҥэ бииргэ үлэлииллэригэр төрүөт суох этэ, тоҕо диэтэххэ, биһиги син биир өлөн эрэбит дии саныыллара. Мин идеялаахпын, Хайман, эй-таҥараҕа, биһиги барыахтаах этибит. Тоҕо диэтэххэ, бу биһиэхэ хаалбыт барыта кэриэтэ.
  
  
  — Сөп, — сөбүлэспэтэ кини.
  
  
  — Бастатан туран, — диэтэ приоритеттар испииһэктэрин бүтэрэн баран, - Меллориаллар оннуларыгар итэҕэйэҕин. Бу улахан суолталаах. Итини тохтотор соҕотох ньыма-бу программаны уларытыахха сөп, ону ким баҕарар оҥоруон сөп-Гилкрист.
  
  
  (Баҕар?"- Коренный человек абаккалаахтык хаһыытаата. — Миэхэ компьютеры, Картеры көрдөр, онон тугу баҕарар гыныам. Суси өрүс оонньуутуттан Гама бомбардировкатыгар диэри кыра кээмэйдээх соуза бэлэмнэнэр. Бу тролль Техас Миллори, Гилкрист иккитэ оҥоруон сөп.
  
  
  — Үчүгэй, — диэтэ мин. «Хайман, камилле Кавуру ытыалаан кэбис. Дьонум дьэрэкээн куолаһын курдук стойканан билэллэрин наһаа улахан. Эй, реклама уонна "Куйаар" буоларыгар саҥа заправочнай станция аһылларыгар ыҥыраллар. Кини гонорара 100 000 лир. Гилкрист уонна кинини онно күүтүөхпүт. Дьэ оччоҕо дьыалаҕа ылыам. Миигин сүүрбэ түөрт чааска истибэтэххинэ бомба быраҕар кыахтааххын.
  
  
  Төбөтүн хоҥкутан баран, билигин да астыммат.
  
  
  — Студияҕа киирэр сир баар,-диир мин. «ким да онно мэҥэлэр Ыстаадаларыттан ураты, Бен Карпентер курдук оруолун билбэт, оттон түгэҕэ суох түгэҕэ суохтары сүүмэрдиир уонна бу көлүөнэҕэ тугу эрэ уһугуннарар эбит. Устуудьуйаҕа кубулуйдахпытына ону оҥоруохпут, итиэннэ, көмөлөһүөхпүтүгэр эрэнэбин".
  
  
  -- Взгод лейтенана Жисмони цинничнай ухмылкалаах, хата, синьорина кавур онон быыһааччы оруолун ыларын сөбүлүүрэ буолуо дии саныыгыт дуо?
  
  
  «Суох, ол гынан баран, биһиги цивилизациябыт диэн ааттаммытын тутуһарга хас да тус мотивтаахпыт дии саныыбын. Алҕаһаатахпына, өлбүт киһи.
  
  
  — Аһаҕастык, мин курдук аһаҕастык, — гилкрист үҥсүбүтэ. — Ол гынан баран, отель мэтириэттэри көрүөххэ сөп этэ. Бу кэччэгэй правительство миэхэ бу бюджет биэс гыммыт биирин эрэ биэриэҕэ... ол гынан баран, баҕар, ити санаа уларыйыа».
  
  
  Камилла эй, Хайман уунна примораҥҥа тумса түстэ. Ол гынан баран заправкаҕа уон биэс кутталламмыт мүнүүтэ буолаат, мин былааммын атын чааһыгар сөбүлэспитим.
  
  
  Бастаан таһына- таһа Бен Карпентер уобараһыгар таһыччы көрүүм, оннооҕор кини миигин билэрин билиэн иннинэ билэрэ. Онтон биһиги билиҥҥи көстүүм сыанатыгар өссө кыратык ороскуоттаатыбыт.
  
  
  «Бродяга», - диэтэ кини. — Ол гынан баран, эйигин сөбүлүүр, Дьиэрэй, Бен! Баҕар, атын аат туһунан толкуйдуубун..."
  
  
  — Никто Картер, — диэтэ мин. - бу мин аатым. Ону эн билэр ордук".
  
  
  "Ол гынан баран эһигиттэн истибитим", - диэтэ кини. Кини харахтара кыараҕастык кыараатылар. "Эһигиттэн балайда элбэх устуоруйа барар. Доҕоттортон иһиттэхпинэ наһаа үчүгэй буолбатахтар».
  
  
  Ол аата «барыта дуу, туох да»оонньуу этэ. У ней играют с ней В открытке и далеко кылгас дакылаат о ситуации. Хема-Тамилла этэ да, акаарыта да суох этэ. Онтон мин быһаарбытым кэнниттэн кини бириэмэттэн ыйытыылары биэрэр.
  
  
  — Мин эйиэхэ итэҕэйбэппин, - диэтэ кини бүппүтүн кэннэ.
  
  
  «Итинник өйө суох, дьиикэй былааныттан сүрүн оруолга миигинниин иирсээни ким да ииримтиэ суоҕа".
  
  
  Дьиңэр, кини инники кэскилин, кыаллар буоллаҕына, киһи аймах кэскилин түстүүр эппиэтинэстээх буолуута. Онон кини салгыы кэтэһэрэ.
  
  
  — Мин эмиэ итэҕэйиэҥ диэн күүппэтэҕим, - диэбитэ кини. - кини, урукку кэмнэр тустарынан үтүө өйдөбүнньүк ахтыылары төттөрү ылыаҕа. — Мин эһиэхэ тугу этэрбин дакаастыыргар көрдөһөбүн, — кырдьык. Билигин да итэҕэйбэт буоллаххытына, миигин итальянскай былаастарга биэриэххитин сөп уонна итальянскай хаһыаттарга киэҥ рекламаны ылыаххыт. Саҥа заправочнай станцияны арыйыы түбэлтэтигэр өссө ордук буолуо этэ». "Ренцо, эрэйэ суох, сулустаах оҥордо, - диэтэ кини. «Онон билигин эһиги миигин туох эрэ ыраас фантазия курдук туттараргытыгар көрдөстүгүт". Мөккүһэн эрэр кэмигэр дьыала баһыттан тахса сатаабыта.
  
  
  Киниттэн ыйытта. — "Фантазия этэ дуо? — Розаны Өлөрүү? Туох баар баҕа санааҕытын барытын эһиги Стадис Мегори уонна миигин утары охсуһуу түгэнэ сырыттыгыт. Бу туһугар мин уонна гилкистар территорияларыгар Илдьиэхтээхпин".
  
  
  — Тоҕо чуолаан кини? Кини кэрэхсэбиллээх сиринэн төннүбүтэ. Ол гынан баран, баҕар, туох эрэ буолуон сөп этэ.
  
  
  — Инженернэй гений, Стадс курдук, - диэтэ мин ... «табаарыстаргытын киллэрбит хоромньуну толуйар кыахтаах соҕотох киһи.
  
  
  Гилкрист мин кирилиэс ойуулуур дэгэттээх иннин диэки хардыылаата. Урукку көстүүмүгэр бөрө курдук көстөрө.
  
  
  «Ханнык киинэҕэ үлэлээбитэй?» - диэн ыйытта. Ол гынан баран, кини биһигини «Роллсаҕа» тириэрт, былааһы кытаанах илиилэринэн биһиэхэ күн арыйарга бэлиэни биэрбитэ.
  
  
  — Бары ньымалар пленканан үлэлээбэттэр, - диэтэ мин.
  
  
  - Тулаларыгар бастыҥ дьон, — диэтэ Камилл. "Альберт, студияҕа..."
  
  
  Биһиги онно кэллибит. Олбуор ааныгар туох да уустуктар. «Роллс» административнай бэстибээл устун баран истэҕинэ, швейцарардар биһиги туспутун аһан биһигинниин быраҕан кэбиһэллэр. Биһиги компаниябытыгар ити суоллар бары арылыннылар. — Ээ, синьорина кавур. биллэн турар, синьорина кавур. Бу олус чэпчэкитик.
  
  
  - Эй, хайдах регистрацияламмыккыный диэн ыйыппыттарыгар, бэйэтин кабинетыгар компьютернай кииҥҥэ мунчаарбыт ыскылааты кытары кэккэлэһэ турар диэбиттэр. Эй эрдэ эппитим курдук, кини биллэрэн баран салгыы"
  
  
  «Биһиги ыстааданы дьиктиргиэхпитин баҕарабыт», - диэтэ кини аан дойду аатырбыт мичээрин арыйан баран. "Меня друзья и я."
  
  
  Мин сабаҕалыырбынан, студия комплексын үлэһиттэрэ «сырдык сүүрээнэ» бырайыакка туох да сыһыана суох көннөрү үлэһиттэр буолуохтара диэн этэ. Бөҕө уолаттар кылаабынай олбуорга уонна олбуор таһыгар түмүллэн сыталлар.
  
  
  Ревматизмҥа ылбыт мичээринэн сыаналаатахха, кырдьык эбит. Бары итэҕэйэн, Меллиори ыстаадата Кавур курдук кэрэ- бэлиэ тэрээһининэн олус табыллыбыта.
  
  
  Биһиги дьиэ тутуутун холбообут хапчаҕайын устун хааман истэхпитинэ, таас чоҕу түргэнник уонна аргыый аҕай кэпсэттибит. Биһиги кэннибитигэр хардыылаан испитэ. Эйи иккистээн «роллс- ройска»биэрэр инструкцияларын хатылаатылар.
  
  
  — Бастаан киирэрбин көҥүллээ,-диэтэ мин. Кини миигин билбэтэҕинэ, бэл, бэл, полицияҕа эрийиэххитин сөп. Ол эрээри кини миигин тыыннаах хааллаҕына, мин кырдьыгы эппитим курдук, эһиэхэ тиийиэҕэ.
  
  
  — Ээ, оннук, - диэтэ кини кыыһырбыттыы эттэ. — Эн миэхэ номнуо балачча кэпсээтиҥ. Аны оҕо буолбатах. Ол гынан баран оҕо мэник- тэник дэгэттээх: «дьиҥинэн, кэлин эн кимҥин билиэхпин сөп", - диэн эбэн эттэ... бэйэҥ сөбүлүүргүнэн».
  
  
  Сиэрэй университекка утуйар эр киһи харахтарын техентр аанын аттыгар турар харахтарын өрө көтөхтө. Бэйэтин умайбыт балаһыанньатыттан иҥнибэккэ мичээрдии, мичээрдии сатаата.
  
  
  — Мистерга барыахпыт, - диэтэ Камилл.
  
  
  — Ону 19- с нүөмэргэ булуоххут, - диэтэ кини.
  
  
  Тамиллы ааны тоҥсуйа-тоҥсуйа, ыстаадатын төһүүгэр эппиэттээтэ: « ким онно баарый?»
  
  
  — Камилла, күндү, - диэтэ Камилла кыбыстан сиргэнэр килбиктээх камилл. "Үлэҕэ хабарҕатынан да, хаһан да эйигин дьарыйбат". Стадис куолаһынан Чаҕылҕаны төлөрүтэн баран саҥарда. «Киир, оҕо».
  
  
  Ону ааны аһан баран аанын кэннигэр хаалларан кэбистэ.
  
  
  «Никита Картер», - диэтэ кини, биир режиссер биһигини хайдах сатаан туруорар кыаҕа суоҕун сөхтөрдө. "Ханнык абааһыны манна оҥороҕун."
  
  
  Бу уҥа илиитэ остуолга уун-утары уунаат, хаҥас дьааһыкка тардылынна.
  
  
  Кинини икки илиитэ Бэстээхтэн дюманан дьарыктанар хаҥас салаата бу ордук табанан дьөлө көтөн ааста.
  
  
  Стадс улахан уонна быччыҥнар баалларын үрдүнэн, кини эмиэ атахтарыгар түргэнник тэбиэлээбитэ. Сигнализация ыытыытын уһугуннарарга, дьааһыктары хап-сабар наада буолар кэмигэр, толору өйдөнөн биэрэргэ бириэмэ биэрбитим. Камилл уонна Гилкрист эмиэ киирбиттэрэ. Гилкрист сабыс- саҥа киирээччилэри ыытымаары, аанын кэннигэр саба баттаата.
  
  
  Уҥа илиитинэн Венец пресс- паапкатын, бейсольнай мээчиктээх үөрүүлээх шары тутан ылла. Кини саннытын тутан баран, иннин диэки ыстанна. Сутуругунан олоххор эрэнэн, кини бу арыыларга хайдах эрэ улаханнык эчэйбитин билбитэ. Кинини атын илиитин пахайга оҥорбута. Быһыы- майгы түргэн, тиһигин быспакка уонна кэрээнэ суох дьайыылары ирдиир. Мин люгер бүтүн аармыйаны сиирэ- халты барыа этэ да, ыстааданы кытта ол наадата суох. Бу күүс уон сыл анараа өттүгэр барбыта, олортон чараас араҥата эрэ хаалбыта.
  
  
  Кини миигин харахпын тырыта тарта, ол гынан баран, аны икки илиитинэн хабарҕатын, улахан, ыйааһыннаах тарбахтарынан кини тутан ылла. Ол илиилэрэ мөлтөөтүлэр, бэл, үлэтин саҕалаабаттар. Икки синньигэс сурааһыннаахпын, тугу биэрбиппин көрдөрөөрү гынным. Сороҕор парикмахерскайга элбэх эчэйии баар.
  
  
  Кинини аҕыйах мүнүүтэҕэ араарар гына Ривин баҕарда. Кини бу талаантан крокодил тириититтэн чараас быа тардыалаан, бэгэччэги бэгэччитэ баайар. Камилла хихилла соһуйа сыттаҕына, ыстааннара Аллараа таҥаһы абааһы көрөр киһи диэн көрдөрөн баран утуйа сыттаҕына оргууй аҕай элэс гынан хаалла. Кини бэйэтин хаалтыһын сүөрэн, ол оҥочону кэлгийээри хаалтыһын сүөрбүтэ.
  
  
  Сэрии бүппүтүн кэннэ, истиэнэҕэ көмпүүтэр монитордарын барытын зоопаркаҕа үөрүүнэн ааҕар этибит.
  
  
  Стадс бэйэбэр кэлэн көрбүтэ быһыыта- таһаата суох биэ курдук.
  
  
  — Эһиги хас да ыйытыыга хоруйдуоххутун наада, Стадис, — диэбитэ. — эһиги тугу гынаргытын эрдэттэн быһаарыаххыт иннинэ. Оттон билигин киниэхэ ыйытыылары биэрэбин. «Эһиги күүстээх, Дьиэрэй, Ник, Бэн». Камилла миэхэ сөҕө- махтайа чугаһаата.
  
  
  Бу бэйэм кырыыстаах алҕаһым этэ. Мин Кэбээйиттэн «Люгер» ситэн, уҥуор- хаҥас өттүбүттэн "Люгер" ситиспит түгэн бары болҕомтобун тарта. Вестер паараҕа тахсаары сылдьар маастарыстыбатын арыйан баран, титирэстээбэккэ, миигиттэн Грилкристка төттөрү оҕуста .
  
  
  - Истиэнэҕэ иккиэн туруҥ, - диэтэ кини. «Заложить руки за голову. Билигин боппуруостар Камилл Кавур " диэн быһаараллар.
  
  
  — Үчүгэйдик этилиннэ, - кини ыстаадатын сүүрдэ. — Мин кинилэри кытары кэпсэтиигэ киирбэтэххин билбитим. Биһиэхэ соччо бириэмэтэ суох хаалла. Кинини бары ирдэбилгэ эппиэттиир, гаһы биэрии бастакы кнопката».
  
  
  «Мин эмиэ эһиэхэ хас да боппуруос баар », — диэтэ Камилл.
  
  
  Кини кылыйыы диэки ыстаныы толкуйдаммыта. Кини уот линиятыттан таҥнары барыан сөп, ол гынан баран, саа тыаһа билигин иккитэ иэдээҥҥэ түбэстэҕинэ, массыынатын сыҕарыйыах курдук.
  
  
  — "Оччоҕуна эйэлээх былааҥҥын кэпсээ эрэ, Стадс - бүтүн аан дойду үрдүнэн эстэр сүдү тэрилтэҕит, киинэни устуоххут»диэн буолбута.
  
  
  Стадис ымсыыран, бэйэтин күүһүгэр өссө да эрэллээх идеялары үөскэттэ.
  
  
  « Аан дойду дьиҥнээх, таас, күндү", - диэтэ кини. — Ол эрээри финал-маннык идеялары куоластыырга эрэ. Кини гилкистар уонна миигин бары өттүнэн ситэтэ суох хамсаныылары оҥорбута. «Сөмөлүөт эһигини уонна миигин Леноевиктарга тиэрдэргэ бэлэмнэр, биһиги бэйэбит дойдубутугар күүтэр Фиджтэн хоту диэки арыы. Пьер, Ренц, Сэбээн хоьоон аҥарыгар. Рифматтан Калькулутка диэри. Калькулуттарынан, онтон бүтэһик ойуу онно баар.
  
  
  "Бу киинэ буолбатах дуо?"- диэн ыйытта. Стадс курдук иирбит киһиттэн ураты киһи саҥатыгар уордайарын истиэн сөп.
  
  
  «Портнай ылбат, оҕо. Сороҕор муостаах - эн чахчы Королев буолуоҥ, - диэтэ Стадис. «Киинэ сулустааҕар ордук. Биһиэхэ хаалар аан дойду сүрүн салаата. Бу эйгэни баһылыахпыт. Пьер, Ренц, СР Хь, эһиги уонна мин.
  
  
  "Баһыыба, Стадс», - диэтэ Камилл. «Шлюзу урут бэйэм олохпор оонньообутум. Киинэ буоларга элбэх сыра- сылба наада, онон манныгы ордоробун".
  
  
  Кини эҥкилэ суох чуолкай дьэҥкэтик ытта, бу киэҥ куба ортотугар аһаҕастык ытыалаата. Буулдьаны эҕэрдэлээн туран былаах мырчыстыбыт, киирбит сиригэр роза сибэкки чэчирээтэ. Онтон өйүн сүтэрбит.
  
  
  Гилкрист саа тыаһын устан баран, кэннибиттэн иһиллээтим.
  
  
  «Ити икки кнопканы киин панелга, Картерга баттаа», - диэтэ кини икки кыһыл кнопканы ыйан туран, уоту умуруорууга эргэ инструктор курдук. Ону этэбин ээ, аны уларсааччылары уонна төһүүлэри уларытта. — Биир алгыс, бу мэтириэттэри хааллардыбыт, - диэтэ кини. «Бу компьютернай киин уонна атын да тутуулар икки ардыларыгар аҕыс метрометр стальнай экран».
  
  
  Биһиги туспутугар куттал суох буолуутун билэ иликпитинэ, биһиги тулабытыгар ким да болҕомтотун уурбатаҕа.
  
  
  "Здесь это," говорил В последний включатель школы. "Бу биһиэхэ тахсар суолу- ииһи биэрэр..."кыракый панелы чугастык көрбүтэ"... быһата, түөрт уон аҕыс чаас."
  
  
  Ол саҕана балачча чэпчэкитик этэ. Компьютернай технологиялар эрэ буолбакка, бу Гилкист үлэтэ этэ.
  
  
  Туруупканы Стадс устуулуттан уһулан, Хайман уонна Жисмони телефонунан 911 телефонунан телефоннаата.
  
  
  — Билигин хайыаххыный, - диэтэ мин. «комсомол этэрээтин илдьэ барыҥ. Компьютернай киини ылбыппыт, маннааҕы аармыйа сынньаныыта туох буола турарын, билигин да үлэлии сылдьар дии саныыбын. Стадис өлбүтүн кэриэтэ.
  
  
  Камилла Өймөкөөҥҥө тиийэн миигин кытта кэккэлэһэ олороро, сылаас, илибирэс буолла.
  
  
  «Мин кинини чиэһин, репутацияларбын көмүскээри ытыалаабыппын быһаарыҥ», - диэтэ кини омоллой курдук.
  
  
  «Биһиэхэ бу дойдуга биир суут мэтээлтэн ураты тугу да биэриэ суоҕа».
  
  
  Биһиэхэ Гилкристыын Стадс программатын тохтото сатааһын биһиги бириэмэбитигэр нэһиилэ тиийбитэ. Ол эрээри аан дойду улахан былааныгар билигин да таптаан, кыайа- хото сылдьара саамай үчүгэй.
  
  
  Кини көннөрү компьютерынан бэстилиэтинэн ытыалаан ааһара буоллар, Грилкистэргэ ити мааны Лизаны быһан, истиэнэни абырахтыырга дылы этэ.
  
  
  — Ити маллар олус сыаналаах, — диэтэ кини. «Ким эрэ быһаҕынан уонна биилкэнэн өлөрөр кыахтааххыт иһин, биһиги илиилэринэн аһыыр кэмбитигэр төннүөхпүт суоҕа дуо? Оо, суох. Ол урусхалланыа суохтаах.
  
  
  Мин багажка техническэй билии- көрүү, тохтобул уонна тутаах дьайыыларга суоттаммыт шиналары саҥардыы курдук кытаанах дьайыылары оҥорорго, оҥорорго сөп этэ.
  
  
  Гилкрист сэрии хонуутугар туһаайыллыбыт сөмөлүөтү, бойобуой техниканы көрдүү курдук үгүс синньигэс проблеманан дьарыктаммыта. Төһөнөн элбэх буолар да, соччонон элбэх быһыы- майгы тахсыан сөп этэ. В этом время по кругу кругу, кто и другие силы могли бы получить их сборку.
  
  
  Остуол телефонун уон төгүл эрийдэ, киниэхэ хоруйдаата. Бу Хайман этэ. Кини жисмонины уонна реабилитациялыыр полковник норден уонна генерал Мазератти эрэ кытта дьаһалта дьиэтигэр сылдьыбыта.
  
  
  «Барыбытын чопчу эппитиҥ курдук үлэлээтиҥ, — диэн саҥа аллайда. «Сэбилэниилээх күүстэр хатанан хаалбыттарын өйдөөтүлэр, кырыыс нүөмэрин курдук сыылан хааллылар. Ыскылааты кэрийэн, кистэммит сэбин булбуппут. Сорохтор хайыы- үйэ дистанционнай транспортнай средстволары хачайдыырга конвейердар лиэнтэлэригэр таҕыстылар.
  
  
  «Мин өттүбүттэн соруйуон сөп ханнык баҕарар наҕарааданы ылыаххытын сөп», — диэн Мазератт генерал орооһунна.
  
  
  АХУНБАЕВ, генерал, - диэтэ мин. «билигин мин мантан калькулутка тиэрдэр кыахтаах Америка транспортнай средствотын суһаллык суһаллык ылыахтаахпын. Онтон Нанди куоракка, онтон сөмөлүөт миигин леноевика диэн кыра арыыга тиэрдиэн сөп. Онно өссө да бүтэ илик дьыалалаахпын.
  
  
  "Бу бүппэт дьыала буолбатах дуо, Ника?"- диэн ыйытта.
  
  
  "Эн, күндү, бүппэт дуоһуйууҥ," эппитим дии... хомойуох иһин, мантан кыратык күүтүөххүн наада".
  
  
  Эй, Хаймааны кытта холбоспотоҕум тухары, саамай сүрүн олбуорун иһигэр төһөлөөх фотограф күүтэрин биллэрбит. Биһиги гилкриһы кытта хара хаамыынан тахсаары тэринэ сылдьабыт.
  
  
  
  
  10 баһылык
  
  
  
  
  Суол улахан өттө, сөмөлүөккэ стюардесса Розаны курдук этэ.
  
  
  Утуйбатахпына, улахан самолет кэннигэр шифрующай телекс кэннигэр олорсон, мөккүһэн, Хорсун- хоодуот информациятын атастастым.
  
  
  Неаполем диэн натовскай аэропорда көтөр- түһэр балаһатыгар миигин эрэ күүппүтүм судургу. Мазератт Генерал миигин онно итальянскай ВВС түргэнник икки миэстэлээх самолетунан тиэйэн аҕалбыттар.
  
  
  Кэнсиэрим тула Вашингтоҥҥа, Колумбия уокуругар, Колумбия, атах сыгынньах сылдьан, үлэбин толору толорон, түгэн бактериялары хаалларбакка, аан дойдуну иккистээн тилиннэриэххэ сөп. Кини сап кэннигэр үөҕэн, мөҕөн, шантажтаата, онно наада сиригэр, сөмөлүөт пилоталаах, иккис пилоталаах, икки штурман, взвод десантниктары, заправкаламмыт уонна самолет тулатыгар тахсарын күүтэн, көтөн тиийэрин күүтэн, көтөн испитэ. .
  
  
  Улахан штурман тустууга көмөлөспүтэ уонна самолеттары уруһуйдааһыҥҥа биһиги шанстарбытын иһитиннэрдэ. Бизнес- джет Ренцо бэйэтин кылааһыгар түргэн этэ эрээри, бу сөмөлүөтү кытта тэҥнээтэххэ, формула-1 диэн сымсах спортивнай автомобиль маарынныыр. Ренцо сөмөлүөт көннөрү маршрутунан калькулуттанан уонна Нанданан батыһан испитэ, Фидж арыыларыгар, оройуон арыытыгар Вередейндэҕэ. Көс- холуонньаларга уонна көҥүллүүр көҥүллэрин кытары, Өймөкөөн задницаларыгар чааһынай аэропортка кэлиитэ кэлин өрөбүлгэ тугунан да кэмнэммэтэҕэ. Биһиги Хотугу полюс нөҥүө быһа тохтобула суох айанныахпыт уонна ол сарсыарда эрдэ арыыга тиийиэхпит.
  
  
  Хорук бирикээһэ официальнай государственнай тыл сэкирэтээринэн уонна телексиһинэн көһөрүллүбүт, көннөрү сарказма кыайан быһаарыллыбатах, ол эрээри дьэҥкэ, кылгас уонна толору:
  
  
  РОССИЯ БИЛИҤҤИ НЭҺИЛИЭННЬЭЛЭЭХ ПУУНА ЭҺИЭХЭ ТОЛОРУ БОЛОМУОЧУЙАЛАРЫ БИЭРЭР, ҮРДҮКҮ СИРЭЙДЭР ШТАБЫГАР УОННА БҮТЭҺИКТЭЭХ ЛИКВИДАЦИЯЛАРЫН СТП ДЕСАНТНИКТАР АТЫН БИРИКЭЭС БИЭРИЭХТЭРИН СӨП ЭРЭЭРИ, ЭҺИГИ БАРЫТЫН БИЭРИЭХХИТИН СӨП ...
  
  
  Салгыы Бүлүүгэ, ис уонна тас куттал суох буолуутугар сыһыаннаах хас да дьаарбаҥка, сүрүннээн, АГРО- ны кытта бииргэ үлэлиир кэккэ прессалар көмөлөрүнэн, ГИЛКРИСТ компьютернай лиэнтэни аахтым диэн санааҕа кэллибит. Парижка уонна Лондоҥҥа дэлби тэптэриилэр тустарынан заголовкалар баар буолуохтара. Дьиҥэ, дэлби тэптэриилэр да, сири- уоту кичэйэн хонтуруоллуур да кыахтара суох этэ. ССРС атомнай подводнай лодкатын сүтэрэрин туһунан иһитиннэрдэ. Кытай дьайыыны Монголияны кытта кыраныыссаҕа утарарын биллэрэр. Биһиги ФБР көстүүлээх политикаҕа саба түһүүнү кэмигэр көннөрөр кыахтанна. Комплекс уоннааҕыта десантниктарга аналлаах деталлары тутара. Бу Америка полковнига командалаабыт кытаанах подразделениета этэ.
  
  
  Түмүккэ: «үчүгэй үлэ». Бу киһи сүлүһүннээх улахан өҥөтө, ол гынан баран тута «бу кэмҥэ " барбыт... Ни».
  
  
  Биһиги леноевик арыытын, полковник арыытын кытта көрсүһүөхпүтүгэр диэри, миэхэ соҕотох биэрии буолар.
  
  
  — Биһиги соҕурууттан арыыга чугаһыахпыт, - диэтэ кини. «Биһигиттэн үс мүнүүтэ буолаат, эһиги уолаттары кытта таһырдьа талыҥ, онон эһиги хотугу түннүгүтүгэр түһүөххүт диэн эрэнэбит".
  
  
  — Дьиҥэр, - диэтэ мин. «холобур, Бүлүүттэн икки милицияҕа». Төбөтүн хоҥкут. «Сөмөлүөт салгыы көтөн, эллис арыыларыгар түһүөҕэ», - диэтэ кини. — Кинини американскай команднай пуунунан кылгастык долгун. Билсэ- көрсө, хартыына олус үчүгэй. Биһиги илиибитин атастастыбыт, киһибитигэр бэлэмнэнэн, стройдаан кылгас бирикээс биэрдэ. Ол идэлэр этэ. Туох да диэбит иһин, хаптаһынынан ньиргийэн баран, өссө хас да предмети ыллахтарына, хаптаһынынан иһэллэр.
  
  
  Кини «Эҥсиэли» арыйан, сөкүүндэҕэ үс төгүлүн ааспакка эрэ, сөкүүндэ стрелкатын көрдө. Онтон лок нөҥүө тахсыбыта.
  
  
  Биһиги тэлэбиисэргэ Палабаартан үөһэ тахсан көрбүппүтүн, эбэтэр, Вашингтон уонна Москва таһыгар баар радардар бэлиэтии көрүөхтээхпит диэн наһаа үрдүктүк көтөбүт. Кини кислороднай маскатын тардыалаата уонна сөкүүндэни уһула илигинэ, быатын төлө тарда, быһыы- майгы балай да тыына суох буолуор диэри сөкүүндэни ааҕан кэбистэ. Ол кэнниттэн сыҥааҕын көтөхтө. Үлэлиир- хамсыыр кэмнэрэ, туруктара идеальнай этэ. Былыт быыһынан саккырыы олордоҕуна, кумах пляжкатыгар сымнаҕас пальмалаах, сад толору Арыылаах кырасаабыссатын көрбүтэ. Быа тардыытын туһанан, суола- ииһэ суох салгынынан бүрүллүбүт уонна ыраастаммыт сир учаастагар, ходуһаҕа тарбахтарынан харыстаммыт.
  
  
  Кини кэлгийэн, биир аңаар быыһыгар саһан сытар кыра шарик диэн парашюту суулаан, маһы тула оту- маһы, ходуһаны волокнанан сотто.
  
  
  Оройуон усулуобуйатыгар дуоһуйа сынньанар бириэмэм суох этэ. Ону түһээт, Бүлүү диэки түһээт, билигин бу хайысхаҕа тарбах, орох ыарҕаларын туһанан айаннаата. Итальянскай уон сэттис үйэ дыбарыаһа, баҕар, манна, Чуумпу океаҥҥа, ол гынан баран, бу кэрэ архитектурнай кэрэ көстүү соччо көстүбэтэ буолуо.
  
  
  Доступнигы ыларга кыратык кыһанабын. Хоро отчуоттууругар этиллэринэн, куттал суох буолуута руҥҥа олоҕурар. Сэбилэниилээх доруобуйа харыстабылын патруллара этилэр да, кинилэр син биир бириэмэ иһинэн объегы оҥорбуттара. Кини таас ынчыктаан сүппүтэ, грифон тобугар тиэтэйбитэ уонна ыксаабатаҕа. Кини икки төгүл сынньана илигинэ, сады көһөрөн, бастакы этээс түннүгүн алдьатан, Бүлүүгэ барыахтаахпын. Билигин тугу гыныахтаахпыный, бу өҥөнү көрөр- истэр персонал харах далыгар киирбэт туһугар кыһаллабын. Мин иһитиннэриим, иһирдьэ ханнык да чаас суох этэ, ол гынан баран, куттал суоһаабат.
  
  
  Өймөкөөнтөн кыһыл көмүс тириититтэн улахан Кириэстээх улахан кириэһи була сатаатым.
  
  
  Кини сүҥкэн, тронун санатар. Трон эбит буоллаҕына, симик Пьерыгар анаан. Олбоҕо алта дүҥүрү өндөтөн баран, тарбахтардаах көннөрү илиитинэн сапсыныахха сөп эбит. Хос хараҥа муннугар турар уонна мин үчүгэй баҕайытык коридорга ууруллар. Онно хас чаас, икки чаас, биэс чаастан ордук наада буолуо диэн күүтэн олорбута.
  
  
  Билигин Өймөкөөҥҥө эпэрээссийэ ис хоһоонун өйдүүр уонна саҥарбат хас да эрчиллиилэри оҥорор бириэмэлээх этим. Парашютистар уонна бу парашютистар Арыылаах соҕуруу өттүн кэрийэн мустуохтаахтар. Онтон кыракый чааһынай аэропортка барыахтара. Онтон мин акциябын «Климастер» бүтэриэхтэригэр диэри күүппүттэр. Кинилэр бу сигналы ылбатахтарына, икки чаас устата чааһынай самолет түһээт, бэйэлэрэ бэйэлэригэр эпэрээссийэ оҥоруохтара. Ол эрээри Америка сэриитэ Уһук хоту дойдуга ыксаллаах быһыы- майгы тахсар түгэнигэр, биһиэхэ спецоперацияҕа киирбэт буоларын ордорор.
  
  
  Хос бэйэтэ сыаналаах миэбэлинэн толору хааччыллыылаах кыракый музейы көрдөрдө. Ол иһигэр итальянскай, французскай, английскай курдук искусство предметтэрин уорбут уонна сүппүт хартыыналар уонна скульптуралар элбэхтэр. Миэбэлэ кэрэ уонна сэдэх буолан ааста. Киэҥ нэлэмэн панелынан көмүлүөк оһуордаах сүүнэ улахан харахтаах сүүнэ улахан үрүҥү үрүҥ көмүс араамалардаах сүүнэ улахан панелынан ыйанан турар. Саха сүдү миллион кринолинатын уҥуоҕа майгынныыр.
  
  
  Чаас ааһа охсон баран, синньигэстик уонна имигэстик туттараары хас да эрчиллиини оҥордум. Барыта икки тыҥааһыннаах кэм этэ. Сотору онно олохсуйбутум кэннэ, гостинаҕа Индонезия сулууспатын боруонса фигурата баар буолбута. Биһиги дьоһун суолтата кыра да буоллар, юбилейдаах этибит. Кини маҥан куруһубалаах, ыскылааттаах, үнүгэстик таҥыллыбыт. Кини төһүү кэннигэр тыыллан- хабыллан, былыргы комод илин эҥээрин тэлэччи аста, үс улахан телевизионнай экран арылынна. Онтон эмиэ барбыта. Хоһу көрө сүүрээри түөрт уон мүнүүтэнэн ханнык эрэ тиэргэҥҥэ киирбит. Ол эрээри кини миэхэ түөрт миэтэрэттэн ордук чугаһаабатаҕа. Кини астыммыт быһыынан хат барбыта. Хаһаайыттар тугу күүппүттэрин биллэрии.
  
  
  Самолет түһэр сиригэр хайдах баран иһэрин истибит. Уон мүнүүтэ буолаат коридорга ньиргиэрдээх куолаһын иһиттэ.
  
  
  — Барыта эриэ- дэхси, Пьер, - диэтэ кини.
  
  
  «Кырдьык" подводнай лодкаттан сэрии биллэриитин бэлэмниир. Стадс биһиэхэ кыттаары, көтөн хаалыахтаах.
  
  
  Хоско киирэн баран, туох утахтары түһэрин ыйыталастым.
  
  
  — Арыгыны, Чарльз туһунан санатабын, - диэтэ сэ Хь. « Биһиги аныгыскы хас да чаас устата сүпсүгүрүөхпүтүн баҕарбаппыт, тоҕо диэтэххэ, конференциябыт». Панель нөҥүө үс экранынан киллэрбитэ,хас экраҥҥа араас айдаан- куйдаан көрдөрөллөрө: Лондон киинигэр бомбаны дэлби тэптэрии туһунан суруллубута; сорох бомба, тыас- Уус курдук буолбатах, холуобунай Роза отделын үлэһиттэрэ. ХНТ мээрэ Нью- Йорк куоракка быһа саба түһүү туһунан кэпсээнин ССРС депутатын посола буолбут. Үһүс экраҥҥа Далан устун сонун таҕыста. «Атын политическай өлөрүүгэ олус чугас».
  
  
  Пьер бэйэтин миэстэтин билигин да саһар тронаҕа ылла. Гэр үс үрдүк ыстакаан ыстакаан иһитин уонна содомун толору аста. Ренцо ууннэ.
  
  
  Уйбаан Уйбаанабыс илиитигэр лүҥкүрүс хостонуон иннинэ икки атын- атын киһи икки ардыгар суолга тахсыаҕын кэтэһэрэ.
  
  
  — Илиим төбөтүн иһин, - диэтэ мин. - эһиги барытын. Түргэнник! Ханнык да Картер билигин манна олорор, бу хоско туох баарынан түргэнник бас бэринэрин бэркиһии, итэҕэйии толору баар.
  
  
  — Бу сырыыга мин эһиэхэ барытын кэпсиэм, — диэтэ мин. - ол гынан баран, эһиги курдук улаханнык буолбатах. Эһиги айан сүүрээнэ буоларын, оҕолоргут билиэххитин сөп.
  
  
  Гепард түргэнинэн хамсаата. Ити килбэркэй уол миигин аһаҕастык, сирэйгэ охсубута, ол иннинэ биир да ытыыны оҥорон эрдэҕинэ, тиһигин быспакка ытан кэбистэ. Уоннааҕылар бу сценаҕа соһуйан илиилэрин хамсаттылар.
  
  
  Биир хамсааһынынан атыттартан тэйиччи «Люгер» хайыы- үйэ тахсан, хабарҕаҕа Ренцо туһаайан салгын дьураалаата. Өлөн эрэр киһи этин- сиинин сиргэ охтон эрдэҕинэ, эмиэ бэстилиэтинэн ытыалаан, күҥҥэ хаары тоҕон, быһыыны- майгыны толору хонтуруоллуур эбит.
  
  
  — Тур, тур. Чыҥыс хаан кистэлэҥэ. Билигин киниэхэ куттала суох дистанцияны тутта. Көҥүл илиитинэн уолчааны кытары оонньооботоҕун көрөөрү, баттаҕын сулбу тардан ылла.
  
  
  «Билигин биһиги тугу эрэ оҥоро сатыыбыт», - диэтэ мин. «Марсленд, свяжи Симка». Аты тула эргийэ түспүт элэктэриичэстибэ шнегуратын эмиэ бырахта. — Ону хонтуруоллуубун .
  
  
  Хас биирдии дюймаҕа кыһыл сирэйигэр абааһы көрөн, сэп- сэбиргэл оҥорбута. Узеллар сөпкө баайыллыбыттарын уонна тириини ыга анньыналларын кэтээн көрдүбүт.
  
  
  — Сөп, - диэтэ кини бүтэрэригэр астынным. Кини Пьерга быыс булан, билигин аҕыйах оҕо карнавальнай шарик буолан, ойоҕоһунан анньыбыт.
  
  
  "Эһигинниин биири билэҕит:" тиһэх тылгытын этиэххитин баҕарар буоллаххытына, ону түргэнник көннөрүҥ".
  
  
  — Бу абаккалаах, хаарты. - Диэн күлэн холкутуйда да, үһүскэ холкутуйда. «Дьону оннук өлөрөр сатаммат".
  
  
  «Международнай жюри эһигини Ньурбаҕа ыйаабыт ханнык баҕарар нацистааҕар буруйдааҕынан билиммитэ», - диэтэ мин. - ол эрээри ыйы быһа барыахтара. Онтон эһиги хаппырыыстаргытын бэринэн дьарыктанар оҕоҕут атын өлөрөр-өһөрөр идеяҕа тириэрдиэн сөп. Босс ааҕарынан, ииримтийии сорох формалара сифилис курдук сыстыганнаах, киэҥ общественность болҕомтотун тардар буоллахтарына эрэ сысталлар. Өлүүгүт сордоох түбэлтэлэр курдук үөрэтиллэр.
  
  
  — Ол гынан баран, бу аан дойду сүүрээнэ тохтуо суоҕа, — киһиргээбиттии эттэ сэ рэй. — Ону билигин да тохтотуохха сөп, өскөтүн Стадсу телекс ыытар кыаххытын биэриэххитин сөп.
  
  
  — Эһиги өлүөххүт математикаҕа кыайан тиэкиһиир кыаххыт суох,-диэтэ мин. Кэнники кэмҥэ туох эрэ улахан английскай тылынан тыаһатарга күһэйбитэ.
  
  
  Өйө суох буолуу киириититтэн ураты, туохха барытыгар бэлэм буолуон сөп. Аан бастаан бытаан курдук буолан, реактивнай бульдозер курдук охсубутум. Бэйэм илиибинэн " люгер» талбытым, аленкабын муостаҕа тэлгэппэтэҕим. Эрэлинэн Пьер тэлэкраннарынан тэпсиллэн иһэрин көрөбүт да, билигин киниэхэ болҕомто ууруллубата. Хью хоьоонноохтук уонна кирдээхтик охсуспута, саамай кутталлаах утарсааччылара тэннэ улэлээн, өйө суох уордайан икки төгүл улаатта. Биир улахан илиим пааранан, дьиикэй ракетканан ыстааны, ширинаны уонна уоннааҕыны былдьаата. Пьер тутан турар кыракый куулу харбаан ылла уонна хос иһиттэн гаас бомбатын бырахта.
  
  
  Ник Картераны билэр, ол чахчы. Ол гынан баран, манна маневр плюс чаастара турар. Ону олохпут тоҕо муостаҕа олороруй диэн төбөтүн оҕуста. Киниэхэ иҥнэйбит уонна бу өлүү кирсин моонньугар охсубут.
  
  
  Онон Дьон- сэргэ сэҥээриитин ылан баран, аны бириэмэтин сүтэрбэккэ эрэ итирик туруктаах төнүннэ. Онтон кинини уһуктан кэбиспитэ. Тыһыынчанан тыастаах- уустаах Люстра миигин тула түстэ. Билигин мин клеткабын толору атыыластым. Илиим аһаҕас буолан баран, Үөрүм унньугур этэ.
  
  
  Мичээрдээбиттии Мичээрдээбиттии мичээрдээбиттии, өссө урукку наручниктарга тэбиэлээтэ.
  
  
  — Онон билигин иккиэ эрэ, хартыына, — диэтэ кини. — Баҕар, биһиги син дьыалаҕа көспүппүт буолуо. Кинини билэбин, эн репутациянан суолгун- иискин билэбин, мин кинини куттал суоһаабаппын. Эһиги миигин тимирбиппитин биллэриэххитин сөп, онон сүтүөм диэн эрэннэрэбин .
  
  
  Кини өссө хас да хамсаныылаах хамсаныыны уонна хас да түгэни, чиккэччи тардыллыбыт ойууну үрдүнэн, көҥүллүк оҥоһуллубут. «Спорду таптыырым таһынан өссө акробатым",-диэтэ. «Эһиги элбэх дьоҕуру сайыннарыахтааххыт, тыыннаах хаалар буоллаххытына". Ити куолаһыгар мунчаарыы баара да, кини күлэн мичээрдээтэ. «Мин өссө да мөлүйүөн кэриҥэ киһибин. Кини эһиги кэччэгэй правительствоҕытынааҕар күндү сыананы ылыахпын сөп.
  
  
  Кинини төбөтүн нөрүтэн кэбистэ. — Бу кыайтарбат, Пьер, — диэтэ мин. -- Итэҕэйбитим буоллар, эһигиттэн өссө үчүгэй настройкалаах, тыыллан- хабыллан, чэпчэкитик "люгергэ" тиийэн, көтөҕөн кэллэ, - диэбиппэр итэҕэйэбин, оттон итэҕэйэбин, оччоҕо эһиги, кырдьык да, мин туспунан устуоруйаны ырытыаххытын сөп этэ.
  
  
  Симка Пьерын курдук, мин букатыннаахтык сүтүөм диэн эрэниэххитин сөп. Билигин, доҕоргутугар, нэһилиэнньэни былаанныыр кыра схемабыт туһунан үчүгэйдик билэр быһыылаах, кинини политикаҕа дуу, ханна да буоларын курдук дуу, өссө биир эмэ Пьер Симка курдук өйдүүбүн. Ол гынан баран саҥа личность, атын ааты кытта, таптыыр Африкам үтүө олоҕунан ааҕыахпын сөп. Оччоҕо эн отставкаҕа барыаҥ, отставкаҕа саамай баай агент быһыытынан барыаҥ».
  
  
  — Туох да иһин, — диэбитэ мин.-өссө туох эмэ баар, иккиэн аан дойду бүтэр уһугуттан ураты Пьераны олохтуохха наада. Эн Розаны умнаҕын.
  
  
  Эһиннэ. - "Бу акаары шлюз". «Кинини Симка Пьерын кытта тэҥниэххитин баҕараҕыт дуо?»
  
  
  — Урукку курдук, Пьер, — диэтэ мин. «олох иһин".
  
  
  Кыыһырыы кыракый демоҥҥа мунньулунна. Веб- эрэлим итиччэ сылтан- сылтан- сыл тупсарарга этиллибитэ.
  
  
  — Маны таһынан, — диэтэ мин, - Розаны кытта төрүт чиэһинэйдик сыһыаннаһыам суоҕа этэ. Ыйааһыҥҥа кини эйигин ыйааһынынан эрэ муҥурдаммат, сүүс бырыһыанынан баһыйар.
  
  
  "Бэрээдэк! У 'бу куолас дирин' ник, сытыытык, кытаанахтык ыллаата. «Оччоҕо кини бу бааһынайдыы сууманы ылбыт бары ньымаларын кэпсииргитигэр көҥүллээҥ". Кини ымпыгар- чымпыгар чымпыгар ытыктабыллаах доктор эрэ үөрүү- көтүү бөҕө этэ.
  
  
  Кинини аһаҕастык зевискалаата. «Баҕар, эн эт-сиинигэр эбисийээнэ курдук көрбүтүҥ буолуо», - диэн кыһыылаах баҕайытык эппитим.
  
  
  "Эбисийээнэ? у ' лэлээтэ. Клеткаҕа "эбисийээнэ". Эбисийээнэ хаарты. Мин көҥүлбүн. У ' ёрэнэн өрө көтөҕүллэн, мин туспунан биир эргимтэ нөҥүө киэн туттабын. Кудахча минньигэс баҕайытык илиититтэн ылыан иннинэ илиитин хомунна. "Оонньууга мустабыт. Куһаҕан уол оонньуута. Онтон эйигин ытыам, Картер, доҕотторуҥ кэлиэхтэрэ дуу, суох дуу. Мин санаабар, Пьер Симка, син биир куотуом.
  
  
  Кини мин клеткабын эргитэ сылдьан үҥкүүлээбитэ, санныбын сулбу тардан баран, эмиэ сулбу тардан ылла. Эмиэ кини илиитэ тиийэрин таһынан, эмиэ бэйэтэ илэ көрөн, салгын илбэтин таһынан, тугу да бултаабатаҕа. Кини хомойбутуттан кытарбыт, хас биирдии табыллыбатах сырыытын бытаарда. Тиһэх күммэр диэри илиим ол төбөтүн эргитэ кэҕиннэрэн, саа тымтыктанан, ытыалаан кэбиспит.
  
  
  Билигин көрдөстө. Ону хос- хос уостаах Олломоон айаҕын быһа илгистэ. Бу кыра кээмэйдээх, ол гынан баран, киниэхэ кыра төбөлөөх, оттоох эриэхэлээх кыра кээмэйдээх киһи баара биллэр. — Барыта, - диэтэ кини хааҕынаата. «Мин харчым барыта, Хаартым, дьахталлар, тугу баҕараргын барытын... аа...»
  
  
  Оруосса Дьөгүөрэп, оронугар оронугар сытан, оронугар «Супербие» оронугар сытан, төбөтүн төҥкөтөн, моонньун алдьаппытын истэ- истэ иликпин.
  
  
  Миигин кытта клеткаҕа торшер ытыалаан баран, Пьер уонна сэрии сэбин- сэбиргэлин туохтан да куттамматахпына, хас да дюмэни үрдэтэр туһалаабыта. Ол кэнниттэн бу штукаттан босхолонуохтааҕар, кыратык тардыллыахпын наада.
  
  
  Кини «Люгер» ылан үс сөкүүндэлээх үс ыты оҥордо. Полковник кытары сөбүлэһиллибит сигнал. Билигин баар хаһыакка бу репортажтан миигин өрүһүйүөхпүн сөп этэ.
  
  
  БРИТАНИЯ ФИНАНСИҺА УОННА ИТАЛИЯ СУДААРЫСТЫБАННАЙ ДЕЯТЕЛЭ БАЛКОНТАН ОХТУБУТУН КЭННЭ КҮЛҮМНҮҮР.
  
  
  БИЛЛИИЛЭЭХ ПРОДЮСЕР ДИЭН ТААБЫРЫН ТААЙЫЫ.
  
  
  Хо устуоруйата биһиэхэ туруоруллубутун курдук, барыта биир- биир түмүллэн " приказ толордо»диэн буолла.
  
  
  Ник.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"