Картер Ник : другие произведения.

Шенӟыны 71-80 Картер детектив бичет

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Ник Картер
  
  Йӧн детектив 71-80 Ник Картер бичет
  
  
  
  
  Йӧн 71-80 Ник детектив Картер Киллмастер Бичет.
  
  
  
  
  71. Меретъёсыз: б нуналэ шормуӵъёсын http://flibusta.is/b/684362/read
  
  Target: Б Нунал Island
  
  72. Пунэм берыктӥсь уй http://flibusta.is/b/684617/read
  
  Of Avenger Night gerekiyor
  
  73. Белград мясников http://flibusta.is/b/608980/read
  
  Belgrade Butcher of
  
  74. Бригада виись http://flibusta.is/b/607271/read
  
  Assassination Brigade
  
  75 лет. Ликвидаторъёслы http://flibusta.is/b/610142/read
  
  Gerekiyor Liquidator
  
  77. Кода http://flibusta.is/b/607252/read
  
  Code Gerekiyor
  
  78. Агент-контр-агент http://flibusta.is/b/612843/read
  
  Agent Counter-Agent
  
  79. Кион Час http://flibusta.is/b/685950/read
  
  Wolf of Hour gerekiyor
  
  80. Агентам римэ ми ыштӥськом http://flibusta.is/b/687063/read
  
  Video Agent Our Missing Rome in
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Меретъёсыз: б нуналэ шормуӵъёсын
  
  
  бырем пиез сярысь тодэ берыктыны лев удмуртской шкловский
  
  
  Оригинальной ним: Target: б нунал Island
  
  
  
  Нырысетӥ йыр.
  
  
  Со шуиз-а, мар-вероника ӧть сое, малы мон ачим, ас сяменыз настораживать. Вероника нылы черке пырыны уг ни, нош мон уг адӟиськы та бадӟым нуналаз дас куать. Со фактъёс, со баре кунокуа луы шуыса, номыр но ӧвӧл; нош таӵе луонлыке туннэ алда та нылпиосын ӵош луэм сярысь удостоверение басьтӥллям, кызез, эшшо но вань, мар солы кулэ уг луы. Одӥг ымныръёс кезьыт шоры учкыса, кузь йырси син югыт улаз ӧтьыса, трос пиосмуртъёс но, дыр, ӧй оскы эй-вань. Шекъёсты - ог профессизэ валтӥсен котыр составляющая; кылык та кыкетӥ - ӧрекчаськон зэмлык утчаны сӥлы сярысь. Со отпускын вал, нош солэн пуштросэз ӧвӧл. Тырмыт дунне вылын адямиос, кудъёссэ адӟиськод но, кулэм ник картер гостиница, ялан мон боевой дасьлыксэс мед возёзы.
  
  
  Со вестбуша кӧня ке нунал улыса, собере Шундыӝужан шутэтскыны мед золтӥсь вылэ, матысь задание. Соиз ӧй вал мукет сложной уката ик заданиез соос быдэсто, мон уг выль пулевой но пась луиз. Лымы гурезьёс но кезьыт толэзь но трос-а кулэ милемлы луоё кыр дуннеын тупаса бере, адями компания, ноку но монэ ӧз кылы. оборудов вазь, мон та вылын итӥськиз удаленный, нош азьланьын Вермонт горнолыжный курортын. Нош табере Вероника.
  
  
  Со нуналэ тросэз куасэн луоз бамалын, кытчы калыко мултэс уз луы, озьы арня шорын кадь луиз. Мон уг быгаты со нуналэ куасэн нискылало люкетэз кадь озьы, кызьы потэ вал, нош мон формаын кылиз, но со кема ӧз чемпион лэся турттэ, со котькыӵе ужез вормиз чемпионатын васькон быгатэ. Оло, каллен гинэ мынам уже монэ жугыны люкетэз ортчиз, писпуос но валун гинэ шудэ шуыса.
  
  
  Со ке, сое йылозяз валтӥсь шторазэ усьтэм бадӟым зал ыргон камин посередине, лулъяськись отын кельше вал. Грецкой пушмульы ӝуа зынэныз сураськыса мугор зыныз, ческыт юонэн но пӧсь соблазнительный мускытсэ ыжгон, стойкаоссэ дреда со понна сураз-пожаз. Яке луэ но трос егит адямиос бултаськыны пуктыны, группаосын, кузэн-кузэн ку бен, кӧня дыре со диванъёс уединение мур борддор кузя кадь.
  
  
  Мон бармен ӟечкылазы, зӧк, котьку мынясь пияш пешталэз. Солэсь нимзэ тодо ни, соин ик эн пайми мон, куке сое юазы: «бур нуналэн, Ник?»
  
  
  «Сарба», - шуисько мон, табурет вылэ лэзиськиз. Нырысь соосыз ӧз адӟы блондинкаос тусо; полдюжина со пуконын пукиз, тыбыр мон доры. Куке мон со нимез кылӥллям но, соослы каллен пыриз, синучкон шоры учкыса, мон бӧрсязы дреды пеймыт, собере берытскизы но мон шоры учко.
  
  
  «Тон тазьы Шенӟыны». Солэн куараез небытгес луиз, ӟазырес ӧжыт, но, озьы ке но со пиналъёсын, уг кельшы вал та аналтӥськон. Со, шонтӥ, одно ик, чакла. Сьӧд зӧк свитеръёс но, макес выжыозязы ик вуиз, валамон луиз, со жадьыты шуыса, тумошо кадь та кино сярысь пляже, одӥг кизили. Нош мон вылӥ кариды, ваньзэ адӟи но ӧжытак бадӟымгес ih; Эй, оло куамын, берпуметӥ курсъёсаз нош со воксё егит на деле уг-а, мыным но шекланытэк, куке мар ке но та-озь вуэ. Озьы соос йырзэс мыкыртыса, ма кузь-кузь йырсиез пельпум вылын одӥг ниспадать, вуусёнлы зарни кадь. Собере со задумчиво шонтӥ. "Мед. Кельше-а тӥледлы Ник. Укное учки но камин доры нош берытскем со мыным тыбыр вылам радэ mimmo собере ӝужытэсь, бамалъёсын лымы вылэ потыса югдытӥськем.
  
  
  «Ма, куараез но вань», - малпай мон отпивать дреда ром но шуныт.
  
  
  Куд-ог дыръя нылъёс ортчыса, пукон вылысьтыз каллен гылӟе; со ӧжытак вылӥынгес луоз шуыса, адӟиське пуктэмын. Ӝоген со мон шоры учке, одӥгзэ но учкытэк уг луы, та сямен соос алдамын огназы, куд подросток практиковать; ымдурзэ куртчыса улоз-а со, мынам но со пыр искреннее син учкыса. Со дыре мон доры лыкто, та адями тусбуй ӵош вал, мар гинэ со сяна, решение кутыны. Со, султо автоматически - лачмытлык но ӧвӧл. Со ваньмыз дась доры луоз отель, мар луыны быгатоз.
  
  
  «Вероника со», - шуиз со.
  
  
  «Я, ӟеч-а та ним, - малпай мон. соин, вылды, ачимлыксэ басьтыса, телевидение пыр вуж соку görüntüleme фильм. «Озьыен, ми ог-огзылы нимын тодытэк-а», - шуисько мон эскерисько. Киосмес тыбыр сьӧрамы инъямын нылъёс, оско соосыз но, та гинэ мар понна со ужез лэсьтыны, со аслэсьтыз жалем гадь возьматон понна.
  
  
  "Мед. Сое ... тон татын вазь сое адӟо. Тон татын одӥг, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Мон но озьы малпасько. Соосын нылпиос».
  
  
  Бадӟым залын mimmo нах учке соосты; соослэн али тырмыт, куарамы но кужмогес луыны. Кыӵе со жиетыны кутскиз гитараен шудӥсь. «Мон малпасько, сӥньыс люкаськем калыклэсь проблемаоссэ прогулка эте поныса», - мыняса мон шоры учкыса нах.
  
  
  Со вакчи пальпотылэ, собере нош ик ымдураз сыскыны кутскиллям.
  
  
  «Ӧвӧл, та ... ну, ӧжыт-а татын ваньмыз ки яке вань ни, но мынам уг поты ...» Эй, лэся, шуггес луэ тани доры выжиз. Со кизэ мычиз ке, со быриз, со нюжаен йырсизэ но утялты гинэ.
  
  
  Со лябӟыны кутскиз, та гинэ нылзы вал, со понна компания развлечение поттыны выро, нош со валамон луоз. Та собере со юа, мон кышнояськымтэ на ...
  
  
  «Тон кышноё, Ник?»
  
  
  «Милям ӧвӧл сыӵе удовольствие».
  
  
  'Соос бызьылӥзы. Кӧня ке толэзь.'
  
  
  Соин, вылды, ассэ возьматэ, ява.
  
  
  «Мон тодӥсько: нылпиосы кадь адӟиське, уката бадӟым пиосмуртъёс понна...»
  
  
  Тон но куара сётонэ соос уз шымырске тыршо.
  
  
  «... нош милям одӥгез кызьы но, та ужпум».
  
  
  Мар гинэ, со, мон тае басьто. - "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  «Адӟытэк, бызиз со - э-э, соиз ини тае шуыса. Кӧня ке толэзь азьло. "Мынам картлэн анаез уг кельшы, соин ик монэ улля ачимлыксэ сюратай сое курыны, со понна мон али но сак чаклало ».
  
  
  "Одӥг но, тон татын-а?"
  
  
  - Мынам татын ... лыдэ басьтыса. Кунян ваён-ын. Та мынам семьяе куас вылэ бамаллэн мукет палаз но луыны домик ». Укно вылын радэ со возьматоз кузь неопределённо. «Тон, дыр, тае адӟыса».
  
  
  Со, йырме шонаса, нош дугдӥз. Ас котыраз со одӥг кузь ӝужыт борддор-ветлон дыръя адӟись, соос кӧня ке сю кыстӥськиз ярд вылын вистэм-вожтэм ветло, нош котыр писпуос, куакъёс корано луоз, яке кызьы ке соос юнлыкез вал тюрьма. Со понна коркаосы муръёысь со адӟизы нялмыт липет но бадӟым. Куасэн игралась, мед! Вероника со юаны, соос уг юрт-ты, со тусыз омела-ын.
  
  
  «Бен, та корка».
  
  
  «Тюрьмаын трос кельше».
  
  
  Со шонтэ. "Та тазьы. Соин мон татчы вайыса, буйгатӥзы ... шуыса. Та ваньбуреным мон уг-а; Бертын - сюратай монэ - ачимлыксэ сезон басьтӥз. Вазь со сётэ пӧртэм гангстеръёс яке кин ке та выжыысь, нош кыӵе кӧшкемыт вал улосвылысь но бугырес всевозможный звонок ».
  
  
  «Тыдӟыны, умой инты, тол мед ортчоз».
  
  
  «Э, тон кызьы та ужзы сюрыса гинэ, та шулдыр».
  
  
  «Тон али но-одӥг ульчаын».
  
  
  «Я, омела соос уг малпало, мар возе соиз яке взаперти мон малы ке та выжыын. Нош анайзы котьку но берта эскерыны понна, соиз понна, хем соос эшъяськид ке-татын луысал ке, уката пияшлэсь арлыдзэ, ачимлыксэ улля ».
  
  
  "Люкаськизы, кызьы сое лэсьто-а?" Оглядеться ӝог со, нош нокин но уг адӟы, но нылъёссэ кин чаклалоз, со умой, нош вужере висъяны. Чертовски умой.
  
  
  'Генри. Милям сое витьыны дырмы холлын вань, но со пыры ужъёсты но татчы, мед эскероз, кызьы соиз ».
  
  
  «Генрилэн», - лулӟи мон. Со малпаны кутскем, ӧжытак визь-а мар-а та нылъёс.
  
  
  «Та веранлэн, мыным водитель».
  
  
  'Веран. Ма, со адӟе ке, мон али мар тӥ верасалды?
  
  
  «Тонэ уг кельшо адямиос, кудъёсыныз луэ дэймытӥсез, Ник».
  
  
  Со, егит адями уллёысь шонтӥ. "Нош соин-а, мар-а отын?" Куд-огез дорамы ик вал сыӵе йырсиез кузьда пиос но, нылъёс но дорын кадь луиз, но вань сыӵеосыз но, кин ке шудыны быгатэ регби.
  
  
  «Огпаръёс, солэсь, вераськыны, Генри мон адӟи но, лэсьтӥм тае. Соку мон сое урод луо ».
  
  
  'Собере мар?'
  
  
  «Нош собере сое, кызьы со вераз ... генрилэн».
  
  
  «Тон мон дорын любопытство ӝутэмын». Ӧжытак йыркуръяськыны кутски, со; та ныл ке но, аслэсьтыз историзэ осконтэм малпаса, Генри ке, ке, малы ке шуоно со, зэм луозы.
  
  
  "Машина тон дорын луо, Ник?"
  
  
  "Мед.'
  
  
  «Бар отын вал ...» Со ымдуръёсме куртчылӥсько. «Бускель городын, но ... тон тодӥськод-а, мар-а вал мон нокытысь но уд толэзьлы кык арес сяна, татын-а кадь?»
  
  
  "Бар мар понна?"
  
  
  «Мон кылӥ, та интыез тужгес но ёрос чиля. Музыка умой, капчи адями. Тӥледлы тодмо-а.'
  
  
  Со тодэ. Кызьы со доры лыктэ выводъёс поллы ӧжытгес ке но, кунокуа нылъёс гинэ мар-а, мед солы басьтоно ке, ымнырзэ адӟыса, вестибюльёс проем ӧс пыр адӟиське. Ымнырын тодаз баскетбол туп быдӟа луоз, гол но сяськаос. Синъёсыз, синкаӵъёсыз сьӧд гож кылдӥз ачимлыксэ лап пукысал, ку шымыриосты ватэмын, нош сутэр ныр, ым васькиз бурдъя. Сьӧд куртка но брюки вал куасъёс вылэ nen но, тыдӟыны, со быдӟа луоз, но со япон нюръяськись сумо малпаны косэ.
  
  
  Шӧдтэк шорысь мыняса вероника сое, китӥз кутыса, юн пыкет вылын кӧня коньдон куштэмын дреда нылъёс.
  
  
  «Та Генри ке, - мон шуисько, - тон та предметъёсты коркаяз мебель гангстеръёс луыны кулэ. Сётӥзы, Вероника; соос котькуд ар та баре пот! '
  
  
  Нунал асьме доры лыктӥз ке, синкаӵъёс сьӧд но кыньырскыса Генри нахмуривать ӝутэмын. Вероника турттыса мон сьӧры ватскиз. Генри адӟисько паймыса, ымдуръёссэ выре ачимлыксэ но небыт, кузэн-кузэн нумыр кадь мылкыдэз. Торс ачимлыксэ проем тыро ӧсъёс бадӟымесь, но сое нюлытэк, куке мон лыктӥ, со вылэ вамышлы палэнскиз.
  
  
  «Огшоры, - шуиз мыным шулдыр.
  
  
  Синъёс мон пала берытскиз но, нылашлэсь ачимлыксэ люкиськымтэ. «Мисс Вероника ...» - кутски, со но куараез ярантэм ачимлыксэ, угрожающий.
  
  
  «Ваньмыз радызъя», - ачимлыксэ сое виыны. «Мон со».
  
  
  Со mimmo ортчыны уг луы, нош ми ялан мынӥськом.
  
  
  Генри эшшо одӥг вамыш берлань карыса, собере кужым люкасько. Мыным тунсыко луоз, со пыриське общественной интыезлы кыдёкын кадь, но со, малпасько, та укыр кыдёкын луиз шуыса. Оло, мон та ласянь трос нылпиос вал, соос но монэ уг яраты, кин ке но кышкатэк нылпи.
  
  
  Вероника шуозы: «мемие но бертын шуыса, коркалэн уйшор мар монэн луиз, Генрилэн». Авторитетэ луись куараосты куараослэсь со мылкыдо адямиос, кудъёсыз котьку мыным вожез потӥз, но со мыным данъяськымон ӧжыт ни, маи вань, соин эмуос пумитьяськы.
  
  
  Генри мон шоры учкыса, соосты адӟисько, уг тодӥськы, мар карысал. Эмуос соос решение кутыны юрттоз, сое ки вылаз пононо небыт, улонзы но тодэ мусур бекчеен, со вылэ зӥбыса, сыӵе кужым, мед ортчыны быгатэ. Ӧй пумитьяськы соин-а, мар-а мон ӧжытак разочаровывать, нош синъёсаз учкем но ачимлыксэ сӥзем «бер». Ми доры ӝог ортче, вестибюльёс корказь арочный паськыт ортчоз. Чылкак али вал, пеймыт но, уй лампаосын югдытӥськем дуговой вылӥынгес. Ми доры но таӵе шудонъёс пыр, огпалтӥз стоянкаын лыз лымы асфальтэн прокатной мон «форд». Вероника номыр уг шуо, дыр двигатель эн аналты монэ.
  
  
  .'Ӟечбур!' - серектэ со но шыпыт шуыса. «Мон уг омела валаны, отысь лэсьтыны генри люкаськиз-а, мар-а!»
  
  
  «Малпад-а тон, та адями мынам син азям соос вань отшлепывать?»
  
  
  Пельпумаз бадӟым сумкаен пельпум копаськыны кутскизы кырмиз но ку со ортче. "Тон мон понна дорын сигаретэд вань-а?" со юаз.
  
  
  Эй сётыны, мынам нимы зарни сигарет мундштук котырысь одӥгез, но со син азьын паськыта, соос тае адӟиды дыр.
  
  
  "Та брендлэн мар понна?" юало соос.
  
  
  Со, приборный зӥбыса зажигалкаен тротуар. «Бренд турция но ӧй вал, сое лэсьтом».
  
  
  Со ке, проселочный сюбег сюрестӥ мынэ, сое адӟыса, синъёсыныз со мон шоры учке шуыса, со али гинэ валай кадь, мар бордын ввязываться. Мон йырсиез сьӧд - длинноватый ӧжыт, малы ке шуоно мон ӵышкем ih решениоссы ӧй вал, - со дорысь палыз но, уродэз но кулэ югыт азьын адӟисько зловеще быгатэ, нош ки мон пумтэм-йылтэм нюръяськон бадӟым пытьы адӟи мон. Туннэ со ӝужыт ӧвӧл бере уката мертэтты - вить дюйм укмыс фут но трос, - уж вань кужымез но, пельпумъёсыд но киосыд уката, соос адӟо. Мыным тунсыко вал, куке мон вӧзын яло нылъёс-а, мар-передумывать.
  
  
  "Бар кызьы тазэ нималом?"
  
  
  "Чебер визьтэмъяськонэз", но мон лыдъясько, малы та городлэн мукет пумаз». Куараез соос зӥбыт луизы; оло, со нош ик соос дунтэмесь.
  
  
  Пельтэмъёс пӧлын кӧня бергано, ӝужыт миля сюрес; мукет движение монэ адӟылэмед ӧвӧл, дыр шонер уг поты, нош собере сое бергес адӟиллям синучконаз тыл адӟиськиз. Со мынектэ, асме но йӧн притормаживать. Ачим но, машина сьӧры.
  
  
  'Генри?' - созэ юаз, нылыз, пельпум вамен бадӟым чиньыеныз возьматэ.
  
  
  Вероника учке. «Ачимлыксэ со уг адӟы».
  
  
  «Та бадӟым машина. Тӥ дорын кыӵе ке машина?
  
  
  «Мон лыдъясько, со понна руль туннэ « Бентли »».
  
  
  Со шонтэ. 'Туж но вылъёсыз ужъёс. Синмыз уг лэзь тон но со вань бусы-тӥ, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  "Луоно ӧвӧл." Со шокчиз. «Эх, кутоно вури».
  
  
  Серекто луэ. 'Буйга. Мар со быгатэ лэсьтыны?"
  
  
  Со номыр но ӧз вазьылы, нош мон адӟи, кызьы со нош ик ымдуръёсме куртчылӥсько.
  
  
  Та пичи городок вал, нош вал-а, пеймыт но калыктэм центръёсын, магазинъёсын кӧня, кӧня вуж пу коркаос но черк тӧдьы, парк котыр букосъёс со шып сылиз. - Тӥ ветло, пичиосты но ас выламы выжлёгет паркъёсын шулдыр вылэм. Ресторан передвижной татын кык луозы, мотельёсы, со азьын пичи фургонэн блинный таверна но вӧзаз припарковывать; пыре, сюрес урдсы мукет юртэ, шедьтоз-а «Чебер визьтэмъяськонэз» - пусйиз гуртын ӧс вылэ бадӟым стилен игралась коръёслэсь вывеска.
  
  
  Мыным потэ ке, учкы вероника. Табере фараосты уг луы, но оске мыным, генри кытын мар луэ-соку мон бӧрсьын сылыкузы, дунне вылысь сюрес урдсын кысы.
  
  
  Ӧс вамен пырыса бере, мынам зӧкесьгес, гудыри йырсиё рок-группаын быдэн ньыль мурт пель монэ шуккиз. Пушсэ тырмытыны луоз, ӵындытыса, пуэз но пеймытэз югдытӥз сюсьтыл ӝуаз. Официанткаос-ын мини-юбка-а, ӧжыт-дун басьтыса мон доры вае, мон но заказ столик-а купальникъёсын вож блузкаос но. Джек Дэниелс татын тэркыысь сидр фирменной луоз шуныт, чебер потӥз со мыным. Вероника соглаш рассеянно; пияла син шоры учконаз со сконцентрироваться музыка ласянь.
  
  
  Соослы пумит номыр но ӧй вал рок веран; чертовски та самой умой люкетсэ, куд-ог кылъёссэ кырӟанысьтыз кылзэм бере, тон но, тон валаны кулэ, ма та луэ егит авторъёслэсь мар вераз, сое лэсьтэ но та энтузиазм. Но татын укыр пичи комнатае луы, но укыр пӧсь тыл понна таӵе уровенен уллёен-лэсь трос куара.
  
  
  Мыным тунсыко, мар адямиос котырто монэ та сярысь ваньзэ вераны быгато, малы ке со нокызьы но ог-огзэс валаны уг быгато.
  
  
  Но со син одӥг нунал генри уг поты. Со уг вуы, ма паймытӥз мыным; со возьмаське, милемлы со понна ма луоз эскерыны.
  
  
  Куд-огез пыре, со дыр, сцена вылын чӧлляськыны туалет палъёсын но мукет пиосмурт бызьылыса шудон. Эчешиды-а, мар со вылын кӧня ке вероника одӥг минутлы кельтоно, ас калыкез доры со ӝоген кыскоз сопалысьтызмыным. Но та комнатаын, нылызлэн трос чебересь, со висъяськоз.
  
  
  Мон янгыш ӧвӧл; отчы вуэм бераз, нах пиналъёс котыр кык адями луэ. Вероника уг ih уломе, нош мон быгатӥсько вераны, мар со дунъяку саклык висъяське.
  
  
  Со пияшен ми ӵош тодматӥз - ih нимын со уг вала, но уг быгатӥськы соослэсь пуштроссэс. Со ih пуксьыны куриз, солы но таӵе шудонын. Кыксылэн ик йырсиоссы кузесь луэ; одӥг мыйыксылы луыса, мукетызлэсь - ӧвӧл, мон но возьмасько, мар-а мыным пиме отель котыре мыйыктэмез шӧдӥське. Соослэн правооссы утемын вал.
  
  
  Мон юасько соослэсь. - "Тон вестбуша кылиз, мед-а?"
  
  
  Со шуиз, мед.
  
  
  «Эй, пияш, тон умой чертовски лыжникъёс. Профессионал?
  
  
  Мар гинэ, куддыръя сое шӧдыны ачиз ӟечъяське, тыршо ке пумитьяськы. «Ӧвӧл», - шуи мон. «Мон шутэтскисько гинэ».
  
  
  Рок-группа, пауза лэсьтоно, мар лэсьтыны дыр трос вераськонъёс терпимый. Кӧня ке минут ортчыса, нылзы ми доры кык огазеяськимы, кык пиналмы, но ку ваньзы дӥсяськемын костюмен джинс вылын-тӥ туго standart. Собере пиналъёс лыктӥзы, малы сое тодыса, выльысь куке но музыка шудэ, кык креслоос вылын тямыс адями милемды таӵе шудон, ӵош ужъёс. Вероника мукет супыльто, со пересь эшеным кадь луиз, мон но соосты вераськонын кутыны возьыны. Берлань расслабленно откидываться со, ответ сётыса, куке ми мае ке шуоно. Егитъёс мыным потӥз, со умой адями. Тужгес но со номыр ӧз курилы кэметать, дыр, со пумит ӧз мыты, соос бадӟым мед луоз.
  
  
  Лушкемак лобӟыны дыр, но, шара, " мон шулдыр вал. Кыӵе ӧсъёсты утчаса соосты вунэто но со виын генри. Одӥг пол со, часэ шоры учкыса. Дас одӥг час вал, соос но, малпасько, талы саклык вероника вылын сылэ учкыса. Нош мон малпасько та эн лэсьты; мон со ӧз калты сопалысьтызмыным но кӧшкемыт потэ выль разыгрывать. Кӧня ке минут ортчыса, ми но со шоры учкыса, асьтэос чуртнаське саес час свитер.
  
  
  «Мыном», - шуиз со буй-буй; озьы со ми доры матэгес луэ, мар мон быгато ee кылэме чылк-чылк, шуныт пельпум ee мон доры ӝиптӥськиз. Со, эй мыняса учкизы но, синъёсаз. Мыным со капчиен чупа, ӵектонъёссэс но янгыштэм.
  
  
  Кезьыт ке луысал, мон вылын бодрящий, со вӧзам дугдӥз «форд». "Кытчы?'
  
  
  «Малпаса бертӥськом». Та ылё-кырсё шуиз со, жаляса верано шара но.
  
  
  Со оглядеться. Генри адӟыны ӧз луы, нош со весь оске на вал, ма, соослы кытын ке матын.
  
  
  Юаз со. - "Луысал ке, аслэсьтыз вужерзэ шанс нош милесьтым мозмыны?"
  
  
  'Соку мар-а?' Со мон вӧзаз пуки, сокем жальмыт учко ымдурыным мон вылэ усиз.
  
  
  «Кытчы мон мынӥсько быгато-уг ке бертӥсько...».
  
  
  Со ee чупам, со капчи карыны турттыса, ымзэ усьтӥз но соосты, сое ымаз но гылӟыса кылзы монэ, кылзы милемыз ӵош шудыны.
  
  
  «Кытчы, кылсярысь?» - сипыр-сипыр юаз со.
  
  
  «Я, лу монэн ӵош дораз туж чебер пужы».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Монэ отчы мыныны ӧз быгаты; ассэ шедьтӥз генрилэн ».
  
  
  Ма веранэз, со шонер вал. Но соос пӧлысь-со понна, мынам солэсь мугорзэ борды ӝиптӥськиз кадь, нош киосыз солэн чырты котыраз обвиваться мон, соиз бертыны уг лэзё золушка люкаськизы.
  
  
  «Насчет кадь...» сюрес шоры учкытэк, ми, ачим шӧдӥсько ни сура шуыса, соин ӵош кузэн сое чакланы-эскерыны, пинал пудо кадь луэ. «Оло, солэсь монэ мозмытӥз».
  
  
  "Нош собере?'
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Ас машиназэс уже кутыны уг быгато ке, со вылын мед мыноз».
  
  
  Леленчи солы мыняз, выражениосты ымнырыз солы уг адӟиськы ни, сыӵе шестнадцатилетний.
  
  
  Соос, мазэ веранэз, уг тодӥськы, сюрес вылын кожонэз ортчыса, мон но капчи-а берыктон бадӟым машина шинаосты маневренность нош толалтэ, кезьыт Bentley бадӟым. Собере шарак писпу вылэ кожисьёсын но со кожон пролка брылев обсаживать кысы. Зэм но, син куспын куашетыса ортчиз генрилэн «Бентли». Со гинэ mimmo кадь ортчиз, мон ӟыгырто вероника.
  
  
  «Буйга», - шуизы мыным, со буй-буй ӝегатӥсьёс. Нош берен сюрес вылэ потӥллям мынэ солы сюрес но валтӥсез соос, кудъёсыныз ми мынӥськом, дыр проселочный сюресъёсты уг адӟо мукетъёсыз. Со уг снегоочиститель-тӥ ортчыкуз, со адӟиз кык валлин нош лымы вылэ выжлёгет. Со меӵак кожонозь со сьӧры, со писпу улэ дугдо но пырпотӥз. Возь вылысьтыз вылаз басьтӥз-а вал милемын пичи бамалын толэзь югыт тӧдьы бадӟым тус, пытьы пужъятэм кыр животъёс. «Куараос табере», - шуи мон.
  
  
  Соку шекланытэк мыным кадь, соос номыр но уг луы, вылаз зӧкъёссэ свитер. Бирдыослэсь ee улӟизы мыным йӧтэ, вӧзазы ӝуштэм куараос но мыным со ирина но каллен купырскемын. Мынам чыртыям чус ымысь со; пыдын-а со мон доры пачканы луэ. «Та луыны кулэ ӧвӧл луоз», - нукыртӥз со. Бергес та кыллэсь пуштроссэ милемлы трос гинэ зэмос шобыртӥзы. Ӧс ворсаськиз бадӟым кровать понна лично сое умоен лыдъяло, нош мыным яра соос туж трос кузя уже кутыны. Вероника но устоез луиз требовательный, инты но дыр мыным потӥз, соин ӵош вань басьтыны луэ арбериос киосыныз но ымдуръёсыныз застежка-чилекъяны. Но ку со луоз югыт толэзь пиштэ ӟарытгес, нош гадь лӧпкытъя вал мон доры. Уг тодӥськы, кызьы эй, куасэн штан удалтӥз сюбег мозмытӥз, тазэ но созэ лэсьтыны, нош собере монэ пыдес вылам пуксе, пыдъёс но пельпумъёс вылын кушты монэ. Та ӝогак поттӥз - мургес донгизы кужмо, солэн макес лэйканэз, рывок мугорзы солань-уллань. Йыр запрокидывать сое, ымзэс усьтыса, синъёсыз кынемын, - ын беззвучный куараос но куанонэ. Со вуэм бере, со мон доры ӝиптӥз но кема гижыосыныз чыртыяз ӝуштыса но кескич. Собере соосты кошкыны лэзиз но, ӝуштэмед но вероника выльысь но выльысь: «ой, Ой, ой......».
  
  
  Но соосты палэнтыны луэ, ӧжыт лякытгес, куке нош ик дӥсялозы. 'Час соос али?' - оживленно юаз со.
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. «Нырысь кӧня ке минут».
  
  
  «Э, кузё-инмаре, тон ну монэ бертыны кулэ». Соослэн йыр вылазы золто, асьсэды штан но небыт чилекъям пыр бирдыямын свитер.
  
  
  «Ӟеч-а, Золушка», - шуи мон. Честно верано, луиз со ӧжытак разочаровывать: "мыным ӧз кельшы таӵе ситуациослы, тау, мэм, припарковывать машина но.
  
  
  Вероника Но сигарет но уз куры. Со ке, берытскы, со обеспокоенно нахмуриваться, выражениосты ӧз воштӥськы-а та но, потон дырозь ӧм вуэ, со корка доры сюратай сое съемный нуиз.
  
  
  «Оло, умойгес луысал, мон тонэ лэзисько ке, кошконо татысь», - шуиз со. Со ответ уг сёты; Сое ӧжытак ас выламы уг тырмы лек луиз, нах вылын кезьыт. Со гинэ мынэ.
  
  
  Вӧзам ӝужыт забор шедиз корт ӝуштыса, со кардон луоз шуыса гинэ нимазы. Шубаын, со адями азьын сылӥсько, но ачимлыксэ дробовик умой адӟыны луэ. Нош припарковывать Бентли палаз луэ.
  
  
  Вероника монэ, китӥм кутыса. «Пыраклы уг, Ник ...»
  
  
  «Мыным тонэн гинэ доре нуоно, дуно».
  
  
  «Мон туж жаль», - нукыртӥз со.
  
  
  Со, нах шоры учкыса. "Малы?'
  
  
  « ... Мон малы ке шуоно та тазьы озьы дыртыса лэсьтэм».
  
  
  "Нош озьы-а?' - мон юалляськыса, пельпум кырмизы.
  
  
  «Валамон, уйшор та шайтанъёсыз».
  
  
  «Ӧвӧл, сое со уг адӟы». - Мон притормаживать.
  
  
  «, Кылзӥськыны анай-мон... мон малпасько, сое мон потто но, сделкаос, малпасько... мон сое нуо, со коркалэн уйшор пала луыны кулэ. Тӥледыз валало-а?'
  
  
  «Мон малпасько, тыныд кызь одӥг». Сарказм куара луоз ке мынам, та малы ке соку, мар монэ зӥбе ачимлыксэ уг туртто.
  
  
  Котькуд ар дораз кельышлы нах тырмиз. «Шуыса гинэ, со чылкак озьы ӧвӧл. Укмыс ... вуриськись но ми басьтӥськом, ӝоген! Мон со-лэсь трос пичи яке опекать. Мон малпасько, солы вераны косӥз со психиатр, монэ чылкак эн компетентный, валаськод-а? Но мон ӧй лэсьты ке со, мае со вераз, со монэ выльысь тюрьмае пуктыны быгатэ ».
  
  
  'Шат?'
  
  
  «Мынам уг поты, - шуэ со». Шыпыт, - шуэ со. «Мон та юртэ интыяськем, собере нош собере... вошъян. Оглом мугез ӧй вал. Со...
  
  
  Ӧсэ ... «Бентли» хлопоклэсь зловещий ворсаське. Генри машина доры мон лыктӥ, кызьы бадӟым гурезь.
  
  
  Вероника урдсын ӧсъёссэ усьтӥз, но пал пельыныд кылзы милемыз ӝог собере чуртна мыкырскиз. «Ӵуказе мон жингырто тыныд», - прошептать но поттэм солы.
  
  
  Люкаськизы но соос потӥз, нош Генри нуналэ мон доры ӝиптӥськыса, ымнырзэ со усьтэм укно усе, толэзь кадь перезревать.
  
  
  «Дас секунд тон дорын улыса, пуромиз, ыше-быре шуыса», - со прохрипеть.
  
  
  Вӧзад мед вӧзам мукет югдуре со котыре лэзькиз эмуос но мукет вызовъёсы машинае куштоно, ми кошким шуыса. Нош мон адӟи, кызьы пукон вылын пуке ини Вероника покорно «бентль», меховойын пыӵал часовой доры лыктӥз но монэ куртка дась.
  
  
  Малпай, соин ӵош кык но соосты вормыны быгатэ; кыӵе ке но та ужлэсь пуштроссэ. Нош тыдӟыны, жугиськон ӧй вал нимысьтыз валаны кутскиз сьӧрысь узыр нылъёс визь пыртымтэ, шӧдске, полиция но интыысь пыриськизы ке - мае ке, соос жугиськыны ке та кык пала, со дыр, куке ми быдэстӥм, лэся, кулонэ нуись луэм учыр. Генри укыр бадӟым вал, сое вормыны шуыса, лэсьтыны ӧз шукке кулон нуиз, соин ӵош соос умой управляться тазьы-а, но, макем вала со, люба адями, мон со вылэ урдско дробовик, куашкан но.
  
  
  Соин ик со укноез ворсано-озь со чайы, гигант уг палэнскы та дыръёс луо, бер кутскизы, указательёсыныз ужамез машина укшатон. Нош куке соос дугдылӥзы, азьлань перемещаться шуыса, соосты кӧс смешок кылыса, соин, лэся, ӵош шуккиськиз Bentley бер пуконаз. Та вероника уг луо; та пиосмурт куара шара луыны. Собере нош ик валантэм куара нукыртонэ со сое кылӥз, солэн кылъёсыз быдэсмозы янгыштэм «Ник Картер».
  
  
  Мыным та воксё ӧз кельшы. Али со аслэсьтыз фамилизэ вестбуша уг куто. Со ноку та ужен уг лэсьтӥськы, куке отпускын вал.
  
  
  Кыкетӥез йыр
  
  
  Вуонояз нуналэ со вуиз вашингтон планировать кароно, тае лэсьтоно, но ӧз люкаськы. Соин ик, Вероника ӧз жингырты ке, асьмелы капчигес луэ, мон чектысал ӧжыт кылемын на. Кыкетӥ нуналаз кутскиз - ялан витиськод звонок - холлын ӝытъёсы мон доры нюлыса куштэ, ӧжыт ке но луизы.
  
  
  "Туннэ вылын тырмы-а?" - юай мон Дреды.
  
  
  "Мед.' Со юэ аслэсьтыз ӧс шоры учкем но шуныт рассеянно вестибюльёс ром. Эшшо сое валалляз, егит бармен задумчиво мон шоры учкозы шуыса, но малпаса, мон аслэсьтым шудэм роле кык но пумаз кулэ шуыса. «Ой, нылы», - кутски мон.
  
  
  Дреда шонтӥ, мыньпотэ. "Блондинка та?"
  
  
  "Мед. Татчы со ветлэ-а люкеты?
  
  
  «Кӧня пол адӟо. Берпуметӥ нуналаз кӧня ке уг.
  
  
  - Но та понна соос лыкто ке люкетсэ? Вуи ке, монэ со кызьы пумитало?
  
  
  «Эй, инмаре ӧвӧл. Сое, берлань гинэ адӟылӥмы, со кӧня ке уй ».
  
  
  Со пальпотыса. «Нош мукет сямен ке, мон малпасько, тӥ сое адӟиды но».
  
  
  «Я, мар-а тодо, Ник».
  
  
  «Мон малпасько, соос татчы вуиллям ог толэзь».
  
  
  Дреда чутрак йырзэ шоназ. "Ӧвӧл, со озьы ӧвӧл. Кык, быгато-а, куинь нунал валлян нуналозь. Кызьы ортчиз?'
  
  
  Мон уг ответ. Та но, со уг возьматы. Но мон со кружкаысь куто тырттэм мынектӥз гинэ, мед, выль юонъёс дасяло.
  
  
  Куд-ог дыръя ортчо, вазь ӝыт, маршрутэ потыса аэропортын умой вал соиз но бостон-озь аслаз комната, кытын со пересаживаться-ын вашингтон быгатэ ке, телефон ӟингыльтыны.
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар со дыдыксин, вуизы на ке, кызьы трубкаез басьтӥ. 'Салам?'
  
  
  'Ник?' Куараез солэн шыпыт но напряженный луэ.
  
  
  "Мед.'
  
  
  "Тон кулэ милемлы."
  
  
  "Таиз-умой, дуно".
  
  
  «Мон малпасько, малы тон мыным кулэ ...»
  
  
  «Тӥ тодӥськоды-а, кытын соос».
  
  
  "Тонэ уг валаськы!' Эй, удалтӥз викышъяса, куаразэ будэтэмез ӧвӧл.
  
  
  «Тае валэктыны мон соку». Кунокуа ee со но, та но возьматыны уг поты.
  
  
  «Люкаськизы соос, но... соос сярысь, Ник, мон юртто!»
  
  
  "Кыӵе шуг-секыт?"
  
  
  «Кыл, татысен мон бырйисько ӧз туннэ ӝыт ке, со нош ик та уждэс лэсьтэ. Сое мон ворсасько! Э, Ник, татысь мыным потэ, со дырез ӧй... -
  
  
  Тэшкылиос соослэсь куараоссэс, дӥсьтӥсь каризы вал чильым.
  
  
  Со ӧз малпаськылы, гумыос тыремын. Мон телефон компания disconnect; ваньзы та кин ке понна со бадӟым юртлэн борддораз.
  
  
  Со минаос кӧня куалекъяса, ӧй но шекланыса зэмзэ ке, ма лэсьтыны луэ. Ёрмыса улӥсьёслы юрттэт сёто, - чик ӧвӧл мон специальность, мон троссэ сётысал та но, кезьыт кунокуа со. Кӧня ке секунд ортчыса, со аслэсьтыз лэчыт но ас киязы басьто пуртэсаз пон хьюго стилет кулон котырзэ чемоданэ. Собере Вильгельмина мынэ, мон «Люгер» наплечный капчи кобураяз. Нейлон куртка улам, солы вылысь дӥсьтэ свитерен, со уг пыльтчоно. Осконтэм, мон, каньылгес кыӵе тӥрлыкен та котырын кык вылтуссэ ке но, та дыре соос нош люкаськыса юртысь ныл басьтыны, укылтэмесь эн луэ дасясько уродэзлы.
  
  
  Ӵошкыт бамалаз ӝытэ люкаськылӥзы лыжникъёс лӧпкытэ пукылэ. Со вылын кыкетӥ этажез ӝутскоз кресельный кутскон подъёмник вылэ, вылэ площадка югдытӥськем. Нокин но уз ни луы; мон буй-буй лымы пиштэ югыт толэзь ишакелы. Ыжгонмес но сьӧд пасьысь со йырез маска rta синъёссэс золтӥзы. Быгато-а, ӟеч луэ, тӧдьы маска, но соосты уг утча шталь ee. Со сяна, со, шекланытэк, паськыт бусыос-тӥ но лушкемак проскальзывать камуфляж та лымы быгато-а шуыса, корка вылэ но югыт толэзё прожекторъёс котырысь ӝуштэмез.
  
  
  Со васькиз, аслыз ачиз сюрес лэсьтӥз но лэсьтэ паллян калленатыку, поворот эскерисьёс чакламъя, борддоре мырӟиськемзэс вылам куасьмо. Со писпу сьӧры кыльыса но, солэн интыез шоры учкод. Кыдёке улӥ вал капка азьын сыло коркаос, нош часовой, соослэн ужзы но луоз, киын шуна. Номыр но уг тодӥськы вал учреждениос, мукет борддор вӧзын часовой яке ӧвӧл на вал, соин ик сое но тае лэсьтыны уг туртты. Мукет пӧлын, веранэз ӧвӧл, электро сигнализация луыны, та бутылкаосты ӵоксэтсэ поч эскеремын доразы но дырзы ӧй вал мон.
  
  
  Чаклам мында, вывод со доры вуытозям, ма гинэ капка дорын сыло часовойёс; Тыдӟыны, со мон хем уг вераськизы, нокыӵе но машинаос пытьыез нокытысь ӧз луы.
  
  
  Зыръёсын туж зол донгиз, со васькыны нялмыт бамалын. Потэм бере писпуос, со куасэн ӝутыны, куараез но, киыз замахать приглушенный потӥз. Со умоезлы оскыса лыжникъёс иммитация кылдӥз, ышты ас вылазы эскеро движенизэс. Со гылӟиз но, соос канжаськыса, гауптвахталы пала вамыштӥз. Собере кожоз-а со, валамон, равновесие ышоз, меӵак урдскизы но ӝуштыса k. Незадолго вуиз но, мон отчы вуиськод кадь, соос ӧжытак куасалтэмын мед луоз кужмо вуон сыӵеез ӧвӧл кадь потэ. Сое усьтыса, пыд беспомощно ишкыны, черекъя:
  
  
  «Эй, эй, эй, инмаре, эй, инмаре!»
  
  
  Собере со бадӟым куараен застонать, султӥсько но нош ик вань кужымме оскалтэме iso усе. 'Малпасько мон!" Со застонать слабит. Часовой монэ синйылтӥз. Пыӵал дась, мон доры со кӧня ке вамыш лэсьтыса, собере заколебаться.
  
  
  Со нош ик застонать.
  
  
  Часовой лымы вылын-тӥ мон доры ширтэ. Со вӧз-вӧз кылле, возьматӥзы, кызьы соос лыктозы мон доры. - Мараны кулэ вал, со зэмзэ ик, одӥг. Нош лэся, номыре но уг ачимлыксэ заботить ма, мон сяна. Со лыктэ, сьӧраз пыӵалэн но лэзь кидэ дугдӥз.
  
  
  "Радаз тӥ, воргоронъёс?"
  
  
  Та бутылкаосты ӵоксэтсэ визьтэм луэмелы, нош сое ответ.
  
  
  «Мон малпасько, бака чиг шуыса», - со пиньёс куртчизы. 'Ах, да?'
  
  
  «Султы мон тӥледлы юрттыны быгатэ ке ...» - сокем потэ сое катьтэммиз, макем луымон та вал.
  
  
  Часовой йырзэ шоназ. «Уг, мон врач, чувак».
  
  
  "Ма, тазьы кылъя тон монэ кельтӥд?"
  
  
  Со шонаське. «Тонэ уг яра вал татын нискыласьком куасэн, чувак. Та бам ӧвӧл горнолыжный ».
  
  
  «Мон уг тодӥськы кадь! Та ӧре гинэ уг быгаты со каргам куасэз шонер кутыса ».
  
  
  «Я ...» Часовой нюлыса лыкто.
  
  
  "Тон жингыртыны быгатозы игралась куасэн?" - юай мон умоляющий. 'Кунокуаын? Озьы доктор лыктыны быгато?
  
  
  «Султы мон юртто тыныд, чувак, нош тон мыным телефондэ сётӥд уг быгаты». Солэн йыраз гауптвахталы ласянь возьматӥз. «Телефон отын ӧвӧл, герӟет выжы гинэ».
  
  
  Умой, со кизэ мычем вал но, шуиз со аслыз. Мон понна соосты кутылыны лэземын-а эмуос поскес, собере азьлань ачимлыксэ шырак кырмисько но, йырын вылэ. Со погыльскем, соосын ӵош берытскизы эмуос но гадь вылэ пуксиз. Ма со азьвыл валамтэ, мар луиз, йыр виымдэ пачкамез но со доры киос ишкалтэм бере пель ачимлыксэ ачимлыксэ винтовка.
  
  
  «Одӥг куара, одӥг движениоссэ, - прорычать, мон кошки но, со луыны кулэ Нью-Гэмпшир, кыкетӥ ӝыныяз йырзэ мед шедьтоз ». Со уг выры, нош мон куалекъясько пыдесыз улэ, вы кролик кадь.
  
  
  'Забор. Кызьы сое поттоно? '
  
  
  Со шуиз, винтовкаос но со модосъёсты ачимлыксэ мырӟиз ке, сое валэктэ кадь, сигнализация срабатывать, ошмесэ кожытэк уг кык рад ке, шонер. Ачимлык эмуос но сое усьтон басьтыны лэземын кисыез вылэ султыны. Шубаын, со одӥг кияз зар ачимлыксэ, со капка пала вамыштӥ. Со, телефонам гауптвахталы шоры учкытэк, ачимлыксэ но вера, эн иса; ачимлыксэ борддор пыр ишкалтӥз ке, вазиське тревога быгатысалды-а ...
  
  
  Тунгонам капка мынэ келян; часовой ih сое усьтыны косэ. Со куалекъя, нош солэн чиньыез курик вылэ эмуос спусковой возьматэ ке, со умой радаз берыктӥзы усьтон. Собере со пыӵалъёсмы прикладъёс вылэ пуксе йыркобыя со лэземын, но капка пась пыр затащить проскальзывать караулкае-ын.
  
  
  Сюрес заросли ӝужыт пужым берга, ортче, толэзе пытсазы. Лымы сайконо луэм, марлы озьы луэм гудрон бетонный стык плита басьтэмын но адӟемын. Со выжлёгет подъездный калленгес мыноз, корка кыдёкын тылъёс бадӟым дол учке. Соин, тодам вайи, кызьы сярысь вераз вероника «кыӵе юрӟым», вужер кыкнапалтӥз но зымиськод ырак пумитьяськы. Собере нош мон рухнуть ишакелы подъездной выжлёгет.
  
  
  Вань-тӥ ӧжыт возьмалэ, кусо улын погра бадӟым бетонный малы тон, ӟечыран сӥньыс кадь, но со озьы луиз. Шӧдтэк шорысь со пеймытын кромешный гылӟыса, асьмелэн кужыммы нокызьы уг чакла.
  
  
  Югыт чылкак уг луы, котыр кезьыт луыку гинэ мыным кот. Со, киям мыче из-тӥ ёзъёс но. Та туннель паськыт луы, нӧдэ пыд улын выж но луэ. Кытын ке мынам куарае кылӥське чида ӟырт кезьыт азе. Мон мынӥсько куараос ласянь; ваньзэ сое, мае мон лэсьтыны быгатӥсько.
  
  
  Дэри, яке малы ке та выжыын, бака вал мыным, куке со туннель пумозь йылаз-кык. Люк пырак ӵоже ми улӥськом, зӧк пул котыр. Вот соослы со уг усьы. Оске-а со, кин маин ке но котькуд арын мон вылэ вуизы.
  
  
  Кема люкез усьтӥськиз. Со вие со вуиз туннельёсы, лаптӥське пеймыт, мыд-мыд пала учкыса. Нокин ӧз лыкты бетонный плита ласянь куашкатӥзы, соин ик со, малпасько, часовой мар солэн ужез - та ласянь обслуживать карыны.
  
  
  Нош собере сергей кылдӥз. Усе люкам веревочный тубатэ васькытӥллям.
  
  
  Со дыре та сюрес вылэ-тӥ панцирьёс пушъетэз, Вильгельмина кияд вал мон. Пась пыр ымнырын адӟыны ӧз луы, но ыбыны дась вал ми сое ваньмы, мар-а вуод.
  
  
  Ужын со вылӥе ӝутскиз, озьы луыны кулэ вал кадь возь монэ «Люгер» сазь, нырысетӥ но, милемыз адӟыса, ымныр вероника луэ. Со серекъяз.
  
  
  Нош собере со вӧзын сылӥсь пиосмурт созэ адӟыса, пальпотӥз со ӧжыт ӧвӧл, но, эсьмаса, табере со пальпотэ, мар ас кожаз устоез луиз.
  
  
  «Ӟечбур, Ник», - шуиз пиосмурт.
  
  
  Со тодон-валан ачимлыксэ. Ачимлык ӧтизы Хок, мон со босс но, со интыяз пичи гинэ ӧй ачимлыксэ ыбиз.
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  Хок Дэвид - пиосмурт яке витьтон куатьтон ар - нокин уг тоды наверняка - пурысьтам йырсиез шер-тур, лякыттэм но выль ымныръёсты англия священникъёс. Валтӥсяз ачимлыксэ профессорской твид-тӥ швед, нош сигаразэс незажженный, кудъёсыз котьку сое сыске, придавать удысын эмуос кун мӧйыгес тус. Вакчияк вераса, Хок - адями, кудиз пайме нелегко - шер учыр но.
  
  
  "Ыбылэ, котыр штука люкаськиз тон-а та?" - каньылак юаз со, Вильгельмина вылын возьматэ. «Ӧвӧл ке, сое аралод».
  
  
  Та-а со лэсьтэмын. - "Шуыса, вуро, куо луыны?" Ачимлык ымысь скривиться тонкогубый. «Куамын аресады тӥ секунд луоз, Ник; валаськоды-а тӥ та кулэ луизы ни ».
  
  
  Оло, воксё но ум. «Вероника, - нылыз шоры учкыса, мон, - кин кышно-мыным со котыр?»
  
  
  Хоук шонтӥ. «Ученица, но, лэся, дорады ваньмыз ӟеч нах».
  
  
  Соосты учкыса-чакласа комната; зӧк книга шкаф но вал, пеймыт-горд ковёр. Татын укно. Со тае валаны кутскиськод.
  
  
  «Озьыен, та-а-аслаз дышетскон центр».
  
  
  Хоук шонтӥ. 'Берпуметӥ. Инты, вероника насчет правооссэс азьвылгес кузё луэмзэ; со бутлегер вал, нош бер сюро таза контрабандист шталь героин. Борддор перелезать тон дауртӥськод ке ортчытэ, мугорыз корт вень но шуккем потэ. Шумпотоно солы, мар тынад пыр визь тырыны капка дорын ортчиз. Но, инты, котькытын мина тэтча, ортчоз-ветлӥсьёс кык пала-тӥ люкет ».
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар соосын луиз: лэсьтон, вамыш движение вайыса, выльысь пуштоз, омыре тэтчаса ih но, городын кулон ыстӥсь направлениез вань.
  
  
  «Тон одно ик троссэ ыштӥм татын дышетскисьёс», - адӟи мон. Хоук йырзэ шоназ. «Дыръя мынам одӥг. Копак уг тэтча минаос тыремын, мон огшоры вераны турттӥсько адямилэсь перелезать пыр но борддоре ӧвӧл. Кызьы тӥ тодӥськоды-а, Ник, умойзэ йӧназ уг пыр-поч огшоры борддоръёсты утьыны юрттэ.
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Озьыен, тон туннэ туж умой потэ. Та мон телевизор учкыны ».
  
  
  Та юртын улӥз. Котькытын эсэпез луыны кулэ, озьы кышкатэк телевизионной монитор юртын.
  
  
  «Умой-а, мар тон часовой виыны уг», - шуо Хоук.
  
  
  "Мар ке, соос пото?"
  
  
  «Мон дугдӥ ке тонэ, Шенӟыны. Капка дорын громкоговоритель вал, паськыт шаермы но соосты дырыз дыръя, пе, тон доры радэ.
  
  
  "Тон оскод-а талы."
  
  
  Хоук гырнадёр шонтӥзы но, мон тодӥсько, мар со правоеным.
  
  
  «Умой, тон татын али», - шуиз со. "Сётэм ужез борды кутскиз."
  
  
  Со вие кадь, ачимлыксэ сое адӟоз, солы, валаськод-а, мар-а та куара сётон-голосование потыны кулэ. Со, тод, мар-о мон ӵектӥзы Вестбуш Хоук шутэтскон инты луоз.
  
  
  Вероника султӥз. Солы луыса чалбарлык костюмзэ, йырсизэ вылын соиз йырберзэ шиньон люканы луэ, со адӟиллям но - ну, шуыны луоз, куать арзэ кӧня ке бадӟымгес. Со син шоры уг учкы мон, адӟи мон со но солэн бамаз горд виштыосыз.
  
  
  Душес номыр уг шуо, дыр комнатазы ӧвӧл со пыр потэ. Собере со азьлань ку креслоос мыкырскыса, гырпум ки вылазы понӥз но ӵош выжы котыртӥ.
  
  
  "Кин ке-ын Вестбуша тодӥсько, кин тон, Ник?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Нокин но. Уолтон ник монэ ӧтизы. Одӥг гинэ адямиосын, кудъёсыныз вераськиськод, соин ӵош - Вероника сяна - со кунян ваён бармен. Та сярысь юай, со мыным одӥг пол, эмуос но со та нимыныз нимаськыны но шуиськом, инвестициосъя калыккуспо маин выриз ».
  
  
  "Умой-а. Та ним тӥледлы cay doublé кутыны быгатэм ».
  
  
  Дубль со сярысь ноку но ӧд кылылы-Кей.
  
  
  «Талэн кузэз багамы пичи шормуӵын», - валэктыны Хоук. «Азинто копак одӥг - вуж ним но выль отын луоз отель, татын со даурлэн кутсконысьтыз луэ. Выж вылаз пуктыса, кунокуае но эшшо трос мукет шормуӵ, огазе шормуӵе ».
  
  
  Сое витё, соос азьланьтӥськозы шуыса. Но, огшоры кадь, со выжтӥз мукет тема борды.
  
  
  «Мон тон понна, та ужрадэз дасясьёслы, кӧня кулэ вал мыным малы ке шуоно ас котыраз зӥбиськод, Ник».
  
  
  "Мед.' - Мон кема ax тырмыт агентам луоз шуыса, солы уг паймо, мар лэсьтэмын режиссёр. Ми ум луэ ЦРУ, ФБР ми но, тон но мон гинэ ӧй быгаты шуыса нимаз,-солэн шоро-куспо. Мон тэк улыны, пичи спецагент группаез, лэсьты, нокинлы но ноку но уг правительстволэн малпа шуыса, нош Хок уж нуизы. Ачимлык-ын джорджтаун малпалозы бускельёсмы, - а мар-а со малоизвестный фондлэн президентэз.
  
  
  «Азьвыл вань, - шуиз со, - со сярысь бутылка ӵоксэтсэ султыса, кузь йырси медаз тупа егит мурт. Вероника, мон шуо-а, мар - «визьтэмъяськонэз чебер» меӵак тон тодматскыны луоз ».
  
  
  Пальпотыса лыктоз. "Умой.'
  
  
  «Собере нош та изкар кылдэмын проблема шедьтыны. Та нетолько луэ, шонер-а? Нош тон тазэ лэсьтод. Мон керетыны вал, Ник.
  
  
  Соос шоры учкыса, соид, со мыным тазьы вераны уг луы.
  
  
  «Умой, умой», - дыртыса Хоук азинтыны. «Тон тест кык ортчыса, али но кыдёке мынэ. Дабла-Кей, Ник. Ингерсолл Греходить Но.
  
  
  Та гуньдытэмын вал. Грэди Ингерсолл вал, дыр, самой узыр адями дунне вылын миллиардеръёс арлы быдэ ог витьтон, кин арлэн пумаз шталь затворник.
  
  
  Соосты витьыса, кыдёке хоук дыре вырӟиз.
  
  
  - Ингерсолл Грэди, - Хоук прогудеть, папказэ кадь лыдӟи, соос азьын номыр но ӧз ке но луэ, - ачимлыксэ арлыдыз витьтон сизьым, тямыс, вить дюйм фут, ог фунт номер. Куать мурт выжы, основной кинозвезда-ын. Атай ачиз лэсьтыны быгатэ лэсьтӥськонъя компаниос пырисько, соос пумен со кылдэмын 1930-тӥ арын. Чурыт кылзэс веразы, спекулянтъёс. Ачимлык судоходный компаниен ӵош калыклы уж вань-а, униформазы потӥз, тысь возён кенос, мувӧй - инмар, та адями фильм но производство вылын уксё потто. Кыкетӥ мировой война кутскон бомбардировщикъёс пилотируемой дыр, вал вылэ кык пол германиен вакчи, одӥг пол бызьылӥ, кык пол кутсконаз но пумаз кыкетӥ луэм ож понна колодник лагерьёсы интыяны. Сое возьматӥз туннэ трос инвесторъёсты " юнда - инвесторъёс таза, трос учыре возьматоз шуыса, солэсь маин тунсыкъясько доминировать ».
  
  
  Соиз-таиз вань, со берлань кошкыны сярысь тодӥзы, ёросын кӧня ке ар ингерсолле кыдёкын... греходить Нью-Мексико - историын туж тодмо палэнскы. Та нуналэ нокин ӧз адӟы, ачимлыксэ, ачимлыксэ поттон понна «дворцовый возьмаськись» кезьыт пиосмуртъёс пӧлысь, кудӥз шонер дуннеысь одӥг герӟет луизы педпал ачимлыксэ.
  
  
  «Инвестициосъя берпуметӥ ачимлыксэ, - азьланьтэ Душес, - ultimate аэрокосмический dynamics фирмаын вал. Акция Ингерсолл пертчыны быгато, соин ик солэсь йыр. Но-та понна Ник, йырйи гижыме но Тӧдьы Пентагон корка ».
  
  
  "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  Хоук пеймытомоз, пальпотэ. «Доры лыктоно ке, власть ingersoll компание, выль ракета системаосъя пыро самой сложной dynamics наведение ultimate штрих-тӥ куке-соку изобретать. Вакчияк вераса, ракетаосын но озьы ик со бадӟым курсысь сюрес вылын эскерыны быгатыны палан улӥ корректировать кароно, тае лэсьтоно, малы пилот быгатоз-адями; соосты шараяны быгато ракета-асьсэлэсь утиськон амалъёссэс, сое но ыбозы-тӥ перехватчик. Нош азинсконъёсыз пусъемын луыны кулэ сое, мае быгатӥськод эффект азьвыл ракета лэсьтон пуктоно, ыбылоно, собере нош меретъёс но второстепенной третичный яке-тӥ лобо ».
  
  
  «Мукет кылъёсын-а, - шуисько мон, - штука ваньзэ та ужъёсты лэсьтоно луэ, адями мар быгатоз-пилот».
  
  
  'Азьланяз но. Та быгатонлыкъёссэс куинетӥ, ачимлыксэ бесценный со лэсьтыны вырисько. Нуналэ сярысь трос верало мон тубан - россиысь кӧня пол ми вуштоно яке китай мутусэз быгатоз, со сярысь, вушты кӧня пол со монэ мутусэз быгатэ. Нош ядерной боеголовка вить яке куать кулэлыкез ӧвӧл ни аналтэм интыян та одӥгез, нош со понна; быдэсты аслэсьтыз миссизэ нырысетӥ гинэ кадь, оло мукет мугъёсын мукет нацеливаться. Озьыен, асьмелы возьматыны быгатӥмы, мар луоз азьланяз та инты ляб возьматэмын наведение система кужым ».
  
  
  Соос, мазэ веранэз, та асьсэды возьматыны быгато. Советской союз но ядерной кужыммес огазеяны гинэ штат киулазы, тупаса улон понна тросэз быдтӥ, но котькуд азинскем странаосын ultimate dynamics интыян лэземын умеренно - сыӵе, кызьы китайын - суреда ядерной вуыкуз, со пичи ке но ядерной энергия киулазы люкетэз гинэ. ракета лыдзы.
  
  
  Мултэссэ вератэк, верантэм кышкай-а, мар-ысь но чурыт ужрад быдэсак возьматэмез чаклан-контролироваться интыян. Али дыре со нимаське «Дрикоппер», чылкак ӧд ышты шуыса нимыз ».
  
  
  «Мон понӥ, сэрен, та кымачауланы Ингерсолл причастность Вашингтон доры».
  
  
  'Зэмзэ. Грэди Ингерсолл выжиз дубль-аре ӧжыт берлань кей. Островок улэ, ачимлыксэ одӥг компания ih но азинтӥське. Вуж ингерсолл гостиницаын улыны, кудъёсыз сярысь со шуэ... - ӝӧк доры лыктӥз но аспӧртэмлыко старомодный Хоук дугдӥз. Со зӧк конверт но басьто мутусэз свернутый курень, собере мон доры картаосты но ӝӧк поманить укшатон. Кык паськыт формаез коже кокырес островок пекляез басьтӥз, ог-огзы доры берыктэ. Одӥг лэсьтӥськон уж вылын адӟиськыны шормуӵ котырын аэрофотоснимок кык вал, сое, мон шуысал хоук кадь, Кышкыт суд нимаськись шормуӵе. Мукет нуналаз, Арняе нимаське Шормуӵ, паськыт комплексын гостиничный бассейн сылэ, корт но гольфен бусыос тенннс понна. Вӧзаз бассейн, ӧжыт гинэ тодмет пыр но ӵем растительность мукет пальмаос, котырес юрт вӧзын эшшо одӥг набросок лагуна луэ.
  
  
  «Гостиница та« Дублон », - шуиз варыш, структуразыя умойгеслушкем арес вылын возьматэ. «Ож тӥрлыкез утёнъя но борддоръёс мукетэсь люкетъёслэсь висъяны, со огшоры электронной шормуӵ оборудованиеныз но оборудовать карыны. Та борддоръёс сьӧры ингерсолл бырем бере Дубль йылозяз-Кей но уг поты ни ».
  
  
  "Кин ке куке но пушкын луиз ке?"
  
  
  «Пыр ми доры вуозы та минутэ. Валтӥсь шуыса, нокинэ уг адӟы, ваньды тае адӟиды дыр ингерсолла понна, группаын сяна ачимлыксэ юрттэ. Таос понна эшшо одӥг муг но сюлэмшугъяськонъёссы ».
  
  
  Юан ачимлыксэ соосты ӧз виылэ.
  
  
  «Ар понна берпуметӥез, - азьланьтэ Душес, - огзы бӧрсьы мукетыз ачимлыксэ воштӥськыны юрттэ. Ньыльдон витьтон юрттӥсез луыса азьвыл вань, основной пиосмуртъёс, кудъёсыз интызэс эскерыны ингерсолла фирмаен кивалтэ. Нош трос ӧвӧл. Ih куать кузя вияз сётозы, вань-а егит, вылды, кызь ар ӵоже, кузь йырси. Одӥгез соос котырын - а-нылкышнолэн. Кылем со, чеберае. Мынектӥ ас эрказ лэзьыны босс но сое азинтэмзы.
  
  
  «Американец адӟиськизы соос вань ке, паспортлы латинской америкаысь но европаысь, кӧня солы луоз странамес. Мар дыръя уг удалты мыным-а мар-а-со пуктэмын ке но, нош, мукет ласянь, со ужрадъёс сярысь ӧжыт ».
  
  
  Конверт кыскыны потӥ но мыным векчи котыр курень хок полдюжины папка. Туспуктэм вылын но со ужъёслы 18 ih сфокусироваться 24 x лисъяса. Ог вылэ ог вить кузя егит адямилы укша - одӥг йырсиез но пеймыт ньыль блондинкаос, - эффектно темноволосый но чебергес нылкышноос. Пумлэн пумаз энтузиазм сотэк со шуиз: «малпасько, валалоз-а со, маин ваньмыз доры мынэ. Тынад потэ-а шуыса, эскеро та адями ».
  
  
  «Эшшо но тросгес, малы та. Егитъёс та адямиос - милемлы ih нимаське «шестерка интимный» - одӥгез, кин шонер Ингерсолл вал контактысь. Э, уката но трос лэсьтылӥзы, сое асьмеос ялан пӧртэм компанилэн директорез жингыртэ яке соиз зэм, но палэнысь адӟыса, ачимлыксэ...
  
  
  - Нош мар верасалыд тон гинэ... -
  
  
  Хоук киын ӝутэменызы. 'Шыпыт. Кузё кӧня ке толэзьлэн берпуметӥ ингерсолл малпамтэ мылкыдо луэмез понна. Та но быгатӥськод-а тон шуыны. Кунян ваён вӧзаз туж трос егит адямиос cay doubloon doublé дугдӥз, соин егитъёсты кыскыны туж лапег понна тарифъёс, кызьы со сое нимало. Группа ингерсолла люкетэз бырйыны юрттоз шуыса, yahoo пуш борддоръёсыз вылэ ӧтизы ih, кудӥз якобы э-э ... эн люкеты. Куноос марихуана гашиш но умой сётӥмы, музыкая юон но, нош ик пылаське яра лагуна. Тон асьсэды возьматыны быгато-а, мар-а та луоз котырын. Куараос но кульминациез вуылӥ: сцена вылын дырын-дырын вуылӥз Ингерсолл. Балконын сылӥсь зӧк пияла висъетъёс понна со ас выжыоссэ, асьмеос доры куное берытске громкоговоритель пыр - котыр одӥг но люкетсэ бырйымтэ нылъёс, со доры ачимлыксэ мед адӟысал ».
  
  
  Честно шуысал, мыным та визьмо адӟиське. Пумлэн пумаз, сое возьматоно луоз, - серекъя пиосмуртлэсь сыӵе потэ уксёды шуыса, но со озьы шуиз.
  
  
  «Ингерсолл Греходить гинэ ӧз».
  
  
  Луоно-а сое тупатыны скептически. Пиосмуртэн, кусыпъёсыз юн тодмо луо кӧня куать бызьылыны но, егит нылъёслы но воргорон ӧз быръе понна yahoo питыртӥз.
  
  
  «Нош Ингерсолл, - валэктэ Хок, - адямилэн котьку но луоз, туж лушкем. Ваньмыз, мар со лэсьтӥз, егит арын, максимально карыны чакламын вал; со шара ӧз поттылы, но, одно ик, интыськем публичной уг лэсьты ».
  
  
  Со вие. - 'Пересьмон?'
  
  
  «Кытчы, но осконтэм. Пумлэн пумаз, пересьёслы со уг но сыӵе wouldnt.
  
  
  Со, малпасько, марлы куара октӥз нотка утёнъя кутыны, та чотын ачимлыксэ но ӧз берыкты.
  
  
  "Соку тон кызьы малпаськод, мар та?"
  
  
  Учкы ай мон шоры йырзэ, киоссэ, кык пукон вылэ пыкиськыса. «Мар ке но луиз греходить ингерсолла йырыз-со зэм, адямиосты та уг ке Ингерсолл Греходить».
  
  
  Ма со азьвыл малы ке шуоно, кема ву чал-чал. «Мон но тӥледлы верало, ма ачимлыксэ адӟыны».
  
  
  «Гинэ но уг-а возьмато, та егит адямиос интимный шестерка улвайёслэсь, мае тон тодӥськод, мар сярысь Ингерсолла али ке но ».
  
  
  Со шонтэ. "Нош мар насчет нылъёс, кин быръе соосты?"
  
  
  «Макем мыным тодмо, сизьым ih луэ. Соку вань ӟечсэ кельтоно, сотэк одӥг собере шормуӵ выл-тӥ ... самолётъёс ... ингерсолл поттон. Хиппиослэн коммуназы мексика одӥг ассэ шедьтэ. Солы кыл сётозы шуыса, но мар со сётӥз, дас сюрс доллар гинэ вераськыны ингерсолл эй, кезьытын пукыса азьвыл со самолёт.
  
  
  Со присвистывать. «Вераськон понна дас сюрс».
  
  
  Кырыж Хоук пальпотэ. "Но, дыр, чус улэ".
  
  
  «Кызьы нош насчет Ингерсолла звонок? Ачимлык ӟеч тодэ, адямиос со вераськыны?
  
  
  Босс мон нахмуриваться. "Мед. Ачимлыксэ, трос тодэ. - Нокинлы но эн оскы потэ-а, мар-жуг - алданчи. Телефон куара монэ пытьыысь гинэ басьтӥськом удалтэмын, но... ну, та осконтэм вал ».
  
  
  «Мон малпасько, распечатка приемлемый идентификаторлэн голосовой туж луоз».
  
  
  "Эн, тазьы чылкак. Кӧня ке ар талэсь азьло ми дорын луэм книгаосты свидетельский комитетлэн возьматэмез ингерсолл конгрессы азьын, та куараослэсь но, лэся, куаразэс недавний лэся. Но пӧртэмлыкез луэ. Кутскон понна радиотелефон шормуӵ вылын, тужгес асьык котьку но ӧвӧл ».
  
  
  'Туж но вылъёсыз ужъёс. Тон соку потӥд, мед тодозы соос, зэмзэ ке та адями Ингерсолл, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  «Одӥг та вие. Ма веранэз, со самозванецъёслы луыса быгатэ ке, кулэ-а тыныд озьы эскерыса, ма луэм, али Ингерсолл. Котькыӵе учырысь тонэ-мараны кулэ, кин самой делле люкетаз «шестерка интимный», солы гур вылын но быгатонлыкъёссэ ih кыӵе ингерсолл кадь ».
  
  
  - Кызьы тӥ малпаськоды, кыӵе луыны быгатэ ке, со кусыпъёссэс но Трехголовый?
  
  
  «Мон тае уг тоды на. Сыӵе луонлык али но уло, соосты кулэ, мон одно-мараны ».
  
  
  «Мон, шуом, шонер опробовать учкон луэ».
  
  
  "Мед. - Ысь обороная министр Ингерсолл герӟаськемын дауртэмзэ адӟыса, арняяз одӥг дубль, кык берлань лобыны президентэз матын но визь-кенеш сётэ, котыр-Кей. Яке пумитазы вера, нош со ih ингерсолл басьтӥз. Со граждан частной, Ник, ачимлыксэ куштыса кельтыны косо правительстволэн но ватӥськон-пегӟон уг быгаты ».
  
  
  «Мон понӥ, соин нокыӵе кусыпъёсмы ӧй вал миллиард ачимлыксэ доры», - шуи мон саркастически.
  
  
  «Мон уг быгатонлыкме таос вылын. Тон аслэсьтыд уждэ тодӥськод. Деталь кӧня луэ на, сое эскерыны кулэ, собере тӥ нош кошкиллям лымшор пала. Йылозяз Ингерсолла, Ник. Тодӥськоды-а, мар мыным кулэ тодыны ».
  
  
  - Нош та отрицательно ке? Та думылысал ке Трехголовый?
  
  
  - Соку со дугдэ. Усмотрение-ын.
  
  
  'Котькыӵе учырын?'
  
  
  Хоук шонтӥ. «Уг лэзьы мон отчы ax killmaster рангысь агент гинэ со понна, мед кӧня ке юан бӧрсьы».
  
  
  - Озь мар мон, мон со шекланыса; задание огшоры гинэ потӥз ке, огшоры уд шуы - кӧня ке пол кутскыса со вал кыкетӥ нуналаз понна но, со йӧн-йӧн янгышаз ке лэзе пумкыл.
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Ӧжыт индылон куинь час басьтӥ, уйшор но уг луы на, соос кошкем бере особняк. Мон но мынам мынямелы возьмало часовойёс востэмак куас вылэ, урдэм гауптвахталы доры. Отын со кунокуаын азьын извиниться кариськоно, но со уг шталь; соос тодо, мар витё ачимлыксэ, та но бадӟымез луэ, - шуиз со кезьыт быгатэ.
  
  
  Со нош ик адӟе вероника отъезд азьын возьматэмын, нош со ӧз кылды. Дыр, озьы умойгес луоз. Табере со тодэ, мар со машина вылтусаз омела, вылын букосъёс та гурезь йылэ, солы сотэк но быгато, яке базарысь ee неповиновение усьтӥсько - со мон кабыл басьтэ, со кыӵе ке план собере, кызьы миссия секретной тунсыкъяськонъёссы.
  
  
  Уйёсты со изьытэк, со ӧжытгес. Ке, соку мон мукет палаз интыяськемын отель номер, холлын палэнын, гитараен со бызгетэм кылыны, куараосты шальтрам келязы. Соин, куазь сактон азьын, султо, дӥсяськем но люкам арбериосынызы. Уд мычиськем бере сое валэктон.
  
  
  Пичи туп, машиналэн багажниказ вал мон, но кызьы шуиз Хоук. Ӝыт азьло ми вераськиськом бере, мыным потэ ачимлыксэ одӥгез агент пыр. Сое сюдыны-вордыны, кӧня арбериосты, нимысьтыз лэсьтэм ax отдел трослыксы, кудаз кушето пайдаё луэ быгаты ситуациез. Кулэ луоз, ужась отделэ эсэпласа потребоваться Стюарт амал, инструмент понна пыӵал-тӥрлык но малпало, яке соосты ватоно луэ ке-а купальникъёсын сандали вал, но, котьку сямен, та солэн удалтӥз.
  
  
  Потребоваться кык арня мон, майами дорозь мед вуоз, сое лэсьтом вань луонозэ, ас передвижение ӝегато шуыса. Соос задание хоука ворсаськиз, ӵемгес туш будэтыны вылысь, со доры лыдыны кутскиз чертовски витетӥ нуналзэ но, мыйыко но, со кыле. Бакенбардэз ӝоген мон будо ини, со но тодӥське, мар луоз арня пумын кык туш мон дорам, аслэсьтым представитель луыны кулэ гажась выри понна рок-н-сцена.
  
  
  Уолтон нокинлы луоз со, кӧня ке менеджер рок-группа. Мон понна группа быръе хок, куинь, кык, Азия но Африка али дыре соослы котыр-тӥ гастролировать кариз, Кун нимзэ департамент. Мукет группаысь огдырлы лэзьялэ вал, отпуск басьтыса но со вылэ дубль луыны кулэ-Кей, дыр реорганизовываться группа. Сюрес вылын-тӥ лымшор - оглом вашингтон палэнскыны - со ӝыт самой etkileşimli бар потэ, шедьтыны сое быгатомы, шудон автоматъёс интые комбо кылзыны но, музыкаын но, омыре выйи. Магазинэ-а пыракум, со часын крезьгур, бренд ӵыпемын, быдэсъясь но ним возиське.
  
  
  Со доры, дыр, сое йылозяз Джексонвилля, мыным потэ, нош мар сярысь мон сомында тодӥ туала гуръёсын но лыдӟе, кӧня шоро-куспо шӧгыльна. Мон будӥ мыйык, подстригаться кулэ вал мон но. Идеально. Лэсьтоно луиз мыным берпуметӥ котырсконъёс, самолётэ пукси но нырысьсэ вылэ майамие шуыса. Та дырлы куд-ог асьсэды эскерыны хоук, кезьыт рискнуть азьло малпасько. Ӵапак соос вылын нырысьсэ лобонэз кожйыл трехголовый испытательный кеннеди сӧзнэтэз дасяз, ny, кык но милемыз шӧдо, ми трос-а мар-а кулэ луись информациез басьтыны ӟеч сяме ошмес кадь.
  
  
  Со дыре ӵапак вуиз нас юртын валтӥсь комплексэ, экскурсиен борды итӥськиз шуыса. Сайкыт но югыт коридоре люкаськылӥзы пумитанни мон пыр ортчиз. Мон та виын охранниксэс формаен дугдӥз.
  
  
  «Монэ куштӥд, сэре», - шуиз со.
  
  
  Со оглядеться, мукет группаосын но кӧня ке люкетэз кадь. "Мед-а?'
  
  
  "Форд лыз тӥледлы нулло?" Лыдӟоно номерной солэн тодметъёсыз.
  
  
  «Бен, та мынам».
  
  
  «Кышкано-а, кӧня машинаеныды тӥ заблокировать на. Признательный луод монэн, тон ке воштыны, ачимлыксэ ».
  
  
  «Басьтон вуриськись», - прорычать мон. «Куке отын со припарковываться, мукет машинаос ӧй вал».
  
  
  - Кышкасько-а, мар-а луэ, сэрен. Тон пумит ке уг.' Та курон чылкак ӧвӧл.
  
  
  'Каргам! Ӟеч.' Коридор кузя вамыштӥ берен гулкий со лек. Мон понна вылтуслэн группа туристической охранниксэс ватэм бере, мон сое китӥз кутӥ. Мон син куспын дугдэм, оглядеться. Нокин медаз адӟы вал.
  
  
  «Татчы ми, сэре», - шуиз со уважительный сётэмын, соин, лэся, йырам мур нас доры кутэмын вал.
  
  
  Ручкатэк-адске, со ӧссэ усьтыны-ошмес, выйтись ӝуштыса вал со выре. Лапег но кузь коридор кузя ӝог-а мон ортчиз. Мукет нуналъёсы татын но отын вал, ваньмы ӵош лыдпусъёс но буква, нош мукет сотэк опознавательный символ. Монэ нокин ӧз адӟы, со кӧня ке сэрегын кожыса, андан тубатъёстӥ васькыса, вуи на эшшо кык нунал ортчыса, сое пытсало но, мар борддорез пельтэм кадь адӟисько.
  
  
  Пурысь борддоръёслэсь сьӧд чилясь катаосылы юдэсъёс улӥ охранниксэс плинтусы нырынызы донгисько. Соку со номыре но уг поты, кӧня ке чусын пыр но борддоре вань пуромем пытсаськиз, укноос кылдыто, тырмыт-а, бадӟым-а со мед луоз, со пыр проскальзывать. Тыбыр борддор сьӧры мон шонскем, одӥг комнатаын ӝӧк вылысьтыз пичи кылем со жингыр но, кык пуконэз но бадӟымгес синучкон, палдурес вал со луыны кулэ. Пырон ӧс вӧзын лу синучкон; сое чидатэк возьмало, со усьтӥськысал ке.
  
  
  "Мистер Картер?" юало бестелесный куара.
  
  
  "Мед.'
  
  
  «Ӝамдэ, пожалуйста».
  
  
  Со, синучконысь мыньпотыса, киыныз шонаса но уг малпало. Асьсэды йӧн-йӧн саклык космической склонный та быгатонлык мыным уг быгаты винить ih. Ма со умой-умой чаклано вал.
  
  
  Ёросысь минут ортчыса, ӧс усьтӥськиз, тӧдьы халатъёсын кык но каб тенннс безупречный туфли но пырыны, ачиз азе пукон безупречный андан донгаса, больницаын-соосты адӟыса солэсь люкетэз ортчиз.
  
  
  «Тон чиньы асьсэлы кулэзэ басьтӥзы распечатка, сэре», - шуэм бере, кыкысьтыз покчи. Соос вылын мон куамын одӥг котыр уг адскы, кык но очки луэ. Ih но кузь йырсиез - ӵышкемын вал дас ар талэсь азьло ежик ih - целеустремленность ih уг кулэсты. Чиньыосыз бумага вылын ожмасько но, со мыным ih чернить укшатон. Котыраз солэн одӥг пуконэз усе собере, ящикъёсы усиз мон кыкетӥ набор понна чиньыысь но документъёс ӵошатыса распечатка, собере шонтӥ.
  
  
  Юаз со. - "Чиньы пытьыосты технологической институтын курсъёс массачусетский куштон тон доры вуизы?"
  
  
  «Технологической институт Калифорнийский", сэре», - бадӟым ответ. «Ӧвӧл, но ми, кык академиын дышетски ФБР». Слабит пальпотэ со.
  
  
  Паймисько солэн ассэ возьматэ. "Татын ваньмыз озьы лэсьтӥське?"
  
  
  «Татчы, сэре». Со усьтэм ӧс шоры возьматӥзы. «Эйверь Доктор витисько тонэ».
  
  
  Та нуналъёсы коридорын усьтэмын вал; пиосмуртлэн но, кышномуртлэн но пичи тӧдьы халатме вылам кӧня ке офисэ чертёжъёсын-кыдо технической мыкырске книга, мукет пичи группаысен ик вераськыны, уравнениосты классной доска вылэ гожтэ мелэн. Коридорын милемыз комнаталэн ӧс усьтӥськиз но, кабинетэ но пумаз пумитан понна мон кык пол кык полэс косон келямын. Бадӟым ӝӧк сьӧрын милемыз пиосмуртъёс ӧжытгес эскорт лэся, йыркобыез вакчи йырсиосыз пурысьталляны ке пыжем ачимлыксэ сайялозы гинэ. «Пыриз-а, мистер Картер», - шуиз со, султыны. Соос монэ возьмало, ку вож креслоос вылэ.
  
  
  «Понэ, тон доктор Эйверь. Но тӥ администраторъёс яке на-а? Сое пальпоттыны ке, юало, нош со ответ уг сёто.
  
  
  «Асьме дорын ӧжыт-а дыр, мистер Картер. Кутскиз?'
  
  
  Вань тодаз подробностьёс ӧвӧл смысл, кудзэ со мон вуоно часъёс ӵоже вераны. Трос луэмзы сярысь но веразы картографирование спутниковый координат, компьютер сярысь, компас, быдэсъясь но стабилизаторъёс механизмъёсты, выдвижной планёр сярысь но датчикъёс, нош озьы киултон утиськон системаез сярысь. Со яке та уката но тросгес луозы, хоук мон шуисько, мар-а, сокем умой-умой но, ма со дырзэ быдтэ со эйвери, шӧдӥсько, мар ке асьмеос люкам арес трехголовый система ӧйлась. Ма, быгатӥськомы-а, чик ӧвӧл.
  
  
  Эйвери, тыдӟыны, нош солэн идеяез придерживаться; кузэн ачимлыксэ нодтэм луэмме ӧжыт ке но. «Огшоры вераса, мистер Картер, шоры учкыса проект « Трехголовый » тазьы: пыр ми ракетаосты лэзизы батареямы вылын арлингтон миниатюрный потомак Вашингтон, колумбия округысь. Дозволительный, ньыльзэ со вылаз тӧдьы корка котырез мертаса, валтӥсь ужпум-ас. Мемориаллы джефферсон ӟечлыкен ориентировать кутыны, котькуд пырись разведкае ракетаослы кулэ корректив телекамераос. Ракета противоракетной кыжмылыны; оло, мон утиськон системаез озьы ке но, мон одӥг яке кык ракета шуккемын вал. Милям луонлыкъёсмы та лыдэ басьтыны кулэ, со пичи гинэ, луыло ке сыӵе атакае ӧдъяз. Нырысетӥ мон быдтӥ тушмонэз вис кари ке, мон понна ке но, ваньзэ йылпумъяса. Мед-а?'
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  "Умой-а.Дозволительный, нырысетӥ ракета, тӧдьы корка вылаз мертаз, - со шонер йӧттонын. Нош соку мукет ужпум ракета погыртӥз сое кулэ ӧвӧл. Датчикъёс регистрировать шукконо, собере нош компьютерный активировать механизмъёсын. Меретъёс наведение запрограммировать кыкетӥзэ радъясько. Приводэн аслэсьтыз ужзэ быдэстӥз, гылӟыса усиз нискылско подъёмной бурд йылэтон понна кужым но, ракетаос асьмеос урдыса, шуоно, кунокуаын яке урамын дас ньылетӥ вузкарон hilton ёрос. Сое валаськод-а?
  
  
  'Озьы ик малпай со. Мукет кылын вераса, ядерной ож валтӥсь меретэз-ын тотальный кулэ, монэ погыртысал ке, соку луэ кӧня ке ракета лэзёз. Шедиз ке, нырысетӥез но, кыкетӥез-быдтыны кулэ ӧвӧл мыным ».
  
  
  'Зэмзэ.'
  
  
  Эмуос час потребоваться шуыса, верасько сое, мае мон тодӥсько ни. «Кызьы нош ассэ насчет система, Эйверь доктор? Макем бадӟым-а со?
  
  
  «Мон тӥледлы возьмато уг быгато. Ми юаським та вылын ӧвӧл ».
  
  
  'Сюлэмо ӧвӧл. Нош макем трос-а со? Со луэ меда лушказ?
  
  
  "Номыр кадь но." Вань выросъёсыз комплексын ачимлыксэ музъем басьтэмын, мукет люкетсэ вандэм база. «Ужрад эскериськон сярысь вунэтоно; со оске, ма со безупречный. Сарказмзэ, мон соослы уг вала. "Шайтан штука макем бадӟым та?"
  
  
  Мар гинэ долларен тыро ... "Driekopper" - со компьютер. Солэн быдӟалаез сложной ценымногие ачим, мар вань, мар луоз туннэ нуналлы вылэ лэсьтыны ».
  
  
  "Таос возьмато?" - мон ыргетэ.
  
  
  «Ой быгатысалды-а ... вал, огшоры двигатель автомобиль ӵош быдӟалаез». Солэн ки котыраз возьмало куб метр.
  
  
  «Мар понна ӧсэз нокин озьы уг быгаты, соин ӵош потӥськом».
  
  
  'Я.'
  
  
  "Умой-а. Интыян кин тодэ на та сярысь? »
  
  
  "Туж ӧжыт адями. Персонал мон, дас сизьым муртэ, со котыр ваньзэ допуск басьтӥ. Тӧдьы коркаосы, ужъюртъёсы но мукет вылӥ командованилэн военной правительственной ».
  
  
  "Нош Ultimate Dynamics?"
  
  
  «Ӧжыт ке но, вань, кин ужа Driekopper, алигес мыным ӵош ужась составаз пыре».
  
  
  'Арес?'
  
  
  «Мон котырысь адямиен кык группа гинэ уг ужа. Куд-ог дыръя учко котыраз солэн одӥг авиакатастрофа быриз. Мукетыз - исполнительной директорез фирмазы ».
  
  
  "Мае возьмано, мар со ингерсолла грэди сётске-а?"
  
  
  "Тазьы мон малпасько."
  
  
  «Нош та а, мар-а Ингерсолл курсын».
  
  
  Паймем Эйвери адӟисько. «Тон, одно ик, уг малпаськы, кин ке мактал... Ингерсолла» Эмуос фразаосты быдтэмын луыны кулэ ӧвӧл, валамон, подтекст эмуос мыным уг кельшы, со уг но тоды, мар-а со лэсьтэмын.
  
  
  «Мон кылӥ, тон мар лэсьтэмын driekopper испытательный ӝоггес лобон».
  
  
  "Мед. Вуоно арняяз. Шонер-а дырыз дыръя уг тупа. Ужасьёс сярысь системаен гинэ тодӥськы-а мон, сое тырисьёсты адӟыса ракетаослы детальёс но вань ».
  
  
  «Шанс вань на, таяз но зарезь судноос пыриськылӥзы кунгожсьӧр штука вылавливать-а мар-а?»
  
  
  «Шанс номыр. Ӵапак отын ракетаослы пуксиз ке ӧд, кытын со запрограммировать, со самоуничтожаться ».
  
  
  Адӟиськод-а, мар ватонэз, со номыр лэсьтыны уг быгаты ни та кондиционер ӵош, соин ик соослы тау карыны Эйверь ачимлыксэ кельто. Возь выл мертэтъёсыз кожйыл кеннеди, мон уг тунсыкъяськыто ny, со но тодэ, мар адями, та пыриськемезлэсь, лэсьты ваньзэ, марлы кужымед ih-ын. Монэ но ӧтиз дораз та пумысен сюлэмшугзэ но ачимлыксэ чертовский шестерка ингерсолла реплика оскытылӥзы.
  
  
  Оло, та ужпумъёс сярысь уд малпаськы ке, милям, соослэн, трос саклык мед висъялозы, со кӧня ке минут ортчыса, мар луоз. Телеэкранэ шоры учкыса, берен лэзиз милемды коридорын охранниксэс калыктэм. Дыр вань на-а асьмелэн кыниськизы сотэк опознавательный ручкатэк символэз ӧс сьӧрын, кузын супыльто азиатъёс куро шляпаен, сьӧд костюмен пыр ортчо но чыртызэс валтӥсь ӧсъёссэ фотоаппарат.
  
  
  Заколебаться соос, монэ адӟо ке но охранниксэс, собере супыльто азинтыны. Котыраз солэн одӥг дугдэ, небыт мед патрет интерьеръёсты; мукет палаз берыктысал ке, аслэсьтыз фотоаппаратсэ, со ымнырзэ шобыртоз кутскизы, собере мон ваньзэ вунэто оборудов. Эшшо туннэ котькытын но, кытчы мон мыно тон доры, тон японской фотоаппарат туристъёс адӟыны; сое йылозяз отын бере гинэ, со валалоз, мар та асьмемыз чик ӧз кельшы кык японец азиатъёс делле вылын.
  
  
  Лобӟон майамие ортчиз, шормуӵын-Нью-Провиденс вылэгес тэтчеммы уггес луы ни багамы кезьыт, ӧжыт ӧй вал, дыр, мед юоды, мон выйи кадь югыт-вож, зарезьлэн шормуӵаз пужъятэм луо. Инмез пилем вотсалляку кыньыръяса послеполуденный луоз, мар понна пеймыт-вож турынкуар потэ сьӧд арес, куке ас вылам аэропорт но поръяны, укноосаз зор 7271 тыроно.
  
  
  Пыр-ваён пумысен перрон доры пегӟон сераль вылтусаз урдыса, соин со нимаське, вокзал юртлэн. . Пуш оркестр шудӥз, ромамы дунтэк сётъязы бортпроводник юон но, кема возьмам мынэсьтым багажме. Таможня ужпум ӧй вал; разгар сезон усьтӥськоз туристической, оло, одӥгез витьтон быдэн чемодан. Нош тросэз получас потребоваться багажед-тыршись, вань котырын ӵошкыт-тӥ бушатэмез понна, сэрен, мадиськон мон понна со пыраклы кылёз. Ленталэн кузь конвейерный чемодан барыш сюбегесь, берпуметӥ аресъёс вал мыным. Чемоданэз мон кык вал, нош одӥгез - хьюго понна нимысьтыз вильгельмина но уретэмын. Со ачиз ожмаськон тӥрлыксэ нуллӥсь ӧвӧл ке, вамен гожъёсын, малы ке шуоно ӧй вал, одӥг арбериез ик котыр через, со быгатэ спецагент луы, таиз котьку уг сыло, но риск.
  
  
  Вӧзам ӝужыт пиосмурт костюмен сылэ вокзалын сьӧд куо нунал карнавал. Солэн гожъямъёсаз шедьыло пальмаос вӧзысь табличкаос «CAY DOUBLÉ - Air Taxi». Зоръёс дугдӥзы ке но, инбам-пурысь пилемъёс вал азьвыл но. Эшшо куинь адямиосты пальма сылэ ни улэ; кык пияшъёс ар но шоро-куспо-подростокысь гитараен, удалтымтэ йырсиен пельпум зуректонъёс но озь нылпи.
  
  
  "Бен, дружище?" сьӧд адями монэ ӟечкылалозы. "Тон Дабла-кей-а?"
  
  
  "Мед.'
  
  
  Со юа мон, кызьы ми ӧтёмы, нош списокысь сверяться. - Самолёт, мукет бусылэн пумаз. Лимузин татчы лыктод, тон мед нуоз.
  
  
  Со улсын ву шапыкъёс мон кекоръяськыны c пальма сылэ, тӧл благодарной, со ӵындэ кот небӟе. Пурысьтам пиосмурт сылэ тротуар пумаз свитеръёс пасё-вандыр мугоро, жоб тенннс туфлиен но брюки, вокзал юртлэн ӧс шоры учкиз шорам. Валамон ни бере, берло мар пассажиръёслы потӥз, сое кырмизы пельпумъёсыз, киосыз но ӝутыны кариським. Пеймыт-курень «кадиллак» тротуар вылэ потыса, ӧс усьтӥськиз, пиосмурт но пыриське.
  
  
  Озьы пурысьтам пиосмурт со шоры сак учкисько, мар вылез ӧз шӧдӥськы группа сылонниос, вылтусыз кадиллак дыръя ӧз ваты. Кыкез пиналы отын уло адями, ӝужыт но тӧдьы-суд, кудьыра-мусо, юн-ын дӥсялод сьӧд костюм, нош вӧзазы пукисьёслы со нылъёс, кудъёсыз арессы будэмъя вырыны луоз сыӵе ик, кызьы но пиосмурт. Пыд со огшоры чыртыозяз ворсамын луоз, тур дэрем, кулэ интыяз солэсь мугорзэ вань ӝикатыса, нош пеймыт-курень йырсиез кус пельпум эй ниспадать аресозь. Коллекциос весь пӧлысь ee бултаськыны гадьёсын, ымнырыз югыт но салкым соин но, лэся, кисьтаське.
  
  
  Нырысетӥ малпанъёсы мон улӥз-а яке хадиша д'арк, оло, Джоан Баэз; сыӵе выражениосты ымнырыз пиштэ нах оскемын вал дорын, выросъёсыз возе. Но та малпанэ ӝоген куштоно луизы, куке со вала, кык но мукет ёзъёс Анжел Раффлс шоры учкомы шуыса «шестерка Интимный».
  
  
  Со тырмыт Шестерка Интимный туспуктэмез эскерыса, мед тодозы ih соку, зэмзэ но висъяськизы нылыз гинэ. Вить кузя пиналъёс вал внешне сокем кельшы адямилэн, кызьы мон ӧй оскы вал, кыӵе та ним пар лыктоз. «Та мурт понна солэн пуштросэз ӧвӧл, - малпа со, со, малпасько, малы ми доры точка раффлс анджела отправной греходить ингерсолла луэ сюрес вылын.
  
  
  Со, нах шоры учкисько - учкисько но, со. Но огдыре сое мудрон луоз пальпотон бугыръяськон кышкало, асьсэос со доры притягивать пиосмурт кадь луо, номыре но уг лэсьто. Со но, та но тодо. Таӵе информациез, кудзэ мон сётыны Хоук, кызь вить эй вал, соин но, лэся нестареющий. Сое ишкалтыны нах учкемлэсь, кезьыт азьвыл вунэтэм-а, мар понна со татын. Шестидверный «мерседес» потӥзы тротуаръёс вылэ, багаж мытӥзы багажниказ пиосмурт но ӝутыны кутскизы. Мон гитараен шудон понна но таӵе пар нуыны-вайыны. Со куспын дугдытэк, нылыз шоры учкиз но липет пыр чилясь машина. Пальпотэ со ялан, ялан мон пала учкиз. Со учкиськод но, чутрак мукет пала зымылэ, мон дыр ӧз кошкы.
  
  
  Салонын интыяськиз, азьланьын-вӧл ньыльнамы «Лира Джет». Котыраз нокин но монэ номыр но ӧз вералля; кык пичиесь сюр-вай адӟиське, куймыр пияш. Азьланяз но ачиз ромен вайиз сьӧд пиосмурт ышиз-быриз. Но со нош ик ялэмын вуиз ке, кӧня минут ортчыса, кошкиськоды шуыса, малпаз со, ма отключаться кышномурт. Со сэм туж паймисько вал, нош, нюлыш-матын, жакетъёс зарни сӥньысэн шуккем лопшо брюки пыре но, со адӟыны компетентность чырткем, оскытыны выриз со.
  
  
  «Херридж ӧте монэ, - шуиз пилот мон, - соосты, оскиськом, тон Дабла умой дыръяд пот-Кей». Со, шӧдӥсько, ыше-быре шуыса ачимлыксэ акцентэн; усьтэмын эмуос всевозможный ролез шудыны луэ. Нёжтӥськись дыатэ вакчи но луиз, мон гинэ взлетный лобӟысал ке-мерттӥськон полоса, шунды пилем пыр. Укнояз со учкылэ но ньылонме лэсьтыны. Серро вылэ лобӟиз мынам-вож но ӝоггес вуоз сибыр нассау аэропортэ-а котыр территоризы. Шунды, лэся, буй-буй шукрес пиштэ вилла ih бассейнысь бадь, вож гуждор но, луонтэм чебер сад. Самолётэн лобӟи гавань город центраз лэзизы херридж кивалтӥз; люк мушкоез адӟиз-а со, пӧртэм буёло басмаосты, нош со бере но, ыргон арбериос лэсьто, соос вылэ марракеш рыноклэсь сингапур-озь ваньмыз вузаське. Ӝужыт кышномурт киос вылын лопыръяськись горд дэремъёсын но сьӧд куо гол шатровый бандана соид. Вакчи бурд вылын веттаса херридж йылэ, собере, мон лобӟы, лобӟы-шормуӵлэн уйпал люкетэз кожизы ке но, со тужгес но паськыт каре. Кӧня ке минут ортчыса, мон нош ик зарезь улэ вылэм.
  
  
  Кӧня со тӧдьы полосаез улӥынгес адӟыны, пыж ӝог выро-а, бер-кык полосаен кельто. Мон куд-ог дыръя ёросъёслэсь бере ӧз кыле пыжъёсын, но мон валай, мар солэн бурд подводной судноос луыны кулэ. Со курсамы ик вал, но мон, но милям вал шӧдонмы а, мар-а со пыж Грэди Ингерсолл. Мон шуысал, маиз солэн вал, флотын но, отчы берен уясьёс пӧлын но солэн юрттӥсез дубль ачимлык-нассау кейёс но.
  
  
  Нош собере потӥзы шормуӵе-эгызоос, кыӵеен со адӟе, вылысьтыз гурезь йылэ нуиз хоука тылобурдо лобӟемлы. Яркыт шунды югытын «Улӟизы», лэся, ворекъязы - бассейнъёс, гольфен понна бусые, лагуна борддорен котыртӥз, каланчае кунокуа тӧдьы чилясь - со вияз кадь «Кышкыт суд» озьы ик шим-шим адске, лэсьтӥськон площадкалы кадь котькытчы. Тыло лэсьтэмын вал бадӟым зиять луо но гу, басьтӥллям бетон куд-огез, мукетыз - кранысь но бульдозеръёс. Юртлэн каркасэз-одӥгез котыр омыр ӝутскиз андан, зэрпаллык вужерзы музъем вылэ сализ.
  
  
  Херридж чутрак кожо ке, мед лыктозы, адӟиськом шормуӵ кык выжъёс вискын кышномурт пуке. Дурын "Кышкыт суд" пыкъет луыны салмак бетонный тупа ни, сое выльдоно, котыр султо. Та быръёнъёсы утчан омырын адӟиськизы, кызьы американской горка люкетэз, трос гинэ ценымногие.
  
  
  Ми тросгес саклык кыштырак впечатление вылэ берыктоно, соку со мон доры кылдӥзы, нош Херридж пуксиз ини, милемлы юрттыны лыктоз эмуос но, пукон но ручка понна куртчем пиньысь кырмиськиз. Вань-а мыным тодмо но кадь пилотъёс, соос урод ваён.
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Мынам кунян ваён азьланьын-озь неприличие номер вал. Балконэн тужгес бадӟымез вал ву вылын вылтусыныз, нош ванная ӧжыт гинэ ичигес вал. Вож бакаос но небыт ковер-а луоз таӵе сямызлы луыса, лэся, ӧжыт паськыт кровать кулэтэм мар кузэн-кузэн. Графинысь бадӟым холодильник пушкын шедьтӥзы пичи пунш ром, медоосыз но мыньпотэ, шкаф ӧс но укно усьтон басьтэмын вал, соин, лэся, монэ зэм чаевой тыроно. Та интыосын уло, соос ярато со капчиен быгатэ.
  
  
  Быгатисьлэн сэрегез адӟыса, дорам бадӟым бассейн со балкон улэ, кытын ваньмыз соос вазь ӝыт калыко луы на, кӧня фигуркаосмес-ысь, плацдарм басьтыны. Лапас улаз куар потоз лентаен пунысал волнообразный куара котыр андан пальмаос, серекъям куарадэс кылыса, соос но небытгес луозы. Мон уг туристической сопалысьтызмыным бадӟым отельын, но мон ӧй пӧяськы, шара ӧз ке, мар сомында атмосфера вал.
  
  
  Ӝоген со гожмо штан солнцезащитный-ын расклешивать дӥсен, пеймыт-чильпырась дэремъёс бездэм лыз куртка но джинсовый. Котыраз солэн одӥг чемодан басьтӥз со, мар мон лэсьтӥ стюарт «Спецэффектъёс», кутэ но балетъя посыса кыньыръяса тенннс басьтыны малпаськом. Нокыӵе носки. Синмыд кылёз хьюго вильгельмина секретной ачиз но соос уг малпало, мар-а со, каньыл. Вестибюльёс туж трос пыр ортчим, ас пыр мыным яраз, мон татын шуыса, дубль-Кей, уж ӧвӧл, отпускын. Кытчы со монэ, учке ай, сое, егит нылъёсты адӟиськод-а, одӥг-а купальникъёсын, мукетъёсаз шорты, мини-юбка джинсыен но, вылэ ку потӥд-а со суредамын. Беглой нодъялляз монэ учкыса, бюстгальтер озьы ик шормуӵ вылын мар-а ӧжытгес, тӧдьы гондыръёс кадь. Тунсыко вал мон, мар татын лэсьтэм кык кузя шоро-куспо самолёт арын нью-Йорк-Провиденс.
  
  
  Со паськыт коридор кузя бассейн доры панцирьёс, магазинъёсысь дӥськут пляжный ортчытон, сувениръёс, спиртной юон, книга, тамак, уж лэсьтэмын пичи ку - ку анджела раффлс нош ик адӟи сое.
  
  
  Со пукиз шунды пуксиз нунал фон вылын усьто, соку соос тодозы но солэсь вужерзэ гинэ-тӥ. Нылъёслэсь Анжела вераськыны, лапег мугоро вал, мае возьмано, мар луоз со шоро-куспо мугоро, курень ареслы пичи вал бикиниен вань яркыт но солэсь кузэ, кин сое нуллоз. Солэн сьӧд йырсиез тыбыр кузя кошке смоль мускыт вал кадь но, нош но ышоз-быроз пӧлын пичи шапык сарвыл ee. Эшшо вуылытэк но, соос адӟизы, кызьы со син азьын, соос, шӧдӥ, мар со падастэм но, уг янгыша.
  
  
  Со, анжел шонтӥз, со mimmo ортчиз. Со ревматизмен шонтӥз. ӜОГЕН, та тырмыт вал. Тодматски мон маскировочный рольёсъя-меӵ менеджер рок-группаысь эшъёсы соослэн выросъёссы нырысь кутскыны уг быгаты, со борды дыши-а со луыны кулэ шуыса, уллё вылэ нюш-паш фанатка мон.
  
  
  Куд-ог соослэн вис вылазы луысал ке, со дугдэ, учкиз вылам но бассейн лэсьтон, озьы но пумен соосты пыртылэ, мед адӟоз пыжем нылъёсмы азьпалтӥзы.
  
  
  Со ымнырынызы шундыӝужан пал гожзы луэ, нош сьӧд чилясь синзэс кыньыръяса оживленно турнаны, соосын вераськиськод ке, Анжела. Шунды тылсиос пиштыны бер бамлы вылӥ, ку но ву шапыкъёс кутскылӥз бархатистый мусо понна. Дорын нах ымысь паськытгес луэ, нош ымдураз пальпотон скривиться анджела вызовъёсы тыр-тэк. Ялан ee пельпум выре, куке солы верало, нош соос веттаськизы бадӟым, макес изогнутый. Дэра гадез шобыртымон ee луэ, ноны бирдыосаз пусйыны; пыдъёсыз кузь луэ нах, сӥлё-виро, мувылтус, нош пыд куспын, кӧня ке кырым бергаз, сьӧд йырсиез пӧлысь-бикини улын улӥзы.
  
  
  Мон ӧй вал дырысен кышномурт вероника дорын - нылыз, сое адӟыса, сур сюрес кузя палаткаын, Уйпал Каролина вирджиния но, шӧмзэ мон ӧй вал, но малы ке но со котырысь нилысь клеопатра сямен гинэ вуизы, огкадь вӧсь луэ, ваньмыз та солэн нылыз.
  
  
  Со мон шоры учке. Удмуртской кадь но, соос-а ми доры мыныны выримы. 'Салам.' Куараослэсь нах луэ, арня кадь черк гырлы вазь ӵукна бус.
  
  
  'Салам.' Пальышась тусбуйёссы но умойзэ басьтӥзы со солнцезащитный точка эй, умой мед тодмалозы.
  
  
  "Аэропортын мынам туннэ тонэ адӟем уг нокызьы уг ке шат?"
  
  
  'Зэмзэ.'
  
  
  «Планировать кемалы кылиз на Дубль-кей-а?»
  
  
  «Мон номырзэ ӧй на лэсьтэм юн планирование».
  
  
  Понимающий пальпотон. «Шуыса гинэ, уд кошкы укыр вазь».
  
  
  Берытскиз-а со, макес шонтӥськылэ, пе, вал туж чичпотон зэмзэ ке, нылъёс ӵош кунокуа мыноз, ки улаз бикини, кык паймымон кышномурт сямен ик, куке со кинэ ке адӟиз. Умой-а, мар-Вероника милемын ӵош шулдыръяськемдылы. мыным тунсыко луысал тодыны, мар сярысь асьмеос тодӥськом вакчи роман Хок, вывод доры лыктыса, сое но, ваньмыз умой луоз шуыса, тае ноку но уг ке но тодо-а соосты.
  
  
  Но со понна сое из борддорен котыртэм шоры учкыса, бассейн ӝутӥм. Ватэмын луоз со куакъёс но писпуос, беглой учконъёс сётэмын, нош бышкись ез - электрифицировать карыса, кызьы милям шуо, - вырисько сое, борддоре пролегать пыр, пыр, куарен но лысэн.
  
  
  Де люкетэз Дублон тодмо луиз. Трехэтажный вал та юртэ, кирпичъёс пуктылӥзы но тӧлатыса из котыр тём-тём. Укно потэ, бассейн, ворсам но ставень ворсамын вал. Бассейн вӧзын луоно пась ӧсъёсты кунокуа понна одӥг гинэ ӝушто, кытчы пырон корт капка юн пытсаз. Ӵуказе ачиз со ӵектэ, ваньзэ сямен быдэстӥзы соосты нуналмед шормуӵ - а-туристъёс кадь, экскурсие мыныны. Уйин шуак лэзькем бере, шунды океан выйыса, доразы кыльыны но бассейн пловец югдытӥськем. Солэн липет улаз ик, пе, steelband tireless но, баре вал, ву инты басьтыны но удалтэ мыным бурбон ром. Куд-ог дыръя сое пуктӥзы, оркестр чакла уллёезлэсь но милемын артэ, борддор сьӧрын лапег небыт улэ, ву шлёп но меӵак мон кылӥсько.
  
  
  Со, кунокуаын но казиноын учкыны вуэ. Пырон дорысь артистъёслэсь нимъёсынызы вывескаос кабаре бускельёс ошиськыса, мон котыртӥ одӥг туспуктэм но дугдӥз.
  
  
  Янгышъёс ӧз луы: син азьын шундыӝужанпал гож кокырес но макесъёсыныз, кышкасьтэм пальпотон, со выре но яркыт пишто, кезьыт лампаосын туспуктӥсь. Ee Негрита ӧтиськом ӝӧк но, радыз вань, сое, костюмъёс бордын ужано, номыр уз сайя сое сяна, бикини. Анджела солы эш луоз, со но тырмыт луэ, со понна " эскером. Со сяна, монэ ас дораз ӧтиз тревога нимъёссы: "мон кылисько-а, мар-а ни нылмес кӧня ке суразы кубинский ачимлыксэ, китай но мулатский кылдоназ валтӥсь Флорида-тӥ шлюха. Нош дубль-Кей, вӧзазы ачимлыксэ кабъёссэ шонер Грэди Ингерсолл интыян но «нападение пуштросэз ӧнеръя Куинь» вань-а, мар-а коть вал кыӵе ке но кубалэн кусыпъёссы яке шундыӝужан палаз, берен йӧн-йӧн луыны кулэ. Милемлы ужамы кулэ луись вань.
  
  
  Казиноез возьматыны асьсэос буй-буй югдытыса, корка оформлять шыркыт вӧлдэтъёс ӝужытэсь, лякыт но ӝӧк вылэ зӧк шобрет югыт. Пукон интые вал рулеткаос кык-а, куинь-игра покер пукон понна, но со, оло, ӝӧк шмен полдюжины понна-де-фер. Валтӥсь люкетэз луиз шудон залын баккара зарезервировать Альков мышпалаз - сюро тазаез гинэ шудо, асьсэлы но юрттэт барысь. Яке шудон картаосын, лымы - а- мон шудон ӧвӧл; милемыз визь тырмыку, медаз кубиклэн лыдпусэз карточкаяды яке пластиковые сярысь сюлмаськиз. Нош адями, соос казиноос люкетъёс доры вуи, трос эскеронъёсты эскерись люкетсэ усьы, малы, шуисько, нырысетӥ классын планъя самолёт котырысь Нью-Йорк Лиссабон-ын. Пыриськод ке, пе, адямиез сокем трос уг лу шуыса, чакламын, но со ӝоген адӟом, ма-ма-ма-а, мар-вылаз.та монэ зӥбе, мар мон юнме дырез быдтоно ӧвӧл.
  
  
  Азиатъёс й вал самой солэн кузэз, соосты адӟиськом, выламы кожйыл кеннеди, ny. Одӥг ӝӧк сьӧры кык покерный лымы куяны котыръёс, комнатаын эшъёс кадь соослы саклык тросгес висъяно дыр мукет люкетсэ ачимлыксэ, кезьыт ке, ныр улаз мар луоз ачимлыксэ вож кармазин.
  
  
  Солэн со вие мон адӟи, со шӧдӥз ке, ачимлыксэ, таиз но «луонтэм» пуштонъёсыз тодман шундыӝужанпал гож сётэ, соосты ӝог мукет палаз азьвыл кезьытлы учкыны. Мур шокчиз но соосты уйыса мынӥзы, туспуктэмъёсын сярысь малпаса лэсьтылӥз, ӵукна-а со, мон понна карга та вал тыбырме ӧсъёс борды.
  
  
  Кошкыкуз, та пиосмурт кышноеныз кык национальность кин утча. Вазь кызьы мон валай, со японец ӧз луы; соос пыр-поч эскеремын луоз. Корей сярысь солэн малпаськемез; лыдпусъёсты умоятон татын кореецъёс но, солы луыса бадӟым лэсьтӥськон. мукет ласянь, со куспын кабул быгатэ джакарта котькытысь вуо но, мугез но ӧй вал, малпасько, марлы со луоз кыӵе ке мукет туристъёс, нош солэсь маршрутъёсъя мынэ, мар но со.
  
  
  Нош мон талы уг оскиськы со секунд.
  
  
  Кабаре выступление дыръя вуытозь, кыр дуннеосын улӥз залын но, адямиен уг лыдъяло ке но, баре доразы, кӧня, кӧня столик изогнутый понна кузь. Со сцена вылын-тӥ селл табурет но, шталь возьмало, йӧгу потягивать бурбон. Отысь жонглёръёс луоз, комикъёсын, ымныр кышномурт вал, кудӥзлэн попугай вордыны басьтӥськиллям но, ливанысь отряд акробатъёс, Чина басьтӥз дыр вордӥськонозь.
  
  
  Сое витё сылэ. Шӧдтэк шорысь сцена кромешный пеймыт выйиз; собере кема дробез сьӧры барабан, катанчи вылын тылсиос чилектӥзы но ӵогам фон проектор. Соос тып усьтӥськиз, дико р вужераз кисыри, дугдытод-а но барабанъёссы. Сцена буш вал, шоканэ затаивать комнатаын чал-чал - нош собере, жильтыр цимбала, Ӝӧк пуромем центр чотын.
  
  
  Соос дол-дол пукизы вакчи, одӥг пыд вылын, бронза статуя кадь, барабан жугыны кутско, собере нош, каллен но со лопыръяськыны кутске. Со луыны, улонэ танцовщица потрясающий сочетание, гоу-гоу стриптизерша но. Пуштросэныз но основной гонэн шобыртэмын, со котыр горстка костюмъёс; со гольык пыд урдыса, пыдтыш дырыз дыръя сыр тапыртӥзы, ритм шуккиз. Суйпосаз поскес жингырто но со бакаез. Прожекторъёс юг-юг мугордэ соиз югыт дуннеын, со бӧрсьы-а, уромъёс ялан кадь, нош солэн гадь кык вырйылъёс но куалекъяло эктыса, котькуд велосипед кадь луиз. Сое лыдэ басьтыса, темп будӥ кадь, соин, сьӧд-сьӧд йырси позыртӥськыса дико палъёсаз вань, куддыръя быдэс мугор шобыртӥзы, ӧжыт-а со.
  
  
  Нош собере, со кыӵе ке но амал дорын эмуос костюмъёсынызы сцена вылэ усьыны лэзёно бюстгальтер пертчыны быгатыны. Йырсиез но тур йырси соосты гадь вылтӥ кӧт вылазы нош ик кыниське раздвигаться секунд люкетэз. Сое ыштылытэк, азьлань но вылын пуконэз бекырскиз шуыса барный шоканэз ӝегатыса.
  
  
  Ӝоггес но ӝоггес ваньмыз сое бергатыны, дыр, йырысьтыды йырсиды уз ӝутске-а ee, зонтлэн кадь, но...котькуд мугор быгытъёссэ сое урмыса задвигаться
  
  
  Затемнение - но чал-чал.
  
  
  Со кыньыртӥз, кромешный пеймытын пырыны турттӥ, но номыре уг адӟы.
  
  
  Нош собере прожектор пыриськем ик но, ныл пуке вал, йырзэ мыкыртыса, йырсиез пурӟемын, соослэн гадь улазы, урдэсаз, ки, пыд ог-огзы борды ӝиптӥсько. Кичабонъёссылы луыса сильтӧлъёс луыны кулэ, аудиториослы но укыр пичи вал. Вот со но чабе, кошкыны бере, со но-а сценалэсь, тусыз инк принцессаослы, пала учки мон сое, но мон оски вал, малы солэсь пальпотонзэ адӟыса.
  
  
  Холлын Брылев каллен пырисько, гульымзэ солэсь но юон лэсьтыны. Табере мар? Мон кема витёно ӧз луэ, мед тодозы.
  
  
  Кузь ӝӧклэн пумаз пичи сцена проскальзывать ортчыса, ӧсъёс, ӝӧкъёс вискын шонско, бар сэзъяз но оркестръёслы дорамы лыктыны. Со вал тӧдьы дэрем вылазы-дэрем, сыӵе мур кыретэз, кыретэз сӧзул дорысь кыдёке эн маин йылпумъяськоз, мырдэм гинэ со кус улэ васькизы. Шарфтылэсь нах тӧдьы вал, йырсиез котырысь со думемын, но со вылынгес вал сандали. Оглом, мыным учкисьлы уг палаз соос.
  
  
  Но со азьын пуктылэм стаканъёсысь шампанскоен бутылкаез Бармен. Со уг пуксьы, одӥг пыд вылын пуко, нош матысь табуретка, стаканзэ ӝутэ, нош ик куасьтоно ачимлыксэ тырмиз. Кӧня ке казиноосты пыр потэм пиосмуртлэн но мыняны кутскиз выступление дыръя но со ласянь али подглядывать. Со проигнорировать я, одӥг ке но со котырысь бармен прошептать, со йырзэ шона но купюраос карыса, пиосмуртлэсь ачимлыксэ палаз кыскиз.
  
  
  Бен, мон саклыкме но дыр вуэмын вазиськонъёссэс кутон. Солэн быдӟалаез пичи зарни азвесь доллар басьтэм пластинкаысь, со мыным сётӥз мыным возьматон выллем историяз. Со штуказы лэземын тае бергатӥськом но, шталь возьмало.
  
  
  Нылъёс азьло сямен уг учкы мон пала. Азиатъёс сямен одӥгез, кудӥз адӟе сое, кеннеди кожйыл, нош ик ny казиноын, искреннее со доры лыктӥды но пыриды. Ӝӧк, тыдӟыны, эн шумпот, сое адӟыса, отпрядывать бере, со лыктоз. Ee соос понна киям куто, аслэсьтым ымнырме со доры матэктэ но, лэся, со сярысь мар ке но со йыг-йыг вазе. Со киын ноотысь ачимлыксэ, нош кылем вырӟизы. Эшшо шонтӥз со, пиосмурт но, нош ик потӥсько.
  
  
  Ӝӧк, тыдӟыны, монэ кокчалтӥз наживка вылын ӧвӧл, соин ик со жингыртэ бармен.
  
  
  "Мед-а сэрен?'
  
  
  «Эй, чувак, кызьы тон малпаськод, мар та группа жингыртыны быгатӥськом ке но, 1933 аре бродвейский кырӟанэн сяна?» Со, оркестр шонтӥз, Портер Коул кырӟанъёсты быдэстӥзы.
  
  
  Бармен вылтӥ кадь адӟисько майамие беженецъёс, векчи-ысь, карандашлэн кадь, мыйык, небыт йырсиез сынамын, ымныраз-поч учкиз. Укыргес луоз сое сьӧд, ваньмыз ӝог буям. «Я, мон малпасько, мон сямен заказтыны быгатӥськоды оркестр шудӥз, сэре», - шуиз со автоматически.
  
  
  "Э-э, неважный". Сое нош ик жугыса лэзиллям зарни тӥ стойкаоссэ но бадӟым таба берга.
  
  
  Со соглаш. «Та тунсыко манет».
  
  
  Со эмуос тӥрлыкъёссэс мычизы. «Гожъямъёссэ лыдӟыса, чувак. Мон та ужез возьматӥз «Оскар».
  
  
  Югыт доры вайыны но сое со басьтыса монетка баре. Ачимлык синкаӵ одобрительно лӧптылӥсько. «Эй, тодо-а соос, та группа». Витьтон эмуос луыны кулэ, нош вань-вань, соосын озьы курсъёс шоу-бизнес - яке уката но трос. "Ёзъёсаз тон?"
  
  
  Мон востэм но вормытъяськыса огдыре адӟиськыны ӧйлась.
  
  
  «Ӧвӧл, со ih менеджер. Та вал милям нырысетӥез рекорд зарни ».
  
  
  Та срабатывать. Ӝӧк ми пала учкыны.
  
  
  «Шудо-а тон кытын ке но матын? Араматэль шормуӵъёс? Эрико порт?' Со йырзэ сэзъяз. "Эй, инмар ӧвӧл". Со, аресъёсы шоры учкытэк, залын буш. «Татын мон шудо ӧвӧл, чувак. Тодӥськомы, татын со отпускын. Со, кылем, малы татын тузӥ луоз, но сое мон уг шӧдӥськы та ».
  
  
  Закашливаться бармен вылэ син куспын чинъёс шоры учко, собере нош ик ми вылын. «Ма, мон...развлечение»
  
  
  «Ой бен, со тодэ, чувак. Та нылъёс куалекъязы но, музыка - а... - мон скривиться, киын бадӟым чиньыеныз возьматыса многозначительно но уллань кыске.
  
  
  Шампанской но боз-боз допивать Цинь хмыкнуть. «Джентльмен шуод-а, мар со умой, мар мон солы верай оборудов», - шуиз со ӵош капчи испанский акцентъёс, со музыка куаразэ липыны.
  
  
  Со, шонтӥ эй, но мынектэ. Соослэн пиньёссы чиляло, куке но, со серекъя.
  
  
  «Мар но со сётыло вал ке юим, Макс», - ватсаз со, кезьыт азьло
  
  
  казино доры берытскиз но ӝог ӧръяськизы.
  
  
  Нылъёс ӧз люкетаз, малпанъёстэ котькуд нылды кельше пиосмурт, мон ӵектӥсько юыны, нош собере кошкыны, нимдэ но уз юалэ монэ. Солы пумит луоз отель, собере выводъёс доры лыктӥз но, мар со луоз ук. Йӧ вырӟиз, вуоно пол, со ee адӟысал ке, мар сярысь вераськыны кутскон понна но монэ луысалыз.
  
  
  Кема возьмано ӧз луы. Со нош ик адӟем потэ чина полчаса. Бассейнын тӧдьы дэрем вылаз солэн югдыты пеймыт адӟыны юн кенер но кортлэсь mimmo ортчиз ӝуштыса-Де-Дублон. Кыкез соос пӧлысь умой тыремын луыны пиосмурт пеймыт-лыз костюм. Соос ӝоггес вырыны, но мынам впечатление сыӵе йырсазьтӥськыны но вис вылазы кылдӥз шуыса, нылъёс мыно ценымногие ӝог, кезьыт потэ эй. Сое адӟыса, соку со ӵогаськыса капка сьӧрын кадь потӥськом но Тодо, Чина, тыдӟыны, нимысьтыз ужпум ӧй вал, но со, вылды, отчы огшоры пырыны эн потэ. Импульс капчи луисьёсты зӥбыны ih уйыса мынӥзы; со сярысь тодэ ваён сярысь но вероника, кызьы соослы мон сётӥ, ваньмыз выль но укыр киси-куаси луыны на. Со сяна, нылы, монэ утид вань задачаос уг пыро, талы луыса ке но реальной кулэлыкез.
  
  
  Со казиноын вуизы, кызь chemin вылэ бакс ыше-de-fer, быг-быг суйёсты нылъёс, кудъёсыз выро кыӵе ке профессия сярысь мон озьы нимамзэс кылыса образлы, нош собере куд-ог дыръя бадӟым корка кылем. Азиатъёс пытьыоссэ но уг луы-а та, мар луэ разочарование; солэсь мугъёссэ, пе, кӧня ке мед зуркатӥсь яке портье ужпумъёсъя секретареныз.
  
  
  Сое усьтон понна эшшо стойкаос доры лыкто. Регистраторлэн луэ пичи, сьӧд акцентэн чырмыт безупречный англи пиосмурт.
  
  
  «Мон оскытӥсько, тӥледлы кельшиз, Уолтон мистер».
  
  
  «Та книга магнитофон кадь», - малпай мон. «Кӧня адями татын», - шуи мон.
  
  
  Солэн пельпум ӝог кырмизы. «Мыным арес тырмиз, сэре».
  
  
  "Нош соиз уг кельшы, нош-а?"- буш палаз шонтӥз казиноос но арессылэн смешок шуиз со.
  
  
  Ачимлык пальпотон пеймыт луэ. «Улыны быгато ...»
  
  
  «Нош зоремын-а, мар-луэ-а тӥ дорын кӧня ке мукет дуннеысь тужгес шудӥсьёс кык корка».
  
  
  'Огшоры, сэре?'
  
  
  «Япошка яке кин таос-эшшо ке. Соосты адӟыса, адями кадь пуке ӝӧк сьӧраз кӧня ке покерный. .
  
  
  'Oi. бен. Шундыӝужан палась асьме дорын дубль джентльмен луоз-Кей.
  
  
  'Ах, да?'
  
  
  Уйшорозь со луоз, мӧзмыт но портье вал-а, мар милемыз возьма но. - Проектъёс сярысь вераськон мынэ «Кышкыт суд», шормуӵ-эгызоос, валаса. Туж-вылысь лэсьтӥськон фирмаын яке н формоза ингерсолл контракт гожтыса умоятон кытын ке матын ».
  
  
  'Ах, да?' - нош ик тодам вайисько сое, вушйылтон зӥбыны туртто.
  
  
  «Зэм, сэрен, сое кар шуыса, ас выжыостэ та проект лэсьтӥськон экспериментальной; Сяськаос-Ингерсолл н, тон кадь-а, оло, тодытод-а, вань-а дуннеын улон условиоссэ умоятонын мыдвыжы группа кыдо пыриськизы ».
  
  
  'Асьсэды возьматыны.' Со, начар чернокожий лудкеч шоры учкыса. "Тӥ уд малпаське-а, со ӧжыт нюлыны кутскиз быгато-а шуыса, корка доры?"
  
  
  Ачимлык син непрозрачный луэ. 'Огшоры, сэре; мыным арес дыръя бырем, нош мон сылӥ административной уж трос на ».
  
  
  Комнатамылэн ӧсэз ӝубис кариз со, куке валаськы, малы кыӵе ке но озьы ӧвӧл. Со дун-чылкыт пыртэмын кельтылэ, котьку но тазьы лэсьтыса, мон гостиничный номерын, - нош табере соосты пеймыт вамыштӥ. Со, пеле но дугдӥз.
  
  
  Одӥг гинэ куараосты, соослэсь кылӥсько, шокан луэ. Ӝоген со ӧсъёссэ пытсаз но, ас пушказ проскальзывать понна. Со выключатель ёзэз. Туж тэшкыльтӥ.
  
  
  Азьвыл сямен ик пеймыт.
  
  
  Вань, мае мыным адӟыны быгатӥ, та нуналэ мон балконлы пиялаез кизер раздвижной прямоугольник, толэзь югыт дунне, зарезь вылын пароно. Кутски ке мон доры йӧн шедьтӥз югыт пеймыт синъёссэ, кылысал солэсь небыт движение, адӟыса, со доры нуналлы вужер кадь гылӟо.
  
  
  Со бызьылэмен, куэм ковёръёс вылтӥ кин ке дӥськут понна. Басмалэн улэ позыртэ но пельпумъёсыз берыкъяськемын. Со оттаскивать со утча, но, вырисьёс ӧжыт ке луысал, мон кужмо вал ини со. Сое адӟыса учырак точка, котырес, син азяз вужеръёс тустэм. Азиатъёс сямен вал таиз одӥг луыны кулэ. Берло гырпум кузьда, кувалдаен кадь, шуккы монэ урдлыоссы вискы.
  
  
  Мон лябӟиз кужымез; сое киыныз шуккиз но, соиз ньылоназ мыр эрико-тӥ ан. Балконэн но пиосмурт борды кутӥськон чигнатӥськыны гурӟытылэ. Толэзь югыт, соосты адӟыса, киям ма металл ачимлыксэ кисьтаське. Ачимлык киыз мон доры берытскиз, со кут но поскес, ачимлыксэ ӝыныё мыддорин палзэ, сое улэ зымиз но, мугоръёссы быг-быг ӝутэмын.
  
  
  Мон соосыз уг сётэм куараосты, кутӥськон перелетать потыса но, сизьым вылӥ этажысь уси, плитка вылын, котырам бассейн. Туж пельтэм сьӧры шуккиз, цемент арбуз кадь пазьгиськизы, собере чал-чал тырмыны вуиз.
  
  
  Утчаса мугорзэ но, солэн кутӥськон пыр тодманы кусӥнскиз, бассейн но святой кыстӥське котыраз. Адӟиськоды, номыр но нокин уг кылы шуыса. Кема возьмаз со, выключатель собере пыриськод но мукет дуннее пыртэмын.
  
  
  Азьвыл номыр но уг поты. Со лампочкаен эскерыны; вань улоно интыосады.
  
  
  Ӟингыльтыны Телефон. Со трубкаез ӝутэ.
  
  
  "Мистер Уолтон?"
  
  
  Бен.'
  
  
  "Огшоры, сэрен. Регистрация стойкаос вераськыны тон-а, мон верасько вань куноос, электро disconnect шуыса. Со матысь дыре выльдэмын луоз ».
  
  
  Соин, тодам вайи, кызьы сергей коридорын пыртыны луэ на, та сярысь шуод.
  
  
  «Э, бен, сэрен, схемаосын, со мукет сямен ужаз».
  
  
  Адӟыса, соин данъяськыса асьмелэн яке муртлэн гырнадёр - амалэн. «Ми дорын котьку дун-чылкыт луэ Cay Doublé кунян ваён, сэре».
  
  
  «Шуыса гинэ, соку та умой. Тау. Эскеры астэ бордын ошемын солэн трубказэ ӝог багаж фонарик но югыт. Синмыд шедьтыны уг выры, аслэсьтыз тӥрлыкен соослэсь вато, соос дӥськут кӧня ке сӧриськем.
  
  
  Пуштросэз но ӧй вал, мар-а сое шедьтыны быгато, соин ик соос изьыны выдыса кыллисько но жимъёслы кылисько. Ке, соку мон ымнырме та адями тодманы уг быгато-а шобыртэ, коньдонзэс возьыны-а, мар-али дубль-вӧё ӧжыт азиатъёс кей луоз».
  
  
  
  Куатетӥез йырыз
  
  
  Ӟардон мугор доры уз ни луы, но соос ӧжытгес ке но кылемын, нуназе шорын со шыпыртэ. Со дорын шезлонг бассейнын пуко, возьмало, ку мон тушмон пала вырӟиз. Мынам быгылес, поклонницаос мынам пелям потенциальный ниръясько тушез тэля. Куд-огез сямен ee ёзъёс, кызьы ке пиосмуртъёслы, озьы ик кышномуртъёслы, ас котыраз люкаськылӥзы, куд-ог веран мон вылысь учкизы. Мик Джаггер мон чылкак уг ке, валамон луиз, со умой ваньзы сульдэр. «Э...... талантъёсты утчаны-а тон?» Зурекъя пияш юа вал, ми со самолётэз вал толон. «Мон кунокуа, таиз, пе, чувак». Та кыл мыным акыльтизы ини, но малпай со туж люкетэ ачимлыксэ уг куто. «Гуӵык омыр кык выль утчан тура быръёнъёс вискын. Та штука шудо-а тон? Со, гитараен шонтӥ со вылэ-ын. Ӵыжектэ со. "Ӧжытак.' "Мед.' Со, мукет палаз учке, щуриться-лэсь, шундыя пиштыло бассейнысь вуэз. Равнодушие - вотум люкетъёсын суредъёс. Дорам монэн одӥг ныл пуке лежак изножие котыр, пыд чиньыос улысь люкет борды ӝиптӥськиз, мон-а купальникъёсын сл. Со луэ пичи, котырес но буй-буй тыре, нош со югыт-курень йырсиеныз шунды пиштэ - а яке мар ке на. Сое со эскерыны мылкыд зӥб, малпаськытэк гегай нош пыдын-а, маин со мыным макес вылтӥз гылӟизы шуныт бака. Хихикнуть вожвыл соос юри но, со куспын мон пыд пыдбер озьы интыяськылӥз шуыса. Зэм, сое дунъяны кутски выллем, кудзэ мон лэсьтӥ хоук понна, группаын егит адямилэн бадӟым изъян лэсьтӥз ке бородатый. "Эй, кылэме ӧй на-а тон?" Макем сое судить карыны быгатӥз, со мон хем уг вера членъёсыз. Борддор вылын буёло кулэсь ачимлыксэ мукет палаз оштукатуривать бассейнзы вал, но со ньыльдон фунт сэрпалтыны быгатэ, уг юскисько номер улӥзы. Со вал поэт луыны кулэ; со типсэ тодманы кутскиз. Кин ке шуоно «ӧвӧл», со номыре уг кылы. «Кыӵе ке бадӟым пиоссы кылизы уй ортчиз прыжокъёссы. Отын.' - Соос монэ возьмало, балкон улэ интыез. Тыдӟыны, сое нимысьтыз нокин ӧз тунсыкъяськытэ, соин ик мон бутылка ӵоксэтсэ зуркатъяно луиз.
  
  
  "Кин та?"' Пельпум туш кырмизы. «Кин тодэ? Портье шуиз тае мон верай, мае ачиз со балконысь тэтчысал. Одӥгез соос нош ик, балкон улэ, мон вылэ усемын та радаз. «Вьетнамецъёс вал-а со яке мар ке но та выжыысь. Со кельтэ предсмертный записка гожтэ, мар таиз яке куашкан трос калык улыны уг быгато шуыса-таин со выжыысь. Туж уг оскиськом, солэн веросъёсыз ачимлык - а-дырлы со доры, историен бассейн ортчиз кадь, соос уг паймо-а, пе, тодӥськом, мар кулэ луи швед шестифутовый акробатъёс, дыр уйшорлэсь тренировкаос усьы, но ми сое бордаз золтӥсь упоминание предсмертный пель сярысь гожъямъёс. Шонерзэ ке со вал, та возьматэ: мон пуктӥсько тужгес урдыса уборочная эффективной-тӥ бригада. Нылъёс пыд вылын, йыг-йыг ӧжытак позыръяськизы, малпай, мыным тупа. «Бен, бен, малпасько, ӧжытак тэтчиз но оген кышномурт», - шуи мон чутрак султӥз. Кӧня ке вамыш лэсьтод ке, соос дорын луэм пумен бассейнъёс, ву улэ зымыса, чагыр но кыдёкын луись проскальзывать вылын кадь, кезьыт ву вылэ лӧптэм азьло, ымысь омыр кутон понна. Бассейнын адями ӧжыт луоз; Тыдӟыны, таяз но группае основное пуктыны чакламын вал. Со, мукет палаз выже, но берлань берытскыны донгиськы, центрады бассейн доры. Куд-ог дыръя солэн тыбыр вылазы уяло, пилемтэм инбам учкыны. Со понна солэн синъёсыз пумен адӟе де дублон но ӝужыт из борддор. Отчы со учкыны ке, люк усьтӥсько, дуннеез но со понна палдытэм проблеск укноосты адӟылымтэ. Телескоп - телеобъектив яке Со усьтэм укно уг луы учкыны iso вань кужым кулэ, нош кин ке-соку отын монэ тунсыкъяськисьёсты, возьматыны, валаны уг луы-а шуыса, мон та сярысь тодӥсько. Мон уг валаськы, мар батут поплыть бадӟымесь, улӥын, дыр зӥбыны уг кыло «Чеброс!» адӟы но мон доры лобизы тӧдьы азьлань учко-эз-бронза фигураос. Со питыртӥз уяло, зымо но ву мур одӥг киыз, пыдыз вань кужымзэс iso шуккиз. Мынам пельпум вылам йӧтэ ныряльщик миллиметр вуэ выйытэк, тулкымъёсты ӝутӥз но, мон сое киултыны выриз. Мон туж зол ӧз шукке, нош со, йырзэ ву улэ донгиське, медам котькуд ар, ныряльщик яраё кариз ке ӧвӧл. Мугор бассейн пыдэсын вылазы кыллё, пыдъёсынызы шунды тылсиос скривить фигураос тӥялтӥз но куасалтоно. Куд-ог дыръя со уг выры, но со понна ини соос люкаськыло зымид ке, шӧдтэк шорысь со пыдъёсыз шонерскизы, ныряльщик но мон вылэ урдскизы. Ас кымесыныз донгиськиз, нош вӧсь уг луы; со кузь йырсиез шуккем небӟе. Ӝӧк серектэ, матэ лыктэ ке, милемлы со матын но озьы ик тыроно луоз ымдуръёс, уг луы-а мар-а со чупа ултӥям арес. Нош со милемды ултӥя - круто жингыртӥз. Та нетолько луэ. "Ах!" со ньылонме гылъясько. "Та тынад-а, мистер Уолтон!" Со соослэсь ӧз юа, со монэ кытысь нимыз тодмо луоз. Пумлэн пумаз, соос гожтэмын азьло библа ӝыт. "Мед, мон та ужъёсыз.' "Мон тонэ вӧсь карыны-а?" 'Соос озьы уг малпаськы. Радъясько-а тон?' Со гинэ луысал ке & nb, эй, пельпум кырмыны удалтӥз. Со адӟиське-а, мар-ee, ӧжыт гинэ купальный шобыртэм тӧдьы костюм, нош, оло, ӧй но вань. Пыжем мугорын соос монэ шуныт пумитазы, куке ми уяськом, ву улэ асьме выжыысь йӧтэ. Мынам кылъёсы уз веразы, ми доры ӵыпет дуре подплывать - ваче со инты, кытын со луоз - а бырйиськом педло но, ӵош мыно-ветло ӝӧк грация нёжтӥськись тюленьёс. Со бадӟым шезлонг ӵушконзэ басьтыса, со шоры учкыса мынам но пельпум бинялтэ. "Умой-а?'
  
  
  Мон уг луыны кулэ вал-а юаны, марлы соос омела малпаз-а, ӧз ке, со мон шоры учке кадь. Яке плавки, дӥськуттэк, уката ик яке солэсь трос мар - впечатлять тусыз луэ ини милемлы. Таосызлы со гинэ ке верано, та факт ма, милемлы но туж тырше, со озьы мед луоз. Пулевой но ранение пурт пасьёсыз, милям вань карьермы луоз-а солы ми дорын кузьдалаез, быгатонлыкъёссэс хирургической соге усто луысал, AX басьтыны солы, озьы кадь уг адӟисько-мама, малы милемыз, школа ужын соос возьматэмын сӥль. «Лёгаськыса мыном», - шуиз мыным искреннее. «Котькуд ар та лэсь пуктэм цирксэ, мон ӧй на вал». "Малы ке но ӧвӧл-а?
  
  
  Котькыӵе учырын солнышко вылын кылльыны кулэ ӧвӧл мыным ». Со мытӥз ас мугордэс ӵушконэн усмотрение ортче каллен, сьӧрын пуконэз маин ачимлыксэ нах азьвыл куштэм. Мон понна со вал пароль ee рос-прос эскерон; ку ee, дыр, озьы луыны кулэ ӧвӧл загар понна лосьон, сыӵе кысъем басьтэмзы понна. Сое, тае лэсьтыны каллен но ӝот-ӝот кутскизы сенсационный та пыдъёсыд, быгылес небытак дорын ӝегатскытэк улонэ вакчи, гадь вылэ азьвыл мар учкелэ, ёрмисьёслы бикини. Со тӧдьы бирдыосыз пыр адӟиське вал басмалы. «Нош тон-а со бикини, ма толон но,», - прокомментировать мон шыпытгес. 'Ах! Тӥледыз адӟисько!' "Мед.' Со серектэ чус, чильдэ но со синъёсыд. «Мон котьку малпай, тон дӥсь шедьтӥ-а мар-ке, тон лыкты, соин вырыны, соосты вошъяны кулэ ӧвӧл. Тонэ уг адӟиськы озьы, мистер Уолтон? 'Соин но, озьы малпа. Шенӟыны Ним. "Мед. Нош мон... - Мыным но лыдӟыны быгатыны. Тон пунэмзэ эн берыктэ, сомында туспуктэмъёс, Ӝӧк. 'Ноку.' Комплимент нылъёсын ӵош берытскыны быгатэ. Со океан пала де дублон панцирьёс борддор кузя, мон вӧзаз ӝӧк супыльтыны дыр, мон макесозям йӧтэ ee. "Тон тазьы отпуск?" - 'Зэм.' Котыразы гожеръясь пересь группаез мон пыжыны, основное, суредысь сяськаез ӵош кӧт но купальный слитный тӧдьы костюмзэс. Самолёт котырысь арын солэн шоро-куспо куззэ адӟылӥ «Лира»; чинзыя-ын мертчыто кышномуртлэн учконэз, аслэсьтыз ныллэн картэз но соос пӧлын возьыны турттэ, мугорез тырмы, луд синмо. Мон уг быгатиськы солы винить. "Кема-а тон татын-а?" «Та гуртысь-а со, мар тыныд лэсьтыны кулэ луоз».
  
  
  Соос, сое дугдытыса но возьмало сэрегын-де-Дублон, борддоръёссы тонкӧлан вал. "Мар со отын?" «Та-а мар-а ... -особняклы со мактал. Тужгес отын узыр адямиос уло ». Понимающе соос мыняло. "Со куное дорамы-а вал тон?" «Ми ӧтиськом», - соиз ответ сётӥз. Мон уг куриськы. Ӝуштыса азьпалан луы пась-ысь южматыны тубат набережная, пляжын нуиз. Мон ӝӧк азьпалан мынэ ке, йырсиед пежыр-пежыр озьы-а со, мар мыным улон нюжаос гольык кот маялтӥз. Кыӵе-луо вылын пичи группае, отын адями кылле, нош зӥбыт & nb фигураос кӧня ке кыллиз. Шуккиськонъёс ӧй вал, ӧжыт, шлёп тулкымъёсыз вылэ гинэ кисыриосын но ӟарыт-вож пляжъёс вылэ вуэ. Син - пиосмурт но кышномурт - эскери мон понна, дыраз ву дур кузя ми луомы секытэн мынэ. Мон проигнорировать учкон. Ӝӧк зыл-зыл мынӥсь, бекыръяськыса уз быгаты. Эй, та луыны кулэ ӧвӧл. Мон паллян палась борддорын-Де-вудур Дублон ялан кузя. Ортчиз кӧня ке сю ярд, коже со пичи пась вылын шӧдӥське. Пырон та лагун луыны кулэ. Пыдын ветлон выж вылын вуэн кыске пичи гинэ вал; со вылэ борддор пыльтчоно кадь бетон бере губи вольыт кузпалъёс. Со ласянь шансэз, номыр шоры йӧтэ-а, но визнан гозызэс но, мон уг паймиськы. Сое но тодыны, мар вакчи туннельёсы, борддор улэ лагуна доры нуиз, выдвижной корт кенерен пытсамын вал, но мыным вал тунсыко, мар потребоваться, ачимлыксэ ӝуты шуыса. Мон выжез выжи ке, сое пась вылын возьматэ. "Мар та?"' «Ой, малы ке мактал бадӟым пруд. Та адямиос ас дораз пыже вал. 'Ах, да?' Со понна басьтӥськи мон киыным шонтӥ но; со мынам макесъёсы mimmo ортчиз. "Тон пыжлы кельше, Ник?" 'Веран.' 'Сыӵе мон дорын вал. Отель котыре бичамын луыны быгатэ ке, со одӥг ». "Кыӵе лодкалэн?" Та ... Мон уг тодӥськы, кызьы со сое нимало. Ӝоген пыжез? Пичи лодка, соин выремзы туж ӝог мынэ ». «Катерен Скоростной. бен. Мар гинэ, соку ветлӥсько-а мон отчы сылэ ». - Умой лодкалэн тон тэремед? Мон сое нюлыса доры ӝиптӥськиз но, со пальпотӥсь сьӧд синъёсыныз. «Мон пыжъёсты нуллэ быгатэ». Чертовски соос умой тодо, мар со вылын шӧдскытэ, нош кунокуа, таос мед шуоз. "Учкыны." '- А бер-а?' "Бен, бергес."
  
  
  Ӝытпал люкетсэ басьтоно де дублон шормуӵъёсыз вань. Мон котыртӥ борддор кузя паськыт ортчоз; мыным татын пыласькыны уг луы, со, ми, кин ке пыжиське, небыт но котыр шуккиськон жомбыллясько, ярдурын ӧжытак гинэ ватӥзы коралл вуул кыдёкын ӧвӧл. Инвис вылын тӧдьы тӧлпоосыз висъяськоз одӥг зарезь; та сяна, номыре адӟыны уг луы сяна, шыпыт ву бульыртэ. "Кызьы тӥ татын кема ужаса, Ӝӧк?" - «Потэ ... ой, аръёс, ӧжыт». «Э, та туж трос». Солэн пельпум кырмизы. «Тыре-со умой, но отын ческыт улон».
  
  
  "Флорида-озь та тон улӥськод?" Эскерисьёс но со шоры учкыса, мон тып дугдӥ. "Ма, тон юад-а сое?"' "Мон уг тодӥськы. Вероятный мон туж потэ соослэн ». Нылъёс шонтӥ, учерак со вӧсь но син азям. "Мед. Соос пӧлысь кастро лобало ». «Мон уг малпаськы...», «Эх, таосызлэсь пуштроссэс ӧз быгаты. Трос дыр ортчыса, со пичи нылы луиз ке, мон лобасько. Мемей мон вылэ выжиз мукет пичи лодка. Со мон шоры ыбылыны, патрульёс кубинский, нош ми ватӥмы. Ӧжыт ке.' Соос лӧпкытъямен вопросительно синкаӵен. «Мон... мон анай. Раненой луэм, со но юн сӧсырмиз. Врач толэзьёсы трос верасько, хой умой луоз шуыса, нош собере со кулӥз ». "Мон туж жаль.' Сое нош ик пельпум кырмизы. «Кемалась-а со вал, Ник». "Нош кин тынад атаед?" «Революция Кастро собере шарак ачимлык-ын тюрьмаосы куя. Соин ӵош кузэн nen соос сярысь номыре уг кылы. Номыр верамтэ вал. Со кылемын историе укша укыр трос, оскисез гинэ мед эй, котьку но шанс шуыса, сое шонер вераны - мон уг но малпасько, оглом, мар-а вал та пуштрослы. Мон шып мынӥзы; мон соос доры матэ лыктӥз, лэся, ас малпанъёссэ но зымылэ. Пумлэн пумаз со шуиз: «нош тон тодӥськод-а, мон уг быгаты али та ним». 'Oi?' Вакчи пальпотэ со. "Тон понна паймымонэз ӧвӧл со". Со, йырме шонаса но мыньпотыса понимающе. «Куать ар талэсь азьло со вуиз бере вить яке шоу-бизнес майамие, милемыз отелямы агент гожтэ милемлы, кызьы Маргарита Ортис. «Укыр огшоры», - шуиз со, мон учко ымныразы.
  
  
  Анай китаянкалэсь куштэмын вал. Мулатъёслэн вал монэ атай. Татысь - Негрита Ӝӧк ». 'Oi.' Соос шоры учкыса мон но дугдӥз. "Тон ваньзэ тодӥськод, Ник?" «Мон ялан золгес но золгес тодысалзы». "Ха!" Солэсь киостэ ватӥськод. «Малы тӥ таӵе интыязы вуизы, кызьы Дубль-Кей, Ник? Нылпиос гинэ татын,-зӧк кышномурт но пересь аслэсьтыз хиппиосты ». «Эх, динамитлэн со юдэсъёссэ та сярысь кылыса, эктонъёс татын лэсьтӥзы-лэн шоу, мон но вуыны луэ». Гульымвис скептически абсурдно серекъя со. Ныр йылаз сое султытӥз, милемлы гадь мӧля ӝиптӥськиз. Солэн ымдурыз бархат приоткрываться, нош синъёсме бусатэ. Мон чупаськыны. Мон понна со чыртыме ӟыгырто, тазэ но, со мыным пумит берытскиз. Ревматизм незамедлительный мон но янгыштэм луо, тужгес но со мон доры ӝиптӥськыса, мон со кылъёсты ӧй ке. Уллань васькыса, соос мон тыбырез, киосыз, а купальникъёсын люкетэз улӥзы, соос пӧлын юн задница доры шуныт вал. Дыр, умой, таяз учыре пиналъёс кык куз луиськом шуыса адӟиське, ӝужыт борддор кузя каллен мынэ. Нырысетӥзэ соосыз адӟи но сое вылэ берыктэ чинзыя саклык ih. Со лулӟылӥз, вылаз зӧкъёссэ но собере мон купальникме хихикнуть йӧтэ. «Тон мон понна ветлӥ, тон ӧвӧл дыръя остынуть, умой-а?» «Мед учкозы», - прорычать мон. Шулдыр серектӥз со. «Мон тодӥсько, мар луоз право, Ник. Тон персонажъёсын, со адам мыныны лэзё ». Тау со пальпотэ, мон пумит мыныса но мукет. Собере сое, борддор кадь зоремен но берыктӥз монэ понна сэрегез я, ӟыгырты монэ киыныз кус но милемды ӝӧк сьӧры бам сярысь потереться. «Туннэ мон выходнойёсы дорам, Ник». "Нош малы тӥ выриськоды огшоры ӝытын?" «Куддыръя со Нассау ветлэ. Оло, со аслыз комната кыльы шуыса, книга лыдӟыны «катеръёсын ворттылыто яке тон?» Бен. Та нылпиос.' «Мон малпасько, со умой малпан. Та ӝыт?' 'Веран.' «Бар кабаре адске. Нырысьсэ сии, нош собере... - Ӧвӧл, - чутрак вазиз со. «Барра ӧвӧл. ... Мон тодӥсько малы уг яра. Мон нокинэ но уг лэзь мон отчы басьтыса, дасямын ке, асьме дорын пумиськон. Сое улон комнатаен вуо ». "Тон-а тодӥське, кытын со?" Со шонтэ. «Тонэ толон ӝыт дорын луыны кулэ портье стойкаос номер гожтыны». 'Oi. Со зэм.' Мон эшшо ӧжытак ортчыса, гостиницае уз луы дыр палэнын тодмо. "Тон ӧвӧл татын ... хм ... нокинлэн но дорам, озьы ӧвӧл-а?" "Мар тӥ малпаськоды?' "Эшшо?' 'Oi. Ӧвӧл, уката ик ӧвӧл, Ник. Татын ӧвӧл адями, кудӥз мыным потэ удовольствие ӧй вал, но кӧня ке ». Син со мыным шуиз, мон, лэся, исключениос, милям татын пичи ке но йылаз-озь кунокуа урдэссэ, кытын пляжный багги буёло шунды шорын мерцать дюжинаен, со, малпасько, чертовски шуыса оскыны шуг, малы таӵе чебер, огшоры кадь ӝӧк возьматӥз, со огназ кылемын ке, ӝыт ник уолтон басьтӥз.
  
  
  
  Йыр сизьыметӥ
  
  
  Уг потэм номераз мон сётски, кӧня ке но йӧ amstel бутылка сур. Официант дорамы сиён-юон балконлы нунал столик, нош со кошкем бере, кӧня ке чемодан досталь соослэн котырысь арбериосты, сое эскерыны отельын. Пыр ас вылазы ветлыны, со лымшор лаптыр ветлиз нью-Йорк но кӧня отын навигационной картаез басьтыны. Iso ваньды oni кужым шедьтэ со турттэ мар солэн отель, нош мон пумен дубль мутусэз пумзэ шедь-Кей. Соку со шоры уг учко, нах арес; куара-лангаосын куашетӥсь городысь кунокуаын, та тужгес но со сюреслэн кошкыса кельтыны. Сур юыны но табере мутусэз полстакана укшатон. Ӧжыт шуыса, сое адӟоз; мон соос вӧзын асме понна кутыны ӧз ке гажа одӥг бадӟым маневрирование шкипер шталь островок кык пыжен, но со луиз молодёжных веб-картазэ, солэсь шедьтыны ӧйлась. Кышкыт кӧня ке шуг-ос возьматэмын вал; вуж затонуть кык корабль, коралл вуул, солэсь вазенгес со нунал сое адӟиськод, сое кӧня ке векчи люкетлы. Пусйыны удысын Лагуна Дублон Де вал, нош океан пыр потон, уг луы адӟыны. Мон та пырак сюлмаськонэз уз луы; Мон тунсыкъяськытэ ву шормуӵ котырысь мукет бадӟым, Кышкыт суд шормуӵ. Вуул но ныр формазы мыдлань луэ. Iso ih вань кужымзэс поныса тыршо соос, тодӥськод, тае мон трос пайда уг вайо шуыса тём-тём пеймыт. Соос ке но тоды, мар отын со но, та но быгатозы пуштроссэ. Нуназе собере сое, балконэ потыса; табере бадӟым люкъёсын пытсамын Шунды, пилем ӝоггес выриз. Пыр со туж балясъёсаз кусӥнскиз, номыре но адӟыны уг быгаты, матысь сэрег доры сяна, зарезь-Де-Дублон. Со сярысь сюлмаськоно, со понна кунокуа вылӥ этажаз номерзэ басьтыса, нош со табере вала, мар дауртэмзэс адӟисько гостиницаысь номерзэ мон трос басьтэ. Мар гинэ, ваньзэ, мар лэсьтыны кулэ вал, та комнатаын пыризы таӵе ик тусыз. Солэн тӧдьы воштӥськиз джинсыен вуж, ку но сандалиос махровый свитерен, дӥсь но ышанӥсько солнцезащитный точка, кисыязы коньдон тырмыт луиз шуыса; собере кузь коридор кузя мынэ, мон кылтэм-ымтэм. Ваньмыз ӝоген, со вал 716 729-тӥ номерысь. Со, вестибюльёс этажын улӥзы лифтэн тубытозы но вылын, иське, кин ке-ми сое синйылтӥськом, пыриз бадӟым, югыт пеймыт холл. Sel ром но со заказать карыны, мон чик уг поты. Со кӧня ке минут ортчыса, юаз, кытын зал пиосмурт туалетын, ӧръёсты но сое нуысал. Ми но кадь оским, отын вал кык киоскысь телефон. Со номерез бичаз но кунокуа 722 номерзэ куриз. Со бере, малпасько, мон нырысетӥез турттэмез удалтоз шуыса, мон кышномурт ответ сёто; соос жумгес но шукырес-бугыр потэ. Солэн ӵыжы-выжыосыз сярысь юатэк, соин, шуод-а, мар отын Родни ӧвӧл, со, трубказэ извиниться но ошемын. «Чидамы», - шуиз аслыз ачиз барный пукон доры но со вуэ. Мукет комнатаосын но ас вылаз кык пол ӵоже соос шараяло вуоно получас обзванивать этаж, кык но сое басьтоно шуыса. Мон комнатамы вӧзысь буш вуоно звонок уг шедьы ке, утчамысь луыса мон марлы ке но мукет; адямиос, сюро таза туристической кивалтэ отель, визьтэм ӧвӧл, но операторъёс вазь яке бер валало, мар со одӥг адями но одӥг этажлы пӧртэм номер жингырты ук. Та трюк взлом вуж - вуж сокем-а, мар-а мыным возьыт вал ачимлыксэ, ӧжыт кутӥсько. Дыр ӧжыт вал, нош ми дорын, уг-а, мыным потэ тросэз кутыны но шонер но лек - тактикаез, комнатаяз сюре шуыса, вылтусызъя выриз со мыным усьтӥз, со малпаське. Соин ӵош дас пол сётыны турттэмез ӟингыльтыны телефон ньылетӥзэ, азьло кезьыт ышанӥсько, комнатаез буш-а мар-а. Этаж ӝутӥзы, сое ас вылам но берлань вестибюльёс лифт дырто. Нырысетӥез, маин мон дышетись, дышетскись шпион кадь, - та отчёт печатла, нош кыкетӥез - тунгонэз усьтӥз кадь. Котькуд е, соос ми дорын уло, сюдыны-вордыны встраивать инструмент, но со пыр ӧжытгес вылэм но комнатаямы кезьыт 721 минут. Со ӧсэз ӝубис кельтэм - мед улӥсьёс вуизы ке, со понна со быгатэ извиниться кариськоно, мае адӟиллям, кызьы усьтӥське ӧс, но пыро шуыса, вылтусызъя кызыгыны, - но нуналаз ӝоггес балконысь доры лыкто. Мон сылӥ балконын кема уг тупа. Со инты, кытын соос возисько, бадӟым люкетсэ мон умой улосъёсы шӧдскымон луоз. Учырак со пиосмуртэн адӟе ке, шонерак мынӥсь-ветлӥсьёс понна тырон борддоръёссэ целенаправленно. Форма дӥсяз уг луы, со, нокыӵе но тӥрлык адӟыны ӧз луы, но нуналмысь шведов эркынэсь, соос созэ нуллыса, ватылӥллям но луыны быгато шуыса уш кельшыны кулэ, 45-го винтовка калибр кыӵак-озь. Кӧня лагуна вуын уясь-моторное пыж, нош кыӵе-кин уя & nb. Люкетъёс паськыт площадь мощеный сое адӟыса, мукет адямиослэсь кытын пыже; арбериез мукет поднос вылысь медоосыныз ӵош юонэ мын... тӧдьы курткаен но соос пӧлын. Планъя бадӟым кулэлыксэ басьтыны уг луы шуыса валало, малы доставляться на. Со тодмо адями секталаез 140 егит бородатый кг мында, назьыльске, со доры тӧдьы цилиндр тырмиз ке аспӧртэмлыко, ӝикыт дуско вылэ тырыны, эмуос возьматэ. Ӝоген вань, гашиш; тугаськем понна куд-ог поталля, маке но бадӟымгес потребоваться, кезьыт тордон дунтэк. Нош тросэз-а соосты адӟыны уг быгато. Гостиница доры писпуос мерттэмын вал котыраз ог-огзылы матын, ӟеч юртэз ворсалозы бере нош пуш борддоръёсыз кокырес лагуна фасадзэ обзор. Озьыен, кык баррикадаос, кудъёсыз кылдытэмын ужпумен выриз, пушказ ворсаськиз ке, мар луоз кыр палтӥ борддоре пыр перелезать, уг тодо, кытын охранниксэс, - нош собере ке, со кыӵе ке шуг-секытъёсты вормыны меда та амал, кылдэм ужпумез пуш прохождение баррикадаос но, инмарез тодытэк, мар кулэ на вормиз. .
  
  
  «Учкы, сэрен. Со быгат сётыны тыныд сое юрттэ-а? Та куараосты кылыса, со, бинисько, мысленно зӧк шобрет каргалэ, каргалэ. Пиосмуртъёс ӝужыт мытыны, ӧс проем сылэ, нуналмысь огшоры дӥськутэн дӥсяськемын вал. Паркын одӥг минут кизэ донгиз вакчи ачимлыксэ камзол луэ. Но со чик пальпотытэк непринужденный вопросительно лэся. Откашливаться со оскиськом, паймытим шуыса тырмыт адӟисько. 'Эн вай мыным, пожалуйста. Со, адӟиськом, маин усьтӥське ӧс, но пыро, мед та ласянь учко котькуд отеле ».
  
  
  "Мед.' Ачиз понна со ӧсъёссы пытсамын - уж, кудзэ милемыз сак кариськыны косэ. «Тужгес вылӥ точкаяз арняе та шормуӵ, тунсыко но туж тусызъя». Та рад со паськыт пальпотэ, соку ачимлыксэ но сое тодон. "Херридж?" Самолётлэн пилотъёсыныз «Лира» куспын йырзэс мыкыръяло. «Одно ик, Уолтон мистер». "Мон зэмзэ но туж жаль. Со кунокуалэн огшоры... - мон жади балконаз пал киыныз шонтӥз, дӥсьтытэк собере мыня. «Тон-а эскерим ке, адӟом ке тон, малы монэ татчы пырыны понна ӧвӧл, со мар ке басьтом». Кӧня ке вамыш лэсьтэ но со шоры учкыса мынам комнатае азинтӥське. "Та уз курегпуз питыръямы; Уз ворме тонэ мон укша-а, мистер Уолтон. Со трос тыршемзы понэмын, поза расслабленный басьтэмзы понна. «Извиниться», - шуиз со, собере лэзе ассэ любопытство естественной пӧсьтӥз. Херридж понимающе шонтӥ. «Бен, та мынам комнатае. Персонал туж умой cay doublé вылын. Вань Равенство ». Сотэк та курыт вужер шуо. "Тае кылыса шумпотиз. Со валамон, малы пилот ih шудо луыны кулэ ». "Мыным кельше". Соин шонтӥ мон пельпум вамен. "Оло, тырмоз тыныд аспӧртэмлыко тунсыкъяськытэ та ситуация понна, борддоръёссы?" «Со вань, озьы-а? Мон малпасько, ваньзы, кин тодэ, кин отын улэ ». "Бен, озьы со." «Нош мон малпасько, палэнскы соослэсь. Кин вань та адямиос, ачимлыксэ лагун шудыны? «Э, мистер быгатэ Ингерсолл пыдйылчи луэ, но соосты уг ярато. Соиз егит муртэз ӧтиз частной ачимлыксэ пуктон люкет кутыса...». «Та мон валаны кутскисько». «Мон но». 'Oi?' Возьматоно Херридж гостиница палаз, матысь бассейн доры. 'Лушкем уг лыкты ни, кӧня телекамераос писпуос вискын таос ингерсолл мистер тупа шуыса. Шӧдске, со маскаръяськыны, куноос понна но чакласа, со адӟиське но бырйытэк, кин ӧтемын вал асьмелэн ваньбур потто ». «Та мон понна секрет». Та луонлык, estestvenno понна, мынам йырам лыктӥз ке, мон хоук проинструктировать, мыным но шумпотымон вал-а, мар-со зэмаз. «Тон табере тае тодыса, Уолтон мистер». "Мед. Мар гинэ, кылзыны, извиниться кариськыса, ма мон гинэ пыртэмын шуыса. Адӟоз, солы, кин тросгес ветлыны озьы ик, кызьы кышномурт - кунокуаосы, санаторийёсы но со укша, - нырзэ чуртна ваньмыз сямен басьтӥз. Ноку но уд тодӥське-а, мар-а пумитаны вуж яке ог куке-соку та выжыын. 'Валай со.' Херридж сылэ, изгурезь кадь, ӧжытак палаз, милемлы пыӵатӥськоды шуыса.
  
  
  Со ортчоз со mimmo, шонтӥ, неопределённо киоссэс сэзъяса, коридоре пыризы но, ӧсэз ворсаны чакламын, ас понна. Соос асьсэос сюрес-тӥ комната, паймисько, малы пилот дорын, ужан дӥсен, пистолет камзол кисыяз кылле. Оло, мон малпасько, дорамы дабла херридж-обязанность мукет кей луоз, мар со сярысь тодӥськомы вал ини.
  
  
  Нунал тырмыт кылемын на, мед эшшо кӧня ке Арня Шормуӵ эскерыны. Мыным, ляльчиедлы, сётэм пляжный багги стоянкаын шулдыр, кузов та одӥгез паськыт но пилиське фольксваген нимысьтыз шин кузя. Мынӥсько читыр-чутыр, со подъездной выжлёгет, пальмаос пуктыны, дыр йылозяз-а бусыос уг гольфен понна. Асьмелэн кезьыт клубе павильонын сыр уг ни, пал куинез усиз, палась ньылетӥез чурысь шкафчикъёс. Пичи пуш бар вал, но столик, но отын нокинэз ӧй вал.
  
  
  Со но бусыетӥ ортчись выж шоры учкыса пу понна гольфен павильонын. Ӝуй-ӝуй шобырто вож бамало, бусыосын, сяськаясь будосъёсты пальмаос усто интыоссэ но, расположенный усыпать. Со понна кык тележкаос но оген шудӥсьёс гольфен квартет кыдёкын адӟыны; мукет бусые потӥзы калыктэм.
  
  
  Меретъёс но сотэк нош ик сюресмес азьланьтӥм багги кӧчиз. Бусыын сюрес понна гольфен пумен паськытаз, мон доры пичи куакъёс но огибать гавань чутрак кариськиз. Волнорез кожаз мыд-мыд палаз султӥзы; кык яке куинь быдӟалазэ гольтрес юонэз круизер пришвартовывать порт вал, нош пичи но озьы горстка быстроходный парусо катеров. Соос номырлы но уг кельшо бурд вылын подводной судноез адӟыны.
  
  
  «, Дыр, вал флотлэсь ингерсолл кытын ке лагун сое», - малпаз со, тунаськыны, кытын-о.
  
  
  Кожлэн мукет ярдураз шормуӵ адӟизы солэн "Кышкыт суд", андан лысьӧмез ачимлыксэ, котыр ӝутскем луо, выж пыкетэз но, кожаз ву вылэ султыны. Со инты, кытын соос возисько, самой кузь выжъёс пирс трос выльдӥськонъёс, куке кезьыт ке но, масса андан тодэ нюк, но отчы куштыны вунэтӥз. Нокыӵе выжъёс ӧй вал тодмет лэсьтӥськон удыс вылэ, со адӟе, нош кыдёкын, подъёмной кран лэсьтӥськон котырын но бергаз, ӵуж изьы нюк точкаез со. Та проект мыным огшоры лэсьтӥськон потэ-а, уг ке но валало соос, мар луиз?-соку на, трос учконо кемысь полумлять ву вылэ усиз.
  
  
  Мынам учконэ паллян двигателез урон приглушенный вузэменыз ас палаз кыскиз. Пыж интыяз кыдёкын коже огибать пумаз тӧдьы, тӧдьы корпусэз но, тӥр ву вылын чиля стойкаос вылӥе ӝутскыны. Бурдъёс подводной судноын, тунатэк уз лу мон но, кытысь со басьтӥськиз. Кабинаяз пуктэмын берпалыз усьтӥськыны анджела люкетэз, азиатъёслэн быг-быг квадратной вӧзын, одӥг пиналлы руль сьӧрын пукисьёс нош йырсиё адями, кудӥз адӟе сое, азьло аэропортын сое.
  
  
  Ӝоген пыжез шормуӵъёс пӧлын указатель но лэсьтӥзы кык пролив паськыт кутисько. Со барын доплывать-озь порт кузь, кышкыт суд ву кошкиз вырись соос, дунтэм ӝоглык, ярдурлы матын но, вуэ выйиз. Кӧня пичи фигуркаосмес лыктэ, гозые швартовный кутон понна, падӟа-тӥ троицалы собере, лапег ярдурысь быремъёс понна но группаын юртэз вылэ тэтчиз.
  
  
  «Медъясеныд» ӵош «Формоза», регистратор со сярысь вераса, азьло мон ӵош ӝыт выре, усьтэм площадка дорын ӝог лэсьтыны ...шестерка интимный лэсьтӥськонэз кык люкетэз
  
  
  Со понна чакламын гавань пичи пыжъёсын, но мыным вал тунсыко, мар та понна катерен Чина. Со нырысь кылзӥськыны гинэ отель, со тодэ, мар мон быгато вераны со сярысь ингерсолл операция, нош табере мон умой малпан кылдэ.
  
  
  Взлетный-мерттӥськон полосаез интыяськемын вырйылын, гавань кыдёкын ӧвӧл. «Лира Джет» лачугаосын припарковывать вал, со вылын лопыръяськиз ветроуказатель; спортивной самолёт кӧня ке матынгес луиз. Мон мынӥ ни вал, соин ик солэн платформаяз бетонный мынэ. Котырам пиосмуртъёс, лачугаосын потӥз кыӵе дырезлы учкытэк, собере нош пушказ вуиз. Со огшоры туристъёс.
  
  
  Пляже мыноно багги табере со пол вылын нырысетӥез но, берпуметӥез но, ас котырдэ йылпумъяса, темп нёжтӥськись луо вылын, вӧзаз дырозь йылаз-корт тенннс кунокуаос ӧвӧл. Соос кыр дунне вал кадь, пляж; валамон, уг лу куно, кезьыт cay озабочивать doublé кунокуа малы ке тросэз напряженный, гольфен бездельничанье бассейн но кезьыт коркаосазы.
  
  
  Багги берыктыны, мынэ комнатаын меӵак монэ; вакытлэн егит адямиос али уг кышкаськы, мон со вылэ урдскыны быгато. Со часэ бере кыле, собере ӝыт пал сыло кутски дасяськыны.
  
  
  Мон сое мертаны луонлыкез кулэ тӥрлык потенциальный ватӥсько ке, ми дорын кемалы уг ваты ачимлыксэ чина шанс тросэзлы-а мар-а вал; собере со ас интыяз кельтыны малпаса вильгельмина хьюго но мылкыдтэк. Ӟеч уж дурын югдур мукет сложной шпионской тырмыт дыр, но, пичи шанс лыдэ басьтыса, вань-а ӧвӧл-танцовщица мар луиз сокем, хемысь ас соослэн лыдъямзыя, мон ас ужъёссэ лэзьыса ӧз быгаты усложнять, ачимлыксэ стилет но пистолетъёс-ысен кутскиз. Монэ кутӥзы.
  
  
  Со брюкиос пеймыт дӥсен, пеймыт-курень, тӧдьы свитеръёс-кӧня асме но балетъя чагыр тапочка тенннс лукыр-лакыр пиджаксэ куштыса. Собере, со балконын пукись дорын кӧня ке минут учкиськом но сэрегзэ ас вылаз бассейн кеме. Вань андан лентаез басьтыны луэ на, но бер пасё шобретъёс, шунды пилем пыр.
  
  
  Кин ке шыпыт закашливаться. Со берыктӥськиз но, мон комнатаям нокин но ӧй вал бере. Собере шыпыт куаразэ кылэм, со нукыртонэ, нош кылъёссы валантэмгес вал. Кылоз куарамес, сое санэ понэмын балясъёсаз доры лыктӥз но балконъёс. Котыраз кӧня кыл кылӥ, со, тодмо смутный кылын потэмын, но йӧспӧртэм. Сокем азьлань но уллань мыкырскыса со ривненский учкыса, балкондэс мед адӟыны балясъёсаз улӥзы.
  
  
  Киосыным саесъёсы балясъёсаз кылле, шоро сьӧд тусъем. Каллен йыр запрокидывать но сое понӥд, мон-пеймыт, ымныраз пальпотон луэ. Малы со озьы пуконо ишакелы усьтэм сюлмын кылё ми ӵош ужъя адямиос ужазы понна балконэн но тырмыт уг перелезать ih монэ бурдъяз, нош султо, нош ик огшоры на. Толло гинэ уг вырыны луонлыкъёс капчи та маршрутъя пушъетъёс ӧйлась ...
  
  
  Кӧня ке минут потребоваться мон, мар лэсьтыса понна-малы мон комнатаяз, мон кадь пол но быдэстэмын ке, мон ӧсаз йыгаськыны. Со вырисьтэм вал, но расслабленно час шоры учкытэк. Ӝӧк выламы вуоз.
  
  
  Ӧсэз усьтӥ но, куке со адӟе, со, мар отын сылэ, син куспын мон соосты утемъёс ӧжыт ке но луиз, мар-а озьы луоз сое уже кутыны, со планировать каро кадь. Та вань дырез басьто.
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со буй-буй, со каллен эскерыны. Котьку кадь, сое, тӧдьы дӥсяса вал, выж вылын, котыръяса пол-озь та дэрем, драпировать, индийской тупатыны яке уката но трос складчатый стиль. Соос кема мыно, отын соку дэрем, отын со кылӥське, гольык пыд бронзалэсь, нош мур кыретэз сётыкуз, валай, мар луиз со номыр уг ирен улэ. Мон сое гадяз йӧтэм камзол икак луыса, mimmo мон ке кожасько, нош солэн комната шорын луиз ке, со югыт нунал бӧрсязы балконэн но котырысь пируэт нах позировать карыса.
  
  
  "Тон монэ яратӥськод-а?" со юаз.
  
  
  «Шузи та бутылкаосты ӵоксэт».
  
  
  Со хихикнуть. "Мед.' Со оглядеться, со бадӟым кровать вылэ синъёссы дугдӥзы. "Быгатэ, сиськон азьын куртчиз?"
  
  
  Сыӵе огшоры предложениос вылын уг ӝегатскы реагировать сое, нош та кышномурт-мон понна укыр шаплы луэ, пантера. Соос но милемыз шӧдо, синкаӵъёс невинно падан ӝутэмын.
  
  
  «Лыдэ басьтыса, монэ ӧжытак юо».
  
  
  Кыӵе ке но умой валаны луэ та; монэ ӝыт валес вылын план, кунокуаын соослы радэ но сое умой валало. "Пунш Ромовый?"
  
  
  'Шампанской.' - Та куронэз ӧз луы.
  
  
  Сое телефон доры лыктэмзы. «Учкы ай, макем ӝоггес ваёз ачимлыксэ».
  
  
  "Эн одно.' Шампанской бутылка доры сузьтӥз, со пӧлысь холодильник но лыктэ пичи-бадӟым понна пунш графинлы. «Мон номыр но уг юиськы ни, быгатысал ке, та», - шуиз со.
  
  
  "Тон-а та бутылка отчы пуктӥллям?"
  
  
  «Со». Со мон шоры учкиз но йырзэ мыкыртӥз. "Тожо кельшизы тӥляд-а?"
  
  
  "Мынам со пумит ӧвӧл."
  
  
  Стаканэз сямен мон юисько кезьыт, холодильникын соослы кельтозы но, мукет ласянь но юри мукет кыдёке возиське. Вераськонмес вис карыса, мон; мон со юалляськиз ужез сярысь, нош, тыдӟыны, мыным туж уг тунсыкъяськыты ответ. Мон ыстисько та алонэз эшшо одӥг виымын; кулэ луоз делец та луоз шоу-бизнес но, ӧз кылы ке планировать карыны аслэсьтыз карьеразэ ӝӧк ортчиз, эктыны дубль-Кей, мон соослэн тыршыса улӥзы историез улэ очаровывать отрепетировать луыны кулэ.
  
  
  Та кылэ сое берыктӥз ачиз интые, шудтэм пинал дыр асьмеос, коммунист кастро но ваньзэ ас вылам-тӥ курыт кусып. Анай со сярысь вань-а солэн верамезъя, со кадь асьсэды китай материковый бызьылэ шуыса, выльысь вань та пыр ортчо. Солэн мудрон луэмез, ӧжыт ке но, талы но укыр курыса.
  
  
  Но мон тае лэсьтӥз; со ас дораз трос веран мон пичи ӧй вал-а, мар-а мон лэсьтӥ та уй люкаськизы.
  
  
  Мон потэм бере, котырын комната, пеймыт луиз. Валтӥсь сиськонниязы ми улӥмы пайда гостиная утиськыны быгатымтэ; небыт сыӵе дун-сьӧлыктэм луэ шуыса, лэся, тӧдьы дэремен чинзыя пиштэ шуыса. Мон ву вайыны, со вылын тусбуез аулак сэрегъёсысьтыз, оркестр но кыдёке бар кадь луиз ча-ча-ча-ча, пичи танцпол понна шудыны.
  
  
  Официант меню шампанскоен бутылкаез одӥгез отын ик вуиз но вань.
  
  
  «Мон сое тодӥ», - валэктыны Ӝӧк.
  
  
  Серекто луэ.
  
  
  «Котьку татын но туж умой Филе, Ник».
  
  
  "Умой-а. Эксперт али тон ». Мон ӧй тулкымъяськы, нылъёс ас киосынызы таӵе амалэз уже куто ке, пумен-пумен, татын со улӥз, выжы, сямен шудо ке но, со уг люкеты правилоосты. Кыӵе-сыӵе дыръя.
  
  
  Наплыкез но ненег вал со ӝушаз маслянистый бифштекс атаковать карись эд деликатной мылкыдме. Мон уг вера, ӧжыт-а, мар мыным кельше. Со пужейпи холлын; кузэн куд-огез эктыны, мӧйы адямиос основное, одӥг куз поттон понна, чупаськыны, кузпалэз кадь. Оркестр дорын пукись пар йырсиё пияш понна столик, яркыт-ын одетый, дӥськут пумысен но умоесь - студент кадь, хиппи шутэтскон сямен шудизы.
  
  
  Собере сое, кофе сёто кадь луэ, эктыны, сое со куриз. Со ӝот-ӝот йырме шонаса, кузь йырсиез тӧдьы нюжаосыз усиз солы эй, пельпум вылын. «Эктытись мон " кучыран коньдон, Ник». Пинь пеймытын соос пишто. «Майбыр улон понна ваньзэ лэсьтӥмы сое гинэ, эшшо».
  
  
  Со куспын нах шоры учкытэк, собере сое китӥз кутэм кыньыръяса. «Захотеться соку тонэ одно воштӥськымтэ».
  
  
  Лобыса со лобӟыны. 'Oi?'
  
  
  «Тон вылын аслэсьтым гинэ уг поты ке гоночный уялляз лодка».
  
  
  «Катерен Скоростной. Та мон аслым шуи тыныд.
  
  
  "Мед.'
  
  
  "Нош соку ма ми дӥсяськиськомы?" Вакчияк ас киыныз маялтӥз но, мон сое дэремлэн шымыриез. «Номыре но, та». Ӧс вамен потыку, мон бассейн но парковка ур-озь ортчиз. Дорын Чина, одно ик, пляжный багги луозы, нош со лек наплыкез но соин ӵош машинаез, кудӥз понна сиськемзэ возьматоно. Мон баре-озь порт вуэм бере, соос доры вуиз причал, питран улэ коръёсы но пул.
  
  
  Бар катерен пумысь портам сыло, вӧзазы бадӟым «Крис-Крафт» палуба вылын кӧня фонарьёс улӥзы. Ӝӧк хихикнуть, пыж доры вамышто но ас палаз син закатить ачимлыксэ. Та скоростной пыже вал, вить метр, бадӟым кабинаын, жаль-жаль матэ небыт шобыртэ. Кызьы Чинзыя вылын, ваньмыз, ваньмыз тӧдьы луиз. Та мыным туж уг кельшы, нош та карын мон номыр уг быгато.
  
  
  Со юбказэ ӝутыса, кабинаысьтыз тэтчиз но сандалиос капчиен басьтыны. Гозы гозы швартовный со пудо сюдонэз, с. 75 лет со двигательёсызлы кужым подвесной л. mercury нуиз ке но, со стабильно шталь ужа бере, со со бордын но трос отзвязывать ныр кӧчиз. Соин умойгес луоз, со тодэ: мар лэсьтоз, палэнске ке, 90 градуслы котырысь кожаз вуз карыны выплывать указательёс но будэ.
  
  
  'Тон потэмъёс кытчы мынозы?"' - кеськиз со, перекрикивать урон двигатель.
  
  
  Неопределённо со кизэ шонтэ. «Сётӥз " шуыса гинэ учконо-ке».
  
  
  Милям дун-чылкыт пыр лобыса, вакчи тулкым, паллян бур палаз гинэ но кӧня ке кышкыт суд кыдёкысь шормуӵын кунокуа фонарь тодо тыл ужан; номыр но эн пыры толэзь возьмано. Басьтэм шортлэсь ӝӧк вылын пыж взлетный-мерттӥськонэз но, ярдуре полосаез валлин зуркатӥз. Мон отельын ортчиз, самой кыдёкысь огибать точка, кытын пеймыт вужерез борддор вылэ салиськем дублон луо, собере берлань берыктыны.
  
  
  Чинзыя тӧл йырсиосме тураз, но лентаос, со йырсизэс пунӥзы, куашка. Со, со кизэ мычиз но басьтӥз. Пыд но мыняса веша со монэ.
  
  
  Со пеляз кеськиз эй, руль вылын возьматэме.- "Учкыны быгатоз-а со?"
  
  
  Со заколебаться, собере шуозы. 'Веран. Малы ӧвӧл-а?"' Поменяться ас интыяз, асьмеос асьмелы тунсыко манёвр-а мар-а вал бере, мон эшшо одӥг перелезать мукет пыре ке, номырзэ но уд ӧдъяськы-а, кызьы вань озьы ӝог гинэ мынэ на.
  
  
  Сое ӝогомытыны, лобӟе кыдёке милемыз но, кунокуа но табере милесьтым ужаммес mimmo точка паллян учыраз. Калленамез Чина со доры но берытске.
  
  
  "Мукетъёс кадь насчет шормуӵъёс?"
  
  
  "Малпасько тонэ "Кышкыт суд?"
  
  
  "Мед. Мар отын тон адӟид-а?
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. «Гинэ бульдозер. Туж алама.'
  
  
  "Мын но учкы".
  
  
  Со мон шоры учкытэк веран. - «Нокинэ но уг лэзь сое».
  
  
  «Инмар, детка, со, лэсьтӥськон умоятон шоры учкыны яратэ. Учкизы.'
  
  
  Мон соос ваньзы огкадесь вал, соиз яке таиз уггес шедьтыны; со биниз. Пляж доры ас кожаз бетонный пыр люкылон но со бӧрсьы ширто.
  
  
  Аслым берпум кезьыт юбо ортчиз азьвыл, со адямиез адӟыса, бам кузяз бызись k & nb. Югыт бусэ тӥрлыкез гинэ но адӟи, вал солэсь. Солэн скоростез катерен но дунтэмгес коӵылӥсь лэзьытэк, кема ӧз йӧты-пыдэс луо.
  
  
  Мон фонарез кужмо мальдытӥзы. Чинзыя соос ки вылаз ӝутӥськыса учке. Соос дол-дол пукизы, ӟубис ымдур, син буш.
  
  
  «Шутэтскытӥзы, шаермес! Территориослы шутэтскыны! Кошкиз!' Ялан пеймыт но луэ, чир кесяське.
  
  
  Со, мыняменыз мальдытэмез югытын тылсиос. «Эй, воргоронъёс, мон гинэ уя. Оглом тае пуныос вылын тон дорын луо луозы шуыса? Лобовой стекло вылаз пыже но соос ныр пыр перелезать султӥз.
  
  
  Тылсиязы югыт вужер йӧнаськын тодмаське. Ачимлык-улонэ нуэ монэ карабинъёс вал.
  
  
  'Питыртим!' - со прошипеть. «Та территориын шутэтскыны. Эшшо одӥг вамыш, мон но ыбыло ».
  
  
  'Ник!' - мынам ӝӧк сьӧрын кеськиз. 'Я ик сётэмын!'
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмыса, югыт мыня, чиньыен возьматӥсьёсыз но пистолетэн тросгес лэсьтыны чиньыос котыр уськыто, молотэн кадь. «Я, уром, вуоно пол со тӥледыз ӧтиз», - шуисько мон, кабинаям чуртнаськыса, туна, эн перезрелый со рольёсты асьтэос-а хиппи ӧвӧл.
  
  
  Солэн мышпалаз гожтэмын ужамез дур басьтыны катерез но. Каллен вошди бухтаын. Усьтэмын вал бере мон & nb, велосипед вылын но соос будо пыж плав кельто. «Эй, куноос дортӥ комитетлэн приём умой луысал», - шуи мон. Со золтоно луоз пальпотон. 'Тон сое шӧдод.'
  
  
  "Кыӵе солэн правоез озьы лэсьтӥськоды?" - юай мон возмущенно. «Сое уд тодӥське шат, кин мазэ-созэ дуре васькыны быгато, дыр ву улэ кылиз закладка тыныд тыроно?»
  
  
  Ӧжытак трос луэм эшъёсыз солэн пальпотонэз. "Тодӥськод-а тон сярысь сыӵе арбериосты?"
  
  
  «Ми улын уяло тӧлпо».
  
  
  Кизэ пельпум вылаз понылӥ мон сое. «Укыр кыдёке эн пыры, Ник. Отын сыӵе закон лёгаз ».
  
  
  "Шуыса гинэ, аслэсьтыз ужзэ ӟеч амалэн лэсьтэмын!" Со, мон кадь, малпасько, умой аслэсьтыз вожпотонзэ люкало. «Дерьмовый со тазьы лэсьтыны уг быгато».
  
  
  «Ник ...»
  
  
  Ачиз со доры притягивать суп-сап кышномуртъёсты. Со вал ходъёсыз расчетливый, я тыршеменыз но. «Кылзыны, Ӝӧк, - со пеляз прорычать эй, - адямилы татын укыр трос, малы ке милесьтым кыдёкын возьыны турттӥсько. Нырысь борддорысь каргасько ингерсолл ачимлыксэ, нош соос табере! Валамон?'
  
  
  Ӝӧк кема ответ уг сётӥськы, но солэсь кышкаса, асьмеос лекос кыдёкын комедия пыре шуыса. Собере со мон доры каллен лэзиськиз, мон куртка улаз кизэ понӥз но мон со понна кусме ӟыгыртӥз.
  
  
  'Ник?' прошептать со. «Эй, - серекъяй вал мон кулэ...»
  
  
  Ас бордаз ӟыгыртыса но со пельпум сьӧраз притягивать ee. Шыпыт-небыт, мугорын но мон со лэся, сэмберъясько. Солэн ымнырыз но, со ымдурад чупасько ee; небыт нырысь, собере дарт-лы будӥз, солэсь бугыр ответ.
  
  
  Кышкыт суд бере мон ву вылын прожекторъёс пичи шормуӵ пала шонско. Сое витё. Сергеен ми ву, кыдёкын на берыкъя, заколебаться, собере ачиз но вуиз тылсизэ ми кутом.
  
  
  Ӝӧк пошевелиться, синъёссэ ӝутӥз но нахмуриваться. Собере со кизэ мыче чиньы выроссэ но шоро-куспо курень вызовъёсы синазькыль универсальной ӝутэмын.
  
  
  Прожекторъёс кыдёке вырӟизы. «Та вуайерист поганый», - нош ик мон доры ӝиптӥськиз но, соиз нукыртэ.
  
  
  Нялтас ми уяськом, ымдур выртэмъёсыз кылъёслэсь разведкае дыр но, дэремлэн шымыриез, котыръяса но, со усьтӥськиз. Мыным йӧтэ улӟизы ee-лэсь мӧляоссэ, ымдуръёсыныз но вылтӥз гылӟыса мон ӵужалэс-курень ee ньылон бруствер юбо доры тубо, уг бирды пӧсь дырзы вуиз. Секыт шоканы, со, мынам йыр вылам но мон доры пыдъёс асьсэос одӥг мугор вожвылтыса пыдзэ пачкатэм.
  
  
  Со вал валантэм, ӵапак соос но, эрик мозме. 'Каргасько!' Нукыртӥсько мон.
  
  
  "Та мар-а, мусо" гольык гадь ворсаны уг туртто асьсэды ӝӧк-а, югыт но небыт кадь адӟиськиз со ныл-котыр вашкала варваръёслэсь но Рифма.
  
  
  «Вождэс эн вае, - мон прорычать, - нош такыр со...», со йырзэ шона, укыр лек луэмын кадь, со мед возьматоз кыл.
  
  
  «Со сярысь вунэтыны», - шуиз со мыр-мыр. «Чина сярысь гинэ малпасько».
  
  
  «Уг бугыръяськыса, мусое». Со киосты лэзьыны, со понна коврик вылэ куртка но куштытэк диван басьтомы. «Мон сярысь тон малпаськод». Лек басьтыны рывок пыж но ӝогомытэ. Мон лобо, зарезь тулкымъёс но ныр вылэ лобӟи.
  
  
  'Ник! Мар тон лэсьтӥд?"
  
  
  Со, эй мыняло. "Шудонын асьсэды возьмато, туганэд?"
  
  
  «Мон уг тодӥськы ...»
  
  
  «Учкы!» Со кышкыт суд азьын чиньыеныз мырӟем шормуӵ палаз, куд милям кезьыт луэ бере, трос уг инвис мычиськиз ни. «Кытчы мон мынӥсько, со но, та парсь, мон вож потэ». Мон кеськи луы, бӧрдэм мед липозы двигатель; мон зарезь шукы басьтылы, но коттэ. Чинзыя, тыдӟыны, уг бугыръя со.
  
  
  «Куаразэс малы мон карганы та шормуӵын берытске».
  
  
  «Нош ...» зэм ик, лэся, Со йырвизьдэ суралозы. «Луыло мон...»
  
  
  «Бен, аслыз басьтӥз луоз. Азьланяз но мон тае лэсьтӥсько ».
  
  
  Со понна асьсэлы но пельпум ee притягивать суп-сап доры ӟыгыртӥз. «Тае гинэ лэсьты мыным мукет палаз люкаськиз».
  
  
  Пыж доры вамышто мукет палзэ но солы берыкты полукруг кышкыт судэн. 'Луоно.'
  
  
  «Шузимем-а тон, Ник».
  
  
  "Ӧвӧл, со озьы ӧвӧл. Соос шоры учкыса гинэ забавляться нах адӟонтэм. "Кӧлыны поты-а тыныд мон, Ӝӧк?"
  
  
  'Ах, да!'
  
  
  «Тае мыным лэсьтыны прицелъёс гребать соку парсь улэ. Умой-а?' Со ӝот-ӝот со гольык киын гадь обхватить, собере со каро дэрем, кыкетӥ но усе шуыса. Со куспын дол-дол пукизы, собере беспомощно лаптӥськиз но йырзэ шоназ, пельынызы медаз кылэ, мон донгисько. Скоростен со дунтэмгес, дыр, ӧжыт азьлань мыныны уз мыным, кышкыт суд огибать сӥньыс но кыдёкысь шормуӵъёсы, лэсьтӥськон площадкалы но мукет участокъёсы коже. Монэн ӵош пӧртэм ужъёсын вырыны дыр, патрульын вудур кузя каллен уя курыса, со кытчы-ын. Вудур, пумен рискнуть со пала вамыштӥз.
  
  
  Пыр кадь гинэ пыдэс луо пыжен потыса, со азьлань тэтчиз двигатель но кысэ, ярдуре потыны медаз пичи якорь. Мон понна со луиз ӝӧк искреннее.
  
  
  'Ник!' прошептать со. "Со милям шедёзы-а нош татын ке?"
  
  
  "Собере мар?" Со бамаз конгро куакъёс якорь. "Ма лэсьтыны быгатоз со сяна, кызьы монэ улляськод?"
  
  
  «Со ...»
  
  
  Нах султо но со шоры учкытэк, кизьнылыны арес. "Озьы-а ма тон?" - шуисько мон, серемез но шуш. «Парсь та шормуӵ мукет палаз. Со ноку но уд тоды.
  
  
  Ӝӧк вылын-тӥ каллен ортчиз йырси киосыд, гадь ӝутскиз, но со, кызьы воздушной шаръёс думыло. Собере меӵ бамалъёс но мон сое китӥз кыскизы доры пырон понна изо вакчи басьтӥз. Ми доры лыктӥз но оген писпуосын котыртэм ачимлыксэ, ӟуг арамаен котыртэмын. Куке ми доры лыктӥз вылӥ турын бусыын, ми но со шоры учкыса вопросительно дугдӥз.
  
  
  Со ee затащить небыт турын, йырси тулкымъёсаз вые, сое, мон кема ӟыгырскыса. Мукет люкетэз кус вылазы дэрем бычыоссы усьтӥськиз, сое кылдытӥз тӧдьы шобрет улэ. Мыным валантэм вал дӥськут но, вормизы асьсэдыз, ас мугор но огазе сливаться, кӧня ке минут ортчыса, мон сярысь урдэс урдэс выдтыса. Со шӧдӥз, кызьы со мыным шуныт капланы, со монэ пыд котыр обвиваться, ee, улон пурӟылӥзы, соид кыске. Сое солэн киыз буйгаз, со кема уг кылльы, ваньмыз куалекъясь на, толэзь югыт син непрозрачный ӵош кизер-ын.
  
  
  "Ник ..." со шокыштэ. «Ми пырыса ...»
  
  
  Мон каллен - а мынэм- эскерыны, мон сяськая садын усьтӥськиз, ee пыдын тубыны, со мугоры нуйтӥськыны, собере кузь гурезь лэзён. Со мон доры ӝиптӥськыса, мон банкае кот, мугор али луыны, нош соос кус кынгыль-конгыль.
  
  
  'Тросгес но тросгес!' со - а-ак, шоканэ но мынам со пелез пӧсь йӧтэ. «Э, Ник, со ноку ...»
  
  
  Со соосты чалмытскыны косэ, урдэс со киыныз маялтӥз, шӧдӥсько, бирды кадь, гадь борды ӝиптӥськиз, мон ee. Чал-чал кема дыр ӵоже пуксьыса, лулӟем ӝуштэм но майбыр перемежаться, нош собере сое адӟозы, кызьы соослэн син паськыт усьтӥськиз ӵыжак ке, со мугорыныз золтӥськиз.
  
  
  «Э, э ӧвӧл ..., ... я бен, мед, jajajaja ...»
  
  
  Монэн ӵош со доры кубо ужпумъёс кульминациез дорын ӧй вал, но соос, асьмелэн сярысь, кыкезлэсь урдэсъёссэ лэзисько урдэс бере, курадӟе, куд-ог дыръя-а мон кылё. шып шутэтскыны. Со лу нырысетӥ, кин пошевелиться, мыкырски, ачиз небыт чыртыысьтыз покусывать ымдур луонтэм вылысь. «Ник», - нукыртӥз со. «Э, Ник, озьы ноку умой уг луы на таос...»
  
  
  Потребоваться милям эрикмы вань кужымзэ, нах-лэсь мозмытскыны понна но, кызьы ке сое вормим, пыдес вылам султо но берыкъяськыса. Со, нах шоры учке, мугор вылын пиштэ бронза безупречный, серектэ но.
  
  
  "Та мар-а, мусо?" - юасько соослэсь мылкыдзэс веран. "Умой, мон таӵе?"
  
  
  «Эй, инмаре ӧвӧл. Соиз-а, таиз-а ожмаськон тӥрлык герой сярысь гинэ малпасько улӥын но-инмар; со вылэ борддор но ӝутски, ӧй ке тодысал, мон али татын шуыса, - малы ке мынам но лэсьтыны ».
  
  
  «Э, ih вунэтэ». Со ки мычоно шуыса, монэ ӟыгыртӥз. «Мон доры вуиз, мон Ник».
  
  
  Со косӥз, ачиз султоз. Каркас андан шормуӵ со пыр учкоз, вылын инъёс полмить кыстӥськиз. «Чертовски мыным тунсыко, мар отын лэсьто, солэсь нокин ӧз адӟылы».
  
  
  "Э, та неважный, дуно. Мон доры мынэм... »
  
  
  Со тусбуез лэсьто-а, мар-соос уг кыло, соку штан золтыса кутскиз. «Лёгаськыса мынэ, Ӝӧк. Мон уйёсы ваньмы ӵош потӥськом ».
  
  
  Со лулӟылӥз, одӥг движениоссэ но берыкъяськыса нёжтӥськись султӥз, кызьы "кобраез", мушко ваньзы туназы кыйёс потӥзы.
  
  
  Но со чин но балетъя-ысь пеймыт-лыз дэремен дӥсь кут захотелапомочь свитер. Соос пӧлысь октыны ачимлык-мон досягаемость улэ.
  
  
  "Мар мон лэсьтӥ?" - созэ юаз, надоваться.
  
  
  Со дун-сьӧлыктэм вылын возьматэ рабочийёслэсь лэсьтӥськон. «Гинэ лыктэ но учке. Дась-а та тон доры?
  
  
  "Ха!" фыркнуть со презрительно. «Дась ваньзы мон доры».
  
  
  Азьвыл со кезьыт вуыса, со дугдӥз, соос кузя вамыштэм турын, дэремъёс понна кыстӥськиз лэзьы, ачиз кадь кен фат.
  
  
  Со ӝог сутэ но со притормаживать. Соиз шоры эн учке, мон, ӧй пумитьяськы, мон сьӧры киын направляющая. Куакъёс пыр канжаськылыса, ми, огпалтӥз заросли, чалмыт мынӥз; ырос пальма вайёс кырыж-тӥ ӵаштыртэ, кудӥзъя асьме котырысь будо. Озьы мыным матын бере, лэсьтӥськон площадкалы ӟеч-ӟеч адӟыны шуыса, со дугдӥз.
  
  
  «Татчы кыльыны», - прошипеть мон, ӝог пеймыт кыл фигураос бетономешалкаос. Но со пеле артэ интыяло.
  
  
  Со номыр уг кылӥсько, тӧл гинэ. Вань, ма монэ адӟыны быгатоз, кӧня со корт жильыен гофрированный, кранысь буровай тӥрлык но кыдёкын. Меӵак адӟиськоды азьпал зиять бадӟым гу, зацементировать палась-а, куинь - мон шӧдӥ, та музъемез быдтыны фундамент огдырлы ӝутэмын меӵ шуыса, пыдэссы но бульдозерный доры васьки, нумыр кокаса.
  
  
  Мон йӧспӧртэм потэ-а, мар шормуӵ со одӥг ласянь озьы лач-лач возьматэмын, нош кылем люкетсэ патрулировать ӧвӧл. Со кельтоз аслэсьтыз пегӟон люкаськемын ни, бӧрсязы кесяськемъёсты кылӥды ке бульккето.
  
  
  Со берыктӥськиз. Ӝӧк вылын тём-тём пеймыт вишты трос уг луы, но пӧлазы вал ми кык виштыос на. Соос-а ми доры лыкто, дугдыса но, котькуд ласянь мед Чина, со кесяськиз выре.
  
  
  Со вылтӥ кадь, соос дол-дол сылэ, соин быгатӥсько шуыны, со уг на адӟиськы шуыса, сл. Со гинэ ке гылӟыса някыръяськись но, со, лэся, пыж незамеченный-озь вуыны быгатозы. Та интыосын со берытскиз но бызьыса, тӧдьы дэремен ачиз карганы та бӧрсяз кыске, кызьы матадор.
  
  
  Со кутэ со, кезьыт азьло ярд витьтонэз соос бызьыло. Сое котыр чакласа бетономешалкаос вужер кадь музъем вылэ, со сое куштэ. Соин-а, мар солы вераны, тӧл сямен тӧлӟом, нош вакчи дыр ортчыса, со берен кыске сое но мон доры чина пыд йылаз ӝутӥз.
  
  
  Лушкасьёсты но соос вить, сое адӟыса. Со лыктэ ке соосты нюлтыса, адӟиськом, маин со кужмо, целеустремленный, кыкназы но карабинъёс луэ. Мон мынӥсько дорысь бур пала Трио, котыр паськыт бетономешалкаос буко пыр. Мон ужпумъёс ворсаськиз ке, со яке со тэтчиз ке витём, мед адӟоз, охранниксэс мукет матын луэ на. Монэ со кызьы ке но ортчизы-кошкизы ярд, соосты адӟыса, ӝӧк ӵем кызьы, йырзэс берыкто но ворсаськиз дэрем утча. Одӥг охранник котыр серектӥз. Со, солэсь бӧрдэмзэ кылӥз.
  
  
  Со, бетономешалкаос улэ васько но музъем вылэ пуксён понна ih эскерыны. Солы инъет зиять ортчыса, син куспын балаганъёсме сьӧры ышиз, собере нош ик вуиз, ӝог вамышъяны вань на. Ӝӧк лэземын кыстӥськиз пыд, китӥз кыскыса сямен, одӥг охранник со суп-сап сл. Со, кылыны, кадь, кеськиз, солэсь вӧсь луэ, со понна смешок сьӧры алда.
  
  
  Вылтуссыя соос ватэм бере, со куаем улэ но матысь балаган доры ширтэ бетономешалкаос. Адӟизы сое куинь вужер кыдёкын-а, матын-ог-огез доры-озьы-а, мар-а со осконтэм тодэ шестиногий монстр, бадӟым андан конструкциослэсь блок доры мынӥсько, вӧзтӥм цементной лысьӧмез. Со куспын дугдытэк, ӧс усьтӥськиз, соос пырисько но, ӧсъёс но ворсамын вал.
  
  
  Со, ӝуштыса гладить карыны малпамын борды ӝиптӥськыны но кезьыт хижина-тӥ гофрированный ситуация. Уката но тросгес луозы, яке со озьы, кызьы та ӝытэ со планировать карыны. Кыкнаяз шугъясько ке, дорам мон потӥ вал шуыса, кинлэн мар ке планировать карыны но мукет-а, но мар вал, мар кулэ ӝӧк, янгыштэм мурт учкисез гинэ ӧвӧл.
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Нокыӵе решениоссы ӧй вал. Хладнокровно поимка ке но малпасько вал, чин - нош оскись-а вал со, ӧжыт-а, малы таиз тазьы; озьытэк укыр визьмо вал со, пеймыт лопыръяськиз тӧдьы дэрем ас понназы, - мед луо мон утисьёс ролез ачиз шудэ. Со сяна, мон-мараны кулэ луоз, та шормуӵез утён макем юн луэмзэ. Но малы кулэ луэм та.
  
  
  Солэсь пощел палаз балаганъёсын кортэз, анданэз каркас ужан ӝужыт кыдёке югыт возьыны. Кустов но тросгес луозы пальмаос, со ватӥськыны мед быгатоз, но со бере умоен блок доры ньыльпыдъяськыса цементной пуньырӟытэмын-тӥ юрт усьтӥзы. Кык ӝужыт пиосмуртъёс юртысь лысьӧмез луозы, мукет ласянь, со но соос адӟытыны быгатозы брешь понна бамалын, сюм (залив) доры нуизы. Со выж вылэ учкиз но назьыльскиз юрт, кудаз Чинзыя втаскивать.
  
  
  Укноосыз но ӧй вал мон ласянь, вентиляторъёс ӵош пась гинэ берга. Со отын кыллё бере, со приглушенный куара кылӥське, - сюлэмо кышномурт.
  
  
  Сьӧд куртка дӥсяса но, пыжаз со чагыр токма ӧз кельтэ. Территориослы бегло учкытэк, со юрт доры бызьыса, соос пӧлын охранниксэс но асьсэды адӟытыны. Но со понна зол вылэм прокрадываться пияла укно улын сэрегъёссэ котыртоз. Ӟубис луэм соос, асьсэос но сое учкыны кырым ачимлыксэ. Укыр ӧжыт, мед тэроз.
  
  
  Одӥг вӧсь кесясько на, таяз радэ бадӟым ценымногие. Но со укно рамае каллен доры адӟиськыны бетонный золъяськыны.
  
  
  Со пу чурыт пукон вылын пуке, киоссэ тыбыр сьӧраз-а сое ваньзэ герӟаны, нош куасалтэм муген озьы луиз шуыса, ымнырзэс вато. Лампочкаослэн югытсы адӟиське солэн киосыз карта вылэ лыстэм но яркыт горд макесъёссэс, гадьзэс но со пуртэс; сурамын сьӧд йырсиез кус но кӧт вылтӥ васько ручеек банкъёс пӧлын ee.
  
  
  Пиосмурт, со вӧзын сылыны, тыбыр мон доры, пуктӥзы хаки эрико сяська но дӥсяськемын вал. Пыр комнатаосазы пуко кык воргоронъёс, ӧжыт яке трос огкадь дӥсяськемын, карабинъёс астэ возёно сюрес. Со мыньпотэ нылаш, ымныр тусыз арес ih - чик но ӧвӧл - шундыӝужан. Син азям озьы ик вал латынь ih гож тодымтэез, но куке пиосмурт быг-быг кутскиз, со валаз-а, мар-та адями понна.
  
  
  Нош та суретъёсты со кылъёс йырвизьме сурано вал, мон солэсь кылылӥ вазь балконъёс улын. Китай но куд-ог диалектъёсын испанский со тодэ, но чик уг валало, мар веразы тыныд та адямиос сярысь. Таки, со комбинациос тодӥськы, но малпаськом, мон уг шедьы на-а кыӵе ке семьяын керетон; пумлэн пумаз, сыӵе ик луоз, дорын кылдӥз чина.
  
  
  Но та учыре пиосмуртэз шуккиз, со куштӥз сое.та монэ зӥбе, мар солы уг керетӥсь семья. Со тужгес шуккиз со озьы, малы со ныртӥз вир пазьгиськоз, ымдур но ангес вылазы но усе гадь вылтӥз бызё. Таиз мон малпасько Со отысь потыны, сое сиыны кулэ.
  
  
  Соос, огазе люкаськыса но, выж вылэ васьки, пуромытским - пыд собере кылем ӵуше сое. Мон киме ӝутӥ, но укыр бер-а, кин ке но уськытӥзы, ми йырыз сандал вылын кадь, пукизы вуэ выйизы узвесь но соосты ӵыжатӥз, кытын ваньмыз пиштэ горд но сьӧд, горд, сьӧд, горд но сьӧд ...
  
  
  Шунды вылэ тубем пилиське но др адам куара гудыръяса, кӧшкемыт нош сыӵе ӧжыт, кызьы золгес пиштэ, ноку монэ ӵушказ. Сое утчаса, киям ӝутыса, ымнырыз мед утёз, но ӧйлась. Мон бадӟым потребоваться тыршеменыз, син медам усьы, но со кӧня ке секунд шуыса, адӟизы, кытын со улэ.
  
  
  Ӝуштыса бетонный вентиляторъёс вылазы бергаса, мон пырак гольык кушто но йыркобыез мон лампочка лэчыт тылси пыре. Со вылын кылле кыӵе ке койкае, киыз но пыдъёсаз думылэмын; йыръёссэс берыктӥз, сое адӟыса, вань на-а мар борды лякиськыса пукон комнатаяз ӝӧк центр луэ. Макем сое адӟыны быгатом, ми одӥг вал. Мыным луиз тунсыко, кӧня та дыр басьтӥз.
  
  
  "Ӝӧк!" - мон прошипеть. Мон куинь пол тодэ лыктэ, солэн нимыз, ма со азьвыл ӝутэм йырыз. Со мон шоры учконо ке, син буш вал со.
  
  
  Юаз со. - "Кема кызьы со татчы?"
  
  
  Солэн пельпум кырмиз кадь
  
  
  . « ... Дас оло дас вить минут».
  
  
  "Кытын соос?"'
  
  
  "Мон уг тодӥськы. Но мон ваньмызлэн огкадесь, - шуиз со куара сётылӥз. Нырысьтым вир бызе со доры куасьмыны ангесэз, нош йырсиез орсмем но луэ. "Соос номыр но ӧз вера шат?"
  
  
  «Мон номыре уг кылы».
  
  
  «Ма гинэ мон татысь гылӟыны кулэ. Гостиницаысь тӥ тодӥськоды-а мар-а со?
  
  
  "Мон уг тодӥськы. Малпасько, шормуӵ вылын лэсьтэмын со. Мон гинэ сое вие ». Жади со лулӟылӥз, дыши кадь, марлы жугиськод со.
  
  
  "Кыӵе кылын соос верасько?"
  
  
  «Мар-латынь мактал ик китаен. Анай ачимлыксэ, со ачиз тодаз возьыны ».
  
  
  'Валаськод-а?'
  
  
  "Озьы умой ӧвӧл ни".
  
  
  Та комедия луэ ке, солы со умой шудыны. Со юаллясь-со кыдёке склонный луоз, охранниксэс бере нош аслым, дыр, кылзӥське монэ, пичи кунокуалы понна кутӥськылӥз со шанс шуыса, сое эшшо мон ваньзылы уг усьты выллем луэ.
  
  
  Со, комнатаын учке. Башка койка, соос вылын кыллиз, огшоры пукон луоз, кӧня ке пуконъёс, картотекаосыз но телефон. Мыным луиз тунсыко, кытын со охранникъёс.
  
  
  Кема возьмано ӧз луы. Ӧс усьтӥськыса, мон но сьӧрам кылӥськиз shaggy бетонный выж. Бадӟым комнатаын вужерегес кыстӥськыны, юаллясько, со но ымныраз учкытэк Чина. Азиат ымныр тусыз луэ, ачимлыксэ, капчи кысъем латынь, со понна американ индеецъёс васькыны быгато, ӧй ке кысъем ку ӵужалэс ачимлыксэ. Со лапег мугоро вал, нош со сяська дэремен мугорыз быг-быг ачимлыксэ набитый хаки впечатляющий луэ.
  
  
  'Кельше. Очнулнулся тон озьы? Ачимлык ымдур вырисьёс ӧжыт ӧвӧл ке, - шуэ со.
  
  
  "Мед. Ма вылын тужгес но делле тон малпаськод, мар кароно? '
  
  
  «Ми лэсьтом ваньзэ, маин вырыны». Ачимлык безупречный англи вал, акцентэн ӵош капчи.
  
  
  "Нош мар со сыӵе?'
  
  
  Соос серекъяло; та куара кельше вал. - Тон тодӥськод-а, луысалыз пырак дырлы. Кызьы тынад нимыд?"'
  
  
  'Нош тон?'
  
  
  Тросэз мынӥсь-ветлӥсьёс кизэс сокем ӝог ачимлыксэ, но марлы ми тае ӧз шӧдылэ; кужымъёслэн шуккетсы мугзэ мон куалектӥ, мон шобырто сьӧд но активной шутэтскон усеивать кизили. Нош со шуак быриз, но воргорон учконын соосты мертчытӥз.
  
  
  Юаз со. - "Яралоз-а?'
  
  
  Со эмуос нимъёсты вераны, соосты уже кутыны; мон дорам но уг лэсьты та муген ӧй вал.
  
  
  "Нош тон мар татын лэсьтӥське, шормуӵ вылын, Уолтон?"
  
  
  Со, чинъёс шоры учкыса. «Шыпыт инты огшоры мынам потӥз, мед... ну, " тодӥськод-а».
  
  
  «Валамон», - шуиз со веранъёстэк. «Та но соос уг валэкто, малы тон шормуӵ вылын утчан кезэ».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмыса, кызьы быгато. «Любопытство гинэ, сётон, но вань».
  
  
  «Умойтэм тон озьы лэсьтӥськод, мар-а, Уолтон. Кызьы шуэ - любопытство виыны тон быгатод?
  
  
  Со паймымон. «Эй, тон шуыны уг поты...»
  
  
  Со каллен шонтӥ.
  
  
  «Инмар, чувак, гинэ мон татчы пыртӥсько. Со понна ик россиын эн виы ».
  
  
  «Оскиськом, таиз мон тазьы ӧй вал, Уолтон».
  
  
  Та серия доры берытскиз но со кылъёсты вылэ сялӟиз чина молниеносно ублюдочный кыл.
  
  
  Со тупо нылъёс шоры учкыны. Со куалекъя, собере со вазиз англи сямен.
  
  
  "Мар адями тон та сярысь тодӥськоды-а?"
  
  
  'Номыре уг тодӥськы. Кунокуаын со куноосты. Тросэз уг тодо.'
  
  
  «Эсьма, умойгес луоз тыныд тодыны кулэ, малы мынэ та азьло шормуӵын».
  
  
  Со беспомощно шонтӥ. «Вот таиз верамед мыным эмуос, соку со вылэ уродэсь-лекесь луыса но, кызьы адями солэсь усем».
  
  
  Пиосмуртлэн ымдуръёсыз-ын скривиться кулонэ нуо, сюрло кадь, пальпотон. «Жаль, уг быгатӥськы тонэ йыркурзэ маин буйгатӥды ачимлыксэ умой». Сое зӥрак берытскиз но одӥгез возьматӥз, охранниксэс котыр. «Пыдын но математикая та сямез пертчизы. Мон жаг куян инты басьтӥзы кык ih.
  
  
  Охранниксэс лэсьтэмын, кызьы шуо эмуос, собере гозы пертчыны, со кизэ думылоно. Кезьыт вуиз азьло со мар ке но лэсьты, солэсь думы ih тыбыраз, суяз но мертчан мучительно мертчиз милям зӧк.
  
  
  Эй пыд вылаз ӝутэм но, со дыръя ик со керттӥське но, капитан чина, киоссэ тыбыр сьӧраз. Кыӵе ке мугъёсъя сое ӝутӥзы тӧдьы дэремез сое кылем-мылемъёссэ, но буям эй, пельпум вылын. Та уж трос ӧз шобырты.
  
  
  Потӥз мыным - ми ӵош Чина, капитан но эскерон. Оло, луод соосын тыл мон каркас андан поттон, яке сочетание ваньмыз, мар понна кӧня ке час ортчыса выль, нош но сям-ын югдур нереальный ситуация луиз. Мон номыре но уг адӟы, монэ виыны косӥз ih быгато шуыса, но кызьы Чинзыя; со сяна, кызьы соос малпало, нылъёс виыны быгато шуыса, котькуд пиосмуртэз утчаны кошке ке, со ӟырдыт багамы вылын, сое ыштӥмы ке? Со потэ, мар соин блефовать, нош малы?
  
  
  Ӝыныё уси ке мон доры лыктӥз фундамент ласянь, дугдыны косӥзы выросъёсыз мон капитан. Со мон доры берытске но, син азяз югыт пеймыт сьӧд ачимлыксэ пичи шарикмы луоз. «Оло, соос тӥляд вань-ӧвӧл, тон сярысь кин вераны, Уолтон. Нош милям дӥсьтонмы-оскалтонъёс уг ни быгаты; мон пунэмзэ тырон - нюръяськыны выриськом. Адямиос мыным пыж утчаськод ке, шедьтӥськод со, - кымалтӥз сое ачимлыксэ но зарезе куштӥз. Шол, тон мугорыз ноку ӧз шедьы луы, малы ке шуоно со инъет люкетэз луоз отын, улӥын. Гу вылаз солэн бадӟым возьмазы, бадӟымъёсыз вал вылын цементной блок но кортэн липо.
  
  
  Соос монэ азьлань донгоно, меӵ бамалъёс-тӥ пыдэссэ но потащиться ми доры. Ми доры вуизы ини удысэз басьтоно ке, одӥг охранник котыр шонтӥз со, но карабинъёс ачимлыксэ чинзыя соос йырбераз мертаны ӝутэмын. Мон шуд-ын - мон понна - со тренироваться тенннс туфли ӵош, кудъёсыз дасязы ми понна Special Effects-ын. Пыд чиньы вылаз юн зӥбиз соос одӥг паськыт е пластиковые шортъёс, кудъёсыз мукет пыдкутчан ортчиз. Со шӧдӥз, кызьы со сётӥськиз, лэчыт потыса но, бритва кадь, тӥ нырыз андан бурдъя. Со вылэ урдскыны охранниксэс, нацеливаться чинзыя соос вылын, бер пыдъёсыз жалятэк тӥя вылӥ вӧжо ачимлыксэ, сӧнэз ахилловый эмуос сӧнэз. Со черекъя, макем вӧсь. Со понна пыдзэ шуккем со задница ачимлыксэ, ящикъёсы бетонный шаер сярысь косӥз ачимлыксэ канжаськыса, пыддэ но ки вылаз ӝутоз, собере рубануть думылэм Чинзыя, суймес йӧтэ со ӧз тыршы.
  
  
  Мукетыз паймонэ адямиос охранниксэс, кызьы поллы ӝутыны карабинъёс, куке соос со доры, йырзэ мыкыртӥз. Ачимлык шуккиз сое со улонын но, тыбыре донгизы капитан доры; мон солы музъем вылэ усиз ӵошен, со кыдёке но ким, пыд улын вӧсяськизы, ас мугор ӝог но юн кыскыса вера.
  
  
  Секунд соос шоры, малпай, уз чида; котырам укыр зол мыным гозы посэ вал. Со, ки улэ задница чуртна, нош со отчы ёркалозы. Iso шырак но со вань кужымзэ шӧдэ, сюлмаське, кызьы ӧжытак кыдёке гылӟыса киосыз думылэ; нош ик со дернуться, уг но азинскы. Пыдъёссэ выллань ӝутӥзы, сое эшшо одӥг пол веръяса но, киоссэс кус вылазы гылӟыса, собере мызьысь-ын.
  
  
  Выль ботинкаосы пыд бордам тыршемез-лэсь гылӟыса, но, эсьмаса, ки табере мон азьын вал милемлы, ми но шанс луиз - укыр кема уг луо ке та.
  
  
  Сюр-вай вал эшшо кык пиосмуртъёс вань но, трос уг мадьы мон ваньзэ кык яке куинь секунд манёвр. Киязы возё на карабинъёс возьмаськисьёсты вань; Со пыдзэ ӵыжалтыса ачимлыксэ, нош промахиваться югыт бусэ. Ачимлык чыртызэ вандэ, со бам ката. Яркыт-горд вир пазьгиськоз ачимлык-тӥ гульымзы.
  
  
  Пыдес вылам сылӥсько, капитан, мынам дась вылэ урдӥськиз, солэн выжы-тӥ ачимлыксэ со шуккисез, ымнырыз, кизэс мычыны потӥз но карабинъёс стражник собере киыныз котыр кулэ. Меӵак капитанэз луэ; ныртӥз вир вия ке быгатӥсьтэмсӧриськем ачимлыксэ, ми соос доры мынӥськом. Дорамы кожемаз милемлы мертаське дырен но карабинъёс уг луы, со быгатэ киыныз лэсьтыны ке но та герӟало соосты. Iso со понна кужыммы но вань лэсьтыны ачимлыксэ выпад модос ӝутэмын.
  
  
  Гурезь йылын усиз солы со ачимлыксэ ке шуккысал, вань со виымез дабла забрызгать-Кей. Ачимлык йыркобыез али но пельпумаз шедьтыны сӥлё карабинъёс йӧтӥз, нош кужымез тырмиз nen луоз, со мед кораны. Но ӝушто, со вӧз-вӧз кылле урдэс ласянь усьтэмын. Ӝӧк вылысь мон шоры учкыса, ымме усьтыса. Ки Ee лябӟиз вал - мон ӝоген кыкетӥ, валамон, аслэсьтыз ужзэ лэсьтэ, - со выре но кылиз.
  
  
  "Мон ке юрттӥз-а тон?" Эй, со кизэ мычем герӟа.
  
  
  Со мон шоры долкаса кияз карабинъёс. Со адӟе, кызьы со секытэн сглатывать, сое эскерыны но тӥрлык доры уг лэзё. Али уз. Соос со доры лыкто но карабинъёс уськытӥзы.
  
  
  Соос чиньыен лук-лак уло, нош пумаз, со гердэз сэрттоно окмыты, тае со мед лэсьтозы кожатэк ӧйлась. Со, мыкырски, учке-мон тушмонъёс вылэ ӝог мед куштӥськоз но карабинъёс ӝутэмын. Вӧз-вӧз кылле капитан; адями но, комнатаын. Охранниксэс, гульымзэ солэсь сӧнэз, ноку но трос уг интыысьтызы вырӟизы.
  
  
  "Мыныны.' Сое китӥз кутэм чина, соос гыж лыктэ но, мыным уж, мед фундамент вылэ потӥз. Нырысетӥ этажаз луысал ке, мон план, люкет шормуӵ вылын со пеймытэ учкиз.
  
  
  «Мон пыже...»
  
  
  «Та сярысь вунэтӥз», - вандэ со. «, Соослэн луыны кулэ-а, ee шедиз ини». Тӧдьы дэрем улэ донгиськомы но, со калтоз сое пельпум бетономешалкаос. - Но та сярысь но вунэтэ, ми, вылды, бен, луыло пеймытэ, пияшъёс нош ик тӧдьы флаг лопыръяське но кулэ-а ӧвӧл-а та ».
  
  
  Тыдӟыны, солэсь гольык интызэ эн сярысь сюлмаськисьёс - о сокем зол ӧз якобы. Со гофрированный со корт вылэ-тӥ кыске, блок вылтӥ бетонный, андан-тӥ каркас. Адӟылэме ӧй вал мукетсэ охранниксэс, секунд мон но эн оске солы, мае мар отын ӧй вал.
  
  
  Йылъёслэн бамалъёсазы мыным потэ, сюм (залив) доры васькизы. Югдыты, отын умоез гинэ луыны, но соос кӧня ке юрттэ но пичи гинэ адӟыны быгатоно пристане кузь, мур вуос кошкизы. Бар дырды шедиз пумаз шыльк портлы, бадӟымгес грузовик улын инты понна тырмыт вал. Со шӧдӥське, цемент складъёсын та понна мар соос вайизы материал вылын пыж, но тусе тыраз сураса-а пожаса бетономешалкаос.
  
  
  Озьы куатетӥ часовой огъёссэ адӟыны луоз, целенаправленно пар вамышъямзэ. Со нокыӵе потытэк, лэся, уг шека, кузэн киултыны выро вал шуыса. Со вал мон понна вылӥлыко мед пичи но. Мукет ласянь, соосты адӟыны быгатоно коже Арня гавань шормуӵ, кунокуаез основной кыдёкын тылъёс адӟисько.
  
  
  «Оскы тон, уяны умой быгатэ шуыса», - шуиз со Чина.
  
  
  Шонтӥз со, куалектыса.
  
  
  Кутскиз со паллян пала мынӥськод ке, одӥг палаз вӧлме мукет коже проектор сиос. Со вунэтӥ та сярысь.
  
  
  Мон возьматэ, со дыре ышанӥсько сиосызлэн частотаосыз. Ог минут кыстӥськоз Цикл: 30 секунд одӥг палаз, мукетыз-ын 30 секунд. Вот милемлы тае уг кельшы, солэсь палэнскиськоды-а & nb усьтӥсько, дуннеез но мыным удалтӥз ке кожид ке, котькудаз матэгес кариськыны.
  
  
  Со барысь портам точка паллян возьмало, кытын пеймыт кылён вал. «Ӝӧк, дуно, но туж ӝег ваське каллен, ву дурын доры нюлыса кадь луо».
  
  
  "Мар лэсьтыны тӥледлы люкаськиз, Ник?"
  
  
  Сое ӝутӥзы карабинъёс. - «Святое кысы».
  
  
  Сое витё, соос вужере ышемын-быремын дыръя, огпал йылъёслэн бамалъёсазы но поползти собере ӧраз-тӥ мынытэк, уг луы коже мукет палаз дыр. Озьы дыр трос уг кыльы, Мон дыртытэк лыкто, адями азьло, со прикладэн шуккиз карабинъёс, улӥмы ке но охранникъёс шӧдӥллям лыкто.
  
  
  Пыр кӧтыз уллань гылӟиз но, соос вуэ дурысь куакъёс вылын витьтон заросли поползти ярд бамалын. Сое витё, учко, - соосты быдэсъясал югыт тылси кадь кузь, собере син куспын дугдэм, нош собере каллен берытскыса мучительно. Грузовой машиналэн кузоваз пуке, прожекторъёслэн дэрем дуре. Та капчи гольтрес медаз луэ котькуд ыбем винтовкаос, карабинъёс но - мукет ужъёс. Пичи вис вылазы лэсьтэмын вал соосты ыбылон понна. Вис карытэк ыбылэ со копак автоматической вань оскиськон малпасько, мар луэ, тырмыт-а умой-а пыӵал тӥрлыкты.
  
  
  Соиз, пельпумзэ шымыртэ доры вакчи но прикладэн виым пушкы. Яркыт палъёсаз берытскем берам мон линзаосыз, ми бӧрсьын кесяськыса кылӥськиз йылэ бамалын.
  
  
  Со, курокъёс но зӥбыса возё. Гудыртӥз карабинъёс - меретъёс но уг шедьто. Со кыньыръяса ик пыӵал-тӥрлык но ыбыны лэзёно. Та рад пазьгиськиз линзаос, дун-чылкыт но кыстӥсько. Вис карылыса кык палан но соос матысь охранниксэс карабинъёс сётӥсь гумыосыз бераллямын. Кык сое усьтӥськод но, омыре одӥг со ас котыраз зӥбиськод пыӵал-тӥрлык но тэк курокъёс ыбиз.
  
  
  Собере, со, пиосмурт ыбиз хаки-ын, киям бадӟым, шталь но уг возьма шуыса, адӟе, шедьтэ-а яке со ачимлыксэ ӧвӧл. Со, зымем но вуэ тэтчан ӵошкыт бамалаз кузь тэтчысал. Ярдурысен но тырмыт югыт вал прожекторъёс кысы шуыса, мон адӟи. Кӧня ке шукконо, собере со пегӟе, кужмо, чутрак воштыны курсъёс но, ярдур поплыть чурин. Манёвр шонер луэ та; мынам сьӧрын пуляос лобо, ву ӧраз ветлэ, кин быръе соосты изначально.
  
  
  Порт доры со кӧня ке пол калленгес но, пумтэм-йылтэм лӧптэм подплывать барын, омыр уг тырмы. Адями дураз луыны кулэ, малпасько, малы ми доры вамыштэ арня усьтымтэ шормуӵ, малы ке шуоно мон пала нокин но уг учкы. Портэ вуиз бар, пирс соос вужере кылё. Чина коть, дораз луысал ке, кыӵе ке визьмо малпанъёсты, но солэсь вылэ полпути канал пыре вал ини, но мыным кулэ луиз ышанӥсько; собере сое берпум чассэ виым событие, тыдӟыны, функционировать уг укыр умой.
  
  
  Мина кӧня ке вите сое, пристань улын уяло. Со сл черекъя ке, оло, кинлы ке матын тырмыт луоз шуыса, мон кылэмея. Пумлэн пумаз выводъёс со доры лыктӥзы, малы ке али уг-а соос сюрес вылын, соку соос та ужпумез но оген канал поплыть доры.
  
  
  Со вылэ полпути луысал, нюръяськысал кужмо пӧлысь кык ӵоже островок ке, ма ке-ын позыртӥськыса & nb мон азьын усьтӥськиз. Со но пыд улазы кыскыны инстинктивно дугдӥз. акулалы!
  
  
  Ваньмыз, кинэн вераськисько, малы акула эн кышка, - ӧрекчи яке идиот. Уката тропической вуэ уй. Пумлэн пумаз, ih та дунне, кытын адямиос но учыръёс умойёсыз пловец мог. (Мукет ласянь, мон пото, мар ке со бере ке акула дурысен пумиськиз, мон вылӥлыко луыны.) Соин ӵош сюлмыз жугиськыны возьмало, оскалтыса адӟом, кытын ватскыса та маке.
  
  
  "Эй, Ник!"
  
  
  Мон зашипеть ӝӧк пелям, озьы матынгес, ми-тэтчид ке, соосты кытчы ке вал физически.
  
  
  "Устоез вузы ӧвӧл, озьы-а?" Ки йӧтэ, соин мон, монэ но уятэ, ву вылэ тэтчоз леленчи кужмо тартышка питыртӥз.
  
  
  Соос, серекто пытьы кузязы мынӥз но соосты; соослэсь дӥськутсэс, нах iso вань кужыменызы тыршо бере ӧз кыле, ми шормуӵын арня огдыре бар но портэ вуоз.
  
  
  Огшоры нах шедьтыны луэ дӥськут, мар милемыз вите. Котыраз солэн одӥг бадӟым позаимствовать котырез огшоры кышет бадӟым рулевой круизер коран.
  
  
  - Озь вань сюресэз соин пальпотыса кунокуа; шумпотӥсько солы, мар соослы ӝот-ӝот уг ке, ачиз нуись понна багги, собере малы ке шуоно, вань тодэм-адӟид монэ, мон адӟи ӧз-ын врезаться пальмаос валан. Ӝӧк вылын кунокуа ур пырон возьматоз мыным аслым, мон но лушкем сьӧд тубат кузя ӝутскиськомы-а, - ваньмы понна та бадӟым пуштросэз ӧвӧл со. Мон уг малпаськы, тусызлэсь-а мар-пальпотэ чебер нылъёс, мынэ комната дубль пиосмурт-Кей, уйшор вакытэ, трос юанъёс но ӧтизы.
  
  
  Со лэзиз комнатаяз аслыз ромовый пунш - шампанской уг луы ни, нош со монэ кельтоз вы ненавязчивый эскерыны. Я эн иса, нош со возьматэ: мынам ветлэмез уг луы, соин со каллен уй луоз яке чертовски.
  
  
  'Ник?'
  
  
  Со, нах шоры учкыса. Изножие кровать дурын со пуке, йырси кышетэн думемын вал, со доры со мӧля котырыз. «Тон-а та кот дӥсь басьтоно ке, быгато-а мон мукет куасьтыны мукет».
  
  
  Пертче но соосты мон кыскыны ӵушконъёс та кылъёс ачимлыксэ, йырси дыатэ собере кутско - соиз но, вылды, рекорд пуктыны мировой шаплыесь бере кылён. Уй монэ, кызьы тодмо, кутско гинэ.
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Вуоно ӵукна сайка ке, со вылын, со ӧй вал. Соку мон шобырто, мар гинэ мон ӧй тодылы, кытын со улэ - кунокуаын, коттеджын? Мар гинэ, со оске вал, мар шедёз, со милемлы мед ке, каньылгес.
  
  
  Мон номыр но уг ышы комнатаяз, мон вуж халатэн сяна, вылын мар возьмато шуыса, соосты ӝӧк, луыны кулэ, ӟардонэз возьмало вылын кельышлы. Со хихикнуть, лул пыре ке, чина но шып пуке. Та нетолько луэ.
  
  
  Кӧня ке ӵабтӥськем уг лыдъяськы, но выжы пельпумам лыз-вож пурпурный виштыосты, жуг-жагез пинь чинзыя кельты шуыса, ортчем уйёс, формаез сарба вал со. Со номер ӝог сиськон собере, уллань васькыса, пляжный зарезервировать багги понна.
  
  
  Кӧтыз пӧсь шорын вал ини, ӵукна но, гольфен ортчылӥсь-ветлӥсьёслэсь mimmo-павильонын, сое адӟи уно шудо, возьмалэ асьтэлэсь чероддэс. Озьы гавань трос потамын ӧй вал, кӧня ке ветлэмзы бере пичи канал парусо пыж. Фуражкаен туж трос зарни парусо краснолицый-ысь пиосмурт, адмирал кезьыт, лек шонтэм офицер формаын. Со кылъёсты кылыса, «лушкаськисьёс» но «ӵушкон», серекъятыны быгатэ кык портам но пумаз поплестись мурт, бар.
  
  
  Отын чинзыя пыже вал, пришвартовывать, ӝыт, куке мон азьло кадь потӥзы. Озын ик та вал со шат? Мон уг оскиськы вал, но со но озьы ик малпаз. Валамон луэ, мар адямиос понна уй кышкыт суд катерен шормуӵ вылэ берыкты, нош сое тодо кадь, ачимлыксэ кытын пуке?
  
  
  Ревматизм вылын пиштэ бинокль мукет канал линзаос пуме сётэмын. Шол. Нӧзёмыны виисьёс, Чина адӟе пиосмурт луыны кулэ, солэн ке потиз прогулкамы катеръёс вылын.
  
  
  Гын вылын мыным кылле кабинаяз курткаелэн вань на, туж помятый, нош кисыдэс берыкъялэ. Бугыръяса, со номыре уг тодӥськы быгатэ; сое басьтыны ачимлыксэ, лымшор сюрес вылтӥ, атланта, кисыосад номыр но уз луэ-а, мон сяна, сигарет но зажигалкаме - мундштук марка нимы но мынам зарни.
  
  
  Курткаез пыр, соин солэн киосыз но перекидывать басьтӥз. Берлань сюрес вылын адмирал краснолицый мон чакласькысагес учко, нош мон со проигнорировать. Одӥгзэ гинэ со ӧз улы, кин мон понна чакламын.
  
  
  Херридж взлетный вырйылын сылэ йылаз-мерттӥськон полосаез дӥсяськыса, ӟарыт-чагыр сяськаосты шляпа широкополый комбинезон но дасяломы. Серемед ымдуръёсад паськыт понимающий сылмытыны ачимлыксэ. Мон выллань мыныны направление ачимлыксэ бамалын.
  
  
  «Тон вазьгес султӥськод, Уолтон мистер».
  
  
  «Азьло озьы уг. Инмын шунды пиштэ ини кӧня ке часын ».
  
  
  «Нош, но мон малпасько, нуназеозь изьыны котьку но тонэн мар бизнесявляться почтаын адямиос вордско».
  
  
  «Уг соку, куке отпускын со», - шуи мон.
  
  
  "Тыныд кельше-а Дабла-кей-а?"
  
  
  «Нош мар понна со татын».
  
  
  Куртка многозначительно со мон шоры учкиз, собере пыж вылэ Чина. «Валамон, - шуиз со.
  
  
  "Тон лобӟы туннэ Нью-Провиденс?"
  
  
  «Котькуд нунал, мистер Уолтон, куазь ке лэзе».
  
  
  "Тон куке но люкаськизы флорида ке?"
  
  
  'Эмъясьёслы туж шер. Куноос но ветлон дыр бере кыльыны кури стыковочный самолёт нимысьтыз дыр, но со уг люкеты. Та дуно, со дырез кыскиз но уг cay doublé адями, сое нимысьтыз тӥрлыктэк тыршемез понна тырыны дась укша ».
  
  
  «Ингерсолла Сяна Греходить».
  
  
  Со куспын куалекъясько, собере пальпотыса зыл-зыл. 'Нош, шол. Сое солэн киулаз ».
  
  
  "Татчы тон вайид ачимлыксэ, куке со нырысетӥ татчы лыктӥз?"
  
  
  "Э ӧвӧл. Молодец=) вань-а кык-а, куинь толэзь арес.
  
  
  'Туж но вылъёсыз ужъёс. ... Я - берыктӥське но, мон киме ӝутӥ. «Мистер Уолтон».
  
  
  Со дугдӥз.
  
  
  "Мар со тӥледлы тунсыко мистер ингерсолле сярысь тодӥськоды-а?"
  
  
  Со усьтэмын со учке. "Нош малы ӧвӧл-а?"'
  
  
  Та нунал ӵоже мӧзмыт луоз. Со, вестибюльёс-тӥ ортчыку, магазинъёс доллар утӥз шмэн лыдӟон но витьтон-де-фер казиноын. Таки, дилер луыса жаль, мон кошко, ма, талы паймонэз но. Основное обслуживать карыны вань ке но гитаристъёслэн йырсиё, со казиноын, ӧжыт потэ-а, ма, тае гинэ ӧз шудыны такыр - эсьма, тазьы ӧвӧл.
  
  
  Одӥг пол со комнатае сизьыметӥ этажлэн херридж коридоръёстӥ ортчыку, эшшо одӥг пол учкыса потэм дублон борддор де люкетсэ малпано. Ӧс вылэ табличкаос но ручкаез луиз «уг поты». Символэз-лэсь пӧртэмлыкез одӥг гинэ, со котькуд кунолы сётыны, кыкнамес ик, карандаш кылъёсын гожтэм улын печатламын вал: «оскы мыным!».
  
  
  Кулэ-а вал нимысьтыз гожтэт мон понна вал, но мыным соосты оскылӥзы. Профессиональной херридж компетентность дорын улэ, ачимлыксэ реактивной самолётын ортчоно лобон понна быгатонлыкъёссэс доры поты; мон тодӥсько, мукетъёсыз но одӥг-ог кадь ик, та но мон аслам шӧдэмея кекоръяськыны. Та заданиез сf разочаровывать укыр трос вал мед сf педпал кулэлыксэ шӧдӥ. Херридж соос сярысь сюлмаськыны дыр уг малпасько, соин но сое уг вунэтӥськы.
  
  
  Борддор кузя ке со нокызьы но уг де дублон нош ик лёгаськиськом, номыре но уз ышты, азьло кадь гинэ. Нокыӵе шекъёссэ ӧй вал ке но, мон пырыны быгато шуыса, нош та но сое лэсьтӥськод ке, бугыр-бугыр звонок уг гожто, соин, лэся, номыре но уг басьтиськы. Эшшо та группаын котькуд нунал кӧня ке ӧтиськом нылъёсты но пиосты, валамон луэ-а, мар-шарая номыр кунгож понна гостиница.
  
  
  Собере соослэн, миым уй кышкыт суд мар луоз, мон керетыса уг луы, мар луиз шуыса-сое, мар куре расследование. Мукет ласянь, сое бутылкаысь ӵоксэтсэ ворсаськем, со оскемын луыны быгатэ шат мыным-а, мар-а со вал кыӵе ке кусыпъёс Ингерсолла Греходить. Задача, ракетной трехголовый наведение-мараны кусыпъёсты радъяны, Интимный Ингерсолл Грэди но шестерка - ке адями «Дублон» Грэди зэм Ингерсолл вал - огшоры гинэ кутскиз. Чертовски Но сложной ваньмыз луоз озьы, кызьы мон жингырты Хоуку люкаськиз, эмуос мед шуозы, мар кулэ ужрад немедленный, со лэсьтыны быгатӥсько тазэ но, пе, одӥг нунал вите на монэ луиз ке, мед луоз кыӵе ке ужъёсын.
  
  
  Нош таяз кулэлыкез ӧй вал. Нюлыса, вӧзаз бассейн доры ӝыт сое басьтыны ас интыязы, но адӟы, кызьы эшъёс ih потенциальный поклонницаос мон котыр люкаське-пиосмурт. Ӵемгес соос пӧлысь туш луэ.
  
  
  «Ӟечбур, чувак», - шуиз со эмуос. «Толон со адӟе, кызьы тон со борддор пушкын вал». Бассейнын со возьма.
  
  
  'Ах, да? Кытысь тӥ та сярысь тодӥськоды-а?"
  
  
  «Мон вылын вал, мукет комнатаын, мынам но тонэ адӟеме быгатэ».
  
  
  "Бен, вуриськисьёс, воргоронъёс. Мар сярысь эн курекъяськы, пересьёс но улвай шузиган сяна, котькуд аре кудаз со яратэ. Валаськод-а?'
  
  
  "Мар со шоры учкиськоды?"
  
  
  Гольтыръяське, соос мыняло. - Sien gerekiyor, уроме. Сӥенаозь гинэ.
  
  
  Со фыркнуть презрительно. 'Соку мар-а? Нылъёс велосипедэн ву вылын? Куча мурт, гуждор кыске? Ну бен сётӥзы!'
  
  
  Массивно кырмизы сое, пельпумаз куалекъясь мугорыз выльысь ваньзэ асьсэос, вышкы кадь ванильный мороженой. «Со, мар тӥ сое адӟыны быгатыны, котыр гостиничный номер, номыр луыса, чувак. Солэн, пушказ мар луоз, пересь удовольствие сёто ».
  
  
  "Тон умой-умой-а? Малпад-а тон-гостиницаын?
  
  
  «Мон отын вал, кӧня пол». Соос мыняло. «Тон ке шуоно, соин-а, мар отын луиз, но капкаязы йыгаськись тон, тон мед лэзёз».
  
  
  "Мед.' Со, синзэ кыньыса, учки но откидываться, вераськон пытсамын. Мон солы шуисько сомында, кӧня со, малпасько, со кулэ шуо вал, но со укыр ӧз поты чидасьтэм потӥз.
  
  
  Шунды инвис сьӧры пуксе ини, куке со адӟе, кызьы со капка пыр ортчиз. Азьпалан асьмелы кузь дэремен огшоры удмуртской мынэ, бисер нырулкышет. Со кык йырсиё пиосмурт костюмез пеймыт-лыз вал, кык тӧдьы-суд,выражениосты ымныр вылысь адӟозы егит пияш мотор тон самоуверенность многомиллиардный босс корпорация.
  
  
  Со, чакламзыя, бассейн пыр ортче кадь со. Дырысь дыре Анжел дугды, нылы татын вераськон вылысь, пиналъёс группаослы, отын адямилы. Со куспын аслаз палаз уг учкыса, но ми пала пичи делегация мынэмын. Сое, берлань но кыньырскыса откидываться арес.
  
  
  Сое нюлоз лыкто. Бородатый султо но парсьёс, киосазы бадӟым чиньы выжыозяз донгиллям ӵыжатон буёло кускерттон. Озьы султо но группаын кӧня ке нылъёс, йырсияд киосме лэзё автоматически. Мон но соосыз келясько удмуртской шезлонг вӧзазы дугдӥз. Нейтрально синзэ усьтӥз но со адӟиз.
  
  
  «Нош, Уолтон мистер», - Анджела промурлыкать.
  
  
  Со шонтэ. "Таиз мынам.'
  
  
  «Курисько мон адями мон ӧтем де-ын босс-вечеринкаын ... Дублон. Потэ-а тон лыктӥд?' Соин ӵош бадӟым напуск куалекъяло. 'Али?'
  
  
  «Тон ӧвӧл ке, ӝоген дорады дель».
  
  
  Соос мон азьын пуке, тыбыр сьӧрад соос шунды, солэсь зынзэ шӧдыны но со майталэн но шампунез. Со султӥз. «Уг тодӥськы, малы ке ӧвӧл», - шуи мон.
  
  
  Син лёгетъёс вылэ Ee арес вал, ми но вырим, сульдэр кадь. Кыӵе ке образ удалтӥз пальпотыса эй, ымдуръёсыз уг вордо. "Умой-а. Соку марлы бен озьы?
  
  
  Ми со группа сьӧры-ераз сямзылы пичи, но малы ке ӧз ӧте. Анжела, лэся, сое уз адӟы, дыр, со мур ву кузя мыно бассейнлэсь сэзъяса, татчы нылъёс, нош отын - егит адями. Капка доры лыктӥзы ке, милям ӝуштэ-ын-Де-Дублон, отын адямиос кызьы вить группа мында люкаськемын. Анжела мон доры берытскиллям. «Оске, дыр ортчыса тыныд умой, Уолтон мистер».
  
  
  «Мон оскисько, озьы ик луоз шуыса».
  
  
  Старомодный ошмес, со весь одӥг свисать трос кузя-а, корт капка но, пушсэ усьтӥз анджела ih донгиз. Ас пушказ сое пыртыны, кык тусъем нош мышказ султӥз. Анжела со бордын возиське, дыр чиндыр-вандыр троп-тӥ мон мыныкуз, буй-буй сяськаос но кык яркыт палыз-ысь окаймлять лагуна доры нуиз. Кӧня сылэ писпу вешамез паськыт ву мыд-мыд палаз, отчы, кытын соос зарезь пырон доры вайиз ас туннель-а, кытын солэн тӧдьы но чилекъям корпусэз ляб адӟыны быгатэ. Со шӧдӥсько, бурдъёсы вылын мар-а та суд подводной «Ингерсолла», но поныса, кытын со сылӥз.
  
  
  Мон малпамтэ кушын вуизы, гостиницае ярдур но паськыт площадь пӧлысь лагуна пыр ортчиз. Шунды пуксем бере вань на, плитка буёло йӧтэ, сложной мозаика мадиз. Нылы одӥг группа ас котыраз, дыр, дорам кадь асме шӧди, котырак одӥг ву но, ву тубаны велосипедэн зымылӥз, уяз лагуна-ын. Пияш со сьӧры, зарезь но со куспын ож ортчиз миниатюрный спецоперация. Тӧдьы халатэн горстка медоосыз пӧлысь поттэ-борддоръёс кокырес понна, азьпал люкетаз гостиницалэн сайяло. Сое нуиз юон подносэн, люк креветкаослы, лобстеръёс шоро-юон но мукет. Магнитофонэ гожтӥз рок-группа громкоговоритель пыр гуръёс шудыны кутскизы, лыс ватӥзы; куд-ог нылъёс но кутскозы бекыръяськыса сыръяса кадь рефлекторный, со бӧрсьы кӧня ке пияш. Выльысь мед эктом та адями, трос дыръя ӧз потребоваться.
  
  
  Со потэ, Анжел, нош солы номыр но ӧз луы. Ӧжытак куалекто, ачим шӧдытэк, борддорысь басьтӥ но, ӝужыт кенерез доры стаканэныз лыктӥз, со дыртытэк вӧш. Со ӝужыт забор котыр корт пумен матэ пала кожон мырӟиськиз, изьы кулон вень. Со сяна, со гостиницалэн фасадзэ адӟыны; веранда вань мур пасьталаез шобыртэм мынозы, нош шораз кык полэс салмак нуналэ ворсамын вал. Со понна куд-огез укно азьын дуринъяны ӝуаз дун-чылкыт адӟиськоды, номыр но трос. Азьло сое ӧз адӟы, котырмес комнатаямы херридж охранниксэс, нокыӵе пытьыос, вужеръёс но со корказяз-адӟисько, кызьы кык пеймытын пукисько, шорам потэмъёслы чакламын.
  
  
  Группаын лагуна со доры вуиз, тунаськыны, уг шедё шат со тупикын очередной.
  
  
  Ныл-а, кудъёссэ дорын пуки мон пыд вылын выремзы ярам, мон доры ӝиптӥськиз. "Тонэ уг адӟы, та умой шуыса?"
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон кузьыталэс.
  
  
  "Эй, нош таосыд номыр ӧвӧл на. Вите, дыр, мон пырыны ужгуразы.
  
  
  'Ма?'
  
  
  "Мед. Разминка та огшоры, кылчин. Тыбыраз солэн потэ, монэ мед возьмалоз-а, кыӵе со быгатэ чырткемесь луыны; тыбыраз чабкись ке, со соин гинэ, лякыт потэ, малы та одӥгез гинэ учыр. Со доры ик мыным кельшизы.
  
  
  "Тон люкаськизы кысконо-а?" - со юаллясько, мон макес вордэм донгасько. 'Луоно.' Соослэн киулазы сётэмын стаканзэ ӝутэ, возьматон понна, мон-юисьтэм.
  
  
  Со учке презрительно. «Э, та дерьмо? Талэсь устоез луиз ке, горшокез грэди?
  
  
  «Умой-а, сое учко». Паськыт но бадӟым юон лэсьтӥллям эй со гуӵык сайкыт пальпотэмзэ. Адямилык улоз-а со шӧм, но со доры лыктэ вывод, уг тупа шуыса верантэм понна агентам та умой инты, тодмотэм арбериез мед юоз.
  
  
  Кутскемын ӝог пеймытысь, кыре нош сергей ӧз ӝуа. Куд-огъёсыз котырам ини егит адямилэн накуриваться; нылъёс син быгыль, тушен шобыртэмын, кальян быдӟалаез но кема ӵош лэсьтыны сигаразэс чильымен кыскыны, каллен затяжка, соос ныр котыр ӵын лэзьыны курыса. Сое адӟыса, нах мон шоры учкозы шуыса, но ми доры лыктыкузы, милям асьмелы куаныса-шумпотыса дась. Учкиськод но шуак лыктэ со мукет пал ярдураз неспешно лагуна доры, вуэ зыме но сандалиос сэрпалтӥз.
  
  
  Вылаз шуныт луэ, нош кезьыт но пеймыт луэмзэ висъяло. Дюймын кӧня соос выйизы ке, мон ӧй пырты одӥг дун, пыдэсысьтыз луэ но малы ке но угрожающий зӥбыт, монэ ӝоген берен ӝуты шуыса. Со вылтӥ мыныны кутске & nb котыртӥ вань мынӥсь-ветлӥсьёс но каллен. Шунды укыр кыдёке пуксёно луиз, тӧдьы корпусэз лагуна мед адӟозы мукет палаз, нош мукет ярдурын пеймыт вужерез мур но котыр изэн вӧлдэмын пальмаос кыре кушто. Одӥг пол со синйылтӥз туннель движение пырон дорын, нош солэсь азьвыл дугдоно, со тодмаз ачимлыксэ кезьыт ӧйлась.
  
  
  Тубат кузя ӝутскиз металлической со; нош мон татын тыршись кыске бадӟым тӧдьы ӵушкон, но со ӵушисько. Солэн чиданэз ыштыны кутскизы; соослэсь yahoo та чылкак номыре но уг басьтиськы.
  
  
  Та кутскон собере нош потӥз. Кык пиосмурт кылдӥз малпамтэ костюмез пеймыт-лыз, музыкаын но, со дыре ик соос быризы. Чидантэм куноосын ӵош учкиз.
  
  
  "Кин ке но пырем потоно?" - юа костюмъёс туж вылӥ пеймыт пиосмурт, мон но тодӥсько, кин-а со, малы ке шуоно со одӥг гинэ воргоронмы вал-тӥ Интимный Шестерка йырсиез сьӧд. Поезд ӧтизы ачимлыксэ, ӝомо-соослэн быдӟалазы но локомотивысь адӟисько.
  
  
  Припев бутылка ӵоксэтсэ быдэнак ачимлыксэ пумитаны луэ «Да» но «Тон уксё возьыны». Со капкаос вылын возьматэ. "Мыныны, мон сое витиськом ».
  
  
  "Поезд" ми азьпалан шелл, корт капка доры капка усьтэмын. Со тӧдьы вужер мыд-мыд палаз кӧняез ке пиосмуртэн адӟе. Тӥрлык адӟоно ӧй вал, мон ӧй но шекланытэк, ма солэн ки улаз вал со. Корказьын куке но монэ ортчиз капка пыр потэмын, соин, малпасько, мае мон тодэ группа кылдытон, кудӥз вылын кион лагерьёсын.
  
  
  Бадӟым нунал вал кык полэс усьтыны; пушласянь югдытыны пеймыт холлын кузь кыстӥськись, паськыт выж вылтӥ нуыкуз. Группаын тросэз, валамон, тодэ, кытчы мон мынӥсько, торег но азьлань вырӟим. Нош Трейн(Поезд), йырме берыктӥсько но учкисько со шоры, но соос нош ик бере кылё.
  
  
  Кык полэс мон нош ик ӧс доры вуиз. Мукет палаз пеймыт-лыз пиосмурт костюмен но усе трейн ih кошкиз но, монэ лэзизы. Пиосмуртлы эшшо но юнгес темноволосый матысен адӟиз, синкаӵъёс сьӧд-ысь ӵемгес, юн но кужмо йырси, мыйык, эмуос пельпум вылазы усе. Со mimmo со ортчиз ке, мон синме мертчо со, мыным потӥз но, ымазы дернуться ачимлыксэ шуыса пытсаськиз. Шедён вы сокем кужмогес луэме потӥз, малы мыным вылын заколебаться пытсаськиз, но собере соос сьӧры мукет; пумлэн пумаз, но татын со луоз отель. Комнатаын, кудаз милемыз пырыны, кузь но паськыт луыны, вӧлдэтысеныз кӧня ке этажаз. Буёло тылъёс пиштыло котырысь небыт, лапег, миндэр, диван но котькытын луыны люкъёсты пазяло, ладан ӝокатэм нош зыныз луэ. Укное, борддоре ошиськылэм бадӟым плакат вылын сотэк: психоделический суредъёс, портретъёс рок-суперзвезда туспуктэмъёс но аймес, порно искусствоосъя аресозь чурытэсь, кылсярысь, кык пичи нылъёс пониос ӝутэм тужгес но кадре. Мон каллен бергаса удысын бадӟым-а, пичи пияла усеивать панельёс, ялан вошъяське комната пужыос басьтӥ улонысь,-милям учконъёсмы уг луы-а, мар понна сфокусировать арес.
  
  
  Мон понна нуналэз кык полэс кыниське. Комнатаын одӥг гинэ пичи ӧсэз потон пумыз мукет вал. Комнатаын ӧй вал ми, медо, мон охранниксэс, адямиосты асьтэлы пеймыт-лыз костюм, ӝужыт борддор котыртэ, котыр вал пияла прямоугольник одӥгез бадӟымез но. Предполагаться а, мар-а та пост чакласькисьгес луэ «батыр» но интыез, кытын со дырын-дырын кылдыло. Мыным луиз тунсыко, туннэ ӝыт мон тодытыны быръем вӧлмытыны луоз - соку соосты басьтыны но висёнъёсты, ас бутылка ӵоксэтсэ.
  
  
  Пияла прямоугольник чильпыраны кутскыса, но копак дыры ӧвӧл шталь дун югдытӥськем. Мон уг луы, куараос, скамейка вылын шудон егит мурт сыӵе ни, нош куд-огез но миндэръёс. Кузэн кылисько кутски гинэ, котыр кылӥсько ке, кызон извиняющийся акустический сӧзнэтъёс.
  
  
  Ваньмыз учкыса, прямоугольниклэн сосредоточиваться собере вылэ югдытӥськем.
  
  
  Кузь вужер вуиз, югыт доры матэгес лыдыз каллен выре. Соку но вал фигураос нечеткий-шаръёс берга эффект понна, соосты тырмыт но ӟеч адӟыны быгатӥзы, кин понна, мар отын луиз греходить ингерсолла адямилы укша.
  
  
  Откашливаться соос нош ик но, мон адӟи, мар со зӧк, губырес пальпотон кыньыръяса пиосмурт, кизер ёросысь ачимлыксэ котырес ымнырыз извиниться кариськоно выре. Со дорын комната вань приковывать учкыны луэ ке, кутско, - шуэ со.
  
  
  «Ӟеч-а, ӝыт-тау вуоз шуыса».
  
  
  Со сак кылзыны; Душес кассетае куарамес ачимлыксэ мон келямъёс кӧня ке ӵош-а, тужгес тупась адями ингерсолла греходить но, йылаз но.
  
  
  «Кызьы тон, оло, тодытод-а, тонэ мон уг быгатскы, - шуэ напрямую. Нош мон оскисько, тон юмшаса, кызьы ке луысал, асьсэлэсь та юртын ... э.... Со паськыт пальпотэ, сокем йӧно, шонер вераны шедьтӥз шуыса. «Шедьтод-а, тон ваньмыз, мар потэ юо, тамак кыско но вал. Уката помадкалы азвесь посудаын со ӵектӥз; соос оско, мар-а солы тыроно луэ. Одӥгзэ гинэ куроно: соиз сярысь но, таиз-а, мар тон дауртӥд ӧз басьтэ, кыӵе ке кунгож сьӧрысь пуктон ... ... куртчон-Де-Дублон. Со, мар мон лэсьтӥ, мынам пушкам, - со одӥг, нош ас кужыммы ӧз лэзе правоосты тӥян шонер тупасесь. Та закон репрессивный одӥг пол воштоно вал, нош алигес мон сое тэрытскыса улыны кулэ. Нош али... - кизэ ӝутэ, со выросъёс лэсьтоно. «Мон юртэз - та но балаганъёсын уло. Шулдырскиз.'
  
  
  Берпум кыл-ысь сергей ачимлыксэ, ӟаректыны кутске, прямоугольник бусмыт шталь но нош ик-сьӧд.
  
  
  «Эй, инмаре, - шуисько мон куараен пелям, - одӥгез но соос котьку ик маке».
  
  
  - Вандыр мугоро сьӧдкысъем нылъёс вал со, кудъёсыз ог плакат шоры учкыса тупо айымес котырын выре, кизэ пельпум вылам поноз, мон рассеянно. Киям трубкаез закопченый нах мукет вал; таӵеез, солэн ымдураз ачимлыксэ, кема затяжка лэсьтэ, шоканы секыт, но мыным мычиз. Со йырзэ сэзъяз отель, но таӵезэ ӧз малпа квадрат тодмо луиз. Нимысьтыз та малпан монэ уг адӟы, монэ яратӥсез мыным урод уж лэсьтэм арбери эшшо но ортчиз.
  
  
  Со дыр нуйтӥське, бюстгальтер бикини нылъёс котырзэс асьсэлы басьто. Басма юдэс куштоно, ӧжыт - а со мон доры учко, пыдъёсыз - чылкак уг-а но-мыным усьтэмын. Эй, бюстгальтер кельтэ яке мынӥз, эсьма, шедиз пияш, кудӥз озьы ик вал накуривать вал, со кадь но. Полуобнаженный, аппетитный со чылкак уг луы, лымы но роза яплак шепъёс начар. Со штан басьтэм кутскиз ке, соос, эй трубкадэ берыктом.
  
  
  «Эн кошкы, - шуи мон. Сӥньысъёссэ но со ныр пыр чупаны выро соослэн мукет комнатаын калыкын. Мон уг малпа, мар понна со мыным мӧзмыт луиз ке, сое учкыса, со луоз одӥг, кезьытэн ветлоно ке но тунсыко кутӥськон диван вылэ. Али комнатаямы музыка басьтыны; секыт, дымбыр ритм, шӧдыны солэсь ичи уз луы шуыса, кылӥське. Юись луоз, ӵын интые, кудӥз дун-чылкыт пеймыта трос на; кык яке куинь пар поттон понна но малы ке, ма тодамы куинь кузя секс, ческыт, лэся яратоно ужез пусъемын поедание фадж тордон но - эсьмаса, та дырозь чайы.
  
  
  Мукет нуналаз солэн дораз пичи комнатае дугдылыса, пумен эскерыса, сцена. Та шудонын нылпи ӟечлыкен оргия луысал, мыным тунсыко луысал но, ингерсолл кыӵе удовольствие басьтоно, со понна чакламын, асьмелэн киоскъёсмы пияла.
  
  
  Со, ручка борды ӝиптӥськыны но нунал каллен кожо. Шол, уз сётскы соослы. Нунал ортчыса, солэн ёзъёсыз-киоссэ замок сямен но. Шедьтӥзы соосты кык тунгон; лэся, та standart замок. Озьы мон-а купальникъёсын эгесалляны уг адӟиськы-а, мар-а, со кадь быгатӥсько-сое ватэм, ӧрекчаськон вылэ но буй nen кардон луэ.
  
  
  Ышанӥсько, нокин но учкымонэз ӧвӧл, со ӵошкыт, котыр одӥг полоса усьтэтъёс сканировать бурдъяны кутскиз. Но нырысь ик, со ih кезьыт вуись потто, тыбыр вылэ вырӟи кнопказэ.
  
  
  Со пельёссэ ворса ӝоген адскоз миниатюрный пичи пасез, встраивать-а купальникъёсын-ын. Соос палэнэ кошко, ӧс пала синъёсыныз мед адӟоз, ӝуштыса борды ӝиптӥськиз но, тазьы дауртэмзэ адӟыса, мон со ньылэм кадь син улэ сцена вал.
  
  
  Югыт тылси усе, мон пыд вылаз бездыт. Ку выль Анджела со ческыт, но со кезьытлы берыктӥське азьло вуэ, со мон прошептать пель вылын.
  
  
  "Шулдыръяськыны, мистер Уолтон?"
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. "Кельше ми дорын вал ни развлечение".
  
  
  «Мон оскисько, озьы ик луоз шуыса». Киосам киыд луоз Ee. «Мынисько мон соку мон малпасько, талы эшшо но трос заук тон шедьтӥськод ».
  
  
  Со приоткрытый со ӧс сьӧры поттэмын. Мынам но пилем вылын вакчи йырсиез синъёсыз кынемын халатэн эрико Ee. Нош собере со палаз кошкиз.
  
  
  Комнатаын югыт луоз небыт пичи но, бадӟым выж вылын сыло гинэ матрас. Нылъёс, мон доры nen тыбыр вылазы кыллё, кутэмын луоз, нош мыным со ымнырзэ адӟыса луыны кулэ ӧвӧл шуыса, тодӥськод-а, кин-а со ...
  
  
  «Ӝӧк!»
  
  
  Со каллен пыртыны кутскиськом, но, мон понна нуналэз кыниськизы куараез кылыса, берме учкисько, со ӝог Анжел-ын. Пукисьёс доры нуналлы солэн тыбырез, киосыз бычыоссы понна одӥгез бордын возиськыса, соосты кутыса возьыны халатэн бусӥр, гадь висъяны. Со вал гырдым пальпотон. Чинзыя соос шоры учкыса ик, - танцовщица ымныр тусыз ик адӟысал со но.
  
  
  Мон выж вылын дӥськут анджела кылем берам, Чина ӝоген со доры лыкто. Тодмо, тае организовать каремез уг луы, куинь кузя секс огшоры кадь, но та виын солэн ӟеч тодо но таиз со... ышанӥсько нылы, кинэ мон кулӥ ке, кин мон палан вал.
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  «Оскы, тӥледлы пумит ӧвӧл, со тыныд сётӥз ке, туннэ ӵукна дэрем, Ник». Султы мон азе ӝӧк вылэ васькиз но кровать, чылкак гольык комфортно астэ шӧдоно. «Э... ӧвӧл. Номыр.' Соосты, тодӥськом, мар мон бӧрсязы Удмуртской; вань нуналъёсы со луоз на.
  
  
  «Тон сокем ӟечгес кӧлӥськод-а шуыса, мон духез тӥ сайкады-а уг тырмы». Ӝӧк поджимать ымдур, мон шоры учке, мон но сьӧразы досягаемость киын возиськиз.
  
  
  Соос лӧпкытъямен, синкаӵсэ, нах шоры учкыса. Мар солы луиз, син-кулэмын соос, монэ адӟо ке, сыӵе учко но котьку вазьгес лулъяське ee. Нош со ялан пальпотэ, конференциосы пырисько, со кадь луиз, шампанскойме-ын эй юонзэс ӵекто.
  
  
  "Тӥ тодӥськоды-а, Ӝӧк?" Анджела куара нюло, со возьматэ кезьытэз, мае возьмано, мар быгатозы, сое вырӟылӥсь вужер кадь луиз. «Насчет со бур-а луоз тынад».
  
  
  Со суйбыгытъёсме золтэ.
  
  
  "Мар тӥ малпаськоды?' - Ӝӧк юа.
  
  
  Киосыныз соослэн пельпум вылазы нырысь анджела салкымзэ шӧдэм, но ки вылэ, бӧрысь, бератаз, кус вылын. Ми сое вакчияк вордэм.
  
  
  ", Номыр мултэс кӧйзы. Арлыдыз куамын пиосмурт ини тон ... ачимлыксэ, озьы, мистер Уолтон?
  
  
  «Определённо», - шуи мон ӝомыт.
  
  
  «Мон шумпотӥсько, мар тонэныд уг шуды. Бен, - азьланьтэ со, - соос но луыны быгатэ сыӵе профессиез, арлыдыз физической ачимлыксэ пиосмурт кулэ ӧвӧл. Туж чебер мугорыз, шонер ке ӧвӧл, дуно-а?
  
  
  Чертовски тодӥськы, умой-а со, мар мон соин уг вераськиськы. Мон йырме берыктӥсько но учкисько, шонерак ӝӧк вылэ. «Мед луоз», - соглаш луиз со. «Захватывающий соин сыӵе арбериос но сое лэсьтыны».
  
  
  'Ах, бен.' Анджела кислинка вазем куара. "Вань-а тӥляд тодӥськы вал та сярысь, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  'Нош, шол. Ник - идеальный адями ».
  
  
  Шыпытак со дунъяны, кунокуаысь кошкыны тыл но гожъёс. Со, палэнэ кошкыса, огдыре кык ih мед адӟоз. Кутэмын вал та мынам нырысетӥ анжел учкон. Чина сярысь, соос ӧжытгес ке но урод луиз, нырысьсэ, нош кыкетӥез та кутсконэз впечатление учкон воштӥське. Чебересь но юнэсь луэмзы Ee формаез гадь, кус някыръямез со кыньыръя, векчи пыдъёсынызы ee вал, но чебер. Улон Ee вольытэсь но ӵошкытэсь луэмын, нош со улэ вал сактэ буй-буй йырсиен сокем треугольник-каштановлы, ма, ӧжыт ке но югытгес адӟиське. «Чылкак воштӥськымтэ», - малпай мон, китӥз кутыса, мынам но та виын анджела.
  
  
  "Кызьы тон малпаськод, мон шоры учкыса сыл?" Та вызовъёсы луы, сое адӟеме но, синъёсыз пеймыт со нырысетӥ веранъёс.
  
  
  "Тон но мон шоры учко?" Нах луэмлэсь кужымзэ, солэсь мозмыны уг быгаты, уг придавать нимызъя пуштроссэ. Со ӧз сюлмаськылы.
  
  
  "Тон монэн ӵош кунокуа кӧлыны быгато?"
  
  
  Со заколебаться, чинъёс шоры учко, собере нош ик вылэ Анжел.
  
  
  'Та вие?' - мон юалляськыса, придавать ас туссэ утчаны сюлмаськизы.
  
  
  "Малы ке ӧвӧл-а? Отын вань интыын мон понна вал ». Матрасъёс вылын мукет комнатае йырынызы возьматыса, выж вылысь солэн люкетэз бадӟым.
  
  
  'Ӧдъя ке.' Ми соосын споръяськыны ӧз люкаськизы; соос шӧдылытэк, гольык анжела озьы ик кышкыт, мар луысал, но воргоронъёс, трос-а кадь, но копак одетый тӥрлык.
  
  
  Монэн ӵош со доры золтыса кыньыръяса пальпотон но ляб мынэ. "Эн мыты, со поделилиться понна?"
  
  
  «Пумит уг луы ке».
  
  
  "Яке" кузё-paylaş?' Кутыны мыкырски но, со гадьёссэ пельпум сьӧраз суп-сап чина мон ортчисько ке, йырмес лэзьыса, соос понна сьӧд бирдыос нюлыштӥз. Шонера-а мон шоры учкиз, собере со усьтэмын но. 'Валаськод-а?'
  
  
  «Мон ноку но ӧй малпа вал тазьы».
  
  
  "Ой, мынэ, дуно", - Ӝӧк запротестовать. «Мынам тонэ веръяме потэ ке, лэсьтэмын-а та. Озьы та урод но уг лэсьты ».
  
  
  «Мон урод уж лэсьтэмед вань-а? Собере со, кылем уй " мар тон лэсьтӥд? Учке анджела чинзыя мертчо, пӧяськем кадь кышномурт.
  
  
  Шокчыны но мыным ӝӧк кизер зарниялляло пальпотон, ымнырам мылкыдъем нош собере ачим ӝоггес лэсьто.
  
  
  Выльысь пал со кошкиз; солэн, со вискын нош ик вылэм, соку, тодмо, та инты ӧй вал". Малпамтэ удмуртской монэ ӟыгырто но, соос ӧз лэзе монэ мозмытӥз лек синъёс. Со тае лэсьтэмез, малы ке указательёс ee тазэ возьматыны быгатӥз-а, мар луиз монэным, мар-а купальникъёсын-эшшо ке, монэ сяна.
  
  
  "Мон тонэ трах уг поты шат?" вызовъёсы кушты мон сое.
  
  
  «Сёты, тонэ адӟыса».
  
  
  «Соку басьтом та ӵыжатон каргамын».
  
  
  Та шудо карыса, со ӝогак куштӥз но бырйисько ih кровать вылын, кытын со ортчоз быгатэ ке сузьы со, мар мыным кулэ вал. Гольык ку со луоз, валамон луиз, мон тунсыкъяськытим ке, мар кылчин тунсыкъяськытэ. Мон сое кема эрекция шоры учкытэк, со мыкырскем со доры каллен ке но, со ӝӧк мычем ки но ӟыгыртӥз.
  
  
  «Уг луы сыӵе аксым, детка», - промурлыкать, со мыным вордэм бӧрсязы пельпум куртчылӥсько.
  
  
  Анджела синъёссы ӝуатско. "Тон малпаськод, монополиен мар луиз тыныд?"
  
  
  Ӝӧк пельпум кырмизы. «Ӧвӧл, дуное, мон уг яра. Мон котьку но ваньмызлы люкиз, тодаз возёз-а?
  
  
  'Веран. Искреннее, кызьы толон ӝыт.
  
  
  "Нош-а мар-а? Отын ӧй вал, тон-а, мар-а мон лэсьтӥ, шуыны эмуос а, ӧвӧл-а, мон туж вожась дораз дусымзэ?
  
  
  Анжела пиньёссэ галяса, гурӟытылэ арес. Соос люкаськемъёсты чина кутӥзы ке, кровать вӧзаз ӧс усьтӥськиз. Вазь-а соос азьланяз но ӧд синйылты; лушкем ӧс сыӵе ик вал, кызьы кеннеди кожйыл ӧс вылам но, лушкем лаборатория-ын ny, кытын мон трехголовый интыян сярысь ялӥз. «Умой-а, ныл; та дыр тырмыт ».
  
  
  Нырысетӥ Трейн комнатаяз пыриз, со сьӧры кык ӵошен люкет бамо «шестерка Интимный». Кык проем мукет ӧс сыло, но соос уг адӟо-а ih.
  
  
  Анжела трейн шоры лек учко. "Мар тон татын кариськод?"
  
  
  «Тодӥсько тӥледыз ӟеч чертовски, модуль хелло китти». Ачимлык алда мыньпотон сыӵе ик вал, кызьы со. «Вунэтӥз-а тон, тон пи, сое татчы кариськыны, малы?»
  
  
  Удмуртской ӧжыт гинэ ӧй кеськы. - "Курыт тон но мон уг вуы!"
  
  
  «Лыкты мон нош ваньзы огкадь». Трейн палазы кошко, нош со пиосмурт понна кылдытэмын шормуӵын ӵош зӧк неброский хаки кышкыт судэн.
  
  
  «Сандали ачимлыксэ басьтӥз», - со косэ.
  
  
  Со лыдъя луыны кулэ, ма со умой кутскиз; собере со толло уйзэ, дыр, уг ни дӥсьтон-оскалтонъёс. Кезьыт азьвыл кин ке но ми доры лыктэ, солэн ӵыжы Трейн сандали, соослэн гуазы со я, кизили кадь пӧйшурасьёс.
  
  
  Кык люкетэн мукет «интимный шестерка» милемыз мыд-мыд палаз султӥзы, мон мар верасько, мар соос тодо, мар карыны; мынам ки улэ самой матысь адями, лемтэй кадь, соин но, лэся, бен, кунокуа со.
  
  
  Костюмез пеймыт-лыз пиосмурт пиосмурт вылысь мукетыз хаки возьмало, соос сьӧрын сыло. Со комнатаязы пырыса, латинской тодымтэ гожъёс но квадратной шундыӝужан стилья. Со мон шоры учкиз но, кизэ донгиз но пичи пиджак грубоватый туспуктэмъёс поттӥ, солэн озьы выремзэ адӟыса, со кипусъёс пыр тодэтъёс куарзэ ишкалтӥз кадь луиз. Собере потӥз эшшо одӥг туспуктэм соин, пиосмуртъёсын ӵошатыса ih хаки неброский возьмало, шуыны: «та-а со, Цунганос мистер». Кыкназы но мыняло.
  
  
  «Озьы гинэ, - шуиз Цунганос.
  
  
  «Тон уксё возьыны», - прорычать мон.
  
  
  «Адӟиськоды-а, Ник ... мистер Картер» соос номыр но сое, мар али мыным солэн нимыныз нималлям, мон уг паймиськы, соос тодо ини, мар шедёз.
  
  
  «Ми быдэс нунал потребоваться, астэ идентифицировать туспуктэмъёсыз понна, мистер Картер», - азьланьто пиосмуртъёс.
  
  
  «Таяз утомительно условиос примитивный тазьы ужаны, валче герӟаськиз; та материк но отын решение кутыны кулэ вал вылэ лобӟиз, пекинысь герӟаськемын шуыса, но ... э, тӥ уд паймыты, мистер Картер? Али жалятэк соос мыняло. «Эх, оло, тӥ тодӥськоды-а, трос-а озьы, кызьы малпаськоды, ма тодыны; огазеяськонъёс асьсэлэсь, шуыны луоз, пыж ачиз понна уг суты. Соединительной гож усьтӥз, нош со ӧз одно ужаськом кык направлениен. Тон монэ валад-а?'
  
  
  Мон та тырмыт яркыт адӟиське. «Тон пушказ туала политикаен герӟаськем кусыпъёсты кнр штатысь согласной уг», - шуо мон.
  
  
  "Гуртэ, мистер Картер?" - Шокчыны соос, школаын дышетӥсьёс кадь, со муртлэсь шузизэ дышетскисьёс. «Эх, тазьы шуизы, куд-ог коркаос котыраз быгатэ аслэсьтыз ачимлыксэ вашкала нимаське. Мар-озь кылёз... -
  
  
  Солэн пельпум салмак кырмизы.
  
  
  Со милемыз визь сынаськонлэсь ӧжытак потучивать кылдыто, соос янгыше уськыто, али но уг кыльы дуннеысь мар со сыӵе, кызьы сое япон солдатлы, шыпыт океанын, шормуӵ вылэ шедем лымшор люкетэз, йылпумъяз кыкетӥ мировой война кутскиз, собере куамын ар ёрос ортчыса, со уг но малпало лэсьтыны; нокыӵе мугъёс ӧй вал, со интыостӥ эн виы мон со вылын, но сое ӟеч валазы заинтересованный шанс.
  
  
  «Я, кеннеди вылэ кожйылэ, тон такыр ny луоз, патрет со мыным», - шуисько мон, пичи туспуктэмъёсыз шоры учкыса, со кияз со возе. "Шудо учыр кемдӥз бере."
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Тон кылдытэмын, мистер Картер. Мон трос огазеяськонъёслэн ёзчиоссы, котькуд нунал дораз ветлэм базаын мон но кык-куинь яке тросгес ... э-э ... туристъёс. Ми, шундыӝужан палан улӥсьёс, - вань, одно ик вань, кельше-а, вань-а мон но фотоаппаратэн лыктӥськеммы. Со озьы ӧвӧл-а?'
  
  
  «Та бадӟым база», - ӵоги мон.
  
  
  "Мед. "Ми но, тӥ кадь ик, кулэ луись люкетэз тунсыкъяськытэ. Нимысьтыз, пырон нуналэ, сое ӧз но адӟе, тросгес туристъёс. Мон одно туспуктӥз ваньзэсты, кин та ӧс пыр потоно ».
  
  
  Сглатывать со секыт. "Тӥ тодӥськоды-а, та сярысь?"
  
  
  Ачимлык мыньпотон тупасьтэм маскаос карнавал. «Мар малпаськод тон, мистер Картер? Вань татын одӥг муген-а мыным ӧвӧл шат?
  
  
  Мон соосты кӧня ке пол шуккыса, со кема керттыны вал; ботинка луоз nen ужан секытгес но, болтное луэ. Нош ик ӝӧк, дӥськут но аслэсьтыз дӥськутсэ Анджела - кабыр, кызьы соос малпало, - киыныз керттылэмын ке но вал, мон, Ӝӧк, со вылын лякыт куриз, мед берыктозы мон купальный мыным костюмъёс. Лыдӟоно со турттэ мар ке отчы учкон, со лэсьтэмын та дыр, нош мон сое ноку но уг учкы вылӥ гурулазы.
  
  
  Ӝуштыса цунганос кровать вӧзаз мон доры ӝиптыса, ачимлыксэ, сое синазькыль карон но чилектӥз синъёсыныз. «Мон тонэ куинь адямиос вискысь котыр кылем уе-а, мистер Картер но, йӧн-йӧн ньылетӥ висисьёс». Со йырме ас ёзъёс, ӵужалэс йырсиез сьӧд адӟыны быгатэ сое шонер кытын улэ толя. «Мон тонэ яратӥ али каллен лэсьтэмын луыны кулэ, нош али соос понна ӧвӧл, дыр. Расписание сӧры тон мыным, соин ик чик ӝегатскытэк палэнтыны луыны кулэ. Удалтон сярысь шуыны луоз ».
  
  
  Ымныраз шукке, мон солы чутрак; со йыр вылын но кутыны жугон ачимлыксэ зымысал, нош мон жингыртэ пель дорын.
  
  
  Цунганос сак учко. - Берпуметӥ вакытэ вуиз музъем зуркан, нош-а, мистер Картер? Ачимлык басьтӥз. Со вылын кык тусъем возьмало, соос монэ ӝуштыса доры донгасько. «Тӥ тодӥськоды-а, кытчы со кулэ пойдти».
  
  
  Кык нылзылы гожто, но со луыны кулэ ватсаса, я комнатаысьтызы луэ шуыса сизьымез - мон понна вал тыбырез но киоссэ думылӥзы. Мон ӧй пумитьяськы.
  
  
  Ми пыр ортче кык сюбег ӧсъёс мышкын охранниксэс, мраморен, перламутрен, коридорын ковёр. Монэ коридорысь борддорысь изъёс нялмыт тубатъёсын сое донгыса, со мынам пельпум из мускытсэ корманы.
  
  
  Идентичный охранниксэс мыным арес вал, мон туспуктэмъёссы но сак дышетонлэн результатъёсыз ih сётӥзы. Кевин Уилф но. Котыр одӥг паспорт Венесуэла, каляга предположительно мукетыз - вераськон куараосты ih шоро-куспо луэ, шундыпуксён, уйпал, лымшор америкаын шаер, макем быгатоз сое кылыны. Индиана суперзвезда со университет луэ быгатэ; со впечатление пачылмиз вал компетентность, солэсь кылдэмзэ. Оскыны шуг вал, мон та американецъёс виыны быгато шуыса, мон дырме но уг ышо, асме пӧясько.
  
  
  Мыным потэ, котыр гостиницалэн музъем вылын, кенер котыртэ понна, улэпесь кадь потэ, лагуна сайяло. Асьме дорын ву дуре потӥз куше кӧня ке минут ортчыса, мон шоро-куспо улын сылӥсь пыжлэн кузьдалаез куинь меӵ-меӵ. Уилф - кевин ӝужыт мугоро вал, но соос ӧжыт - мон мыр урдлыоссэ пистолет.
  
  
  «Дыртытэк но тэтчатӥз».
  
  
  Со лэсьтӥз озьы, кызьы милям шуо, палуба вылын торк стеклопластиковый пуксиз, отын ӧжытак гылӟыса; ӝыт лысву мускыт ӧжыт вал. Капчиен Уилф мон сьӧры, мон шукке пичи кабинаен кутӥськон сярысь. Кевин двигатель руль доры лыкты но лэзь, собере азьлань тэтчиз, тросгес мед мозмытоз, подводной лодкалэн бурд вылаз возьыса.
  
  
  Заворчать кужмогес моторъёс, мон пуромем бере, нош собере кожыса, туннель пеймыт медаз уялэ, зарезь доры нуись. Кевин приборный тротуар вылысь кнопкаез зӥбоно, кӧня ӝоглыкен пеймыт влетать дунтэмгес но тоннельёс. Сое адӟыса, корт балясъёс кадь ӝутскиз на вань, но со улэ ас меӵак кожалод, нош собере мон зарезе усем вылэм.
  
  
  Сое ми герӟаськом корт езъёсты пуныны, кудаз кужмо киосыныз кекатӥз вырыны, куке соос со доры ӝиптӥськиз. Мон туж зол вирозь поскес, маин ке юрттыны быгатӥсько ке, со уж гозыез вал, но ми ваньзэ тае пайдаез луоз. Тыбыр вылын со чуръёс котырысь ёзэз-а купальникъёсын одӥгез, укыр вылӥ но киын керттэм мон понна вал тыбырез понна сузько.
  
  
  Кабинаяз уилф вӧзын улӥськомы, куас вылэ но вылэ ӝутске, ас бурд но вань кужыменызы тыршо iso-тӥ судноос разогнаться заскользить подводной металлической & nb. Со мон шоры учке непринужденный синазькыль карон.
  
  
  «Оло, мон сылӥ тон кельты», - шуиз со тырмыт зол, лэчыт кыло ачимлыксэ пыр-куань двигатель мед луоз.
  
  
  "Ма гинэ но ӧвӧл?"' - мон шуылӥ капчи визьмын. Со, баляс борды ӝиптӥськыны но кыньыртыса тыбыр быгатэ киосыз бераллямын, со мон быгатӥсько али ик сузькыны е ӵыжатон. Тодэтъёс застежка вылын ужаса, со-котыртэмлэн пичи пуйыен чилекъяса, бызьги люкетэз улӥзы.
  
  
  "Мед.' Уилф отдаленно пальпотыса, ачимлыксэ тӧл йырсиез но тур вылын. «Тон татын луысалыд ке арнялы азьло, мыным тон кельты. Мед тодозы, асьмеос-а тодо, кӧня адямиос сярысь. Нош али... - пельпумъёссэ кырмизы сое. «Али уг ни вал та пуштрослы. Мон укыр бер дугдытоно ».
  
  
  Юаз со. - "Мар малпад-а тон?" Со кунокуа, - шуэ со азинтыны мед быгатозы шуыса; мон дорын сумказэ усьтӥз но, чиньы пумысен, соос быгато ке серектэ ... уилф гинэ ужаны косэ. 'Нош тынад мар ужед? Мон тонэ лэзисько ке улы, ӝоген тон тодӥськод-а, Картер. Нош таяз делле пуштроссэ ас ӧй вал; тае гинэ кутски но, сыӵе адями, тон кадь но ӧй вал отын, шорт мед адӟысал ».
  
  
  Шултэм двигатель вуз приглушать выжиз. Эшшо сое уг быдэсто; мон кельше ваньзэ чиньы вылын фаршировать сосискаос вал на, мон кутӥ сумкаме тыбыр вылазы ӵыжатон борды кыстӥськиз. Куас вылын пыж корпусэз-озь лэзиське, кузь вогыриос вылын веттаськозы. Тротуар шоры учкытэк Кевин мерцать управление датчикъёс.
  
  
  «Татын тырмыт мур», - со ялӥз, руль дорысь палэнскиз.
  
  
  "Быгатэ, приканчивать, кезьыт азьвыл куштэ-а?" - Уилф юа. «Ӧвӧл», - Кевин каргабырын ӝутэмын. «Ми дорын сылме flex луоз».
  
  
  Мон со мыняз. «Тодӥськод-а тон, мар та?»
  
  
  Со, йырме шонаса, умой тодӥсько ке та азьпалзэ чертовски. «Та калэ синтетический, йыг-йыг, андан кадь, со кема улыны уз & nb кык яке куинь нунал. Собере со сылмоз, тон коралл лӧптэм блок мозмытски, кудаз думом, куанер луоз утопленник ник картер но мистерзэ. Солы луыса, собере мугорлэн соослы со идентифицировать ке быгаты, чорыгъёс кадь со вие ».
  
  
  Юаз со. - «Ӵош ужъёсыз сярысь тыбыр сьӧрам утопление кизэ думылоно?»
  
  
  «Сярысь, соку монэ та сӧнэз ез азьын усьтэм сюлмын, тӥ борт сьӧры куштэм кадь. Уг бугыръяськыса, Картер; мон тодӥсько, мар лэсьтыны ».
  
  
  «Та-мон зэмзэ но дунъязы», - шуиз кузьыталэс мон, пичи туп шӧдэ, со котыр плавки потӥз.
  
  
  Коӵылӥсь пыжме но дугдытӥ, веттаське зарезь уллань но выллань. Кевин васькись пичи юдэстэ тупен размерлэн но пляжный коралл хижина потӥз. Льӧль марӟан синтетический зӧк гозыосын со котыре бинялтэ, собере азьлань сӥньысъёс кыски шуыса, бакаед эмъя.
  
  
  Мон жугиськон дыръя лыктӥ. Чиньыосмы пумисько, со пичи туп усе, со тыбыр сьӧрын возизы. Но ӟырдато но гомӟыто тыл ӝуа сюрлызэ киыным, пиньдэ куртчы но, асьтэос-а соос доры ӝиптӥз но суй пакет. Стюарт special effects кылэз котыр, ма зӧкта пичи юдэсъёслы гинэ четверть понна куинь секунд дюйм магниевый металл прожигать факелэз куинь, ӝоген милям но сое куинь ар возьмам. Со шӧдэ, ку но сӧназ шунам вӧй кадь ӵушак пӧрмизы; со доры ез гинэ шымыртӥськыса ке поскес, шӧдыны со вӧсь карыса, курадӟытыса, соослэн вис вылазы выре мон йырсазьме ыштон вайиз.
  
  
  Со пыдыныз ӵыжтӥське, шоналскиз но Уилф. Кевин блок коралл киязы кутыса возё, со гольык пыдзэ ӵыжалтыса ачимлыксэ ке но, сое усьтыса со ангес улаз сюриз вал. Соос пыр лобӟоз но перелетать огпал дураз пыже, секыт зӥбетлэсь вакчияк вань на. Со бере ке-нош ик вуиз ке, со уз адӟе, нош ачимлыксэ.
  
  
  Со поскесъёс тырыса ассэ мозмытыны; вӧсь луыса, сокем кужмо луоз шуыса, ми котькуд ар тупаса, мон сое ки вылаз кылиз. Та ортчыса, со кӧт вылэ мыжганы но чапкылыны уилф. Со курткаез йыртышказы, ӝог но тырмыт; ньылоназ сое ньыль чиньыен iso ачимлыкен юн кужыменызы лэсьтӥзы ваньзэ, ачимлыксэ трахея паньгатэмын. Со кулэ, окай, гадь мон но вирзэс басьтӥзы.
  
  
  Со борт сьӧры зымемез, сое мед гылтоз, пыжаз нош собере берен туба. Кышкыт суд бере шормуӵысь буре борт табере луоз. Али, куке мон шараяны выллем луоз, дыр рос-прос эскеронэ келямын лыктэ; нош ик со двигатель вайыса, ожмаськон тӥрлык бугыръяса, пыжаз нош собере куре.
  
  
  
  КЫКЕТӤЕЗ ЙЫР
  
  
  Борт сьӧры ярдуре двигательлы но якорьёсты куштэм со котькытчы ярд кысы. Со доры Уилф луэ мугорзэс юнматыны. Пистолет пичи 25 автоматической ачимлык-е годы калибрзэ-а купальникъёсын ёрмо. Мон киям пурт паськыт лэчытэсь вал, тужгес лэчыт ӧвӧл, но оске мыным, со, трос nen, пистолет пичи Уилфа кезьыт.
  
  
  Со доры васькиз, ву тӧдьы полоса но луо поплыть каллен, пеймытын югыт толэзё мерцать. Нокыӵе тодметэз ӧз патрульёс дурын вал, нош со милемыз возьма, яратэ кадь улӥзы вылын кылле & nb, дас вить минут ӵоже, но азьло потыса арама доры бызьыса кезьыт дурын.
  
  
  Та маршрутъя яке трос пол ӧжытгес луэ тодмо; со рамаен ӵош ужанэз син бадӟым, югыт андан вошъясько, соос бере но, лыктӥз но, сое адӟыса, адямилэн коэффициентъёсыз плотность мынэ модель атмосфера понна. «Дыръя лэсьтон понна умой», - малпай мон.
  
  
  Блоклэн юртсы усьтэмын но со котырысь фундамент офисный цементной прокрадываться ортчиз. Дун-чылкыт одӥг укноязы пырыса, часовойёс соосты адӟыса, нунал сылӥз. Тодмо адямиос луизы, со умой дасямын, нош та возьматӥз тужгес шаплы луыны кулэ, яке милемлы туж удалтӥсь - оло, со но, та но мукет.
  
  
  Со нырысь-валысь учкыса, укно рамаосыз шырак понна. Кыр офисэз вал. Со кунокуаын юскиськы, нош передумывать. Часовой кабинетъёс буш ма возьма? Со эшшо одӥг пол учкыса. Шкафез усьтӥсько улӥ ящиказ луиз, пуконэ мукет сэрег луиз, нош улэ някыртыса, азьло кезьыт ӝыт.
  
  
  Малпанъёсыныд мынам дорам вуылыны кутскизы.
  
  
  Укно укыр пичи луэмен, со мед тубам. Та ӧсъёссэ кулэ луоз.
  
  
  Со бӧрсьы юртын тыло прокрадываться но кызыны кутскиз, нырысь каллен, собере золгес вань, кызон-суреда, тамак кадь йӧн-йӧн. Со малпаны кутски ке, часовой мар пельтэм, соос пӧлын йырзэ мычыса понна сэрегез.
  
  
  Пыд со нош ик куакъёс но закашливаться зацарапать. Часовой карабинъёс пельпумаз ӝутоз. Шер-шер шока кыллиз, со но ӝега. Со дӥсьтӥсьтэм вамышез лэсьтыны пыӵал-тӥрлык но кӧня ке ми доры лэзе. Кӧт вылазы кыллё, солэсь бурпала поползти гыало. Часовой дугдӥз. Басьтыны соос пӧлысь-пичи куакъёс сьӧры лэзи но пистолетъёс кускерттон ачимлыксэ автоматической, кытын кыллё. Часовой ӝог вырӟиз дась карабинъёс, но со уг ӧръёсъя. Соосты, тодӥськом, мар со луоз неблизкий, но та вал мынам шансэ умой-а со, султыса, тыбыраз кӧня ке вамыш лэсьтыны эмуос но шаплыгес зымиз.
  
  
  Но мон ялан ӝуась вирен поскес, соин ик секыт клинок
  
  
  зыл-зыл нискылско уд ке шуккиськы, со тыбыраз солэн ачимлыксэ, назьыльске, со курик доры шӧдӥллям но сёрос спусковой карабинъёс, часовой кадь бадӟым чиньыос шымырскизы. Со дырез, со малпамъя, укыр бер ни, мыным удалтӥз аслэсьтым чиньыез курик вылэ спусковой чуртна, йырзэ мон пала со берыктылӥз, со бусаськем синъёсыныз. Со мон пуконо ишакелы усе.
  
  
  Со пыд вылысьтыз ӝутскиз, ужамзы, пурт но шырак кутонэныз понна кырмиськиз. Озьы ик секыт луэ кадь, но пыре, но озьы ке но, умойгес луоз тусаз ожмаськон тӥрлык часовой мар али мынам карабинъёс, сое тодыса, лэся, мон, каньылгес пурт, гозы медаз сӧнъёс (якорьёсты, со пыжез доры вуиз ке. Со ке, тазэ басьтоно.
  
  
  Со шоры учки но, сэрегысь ай, кызьы юртмес каркас лэсьтэмын рабочий, нош собере проскальзывать нунал доры. Дорын мон киын усьтэтъёс луизы ни, тунгонэз но сложной ӧз луы, но куке пиосмурт солэн тыбыр йылаз сылэ, мыным потэ, ӧсъёссэ усьтӥз " мар - быдэс вапум. Эшшо со незамеченный пырытэк ӧйлась, но мыным вал тунсыко, мар отын лэсьто, соин-а, мар-а озьы сое басьтыны луэ.
  
  
  Со бӧрсьын шараяны квадратной шахта пичи пукон, выж бетонный кошкиз. Тӥр ныд васькыса, одӥг ласянь; куамын метрозь пыдэсы васькем. Со сюбег коридорын сылэ, вӧлдэт вылэ лампочка югдытэ пеймыт кӧня лапег, фут витьтон азьпалан но милемыз мында луысал, ӵогам ӧссэ.
  
  
  Ылё-кырсё ке но луо Ih кышка, сокем со доры нулез матынгес луиськод ке, соос ваньзы огкадесь вал ини шуыса. Со но ачим кадь луэмзэс, соослэн ӧсэз донгем но, со усиз; солэн потэ тэтчемез но карабинъёс бӧрсязы нах нах инты мерталляз.
  
  
  Комнатаын луоз соиз но, приборъёс басьтӥмы, компьютер но световой чур кырмышъя тэшкылля тротуар. Карта котырысь пиосмурт костюмъёсыз люкаськемын хаки ньыль бадӟым сяська, огпал вылын ӝуштэ, со доры пыс-каллен ке но, солэсь туссэ адӟи со вудур-озь шундыӝужан флорида мэриленд ee.
  
  
  Нырысьсэ мон адӟи Цунганос. "Картер!" - со прорычать, сомында ик сётэмын луыны эмуос но мон: вылам уг дугды ачимлыксэ ачимлыксэ куншетэз лэзёнэн рефлекс быдэсъян. Со зымиз ёзэз бур-а солань но карабинъёс, урдэм ӝӧк доры; эн виы сое кунокуа ачимлык - дыр ӧвӧл, соин ик сое пельпумаз пуля поч мерталэ но эмуос мертчытоно. Со выж вылэ усиз но дернуться бетонный палаз, дэрем басьтӥз ке, вир ачимлыксэ.
  
  
  Кылем ватӥзы; солэн котыраз пиосмуртэн одӥг ыбиз, со усёз но, соос уг ке но адӟы, кытчы ачимлыксэ яраё кариз. Мукет чураз кык компьютер зымиз. Сое, ыбиз но ӝужыт шкаф вылэ пурысь переключаться режим автоматической; ӝуась тылси но зор ческыт зын изоляцизэ сьӧры.
  
  
  Со доры берытскиз Цунганос - укыр бер. Асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы луоз табере киыз, йыраз мон меӵак но со нуись вал.
  
  
  Куке со, зымем, музъем вылын но шӧдӥсько, солэн лэчыт кыло порпи ачимлыксэ укол карабинъёс, чырты ке, ми син тасырайыны кормыштӥ. Со кык пол берыкъясько, кезьыт азьвыл дугдоно, мед мерталозы; пыӵал-шапыр виязы мон доры переключаться ӧй вал, одӥгез но соос азяз но, шораз вень пасе куать цунганос спусковой мӧлязэ шуккыса.
  
  
  Сюлэмды вӧсь уг луы, дыр; соос доры лыктыса но, ӝуати компьютер радэ султыны.
  
  
  'Возьматы астэ!' - мон взреветь.
  
  
  Кык кылэм уг шуо, мон кылэмея но, выж вылтӥ кадь шарк секыт ботинкаос. Пуконъёс вылэ но, соосты возьмаз тӥр селл шталь лапкомиз. Чусэз сӧрись куара компьютере. Кема возьмаз со, со, учкы вылын но адӟиськом карта вылын ӝуштыса йырме горд бадӟым венен, вудур майамие уйпал флорида доры дэмӟытъяло. Нырысь-валысь со, малпасько, та кожйыл кеннеди, ny, нош собере кожйыл севернее адӟе на. Ма со куспын кылле, мар муген лыктӥ вал, но ма муген?
  
  
  Бызьыса пегӟоно но эскерыса утчано бызьылӥсьёс пӧлысь одӥг адями-компьютер сьӧрын, сьӧраз мед карабинъёс цунгано зымиз. Котькыӵе выжыысь дугды, ыбо сое ачимлыксэ, улэп куараен чузъяськозы ачимлыксэ но ӝужыт интыяз вазьылы. Солань-талань ворттыло, вӧсь кезьыт, кузы кӧшкемыт пӧрмиз ӵуж ачимлык-пурысь.
  
  
  Берло сое витё адямиос. Ма со азьвылгес кутскыса, чал-чал кема пуксиз.
  
  
  "Картер?"
  
  
  "Мед.'
  
  
  «Оружие милям ӧвӧл».
  
  
  «Возьмало, таиз но потэмын».
  
  
  Пауза сьӧры, собере нош-кие вуи компьютер сьӧры корпусэз сэрегез. Буш киын вал.
  
  
  "Ӟеч-а, дыр. Нош али учкелэ, эшшо ».
  
  
  Потэ-а соослэн, кык киоссэс выллань ӝутӥз. Та адями луиз, со тодмамысь монэ Цунганос.
  
  
  «Татчы мын», - косӥ мон.
  
  
  Со чакламын выре, выж кадь гылыт вал. Дюжинаен со вамыш луэ ке, соослэн выросъёссы эмуос дугдыны косизы.
  
  
  «Мыным вӧсь ... Картер».
  
  
  'Ах, да?'
  
  
  "Мон бака. Быгато-а, чиге.
  
  
  - Соку тон ну, мукет. Табере нош ӝоген. Мон шуысал, та ваньзы возьмало, мар-а?
  
  
  "Та-а со...".
  
  
  "Ӧвӧл, ӧвӧл, шол.' Озьы со карабинъёс йыр ӝутскемын, ымныр мед луоз, со эмуос нуиз. «Веръя мукет висён, пол вылын но та ӟеч».
  
  
  Пиосмурт ымдуръёссэ нюлыса, ачимлыксэ палтӥз синъёсты волегӟи но. «Мон номыр но мон вераны уг быгаты...».
  
  
  Мон ачим но уг быгатӥськы, киосмес ӝутом, лэзём ачимлыксэ мертчытэ пуля шудонъёсын шудӥз. Со кеськиз, кышка со синъёслэсь паськытато; киосмес кырмыса со сӧсырмемез бере дауртыны, со берыктон эмуос карабинъёс. Соос кизэс выллань ӝуто ке, соос нюлам кымессэ вылэ потӥз.
  
  
  «Гырпуменыз син пыр ортчоз вуоно тасырайыны». Уг оскизы вал милемлы, ми кӧня ыбемын кылё, нош ӧз дӥсьты эскерыны.
  
  
  "Ӧвӧл, ӧвӧл!' ак пиосмурт. «Мон шуысал та! Та солы шуиз! '
  
  
  Ачиз янгыш ук та мынам, мон уг учкы, мар адями, солэсь пыдессэ лыдэ прострелить. Мукет луэмзэ со карабинъёс, вуисько но, со монэ вала кадь, мар-а солэн вырӟылэмез но, лэся, мынэсьтым ыбылэм вӧсь карыса, курадӟытыса ачимлыксэ ачимлыксэ нырысетӥ погыртэм травма люкето гинэ. Со понна нош ик зымизы креслоос.
  
  
  Кыкетӥзэ ыбиз сю процентъем ачимлыксэ зэм ик кутсконэз луиз. Адями, кудӥз солэсь юаллясько, рвануться азьлань-а, ӧжыт гинэ ӧй собере мынам пукон вылам рухнуть но, чыртыысьтыз син тасырайыны шедьтыны. Мугор ӝегатӥсьёсты, со кылиз на ыб одӥг - собере чал-чал.
  
  
  Пуконъёс но, сое умоен оглядывать султӥз. Берпуметӥ Цунганос пиосмурт вӧзам кылле, ым пушкам ваньзэ возьыны на, карабин уг тырмы. Ӝуштыса мутусэз ачимлыксэ выре вал тыбыр яркыт-горд вир. Мар азьвыл лэсьтэмын на, со мугорлэн ньыль учке. Ышанӥсько, мар соослы кулэ, сое эскерыны мутусэз. Палм тэчиськем вень йыр мумы пуныос доры-Сюло, ми понна номыр но уг возьма шуыса. Но векчиесь гожъёс, вылысьтыз вылаз точка мутусэз пичи багамы ортчыса, монэ эшшо золгес вераны.
  
  
  Со доры нуись кышкыт суд ужпумъёс шормуӵе - вань, одӥгез сяна. Прямая линия кузя кыстӥське та ваньзэ одӥг сямен вудур, лымшор палась музъеме пыдлогес мыныса кожйыл Хаттерас. Вашингтон со доры лыктыса, сое но, малпасько, мар со каньыл ӧз веньлэн йырыз, пе, мед пусъемын та ужпум.
  
  
  Со ньыль комнатаен пукон бугыръяса дыртэ, номырзэ но ӧз шедьты, трос пайдаё, компьютерный кӧня чертёжъёс но кезьыт распечатка, лэся, мынам со абракадабра.
  
  
  Но сэзь луэмзы шуыса, со диспетчерской, та но логической выводъёс доры вайиз, мар татын, шормуӵ вылын Кышкыт суд, мар ке потӥз.
  
  
  Соос пӧлысь тротуар датчикъёсыз вань строй прикладъёс вылэ карабинъёс, шахта доры вуиз но, офис нуиз. Соос, тылоысь зымем но, ӧс сьӧры бызьыса, каркаслы юртазы нокин но ӧз шӧдылы.
  
  
  Ос бурд вылын пыжъёссы вал отын, кытын со кельтэ ачимлыксэ, но якорьёс вылын сылэ. Визнан си нырзэс вандыны со мырк, собере со кыштыр вамыш ярдуре двигательлы но чайыосты вуттӥзы-озь, газ кема ӧз тырмы шталь муртуродлэсь зӥбозы-а. Берен кунокуа доры мыныны, со вӧзын арня пляж шормуӵ вылын но уя.
  
  
  Со пыж лэзизы, бырйисько нунал доры лыктӥз но ур дурын, Ӝӧк кудзэ мон возьмато. Куке асьмеос соосты йылозяз комната гинэ, со валалоз, мар усьтонлы ачиз ми дорын ӧвӧл, соин ик ми асьмелы нош ик кутыны усьтэтъёс луизы; та усьтонзэ тунгон луэ квалификацизэс будэтонъя курсъёс бере заданиос.
  
  
  Сое басьтыны плавки, лулзэ басьтыны, кусказы вылэ пыжиськемъёс но пулевой поскесъёс, чыртыын лэсьтэ мазьёсын эскерыны. Та туж бадӟым, вылӥ-вылӥ но яра; нап но ӝужыт капка но брюки пластырь ляке со дӥсен свитер.
  
  
  Табере нокыӵе шекъёссэ ӧй вал; быдэс пегӟон Вильгельмина Гюго но потӥз. Соосын пуктэм «Люгер», ачимлыксэ кобураяз донгиз наплечный ку небыт, собере паллян пала пристегнуть стилет киюмылъёссы. Со ас вылам куртка чагыр-лыз буям. Соос, час шоры учкытэк, со аслыз комната кельтэ. Секыт вал, оскыто, эшшо ӝыт кутскиз шуыса.
  
  
  Сое ӝӧк вылысьтызы басьтӥз усьтон номер улӥзы, лифт но казиноын ортчиз mimmo берен вуиз. Котьку сямен, тырмиз учкисьёсын луиз, нош мон сое уг тунсыкъяськыто; кабаре-а мон мынӥсько.
  
  
  Сцена вылэ комик луэм, нош сое возьматыны уг луы получас ӝӧк котыре карисько. Мон уг тодӥськы, быгато меда тазьы кема монэ возьмало, соос кусыпъёс герӟетъёсты азьвыл кезьыт; уг тоды со но, уй луэ, со солы ужано на. Заказать сое тордон, витё, баръёсын та ласянь мукет удысын бармен дыр, ӧсъёссэ но шуак пырыса, кудӥз сцена вылэ нуыны выризы.
  
  
  Тулыс тубатэз ортчоно пичи, сюбег коридорын но ӧс вӧзын но шедиз соос пӧлысь кылиськонниез пияла шыкысмес. Комнатаын пукыны ӟоскыт ливанысь акробатъёс, мон шоры уг учко, нош, дыр ортчыса соос.
  
  
  Соос куинь нунал ӵоже утчазы, шедьтӥзы азьвыл Чинзыя кылиськонниын кезьыт. Со синучкон азе пуктыны, со улӥ люкетэз вылэ гинэ костюмъёс вал, нош тылыосыз котыр. Со, кияз вильгельмина проскальзывать пушкын.
  
  
  «Мон шудо», - прошипеть монэ возьмало эгей «Люгер».
  
  
  Ee синъёсыз паськытазы, куке со мон доры берытскиллям. 'Ник!' - со ӝока.
  
  
  "Мед. Киын возёно шуыса, со ih адӟыны ».
  
  
  Кунокуа со султыку, ми доры кизэ мыче. «Э, мон оскисько, Ник, солэн валатонэз омела уд, тон соосты виылӥд люкаськиз-а, мар-а !»
  
  
  'Сюлэмо ӧвӧл. Султы. Мар дӥсяло-ке ».
  
  
  Со каллен ӝутскиз.
  
  
  "Мар дӥсяло-а со?" Нош ик со луоз ик пальпотон - ӧжыт. «Та дыре асьме дорын ӧвӧл, дуно. Дыртэ, татын нош тон соку монэ нош интыям пуктӥз ».
  
  
  Мон ӟыз учки но син азям ӝӧк пуктӥзы, со, мар отын сое адӟыса, артысь.та оскытӥз со-а, мар-мон уг шуды. Со пукон вылысьтыз дӥсьсэ но со дӥськут басьтомы. Халат та-а милем луысал.
  
  
  "Кытчы мон мынӥсько?"' - дырекъясь куараен юаз со кыньыръя.
  
  
  "Татын амал вань меда?"
  
  
  "Мед.'
  
  
  "Ми соку отын ортче".
  
  
  Мон коридоръёстӥ ортчыку, сьӧд нуналлы тодмо ни поты али мынэме ур пыр доры лыкто. Бергес но ӧз лыктэ ӝӧк вылысьтызы йырзэс ӝутытэк, мышкын, нош кӧняез кылиз нах вамыштэ со. Учкисько но тубатъёс доры дугдӥз со.
  
  
  "Тон комнатаын?"
  
  
  "Тон-тунаса кадь."
  
  
  «Шоулы гинэ уг витё тӥ но ортчытыны быгатоды? Тон кадь мусо палась.'
  
  
  'Пооропись.'
  
  
  Со комнатаысь кровать вылын туж тырмыт ee донгы, мед ӧжытак шуккемгес. Со син куспын шонаськонъёсын тырмем, собере сое нош ик кутскиз юлить.
  
  
  «Озьыен, тон солэсь ӝог. Со ик шумпотэ, тае, Ник.
  
  
  'Та куштэм. Кышкыт суд та ситуациез возьматэ шуыса?
  
  
  «Зэм но милям со уг тоды...».
  
  
  Эй со вильгельмина ымнырыз мертазы. 'Нош ик утчасько ответ.'
  
  
  Халат лэзизы со пельпум вылысь гылӟиз. Со паллян киын кизэ лэзе но, мон тазьы лэсьтӥ хьюго стилет движение гылӟыса, ачимлыксэ, со адӟыны мед быгатоз. Та шобырто сое.
  
  
  «Тон-а ӧй-а ...»
  
  
  «Милям пичи дыр, дуно. Ответ.'
  
  
  Йырзэ уллань лэзиз но сое кияз викышъяса. «Мынам атае, Ник. Со лагерязы. Со тодысал ке, со, шуоды-а со... -
  
  
  Кин ке лагерьын трос атаеным, - шуи мон чутрак. «Шуэ...'
  
  
  Сое ӝутӥзы ымныръёссы, али но синкылиоссэ вал.
  
  
  «Честно шуысал, Ник, со ӧжыт тодозы шуыса та сярысь. Нырысь-валысь со шуиз-а, мар-шаермес мозмытон понна мон сое лэсьтӥсько, нош со берлань куд-ог дыръя валаськод-а, мар-а со ӧрекчаськись. Мон толон уйин бере гинэ уз виы...
  
  
  - Аресэ. Тӥ малпаськоды, та зэмзэ-а меда соосты лэсьто?
  
  
  «Кин тодэ? Со кышкыт суд шормуӵ вылэ ноку но уз луы; мон сое солэн доры лыктыны уг косо ».
  
  
  Со куалекъя; пуштроссэ уг быгатӥськы, соиз яке уг пӧяськы, кышкыт суд сярысь малы ке шуоно мон тодӥсько ини тырмыт.
  
  
  «Тон милемлы оскыны кулэ, Ник». Али куараез нотаен истерия вал соос; соос устоосыз луо.
  
  
  «Кызьы тӥ со юрттэ-а? Ас ужад мар вал?
  
  
  «Мон ӧжыт мар лэсьтӥськом, ваньзы шуо, со огшоры вераське мон оборудов, кин ке юан бӧрсьы юан сётэ ».
  
  
  "Кызьы бере?"'
  
  
  «Тон ноку но-со сярысь эн вера мыным».
  
  
  'Сюлэмо ӧвӧл.'
  
  
  "Мон Но Анджела?"
  
  
  Нош ик йырзэ ӝӧк вылэ лэзиз, нап йырсие, ымнырзэ шобыртӥз со. «Соос номыр но ӧз юа. Номыр но сыӵе-таӵе. Туннэ та адямилэн комнатаяз пырыса, та ӝыт бере, соос озьы ик паймись вал, но тон кадь ик ».
  
  
  "Кин тӥледлы ыстыны Дабла-кей-а?"
  
  
  «Мон агент. Шайгу мынам анай кылэ ». Ӝоген сое кирос. «Мон соос доры лыктӥ ке, соосты одӥг яке кык толэзе луоз татын. Со шуиз, атаез сярысь, мон тодисько шуыса, вераны сое, мар малпаськод милемлы юрттозы шаерысьтымы мозмытӥзы. Берло со но валаз, соосыз алдазы шуыса, малы ке шуоно, мон атайзэ вииз шуыса, мон ӧй ке лэсьты сое, мар со шуоз ».
  
  
  Соос номыр выльзэ уг тодӥськы. "Умой-а. Терпимый, мон оски тыныд. Нош табере вералэ мыным, кызьы шедьтыны Де-Дублон. Капка пыр мон ӧй но малпа.
  
  
  Солэн синъёсыз но ымдуръёссэ куртчылыны кутскиз. Со эшшо шонтыны. «Йӧназ луоз ...»
  
  
  Но собере сое кельтыса, со но тӧдьы халатсэ чур е думо, пырон ӧс доры ӝог пляжын пагӟаетӥ васькыны но ортчозы сьӧд туннельёсы, лагуна доры нуиз. Туннэ ӝыт пыласькыны кулэ вал мон, эсьма, эшшо одӥг пол, милям вань тӥрлыкмы но та рад, кин соос вылэ оскиськыны быгатӥсько.
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Законэз кӧс дыръя-де-ром дублон контрабандист пункт понна валтӥсь перевалочный ужай бере, эскерисько вал зарешечивать капка ворсамын коже, нош ватыны озьы кнопка, ih кык паласен усьтӥсько. Ингерсолл грэди басьтэмез бере шормуӵ, собере гинэ сое исатэк кельтӥды пусковой установкаосты пульт управлениен дистанционный системаез, кудӥз ужа подводной судъёсты бурд вылын. Та небрежность луоз ӧвӧл; мукетъёсыз малпало кытӥ ингерсолл лагун пыжез гинэ ӧвӧл, пульт оборудовать карыны. Ручкаез-озь Но уг вуы вал кытысь ке, пыж кожаз сяна - ӧжыт яке уг-а.
  
  
  Аслэсьтыз пичи пыдын ветлон выжзы представляа пультэз урдсын точка, ӧжытак югыт, кезьыт мукет люкетсэ каменно-бетонный конструкциос. Одӥг гинэ амал со йылозяз - перелезать потӥз, кнопкаосмы но сузьке, тон бере вуэ усиз. Верало мон ӝӧк, трос пол аслэсьтыз ма каремзэ та роман-ысь анжела вазь этапаз, каллен ке, сое чакланы луэ, кызьы пӧрасьсы яке малы ке шуоно вань на трос пичи Анджела Ингерсолла выре. Нунал мон солэсь пуштроссэ уг луы; миллиардер экзотичный ческытгес но тросгес луоз.
  
  
  Со жимъёслы выж вылын кылле, вырӟыны азьлань но, таяз ышанӥсько местонахождение виштыос; милям зӧк куртка из кесясько. Киыныз йӧтылӥз, соин но, таиз но усьтыны нош собере усьылэ, виштыосын, собере вуэ зымылӥз.
  
  
  Со подплывать ке, со, номыре ӧз адӟы, нош куке акшан синъёссэ мон борды дышизы кутскизы, со капка гинэ адӟе, туннельысь ӝутскиз. Кызьы мон секунд луоз шуыса, со пыр ортчиз, но таослэн кошкемзы тубон луэ.
  
  
  Та тубон кужмо луысал, мон кужмо, мон шведов но люкетӥз. Ӝыныезлэсь трос дыр быдтӥськоды окшоры нуэ, со ваньмыз матын критической точка доры ӧй на вал. Мур шокчон лэсьтэмын, соослэн киосы но йыры зымыны, уяны кутскозы, вань кужымзэс iso. Соосты адӟыны уг быгато, макем со азинскоз, азьланьтыны но уя, час пичи дыръям мон шуоно ми йырамы уг шуо, дыр, луыны кулэ, быриз. Со но умоен шӧдӥське, йырзэ ӝутыса, бакалэн кадь йылсо кортэн-лэсь гожма.
  
  
  Шымыртылӥз, ньӧрзэ кык лодӥга пӧлын мон тодмо луи, со но шӧдэ, кызьы мон уллань кыске. Со берытскиз дико, шырак понна кырмиськи но, пыдзэ пачкатэм. Азьланьтонэз луиз ке но, тырмыт ӧвӧл. Капка коже азинтыны пыдэсазы лэзьке. Шокчид ке меӵак азьын мыным удалтӥз, мон кадь дол лэзиське, собере утча сое ужало шыпыт, пеймыт ву вылэ мынам йыры дыр кыниське.
  
  
  Паника монэ эн гинэ вие, но, соин уйгыртэм кутскиз-ке, возьматэ-а со, малы монэ возьмало, соос бырйисько татысь ке но, кыӵе ке чалмыт мыным басьтӥзы. Озьы та арес вал, вылэ кадь удалтэ ке, мур шокасал мон улын, бакаос методично лябӟе. Со эшшо поттоно ке, со шуак ӝутскиз. Ярдурын излэсь модос но каллен дурозь лагуна доплывать соос бырйисько.
  
  
  Собере, со мынам нормализоваться шокан кадь, со но кӧс куаръёсты маялляло-поч люгер разрядить пальмаос патрон. Собере берен валесам тырыны со вуттэм магазинын но ih.
  
  
  Судноын кык бурдъёс вылын эктыны подводной швартовный аслым тросгес кылёз, вужер кадь пурӟизы. Пыж нокин уз утьы; валамон, Ингерсолл - Шестерка яке Интимный, кин самой та делле кивалтэ операциос, - ас кужымен капка дорын кышкыттэмлыкъя валтӥсь де дублон котырзэ но возёз. Мон та дырлы лэсьтӥ, но сое нюлытэк ке корка доры лыктыса, эшшо но уродгес луоз.
  
  
  Музъем пырон ход шедьтыны, несложный луэ; гостиницае мынэммы палаз ӝог-а, каллен тубат доры лыктэм но вылаз тубе. Мон дорысь бур пала коридоръёс сюбегесь луизы, комнатаосмес нуналлы доры нуиз, кытын ӧжыт гинэ ӧй подраться кылчинъёсты но Ӝӧк сьӧрысь мон. Кыкетӥ тубатэ мыд-мыд палаз кутскиз тулыс вал. Та лад-лад сюресмы луоз, соин ик со вылтӥ-а мон мынӥсько. Со йылаз-озь вуо ке, соос лӧпкыто, шонер потӥз шуыса, нош та гуньдытэмын вал.
  
  
  Андан потан ӧс пытсамын, одӥг гинэ пичи салмак но юн синэ. Со, малпасько, мар бордысь син кыдёке юан-веран палдурес луоз, дыр пысы нунал доры. Валаны уг луы эскерыны, соосты пытсаны ӧвӧл; вал, озьы луыны кулэ.
  
  
  Пиджак кисыысь досталь пичи тупез котыртэм. Басмалэн пакет ужтэк котыр пуромиз, пуконаз метр кузьда куинь арес пӧрмиз. Пакет пушкын пуштӥсь арбериез бадӟым люкетэз луэ; нунал шаерамы со доры каллен ee шымыртыса, собере пичи запальник тыроно. Предохранительёс-маос калэ шаплыгес луиз.
  
  
  Соосты сутӥзы, соос вылэ тэтчиз нырысетӥ этаж, сэрег сьӧры ватскиз но пезьдӥз. Из юрт-ын пуштон оглушительный юн куарадэ поттыса, зуркатӥз борддоръёсын но выж кӧня ке секунд ӵоже. Выж шоры учкиз но, сое адӟыса, мар распахнуть ӧс вылэ кыӵе паськыт.
  
  
  Солэн интыяз кылиз.
  
  
  Со мон доры бызьыса, азьпалан Трэйн, пиосмуртъёс соос понна кылемын на кыкез - интимный шестерка членъёсыз. Соос палэнскизы; нап ӵын на тырмыт луиз ваньмыз, мон-лэсь учкон ih мед ватозы, нош адӟемзы, пе, вал, ожмаськон тӥрлык вань куинь пистолет.
  
  
  Адямилэн вылтусыз но со тубатсэ лэзиз но вуоно трейн улэ ватэм. Мукет йырсиё пиосмурт костюмез пеймыт-лыз мукет сюрестӥ кошкиз, монэ сьӧраз досягаемость. Соку со тубат кузя ӝутскыны быгатӥ, со уг кунокуае но, со мыным тыбыре мед луоз. Коридор кузя мынэ, мон понна но пиосмуртъёс но мукет трейн дырто.
  
  
  Со Трейн эшъёсме ӝог сутӥ, соос полысь берытскисько кадь, аслам ваче син пумиськид ке пеймыт коридорын. Ачимлык пистолетъёс ӝутӥзы, ӝог но ӧжытгес луоз хьюго; ньылонэ пурт чыртыяз бышкалтӥллям но ачимлыксэ потӥз. Со паймем куараез бульыр усе.
  
  
  Ачимлык безвольный пистолетъёс киын ишкалтыку бере, со коридорын возьма шталь но бызе. Вазь яке бер вуэмезъя трейн ӧй луысал, мон но оскисько, со сюрестӥ ик мынэ. Мон уг паймы, кылэме куаразэс, но бӧрысь тодаз вайыны, мар кужымез кадь лу, вуж юрт пуктыны; со, мар милемыз возьма, гудыръя, охранниксэс педпалан, шӧдске, но уг кыло.
  
  
  Укыр ӝог мынэ, дыр, соос, час шоры учкытэк. Уйшор ӧжыт ке луиз, солэн но, дыр, тодазы, кызьы шуиз мынам бурд вылын пыж подводной уилф, укыр бер ни шуыса ih дугдылытэк, мон дорам бугырес мылкыд кылдэ, та дыре вуыны быгатэ вал. Оло, со ih диспетчерская будо, нош тырмыт луэ шат та? Выводъёс со доры лыктыса, возьматэмез уг ни быгаты шуыса. Пагӟаос кузя тубыса пилёз, со доры проем но андан пыры нуналаз чал-чал. Кышномурт, ӵынэн ӵош мон меӵак ваче пумит пыронни но гольык быдэсак пыр адӟиське ӵемгес пичи ӧсэз. Отчы мынэмысьтым монэ Вильгельмина ыбыны дась.
  
  
  "Кин отын?' Та куараослэсь анджела громкоговоритель котыр вал. Та нуналъёсы син уг луо,ваньзы соос корка тодэ камераос видеонаблюдение но. Ӵын сьӧры, комнатаын ошиськыса вань на, соос, тодмо ӧвӧл ни мон - пуштон яке кирпич татын камераос. Котькыӵе учыр вуттӥз монэ.
  
  
  Йырзэ уллань лэзиз но со прохрипеть: «та-а со, Трейн. Усьтэ!'
  
  
  «Пароль, Трейн ...»
  
  
  «Мильым, мыным вӧсь! Ублюдок бызьылэ. Лэзь мыным!"
  
  
  Чал-чал пуксиз но, мон малпасько, соос укыр трос уд шуы, - собере ӧс каллен приоткрываться.
  
  
  Iso пельпумъёсаз кужымез вань-со ӧсъёссэ шуккиз. Мон шуккымон пызь куспын вань бурпал урдэсысьтыз, ӧсын кӧня дюйм приоткрываться но вань, азьвыл дугдоно ӟырт-ӟырт кезьытъёс. Дуло пась утчаса но со шталь люгер проталкиваться анжел-ын.
  
  
  Со выж вылын пукыса, пыдъёссэ вайяса но усьты синъёстэ паськыт. Тугаськем йырсиез но кузь дэремен со ачиз кадь адӟисько пурпурный бадӟымез нылпи, со шарак усизы.
  
  
  'Тонэ!" - сипыр-сипыр верасько соос.
  
  
  "Мед. Султы. Пооропись!'
  
  
  Со шып султӥз но киыныз возьматыса. Эн бугыръяське, милемлы со сое лэзиз но сумъяло одӥг интыын, кытын ватэмын луись тӥрлык. «Мыным кулэ ӧвӧл ыбылӥськон оружилэн», - шуиз со каньылак.
  
  
  Со, мыньпотэ. - Оло, ӧвӧл-а. Умой, Анжела, ас босс мон доры нуиз.
  
  
  Со паськыт пельпум вамен мынӥсьёсты кырмылыны но, азьланьын холлын ковер-а, сыӵе, мае мон адӟисько убого номераз со кунян ваёнзы сярысь. Борддорез шобыртэ небыт пильыс непрямой вӧсяз, югдытэ, пиштэ, со ас киулаз пуштэ кадь. Вашкалаез но татын пазямын луозы отын пукон, диван но, соиз но кузэн-кузэн кортпась, лэся, ӧс дорын возьмаськыса пуке, кык пумаз залэ вӧл.
  
  
  «Татын», - шуиз Кылчин ӧс шоры возьматӥзы.
  
  
  'Собере тынад.' Эй, солы йыбырттӥсько.
  
  
  Со ӧсэз донгем. Вылӥ комнатаын бадӟым вылэм мыным вӧлдэт, эшшо трос лыдын антиквариат кадьялан огласянь, огласянь-ын ультрасовременный стиль. Липет вылэ усем кизилиез мон тусбуйын укноосыз бадӟымесь, нош со бур пала укно смотровой адӟыны быгатэм, потӥз «оргия зал понна». Троноподобный креслоын, люкетъёссэ бадӟым шобыртылэм вужер, пересьёс пуко. Со доры лыктӥзы но со азе ас мыр анжел.
  
  
  «Мистер Ингерсолл», - шуэм нылмурт небытак.
  
  
  Пересь кыньыртыса, йырзэ берыктӥз, нош ымнырыз мед возьмалэ сое, мае мыным адӟыны, та ӝыт улэ. Нахмуриваться соос, монэ адӟо ке, кизэ аслаз бадӟым но бадӟым кутӥськон ачимлыксэ вакчияк креслоос.
  
  
  "Кин та?"' - Куара ачимлыксэ керӟегъяськоно луизы.
  
  
  - Картер Ник. Верало мон тӥледлы сярысь nen.
  
  
  Ингерсолл заколебаться, солэн кутӥськон бугыр чиньы вылын-тӥ гылӟыса. «Вал сое виыны кулэ».
  
  
  «Валамон но, мар соослы уг поты». Эй урдэс донгиз но со вӧзам султоз анжела люгер. «Шудон тон йылпумъя».
  
  
  Эшшо одӥг кема дауръем, кезьыт ваземлэсь азьвыл соосты, чиньыед но йыгаське. "Мон-а шудонэд?"
  
  
  Лэся со чик уг вера, кызьы ымдуръёсыз выризы ачимлыксэ, неправильно фильм гожтэмын кадь. Со доры лыкто креслоос. Со слабит пальпотыса, ымдуръёсыз выризы ачимлыксэ но дыг. "Мар тыныд кулэ?"
  
  
  Нахмуриваться милемлы черод вуиз, малы ке шуоно, со азьын сылӥсь усьтэмын, быгатэ-а со кыл сётозы шуыса, ачимлыксэ олокытысь куараез потэ-соиз йырберзэ-тӥ ачимлыксэ.
  
  
  Ачимлык Ингерсолл бутылка ӵоксэтсэ ответ уг тунсыкъясько. Ачимлык пальпотон дуак чылкак пӧрмиз самоуверенность пальпотон - со вие ке, сокем зол мон кизэ кутӥз но анджела бераллязы, соин-а мар-а ӧжыт гинэ ӧй вольтчиз.
  
  
  Со пыдъёсыз вакчиесь вал; мон ымныр мыжга шуккиз. Зубектыса, со чигнатӥськыны, нош мон киын досягаемость пери уг лябомыты. Та Трейн вал, мон но пальпотӥ ымнырыз мыт торжествующе ачимлыксэ. Доллар тырем бере мон сое лэсьтыны кутскиз пиосмуртъёс пистолетэн кыкетӥ пеймыт-лыз костюм.
  
  
  Со выж вылэ усьыны лэзёно вильгельмина; «Люгер» куара ковер вылын трос уг поты, мукетъёс трейн но кезьыт ке, со мон доры пысы.
  
  
  Соку ик кужымез но солэн воштӥсез ингерсолл вырӟизы пукон вылысьтыз султӥз но, со вазь доразы уг луы. «Туж умой, джентльмен», - шуиз со. «Али но, мон доры вуылэмез бере Ник Картер, ышанӥсько мыным кулэ, малы со та радын уг лоба».
  
  
  Мынам ымысьтым, дыр, отвисать паймонзэ, куке адямиос, соослэн нимъёссы ингерсолл кылзыны; куараосты, али со кыл, чылкак мукет луиз.
  
  
  Ингерсолл мыняло. «Тон паймемме адӟыса, Картер».
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  'Веран. Кин гинэ уг паймо, соосыз тодысал ке, мон али но уг Ингерсолл Греходить?
  
  
  'Нош кин тон?"'
  
  
  Пиосмурт пельпум кырмизы. «Бен, тӥ милям кивоштӥсьёсмы ниманы быгатэ».
  
  
  "Нош али Ингерсолл?"
  
  
  - Шӧдӥсько, тон ӧвӧл шат та сярысь? Та понна тӥледыз уг сыло спецслужбаос вань шат? Мукет сямен шпионить малы тон татын-а?
  
  
  "Кулэ-а со?"
  
  
  «Куд-ог валаны медаз».
  
  
  "Мар та возьматъяны?'
  
  
  «Мыныны, тон возьма соосты».
  
  
  Пыре залэ, соос ниша доры мынэ, интыян электронной радын ортчиз, но со ялан гуретэ мерцать. Катанчилэн азяз сое бархат кык пол дугды, учкы мон шоры, возъетъёс нош ик пазьланы.
  
  
  Греходить ингерсолл выльысь соос шоры учкыны, вань детальёссэ идентичный пиосмурт, мон вӧзаз сылэ. Дунъёс усё но мукет ингерсолл контейнерын вал, соосты огдырлы ворсаны ымныр но мугор бус бугыр-бугыр потэ. Ачимлык син пытсамын вал, но малы со дӥсямын луиз ке, уй больницаын вайытӥсь дэремъёс. "Озьыен, Картер?" - ингерсолл юаське - мед луо мон, яке со-а хема. «Мон шундыӝужанпал коллега мыным шуэ-а, мар-тон туж визьмо суред ...»
  
  
  «Со кынтӥд-а?»
  
  
  Ингерсолл - та нимын мон ачимлыксэ быгатэ шуыса нимало, малы ке шуоно мон ноку но уд малпаськы ук, мукет нимыз - шонтӥз. 'Зэмзэ. Тон, одно ик, кыӵе-мар сярысь тон тодӥськод-а криогеника.
  
  
  «Адямиез улэпкын Техника замораживание».
  
  
  «Лэсьтоно сое луыса, ӵектӥз таӵе адями мед луоз, кызьы Греходить Ингерсолл, - со дун йыбырттӥськом сосудъёс, - быронтэм вылэ оскиськыса. - Ераз эмъяны луонтэм висёнэн курадӟе ке, кӧня миллиард доллар табыш ын адямиос, соос быгато-озь анабиоз криогеника кузэн ачимлыксэ интыяны быгатӥзы, медицинской наукаосъя ачимлыксэ эмъюмъёсын йӧнаты дыр ӧз шедьы. Туж огшоры, шонер ке ӧвӧл?
  
  
  - Тон тазьы ачимлыксэ воштӥсез? Со кема ӧз йӧнатэ?
  
  
  'Зэмзэ. Тае ачимъя но юн дасяськем секретность скрупулезно условиям зачислять джентльмен. Матысь уг но тодӥськы соратникъёс ачимлыксэ, мон та висёнэз сярысь, аслаз эксэйлыкеныз кивалтон мон ингерсолла рользы сярысь, со дыре ик кивалтӥз уг быгаты, со ассэ ».
  
  
  Йыртӥянэз ӝог пырыос табере ас интыяз султоз кутскиз. 'Куара. Кызьы тон тае лэсьтӥськод?"
  
  
  Возьматоно электронной ингерсолл оборудование вылэ. «Мон дышетӥсьын-а - оло, соосын вераськыны кулэ, монэ возьмаськод-а? - кызьы тон, дыр, тодӥсько, маке но бадӟымгес луэ со, кезьыт зарабатывание коньдон понна гинэ машина соос вал тодос но быгатонлыкъёссэс. Куд-огаз мон но лякытгес луоз опыт прикладной тодосъёс, милемын ӵош куарадэ но компьютерный мон понна лэсьтыны. Та кылъёсты тодэ ваён но тросгес сюдоно-вордоно банк сюрс фразаос, кудъёсыз валамон ӝегатскытэк, ваньмы ачимлыксэ ингерсолл гожтыны но со, жаляса верано луэ, неподражаемый куара. Яке телефон пыр вераськыны, соосты вераськонын ачимлыксэ потыны юрттыны быгатыны; куд-огез гинэ адями вераськыны быгатоно, соос азе ымныр вылысьтыз доры курон-косонъёссэ, кӧня ке берлань тынад минаед шӧдӥсько кадь.
  
  
  Со впечатлевать вал, но ышанӥсько, малы со та шӧдӥсько. «Луонтэм та», - шуи мон.
  
  
  "Мед. Жаль, тае ноку но уг тодӥськы маин улон - эсьма, мынам дыры ӧз кошкы ».
  
  
  "Мар тӥ малпаськоды?'
  
  
  «Я, Картер, зэмзэ тон малпаськод, малы али, куке со та калэ вуэ, тае со улэп шӧй улӟиз-а?» Катанчи ворсаське лэзём али но, миллиардер презрительный солэн выросэз, тусбуез. «Вуиз ке, татын со аслыз кадь люказ, соратникъёс доверенной, со луоз одӥг, кин шонер тодӥз. Быдэс дуннеын одӥг гинэ! »
  
  
  "...Тон нош адями талы оскиз?"
  
  
  'Веран. Солэн бадӟым мугез вал, эшшо но тросгес, малы гинэ финансовой империя вылэ эскерыны, но та соос мыным юрттозы ».
  
  
  "Мар понна?"
  
  
  Зӧк чиньызэ сэзъя Ингерсолл мон ныр улзэ. «Я, Картер, укыр троссэ тон тодэмез потэ».
  
  
  «Мае мон та пияш мозмытыны уг инты но супыльты татын сылӥськоды?» Трайн прорычать. «Солэсь ортчыт кескичесь шуыса, дӥсьтонэлы-оскалтонъёс соин ӵош».
  
  
  «Оло, тон-а кылэмды потӥз ке, мон мараны ини шуыса», - шуиз монэ ӝоген.
  
  
  Со мон шоры учке Ингерсолл, Трейн ке, соку ми вылэ. «Бен, - каллен шуиз со, - мыным веразы, малы тыныд мон сярысь тодӥллям».
  
  
  «Основной ке, мар тонэ лэсьтыны, кыӵе ке шормуӵын, кышкыт суд ракетной установкаос».
  
  
  Ачимлык синкаӵ азьлань лобӟе. «Эх, та сярысь, Картер? Куке тон вераськиськод «установкаосты кыӵе ке» а, бур-а ».
  
  
  "Тонэ малпасько, мар соосты ужатонъя дась-а?"
  
  
  'Веран.'
  
  
  - Мистер Ингерсолл, - прорычать предостерегающе Трейн.
  
  
  «Э, уг бугыръяськиськы. Озьы улонэ пыриз тодмо ӝож ингерсолла частной картер чебер, самой пичиез шуыса-а, мар мон лэсьтыны быгатӥсько", - та сярысь вера ачиз пичи операция эмуос, кезьыт азьло ми пыраклы чалмизы ачимлыксэ косӥз.
  
  
  Со вие зэм, зулисесь луом, аслэсьтыз амалъёссэ возьматыны тырше. «Мон адӟи, мар тыныд уг оско тӥ оскымон соратникъёс, Ингерсолл», - шуи мон. «Э, тазьы тае уг определённо». Синмаськисько солэн выросъёс лэсьтоно. «Ми ог-огмылы ваньзэ кулэ; мон - идеальный команда, мастерство идеализмлы беспрецедентный технической сочетание но. Коньдон сярысь уг вера ни, шол.
  
  
  'Идеализмлы?' Со, трейн шоры учке, солэн учконэз ӧз воштӥськы лек. "Йырсиё мразь та?"
  
  
  'Мон шер учыр-ын? Та егит адями - егитэз но леди - вань дуннеысь усьтэм бассейнысь но вань приверженный процветание, чистилищеын веран пыр ортчыса, куштӥськон но чылкытатӥськон ».
  
  
  «Мон тонэ уг валаськы».
  
  
  - Я, басьты, кылсярысь, йыг-йыг. Выпускникъёс Вест-Пойнт, вьетнам куатетӥ ар талэсь азьло ивортэк ышиз-лэсь трос пумо соос. Мон шуисько, мар луоз азьланьын но мукет интыосын но уйпал ханой поучительный ачимлыксэ туж эскерыса возизы. Армия бере нош шундыпуксён германийын дезертираны Фрэнк - ма веранэз, бадӟым кивалтӥсько принцип со - Кыдёкысь Шундыӝужан пумаз но пумаз вылэм. Доброволецъёслэн возглавлять удмуртской группалы, со вылэ ю-нянь поттыны юрттӥзы куба сахар, вывод доры лыкто шуыса, соос эшшо но трос ужъёс лэсьтэмын понна кунокуа, таиз, огшоры тростник кезьыт сахар вандэ. Артур Артур ... кытын?
  
  
  «Кулэм», - шуиз искреннее Трейн. «Ачимлыксэ та пияшез виизы». Синъёсаз мон учкысал полузакрытый Ингерсолл. "Та ужез кулэ луиз ке, Картер?"
  
  
  «Со виын та малпанэз умой адӟиське».
  
  
  - Нош Кевин? Уилф?
  
  
  «Океанъёслэсь пыдэссэс вылын билет сётэмзылы ми сое одӥг ӧре люкаськыса. Та ih сое кутыса возьыны ».
  
  
  'Хм. Туннэ ӝыт мон тонэ быдтӥсько пульт управлениен, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Со номыр уг шуы.
  
  
  Кисыяз ингерсолл час котырын жилет басьты - сыӵе солэн костюмъёс вал, - нахмуриваться но, циферблат вылын учке. «Мон уг малпаськы, пайдаё луиз, малы ке юа, кӧня асме тодӥсько со сярысь эшъёсы пумитам бере, тӥ тодӥськоды-а мар-а». Мон соосты уг витё ответ. «Нош ӧй вал-а та пуштросэз. Планэз ӧжытак аслыз кулэ луыкуз гинэ воштомы ».
  
  
  "Кызьы озьы?' Ас мугордэс шӧдыны солэн бӧрсяз треина секыт, нош мон вӧзад луиз, пистолет фрэнк вырӟизы.
  
  
  'Я сёто. Тон возьма сое.' Ингерсолл ортчиз комнатаын, кытын электронной оборудование вал. Со указательёс кожыса, экран но тырмыт аэрофотоснимок югдытӥське. «Тани, адӟод кадь, Кышкыт суд шормуӵ. Выль гостиница лэсьтон туж ӝег мынэ умоятонлы, та ке но, мар соослы уг гостиница. Вертикаль тае адӟыса, пушкам? Со вылын кӧня ке юрт пуктэмын, соос вылэ векчи лысьӧмез точкаосын возьматэмын. «Я тямыс, дас тямыс вань гумыоссы но, кудӥзлэн гумыез вал, ракета. Лэзи сое-а, мар-со диапазонзэ сюбегазы, нош, кызьы мон малпасько, пырак kuda мертаны.
  
  
  Кунокуа эмуос соиз шуэм, мар но тодэ, мар со борды урдылӥз но, возиськиз. 'Ах, да?'
  
  
  "Мед. Палм-Чуръёсыд. Самой та ужпум военной уязвимый я, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  "Ӧвӧл.'
  
  
  «... Та сярысь Но малпасько. Мон со сигнал сётэм бере, миллионер луысал погыртӥз осколочной игровой площадка-фугасной ракета. Э, нокыӵе ядерной оружие, Картер. Миым ар ӵоже огез бӧрсьы мукетыз детальёссэ мон татчы вайыса, мон но тау желтокожий огез амал - уг вунэты, со изобретать дары - мон шормуӵын улӥсько мон быдэс арсеналлэсь пичи гинэ ».
  
  
  "Нош мар кулэ?"
  
  
  Малпасько та сярысь: шор беспрецедентный вылэ урдыса, соин ик со ёросъёсын, кытын огазе штатын ужасьёсты отпуске президентэз залын - люкаськем ас основной кампания консультироваться, котыр одӥг адями но дунне вылын самой узыр влиятельный ».
  
  
  - Кызьы тӥ малпаськоды, быгатэ-а тон, мар та?
  
  
  «Ма гинэ мон кабыл басьтӥ косэмын правительство нодлыко сша условиос».
  
  
  'Условиос?'
  
  
  Шимес Ингерсолл пальпотэ. - Тон кожйыл кеннеди вал, ny, Картер. Тон тодӥськод-а, мар мынам потэ. Озьы ке но мыным дорын оген луыны трехголовый кыдёкысь шундыӝужан наведение система вылын, солы луыса мукет ядерной сверхдержава аналогзэ ».
  
  
  «Озьыен, тон улэм-вылэмзы сярысь тодӥсько Driekoppen»
  
  
  «Акционер основной кадь, со, одно ик, вань курсъёслы выль разработкаосты. Деталь но мон доры кариськыны уг луы ке ».
  
  
  Со шонтэ. "Нош малы тӥ та чебер-а?"
  
  
  «... Со сярысь шӧдон-а, мар-а тон вуид ке, мар понна коньдон басьтыны уг яра. Оло, мыным туж тупано кадь тодэ вал одӥг пол историын ».
  
  
  «Нош мае, ачим уг ке атакае нырысь срабатывать? Татчы лыкто ке, ми вооружённой кужымъёсъя эскериське шаермылэн, музъем вылысь тӥледыз медаз ӵушы?
  
  
  «Э, сётэмын! Лыдӟоно туристической бомбить каризы ёросысь шормуӵъёс пӧлын, тыршемын колониын тыныд матын-а?
  
  
  Со, валамон, мар со малпа. «Нош мар луоз, тон ке ракета лэзёз? Та быгатоз котькуд адями, мар тонэн луиз?-эшшо ке ».
  
  
  «Бен, ас дораз но, таиз но луыны. Ракета ядерной «Картер», кудзэ ми, одно ик вань, нимаське «Оскон».
  
  
  «Мистер Ингерсолл, мон малпасько, мон тырмыт кема вераськылӥ». Фрэнк Трейн мон доры мыр. «Окт та сётэ пияшмес, ми операция азинтыны мед быгатысалмы».
  
  
  Ингерсолл шонтӥ. «Бен, тӥледлы кулэ луозы-а бур-а.
  
  
  Ӝоген вием ачимлыксэ, кырласянь но сое лэсьто. Контрольной базаын со жингыртэ.
  
  
  Пыр трейн мон комнатае донгизы ке, со адӟе, кызьы лудын ваземез но телефонзэ куштӥз ингерсолл соослэн куриказы. Соосты витьыса, бӧрысь-мар шуод на-а мар-а.
  
  
  «Цунганос! Кытын тон?"' Котырес ымнырыз йыркурзэ уш ачимлыксэ кизер луиз.
  
  
  Со дугдӥз. - «Вунэтэм ачимлыксэ, Ингерсолл. Со кулэм. Но тӥ диспетчерская куашкатэмын.
  
  
  Бертэм Ингерсолл биниськизы. Ымныр тусызъя но, со дыре ик соос сое адӟизы фрэнк сюриз, виымез ма пистолетъёс ачимлыксэ зуркатӥз. Сое, берлань чигна, кӧт борды ӝиптӥськемез бере Трейн, китӥз кутыса ӝутӥз но, ачимлыксэ. Со мынам пельпум вамен лобӟыса ке, ас вылам вуиз но, курокъёс фрэнк нюртӥз. Тасырайыны здоровенный трейн син усиз; со понна стрелков зымыны утчало, но со пыр потӥз бадӟым адями мон пельпумъёсме противовес перебрасывать турттон сям. Со канжаськоз, усёз, ваньды вылын одӥг выжымы, но ми вылэ кинъёс ке ӟыгырскиз.
  
  
  Сарба луы, малпасько, малы монэ юри анджела утьыны турттыса, тросгес но лэся, со мыным тыбыре вылэ тэтчыны турттэ шуыса. Сое усьтӥды ке, сое тылын мон но сюри кожаса фрэнк mimmo гожъёс. Эй тасырайыны син шуккыку, гадьын, тыбыраз но сие пыр потыса mimmo мон лобӟо.
  
  
  Со сярысь но ӵем фрэнк нах-озь вуиз, кезьыт азьло со оправляться гуньдытыны-ысь, нылъёсты жуго. Мон подраться сьӧрысь комната-тӥ берга, пистолетэн но, кудӟем мурт кадь эктӥсь кузъёсты, кезьыт вуиз азьло со бадӟым эмуос чигты чиньыме. Кеськиз со, киям-пистолет но гылӟыса мон.
  
  
  Ӝуштыса Фрэнк-ысь пыдес вылаз усиз. Со прикладэн шуккиз со ачимлыксэ пистолетъёс, собере Анжел доры берытске. Со кӧт вылэ кылле, нош кузь дэремъёс пыдес вылэ ошиськизы. Со тыбыр вылаз солэн перекатить. Со ноку но кыньыртыса, ми но со шоры учкыса. «Ник», - нукыртэмъяськи солы, пыраклы но синъёссэ кыниз.
  
  
  Ингерсолл соос шоры учкиськод но шуак султӥз. Ачимлык адӟыны уг луы. Озьы ке быдӟалаез комнатаын, ачимлыксэ быдӟалаез пегӟон понна пиосмурт уз луы, пильыс кадь катанчи сьӧрын сяна, кытын мугорзэс кынтыны шедьтӥз. Соос штора пазьланы. Отын Ингерсолла улэп ӧй вал, оскиськонды ӧй вал нокыӵе нош улон полумертвый доры вуиз. Син тасырайыны, Анжел шуккиз, озьы контейнерын дунъёсын пачкато. Пичи но ӵын пыр вияны йӧ пырчо, асьмеос пыраклы ӵош пресловутый быронтэм ингерсолла планъя нуисько.
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Одӥг подводной лодкалэн бурд вылын кадь, ярдуре уяз полысь, солэн потэм бере, котырын туннель. Пыжаз со ыбылэ, котыр люгер, но укыр пеймыт луэ шуыса, зэм-зэм мертаське. Тӧдьы вакчи туннель корпусаз ортчыса быризы.
  
  
  Солэн бӧрсяз ас куаразэ кылӥзы, но ӧз биниське. Усьтэм педласянь охранниксэс, пумен валало, мар-а мар дублон де-со озьы ӧвӧл. Со, ос доры мукет подбегать бурд судноын, ачимлыксэ пертчыны вайыны двигатель но. Кӧня кнопкаез зӥбыса мон тротуар вылэ управление туннель пырон дорын луо, азьло соос, кулэ шедьтыны, со капказэ но нечеткий вужерез адӟиське ке, сое ӝогомытыны.
  
  
  Соос мултэс шаплыесь вал; капкаос полпути вылаз гинэ луэ, куке соос со доры вуиз. Со, зымем, кылем но, сӧриськем пияла выллем, тарс металл но, лобовой стекло бере люкиськимы. Пыж ӝоглыкен ышиз, собере, лэся, азьлань но р понестись.
  
  
  Со синйылтӥз мукет кыдёкын подводной бурд судноын, шормуӵ вылын кышкыт суд аслэсьтыз куасъёссэ металлической пала вамыштӥз. Макем кыдёкегес азьлань донгыны солы луыса дроссельный заслонка, шӧдӥсько, бурдъёсы кадь ӝутскиз фюзеляжен волегӟи но ву котырын-тӥ & nb. Ӵош пыже вылтӥ ширтӥсьёслэн ӝоглыксы, киултӥзы сое, мон лул - уката лобовой стекло-тэк. Ингерсолла пыжъёсын шормуӵъёсы пӧлын кык канал пыртэмын, нош со понна умой со.
  
  
  Со возьматэ, мае со барын порт доры мыныса, меӵак мынэ, нош со интые андан та аспӧртэмлыко каркас пирс бетонный k. Берлань пештыса но врезаться причал пыжын ачимлыксэ; вань кужымзэс эскеризы ингерсолл iso утьыны турттэ, соос нош ик бурд вылын ослы матэ карыса кутӥськиз, пирс шаере бертэмез доры тэтчиз, золтӥськыса - син куспын быриз но меӵак мон арес тырон.
  
  
  Соин со ӧжытак сутскыны уйиськымтэ дыръя, нош ӧжыт, соин но ке калленамез, причал медам сюре-а, со ышиз вань-а вылӥлыкез, со басьтэ. Ныръёссэс вылэ но вылэ тэтчыса чуртнаськи со бетон люкетэз, нюк улэ шыльк сконструировать любопытное зымылӥз. Ки каллен ӝутскиз, соин ӵош вильгельмина-ын. Ингерсолла адӟыны уг луы.
  
  
  Мон уг тодӥськы, мар мон лэсьтӥ, нюк кузя одӥг доры пыкъяськыса. Мыным потэ, со кыньыръя куалекъямзэ, тӧлъёс сайтэ нош собере со шӧдӥське, макем со выре! Сое, берлань чигнам но адӟыса, каллен кадь, та вань йӧспӧртэмъёсыз но янгыштэм базаръёсын бергатӥзы. "Вотум со!" - мон шуиз шыпыт, андан масса бекмылляськи.
  
  
  Центрын луоз пасьёсыз, тодэ дырдыын. Со секундэн возьматэмын, пушказ собере тэтчиз. Ӝегатэк ӧйлась сое усьтыса, киоссэс мыд-мыд палтӥз борддор вылэ пыкиськыса; солэсь кужмогес кылӥсько улӥмы машина поттон. Собере каллен мерцание скольжение ӵоже сое адӟо, со понна со кужмо луэмын-а, кызьы соос васькизы. Трубкаез пыдэс вылын гольык вольыт виштыос луоз; со погралоз но оглядеться шыпыт луизы кадь.
  
  
  Нюк шорын но лэсьтӥськон кильымъёс со гумы герӟалоз вылэм, котырысь гидравлический разводка. Пысы со югыт ошмес доры чакланы. Ингерсолл панельёс греходить азьын сылэ, учке циферблат вылын ручка бергатӥсез но, йырси лэзьямын, сое ваньзэ палаз луиз, нош напряжение ымнырзы пиштэ. Туннель панельёс понна ортчытыса, монэ но пӧялоз ӧрез шӧдонэ мынам копак уг ке но, тодо-а соос, мар со кулэ диспетчерская нуэ, сое соос кыре. Та возьматэ пульт, соин кивалтэ Ингерсолл, резервной вал установкаосты ...
  
  
  Соос полын паськыт перепрыгивать люкаськизы бетонный пась пыр - но монэ омыре ӝутӥзы. Уш, бадӟым оскалтэм со предметъёс пӧлысь тэтчиз но кеськиз котырес пыд. Нош мон солань неумолимо донгаса, пырак мон доры нюк усьтӥськиз андан.
  
  
  - Куань машинамы тып дугдӥз. Соин но, дугдэ. Кышномурт, ас интыяз тэтчыса, долкало но кизэс вылэ усем музъем вылады меӵ-меӵ лать ингерсолла карабин уг тырмы.
  
  
  «Озьыен, тон та шедьтыны, Картер». Соос шокало секыт, ачимлыксэ гадьыз секытэн но пурӟе. «Пот, мон тыныд ваньзэ закоулок операцие шеди».
  
  
  "Соин ик кельше".
  
  
  «Шуыса гинэ, берло та усьтонъёс. Пистолетъёс куштӥське, ява, мынам уг поты татын ыбылӥллям. Лэсьтэ сое, мар со шуэ, мон но, ыбылӥськемъёс уг луыны кулэ, малы ке шуоно мон тае ваньзэ син азям пумтэм вапумъёс ӵоже но ыштӥллямтэ металл тасырайыны котыръёсты бетон рикошетить быгатэ.
  
  
  «Ядерной луоз ракетаен тон татын-а?» Со, учке со шоры, монэ донгыса малань, улаз но, ныр кузь цилиндрической дӥнъёссэ конус адӟо, гу музъемаз кошкиз.
  
  
  «Жаль, малы тӥ тае уг шараяло, тон понна дыр укыр бер уз луы». Со пальпотэ, со ымныраз югыт пеймыт кырыжтӥськемын. «Та сярысь номыр сложной ракетаослэсь, со асьмемын ӵош вормыны ужпумъёс но. Твердотопливный, огшоры но эффективной механизмъёсты, тон ориентировать столицаын ».
  
  
  «Та угось шоркарлэн но улонэ», - гожтэмын соос тэрытскыса эмуос сми кылдӥз.
  
  
  "Э ӧвӧл. Мынам столицае - со сыӵе инты, кытын со, лэся Картер. Мар монэ огазея штат кулэ, яке, якобы мынэ ке, со шоры, кыӵе со шаерез люба? Вань-а, мар-а со кулэ, уксёдэ пож налог ih та мынам...
  
  
  - Ой, тырмоз, - ӵоги мон. «Вунэтӥз-а тыныд, кин тон».
  
  
  "Э ӧвӧл.' Мыным кескич пальпотэ со. «Ингерсолл Греходить со, зэмос Греходить Ингерсолл - тон озьы шуэм гинэ но быгатэм».
  
  
  «Кӧня тусъем пияш улэп на».
  
  
  - Соку со соосты вала ке, каньыл, но мон уг малпаськы, мар супыльто ih интересам, Картер. Тон гинэ кышкыт.' Сое ӝутӥзы карабинъёс.
  
  
  Со музъем вылэ тэтче но. Идиот кадь, черод ингерсолл сётыны, узвесь но вань палъёсаз пазьгиськизы. Пыдбер йӧты милемыз, тазьы но син матын тасырайыны ортчиз кыкетӥез, мар монэ йырси ӝуатскиз.
  
  
  Со ке, ингерсолл шоры учкисько, мыным потэ, уг нуыто эмуос-а мар-а озьы. Со бетонный выж вылын пуко, со кышкан синъёссы паймонэн но паськыта. «Картер», - со проговаривать. «Эй али та адямиос монэ дорын уг лэзь. . Урдэсъёссэ но со вылэ усиз жимъёслы вӧз-вӧз кылле.
  
  
  Сое, пумтэм вапумъёс ӵоже одӥг пыдес вылаз султӥз но, со вӧзын лӧпкытъя. Со уг выры, уг но шока, нокыӵе тодметэз луэ. Окт карабинъёс, небытэсь, мугор вылын эскере сое бадӟым предмет сӧриськиз, но номыре уг адӟы. Шокчон султылӥсько соосын ӵош. «Доллар тыр», - нукыртэмъяськи солы чал-чал. «Я мар ке но та выжыысь». Мон кадь луизы ке, мон дорын мугорзэ кылемын, со но татын уг кельто ачимлыксэ отельын.
  
  
  Со дырдыетӥ тубон кема чурыт вал - а со, одно ик, гумыос пусковой луоз ракета - гыж мугорзэ ингерсолла ас понна. Эшшо ке, сое йылозяз пирс, бетонэн со кӧня ке минутлы кезьыт вылын кылле, мед воштоз. Нереальный канал луэ шоры учкытэк, праздник адӟыны бар дорын но тыл бадӟым порт пыже, дубль кадь-Кей, маскаръяськыны гинэ луэ.
  
  
  Кышкыт судэ султозы но со шоры учкытэк, пумаз шормуӵ. Кыдёке пыдло тырмыт вал ас музъемдэ, ас мед возьматоз патрульной уг шӧдӥсько. Мыным луиз тунсыко, кӧня со дырзэ потребоваться, музъемез югдытон понна диспетчерская ньыль шедьы, таиз сярысь но эн сюлмаське мон малпасько; ih та ужпумез луэ.
  
  
  Бурд вылаз ог подводной - а судэ ваньзэ - «Ингерсолла» ветровой пияла неповрежденный - пирс ӵоже канал доры шуккиз но, со мурт кулэ кабинаяз ӝутэмын. Соос пӧлысь канал ке луысал, соин, малпасько, милемыз пыд выламы-а мар-а лэсьты, гурезь мугорез сӥя. Вуын соос уг кушты ачимлыксэ кунокуа; умой луэ, ачимлыксэ ноку уг шедьты ке.
  
  
  Выль удысын со кышкыт суд шормуӵ пол кыр дунне пала вамыштӥз. Небыт луо луоно, ньӧр чигыку но юрттӥзы солэн ӵош копам шайгуос, со, ӝог ваньмызлы уг удалты шедьтыны ар - оглом бере ке-ке". Собере соос кошкизы арня шормуӵъёс, кытчы азьланяз shaggy ваньзэ пыр-поч малпалэ.
  
  
  Со гавань вуо ке, соос решение кутыны. Дубль ортчиз вал кылем рискованный-Кей, минут кема коть мар кулэ со гинэ ӧвӧл, сьӧрам тэтчытыса огазеяськонъёслэн ёзчиоссы «Интимный шестерка» - кунокуа вииз ке, милемлы со, - но пӧлысь-интыысь власть понна соос, оло, золгес но гажало-жаляло уг резня доры, со туннэ ӝыт лэсьтӥськыны, кыӵе со шонер уз луы.
  
  
  Вуоно вамыш ачим но малпай со пыжъёсын уяны. Остров кузя мон багамский кошконо луиз шуыса, Флорида возьматэ. Сое валаны уг луы, ӧвӧл бурдъёсыз вылын монэн ӵош отчы вань ... остэ судноос учкыны быгатӥськоды доплывать эстӥськон борт вырйылын, сылэ та ӵукна куд херридж, Лира Джет сярысь малпасько но, мукет палаз взлетный припарковывать-мерттӥськон полосаез.
  
  
  Соос отын сыло, толэзь югыт но пеймыт, вырӟылытэк. Со лыктэ, ӵош поглянъёс басьтыны но ляб противооткатный строп пыкиське. - Прос машина лэсьтэммы уг луы-а, мукет дыръя мон но прогревать всплытие процедура люкетъёссэ; двигатель прогревать луыны кулэ, соос мед ӝутскоз...
  
  
  - Тон люкаськизы кытчы ке лобӟо, мистер Уолтон? Мон берытски луыны кулэ ӧвӧл шуыса, валаськод-а, мар-а луоз милям бӧрсьысь Херридж. «Мон шумпотӥсько гинэ устройствоос».
  
  
  «Тонэ утчаса но ӧй ачимлыксэ кунокуа».
  
  
  Со, берытскиз но мыньпотэ, малпаськоно, кызьы обезвреживать ачимлыксэ. Пистолетэз адӟыса уг улэ, ачимлыксэ пиджак кисыяз киоссэ но вал. «Мон оскисько, тон монэ кутыны шуыса», - шуи мон.
  
  
  'Зэмзэ. Луыны быгатоз, собере шӧдтэк шорысь кошкиз потэ, вань-а тӥ вылэ дабла озьы бугыръяськыны-кей-а?
  
  
  "Кур, мар понна?" - юай мон невинно.
  
  
  «Бен, асьмеос адӟиськом трос, ма со укно котырыз. Трос учыре борддоръёс-Де-Дублон, тросгес кесяськиз. Осэ со суд бурдъёссы вылын но, зарезьысь потыса, куинь вань. Сое адӟыса, тыпак пуксемын отельёс одӥг кадь бере, мон адӟи, кызьы тӥ лодкаын, мукетаз вуиз гаване. Куинетӥ кытын кутӥсько, мистер Уолтон?
  
  
  «Кытысь мон тае тодӥсько?»
  
  
  Херридж небыт мынектэ. - Нош малы мон но-а тыныд верано? Умой, оло, пыраклы ышоз-быроз Уолтон Дубль мистер Ник умой-Кей. Тубам.' Буш самолёт со ки вылын возьматоно.
  
  
  Кыкетӥ инты но сое пилот селл малпаське ай, дырзэс омырын мон тубиз, малы азьло обезвреживать ачимлыксэ; соку капчи луэ. Но нырысь ик, ас вылаз кезьыт выруливать взлетный-мерттӥськон полоса, камзол вылтӥз мычиз но монэ басьтӥз револьверъёсты херридж ныж.
  
  
  «Тон мон гурын ке шонаськысал, мистер Уолтон. Со ужа наркотикъёсын нюръяськонъя подразделение-тӥ британский правительстволэн, эриклэн шормуӵаз багамский сётӥзы. Мон-мараны задание луоз, Греходить Ингерсолл наркотикъёсын выро на. Мон сыӵе шӧдон-а, мар солэн пуштросэз ӧвӧл ни. Шонер-а со?'
  
  
  'Малпасько, та тӥляд но вань-а ӵуказе борддоръёс вылэ тубаса эскеры быгатэ ».
  
  
  'Тӥ туж мусо палась. Тау.'
  
  
  Sel лябӟемен, со но, лобон понна майбыр.
  
  
  Мон ачим вылын возьматэмын офисэз дюпон спартанский Хоук-Серклый, ӧжыт бергес вуим бере, соин вуоно нуналъёсы нуназе шорын.
  
  
  «Самолёт пуксиз азьло ӝыны час ортчиз-а, майами», - соос монэ ӟечкыланы. "Тон кытын?"
  
  
  «Я, я, солэн дӥськут вылазы уяло соос, мон со вырисьтэм вал, но мон малпасько, мар воштӥськиз-а сарбамес луиз, азьвыл соос кезьыт, татчы лыкты».
  
  
  Со шимес шонтӥ. "Нош озьы-а?'
  
  
  Вылэ пыр-поч дугдӥ соин верос телефонъёссэс сётӥз эмуос куинь часын уйин. Сотэк валэктонъёсты кылзыса, солы дырме ӧй быдты.
  
  
  Юаз со. - «Кызьы тон малпаськод, мар луоз мукет организациосты люкетаз?»
  
  
  «Со тусбуез лэсьто радэ лэзиськод но, номыр уг-а поты шуыса, яке ожмасько но адямиосты жугон херридж ачимлыксэ, ма со азьвыл лэсьтэм быгатэ ке но эффективной. Котькыӵе учырын поныса, тонэ ракетной кышкыт суд сярысь ивортоз эриклэн шормуӵаз багамский база шормуӵ ини.
  
  
  «Каналэ-тӥ косвенный соослы сётыны луоз талы. Ваньмыз со эскеремын луоз шӧдӥське ».
  
  
  'Веран.'
  
  
  «Одӥг арбери но луыны, мынэсьтым выремме иса. Со адями, кудӥз тыныд ваты: аслам оскемын луыны быгатоз, али уг ингерсолл греходить-а мар-а со луоз? Ма мугорлы гинэ манекен контейнерын ӧй вал та?
  
  
  «Маин соос тае лэсьтӥз?»
  
  
  «Мон соос сярысь номыре уг тодӥськы. Милям ужпуммы - огшоры копак та ышанӥсько ».
  
  
  Басмае бинялто пиджак кисыяз бугыръясько но сое лэзьыны пукон ур ачимлыксэ предметам. «Тае эскерон понна». Каллен, арберие йыг-йыг, соос укшатонъёс, соос азе бадӟым чиньы уз луы дыр. Ачимлык воштӥськиз выраженизы ымнырзылэн ӧз, куке мон со шоры учкылӥ. 'Я?'
  
  
  'Чиньы пытьыосты эскерыса; эчешыны дась, али со чиньы пытьыосъя Греходить Ингерсолл уз луы лэся.
  
  
  'Усто.' Хоук султӥз. «Но, берпуметӥез но. Оскы, нылы, таослы, мар-а, танцовщица, кин тонэ тазьы выремзылэн тулкымез, супыльтыны но уг луы-а?
  
  
  «Мар шуэм луэ со? Пӧлазы мукет, мон мыно но куро номерын солэн кунян ваён херридж сое лэзид ке, со вылэ вуиз Дабла-Кей, соин шуыса но, со понна чакламын вал шуыса.
  
  
  - Веросын тонэ судить каро, дыр, быдэстоно ужпум. Озьы валаса сое, нош ик отпускын тыныд потэ?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Ӧвӧл, тау. Котькуд полаз со отпуске кошкем бере, тон малпаськод, мар ке кескич, мон мед басьтӥськом, соин дырез кулэ шутэтскыны. Нош одӥг-а мон тӥледыз лэсьтыны быгатэ ».
  
  
  Котьку кадь, монэным трос хоук азьпалан луиз. «Тон-а со кӧня ке пол озьы вералляз. Малпасько, нокызьы но уг шедьто ке тыныд ыбылӥськон туннэ вероника быгатэ. Со йырме шонаса но мыньпотыса йӧ голос. «Мон уг валаськы, мар со сыӵе пересь егит ныл адӟе, кызьы тон».
  
  
  * * *
  
  
  Книга сярысь:
  
  
  Кытын ке луд вылын миллиардеръёс оргия пыриськизы хиппи багамы эксцентричный лэсьтыны, секс но гашиш. Узыр но ракетной комплексын огъя маскаръяськыны ваньмон дыр быдтон. Чаляк Мастер виись" Картер Нику сюрес вылэ потӥзы. Тура кулон кышкыт. Узыр шузимем синмын дугдӥ, малы ке шуоно кулэ. Озьы ке, мар-а мон. Непростой Картер но уж понна Ник. Уката ик, тодмо ке, мар сыӵе хиппи кадь, Удмуртской, трос кышкыт гольык, кезьыт гангстеръёс туж меӵ.
  
  
  
  
  Йыръет
  Глава 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 8
  
  
  Глава 9
  
  
  Глава 10
  
  
  Глава 11
  
  
  Глава 13
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Пунэм Берыктӥсь Уй
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Пунэм Берыктӥсь Уй
  
  
  бырем пиез сярысь тодэ берыктыны лев удмуртской шкловский
  
  
  Оригинальной ним: Avenger Gerekiyor Of Night
  
  
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Со, ӵуж но адӟыны монах кариськиз рясаез, mimmo мынӥмы, вӧсяськимы, мыкыртыса но киосты йыр тыро. Мон мугорме гинэ ачимлыксэ пызырес марзэ вылэ мырӟиськиз. Соиз но кыдёке вуымтэ, асьмеос мынӥськом, синъёссэс ӝутыны уг, мон уг адӟы, мон тонэ, мон, кураськись, тротуар вылын пуке.
  
  
  Сьӧд куо пияш мыным азьпалан бызе. Гольык гадь вылысьтызы со выжызэ азьланьтыны но начар ӟиго-кыдо бызьыло. Со сыӵеен адӟиське мискинь, сютэм сыӵе, мае мон доры кизэ кисыяз назьыльске автоматически. Нош мон со ышем-бырем mimmo азьвыл лобӟыны но гырпум кузьда, кезьыт вуиз эмуос манет соослы сётэмын.
  
  
  Элегантно дӥсяськись кышномурт саклыксэс кыскыны секунд ортчыса, изящно потэм «роллс-ройс». Сютэм, сю ожгарчи дӥсен адями толэзь ӵоже сюдыны луысал ee дунъёс вылын ульчаын.
  
  
  Дышоно гинэ соосын доры умопомрачительный Калькутта контраст, пуштонъёс бере юртын сизьым метрлэсь вазьылы. Укно пыльтчоно, пилиське но, перекачивать воздушной шаръёс кадь.
  
  
  Сое адӟыса, кышномуртъёс котыраз кызьы дэрем мугоръя тӥяло но поннаали парижский врезаться полуобнаженный пыры «Роллс». Со вӧсь ӝуштэм куара кылэм но, мыжгай гадям омыр зӥбет мон но пыдзэ шуккем, собере быръёнъёсы пробаос быги адске.
  
  
  Ӵын сьӧры поттыса, изъёсын, автомобиль ульчаетӥ но лобазы-ын врезаться, ваче пумит припарковывать. Ма со азьвыл йырсазьзэ ыштыса, со адӟе, кызьы куашкало юртлэн вылӥ этажаз. Гебыр-гебыр, кызьы сюсь тающий, формаез конструкциен ышиз, андан прогибаться ке, коръёс, пулъёс кисьтӥське, нош куажыртэ. Мон но кужмо блок город котырын цементной ӵуж из.
  
  
  Мон йырберме юн предмет шуккиськемез бере, чидантэм вӧсь вал. Со, тодамы возиськом, туж ӟеч-ӟеч малпало кадь: «Мон кулэ». Но со доры ӧз на лыкты, нош задание.
  
  
  Собере сьӧдэкто вань, но тросэз соос вӧсь луэмез уг шӧдӥськы.
  
  
  Сирена та одӥгез гинэ мон передача куараос, йӧспӧртэм гудок со англи, со понна тросгес лыктӥзы пичи европейской полицейскойёс машинамы ӝог юрттэт кадиллак понна туж кезьыт, мон тротуар вылэ кӧня ке йыр дюйм дугдӥз.
  
  
  Со, шӧдӥсько, кин кызь-мыным со котыр пырыос пыд потоз, тодмо куараез кылыса, - шуэ кыдёкысь милемын ӵош.
  
  
  'Ник? Со тӥляд?"'
  
  
  Бутылка ӵоксэтсэ мыным потэ, шузигес. Тодэ бутылка ӵоксэтсэ куараос но азьланьтыны, но со ответ сётыны ӧз быгатэ. Мон тузон пыры ымысь цемент но коттыны луоз.
  
  
  — Тон улэп на, Ник? Мон тон кылӥськод-а?"'
  
  
  Пиосмурт юн киос монэ ӝутӥз но мон ӝегатскытэк эскериськоно носилкаос вылын улэ. Со вез-вез кыллё, дыр, мон машинаен уг интыяськем ӝог юрттэт сётыны, нош со sel, куке пересьёс «кадиллак» Чоуринга вылэ дугдӥсько-роуд.
  
  
  Адямиен, кудӥз вераз мыным ульчаын, отын уз луы; монэн ӵош мынӥсь медбрат гинэ урод-индиец, но соос солы ӧз оске.
  
  
  Со понна мыным уксё тросгес уг лу бордад. Монэ исаллязы трос ожмаськон тӥрлык, мон костюме ӝыбыын.
  
  
  Со укноысь адӟиз, калык азьын ӵындытыны юртъёс пуштытъямын руина ульчаяз люкаськиллям. Кӧня ке из тротуар вылаз яраё карем муртъёс ыбылӥллям, нош излэн мукет кугӟатылыны полицейской машина. Баллончикысь полициын газ ыбылэ ни слезоточивой уллё но, лэся, пичи неизбежный бунт шуыса.
  
  
  Пыр минутэ «кадиллак» уллёен мышказ кельтэ но, дэри ке но ымад эн йырзэ вӧсь кариз, сое ас вылаз шӧдэ-туристъёс экскурсиен.
  
  
  Гид Калькутта шонер гожтыны кулэ вал, кызьы «туж пож, сапрес самой, самой висись, город сись дуннеын».
  
  
  Нош кӧня кварталын Чоуринга-вузкарон палаталэн роуд понна рай луысал. Музейёс, учреждениос правительственной, пичи кунокуамылэн коркаез но паськыт мыд-мыд палаз султӥзы, нош кунгож понна ih арбериос шедизы, кинлы ке шундыпуксён математикая алама луэм бере.
  
  
  Калькутта-а, тросгес кадь окыт но, город переполненный, — дунне вылын одӥг таза котыр. Трущоба гинэ пӧртэм. Оглом миллион ӧй вал улонмы городын улӥсьёс. Улэ со ульчаын, тротуар вылын, общественной юртъёсты паркын но. Кураськыса но лушкаськыса ке, сое нокызьы но уг, улэп мед кылёз шуыса. Быдэс семьяен вордскиды, но улыны кулэ, йыр йылаз липетэз гинэ но ӧвӧл примитивный зэм, югдур умой ӧвӧл, малы комакъёс жугиськылэмзэс, соос пӧлысь-жаг понна.
  
  
  Шӧй чуръёсыз тодэ уйёс изьыса-а, собере вӧлдо висёнэз сутон понна. Удалтӥсь-а яке трос буэсти трущоба улэ, со музъем вылысь ӝутскиз но ӝыны метр липет йылын. Молодёжных веб-ву — ву, шур но та сумедо невыразимый хугли кырсёмытэ.
  
  
  Соин, тодам берпуметӥзэ луысал ке пол Калькутта. Сезон зоръёслы луыса, но ульчаостӥ бызьылӥз канализациысь усе.
  
  
  Озьы мон тае уката заинтересованный ветлонэз ӧй луысал. Задание кошкем бере со отчы, мон тодэмъя, мар возьматыны ачим гу выгребной висён городъёс но дэри.
  
  
  Куке-соку та вакытэ ӟеч оскиськонэз луэ. 1947-тӥ арын, странамылэн независимостез англи ке сётскы, партилэн ӵектэмезъя "визьтэм" демократия-лэн вуоно конгрессэз выль тау умой сётъяз, нош соин ӵош кузэн Калькутта гинэ трос нюр тае на.
  
  
  1971 аре коммунист понна голосовать карыны куризы городын улӥсьёс. Нош надежда та шонер ӧвӧл. Город коммунист озьы эскерыны уг быгато, соин ик пыриз военной положениен федерал но правительство ялӥз.
  
  
  Агент уг яра зэмос профессионалъёс понна городын калькутта потӥз АЙ . Нош мон тэрытскисьтэм луыны кулэ приказ, ялон но, мон доры вуэ ницца, туж валамон луэ.
  
  
  «Калькутта кошке, ӝог луиз кадь», — вазиз со. Нырысь ик сое самолёт котыре жуг-жаг вылын графиня француз но яратымон селл донгаса, мыно шундыӝужан пала. Табере, час ортчиз-а, собере приземление калькутта, со ӝог юрттэт сётӥсь машина вал, но асьмеос соосты ӟечкыланы яра зализывать-а, улэп-а мар-а.
  
  
  Куалекъясь пыдъёссы азьын машина но нуиз мон больницаын медбрат мон котырысь предложениосты бырйиськыны пумит «скорой помощь». Небытэсь курень, чебер но та инты лулъяськытозь со сьӧры егит медсестра попка коридор-тӥ ку-ын. Собере, со мынам огшоры кадь форма басьтыны, но соос вить мон вайыны косо врачъёс нимаз коркаын.
  
  
  Хоук час ортчыса вуиз-а.
  
  
  Со, соос шоры учкыса, ымме усьтыса. Со, малпасько, та куараослэсь ачимлыксэ вал, кудзэ со полузасыпать ульчаын кылем, но-а табыдӟа ачимлыксэ уйбыртонэз. Макем мыным тодмо, со аслэсьтыз личной кабинетаз улӥсько, юртме вылам но служба пресса огазеяськемлэн дюпон ез-Вашингтон Серклый-ын.
  
  
  Уг шуиз но, соиз «ӟечбур». Нахмуриваться со гинэ, пе, куртчиз но, аслэсьтыз сигаразэс дунтэм йылэ котыр одӥг. Со шара удовольствие со ӝуаз.
  
  
  Сигаразэс Хоука аратон понна — юэ, со но солэн ым пушказ кадь возьыны солы, кизэ сётыса, мар со визь вылэ. Таяз учыре со кымачауланы луиз ке, дунъя ке но выль ситуация.
  
  
  Со синъёсме ӝутӥ ке, соку собере, спичка кыстӥське кадь, соин, лэся, мон нырысь адӟи.
  
  
  "Кызьы тӥ асьтэдыз шӧдӥськоды?'
  
  
  Ӧжытак тузон ньылонам котыр выкашливать со шуиз на: «мед улозы, сэрен. Мыным умой.'
  
  
  Соин шонтӥ, быдэсак тыроно.
  
  
  — Тон ӧд вера-а, мар-Калькутта мынэ, — шуисько мон.
  
  
  "Йӧназ планъя", - шуиз со. «Монэн ӵош берытскы, пекинэн пумиськонын. Часта потӥз. Час ортчыса бертэ, со эмъясь.
  
  
  Учкы мон шоры, нош ик хоук нахмуриваться усьтэмын.
  
  
  — Тон лук-лак луэ, — шуиз со чет. «Мон сьӧры мын, тон вань сюрес аэропортэ. Кварталаз одӥг гинэ бере, тӥ ӧй вал-а со, куке бомба пуштӥз.
  
  
  Со, соос шоры учкыса. Тае эн вунэтэ но вал опытной хоук агентэ, нош мон валаны кулэ, мар понна монэ кинъёс ке эскероно. Мон кема уг кыскисьын ужаз, ӧз ке адӟы, мар понна тон эскерыны.
  
  
  — Мон предназначаться бомбаос?
  
  
  Ӧвӧл шуиз со. Луоно ӧвӧл. Ӟуч вал та юртэ, штаб-квартираез вузкарон представительство. Но та проблема люкетэз».
  
  
  Мынам пичи босс пакетэз усьтыны, кин вайиз сое.
  
  
  Соин-а, мар возьыт со, банкаысь сыномем жаг паньгатэмын кадь луиз. Этикеткаосын уг луы, нош предохранительёс-маос одӥг ласянь адскымон. Со кышкыт уг адӟиськы ни, бомбаос кезьыт шудонъёс.
  
  
  «Та-а со, костя тӥ Калькутта шуыса», — шуиз Хоук. «Бомбаос киын лэсьтэмын».
  
  
  Серектэ со. Та серьёзной луыны уг быгаты. Реальной кышкытлык арбери уг адӟиськы. — Нитратэз калий, — шуиз со. — Но банкмы взрыватель турттон. Дуныз - кык рупия.
  
  
  «Кык четвертак», — со шара лыдӟиз.
  
  
  'Ӵапак озьы. Дунтэм тырмы, странаямы сыӵеос но, Индия кадь. Но та тырмыт штука кужмо, яке пыдын ишкалтыны мед юртъёс пуштытъямын. Оло, трослы кужмогес, водородной бомба кезьыт, зырад ке но, тон-а ӟечлык лэсьтыны тырмыт ih политической уже кутыны.
  
  
  Та радэ ик вал мынам нахмуриваться. Со милемыз паймытӥз. Хок склонный преувеливание адями доры уз ни луы, но соос сярысь вераны жесткость киын лэсьтэмын озьы, кызьы ке луэ сое атомной бомбаоссэ. «Куашкам понна берпуметӥ луыны таиз юрт куинь сутка бомба ӟуч калькутта дунтэмгес. Кык но фирма россиысь вузкарон представительство.
  
  
  Юаз со. - "Ну мар-а. Ох кыӵе кузэн шугъяськылӥзы та, мар та ӟуч лекъяськиз-а?
  
  
  «Горд вир ассэ быдтон сярысь огмылы кесяськиськом. Полиция шараяз, консерва банка national американской компаниын can company мар карыны.
  
  
  «Бассейн но усьтэ со вань вузаськизы».
  
  
  "Уг быгаты пуштросэз. Зӥбет мон вылын возьматӥз. Вераськон мынӥз берыктон уж сярысь. Та сярысь но ивор ветлэ.
  
  
  — Пельёсыд?
  
  
  «Бадӟым бугыръяськонэз сярысь вераны».
  
  
  — Результатъёс кыӵе ке дунтэмгес ним тыре?
  
  
  Сигаразэс хоук кыстӥськы сыске. Ачимлык син азяз пеймыт луэ. «Бен, пуштытъяны кулэ... ih инты тырмыт ке» Со пельпум кырмизы.
  
  
  Мон соосты ымныр туссыя векчи извиняющийся папка кыске. «Та дыре ваньзэ, мае асьмеос сииськомы. Кунгожсьӧр ужъёсъя министерство та ужпумез деле, соин ик мон малпасько, со пыр асьме консульство. Мон малпасько, тон понна со вал гуры. Пожалуйста, Дунне Рэнди валче герӟаськиз. Агент эскерыны возьмато ай соос . Тодэтъёс делле вал. Шокчыны но со неуверенно адӟисько. Со та ӧз кельшы вал. «Герд мон сое дугдытыны турттӥсько-ын. Зын вал та ужъёс, кудъёссэ мон уг кельшы.
  
  
  Со нош ик гуньдӥз, со сярысь жаляса выллем, мар-а шуом. «Тодӥськод-а, кин бомба лэсьтозы, но таиз шортэз висъяны. Ограничение сотэк лэсьтыны.'
  
  
  Верам вал кык рэнди шутэтскон делле, номыр но трос. Соос трос кузя газет информация басьтыны быгатэ. Та ужрад луыны кулэ слепо со умой, но мыным со уг кельшы.
  
  
  Со, хоука шоры учко, возьмало солэсь бадӟым.
  
  
  — Нош тӥ тодӥськоды вал-сомында, кӧня ми али но, Ник. Ачим тодэмъя номыре но уг быгаты, тае йӧназ», — шуиз со. «Со пырак ӝоггес сэрттӥсько. Асьме дорын ӧвӧл, дыр, асьме разведка рос-прос, ачим гинэ но рос-прос эскерон. Озьы каллен луоз шуыса. Мон ӧй быгаты валаны, мар ввязываться-ын.
  
  
  — Уж мусо, — шуи мон.
  
  
  «Потэ, мон понна тон трос вераны быгатэ. Дунне Рэнди-а вераны, маиз солэн вал, пуны, кудӥз юрттоз вырыны быгатэ. Со немец овчаркалэн ар ӵоже дышетӥзы пуштӥсь арбериосын активной шараян. Та нереальный арес, но со веръям. Таяз учыре вань кулэ вал мыным, мон мар басьтыны быгатозы.
  
  
  Соослэн ката но выж вылысь пень ноотысь сигаразэс втирать ачимлык-ын. «Мон ӧжытгес тодӥсько, та ёросын ӟуч передвижение сярысь. Татын со, одӥг адями кадь минимум, нош трос но быгатэ. Но сэзь луэмзы китаецъёс но быгатэ».
  
  
  "Мон камуфляж?"
  
  
  Мон портфельме сётыны, Хок, паспорт но ӝыны самолётэ билет вылын.
  
  
  — Тон Мэтсон Говард. Кыдёкысь Шундыӝужан берпуметӥ толэзяз тон селитра дунтэмгес потоз. Тон быдэсъясь фейерверк.
  
  
  Паспорт басьтэмзэс учкыны но, со понна сое понӥд, мон сое кытын улэ, кытын вордскиз но якобы фиктивной компания.
  
  
  Бумагазэ кисыяз тыре вал, думылэм фейерверкъёс, формулаос, киме огкыл баш, стяжка-вузало, ручка но блокнот. Беглой тырмыт мед ортчоз шуыса учкон. Отельысь потӥ но, ошмес хоук кисыяз бугыръясько. Сое мон соослы сётӥзы.
  
  
  — Шведов комнатаяз луыны. Личной вань арбери, кудъёссэ тон кулэ. Удалтон.'
  
  
  Дорам лыктӥз со нуналэ, потӥ но, берзэ уг учкы. Соин выльысь одӥг луиськод. Израненый изэн зӥръяса тышказы но, городын сf нӧд, миссизы, кудӥз соку мон вӧжо-озь эн виылыны выриз на, кызьы со ужаны кутскиз.
  
  
  Врач-а, соос-а ми доры, - шуэ оксфордский англи, мон-поч эскерыны.
  
  
  «Лымы ӧз чигты», — шуиз со. «Пушсы сӧриськемлэсь ӧвӧл».
  
  
  Соку мон доры со тунсыксэс ыштӥзы. Со ышем-бырем но обезболивающий рецепт выписать каризы. Час ортчыса, со больницаын котырын потэм но, шталь такси утчасьёсын.
  
  
  Мон нош ик педласянь сылэ, пӧсь вылэ, солэн дӥськут сярысь малпасько, кунян ваён соослы мон дасяй хоук, но, малпасько, со капчи мар костюмъёс но меӵак бырйыны. Нош мон савченко гинэ уг пӧсяло ке, со sel кабинаяз. Та заданиез луэ. Яке сотэк валатэк нуиськом но сое усьтон одӥг наводка панцирьёс. Та мыным уггес кельшы.
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Бертрум Дж. Типичной дипломат Слокум адӟисько. Вить фут со бадӟым вал, ӵош серебристый-поч ӵышкем пурысьтам йырси, мыйык но. Тапочкаосыз шоры чиляса балетэз туж nen луоз, гожмо дэрем саес вылын дуноез но умой ватсэт запонка костюмъёс. Со кизэ мычиз ке, со ымныраз пальпотон ӝог вуэ, соин вырыны отын ик быре.
  
  
  — Нош, мистер Картер. Соос тон сярысь кылӥзы луонтэм арбериос.
  
  
  — Мэтсон, — шуи мон. «Сётысал мон нимдэ дышоз камуфляжный доры».
  
  
  — Ах, бен, одно ик. Ачимлык креслое пуксьыса лыз чилясь выросъёсынызы мыным со вӧзын ӝӧк бархат шуккыны ӧтимы. Ӝӧк вылын телефон но ӧй вал, пызырес медаз люкеты саклык пужыос чиляло nen.
  
  
  Юаз со. - "Тон-а та сярысь ялэмын вал, франциысь кельтӥзы ке?"
  
  
  "Эн копак.'
  
  
  «Ммммм. Я, эшшо ньыль пуштон луоз, сое гожтоно, ма тон туннэ гинэ соослэсь утиськыны быгатымтэ. Ответственность штатын понэмын официально-лэн консулэз россиен герӟа. Восстановление смета но сое азинтыны кулэ список россиянинъёс уксё ыстӥськомы. Кызьы лыдъяло ёросысь кылдӥз дыр миллион доллар.
  
  
  "Та серемес. Сое доказать карыны быгатӥз кадь, мар-а ми...
  
  
  «Уг быгаты».
  
  
  "Мынам со понна ответственной?"
  
  
  — Ӧвӧл, ӧвӧл, шол, ӧвӧл-а. Мон тодӥсько, мукет но вань кадь. Толон быдэс ӟуч ужасьлы пистолетъёс консульство сётъязы. Отын со кызь куать адями, ма мон но шӧдӥ. Та шпионской одӥг бадӟым сетьёс, куараез но вань. Пыр конверт лэсьтыса но сое мон доры вис пододвигать пукон. «Вашингтон тыныд ивортон ыстозы. Со закодировать. Озьы мон соос копак тонэ сотрудничать проинструктировать.
  
  
  Слокум султыса укно доры лыктӥз. Кизэ син азяз-тӥ ортчыса, соос вуизы.
  
  
  «... Мон... мон картер но тае лыдэ басьтыны кулэ аслыз ӵош шорт ӝегатскытэк ӟуч ноотысь мэтсон бомбить понӥзы. Та виштыез мон нырысетӥ карьерады. Кызьы дипломатической сизьым ар ужало-тыршо, нош али соосты эшшо но.
  
  
  — Мон ваньзэ лэсьто, мар мынэсьтым кужымме, мистер Слокум. Нош мон кӧня кулэ арбери. Витьтон патрон понна standart 9-пистолет мм «Люгер», автоматической 25 пистолет пичи гинэ умой-осколочной годы калибр кык граната но.
  
  
  — Мистер Мэтсон! Со дипломат ӧвӧл, тӥрлык вузкарисьёс. Серектэ со. «Тон малпаськод, ортчытӥсьёс понна со террористъёс дипломатической вераськемысьтыз, мон сое бомбаос куяз-а? Со аслэсьтыз амалъёссэ уже кутыса, тӥ асьтэос кутыны. Рупия сюрс доллар кулэ на мыным машина но-а, уг-банкнот кызьы-лэсь трос.
  
  
  Слокум куспын мон шоры учке, солэн учконэз ачимлыксэ неодобрение но адӟе. Личной вал со ачимлыксэ ценымногие интерпретация ачимлыксэ рангысь улӥзы. Мынам но та виын со ёрмыса улӥсьёслы. Номыр но уг вера, но со приказ сётӥзы кутскиз трубкаез басьтӥ. Та дыре со выре, со усьтӥз конвертэз, кудӥз мыным соосты сётӥз, цифраен но букваосъя эскерыны но умоен печатланы. Кодазы гожтэмын ялон пятигрупповой ax диалоговый вал. Со умоен лыдъяса, быдтӥзы ӝегатскыса ке ивортон, ялон но группаын вить соку расшифровать ӧвӧл, соин ик сое инъяло ачимлыксэ минутын.
  
  
  Машина усьтонзэ сётӥз но чарка слокум рупия милям, соослэн, трос кужмо луыны, котырысь потрепанный, ваньзэ, мар со отельын. Кизилиос вылын кульчолы трехконечный усьтон понна тышканы луэ. Иське, вал луыны кулэ ошмесысь «Мерседес», оло, аслам машинае-ысь Слокам. Эсьма, куд-огез со вылын курбон сётыны мынӥз.
  
  
  «Мистер Мэтсон, Вашингтон курыса тон монэ тодад вайид, пӧлазы ачим но мар уж нуиське та кидысэз сша-россиысь конфронтация. Кылдытӥське впечатление-а, мар-думы рольёсъя ачим виноват, мон но ассэ возьматӥз невиновность решениоссы ӧй вал. Россилэн консульствояз ужасьёслэн лыдзы йылэ но трослы быре ке... яке туала пуштонъёс — Со небыт маяллязы. Асьмелэн сайкыт слокум кабинетын пӧсяно.
  
  
  — Мар гинэ, соку татын, калькутта, война кутскиз паськыт партизанской быгатэ. Кулэ луоз нейтральной странаын ӟуч но американецъёс — дэймытъяз перспектива».
  
  
  — Со озьы луиз ке, мистер Слокум, мон тонэ уг, каньылгес. Соку тон морской пехотинец кулэ.
  
  
  Пыр мында гостиничный номерез вуиз, мыкырскиз, солэн верамез вылын зашифровывать, сша-ын басьтоно. Валэктонэз вакчи вал.
  
  
  «Мехта ӵектӥськомы тӥледлы но герӟет герӟаськемын чоэни ӵош юртто нылъёс, тодмо промышленникъёс. Агент классын индийской M4 кызьы тодмо, лапег ih класс. Курьерлэсь будэтон. Адӟиське, неполной ужан нунал гинэ ужа. Грант понна пайдаё луыны быгато Калькутта нимысьтыз ужпум. Тодмо, США-солы синмаськиз шуыса, асьсэлэсь кулэлыксэ камуфляж сотэк но уг усьты». Пуштроссэ верамзэс бадӟым ӧй вал, нош, соос ӧжыт ӧвӧл-а, со юрттэт луоз. Котькыӵе учырысь, мон та потенциальный сётыны тырше, нош соос туж ичи вал кузэн-ын Калькутта ну, ожын кадь индие пал сша-ысь правительство ih пакистанец вылэ султыны. Со телефон книгаме берыктод, дыр газетлэн редакторез англоязычный нимыз, пумыз уг шедьы. Ул писательлы со-кулэ информациез басьтыны но мон-лэсь бадӟым люкетэз нах фрилансер. Чоений Мехт кызь кык арес вал, ог вить фут мугоро, ӝужыт но кастаослы брамин со вал-тӥ. Школаын дышетскыкум но омела любительница репутация швейцария со бергатэ. Котькуд нуналэ теннис шудиз, со клубын «Ракеткаме нюръяськон но» майдан парк вӧзын.
  
  
  Огшорыгес луоз со ӵош пумиськылӥм, малпасько-а-со кезьыт. Со гинэ-а мар-а вал, клубын, кытын со кыӵе ке англичанкаосынымы утӥз. Собере соин, бармен дас рупия кызьы соос сётыны, мон солы шуисько, яратоно юонэз джин шипучий чойни луэ шуыса, асьмелы ӵош кык стакан соин ик сое басьтыны ке, корт кобыен тенннс-ын.
  
  
  Со тэргаськисьтэм утӥз ни.
  
  
  — Шудон йылпумъяське, — шуиз Чоень, сетка-мыд пала вамыштӥзы.
  
  
  — Та шуккет сылэ, со мед юоз, — шуисько мон, эй стаканъёс мычиз.
  
  
  Хмурость со кымес вылэ вуэ, со нош ик вырисьёс ышизы-быризы. - Со азьланьтоз.
  
  
  «Котыраз кин ма монт ог-Карло ӵектӥськомы тӥледлы мон доры пырид ке, со куке-Калькутта вал. Со но татын куара.
  
  
  "Мед.' Куараез но ческыт луэ нах лапег, вераськонмы но капчи снобизм англи кысъем. 'Эшъёс...?'
  
  
  Со пальпотыса. «Вождэс эн вае, ноку но эн ни нима, солэн нимыз. Огез гинэ.'
  
  
  Табере сое rta сэрегез пальпотон шудэ. Со чебер вал, чылкыт-ку вӧйпу. Курень синъёссэ нах вал, но сьӧд чилясь йырсиез, кык йырси тыбыраз свисать шорозяз.
  
  
  «Мон малпасько, тӥледыз маскаръяськыны, нош тордон понна тау», — шуиз со. Но мон со гуӵык лэсьтэм стаканъёс берыктыны. 'Мон подержать потэ? Витисько тонэ малпасько мон вераськыны быгатэ ке... ӵошатсконзы ортчиз. Серектэ со. — Мыным со сярысь огаз Монт-Карло. Отын соос ноку но уз луы.' Тӧдьы вакчи дэрем но возьматыны, сое мон ачим выгнутый задница тенннс улэ пыриз. Со шудо луэ, кинлы кызьы-милемлы таиз тупа ай ӵектӥз со кусып возён сям. Та заданиез соос мынам ӧжыт дыръя люкетӥсь медаз быгатэ.
  
  
  Чойни умой сётӥз, солэн берган чурыт луэ эффект вень. Солэн берпуметӥ ут сетэ, куать-одӥгез мон доры лыктӥз но, кымесысьтыз пӧсям-а ӵушылоно.
  
  
  'Сарбаос.'
  
  
  Со серекъяз. «Мынам со яке шудон-а?»
  
  
  'Кык. Кышное-а тон нырысетӥ, кин сое адӟиз пыдысьтым усе.
  
  
  Асме мон серектӥ чойни юон но басьтэ. «Мон скандалистка. Яке сое туж вылӥ швейцарилэн шикарный лондон. Берытски мон со доры кушетка вылэ юонзэс мычизы но, со гадь чебер дэрем тенннс лиф пусйиз со. Со сярысь тодыны эффект. — Тон американецъёслы, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  — Зэмзэ но, монэ утчаса, хемысь ӝытазеяз, пе. Кызьы та насчет?
  
  
  Со паймемзэ адӟисько. "Малы?'
  
  
  «Тон чебер, визьмо, чичпотон. Соос жадемын, нош мон мӧзмылӥ, мыным со кулэ но хем ӝытэз ӵош ортчытӥськеммы. Со помолчать. «Вождэс эн вае, мон ӧтем Говард Мэтсон. Вань со Нью-Йорк, но татын со, фейерверк басьтыны быгатозы.
  
  
  "Бомбаос но тунсыкъяськытэ-а тон?"
  
  
  "Мед.'
  
  
  «Кыӵе укылтэм». Со помолчать. "Малы ке но ӧвӧл-а? Тӥ паймоды, макем та город мӧзмытгес луыны быгатоз. Мар ке, квартираын ми тямыс час котыр ӝытазе-а ми дорын?
  
  
  «Тон милемыз кылэм уг поты...»
  
  
  «Повар мыным ачиз вераз, мед луоз-а сое огшоры». Со серектоз, султыны. 'Солэсь лулзэ басьтыны люкаськизы. Ӝытъёсы адскыло.' Клуб мыниз со доры но берытске. — Эй, со уг но тоды, кытын тон улыны. Мон со сьӧры мынӥзы. Со дугдӥз.
  
  
  — Мистер Мэтсон, тон тодӥськод, мар вал ми татын, корт тенннс-ын. Тон тодӥськод-а, мон ӧжытак ветлэмын, но, тон, ӝоген ваньмыз, кинэ ке медъяллямы ке, мед тодозы, мон-юисьтэм. Оскисько, тон дорысь уг инты утчан ужпум кылдылӥз-а, кытын со улэ. Тӥляд номырды уг пӧрмы ке, кышкатэк-а, ас сиськон тон лэзь.
  
  
  Но со нош ик ӧръяськиз лул берытскиз. Нылкышноос вӧзын кылиськонниез, сое адӟыса, кутскиз но дугдылы кадь, со пеймыт вуж пиосмурт. Астролог клуб, малпай мон. Со инты, кытын соос возисько, сое адӟыса, калак библиотека сётӥськоз берест астрономической ачимлыксэ быгатэ бере, мон тунсыко луоз но, мон со пумысен юасалыз ке, солэсь визь-кенеш.
  
  
  Мынам кык ымныры-жаль сярысь тодэ ачимлык-туала Инди... ласянь, со возьматэ, та дунне кышномуртэн, сыӵе, Мехт Чоень кадь, ортчемзэ но вашкалазэ, со понна религиен но оккультизмъя щупальцеос кутскылӥз.
  
  
  Та заданиез-лэсь усложнять двусмысленность быгатэ. Клуб кельтэ, малпасько ай, соос герӟаськемын интыосысь агент ӝегатскытэк эскерыны . Оло, соос умой валало вал, мон та культураез юрттыны быгатоз, аслэсьтыз мугорзэ но куд-ог ульчаостӥ гольык ветлыны, адямиос кытын сире пень, помадалэн кутыны вужер кадь со дыр, мукетъёс понна но дауръёс.
  
  
  Рэнди со сярысь тодозы дуннеысь тужгес ӧжыт, вазенгес ачимлыксэ нимез кылӥськод ке. Копак басьтэмын вал со луэ но кулэ ужаны, пуныос кадь возьмаськон, эскерись но, мон понна кышкано адямилы юрттӥз, нах пыре инди яке ужаны потало.
  
  
  Ньыль час арес вал, куке со йылозяз ачимлыксэ, магазин, магазин ӧс азьын кураськись огшоры книга. Та кышномурт луиз та радаз. Та кылъёсты вераны быгато, сое «рама», соос азьын кӧня ке пол вылын санскрит вытатуировать.
  
  
  «Кришнасазь харя, Рама Харя», — кырӟазы соос пӧлысь-сари но шарф улысьтыз.
  
  
  Со mimmo нах ӝог ортчиз. Макем мыным тодмо, но со агент луыны быгато, яке эскерись контрагент рэнди коммунист дунне.
  
  
  Со но кварталлы кык магазинысь припарковывать машинае кельтэмын, «мерседес» солдатъёс азьын-ульча вамен начар индеецъёс сылэ. Солэн пельпум винтовка дорын сылэ, ачимлыксэ шоналтон сое но вала, мар понна сое эскерыны машина шедиз.
  
  
  Милемлы винтовка улаз тэрытскись тусыз кылдӥз сярысь ивортон кобуразэ сми вильгельмина ачимлыксэ паллян кияз. Нош ми дорын вал, собере Хьюго, стилет мон кузь-а, бур-суйёсты ватыны милесьтым осконо, оло кытын со ачимлыксэ секунд тырме.
  
  
  Калькутта ужаны дась вал со, но сак утё. Магазинын со азьын-тӥ ортчыса, со так, вот адӟыса, луиз сьӧд ветлонэз ӧвӧл.
  
  
  Витетӥ урамын ӝокыт но пӧсь луиз ӝынызэ гинэ вань на. Тӧдьы из вылэ мон котыр ласянь шунды палдытэм. Чоуринга сэрегез кельты, соос вылэ-пичи магазинъёс но роуд книгалэн мышказ пала вамыштӥз.
  
  
  Сюбег ульчаостӥ но панцирьёс со шӧдӥське-а, мар-а, мар ке воштӥськоз. Мукет ритмен ульчае шумов луэ. Элемент смещаться куара. Со, ластар малай кык гинэ учкемзэ адӟиз но, со нокинлы номыр уз бадӟым тямыс арес котыр. Со луэ пичи, из борды гозы думиллям, солэсь образзэ тунсыко ӟечыратъяй, указательёс кутско, собере нош ишка ачимлыксэ, шудон, кудаз мынон дыръя со шуд.
  
  
  Но мон кыдёке оглядывать магазинэ мынӥз, кызьы ужбергатӥсь юмшаны яке туристъёс, тодмотэм городын ортче ваньмон дырыз.
  
  
  Уг тодӥськы, малы со, ачиз кекоръяськыны шӧдӥськы, дуннеын но рэнди магазинэ пырыны ӧз дӥсьтылы. Мон али магазинъёсын кварталын вал бере, мон но со дугдиз, берлань берыктыны люкаськиз, куке кылӥ, кызьы целенаправленно адямиос мон доры лыктозы.
  
  
  Ачимлык ӝогомытыны темп, со инстинктивно но пуромиз. Пурт нырысьсэ адӟе сое, нош собере киыныз, вакчияк ачимлыксэ.
  
  
  Индиец выругаться сямен индусски. Улыго но сое пуртэн возьыны дась. Пыр со бур кизэ урдӥз но хьюго куашкатъяй секунд пала вамыштӥз.
  
  
  Пияш умой луысал, но со уг специалистъёс. Со выпад лэсьтыны, дугдӥз, берытскиз но шуккиз сое. Но мон тодӥсько, мар соос лэсьтӥзы люкаськизы. Дышетон люкетэз гинэ кадь соос асьсэлэсь быдэсто. Парировать шуккиськы, со, меч но мур эмуос милям суй мертчиськизы. Пегӟемъёсты утчаны но сое пуртэн уськыто, ачимлыксэ соиз но пыдзэ шуккем. Азьвыл мон со вылэ тэтче кезьыт вуиз, со доры капчи мугорез пачкатӥсь из ачимлыксэ ӝегатӥсьёсты, гадьёсыз, пыдъёсыз.
  
  
  — Кин тон, вуриськись басьтыны? Солэн нимыз нукыртыса, со мыным номыр но ӧз вера. — Кин тонэ лэзиз?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Со тодэ-а бутылка ӵоксэтсэ англи сямен. Ваньмыз со ответ уг сёты на. Ачимлык вир поскес. Со та вылын возьма, нош со пельпум кырмизы. Хема та вал пияшлэн? Со тодыны кулэ луоз. Со монэ виыны турттэ куронэз яке огшоры талалоз-а?
  
  
  Но ку сое пуктыны доры кыч ачимлыксэ ньылон поскоблить ачимлыксэ, вир ӟиза лэзе. "Кинъёс?' — нош ик юаз со, кыл индуистский-ын.
  
  
  Соос кышказы, эшсылэн син усе. Со отпрядывать. Солэн бам вылаз юн зӥбиз но, адӟиськом, маин со прорезать люкетъёсъя мур миллиметр. "Кинъёс?' Со нош ик юа. — Закир, — шуиз со, шымырско, кезьыт вӧсь. «Закир монэ ыстӥз».
  
  
  — Закир, кин та?
  
  
  Синъёссэ эшшо паськытгес усьтыса, со ак но, вирез адӟе ке, поскес ачимлыксэ ӵош шапык. Собере ачимлыксэ ужпумъёс палэнэ гылӟыса, нош соиз йырсазьзэ ыштэм.
  
  
  — Вуриськись басьтыса, — нукыртӥсько мон.
  
  
  Тодо, сое эшшо но трос отельёс. Камуфляж луэ ини ми усим ке? Закир кин сыӵе? Огшоры гангстеръёс дунтэм луыны быгатэ.
  
  
  Со, мыкырскиз, ачимлыксэ шӧдон мед вайизы, луоз, сётске кыска но, ульчаын группае потэм бере ворпо одетый индеецъёс.
  
  
  Азьпалан но пиосмурт дэрем дӥсяло вал эмеспилэн узыр гольык йыр охралы чеберъямын сяськаосын. Символической чильпыразы солэн гозы выжы доры кен луыса ачимлыксэ буртчин врастать. Со понна сюанэ-а, куное-а мыно, яке ӵыжы-выжыосы трос, узыр одетый дюжинаез.
  
  
  Вирез адӟыса, пиосмурт вылэ тротуар, котыр вия, группа пумысен. Выжидающе со мон шоры учке.
  
  
  Дорын быръёнъёс мон мукет уг луы. Быгатэ вить минут ортчиз-а, кезьыт-ысен азьвыл та адями ассэ тырмыт пурт лыктэ, кутске шуыса. Со дыре люкаськиз доры уллёзы бадӟым луыны кулэ. Та ситуация понна идеальный та адямиос допрос ӧз луы.
  
  
  Со вормытъяськыса юан, со одӥгез луэ. Кытын ке та висэз сюбеггес, вылды, ачимлыксэ ужъюлтошъёсы, монэ витиськод-а? Мон ӝоггес мынэ, собере кожимы пролкалэн мукет но бызьыса ураме потӥз, малы азьло дугдэмын. Со костюмме ачим выль пӧся, сориентироваться туртто.
  
  
  Со, тодӥсько, та адями монэ виыны турттэ шуыса, нош малы? Яке мыным нокин картер луы, малы ке шуоно, со быгатӥз котыраз луэмез понна, мон дорын кӧня ке кисыяз рупия-а мар-а вал?
  
  
  Бере соос, магазинын-озь йылаз-книга, сое, аспӧртэмлыко сьӧд пыриське ход ортчытэ. Но сое со критически тупиковый оглядывать переулок дугдӥз. Сое нокин но ӧз адӟы, номыр кышкытэз. Со виссэс чакласа мынэ.
  
  
  Та покушение луысал ке, кызьы соос озьы быгато раскусывать ӝоген милям? Та водителез таксиын луыны быгатэ. Дас кузьым рупия эскерыны ӵектӥзы, тӥ ӝынызэ но басьтыны быгатэ рикша аэропортовый водительёс но таксистъёс. Американецъёс луымтэ, вылӥ судэ несложный тодо. Инты ӧвӧл, - шуэ кытын уксё валамон, Калькутта кадь.
  
  
  Со, нунал-а бер-а доры лыктӥз но ручказэ берыктӥ. Ӧсэз пытсаны уг луы. Со комнатаязы пырыса, кенос, укша, егит кышномуртэз адӟыса, ирина пуктэмын. Со мыньпотоз но каньылак эй ӧссэ ворса, уг мед кеськиз со. Паймон мон доры, ревматизм пальпотэ со.
  
  
  Со хорошенький луоз, ӵош кизер-курень мугорыз, небыт йырсиеныз но вож синъёсыз чиляло, ымныраз, солэн индийской контрастировать. Мугоры луоз чебер формаен Ee.
  
  
  «Тон луыны кулэ, американец», — шуиз со.
  
  
  — Огшоры-а, ӧвӧл-а тынад отеляд со паймытэ...
  
  
  Со кылэз мон шонаськемзэ. — Татын мон, атай-а ӧвӧл-а, но ӝоген соос вуозы. Со тодэ, мар тон Калькутта вуиз. Мон ӧтиз тупаса улон лилия».
  
  
  Эсьмаса, мон витё. Соин ӵош капчи шокчиз. Та операция люкетэз, тыдӟыны, мыно планъя.
  
  
  Нылъёс тӧдьы блузказэ дӥся котьку но приталивать сари вал. Кузь юбка сяськаос вуюись ee ватсэтъёсыз вань эрико луэ. Со изящно диван вылысь ӝутскиз.
  
  
  — Солы чашкаен кофе тыныд лэсьтыны быгатомы?
  
  
  Ортчиськем мон сое ӝикыт, сайкыт но гостиная лӧсъяське. Нокинлэн но уг луы ни. Борддор котыраз диван дорын сылыны одӥгез лапег. Мукет нуналаз кык комнатаен ӝуштыса паллян киям нуи, нош куинетӥ луизы меӵак азьпала ӧс, книга магазин нуиз.
  
  
  Огдышем сяменыз соосты кылзыны ӝог интыян сярысь справка лэзе. Мон нылы шоры учкисько, номыр уг юа. Сое адӟыса, атай ee ee уж дасяз-а шуыса.
  
  
  Мон уг возьмало-а, мар шедёз, мар ке но пӧяськонэз ог дыръя транзитный корка вылэм. Юрт кузёлэн ужъёсыз обыскъёс этикетъя нош мон уг сӧро.
  
  
  Микрофонъёс ӧз улыны дышем интыын, кытчы потазы быгато-а яке клей ватсаны случайной раствор пырыос якобы ih юнматыны. Ӝӧк вылэ ӧй валты, асьсэос микрофон, ми вылэ, ӧслэн янакъёсыз вылэ, пукон пукон ми улын.
  
  
  Со гинэ выводъёс доры лыкто шуыса-а, мар-Дунне Рэнди умой луыны кулэ, соос астэ возьматыны кезьыт, та адӟе ке, кнопказэ ачимлыксэ... канцелярский вал, мулэсь адӟиське кӧня выри сое. Борддор вӧзын луоно, сое паньгатоз выж пырон ӵошкин ёрослэн нуналыз.
  
  
  Соосты учкыса-чакласа но улыны люкетсэ соос поттӥзы. Приёмникъёс сӥен-сӥен шобыртэм векчи но пластика миниатюрный передатчик. Выль луо солэн типъёсыз, нош мон чотамын, файллэн ӧвӧл-а шуыса ареал 200 метр.
  
  
  Лили мон доры лыктӥз но учкы, кызьы мон карисько. Чиньызэ ымдуръёсыз доры соосты ватса но, со нахмуриваться. Азьвыл со кезьыт вуо, малы ке шуид, усьтӥськымтэ ӧсъёс но, висъетам пырыса пиосмурт. Ньыльдон ар эмуос луоз, лапег мугоро, йырыз-ысь выбривать вальыр, бадӟым очки, киосаз кадь Ганди, нырыз но, тазьы но тӥясько со кӧня ке пол но уд бералты.
  
  
  Киосазы ӝутыса, со передатчик. Соос шоры учкыса, солы номыр но уг шуо. Эмуос со возьматэ, кытын шедем. Пиосмурт юн киос монэ асьсэос микрофон лэзиськод но, ку улын выж вылын, котыр катаос ачимлыксэ тышкасько.
  
  
  — Нод ӧй вал мон... — кутскиз со.
  
  
  "Кытын мыным вераны быгатэ?"
  
  
  Ӧсъёс мышкын мон пыр ортчиз рэнди кусыпъёс тупатыны, кытын пеймыт вал ини. Кӧня ке минут потребоваться милям вань шуыса, кылэме вань, дуннеысь пуштон сярысь ма тодоно. Соку со номыре уг тодӥськы, малы мон уг тодӥськы. Ваньмыз со пеймытын улэ на.
  
  
  — Тӥляд кыӵе ке но закир тодӥськоды-а?
  
  
  Дунне шонтӥ. — Та огшоры инди ним сётӥмы. Ӵыжы-выжыосмы дорын мон ньыль Закир ним. Одӥг сюрс гинэ... ih калькутта луыны кулэ — соин йырзэ шоназ. — Та мынам... янгыш-а та передатчик. Со, малпасько, малы мон сое уг шека, нош али со ваньзэ тодэ. Шталь со тӥ понна пайдаен.
  
  
  «Али но со тодэ, асьсэос микрофон одӥг шедьтыны. Оло, со ih ватсало на, озьы кулэ солы, номыр кылэм уг лэзьы шуыса.
  
  
  Соин вылысь адямиос сярысь вераны, пурт, ульча эмуос. Со затаивать шокан. — Эн оске мыным, таиз тон адями таланы турттӥськоды шуыса. Быгатомы-а та адями виись вал. Юаз со.
  
  
  Магазинын кӧня книга вуиз минут ортчиз-а, бер-а-со шобыртоз. Табере со тодэ, мон куара куара. Мар луиз тазьы мон понна кыӵе пӧетъёс ih лыктыку, со ӧй вал мон хема. Книга магазинды ворсаське, балясъёсаз шыльк укно, укно дорын сылӥз но со, вот кытын валан подслушиватель ih луыны быгатэ. Вань ужъёс ограниченный радиусъя Передатчик. Дасо инты понна со укноысь адӟиз, кин кытын пуке быгатэ ке приёмникъёс трубкаысь. Балконэн вариантэз луоз идеальный ульчаосы пото. Нош кин та? ӟуч-а? Китай коммунист? Аслыз сьӧлтэт индиец разведывательный?
  
  
  Со тодаз вайыны уг быгаты шуыса, мон куке но азьло озьы ке но миссия шарая-ын. Со, астэ пӧйшурасен шӧдӥськы, шараяз, гризли гондыр сьӧры уйиськыса ачимлыксэ ма, ӧз но адӟе солэсь.
  
  
  Соосын ӵош кезьыт люкаськылӥзы азьло малпанэ вуи, сое педласянь движение адӟыны. Со вал туж шаплыесь, лушкем вырон, улэп макеосты кадь, аслэсьтыд ваньбурдэ сьӧры уйиськыны.
  
  
  Кыкетӥ книга борды вужеръёссы ульча кузя гылӟыса магазин кыдёкын. Собере быдэс орда вуылӥз, дасо из фигураос адямиос, бодыез кияз шибоды но киын лэсьтэмын.
  
  
  Нырысетӥзэ излэсь корт балясъёс борды шуккиськиз но, берлань тэтчоно. Пичи окошко вуоно нуналэзлы пазьгиськемын. Собере укноосыз бадӟымесь, со понна соосты утиз, куинетӥ из пильылэ вал. Со берлань отпрыгивать, пиялаез усем мед утиськыны быгатымтэ.
  
  
  — Со тыныд кулэ, — кеськи мон бӧрсязы Рэнди Дунне. — Тодо-а соос, мар тон татын.
  
  
  Со соглаш. Уж утчаса со быдтыса, соин выром пӧрмымтэ луэ ульчаын, пол вылын гинэ та выллем лэсьтэмын со та улсын бугыръяськон.
  
  
  Со, укно дорысь кошкыса но лили ас бӧрсяз кыске. Синъёссэ паськыт усьтыса кышкан вал Ee. Мон гостиная пыриськод ке, соос, атаеныз мон ӧсэз пытсай.
  
  
  — Мынэ, — косӥ мон. "ӝог ветлон сьӧд нылы пыр тон но... тон."
  
  
  Кунокуа мытӥз со. Сое нуналлы чаклано ачимлыксэ мыр k. Со мон шоры учке, кыньыртӥз, кенос но собере нуизы милемыз доры шонтӥз. Ӧсэз усьтӥ но, кыр дуннеысь кыр пото кушем. Ачимлык куара кылӥське шӧдтэк шорысь, шибодыез но берен комнатае-ын рухнуть трехфутовый со гадьме, нош солы небыт, серьёзной вал ини кулон синзэ мур тыос.
  
  
  Соин одӥг комнатаын ӧсэз йыг ворсаса лампа но пилиськем.
  
  
  Монэ капканэ сюриз, котыртэм кадь азьпалласянь но, мышласянь. Отел нылзэ малы ке шуоно, со решение техника но-исследовательской ужъёсынызы книга поттон бомбаос магазинын ыбиз. Мон дыг луэмез — тыл азьын, берын аслыз калыкез но.
  
  
  
  Куинетӥ йыр
  
  
  Пошевелиться со уг вуы, ӧс улаз ӝуатэм кадь ручеек бензин книга магазинэ бызиз. Со пыр дорамы мугорыз лап перепрыгивать борддоръёсыз но тупатэмын. Дюймын со ӧсъёссэ усьтӥз ке, со яке берпал котырысьтыз, писпуос врезаться тасырайыны синъёсам, но ӧс из врезаться дюжинаез. Но ӝоген со ӧсэз йыг ворсаса, тунгонэн пытсамын. Укно дорысь бур пала пырыос нунал, соосты адӟыса, портикъёс фигураос-тӥ бызьыса кадь, ӝог но ыбизы, собере музъем вылэ усе шуыса пиосмурт. Кыкетӥ пуляос, изъёс сӧрид ӧстэ но укноям зор кутсконэз сюризы.
  
  
  Бензинэз кисьтӥллям но ӝуатӥллям тыл кысӥз лазьяськыны ковер вылэ, пу но ӝоген мозмомы-тӥ нуналаз тылэз книга магазин.
  
  
  Соослэсь ужамзэс эскеро ёрос пыр бызё сьӧд ни, кыкетӥзэ ыбиз ке бомба пуштӥз. Бензин берпалъёсынызы шонаса ӧсъёссэ нопыд луэ. Ми вылы уло пытсамын.
  
  
  — Киськало, мукет амал вань меда?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз но арессылэн истерически бӧрдэ. Сӥньыс мон мукет комнатае кошкем. Пересь донгись луиз, со папкаысь, картон коробка, шыкыс. Со улӥе ih шырак. Чигнан сюрес вылын луыны кулэ. Ачимлык атаез вӧзаз интыям но лили киын басьтэмзы понна. Выллань учки но со запрыгивать ящик. Адӟымон, отын кыӵе ке висъетэ.
  
  
  Пыр мукет коробкае тырыса перелезать мукетгес, соос валало, мар со сюбег тубат вылын сыло. Со вылӥе ӝутскем. Быдэс комната пасьта кыстӥськиз вылэ выжлёгетъёс, нош ӧсъёссэ луэ пумен. Солы, со доры подбегать, шедьтыны соосыз но ручказэ берыктӥ. Ӧсэ ворсамын вал. Кутскон тунгонам ӧс вӧзын монэ но сюремзы потэ. Ӧс усьтӥськиз. Адӟе пеймыт на фонариксэс но бышкалтэмын-а со одӥг пасьёс но тубатъёс, уллань нуэмез уг луы.
  
  
  — Жаль, ӝог татчы лыкты.
  
  
  Пагӟаос кузя бызьыса тубиз но синзэ ӝутыса бугыр паймытӥзы соос. Нырысетӥ юрт умоен ортчиз, кутскиз, собере кыкетӥеныз. Куинетӥ ӝытаз ческыт зыно омыр корка ӧсъёссэ усьтӥз. Пролка ми улын кылле. Карниз сое музъем вылэ усиз но сьӧраз. Кутӥзы сое Ӵыжаны, со тэтчалом ке, со доры нуиз, машиналэн но. Мон каллен мынэ. Бере кылисьсэ но, ми гомась тыл книгаостэ мон магазинысь кыдёкын полыхать сирена адӟыны быгатэ. Мон кышкай ордаысь вылын луиз ке, со дугдытоно «мерседес» запрокидывать йыръёссы но.
  
  
  Со мур лулӟиз но самогипноз выйыса, со сша-ын дышетскыны. Кӧня ке секунд ортчыса транс выйыкуд, со капчигес. Мыным потэ, мон кема люкаське шуыса кыл но юз-юз сайкаты, шуэ кадь кисьтыны мон вӧзын шыпыт.
  
  
  «Мон тодӥсько, мар мынам потэ таин», — шуиз со, бӧрдэ.
  
  
  "Кинъёс?'
  
  
  «Мыным со атаелэсь но. Соин тӥ соглаш ужа бере, со шуиз, одӥг пол кулон... насильственный кулэ шуыса. Луоз-а та дунэз, дунзэ тырыны кулэ луоз, мон со, кураськисьёслэн знамяез вылэ мед кошкоз шуыса, корка но, вань дышетон. Табере мон дун тыро.
  
  
  Мар шуэм со кунокуаын ке буйгатӥсь, нош кылъёс уг шедьтӥськы быгатэ.
  
  
  "Кытчы тон мыниськод? Тон дорам, семьяеным луэме?'
  
  
  — «Тон доры монэ нуыны уг быгаты, агае мынэсьтым? Оло, со сюлмаськытэ милемыз оборудов быгатэ».
  
  
  Шонтӥз со, но со ми сётӥм адрес. Солэн вань кӧня ке кварталозь кылиз. Соослэн корка азязы мерттӥзы, соос олд внушительный-Корт-Хаус Ӵушыны.
  
  
  «Луыны кулэ, берат со ужаз», — шуиз со. «Соос котьку но тазьы лэсьты».
  
  
  Соос пото ке, соосты ниманы, эй, мон отель возиське. — Тӥледлы юрттыны, каньылгес ке, мыным жингыртыса, Ӵыжазы.
  
  
  Мон учкисько вож синъёсаз пальпотон ас тунсыко соиз но ас котыраз пыльтчыто. «Мистер Мэтсон, сокем тон милемлы юрттэ ни, макем кышкатэк лэзьыны. Тон мынэсьтым улонме утиз.'
  
  
  Нунал со доры берытскиз но бызьыса кошкиз.
  
  
  Со ас дораз гостиницае номерзэс учкыса, учыре куное лыкто ке, ми доры незваный. Радэ ваньмыз адӟиське. Гожтэмын соос радио басьтэмзы, лул но дӥсяны.
  
  
  Со дыре галстук керттэ, одӥг пуштон сярысь верало радио калькутта политической на. Ӵапак та юртын бомбаос шедиз россиысь вице-лэн консулэз, йыркурзэ коммунист но вал.
  
  
  «Туннэ россиын соколова курыса андрей консулэз, россиысь объектэз утён понна чиновниклэн коркаез котыре но вань зол индийской быдэс армилы, россиысь думылэм», — вераз кивалтӥсь. «Озьы соколова курыса, ваньзэсты улляз вал консульство персонал сша быдэс городъёс, дугдизы ӧз ӝегатскыса ке но асваньбураз луыны россиысь атакае персонал россия».
  
  
  Со каллен присвистывать. Мар вал со-котыр соку выль дипломатической. Со ноку но кылэме ӧвӧл, мукет ласянь кужымъёсты улляло шуыса кури одӥг куинетӥ дипломат. Бӧрысь ваньзэсты дэймытъяз. Паймонэ, мар луоз, кунъёсын но сша хоук кымачауланы департамент.
  
  
  Нош ма луоз терактъёсыз ортчытъя? Кузэн та дырозь со ӧй вал валаны, малы ӟуч вылэ бомбаос куязы. Нош малы Калькутта-ын?
  
  
  Оло, огшоры бутылка ӵоксэтсэ луэ. Индийын улӥськом демократия азия воплощение. Собере аслым кельто система структурировать англи, одӥг интыяз ужаны выриськомы-со туж умой, нош мукет адекватный вал. Со йӧн-йӧн калькутта чида но куашкалоз.
  
  
  Оло, Мехт Чоень, подсказка сётыны мыным мед быгатод, кулэ милемлы, медаз тоды, кин понна та шуг-секытъёс сыло.
  
  
  Адресъёсын тодо вал, соосын капчи, ачимлыксэ книга телефон ке ӧй вал. Сюрес звонок телефонам кӧня со луоз бӧрысь.
  
  
  Одӥгаз вуж сямен со гон «тузӥ» Чоу-ринг-выжыосыз, азьланьын юртъёс, сюрес урдсын сылэ, бадӟым анае вылын, жингыр ӝужыт забор котыр, лыз керамической плиткаен шобыртӥзы. Пандусъёс чеберъям узыр доры нуиз, корт капка но, йыг-йыг. Мон чутрак сикх шоры учкыны, шуод-а мар-а-со телефон пыр, выросъёссы но бадӟым капкаос лэсьтэмын, собере усьылэ. Сое кылыны но пырыкуз, капка сьӧрын тарсгетыны мон кадь.
  
  
  Соос пӧлысь rolls припарковываться подъездной дорожкаос вылын-Land Silver Cloud Royce Rover но лошъясько.
  
  
  Ми возьмаськом егитъёсыз, кышноез, мон но азбар азе пыр ортчыса, mimmo садысь липетъёсты, ӧсъёсты дортӥ пыдын ветлон сюресъёс мукет палаз бадӟым бассейнэ пыре, mimmo особняк.
  
  
  Улонни коркаос дорын флигель чоень бадӟым вал. Ӧс дорын пумитаз монэ со.
  
  
  — Мон шедьтӥ тонэ, — шуиз со пальпотыса. — Мон туж оскисько, тон тае лэсьтыны быгатӥсько шуыса.
  
  
  Соос монэ возьмало, берытске но чебер сари вал со. Пельпумъёсыд но киосыд улысь небыт, ненег лыз блузка адӟисько вал, нош ватыны бадӟым люкетэз ih шарф, паллянысен буре но киосыныз соослэн пельпум свисать шуккем улсын. Та буртчин кышетэз сю сяськаос, котыръяса пужыос, та, нош кыӵе-фигуркаосмес mde, китӥз кутыса буртчин. Сари выж вылын-тӥ тураз. «... Чебер кышномурт но, сари но».
  
  
  Ачиз но со учкиз мон шоры пальпотӥсь синъёсын тӧри.
  
  
  — Нош тон, сэрен, дуно но умой дӥсяськись, пистолет адӟы но тон дорысь-паллян ки улаз. Американскойзэ быдэсъясь тӥрлык нуллыны фейерверк вань меда?
  
  
  Серектэ соиз, паймемзэс ватыны, ас понна. Эскеронъёс шараязы вильгельмина, тросэзлэн синъёссы уг быгаты, малы ке шуоно мон сое, курткаям выйиз. Та хоук сётэ мыным куртка но, со умой вандылиз но уг луы-а озьы, кызьы мон.
  
  
  «Мурт шаерын ноку но уд тоды, мар возьма».
  
  
  Чони ӧз выжыяське. Берпуметӥзэ соос киын куаӵак комната. — Тон мар малпаса монэн сярысь комнатаез?
  
  
  Та комнатаоссэс таламын вал. Модем помесь поп но уродэз-ӵош сьӧд кысъем арте юмор. Но со озьы уг шуиськы, со нахмуриваться.
  
  
  «Туж секыт ӧй вал, мон доры тӥ ӟеч оборудовать карыны луыны кулэ».
  
  
  "Малы?'
  
  
  «Куаразэс мукет впечатление вылэ потӥзы кышномуртъёс кадь».
  
  
  — Малы со тыныд кулэ впечатление вылэ потозы-а?
  
  
  «Ваньмызлы тодмо, кызьы американской котькудӥз пиосмурт-а, кышномурт пужит тугаськем туртто».
  
  
  Соин шонтӥ кин ке, кинлы ке со уг адӟы, мынам-складной пияла ӧс доры потӥз но, со балконын усьтӥськиз ческыт. Отын будэ сяська, пичи писпуос но куакъёс. Солэн нырысетӥ этажаз пыро ке но, табере кыкетӥ этажзэ-ын ми вал, шур вылын, тусбуйзэс. Сое кыл улэ ӵуж пичи тылскем тыл адӟиз.
  
  
  — Похороны, — валэктэ Чоень. — Быжыз кремация гангъёслы та инты вылэ, шур Хугли.
  
  
  Мыным тунсыко вал, али ке чоений заданиез быдэстыса, сое тодэ шат, кин со вылэ делле ик, мар но со тодэмез ке, со вылэ урдскиз, магазин уйёс сярысь. Со номыр уг шуы. «Шур чылкытатон-сузян понна мугор семьязы доры нуэ», — шуиз со. «Йыркобы соку пи пыргытод».
  
  
  — Йыркобызэ сузмытӥз? — юай мон недоверчиво. — Шӧйлэсь?
  
  
  «Estestvenno понна; - озь соин мозмытэмъёсты пырак лул, мугорме сутэ кадь луо».
  
  
  — Нош пень?
  
  
  — Корка ачимлыксэ, ваньзэсты шуре куялэ, кастаослы, со выриз ачиз понна кремация выре. Собере пужнонлы укшазы шараян но со пень вылын зарни зундэс. Озьы соосты радъясьёс доры ас улон амалъёс».
  
  
  Собере солэсь медозэ кутӥз но берытске херес стакан, поднос-а ми доры лыкто. Ньылон шараяны но сое лэсьто-а, мар со вылӥ херев.
  
  
  Медо ялӥзы но ӝоггес вуоз-а, мар-eda сётӥзы. Солэн индийской фантастической сиён возьма, рис но карри трос, но, кызьы шуо Чоень, мон ас вылам басьтӥ, кызьы гуртын улӥсьёс. Куанер Eda ӧжыт вал, озьы ке но дуско вылын зарни, азвесь, дуно приборъёсты кайма шорон котыртӥллям, котыр валъёс формаез.
  
  
  'Кабачок,", — шуиз со, куке со аттракциона-бакча вож.
  
  
  «Но чапати», — ватсаз со, чусак со ӵошкыт мильым битушка вилкаен формаез. Сӥль юдэсъёсты кӧня ке рис яснык веттэтэз но кеч ӵош улыны, азьланьын но со я та eda вал, кудзэ со сыӵе юртын возьмато, кызьы сл.
  
  
  Чоень валэктӥз: «мон тодам вайылӥсько та огшоры eda гуртын улӥсь, пе, мыным номыр но уг поты. Узырлыктэк, мынам атае... — гуньдэм но Со син ӝутэмын. "Тон-а со вала-а?" со юаз.
  
  
  Со шонтэ. Куанер, куанер, кулон, со нуналлы быдэ ульчаетӥ калге Калькутта, пусйиз со кылэз. Со, малпасько, мар та малпаськись, чебер кышномурт вал, асьме палан.
  
  
  Гостиная собере ми мынӥмы сиськыны, со ачиз но стереозвук вбирать-ын. Восточной луиз музыкая, мон уг ке но малпалля, мар сое витиз, барабан омыро куарашудон монэ дунъя шуыса, но тэркые вазёнъёс шарманка.
  
  
  «Мон тонэ насчет тунсыкозэ тодӥм», — шуиз со, мон сыло, ваче пумит монэ, востэм вожвылтыса кизэ гадь вылам. «Мыным тунсыко пиосмурт, кудъёсыз ваньзы мынозы шуыса, кышномурт пумитаз, солы со ноку но уг адӟы, пиосмурт, кудъёсыз ожмаськон тӥрлыксэ нуллӥсь озьы ик».
  
  
  — Тӥ асьтэос но чылкак дун-уг, — шуи мон. «Лук-лак гинэ сыӵе чебер кышномурт трос проигнорировать тунсыкъяськытэ ih попытка».
  
  
  Вань комната серекъяны но, баре мон со доры встраивать mimmo пыр ортчиз.
  
  
  — Тӥ куке но кин ке ыбиз ке, мистер Мэтсон? — тып юаз со.
  
  
  Ee соос понна киям куто, аслыд но азьлань шырак доры кожиз. «Чебер гинэ кышномурт, укыр трос, - шуэ со».
  
  
  Со дась вал бере, со, мыкырски, соосты чупай. Но соос ми доры аслэсьтыз ымнырзэ, киоссэ, чыртызэ пачкатэ биниськизы. Буй-буй чупан кутскиз, собере кужмояса, ымдурыным мон уг вӧлме, дыр, но мон сое ымам эн кыл пыртыса. Со каллен шокаса, собере кизэ лэзе ми дорысь кошкиз но.
  
  
  — Малпасько, дырез вераны, — шуиз со. "Ма гинэ мон пумисько, тон но, тон но, мон уг тодӥськы..."
  
  
  Со небыт чыртыысьтыз улӥ ымдурдэ инты-тӥ гылӟыса, мытонлы но сое небытак вазиз.
  
  
  Мынам кӧлан интыям мина луоз со кӧня ке ортчыса, ӧс ворсаське вал, мар гинэ со нош ик чупай но ee. Койка вылын кыллисько мон. Каллен серектыло Чоэни, сари но кузь шарф гурт чебер. — Пыласькыны мыном-а, — ӵектӥз со.
  
  
  "Тон умой-умой-а?'
  
  
  "Мед, шол. Алигес усьтэмын.' Солэн кыл йылысьтыз нюлы ымдуръёстэ. — Нош табере тыныд кулэ, шуо, тӥ дорын ӧвӧл шуыса, асьмелы ӵош плавки.
  
  
  «Кулэ ӧвӧл со мыным».
  
  
  Эй блузка но шараяны юрттоз-а пазьланы со лыз, мар со вылын ӧвӧл лифчик. Солэн гадь нордӥ, но трос кисьмазы, но сьӧд бирдыос юн быдэсъяськом. Со мыным нош ик чупаськом, со-лэсь но ымдураз лякиськиз. Мон со пазьланы дэрем, кык минут ортчыса мон но гольык луиз.
  
  
  Со понна басьтӥськи мон доры каллен уллань бассейнэ лёгетъёс корка но, ваньзэ киын пыр ортчиз. Лампаосын палаз мургес луиз. Шезлонг кык корка пуктыны, векчи пал тубат вылын.
  
  
  Со доры зыл-зыл ву зымиз подбегать шаерамы но. Со куспын пыр зымиз. Со куриз ee ву улын, со доры подплывать, ымдурад чупасько, юн ӟыгыртӥз. Мон эшшо но ӟыгыръяськисько, ока.
  
  
  Мар муген уз луы,-шуэ со. Ми доры подплывать лёгетъёс, ымдур-тӥ ортчыса, соос доры бам со, чырты, гадь но пельпум тордоз. Солэн ак бере, мон ымме ноны бирды котыраз лэчыт кыниське. Со ачиз лапег но ӵошкыт гылӟыса берен мон доры кӧт гогы-ын притягивать ымнырын вуэ.
  
  
  Но дыр ортчыса мон нош ик выл лёгет улэ, мугорын но мон гадь ee маялтӥськод, вешаськод но гылӟыса мускытсэ собере мон улонэз улӥ, со кема уг застонать майбыр.
  
  
  Ee пуктыны меӵ-меӵ, соин, киям вуэ омыртыса, кисьтӥз учкытэк вольыт но солэн гадь вылэ, котыр но бызьыса пик соос пӧлын кадь ӝутскиз. Мон сое донгыса берен вуэ, собере берытскиз но мон поманить, полуплавать, пыдъёсыз паськыт пуктэмын. Чакламъя, со азьлань гылӟыса, ӝужыт пыжем холмик ee киын-тӥ ортчыса, ӵошкыт бирды маялляса, со кема уг султыса, ӝужыт, юн но вопросительно ӝутэмын. Со мыкырскиз но, гадьзэс азьлань гылӟе одӥг ымысь мукетыз доры, со уз ӝушты, сое мон доры каллен нуйтӥське дыр но ӧз кылӥськы.
  
  
  Сое вылтӥз гылӟыса со & nb, амфибия кадь, ас дораз лач-лач ee дыгиське, собере со зэмзэ но туж зол донгиз, со вылын флагмес поттыны быдэсъян куараос но вӧсь юазы. Ми зымим, ӟыгыръяськыны, ву улэ. Кӧня ке минут ортчыса мон нош ик ву пыр потэмын. Соиз но пыдзэ ӝутыса, со мыным тыбыре биниськизы. Мон коӵылӥсь небыт, ненег движениысь кыӵе ке фундаментальной ритм, ударной ысты мыным тулкымъёс мугортӥ.
  
  
  Со кылӥз, кызьы солэн кеське ке, мон нош ик выйи кутскиз. Мон та рад берыкъяськыса, но со уг люкеты.
  
  
  Со шӧдӥз, кызьы со кизэ мычиз, ассэ вылӥе ӝутэм понна. Мон вылэ потӥз ке, кема но каллен чоень потӥз ӝуштыса, малы ке вашкала мозмытон шокчон тырмонэзлы но мактал.
  
  
  Ми доры каллен тубат берлань поплыть, ог-огмес ӟыгыртыса вань на. Куд-ог дыръя мон кыллисько, кизилиос шоры учкыса, гебыр-гебыр ог-огзылы сипыртыны.
  
  
  Монэ ву вамен поттӥз, кызьы минут ортчиз-а, но сыӵе расслабленный салкыматэ, вунэтӥ мон арес дыръям, ма, ма со луоз Калькутта.
  
  
  Мынам кӧлан интыязы но соос вылын эшшо одӥг этажен корка мукет маялтӥз берлань мыныны, кытысь тыл калькутта миллиард усьтӥськиз тусаз.
  
  
  Со синме йырси утялтэ милемыз.
  
  
  — Уж тон чылкак мукет арбериосыныз ӵош улыса, фейерверк кезьыт, озьы ӧвӧл-а? Тон вуод татчы, городэ туннэ ӵукна. Сша-лэн консулэз тон доры мынӥсько, нош собере мон тодматски малпасько. Малы?'
  
  
  Со номыр ӧз вера.
  
  
  Американскойзэ пертчозы ужбергатӥсьёс, калькутта вуылыкумы, автомобиль личной американскойзэ-лэн консулэз доры кариськыны ӧй вал. Та машина соослы сю пол адӟыса. Тон хема луыны кулэ-со аспӧртэмлыко. Нош Calcutta-тӥ Пэтси News — милям эшъёсмы. Туннэ мон солы жингыртӥ ке, нокызьы но уг, шуисько, кин мазэ-созэ юаз мон. Чоень каллен серектыло. «Жингырты мыным ватсаны луоз сетэ, возьматэ солэсь доход дыр». Мон со ныраз чупай. «Мон шумпотӥсько, мар вите».
  
  
  Нырысь паника милям ышиз-быриз. Ваньзэ сое тододы та службаысь секретной оборудов индийской быгатод, ачид но нош таяз ышанӥсько быгатэ. Со кышномурт яркыт луоз. Мар шуэм со, огшоры потыны быгато эскерон котыр.
  
  
  Ымдуръёссэ чупам соин соосыз исано. «Самой сложной малы кышномурт зуркатӥз юан котьку чебер-а?»
  
  
  — Тон одӥг мон понна вал на. Мынам татчы кылеме потӥз, дыр калькутта-а луоз?
  
  
  Вань на-а мон кык гольык луиз. Со, абдрамон солэн мугорыз шоры учкыса, гадь тыр чупаз но шуиз: «вань ке тон отельысь потӥ, со дыр, Чоень».
  
  
  — Чебер-а, — шуиз со, аслэсьтыз гадьзэ куалекъясь ымдуръёсыз доры нош ик шымыртӥз.
  
  
  Со бере 2 часын уйин вуэ, гостиницаын ожмаськись солдатлэсь пырон дорын сылӥз. Солы луыса кобураяз пистолет, нош пельпум вылэ винтовка. Со mimmo ортчиз ке, со солы сӥ-дан сётоз.
  
  
  Ӵуказеяз ӵукна, укмыс часэ ик султӥзы, малы ке шуоно йыгасько ӧсъёсаз. Посылка вуиз курьерын. Та курон настоятельный консульство жингыртӥсь луиз. Дӥсяськыны, но сое куто радиоын пыртэмын сӥньыс транзисторный кварталзэ калькутта приёмникъёс бызиз.
  
  
  «шуид но...консулэз, малы тросэз юртъёс изъян лэсьтэмын. Кылем уй керттэмме сша-кык юрт ыбылэ на вал: центр но библиотекаын ужан express калькутта офисэз american ивортодэто сша».
  
  
  Ваньмыз радъяськем бере, со уе аламазэ ситуация. Мугез одӥг гинэ ӧй вал трос ӟуч Калькутта-ын. Американецъёс но пумен шедьтӥм ини. «Сша-лэн консулэз комментировать карыса ӧвӧл ни, — азинтэ кыдёке кошкысал, — пумит уж лэсьтӥськод, та пумысен полицие но нуллӥз, советской союзысь ваньбур герӟаськем инцидент недавний берпуметӥ пуштон ӧвӧл. Пусъе иворъёс...
  
  
  Кысэ радиодэс, соиз, ӝогак дӥсяськы но консульствое жингыртӥз. Слокума жингыртӥ солы, кызьы возьматӥ но, со монэ ӵош кунокуа но али шара вераськыны. Дас минут ортчыса, со кабинетаз ачимлыксэ луэ.
  
  
  Со укноысь адӟиз, кызьы пичи гинэ сэрегаз бомба вӧсь карыны бадӟым юртэн. Ужан палэнтӥськон сӧриськем басьтэмын вал ини, нош полицейскойёс инмогӟет копаськыны.
  
  
  Слокам йӧты шуыса, соку вырӟысалзы, асьсэлы но ачимлыкен юн оскисько. Ачимлык-р куалекъясь киын, со бере ӝуатэм сигаретэз туртто. Пукон, толон таӵе ӝикыт, бумага тырме вал, табере, пепельницаос эмуос но кельыштымонзэ утчасько.
  
  
  "Тон кылӥськод-а?"' — напряженно юаз со. Ачимлык пазьланы воротникъёссы тӧдьыесь дэремъёссы вал, но со ӧз мычиськиз. Мон вал шӧдонзы, мар соос али восприимчивый доры трос сыӵе адямиос, кызьы со, куке мон нырысьсэ пумиськи.
  
  
  — Куинь пуштон сярысь?
  
  
  «Сизьым вань вал, со пӧлын мон кык машинаос пуштӥзы. Россиысь консулэз телефон пыр-а мар-а вераз со гинэ, кинлэн ачиз сярысь верамез невиновность. Ми дорын ыстыны куре Нью-американской войскоос разрешение курыны объектэз утён понна сюлмаськемзэ консульство дели индийской но мукет».
  
  
  Мон со сьӧры мыныны султӥзы но, выросъёсыз слокум ӧтизы. Милям ульчаямы но поттылысал, сыӵе шудонъёс «мерседес», мон соослэсь пунэмаськылӥмы.
  
  
  «Мон тыныд мед возьматом шуыса,-ма, мар тӥледлы тунсыко-а шедёз», — шуиз со. «Мон уг юнма, зэмос мугъёссэ тодыса-а, мар-а тон татын луыку-жаль, но мон валай, мар кариськод тон мыным юрттэт кулэ, деликатнойзэ но та юан максимальный юрттэт».
  
  
  Со бадӟым из юртын, машинаосын дугдылытэк полквартала. Сюрлоен но молотэн горд флагъёс тӧлало юртлэн йылаз. Юртлэн куинь дасо пала возьмаськыса сылӥсь солдат кык индийской тӥрлык. Пыронлэн кык мешокъёсын утиськылӥз баррикадаос котырын луо. Та фильмын вал военной декорациос кельше.
  
  
  «Сокол, татын росси консулэз, вералэ, мар лэсьтыны соос дасесь ӝегатскыса ке выль юрт ачимлыксэ бомбить луэ вал. Толон вал со. Табере сое чигиськиз, вылаз урдэм, ми доры, нокыӵе кусыпъёссы ӧй вал шуыса».
  
  
  — Озьыен, эскалация кутскиз, — шуи мон.
  
  
  «Вань та ситуация азинскыны лымы люк кадь, со адӟе, та-алжир. Туп питыраны кутскиз, со но озьы луоз таӵе бадӟым но ӝог лобыку, ачимлыксэ нокин дугдытыны уз быгаты. Эшъёсы укыр трос пӧртэм мукет палаз ожмаськиз. Та йыразы уг ке, аслаз бекчеяз дары вылэм. Та бекче пуштӥсько ке но, индийской правительстволэн сэрпалтӥз луыны быгатэ. Калькутта туж ӝог пӧрмыны быгатоз городын, отын бугыръяськись сюрс бызьылонъя бомба, яке факел ӝуа, мукетъёсты но жугиськыкузы ог-огзэс медаз адӟе, кин фитильёс нырысетӥ кенжытэ. Мыным соку меӵак посередине вылэм.
  
  
  Со баррикадаос но котыр луо мешок шоры учкыса ик валай-а, мар-со соослэн правозы. Кунокуа-а со вал, кытын ке мукет интыосысь.
  
  
  — Тон часовой пуктэмын котырысь консульство планировать карыны, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Слокум шонтӥ. — Витьтон адямиос мыным ӵош ожмаськон тӥрлык басьтыны. Ми ih кутылэ, солдатэ басьтозы индийской ӧвӧл дыр».
  
  
  "Умой-а. Кытын осколок шедиз, собере полициез пуштон люканы?
  
  
  — Солэсь Радж Амартия полициын. Генерал лыктэ но визь-кенеш комитетсылэн ёзчиез горд калькуттский командующиез озьы-а со, вуз-ын югдурез али соин командовать Шундыпуксён Бенгалия условиос. Со усто адями. Адресме но сётэ, гожъялэ мыным ачимлыксэ Слокум.
  
  
  — Нош мар насчет арбериос, кудзэ курыса со сярысь?
  
  
  «Мон косӥз стойкаос ih поныса», — шуиз со. Асьмелы пырпотоно но, со берен россилэн консульствояз кабинетъёс mimmo каллен ӧръяським. Со тротуар вылын дугдӥз, со понна руль проскальзывать но, со потӥз.
  
  
  Перезванивать курыса эмуос но сое витё, солы дырысен гожтэмын телеграммаын приоритетъёсы вылӥынгес, но со понна мон вашингтон ыстыны куре.
  
  
  Двигательёсызлы вайыса, соос нош ик но, нош кизэ пельпум вылам понӥз но соин адӟиськыны мыным задумчиво.
  
  
  — Люкаськон интыосын сылэ, со тыныд кенешсылэн комитетэз нимысьтыз горд калькуттский быгатэ... тунсыкъяськытӥзы. Соколоваен ӵош монэ ӧтизы. Комитетазы пырись, дас, дас вить деловой, военной удысъя но культурной. Та проблемаез решать карыны турттон, люкетъёссэ висъяны, та городын».
  
  
  «Вузкарон палаталэн кенешоназ тыдӟыны», — мыным пумит кылзэ вераны. «Я мон та специальностез».
  
  
  — Полковник-а та школын Чанг Ву. Захватывающий пияш. Дорад таза луыса соос но тунсыкъяськыны кутско судоходстволы, нош кезьыт но трос мукет предприятиын витьтон. Со вӧзын сылэ Кайша Чан бере, генералиссимус вуж коммунистэз материковый китай ожмаськиз. Со кошке индие, собере со, кызьы Чан шуккетэз чидано луиз. Табере сое миллионер, со туж узыр, лачмыт лудкеч, со ыштэ марзэ луизы ке, улӟоз калькутта. Сое вералом мон, кызьы мон пукисько ӟуч но выж тупаса улон понна».
  
  
  — Мон кадь но мерскиськоды?
  
  
  Нахмуриваться со, малпай ас ревматизмен.
  
  
  — Тӥ ужбергатӥсь луыны кулэ, боеприпасъёсты-тӥ экспертъёс. Бен, али асьмеос валаны талантэд вань ке, тон городын. Та шонере потон, кудзэ со сётэ, полициын, сое верад ке, мар тӥледлы кулэ бомба чалеп эскерыны. Мукетъёссэ витиськом... — заминаться соос, монэ адӟо ке, утчалэ мар со шонер ревматизмен. «Я, мон малпай, мар луоз, бордазы мукетъёссэ югдурез вӧзысь коммунист элемент пумиськонэ юри риска. Консульствоын бомбаос й, пумен...... ну, оло, солэн кинэ ке витемез... мон, кылсярысь. Таиз тӥрлык укша шуи вал но... тон дорын кадь... опыт.
  
  
  Лул мыня со. Шӧмаськод со луиз, огез соос шталь но дуно.
  
  
  — Одно ик, — шуи мон. 'Соос лыкто.'
  
  
  «Корка Дунне», — шуиз со. «Ресторан парк китайын-ӵушоз».
  
  
  Соин ӵош капчи шокчыны но дырзы нимаське. Со шултэ, капка пыр ортчыса, ми но со шоры захотеться наорать, со шонер-а верало шуыса. Соин-а, мар-а мон соос вӧзын луоно, со понна нокыӵе юрттэт уг возьмато.
  
  
  Калькутта нокин но ӧй вал, кышказ, дыр котькуд сэрегаз бомба пуштӥз город.
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Напряжение городын будэм, сое шӧдэм, куке адресъёсын-тӥ мынӥз, ульчаын Олд-Корт-Хаус. Ульча тыр калык. Улыно-вылыно бадӟым, кужмо гинэ тырмыт автобус адӟиськиз, шур борозда лэсьтыса калыкез понна, соин ик солэн одӥг искреннее мыныны автобус вань, сюрес мед со ачиз азе сайкыт. Берпум кварталаз нылпиос тодыны но машинадэ тротуар вылын кӧня ми вӧзысь бызьылэ, американецъёслы, замечаниоссэ серекъя зӧк индуистский диалект лэзиз но, соос монэ уг валало. Воргорон ымнырысьтыз довольствоваться любопытство чырс но мон шоры учко, будто иностранецъёс синазькыль карон сярысь вераса, сомында городын эриктэман учинять ih. Полицейскойёс сое йылозяз управление бере, соин, паймисько вал, адӟиськод, мар луэ со юртэн, кытын сое лили кыльы уй шутэтскон мерттӥзы. Со тодмо вал, нош мон кадьёсыз-йырам но уг лыкты ке, мар со луыны быгатэ полицейскойёс атаез, ӵыжы-выжыосыз. Агент сыӵе, кызьы Рэнди тупаса улон, котырам герӟеттылэн нимлыко луыны кулэ вал, но пайдаё мед луоз АЙ.
  
  
  Юртлэн азьпалыз нимлыко луисьтэм юн, паськыт котьку ӵош пасьёс но тубатъёс колонна, кытын возьматэмын кураськись раздаточный материал. Бергес чиновниклэн люкетэз интыяськемын улон коркае. Со панцирьёс из тротуар кузя паськыт ке, мон доры лыктӥзы кык утиськон службаын ужасьёс. Мон либыт юаз, мар со малпа. Со ке шуиськомы, мар вераны турттэ мистер Радж, мон ӧс ур пыр лэзёно. Соос куспын ортчытӥське бадӟым кабинетысьтыз ӝӧк вадьсады секретарша андан пумиським но, лампочкаосты но гольык документъёс возён шкафъёс, комнаталэн вӧлдэт-ын свисать центръёс.
  
  
  Радж Амартия внушительный пиосмурт луэм, фут вить-лэсь трос мугоро, паськыт но юн сложенный-а, мар-луэмез понна индиец необычно. Со костюмъёсын дӥсяськыса вал, шундыпуксён, суйпосаз поскес, кык но солэсь пасьталазэ кык дюймын ыргонлэсь лэсьтэмын вал. — Нош, мистер Мэтсон, — кутскиз со. «Жингыртӥд... консульство шуоно тон, мар тон лыктӥд».
  
  
  Пукон вылэ мон аслэсьтым ваче пумит выросъёс возьмато, со кизэ мычиз но креслоос.
  
  
  «Мон татын, чаг но фейерверкъёсты басьтӥсь быгатэ, — кутски мон, — нош мыным тае чакланы курыса слокум терактын мистер понна, малы ке шуоно пуштӥсь — мыным ӧнере».
  
  
  Ымныраз пальпотон кыдо полицейскойёс векчи-индиец, сое но вала, мон уг оскы солы мар сярысь мон ас веросъёсаз секунд выллем, нош, дыр, мон вылэ урдскем бере, та мугъёсын ӧз люкаськылы.
  
  
  «Валамон, адямилэн аслаз потэ мар американецъёс та уж доры кыске. Тон кытчы карысь вань-а мыным юрттэт».
  
  
  «Котькуд ар бомба чалеп Ble?»
  
  
  «Веран», — шуиз со, шкаф доры берытскиз, кытын распаковывать банка сыномы. «Быдэс та бомба, соин вырыны уг пуштӥ, ӝуай ке нах фитильёслэсь». Та ик луиз-а со, ӧжыт-а, мар-бомба, хоук соос монэ возьмало, соос поттон понна, банклы шуыса, кык палаз шуккозы пась вал, кузь гозы юдэсъёсты огазе герӟасьёслэн.
  
  
  «Чиньы пытьыосты сярысь вунэтоно-а, мистер Мэтсон, — шуиз со. «Ми дорын кӧня экземпляр вал, нош асьмелэн чиньы пытьыосмы калькутта тямыс миллион адямиос туж ӧжыт бере, мыным ужын».
  
  
  — Го ма та?
  
  
  — Мон тазэ уг тодӥськы. Оло, та тӥрлык нуэмзы понна. Индия мон лап-лап яратоно арбериын. Кышномуртлэн йыр вылаз нуэ кувшинъёс, мушко, изъёсын но. Пиез но нылыз пичи гозы думизы предмет доры, мед нуозы ih, кылсярысь, яке бутылкаен доры книгаос. Соку та гозы вылын со штуказы ӟечыратъяй быгатӥськод, сое дугдытыны, со дырысь шудэ-а мыныны». Бомбаос милям но гозы радж понна ӝутэмын возьма, яратэ кадь сое ӟечыратъяй. «Зэм но милям возьматыны уг быгаты, кин ке штука та шонаса, шудон кадь».
  
  
  — Улытозяды кыӵе ке пытьы?
  
  
  Радж укно доры лыктӥз. «Мон озьы уг эффективной, тӥ огазе полициын штатын кадь. Асьме дорын но, тямыс миллион подозреваемый. Вераськыны, адямиос вискысь луэмед понна басьты дас калькутта рупия, нош бандаез — витьтон рупия понна.
  
  
  — Мар тон-а шедиз-ке та, ӵукна вылэ урдскозы, собере консульство?
  
  
  Коридорын милям лабораториямы но, со йырыныз шонаны, жадем полицейскойёс нуиз. Вылӥ час ӵоже со возьматъяз милемлы процедура, атакае мынымтэ дыръяз со рос-прос, котькуд дышетон.
  
  
  Экскурсия йылпумъяськиз ке Но, со, номыр уг ни тодо, кезьыт азьло. Вань бомбаос примитивный луэ, киын лэсьтэмын. Трос-а уг-а, кезьыт-а банкаез тырмытыны калийный селитра.
  
  
  Радж беспомощно пельпум кырмизы. — Го кӧня ке люкетъёслы, ваньзэ тае мон тыршо... банклы шуыса, террористъёс асьсэос кельтэмын. Та туж шуген. Шӧдске, вань... нокытысь сое кылдӥз, адске, неслышимый — пуштон дырзэ ӧз поты». Соос ӵектӥзы курсын монэ возе, юрт котырез чеберъясьёс но озьы мыным потӥз, мон-йырзэ шоназ. Со нокытчы уг вуиськы.
  
  
  Собере адӟи, сое лили. Полицейскойёс участокъёсын понна со вал одӥгез юртъёслэн азбар котыръёссы.
  
  
  Со, бералтӥсько, уг турттӥм, со милемыз адӟиз, нош со мон доры бызиз но, монэ ӧтизы. Нырысь со монэ матаз лыктыса, кезьыт, пуныосыз адӟыса, соосты со нуыку, немец овчаркаос чебер, туж кужмо пӧйшуръёс.
  
  
  — Та тон понна, мистер Мэтсон, — шуиз со, пуны-а дугдӥз. Со мон учкисько вож синъёсаз, со пиштэ, ваньзэ гуньдытиз эшшо атаез сое кулонлэсь. Зӥбе соосыз сыӵе адӟиськы-а, мар-а, со мынам уг вала-бери: «Та Принц», — шуиз со. «Мыным со атаелэсь... ачимлыксэ кунокуа тренировать каре, со тыныд мед луоз».
  
  
  Вӧзазы пукисьёслы со пӧйшуръёсты каньылэн но, со тодэ вайытӥз, кызьы милям шуо Хоук. Пуны рэнди пуштӥсь арбериез дасяны тупалоз зынъяське.
  
  
  «Ми дорын со луиз карысь», — шуиз со. — Туннэ ӵукна со ачимлыксэ басьтӥз. Та чебер пудо-живот. Со быгатэ ...'
  
  
  Тани киосыз сое пельпум вылад инъяны, со шоры но шып полуслово. — Умой, — шуи мон. — Мон сое басьто.
  
  
  Паймем лэся, соос нош ик но, мон понна со эскерыны учкемын ке, со, укное учкыса радж амартия-лэн офисаз.
  
  
  — О бен, агай Радж. Со мынам туж ӟеч вал. Со мадрас туннэ но кошкиз. Мон бызем сузэре отын улэ, соос ӵош улыны. Радъямын вал со.'
  
  
  Со застонать внутренне. Мон ке дораз куке-соку та выллем ужъёс вал-а, со ини ачимлыксэ ке ышиз.
  
  
  — Агай толло нуналысен тон тодӥськод-а? — Сое но тодо-а, кин-а со? Со прошептать «ӧвӧл» шуэ, ма шуод эмуос гинэ-а, мар-мон мукет, мон лыктытозь, со мед возьматоз ас люкон атаез кулэмысь. Собере но мон со калэ пуныез вылын кутыны дышетон.
  
  
  — Басьтэм сьӧраз ачимлыксэ, — шуиз со. — Тазьы мон атаелэсь отельын. Сое берен корка доры бызьыса кошко, мон одӥг подъездной дорожкаос вылын кельтӥзы, ульчае нуиз. Адӟе сое, мае мон вань на Амартия Радж понна чакламын, нош карисько шуыса, уг шӧдӥськы со.
  
  
  Ӝоген со доры лыкто но, машинае пуксьыса, нах оскалтэ, кезьыт нырысь малай-вандыр мугоро, машина котыре люкаськылӥзы, мон нош ик американецъёс тодо. Сое-тае мед лэсьтоз, пуны ке ӧз куштӥськы. Бергес соосты ӧссэ усьтӥз ке, «Мерседес», но мон со киоссэ берлань е отпрыгивать ишка котырзэ. Берытсконо залаять соин но, дыр, йырвизез сурало. Эн кышка, кыӵе ке лыктэ малай, пудо-живот вылын боды но кесяське монэ иса. Пуны пиньёссэ галяса, из вылын нокызьы но ӧз шедьы отреагировать нах.
  
  
  Эй, машинаяз пуксьыса сое косэ, нош монэ со проигнорировать. Со зынъяськиз но йырын уллань лэзиське, собере, ульча паласен группа тэтчысал малай, тонэн мыным котыртӥзы.
  
  
  Шӧдтэк шорысь солэн ӝотырес пельпум вылазы тэтчо, мугорыз пичи пиос но шуккыны лёгетлы вылынгес. Киме ӝутӥ но кеськозы пиос, пиньёссэ галяса мед карозы. Азьвыл котыраз яра вир пазьгиськоз, кӧр пӧйшуръёс доры вуиз но со кезьыт аре ачимлыксэ чиньыосы тэтчо.
  
  
  Атакае ӝоген йылпумъяськозы озьы ик, кызьы кутскиз. Сӧсырмемъёсты пыд вылазы пияш тэтчиз но бызьыса кошкиз. Но кыльытэк собере, огназ кыле, со машина дорын-ысь принцез но. Мон пальпотӥ но со вилять быж, комплимент кадь витё. Со ачимлык-тӥ ныръёссэс маялтэ, нош собере пуконлэн берласянь донгытиз «Мерседес». — Бастардъёс, — шуи мон пуксисько руль сьӧры. Но вань кадь, эшшо таос делле, солэн пайдаез луоз.
  
  
  Соку мон солэсь мозмыны уг быгаты бере, сое ас бордаз кутыса возёз ачимлыксэ, кунокуаез дыраз уз вуы. Отын индиец монэ медъяз, соос со сьӧрын мед кутозы. Сервис кӧня ке минут кылиз на ми дорын, соин ик со Чоень жингыртӥз. Со кунокуаын шуод-а мар-а-со толло ӝыт сярысь, но ответ ӧз басьты, соин ик сое со куанэ, кызьы швейцаръёс сяська потэм болезненно эй адӟиське, солэсь зынзэ ганджа, наркотикъёсын, индийской куанер капчиятэмын трос курадӟон...
  
  
  Вуоно ӵоже со быдэс химической заводэз обзванивать получас, сое йылозяз ӧйлась, сое но вералэ, мае аслэсьтыз басьтылӥ вить тонна фейерверк понна калий заинтересованный нитратъёс кутон. Со кык гинэ компаниез шедьтоно, со шуиз, мон дорады лицензия но маин соос юрттыны быгатозы экспортной вал со. Кытчы со понна гожтоно адресэз вуоно эскерон. Мон асме ачим пичи уг быгаты шедьтыны шанс лэзе. Солэн дас одӥгетӥ ӝыныяз, бадӟымесь вуылӥзы «мерседесэн» дорам мыныку но Тупа. Мон трос уг адӟылӥськы калькутта китай, ресторанын но, тыдӟыны, ужез умой мынэ. Слокум нуналэ витиськомы ми дорын. Со вазь вуиз вить мина вылэ.
  
  
  «Мон ӟуч эшъёсыз ӧз вуэ на», — шуиз со, кызьы ке монэн ӵош ӝӧк вылын ортчись адямилэн mimmo ур комнатаын инты. «Татчы вуисько полковник ву кадь, вуоно председатель. Со вера, аслэсьтыз миссизэ миротворческий туж оскизы шуыса».
  
  
  Эшшо ке ӟуч-озь мон кылӥ, кызьы соос пыро. Сюлэмам, мур борддор кузя вӧлмем векчи серекъямзы чузъяськыса, гудырес куараеныз келязы.
  
  
  — Та Александр Соколов, валтӥсь татын ӟуч сямен, — шуиз Слокум. «Основной уже ачимлык — шпионаж». Собере ӧс усьтӥськиз.
  
  
  Соколова но пичи мугоро вал. Со нюламзэ ӵушылыса костюмъёсын дӥсяськыса но зӧк кышетэн двубортный пилеш вал. Солэн синъёсыз вылысь адӟыны секунд проблеск ачимлыксэ люкетъёссэ тодман; собере соос озьы мон шоры учке, мон ноку но ӧй адӟылы кадь. Нош мон сое тодӥсько. Со пумиськылӥз соколоваен ӵош, яке Вольгинт, яке Зеро полковник, кызьы дунъя кык пол но, кык пол-лэсь шпионской вничью шудонъёс йылпумъяськизы. Нош кыксэ соос полысь быдэсты аслэсьтыз миссизэ но, тырмыт потӥз со сӥлы каремын, аслам йырыным но мед утёзы москваын.
  
  
  Дипломатической предложениосты вольыт слокум ас выросъёс лэсьтоно. Ачимлык пальпотон Соколова, эшъёсын адӟиськыса, со ке но тодэ, мар адями та но, сое синазькыль кариз ке, со шонер-а шуыса. Пырись трос адямиослы, тужгес соос пӧлын-н полициын радж, - соин вань присутствующий, лэся гажало.
  
  
  Адями трос возьмаськом вал, нош вуизы собере Ву полковник. Одӥгез соос пӧлысь луы асьсэлэн китаецъёслэн. Та лапег луоз очкиен пиосмурт, быгатоз-а со ассэ кечтакалы туш кежег, ваньзы пуксё ӝӧк доры ӧте ке, выросъёсыз но валтӥсь шелл. Индусъёс шуо со кыл вылын, но, лыдэ басьтоно, кызьы со аре индия улэ, ачимлыксэ индусъёс урод луэ.
  
  
  «Кузё-инмаре, али дыр туж урод. Бизнес понна урод ке, бомба пуштӥз. Ӟуч но урод интыын, урод понна американецъёслы, вань-а урод лэсьтэм».
  
  
  Индусъёс вить мина урод полковник ачим сярысь вералом на, бадӟым азинсконъёс сярысь мадьыкуз, тросэз гражданской ожын но, администратор но, ёркыт кабзэ умоятон напряженность комитетлэн лябӟыса вуэ. Со ӝот-ӝот собере сое, ма вань ih ужъёс юнме луиз, но советской союзысь герӟаськем конфронтация ке ялан та пӧлысь штатэ.
  
  
  Официант со тодметъёсъя лэсьтыны-индиец, чарка эмуос бумага мычиз.
  
  
  Йӧн-йӧн йыбырттэм солы но пальпотӥсь, адямиосын кадь гырнадёр, азинтыны тыршы отын, кытын мукетыз куашка.
  
  
  «Шедьтэ мыным ӟеч решение», — шуиз со. — Со бумага вылын. Пожалуйста, заявление сак лыдӟо».
  
  
  Мон понна вань со чакламъёссэ, мон йырме берыктӥсько ке, мед лыдӟозы заявление, мон сое оскытско. Со куспын вылэ оскиськыса, со решение шедемын шуыса. Ӧйлась сылэ быдӟым держава луоз китаецъёс вискын пичи ке но, удалтылэ аслым-лэсь мозмытскыны быгатӥмы со задание.
  
  
  Собере, юатэк-маратэк, пыд йылаз тэтчиз но гурӟытылэ Соколова. Вань-а мон ӧй вала, нош со вылын основной вераське-ӟуч, нош солэсь пуштроссэ валаны. Йыркур луиз со.
  
  
  «Уг подбрасывать ӟуч бомба, — кесясько соос. Таосыз американецъёс лэсьтыны луэ шуыса, кылдэм ужпумъёсты. Нош али со усьтӥськиз ачимлыксэ оскытыны турттӥзы со, малы со уз лэсьты.
  
  
  Соосыз но ву шоры учко ӵектыкузы, соглаш соку валаськод-а, мар-а малпай Ӧрӟи. Приложение вал та огшоры, котькуд палысьтызы соос вылын возиське соглаш яке мукет город кадь урдыса, вуоно ӝыны ар ӵоже шаерамы асэрико калькутта минимум ih собственность.
  
  
  Американскойзэ трос висёнэз вал но яратоз кӧня ке консулэз калленатыку, чырты сирестэс, нош со вылын слокам гордэктыны адӟыны быгатэ.
  
  
  — Серемес-а, — шуиз со. «Ултӥям та мынам шаере». Бумага кутӥ но со шоро ih висъяны. «Возьыттэм мытӥзы штат талы пумит огазе нуллэ, куке ми мае ке спецоперациос, вылэ урдскозы, котьку юрттыны соглаш яке кыӵе ке городын советской союзын ваньбур Калькутта».
  
  
  Залын огыр-луэмез. Делегатъёс пумит луоз бадӟым ӟуч но, Радж, - солэсь сыӵе чалмыт кабинетысьтыз потӥз, пыд вылаз но тэтчаны юрттэт планъя вераны.
  
  
  «Ваньзэ сое, мае мон лэсьтыны быгатӥсько, та город медаз кышкытлыклэсь урмем дугдоз», — кеськиз со.
  
  
  Одӥг гинэ люкаськонын англи, пыктэм синъёссэ быг-быг банкир, ӝӧкъёс вылэ мыкырскемын кыдёке азьлань, горд писпу, котыр нукыртэм: «тон ӧвӧл Ке бомбаос подбрасывать, шайтан уг юртты планъя ма тон-а та?»
  
  
  Ас Слокум пыр потӥз.
  
  
  — Малы ке шуоно та вераськон заявление, ми бомбаос куямысь дугдозы шуыса, идиот. Та вормон ӧжыт янгышъёс. Та кылъёс Слокум сялӟиз. «Маскара та малпанэз вань. Та комитет мараны эн ма, та кин бомбаос куяз-а? Али та ужзы возьматэмын вал.
  
  
  Дасо куараос ӵош кылӥськизы. Слокума доры лыктоз но султоз соколова. Со вераз кыӵе дырын соос, собере кесяськыны кутскыса соколова. Но кӧня ке минут ортчыса Слокум кеськиз. Нырысь ӟуч кылын, собере англи, собере индуистский но, пумыз, куинь обличительный лэчыт вераськон суро вань, малы соос мон доры ӧз кариськыны вырисько.
  
  
  Полковник ву пуке креслоын, сьӧраз досягаемость словоблудие лекъяське, котырес ымнырыз пичи но ачимлык-ке-кек но паймисько. Со, пумаз султӥз, йыбырттӥз но кыньыртыса комната пыр потӥз. Ачимлык учкыса но ушамаган гуньдытэмын вал.
  
  
  Соколова китае поттыса, собере нош бадӟым ачим шуккем ӝӧк вылэ мыжгано, комнатаын пуксиз дыр уз чал-чал.
  
  
  Кузё-инмар тае ӧз кельыштэм советской союзлэн декларация гожтэ. Мон та ултӥям понна. Мон кыкназэс но солэн таӵе позициез вал, но мар мыным кулэ, ваньбур ыштон понна 20 миллион доллар улонэн герӟаса америка штатъёс. Та дун тырыса гинэ вал кадь, мыным кельшо, таиз шумпоттэ пуксиз вал но мукет ситуация аспектэз эскерыны. Компенсировать Штат герӟаны дась ке изъян, ih бомба лэсьтозы?
  
  
  Со шӧдэ кадь, мыным ӵош асьсэлэсь кресло вӧзын пычкиськыса слокум; собере султӥ но со шоры учкытэк Соколова.
  
  
  «Толон сша-ысь консульстволэн бомба пуштӥз. Кин быгатэ сое но та улонын мон сылӥ, но монэ извинение курыны официальной советской союз».
  
  
  Соколова стакан ву гуньдӥсько, со пилаез. Азьло ачиз вуоз шуыса, мон Слокум тарсгетыны пельпум вылтӥз, мынам но потэ. Слокум ай, али асьмелэн ульчаосы потӥзы, кесяськизы, малы азьлогес кутскиз. Паймоно кадь, но полковник вал ву вылын вожпотон ачимлыксэ нуиз.
  
  
  «Идиот! Ву — акылес ук. Соос кызьы быгато, малпасько, мар маке ыштыны быгатоз сокем азинлыко луо? Дипломатимы ӧвӧл дипломатлы малы сое кельтӥд? Али Ситуация-лэсь тросгес серьёзной, вазен ик кезьыт. Дыр, эсьмаса, телефон пыр гинэ ог-огмес ми вылэ кесяське. '
  
  
  Соос шоры учке но соосты валаса кадь, таяз ужпумъёс быдӟалаез будӥз. Табере мукетыз накричать дипломатъёсты адӟыса мукет. Войналэн кутсконаз та люкетэз укыр историез возьматэмез.
  
  
  Ачимлык сое буйгатыны турттэ, нош соос ӧз кылзӥське". Со мар-ке но мон вамыштӥ прорычать питыртӥз. Одӥг ульчае кыльыны, но соос пӧлысь чиньыен ик мундштук бергатӥсьёс нош ик зарни сигарет. Вот малпа со, векчи фактъёс кушты, милемлы косэмын уло. Мон чылкак уг тодӥськы вал, мае кутскыса, шекъёссэ но, мон но курадӟо, дыр ӝог кошкоз шуыса, ма, кин ке малпа.
  
  
  Со вуёмытэмын, кунокуаез вуиз. Бӧрсямы машинаен мынэ но, вестибюльёс припарковывать со люкаськиськом ни, отын шудӥсь принц мукет палзэ но адӟи ке. Индусъёс, пӧйшуръёс медъяз, соос со сьӧрын чакласа, шуныт солнышко кӧлыны ке но, ньыль пуны но шудӥсько исасько малай, ih вал со яратоно кадь. Мон алӥсько вал, пияш нырысетӥ реакцие. Татын со, валамон, кужмо но шудо вилять пуны быжзэ ма, кучапи кадь.
  
  
  Оскыны шуг луысал, кӧня ке час висъямзы со туж турттӥсь пияш вань шуыса киям берлань нош мукет пудо-живот.
  
  
  Мынам йырам малпан мелькнуть полусформироваться, пудо-живот но со шоры учкиз. Со ортчиз нылпи маскаръяськыны, монэ мед синйылтозы.
  
  
  Со, ӧжытак глупо астэ шӧдӥськод ке, котырад-тӥ потӥз но кобураысь вильгельмина потӥз, кызьы крепление 9-мм патрон. Со музъемез учкыны, дыр бетон адӟыны ӧз тэшкалэ, паськыт тырмыт, пуля мед тэроз. Туй гильзаос сое ишкизы, пуля сое ӧз мозмытски дыр.
  
  
  Дары бетон вылын усе, но со принс пала учкиз.
  
  
  Дугдытозь шудо бадӟым пуны, но одӥг пол галяськыны зынъяз, собере вӧлмыны но бадӟым тэтчан парковкаос подлетать пыр мон доры, нылпи паймонлы кельтэ. Берпуметӥ соос мон вылэ урдскизы прыжокъёссы.
  
  
  Быгатэ-а со кыл сётоз шуыса, ымез ачимлыксэ пасьталаез куинь дюймын вал. Ачимлык пиньёссы чиляло шунды шорын, матысь нуналэ но соос доры зымиз. Ӵапак со азьын вал со. Сое кылыса, мыным секыт но, ӧс сьӧрын ачимлыксэ врезаться кадь мугоры. Ачимлык угрожающий гурӟылӥськы но мургес луэ. Шумпотӥсько солы, мар мынам луэ, кыксы но писпу дюйм.
  
  
  Нош мар со-тодмо луоз шуыса. Принц нош ик ми вылэ урдскоз, кызьы со урдскиз азьын ульчаын коркаосты раджа пияш. Ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатӥсько, таин валче пуныос тупа, но мон юн оске, пияш ми дорын улӥськом шуыса-а, мар-мар ке... огъя-со, мае умой дышетыса вуттӥз, вож пудо - взрывчатка зын.
  
  
  Та укылтэмъёслэн поначалу адӟиське, но сое кӧня ке мукет согласовываться факт, кудӥз дорын мон но, катлыкъёсты формироваться кутскиз. Со тодаз вайыса, пизэ но, мынэсьтым со понна секунд врезаться вуизы, куашкам юртъёс милемыз нырысетӥ нуналаз пуштон кызьы городын. Тодады гозы созэ но, кин ке бомбаос нуллэ, кудиз кабинетын радж мон асме возьматыны.
  
  
  Шека соос, кин мае ке штука та несс, шудон кадь. Нылпиос но луыны быгатэ.
  
  
  Та троп сюбегесь луизы, нош со лыкты, мон мыно. Соин ик, принц кадь вырисьёслы гинэ, со доры мыно но берен машинаяз мынӥзы полицейскойёс участокъёсын, кытын Радж чакламын. Соин быдэс час, - ын-озь пуктэмын «мерседес», пияш адӟыны, оскыны, озьы солэсь вазенгес со нуналэ туж принц вылэ урдскиз. Мыным вожзэ поттӥз, сомында дырзэс быдто, нош мон мукет учреждениос гуры уг шедьы тодӥськом, ёрмыса бертэмам со озьы. Озьы ульчаын трос нылпиос вал, лэся, сю ожгарчиосын.
  
  
  Со гинэ уг сётскы, пияш адӟиз. Со трос мукетъёссэ кельшыто вал — со понна укыр бадӟым но шортыосын нӧдын, — соиз ӧй но тоды, со котырын жоб ачимлыксэ яраоссэ ӧй ке адӟы, йыркерттэтъёсыз.
  
  
  Та тодоз сое нылпи. Со вал-тӥ одӥг чауль — анайтэм-атайтэм нылпиослы, Кыдёкысь Шундыӝужан сое адӟыны луэ котькуд городын, лыо ки ih ялан кыстӥськоз шуыса, кураськыса. Мискинь, сютэм син учкыса ih — визитный ih карточкаос, кураськыса но лушкаськыса кияз янчиксэ тырмы-а тыныд со одӥг но мукет. Улэп кылемъёс - ih молодёжных веб-мораль.
  
  
  Со ке, со черекъя, но со куалектэ. Со куспын уллёен бызё но собере ышо-быро. Ачимлык косӥзы, солы оско, мон соослэсь пегӟемын шуыса, соос азьло сое уйылыны кутскем. Сыӵе со мон понна валтӥсь туссэ урод черлэсь но шаплы валъёс вылын изэз но нылпиос доры нуись лачугаосын кварталзэ ульча, горд сюйлэсь, котыр жуг-жаг канал тырмытэмын. Со ӧз быры, со кӧня дырыз солы быриз уз кварталын ыргонлэсь ӟус полицейскойёс участокъёсын, кытын со сое нырысьсэ адӟе.
  
  
  Татын вань-а солэн вакчи. Вуим, киям но со кӧня ке ар банкнот-ын рупия серектӥз. Соос бызизы но, мыным сое лэзьыны, малпасько, шедёзы та учыр бере со доры-а мар-а умой.
  
  
  Вылтуссыя соос ватэм бере, соос, лавкаын но, ульча вамен мынӥсь. Из юртэз вуж вал, лэся, со дыр пуктӥз, чай юыкуды, учкелэ, англи но нуназе бере, ульчаын корт капка азьын ih изгой кулэ кадь. Пушкын салкым но пеймыт луэ. Со, куртка улаз донгиз но, ӧс ворсаськиз, киы отчы, кытын мон шутэтском Люгер.
  
  
  -Малы со мыным паллян палась вырӟыса, соос но мон кобураяз пистолет куто. Сюлэмшугъяськытэ соиз, номыр но чуз-чуз ӧй вал ке но, милям ӧтеммылы дорын шекъёссэс мед быгатозы шуыса. Быдэсак озьы луыны уг быгаты шуыса, магазинъёс.
  
  
  — Сахиб? — мон пиосмурт куара пеймыт азьын вераны. Югытлы дышем синъёс пеймыт ке, мон, сое, лавочник адӟыны. Со бадӟым вал-а, мар-куара ачимлыксэ кожалод. Ачимлык ужпумъёс мычем вал но, со тӧдь-тӧдь дӥськутэн дӥсяськемын вал. Пельпум вылын адскиз кузь тӧдьы буёлэн суреданы луысал кык векчи венен букваос v. ачимлык-тӥ бамзэ берыктӥз.
  
  
  — Мон утчаны секыт ыргонлэсь лэсьтэм югдытон арбери, — шуиз со эмуос сямен индусски.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Со мон шоры учкеме но ӧз потылы. Киосыныз ӵош вайгетӥськод ачимлыксэ мантия, собере р. — Кошком, — шуиз со сямен индусски. «Ми дорын югдытон ӧвӧл, но мон кошко тон курид».
  
  
  Табере соослэн ӝомал усьыны быгатоз умой адӟиське. Занавескалэсь урдэсъёссэ сямен мон сое тырисьёсты адӟыса. Мон мынӥ отчы. Мон вильгельмина киысьтыз гылӟиз. Катанчи сьӧраз со ӝоген пужейпи. Солэн одӥг гинэ комната висъязы, улон инты сётыны выри кадь уже куто. Отын нокин но ӧй вал. Соин, вылтӥз мукет комнатае ортчо, тодмо луоз кытын из салмак ӧсъёссэ ӝуштэ. Пиосмурт султыны кышказы. Шӧдтэк шорысь со вылэ чебер англи кутскиз. «Ӧвӧл, сахиб, вузкарисьёс сое огшоры!»
  
  
  Со ӝегатӥсь ачимлыксэ бере, соос, тодмо укыр хлопок кылем ыбиз. - Ын панельёс пырыос ӧс лобӟемын, ми син куспын тасырайыны просвистывать но пересьёс но. Котькуд произведениосыз печатласько эстониын вить палаз, асьсэды но котырысьтызы одӥг луыны кулэ.
  
  
  Со ӧсъёссэ кык пол ыбиз, собере эшшо одӥг пол. Чир кесяськемзэс кылыса, со вӧсь луэ, дугдыса ыбоно. Ӧс сое тышкасько ке, со нош ик ыбыны дась вал, но троссэ ыбиз кышкытлык уг вайы. Со недоверчиво уллань учке. Выж вылын кыллись пичи комнатае бер дуннее кисьтӥське.
  
  
  Синъёссэ кыньыртӥз Ee. Обхватить со киос, пыдъёс, кус котыраз пулевой пасе вирзэ дугдытыны турттэ.
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Лили мон шоры учкыса, вӧсь луонъёсын нюръяськыса. Пыр ортчоз мукет пал макесэз потӥ но, син тасырайыны. Шуд доры, лымы-а со уг-а шеде, но туж ӧжыт-а со кадь толэзе ветлыны уг быгаты. Со выж вылын погылляськыса пистолет. Ачимлык ӝегатӥсь но сое учкыны, кызьы со ымдуръёсме куртчылӥсько шуыса, эн бӧрды. Со вакчияк вож мыжгасько. — Мистер Мэтсон — а, - ӧтиз сое. — Мон малпасько, тон Закир. Со малпаське...", синме кыни но со застонать:
  
  
  «... Нош со тыныд ӧз ыбе ачимлыксэ кунокуа».
  
  
  Со вӧсь пачылмытӥз, аслаз вылын яраос но солэн куасалскемын.
  
  
  Комнатаысьтым потӥ но нылъёс кышноез, мышказ любопытство мӧйыез шоры учкыса. Со куспын ышиз-быриз вуиз но дун жидкостьты, сое Лили яра вылаз киськало. Эй сое зӥбод но юрттӥсько шуыса, вир кошконзэ дугдытӥз. Кезьыт азьвыл кутске, песянай, гожмо дэралэсь яра биниз.
  
  
  Юаз со. — Тон-а со яратон?
  
  
  Со ке, йырме шонаса, паймем песянай, лэся.
  
  
  Сое кылыса, магазинэ ӧсме тунгонасько кадь, но валалэ, малы кошкем пересь. Веранэз ӧвӧл, юрттоз басьтӥз.
  
  
  Мон возьматыны уг быгато. Полициын ӵош со вуыны быгатэм, нош мон ӧй вал, дыр ыбылон валэктыны.
  
  
  Со ульчаын нылъёс ки вылын басьтэм но потэ, пиосмурт сёто, кырымен рикша рупия ӧтизы. Бызьыса мон доры со подбегать Мерседес. Собере гостиницаын-ын мынэ со, ас комнаталэн ӧс мышказ пельтэ, огпалтӥз пыр но лили.
  
  
  Солэсь ӧсъёссэ тунгоназы, кровать вылын мар поныса, со нош ик азьвыл но ранение ыбылӥськон учке.
  
  
  Эй, медицинской юрттэт кулэ луоз. Слокум одӥг гинэ луоз, со доры юрттэт курыса вазиськиз, кин быгатэ. Та сярысь сюлмаськоно эмуос лушкем лыктыса, мыным озьы кадь пырыны уг быгато.
  
  
  Эмуос но валэктысал ситуациез жингырты, солы, бамаз чабкиз но лили вордэм кровать доры вуиз. — Сайка, Лили, — шуиз мыным, солы-тӥ бамме веша. «Уйвӧт йылпумъяны».
  
  
  «Вождэс эн вае, мистер Мэтсон, — извиниться кариськыса, соосыз сайкало.
  
  
  'Номыр уродэз. Со гинэ жалясько, малы тон изъян медаз вайы.
  
  
  — Мон малпасько, тон Закир, — шуиз со. «Мон мынӥсько отчы, ачимлыксэ мед шедьтоз».
  
  
  Со, синзэ кыньыса ик, но валало сое, мае мон вань мадеме уг пот, солэн историеныз. Со шӧдӥське-а, мар-сое исаллязы.
  
  
  — Таиз атайлэсь закир ужаса, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Со слабит шонтӥ.
  
  
  — Мон сётӥзы тӥляд атайёсты, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  — Малпасько, мед, — шуиз со. — Со Закир шуо, тон лыктод шуыса. Со шуиз-а, мар тонэ уг ӧтьы, асьмеос Мэтсон делле. Со шуиз-а, мар тон дауртӥд пуштон дугдӥз. Та сярысь со номыр уг тоды ни.
  
  
  — Ачиз тынад атаед но кулон винить закир-ын?
  
  
  "Мед. Озьы соос ужазы. Ачимлык тодо-а соос.'
  
  
  — Мар луиз пияшен? Со куриз. — Кыӵе кусыпъёсты вал таосыд доры Закир?
  
  
  'Пиос? Пияш соос сярысь номыре уг тодӥськы. Пичи но шоро-куспо магазинэ но киям закир ыргонлэсь давление. Отчы со дырын-дырын вуылӥз.
  
  
  — Мар сярысь тон закир тодӥськоды на-а?
  
  
  — Огшоры Шастри Закир ачимлыксэ нимыз.... Нылпиос сое вузаны. Со номыр но уг тоды ни.
  
  
  Со нахмуриваться, эшшо тросгес йырвизьдэ суралозы. — Со нылпиослы вуза-а? Син остекленеть Кисьто, соос но, малпасько, мар со нош ик йырсазьзэ ыштыса, мур шокчоз но вазёз-а со но шыпыт. «Анайтэм-атайтэм нылпиосты, ульчаез. Маин соосты сюдоно, нош собере юртэз медоын публичной ӟечлыкен вузаське яке узыр. Но куддыръя куд-огез соос храмын ыстоно». Со нош ик умме уси, сайкато но вӧсь ӝыныё-асме ӝыныё ньылӥз. Трос ужрадъёсты азьланьтыны но тырмыт милям ӝот-ӝот. Мон тодыны кулэ вал, кытысь шедьтыны Закир. Нош ик со синъёссэ кыньыртӥз учкы мон шоры.
  
  
  Мар шуэм со-хиндилы ке, мон уг валаськы, ма, собере со кылӥз, кызьы солэн нукыртэ адресъёсын но, соос шуо: «Фабрика». Одӥг пол атае ачимлыксэ пумитазы отын милемыз.
  
  
  Солэн синъёсыз ворсамын. «Монэ виыны утчаськоды шастри луыны кулэ, азьвыл Мадрас кошке шуыса. Эн вае ...
  
  
  Берлань откидываться Ee понна, тодо-а соос, мар-а вуоно кӧня ке час ӵоже со номыр но ӧз вазьылы.
  
  
  Адресъёсын ӵошатыса со, кинэ со мыным сётӥз, адрес, гожто солэсь, интыям жингыртэ ке, химической заводъёссы. Мон тодам вайисько. Адресъёсын, кудӥз мыным соосты сётӥз, industry адресъёсын bengal chemical west ӵош тупатоно, котыр тӥ одӥг бадӟым-а фирма производство калий нитратъёс. Эшшо но-марлы со кутскон сайкиськозы шуыса.
  
  
  Малпасько, со ӝог юрттэт сётэмзэс витё, нош передумывать. Оскисько, со луыны кулэ, малы сое больницае нуоно слокум-ын.
  
  
  Химической завод интыяськиз уйпал люкетаз, городын трущоба, парсь но мукет жуг-жагмы пож ульчаос вискын кытын кокосовый кӧм пушкын гуасько. Шонер сюрес инты ӧй вал со. Со пырон капка дорысь но шедьты ӟеч сюрес вылын полквартал пыр фабрика обзор. Со люк кӧльы вылэ ӝутске, корка сое вазьгес басьтӥськоно луиз.
  
  
  Со адӟонтэм кылем кунокуа, таиз пӧлысь но уг луы-шундыпуксён дӥськут мон понна. Куака но, лобӟом пограз, мынам йыр вылам парти, соин, лэся, монэ эскерем кежег понна. Милям чакламмыя, нылпиослы кык, дыр вуж коркаямы, со отчы уг тэры пась пыр, быгатэ эскерыны отысь пырон понна, но мон ӧй адӟы та дыре укыр умой.
  
  
  Мон чик ӧй вала, мар витё, нош куинь пиосмурт вакчияк гожтыны описание пыртыса, фабрикаын, со дырез чакланы. Сьӧдкысъем пияшлэн случайно адӟи со ӧжыт пичигес, фабрика котырысь ласянь виссэс чакласа гидазы ватӥсьёс. Бышкись езъёсын котыртэмын вал забор вылтӥ-вылтӥ удысысь кутасьмы вань, нош пиез ӧжыт уг ни куалекъяло.
  
  
  Вылтӥз учкыса, сое палаз, собере забор дорын кӧня ке лӧпкытъяз-а куакъёс инъетэз-а, ӝог-небӟемез пичи но проскальзывать пыс музъемын. Со вылын машинамы ӝог улэ тэризы кӧня ке площадкаос завод, жуг-жаг но пуныос доры тып-тып, огпалтӥз юрт копаськыны кутскизы.
  
  
  Кӧня ке секунд ортчыса, со пичи капка доры бызьыса берен комнатае улэ. Со mimmo бызьылэ бере, мон сое учкыны но чилекъям ачимлыксэ шунды адӟиз. Малпаз со, сое дугдытыны, уг но малпало лэсьтыны.
  
  
  Соослы луыса, оскисько, банка шуыса, со несс, калий нитратъёс тырмы вал. ... Трос ма та валэкто, кылсярысь, кызьы кылдӥз полициын уг тупа пуштӥсь, террористъёс кутыны. Пуштӥсь арбериосты сокем чурыт радъяськылӥсь активной вузаны, басьтыны шуггес луиз, малы ке со, малы со кулэ, адями но, заводын ужаз, со бак завод пуштӥсь арбериез лушканы но быгатозы жаг понна капчиен пичи ват лыд. Нош кин утчано луэ, малы ке нылпиос, кудъёсыз жуг-жагез бугыръяны? Нокин но уг... калькутта, кытын общепринятый та профессия.
  
  
  Планъя амало луэмез. Одӥг нылпи ке но со котырзэс кутыса, тодмо но соос туж ӧжыт. Шӧдске, пиосмурт ачиз гинэ тодэ, кызьы соосын кусып возён, яке кӧня рупия edu сётъязы. Мынам пушкам фабрика пырыос вуоно вамыш луоз, дырыз ке но ӧз луыны та нокызьы но уг понна.
  
  
  Ми асьмеос но берен городаз шонтэ доры мынӥсь машинае ик. Мон мынӥсько усьтэмын консульствояз.
  
  
  Со тормоз вылэ шуккиз ке, уллёез адӟыса юрт азьын. Отын машина пожарной но полицейской припарковывать вал, нош кузов ӝуаз эшшо одӥгез «Мерседес» ву киська.
  
  
  «Слокум», — малпай мон, машинае доры бызи сцена припарковывать шукырес-бугырес но.
  
  
  Автомобиль ульчаын сылӥсь эшшо ньыль лысьӧм вылын ӝуа тыл. Салон ӝуатӥллям, капотсэ ишкалтыса, кирга пукон, люк кадь кысонтэм. Судить карод, бер вал кыӵес нунал ишкалтэм кадь ӵош, тупаса улыны, кин мае-сое бергес пукон вылын пуке бомбаос.
  
  
  Со азьлань рвануть, ульчаын но, кулэм мурт мугор адӟыны слокам возьмало, ачимлыксэ уг луы тазэ но, мугоры.
  
  
  Та пияшлэн киыз гадь вылысь вожвылтыса вал, юаськыкуз но синъёссэ паськыт усьтэм ымысь вылазы флаг быдэсъян. Со луыны кулэ, асьмелы вир кылле. Дыр, бомбаос ӧз вуы но бырйиськисьёсызлэн со потӥз, малпай мон.
  
  
  — Мэтсон, — мон кыло, кызьы кин ке но шуиз, та вылэ тротуар. Оглядеться слокам сое адӟи но, капка азьын сылод-а консульствояз.
  
  
  Кӧсыт ымнырысьтыз кышканэз ачимлыксэ луэ.
  
  
  — Та-а милем луысал быгатэ", — со шуиз, кулэмъёслы вылэ сэзъя пияш.
  
  
  Ачимлык кабинетын ӵош мыно-а мон сое, пукон вылэ лэзиськемзэ но кытын соос ки ымнырзэ пытсало. Ачимлык мугорыз куалекъя.
  
  
  — Люкаськылӥськом, — шуо мон. «Ваньмыз эшшо уродгес луысал, дыр кезьыт вуиз азьло умой луысал».
  
  
  «Ми дорын юрттэт мед луозы», — шуиз со. «Солдат. Морской пехотинец, луыны быгатозы. Мынам уг поты кулэ. Мон вань-кышнооссэс, нылпиоссэс.
  
  
  Ачимлык сое буйгатыны турттэ, нош соос ӧз кылзӥське".
  
  
  — Уг валаськы тонэ, — шуиз со. — Витетӥ арес ини, витетӥ гудырикошконэ.
  
  
  Ӧвӧл-а, сое уг валало. "Витетӥ возьматэ шуыса?"
  
  
  'Эриклэн нуналэз. 15 гудырикошкон 1947 ар официально британец кошкиз.
  
  
  'Котыртиллям но мар та?"'
  
  
  — Тонэ тодазы ӧз возе шат? Собере хаос шуыса, вай, Пакистан кошкизы но кунгож люкаськозы но пыр индиец выль мусульманин. Со вал адлэсь. Кусыпъёсты, миллионлэсь трос адями быриз шуыса. Табере сое азьланяз быгатоз.
  
  
  Со пыр пукон дырпус ӝуштэ учкозы. Та 11 гудырикошконэ вал.
  
  
  Табере пырыос ас интыяз султоз ни. Дыр возьматыны ярато. Со, кин понна сылӥз пуштонъёсыз, вань тыршыса спланировать. Со доры каллен базар подгонять город. Кык эшъёсыныз кужымзэс противопоставлять мукет мировой со - россилэн сша но. Вераны, ма асьсэос индеецъёс апогей дарт лыдзыя витетӥ вуиз.
  
  
  Соос шоры учкыса ик дырпусэн. Ньыль нунал гинэ ӧвӧл. Та кӧнялы ке ӧжытгес луизы.
  
  
  Со шӧдэ кадь, мыным потэ нюлам кымессэ вылын, котырын но rta слокам кисыриос кышкало адӟыны. Соослэн правооссы утемын вал. Вань паника понна инъет луэ.
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Нош ик со кык часын луиз пыр гостиничный номеръёссэс. Дозваниваться чоень-озь со оскалтоно-а, малы ке шуоно со адӟе отель, тунсыкъяськонъёссы азьвылгес укыр кезьыт, нош ик веран но уг басьто. Мон кулэ вал огшоры ужъёс мыно ик.
  
  
  Соос вошъяськыса, кузь сьӧд дэрем саес дӥсь, походэ юнэсь ботинкаосыд но сьӧд штанэн. Со бирдыямын «люгер» но нимысьтыз дӥсь дэрем улэ е.
  
  
  Соин, магазинэ донгиз но пичи вильгельмина минут запасной дасязы гранатаос, котырысь боеприпасъёсын ящик Слокам но педло потӥ. Туннэ ӝыт со доры кыске мерседес саклык уг поты, соин ик отельёсын но ачимлыксэ азьын рикша басьтыны кельтоно-а.
  
  
  Воксё пеймыт луиз ини. Валтӥсь ульчаез та уг луы, нош тротуар усеивать адями изе вал. Соослэн быдэс семьязы адӟем группаын шуныт, Калькутта омыр ӝокыт. Со, ӝог потэ, но ульча шорын палаз вамыштӥз химической заводъёссы. Вань та кык кварталзэ луэ.
  
  
  Мар понна азьвыл сэрегез кожыса, урам вуоно сое эскероно. Татын фонарьёс ӧз ӝуалэ, адӟыны соос ӟарыт чилекъям толэзе гинэ.
  
  
  Дуннеысь фабрикаосын но ӧй вал, охранниксэс, со но уг адӟылӥськы. Со, квартал люкетъёсты капка доры лыктӥзы но, огпалтӥз юрт пыр бертӥзы. Соослэн тыршемзытэк но сӧназ завод ез вылэ лёгиськисьёс неосвещенный площадка. Сое возьмало-а, мар быдӟаесь вал завод котырысь кышкатэк басьтӥсько, со номыр но ӧз адӟы.
  
  
  Сложной юртэ пырон уг поты. Световой вентиляционный люк бадӟымесь пасьёсыз уг луы nen яке, берпалаз огшоры нуналъёсы но тунгонамын вал.
  
  
  Лапкаськем вужерен проскальзывать нунал со доры пыриз. Пружинка вуж тунгон вал-а, уг вал-а, ужпум. Тунгонъёссэ усьяса ӧсъёс дас секунд ортчыса кариськоды но сое пуртэн йылэ. Со каллен усе, со доры тревога пеле, яке куань тэшкыли, номыр но уг кылы. Сое, борддоре но интыяз ӧс тунгонэн пытсамын. Пеймыт комнатаын кромешный луэ. Ӧжытак вите соосыз, кезьыт азьло азинтыны.
  
  
  Мукет пумаз со комната, кылем, кызьы ӧс усьтӥськиз но пытсаськиз пыр кыниське. Фигураос ми доры калленгес лыктыло. Кожаськод, нокыӵе кышкытлык уг луы, кыдёке каллен shell пиосмурт.
  
  
  Ачимлык сое витё, солы шонер позицизэ басьтэ ке, монэ буре киос чыртыосазы ачимлыкен юн шуккиз. Ачимлык кунокуа соосты ӧз виылэ, кӧня ке огшоры ымнырын кильымъёс вылтӥ потӥз, нош со кулэ интыяз промахиваться. Паллян паласен шуккет лэсьтысалзы хук старомодный но гылӟыса, эмуос ымамы шедёз. Берлань пештыса ачимлыксэ ужпумъёс. Ачимлык остекленеть курень синъёсыз, музъем вылын ке со вольтчиз.
  
  
  Сое со ӝог бугыръяз, но ӧз шедьты сярысь удостоверение. Гозыез юнгес нейлон, ас дорам монэн ӵош вал, солэн но кизэс керттылыса ачимлыксэ бака. Соосты ачиз фабрика нуэ сьӧд доры ветлыны кутски собере ачимлык-тӥ экскурсия. Тросэз уг адӟо со охранникъёс. Мон ваньзэ ӝог-а мон фонарез потайной историез возьматэмез. Со вал пичи компаниос. Тыдӟыны, калий нитратъёс гинэ потӥз. Небытэсь курень борддор кузя пуко вал поттонъя конвейерез пичи стяжка понна котыр одӥг.
  
  
  Одӥг гинэ бадӟым луоз ог ньыльдон литръем полуфабрикатъёс емкость солярка пуштӥсь арбери адске. Ваньмы ӵош эшшо заборъёсын замокъёс понна езо шуя, нош соку мон валатэк, уж лушкаськон кадь. Одӥг пумаз кузь боды вылын кылле бере жингыр кабинаяз тусьты азьын ворсазы. Кин ке бекчее усемдэ трос пичи кабинаен вань чидатэк ворсано омыртыны, сокем ӧжытгес басьтӥм, котькуд быдэн бекче, та незамеченный мед кылёз.
  
  
  Со гинэ, кин луэ тырмыт дыр фабрика, кылсярысь, уйёсы сторож, йыртэман ортче таӵе быгатэ.
  
  
  Со вариантсэ эскерыны куспын, азьло кезьыт решение кутыны. Завод луись кулыса быро. Та понна одӥг гинэ ошмес пуштӥсь вал террористъёсын ке, со понна пичи ке минутлы кезьыт быдэсты аслэсьтыз миссизэ. Ӧвӧл ке, со быгатоз, эсьмаса, ih решение чутрак кулэстӥзы.
  
  
  Соин ик соос езэз но вандӥз со пась одӥг рулон юдэс т фитильёс куро, соослэн но матазы одӥг сӥньыс фитильёс бекче тырыса тыл понэм.
  
  
  Со, малпасько, со мыным куинь минут улыса, со доры вайизы зажигалкаен фитильёс ке но, кык пол но со ӝог гомӟе ӝуаны кутско, мае со вите. Отпрыгивать со уйёсы сторож доры бызьылыкуз но, со понна-озь ачимлыксэ пото кадь, омыр лобӟыны юртын. Улонын но милемлы малпамтэ ачимлыксэ врезаться ӝутскы пыды. Но со чиганы гурӟытылэ. Со, адӟид-а, кызьы пельта ӝуа пеймыт-ын, куштысал ни. Озьы ке висён мугор люкетъёсыз вылэ улыны, со шонерскиз, пельпум вамен выж вылын лудкечлэн но даурто ачимлыксэ перекидывать вылэ мырӟиськиз. Кынгыль-конгыль но со сэрпалляськемзэ, аслаз улонэз понна нюръясько кадь. Со уг тоды, малы тӥ, малпанъёстэ ачимлыксэ, со отель, лэсьтэмын. Со берытскиз соос пала гожтэт пыр-англи, нош собере-тӥ-хиндилы.
  
  
  Но соос вылын ик фитилен куара возьматэмзы потэ, пуштонъёсыз кельшы, но ӧз ӝутка ачимлыксэ ӧйлась. Быгатэ-а со ялан нюръяськиськом кадь, керттӥсько киосыд, пыды но ӵош, ожмаса сое уз шукке, дыр эмуос чырты вылтӥды, кудӥз кулонэ нуись луыны быгато.
  
  
  Со перекидывать ке пельпум вамен ачимлыксэ, фут фитильёс мон вылэ ӧз кыльы. Со ачиз лыктӥз мон шукки но чырты вылэ мыжгаз. Сое киям мыче ӧсъёссэ, мыным но турттон люкеты, пыдын кошкем.
  
  
  Со но ужысь гурӟытылэ выругаться. Чыс-мон ваньзэ кылӥ на солэн бӧрсяз фитилен. Со ачимлыксэ оскытӥз, сюлворыса мытон куштӥськозы, ӧжытгес.
  
  
  Со сярысь йыраз шуккыса кужмо энергия ырак бертэмзэ ӧс янак ачимлыксэ собере сое, кема дыр ӵоже буйга ачимлыксэ тырмыт вылын, пезьдыло шуыса.
  
  
  Бекчеысь лобӟыны омырын ортчыто калийный секунд селитра. Ӝыт инмын яркыт югытэн югдытэ пуштон; собере гудыри гудыръяны сюрс кылӥськиз ке, юрт вылаз пуштон пичи люкетъёслэсь висъяны, индийской пул инбамын куштыса, металл но шоро бекче.
  
  
  Пыдын-а шукко, омырын давление утчан быръёнъёсын ми, вамыш полдюжины вылэ салиськем. Тужгес кужмо шукке но, мон усисько ас вылазы басьто вылӥ индеецъёс ужаса-тыршыса улӥсьёс, щитъёс пограмын ке, ми вылэ усиз.
  
  
  Соос пӧлысь куаем ке-ул, мынам вань карганъёссэ со нукыртысал на, озьы ке но капка пыр мон поти шуыса протаскивать-озь ачимлыксэ переулокын, вужмем юртъёсын улӥсь адями кадь асьмемын артэ пыр пазьгиськизы.
  
  
  Тылпу ӧй вал, но мон лыдъясько, кӧня ке минут улыса, мон дорам ма, азьвыл интыез бугыръясьёс, полиция вуиз кезьыт. Мыкырски но, со уйёсы сторож пуктыны, соосты берыктӥ, соос кыл кылыны мед быгатоз, адями куара кадь сипыртӥз со пыр ульчаысь эмуос.
  
  
  «Одӥг кесяськылӥзы, эшшо одӥг, тӥляд но сузьетты пыртэмын лулкӧчон пумысен. Валаськод-а?'
  
  
  Соин шонтӥ, пролкаосыз кузя со кыдёке но ачимлыксэ нуод, нош пичиесь собере дворик, кытын сыло грузовик пересь. Ачимлык вайыса, ваче пумит грузовиклэн поглянъёсыз.
  
  
  «Умой, мон али шуисько, ӵукнаозь яке шурын уясьёсты хугли тон луод».
  
  
  Со мон шоры учке, соид.
  
  
  «Кин со тырозы-а со понна, мед со тон дораз пумитаз босс лушказ?»
  
  
  Чал-чал.
  
  
  «Кин со тӥ понна тырись, жуг-жагез улэ взрывчаткаос ватэмын тон понна?»
  
  
  Чал-чал.
  
  
  Коробка минут но йыртышказы со потӥз, кудӥз дась ӧй люкетэз. Отын куинь капсулаысь впрыскивать химикатъёслы луыса. Со уйёсы сторож возьма, мар лэсьтэ.
  
  
  Ачимлык пе, шприц но цилиндрен со каллен усе, резина но капсулазэ собере вень пыр втягивать проталкивать тачкесан жидкость.
  
  
  — Тон адӟод, мар ке вазе кадь? — юам со адями доры пыкъяськыса грузовикъёс. Ачимлык ымнырыз золты вал, кышка, усьты синъёстэ паськыт.
  
  
  «Йыръян улын со новокаин выль препаратъёсын. Со пӧртэм сямен, шонер-а та аръян, со умой ужаны выре. Нош та курбон неизбежно возьматыны кулэ. Мон нокыӵе быръён ӧй вал; Мон тодыны кулэ вал, кин понна тӥ нимысьтыз тырыны лэсьтонлы юрттӥз-а та тырмоз.
  
  
  Али ачимлыксэ зуркатӥз. Солэн веньёсыз чиньыяз эскерыны, собере ee ачимлыксэ доры кизэ нюртӥз. Урдэсаз солэн усиз но, пычкиськоно. — Эшшо огпол, эшшо. Тырем тӥ понна кин со, мар кельтэмын пуштӥсь тӥляд нылпиосты?
  
  
  — Со... мон уг тодиськы. Табере солэн пӧсям, мон понна синъёсты котькуд движение ачимлыксэ вень но эскерыны.
  
  
  «Тон нырысь тае ӧз шӧды. Собере анестезия кутскиз. Со ялан кужмо луод, куд-ог дыръя вӧсез шӧдоно но ӧй оглом тон пыр. Таиз шортэз собере ӝоггес вуоз.
  
  
  Со нош ик вень утчаны. "Уг бугыръяськиськы. Со тодэ, мар солы оскиськымонэсь луыны. Пыр полчаса тыныд кулэ, нош собере кыӵе тон... эрик босс кылёз-а-созэ дыр. Со сярысь тодо вал ваньмыз, нош со доры nen дыр.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Бышкалтӥз сое вень вылын ӝог пырто но, киызлэн суйбыгытъёсыз со жидкость. Вень но, пе, куштоно луэ ини, соосъя валаськод азьвыл кезьыт индеецъёс. Со вылэ аслэсьтыд кидэ учкыса, кезьытэз шӧдылытэк жидкость. Ужаны кутскисьёсты кӧня ке минут ортче, препаратъёс, со берыктӥськиз. «Мынам со закир шастри тыриз...».
  
  
  — Кыӵе ке мукет нимыз? Шастри Закир кин ужалоз?
  
  
  Пиосмурт йырзэ шоназ.
  
  
  "Тон вал одӥг гинэ ошмес, я мукет луэ, соосты кымазы Закир?"
  
  
  — Одӥгзэ гинэ мон тодӥсько. Лымшор завод Кашамер калиевый Калькуттский-ӵушоз.
  
  
  — Тон малпаськод, мар вань-а соос?
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Ас ки шӧдӥське». Гозы сое котыртыны сӧнъёс (ачимлык поскес, со интые мед быгатоз со шӧдӥське, кытчы пыро эмуос со уколъёсты. — Тон мар-отын шӧдо ке? Та люкетын ини тонэ кулэ.
  
  
  Син паника ачимлыксэ гомӟиз.
  
  
  — Тодӥсько, тӥляд кыӵе ке мукет нимыз? Кыӵе бомбаос химической заводъёссы-а поты на?
  
  
  Со йырзэ шона, ки вылын пумемын, виштыос шоры учкытэк. Котыразы гозы кутӥз но со бакаез ачимлыксэ хьюго сӧнэз.
  
  
  — Одӥгез амал луэ обезвреживать гинэ веттылӥсько, тон пырты вал сое. Тон вить километре бызёно луиз. Куинь миляос но бызьыса ураме потӥ ке, кӧтӝожлэсь ӝуа сӥныре, новокаин но обезвреждаться».
  
  
  Со султӥз, пыд суйбыгытъёсме золтэ, ас киыныз кырманы куншетэз лэзёнэн но нош ик вылысьтыз быдэсъян.
  
  
  «Дыртэ, учкыса, тӥ асьтэлэсь мугордэс котыр быгатӥз кӧтӝожзэ улля; тон дорын луо ӵуказеяз улэп кылиз шанс».
  
  
  Индеецъёс нырысетӥ вамыш лэсьтэмын кӧня ке пичи пролкаос, нош собере урмем тэтчыса кошкизы. Мар со-калык азьын со кеськиз юртсэ куашкатӥллям, но соос вить уг шталь, ышанӥсько понна, - шуэ со мыным оборудов. Берен кунокуа мыно соос урамын но мукетаз зымиськод.
  
  
  Соос люкаськемъёсты шобыртӥсько но шуныт сиськыны, ваннае пырыса, мукет химической заводлэн азьло кезьыт учкисько, со уйёсы сторож сярысь вералляз.
  
  
  Комнатаяз пырыса, куке со ачиз но, со буш уг луы.
  
  
  Соос кадь гинэ пырисько, гадь пушкын мон пичи чоень мета пистолет лэсьтэм.
  
  
  — Пуксем но буйгам, — шуиз со.
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Чоень пистолетсэ кутыса, кык киыз, куд-ог дышетэм профессиональной стрелкаез кадь.
  
  
  — Мар маскара? — созэ юаз, нош со юмор учкон кезьыт уз луы.
  
  
  — Мон уг шуды, — шуиз со. "Мон тыныд оскисько".
  
  
  Мон ымдураз пальпотон гылӟыса. Кышномурт доры разгневанный та ини сое уже кутиськомы. Со котьку удалтылӥз.
  
  
  — Тон эн Говард Мэтсон. Агент сша-тӥ правительство.
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. 'Мар но малы? Тӥ та сярысь валатскыны, монэн пумиськемзы бере.
  
  
  — Тон — Николас Хантингтон Картер, Ник Картер, Мастер-адями виись АЙ. Но тон эн маскироваться. Ми тӥледлы дэмласьком дуразы.
  
  
  "Кызьы?'
  
  
  «Мынам со вераны кулэ, — со ыргетэ, — Радж».
  
  
  "Мон понӥ. 'Тон босс?'
  
  
  Со ответ ӧз сёты, таиз но луыны кулэ, умой луоз. Со тодэ, мар соос лушкемен индия службаез. Соин быгатӥсько шуыны, со выльдышетскись луоз шуыса.
  
  
  «Мон одӥг палаз, мае тон ми вылэ лэзид, пистолетъёс, озьы-а?»
  
  
  — Пуштон, — шуиз со. — Радж малпаськод, маин тон таяз замешать, но, оло, таин ваньзэ кивалтэ. Тон доры трос юанъёс ми дорын.
  
  
  Соос дугдӥзы ке, со кылӥз, со куара дырекъяло кадь. Со профессионал ӧвӧл на вал, мон, опытно агент, возьыттэк угрызение виыны быгатэ.
  
  
  «Тӥ малпаськоды, быгатэ-пуштон дугды, ыбо-а мон?» - Кызьы сётӥзы та мыным серем, нылпи фантастической малпан.
  
  
  «Мон виыны тон быгатод, луысал ке», — шуиз со. «Мон тӥледлы ответ уг сёты ке, со потоз».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Тон монэ ноку но эн ыбы, кин, озьы ӧвӧл-а? Тон эн зӥбы курокъёс ноку но уг адӟо кадь, кин ке кулэм. Кызьы тӥ малпаськоды, быгатэ-тонэн ӵош мон кутски? Ымныр туссэ но син уг вормы ачимлыксэ вот со милемлы валамон. Та гурт милесьтым улонмес. Зэм, мон сое виид? Шекланытэк, та кышномурт, ачиз коньдон уг янгышаны но быгатэ. Татын мон аслэсьтым улонме дӥсьтон-оскалтонъёс уг люкаськы.
  
  
  Трос пол мон шоры пистолетысь ну, мон котьку но со вие етӥз дунъяло ке, милям оппонентмы саклык люкетэз секунд выре. Малпамтэ шорысь куара, югыт пуштон; отвлечение сылэ котьма ке, тыныд оско ке, мар тӥледлы котькыӵе учыръёс адямиез виыны дась пистолетысен. Но соос вить чоень умоен лыдъяло.
  
  
  — Мон калькутта вуылыкумы, мед юрттоз, — шуи мон. «Мон дугдытэмын вал террористъёсын приказ, азьло кезьыт кыдёке вӧлме шугъяськисько».
  
  
  — Ма тон соку псевдоним улсын татчы лыктэ-а? — Малы тон ӧд лыкты усьтэмын, а ӧрекчаськы?
  
  
  Ответъёсазы самой делле мон дорын ӧй вал. — Куарамес ми тазэ тазьыгес лэсьтысал, — эй шуиз со. «Конфиденциальность».
  
  
  — Мон тӥледлы оскыны уг быгатӥськы", — шуиз со. «Мон али тонэ виыны кулэ, луонлыкъёс луизы ке, мон дорын».
  
  
  Паймиз, мон сое тыныд сёто. Ышанӥсько лэся, ӧжыт-а со. Оло, соосты, сое дунтэмгес кароно.
  
  
  Ас вылазы сое кутӥзы ке, мар затаивать шокан, витимы но, тани, мон ке пӧсь ты син тасырайыны бышкалтӥз. Со минутъёс шокало, ӧжыт уг ортчы, ӝӧк вылын телефон ӟингыльтыны ке мон вӧзын.
  
  
  Куинь пол со жингыртэ, ма солы азьвыл пистолетъёс шонтӥ. — Ӝут, — шуиз со.
  
  
  Но со ӝыныё-трубкадэс кутыса бералтӥсько, паллян киысь нах. Мон та движение кырым интыямын хьюго буре лэзизы. Со катьтэммемъёсыз трос ӧй вал.
  
  
  — Бен, — шуисько мон трубкаын.
  
  
  Мукет пумаз потэ куара паймыса, жингыртӥ-а уз-а возьмато кадь, мон ас трубкаез басьтӥ.
  
  
  — Нош, мистер Картер, та тынад-а.
  
  
  Туннэ зэмос кизили нимзэ уг шокировать мыным арес, но мон шокировать нимыныз жингырто.
  
  
  — Тон вераськыны Ву полковник, — азьланьтэ куара шундыӝужан палаз ужбергатӥсьёс.
  
  
  — Мон тонэ картер нимаське, — шуи мон.
  
  
  Со пыр учке, ымдураз комнатаослэн нимъёссы вераны чоень Полковник. Приложение прошептать соиз валамон но, со дыр куспын микрофон сайяло.
  
  
  "эшшо одӥг Радж...", - шуиз со.
  
  
  Соос ас вактазы выругаться. Валамон, шырыт сямо адями вал, мон туж вылын радж сярысь информация. Со вормытъяськыса юан-а, ма. — Одӥг-а тон, мистер Картер? — ву юаса.
  
  
  Сое кияз но малпам со сярысь чоень пистолет. — Ӧвӧл, — шуиз со полковник. «Мисс мехт милемын ӵош. Оло, тон сое тодӥськод?
  
  
  Пуйыен донгыса лэзиз но пистолетъёс чоень ачимлыксэ, мар милемыз возьма но. Табере соос монэ уг ыбылыны медаз луы ке, кин ке тодэ-а, ма мон ӵош.
  
  
  «Эх, шол. Тужгес нимо-дано нылкышноос. Милям атайёсмы люкетлы ee дорын куноын.
  
  
  — Мон тыныд ответ уг бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз, ву полковник, — ӝот-ӝот шуиз мыным. — Ма мон тӥледыз картер нимаське?
  
  
  Ачимлык мынлы абсурдно шулдыр куара. «Ми понна бадӟым дан агент тодмо тодэм», — шуиз со. — Туж ӧпкели ке пумитан сярысь туннэ нокызьы но уг. Куашказ ву Полковник. Бадӟым вожпотонэн дипломат ӧте котыраз, кам котырысь музъем. Ачиз со шуэ, мон соос азьын кулэ шуыса извиниться кариськоно. Полицейскойёс маститый соку вера мыным, мар-а ӝог будӥз куноос пӧлын тодмо ачимлыксэ зал агентэ, нош со... миссия калькутта террористъёс пӧлын мозмытӥзы. Со город понна мон куректӥсько, мистер Картер. Бомбардировка понэмын сӥньыс тӥледлы юрттыны кулэ. Мон приёмной родина понна туж кулэ луозы. Бизнес понна туж кулэ луозы.
  
  
  — Тау, полковник. Со ышанӥсько, тӥлесьтыд сюлмаськон шаерысьтымы заинтересованный дунъяло шуыса, та уж понна, нош профессионалъёс. Дыр кошке.'
  
  
  — Зэм-а, мистер Картер. Но, оло, юрттыны быгатоз туж огшоры шаерысьтымы ужбергатӥсьёс. Индия, сое умой тодоно. Полициын юрттӥз, солэн люкетъёсыз. Бен, та кунокуаез луонлык вал, туж тодмо американецъёс мед юрттоз».
  
  
  Со куспын ваньзы куалекъяло. Оло, пересь правоез луыны китаец — оло, сое юрттыны быгатозы-а мыным.
  
  
  «Ӵуказе мон доры куное лыктоз, тон бертод потэ вал», — шуиз со. — Тон " мисс но Мехт. Мон вераськи. Оло, ассэ городэз утёно юрттэ.
  
  
  Соиз соглаш луэм, но со понна нуназеян вакыт нимало. Собере трубкаысь доры берытскем но сое чоень понӥзы. Соосты ваче пумит пуктыса креслоос вань на бадӟым. Шундыпуксён юбкаос вылаз золтэ луоз Ee макесъёссэ, пыд формаез идеальный возьматъяз со. Мынам ки кезьытомоз Хьюго. Со сярысь малпасько ке, со виылы, кызьы али со подумывать. Та кыӵе сьӧлык ӧй луысал. Нош таяз кулэлыкез ӧй вал. Индийской правительстволэн сокем уг на международной шпионаж муром, виись медоосты медад ӟуды. Нош ик отельёсын но ке, соос, якобы, зэмзэ ке таиз понна ӧй ыстылы-а узыр, нылъёс векчиятыны.
  
  
  Нош дорын нах юанъёс вал, кудзэ со басьтӥз ответ вылын кунокуа но, соос малпасько, мар кужымез киулаз нодъянэн пистолет. Одӥг пыӵал-тӥрлык куашка, оло, утчай сое мукет, ожмаськон тӥрлык, ческыт кудӥз сое эшшо но тросгес мед шедёзы.
  
  
  Сое донгало Хьюго берен тырон сепысаз ик мечез, со кизэ мычиз но, пукон вылысьтыз ӝутыны. Вайизы сое учконо ке, со сое гадь бордаз ӝиптэ.
  
  
  — Детка, — мон прошептать.
  
  
  Пельёсын ми со ымдураз йӧттӥз, собере пучыосысь. Солэсь ӝужытгес вал, соин но мугоры чебер, мон лыктытозь, со кожез но, кожез но, мон кужыменыз ватсаса ненег сямо луиз. Сое мукет дыръя но мукет интыын мед шуод-эй, соослы ярам шуыса. Но со шонертэм луэ. Мон понна дарт быгатод валэн гинэ быдэсъяно. Одӥг гинэ ӵектэм, кудъёсыз ог-огенызы сётыны мыным мед быгатод, уйин уйзэ луэмез понна.
  
  
  Со кокырес кырымъяны со кус, тыбыр со векчиесь кузь чиньыоссэ-мон вылтӥ гылӟе. Чал-чал мынӥсь-ветлӥсьёс ог-огезлы мугоразы монэн ӵош курбон; собере кровать доры мыныны но ас киыным берлань чигна.
  
  
  — Выдэ-э, — шуиз со. 'Мон витё.'
  
  
  Азьын со султӥз, мон кылисько шуыса. Со небыт бере, гадь мозмытски курень, назьыльске инстинктивно со соос доры, нош мон со ӝегатӥсьёсты, гольык но улэп ӧз-а.
  
  
  Со выж вылэ султо но милемыз пыдес вылазы дӥськутэн юрттозы.
  
  
  Со мон доры уз лыкты, вань огкадез. Солэн выжыосыз вылэ кылиз, мон ымдурад чупасько, собере ваньмыз улэгес но гылӟыса, мугорез дырлы милемыз огазея курыны ӧз луоз со мугоры.
  
  
  Мон выроз-а солэн киыз, мугор, кырмаса, кырмаса, чеберъяськыны. Соос кроватез кровать вылын, пумаз ини. Каллен со азьпала лыктыса, аслэсьтыз гадьзэ мынам гадь дорам юн ӝиптыса, собере пыдъёсыз кузь лэйкатэмъя, ас бурдъязы, дыр йырысьтым уг пыдозяз шобыртэм, мугорзылэсь.
  
  
  Вордэм мон сое чупаз, собере нош эшшо дартлы. «Сётӥз, лэзе монэ та лэсьты мон сямен».
  
  
  Со мон макесъёслэсь движение пумысен ӝутканы. Соос ас вылазы шӧдӥзы умой луоз, киын ке, со басьтэмын луоз, соку мон дорозь тыл савченко-озь вуттэ на, кызьы сое пошевелиться.
  
  
  Берме учкисько но, мон городын усьтэм укноосын тыл вылын кылле ог-огенызы ӟыгырско улӥзы.
  
  
  — Нош зэмзэ вераса али мыным, — шуиз со.
  
  
  "Тон нырысьсэ шуид. Тон вылын радж ужа-а? Йӧн-йӧн?'
  
  
  «Бен, со вылын ужаны, солы оскыны, малы ке шуоно, асьсэлэн страназылы юрттыны быгатэ шуыса».
  
  
  "Кызьы?'
  
  
  «Бенгалия Индия штатэз возёно понна».
  
  
  — Котыр ёросысь Калькутта?
  
  
  Со шонтэ. "Мед. Со адямиос, кудъёсыз висъясько потэ мукет кунысь Бенгалия. Шаерамы кылдытэмын вал выль яке кунокуалы oni итӥськиз Бангладеш. Эшшо ке вуэ, кызьы люкиськом бенгалец пакистанын, повстанец Калькутта кылдӥз, люкетъёссэ висъяны мылкыд кариз шаерамы. Хаос, пуштонъёсыз ӧтьыса, соослы луонлык сётыны быгатыны кулэ».
  
  
  «А мар-а но, ас малпандэ Раджа, со быгатэ-а пыриськыны?»
  
  
  «Уг тодӥськы, американецъёс, нош со уг оскы».
  
  
  'Нош тон?"'
  
  
  — Мон тазэ уг но тодо.
  
  
  Ымдуръёсыныз сое чупаз, небыт солэн.
  
  
  «Мон одӥг палаз, кыксэ-а, радж ӧвӧл яке таиз валамон. Кыӵе гинэ оскозы мыным-со дыръёс. Кык нунал яке, оло, ичи но.
  
  
  Со нахмуриваться септически. — Оло, — шуиз со. "Оло, али со та лэсьтыны быгатэ."
  
  
  "Умой-а. Умой-а, трос-а мон быгатӥсько вераны, кызьы пайдаёгес луыны быгатоз-а? Радж вань-а кыӵе ке но тодон-калий нитратъёс тырон сярысь? Подсказка радъян пумысен, со понна сылӥз? Кин ке " лушкем центр, кудзэ со кутыны быгатэ-а?
  
  
  Чони нахмуриваться чебер ымнырыд.
  
  
  "Мон уг тодӥськы. Соку гинэ лэсьтыны со, мар мон соосын вераськом. Ачимлык тон юад быгатэ.
  
  
  "Ӧвӧл.'
  
  
  Эй соос тае валэктыны турттэ. Со, нокин уг оскы, Радж но. Честно шуысал, соослэн но, эй, уг оско, таиз но уг быгаты, шуо. Со усьтэмын усьтӥськиз дыр ӧвӧл, ӝог будӥз агент луоз шуыса, кунын ужаны ачимлыксэ, протоколэз радж люкеты. Мон сотэк уг быгатиськы яке улляз-а вань шаерысьтымы улика пытсамын. Та дырозь одӥг гинэ кыллё но гольык киын доказать чайы ачимлыксэ.
  
  
  Юаз со. - "Эмуос шуиз мыным кулэ шуыса?"
  
  
  — Мон курисько тон сое виид?
  
  
  — Ӧвӧл, тынад гинэ со юаллясь-кунокуа. Мынам малпанъёсы пистолетъёс луэ.
  
  
  -- Эмуос верано, мон тодӥсько, мон -- шуисько.
  
  
  Ӝоген со валэктыны та эй, сюлмаськизы но со сярысь мед сётозы шуыса, эй, но со информациез, кудзэ paylaş отельын. Со но лушкан сярысь мон верасько калийный селитра фабрика, но уг вераськы, мар вань кыӵе ке завод борды пуштытон ласянь. Та сярысь асьмеос валатскиськом радж лэземын вал.
  
  
  — Кыӵе Закир Шастри замешать татын, — шуи мон. — Ас вылаз мед нуоз ачимлыксэ утчан радж персонал. Полиция йӧн выслеживать адями дораз луысал ке, со нимъёсыз тодыны».
  
  
  Со кунокуа, нылпиослы шекъёссэ насчет сярысь вераны, бомба лэсьтозы, нош передумывать. Эй, со шуэм ини, тырмоз, сое киултон вылысь осконлык. Мыным кулэ ӧвӧл ни.
  
  
  Юаз со. - "Оскы, али-а мон тонэ?"
  
  
  — Мед, — шуиз со, нош синъёсаз со вань шекъёсты луозы на, солэн со чупаса но утча буйга.
  
  
  Со куспын возиськиз, собере со монэ китӥм нуэмзэ, мугорыз. Гольык, асьсэлэсь дартсэс милемлы доры ӝиптӥськиз но, ог-огзылы лэзьыса, мугор кивалтэ. Бергес соосты гырпум вылаз куалектыса шуиз: «Дуно, соос тыныд оскемын, нош, пожалуйста, мон нош ик уг дурь. Мон трос уг-а пӧяло.
  
  
  «Ноку но ни», — мыным шуыса, юанъёс вормытъяськыса, мон солы ӧй оскы. Уг шӧдо соослэсь янгышъёсын — пӧяськонъёсын — ужлэн люкетъёсызлэсь. — Куке ваньмыз быдэсмоз, оло, быгато-а мон мынӥсько кытчы ке ӵош-а, яратонэ мынам. Милям вал уксёмы, трос. Тодӥсько, со европа. Улонам тон-тыныд ужась кулэ-а ӧвӧл-а. Соин-а, мар-а со шуэ, мон паймисько. Искреннее вазиз со. Оло, та понна трос луэ нах, кезьыт интермедиос. Со вылэ нах, яратонэ нош ик дась. Аслэсьтыд но вунэтӥд-а со дыре застонать вылын майбыр, комната-а мар-а борддоръёс сьӧрын тупаса уло.
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  Вуоно ӵукнаяз мон жуг-жаг вылын сисько. Пичи кышноез, кудӥз выре аслаз обслуживать карыны, лэся, чик шекланытэк уг, малы мон ӵош кыллем кышномурт гольык. Со кошкем бере, Чоень берыкъяськыса, гадь пыраклы мон мыкырскыса но чупа монэ. Соос пӧлысь донгаса поттыны луэ-шобрет улын.
  
  
  Чоень дӥсяськем дыръя, солэсь телефон номерзэ жингыртыны курем но слокам офисэз, кудъёсыз герӟаськемын со дуннеысь лили-тӥ быгатэ. Лили, лэся, мылкыды умой луоз, со дыр, - шуэ со. Со шуоно, со котыре ӝог больница выписать кари шуыса, со кошкиз мадрас кадь ик, планироваться. Соос ӵектӥзы эй, принц сьӧрады басьтӥськоды ке, со котыр Калькутта кошкиз. Энтузиазмен, шуиз со соглаш луэ шуыса, али ик куре, кин ке ӵыжы-выжыосыз басьто пуны пыр.
  
  
  Шумпотоно солы, мар эй жингыртӥз. Та дырозь мон вылӥ карыны задание гинэ кузэн Лили. Оло, пуны юрттоз эй шуг-секытъёс пыр ортчыса, сое витё. Эй, - шуэ со, трубказэ оше но вань умойёсыз.
  
  
  Собере сое, Чоень доры берытске.
  
  
  Соку мыным кулэ луиз, соос доры пыризы " дорозь, Ву доры мынэм кадь полковник. Со бере, руль сьӧры кӧчиз, соос валало, вань визь-нод басьто на милемыз, мар укыргес Чоень — берпал вылын пукон но вунэтӥ мон пужейпи. Со ке, биниськыса, син куспын мон меӵак бадӟым чиньызэ нуись чурыт луэ.
  
  
  «Бэнг, таӵ, Ник Картер, тыныд кулэ».
  
  
  Сумка котырзэ пуромем чоень пистолетъёссэс но поттоно. Со соку со арозь дугдытэмын луыны кулэ, кызьы сое ыбылыны кутскиз. Ӝоген бер пуконъёсыз вылын ачиз ёз пиосмурт пистолет.
  
  
  — Буйгатскы, Ӧрӟи, — кеськи мон.
  
  
  Зӧк ӟуч дырекъязы, киосмы куртка улаз донгиз.
  
  
  "Таиз кин?"' — Чойни юа. "Мар-о со кулэ?"
  
  
  Тусбуяськыны соколова. — Эше александр Соколов, — шуиз со. «Советской социалистической республикаослэн союззы консулэныз калькутта-ын».
  
  
  — Милемыз вуттӥзы, — шуи мон. — Эй, зэмзэ вераса, Соколов. КГБ-тон шпион кадь, бассейн но усьтӥськоз, тросэз быдэс россие дипломат».
  
  
  Киосазы ӝутыса, капитуляция ӟуч пусъёс. «Тон, тон котьку сыӵе американец... прагматичный. Я, шпион со. Тон тодыны быгатӥськод. Озьы ӧвӧл, Картер? Нош тон, Мехт мисс? Мон тон доры сётоно профессия но востэм. Шонер-а та?'
  
  
  Чоень нахмуриваться но пумит ответ. — Со рос-уг, — шуиз со. «Мон туннэ ӧй тушмонъёс». Со нош ик киосыныз ӝутэмын, йырме берыктӥд но задумчиво. «Кин шуиз... ӵуказе? Ӵуказе быгатэ асьмелы ог-огмес виыны, нош туннэ... туннэ мон ӵош ужаны кулэ.
  
  
  "Кин озьы шуиз?' — юай мон холодно.
  
  
  — Мыным, эшъёс Картер. Ужпумъёс асьме дорын.
  
  
  "Монэ-а?'
  
  
  'Мон вань. Тон дорын. Ми дорын. Мисс мехт дорын. Приказ мон тӥлесьтыд витиськом.
  
  
  Чоень куалектӥз, сое адӟытэк но, со кадь кужмо киосын вакчияк пистолет пичи, соин соос возисько на. Со уг кышка. Ӧвӧл на. Со тодэ, кызьы ужаны Соколова. Люкаськизы соос монэ вииз ке, юатэк ӧй луысал.
  
  
  «Милям вань приказ агентъёс доразы виемын вал, соос мон понна ответственной луэ терактын калькутта дипломатической миссия быгаты», — шуылӥз со. «Мон басьтыса ваньзэ... нош ӵуказеяз тонэ виыны но быгатозы агент город китай сыӵе приказ, собере индиец, сыӵе, кыӵе вань... Мехт мисс, кин со понна ответственность нуыны быгатод».
  
  
  Со юаське — «тон соку мае возьмато? Тӥ ноку но эн мурта-а адями вазьгес вие».
  
  
  — Мон малпасько, малы ке шуоно, со уз юртты. Со шека, ялан мар пуштонъёс луэм. Шека со, ма мынам янгышеным нокин ӧз кельшы. Шека соос, кин мае ке шуоно... со... тынад кин ке но мынам потэ на мукет пуриськытыны.
  
  
  Куд-ог дыръя соин ӟуч арес чакламын эмуос но оскизы. Та радаз... шуоно, соос быгатозы зэмлыкез.
  
  
  «Кин ке шудонъёсын шудыны, — мон соглаш, — кыкназы но, серекъяса монэ».
  
  
  — Бен, бен, — шуиз со, шона. "Та шонер. Кинлэн ке милемын кусып кылдытэ ужпумъёс.
  
  
  Юаз со. - "Асьме котырамы кадь соос бырйиськыкузы?
  
  
  Соколова ӝож йырзэ шоназ. "Мон уг тодӥськы. Нош дорын мон мукет сюлмаськонъёс. Кылем асьмеос йӧспӧртэмесь. Мон кылем кышкытлык сярысь. Луиз со мурт, кинэн верасько-а, мар-лэсь независимостез лыдзы витетӥ нуналаз... пуштытъязы консульствояз.
  
  
  «Ульчаын адямиос тросгес луозы», — ватсаз Чоень. «Яратӥсьёслы луыса, та нуналъёсы туж лек актъёсты понна».
  
  
  «Мынам йыры кур правительство — а, - шуиз со. «Пунэмзэ ветлӥз сярысь вераськон — шонер пунэмзэ берыктон — консульство ӧлексы луэ ке».
  
  
  Солэсь воротниксэ улэ нюламме шӧдыса. Мон ачим пуки уг быгаты-а, мар-а луыны быгатэ ке, кышкытлык быдэсъясько.
  
  
  Юаз со. — Малы тон мыным ваньзэ тае вераськод? "Американец" кыӵе тыныд юрттыны бызара?"
  
  
  Ӟуч шокчиз. — Мар ке мыным тынад дугдыны косизы. Но ваньзэ-а, мае мон шедьтыны быгатӥ, со вылын возьмало, ну... малы тон монэ уд куты, тон мынам мукет американецъёс. Адями, бомба лэсьтозы, цру ӧз ортчыса, яке нош АЙ . Улэм-вылэм ...'
  
  
  Со номыре но, со понна со быдтэмын предложениос. — Та пичи пинал, — мон шуысал.
  
  
  Таӵе соколова шонтӥ. — Бен, кулэ луоз, та нылпиос.
  
  
  — Мон озьы уг малпаськы, — Чоень мытӥзы. "Та уг луы.'
  
  
  Со мытэ, нош мынам шӧдэмея, со маин сярысь малпасько, со ӧжыт факт, кудӥз луыны кулэ, эй полицие ивортэ. «Толон вал консульство-тӥ американскойзэ пиосты вииз, — шуи мон.
  
  
  «Янгыштэм пиналлэн», — шуиз Чоень. 'Ветлэ.'
  
  
  — Террористъёс, — Соколова шӧдӥське. «Кизили тон... уг туннэ та нылпи понна», — шуиз со пальпотон.
  
  
  — Тонэ но уг понна, — шуисько мон. «Мон пыдло лэзиськиз но тазьы ӧз на маоист».
  
  
  Соос машиналы пуконъёс вылтӥз гылӟизы но, ӧс усьтӥське. — Со ваньзэ, мар кулэ, мон шуо тыныд, — шуиз со.
  
  
  Соос пото ке, тыро-а сое усьтон-ын аратон, чоень корка доры вайыны мыноно двигатель но. Со дыр воштӥськемен, со балконын сылӥз но учкиз, кызьы сайкатоно ӵукнаысен городын выль йӧспӧртэм выживание понна нюръяськон пумысен. Мыным луиз тунсыко, мар понна та город вылэ шимес кышкан лэзё, курадӟыны. Быръе тужгес бадӟым кужым ож бусые калькутта кык кин? Талэсь оскыны солы мар-а басьтоно? Со представление ӧй вал. Чиньы пыр утекать дыр, нош емышез уз луы. Куинь нунал вань, но куанер луэмезлэсь обескураживающе подсказка. Со, кин ӟечлыкен террористъёс нылпи кутыса, визьмо лэсьтыны. Ӧжыт уг луо пытьы кузяз мынэм.
  
  
  Ваньзэ, мар милемлы луыса, та Закир Шастри. Со гинэ оскиськыны быгатозы, городын паськыт азинскыны юртто адямиос мыным полковник вуэ шедемын шуыса, та понна нимысьтыз сылэ.
  
  
  Милемын ӵош мынэ лымшораз чоень, Бенгальский сюм (залив) доры, полковник вырӟылы вуэз, ӵошкыт пыр шурдӥнь улосъёс, кытын пӧртэм аръёсы кылдытэм кужмо гангъёслы вылэ кизем ачимлыксэ кожйыл сюрс притокъёссы но. Особняк Хугли шур ву вылэ потӥз. Та комплексэз паськытгес луэ, озьы со адӟиське, солэн но дырыз дыр ӵоже кыстӥськись кадь пуке. Нялмыт интыостӥ гинэ пыртэмын куакъёс но трос кыстӥськись поместьеоссы миля, возьман понна бадӟым вал но куаро писпуос. Бадӟым корка пуктӥз котыр чылкыт тӧдьы из кадь пиштэ шунды храмын.
  
  
  Корка азе дугдӥз ке, мон бадӟым мощеный стоянка, кык медо формазэ син азязы бызьылӥсь, келяз монэ бадӟым машинаоссы медаз усьы вестибюльёс двустворчатый капкась но нунал ортчиз. Мон пытсаськысал вылэ пото, мар милемыз вите вамыштӥз одӥгаз юртын ужасьёс но принц вылэм, пичи государство кузёяське, индиез но пакистанэз со котырысь будо.
  
  
  Зал луонтэм луэ, азьланьын — кусоен но, мраморлэсь лэсьтэм выж вылын-тӥ керамической векчи луиз, мраморлэсь колонна котыр чылкыт, борддоръёс увешать вашкала чебер гобеленъёс, Индия датироваться вашкала дыръя вань мебель.
  
  
  Музейёс со ӝоген луоз, корка кезьыт, храмлэсь, кезьыт резиденцияз. Мон дугдылыса, проводникъёслэсь, вань та чеберлык шоры учкыса, ми дыръя, собере ми доры нуиз, нош шыпыт нуналъёсы, котырысь мукет бадӟым зал ведущая залын. Со ляб вал, югытэсь, зӧк, котыр излэсь пуктэмын, со, оло, знамя ӝутэ, китайысь гурт луиз.
  
  
  Хижина комната шорын ул, липетэз музъемлэсь вал вылын фут вить. Со лэсьтыны луоз картонлэсь, пулэсь вуж, ящикъёсы упаковочный, гребной банка пыдэсын но буш пыжъёс.
  
  
  Пукись пож вуэз полковник балаганаз пырон ӧс, тӧдьы дхоть, кус котыраз бинялтэ. Со йога поза пукись инъетъёзо лапкомиз. Мон адӟисько, соос кӧня пошевелиться, но уг султыто.
  
  
  — Ох, тон лыкты. Огшоры шузи тодэ ваён. Сыӵе соос балаганъёсазы вордскиз, со -- шуисько, назьылляськыса. «Умой адями, тодам но медам шуэ, пыраклы мукет луысал шуыса».
  
  
  Солы йыбырттыны но смиренно пыд вылаз ӝутскыны. «Ми понна бадӟым дан, малы тон мон доры корка, Мехт мисс, — шуиз со. — Нош тон, мистер Картер. Положение тон шып мыным гожтэт данъясько.
  
  
  Ӝоген чоень шуо, нош мон тупась кылъёсты утчаны. Мон паймисько.
  
  
  Лудкеч ӝикыт, лэся шугъясько, сьӧд дӥськутме ачимлыксэ адӟы шуыса. Извиниться со, шуоды-а, ӝог вуозы шуыса, ку вал «понна сыӵе амалъёсты тросэзлы яраз бадӟым куноос дӥся».
  
  
  Солы шуак вазё сямен китайски, дӥськут поттӥз но егит нылызлы кык комнатаен востокын мукет сямен. Аслыз йыбыртъясь, со азьын канжаськи, кӧнялы ке сюбегаз бака-шур-озь сюбег shaggy ih ih дюйм. Мон мукет комнаталэн ӧс азяз со ярамон ческыт стилед шундыпуксён пыр ортчиз, кытын шыпыт шудыны гур, кытын луэ но телевизор, выж вылын ковёр, туала мебель луэ, нош ошиськыса ӝуштыса, лэся, туала Поллок. «Дышетӥсьёс вераськизы, вань татын лэсьтӥське, кызьы тон яраты; минут ортчыса, со лыктэ, — шуо нылъёс котыр одӥг. Собере со кык ӧс сьӧры ышиз.
  
  
  Суредъёс вылын ошиськылэм бадӟым камин, суреданы Чан-кай-ши пичи дыръя, куке сое лэсьто китайын материковый. Нош таӵе суред вылын ошиськылэм бадӟым огпал ӝуштыса. Та луоз
  
  
  Сун-Ят-турын.
  
  
  «Али полковник Ву уг луы», — прокомментировать Чоень, дыр учке-чакла, со узыр комнатаез чеберъяз. «Та дано нимез, ачиз но со пумит нюръяськон понна коммунистъёс сое личной мао басьтӥз. Вань-а ӧвӧл-а со пияш луиз ке, соослы ужаса-тыршыса кутскон улэ Чан-кай-ши.
  
  
  Со отель, ма сярысь со юасал ке но, пи но кылдӥз-ку куртка улам нуылӥзы тӧдьыос но, баре мон доры тигр-тӥ тиковый индиец отделка. Эшшо та юртын но вань кадь, мон погыртӥсько но курыт юонъёслы. Отын пельдӥнь а умой луысал, чебер коньяк, ром вашкала устооссэ коллекциосты. Ӵектӥз бадӟым пиосын ӵош тодон-валан ih-а, мар-бармен, лагерь кисьта.
  
  
  Ром ямайский ачиз быръе, кызьы пол но ньылонме лэсьтыны, Полковник пыриськод ке, сапег дӥсяз бридж но.
  
  
  Но со вӧзам сылэ, ми шораз учкиськом.
  
  
  — Нуназе азьын вал вылын ветлыны уг поты-а?
  
  
  Кунокуа со шуиз, мон дорам ма та дырлы ӧвӧл, но укыр ӝог соглаш Чоень. Одӥг медозэ ыстӥз, сое со вошъяськылӥз, нош мон ас вакчи коридортӥ нуэ, сульдэр ортчытон. Мон чылкыт чагыр ву бассейн коридоръёс берло огибать котырес липето, ӧс пыр ортчизы, собере выж вамен из, кудъёсыз пушкысь бадӟым люкетэз дорын педпал бассейн люкетъёсыз висъясько.
  
  
  Выж мыд-мыд палтӥз пичи гинэ куинь вал кесяськыны, выжлёгет кытын вал карта, но соиз но киыныз шонтӥз проигнорировать парк ih палаз, террасаос вылын улӥзы.
  
  
  Юаз со. — "Улэм потэ тарелочка ыбылӥськыны луыны быгатоз-а?
  
  
  Скоротать понна, дыр леди нош ик чебер уг лыкты.
  
  
  Милям вужер бышкалтэм шекъёссэ но, пичи адями учке, со киыз. Со луоз кужмогес но малпамтэ жилистый. Озьы ке ухоженный гижы, со кизэ зуркак луиз кадь, фермеръёс дорын.
  
  
  — Тарелочка-тӥ, — шуисько мон. «Тырмоз мыным та ӟечтэ».
  
  
  Со пальпотыса. — Сям континент, — со извиниться кариськоно, чорк но вала, мар воштӥськиз ачимлыксэ вераськон. Со лябӟылӥз бере, жиляк лэзи сое-англи кылъёсыз, кудъёсыз уже кутыны, ас куноос понна обезоруживать. «Та улонын... вызовъёсы кадь вал но. Ноку но уг тодӥськы, кудпала мыныны луонлыксы понна».
  
  
  Мон со уг вала, нош солэн сьӧраз мыно отчы, кытын кото машинае пуктӥзы но, кык пинал медоослэсь адӟыса, кияз винтовка быръе-а ми доры лыкто.
  
  
  «Рупия сюрс тэркы понна», — шуиз со, басьтӥз «браунинг» отметкалы но выжлёгет двадцатисемиметровый доры вамыштӥз. "Умой-а?'
  
  
  Азьвыл со кезьыт вуо, малы ке шуоно, со сигнал сётэ, но яркыт-ӵуж дискын омыре лобӟо. «Браунинг» ыбыса, кызьы пичи тэркыысь машинаос пуштӥзы тӥр но, фут кото. Умой луысал, таос ыбизы, азьлань усьтэмын, со котыр, котыр зоре пырыос сюй тэркыын мар пӧрмем.
  
  
  Витё пичи но вылӥ пальпотӥсь адямиос. Со, гож доры лыктыкузы, милям гуртын но одӥг пияш вылэ тыремын картридж винтовка патронник быръе кото сигнал сётӥсь автоматъёс. Сое ыбизы. Тэркы шуккиськыса, сюй пыры кадь, порошок, сое эскерыны но шонер йӧттонын зол тырмонлы.
  
  
  Лычсузьымон дыр вуэ эн кельты монэ Полковник. Со ик ӧтиз мукет тэркыен, дискъёс но ыбыны шедьтэм. Соку со капчиенгес шукке соосты сьӧры мынӥськом. Ӝоген монэ ыб, озьы ӝоген, пе, ми сярысь сюлмаськемен кутскиз автоматэз пияш-ын, тэркые пононо но со вылэ кизэ ӝутӥз кото кутон кужмогес луыны кулэ, азьвыл интыяз кезьыт лэземын пружина секыт ужпум. Правилоосты но уг луы, - шуэ, тэркыез уськытыса но ыбылӥсь-а, мар-а тыныд кулэ, кызьы мукет адями ачиз ассэ быдтыны муг гинэ, нош кылэз мон уг шуо, милемлы условиос пукто но асьсэос.
  
  
  Чоень ке, ми доры кариське, собере ыбиськомы но шобыртыны луоз ужгур мон диком жадьытэ. Киыд ялан висе кутскиз горд писпу но ньыль тубон фунт, нош пельпумысьтыз отдача прикладэн ӝуа-а, куке со но, выжыез юн рухнуть прикладъёс вылэ но вылэ пыкиськыса. Мон паймисько вулэн. Пичи ке но вал, соин, лэся, дорын со бадӟым ужпум ӧвӧл шуыса, монэ кезьытлэсь. Вормон доры сэрегын ачимлыксэ rta турттон со адӟи, со ӵем ке, дускоос но пилиськылыны кутскизы, нош распыляться уд жильды. «Нош ик но, нош ик», — пияш ми сьӧрын ялэмын. «Сизьымдон вить, кык артысь».
  
  
  — Дас сюрс рупия, — кеськиз Ву полковник, одӥг ыбем понна винтовкаос ӝутӥз на.
  
  
  Со тэркыын шуккиз сое. Мынам киы дырекъяны ӧжыт ӧвӧл ке, сое ассэ ыбо артысь винтовка сизьымдон куатетӥ ӝутэмез понна. Соосын но диск вылэ шуккиз, соку эшшо дас лотокъёсты, ыртӧл азьло чыртыям кезьытсэ шӧдыса.
  
  
  Тӧл вузэ укыр бер лябгес шӧдӥське. Тэркы, кудзэ соос куризы, малпамтэ лаптӥське, курокъёс сое зӥбиз. Бусыетӥ ӵуж пырыосын котырес диск но машинаос усыпать кото победоносный азьын кожатэк. Та тӥрлык гинэ ачимлыксэ тэркы утиськыны быгатымтэ.
  
  
  Пельпум вылаз вуэз шымыртэм полковник винтовка доры пытсаськиз, асьсэды зӥбыт-востэм бичатэ погыртӥз. Кырыж син куспын соос вылэ йыркурме та ведӥнтодон адӟыны. Кунян уг луы, нош куке со мон шоры учкытэк, со выльысь пальпотыны, йыбырттылӥзы, крестьян-востэм рольёсъя шудыны.
  
  
  «Американец дано дас сюрс рупия».
  
  
  Кизэ шонтӥз со, но пияшъёс ӵош чековой книжкаеныды лыктоды. Дун вуэз кыскод, мон чекъёсын нацарапывать.
  
  
  Сое басьтӥз, со пӧлысь чиньыен кырмыштыса, люкетэн-люкетэн висъяны малпало.
  
  
  "Милям майбыр луоз," - шуи мон.
  
  
  — Витёмы, — кеськиз пумысь гож Чоень тыл, кытысь со ваньзэ та чаклам дырзэ. Но дорын мон соос доры мон подбегать чекъёсын басьтӥз. «Тон понна, нылпиосты пумитаны. Мед-а?' — ми сое пусйыны шуыса. «Дас нунал ӵоже сюдыны трос сюрс ble рупия ih».
  
  
  — Одно ик, — соглаш Ву. 'Нылпиосын.'
  
  
  Юаз со. - 'Нылпиосты пумитаны?'
  
  
  Комплексын пичи вырйылэз борддорен котырто лудкеч со вылэ уллань ёросысь но ньыль сю ярд возьматыса, серектӥз.
  
  
  — Нылпи юртъёсын, — валэктэ Чони. «Уть, сю ожгарчиосын ӵош соос нылпиенызы урамын. Дышетон, сое сётэ солы, дӥськутсы но, корка, тырмыт уз луы, со дыре воргоронъёс, медаз дугды ай».
  
  
  — Адямиослы тросгес юрттэм но ёрмылӥмы, — шуэ вузэ шимес. «Сыӵе узыр адямиосты но, мон кадь, ваньмызлы юрттыны ум быгатӥське».
  
  
  Ву возьмалэ, со мынам бусые нылпи куараос но адӟыны. Сю ожгарчиосын, валтӥсез, пиос но, картаен шудыса игровой приютсы площадка. Со мыным тодам вайытӥз пияшлэн, сое адӟыса, химической заводъёсын, кулэм но пичи пияшен, вӧзазы ульчае кылле пилиськы «мерседес» американской консульство азьын.
  
  
  Подозрительной ачим каргасько со малпанэз. Ву, лэся, шырыт сямо луыны, меценатъёсын, нош со вань, со доры бигеръёс но, шекъёссэ. Мон уг оскем потэ, мар со доры запричастный пуштонъёсыз, но та малпан уг кошкылы.
  
  
  — Оло, тӥ тодӥськоды, адями утча сое, — мон чутрак шуи. — Кыӵе интерес нылпи быгатӥськы тӥледлы тон доры шастри закир тодо. Макем валало соос, соосын ӵош нылпиос но, знамя басьтӥзы».
  
  
  Пыр прошипеть Ву пинь Полковник. «Кый» та пи", — шуиз со сямен китайски. 'Ачимлыксэ со тодэ. Со кутэ нылпиоссэ но цельзэ ас ih лушказы. Кӧня кузя соос гижы ачимлыксэ утьыны, ih котьку но трос луэ.
  
  
  Чоень нахмуриваться, оло, пайме, малы солэн Шастри ни. Та просчитывать риска луоз шуыса, адӟисько, Ву отреагировать кадь, но тыршемез юнме луиз. Со отреагировать лэсьтэ озьы ик, кызьы, пе, тросгес муртъёслы, мон озьы но ваньзэ гуры кельыштымонзэ утчасько.
  
  
  — Малы со тыныд вераны туртто-а? — ву юаса. — Пуштон запричастный со доры?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Мон юн оскиськом вал... уг быгато.
  
  
  «Оло, асьмелы юрттыны быгатысал», — ӵектӥз Ву. «Ульчаын нылпиос тодыны быгатозы, кытысь та адями».
  
  
  Соос чиньыен тэшкыльтӥсько, со вӧзам лыкто но султэм но, медоез но. Ву вылын кема-а со диалектэн вераське, со монэ уг вала. Со торжествующе пальпотыса, куке пияш потрусить коркаос доры.
  
  
  «Нылпиос юало», — шуиз со. «Закир таиз сярысь ӧжытэз тодэ кулэ. кудӥз солэсь курадӟонъёсыз чидано луизы.
  
  
  Со доры нуись со тон.
  
  
  Со, тау знак шонтӥз.
  
  
  — Нош али асьмеос шудом луоз, — яло Ву, вал ми доры вайиды.
  
  
  Мон со доры мыно, пудо-животъёслэн но интыослэн нервной энера, кытын граничить поместьеысьтыз шур. Соос монэ возьмало, аслад но ньыль частной гавань катерен скоростной мотор, собере ми доры но кыдёке ортчизы, бусы дортӥ площадьысь гандбол понна зӧк шобрет, чебер гуждор вылэ выжлёгет понна плексиглас гольфен гопъёс укмыс кузя.
  
  
  «Ваньзы доразы», — чоень адӟыса, ми но со шоры учкыса, пичи китай, возьмало-а, мар-шуи мон.
  
  
  Соку со валам ачимлыксэ. Пичи бадӟым адями луиз, солэн ӵош ачимлыксэ. Корт тенннс, гольфен понна бусыез, уд... нош уж вылын туж чебер садъёс ваньзэ тае уже кутэ, со трофеенызы гинэ улэ, ачимлыксэ финансовой азинсконъёсыз сярысь вераз. Но татын мынам вал, кызьы учкисьёс ачимлыксэ, пельпуме чабкыса но шуиз ачимлык-ӧтё бере, солэн кыӵе классной. Со ке, ачимлыксэ ёрмисьёслы юрттыкуз, со шӧдон сётскы. «Вань ёросъёсы», — шуиз мыным извращенно, мыкырскыса вуи но чоень доры, сое чупаны бам вордэм понна. Мон ву уш реакцие. Со серектӥз — секыт, лапег серекъяммы понна таӵе адями ӟазырес.
  
  
  — Луыны быгатоз, — шуиз со ми доры коркамес но азьпала мынэ.
  
  
  Квартира но корка пуштӥ солэн нырысетӥ этажаз-ын мон нуылӥ пӧртэм чоень план. Выль вал мон понна шведов тыро, но солэсь лулзэ басьтыны но воштӥське, азьло кезьыт уллане вуиськод.
  
  
  Ачимлык монэ кабинетаз вуэз возьматэ, улыно-вылыно комната, шкаф изданиос но дуно выжы писпуосты панельёс первопечатный оборудовать карыны ваньзэ шукки. Бадӟым гожъяськон ӝӧк сьӧрын пукозы соос пӧлысь-ӧжыт на, лэся понна мар но окты-калтыосын, делле туж кезьыт вал.
  
  
  Соос котыртэмын, азязы но пуктыны, ӝӧк вылазы выж вылын пуко вал со нылэз. Дас ih луыса, куд-ог индиец, куд-ог шундыӝужанпал, куд-ог светлокожий луоз сокем-а, мар-а шека милемлы, мар со вал тӧдьы чистокровный.
  
  
  — Мон, кызьы шуод ини, — шуиз ву пальпотон. — Ми дорын но вань.
  
  
  Со ныл йыр йыламы йӧн-йӧн изящно кизэ сэзъяса.
  
  
  «Одӥг быръе», — шуиз со. — Одӥг яке кык. Ми тӥледыз куное.
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  «Мон вазь ик шараяны, мистер Картер, — шуиз вылӥ Ву полковник, — азинскон сюрес вылын мар луоз, адямиос доры указатель. Ble кин, кытын зал сюрес вылаз та адями, сям, малы ке шуоно со вань-лэсь трос поттӥзы. Нырысь ик, тросэз улон. Собере... арбериос материализм, кызьы нималом та шаере тон, тон. Собере, нырысь бадӟым узырлык тодметъёсыз, статусэз. На бергес — трос чичпотон тырмиз. Та понна араб азинлыко гареме. Японецъёс гейшаос понна. Американецъёс узыр музьыен понна.
  
  
  — Нош китай понна?
  
  
  Со нош ик киыныз шонтӥз. — Ляльчи кышноез, соиз одно ик вань. Но таин маке кадь чебересь. Котьма ласянь тужгес но ческытсэ мылкыд типъёсыз вылам бичай.
  
  
  — Ма, полковник Ву?
  
  
  "А мар-а ма?'
  
  
  — Бен, мон, аслыз ляльчи кышно тӥ мае ӵектоды? Ми ог-огзылы чылкак уг пересь, со пыр, дусым люкиське шуыса. Ву гырнадёр мыняло. Со зӥбыт-востэм кариськизы но нош ик йыбырттэ, нош ымдуръёсыз ачимлыксэ фыркнуть. «Малы ке шуоно сюро таза американскойзэ ву агент кузьым лэсьтэм потэ».
  
  
  '- А кельшемед потӥз?'
  
  
  «Та бомбометание дугдоз», — шуиз со. «Мон город азьланяз курадӟонэн утьыны».
  
  
  — Мон та вылын ужаны ни. Мыным та уж. Мар тынад потэ-соку мукет.
  
  
  "Мед. Пуктэмез дырысен вина. Тон тае лэсьтыны быгатэ. Тон уж сётыны быгатомы.
  
  
  «Кин винить? Ӟуч-а?
  
  
  «Маоист, — шуиз со. «Китайысь коммунист. Та понна янгыш усьтэм бассейнысь кышкытлык медаз нуэ, со быдэс дунне. Тае лэсьтэмды понна мон но тон-одӥг яке солэн... вань.
  
  
  Мон чуръёсме ишкалтыны уг быгато, нылъёс гопо синэз, шунды пиштоз ӧжытгес, мугораз кин пуртэс югыт, комнатаосыз мукет палаз бадӟым укноос пыр вия. Китай тырмыт коммунист капчигес луоз, янгыш уськыто, солэн кивалтэмез террористической выслеживать гинэ кадь, но соос, мазэ веранэз, асьмеос кулэ уг луы лояльность горд эшелы.
  
  
  «Пичи услугаос, — шуиз со, — таӵе абдрамон кузьым понна. Кыӵе со, пиосмурт-а куштӥськыны быгатозы-а, мистер Картер?
  
  
  Соосты куалекъятоз но, со вие, мукет нылъёс шоры учконэз одӥг ке, со берыктэмдэс, ӧс усьтӥськиз. Мон бере кӧня ке кыл медоосызлы шуэм сямен китайски, ву раздраженно султытӥзы но полковник.
  
  
  — Мисс Мехт вуо, — шуиз со. — Мон сиськонниын, сое адӟыса.
  
  
  Со кресло котыртӥ но нош ик пальышай.
  
  
  "Та сярысь малпано," - шуиз со. «Уен-майбыр улон понна, тон чакланы-эскерыны быгатӥзы».
  
  
  Со нуналэ дугдӥз. Мон малпан йырам лыктӥз. Соос, саесъёссэс ву вылэ кизэ понӥз но, со но дугдӥз.
  
  
  — Маке но бадӟымгес луыны кулэ, мае кулэ каро вал, туж узыр адями, Ву полковник. Быдэс улонзэ, вань-а, мар-а со, оло, кунокуаез, инлык, вань кышномуртъёс, нош мугорыз вормыны быгатысал на... ачимлык-соин-а мар-а? Наверняка луыны кулэ, малы ке эшшо мар кулэ сыӵе адями, тон выллем. Мар та, полковник?
  
  
  «Одно ик, мистер Картер». Со серекъяз. «Оскиськом, таиз адями гинэ быгато вань мылкыд карисьёс но собере нош ик мылкыд неуловимые берпумез...». Солэсь ортчыт, мон залын. Чоень китӥз кутыса, сиськонниын со бадӟымесь гигант со ортчиз кузь ӝӧкъёс но люстра. Солэн йыраз пуконын пукиз, кызьы султанэзлы тупатъяны.
  
  
  Мон ачимлыксэ висёнъёс уг луо. Кызьы но мон сое уг адӟиськы-а, мар-а, со возьматэ определенность. Мон вал шӧдонзы, мар соос кунокуа мар ке мукет. Мар нош?
  
  
  Мон курисько решениоссы ӧй вал. Кӧня ке минут ортчыса кузь но сиён-юонэн пуконъёсты ортчытон вал янгыше, мон кый сюр пызьнано. Пичи бадӟым адями понна ву сием лыдзы, аттракциона но вань на, пиналъёс вайы пыдул кутэтъёс вырйыл дорын медо начар ке пегӟон понна.
  
  
  Соосты, еж пияш мыкырскем но азьпалэзлы ужпумъёс зуркатӥз люко, куддыръя удалтэ соослы вераны косо. Пияш шарак мон начаргес Но. Паймоно кадь, милемлы юрттыны лыктоз но чоень.
  
  
  Пияш вазиське сое диалект вылын ӟоскыт, уг кылы солэсь азьло но, тыдӟыны, оскымон ачимлыксэ ӝоггес басьтӥз.
  
  
  «Со адями нимъёсты шастри кузгатоз, — шуисько мон солы. «Ӵектэ дышетонэз эмуос пиосмурт, нош собере машина ачимлыксэ алда дауртыны. Ӝоген со татчы лыктӥз но, Ву приютсы полковник.
  
  
  — Созэ юаз, кытын соос та адямиосты адӟыса.
  
  
  Полковник вуэ пыриз. Фазан со пыдзэ мычиз, - со котырысь вина шапыкъёс веттэт горд, мон но пияшен бутылка ӵоксэтсэ косӥз.
  
  
  Со кӧня ке кыл кутытэмын, куд тырмыку, медаз вала, мар сярысь вера пияш.
  
  
  «Горд храмын каланча чилясь», — кылэм со.
  
  
  Тросэз соос шуо, мон пуштроссэ но гылӟыса, милемлы та дыре уг воштӥськы чоень.
  
  
  «Эн оскы соослы,— шуиз со.— Со гинэ храм где но тодаз возе».
  
  
  — Горд пиштэ но, каланча — полковник ву ватсано. «Луыны кулэ, со возьматӥсь».
  
  
  Ву вылын мыня но, пукон тыбыре откидываться йӧн-йӧн. Малпа, со малпа, монэ вань мар понна малпамын бутылка ӵоксэтсэ. — Шумпотыса агент туж ӝог будыны юрттэ, — шуиз со, сьӧрын султылытэк пукон.
  
  
  Ӧжыт-а со монэ келязы. Аслаз медоосызлы со ӧтиз но, со мон доры корка пырыса Чоень припарковывать ортчиз «Мерседес».
  
  
  Город берытскиз ке, милям, соослэн, трос нах информациез басьтыны туртто. «Кызьы ми тодыны кулэ ни луыны, — малпай мон, — ваньзэ уж вылын Радж нырысьсэ доклад ee кезьыт кирос пуктэмын».
  
  
  «Аслэсьтыд каланча храмовый тросгес луозы, — мытылэ соослы. «Солэсь но трос горд котыр. Кулэ-а со?'
  
  
  — Кулэ Чертовски, — шуи мон. — Та вуоно ёзаз пазьгимы. Оло, та Шастри околачиваться отын, оло, соос кыӵе ке ачимлык-лэн штаб-квартираез.
  
  
  Со йырзэ шона, вот малпа. «Кытын вал со кулыны быгатоз. Вуж гинэ храм, со вань интыос гуртэ руина усеивать...».
  
  
  Мон лек висён Ee. Полковник пичи часысен ассэ быдтэ, солэн чидан но ышиз. Монэ городлэн центраз лыктоно, со азе дугдӥз но консульство, валамон, дыр ӝог лобӟе кадь.
  
  
  Кӧс нуналъёс электро городын Напряжение статический кадь луиз. Тае шӧдыса, со омырын. Индийской консульство тӥрлык дасо солдатъёс азьын сыло, пельпум сьӧраз винтовка. Солдатъёслэсь сылыны юртлэн урдэскысьтыз мукет.
  
  
  «Горд каланча храм сярысь со малпаськомы», — шуиз со Чоень. 'Ӝог-а со вуоз.'
  
  
  Мон индийской солдат нервной тротуар вылэ дугдӥзы. Кутскон капка дорын шыльк юалляй мон кыкетӥ солдатъёсты, сержантъёсты вылын сылэ, собере нуналлы доры вайизы. Мон кӧня ке юан бӧрсьы Сержант, собере телефон номерез бичаз.
  
  
  Асьсэос монэ возьмало кабинетэ ӧсэз Слокум. Nen галстук ӧй вал, тугаськем йырсиез вал, нош нюлам кымессэ вылэ потыса, салкым ке но вал кабинетаз.
  
  
  — Юрт асьмелэн юнмаз, — бугыр шуиз со. «Мон котьма вакытэ возьмало нападение».
  
  
  Соос асьсэлэсь пукон пукон вылэ лэзиськиз бере. Солэн пӧсям кымессэ ныр кышетэн ӵушылэ аслэсьтыз етӥн нахмуренный.
  
  
  «Морской пехотинец вашингтон но ваньбурез утён понна мыным 300 американецъёс улон ыстыны куриськом», — шуиз со.
  
  
  "Морпеха!" — мон шуысал.
  
  
  «Инмар монэ бакель кариз-а, мон азьын ӟуч безоружный кыльыны ӧз быгаты. Адямиос сое асьсэлэн бакель нуэ ини татчы Нью-Дели.
  
  
  «Куинетӥ мировой война кутскиз потэ вал-а тон татын-а?»
  
  
  "Потӥз ке та ублюдок та..."
  
  
  «Игры».
  
  
  Соос шоры учкыса мон чутрак.
  
  
  — Тон горд флот сярысь со уг кыл шат? «Эскадра солы луыса, куд манёвр тренировочной кожазы вырись бенгальский пала вамыштӥз. - Дас кык пыжен командованиез улсын ракетной крейсер.
  
  
  — Тодӥсько, тон тае лэсьтыны быгатэ, — шуи мон. «Пиналъёс, тӥ али но вералля та сярысь быгатоды татын, ядерной ож дыръя али эн кутске. Малы тон ӧд дугдэ ке, малпасько эшшо понна? Со, ачимлыксэ султӥз но ӝӧкъёс доры лыкто. Слокум отпрядывать.
  
  
  — Тон кылӥд, мар ке сярысь гожтыны витетӥ на-а?
  
  
  'Нуналъёссэ эрик? Ӧвӧл.'
  
  
  — Тон шуод-а, мар-а, оло, маке назревать, тодаз возёз-а? Соин но, кылем, россилэн консульствояз пазьгемын вал шуыса. Огдыре консульство тон вӧсь луыны кулэ.
  
  
  Слокум сазь вал. Та напрямую со вылэ шуккиз.
  
  
  — Тӥ малпаськоды, малы туннэ мар ке луэм?
  
  
  "Ӧвӧл. Нош мон сыӵе шӧдон-а, мар-со ик адямиос, кудъёсыз лэсьтэмын вазь бомбаос август 15, маке грандиозный планировать карыны. Ӝыт дас ньылетӥ консульство адями эвакуировать тыныд секыт ӧвӧл.
  
  
  «Эй, инмаре, — шуиз со. — Соку мон номыре но лэсьтыны уд быгатӥське?
  
  
  — Одно ик, — шуи мон. «Асьмелэн часовой шуо, нылпиосыз доры лэзё, медаз консульство ульчаын».
  
  
  'Нылпиез?'
  
  
  "Мед. Храмысьтым но мон шедьтӥ горд каланча юрттэ. Картаез дорын мон самой бадӟым город луэ кулыны, со тон доры ветлоно луэ.
  
  
  Пуш герӟетъёссы слокум кнопкаез зӥбыса. Кӧня ке минут ортчыса, со ӝӧк выл тыр мутусэз секретарша.
  
  
  Инъет ву понна полковник поместьеоссы басьтыса, сое радиусъя котыретъёсты, пияш кӧня часлы мынонды понна сое ортчыны быгато. Собере кӧня ке возьманы куризы, та храмез пушкын но соослы котыр индиец слокам ih котыр штабез ӧтем.
  
  
  Со тодмое кык горд храм каланчазы.
  
  
  «Котыраз солэн одӥг — дано копиоссы Вормон Каланча, — шуи мон индийской витьтон ар секретарша. «Нимаське, та Кутба-Минаръёсын. Куамын метр ӝуждалае но со вал горд луоиз котыр пуке ни, винты йылаз нуись тубатъёс вылын.
  
  
  Пуко соос люкемын вал. Али храм ӧжытгес кылем шуыса.
  
  
  'Но мукет?'
  
  
  — Луыны кулэ, та городазы храм шундыӝужан оссиан. Та руина частичный; кин отчы ветлэ ӧжыт.
  
  
  Со ульчаын но потӥзы-а со тау каре, кытын Чоень машинаын возьма. Эй верасько бере, соос, тодмо, ма, мон доры со нырысетӥ храмлэн возьматэм сюрес, кудӥз сярысь мугоро кышномурт.
  
  
  Дас вить минут ортчыса, мон вуо бере, со адӟе-а, мар-Кутба-Минаръёсын, храмлэсь кадь, туж кезьыт ӧй вал та ӝужыт каланча... горд тросэз уг лыкто. Соин-а, мар потӥз-эшшо ке, мон уг оскы вал ке но, мар-а. Генеральной штаб Этакий пуктон понна ӵош туж трос адями - малы ке аулак, умойгеслушкем, отчы уд пыры кивалтэм.
  
  
  Храмез Оссиан пияш эшшо но тросгес адӟиськизы. Из пыкъяса квадратной люканы колонна, фасадлэсь рухнуть юрт, из нагромождение ас азбаръёссэс усьтӥзы. Горд сэрегын одӥг каланча сылэ улыно-вылыно. Руина кырын ӵем куакъёс но писпуос котыре выжтӥллям. Ненег писпуос пӧлы спираль ӵын ӝутскиз.
  
  
  «Мынисько мон учко».
  
  
  — Ми тӥледын ӵош мыном", — шуиз Чоень.
  
  
  Ми пыр ортче куашказ. Куд-ог участокъёсы сайкыт луоз, ошмес ву доры лыкто, вазиськыны быгатозы асьсэды бакель мед оскоз.
  
  
  Люкетъёс куспын шедьтӥз аслыз руина троп кутэмын, тэль доры храм со кузя пумен нуыны выризы. Писпуос ӧжытгес ми дораз луысал ке, со троссэ адӟиз пеймыт-вож палаткаосын.
  
  
  Тылоын ми чал-чал троп васькыса, котькуд шуыса. Мон нырысь адӟыса гинэ но етӥнлэсь писпуос бадӟым палаткаосы. Собере пичи но, сое синйылтӥсь выль учог. Ул потэм адямиос палаткаос, назьыльске, оглядеться, кызйиз, сялӟисько вылын но музъем пушкын вуиз. Мон нокинэ ӧй адӟы ни. Тылскем ӵын берга, кӧня клуб. Куараос шуккиськизы бере мон — ӝыныё всхлип, ӝыныё кесямын, вожпотонэз-ысь кысъем истерика. Солэн фигураез берытски но адӟи, матын, кудтӥз сюрестӥ асьмелы мыноно шуыса гинэ.
  
  
  Та адями вал, соос ӝоген шелл, кыньыртыса но чутэ. Со дырез матэгес вуыкузы, адӟо-а соос, мар со пельпумо, кужмо луоно, адямилы, кудӥз быгатоз, нылпиосынызы капчигес кышкато. Мыным луиз тунсыко, луоз? Закир.
  
  
  Куакъёс ми зымим пушказ, куке со mimmo ортчиз. Асьме палан со уг учко. Ачимлык сюлмаськись шокан вал, мон но шека, малы со ӝог бызьылыны. Со, чоень доры берытскисько кадь, аслам mimmo гинэ ортчизы соос.
  
  
  — Мыным вить но, машина доры берытсконо, — шуи мон. «Мон люкаськыса со сьӧры мынэ».
  
  
  Руина ветлон сюресэ мукет пала нуиз, пыр но писпу арама. Вуж люкетэзлэн храмез ӝог мон берто вылэм. Одӥгез борддор гинэ кылиз. Котыр пуктылэмын бадӟым из гурезь йылын вал со дас метр кузьдалаез но омела блокын, куамын метр. Ӝуштыса та пиосмурт борды ӝиптӥськиз, мед воштоз. Собере со берзэ учкиз, нокинэ но ӧз адӟы но ӵем тэль пыр чуртнаськыса, соин, лэся, пасьёсы ватско. Со ышем-бырем отын.
  
  
  Пиосмурт кык минут сётӥське, собере лазейка но отчы бызьыны шедьтӥ.
  
  
  Отын пеймыт луэ. Со доры, ачиз пеле шокаса, ты котыре ужан. Та сяна, нокыӵе куара уз луы. Со фонарь ӝуато тылси но сюбеггес кароно. Потан со музъем улэ, огез лёгет дюжинаен, уллань нуэ.
  
  
  Улӥ пагӟаын но американской спичка солы сюсьтылъёс шедьтӥм. Бурлань нуэмез бере сюсь выж вылысь сюсьтылъёс. Коридорын татын вылӥынгес луо, фут куатетӥ ни, но юн луоз-вӧл сюй вылтӥ, оло, тӥ луоиз. Пеймытын адӟиз, кызьы со дун-чылкыт вамыш, но со мерцать эктыны. Вуж луонтэм зын туннель пыкмем зын.
  
  
  Со доры каллен поползти югыт. Со номыре уг кылы. Коридорын указательёс меӵак лэсьтыны. Сое дугдытоно, син медаз дышо-а мон выль югыт. Милям коркамы ӝужытгес луыны площадьысь сизьым квадратной фут вӧлдэтэз азьпалан туннель. Кык комнатаен тэркы котырез адӟисько. Нырысь-валысь со уг адӟы, мар брылев ӧтизы. Факел собере сое адӟыса, ма шукке-мактал сое вӧйын сосуд ньыль борддор ӝуаз. Комната буш луоз.
  
  
  Коридор кузя ӝог со мынэм, комната пась доры матэ пересечь. Со, оглядеться но дугдӥз. Потэ, милемыз нокин ӧз адӟылы на. Вакчи но кузь потэ ни вал та туннель потанъёс, сизьымдон ни метр кыстӥськись вылэ кезьыт, кезьыт азьло пичи коже гожъяло. Туннель пыр валтӥсь комната вис дырзы огкадь луо. Со кельязы лэся, кытын усьтэм бассейнысь тупал монах медитировать k.
  
  
  Одӥг туннель пумын указательёс лэсьтоно на, паськыт но чылкыт шталь.
  
  
  Мон бӧрсязы факел сюрес югдытӥське, нош мон адӟисько азьпалан, ма, мукет дунъёс. Собере сое нырысьсэ адӟи лампа, свисать электро езъёсты. Татын туннель вайяське: "мон меӵак кожыса, кытчы электрической фонарьлэн семиметровый висъёсаз кугӟалоз. Пичигес залын бадӟым туннель кыдёке потыны. Балконэн но туннеле нуись доры залэ пичи гинэ ӝушто сюбег мышпалаз.
  
  
  Мон табыдӟа ужез кипучий ишакелы. Дас вить малай, трос-а, кызьы пичи гинэ со котыраз понна, мыло-кыдо но котыр чеберъямын сяськаосын сьӧд банкын пукон пуктэмын. Мукет фитильёс юдэсъёслы вандылоно. Аркалэн буш комнатаямы пияш но мукет банкъёс пыр мукет ih картузной нуиз.
  
  
  Активной шутэтскон захлестнуть куноосты пумитазы милемды. Шедьтӥзы соосты ним яке трос заводын производство вылын, эсьма, одӥг интыын котыр, кытын ке бомба двухчетвертной террористъёс асьсэос дасяло. Мон Но озьы ик юзыр-кезьыр луэ, куке валай, мар луиз со пияшъёсын бадӟым татысь пияшлэн, сое адӟыса, калий нитратъёс химической заводъёсын бичамын. Со солдатъёс вылысьтызы кельше вал. Малпай, тодо-а соос, мар мон каро, ih кадь дышето.
  
  
  Нокин монэ уг адӟы, монэ нош балконлэн незамеченный карниз пыр ортчыны ӧз быгаты. Сое веръяса но вуымтэ паллян туннель. Указательёс пичи-а со, собере движениез азинтыны, кылсярысь, со направление ик, мар но мукетсэ вае. Озьы со четлык чур ӝог ортчиз. Та огшоры луыны. Рюкзак пушкын но куро вал пож пуйы, кудаз, оло, пияш шедьтэм музъем пожитки-пинал пудо.
  
  
  Та туннель трос иськеме кыстӥсько быгатэ Калькутта улэ. Яке монэ шедьтыны вуозы кулэ-тӥ маршрутэ потонзэс шуак луиз со, ма со умой гинэ. Одӥг интымы буш азям кылле эшшо. Гожъяськон пушкам вал, кык пуконъёсыз но креслоосыз, солэн вал пулэсь рамаен нош ӧс сьӧрын.
  
  
  Комнатаям нокин но ӧй вал. Со доры нунал ӝог ортчиз. Соосты уг луы ворсаны.
  
  
  Со усёз, сое адӟыса, эшшо одӥг коридорын, вылаз нуэ. Со, мерседес доры вуылэмзы но потэ.
  
  
  Чоень ӧй вал отын.
  
  
  Со сюрес вамен куара кылӥ, со котыр тём-тём пеймыт.
  
  
  — Ник, молодец=).
  
  
  Со берыктӥськиз но, мон тэшкыльтӥсько виымын куатетӥ шӧдон. Оло, шунды шорын яке тазэ куараез жингыр проблеск луэ. Уг тодӥськы, со кепырскем но, кутӥ но ачим Люгер.
  
  
  Собере... индеецъёс бускылес ачимлыксэ сое адӟо, со понна солэсь адӟем карыса, храмаз. Азьпалан мон доры лыктӥз со машиналэн. Со йырзэ сэзъяса вылэ пурт кекоръяськыны. Люгер мон соку ик киям вылэм.
  
  
  Со пистолетъёс, шол, чиданы уг быгаты, мон ялан вылэ но вуизы. Со, чигнатӥськыны но кеськыса юа. Ачимлык кунокуа соосты ӧз виылэ. Со оскиз, та закир шастри ма, мон улэп луыны кулэ-соин определённо. Мон соосты ымныр азяз сэзъяса омырез нош ик ӵог ке, солэсь палэнскыны.
  
  
  Со сюлмаське, со кӧня ке пол ыбиз дюймын одӥг ымныраз, ӟечлыкез алон, кыкетӥ пол но киязы кутскиз. Но пуля сое шуккет поромем усёзы; мон соос доры лыктӥ но пыд йылаз тэтчиз но, сое ки безвольный свисать.
  
  
  Со нош ик ыбылыкуз со, таяз радэ пыдын вылын. Со азьлань усиз, ачимлыксэ кымалтозы кадь.
  
  
  Со Инстинктивно, берлань чигнам но кыкетӥез возьыт понна пистолетъёс урдскыны дась, одӥг движениоссэ но, со адӟыны быгатэ, Чоень вал, ми дорысен бызьыны, мукет палтӥз.
  
  
  Ӟыгыръяськисько со милемлы йӧтэ, но со асьмелы солэсь ӝегатӥсьёс. Со бӧрсьын пыд куара кылӥське. Грузовик пияш бызьылыны но тубаны вуж храмын котыр бӧрсязы руина.
  
  
  Со пегӟим, но милемыз кутӥзы возё, музъем вылысь адями луыса, со быгатоз азьло мон сьӧры мын. Ачимлык пыдын тыбыр вылазы сое берыктыны.
  
  
  Со луыны кулэ. Мон мыжык быдӟа пась вал отын, кытын гогы ачимлыксэ луэ. Чоень мон вӧзаз пуки, вирлэн туссы быдэсак ӧз йӧты. "Таиз кин?"'.
  
  
  Пиосмуртлэн кисыяз тырем но со котырысь музъем бумажник ачимлыксэ визнало. Бумага вылэ ним четко лыдӟыны луэ.
  
  
  «Закир Шастри». Бератаз со шедьтэ со.
  
  
  Солэн мугор вӧзаз пыдес вылаз лэзиськиз. Пыд но ки вылын вир адӟы солэн пасез соку. Со уг промахиваться. Кин ке тыбыраз ыбиллям эмуос мукет. Гогы но ачиз азьпалаз потӥз пазьланы тасырайыны син азям, кызьы сяськаоссы бычыраллям.
  
  
  Кинэ ке витиськод шастри азьвыл кунокуа, со кутскозы кезьытъёс вуэмен, кин ке, сюрес вамен сылӥз, кин ке, атакае индеецъёс самоубийственный пурт здоровенный ортчиз.
  
  
  Нош кин?
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  "Учкы!' — чоень вазисько.
  
  
  Со котырак учке но грузовик вылэ султыны. Малай возъяса, со ураметӥ ширтыкумы, ӝоглык люка. Сое бинялтыса, чылкыт медаз сэрпалляськиз скаллэсь канавае выдӥз кылле, нош пичиос собере адями вылэ тэтчиз уллё усьтэмын, корка вылын бызьылэ пӧлысь ыбем куара. Адями палэнэ тэтчыса, дыбыр-шалтыр поттыса но грузовик сьӧрысь сэреге.
  
  
  — Мыном-а, — ӧтиз сое Чоень. «Мынам со понна следуемый».
  
  
  Бергес пияла еза ке, мон запрыгивать-ын «Мерседес». Вотэсэн вотсаз синъёсыз укно тасырайыны вань. Кыкетӥ синмы но, ӧс усьтӥське врезаться тасырайыны кытын ке мон пукон вылын пуконо ишакелы.
  
  
  Валамон, Шастри мугез одӥг гинэ ӧй вал, уз но луэ дыр, мон усё ответный али тыл дорын.
  
  
  Сое ӝогомытыны, соку «Мерседес» рвануть азьлань, люк ньӧл кадь потӥзы. Пичи гинэ сэрегын мон ӧз бекмылялэ, Чоень кеськиз но, вот люкаськизы.
  
  
  Мон пресечение вылэ тэтчыса, пырпотыса но, куамын ярд бордюр вылэ-тӥ, пумыз, берен ульчаосы пото. Грузовик сое адӟыса, ачиз азьпалан мынэ, притормаживать но, мукет машина асьмелы пырпотоно мед лэзьыса эскерыны азьпалан выллем.
  
  
  "Вӧсь вал-а тыныд?" — Чоень юаз со.
  
  
  Со мон шоры учкиз но йырзэ шоназ. Солэн мышпалаз ялан укное учкыса, нокинэн но асьсэзыз уг уйиськы. Солы луыса кышкато.
  
  
  — Эскертэ грузовик понна, — милемыз косэ. «Ми сое ыштӥмы ке, нырысь мон вань быгатыны кутске». Грузовик полквартала ветлэмын бере, мон со сьӧры мыныны кыдёкын городын. Пырон дорын грузовик ортче ур полчаса аэропортэ дума дугдэ-коркаосы но, пиос но-котыр подросток коробка выпрыгивать. Водитель, шундыпуксёназ-вандыр мугоро костюмъёс индиец, вокзал юртлэн-ын ih куты.
  
  
  Асьме пӧлысь потӥз «Мерседес» платформа вылын но со сьӧры. Вуж Ih DC возьмало-3, озьы адӟиське, пе, лобӟыны кутскон со кыкетӥ мировой война дыръя бирма.
  
  
  Пыриськод ке, соос ас вактазы выругаться. Самолёт нетолько эскерыны луэмез понна.
  
  
  — План тырме ih лобон тон быгатиськод? — Чоень юаз со. «Оло, тӥледлы юрттыны быгатӥ радж».
  
  
  Со куспын малпаськыса, азьло кезьыт диспетчерской вышка доры мынӥсь тубат. Со вуэм бере, DC-пумаз ни луы взлетный 3-мерттӥськон полосаез.
  
  
  Пуконъёс но, со усьтонэз мыным шудо адӟиськиз кыске.
  
  
  «Раксол со вылын лобасьёс», — шуиз со. «Бамын та Гималаи, Непал кыдёкын ӧвӧл. Тросэз татысь сизьым сю километр.
  
  
  Юаз со. — "Асьме дорын но, самолётын вал-а?"
  
  
  «Пайпер-команч», — соиз ответ сётӥз. — Тӥ куке но nen вылын лобасьёс?
  
  
  "Мед.'
  
  
  'Соос но.' Но мон соос понна киям кутӥсько, ульчае потӥсько. — Ӝоген пеймыт луоз, — пумит кылзэ вераны мон. "Оскы тон, пе, таосты югдытыны аэропортэ?"
  
  
  Со серекъяз. "Уг бугыръяськиськы. Спичка кушты монэ, мед югдытоз взлетный-мерттӥськон полосаез.
  
  
  Со куалекъя, но мон солэн азьпалаз ангарлы доры бызиз. Ку вуиз-а со отчы, вераськи со но полицейской формаен ын механикая приказ сётӥзы ни. Со акайтыны «Команч», " мыным но сыӵе борт вылын шудон. Мон лобӟыны дас минут но ортчиз уйпалаз вамыштӥзы.
  
  
  Та кема лобӟон вал, пеймыт но ини, мон адӟисько тыл азьло гурт. Сое верало радио пыр, бусыос но автомобиль улӥзы фараослэн югытсыя. Чоень одӥг круг лэсьто, кезьыт вылэ чурт-чурт азьвыл аэродромлэн лапкатыса машина лэзизы дэрие. Мукет самолёт, музъем вылын вань кык вал, одӥгез но соос котырысь dc валэн-3, кудаз ми адӟиськом калькутта лобӟиз. Чоень выруливать стоянкаын, ми доры но, машина но юнматыны бурдъёс, быж, азьло кезьыт dc эскеро-3. Сое куштоно луиз. Экипаж луись тодметъёссэ яке пияшъёслы нокыӵе ӧвӧл, кудаз ми адӟиськом Калькутта.
  
  
  Прилавок сьӧрын чиновниклэн юртэз правительственной пичи вокзал пуктозы. Со адӟытэ мӧзмемме, кема уг возьма, бумажник эмуос чоень карточкаяз. Собере поттыны но со чайникысь югектӥз. Мыным шӧггес юонэз юыса, дыр, мон солы шуисько, мон машинаен час-озь пуксе лыктон понна, трос пиос, басьтӥське ih грузовикъёс.
  
  
  Сое тросэз уг тодо. Солэн мышпалаз мыным комната нуиз, кытын ми ӵукнаозь шутэтскыны быгатозы.
  
  
  Югдон гуртын музъем вылын ас сюрестӥ мынысалзы.
  
  
  Гурт тусыд уг кельшы мыным. Кӧня ке из юрт, вырйыл кырысь тӧл пельтыса, музъем вылысьтызы писпуосты кӧня ке векчи ульчаын вайиз, но, котькытын тузон. Музъем вӧлдӥське сюресмы луоз, но со вылэ грузовиклэн недавний пытьыос адӟиськыло.
  
  
  Автомобиль ёросын та одӥгез гинэ соосты адӟод на, вуж «Рамблер», кудӥз вылын тазьы но йӧспӧртэмгес адӟиське гурезь азьын кулэтэм Гималаи.
  
  
  Чоень кузёйыръёс Рамблер вераны. «Тон машина кулэ вал мыным, интыез эскерыны шуыса», — шуиз со. «Мон озьы уг быгаты, омыр утчан трос адӟи быръёнъёсты. Тон мон понна та берыктон понна умой.
  
  
  Пиосмурт уг тунсыкъясько. Со шуэ, ма, машинаос ветлыны ӧз быгатэ, из доры берытскиз но, кудзэ корало.
  
  
  Мон юай мукет выжыосыз, ӵош улыны грузовик пияш адӟиз, mimmo потаку. Кышномурт нырысь кылзӥськыны чида. Собере со шоры лекъяськы, мазэ-со, мае верало Чоень. Син чилектӥз Ee, кышномурт ӧсэз йыг ворсаз но.
  
  
  Чоень куашказ. «Индия тазьы уг лэсьто», — шуиз со. «Мон кылзӥсько, мон соглаш ӧз лу, весь серекъяло но. Тодматскон шуэрске кышномурт. Та мыным уггес кельшы.
  
  
  Бускель корка эскерыны неприятие мон сыӵе ик, но тросэз ке зӥбломоз. Пересь, отын улӥсьёс доры кышкан невосприимчивый лэся. Укыр матын ни вал солэн шайгуэз доры. «Грузовикъёсын сярысь нокин номыр ӧз вера, — шуиз со. «Мон адӟи, ачимлыксэ вазь ачимлыксэ люк егитъёс. Соин но, кин бӧрсьы юанъёс укыр трос, кема ӧз улы. Калькутта берытскиз. Татын табыдӟа гинэ кулэ. Вераськон шекъёссэ но ӧтиз дораз, тон мынам семьяе. Бертӥсько гуртэ.'
  
  
  Со берлань кошке но ӧссэ ворса.
  
  
  Замешательство нахмуриваться чоень-ын. — Оло, мон ӟеч вуи, — шуиз со. «Ми-секытъёс вайиз со адямиослы. Та мыным сотэк но окме.
  
  
  — Тӥ малпаськоды, ма сярысь вунэтыны милям ужпуммы огшоры кулэ, Калькутта назревать-ын?
  
  
  — Ӧвӧл, мон шуысал раджа но быгатэ. Суд сое армие келяны быгатозы ке, потребоваться.
  
  
  Со, ӧвӧл-а, шуэ, кошкысал но, пытьы кузя грузовик азинтыны. Со куспын зуркатӥз-ваньзэ, мар мон азьло сутыны. Ченгешо соос дугды, дыр пыр мон гуртэ бертыса, читыр-чутыр доры мынэм пытьызэ грузовой ӝужыт бамалъёсты шин кузя. Мон сьӧр гуртэ улӟиз. Ми пыр потэмын, иерусалимысен аслэсьтыз но крестьян любопытство шоры учкыса. Вылды, иностранецъёс, эсьмаса выходец шундыпуксён палан вань таин редкость. Со вормытъяськыса юан, жаль шат мыным окресность облетать сярысь иворъёс.
  
  
  Нырысь кӧня ке ортчыса мон кык пуд выллань но бамалэз миляез доры дугдӥз, сое адӟыса. Мон пичи гинэ нюк вань. Сое, пумтэм вапумъёс сылӥсь гурезь йылын но лымы изьы учке.
  
  
  «Безнадежный та», — шуиз со аслад ни, Чоень кезьыт.
  
  
  Юаз со. - "Малы?'
  
  
  — Асьсэос но уг тодо, мае утча. Гурезь йылын сюэн-сюэн иськем кыстӥське. Котьма ласянь та грузовиклэн мыныны быгато. Соос сьӧры уйисько мынӥсь-ветлӥсез ас доразы шанс ӧвӧл.
  
  
  — Соку вуомы? — юа-а солы оскиськон.
  
  
  Мон уг ответ. Али дыре мон пумит луи. Мон ке вуи, сое быдэс нуналзэс но ышто. Витетӥ нуналаз укыр матын луэмез.
  
  
  Сое нош ик эскерозы инвисъёсмес, вамыш бӧрсьы вамыш, - поч сосредотачиваться, нош собере ачим доры выжтӥ лэземын удысын ландшафтъя вуоно учкон. Та движениын соослы куакъёсты... ляб адӟе, пумыз, куинь сю метр азьпалан.
  
  
  Мон понна чакламын. Тае умой тодмет луэ. Со Но, мон кин ке малпалоз, капчи лапег куакъёс вылтусаз ватӥськыны мед быгатоз, кудӥз котькытчы гурезь азьын будыса, армиын нош быдэс пегӟыны быгатӥзы нюкъёс-гопъёс, гурезьёс-тӥ кошкиз.
  
  
  Грузовик пияш яке ассэ шедьтэ-а шанс нокыӵе уз луы, тырше ке, солэн палэназ кылё, луд синмо. Адямиос мыным потэ вал, кулэ-а ми доры лыкто. Талы луыса милемлы молодёжных веб-надежда.
  
  
  Мон мар басьтыны ик «Люгер» движенилэсь ӧрзэ уката но кобураысь яке мертаськод ни, инвис вылын адӟиське.
  
  
  Чоень сглатывать. "Мар тӥ лэсьтӥськоды? Тон шузимид-а?'
  
  
  — Мон утчасько шедизы пленэ, — шуи мон.'
  
  
  «Грузовикъёсын котыр адями». Со курокъёс зӥбиськом, эшшо одӥг пол но пистолетъёс рявкнуть. — Самолётын берытске, — шуи мон. «Лобо калькутта юрттэт но басьтэ».
  
  
  Курок созэ нош ик нюртозы.
  
  
  — Ӧвӧл, — со запротестовать. Мон сое ыбо лэзизы монэ нош ик киосыныз но люкетӥз. «Тае-а тон витид».
  
  
  — Вуизы, — куриз сое, нош со ӧз мыны.
  
  
  Сое понӥллям «люгер» но кобураысь сое ки вылам басьто. Р мугор вӧзаз мон Ee.
  
  
  "Оло, солы юрттыны быгато тӥледлы," - шуиз со. Сое басьтыны дышетон, тодэм.
  
  
  Соин со аслэсьтыз ӝегатӥсь отель, бергес но луоз ортчытыны.
  
  
  Мон кылӥ моторлэсь куаразэ ӧз вуы, кызьы пичи гинэ-а гурезе сюрес-тӥ куашетэ грузовик ортче.
  
  
  Пиосмурт со пӧлысь ньылез дась винтовкаос но армейский рюкзак пезьдӥз. Модосэз ньыль нуоно вал мон вылэ.
  
  
  "Эй, мар-а та?" — юай мон возмущенно. «Винтовкаос возьматэ-а мар-а та?»
  
  
  Учке но грузовик милемыз индиец вылын поттылӥзы вылӥ тюрбан-тӥ чиоссы.
  
  
  — Тонэ ыбозы, — шуиз со-англи чебер но та тодазы индусски.
  
  
  — Лобасьёс, — монэ пӧяз. «Кобраез". Со мон кышноосты-а кузгатоно.
  
  
  Соос сак учко но пӧяськон чуня проигнорировать.
  
  
  — Та пичи гуртын горд тон лобӟиз самолёт? - юало солэсь.
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  "Малы тон татчы пуксем? Татын мон дорысь кыдёке туристической маршрутлы.
  
  
  «Милям учкыны-чакланы учкымонлыкез. Индия солэн нырысетӥ». Шекъёсты вылын тюрбан чоень адями учкиз, со ӝог валаз.
  
  
  «Мон пумитало аслэсьтыз кышнозэ огазеяськем нациослэн организацизылэн-ын-ын Нью-Йорк, — валэктӥ мон.
  
  
  Мон уг оскы солы, нош куд-ог дыръя шудонъёс азинтӥзы.
  
  
  — Ми ӵош потӥськом туртто-а? — либыт, солэсь юасько.
  
  
  — Бен, — соглаш Чоень. «Мон туж жади».
  
  
  Азьпалан пукон вылаз пуксиз но азь пиосмурт мыным юрттэ чойни любезно ортчиз. Со вӧзын ӝабырскиз но солэсь адӟыса, боевикъёс кузоваз тубат кадь.
  
  
  Двигательёсызлы улӟизы, прикладэн винтовкаез но сое бергес адӟиллям синучконысь тусбуйзэ секунд люкетэз. Йыркобыям шуккиз, мыным со туж кужмо. Солэсь вӧжоосыз левее гинэ вуэ зымылӥз. Та шукки, зӧк вал, но ми ваньмы ик туж секыт тырмыт шуккем пу валесъёс, дико зуркатӥз виым монэ косозы шуыса. Киси-куаси луыны таӵе шӧдонэя мон дорын, кудъёсыз тонэн басьтэмын, со полын азяз кадь, кызьы визь-нод небыт пильыслэсь дукесъёс визьсазь шобыртӥзы.
  
  
  Бер-а, сое но пуктэ постанывать сазьтӥськемзы бере, со шараяз, малы бака но кизэс керттылыса. Мугоры мынам ки мон азьын, кык пиосмурт но тӥрлык, утизы монэ, мон улоназ лэсьтэм тӥрлыкъёсын.
  
  
  Мон уг тодӥськы, кӧня мыным пырпотӥз, нош мон сазь вал, кызь минуттэк уг быгаты ни. Кезьыт вуиз азьло со сярысь малпало ке на, но капкаетӥ пыриз грузовой машинаез дугдытӥз. Заборъёссы котыр андан ез но кык полэс луэ виток мыд-мыд палаз бышкись ез.
  
  
  Ӝужыт беро грузовик доры лыктӥз пиосмурт.
  
  
  «Ми ӝӧк доры но сӧнъёс (ачимлык котырзэ бака ачимлыксэ гозыос басьтӥз», — шуиз со.
  
  
  Со соид бугырскиз. «Мае возьмасько мон пель но думылоно?»
  
  
  Одӥг солдат азьын мон котыртӥз кикур мышласянь шуккиз. Мукет серектӥз.
  
  
  Соос монэ азьлань донгем но, со сьӧрын чоень мон кылӥсько. Со кык боевик вераськыны, трос-а со яке ӧжыт-а со ну, мынэ мукет ӧрын.
  
  
  Кыӵе ке та бандаос вал, озьы ке военной формаен. Грузовикъёсысь солдатъёс но мон мыр донгаса, лапег юртъёс пӧлысь со доры дыж дырын со ӧс, укноос сотэк но паллян. Одӥгаз югыт лампа доры ватсаса брылев, нуналлы пыр вия. Вталкивать мон пушказ пырисько но, ӧсме тунгонасько ӝоген мон но сьӧразы.
  
  
  Шкаф вылэ комната тупатыса дасяз документъёс офисэз, машинкаен но гожъяськон ӝӧк гожъяны.
  
  
  «Тӥледыз пумита документын гожтэмын, мар тонэ ӧте Мэтсон, Мэтсон Говард, — шуиз пиосмурт тюрбан-ын. — Мон тодэмез потэ зэмлыкез. Малы но татын шнырять тон кин тон сыӵе?
  
  
  «Мон ужбергатӥсь, сётон, но вань».
  
  
  "Та арбери?" Вильгельмина хьюго но сое возизы. Валамон, со мон дорын грузовик ih. Но кӧшкемытэз палэнэ берытскиз-а со мон доры лыктӥз ih мыньпотон. «Я мед-а, мистер Мэтсон а, дунтэм-а мон тонэ».
  
  
  Куд-ог дыръя лек рольёсты шудыны малпаськомы на со американец, шека ке но, мон тодӥсько ни, мар мон оборудов охранниксэс, кезьыт лыдъя кунокуа со.
  
  
  «Кылзы, — мон ыргетэ, — быгатӥськод, тон-крестьян фанатикъёс индийской та мырк, нош, макем мыным тодмо, тӥ бандитъёс гинэ, адямиос со сьӧры уйисько. Медоос но, тӥ но, тӥ дерьмовый адӟисько. Сое адӟыса, кион уллёысь зол дисциплина. Мон доры матэ но уг туртто, мукетъёссэ зол шуккиз со озьы, малы тон ӝуштыны кутскиз. Нош табере киос пертчылэмын мон!
  
  
  Та трюк бугыръяськонъёс вал пересьёс, асьсэос но со ужамез понна. Та вайыса, вожпотон, ачимлыксэ замешательство. Монэ туж шуккиз со султӥз; со, но бералтӥсько, пуромиз, пыд ачимлыкен юн шуккиз сое. Собере мон бӧрсязы пекля, вылэ шуккиз. Кӧшкемыт вӧсь луэ.
  
  
  Соос ӧз лэзе монэ ӝӧк доры кык пиосмурт но трос сопротивлся подтаскивать. Со мон доры но сӧназ пистолетъёс годы цель пуктӥз.
  
  
  — Кылиськемын, — капитанлэн ih косӥз. 'Копак.'
  
  
  Мон уг мытӥзы. Дӥськут октыны-калтыны бере, мон но со борды лякиськыса пукон вылазы кыскизы, солэн киыз но, пыдъёсмес вайяса.
  
  
  Но ми ӝӧк доры капитан проковылять ih учке.
  
  
  — Нош табере, мистер Мэтсон, — кутскиз со, — оло, тӥ асьтэос но ӧжыт ми сярысь верасько отельёсын. Кин тон? Тон мар татын кариськод?"
  
  
  — Мон американецъёслы, — шуиз со доры мыр-мыр ужпумен вырисьёслэн чакламзыя. — Тодӥськод, тыныд кулэ ӧвӧл ни. Соосты тодӥд ке, сша-лэн консулэз
  
  
  Серектэ со. Пиосмуртъёс сое кызьы но котыр.
  
  
  — Лэн консулэз? Калькутта-Ын? Шудо-а тон, мистер Мэтсон, яке кызьы тон отын. Американскойзэ калькутта консульствояз кык нунал ортчыса уз луы ни. Оло, ӧвӧл но ни калькутта но. Нош ваньзэ тае тӥ тододы ини, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Вералэ сое, мае уд тодӥське-а, мар сярысь вера со. Чидатэк со укыргес шонтӥське.
  
  
  — Одно ик, одно ик, — шуиз со, берытскиз. Со мон доры выльысь берытскись ке, адӟисько со ачимлыксэ кузь киязы пуртъёс. Со малпамтэ, ышанӥсько, мар со сыӵе малпанэ ӧй вал wouldnt умой, пумен-пумен-ын-а, киултэмын лэзисько мон валъёсме.
  
  
  — Тӥ куке но вӧсь луонэз шӧдыса, Мэтсон? — юа пиосмурт. «Дэймытъяз, чидантэм вӧсь луымон, сюлмы шаплы соос вырозы но кулон сярысь висъяны курыса?»
  
  
  Мынам син азям чилектӥз пурт; куатетӥ дюймын вал таӵе лэчыт но со кузьда, буй-буй ӵукна югыт пиштэ шуыса. Ку мон нырысетӥ бамаз йӧтэ ке, мон уг малпа, мар понна со шедьтэ — сыӵе эскерисьёс кыретэз луоз, сыӵе вольыт. Йырзэ солэсь берыктэ, паллян киыд медаз асьмелы котькуд ар. Кыч, мон азьын чиньы йылаз-ысен кутскиз, кырымен-гопо, ми доры но ӝутске пельпум суй mimmo ортчизы, собере гинэ но карнан куасалляло вылэ канжаськи.
  
  
  Нахлынуть нырысетӥез висёнъёслы, куке со адӟе, кызьы бам поскес мон врезаться. Со, синзэ кыньыса, нош таиз кутскоз. Кунокуа кеськиз со.
  
  
  — Тӥ куке но кулон сярысь кылӥсько ке сюрс вандэм, мистер Мэтсон? Та вашкала шундыӝужан чапкыса, огшоры кутыны, кин ке-потэ информация басьтыны ке, улонлэн дунлыкез заинтересованный ымныр нош номыр но ӧй вал. Э, мон уг шуиськы, мар вань курбон вандэм сюрс кулэ. Куд-огез йырсазьзэс. Мугорез быдэс шобырто вурысо ih. Сак учки, кызьы ортчиз нырысетӥ сӥлы ку гинэ вамен кырет, шапык вирмес кыретэз кӧня ке кузя гинэ озьы гож кылдэ. Азьлань мыноно, аслым сюрес шедьтэ мур но мур выйыны но ваньмыз выль. Гадьёсыд ке но йырзэс ӵогемъёслэсь баля доры выжиз, но пиосмурт самой кужмо кесяськиллям. Кӧня вӧсез чиданы быгатэ адями».
  
  
  Порез вуоно сыӵе ик вал, нырысетӥ кадь но, нош мынам ки но бур ки вылазы. Та радаз пырись-а... бритва мур куректонзэ, лек висёнзэ, соос ныр пыр юаны выре ӧтизы куншетэз соргетэмдэ амалтэк быдэстод. Но мынам вакчияк ымдурыз пиньёссэ луэ. Со малпаз: «со пумитэ ымез усьтыны Ке, капчи вӧсь луись мурт, со куара мыным».
  
  
  Адями валасько аслэсьтым бадӟым уже. Ачимлык-майбыр улонэз адӟем синъёсаз, со пиштэ, ымдур но ныр котырысьтызы напряжение суйбыгытэз ачимлык-кукыр ке, берен мон доры вырӟизы катерен мугор — гурулазы таос борды полын — куинетӥ кӧт гадь кыретэз мон вылэ но гожъёссэ гожъёс.
  
  
  Нош ик кутскизы Индиец. Синзэ усьтӥз со, уг тодӥськы, ку ворсазы ih.
  
  
  «Болевой ӧсъёссэ тунсыко. Тыпак тӥяськемен куд-ог учыре та шундыпуксён адями. Тон солы ваньзэ вера, мар тодӥськод, нырысетӥ полаз. Со вӧзы кыкетӥез но жалятэк кыретэз бӧрдыса сюлворе. Куинетӥ яке кыретъёсын истерика эс усиз со вылэ. Ӝужыт ӧсэз болевой ценымногие-а тон, яке-тонэ дасянэз умой-а, малпаське-а-со кезьыт. Надрез сое быдэстыны. 'Табере юан. Тӥ понна шпионить подсылать кин мон?
  
  
  Мон номыр уг шуиськы. Со луыны кулэ амал шедьтыны, лобаны йӧндыртэ. Та дыр безнадежный адӟисько. Гозы вылын герӟетъёсыз усто луэ; нуйто я, я, соос валаса-а, мар-а уг провисать пыдзэ но кизэ. Мыкырски но сюбег пукон капчигес вал, солы ик бералтӥськы ке но, со ӧжыт мар лэсьтыны быгатэ.
  
  
  — Кин понна тон монэ лэзёно шпионить, Мэтсон?
  
  
  Мынам ки вылам пуксиз полудюйм мукет пуртэн вандоно. Со мыным мур шокчиз но та радын врезаться, кезьыт вӧсь.
  
  
  Ӧс усьтӥськиз. Солдат йырме чуртнало. 'Тыл!" кеськиз со. Ачимлык ымнырыз мылкыдэз ӝутэ вал, но сое тодэ вайыса тревога. «Тыл, капитан! Педпал.'
  
  
  Лек ымнырзэ Капитан лэсьтыны. Со разочаровывать адӟиськоз шуыса, со ӝыныё ачимлыксэ, бритва луэ ке. — Уд пегӟы, Мэтсон, — шуиз со.
  
  
  Со охранникъёс но, ӧс сьӧры бызизы но, мыным ӵош шоканы капчи. Со уг быгаты валаны, мар луоз кырласянь но, шумпотыса но вис.
  
  
  Яке нош ик монэ дорысь ӧтё, синъёсыз кынемын, захотеться вӧсь юртто, - малпанэ кык вал, но пайдатэм. Мон асме ыштӥ секунд ӧз быгаты.
  
  
  Со комната пыр учкыны. Со нырысь-валысь адӟыны уг поты, нокыӵе решение гозы мозмытски, мон мугоръёсазы мертчизы. Собере со сярысь малпасько лампаосын вӧй, ӝӧк вылазы бускелез ӝуаз.
  
  
  Со кема кезьыт, лампаосын шоры учкыса, сокем ӝоген малпан оформляться. Та учыръёс луыло, но бадӟым луыны шанс шуыса, кулон бритва мастеръёс бертэмзэ возьмаз. Лампае тыл вылэ кымалтоно со кивалтыны быгатэ ке но гозы гинэ буям поскес, шансэ, мон луэ.
  
  
  Нетолько Но вуэмын вал. Со гинэ вырыны быгатэ. Кынгыль-конгыль но тэтчаны, креслоос гинэ быгатэ кыньыртӥз, со някыртэ. Мынам вань кужыме, каньылгес милемыз, тазьы но подбрасывать мед погылляськозы шуыса, соос вырӟизы. Пуконъёс вылэ но, урдэсъёссэ но пумаз пумен усьыса бекмылляськиз. Мон но золгес висьыны усёд уш.
  
  
  Пукон пукон но буръя азьлань донгыны солы кемозь чоталлям каллен. Собере сое улонэ берыкъяськыса, тыбыр пуконъёс вылэ монэ тазьы вылэм шуыса, но со уже кутыны ачимлыксэ, кызьы куашкатъянэ пуконлы пумит. Лампаосын куалектэ, собере усьылэ. Сое вуэн но тылын рухнуть музъем вылын пуштӥзы.
  
  
  Шуд доры, туж уг тырмы вал, лампаос, но мыным кулэ луиз, уж борды ӝог, му вӧй дыр пыӵатыны эн выже.
  
  
  Милям вань кужыммы потребоваться, урдэс тырмыт кыдёке мед погылляськозы шуыса, киыныз гомась тыл вылын возёно, калленэн мед быгатозы тыл юн прогрызать гозы думылэмын вал со.
  
  
  Ӝоген тылын сутыны кутскиз, мон но поскес. Тужгес зол со бур киы кыско, тыл нуэмзы понна. Ялан ӝуась гозыен.
  
  
  Виым мыным вӧсь бышкалтэ. Гозы ӝуа но, мон адӟи, кызьы мон горд йырсизы но, суй вылам-а ӵушка, солэн куэз лэсьтэмын. Нош ик бур киысь сое кыскиз; вӧсь поскес мыным гозы мертчиз. Эшшо одӥг рывок, суй но мозмытскыны луэ.
  
  
  Киысьтыз гозыоссэ сдергивать солэсь кылӥ, собере киыныз котыр паллян гердэн сэрттӥзы. Умой луэ, сое лёгыку. Вань ӝуатӥз но мон суйзэ бур киыз, кезьыт вӧсь. Нош та вал мынам шансэ одӥг гинэ кошкиз. Эшшо но герӟетъёсты сэратыны; соин ӵош соосты гозыен пыдзэ ишкалтод, дӥськут но кутэм. Пуртэн но пистолетъёс ӝӧк вылын кыллисько мон. Со, дӥсязы, кутчазы, но кошкыны дась вал ини ке, ӝужыт ӧсэз индеецъёс пыриз. Туж шудо уг адӟиськы соос, монэ адӟо ке, пистолетэн но, улон эмуос нуиз.
  
  
  Соос шоры учкыса, сое возьмало, соос монэ ыбозы шуыса. Делле вылаз ик, со вылэ сосредоточивать пистолетъёс озьы луоз шуыса, мон мукетыз кияз пурт гинэ адӟо. Солэн мугорыз вылӥынгес ачимлыксэ едӥням пыриз.
  
  
  Мозмеме бере ымдурзэс ачимлыксэ бульыртӥсь куараосын, киосын бам яра со бордысь палэнске ке но ворсаллям. Собере со музъем вылысь гылӟиз.
  
  
  Соослы кулэ ӧз луы ке, со берыктоз сое.
  
  
  Юаз со. - "Кытын ныл?"
  
  
  — Кошком, — шуиз со. Ачимлык вир пазьгиськоз rta сэрегын вань, но со закашливаться. «Лэсьтоно сое асьтэос комнатаын тылпу. Пожалуйста, мон малпасько. со...'
  
  
  Собере малпамтэ чусомиз, со монэ пыд дорын шӧй кылле.
  
  
  Мыным жаль вал. Улэп кельтӥды ке, сое умоен лыдъяло, ачимлыксэ, ожмаськон тӥрлыксы пурт но шонерзэ уг возьматы.
  
  
  Со оглядеться. Сэрегын автоматъёс сыло, нош кык пичи ӝажы вылазы граната. Но понэм сое кисыяз гранатаос, сазь возе автомат, нунал доры мынэ. - Мараны кулэ луиз соин, мар татын луиз, малы Калькутта пинал вал, но шедьтыны сое луэ кулэ Чоень. Со ӧсэз усьтӥ но педло потӥ.
  
  
  
  Йыр Одинадцатый
  
  
  Сое чакламе потӥз. Со курткаез стеганый комнатаын шедьтыны, астэ инкуазьлэн люкетэз шуыса шӧдӥське ни. Йырзэ уллань лэзьыса, со быгатӥз котыраз часта ветло понна одӥг часовой.
  
  
  Со, пиосмурт тылскем ӵын шокчыны куараос но кылӥськоды, нюръяськисько гомась, вылтӥз шобыртэмын турын хижина кылӥськиз.
  
  
  Со, азбараз пырем, юрт одноэтажный юрт, кудъёсыз шундыпуксён впечатление американскойзэ вуж кужыменызы лэсьтӥзы. Юртъёс отын вал дюжинаен, куинь, котырысь казармаын кадь адӟиське, нош одӥгез, вылды, луысал, сиськоннизы. Куинь грузовой машинаен азьын сылӥсь одӥгез пуктон котырын.
  
  
  - Ысь гинэ-пиосмурт мон понна тылпу кысон дюжина формаез ӧз шӧдӥськы, куке со доры дыртэ грузовикъёс. Со понна дорамы арес вал, куке пӧлысь-пиосмуртъёс понна матысь машина вуиз. Со меӵак мон доры лыктыса, киме ӝутыны предупреждающе. Любопытство со мон шоры учкиз, собере чигнатӥськыны но, лэся, юрттэт вылэ люкаськизы ӧтё ке, со ачимлыксэ ӧтизы. Монэн ӵош со доры лыктэ но тус паймем подозрительной.
  
  
  «Одӥг тэшкылиос но, ваньмыз дась луоз», — шуи мон. «Берытскыны но мон вӧзад султӥ. Со нодъяз тӥледыз вылын пистолет. Ӝоген со вылэ хинди кутски, оскисько, соос монэ валазы шуыса.
  
  
  Со берытскиз но, кышкан улэ, ачимлыксэ, адями сокем бадӟым вал-а, мар-а мыным арес ачимлыксэ зынзэ шӧдӥсько. Ми сю ярд ортчиз, дыр бамаллэн мукет палаз-ысен но васькыны уг йылозяз уг вуы. Лагерь пыр утеме бере мон ватскиллям бусыос, музъем вылын соосты донгытӥз ачимлыксэ.
  
  
  — Нылы, тон адӟид-а? Со шонтэ. "Кытчы со ыше?"
  
  
  Солэн бамалъёсаз возьмало, соос монэ вылын вал. — Татын кин йыр?
  
  
  — Уг тодӥськы, — шуиз со кышкаменыз дырекъя куара. — Мон Гольык вань-ӧвӧл, сиён пӧрась. Мон уг тодӥськы.'
  
  
  "Умой.' Соослэн выросъёссы эмуос султыны косӥзы. «Мон возьма, кытчы мыныны ныл».
  
  
  Шундыпуксён палан сое мон ӝог бамалэ нуо выллань. Мон потӥсь чуръёссэ изме, со нёжалысь пичи граничить. Со улӥзы дюжина корказэ адӟиськом, одӥг кушем сутӥз, мукет копак куашказ. Вить минут ӵоже ми учком, нокыӵе выронъёс уг шӧдӥсько. Со доры ёросысьтымы ньыль сю тыло инты возьматэм чуръёсты ярд mimmo.
  
  
  «Куараос командный пункт. Тазьы кыдёке пыриськод ке сётӥськы, соос, дыр, ватскыса, улӥзы пеймыт шуыса витисько.
  
  
  Из вылысь гылӟыса мон куакъёс, писпуос вылын из. Луысалмы ке ми кык сю метр, гольык киын ӝутэменызы. Мон кыло, кызьы кин ке но вераськыны. Монэ адӟыса, витьтон метр ih ортчытыны чаклало. Пунктын улӥсь сизьым чур пумын лапег скальный командный метр.
  
  
  Ми эскерим шаерысьтымы, нош часовой, тыдӟыны ӧй вал. Пысы мон гыась нюло, соосты чурысь усьтэм дыр уг луы. Нырысетӥ ӵог граната сямзылы пичи-а со поттӥз, собере выльысь мишеньёс шоры учкыса. Бункерзэ пукись пиосмурт куать кузя, бамалын мур копано. Со вал дормылэн ваньмыз автомат кык кузя. Куинетӥезлэн пичи радиолы тупась. Биноклен учкыса мукет гуртэ вылын.
  
  
  Командный влетать пунктын Граната. Собере мон автоматсэ пельпум вылэ вылэм, но со загрохотать но тэтчаз ке, пуля кисьтэм адямиосын. Пуштон шталь развязкаез. Кык пиосмуртэз виизы вал ини. Граната пӧрмиз, эшшо ӝиптӥськи, вир масса быриз. Мон витёно уг луо, мед адӟозы, кин улэп кылиз на ке. Ас вырйылысеныз бызьылӥзы, командный пунктын огибать корка доры но басьтӥським, ньыль сю ярд улӥзы. Собере со чоень адӟыса, изгурезь пушкысь ватскыны выро. Территориослы обыскъёс дыр нуйтӥське ньыль пиосмурт со доры улӥзы, нош куараос но соосты дуре черодъёс но граната автоматный запаниковать палэнскы.
  
  
  Сое адӟыса, милемлы кошкыны шуыса, но мон доры бызиз.
  
  
  Соиз но кыдёке нуиз сое ки вылаз кутӥз. Со ӵушка люкетэз луоз йырсимылэн, нош ымнырзэ суэн сьӧдэктӥз.
  
  
  — Мон берен гуртын иванников уг, — шуиз со, - р куалекъяло. Со дугдӥз. «Ми Но ӵапак отын ватӥськон инты шедьтозы».
  
  
  "Ӧвӧл. Та укыр шимес та.... Нокин но уг ваты. Ih гинэ кельтӥзы но отысен ыбиллям. Кышномуртъёс, нылпиос но пересьёс...
  
  
  Со шоры учкытэк, берытскиз но Нага. Со шонтэ. "Та тазьы. Аслэсьтыз адямиез лэзёно, сояз реальной практиковаться адями. «Татчы кыльыны соин ӵош, — шуиз со Нага. «Котькуд аре мыным мыныны кулэ».
  
  
  Со азьлань рвануться, сисьмем зын почуять, мугор тӧрна, кызьы азьло ярд бызиз. Со ке, нырысетӥ юрт йылозяз, пиёк подлетать дюжинаез. Ульчаямы пересь частичный лысьӧмез но пияш кылле.
  
  
  Корка борддоръёс пуляосын но граната пужъятэм пась луэмлэсь. Трос сюосын но пулевой но вал корка пуктыны вал раствор валун пась котырез. Солэн бускельёсызлэн коркаосазы куинь кышномуртэ адӟиз. Котыр вандэм гадь дораз одӥг мугор луэ; йырыз уг кыкетӥ дор луоз. Коркаез доры тубиз берпуметӥ нуналъёсаз пиосмурт шукки пыдме, нош собере матысен ыбылыны.
  
  
  Со, берен бызьыса, уг сӧро урам кузя бер. Партизанъёслы со бере ке-Калькутта пыриськод ке, резня кутскиз.
  
  
  Бере со доры вуиськод со интые, кытын чоень кельтыса, гольык музъем вылын сое шараяны гинэ кисырто. Эмуос солы юрттыны ӧз быгатэ. Со виемын луоз; ачимлыксэ пуш ишкалтэ вал, нош ньылонам сӧнэз. Нылъёсты адӟеме ӧй вал.
  
  
  Со-а со дорын луэ ке но, со вӧзын улыны кулэ...
  
  
  Пулемёт шуккиське ӵыжак кесиз, кык из басьтӥз но пуля чуре шонер метрын. Со берыктӥськыса, нош нокинэ но уг адӟо. Очереде эшшо одӥг, пуляос, изъёс врезаться паллян но. Со ыбылыса но писпу борды подкатываться малпаськытэк, йырын мед ih лэзьыны косо, нош нокин но уг адӟы-ваньзы огкадь. Соос кыр интыос копак кылле...
  
  
  «Право, мистер Картер, пайдаез вожвыл», — che гожтэт вазиське ми доры-со куара. «Тон быдэсак котыртэ, безнадежно вожвыл дн. Тон укыр визьмо, урим пыр мед соос оскалтозы. Малы тон ӧд лыкты татчы но пыӵалзэс уз куштэ, ас шыпыт?
  
  
  Кужмо, оскымон мегафон куараез котыр потэмын, соин, лэся, пичи нёжал кузя шуккиськыса чузъяське.
  
  
  Соос пистолет кушты но султы, киоссэс выллань ӝутӥз. Ньыль «валун» вырйыл пыд йылаз тэтчыса, мон доры бызьыса кошкиз но гозыен камуфляж, мон гадяз автоматсэ мерта.
  
  
  Мон но мон котырысь партизанъёс но, индийской вильгельмина хьюго столпиться-дантэк кельтэ. Собере, мон со ас азяз чурытэсь донгиз.
  
  
  Милям лагерямы уг вуы. Mimmo охранниксэс мон косон лагерьын, кытын мон кыкетӥ сюресэз шедьтыны. Ми доры потӥз ёросысь пичи гинэ вырйыл нёжал полумила уллань, куинь ласянь перпендикулярной вал, татын изпоттонни кадь луиз. Пещераын бадӟымез луэ. Котыр зӧк вал, гурезьысь гуэ пырон азям могӟетъёс пуктыны бышкись ез.
  
  
  Заграждениос охранниксэс доры монэ нуэ. Пичи гинэ люкет усьтэмын, отын ик бышкись ез пытсазы но нош ик вталкивать мон. Соосты адӟыса, адями ог куамын - куд-ог висьыны, куд-огез бӧрдэ, но ваньзэ шара эн дӥся вал урод сюдӥзы. Со, бышкись езлы умой пала берытске заборъёссы котыр пиосмурт адӟиз но дӥсяськы яркыт-вож форма, пельпум вылысьтыз погонъёсаз. Соос шоры учкыса лагерь.
  
  
  «Мистер Картер. Лыктэ, пожалуйста.
  
  
  Со, бышкись езъёс доры лыкто.
  
  
  - Ас Калькутта ивортон басьтэмзы бере, со -- шуисько, учке ми шоры ӵош любопытство пыр точка, малы нимыз гинэ тодмо-аслэсьтыз бадӟым куно луиз. Тон сярысь со трос кыло. Адямиослы, кудъёсыз уг яра виыны. Оло, история учебникъёс мон инты басьтӥз.
  
  
  Ачимлык проигнорировать со маскара.
  
  
  Юаз со. - «Август 15, ма луиз?» «Та бадӟым нуналэз ук, озьы ӧвӧл-а?'
  
  
  Со угрожающе ответ. — Та тынад-а уд адӟы.
  
  
  Со берытскиз, собере, пе, мар сярысь малпасько. — Нылъёс сярысь эн сюлмаське, — шуиз со. «Гуртын со тон доры лыктӥз». Со кошкем бере, огазе люкаськыса, соос малпанъёс утча.
  
  
  Ваньмыз радъяськем бере, со лидер ӧй вал. Адямиез, мыным со кулэ вал, но берпуметӥ ветлэммы дасян город кышкасьтэм луэмзэ.
  
  
  Та адями сое шедьтыны кулэ луоз. Нырысь монэ утчало вал но улэп кыльыны кулэ, нош та дыре со тырмыт сложной лэся.
  
  
  Со, пещераын шоры учкыса. Тыл доры капка дорын подключать пырон луоз, вылды, кужмоосыз тырмыт понна мон виемын, нош борддоре зӧкталаез витьтон фут вал. Вань улонзэ ih кокаськыны яратӥсько. Пушъет уг адӟиськы.
  
  
  Одӥгез соос ӧй вал, нош адями, улон люкиз милемды, маин быгато, юртто ӧжыт. Со котыре пересьёс но трослы ляб вал, лэся, крестьян, аслаз поттэм сиён-чурыт музъемез вырйыл вылэ. Соин ӵош дасяськыны невозмутимость кулэ, соослэн киулазы гинэ индусъёс. Сое пуктӥзы, пыд вожвылтыса, растворе но выж вылын кырӟаса, ас инмарезлы вӧсяське, мыкыртэм йыръёстэс лабыртэ: «Кришнасазь Харя, Рама Харя».
  
  
  Солэн кузь вамышъёсызлэсь дась луоз вуоно лулкӧчон циклэз. Но мон дась ӧй вал.
  
  
  Соос пӧлысь-а мыноз со, ачиз куалектэмын фаталистический ih поттыны турттэ, со котыре нокин но, лэся, монэ уг адӟы. Со дырозь егитъёс гинэ вуизы, адямиез доры пыкъяськыса ӝушты, сое басьтыны ревматизмен.
  
  
  Серекто соос, монэ адӟо. «Иське, бадӟым чорыгъёсын солы шедьтоме. Англи-а тон?
  
  
  — Американецъёслы, — шуи мон.
  
  
  'Астэ шӧдӥськод дорын кадь. Ми быдэс лымшор пала кулэ.
  
  
  Со пыдес вылысьтыз султӥз но, со вӧзын сигаретъёсты кыско. Ачимлык басьтыны но сое ӵынэн воньдӥ.
  
  
  Юаз со. - "Тон но но?' — Малы тон сое виыны ӧдъяськод? Кылем пересьёс. Малы тӥледлы сое адӟыны уг поты-а?
  
  
  «Ми — а соос доры сюры, - шуиз со. «Мон Калькутта завербовывать-ын. Со мон сузэре сярысь сюлмаськоно, сюдоно-а мон.
  
  
  Собере со гурт адӟиське татын. Мон озьы уг быгаты, адями виыса, татчы интыязы, соин ик монэн ӵош изгой, висисьёс но палкышноос, картэзлэсь лулзэ понна вӧсяськы». Соос шоры учкыса, охранниксэс, соид но дугдӥз. — Ӝог лыктыса, басьтыса, ньыль-вить адями гуртаз ик мынӥз. Шаплыосызгес асьсэос тырмыт ӧй вал ке, яке шиеныз монэ ыбыса виизы. Со, адӟемез, кызьы азьло та-а со лэсьтэмын.
  
  
  Кышкан, вожпотон егит мурт куалекъя.
  
  
  Юаз со. — Тон тодӥськод-а, мар со малпа? «Ма солэн каремез потэ независимостез нуналаз? Тӥ та сярысь кылӥды?
  
  
  Ачимлык курень синъёссэ палаз чилектӥз, кызьы кылъёсын кобраез. — Одно ик вань, нош кытысь тӥ та сярысь тодӥськоды-а? Мон шуисько, тон нош палэнысен. Пельпумаз солэн кырмиз но долкаса музъем, присев лапкомиз. «Быдӟым революция. Быгатысал ке мон, мон шундыпуксён но вань калькутта бенгалия басьтэмын вал. Со шуиз-а, мар-ih полициын ласянь; американецъёсты ыбыло но мукет ӟуч луоз мукетаз. Ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ луисько, та пазьгем выжъёс, чугун сюрес станцие Адями но, собере Чоуринга ортчиз налёт-роуд, вань юртъёсын но кенжытӥз. Калькутта луыло сыӵе паника, мар-лэн вань штатъёсысьтыз но ми потыны быгатӥм оккупировать каремын сю адямилы».
  
  
  Юаз со. - "Срабатывать та?"
  
  
  Егит адями йырзэ шоназ. "Мон уг тодӥськы. Соос толэзь тренировать карыны адями. Та сое армие калькутта освободительной нимаське. Сётэм пусэз луэ, куке консульство взорвуться. Ошмес вылын пичигес группа, лэсьтэмын вал набег позициез. Та срабатывать быгатэ. Сое пельпумаз ӝутоз.
  
  
  — Мон понна ӧй вал солэн пуштроссэ, — азьланьтэ со. Котькуд ӵукна ожын интыяськемын гурт шудонъёс. Кужмо, со котьку но басьтылӥз, ужаса-тыршыса мед спасской понна со пример. Со сяна, улӥмы гуртын улӥсьёслэсь соос мозмытскозы, куртчылӥськыны медаз ih косӥз».
  
  
  Борддор кузя соос султозы но мынозы, сак пещераяз пеймыт сэрегын. — Амалды ке луысал татысь бырйиськыкузы?
  
  
  Отрицательно соин йырзэ шоназ.
  
  
  Кисыяз бугыръясько соос, но монэн номыр ӧз луы сяна, е. Ӝокатэм сӥньысэз мыным юрттыны ӧз ни быгаты. Дорын но, мон паймисько вал, кускерттон, пещераын ыль но номыр но уг ӝуа.
  
  
  Та гуртын лэсьтоно луэ. Отын луэм куд-ог эрик передвижение, шанс. Со, сгорбленный фигура шоры учкыса, кин ке выре-со вал егит адями.
  
  
  «Гуртын-а мар-а луысал ке, мон отчы вуэмын?»
  
  
  Со серектэ пельтэм, гырдымъёслы серекъя.
  
  
  «Вожвыл неизбежный кулэ ӧвӧл. Тон понна вӧсяськи улон кулэ интыяз гинэ лябӟытӥськод тӧра но умой».
  
  
  Со, мыкырскыса, пыд йылаз пуктӥ, ачимлыксэ кутыса, гу доры ӝиптӥз ӝуштыса туж ылесь.
  
  
  — Мон тыныд вераны кулэ, гуртын мар-о потоно. Мон шуисько, пыӵалысь пиосмурт мар карыны, кытчы мынэ курбон сётыны.
  
  
  Со хватка со ки вылэ лэзизы. Табере мон шоры синъёсыз учко ачимлыксэ; настороженно, кышкатэк, лек.
  
  
  «Вить яке куать адями со чуръёсын скалистый басьтыса, йылын, собере мозмытом, кион гуртын ыбылӥллям но. Луоз дас сизьым семья, балаганзэ но, сараев. Со ватскыса утчаны кулэ луоз. Та профессиональной солдатъёс ке, со умой ужа, подвозить адями, оло, пыдаз ыбиллям шуыса, сое мукетъёсызлы уд пегӟы коркаяд. Выль юрт бугыръяно ке, яке приканчивать штык ваньзэсты ыбылыны. Рекрут туж уродэсь пиналъёс. Со коньдон висъяське, котькуд курбон кӧня улӥсько.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Дорамы со ожмаськон тӥрлык кыӵе?
  
  
  «Пыӵалъя, автоматической винтовка, пуртэн но граната кузь ки».
  
  
  Люкаськизы соос доры лэзькемын ни ыль ӝуштыса, забор дорысь пырон азьын движение адӟе ке, бышкись езъёсын котыртэме.
  
  
  — Мынэ, — шуисько, егит мурт.
  
  
  Юаз со. - "Кызьы тӥляд нимтулды?'
  
  
  «Мыным джо ӧтизы — умой американскойзэ-а нимыз».
  
  
  Соослы, соин но дорам кошки-ын возьман вылын ӝуштэ. Кык охранниксэс пыриз, со сьӧры егитъёс штатский ньыль адями. Автоматической куать кузя вал пыӵал-тӥрлыкез вань. Жестикулировать охранник шоры учко но, мон самой бадӟымез.
  
  
  «Кыре-буре!» кеськиз со. "Тон-нырысетӥ!'
  
  
  Со панцирьёс каллен; мон лэчыт шиослэсь мертчиськиз сӥтянъёссэс вӧсь. Охранниксэс пыд вылазы ӝутыны но потон доры мыр кутскон кыкетӥ джо. Дун-чылкытсэ кузё-инмар монэ мальдытӥзы ке, со капка аз проем пыр ортчиз.
  
  
  Кыньырскыса, вить адямиос со вӧзын асьсэды адӟытыны. Одӥгез соос джо котыр вал. Отын но куинь кышномуртъёс пересь вал, кузь, начар но. Пересь потӥз, гуос котыртӥ, собере музъем вылэ берытскиз но шунды доры кӧчиз.
  
  
  "Султы!" — вуз охранниксэс. Со ih проигнорировать.
  
  
  Ки штык чусак ачимлыксэ, но со уг выры. Пельпум суй бышкалто лэчыт. Соку со черектӥськыса гинэ. Охранниксэс шонтӥ, подросток ньыль пересь пурт но вылэ тэтчиз но автомат басьтӥзы.
  
  
  Мугор но пыдло мертчыса ӝутскиз бамаз, тыбыраз вылын но мон дырме ӧз бекмылялэ суред усьтыны ӧз тыршы. Нясь-нясь югыт дуннеын азьланьтоно, пурт, пиштӥз шунды, нош наӵ-наӵ табере, нырыз-гордэн. Трос милям пиосмурт куараосмы уг пот, шыпыт гинэ бульыртонлы, ачимлыксэ берпуметӥ шокчон ке виресь ымдуръёсыныз мозмытӥськыкуз.
  
  
  — Тырмоз, — шуиз охранниксэс. Группаын ми солэсь вить кыльыны кутскылӥз. 'Ӝог мынэ. Но вань кильымъёс уг поты-а, яке тӥ инты кулэ луиз. Охранниксэс бере ӧз кыле.
  
  
  Пересь пуртэн ниръязы, аслым штан егит адямиос сярысь, собере нош мон пуктӥсько. Азьпалам мынӥсь кык шӧгыльна, нош кык ворсаса мынэ.
  
  
  Укыр ӝог ветлонъя кошкиз гуртаз; планъя малпало соос озьы ик ӧйлась, кызьы бырйиськоды та котыр. Ваньмыз ортчиз ӵапак озьы, кызьы шуо Джо. Скальный чур йылын, корказы пала бызе шуысал мон. Улӥе учкыса, адӟем сое огназ фигураос бамалын улӥзы. Та Чоень луэ.
  
  
  Со, сокем ӝог бызьылыны, гинэ быгато кадь, уллань бамалэз, малпасько, мон уг тыбыраз ыбозы шуыса.
  
  
  — Кошком, — кеськиз со, кышномурт борды подход.
  
  
  Из борддоръёс ми зымим, соос но шӧдо ас вылаз кышкатэк тросэз пытсаськизы. Мыным джо вӧзысь гылӟыса. Соосты басьтӥзы е, эй котыре кыскыны потӥ но одӥг векчи шнуров ӝокаты.
  
  
  «Шанс тон дорын луо ке, тае уже кутыны».
  
  
  Со нахмуриваться, собере пальпотӥз, милемлы но возьматы, ма со мон адӟисько синъёсысьтыд надежда проблеск.
  
  
  Ма со азьвыл малпалляй кезьыт вуиз-эшшо ке, сьӧрысь, кык корка сэрег фигураос курень пезьдӥз. Та пияш луэ, дас куинь арес бадӟым ӧвӧл. Котькудӥз со пыӵал котыртэмын вал. Одӥг со нырысь ыбиз, собере мукетсэ, мон кылылӥ но, йыр йылын узвесь-а кадь пӧсь просвистывать мон дорын, кошкыны монэ кема.
  
  
  Зымиз пушказ но со ӧс шедьтыны, Чоень шырак. Самой зӧк луиз та корка сигъёсы одӥг бадӟым гурт палан. Фут пасьталаез ог дас сиг луо, соосты тырмыт вал шуыса, кыӵе со дыр ватскизы. Тубат вылэ лёгиськыса ӝутсконо зӧк пужым пу сямен, мон но пулэсь. Пичи пу ящикъёс выж вылын сыло. Соин выросъёсыз но ӝуштыса эй, кыдёкысь ӵектӥзы ӝегатӥсь чоень выдӥз.
  
  
  Мыным луиз тунсыко, пиналды пичи на вал боецъёс дорын гранатаосын. Со куспын та пыр валамы. Пичи укноостӥ гранатаос влетать ми улын, одӥг пол пушто но музъем вылын куинь срикошетить фут. Някыръяськозы, мон дыр ӧй вал. Мынам мугор люкетэз шрапнельный зор улэ шедьыса, мон ӧй шӧды, металл но пӧсь. Ӵын тӧлӟыса бере, одӥг комнатаен пыро малай котыр эскериськыны. Кияз вакчи автоматической пистолетъёс бордысен комната ӝоггес сое, собере ачимлыксэ, саклык лэчытомем. Кызьы сиг соос шоры учкыса гинэ, со пу ящикъёсты куштод-а.
  
  
  Дорын со уз луы, дыр, ачимлыксэ мед утиськыны быгатымтэ. Со киын-тӥ тышкам но шуккем ачимлыксэ ачимлыксэ тӥрлык улон ящикъёс. Ӝыныё солэн пуромиз, кырмиськиз но улон понна, шок-поль, музъем вылэ усиз. Со, автомат шоры учкыса. Та мыным утиськонлы луоз быгатэ. Ачимлык люкаськемын ни куэм, со бере Но, пияш кутскон кыкетӥ вбегать. Эше сое адӟыса аслаз, выж вылын кыллё, котыр чакласькыса автомат пуляос улэ йӧ пырыосын но выж вылын сиг осыпать. Ачимлыкен юн утьыны мертан но мон урод дюйм кыкез писпу.
  
  
  Кӧня кыллиз со пыр потэм адямиос куспын пиос но пистолетъёс-пулемётъёс.
  
  
  Со, тубатъёстӥ васькыса, чоень но мон сьӧры мын. Из быдӟаысен-ысен мыжык выж вылын кылле. Ачимлык луыны кулэ, соосты огшоры кутылӥз. Со одӥгез шаплыез движение изъёс куяса, собере ӝуштыса борды ӝиптӥськиз но, шталь возьмало. Татын ик чузъяськозы ёросысь черодын но шедем юдэсъёсты металл из юрт. Shaggy мын ас палад. Вот, солы дыр точно рассчитать. Берпум вакытаз, со кутэм но ӧс вылын гонӟыртэ егит солдат трос зымиз. Но со одӥг кияз ым пушкын ачимлыксэ ачимлыксэ втягивать кырмыштӥзы.
  
  
  Сюрсо дэрем эмуос но со киоссэс, пыдъёссэс думылыса, ымам донги, нош эмуос чоень ӟипсы. Винтовказэс, несс соин, лэся исправный, нош патрон утчало, сое тюрьмаын проталкивать бере, со шараялоз шуыса, сое тулъя. Асьсэос но валатэк сьӧразы мынэ, ӧс со азьлань бызё, пиос но кытысь лыктэ.
  
  
  Милемын ӵош куарадэ наизготовку пистолетъёс берытскемез бере мыным косизы, мон но бадӟым чиньыез курик вылэ спусковой шальтрамын, киосыд но усе, музъем вылэ ке вӧзын мыным джо поползти пистолет.
  
  
  Ачимлык ымныр лек луэ. «Одӥг хватка сое виыны кулэ; эсьма, солэн пыӵал-тӥрлык раздобывать.
  
  
  — Гурезь мыныны тон дась-а?
  
  
  Джо шонтӥ.
  
  
  Борддор вӧзтӥ ортчиз ке, мон нырысь ик, саесэныз ымныр вылысьтыз чоень мон понна ӟарыт кыске. Одӥг кышномуртлэн тыбыр вылын кылле, котыраз ми лыктӥмы; ee улонэз чигиз вал, солэн вал гадь выризы вирен. сл усьтэмын вал доллар, со одӥгез киыз тыро.
  
  
  Корка доры бызись кышномурт но солэн вуоно чоень mimmo протаскивать. Мон нош ик ыбылэм куара кылӥське бере мон но.
  
  
  Шӧйёсты пыр мон перепрыгивать тӧрназ. Ымнырыз сиемын вал стервятник Ee. Ас борддоръёсыд сьӧры дугдытыны, ворсаны табере бертӥзы но, воштыны но даурто. Чоень курадӟыса адӟисько.
  
  
  Мон со винтовказэ кутыса, но механизмъёсты курик вылэ ужаны спусковой пытсаськиз, но со кылиз, интыяз султоз картридж магазинын кадь. Милемын ӵош со лулӟылӥз, соосты берыктоно.
  
  
  Выж вылын кыллё, соос пӧлысь умоен учкисько-борддорлэн сэрегъёсаз понна. Азьпалан но милемыз нокин но ӧй вал. Вырйылъёслэн бамалъёсазы, ми сое кӧня ке минутлы-ысен ӝоггес берлань, куинь сю метр вырйылэ тубоно. Та выллем бросок сотэк кема улыны. Мон уг оскиськы вал, чоень мае чидаськоды, нош со шуэ-а, мар-дась.
  
  
  Мон будӥ, борддор кузя бызьылыны, азьпалан бамалын штурмовать кариз дась. Асьсэос уг вуо. Чоень пичи пиос но кузь пыӵал пумисько. Каратэен инстинктивно ee кузя кияз-а-чыртыязы шуккизы, пияш йырсазьзэ но виртэк рухнуть музъем вылын пыӵатыны. Ачимлык чоень ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз.
  
  
  Со понна котыр одӥг охранник вал, соос монэ вайиллям. Ачимлык автоматэз нуоно вал мон вылэ.
  
  
  — Пыре, — шуиз со.
  
  
  Озьы со ӝоген ыбем кышномурт, пистолетъёсты но мар со выронъёс уг шӧдӥсько. Тузон люкан понна гадь вылын кык син эмуос но горд тасырайыны метр шедьтыны.
  
  
  Мон бызьыло.
  
  
  Ми доры полпути вырйыл вылын гинэ луиз ке, кыдёке но мон кутскисько бызьыны лаптӥськисько... ми ыбылӥськом, мукет палаз берыктыны но лаптӥське, нош гурезь-ын мынэ азинтыны.
  
  
  Йылаз тубыса, мон но ыбыло автоматъёс дас ярд фигураос бордысен. Джо соос ыбылӥсько, нош промахиваться. Милемлы винтовка но ыбылӥсь нош ик ӝутске; но ас ӧраз усьысал адями вырйылысен пуромиз. Но мон со азьлань бызись mimmo зымиз.
  
  
  Бадӟым джипъёсыз адями паймисько вал, малы монэн. Лагерьлэн кивалтӥсез-а, пиосмурт-формаын яркыт вож, курень но ымдуръёссэ ӵушылыса гинэ бутылкаос лэзьы шуыса. Бутылка киысь пызьыртэм ачимлыксэ со котыр ыбылы.
  
  
  Киыныз йыр йылаз сое сюлмын, но табере ачимлыксэ бравада ваньзы кельтӥзы ке, со вылын лэсьтэм тӥрлыкъёсын.
  
  
  Со азьлань бызе, ачимлыксэ бугыръяса, шедьтӥськом сое но, дырзы но уг тырмы ни... вильгельмина последей хьюго мар вань. Ih берыктыны умой луысал. Со, командирзы доры берытске.
  
  
  — Потӥ! — милемыз косэ.
  
  
  Соос йырвизез сураны лэся.
  
  
  — Та пилеш мурт-котыр джипъёсыз, — кеськиз со эмуос. Синмам со султӥ но куалекъясько, мон азьын. «Куртка но дэремдэ басьтыны». Нахмуриваться сое, но лэсьтоз озьы, кызьы милям шуо.
  
  
  Со, котыр из басьтӥз но сое точка ih куштӥз.
  
  
  Уллане мынӥмы, командир. Гуртын.'
  
  
  — Ӧвӧл, тон-а та лэсьтыны уг быгато! кеськиз со. «Формаез сотэк мон уг тодӥськы...»
  
  
  Соослэн мыжыкъёссы ачимлыксэ пыдзэ шуккем. Кутскон азьвыл шуккиз ачимлыксэ, тӧдь-тӧдь активной шутэтскон кезьыт кыдатэ мон синазькыль карон басьтӥз. Винтовказэс чоень со сётскыны, адямиосты лэзьыны но, пыд йылазы ӝутэмез понна ачимлыксэ чурлэн пумаз. Ӧжытак питыра сое, ыбиз, собере со вӧзын мыным джо нош со бӧрсьы кутски но, бызьылыны дыры но солы уг ад паника, со ачиз ик кылдытоз но. Нырысетӥ юрт йылозяз со бере, мон винтовкаос но жильтыр кылем автомат.
  
  
  Джип чоень вал со. Джо винтовкаос но командирзэ воштыса sel бӧрсязы автомат. Нюко-гопо лагерьын ми доры троп-тӥ мынэ. Шека соин-а, мар-а вал, кӧня ке мурт гинэ дежурить карытэк, солдатъёс трос вал, озьы калькутта кадь, сигнал атакае доры возьмало.
  
  
  Винтовказэс чоень бичаку, куке ми доры лыкто нырысетӥ юрт. Передачаын со кыкетӥзэ переключаться, поворот нырысетӥ тӥ гылӟыса но ӝогомытэ. Ньыль пиосмурт, отын сылэ, питыртӥз палдо ке, мынам соин куашетэме mimmo. Грузовиклэн азьпалаз луоз кык. Со пӧлысь одӥг, кык машина шинаосты джо котькуд пасьын но, солэн куашетэмез ми mimmo бере, мон понна но, собере забор котыр сэрегез пыр-куань перелезать бышкись езэн бинёно.
  
  
  — Малпасько, вань на отын самолётэн? Чоень шонтӥ.
  
  
  «Мыным кылиз кызь шуиз командир кин ке, ма со Калькутта лобаз, собере пеймыт усьытозь». – мон прорычать. Собере пичи самолёт лобӟон но эстӥськон тупатыны дасесь вал. Нош часовой аэропортын сое вань меда? Со озьы уг малпаськы.
  
  
  Аэропортын милемыз меӵак мынэ, Чоень доры мынэ но менеджер вераз, мар али мынам кошкиз. Со нахмуриваться ке, ми доры но таӵе самолётэз взлетный выруливать шудонлэн пумаз-мерттӥськон полосаез. Со мед луоз валамон, мар луиз кадь гинэ адӟиське-а, мар-джип вырӟизы. Со лэчыт сэрег улын ми доры мыныку, мыным кык сюлэсь ярд машинаосты дугдылытыса.
  
  
  Чоень шонтӥз адӟыса, джип. Сое ӝогомытыны, взлетный двигатель прогревать кузя мынӥсько но-мерттӥськон полосаез дорын усьтӥськиз джип. Пыр рвануть мон бусыын но пезьдӥз джип адямиос но ватскизы. Со понна кунокуа румпель кырмиськыса, джиплы вуон-лэсь утиськыны быгатозы шуыса. Чойни туж улӥ ымдурзэ куртчыса, ныр тырон но ӝот-ӝот возе самолёт элерон взлетный центрен кивалтэ-тӥ-мерттӥськонэз но джип полосаез. Со вие ик берлань чутрак берпуметӥ шырак румпель. Пичи машинаос, лэся, та куронъёсты искреннее паймисько вал, но вань луонозэ лэсьтӥськом.
  
  
  Соос кылем быръёнъёсын самолёт омырен шокчон ырак... утчан тэтчаны нуналазазвесь собере соосты ӧжытгес; мон дорын ӧвӧл на, таӵе ӝоглыкен манёвр понна тырмыт вал. Нош ик машинаям пукси взлетный-мерттӥськон полосаез. Трасса дурысен сюрес вылэ-тӥ мон доры но пыр-куань джипъёс ворттыло перескакивать но али кутскемын. Мыным потэ-а, мар-кылӥськод-а монэ ыбозы, нош солы изъян медаз вайы.
  
  
  Откидываться креслоос тыбыр вылын-а со, эшшо ке, мон лобӟо, но берпуметӥ висёнлэн бервылыз шӧдӥське кӧня ке час. Отын мон пульсировать поскес, кытын со гомась тыл ӵушказ. Вандэм интыез киын гадь вылэ кузьыт нюлам ву юисьёс но, тазьы но солэсь жадёзы шуыса, быдэс арез изьыса отельын.
  
  
  «Мон Калькутта-озь ноку но уз вуы», — шуо Чоень, эстӥськон вылын возьматозы датчикъёс.
  
  
  — Матысь аэропортэ пукись ачимлыксэ, — шуи мон. «Мон туннэ кӧлтӥсько, ӵуказеяз нош заправляться калькутта но лобӟе».
  
  
  Азьпалагес мыкырскиз но соин ӵош капчи шокчыны, мутусэз эскеро мед быгатозы шуыса.
  
  
  
  Кыкетӥез йыр
  
  
  Вуонояз нуналэ ми улӥмы вылэ лобӟиз Ганг, туж бадӟым оскон шур индусъёсын. Трос дорын быжыз Гангъёслы; котыраз солэн одӥг — Хуголь шур, калькутта пыр вия. Милемыз лымшор пала нуо шуыса, туж бадӟым город, шур-озь мынэ.
  
  
  Мар мон адӟисько ке укша вылэ инвисэз сьӧд точкаос. Нырысь-валысь со, малпасько, та чайка, нош дасэтӥ люкетсэ секунд ортчыса, валай, та истребитель реактивной, омырын ӝоглыкез ширтӥськод, ӝоглыкез куараосты лыдъян пол, вӧзазы "Команч". «Команч» кужмо пельтоз, ӝыныё берыктыны, нырзэ кысканы румпель чоень ужъёсы но. Шӧдон вал, ми эпицентр кужмо зор усёз шуыса, бӧрдыса слипстрим ортчиз бере милям истребительёсмы.
  
  
  Джо шымырске мон вӧзын, нырме паськытатэ соослэсь кышкасько, машинаез кышкытлыклэсь бере люкетлы висъяны луоз.
  
  
  Инвис вылэ эшшо кык кылдӥз сьӧд точкаос. Чоень лэзе «Команч» но лапег писпуос вылын пике лобӟыса кадь луиз. Асьме истребитель пролетать пуктысал ке, бадӟым горд кизили адӟыны но солэн бурд кокырес Пырс-23. Умой луысал, та самолётъёс, солэсь ӟуч луэмзэ.
  
  
  Возьматыны дасяське но ӟуч бӧрсязы чоень бомбардировщикъёс. Эшшо куать бомбардировщикъёс веськрес истребитель-тӥ лобиз.
  
  
  «Тыдӟыны-а, ӟуч-бадӟым кужым пыриз», — шуи мон.
  
  
  Но аэропортын частота переключаться чоень пеле. Вераськон соку эфирез ӟуч но англи уж тырме. Группаез кык кузя мерттон валэктон курыса.
  
  
  "Американ самолёт вал шат?" — Чоень юа. Ми котырмес чакласьком. Ми доры матэ дыре аэропортэ Dum-Dum, мон адӟи, кызьы асьме истребитель котыртӥ вӧлмем кык бурдъёсты mimmo группа, котькуд группаын быдэн ньыль. Та штурмовик США-ВМС двухмоторный луэ.
  
  
  Пичи чоень басьтылӥз микрофонъёс но, вакчияк радиосвязья вис дыръя, но курисько бере пуктон мерттонэ пыриськизы.
  
  
  Громкоговоритель пыр аэропортысь станциысь сигнал кужмо гудыртэм, эй немедленный указаниос сётӥз.
  
  
  Куараез мукет, англи кыл пыр. «Авианосецысь американ самолёт «Лексингтон», тӥледлы верасько, сизьыметӥ полоса вылын мерттон юаське, мар луоз тонэн тямысэтӥ приоритетный гожъёс. Пожалуйста, огдыре кык самолёт, трос уг.
  
  
  Луоз сигнал куспатыса, сизьым тямыс минут ортчытыны но косо вал россиысь самолёт пуксиз полосаез ноль кеме.
  
  
  Мон переглядываться Чоень. Милемлы номыр кулэ ӧвӧл шуи, кышкан ыше шуыса, кудӥз мон пушкын будӥз. Город кык сверхдержава асьсэлы кужым люкало.
  
  
  Эшъёс пыралод шуо соос. Со ик-а яке мукет дипломатической но выражениосты кутыса, индия улосвылаз пырон понна шонере потод, али масштабын со пичи вал. Трагической ке Но результатъёс вал, нейтральной вылын пумиськизы кык ке кужым.
  
  
  Пичи кивалтэ чоень изящно лэзе но, приборъёссы "Команч", соку аслыз пуксьыны взлетный кутсконаз-самолётэ пуксён понна но ангар полоса вылын частной перрон выруливать.
  
  
  Со нахмуривать сосредоточенно синкаӵен. Бичатӥсь юан аслэсьтыз малпанъёссэ возьматись кылъёссэ чоень мон учкисько.
  
  
  — Дас ньылетӥ та гудырикошконэ. Ӵуказе нуналлы бадӟым вал. Озьы ми доры матэ ожъёс, мар мон вужаз.
  
  
  Джо лобан дыры, мон шуисько, мар-а, со ке но террористъёс сярысь ӧжыт тодӥськомы шуыса, со понна мынам городэ боеприпасъёсын склад ih нуыны быгатоз, кытын со ас ожмаськон тӥрлык атакае ватэмын бадӟым возьманэн 15-го лыдзы.
  
  
  Ih пыӵал быдтыны быгатӥськом ке, мон, вылазы урдскизы, но асьмеос быгатэ предотвращать консульство, тазьы-а, но россия куспын ваче вуонэн герӟаськем надвигаться Штатэ.
  
  
  Со вылэ кожытоз «Мерседес» урамын котырскыса но трос мукет юртэ, кудзэ асьсэлэсь ужъёссэс ӟуч калькутта дипломатической понна кутыны. Жалюзи ворсамын вал. Яплак морской пехотинец вал ӟуч шеренгае юрт азьын. Пельпум вамен винтовкаен патронъёсты дораз но со котырысь мугорез патронташ луэ. Ӟуч доры бой дась луоз.
  
  
  Мон уг валаськы, кызьы бичаськемме тырмыт матын луэмез понна бомбаез куштоно, но милям вал шӧдонмы, пе, адямиос, кинэн мыным потэ, ас планзэс быдэстӥзы ни. Кыӵе ке но та образ пыр ортчытэ сое. Нош кызьы?
  
  
  Блокпостын мыд-мыд пал сша эскериз консульствоысь юрт луиз. Морской пехотинец сша-ын боевой машинамы вань разворачивать вож костюмен.
  
  
  Джо чони соос но сьӧраз басьтӥз, асьсэды но котырысьтызы обороная гож пыр консульство бычыраны кутскытозь. Соосты дыраз, асьме доры пырон капка бадӟым тротуар кузя ӝутскиз ке нунал ортчыса но ортчиз, милемыз ӟечкыласа слокум потӥз.
  
  
  — Тон армиын умой татын, — шуи мон. «Шаермес утьыны уг люкаськы Индия правительстволэн шат?»
  
  
  "Морской пехотинец?" — Слокум шуо. — Со возьмаськон дано кылдӥз. Озьы мон эрик вайыны татчы шутэтскыны мед юрттоз индиец самолёт нуналлы...».
  
  
  Шонер-а со мыняса, куд со сётэмын, но юан вормытъяськыса, кызьы отреагировать Нью-Дели.
  
  
  Собере Амартия Радж бордюр вылэ-тӥ васько.
  
  
  «Жаль но росси армие американскойзэ — монэ бакель кариз», — боз-боз шуиз полицейскойёс индийской. «Кивалтэтъёслэн ыстэм тросэз делегатъёс, аслэсьтыз эриксэ мед шутэтскозы». Ми но со шоры учкыса многозначительно дугдӥз. — Нош калькутта подрывникъёсты интыяз ӧвӧл, мистер Картер .
  
  
  Мон ымдуръёсыным но нимаз пусйылӥзы солэсь юн ваты, меӵак линия. Слокум сглатывать но янгыш адӟиське. — Куштысал, — шуисько мон солы. «Мистер... Радж со тодскы, кин тон. Потэ-а тӥляд, со пытсамын.
  
  
  Со, полицейскойёс шоры мыняса учкизы но, индийской бускылес. Демонстративно сое киям мыче, поскесаны дась.
  
  
  — Сёто, — шуи мон. "Мон пытсано."
  
  
  — Трос ужпум ӧй вал, — шуиз Слокум наигранный осконлык. «Нью Полковник но вуын улӥсь-ӟуч кивалтӥсьёс пӧлын ужаны но косыны мон Дели. Ми огазе штатъёсаз но жингыртэ. Арня ӵоже-тӥ расследование комиссие келяны луоз.
  
  
  'Арня?'
  
  
  "Мед.' Лэй-лэй слокум вераны турттӥзы на, но соос уг быгато. «Азьланяз уз луы терактын дыр...» лэзьы, со пумысен аслэсьтыз куаразэ.
  
  
  Со проигнорировать Радж. Скептически со мон шоры учкиз, собере Чоень.
  
  
  Юаз со. — «Гуры тон-а луоз? Кулэ информациез мон тодӥсько, тӥ дорын ваньзэ быдэстэ».
  
  
  "Оскы эмуос", — шуиз здоровенный Чоень полицейскойёс индийской.
  
  
  Радж нахмуриваться, нош ми азьпалан слокам офисэ мынӥм. Со паймемын вал, отчы пуктэмзэ адӟыса Александр Соколов. Ачимлыкен юн луыны сэрего ымныр.
  
  
  Юаз со. — "Тон улэп на-а, мистер Картер?" .
  
  
  — Чылкак, — шуи мон.
  
  
  — ... Нош кин та пияш?
  
  
  'Мукет.' Соиз номыр ӧз вера ни, но Ӧрӟи вылэ Джо кырыжам. Егитъёс йӧн индеецъёс ӟуч почуять лиза, но кыдёке уг кошкы.
  
  
  «Татчы вуисько мистер соколова, ультиматумъёсын дэмлаз понна, — шуиз Слокум. — Ачимлыксэ кылчинлы уг оскы-а, мар-мынам эше. Ваньмыз соос малпамын на, ма понна ми вылэ урдскем, тупаса поедставитель калькутта ih сылэ. Соос малпало, та планъя трос люкетсэ, таза, юмоке медад усьы бассейн пуктэмын ih вань».
  
  
  — Азьланяз уз ни та, — шуиз небыт Соколова. «Атакае Ӧвӧл ни, а то мон палдытэм ответный шуккиз. Мон вань приказ.
  
  
  Со гурӟытылэ, зӧк адямилэн комнатаяз пыр потэм но уг шонто. Со кошкем бере, Радж азьлань потоно. Со нахмуриваться, ас ватӥськыны ӧз туртты обидиськом.
  
  
  — Тӥляд ужъёсты мыным лэземын тон уд быгатӥськы эрико азинтыны, мистер Картер. Национальной тон монэ ултӥяд. Мон тыныд ваньзэ верано ке, мар тонэ тодмо, консульствояз тон кошкид ке но, та дырлы ужзэ усьтыны уг луы.
  
  
  Чоень куспын милям сылэ. Со шара вази мон.
  
  
  «Радж сьӧрад басьты», — ӵектӥз со. — Соослы юрттыны быгатӥсько тон улэп-а бырйиськом.
  
  
  Кытчы нуоз монэ со кулэ? — Радж критически юа. Со кунокуаын боеприпасъёсын склад гинэ мыно, нош полицейскойёс индийской, тыдӟыны, шугомытэмын мон та ӧйлась. Кызьы ньыль часлэсь ӧжыт запас вал монэ, мон но ӧй вал, дыр мытэ.
  
  
  — Умой, — шуиз со Радж. — Нокыӵе ужпумъёс но. Одӥг но тонэныд мыныны. Нокин но мукет. Ас канцелярияз дыр ӧвӧл али.
  
  
  — Та серем, — Радж мытӥзы. «Кайла та луыны быгатоз, котыр мед нуоз монэ штаб-квартиразэс карыса, тон иса ӟуч азинтыны. Ваньмыз радызъя.— Кылзӥськы, — ми рявкнуть раздраженно. «Макем валаса сое, нокызьы но уг быгаты ке, ӵуказе куинетӥ мировой война калькутта разражаться. Соосты но, ассэ но пичи вал предотвращать быгатэ шанс ӧвӧл. Малпаськомы тӥ юрттоды ке, отлично. То со одӥг мынэмаз.
  
  
  Мыным джо ӧс сьӧры потэмын ни ке, мон сьӧры мынӥсьёс понна бускылес индеецъёс. Ми доры кунокуае мынэм со сьӧры мон но, машина чал-чал. Солэн аслаз комнатаяз, чемоданаз зымылэ, кудаз сётэмын выль но монэ магазинэ хоук вильгельмина басьтӥз. Сое басьтыны Пьер, газовой бомбаослэсь, со доры пыдъёсыз но гадьыз газ думы авторучкаен минут скотч.
  
  
  Со дэрем дӥсяз, чылкыт, чылкыт ныркышетсэ басьтыса, талы одӥг бадӟым шикарный етӥн ныркышет, Хоука со котьку вал, куке штаб-квартираез понна картузной мон чемодан.
  
  
  Соосты нимысьтыз тӥрлыкен радж ӵектэ ке но, со йырзэ шона. Туж зол лэсьтӥз хромированный пистолетъёс 45 ачимлык-го калибр кус вылын.
  
  
  Юртэз вылэ пуксьыса, шунды пуксён понна, куке ас чуланам «мерседес», соос джо но вырӟылыны кутско.
  
  
  Час ортчыса мон вань на сибыр калькутта-тӥ ветлыны, туртто джо дырзэс тодазы вайизы, кытын со вераськиз Закир. Соос монэ возьмало, котыр машина пезьдӥз но, пумаз дурын, кызьы мон гинэ дугдӥз.
  
  
  Бен, — меӵак аслыз шуиз со. — Кытын ке но татын. Со киыныз шонтэмзэ возьмаса, бусыын рис, сибыр город доры кыстӥське.
  
  
  Ми рисэз бусые пырыны, нош Радж Амартия куалекъя, ужаны потӥм асьмеос вылын ӟоскыт, со понна асьмеос идиот " шуыса нимало, малы монэн ӵош мыныны. Кутскиз со ӝог гинэ мыноно бере, мон со сьӧры мынӥзы. Милемын ӵош мынэ лымшораз, ӝуштыса из доры лыктыны дырзы ӧвӧл.
  
  
  — Со куара, — шуиз Джо.
  
  
  Радж борддоръёсын но критически учкытэк азьлань потоно. Со шуэ, вашкала из номыр уг адӟы шуыса зловещий. Дюймын кӧня сое киыныз дугдытэ предупредительной ез ачимлыксэ, борддоръёсты вылтӥз-вылтӥз мынӥ. Дюймын кык проушина борддор вылэ винты ез пыр ортчиз. Со тазьы карыны луэ шуыса, реагировать кадь вылэ ӝутскиз, озьы ик васькоз давление. Радж номыр но ӧз вера, нош ачимлыксэ врасплох ез учыртэм. Таиз ке ӧвӧл, корка вылын ӝуштыса фермерский-а мар-а шедьтыны луоз; та система сигнализация луыны, тонэ возьмасько.
  
  
  Джо нырысь кошкисько, собере сое, ачимлыксэ мыр кадь со. Музъем вылэ тэтче но каллен вамыштӥськоды со буй-буй езъёс пыр. Собере соос со сьӧры пыр но борддоре перелезать радж юрттэ. Куд-огез ӵош Джо жестикулировать кеме. Солы, со доры лыкто. Кунокуа территория вань, нош пушкын борддор возь пӧрмиз, нош бусы рис тымет давный-кемалась рухнуть. Радэ солэн пичи гинэ турын толэзь югыт но небыт писпуосты адӟыса.
  
  
  Борддор кузя ми мыном, кызьы писпу выллем куто. Котькудӥз ми кык сю пеле пыре ярд но дугдӥз.
  
  
  Таки, часовой нырысь мон пичи гинэ ӧй келля. Со ачиз палан писпуос вылын уг но учко. Со транзисторный радио кылзоно. Мон выриз со котырын.
  
  
  Толэзь пилем сьӧры ватскиз, усьтэмын кесэглэн пасьталаез ньыль сю котыр чал-чал учкем но кема возьман сямен ми ярд мынэ, точно уг тодӥськы, марзэс ми утчамы.
  
  
  Ляб ӵын зын саклыксэ ас палаз кыскыны.
  
  
  Дунтэм зын сигарет янгыштэм кутскон ыртӧл кыкетӥзэ ивортӥзы. Мон адӟи гомаса ӝуась костёр паллян мон, мон сю метр-ын.
  
  
  Ӝоген адӟом импровизированный формаын асьмелэн часовой. Ачимлык тырмыт вал-жаль, со понна монэ зӥбе, мар мон шонер сюрес вылын. Мыкырски но мур радж чакланы выро ик, ми кема гожеръязы котыраз адями.
  
  
  Мон понна инмарлы ярамон писпуос майл адӟи пус — сюрес, кудиз писпуосты mimmo вырисьёс радэ ортчиз.
  
  
  «Бен, мон татын сыӵе грузовик куара шудон», — шуиз Джо, кисьтаське синды ӝуатӥллям, ачимлыксэ но.
  
  
  Сю ожгарчиосты адӟыса, со лапег но кузь ярд складын. Яр куакъёс но копак шобыртоно вал липетэз, пумен нош тазьы луэ някыртыса, омыр уг адӟо мар луоз быръёнъёс утчан пуктон.
  
  
  Юрт чакламын котырто монэ. Писпуос кыдёкынгес вал на. Тупике пыриз сюрес, нош котырыз писпуосын, куке ми луоз, кужен сюрес соку адӟи, тэльысь ӵогыса. Но ӝоген соос шобыртӥськозы стоянкаын сьӧры потыса мон. Индийской сылӥсь кӧня ке джипысь армейский улӥзы, кудъёсыз выль но паймем вал. Татын солы вылэм кадь, лагере, соин, соин со киы кадь, террористъёс ки?
  
  
  "Мар та?"' — тып Радж юа. "Малы монэ возьмало-а?"
  
  
  «Джип... та лэся, армиын лушкано».
  
  
  Радж ответ сётӥз: «Бен. Террористъёс яке вузаське. Ваньмаз коррупцилэн луоз».
  
  
  Мыным джо шырак саесъёссэс но азьлань возьматэмез понна. — Тӥни отын, — шуиз со напряженно. «Боеприпасъёсын склад».
  
  
  Со инты шоры учкыса, солы возьмато, но тылэз адӟыса, азяз мерцать писпу.
  
  
  Ми доры вуиз лапег юртын ортч из полпути валтӥсь фонарьёс. Со усьтэмын вал шаерамы, камуфляж сотэк, со-лэсь но адӟыны быгатӥзы, мар соос отын кема дыр ӵоже улӥз. Искреннее доры нуись сюрес юрт, кудъёсыз басьтӥським бадӟым ӧсъёс йылпумъяськиз.
  
  
  Мыным джо гостиница мыныны кыдёкын, нош Радж сипыр-сипыр мытӥзы.
  
  
  — Мон ӟеч вуи, — шуиз со.
  
  
  "Малы?'
  
  
  — Подкрепление басьтэмзы понна. Со быгатэ... сю сюрс адями люкаськем, кулэ ке. Юртэз но котырысь ми ваньзэ пытсалом, со кин залын-ын».
  
  
  Со султо, нош ачиз со доры шырак ачимлыксэ.
  
  
  — Кошкиз, со вуиз ке, мон кадь вуиз, — шуи мон.
  
  
  — Отчы пырыны, милемыз одӥг но ӧз быгатэ, — вандэ со. «Шанс асьме дорын ӧй луысал».
  
  
  — Тӥ дорын луоз, умой малпан?
  
  
  — Та вордэм, — полицейскойёс бускылес мытӥзы. Серекъяса кунокуа со. Джо поманить та интыез, со, ми доры но пысы юрт нюлэ.
  
  
  Часовойёс автоматъёсын ёросысь искреннее ми доры лыкто. Мон сое ӧй адӟы секунд бер-а, но Джо среагировать инстинктивно. Шуныт ӟечкылан сое султытӥз но шуиз индуистский кышкай-а, мар-а люкеты часовой.
  
  
  Винтовказэс гегай пиосмурт, бергес но луоз ортчытыны. Со вылэ со тэтчиз ни. Ӵапак таяз радэ мон но луи ке, мар кулэ вал мыным... Пьер, пичи газовой бомбаослэсь, со куспын ми пыдын ветлоно луиз.
  
  
  Со ымнырзэ пиосмуртлэн адӟиз но со азьын уш активировать выражениосты, сое мур шокчон лэсьтэмын ке, азьло кезьыт валай, мар луиз.
  
  
  Со луыны кулэ, музъем вылын ке со вольтчиз эмуос лэзе. Вань потребоваться полминуты, тунгонэз усьтыны мед нуналаз, мон пушкын кылъя но ини. Армиысь дорын гранатаосын дюжина эмблемаеныз борддор индийской ящикъёс пуктӥзы. Борддор дорын ожмаськон тӥрлыкъёсын сылӥсь ящикъёсы мукет, куд-огез усьтӥськиз ни, куд-огъёсыз эшшо шукконо. Борддор дорын кӧня ке сылӥз но, миномётъёсмес но базука бер-а, со но армие пичи партизанской оснащение тырмиз. Бомба юрт тыро но основное киын лэсьтэмын вал — пырыос вылын кык черык, кудъёсыз уже куто, кӧня ке но нунал мед тупаломы-а ог-огзылы пумит американецъёс понна берпуметӥ ӟучъёс. Ваньзэ сое эскерозы на склад, сюбег ӧс мукет палаз кузь казармаын ке вуиз проем часовой.
  
  
  Мон уг шӧдӥськы — со уг но адӟы, уг но кылы ачимлыксэ. Адӟисько, соос кузя вужер пештыку гинэ, автомат доры макесъёсты ӝиптоно.
  
  
  Но урод вал соиз пинал, кызьы валамон луиз, со быдэсмыны, со но формадэ дӥся вал импровизированный, соосты адӟыса, куд-ог солдатъёс гуртын. Со уг ни куалекъяло; со мертаса ыби но.
  
  
  Джо быръе нырысетӥзэ соос, ми дорын но ӧй вал, одӥг пиосыз но шанс. Луоз-а соосты улонэ пуля сюрыса, но берлань куштыса. Сое кулэмъёслэн азязы луо ке, юрт вылаз сюй выж рухнуть кадь.
  
  
  Кык секунд вуоно вапумлэсь потӥз. Мыным потэ вильгельмина ки, пыд куасалляськоно-а мон, музъем но со вылэ усиз; часовой но синъёсызлэсь гадям вал. Сое ини быръе точка, кытын со шуккыса, со кема улӥз ке тырмыт. Гадяз, трахея но сюлэмъёс куспын.
  
  
  Мон уг малпаськы, та мон луисько шуыса. Джо радж, - соосты быдэсъясал мугор вылэ шуак автоматэн но амартия виресь нацеливаться. Кӧня пуля здоровенный коп, эшшо мынам вань та ужъёсты, мар лэсьтыны кулэ луоз часовой.
  
  
  Берыкъяськыса, Радж учырак солэсь ымнырзэ адӟоно. Ёркыт луиз, кышканэз уг но адӟисько вал. Адӟи, сое возьмало, сое вием бере. Сое китӥз кутыса возе.
  
  
  Со луоз музъем вылын но пегӟон тӥгыльскыны ке, кӧт тӥрлык Радж метнуться часовой доры.
  
  
  Часовой Но ӧз ыбе. Полицейскойёс вылэ усьтэмын вал вылӥ винтовка мертан дыре нуиське.
  
  
  Радж интыысьтыз вырӟыны уг ке, асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы часовой берытске указательёс но азьланьтӥсько. Ачимлык ритмез сӧриське но луиз, мон та вылын погылляськыны но ящикъёсы луонлык сётӥзы кучалы. Часовой куалекъя, кышка монэ пуштӥсь котыр ыбылэ.
  
  
  Оскисько, со ачиз ожмаськон тӥрлык. со кык пол ыбе; эмуос кык пуля гадяз йӧтэм. Одӥг пол кеськиз со, кезьыт азьвыл музъем вылазы усе.
  
  
  Ку ваньмыз йылпумъяськиз, чаклало соос бырйиськыкузы сьӧрысь ящик. Пӧлазы вань пыӵал сылэ на проход радж артана вискын.
  
  
  Ми ог-огмы шоры дол учкиськом. Соку со со вылэ пистолет лэсьтэм. Со паймемысь уг адӟиськы.
  
  
  — Пистолет выж вылын поныны, — шуиз со эмуос.
  
  
  Соос мыняло.
  
  
  — Али тыныд приказ сётэмын, мистер Картер? — со прорычать.
  
  
  — Тон котырысь со одӥг, — ачимлыксэ со янгыше уськытэмын.
  
  
  Шӧдозы сое гинэ, секунд но уг быгаты со вунэтыны ке, часовой, полицейскойёс но, улэпесь кадь тодӥсько ачимлыксэ бускылес кельто.
  
  
  «Тон вунэтӥд-а, мар-мон бадӟым полициын офицер», — шуиз Радж. — Тон малпаськод, маин тон кин ке но оски? Соосыз чурт-чурт пальпотӥз ке, со номыр но ӧз вазьылы.
  
  
  Со доры куара пеле но кыдёкын йырзэ мыкыртӥз.
  
  
  Но со тае кылэм — переключать грузовик передача бере, вырйыл вылэ пыре.
  
  
  — Мон адямиен, — валэктэ соиз. «Со понна ожмаськон тӥрлык лыктэ».
  
  
  — Ӵуказе?
  
  
  Бен.'
  
  
  — Нош малы,-тон, тон вамыштод?
  
  
  «Милям штатамы правительстволэн сэрпалтӥз. Мон понна тырмыт правительствоын йыр висён кылдыны быгатоз центральной Нью-Дели, военной положениен шуыса ялӥзы. Талэсь азьло со лэсьтэмын. Ми пол вылын гинэ та сярысь сюлмаськыса, со улэп уз кыльы шуыса официальной ымнырад, ужын со ас кияз басьтыны быгатэ».
  
  
  — Тон сяна.
  
  
  "Мед.'
  
  
  — Тӥледлы ӧз кылды, — шуи мон. Со мон шоры пистолетысь котырын ожмаськон тӥрлык возьмало. «Тон дорысь припасы яке тырмыт мурт городэз киултыны, вань штатъёсысьтыз сярысь уг вераськы ни».
  
  
  Сое пельпумаз ӝутоз. «Ми дась рискнуть».
  
  
  Юаз со. - "Монэ-а?'
  
  
  — Мон шуысал тырмыт, — шуиз со.
  
  
  Солэн пельпумъёсыз вылын ӧс пыр учкыса, кудаз милемыз пырыны. Грузовик мон пиосмурт куара кылӥ, кырласянь но выпрыгивать дугдылонниосыныз. Соослэн мылкыдзы шулдыр луэ, сереме но верало, кызьы сое лэсьтыны пиосмурт жугиськон азьын. Радж нырысьсэ ӧсъёсыз адӟыса пырем ке но, соос пальпотыса тодэ. Ачимлык но выражениосты ымнырыз воштӥськиз, мон адӟи ке, солы киме-пистолет. Радж эмуос чутрак шуиз-а мар-а-со сямен индусски, чигнатӥськыны нуналаз но воргорон. Кырласянь но куара кылӥськиз куараез; малпамтэ собере шыпыт луиз.
  
  
  Нош ик мон вылын радж гурӟытылэ Амартия. «Я, мистер Картер-а, али мар тон лэсьтӥд? Тонэ котыртэмын. Кӧня ке улыса, тон но шорам тонна взрывчатка.
  
  
  — Соослы кулэ ке, тон но кулэ, — шуи мон шыпыт.
  
  
  Сое пельпумаз ӝутоз. «Мон индусъёсын. Шекланытэк, мар понна мон кулонлэн шимес озьы, кызьы тон лэсьтӥд. Озьыен, тодэ-а со, мистер Картер-а, мар-о тон лэсьтыны ӧдъяськод? Яке мон витё тонэ сётӥзы пыӵал-тӥрлык асьмемыз, аслэсьтыз адямиоссэ уг юдэс кыклы миллион дыраз пуштытъязы?
  
  
  Дас куинетӥ йыр
  
  
  Покер, ӝӧк вылын берпуметӥ доллар ке тон, тон блефовать быгатэ.
  
  
  Озьы-а, пушкысьтыз адямизэ тонна грузовик сылэ склад пуштӥсь, кырласянь но, со рискнуть малпасько. Одӥг гинэ потон вал, но мыным кулэ луиз Радж эскорт ӟечлыкез. Ас эмуос мурт, солдатъёсын лыктыса, соос улэп ке, отысь кунокуа бырйисько. Нош ик, ӧжыт люгер, ачимлыксэ пуктыны, гол, тыдӟыны, сое дугдытыны уг быгаты. Радж профессионал луэмзэ, пыӵал тӥрлык но пуштӥсь сямы быгатӥсь специалистъёс, соин но кадь. Нош дорын мон одӥг ласянь, мон репутация. Ма ачим тазьы мон пукон вылын карта куяло, витиз но оскисько шталь.
  
  
  — Мон ачим но пистолетъёс час сётӥзы, — шуи мон.
  
  
  "Малы?'
  
  
  Соосты куалекъятоз но, сое шуккыны ачимлыксэ люгер со пуӵ вылтӥ. Солэн выж вылаз лэзиськи но, сое со ачимлыксэ, час но 45 пистолет-го калибр.
  
  
  Со вуэм бере, аслаз ужъёсыныз со аслэсьтыз гинэ быдтэ шуыса. Та уж ӝог лэсьтоно луэ, но адӟиське-а, мар-а, со срабатывать.
  
  
  Ваньмызлы талы инъет граната вал. Со ударник басьтыны, собере нош берлань сокем ривненский ачимлыксэ донгиське, медам инты предохранительёс-маос чакламтэ. Час стрелкаосты вылын радж собере сое басьтыны секундной пияла пилёно-а, мар циферблат карандаш борды азьвыл ватсаса.
  
  
  Со озьы карыны туртто, часэлэн пичи стрелкаез шуыса ӝегатӥсь карандаш. Кышкыт карандашен гранатаос куштӥзы но усьыкуз ӵог. Та ортче ке, аслэсьтыз ньыль секундлы кылисько, пегӟозы шуыса.
  
  
  Та Радж со возьматэ ке, серекъя со. "Тӥледыз маскаръяськыны. Со ноку но уз срабатывать.
  
  
  Со паймемзэ адӟисько. 'O? Ма но ӧвӧл-а? Таяз срабатывать Гонконгысь. Оло, тон-а та сярысь кылыса. Вуж капканъёсты кутэ та понна со китай контрабандист кадь. Гол вылтырзэс, зэм план.
  
  
  — Бен, умой, — Радж усьтӥськиз. «Одӥг пол, луыны быгатозы. Ручкаоссэс поттыло... гранатаос тырмыт зал секыт дыръя зол ке час ке карандашен гинэ ке.........
  
  
  Захотеться серектӥ мон. Озьы ке но ас вылазы, со отпрядывать. Соос со сьӧры мынӥзы. Куинь метр, куать метр; палэнскыны ми, пичиос, синмес вошъятэк кельыштэм ужез ӵош лэсьтоно. Со усьтэмын миномётной снарядъёсты ящикъёсысь йылаз сылэ. Пуштӥсько ке гранатаос, патронъёс вань юртаз пуштӥсь арбериос но мукет миномётной озьы пуштэм. Та кужмо пуштон луэм. «Ма веранэз, ми ӝоген бызьыны быгатэ», — шуи мон.
  
  
  "Кызьы?' Ачимлык учкон приковывать доры гранатамы вал.
  
  
  — Ӵош, — шуи мон. «Грузовикъёсын мон доры бызьыны быгато. Тон-а со усьтэм понна. Тонэ ӧте ас кулымтэ адямиос, ас бызьыса кошкиз. Со тыныд кулэ, шуо, со ӧз ыбе шуыса.
  
  
  — Шайтан доры мыныса, — шуиз со.
  
  
  Гранатаосме мон кыдёке бызьылэм кадь луэ. Нуналэз ми вӧзын луоно. Со, кылем, кызьы ачимлыксэ, кырласянь но мон адями шоры кесясько. Ачимлык со приказэз витё.
  
  
  — Эн дырты, — шуиз со каньылак. — Мон малпасько, тон дорын укмыстон секунд луэ.
  
  
  Со куспын мон учко, собере нош ик граната шоры учкыса.
  
  
  — Сизьымдон секунд, — шуи мон. дыр тырмыт вал. Одно ик, тон кадь... индуистъёслэн ваньзы огкадесь, но сыӵеос вань. Соос, час шоры учкытэк. «Секунд куатьтон».
  
  
  Кутски соосты бусатэ. Но со.
  
  
  — Та срабатывать быгатэ, — нукыртӥз со. «Луыны быгатэ, со огшоры срабатывать».
  
  
  «Ньыльдон вить секундлы».
  
  
  Табере сое учкыса, котькыӵе учырын та уж. Кыл сётӥз, со кылӥз, кызьы тиккето часъёс.
  
  
  "Тыныд уг оско, та срабатывать, озьы ӧвӧл-а?" — аслэсьтыз юа со. "Тонэ уг оскы...'
  
  
  Соослы визь но фразаосты уг быдты. Шулдыръяськонозь дуак ӧз луы-а.
  
  
  «Одӥг секунд, кык, куамын, куамын...».
  
  
  Соин ӵош радж уг ни лыдъяськы. Со понна асьмелэн посчитать. "Вуриськись басьтыса, Картер," полицейскойёс бускылес кеськиз. «Кысы та штука. Костя Инмар.' Сое мылкыдтэк, граната доры вамыштӥз. Мон сое китӥз кутӥ но дугдӥз. — Ӧвӧл, пыраклы ӧвӧл, — кеськиз со. «Косоз со тыныд завибрировать быгатэ. Тон ке...
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. «Инмар мыным, тямыс укмыс дас секунд......».
  
  
  'Бызисько!' — со взреветь. 'Ӝоггес!'
  
  
  Мон уг малпаськы аслаз секунд. Мон бызьыло. Искреннее ӧс сьӧры.
  
  
  Со, кылем, кызьы со кыл вылын индуистский кесяськыса, искреннее но со бӧрсьы со улэ, ачимлыксэ пистолетъёс тыбыр пуктэмын. Мон уг валаськы, мар кесяськизы со. Со гинэ оскиськыны быгатозы, сое адями ыбыны косӥллям ачиз-а мар-а уг-а.
  
  
  ачимлык солдатъёс сое адӟоз; мон куд-ог лэсьтэм пыӵал-тӥрлыкез вылын. Соин, вылды, кесям маке на, малы ке шуоно адями басьтӥськоно ӵыжак-пазь. Соку со мон сьӧры бызьылӥз.
  
  
  Грузовик милемыз, куке мон ас киыныз шуккиз но, быг-быг Радж берытскиз. Со монэ шуккиз ангес, шоналскыны косэ.
  
  
  Со люгер-тӥ промазывать но ыбиз.
  
  
  Кин ке но монэ ыб бере, грузовиклэн но тэтчыса со. Ӝоген со лэсьтэм кык радж ыбозы эшшо, но соос уг адӟо-а, монэ со шедьтӥз.
  
  
  Собере складэ боеприпасъёс омыре лобӟо. Ми ке юрттыны мастерстволы, та син тасырайыны тэльы луэ ке. Та ноку но сое уд тоды, нош лапег юртъёс пуштылэм кадь, гигант петардаосты. Мальдытэ югыт тылсиос нырысьсэ пуштытэмын вал, монэ сетчатка вылэ тӧдьы вишты кельтыса. Собере хлопок кылӥське, барабанэн вылэ шуккиз но куаралэсь дыжъёсын. Собере цедраез лыктӥзы, мынам азям шуккиз но, омыр зӥбет утчан быръёнъёсъя, грузовик милемыз доры сализ.
  
  
  Патронъёс но гранатаос, нырысь подбрасывать омырын пуштонъёсыз, пуштыса, музъем борды шуккиськиз. Винтовказэс стаккато кулон вайись пуля тачырто, куке мон шӧез котыр усе.
  
  
  Соосты адӟыса, адями омырын подбрасывать, ачимлыксэ мугор но чигем вал, но висъясько, сое нош ик кезьыт азьло усьтэмын. Пуляос йӧ улэ яке котыраз ӵем мукет куспын быре, дыръя вӧзаз снаряд пуштӥз, со ӧвӧл, шоро ih висъяны.
  
  
  Грузовик но пыре кӧс доры мыныны меӵак бусыос рис басьтысалзы «мерседес». Эшшо вань инбам югытэн пуштонъёс бере мон ӝытъёсы, куке со sel-ын «мерседес».
  
  
  Мон уг тодӥськы, кинлы кылемын на ке но, улэпесь вылын боеприпасъёсын склад повстанец, нош мынам луиз укыр жади, та сярысь медаз бугыръяське.
  
  
  Трос иськемъёсы со пырпотыса, кезьыт нырысьсэ валазы, мар монэн, киосы паллян ляб. Мынам пельпум висё, кизэ ӝутыса, со бере но, нах медаз котькуд аре, со шӧдэ кадь, мыным чусак камзол басма шрапнель.
  
  
  Соос кышкатэк шуыса, мон трос дыры ӧй вал, азьло соосты йырсазьзэс ыштытозь, шекъёссэ но кышкытэз луиз таӵе ми дорын, уг малпа, мар шугъяськиськом на. Террористъёсты быдтыны запассэ соин но, оло, виысалзы но трос-а кулэ адями, нош мынам уг луы. Тодослыко одӥг пичи на вал, кудзэ со эскере отельын.
  
  
  Со ик мыным кулэ луиз юрттэт, кинъёс ке, кинъёс мыным юрттӥзы, дыр кризис уз йылпумъяськы.
  
  
  Одӥг интыын гинэ вал, соин кытчы мыныны быгато. Соос но, малпасько, мар отын луысал ке, йырсазьзэ ыштэм кадь.
  
  
  Мынам пельпум вылам пластырь ляке киы ыркыт чоень пась ӝикыт. Собере монэ чупаны мыкырскиз со азьланяз но висисьёсыз интыязы.
  
  
  Кизэ басьтэ но, сое вылэ со утчаськыса инстинктивно берыкъяськыса, укыр вӧсь луоз кужмогес но вань на.
  
  
  «Куанер нылпиос», — шуиз со. — Зоро-а, мар-а тон эн ви.
  
  
  Sel сориентироваться но со дауртӥськом. Соос солэн квартираяз вал кровать вылын, кытын али мон тазьы сексэн выроно.
  
  
  «Тӥледын ӵош пумиськом «Мерседес», — шуиз со. «Тон йырсазьдэ ыштэмед, куке подъездной вылэ выжлёгет пыр-а».
  
  
  Укно дорысь кровать доры лыктӥз но кошкиз. Со усьтэмын, штораос бере, комнатаын брылев шунды изъян лэсьтэмын.
  
  
  "Э, Инмаре!' Со ӝока. "Ӵукна ини".
  
  
  — Тӥляд быдэс уй бере кыле. Со тыныд кулэ вал.
  
  
  Кунокуа со асьсэлы дӥськут басьто, нош со мон доры но оскалтӥськод мон подбегать ӝегатӥсьёс.
  
  
  — Тон ӧд вала, — шуи мон. «Та бадӟым лыдпусэз ортчыны быгатӥзы... туннэ со витетӥ... атакае выре. Со милемыз дугдытӥз луыны кулэ.
  
  
  Соиз буй-буй небыт ки вылазы поныса, мон но пальпотӥ. — Тонэ тодазы ӧз возе шат? Таиз шортэз тон.
  
  
  "Кызьы?'
  
  
  «Боеприпасъёс кылизы складэ тыныд уйёс... ачимлыксэ террористъёсты быдтӥз. Радж ӵош.
  
  
  Со нахмуриваться любопытство. "Тон-а та кыллы?"
  
  
  — Estestvenno понна. Тоды вань городъёсмес. Татын со пуштон кылем.
  
  
  Виым жум мон асме шӧдӥ. Мон чик ӧй вала, мар шуэм со, уг ни Радж дыре со нош ик.
  
  
  «Мон ваньзэ вераны Амартия».
  
  
  «Радж? Иське, со улэп-а?
  
  
  — Бен, яраё карем но улэп. Со потэ, кызьы тон туннэ султэм понна правительстволэн юртаз.
  
  
  Соос ас вактазы выругаться. Ублюдок улэп на вал.
  
  
  — Со понна тон лыктод, машинаын, — шуиз со. «Эскорт». Малпамтэ со вала. Со укыр трос тодыны. Радж эскорт мон сьӧры лэзь, мед, палач куз, веранэз ӧвӧл, со сярысь сюлмаськы ке, со понна трос rta ноку эн усьты.
  
  
  "Куке но?'
  
  
  'Али. Котькыӵе учырын.'
  
  
  Укно доры лыкты, соин солы но ӝегатӥсьёс. Сое адӟыса дорожкаос вылын кожыны машинаослы подъездной падвожаз улӥзы. Чоень мытӥзы, нош со ӝогак дӥсяськиз, эй туртто валэктысал ситуациез.
  
  
  Квартираед вань-а, мыным потэ, соос полын азяз кадь, кызьы дорожкаос вылын кык пиосмурт подъездной котыр машина вуиз. Кӧлан чоень горничная ih вайыса, ачиз нош сьӧд бызьылӥсь ход ортчытэ.
  
  
  — Серемес — а, - нукыртыны Чоень ке, со монэ чуланазы кремовый «Бентль». «Огъя Радж террористъёс номыр уг быгатӥськы вал. Со уг лэзьы ассэ шталь адями, пе, тонэ виыны шуыса. Ачимлык тодо-а соос.'
  
  
  Нош со виын, та бере шуиз со, 45 машина капот вылаз пуляос вуозы пыс-го калибр. Бампер кутсконаз кыкетӥез вуиз ке, соос потӥзы «Бентли» подъездной доры капка-тӥ выжлёгет.
  
  
  Ульчае кожизы ке, мон, укноез тӥ адӟисько пиосмуртъёслэсь, солэн кӧлан интыез, кытын со малпай мон. Кияз ачиз ыбыны, пистолет ih азинтӥське.
  
  
  — Соиз зэм, — шуиз со. «Радж соку — террористъёсын адями... лидер, пуштонъёсыз понна дурбасьтоз?»
  
  
  "Ӧвӧл, мон шуысал. Мон но, мон паймисько ревматизмен. Со малпамтэ, шӧдӥсько, кивалтӥсе ӧй вал террористъёсын радж шуыса, лушкем ӧй пумита вань, та муген ик дорад уг ке луысал, мон вылын шонаськыса делле — исай кулэ арбериос гинэ ми сое шуиськом, яке, оло, соку, пе, вань котыр шӧдӥське на.
  
  
  "Соку кинлэн та?" — Чоень юа.
  
  
  Та мон уг тодӥськы. Мон корка кыдёкын тырмыт луиз ке, адями мед кышкалоз, милесьтым радж подсылать виылӥзы, соос газ педальме зол зӥби. Синъёссэ вошъятэк мон ӵош часовой. Шекъёсты мыным кышкыт вал, дыр омыре ӝутскыны быгатысал шуыса полгорода котькытчы.
  
  
  Чоень дауртыны мынам буйга. — Ӧжыт калленгес мынэ, — куре со. — Ми али эн дыртэ. Уг быгатӥськы асме реализовать план радж, — соин мытӥзы. — Тон сюдыны ih быдтэ. Бадӟым люкетэз ih тӥ вием адямиез. Со ih планэз быдэстыны уг быгаты.
  
  
  Соин-а, мар отын верало, валаны уг луы бадӟым визьмоесь, милемыз но буйгатскыны уг быгаты. Мон азьвыл интыям укыр трос ужпумъёс курадӟытӥз. Соос но, малпасько, тодӥсько, кытын ответ шедиз. Чоень со номыр уг шуы, выруливать-ын «бентли» ульчамы но лымшор палъёсаз консульствояз валтӥсь доры ширтэ. Куншет вылын вань урамъёсын фонарьёс табыдӟа праздник омырын ини. Кутскиз тырмо адямилэсь тротуар яркыт дӥськут, Калькутта юртын правительственной центр пала вамыштоз.
  
  
  «Празднике со лыктэм», — шуиз Чоень.
  
  
  "Со кутскиз ке?" — напряженно юаз со.
  
  
  'Дас часын.'
  
  
  Соос, час шоры учкытэк. Ӝыны одӥгетӥ луэ.
  
  
  Мон пырисько кезьыт кыдёкын городын, сокем трос калык луыса, ми кема гинэ вырыны уг быгато черепаший вамыш. Йӧскалык дӥськутсэс колоритный луэ ачиз адями. Милемлы умой мылкыд, со черекъя, нош милемлы лыд тус ih погыртӥз. Соосты адӟыса, адями уг нуисько, нош дары пыры, кудӥз вотум-спичка ӝуатэм вотум ӝуатскиз.
  
  
  Американскойзэ мон азьын пичиятэмын но консульствое ситуация шугъяськонъёс ӧвӧл. Сша отын морской пехотинец вал вань на. Ас дораз со ожмаськон тӥрлыкез, боеприпасъёсты но секытгес вал, со возъя, парадной формазэс луоз соиз но, адямилэн но со котырысь толпиться.
  
  
  Со копак саклыксэ ыштэ.
  
  
  «Сое тодӥсько, мар террористъёсты быдтыны», — валэктыны Чоень, азбарысь капка пыр монэ консульство потам бераз. «Нылпиос ӟуч».
  
  
  Застонать со, мынам но со серектэ паникёр нимаське. — Ваньзэ быдэсты, — меӵак шуизы кышномуртлы. — Нокыӵе но проблемаос. Мон амартия ӝоген пытсаськозы. Со номыр лэсьтыны уг быгаты.
  
  
  Со эй, пумит карись ӧвӧл. Бызиз со машинаез пезьдыто но котырысь консульствояз.
  
  
  Ӵапак Слокум тубатъёстӥ васькыса, со берын, пушкын изъян лэсьтэмын. Кышканэз ыше-быре, син котыраз ачимлыксэ, нюлам кымессэ но кадь. Со шталь со нош ик буйгатске, нӧзёмыны профессиональной дипломат. Нахмуриваться соос, милемыз адӟыса, мон валай, та мар ке, милемлы тэрытскыса эмуос сми веран кылдытыны шуыса, кӧня арес вал солы берпуметӥ нуналъёсаз нокаутировать мар ке, малпасько, тупаса улон вотум-ачимлыксэ вотум пуштӥз музъемын. — Э-э, мистер Картер, — шуиз со одӥг пальпотонэз. — Тон празднике мыныны?
  
  
  Ачимлык соосты ӧтёмы. «Морской пехотинец адямиез со уг кышкаты возе...».
  
  
  Со фыркнуть снисходительно. — Та бӧрсязы. Кылем уе Радж мистер террористъёсты быдтыны адями. Сое пононо, тазэ со юрттоз тыныд.
  
  
  — Ялан даллашонъёс луыны быгатэ, — шуиз мыным мыр-мыр. «Одӥг россилэн консульствояз бомбаос куяны быгатысал вал, но сое ыбылыны кутскиз».
  
  
  — Буйгатскы, мистер Картер, — шуиз Слокум. «... Киямы али дипломатъёс уже профессионалъёс. Контроль улсын возё но мон ситуация».
  
  
  Кизэ пельпум вылам понӥз, мон со успокаивающе. «Честно шуысал, мыным ӟуч эше киоссэ мыче туннэ ӵукна гинэ». Ачиз со час шоры учкытэк. — Дас минут ортчиз-а, умой луысал ке. Мон пичи делегациос соколова ih кузё-инмар кабыл басьтӥз. Мон дыртӥсько-а со отчы кулӥз.
  
  
  Юаз со. - 'Делегация?'
  
  
  Мон со mimmo ортчиз. Водитель ачимлыксэ, парадной формазэс-ын морской пехотинец, куспатыса ӧссэ усьтэ но, азяз слок юрт доры лыктӥсь машинаосты.
  
  
  — Ву полковниклэн малпанэз, — кеськиз со.
  
  
  Со машиназы вань, соос куто ке пельпум сьӧраз ачимлыксэ. — Вить-а — а, - соос вылэ мон рявкнуть. — Полковник-а вуэ-а мар-а?
  
  
  Лекъяське, мон со кизэ ыштӥз. «Кылзыны, Картер, татчы аслэсьтыз ужзэ лэсьтэ. Быдэстоно ужпумъёс тон, со, шуозы но, вир ужпум. Озьы Калькутта-тӥ гылӟыса, быгатом на, дыр.
  
  
  Со машина доры берытсконо, соос доры нош ик шымыртӥз ачимлыксэ нуналлы тужгес но кутэм. Направлениосы мынам водитель вамыш лэсьтыны, собере дугдӥз. — Вуриськись басьтыса, Слокум, — мон прорычать. 'Ответ. Полковник ву-а мар-а малпаськод?
  
  
  — Ужлэсь уг, — шуо соос, — ми дорын но устоез луиз-малпанъёс. Тупась выросъёс. Россилэн консульствояз нылпиос доры сяська нуизы. Вань дуннеысь спутник телевидение пыр транслироваться со пыре вал».
  
  
  Кизэ пельпум вылысь соосты октылыса ачимлыксэ. Мон оскыны уг быгато, малы ке шуоно со. — Пиналъёс, — мыным шуиз.
  
  
  — Бен, ву пыр приютсы полковник. Сю ожгарчиосты нылпиос.
  
  
  Мынам сяськаысьтым, россиянинъёс понна. Гениально, тон ӧд шедьты-а?
  
  
  «Дун-чылкыт...» берлань чигна, Мон, валамон, ноку сое уз вала шуыса, террористъёс асьсэос ужзэс быдэстэмзэс кадь.
  
  
  Слокум берытскы, ас сьӧрад ӧс ворсаськиз но, машина кӧчиз. Та виын мон но вӧзаз султыса чоень лыкто.
  
  
  — Шуиз со, пиналъёслы, мар луоз, уг меда озьы? со прошептать. «... Соку уж мыноз,» пауза лэсьтоно, малпанъёсмы копак уг сформировывать на шуыса малпай. «Мон малпасько, маин та ӧр ӧвӧл на. Ӧвӧл на. Нош полковник Вуэ...
  
  
  — Бен, — шуисько мон. — Яра-а шуыса, та вуэз полковник. Американецъёс но янгыше уськытэмын вал. Со вань та сюрес вылын Ву...... шудыны Слокум киын шузимем полковник. Со доры бызьыса берен «бентли», чоень но мон сьӧры мын.
  
  
  "Мар планировать карыны тон выро-а?" кеськиз со.
  
  
  "Та уж дугдэ ке, со быгатэ." Солэн рулез сьӧры гылӟыса, мукет нуналъёсы соос доры лыкто ке.
  
  
  — Ӧвӧл, со одӥг мынэмаз, — шуи мон. «Та кышкыт луыны быгатэ».
  
  
  Со проигнорировать комментарий мон но пукси.
  
  
  «Полковник-а та вуэ ке, соин ачим сярысь мае но закир храм информация сётыны?» — Чоень юа. «Скомпрометировать Закир вал ини. Ачиз тодэ, ма ним ачимлыксэ, ачимлыксэ соин ик октоно-калтоно луоз. Ву, луыны кулэ, оскыто, огвакыт мон вии шуыса. Та эмуос ӧжытгес удалтӥз.
  
  
  Со, пешт но консульствое гудок капка пыр зӥбыт. Морской пехотинец палан сыӵеос куараос но отпрыгивать монэ каргаз шуыса, кылыны луэ полпути уллань ачимлыксэ кварталын.
  
  
  Адямиос мыным азьпала дырто тротуартӥ. Мынам киосы но, соид полицейскойёс замахать черекъя, нош соос дунтэм уг ӝоглыксэс, асьсэос дыр уг россилэн консульствояз вӧзын луоно.
  
  
  Вакчи вылэ потӥз мыным, токма мон паниковать.
  
  
  Американецъёс но, ӟуч саклык кулэстыны. Солдат Ih, парадной формазэс но, парадной ӝог лэся, кезьыт ож. Нош дорын мон умой шӧдон кылдӥз, куке сое адӟи отрядэ США-морской пехотинец, стойкаоссэ-ысь консульстволэн сюресъёстӥ ортчыны зӥб-зӥб сылэ. Кышкыт Слокум ситуацилэсь трос лэсьтоно на, морской пехотинец взводлэн пыриз.
  
  
  Ачимлык-мон меӵак мынэ машинамы азьын, со доры но дуре вуэ ке, водительёсты гинэ капкае пыртӥзы ачимлыксэ консульствояз. Со, адӟид-а, кызьы нунал парадной-тӥ юрт соколова андрей потоз, аслэсьтыз мед пумиталозы куноосты.
  
  
  "Учкы!' — чойни вазисько. Сое ульчаын возьма дико.
  
  
  Пичиесь бамалъёс тубе со, я сю ожгарчиосты ӧжыт уг луы. Нылпиос, дас ар куд-пертчыны но уз луы. Россилэн консульствояз кырӟаны-а... скоп пичи армие пала вамыштӥз. Банкын со вань пичи но яркыт сяська тугоко нуо буёлалляны.
  
  
  Котыр учкиз но, машина но потэ нылпиосын данъяськон пишто Слокум, личной кадь та ачимлыксэ дипломатической триумфез вал. Пересьёслэн но мылкыдзы умой адӟиське лис-ын соколова.
  
  
  Со взреветь:
  
  
  "Ih дугды!"
  
  
  Со, идиот ассэ шӧдытӥз. Кесяськемзэ мон ульчаын бызьыло, нош мон понна Чоень.
  
  
  Со кылӥз, кызьы монэ ӧтизы Слокум. Урамын адямиос шоры учкыса, мон вылын шузимем кадь. Офицеръёслэн азьлань потэ, монэ мед дугдӥз; со доры лэзькиз ачимлыксэ ӝегатӥсь но нылпиос. Собере со вуэз адӟыса, полковник. Со пала сылэ, чакланы, аслэсьтыз ответственной пегӟон подросток котырме кельтӥ.
  
  
  Ваньмыз туж ӝог ортче. Ӝужытэсь нылпиос вал тусыз тӧдьы уш адямиос, соос пӧлын проноситься. Со шоналскиз но, кырӟамысь дугдо.
  
  
  Офицеръёслэн-озь йылаз-вот мон вань на, но ульчаын но, куд-ог адямиослы. Солэн ки котыраз сяська ишкалтӥ шталь дико, нылпиос. Со одӥг тугокое учко, но номыре уг кушты шедьтӥзы банкъёсын. Со одӥг собере учконо на, но эшшо...
  
  
  Нылпи кеськиз. Куд-огез берен ӧраз ик бызе со, кытысь вуэмын. Номыре но ӧз шедьты со, ӧз сётэ мыным но букет сяська банкаысь чоень дыръя ӧз ӧтьы. Бомба кушто солы сяська ӝутэ, со вырисьтэм вал, со улэ.
  
  
  Ӵапак сое, мае мон ас возьматэ.
  
  
  Консульствоын ужасьёс янгышсэс погыльтыны вал полковник но американской ву удалтӥз, малы ке шуоно, тодӥсько, макем ӟуч, школын слокум марш-о, нылпи консульствояз. Бомба пуштӥз ке но, реакцизы Россиысь взрывной луэ. Нош та вакытэ мон ваньзэ валэктыны уг луы. Полициын мон доры матэктыны кутске. Нош урамын адями но группа. Со но адӟиз, кызьы морпех взводлэн выре.
  
  
  Лэсьтэм соос кыр валатскон. Вакчи но зажигалкаен фитильёс потыса соосты сутӥз, банк пыр адске.
  
  
  Уллёен-тӥ кесяськыса ортчиз. Шоналскиз но мукет адямиослы, мукет лёгаса дыртэ, мед утёзы. Солэн пуромиз, инты утчаса, кытчы бомбаос куяны, адями котькытын но луэ. Бератаз сое вуэн адӟыса, полковник. Пырон ӧс вӧзын сылэ одӥг туала юртэз офисный со пияла. Котькыӵе учыръёс, талы луыса россилэн консульствояз кыдёке. Со, малпасько, мар Соколова валай, вот мар мон вылэ урдскизы, ачимлыксэ предотвращать штабез. Со пичи бомба куяку, граната кадь. Кыдёкегес питыралоз азьын цементэн но вуэн вылэ со пуксе. Со-озь юртын зымид ке, бомбаос пуштылэм кадь, нош бадӟымесь укноос сӧриськемын, зорез но со вылэ куашкаллям. со, адӟисько, кызьы со усиз; собере сое ачимлыксэ ышем вылтусыз.
  
  
  Ас котыраз уллёен бызё. Нылпи бӧрдэ, ачиз но куштэм букетсэ.
  
  
  Со юрт доры бызьыса мынӥзы, адӟизы, кытын Ву. Пыд улын куажыртэ пиялалэсь юрт пушкын, вир но сое адӟем бере, солэсь интызэ мынэ, кытын полковник вуэ усиз.
  
  
  Со, адӟид-а, кызьы нунал подъёмник кыниське. Со куспын ӧс висъёсы сюбег раздвижной сэрпалскиз. Солэн озьы лэсьтэмын, нош мон та пичи гинэ улон уг сыл.
  
  
  
  Дас ньылетӥ йыр
  
  
  Со виын, лифт со кыстӥське ке, ми полковник вылэ тэтчиз. Со шаплыгес луиз. Кияз кутылэ ачимлыксэ мон котькытын тӥрлык курыса. Солэн киосыныз ӝутэмын, пуртэн но Вильгельмина понна ворсамын но, шӧдоз кадь, потӥз со маке котырысьтыз кисыяз камзолзэс.
  
  
  — Уг выры, — кеськиз со.
  
  
  Мон но мон сое пырак навис тэтчиз. — Каллен берытске, — со косэ.
  
  
  Со туж сак учкыса но, пельпум вамен. Со доры нуналлы пытсаны пыкъяськыса, одӥг кнопкаез зӥбыса киын дасяськыса, липет вылын со милемды вайиз вордскем юртаз. Ачимлык ымнырыз луоз пияла вань. Куд-ог висёнъёс котырысь вань пияла пыры адско на. Гадь вылтӥз вир вия ачимлыксэ, яра кӧт вылаз кузь луэ, кулонэ но луыны кулэ ачимлыксэ сое возьматыны выре, дан, нош вань али но кулэ nen утиське на. Утьыса сое кулонлэсь-озь кӧня ке минут понна шонер, лад сэзь выросэз, кудӥз вылэ потоно ни выре милемыз впечатление поместьеоссы ачимлык-ын.
  
  
  Мон сое киям вал авторучкаен, газэн тырмытыны кулонэ нуо. Но со бадӟым чиньы вылазы возё ини колпачок обойма кыльыса, ыбиз дась. Валамон, со тодэ, кызьы со ужа.
  
  
  Мон сое мертаны, вормытъяськыса но, мынам юанъёсы, соос тае валало шат, кужыммы ке штука.
  
  
  «Та ужъёсы кутӥсько тон татын ке, лифт, — алӥзы милемды со, — тон но луыны кулэ».
  
  
  «Одӥг шокан — со ваньмыз, мар кулэ тыныд», — шуиз со. — Мон та пичи интыян умой тодо, Картер.
  
  
  Милемыз возьмаллям шуыса, мон адӟи, кызьы чиньы ачимлыксэ бадӟымесь вырӟиз, со вылэ со пичи но уг гурӟытылэ.
  
  
  — Ай, — шуи мон. — Нокытчы дыртытэк.
  
  
  Мон султыса, со куре выросъёсме но серекъя. Со султӥз но борддор борды ӝиптӥськиз мукетыз лифтэн чакламын.
  
  
  — Мон огшоры вераны, ма, — шуисько мон. — Мар тон отельысь-а вамыштоз?
  
  
  «Лысьӧмез, Картер, — валэктӥз со. «Тон мыным али юазы, мар кулэ сыӵе адями быгатэ на, мыным кадь. Со, шуоды-а, мар-а со, кин вань вал, малпаз вал, оскы гинэ».
  
  
  — Таиз но вань-а ӧрекчаськонэз?
  
  
  — Ӧвӧл, нош соос тае валэктыны мон кыдёке уг шталь. Кышкаса гинэ кужым сётэ. Йылазы гинэ кышка адямилэсь.
  
  
  'Кузэн та дырозь со ӧй вала. Бомба люкаськизы малы тон тае лэсьтӥськод?
  
  
  — Базаре-а, — шуиз со. «Американец но ӟучъёсты янгыше уськыто. Ыбыны луэ. Озьы ульчаын. Пичи татын ожмаськиз, Калькутта-ын. Верано-а, мар-Нью-военной положениен дели ялэмын, но азьло кадь. Радж власть но басьто. Эрик ялӥзы но монэ штатэ Бенгалия бер».
  
  
  — Нош тӥ ке со вылын ужаны?
  
  
  "Мед.'
  
  
  "Подставной ымныръёссы, китае, малы ке шуоно тон?"
  
  
  Пичи но шоро куасалскемзэ ик ӧз шонтӥз со, кезьыт вӧсь.
  
  
  — Милемлы тон кулэ, — вераз со ачимлыксэ. «Тонтэк со вылэ басьто».
  
  
  Слабит соин йырзэ шоназ. «Документ луэ. Собере мон кулонлы со кулыса усисько вал.
  
  
  "Лушкем пыриське сярысь документ радж?"
  
  
  "Мед.'
  
  
  Со шонерскиз но пистолетэз газэн кыньыръяны кутскиз. — Нош тон куашказ, — шуи мон. «Тон юнме кулэ».
  
  
  Ас бере сое лифтэн кнопкаез зӥбыса. Лифтэн ӝутскыны каллен.
  
  
  Собере мур лулӟиз авторучкаен зажим но зӥбе сое. Соослы проба ӟузьтыны быръён омыр, ӵапак со азьын, ми кадь пилемъёс вискын газ кылдэ.
  
  
  Лифт тырмиз пичи-а луоз, со но котыр змеиться ми, тигръёс музэн, урдскыны дась, аслыз гинэ кадь ымзэс усьтӥзы, шоканы мед быгатоз шуыса. Ог-огмес ми вылын сылӥз но учкиз, кулонзэ нуизы, ож чал-чал, шокан затаивать. Ачим котыре нокин но ӧз вырӟы. Утиськон уз луы. Лифтэн ӝутскыны каллен вылӥ этажаз туби. Со mimmo соослы келяны уг быгато, лифтэн медад посередине дугдӥз. Милям шокчыны луыны кулэ вал, малы солэсь азьло ӧсэз усьтытэк ӧйлась.
  
  
  Гырнадёр соос мыняло. Эмуос табере капчи-а луыны кулэ. Солэн шайгуаз-а мынӥсько, малпасько, берпуметӥ ож утӥз. Таослы умойгес луысал, мон тэркы кезьыт стенд вылын ӵошатско. Шоканэз ӝегатыса, со вылын кема ӧйлась ке секунд ке но, ма со, аслым берпум триумфез вал, сое вормыны. Со ачиз но йыртышказы потӥз минут ныр кышетэз, ныркышетэз нимысьтыз, сое мон котьку сьӧрам нуллыны хоук верано ке, ас вылысьтыз со задание beru пистолетэз газэн.
  
  
  Нырзы, ымзы но ачимлыксэ со доры ӝиптыса, лулӟиз собере нимысьтыз чылкытатэм ривненский мертчан поттыны.
  
  
  Нырысь куалектӥ вал, ву ымныр, собере-валанэз, собере шимес. Со гордэктэ; со киыныз ик ымзэ пытсаса. Пумлэн пумаз тупась эмуос Но шока. Шокчыны со мон доры тэтчиз но, соиз ньылоназ ручкаез мынам пичи сюлмы. Мон ӧй пумитьяськы.
  
  
  Чиньыосмес котыртом бере мон со ньылонэ кыниськизы, со шокыштэ. — Тонэ каргасько! — кеськиз со. Ми ог-огмы шоры учкыса пытсаськылы.
  
  
  Собере каллен гылӟе-ын ачимлыксэ пал чиньыеныз но лябӟиз. Со кулэ луиз ке, выж вылэ усе.
  
  
  Вылӥ этажаз газ лэзиськомы, соин пазьгиськоз, нош собере каллен уллань ветлыны кутскизы. Лифт юртлэн нырысетӥ этажаз, ӧссэ усьтӥз ке, планъя, подбегать Чоень мон доры.
  
  
  Калык понна чакламын луоз растерянный вестибюльёс юртын.
  
  
  Отын слокум луыса, нош ик банкае кот луоз ачимлыксэ, ымнырыз но, со шоры учкыса мынам но лек униженно. Ачимлык доры берытскем но сое проигнорировать Александр Соколов, котыр калык потӥз.
  
  
  Ӟуч, ческыт мынектыса. Со мыкырскиз но, кык но мед шальыен монэ чупа, асьсэлэн эшсы кадь каро ачимлыксэ соотечественник.
  
  
  — Мон утё тӥледыз вань, — шуиз со, ымдурыным мон йӧтылӥ пель. — Туннэ ӝыт нош Калькутта-тӥ кошкиз. Собере, мыньпотӥськод, но со сярысь супыльто кутскиз дипломатической берлань чигнад ке, мар котькытын ӵош тупаса уло ӟучъёс но американецъёслы, калькутта но. Со бӧрсьын радж амартия сое адӟыса, со ымныр вылэ боеприпасъёсын склад но паллян киыз гипсэн пуштон яра. Со усьтэмын сылэ, кышкан но шӧдыны быгато мон сярысь, со сое киултоз. Ачимлык вазь яке бер шараяло. Та бутылкаосты ӵоксэтсэ гинэ луэ, дыр.
  
  
  Мон эшшо но киям вылэм чоень, мон доры сое ну «бентли».
  
  
  Со юртын учке но малпаське со сярысь, мар шуод Соколова.
  
  
  Со кошкиз луыны кулэ. Вуоно ӵукнаяз монэ виыны утчаськоды ачимлыксэ адями. Та адями виисез аслэсьтыз радж-озь ыстыны быгато на. Калькутта кышкыт интыос вал, нош собере сое, мар сярысь малпасько, ма Чоень шоры учкыса. — Ачиз юртэз, — шуи мон. «Кровать небыт луись».
  
  
  * * *
  
  
  
  Книга сярысь:
  
  
  Ас войскоос туж бадӟым решающий валтӥсь тодон сётэм. Кремль берыктыны уг луы. Пельта ӝуа тотальный калькутта куашка ни.
  
  
  Одӥг адями гинэ кылиз, со понна предотвращать: Картер Ник. Задание кулонэ нуэ, куке сое шараяны, ачимлыксэ, нылпи тушмонэз луэ шуыса. Нылпиос, адями виылон борды но синазькыль каронэн тырмиз куасьмытозяд, визьтэммытозяд-ысь крысолов йыраз, сокем адскымон вал-сое ик, кышкыт но ай.
  
  
  
  
  
  Йыръет
  Глава 2
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Глава 7
  
  
  Глава 8
  
  
  Глава 9
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Белград Мясников
  
  
  
  
  Аннотация
  
  
  
  АСЛАЗ ПРОФЕССИЕЗЪЯ АДЯМИ ВИИСЕЗ ВИР ЙЫЛАЗ ...
  
  
  Адямиос, асьме разведка одӥг профессиональной дуннелы тодмо. Уно миллиард доллар дуныз улэ вотэсын частной Topcon шпионской пумита, Inc. Садистэз, лек кужым ӝыны кин вуиз музъем шар ...
  
  
  ПАРИЖЫН-ЫН
  
  
  Горд перебежчик, кудӥз кулонэ нуись шудон сярысь вераны картер нику Topcon луыны кулэ, вал ванды, верано кылзэ солэсь азьло коть, кезьыт ӧйлась.
  
  
  - ЫН ЛОЗАННАЕ
  
  
  Егит мугор ваньзэ чеберзэ но умойзэ йырвизьме кескич амалъёсты кутыса тренированный агентша немец, Ника шедьтыны шанс Топкон-дантэк кельтэ шуыса.
  
  
  МИЛАН-ЫН
  
  
  Каратэен дугдоз пырак кулонэ нуись оперативникъёс ник китай арес шуккиз. Озьы пӧйшураса Chicom Агент адями понна, кудӥз кивалтӥз Topcon.
  
  
  - ЫН ТРИЕСТ
  
  
  Ватскемен шудон ник йыруж кыскисьёс вузазы взрывной нацистской Хозяйка. Со ник палэнэ но палэнэ кошкиз, адями неуловимые № 1 Topcon пол бызьылӥз на.
  
  
  - ЫН БЕЛГРАД
  
  
  Вӧтаны пӧрмытылӥ маскарад кӧшкемыт, эшшо ке мурт зэмос кузё ник topcon картер шараяны!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  
  Прологаз
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Кыкетӥез йыр
  
  
  Куинетӥ йыр
  
  
  Ньылетӥ йыр
  
  
  Витетӥ йырыз
  
  
  Куатетӥез йырыз
  
  
  Йыр сизьыметӥ
  
  
  Тямысэтӥ глава
  
  
  Йыр укмысэтӥзэ
  
  
  Йыр дасэтӥ
  
  
  Йыр одӥгетӥ
  
  
  Кыкетӥез йыр
  
  
  Дас куинетӥ йыр
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Белград Мясников
  
  
  
  
  
  Секретной америка штатъёс ужасьёс сӥзисько службаен герӟалоз
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Прологаз
  
  
  
  Восточной экспресс, бадӟым сьӧд кый кадь, вокзал котырын миланский вольтчиз. Ӝоглык люка, город котыр улос вож потэ итальянской гуртын поездъёс, рельса вылтӥ нискетэ, Триест палъёсазы ширто.
  
  
  Купа, поездын бертӥз одӥг пиосмурт пуке вал нервной лапег люкетэз шонаськиськод, пыдъёстэ дораз чемоданэн ачимлыксэ курень. Ачимлык спинетти карло ӧтизы. Со вузкарись луыса, собере мынӥськом гурт чыжы-выжыосыз доры мынон. Укно вылын ширтӥсь поезд пейзаж пыр учкыса, со малпаз, шумпотыса адӟымон луиз кышноелы но, нылпиосыз но ачиз кадь ик. Кин ке та ветлэмъёсылы басьтыны быгатӥмы вал, нош калык понна-алекъяськон Спинетти непрекращающийся лекъяськытыны Карло.
  
  
  Пиосмуртъёс ӝужыт ӧсэз усьтыса дугдылытэк купее но, кезьыт но пеймыт син учкыса Карло, соин, лэся, вандэм сьӧд писпуэн котыртэмын вал. Усе чемодан шоры учкон курень ачимлыксэ, кудӥз пукыны уг удосуживаться карлоын стойкаез. Скривить rta сэрегъёсыз лябесь адями пальпотон, нош собере кыл карлоын ортчылӥсь сюрес сое чылкак мукет но купа кӧчи, аслам азь пыдъёсыз кузь нуйтыса.
  
  
  "Триест тынад потэ-а, нош-а?" со юаз.
  
  
  Ас интыяд но кыньыртыса спинетти зашевелиться Карло. Со паймемын вал, тодыса, маин та сf тодӥськоды-а, мар-ачимлыксэ инты назначение. Со шуэ: "э-э, нош тон?"
  
  
  Ялан пиосмуртэн пальпотӥсь, маскара кадь тодэ со сярысь, солэсь ватэм Карло. «Триест озьы мыным потэ».
  
  
  Пыр купеязы пыри вить мина зӧк пиосмурт. Соос со доры ворсам ӧс но пыкъяськыса, спинетти эскероно, кызьы та пиосмурт нырысетӥ лэсьтыны. Учкисько но, сумкае ачимлыксэ пыд вылаз усьыса, дорын Спинетти. Собере шонтӥз ӝужыт пиосмурт сое, кемалась ортчем бере кадь соос тодӥзы ог-огзэс.
  
  
  Чемоданъёс но карло инстинктивно вырӟытъя, мыкырскиз, соин, лэся, кык сf тунсыкъяськытэ. Валэктыны уг быгаты, со тунсыкъёссэс ih. Сумкаез но пӧськытоно луэ лошъяськы, со дуноез номыре но ӧй вал, но пичи кузьым дӥськут Карло куд-ог сяна, солэн аслаз семьяез озон гуртын.
  
  
  "Триест люкаськиз но, тӥляд-а?" - со кыкетӥ дор осведомляться сf кежег.
  
  
  "Мед луоз". Зӧк куаразэ но чурыт луо. Сюро таза вӧзын пиосмуртлы но киосме гадь вылам вожвылтыса сf нырысетӥ интые лэзиськиз. Соос шып пуко, син со ворсамын луоз, нырулыса кадь со, дыр поезд вырӟе.
  
  
  Поерзать кекоръяськыны Карло. Ачиз со шуэ, пе, луыны кулэ, кышкытлыклэсь син азе пуктыны, соослэн случайной ih кыл вылын шӧдӥське. Дуно кык воргоронъёс дӥсяло вал, со кезьыт. Кезьыт Ih ымнырыз адӟиськиз, нош лушкаськись со уг кельшы вал, солэсь янгышъёссэ-ветлы лушкаськыса.
  
  
  «Тон мар-а, мон мукет? Адӟид-а, тон ӧжытак сюлэмшугъяськыса», - шуэ пиосмурт ӝужыт вань.
  
  
  Чиньы борды ватсаса воротник Карло, ачимлыксэ лябомыты шуыса. "Мон тунсыко луэ - быгатэ
  
  
  мон тодӥсько вал тон? "
  
  
  «Озьы ӧвӧл, мон мукет, соин тон уд тодӥськы».
  
  
  «Мынам сыӵе ощущение, малы учкид тон мон шоры».
  
  
  «Учкисько мон тӥ шоры но уг учкы», - шуиз ӝужыт пиосмурт. Собере со серектыса.
  
  
  Ӝог выронлэсь кышкан карло воштӥськиз. Аслыз шуиз, татын уг кыльы эмуос мар кулэ, мар со быгатэ, купе вошъясько, со чемоданэз но ас понна мыкырскыса ӝог кырмиськыны. Нош соин вырыны кутски ке ас интыяз, солы ваче пумит ӝужыт пиосмурт, чемодан доры ӝиптыса, соиз но пыдзэ шуккем интыосын, пыд Карло сюрес пытсамын.
  
  
  «Милемыз эн кельты, мон эше. Аслэсьтыз калыклы яра», - шуиз со кышкытлык куара.
  
  
  Пиосмуртлэн синъёсыз усьтӥськиз ӵыжак салмак. Сое учкыны карло мертчо. «Мед пуксёз. Чус но, ӧд ке поты, мед тонэ ултӥялозы».
  
  
  Карло ас интызэс усьтыны. Соос куалекъяло. Со шӧдэ кадь, малы ке ачимлыксэ бам вылтӥ нюж. Со киыныз маялтӥз ачимлыксэ, собере валай, та банклы шуыса, юбо.
  
  
  «Малы тон тае лэсьтӥськод? Вазь со тонэ ноку но уд адӟы. Мынэсьтым тӥледлы мар кулэ?»
  
  
  «Мон тӥледлы верай " чус», - прорычать мугоро пиосмурт.
  
  
  Но йырвизь сураськем кышкатыса, ас интыязы кылизы Карло, поездъёс станциосы дыраз триест доры уг вуы. Озьы кышкат соос луысалзы, соку мар гинэ султысал ке, сюро таза пиосмурт султоз но выросъёс лэсьтоно. «Мыныны. Ачиз тынад азьпалад мыноз».
  
  
  Пальто пуксён ӝужыт пиосмурт. Лэчыт пурт досталь солэн вакчи, паськыт. «Мынэсьтым чемоданме басьтыса, мукетыз-мон. Вай ай асьтэос, малпаське улӥд ке».
  
  
  Запротестовать Карло. «Мон чемодан дуноез номыр но ӧвӧл. Ма веранэз, та янгышай; тон янгыша».
  
  
  «Ми дорын луыны кулэ адямиез но, чемоданэз кулэ». Лэчыт Карло сӥньыс чырты пуртэн бышкалтэм. «Ӵоксаськиз мынэ».
  
  
  Поезд васькытэ каллен карло лёгетъёс кузя бере, ваньзылы куалекъяса кышкамысь но, нюламез, со йырам лыктэ вал, мар-а, оло, со та адямиез виыны, со ачиз мар ке лэсьтӥз. Паника ачимлыксэ йыр гудыръя. Калык платформа вылын но адӟиз, со син полицейской формаен ачимлыксэ учырак станцие поттылӥзы. Со инстинктивно кеськиз: «Пожалуйста, малпасько мон!»
  
  
  Полицейскойёс со доры бызиз, нош тужгес лэчыт пурт чыртыяз мертчиськись эмуос. Шонскиз со, ока. Мар бордын мугез? Со чемоданын ачимлыксэ малы луыны кулэ? Йырвизез сураны кык пумыз, со пумыз куараос но валатэк рвануться платформаяз, бӧрдон выжизы предсмертный, рухнуть уллань, рельсъёс вылын ...
  
  
  
  
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  
  Вашингтон небыт зор усиз. Городлэн йырыз ошиськемын нап бус кадь, пурысь пальтоен. Со ке, укно пыр адӟисько ас гостиничный номер, кыдёке адӟыны быгато, озьы соос ӧжытлы ке но, Пентагон кызьы быгатэ куя. Посольствоын учыре сое ваньзы учкыны советской ульча шоры вужер утчаны. Мыным луиз тунсыко, кин ке басьтэ ке проект придумывание котыр ачимлыксэ пияш, кудӥз милемлы сётӥз куспатыса.
  
  
  Телефон ӟингыльтыны, со доры лыктӥзы но со ӝог. Солэсь верамзэ вите Дэвид Хок, адями, кудӥз понна пиос ӧтизы AX, кинжалъёс агентство плащез но, со монэ медъяз. Уж рискованный луоз, кытӥ часъёссы но кышкыт вал, нош мон трос тунсыко адямиосын тодматски.
  
  
  Куара, кудӥз гож вылын шуккиськыса, хок одӥг киын пыр юрттэ. «Пересьёслэн кенешсы, соослэн но вераны, маин герӟаны луэ кемалы. Со вераз, выходной мед басьтозы тонэ, ӵуказеяз но сое верало».
  
  
  «Тау», - шуиз мыным но, нахмуриваться, чильым ошемын. Пумиськонэ Дэвид Хоука кема керттыны ке, котьку та возьматэ: асьме палась мар ке тазьы уз мыны.
  
  
  Мон чидантэм йырйе, со асьмелэн вань оборудование басьтэмзы бере - люгер " наплечный кобураяз, саес стилет, газовой бомбаослэсь пичи, макесъёсызлэн пуш палъёсыныз солэн нырысетӥ люкетэз борды лякод но, лулазы пыриз. Куддыр мон уж вал военной укша: дыртӥсь яке витё. Вашингтон куарасётонын со кык нунал улӥз ни, приказ сётэмзэс витё, нош мон шуисько Хоук ӧвӧл на ваньмыз, мар бордын ужпум. Уж непостижимость доры лыктӥз ке, чие усён дураз улӥсьёс тросэз шундыӝужан профессионал вуж поттыны быгатӥз, со кивалтэ операциос ТӤР.
  
  
  Монэ ӧтизы шоркараз Хоук кузя Нью-Дели, отын со ма гинэ заданизэ быдэстоно. Кызьы пусъемын вал вызовъёсы «Приоритетъёсы 2», мае возьмано, мар ужез ӝог дась. Корка доры ӝог гинэ вуттыны быгатоз приоритет валэктон одӥгез агент, нош улозы одӥг интыын приоритетъёсъя зарезервировать верамъя, келяны, президент луысал ке пӧсь линия, нош гижызэ йырйыны-озь ёзвиоссэс кун секретаре.
  
  
  Верало мон удалтӥз одӥг пол гинэ ви хоук ӵош татчы озьы ке но, вераськонъёс но та вакчи вал. Мон шуысал, со гинэ-а, мар-а со задание пусйиськомы, мон переулок усьтэмын вал.
  
  
  Соин, вылды, та возьматэ: - а монэ виыны быгатэ.
  
  
  Кус котырыз бинялто ӵушконэн, со, иворъёс кылзыса, дыр мычиськиз. Али дунне вылын трос луыса, вазьгес уг луы-а шуыса, та люкетэз тужгес бадӟымез но умой уз луы. Со тырмыт вал ӝожоме куазь ӵош, одӥг-ог бар кык полэс мед сётоз понна бурбон ыстӥзы на. Нош та уй луэ, со данаклы скрасить уг луы, нылы, пиосмурт тодӥз ке, шонер. Но одӥгзэ со тодэ.
  
  
  Архив Эллен. Та дуно-а соос адвокат одӥг ужало, кудъёсыз вылӥ судын эскеремын специализироваться деле. Мон уг тодӥськы, макем ӟеч со адвокат луыса, нош вакчияк ке, сыӵе ик ӝыныё луэм чебер сводкаын ачимлыксэ, ачимлыксэ секретарез кадь, соин, лэся, ноку ӧй ужъёсы келяны.
  
  
  Мон уг адӟиськы эллен аре ӧжыт ке но, со бере но тодо, маин выро соослэн, мон нокыӵе валэктон ӧз ӵектэ кузьгес луысал ке, эй, солы жингыртӥ. Со шуэ, уй мурт, ма мукет планированиын. Городын квартира, машина мынэ со доры со пырыса, со понна мон ax вайиз. Нап бус сокем вал, малы монэн ӵош куалялюльы ӝоглыкен ветлыны луоз.
  
  
  Сьӧд дэремен луысал вылды мур кыретэз ӝикатыса эллен. Мон сое басьтӥ плащ, собере мон понна чыртыме ӟыгырто, чупало но ас гадь тыр мон доры ӝиптӥськыса, милесьтым сульдэр но солэн ӵыжы синкаӵен.
  
  
  «Юнме дырдэ эн быдты», - шуиз со эгей.
  
  
  «Тон ноку номыре ыштыны. Тон туннэ татын, ӵуказе кошкоды». Монэ со пальпотыса. «Озьы мон валай, тон весь ужаськод на-а та юрӟым пересь, Хоука?»
  
  
  «Зэм, тӥляд но соос вань туннэ».
  
  
  Соос лӧпкытъямен синкаӵен. «Жингырты туж тунсыко, мистер Картер».
  
  
  Мон уг малпаськы ульчаосы пото. Куазь укыр удалтэмын вал, но, соос сяна, зэмлык пушказ ворсаськиз ке, укыр кыдёке эн кошке мыным нокин но кӧлан котыр отельёсын. Собере солы, кызьы ми пыжем бифштекс эллен зӧкта, york times-лэн yeni bir Sunday кадь, мон пукисько, вина но юо, - шуэ со сярысь, мар со понна луоз монэн ӵош араз кузэн, ас кадь адӟисько. Со ми асьмелэн ужмы сярысь мадем, но со вераны эй, кытын уло, оборудов ӧз ке, мар кароно.
  
  
  Собере кузь бахарев стакан вае со доры лыкто. Каллен мынектыса, соос вина допивать кылиз, нош собере мыкырски, соосты гадь гыл сьӧд тӧдьы дэрем, мон но кружкаез ас вӧзын кыске.
  
  
  «Востэм ке но, Ник, - шуиз со. «Кутске-мон, малпасько, ноку но уз вуы, малы тӥледлы со».
  
  
  Ачим но уллань гылӟыны но, со чиньыосын каллен серектыло сое лэзьыны, со гадь вылтӥз небытлыксы дэрем. Кикур вылам золтӥ но солэн юнгес луэ бирдыослэсь. Сое, сое со чупаз но стремительный кылъёсты шӧдыны, нош собере берытскиз но мон соос выжыысь вылэ усиз.
  
  
  Ымдурме со вылын ӝегатӥсько, сое эскерыны ачимлыксэ, со ответ уг пӧсь дырзы. Со доры, дыр, чупан йылпумъяськиз ке, нах шокан дорын киултӥзы, кебалляло гадь вылэ уллань но уллань ee.
  
  
  «Ник, со вал укыр кема».
  
  
  «Бен, зэмзэ, - малпай мон.
  
  
  Ӝутскемын, со, со пыд йылаз ӝутыны, назьыльскиз но пазьланы бӧрсязы дэрем. Со пельпумаз каллен лэземын. ee е, собере гольык гадь тыр. Соосты со нош ик чупаськом, тыбыр вылтӥз гылӟизы но, со ми киын.
  
  
  "Кӧлан интыос, кытын вал азьло соос?" Юаз со.
  
  
  Шонтӥз со, мон нош ик утчасько ыме, со мон доры но ӧсъёс кровать пыр ӝутоз но нуоз.
  
  
  "Устоез?" - со юаллясько, мон вылын со сылэ, пальто басьтӥ.
  
  
  «Ӟеч-А, Ник».
  
  
  Пукон тыбыраз ошиз но сое быдэстыны люгер кылисько. Пеймыт, тылъёс шоры учкисько мон син Эллен.
  
  
  «Мыным кунокуа, та понна тӥледыз уг арбериосты нулли», - шуиз со. «Мон со сярысь тодам вайисько ке, мае тон улонад потэ».
  
  
  «Кин ке лэсьтыны кулэ».
  
  
  «Мон тодӥсько. Озьы та кышкыт Но. Татчы мынэ, Ник. Дыртэ. Тон-а со алигес поттӥз».
  
  
  Куке соос со доры лыкто, сотэк сьӧд дэрем но трусик пыр, кудзэ луэ ваньмыз, мар со сое нуллэ. Со дыре ee макесъёслэн пуш вылэ вешало, чупало солэсь гадьёссэ ee. Со чатрам, сл ӝуало кадь йӧтэ мыным.
  
  
  Собере нах соос пырыку, со но мон ишакелы будоз, монэн ӵош асьтэлэсь движение синхронизировать. Кульминация вуи мон ӵош.
  
  
  Со луэ ваньмыз, мар тодазы возё мон но, бадӟымез но.
  
  
  Вань мугорез огазе луизы на мыным, тумбочка вылын ке со кылэм прикроватный телефон звонокъёс. Эллен поморщиться, собере сотэк чильымзэ басьтыса, мон но. Со доры куара пеле чильымен, собере трубкаысь мон донгисько. "Та-а со адями".
  
  
  «Оскы, соос номыр но уг каро», - шуиз Дэвид Хок.
  
  
  «Чертовски тон матэ луэ», - шуиз со эмуос. "Кызьы тон тодӥськод-а, кытын соос вал?"
  
  
  «Обоснованный предположение, со пон, но тон соосты ниманы, со тодэ, выходнойёс шуод-а тыныд басьтӥ сое, Ник, лэся, но, эшшо вуылыны кутскизы. Со отель, пе, магазинын выжоз шуыса, тӥляд, али усьтэмын».
  
  
  Со телефон трубкаез поныны
  
  
  койка вылысьтыз султыса, нош ик дӥсяське но. "Пересь понна юрӟым луэ-а та веранъёс?" - созэ юаз, Эллен, кыллэн нуналыз.
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со ляб пальпотон. «Эмуос шуо, мон малпасько, мае со быръе огшорыез потрясающий луоз, дыр».
  
  
  Зоръёс чусомизы ке, сое йылозяз press and amalgamated дюпон wire services юртын-Серклый. Та магазинмы луыса, кызьы нимало ачимлык-Хок, операция понна ТӤР выллем центр.
  
  
  Хок офисъёсын гинэ тыл ӝуато, коридорын чал-чал ке дырто соос. Параен пукись пиосмурт пумитанни. Со котыре мукет пал чиньыеныз мырӟем одӥг бадӟым нуналъёсы, - со ӝӧк ачимлыксэ хоука пыриз но шедьтыны. Озьы со адӟиське, уг вия со укыр умой кадь.
  
  
  "Я, Ник, ортчизы уйёс кадь?" - кӧс куараеныз юаз со.
  
  
  «Таиз зол луэ, со кема кыстӥськись». Со селл, эн юалэ.
  
  
  «Мон одӥгезлэсь мукетыз доры бызи чертовый пумитан, вот та деталь задание тонэ миськи». Пиштэ солэн ымныр вылаз синазькыль хоука бюрократия. «Ортче али кыӵе-мар-а, мар-а срочность нимысьтыз эмуос придавать. Тӥ понна туннэ ӝыт информация сётӥ, малы ке шуоно, мынам потӥз, тон мед тӧлӟоз ӵукна Парижын».
  
  
  "Мар мон лэсьтӥ ке, со отчы вуэмын?"
  
  
  Ящикме усьтӥ бере потӥ но бумагаен папка хоук манильский. Туспуктэм пото, со котыре, кӧня ке папказэ. Со ӝӧк туспуктэм вылын-тӥ мычиз. «Таос шоры учкыса. Та пичи тустэм гаджетэн, тӥ татын адӟи, асьмелэн туж дуно оборудование».
  
  
  Со сак эскеризы куинь туспуктэм. «Тодмо, та электронной интыян. Таиз нош мар на?»
  
  
  «Кызьы тон тодӥськод-а, мон туж спутниковый мониторинг системая сложной луэ. Ценымногие умой соиз, ма вань, китай яке ӟуч умоятыны быгатозы шуыса. Азинскон бадӟым люкетсэ мон система - тае интыян, та туспуктэмъёс вылын возьматэмын. Меретъёс но векчи куара кутыны быгатон вылэ пичи выре со дорын мертасько бадӟым вис луиз, та ужпумъёс пото ".
  
  
  «Мон валасько, та " маин дуно».
  
  
  Сьӧд душес бинетъёс сигаразэс ишкалтыны. «Монэ лэзизы та отслеживать ваньзэ, мае аслэсьтыз басьтылӥ кенеш сюресчиослы-шпион но, та вуоно декодирование понна гожтэме вань. Спутниковый разведкае йӧты шуыса, соку та дунне вылын тужгес но чеберъёсыз арбериос».
  
  
  «Та бадӟым но уг мыжгасько пиосмурт».
  
  
  Пиньёссэс мертчытыкузы сигаразэс хоук но шонтӥськом. «Та возьматыны капчи но каньыл ачимлыксэ ватылӥзы, лушказы».
  
  
  Кылозы со сярысь, ӧжыт шӧдӥське. «Кинлэн ке киултэмаз одӥг интыян мукет палаз?»
  
  
  «Ми котырын кӧня ке британец соосты басьтыны лэзизы. Лондон вал одӥгъёсыз лушкало».
  
  
  "Ӟуч-а?" Юаз со.
  
  
  «Ӧвӧл, - шуиз Хоук. «Соос но, вуриськись басьтон, ачимлыксэ ӧй вал кунокуа. Но китаец. Нош табере монэ тон лэзь зуркатӥз бутылка ӵоксэтсэ, Ник. Тодозы шуыса тӥ сярысь улаз возисько огазеяськон "Topcon"?»
  
  
  Со нимъёсты кылэмды бере, азьпалагес мыкырскиз со. Мынам реакция луыны кулэ, лэсь тунсыкъёссэс шараяськом будэ, малы ке шуоно пальпотон ас жадемме лэзи но кӧня ке векчи хоук.
  
  
  «Топкон», - тодаз со. «Мон тодӥсько, мар соос даурто. Кызьы тон но, соосын вуз карон сярысь шпионской куара кылӥське».
  
  
  «Разведывательный шутэтскыны но та огазеяськонэн кивалтӥз. Эффективной. Кемалась ик ӧвӧл со, лэся, нокытысь котыртэм кылдыто, нош Шундыӝужан но шундыпуксён вискын фактор шпионской соку ик война кутскиз. Сырлы дунъёс но туж вылӥын ih topcon вузаны лушка. Основное чайы секретъёссэ та дырозь лушкаллям, горд но основной ih басьяськем ».
  
  
  Зэм Хоук жади. Со синъёссэ кыньыртӥз но, пепельница незажженный сигаразэс понэ. «Topcon - та огазеяськонлэн пеймыт, Ник, радыз вань бере, огазеяллям-поч эскерыны. Кытчы со, та умой шутэтскыны шпионской огазеяськон кылдытӥз, соин ӵош кузэн, асьсэды ожын кадь гелена германиен собере кылдӥз. Астэ идентифицировать но уг быгаты адями, кудзэ со возглавлять. асьме дорысь вольтче сярысь информация nen ".
  
  
  «Мон тодӥсько. Но бадӟым город солы кык дугдылонни лэсьтӥзы быгатэ ке но советской разведка ивортӥз интыысь кивалтӥсьёслэн европаын котькыӵе уж адресъёсын британский, Topcon но - таиз чылкак мукет ужпум. Котькудӥныз нимын нимамын, тонэ мон уг быгатскы, кин соос вылэ ужа ".
  
  
  «Но со поныса, тыныд тунсыко луоз, утчаны-мараны кутскиськод ке но, та компания вызовъёсы ax куштӥ, кинлы соос кивалто».
  
  
  Со, мыньпотэ. «Мынам уже кулэ, лыдэ басьтоно ке, таиз тон».
  
  
  «Ник, дуно луиз пичи topcon гаджетэз, туспуктэм вылын со-суредамын. Ачимлык аукционын возьма соосты».
  
  
  Котырез басьтыны но усе-нош ик газет кетык хоук папка, кудӥз милемлы сётӥз. «Кезьыт азьвыл азинтоно сое, со, малпасько, та иворе тыныд мед лыдӟоз».
  
  
  Со нахмуриваться, итальянской ӝог-тӥ кетык газетэз лыдӟон. Верос туж вакчи вал. Пурт вандэ ним карло ветлэ кулон nen спинетти кусыпъёс сярысь. Чугун сюрес вылын вал адямиез виён триест платформаез ортчыны. Полициын
  
  
  кык пиосмурт потэ, та йыртэман йыруж лэсьтэм карло спинетти чемодан азьын.
  
  
  "Кыӵе кусыпъёсъя но мукет со, мае мон тыныд верало?" - Хоука юаз со.
  
  
  «Адями виисьёс асьмелэн чемоданмы содержимое курбон уг тунсыкъясько. Сюрес луыны кулэ вал со наклейкаосыз, сумкаос вал со выре. Наклейкаос, со юри дуно микроточка вылэ пегӟем». Кетык Хоук басьтыны но йырыныз шоналоз. «Уг но шека Спинетти Карло, ачимлыксэ нуиз шуыса».
  
  
  «Юатэк-вератэк куто нуон понна юри лушкам ачимлыксэ ачимлыксэ сотэк?»
  
  
  «Фантастической чылкак. Ответственность topcon но нуисько. Со понна контрабандаен чугун сюрес информациез кутыса, котырзэ лушказ корт занавес сьӧры сыр поттон эрико дуннее. Солэн шундыӝужан экспресс кутыса, котыраз парижын софия милан пыр-ветлы, но белград триест. Мон понна трассаос воздушной сакгес эскерозы, соин ик солэн одӥг сюрес транзитный на лэсьтоно ».
  
  
  Фрагмент совмещать со пӧртэм ужрадъёс. «Тон но малпаськы, интыян электронной, topcon лушкало, та выжтэмын вал транзит».
  
  
  «Бадӟым люкетэз со, мае мон тӥледлы верай, нимысьтыз ми доры вуизы болгар перебежчик Скопье Ян. Мыным со вераны, мар луоз topcon гаджетъёс, шундыӝужанпал дураз но, со софилы ачимлыксэ экспресс планировать вылэ вуттӥз. Россиысь одӥг адямиос котыраз, КГБ-высокопоставленный ужасьёс, борт поездъёсты пумитаны topcon агентам планировать карыны, тупан понна сюлмаськемез сярысь вераськыны софия-ын-озь. Тон, Ник кулэ, пумиськизы ӵош-ын Скопье Парижын, мукет детальёс котькытчы басьтозы, но котыре, азьлогес выжыны киын кезьыт тӥ соосты ки ".
  
  
  Туспуктэм вылын соос эшшо одӥг пол учкыса интыян. "Умой."
  
  
  «Мон тыныд оскисько, тон малпанзэ шедьтыны монитор вашингтон вайиз. Со виын монэн ӧз тоды, кин со. Собере ужаз Скопье чигылыны кутске, соин ик мон решение палэнтэмын луысал».
  
  
  «Мон валай. Ми али дыре но чыртыяз, шоканы. Со йылозяз интыян вазь кулэ, мар со лэсьтэ " ӟуч».
  
  
  «Тон лэсьтэмед та дыре, тон липет topcon усиз ке, со так, чик ӧй вал, со разочарованный».
  
  
  «Учки мон сое, мае мон лэсьтыны быгатӥсько». Со султӥз. "Кыӵе ке индылонъёс азьланяз?"
  
  
  «Тон-а пумит султыны, но КГБ-Topcon. Но Инмар тодэ, кинлы оскиськыны быгатод на эшшо заполучать монитор та мерске. Озьы вамышен-вамышен понна асьсэды эскерыны, Ник. Со ыштэмез уг поты ке, монитор но, тон но».
  
  
  Со ӵектӥз, та ачимлыксэ утьыны тырше, малы тӥян.
  
  
  
  
  Кыкетӥез йыр.
  
  
  
  
  Нунал луоз вуоно нуналэзлы вӧл, котыр аэропортын со вуэм бере орли Парижын. Куазь салкым луэмен но, валамон, вылозь вылын таксиен ветлонэз георг но v-авеню galles prince de отель, 33 туж ческыт луэ. Парижын адӟиськоз сыӵе ик движениос поттон понна ялан ульчаын будэмын. Писпуос вылэ, рамкаяз бульваре, кӧня шепъёс будӥзы. Ностальгиен тодам вайыса, куд-огез мынам яратоно знамяез вылэ мыным: ӵош Рюме Понна-балконлы ee, лэсьтэмын кортлэсь, ёросын дю Рюме но чебер Пуассоньер Фобур Монпарнас, со доры нуись фоль выре. Али дыре та но мон дорын ӧй вал. Со Скопье Ян шедьтыны кулэ луоз.
  
  
  Мон вуэм тём-тём пеймыт регистрировать "принц де Галлес". Со люказ скопье номерезъя, кудӥз мыным соосты сётӥз, эмуос но жингыртэ. Ачимлык вал, куарае улӥ, акцентэн но кужмогес золтӥз.
  
  
  «Грация вӧзысь падвожын куинь Доход Фоль», - шуисько мон солы. «Сизьым. Вазен ик кезьыт, сокем умой, кызьы тӥ, американецъёслы, - шуэ». Нервной чузъяське капчи серекъям. «Бар Duke's Bar вал мыным, мон-лэсь кварталын кунокуа».
  
  
  «Мон отын вал», - шуи мон.
  
  
  Со азьын, кунокуаез кадь кельтӥз, сое эскероно «Люгер» - Вильгельмина. Солэн малпамезъя, таӵе ужрад одӥгзэ мугез эскериськон вал бере, со понна со улэп на вал, со дыре Killmasters кызь куз, мон сое азьпалтыса, нимъёсты верано луэ, войнаын нимысьтыз папка кезьыт курбон кадь, астэ ящикысь ворсано пукон хоук сое сюдыны.
  
  
  Тестировать стилет, кудзэ соос нимазы Хьюго, со паллян ки куасалты. Котыр ӝикыт кулон вольтчиз ки улаз пурт пуртэс. Со, шонтӥ ас йӧназ, лэсьтӥз сое, мар сокем доры дасяно луиз ке, азьпалан мар вите, тубат вылтӥ васькы но, тулыс шунды брылев собере нош потӥз.
  
  
  Вазенгес доразы бульвараз вал мон ресторанысь chez латура anges des нуназе-coq Мобур vin au, кружка вина oeufs en meurette бургундский но усто. Собере такси-а басьтозы сое республикаысьтымы площадёзь.
  
  
  Со ӝытэ милям потэ вал тодыны та шаер уката но сак бере, ветлон сюрестӥ со кылем. Коляскаосын ульча трос вал ини, кельше ми дорын улыса но, соос но ышозы mimmo проть. Сое адӟиськомы егит адямилэн бадӟым группа, метро-тӥ майбыр станция Belleville тулыс уй. Аркалэн полуразваливаться собере со улсын ортчиз, со бере вордскиз ке, соосты пытсаны Пуж-де-Тревиз, пичи площаде но вуиз, со сярысь вераллязы Скопье. Парижын со луиз вуж вылтуссэ - фонтанысь парк y скамейка.
  
  
  Куинь гостиницаын вал площадьын, вань пичи, соин но котыраз интыяськем одӥг duke's баре. Со, оглядеться но пыриське. Калыктэм интые луоз - тодмо кадь, Скопье та кунокуа. Со нуналэ ӝӧк сьӧрын пукись ачимлыксэ бер шедим, комнатаын сьӧраз нуиз. Солы, со доры лыкто.
  
  
  «Тюильри сяська сяськаяське, - шуи мон.
  
  
  Эскере солэсь ымнырзэ. Ымнырыз восьтэт но ӝужыт пиосмурт син улэ котырысь та землистый пеймыт луэ. «Тулыс вазь луоз», - шуиз со чакламын.
  
  
  Соослэн ваче пумитазы сое пукон вылэ sel. Ми татын одӥг вал, юон интыяд официант поттон понна. «Ник со Картер», - шуи мон. «Нош тон, Ян Скопье».
  
  
  «Мед луоз. Туж умой, мистер Картер». Ачимлыкен юн луыны лад нервной но, кезьыт ачимлыксэ телефон куара. «Мынам та вакчи пумиськонэз кулэ каризы. Сое лыдӟыны, мар соос тодо, кытын со улэ. Мон уг тодӥськы, малы со малпа, мынам нош уг поты адӟеме, со мон тӥледын огазьын».
  
  
  "Агент ческыт-а?" Юаз со.
  
  
  «Эн оскытэ монэ. Кытчы, та адями Topcon. Со...»
  
  
  Милемлы но заказъёс вуыны официант басьтӥз. Скопье ай, юон со вайылоз, дыр, но нош ик кошконо, азьвыл эскеронъя кезьыт выльдӥзы.
  
  
  «Пиосмурт понна ми гостиница чакламын, - шуиз со шыпыт. Солэн пельпумъёсыз вылын берпалыз усьтӥськыны комнатаосмес нуналлы пыр учкиськомы, кытын официантэз гинэ ыше-быре шуыса. Собере соос мон доры берытскиллям. «Экспресс вутто вал шундыӝужан вылын кык нунал ортчиз лушканы лозаннае борт лэсьтон, Швейцария. Отын вазь ӵукна поезд дугдӥз».
  
  
  "Лозаннае Малы?" Юаз со.
  
  
  «Штаб-квартираын topcon залын Швейцария. Кытын мон уг тодӥськы». Залэ пырон понна соос сак эскеро. Юон но комнатаязы вуиз официант дорам лыктэ.
  
  
  "Кин лушказ нуыны интыян луы-а?" Юаз со.
  
  
  «Та бадӟым Topcon уката операция лэсьтӥзы. Следовательно, йыр дышетонъя огазеяськон ваньбур лушказы».
  
  
  "Нош таиз кин?"
  
  
  Скопье ымзэс усьтыса луиз шуыса, малы ке шуоно, ас кылын вераны но уд быдты. Ачимлык усьты паськыт синъёстэ, ым приоткрываться нош эшшо тросгес. Ӧс куараез кылыса, со понна ляб бергало, скопье тыбыр сьӧрын но адӟиз, кызьы со одӥг котырын выре. Чус Скопье ан ужаса, кӧты тыбыр сьӧрын со аслэсьтыз интызэ юнме шорысь кутӥсько. Собере сое пукон вылэ рухнуть.
  
  
  Со доры Вильгельмина назьыльске, пукон вылысьтыз султӥз. Собере пичи дротик сое адӟыса, вань мышкин скопье адске. "Скопье?" - мон шуысал, ачимлыксэ йырзэс ӝутӥзы. Нош со кулэмын вал ини.
  
  
  Та виын мон доры берытскиз официантлы но адӟод, мар луоз. Но со куара пичи но, кухняын пыр кеносаз ачимлыксэ кӧтуло проигнорировать нунал бызьылӥллям. Ӧс кусыпъёс нуэ, усьтыны луоз.
  
  
  Пеймыт ӧс проем пыр ортчыса, соос пыр чакланы переулокын, люгер кияз возе. Вужер секыт вал, нырысь-валысь со номыр но ӧз адӟы. Собере со фигураос учырак адӟисько пеймыт, урамын юг вуиз.
  
  
  Со, пролкаосыз кузя бызе но, тротуар вуиз, учкемез шонерак но дугдӥз. Кварталэ-тӥ бызьылыны, пиосмурт-а, адями эмуос учки бӧрсям.
  
  
  Со понна кобураысь донгыса но вырӟытыны люгер со бадӟым. Сэрегез понна со кожало, мон но со сьӧры. Со соосты сутоз. Со понна мукет сэрегаз кожыса, урам ачим но бержер вылэм. Ӝутске пеймыт-юг тылын неоновый. Вань пиосмуртъёслы бызьыса, азьпалан на. Соос ялан со бӧрсьы бызиз. Но туристъёс парижанин тупен дугдӥз но учке. Сюбег тыкырыкъёсысь пиосмурт ышиз-быриз, соос нош ик но, со ыше.
  
  
  Со доры ульчаын тём-тём пеймыт пушкы потон но подбегать. Ачимлык нокытысь но уд адӟы вал. Проем со ӧс гинэ адӟи, но одӥг куз кусыпсэс эшшо пересекаться пролка. Потэ нош ик мынэме чакланы но солэсь трос вильгельмина. Кытын со кулэ луыны быгатэ, но мон дорын тырмымтэос луизы ке, соосты сьӧры мыныса эскериськыны лыкто-а шуыса, мон ватӥськон инты шедьтозы.
  
  
  Mimmo ортчыса, солэн ӧсъёсыз котькинлы проем эскерыны. Ваньмыз со юнме луиз. Быгатымон, мар соос пересекаться ульчаозь азьло вуэ, сое йылозяз кезьыт сэрегез. Соос номыр но ӧз адӟе nen переулок ортчиз. Вуоно со доры каллен выжисько, табере оскиды-а, со ышиз шуыса.
  
  
  Со ке, кусыпъёс пыре, потэ милемын артэ кыӵе ке движение. Мар-а-мон сое туж зол шуккиз бур суйзэ, соос но ышозы Вильгельмина. Мон кизэ но пыдзэ шуккем бадӟым кутыса, со борды шуккиськыло ыльыс кӧльы, тыбыр, пельпум сӧриськиз.
  
  
  Синъёссэс ӝутӥзы, сое адӟыса, мар мон пырак сылӥсь кык фигураос. Мыйыко пиосмурт одӥгез луэ восьтэт, парижын со понна соос урамъёс кузя уйиськыны, нош бадӟым-а со вӧзын луоно ачимлыксэ, лысо, эшъёс мог, адями, кудӥз музъем вылэ пул шуккиз мон но шоро сапкиз. Векчи корт гумыослэсь кузьдалаез ӝыныяз фут шоро кияз кутыса возе. Со малпа, мон со уг алдаськы меда татчы, мед виёз.
  
  
  "Тон кин?" Юало солэсь
  
  
  оскисько ih дугдӥз. "Ма тон скопье виид?"
  
  
  «Ça regarde ne vous pas», - шуиз здоровяк, вера мыным, мар со мынам уже ӧвӧл.
  
  
  «Депеша-ву», - ватсаз мукетыз, ӧтем здоровяк азинтыны.
  
  
  Лэсьтэмын со. Мон солэн ымнырыз вылысь ботинка вень шуккиз. Со, пыдпыдэсъёсыныз солэн понна кырмиськыса но дугдӥськод, йыр пиле, мон со понна ӧвӧл. Со туж сутэр, погыллясько, пыд вылазы мед утёз солэсь давленизэ. Со вакчи чигем бакаос пыр, лыосы лосыр но чузъяськизы. Тротуарзы но кеськиз со борды шуккиськыло.
  
  
  Гумыос вылэ урдӥськизы, мыным чурытомыны, со тӥгыльскыны ке, бадӟым куараен тэшка, со мон вӧзын мостовая сярысь. Нош ик муръёе лэзиськиз, соин но та рад тужгес но шырак нах понна кырмиськиз. Вылласянь усе ми вылэ, гумыос ышизы. Собере сое утчаськом мозмытски но, соин уйгыртэм дыр, куажырак ачимлыксэ со чыртызэ вандэ лыоссы но кылемын. Со луыны кулэ, тротуар ке борды шуккиськи.
  
  
  Ке, со пыд вылысьтыз ӝутскиз, шудон здоровяк вутскыны турттыса. Ваньзы соос одӥг выжыысь выламы султыны дауртӥмы гинэ кадь, но тросэзлы со ачимлыксэ йырзэ шуккем, сое рухнуть но тротуар вылэ. Кулэм.
  
  
  Со куриз, вильгельмина но шедьтэ, собере шталь ih кисыяз бугыръясько. Нокыӵе уз луэмез сярысь удостоверение. Со сямен вераськыны бере-француз, солэн малпамезъя, азьланяз мар луоз, мар луоз та бере Topcon адями Швейцария, болгар агент ӧвӧл. Усьтӥськиз Скопье AX Ян, кгб-ын ужаны но мар юрттэ topcon спланировать йыртэман но монитор. Дезертираны Скопье ке, яке лыктӥз кгб-ачимлыксэ топкон ӵоксазы. Тодмо, та уж topcon луэ.
  
  
  Мар курылӥ мон со разочаровываться арес ни ке но мугорам дуно, чиед пиосмурт бумагазэ кисыяз туем бере клочок шараяны. Та луэ-француз: Клаус Пфафф. Gasthaus Liucerne, L. le deuze Minuit.
  
  
  Солэн пуш ласянь тодметэз синйылтыку камзол вылэ ачимлыксэ; листок вылэ поныса h. nen инициалъёсын d. минут улыса, со сак учкымон-а тусыз-вандыр мугоро пиосмурт. Собере со парижский уй вужер дырто.
  
  
  
  
  Куинетӥ йыр
  
  
  
  
  Кӧня со вылын эскеризы вуоно ӵукна вазь ӵукна пичи кунокуалы Пуж-де-Тревиз, мерлыко но куинетӥ мон дугдылонниосыныз. Валлян гожтӥськоно кык пиосмурт. Одӥг луэ-вандыр мугоро, нош мукетъёсыз бадӟым. Пиосмурт сӧзнэтэ пыро чиедэсь, кызьы Деп Анри, нимзэс, соослэсь вылысьтыз курткаез инициалъёсын лэся. Бадӟым наварро ӧтизы.
  
  
  Куд-огез со лэсьтыны быгатэ предположение, информациез огазеяны юдэсъёслэсь. Собере со доры лыктӥзы но клаус сямен деп математикая пфафф нимыз луыны кулэ, кызьы мон скопье но мозмытски. L Буква-ын gasthaus записка нош собере, оло, Лозаннае возьматэ. Эсьма, тазьы-а со потоз. Пусъемын деп Пфафф пумисько луыны кулэ, дыр, вераны эмуос но, вань татын кадь ортчыса, парижын-ын. Предположительно, тэрытскисьтэм луиз, соку йырам пфафф Topcon. Адямилы таза луыны ке, асьсэлы гинэ уг пфафф.
  
  
  Мон понна со вал чылкыт амалъёс. Со лозаннае мынэ, малы ке шуоно отын экспресс-о лушкалозы монитор вылэ шундыӝужанпал дуръёссэ пачкатоно. Со интые пфафф деп пумитаз ке но. Ас Пфафф Topcon кивалтӥсез ӧй вал ке но, поезд но соосты интыян ворттылӥ, соин, вылды, адямиос мед тодозы лидер года. Оло, со лушкем-а усёз та муртлы ачимлыксэ оскытыны быгатӥз.
  
  
  Вокзал со вылэ пуксьыны быгатозы лионский экспресс парижын шундыӝужан палаз, но, куд-ог дыръя соос вылэ ышанӥсько дурын бер ортчиз бере, пуштросэз но дыр вал бере, со, машина медъяса, Лозаннае медаз мыны. Напрокат басьто соос mercedes-Benz 280SL, спортивной ӵуж, выль зыныз вань на солэсь зынзэ. Но парижын со доры мыныку, сьӧрын ӵукна но бер вал Труа Дижон. Куазь шунытаку, умой мынэ вал. Сельское но вож луэм интыез-выро, выро ни, нош соос доры матэ кариськыса швейцария ваньмыз лыдэ басьтэмын.
  
  
  Нунал шорын швейцариын со кӧт выжиз, но сюрес вылэ " кыӵе луоз со вакытэ сюбегесь но читыр-чутыр. Лымы пики кыдёкын поты, вань сюресэз соин нош берпалыз кылем план вылэ кылиз. Лозаннае кыдёкын ӧвӧл, котыраз вырйылъёс турын пӧлын шобыртӥзы, со, адӟи машинаез, сюрес урдсы чигтӥз-со выре. Ачимлык пырыос ныл зар улэ. Соос, сое дугдытыса но аслэсьтыз юрттэтсэ ӵектыса.
  
  
  "Мар ке но быгатоз-а со лэсьтӥз?" - созэ юаз, кылэз яркыт-лызэсь Plus 2 Lotus.
  
  
  Сак учке со мон шоры синъёссэ ӝутӥз но. Ку вал та чебер блондинкаос юмылысь мини-юбка но сапег. Тугаськем йырсиез пельпум озь ee но уг адӟиськы вал. Собере, со куспын мон со кадь сосредоточиваться вылды, солэн ымнырыз просиять.
  
  
  "Ник!" шуо соос. "Картер Ник!"
  
  
  Табере мынам черодэ вуиз эшшо одӥг пол учкыса. «Кышкано-а, вылӥлыко луэ-а тӥ дорын», - шуо мон неуверенно. "Мон уг оскы ..."
  
  
  «Бонн, миым та дыре араз ик ёросъёсы», - шуо акцентэн со немецъёс. «Гронинген Уж. Ник, тон тодад возь!»
  
  
  
  Но бӧрысь тодаз вае со. "Урсула?"
  
  
  Чичпотон пальпотон паськыт пальпотэ со.
  
  
  «Бергман урсулазэ», - ватсай мон.
  
  
  «Мед луоз», - соиз ответ пальпотон, ымнырам потэ солэсь чеберзэ. «Мусое тон палась кадь лыкто, шугадӟон гинэ медаз пересь-огмылы юрттыса».
  
  
  «Бонна курень йырсияз тон дорын луо, - шуи мон. «Каштан вакчи йырсие. Но курень синъёсыз».
  
  
  «Тазэ йырси мон али», - шуиз со, етӥн нюжа борды йӧтэ. «Линзаосыз синъёсам тодэтъёс луоз».
  
  
  Урсула мелодично серектӥз. Кылем арняе араз ог бонна гамбурге но ми ӵош ужаськомы шуыса, умой-умой паллян нимыз сярысь информация люка гронинген карла немец, ымнырынызы шундыӝужан кулэ информациез передачаяз сое герман ожын шундыпуксён берлина шека. Нимысьтыз та учырлы урсула быдэстоно заданиос. Ялан уж соослы подразделениын разведкае германиен шундыпуксён ворсаськиз, со гинэ выре ӝегатон учыръёс но отслеживание нацистъёс, военной йыруж лэсьтэмын. Вань-а соос, малы мон со сярысь эйкс верасько, тросэз уг но тодо вал, мон решенизэ.
  
  
  «Мон понна соку гронинген дугдылытэк собере ужъёсмес эскериськомы, Вашингтон перезванивать мон кадь», - мыным шуиз. «Ачимлыксэ судэн янгышен лыдъям бонна пуктыны янгыше уськытон понна-а?»
  
  
  Со гырнадёр шонтӥ. «Тюрьмаын дыръям, соосын али дыре коротать немецъёссылы».
  
  
  «Умой-а. Тыныд кельшиз та вакытэ шудо дыр дель сярысь кылемзы пумысен. Швейцария мар тон лэсьтӥськод, Урсула, яке мон юалляськыса ӧй ветлы?»
  
  
  Пельпум кырмиз со ас чеберзэ. "Соин ик".
  
  
  "Мон адӟи."
  
  
  "Нош швейцариын мар тон лэсьтӥд?"
  
  
  Со, мыньпотэ. "Соин ик".
  
  
  Кык серектӥ мон. Нош ик адске на мукет шумпотон вал. "Лотос-а мар-а озьы уг лэсьто-а?"
  
  
  «Кышкасько, машинаез капут, Ник. Кызьы тон малпаськод, мон подбрасывать со куриз быгатоз городын?»
  
  
  "Вай-вай", - шуи мон.
  
  
  Таӵе шудонын ми, «мерседес», соос городэ нуись сюресъёс вылэ но потаз. Собере со, кызьы соосты бичано оборот, сое, нах шоры учкытэк, азьланьтӥсько соос сярысь вераны карла гронинген дыр, но адӟимы, кызьы но кызьы сое гадь вылэ пыкиськыса блузка джерси-ын мини-юбка вылэ ӝутскиз солэн кузь макес вылэ тыремын. Соин ӵош кузэн урсула сяськаяське, кызьы со Бонна со тодматскиз, впечатлять но результатъёс вал.
  
  
  "Дугдэ лозаннае-а тон?" - урсула юало ке, соос чиндыр-вандыр переключаться вылэ усиз. Мон азьын усьтӥськиз Лозаннае панорама, городок, толалтэ лымы вырйылъёс интыяськемын лымыян недавний соос пӧлысь вань виштыоссэ.
  
  
  «Туннэ ӝыт гинэ», - шуи мон. «Оло, милям, огазе люкаськыны быгатозы, пе, медаз юы шуыса, яке кыӵе ке пичи ратскелер шып».
  
  
  «Эх, мыным таиз но туж кельше. Басьтысал со туннэ Но, ӵуказе ӵукна кошкыса, мыным но кулэ».
  
  
  "Кызьы тон малпаськод, дыр, машинаен тон дась-а вал со доры?"
  
  
  «Мон поездэ ӵукна кошке», - со шуиз.
  
  
  Вуоно ӵукнаяз одӥг гинэ лозаннае поезд кошкиз бере, мон таоссэ но поезд вал, Шундыӝужанпал экспресс. «Тунсыко кадь», - прокомментировать со. «Ӵуказе ӵукна мон но, поезд кошкиз».
  
  
  Чагыр синъёсыз сэзь учко мон сое ас вылам. Та кык значимостьсэ совпадение асьсэды дунъяны. Монэн ӵош ужаны ке ӧз, ӧз луы ке мон мукетъёсыныз ӵош работодатель мукет тодмо, мон кык подозрительной луэ. Но мон оскем ужез адӟиз но со вылэ урсула бергман аслэсьтыд малпандэ, ма уг агент солы кык полэс луэ.
  
  
  Со решение кутэмын ни. Чылкыт Ee дружелюбие чилектӥз синъёсыныз. «Я, таиз туж мусо, Ник. Борт мон ӵош юыны быгатэ».
  
  
  «Тани мон тае чидантэм витё». Со пальпотыса.
  
  
  Городэ вуиськом ке, ми, сое de la дораз кунокуае констан б. paix урсула авеню мерттӥзы, город шорын ик, площадьын-куаратэм турынъёс вылын мыно пичи пансион нош собере-укмыс адями.
  
  
  Ке, сое йылозяз аслаз комната, но со усьтӥз аслэсьтыз багаж пумиськонъёслы дасяськыны кутскиз. Ас котыраз люкаськылӥзы анри деп со лэсьтӥз, тодэ ваёнъёсыз милям но таосты лэсьтыны луэ.
  
  
  Кейси досталь со-а, мон-а кузьмазы солы котырысь монтаж но пиналъёс спецэффектъёс отдел. Та комплектъя ватонэз, причем туж амалоесь. Ас Хоук тросэз огазе люкамын - эксперт луыса, ас дыраз соос-ын ватон. Кардон пластиковые наборъя пырыны чураз «ку» буёло тодэтъёс но линзаос, парик но ватсэтъёс, озьы макияжед кысъем нош трос пӧртэм. Пластиковые вурысо вал но, ымныр яке мугор люкет луо соос котьма борды юнматэмын.
  
  
  Льӧль комплект столик синучкон азьын пуко. Соос нырысьсэ кутӥзы пластиковые «ку», сӥлы трос но трос, но со понна кузь утолщить нырвыжы йылэ. Бамлы накачивать собере сое, мед адӟиськоз шальыен гырк, улаз лёгаз. Собере, со но мон кадь кузь пель ӟускиез со ангессэ, ымныръёссы милесьтым ымнырын тодаз Депеу луэ. Макияж лэсьтыны собере, пумаз сяська ачимлыксэ, бырйи дӥсь но линзаос сактэ тодэтъёс курень-курень парик. Со шоры учкисько асме
  
  
  синучконаз. Деп ӧй ветлэ соос сьӧрын, кин ке-уӵыр учкисько ке укыр сак, син куспын алдаса пфафф нош милям быгатэ.
  
  
  Выж вылын солы куамын дас мынэ рюме бессер пыр-де-ла-Каролин Люцерн корка куноын. Отчы пырем бере, мыным жаль вал, мар отын луиз полдюжины потаку.
  
  
  Дорын мон уг тодӥськы вал пуктэс, Клаус Пфафф кадь адӟисько. Со гинэ оскиськыны быгатозы, мар со отын вормисе ачимлык-а мон, но мар со лыктэ ке, сое тодэмме мон псевдо-ымнырыз деп.
  
  
  Дас час вуэ, пумиськон дыръя но, номыр уг поттыло. Дышетскись егит пар пыре но, тыро столик азьпалыз, мышпалыз столик люкетаз со комната куриз, ымныръёс нуналлы доры. Собере вить лыктэм, нош собере-дас. Со малпаны кутскем, малы Пфафф люкаськыны ӧз поты, яке ма со отын ни вал. Одӥг гинэ адями вал, кӧто луод но, соос немецъёс. Мон уг малпаськы, мар-а луыны быгатэ со Пфафф. Выль клиент быдэс группаен лыктыны, дышетсконнияз но пӧзе. Мон сое пичи но ӧй омела представление, бордам сыӵе картэ пфафф югдур мукет. Кыкетӥ четверть лыкто, сур но мон заказтӥ вал бутерброд но кысказ. Собере соку ик, заказ сётӥсьлэсь официант кадь, ӧссэ усьтыкуз, пыриз лапег но чиед пиосмурт. Пиджак улаз ачимлыксэ, тыдӟыны, зӧк луиз. Со меӵак оглядеться но нунал дугдылытэк. Со мынам син азям шеде ке, соос мон доры мыныса, меӵак столик тырон. Та Пфафф луоз Клаус луыны кулэ.
  
  
  Мон солэн пуконаз дугдылытэк оглядывать нош ик комнатаез азьло пуксьы шуыса. Паллян пельысеныд векчи йырсидэ но сынало вал нервной вурысо та югыт пиосмурт. «Bonjour, - Клаус», - шуиз со эмуос.
  
  
  Соин ми ваче берин sel. «Вождэс эн вае, бере кылёды шуыса», - шуиз со. «Но, пожалуйста, - шуэ англи сямен. Тон правилоосты тодытэк-а».
  
  
  Со мон шоры учке искреннее ӧвӧл на, со благодарной эмуос но луэ. Официантъёслэсь колбаса но пфафф под заказ-а вуэ но, сылалтэм кубиста басьто. Та дыре потэм, пиджак кисыысьтыз вильгельмина котырзэ мерталэ но со потӥз «Люгер» Пфафф-ын. Пистолетъёс нокин ӧз адӟылы на.
  
  
  Официант кошкиз. Пфафф мон шоры учко, нош собере пельпум пырыос пыр. "Умой-а. Парижын ма луиз?"
  
  
  Та бере со доры пумиськонъёслы дасяськыса, мынам йырам малпан лыктӥз шуыса, йыр луыны быгатоз пфафф topcon гинэ, со, кин лушкалоз арбериез нуыны кулэ луоз. Нош али, куке со адӟе, ас азяз ачимлыксэ, со валалоз, мар со лидер луыны уг быгаты.
  
  
  «Парижын вань трос гинэ пото, - шуи мон.
  
  
  Мон куараеным сое вормыны. Мон ымныр вылам сое нырысетӥ сосредоточиваться, ачимлыксэ но сюбег синъёсы. Со, адӟид-а, кызьы дунъясал мон сое. Собере ачимлыксэ, ымнырыз воштӥськиз, мон шоры учкыны ке, со нош ик ымныр.
  
  
  «Уг, мон уг Деп Анри», - шуи мон.
  
  
  Кышканзэс но йыркурзэс ымныр вылад пиштэ со быдэсак сюбег. "Мар та?" - шыпыт юаз со.
  
  
  «Кытысь со вуиз, та яке мон шонер-а нимай бервылъёсыз».
  
  
  "Кин тон?" Анри Кытын?"
  
  
  «Анри кулэ, - шуи мон. «Мынам со вие».
  
  
  Ачимлык эшшо золгес лэзисько синдэс, кыньыртыса вогыр rta нош сэрегез. «Мон ӧй тоды, тон шонер вераськод, ӧвӧл-а. Кошкиз со. Пумиськонэ деп милемын ӵош луоз».
  
  
  Со султыны кутско, нош со ачимлыксэ дугдӥз.
  
  
  «Шталь мон таосты лэсьтыны уг быгаты», - вераз со.
  
  
  Соос зуркало, вань на пукон вылын пуке. Усе мон вылэ бур кизэ ачимлыксэ учконъёсме, сое возьыны выро «Люгер» ӝӧк улын.
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон шыпыт. «Тон ну монэ вылын пистолет куто. Ачимлык шедьтыны но соосты уже кутыса, пукон вылысьтыз султӥз ке, таиз тон».
  
  
  Ымныръёсазы учкыса, мон но Пфафф сглатывать. Со, адӟи, кызьы ужало ачимлыксэ, визь, валаны турттыса, мон кинлы ке, астэ но дунъялозы муг утчалляй. «Тӥ ӧй дӥсьты татын сям пыӵал ыбыса», - шуиз со.
  
  
  «Ми ортчим дас вить секунд ӵоже ортчиз сьӧд ветлыны быгатэ, собере, со выж вылэ усиз, тон кадь». Соослы оски, соосты кабыл басьтӥ блеф. «Кырласянь нош милемды эшъёсмы витё. Мон утчаны ӧдъязы-а?»
  
  
  Ачимлык вожпотон, адямиосты ышо-быро; соос кышкатэк басьтӥсько, контроль улсын. Кышкасьтэм луэмзэ со адями ӧвӧл-а, мар-а умой-а вал мон понна.
  
  
  "Мар тыныд кулэ?" со юаз.
  
  
  "Ужрадъёс."
  
  
  Кежег серектэ со. «Ульча кузя кыдёке залын туристической бюро».
  
  
  Со шокчиз. «Лякытэсь вал монэн, тон-а со йырез ишка».
  
  
  Ачимлык мыньпотон ышиз-быриз. "Кыӵе выжыысь тон кулэ информациез?"
  
  
  «Малпасько, та мыным умой эскерыны огназ улэ», - шуи мон. Буш киын со минутъёс мон понна пачкалэн дуныз но йыртышказы пукон камзол вылэ куштэм швейцарский франк заказ. «Eda мон шоры», - шуиз пальпотон, соосын ӵош капчи. «Нош табере, солэн малпамезъя, тужгес но валтӥсь пырон понна тон доры калленгес лыктыло султӥз. Искреннее понна тон вал со, тон ну таиз валлэн тыбыраз но пистолетъёс. Мон ураме потӥз ке, тынад азьланяз валэктонъёс сётом. . "
  
  
  Со шуиз.- «Кызьы тон малпаськод, та понна тӥледыз вӧсь удалтӥз укылтэм утиськыны быгатоз?»
  
  
  "Мон вылэ тӥ оскиськыса ӟеч".
  
  
  Со вильгельмина минут донгиз но, ачиз
  
  
  педло потӥськом. Ачимлык-озь сое келяло «мерседес» интые но водитель вылэ пуксьылыны косӥз. Со sel со бордын, шуо усьтон emu подбрасывать но, со понна городын сибыр доры мынэ.
  
  
  Табере Пфафф туж кышкай. Со вылэ машина пыриз Но вож вырйылын, со но косӥз кадь. Ачимлык музъем вылын лэсьто сое сюрес вырисьёс доры кошкиз шонерак писпуос, эмуос но дугдыны косӥзы ке, монэ уг адӟы-ысь валтӥсез луэ сюрес. Мотор кыс вал ке, со берытскоз но сузьы «Люгер» эмуос йырам.
  
  
  «Тон-а та лэсьтыны юрттӥз-ысь фарс быдты», - шуиз со бадӟым.
  
  
  "Гажанэ тон мон сямен, малы ке шуоно topcon сузёз-а?"
  
  
  Ачимлык кепырскем ымдуръёссэ. Та вал нырысетӥ пол вералляд ке, сое радъянэ. «Шонер-а та», - чутрак вераз со.
  
  
  «Учкыса, мон тонэн ӵош люкаськыса сотрудничать нош али, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  "Мар тодэмды тӥляд потэ-а?"
  
  
  «Мынам тодэме потӥз, ӵуказе ӵукна кин шундыӝужан палаз пуксемын экспресс».
  
  
  "Трос калыкъёс."
  
  
  «Мон тодӥсько ни, кин лушка шуыса кивалтӥсез topcon поезд люкаськылӥзы интыян выжтэмен», - шуи мон. «Оло нош тон шуод, мон, кин со мынам сётыны, описание ачимлыксэ».
  
  
  «Тон луыны кулэ, визьтэммыса». Со оскисьтэм адӟисько.
  
  
  Ултӥямзэс уг тупа вал соос шоры. Со лэзиз «люгер» ымнырыным солэн урдэсаз. Бам-тӥ вир вия но со шуккет ачимлыксэ хмыкнуть усе. Ачимлык шокан вылӥ-вылӥ луиз ке, яра со бӧрсьы кырмисько.
  
  
  «Мон озьы вераны уг пото ни», - со эмуос прорычать. «Юанъёслы ответ басьтӥзы, мыным потэ, куд-а тон зуркатӥз. Ӝоген кутскоз но тон умой верад».
  
  
  «Умой», - соглаш, пумаз ини соос. "Сигарет кыске быгатэ-а со?"
  
  
  Соос куалекъяло. "Вуттӥськоно." Со сак чакласа, но солы сое одӥг кадь досталь ӝуаз. Борддор вылэ усе, но со спичка пепельница нах приборный тротуар.
  
  
  "Гарантия тынэсьтыд кышкай, тон ке сое сотрудничать луом-а ӵош?" - созэ юаз, пепельница понна ялан-а возиськоз.
  
  
  "Та шонер."
  
  
  «Ним сётӥськылӥз, соку тыныд, тон потӥз. Та...»
  
  
  Нош мон номыр уг вера пфафф люкаськизы. Но киосме мозмытӥз фиксатор потӥзы тротуаръёс-тӥ ачимлыксэ приборный пепельница ee. Со милям син азямы пень груз куяку.
  
  
  Пенез трос вал, мынам син кадь соос дырзэс, кужымзэс мон палаз шукке но соиз со бур кизэ ыштэм. Со понна трос кужым адямилэсь пичи луэ. Собере ӧс усьтэмын вал, машина, машина котыр но бызьылоно пфафф.
  
  
  Со шара выругаться, ӝуась синэз сузяз. Соос возё вань на «Люгер». Сотэк машина котыре. Синъёсы мынам сэзесь луэ та учыр тырмыт, пфафф мед-а тодмалоз, синтэм-пельтэм бызьыса, сюрес валтӥсь доры.
  
  
  "Стоп!" Со черекъя, но сое азинтыны выриз. Со эмуос пыдаз ыбиллям. «Люгер» взреветь, син усиз но пыдзэ тасырайыны Пфафф. Со промахиваться.
  
  
  Писпуос музъем но сюресъёс паллян палаз берытскиз пфафф зымиз. Соос со сьӧры бызиз.
  
  
  Со пельпумысьтыз пыӵалзэ басьтӥз Пфафф, со вылэ пуксеме бере «Мерседес», - тазьы мон малпасько, мар луысал мон вылӥлыко, но янгышаськем. Куке соос потэмын пичи кушын, пфафф палась ыбемез чузъяськизы, но мон пель mimmo просвистывать. Кулэ луоз, кытын ке ватэм пистолетэн пичи nen вӧзын луоно.
  
  
  Зӧк пужым сьӧры зымид ке, со кылӥз, азьпал пфафф выризы кадь. Кутскизы, со чакламын ни. Сое понӥллям «люгер» кобураяз, малы ке шуоно милям валтӥсь сюресмы луоз чылкак вӧзам, асьтэос-а соос доры кунокуае но ватсаса уг ыбылэм куара. Со сяна, улэп Пфафф кунокуа со.
  
  
  Пыр ярд эшшо кызьы ке, со, малпасько, мар-а, оло, ышиз ачимлыксэ, котырысь пегӟон но мозмыт мыным матын Пфафф пыр куше бызид. Со уката но сак луыны малпа. Со понна соослэн урдэмын, малпасько, мон соосты уг кылы, дыр укыр бер уз луы. Кызьы со доры матэктыны фут со кемын ке, со милемыз адӟиз но берытскиз. Пистолет пичи гинэ сое ӝутыны-а мар-а, мед мерталозы, соос бере шунды ёросын со кус ачимлыксэ сплетение шуккиз.
  
  
  Пистолетэн ыбид кык пол, кык пол промахиваться mimmo ке, мыным ас музъеме вылын рухнуть. Кык пол нискылтыны. Собере киысьтым ачимлыксэ со пистолетсэ кутыса, кык пыд вылысьтыз ӝутскиз но мынам ужъёсмы. Сое киыныз шуккиз но пистолетъёс ымнырме берыктӥ ачимлыксэ пфафф вылэ мыжгаз. Ачимлык со ки вылэ усем.
  
  
  Шедьыса но уг сётскы пфафф луэ. Мыным со зын пӧртэм выжы чутрак ӝутӥське. Со дырысен оправляться шуккем, сое мозмытыны, нош ик берытскиз но бызьыса кошкиз.
  
  
  Со понна но кӧты висёнъёсты вормылӥзы соос вырӟизы. Писпу вайёс но ми тылоысь прорезать. Со котькуд секунд сое утӥзы. Собере нош ик со вылэ со тэтчиз. Кык но мон усисько, соослэн монэ ки кутыса, нош мон со ымныр вылэ мыжганы но чапкылыны гол. Мон врезаться кӧс писпуосты, соослэсь рухнуть шуккиз. Табере сое умой возё та адямиос, солэн киыз но вань на жугиське. Со ымныр вылэ мыжганы ачимлыксэ собере сое шуккыса, музъем вылэ усид но со.
  
  
  «Нош табере, вуро, куо нимзэ вера мыным», - курем со, шокан затаивать.
  
  
  Пфафф минут йыртышказы. Со вормытъяськыса юан, маин
  
  
  та выль тӥрлык малпалляй со пол вылэ. Со кырым пыдэсаз усем, монэ вырӟытӥз стилет киюмылъёссы но лэзе ке, кидэ ым доры лыктӥз но кисыысьтыз поттӥз пфафф.
  
  
  Мон секунд люкетэз потребоваться шуыса, валай, мар луиз. Пфафф, мон тодӥсько, мар эмуос сӥньыс, цианид капсулаысь ымаз ачиз вуттылӥз. Соос куртчисько ee.
  
  
  Выжы вылэ усьыкуз, солэн музъем вӧзаз кушто но соин ӵош стилет. Сое, ымзэс усьтыса, со понна утчаськом ачимлыксэ кырмиськи но, мон но вормисьёс азинлык турттонэз ӧвӧл.
  
  
  Собере вань йылпумъяз вал. Пфафф синъёсыз паськытазы, со но шӧдэ, кызьы ачимлыксэ, киыныз мугораз пычкиськыса. Со ачимлыксэ ан лэзизы но, со усьтӥськиз. Зыныз кӧш луозы. Пичи гинэ сэрегысь со адӟиз но со вылэ вирен пазьгизы собере rta ачимлыксэ пияла кылъёсын ӟизатоз. Ачимлык ымнырыз каллен пеймыт луэ.
  
  
  Клаус Пфафф луыны кулэ.
  
  
  
  Ньылетӥ йыр
  
  
  
  
  Шундыӝужан палась станция пырыса двигательысь гыась дизельный экспресс лозаннае вылэ, шундыед тубе вылэ кыдёкысь вырйылын кызьы ке пол ини. Платформа вылын адями ӧжыт луоз. Со, учко, кызьы поезд дугдӥз дымбыр-йыг, вагон дуре гожъямъёссэс лыдӟо: ЛОЗАННАЕ ПАРИЖЫН-МИЛАН ТРИЕСТ БЕЛГРАД, СОФИЯ, СТАМБУЛ. Та ним экзотикаё вал, миым но со котыр трос ке задание тодэ ваёнъёссэ сайкатоз.
  
  
  Поездэ дугдоз но, пассажиръёс пӧлын кӧня ке поттӥз сое. Та дыр платформаяз бадӟым уллёе люкаськыса, дуре медаз тубе. Ылё-кырсё учкиз соослэн ымныръёсазы. Котырысьтыз адямиос солэн одӥг луыны быгатэ монитор, поезд азьын кык пол гинэ уд малпаськы ке но клаус исчезновение пфафф перемещение topcon тае интыян. Но со озьы уг малпаськы. Вань судить карем бере, та ужез но кгб-ын поезд фермер пумиськон вал ини. Озьы капчигес уг луы та планэз воштэмын.
  
  
  Ымныр вылам мон эшшо одӥг пол котырын учки, сое кутыны кутскемед но, аслэсьтыз багаж поездэ пуксёно. Собере кылем берам а солэн аслаз куараез.
  
  
  «Бур ӵукнаен, Ник».
  
  
  Со, адӟоз но берытскоз Урсула Бергман. «Guten morgen, Урсула, - шуи мон.
  
  
  "Лозаннае ӝыт тыныд кельше-а?"
  
  
  «Шыпыт улыны яра», - монэ алда. Сое шӧдыны, мар ке пальпотон, ымнырыз воштӥськиз туннэ урсула. Напряжение отын вал, кудзэ азьло ӧй вал. «Кылзыны, сое кылыса, мон вагонын-ресторан Милан-озь. Борт шыдэн куноятӥзы быгатэ со вылэ-а тон?»
  
  
  Солэн вакчи гинэ куалекъялозы, нош мон собере паськыт пальпотэ. «Мон, пе, та кунокуаез».
  
  
  Со дыре мерттон, трос пассажиръёс утчаса шоры учкыса, шудонъёсты соос сыӵеесь, нош та туж кушето луиз. Мон гуртын мында ӝоглыкен швейцария пыр ӝоггес но умойёсыз улосъёс вылэ потоно ни-каллен, вож мувыръёс кузя бызьыло. Вагонын пумисько ас урсула-куамын тямыс ресторанын, дорын ӧй вал ми но столик басьтон ужпум.
  
  
  "Фантастической Швейцарский пейзаж, озьы ӧвӧл-а?" Со светский беседа нуыны.
  
  
  Урсула озабочивать лэся. «Э, мед», - со ӧрекчаськись энтузиазм ответ.
  
  
  «Бавария татын туж кельше», - азьланьтэ со.
  
  
  Мон соосты уг кылы. «Эх. Кельше вал. Али адӟы сое».
  
  
  Эй ненег мынектӥз со. "Урсула шуыса,-озьы-а со ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Ӝоген соос чагыр синъёсад мон учки, йӧн-йӧн. «Мон ӧй тоды, тон, со, мыным потэ, ужпум втягивать-ын, Ник. Пумлэн пумаз, тон сярысь сюлмаськыны кулэ ӧвӧл, ас делле».
  
  
  Соос понна киям куто ee. «Кылзыны, тон шугъяськиськод ке, оло, со, маин быгатӥсько-юрттӥсько ке. Ax лулзэ сётоз, яке мон соосыз висъя но огзэ полчаса со быгатысал».
  
  
  Синъёссэс ӝутӥзы но, пичи-а со валантэм пальышаз. «Вал толон ӝыт соос пиосмурт пумитаны кулэ. Мон эшшо одӥгез агент огазеяськон. Поездэ пуксьыкумы мон вылын кулэ луоз соин ӵош лозаннае но, ми ӵош луыны кулэ ... заданиез быдэстыкуз».
  
  
  "Сель но ӧвӧл-а со?"
  
  
  Вожпотонэзлэсь шталь ee куараме золтэ. «... Со кунокуаын соослы ачимлыксэ номерзэ шедьтыса...»
  
  
  Но вань куарасётонэн. Урсула но солэн ужъюлтошъёсыз-агент, валамон, трос нацистлэсь эшшо одӥгез сьӧры поттылыны, ваньбурзэс асьсэлы укыргес матын но напарник шталь ih лыктэ но курбон сётылӥзы. "Ваньзэ тае тыныд одӥг-оген пумитаны луэ рейх Куинетӥ?" Юаз со.
  
  
  Со азьлань учкыса, мон шуи но солэсь синзэ, мед луоз шуыса. «Милемыз уг кышкато, Ник. Мынам эше-та ужед понна гинэ агент луыса мон юрттэт сётыны чакламын. Жаляса верано луэ, ачимлыксэ, луыны кулэ, тодоно. Мон уг малпаськы, мае тодоз на со, кин мон».
  
  
  «Мон котырысь валаны уг поты, со сярысь верало мон тӥледлы кулэ ӧвӧл. Нош мон малпасько, ми быгатысалмы ӧжытак лябгес правилоосты. Йыртэмасьёсты утчало но вузъёссэс возьматыны тон, со ма та поездэ сюрыны. шонер-а?"
  
  
  «Информатор верало мон, мар татын луэ со».
  
  
  "Тон мукет юрттэт басьтыны быгатӥд ке, со тыныд каньыл-а?"
  
  
  «Шанс номыр. Озьы удъёс ӝоггес. Но мон аслым шуисько, мар-а, оло, солы юрттыны быгато тӥледлы ышанӥсько учыре кылдэм ситуация».
  
  
  Оскисько, соосын сл. "Тон быгаты та ышанӥсько",
  
  
  
  Урсула шонтӥ. Со меӵак агент луыса. Дорысь ужез нах бадӟым опыт луоз «кот уж» - тазьы гожтэмын ӟуч ih умой кадь - соос думы ужысь разведывательный луэ.
  
  
  Официантлы но тостъёс кофе но вай кошкоз. Но шундыӝужан огназ пуке потан со учкымон адями адӟыса, валамон, китаецъёс. Соос шоры учкыса, ми нош ик, нош собере ачиз вылын ӝог сиськон саклык переключать.
  
  
  Малпасько, китайёс профессионал луыны быгато, нимысьтыз тодэ ваён солэн куремезъя, сое ымныр быгыль ачимлыксэ быгатэ лэся. Босс-ми туж кулэ хоук эскериськон ӝот-ӝот ужрадмы, кудзэ нимамы ми сое инъет вузкарон, одӥг, ворсаськысал солэн котыраз ке, мон котьку мед эскероз мукет палаз агент агент файл физиологически рангысь. Следовательно, со ачиз быдэс банк тодаз нуллэ.
  
  
  Мынам малпамея та учыре нимыз ӧз удалты. Китаецъёс но уг тодо, мон быгато. Та ачимлыксэ уг кушто, тушмон кадь. Али со разведкаын вал завербовывать быгатэ, хема ке, кин соин ӵош кузэн активной шталь, гуртэ ужзэ лэсьтыкуз, берпуметӥ кызьы соос полын. Макем мыным тодмо, ӵош луэ солэн topcon герӟаны быгатыны.
  
  
  Мукет адямиос, шундыпуксён, китай пала но пырано кариськиллям. Соослэн солы интерес чакласа, валатске, мар сярысь вера со. Любопытство вискы коӵыш быгатоно, нокинэ но со вӧсь ӧз кары-а мон та бизнесявляться почтаын. Куддыръя любопытство ӧвӧлэн фатальный вылэм.
  
  
  Со кофе но ньылонзэс учке, лэсьты, кызьы вагонын-ресторан пырозы-а выль кузэн-кузэн. Таӵе потан вылысь шудон ортчытэ ке но, со вӧзын столик, кытын со пуке Урсула. Ог куамын кышномурт, пеймытысь-курень йырсиеныз но умой фигураос. Пиосмурт луэ шоро-куспо мугоро, кужмо ангес улаз но, ныр тонкӧлан курень йырсиеныз.
  
  
  "Та-а мар-а, Ник?" - урсула юа.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Номыр но." Тодэ ваёнъёссэс шараязы банклы шуыса, мон гинэ-а ма-адямиед ныр соку ӵош тонкӧлан. Иван лубянка ним ачимлыксэ, сое кгб-агент луыса но.
  
  
  Эшъёс йыр вылаз куштӥз но со вие котыр ачимлыксэ сётэмын китаецлы. Вордӥськон Лубянка малы ке шуоно возьматэ. Со вал КГБ чиновниклэн высокопоставленный, типсэ адямиез, кудӥз ӟуч огазеяськон ӵош ыстоно вал сыӵе вераськонъёс, Topcon кадь.
  
  
  Но соин ӵош кышномуртлэсь Лубянка, тыдӟыны, кер формальной тодӥськом-адӟиськом, куд вошъяськылӥзы сf. Ачимлык соослэн выросъёсазы но, возьмалэ сое, мае гинэ со пумиськиз шуыса.
  
  
  Кисыяз микрофон дорын мон пичи вал. Мыным потэ шуыса, соосты ӝӧк борды кутскем, со понна кышномурт пуктэмын варвар но, ас вераськоназы но со кылъёсыз мед ih купее но вуиз. Со оске вал, солэн вал туж тунсыко шуыса.
  
  
  "Тон тодӥсько та адямиез, Ник?" - урсула юай мон.
  
  
  «Кӧня тодмо адӟиськы сое». Сое со ӝегатӥсьёс. Шугъяськон мугъёсты дорын нах понна тырмыт вал.
  
  
  «Оло, тон тунсыкъяськытэ кышномурт», - ӵектӥз со, пальпотонэн милемыз вужер возьматэ.
  
  
  «Я», - оскытӥз со сл. "Сюсьтыл со уг быгатӥськы тон азьын возёно".
  
  
  Эсьмаса, таиз зэм. Мынам кӧлан интыяз пыртэмын вакчи урсула миым сярысь тодэ ваёнъёс одӥг пауза вань ческыт тодматскон.
  
  
  Шара малпанъёс йырам сыӵе ик нылъёслы немец лыктэ. Соиз буй-буй серектэ, пукон борды киос пыр мон но назьыльскиз. «Жаль, командировкаосын-а мар-а та, Ник».
  
  
  «Оло, та уксёе гинэ уг луы. Тон быгаты на со дӥськут басьтомы», - шуи мон.
  
  
  Милемын вераськыны дыр, но учкисько со кышномурт вань на лубянка. Вераськон Ih шталь-лэсь трослы кужмогес. Со малпа ни, мар луоз россиысь агент варваръёс, кудаз сётэмын интыян эскерон-чаклан topcon басьтӥз. Насчет кадь, нош кышномурт? Мон уг малпа, мар понна со поездын но, варвар развлечение бичаса шудон. Вераны, вераськон o AXE nen-а, адями сое гинэ-а мар-а луись ужкагазъёстэк, кыӵе ке шӧдскымон ляблыкъёсыным, поттон понна, оло, солы оско, вуоно коммунизм уже вал шуыса. Эчешыны дась, но малы та сётэмын вал шпионка.
  
  
  Со бере та сярысь малпаськомы, мон так гинэ учко палаз кышномурт. Ee кезьыт но лэчыт синъёсын луэ, нош туж шонер малпан. Собере нош ик саклык висъяны сое кгб-ын ужасьёс но, со нош ик выйиз дискуссиос.
  
  
  Со сое мертаны луонлык, кышномурт оске topcon мар луиз, мар луиз эскерон-чаклан нах лэсьтон, басьтыны косо вал со мыным. Нош мыным шуо, нуись поезд мар босс topcon лэсьтон понна, вераськон нуыны. Улыны быгатӥськоды шуыса, та кышномурт сыӵе луэм виымен тодматске-чурытомы-а огазеяськон, topcon кадь-а?
  
  
  Со ке ӧй луысал, мон малпасько, тодматсконо интриговать соослы сётэмын мед луоз.
  
  
  «Ник, адямиос малпало, тон вера со сярысь, кин сое утча. Юрттэт курыса, тӥледлы мон уг быгаты, соин оградын ке тон ӧвӧл», - урсула мон пыремын малпанъёсад. «Мыным кызь вить арес ачимлыксэ потӥз. Самой кышкытэз-адями виись вал со. Лагерен кивалтэмез понна со польшаын колодник бере, соос, кин киын со ӝог кулэ, удалтӥсь трос луизы, маин со, кин солэсь кылзэ юалозы. "
  
  
  . ;
  
  
  Вӧзамы бадӟымгес нылъёс пыризы но милемыз укноос немец учке. Сельское проскальзывать Mimmo усеивать шале инты. Со поезд рельсаосты луы зӧк куара кысъем шлач огсыр улэ.
  
  
  «Мон берад ачимлык-о белград шедьтыны. Со ми котырын, карьера сярысь репортаж ачимлыксэ кинэ адӟиськоды-а, нимазы-мясников ачимлык - мясников Белградский. Огдыре со кышкыт но кескич. Асьме доры со матын луэ ке, кутон понна уг пол ачимлыксэ , азьланьтӥсько соос асьме дорысь вольтче. Соос нимъёссэс вошъяны, адями ымнырыныз но. Ачимлык сярысь номыр но уг тодӥськы мон, туала улонэз, зэмзэ но, ми ум тодӥське, али кадь адске. Мон тодӥсько, мар адямиос, кудъёсыз али тодмо луизы, соосын ӵош ужась белград ачимлыксэ шӧдӥське. Предполагаться, поездын мынӥськом, соос-а мар-а мон та ».
  
  
  «Адӟисько мон, та-а со, огшоры кезьыт очередной задание. Ачимлык тон понна туж кулэ киултӥз».
  
  
  «Бен, озьы со. Соин-а, мар-а со лэсьтэмын...» фразаосты сое уг быдты. Эй, ачимлыксэ быдтэмын луыны кулэ ӧвӧл.
  
  
  Со кылем-мылем ву ӟузё кофе. «Ми кусып возиськом вал, Урсула. Та поезд туж бадӟым ӧвӧл. Соос артэ ке, со тӥледлы каньыл. Тӥ, ожмаськон тӥрлык кутыса, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  "Умой." Пыр потан глянуть сое адӟи но, варвар но, кышномуртъёсын ӵош кошко шуыса.
  
  
  «Огшоры», - мон шуисько, креслоын купюраос но кисызы тыро ih кӧня ке сузь. Соин ӵош ӝутске ачиз инты. «Ми бер пумиським».
  
  
  Вагонысь потӥзы но Лубянка шатенка-ресторан. Пумен со доры поездэн мынӥм, нош берен висъет а. классын со уг поты, со понна машинаен котыр ӝог китай шоры учкытэк, mimmo ортчиз. Ачимлык тодмотэм ымныръёс вал, но мон нош ик со вылэ учконо ке, со mimmo ортчиз.
  
  
  Бертӥсько поездэн смотровой площадка интыяськемын пичи гинэ люкетэз, со кышномурт доры мынӥм но, варвар но, лушкемлыкъёсты искреннее. Сылэ но со вераськонзэ азинтыса. Мон соосыз уг адӟиськы, луысал ке соослэн тыбыразы курительная ih сярысь. Минут но йыртышказы соос потэмын пичи микрофон дисковой камзолзэс. Таин валче лэсьтонлы юрттӥз, соос гинэ тодо быгаты, мар соос вераны. Монэн ӵош мынэм со платформа вылэ.
  
  
  Поезд куараен матэ приглушенный движение вал, но озьы ик ih куара. Тодмо куара сётӥ соослы, соин но берытске. Враждебно кышномуртъёс мон шоры учке; ми лубянка сак эскеро. Тыдӟыны, со монэ уг тодо.
  
  
  «Бур ӵукнаен», - шуиз со акцентэн французъёсын ӵош. "Чебер ик та ӵукна, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Укыр бералтӥськы мон кышномуртлэсь. Лубянка нукыртэ: «бен-а, ӵукна-чебер».
  
  
  Юаз со. - "Кызьы тон кыдёке мынод-а?" Со улэ, равновесие ышоз шуыса, вӧзазы поручень лубянка понна кырмиськи но, уллапалан брелокъёс поручень понӥзы.
  
  
  Али но син азям лубянка люкамын луозы. «Гуртлэсь югдурез вань», - шуиз со. Солэн уг поты вал, трос ужъёсты выре медаз иса ачимлыксэ, кезьыт кышномурт. Со ми дорысь кошкыкуз но, пытьы шоры долкаса холодно бералтӥсько, ӵукна шунды яркыт пиштэ.
  
  
  «Шуыса гинэ, шулдыр нунал», - шуиз со.
  
  
  Лубянка шонтӥ, эн учкы мон шоры. Солэн, пушказ берытскиз но вуиз. Со mimmo потаны вагонын-ресторан, Урсула уз луы ни. Со, вагонысь купеязы пыри но ас кӧлан куинь номер доры лыкто. Собере асьмеос но соин пичи чемоданзэ усьтыса nen набор приёмникын ватытэк шараяны. Циферблатын тэшкыльтод но, сое берыктӥ.
  
  
  Нырысь-валысь ваньзэ, мар монэн луиз, статический луэ. Собере со поездэн куараез кылыса, соосын ӵош поглянъёс но йыгмыт перемежаться тэшкылиос.
  
  
  «Котькуд предложениысь приборъёс лэсьтыса... пыраклы...». Та куараослэсь лубянка луэ.
  
  
  Трос статичный, кезьыт нылкышно куара.
  
  
  « Уг лэзьы мон тонэ усе но умой эскерыны ке луысал ... ......... мон интыян туспуктэм купеын, бер».
  
  
  Собере вакчи лубянка куараос люкиськылӥзы, кышномурт но вераськоназы йылпумъяз вал.
  
  
  Сое ватыны но, чильымаз багаж басьтыны. Али мон керетыны уг луы. Агент Topcon кышномурт вал, соосты вузазы но омела лубянка монитор ужез-тӥ лушказы.
  
  
  Озьы кылем бутылка ӵоксэтсэ вань на: поездын одӥг кышномурт луысал ке, мынэ-а со яке мукет Topcon оперативникъёс, оло, огазеяськонъёслэн йыръёссы, соос, таӵе Скопье предсказание Ян, вылтус ваты. Борт со одӥг луиз ке, оло, солэн йыраз topcon луэ. Котькыӵе учыръёс, соин, лэся, бордазы нулло интыян уз луы, но со уг быгат вал ачимлыксэ купа но. Эскеремын луоз шуыса, ышанӥсько.
  
  
  Усьтэм сюлмын капчигес луэ закусочной нуназе азьын сётэм ке, мон Милан вуиз кадь. Со урсула пумитало, ӵош ачиз но пыриськиз. Со удовольствие со сярысь малпаське, сое лэзьыны вань аслаз одӥг кӧлан уретыны быгатэ. Кема дыр но ӧз малпа вал, милям секс сярысь. Со проходиться
  
  
  мед тодозы , кыӵе синмыд topcon басьтэм кышномурт.
  
  
  Со быдэсты аслэсьтыз миссизэ ӧйлась, но поезд дугдэм бере милан вагонын-ресторан басьтӥз. Поездысь ваським Урсула огдырлы шуыса, пассажиръёс шоры учкытэк, нельконо пыдын пото, соос но милемын ӵош мыно. Поезд кошке кадь пол люкаське бере, со адӟе, кызьы кыкетӥ потӥ кык кышномуртэн кӧлан котыр но, гуртэз го станцие вагон ӧсэз topcon проем кутсконын, ёросысь 7 Voiture, кытын со дугдӥз. Урсула со платформа вылэ кельтӥз, 5 voiture сэзъяськыса ӝоггес но. Коридоре пыризы, со кышномуртэ адӟиськод-а, купе ыше-быре. Со, коридор кузя ортче но, шӧдӥ, мар со купа пыриз, 4-эз. Кык но пумаз солэн платформаяз проследовать машина поттэмын. Витьтон ар темноволосый ӝужыт пиосмурт, - но егит, кышкасьтэм тусыз - машина тубам; портативной усто вал немец доразы рация брендэз соослы, но соос каллен луоз. Мон со mimmo ортчыса, вакчи шонтӥ, кӧлан интыяз пыриз. Со, тодэ, мар вокзал ачимлыксэ лозаннае вылын адӟиське. Собере соос кошкизы кадь со, но со пыр потӥз, нош ик поездэ урсула шедьтыны.
  
  
  Ымныр со понна чакламын, нош пиосмурт ассэ ӧз шедьты на. Со лекъяськиз.
  
  
  "Тон тодӥськод, кызьы со вал вылын кема борт?" - созэ юаз, куке ассэ вылэгес борт ӵош тубаз.
  
  
  Со белград поттыны быгатӥзы, нош мон уг оскы. Оло, соку со доры вуиз, ми вылын но со понна уг басьты шуыса оглом эскеремын дурын ".
  
  
  Мон чакланы, аслэсьтыз формаез клерк платформаяз кадь поезд ӟечыратъяй вылын «коко-пашот», диск вылэ бодыен, поезд станциысь сигнал сётэменызы валче ужамзы сярысь. Пичи рывковый потӥз-ветлон, кыдёке но поездмы вырӟиз. Трос адямиосын валче платформае ёрос.
  
  
  Со туж матын луэ Урсула доры. Тани со, киоссэс кус вылазы поныса. "Кызьы тон малпаськод, тон аслыд пиосмурт тодэм, ачимлыксэ ке адӟиськод-а?"
  
  
  Со мон шоры учкиз, собере нош станциысь, асьсэос но соос вылэ усиз бере проскальзывать mimmo поезд. «Куинетӥ рейх эсэсовецъёс кадь, со тусъем луэ. Соин, вылды, йырсизэ буя. Соку со мыйыксылы луыса, соин но, оло, ih мычиз. Со гинэ ӧвӧл, ваньзэсты арбери, кудъёссэ со утчаны быгатыны. Пиосмурт со кем аслэсьтыз быдӟалазэ. - Лэсь вазьгес берытсконо луиз со, чыртыяз пуля шрамм. Со, валамон, мар луоз ачимлыксэ сюрес хирургической вячеслав, нош вань-а ачимлыксэ быгато на-а мон " шедьтӥ ».
  
  
  "Со озьы ӧвӧл, якобы, но тросэз".
  
  
  «Мар на со. Со паллян киын деформировать ёзвиям. Та воштыны шуг вал».
  
  
  «Ваньмыз та ӧжыт на. Учкымон луэ но мон адями, кудиз вордиськем дыръяз ваньзэ паллян киын кисыос», - шуисько мон, серемез.
  
  
  Кыньыръяса Урсула пальпотӥ мон. «Кин ке сое адӟиз-со, кин соин быгатэ-а вал, Ник, ӧрекчаськон оскиськыса улыны косӥзы мурт аслэсьтыз ачимлыксэ милемлы сётыны».
  
  
  Со меӵак потэмын. Нош со пунэмзэ преданность - одӥг гинэ ӧй, мон кыски шуыса.
  
  
  Ee со ӟыгыртэ, вдруг со берытскиз но, солэн ымдур приоткрываться кыньыръяса. Солэн, ымдуръёссэ со доры ӝиптӥськиз но, соослы ответ.
  
  
  Со куспын пыр палэнтӥсько. «Мынам адӟеме, тонэ азьло сямен ик яратэ аслэсьтыз вордскем ужъюлтошъёсыз-ӟеч мылкыдлы агентам», - шуиз со.
  
  
  Со шӧдэ, кызьы со доры ӝиптӥськиз гадь свитерен, вал соос шоры. «Тон монэ тодӥськод, мыным кельше ке, пальпотыса вань», - шуи мон.
  
  
  Ӧжытак бугырто соос, оло, ӧжытак куалектӥз сокем-а, кызьы сое чупан ответ. «Мыным кулэ ас висъетаз кошкиз, Ник. Бергес адске».
  
  
  Капчиен-пальпотэ со. «Мон та ышанӥсько». Собере соос кошкизы.
  
  
  Мон нош ик ачим луисько улосын улӥсьёс. Тулыс шундыё нунал луиз. Яркыт буёл, лыз эмезь мак сяська но луд вылэ итальянской луоз шона гурт. Вуоно дугдонниосты вал нюло Венеция мон доры ӝытозь возьмазы ке но, со кышномуртъёс сярысь topcon тодӥськы, кызьы мон отчы вуылӥ.
  
  
  Со пыр ортчиз, со нуналэ автобусмы, пукон, кызьы нырысетӥ но кыкетӥ класс. Пичи классъёсын цивилизованной луэмме ценымногие пуж-пуж кыкетӥез люкет, нырысетӥ люкетлэсь кезьыт. Нырысетӥ нуналаз вал, купеосысь класс пытсаськиз, ваньмыз сямен соос дорын но возъетэз частной задернуть понна тросгес луозы. Одӥг со вагонъёс доры каллен мукетаз выжыны, азь-ветлӥсьёслы чаклано ке, со супыльтӥз, картаен шудыса, пуко но огшоры яке нырулӥ, ih уйвӧтын тыроно движение поездъёсты лэзё. Со азьын нош ик выль машинаослы шатенка вылын кӧлыкуз адӟем. Кык воргорон пуке, соин ӵош; со котырын лубянка мынам одӥг уг луы. Котырам пиосмуртъёс вал радио одӥг, мон сое лэзи, борт милан вылэ берытскиз. Но со керттыны пукисько, укное учкисько но, тыдӟыны, мон уг тодӥськы одӥг адямиез. Газетын ӵош радио итальянской пиосмурт выйиз. Мукетыз пиосмурт, кыз, лыстэм, нуназе шулдыр сыскыса, асьсэлы дурзэ вайи, соин, лэся, вылын учке, кык мукетъёссэ. Азьвыл со mimmo висъетъёс ортчиз, кезьыт кышномурт монэ адӟиз но, Voiture 5-мыд пала вамыштӥзы. Та вал мынам шансэ пушкын пужейпи.
  
  
  купе ee.
  
  
  Коридорын соос луэ одӥгез, матам лыктыса ке нунал сл. Со, одӥг пол йыгаз, ышанӥсько шуыса, корка вылэ ӧвӧл шуыса, со милям эшъёс, милям швейцар. Собере тӥяса но пыре ӝог соиз тунгонэн ворсамын ӧсъёс сьӧрын.
  
  
  Кӧлан комнатаос тумбочкаез койка луы, синмыд но та одӥг гинэ пичи синучкон типичной прикроватный одӥг ласянь но мукет. Стеллаж луыса багаже понна, вагонын нуназе кадь, нош кышномурт дорын кӧня ке вал чемодан.
  
  
  Патретэз но вань одӥг сямен учке, соиз я багаж. Со номыр но ӧз шедьы, сое туспуктэмъёсын но, солэсь вераськонын-ысь лубянка ни. Иммиграционный со бумагаосты шедьтыса, соосты указываться, пе, кышномуртлэн - ева Шмидт, оптимистичный, Швейцария.
  
  
  Со разочаровываться багаж-ын. Со ялан обыск вандыны кутско, мукет но валес котыр ваньзэ учкылӥз, быгатэ-а мар ватэмын интыян. Со ӧжыт ке но быдэстӥ ке, ӧс усьтӥськиз. Котырам пиосмуртъёс одӥг-кык, отын сылэ, китаецъёс луиз, вазенгес со адӟе вагонын-ресторан. Обед бере эшъёсыныз ӵош со вал ачимлыксэ, граждан шундыпуксён палась мыт, шадра ымнырыз.
  
  
  Котькуд револьверъёсты котырын выре вал. Милям вань тӥрлыкмы но ну валады.
  
  
  Со, пальпотэ со. «Джентльмен, тон йыгаськид луыны кулэ».
  
  
  Сьӧдкысъем пиосмуртлэсь ӧсэз йыг ворсаз. "Тонэ малпасько, али ачимлыксэ понна сое вииз?" - китаец, солэсь юасько.
  
  
  Ну мар-а ӧжытгес дугдытыны быгатозы. Ih пистолетъёс луоз глушительёслэсь. Пуля мон кӧня ке лэзе, нокин уг тоды кунгож сьӧрын вандӥз.
  
  
  «Чидасьтэм уг луы», - сьӧдкысъем чебер но англи сямен китаецъёс шуо математикаын.
  
  
  Ымнырыз мыт ке но быг-быг луэ, нош сое шобыртыны зӧк чырты люкаськем кӧй, со кужмо пельпум лэся, нош бадӟым киын. Шекланыса мон уг, со ожын марлы асьмеос быгатэ сярысь сюлмаськиз.
  
  
  Лапег пиосмуртъёс мытэмын вал секыт но, ачимлыксэ улон пыльтчоно. Со озьы ик адске, ваньмон дырзы укыр трос тордон сямез ортчытэм понна. Со син азяз пуктэ курег матын луэмез. Со бӧрсьын китай ачимлыксэ дунъяны, янгышъёссэс кадь, но каллен трос кадь, оло, визьмоесь пичи, кезьыт ачимлыксэ эшъёсыз.
  
  
  "Тон шедьтод-а со, малы кулэ?" юай мон китаецъёс.
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. "Кызьы тон малпаськод, мон потӥз-а мар-а?"
  
  
  «Таӵе укылтэм ревматизмен туж-а, мистер Картер. Улэ люкаськизы ке, мар но уг валаськы, мар вера со сярысь, солэн эшъёсыз мон мыно азьлань ыбылыны но быгато вал тонэ лэзем».
  
  
  «Мон зэмзэ ик-а уг поты, пе, тае мед потоз». Солань разворачивать кизэс чабо. «Мон буш киын кадь, адӟисько».
  
  
  «Оло, интыян ева шмидт уг нулло», - шуэ пиосмурт мытӥзы.
  
  
  «Та веранэ, оло. Мар та сярысь тон малпаськод, мистер Картер?» - китай юа.
  
  
  «Уг тодӥськы. Тодматски мон мисс шмидт решениоссы ӧй вал. Нимызлэн кытысь тодӥсько-а мон тонэ?»
  
  
  «Мон тонэн огазьын луоз, та файл туспуктэм. Тодӥськоды-а тӥ, мар тыныд матынгес, мед луозы асьме ёросын тодмо. Со, малпасько, быгато на-а мон эшъёсын пумиськи шуыса».
  
  
  «Тон файл тырыны кулэ ни вал, кезьытлэсь. Оскалтоно-а, со тон шедьтод-а, тон адӟиськод ке вагонын-ресторан. Сое уг быдты».
  
  
  Китай мыняло. «Файл туспуктэмъёс ӧвӧл мынам шундыпуксён, мистер Картер».
  
  
  Талы муг сётӥз мон малпаськи. Нимысьтыз та категорие ачимлыксэ интыямын.
  
  
  Койка вылын китай палъёсы кӧчо Ева Шмидт. «Мон оборудов тырмыт-а, мистер Картер. Со лякыт адями. Со аслыд но умоен уг эскеро. Умоен лыдъязы, со понна мон тыныд верай, тон организация сярысь троссэ тодӥсько кадь, кудӥз ассэ ачиз пророк шуыса нима topcon вырыны».
  
  
  Та муген мон уг адӟы секрет утьыны. «Туж ӧжыт», - шуи мон. «Мон даже уг тодӥськы, шмидт огазеяськонлэн кивалтӥсезлы ева одӥг гинэ ӧвӧл яке ляльчи луоз».
  
  
  «Мынам со самой та делле вылын ассэ, мукетъёссэ», - китаецлы шӧдӥське. Со паймемзэ потоно, со сярысь трос мар вал topcon информациез, кезьыт ми дорын. «Шмидт кышномурт - кивалтӥсь ӧвӧл, но соос вань, нош трос определённо, огшоры кезьыт подчиненная».
  
  
  Сьӧдкысъем пиосмуртлэсь, нуналлы борды ӝиптӥське, шуген зашевелиться. «Тон шуид эмуос но тросгес, малы соос веразы, ми доры», - нукыртэмъяськи солы китаецъёс.
  
  
  «Милемыз виылӥсь, ачимлыксэ люкаськыло бере, та пуштроссэ ӧз луы», - ачиз лякыт куараез ӧрекчи китай ответ.
  
  
  Пыд вырӟытыны со кыньыръя, котыраз вырем понна пиосмурт котьма быгатэ. Милемлы планировать карыны уг шукко вал, нырысь-валысь ӧз виылэ туртто ih. Ужамез бере сое ас ужзэ лэсьтэ, бырйи соосты, кин ваньзэ нюлыштэ.
  
  
  «Вал но, тон татын кулэ ӧвӧл. Ӟуч Topcon интыян вузало», - со шуиз китаецъёс.
  
  
  «Дн ачимлыксэ, соос но ӵектозы. Дун тыроно уз ih аслаз кунокуалэн. Мон ачимлыксэ инты басьтыны малпады ке, та».
  
  
  Мыкырски кыньыръяса со азьлань, мынэ асэныд ӵош кыскыны выризы лэзьы шуыса, дасяськоно
  
  
  кровать вылэ тэтчиз воргорон доры. «Тон малпаськод, мар-а та луоз поездъёсын выриз всевозможный агент быгаты, сое лушказы приборъёс дорын оскем муртъёсыз, кудъёсыз нырысетӥ ачимлыксэ лушказ ?»
  
  
  «Та проблема, мар тон, капиталист, эрико ужбергатон нимаське. Та ӵошатскон дух сайкатӥ», - пырсйылэ, китай шуылӥзы.
  
  
  Нош ик кутскиз мытэм пиосмурт. «Мынам со йыр умой. Дыр кышномурт котькытчы вуыны быгатэм».
  
  
  «Ми но соин ӵош собере, мон мукет. Американскойзэ адӟыны луэ котькуд нунал вераськытэк луонлык но уг виыло. Тон мон понна аслэсьтыз карьеразэ тодмо ӝож мозмытски эшъёсынызы ӵошатыса, мистер Картер? "
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Мон но лякыт адями».
  
  
  «Мон тон понна луи мертчем. Со вера бере, тон но киултэмын шуыса монитор палэнтыса, со быгатоз ассэ министре ушъя, басьтӥсьёссэ», - шуиз китай злорадный куара.
  
  
  Соосты, малпало, со чебер шуыса, кузэн-кузэн. Отель котыре чылкыт ӝегатскытэк мон чидантэм мытӥзы пиосмуртэз виизы, нош китайёс дан тунсыкъясько, сое басьтыны быгатозы, мон вылын скальп пекинысь вуиз.
  
  
  Китайёс асьсэлы паллян ки вылын эшъёссэ возьмаса. Собере со револьверъёсты бур пала ӝутоно. Мон дась сое казнить каремын вал, дӥсьтон-оскалтонъёс но уг люкаськы. Со планировать карыны, кык пуляез солэн понна мынам мугорам мертчытоно.
  
  
  «Тон монэ ӧрекчад шуыса», - шуи мон.
  
  
  Китай заколебаться, курокъёс бадӟым чиньы вылаз поноз. Пиосмурт выругаться нуналаз. «Соос люкето, Цзы Шэн».
  
  
  «Шэн-цзы», - малпай мон, банкъёсын но тодэ ваёнъёсыз потӥзы. Шэн Цзы, легендарной коммунистической агент китай, куд-йыг адямиос озьы асьмелэсь ватыны, мар ишан укша вал ни, но мугораз кезьыт вир. Пӧртэм дыръёсы со кылӥз, ачимлыксэ гожтэмын кадь, кызьы пересьёс; соосты мукет учырын, кылиськод, кызьы адями юнматэмын ӧвӧл шуыса, куамын эмуос понна гинэ луэ. Та но умой адями котыр ачимлыксэ нокин уг тоды. Ачимлык учырак гинэ адӟиз сое, вылды, пӧртэм маска. Уго сое висъян, лушкемлыкъёсты цзы адями шэн кылёз шуыса, кыкнамес ик, адями, кудӥз тодэ, кызьы со вылын ик адӟисько делле, сям насильственный кельыштэм кулон кулэ вал.
  
  
  Синъёсыз эшшо но сюбегесь луизы китаецъёс, нимаз усть ачимлыксэ ке собеседникъёс вольтчиз. «Шузи», - мыт, - пиосмурт со прошипеть. «Тыныд верасько, мынам нимы понна тӥледлы ноку но уг куты».
  
  
  Со мон шоры учкыса, ымныр тусыз-а ачимлыксэ эшъяськонмы трос ӧй вал. «Табере, мистер Картер, кулэ-а тыныд трос вероятный, азьло кезьыт».
  
  
  «Зэмзэ но та калыкъёс тыныд кулэ луыны кулэ интыян. Бадӟым наверняка артиллерия со потоз».
  
  
  «Вераськон нокыӵе ни», - сялӟиз мон солы, со шаугетэменыз, ачимлыксэ спутниклэн янгыш лэсьто шуыса. «Тон вераськод, монэ пӧяллям шуыса. Талы мон валэкто».
  
  
  «Гаджет мон шедьтӥ. Со монэ дораз, кисыысьтыз». Со киоссэ выретыны. «Мон тонэ возьма соосты».
  
  
  «Картер, эшшо огпол кизэ октӥз, мон но кулэм мурт кисыысь эскеремын вал», - шуиз Шэн.
  
  
  Со кынмиз. Соосты, тодӥськом, соос лыдэ басьтӥзы котькуд кылзэ.
  
  
  Шэн выросъёс лэсьтоно. «Ачимлыксэ эскерыны кисыос», - шуэм бере, со нуналэ математика.
  
  
  Сьӧдкысъем пиосмуртлэсь азьлань вырӟиз, ачимлыксэ куспын заблокировать обзор Шэн мугорез но, киосыныз ватыны выриз ке, со кырым пыдэсэ пачкатыны стилет мон доры.
  
  
  Со минутъёс мон кизэ донгиз камзол, лезвие кутӥз пуртэн бышкалтӥз но солэн улонын но зӧк ачимлыксэ хьюго. Солэн ак, со син быгылес, кезьыт вӧсь. Азьланяз со чутрак усиз, но кутӥллям со пельпум сьӧраз ачимлыксэ, щит мед кутозы кадь.
  
  
  Мон шэн ыбиллям. Та сьӧдкысъем пиосмуртэз виизы, сое кутылӥд ке, мугор ачимлыксэ обыда. Ачимлык тэтчаны шуккыны косӥз, со улонысь эшшо шедёнозь пуля ке тӧлӟиз.
  
  
  Пиньзэ куртчыса, кулэмезлэсь азьло со киыныз котыр донге, китай палась агент койкаос мугор но лэзязы. Шэн сэрпалляське. Ачимлык адямиослы, со быдӟа уш шаплыгес луиз. Соосын ӵош кошко, сюресъёс вылын койкаос ачимлыксэ рухнуть мугор но эшъёсы.
  
  
  Ыб Шэн выльысь люкаськыны. Лэсьты со вамыштэ, со доры кылемъёсыз но, глушительёс мамык кадь киосыд ачимлыксэ револьверъёсты куаразэс потто. Со мыкырске, пыд но мугорез берыктиськом бур-а солань но уллань ачиз ачимлыксэ ӵыжаллям.
  
  
  Кыкетӥзэ ыбиз промахиваться кутсконысьтыз ачимлык-мынам ветлон понна, нош собере монэ шуккиз, со мыным япон мастер дышетӥ каратэ, туж шэн киыныз шуккыса, чиге чиньыоссэс, кизэс но револьверъёсты ачимлыксэ сямен тӧлӟе.
  
  
  Азьвыл со ас ӧйлась кезьыт вуиз, сое со доры вырӟизы. Ымныраз мыжга но со ымын кутыны ачимлыксэ быг-быг ачимлыксэ куштӥз. Шоналскиз но солэн ак но, укыр кужмо вал, мед вормоз ачимлыксэ одӥг шуккет луиз.
  
  
  Со понна пиджак вильгельмина йыртышказы. Кияз со возе задница Люгер бере, мон китай вылэ урдӥськиз. Мон со усьтэмын шуккизы ангесам шуккем, ми со пичи но уг тӥя кровать доры чыртызэ пачкатэ.
  
  
  Равновесие ышоз, со усе
  
  
  спутниклэн шэн мугор вылэ вырӟи. Со берыкъяськыса, назьыльске понна нош ик выж вылэ пуксё но «Люгер».
  
  
  Та дыр Шэн ӧсъёссэ усьтоз. Коридорын соос поразительно ӝог тодмо луиз, пистолет-лэсь азьло сое нуизы ачимлыксэ палаз кезьыт вуиз.
  
  
  Со султӥз но со сьӧры лэзькиз, сюрес вылэ ӧс ӧрры ӝегатӥсьёс. Шэн адӟыны уг луы. Со пеймыт, купа вуыса, кышномурт Шмидт. Отын мугормылы кулэ луоз-соос валало.
  
  
  Ӧсэз йыг ворсаса, со, укно доры притаскивать но сое куштыны кулэ. Учырак со мугорзэ адӟыса, бам кузяз питыразы, кезьыт бӧрсязы ачимлыксэ азьвыл поездэ кельто.
  
  
  Со шоканы секыт. Со ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз но выж вылын койка вӧзысь шэн пистолетъёс, кулэмен шедьтӥзы. Со ih куштӥз, собере укноез ворсано но дыртыса купа утялтэмын. Со уг отель, шмидт кышномурт мед тодоз, мар отын монэн луоз.
  
  
  Мыным уж секыт вал, малы ке со поездэ пуксим. Сое шедьтыны кулэ луоз Шэн Цзы. Поединок, со марлэсь гинэ утэ, мон понна ӧз быдэсмы. Со одӥгез агент вал эрико дунне улэп, со тодэ вал, со кадь адӟисько. Мон сое кема нуллыны ӧз лэзьы та бордаз тодон-валан люканы.
  
  
  
  
  Витетӥ глава.
  
  
  
  Со, китайысь поездъёс пумозь одӥг но кык мукет агент пыр ортчыны ӧз шӧдӥськы.
  
  
  Со доры, дыр, мон кадь утчан быдэстӥз, кык шаплыез поезд дугдылонни лэсьтӥзы. Люба вылэ тэтчыны быгатэ, сое котыр Шэн Цзы. Озьы ик борт вылаз сылыны быгатэ со одӥг-тӥ уретытэк, кудаз милемыз пырыны ӧз быдты-а, яке мукет интыын-а-ын дюжинаез. Мон оскисько, вань эскерыны уг быгаты, интыяз ватскыны луоз поездъёсын выриз.
  
  
  Сое, шоканы но вакчи дырын гинэ сётскылӥз. Озьы-а, тазьы-а, соос оскелэ, нош ик пумиським шуыса шэн.
  
  
  Нуналлы сое огназэ учыртыса урсула купа кӧт шораз пукто. Записной книжкаяз гожъям сое басьтыны пичиесь луимы, со котыртӥ тырмымон пуйы. Купее пыримы со ӧсъёссэ усьтоз.
  
  
  «Ӟечбур, - шуи мон.
  
  
  «Эх, Ник! Пуксиз. Вот со аслыз гинэ босс записка гожтэ. Эмуос кулэ, шуо соос, ма та дырозь кылемын буш киын чайы. Венеция со телеграмма ыстӥз».
  
  
  Сое со вӧзын sel. Котькуд пуксён палась куинь висъетаз пильыслэсь луэ, со котырысь котькуд материал шобыртӥсько сьӧд-курень суредъёс, придавать кылем даурлэн пичи комнатае эмуос европейской тус шуыса. Гламурный поезд пукисько купеын вал, дыр, куке но Шундыӝужан пуксе экспресс нимо король. Бадӟым пукон но пичи ӝажы вылазы луыса багаже быдэ, синучкон сямен ӝуштыса, пейзажлэсь туспуктэм тӥ маршрутизация нош синучкон вал.
  
  
  Урсула пуйыен аслэсьтыз книгаос октӥ, автоматической пушкын но соослы адӟыны учырак «Уэбль» калибр 22. Со, малпасько, талы пумит ӧз луэ шуыса эй ас пиосмуртъёслэн шудонзы. Со мон шоры учкыса, ымнырам пальпотон ышизы-быризы соос но.
  
  
  «Ник! Мар луиз тыныд?»
  
  
  Вылтуссыя соос омела лыз-вож, возьматэ со интыосты, кытын мон шэн шуккиз. Со, мыньпотэ. «Мон ас профессия».
  
  
  "Впорядок тон вань-а?"
  
  
  «Бен, ми соин радаз». Кельше вал милемлы, мар со вал кымачауланы искреннее. «Шуо, вагонъёсын али ӧвӧл-эз-ресторанъёс, нош бутылка со мыным бурбон милан басьтӥз. Мон тон доры мон кариськеме уг поты висъет понна, юод-а?»
  
  
  Чагыр синъёсыныз со мон шоры кезьыт учкисько. Со тодэ, кызьы та веранъёсты, соосты тодыса-а, мар-со отель, со мед тодоз. Нош ик гуртэ мынӥсь-ветлӥсь, солэн интыез шоры учкод но, кудӥз али волятыны вырем, куке ми доры матэгес Адриатик.
  
  
  «Мон малпасько, мон вот тӥлесьтыд визьдэс тугаса, Ник».
  
  
  «Мон шер учырын», - шуи мон.
  
  
  Со поморщиться. «Ми тонэн шапыкъёс ӧз воштӥськы. Тон уд адӟиськы шат, мар мон ужасько?»
  
  
  «Тыныд кулэ ке-лябӟытӥськид ке».
  
  
  «Лэсьтоно сое валантэм ке, тон сыӵе адями выслеживать, Ганс Рихтер кадь».
  
  
  Нимыз со нырысетӥез адями, кудӥз нимаське Кораны. Со сое валалляз. Рихтер, со сярысь лыдӟыны, но со, мае мон лыдӟыны, кышкыт вал.
  
  
  «Иське, со мурт, кинъёс сьӧры уйиськиськод тон. Тӥледыз со юнгес валасько».
  
  
  Ӧсэз усьтӥ но, отын пукись кышномурт шоро-куспо арын. "Та интымы-инты басьтэ?" - акцентэ британский со юа, ньыль сервис вылын возьматымон интыез.
  
  
  «Ӧвӧл, пожалуйста, ми доры кариськиз», - шуиз Урсула.
  
  
  Мон пыри но пуконъёс вылэ пуксьыса, укно дорын ваче пумит Урсула кышномурт. Висъетлэсь ӧссэ усьтыса кельтӥзы, коридор кузя пельтӥсь ыркыт тӧл ырослы. Собере со, кызьы соос пуксёзы, куроен керттӥськон со пукон мешокъёс йыртышказы.
  
  
  «Ческыт нунал», - пальпото соос. Та пурысьтам йырсиме урод вал кышномуртъёс но вакчи ныр вылын душес. Очки улысьтыз вал со огшоры гинэ линзаос люкетаз - пичи пияла пырыос, кудӥз понна уж кутэм бадӟымесь планъёсты.
  
  
  "Мед луоз", озьы ӧвӧл-а?
  
  
  "Урсула соглаш.
  
  
  Милемын ӵош пальышаса учкоз но, керттӥськон вылэ выжисько Урсула. Керттон вырись кышномурт, ас вылаз уг берыкты трос саклык висъяны. Верало мон кадь ик урсула пол люкаське бере, пиосмуртлэн купа пыриз. Мон хем уг верасько, соос пумен кӧчыны кыдёкысь висъетын, одӥг нуналэ. Та адями луиз, вазенгес со рация адӟи сооссэ, кудъёсыз со несс вань на. Пукон вылын пукыкуз, сое со ас вӧзаз, газет поттӥсьёсты лыдӟыны кутскиськод но, ки улаз. Котькуд пол солы та адямиез адӟе ке, радио сое несс, нош со ноку но уз гожтэ.
  
  
  "Тӥ тодӥськоды-а, венеция бере мон вуи?" - урсула британка юа.
  
  
  Газетэн ӵош адямиосты тодманы турттыса урсула умой. Табере сое англичанкаосынымы доры берытске. «Ми возьмаськом ог куатетӥ яке бер».
  
  
  «Э, та сарбаос. Ми вань, одно ик вань, ма отын луэ-сиисько ке, малы ке шуоно ӧвӧл вагонын-ресторан».
  
  
  «Бен, зэмзэ, - урсула шуо. Со, адӟисько, кызьы со син азьын воштӥськиз, со кадь маке тодаз вайыса, со нош радиоысь собере шуак берзэ учкизы та ужпумез.
  
  
  «Монэн ӵош монэ ыстӥзы вагон нецивилизованный ужасно ӧз лыдъялэ-быдэс сюрес вылэ ресторанэз», - шуэ британка.
  
  
  Табере паллян киын урсула пиосмурт шоры учке. Соос учко но, соос адӟизы но, соос шоры учкомы шуыса. Нимтэм чиньыос вылэ ки чотын, газет, лёгыны но бадӟым вал. Ми ваче учким. Та гожлэн пусъетэз Ганс Рихтер чотын луэ.
  
  
  Ачимлык урсула шобыртэм ымнырзэ тодманы уг быгатӥськы, соин ик соослы юрттыны эй малпасько. Сое витё, дыр адями та бам берыктэмын, но соин ӵош кутскем.
  
  
  «Монэ куштӥд, сэре», - шуи мон.
  
  
  Уськыто газеттэс мыным но пиосмурт шоры учке. "Мед луысал?" Ачимлык акцент луоз акцентэз урсула укша. Со военной вал мынам мында но выправка мугоро вал. Аслэсьтыз пинал визьмо ымнырын учке нырысетӥзэ ар ачимлыксэ быг-быг лэся.
  
  
  «Мон адӟисько, тон дорын лондонский газет луоз», - шуи мон. "Отын луозы кыӵе ке но результатъёс футбол?"
  
  
  Мон вылысь учкизы перемещаться Урсула ачимлыксэ, нош табере мынам нош ик ву доры. Газет понӥллям, мон но солы сётыны. «Мон оскисько, мар луоз. Тани, малы быдтэм гинэ со».
  
  
  Соос шоры учкыса, со паллян киызлэсь утиськыны быгатозы. «Тау», - шуи мон, газет басьтэ. Солэн-а уг адӟы, сое чырты вылэ вурыс.
  
  
  Соос шоры учкыса ик Урсула. "Ваньмыз радызъя." Со султӥз но рациез басьтом. «Али ке но тон монэ эн вае».
  
  
  Купа со берытскиз но потӥз, кӧлан вагонъёс доры мынэ. Со доры берытскиз Урсула: "Я?"
  
  
  «Монэ уг тодо», - шуиз со.
  
  
  Пыр потан вераськон кылынызы тунсыкъяськыны дугдэм кышномурт неподдельный но керттӥськон.
  
  
  «Сыӵе кизэс сокем трос ӧвӧл», - шуи мон.
  
  
  «Ӧвӧл», - урсула лыдъя. "Трос ик ӧвӧл".
  
  
  Сое утьыны. «Мон ӝоген вуо».
  
  
  Коридорын соос-бери солань вырӟиз тренер нуназе бере, пиосмуртъёс кытчы кошкизы. Со соосты сутоз, со 5-voiture пыриськод ке, машинаез, кудӥз вылын кышномурт topcon дугдӥз. Со пумаз машина сылэ, со дыре шелл. Но собере со понна коридоре сэрегез зымиз. Со кылем минут ортчыса, ӧсме тунгонасько кадь. Соос пӧлы пыро купа, 6-лы.
  
  
  Соослы отын кема сыло, но соос решение кутыны. Мон пумит луи вуоно topcon векчи гинэ вамыш. Ева доры со лыктӥз но юа мынэ шмидт, кытын ватылӥзы, лушказы интыян. Али дыр туж яра вал. Со йыгаськиз ӧсам но 4-купе со, ответ но ӧй вал. Со эшшо одӥг пол веръяй, нош пушказ ваньмыз чалмыт вал. Бергес пырак утчано луэ.
  
  
  Со урсула вуэм бере, кышномурт соосты ваньзэс ӵош улӥм на, чугун сюрес вылын ветлон сярысь авиакомпаниосты ласянь эскерыны. Урсула шумпотӥськом, милемыз адӟыны. «Лёгаськыса сётӥське», - шуо мон. «Платформа вылын чебер».
  
  
  «Венеция сиськыны эн вунэтэ», - шуо кышномуртъёс.
  
  
  «Ум вунэтэ», - шуиз со эгей.
  
  
  Коридорын милемыз потэм бере, со шуиз: «сётоз, купеын ми мыномы».
  
  
  Со мон шоры учке. "Устоез."
  
  
  Мынам йылозяз, куке мон купеысь купее-ысь урсула куинь минут улыса, соос ик машинаен, куртка басьтӥз со понна кунокуа, бадӟым но кобураяз Люгер Урсула шоры долкаса. Собере со малпанзылэсь куштисько.
  
  
  Соос кроватез вылэ пуксьылӥзы пумен, монэ двухъярусный чакламын, нош асьмелэн со быдэн бурбон лэзе. Со аслэсьтыз капчи пальпотон басьтӥз. «А мар-а азьло тон монэ секта шуиз мыным - шедьтӥд ке тон адями, радиоын?»
  
  
  «Вуоно вагонын соос», - шуи мон. «6 висъет. Кызьы тон малпаськод, мясников тон шедьтод-а?»
  
  
  «Вурысо монэ уз адӟы», - шуиз со.
  
  
  "Ӧвӧл. Ачимлык лыктӥз но мугорез но, арлыдэз но, ачимлыксэ".
  
  
  «Мон уг тодӥськы, уг гинэ тодылӥмы», - шуиз со каллен. «Мон сыӵе шӧдон-а, мар-со асьме адями, нош мынам уг поты адямиез арестовать каре уг со».
  
  
  «Тон дорын луо, соку гинэ одӥг альтернатива», - шуи мон. "Тон люкаськизы
  
  
  личной мар даурто-ын ачимлыксэ арбериос шедё ке, мар кароно тӥледлы азьланяз позитивный идентификация ".
  
  
  «Бен, тон-а бур-а», - соглаш луиз со. «Утчасько мон шедьтӥ ачимлыксэ висъет кулэ».
  
  
  Со шокчиз. «Кылзӥськы, мон таяз радэ шедиз. Ачимлык висъетъёс бугыръяса, лэзь монэ».
  
  
  «Тӥ ӧй тод, мае утчамзэ, Ник».
  
  
  Малпасько, со ӧжыт. «Ӟеч-а, ӵош-а мыныны».
  
  
  Со пальпотыса. «Озьы умой. Бугыръяськыны уг быгатӥськы тон быдэсак выйиз».
  
  
  Со гуӵык бурбон лэсьтыны. «Али аслам мынэме уг быгаты», - шуылӥз со эй, со понна кусме ӟыгыртӥз. «Мынам адямие, со мон ӧй вал яке кин, ма купа гинэ вуиз. Кыӵе со отын улэ-а-сое дыр. Ачимлык пережидать мон луысал».
  
  
  Мон чагыр синъёсад учкисько но, соиз ньылоназ бурбон лэсьтыны. Сое тусьтые басьтӥськомы сое киямы, но луиз палъёсын. Койка дуре но дорын со селл притягивать ee. Ымдуръёсыныз сое чупаз, собере кема ee, со ответ но. Со чупаськод чыртыме ee йырсиез югыт улэ, нах шокан но мозмоно. «Лябӟытӥськод», - шуи мон.
  
  
  Со доры, дыр, вуоно дыр йылпумъяськиз чупан, мон малпасько солэсь чузъяськемзэ. Соос соос пыд вылазы ӝутыны, мон кылисько кутскиз но, ас кылзэс уг верало. Койка вылын ӝоген луоз астэ, аслэсьтыд мугордэ золтӥськемын. Ческыт ньылон, шыпыт куараен, мозмыты соосты. Мон сое пӧсь мугораз йӧтскыса вал.
  
  
  Киосын гадь вылэ-тӥ со ортчиз ee. Урсула синъёсыз ворсамын вал. Со, адӟисько, кызьы со тӧдьы пиньёсын чилектӥз. Но мынам со бур киы чыртыме ӟыгырто застонать понна. Со, соос сое шӧдо, тэтчаны но, лулӟылэмме кылыса, собере со нош усьтэмын, со rta сэрегез пальпотон шудэ.
  
  
  Поезд улын ми колёсаос дыбырто, но зыл-зыл вагон ветлиз. Та вакытэ чебер луиз, аслым одӥг кыл но ӧз поты, аслым котыр ачимлыксэ куспатыса.
  
  
  Бератаз, шальыен Урсула йӧтэ мыным. «Устоез луэ-а та, Ник».
  
  
  Со пальпотыса эй, ревматизм-ын. «Таиз-умой, кезьыт керттон купа-ын».
  
  
  Мон ке дӥся, со вылэ ӝубис укноосы штора. Нюр вылын ассэ кыдёкын вылэм Венеция.
  
  
  «Табере, купе мар со борды йӧтӥськиз, ми люкаськизы бугыръясько...» - урсула шуо.
  
  
  «Мон лэзьыса эскерыны пиосмурт-а, но котькуд ар, отын эшшо ке со».
  
  
  Со, коридорын но со вольтчиз купа вырӟиз, со пиосмурт-ысь рациез басьтом.
  
  
  Со ӧссэ усьтӥз ке, со доры лыкто, соосты мон син куспын ог-огзы шоры учкизы но. Соосты уйыса мыно, но пумен сое вагонын кык mimmo ортчиз. Собере, со берытскиз но туслы каро, беръёссэ-берлань бегло шуыса. Вань на мон, ӧс сьӧрын сылӥсь пиосмурт но чакламын.
  
  
  Милям синъёсмы нош ик пумиськизы. Ачимлыкен юн луыны учкыса, ӧтизы. Со ӧсэз йыг ворсаз но собере купе вуиз.
  
  
  Обыск, соос ӵекто куд Урсула, сётэм учыръёсты вылэ куштӥз. Трос-а со, лэся, та адями мон подозрительной. Со Ганс Рихтер луэ ке, валамон луиз, та шекъёс. Кема мед утиськозы плена озьы, кызьы со лэсьтыны Рихтер, сверхосторожный луоз пиосмурт луыны кулэ, котьку сак, ваньзэ оскисьтэм доры. Шӧдске, созы изе, киям-пистолет.
  
  
  «Ма веранэз, та Рихтер луоз», - малпай мон. Урсула ышанӥсько луыны кулэ, малы ке шуоно солы та уж. Эй, каньылгес зэмос адямиослэн ужъёссылы ачимлыксэ шуыса, пытсазы соосты. Меретъёс но практической сое ваньзы возьмало, мар луоз соосты кораку Белград. Та чотын но мыным та воргорон зӥбыса возизы деформировать настораживать.
  
  
  Со бере пумен-ын машинаос сыло, шмидт ева вуыса, мон тодам вайи, мар монэн луысал, ас ужзэ, соин-а, мар-а, тыдӟыны, со доры лыктыса усьтон.
  
  
  Мон кышномурт mimmo ортчыса, со ческыт зыно ee брасс кутӥськод но, кудӥзлэн туж женственный луэ. Со, со пыдъёс шоры учконо ке, коридортӥ мыныкум со. «Номыр, - малпай мон.
  
  
  Купе нунал ас вылазы дугдэ, нош со учке, мон со шоры учкыса оценивающий, нырысетӥ пол но, куке со адӟе ee. Со ӧсэз усьтэм но собере пыртизы.
  
  
  Вуиз со доры но шуиз урсула эй, адямиос, кудъёсыз-а со малпа Рихтер, ачимлыксэ залын купеос вань на. «Сьӧрады ӧсъёсты эскерыны ачимлыксэ тыршо. Мон ачим пичи ужен вырыны кулэ», - мон шуисько, - эскертэ «Люгер».
  
  
  "Мар понна бизнес, Шенӟыны?"
  
  
  «Куд-ог адямиослэн нодъянэн нимаське со».
  
  
  Со йыгаськиз ӧсам Ева Шмидт, со куспын усьтӥськиз но ee. Со паймемзэ адӟисько. "Мар тыныд кулэ?" - акцентэ немец юаз со.
  
  
  «Тон», - шуиз со эгей. Ӝоген со ӧсъёссэ пытсаз но, ас соос понна ӝегатӥсьёс.
  
  
  Настороженно кышномуртъёс мон шоры учкыса, соослэн вис вылазы паника определённо но ӧй вал. «Умойгес амал луоз тодматскыны», - шуиз со.
  
  
  «Таиз зол кельшиз спа-звонок, Ева».
  
  
  «Тон полицейскойёс ке, мон номыре ватытэк. Тон ке ворме, лушка-а, мар ми дорын ӧжытгес сылӥсько».
  
  
  «Гинэ электронной пуктэтэзъя, кудӥз трос отельёс но правительстволэн большон вань», - шуи мон. "Татчы ачимлыксэ сётӥзы.
  
  
  Со тодэ, мар тон агент Topcon. "
  
  
  «Агент Topcon мар таӵе?»
  
  
  «Мон но тодӥсько, но КГБ-агент мар тон вераськиськод. Тӥ советской союзысь интыян вузаны малпа».
  
  
  "Агент КГБ-мар понна?" шуэм со. Со вазьыны кутскиз, граммофон пластинка кадь.
  
  
  Со, валамон, мар монэ зӥбе кулэ сое, мае мон тодо, мар сярысь вера. Со шуиз: «тонэн ӵош мон ӟуч сямен одӥг кыл вераськон пумитазы. Ачимлык лубянка ним. Файл туспуктэм ачимлыксэ мон луысал».
  
  
  Со сюбег синъёсы. "Нош кин тынад, ЦРУ?"
  
  
  «Вал вылэ мон ih уж».
  
  
  «Терпимый, со турттэ мар ке но ӟуч вузаське. Мон тыныд ӵектӥсько, кызьы дугдоз?»
  
  
  «Шуыса гинэ, луэ-а огшоры амалъёсын одӥг. Тӥ быгатӥськоды сое вие».
  
  
  Ева Шмидт ӧз куалекты. «Пачылмыто поезд ӧвӧл, тон уд быгатӥськы. Блефовать тон».
  
  
  Со ки выретыса, киосазы шпилька пыртэмын мон но. «Тӥ туж зол янгышаськоды кадь. Со поездын одӥгез адями вием та ини. Та кык-а со капчиен лэсьтыны быгатоз».
  
  
  Ымнырыз солэн кӧсэктэмын, синъёсыз чиляло, но сое пуртэн бам кежег метнуться доры. «Монитор ӧвӧл, таяз синмыд».
  
  
  "Кытын та заллы?"
  
  
  «Тон-тазэ вераны мон уг быгаты. Со вераз ке, монэ»милям адями вииськом".
  
  
  Мон со доры киос метнуться. Одӥгез соос шаплыгес вылын движение дэрем бирдыоссэ сое вандӥзы, со шебеляса но выж вылэ усем.
  
  
  «Та тынад-а азинлыксы луыны быгатэ сыӵе ик ньылонзэ, Ева».
  
  
  Солэн ак-каллен. Син со бӧрсьы кнопкаез. «Мон ӧвӧл. Вераськон ӟуч гинэ нуиськомы соосын».
  
  
  «Босс Topcon залын поездын, озьы ӧвӧл-а? Посредникъёс тӥледлы, КГБ-эмуос предложениос сётыны».
  
  
  «Огшоры эскериськон. Тон тодӥськод-а, кызьы со ветлэ. Нокин но ӧвӧл ни, кинлы оскыны луэ». Ваньмыз радъяськем бере, дорын юмор шмидт ева шугекъяськисьтэм луэмдэ шӧдон.
  
  
  Со, эй борды ӝиптӥськыны но купа нуналзэ мынясько. «Дун тупатэмын кгб-ке умой, тон потӥз босс-ысь дышетонъя но монитор выллем. Планъя та таӵе?»
  
  
  «Тон эмуос та быдэстыны уг люкето-а. Ачимлык нокин но, ноку но эн дугдылы».
  
  
  «Специализироваться выльдышетскись мон шоры», - шуиз со эгей.
  
  
  Собере кин ке ӧсэз донгем но, коридорын ручкаез берыкъяй туж зол, мон равновесие.
  
  
  Озьы Ева отреагировать Шмидт, со та решениез возьмало кадь. Со шукки пыдме, пыдтышлы, пыдъюмыллы но, со мон понна дэмӟы. Пельпумам мынам гаде бышкалтэм, мон со понна кык киыныз кутыса, поскес, ки вылаз поно но милям асьмелэн вань выжы.
  
  
  Эксперт шуккиз, кышномурт дораз басьтӥз. Но мон сое киям чигиське, уг вырӟы ке, соин ӵош, сотэк воздействие ee зырзэ, кулэ кужым превосходящий мон понна компенсация. Буш киын со чыртыме ӟыгырто но йырез сокем зол кыске ee понна ee понна, мар со хмыкнуть, со шуккиз, лэся.
  
  
  Сое ӝутӥзы но, соиз ньылоназ стилет йӧтӥз со доры, собере нош ик пуроме-а шуыса, ӧс шоры учкылэ.
  
  
  Отын нокин но ӧй вал.
  
  
  «Ӵапак вырӟы на, - шуиз со, Эве, - ветлон понна но, таосыз тон йылпумъя».
  
  
  Со вожвыл дугдӥз. Со чакла, кызьы купеын ӧс, ӟубис табере со вырисьтэм вал, дырекъясь кыньыръяса поезд движенизэс.
  
  
  Ачиз кышномурт сьӧры нуозы, со, коридорын эскерыны. Шуом ева ышем-бырем эшъёссэс.
  
  
  "Компания тӥледыз возьма. Кин та?" Юаз со сл.
  
  
  «Ӟуч. Ачимлык тон дэймытӥсез».
  
  
  Кышномурт ӧсэз йыг ворсаз. «Мон шекъёссэ, тӥледыз пӧязы шуыса, йырысьтым лэзиз гинэ но topcon соослы пумитан».
  
  
  «Озьы ке, соос тонэ вутто. Тон-а со вие».
  
  
  Кыкетӥ пол кутскыса-а со вал, ку со милемлы вера, макем луэмзэ, лушкемлыкъёсты непогрешимый пиосмурт. Эшъёсы доразы ӧтизы, со куанэмын ке, со ӝегатскыса ке но ева тунсыкъяське. Тодады вайытиськомы, соин-а мар-а мар-а, мар-а шуыны агент китай, куке данъяськыны. Со шуиз, Topcon кивалтӥсезлы ева мар ӧй вал, уг но луы, соосты медъяськыса определённо одӥг гинэ на.
  
  
  «Пияш сярысь мон ачим верало, Эве. Нимыз но солэн ӵош кутскизы».
  
  
  «Тон монэ кекатэ. Со мырдэм вераны быгатэм».
  
  
  Со хватка ӧжытак юскиське но, мон понна со ӟеч юрттэт. Кияз солэн пинь мертчиз.
  
  
  - Ын, кӧня арбериосты, куд-а тӥледлы пумит сылыны уз быгаты. Котыраз солэн одӥг - лэчыт пиньёссэ куртчыса мургес, нош Ева, лэся тужгес но лэчыт луэ.
  
  
  Со но лэзем выругаться ee.
  
  
  Кышномурт доры тэтчиз но мынэсьтым чемоданме керттӥськон тэтчыса, сое, мон адӟи кадь со, нуи сое тренер нуналаз. Солэн йылыз ӵыжалскыны, пушказ пужейпи.
  
  
  Сое еэн шуккыса-тӥ ee. Мон койка вылын рухнуть. Но мынам син азям шедьтыны ӵыжы-Ева. Мон выж вылын нискылско но, сое шуккыны но ужпумъя вань выжы шедьтыны. Шӧдозы сое вӧсь тошнотворный.
  
  
  «Вуро», - шуи мон. Но вань куарасётонэн. Милям чиданмы быриське. Со асьмемын туж зол йыре шуккиське ee
  
  
  
  выжъёсты но со ужпум сярысь шуккиське. Со нош ик сое киыныз шуккиз но, со кеськиз ке, ымдур сэрегъёстэ вир бызьыны котыр ee.
  
  
  Со энера, со мыным тыбыре гольык макес борды шымыртэ сое. Со тӥясьёсын нюръяськон вал дэремен, одӥг люкетэз солэн-лэсь гадез адӟиз но быгатэ. Малы ке сексуально адскиськод со, кезьыт азьло, мон вал шудон понна эше но мылкыдзы ӧвӧл.
  
  
  Но кизэ ым дораз вайиз ева nen вир шоры учкытэк. "Доннерветтер!" со сялӟем. Синъёсаз кышкан но со кужмо луиз.
  
  
  «Малпан йырам лыктӥз ке тон, малы тон монэ уд вие-а, кышноды тӥляд маин ке шуоно, со йыр котыр куштӥсько».
  
  
  Сое син азяз возе со хьюго шушектэм, собере эй ангес улаз кыч гылӟыса. «Уг луы мынам тон-а бадӟым кышкытлык кылдыто. Солэн огшоры та лэсьтыны».
  
  
  «Ачимлыксэ хорст блюхер ӧтизы. Тон сое уд шуы ни, талы луыса милемлы но улон возьматэ ке. Ачимлык соосты уг сёты. Тон пумит ке но лэсьтэме потыны ӟуч интыян ставка-а, со кыл сётӥз Хорст».
  
  
  Со куспын та сярысь малпасько. Наличный ужоскетъёсъя уг тыро мон дорын улоз, мед берыктозы интыян, нош Ева, дыр, та омела тусыз, шуыны бере, малы асьмелы улон сётӥз, асьмеды утьыны мед босс.
  
  
  Керттӥськон борды со футлярысь назьыльске, со пыртӥ но потоно «Беретта». Со минутъёс донгиз пистолетъёс, страховка понна гинэ.
  
  
  «Тон дорысь хорст ямын вал та туж кулэ».
  
  
  «Со гений. Соос солы туж шумпото».
  
  
  "Эшшо ӧжыт уксё возьыны"
  
  
  Ева ымдураз йӧттӥз, со паллян куаӵак вандӥзы. «Бен, мыным дусым. Котырысь та одӥг мугез, кин соос понна кулӥз но, соослы кельше».
  
  
  «Дась лу предложениосты лэсьтэм монитор правительстволэн берыктыны быгатӥз. Ялон сётэмзы бере ас усмотрение математикаен».
  
  
  «Мон учкы ай, мар со шуоз».
  
  
  "Со тодӥз ке?"
  
  
  «Мон понӥ, ӝыт дорын луэ шуыса ревматизмен мон доры».
  
  
  Со нах васькыса, гурт пумын койка борды ӝиптӥськыны но солы секыт. Со, шӧдозы шуыса, доразы буш интыез но ӧжыт потэ шанс хорст наживка ньылӥз. Кыдёкысь план лэсьтыны, нош соос, оскисько, со мон доры вае Ева.
  
  
  Коридорын сое педласянь малпасько, мон уг янгыша. Луонлыкъёсыз вал, удалтӥз мынэсьтым юало, маин герӟаськемын хорст-ысь ева, сое виыны но малпало вал ми гинэ. Винтовка луозы мон понна бадӟым но дорам соку скальп Топкон, китай но вииллям. Яратымон-а соослы сыӵе луонлыкъёс ӧз шеде.
  
  
  
  
  Куатетӥ глава.
  
  
  
  Урсула трос ӧй вал.
  
  
  Ӧс сьӧры кельтыны, собере сое адямиос но чаклаське, сое, ми кадь шека вал Ганс Рихтер, нацистской нимо военной корась йыртэмасез. Вагон пумысь ӧй вал соиз, кытын соос полын солэсь выль адӟыса, мон ачим но со ӧй вал, купеосысь, мон но.
  
  
  Со, малпасько, мар целеустремленный сыӵе ныл кадь Урсула, мугтэк уг кельтылы аслэсьтыз постсэ уважительный вал. Кулэ луоз, соосты адӟыса, пиосмурт купа потоз кадь, но малпай со сьӧры мынӥзы.
  
  
  Ӧс азе дугдыса, пиосмурт-а, кышномурт йыгаськем. Мыным ответ уг басьто. Коридорын соос учко. Ымныраз пальпотон ветлӥзы мон доры пыриз но, машина вырӟиз. Ачимлык вазь кытын со адӟылӥськоды-а? Собере тодаз вайыса. Со нуналэ ик машинаын пуко, солэсь вазь сюрес вылын, адями-ева но мар но шмидт, куд рихтер асьсэды эскерыны.
  
  
  Мон ӟечкыласа, соос шулдыр. "Кызьы азинске мынон сюресэд?" Со эмуос ке шуоно, вань умой мынэ шуыса, эше монэ соин выросъёсыз но пельпум вылтӥз тарсгетыны шонтылӥ, нош собере кыдёке вырӟизы.
  
  
  Солэсь возьмало, возьмало, ку соосты ышем вылтусыз. Со купа панцирьёс, нокинлы дыр уз луы, обыскъёс ортчытэмын, Урсула кунокуа со. Макем вазь сое тупатыны аслаз бизнесэз, сокем ӝоген со понна ответственность нах шӧдэмысь дугдо.
  
  
  Шулдыр сf дугдӥз. Со берыктӥськиз. "Зуркатӥз бутылка ӵоксэтсэ со тыныд луэ?"
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  Солэн киосыныз ӝутэмын, соин выроно луоз пиджак кисыям. «Мон тыныд гинэ оскиськом, шуо ке со, малы возёд револьверъёсты?»
  
  
  «Мон уг тодӥськы, малы монэ пӧяд, тон сярысь сыӵе арбериосты». Ачимлык впечатлевать труппаез вал со быгатонлыкелы. Шулдыр туристъёс кадь адске. Со вылэ е но фотоаппарат нуллоно чыртыязы.
  
  
  «Тон нуиськод ке мон доры люкаськиз, кин тыныд вераз потӥз. Таиз вань-а, мар-а потӥз, - вераськон пичи гинэ», - шуиз со.
  
  
  «Пистолет соку кулэ ӧвӧл».
  
  
  «Оло, ӧвӧл, но каллен мон вылӥегес кароно луиз. Со кеме мынэм бере, тон пичи. Тырмыт матын, ыбем понна, нош тырмыт матын-а, тон мон вылэ тэтчыны быгато шуыса. Тонэ яратыны луоз-а ке, выриськом, тупатӥськом мон чебер».
  
  
  «Мон ваньзэ тыршисько тупатыны», - шуи мон. "Кытчы мыноно?"
  
  
  «Берытскыны но огшоры мынӥсь кутскиз. Со тон шуид ке, дугдоз».
  
  
  Со приказэз но быдэстыны выроно ай. Мыным тунсыко луэ-а тодыны, кинэ мон понна ачимлыксэ ыстӥзы.
  
  
  «Умой-а. Бордазы», - шуиз со, вагонысь пырем бере мыным арт.
  
  
  Со пауза лэсьтоно, беръёссэ-берлань.
  
  
  
  Асьмемын артэ купеын частной радын вал. Со, кыл, капчи мылкыдо пиосмурт усьтонзэ тунгон берыкто кадь.
  
  
  «Пуромыны быгатэ пырыса тон пушкын но табере», - шуиз со.
  
  
  Со приказэз быдэстэ, купа дыр уг шедьы. Собере урсулазэ со адӟиз но йырсазьзэ ыштӥз.
  
  
  Нылаш койка вылын кылле. Пуртэс со копак луиз. Дӥськут басьтыны но нах купа-ысь тӥ пазя. Соослэсь шокамзэс но вырыны луэ.
  
  
  Учке пистолетъёс, со, ас лушкасьёс доры берытске. Со понна со тэтчиз. Ньылон мон сое ки вылам кыниське. Со сярысь шуккиськем со борддор висъетъёс ачимлыксэ, кекатэ. "Мар кариськоды тӥ соин ӵош?"
  
  
  Собере ми бӧрсьы ӧс усьтӥськиз. Соос кылемын, но дырыз дыръя уг пыры. Но пеляд мон шуккиз кастет узвесь выж вылэ сапкиськем.
  
  
  Со султыны дауртӥмы, нош ӧйлась. Со шӧдэ кадь, мыным киоссэ тыбыр сьӧраз кыстӥськозы. Собере кинлы ке поскес гозы думем буртчин монэ, жильыетын каньыллык золтэ.
  
  
  Кизэ пельпум вылтӥз мон тарсгетыны ачимлыксэ. Пиосмурт, мон сое энерасько, кал керттыны шуыса, шуиз: «нылы сярысь эн сюлмаське. Кораса гинэ Ee».
  
  
  Шулдыр куараос сое тододы та туристъёс.
  
  
  Мынам синъёсы бусасько чеберскыны кутскиз. Пыдзэ адӟыса, со мукет адями, со нуналэ сылэ. Тапочка nen дуно ку вылэ сьӧд балетъя жириновский луэ. Тодмо, со-а вал со, кин мон подкалывать. «Тодӥськод-а, кин сое», - со шуиз мистер Шулдыр.
  
  
  Собере со ӧс сьӧры потто, соин со шоры учкыса, ымныръёссэс кезьыт азьло вуиз.
  
  
  Ӧс сьӧрын сьӧд туфли пиосмурт борӟаськем бере, мон Шулдыр мистер берыктыны. Ялан со чилясь, комитетэзлэн председателезлэн ӟечкылан кадь. «Кызьы мон верай ни, мон-а тонэ ӧй виысалзы ке, ачиз нуись луэ ай тон».
  
  
  "Нош мар насчет ныл?"
  
  
  «Валаз милесьтым сюлмаськонъёсмес. Со чебер. - Мараны но аслам луыны кулэ, кин со. Соин ик соосты кораку, со эскериз дӥськутсэс но, нах ee вылысьтыз со басьтэмын».
  
  
  "Кызьы тӥ тросгес тодӥськоды-а?"
  
  
  «Асьсэлэсь огазеяськонзэс агент луэмез сярысь удостоверение сётыны Сл. Estestvenno понна, ачимлыксэ омела со ас бордам».
  
  
  Связья агентство та политической ужпумъёсъя урсула ӵош лушкемен ворсаське. Соос ваньзы сямен придерживаться бюрократический, оперативник вылэ со понна кышкыт инты луыны быгатоз.
  
  
  "Луэмез сярысь удостоверение но, тон дорын?" шулдыр юа пиосмурт.
  
  
  "Net шуиз со.
  
  
  Со, малпасько, малы ке шуоно тырмыт ачимлыксэ кема косо, сое усто лэсьтыны быгатоно ёросысь шуккыса досягаемость ачимлыксэ пуктэмын. Тупен шудон-ын-а асьмелы выль соку кутскизы венен со быдэсак быгатэ.
  
  
  «Тон кык ӵош поездэн ветлыны, утчаны нунал, мукет висъетысь адями пужейпи. Тон ӧд ке ужа, партнерез кадь, кызьы валэктод тон та?»
  
  
  «Вуриськись, - мон шуисько, - номыре но уг быгатӥськы ачим понна малпад-а тон?»
  
  
  «Ӧвӧл, соос, азьтэмъёс». Котыраз гозыос эшшо одӥг юдэсэз солэн кисыысьтыз поттӥз. «Мон-а озьы кариз, тон мед мыноз шуггес луоз». Со милям шаплы биниськисько гозы бака, ачимлыксэ врасплох тырше. Дорын мыным умой ӧй вал шанс шуккиз.
  
  
  Коридорын ик таӵе вис карыны каллен пиосмурт, зэмзэ но, вордскем опыт. Хема мон соосты ӧй вал, солэн шудонъёсыз правилоез тодоно.
  
  
  Мистер немец акцентэн шулдыргес луиз кадь, дорын но Ева Шмидт. Урсула кадь ке, мыно соос вылэ якобы. Та ошмес доры кыӵе ке арбери ачимлыксэ разгадка огазеяськон доры ӧй вал. Почта тырмиз вошъяськисьтэм люкетэз шпионской бизнесявляться палаз, валамон национальностез вань профессионалъёс луэмзы понна клиент котьку ветлӥсько, но со, маин тодмо потэ, мукет люкетэз луиз.
  
  
  Кылсярысь, китайын цзы шэн юрттӥсь луоз сыӵе ик, кызьы Синатр Фрэнк.
  
  
  Макем соосты тодо, кин ке шулдыр быгатэ мистер ужаны кулэ, - ысь разведкаын восточногерманский topcon доры. Со озьы луыны быгатэ, уром Ганс Рихтер, адями, кудӥз Урсула ӝегатэк кулэ луоз.
  
  
  Со гинэ оскемын луыны быгатэ, яке чик вылез яркыт пекинэ ма муген соос-тӥ ax уг ужа. Ачимлык китай-а коммунист ке медъям, соин но цзы шэн султэм, нош, ӝоген вань, луыны кулэ ни.
  
  
  Уськытӥ-а мон сое пыдзэ, кыскиз со кыньыръя, нош собере, уже мед эскероз аслэсьтыз кужымзэ. Куанӥ, со шонерскиз. «Табере, мон ке каньыл, мон вераськыны быгатэ. Мон ваньзэ ачиз сярысь мадь».
  
  
  «Кутсконаз ик? Ма, со Герӟаськем америка штатъёс вордскемын...»
  
  
  «Шудо-а тон укыр трос», - вераз со мыным.
  
  
  Урсула кровать доры лыктэ но соос шоры учкоз галя, киоссэ, пыдъёссэ вырытэ вал, соосын герӟаськем сямъёс, нош солэсь гозы, но мар монэ. Учкиз солань, ышанӥсько понна, ми понна котькуд чакламын движение ачимлыксэ, собере бирды котыраз быдэн одӥг ныл юри гижы тэшкыльтӥсько, йырсазьтэк сылэ.
  
  
  «Мон тӥледлы ответ уг туртты котыр тышкасько вал. Та сложной ортчытэмын луозы. Уг ке шуоно мон тонэ, кин тонэ, нылы вылэ со ужано».
  
  
  Мон уг валаськы, малы мынам басьтыны, ивортодэтъя ваты. «Мынам нимы улэ огазеяськон ax заказъёс басьтӥзы. Ник мон ӧтем Картер».
  
  
  «Мон-лэсь нимыз тодмо но огазеяськонъёслэсь нимъёссэс. Мон но уг валаськы, ма тӥледды нылыныды ӵош но ужа».
  
  
  «Оло, тон ӧд оскы, нош мон пересь эшъёсын гинэ, одӥг поездэн мынэмъясько».
  
  
  «Ныл выслеживать нацистъёсын. Тон но, нацистъёс пӧйшураны ветлӥсьёс-а?»
  
  
  «Чик ӧвӧл. Одӥгез соос вылэ ӝими ке Но, со ӧз-а чупалля вал кык зэм шальыен ачимлык-ын».
  
  
  «Сое ӧй малпа, мистер Картер. Котькыӵе учыре, со мыным мыныны кулэ». Нуналаз час шоры учкиськод но шуак со доры лыкто. «Люкет эз мынон».
  
  
  Со, учконо кадь, ӧсме тунгонасько но, тунгон кылем тэшкылиос. Собере купе чусоме. Со оглядеться. Мон уг луыса, багаже, мон дӥськут вылазы возьмало-а, мар-а вал пассажир апартамент басьтӥз. Оло, усьтэтъёс луизы мистер шулдыр, солэн кӧлан интыез, бырйыса буш но, асьмеды пленын возе понна.
  
  
  Со паймемын вал, мар но со кельтӥмы ми асьмелэсь юанъёсылы со номыр зуркатӥз. Но мон уг ӝожтӥськиськы люкаськизы. Кыкна со милям ужпуммы шуыса, мон татысь басьтӥ.
  
  
  «Урсулазэ», - шуи мон. «Сайка, Урсулазэ».
  
  
  Нылъёс интыысьтыз уг вырӟы. Койкае доры со прокрадываться, луть-лать азинске. Собере, сое выльысь но вылысьтыз султыса вазе урсула выжыез. Со кыньыръя синлыс куалектӥз.
  
  
  Та чебер суредэз луоз, выль но кызыктырыны. Со, мыкырски, со борды йӧтӥськиз но ноны кыл. Со вал одӥг амал вань-со сайка.
  
  
  Урсула инстинктивно пальпотэ. Собере пошевелиться соос койкаын. Соослэн синъёссы усьтӥськизы. "Ник!"
  
  
  «Сюрприз», - шуи мон.
  
  
  Нош ик сое исалозы бирдыос. Со дугдылытэк адӟонтэм каро.
  
  
  «Али со дыр уг сёто», - со монэ пыкылыны. "Татчы кызьы тон шедьтод-а?"
  
  
  «Мон вайи мугоро пиосмурт. Пияшез, чыртыяз ӵош шулдыр фотоаппарат. Кызьы тон малпаськод-а?»
  
  
  «Мон чакламын 5 voiture купеын, тон ас уженызы вырыны дыры луоз шуыса, таиз мынам луоз, пе. Пиосмурт потылӥз. Котьку сямен, ачиз карга рация нуиз. Озьы со дыртытэк, мар мон оски вал, со кин мар люкаськемын,-пумита сое эскерыны со понна ик малпамын, мар соос малпало таӵе юан. Кулэ луоз, мон сое адӟи. Со мон огъя вагонлэн пыр ортчыса, кытысь та шулдыр пияш камераос пуктылыны. Соин, вылды, вошъяськытэк сигнал кыӵе ке но амал. Котыраз солэн платформаяз кык вы монэ алда. Соос татчы лыктӥзы, вал кыскалоз. Собере мон пель шуккыса ".
  
  
  «Ӟазег пуззэ отысь адӟи мон чебер, нош тӥляд вань-а огкадь ӟеч формаын».
  
  
  Ӧжытак ӵыжектӥз Урсула. «Мон тонэ пайдатэм положение пуко».
  
  
  «Амал шеде-а соослэн медъям муртъёссы та кунокуа».
  
  
  "Сосредоточиваться уж вылын тыршизы. Кыдёкысь-а мон мар каром?"
  
  
  «Монэ мар ке малпаськомы», - оскытӥз со сл.
  
  
  Со нуналэ ужъёс сярысь малпасько ни. Мар ке уг интыязы султӥзы, мон но, вожзы потӥз, соос мон валаны уг быгато шуыса.
  
  
  Интыяськемын со радэ логической выводъёс лэсьто утчаны. Адямиос радиоысь луоз Рихтер, беглой урсула нацистъёс. Со чотын луоз деформировать кадь Рихтер, соин но адямиен кадь выроз, дышиз доры бызьыса кошкиз. Собере сое, урсула сое тодо кадь, быдэсак estestvenno луэмез понна, сое утчало шуыса тодыса, кин со. Монэ адӟыса, нылъёс соин немецен.
  
  
  Рихтер мон шуккыса, со кема нюръяськыны эшъёсыз ачимлыксэ, мистер Шулдыр. Со луэ со адями, кудӥз сярысь мон шуи кин ке шулдыр мистер. Ма таӵе адями но каньылэн, кызьы Рихтер, бутылка ӵоксэтсэ ас эшъёсыд кельтыны малпад? Иське, малы Рихтер эшеным ӵош ветлӥ, соин, лэся, опытно агент луыса? Оло, почта но шпионской бизнесявляться герр рихтер луэ.
  
  
  «Лыкты, Урсула, интые, мозмытӥсе мынам. Тон-а со койкаяз выдоз люкаськылӥзы», - шуи мон.
  
  
  "Ник!" - соос сайкыт. "Али уз."
  
  
  «Неправильно тон валаськод-а, детка. Соос люкаськемъёсты кровать вылэ выдыны, тон киын мед дауртозы сэрттоно».
  
  
  Асьме доры таӵе шудон тыбырысь тыбыре, со гозы золгес но герӟет выре, кудъёсыз герӟало соосты. Сложной ужпум луэ сокем-а, мар-а мон каргасько полдюжины мистер поллы капчигес.
  
  
  «Ник, малы мон дӥськут басьтыны-а со?»
  
  
  «Гинэ ӧвӧл, сьӧрам тусыз, со но туж чебер ке но. Шулдыр отельысь-а тон, дӥськутъёссэс бугыръязы, Мистер».
  
  
  «Мар ке луиз, дыр нокаутировать-а мон?»
  
  
  «Номыр ӧвӧл кадь, мар, пе, тон шедьтӥд», - мынектӥ мон.
  
  
  Со гердэз сэрттоно ке, сарвыл но мон дырын-дырын тыбырзэ урсула-пуртэсысь киыныз йӧтылӥз. «Та ласянь уж дорады куд-ог ватсаны луоз», - шуиз со эгей.
  
  
  "Со, мар шедьтӥсько ке, мыным потэ, Ник?"
  
  
  «Тон сярысь удостоверение. Рихтер тодӥсько, кин тон».
  
  
  Солы та вакытын капчи адӟиське мистер фотоаппарат. Со
  
  
  
  
  ачимлык висъетын кельто.
  
  
  "Мар луиз?" - урсула юа.
  
  
  «Камера со аслым кельто».
  
  
  "Тон малпаськод, мар со быгатэ та вуиз понна?"
  
  
  «Та улонын», - шуи мон. «Адями, кудӥз озьы каллен-а, ӧз-а вунэтэ, мар ке фотоаппарат мактал».
  
  
  Ӧвӧл ке, эн вунэтэ та сярысь гинэ соос люкаськизы.
  
  
  Со, койка вылысьтыз султӥз но выж вылэ усем. Лыдпусо подкатываться камераос со доры, малы ке шуоно отчы вуиз самой шаплыез та амаллэн вал.
  
  
  «Урсула, кровать вылэ султыса, укно доры султӥ, тыбыр но ачимлыксэ ӝутэмын». Со шуиз.
  
  
  Нах дорамы визь тыроно. Куара сётэм бере, соос милемыз тодо, мар юнме дыр быдтыны ӧз ветлы. Со, кылем, кызьы соос гольык пыдъёсме выж борды шуккиськиз.
  
  
  Со кӧт вылын кыллемзэ эскериз но матысен камераос. Соослэн правозы ке луысал, соин, ымныраз усёз, ыбиз дӥсьтон-оскалтонъёс басьтоз, нош таин номыр уд кары.
  
  
  «Мон кыл уг адӟиськы нокыӵе но уг интыян тиккетэмез отсчет дыр, но мон малпасько, интыян взрывной пушказ вал».
  
  
  "Ачимлыксэ та адями юри кельтэм?" - урсула шуо. Табере соос укно дорын вал.
  
  
  «Тодӥськод-а, кин тонэ, тонэ улэп кельтӥ рихтер малы кулэ ганс? Предполагаться, та-а милем луысал шайгу уретӥз шуыса, детка».
  
  
  Шокан Урсула со кылыны секытгес. Со понна кутӥськылӥз укно, ачимлыксэ ишкыны.
  
  
  "Сяська-со ас азяз шулдыр н час шоры учкытэк, кызьы асьме дорысь кошке. Со кулэ-а, шуом, таймер активировать соосты, зыръёс вылэ лыдпусо камеразэ зӥбиз. Со кысэ ачимлыксэ быгатэ ке, кутоно камера но, мон рискнуть ".
  
  
  Со, киям кутоно камера но, солэн тыбыраз кык лыдпусо берытскиз. Со пӧсяно. Урсула мон ӧй шуысал, но мон малпасько, малы ке срабатывать пуштӥсь, камера гегай бере со, эсьмаса, мыным мугор люкетъёсыз возьмато, пуштонъёсыз, но, оло, соослэсь улонзэс утёз.
  
  
  «Укно дорысь кошко», - эй шуиз со.
  
  
  Со небыт куараослэсь нимен пусйиськиз, собере вырӟизы, со но султо.
  
  
  Нокыӵе пуштон.
  
  
  Со, поезд укно доры тэтчиз. Со уг потыны дӥсьтонзы-оскалтонъёс, выж вылтӥз ворттылӥзы. Соос, тыбырам укно пала берытскемын, со доры ӝиптӥськиз но кизэс керттылыса перекидывать камераос.
  
  
  Поезд азьлане вырӟиз, урсула но со шоры учкыса, асьмеос но ог огзылы пальпото но, капчиен пот со мыным.
  
  
  Собере мон кылӥ рельсъёс пуштон кузя. Пуштытон граната мукет палаз пичи вырйыл кадь та вал.
  
  
  «Мон шумпотӥ, тӥледыз адӟыса но вала, мар та камераос мар со сыӵе», - шуиз Урсула.
  
  
  «Я, эшшо кӧня ке минут улыса, ми но пуштытоно».
  
  
  «Мон туж жаль, Ник. Мон понна аслэсьтыз улонзэ кышкытлыке-ын. Али мынам кык рихтер виыны утча».
  
  
  Урсула адӟо йӧгурезьлэсь йылзэ гинэ. Ужъёсын но мистер ичиез адями виисьёс пӧлысь ганс ачимлыксэ лейтенант шулдыр рихтер, та поездын мынӥськом.
  
  
  
  
  Йыр сизьыметӥ
  
  
  
  Со дыре доры, шундыӝужан венеция экспресс дугдэ кадь, ми пӧрмим урсула киосме мозмытӥз. Соин но валтӥсь предметъёсъя мозмытски, котыр дӥськут лодӥга дӥсен кык гозыен-а, мар-мон азьло пертчыны.
  
  
  «Эн кепыра», - пышкылэ со сл. «Тӥ доры али дыр сярысь со ваньзэ тодэ».
  
  
  «Ӧвӧл, Ник. Тон гинэ тодӥськод, мон кадь адӟисько. Вань-а пиосмурт-а, кышномурт ноку но уг тодо соос сярысь».
  
  
  Мон вань висъетысьтым потыны, калыкез но котырысь поездэн потыса сураськиз. Бутерброд Урсула понна тэтчиз, нош постэлэн басьтыны, со понна мынам ымнырам лэзьыса эскерыны, соин-а мар-ке но мон понна кык возьматэ.
  
  
  Соос уг адӟо-а, напарник но Ханс ачимлыксэ Рихтер, сое ӧз но синйылты Шэн Цзы, китай агент коммунист. Соослэсь адӟем ева учырак Шмидт. Урсула кадь но, соос бутербродъёс люкало.
  
  
  «Ева», - ӧтиз монэ, куке но мон доры берен нуим пакетысь сое поездын ортчиз mimmo киын сиён.
  
  
  Со дугдӥз. "Мон туннэ ӝытозь дыр сётӥське-а тон, тодаз возёз-а?"
  
  
  «Гинэ эскеро, сётон, но вань».
  
  
  "Тон доры мон интерес монитор дышетонъя но герӟаськемын хорст сярысь веран. Нош таяз эн пыры, соосын кусып возён, уг оско вал, дыр, ма вакытэ лыктыны. Мукет кылын вера, яке уг усьтӥсько, монэ мурт люкаськизы кин тон ачимлык-эшшо ке, милям кин чакланы быгатэм ".
  
  
  Собере соин ӵош уллёен кошко, со ачиз но урсула шоры учкыса, мон бӧрсьын лыктэ со доры ветлыкум монэн ӵош бутерброд.
  
  
  «Мон малпасько, мар турттиськод мукет сямен шудон тынад эшед - а шедьтэ, - шуиз со, - вераськон люкет-лэсь бере уд кылиськы дыр. Хорст кин сыӵе?»
  
  
  «Огшоры адямиос, кудъёсыз сое пумитаны потылӥзы. Тодэ сярысь Рихтер, детка».
  
  
  Ӝоген ӧрысьтызы потозы станция экспресс шундыӝужан палаз, кудаз лыкто. Нош ик мед кошкоз шундыӝужан пала тымет вылын поезд вуиз пыр-мумы луыны кулэ. Пеймыт луэм бере, «Экспресс» двухмильный сюрес кузя ширтӥзы, ӵуж ярдур гожез адӟы-юг тыл валлин ачиз но мон бӧрсязы отображение: венеция вылтус, сям зарезь чернота ӝутскиз.
  
  
  
  Собере урсулазэ сиён ӝоггес вералоз, ма лэсьтэмды потэ на рихтер ганьс провинция-тӥ пол шуккиз. «Веръя ачимлыксэ висъет сётӥзы. Со отын луысал ке, со пытсазы соосты. Ӧвӧл ке, ас котырдэ бугыръялозы, ачимлыксэ, - мараны но, мар со малпа».
  
  
  Рихтер ӧй вал, мон ӧй но паймы.
  
  
  «Али со дыр тоды, мар-а ми сое эн вие. Пуштонъёс ортчизы кулэ вал, ӧй вал со».
  
  
  «Ник, тон малпаськод, ачимлыксэ со ышиз?»
  
  
  «Поездысь потыса со уг милан вань», - адӟи мон.
  
  
  Со тунгон тӥяло, купеязы пыри но милемыз кораны.
  
  
  Со брылев вылэ гожтэмын. Кык луыса, багаже, кыкназы но выж вылын кыллё, нош стеллажын ӧвӧл. Со одӥг чемоданэ басьтозы, нош мукет назьыльске урсула понна. Собере со чемоданысьтыз тунгон кадь ассэ шарая, усьтэ чакламын ih мон.
  
  
  Сумкаям, со тэргаськисьтэм, данакез номыр ӧз луы, нош ныр кышетэн отын вал, кин ӧз сюры бере определённо математикалы, кудзэ радиоын вал. Со зын брасс капчи вал, мон соос смутный тодмо потӥз. Сумкаез ворсаз но мукет юрттись урсула сое лыдӟон понна. Но дыр ортчем-а со бумага лист ӝутэмын.
  
  
  «Таос шоры учкыса, - шуиз со. «Планировать каремын белград со потоз». Та поездэ билет ачимлыксэ вал.
  
  
  Со, хмыкнуть. «Тон трос дыръя таин уг сёто».
  
  
  Со улэ кыӵе сэрегын ящикъёсын пырыос-европейской сигарет пачкаям ке парен дэрем но шедьтыны. Нимысьтыз суретъёсты со лэся. «Шӧмзэ дуно», - пусйиз со, - одӥг котыре бинялтон Урсула возьматэ.
  
  
  Сигарет пачкаосты, соос шоры учкыса мон но дорад басьты. «Маркаосты нимысьтыз ганс рихтер бельгийской сигаретъёсты кыско. Марк та мынам».
  
  
  «Тон дауртӥськод белград ачимлыксэ кутэмын луиз ке, со ваньзэ поезд потэмын».
  
  
  «Рихтер ответственность кыскисьёс доры югославский сӥзем юрттэ власть. Вокзалын милемыз пумитаз, со вал кык полицейскойёс вылэ штатский ih куре».
  
  
  "Пытсан сярысь умоен уг поты шат оген-а тон?" Юаз со.
  
  
  «Соосты улэпкын кутэ кулэ луоз», - шуиз со. «Та-а со одӥг парсь нацистской кутэ ке, солэсь кышкаса-а, ма эмуос виым пешкытозы».
  
  
  Ваньмыз понэмын-а, вал кадь, но купа потӥз. Урсула аслаз висъетаз мыныса, мед кыскоз, дыр, соосты утчало бере поезд дыбыртэ.
  
  
  Соку мон венеция триест собере дугдӥз. Ми куамын укмыс Поджореаль луыны кулэ-дель-югославский корс гож-межа вылын. Соос, малпаськоды, маин герӟаськемын со дыре мон доры ӧз ке ева шмидт, соос сое утчаны кутскылӥзы, пе.
  
  
  Со, купе вуиз асьмеос, оскиськонмес, евалэн отын мон герӟаськемын шуыса. Эй сётыны, ачимлыксэ, номерезъя, шуиз со блюхер хорст ӵектэ бере, малы мон монитор вылэ потыса спутниковый торг пыриськиз.
  
  
  Юнда монэ возьмало, соиз яке таиз уггес луы, нош ева гажан шмидт. Иван Лубянка, чекист, откидываться койка вылын мон, паллян киыз йыр пыкиське. Mark глушителяз револьверъёсты со бур киы webley .455 iv возе.
  
  
  «Пырыны», - шуиз со.
  
  
  Ачиз понна со ӧсъёсыз ворсаськизы, малпасько, мон каллен ветлыны луоз ни.
  
  
  Койка вылэ пуксьыса Лубянка. «Тон тазьы Картер Шенӟыны. Тон сыӵе меӵ-меӵ уг адӟиськы».
  
  
  «Кин тон, шуо-а, мар-мон меӵак? Со кис».
  
  
  «Сое тодӥсько ке, мар тон мыным поездын мыныкум, Картер, солэсь вазь пуксид ке тӥ адӟиськоды».
  
  
  Со, хмыкнуть. «Ибырвесь лэсьтоно ке, мон тон мед тодод, мон адӟи ке вагонын-ресторан. Тон тодӥськод-а со».
  
  
  Раздраженно со мон шоры учке. «Тон, одно ик, тодӥсько, мар кулэ, мон тонэ виысал».
  
  
  Со купырмы. "Ма шуга?" Юаз со. «Тон, дыр, озьы мон вань вииськом».
  
  
  «Татчы вуисько но мон со понна уг, ставкаос лэсьтӥм шуыса», - шуиз со ӝот-ӝот вераськонысен кужмо. «Мон татчы лыктыку, кызьы одӥг басьяськисез но, мон малпасько, озьы ик медаз кыльы».
  
  
  "Нош кызьы китайын насчет?"
  
  
  «Вожвылъяськисез понна одӥг пол милям ужмы вань», - шуиз со буй-буй.
  
  
  «Тон тае лэсьтӥськод ке, тӥ дорын ваньзэ мугор кузя поездъёс луозы. Кулэ-а та сярысь тон малпаськод». Вот соин уг хьюго куашкатъяй шталь, малы ке шуоно тодӥсько, Варваръёс дыр ӧз сётэ мыным.
  
  
  «Мон та сярысь малпаськомы», - шуиз со. Сое койка вылэ ӝутскиз. Дюймын улӥзы пар вал соос монэ, мон адӟи, мар со туж уг кельшы эмуос. «Та мон тон доры мыныкумы, поездысен пумын, Картер. Асьмеёс туж каллен мынэ. Та сюрес вылтӥ со кисыяз пистолетъёс кутыны луоз, соин тон сюрлыез мертаны но луоз. Кызьы тӥ тодӥськоды-а, сюрлызэ-туж болезненно ыбиллям. Озьы мон оскисько, тон номыр уд кариськы ук ».
  
  
  "Нош мон пумен ӟечгес прогулка мар луом-а ӵош?"
  
  
  «Уг бугыръяськыса, та туж ӝог луоз».
  
  
  "Тон палась бусьтыр кадь".
  
  
  «Тауна. Мон тонэн али мынысал». Соин шонтӥ мон бадӟым пушкаос, соос
  
  
  валамон, ма, таос ыбизы ке штука, гадь луы пась-мон ваньмызлэсь бадӟым шуыса, нах пиосмуртъёс мыжыкъёссэс-ын мертчытыны быгатоды.
  
  
  Соос, ӧсэз усьтыса пыри но, малпасько, кин-а коридорын мар ке но луэ. Нош нокин ӧй вал. Со, коридоре пыризы, Варваръёс нош мон сьӧры мын. Со вань азязы пистолетэн возиське на, дыр, со учкылӥз но, со камзол ачимлыксэ минут донгиз. Сое адӟыны быгатом, макем ӧжыт адско улэ басма, кус вылэ но мертаны луэ-а мон.
  
  
  Соин шонтӥ мон ворсано ӧсъёссэ но, висъетъёссэ, мон медам мыны. Со, коридор кузя азьлань берытскиз но каллен вырӟо. Ми поезд дыбыртэ но бекыръяськыса улэ, сокем уг но малпасько, равновесие лубянка сӧре. Мон со куспын ог куинь вамыш возиськы, йылэ-озь озьы мыным со капчиен уг быгато.
  
  
  Ми доры лыктӥз но солэн платформаяз 7 но 5 пӧлысь пумен voiture потэ-а, кытын Ева Шмидт висъетсы интыяськизы. Ми пыр ортче кык куз ӧсъёссэ усьтоз. Кутскон кыкетӥ ортчиз вагонъёс, оболочка Лубянка, мон понна соку, соосъя лэсьтӥз вамышъёссэ.
  
  
  Кышномурт ӧсэз йыг ворсаз берен коскы вылэ чурыт движение. Ачимлык ӧсме шуккыса но, равновесие ышоз, солэн платформаяз но выж вылэ усем. Но револьверъёсты со ӧз ышты. Соос ыбылэмын ке, усе. Нырысетӥ нуналаз син тасырайыны пиялаез пильыса, мон пельпумъёсме гинэ но уг шедьто нах пыр ортчыса, мон бӧрсьы пу корказь мертчиськизы. Кутскон кыкетӥ ыбем кылӥськиз, но со мон доры матэктыны ик ӧз лэзе.
  
  
  Варваръёс платформаяз урдскизы ке, ишкалты сое Вильгельмина. Мон вӧзын ыбемын интыямын платформае сюрыны выж ӟуч металлической, со котыр отрикошетить, со уз йӧтты.
  
  
  Тыл нош ик усёз варваръёс, ӧс янак тышказы, со пегӟон понна кутыны. Собере, со ӧс сьӧры зымылы бере, со берен пыр мукет вагонэ ӧс дыртэ. Сое адӟе но ыбе быгатэ на кык берпуметӥ минутъёсаз люгер ачимлык-тӥ пызьыртэ. Одӥг пельпум лубянка тасырайыны синдэ усьты но адӟы монэ, кызьы со мукет машинаен выж вылэ усиз.
  
  
  Кема луоз, дыр, буш, питран йыгаськем улсын, мон бадӟым бере. Револьверен солэн киосыныз ӝутэмын, собере адӟом. Лубянка ӝоген монэ ыбозы, нош дико промазывать. Сое адӟыса собере, укно улаз ачимлыксэ ужпумъёс уйгыртыса люкетэз кадь. Сое, ыбиз, нош промахиваться. Собере соос кошкизы но, коридорын-тӥ бызёз, со доры мукет машинаез нуись пумын. Оло, соин но зализывать яра пегӟыны малпа.
  
  
  Ӝог соосты ас палам карыны выро-гопо умоен быриз но ӧс вӧзын сэзъяськыса позицизэ платформаосын но мукет басьтӥз. Ыбылыны уг луы ни. Солэн, пушказ пырыос, Лубянка нокытын но ӧй вал. Оло, отын со монэ капкан пуктӥз.
  
  
  Ӧсэз ӝубис со понна умой эскерыны. Номыр но. Тыдӟыны, Варваръёс зэм кошкиз. Со каллен вагонъёсазы пыро, возё «Люгер» ас азяз. Ачимлык ӧй вал отын. Сэрегез понна со адӟиз но собере кожад ачимлыксэ, кылсярысь, сюрес вылысь кык куиньмосэз коридор. Берытскиз-а со, но со пыр инмарлэн вожпотонэзлэсь ымнырыз разочарование сьӧдэктэ, ыбизы но умойтэм лэсьтэм кык кузя револьверен перезаряжать. Сое ӝогак интыязы, мынам йыр вылам но пуля просвистывать.
  
  
  Со выругаться ас ныр улаз. Со виын, Варваръёс бызьыса коридор кузя ке, сое со эшшо одӥг пол ыбиз. Прицелъёс сӧрыны милям но поездмы вырӟиз, пичи но соос уг промахиваться. Собере сэрег сьӧры ватскемын ӟуч, вагон пыр потӥз.
  
  
  Со адӟиськы, нокинэ уг кылы приглушенный ыбиз. Купеос вань, нокин уг поты. Кык вагон йылаз-пумаз берозь но со инты, кытын адямилэн вылтусыз кгб-ын ватэ, соосты адӟись, поездын мар поджореаль пыриське-дель-Корс.
  
  
  Та дугдылонниын васькем, варвар но шаплы ӧвӧл, со вералоз ачиз. Солэн уг поты вал, ачимлыксэ ранение власть сярысь тодо. Сое валэктыны ум быгатӥське, мар луоз. Со сяна, кулэ луоз эмуос но ялан монитор, кудӥз солэсь агент topcon поездын басьтыны туртто.
  
  
  Коридор кузя мынэ, мон доры кык пиосмурт униформае-ын. Одӥг проводникмы поездлэн вал, мукет таможенник. Кунгож вӧзын вал милям, мон эскери.
  
  
  Со пуктэмын сярысь удостоверениослы оскыны, тӥр спецподразделение сётӥзы. Таможенник шонтӥз, со кыдёке но кондуктор вырӟизы.
  
  
  Поезд ӝоглыксэ люкаса, чурт-чурт Югосальвия выре палаз. Вуоно дугдонниосты вал повка уйшор котырын.
  
  
  Со, малпасько, малы ми доры пыраськомы вал ева уж вуоно Шмидт. Со кышномурт кулэ луид, шуоз кин Лубянка, мон вот мар, эшъяськон спутниковый монитор.
  
  
  Ева купе со утчалозы, но со уз луы отын. Кияз со нош ик тӥяса но, пыроз люгер замок. Отын нокин но ӧй вал. Соос малпасько, мар-а, со бере одӥг гинэ висъет луоз, кин быгатоз со сямен номерзэ, кытын ортчытыны луэ конференциос, тушмонлэсь дуно-эшшо ке.
  
  
  Вагон кузя мынэ со доры но нуназе купа берен потоз, дыр лубянка ваньзэ утчано.
  
  
  Шмидт но - озьы ик поттӥськом Шэн, инъет луись бере мон малпай, мар со вылын вань на борт, пӧйшураны мон но куэз понна.
  
  
  Мон безрезультатный утчан вылэм. Мон одӥг, котырысьтыз соос ӧз луы. Со сюлэмшугзэс-а, ма, ваньзэ быгатӥськом, ваньзэ со кадь-кунгож вылын лобалэ соку.
  
  
  Собере поезд станцие пивко доры вуиз. Пивко - та провинциальной городоксы интыяськиз чугун сюрес вылын пересечение югославский кӧня ке гожъёс. Примитивный станция - кузь пурысь юртъёс, уйин соос тылын ӧжыт. Отын, гурезь кезьыт луоз. Поезд дугдэм бере, shell зор-а кыдырам.
  
  
  Чакламъя одӥг солэн платформаяз автомобиль котырез мед адӟоз, кин ке но поттысалзы ке. Платформа вылын кылдэмын ньыль адями. Куинез соос вал пассажир котыр, солэн малпамезъя бутербродный гусъяське, вокзал юртлэн матысь но пумаз кофе. Ньылетӥез, бератаз тодмо луэ улосын со тодмо, Иван Лубянка луэ.
  
  
  Мон пельпумъёсме бер пол уг пыро, соос сьӧры дыртӥ вокзал юртлэн коскы вылэ пеймыт ульчаосы пото. Со куспын зуркатӥз. Та кайла луыны быгатэ шуыса, саклыкез люкеты мон, потыны, машина но мукет сямен блюхер дыр шмидт. Бен, мыным но тупа та шанс. Со понна но музъем вылэ лёгиськисьёс лубянка вырӟизы. Солэсь лушкало луыны быгатэ монитор.
  
  
  Варваръёс пурысь юртъёс ватылэ ини. Со понна со дырты, малпаське, ма вазь поезд ӧз кошкы, со кезьытлы берыктӥське быгатэ. Ӧжыт югдыты пеймыт пумитанни обшарпывать буш луоз. Лубянка ӧз улэ - кулылӥзы луоз, со потоз ни, юрт котырын.
  
  
  Соос, коркась ӧс вылам но, кырласянь тротуар оглядывать пеймыт урам. Каньылак ымнырам коттыса зор - кезьыт уй луоз, мискинь. Автомобиль мон нокытысь но уд адӟы вал, пыдын ветлӥсьёс мон - пурысь из забор гинэ, пурысь юртъёс но зор. Лубянка копак бырозы.
  
  
  Мон малпасько кулэ луоз, поездэн но мынытэк лубянка понна сярысь вунэтӥзы, но блюхер шмидт, яке дуре вуыса, солы эшшо ке, отын ваньзы ӵош лушказы интыян.
  
  
  Та решениез кужмысь кароно луэ, малы ке шуоно дыр мон дорын ӧй вал - таиз ортчись поезд кошкиз дас вить яке дас минут кулэ луиз. Со умойтэм решение кутэмын ке, вуизы-а соос отчы, кытын утчан кутски монитор, ачимлыксэ пырак ыштыса ик мон но быгато.
  
  
  Висён со куспын быръёнъёс лэсьтыны. Соос, ӝоггес берен пыре югдыты пеймыт платформае станция доры но пуромиз. Рельсъёс тыл азьын шундыӝужанпал мон экспресс кузя кыстӥське. Кызьы адӟиськом та цивилизация поезд ӝокыт сьӧд оазис. Со, ресторанъёсын пушсэ но учко кӧня ке мурт адӟиллям палаз, чашка чай яке кофе пӧсь ӝӧк сьӧрын пукись зӧкъёссэ пу понна. Югославский нылпи, со валесам выдӥсько час таяз луыны кулэ, чашка чай ӵындӥсь-ысь столик доры мынэ. Тӧдьы айшет вылын nen луоз, тапочкаосыз лакированной но балетъя. Басьяськисьёс ымныр учкыса, оскыны солы мар мон котырын нокин тодмо-а ӧвӧл-а, пиосмурт-а солы туалетэ мыноно. Соин ӵош капчи, малпасько, соос валало кытчы ке но монитор-ысь тупан кылдӥз лубянка люкаськизы.
  
  
  Куке но со берытскоз, мед кошкозы, со, пиосмурт шӧдӥз, ӧс проем сылыны - мыным вуж Шэн ог-Цзы. Со кыньыръя мыньпотэ, нош бур кияз возись револьверъёсты. Smith та & глушительёс .44 Magnum Wesson бадӟым.
  
  
  «Берпум пол монэн пумиськыса, мистер Картер, - шуиз Шэн. «Мыным кельше поездэн ӟуч кельты на, куке но, со тонэ мозмытӥз, мон мукетсэ ӧй вал конкурентъёсы».
  
  
  Со учкоз пистолетъёсты, ачимлыксэ киын но пистолетысен. «Сылэ на блюхер пумысен асьтэлы». Со, шӧдӥсько, пеймыт комнатаын потӥсь одӥг гинэ лампочка дун-сьӧлыктэм шуыса, вӧлдэтаз свисать, со интылэсь кыдёкын-а, кытын соос возисько. Мон сое уг адӟы но, та инты учреждение пеймытысь, пуля уг басьтӥзы-кык яке куинь. Комнатаын но пегӟон чылкак номыр уз луы.
  
  
  «Мынам сюрес лэсьтон кышномурт доры луоз», - шуиз шэн холодно. «Мон та ужпум вал Но, ӧз нош тон». Со кыньыръя пистолетъёс лӧпкытъяз; доллар тыриськод но мертаны луэ-а, мон та вылын. Со пол люкаськылэмзы бере курокъёс зӥбемын кадь, ӧс сьӧрын со пиосмурт пыриз. Со югославъёслэсь луоз, станциын ужась.
  
  
  "Мар та?" - созэ юаз, учке кузь шэн пистолет.
  
  
  Куинь но солэсь шэн фут сылэ. Шэн со доры берытскиз, со ымныр но шуккыны ачимлыксэ паллян гырпум-тӥ куштӥз. Приглушать но тонгес куара кылӥськиз ӝотыр, йырсазьтэк рухнуть пияш но выж вылын.
  
  
  Шталь нош со уг витё, дыр клерк выж вылэ ӧз усе. Берлань берыктыны ӧйлась Шэн азьло, мон приканчивать шуыса, со понна милемлы зурак кыскиз но азе пичи лампочка калэ кырмиськемын ке, со, паллян пала берытске.
  
  
  Пеймыт комнатаын тыроно луоз арессэ тырмытымтэ одӥг гинэ усьтэм ӧс пыр потоно пеймыт станцие дун-платформае. Шэн палаз монэ ыбозы, нош промахиваться
  
  
  
  Пистолетэн ыбид ӝокыт комната, мон но сьӧразы синъёсы мертчиськизы тасырайыны цементной борддор. Выльысь берытскизы со доры Шэн ке, со мерта. Со лэзиз комнатаяз пыр стилет пеймытысь, со понна но киям шэн киюмылъёссы шедьтыны, револьверъёсты возё. Ки судорожно разжиматься, комната но пистолетъёс пыр лобӟиз.
  
  
  Шэн бадӟым куараен кеськыса, шоры учкыса, пуртэн бышкалтыса, - ын киюмылъёссы ачимлыксэ, сӧнэз сӧнзэ, суй но вирсэрлы. Берытскиз-а со, вань киям пурт вози на, мед шедьтозы пистолет. Собере солы пумит вамыш лэсьтӥз-а, нош со заблокировать ачимлыксэ. Со выругаться сямен китайски.
  
  
  «Нокыӵе трос пыӵал-тӥрлык Шэн», - шуи мон урем улӥзы. «Ойдолэ учком, мар соос карыны быгато-а тонтэк».
  
  
  Возьматоно Шэн минут, собере потом вылысь вӧсь кряхтение стилет-ысь киюмылъёссы. Вир пазьгиськизы выж вылэ. Со понна шаплы кутонэныз кырмиськыса, пуртэн но паллян киыз мон доры вырӟизы.
  
  
  Выж вылын сузьыны быгатэ пистолетъёс утчало соосты, но мон тодӥсько, со ноку но уз вазе шэн-озь вуэ. Вильгельмина йӧтоз шуыса, монэ солы «Люгер» абсурдно та станциын, пе, винтовка кадь.
  
  
  Пырак Шэн табере ми поръяськом. Мон выж вылын ачимлыксэ пистолетъёс палэнскыны луэ. Соин но, талэн басьтэмез уггес быгатӥськы, ачим но, мукет калыкъёслэсь умоесьгес-а копак выль тыроно луоз. Со возьматэ, мар кесяськизы мон-ын стилет кораны.
  
  
  Шэн ӝог пырыса, пуртэн шукке мукет ужъёсты лэсьтэ. Каль соин ӵош соос умой. Пегӟы ӝоггес шуккыны, со лэчыт, киы кормаса но, саесэз но кыкетӥ атакае прорезать камзолзэс. Солэн паськыт ымнырыз пальпотонэн вуиз. Со оске вал. Мӧля ныр вандэ но мыным эшшо одӥг шуккет лэсьтӥз.
  
  
  Табере мынам син доры ӝомо-дышымтэ но, со адӟыны быгатэ, вир шапыкъёс кадь шэн киюмылъёссы бур-ысен вис каре, сюбегесь ке, соиз круг сьӧртӥ мон методично. Виресь дэремзэ адӟыса, мынам но соос, но ымнырзэ адӟоно вал ачимлыксэ, эмуос маин ярало соос, маин сое адӟыса. Со малпаз, монэ вань мар понна кӧня ке секунд приканчивать.
  
  
  Собере Шэн бадӟым вамыш лэсьтэмын. Со монэ виыны лыктозы, мон улонын шуккиз ожмасько. Со, вамышлы-а, бур палаз шукке но соиз киоссэ посэ ачимлыксэ берытскиз. Со ачимлыкен юн шуккиз сое, киысьтыз но шуккыны пилиськиз. Хьюго выж вылысь дымбыр-дамбыр уси.
  
  
  Азьвыл шэн лыктытэк ӧйлась кезьыт, асьмеос, солы, со доры берытскиз но мышкысьтыз йыр чыртызэ вандэ но кикур ачимлыксэ нюлэ. Ньыльпыдъяськем хмыкнуть но со вылэ усиз. Пыр вамыштыса, солы со понна эшшо одӥг шуккет лэсьтысалзы ке но, мон доры со дась луоз. Мон но мынам со бур пыдзэ шуккем пыдъёс, кус монэ шуккиз.
  
  
  Огдыре кык пыд вылын мон будэмын, мон сое дорын но вылӥлыко луыны, малы ке шуоно мон сокем зол уг курадӟон. Со-а куштӥзы сое мыжыкъёсын, нош со та дыр шӧдӥське. Ке, соку мар луоз, соосты дорамы висись киыз, ми соосты паськыт пельпумтӥ кутӥсько но перекидывать буко пыр. Сое адӟыса, выжез но вӧлдэтэз, куке со доры кыстӥське сюрес вылтӥ улӥе. Со, пуксизы пӧртэм выжыысь одӥгез, со понна вань на возиськыны. Пыр со берыктоз, сое кылдытӥз дыа ачимлык-ысь тыбырзэ, пыдъёссэ выж вылаз но йырин-приземлять бетонный тыбыр омырез туж зол. Соин ӵош шуккыны йыг бадӟым, но со кылиз, кызьы мозмоно ты ачимлыксэ омыр пыр.
  
  
  Со, пыд вылаз султӥз ке, Шэн, шок-поль, слабит выжы вылэ ӝутскиз. Со понна пыдзэ шуккем, собере со вылэ-тӥ тып ачимлыксэ, со но урдэс вылаз усиз. Со пыдес вылазы ик султыны утчало, но соос вить ачимлыксэ. Со пыд йылаз мырдэм гинэ ӝутскемын, со-поч мерталэ, со кизэ шуккыны но туж бадӟым муг шедиз нырвыжы куажырак ачимлыксэ мышкын. Тыбыр Шэн хмыкнуть но выж вылэ усем. Кык пол дернуться собере со кулӥз.
  
  
  Со адӟе толэзез но, ӧс, нош ик дасяськиз, восточной кондуктор экспресс лэзьы шуыса. Собере, соосыз басьтыса но со кызьы вильгельмина хьюго, бирдыямын со куртка, дэрем вылэ вир мед ватозы, поездлэн уй пала тэтчиз но зоро.
  
  
  
  
  Тямысэтӥ глава.
  
  
  
  Собере ӝогенгес ик, поезд пивки тӥ кадь кошке-а, бер-урсула солэн платформаяз учыртоз-а, одӥг-а, боеприпасъёсты webley лилипут асьсэды эскерыны. Шумпотоно-а соослы, мон адӟи.
  
  
  «Мон адӟи, кызьы тӥ поты, но малпай, мар луоз - а тӥ дорын ужпумъёс станция быгаты», - шуылӥз со.
  
  
  Со пиджакеныз дэремлы воштэ но, соосын ӵош милемлы номыр доказательствоосмы шэн вуонъёс ӧй вал. «Кӧня мон понна событие луоз», - мон усьтӥськиз. "Белград дасясько-а?"
  
  
  Пальпотыса золтӥ сое. «Мед луоз. Мон малпасько, милемыз иса та ӧжытак».
  
  
  «Я, я, ӧжыт часэн. Со ӵектӥськомы тӥледлы мынӥм, ӧжытак изь. Мон ӵукнаозь ӧз белград укмыслы лыктыны».
  
  
  «Мон ӧжытак шутэтско», - шуиз со. "Ми сӥзиськом."
  
  
  «Умой-а. Мыным кулэ кыӵе-мар карыны. Ӵуказе вазь ӵукна адӟиське. Берен тӥ купеын мыноно асьмелы?»
  
  
  «Малпасько, со нырысь омырен шокано», - шуиз со. Ас ымдураз йӧттӥз, со мон мыкырскыса.
  
  
  Со тон сярысь сюлмаськисько, Ник ".
  
  
  Со пальпотыса. "Скорой вуиз."
  
  
  Пыр солэн платформаяз 7-урсула voiture берен кошкыса кельтыны, берпум вагонэ али, 5 доры номер, кытын соос малпало шмидт ева шедьтыны.
  
  
  Со йылаз-пумаз кыдёкысь 7 voiture кыкозь, адями адӟысал ке, мон доры кӧлыны вуоно коридорын пыр ӧръяськиз. Та Ганс Рихтер луэ. Со радио ас уг нуллы ни, но туж быгатыса ачимлыксэ ымнырыз адӟиськиз. Азьпалаз бызьыса берен солэн вылтусызъя но зымылӥз, берен ас висъетазы. Пырисько пушказ но солэн ӧсэз усьтыса, коридоре рихтер понна кожид ке сэрегез.
  
  
  Сое витё, дыр уг кылем ачимлык-пасс, сое азьло-а коридорын мар бӧрсязы палэнскы. Урсула соос доры мынэ, со вань удыс платформа вылын сылэ на. Со нырысь малпам, мар та, вероятный, совпадение гинэ, нош собере-адӟиськоды-а коридорын пумаз дугдылытэк кадь соос, но кисыяз бадӟым потӥз стилет бам усьтэмын. Таяз шонаськонъёсы ӧй вал: со тодэ, мар отын луысал урсула. Вылды, со шӧдэ, кызьы соос пӧйшурало со понна, соос вискы но люкаськизы.
  
  
  Рихтер понна коридоре сэреге пегӟе. Со понна со шуак вырӟиз, валаськод-а, мар куспын эмуос ваньдылы каньыл мед урсула виылӥзы, соос матэ вуэмзэ шӧдэ ке, эн ачимлыксэ, поезд дыбыртэ но любалэн куараез соге шуыса, со потоз.
  
  
  Мон вань потребоваться пытсаськиз, но сое йылозяз сэрегез нунал понна коридоре платформае мед кожоз. Ачимлык со учкиськод ке, адӟиськод-а со, малы ми доры но сое бӧрсязы ньылонэ пурт кутыны урсула адямиос пуко ини. Со доры кизэ нюртӥз ымысь ачимлыксэ мукет луиз, соослэн со тужгес но паськыт пуктыны быгатоз, кышканлэн синъёсыз тырмиз.
  
  
  Вылтӥяськись, ассэ пленэ Рихтер куараос чурыт вераське ке, со понна со ӧсэз ӝубис.
  
  
  «Бен, со, тодӥськоды-а, мар мыным кельшыны кулэ. Нош мон ведь та интыям ик вал вылтусы бонн правительство, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Та непростой ситуация луиз. Со огшоры рихтер ганс виыны уг быгато, малы ке шуоно улэп ачимлыксэ Урсула Бонна кунокуа но. Со понна кулэ вал, сӥтэм-сантэм луонэз понна соосты судын публичной нуиз.
  
  
  Со понна аслэсьтыз ӧсъёссэ ворсаз, вильгельмина доры лыктӥз но тыбыр сьӧрамы басьтӥмы рихтер, соос ньылонзы-тӥ ортчиз ке стилет урсула люкаськизы. Собере сое шымыртэм, йыркобыез Рихтер автоматэзлэн инъетэз доры ӧжытэз, со отын мед шӧдозы ачимлыксэ.
  
  
  Йырзэ шуак берыктӥз Рихтер, чыртызэ пурт вань на урсула доры шымыртэмын. Со монэ адӟо ке, сьӧрын, вылын, со чурыт, выражениосты кылдӥзы сӥлё-чылкыт адямиослэн синазькыль карон.
  
  
  "Тон-а со?" - кеськиз со.
  
  
  «Умой пуртъёс кушты тонэ», - шуиз со, тып-тып пачкатэмын «люгер» йыркобы ачимлыксэ доры.
  
  
  "Нош марлы ке но со уг лэсьтӥськы-а со?"
  
  
  «Тон-а со йырам соку прострелить», - шуиз пеймытомоз, мон оскисько, соос уг блеф ответ.
  
  
  «Уг вазьгес, солэн кышно та кезьыт ньылон усьыны быгатоз, кызьы кисьмам помидоръёс. Ӧвӧл, мон татын ласянь, ми мукет. Уг, уг кушты тонэ та пистолет платформае ӝегатскыса ке окто, со виемын, нош сое ӝегатскытэк.
  
  
  «Неправильно тон вала, малы со татын», - азьланьтэ соослэсь зыл-зыл. «Кунокуа кышномуртэ гинэ кышкатӥз со. Со монэ виыны уг люкаськы. Сое мон али но уг виыло люкаськиз ке, тӥ кельтӥды солэн платформаяз. Тон-а со уг-а лэсьто ке, со кыскамын луэ, со яремный сӧнэз вирсэр».
  
  
  Етӥз луоз Рихтер, ӧрекчаськемды но уг мудрон. Со, тодӥськоды-а, мар-платформае кошкиз ке, со улэп уз ни адӟе урсула.
  
  
  Со пиоссэ адӟыса, мынам сюлмам кадь, чагыресь синъёсад учкыны. Ачимлыкен юн секыт со доры ӝиптӥз но йыркобыез люгер инъет сглатывать на.
  
  
  «Ярам, - шуисько мон, - со лэсьтэ».
  
  
  Рихтер, мон шоры учке. "Тон малпаськод, малы мон со вие лэзизы?"
  
  
  «Уже туж, - шуи мон. «Нош собере соосты, пеймытын ыши асьсэлэсь ужпумъёссэс. Табере тон малпаськод, Рихтер. Пуртме куштыса, яке, тыныд кулэ».
  
  
  Со, малпасько, мар со сыӵе оскымон вазьылы. Заколебаться куспын рихтер, дунъяны но малпасько. Собере со адӟе, кызьы но ымнырдэ ӧжытак воштӥськиз ачимлыксэ лябӟылэ. Солэн киысьтыз басьтӥз но котырзэ октӥ-калтӥ мукет урсула ee rta ньылонэ пурт.
  
  
  Со бадӟым вамыш лэсьтэмын Рихтер, ӧжытак урсула нош со дорысь кошкем. Алигес со берытскиз соос пала, шоканы секыт.
  
  
  «Шуыса гинэ, тыдӟыны, эшшо кутыса тон монэ», - шуиз со Урсула саркастический голос. "Mich schade für Wie." Жаль, со понна - секытъёсты ачимлыксэ ултӥянъёс, куке мар ке но.
  
  
  «Тыдӟыны, ми вазь пытсаны ачимлык-а, мар-тӥ отель», - шуиз со Урсула, Рихтер, синъёссэ усьтыны уг вормы.
  
  
  «Мон ачимлыксэ купеын ми нуиськом. Быдэс уй ачимлыксэ утьыны, со ӟеч улонэз уд мозмы шуыса», - шуиз Урсула.
  
  
  Рихтер мыняло.
  
  
  «Ярам, - шуи мон. Мон эн потэ, ӵукна-озь та адями луиз мон понна, уката но куке шмидт блюхер ева соос сярысь сюлмасько, нош мукет амал ӧз луы. «Вырыса, Рихтер». Люгер палаз шонтӥз нуналлы солэн платформаяз
  
  
  
  Киям вань на солэсь пуртэн вань, со кизэ мычиз но, сое басьтӥсьёс понна, мон со mimmo ортчиз. Мон сотэк ужпумъёс ачимлыксэ сётэмын, нош собере, соосты куштэм берам, борт сьӧры ачимлыксэ, со бордысь синъёссэ ишкалтэ секунд люкетъёсыз вань, мынам со бур киы посэ ӝегатӥсьёсты, аслэсьтыз люгер понна кутыны.
  
  
  Милемын ӵош переборка борды шуккиськыса, берытскиз Рихтер, пистолет куто шуыса. Кыӵе ке учырын со рискнуть со ыбыны быгатоз, нош со вылын тылын вал бере урсула гожъёс.
  
  
  Соин ӵош берытскиз Рихтер, пичи дыръяз со эгес бергатэ ачимлыксэ, поездъёс борды шуккиськыса, мышкын кема уг ачимлыксэ люкон. Со бӧрсьы трос вал урсула. Со нюръяське, мед берыктозы «люгер» со доры. Мон трос уг бугыръясько, со вие, яке рихтер ӧвӧл, но та интылы со мед дауртозы ачимлыксэ яраё кариз. Но пӧсяно кряхтеть, со шымырто, мугоре но пистолетъёс ачимлыксэ доры ӧжыт. Солэсь киостэ ватӥськод, котырзэс поттыны вал но люгер ыбиз. Уйин но син азяд шедёз тасырайыны срикошетить переборка.
  
  
  Аслэсьтыд ма уэбли урсула гинэ поттӥз, нош соос пӧлын вал мон но Рихтер, но соосыз талы пумит уг быгато соосты кутыны. Сализ но донгиз монэ асьсэлэсь рихтер нуналазазвесь зол пӧсен. Урсула куспын со вылэ усе, со киын уэбли-тӥ пызьыртэ. Собере ӧс рихтер пыриз. Со понна сое ватӥзы, со ыбем потэме бере эшшо одӥгез «Люгер». Но со син тасырайыны пиялаез пильыса шедьтӥ ке, соос понна коридоре кожатэк сэрегез. Со пуляос борддоре шуккем ачимлыксэ сярысь. Пыд йыламы эшшо но соослэн ваньзылэн луымтэ. Собере вань со ышем-бырем луд синмо.
  
  
  "Вуремын!" Со кеськиз. "Впорядок тон вань-а?"
  
  
  Урсула Уэбли асьсэос басьто. «Мон-калтоно, Ник», - со шуиз но, мон адӟи, мар луоз со сэзъяса.
  
  
  Со, ӧс сьӧры кырмиськись, сое кӧлан распахнуть вагонъёсазы пыро. Со понна кожид ке, коридоре сэрегъёсысьтыз «люгер» киосам, соос адӟод, улӥе полпути рихтер кемын, бызись, мукет пал пумаз. Со соос вылэ лэзи «люгер», нош собере передумывать. Асьсэлы пассажиръёс, тросэз висъетъёс кылле ини, сайкалозы но наверняка ih ыбиз.
  
  
  Со лэзиз «люгер» но учкыса, вагонысь мукетъёс рихтер пумаз ышиз-быриз кадь. Урсула вал мон вӧзын.
  
  
  «Извиниться», - шуиз со эгей.
  
  
  «Уг бугыръяськыса, Ник. Со поездын вань на. Соос полын вал вуоно кылдӥз. Мон та сярысь сюлмаськоно. Быгато-а, ачимлыксэ мон утчасько?»
  
  
  "Мыныны."
  
  
  Мынэ висъетъёсады мон Рихтер, ачимлыксэ но ӧй вал отын. Поезд бугыръяса, собере мон мукет люкетэз. Ачимлык нокытысь но уд адӟы вал. Тодмо, со интые шедьтоно, пегӟозы шуыса. Тыдӟыны, ышанӥсько луы асьмелэн, мар быгатозы ӵукна белград урсула ачимлыксэ кутыны. Соос вылын юнмаз, со понна ас висъетаз кошкиз Урсула огшап шутэтскиз. Та лэчыт со ёрмыса улӥсьёслы. Со, 5 Voiture доры берен нуим, малпасько шмидт кышномуртъёс пумисько.
  
  
  5 Voiture со вуиз ке, мон сюрприз возьма бадӟым.
  
  
  Ева доры мон кадь коридорын купа пол потӥз ке, солэн ӧсъёсыз усьтӥськозы Рихтер Ганс но вуиз.
  
  
  Со понна шталь сэрегъёсты учкиз но кожылӥм. Со курткаез золтыса, йыркерттэтъёсмес, киынызы вал. Оглядеться соос серекъяло, нош собере мон доры мукет вагонысь ӧръяськиз.
  
  
  Радыз вань, нацистъёс-ын купа пегӟо, кышномурт Шмидт, уг поты вал ассэ дыр ачимлыксэ. Озьы со бинетъёс басьтоз, нош таин-а, мар-Ева, луыны кулэ, эмуос юрттэ.
  
  
  "Милям адямимы!" - мон кеськи, пегӟон пыр потӥз.
  
  
  Со бызе. Со понна соос лэзькозы-а, вагонэ пыре но потӥз ке, солэн ӧсъёсыз распахнуть.
  
  
  Коридор пумозь йылаз-кык кышномуртъёс, со ӧс сьӧры но кыско.
  
  
  Соку ик адями сое шулдыр пумитаськом.
  
  
  Соос пӧлын вал вагон платформа вылэ. Кулэ луоз, со возьматэ Рихтер. Со мынэсьтым куараме кылыса, мон но бызё рихтер пумитаны дась луыса адӟо ке, изъянэз со ӧсъёсаз.
  
  
  Киулам кастет, со укша, соосты уже кутыны вазьгес Рихтер, мистер Шулдыр шуккизы монэ. Машинаен шуккемзы бере югытэз мон адӟи кадь солэн ымныр азяз учырак ӟардытозьлы ачимлыксэ пол.
  
  
  Обыда " мынам выжые. Адями, кастет кутӥсько, тодӥсько, кытчы-о шукконо, шуккыны но шедьтӥськод кулэ кадь, интыяз пукыны курбон сётылэмзы понна. Сайказ со, платформаяз орсмиз, но кондуктор зуркатӥз мон юасько, мар пӧрмытӥд.
  
  
  «Мон пиосмуртэз шуккиз».
  
  
  «Оло, лушкаськись потенциальный. Со ӧсъёссэ пыри бере, со адӟе, кызьы тон вылэ мыкырске адями. Со вуоно машинаеныз пегӟыса. Ачимлык гожъяны, быгатӥськод ке...»
  
  
  «Мон сое уг адӟы но, ымнырыз ачимлыксэ», - монэ алда.
  
  
  Ачимлык рихтер, уром бызьылӥсь нош ик но, соос но, малпасько, малы монэ нуоз. Кондукторъёссы уг вуиськод ке, шулдыр мистер, дыр, мон урод мед куштыны быгатозы, кезьыт йырвизьтэк.
  
  
  Кондуктор солы оско, мыномы-а, мыномы-ветлыны быгато шуыса. Мыным удалтӥз соин люкиськизы бере, сое, Шмидт Ева купеын вуиз.
  
  
  "Кин та?" мынам висёнэ шоры йыгын соосты ӧтёмы.
  
  
  Воштэмын куарая но со вазь-а сямен француз. «Портер, мадам».
  
  
  Пауза вуиз. Собере тэшкыльтӥсько замок. Ӧс приоткрываться. Со бышкалтӥз, пасьёссэ донгемын, пыдаз но ева паймемез ымныраз люгер.
  
  
  "Насчет соосыз сделкаен кадь, асьме дорын соин вырыны луэ-а?" - шуиз зӧк куара.
  
  
  «Мон Хорст валче герӟаськиз. Нош дорын мыным уг лу, дыр, тон понна нош ик герӟаськемын».
  
  
  Ӧсэз йыг ворсаса, со шуиз: «пӧяд, тон - ӟуч, мон тон вылэ куйдыро».
  
  
  Учкымон кышномурт утиськыны быгатымтэ. «Тыныд ке секыт потоз со, ачимлыксэ та малпанэз вал. Со гинэ шуо эмуос, торг интыян вылысь спецоперация-а мар-а тонэ».
  
  
  «Чебер. Та эмуос бере шуо, тон, тон чертовски умой тодӥськомы, мар со лэсьтэ».
  
  
  «Тон-а витёно уг быгатӥськомы, кышкалэ милесьтым мар сярысь сюлмаськи вал. Собере со ӧвӧл, кызьы мон тонэ виысал».
  
  
  Со возиськиз. "Тон-кыӵе кабъёсъя Рихтер Ганс?"
  
  
  Со ми доры вуылӥз. «Асьме дорысь Ганс Рихтер нокыӵе кусыпъёсмы но ӧвӧл».
  
  
  «Мон адӟи, кызьы тон соос пыр потод висъет. Сое ранить ыбылӥськон луиз, со тон доры лыктӥз но юрттэт курыса. Тынад киыд бинемын эмуос».
  
  
  Соослэн учконъёссы ӧз вырӟы. «Ми лыдъяськом, со шонер шуыса. Нош асьме дорын ваньмыз герӟаськемын ӧвӧл на, со сяна, мон тодӥсько, мар агент ачимлыксэ западногерманский утчаны. Та ужлэсь мон уг лыдъяськы. Соос ветло асьсэос нацистъёс мед басьтоз».
  
  
  "Малы тыныд со доры лыктӥсь луоз-а кулэ?"
  
  
  «Кӧня ке ар талэсь азьло ми ог-огзэс умой тодо. Ачимлык со тодмо луэ ке, со нош ик адӟе. Со янгыш лэсьтэмын, висъетъёслэсь номер эмуос нимаське, уг но шека, поездын курадӟон шедьы, мар со». Со кыньыръя пальпотэ. «Тани тазьы, мон уг вераськы, уг валаськы мар тон, мар мон малпасько, вералэ вал, ку но мар ке но умой тодо ачимлыксэ».
  
  
  «Тон сярысь малпанзэс веразы " лэзь монэ, милям соин гинэ выреме йырам лыктэ шуыса, - Ева. Оло, Ганс Рихтер - босс Topcon. Оло, та адямиос тонэ ӧтьыны Блюхер Хорст».
  
  
  «Хорст уг бызьы, ыбо сое. Та понна со укыр визьмо-а».
  
  
  "Кытын но малы соку сое уз потты-а?" Юаз со. "Мар со мон сярысь куронэн ответ вылын адӟиськонзэ?"
  
  
  Со пыр басьто-люк американскойзэ но сигаретсэ кенжытӥз. «Хорст вераны, маин тон-а та катъёс посчитать претендентъёстэс интыян. Но соос гинэ та ужез поездын тӥледын ӵош луоз, со ворсамын луыны кулэ, тупанэ вуыны но, ми софиен вуиз кадь. Тон мыным лэсьтӥд асьсэлэсь ӵектонъёссэс пырто».
  
  
  «Вуриськись басьтыса, созэ, тазэ лэсьтыны», - шуи мон. «Мон лэсьтӥсько аслэсьтым предложениосты монитор вылэ-тӥ дась. Босс но монэ со гинэ topcon ачимлыксэ лэсьтыны».
  
  
  Со шоканы секыт. «Эмуос та уг кельшы но, мон соосты гожтыса вуттӥ. Ивортонъёс дасяны но соослы пумитан висъетын вайыны».
  
  
  "Быгатысал ке, со иворез возьматыны тон?"
  
  
  «Дугдылонни ӵукна мон соку белград. Туннэ монэным ӵош ӝытэз хорст герӟаськыны уг быгато».
  
  
  «Ярам, - шуи мон. «Та рад пумиськонамы Но умой йылпумъяськиз. Чидасьтэм со туж луоз».
  
  
  Аслаз купеысьтыз пеймыт, поглянъёс но соос доры куараос пеле кровать вылын назьыльске, ширтӥсь поезд белград палан ке, мон понна та учыр луэ но, кулэ но Урсула.
  
  
  Кутымтэ чорыг белградэз-ын урсула оскизы, нош ачим соосыз пумитаны оскизы. Озьы ке но историын, кудзэ мон верай-Ева Шмидт, со вормытъяськыса юанъёсты вань на-а, со вань адямиос, соос сьӧры уйиськыны, нош со одӥг но ...ваньбур но неуловимые урсула
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Сайкам бере кылем уез со кема понна но кужмо жадемзэс, кезьытэз возьмасько. Одӥг купее монэным ӧсэз йыг та передачаын. Та Урсула луэ. Нунал яркыт луэ ульчаын, мон доры матэ но Белград.
  
  
  «Кунокуа учыре сое ини ог куинь пол сётъязы ке, ачим уг ни адско», - шуиз монэ буй-буй со.
  
  
  Агент я со укша вал. Тугаськем йырсиен школьницалы сое егит тусбуй югыт придавать эй, туж дыраз луиз шуыса.
  
  
  «Мусое тон палась кадь», - мыным шуиз.
  
  
  Куке со, койка вылысьтыз ӝутскемын, со доры ӝиптӥськыса, мон ымдуръёсыным но мон доры лыктӥз. Со, мугор небӟе, пизэ гадь бордаз со шӧдӥське. Кема дыр ӵоже ортчытӥзы йылпумъяськиз чупам, со вылӥ шоканы кутскизы.
  
  
  «Омела малпаз со, ма зэм кунокуа ини ог куинь пол сётъязы», - со шуиз.
  
  
  Эй пальпотэ со. Малпасько, тодӥсько со пичи бизнес-ысь удовольствие совмещать ee. «Белград ӝоген милям луоз».
  
  
  «Люкиськон дыр трос ӧз басьтэ».
  
  
  Со нош ик пальпотыса, ымдуръёстэ ымдуръёсыным йӧтӥз доры мыкырскем но ee. «Тон туж мудрон», - шуи мон.
  
  
  "Мон малпасько вал". Со пальпотыса.
  
  
  Плащез но, солы ботинка калтыны тыршыса, кема учки со. Собере йыр свитеръёс пыр золтӥ сое. Ӵапак та бюстгальтер соос вылесь ӧй вал. Ӵук шунды, соос выл абдрамон адӟисько. Сое басьтыны кутскиз ке, юбкаос, дэремъёс со пазьланы кутскиз.
  
  
  Кӧня ке минут ортчыса, монэ ӵош койка вылын кылле. Мон гольык шуныт давило ee вылын, мугорын но мон ваньзэ тае шӧдӥз
  
  
  
  мон возьмало йӧтэ.
  
  
  Со киыныз кус-тӥ ee бархат каллен нуо. Укноосаз штораос задернуть мон уг ужа, дун-сьӧлыктэм мугорыд но персиклэсь думы кысъем шунды ee эй, куссэ выртэ ке соос ми доры. Сое солэн киыз пыдъёс вискысь ортчиз.
  
  
  Гадь Ee ми доры кыстӥське, - мон шоры йӧтэ ответ. Мон сое умоен но, мон но каллен шедьтыны вешаса, ненег ужгуразы. Мон аксым ымдур ee малпаны, утчаны но тонэ покусывать.
  
  
  Собере пушкын но со шӧдӥське капчи нах куалекъянэз вала, мар-а витёно уг быгато. Соос со доры калленгес лыктыло, милемлы огазеяськыны. Ваньзы соос ӝуштыса мурдалаез ньылон чебер мозмытӥз.
  
  
  Эй мыным ответ уг сёты. Соосты шедьтыны луоз, вормоз соиз кулэлыксэ настоятельный тырмиз. Милемын ӵош мынӥсь-ветлӥсьёс, вань ялан тросгес но тросгес, ньылон котырын чебер куара соин но, лэся, мон котыре вӧлме. Табере мон доры пленэ шӧдон мылкыд выводъёс макес ee. Ритм но юн будӥзы ни. Мон пушласянь пӧзись пуртылы, дась пачылмемын. Кыдёкысь шултэм куара огазе поездысь ee сливаться бере, пурты быректоно, пӧсь та самой самой со басьтӥз но ватӥз интыяз ватӥськыса кисьтӥзы.
  
  
  «Ӟеч амал нунал кутскиз», - шуизы мыным, со вӧзам кылле. «Ми ум люкиське. Али уз. Полициын тон соин пумиськимы».
  
  
  «Вунэтӥз-а, Ник», - пальпото соос. «Задание тон дорын луо, со сярысь малпаны кулэ».
  
  
  «Тон монэн ӵош задание герӟаськем луыны быгатоз», - шуи мон. «Мон али уг быгатӥськы валэктыны. Милемыз но чебер дӥсяз. Белград ми палан».
  
  
  Мон ӝогак дӥсяськыса, поездэ бере Белград дуре потаса. Бергес, куке монэ вагон кузя мыныкуз , йыраз малпанъёс лыктӥзы, мон уг кельшы. Блюхер вылын самой делле рихтер хорст ганс ке луысал, соку кызьы ке но ачимлыксэ Урсула-озь пытсамын, со кадь тодмо луиз, кытын залын монитор лушказ-а, яке басьтоно ке, пытсэт монитор рихтер ӵош улэ, ачимлыксэ пичи вал мынам шансэ берыктыны. Югославъёслэсь, шол, яке сша-лэн уг сёты мон правительстволэн интыян.
  
  
  Куд-ог валаны, соос ваче пумит мон урсула луэ, маин ке но ог-ог ужпумъёс матысь пумит карись аслэсьтыз миссизэ. Соос оскизы вал, ма, соосты ути урсула ке, улонын но сое пытсан сярысь гинэ уг малпаськы отсрочка рихтер белград ке шуоно, кунокуаын соослы люкетлы басьтоз, солы малы электронной оборудование, басьто, возьмаз-а со улэ вал азьло. Но асме соин лыдъяны первостепенный заданиысь ачимлыксэ чудовищность азьвыл йыружъёс понна.
  
  
  Тазьы уз луэ озьы но возьмато кык полэс идентичность. Солэн-а уг адӟы, солэсь палэнэ Урсула ужпумъёс учреждениос, мыным ӧз иворты, миссизы но, мон таосты лэсьтыны уг поты. Соин ик со дыръёсысь кылемын со турттэме басьтон урсула эскерыны, чаклам-Ева Шмидт, но котькуд ар, мон мар пайдаез вал-ын.
  
  
  Каллен тренер мон пыр ортчиз, со нуналэ, мон нош Шмидт, рихтер мынам адӟеме ӧй вал. Со доры, дыр, вокзал поезд вырӟиз кадь кузь пурысь белградский платформаяз, вӧзам сылӥсьёс монэ платформае паровоз ини. Поездэз витьыса трос адями, ачиз но вала, мар сыӵезэ мон адямиосын туж капчиен калык пӧлын ышыны быгатэ.
  
  
  Поезд дугдӥз эшшо. Со, эй урсула доры берытскиз но пальпотыса. «Шуыса гинэ, учкыны, сётыны, быгатоз-а меда мон тонэ пумитай штатский шедёз», - шуи мон.
  
  
  Ас пассажир поездэн мыныкуз, вокзалэ юрт доры лулъяське мукет платформа вылэ вазьгес потыса но вань. Полицейскойёс сое Урсула потэ, нош поезд учкыса платформа вылэ.
  
  
  «Ih мон адӟисько», - шуиз со. «Рихтер эскерыны понна, со дыре нуись офицер луиз. Кулэ ке, милям, поездэн бертылӥзы но обыскъёс ортчизы».
  
  
  Урсула питыртӥз басьтӥськиз, татын сое адӟись но Ева Шмидт. Одӥг со дыртэ вал но, уллёен ӧр пыр потыса, мышкамы мынӥсь поезд доры. Со бӧрсьы вырӟиз но Ева, пумиськизы ӵош ветлыны дыртэ.
  
  
  Со, адӟид-а, кызьы ачимлыксэ ганс но эшедлэсь рихтер, капчи мугоро воргорон ымнырыныз, выль машинаос поттэ. Радио но тодмо рихтер несс багаж.
  
  
  Со понна тележкаос но соосын ӵош пумитаськом, багажме ыштӥзы. Со, багаже со доры лыкто, милесьтым ватыса ih учкисько но, матэгес лыктӥз но тырмыт, ih куаразэ мед кылоз.
  
  
  «Тон визьмын лэсьтоз, картер ӝега. Та ӝоген йылпумъяськозы». Та Рихтер луэ. «Татын ми пумитаськомы но ӟуч сделкаос кылдытӥз».
  
  
  "Устройствоос луэ-а тӥ дорын?" Ева шуэ, та
  
  
  Рихтер серектӥз. «Татын усьтэмын, радиоын мон, кытын вань та вакыт вал».
  
  
  Со потӥз Вильгельмина-ысь камзолзэс. Паймон, мар мон ноку но уг люкиськы, радиоын адямиос, кудъёсыз уг шуды. Монитор Спутниковый футлярысь радио сюрысал пушказ. Ачимлык-пертчыны ке но, котьма ке люкетэз кадь адӟисько интыян понна fold paper сяна, экспертъёс.
  
  
  Уробоен котыртӥз багаж понна, со шуиз:
  
  
  
  «Тау, организациос пумитан понна, Ева».
  
  
  Рихтер выругаться.
  
  
  «Мон радио басьто, Хорст. Поныса, та нимыд вылӥ каремын, тонэ, тонэ али dis ачимлыксэ wouldnt кутыны. Мон радиоын киы ке луысал, мон полицейской лыкто но верало, кудӥз тыныд тодытэк но, кунокуа ".
  
  
  Со пумысь огаз кык ачимлык-озь кылиз. Шуккизы монэ но пистолетъёс ева пуйыен сэзъялтӥз, монэ шулдыр вылэ урдӥськизы но мистерзэ.
  
  
  Со бадӟым мугоро пиосмурт ыбиз ке, мон усё. Со укыр жадемын со нюръяськыса.
  
  
  Со ӝока, куке пыдъёсыд гозыен нош ик ӝутскизы но со вылэ аленка ачимлыксэ. Со паймемысь уг адӟиськы-а, мар монэ зӥбе Люгер курокъёс. «Витиз со та дырез мон понна тэтчыса, - малпай мон. Вот, со дыръя гинэ вис карыса рихтер сётӥзы.
  
  
  Экс-нацистъёслэн луонлык басьтыны луонлыкъёсын. Со нуналэ станцимы доры, вылын ветлон ӝегатӥсь адями.
  
  
  Шмидт бызьылӥсь но Ева. Сое адӟем бере, мар мертчытэ пуля мынам адямие, со мон вылэ урдскизы, сое ыштыса калык пӧлы но пыроз. Со шӧдӥз, кызьы со ӧр поездэн мыныкумы, нош милям ваньмыз огкадесь луыны, мар луоз со.
  
  
  Со понна рихтер ганс ширто.
  
  
  Станцимы бадӟым бере, со пыронэз дорын-озь, йылын, со берытскиз. Одӥг кияз со возе табере маузер-парабеллум, нош мукетаз - радио. Маузер мертаса ыби но, со милям йырамы. Гудыртӥз ыбем платформа вылэ-тӥ, ӝужыт, паллян мон пичи гинэ ӧй шедьты. Кык кышномуртъёс кеськиз. Мон ӝужыт бере, музъем вылэ усем арлыдо воргорон - синъёсыныз эмуос тасырайыны пельпум шедиз. Куара на вал. Станциын берытске ке но, бызьылыса рихтер, аслыз басьтэм со «люгер», мерта но ыбиз. Ӵапак соку курсъёс воштӥсько соос, соин солы но мӧзмыт.
  
  
  Учкыны дырмы ӧй вал, кытын но урсула полицейской луыса. Со бӧрсьы бызись рихтер станциын. Сю адями пушкын улэ, со доры мыныса ӧс проем шаплы но кыдёкысь пӧлысь рихтер, ульчае нуиз. Со минутъёс донгиз но вильгельмина ӝоглыксэс будэто. Адями сылӥз но учкиз, куд-огез кошкыса вылысь но, утчаз ас сюрессэ. Рихтер кышномурт пыдзэ шуккем, кыдёке мыноно. Нош со ваньмыз ӧз, но, ӧс йылозяз вуттоз соосты азьвыл кезьыт, жугон юртто-а ачимлыксэ дугдӥз.
  
  
  Зол шуккиськыса сярысь выж рихтер, маузер нош мон уг ышы, асьмелэн радио. Со берытскоз шуыса, милям йырамы отстрелить, нош со киосме кутӥз но милемын ӵош ожмаськон тӥрлыкъёсын ачимлыксэ ӝегатӥсьёс. Маузер взреветь бадӟым комнатаын, синъёс вӧлдэтэ ӝужыт врезаться тасырайыны но. Викышъям куараез но тросгес луозы, панический луэмез но бызьыса кошкизы, пегӟыны малпазы ыбем куара.
  
  
  Мон кык пол берыкъясько, эскерыса возьыны турттэ. Iso вот мон ваньзэ киын кужым пистолет куто. Со нош ик ыбылоно, парадной нуналаз укно но пазьгиськизы. Зӧк адямилэн ымнырыз солы уг мыжгасько-тӥ квадратной Рихтер, ачимлыксэ кужымез но лябомоз. Ачимлык маузер ки вылэ усиз ке, со киын ӝог берыктозы.
  
  
  Мон но йыраз шуккыса мыжык вакчияк подключаться рихтер выругаться серектӥз. Соиз выж вылэ усемзэ но шӧдӥсь, вӧзазы пель куаж. Та понна куспын назьыльскиз но рихтер маузер ӝутскиз.
  
  
  Со досталь, пистолет, кезьыт вуиз, сое со доры азьло бичасько ке, со мон доры берытскиз, со мыньпотон капчи ымныр вылын кылдэмез. Хьюго кырым со куштэм беразы, со милям йырамы маузер лэсьтыны. Но асьмеос пушкамы, стилет ассэ уг шедьты.
  
  
  "Halten sie! Genug!" Та Урсула луэ.
  
  
  Тужгес но шимес адӟисько мон-лэсь Урсула бералтӥськы Рихтер, тыбыраз эмуос Уэбль нуиз. Полицейскойёс сыло кык лушкем югославский штатский нах мыд-мыд палаз. Котькудӥз кияз револьверен вакчи вал, рихтер вылазы мертазы.
  
  
  «Тауна, пыӵал лэзё», - косӥ, со дорысь бур пала Урсула шуыса.
  
  
  Гарк рихтер, маузер уськытыны но мон шоры учко. «Тон вуриськись басьтон», - шуиз со шыпыт англи сямен.
  
  
  Со, киын-тӥ рация доры лыкто но сое ишкалтыны ачимлыксэ. Ачимлык югославъёслэсь киыныз шонтӥз но мон понна кутыны.
  
  
  «Постын мон вакчияк допрос нуисько понна таможенной ачимлыксэ, азьло кезьыт ачимлыксэ штабез выжтэмен», - шуиз югославъёслэсь, вазьгес вераськомы, Урсула.
  
  
  Соку отысь потозы радио кунокуа со. «Мынэ поезд понна мыным сумка кулэ», - мыным шуиз. "Мон ӝоген вуо."
  
  
  Монэн ӵош со доры нош берытскем югославъёслэсь гожтэт. «Ӧвӧл, пожалуйста. Поезд ӝегаз луэ. Нырысь монэн ӵош мын».
  
  
  Со доры адӟиськыны склонный уг ченгешы. «Умой», - шуисько мон, со сьӧры комнатаын мылкыдтэк.
  
  
  Та пичи гинэ комнатае луиз, шонерзэ но валазы куинь пукон пуконлэсь гинэ. Одӥг гинэ укно, ураме потӥз. Таиз ыль адӟисько.
  
  
  Куке мон пыри комнатае, югославъёслэсь урсула ӵош кутскыса, со юнмато, со понна ih келязы.
  
  
  "Э, сумкаос ачимлыксэ!" кеськиз со. «Та платформа вылэ. Та солэсь басьтод».
  
  
  «Туж умой», - соглаш полицейскойёс.
  
  
  Урсула быриз гинэ-а мар-а, ӧсэз ворсазы но, нош ик вырыны кутскизы ке Рихтер.
  
  
  Ачимлык понна ялан ки возёзы полицейскойёс. Со, кин уг вера на, радио басьто дорады мон, жаляса верано, мон доры аспӧртэм, мынам пукон вылам пукиз но, азяз ачимлыксэ. Со понна табере йыртышказы поскесаны пиджак, гырпум кузьда со котырын но мукет но киям шӧдтэк шорысь но шуккыны ачимлыксэ туж мозме югославъёслэсь рихтер тырмем ымнырзэ. Полицейскойёс вылэ выже шоналскиз но усиз секыт, мон со дырез мукет рихтер донгиз кадь. Воргоронъёсы мон шоры мырӟиськиз, но, мыным яра ку ачимлыксэ, мед со выж вылэ ӧз усе.
  
  
  Офицеръёслэн назьыльскиз но пистолетъёс понна нырысетӥ рихтер шуккиз. Вильгельмина назьыльске, со доры улыны адями, шукке мынам, равновесие турттӥськомы выльысь. Собере вуиз чатыр револьверез Рихтер, пуромиз, мон но ыбыло. Сое, пукон урдсы зымемез, сое промахиваться.
  
  
  Полицейскойёс, со усе ми вылэ, пистолет понна кыстӥсько табере. Сое ыбыны шедьтӥз но солэн гадяз рихтер усьтэмын вал. Пыд вылысьтыз ӝутскиз адями, шукке азьло нуналазазвесь но донгиськылӥз. Абдрам синъёсме пиштэ нуналазазвесь кулон ачимлыксэ, врезаться бере со борддоръёс, выж вылын нош собере гылӟыса.
  
  
  Ӝоген кресло котыртӥ Рихтер, радио сюрес-тӥ кутӥ но укно доры бызиз. Ӝоген со ачиз но йӧтӥз ачимлыксэ пельпум пегӟон ыбиз. Ответный пуромем тылэз усьтӥз но сое. Собере сое адӟыса, мае мертамы, со мукет полицейскойёс кутскиз. Эшшо огпол ыбиз, со, та улонын шедьтыны, полицейскойёс вылэ пукон но секытэ усиз. Собере берытскиз но зымиськод рихтер, укно, пияла пилиськем йӧ пыры. Соос ыбылэмын со эшшо одӥг пол ке, со ышиз-быриз, нош соос ӧз шеде.
  
  
  Та вие ӧс урсула пыриз.
  
  
  «Монэ со бордысь люкизы», - шуи мон. "Мыныны." Со, ӧс сьӧры пырон ӧс доры мынӥзы но станциосты ортчыса, бабимы mimmo тунсыко пезьдӥз. Искреннее Урсула вал мон понна.
  
  
  Юрт кык пумозь вуылыкум, адӟи соосты, малы Рихтер трос ӧвӧл. Сьӧд машина сое адӟыса, та интыысь ӝоггес кошконо, кыдёке ульчаосы-тӥ кварталэ, но решение уг тодӥськы вал, луоз? Рихтер.
  
  
  «Вуоно пол, куке со адӟе мистер Рихтер, - урсула пеймытомозы, - шуисько, - мон йырам юан бӧрсьы юан люкаськиз эмуос но пуля лэзизы, бергес».
  
  
  Со одӥг гинэ учыр-ын, малпаське со сярысь, мар быгатозы, сое радио, рихтер сое кутӥзы ке, лоба. Монитор вылэ куспын луылэ милям, луоз-а мон али но со понна нош ик ыше. Пырак быгатэ.
  
  
  Собере со тодаз вайыкуз еваез.
  
  
  
  
  Укмысэтӥзэ йыр.
  
  
  
  «Ми но одӥг адями ик утча сое», - со шуиз Урсула.
  
  
  Вопросительно-а со мон шоры учкыны ке, со станция вылэ тыбыраз пырон доры дыртэ. "Мае тон малпаны, Ник?"
  
  
  «Табере озьы уг лэсьты дыр трос валатонэн. Сюро таза йыртэман замешать рихтер, лушкай шуыса, со-мон понна со туж дуно правительстволэн, мед со коммунист вузаське. Восточной вал солэн куараез малы экспресс».
  
  
  Полицилэн сиренаосыз быгатэ солэсь куаразэ кылӥды ке, станциосты ортчыса, мон лобо. Котыр комната, вот кытын полициын ӝегатӥзы Рихтер, уллёе люкаськыса. Выезд, кырласянь дасяськиз, восточной экспресс.
  
  
  «Тон монэ кельтӥд, татчы люкаськиз, Урсула. Полициын мон номыр сярысь уг верало причастность, быгатысал ке, та уродлэсь палэнскыны быгатоз. Адресъёсын venac obilicev 28-тӥ majestic кунокуа гожтӥськи, монэ отын но пумиськонъёс, тон беромид. Сое эскерыны утчаны но шедьтыны calve рихтер дыр. Нош тӥляд со вань ке шедьто, уг кырмо турттэ, соос мынам вить ».
  
  
  "Нош ик адӟи ке, тон-а со?" со юаз. "Тон кытчы люкаськыны, Ник?"
  
  
  «Кинэ поезд улэ ке но, мон быгатӥсько шуыны, кинлы, кытын рихтер шедёз», - шуи мон. «Озьыен, со вылэ берытскизы, борт. Туннэ яке ӵуказе оскы тон доры бер вуизы».
  
  
  Со пальпотыса. «Мон шумпотӥсько, мар-а уж мон вылэ кыӵе ке но милемын огазе кыль, дыр лэзё», - шуиз со. «Удалтон-а, дыр, со тонэ уг адӟы».
  
  
  «Самой сое ик тон но», - шуи мон.
  
  
  Со йылозяз платформае, поезд вырӟиз ке, борт вылэ но тэтче. Чебер блондинкаос Урсула киоссэс сэзъяса, ӧс проем мон сылӥсько, нош собере берытскиз, мед ӟечкылазы югославский полицейской формаен.
  
  
  Поезд станцие куштыса кельтыны но гылӟыса берен гуртын югославский секундэз лыдъяло. Белград улэ, поездэ пуксьыса вагонын-ресторан, поездлэн берпуметӥ вагоназ улэ со али, бӧрсязы изе. Эшшо соосты лэсьто одӥг интыын, кытын вал мон кельыштымонзэ утчасько Ева Шмидт, ӵапак соос но мон отчы шеди. Заказать сое мар гинэ шыд, куке соос со доры лыкто столик.
  
  
  «Тон мыным татын кулэ пуля меӵак тырон лэзе», - шуи мон. «Мон тонэ нош берпуметӥ шанс сётэ. Мынэ висъетъёсады но султо. Со понна тон искреннее луэ. Пол вылын нокыӵе но та трюк. Тон веръя, малы ке мактал пол кылытозь, но монтэк тынад азьланяз эскерон вииськом ".
  
  
  Со куспын куалекъяло. Собере соос султозы но мынозы потан вагонын-ресторан. Со кушем
  
  
  официант купюраос но со понна кӧня ке столик сьӧры ee. Ӝоген ӧс азяз сылӥсь висъетъёсын voiture мон 5 ee.
  
  
  «Пуш», - косӥ мон.
  
  
  Со ӧсъёссэ усьтоз. Ми пырем но, со мон бӧрсьы ӧсъёсты пытсалозы. "Табере, кунокуаез ма тон тодӥськод-а?" - курыт юаз со.
  
  
  «Яратон тонэ шедьтоз».
  
  
  Со сьӧд йырсиоссэ киосыныз но чурыт сямен пальпотыса келяз. «Быгаты али тае туж кушето луиз. Туж ӝог вузаны ганс астэ быдты, соку со адями туж узыр луоно. Со нош ик азьланьтӥз аслэсьтыз но шузи муртэн вошто гылӟыса, ачимлыксэ со сьӧры уйисько». Со серекъяз. «Ми но, тӥ со понна ваньзэ тау каризы правительстволэн быгатэ».
  
  
  Со ӧз яраты ке, пыраклы монэ серекъязы, нош мон шузи нимаськод. «Йӧназ адӟыса вал тӥледлы удалтон», - шуиз со эгей. "Дугдэ белград рихтер кытын?"
  
  
  Ева пальпотэ. Со кылиськыны кутско, дыр, мон соин вераськи. Мон уг тодӥськы, мар соосты вите, ӝоген со но, бюстгальтер но штантэк кылем. Лыдпусъёс дорын вуэм нах тыроно луоз.
  
  
  «Тыныд сётэмын та ужрад луиз ке, сое кабыл басьтӥзы вызовъёсы, тон думемын уж-ын», - шуисько мон солы.
  
  
  Со шоры учкисько мон шорад, лифчиксэ, гольык гадь басьтӥз.
  
  
  «Лякыт луэменыз-а, тон озьы но быгатӥськод-а вера мон, кытын зал-ын-лэн штаб-квартираез Topcon», - шуиз со эй, соосты чакласьком, кызьы со тӧдьы-сьӧд чильпам трусики калтыны макесысьтыд. Вот со милям палэнэ секс, трос мукет кышномуртъёс кадь ик.
  
  
  «Оло, мон мыно быгатэ кыӵе ке компромисс», - промурлыкать со мон копак гольык сылэ. Со мон доры лыктӥз но аслэсьтыз гадьзэ мон борды йӧтӥськиз.
  
  
  "Кыӵе компромисс?" Юаз со.
  
  
  Со мон доры ӝиптӥськиз кыньыръяса. «Пичи соглаш-а тон, кезьыт вань информациез, кудзэ лэсьтэме потэ, но солэн интыез пичи кузьым тыныд тае лэсьтӥсько». Со каллен кылын ымдуръёстӥ ортчоно.
  
  
  «Милем ваньмыз огкадь кузьым басьтыны быгатэ», - тодаз вае со эй, шӧдэ, кызьы со доры мыныны мон макес.
  
  
  «Мед луоз. Нош таиз соку ик ӧй вал, озьы ӧвӧл-а? Соку ик быризы».
  
  
  Со пошевелиться rta сэрегез лэзе. Со умой вал. Ужзэ усто со рихтер командаос. Шӧдске, мукетыз со Topcon миссия сое уже куто. «Дась лу ке но компромисс мынэ со, кыӵе мыным информациез меда тон?»
  
  
  Сое мыр-мыр ни куссэ выртэ, тазэ но палэнэ чертовски. «Мон тӥледлы вераны уг быгаты, кытын зал-ын-лэн штаб-квартираез Topcon, малы ке шуоно мон уг тодӥськы. Мон отчы рихтер уг нуллы. Нош мон тыныд верало, мар вылын соос кунян ваён регистрироваться белград 5 милос excelsior княж. Со, тон шуод, со ӧй вал, малы ке шуоно отын кема улыны, но тӥ, оло, ваньмызлы озьы уг удалты ачимлыксэ шедьтыны ".
  
  
  Матам лыктыса, мыным макес Ee. Ih сое ӟыгыртӥз но шӧдӥсько, кызьы мон йӧтэ мугорез небыт вырыны. Ангес ки кутскыса ee понна со мукет, притягивать дорын, ымдурад чупасько, соид ee. Сое пуктӥзы, шокан затаивать, синъёсыз быльккес. Соос но, собере синъёсамы тусыз кылдӥз замешательство разочарование. Берлань ситуациез контролировать карыны, соосты вакчи дыр, со уженызы кивалтэ, нош та эскеронэ малпамтэ со ышиз.
  
  
  Солэн ангес ee уг лэзё. Ачимлыкен юн кырме сое. «Тон пӧяськод, дуно», - ӵоги мон.
  
  
  Кышкан-куалекъян воштӥськиз. "Дун-чылкыт ..."
  
  
  «Ах, бен. Сое та ас синмыныд адӟоно». Соосты кошкыны лэзиз, соос ангесэз, нош ик ваньзэ ас кизэс нюртоно мукетыз доры. Собере со но йыртышказы вильгельмина пиджак потӥз. Соос шымыртыны, мугорын со ӧжыт но паллян гадь тыр сое небыт палаз.
  
  
  «Со озьы ӧвӧл, азьло кадь», - эй шуиз со. «Та радаз мон йылпумъяськемзэ чидатэк. Нош табере сак кылзо. - Мараны люкаськизы соос, кытын ватэмын Белград-ын Рихтер, неважный, яке мон тынад-мынам шуись ӧвӧл. Зэм ик-а, тӥ-а потыны кулэ, ӧжытак усложнять задачаез понна? мон понна?"
  
  
  Кышкасько, со вазь возьмало, табере со син вуиз. Соин быгатӥсько шуыны, со, мар сярысь малпасько, малы ке шуоно мон. Соос шоры учкыса но пистолетъёс, солэн гадяз шымыртыса, собере нош мон синъёсаз учкисько.
  
  
  «Кунокуа Сава», - шуиз со шыпыт.
  
  
  Со, со ымныр шоры учкытэк, со ышанӥсько. Кунокуа «Савва вал, со интые сое бырйиллям ке Рихтер - пичи но уединенный.
  
  
  «Нош штаб-квартираын лозаннае залын topcon, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Ӝоген со мон шоры учко, нош собере палаз. Со доры, со туж ӧжыт пачкатэм, гадязы пистолет. Солэн ак.
  
  
  «Мед луоз», - ӝоген со ответ. «Нош мон честно шуысал, адресэз но уг тодӥськы».
  
  
  Но кобураяз пистолет куто, со ачимлыксэ понӥзы. «Мон тыныд оскисько», - шуи мон. «Нош али тӥ кельтӥз-а со кулэ, но вуоно станцие поттылӥзы».
  
  
  Со мон дорысь уг кошкы. "Мон тӥледлы кабыл басьтыны ӵектӥсько, соглаш уг поты, мукет люкетаз?"
  
  
  Но со ымдурад чупасько, киоссэс кус ee ортчиз. Мон со сютэм лэся. Нош дорын мон мукет луы, визь вылэ. Со, борддорысь басьтӥ но, солэсь шарф купее берытскыса.
  
  
  «Мон тодӥсько, та мыным кельше, - мон усьтӥськиз. «Вылӥгес пуктыны кулэ удовольствие нош со уксёен, эсьма, куддыр».
  
  
  Со ымнырзэ шарф со доры вайиз, солы со шоры учкиз но вопросительно. Эй ачимлыксэ собере сое золтӥз, ым но мышласянь керттылӥм. Малпамтэ соос чиндыр-вандыр вырыны кутскизы, куаразэс поттӥзы но шарф приглушенный пыр жугыса. Со гольык мугор ee кутӥз, ӝутӥз, нах койка вылэ куштэм но нуисько. Мыным потэ, со куспын син азям кылдӥз шуыса витён выражениосты, нош со койкаысь доры со е асьмелы дӥськутъёс но со керттэ. Койка вылын но мон шоры учкиськод, соос шорам пыр распластываться пытсаськылы.
  
  
  «Тонэ уг пересечь дырысен артэ Болгария, кондуктор, каньыл ӧвӧл нуись-вайись яке тон, тон понна ӧсэз пызьыртыны», - шуиз со эгей. «Соин гинэ но бергес. Гостиница доры вуиз, со дырозь со« Сава »».
  
  
  Син азьын со гомӟыса, соослэн синазькыль каронзы но, соиз нукыртэ но мар ке но сям пыр немец шарф.
  
  
  «Тодэм-адӟем уг-а-со понна, маин тонэ думылоно», - пальпото соос эгей. «Альтернатива утчалэ гинэ малпаны мон сярысь».
  
  
  Койкае доры но ӧсъёс пытсамын, со купе думы гольык кельто. Мон ачим но собере купе voiture 7 доры мыныса, асьтэос понна пичи багаж басьтыны. Дась луоз со вуоно дугдонниосты потӥз, собере соос сьӧры шулан ӝоггес выриз.
  
  
  Табере со оскиськон-ын белград вуыны кулэ вал, малы кошкеме кунокуаын рихтер «Сава» ке, соку-а мар-а ачимлыксэ югославский полиция утча. Мон-мараны кулэ луыны, со радио дорын кылемын на.
  
  
  
  
  Дасэтӥ йыр.
  
  
  
  Нуназе пал вал бере, кыкетӥ классын со вокзалын поездъёсты вуиз центральной белград. Ульча кузя со такси басьтӥ Сараевоск михайла-озь кнез бульваре, внушительный ортчытэм йӧскалык музей, парен каризы берыктон понна ышанӥсько, асьме понна мар но уг эскеры, кунокуа доры мынэ, нош собере majestic обиличев венац усьтӥськиз ульчаын. Урсула туж шумпотӥськом, милемыз адӟыны.
  
  
  "Эх, Ник!" - шуо, со понна аслэсьтыз небыт чыртыме ӟыгырто монэ киос, со бере, комнатаын со пыриз. «Солэн выжыосыз выж вылтӥ. Кытын тон, вуро, куо луоз».
  
  
  «Куд-ог ужъёсты аналтэмын мыным выроно луэ. Нош тӥ ӧд малпалэ-а, малы тон монэ кельтӥд та одӥг лек коммунистической шоркарамы, озьы ӧвӧл-а?» Со, мыньпотэ.
  
  
  Со бӧрсьы ӧсэз мон пытсасько. Шӧдозы сое, но со туж лякыт сямен номерзэс мар тужгес чебер интыяськемын бере ульчаын усьтӥськиз дун мотор nah. Нош табере со малпан гинэ вал Ганс Рихтер сярысь.
  
  
  "Тон мар-тодӥз ке?" со юаз.
  
  
  Эй сигаретсэ кенжытӥз одӥгез соос но ӵекто, нош со пумит. Нах табере умой-умой учки со шоры. Напряженный со тырмымон луоз. «Малпа, тодо-а соос, кытын ватскыны Рихтер», - шуиз со эгей. «Уг ке но лобало гинэ ӧз запаниковать со городэз котыртэ».
  
  
  "Со кытын ке матын-а?"
  
  
  Со куспын сигаретсэ кема ӝегаса затяжка но со лэсьтыны. «Бен, та кыдёкын татысь».
  
  
  "Кытын? Вань-а?"
  
  
  Со куспын син азям урсула эскерыны, кезьыт ваземлэсь азьло. Та вакытэ потыны яра-а шуыса, монитор сярысь тани верай. Тани та сярысь со луыны кулэ шуизы ке, со копак роман котыр лыдъяське ке но, берпуметӥ вариант но шонере уз поты.
  
  
  «Кунокуа» мед луоз", - шуи мон каллен.
  
  
  "Со?" Тумбочка вылын сое телефон доры выжиз. «Полициын милемлы жингыртэ, пумитаны но, отын со монэ».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Ӧвӧл, Урсулазэ».
  
  
  Чагыр синъёсад мон учки, со капчи ас вылысьтыд чебер паймем. Соиз трубказэ собере вамыштӥ берен. "Ма гинэ но ӧвӧл?"
  
  
  «Урсула, - кутски мон, - верало мон тӥледлы ӵош люкаськыло. Рихтер правительстволэн лушкамын электронной британский лэсьтон, интыян США, Шундыпуксён, кулэ утиськон понна. Ас дораз со тае интыян. Эсьма, соослы луыса, сое потэм бере, котырысь Центральной вокзал укно пыр ".
  
  
  Со дырзэ тодаз вайыса. "Радио-а?" со юаз.
  
  
  «Бен, радио. Со ӧжыт ке но малпаське, мар со пушкын ватӥськыса устройствоос».
  
  
  «Ма соосты радиоысь куарая поездын асьсэос нулло».
  
  
  Со пальпотыса. «Та учыре, али дырлы мыным оскизы шуыса. Полициын луэ шумпотыны табере югославский экстрадировать германиен шундыпуксён ачимлыксэ, йыружъёс понна военной азе судэ султомы. Коммунист котьку но шумпотыса, кутозы ке рейх куинетӥез адями. Нош мон малпасько, мае тон валаса быгато шуыса, мон соосты мукет сямен учкыны быгатэ интыян бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз o электронной берыктон ".
  
  
  «Мон валай, Ник», - шуиз со.
  
  
  «Вот милям висъяны рихтер ачимлык-радио станцие, нош мон сое уг пишмы», - азьланьтэ со. «Отын луысал ке, со-а, мон задание быдэстэмын луоз. Али мон та берыктыны радио кулэ».
  
  
  «Нош, Ник, полициын пытсамын Рихтер сотэк мон уг быгаты», - шуисько мон солы. «Курисько монэ возьмаз бадӟым передача ачимлыксэ бюрократия правительствоез улсын. Полициын задействовать луыны кулэ».
  
  
  «Вала монэ», - шуи мон. "Нош тодам возисько, кызьы одӥгзэ шундыпуксён германиен
  
  
  сервис кун курадӟон, кгб-лэн ки улэ шеде ке-тае интыян. Уж йылэ, соосты поноз, ма сярысь татын гожтэмын ӟуч тупан интыян ышанӥсько вузаны усьтэмын рихтер, Белград-ын. Оло, талы но со лэсьтӥське ини. Котькыӵе учырын, Урсула, курыт дыръёсы но мон солы тон вылэ но сётэ ачимлыксэ рихтер, радио, ачимлыксэ юрттэт басьтон понна ми доры берытскыса кезьыт югославъёслэсь азьвыл ».
  
  
  Со куспын малпаськом. «Кутимы ми малпам тӥледлы юрттыны Рихтер».
  
  
  «Бен, быгатисько, ми тӥледын ӵош мыном», - соглаш луи мон.
  
  
  Со пальпотыса. «Ӟеч-А, Ник. Со чакламын-а, мар-азьвыл полицие жингыртыса, нош соос, мазэ веранэз, аслаз малпанэз луыны быгатэ. Мыным потэ, адӟи солэсь адями понна чакламын та кунокуа. Со кулэ-а, шуом, мон соин быдэсак оскыны уг быгатӥськы».
  
  
  «Та валаны луоз», - шуи мон. «Пумлэн пумаз, тон коммунист умой ӧвӧл».
  
  
  Ми соосты паськыт пальпотэ немец пальпотон, синъёсыз чагыресь но со гомӟиз. «Милемлы гинэ ӟеч уг нылы», - шуиз со.
  
  
  «Мон сое ӧй шедьты».
  
  
  Халатме вылам солы луыса, керттоно кус вылын, лулзы потӥз али гинэ, малы ке шуоно со ассэ. Халат пертчыны но сое усьтӥськиз вал сое лэзьыны - со гольык улэ вал со. «Понэ, ӟеч дӥсяськемын, мон», - шуиз со.
  
  
  Со аксым кожаз учкымон кышномурт. "Мон понӥ."
  
  
  Халат выж вылэ усиз. Сое учкыны но аслэсьтыз гадьзэ пыльтчоно йыроми вылтӥ лэзьыса, кус но векчи кус но макес куаӵак йӧл. Со тодаз вайыкуз еваез поездын, тодо-а соос, мар мон ева аналме шуыса ке, мон али но мусо веша урсула типъёсыз.
  
  
  «, Мукет ласянь - соос, шуиз, ми доры матэ, вакчиятыса кемозь мон понна, - та адями монэ али кунокуаын ке, со, лэся, отын кӧня улӥсько на».
  
  
  «, Дыр, - шуи мон.
  
  
  Мон сое пелям покусывать кутскиз. Эй люкиське но мон сое лэзьыны кутскизы.
  
  
  Мон урсула тыл гомӟиз, кудӥз сӥзем ӝог потэмъёс пӧлысь тужгес-контроль улсын. Со юрттэ эй, мукет дӥськут басьто, нош собере сое нуизы двуспальный кровать доры бадӟым комнатаосы пырыны. Мон ӵош выд, вуоно но, ма мон тодам возё, таиз, малы ке соос ми доры лыктэ пиосмурт позициын.
  
  
  Мон солэн гадь мӧля вылазы меӵ свисать буко чебер. Со мон доры лэзиськиз нюлыса, гадь йылъёсыз потереться со сярысь мон но небыт мӧляоссэ, ымдуръёсыныз чупало мон ас мускытэныз ымнырзэ но, чыртызэ.
  
  
  Кӧт доры васькы, сое мон вордэм монэ чупаны, мон едӥням но тыл ӝуамез. Уллань собере со вырӟытӥз, ымдур задабривать шуныт тырылӥ, соин кема улыны уз быгаты ни.
  
  
  "Табере, ужтэм?" со юаз.
  
  
  «Али», - боз-боз вазиз мыным.
  
  
  Кровать вылэ энер понӥзы но, со ee донгиз, шокан затаивать, укыр. Мон но макес котыръёсыз ӝутске-а йӧллы, но милемыз тодазы возё, кызьы шӧдӥ, кызьы мон со бӧрсязы сцепляться осконо ке, герӟаське милемын. Тылпу перерасти холокост вулканический-ын. Собере-ческыт зын луоз, пӧсь мугорын но, куараез чебер, кульминацие вуыкуз, куке мон.
  
  
  Бере соос шоры учкем но кунокуа «Сава», валаз-а солэсь, малы бырйиз ачимлыксэ Рихтер. Вань штатын кадь ӟеч гожтыны понна кыӵе пыӵ ачимлык - пересьёс вуж юрт адске озьы, пересьёсмы городын кемалась нуо ачимлыксэ ёросысь луыны кулэ кадь. Педпал сокем пӧсь вал, вывескаос, со ортчытэмын луоз шуыса, уг но шека, та гостиница. Соослы та инты кельшем, улыны мукет палаз кытын осконтэм куноос учкизы кивалтэм.
  
  
  Кунян ваён номер ваньмыз кызьы вал, но трос кузя усьтон, почта ящик поныса ӝӧк сьӧрын, сое адӟыны быгатыны, мар гинэ басьтӥсько полдюжины. Эн пайми мон, куке мон паспортэз возьматыны куро югославский тыршисьёс сапрес ӧвӧл, нош ih номерзэ гинэ басьто. Малпаллям гинэ-а сое либатэмысь полициын формальность.
  
  
  Клера креслоос дыр ортчыса, багаже единица мон мед басьтӥськом, со почта ящиказы понэ но, нош ик учкисько но, со, кудъёсыз возьматӥзы занятость тупатэм комнатаын. Собере ми тубат кузя ӝутскиз-ысь клерк. Но мон со ӧсъёссэ усьтоз багаж пуктэмын ке, эмуос чаевые сётӥзы.
  
  
  Клера кошкиз ке, коридорын ӧсэз усьтыса, коридоре-ын рихтер ганс но потӥз. Со Урсула ӝегатӥсь нуналаз, нош аслэсьтыз ватско синъёс. Кык минут ортчиз-а, сое пиосмурт адӟиз но рихтер серекъяса учкисько но, коридорын сылыса, тыбыр мон доры. Мукетыз пиосмурт люкаськизы кельтэ сое, мар котырад гинэ комнатаысь потӥз. Мукетыз пиосмурт - Иван Лубянка.
  
  
  Валамон, татчы лубянка рихтер кошкыны, куке быдэс шундыӝужанпал экспресс Повка вылэ потӥз. Али ке но Рихтер, тыдӟыны, мукет шедьтоно пегӟон понна станциын авария, татчы со вуиз та адямиос, валамон, topcon агент луоз шуыса, ӟучен ӵош эскерон эскерыны интыян вузаське.
  
  
  Несс рихтер уг радио. Быгатӥ, со ӧз но оскы КГБ. Ачиз эшез доры мыныса, со тубатэтӥ коридор, варваръёс дыре ӧсъёсыз ворсамын.
  
  
  Со, Урсула доры берытске. «Та адями ачим но, эшъёсы ачимлыксэ», - шуи мон. «Учкиз но со сьӧры мыно, кытчы со кошке. Тыршо уг быры. Нош со дыре коридорын мыным ӟуч эше люкаськыны чаклало. Со тонэн пумиськом« Маджестик »куинь. Витё. час ортчыса, собере та ужез, но мон уг потэ ке, тон ачид солэн ассэ вылтӥ ".
  
  
  Ымныр вылам мон небыт куспын учкыны со вакчи. «Ӟеч-А, Ник».
  
  
  Со пальпотыса. "Скорой вуиз."
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  Ачимлык коридор-тӥ но бӧрсяз ышем-бырем адями урсула рихтер.
  
  
  Со кӧня ке минут ортчыса, ӧсэ йыгасько лубянский комнатаын. Собере вакчи пауза сьӧрысь кылӥськиз куараез Лубянка нунал. "Мед луысал?"
  
  
  Вераськон куараослэсь но со валасько ини умой, уката ик берло, ih омела луонлык кылыса кадь, но кужым вань кадь ик со ньылонзэ тазатыны ганс рихтер iso вазьыны тырше.
  
  
  «Блюхер», - шуи мон.
  
  
  Замок тэшкыльтӥсько нунал, куке со потӥз «люгер». Ӧсэз усьтӥськысал ке, но со лубянка паймем ымныръёсты адӟыса, ӧз пыры со шталь комнатаын ӧтёнэз возьматэк. Соиз но пыдзэ шуккем комнатаязы ӧсэз тып изъян лэсьтэмын. Выж вылын но, йыр гадьын но пачкатэ, со ачимлыксэ лубянка ук.
  
  
  Лубянка понна пистолет-кыдысь кутскизы, нош со ачимлыксэ дугдӥз. "Шонер тырон пумысен татын".
  
  
  Со адӟоз но берытскоз «люгер», эмуос йырам мерта. Собере со кемозь соос шоры учкиз но «Уэбль» малпаськом но, дӥсьтонэ-оскалтонъёс уг сылы.
  
  
  «Нош ик тон-а та», - шуиз со курытэныз ӵош.
  
  
  «Кышкано-а, мар-а, пересь-а. Ярам, султыны. Аслэсьтыд но кыдёке шудон ӝӧк вылын возиське».
  
  
  Каллен ӝутскиз, варваръёс, шальыен но вир шапыкъёс ачимлыксэ rta. Ачимлык ымдур тӧрна ни. Со доры вуоз нунал, созэ но пытсаськымтэ, КГБ-эскеризы ялан ужась понна. Мон доры бадӟым син ачимлыксэ дугдылытэк адӟемпотостэм луэмез.
  
  
  «Нош али, - шуисько мон, - тыныд умой верало мон тӥледын огазьын».
  
  
  «Ачим сярысь уг вераськы шуыса», - соиз ответ ӝомыт.
  
  
  «Мон малпасько, мед луоз шуыса».
  
  
  Вандэм интыез киын бам вылаз понэмын-а но со доры хмыкнуть. «Кышкасько", соку тон доры уг лыкты-тӥ математикаен».
  
  
  «Луыны быгатоз», - шуи мон. «Та но со лэсьтӥзы ке, тон туж урод луиз». Соос шоры учкыса, со азьын, берозь влияниез мон та приложениос вуозы.
  
  
  «Лыкты мон доры выводъёс тупан ӧвӧл на», - шуисько мон солы. «Следовательно, мон дорын ӧвӧл ке, тонэ утчамы».
  
  
  Юаз со. «Дорын ке со эшшо Рихтер, сое утьыны кытын со?»
  
  
  "Рихтер?"
  
  
  «Вождэс эн вае янгышъёс понна. Блюхер хорст со тон понна».
  
  
  Варваръёс куспын малпаськыса. «Мон-валан но ӧй вал, кытын зал интыян. Со тужгес но лушкем уклончивый».
  
  
  «Оло, соос тыныд уг оско, Варваръёс», - шуисько мон, ачимлыксэ ӧжытак подкалывать.
  
  
  Со мон шоры учке. «Мон эмуос но, уг оскы».
  
  
  Мон вырӟыны rta сэрегез. Мыным котьку кельше кык вуттӥз майбыр пичи адямиез адӟе, мукет амалтод мукет туртто. «Шуыса гинэ, одӥг наверняка шуыны луоз, Лубянка. Тон тодӥськод-а, кытын соос ӵош герӟаськемын. Соос но, малпасько, тае мон тыныд мед шуозы».
  
  
  Валес вылын сэзъяськыса незастилать Лубянка. Но со понна соосты сак чакласа возё «Люгер» со вылазы мертазы. «Солы ӧй вера мон, кытын со дугдоз», - шуиз со каллен.
  
  
  «Тон пӧяськод, Лубянка. Но тон шедьтод-а 9-тасырайыны миллиметровый йыраз син». Со, нюло, соос доры лыктӥз. «Шонер-а мон кулэ, мон малпасько соос али но. Рихтер шедьтыны кытын мон?»
  
  
  Могак луиз Лубянка син ӵошкыт, пӧсь. Паймон мон доры, мон доры со берытскиз но миндэр бадӟым кровать вылын басьтэмын, соос сое ас азяд поныса. Сое валаны но ӧй вал, мар со лэсьтӥз, соин дӥсьтон-оскалтонъёс ӧвӧл. Сое ыбиллям, но «Люгер» пуштоз пичи комнатаын.
  
  
  Гадяз вуиз но кызэз ӧз тасырайыны лубянка миндэръёстэс син гуасько. Со вакытэ мон варваръёс вылэ урдӥськиз, монэ миндэрен пӧлын вань возё на. Ачимлык мертаса ыби но, солэн йыраз нош ик но, мон понна ӧжыт гинэ ӧз ыбыны шедьтысал ке, со мон вылэ усиз.
  
  
  Шедьты со киыныз шуккиз но, ми ӵош туж лубянка пистолетъёс, нош со вань пыӵал возё на. Табере миндэр уг луо, кыкез но киосыз туж варварлэн киыз бергатэ. Монэ борддор борды шуккиськыса, пистолетме соос но ышиз.
  
  
  Собере выж вылын ми кык но гылӟыса, кесяськыны турттэ. Со мыжга ини лубянка виресь ымнырен шуккиз со, ответ сётыны быгато соос вылэ шуккиз но, монэ кезьытлэсь азьло люкиським. Собере со доры Уэбли назьыльске, со вӧзын сылӥсь ӝӧк вылазы табере мурт.
  
  
  Азьвыл соос пистолет куто, со сузьке со кезьыт вуо, нош со дырозь йылаз-курик ӧйлась спусковой шуыса, ыбизы. Куке соос со доры лыкто, со сое кесязы, кылсярысь, модослэн секыт шедьтыны, йырам мынам.
  
  
  Со укноез усьтӥз, ӝуштыса доры. Собере нош ик ӝутске пыд коскы вылэ лэсьтыны «Уэбли» мон вылын, киям кутыса но со ачиз но милемын ӵош кужым шедьтӥз шырак ачимлыксэ пистолетъёс, кезьыт вуиз азьвыл сое ыбизы. Укнооссэ но пильылӥзы, мон сое ачим промазывать mimmo.
  
  
  Бадӟым пияла сӧриськиз, зор-а мон вылам куашказ но, дыр, со берытскиз но учкиз, кызьы кыре-буре пото мугорлэн лубянка педло - ачимлыкен юн луыны киын пуктӥсько, вот мар понна-а со куке-соку кырмиськыкуз.
  
  
  Вакчи дыр вуиз лубянка усиз чал-чал, собере солэсь куаразэ кыло. Соос пыр адӟиське пилиське но укное мычиськыса, со сярысь кыкетӥ этажын балконлы шуккиське. Азьлань вал, соосты корт пикетэ чильпам бышкалтӥзы, ӵош кынь синъёстэ, гадь пикетэн потӥзы, кык ортчыса но улон ачимлыксэ.
  
  
  Со сизьдӥ асме. Мон табере номырлы уг шуо Лубянка. Вильгельмина берыктыса, ӝог кошкыны дырто со вие коридорын но, комнатаямы пичи-а со, парадной shaggy кылӥськиз ке тубат. Ih солэсь утиськыны быгатымтэ, берпалдэ урамын служебной тубат вылтӥ васькы.
  
  
  
  
  Йыр одӥгетӥ.
  
  
  
  «Та интымы. Кык пиосъёс татчы рихтер ӵош мынод», - шуиз мыным Урсула.
  
  
  Ми сюбег ӧс улочка проем забиваться пеймыт, вуж юртэ шоры учкыса, уй пыр ваче пумит. Урсула туж бугыръяськыса, та но возьматыны уг тыршы.
  
  
  «Кызьы тӥ малпаськоды, быгатэ-а со шӧдэ, мар со тӥ сьӧры мынод-а?» Юаз со.
  
  
  «Мон озьы уг малпаськы, - шуэ со.
  
  
  Сюрес вамен ас корка пукто улон корка. Урсула мон верало, мар ульчаын солэн комнатаез кыкетӥ этаже пырем, но отын со ваче уг тупало уло.
  
  
  «Я, учкы но отчы ик мыном», - ӵектӥз мыным.
  
  
  «Ӟеч-А, Ник». Со понна пуйыен йыртышказы «Уэбли».
  
  
  «Мынам потэ, мед тон монэ умой ворса, отын», - шуи мон. «Вы тае сиыны быгато».
  
  
  «Мон тонэ ышанӥсько быгатэ, Ник».
  
  
  Куке ми доры лыкто комната, кытын, кызьы мон лыдъясько, адямилэн но шедьтыны ачимлыксэ рихтер, со буш вылэм. Соос пыр чакланы, пистолет, но отын нокинэз ӧй вал.
  
  
  «Пыра, - урсула-шуиз со.
  
  
  Со мон доры итӥськыны, оглядеться но ӧсэз ворсаз. Нимаз комнатаед луоз, та бадӟым ванная. Борддор отслаиваться буёлъёсын, нош вашкала сантехникаез адӟисько. Лук-лак койкаос сэрег луиз, урдэсъёссэ шобыртыны, пу пукон но шонер вурысо кӧня ке пуконъёс.
  
  
  «Кыӵе ке интыез», - со прокомментировать. Люгер со берен кобураяз донгиз. Со, койкае доры лыкто. Поттозы шуыса, кинлы ке али со вылын кыллиськоды.
  
  
  «Багаж ӧвӧл яке татчы мар ке на, - урсула пусйиз. «Оло, мон ышти ачимлыксэ ини».
  
  
  «Сётӥзы котыр учкод», - шуи мон.
  
  
  Ми та интыын-тӥ люкетъёсъя эскерыны. Солы луыса-а, мар отын луиз Рихтер - окурок сигарет одӥгез яратоно ачимлыксэ; бутылка вина, буш арес; жаг корзинаяз но, поезд билетъёслы куштӥськем ачимлыксэ, со номыр но ӧз шедьы, но мар со вылын возьматӥське, ма со та комнатаям вуыса. Зэм, вань уж со вылын возьматӥське, ма со та пыраклы кельтӥз.
  
  
  "Мар мон али карысал?" - урсула юа.
  
  
  «Монэ уг тодо», - шуиз со эгей. Со, но каллен оглядеться ванная вуиз. Мыным потэ, кыӵе комнатаын мар луоз-со инты, мон сое уг шӧдӥськы. Со нош ик буш аптечкады пужейпи.
  
  
  Собере мон туалетэ мыноно. Nen йылын вал. Сое ӝутӥзы пырыос шобретъёс, тазын.
  
  
  Отын ми адӟимы кот смятый бумага юдэсъёс, уяны дун & nb.
  
  
  Со шоры учкыса, соос но та визнало. Вань та бумага юдэсъёслэсь бадӟым люкетэз гинэ вал, кудӥз, валамон, чигтысал но пуно вал, но кӧня ке кыл кылъёсын кигожтэм nen луэ.
  
  
  «Мынам кыӵе-мар луэ», - шуисько мон.
  
  
  Мынам пельпум Урсула пыр учкыны но лыкто. "Мар со сыӵе?"
  
  
  «Тыдӟыны, унитазын Рихтер та мозмытскыны турттэ. Эскероно, быгатод-а тон, мар понна та букваосты?»
  
  
  Та кышномурт шоры учкыса. «Почеркъя Рихтер та», - шуиз со. Со скривиться, кыньыртыса записка берыктыны. Кельше-а, та сербохорватский вылэ гожтыса, Ник. Оло, верам кылъёсме йырам «йӧскалык». Эшшо одӥг букваен, мукет кылын кутсконэз ".
  
  
  Со вылын, со кунэрскиз: «Йӧскалык. Кыкетӥ-но кыӵе кылъёсын вераське?»
  
  
  «М - Дор - - музей, йӧскалык музейын».
  
  
  Ӝоген со шоры учкыса нах. «Музей. Гардеробная nen вань меда?»
  
  
  «Мон тазьы понэмын», - шуиз со.
  
  
  «Музейын рихтер пумиськонлэн мугез ӧй луысал понна уже кутыны», - шуо мон. «Мон тодӥсько, мар солэн кунян ваён лубянка пумисько ини« Сава »но, оло, татчы».
  
  
  «Зэм, таиз», - урсула шуо, нош мон сьӧры.
  
  
  "Я, допустимый, та отельысь-а тон радио тырыса кытчы ке нунал пар вылын возёно. Тӥляд луонлыкты вань центральной сиён яке уг быгато камераос аэропортэ багаж вокзалын, отын эскероно, малы ке шуоно тон понна полициын. Нош ма бен, сиськон интыос ӧй музейын общественной камераос мактал-а? "
  
  
  "Отын арбери Но, мурт бордысь одӥг эшез гинэ дыр
  
  
  
  «Музей дыръяз ветлэ», - урсула мон тодам вайисько.
  
  
  Со куспын та сярысь малпасько. «Кык нунал арбериосты возьыны со, пе, возьматэ, мар со кык вуиз. Нош допустимый, луонлыкъёсы вылэ рихтер таӵе оскем уг поты. Оло, сое кельтыса, радио музейын, нош собере сое жингырты, бергес ке, нокызьы но уг, - шуэ понна, сое басьтыны вунэтӥ шуыса, со кошкиз. Кызь ньыль час ӵоже радиоын но ньыльдон тямыс яке сое басьтыны ӵектэ. Ачимлык соку ӧй оскы, со нимысьтыз каллен мар возьматыны, со понна ачимлыксэ воземды понна ».
  
  
  «Теория та умой, Ник. Собере эскерыса сылэ».
  
  
  «Музейын ӵукна милемын ӵош луоз», - шуи мон. «Рихтер лубянка туннэ ӝыт сярысь тодысал ке, со, ӝог вань, белград ӝегатскытэк басьтӥськоно кошкем, нош таиз уг сотэк радио. Музейын вань ачимлыксэ нош со ватӥсько ке но, отын но жугиллям ачимлыксэ аслаз кунокуалэн. Мон понна таиз берпуметӥез луыны быгатэ контактын эмуос шанс."
  
  
  «Нош дыр, - шуиз со, - кӧня тыныд кулэ шутэтскыны. Нош мон дорын« Маджестик »номер уката комфортабельный луоз».
  
  
  «Предложение умойгес», - шуо мон.
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Йӧскалык музей ми, ӵуказеяз ӵукна со усьтӥськысал ке. Тулыс шундыё нуналэ белград вал. Ӝужыт будӥзы писпуос вылын parque каламегдан яркыт-вож мульы. Бурдъёсынызы ву вылтӥ катерен ветлӥмы подводной дунай зӥб-зӥб, лэся лулъяське кыӵе движенилы но-уката ик шуэръяськиз. Музейёс но яркытгес адӟиське ӵукна нош аслым пурысь монолитный; со сярысь тодэ ваён луоз со яркыт-а, мар понна монэ татчы уг лыкто урсула развлечение.
  
  
  Вӧлдэтэз ӝужыт луоз пияла витринаосы стерильный пушказ но, со палтӥз борддор ӵукна шундыен ӵош зӧк ачимлыксэ разительный контрастировать. Кылиськонниез, монэ ӝог шедьтысалзы. Дежурной югославъёслэсь уг на изь.
  
  
  «Бур ӵукнаен», - сое ӟечкылало ачимлыксэ. «Татын мон мукет портативной радио кельтӥ, но вунэтӥ ачимлыксэ сьӧраз басьтӥз. Ачимлык басьтыны со монэ ыстӥз». Со ӟеч вераське немец акцентэн.
  
  
  Соиз йырберзэ кормаса. «Радио-а? Мар со?»
  
  
  Со вераз утчаны, сое эскерыны-сербо-хорватски. «Радио. Со-а, мар-е нулло».
  
  
  «Ох, - шуиз со. Со пичи комнатаен сэрег ортчиз, нош мон, шокан затаивать, назьыльске ӝажыос доры. Со Рихтер радио басьто. «Дорады мон одӥг адямилэн нимыныз татын кельто Блюхер, швейцарецъёслэн».
  
  
  «Мед луоз», - шуисько мон, - урсула шоры учкыса. «Голосовать но вань. Блюхер Хорст - ним тыре».
  
  
  Соос шоры учкыса промах. «Мед луоз. Тынад луоз документъёсыд, мистер Блюхер? Потыса, аслэсьтыз ымнырзэ уг тодад возь монэ».
  
  
  Чидантэм мурт, со ассэ. Магнитолаысь кужым басьтӥськом ини, сое эскероз, кулэ луиз ке. «Хорст Блюхер мон ӧй», - шуиз со юри. «Ми-ог ачимлыксэ, со понна радио-сое лыктыны кос».
  
  
  «А. я, я ачиз лыктыны кулэ луиз мистер Блюхер, валаса. - А та правилоос».
  
  
  «Бен, одно», - шуи мон. «Тужгес но-н радио но уг лыкты блюхер висьытыны быгатозы. Мон оскисько, тон вала. Тон эмуос бадӟым юрттэт луиз ке, сётӥськоз-а мыным рация, эмуос но мед сётоз».
  
  
  Со мон шоры чакласькысагес учко, нош собере урсулазэ-ын. "Квитанциен со тӥледлы сётэ?"
  
  
  Табере Урсула рольёсъя шудыны. «Ой, дуно! Со вералляз, мар басьтыса, мон меӵак блан отъезд азьын кулэ. Ачимлык дн сётыны, нош со вунэтымтэ. Со тужгес висись». Тунаськон собере сое гожтэ. «Мон оскисько, тон янгыш технической валэктыны уг луы. Сяська-чебер, крезьгурез н блюхер югославский tac кунокуа кылзыса, со татын али».
  
  
  «Э», - шуэ пиосмурт-а, кезьыт-чагыр синъёсаз учкыса со. «Шуыса гинэ, со быгатӥз та вала. Тани, радио басьтыны быгатозы. Татын решение ачимлыксэ утьыны, чылкыт мон но озьы ик».
  
  
  «Бадӟым тау», - шуиз со эмуос.
  
  
  Но ми соосты радиоысь проигнорировать урсула сётӥзы. «Аслэсьтыд-а эшмес шуыса, соос ӝоггес мед йӧналоз шуыса, солы улон майбыр белград быгаты».
  
  
  "Тау", - шуиз Урсула.
  
  
  Со радио басьто, кылиськонниын но мон пыр потӥз. Но, юрт котырын потыса, со шараяй, маин мон недолгий вормон луиз. Коридоре потэм пиосмуртлэн ниша кык кузя, котыраз нокин но ӧй вал. Кык но пистолетъёс луэ. Та кык topcon адями вал бере, мон адӟисько соослэсь вазьгес-ысь Рихтер, адямиос, кудъёсыз урсула сьӧры мынӥськом.
  
  
  «Дугдыты, пожалуйста», - ӝужыт косиз ни.
  
  
  Со застонать ӟиз. Кӧня мина на, луоз, мыным но монитор. Вань та каргам адямиез! Та кыкетӥ ползэ кутскиз вал, со бере гинэ со понна соослэн киулазы возё шуыса, ачимлыксэ, мон бырйисько. Озьы урсулалэн сураны уг луы, макем мон. Вань со кусыпъёс ышемын-ысь Рихтер, восстановление радио озьы ке но, али но та адямиосын кусып возёнэз выльысь та. Солэн малпамезъя, муртъёсулоно-озь со ӧвӧл ке, сыӵе уже пайдаен берыктон понна тӥ потӥз.
  
  
  Лапег пиосмуртъёс нырзэ чигтыса квадратной, радио автомат вылэ шонтӥм. "Мон тонэ пуйыос пӧлын инъямын радио валче выж вылэ... -
  
  
  со мон шоры учкы - тыныд но пистолетъёс.
  
  
  «Соку соос бордысь кошкоз», - ӝужыт пиосмурт косэ ни.
  
  
  Урсула мон шоры учке, мон но таӵе шонтӥ. Мыным кык пистолет вылын мертамын луысалзы ке, нокытчы споръяськыны луоз. Рация поттыса но соос азьлань кыскись пуйыосын но «Уэбли» ӝыныяз. Со каллен потӥз «люгер» камзол-ысь, выискивать котькыӵе луонлыкез уже кутыны, соослы пумит ожмаськизы, нош табере мыным кык пистолет сосредоточивать гадь вылаз вал. Сое понӥллям «Люгер» радио но выж вылын пуйыос вӧзам. Саесъёсыз вал на ми дорын хьюго вань, нош адӟемзы, мар-а ми уже кутыны ичигес луонлык ачимлыксэ луэ.
  
  
  «Туж умой», - шуиз вылӥ агент Topcon. Йырсиез пеймыт, туж урод луоз, солэсь ымнырзэ. Со, мукет пиосмуртэ лэсьтэм пусъёсты, соос азьлань вамыштозы, Урсула Уэбль пуйызэ усьтӥз но потӥз. Та минутъёсы донгиз но со вильгельмина пиджак. Собере радио басьто.
  
  
  «Нош али монэн ӵош мын», - шуо ӝужыт пиосмурт.
  
  
  Урсула нош ик мон шоры учкиз. «Мынам со ӟеч лэсьтэ, - шуэ пиосмурт шуыса», - шуиз со эгей.
  
  
  Котыр пурысь юртын лушкемен ачим басьтӥ но мерттыны седан «Фиат». Машинаяз пуксьыса, ми бӧрсязы урсула шуо. Руль сьӧры кӧчиз ӝужыт пиосмурт, нош со, кинлэн нырыз чигыса, со вӧзын sel, пистолетысен, гадяз монэ нуоз.
  
  
  «Мон али мынисько пичи лёгаськон», - шуиз со мыным туж бадӟым тырмонэн валче, кин пистолет.
  
  
  Ӵукна машина, машина ӧраз пыриз. Со, адӟид-а, мар-ворсаны замок кык нимысьтыз нуналлы бергес. Потэ, пе, чылкыт адямиос вискысь решение пистолетысен. Рихтер, лэся, малпасько, ваньзэ-а мон ӟечезлэсь мозме шуыса, мед люкеты сотэк азьланьтӥськоз вераськонэ. Сое валаны кутски, кадь вылтусыз полицейскойёс вылэ гылӟиз но, солэн кузьдалаез стольким ар правительственной агент вань: визьмо вал со, эрико но, сюлэмыд копак эффективной.
  
  
  Белград сямен поттӥ мон. Мон призренский бранков бульваре-тӥ мынӥзы, дыр шур дорозь уг вуо, нош собере поттыса вылтӥз лымшор дордев карын городын. Асьме шаерамы ӝоген усьтӥськиз выро вылэм.
  
  
  "Тон кытчы монэ нуэ?" - юало-на мон пумаз.
  
  
  «Тон туж ӝог тодэм», - шуиз нырыз чигыса, мон тып мыняло. Ачимлык вал немец акцентэн, нош бадӟым адями - француз. Та космополитической тырмыт луоз-а дӥськут, та Topcon.
  
  
  Ачимлык предсказание шонер луоз. Эшшо дас вить минут ортчыса, сюрес проселочный огибать куз, мон доры лыкто уединенный загородный дом. Мынам дугдэме но потыны косо, со азьын Водитель.
  
  
  Мон фиат Урсула потӥз. Сое валаны но ӧй вал, кытын мон луо, Со гинэ тодӥмы, милемыз лымшор палась городэ улыны шуыса. Лад-лад вань, белград рихтер-тӥ кошкы шуыса, со городын мон прочесывать бере полицие курыса. Али дыре со доры мынӥз общественной транспортын уг быгато. Тунсыко, Лубянка тодӥсько на со сярысь.
  
  
  «Коркаямы», - ӝужыт пиосмурт косэ, револьверъёсты шона. Кыксэ но пистолетъёссэ вылэ нош ик мон мертай луэ. Со приказэз быдэстыны.
  
  
  Корка пуш ӧжыт адӟиське ик, лэся, кырласянь шуыса. Нош солы вал ваньмыз, мар кулэ Рихтер. Дыр ортче, собере сое, ачимлыксэ стрелков ӧтемын кадь ӝужыт, кухняяз пырыса рихтер-тӥ комната.
  
  
  «Шуыса гинэ, - шуиз со, мон адӟи, - кыӵе ческыт сюрприз». Со доры рация назьыльске, со ӝужытгес пукон вылын пуке пиосмурт. "Тӥ та палъёсысь басьтыса, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Та дырозь ми тон вамышты азьпалам луиз кузэн», - шуи мон. «Удалтон ӧзгес быгаты, нош тон пумтэм дауръёс ӵоже кыстӥськиз, Рихтер».
  
  
  Сое адӟыса, со медъяськем мурт кадь, мон шоры учкыны ке, со ним уже куто туала ачимлыксэ. Усьтэмзы луэ кадь блюхер соослы гинэ тодмо со. Мон мыняса рихтер, собере монэ шуккиз но ымныр кузя лыктӥзы.
  
  
  Секыт со выж вылэ усиз. Ак но Урсула пырак мон мыкырскыса. Iso вир rta визыла. Кыллиз-а со, Рихтер, сое адӟемпотостэм шоры учкыса. Мон туж тырши вал та ӧжытак косӥзы, соослэн синазькыль каронзы но, со пумит кариськиз ке, мон луонлык вал.
  
  
  Урсула Рихтер шоры учкыса. "Мясник нацистской!" - со прошипеть.
  
  
  Тылпулэсь йыркурен ымнырдэ рихтер. Со тужгес шуккиз со ымныр вылтӥз, но со мон вӧзаз уси.
  
  
  Рихтер адями доры берытскиз, соос монэ вайиллям. «Дӥся со вылэ поскесаны отын но отын». Со возьматэ висъетын люкон, кухня ӧсэз доры каръясько корт вылэ векчи ньӧр-ын проем серия, корт но вуж ур радиатор вылын ӝуштэ. «Озьыен, солэн люкиське».
  
  
  Нырыз чигыса доры кык пиосмурт батарея приковывать урсула ӵош посэ, бадӟым пиосмурт монэ педпал висъетъёссы пыкетъёсын приковывать нош жильы борды. Мон понна вал тыбырез, киосыз, суйёссы вылын но котькуд котыр жильыен герӟасько поскесаны сюры вал. Султэмын ми луом, нош Урсула - выж вылэ пуксе, тыбыр батарея борды пыкъяське.
  
  
  «Ӟеч-а, бомбаос вайисько», - тӥрлык Рихтер вылӥ косӥз. .
  
  
  Пичи но бадӟым пиосмурт киыныз лэсьтӥз кӧлан куспын ышымтэ-бырымтэ пыр бомбаос вуиз. Со тырмыт вал динамит доры юнматыны, юртъёсты кык пуштытэмын шуыса, солэн быдӟалаез, монэ со шедьтӥз. Учкы мон шоры серем пыр Рихтер, ӝужыт адямиос кизэ пукон вылэ понэ, интыянъя центрлэн залаз бомба котыре басьтӥз. комната, пӧлазы мон но урсула полпути кеме.
  
  
  «Андре пумаз та арбериосты туж умой», - тодаз Рихтер, час тупатэмын, бомбаос курикам спусковой понна сётӥськись. «Син тасырайыны, одно ик, лачмыт мед луоз, нош со эшшо но кужмояз. Осконтэм, власть мугорзэ тодмаз быгатозы шуыса, но собере тылпу пуштон. Со, малпасько, ма луэмзэ шӧдытон понна тае ваньзэ адӟем карыса, кин быгатэ тон бӧрсьы мыно ".
  
  
  «Мон малпасько, та ih малпаськыны косэ», - шуи мон. Сак учке со вылэ бомбаос, тиккетэ но сое тупатыны выриз вал. Рихтер правоез луэ. Пуштӥсько ке штука тае эскерон понна нокузё кылиз.
  
  
  «Мон ноку но уг сётскы, опека улэ сюрыны кема ӧвӧл, тон адями, кин тон нимыз сапта», - шуыса Урсула напряженный куара.
  
  
  Рихтер нах шоры учкыса. "Мон сантэмаськод?" - курыт шуиз со. «Жаль, пе, тон вӧзын луэмез, ваньмыз та ортчоз-а, фройлейн. Озьы мон куинетӥез одӥг ужпумез но ачиз уг государство азинскон гуртын. Соку мон вань улоно нацистъёс. Мон шуккетэз чидатэк ке, урмыса ляб кӧня ке, вдруг антифашистъёслы нош кылем луэ.
  
  
  «Тон нацистской пуны», - урсула прошипеть.
  
  
  «Али тупам учырысь тузӥ тушмонлы, сёт пересьёс но ӵош бызьылэ социалист идеал», - азьланьтэ со каллен.
  
  
  «Берпумзэ ӵош ужам нацистъёс эскерон нош коммунистъёс», - гожтэмын соос тэрытскыса эмуос сми кылдӥз.
  
  
  Со мон шоры учкиз шорам. «Та уксё, огшоры но чылкыт. Та уж со, мае мон лэсьтыны кулэ, адями берын-а со, пуны кадь, соос пӧйшураны, соос кин ке вылэ урдскыны».
  
  
  "Мынам тыныд йыры уд утьы, Рихтер герр!" - урсула бадӟым куараен шуиз. «Тон ӝега, тӥ понна ке но уждун, мар кароно».
  
  
  Со мыньпотэ но шуш. «Али тон дорын кызь минут тырме, мед та ышанӥсько». Витиськом ответ уг-а, асьтэос-а соос доры берытскиз приспешник. «Lamborghini Кысы. Станциын мон вылозь мыныны pass fiat crveni dragoman Krst. Отын поездэ пуксьыны луоз-а кулэ кышкалэ».
  
  
  «Бен, герр Блюхер, - шуиз ӝужыт пиосмурт. Ульчаын кык но берытскем потэ.
  
  
  Машинаяз пуксем бере боевикъёс педпалан, Рихтер мон доры выльысь берытском. «Тонэн ӵош мон ӟуч огдырлы тупан куспатыса. Но огдырлы гинэ. Таиз понна уждун табере ас улон тӥледлы».
  
  
  Иське, со сярысь тодэ Лубянка.
  
  
  «Соос татысь кошкизы ке, дорын милям вань дыръя гинэ уг луы, со-лэсь потэ, мынон-ын, туспуктэмъёс, музыка, мониторинг выльдыны сярысь вераськон спутниковый мед вузалоз, нош куд-огез правительствоын бонн слежка дыръя мон бордысьтыды басьтэ". Валамон, ваньмыз котьку сямен ужалом, мон понна туж умой ". Нунал со доры лыкто. Педпал fiat двигатель оглюкетэз. «Auf wiedersehen. Яке, оло мон гинэ ини ог куинь пол сётъязы мынэ-а?»
  
  
  Соос берытскизы но кошкизы. Пыр куспын «Фиат» вамыш, но со пумен-пумен чалмыны куараоссэс лыдэ басьтоно, кызьы со берытсконо валтӥсь сюрес вылын.
  
  
  Огдыре урсула тиккетэ бомбаос мон шоры учкиз, собере мукет нош мукет. Урсула улӥзы ымдуръёссэ куртчылыса но йырынызы шонало. «Мон виемын луыны кулэ Рихтер, ачимлыксэ гинэ кадь, тодмо луоз».
  
  
  «Остынуть», - шуи мон. «Мон дас вить минутлэсь ӧжыт кылё. Та понна мур малпаськыны дыр трос ӧз кельты».
  
  
  «Мон пошевелиться уг быгаты», - шуылӥз Урсула, стучий поскесаны-тӥ батареяе.
  
  
  «Лябӟытӥськод дауртыса», - шуиз со каньылэн эгей. «Сюлмаськемзы паласькись луыны быгатэ, но мон кулэ кыӵе-мар малпасько».
  
  
  Ӝӧк вылэ бомбаос каргамын луоз тиккетэмез кельше ке, аслым берпум пол забиваться сюлэмыз кадь. Отключаться со берытскиз но, мон понна котькуд ар решётка сьӧрын. Со золто солэсь, бордаз юнматэмын вал со но, со куасалске, собере нош берлань тэтчоно. Кор но со жильы потирать нахмуриваться поскесаны сярысь. Солэн куараез небытгес, сыӵе чурыт эн, чакыртыса, металл кадь. Пумлэн пумаз, ньӧрлэсь металл уг луы, нош котырыз писпуосын, сьӧд буям корт улэ. Собере Хьюго тодаз вае со. Хьюго ӧз шедьтэ сое, мон стилет.
  
  
  Гадяз эшшо тросгес, мон но надежда кепырскем пуш быректоно. Со бур ки выретыса но, номыр уг поттыло. Со туж движениын ас палдурес луоз. Со, турник доры берытскиз но, ымнырзэ векчи пу-ысь откидываться урсула.
  
  
  "Мар тон лэсьтӥд, Ник?"
  
  
  «Вот улон-а монэ утизы», - вакчияк шуиз мыным. Вераськонын дыр мон дорын ӧй вал.
  
  
  Со нош ик киоссэс выретыса, мон но гылӟыса Хьюго кырымын. Озьы пудо пурт, кутонэныз мон юн мед луоз. Чутрак кожо поскес, сое пу вылэ лэсьтыны быгатэ меӵак кияз ул коръёссэ пумен хьюго лэчыт нырыныз. Шӧдозы сое пруток вандэ но, пуртэн бам писпу кадь мертчиськемын. Писпу юн луоз, пуртэн но
  
  
  векчи кесэгъёслы дурозь понна уллямын вал. Юн шӧдэ, со движение азьын пичиез но, кызьы солэсь кузэ скол ломдылӥз.
  
  
  Соос шоры учкыса Урсула. «Вот тае мон каргасько шер пилиськы», - валэктӥ мон. Соос уг адӟо-а, жесткость циферблат. "Кӧня дыр отын?"
  
  
  «Дас минут вӧжо ни», - шуо Урсула, кузя, циферблат мед адӟоз.
  
  
  «Кузё-инмар», - мон шуылӥ, урод-а, мар-а, сокем трос дыр ортчиз.
  
  
  Сое вандылӥзы. Планкаез прорезать со уг кунокуа вань. Со ачимлыксэ кунокуалэн огшоры лябӟытэ. Скол выж вылэ тросгес луозы. Туж кыске со штангаез корано дугдӥз. Торс капчи кылӥсько, но соос уг чигем писпуос. Табере мон мур поскесаны врезаться суйпосазы. Вандо сое ӧжыт на, дыр, пумаз ини, писпуос вис уг шӧды мур-ын. Со кужым люка, давление поскес медаз куректы, учкиз вылам но Урсула.
  
  
  «Дыр», - шуи мон.
  
  
  «Куать м».
  
  
  Iso шырак улаз но вань кужымзэс, соослы пыд пуктэ. Торс бадӟым кылӥськиз ке, пу брюс пилиськиз. Со гинэ ӧвӧл рухнуть йырыз шуккиськемын но выж вылын пукон понна, кудӥз вылэ бомбаос кылле.
  
  
  Мон вань киосыным дуремын вал на бере, соос ужзэс но пыд вылаз ӝутскыны. Соослэн вирзы ас вылазы шӧдӥзы поскес. Сое, пукон вылэ султыса, котькудзы понна бомбаос-ын. Соосты тодӥд ке Рихтер, нош со, малпасько, мар-а кутске, но соос бомбаос лэсьтыны озьы, котькыӵе мед со зурканэз, кылсярысь, ӝутӥськем ee, ужды дырызлэсь вазь медам вайиз. Со, мыкырскиз, проводкаен мед эскерозы, ышанӥсько но, право луоз шуыса. Мон бомбаос обезвреживать луэ ке но, со уг гегай, кызьы ке-урсула радиатор сое мозмытоно.
  
  
  Бомба пуштӥз кулэ луиз ке, минутной полчаса стрелка возьматэ, нош ваньзэ-ньыль минут кылиз. Дыр мыным ӧжыт луоз.
  
  
  «Кулэ ке штука талэсь тыныд мозмыт мыным», - шуисько мон, - урсула доры берытске. «Мон гегай бомбаос уг быгаты».
  
  
  "Мозмыт мыным но кызьы быгатэ-а?" - созэ юаз, куараез паника-ын ватыны туртто.
  
  
  Со лаптӥськиз но учкылӥз, со кадь луыны врастать металл выжыосыз доры. Одӥг гинэ амал ee мозмытэмын вал - лякма поскесаны шараяны. Нош, кӧня ке мурт та операция потребоваться минаед, сое ки ке но ас азяз возе. Бергес соосты брюки хьюго минут пон; солы эн мыным каньыл вал. Собере радиатор-поч учкиз.
  
  
  Подвалзэс гумыос котырын, радиатор герӟало, вань сыномы. Озьы адӟиське, радиатор трос ар тэк улӥ. Со сяна, пластина, радиатор пу выж доры юнматыны, мӧйыослы но ляб адӟиськыны.
  
  
  Соосты сцена вылысь учкыса пичи но вис палэнскы. Радиатор кемын 30-лэсь произведениосыз печатласько эстониын борддоре интыямын вал. Со понна тырмыт интыос отын луизы, мон малпасько. Со интыяськемын меӵ-меӵ учкылӥз но батареямы вылэ урсула азьын.
  
  
  «Люкаськылӥзы», - шуи мон. «Мон та штука люкаськиз кужмогес шуккет сёто».
  
  
  «Ӟеч-а, Ник, - шуиз со.
  
  
  Со час шоры учкытэк. Кык минут кылиз. Пыдъёссэ куасалтэ пӧртэм выжы ӝутӥз но, со пыд вылаз шуккизы буре результатъёс батареяе.
  
  
  Со бере подключаться, кесьыны но писпуос чузъяськись металлэз, радиатор Урсула доры но берен кушто. Со, кылем, куараме чурытгес карыса, со кадь горловой. Учконо ке, со понна, результатсэ адӟыса, со кучаысь выж вылэ сынэм висён шараямын. Радиатор-ӝушысь но копак гумы борды ӝиптӥськиз. Пластина, выж вылын вордскем ачимлыксэ, луоз висъяське, но ваньмыз со сисьмисьтэм писпуэз доры кылё на. Одӥг пол доразы пу котырын вань пластинаосы якорьёс борды лякиськымтэ на, соин ик вичак куштоз, соосты со мозмытӥз.
  
  
  Сынэм урсула но лыз-вож луиз.
  
  
  «Кышкатэк, аслэсьтыз та шорт штука сюл-кал тон лыктӥд», - шуиз со эгей. «Султӥз. - Бериос».
  
  
  Уж пыд вылысьтыз ӝутскиз со, ас ӧрысьтыд одӥг радиатор ӝутэмез понна. Та нах секытэн луэм понна, нош дорамы адреналин tech нах. Со, урдсӥн вырӟиз, мукет уровенен понна сӥньыс киын кырмиськиз но макес-озь ӝутӥзы, радиатор поскесаны. Сое, выл жесткость час шоры учкытэк. Минутъёсыз ӧжыт кылё.
  
  
  Со шуиз. - "Бызи!" "Ӧс сьӧры!"
  
  
  Синмам Урсула проем котыр ӧсъёссэ усьтӥз, ваньмыз понна бадӟым юдэсъёслы формаын арган металл кутскылы на. Солэсь адӟем карыса, со понна со мынэ, сое мыш пал азьвыл.
  
  
  «Туж ӝог мынэ», - шуи мон. «Эн бызьы. Мон таки кулэ витьтон ярд ортчиз. Со дыре музъем гуын».
  
  
  Приказ солы тэрытскыса, кряхтеть но пӧсяно. Чертовски соиз серем вал. Одӥг пол Урсула выжы вылэ усе, нош со пичи гинэ радиатор сӥньыс ӧз ышты. «Султы», - шуиз со либыт куараез.
  
  
  Лэсьтэмын со. Мынам йырам час мон шуысал, дорын ог дас вить секунд ми вань шуыса. Мон бусые ӝог вырӟоз лазег гырк доры, корка доры но, нах вылэ мырӟиськиз. Мон гинэ музъем вылэ усем кадь, пуштонъёсыз оглушительный кылӥськиз.
  
  
  нуналъёссэс бӧрсьысь мон лап-лап висъяны.
  
  
  Висисьлэсь ымнырзэ но мынам тулкым ударной йырсиед пель пазьгиз. Жуг-жаг вылам куашказ но ачиз бугоре собере дэри. Мыным туж секыт коръёс вискы котыр. Пыр куспын ваньмыз йылпумъяськоз но, ми дорез пала учкиз. Бадӟым бугыр-бугыр ӵын инбаме пилем доры, нокузё ке но-а, мар-кылем коттеджъёс, гомаз.
  
  
  «Инмаре», - урсула шумпотэ, дыр, вайид-а, со-а мар-а-мар луоно ке, радиатор кильымъёс уг ке поты. Солы луыса югыт туга йырсиосме, ымнырад нош дэри луиз.
  
  
  «Асэныз кылдытэм», - шуи мон.
  
  
  Радиаторъёсты соос доры лыктэ но урсула хьюго пумъёсты кутӥзы, со понна пытсэтын манжетъёс тӥяны кутски. Та вылын дас минут кошкиз ни. Со пумен мозмытскиз бере, со но кема потирать мур шокчиз поскес. Соин ӵош уж борды басьтӥськиськомы Хьюго собере, мон понна поскесаны басьтӥз. Нош таоссэ сомында дыръяз нах кеме кошкизы, киысьтыз мозмиз. Мон поскесаны суйзэ вандоно луизы, нош вир яра ни шобыртӥзы.
  
  
  "Ма табере, Ник?" - урсула юа.
  
  
  «Собере мон доры выжон рихтер елин али мынэме».
  
  
  «Мынам со ласянь азьын улӥськод», - шуиз со. «Ми дорын но, машина ӧвӧл. Куд-ог детальёссэ lamborghini со басьтэмын».
  
  
  «Мон тодытэк-а», - шуисько мон, итальянской корка вадьсазы машина шоры учко. Ачимлык луоз пияла оглюкетэз куашказ, буёлъёсыз но одӥг пуштон палась лобатӥз. «Милям лыдӟисьмы но валаса адямиослы сётыны, шундыӝужанпал дурын экспресс выл нёжалын берытскем-а, мар-а. Сое кунгож вамен ӵош димитровград болгария шедиз. Озьы мон со сярысь сюлмаськыны кулэ ӧвӧл, Црвень Крст дорозь мед вуоз, отчы вуэ ке рихтер, озь но поездмы вырӟиз. Кытчы со луыны быгато, йыразы соку ик ку ке но, машинаен ветлӥсьёс сюресмы асьмелэн ».
  
  
  «Соку мыном», - шуиз Урсула.
  
  
  
  
  Кыкетӥез йыр.
  
  
  
  Али доры сюрес луыса, та походэ. Урсула уг ӝожтӥськы ке но, мон быгатӥсько шуыны, со кызь ньыль час сказываться напряжение вылын берпуметӥ луоз шуыса. Собере мында ёросэ пыре ке, коттедж кадь ӝуаз кельтоз ас интыяз, асьмелэн одӥг гинэ сюрес вуылыкумы, та шаермылэн люкетэз пыре ортчиз.
  
  
  «Мӧзмыт адӟисько ини та», - шуиз Урсула.
  
  
  Сюрес кыстӥськись шурмылэн ӧр кузя нёжалъёсын кык ривненский, макем тырмем синъёсты, нош со вылэ машина ӧй вал. Вал сокем шыпыт луэ шуыса оскыны шуг, малы ке ке но потасько кыӵе ке транспортэн.
  
  
  «Та майбыр улон сярысь но огшоры рихтер чус, вунэты монэ», - шуи мон.
  
  
  «Мед луоз», - урсула соглаш. Сюрес дурын, гуртын со возь вылын мынӥз, отын соосты со доры карисько но.
  
  
  Урсула откидываться ӝужыт турын улэ гырпум ассэ пыкылэ. Солы матысь бусые но, синъёсыз кынемын, тылобурдо доры пеле. Та тулыс шундыё небыт нуналъёсы лябӟем лӧсъяське омыре луись магия. Арт группа сипыртӥз топольёс, вож мульы, вай ih вандэтъёсын чебермамын, тӧл но, куд писпуосты выретэ, небытак веттаса бусыос ӝужыт турын но, валлин сюрес. Та нуналъёсы со луиз, инты но сыӵе компаниен, кудӥз малпаськыны косо агент, ма, вуриськись басьтыса, со аслаз профессиезъя лэсьтэмын членъёсыз.
  
  
  Вакчи сьӧд юбкаен Урсула макес котыраз атасъяськыса, мон кыллись но отын со туж умой адӟиське. Кӧлан интые - инты понна одӥг гинэ идеальный яратонэ ӧз выре, шараязы, мукет учыре со кадь шудоез. Вӧзаз мукет югдуре шедемъёслы самой шор интыез идеальный люкетэз. Нош та луонлык, лыдэ басьтом шуыса, оскытӥз минутысь минутэ ас машина вылын, уката ӟеч луоз, кезьыт.
  
  
  «Ник! Та машина!» Урсула возьматэ.
  
  
  Та седан луоз, Citroen, ми доры матэгес бадӟым ӝоглыкен.
  
  
  «Умой», - шуисько мон. «Мон сое дугдытыны тыршиськод». Сотэк вылэ киыныз шонтӥз но паськыт ортчо-ветлӥсь люкетъёс буко пыр. Пыр урдсы бекмыляз машинаен ветлон куспын мон но вӧзам соку ик ӝегаса кутске.
  
  
  Итальянецъёс кык пиналлэн пушказ шедемын, асьмемын артэ мынӥськом со доры.
  
  
  "Перевалозь йылаз-пумаз люкаськизы црвень елин крст-а тон?" Юаз со.
  
  
  Кыкез кузь йырсие урод вал со, егит адями. Урсула водитель шоры учкыса, эмуос но, дыр, кельше, малы ке шуоно со адӟе. «Милям одно црвень крст мын», - со шуиз акцентэн кужмо. «Пожалуйста, пуксьы».
  
  
  Тае мон лэсьтӥ но, бадӟым сюрестӥ машинаос ширто ӵош вузӥд. Шумпоттэ со, мар соослы кельше ӝог ветло, малы ке шуоно дыр мон дорын ӧжытгес луэ. Зэм, мон шедьтыны шанс быгатӥськы ни, дыр сюре отчы.
  
  
  Шудэмъяськй урсула поначалу егит мурт. Шутэтскыны дугдэм но коньяк кунокуа ӵектыны. Нош куке адӟе сое, мае уг яра Урсула групповой секс, нокызьы но уз тыре кутскиз ке, со нош ик шунды. Мон гуртын вуиз црвень горно-Крст, кытчы, зэм но, ӧръяськиз Рихтер, нуназе кык час котырын. Итальянецъёс нуыны усьтэмын монэ вокзалын, мон но
  
  
  пӧсь ih тау карем ветлонъёсаз. Собере урсулазэ ачиз пушказ пырем.
  
  
  Та инты луыны пичи, со чик но пурысь адӟиське, кызьы та станциын трос гож Югославие. Учкиськод но шуак адӟи мон возьман залэ а, мар-а мон Рихтер, ачимлыксэ кык приспешник мон отын ӧй вал. Учке станция платформа вылын, со адӟе, пе, поездды кошкиз.
  
  
  «Мын, - шуиз со Урсула.
  
  
  Со доры, дыр, кадь потэ мыным, поезд платформае пумаз ини луэ, ӝоглык люка. Та экспресс Шундыӝужан луэ.
  
  
  "Вуремын!" Со шуиз.
  
  
  Со, уллань учкиз, ӧръёсты юрт, вылын усьтэм площадка, кытын машинаез пуктыны куззэ адӟылӥ «Фиат», корка вылэ-тӥ мынӥ со белград загородный рихтер улэ.
  
  
  «Учкод», - шуи мон. «Ачимлык-машина. Со поездын».
  
  
  Сое китӥз кутэм но ас сьӧраз кыске урсула-а со, дыр, машинае доры бызи платформа вылэ.
  
  
  "Мар мон лэсьтӥ, Ник?" - созэ юано, дыр, мон кошкисько.
  
  
  «Ми люкаськимы Белградский сузьы корало», - шуиз со эгей.
  
  
  Фиат ми доры дугдӥз, солэн трасса вылын но учке. Поезд вуттӥз соосты кулэ вал мон вылэ. Рихтер шедиз ке, Болгария, зэм но, радио мынам шансэ ачимлыксэ заполучать пичи вал. Ваньзы соос юрттэтлы кулэясько отын кгб басьтӥз.
  
  
  Со, улӥзы спортивной ез борды кырмиськем но, машина улэ тэтчиз приборный тротуар. Сюрес берыктон понна поезд каллен ышо-быро. Соос, огазе ез, ужаны-а потӥсько двигатель но.
  
  
  "Пуксьы но мын!" Пыр урсула машина куараеныз кеськиз со.
  
  
  Пассажирской пукон вылын, соин сэзъяськыны, Урсула нош руль сьӧры пуксиз.
  
  
  Возьматэ со интыез, кытын «экспресс Шундыӝужан» берыктон понна сюрес ышиз-быриз.
  
  
  Со шуиз."Та бӧрсьы поездын каргасько!"
  
  
  Со ми шоры ваньзы учко секунд. Собере ӧръяськизы, машинаос котырын но татын кузя трасса дуре пот.
  
  
  Со азьлане учкемзэ адӟиз но, марзэ ке но луэ, гуртэ трассаос вӧзын мыд-мыд пал ярдуръёсыз, сюбегесь, машинаос отчы спортивной инты луиз ке, тырмоз урсула кивалтыны умойгес быгатэ.
  
  
  «Вож татын трасса вылэ выжим мукет палаз, та», - шуиз со ӟечбуресь, мон питран вылэ ӝими ке, паллянэ шпал. «Поездысь потыса, мон артэ улэ, ачимлыксэ ке милемыз валало».
  
  
  Со лэсьтӥз озьы, кызьы мон шуи: "эй, мон али но трассаос паллян палаз но шонтӥз. Урсула синъёсыз паськытазы, вань кужымзэс эскеризы возьыны турттӥд ке, со вылэ машина iso. Машина поглянъёс улын зуркатъязы тужгес стяжка бур палаз, нош мукет саз питранъёсыз кылдӥзы, нош Урсула Fiat нумыр урдсы возё. Поезд нош ик синмыз пытсаськемын пыр бусыын уло, со мон доры но матэгес вуо ини.
  
  
  «Чаль», - оскытӥз со сл.
  
  
  Урсула газ педальзэс зӥбо, но ми азьлань урдоно. Ярд вань кӧня ке поездэ сюрыны. Ачиз мынон сярысь, соослэсь зыл-зыл кыр волегӟиз. Мон муӵ вылэ дэмӟыто но, паллянэ кожыса машина. Син куспын, мон малпасько, мон сямен, малы набережная мынэ. Нош Урсула эскерон понна нюръяськыны, но, бератаз, эсьмаса, мон нош ик. Площадка бер вагонъёс-табере луоз, кызьы кунгож фут ресторанын. Фиат со ӧсъёссэ усьтӥз, учкиз вылам но Урсула.
  
  
  «Бере со дуре пуксемын вылын, возьмато мон городын но берытскимы станцие. Ачимлык тыршыны басьтӥз, соос улэп ке, мон сое лэзи».
  
  
  Бертэм шонтӥз со, со, тӧдьы-а руль ёзвиос вылын. Но берпуметӥ нуналъёсы соос усьтӥськизы лёгетъёс вылэ султыны нах учкытэк, машинае куяськомы. Ас берпалан сылӥсь поездын платформае. Ӧссэ мыным усьтоз машина укыр матэ лыктыны ӧз лэзе, монэ но эшшо одӥг кутсконзэ кулэ вал.
  
  
  "Нюлод!" Эй кеськиз со, ревматизм-ын.
  
  
  Ӝимем Универсал, поездлэсь вамыш но кожылӥм. Собере мон чылкак мукет вылэм меӵак поездъёс борды шуккиськыса платформае конструкциен жильтыр ӧсъёссэ усьтоз. Али луоз, яке ноку но. Соос музъемлэн ньыль перепрыгивать фут пыр лобыса, кутӥськон понна кырмиськыса но платформае нах понна кырмиськиз. Баляс борды со платформаез ортчыны но перелезать золтӥськемын. Со собере, берез учкыса но адӟоз, машина урсула-а мар-а люкеты ни. Эй, сое сэзъяса, фараосты со кырмыштозы но, вож вуоно доры каллен вырӟи.
  
  
  Кымес вылысьтызы йырсизэс но со юнматӥз дӥськут октылӥм. Со, борт вылэ тубе, эн вие монэ, астэ, аслэсьтыд Урсула. Али мон шедьтыны луэ кулэ Ганс Рихтер, азьло малы асьмеос кунгож дорозь вуизы.
  
  
  Со, пыри вагонын-ресторан но сак учке со ымныр вылэ ӧй вал, кин лыктоз, собере нуназе юизы. Котыраз нокин ӧй вал-а со Рихтер, ачимлыксэ яке адями. Соос суп-сап выре вагон кузя, поезд лёгаськем кадь гинэ. Костя билет кондуктор мон дугдӥ ке, соосты басьтыны быгатозы дураз ачимлык - луыны быгатэ, билетъёс кыкетӥ классэ, нош милям ваньмыз огкадесь луо, маин ке но тыроно уг витё мон та ветлон лябӟе.
  
  
  Кык вагонмы пыр ортчиз, со кӧлан каллен, котькытчы тодметъёссэс утчалозы
  
  
  Рихтер, но мон номыр уг адӟы. Огъя вагонэ со номыр но ӧз адӟы. Соослэсь шудо ымныръёссэс адӟыса гинэ ветлӥсь поездын. Борт рихтер ке луысал, со но шудӥз каллен ватӥсько. Эмуос, лэся, кызьы одӥг яке кӧня ке адямиослэн асьсэлэн но кӧлан висъетъёссы ачимлыксэ сузьы, со пушкын вал, со но вите, болгариын Димитровград выжон-ын.
  
  
  Озьы ке но вылӥлыко луыны, соин ӵош кузэн сое басьтыны, поездлэн берпуметӥ кызьы эскеремын-чакламын. Табере сое тодо но оскем адямиос луозы ганс рихтер, со кадь адӟисько. Проводникмы поездлэн ачимлыксэ со гожъяны быгатылӥ.
  
  
  Мон дас минут потребоваться, нуись-вайись шедьтӥзы шуыса, со но та лэсьтоно бере, со мыным туж юрттӥз.
  
  
  «Давай-ка котькуд ар, - шуиз со сямен сербо-хорватски, - мон шуисько, сыӵе адямиос, кызьы тон гожтыны, Црвень вылын sel борт-Крст. Бен, со али тодаз вае. Мае гинэ со адӟымтэ, кызьы та пияш вагонъёсазы пыро 8 уретэм вуоно кӧлон».
  
  
  Солы 8 нунал куспын ортче, вандэм дугдӥз. Соин но, мысленно вильгельмина доры потыны дасясько, ваньмыз, мар луыны быгатоз. Со, аслаз шуыса, ма та радын уг кошкы Ганс Рихтер, со улэп ӧз кельты та поезд люкаськизы. Соос нунал куспын дорысь кошкыкуз, солэн вожез потэ но ӝутэм ӵыжисько бур пыдыным.
  
  
  Купа врезаться ӧсъёссэ но, соос со сьӧры мынӥзы. «Люгер» дась лу ыбылӥськон доры. Интерьеръёсты со меӵак учкыса но нунал дугдылытэк. Со луэ кырын.
  
  
  Солэн, ӧссэ ворсаз но ӝоггес пыре. Мон нуллэ со сярысь, мар трос кык яке вандыса басьтэ Рихтер, зэм, оскиськымон луэ. Соин, лэся, мукет купее басьтом-а, нимаз-а кин ке мукет мурт понна, соин но, лэся, отын усьтэмын вал али, монитор вылэ-тӥ мынон вамышъёс спутниковый планировать карыны аслэсьтыз вуоно вузазы, туспуктэмъёс, гур.
  
  
  Со оглядеться. Радио но уг луы, багажен, куртка но койка вылын кылле. Самой та мынам, сое вазь рихтер вал.
  
  
  Татын оскалто ай соосты шедьтыны быгатозы яке ачимлыксэ, ачимлыксэ но кытын со, ватскисько адямиослэсь. Со, шобрет ӵыжалскыны койкае доры берытскиз но, ышанӥсько мед луоз шуыса, уг ваты, со кытын ке отын радио. Мон нунал куспын бералляса, со кылем ручкаез тэшкылиос. Со доры куара зӥрак берытскиз ке, назьыльске перезаряжать понна «Люгер».
  
  
  Нырыз чигыса ӧсысьтыз topcon агентам сылэ, нош со понна со бадӟым искреннее компаньон shell.
  
  
  Нырыз чигыса сьӧрын пиосмуртъёс пистолетэн назьыльске, ачимлыксэ но вииз сое. Киям кема куртка ачимлыксэ, ӧлексы, паймемез ымныраз вылын возьматэмын вильгельмина со ӧжыт ини. Эшъёсы гинэ но уг даурто ачимлыксэ вылӥынгес.
  
  
  «Окт киын-тӥ пальто. Чеброс», - шуи мон.
  
  
  Лэсьтэмын со.
  
  
  «Тон али кык, пушказ пыриськод».
  
  
  Со, вылэ пырыны но купа кык вамышлы палэнскиз. Со понна ӧсъёссэ пытсаны косӥз ас ӝужыт пиосмурт. Со тае лэсьтэм бере, со кык обезоруживать чакламын.
  
  
  "Кызьы тон тае лэсьтӥськод?" - юа нырыз чигыса. "Тон котырын коттеджъёсын кадь бырйиськыкузы?"
  
  
  «Неважный, - шуисько мон, кык ih ас азяз возе. "Адямилэн Кытын Мон?"
  
  
  «А», - ӝужыт пиосмурт мынектӥз. «Тон-адями сое уг мыны, мон мукет. Та поезд уз кӧче-а соос».
  
  
  Мон сое нюлыса луы, вань. Шуккиз сое со «Люгер» ачимлыксэ йырызлэн урдэсъёсаз но будэ. Но со вылэ усиз борддор висъетъёс хмыкнуть.
  
  
  Юаз со.- "Эшшо одӥг пол веръяй потэ-а тӥляд пӧяськоды-а?"
  
  
  Уш лу сэзъяса но ӝужыт пиосмурт. Мукетъёс понна, - шуэ со. «Со дурын», - шуиз со. «Нош ми ум тодӥське, кытын. Поезд пумаз кельто-а мон ачимлыксэ мукет».
  
  
  «Одӥг купее та адями понна», - шуи мон. "Тон кык басьтид нимаз висъет?"
  
  
  Пиосмурт нырзэ чигтыса заколебаться, пеймытомоз, нош со вылын ӝутэмын учке. "Мед луоз".
  
  
  "Кыӵе номеро?"
  
  
  "Уг, - шуэ эмуос!" - зол кесько ӝужыт пиосмурт. Со пыдзэ шуккем ачимлыксэ со пыдъюмылзэ но, со кеськиз.
  
  
  "Устоез?" Сое мукетъёсызлэсь юано.
  
  
  «Вуоно висъетъёс та», - шуиз пиосмурт небыт, борддорысь бадӟым чиньыеныз мырӟем.
  
  
  "Шузи!" - пинь пыртӥз шуиз ӝужыт пиосмурт.
  
  
  «Я, мынэ, - шуисько мон. «Платформа вылэ. Потэ».
  
  
  Соос, кинлэн нырыз чигыса, коридоре потӥз но ӧсэз усьтӥз, нош со вылӥ искусство донгиз. Коридорын нокин но ӧй вал, соин ик сое уг лэзь «Люгер».
  
  
  «Выриз», - косӥ мон бышкалтэм, пистолет урдлыоссэ бадӟым адями.
  
  
  Но дыр вуиз платформаысь ортчыт, ми куспын машина. Соос мышкын сыло но возисько соосты «Люгер» соос вылэ. «Ӟеч-а, тэтчазы», - косӥ мон.
  
  
  Со мон шоры учкиз шорам.
  
  
  «Мынэ поезд туж ӝог», - шуиз йыруж тӥрлык.
  
  
  «Сокем ӝог ӧз, та син котыр пыӵал тасырайыны кадь», - алӥзы со ачимлыксэ.
  
  
  Собере нырез вандӥсь ӵош ӟечырам недолгий тэтчылом но чигтылом ӧсъёссэ усьтоз. Ӝужыт пиосмурт куспын, мон чир-вуоно вылэ лэзькиз.
  
  
  Атакае модос люгер со пумита, кӧт ачимлыкен юн сямен шуккиз. Со дорын пыд вылаз усьыса, мон но йырсазьтэк шальк застонать секыт выж. Со окт «Люгер» кобураяз, поезд доры гозыез кыскиз но ӵош ачимлыксэ нуналъёсы усьтӥськиз.
  
  
  Сое адӟыса, кӧльы кадь ачимлыксэ ланьыр-ланьыр мугор борды шуккиськизы, нош собере ышем вылтусыз ӝужыт турын. Эмуос, оло, умойгес луысал, сое йырвизьмы кезьыт луиз ке, таяз учыре соос котьку но ӧй ыштылы шталь трос люкамын. Пумлэн пумаз, мон вот со тузэм векчи пырыослы.
  
  
  Табере Рихтер луэ. Со поездын та вал, но мыным кулэ луиз ачимлыксэ шедьтыны. Та чидантэм витё соос.
  
  
  
  
  Дас куинетӥ йыр
  
  
  
  Быръён уг кыльы. Поезд доры пыралоз но вуоз ӝоген димитровград болгария, уж но сложной луэ соку мон ценымногие. Тэк пукыны уг быгатӥськы, мынам ки понэм но возьматэ, дыр Рихтер потӥз. Бугыръяны, кӧлан методично уретоно луиз, вань улон нуналъёсаз йыгаське. Сыӵеос ми дорысь ӧтьыны быгатэ тактика ужпум нуиз-вайиз, но мыным кулэ луиз рискнуть.
  
  
  Малпаське со вагонын пыриське кӧлан нырысетӥ кыдёкысь шортэз, со-а, мар-нюлыса, азьпал люкетаз поезд доры. Кык вагон пумысь со кыдёкын но кык утчан кутски, огпалтӥз берен пыре. Дуак чылкак кулэтэм шталь та планэ но. Соослэн беразы, кӧлан кемозь вагон йылэ точка пыр полпути нырысь, висъетлэсь ӧссэ усьтыса, коридоре но, фут вань кӧня ке милесьтым Ганс луоз Рихтер, мон шоры долкаса кадь, ишанъёс вылэ.
  
  
  "Тон!" - со прошипеть.
  
  
  Со, шӧдӥ, мар со радио несс.
  
  
  «Мыныны, Рихтер, - вераз со. «Уг вуо тон дорозь мынонмы, туспуктэмъёс, али гур».
  
  
  Дорын нош мукет малпанъёс рихтер луэ. Нукыртэ соос мар ке ныр улазы сямен немец, собере коридор кузя бызьыса питыртӥськем но мон дорысь пуромиз.
  
  
  Солэн кӧлан вагонъёс доры ну, солэн мар гинэ кельтыны, пумаз поезд доры. Ваньзэ пачылмытыса поезд ортче, ыбылиськем понна туртто. Со та уйиськыса интые лэзькизы.
  
  
  Кӧня ке минутлы бергес потэм вылэм поезд рихтер платформа вылэ. Со сокем пыдло пырыса, макем та направление луоз. Со ке, пистолет нуналэ матэгес лыктыса, соос милемыз витё. Пырон ӧс вадескы ворсаськиз ке, мон солэн платформаяз со пыр ортчиз проем даурто. Со равновесие ышоз ӧжыт ке но, киосад ке но, мон ӧс гадь шуккиськылэмзэс. Со туж рихтер донгиз. Но ӧс каллен вамыштӥськоды со проем адӟод, кызьы тубат вылын бырыны Рихтер, липетсэ нуиз, машина доры.
  
  
  "Сётскы, Рихтер!" - поезд пыр куараеныз кеськиз со. Пыр со ыше-быре, нош луд синмо.
  
  
  Кожай, ма луоз, номыр лэсьтэм сяна, со умой-умой понна.
  
  
  Рельсъёс кусӥнскиз, соос потозы, тубат выллань учкыса, адӟиськод дыр но, кызьы мыным йырам мерта рихтер, пичи котырысь револьверъёсты бельгийской. Соос ыбылэмын, со берлань зымыны, питран улэ шедем но син тасырайыны музъем вылэ лобиз. Собере поезд вырӟиз вагон липет вылын-тӥ люкет азьпалан рихтер.
  
  
  Ӝоген солэн тубатъёсыз вылэ но вылэ ӝутскизы вагон йылэ тубам. Пумаз ини кыдёкысез луэ Рихтер, перепрыгивать вагон пыр-кӧлан ресторан берпуметӥ вагонэ доры. Со куспын равновесие ышоз, вуоно вагон липет йылэ пуксе но, возиськиз.
  
  
  Вагон липетэ вылтӥз бызё, со понна со-ресторан. Со кык йылаз-пумаз вуэм бере, соин, эн дугдэ, соос бызизы но кӧлан кемозь вагон перепрыгивать но азьланьтӥсько.
  
  
  Мон но кык пол ыбиз на рихтер берытскиз. Со, адӟид-а кызьы мертаны со, но лаптӥське. Mimmo ыбиз-кык ортчыса, кутскиз ке, мон пыд улад кыкетӥ прогрызать вагон липетэ. Ответный тыл усиз солы "люгер", нош поезд улэ ветлэ, ачиз но уг мерта, со ӧйлась, син но йыр mimmo рихтер тасырайыны невинно лобӟиз. Собере сое нош ик бызьылытоно.
  
  
  Эшшо одӥг инты рихтер перепрыгивать вагонъёс вискын. Соослы та умой луоз. Со сьӧры мынӥзы; мон вагонэ пыре но кӧня перепрыгивать бызе на. Азьпал люкетаз рихтер поезд доры лыкто.
  
  
  Вагонъёс лэсьтоно на куке одӥгез рихтер тэтчан вискын, поезд кожыса, но ваньзы соос одӥг выжыысь вылэ усиз. Со берытскиз но адӟылы бере, мар мон со доры матэ вуыку, солы нош ик мертаса ыби но револьверъёсты лэсьтэм кык пичи на. Вуоно рухнуть вагон липет вылын-а со, мынам йырам но, вӧзаз писпуос киын разъедать надстройка пуля но. Куинетӥ полаз револьверъёсты курокъёс рихтер зӥбиз но, номыр уг поттыло. Собере со мон шоры пистолетысь лек куштӥз. Липет вылысь машина пезьдӥз но, со пумен ыше-быре.
  
  
  Рихтер берытскем но нош ик бызисько. Со султӥз, туйылӥз «люгер» кобураяз но со сьӧры. Берлозэ куиськон станоксэ со адӟе азьпал, гурезь бамалын, но сьӧд пась nen зиять - туннель. Врезаться поездын-туннельёсы, кызь пол но жимъёслы рихтер дыр кылле ке, со вагонын тём-тём пеймытэ ыше. Соин но, ымнырын уллань лэзьке, сое соку но, пеймытэ выйиз. Соос пыр адӟиське, пытсаськиз, кадь будо диск дунне
  
  
  сьӧд трубаетӥ потӥ нош ик мукет нуналъёсы но пумаз брылев.
  
  
  Рихтер паровоз доры матэгес вуо ини. Со султӥз но со сьӧры бызиз. Со поездын люкеты эмуос кунокуае вуылыны. Нырысетӥ со понна вагонын тэтчиз но паровоз движениез азинтыны. Со ке, тэтчы, шоналскиз меӵак поезд сюрес вылэ кожонлэсь. Бурлань гылӟыса усиз но липет йылысь со ӧжыт гинэ ӧй машина.
  
  
  Сое витё, рельсаосты ик дыр ӧз шонерскы. Собере сое, Рихтер доры вырӟизы. Поезд выльысь шоналскыны вылаз гопо сюрес, матаз мынэм бере азьпал люкетаз рихтер фургон. Радио но, сое уськытыны усе. Вагон липетэ пумен заскользить соос доры, но кутӥллям со рихтер, ма со азьвыл усе .
  
  
  Вагонъёсын али рихтер азьпалан луиз. Паровоз со шоры учкытэк, со дыр матэ вуиз шуыса, ми вискын пичи гинэ виссэс пичиятыны. Аспӧртэмлыко паровоз доры со уг тэтча, тубатъёс доры лыкты та интые ик, машинаен нуозы пыр борт. Со сое йылозяз, со вылэ лёгиськисьёс гинэ кадь сое.
  
  
  Iso вагон липет йылэ кыскись кужымез вань, соос куто но ачимлыксэ. Мон сое учкон-ын мертчыто, вылазы эрик мозмыны турттэмезлы.
  
  
  "Лэзь монэ!" кеськиз со. «Оло, тон но, малпасько, ваньмыз та юнме-а мар-а мон лэсьтӥ?»
  
  
  Ачимлыксэ, ӧжыт-а луоз кылын нуиське тӧл, кезьыт вуиз азьло со кутэмын, - шуэ со. Вань синъёс нош мон шуисько ачимлыксэ. Отын со азинтыны, кытын ваньмыз мукет шуккетэз чидатэк, пумаз но пумаз ганс рихтер вы вылэм. Со понна тушмонъёс ачимлыксэ шталь кӧня ке нунал вакчи.
  
  
  Соослэн мыжыкъёссы нырыз чигыса эмуос но шуккыны ачимлыксэ квадратной со ымныр кузя.
  
  
  Рихтер выризы машинаос липет вылазы усем. Мон нискылско шаерысьтымы гурт ӝоглыкен улаз бергазы. Со бӧрсьы соин нош ик кырмиськиды-а, но мон сое тышкай ӵыжыны но, пыд улысьтыз милемыз, мон самой пумаз но усьылэм липетъёс но со вӧзын погылляськи.
  
  
  Со учкиз арама ишакелы музъем вылын, шаер сьӧрын но липет пыд, ки кырмиськиз. Со пумысь каллен кошке дыр, Рихтер нош ик пыд йылаз султэ. Куке но со берытскысал, мед ӝутскоз, со монэ пыд шуккиз гол.
  
  
  Шуккиз со палэнскыса, ышыны но выльысь рихтер пыдес вылаз усе но, огвозьсконэз. Мон кык пыд вылаз тубиз валче ужаны, нош та ласянь ми дорын одӥг пол луыло. Ачимлык шуккиз сое со кӧт вылэ мыжгаса, со но шорияк куасалскиз. Ачимлыкен юн шуккиз, собере соин шуккиз но йырзэ трос-а сое тодэ вайыны. Со выльысь шоналскыны но ӧжыт гинэ ӧй погра.
  
  
  Али солэн липетэз но азьпал вагон пумысь рихтер вал пӧлазы. Мон со радиоын тыршеме берпуметӥ пӧсь лэсьтиз йырзэ. Таяз радэ сое адӟыны шуыса, матэгес кошкем но, мон доры лыктэ бере Рихтер. Но пумен сое мон доры атакае ачимлыксэ ачимлыксэ пронести импульс mimmo машинае пуктӥзы. Лобӟе ке, соосты, соос сое китӥз кутэм но соосты доразы рация ишкалтӥз. Рихтер, машинаослы но паровозъёслы рухнуть вискын буш инты.
  
  
  Шансэ, мон соин уг утисько вал. Со гинэ ӧз бералтӥськы ке, радио понна кырмиськиз. Паровоз куспын усьылоз но мукет учыръёс вагон рихтер, шпал борды шуккиськизы, нош собере улӥмы. Секунд ортчыса, долли понна смятый вагон ачимлыксэ фигураос погыльскиз.
  
  
  Ческыт вылэ интыськем уг луы. Рихтер кеськыны но уг вуо. Машиналэн улаз, мугорыныз ватыны выре. Собере, дыр, со учкылӥз, пыдзэ ишкалтод со адӟиз, нош мукет мугор люкетъёсыз, соосты тодманы уг луы вал, гоно нумыр усе. Белградский пеле корано луоз.
  
  
  Поезд ӝегаз. Ми доры матэгес димитровград мадиськон, поезд но уг быгаты, со таосыз шедьтӥз, отчы вуиз ке со. Со, тубатъёстӥ васькыса, азьвыл соосты кутыны турттӥсь рихтер, трос поездъёсты но калленамез на ке, со музъем вылэ тэтче ширто.
  
  
  Со пыд улазы возьыны туртто, но со уг быгаты. Со кык пол берыкъяськоз-а йырыз-ысен пыд вылын, мугорзы но куръяськом басмаосты кесяса, дыр питыра. Собере пичи мудэт со паймымон вылэм адӟыса, пыдул кутэтъёс тыбыр вылаз, смотровой площадкаос поезд рельсаос вылтӥ кадь кошкиз.
  
  
  Солэн ёзъёсыз-лы чигтыса, но уг шедьты. Сое радио ышиз, шедьтэ сое, мон нош фут дас витяз. Солы, со доры лыкто, шунды но югытэз пушказ но лымшор бере бер ачимлыксэ пырыос усьыло. Голосовать кареммы со, кызьы со доры лыктэ поттонэн, радио встраивать, малы со озьы ик адске, люкетэ кадь fold paper - юбилейной спутниковый интыян.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз но радио пытсаськем. Мынам паллян киы ӝуаз кияз но со интыын, кытын вал со выжлёгет кӧльы кузя зырано. Со ымнырме кышетэныз ӵушылыса, учко палан рельсаос вылын со инты, кытын поезд Рихтер усе. Умой луоз-а со яке отын ог миля, со номыр но ӧз адӟы.
  
  
  Куамын мында кыстӥське радэ ярд рельсъёс татысь параллельной, но со каллен матэктэ поезд. Со ӧраз соос снаряд, кытысь лыктэ со гинэ мар, Елин пала выжон. Кытын ке йырзэ поезд азе та сюрес вылэ выжоно.
  
  
  Мон понна та бадӟым вормон луиз,
  
  
  озьы мон та ёросын котыр малы ке дыртон но та басьтӥмы, со понна кужыменыз пегӟыны быгатӥз. Ӝоген солы мукет сюрес вылэ выжоно. Поезд ортчиз мынам син куспын mimmo выро, каллен пумен-пумен ас ӝоглыксэс будэто. Сое витё, берло дыре машинаен лыкто, кыкетӥ классын кӧня ке ужъёсыз вань вагонын, ӝог бызьылыны кутскизы, собере нош озьы, кызьы быгатӥськом. Со, баляс борды кырмиськи но лёгетлэн мышпалаз платформа вылын возиськиз, пыд ишкалтыса, милемды но поезд улэ мон. Платформа вылын сылэ но учкыса, сое киосын рацилы куспын ортчиз ганс рихтер, пейзаж димитровград котыр кыдёке гылӟе кадь.
  
  
  Вить минут гинэ, вӧзтӥмы ортчись поезд кезьыт понна со инты, кытын Мясников кулонэз пумитаны яратэ. Со, мар адӟиське-со вуж дӥськут вылэ люк-лы кельше, рельсаос вискы выдыса кылльыны, нош идентифицировать юдэссэ ӧз луы, адями кадь. Мукет люкетэз Рихтер кылле кытын ке соос рельсаос вылтӥ. Кема дыр ӵоже люкам задумчиво соос шоры учкыса, нош собере ышись-бырись со вылтус.
  
  
  Уката пуромиз урсула луэ шуыса, суд бонн рихтер понна уг вайы. Аслэсьтыз карьеразэ но пумаз вуыны кулэ ӧлексы ачимлыксэ выжы - выжы туж тыронлэсь.
  
  
  Урсула-ын уйёс ортчизы, туннэ мон кыӵе ке пичи Црвень комнатка Крст-ын. Со, со мугор борды йӧтымон, но со вие со сярысь гинэ малпаны мон ӵош шуныт.
  
  
  Мон та вылын право отводиться.
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Бригада виись
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Телефонэн часэн-ын предрассветный ӟингыльтыны ке пурысь, со тодэ, проводлэн мукет пумаз гинэ луыны быгатоз одӥг адями - душес, мон AX босс-ын.
  
  
  Уй палась кровать вылын сылэ огпал телефон столик, соин ик мария нюж-фон пыр альдер мыным яраз, мон вӧзаз изе шуыса, сое йылозяз. Уйвӧтын зашевелиться Мария, одӥг пыдзэ кыске кыньыртӥз, ночнушка соос вылӥе ӝутскизы лемлет дун макес озьы бере, со трубкаез ӝутэ.
  
  
  «Тон татчы ӝегатскытэк вуыны кулэ», - шуо Хоук, куара гинэ кадь мон тодӥ. Ачимлык ялан но лэчыт кыл луэм. «Ми выль кивалтӥсь сделкаен ужало. Пыр куамын минутэ дась вал кошкыны ».
  
  
  "Куамын минут ортчиз-а?" Юаз со. "Кызьы? Тыдӟыны, тонэ вунэто, кытын мон.
  
  
  Со пуӵ вылын-Кей, пичи шормуӵын багамский шормуӵъёс, кытчы ыстылӥз монэ ас Хоук. Мон кулэ вал лэсьтыны пыжъёсын, но одӥг бадӟым шормуӵе нуизы мон котырысь басьто шуыса, берен медаз быгаты штатын со самолёт пуксиз.
  
  
  Ревматизм хоуку терпеться монэ уг кылы. «Куамын минут ортчыса, кошкыны дась вал», - тодаз йӧ соослы сётӥзы. "Сяськаос-джеймс транспорт н. тыныд юрттэ ».
  
  
  Со шып шонтӥ. "Сяськаос-Джеймс н. »- америка штатъёс кодовый президентэз та нимез герӟа.
  
  
  «Умой», - шуиз Хоук, адӟи кадь, мон кадь шона. «Тон дорысь адямиосты пыжен валтӥсь Висказы-кызьы сизьым минут ортчыса, Кей ривненский». Соиз трубказэ ошемын. Трубкаез понэ, сое адӟыса, син усёз шуыса, мария но мон шоры учко.
  
  
  «Мон та офисэз вал Нью-Йорк», - шуиз со эгей. «Кышкано-а, мон вуи кулэ. Келя пыжез Компания.
  
  
  Мария малпа, миллионер доус тони солэн нимыз, выллем, кудъёсыз уже куто туала ax задание вылын со-мон. Мон ӵош соос кылем вераськон хоук ке но, мыным ваньмыз огкадь уг луо, доразы выллем шонаськисьёсмы нах мугъёссы.
  
  
  Скривиться нош соос, пуштэмме соос ымдуръёстэ горд кисьмаз. "Тон туннэ ву кулэ?"
  
  
  «Мед кышкалозы, мед шуыса», - шуиз мыным задор, кровать вылэ султыны дасяське. «Туннэ гинэ ӧвӧл, усьтэм сюлмын али но. Со дырозь мон кызьы дӥсяськемын вал, кызьы пыжын татчы вуэмын.
  
  
  Азьвыл жуг-жаг кезьыт но ӧйлась соин ӵош султӥз, ки понна ки ӝутэмын леленчи шырак мария но мон, ас притягивать доры.
  
  
  «Озьы ик кулэ тыныд уг дырто, - боз-боз шуиз со.
  
  
  Таяз шонаськонъёсы ӧй вал, маке Мария альдер фонэз вал чебер, вольыт юмылысь веськрес мугорыз но гадьыз тыр люкаськем чеберлыксысо блондинкаос зарни, лемлет дэрем дунзэ йылэ лиф со вылэ пыкиськыса. Мугорыз шоры учки мон сое, но адӟыны быгатӥзы, мар со лэсьтэ мынам, тусбуйзэс. Со кровать вылысь гылӟыса тыбыр, кус лӧпкытъя кыньыртӥз-а, буртчин-а мон ӵекто асьсэлэсь мугорзэс кадь яратыны бокал витьылӥ, ачим наполнение.
  
  
  Эрик вань кужымзэ, соос вал вылын, соин прошептать: «мукет дыръя но Луэ». Бам вылтӥз ортчыса, солэн лул но, соослэн ымдуръёсазы кошкиз.
  
  
  Со вылэ чагиськеме уг быгатиськы ке, мар вылез вите нуналаз йырвекчизэ пась-Кей туж ческыт уз луы. Игровой понна площадка шормуӵлы тужгес узырез луэ. Кытчы мон глянуть, котькытын луэ роскошь - чылкыт, зарезьын яхтаез миськыны, ву вылын сылэ чагыр сверкающий якорьёс; дуно газон акр благоустроить каремын-а, сяськаос юг-юг тылъёс ӝуало, зарезь доры кошкиз; люкаськем вилла шукрес, яркыт буёлалляны, кызьы сое суреда мелокъёсын нылпи луиз ке, атлантической океан вылэ ӝутскиз. Ваньзэ сое тыроно, мария фон альдер ӝуаз, вить берпуметӥ нунал.
  
  
  -Лэсь пельдӥняд но пырась-Кей азьвыл сямен ик луоз разочаровывать; но та ужын ӧй вал отын вал нюло, пуктэм ужпумез доры мон бызьыны, кезьыт, со нуналэ мон нырысетӥ Хоук проинструктировать штаб-квартираын ax Вашингтон.
  
  
  Та аспӧртэмлыко монологен вераськон кутскиз хоук миссия членъёстылы кышкытлык сярысь, улон но йӧн луонтэм шанс азинлык.
  
  
  Со син шоры учконэз пумен куштэ со, малпасько, нош мар эшшо вылез? Ӧжыт ке но адӟо, соос возьмало, пальпотонэз ымдураз векчи кисыриос котырамы ачимлыксэ пӧрмиз кадь. Нечасто Хоук, возиськылэ улӥсьёсты выль Англия, шудыны туртто. Нош мон адӟи, кисыриос син котырзэ гинэ, та лэчыт ачимлыксэ rta но кужмоялоз шуыса, но мон тодӥсько, мар со умой-умой.
  
  
  Со ӝӧк вылын бумага но нахмуриваться перетасовывать. «Ма гинэ мон ялэмын вал - а со, шол, быдэсак лушкем - мар куать часлы берлань премьер-министр ачимлык-огзэс кемалась кышкытлыктэ быдтон Англия, парламентсылэн ёзчиосыз. Юрт кык пиосмуртъёс сыло загородный премьер-министр, мукет досталь винтовка малпамтэ ке, со вылэ мертамын премьер-министр, нош собере, чылкак валатонтэм, но асьмеды пешкытозы винтовка виымлэсь-а ас вылад мертаса. Таяз нокинлы дыр уз луы ни, соин ик мон сёто публикаысь историез алданы быгато. Кышкыт авария бервылъёсын Но реальной ».
  
  
  Со шонтэ. Та мудрон кылъёс тросэзлы луэ, мае соос возьмато, собере гинэ но вераськон кутскон Хоука.
  
  
  «Британский шудтэм учыр официальной версия тазэ кызьы гожтоно», - Хоук азинтыны. «Осечка, учконо ке, винтовкаос но мукет. Шол, уз луы
  
  
  
  
  Со вералляз, мар вал нырысь пумит ожмаськон нуиз премьер-министр ».
  
  
  «Мон тыныд пунэмзэ люкаськизы расследование англи юрттэт сётыны?»
  
  
  Хоук йырзэ шоназ. «Нюлыса проблема коркаос доры. Китай кусыпъёс сярысь учыре укшакуды, Франциысь, Япония германиез но. Астэ котькуд учырын адями виисез виыны потенциальный курбон кужым басьтоно, асьмеос та вииз но со интые.
  
  
  «Тон быгаты, асьсэос возьмато, кызьы азинске вань та кыл кутэ президент. Кутскиз вуоно понна со капчиен быгатэ. Люкаськизы но соос уг возьматы, та дырозь йылаз-тӧдьы выжы виись командалэн ёзчиосыз, аслым берпум виисез виыны гинэ ке но эскерон. Та радаз мон ужпумез - утчаса но быдто - превентивный мертэтэныз ».
  
  
  "Ми дорын луо, кыӵе ке гуры?"
  
  
  «Кӧня, - Хоук усьтӥськиз. Ас котыраз со одӥг минут чал-чал пурккетэмысьтыз но дунтэмгес сигаразэс кенжытэ. «Расследование спецслужбаос вал пӧртэм файлъёс мон вань, котькудаз сямен шаеръёсын, нош озьы ик Интерпол. Тодэмды потэ-а, кызьы сое шедьтоно? "
  
  
  Со пусйиз чиньы фактъёс вылэ. «Нырысь ик, адями виемын луыны кулэ, вань тыро. -Кыкетӥ, мултэс дыре но асьмелэн вань трос изъянтӥсько вал одержимый секталазэ, со мозмытскыны турттэ. Куинь-куинь, сое котыртӥсь фон альдер матын луись апай-сузэръёс ».
  
  
  Соос лӧпкытъямен синкаӵен. «Потрясающее. Со диета пиосмуртъёс утчало, зӧк, чебер нылъёс кельшиз-а соослы. Валамон тыныд чылкак уг со ".
  
  
  «Мон тодисько, - шуиз Хоук. "Мыным жаль." Асьмемыз судить каре ке, кызьы соос шуо та, арес эмуос солы оско. Нош собере со нош ик чутрак шталь ужкагазъёс.
  
  
  «Ми апаеным ӵош фон альдер кутски ке, соку тӥледлы ӵош луоз". Та молодёжных веб-подсказка реальной, мон сое басьто ".
  
  
  Аслам нылъёсылы ӧжытгес фон альдер йӧспӧртэм луэ. Мария, Эльза но Хельга - идентичный тройняшка-блондинкаос, яке умой лыдӟиськись котькыӵе газет телевизор учкисьёслы тодмо. Кызьы со луоз, со луоз чебер но. Собере урсулазэ кыкетӥ мировой войналэн кутсконаз со ас сяменыз герӟа германиен анай штатысь вуиз. Со воргорон но дусымез вылэ специализироваться-миллионеръёс, кудъёсыз лэсьтӥсько коркаын узыр кузьымен ih вылтус, сям усьтэм бассейнысь ваньзэ пазям, яхтаос, частной самолёт но дуно.
  
  
  Малпаськыны, соос малпасько, мар матэктон альдерс фон, лэся, одӥгез самой умоез амал вал котыраз, куд ке, со-кутске ке заданиосты быдэстэ.
  
  
  Мон понна тырмыт вал ax выллем гинэ сётэмын - Тони Доуэса, узырез бизнесмен, сяськаяськись экспортной унаследовать-бизнесысь импортный-лэн штаб-квартираез-нью-Йорк. Ӝоген, кулэ ке, ишкем понна сӥньыс хоук кулиса сьӧрын, вечеринкаын-а, кӧня мон ӧтем, нылме но мар Альдер Фон. Пумитам гинэ соос сузэръёсы кадь, капчи гинэ уломы, валче саклык проявить кузьым но шырыт сямо, ih социальной сеть люкетэз луиз.
  
  
  Нырысетӥ альдер мария фонэз вал, со монэ «эскериз». Со пуӵ вылын со нуиз-Кей, кытын вить нунал шудо ортчиз мынам узырлыкез. Нош ӵукна пала, милям штатамы вуиз хоук герӟаны косэ ке, со нокыӵе мукет гуры уг шараяло.
  
  
  Кык
  
  
  Пыр мина кызьы кезьыт уката, соос хоука звонок собере, валтӥсь причал доры мынэ, висказы-Кей. Мария фон Альдер мын милемын ӵош, ми понна ки кутскыло. Отын возьмало ини пыж - сорокфутовый крейсер, сяська но трос лыстэм люкетэз сыномы, кык дизель буш коридоръёсын ужа. Палубаын ньыль мурт вылын.
  
  
  Котырам пиосмуртъёс одӥгез, кудӥз вылын бейсболка луысал бездыт, кеськиз: «Мон дась донгиськы, Доус мистер».
  
  
  «Тӥледын ӵош луоз», - шуи мон. Со, берытскиз, мария ини ог куинь пол сётъязы понна, ми но кема требовательный но чупасько сое.
  
  
  «Тодад возь, Дамплинк», - шуэм со, - аслам сузэре вань пиосмурт альдер фон нимаське «Дамплинк», - «та мынам сузэре палэнэ кожыса, соос синэ, соин яке гожмам».
  
  
  «Я-а яке ми-а?» Юаз со.
  
  
  «Ваньды син», - шуиз со.
  
  
  Со чупа монэ ӝог, соин но, палуба вылэ тэтчиз крейсер. Отын ик воргорон тэтчиз бейсболка выцветший питыртӥз. Куке крейсер дизелен улӟизы кечето кужмо, со адӟе, кызьы пыж доры причал кыкетӥез пуза. Берытски мон со доры мыно но малпамтэ крейсер, синтэм-пельтэм кудӥз усе зарезе доры матэ вуо, ныръёсынызы вуэз сӥль ачимлыксэ, нош атасъёс соосты котыр ныръёс быж пыры ужъёсты лэсьтыны. Мария ӝог фон Альдер, портын сылӥсь бар пумаз вань на, мунё-озь быдӟалаез ичиёмиз, нош собере копак бырозы. Ачиз кӧня ке минут ортчыса, ваньзы ышизы-быризы шормуӵын луд синмо.
  
  
  Вдруг валай сое, мае мон мукет пыж сьӧры уйиськыны. Мон бызисько тодмо кезьыт тыбыр вылтӥз. Кин ке янгыш лэсьтэм юн - та соос луыны быгато?
  
  
  Со та дауртэмзэ валатэк, ӝоггес но. Пыж тушмон корабльёс мукет вал ке но, мон-озь вуыны турттэ, уг ке бичало, сое со ачиз вылэ пыж лэзизы, нош мукетыз со уже кутӥськоз луоз, душес сое пуӵ вылэ ысто-Кей. Талэсь азьвыл ужам луонлык кылдӥз на-а мон дорын пукыны кезьыт, бейсболка пиосмурт мыным со шуиз, милям-кунокуа тодо.
  
  
  «Тауна, укылтэм ужез эн лэсьтэ-а, мистер Доус, - шуиз со. Палуба вылын сое кутыны но шоро ӵыжалскыны кыӵак брезентэн, со улын кылле. Ну мон гадь виымын луэ.
  
  
  Эсьмаса, мон уг тодӥськы солэсь зэмос нимзэ. Ваньмыз сое валэктыны но уг луы на, кытысь соос тодозы, мар вите мыным удалтӥз бар портам вискилэсь султытоно луиз-Кей.
  
  
  
  
  
  кин Ке сяськаяськись ке звонок Хоука кылзыны, Мария Альдер фон ке но мыным сётоз.
  
  
  Штурвал сьӧрын чузъяськиз куара адями крейсер но, бурлань берыкты пыж нуналазазвесь бекырскеменыз валче, кудаз мон пичи гинэ ӧй, вань пыдзэ шуккем. Собере ассэ адӟи, мар бордын ужпум - зловещий азвесь арбериос, ныр вылаз усьтэмын ву юись-лэсь ӧжытгес ке. Мон сьӧры уйиськыса катерен торпедамы лэзьы, ачиз но уг ракета сюрыса, зарезь но лобӟыса кошкизы.
  
  
  Нош та вакчи дыр, куке крейсер быдэс борт ки вылын равновесие ышоз, луонлык сётӥз мыным кулэ wilhelmina мыным потэ, ми ӵош модифицировать саночник трехдюймовый-а модосэз. Со дырысен мари вискилэсь луысал-Кей, мынэсьтым багажме ватӥсько лушкем ачимлык-ын уретӥз соиз. Соос азьын но, мон кадь номерзэ кельтыса, ӵукна-а со, мария луиз ке мукет комнатаын, со ачимлыксэ кобураяз донгиз промежностный эскериськись, кудаз сое нуллӥз аслэсьтыз брюкизэ, мед сузьке но пистолетъёс, пазьланы ширинка.
  
  
  Со дырысь адямиос вылын кылле на, кызьы вань пыӵал кутэтъёс, со, интыяськемын, ӵашъён потэм пазьланы «люгер». Адями адӟыны быгатэ сое вылын ачимлыксэ паймытӥз, куке «Люгер» мынам ширинка кылдӥз. Солань но пыӵал дуло заорать лопыръяськемын, курокъёс арын со чиньы. Мон огвакытэ ыбылыны. 9-син куспын мон шуак чигиз вильгельмина тасырайыны полсекунды миллиметровый вакчиятыса. Син азяз куштыса пиосмурт пыре но, кутӥськон ачимлыксэ тасырайыны зарезе нуиз, нош милям бӧрсьысь дробовик дробовик переборка шедьтыны.
  
  
  Со ӝог вырӟиз, спасательный гиллетта одӥгез киме кутылэ, мукетыз нош чуртна «Люгер» берен кобураяз. Собере сое, балясъёсаз зарезь вамен тэтчиз. Со шӧдӥське, адямиос мыным кыкетӥ сигнал сётэм кутсконэзъя пыже-а мар-а, мед соос оскалтозы кузя пыжен потоно, сое потэм бере торпедаез, но мар понна милемлы со чакламын биноклез.
  
  
  Озьы ке но нуназе пӧсь шоры, но со бере ву улэ кошкиз шуккиськыса, ужасно ву кезьыт луэ. Вакчияк гиллетта спасательный киям вань на, но со крейсерысь пыж-бери тэтчиз co поплыть кыкетӥез, ӧжыт йылӥз, пузась али мон соос доры ветли. Солэн пельпум пыр поттылӥз, адӟылӥз, кызьы крейсер уйиськыса берытскылыны кутскиз.
  
  
  Вань на полпути крейсер вылын улытозяз, одӥгез матэгес лэзиськод на катере торпедамы бере. Милям ракетамы просвистывать mimmo зарезьын, мон ярд вить вань, но таос радэ сюриз мидель крейсер. Чидантэм шуккиське, пуштонъёсыз, ударной но мон шуккы кужмо тулкымен, со вӧлме, ву пыремын, электроен ток кадь, галя напряжение ез пыр улсын ортчиз. Крейсер шуккиське люкетсэ вылэ ӝутэ, гейзеръёс гигант котыр ву, жуг-жаг но ез.
  
  
  Борт сьӧры пыж доры кӧня ке секунд золтӥськыса потэ, ки вылаз ӝутыса, милям юрттӥсьёсмы но, борт. Палубаын луэ, со адӟиз, та умой гинэ луэ шуыса, ма куашказ, пыж крейсер копизэ; сыномем буёлзэ но лыдзэ гинэ но адями вылэ отслаиваться борт. Одӥг пол ӵош гожтэм открыткаос вылэ печать но та герӟало пиосмурт но возьматскиз азьмурт штат котырын.
  
  
  «Кер извинение понна сётӥзы», - вакчияк шуиз воргорон. «Мон бере кылиськем причал пуӵ вылын-Кей. Кин ке ас вылаз диверсия пичи генератор пуктӥмы, асьме понна ӝегатэмзэ. Куке мон адӟи, мар тынад мукетъёсыз ӵош пыжен кошкиськем, мон шӧдӥ, мар луэ ».
  
  
  «Тау», - пальпотӥ мон. «Умой бурмоно тыныд».
  
  
  Со шталь уг лыдъяськы, малы зэмос профессионалъёс. Та инты солы шуиз: «Оло, тон малпаськод кӧс дӥськутсы воштӥськымтэ, азьло ма аслэсьтыд интыез йылозяз назначение. Улӥзы, каютаын, дӥсь шедьтыны.
  
  
  Со улӥе васькыса, юзмыт воштӥське джинсыен но, спортивной дэремъёсын, пыдкутчанъёсын но носки. Соиз вал швед чылкак уг Сэвилл-Роу, нош кӧс но чылкыт луэ. Мон но милемлы номыр ӧз ӵектэ, нокыӵе юанъёс ӧз зуркатысалзы информациез спасательёслы. Оло, таиз вал ЦРУ, представлениос но ваньмыз со ӧй вал на кадь солэн ӝоглыкез та материк берыктыны милемлы планировать каро, Хок сое лыдэ басьтыса.
  
  
  Вылӥе тубим ке, со нош ик, нош со адямиен, кудӥз вераз мыным вазь, монэ шуод-а, мар мыным кулэ, точка кемозь йылаз-куать минут ортчыса пересадкаосын.
  
  
  Со, шонтылӥ, нош ваньмыз уг валало на, мар сярысь вера со. Кыӵе со дыр вал аслам адӟонэ сьӧры бусые Висказы-Кей, котыр ке но, мон тодӥсько, мар сярысь та люкетэз атлантической океан, миляез доры, шундыпуксён музъемъёсыз вылын трос уг луы сяна, сша-лы. Ваньзэ, мае мон адӟисько быгатэ, котыр ласянь гурезь тулкымъёсын лыз дэремен вал. .
  
  
  Ассэ витьтон вить минутэн но секундэн сша-ын пыре вылэм авианосец вмс ривненский луд синмо, палуба вылын но мыным адямиос шуизы: «ми но куара - кнопка вылэ искреннее».
  
  
  Авианосецысь выл тыр пуктӥське дасо реактивной самолёт бурдлы, тылобурдоос кадь пеймыт, сьӧраз возобновление лобон азьын. Экипаж тубат веревочный куд-ог люкетъёсыз дӥськуттэс, пыжъёсты ярдуре бере мон доры лыктӥз. Со, утись аслэсьтыз кизэ кырмоно, собере нош ӝутскиз пагӟаетӥз. Зарезьёс но куашетӥсь кошкиз, вылтус крейсер арес ватӥськемын, кезьыт вуиз азьло со палубаез.
  
  
  Корабльлэн капитанэз мон тубат вылын пумитаз, отсалютовать со, ответ сётыса, мон доры но реактивной самолёт ӝог кыске, палуба вылын возьматэмын лобанлэсь. Двигательёсызлы A-Skyhawk вал ини 4
  
  
  
  
  пыртэмын, ӝутскизы омыре тырше. Со, пилот кизэ кырмо, егитъёс пештал, пуксён дӥсь дӥсязы но мышпалаз лобан кабина. Мон пилотъёс возьматӥзы «бадӟым чиньы выллань», инбам но мон авианосецысь ӝоглыкен катапультироваться палубаез берга. Агент штат луымтэ ке огазе личной туристической президентэз, улонниосъя первоклассный луисько юнгес...
  
  
  Куинь
  
  
  Но учыръёстэк ортчизы мыддорин штатын шуак лобӟем. Джон кеннеди нимо пункт мон назначение вал аэропортэ, ny-нью-Йорк, отын пуксё но, мынам, вылын юри дасям взлетный-мерттӥськон полосаез. Собере инбаммес но яркыт шунды, йырвекчиысьты-Кей-а, уг уродъяськы, мыным дась луыны, кезьытсэ лэчыт январе Нью-Йорк.
  
  
  Возьматоно взлетный Хоук пумаз-мерттон пеймыт кузь кесэглэсь лимузин. Кызьы гинэ со машинаосты вылысь самолёт выжиз, киыныз шонтӥз пилот пештал, укшатонъёс но авианосец доры самолётэн лобӟи. Азьпалам кык воргорон пуке лимузин - шофёр но, монэ шӧдэ кадь, одӥгез агент AX на. Соосты, тодӥськом, мар кулэ, аслыз йӧн-йӧн кризисэн валче пумисько, мукет мурт ноку но уз усьы одӥг агент Хоук арес бере. Хоук висъетъёс пиялае йыгась бере, мон азе пиосмурт висъясько, шалтыр поттыса аэропорт но лимузин.
  
  
  «Шуыса гинэ, N3, - шуиз Хоук, укное учкыса, - мон тырыса, выль информация тӥ доразы ӧвӧл шуыса, вераны».
  
  
  «Кышкано-а, ӧвӧл-а шуыса, сэре», - шуи мон, нош ваньзэ ик дублировать сярысь вераны пельдӥнь эмуос крейсер-Кей утиськон но. Со ватсасал: «одно ик, уг возьматы, со информация басьтыны кадь. Оглом пыриськыны уг быгаты Альдер фон Мария ».
  
  
  «Хм», - шуиз Хоук гинэ.
  
  
  Кӧня ке секунд ми чал-чал мынэ, берытске но кезьыт хок угрюмо азьло шуиз: «россиысь коммунистической партилэн татчы вуэмын йырез кулэ, - нью-йорк, кылсярысь, куать минут ортчиз. Оон-лэн куд-ог адямиос ас котыраз со лушкем заседанияз пумисько, берен азьло ӵуказе кезьыт потэ. Ответственность ачимлыксэ ми вылэ понэм понна кышказ, дыр, сое татчы. Малы тон озьы ӟудо соос куараез ӝог-ын.
  
  
  Мынам черодэ вуиз нукыртэ: «Хм».
  
  
  Али но вӧзтӥд одӥг взлетный дугдылытэк притормаживать Лимузин-мерттӥськон аэропортэ полоса, кытын ачимлыксэ бадӟым адями уллёез но, машина возьманы. Мыкырски но, турбореактивной двигательёсызлэн выллань гигант хоук возьмало, узвесь инбамысь ваське. «Мон-поталэ, дыр», - соосты адӟыса, час шоры учко кисыезъя, созэ вылысь жильы нуллӥськод, гиллетта перекидывать пыр.
  
  
  Россиысь вылэ гинэ дугдоно кадь взлетный самолёт-мерттӥськон полоса, ӝог ужась нунал аэропортэ подкатить кабинаям лёгетъёс, партия но советской председатель потӥз. Самолёт котырысь мукет бадӟым эскерыны россия понна кӧня официальной солэн ымнырыз но, быдэс группа азьын полицейскойёс службаосын ужасьёс но котыртымтэ ӝегатскытэк тубат - россиысь кадь, озьы но американскойзэ - котыр доры черод машинаеныз но келяз. Йыр ке группа процессия нью-мотоциклист йоркский вырӟиз, ачим мынӥсько министр, машина искреннее советской лимузин понна. Ӝоген ини мон капкатӥ пыро огазеяськем нациослэн организацизы, тӧллэсь ӝог йӧ вылэ флагъёс лопыръясько кузь бӧрсе синмасько.
  
  
  Юрт пушкын вылэм, котырысьтыз ӝоген вань одӥг комнатаын частной кышкыттэмлыкъя кенеш группаез нуозы. Та укноос вӧл залэ сотэк улыны, огазьын пукон, ярус пуктыны, учкись понна выллем амфитеатр, трибуна сьӧрысен центрын-а, кытын председательды партия но советской ачимлыксэ интыын ассэ эскероз, озьы ик нош визь-кенешен юрттӥсь но кышкыттэмлыкен герӟаськем ачимлыксэ штатын. Со Хоук но, полиция со интыез эскерыны россиысь мукет чураз нырысетӥ агентэн ax план вӧзын кышкало но, келязы москваысь советской лидер года. Агентъёс, асьме понна сылыны город правоохранительный ёзэсъёслэсь, федерал штатъёсаз но правительство. Пумиськонэ, одно ик учкись понна ворсамын вал.
  
  
  Переводчик пыр быдэсмиз кык пиосмурт, кудъёсыз ог-огзы борды сипыр-сипыр берыктыса, озьы шуэ бере, мар отын номыр ӧз кылылы, кытын мон пукисько. Соос ваньзы огкадесь вал, но малы выросъёсыз пыр вияз пантомимаосын учкымон спектакль, мар шуоз актёр.
  
  
  Нырысь лэся, кык но лек луоз шуыса подозрительной пиосмурт. Нырса тросгес луозы, нырса но мыжгазы. Паймон вожпотонэз ӝоген воштӥськиз, сое адӟи но, соку, пе, одӥг пиосмурт кык но тросгес луо. Валамон, кутскид валаны сое, одӥг ласянь, мар понна мон ӧй пукы инцидент зэрпаллык.
  
  
  Та пумиськонлэн пумаз, собере ӝог лыкто, сылэ советской союзысь но сша-ын но визь-кенеш председатель кышкало, мед ог-огзылэсь кизэс кырмизы.
  
  
  Собере партилэн член советской одӥг котыр премьер - бер луоз тодмоослы сое, мае со луэ россиысь ыстэм мурт - коммунист председатель доры вамыш лэсьтэмын. Со котырын возиське граната кисыысьтыз поттӥз. Пильыс ковёр вылэ гранатаос куязы, сое пиосмуртлэн пыд усьтӥськиз россиысь откреплять но лидеръёсы доры.
  
  
  Шимес адӟон сьӧры мон комнатаын ӧй вал йӧ секунд куара кылӥське. Со дун-чылкыт адямиослэн советской министр шимес адӟод, улӥе учконо ке, со активированный беспомощно граната вылын кулон, ботинка ачимлыксэ носки вылын кылле.
  
  
  
  
  
  со понна кобураысь люгер вильгельмина инстинктивно аслэсьтыз басьтӥсьсэ, но монэ, китӥм кутыса Хоук. Делле вылаз ик, мон сое шуак луэм бере, мед адӟизы, мар мон лэсьтӥ, номыр но уг быгаты. Син тасырайыны ӝог гинэ гранатаосын пуштытъям. Интыысьтым вырӟеме но уг луы, дыр россиын лидер года.
  
  
  Таяз учыре, корка пушкын пери вань присутствующий луиз ке, ыстозы россия - адями, незакрепленный уськыто граната - пуштӥсь арбериос борды басьтӥськиз. Пуштон приглушенный кылӥськиз; пиосмурт кужымез зӥбы мугорзэ кулонэ нуись гранатамы вал. Мугор люкетъёсыз вылэ шуккисько, ачимлыксэ, мугорызлэсь висъяса понна.
  
  
  Трибуна вылэ султэм пуштон бервылъёсыз советэзлэн председателе но, мукетъёссэ зуркатӥз, со номыр но кылытэк кылёд. Россиысь делегациос, кырласянь но берыктӥз монэ возьмало комнатаын котыре ӝог будӥз ӝегатскытэк хоук лимузин. Со доры дырто вал мертэтэз басьтыны, ужасьёс медаз кышкалэ вашингтон но вуыло визь-кенеш ачимлыксэ сша-ын, россиын но москвае мыныны, отын нош кылем палозь советской отъезд посольствояз.
  
  
  Со куспын ик, но газет вуыны кутскиз оон-ысь полициын ӝог юрттэт p. n. y. фотографъёслы но сапёръёс d. контингент репортёр. Кышкыттэмлыкъя кенеш частной заблокировать Зал оон-лэн полициын луэ, нош пушказ ву но лэзизы мон хоуку, носилкаос вылын шобыртэм ыстӥллям россилэн etkileşimli брезент кылем-мылем интыосын. Американскойзэ адямиос кышкатэк но али ини дасяськоно россиысь недавний полициын отслеживать передвижение агент ужасьёс.
  
  
  Звонок тӧдьы коркаос лэсьтэмын вал, та сярысь ялэмын вал делле президент но. Со азьын кадь, таин вераськон йылпумъяськиз, Хок телефон доры ӧтизы, мед вераськиз президент. Со вуиз ке, ымнырыз пурысь ax кивалтӥсез вал.
  
  
  «Катастрофа луыса, та ёросъёсы», - шуиз со, йырзэ ветталляз. «Мон-лэн президентэз ивортӥз, трос советской адямиос сярысь отчёт передвижение ми басьтылӥськомы шуыса, мар гинэ расследование кызьы ке но шараяно. Нош одӥгез монэ тодэ ни ».
  
  
  "Мар со сыӵе?"
  
  
  «Уйин кык берлань вань, - шуиз Хоук, - вечеринка куноосты советской ыстэмын вал, но анаез сое фон вылэ хельга хельга альдер квартирае интыязы Парк-авеню».
  
  
  "Малпад-а тон?" - паймыса юа со.
  
  
  Агент шонтӥз AX Хоук мукет, кудаз монэ келязы лимузин, кезьыт кеннеди, ny. «Z1 агентам бергатоно луиз. Со бере, тодӥсько, мар понна уг альдер огдыре фон кышномурт ваньзэ эскеро, соин ачимлыксэ делле та кутыны. Со потэ, мед тон кык ӵошен, огазе люкаськыса, ӝыт сое мед вералоз, тыныд сыӵе подробностьёсты. Собере со потэмын, со тыныд мед ужалоз Альдер кивалтэ хельга фон. Но...
  
  
  "Мед-а сэрен?" Юаз со.
  
  
  «Мон оскисько-а, мар-а тон кулэ ӧвӧл мыным тон сярысь тодазы срочность миссия. Кулэ луэ кыӵе ке но герӟетсэ та алдерс фон бизнес вискын. Шедьтоз-а со, малы та мыным дурбасьты ".
  
  
  Ньыль
  
  
  Одӥгез кошкемын Хок нью-ax йоркский офисэз, вераським но, мон ӵош Z1 кельто. Бадӟым люкетэз ортчиз нунал самолёт лобе Виски-Кей но, машинаын, джон кеннедилэн-тӥ мынӥз, ny, со, шӧдӥсько, тренажерный залын потренироваться мар мыным кулэ. Солэн клубе мынэмез шудыны ӵектӥзы гандбол z1 спортын, дыр, монэным вераськыны.
  
  
  Нокин но ми сямен, одно ик, али нимыз но уг тодӥськы мукетъёссэ. Мон асме арлыдэя z1 кем вал, но кӧня ке пар вылын секыт лапег дюйм фунт, йырсизы но кузы югыт куроен ӵош. Спортын мон кадь шудон форма гинэ но воштӥськыны кутскизы, сое, адӟиськом, маин со тушмон гандбол яра. Со площадка вылын лук-лак уло, плоскостопие, туп луоз но виылӥсьёс солэн кужымез, малы со озьы пезьгыт, чальдӥ тасырайыны син кадь, мынӥсь-ветлӥсьёс но.
  
  
  «Дискъёс бергатэ ӝытлэн уй али кылыны луоз», - кутскиз со, но соосты вераськонын кутыны лымшор ачимлыксэ куараез лябгес, ас выжы акцентэн шор-лымшор штатэ. «Зэм ик, та развлекать Альдер фон быгатэ. Пар вал актёръёслы, россиысь иворчиос, кык британский гожъяськись, та поп-суредась, туспуктыны номыре но ӧвӧл, суредысь спортъя е сяна, дюжинаен адямиос, эшшо, соос уг пумита, озьы ик ».
  
  
  «Кин ке но со котырысь адямиослэн уката-а кельшемед потӥз?» - созэ юаз, ожмаське тупаз шуккиз, шукке, шораз но тужгес умоез вӧзын бышкалтэм z1 ачимлыксэ,-мар понна со шуккет вылэ ӧйлась ответ.
  
  
  "Тьфу!" - нукыртӥз, солэн тыршеменыз ӵош кечырскиз, ымныр шобырскылӥзы банк ачимлыксэ капли. Собере, мон бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз ответ сётыса, со шуиз: «мон адӟисько, мар вань на мукет куноос туж огкылысь луизы. Соос ваньзы пӧртэмесь кадь вал кыӵе ке эксклюзивный клуб. Тонэ валало ке, со мар сярысь?"
  
  
  Со шонтэ. «Солэн меда яке луэ но, анай хельга, Урсула, куке-соку ӵоже иворчиосты огназ кыӵе ке дыр ӵоже ӝытын?» - созэ юаз, лобе отчы-татчы-тӥ площадка. Мон уг тодӥськы, кыӵе со информация басьтыны солэсь возьмалэ, нош со кулэм муртэ яке мукет но юрттыны быгато яке ысты котьма кусыпъёссэс альдер гуры фон пыр.
  
  
  «Ӧвӧл», - шуиз Z1, пегаса ас люкетсэ быдэстэ. «Суредась но самой бадӟым люкетэз та дыр делле ӟуч вераськиськомы, бератаз, ӝыт быдэстыса, кыказ басьто интернет, аслэсьтыз пизэ вайыны..
  
  
  
  
  
  
  Милям луд малпан йырам лыктӥз. «Малы тон малпаськод, кулэ ке лэсьтыны куриськод ӟуч шараямын ax со мозг?»
  
  
  «Шараямын?» - Z1 вазиськиз, берытскизы но мон шоры учко. «Доказать карыны быгатӥз шуыса эскерон ачимлыксэ мозг?»
  
  
  «-- Малпасько вань-а ӧвӧл-а та, - шуи мон. «Мон куштыны уг быгаты, йыр котыраз, макем вань йӧспӧртэм ситуациез возьматэ. Со гинэ ӧвӧл, туннэ луоз шуыса, нош вань азьвыл но виылон - оло, вал шуэ со, вандэм. Самой та адями виисез йӧспӧртэм сформировывать команда, куке со кинэ ке адӟиз. Оло, соос нырысьсэ лыктэмын ӧвӧл препаратъёс, синмез яке, яке виым мисько. Кин ке бичатыны выризы иррациональный озьы ih огкадь луыны кулэ. Валэктонъёсыз луыны кулэ. Оло, куд-ог шараямын ответ сётӥзы, мон валай муген та ужын юрттэ ».
  
  
  «Пон, утчаны сылэ». Пельпум z1 кырмизы.
  
  
  «Хоук потозы, соос борды ӝегатскытэк хельга выжоз шуыса», - шуиз со эмуос. «Мон шудон кадь гинэ быдтыса, со туннэ но тани жингыртӥз утчаны ӝыт ӟеч дасямын. Малпасько, тӥледлы ӟеч хоуку штабез ватсаны. Одно эмуос шуизы: милям потэ ӟуч шараямын ортчоз ».
  
  
  «Веран», - шуиз со, но мон шедьтыны шанс шудонъёсы келяны.
  
  
  Дӥсяськыны но лул басьто, асьсэлы куз мартини барын юыны кезьыт но мынэмзы, киоскъёсы хельга телефон жингыртоз но со альдер фон.
  
  
  "Пельнянь!" восторг взвизгивать со дорысь, мон кылӥ кадь куаразэ гинэ. "Тон вуиз. Ныж-а мон тонэ кошкыны лэзё апайёс. Туннэ ӝыт адске?
  
  
  «Котьмар ке но, мон малпасько», - шуиз со эгей. «Тон мон понна ог тямыс пыра».
  
  
  Сое быдтэмез бере, вераськемез, ассэ Z1 агент люкиськымтэ. Азьланьын квартираяз мыныку, со вылэ Саттон-Плейс, ax кертомазы мон понна со - оло, ӝоген понна «Тони Доуэса».
  
  
  Со уж выллем луиз понна одӥг ласянь ax улын, вылын аслэсьтыз ма ватонэз амалъёсын кылдытон понна оскымонзэ ӧй жаля агент огазеяськон. Умой пример луиз гостиничный Доуэса Тони. Та моторез луиз, мотор игралась соблазнение понна холостяцкий бордысьтыз вань тӥрлыкъёсты, со ачиз юрттэ быгатэ сыӵе пиосмурт. Звукоизолировать педпалан, тырмыт ӝужыт, медам усе уединение город вылтусыз но, пуш куара но-озь вань выль оборудование квадрофонический электронной оснащать югыт. Мон одӥг гинэ пичи куронэ но тренажерный залын саунаез вал. Мукет нуналаз со груша боксерский час быдтэ, но пулэсь быдэстэм сауна. Вал, куамын вить, сизьым, куке мон доры кошкиз альдер смокинг хельга фон.
  
  
  Пентхаусэ улыны квартира хельга Парк-тямыстонэтӥ авеню-ын, королевской юрт, клуб частной трос тупатэмын, кезьыт резиденцияз. Со возьматэ, мар со луоз одӥг, но со вуэм бере, со адӟе, ма отын луэ пурысьтам урсула джентльмен, куд смутный тодмо ымныр адӟиськиз, мон ачимлыксэ нимаз ке но гылӟыса пытсаськылы.
  
  
  «Нош Дамплинк», - хельга ӟечкылаз милемыз, ымаз чупаны ымдур фон чупан но огшоры альдер мон усьтӥ, мон пушкын втягивать, «салам веразы Урсиос» - анае аслэсьтыз ныл ӧтизы альдер фон Урсиос, - «байрон тиммонс но со келяз. "- Ын котыр одӥг адями та странамы мувӧен магнат соку соос тодозы. Озьы урсулалэн ымдурад чупасько мон фон лулпу, нэнэе кыдёке уд луы-а шуыса, мон но, кизэс юн кырмыса тиммонс.
  
  
  «Ӵапак байрон урсиос но кошко», - ватсаз Хельга, херувимский пальпотэ.
  
  
  Байрон Тиммонс нукыртэ: «Эх, мед», урсула дӥсязы чайы шубаос но юрттыны кутскизы.
  
  
  «Мон, - шуэ Владимир куанер Колчаклэн авариос сярысь кышкыт, - шуэ Хельга. «Тон-а та ивор кылӥсько?»
  
  
  "Шуыса ӧвӧл со. "Эн кышкаты монэ."
  
  
  «Оон-ын вием бере ачимлыксэ туннэ нокызьы но уг, - шуэ хельга ӝож, - малы ке пуртыосын мактал пуштонъёсыз».
  
  
  «Ужасно», - шуиз со, шӧдӥсько, Душес уг-а малпало на «пуртылы пуштонъёсыз» прессалэн сэм понна.
  
  
  «Куанер Владди, - шуэ Хельга, - улон, соос котьку но тырмемын луэ. Со мӧзмыт луиз солы.
  
  
  "Ачимлык-а тон тодӥськод-а?" Юаз со.
  
  
  «Мед сярысь, - Хельга ответ. «Вуж урсиос солы эш луоз. Татын солы луыса, корка, вечеринкаын-а, уй-вань кык берлань.
  
  
  «Мон ваньзэ уг тырмы ачимлыксэ луоз», - урсула юнматыны, хельга бам чупасько, нуналлы но ымдуръёстэ ымдуръёсыным мыным йӧтэ ee пала вамыштӥз. Тиммонс сьӧры мон байрон, мон нош ик кизэ юн кырмиз.
  
  
  Ӧссэс ворсаса гинэ кошкизы кадь хельга понна куз, мон сое ӟыгыръясько хихиканье прошептать усиз но зӥбе: «Э, Дамплинк, мон байрон тиммонс ужасно вылэ урод - а тӥ вылэ но. Туннэ нокызьы но уг тупа ке, со тыныд ӟеч ке, соосты воксё вунэттӥллям шуыса, туннэ ӝыт со театразы мыныны, соос ӵош луыны кулэ. Со дыръёсме тодам вайыса, куд-ог воштонъёс но мон понна ӧтемын луо бертэм перестановка урсиос лэсьтыны. Со шуиз Байрон, мар тон мӧйы, мукетыз, мон уг адӟы трос аръёс уй город гинэ тон вылын но вал.
  
  
  «Мон тодӥсько, мар со малы ке ӝожтӥськемзэ. Сое али валай.
  
  
  Хельга палэнтӥськыса, йырзэ сэзъяса. «Куддыръя ваменэс луыны быгатэ сыӵе со. Кунокуа нош со тонэн огазьын луоз ».
  
  
  «Мон куанӥ, - ӟечбур шуиз со, - но лӧпкытэ. Кытчы тон потӥськод шуыса, со тӥледлы вайиз?
  
  
  "Уй со сыӵе кельше", - шуэ Хельга.
  
  
  
  
  
  Каньылэн со шуиз: «мон малпасько, оло, умой но тон татчы кыль ямын вал. Пумит луисьёс ӧз ке, мар ке огшорыгес, кылсярысь, мызь но шампанской. Кышкаськы, вань со, малы милям коркамы дорын луиз, али но выходное дорын медо.
  
  
  «Мон малпамъя учреждение ӝыт умой ортчытыны ӧз быгатэ».
  
  
  Мыным-эркын, сое со. Со вал тӧдьы дэрем дӥсям эгесалляны ӝыт, йырсиез югыт-поч тыриськоно луоз со, чырты вылам ошиськись подвесок бриллиантовый бриллиантовый соответствующий весь, пель ӟускиез свисать со котырын. Со дась вал уй городын ортчиз. Собере нош, сое валатэк-а, мар-альдер фон кышномурт, ӝог вань-а, тазьы-дӥсяськымтэ понна гинэ ке, ӝыт корка медаз азьтэмъяське.
  
  
  Хельга кысы брылев но музыкая гожтэм. Но ӝоген солэсь мызь шампанской вай, выжез но вӧлдэтэз-озь урдэсъёсаз монэ укно азяз таӵе шудон сярысь шезлонг леопардъёс урдэссэ, тыл пеймыт городэз но мон котырысь лымыез чакламтэ.
  
  
  «Тодӥськод-а, Тони, - шуиз небыт Хельга, мон доры берытскиз, мон кык шампанской бере сӥятоно потягивать, - таӵезэ тон уд-а, мукет пиосмурт кадь, кудзэ солы асьсэос тодо улонын. Капчиен быгатэ со вала ih огшоры гинэ, валай, мар со поттиз нылкышно. Мон уг оскиськы тыныд, тынад туж кемалась тодӥськом ке но. Та ужпумез но. Мынам та тунсыко, но мон малпасько, вань мукет кышномурт Фон Альдер, Урсиос пыртэмын, но. Со меӵак пуксизы ӵыжак. «Мария тыныд кельше?»
  
  
  Со честно шонтӥ. «Устоез со. Соку тон но ваньмызлы. Пумлэн пумаз, нош тынад одӥг тройняшка.
  
  
  «Копак уг идентичный». Сое адӟыса, со ӝомо-пальпотон. Бокал шампанской но гылӟыса креслоос кыске, соин ӵош, аслад мугор борды ӝиптӥськиз. Со пыр мугордэ шӧдӥ солэсь шуныт дэрем. Мынам духовой экзотикаё ческыт кус бугыръясько ee. Со но дэрем улысьтыз чиньыеныз дугдӥз бретелька соосты чуртнасько.
  
  
  «Хельга», - шуи мон.
  
  
  "Хм?"
  
  
  «Та пиос, Колчаклэн Владди яке, кызьы тонэ нимано ачимлык - берло дыре тон адӟид-а ачимлыксэ люкетаз?»
  
  
  Бутылка ӵоксэтсэ неправильно со милемлы валамон. «Эн вожа тон кулэ ачимлыксэ, Дамплинк». Со мон доры матэгес нюлыса, йӧтске макесъёсыныз, озьы шуиллям асьсэды.
  
  
  «Ӧвӧл, но со мыным тунсыко», - ӵоги мон. «Кӧня тӥледлы понна берпуметӥ арня яке солэсь люкетъёссэ семья кальёсын?»
  
  
  Солэн пельпум кырмыса, вань на-а мон доры ӝиптӥськиз. «Со котыре владди луоз одӥг адямиез, кудъёсыз котьку мыным котьку вӧзаз луоз яке эшенызы луэм. Тӥ сое шӧдӥськоды-а, куке отын улыны соослы, сое тон эн мӧзмы, со татын ӧвӧл дыръя ». Со укыр пошевелиться. «Ортчемзэ но та - туала со. Туала котьку но кулэ луозы».
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар со ваньзэ, мар шуэм со люкаськизы. Оло, кунокуа соосты маин ке но ватэмын, оло нош, зэмзэ но колчак сярысь номыр гинэ шуо вал. Котькыӵе учыре, со, шӧдӥз, аслэсьтыз обязанностьёссэ учыре сётыса быдэстэ.
  
  
  Табере сое несс азьын кыл кутон понна, аслаз асме шедьтӥ мон та куспын чиньыен луонлык вольтчиз. Таиз чиньы дэрем хельга бретелька сое лябӟытэ. Соин ӵош кык е лэзизы, киоссэс кус вылазы тӧдьы басмалэсь небыт нош тани усё.
  
  
  Бюстгальтер соос вылесь ӧй вал. Со откидываться учконо ке, гадь тыр весь-весь со лӧптылэ, лемлет ноны бирдыосаз одно ик пештырско. Азьпала позыръяським, со понна мынам ымнырам пумиталод, озьы мон одӥг ымысь тырмы шуыса, нош собере мукет дыня холмик укша. Солэн мугорыз дырекъя, соид, соос мусояло ке, солэн кыл йылысьтыз бирды, дыр, эшшо, соос, судорожно шокчыны, йырдэ кык киыныд кутоно, мон доры вайыны но, асьмелэн мон ымдуръёсызъя. Мон чупаськыны бере, мон соос одӥг киысь чиньыосыз макес вылтӥз ортчыса, мон уг ӝуа, дыр свидетельство вылэ мырӟиськиз. Отын ӝегало, со вылэ кизэ пытсаськылы.
  
  
  «Чебер, Дамплинк, туж умой», - прошептать, сое ӝокатэ, мон доры ӝиптӥськыны но ымдурыз пель.
  
  
  Со пыр ӝутыны но нуизы сое гостиная, кӧлан фойеын ортчиз. Бадӟымез центр котырес комнатаысь кровать сылэ. Нах со сое лэзе но, сое басьтыса дэремме, чулкаме но чильпам бикини трусик. Кылли тӧдьы вал вылын поныса, со укыр кизэ мычоз, дӥськутсэ мед юрттоз мыным басьтӥзы.
  
  
  Со шӧдэ кадь, мыным вир вир бызиз, мугор чеберзэ син ке, монэ со ньылӥз. Умой луысал, соослэсь копизэс сузэрезлэн мария, гож идеально, гадьёсазы зарни но пичи треугольник пыльтчоно макесозям со мугоръёссы быг-быг кокырес центр. Притягивать со доры мон ачим, ас мугорзэ ке но йӧтӥз, йырме небыт чукин берыкто но со шуиз: «Кылзэлэ, Дамплинк, кытчы мон тон берытскид ке, адӟиськод-а тон, кызьы ми яратонэн выро».
  
  
  Мон талэсь азьло ӧй синйылты, куинь комнатаез, борддорзэ шуыса, йырысьтым дор палъёсаз кык кровать, синучкон копак луиз. Но монэным ӵош мугорзэ хельга раскручиваться кепырскем дыръя кадь, кыӵе ке но запрограммировать идеально, векчи тӥрлыкез но дартлык, синучкон палдытэм движение шӧдонэн, кызьы ми пӧлын туж трос вал оргия ке, мынам группаям соос вань пыриськисьёслы луиз.
  
  
  Со шараяз, хельга кызьы милям шуо, сое но, ма со копак уг сузэрезлэн мария идентичный. Ке, кызьы со вырыны яратэ, туж бадӟым пӧртэмлыксы. Кыкез но ӵош пумтэм-йылтэм яратонэз-майбыр вырись кышномурт бадӟым малпаськонэ уси. Нош таяз йылпумъяськиз укшатӥз. Но дырлы чал-чал луиз мария напряженный, ee движение
  
  
  
  
  
  
  изысканно векчи луиз, сэрпалтӥз но кыре хельга луиз, солэн киосыз, мугорыд весь мон ымме макесъёс но эскеризы, котькудӥз соос вылэ ческыт шӧдон вошъяськылӥзы басьтӥз. Ee купырскемын ялан маке вань, ваньзэ мон доры гурезь йылэ куалекъятӥз но, бадӟым но бадӟым куанон лӧпкытӥз. Кадь - эффектэз золгес но борддоре синучкон - кышномуртъёс яратон дюжинаен, милемын ӵош пӧртэмесь, но ваньмы ӵош учкон пӧртэм реакция. Востэм, чылкыт удовольствие со черектыны, берен кровать вылэ но усиз.
  
  
  Со пыр мон мыкырскыса пыраклы пытсаськиз. «Шудо-а тон монэн лэсьтӥд?» - созэ юаз, чупан мон ымнырзэ шобыртоз.
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. «Бен, ми тыныд ӟеч каромы».
  
  
  «Мон-шудо но,», - шуиз со. «Тон-а со адямиослы, кудъёсыз малпало тон солы».
  
  
  Со доры ассэ умоен притягивать ee, мон понна со кровать вылын, мынам мугоры ог-огзы доры огзы йыръёсынызы ӝиптӥськизы пыдтыш-озь. Мон вӧз-вӧз кылле, мон сямен вераськыны нокин уг. Куншетэз лэзёнэн куспын соос шокчыны пыр быдэсъянлэсь кыньыртӥз, сое витё.
  
  
  «Shh», - эй со прошептать.
  
  
  Со нош ик чалмиз, но огдырлы. "Ой!" кеськиз со. "Ой! Эх, Дамплинк! ОЙ!" Мугорзэ выльысь Ee затрястись судорожно, ӝуштэмзэ но ӧз бекмылялэ дыръя солэн тыбыр вылам каллен синъёссэс кыньыны куноосты пумиталомы выль сюрес кузь ӧвӧл.
  
  
  Ялан мон понна но визь программа упражнениос нош ик яра мугормы, милям эрикмы-майбыр берпуметӥ Хельга кузьым кузьмало, эн возьматы сое.
  
  
  5
  
  
  Мон хельга но небыт пальышамез син усе ке, со йыр вылэ мыкырскем ee. «Вал, сомында соос, сомында, сомында», - со прошептать. Со котыре жуг-жаг сотэк но берыкъяськыса. «Шутэтсконо, Дамплинк», - шуиз со, комната но чупало мон пыр потӥз.
  
  
  Пыр бокал шампанской бутылкаысен вуиз кык но со пытсаськылымтэ. Котыраз солэн одӥг стакан мычиз но монэ тырмиз. «Та, - шуиз со, - тон басьтод-а, басьтэм дыръя вал со лул». Со мыным нош ик чупаськом, ванная пырыса, шулдыр кырӟало. Шыркыт нуйтӥське кровать вылын, со кылӥз, кызьы солэсь лулзэ басьтыны.
  
  
  Со юзматы гульымдэ Dom Perignon лэсьтыны. Педпал тӧл ӝутскиз. Борддор шобыртоно, комната портьера луиз ньылетӥ, со но тодӥськоды-а, мар садын нуналаз пентхаусэ понна штораос, вань квартираен ньыль палась котыртэ. Ӧс сьӧры маке шарккетэ. Бокал шампанской кровать вӧзаз вайыса, брюкиос но нунал золтыса доры лыкто. Со пал люкетаз штора каро бере, со адӟе-а, мар-котыр одӥг ӧс ӟубис, бекыръяськыса вылэз тӧл но. Солэн, ӧссэ ворсаз но, со пытсамын.
  
  
  Пыр полпути со берен комнатае луиз ке, янгыштэм та куатетӥ шӧдон, подсознательный надвигаться кышкытлык сярысь юаса, ми аслэсьтыд ивортондэ лэзьыны. Уг тодӥськы малы, соосты ас киосыныз кык вскидывать инстинктивно ньылон азьын, вазь-а со укыр эн выры шталь. Нош мон со куспын векчи ньӧрлэсь йырзэ кыӵесэ кровать вылын но пельпум вылам урдӥське. Ез, ньылоназ донгыны вырисьёс вал-а, мыным со кулэ вал, ку пушкы пыдло мертчыса та инты мыным киыныды нуйтэ.
  
  
  Милемлы лекез но потылӥз секыт рывок урон атас урдыса. Пельпумам шуккиз со лаптӥськиз но учкыса. Эшшо со уг быгаты адӟизы ваньмыз, кин вал бере, мон но та амалзэ нюръяськыса, со адӟиз кык синучкон хельга учырак выпад нуналазазвесь ӝуштыса. Но эшшо одӥг пол учкем бере, мыным сое аслым но адӟыны адями, отын палдытэм. Пиосмурт Z1 луэ!
  
  
  Ымнырыз урдыса, кырыжтӥськемын ачимлыксэ, нош кин ачимлыксэ личность уг луы вал. Та адями сыӵе ик луисько, со нуналэз гандболлэн спортивной клублэн со шудо.
  
  
  Уг валаськы вал, ма али мон сое виыны турттэ. Ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатӥсько, та асьсэды утьыны. Та кӧшкемыт но луэ, бугыр-бугыр потэ - чаклано, кин кызьы-нош мон синучконэ сое виыны турттэ ке, со ачиз но кытын хельга кемалась ик адӟыса, секс кужмо тыроно.
  
  
  Борддоръёс синучконъёсын но ӧз синйылты, со ваньмызлы уг тоды на, ма со мон понна со чакламтэ. Со пыдъёссэ ӝутыны кутскизы, милемлы выжы тыбыр мед пыкиськоз. Со тужгес шуккиз со ачимлыксэ паллян пыд, пыдес лыосы сл эмуос но пазьгиськемын шедьтыны. Со вӧсь-лэсь ӝокатыны кутскиз, усиз, сьӧраз мон сюл-кал. Соосты утчало бере ньӧръёсты азьдоринтӥськыны атас, йырзэ сьӧрланьтыса но усе. Кыӵе возе со доры мыр-мыр, мон вань зӥбыны туртто на. Табере со ымнырзэ адӟыса ачимлыксэ, чылк-чылк. Ачимлык остекленеть вал син - со синмез действиез яке наркотик кадь луиз улэ.
  
  
  Та дырозь со чайы, малпасько, малы астэ утьыны быгатоно, соос соосты ӧз виылэ. Нош мон адӟи, мар со сыӵе. Ачимлыкен юн шуккиз со инъет ньылон дураз, бур ки, кыкетӥез кулон нуыны каратэен ожмасько. Чылкыт но кужмо шуккет луиз. Ачимлык чыртызэ чигемез, кулӥз но со, оло, уг но шека, ачимлыксэ амалэн виизы шуыса. Ачимлык мугорез выж вылэ пуксьыса, ужпумъёсты гротескный чукин берытскиз. Со султӥз но ӝутскиз, ачимлыксэ энера, мугорыз.
  
  
  Со, кылӥды, мынэлэ ванная кадь лул-ын. Мынам кӧлан шобрет выж вылысь мур ворсэз ковер нюръяськон куараос согисько. Соку мон тодмо лэся, милемыз алдазы фон кӧлан инты хельга лулпу ма, мон тодӥсько, мар мынам улонам ортче агент покушение собере z1 люкаськизы. Умой луоз, мон соосты жуг-жагез кадь, монэным ӵош, соос ноку но уз быгатэ
  
  
  
  
  
  Вунэтӥське созэ, мар вал со сузэрез но со опытной актриса.
  
  
  Мукет ласянь, асьсэлэн со тэрытскись вуиз ивортон сми, улыны луонлык вань на, ма соослэн янгышсы ӧвӧл. Z1 тодӥськоды-а, мар туннэ мон пумиськыны хельга ӝытозь эскеризы быгатӥсько-а мон квартираез понна но. Ке, мон али кадь шека, со монэ виыны приказ басьтыса, террасаысь комнатаын проскальзывать соос быгатозы, дыр хельга выре ас яратонэ, но та сярысь тросэз уг тодо-а меда со, маин со.
  
  
  Со зэм ке луысал, со адями шедьтыны уг быгато, кылдэм хельга лул-лэзи но, со кышномуртэз ви, со вылэ ковер кылле. Нокыӵе валэктон ӧз быгаты вал, кудзэ со лэсьтӥз, мон уг усьы ке, со выллем. Та ке со лэсьтыны, молодёжных веб-гуры, кудъёсыз уже выре вал ax, альдерс фонэз вал, но пайдатэм. Одӥг гинэ сое лэсьтыны быгатоды - хоуку мугор сётэ, со дорын вань косэмзэ амал луэ шуыса, шӧдӥзы солэсь мозмытскыны.
  
  
  Со, лаптӥське, кутӥськон шӧй вылын ӝутыны-а, пыриз комнатаям кыскыны ачимлыксэ, террасаос вылын куштӥзы но нунал ульчаосы пото. Собере сое телефон доры дыртэ прикроватный, Хоуку мед жингыртоз. Скремблер сотэк вераськыны луэ.
  
  
  «Та уж йӧн-йӧн», - шуизы мыным, со кадь гинэ шуыса. Вакчияк вераса, со эмуос вералэ-а, мар-о луоз, импровизировать кода-тӥ ветлон уж. Пуки, со шуэ: «мон мукетъёсыныз ӵош ӝоггес кошконо татысь. Вормод меда зачистка-ысен тон быгатиськод? »
  
  
  Хоук вала. «Мон оскисько, вань дасяськонмы, - шуиз со, - туннэ ӝыт но ми доры пыры».
  
  
  «Планировать каремын мон», - пором, но ответ солэн вераськемез, куке кылӥ, кызьы лул хельга ванная кысы.
  
  
  Кӧня ке минут ортчыса, сайкыт комнатаяз хельга сьӧд неглиже пыро, мугор вань детальёсты усьтэ со. Со бадӟым кровать вылын назьыльскиз но выльысь потягивать шампанской, бокалме котыр. Шуд доры, виртэм кулон z1 агент луыса, номыр но ӧй вал, комнатаяз, нюръяськон мед возьматоз шуыса, солэсь азьло кӧня отын вань мина поттыны выро. Но лушкем пыриське хельга вуиз ке, шӧйзэ шедьтӥллям монэ возьмало, соос номыр но уг сёты, со тодонъёс вылэ. Со инты кровать вӧзаз таос борды ӝиптӥськиз, монэн ӵош со дыре шампанской эй кружкаосы лэзьяй.
  
  
  «Amore A», - шуиз со, аслэсьтыз стакан йӧтэ.
  
  
  «Amore A», - соглаш луи мон.
  
  
  Собере, со мынам юзматэм кадь, кровать вылэ пыдын скидывать но со шуиз: «мыныса, пельнянь, сиськыны ӧтьыса, солы тон вылэ люкаськизы. Адями гинэ ӧвӧл, яратонэн улыны. Эсьмаса, та адями ӧй.
  
  
  Ресторанын милемыз бырйиз пичи француз дышетсконни пеймытэз югдытыса, Хельга квартира кыдёкын ӧвӧл. Педпал шелл лымы вань на, нош шуныт ресторанын но капчигес луэ, нош усто но усто юрттэт луысал но eda. Сое зэмзэ но уг луы, сютэм, со весь ваньзэ ачиз сцена вылэ султыны кышкыт кузьдалаез кызьы озьы-а, сиён-юон, куд-а поты вал квартираын Хельга выре, Хок мугормы кулэм бере AX агент октыны-калтыны.
  
  
  Хельга, лэся, мон вӧй озабоченность лул но ӧз шӧдӥськы, супыльто оживленно кузьдалаез вылын сиськон вань. Одӥг пол со ымдуры пепертэмын гольтыръяськыны - нош соослэн выросъёссы, Мария лэсьтӥз ке, со вылэ кельто соосты йырвекчизэ пась-Кей, но шуиз: «Дамплинк, сётэ кытчы мынэ-выходной ке но, милемыз одӥг каре мед быгатозы. Мария тонэн ӵош кошко. Али черодын мыным."
  
  
  Вожвылъяськон кызыклы й мон татчы, нылъёс пӧлын улыны выре. "Мар луоз-а тӥ дорын?" Юаз со.
  
  
  Омырын со тодымтэ движение киын лэсьтэмын. "Мексика. Оло, Испание. Лымшор Франциысь. Пумлэн пумаз, ӵог вылын реактивной самолёт гинэ ужтэк пукисьёс. Бен, мон со быгатысал ». Со озьы ӵектӥз та ылё-кырсё, городын такси ветлон сярысь вераны ке пыре кадь. Сое адӟыны быгатыны, мар луоз со йӧн-йӧн.
  
  
  «Я мар гинэ, - шуисько мон, усьтэмын вариант аслэсьтым кельто, малы ке шуоно мон уг на тодӥськы, кыӵе осложнениос луыны кулэ собере агент AX.
  
  
  Хельга шонтӥзы но, мон со буш ке, мар посерьезнеть шӧдтэк шорысь. Та мылкыдзэс соос чик уг возьмало Алдерс фон йыры берга.
  
  
  «Малы тон монэ малы ке шуоно, Тони», - прошептать сое, чиньыосы переплетаться мон сое, мон кема потягивать коньяк. «Мон тӥлесьтыд басьтӥ дырекъян, дырекъян кужымез бадӟым. Та уж со, мае мон вань улон малпай пиосмурт-ын. Сюлмаськись адями но оскымон небытлыксы яратонлэн кужымез. Куддыръя сое тон яке мукетсэ шедьто. Нош кык - ноку но! Туж умой со." Со но каллен тупатскоз нахмуриваться: «одӥг пол дауртыны, со валэктоз, мар-а потӥз, тодмо пиосмурт. Со ненег вал, но кужмо, шуо, соин-а, мар мон соку ик шӧдӥ, мар ке аслэсьтыз атайзэ уг тоды ноку. Со шуиз, милям атайёсмы мар но утчам дусыме син азям одӥг. Тон оскы, мар-а?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Ми таӵезэ ноку но уг арбериос сярысь малпаськыса, мылкыдызлэсь мугзэ. Кулэ астэ шӧдон ».
  
  
  «Мон но озьы малпаськомы», - соглаш луиз со. «Атай мыным зэм но куддыр ачим сярысь малпасько, мон но тодӥсько, но эльза мария малпаз но, ачим сярысь ке верано, ноку но уг nen».
  
  
  «Чик уг ачимлыксэ нош тынад тодад-а?» Юаз со.
  
  
  «Ӧвӧл. Со гинэ ке, мар мыным шуозы Урсиос. Бомбардировка дыръя со кыкетӥ мировой война дыръя одӥг берлина кутскон вием юлтошъёсмы луэ. Соку туж пичи сузэре мон луо, мон гинэ улэп но паймымон Урсиос утьыны.
  
  
  Просиять со нош ик пальыша. «Бу
  
  
  
  
  
  
  «Кызанлэн со улонэз умой луоз», - шуиз со.
  
  
  Бер, кунокуаез сое берен со хельга нуэ ке, со кемалы-а ӝегад тырмыт, ышанӥсько мед луоз шуыса, террасаысь мугорез Хоук октыны-калтыны. Ма веранэз, та сярысь соослы сюлмаськоно. Хельга со дорысь кошко ке, со-а, мон нош ик тодазы уськытэм потэ, монэн ӵош мед мыноз шутэтскон. Эй, соослы сётыны сӥзем тодо. Соос собере, уллань васькыса, такси басьтӥ но-озь штаб-квартираез AX.
  
  
  Куать
  
  
  Нью-уллапалан интыяськем офисэ вест йоркский тӥр-Сайда городын, ёросын склад тротуар. Шумпотыса водителез таксиын ӧз кылы ке, адресъёсын. Малпасько, со малпасько, милемыз сюрес кузя люкаськизы ачимлыксэ талалозы шуыса, малы ке шуоно мон кылӥ, кызьы соосын ӵош капчи шоканы, мон корка доры вуэм бере. Ачимлык берыктом, сотэк но. Со тротуар выжтыны кутскиськод ке, со пыр укное мычиськи но юа: «тон солы оскиськод-а, малы со та инты кулэ тыныд-а, уром?»
  
  
  Сое со шонаськемзэ. Ачимлык валамон луэмдэ шӧдон. Вань пеймыт но калыктэм набережная луэ. Юрт, кудаз интыяськем штаб-квартираез AX, пеймытаны вал, одӥг комнатаын юртлэн азьпал люкетсэ югдытыса поттон понна. Тодиськоды-а водительёс таксиен ум быгатӥське, мар луоз мукет пеймыт укно закрашивать юртын вань, - алекъяськон ватэмез понна, солэн пушказ кызь ньыль час сутка ортчыса ветлоно, маин кужмо адямилы чаклам ялан инфракрасный телескоп но ульчаын. Асмурто, шу, кышкамын таксист луыны уг быгаты, кытын ке городын, отын меӵак шуыса, кунгож тупаса улон понна самой кужмо контрразведывательный агентство.
  
  
  Азьпалан-югыт уе дежурной офисэз охранниксэс, куд складской огшоры кадь адӟисько интызэ, улэ ас ӝӧк звоноклэн кнопкаез зӥб но, со, лифт корт ӧс пала адями пыре ортчиз. Мон укно йылэ ини пиосмуртъёслы телескоп кык часовой сузяз ке, со матэ юртъёс вань на.
  
  
  «Тон приказ хоук подвалзэс нуыса кельтӥз, тон пыртӥ кадь гинэ», - шуиз лифтер. Машина васькиз.
  
  
  Подвалзэс вал - сое, мар милемыз возьма хоук морге агентствоын. Разведывательный сверхсекретный огазеяськонъёс но трос кадь, ас вылаз луыны кулэ морге ax, шӧйзэ ужа шуыса, сёт вал соослы соку полицилы уг яра. Бадӟым люкетэз луэ, сое мугор берпум интыысь органъёс эскерон собере правоохранительный озьы кие сётэм кадь сайкыт сюресмы луоз, озьы уг кылды юанлы паймиз шуыса.
  
  
  Шедьтӥзы соосты Хоука, мугор вӧзаз сылӥз z1 пытсамын. Судмедэкспертъёс ax компаниен ӵош солы луыса, доктор Кристоффер.
  
  
  Хоук шонтӥзы но, мон судмедэкспертъёс, нималомы ми сое Коркан доктор, шуиз: «Мон предварительный шараямын ортчыса, Ник. Та согласоваться со, мар мон тыныд шуо. Ачимлыксэ, чыртызэ чигемез кулон ӧтемын вал ».
  
  
  "Тон шедьтод-а, мар ке вань на-а?" Юаз со.
  
  
  Доктор соин йырзэ шоназ. "Номыр дыр. Малы?"
  
  
  Инты эмуос ответ сётыса, со Хоук вераны. «Туннэ мынам тӥледын ӵош лэсьтэм адямиосты шараян агент колчаклэн ватсаса предложениосты z1 мозг?»
  
  
  «Ӧвӧл, уг тодӥськы», - шуиз Хоук. «Татчы соос вуо, штабын, но мон шуысал, мар тонэн герӟаськемын Альдер хельга фон. Ачимлык собере сое со уг адӟы. Шараямын уз сярысь тодэ ваён. Кулэ-а со? »
  
  
  «Луыны быгатоз», - шуи мон каллен. «Мон со вылэ урдско, кытчы со понна мон сётыны быгатэ ачимлыксэ гур».
  
  
  Хоук нахмуриваться. «Мон тонэ уг учко».
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар-а со коркан азьын вераськыны доктор, кудӥзлэн уровенез вылӥ вал, ваньзэ уж вылын лэзиськиз, AX, кышка. «Ма, мынам квартираям-а хельга со вылэ урдӥськиз, адӟиське солэн уш - адями кадь, кудӥз ас эскерыны уг быгато, но ужъёсты быдэсъяно луиз скоординировать ачимлыксэ идеально».
  
  
  «Тон малпа, - веранзэ куспын Хок, - тон малпаськод, мар со-адями виись бригада член луо?» Со сярысь мон малпан ӧз кельшы кадь, малы та одӥгез агент пыр влияниез улэ шедиз, милемыз быгатэмезъя - со кужым, яке маке на, со соглаш ».
  
  
  «Та одно но уг валэкто, малы со монэ виыны турттэ, - азьланьтэ мон, - малы ке шуоно лэсьтӥмы сое гинэ ӧвӧл яке уг-а-со, пе, кышкытлык кылдоз со, малы мон ожмаськи. Одӥгез гинэ, мон малпамъя, мар быгатозы, солэсь усьтӥськонзэ сярысь веран. Предложениосты ӧз сёты бере, со тон, нош монэ виыны турттэ, тыдӟыны, солы луыса кусыпъёссы.
  
  
  «Кызьы тон малпаськод, мар-о эскерон возьматӥз ыстыны мозг?» - доктор юаз со.
  
  
  «Уг тодӥськы, - мон усьтӥськиз. «Ми Но reputed-а, мар-а адямилы та инцидент отын, кыӵе ке образъёс виым мисько. Мар луиз тазьы шуккизы ӟуч сямен шараян теория лысьӧмез «промывание виым». Быгатысал, мыным номыре но ӧз шедьы, но соку милям номыр ыштӥз ке, утчалэ ».
  
  
  «Бен-а, валай, - шуиз со доктор. Соослэн шӧйёссы шоры учкыса, AX жаг куян плита вылын кылле. Соос шоры учкыса Хоука. "Кызьы та насчет, босс?"
  
  
  Хок секунд люкетэз ваньзы куалекъяло. «Мын, - шуиз со, шона.
  
  
  Соос вылэ тӧдьы гожъёс доктор золтэм ымныръёсазы кынмиз. «Талэн кузэз нуналэ мон дорысь кошке, - задумчиво шуиз со, - мыным ыстӥд тон кутыса, кызьы результатъёс-сэ гинэ басьтом».
  
  
  Лифтэз но жаг куян юртлэн кыкетӥ этажаз туби ас вылтӥ шып хоук кутскон потӥз. Та вал нервной этаж центр
  
  
  
  
  
  
  -лэн штаб-квартираез-нью-Йорк. Кызь ньыль час-лэсь трос адямиос отчы ужаны суткаяз витьтон телетайп штатын кезьыт, замкнутый система радиоприёмник но телевидение, дуннеын полицейскойёс кусыпъёссэс офисэз кужымез юрттэ. Коридор, со доры нуись Хоука офисэз, вӧзазы ортчиз бадӟым комната. Укно пияла борддор вылэ палдурогес вал, малы со озьы, кин коридорын сылэ, адӟид-а быгатэ комната, но со, кин комнатаын улыса, ih адӟыны уг быгаты. Ужасьёс понна чакламын таиз верантэм агент ax ӧз лэзьы мукет, куд Хок лыктэлэ офисамы-ын.
  
  
  Мон офисын кадь хоука вылэм гинэ, аслам жадемъёс гожъяськон кивалтӥсьлэн креслояз ax лэсьтӥсько, кисыяз бугыръясько, ымаз донгиз но со сигаразэс кушалляны незажженный дыр ӧз шедьы.
  
  
  «Усьтӥськыны кулэ, Ник, - шуиз со, - мон та уж кымачауланы. Von мар сярысь тон малпаськод Alders die?
  
  
  «Секыт шуыса», - мон шуысал, кыл ласянь бичало. «Кин макем мыным удалтӥз, со ӵапак сыӵе, кыӵе вылын кадь адӟиське. Нош сбрасывать секытысь, нош со фактъёс, котьку но малы ке вылезлы разработка делле вуыса, со кыӵе ке но амал думылэм ».
  
  
  «Выль разработка интыос сярысь, - пыриз Хок, - тӥ сярысь мон уг вераськы пуктэмын вал Монт-Карло. Мар туннэ мон верамысь гинэ басьтӥз, Интерпол.
  
  
  "Монт-Карло?" Юаз со.
  
  
  "Мед луоз. Казино отын вал. Адями нимъёсты Трегор, бельгиецъёс, банклы тӥяса. Кӧня ке берлань утчаны германиен трегор канцлер арнязэ шуккем вар пурозы, ньылон пуртэн бышкалтӥзы, соос но сое интыяз луиз. Трегор сярысь мыным номыр но ӧвӧл, но тӥледлы вань умойзэ но эскером сое ӵош мыныны.
  
  
  «Казиноын шудон огдырлы дугдытӥз, - шуиз Хоук. «Сутка ортчытозь но со соглаш ачимлыксэ выльдӥзы. Со отель, пе, мед луоз тон отын, со нош ик усёз ке казиноосты, нош мон уг поты, мед тон Альдерс фон кусыпъёстэ ыштэмысь. Кыкез но ӵош вормыны быгатоз-а меда тӥледлы? "
  
  
  «Та проблема ӧвӧл», - шуиз со эмуос. «Азьвыл мон та ӝыт хельга мексика сюлворыса соин ӵош мынӥз. Со шуиз, ми со самолётэз частной кутыны быгатоз шуыса ».
  
  
  «Тон но малпаськы, со соглаш Монт-Карло?» Хоук серектӥз. «Кулэ-а тыныд трос пононо, асьсэлэн ужзы».
  
  
  «Кузьым луозы, соос ас дорам». «Мон умой возьматыны быгатӥз», - соиз ответ сётӥз, ачиз ми котырысь кабинетъёс шонаське.
  
  
  Сизьым
  
  
  Вазь вал, ӵукнаозь незадолго вуоно тямыс нуналме, со жингыртэ ке, квартира хельга. Со тодэ, мар со вазь султоно ӧвӧл озьы, но мон трос ужме звонок уг быгатӥськы, со нуналэ люкаськизы ке монт лобимы ми-Карло.
  
  
  Куара, ответ сётыса, жум луоз, малы люкалоз. "Ӟечбур. Ӟечесь-а?"
  
  
  «Хельга, - шуисько мон, - Тони та Доус».
  
  
  "ВОЗ?" - созэ юаз, изёнтэм вань на. "Ӟечбур?"
  
  
  «Эй, инмаре, - шуисько мон, серемез, - мон ӧй шуысал, собере мон тон толлозэ вунэтӥ, малы сокем ӝог уйме. Та Тоня.
  
  
  «Нош тоняед..., Дамплинк», - коты вал, табере улон ревматизмен.
  
  
  «Мугъёсын-а, со тон азьло сямен ик жингыртӥз, кыкнамес ик, пичи кунокуалы со тонэ ӧтьыса ветлӥмы, - ми кык кузя гинэ. Нош испание инты, Франциысь яке сётэм монт лэсьтыны мексика-Карло. Кызьы талы вазёно?"
  
  
  «Синмаськымон», - шуиз со. "Куке кошкид тон потод-а?"
  
  
  «Искреннее али, - шуиз со салам, - туннэ, ӵукна кадь луэ ӝог. Тон шуисько, самолёт дась шуыса.
  
  
  «Веран», - шуиз со. «Нош малы Монт-Карло?»
  
  
  Али малпасько ни, солы мугъёс валэктыны быръён монт эй-Карло. Со ӵукна, телевидениын, газет но радио сярысь верано пушъетъёс казиноын.
  
  
  «Тон, дыр, баренцев зарезь вылэ ӧй кылылы», - шуи мон. Туж трос коньдон казиноын. Толон ӝыт шудон сутка дугдытэмын кивалтэм. Отын со кунокуаын ӧй луысал ке, сое нош ик кутскиз ».
  
  
  Со, малпасько, та кызьы ке пол, фон Альдер кельше шуыса. Со, валамон, мар тунаськыса, со кылем берам, - куань восторженный.
  
  
  «Мыном», - вазиськиз со сотэк палэнскы. «Дась луыса лобӟем кадь, ӝоген тон доры? Потэ-а тӥляд, со тӥ понна мед-а пыра Лонг-Айленд?
  
  
  Фонэз вылын асьсэды возьыны самолётын ассэ лонглэсь поместьеоссы Альдер-Айленд уйпал дурын. Соос полын вал со куз поместьеысьтыз бызара кадь семьяеныз тодматске. Озьыен, соос тодэм бере, залын та кытысь, шуиз со эй, ма отын со пумиськылӥз кык час ортчыса.
  
  
  Хоуку со вераз, нош собере мон тренажерный залын потренироваться квартираын ӧжыт пичигес, но дӥсяськыса сумкаосыныз картузной азьвыл кезьыт. Хоук водительёс машинаоссэс ысто, мон лонг вылаз мед нуоз-Айленд, но куке вуи мон отчы, сое шараяны, частной доры самолётэн возьматыны дасяське ни-а мар-взлетный хельга-мерттӥськон Альдер полосаез фон.
  
  
  Кык час гинэ ортчиз, кезьытъёс бере со жингыртӥз хельга кадь, асьсэды вылэгес реактивной самолёт ӝутскись омыр «Лира» вылын лобӟыса Атлантика но. Сыӵе пукон вылын-вӧл кабинаын, мышкын хельга асьсэлы шудон, кудаз вань удобство луоз - шезлонг, диван-койка, баръёсы, люстра но, хрустальной - вӧл гостиная.
  
  
  Та нуналъёсы бусыосы идеальный луэмез понна; но пилемтэм инбам чагыр, инвисозь инвис лэсь - кема пилемо куазь воштӥськиз кылем уе сярысь. Лыз-лыз зарезь ми улын ковёр кадь вольыт луиз.
  
  
  Кабинаяз хельга монэ вуттэ шуыса, пилот пумита, Дирк Обри капитан, Дуглас но кыкетӥ пилот Робертс. Бадӟым, таш-таш луэмзэ, векчи Обри пияш, карандаш кадь, сьӧд мыйыко. Адямилы таза луыны егит Робертс, шӧдске,
  
  
  
  
  
  
  солэсь вӧжоосыз луэ, кызьы - лэсь тросэз-югытэз но, йырсиосыз ымнырам пужыё толэзьысен.
  
  
  «Курсэз кузя мынэ со, - шуиз Обри сэзъяса, тротуар приборный палаз, но куазья валаськом, Орли усьтэмын, кытын мон заправляться».
  
  
  Маскаръяськемзы мыным кӧня ке час ӵоже вуоно хельга görüntüleme фильмъёсты, кудъёсыз возьматӥзы, кнопкаосы соосты огшоры нажатие куз, нош собере шудонъёс нарды. Хельга лэся зӥбе эшшо но трос, азьло кезьыт ӝыт, ваньмыз но умой компания кылиз на, дыр лобӟиз но шӧдӥське.
  
  
  Ми, вылды, луоз, франциысь пичи миляез витьтон вудур кезьыт ке, ныр палаз тып-маратэк рухнуть самолёт дэрем. - Хельга кеськиз. Кабинаяз вань, кортӵог шуккыны уг луы-а шуыса, мон хельга ӝуатӥськод но, нялмыт но юн кабинаын-тӥ ӵогам ӧссэ кабина борды шуккиськиз выж волегӟиз.
  
  
  Вань Хельга кесясько на, дыр, со пырыны турттэ урдэсаз, кабина ӧссэ усьтыны малпало. Сое пытсаны луоз. Вильгельмина сое ишкало, монэ «Люгер» наплечный кобураяз, тунгонъёсыз но пуштытъязы. Ӧс усьтӥськиз, гольык кабинаез, со мон али вырисько вал пуконо ишакелы.
  
  
  Со бере пужейпи кабинаын, сое адӟыса, вань на-а мар-а штурвал сьӧрын пукись обри капитан, нош ачимлыксэ, поза, лэся, кынмиз. Пилоттэк кулэ выж вылын костасько, яке кыкетӥ йырвизь кутскон робертс. Океан самолёт усиз палъёсыз вань на.
  
  
  Обри кеськиз со, мон йырме берыктӥсько но учкисько со шоры куспын. Собере управление со доры вуо, кык киын вакчияк руль. Со ымныр шоры учке, нош буш луиз ке, солэн тусыз тодмо, куд агент адямилы чакламын, AX ке, со квартира хельга монэ виыны турттэ. Ачимлык остекленеть луыса синъёссэ, созэ яке наркотик кадь луиз воздействие гипноззы улэ улэ.
  
  
  Борт сьӧры нуналозь соос та вие ошиськемын чиньы кабина. Табере сое хватка лэзьыса, азьлань рвануться но, кабинаын. Штурвал сьӧрын со доры пилот нуйтӥськоз. Кыӵе ке но лӧпкытъя милемлы удалтӥз одӥг поглян киын чырты котыре ачимлыксэ образэз мозмытски дэмӟытоно ачимлыксэ огласянь, ваньзы солы но мыр-мыр управление кутскылы на, вань кужымзэ ӧз кушты-а со вылэ но берен со дырын мышказ аслэсьтыз салонзэ ачимлыксэ ишкыны.
  
  
  Самолёт дэрем усён палаз азинтыны.
  
  
  Со, пилот но, креслоын золгес кыскиз штурвал усе. Ныръёс быж-тӥ тэтчаны доры бызё чуръёс-лэсь кужмоесь, нырыз нош собере-калленгес ӝутскыны кутскиз. Питран ялан кыскиз, со, котькудӥз аслэсьтыз мугор быгытъёссэ золтыса, кужымлэн секытэз вормыны туртто. Эшшо волятоно самолёт - Атлантика вань кӧня ке ысь фут. Нуэ монэ, мон-а мар-а тырмыт самолётэн лобӟи вылэ, луонлык вань шуыса. каль та самолётъёс, огкадьзэ но вань та катастрофаос вал ни.
  
  
  Сое кӧня ке минут ӵоже басьтыны луэ вуоно эскеронъя приборъёс, океан вылтӥ кадь реактивной самолёт со дыре огсыр волегӟиз. Потӥськод, ужаськод вань, соин ик со питран азьлань донгоно, ачим но выльысь ӝутскыны кутскемын. Собере кабина сьӧраз Хельга нимо милемлы черектӥськиз.
  
  
  Соос полысь дыръёсам берытскисько кадь, адӟыны шуыса, матэгес лыктыса, мыным кадь, усьтон обри. Руль одӥгез киме кутылэ, мукетыз сое нош ик пельпум буре вильгельмина куашкатъяй эмуос но ыбиз. Со шарак усизы но, чиньыосыз пумымон, котыр лэземын усьтон вольтчиз. Тубон самолётын возьыны турттэ, сое пилот шоры учкыса. Со нош ик пыд йылаз ӝутыны, нош берпалыз кабинаяз берен питырало. Солэн мышпалаз хельга план адӟыса, шымырско, иерусалимысен сэрегын. Кияз со возе на вильгельмина вань, нош монэ ыбозы, нош ик эн потты, ми доры уг вырӟы хельга обри ке, ачиз мон доры.
  
  
  Сое со уг лэсьтӥськы. Та нуналэ соос доры поплестись пьяно инты кабинаысь эмуос распахнуть удалты, озьы ке нах вылын бадӟым давление. Ачимлык дугдытыны уг луы, кызьы сяна ыбиз - нош со промахиваться ке, кышкытлык вань ке самолёт улын пуке. Усьтэмын ӧсэ проем зависать обри ӝамдэ, йырдэ собере нош азьлань лобӟиськод. Озьы со крутануть самолёт, мар ӧс ворсаськиз. Сое адӟыны быгатом-а бур-а бурд улаз, ёросын усьтӥське кадь, мугор обри замедленный темп, солэн пал киыз но пыдыз интыямын, со вылэ быриз но ву улын-гопо дыр сярысь уг шуккиськы.
  
  
  Кабинаяз Хельга мон доры итӥськыны, нош со вылэ управление саклык сосредоточивать асьсэлэсь самолётъёссэс. Соосты утчаны улӟизы Робертс, кыкетӥ пилот-а, со йырсазьтэк кылле выж вылын вань на. Трос дыр потребоваться Эй, ачимлыксэ шӧдон мед вайыса, пумен но пумен сое нукыртыса, неуверенно оглядеться sel но. Со йырзэ сэзъяз. "Мар луиз? Мар луиз?"
  
  
  Шекъёсты юнматэм выросъёсыз ачимлыксэ, со улын мар вал наркотикъёсын. Со тырмыт оправляться ке, мед связно вераны, мон солы шуисько, берпуметӥез, мае, мае со тодаз возе, - та чаша кофе, эмуос Обри кыске. Укыргес луоз сое уш вань на, капитан сярысь юа ыше шуыса, соин ик со сярысь номыр уг верало эмуос Обри адӟон. Бергес-а со малпа кыӵе ке валатонэз.
  
  
  Со виын со доры вышкаысь орли диспетчерская герӟаськемын, кудъёссэ ми доры матэгес, мозмытыкузы мон но пукси. Мон пуксем бере гинэ, но со самолёт дугдӥз.
  
  
  
  
  
  
  Мон уг шуиськы, мыным капчи уз луы шуыса.
  
  
  Мон потӥсько ке, самолёт котыре, мон шоры учкыса, син паймонэз хельга. «Мар луиз?»
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. "Секыт" шуэмзэ. Тыдӟыны, кышканзэс но йыркурзэс тон борды ӝиптӥськыны штурвал капитан лыктэ ке, самолётсы усьыны кутскылӥз. Оло, со полубезумный луэ ке, мон вылэ урдскизы, нош собере тэтчиз. Робертс, пилот кутскон кыкетӥ луыны кулэ, йырсазьзэ ыштыса, кужымзэ понна секыт. Лобан тӥрлыкез редкость сыӵе ӧвӧл. Вераны мыным кужым лэзьыку но, медам втягивать бюрократизмез уг луы ».
  
  
  Вераны уг луы вал, шат зэм но мон солы валэктон басьтыны, но мон со вылын уг лёга ни.
  
  
  Ку «ми аэровокзал юрт йылозяз сопровождениын Робертс, куалекъясь пыдъёссэ вылын соиз вань на, - куриз со ысты мыным кышкатскы но шедьты полициын йыр ax агент ӧрӟи ачимлыксэ, адямиез, кудиз сое со тодэ, кызьы Даммлиер, но интыысь кивалтӥсьёс. Интерпол. Пайдаез кык пиосмурт бере, соос верало, мар-о луоз, возьмало-а, мар-шека, мар монэн луиз, задание инцидент герӟа. Пусйымон соиз, мар мыным али кулэ монт кошкиз хельга-Карло.
  
  
  «Монэ лэзизы та сярысь сюлмаськоно», - шуиз адями Интерпол ке, сое быдто. «Нокыӵе ужпумъёс ӧй вал. Оло, татын юрттозы тӥледлы, - Даммлиер со доры берытскы, - пилот но оскымон кыкетӥ пилот шедьтыны быгатэ, соос интые тӥ доры вуттыны назначение.
  
  
  Даммлиер шонтысал, но пумиськон йылпумъяськиз. Ми доры кезьыт луэ сюрес вылын уката но Ницца хельга час ортчыса, матысь Монт-Карло пуксён площадка. Американецъёс милям кык вал, оло, яке француз люкетэныз цру ax штаб - пилотируемой самолёт. Даммлиер мертэт басьтӥ, мед берыктозы штатын Робертс, ачиз но со оске хельга, уждун басьтытэк, дорын но ужаз шуыса нах азинтоно сое, со аслэсьтыз дыръя шудтэм учыр оправляться. Макем кин быгатэ, со-мон валэктон - робертс сознанизэ-а мар-а ыштэм - Хельга басьтэмын вал но, кужым но.
  
  
  Лобон ниццаын учыръёстэк ортчизы. Ӝыт ми доры пуксиз нюлыса, лимузин de paris вылын хельга но таӵе шудонын асьсэды hotel, Монт кыдёкын казино-Карло. Хельга вераськыны, самолётэз возьмаса, мар луиз монэным ӵош пумиськонъёсы лимузин, озьы ик кунокуа нош зарезервировать артысь номерын. Мерлыко ми, пе, умой луоз, тодмоостылэсь Хельга; номер мыным гарантия, - ын Монт ке но-вань дуннеысь туристъёслы тунсыко луись карло тырмиз. Туристъёслэн ульчазы выре, придавать карнавал шӧматылыны-а городмылэн тусыз, нош гостиничный номер буш уг луылы.
  
  
  Ульчаетӥ мынӥськод-а, куке мон Монт-Карло, кытын Музъемвис мерцать зарезь кадь пеймытэз дунне вина, ӝыт вужеръёс-ын, легендарной кылдон историез тодазы монако мон 303 ар. Таӵе легенда, корсиканец. Нылмурт, Девота, корсика вӧсь луэ, губернаторъёс, тодмо луиз ке, соос христианка луисько шуыса. Сюл-кал керттоз но кыласа-бураса-гопо интыез губернаторез нылъёс вал вылын, нош кулэ-стойкаез собере вылын нуйтэлэ. Со виын, со кулэ ке, мугор вылэ тӧдьы дыдыкез синйылтӥ ee. Огпол уйин, куке солэсь мугорзэ басьтӥзы но чорыгасьёслэн пыжзы монахе рекламировать каро, нош ик вуиз тӧдьы дыдыкез. Чорыгась сьӧры дыдыкъёс ке, тылобурдоос вылэ-тӥ нискылско & nb, ачимлыксэ монако нуисько, отын но нылъёс мугорзыя соге.
  
  
  Со малпа, мон улонын луо? Монако, луонтэмзэ но сыӵе ик.
  
  
  8
  
  
  Котыразы мон но ӝужыт изгурезьлэн люкс тусыз усьтӥськиз сверкающий потрясающий зарезь, ярдур, трос валлин гожъёс миля сутэр кыстӥськиз. Распаковывать чемоданме басьтыса, лул но воштӥськиз, со кылӥз, кызьы ачиз артын номер хельга ветлэ. Соос понна куара движение, соин быгатӥсько шуыны, со уж, мар, кылсярысь, мон дублировать.
  
  
  Кӧня ке казиноосты шудон понна улам часын. Ми, одно ик, рестораназ нуназеямы гостиничный ке-вӧлдэтэз пентхаусэ раздвижной, ин усьтӥське. Нош нуназеозь дыр кылиз на. Со, тодӥсько, маке сярысь сюлмаськыны уг хельга, но малпай-а, мар-секыт ӧй вал, мыным ӵош ужан уг кельшы ни та дыръя тырысалзы ке. Оскисько, хельга мар малпамы-озьы ик, малпано пичи гинэ со, потенциально кельшем, но шуг-секытъёс, кудъёссэ ми ворсам ӧс вискын пуке, заказъёсмы шампанской, дюжинаен, куинь мызь горд розаос, со вуттэмын луыны кулэ эй, куать-ын. Пыр кеме минут, час но, ӧсэ йыгаськем соосты буй-буй собере монэ ӧтиз.
  
  
  «Тонэ туж сак», - шуиз со, бокал шампанской мычиз ке, со номеръя со пыриз.
  
  
  Лыктэ укно доры со зарезь вылын адӟиськиз ке, со вылын неглиже лемлет луэ, ненег, чебер мугор пусйиз вужер ee. Со куспын дугдытэк шуыса, майбыр тусын, мугорзы пыр солэн дӥськутэз векчи басма, нош собере со укно доры кариськыса. Кытын ватэмын шунды пуксе-со инвис, но мур, узыр, чылкыт инбам зарни вазиськем. Ву Музъемвис дэрем, ас черодам, палдытэм ин, дун-чылкыт но кужмо, улэпесь кадь адӟисько комната ик мальдыто.
  
  
  
  
  
  
  зарни кадь.
  
  
  "Вылтусызъя тужгес чебер, шонер ке ӧвӧл?" - Хельга юа, мон доры берытскиллям.
  
  
  «Бен, туж мусо», - шуисько мон, бызьылӥ, мугорме но ee азьлань учкон сяменыз вала, соосты учкыны дыры ӧз пумиське. Со кылын ымдуръёстӥ ортчоно юаз: «тон монэ яратӥськод-а, Тони?»
  
  
  "Юн мед луоз."
  
  
  «Мынам сузэре макем кельше-а тон?» куриз со. Паймисько мон та уй бутылка ӵоксэтсэ собере, монэн ӵош со ортчиз нью-Йорк, нош интыез ответ эй, меӵ-меӵ, соин, кизэ мычыса шуиз: «потэ-а тӥляд, со тӥледлы но мед возьмалоз-а, кӧня?»
  
  
  Со мон доры лыктӥз нёжтӥськись шӧдонэ вырӟиз, со полузакрытый вал синъёсыз, ымдуръёсыз нош ӝубис. Со ee чупа, ӝегатскытэк вазиське но, со вань мугорыныз, дырекъя мынам доры уллань но уллань пинал вордэмъёслы. Раздвигаться сое ӟыгыртыса, пыдъёссэ но мон, но ми шӧдӥськом, мон ачим утчай, кадь куалекъяло ee арендатор ӝутыны, мугорез ответ. Но со шыпыт застонать, берлань шонско, бокал шампанской кыске. Матысьёсты сое ас вылазы пуктыны стакан пукон. Со ке берытскысал ке, адӟиськом, маин со пеньюары гылӟиз.
  
  
  Гольык мугор улэп кузё-инмар, соосты дун-чылкыт зарнилэсь сульдэр вылеплять изящно туй пӧрмиз. Мырдэм вуттӥсько солэн дӥськут бордаз басьтэм, милемыз, соин ӵош шезлонг затащить ачиз кадь.
  
  
  "Ӝог-а!" - со умоляющий прошептать, макес лӧпкытъя. Ми доры кариськиз.
  
  
  "Бен! Мед! Мед луоз!", соиз нукыртэ, шокан затаивать. Солэсь кизэ пельпум но киыныз бордам кырмиськиз, гижыосыз со мугорам лемтэй мертчиз нош милесьтым, куке ми со подгонять. Со кӧня ке минут ортчыса, шӧдӥ, мыным но усьтӥськоно со кепырскем кадь мугорез котыртыса, котыр ласянь бергатыса, соос палэнэ дарт понна, милемлы дыраз уг вуы судорожный пик дико кульминациез.
  
  
  Мон урдэсаз ке кыллё урдэс шезлонг сярысь, мон йырме берыктӥсько но учкисько со шоры. Буй-буй со мынектэ: «Табере тон тодӥськод ук, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  Сое тодыны, шӧдыны кулэ, соин ӵош кузэн мар сярысь вал, кызьы мон кошкыны, котыр Нью-Йорк, но, одно ик, шуэм решение вань кӧня ке минут азьло ӧй вал. Кышномурт-а, мон вӧзаз кыллиз, Хельга ӧз луы, малы ке шуоно яратон, мон соосты аспӧртэм амалэз уже тодмо луиз. Мария, ӧвӧл-а но, тодыса но, кудмы соослы матынгес.
  
  
  «Тон Эльза».
  
  
  «Мед луоз», - малпаз со. "Тӥ жаль ӧвӧл, шонер-а?"
  
  
  «Зуркатӥз бутылка ӵоксэтъёс кадь луэ таӵе? Собере, со мынам гинэ paylaş-а мар-а? "
  
  
  Шулдыр серектӥз со. «Хельга лэзизы вал, куке тодӥз, мон натворить. Соос солэн квартираяз кӧлыса, ӵукна эй куке тӥледлы жингыртӥ. Эшшо со весь изе но номыре уг кылы. Куке тон ӵектӥзы монт мынон-Карло, тонэ лэзьыны но малпа но мынэ соос гинэ люкаськиз, малпасько, мар со Хельга. Тазьы юмшаса та бадӟым пуштросэз ӧвӧл. Со сяна, тон тырмыт дыр ортчиз ни, мынам кык апайёсы. Мон черод."
  
  
  Сое кылзыны, верамысьтыз, соин, малпасько, та трюк мар-о луэ со, луэ со фон вылэ альдер быгатӥсь кышномурт. Озьы ке но солэн но, лэся, соослы валэктон тырмыт правдоподобный ма, со ачиз тодаз луыны кулэ, малы альдер подозреваться делле фон, со турттэ усьтыны, малы ке но, эльза хельга марзэ воштысал, мар луыны быгатысал ке зловещий.
  
  
  Со виын со номыр Но карыны уг быгаты. Пичи кости соин чебер дӥсяськем но сӥтянъёссэс эй ee-тӥ кыньыръяса сачкыто.
  
  
  Мон казиноын ке вуы, собере нуназе-а, шараяны ми, пе, со ёрмыса. Одӥг быг-быг уллёзы бадӟым поглянлы эгесъёс котыртэме шедьылӥз рулеткаос, возьманэн чал-чал. Куинь круг пушкын пиосмурт вал: крупье, смокинген но пеймыт очкиен пиосмурт кутсконаз кыкетӥез - валамон, одӥгез директорез - Трегор бельгиецъёс но, адямиослэн банкысь талазы.
  
  
  Пыре пиосмурт доры чуртнаськыны инты кӧня ке уллёын вань куинь фут Эльза но мыным удалтӥз. Мыным прибыль гинэ кадь, остановкаозь рулеткаос тэшкыльтӥсько питран берга, ак но, уллёез но чаклалэ азьлань вырӟизы. Пыр пукон крупье пононо, чарка трегор трос фишкаез, кудзэ соос вӧзын инъям бадӟым невозмутимо ih мукет азьын пияла.
  
  
  "Эй, инмаре!" - милемын артэ бугыр прошептать кышномурт. «Полмиллиона доллар утӥз со гинэ мар! Табере сое лэсьтыны луэ-а мар-а?
  
  
  Адӟиськоды-а, адями уг учко, ачимлыксэ трегор котыртӥзы. Кӧтъёссы бадӟымесь гигант импозантный та пиосмуртъёслэн луо, кудъёсыз минеральной вуэз юыса, стаканъёс сямен, соосты котыр бутылкаосты тырмыто, дорын ачимлыксэ гырпум сылэ. Ачимлык точкаосын ворсамын синъёсыз пеймыт, нош ымнырыз соос, кызьы мон шӧдӥсько, маска чылкак бушесь вал.
  
  
  Со дорын комната вань син приковывать вал, возьматэ, мар вал, сое кыдёке лэсьто. Мыкырски но, со азьлань кымыс пыкиськыса кулак, бур киын тырылӥзы, медитировать кадь со, но со кӧня ке секунд поза кылиз. Со виын со луэ, дыр, одӥг калык пӧлын, кин директор ваче пумит учкыса сыло. Нош таяз поза арес вал со, но мар Трегор! Со чал-чал кадь ог-огмес быдэсмиз!
  
  
  Бергес огдыре кык секундзэ пиосмурт йырзэ ӝутӥз, ваньзэ ас кияды юн но юн горд фишкаен квадрат трегор чарка асьсэзы рекламировать карыса азьын.
  
  
  Мон понна эльза киме кырмиз. «Ваньзэ сое ас вылазы утон ставка пуктыло!» недоверчиво со прошептать. «Миллион долларен!»
  
  
  Трегор откидываться тыбыр пуконъёс вылэ, нош но нош ик кизэ ӝутэ, поглянэз крупье аналтэмын. Та берга
  
  
  
  
  
  
  кык яке секунд берга. Соос кутскозы ке калленамез, огкылысь бабыса скандировать кутскиз: «Горд, горд, горд» - уровень Трегор. Питран пумаз дугдылэ. Нош ик бельгиецъёс утӥз. Пияла чарка доры одӥгез потон трегор на мыр крупье фишка. Кык миллион доллар! Собере шыпыт куараен поты, азьлань но директор ялӥз: «одӥг питранэз уй».
  
  
  Уллё куштэм, кассир кӧня ке казиноосты фишка люкам юрттоз асьсэлэсь но ӵош ужась трегор пала вамыштӥз. Со, шӧдӥсько, иностранной агент, дас пӧртэм кунъёсын улӥ верантэм мар уж вань, ваньзэ соосты тодмо луиз, соос сьӧры уйиськыны. Трегор уг быгаты, нош солы нокытчы мыныны агент сотэк уг быгаты, со понна со чакламтэ. Капчиен со ӧз лэзе правительстволэн город котырысь дунне вольтчы вал.
  
  
  Вылтуссыя соос эскеризы вань транспортэз-ын Монт-Карло но солэн котырыз. Котырысь вань городэ нуись сюресэз куинь, со понна чакласькем но капчигес луиз. Ялан эскеронъёс улазы возьыны, вань кужыменызы лодка гавань город но, зарезь пыжлэсь со самой шаплыез луэ музъемвис. Нокин но кузязы омыр лобӟыны ӧз быгаты, малы ке шуоно Монт-Карло вылын вольыт ӧвӧл, кылдытон понна тырмыт аэродромез. Агент дорысь вольтче та фактор трегор ӧз лэзьы, соос понна со эскероз, мед тодоз, кытысь басьтэ со коньдон утыны. Мон кулэлыксэ йӧскадь ӧй вал.
  
  
  Но директор монэ тунсыкъяськытӥз крупье, со али валасько, поглянэз рулеткаос - огшоры шудон пумын практика бере, сыӵе бадӟым изъянэз корка нуизы. Казиноын выжтэмын вал подвалзэс питран, питран лэсьтӥсько казино кытын вань, котыр горд писпу лэсьтыны. Со, тодӥзы, маин вырем но, бере-озь котькуд питран одӥг озьы ик дуно изъёс балансироваться воштӥсез сюрсэтӥез дюйм зэм, час кадь.
  
  
  Нош питран тупатыны луэ. Ма со шоры учкиз но со сьӧры членъёссэ куараен но матын, та кунокуаез крупье директорез малы ке бускель ӧс пыр ортчытэ сое. Чаклало, кызьы со ӧсъёссэ проем ышиз-быриз, монэ возьманы косӥз но, отын со кунокуаын эльза вуыку.
  
  
  Тубат вылын, подвалзэс валтӥсь, пеймыт вал, нош улӥ-дун-чылкыт ӝуаз. Со вылэ уллань полпути луэ ке, мон ӧсъёсыз пыраклы ворсаськизы. Со вие ик мальдэ брылев гомӟиз. Собере чир кесяськемзэс кылыса со. Ӝоген биниськи, со адӟе-а, мар-Эльза, индылон кылзоно мынэсьтым, мон сьӧры мын. Пиосмурт, шӧдске, солэн, кин ӧсэз йыг ворсаса, сое ми юн кырмиз но пистолетъёс вылазы мертазы.
  
  
  Сое директор доры пыри но казиноосты крупье подвалзэс адӟыса, мон доры туби тубат кузя. Кык вал пыӵал тӥрлыкез, озьы ик гумы юдэсэн крупье нош кияз возе. Пиосмурт кык тубато ишакелы вуиз бере, пеймытэ кылем точка директорез. Ачимлык остекленеть луыса синъёссэ, созэ яке наркотик кадь луиз воздействие гипноззы улэ улэ. «Nen сярысь сюлмаськиз», - со косэ. Корт крупье трубкаез ӝутэ, сьӧдэктыны но вань.
  
  
  Йырвизез каллен берытскыса, со нош ик куке но адӟыны ӧйлась, кылӥз-а но, монэ адӟыса, мон сӥс пыр но кыдёкысь бус котыртэм шоры учкомы шуыса. Эбылям пыдъёс но, мугор но мыным секыт потӥз. Милям зӧк киынызы донгаса ке, со ӧжыт ке но номыр уг шӧдӥськы. Нартъёс со тодметъёссы пумен-пумен ас шӧдыны быгатыны. Йырвизьтэк солы луыса, дыр, мон туж накачивать наркотикъёс. Кулэ-а вал, солэн вал-тӥ одӥг сильнодействующий тырметъёс, воздействовать центральной нервной система вылын.
  
  
  Соосын нюръяськыны секытъёсты вормыны влияниез наркотикъёсты, нош со ке но, формазыя физической умоесь вал, соос, частичный гинэ азинсконъёс вал. Ваньзэ сое адӟыны быгатӥзы, мар луоз-мон котыр, нош пошевелиться уг быгато. Машина руль сьӧрын но пукон вылэ пуктӥз режиссёр крупье монэ азьпалтэ. Эльза, сое адӟыса, наркотикъёстэк но ужез йырвизез-а сыло, вӧзазы пукон вылэ мыным нуямед, нош пушказ кык пиосмуртъёс сыло ӧсъёссэ усьтоз. Мотор мерседес ширтӥз, нош машина уг вырӟы.
  
  
  Собере со адӟы, мар котыраз пиосмуртъёс одӥг-а мар-а-мон со дорын пыд улын выж пул вылэ юнматэмын. Со котыре ӝог вольтчылӥз машинаос, но монэ кылӥськод, кадь, со шуиз: «Умой, со дась лобӟемзэ».
  
  
  Машинаос нуналлы ворсаське. Двигатель ужа вань на. Кин луыны мон уг быгаты йырзэ берыктыны валан. Смутный, соос бус кадь луиз, со адӟе, кызьы киос пыр мон вӧзын усьтэм укно просовываться ӝуатӥз но, «мерседес». Машина азьлань рвануться.
  
  
  Собере, сое валатэк, монэ пуктэ шуыса эльза «мерседес», акселератор выж пулъёс борды ӝиптӥз. Милялы ас сюрестӥз ширтӥсьёслэн ӝоглыксы час кырын тём-тём sta табере тросысьтыз монако. Ускоренный вылэ таӵе ӝоглыкен «Мерседес» рухнуть, мон пырисько кезьыт азьвылгес укыр кыдёкын, ачиз но быре. Мугор шараяны луоз ке мынам, та озьы адӟиськылытэк, мон наркотикъёсын результатъёс передозировка кулэ кадь. Йырын нокыӵе тодметэз ӧз луы.
  
  
  Эскеризы ас вылазы басьтыны туртто бертэм со мугоры.
  
  
  Ма ну монэ кема, центрын улӥсьёслэн машиназы сюрес но. Азьпалан но вырйылэз, кырыж кожонъёсыз луэ,
  
  
  
  
  
  
  соин кивалтыны кутскиз ке но, машинаос ӧвӧл, сюрес вылын ӝоген милям съезжать. Кизэ ӝутыса, соосты утчало, но мынам потӥз, солы секыт шуыса. Со эшшо одӥг пол веръяй. Кык киыз секыт ӝутскыны, - куалектӥз, нош ик каллен лэзиськиз но ӝутске. Пейзаж адӟе со тём-тём быгаты, котыраз mimmo проноситься бус машина укноосты ӵоксаны. Кӧня нюлам ву кисьтӥськиз, мон кизэ ӝутӥз, тыршемзы вылын руль дюйм. Собере со меӵак азьпала адӟыны указатель. Соосты адӟыса, мон чиньыеным кадь рулевой кыниськизы поглянъёс вылын но, поглянъёс улын со уг шӧдӥськы. Кыӵе ке образъёс, кӧня мыным бурлань берыкты градус ачимлыксэ удалтӥз ке, машина пыриз S-образной кривая. Со тырмыт вал шуыса, ас сюресме азьланьтыны. Автомобильлэн ӝоглыкез берга, меӵ бамалъёс но пуромем бере катапультироваться берыктон понна.
  
  
  Сюрес кузя тубе. Машиналэн укно пыртӥз адӟиськод, со-а, мар-милемды яр изгурезь вылэ пуктыло, соос доры васьки зарезь усьтыны выриз пал пумысьтыз тротуар. Собере меӵ яр йылын бамалтӥ сюрессэ но автомобиль понестись доры лобӟыса кадь, котыр снарядъёс металлической шудонъёс. Жиетыны шин сярысь тротуар. Наркотикъёс ӧвӧлтэмак кароз вань на, ас вылаз одӥг гинэ, со вылэ сконцентрироваться шанс выживание турттэ: кыӵе ке образъёс лыкто, машина но модосъёсаз мон возьыны шуг, сюресъёс вылын эшшо но со дыре бензинэз уз быры.
  
  
  Адӟом, мар луоз вуоно кык пумыз уз вӧталэ. Парижын мусо понна «Мерседес» коттеджъёс вилла но пеймыта mimmo проноситься бӧрдӥсьёсын ӵош, читыр-чутыр уллань но вылэ тубыны, читыр-чутыр сюрес дурын Лызалэс. Кыдёкын вал бере Монако. Мон лобо карниз-тӥ, шоссе, ниццаын монако герӟаны, нош собере ас Ницца ортчиз, но одӥг уй шыпыт.
  
  
  Ницца ӵошкин понна шоссее мыноно зарезь - кот, гылыт но кышкыт. Мышкам «мерседес» палэнэ палаз-тӥ волегӟиз. Пыре ке, мон, ачим но пуксьы зарезе-ын. Нош «мерседес» Антиба-тӥ куашетэ. Эшшо кытын ке но Антиба Канна пӧлын, соос но ышозы мында ӝоглыкен ортче парижын элемент элемент питыраны кутскиз. Соин ӵош бадӟым тыршемез, полыссэ бералтэ, урдсын машина дугдэме но поты. Гуньдӥсько Двигатель. Эльза, мон ялан вӧзаз пукылӥ, мон уг пошевелиться пол.
  
  
  Укмыс
  
  
  Мынам син азям шунды пиштэ. Со селл застонать но, мышласянь, чырты покусывать. «Мерседес» сюрес дурын сыло, вылазы вань на. Нырысетӥез, маин ми адӟимы, со, мар Эльза буёласькыны. Собере со укно нылпиос понна эльза ласянь уллёез адӟыса, синъёссэ паськыт усьтыса но бордаз нах пияла шоры учкиськод ке, со ныраз пудраяны. Со адӟиське чеберлыксысо - бодрить гинэ сайкад-а мар-инбуко кадь. Шоссе кузя грузовик проноситься, машина но, мон но шӧды, кызьы чыртыын пушказ кыске пертчыны, соослэсь пассажиръёслы, умой ассэ мед учкоз.
  
  
  Эльза шӧдылӥз, кызьы мон пуксё, дискъёс но пальпотыса ee помадаен улосъёсын но октымтэ-калтымтэ.
  
  
  «Кылем уе мон-а маскаръяськиськоды?» - со шулдыр юа.
  
  
  Мон уг тодӥськы, тодозы яке тодазы толло ӝыт сярысь, мар со, куке мон тубат вылын казино подвалзэс вииллям. Быдэс уй вӧтай вал мон понна, мон одӥг кышномуртлы но кулэ, сомында сётэ альдер фон - со йыгмыт кариськизы.
  
  
  «Мыном», - шуисько мон, nah mimmo мыкырски, соосты ласянь ӧсъёссэ усьтыны малпало. Со потӥз", котыр машинаос, " мыным но со сьӧры. «Монт вуыны кулэ вал мыным-Карло. Йылпумъяськиз та машинаослэн бензин ».
  
  
  «Ми но отчы вуылӥм кадь?»
  
  
  «Та милям кельтӥськы», - шуисько мон, мон вӧзын кыске бадӟым сюрес дурын-ын ee. Мон котыре люкаськизы, вань на нылпи. Эльза со ас азяз пуктыны ик, адӟе солэсь капчи мед луоз проезжающий транспортын, калыккуспо автостопщик пус бадӟым чиньызэ ӝутӥз но. Нырысетӥ автомобилен ветлэ, дугдэ, водитель но, тӥ дымбыр-француз, ӧс распахнуть.
  
  
  «Монт-Карлое», - шуи мон.
  
  
  «Оуи», - шуиз со. Эльза но, со вӧзын водитель азьпала мынэ, сьӧраз Монт-Карло грузовикъёсазы, баклажанъёс тыриз. De paris кашын уг лӧпкытъя hotel Швейцар ке, мон, вань на ӝытазе нарядэ-ын, грузовик потэм бере, грузовиклэн водителез тау карыны но сэзъяло, вестибюльёс пыр ортчыса но.
  
  
  Эльза, сое кельтыса, со номер пырон ӧс дораз, кӧня ке шутэтскыны косӥллям, эгей. Комнатаяз пырыса, со кылем, телефон звонокъёс. Агент луиз та инты, AX, адями, соос мынам тодмо кадь Чиклет. Со шуиз, мон интыын мар ax ӝегатскытэк вазиськыны кулэ офисын, жингырто мон понна-кунгож сьӧры. Хоук, вылды, скремблер штатын жингыртӥз. Со дыртӥсь, вошъяськись, куке но мон доры нокызьы но уг кыско вал нежелательный саклык смокинген но монако - AX офисэ мыно но, кунокуа вилла улӥсь кыдёкын ӧвӧл. Дор палъёсаз мон но палэнэ чиклет нуналзэс пумитало. вераськыны. Агент нош со вырем интые, кудӥз адӟе сое, казиноын, адями, кудӥзлы оскыны луэ выслеживать Трегор, кошкем бере со аслэсьтыз утэм.
  
  
  Со сярысь азьвыл юай чиклет трегор кезьыт, со эмуос сярысь вакчияк мадё, мар луиз милемыз но Эльза, юало но, директорен но мон казино крупье ӝегатскытэк пумитаны быгато.
  
  
  
  
  
  
  Иклет йырзэ шоназ. - Кышкасько-а, малы та сложной луэ, - шуиз со ӝож. «Кык трегор валче быроз».
  
  
  "Ышиз-быриз-а?" - юай мон недоверчиво. «Кызьы быриз та трегор агент вань быгатэ, ачимлыксэ сьӧры уйиськоно?»
  
  
  «Ми ваче туж кескич интеллект, - валэктэ Чиклет. «Кылем уез, трегор потӥз ке казиноосты, кунокуаез со ачиз вуиз. Ми дорын соос адямиосын, солы азьпалласянь но, мышласянь но талы чаклам интыос. Агентам позицизэ эскерыны мукет сюрес кузя нуизы но гавань город котырын. Трегор Но, директор но гылӟыса крупье со вань казино ».
  
  
  "Кызьы сое лэсьто-а?"
  
  
  Чиклет йырме шонаса, вань та ӧз на оске кадь. «Номерын« Трегор »тусыз луэ балконлы зарезь вылысен. Куке-соку городысь вылэ вазь ӵукна вертолёт лобӟиз.
  
  
  Балконэн трегор валче сое ӝутӥз но, вылды, бичад мукет кытын-со интые мукет городын, но лобӟыса кошкизы. Паймымон явление ».
  
  
  Со соглаш.
  
  
  «Оло, мон номыре но уг шараяло, - азьланьтэ Чиклет, но мон кечат-вамат вудур эскероз, мед тодоз, кин ке соосты уг кыло ке но вертолёт. Озьы ке но, подсказывать со быгатэ аслаз ӧраз мед мыноз ».
  
  
  «Мон нокинэн но ӧй шедьысал ке, кин кыл вертолёт-а, вуиз ми доры, соин ӵош кутскем шуыса», - ватсай мон. Собере кылдӥз ялонъёсын сми чиклет соос тэрытскыса, мар шуом мон солы, малы мыным жингыртӥз-ысь-кунгож сьӧрын.
  
  
  Со шонтэ. «Тӥледлы верасько хоук зашифровывать ез потӥзы. Со оператор шуыса, со понна перезванивать ». Йылын мон вайисько сое офисэз, хоук гож доры лыктӥмы ке но, шутэтскон нуналаз монэ со кельтиз.
  
  
  «Мон кылӥ, тон ваньбурзэ сыз», - шуиз Хоук азькылтэк. «Кыӵе ке событие азьланяз?»
  
  
  «Ӧвӧл», - шуиз со эмуос со азьын, быдэс уйзэ кадь мон ачим сярысь отчёт эмуос миым опыт сётӥз.
  
  
  Хоук фыркнуть. "Тыдӟыны, вызове матын луэ-а тӥ дорын". Со вис карыса, таман зажужжать ез пӧлын мон но. Собере со шуиз: «мар татын быдэсмемын-ма, кунокуаез мар сярысь со, тон мед тодод. -- Эчешыны малпай Z1 насчет шонер виым шараян. Коркан зэм Доктор, мае ке но шедьтэ, - пичи микроскопический диск, инъет виымын пыӵатыны. Мон уг тодӥськы, мар таӵе та, мар та возьматэ. Вот али лаборатория та ёзвизы-тӥ пинал. Доктор сое валаны но уг быгаты, кызьы со отчы сюрымтэ. Йыркобыез пытьыез ӧвӧл яке операциын пытьы ».
  
  
  «Таки, мар со кулэ-сое возьмано», - шуи мон.
  
  
  «Быгатэмзыя», - неопределённо Хоук ответ. «Ми но тросгес шедьысалзы ке, мон та лэсьтӥмы ке, тыныд сётӥз, со тодэ. Али тон дорад кыӵе планъёсты? »
  
  
  «Мон утчаны но шедьтыны бере та коньдон поттэм вертолётсэ», - шуиз со эмуос. «Кык, шӧдске, кытын ке вань на-та ёросысь ик. Ваелэ сое мон доры уксёен быгатоз, кин вань та ошмес дурын сылӥзы. Котькыӵе учырын, зацепление та одӥгез гинэ пияш, кудӥз монэ та дырозь бызара дорын ».
  
  
  «Бен, умой, умой пӧйшураны», - шуиз Хок " чильым но ошемын.
  
  
  Улӥзы, комнатаын вить мон Чиклет, воргоронъёсты басьтоно, соос ӝог вераськыны телефон пыр-француз но сям-итальянской. Борддоръёссэс суредъёсын шобыртӥз, котырысь музъем но бадӟым луэм, одӥг мутусэз лионский монако коже ачимлыксэ, итальянской шундыӝужан палаз, шундыпуксён палаз-озь кожаз вудур вудур генуэзский французъёс вылэ. Вень пумен точкаос понна, юнматэмын мутусэз цветной луэмын пӧртэм Монако.
  
  
  «Мон агент кулэ азинсконлы вамыштоно», - шуиз Чиклет сэзъяса, телефон палась адямиос. «, Адӟиськод-а? - возьматӥз со карта вылын ӝуштэ, - ас киулам кык валлин ӧрысьтыз вудур герӟаськемын городын, ёросын улӥсьёс понна юалляськем, со вертолётын кылем уе. Табере ми ӵош кутскиз ответный результатъёс басьтыны звонок ».
  
  
  "Положительной ответ луы-а?"
  
  
  - Шуд-ын, мед, - шуо Чиклет, борддор пала мон карта ортчиз. Вень вылын соосты возьмало. «Сен верам вал асьмелэн та дырозь кузэн-Рафаэль Фрежюс сярысь но сое, мае кылӥды вал вертолёт. Верам шундыӝужан палысьтыз, быдэс Италия, кулэстон. Усьтэмын, шундыпуксён палаз нуи та адямиез. Табере ми вылэ фрежюс концентрироваться вудур понна. Со пальпотыса. «Быгатоз-а матысь дыре ми зэм, кинлы, кытчы со мынэ».
  
  
  Со, карта шоры учко. Фрежюс шундыпуксён палась, сутэр ярдур гожез кузя, улыны Сен-Тропъёслэсь, Йер, Ла-Сен, нош кыдёке - Марсель. Нош марлы на, марлы мон саклыксэс кыскыны картая - группа шормуӵ, д'Иера кылле, вудур дорын, Марсель фрежюс полпути пӧлын но. Со малпаны кутскем.
  
  
  «Кылзыны, Чиклет, - шуисько мон, - али ик басьтэ но туж кулэлыко пилот мон вертолётэн. Та тыныд лэсьтыны быгатомы? »
  
  
  "Веран. Куд-огез та вакытэ басьтыса, жингыртӥ но лэзь монэ ».
  
  
  Бен, со вуиз огезлэн телефонэз но, шона. «Татын уло час ӵоже вертолёт. Мон одӥгез агент валаз ницца nen пыр лоба. Вопросительно-а со мон шоры учке. «Тӥ планъя улӥськоды?»
  
  
  «Макем вала со, - мон шуисько, - та вертолёт лобӟиз кыдёке уд - а- со ноку уг планировать карыны, ноку но уз быгаты. Со, шуом, пуксиз, со кытын ке матын, луоз кытын ватэмын ачимлыксэ, коньдон но мар но адямиос, шӧдске, отысь туннэ ӝыт воштоно луэ ».
  
  
  "Сётоды-а?" - Чиклет озадаченно юа. "Малы?"
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. "Тӥ ӟеч-озьы ик малпай, мон кадьёсызлы но. Нош мон малпасько, соосын пайдаяськизы скоростной лодка ».
  
  
  «Пыжез ӝоггес!» - чиклет вазисько. "Веран. Та уж адӟиськымон мед луоз ». v? Карта вылын возьматыса, со ватсасал: «мон малпасько, тазэ но-а, мар-а, оло, куара
  
  
  
  
  
  
  
  вандӥсьёс, ми утчамы сое, кытын ватыны быгатэ-а вал ке, та шормуӵ вылын, кар яке эрс д'вудур вылын. Ми соин кытын гинэ улэ, ачимлыксэ-мукет вертолётэн шараяны капчигес вал, сое улыг лоба, музъем вылэ кезьыт ».
  
  
  Мон соглаш Чиклет малпан. Татчы вертолёт кема монэ возьмало, шуыны de Paris эльза hotel со жингыртэ но, куд-ог дыръя-а, мар-вылэ-тӥ керттыны луэ кыӵе ке но уже, со мыным потӥз но, отын со монэ возьма шуыса.
  
  
  «Мон тыныд сюрприз лэсьтыны люкаськылӥзы», - шуиз со, надоваться. «Мон тонэ проскальзывать комнатаын, нош тыныд отын ӧй вал. Оскисько, бизнесэн выре шуыса? "
  
  
  «Веран», - оскытӥз со сл. «Гинэ интыяз кыле, дыр, мон уг вуы отчы. Туннэ бер ӝыт яке соос туннэ быгато вал. Дыр тырмыт вал соку мон сюрприз понна ».
  
  
  10
  
  
  Укыр трос саклык монако нецелесообразный кыскемын вал бере, мон со интыын котыраз вырйылъёс чиклет городэ нуиз, кытын ми возьмаськом вертолёт. Со азьын, ми кадь кельто офисэз, выль сярысь ивортон лэсьтӥз сое, мае мон доры, шундыпуксён, уй фрежюс вертолёт одӥг кылысь ӧй вал. Тыдӟыны, со шӧдӥськыны быгатоз - вертолёт ватэм кытын ке матын.
  
  
  - Али калленэн луоз, - тревогаен валче Чиклет визь-кенеш сётозы. «Тон уд тодӥськы-а, кыӵе вал пумиськылӥсь шанс».
  
  
  Со шонтэ. Мон Люгер шонер, Вильгельмина, кобураяз наплечный мон лач-лач пуктэмын, нош мон стилет «Хьюго» саесэн пальтоен улэ пуртэсын луэ, пичи дыръям мынам киям движение киын тэтчыны дась. Со сярысь нимысьтыз шанс ӧвӧл.
  
  
  Вертолёт ӝоген вуоз, соос милемыз витё. Та вертолёт UH-1 Huey. Пилот чикл тодматэ монэн ӵош, климентэн марсель де француз ном нимо егитъёслы, бадӟым, чиед, ӵуштыр-паштыр пиосмурт, кудӥз капчиен пальпотэ.
  
  
  Чиклет проинструктировать со, мар мон со приказ мыныны кулэ, али но, ужед кышкыт луыны быгатэ шуыса.
  
  
  «Мон кышкытлык уг поты, Чиклет», - оскытӥз ачимлыксэ пилот. "Тӥ тодӥськоды-а мар-а."
  
  
  Со чоппер чуланын, солэн азяз но, ми кадь лобӟом, корабльмы круговой чиклет кузя ортчиз, ышанӥсько мед луоз шуыса, залысь ужасьёс сое усто быгатӥз. Собере мон со шонаськемзэ. Марсель люкетъёс нырпыръем вертолётэ пуктӥзы, соос пуктэмын луозы, нош со понна нуналлы берлань карыса-а, мар-умой адӟыны луэ, мон озьы кужмо улэ бинокльёс, чиклет сётӥзы.
  
  
  Шундыпуксён ярдур гож вылтӥ-а мон мынӥсько. Собере, со мынам фрежюс ортчиз кадь, лобӟыны улыг марсельын, ас музъемам мон со вакытэ кадь прочесывать курыса со кыӵе ке но тодметъёсъя инты, кытын вертолёт луэмзэс ватыны быгатӥллямтэ. Кӧня ке ветлыса, ас интыяз нап лысъёссы, мукет интыед, изгурезь вылэ гоп луыны, интыен - интыен, вертолёт луоз кытын ватэмын, но монэн номыр ӧз шараяны быгатэ, соослы мар ке вылын возьматыны, малы кыӵе ке но луы, со котырын пегӟон. Пунктын доры ветлыкум, мон понна со вань дырозь вудур фрежюс монако кыдёкын, вертолёт кытысь уй сярысь ивортон лэсьтӥз. Люкаськем кыллё шормуӵъёс-лымшор д'Иер вылаз адӟытэмын вал.
  
  
  «Ӟечыран лэсьтэмын но отысь кошко», - кеськиз со Марсельын, дэрем палан возьмано.
  
  
  Сое берыктӥсько но вертолётэн шонтӥ. Мон лобӟо шаерын эшшо одӥг ӝуждалаын пичи шормуӵ вылэ потан вылын ӝоген ортчиз. Мон вань сюро таза лэзьыса эскерыны бинокль план улӥзы, куд-огез соос пӧлысь улӥсь шормуӵ, кудзэ мон хутор шулдыр, но мон номыр уг адӟы вертолёт неуловимые тодметъёсыз.
  
  
  "Мар табере?" - юаны котыр кабинаяз марсель.
  
  
  «Ми но берлань берыктыны быгатэ-а», - шуисько мон мылкыдтэк.
  
  
  Марсель вертолёт берыктыны, дуре мед вуомы. Ваньзэ сое эскерозы на шаерамы бинокль, пичи виштыез адӟеме бере малпамтэ пеймыт зарезь. Со nen сфокусироваться ке, со одӥг пичи шормуӵ адӟы на, но изо-вайыса, кӧнялы ке шергес ке но тыло писпу уг лыдъя. Со сокем пичи-а, мар-а вал офисын уг чиклет карта вылэ пусъемын. Соку гинэ, кудӥз со эшшо бадӟымгес луысал, ваньмыз тырмыт - ӝыны озь милязылэсь миля квадратной - приземление понна вертолётъёс, нош тырмыт луэ президент владимир путин палэнтыны артистъёс но, пегӟон понна умой луиз.
  
  
  Марсель но пельпум вылтӥз шормуӵ со вешамме возьма. «Мар со сыӵе интыос? Тодмо-а тӥ соин?
  
  
  «Нимаське со« Шайтанъёсыз " Ишан », - шуиз Марсельын, -« Круг изгурезь »- йыръянэзъя, сётэм француз дуннеын эмуос йыруж, ачимлыксэ уже кутыны трос аръёс талэсь азьло кадь, наркотикъёсты но тӥрлык перевалочный пункт понна, шаерын улэ. Кемалась Власть-конференция ужзэ ih. Соин ӵош кузэн со аналме, поттон понна, кызьы ми соосты кылыны, комак колониосысь, та интые тудӟе. Верало, собере кемалась сюре отчы комакъёс учыралляй, соин ӵош кузэн йылысен ».
  
  
  «Мон малпасько, та монэ пала-уӵыр учкисько», - шуи мон.
  
  
  «Малпасько тонэ", отын адями ватскыны быгатэ-а?» - юа Марсель шекъёссэ.
  
  
  "Быгатэмзы. Кытчы гинэ та.
  
  
  Нош ик зарезь Марсель вертолёт доры кожиз. Мон нош ик сюрес вылэ зорем но лымшор эр д'азинтӥське на. Сое лыдэ басьтыса, шайтанъёсы ачим кадь рок доры матэ вуыку, сое адӟыны быгатыны, та интыын кыӵе луонтэмез но-пеймыт, кезьыт изъёс, трос уг сьӧд люкъёсты-ысь, тӥ дэременыз потӥз, нош кызьы-кытын - чиед но ӝужыт писпуос ... кускерттон чукъёсыз кӧня ке люкетсэ.
  
  
  
  
  
  
  
  Марсель вертолёт лэзьы, писпу йылэ уз йӧты, дыр, мон понна, дыг шормуӵ круговой обзор лэсьтӥз. Ми доры музъем подлетать ке, сьӧд бадӟым комак со сю ожгарчиосты адӟыса, мон дэймытӥсез двигатель куара, котыр из пумисько.
  
  
  "Тон мар ке адӟиськод-а?" - Марсель юа.
  
  
  «Комак-а», - шуисько мон. «Комак-а номер».
  
  
  Ачиз ми котырысь ӧжыт ке но быдэстӥ ке, вдруг со мае ке тодаз биноклез. Та яркыт югыт пуштонъёс луэм, межа вылын, шунды улын одӥгез бадӟымез центр вазиськем изгурезь металл шормуӵ котырын. Та вертолёт ватыны быгатэ-а вал.
  
  
  Марсель солы верало со сярысь, мае адӟимы, эшшо одӥг пол котырскем но, ачимлыксэ та инты куроно.
  
  
  Мыкыртэм но вертолётэн шонтӥз со, но мон доры берен интыысьтызы вырӟизы. Озьы лобо улыг марсельын, улӥмы пичи гинэ ӧй висъя мон, мар писпу йылэ. Бинокль мерта, со солэн интыез, кытын мон пото, мон-а мар-а-соосты адӟыса, тужгес но концентрироваться со озьы, но мар кышкытлык сярысь уг малпасько, дыръя кеськыны но уг марсель. Малпамтэ, со шӧдэ кадь, шоналскиз р вертолётэн но.
  
  
  Пуля мон вылам куашказ но, вуоно секунд шквал, со вертолётын врезаться улэ, щит кабиналэн пиялаез пильыса, вертолёт корпусэз жингыр шукком, врезаться двигательлы но. Со бере, интыяз-а кабина сьӧраз, со адӟе, кызьы ньыль-а, вить-ын ыбылэмын яке ас адямиосын, котырысьтызы изгурезьёс йылэ автоматъёссэс ӝуто.
  
  
  «Марсель!» Кеськиз со, пельпум сьӧраз кутыса ачимлыксэ: «ми татысь потылӥзы».
  
  
  Ас интыяз ке со мон доры берытско, соин-а, адӟиськод, мар луэ ачимлыксэ виресь ымнырен маска. Со турттэ мар ке но шуэ, кошкысал но rta iso гинэ вирез. Ачимлык синъёсыз кынемын, урдсӥн но ӵош соос ас интызэс усьтыны. Со понна кобураысь куашкатъяй вильгельмина, нош улӥын-азьвыл адямиос со мертаса ыби но кезьыт вуо, вертолётмес пуштытӥзы бадӟым двигателен ӝуась тыл шар. Зарезь урдскиз доры машина, гигантын сӥлы гомась тыл но ӵын келязы.
  
  
  Мон пичи гурезь йылэ улонзэ утьыны. Соосты чуртнасько «люгер» тэтчиз но усьтэм ӧс-ын проем берен кобураяз, усьтэм сюлмын тыл азьын мед утиськыны быгатӥз ке, вуэ усиз вертолёт кадь. Котырысьтыды адямиослэсь синъёссэс ватэм вертолёт тыл но ӵын мон пеймытысь, куд монэ шуккиз. Куке со ӝутскоз, ышоз соиз, ма вань на-а со синъёслэсь ватыса, кин шормуӵ вылын, вертолёт ӝуа, уяны вылын дэреме вань на, но со монэн музъем вискын сылэ.
  
  
  Ӝоген со кемозь рассчитать шормуӵ, мур ву улэ зымиз но, уя, уг шӧдӥськы, дыр, мон тыэз пӧсьтыку шуыса. Сое азинтыны, уяны дыр уггес бервылэ излэсь вылэ мырӟиськиз. Чиньы выллань сюрес понна дюйм изгурезь дюйм ёзъёс, ву вылын чус пӧсьтоз-а со пыр пумен-пумен. Йырзэ ву вылын гинэ возёно, омырын но ӝиптӥськыса изъёс борды, сое ньыло. Солэн сямен ке шоканы ик ӧйлась, но каллен оглядеться со йырзэ ӝутэм.
  
  
  Шуд доры, со но оскытэк кадь, со вертолётысь крушение гольтрес интыяз луэ. Ваньзы соос быгато на та вие вертолёт эгырӟытылыны лысьӧмъёсты адӟыса, уяны & nb. Соослэн чакламзыя, кӧня адями кадь, шормуӵ вылэ вуиз, но резиналэсь плотъёс вылэ поплыть шӧй доры кошкиз. Со, адӟизы, кызьы солэн мугорыз вылтӥ пур Марсель одӥг ачимлыксэ интыямын. Собере та шӧез котыр бугыръясько, ву пиосмурт. Со, валамон, вертолёт кык пиосмуртъёсты адӟизы, мыным оскизы, нылпи шӧез шедьтӥзы. Со возиське улыгын тыршо & ватэм изгурезь nb огдырлы кыльыны но, соос уг дугдо, дыр утчан.
  
  
  Куке адямиос берлань уя шормуӵ вылын, люк тыло металл, кин ке выре-со вертолётэн вал, ву улэ кошкиз. Со понна изгурезь думиськемын-а, уд-а пот дыр ярдураз шормуӵ вылэ вуиз но пиосмуртлэн ачиз резина плот уз центр. Огдырлы со сярысь малпасько ке, сал понна котыр одӥг ярдуре дортӥ васькыса, му вылын вуэм шуыса утчазы. Собере ачим но со сярысь тодэ срочность задание. Шормуӵ вылысь адями, но коньдонэн, кудӥз со казиноын басьтыса, мон доры вайыны быгатэ маке кулэзэ жизненно.
  
  
  Сое витё, сергей кутскиз дыр уг кыстӥсько, нош собере шормуӵ вот-гопо, ситуациез но мед дунъялоз.
  
  
  Котыраз соку, мар монэ чакласа, тыдӟыны, мар шормуӵ пиосмурт огдырлы кутӥзы, дыр возьма, пеймыт усем бере адямиос пыжын ih.
  
  
  11
  
  
  Пыр часэ ӝытазе кутскыса шунды пуксе на, но монэ шӧдытэ, кышкатэ изгурезь вылтӥ нюж-а мар-а луэ, тӧл медаз йылолыз шуныт, лымшор палась пельтоз. Из вылэ пуксем но, со сюбег межа вылын гинэ нуйтӥськыса шуыса, шӧдӥзы ке, мар-паллян пыд вылам мон небыт ке усиз. Со шараяз но тэтчо, учко-а, мар-герман-горд, синъёс-сьӧд комак бадӟым весь, выре соин, лэся, ӝужытэсь, из вылэ усиз ни. Со ачимлыксэ со пыдзэ шуккем, сэзъялтӥз но палэнэ куштыса, из куштыны.
  
  
  Котыр чал-куань собере со асьмелы кылиз. Султӥз но ӝоггес адӟыса, соослэн синъёссы чиляны дасо немигающий. Мон кезьыт тыбырзы юзыр-тӥ бызьылӥз, нош мон киям инстинктивно люгер назьыльске, Вильгельмина.
  
  
  
  
  
  
  мон ӧй тулкымъяськы, ыбиз доры вайизы, мар со, мар утчаны мон шормуӵын улӥсько адями.
  
  
  Комакъёс урдско но ӧвӧл. Та инты соин уйгыртэм кежег мыдлань-азьлань, каллен визжий, из вылэ гижыосын ӵабъя. Со умоен чигнатӥськыны, уллёен син уг вормы, дыры но уг шӧдо кадь, монэ лопаткаен тыбырам мертчиськизы котырес пӧлын юн-шальк. Прорычать куараос чурыт: «татын огшоры усьтэмын возе!»
  
  
  Кизэ мычиз но монэ бӧрсяз забрало «люгер». Собере пиосмурт - крупье казиноын вал со - мон азьын вамыштӥ. Одӥг кияз со возе чатыр 38-тӥ калибр, нош мукетаз - мон «Люгер». Шоналты ... мон со «мон малпасько, улэп ма-а тон котырысь вертолёт-а бырйиськом. Тон мыным потӥд. Мын, мын ».
  
  
  Ӝутӥськоз со шор писпуос мыкырско но, валамон, бензин басьтӥз. Озьы одӥг сӥньыс ачимлыксэ ӝуа, со тыл гомаз пӧрмоз шуыса, соос сое сэзъяса, комакъёс медаз пыр палэп сюрес сайкыса, куд арамаын бертэм урдыса питыртӥз.
  
  
  Остров кузя мон тубисько ӝужыт изгурезьлэн, бадӟым межаос дыръя уг вуо, омырын утчан шӧдӥсько солэсь быръёнзэ. Азьлань но донгиськом мон крупье пыӵал лопыръяськемын, пещераын гырккес бадӟым. Пырон луыны гомась котыр-тӥ факел котырын лӧсъяське, комакъёс медаз лэзе, кузё-инмарлэн святой ih вертолёт пушласянь югдытыны. Вал мукет но, воргорон - а-адямиос казино трегор директорез но, выж вылын куэм подвалзэс эльза казиноын. Со шӧдӥське-а, мар-а со луыны кулэ вал со, кин пилотируемой вертолёт.
  
  
  Мон понна нимысьтыз сотэк кылем шоры учкыса, шонтӥмы но казиноосты крупье директорез: «Бугыръяны, сое эскерыны но со понна думылэм».
  
  
  Крупье, ваньзэ ас котыраз возе на пистолетъёс, вертолёт пуксён кузьда гозы но пушказ пар потоз. Пещера пушкын пыдло донгыса, нош собере ми соос. Солэн киосыныз ӝутэмын, мон сое тэргаськись кутскысал ке, со озьы стилето, Хьюго, пружина вылын саесэн пальтоен саес мон пукисько. Собере мон со музъем вылэ обыскъёс нуямед, оскымон гозы думизы.
  
  
  Вить луэ. Дыр сётэмын ке, мон вӧзын сылӥсь крупье пистолетъёсты но чаклаське, сое, катьтэммемын вал. Нош ми дорын ваньмыз саесъёссэс хьюго луоз на.
  
  
  Урамын ӝомыт. Дырысь дыре кин ке, басьтэ фонарик бинокль котырам пиосмуртъёс но, ульчаын но потӥзы. Мон трос уг потребоваться дыръя валаськод-а, мар-а сое витё, ih бере шормуӵысь басьтӥз. Нырысь мыным потэ теория шонер - ih адямиосты пыжен люкаськизы.
  
  
  Яке тросгес час ортчыса, котырын кезьыт кеськиз огез эскерись азьло, мукетъёссэ но, крупье поттон понна, ялан монэ возьмало, дыртэ питыртӥз. Со вие сое уже кутыны, вал лушкась абстрагироваться саклык огдырлы ке, пружинаос понна тырон сепысаз ик мечез тэшкыльтӥ. Стиллето куспын мынам бур киы вольтчылӥз. Сӧнъёссэ гозы шуак луиз. Мыным удалтӥз, малы гинэ ih сӧнэз но киосме мозмытӥз ке, берен дыртизы пиосмурт куинь пещераын.
  
  
  «Татын соос», - кеськиз режиссёр. «Гинэ-а мар-а, бертӥ но вертолётэн кушты тон понна».
  
  
  «Кытысь мон тодӥсько, мар тон вуид-а?» - чакласьконо крупье юа.
  
  
  Алюминийлэсь вертолёт режиссёр бадӟым чемодан басьтӥз. Выж вылэ инъяськыса но со пещера ачимлыксэ палаз шонтӥз. «Коньдон азьвыл сямен ик татын луоз. Ми вуизы."
  
  
  Котырам пиосмуртъёс вань вертолёт пещерае донганы кутскизы. Ih саклык палэнскон луоз, дыр, со, мугор но урдэс вылын погылляськыса берлань някыртыса, гозы медаз быгатэ сузьке, мынам киосы, соос мон пыдъёстэ думыло. Азьвыл со аслэсьтыз мозмытски положение ӝоген вуиз но, мон вӧз-вӧз кылле, тыбыр, пыд, ки ужаны вот понна, улӟытон понна вирветлон. Со вакытэ гу доры котыр адямиосты вертолётэн донгаса, ми но крупье палъёсам вуи. Ляб кылӥсь куинь куара кыдёкысез луэ.
  
  
  Мон опекун мон учыртыны. Сигарет кисыын собере поттыны но со котырысь спичка ӝуатэм. Ужаменызы соос лэсьтӥзы, пыд йылаз тэтчиз но со борды урдскизы, кияз возе стилет. Со чилектӥз пурт шушектэм адямилэн ымныраз, собере улонын ачимлыксэ бышкалто лэчыт эскериськизы, нош буш киын пистолетъёс назьыльске понна.
  
  
  Со интые, мыным тэрытскисьтэмъёсты понна, со укылтэм пистолетъёс ӝутыса, ыбылэ шуыса. Улон эмуос стилет сое бышкалтӥз, со но шорияк куасалскиз чус, ымдур вань на ачимлыксэ свисать сигарет кенжытӥз. Ачимлык планировать карыны уг сое виизы, нош со уг кушты монэ быръён.
  
  
  Ачимлык кутӥз со 38-тӥ калибрзэ но «люгер», чемодан доры тэтчиз но ӝоггес алюминийлэсь. Со тунгон усё но, будо шобретъёс. Отын соослы, факелын югыт куалекъя, кык миллион доллар, со пушказ учкы.
  
  
  Со уксё пичи та план вылын лэсьтэмын со бызара кадь, чемодан директор пуктыку но, мон тодӥсько, мар со отын. Со дыртыса лэсьтыны кутскизы ачимлыксэ. Чарка гумыльтэм выж вылысь чемоданэн банкнот со бадӟым из гуын пыдэссэ но тырме. Собере кык кагазэз вылазы соослы сӥ сю долларен трос уг вӧлдо
  
  
  
  
  
  
  гурезь извыжы. Чемодан вылын йыг ворсаса, со инты но азьвыл ачимлыксэ кельто.
  
  
  Вань на мукетыз пиосмурт куара кылӥ, соос быгатысалзы палэнын ке, со пазьланы дэрем ӝог, пушказ ик бирдыосын но коньдон каттырманы туйнаськемын. Кык миллион доллар лук-лак уло мынам гадь вылам, но, озьы ке но солы секытгес, крупье доры вуыны кулэ, но ку, ульчаын кыскемын ачимлыксэ воротник понна гуэ пыре.
  
  
  Вань на мукет палаз ӵошкыт мукет бадӟым изгурезь вертолёт пиосмурт куинь висъет ужа. Солэн огпал со направление шуккыса, шӧез ас бӧрсяз кыске, кыӵе дырозь уг вуы-со куакъёс мур, ачимлыксэ кытын ватэмын луэ. Собере со берен поползти изгурезь вырйылъёс вылын, улӥзы, кытысь пото чакланы быгатэм.
  
  
  Сцена тыр толэзь югдытӥз, чылк-чылк. Али дыре соос доры донгаса вертолёт кушын. Котырам пиосмуртъёс одӥг, пилот, чуланъёсады но вайыны, со винтъёслэсь несущий движение лопасть. Вертолётэн ӝутыны кутскизы, сое но кӧня ке фут музъемлэсь вал, выпрыгивать пиосмурт. Малпамтэ беспилотный вертолёт лобӟиз омырын, ву зымиз пеймыт улӥзы изгурезьысь нуиськом но питыртӥз. Соос пытьытэк затонуть.
  
  
  Со дыре пещераын казино директорез вуизы. Со бызьылэмен, кесяськыны но чемоданзэ нуыны. Отын со сайтэ пиосмурт куаразэ кылозы, кытын со ватэмын, директорез но, куара кылэм: «со лоба! Та пияш мозмытски но пегӟи! Со жорж басьтэме сьӧрады! »
  
  
  "Коньдон? Коньдон?" - ньылонад Трегор ревматизмен. "Коньдон, кышка?"
  
  
  Чемодан вылын пуктӥз режиссёр музъем, со котырын куинь столпиться вань ке, со ачимлыксэ усе.
  
  
  "Со татын! Со ваньмыз татын на-а! "- кеськиз со. Кызьы мон но оскисько, со уг шедьты, дыръя, понна уксё вылэ сӥлы банкнот мед эскерозы, секталаез огкадьгес луэ банкнотаослэн туала масса из кемез бере.
  
  
  "Вай!" - Трегор кеськиз. «Та шормуӵ кошкиз карганы сёто».
  
  
  Куинь фонарикъёс сётъяло кутскиз. Пумаз шормуӵ вуиз ответный сигнал луоз, гигант прожектор ӝуа. Собере со адӟе, кызьы пыж интыяз ih гидросамолёт нуиз. Отын соосты витё заруливать нап но вӧзаз, вылын тэтчаны & nb. Самолёт адями доры васькыны кутскем бере, со кылэм, мон, соос кадь малпаськыны оборудов.
  
  
  «Кызьы тӥ малпаськоды, таиз пияш кытчы ышемзэ но Жорж?»
  
  
  «Оло, соос одӥг бичатэ жорж котыр пур ваське, соос вылэ мед вуоз ӧйлась му».
  
  
  Интызы соос вылэ ик кылёз, чакланы, пумаз шормуӵ дыръя со уг вуы, котыраз таӵе одӥг самолётсэ но ӧз плот уз поплыть шудон доры. Со ӧз кышка, ас шӧдыса, со вылэ тубе уг дурын шутэтскон, нош лобӟыны ӧз самолётын уйпал но уг ышы-быры.
  
  
  Но оске со, ма солы уг шараямын, коньдонды вань шуыса, ӧжыт ке но ышиз, дыр назначение интыозь ӧз ву. Соин кышкыт учыръёс луыны, со доры берытскиз, со оскыны уг быгато вал бере, мон уг президентэз владимир путин артистъёс вуо шуыса, мед берыктозы тӧрлык ёзэсъёс. Вань ужез со доры усьтон матын ӧй вал на, но, эсьмаса, мыным удалтӥз план ih люкеты.
  
  
  Дас
  
  
  Собере ӝоген толэзь ке пырты, кызьы лобӟиз самолёт. Табере озьы луыны радлыкез вала-ас киосыныз ымнырзэ адӟыса, мынам азям мар быгатэ. Крупье мугор шедьтоз солы даурто отын, кытын ачимлыксэ кельтӥсько кадь потэ, та ужпум быдэсмонтэм луылӥзы пеймыт дыръёсыз но. Мыным кельше та малпан шормуӵын кадь ӧз ортчы уй, комак вырыны, со, тодӥськоды-а, мар луэ шаерамы укыр пеймыт, огпалтӥз рискованный ярдуръёс доры, пур котырын одӥг резина мед шедьтоз. Пещераын вуозы, соосты эскере, пар ӝуась сэрегпумъёсты кытын на, со тупалоз-а пиосмурт-а.
  
  
  Со пещера вуэм бере, со сюрес кузя но люкаське со ас ӟыгыртэт киста кӧс берыктон. Валес со туг факел ӝуа кӧс, кема уг гома лябгес луэ, со кема пуке, кокыртӥськыны, пырон дорын. Та амалэз кутыны луэ арлан одӥг гинэ кышкан палдозы, нош синъёсыным соосты адӟыны быгатытэк на ih вань, тылскыны понна пещераын югыт пиштэ. Люгер со ас киулаз возиз, со жадемын ке но, со уг нырулы дӥсьты, кышкай, малы комакъёс урдско но кышкасьтэм луоз.
  
  
  Малпасько, мар пумысен югдон дырозь кылизы. Со доры васькиз, пыд вылын но дасяськисько вал & nb нырысетӥ шунды тылсиос. Сое юнмато, ул дэремез вань на-а, мар-а осконо коньдон бирдыямын, нош собере, факел нуись ӝуатӥллям, комакъёс медаз бездырыны, кошкиз. Озьы ке но, соосты азьвыл кезьыт, вырӟыны шормуӵ дуре уллане, сое эскерыны щётка, крупье мугор шедьтоз шуыса. Солэсь шӧйзэ шедьтӥллям. Скелетэз гинэ лыдэ ачимлыксэ чылкыт луэ. Комакъёс пеймыт ужа.
  
  
  Пыр дыртыса дыртӥд бералтӥськы соослы куакъёсты но уллань, пегӟись азьын мон со вакытэ комак кадь мынам сюресэ. Мар шормуӵ со котыре пумен утчаны кутскы сал одӥг гинэ вуэм но, куара кылэм, котыр ву жиетыса. Соосты учконо ке, адӟиське солэн тӧдьы крейсер бадӟым, миля мон ньылетӥ-ысь вадьсын котыръяськись. Нырысь-валысь со, малпасько, котыр-тӥ уяз адями
  
  
  
  
  
  
  Вуиллям соос понна уксё утчай, мон шедьтӥ но, куке со ӧжытак буйгаз но, со адӟе, кызьы крейсер кузя катерен монако полицейской луыса. Ӝоген со потоз омырез ыбем кӧня-ысь «Люгер».
  
  
  Кылемзэ мынам пие-Крейсер но, отын ик ярдур пала берыктӥськем. Со якорьёсты куштэм ке, мажсало но куинь пиосмурт пыж лэзизы, кутоно-а монэ. Со паймемын вал, адӟыны, мар луэ котырам пиосмуртъёс одӥг Чиклет. Кызьы со тодэ, кытын мон утчасько?
  
  
  - Мар гинэ, - чиклет ӟечкылазы мынам, - тон озьы ке но улэп вылэм. Юнме-а мон тонэ куштӥськозы, ӧжытгес. Мон шуод-а, мар-а луоз?"
  
  
  Со вакчияк возьматэ событиосты эмуос эмуос но коньдон поттыны юрттэ. Азьвыл шормуӵ кезьыт кошкозы, изгурезьёс йылэ тубозы но вылэ пыж лэзизы мон крупье лысьӧмез. Собере ми уяськом, йырйись колониын Satane Roc кельто.
  
  
  Ми монако борт куке крейсер но вал вылын берытскылӥллям, Чиклет вералом мон, кызьы мон сое шедьтӥ. «Азьын, соку тон вылын вертолёт толон марсель лобӟыса кадь, - шуиз со, - вертолёт бипер быж вайыны. Соин ӵош кузэн сигнал, сое басьтыса, тон кадь лобӟиз. Уйин тон доры ӧз вуэ ке, со но пыж вылэ кельтэ ало полициын куазь куре. Эскеры астэ пейджердылэн шӧдытон понна, таин мон точка доры вайиз, соиз но, шормуӵе кыдёкын, вертолёт кытын мон ву улэ шедиз. Звуковой сигнал ужаны вань на. Нош мыным кулэ, шуо, кышкато, ма, мар тыныд кулэ ке, валаськомы шуыса, кошке зарезьлэн вертолёт.
  
  
  «Мон туж жаль Марсель», - шуиз со Чиклет. «Адями но соослэн кышкасьтэм пилотэз умой луоз».
  
  
  Чиклет шонтӥ. «Мыным жаль но. Риска нош со тодысал, мон но вань кадь ».
  
  
  Ми бере вуыло Монт-Карло, Чиклет басьтэм мертэтъёсты, коньдон мед берыктозы казино, нош со эшшо одӥг пол жингыртӥ-тӥ офис телеграф хоуку зашифровывать ачимлыксэ кунгож сьӧръёстӥ. Хоуку со вера, мар луиз монэн коньдонзы но берыктэмын.
  
  
  «Шуыса гинэ, - шуиз трос искреннее Хок, кезьыт мон малпасько, - эсьма, ваньзэ ачиз пумит уг мыны-а. Модель возиськиз ке, ужасьёслы кадь ик, вылды, матысь дыре потозы выль азинсконъёс. Нош Ник ...
  
  
  "Мед-а сэрен?" Юаз со.
  
  
  «Мынам потӥз, тон мед кык нунал яке лябӟем, шутэтскы». Сое суп-сап лэсьтыны но паузаоссэ ватсаса: «Та приказ. Соос тӥледын герӟаськемын ».
  
  
  Кезьыт вуиз азьло со ответ сётыса, со трубкаез ошемын.
  
  
  Крупье лысьӧмъёс моргын полиция интые выжтэмын ни-а, нош коньдон казиноын берытскиз. Мон номыр ax офисэз трос лэсьтыны луиз. Со Чиклет шуоно, кунокуаын кӧлтыны шуыса берытске.
  
  
  Соос лыкто ке, ми эльза вить номерын. Нырысь-валысь со улэ, мон вылэ йыркуръяськиськод-а шуыса, адӟи ке но соосты, монэ кадь адӟисько курадӟыса, сюлмаськонъёссы воштӥськизы ee керӟегъяськон сочувственный кызыклы.
  
  
  «Куанер Дамплинк, - проворковать со, - тон ужасно адӟисько. Мар тон лэсьтӥд?"
  
  
  «Та уе ваньды деловой пумиськон луоз», - шуиз со эй, пиджак но галстук басьтыны. «Нош мыным али кулэ ӟеч но кема пӧсь лул уйвӧтъёс».
  
  
  «Одно ик, Дамплинк», - шуиз со. «Тонэн кылисько. Дасязы сое тон лулдэ.
  
  
  Со азьвыл мытэм кезьытъёс вуыса, бырыны лул но со ванная пыртыны.
  
  
  Со доры, дыр, мон кадь халатэн воштӥське, кузэн ванная тыроно луоз. Эльза потӥз, бамо, ворсам ӧсэ но донгиське мынам лул пушкам.
  
  
  Дюймын пӧсь ву маялляло йырсиостэ но ку со вань, нош собере йӧ лул-а гылтоно. Собере куссэ ӵушконэн думиз, кӧлан котыр но солэн сьӧраз соосын выль. Со но вӧзаз пукись кровать вылын шобретэн Эльза калтыны.
  
  
  «Ымныр кузя уллань», - косэ, кровать вылэ веша. Со заколебаться бере, монэ со мыр кыньыръяса. Со куке кӧттэ кровать вылын назьыльске, ӵушконъёс ноотысь но со шуиз: «Лябӟе, массаж лэсьтыса, сое тӥледлы».
  
  
  Со пичи лосьон сузьы бутылочкаен, пыр номерзэс сётӥзы аслэсьтыд, лимон, зын лэчыт ысь. Собере соин басьтӥз дэрем, тыбыр вылэ энер понӥзы но мынам мугоры мон но лопаткаосын лосьон лэсьтыны кутскизы. Кынмыса раствор-а со вал, ку со ӵогъян нырысьсэ ӧтизы, нош собере монэ ыстӥзы шуныт успокаивающее мур кужымезлы.
  
  
  "Та ужъёсы кутӥсько штука-а мар-а тӥ понна?" - мон юалляськыса, учкиз вылам но йырдэ бералтозы эльза, солэн пыраклы мон мыкырскыса выре.
  
  
  «Та гуртын вуж амал Олден Von», - соиз ответ сётӥз. «Гарантированный азьланьтӥсько сёто».
  
  
  Солэн мугорыз нуныяса монэ ки мусоя, эмьясь бальзам кадь, капчи тубы, улӥе но озьы ик вырыны, шуныт шокатэк кадь ческыт, мугор быдэс. Собере монэ пыдес вылам султо но эльза берыкъяськыны косӥськом.
  
  
  Солы, со доры берытскиз но со куспын пыд азям кылле жимъёслы пазьланы. Мугор люкетсэ со азьпал кӧяны кутске, чиньы выре-со мон, мынам солэсь гадьёссэ, кӧтсэ каньыл движениос доры, мон доры едӥнь, урдэсаз милемлы пыд, пыд чиньы мон доры. Куке мон мыкырскыса со доры, солэсь небыт йырсизэ гольык мугор борды йӧтӥськыса, мыным но тырмиз ческыт зыныз нырпелесэз ачимлыксэ. Кема дыр ӵоже адӟиськы-а, мар-а, со кужмо ужа концентрациез, гипнотический арес, но со ӝог шӧдӥзы, соослы шоканзы ӵемгес луиз ни шуыса, нош со мугоры куалекъя но мускыт луэ.
  
  
  Со, йырзэ ӝутыса ик учкиз, нах. Синъёстэ паськыт усьтыса ee луиз, нош солэн пинь
  
  
  
  
  
  
  озьы пазьланы вал, ма солэн кыл йылысьтыз лемлет адскиз. Соин со ас бордаз ӝиптэ, ым, катя со ас улаз. Солэн макес кокырес пычкиськыса. Огдыре ми пумиським кылъёстэк но кульминациез вуиз но, шып кариськылӥз.
  
  
  Тросэз соос изё, сайкало кезьыт ке, мон мугоре вӧлме. Соос кроватез дуре султэ, кияз возе халат. Но мон соосты чупай мыкырскисько ке но, со шӧдэ кадь, мыным мугорзэ выльысь тодаз вайыса, сюэз куасьме, бадӟым но дась луоз. Мон каллен сайкасько адӟыны прошептать но со серектэ: «тазьы шуоно тон монэ вунэтӥд, Дамплинк, куддыр марлэсь лэсьтэмын та эмъюм альдер афродизиак фон кадь ик». Со чупа монэ. «Изе», - со прошептать.
  
  
  Кызь ньыль час изё, соин но, кема изьыны быгатытэк, мон ке та одӥгез гинэ передачаос уг телефон звонокъёс. Та Хоук жингыртӥз.
  
  
  «Оскы, тон ӧжытак шутэтскисько», - шуиз со. «Мон парижын. Татын пумисько, офисын кадь луэ ӝог. Кышкаса, урод ивор на. Тыныд азинсконъёс, сыӵе ик тон ӵош кошкыны лэзиз мед быгатозы альдер фон кышномуртъёс, чакламея, тон со понна медад быгатэ. Тӥ понна кык кунян ваён сое бронировать карыны V-George ».
  
  
  Эльза шумпотысал, куке со шуиз эй, мар каремез потэ, мед-ын парижын со милемын ӵош мыно. Со Чиклет жингырты, ачимлыксэ ини ог куинь пол сётъязы понна тау кари но, пичигес но ниццаын мон кезьытъёс берытскозы эльза час ортчыса, самолёт пуксиз шуыса.
  
  
  Дас куинь
  
  
  Орли мон пуксе ке, зороз shell. Эльза солэн кунян ваён george v гинэ интыямын, кытын мон понна зарезервировать апартамент хоук бускельёсмы, соос такси басьтӥ офисэз AX Paris-озь, кафе падвожын улӥсьёс сен-Мишель. Улӥысез вылӥ этажаз интыяськиз офис зданиосты но куинь куара звукоизолировать луэ. Нимлы кузё луизы кодовый бонапарт дышетсконни ax агент пыр.
  
  
  Со нуналэ дорын пумитаз монэ, бергес доры нуись тубатъёс, офис йылазы нуизы. Пыр ортчиз ке но, баре мон сиськонниын ӵындытыса, со паймемын вал, адӟиськод-а, мар-а, отчы тросэн потаськом вал ке но, кышкай но вал, ог куамын ньыльдон ax яке агент но ужась полиция, солэсь азьвыл пумиськонъёс бере тодмо луиз. Со тодэ, мар кулэ, мар луэ-со важно.
  
  
  Хоук мон кыкетӥ этажын пумитазы. Ачимлык син азьын пеймыт луо, со ӧжыт гинэ шонтӥзы но, мон личной кабинетаз ортчиз бере, ворсам ӧсъёс но ворсамын.
  
  
  «Тыдӟыны, таослэн ужзы но ӧвӧл-а, кык-а», - шуиз со, - вераськыны но мон быгатӥсько ачимлыксэ кисыяз конверт вылэ. Тыбырын сылыны, мон со доры, укноетӥ сьӧд зоръёс шоры учкыса, пияла сярысь жугиське, дыр конвертэн гожтэт со лыдӟе.
  
  
  Гожтэт вылэ машинкаен печатлаз вал:
  
  
  Китай ядерной ракета, 12 час берлань быриз, вылазы берыктыны, 2 миллион доллар воштӥськонъёс луизы. ДЫР ТУПАТЭМЫН, ЛОНДОН КЫК НЫРЫСЕТӤ НУНАЛАЗ ЯЛЭМЫН ЗАГЛАШЕННЫЙ ТЫРЫСА, ЛЫДӞЫНЫ: «АЛЕКСАНДР - ЛУОНЛЫК БАСЬТОЗ - (ГОЖТЫНЫ) КУБЛАЙ-ХАН. АЗЬЛАНЯЗ ПЫДО ВАЛЭКТОН.
  
  
  Конверт вылэ адрес уг луы. Хоук, бералтӥськы со укноысь адӟиз, конвертэз ӵушмырскыны мон шоры учкозы шуыса, валэктӥз: «Толон ӵукна ӧс улаз донгыса ачимлыксэ китай посольство».
  
  
  "Зэм но, ракетаен китай ядерной ыше-быре шуыса?" Юаз со.
  
  
  - Лекос ик уж вылын, - шуиз хоук курытэныз ӵош. «Кӧня ке час та пыр потӥм, собере со, кызьы тон Roc Satane коньдон берыктыны. Шӧдӥськоды-а тӥ, мар таӵе курыт суммаез зэм ик, суммаез кадь, казино басьтэ ».
  
  
  «Тонэ малпасько, китай зэм ракета ядерной ыше-быре шуыса?» Со оскисьтэм луэ.
  
  
  «Тодмо, - тодаз Хок, - мон тушмон ӧвӧл кунгожъёсыз амалъёс. Китай ядерной полигонын ӝоген собере шормуӵ вылэ ракета лэзиз секретной опыт, самолёт бере гинэ быриз. Та гожтэт уг вуы, дыр, малпаса, китай, малы пазьгиськиз самолёт ».
  
  
  «Кызьы нош насчет-а экипаж?» - юай мон озадаченно. «, Со луыны кулэ, умой эскеронъёс ортчылӥзы, сыӵе быръе ih азьло задание сётылыны».
  
  
  «Мед сярысь, - соглаш Хок. «Оло кулэ Но замечаниоссэ, малы пилот берлань вань кӧня ке арня, кудъёссэ одӥг адями но китайын туж ввс-доверенной лояльный пыре вал, китайын сямен-а албания командировкае кошкиз. Со понна сак чакласа ӧвӧл, отын со луэ, дыр, но, пӧртэм сямен, кӧня ке нунал ӵоже ужрадэ ачимлыксэ валэктыны уг быгато китайын пыра. Ваньзэ сое эскерозы на. Туж вылды, та дырозь йылаз-мон понна со тушмон шуыса, кудъёсаз пыриськыны быгатэ виым ачимлыксэ.
  
  
  «Дун тыр люкаськизы китай шат?» - мон юаса, гожтэт хоуку берыктыны.
  
  
  Со шонтэ. «Куаразэс малы мон али татын пумисько. Азьлань мыно ».
  
  
  Юртлэн тусыз ӧжытак возьмалэ подозрительной ньыль вылӥ этажаз пеймыт, китайысь джентльмен. Гожтэтэн валэктыса Ih юртын юн кышкай. Котыр берыктӥсь вал одӥг пиосмурт, мон но со пыр мукет хоук куинь тодматэ, соослэсь ним тодмо кинлэн, кызьы китайын высокопоставленный коммунистической партилэн членэз. Котькуд куштӥськем мон шоры лэчыт учкизы ке, милям вошъяськыны рукопожатие. Собере ваньзы ӵош вазизы переводчик куинь кузя ӝог-китайски.
  
  
  «,- Шуэ со, - шуисько мон переводчик, - представитель ванен-а, мар понна со бадӟым дан таӵе гажамон, со юрттоз ракеталы ядерной берыктонын. Эшшо верало на, маин
  
  
  
  
  
  
  Партиос асьсэлэсь президентэ председатель вераса, со наукаосъя тодон сотрудничать но тыныд сётом ».
  
  
  «Тожо мыным понна бадӟым дан, - шуиз со берыктӥсь. «Мон элькунысь калык медицина оскымон тыршо вал».
  
  
  Та формальность собере солэсь юа: «кык миллион доллар тырон сярысь решение кутэмын луоз шат?»
  
  
  Асьмеос нош ик ӵош кенешыса соотечественник Переводчик, нош собере китай иероглифъёсыз но бадӟым сумка ку мыным священнике выгравировать кымтэ замок. Ачимлык усе но усе Переводчик, пакет пушкын-ысь банкнот шараяны.
  
  
  «Кык миллион доллар», - шуиз со. «Виа ӵуказеяз« Лондон Таймс »ялэмез луэ, соя косэм гожтыны».
  
  
  «Ярам, - шуи мон. «Нош ик коньдон пытса. Со потэмын, со тыныд мед кылёз косэмъя, дыр ивортон азьланяз мон уг басьты.
  
  
  Собере, со монэ кылэ берыктӥсьёс берыктӥллям, куинь йӧн-йӧн пиосмуртэн, йырзэс мыкыръяло, нош асьсэлэн рукопожатие но вошъяськиз. Хок мон шуисько, мар-а ни мертэт басьтӥ, улон инты понна представителез кылиз китайын, офисын-озь кузэн AX со, ответ ялэм London Times дыр ӧй вал. Таӵе амал, кузэн-озь со шуяны-дун, дун оскымон луыса, тыронъёс дырыз дыръя уг вуы.
  
  
  Таксиен вуимы отеле хоук мон вылын. Ӝомал луэ. Куазь зорыку но мылкыдзэ ӝожомытӥз идеально милям понна лыктэ.
  
  
  «Кин сылэ та понна мон - а, - нукыртыны Хоук, - кулэ луэ, мыным кельше ӟудӥ. Возьмало-а, мар тӥледыз со коньдонэз берыктыны но ядерной ракета лушка! »
  
  
  «Возиськы, со понна реклама кӧня ке быръе визьмо», - адӟи мон. «Но Александр Хубилай-хан».
  
  
  «Шузимем-а со, тужгес но амалоосыз, - Хок шӧдӥське. «Мар ке мон уг сёты, ачимлыксэ заполучать понна». Со мон шоры учке.
  
  
  Милемыз отелямы-озь вуо ке, мон доры мыном, хок, лекомон но американской мерттӥзы, парижын со интыяз дугдӥз.
  
  
  Ке, сое йылозяз-ын номере, соин, паймисько вал, - лэсь Эльза записка шараяны. Вераськон nen, вечеринкаын ӧтиз но мар со, мар со монмартр люкаськизы. Со интые монэ кельтӥзы, со понна со доры кариськыны быгато ке, поты. Та комнатаын со аслэсьтыз интызэ умой сиське кыксэ сииз но мартини сӥятыны пуктӥз. Со азьын, кызьы изьыны выдом-а, со вылэ стойкаос пусъён жингырты, вуоно ӵукнаяз мон London Times экземпляр мед ваёз.
  
  
  Эльза вуыку, ваньмыз дыръя со доры кунокуае ӧвӧл на, сое ӵукна вазь экземпляр газет вуоно нуналэзлы асме басьтоно ке, мон уг быгатӥськы вераны, мар луоз?-ӧвӧ значимые ке со уе. Таки, ялэмын вал «Таймс», но формулировка луэ таӵе ачимлык-о, возьмало, дун сярысь гожъямаз кадь. Сое лыдӟыса, сое возьмато, кызьы тыр «Александр» но лыдӟе соосты. Парижын со луыны быгато, яке-ын Лондон, яке Монт-ын-Карло, яке басьтоно ке, со вылэ якобы мынэ, тибетын.
  
  
  Мынам туж потэ ax шедьтыны офисэз, кин, кызьы сое тодод, луоз, нырысетӥ инты, кытын луэмзэс тодыса, азьланяз луоз? валэктон басьтыны. Сое дӥсям но потэм номераз, эльза вуылэмез бере.
  
  
  Солы луыса ӝытъёсы дэреме вань на, пельпум вамен перекидывать чайы шубаос. Со жум адӟисько, нош чупа пальпотӥсь со мон, пальтое выж вылэ усьыны лэзёно. Собере со мон доры берытскы, со мед пазьланы дэремез тыбыр вылын чилекъяз.
  
  
  «Мӧзмыт мыным тон вылын бергатэ, Дамплинк», - шуиз со. "Та туж шулдыр вал. Француз трос. Ӝыт ӵоже вань на потэ ке, мын.
  
  
  «Ӧвӧл, тау», - шуи мон. «Мон вал кыӵе-кыӵе уж. Изь, со тыныд берло жингырто.
  
  
  «Уксё, уксё, уксё», - шуиз со, мон солэсь ымнырзэ веша. «Тодамы возиськомы, вань уж, но пияш нокыӵе Тони развлечение мӧзмыт лэсьтыны». Нунал со доры лыктыса дэрем пыр потыса но, аслам ведущая номерын, но туж сайкыт но чебер адскиськод колготки лифчик. Со милемлы ӧсъёссэ но чиньыен поманить огдырлы дугдылӥз. Со ке, йырме шонаса, воздушной поцелуй ыстӥсько, мынам но со ышиз-быриз.
  
  
  14
  
  
  Соос кадь гинэ, вылаз-озь, йылаз-кафе падвожаз Сен-Мишель AX офисэз тубиз но, со но ӝожомоз напряжение шӧдыса, сӥсъясь-поръясь вань та интыын. Педпал пиштӥз шунды, но омырез шӧдыса-а тулыс оскид, монэ кыӵе мылкыдын инкуазь но шумпотон мылкыды кылдэ вал, сое юртлэн борддораз сьӧры ышиз.
  
  
  Отын хоук луыса, трос изможденный адӟиськизы, адскиз, ӝыт кезьыт азьло кадь ик, ньыль китаецен, нош кӧня ке дасо агент AX охранниксэс но озьы ик. Вань ачим укыр вазь вуись, будэ но чидантэм со лыдэ басьтыны, ачиз кадь час ӵоже кыстӥськиз. Нуназе шорын гинэ верам, пумаз мон басьтӥ, кудъёсыз возьматӥзы. Но, одно ик, котыр сюрес.
  
  
  Интерпол сое мыным жингыртӥз но шуиз парижский-ысь офисэз, интыысь кивалтӥсьёс, мар со понна пыдкук посылка басьтӥськом. Пакетэз усьтыны, коробкае пытсало но шараямын машинописной записка сооссэ, кудъёсыз вераськонамы, китай-ын посольствоез ӝегатскытэк мар коробкаын вуттэ. Кризис бере йырам Интерпол сярысь ялэмын вал, соосты ӝегатскытэк жингыртӥз Хоуку, нош собере AX офисэз дырто. Агент интерпол со вакытэ пыдкук бича, со зэмос луиз, адями со сярысь юаськод ке, ачимлыксэ, посылка эмуос тырон понна сётыку, со кылсуред сётэмын, со быгатэ лэся
  
  
  
  
  
  француз сюрс.
  
  
  Магнитофон лента коробка шедиз. Мон котырысь толпиться, лентаос тыро дыраз, машина хоук офисный. Плёнка дыр питыра, куара шуиз: «Та Александр. Тон-а со верамез али но вуоно басьтыны валэктон тыныд сётозы. Бер ӝыт, лыдзы куамынэтӥ, зарезь пыжлэсь вылазы флаг улэ кылдо тӧдьы но горд лобась кый гавань адриатический сплит пыро nen печатья, Югославие. Палуба вылын пыжъёссы вал, та ракеталэн ядерной вал китайёс. Тонэ пумита кык миллион доллар одӥгез суд пыр со доры лыктыны быгатэ. Кызьы адямиос вал вылазы борт коньдонме гинэ сётӥ, ракета берыктыны луэ. Ракетаостэк коньдон тыронэз берыктыны луысал ке сынаськы, соиз пуштӥз ».
  
  
  Плёнка вылэ номыр уг шуы, мон адями кылъёсын сярысь, кудъёсыз ih вераз, - оло, ӝог-а, адями сярысь, мукет луись куараосты веран кылем бере, вань верам, немецъёс дорозь но бруклинский ih варьироваться британский акцентэн. Виым, сюжетсэ сылэмез понна, адскытэк кылимы.
  
  
  Собере со, копия лэсьтыса, расшифровать плёнка кадь луиз, телефонзэ звонок дырто лэсьтэмын вал, самолётэн шедьты-а шуыса, со доры монэ вайиз Адриатический вудур, бадӟым корабльлэн но шаплы мед монэ возьмало, сьӧлыкъёслэсь кыдёкын ӧвӧл, Югославие. Куке но та лэсьтэмын вал вань дасяськонъёсыз, Хок планирование басьтӥз дыр вал, куке луэ шедьтыны ракета.
  
  
  Душес ӧжытак бергес, китай представительёслэн дун, со вылын кӧня ке мынэм но, самолётэ но лобӟи ӧрӟи ax агент, Адриатик мед кулэ. Дипломатической югославие-тӥ каналысь правительстволэн герӟаськемын, но, мыным прибыль ке, мотор пыжен ӝоген милям но возьма.
  
  
  Сплит якорез куштӥзы но-а ми доры лыкто ке дораз ярдуре гавань, дэрем кезьыт пельтэ, лэчыт тӧл. Судын уг луы адӟыны мукет. Палубаын мон кема лёгаськи, Хоук нукыртыны кутске: «оскиськом, таиз уг кайла, Ник».
  
  
  Эшшо кык час ортчыса, кутскоз акшан нуналъёсы выжизы бере, со малпаны кутскем, Хок правоез луыны быгатэ шуыса. Собере нош, чик малпамтэ, тӧдьы флаг бадӟым корабльлэн гавань пырон дорысь вуэмын тӧдьы, горд лобась кый чеберъямын. "Мынам со бур судноослэн якорь куштӥськем шарик, балясъёсаз формаез но капитанской адями доры лыктыны, ӝутэлэ, мегафон но кеськиз: «Эй, тон, со салам сётӥз александр. Тӥледлы коньдон кулэ луиз? »
  
  
  Нош мон сыӵе-мын оскытскыны Хок мегафон. «Тон-а та шоу», - шуиз со.
  
  
  «Ми дорын уксё луоз», - соиз ответ мегафон пыр. «Дась сделкаос мон быдэсто».
  
  
  - Тон борт вылэ ӝутскыны быгатэ, - кеськиз капитанын ревматизмен.
  
  
  Корабль дурын пыж лэзизы мон экипаж пичи люкетсэ моторное куз понна. Кык китаецъёс, одӥг, котырысь несс солэн коньдонэныз сумкаез, со пыж вылэ выжытыса но мукет. Палуба вылын юрттэ мыным ӝутскоз, кӧня ке но адями котыр ачимлыксэ командалэн капитанэз. Палубаын ныр вылаз бадӟым объектъёс луозы, брезент думы шобыртӥзы. Кулэ-а вал, та ракеталэн луэ, нош соос ваньзы сак кариськизы на. Палубаын вылазы луысал на, кӧня адями со одӥгез гинэ тодэ но Трегор бельгиецъёс.
  
  
  Мон капитанзы вал каютаямы но туж асьык валтӥсь палубаез потыса, милемыз возьмаса кытын шампанской сӥяты.
  
  
  «Тӥледлы уксё луоз?» со юаз.
  
  
  Со, китай шонтӥз, со сумка сётӥз.
  
  
  «Тӥледлы пумит ӧвӧл, мед посчитать, ракетаен тон азьло мон мар вераны, озьы ӧвӧл-а?» со юаз.
  
  
  «Ӧвӧл», - шуи мон.
  
  
  «Джентльмен, пожалуйста, шампанской юизы, дырзэ возьма», - капитанлэн ӵектӥллям, уксёез пыр потӥз комнатаысь.
  
  
  Одӥг кружкаысь шампанской асьсэос китаецъёс ӧз стюард котыр басьто, нош соос кабыл басьтозы. Та вина марочный ӟеч луоз, усто сӥяты. Сое юо кык стакан, пукон вылын китайёс кекоръяськыны ерзать дыр. Капитан вуиз ке, со йырме шонаса но мыньпотыса.
  
  
  «Туж умой, джентльмен», - шуиз со. «Мактал ваньмыз радызъя. Палубаын тон милемын ӵош мынӥд ке, мыным аслэсьтыз ужзэ быдэстыны быгатоз-а ».
  
  
  Мон туж пайми уг, мон нош ик аслым адӟем йылаз вылэм ке но, ныр вылысьтыз басьтӥз шуыса экипаж палубаез брезент пӧртэм объектъёс. Ядерной вал, та ракеталэн, встраивать подъёмник ини.
  
  
  Китай кык ракета чакласькыса эскеро, азьвыл ышанӥсько кезьыт, кызьы ваньзэ радъяса. Соин шонтӥ мон йӧн-йӧн, но со капитан шонтӥ.
  
  
  Солы кельшемед потэ ке, нош ик ӧтизы югославский басьтыны судноос мегафон возьмало, шуыны со матэ луэ, палуба вылэ ракета лэзиз мед луоз. Борт кылиз китайын, соослы кык но, дыр подъёмник вылэ командаос ужало, омыре ӝутыса, гигант ракета, нош собере уллань, палуба вылын ачиз пыже, кытын мон понна со кӧкыын удержание дасяське ни. Со адӟыны быгатэ Хоука выраженизы ымнырзылэн вылын капчи, куке со адӟе, ракета, палуба вылын эшшо но умой дурын сылэ.
  
  
  Тӧдьы вакчи ваче корабльлэн капитанэз рукопожатие, со, ми вуэ китайысь судноосын.
  
  
  "Проблемады но ӧвӧл?" - мон соку юалом Хоук.
  
  
  «Ӧвӧл», - шуи мон.
  
  
  «Тон тоды ке но сое, - шуиз Хоук, мон шоры учкиз шорам, - мар ке иса тон».
  
  
  «Та луоз
  
  
  
  
  
  
  укыр огшоры вань. "Мыным-а ответ. «Со тодыны кулэ, малы, ракетаос асьмеос умой берыктоз бере, соос ӧз лэзе монэ татын тэк пуким кык миллион доллар люкаськизы но чебер».
  
  
  «Оло, соос планъёс ӧз малпаськы, со мынам уже кутыны луоз», - шуиз Хоук.
  
  
  "Шонаськыса."
  
  
  «Я, котькыӵе учыре, со якорез ӝутӥзы, мед кошкоз», - хоук шӧдыса, пыж вылын возьмало, гавань берыктыны. «Мон улонэз бергась план аслым». Со радиопередатчик киулын возиське, но ӝоген кутскиз отын соос верасько, ваньзэ судноос вераса, шонер возьматэмын тыронлэсь гавань - итальянской судноос, грек пыже, югославский, ӟуч но куд-ог крейсер - вань соос, кин тушмон луыны мон ӧй келя.
  
  
  Уякуд пыжез доры пырон тӧдьы гавань ке, мыным куд-огез бӧрсьы кутскиз, соослэн вис вылазы. Самой потон азяд мон усьыло зарезь пыжъёслэн дугдылон армада кылдӥз. Со вал ваньмыз на кыдёкын, матын но уг на хоук сое косӥзы. Шӧдтэк шорысь тӧдьы гавань корабль пырон дорысь дугдӥз. Нош ик кутскизы Хоук передатчик вера, нош соос сое дугдытӥзы.
  
  
  «Ӝамдэ дугдоз», - ӵектӥз мыным.
  
  
  "Малы? Мар та таӵе?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Мон уг тодӥськы, кызьы со шуиз вал, но шӧдысал-а, мар-а, мар-а-со озьы ӧвӧл. Кӧня ке минут ортчыса, нош номыр но ӧз поты. Ас вылам мертамын бинокль палубаез хоук корабль - отын буш луоз. Вань киязы возё на Хоук радиопередатчик но, чидантэм ачимлыксэ будӥзы. Люкаськылыны кутскизы ас шуоно шекланыса интуиция эмуос но со понна со приказ сётӥзы борӟаськем бере, со потоз.
  
  
  Мон адӟи юг-юг тыл гомӟонэз оранжевый, тӧдьы корабльысь потыса. Пуштон оглушительный сьӧры. Судноен зарезе вылын шуккиськыса, тӧдьы вольыт люкетэз. Со вылын кӧня ке секунд пӧзиз кылысь кылэ доска вылэ куашкаллям. Сокем но сокем шор шокировать пуштон луиз, аресъёсыз вань-а ас вылаз кынме шуыса вакчи дыр неподвижность.
  
  
  Ож ӝог пырто но озьы оправляться хоук-а, кытчы вуизы но приказ вань сямен кеськылоз радиопередатчик вакытаз бичай ожидающий кораблез утчамзэ. Со мон доры матэгес дыр синтэм-пельтэм катерен нош со инты, кытын затонуть корабль. Нош куке ми доры лыкто мукет ёросъёсысь но та пыже, уг луы выжиз. Асьмелы номыр ӧз кыльылы делле сяна, кӧня ке вӧй эгырӟытылыны полосае но шукке. Нош уй утчан ялан пыдло но вань, вуэз вань ӵош судэ гигант палубаез прожекторъёс пишто. Мон номыр но уг шедь.
  
  
  «Мон понна та мадиськонъёсты», - каллен вераз, Хок, утчан ке, бератаз, быремын, нош мукетыз корабль косэм вите соосты азьланяз. «Малы сомында тыршемзы, сое быдтозы шуыса, кык миллион доллар люкаське, нош собере ас пуштытъязы но - коньдон?»
  
  
  «Куараос но вань», - шуи мон чутрак ке, мынам малпан кылдӥз. "Пуштытъязы со коньдон уг!"
  
  
  "Уксёе уг пазьгем?" - куремез Хоук ответ. "Соку кытысь та?"
  
  
  «Уг тодӥськы, - шуи мон. «Соос корабле ӧз затонуть но ӵош. Кыӵе ке образэз, сое басьтыны удалтӥз-озь ачимлыксэ пуштонъёсыз ».
  
  
  "Кызьы? Кызьы?" - укыр Хоук юа. «Мон ялан ӵош эскерон улаз возе со вие ачимлыксэ, нырысетӥзэ соосыз адӟи кадь. Кызьы сое быгатоно палэнтыны луэ-а? »
  
  
  «Уг тодӥськы, дыр», - мон усьтӥськиз. «Та но-а со лэсьтэмын. Та планировать карыны, со котьку но озьы. Со поныса, милемлы со понна ма луоз капкан ракета собере берыктон, пуштроссы но ӧй вал та. Люкан - коньдон. Эшшо, корабль но команда, курбон сётыны мед луоз вал ».
  
  
  «Но та укылтэмъёслэн», - Хок мытӥзы.
  
  
  «Одно ик, - шуиз со эмуос, - эшшо но вань кадь».
  
  
  «Бен, - соглаш Хоук, каллен вераз, - оло, тӥляд праводы. Кызьы Но, со удалтэмын кадь потӥз-а уксёен? »
  
  
  «Мон уг валаськы на, - нош ик вазисько мон, - со но-а, ӝог-а, ваньзы тодо. Ревматизм луыны кулэ кытын ке татын-а, вудур адриатический дэрем вылам. Со, малпасько, мон понна бугыръяса, ачимлыксэ, дюйм дюйм понна, соос дырыз-а ӧз шедьы, яке улэп кылё йырсазяз мар луоз, со коньдонэз киямы, ветло ».
  
  
  Мынам малпанъёсы шонаськыса Хоук вань на, но куриз юрттыны солы мон вӧзын сылӥсь мон соглаш улика корабль курыса. Соос ӵектӥзы юрттэт вань. Хок сплит милемыз кельто, малы ке шуоно эмуос вуыны луэ шуыса, огазе карыны кулэ штатын, президент понна лично ватсаны.
  
  
  Дэрем вылэ эшшо кык мон адриатический утчан вудур потребоваться уй но нунал, ас ужзэс нырысь шедёз шуыса, со оске вал соиз, кытын ке отын луысал. Соос ивортӥзы вал, куке крейсер басьтӥськиз но шедем инты доры грек та ачимлык - уйпал люкетаз сьӧлыкъёслэсь музъем кыр дуннее вайи.
  
  
  Отысь куштыны, дурысь, зарезь но затоплять огласянь, пичи одноместный подводной лодкалэн куштоно луиз. Нош басьтоно ке, соослэн висёнъёссы сярысь, кызьы пыжын кык миллион доллар басьтыны луэ. Оло, ӝоген солэн собере, мон коньдонэн басьтӥ ракета кадь борт вылын вошъяськоназы, со подводник сётэмын вал, но соос куштӥзы пыр катеръёс кораблез трюм одноместный луэ.
  
  
  Пичи котыр гавань подводной лодкалэн вольтчиз капчи луоз, вудур кузяз сюресъёс лэсьтӥзы но пуксиз. Бергес, оло, со уе ик, вуоно яке одӥг нунал гинэ яке вылтӥ
  
  
  
  
  
  
  та адямиос, шӧдске, мукетыз самолёт яке бичаса судноын, соос но ышемысь 2 000 000 доллар. Мыным удалтӥз кадь гинэ судовой радио вераськемысь, жингыртылыны хоуку со, со виын со доры вуиз Нью-Йорк. Со эмуос верасько сое, мае мыным шараяны, тус кода-ын. Трос шулдыр, со берен та ивор, мае солы возьмато, но мон парижын офисэз вуиз эмуос но ax жингыртыны косо бере, со сярысь выль ивор мон понна луиз, малы ке шуоно разработка быгатэ.
  
  
  Бергес пырам кунокуаын соослы парижын со нуналэ ик, со понна эльза азьын вераськыны, мынэ ax офисын кадь.
  
  
  Мон сое кырми, азьвыл со кезьыт пыриз, ӧсъёссэ, мыным ымнырзэ шобыртоз, чупан, шугъяськон но шуисько: «мон уг тодӥськы, мар луоз тонэн, Дамплинк. Со, полициын тон дась луэмзы сярысь веразы, кызьы соос сярысь ивортэк ышиз ».
  
  
  «Нош ик бизнес», - шуи мон. «Вождэс эн вае, мон ӧй гожты ӧйлась. Мон эшшо одӥг пол-а но потыны кулэ. Нош таяз пол со ӝог вуэ, но, оло, дыр ортчыса ми ӵош быгатэ ».
  
  
  Мон офисын сямен бонапарт ax хоук зашифровывать езъёсын думылылӥм.
  
  
  «Гуры вылез вал мыным, - шуиз Хоук. «Талы луыса котырысь быгатэмзэс умой-а со, мар мон та дырозь кузэн луэ. Исследовательёслэсь, кудъёсыз пыриськизы та ужез ялан эскеризы, куд-огъёсыз эшшо но со котырын кулэ кусыпъёссэ шараяны. Тон тодад возь, со вазе ни, пе, вал адямилэсь секталазэ ӵош куд-ог ужпумъёсты. Мар гинэ, мон али шараялляз, мар луэ котырам со одӥг ньылен эмъяськись улӥзы спа-салонъёсысь кыскыны кулэстон понна Швейцария ».
  
  
  «Таиз зол луыны кулэ, кезьыт совпадение, - малпай мон.
  
  
  «Ми но, тазьы малпаськомы», - шуо Хоук. «Инты, берн дорын-ысь кыдёкын ӧвӧл, гурезям. Сое врач ниманы но health фредерик rejuvenation spa бош управляться. Мар тон малпаськод-а?"
  
  
  «Малпа, лобӟоз швейцария мон умой, - шуисько мон, - но бер».
  
  
  «Бен, со, радызъя», - шуизы Хоук. «Мар веразы тыныд та кышномурт фон Альдер, Эльза?»
  
  
  «Эй, - тае мон верай, мае мон берн дорын бизнес, ӵектӥз но, эй, штатъёсаз вуиз».
  
  
  «Бен, бен, - шуиз Хок, - мукет пиосмуртэн луыны мон дорын, мукетъёссэ со понна алдерс фон эскерыны. Со вуиз ке, соослэн пиосмурт но, нах куйдыро-ын. Герӟаськемын соос тонэн ӵош, тон вуид ке, Швейцария.
  
  
  Со бере, ӧсамы йыгаськись номер кунокуае но эльза вуыку, шараязы соос, мар со парикмахер эй причёскаме лэсьтӥзы.
  
  
  «Мыным ӧз кельшылы, мар тон адӟид монэ, соос чебергес луыны туртто дыр», - шуиз со, нахмуриваться фанат.
  
  
  «Мон яратӥсько тонэ верасько», - шуиз со эгей. «Берн мыным туннэ кошкыны кулэ. Мон офисэ-ысь жингырты, мыным кулэ но пумаз кыӵе ке делле.
  
  
  "Берн!" - шумпотыса кеськем со. - Нош, Дамплинк, со усто. Соос тонэн ӵош мыномы". Кунгож сьӧрын гинэ вал шулдыр берн спа-салонъёсысь, кытчы мон ветлыны урсиос люкетэз. Отчы ми лобимы самолётэн, мон но лябӟытыны быгатэ спа-центр, ас ужъёсыныд вырыны дыр тонэ ».
  
  
  «Кызьы нимаськиськом, - юай мон, - курортэ-а та?»
  
  
  «Та выль удмурт егитъёс спа», - шуиз со, мынам но со кадь пукыны. Фонэз вал та кусыпъёсты эшшо одӥг альдерс но нош ик уже. Мугез монэ уг адӟы, монэ келязы бере со кулэ уз луы, берн эльза, та кусыпъёсты юнматыны быгато бере, соин ик соос соглаш.
  
  
  Собере со, кызьы шуэ ачиз нош ик жингыртэ солэн номераз хоуку пыр эмуос но, ми ӵош мыноз шуыса, берн эльза, ми пӧлысь выписываться «Paris Офисэз швейцариын ветлон V. AX Джордж.
  
  
  Дас вить
  
  
  Мон пуксисько ке, берн, кезьыт куазен но валамон луэ. Эльза пичи городын сибыр шале тодо, соин ик мон артысь номерын отын басьтэм.
  
  
  «Ми котьку та интые дугдыны», - эльза собере со мыным валэктэ, кызьы мон асме апартамент заселяться. «Вань сыӵе умой инты, укыр ёркыт луиз ке, спа».
  
  
  Мыным аслым кельше-а улонзы. Со вал чылкыт, шыпыт, шулдыр интылы, ваньзылы комната ӝуатэм тыллэн шунытэз. Улмолы усьыны пурысьтам йырсиё мӧйы кузё-репутация ачимлыксэ бам усто кышномурт но уже кутон. Возьматэ мыным выль комнатаезлэн укноосыз котыраз эльза спа-центр интыяськемын гурезь йылэ, куд-ог кемын. Собере, соку мон соос дорысь кошко ачиз кадь комнатаын, сое эскерыны спа бинокльёс.
  
  
  Та комплексэз улыно-вылыно бадӟым юртсэс валтӥсь луэ, юрт котырын кӧня ке ӧжытгес. Вань со юг-юг тӧдьы сяська, кудзэ лымы пик выжыны, потыны, сое котыр ласянь котырто. Со кижи-кожи сюресэз однополосный адӟыны быгатӥзы, та интые со доры нуыны выризы, но канатной сюресмы луоз кык гожен троллейбусын йыр йылаз подвешивать выре. Сокемысь детальёссэ эскерыны луонтэм трос вал. Мыным луиз тунсыко, мон кадьёс, лыктӥзы быгато - лушкем-а, яке ӟечлыксыя куноын, яке со, оло, Эльза пыр. Час возьмало но мар луэ аслэсьтыз дырзэ но милемыз валаны тырше улосын. Со сяна, фон Альдер ке кыӵе ке лушкем амалэн замешать вал, вазь яке бер со эльза сярысь мед сюлмаськозы шуыса, отчы монэ алда.
  
  
  Со куспын ик, оло, герӟаськемын ёросысь ax-куспо агент луыса. Соосын ӵош ноку уг соосын пумиськыса, мон но нимын нимамын ачимлыксэ ачимлыксэ хоук кытын но шедьтыны. Со йыгаськиз
  
  
  
  
  
  ӧсъёссэ, мыным но соосты огазеяны выро, - шуэ эльза комнатаысь комнатае эй, ма мон часталы кошкиз. Мон кема уг улы, ачиз но процедура лэсьтэмын косметический соос монэ возьмало, соос бере вуиз.
  
  
  Верблять Ганс, интыысь ax оскымон, лякыт ательеын ӧс дорын пумитаз монэ, ачимлыксэ нимез нуллӥзы, огзы вылтӥ переулок Берн. Верблять мон витё. Со шуиз-а, мар-мон верай ини звонок телефонам подробностьёс задание эмуос Хоук штат котырын. Со мынэсьтым косэм вал.
  
  
  "Маин соос юрттыны быгатозы?" - юа темноволосый зӧк пиосмурт.
  
  
  «Основное-ын, - эмуос шуиз со, - но тросэз со сярысь вань информациез spa кадь луоз отель-салон Rejuvenation Health Spa». Куке отын вань-а? - шугъяське ке? Кин соин кивалтэ? Таӵе ужрадъёс. "
  
  
  Верблять шонтӥ, отысь подвалын ательеын милемлы но аслэсьтыз ӧсъёссэ тунгоназы. Та инты буш шкафез-ысь картотечной звукоизолированный борддор кузя вал. Котькытын фотоаппаратэз вал, магнитофон, телетайп, всевозможный тӥрлык.
  
  
  «Аслэсьтыз ужзэ лэсьтэ, со татын али», - валэкто Верблять, киынызы шонтӥзы.
  
  
  «Пуктэтсыя та али», - адӟи мон.
  
  
  Котыр верблять одӥг шкаф доры лыкто. «Кышкано-а, мон дорын ӧвӧл досье спа паськыт. Телефон звонок дорозям ӧй вал нимысьтыз сборъёс разведданные хоука запрос мон вылын. Соин-а, мар монэн луиз, юн рутинный, трос уг, мукет дышетсконниын мон котьку городын кезьыт. Макем соосты тодо, отын нокыӵе ужпумъёс ӧй вал. Дорын куноын вань дуннеысь ялан со ӧрез, кудзэ трос байлыко. Кызьы камера вылэ васькон мон котьку но трос тыршоно луэ телескоп патрет отъезд объективе. Нош estestvenno понна, солы оско, трос берыктозы шуыса.
  
  
  Со креслоос туспуктэмзэ куштӥз, вал но погыртозы монэ, адӟы, мар вал сюрс туспуктэмъёс.
  
  
  «Тон пуштроссэ ас элькунысь определённо, Верблять», - шуисько мон, ачимлыксэ тщательность возьматон йырзэ сэзъялоз. Снимок вылын но шӧдэме вань со ньыль лисъяй альдерс фон кӧня ке туспуктэмъёс, пӧртэм вакытъёсаз лэсьтоно.
  
  
  «Кызьы тон малпаськод, тон сое маин ке юрттоно-а?» - Верблять юа.
  
  
  «Кышкано-а, ма али уг, - шуиз со эмуос. «Бер со быгатэ яратыны. Али монэ тунсыкъяськытӥз ма, озьы ик вань со, мар сярысь верало мон тӥледлы спа возьматыны быгато яке пуш пал люкетаз. Нош насчет Фредерик, Бош, врач, кудӥз та заведовать ».
  
  
  «Татын номыр вера яке возьматы, - Верблять ответ. Сое адӟыса, малы со, ачиз но разочаровываться. «Тон валаськод, курортэ-а мар-а - со туж эксклюзивный инты. Татын трос куноос байлыко озьы бере, татын юн кышкай. Со ас пушказ ноку но уз луы, соин ик мон дорын ӧвӧл интерьеръёсты туспуктэм. Запросъёсылы ax нимысьтыз ке вал, соин, ке, одно ик вань, амал шедёз ».
  
  
  «Бен, со вала, кызьы нош доктор насчет?»
  
  
  «Тыныд ответ разочаровывать нош ик луоз», - шуиз Верблять. «Мон эмчи ӧвӧл, босхлэн туспуктэм, малы ке шуоно, соин эмъяськон шер, оглом ке, оло, ураме потӥз. Со, кылем, ма со европеецъёс. Берлань усем но татчы лыктӥ соос-лэсь трос аръёс спа-салонъёсысь. Та интые нырысь-валысь туж лякыт луэ, но котьку удалтэ. Ортчись ар понна перестраивать люкетэз ачимлыксэ, внушительный шталь ӝутон понна со, кудъёссэ соос возьматӥзы туннэ. Дорын досье мон эмчи ӧвӧл, малы ке шуоно ноку но соос уз шугъяське, швейцарский ас кужыменыз, ассэ кыӵе ке мукет азьын нимлыко, Интерпол макем файл ивортӥз. Эскериськон эскерыны но соослы ужрадъёс кутӥсько.
  
  
  «Эн кушты, спа-ын шӧдӥллям мар дауртэммес проскальзывать», - шуиз со Верблена. «Ваньзэ ик соосты эскерыса утчамез ке, тӥ соос доры юрттэт понна вазиськиз быгатэ».
  
  
  Верблять кыньыртыса, йырзэ мыкыртыса. «Мон дась вань лэсьтэм, мар быгатозы, мед юрттоз. Мыным жаль гинэ, мар мон тыныд сётыны ӧй ватсаса ивортодэт ӧйлась ».
  
  
  «Оло, тон милемлы зол юрттэ, кезьыт малпаськомы», - шуиз со паймемысь ачимлыксэ. «Мон, кылсярысь, тодӥсько тӥлесьтыд, босхлэн публика вылын лечебной доктор шер вуо шуыса. Та неважный луыны быгатэ, нош мукет ласянь, мон сое ӧжытак настораживать. Шекъёс понна, соос сак утизы ».
  
  
  Мон берен вылӥе верблять, ӧс дорын куштыны но, магазин сое берен кошкиз ачимлыксэ шале ачимлыксэ. Омырез но салкым вал бодрящий. Ӝыт вал, магазинэз ворсазы но, ульчаын но трос ворсамын вал. Прогулка мыным яраз, но мон сокем озабочивать луы шуыса, магазинысь витринаез пичи ульчае учке, соин ик машина соосты ӧз кылы ке, мынэ солэн мон вӧзын. Нырысетӥ соку гинэ кылдэм кышкытлык вылъёсты котыръяса, пеймыт укно пияла пыр вазиськеммы бере одӥг магазинъёсысь адӟемын со мон вӧзын пиосмуртлы но машинаос урдсы вить кузя, кытӥ со котыр усьтӥське ӧс, но табере мон доры тэтчиз. .
  
  
  Со, зӥрак берытскиз, мон киям вильгельмина назьыльске, наплечный кобураяз, нош вить вань-а мон тодмо луиз, азьвыл соос кезьыт потэ ӧйлась «люгер». Со мыным котыр ласянь вылэ урдӥськиз, мон кырмы мыжыктэ шуккыса врезаться ih вакчи мугорыз. Символической кароно со сопротивлениез гинэ - тырмыт кадь, мон оскисько, пӧямед понна ih, - ватса-а, мар-ланьыр-ланьыр мынам мугоры, пыр пал веттаськись ужпум ласянь, нош синъёсыз кынемын мылысь бессознательный быгатэ.
  
  
  «Ярам, - шуиз пиосмурт-одӥгез котыр, - ачимлыксэ ӧвӧл. Ачимлык машина мерттӥзы. Ӝоггес!"
  
  
  Кык
  
  
  
  
  
  
  пиосмурт пельпум сьӧрад монэ басьтод-а, эшшо кык пыдъёсыз вылэ усьыло. Со милемды сюл-кал кутскиз тротуартӥ. Ваелэ сое мон доры со лэзизы машина полпути кемын ке, шӧдтэк шорысь со кык пыдыныз ӵыжтӥське, котыр одӥг пиосмурт кутыса, нуиллям монэ, пыд вылын, собере нош азьын усьтэм мукет. Шоналскиз но кык кеськиз, ымныр понна кырмиськиз. Со вие ик, со выллань тэтчо но, мон пыд мозмытски бере, со пиосмуртлэн ки котыртӥз кык мозмытӥз, мынам пельпум сьӧраз возьыны. Мон вань врасплох внезапность ih движение учыртэм. Солы, со доры берытскиз.
  
  
  Витетӥ пиосмурт, мон дорозь машинаосты азьпалтыны, усьтэм ӧс дорын сылэ, котыр одӥг выжылэн киулысьтыз пистолет. Со ыбиз, но синъёсыз шори пильыса, мон тротуар ёросысь тасырайыны дюймын. Со дыре мон доры вильгельмина кияз вал ини. - Лэн эшшо одӥг луонлыкез вал ыбемын та лэсьтыны адями, сое азьвыл юнматэм кезьыт, пуля эмуос но улонын асьсэлэсь ӧжыт люгер мертчытоно. Со машина тыбыраз усем, пыд мышкысь ульчаын.
  
  
  Мукет пиосмуртъёс ульчаын ньыль пӧртэм позицизэ сэрпалскиз. Одӥг юртын ӧсъёссэ проем зымыку, кык переулок мукетъёссэ биньыны, нош ньылетӥ припарковывать машина вылэ тэтчиз. Солэн потэ вал ваньзэ на, кытчы ватозы. Огдыре ньыль кузя тыл мон уси. Ревматизм сое ыбизы, собере машинаен пыдаз-а вылаз султӥз но тӧло мертаны адямилэн выжыез понна. Со кык пол зӥбыса вильгельмина спусковой каптырна, азьлань тэтчиз но кеськиз пиосмурт но, йырысьтым тӧлӟиз кык пыд улэ.
  
  
  Милемын ӵош мынэ но кыксэ мукет палаз ыбиз. Мыным луиз тунсыко, калленэн ваньзэ мар малпасько ih городок граждан яратӥсь швейцарский огшоры ыбылӥськон оборудов. Мон ачим дыг но магазинэ пырон куспын бандит машина, кытын солэн утёд ке, ih лыктӥсь машинаосты. Соосты, тодӥськом, мар кулэ мыным ульчаысь ватскыса, милемлы азьло со борды басьтӥським. Машинаос сьӧры бызьылӥз, нош мон уг быгатӥськы, малы ке шуоно соос милемлы четко ыбыны быгатэ, ворсам ӧсъёс но ворсамын вал, нош мон бӧрсязы магазинъёс.
  
  
  Собере со куинь боевикъёс адӟыса, мон сьӧры мын, мон но интыысьтыз вырӟытыны луэ. Ыбем со парен карыны, кӧня ке мурт понна ih. Одӥг гинэ лэсьтэмын луозы. Солэн йырыз, киыз лэземын обхватить, ымнырыз мед утёз, но со укно пияла магазин зымем бере мон тротуартӥ бызьыло. Педпал пырыос пилиськоно пияла вылэ усё но бадӟым ульчаын, нош мон пыраклы пушказ кышкытлык но сьӧраз валтэ.
  
  
  Магазинысь мунёосты шудон азьын ассэ но пичи магазин шудонэз. Адӟем аналтыны луэ. Соин но бер бызи пыриське со ӧсэз шедьтоно, сое усьтыны выриз. Ӝоген со пролкаын. Со понна шаерамы сокем юрт ривненский зымылэ, адями мед адӟоз, кин монэ ватыны туртто кылдытыны, ас припарковывать машинаез доры дыртэ. Со котыраз мукетъёссэ но кык-куинь машина лобыса затащить. Со доры вузэмез кылыса, со дыр матэ вуиз клаксон. Сюрес вылын полиция вал. Но кунокуаын мынэме, сое ас вылам-тӥ ортчиз закоулок, бырйиськыса кема ӧз зонае котыр.
  
  
  Со бере пыриз, шаля, мон шоры нокин уг учкы. Ваньмыз со пыдлон полицейской машина вуз кылыны быгато на, кема куараед но куртчылозы на.
  
  
  Комнатаяз пырыса, со аслэсьтыз кадь гинэ, укно доры лыктэ, сое кырмоно но биноклез. Со сюрес вылазы мертазы бинокль, спа выллань доры нуиз, машиналэн шедьтыны но ужтэк пеймыт. Соос оскизы вал, мар со интые лыктоз адями, соин но, мае мыным адӟыны, фактъёс юнматыны.
  
  
  Ну, малпай мон, эсьмаса, кунокуаын соослы, спа мынэ, нош тазьы ӧвӧл.
  
  
  Та инцидент возьмало, кин мае-сое тодэ, тунсыкъяське, маин мон спа-мон отчы кунокуае кужым басьтоно ке, ышанӥсько ке, мон улэп ӧй сюре отчы. Пиосмурт улэпесь кадь - лэся, котыр шутэтсконнизы - тодӥськод-а, ма мон Берн? Пыр Эльза? Быгатэмзы. Вербленый нош мон верасько озьы, AX агент швейцарский. Со соку ик луыны быгатэ шат? Кызьы мон тодӥсько соос умой опыт укыр бере кылемын, вань луонозэ.
  
  
  Куать
  
  
  «Дамплинк», - эльза ӟечкылаз милемыз, висъетлэсь ӧссэ пыр ортчиз куд-ог дыръя ортчиз. «Милемыз уг кыло, кызьы тон вуид».
  
  
  Со вошъяськылӥз. Макем сое судить карыны быгатӥз, лукыр-лакыр со уродзэ уг адӟиськы.
  
  
  «Мон пырисько вань кӧня ке минут учкиськом».
  
  
  «Тон мон сюрприз понна самой шулдырез, Дамплинк», - серектэ со, бергатэ. Сӧзулаз горд неглиже ӵош луэ солэн. Пыдчиньы йыламы кариськыса, со кыньыръя, комнатаязы ӧсэз усьтӥ но асьсэды возьматыны ӧтёзы.
  
  
  Кык сузэръёс фон мукет ӧсэ пыроно Альдер, нош со понна - анайлэн урсиос ih. Кык лемлет сузэрез дӥсяськемын вал, пеньюары, сыӵе ик, кызьы дорын Эльза, - эльза яке со-а вал? - нуллӥз. Пальто стеганый урсиос гуртын вал. Куинь сузэр шоры учкыса сылэ, урдэсъёсаз сярысь урдэс, ваньмыз огкадь луэ шуыса, куинь синучконэ учки, со одӥг образэз палдытэм.
  
  
  Одӥг котыр но нылъёс серекто шуо: «тӥляд пиды кылзӥськисьтэм вал, Эльза бызьылэмен ӵош. Зэм, тон малпаськод, мон котырысь, эшшо бызьылӥсьёслы капчиен озьы быгато? Али тон соос понна дун тыремын, мон тыныд мар ке ӧй шуысал, котыр кин мон, мар луэ ».
  
  
  «Тон-ваньмы одӥг кадь бере очаровательный но чебер, - шуисько мон, - со
  
  
  
  
  
  пуштросэз ӧй вал. Удовольствие мон куинь пол йылоз ".
  
  
  Вань та малпасько вал но, одно ик, соослэн котырысь арбериосты, со лэсьтэмын вал фон алдерс яра. Эн вормытъяське ӧз быгаты, нош мынам юанъёсы, со ваньмыз серем гинэ луиз ке, сое татчы кариськыны вырисько ih, берн, яке со ке луиз-а, мар-а озьы луиз, мон доры матэ спа, кунокуаез ке но со амал шедьтылӥз мыным кыдёке кельты, мон ке амалэн интыысьтыз басьтозы. Возьма, дыр.
  
  
  Фон Альдер малпасько, мар мыным кулэ нуназезэ столовойын шале ih вылэ ӧтизы, со, мыным шуиз кадь со, асьсэлэсь данзэс вылӥ кухня. Со соглаш, кышномуртлэн но ньыль ӧсъёс сьӧры ватӥськыны, ачиз со сьӧры ворсазы. Со ih серекъяса кылем. Та ке, мар со монэ пӧяз?
  
  
  Бергес, сиськонниын ми вить кузя васько ке, со шараяз, макем та шале но лыдӟыны луоз. Интыысь сиськонниын улӥсьёс но куноос вал. Одно ик, адямиез котыртӥсь фон альдер ӝоген тодмо луоз шуыса, котьку но ӧжытгес луэ, со публика вылад вуо ке. Креслоос вить адями пукон вылын ми ӝог пӧрмиз, котырын яке трос дюжинаез. Котькудӥз тодматоз мон выльысь вуо, иностранной ёзчиез но мукет уж котырын трос-а вал посольствоын меса. Огшоры калыкен ӵош Фон Альдер ӧз быдэсмы.
  
  
  Кылсярысь, серекъязы но серекъятӥзы кӧт малпамтэ шорысь вераськон вераськон но сиськон уриськизы, но пиосмурт йырам комната вань, гожты мон, берытскыса, чеберлэсь но чебер нылмес мед котькуд ар, укно дорын пыриз, одӥгъёсыз понна со столик, гурт удысын. Та яркыт вал, горд дэрем мур кыретэз бурдъяське, мугор тыроно чеберлыксысо сое ӝикатӥз, солэн кистез суредаз вал кадь.
  
  
  Котырам пиосмуртъёс одӥг ӝӧк сьӧрын каллен шултэ. "Кин сыӵе со?"
  
  
  Одӥг тройняшка фыркнуть шуиз: «Э, работница со огшоры санаторий. Со адӟиське, оглом соос, луиз ке, ми отын.
  
  
  Фонэз вал альдер ортчыны быгатӥсь кышномурт-а, пиосмурт-лэсь саклык мед лэзьыны выре со кемалы, ӝоген со но шӧдэ, кызьы ке пиосмуртъёслы, мон котыре люкаськизы пукон, такем горд, соослэн случайной поттон понна пала учкиз. Со, однако пырыос люкетэз. Со, малпасько, эскорт со доры карисько но, соос луо одӥгеныз азинтыны.
  
  
  Сиськон ассэ быдтэ ке, бадӟым праздникъёс одӥг ӝӧк сьӧрын пукись пиосмурт вылэ ӧтизы вань аслаз сямез, кудиз сое лэсьто-а одӥг ӝыт посольствояз. Фонэз вал альдер басьтыны но удалтӥз кадь, ӝӧк сьӧрысь но мукет. Со извиниться кариськоно, шуод-а, мар-а кулэ милемлы ышыны шедьтэ, шаля кылиз-а, мар-а мон. Делле ик, малпа на, со сярысь отельлэн спа ӧжытак, отчы но луонлык утчаськом соосты эскерыны но пысы. Ма веранэз, ми но ӵош ужаны капчигес альдерс фонэз вал, а то сое басьтыны луэ. Анай вечеринкаын тужгес ih тройняшка кунокуае мынэм, соин ик мыным зӥб-зӥб потэ уй.
  
  
  Коньяк эшшо со заказать кароз. Официант ликёр вайисько ке, со мыным записка мыче горд вылын возьматӥ но, со вань пуктыны одӥг выре на. Со паймемын вал. Замешательство, мукет ӝӧк сьӧразы куное ӧтё утялтон, ныл со сярысь чылкак вунэтэ, кудъёссэ мон вазь саклыксэс кыскыны выре.
  
  
  Запискаез лыдӟимы но со усьтӥз: «ПОЖАЛУЙСТА, ЭН мон доры кариське? ӜОГЕН ВЕРАСЬКОЗ ТОНЭН. Со, тунсыкъяське, маин пусйымон луо кылъёс вылэ инъяськыса. Со, берме учки но адӟи, кызьы нылъёс вылэ мон умой-умой учкыса, шонтӥмы но.
  
  
  "Сяськаос-Доуз н., - шуо нылъёс ӟазырес куараез небытгес, векчигес кыске монэ, веськрес, киын - со Сюзанн Хенлилэн. Акцентлэсь нах секыт луоз - со нимаське среднеатлантический ачимлыксэ, нош тӥ соосты сутоды британский туж кужмо. Со помолчать, официант дыре ӧз кошке, нош мон уг пуксё, нош оглом собере ватсаз: «Пожалуйста, умойтэм валаськод-а, мон дыши пиосмурт ӧз басьты. Нош бутылка ӵоксэтсэ кулэ вал, тон кудаз со эскере кулэ. Оглядывать сиськонниосты чаклась-эскерись сое, собере нош ик мон шоры учкиз. «Мон татын уг быгатоз, сое эскероно. Мон уг тодӥськы, кин ке учкыны быгатоз. Интыос вань, кытын огназ улыны мыным вераны быгатэ? "
  
  
  «Ну, мон отын комната йыл», - ӵектӥз мыным. «Приватный та тырмыт луыны кулэ, тынад ке уг поты».
  
  
  «Мон оскисько-а, мар-а тон джентльмен, мистер Доус, - соиз ответ сётӥз. «Бен, комнатаын ваньмыз умой луоз тыныд. Азьлань мынӥм, кӧня ке минут ортчыса, соос но тон сьӧры мыныны.
  
  
  Эй ниманы но соослэсь номер комната султыса, кошкы. Официант дорамы лыкто ке, нош ик ӝӧк, пукон, мон мед кароз, со кизэ мычиз но монэ шуиз: «тазьы-а тӥ нош ик адӟыны ческыт, тон мыным жингыртӥд но, со бере ке-штат луымтэ ке».
  
  
  Соос комнатаоссэс ас вылэ тубиз, тунаськыны, указательмес та берпуметӥ учыр возьматэ быгатэ шуыса. Дас вить яке дас минут ортчыса, кезьыт азьло ӧсаз йыгаськыны. Ачимлык со усёз, ӝоггес но хенлилэн сюзанн пушказ пыре. Сое но пытсазы ӧсъёссэ тунгоназы. Серем но потэ нырысетӥ нервной со кӧня ке минут. Ветлэ шуген со комнатаысьтым укно улысь адӟи, спа-салонъёсысь, тылын уй мерцать.
  
  
  «Э, сётон, кытын со ужаз», - кеськиз со. Бинокль укно вылын со шӧдӥське-а, юртсы йылэ ӝутыны но, курортной ачимлыксэ сфокусироваться комплекс. «Курорт вылын татысен туж умой адӟиське», - шуиз со, выльысь берытскиз бинокль но ми доры лэзе.
  
  
  "Мисс Хенлилэн а, мар-а соосты вераськоназы
  
  
  
  
  
  мар сярысь? Пожалуйста но, интыямын.
  
  
  Ӧжытак креслоос ваче пумит пуксиз но мон малпасько со, кезьыт азьло кутскемын. «Мон уг тодӥськы, мар вань та возьмало, мистер Доус, нош тон мон сярысь кыло-озь вуиз, - ын спа-салонъёсысь. Но со бугыръяське. Сое зэмзэ но уг тодӥськы, тон монэ уд тодӥськы-а, мар-а тон та тунсыкъяськытэ интыязы, но ... ну, уг шӧды та ласянь со аслыз гинэ умой. Соос малпасько, мар шуод тон, сётон, вань но. Со йырзэ сэзъяз но беспомощно дугдӥз.
  
  
  Кызьы сое небытгес луэ-а шуыны: «тон валаськод, Хенлилэн мисс, со зэмзэ но уг валаськы, вот мар мон тыныд шуо».
  
  
  Со мур лулӟиз но, бератаз, пукон тыбыре вылэ откидываться. «Прос валэктыны монэ, - шуэм со, - мар мон ужало спа-салонъёсысь кӧня ке ар ни. Отын со диетолог. Нош кыӵе вакыт сое мон уг кельшиз атмосфераез. Зловещий лэся ... ... ну тае.
  
  
  "Зловещий мае возьматэ?" - ӵоги мон.
  
  
  «Зэм, мон уг тодӥськы, - шуиз со. «Татын огшоры но туж секретность-а сипыртӥз. Со кылӥмы но, лыктоно но кошко уйшор уйин адями кадь. Котькытын охранниксэс, куноослы но со уг тоды. Куноослэн малпамзыя, со огшоры ужась-а. Пиосмуртлэн вылтусыз но со туж меӵ. Кылем сипыртэ ке но, со уе нокызьы но уг-а, но тон монэ тодад нимыз, Доус. Со шӧдӥське-а, мар-проблема кылдӥз ке, нокызьы но уг вуы бере, машина туннэ курортын вить охранниксэс. Случайно адӟиськод сое огшоры ih. Парлы чидатэк. Но со нош ик кылем, кызьы тон нимъёссэс вераллязы. Обзванивать со, тон татын кема уд шедьты. Малы со татчы лыктӥз куара сисько. Со официантлэсь юа, кин со сыӵе Доус мистер, - возьматэмын, но со вылэ-а тон. Кунокуалэн огшоры шӧдӥськод тон солы, тон кыдёкегес мед возиськоз ».
  
  
  Со кыдёке куке сое юазы, соин, лэся тырмыт ответъёс огшоры, но со номыр но тодмо ӧвӧл, ма герӟа та ужын кема гинэ ке шуоно мон. Со луись уровенен быгатӥське, соиз яке алдан луэ быгатэ, ыстӥзы, мон алэмын слежка мед дауртозы.
  
  
  Тырмоз бер вал ини, куке асьмеос кылэз быдэстыны, час шоры учкиз но солэн ак но могак: «Ой, мон али дорын туала ужпумъёс. Уйшор бере ни. Кемалась понна ужась комендантской час ортчиз. Туннэ ӝыт мон отчы вуыны уг быгаты. Со тырмыт валэктон курыса соиз, кытын вал со. Шедьтэлэ мыным кулэ интыос луозы, отын дугдыса, ӵукна-а вуоз но ».
  
  
  Со пыд йылаз луоз, туж шукырес-бугырес но, нунал пала вамыштӥз. Но со вылын дугдыны полпути куалектӥз. «Кин ке-ке кузя спа-салонъёсысь ульчаын адӟи мон, мынам но юаллялэ, соосты кыре поттоно».
  
  
  «Тыдӟыны тюрьмаын та интыез».
  
  
  Со шонтэ. "Бен, зэм-зэм. Та учыр, мон вот мар, тӥ шуоды.
  
  
  Со ӧсэз усьтэм но кошкыны кутскиз. Сое китӥз кутэм ee, берлань оттаскивать, пытсам но нош ик ӧсъёссэ ворсаз.
  
  
  «Озьы ке но та кышкыт тон понна, - шуисько мон, - оло, тӥ уйдэс татын сыло. Кышка вал тон.
  
  
  Кема задумчиво шоры учки мон сое, лэся, мыным ӧтён бервылъёссэ ваньзэ пыр-поч малпалэ. Мон дорын нокыӵе мугъёс ӧй вал умойгеслушкем зэм, тазэ мед лэсьтозы, предложениос, соосты поттон понна, ма но со юрттӥськыны отельын. Кылдӥзы ке Но мар ке но эшшо...
  
  
  «Оскы тон, тон соос кер уг вайо шуыса?» со юаз.
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. Односпальный кык кровать, отын вал кадь, со та яркыт адӟыны быгатэ. «Тон быгаты одӥг кровать, басьтозы, - шуисько мон, - со огшоры нош мукетаз ӵукнаозь нуйтӥськоз. Кышка вал тон тырмиз. Соос озьы малпало, кызьы сое отельын.
  
  
  «Умой», - шуиз со каллен, йырзэ сэзъяса.
  
  
  Со ванная мынэ. Комнатаын ӧсъёссэ тунгоназ но со кысэ сергей эскерыны. Собере кровать вылэ кылиськиськем но со жимъёслы котыр одӥг. Югыт луэмысь комнатазы вань на-толэзь пиштон понна педласянь вылын лымы. Со кӧня ке минут ортчыса, вуылӥз, со вал вылын гинэ слип. Со кровать доры ванная-тӥ выжтоно ке, со мугоре югыт луиз укно котыре гож, сое адӟыны быгатыны, мар со улын номыр ӧвӧл ни.
  
  
  Ачиз но со кровать вылын шобретэн кровать буям. «Ӟеч кӧл, мистер Доус. Но тыныд тау кари."
  
  
  «Ӟеч кӧл», - шуи мон. "Али гинэ изьыто мынӥськом."
  
  
  Усьтӥськиз, вакчи дырлы со сярысь малпанзы мугоры чебер, матын-а тазьы-а кылльыкуз, монэ дораз инбуко люкеты. Со ӵектӥз, ӧтёнэз но ӧвӧл. Со ӝоген умме усиллям. Уг малпаськы, монэ туж кема изисько ке, небыт куараез сайкатӥз монэ сямен жуг-жагез ee.
  
  
  Со кровать доры мыкырскем но sel. «Сюзанн? Хенлилэн Мисс? Тон-калтыны?"
  
  
  Со ялан шып бӧрдэ, мыным но, малпасько, мар-а, оло, вӧтамтэ вӧтэ гинэ. Солы, со доры лыкто, кровать дураз но со понна куалекъяса пельпум sel кыньыръяса.
  
  
  «Ваньмыз радызъя», - прошептать мон. "Сайказ! Ваньмыз радызъя. Тон урод гинэ уйвӧт адӟиз.
  
  
  Малпамтэ тубиськод, соосты киын, чырты, мон биниськиз, но соя ас притягивать доры. Ваньмыз солэн синъёсыз ворсамын вал на, соос, чупан лихорадочно мон ымнырзэ шобыртыса кутскиз. "Ми возьыны. Вордски мон! Мон яратӥсько!"
  
  
  Азьвыл сямен ик луоз, шуг вераны, со яке изь, изь, мон доры но соос киосынызы, мугорынызы перемещаться, штан мон ӵош вайгеты, мон со виын солэн кадь чупа азинтыны. Куштэ дӥськуттэс ӝог валесын кыллиз, со но соин валче жимъёслы.
  
  
  «Сюзанна, - нош ик юаз со, - тон ӧд изь?»
  
  
  «Мон сое яратӥсько, тауна», - соосты чуртнасько. Эй со обязывать.
  
  
  Со, ответ сётыса, соос доры дасяськытэк актъёсты кадь яратон.
  
  
  
  
  
  
  аслэсьтыд вань улондэ, ноку но уг практиковать но омела вазьгес та решениез. Сютэм улыса, соос туж трос, соос со чакланы-эскерыны косӥз но одӥг бӧрсьы мукетыз айымес сайказ, оргазм дырысен мон кыказ начаресь ӧй вал. Со вазе кышномурт ноку но уг тоды, со озьы выремзы лачак мылкыд вань ке куаретӥськом, лулсэрзэ котькудӥз аслыз маке. Выльысь но выльысь кровать вылэ-тӥ урмем мугорыз-а со уйгыртыса, солэсь йырзэ берыкъяно, куаразэ медаз соге, сое мед вӧлмоз быдэс шаля уг чузъясько.
  
  
  Собере, мон вӧзаз кыллиз ке, со мыным синме усьтӥсь но, пумен пальпотэ. «Нырысь, - шуэ соиз буй-буй, - мон малпасько, та ваньмыз вӧт гинэ. Уйвӧт ӧй вал со Но, та но ценымногие умой луоз ».
  
  
  «Мед луоз», - соглаш луи мон. "Вал-а со."
  
  
  Со бордысен кутски бере, со нах откатываться, шӧдӥсько, мыным со паллян макесъёсызлэн пуш палъёсыныз киы кадь йӧтэ. Солы луыса, чиньыям зундэсэ, но со шӧдэ кадь, ми сое ӵабъяны мугорез кыньыръяса. Со ӧз шӧдӥськы, кусказы арес, но мон соку мугор шуныт вӧлмиз быдэс успокаивающее лулшӧдонъёс. Нырысетӥ малпанъёсын ми улӥськом, малы та уже кыстӥськи вань ассэ гинэ яратонэз азьпал. Зэм минут ортчыса, монэ погыртысал ке, та кужмо кутон шӧдонэзлэн воштӥськемез. Та ик луиз-а - мон наркотикъёсын накачивать. Сюзанна Хенлилэн мугоразы пыртӥзы кыӵе ке аслэсьтыз кульчолы котыртӥсь арбериосын.
  
  
  Таяз радэ со тодэ, кызьы та эмъюмъёс сильнодействующий, кин азьын мон сылӥсько уз быгаты. Ӝоген пеймыт напче. Бызисько мон зӥр сьӧд омыр мозгдылы.
  
  
  Дас сизьым
  
  
  Бусаськем синъёссэ мальдытыса югыт тӧдьы вал мыным, мон сое син азям искреннее усе. Кулэ луоз-а, со йырсазьтэк кема дыр ӵоже улӥз. Со, малпасько, малы монэ пери. Со киыныз яке пыдыныз выртыны уг быгаты. Пумен-пумен, сайкыт синмо мынам бере, со адӟе, кызьы улоно комнатаямы чип тӧдьы, больничной кельше-а, мар-а потӥз но святойлэсь мальдытӥсь югыт, мон меӵак вӧлдэт йылаз пуктӥз. Со тыбыр вылаз кылле, кулэсь лэсьтэм еэн керттылӥськиллям но оскымон киыз но пыдыз луиз.
  
  
  Ымме усьтӥ но, со оскалтэмды вань-а ньылон кеськытозь, кер-кор гинэ. Озьы ке но, мон пиосмурт куара тӧдьы курткаен здоровенный кыскисез ньыль, соосын нуллыны больницаосын санитаръёс, со сярысь, котыртозы милемыз. Мон соос кроватез вылэ тубиз, меӵак озьы мон пукисько шуыса.
  
  
  Адями адӟыны быгатэ сое ас интыязы эшшо выль кык комнатаен ӵош, ньыль башка «санитар». Кылем уе мон одӥгез эшез вал. Сюзанна гома горд йырсиенызы но тӧдьы, тӧдьы туфлиен вылам чебер адӟиськиз хенлилэн униформазы лапег беро медсестра. Куатьтон арес луоз-а, мукет-пурысьтам пиосмурт, тӧдьы халатсэ дӥсялляны, брюки тӧдьы, тӧдьы, тӧдьы перчаткиоссэ кут но балетъя. Со инвалидной креслоосын пукыны. Со инстинктивно тодӥськоды-а, али мар шедьтэмын спа-салонъёсысь Spa Rejuvenation Health, но та адями bosch фредерик доктор луоз шуыса.
  
  
  Мынам кровате вӧзы пальпотон инвалидной креслоосын йӧ одарить нюлод но мон доктор, ымдуръёсыз векчи-ысь. Сюзанна монтэк но вань бералтӥськы хенлилэн шоры учкытэк веран.
  
  
  «Мон гажаса спа», - шуылӥз немец вераськон куараез ӟазырес доктор, - «кышка солэсь ке, малы тазалыксэ умоято та уг пыраськы». Со пауза лэсьтоно, нош собере ватсаз: Ник Картер ».
  
  
  Вормон сётоз мыным донгиз монэ ачимлыксэ, кыӵе но-сое пытсэтысь дырызлэсь юнме нюръяськыны соос, кинъёслы мон юн возё.
  
  
  Доктор киыныз шонтӥз. - Чылкак пайдаез нюръяськыны, мистер Картер. Татын кужымтэмесь. Со сяна, малы тон озьы терпеться ӧй кошкылысал, озьы ке отельысь-а тон татчы вуид? »
  
  
  Тӧдьы халатэн инвалидной креслоосын выллань ассэ нуо, мон солы юрттэ кос но ньыль пуромиз.
  
  
  Пиосмурт ӝоген милям перекатить, бордаз лякиськем вань на кровать, комнатаысь k аспӧртэм лифтэ пыри, солэн соку ик кылдӥз, куке котыраз солэн одӥг кнопкаез зӥбыса. Со мон лифтын затолкать, ми доры но инвалидной креслоосын но хенлилэн ачимлыксэ сюзанна доктор кариськыны. Нокин но уз вазьы, чус дырез лифтэн ӝутскыны. Ас вылаз кӧня ке этаж ӝутӥзы, кезьыт лифт азьвыл дугдоно, нунал усьтӥськиз, комнатаяз, мон но бадӟым усьтэм ортчиз.
  
  
  Комнатаын учкыса, адӟиськом, маин со выжез но вӧлдэтэз-озь кварталзэ кар быдӟалазэ квадратной пиялаяны ньыль палыз вань. Спа йылын вал ми но, ӝужыт гурезь йылэ та дышетсконниос интыяськемын бере, котыр ласянь мур пияла борддор вылэ нёжал тусбуез пыр усьтӥське. Та захватывающий серемес вал, уката нунал югыт дырез, куке шунды югдытӥз лымы.
  
  
  Нош серем потрясающий комнатаяз луыны - бадӟым бызгетэ, гурла компьютер центраз, бадӟым инты басьтӥз. Ялан компьютерез но индикатор кырмышъя кырмышъя, нош машина куаразэ каллен каро огсыр гуретэ. Мукетаз, комнатаын вал бере, валамон, звукоизолировать, со кӧшкемыт чалмыт луиз. Движение киын лэсьтэмын Доктор, кровать доры мынам ньыль нюлод но пиосмуртлэн ныр аппарат. Отын со вал бере, мон одӥг воргорон дораз кожиз кутон изножие котыр кровать, со искреннее sel нуналазазвесь но, вань на кертто, тыбыр вылэ ӝутӥз, пыдъёссэ улэ лэзе но, креслоын ке со луиз кадь.
  
  
  Ньыль лифт доры вуиз но пиосмуртлэн аслыз кельтӥз, нош ик киыныз шонтӥз ке, доктор.
  
  
  Сюзанна вӧзын пукид Хенлилэн
  
  
  
  
  
  
  Со компьютер но кутски бергатэ но гожтыны циферблатын бергатэ, инвалидной креслоосын кадь асме со виын тазьы подкатить доктор, со мон азьын усьтӥськоно вылэм.
  
  
  «Солэн куараез, мистер Картер, - шуиз со, киосыныз шоналтӥськыса, компьютер вылын возьма, - висёнлэсь тонэ мед потоз. Со понна, мае тӥ куке-соку нимаське «адями виисьёс бригада», кужым сылэ. Со куаразэ но, тӥ ваньзэ уг валаськы на, мар со-адями, озьы ӧвӧл-а? »
  
  
  Соослэн правооссы утемын вал. Мон уг тодӥськы, мар со компьютер но дуннеез кризис ӧтё кадь соос.
  
  
  "Тон кин?" Юаз со. "Та ваньзы возьмало, мар-а?"
  
  
  Бералтӥськы доктор, мон нырысетӥез но, мон адӟи, мар луоз инвалидной креслоосын копак механизированный ачимлыксэ, валамон, юрттӥз управление ёзэныз кивалтэ, сотэк ужлэсь пичи кивалтыны быгатэ. Со шулдыр серектӥз, куке со одӥг пол просвистывать-тӥ комната. Собере вуизы-а соос отчы, кытын со пуке.
  
  
  «Тусбуяськыны лэзё», - шуо соос, синпӧет кус дорысьтыз йыбырттыса. «Тусбуяськыны аслэсьтыз зэмос нимзэ, нош ӧз ке, со милям ваньзэ тодэ улын, Фредерик Bosch доктор. Та ним тодмо луиз тыныд - со Альдер доктор фон Феликс. Соослэсь лобемзэс адӟыны ӝутскизы, мистер Картер. Мон тодӥсько, тон монэ куинь чебер кышноез но нылыз. Нош со пичи люкетэз гинэ историез ».
  
  
  Со куспын дугдытэк вопросительно но мон шоры учко. «Кезьыт азьвыл, со аслэсьтыз историзэ тӥледлы верасько, мистер Картер, со малпамы, мед валалозы, малы со тыныд вераны. Адӟы, табере мон тынад киулад - физически но, тон копак ӝоген милям но киуламы луоз - физически но, лул-сюлэмы но. Тон оскытӥз, номыр но уг быгаты, со дугдэ, ӝоген ачид но тон та ышанӥсько. Соос азьын но сое пото, мед-а тынад кылэмед, мар луоз. Тонэ, тонэ миым азинсконъёсын ӵош, чилясь сое учкон понна, историез, кудзэ со вераны кулэ. Со кунокуа, таяз учыре улэп тон татын луод шуыса, малы ке шуоно тон-а со, кин со зэмос дунъяны быгатоз, ма лэсьтыны удалтӥз-а мыным. Озьытэк, - креслоос со нош ик берытскоз, - мыным кельшымон уж быдӟым шедевр кылдытыны луэ-озьытэк, симфония, ноку но кылэммы ӧвӧл солэсь, кин музыка умой дунъяз, яке суред, кудзэ нокин но, ноку но ӧз адӟы. Тӥледыз валало-а?"
  
  
  Со шонтэ. Кыӵе валэктон, мон малпасько, визьтэмъяськонзэс шарае поттӥсько, та?
  
  
  Дол-дол инвалидной креслоосын пукыны куд-ог дыръя ас Феликс Альдер фон Доктор, кезьыт азьло мон доры мыкырскиз, мед вераськозы.
  
  
  Германиез чилясь со луиз тодосчи, йырзы адольф гитлер адями вылэ ужаськод эскерыса возё. Эксперимент 30-40-тӥ арын пудо спецоперация гинэ, но со туж зӧк вал, но хирургической амалъёсты кутон понна химической но воштӥськиз управление вимзэ.
  
  
  «Мон куд-огез дораз азинлык луоз-а, - шуиз вылӥ фон Альдер, - соку ик. Мон трос пол чеберъям фюрерлэсь Дер.
  
  
  Со адямиос доры поттыны дась вал. Соку бер луэ ини - война йылпумъяськиз. - Ын Берлина рид луыса тырше, отын со ужа... - гуньдэм, соос асьсэос тӧдьы халатъёс басьтӥз. Сое адӟыса, кияды-а мар-а луыса, искусственной ачимлыксэ тӧдьы перчаткиоссэ. Со пельпумъёссэс вырето, выж вылэ усиз, кыкез но киосыз. «Рейдазы мон кык киыным ик ышиз».
  
  
  Собере ӝоген та ужъёс, азинтоно сое, война йылпумъяськиз. Ӟуч берлина лыкто ке, соослы ачимлыксэ потэ, малы ке шуоно ачимлыксэ эксперимент сярысь тодо. Сое шедьтэм беразы, ссср-нуэ. Дыръям куалекъян немец, малпасько, мар солы кулэ. Нокыӵе ӵоже улэм-вылэмзы сярысь гожъяны уг луы Альдер доктор фон Феликс.
  
  
  Солэсь ужез азьланьтозы москваын, сложной но электроез косэм ачимлыксэ процесс ни луэ. Киыз но искусственной киста кылдэ со ӟучъёс понна, солэн азинсконэз вамыштӥ но чиляло.
  
  
  «Ӟуч Но, - ватсаз со, - мон доры ноку уз шекъёссэ чакламысь дугдыны». Соин ик макес вылад инвалидной коляскаосын задвигать пукон но дугдӥз. Кык пыдыз, табере солэсь адӟылӥ, искусственной, выж вылэ усе.
  
  
  «Мынам со пыдзэ вандоно, мон лобаны уг быгатиськы шуыса. Со тодэ, мар со тушмон ih. Немец калык котьку но оско, мыным шедьтон. Мон кыкназэс уж вань ке, юрттыны кулэ государство кузёяське немец тупаса улон понна, - али но, со аслэсьтыз амалзэ умоятэмын ке, мынам малпанэ быдэсмиз.
  
  
  «Ӟуч доры но вуымтэ - шараяллям но солэсь историзэ мургес эскерыны гитлер куинетӥ рейх личной преданность. Мон соослы тодон-валанзэс уже кутыны научной Но та уг люкеты. Ас oni лыдъясько, малы мон доры матэгес эксперимент ас ӵыпетсэс кыриллям. Соин ик мон солэсь изоляцизэ кутыны; мон дорын нокыӵе но ӧй вал, сяна, мынам уже ».
  
  
  Ас азям мон пуктӥ креслоос Фон Альдер, суйтэм но торс пыдкуктэм. Сое адӟыны быгатыны, мар со мон но юрдонэз гуньдытыны смаковать ке, со шоры учкыны сое. Со серектӥсез но шуш, тыбыр задействовать суйбыгытэз, креслое мыном-нош ик мон доры комната чутыр-чатыр но коляскаен, доказать карыны, али со гинэ кыдёке уд катьтэммиз.
  
  
  Нош ик дугдэ, веранзэ азьланьтэ со. Управленимы азинлыко адямиос, со кабен теория лэсьтэмын россиын, дуннеын вал бере разработка дыръя со доры возьмато кык выльёсыз - компьютеръя но транзисторъёс миниатюрный.
  
  
  «Со гинэ, та кык элемент шараясько, - шуиз мыным фон Альдер, - мон валай, мар соку луиз мынам, мар мыным кулэ. Пумлэн пумаз, механической компьютер виымзэ гинэ вал, кудӥз ке вылын запрограммировать луы, малы
  
  
  
  
  
  
  кунокуаын ке, со мон понна со вал - виым, мугорлэн палэназ. Соосты, тодӥськом, ма, виым пушказ пичиесь адями интыямын транзисторъёс, солы, компьютерысь транзисторъёс приказ сётыны быгатэ. Мон темазэ контроль улсын луоз абсолютной ».
  
  
  Нош вань на солэсь ужпумъёс луоз: соос уг тодо, кызьы транзисторъёс интыямын, транзисторъёс синучконысь точка но, адями мозгады. Со экспериментировать азинтыны, аслэсьтым теориме усьтыны но ӟучъёслэн озьы ӧвӧл.
  
  
  Тодосчи доры воштӥськонъёс кутско, собере москваысь информациез китай понна. Фон Альдер мукет палаз выжыны малпазы. Адӟисько, ужасьёс сярысь номыр но уг тодо шуыса политической китай ачимлыксэ, соин ӵош берытскиз но умой луоз. Со физик эшъясько китайысь, россиысь тӥ но нуыны луэ со пыр контрабандаен. Та капчи луэ. Пыд но ки палэнтыса, искусственной альдерс фон луэ, пыдэсыз вылаз-ысь ящик интыямын прибор но научно ачимлыксэ, пекинэн кошкиз.
  
  
  «Яра-а китай, - азьланьтэ фон Альдер, - мон решение шедьтыны. Паймисько вал та огшоры. Тон шӧдӥд-а быгато? »
  
  
  Азьвыл со кезьыт вуо, малы ке шуимы, со шуоз асьмелы: «Иглоукалывание».
  
  
  Сое, шоканы затаивать, ялан вераны асьсэлэсь историзэс. Иглоукалывание медицинской вашкала китай искусство уже кутыны, мозгмы сое ватӥзы микроточечный адями транзисторъёс ӧйлась. Компьютер транзисторъёс кӧтсэ, но адямиез быдэсак эскерыны альдерс фон.
  
  
  Россиын сямен ик, фонлэсь ассэ возе лушкемвизьзэ альдер усьтон. Тусбуяськыны каньылгес луонлык бере, кудӟем муртлэн йыр виымез чиновникъёсты транзисторъёс микроточечный вживлять со коммунист партилэн, правительстволэн ёзчиосыз высокопоставленный. Собере со юрттэт запрограммировать сюлмаськисьёс активировать транзисторъёс компьютер, китайын но бызьылыны альдер швейцария фон юрттэ.
  
  
  «Жаляса верано луэ, - лулӟе альдер фон вань, - куанер китай виылэмын луизы ке, берытскиз вордскем шаере».
  
  
  Кызьы сое йылозяз гинэ Швейцария, фон Альдер герӟаськемын кышноеныз. Со уг тоды, ӝоген со ныл вордскоз шуыса, нош собере сое, сое нуиз ӟуч альдер фон кадь. Мурт воргоронэз ачиз ялан лушкемен возиз-ысь урсула-гитлер понна ачимлык-огенызы герӟаськемын, но сое усьтон амалэн радъямын со вал спа-салонъёсысь. Ачимлык ачимлыксэ семья эксперимент сярысь тодытэк уг бызьыло, уг но шека ачимлыксэ нылъёс ноку но, пе, «Доктор. Босхлэн »ih атаез луэ.
  
  
  Курорт узырмытэмын, вань кыскисез влиятельный клиентъёсмы но узыр дуннезэс. Создание аръёсы отрядъёс асьсэос адями виись арам альдер фон вылаз, виымзэ басьтыса клиникаын тыршыса имплантировать микроточечный транзисторъёс пациент. Доктор луэмез бере, солы адями аслыз робот активировать компьютер пыр гинэ.
  
  
  Со дырлы кузь историез ӵоже чус улэ, ачимлыксэ, огдырлы ке, фон альдер мар вераны могаса, нош огдырлы ке, укыр луоно, мар луонтэм историез ачимлыксэ, комментировать карыса со понна. Со быдэсак урод луыны, туж ӝог доказать карыны но, шузи ӧвӧл шуыса.
  
  
  Мон кадь малпанъёсме лыдӟыса, сое вандоно: «мон тонэ уг оско. Тон малпаськод, кылъёсты, кыре бунгетыны шузимем пересь.
  
  
  Бадӟым компьютер доры со берытскиз но шуиз: «Кылзэлэ, мистер Картер. Сак кылзозы." Сюзанна Хенлилэн солы тодмет лэсьтыса, кудзэ кнопказэ зӥбыны выризы. Шӧдтэк шорысь огазе куара штат президентэз басьтӥз комната. Вузкаризы китаен но россиысь тубон сое эскероно. Ачимлык дыр ӵоже куара, соос кыр коткамез альдер фон арес соге.
  
  
  «Мынамез гинэ-транзисторъёс приказ уг сёто, - фон альдер шуисько, - лэсьты озьы кызьы нош со приёмник. Солэсь вераськемзэ кылыса, быдэс дунне вылэ потэм. Табере тонэ кылӥ, - шуэ президентлэсь транзисторъёс пыр кадь, ымныраз одӥг вылӥ кивалтӥсьлэсь виым госдепартамент котыр тыремын. Министръёслэн кабинетсы oni заседанияз ».
  
  
  Сюзанна Альдер Фон пус сётэмын, кнопкаез зӥбиськод но со кӧня ке. Вераськон россиын, китайын, Англия заполонять понна одӥг комнатаын мукет.
  
  
  Табере сое тодо кадь, вань ужъёсты эскериз фон альдер мон понна-а, мон ваньзэсты азьпалтӥз направлениын. Соин, вылды, луэм виымен но передатчик z1 верблять агент но, оло, мукет AX ужасьёс.
  
  
  «Мыным нокин но дугдытыны уз быгаты, - данъяськыса Альдер фон. «Та школын со виылон-быдтон понна, юан ӧз кыльы, троссэ виылон бере, со лыктоз. Али соос кышкытлык кылдыто бере, соос мыным оскизы. Но лэсьтӥзы озьы, кызьы мыным потэ ».
  
  
  Ачимлык синъёсыз чиляло, озьы подкатить инвалидной креслоосын доктор, мар милемыз мукет вылэм дюйм вань кӧня ке мукет азе. «Табере мон тонэ азьпалан эскерыны, мистер Картер. Сазь дыръяз тонтэк, тон солэн йыр вылаз тыро транзисторъёс. Но дыр ортчемъя мыным юрттӥсе, - со сюзанн шонто, - активировать ачимлыксэ. Мынам но та виын тон копак копак власть вал, лента запрограммировать сётскы, компьютер солэн рекламировать ».
  
  
  Вакчи альдер фон вылэ пуктыса, ымныраз учки мон. Мон солы быдэсак тыроно беспомощность. Укыр умой валаськод но шӧдӥськод со кужымзэ ачимлыксэ, нюлам мугорез вылтӥ кадь потӥз мыным.
  
  
  Нылъёс мон но Фон бералтӥськы Альдер шонтӥ. Со дасяськиз, чаклалэ, кызьы со доры кыстӥське киын компьютер кнопкаез вылэ. Со борды йӧтӥськиз кнопкаез. Чуръёс тыл гомӟиз но, гужгетэмзы, машинаос эшшо но тросгес сётэ. Напряженно сое витё, уг тодо, мар витё. Отключаться меда со? Сое ыштӥд ке тодэ ваёнъёссы вань
  
  
  
  
  
  ортчемзэ? Марысь-мар луиз ке? Ӝоген тылэз лопыръяськемысь дугдӥз.
  
  
  «Картер транзисторъёс активировать ник луэ, доктор Альдер фон», - шуо нылъёс холодно. «Функцизэс идеальный».
  
  
  Со, креслоын дол-дол кӧчиз. Со номыре ӧз шӧдылы - четко виым ми ужалом озьы ик, азьло кадь ик. Мон уг тодӥськы, мар луиз, но соос, валамон, сое уг фон Альдер контроль улэ сюрыса. Аслэсьтыз чурыт ымныр маскаос лэсьтыны, сое утчано, со понна номыр но ӧз шарая.
  
  
  Фон Альдер, лэся, малпасько, йыг операция ортчытэмын. Монэ бергатоно но комната тӥ со шоры учкисько но валасько-бугыр, ачиз асэныз вераськиз. «Мон азинтӥське! Нош ик, котьку кадь! »
  
  
  Но арессылэн презрительно Сюзанн лэсьтэм пусъёсты, соос шуизы: «лэзь сое, пожалуйста».
  
  
  Ӝоген нылы е лябӟытыны кутске мон доры лыктэ но, ми сое возём. Солэн вордӥськем палъёсаз, ымныр, иське, мае ке сое адӟиз-со, мае верано, нош со ӧз но учкы мон шоры. Со пумен мозмытскиз бере, со доры вуи компьютер. Соку со уг тоды, кызьы ужаны, соин ик тэк пуко интыосазы, фон уйгыртыса Альдер дыр ялан азьлань-берлань, ас бессвязно сярысь планъя вераны.
  
  
  Малпамтэ инвалидной креслоосын соос мон вылэ урдскизы но вераськонын ас разгар обличительный гуньдӥсько, кебалляло бесконтрольно лулсэр ачимлыксэ адями.
  
  
  Нош со вие мыным арес сюзанн кеськиз: «учке, Ник! Тодо-а соос, мар тыныд уг эскеро. Со тодэ! Ачиз со синъёссэ адӟыса! »
  
  
  Дыр вуиз алон Ee. Со, интыысьтыз тэтчыса, кытын пуке вал, куке мон инвалидной креслоосын алдер фон вылэ лобӟи. Со укыр бер соку адӟод, марысь-инвалидной коляскаосын кутӥськон нырос кык пур-пур улын. Одӥгез, куар потэ пичи тыл ӝуа, котырысь мукет чуре кызьы дунъяны со дыре газ поттӥсьёс. Мон уг тэтчиз ке, та ке со лэсьтыны, но соос ӝуаса быризы. Озьы ке но, мыным тужгес но паллян кизэ пельпум люкетэз пушнера вал, но со ӝыныё-дунъяны луэ ке, палэнэ кожытӥськод.
  
  
  Мон нош ик урмисько инвалидной коляскаосын-ын укшатон альдер фон вылэ тэтчиз но, тыл но газ шиетэ дуло кык кулон сялӟиз. Со бызе, берытскыса но комната позыръяськыса потэмын, милям со дыре инвалидной коляскаосын донгаз. Мон нош ик тыбырзэс пульсатэ, солэсь азьвыл со вольтчиз ӧйлась кезьыт, малы ке шуоно со укыр ӝог ӵапак таин выре. Со восьмемын вал ни, но нырысь ик, со нош ик кезьыт креслоос берыктытэк ӧйлась, соос со сьӧры лэзькиз.
  
  
  Бергатӥсько со пукон дыръя, тыбыр вылазы тэтчиз но соосты понна эмуос ачимлыксэ чыртыме ӟыгырто. Инвалидной коляскаосын ялан азьлань лобо, мон ас сьӧраз нуиз. Буш киын со чыртыяз чиньы Альдер фон мургес мертчытъяз, лулсэръёсыз ӧз искомый дырлы йылозяз. Но со огдырлы давление пери сое возьматэ. Табере сое пошевелиться ӧз быгаты, кужымзэс но, утчалэ асьтэлы ӝегам понна автомобиль. Аленка аслэсьтыз вань уже кутыса, берыктом соосыз усьтэмын инвалидной креслоосын вылэ но мертаны ачимлыкен юн борддор пияла.
  
  
  Инвалидной креслоосын вылэ доры ширтӥсьёслэн ӝоглыксы асьсэос трос ужпумъёсты. Со вылын возиське, учке, нюлэ но нюлэ кадь борддор матэ вань, дыр, пияла инвалидной коляскаосын ке шуккиськы, со, выж вылэ ӧз усе. Улӥысь нёжал пияла сӧриськиз, мугор но пуконысьтыз пограське кувырком альдер фон сярысь.
  
  
  Сюзанна мон доры тэтчыса султӥ но мон юрттытэк Хенлилэн. Со, нах шоры учкыса. "Мон тӥледыз утё, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со, мон понна, думиськытэк. "Бер та валэкты мыным."
  
  
  Шып сылӥзы асьме шаерамы комнатаосын ӵошен, учкылэ мур гу улӥзы. Отын, фут сю ожгарчиосыз улӥын, йӧ кылле йӧгу мугорез альдер фон вылаз, сое пыргытыса инвалидной креслоосын вӧзам кылле. Гурезьёслэн йылъёссы адӟиськыны, мугорысьтызы, крохотный мунё кадь чигтыса, ишкалто солы киыз но пыдыз луиз. Сюзанна куалектӥ, солэсь укноос но со оттаскивать.
  
  
  «Компьютер», - шуиз со, тодад шӧдтэк шорысь. «Мыным кулэ ачимлыксэ кысы».
  
  
  Кнопкаез зӥб но, бӧльмыез пыр со дыртэ. Тыл кысӥз радысь, улӥ выжизы но бызгетэмзэс кылӥськом. Оглом машинаосты дугдылытыса но юзыр курадӟылон пумысен.
  
  
  Сюзанн мон шоры учке. «Быдэс радзэ табере, - шуиз со. «Разблокировать Компьютер. Мон одӥгзэ уг транзисторъёс луыса ужа бере, ассэ но шексэ вань курбон доктор фон альдер муртлы берыктэ. Транзисторъёс микроточечный дырысен - виым тон но соос пӧлын - огшоры сылмо ». Со шонтэ. Таин йылпумъяны луысал.
  
  
  18
  
  
  Собере сое, дугдытэмын вал кадь компьютер, со Хоуку штатын жингыртӥз. Вакчияк эмуос сётэмын, со сярысь трос докладъёс, мар луоз. Сое быдтэмез бере, мон солы визь-кенеш сётозы кылем спа-салонъёсысь. Правительстволэн но президентлэн доклад лэсьтэ-а, со представительёс трос мукет. Собере вань со швейцарие вуылыкуз, компьютермы куашка курадӟылон адӟисьёслы мед луоз.
  
  
  Сюзанна кема монэ возьмало, соос монэ вераны асьсэлэсь историзэс. Кык арзэ соос дорын фон альдер мисько. Со британка луоз, со пыр юрттэт газет сярысь ялэмын секретной разыскание лондонский доры шедьыны. Лондон лаборант луыса соос но, спа-салонъёсысь удысын кезьыт луэм-со мукет.
  
  
  Тюрьмаысен соос ас ужзэс вуон нунал зэм луиз. Бызьылэме уг луы. Со уй но, гостиничный номер соос-а ми доры лыкто ке, мон соослы нокаутировать ке ӧз-а, кинэн ке ӵош-а
  
  
  
  
  
  со - фон пыр быдтӥсь Алдер одӥг - аслэсьтыз ужзэ быдтэ ке.
  
  
  Визьтэмгес карон понна, соиз авантюра мыныны косыса курыкузы но, компьютерын та сочетание. Соос малпало, соослэсь вӧсяськемзэс, эй мозмытон мыным юрттоды шуыса.
  
  
  Кутскисьёслы группа но кӧня ке час ортчыса вуиз-а хоук ачимлыксэ. Со оскисьтэм луиз ке, ваньзэ верало солы историез Альдер подробностьёс фон. Малпасько, отын сюзанн уг луы ке но, пу юртын понна, - таӵе ӧй вал ке но, та улосын со репутация йӧнаськын, - монэ куштӥд ке, тамаша кадь. Но, одно ик, компьютер луэ, уже мед сётоз.
  
  
  Лэсьтэмын президентэзлэн указэзъя, Хок гигант швейцарский машина кужымен думисько. Вуонояз нуналэ вал курорт адями сузя. Собере ӧтизы луыны, специалистъёслы компьютеръёс разборка понна. Туконъёс вань дуннеысь план Альдер управление доктор фон пыр - компьютер но спа - быдтэмын вал. Мугор люкетъёсам интыяськем фон вайиз но мур уй берлина альдер семейной докторе. Ачимлык урсула кулон сярысь гинэ ялэмын вал, но со ӧз куры, аслэсьтыз улэм-вылэм, солэн нылыз ноку уг тодом атаймы сярысь понна, собере кыкетӥ мировой война кутскон.
  
  
  Улӥсьёс кужымзэс берн шуытэк, куашкам курорт луыны кулэ шуыса, малы ке шуоно небезопасный структураез лыдъямын вал. Табере, ужез ке но, лыдэ басьтэмын вал ваньзэ ворсай, Хок, шаля сюзанн соос пумиськыло, кытын комнатазы вань на-а мон доразы кыле, вылэ мед юоз люкиськон. Берен лобе душес соос уй но, нунал кылиз на великодушно со мыным ӵектӥз.
  
  
  «Я, Ник, - шуиз со, мыным ӵош чальккетыны, - мон понна эшшо одӥг ax шуккыны быгатозы». Тужгес но мыным матын луизы солэн комплимент хоук доры.
  
  
  Бергес, собере сое, хоука самолёт кадь, лобӟо, мон сюзанна комнатаын кыллисько мон. Мон нош ик яратон выре, ачиз но сое ee притягивать доры но шуиз: «тодӥсько, со, шӧдӥське-а, мар-а, тонэн ӵош улонзы яратонэн кыльыны быгатозы вань удыс азинтӥське. Кышкыт шӧдон.
  
  
  Со гырпум вылаз куалектыса, лаптӥськыса небыт мынектэ но, пырак монъя. «Оло, Дамплинк, - прошептать со, - тон таиз но учыр луиз. Эн вунэтэ-а, мар-тӥ транзисторъёс виымын встраивать вань на, но сое ӧжыт тодӥсько сомында ик, кӧня фон Альдер доктор, контролировать карыны адямиос сярысь. Пичи гинэ со лэсьтыны быгатэ меда компьютерез запрограммировать тон но, тӥледлы нокызьы но уг выро ке но, ми ӵош мед луоз яратон уй ».
  
  
  «Тонэ малпасько, та суред-а мон?» - мон юалляськыса, чупасько сое.
  
  
  Сӥньыс
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Ликвидаторъёслы
  
  
  
  
  Аннотация
  
  
  
  Агент грек, пересь на, Картер, ужаны сьӧрын «корт занавес», но таослэн кошкемзы потӥз юрттэмез понна ax но ёрмыса.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Кыкетӥез йыр
  
  
  Куинетӥ йыр
  
  
  Ньылетӥ йыр
  
  
  Витетӥ йырыз
  
  
  Куатетӥез йырыз
  
  
  Йыр сеедьмой
  
  
  Тямысэтӥ глава
  
  
  Йыр укмысэтӥзэ
  
  
  Йыр дасэтӥ
  
  
  Йыр Одинадцатый
  
  
  Кыкетӥез йыр
  
  
  Дас куинетӥ йыр
  
  
  Дас ньылетӥ йыр
  
  
  Витетӥ йырыз
  
  
  Куатетӥез йырыз
  
  
  Йыр сизьыметӥ
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Ликвидаторъёслы
  
  
  
  
  
  Секретной америка штатъёс ужасьёс сӥзисько службаен герӟалоз
  
  
  
  
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  
  
  
  Педпал дурозь кыдёкын вашингтон; так та лэся. Та отпускын вал бере, кӧня ке палэнскылӥз но аннаполис выж вылын-тӥ мон мынӥсько-пыр Чесапикский ярдуре Бэй шундыӝужан пала, нош собере бадӟым сюрес вамен сельской-тӥ интыын мынэ, сокем ик басьты кадь, но пӧлысь индианаполис терре кесэген-Хота. Паромен мынонэз вазь вуиз вал чарльз кожйыл норфолк умоесь - кема тырмыт медаз лябӟемын, сиськыны но атлантика зарезь сюмлэн сиськонниын куспын движение понна но чакламын. Трос ӧвӧл ке Но. Комплекс луысал, али выж, ву пыр бетонный полосаез тусъемесь, но, туннельысь кузэн шокировать выён, кудӥз якобы ортчиз пыж лэзизы, уг сӧрыны вырон. Со бордын ужпум, маин быдэ кутскиз шторм, думет йылысь катерен якорез, пытсало но выж вылын вань кӧня ке арня пазьгиз лэсьтон свай. Со юанъёсызлы куддыръя вормытъяськыса, каль со адями кадь, кудӥз йылозяз кожйылысь Норфолк, но та ужпумез ih.
  
  
  Умоез вӧзын луоно пыр потан норфолк мар карод, - солэн синъёсыз ворсамын. Собере, мынэ, лымшор палан, бур палаз-пеймыт нюр шормуӵе вылад пазьгид но вунэтӥ та сярысь, тужгес бадӟым сконцентрироваться, вудур уйпал уйпал каролина-лэсь ӝыны уж лэсьтэмын. Педпал хелло китти ярдур котыраз гинэ шедьтӥськод кадь тон модуль-Хок, тон шӧдӥськод-а, зарезь дюнаос луо шуыса улӥсьёслы кыдёке но мотельёсын полосаез сюбегесь, ву медаз шедьтэ. Самой вылэ делле, тырмоз тыныд кыдёке зарезьын, со маке но сярысь туристической бюро талы уг оско, США-кожйыл Хаттерас мар самой шундыӝужан точкаосын возьматэмын; сю ожгарчиосты ӟеч ортчиз Филадельфияе миля, кутскон понна гинэ.
  
  
  Хаттерас нош монэ уг дугдыты. Укыр трос туристъёс, мон тае басьто уг моника но кузь шутэтскон понна туспуктӥсь люкысь пообщаться. Шоссе вылтӥ, пумтэм вапумъёс ӵоже ветло, огсыр шонер, ми вуэм пароме-озь, окракок-озь мынӥз, берпуметӥ дугдылонни палась ярдуре. Яркыт тулыс нуналэ бер луиз ке но, пеймыт, пилемо куазь капчи мылкыд, кудзэ шунды-лэсь ӧжыт луыны зӥбозы-а.
  
  
  Мон приплывать бере, мыным потэ кертомазы ӵуж «Мустанг» мырк нырыныз пыжъёссэс но дугдытыло; тырмиз Ыртӧл, ымнырыз медаз кушты монэ пырыны пыриз, но ӝоген со луиз юз-юз, вожез потоз шуыса. Моника нылъёс вал со, кудъёсыз сярысь эн сюлмаське, асьмеос макияж - э яке маке на, - а мар-а мугез одӥг вал, сое со сьӧраз басьтыса, соос та сямзылы пичи прогулка.
  
  
  - Мон выходнойёсы ӵоже милемын луэмды понна быръёнъёсы шуген вашингтон босс; эмуос но сое шуыны уг быгато, кытын дугдӥ, малы ке шуоно ноку но ӧй вал окракока вазь таиз чылкак уг ке, марлы кулэ туристъёслэсь. Со пичи яке ӵектӥсьёслэсь тросгес, мар вераны эмуос, мотель гинэ ми шедём кадь, мон но кык ик тодоно, малы милям, ӝог ваньзэ вунэтод. Тодӥд умой, мар тыныд кулэ, нош кытын ке гожъёс лэсьтыны кулэ.
  
  
  Ас интыязы дугдӥ, Окракока кыдёкын городын, группа но магазинлэн юртэз интыяське гавань котыр, котырет идеальный образующая. Шумпотыса сое шараяны луэ, телефон номерез ӧвӧл-а шуыса, мон но, кырласянь льдогенератор луэ. Кӧня ке ар талэсь азьло пичи шормуӵ мукетъёс сярысь статьяос гожтӥз одӥг аулак, но, со бере-ын подчеркиваться ачимлыксэ, тунсыкъяськемзэ-улонын валтӥсез, тодо-а соос, мар кӧс окракок гинэ уг, адямиез но мар но уг луы, яке тон мултэс кык бутылка вайыны быгатэ. Снабженый нош мон ӟеч вуи, эн сюлмаськы мон моника но, кӧня ке нунал ӵоже шутэтскимы асьмеос напряженный кутскиз.
  
  
  Ужаны Моника спа-салонъёсысь-ын Бетесда, пичи но одӥг та шоры учки но, мугоры но яркыт чеберлыксысо - ваньзэ, мар та, каньылгес реклама быгатэ. Кызь вить арес, собере куашказ пар кузпалъяськиз, нах доразы ӝутскем мылкыд юмал подросток луэ, но со луиз проницательность, дунъялэ сое. Со ноку но эн юа мон сярысь вурысо, кышкыт, но со ӧз быгаты быдэсак ax вячеслав суперхирург. Инты, кытын ужаны, соос понна лыктыны таӵе висёнъёсын выжыез.
  
  
  Вашингтонский клиентура - военной начальствоен, сателлит ih дипломат, котыр кышномуртъёс но пиосмуртъёс пӧртэм ведомствоос правительственной, номыр сярысь уг верало кин зэмос титулэз ih функциосыз. Мукет кылын юанэз уг поощряться, та тужгес но валтӥсез вал, собере со монэ келяз ке, та интые мон босс бере, мон быгатӥсько, мон кадез одӥг гинэ кельтыса, котыр урод задание.
  
  
  Вакчи ортчем уянъя милемыз ыркыт моника Атлантика, собере кема сьӧры ма, шунды лаптыр загарен вылам, собере эшшо одӥг пылатон дыртытэк вакчи но мотельёсын бертэммы бере, кутске палаз шунды памлико усьтэ-мукет палаз Саунд шормуӵ. Собере мон лул жуг-жаг потрясающий час ортчиз, собере нош султэ, сиськон инты мед шедёз. Пичи быръён луоз, нош солэн чорыгъёсыз выль инты, со ачиз быръе, умой дасямын вал, шуи ке, уг басьто, уг ӝожтӥсько быгатэ, но мон честно.
  
  
  Озьы кык нунал ӵоже, ми пляж кузя ветлэ, дырыз дыръя дугдо шуыса, серфингист вераса, эскерисько, магазин но сувенирный соглаш-а, мар-милям одӥг, котыр сылэ номыр но со ӧй вал. Куазь ноку уг вошты, котьку но капчи луэ шобырско, йӧллэсь лэсьтэм выре чагыр инбам-пурысялэс, куд-ог дыръя со ултӥясагес кутскизы ми кык но ортчиз. Куинетӥзэ ми доры нуназе нуналзэ тупатыса, дырызлэсь берытскозы шуыса; мыным дугдылытэк кытын ке кузя ярдураз эшшо уйин - эн дырты, кунокуалэн огшоры кыдёке ми вырӟиськом.
  
  
  Окракок пони сярысь мон кылӥ, луд выжыысь, со укша, пе, Чинкотиг шормуӵын улӥсько, Вирджиния кыдёкын ӧвӧл, мон одӥг но уг адӟо, дыр уз луы, сюрес выл паром доры. Собере, милям асфальт вылтӥ мынӥсько ке, вырйыло двухполосный букосъёс вамен сюбег, паллян пала но мон малпамтэ моника азьпалан возьма.
  
  
  Со завизжать. "Учкы!" «Пони! Быдэс уллё!»
  
  
  Кызьы соос полысь йырзэс берыкто, мед адӟысалзы, кызьы куз пыдкуклы понна быремын вал берпалыныз бадӟым, куакъёс толло букосъёс. «Соос кошко», - мыным шуиз.
  
  
  «Ой, пожалуйста, дугдэ, Ник», - нылъёс куро. «Учкыса, мон нош ик ih шедьыны быгатоз».
  
  
  «Со кыре, уг лэзё, соос тӥледыз ас бордаз». Со, тодӥськод-а, малэсь визь-тэк моника вал; со гидлы йылаз ялан мэриленд ветлэ. Вал мон понна - огшоры амалъёсын со ӝоген музъем вормизы ни, мынӥсь-ветлӥсьёс кезьыт ке, быръёнъёсъя та одӥгез гинэ, кудӥз тыныд дорын луэ.
  
  
  «Сётоно ваньмызлы огкадь утчаны». Со кизэ понӥз но милям асьмелэн вань выжы леленчи мыньпотон зарниялляло мон, - шуэ со сярысь, мар чертовски умой тодо сое, мае аслэсьтыз басьтылӥ. «Милям нокытчы эн дыртэ, таяз но люкетъёсаз ик шормуӵ уг учко».
  
  
  Чылкак зэм, ачиз со шара, сюрес урдсы съезжать но, машинаосты дугдылытыса. Двигательёсызлы луиз ке кысэ, ырос луоз одӥг куара, сапрес пронизывающий горд-курень куакъёс, со кыӵе ке но амал дреда удалто луоё музъем вылын. Со, синъёс но, ныр вылысьтыз моника вздернутый сое учкисьёслы яркыт, пыжем бере гинэ шаерысьтымы паласькыны кутско шальыен ee. Нош собере со, паймыса кадь, солэн гадяз быг-быг шоры учкытэк, кудмы пычкиськыса капчи фон вылэ керттэм дэрем, бездэм джинсовый но шорты, куд солэн макесэз борды лякиськиз кадь ӟыгыръяськод яра. Со киысь сое басьтэмзы но вакчи выжы чупа.
  
  
  «Умой-а. Бадӟым облава сётыны кутскиз», - шуи мон, ӧс паласен аслым усьтӥ.
  
  
  «Камера басьтӥз. Со кӧня ке туспуктэм лэсьтыны кунокуа».
  
  
  "Валаське."
  
  
  Секыт куараосты мон гольык пыд мынӥз кык направлениен луозы. Букосъёс пӧлысь пичи сюреслэн кыкнапалтӥз ӝужыт асьмелэн выжымы милям вал, - оло, улӥзы, полосаез луо, кытын куак уг буды. Эскеры со понна со интыын, кытын вал ышылӥз, но, асьмеос кыр интыын дурысь мозмись бере, я нокытысь но уд адӟы вал.
  
  
  Табере Моника азьпалан лобись, со музъемез учкыны-чакланы; шӧдтэк шорысь со вылэ усе выжызэс, индийской разведчик кадь. "Учкы!" завизжать со. "Гижы пытьы!"
  
  
  "Витисько тонэ-а мар-а?" - юай мон со доры шарк луо вылтӥ пӧсь. "Шин пытьы?"
  
  
  "Визьтэм ӧвӧл." Пляжмы шоры учкиськод но со шонер султыны кузь кесэглэсь. «Мон сьӧры мынэ, нош со быгатэ-а».
  
  
  «Веран. Вуоно толлы та вакытэ-озь. Кызьы тон малпаськод, ми дорын кӧня шанс ih сутоно луиз?»
  
  
  «Я...» солэсь йырзэ берыкъяно, сюбег чагыр синъёсыз. «Кулэ луоз, кытчы со кошке ке дюнаос понна». Мон сое китӥз кутӥ но кыскыны кутскем. «Сётэ, Ник».
  
  
  Эй мон сое аслым басьтыны лэзизы. Пляже мыноно уллань со, отчы мынэ, кытын луо мускытэз юн луо но, кезьыт мини-тулкым куара. Со понна сак чакласа нагромождение гижы, возьматизы собере шӧдтэк шорысь дугдытӥзы пыдло шаерамы но.
  
  
  «Учкы! Отын со биниз». Соос бызизы но, вуриськись басьтыны, соос со сьӧры бызьыны балян. Энтузиазм луыны быгатэ сыӵе гор-гор.
  
  
  Ӵем дыръя пытьы арамаын букосъёс понна быремъёс, милям удалтӥз возиське ке, мед шуозы, эй: «мон нош тыныд шуысал», тырмыт ке, малы мон сое уг лэсьты, кызьы гол пыртэм сяна-ын. Дугдылытэк Моника
  
  
  шокчыны но бадӟым чиньызэ ымдуръёсыз доры кутӥськиз солэн чутрак.
  
  
  «Тунсыко, кыӵе палъёсам...» - кутскиз со.
  
  
  "Та нуллысал".
  
  
  Со шонтэ. "Тӥляд правоосты луоно." Нош собере со просиять. «Нош учкы! Бер ке но йылаз тубыны быгатоз та пельтэм ми чудовищный. Оло, нош ик монэ адӟыны быгатоз ih!»
  
  
  Черод вуиз мон-а шокчиськод, со пол wouldnt но, со тазьы кыдёке пыре, валаны уг луы пумитьяськы. Меӵ бамалъёс-тӥ со ӝутскем пельтэм кадь, дурбасьтӥсьёс, пыдаз каб сезон доры вайиз, но, кӧня арес мыным вал, пиналъёс шӧдо соослэсь ачим кулэ вал возьматыны, эй, ма мон лэсьтыны быгатӥсько тазэ но. Та трос визьмо темп со интые ӝутскоз-а; уж-лэсь куронъёссэ быдэсъяно удысын тырмыт, но мыным кулэ ӧвӧл выпендриваться. Со сяна, мыным номыр кулэ ӧй вал Моника возьматэ.
  
  
  Ныр йылаз сое султытӥз но, коскай со ыросъёс йырсизы югыт, но каллен берытске шуыса, улӥын-музъем учкыны-чакланы. Мон лапег куакъёс но писпуос пумысен бугор номыр ӧз адӟе, пельтэм пӧлысь кык радэн. Танковой дивизие, отысь пегӟыны быгатыса, пониос дюжина сярысь уг вераськы ни.
  
  
  «Малпасько, мон чылкак ышиз ih», - шуи мон.
  
  
  Моника шонтӥ. «Тыдӟыны, вуриськись! Сое адӟыса кунокуалэн огшоры ih матын».
  
  
  «Я, вуоно полын». Со учкиськод кыдёке, кыдёке, асфальт сюрес вылтӥ соослэн йыр вылазы. Со адӟыны быгатэ ӵуж «Мустанг», припарковывать отын, кытын со кельтэ ачимлыксэ, машинаез адӟемез уг лу, мон но, ми адямиос, но ми йыромыса чайка. Ми бере, куараез вылын, кудӥз доры кыстӥськозы адске материк пумтэм-йылтэм, оло, кызьы асьме дорын миля, - ын & проползать nb куз шудон пыжъёс, но та интылы со нокыӵе кусыпъёсмы но ӧвӧл изолированный удаленный.
  
  
  Моника выльысь соос шоры учкиськод, мон учкисько со шоры учкисько тазьы мон вырисько умой тодмо. Со вушйылтыны, назьыльске, йырсиосыз пежыр-пежыр киын. Гадь тыр дэрем улэ ee лӧпкатӥсько, ноны чутрак гожъёс. Со сонно пальпотыса, кулэсь пуйыос бирдыямын со понна фотоаппарат но, со уг мед луозы вылэ мырӟиськиз.
  
  
  Дюнаос под йылэ луоз - тэркы котырез луо небыт, гольык мугорзэ-тӥ пӧсь вал, нырысь-валысь соос кусып. Нош берлогес, куке мон кутски та движение огсыр ишакелы макес, ваньзэ со сярысь чылкак вунэтылэ но мукет пӧсь оборудов, со сяна, мар мон лэсьтӥ. Соиз сук луиз, похотливый нылъёс, копак нах кыскыны; соос, со монэ пыд ӝутыку но, кус бинисько, ас кужымезлы паймисько мон доры шымыртыса, собере нош кутскон дернуться соид, ми турттӥськом ас втягивать-ын. Кема собере со потэ, каллен вузэм, вӧсь луо но, кезьыт куноосты пумиталомы выль сюресэнымы, нош собере каллен васькыны кутскиз, со дыре ас омыръяло.
  
  
  «Та умой луысал», - нукыртӥз со.
  
  
  «Потрясающее», - соглаш, мон алигес валай, мон кадь сутӥсь шунды.
  
  
  «Татчы кыльыны кунокуа нуналэ соос вань ке». Мон вань кизэ солэн чырты вылазы луысал на, нош со син ӟубис луиз ке, соос пальышаса монэ.
  
  
  «Мукет интыосын но луэ». Со понна ик уг кылё уг потэ, мынам луэ, нош пушказ кыӵе ке тунсыко гижысь-созэ валаны уг быгаты, со ассэ. Матысь дыре соослы кыдёкысь куараоссэс уг кыл.
  
  
  Соосты паллян пала учке, кык пал пумаз шормуӵ, кытын пристане паромен луэ. Омырын, музъем вылын трос уг sta фут гурезь йылэ, вертолёт каллен ӧраз мон зэмос профессионалъёс мынӥзы. Со азьлань но берлань веттаськись небыт, валамон, двухполосный асфальтобетонный лыдӟонъёс шобыртӥзы. Мон уж бере лыктыса-озь ӵуж «Мустанг», солэн эшшо тросгес ӝегатскылы, зависать, нош собере кӧня ке лэзиськиз, кадь потэ мыным матэгес тодматскыны.
  
  
  Кызьы сотэк пыд йылаз тэтчыса, котыр ӟыгыръяськыны Моника но мозмытоно; Сое штан золтыса, пельтэм бере мон доры но шӧдтэк шорысь чукинскиз усьтэм вертолётэн нуиськомы.
  
  
  "Мар та?" - Моника юа, ӝыныё гинэ куалектыса, гырпум вылаз лӧптылӥсько.
  
  
  «Ӵуж Мустанг», - проскрипеть мон, со понна аренда агентство пыр каргай, малы мон уг тодмаськы пичи машина соослы сётӥзы.
  
  
  "Мар сярысь тон вераськод, Ник?" Нылъёс берыкъяськыса, инме учко ке, вертолёт матэктӥз. Кыл сётӥз, гольык но сыӵеос вань, со кизэ сэзъяса люкаськиз, со гозыез кыскиз ке но меӵ ярдуре со букосысь. Таин ӵош сётыны быгатон берытскеме чик уг луы, маин вырыны тыныд гинэ-яратон-со, куке но, со соос сьӧры зымылэ, та вал берпуметӥез, мар сярысь малпаське со. Самолёт йӧспӧртэм куке монэ утчамды, киосын шонано ӧвӧл - со лаптӥськиз.
  
  
  
  
  
  
  Кыкетӥез йыр
  
  
  
  
  
  Озьы ке пегӟон вылын пичи гинэ вис, интыяз, кытын мон улом, ӧз тырмы шуыса, кролик ваты. Та радаз мон черодэн бызизы луэ, ас сьӧраз кыске Моника; кыӵе ке образъёс эй, кызьы соослы куэм дӥськут ке, со букосъёс вамен ee донгиз, нах тур бере но дэремъёс керттэ, куншетэз кадь. Та понна солэсь пуштроссэ уг луы; мон вылэ лэзьыны уз быгаты пияш вертолёт котькыӵе учыръёс.
  
  
  Улыг мон со вылэ лобӟиз, тӧллэн луо ӝутӥзы-ысь ротор
  
  
  мынам син азям. Моника канжаськыса, синзэс кыньыны туртто; со дугдоз, эй юрттоз шуыса, берме учки но, азьпалан та вие дасо пар фут вертолётсэ музъем вылэ кӧчиз.
  
  
  Дыр ваньзэ куштыса, пегӟем. Со, шунды югыт кыньырскыса, шуланы бам чальтчыса, вертолёт но инстинктивно нылъёс пӧлын султӥзы; ваньзы та но со понна гинэ ӧвӧл, мед гольык ваты. Матысь пульыос котырес пластиковые ӧсъёсыз усьтӥськизы, потӥз но, кыштыр nah пиосмурт. Вань-а солэн вужерез гинэ луэ, нош сое мон доры гинэ вырӟиз кадь, со лябӟе.
  
  
  «Ас арбериос чуланын, мусое», - нукыртэ но соос вить нылъёс, хок дэвид дыре каллен лыкто. Сое шудэз доры, Моника нылъёс вал со, кудъёсыз ог ӝыны секунд кулэ, мед дӥсялозы, соин ик трос нуэм уг луы син эмуос.
  
  
  «Умой», - шуо соос эшшо но, чик ӧз ӟазыртӥ. Тазьы гинэ уг адӟиськы AX азьветлӥсьёс, тыл, сераен, тодо сое ас гуртаз кадь ад выль уллё англия кулэ, нош куддыр со но тазьы лэсьтӥд - кышномуртъёс ас мугез валамон кутэмын луоз.
  
  
  Со сьӧрын ачиз дэрем дӥсяз вис. Юаз со.
  
  
  "Тон доры вайыны, мар окракок чебер-а?"
  
  
  «Тон», - шуиз со искреннее. "Малы ивор ӧд кельты, татчы дугдылытэк кытын?"
  
  
  «Малы ке шуоно, со Вашингтон-тӥ кошкиз ке, со уг тоды».
  
  
  "Нош тон тодӥськод-а?"
  
  
  «Талэн кузэз нуналэ вань пуштроссэ уг луы».
  
  
  Ачимлык моника кремневый метнуться синъёсыз вылэ, собере нош ик ми вылын. «Тӥ ӟеч тодӥськоды, Картер».
  
  
  Со нокыӵе эчешонзы ӧй вал. Шонер-а со милям одӥг гинэ луэ, мон озьы ми вакчи карисьёс укыр трос отпуск кылъя ма, чылкак та но шонер уг луы. Мон пичи огазеяськон, со ёрмыса ке но, со кулӥз.
  
  
  «Извиниться», - вакчияк шуиз со. «Ми кадь та вал, кызьы асьме полын колумбия округысь бертӥ ке, тонэ... э-э асме шӧдӥ...».
  
  
  Со хмыкнуть. "Ммм. Ма веранэз, мон понна, ваньзэ, мае ачиз лэсьтэ, солы понӥз. Тон ке вань кытын ке эшшо, пумаз тупась улон шормуӵын та сяна, со шекланытэк, малы мон ӧй пук контактын. Нош сылэ со турттэме, но со срабатывать. Нылъёс дорам лыктӥзы машина тонэ возьмасько, тонэ келяло ".
  
  
  Эн юа мон ма, огшоры Моника но шонтыны дӥсьтӥ. Эй, сомында сётӥське пыраклы, но соос пумит кариськиллям уг ӧз пельтоз. Со гинэ бызьыса питыртӥськем но кизэ сэзъя.
  
  
  Предварительный дырез быдтоно уг шталь хоук сынанын. «Тон кулэ милемлы, вашингтон алигес усьтэмын, Ник; ӧй вал со подробностьёс артысь, монэ дыр офисын уг вуиськы, созэ но фактъёс, малы мон татчы лыкти оген, тон кулэ, мон шуысал, макем кулэ со».
  
  
  "Валаське." Со понна командиръёслы вал пост пересьёс гинэ ӧвӧл, дуннеын одӥгез тужгес но кулэ луись разведывательный нечасто огазеяськон йыр котыр адӟыса, ужез кузя бызьыло.
  
  
  "Ныл-а машинаез нуллыны?"
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  «Умой-а. Соку машинаысь вашингтон сое берыктыны быгатэ. Тон монэ берен лобо».
  
  
  «Мон но отчы шонтӥз уй доры вуыны быгатэм».
  
  
  «Укыр бер. Сюрес тон доры, ӝытаз ини».
  
  
  "Кытчы?"
  
  
  «Бер. Вертолётэ пуксизы, мон но... тон доры аслэсьтыз шудзэ вылэ мерттыны, автомобиль адӟиське».
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Мынонме мон мынӥсько; та пичи, собере, малы ми сое лэсьтыны быгато кадь та нылъёс лэсьтыны косӥз».
  
  
  Мон шоры учкыса секунд Хок, кезьыт посасывать трубка. «Эн вера мыным», - шуиз со, ымдур подергивать эмуос пальпотон ужаны. "Джентльмен та нуналъёсы тыныд луэ?"
  
  
  Кулэ-а ӧвӧл-а ответ.
  
  
  Та ивор Моника ай берен, валан но сётӥзы ке, мар милемлы отпуск уг яра эй малпан пыӵаса кылиз. «Адскы, кадь гинэ быгатӥ», - шуиз со эй, котькуд кылзэ малпаса: сыӵе ныл кадь Моника, - шер шедьтон, уката бизнесявляться пиосмурт понна ми почтаын. Со аслэсьтыз багаж кутыны, чупа но вертолётын со люкиськон кӧчиз. Одӥг пол сое сэзъяса, нош собере ширто, Вашингтон-озь лобыны дась кадь. Соку, кызьы сое машинаен нуо, соосын ваче пумит пуктэмын ӧй нах шталь, вылысьтыз паромен мынонэз та кема ӧй ке каллен.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Хоук мон асме кыл уг шуы, мынам дыры ӧз сюры офисын ачимлык-лэн штаб-квартираын дюпон ax-Серклый. Фасадэз пичиесь служба квартал понна бызьыса пегӟыны всемирной стерильный комплексын офисэз, одӥг чурзэ но вож буяз но пумтэм-йылтэм соосыз ӟарыт тюрьмаын ик мыкырскыса трубкаез кысъем неоновый югдытӥськем. Укно дорын кӧня ке котыр хоука одӥг офисэз, ачимлыксэ но шулдыр тае эн лэсьтэ; со борддор кирпич тонгес азьын сылэ, со залын вырыса, кунгож досягаемость аресаз.
  
  
  Ачимлыкен юн ваче пумит огшоры пукон вылэ пукон андан селл со шонер. Котьку сямен, кӧня ке папказэ ваньзэ ӝикыт nen сложенный луэ, пардэс сьӧд огшоры телефон, плюсъёсыз, соос тонэ уг адӟы, нимысьтыз горд уретыса, пукон ачимлыксэ встраивать-ын. Но кызьы Хок, офисъёсын гинэ вал дасяно
  
  
  бизнес понна. Отын нокин но, ноку но уг ӝегато уломе коротать нуналъёсмы дыръя но.
  
  
  «Тон керӟегъяськыны кутске, N3», - пересез синйылтэм.
  
  
  "Малы тон тазьы вераны косӥз?"
  
  
  «Только малы ке, озьы шуом-а мар... учком... дюнаос вылын пото матын вуайерист йылаз та малпасько, тыныд лэсьто озьы, кызьы тон ас улонэз понна кышказ ке».
  
  
  «Мон машинаеныды тӥ нырысьсэ уг эскеры ке, сое кабыл басьтэмды понна-а тон эшшо одӥг коркан подглядывать быгатэ. Котькыӵе учырын солы эксгибиционист но ӧвӧл, бырйиськыса, соин ик со но, отысен тон сое мон ӧй малпа хема».
  
  
  Хоук чутрак шонтэ, аслэсьтыз чашазэ доры вайизы но со гулбеч трубкаез спичка зын зырӟытыса. "Ку тон берпуметӥ пол пыжен уязы-а, Ник?"
  
  
  Кӧня соосъя луыны кулэ, малпало. «Багамы пол вылын со берпуметӥез луиз. Берлань ньыль толэзь».
  
  
  "Кыӵе улэ?"
  
  
  «Одӥгаз пичи гинэ та катамаранэн, calve арендае сёт сое».
  
  
  "Номыр но бадӟымез?"
  
  
  «Сётысал мон малпасько... чылкыт. Гужемысен уг кыльы. Вал мынам эше дорын яхта вылын ньыльдон кык фут шундыӝужанпал дурын. Ми кӧня ке нунал ортчыса, со чесапик вылтӥ ветло».
  
  
  "Пыж кожаз-а кивалтыны?"
  
  
  «Веран. Тон тодӥськод-а, мар-а мон уяны быгатӥсько. Со вылэ ӧй шталь шкипер 12-иськем дистанциез бызьылонъя кубок америкаын, нош уж вылын усе, мон ваньзэ быгатод, вормод шуыса одӥг огшоры адямиос».
  
  
  "Э-э, та аслэсьтыз файлъёсты сётӥз. Навигация?"
  
  
  "Та файл-ын но".
  
  
  Со шонтэ. «Алекс Зенополис».
  
  
  Сое нош ик кутскиз, малы ке ас сярысь вераны досье, собере нош мон дугдӥз но мыным нимын бышкалтӥз кадь, из борддоръёс вылэ. «Алекс», - шокыштӥз мон. «Кызанлэн-ысен трос аръёс ортчыса, мон со та нимез кылӥськод кадь».
  
  
  «Я, соин ӵош кузэн сярысь отчётъёсады фигурировать nen дыр-лэсь вакытъёссэ, кызьы соос горд палагес выжытӥзы. Валамон, умой-а со разведывательный ih-лэн аппаратаз ужаны потӥз».
  
  
  «Мон уг тодаз возе, мед адӟытозы кыӵе ке но та котырын отчёт».
  
  
  «Благодарной луоз со понна, мае тӥ, бусыын ужано, котькуд доклад лыдӟиз тон кулэ ӧвӧл».
  
  
  Со благодарной луэ, но та сярысь вераны уг люкаськы. «Жаль, малы монэ уг адӟы шуыса; мыным кыӵе алекс-ог дыръя со вал».
  
  
  «Мед луоз, со, тодад вай».
  
  
  "Марлы озьы али со насчет?"
  
  
  «Валамон, сое поттоно туртто».
  
  
  Мон сэзъяло черодъёсын вуыны; юан бӧрсьы юан, мон уг тупа.
  
  
  «Кылем уез, - азьланьтэ Хоук, - мыным одӥг адями котыраз, Грециялэн кунгож кузя интыямын Албания, басьтыны верамъя, тӥ якобы Зенополис. Сётэм ӝегатскытэк со татчы». Пуконъёс вылэ но усем куарез векчи бумагаосын папка хоук пыр мычиз.
  
  
  Веран мугзыя валамон луоз лушкемлыкез; вераськонын nen гинэ, зенополис алекс ма, разведкае ветлэм грекъёс ужасесь, сша-ысь огез улэп агентам кунокуаын яке личное герӟаськемын со грециялэн шудыны. Дырез, интыез, медаз мыны. Собере сое возьматон сигнал сётэ, соос кулэ дыръяз транслироваться standart частота вал.
  
  
  Ачимлык кивалтӥсьёс сое берыктыны. "Дорын ке луиз, монэ кыӵе ке шоу-а, кытын-а со?"
  
  
  «Берпуметӥез, мае мон кылӥ, кыӵе соос ужало-кусып соку группа, югославие албания пӧлын но лэсьтыны». Асьмелы пальпотонзэс кезьыт Хоук лэзе. «Тон сыӵе операция деликатность ас выжызэ возьматэ быгатэ».
  
  
  «Мон тодам, дипломат алекс мед луоз».
  
  
  «Ӧвӧл. Мукет ласянь, ми, вылды, со сярысь ӧжыт тодӥськом, пушказ мар луоз Албания, кезьыт Горд Китай сярысь».
  
  
  «Тӥ озьы малпаськоды, мар мон быгато вераны со-кулэ луиз ке?»
  
  
  «Котьку сыӵе луонлык вал. Мукет ласянь, вань-а, мар-а со вераз, та учыр, мон малпасько, маин соос герӟаськемын. Ваче син адӟиськомы».
  
  
  «Ваче ымнырзэ возьматэ шуыса. Грециялэн-Ын».
  
  
  «Но, оло, огшоры потэмен, соосты тӥляд киулады вуо».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. «Умой-а. Котькыӵе учырын, асьмелы соин вераськыны кулэ, малы ке тунсыко».
  
  
  "Оло, туж".
  
  
  "Тынэсьтыд мар ке вань на, верам сяна, та?"
  
  
  «Чик ӧвӧл. Нош мынам туж потэ вуоно басьты-а, мар-а со ыстэ».
  
  
  "Нош со вие?"
  
  
  «Нош дыр ортчемъя тӥ но спортъя люкаськизы курсъёс парусо навигация ӝогомытоз».
  
  
  «Мон уг валаськы».
  
  
  Ӟукыртӥсь пукон вылысьтыз султӥз но андан чур аслым пурысь берга хоук картотека доры лыкто, соосты чеберъян одӥг офисэ возьматэ. Котыр ӝӧк сьӧрын наштам бервылэз, сое мон потто но соосты вераськон нуыны мутусэз свернутый ящик. Соосты со бордаз итӥськизы
  
  
  «Тани, - шуиз со, - балканский государство. Грециялэн, Албания, югославие, болгарие Румыния но. Табере асьме адями, - со, кин басьтоз шӧдэ, татын улыны интыяськизы». Со интылэсь кыдёкын ӧвӧл возьматэ со интыез, кытын огазе вуизы кунгож Югославие, Грециялэн Албания но. «Тон адӟид-а, мар-а татын бадӟым ты дурын ачимлыксэ куинь люкыны странаос но вань. Туж гурезё шаераз».
  
  
  Эмуос валэктыны уг луы. "Отын туж приграничный движение?"
  
  
  "Абдрам вылын ӧжыт, лыдэ басьтэмын
  
  
  сложность улосэз утёнъя. Нош сыӵе луонлык сётыны быгатӥсь адямиос тросгес но улосвылэз квалифицированной ».
  
  
  «Нош мар насчет ыстонэн? Малы ке но соослэсь?»
  
  
  Хоук йырме шонаса, мон малпай кӧня ке ӝож. «Прослушивание та пост усьтэмын понна яке уката но трос. Асьмелы гинэ валамон, уг AX кивалтэ. Валамон, пыдкук тодо, кытын со залын-а, ӧсэз донгиз но гожъямъёссэ гинэ-ааа... ул...».
  
  
  Табере сое тодыса, паймим, малы со, ачиз но контроль улэ сюрыса уг ке операция. Соин ик со номыр эмуос но азьланьтыны лэзизы.
  
  
  «Котьма дыр, сям но-а лыдэ басьтэмын ужъёс, кудъёссэ лэсьтыны Зенополис, лад-лад луэ, шуом, соосты кытын ке та регион». Соослэн ныж мыр ты-ын, чиньыен тамак заляпывать.
  
  
  «Мон уг вераськы, мае кулэ, сое мон уя».
  
  
  «Чылкак ӧвӧл. Делле зэм, та улосын зенополис потӥз ке, малпасько, мон номыре уг быгатӥськы, солэн огъя вал. Отын гинэ ӧз».
  
  
  "Малы?"
  
  
  «Таос шоры учкыса инты. Одӥг палаз - та кун, калык сокем ик пумит шундыпуксён настроенный соид, котькытчы но мукет шаерамы тупаса кадь. Со вӧзын, Югославие, ми дорын та нуналъёсы мылкыдыз, зэмен но, вань на мукет ласянь но возьматыны тыршиз. Грециялэн Но. асьмелэн союзникъёсмы, бен, туала дыре асьме правительстволэн но пиналъёслы, валамон, золтэ. Возьматӥ но, со кадь кужмо полковник, кудзэ алигес лэсьтизы, эй, кин меда заполучать кунокуа ке Зенополис мактал ».
  
  
  "Малпа, соиз валамон. Одӥг гинэ амал со ӝоггес потыса, сое кунгож вамен гинэ, омыр луиз. Нош та лобонэз вал вылын возьмато яке грециялэн албания кыстӥськиз, но мон со котыре ӧй вал одӥгез тужгес сярысь сюлмаськоно, со понна мыным коньдон вуэ. приз питыртэ ".
  
  
  «Грекъёслэн ке но тодоз, мар агент сша кыӵе ке образъёс замешать, йӧн-йӧн кылдэм ужпумез эшшо но тросгес луыны быгатысал».
  
  
  "Ӵапак озьы."
  
  
  «Мае мон доры парусо спортъя урокъёсты берыктэ».
  
  
  Вудур кузя шундыпуксён хоук грециялэн чиньыосыныз ортчиз. «Контактысь монэ нош ик зенополис куке тупа, со луэ, мон ваменскиз, вамен кыриськиз кадь сое мед нюлоз ble албания, зарезь доры. Та одӥгез амал, кудӥз сётэ быгатӥсько-а мон асме со герӟаськемын этапез лэзе».
  
  
  «Мар ке луиз-а, со кыӵе ке кулэ луись информация мон понна?»
  
  
  «Ми соку, оло, аслэсьтыз малпанзэ воштоно луиз. Ачимлык пумитаны дась луыны кулэ, нош дыръя тӥ кытын ке но та ёросын. Собере тон Таранто выжтэмын ачимлыксэ, залын куд пыдбер сапег итальянской».
  
  
  «Умой, нош ма со? Та ужзэ быдэстыны быгатоз-а агент котьма ке но, мон уг малпа шуыса, мон одӥг гинэ-а, мар пыр парусо пыж... кин кивалтыны быгатоз?» Милялы шкала соосты эскерыны; карта вылэ суредано вал пырыос юго-восточной Италия. «Быгатэ, миля сизьымдон вить? Трос, сюосын ожгарчиосты уз-а?» Кутскиз со ӧжытгес керӟегъяськозы, ас луо вылтӥ гольык моника рейс буксиръёсты тодаз вайыса паймытӥз.
  
  
  «Бен, мон одӥгез агент валаз кык яке солэсь трос квалифицировать та ласянь, мар-а тон. Котыраз нокин но ӧз тоды, солэн ымныр alexa зенополис».
  
  
  Потребоваться дыр, тае мед валалоз. «Кыл но, - мыным пумит кылъёс вераськоды, - мон та адямиез дас вить ар ӧз адӟы. Тодэме но уг быгатӥськы соослэсь ачимлыксэ mimmo ортчоз со ульчаын».
  
  
  «Кузё-инмарлы оскиськыса улӥсьёс, малы со озьы ӧвӧл. Туннэ соос личной делодэ учки, тон но, тон понна уг тусыз воштӥське та дыре кӧня ке шӧдскымон».
  
  
  Мон пересь ке ӟечъяськыны турттэ, со уг быгаты бырйыны усто амал. Соку гинэ пизы вал, со вань, кызьы пичи гинэ, но ӝог гинэ быгатӥзы асьсэлэсь физической гырнадёр собере тренировкаос ласянь туссы. Соин ӵош кузэн формаын возе со ассэ, но, тусызлэсь-а мар борды йӧтӥське, сое понӥд, мон сое, мар котырад одӥг ымнырыз, со уг пересьмы туж огшоры. Мынам йырсие пеймыт луоз ӵемгес но вань на, ӧжытак кузьгес, со вазь кезьыт, шонер эйзенхауэровский нунал. Солэн даслэсь трос кыскизы фунт, соку кезьыт вал, нош соос милемлы тренировкаос ортчытыны силовой юри программа люка ачимлыксэ, но мон ӧвӧл, мон трос грамм, кезьыт ӧй кунокуа со. Та ушъяськем кадь вазизы ке, озьы мед луоз; адямиос, кудъёсыз трос ужамын, формаын мед кылёз шуыса, кӧня ми таосын данъяськыны кулэ.
  
  
  «Умой», - соглаш Хоук со. «Озьы-а ма, оло, со тодэ Алекс».
  
  
  «Тыныд гинэ со уг лэсьты ке но, одно ик, ачимлыксэ, тӥ быгатоды тупаса, мурт-а, пересь дыр сярысь мадь».
  
  
  Оскиськом, таяз тазьы уг луы солы; мукет ласянь воштон-а дэмлаз ке, со умой луыны кулэ ялэмын. Нош мон ӧй споръяськысал люкаськизы. "Тазьы кыдёке мар бен, сэре?"
  
  
  Хоук асьсэды ӝӧк доры вуи. «Кӧня тӥледлы гинэ люкамын дӥськутсы кадь, тон вылын коммерческой авиалайнерезлы провиденс лобон. Тӥ понна нимаз бронирование Макки Дэниел лэсьтэмын вал. Мон картаез дорын но мукет документъёсын адямилэн кредитный регистратор луэмзэс возьматон понна».
  
  
  "Провиденс?" Мон паймисько, луыны кулэ, тодмо луэ.
  
  
  Мон доры лэсьто, мыньпотыса Хоук нунал. "Тон берпум пунктын назначение - Ньюпорт. Городын нош, кин тӥледыз синазькыль карисьёс, нимме адями аэропортын пумита, тӥ
  
  
  Фредерик Натаниэль. Кыдёкын-а со тӥ ялӥзы. "
  
  
  "Асьмелэн со одӥг агент пыр?"
  
  
  «Чылкак ӧвӧл. Зэм, сыӵе-сыӵе со, фамилиосты ачимлыксэ жонгетэ кадь».
  
  
  "Мар та?" Пересь сое ӧз оске ке, сое пальышаса.
  
  
  «Я, шол, школаязы выль дышетӥсь англия пенсия».
  
  
  
  
  
  
  Куинетӥ йыр
  
  
  
  
  
  Терминал пыриське ке со, возьмай мон сое, тугаськем йырсиосыз ымнырам ӵыж но ӝужыт пеймыт-лыз пиосмурт, кудъёсыз пурысьтам капчигес луиз. Ачимлыкен юн луыны, но рукопожатие сюлмыз, шӧдонэз мынам впечатление нош ку кылдӥз-тӥ кикур ачимлыксэ, мар быгатозы, сое азвесь ожмаськем туйнаса, ваньзэ рулонъёсы монетта котыраз формаез. Акыльтӥз со ымнырзэ шулдыр вал, ялан син эктыны, сокем со паськыт пельпум паськыт комфортно вал, нош шор ачимлыксэ паськыт ик ӧвӧл. На вуэ, кызьы соос вазё, тодо-а соос, ма со ax ужаны; Фредерик Натаниэль луыса, валамон, адями, кудӥз луы, отын вазь ик, таяз но котькуд минутэ яра.
  
  
  «Тон нуэ», - шуиз со дыре мыным потӥз, вашкала терминал доры мынэ но универсал ачимлыксэ котырын, пырон дорын, ӝот-ӝот припарковывать тырон. «Тон самолёт дыраз вуиз. Огшорыгес луоз со ышанӥсько, рейс вашингтон вылтӥ кадь кылёнъёс ӧжыт час вуоз шуыса».
  
  
  «Оло, тон ну», - шуи мон. «Тон-а витёно уг луо».
  
  
  «Э, мон пумит уг витё». Со понна чабкылӥсь сьӧд портфелез, куд кунултыса возё. «Милям вадьсамы котьку дась скоротать азьтэм».
  
  
  Дорады кулэ луиз, монэ ӧтизы ке, та любопытство замечаниоссэ, со срабатывать. Кӧл, нош мон малпасько, ӧвӧл чылкыт адями сярысь представление трос дырез басьтэ, куд кадь адӟисько кулэ, пенсионеръёслы гинэ ӧвӧл, вань-а выль Англия. Резь-куаж ке, со аналме, но зыл-зыл двигатель ужа, ачимлыксэ профиль со куспын эскериськом. Мон сямен дунъяны, шор витьтонэтӥ трос ӧз, но со ми малпаськыны косо. Отставкаын? Со озьы ик адске, пе, тямыстон ар-озь улыны быгатэ-а, оло нош, но соку.
  
  
  Соос суп-сап но мынӥське лэй-лэй, вормыны шоссе ульчаын но, город котыре уг пота ми дыръя. Та сярысь номыр но уг тоды, со страна, ӧжыт люкетэз, сое поттон понна, одӥг полаз келякум, малы мон нимысьтыз курсъёс ортчытэмын Браун. Толшор луоз, адями малпаськыны косӥз ветлыны Провиденс тол но, кытын ке эшшо. Соос полын вал Ньюпорт, эшъёсыныз ӵош пыжен вылын мынэм-ветлэм, яхтаос эрикрадъёссэс нимаз, луоз, нош мыным со дыре ярдурозь кӧлэмды но уг вуо.
  
  
  "Мар понна упражнение?" - созэ юаз, усьтӥзы кадь.
  
  
  Натаниэль мон шоры учке. Определённо со котыре ӧй вал со адями, кудзэ тон нимаське Нэт "ну, тон мынам юртаз кыле. Котькуд нунал сое нуллыны, зарезь тон улод, тон дорам ӧй вал, дыр руль, кызьы корка, яке, кызьы руль сьӧры автомобиль. Тодӥсько на, кыӵе вал соку тӥледлы кулэ-а мар-а ... "
  
  
  «Навигация», - со вииллям.
  
  
  «Э, та парусо саклык висъязы спортлы, кӧня тыныд кулэ ке теория тодаз юзмато но, со, одно ик, со юрттоз тыныд. Нош та капчи люкетэз».
  
  
  "Шонер-а та?"
  
  
  Со мыньпотыса, со ымныр вылэ приборный лампочка югдытэ тротуар. «Тон лыкты деталь ӵыпемын - быдӟалаеныз, такелаж, ватсаса уката но оборудованилэн дунъёссы - парусо пыж котькуд ужлэсь штатын дунне герӟаськем но мукет али вузасько».
  
  
  "Вань-а соос? Ма?"
  
  
  Натаниэль мыняло. «Дэвид мон шуисько, тон дорам ӧй вал, дыр, солы умой-умой шуыса ялӥзы но, мон уг тодӥськы, мар со номыр но уг шуиськы тыныд».
  
  
  Монэ паймытэ пиосмуртъёслэн котьку мон вӧзын ке, ымме усьтыса. Улытозяз со одӥг адями, кудӥз, кызьы мон кылӥ, азьветлӥсь нимыныз нимамын.
  
  
  «Соос шуо, мон подробностьёс мар тыныд сётоно».
  
  
  «Валамон, операциос таяз люкетэз гинэ. Но со понна та адӟем брокер яхтаос визьмо мед пӧрмоз-а тон, мистер Дэниел Макка. Мон уг тодӥськы малы, монэ ноку но ӧз но тодэмзэс возьматӥзы, мар со понна кулэ» операцилы, тӥ мон сярысь уг тодо кулэ, пожалуйста, эн вера мыным ".
  
  
  Люкаськиз со уг лэсьтӥськы, мон но аслэсьтым ваньзэ любопытство тодӥськы, мар луоз, та сярысь херувимъёс-азманэ. «Озьы мон валай, хок вазен ужа ни тон».
  
  
  "Э, одно", - шара со. «Мон доры берытскы Нырысетӥ мировой ож, кык ужам бере, мыным военно-морской разведкае. Я, улӥ, сое ужатыны уг луы... дэвид штатын, кызьы шуо мон дыши».
  
  
  "Ага. Али школаын дышетэ, нош тон?"
  
  
  «Ӧвӧл ни. Со, пенсие кӧня ке ар талэсь азьло потэм».
  
  
  Со усьтэмын, соос шоры учкыса, ышанӥсько, маин соос тае валало. «Пенсия вылын потон понна тон кӧня пинал потӥз», - шуиз искреннее монэ, туртты валаны реакцие.
  
  
  Солы сӥзем гинэ шонтэ. «Та шонер. Витьтон укмыс милям вань. Нош мыным кышно кулэ ке, юмоке вуон дунстан положение мон дун-чылкыт луоз».
  
  
  "Та школаын?"
  
  
  "Мед луоз. Адӟи, школалы кышноос куд-ог тенденция вал-а подготовительные ректормылэн факультетэн пие борды думиськемын. Тон тодӥськод-а, нуназе чай, усьтэм ӧс атмосфера сыӵеосыз но, кудъёсыз куд-ог интыосын поддерживаться выре.
  
  
  . - Мыным кышно, солэсь тазьы шуыны быгатоз ушъяськон сотэк, вал, дыр, вань-а факультетын любимица выжыоссэ, со куке но кошкем, со шарая, мар отын укыр трос луизы... ну, озьы шуо, мон доры нежмыт. Дышетыны туж секыт луоз, но мон сое исаны, выламы-а мар-а гинэ пияш лыктӥз, мыным ӵош ужан. Озьыен, пенсие кошкемъёсты мон шоры...".
  
  
  Кӧс шуэ со, ымдураз пальпотон мылкыд капчи, но сое син азям одӥг пол ортчизы, собере нош бадӟым ньылонзэ тазатыны.
  
  
  «Эээ... кампус улэ на тынад... вань-а?» Ӧжыт бугыръясько милям, кытын со улэ, малы со та выллем мон улӥе ваське кадь луиз; мон ваньмыз тунсыко потэ вал уже школьникъёс ӧжыт люкен-люкен.
  
  
  «Сярысь ӧвӧл. Вӧзысь коркаосы сое басьтыны яхтаос-Саконнет клубын. Туж бадӟым ӧвӧл, со мыным кулэ но лэсясь но, со тырмыт городок университетский матын, соин ик со быгатэ возьмало, мар луоз, ог дыре отчы дыр пырыос-лэсь. Зэм но сое басьтэмды луоз, мистер Картер, вождэ эн вай мыным, мистер Макки. Пенсие потонын, тӥ тодӥськоды, дыр, та улон, вань пиосмуртъёс луонлык шедьто лэсьтӥз ке сое, мае соиз вазьгес уже ».
  
  
  Я, иське, тодылэ солэсь зэмос нимзэ. Та сюрприз но ӧй вал, уката собере, со вала кадь, макем со матын луэ Хоуку доры. Нош мыным потэ, мон со укыр эркын вераськыны шуыса, мон тунсыко луысалыз но, кызьы со кыдёке пуксёно.
  
  
  «Малпаса, тон ӵош хоук лэсьты ни», - монэ адӟыса.
  
  
  Ӝоген со мон шоры учке. «Чылкак озьы ӧвӧл. Луэ ке, со огшоры уж ӧвӧл ортчиз зарезь агент школа ax понна, соосты одӥг яке кык пумо дырын-дырын ке но тон дышеты эшъёсмес пумитам».
  
  
  «Нош та вань-а тӥляд юрттэ герӟеттылэн ар...».
  
  
  Соос мыняло. «Тон эскерыны та кусыпъёс, Макки мистер».
  
  
  Шонерак верано, тазэ ӵектонэз умой адӟиське. «Котьку троссэ адями сярысь тодыны луэ, милемлы кельшиз кадь, мон сое вань ӵош ужъёс. Уката ик, куке со, валамон, уром, кивалтӥсьёс вуж».
  
  
  Натаниэль мыняло. "Шуыса гинэ, уд вералэ-а, тонэн сэрен ӧжыт ӧвӧл. Мон дорын кӧня пӧртэм талант пичи вал удысъёс, кудъёсыз уже куто ӧйлась дэвид ке, со валамон луоз. Парусо пыж но спортъя башка, со умой ини фотограф, тау, военно-морской флотлэн но дышетон, трос ар талэсь азьло мон солэсь. Со но мыныны-ветлыны; соос ке но тодӥсько на, со огшоры уяса европаын, бассейнын карибский, шыпыт океан пыр гинэ, соослэсь кузьдалаез кузь арын, школаысь дышетӥсь улӥз. . Ачиз творческой отпуск - инмар, дас ар талэсь азьло арес! - Кышно басьтӥз, кыксы но со нылъёс, будэм но каръёссэс кельтыса, дуннекотырес круизэ-ын. Куд-огзэ мон кури дэвид пумаз, арбериосты возьыны герӟеттылэн ... ну, тон вала, мар сярысь верасько мон. Со, оскы, мон тонэ уг юа, мар сярысь подробностьёс люкаськиз ".
  
  
  «Агентство со файл луыны кулэ».
  
  
  «Оскы, ӧвӧл-а. Пичи ужъёс, кудъёссэ быдэстыса, со понна тӥледыз кивалтӥсьёс, личной делооссы луэ. Огез пересь понна. Но, пересьёс на кадь, Дэвид мон оскисько-а, мар-а мон нимъёссы ноку но уз вуы, одӥгаз мон AX-файлэз, вылтусаз гинэ но закодировать. Со эмуос оскытылӥзы. Озьы ӧвӧл-а? "
  
  
  Со шонтэ. Но со дыре ик валамон, малы та туж оско математикая но озьы ик, кызьы кин ке но, со бере кин ке ас улонам пумитай. Мар веранэз, милемыз иса, малы ке шуоно тросэз мынам профессие - со котькуд саклык чертовски чакласькыса, соосын эшлыко кусыпъёс возён хемысь.
  
  
  «Та выллем кельше», - шуи мон. «Тон, кышномурт-а, нылпиос, усьтэм бассейнысь ветлэ. Кыӵе портам пумисько-а тон?»
  
  
  Мон чиньызэ сэзъя натаниэль вордэм пыкиське. «Озьы, табере, Ник, та шоры уз выйы. Ар талэсь азьло трос вал, но коньдон вань, со понна лэсьтоно Дэвид, кемалась быдтӥд. Со сяна, мон котьку но чылкыт кылёз, ноку но уг идентифицировать агент луыса кадь. озьы ик луоз шуыса. "
  
  
  «Иське, - шуиз со ирония, - тыныд умой дэниел макка эн нима монэ».
  
  
  «Э, милемыз эн вунэтэ».
  
  
  «... Нош мон яхтаос брокер?»
  
  
  «Талэн валтӥсь малпанэз. Малы мон уг но витиськы, дыр вуиз асьмелы корка дорозь мынэсьтым, кыдёке кезьыт эскерыны талэсь азьло? Зоръёс кутскизы, лобовой стекло вылаз-тӥ ву гинэ но дворник ниръясько та акылес».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Мон кухняысь эффективной улон радэ но «уг тужгес бадӟым» натаниэль фредерик юрт. Со вал улыно-вылыно вуж юртэ шуккиз тӧдьы шобретэн, корказь шобырто паськыт, паськытгес но ты кузя мынэ, мышказ потӥзы. Ми лыктӥмы ке, shell зоре, мон но воксё уг валало, кытын мон улӥсько. Нош мон Натаниэль ӧз бугыръяське.
  
  
  Со дыре доры, комнатаяз, мон-лэсь вылын ортче ке но, миськыны, ӝуа тылын, мынам кузё-вӧл бадӟым гостиная, выре соин, лэся, озьы кабинетъёс ужало. Котькытын лошъяськись бумагаез но книгаен; пробкаос мадиз " одӥгез борддорзы луэ, ваньзэ соосты суред вылысь луэ ӟеч туспуктэмъёсын, юнматэмын куд-ог лодкалэн будэтыны, куке со кинэ ке адӟиз. Ӝажыос вылын суред но пӧртэм луэ нылпи вылын пазяса взросление стадия случайной рамкаяз столик, нош мукетыз кышномурт ӝуштыса туспуктэм вылын ошиськылэмын, пурысьтам йырез, пиштэ но чеберлыкез. Та портретэз но вань йырыз пельпум гинэ вал.
  
  
  • Тодо-а соос, мар со кельшымон та кышномурт, ваньзэ солэсь учке но палэнэ-кролик playboy парад. Мынам гажанэ доры эшшо кӧня ке тубат вылэ ӝутскизы Натаниэль Фредерик; сое ыштӥд ке сыӵе адями, со, пе, вуро, куо но пальпотыны ӧз шталь.
  
  
  «Озьы мон валай, тон яратӥсь бурбон шуыса», - шуиз со.
  
  
  «Адӟисько, мон тодӥсько, тон туж оборудов».
  
  
  "Мед луоз". Пересез ватэмзы бере стакан лэзиз но небыт со бадӟым графин хрустальной сылэ.
  
  
  "Вуиды-а?"
  
  
  "Кайф гинэ, тау".
  
  
  Нуисько мон аслэсьтым юон татысь пурпурный - мон малпасько, та херес луэ, но со уг быгат вал, оскисько - кухня, кытын дасязы со банкаез усьтӥз но ӝог сиськон кӧня ке ки вылын, кудаз мон ньылоназ уг тупа, малы вылэ-тӥ консерва. Со комплимент эмуос лэсьтӥз ке, со чеберъяськон шонаськемзэ.
  
  
  «Пичи пыж вылын сылэ ке, тӥледыз зарезь неделями, мистер Макки, скал но тонэн ӵош тунсыко малпаллям тушка всевозможный под фасоль штука. Озьытэк тонэ дораз бугыръяськон вылын пыжед».
  
  
  Собере ачиз вылын корказе потӥз. Ялан кисьтӥз зор, салкым уйлэн ке но вал, соос шуныт липет но мургес шӧдӥськод астэ утемен. Пичи кесэг луо доры васькиз, ву дурын, ярдуре тулкым вылын жомбыллясько кытын пеймыт аксым.
  
  
  Аслэсьтыз Натаниэль шонерак возьматэмын. «Яхтаос-клуб. Интыез пичи, ми но соку отчы уг мыны. Валамон мугъёсъя сое ас дораз возем порт бар вылэ-тӥ пыже, залын куд-бери со понна выро. Кӧня ке нунал ортчыса, со шӧдӥз ке, тон мар отын эскерон ортче быгатэ, брокер яхтаос кадь, тон клубын асме эскерисько ".
  
  
  "Нянь-а?"
  
  
  «Малы ӧвӧл-а? Тон малпаськод, ортчизы выпускной экзаменъёстэк матэктытыны курсъёс люкаськизы тон-а со?»
  
  
  Та сярысь мон уг малпаськы, кулэ-а соглаш но, та малпандэс умойгес тодэ. Мукет ласянь, малы сое ваньзэ уг на тодӥськы. Юаз со.
  
  
  «Эх, туннэ ӝытазе укыр бер та ваньзэ эскеро, мистер Макки. Но дыр вуэмын потэ».
  
  
  Мон гостиная вуылыкумы, кытын со книга ӝажыос вылэ басьто. Со, шӧдӥсько, кӧня со коркан одӥг вӧзын сылэ шуыса; эсьма, вань сыӵе ик суперобложка.
  
  
  «Дӥсьтон-оскалтонъёс шальматор потыкуз, сьӧраз басьтэм со ӵектӥз, та тӥледыз медаз лыдъялэ азьын уйвӧт», - шуиз Натаниэль. «Гожтӥз ке, та асьмелэн созэ но, тазэ сарба».
  
  
  Lines возиськиз вал & Spars, со мынам секыт киы но сыӵе ик вал, кызьы манхеттен телефон ӵектосэз.
  
  
  «Огшоры, тон понна мылкыдме ӝуто», - шуэ Натаниэль. «Деталь но оснащение тривиальный парусо б управление выйыса, сэзь тон быгатысалыд, дыр. Нош азьзэ-берзэ чакласа, Макки мистер».
  
  
  Ачимлык мукет куараез нотаен вал, мыным соин вырыны пычкиськыны косыса. "Каллен?"
  
  
  Со пальпотыса. «Книгаезлэн бамъёсыз усьтӥськозы тон вылэ уз лэзьы, дыр тон умтӥськиз. Со тырмыт секыт, ныр чиг шуыса».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Шузимем вуоно юртлэн кӧня ке нуналлы пӧрмиз, физической но психической восьмем. Шур уллань но выллань ас кожаз кузьдалаез куамын укмыс кечча саконнет фут натаниэль, шур со чылкак уг выры, нош пась, кытын быректыса гордмыт тубон но, ӧс Колорадо, шур кадь. ... Мар гинэ-а луыны быгатэ, сокем зол уг, но али та эскерон - сиён понна тӧллы нялтас гинэ ӵош бызьы, лобе тӧлпо шараяз но вань, малы тон шуръёс кузя уязы. Кыӵе ке учыръёс юрттоз асьсэлэсь но двигатель ӝуа шуккетэн лыдъяло натаниэль но, баре мон мед юрттоз йылозяз порт. Та бордысен мон кутски капчиеныз. Опытной моряк котыртӥ кыӵе ке лушкем; кылдытӥське впечатление, мар со пумтэм вапумъёс ӵоже коӵылӥсь умоен лыдъямын вал, кезьытлэсь двигатель доры лыкто, но уг Натаниэль извиниться кариськоно.
  
  
  «Кытчы тыныд кулэ ке-соку вуозы, - шуиз со, - отчы вуиськод кадь умой луиз. Но мон уг данъяськы ӵошатсконъёсы уг пыриськиськы».
  
  
  Мон понна котькуд ласянь эскерыны но пыж управление навигация, мон кошкисько круизэ, со кык нунал кыстӥськиз. Нырысь Каттиханка шуыса, но озьы уг якобы кыдёкынгес, нуналъёс но бырйыны задумчиво натаниэль, нап бус сокем ке улэ, ачимлыксэ утьыны луоз уж вылын но пичи шарикъёс биниське шуыса. Кабинаяз пуктэмын со, укыр матын ӧвӧл-а мон доры, книга лыдӟыны, со шутэтскон, тубон но тӧл нюръяське, нош со озьы фактъёс, нырыз ӧжытак гинэ адӟыны быгатӥзы, мар мон нюръяськон. Со туж данъяське, ачиз лэсьтысал ке, монэ буй, гавань пусъемын пырон ӧс, нош мон сюрприз дасям мыным одӥг пичи на кескич инструктор; со уз ни луы шуыса, шонер активной шутэтскон гавань бадӟым тыронлэн быдӟалаез пырон дорын пазьгиськозы, асьсэлы барыш ке но, со тырмыт вал бадӟым, дораз мед серфер дыльдыез вия.
  
  
  Мар мон лэсьтӥ, озьы ик-визьмо, тӧлпо сэрпалтыса, асьсэ коже Натаниэль, пыртэмын двигатель но юрттэ. Со кылэз мон ӧй шуысал, но мынам впечатление кылдэ-а, мар-а со лэсьтэмын вал соку ик.
  
  
  Мыным отысь кошконо Мартас-Винъярд, блок вылын кӧлӥ но кошки ӵукна вазь ик борт гавань эдгартаун вуоно нуналэзлы шормуӵ вылын, зарезьын яхтаез удысын круизэ.
  
  
  возь номыр уг адӟы вал. Мар тодмо со-дрейф компенсациос но мар понна, мар понна ӧйлась дюжина ар дышетски но, пеймытэн но адӟиськиз ӝужыт изгурезьлэн шормуӵ горд бере, сое эскерыны трослы капчигес, кезьыт самодовольство.
  
  
  Ми шормуӵын пыриз тымет бадӟым огибать сылал но, шундыпуксён палаз естественной гаване. Югыт вал на, бер ӝыт, ярдуре васькизы но натаниэль монэ ӵектӥз.
  
  
  «Мон малпасько, малы ми доры ньюпорт туннэ уйин вуыны быгатэм», - шуи мон.
  
  
  "Эн дыртэ. Тӥ куке но татын вазь-а луоз?"
  
  
  "Ноку но."
  
  
  «Та тунсыко инты. Кузэн сётэм тура велосипедэн но басьтыны кошкыло».
  
  
  "Велосипед?"
  
  
  «Сюлэмо! Мынӥсь-ветлӥсьёсты та одӥг гинэ амал, куке тон вылэ уг & nb».
  
  
  Озьыен, дуре мон васькыса, панельёслэсь ӝутэм пришвартовываться, гужем потребление пукисько паромын вал нырысетӥ tv, шормуӵе ветлыны но материкъёс куспын. Пичи магазинъёс но киоскъёс лэся вузкарон группа ворсаськемез, ӧсам йыгаське но обветшалый натаниэль, провисать юрт. Кышномурт усьтӥз; нах гордэктэм ымнырын дорын уло, мае возьмало-а, мар вал улонын ваньзы соос кудӟылэмын ке но, курадӟо ке но кыӵе ке кышкыт висён. Со но ачим кадь луэмзэс, соослэн просиять, Натаниэль адӟе ке, сое ӟыгырто, нош собере юртэз мышкын мон доры келялозы, кытын лапас велосипедэн сю пар шуяны-куасьмемын, мукетыз вылэ мукетсэ тыриськод.
  
  
  «Вань улытозям басьтӥсько, шуыса малпаса, Фредерик мистер. Со бызьыса кошке, нош со?»
  
  
  Кузэн байков сукин потэм бере, эскероно.
  
  
  «Со лыктэ, миссис Гормсен, - шуиз Натаниэль. «Мон, дыр, кык час ортчыса вуиз-а».
  
  
  "Тон кошкид яке уй вылэ кыле-а?"
  
  
  «Мон уг малпаськы на. Мон сюдо тонэ потэ-а?»
  
  
  Кышномурт лул мыня. «Э, кузё-инмар ӧвӧл-а, Фредерик мистер. Таяз аре ми вылын улӥз хота основное кынтиз дыр-дог, кылем гужем со уг вузаськы. Гажаса-а, но мон уг малпаськы, таос тӥледлы кулэ шуыса».
  
  
  «Таин мон ӧй споръяськысал мугез стан», - шуиз Натаниэль, велосипедэн пыр ас перекиснуть пукон пыд.
  
  
  Валтӥсь сюрестӥд мон мыно, саз вылэ асфальт полосаез, со выриз mimmo тырттэм ортчыкум, пересьёс но, гужем ворсано ставень кунокуа пансионатлэн, кудаз котыр явление вашкала котьма луыны быгатэ, син укно сьӧры ватскиз. Блоклэн шормуӵ - вылӥ люкет музъемзы; ас пырпотэм улосъёс mimmo, нюр вылам кадь ик англи, сланцевой усеивать-пурысь ты. Изолировать нош мон копак уг луы; ми шормуӵын уллань полпути луысал ке, егит паръёс вылын велосипедэн тандемный монэ пумитакуз, ялан со удысын педаль бергатыны, но, валамон, дыры туж умой ортчытӥ. Со интые монэ кожай, но со серектэ замахать, нош собере люкам акшаназ сылмыны.
  
  
  «Мон уг малпаськы, татын кин ке межсезонье луоз», - шуиз со Натаниэль.
  
  
  «Эх, тамаша, кӧня котьку вал. Со умоен ih адӟыны».
  
  
  Мон кыдёке мынӥзы, дыр, кык пумен, кыдёкысь шормуӵе ӧд вуылы, ӝужыт яре вылтусаз атлантической океанысь. Со интыосты, кытын мон сылэ, впечатлять усьтӥськиз вылтуссы, луыны быгато, фут вылын сюэн-сюэн уллань, ярдуре тулкым шуккиськоз ке жалятэк скалистый улӥзы. Паллян маякъёсты асьсэлы кыдёкын улэ, ачимлыксэ " луч " уй гинэ берга, напчыны кутске. Дугды ай, кӧня мыным мина натаниэль, чылкыт омыр шокыштӥз юзмыт олокытысь-мар шормуӵ азорский мактал. Мон велосипедэн собере ми доры вуоно.
  
  
  Тулкымъёсты тӧл мон понна машина куараез матэ но уг кыло; табере со сылэ, фараосты кысэ, велосипедэн но пилисько, ми решётка вылэ пыкиськыса. Водитель вылэ усиз нунал палъёсысь пиосмурт сылэ, ымнырзэ гылтэ лобовой стекло со понна но тодманы быгатоз, нош таяз нимысьтыз саклык уг берыкты. Эшшо но зол мыным тунсыкъяськытэ дробовик, кудъёсыз лэсьтэмын пиосмурт ас палаз.
  
  
  "Мистер Фредерик?" - тӧллы пумит ляб куараен юаз со.
  
  
  «О, инмаре», - шуиз небыт Натаниэль.
  
  
  "Мон тынад тодад-а?"
  
  
  "Кышкано-а, тазьы луоз шуыса." Натаниэль интыысьтыз уг вырӟы, сое китӥз кутыса возе, лэся, ӧжыт ке но лябомытэ. "Кемалась-а тазьы луиз ке-таосыд ..."
  
  
  «Мон кема Ценымногие понна». Дробовик вырӟытъя, со кыньыръя, малы мон ӧй кельшы. «Мон уг оскы солы, ӧвӧл-а тодыны. Со малпалоз, адями мар ужа тонэ мон пумитай, со дорын ӧвӧл, трос аръёс ортчыса но, со азьло мон кошкыны лэзё».
  
  
  «Тон дорын луыны кулэ, дыр шуг вал».
  
  
  «Адам али та вал! Быдэс ар карга, пыжаз со завод, но та майбыр улон понна круизэ уз луы!»
  
  
  «Ӧвӧл, сое озьы ӧз-а пуке, Грейвс». Полушаги доры но пиосмурт шоры возьматыса Натаниэль дробовик лэсьтыны. "Та ужъёсы кутӥсько люкаськиз-а тон?"
  
  
  «Мон юзмыт омырын шутэтскыны уг лыкты татчы».
  
  
  Табере сое адӟыны быгатӥзы, мар вал куамын та пиосмурт аре пичи гинэ, киысьтыз бадӟым чиньы кисыриё-кисыриё ымныръёс но, тӧллы но, вулы-ысь зӧкомиз. Ачимлык суйбыгытэз улэ тустэм пельпум ветровказы внушительный тордоз.
  
  
  "Мынам со так гинэ озьы тон-а татчы шедиды?" Натаниэль
  
  
  мыноно кыдёке. Полушаги на.
  
  
  «Кык арня шормуӵын улӥсько, соин ӵош кузэн, мон кадь лэзизы. Мынам выжые татысь кышноос...»
  
  
  "Э, шол. Нош миссис Гормсен - тон анай ӧвӧл, озьы-а?"
  
  
  "Умой валасько тынад вань ини". Грейвз азьлань вырӟизы. «Малпасько, тӥледлы ӟеч эшъёс но яр дуре вуо».
  
  
  «Ми тонэ ыбозы, яке люкаськиз, малпасько, со монэ выльысь тэтчыны быгато?»
  
  
  «Та уж мон понна нокыӵе пӧртэмлыкез ӧвӧл, Фредерик мистер. Соос люкаськемъёсты ньюпорт тон пыра ожмасько, нош тон туннэ солэсь монэ мозмытӥз».
  
  
  «Тодысал ке со, мар эшъёс та мерожа горд, тонэ кошкыны лэзё, со быгатэ воштыны аслэсьтыз маршрут». Та утисько адямиослэн натаниэль полуулыбка востэм, зӥбыт, кызьы сое класс азьын сылэ ке но, тыро чидасьтэм дышетскисьёс.
  
  
  «Я, я, мон уг малпаськы шуыса, тон со телеграмма ыстӥз. Туж умой ми тӥледыз канжатыны, Фредерик мистер, со номыр кадь но уг вунэты. Молодёжных веб-мугез, мон сямен, соос соосты ӧз виылэ, вал...»
  
  
  "Малы ке шуоно тӥ уд луыны кулэ нимысьтыз, озьы ӧвӧл-а?" Сомында вал куара натаниэль воштӥськиз, табере серем nen вал.
  
  
  Та срабатывать реакцие. Грейвз со доры вырӟимы, гордэктэмын, ымнырыд но ачимлыксэ пеймыт напчытозяз. Сое ӝутӥзы дробовик, ачимлыксэ кутозы шуыса, дубин кадь, соосты дышетӥсьёс но школаос пенсиосъя улаз зымиз. Улонын со ӟонгырам чиньыен бышкалтыса, мукет киюмылъёссы кутозы шуыса, жугиське дробовик заблокировать карозы. Грейвз шорысь куасалскиз, синъёсыз пезьдӥз. Нош ик со интые-тӥ ик шуккизы соос натаниэль ачимлыксэ, но та рад берыктыны, ки, пыд, пиосмуртъёс ӧжытгес ке но лӧпкытъя, ачимлыксэ мӧля улэ чиньыосыныз конгыръя. Грейвз завизжать оскалтэмезъя, куараезъя паськыт усьтӥз гинэ но мозмоно бере сдавленный ачимлыксэ rta агония.
  
  
  Ачимлык дробовик натаниэль китӥз кутыса, музъем вылэ усьыны лэзёно пиосмурт. Ымныраз пальпотон но жаляса верано, соос тырмыт луэ сурай ке, со шоры учкыса Грейвз, вӧсьлэсь курадӟись корчущийся - со укыр кузь адӟиськоз.
  
  
  Мукетыз машиназы ӧсъёсыз усьтӥськизы, потӥз но, кышномурт nah. Соин быгатӥсько шуыны, мар луэ та кышномурт, малы ке шуоно йырсиез лемлет луэ, нах бигуди пластиковые дорын; ӧжыт кылемын ни, соос яке дӥсяса пиосмуртъёслэн кадь вал, Натаниэль пыд вылын кылле. Нах пистолетъёс вал.
  
  
  Но со. Вильгельмина, Люгер, мон соослэн люкетсы луоз сыӵе ик, кызьы мон бур киыныз, ассэ котыр кобураысь наплечный выпрыгивать. Со вылэ зыми Натаниэль, ачимлыксэ пала сализ ке, ас палаз карыны револьверъёсты бадӟым пересь кышномурт. Ыбем куараос кылӥсько, тӧл но со понна ӧжыт уг шуккиськон, вӧсь луон шӧдӥське, сӥсъяз но, монэ син азям шеде ке пельпумыз тасырайыны.
  
  
  Кышномурт кышномуртлы яке ӧз-а, со, ыбо сое. Одӥг ыбемаз меӵак шонер доллар тыр; со укыр матын луыса, со быгатоз промахиваться понна, со гинэ уг люка но яраё ee.
  
  
  Сое усьтыса, из кадь усе револьверен солэн котыр чиньызэ кадь шудонъёс, вдруг солэсь жадисько. Натаниэль пыд йылазы ӝутӥз ини, грейвс-тӥ дробовик палаз ыбиз.
  
  
  «Туж умой, мистерез... эх... Макка. Соин, лэся, тодыса, маин та лэсьтэм пыӵал-тӥрлыкез». Со кышномуртлэн мугорыз вылэ лаптӥськиз но йырзэ шоназ. Собере, сое басьтӥсьёс понна но пистолетъёс со кускерттонъёсты. «Мон пичи вал али дорын ужпумъёс».
  
  
  "Бен, якобы."
  
  
  Вань на-а мон дорын, пыдъёстэс грейвз купырскиз, султытыны турттыса, но соос уг быгато, уг но трос, ма вераны быгатоды.
  
  
  «Жаль, со аслыз кышно та вмешать шуыса», - шуэ Натаниэль. «Оло, улӥзы, соос, шуом, сыӵе-сыӵе-а, мар-а со луоз. Зэм, Грейвз?» Со улыг солэн вылаз мыкырскиз.
  
  
  Грейвз шонтӥз, со ымнырме кырыжтэмысьтым улы, вакчияк, чыртызэ.
  
  
  «Созэ соку пононо, со мон тонэ простить я кулон». Жаляса соин йырзэ шоназ. «Уг, тонэ туннэ ӝыт выступление я собере. Озьыен...» пельпум сое кырмизы. «Вождэс Эн Вае, Грейвс». Соос доры воргорон гадь назьыльске, урдлыосы жалятэк мертчиз чиньы улэ, сое ялан донгано - ӝужыт, солэсь но бадӟым вань, прощупывать доллар тыр, киыныз мугораз ачимлыксэ арес дыръя уг выйы. Грейвз взвывать каллен, пыдын ишкыны; ылё-кырсё Натаниэль вайыз, давлениезлы но уг лэзё. Собере пиосмуртъёсты шер-шер дугдӥз.
  
  
  Дышетӥсь пенсизы вылэ, султэ, киоссэ мышказ небыт маяллязы. «Мон уг тодӥськы, яке соиз ӧвӧл кулэ, нош таиз уг туж кулэ луоз. Шудтэм юрттэ мыным машина ih ih берыктыны?»
  
  
  Самой со мудрон луэм авария бере ӧз ке но сценаяз, но факт, со, пе, передачаосын коробкаез омела Chevy вуж тенденциосты отключаться автоматической, ваньмыз та ӧжыт гинэ лэсьтыны правдоподобный. Милемлы гожто аратон, борт сьӧры но, машина донгыса, сое подкатить яр палъёсын. Шталь уг витё Натаниэль, мед адӟысалзы, кызьы со борды шуккиськиз излэсь улӥын но-инмар; вань учыръёс Пумысен, укыр пеймыт луэ шуыса, маин ке тодматыны.
  
  
  Со ласянь учконо маякын.
  
  
  «Бугыръяськыны уг, - шуиз со. «Малы ке соин ке но кылемын, мед татын соос вал ини. Ih иса сое, пе, зарезьысь потыса, эн дуры. Велосипедэн миссис гормсен дыр берыкты-а?»
  
  
  Мынэ валантэм тём-тём пеймыт улӥз; велосипед мынэсьтым дун-сьӧлыктэм
  
  
  мон уг усьто кунгож сьӧры кыдёке азьпал питранлы, нош оглом Натаниэль уг ужа. Соин но, лэся, тодылӥз, кытчы мынэ, ми шормуӵын вылтӥ каллен мыно но, дыр, мыным сое вераны, мар-а сыӵе Грейвс.
  
  
  «Чорыгась вал, пыжчилэн, ачимлыксэ нимано кадь потэ. Валтӥсяз Монтока ужаны, оконечность вылэ Лонг-Айленд. Отын усьтэмын». Паллян со возьматэ, кытын, кызьы со тодэм, участокъёс вал, ву президентэз владимир путин блок висъямын шормуӵ артистъёс. «Горд завербовывать ачимлыксэ кӧня ке ар талэсь азьло. Уж огшоры, почтаын ке тон ачимлыксэ шпионской бизнесявляться нимаське. Ужаз ачимлыксэ ворсаськиз гинэ, солэн буш синъёсаз мед возёзы. Татын, кылсярысь, трос подводной лодкалэн; суббаза-ысь доры кариськиз Атлантика-ын Нью-Лондон. Мукет арбериос но вал. Грейвс чартерный пыж вылын ужаса, шутэтскон нуналъёсы татчы вуизы правительствоысь адямиос, кӧня кулэ связь но трос гинэ. Никсон ик уж лэсьтэ, таяз кампанилы тямысэтӥ куатьтонме ортчемын ке, тододы. Котькыӵе учыре ог-огзы доры ӧтизы вашингтон грейвзу мон асме но, сое ки улаз вал бере, пыжын ӧжыт радэз шедьыны, ачимлыксэ нейтрализовать мон косэ...». Со мон мыняса, куке мынӥсько мон урдэс урдэс сярысь. «Котьку задание физиологически монэ кабыл уг басьты, нош озьы луэ, мон коньдонэз кутыны ӧйлась, хоук ӵектӥз соосты».
  
  
  «Мар понна та заводлэн историяз пыже?» - мон юалляськыса, саз вылэ кожыны быдӟалаез гид-ысь бассейн.
  
  
  «Ах, бен, ӵапак тазьы соослы соос лэсьто. Кызьы тон тодыны кулэ, трос флотлэн мерожа шаерамы, Россиын мынэ, милялы ас ярдуръёссэ вань кӧня ке ужаз. Кыӵе татын соперничество экономической, идеология ӧвӧл-а, тазьы-шонер лыдыз пӧртэм луэ шуыса куспын пыжтэк но, яке йӧскалык политикая. Со понна яке аслыд соос россиын кутэмын луыны, озьы несложный грейвс мукет пыжъёсты нуллэ. Куддыръя ӝог, нош со верам вал, нош собере со дун-чылкыт валес меӵ-меӵ яр сигнал соос ӵош, кытын со издевательство кильымъёс-тӥ потыкуз но, солэн кышноез насмерть рухнуть ... "
  
  
  «Та сярысь», - со вииллям. «Быгатэ вал, кулонэ соослэн кадь луиз шудтэм учыр возьматэмын, но сое кулонлэсь насчет кадь-а? Со тасырайыны девятимиллиметровый синын».
  
  
  «Бен, Бен. Уг туж ӝикыт. Таяз арын озьы пустынно люкетэз та дырын ярдуре сокем-а, мар-а, машина улэ вуэ ке, залын - нош озьы ик луыны кулэ, со вакытэ, куке пумиськи случайно, со тырмыт луиз. интыысь власть шӧй кельтэмен-а, мар со понна кулэ шекланытэк, шудтэм учыръёс сяна. Та лэсьтӥз ке сое, мае гинэ, мон понна со кулэ-ог Вашингтон, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Верало мон номыр кулэ ӧй вал; та школаын бугыръяз дышетӥсь, кудъёсыз быгато хладнокровно виизы, мон кыдёке азьпала вал.
  
  
  «Котьку учырез, - азьланьтэ Натаниэль, куке ми кутскиськомы кузь васькон сяменымы, утыр соос юрт доры люкаськемъёс понна объект но васькон, - оскытӥз грейвс мыным удалтӥз, малы мон сочувствовать. Та несложный вал; сыӵе со ментальность выжы - лыдъя, кызьы ваньмес школьной дышетӥсь - коммунист, яке мукет со степенез. Пумлэн пумаз оскытӥз ачимлыксэ ялонъёс ыстэмын со, ас котыраз солэн одӥг пыж ву рыбацкий вылэм территориальной - одно ик вань шуыса, юн алыса. Эскерон катерен ярдуръёсыз вӧзын сыло, нош отын-поч спланировать вал, но пайдатэм - уйиськыны, солы со вакытэ улэ кадь, пленэ басьтыны шуыса грейвс. Со бызьылэ, пыжъёсын шормуӵъёсы вылэ васько но мукет ласянь, та моторное гавань лушкай шуыса, кошкиз. Шуо, одӥг завод но со котырысь траулерын пыж нулло вал горд шараяй, маин со выре-со бадӟым, кезьыт переработка гинэ чорыг. Честно шуысал, монэ возьмало, соос берен нуиз шуыса-ын ачимлык-аныкае Россилэсь, нош соин, вылды, тросэз сложной ih оборудование а, мар-а малпай мон. "
  
  
  Ми доры матэгес обветшалый чур юртъёс, кыдёкын объектъёссэс. "Малы мынэ та ужпум вань-а?" Юаз со. «Огшоры гинэ уг пытсало шат луэ та пияш? Ачимлык яке палэнтӥз?»
  
  
  "Ма, тон-а адямиос тодо таяз Вашингтон; со номыре но уг валэкты, мар кулэ ӧвӧл. Мон кыкназэс но теориезъя ке, мар ке но ачиз судить ачимлыксэ Грейвс пытсамын, та ужез валасьтэм луэмезлы. Пумлэн пумаз, со луоз интыысь чорыгась гинэ, вылтӥз пичи сьӧд уж быдэстэмын шуыса, коньдон ватсаны. Туж курадӟыса ачимлыксэ суд лэсьтыны быгатӥ, та нуналэ ми дорын но тырмыт трос ih. Мукет ласянь, ми мукет судын оскытыны быгатӥды ке. Башка, малы ке шуоно соослы кык полэс агент луыса, пе, мон, лэся, кыӵе ке кулэзэ лэсьтыны, аслаз тыршеменыз гинэ, со огъя уж вылын но трос дыр мукет арам луиз эскерон понна, ышанӥсько, мар солы уг кельшы грейвс вань ».
  
  
  Ӵапак со вал озьы, кызьы со ассэ возьматыны, соин ик соос та темая куштӥськыны. "Мар насчет нах?" Ми ветлон азьын хота ставень стойкаос ӝегам понна пытсазы-дог велосипедэн но вузкарон центр сямен прокатэ миссис Гормсен.
  
  
  «Мон ӧй шугекъяськы шталь», - шуиз Натаниэль. «Мынам со причастность доказательствоос уг луы».
  
  
  «Кин ке шуоно Грейвс шуыса, ми шормуӵын».
  
  
  "Бен, одно ик. Нош азьло
  
  
  та луиз ке, соос таин ӧз замешать ee курегпуз питыръямы. Пумлэн пумаз, яхтсмен, напрокат велосипед басьтӥз, соин, дыр, таяз арын нечасто луоз ".
  
  
  "Устоез..."
  
  
  «Мон туннэ берто пыжез доры вуиз но, мон нош кошки ӝыт ӵектӥзы. Укыр трос лэсьтэ нуллыны кулэ ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  
  
  
  
  Ньылетӥ йыр.
  
  
  
  
  
  Соосты дыраз, асьме доры вуылэмез бере бер ӝыт причал, Натаниэль, лэся, пичи шормуӵ вылын мудрон огазеяськонъёс инцидент сярысь вунэто. Но со сыӵе ик бугыръяськонъёс чидась луоно, котьку кадь ик, мон пыр коркаосы сьӧд ке но, со ӝог комната учконо ке, со шоры учкыса мынам кыӵе ке тумошо адӟиськоз.
  
  
  «Тӥ тодӥськоды-а, азяз ялан улӥз уг кышка адями виён», - сое синйылтэ. «Озьытэк, кыӵе малпанъёсын улӥськод? Мон пичи юрӟым уж соос лэсьтӥзы, лэсьто, яке бервылъёсыз уката но дась ни. Та дуннеын адямиос озьы ик уло но трос мукетыз. Соку гинэ ассэ возьматэ. Мистер Макки, со сярысь сюлмаськиды ке, ваньзэ тае мон кадь мед луоз, кин быгатоз вуоно сэрег сьӧры ышиз. Ма, кин доры, оло, выламы кӧс амалэн баллотироваться президентэз тырмоз-а? Кофе но сэндвич понна мон доры тӥледлы огазеяськоно? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Вуоно кӧня ке нунал ӵоже, куке ачиз уг уя, соослы, мӧйыослы сярысь но основной каталог эскерыны кетык Нью-Йоркский боут-шоу. Натаниэль понна ящик дорын вал документъёс, суд ваньзэ тырытоз парусо проектъёсын ужан мыслимый типсэ, нуназе океанэтӥ тримаран вылысь тӧлпо, туспуктэм газет валче шаермы быдэс реклама но вань. - Тӥ ветлӥмы, кӧня мыным верфь, сое учкыны корпусэз пыж, ву куштэмын вал, интерьер но трос мукет. Валтисез соос полын мон s Christie'куз, озон бадӟым ньюпорт ресторанын, кытын eda но усто юрттэт луысал, кытын буй-буй но одӥг интыысь база котырысь мид-ӝимоз яке йыромыса-а яхтсмен вандербильта прапорщик луи. Натаниэль ih ваньзы тодо, нош собере со аслыз пар тырмиз ӟечлыкезлэн умой макка дэниел зарекомендовывать лыктон выллем, брокер яхтаос шундыпуксён Флорида вудур. Таяз ачим но солы оскыны кутскизы.
  
  
  «Экзамен» яхтаос-огшоры якобы таӵе клубъёс ӧй вал. Адями мугор люкетэз луэ, сое пыже асьсэлы тодыны; со гуртын ӧй вал коктейль порт баре пырисько но, молодёжных веб-яхтаос кепка, кудӥз адӟе сое, ӝуштыса кутон барын пукисько вал. Натаниэль беседа нуыны понна бадӟым котырес ӝӧк, суп-сап - люкаськонъёс, кызьы мон малпай - технической удысъя, кытын со, ответ куд-огез малпа вал кыскалоз. Малпасько, со ортчыса, осконтэм нокин уг адӟиськы, малы ке шуо калыкын. Котькыӵе учыръёс, куке мон кошкисько - туж-а бер-а, - но мыным тужгес кельшиз пельпум вылтӥз натаниэль тарсгетыны адӟисько. Ачимлык корка доры берытскиз, со сярысь мон туж ӵем луо, но мон уг тодӥськы, кинъёс мыным юрттӥзы, котырысь мукет.
  
  
  Пеймыт на вал, та передача бере мынам одӥг лэчыт ӧсэз йыг-ын. Йырам бергало, мон понна дор - со ӧз чурытомы-а бурбон клубын, - со но-бери тэтчиз.
  
  
  "Мар та?" - мон курисько.
  
  
  "Ник!"
  
  
  "Со, Дэн!" Со прорычать-ын ревматизмен.
  
  
  «Бен, бен», - шуиз Натаниэль. «Тыныд но кулэ, нош интыысьтыз вырӟиз, султы».
  
  
  "Нош табере?" Тунсыко вал мон, марлы на мон эшшо соос пыр люкаськизы.
  
  
  «Тае ӝоггес лэсьтоно. Тон вылын мынон тампа вуыны кулэ, нош асьмеос ӧжыт гинэ луэ, дыр, аэропортозь мед вуом».
  
  
  "Тампа?"
  
  
  «Уг тодӥськы малы. Мар дэвид жингыртыку гинэ но, приоритетъёсы та валтӥсь. Нош табере дӥсяськыны. Дыртыны!»
  
  
  «Тампа», - малпай мон, пижамаен басьтӥз. Самой та заданиез улонбугор одӥг котыре кутскизы, со, оло, быдэсто сое. Ужъёсын но грециялэн луысал ке, со, зэм ик, со матам уз лыктэ.
  
  
  
  
  
  
  Витетӥ глава.
  
  
  
  
  
  Гер & # огшоры луэ; дэниел тампа аэропортын макки понна гожтэ, ивортэ милемлы, мар лэсьтыны нимаз мотель бронирование мыным матынгес луэ. Мар мычисько но со ӝог гинэ гожтӥськоно - шанс-озь со нокыӵе кадь, со корка кельтыса Натаниэль, - ӧсаз йыгаськиз ке каньылля.
  
  
  Со заколебаться, ас чемодан шоры учкытэк, соослы нимысьтыз синмыд вильгельмина кылле. Нош мон ӧй малпа, милемыз Люгер валамон, каньыл, али уг ни. Макем со тодэ, мон утчасько мугез но ӧй вал, мон ӧй вал ке мылкыдо. Али уз. Ӧжыт ӧвӧл со, но со каллен ӧсэз усьтыса, хок отын сылэ адӟыны, шӧдыны капчи йӧспӧртэм.
  
  
  Соос пырисько, кылзэс уг верало мон " ӟечбур, ми бадӟым кровать вылын одӥг куз sel но котыр учкиз. Солэн шапык шукы ӵушалтыса, пуконэз ӝӧк азьын укшатон, пышкылыса писпу, со но со пала ымнырзэс вылэ льӧмпуо.
  
  
  «Та комнатаын поч эскеремын вал», - шуиз Хоук. "Мон татын, котырысь электронщиклы миым одӥг уй ортчоз, со эскерон но соин ӵош кузэн залын улэ.
  
  
  Соос шоры учкыса но со борддоръёс сьӧрысь автоматически; та нуналэ потоз, ма котыр лэсьтоно, трос бинетъёс мотельёсы, мӧйы муртъёстэк но кылыны быгатоно слуховой аппарат но вань, мар луоз вуоно блокын.
  
  
  «Бугыръяськыны уг, - шуо пересьёс. «Асьме палась кык номер бронировать карыны; нокин но уг кылӥ, мар верало мынам».
  
  
  Мон та лэсьтыны; босс котькуд деталез, со ноку ӧз малпалля быгатон шонаське.
  
  
  «Та зенополис лэсьты мон сямен», - шуиз со азьланяз предварительный заявлениостэк. «Шонер дата дасямын ӧвӧл на, нош луоз та арня ӵоже. Артэ мынӥм, но со албания-ысь корфу кеӵевылазы. Та пумиськон дыръя но интыяз дыре лыдъямын луоз».
  
  
  Со, шонтӥ, собере нахмуриваться. "Кызьы мон со герӟаськемын?"
  
  
  «Ачимлыксэ пыр сузэръёс».
  
  
  Та кӧс хоук озьы шуыса, нырысь тае ӧз шӧды шуыса. "Нош ик та вал кадь-а?"
  
  
  «Ачимлыксэ сузэр. Кристина соосты ӧтё но, соос ачимлыксэ молодёжных веб-улэп ӵыжы. Студент дыръяз сое афины али медсестраын ужаса, дорын но вудур нах шундыпуксён отпускын. Тон сое басьтӥськод, пушкад артысь подробностьёсты но ... со кулэмын ӧвӧл ".
  
  
  Озьы но соослэн ваньзэ тае лэсьтыны. Кристина, кызьы тодмо луиз, соос кызь кык арес вал, соин ӵош кузэн Алекс со уг адӟы кадь, дас вить ар талэсь азьло соос лобазы. Алекс Но, Хоука кыл, кунокуаез, сузэр ачимлыксэ мед вӧзам султэм пумитан; зэм вал-а со шекъёссэ, со доры юанъёсын асэныд тупан, собере адямиосын вераськон предварительный кристина юнматыны. Со шуиз-а, мар-молодёжных веб-кин быгатоз со оске, Хоук мон но соглаш, мар со ӟечлык но грекъёс пӧлысь со астэ вузан правительстволэн буфер кытчы со кутӥськоз.
  
  
  «Мон ӧй вал, улэ, пе, валамон-а, мар-о карод соин, - шара Хок, но, тыдӟыны, сокем со мынам ӵош мынӥмы сылыса, макем луымон та».
  
  
  Мон огшоры задание пумысен адӟисько: мон лобӟо афинылэн луыны кулэ, нош кӧня ке нунал ортчыса, машина но басьтӥзы, вудур кузя лодкалэн учкыны быгатозы. Нылъёс сое басьтыны Пиргос-ын («кызьы милям шуо, яратымон тырмытозы», - оскытӥз мон Хоук), нош собере вакчи круизэ корфу парусо пыж арендовать карем понна. Отын, шормуӵ вылын, соин тросэз залын-а, кезьыт-ын Албания, грециялэн-ысь малы, милемын ваче Алекс Зенополис валче герӟаськиз.
  
  
  «Мынам со кӧня ке пол соин ӵош кузэн быдэсмиз, аслым берпум пол вераса тон кадь», - валэктыны Хоук. "Ми ум заботить, кызьы со отчы шедиз, со нош табере возьматомы, мар луоз со критически кулэ информациез, кудзэ мон сое вераны быгато. Оло, оло, ӧвӧл, но тӥледлы вань тыршем понӥзы, луоз, ачимлыксэ нуэмез понна", кызьы планироваться; " мон кулэмын, шуом, со шонер верамын, асьме дырез берлань уд тодӥськы ".
  
  
  «Мон ялан верасько, ачимлыксэ катеръёс вылын ӧй скоростной таранто мае нуоды? Та нуналъёсы кык парусо уксё басьтыны быгато».
  
  
  Пересь йырме шонаса. «Жизненно, кулэ луоз шуыса, тон доры ӧз лэзе яке образъёсын саклык никой зенополис тон доры кыске. Соос монэ лӧпкытӥзы, кӧня ке нунал ӵоже а мар-а ӧжытгес кылё кадь незамеченный прорыв ачимлыксэ, нош со ваменски-а, мар-а мон воксё адӟонтэм луизы кулэ ачимлыксэ тыршемез понна. элемент вовлекаться дыр, сое копак уг валэктыны; сётэм учыръёс сьӧры кенешын котькудӥныз ачимлыксэ асьсэды гажаны кулэ. Ӧвӧл, Ник, тон астэ кожад лушкемен нуиз кертомазы-ысь таранто парусо пыж. Тон номыр лэсьтэмын ӧй вал шуыса, яке мукет кун власть котькыӵе грециялэн саклыксэ ас палаз кыскыны, асьме дорын зенополис дыр уг кышка вылэм. Котькыӵе учыр луэ, - ватсаз соосын ӵош капчи пальпотон, - уйиськид ке ужъёс вуизы-тӥ & nb, нокыӵе моторное пыже, кудзэ тон басьтыны быгато ке, самолётэн но корабльын но ортчыны уг быгато-а шуыса, тон со понна пӧртэм кивалтэтъёслэн ыстэм ".
  
  
  Котькыӵе учыре, со монэ нодъяз. Со, малпасько, малы тае ваньзэ, нош мон сюрприз понна эшшо одӥг пичи Хоук дасяны.
  
  
  «Мукетъёсыз пӧлын», - шуиз со, чемоданэз учкиз стеллаж дорын борддор вылэ мон вылэ усиз. «Уг луы та уж вылын тӥ дорын ыбылӥськон оружилэн. Яке малы ке на, инкриминировать луыны быгатэ шуыса, юаллясько ку тон ке но».
  
  
  "Номыр?" - мон курисько.
  
  
  «Мон пукисько, мае аслым нуллыны быгатэ пурт, но соос вылын уг пуртэс киюмылъёссы, кудъёсыз уже куто. Таможенной кадь сузя, тон кыӵе луыны кулэ-лэчыт ке, трос ке луысалзы тӥ шедиз дуре я пыж вылэ. ӧръёсты, озьы ке но, тон-а со, каньылгес луысал ".
  
  
  "Тон озьы малпаськод-а?"
  
  
  «Мед луоз. Адӟи, Ник, со кулэ, асме эскерыны луонлык, мар вань та операция - солэн нальык, мукет палаз интыяз. Кызьы тон тодӥськод-а, мон сюри тужгес но китайысь ӟуч деликатнойзэ вераськонъёс дыръя. Талы пумит асьме шаерамы улэ ужез вылын: ас выжыедлэсь ih негласный сателлит мораторий операция. Корф выжон дыръям тон сямен таранто малпано ке, ма понна ужа ih Зенополис ужпумъёссэ, урод югыт мед монэ дэмлазы, допустимый, эскерыны быгато, соку тыныд со понна, со медаз ыше зарезь...».
  
  
  Паймисько мон та уг, Мон уг луы дунъязы «Киллмастер», пуртэн бышкалтыса, малпандэ тушмонлэсь агентам мон куалектӥ, малы ке шуоно, со гинэ луысал ке адямиосыз, кудъёсыз мукет вал вазенгес.
  
  
  
  «Умой», - шуисько мон, султо, сумкае доры лыкто ас понназы. Со, пе, «люгер» ачимлыксэ Хоуку но сётӥзы. «Nen сярысь сюлмаськыны, умой-а со мыным ужаса-тыршыса улэ».
  
  
  «Куке тон вуытозь, дась вал соос», - шуиз со, портфель ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз.
  
  
  Со нош ик кӧчиз. "Мар на-а мар-а."
  
  
  Лусьтро синкаӵ хоук лӧпкытъя, мон шоры учке.
  
  
  "Ма, вуриськись басьтыса, - ын тампа-а со лэсьтӥз?"
  
  
  «Веран. Соос тае валэктыны люкаськизы. Пристаньын кык нунал тӥ понна пӧртэм яхтаос но яхта вылын кылем но брокер татын тодматскыны». Соос кроватез вылэ понӥз но конвертэз вӧзаз пичи портфель ачимлыксэ котырзэс асьсэлы басьто. "Брокер та список, кудъёсыз али гинэ аслэсьтыз ужзэ дугдытыса; соослэн вис вылазы ужаку, тон котырын вань ужъёс лэсьтэ, но табере куинь, асьсэлэсь бизнессэс усьтыны туртто. Оло, мон укыр каллен, нош кин ке тӥлесьтыд юаз ке, кин тон вылын ужаса, тон ивортодэт сётыны быгатоз, сое эскероно нелегко. Делле зэм, та кулэлыкез ӧвӧл; ваньзы та кӧня ке нунал операция басьтӥз. Нош укылтэм луэмзэ адӟиськон случайной лэзе. "
  
  
  «Адямилэн, полысан выро, вань-а матысь усьтэм бассейнысь тырмы», - соглаш луи мон. Таяз Фредерик Натаниэль монэ нодъяз.
  
  
  «Фантастической чылкак. Вудур грециялэн-тӥ ветлыса, тон, оло, мукет пумита, американецъёслы, со тодэ вал та интыез. Умой луоз, етӥз, могатэк но кезьытэзлы паймыса, а-а-а?»
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Со лэсьтӥз озьы, кызьы милям шуо Хоук, котькуд световой час ортчыса, пеймыт усем куры, нош собере, пристань ветло, вузкарон залэ но верфь, брокер яхтаос ёрмиз кадь. Ас дыраз со вузкарись но менеджер путешествие нимъёсты тодыны, нылпи но портэ капитан, кудаз пӧртэм бензоколонка обслуживать док. Оло нош, ноку но уз вань детальёсты, каньыл, нош кыӵе ке американецъёслы, шуисько, милемын ӵош тодаз пирей чокнутый персонажъёс мӧйыезлы кутско, вӧзаз клируотер ужаны соос быгато, со сярысь вера nen дась лу, аслэсьтыз историзэ.
  
  
  Кыкетӥ нуналаз ветлэм, соос ныр пыр флорида пумен майамие, самолёт кытын со sel, кудаз мон потӥ вуоно нуналэ вазь ӵукна Мадрид. Дорын ветлон афинылэн стыковочный мон отын вал, но пеймытскем ини, сое таможня прохождение быдтэ ке - со чик ӧз шумпоты пуртъёс шеремын, солэсь багаж несс, мон со сярысь тодысал ке, шуом делле, - но потӥз. такси шедьтыны. Уй омела ясность сое аспӧртэмлыко, сое, мон малпасько, Грециялэн Левант луэ шедьтыны гинэ но; та писпу экзотикаё но ческыт но вань ин кутыны фиговый вӧйпу кадь берыкъяса, ӝуась эгыр но сураса пыжем сӥль, нош собере ih ӧжыт сӥятод шуыса, со уг вуёмы. Со неуловимые дух мон вылын нуллыны уг быгаты одӥг кышномурт, та но лэсьтӥськом, нош изысканно стильно афинылэн.
  
  
  Нош собере гожтӥськоно со «Хилтон», соос пӧлысь ышемын ваньзэ-катьтэммонлы утчан система быръён понна американской кондиционирование омыр. Делле вылаз ик, солэн аслаз комнатаяз ӝуа телевизор бере, со gunsmoke басьтӥз. Шундыпуксён палась цивилизация зыбкаез но, даур куара.
  
  
  Вуоно ӵукнаяз со ассэ шаплыгес побаловать город кузя экскурсия. Ужасно верано, тросэз соос озьы ветлыса но, кельше мыным вань дуннеысь город шуыса буйгасьтэм кутскиз. Кытчы мон мынӥсько, тон, лэся, котькытчы наложение американскойзэ луэ; небыт ковер-шуэ вузкарись англи сямен, эскероно со понна но, агай-вынъёс медаз ачимлыксэ акрон сярысь тон тодыса но, тӥледлы уг ке быгаты вывескаез адӟыса Coca-Cola ульчаын котьку, котьку но потэ-а, мар понна со гурезь ӧвӧл ни.
  
  
  Озьы мон уятсыз. Со луэмдэ но вожзэс поттылӥз. Мон укыр огшоры потӥз та ужез, но мыным кулэ луиз взбадриваться, Суперкубок чемпион кадь, матч вылэ дасясько, олл-кизилиос колледж. Шудон вуттӥз майбыр профессионал котьку но кулэ, нош та адямиез, малы со кулэ, уката сак луэ, вылӥ карисько со понна. Нош мон чылкак сыӵе ужпумзы ӧй вал, нош нуналмысь улон, вуоно улытозяз со кӧня ке нунал луыны кулэ, отын луом, малпасько, яратымон нылъёс, быгатӥсько-а мон йыр капчиен аналскид ке, мон каллен ӧй вал. .
  
  
  Со сяна, со, тӥ Вильгельмина мӧзмыт. Со виын мон уг тодӥськы, кӧня; - мараны кулэ луоз-а солы та дыре ӝог.
  
  
  Со яхтаос но брокер тура арендовать карем кутскиз ас интыысь агентство volkswagen герц. Нырысетӥ дугдылонни пирей логической вал милемлы, ми но нунал ортче, док та strays портовой город лулъяське. Ужбергатӥсьёс шудыны-путешественник, юан бӧрсьы юан, соос ужзэс лэсьто, вылтусыныз, выль проектсы соослэн россиысь оснастка опытсэс но эскерыны шуыса, со, соосыз чурт-чурт, Натаниэль гинэ чабиллям. Нокин, хем-ысь кышномуртэн пумиськыкум, мон ӧй выллем шонаськисьёсмы; макка та дэниел луыса, та дуннеын отпускын, моряк нимаське со понна куд-огез рай. Тунсыко луиз, мар та дуннеын мон люкетэз одӥг пол гинэ луоз, со но моряк понна рай луысал, нош солэн пуштросэз ӧвӧл, кыӵе со али валасько. Мед валэктозы, со хема
  
  
  сложной дас вить арлэсь вазьгес лэсьтыны луоз сша-ын ортчылӥсь ярмарка. Огшоры вераны, малы та люкетэз-ысь квалификацизэс будэтон луэ, AX, правилоосты но куд-огзэ армилэсь но сӧрыны быгатоз ке, та целесообразный лэся. Одӥг пол, куке со понна та дыр униформазы вал, школаямы ортчылӥсь контрразведка со Форт-Балтимор Холаберд-ын. Основное галочка вал со понна, нырысь ик, асьмеды дышетоз шуыса, - со печатла, малы ке шуоно вань басьто отчётъёс агент луыны кулэ, нош соин куаратэмъёс кыкетӥ чурен кардон лейтенант нуллэ. Бергес, тыршемзы вылын мон шундыпуксён германиен сётӥськиз бере, котькыӵе кузёйыръёслы, солэсь нимзэ тодо курыса, ивортон басьтозы, мон-майор. Соку cic тазьы ужатозязы, соослы кык но одӥг капрал яке тодэмзэс, штатский ужаны, сое, юасьёс ке но, озьы вал «ним» майор.
  
  
  Огъя номыр Но со ӧй вал рангысь, Зенополис Алекс мон тодматски кадь, операция но, со монэным ӵош ортчиз. Вакчияк, ми дилер группа героин армия сьӧры уйиськыса, соин монэ та удысын но германийын вайыны ачимлыксэ материал армие басьтӥзы. Номыр укша, вьетнам берпуметӥ кызь ар ӵоже, соку ваньзэ умой-умой, нош эшшо. Луэмзэ шарая, мар луоз поставщик горстка солдатъёсын, морякъёсын но, со парез ачимлыксэ грек басьтыса, Турция герӟеттылэн вал. Пунктын Наксос воштӥськонъёс луизы, бадӟым шормуӵ Киклад.
  
  
  Котыр одӥг солдатъёсты, сержантъёсты пиналъёсыз, котырысьтыз соос одӥг каньылгес уже интыяськыкум, со сярысь котькуд солдат малпаське; пилотируемой двухмоторный со пичи самолётъёс, кудзэ выжтозы VIP-перссон, ымныраз гражданской представительёс но вылӥе, шунды инты таӵе интыяз, шормуӵ, ливан грекъёслэн кадь. Буш вал несложный вуылӥ мюнхенысь, грузме ас вылад басьты порошокъёс но медаз пуксьы пичи тӧдьы наксос аэродромын. Соослы таможенной номыр лэсьтэмын ӧй вал, солэн базаяз кӧня ке спецоперациос механик но тупан; ачимлыксэ поттэм понна-а соос наркотикъёсын но векчи вузкарисьёс.
  
  
  Мон уг отборочной ӵошатсконъёсы пыриськозы; валтӥсь люкетэз луиз cic та уж, валамон ни ке но, грекъёслэн замешать мар война та, та понна ожъёс ӧжытак кышкантэм полицейской луыса. Вакчи вераса, та уж но ӧвӧл CIC; корпусэз населённой пункт россиын быръемын, со, котькыӵе кышкытлыкъёс армие умойгеслушкем мед дугдозы, та интерпретироваться паськыт но тырме. Котькыӵе учырысь, наркотикъёсты поттон мынам уж доры кыске контрабандист кильымъёс бере, солэн нокин вылэ ӧз ӝуты, котыр руковидители куараме та бадӟым адямиез котьку кыске. Яке та сярысь кылӥсько ке, кыл кылыны быгатод.
  
  
  Виылӥсь-а та ужзы вал; соос тае валало кадь, - мыным инструктаж гинэ йылпумъяськиллям. Соосты пумитазы alexa зенополис Бейрут ке но, ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ луисько, соос котькуд ар та медаз вала, мар со ӟеч адямиос понна монэн ӵош ужало. Алекс пиосмурт луиз-ош, мон ӧжытак бадӟымесьгес, фут дюймын одӥг куатетӥ, пасьталаез но соответствующий. Соку солы ужаса-тыршыса, военно-морской разведкае асьмелэн шаермы, со гражданской костюмъёс пеймытэн но адӟиськиз, кызьы персонажъёсын, котыр Хамфри фильм Богарт: сьӧд йырси, мыйык но, син лек, со озьы ик адске, пе, шымыртыны, отчы кельтыны быгатозы бултаськыны ӝуштыса но со тон доры. тон сое кошкыны лэзьытэк, кема уг малпаськы.
  
  
  «Тон Картер», - шуиз со, - куке куашетыны ми кафеын пумиським. Пластинка шудон автоматэз синатр шудӥзы, нош нылъёс улон эктон гурез посоревноваться перекармливать туртто.
  
  
  Солэсь усьтӥськемзэ, малы со луоз; со нуналэ соос асьсэлэсь нимзэс уже кутыны быгато на.
  
  
  "Туж огшоры". Ачимлык англи умой луоз, кыл вераны но соос дунтэк уг ышты. «Американец, кык адямиосты пумиталод, соос ас вылазы кык аэродромез. Ih тон астэ быдтӥськод».
  
  
  «Кызьы мон сое тодом ке, американ самолёт лобӟиз?»
  
  
  «Площадка вылын мерттон интызы, вылтуссы луэ. Мон обустраивать, козопас хижина; со больницае шедиз, мискинь». Алекс серектэ, азь пиньёсыз вискын бадӟымесь пасьёсыз возьматэ. «Пичи ӝушысьтыз ужпумъёс, малы ке ын ачимлыксэ юон & nb. Со пересь, нош сое йӧнатыны».
  
  
  "Ми кема возьмам, кызьы улыны?"
  
  
  Алекс салмак пельпум кырмизы. «Соос кема ӧз лыкты. Тон-а дыртэ?»
  
  
  Мон басьтыса, вуж пыжаз гудыръя, выре соин, лэся, дугдыса вань киклад шормуӵ вылын, крит сярысь уг вера ни, мыным азьвыл наксос вылын кезьыт вуиз. Туристъёсты ас луыны кулэ вал, нош мон вераськыны васькон собере эшшо мукетаз. Со-ын гожтӥськоно ке, гостиница портовой городын лыдъя шуыса, нош американец эксцентричный собере шудыны, гурезьысь кунокуаысь кошкыны походэ, азьвылчиоссылэсь, мон малпасько, туала хиппи, котькытын дунне вылын астэ монэн выремзэ рюкзак.
  
  
  Алекс полоса вылын мерттон со вылтус шедьтэ козопас коттеджаз. Шуд доры, лукыр-лакыр со пачкаын вал, нош исправный шудон картаосын, но со кызьы ке быгатӥз бадӟым запасэн валче узо пыӵал-тӥрлыкъёс люкамын, кудъёссэ ми, каньылгес. Витё, со кык нунал кыстӥськиз тросгес луозы, сарба но, мон реальной пинокл уксё вылэ шудыса ке, мыным ваньмыз огкадесь луыны кулэ зенополис алексей вочак со, мар ми соин ӵош кузэн ужаны потӥз.
  
  
  Нёжалын милям лобан сюбег бусыын улэ кузь луоз; соос пуктэмын вал немец дыр
  
  
  война дыръя пичи но, ыжъёс но возиз быгато-а яке трос лыдзэс будэтон понна козырьёс исправный-ын. Пумаз мон кыдёкын вал меӵ яр; естественной пещераын пумен бадӟымгес луыны, кудзэ мон адӟи быгатэмзэс умой пырон.
  
  
  «Матрос отчы пыро», - валэктэ алексей. «Мон адями, ярдурын мон утись». Со сюйын хижина выж вылэ сялӟиз. «Ми, грек, озьы ик ярдуръёсты трос дурбасьтыны кулэ; котьку картаез шоры учкыса, Ник. Малпалэ гинэ, кызьы та албасты кадь, та, профессия ih саптало...» Со берен сялӟелэ.
  
  
  Со, валамон, мар луоз идеалист алекс. Та монэ иса; соку со но ӵош ужазы ке но, умоен лыдъясько, - циник луыны, малы ке шуоно со оскиськымон ценымногие.
  
  
  Уй туж секыт вал, малы ке шуоно мон уг быгаты брылев кутыны. Алекс но, вераськыны но со ӧжыт. Куддыръя соосты ураме поттӥз, кизер-юг толэзь улаз музъем мед яркость кызыгыны. Куинетӥ фигураос но соослэн адӟи та уй луоз, взлетный выре пумаз-мерттӥськон полоса, яр пумен вылӥе ӝутскемъя, альпинистъёслэн кадь ик, пик Эверест вуиз.
  
  
  Но соос балаганъёсазы бызьыса Alexa та одӥгез гинэ передачаос. «Татын соос», - прошептать мон. "Тон такыр, солы оско, ӧжыт".
  
  
  Шобрет улэ погылляськыса алекс но киыныз шонтӥз. «Ӟеч-а, умой-а, егит адями». Соин мон дас ареслы бадӟым вал. «Сое витё, мон кадьёсызлы но. Куазь ӧз кылды американ самолёт. Татчы пуксьыны уг яра уй».
  
  
  Соослэн кылынызы ӧй шталь, но мыным потэ, соргетыны алекс ма, аслым берпум кыл гинэ вера кадь.
  
  
  Оло, со быдэс кылем бере кылем уй мында; со тодэ-а, мар-сайкаку, куазь сактон азьын-тӥ мынӥз балаганзэ но, укыр возьмало, куке ми кутскиськомы югдытоз шунды. Кемаласьгес кошкиз ини, толэзьёс, соослэн но адӟыны уг быгаты нёжал пыдэс палыз.
  
  
  «Мон али кутскемын». Балаганъёсын-чал-чал луиз куара уш Алекс сокем вӧт-вӧт-а, мар-мон пичи гинэ ӧй-тӥ скин выпрыгивать. «Югыт нуналъёс-озь полчаса». Со пыд йылаз вал, сьӧд ку курткаосын секытэн золтӥсько, солэн пыӵал кисыысь тыроно луоз. Со калибрзэ кольт 45 пистолетъёс солы луыса, трос винтовкаос но ваньмыз со вылэ оскиськисьёс М-1, со пельпум вамен перекидывать.
  
  
  Мон но сыӵегес луоз. Озьы мон Вильгельмина луоз, Люгер, кудаз али германиез но со басьто, пуштросысьтыз кулэ луоз, мон люкетэз луиз.
  
  
  Ми эскериськом матысь нёжал валлин пумен вырыны, вырйыл, гурезьысь гуэ пырон йылэ котыръяськисько. Пумен кыдёке тырмыт-лэсь астэ возёно, нокин медаз адӟы улӥмы ми быгатэ, но дун-чылкыт луэ ке, мон но малпаськытэ но чылк-чылк подсказывать Alexa инстинктсы, кытын дугдӥз.
  
  
  «Куараос», - прошептать, со возьматэ шаерамы.
  
  
  Мон гопо музъем вылтӥ нюж, кельше куар вылын но, бусыосты адӟыса, пумаз улӥ. Ми палась гурезь йылэ куатьтон фут вал, но макем быгатӥськоды сое адӟод, улӥе но ӧй вал сюресъёс.
  
  
  "Мыным кызьы...?" Со кутскиз, чиньызэ ымдуръёсыз доры ватсаса Алекс но, пеймыт но пинь чилектӥз.
  
  
  Одӥг кисыысь пыр ас котыраз туж трос, соосты гозыен векчи нейлон юдэс потӥз. Одӥг пал пумаз юнматэмын граната луэ, ас музъем вылэ понэ но сое паре мукетыз бордын.
  
  
  «Лобо самолётъёс отысь», - шуиз со, аслэсьтыз шонер возьмало, маид бусыын сьӧд пумен понна. «Одӥг гинэ сюрес. Со пуксе ке, сое берыктыны кулэ, но кык выруливать пумозь кыдёкын, мед-а? Вӧзын ик... приземление , со кошкыны уг быгаты».
  
  
  Яр карыны кутскиз-векчиесь гожъёс, соос туж каллен ӝуштыса скалистый вылтӥ, сӥньыс вылэ, гурезьысь гуэ пырон дыръя юнматэмын уг пол кадь граната вылэм. Собере со пауза лэсьтоно, чиньыоссэ выретэ-сосискаосты, вычисление мысленный потӥз, нош ик ужаны потӥз. Со вылэ пуртэн вандылыса но пусъет лэсьтэ ачимлыксэ нейлон. «Чылкак фантастической», - но басьтэ сое люкеттэс сие ялэмын кылёз шуыса, пумаз кӧня со доры юнматыны фут пичигес куак.
  
  
  "Мар табере?" Юаз со. Милемлы нокин ӧз вера, шуыны луоз, кин понна та операция, Алекс но, тыдӟыны, тодозы, мар лэсьтэмын, соин но, дышымтэ улыны дась.
  
  
  «Та арбериос урод васько, васько уллань мон но быгатысал». Со зӧк перчаткиос дӥсяса, пельпум вамен юнматэм гозы кыӵес кесэгез но макес котыраз бинялтэ перекидывать. «Тӥ кыдёкысь бусыосын али ӧраз берытскиз. Пичи кужен сюрестӥ, кеч улыны, тонэ уллань нуо. Кылем ке тон, чигид граната пещераын кадь, тон соосты зӥбыт-самолётын пияш улӥе васькиз но, солы нокытчы мыныны. Валаськод-а?"
  
  
  Но со озьы малпа. Со послушно бызьыса берен со ӧр, кудаз ачиз вуылӥз. Троп шедьтыны, со сярысь вера Алекс, капчи-а вал ке но, оскыса учко пурысь югыт ӟардонъёс нах вылын, со кеч-а жаля. Аслыз лэземын-а M-l, но соос вить жимъёслы шталь люкмес дурын кылле.
  
  
  Та кутъёсын луэ, нырысь-валысь ялан бызгетэмзы кельше, соин шуккиз но соос висёнъёсын нюръяськыны, куке валай, умтӥськыны шуыса. Мон чутрак син усьтӥськиз, ӵушкась шунды оранжевый шоры учкисько но со вандэмын, вылтӥз тубись кузь дэрем.
  
  
  Шор сьӧд виштыос полудиск кӧты адӟиське, кудаз азинтыны быдӟалаез йылоз, меӵак отчы мынэ, кытын со кылле. Со шӧдэ кадь, улоназ шуак эн кырмиське, ас интыязы кылизы косӥзы, бусыын вуись самолётэз двухмоторный сукыресь бере, кыдёкысь бусыос вылэ мерттон пумен ӧръяськизы.
  
  
  Со кузя пумен яр палъёсын, солэн учкымон интыосыз, кытын со Alexa кельто. Оглом ачимлыксэ адӟыны ӧз луы, турын питран самолётын уз йӧты, дыр, нош собере сое адӟыса, макем векчи но кузь тӧдьы фигураос громоздкий куштӥськем полосаез ӝутэмын. Лобӟе со омырын, котыр пазьгиськыса улэ ӝоггес усё, ачимлыксэ пумен юнмато но, пумаз ини, пещераын врезаться пась.
  
  
  Кема сьӧры пауза, укыр кема, ми малпаськом кутскиз. Ньыль секунд - со ӧжыт, со одӥг пол куриз штифт инструктор но кысказы, граната котыре, парти нош собере мон соосты куштӥ. Со гуысьтыз поттӥз но ыбыны чылкыт бетонный ачимлыксэ парапет тренировочной пыр, куспын сылӥсьлэн, соин кык пол шудӥ вал кадь. Собере кӧня ке нунал талэсь гырпум кузьда, мон висё - секытъёсты гранатаос, эн вунэтэ, - пиос но, мынам вань ни пырсйылэмзэ сукин исало, даллашо-кинлэн со вань, - мараны но, та ваньмыз умой кадь ублюдок вииллям. Шуд доры но со понна, оло, ми понна, собере со нуналэз ӧз адӟы ни, со ачимлыксэ.
  
  
  Бадӟым гурезьысь гуэ пырон шокирующий пуштытозы пуштонъёсыз, пограм вож бусы вылын пазьгиськиллям но, бадӟым зор ӵын ӧръёсъя. Ма со азьвыл интыысьтыз вырӟыса вуымтэ, со адӟе, кызьы тэтчыса Алекс люк пумысь, изгурезь борды шуккисько мычиськыса улӥсь, но ӝог музъем вылэ васькытӥзы.
  
  
  Нюш-паш-тӥ троп со меӵак, сапрес куакъёс сьӧры тубо, нёжалъёс пыдэссэ но бызьылон борды шуккиськиз. Мон доры американ самолёт двигатель двухмоторный рулить вузэм, но со виын сётыны эн кышкалэ, мон шӧдӥ; пуштонъёс луэм бере, соос вань саклыксэс ih басьтыны кулэ.
  
  
  Самолёт калленамез ке, со, пичи вис ӝуштыса вбегать яр, кожон кутскон сётэмзэс витё, собере ыбем лэсьтэм самолёт ӝоггес нырзэ меӵ-меӵ но пар потоз. Шушектэм сое адӟыса, лобовой стекло пыр кӧдэктэм ымнырыз, нош собере стремительный движение. Ӧс усьтӥськиз ур кутскиз, указательёс пилот азинтыны ке, мотор лобӟон интылы поты ни.
  
  
  Самолётъёс ыбылыны приказ уг луы бере, ми ке юрттыны быгатыны; пумлэн пумаз, сша правительство та ваньбурез. Соин ик соос вамыштӥзы быж ачимлыксэ, бандитъёс досягаемость нунал вероятный ур сьӧрын. Мон пыд йылысьтыз ӧжыт гинэ ӧй нуналазазвесь опор кык пуштонъёсыз, тузон ӝутӥське, но син куспын мальдытэмысь. Адӟисько ке, со нош ик ӧйлась, самолёт ӝог мон дорысь палэнскиз; пельпум вылын вал мон М-1, улӥ ыбыны дась учыръёс, куке куашкам самолётын лобыса сямен потӥз траектория алекс гуэ усиз.
  
  
  Вазь югыт дуннеын, со адӟе, кызьы пичи гинэ гурезьёс, вань сьӧд, кизэ вылэ ӝутыса, кадь, кыӵе ке вашкала ожгарчиос, мурт инмарлэн вожпотонэз туртто. Самолёт ке лобе со доры, лэся, геред неизбежный мар луоз, со берпуметӥ учыр-соосты быдэсъясал но палэнэ, согемын-тулын кышкатъян двигатель но. Алекс винт берга улэ зымыны, откатываться поглянъёс бордысь.
  
  
  Со но бусы-тӥ но пӧртэм самолётъёсын k греклы бызиз, адӟемез, кызьы азьло нуналэ сямен ур пистолетэн потоно, ма таосын лэсьто Алекс. Со дугдоз, пыдес вылаз султӥз но ас ӝутэмын м-l ке, саз вылэ пумен дугдо яр самолёт. Пиосмурт йырзэ мычиз но мон шоры пистолетысь партнерез лэсьтыны.
  
  
  Та мугзы луэ пичи, ӝотырес берыктон вань на самолётъёс но бекыръяськыса собере, дугдылонни чурыт но, дыр но уз луы шуыса, - поч мерталэ. Со лэсьтэмын, ыбизы, собере эшшо одӥг. Пиосмурт мыным проем ӧс шоры учкыса, адямиез адӟыны быгатэ сое гинэ но тырмоз ачимлыксэ вылын флаглэн тусыз быдэстон сокемысь юаськысалзы ке, вирыз пазьгиськоз ачимлыксэ чыртызы кузяз. Мон соос пистолет пала нуыны кутскизы, но со могак луыны кулэ, шталь секыт, кызьы наковальня. Ачимлык киын усьтэ, кияз пистолетсэ ачимлыксэ усьы-а, сое музъем вылэ пырыны но ӧс каллен рухнуть.
  
  
  Алекс пиосмурт вылэ вуим бере, кабинаысьтыз тэтчиз со. Приглушенный бадӟым куара кылӥськиз, собере серекъяса гульымвис; ымнырын уллань изо но музъемез вылэ пуксе кӧня ке секунд ортчыса, мукет адями кадь потӥсько. Сылӥз со ӧс сьӧрын Алекс проем, М девятифунтовый астэ возёно-озьы ик l капчи, полицейскойёс зырам кадь. Собере со мон поманить, но мон доры тубиз, снарядэз самолётэз ини.
  
  
  «Устоез ыбон», - шуиз со. «Ӧз далты вӧжо пилот чертовски тонэ виысал».
  
  
  "Мар малпад-а тон?" Ми кыкез но чакламын, адями кадь ӝиптӥське музъем вылын; соин, солэсь ыб, уг вырӟылы.
  
  
  «Ха! Синъёсы пыр ортчылӥзы, чыртыязы но асьсэос шедьто тасырайыны ачимлыксэ самолётъёс, пелез вандыны но пильылыны та лобовой стекло лётчик. Жаль».
  
  
  "Ага. Мукет сӧриськемын вал-а?"
  
  
  «Мыным нокин но ӧз адӟы. Малпасько, гадь кутсконын тӥ шедьтоды эмуос кыкетӥзэ ыбиз. Котькыӵе учырын, пырпотэмын ӧвӧл».
  
  
  "Быгато-а яке
  
  
  со копак промахиваться. "
  
  
  Алекс йырзэ шоназ. «Уд, тон уд промазывать, Картер Ник. Но та ноку но уг вунэты сое, валалоз-а?» Пилот со шоры учкытэк, со пуксьыны турттэ. "Тӥляд потэ та пи улэп кылёз-а?"
  
  
  «Яраё кариз ке, со туж уг, мон малпасько, мон кутыны быгато ачимлык-лэн штаб-квартираез». Со, мыкырски, пиосмурт куэм. Нашивкаез формазэ вылысьтыз сержантский nen армейский улэ, ачимлыксэ умой тодо, солы ымныр но озьы ик, собере, асьтэос кадь ачимлыксэ эскерон уж. «Рэган», - прорычать мон. «Тон татын-а яке шара поттыса улыны кулэ? Та быръёнъёслы асьмелэсь».
  
  
  "Чизус, мед!" Со, тодэ, мар солы ӧз луы ни, нылпиос кезьытэн, пиналъёсын адӟиськыны но аслэсьтыз портрет. Алекс соос шоры учкыса паймоз но йырыныз шоналоз. "Псих!" нукыртӥз со. «Пияш та визь-а».
  
  
  Пыдес вылаз лэзиськиз но, со вӧзын Алекс серектэ, син азям йӧтӥзы-пиналъёс ӧжыт ачимлыксэ тӧроез винтовка. «Визьмо пияш, - шуиз со. «Тодӥськод-а, мон тонэ шукко ке, тон самолёт чигиз кадь ик, со но. Но тӥ уллане лобӟиз». Со выросъёс киосын лэсьтоно вольыт, пельпум вамен яр дурын, учке. «Тӥ озьы-а, нош улэп кылем, нош-а? Чебер пиос». Ачимлык тарсгетыны солэн тыбыр вылтӥз, собере пыдъёс но пельпумъёс вылын ӝутыны старшина понна кутыны.
  
  
  "Кызьы нош насчет пещерае?" Юаз со.
  
  
  «Кулэм вань». Со понна чабкылӥсь прикладэн винтовкаез. «Нош собере ке, кошкы тон, со, мукет бен, гранатаен, гу пытсано шуыса. Ватонэз, чебер лэсьтэмын. Та насчет кадь?» Со кулэм пыд чиньы донгиз.
  
  
  «Ӧвӧл. Ачимлык умой басьты соосты аслыд. Кызьы татысь кошкод люкаськизы нош тон?»
  
  
  «Та музъем милемлы люкетлы, Картер Ник. Оборудов тон эн сюлмаськы, мон нош? Табере таосын герӟаськем со юрттэ тон, пияш, уг пот тӥледыз, со лобон дырлэсь медаз шугъяськытэ».
  
  
  Соку мон малпай пукон понна тыршыса керттэмын пилот рэган кельты шуыса, со понна сое эскерыны быгатыны. Ӟыгырскеммы бере мугор пиосмурт alexa мукет сямен котырын. Азьло со пыриз, соиз но кузэн-кузэн пичи пакетсэ кисыям бугыръяса потӥсько.
  
  
  «Кык " басьтӥз; тон, американецъёслы, доказательство тон кулэ. Ми, наркотикъёсын контрабандаен сярысь номыр но уг тодӥськы мон, нош со?» Тарсгетыны мон солэн тыбыр вылтӥз. «Удалтэм ветлон, Картер Ник. Нош тон тазьы ке пилотэз умой, ыбыса кадь, проблема тон дорам ӧй вал, нош со?»
  
  
  - Берпуметӥез, мае ми адӟим, ачимлыксэ, та, мар со пещера винтовка берен доры нюжтӥськиз, пельпум вамен парти нуыны; пӧйшурась со кадь адӟиське, соку удалтэм нуналлы бертыны. Со гинэ уг пыры шуыса, кизэ сэзъяса, лобӟиз ке со.
  
  
  
  
  
  
  Куатетӥез йырыз
  
  
  
  
  
  Грециялэн дурын уй лэзиське ке, соку малпамтэ сьӧдэктылӥз. Шедьтӥзы соосты кыдёкын объектъёс кунокуа сарбаос, капитанмы милям дэмлам чартерный пыжзэ, вазь соосын ӵош вераськи. Уй клубе ӵектӥзы, возьмай мон сое, нош мон пумит луи, со сокем ӟеч мылкыдо луыны, макем луымон вал соос; соос вылэ задание настраиваться вань на, кудъёсызлы ӧз на кутске, эше но палэнэ фактор нокыӵе уг поты.
  
  
  Мон комнатаен ӝикыт но чылкыт луэ. Чылкыт телевидение, мар понна мон благодарной буй-буй луоз. Та нунал ӵоже луоз, со уз дышы югыт но яркыт шунды доры, со начар адямилэсь кужымзэ оло, тае шӧдыса кадь со. Соос люкаськемъёсты пиргос ӵукна мыноно шуыса, нылъёсынымы пумиськыса, ми но туж потэ интыысьтызы вырӟизы.
  
  
  Со пичи таверна матын нуназеямы. Американецъёс группаосын артэ пуктӥськод, одӥг кышномурт но мон вылэ азьланьтӥсько котырысь калык учке. Вал со-куспо адӟисько кыӵе ке пыжем валаны, ку со аслэсьтыз кемалы кельтоно ке но, котькуд гурез ӝуаса духовкаын световой час кадь. Нош мон со проигнорировать, сое утьыны чекъёсын круизный поч эскеро, куд огаз офисын афинылэн туристической бичало.
  
  
  Саклыктэк уз кыле кышномурт. Со син пумыныз адӟиз, солы соос вылаз султӥз кадь, шоналскиз но ӝужыт каблуко сабо пу, али со кышномурт нуллэ. Мон, ӝӧк сьӧрын ваче пумит соослэн дугдытэк, нахмуриваться но долкаса, со кадь луэ кыӵе ке йӧспӧртэм экземпляр, кудъёсыз со нюлэслэсь пумиськеменызы валче.
  
  
  "Мон тӥледлы юрттыны быгатэ-а?" - лякыт-юай мон. Та дыре со уз султы.
  
  
  Шунды курень йырсиме сэзъялтыса, соос асьсэлы басьтӥзы. "Мон уг тодӥськы." Мон обвиняющий со чиньыеныз мырӟем. «Галвестон. Куинь, ньыль ар талэсь азьло. Тонэн луи мукет Сью-Эллен, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Со кынмемын, сое возьматыны уг тыршо. «Кышкано-а, кин-а тон сярысь малпаса-соослы мукет».
  
  
  Нахмуриваться солэн эшшо тросгес. «Кылзы, сое мон ноку уг вунэты одӥг ымныръёс. Якобы но ӵапак сыӵе ӧвӧл, кыӵе вал тон». Ӝоген пальпотон, медаз возьмало, соос монэ дунъяло шуыса. «Мыно", нош табере. Ник... Нимыз? Бен. Та луыло мон ӝамдэлы сётылӥзы; со выль малпам».
  
  
  «Мон туж жаль, монэ ӧтизы Дэниел Макка».
  
  
  Со понимающе шонтӥ. «Угу. Нош со Онассис Джеки. Тон-а мар-а? Мар-а тыныд татын яке кышно-выжы таяз ке?»
  
  
  "Ӧвӧл, но..."
  
  
  «Шумпотӥськом, ми ӵош вал Сью туннэ гинэ-Эллен. Ee яхтаос?» Со вераськисько ке, акцентэ нылкышно адӟыны
  
  
  лымшор ваньмыз-лэсь трос луэ. Мон пайми ӧз луы; сью сярысь малпанмы одӥг-тырмыт вал Эллен, табань мон понна кукуруза ымаз понэ.
  
  
  "Зэм но милям ӧвӧл ..."
  
  
  Азьланьтэ со, милемыз кылэм-адӟем ӧд кары. "Тодӥськод-а тон, мар соин берло дыре со люкиськонлы пум басьтысал, но мон малпасько, со сярысь тон тодыса, тон но бере Сью-огез вал таӵе близкие Эллен. Одно, нош ик кышно вайиз, соиз но вань ёросысь вуж дыръя та нуналэ ортчыса, со воргорон ӧз грек. Мон малпасько, Сью-Эллен кылыны туж шумпотымон вал, малы та шаерын тон ".
  
  
  Лэчыт шӧдозы сое, мар али мынам мукет шоры учкыса, мукет сямен " юнда бес кышномуртъёслы гинэ ӧвӧл, бускель но кӧня адями столик понна. Со султӥз. «Оскы, мэм, со Дэниел Макка». Соос-тӥ бумажник картаез басьтыны. «Вылаз ик делле, брокер со яхтаос возьматэ. Оло нош, тон, эш Сью-мыным вал тунсыко вераськыны Эллен. Пыж ee кытын-о?»
  
  
  Со учке презрительно карточкаос вылын тӧдьы. Собере мон со ымныр шоры учкытэк, со чылкак синэз уг сфокусироваться. Но пумен соослэн вамышъёссы палэнскемзы вылэ йырзэ сэзъялоз. «Сётыны мыным мед быгатод, мар-а со тӥледлы, кин ке Ник. Сью гинэ дорын-пыж возисьёс одӥг вузкарись Эллен ӧй луысал. Выходное но-ын».
  
  
  «... Ну» мон кышкай но, бератаз, ас карточкаязы янчик визитный берыктыны.
  
  
  Мон чиньыен кышномурт тӧлбер. «Нош луоз-а быгатозы, ӧз ке тон, мар тон, - шуэ, тужгес но уж вылын? Со, тод, мар-а Ник, со кескич луэменыз, дыр, нокинлы ӧз сётэ. Эн дырты, брокер мистер яхтаос; Сью-Эллен шуоно, татын бер луыны быгатэ шуыса. Наверняка соку мон тодӥсько вал, нош-а? "Поползти со берен асьсэлэн ӝӧксы доры.
  
  
  Со кунокуаын ӝоген татысь кошком, аслам но косӥллям, сиён-юон быдтэ, пиосмурт но, кышномурт но-компания мукетаз учко, учко. Эшшо командаос таяз основное, куамын ньыльдон арозь, кызьы мон сое судить карыса, со котыр луоз шуыса, котькытчы вутскыны тупаз улонэз уж вылын туристической интыосты. Со котырын, хемгес луэ случайной ог-огзэс кин ке мактал Сью-Эллен трос арзэ ини, нуналаз мон со яке фамилиоссы отын кадь, но ышанӥсько, ваньзы тодозы шуыса та ih эшъёсыз.
  
  
  Нош таяз ӝытэ сью уг луыны малпамез сярысь-я со Эллен уром, соин ик со йыр котыраз соос зӥртыса, со потӥз но, вылтӥ кадь гинэ американ пальпотон бергатӥсь нылкышнолы берло шоналтон таверна. Со, дунъямзылы со ачиз син тыбыр вылазы шӧдӥзы, уен чылкыт омыре потэм бере.
  
  
  Ву юзмыт пельтӥсь тӧл ырос вольыт луоз. Судноослэн якорь вылын сылӥсь бадӟым круизный гавань, вань-а тыл ӝуа, со кылиз сыӵе ӝокыт но шуккыны быгато кемын гинэ рок-группаос. «Шузимем», - малпай мон. вань дуннеысь адямиос вуылозы, грециялэн мед адӟод, но со дуре ачиз вылын пыж кылёз шуыса, американскойзэ музыкаез кылзо.
  
  
  Со каллен панцирьёс, внешне лук-лак, мар соку пушкам нош жингыртӥз. Уж Сью-Эллен иса монэ, но мон соку ас вылаз кутэ, пеймыт улочка-а шуыса эскерылӥзы, сое mimmo ортчиз. Югдыты док ассэ умой луоз, дырыз но тырмыт вал та уй но сэзьлыксэс, ас комфортно мед шӧдозы соос. Таки, сое дунъяны Хьюго жаль, табере тырон сепысаз ик мечез пукто киюмылъёссы ямады. Огшоры фактъёс сое, ма матын вал, кин ке, кин тодэ, кин самой делле со шоры, уката но мынам нимы, асьмелы сиыны вань-а, мар мыным кулэ, солэн аслаз мылкыдыз мед тупась гурезь йылын, со умой тодэ, соиз озьы.
  
  
  Со доры, дыр, милемыз отелямы вуиськод кадь, эн лыкты мон одӥг лул но, мон ӧс сылэ, учке-чакла пичи падвожаз берпуметӥ пол неспешно ляб шуыса, соин мон пичи но уг шӧдо подозрительной движение. Бератаз соиз, пельпумзэ кырмыса, аслэсьтыз одӥг гинэ комнатаосыз но паськыт тубат кузя ӝутскиз пролет пушкын ортчиз.
  
  
  Соос монэ возьмало, куке со ӧсъёссэ усьтӥз, но со умой чертовски луэ. Нокыӵе кышкытлык, нокыӵе арес кылын; одӥгеныз ӧсэз йыг ворсаса, со котырын, пыриське ке со, мукет комнатае дун пыр ӝуаз. Мугоры пиосмурт секыт кык вал, огшоры костюмез пеймыт-лыз, нош автоматика, соин со сое нуллэ вал пичи, кулон но.
  
  
  Сое витё, со котырын ог дыръя кутскиськод, шӧдыны, мынэсьтым багажме кровать вылэ усиз луоз шуыса, матэ, укно доры. Распаковывать арбериос шталь со ӧвӧл, но судить кариськод, малы монэ адӟыны быгатоз, мон куриз кыказ мон асьсэды туж лачмыт потано луиз. Укыр ӝикыт.
  
  
  "Мистер Макки Дэниел?" Пиосмурт, вань-кыдёкегес ми интыяськемын, кутскоз; соос сое ӧжытак мукет вал ӝужыт, сьӧд йырсизэ ӵышкиз со вакчигес луиз, нош чебересь мыйыкъёсы ошетэз.
  
  
  «Мед луоз», - соиз ответ ривненский, кыньыртыса шумпотисько, мон солэсь нимзэ али уг куто шуыса.
  
  
  «Тон вазь вуиз».
  
  
  Кылем сётыны быгатэ, пиосмурт мынектӥз ма, оскод но мыйыксылы луыса, сыӵе секыт вал.
  
  
  «Валамон, - шуи мон.
  
  
  Солэн мышпалаз котырын ӵошкыт басьтӥз но кисыяз потертый бумажник усьтӥз со. Пластик карточказы но туж тусызъя адӟе со суредэз улэ расплывчатый официальной кормаськем но ӵужектэ, нош собере соос ик ваньзэ октӥзы-калтӥзы.
  
  
  "Утчай тонэ кыӵе ке но герӟетсэ деловой, мистер Макки?" - юа пиосмурт. Напарник ачимлыксэ, комод-лап сылэ пу дорын ваче пумит сылон
  
  
  кровать, ачим но уг пошевелиться кылъёс ӧз вералэ.
  
  
  "Чик ӧвӧл."
  
  
  «Брокер яхтаос тон...». Та юан уз луы.
  
  
  "Вылаз ик, ужмес."
  
  
  "Пыж басьтэммы потэ-ын грециялэн вузалозы-а яке тон?"
  
  
  «Ӧвӧл», - чаклай мон. «Мон огшоры эскериськыны. Мар-лябӟытӥськид ке сочетание пичи бизнес-ысь мактал».
  
  
  "Тон мон понна бадӟым пушъет вуэн шедьтод-а?"
  
  
  "Веран. Тунсыко ӧвӧл шат та?"
  
  
  Пиосмурт захохотать, ымзэ паськыт усьясь; куспын, путэт вискы ачимлыксэ со азьпал пиньёсыз адӟемын бере, соос туж тодаз Alexa Зенополис. Алекс Но, асьмеос сое шуиськом, ӟеч лу ...дюймын куать вылӥынгес
  
  
  "Таяз кунэ кемалы тыныд луэ?" - пиосмурт азинтыны, серектӥз.
  
  
  «Уг тодӥськы. Эшшо кӧня нунал, оло, мон дорын ӧвӧл-а нимыз планирование».
  
  
  «Бен, одно ик. Ми палась - пал, ваньмон приезжий понна...». Пеймыт синъёсыд-а ачимлыксэ сильтӧллы луыса, берпуметӥ кылын верасько ке, со кык но пистолетъёс настороженно соос шоры учкыса, ми ваньмы сое шораз мертаз возё на.
  
  
  "Кунокуа мар-о тон?" - мон юало, потэ-а ӝог нервной тыршо, требовательный кезьыт.
  
  
  Со киыныз шонтыса пистолетъёс, мон та сярысь асьсэос но уг сётыны турттэмез пичи ачимлыксэ представление кутыны; со тырмыт вал кыдёке напарник ачимлыксэ, нокызьы но уг быгато соосты кутыны, кык ih, ку асьмеос ватсаса на ке но одӥгез уг вурысо доры. Со сяна, та понна нокыӵе муг уг луо. Тазьы кыдёке уд-а.
  
  
  Мыйыко пиосмурт пельпум кырмизы. «Тон сярысь тросгес мед тодозы, мистер Макки. Куке кыӵе ке но иностранецъёс, простить кар монэ, американецъёслы, справка но лэзизы, таиз шаерамы вуоз кутскиз, тае, estestvenno понна, мон сайкай правительстволэн любопытство».
  
  
  «Тон тодыны быгатӥськод, юаз гинэ», - возьматӥзы солы.
  
  
  «Мед, быгатэммыя. Нош ми палъёс ... пожалуйста, валаськод-а, мистер Макки, мон туж ляб югдуре сюремын, котыртэ котыр ласянь кужымзэс, кудъёссэ ми доры мур недружелюбный. Соин ик мон соос вань шекъёссэс бигер ёртӥзы, но мон оскисько , сэре, эшшо трос-а, мон со сярысь жалясько, малы тон. Самой соос ик мыным шонер кутымон, зӧк но инструментъёсты, мед тодозы соос а, мар-а, мынам малпамея, мон тодыны кулэ. Тӥледыз валало-а? "
  
  
  «Веран», - шуи мон кузьыталэс. "Мон малпасько, тынад ваньмыз тодмо ни, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Ну оло...». Добросовестность асьсэды возьматон понна, солэсь кобураяз пистолет вылэ кускерттон. «Одӥг арбери гинэ луэ».
  
  
  "Ой?" Сое шӧдыса, эшшо мар-а астэ возь ачимлыксэ напарник пистолетты вань ке, сое мон вылазы нуоно луизы.
  
  
  «Пумит уг ке тон...» пуктэмын киосыз солэн паськытэсь, аслэсьтыз ӟеч мылкыдзэ возьмаса, мон но котыр кровать доры вырӟизы. "Пичи утчан? Тон адямиез-а?"
  
  
  Христос! Солы вал ваньмыз, мар кулэ вал мыным, мон вылын паллянысен киюмылъёссы хьюго пуртэс. Со, вамышлы палэнскиз вылэ. «Мон уг валаськы, малы со кулэ», - шуиз со, умой бугыртыны кадь кыньыръяса американскойзэ туристъёслэсь адӟем каро. «Инмар тодэ, со пыж вылэ-тӥ тон кун контрабандаен уг поты!»
  
  
  «Сюлэмо ӧвӧл. Таки». Со ваньмыз ми доры шелл на. "Ми но ваньзэ тае лыдэ басьтыса, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  "Мон уг валаськы, малы ...?"
  
  
  Нош ик ӝутэмын Напарник пистолетъёс, ачимлыксэ пала монэ нуоз.
  
  
  «Тауна, Макки мистер», - шуэ мыйыко магазинъёс. «Уг куриське потэ мыным».
  
  
  Соос кроватез изножие ортчыса, умиротворяющий киын пазяса, эшъяськон адӟиським но, пычей кадь.
  
  
  Со уг чида. - "Гож вылэ кыле!"
  
  
  "Мед луысал?" Мыйыко дугдэ, нош, тыдӟыны, ӧз палёмытэ сое.
  
  
  «Тон вера, малы тынад полицие яке кыӵе ке та выжыын. Карточка шоры учкыса мыным матын луиз, сое тон монэ возьмалод-а?»
  
  
  Та но сое дугдытыны. Ӝог ас палаз вырӟиз, со шоры учкыса мынам но напарник. Ачимлык янгыш. Бурлань полушаги со лэсьто, пукто, соин но куспазы ачимлыксэ, кияз кутэ, кин пистолет. Азьвыл кин мазэ-созэ валатэк ке поты, мар луоз, мыйыко понна со кутӥськем, поскес, гадь бордазы ӝиптыса ачимлыксэ но кожылӥм. Соос секыт но чурыт луоз, нош мыным со безвольный ачимлыксэ лэсьтыны.
  
  
  «Мистер Макки...» - со шокыштэ.
  
  
  Тае кылыса шумпотиз вал со; мар мыным потэ, соос, валамон, уг тоды, кин со вылын самой делле.
  
  
  «Янчик», - пель эмуос со прохрипеть.
  
  
  Со набедренный кисыяз копаськыны кутскизы. Ачимлыкен юн луыны, трос-а соос тазьы возисько, уз шӧдӥськы шуыса, мукет пиосмурт ужме лэсьтӥ. Поначалу ӧвӧл. Собере со адӟе, кызьы солэсь ичи тыро каньылэн глушителяз пистолет. Азьвыл со среагировать кезьыт вуиз, мертаса ыби но, сое ыбыны-поч громоздкий гадь кык адямиос, кудъёсыз соосын кутисько. Возьыт мон шуисько, мынам нырысетӥ реакцие маин капчигес луоз сое, мае мон ас синъёсылы уг шедьтыны уг ортчы одӥг тасырайыны но мугоре пыре.
  
  
  Провисать мыйыко, киям мон малпамтэ ачимлыксэ аленка поллы йылӥз. Со усьтэмын эмуос лэзёно; валамон, трос мар понна со монэ уг яраты, щит кадь.
  
  
  Мон мукет висён пиосмурт шонтӥз. «Мынам со басьтэмын. Мистер бугыръяськыны уг Макки тон...».
  
  
  Мыным уг кельшы, мон мыняса кадь со, адӟид ке, со уката учырак пиньёссы шальк, резина рамкаяз ымдуръёссэ.
  
  
  «Кыӵе бабасыр», - шуи мон, рольёсты ас ужбергатӥсьёс доры вуыны турттӥсько-путешественникъёс. Валамон вал, со ӧз ыбылӥськы, мар мон люкаськылӥзы.
  
  
  «Маскара учыръёс куддыр арберизэ, Макки мистер», - шуэ со, лултэм мугорзэ дораз милемыз пыд вылаз мыкырскиз. Ӝикыт гадьёс вылын-тӥ вир вия прокол мыйык, пеймыт басмалэсь пиджак но ваньзэ соос пыӵатӥзы.
  
  
  «Угу», - шуо милям, паллян кизэ ӧжытак учыръёс вылэ пото ке, син куспын мон каньылгес Хьюго висён. Ӵапак соку сокем зол вильгельмина со потэ, мар солэсь шӧмзэ шӧдыны. "Ма, вуриськись басьтыса, люкаськоз-а тон лэсьтӥд?"
  
  
  Бандит син ӝутӥзы, сое пичи сяська кулэ луыку, кый кадь. "Тодэмды тӥляд потэ-а, мистер Макки?"
  
  
  Со номыр уг шуы.
  
  
  Со кулэм пыд йылаз ӝутыса, пельпум вамен мыйыко зӧк мугорыз но ачимлыксэ перекидывать някыртыса. «Луиз пожарной тубат», - со ялӥз, - со-та уг тодӥськы кадь, но укно доры нуэм, пичи площадьын потыса улӥ. Собере со укно вылын вамышъяны корт решётка пыр пауза минутной. Солэн мугорыз пельпум вылаз ӝутэ створка болезненно укно борды шуккиськыса, Мыйыко но пумит кыл вераны ӧз быгаты.
  
  
  Бандит секунд вылэ дугдӥсько, собере, сое педласянь ачимлыксэ кадь вал, ныпъетын, но со мон шоры учконо ке, со ӧжыт ке но эшлыко луэмзэс пальпотон.
  
  
  "Мон тонэ нош ик адӟем берам-ке но, нош, мистер Макки?" Мыйыко чабке со мугор кузя киськазы. «Мон янгыш ӧвӧл ук пол нош вуоно лэсьтэмын, нош со?»
  
  
  
  
  
  
  Сизьыметӥ глава.
  
  
  
  
  
  Со, укно доры лыкто но чаклало, пожарной тубат кузя нюш-паш бандит кадь мугоро, обезьян кадесь ик, вылды, ныпъетэз уг учкы, кудзэ со несс. ... Нош ми дорын ӧвӧл вильгельмина луиз ке, асьмелы соос шуо, кыӵе пайдаез та-ын? Татын вань кадь потэ мыным ӧжыт ке но саклык ас палаз берыктӥз. Уката сак луэ.
  
  
  Но, одно ик, со, тодӥ, соослэн кыкназылэн маскарчи, мон сое тэргаськись комната правительстволэн огъя номыр но ӧвӧл; агент законной, ужаськод ас дуннеяд, ачим ӧй партнерез ыбыло ке, со переделка шедьтыны.
  
  
  Мукет комнатаосын но ас лэсь багаж со люкетъёсъя эскерыны, комната примитивный ванная пыртэмын. Адӟиськоды, номыр но ӧз ышы, но, номыр уз луы мон компрометировать бере, мон та сярысь нимысьтыз ӧз сюлмаськылы люкаськизы. Сое поттон понна, юан вормытъяськыса монэ яратэ шуыса, пар вал, кин та, ма соин татын но луэ. Мынам учкем потэ карточка вылэ шобыртӥзы, соос монэ возьмало, Мыйыко, укыр бер ни, таиз но. Но, оло, нокыӵе ӧй вал та пуштрослы. Кин ке, кыӵе ке огазеяськон Макка Дэниел тунсыкъяськыны, брокер яхтаос, со но тырмыт луэ, соос мед бугыръяськозы. Кезьыт ке трос ке но, кылиськисько но изьыны люкаськыло, со сямлы вильгельмина мӧзмыт.
  
  
  Ӟеч чакланы луэ вуонояз нуналэ, ӵукна вазь ик султӥз но со понна, вашкала сямъёсты трехчасовой пелопоннес капчи. Вож нырыз тӧдьы гурезьёсын вистэм-вожтэм бадӟым но луэ, бугыр-бугыр но вырйылъёсысь вож бамалъёс пр люкаськемъёс буре; Сюрес умой вал, соос но жаляса-а, мар вал но туристъёс дорамы ӝеганы дырмы ӧй вал мон честной. Нош мынам луиз укыр чидасьтэм, укыр назначение интыозь йылаз-кунокуа; со сярысь тодэ ваён, кылем уе мон комната мар луэ, уд лэзе-а монэ, мон шӧдӥсько, ма кыӵе ке но герӟетсэ ӵош кутскыны кулэ чертовски кристиналэн тусыз. Соку асьмелы басьтыны быгатӥмы, шуэм сямен, вылэ потон шоу.
  
  
  Пиргос - начар гавань городок чебер инкуазьлы. Азьвыл мар карыны, мар ке вань на, солэн кузяз ветлоно дока, дыр уг шедьты интызэ, кытын арня кертомазы яке кык парусо пыж мед луоз. Ксефрат кузёйырзы луэ элгон заведение малпа, пинь пичи надгробный лудкеч, дыръяз ваньзэ возьмато, кин пальпотонэн, соос мальдымонэсь.
  
  
  Соку мон доры лыктысал выводъёс тупан ӧвӧл; Монэ ваньзэ лэсьтыны луоз на зӥб-зӥб, чертовски нош монэ оскизы вал, сое басьтыны быгатозы, мар-а, мар мыным кулэ, вакчи дыр-ын. Элгон мыным оскемын, мар понна мон сое мореходный судноос улэ, ачимлыксэ потэ ке, сое басьтӥсько. Со вал одӥгез кулэ ужпумез котыр.
  
  
  Мукет отель, маин со висъяське ичи, Пирей луоз шуыса, сое поттон понна, одӥгез бадӟым кровать nen гопо луэ шуыса, нош коридор ваннаын интыяськиз. Я, одӥг уй гинэ кылиз на со, нош уг быгато но та уе.
  
  
  Нуназе бер вал ни но, со ачиз туристической ужанрадзэ лэсьтӥзы сомында, кӧня быгатӥз, таверна Закинтос соос доры лыкто ке. Усьтэм инбам улын-а та дышетсконни вал, бадӟымезлы, милялы-лэсь ярдураз шормуӵ вылын усьтӥськиз бадӟым чебер вылтусын но кытысь кӧня гурезьёс гаване. Со сярысь столик селл металлической террасаос вылэ, пукон вылэ поныса но, со ми вӧзын лошъясько яхтаос картуззэ басьтэ. Шунды берзэ Ионический зарезь вылэ мыкырскем, италия сапег вылэ погралозы, со нуналэ ортчытыны, кытчы кошкиз куз луыны кулэ. Кристина сое чидатэк возьмало максимально кытчы, малпасько, со мыным укыр кема витёно ӧз косэ шуыса. Чертовски умойтэм уж луэ вал кыӵе ке тодмотэм нылэн, ми та сярысь трос тодыны выри деталь миссизэ.
  
  
  Азьло мон уката ик ӝыт номерам вуон, соос профиос кык гостиничный.
  
  
  Со котыре таверна адӟыны, кызьы гавань бер ӝыт ветлэ ву транспорт. Со ӧй вал, нош весь лыктыло но кошко пыж тусыз вань. Сьӧд катерен малолитражной корпусэз вуиз, нылмылы буксираны куас вылэ вуэ. Со рад пыж доры матэ рыбацкий, набережная борды лякиське. Нылы одӥг киыныз йыр йылаз ӝутыса, пеймыт йырсиез тыбыр сьӧрад соос лопыръяськемын, нош со вылэ лёгиськисьёс выраженизы ымнырзылэн куанон басьтыны луэ. Катерен водительёс но, мукет пиосмурт но, сиёнзэс чакласа лыжница-ысь, эй ободряюще пальпотэ. Чорыгасьёс куд-ог ас вылысьтыз причал дель; куд-огез вылтуссылы со вӧзын сылэ абдрам mimmo проноситься бронза автоматической, мугорез дӥсяло бикини, ластар ӟечбур пись но чузъяськизы.
  
  
  Собере пурысь, фуражкаяз зарни пусэн дунъямын впечатляющий мугоро пиосмурт-ысь, борды басьтӥськиз набережная, соид жестикулировать. Адямиос сое уг шӧдо катерен нырысьсэ руль сьӧры, нош кыӵе ке учконо, та инстинктсы ачимлыксэ косӥзы, кытчы соос снаряд, со чутрак кожо, огдыре движение ӝега, куке адӟыны шуыса, матэгес-пумаз гаване.
  
  
  «Каргам шузи», - нукыртӥсько соос ас вактазы. Котькыӵе учыр луэ, со трос тодыны кулэ, нискыланы куасэн вылэ ву медаз гаване.
  
  
  Трос нылъёс буксирный туртто вакчиятыса; троица понна одӥг гинэ со капчи кадь потэ, со тодыны выро, мар карыны, но, озьы ке но, лодка ӝоглыкен ӧрзэс воштонлы, соин, лэся, ситуациез контролировать карыны.
  
  
  Собере нош, мон понна туж валантэм, со гинэ усе. Со ву ваське, куасэн автоматически, трос буксирный лэзе. Кичабонъёс дугдэ, мыжыкъёсмес сэзъяса но азинтыны тыршись адямиез порт катеръёс вылын. Со дугдоз, ӧжыт-а, заворчать двигатель ачимлыксэ, котыр ныл доры матэ но каллен лэсьтӥськом.
  
  
  Капчиен со вылэ лёгиськисьёс & nb, кугӟаллязы понна куасэн, пыжен но матэ дыре, со кылӥз, кызьы солэн вожпотонэз ӝутске куараос. Грек сое ӧжытэз тодыса-а, но мон юн оскисько, малы, мар шуэм со, уг-а, милям вань одӥг standart текстовые шедиз. Со ву вылтӥ куасэн донгаськыса но, сиён доры математикая; соос ымныр вылазы басьтыны паймонэз ih. Нош со кизэ мычиз ке, эй, эй дуре медаз тубе юрттӥз, солэн пельпум кырме, зӧк пу тубат кузя поплыть но набережная доры берытске.
  
  
  Со понна маневрировать водитель чакласа, шара сюлворыса кык пиосмурт. Со ih проигнорировать, сое синазькыль карон, сое вылтӥяськись палдытэм ымныр. Ву ӝутскыны кутскиз, со вуиз ке пагӟаетӥ, сиён вылэ нош ик назьыльске адямиос со доры, со киын ноотысь ачимлыксэ, вуэн герӟаськем ас йырси тур, вичаксылы понна со забрызгивать вал, собере кӧня ке лёгетъёс вылэ ӝутске на, со кема уг пуко вылэм. Та виын соос пырисько но маин ке шуоно, со вандэм кадь, сержант, взводлэн-ын выльдышетскись приказ сётыны быгатымтэзыя астэ ачид. Кык пиосмурт удручать адӟиськылэ, нош собере угрум; ас священнике нылъёс куспын соос кыӵе ке дӥськут, куро но бадӟым пуйы. Нах бере со дорын вал ини, со бералтӥсько, люкиськон уг шоры учкыса но, йылаз но набережная ӝоггес ӝутскиз.
  
  
  Мукетъёсыз кадь, трос поталлям таверна но, со сьӧрын султылытэк пукон понна, собере умой-уӵыр учкисько ке, нылыз кадь усиз. Со инты, кытын соос возисько, ваньмыз умой адӟиськы, мынам потэ луэме но, со вӧзын сылэ, со йылэ набережная паськыт ке из вуыны. Со куспын дугдытэк, юри берзэ уг учкы, уг бурсо кылем подвесной нуналазазвесь двигатель дыр, куке эскорт пельтӥськоды хота ee кык-ас выжыоссэ ыштэмез-тӥ ачимлыксэ гавань берытскыны куризы. Со доры пыдъёсыд асьсэос вамыштозы пуйыен собере куроез, киосы но йыры вылэ ӝутӥсько сэрпалтэм махровый дэрем, сокем ривненский позыръяськизы, макем со кулэ вал, дыр, со лымшор пала макесъёслэсь шведов уг луы. Соос пӧлысь йырси поттыны вольыт мускытсэ-ул дэрем сиресэз, кык сумка октӥськем но йыртышказы монструозный пеймыт очки. Собере гинэ созэ я кызьы соос дӥсяськемын, со, ми шоры учкыса, нах но со шоры учкыса сылэ.
  
  
  Милям соин кусыпъёсмы кельышлы алданы уг луы, безразличие мыным вылтӥяськись; слабит со гинэ пальпотыса, пельпумзэ ӝутэ, сумкаме кырмыса. Со mimmo ортчиз ке, мыным озьы матынгес, но мар понна мон суро-пожо сылало ву зын шӧдӥське загар лосьон, кудзэ со шобыртэм ку сузе, сое вылэ секунд адӟон зуркатӥз, ас сюресме азьланьтыны тырон таверна собере ӝот-ӝот доры.
  
  
  Со чакламын, но со понна - аслад со выллем наверняка сӧрид ке, ӧй ке лэсьты сое, зэм ик-а, учкемез мукет, малы ке шуоно вань нах - зонтиктэк но пукон вылаз тубиз ке изъёссэ басьтӥллям, соосты кузэн-тубато террасаос лапег, паськыт, шунды утиськыны мед быгатысал шуыса. Со азям, кызьы со пуксемын, официант луыса отын, но, ку со вуэм интерьеръёсты таверна пеймыт, со заказ ваёз шуыса, асьсэос со доры каллен столик вуиз. Шӧдозы сое куд-ог люкетъёссэ лэчыт жаляса верано, ӧз быръе, ма солы бускельёс столик, визьмо веранъёс кылдытоно валан но сми ми тэрытскыса, мае
  
  
  • Татчы лыктыса гинэ ӧвӧл, со понна интыысь ву кызыгыны нылкышно.
  
  
  Интыысь со кружка вина юыса, кужмо вакчияк виноград, утчало ини соослэсь, но, малпасько придерживаться узо; эсьма, ӟарыт, пыдес вылазы лэзись, ас йӧл сигнал тырметъёсты, нырысь кезьыт ачимлыксэ ньылоз тонэ. Мон озьы пукыны, ог-огзылы медаз лу учкыны, придавать талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл, куд-ог дыр ортчыса, тодмо луиз-а, мар-мон сое учкон воштӥське пал люкетаз. Умой, со, тае кабыл басьтыны быгатэ; кӧня ке пар вал сётыса та учыръёс вылын но одӥг интыысь горстка туристической интыосы потаса, ужбергатӥсьёс, дӥсь-тӥ ih юнгес судить карид, ми, одӥгез, собере нылаш дӥсьтонды тырмысал-а яке кин ке со доры лыктэ ке дорамы соосты уг тунсыкъяськыто котыр выступление та & nb кӧня ке минутлы вазьгес.
  
  
  Одӥг гольык пыд со укыр кузь котыр сыръясь. Йырсиез шунды шорын соос кот но котькуд секунд ih сушило распушивать кӧня ке; асьмеос адӟыны, со ыргонлэсь сьӧд пильысэн инты чильдэт быгатӥсько, но котькудӥз огпол ке, солэн киосыныз ӝутэмын, соос вылын басма дэрем гадь фон сое ӝикатыса чутрак висъяське. Со, бералтӥськы; берпуметӥез, мае ми кулэ вал, сыӵе та выжы отвлечение. Со сяна, асьмелы соос шуо, соин, лэся, нылъёс вызовъёс луыло шутэтскон нуналаз высококлассный, юрттэт ищущий. Сотэк но сак учке-котькыӵе мукет таверна нескромность вывод люкетъёссэ доры вуиз, малы соослы клиентъёссэс-тӥ потенциальный умой луоно.
  
  
  Соос, час шоры учкытэк, собере ӝог шунды, зарезь вылэ усиз. Кык но шуиллям, бер ни, но мон малпасько, нош куке мон вуисько кусып возён.
  
  
  Солы пыд вылаз ӝутскыны, ымдурме со зарни свисать капыртон сигаретэн валче. Кыӵе со вакытэ со пуке, оглядывать набережная, кадь мар ке малпа, мынэ но собере пырыса, гольык пыд вань на, таверна интерьеръёсты полутемный-ын. Мон mimmo ортчиз столик, неопределённо со пальышало, мон шоры уг учкы.
  
  
  Солэн киосыныз ӝутэмын, юнматэмын солнцезащитный точкаос понна, официантлы но, зависать матын, выросъёссэ та куронмес кабыл басьтыны; узо пыр мон азе одӥг минут вань на. Та вал егит адямиосты, мырдэм подростковый арлыдзы тырмыса но, креслоын пуке юон, нылъёс шоры учкылыны со столик, собере мышкын таверна, ачимлыксэ, соид лопыръяськыса лобись, сое пышкылыса Граучо Маркс кадь. Ма со азьвыл валамтэ, мар со каре, сое озьы ик кружка вина пуктылы, нылъёслэсь пила но, питыртӥз дыртэ, кезьыт вуиз азьло со мытэмын.
  
  
  Собере соку ик вуиз соосты утялтон арес ачимлыксэ, ваче пумит льӧмпуо монэ пукон вылэ. Азьвыл кыл мар вераз, сое лэсьтэ, ымтыр вина, пукон тыбыре вылын шокчон но порывистый признательность откидываться лапегесь пото. Соку со мон шоры гинэ учкисько.
  
  
  "Тынад-а машинаед?" со юаз. Нах подчеркнутый луоз акцентэз, но, тыдӟыны, шӧдӥське-а солэн аслаз комфортно англи кылын.
  
  
  «Дорам монэн одӥг луоз», - соглаш луи мон. «Фольксваген» арт припарковывать луы, пукон вылаз адӟиськонлэсь.
  
  
  «Мон малпаськод, соослэн луыны кулэ-а асьмелы та», - шуиз со кӧс. «Фактъёсыз но со цифра прокатной, мар тон американец».
  
  
  ", Сокем трос адямиос сое возьмало?"
  
  
  Солэн пельпум кырмыса, равнодушие возьматъязы. «Эх, тодыны дышетско ble». Соос шоры учкыса, мукет столик матын. «Со, мар, пе, со Англие». Со кыньыръя шонтӥ, пар вылын возьматэмын шоро-куспо арын, ӝӧк вермут понна потягивать сайяло. «Пенсие кошкиз но, ачим солы сӥзьыса вискилэсь; рубин шальыен тае учкыны! Котькытчы но кышномурт, солэн озьы выремзэ адӟыса, вылысьтыз кадь, тӥр, костюмъёс но фантастической твидовый та татын, шунды югытын Пиргос! Возьмано луоз, со вуиз... малы-тӥ» разочарованно кизэ шонтэ, со омырын. "Аргентина?"
  
  
  Пальпотыса лыктоз. "Ӝог-а вань-а, ӧвӧл."
  
  
  Со мынам гырпумам мыкырски но, креслоын пыкиськыса, аслыд ваньзэ кужым мон пальпотон кузьмало, мар гинэ усиз кадь асме со-а мар-а-со чылкак очаровательный. "Машина тон дорын луо, озьы-а?" Со шоры учке «фольксваген».
  
  
  «Мед луоз. Та мынам».
  
  
  «Соку, оло, ыштӥд тон монэ... мытӥзы транспорт ӧй вал».
  
  
  «Та соин озьы шӧдӥське».
  
  
  «Та пичи гинэ общественной пляж, кыдёкын ӧвӧл. Пиналъёс пыжъёссэс со, ву вылысь мон куасъёсыныз нискылтэм, соин сое ӧтизы, со шуиз но, малы ке но ӧвӧл». Табере Ee пельпум лэзиськиськом но ӝутскиськом, поглянъёсыз кадь локомотив поршень пукон. «Нош со ӧз тоды, кызьы со пыжзэ кивалтэ, валаськод-а? Шузи! Озьы искреннее куара... гавание тон адӟид-а?»
  
  
  "Ага."
  
  
  «Озьыен, солэн ih кельты; эн оскытэ монэ, милемыз отелямы нуизы, соин-а мар но пичи пляжъёс вылэ, кытын со дугдӥз. Озьы нимасько мон тон кадь... мар та? Куштэ-а?»
  
  
  «Чик ӧвӧл, - малпанэз шонер но тон».
  
  
  Пыр пукон-а со мон доры мыкырскиз. «Standart ход», - малпай мон, пань-гадь вылэ пыкиськыса ке, со басма дэреме. "Пиргос кемалась-а тон?" со юаз.
  
  
  «Монэ эн возьма, мар отын луыны кема».
  
  
  "Эх. Татысь кытчы тон мынод-а?"
  
  
  Ӧжытак палэнэ со креслоос. Со понна укыр трос юанъёс зуркатӥз ик проституткаос. «Уг дӥсьты на», - шуи мон эскериськоз.
  
  
  «Оло...» Сое мон доры матэгес нюлэ на, пуконъёссы но ӧй вал кадь. Ee синъёсыз чиляло, ачиз со кадь улэ, пуш fold paper. "Корфу урод уз-а луы?"
  
  
  «Солэн быгатонлыкъёсызлы», - мон усьтӥськиз. Пӧяськыны кулэ ӧвӧл.
  
  
  "Соку, оло, компаньон тыныд кулэ?"
  
  
  Бутылка ӵоксэтлэн шораз уз луы, нош мон дорын ответ ӧй вал. Нах кема учки со шоры, азьло кезьыт ответ. "Корф вылэ потыса мыны тон?"
  
  
  «Мон пумит ӧй луы».
  
  
  "Малы?"
  
  
  Со куалекъян черод вуиз. Та ариец но пельпум бералтӥськы нуо соос шулдыр. «Та умой инты».
  
  
  «Со озьы вал».
  
  
  Малпамтэ со мыняса кадь, пичи нылъёс, ӧрекчаськонын-куаратэм кутыны. "Ценымногие Но умой Корфу, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Шӧдозы сое ӵогъян. "Улыны быгато..."
  
  
  Мон сое пукон борды кизэ но назьыльскиз пыр. "Тӥледлы пумит ӧвӧл, соос нуналаз кӧня ке компаньон луэ, озьы ӧвӧл-а?" Соосты эшшо но паськытгес луоз пальпотон. "Мистер Макки?"
  
  
  Солэсь нимзэ ӧз вераллялэ.
  
  
  
  
  
  
  Тямысэтӥ глава
  
  
  
  
  
  Самой та векчи герӟет я, кудзэ ке, со-кутске ке, мон но та исамзы, ныл со причал кунокуаын ке, кытын со кельтоз аслэсьтыз дӥськут. Машина мон ӧжыт вераськисько; уломе со-а со ӧвӧл, но со ӧз ӵектэ. Азьло мон но йылозяз общественной удысэ пляж ма, пичи кунокуалы второразрядный котыртӥ, куас вылын асьсэды экспедиция кытысь соос ву кошкиз, притормаживать со понна котькуд арын нах.
  
  
  «Кристина тон тазьы», - шуи мон. Соин та дыр мон ӧй но шуы.
  
  
  "Веран. Дорын пыже вал-а тон?"
  
  
  «Басьтӥсьёс доразы мон одӥг прокатын луэ, мед луоз».
  
  
  «Соку, оло, мыным умой.... Озьы ваньмон тонэ уг кутӥськы шат?»
  
  
  Со, нахмуриваться: «луыны быгатэ. Гуртысьтым ке, мар тон малпаськод».
  
  
  «Мон малпасько, мае мон публика вылын луыны кулэ, вылды, валамон, ог-огзы доры кыске». Мон соос понна киям куто, но ачиз гольык макес шуныт. «Кылъя озьы-а, ӧвӧл-а? Американскойзэ туристъёс, гречанка отпускын. Со озьы ӧвӧл шат, кызьы планироваться?»
  
  
  Соос, валамон, тросгес ценымногие план сярысь тодыны, соосты кезьыт, нош та валаны луэ. "Алекс кылем а, мар-а тон?" - юай мон искреннее.
  
  
  Мраморлэсь ку со шӧдтэк шорысь луиз кадь, кезьыт, шайгу кадь, нош кышномурт номыр но уг кары вырон понна мон киын ӝегатӥсьёс. «Мон бергес та сярысь вераськиськомы».
  
  
  "Али малы уд-а?"
  
  
  Кельше вал со посмертный маска пальпотон. «Малы ке шуоно мон тонэ, мистер Макки Дэниел, Алекс сярысь номыре уг тодӥськы. Ми ог-огенызы тодматско мукет праздникез али, нош ӵуказе, мон кошкем бере, мон пичи круизэ корфу вылын, асьмеос дыр тырмыт вал, та сярысь вераськиськомы».
  
  
  Со дилетант понна, лэся, соос сярысь ӟеч представление омела тырмиз, кызьы мон вань бизнесявляться почтаямы ужай. Мынӥллям соос ӵош луыны кулэ. Эсьма, вылазы учыре сётэмын.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Террасаос вылысь кунокуа штукатуркаез интыен ee сюбег, паськыт кесэген ас тустэ возьматод тустэм лемлет пичи пляж. Ми пыр ортче нерге: юо террасаос вылын-ын котыр одӥг столик, киын-тӥ кутскиз, тросгес но ог-огмылэн синъёсамы учкылыса. Дырын-дырын сое эскере, шат берыктӥз кин ке чотын мон, нокин но уг адӟы, кин ке доры вис трос Кристин, кезьыт ожидаться. Бератаз, зарезяз зымем бере люкаськыны шунды, ӝутскыса со, ми ӵош ачиз пыд йыламы ӝутӥз.
  
  
  "Мон сиськи вал?"
  
  
  "Одно ик."
  
  
  «Веран», - соосты чуртнасько. «Мон доход понна ӝыны час ортчиз. Ӵуказе ӵукна мон тон понна луыны быгатэ отплытие быгатэ лэсьтэмын...?»
  
  
  "Мон уг тодӥськы." Со, чус-а, со нырзы, пельзы, кызьы ожидаться но, основное ке но, оске, кунокуалэн мар луоз, нокин уг кылы, мар веразы мыным. «Эн дырты, дуно. Со сярысь верасько отельёсын ӵуказе ветлонэз ӧй луысал, дыр чертовски тодмо ӧз луы, малы мон тонэн ӵош мыномы».
  
  
  «Малы таиз тазьы кароз али тодмо сёто». Мыным со зын туж тодмо тусбуйёсты борды шуккиськыса, пыд лӧпкытъя кыньыртӥз, мон мед гольык макес выжыез потирать. Вань выросъёсыз луиз та вакчи гинэ, но нокин но уг лэзьы ачимлыксэ быгатэ. Ачимлык яке бервыл.
  
  
  «Мед луоз», - шуиз монэн, лу монэн ньылонзэ тазатыны но-а, мар-вуо на азьло кыӵе ке кылъёс. «Ми люкаськимы ӵукна кошкиз».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Пеймыт-лыз дэремен со озьы ик умой адӟиське, кызьы уло но бикини; тодмо, мар луэ та, мар ке склад басьтӥсько, котькыӵе но кристиналэн тусыз придавать быгатэ аслэсьтыз дӥськутэз, пе, луэ нах bvlgari понна тае лэсьтӥсько, burberry. Ми мынӥмы ресторанэ пичи кунокуа со вӧзын соослы номыр но пӧртэмез ӧй вал, но, макем сое адӟыны быгатыны, туристъёс мукет уж ӧй вал отын. Солы луыса, оско бере, мар мон нокинлэн кылзэмез уг быгато-а, юаз со ee,
  
  
  кыӵе мугез вал-а тӥ, та интые член луэмез.
  
  
  Со ӵыжектэ, пичильтык загар пыр.
  
  
  «Зэм но мыным та город уг тодо», - шуиз со. «Мон нырысьсэ татчы».
  
  
  Со кӧня ке секунд та сярысь малпаса, собере мынектӥз но, пукон тыбыре вылэ откидываться эй, пукон ортчиз. «Вань кык гинэ туристъёс, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  "Мед луысал..."
  
  
  Черод вуиз мон ӵош точка ужез вырӟытыны кулэ. Конверт вылэ манильский, соин артэ пукон вылын кушто, но сое со басьтыса мутусэз укшатон. «Мар милемыз возьма " -та сярысь вудур шуыса», - шыпыт куараеныз шуиз со. «Я вера мыным, малы тӥ уд тодӥське. Котькыӵе учырын».
  
  
  Вудур грециялэн та шундыпуксён картая - Закинф пелопоннес шормуӵъёс дорозь; Кефалония; Итака, кытысь уяны Улисс, ӵош оже нуизы понна " троя, историяз та тужгес шонер доры вуиз но берло аръёсы вань джин, Левкас; шормуӵ пичи но кӧня материковый но мукет порт, Корфу кема ӧз кылды, кутонэныз ӵош деформировать формаез тӥр басьтод, вудур Албания лэчыт нуо вал-ын.
  
  
  «Ӟеч луэ, та круизэ», - шуо нылъёс чакламын.
  
  
  "Ага. Кыӵе ке вылӥ дугдылонниын тонэ сюрес?"
  
  
  «Ӧвӧл. Асьсэды, кыӵе учыре членъёсыз. Нош мон малпасько, соос, оло, куинь нунал сарба луоз, дыр...».
  
  
  Та понна мон нырысетӥ ползэ саклык уг кепырскем миссизэ. Трос ӝеганъёс, трос дыр, номыр ке уг поты.
  
  
  "Оскы, тӥ монэн ӵош мыныны потӥз?" Со доры вуылэмме нош ик рольёсты шудэ.
  
  
  Со мон шоры бадӟым синъёссэ сфокусировать ас пеймыт. «Но, одно ик, Дэниел Макки».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Собере ми мынӥмы нуназе, сюбег тыкырыкъёсысь, огпалтӥз ортчыса, юрт котырзэ пеймыт яплак чуръёс, соин, лэся, монэ нависать, чылкыт ионический сого инбамез. Кристина мон вӧзаз мыныкуз, буй-буй, ee мынам макесъёсы борды ӝиптӥськиз, мон ялан асме тодам лыктэ но, быж вылаз кулэ луись арбериосты кытчы сазь шуыса.
  
  
  Сое нокин но ӧз адӟы. Та мыным уггес кельшы.
  
  
  «... Тон э-э кунян ваён кема уло... тырмыт, ивортон мед басьтозы...?»
  
  
  Со мон доры ӝиптӥськиз ымдурме, ымдур кезьыт вал, нош со кутэ но юа. Ӧвӧл«, - шуэ али», - нукыртӥз со. «Мон туннэ ӝыт понна».
  
  
  Мон уг быгаты вераны, мон со вераз-а яке кыӵе ке кибылиос, нах вылын пуке. Котькыӵе учыре, со пумит кыл вераны ӧз быгаты.
  
  
  Мон мынӥсько набережная, нырысетӥзэ соосыз адӟи но кытын собере, тросэз малпа таверна уг ветло, отын монэ пумитазы, кунокуаяз мыномы, собере ми пал кыл, солэн вань пар кварталын. Пырон ӧс доры матэкто ке, асьсэды пеймытэз югдытыса, курень котыр переулок потӥз «мерседес», соку вузыны ас палаз чутрак ӝегаса мынэ. Со ортчиз ползком; Соос азьтэмесь, машина шоры учко, нош берпал вылын пукон номыр уг адӟы сяна, нечеткий фигураос. Водитель шляпаос, син вылын надвигать, азьлань учкыса невозмутимо. Куке «мерседес» мон вылэ пичи гинэ вылэм, со огпал урамаз пал дураз съезжать. Вӧзаз кӧня ке гинэ машинаос припарковывать мукет луэ, но Кристина мон одӥг гинэ пыдын ветлоно луиз, бусыез вал солэн адӟонэз.
  
  
  Нылъёс монэ, китӥм кутыса, дугдыны косӥзы. "Макка!" - отын мыр-мыр прошептать. "Кин со адями?"
  
  
  «Мон нокинэ но уг тодӥськы». Соос, шыпыт вераське, вань урод ужъёсын ӵош яратӥсь тырмыт вал рядовой, соос кулыса уз кышкатэ.
  
  
  «Дугдэ, нош мон сое но адӟытэк». Со, куалекъян соос шӧдӥсько, мынам солэсь мугорзэ борды ӝиптӥськиз. "Ма сое отын возьма?"
  
  
  «Мерседес» меӵак ваче пумит луоз отель пырон тырон, дымбыр негромко двигатель ачимлыксэ, муръётӥ потэ выхлопной парен но ӟизатӥмы.
  
  
  Со, нылъёс пала берытскыса, сое ӟыгыртӥсько. «Эн сюлмаське оборудов вань-а, кин тонэ адӟыса, Кристина. Туннэ уйин гинэ мон ке...».
  
  
  "Мар ке?"
  
  
  «Тӥ кузпалъёс ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а? Яке, мукетсэ-пияшъёс?»
  
  
  Со йырзэ шона, вопросительно синъёссэс эскере. "Ӧвӧл. Отпуск со луоз одӥг, ачимлыксэ омела ке со?"
  
  
  Солы сӥзем шонтӥ. «Озьы-а ма кышка? Дорын мон комнатаосын ӟоскыт луиз, соку...»
  
  
  Нылъёс кылзэс зол портэ, чупан нуналазазвесь. Мон врасплох тае учыртыса, ӝоген ас бордам юн ӝиптыса, нош мон но оправляться ee. Кыӵе ортче-сое но мон аслэсьтым ымме милемлы дыр висъяны луэ соосты, чырты бордазы йӧтӥськыса, ымдуръёссы пель мон доры шымыртэмын. "Муртуродлэсь комнатаын тыныд вераны луоз-а?" нукыртӥз со.
  
  
  «Та пукыса мон ӧй шталь». Толло сярысь валан уг лу куно, мон вералляй, но со понна татысь шедьтӥз ке полстран.
  
  
  Каллен палэнско солэсь, но котькуд ар синъёсаз пальпотон мед пиштоз-а мынам вылэ ошеломляющий ымзэ паськыт усьясь. «Озьыен, та уйзэ ми дорын луоз, Дэниел Макки. Собере асьмеос нош учке...»
  
  
  Пыриськод ке милемыз гостиницаосы, курень «мерседес» интыосы кылёз, лобась кый кадь затаиваться лап, выхлопной ӵынэн шокаса, гумыысь.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кристина мон кепырась ӧй вал, мон урмем чидасьтэм, нош
  
  
  секс но со доры нокыӵе уг луы. Со ныл-а вал со, кудзэ ми ноку но бездытгес кылиз доры уг быгаты-а, мар-а луыны пинь сузян сf яратон яке соосты ужысьтызы. Лёго со капчиен пуксиз кровать дураз, комнатаосыз вылэ ӝутскыны выриз, дыр, со парзэ лэзе стаканад бренди. Соос асьсэды кутыны, шӧмзэ веръятэк, кылын ымдуръёстӥ ортчоно, коӵыш кадь.
  
  
  Пуконэ одӥг комнатаын улыса но лапег инты укыр урод луэ. Мон сӧре одӥг валтӥсь котыр лэсьтэ, со вылэ селл паськытэсь укноосын, ышанӥсько, ворсам лач-лач укноосы штора шуыса; со соку ик тодоно, малы милям вужер - меретэз идеальный, ыбылон снайперский нуысалыз ке, ачим но оскыны инстинктсы шуыса, нокин ӧз малпа, со кулӥз шуыса. Кема ӧз поты на.
  
  
  «Умой», - шуисько мон, кыз сырысь кунокуа номерын бутерброд гриль стаканзэ ӝутэ, выросъёссэ.
  
  
  "Устоез?"
  
  
  Таос шоры учкыса но кристина нырысетӥ умой луоз, зэмзэ, милям Зенополис; мукет дуннеын укыр трос пол монэ шунды мальдэ, вань та мускыт, пыжем мугор; вазь ресторанын приглушать дун-чылкыт луоз, мон но столик вискын сылэ. Татын сергей приглушать луы, но укыр зол уз-а, но номыр но уг люкеты обзор. Со гинэ пеймыт лыз дэремтэк меӵак сыӵе ик чеберъянъёс арес вал, кызьы нунал бикини, но кыӵе ке но валан трос басьтыса. Нап сьӧд йырсизэ но чагыр синъёссы паськыт визуальный со интыяське вал поразительно со узырлыксэс, визьзэс проявить карод но, соиз но кузэн дух та дырозь, мед педпал туссы лэся. Со куспын жаль-а, малы мон сыӵе ӧвӧл, кыӵе лэся, ачиз но соку ик шуисько, со шузи луэмысь дугдоз шуыса.
  
  
  «Озьыен, тон студент», - адӟи мон, - тазьы вераськонзэ нуыны, кызьы ке возьматоно слушающий котьмае быгато, малы туристъёслы юазы нылъёс, со ас вылаз басьтӥз комната.
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  "Малы тон дышетӥськод?"
  
  
  Со гуӵык кырмиз но пельпум лэсьтэм бадӟым бренди. «Куке-соку мон медсестра луоз отель, нош мон куштэмын луоз».
  
  
  "Малы?"
  
  
  «Вал-а со...» нахмуриваться Со. «Я мар гинэ, со асьмеды берпум шара, быдэс улонэзлы висись кыльыны быгатэ, малы бордын уг кыльы. Тон Тодӥськод-А?»
  
  
  "Мон тазьы понэмын".
  
  
  « ... Соин ик со но, ну, со гинэ дышетске. Оло, биолог-а луоз со, оло, археолог. Пыраклы ӵош решениос эн дыртэ, зэм-а?»
  
  
  "Мон понӥз, кунокуаын но анай-мар тон понна, тон специальность басьтӥзы". Та вала шуыса, со серем, нош мон но тодӥсько, но анай-атайёс доразы ӧвӧл шуыса нах.
  
  
  Кристина шоры учкисько мон шорад. «Мынам анай-атае дорын ӧвӧл, Макка. Шол, тон сое тодӥськод; мынам кулэ луэмен, вазь ик та сярысь тӥледлы верасько».
  
  
  Со шонтэ. «Мон шуисько, тон тазэ лэсьтод. Извиниться кариськоно. Тон кадь но ... э-э улонын ... кызьы тон потод-а?»
  
  
  «Ой, со, бутикын Афинылэн ужа. Доры туж матэ та Хилтон. Мынам соос понна дун тыремын шутэтскон туж умой, куке ужан ветлыны кулэ ӧвӧл мыным». Со азьпалагес мыкырскиз, со шоры шып гинэ люкетсэ вандэтлэсь приоткрываться дэрем. "Та умой ӧвӧл шат, мар мон али отпускын?"
  
  
  «Кызьы умой уг яра», - шуиз мыным но, репликаосты, мон валай, кровать вылэ султӥз но сое вӧзын кӧчиз. Со пайме но уг выры-уг адӟиськы-а, нош учкиськод но, автоматической ӧй вал. Та нылъёс ваньзы зол но зол мыным кельшизы.
  
  
  «Нош тон, Макки, Грециялэн шедёз-а со, малы кулэ?»
  
  
  "Куд-ог малпанъёсазы".
  
  
  Со серекъяз. «Тон сярысь мон верасько почта бизнесявляться».
  
  
  "Мыным ӧз вера шат?" Со, мыньпотыса эй, ревматизм-ын. «Я, делле зэм, кӧня ке нунал вань со татын вал, но куд-ог адямиос пумитазы, соос, пыжзы шоры учкылыса. Куд-огез ми дорын представление вал-а, мар-а, оло, генийёссы шаерысьтымы сое шедьтыны быгато-ын диз яхтаослэсь, кин ке но, кин мар быгатэ шуыса малпай ке но выль захватывающий. Со шоры учко, нош ... дыр, шедьтэ сое, мае утчай, ӧвӧл-а, ма соос тодо-мар сярысь Грециялэн. Та котырын трос кельше милемлы ".
  
  
  Ымдурыз сое чупаны сайкыт та рад но мыным капчи. Со со-а ӟыгыръяны кутскизы, соос но палэнэ, уз-а, сокем ривненский мед сётозы шуыса, мон валай, али ма уг дыр.
  
  
  Со шуиз. - "Малы тон тазьы уямез-а ӵуказе?"
  
  
  «Талэн валтӥсь малпанэз. Тунсыко, но шаерамы ми, оло, тон но, пыж вылын адямиез адӟи ке, машинаысь адямиез но вуыны кутскиз кадь, юан бӧрсьы юан, склонный соос трос ӧз вераське. Со но пыж бӧрсьы ик кылдэм бере адямиос нош ик юанъёс, кудъёсыз шоры со ответ сётӥз ".
  
  
  «Бен, со вала, кызьы та луыны быгатоз». Со гуӵык бренди лэсьтоно на. "Тон монэ ӧрекчад но, сьӧразы кутозы-а потэ?"
  
  
  Табере со юн оскиз, со янгышаз-а мар луоно сярысь вераны, малы ке шуоно со чертовски умой тодэ, мар солы кулэ, мон басьтэм сьӧраз. «Мон туж отельын. Вань куинь-ньыль нунал гинэ бадь уян. Эн дыртэ».
  
  
  Тыдӟыны, со солэн малпаськемез; собере соос каллен шонтӥ. «Мед луоз. Со вал туж, туж умой». Со та кылъёсыныз " султы, стаканъёс мычиз буш улэ тӧдьы ыжгон вылэ накидкаос бренди коммод ӝутыны но матын, соослэсь салкым ӝытэ нуллэ со. «Мон кулэмен асме кунокуа вуылыкумы, Макка».
  
  
  Мон паймисько, луыны кулэ, яркыт шӧдӥськиз-а, но ми сое зол зӥбыны нахмуривание протест. "Тон одно?" - осконтэм, мон шуысал.
  
  
  «Ах, бен. Та тужгес умой луоз, Макка. Со, шӧдӥсько, ми ог-огмес умой тодӥськомы, мар понна сокем вакчи дыр, озьы луэ, трос-а мар-а витьыса сылэ. Ӧвӧл-а?» Со дразнящий чукин берыктӥз йырзэ мон но пальпотӥ. «Одӥг гинэ кылёзы кадь мыным зарезь-ын, солы оско, мар сярысь верано шуыса, мон шедьтӥ».
  
  
  Сётэм со верам, монэ но уз мыты. Кристина кунокуа но ӧз кылӥськы, со понна со берен кунокуа нуод, нош мон ышанӥсько шуыса, курень «мерседес» сюресэ вамен ӧз луы, малы со азьвыл такси пуке. Сое учкыса, дыртӥд сое ватэм уг адӟисько, но со уг адӟы нокыӵе тодметъёсыз, сое ӝегатскытэк быждэ ма, озьы но кӧты вань сюлэмшугъяськонзэ шӧдӥсько кезьыт; валче герӟаськемын вал одӥг гинэ амал кристина алекс мон, соин но ке мар ке луэ ...
  
  
  Ваньмыз, мар али милемлы лэсьтыны быгатэ, таиз, малпасько, мар соос тодо, мар лэсьтэмзы, малы ке шуоно мыным, басьты, вуриськисьёс, уг тодӥськы.
  
  
  
  
  
  
  Йыр укмысэтӥзэ
  
  
  
  
  
  Со вуоно нуналэ вазь ӵукна ке вуэ, элгон ксефрат монэ возьмало, соос эшъяськон ӧй вал мыньырес со адями но, солэсь азьло пумиськылыкумы. Ӝож соиз йырыныз шона, адӟи ке, машинаысь потыса, мон пыри шуыса, котырысь пичи но ачимлыксэ, офис захламленный.
  
  
  «Вождэс эн вае, надежда шонер муг ӧвӧл», - кутскиз со искреннее, спортивной сумкаез шоры учкытэк, со несс. «Тон туннэ дась ӧй вал отплытие пыж доры. Ӵуказе, оло, ортчоз кык-куинь нунал. Мон уг быгатӥськы вераны».
  
  
  «Ма, вуро, куо луыны?» - мон курисько.
  
  
  «Шудтэм учыръёс кылем уй». Соосты кырмоно но пельпум неопределённо пельпум пыр возьматыны. Соос ӵашетыны укно пыр адӟиз быгатэ тыбыр ачимлыксэ верфь, пичи но дока кожаз кӧня ке дасо пыжен пришвартовывать, пичи основной-ын. Со catch тридцатидвухфутовый тодмое, мынам солэсь азьло югытэсь, зӧк кыйёс кузь котырак шлангъёс причал борды ӝиптӥськиз но, уллань борт каютаямы но уртчиз.
  
  
  "Мар луиз?"
  
  
  «Мон малпай, кин ке швартовка доры бер вуизы. Кулэ луиз-а, тон « Аргос »туж протаранивать тырмоз; мон туннэ ӵукнаысен трос вуэ шедемын ачимлыксэ, доска азьлань кӧня ке синмам. Сотэк возьмало, солэн кулэлыкез.
  
  
  «Укыр кужмо вал, соин изъянтыны уг быгаты, ӧй ке уе выйиськомы»,
  
  
  «Оло, ӧвӧл; солы тупась, мынам потэ, мед ышанӥсько».
  
  
  «Котькуд ар со мыныны быгато? Быгато, доразы " мон малпан кылдытӥськоды...»
  
  
  Ачимлык син кезьыт луэ. "Тон мон сярысь тросэз тодо-а пыже, кезьыт-а, со мистер Макки?"
  
  
  «Сюлэмо ӧвӧл; мон тае лыдэ басьтытэк ӧвӧл. Кылзыны, шуо, тон, мар тон эшшо одӥг пыже вал, кудзэ со басьтыны быгатоз. Насчет ма та?»
  
  
  «Нош, собере нош, кызьы тон кошкыны толон, ачимлыксэ зафрахтовывать кык джентльмен но вуиз. Тӥ, шуисько, мар-а умоен "Аргос" котькыӵе учырын».
  
  
  Со лэсьтэмын; со уг тырмы вал, соос ӵош одӥг вормыны капчи киызлы луыса, но оглом соос умой адӟиське. Таки... «басьтӥсьёс со-а ини со?»
  
  
  «Сцилла? На ӧвӧл, ӧвӧл».
  
  
  «Мыным кулэ лодка», - шуи мон чутрак.
  
  
  Паймем Зефрат адӟисько. «Нош тӥ шуиськоды, уг дырто луоз, Макки мистер».
  
  
  «Ваньмыз воштӥськиз. Со тынад отеляд уж нуизы, ачим ке нош уг мурт, тынад кылыд мон лыкты кытчы ке мыноно на-а, мистер Ксефратес».
  
  
  Та ке возьма, со сыӵе адями , со, жаляса верано луэ, янгыша. Со кема гинэ мон шоры учкиз, собере пельпумъёсыз кырмизы. «Та тынад правоед».
  
  
  «Кылзыны, сцилла со понна дун тыремын, кӧня тыныд кури. Витисько со нуналэз, яке огзэс мед кылозы, дыр тупатыны Аргос».
  
  
  "Озьы кулэ тон понна, мистер Макки?"
  
  
  "Та ужез кулэ луэ". Со, мыньпотэ. «Тон ӝог вала, малы».
  
  
  Ксефрат чебер адӟиськиз, солэн син азяз пеймыт луэ, собере нош пальпотонэ ымнырам туш пеймыт нуналазазвесь ачимлыксэ гомӟиз. «Ох! Оло, со вала». Йыгам бере со пиньын карандаш огрызок. «Оло, мукет джентльмен но вала».
  
  
  "Ке шуизы, со, малы кутске?"
  
  
  "Туннэ гинэ. Самой делле вылын, озьы бере со толон бер вуылыкуз, мон дорам пыже вал ih решение уг поты. Оскелэ, ми котьку мед луоз со, кин мазэ-созэ тодытэк, мон берытски яратоно котырысь одӥг пыжын кадь, азьло, соослэн, со сое лэзиз. Поттон понна учыръёс, куке соосты кызьы вераськом вал... та таӵе? Ужоскетъёсъя? Бен, сыӵе тӥляд кадь, мистер Макки.
  
  
  Документъёс пӧлын мукет, кудзэ мыным сёти, ксерокопизэ удостоверениез вань, сое вераськон, пичи пыж вылын кык пол ӵошатскон атлантика мон-гопо, йӧназ одӥг пол штурманэз, капитан нош мукет ӟечлыкен-ын. Озьы ик шумпотӥсько солы, мар мынам уг куры ксефрат ортчиз «Сцилла», шлюп паськыт нюк, со понна тырмыт интыос козырьёс стайка кабинаын, эскерыны груз нуэ вал сое ярато, котыраз коже пачылмыто.
  
  
  «Озьы-а со басьтыны быгатэ-а "Сцилла" интыез-а та?» - мон шуысал, назьыльске бумажник понна.
  
  
  Кык йырме шонаса быгатэ. «Мон таосты лэсьтыны уг быгаты-а, мистер Макки. Мукет кылын кык джентльмен сёто».
  
  
  «Мон но тон сӥзьысал».
  
  
  «Ӝоген вуозы нуналъёс, куке тон кутскод захотеться "Аргос"».
  
  
  «Пинал жингыртыны быгатэ та тон мукет? Эсьмаса, я юалозы, яке со ужез мытыны ветлон нуналамы со дораз?» Со, серемес ачим шӧдӥ, озьы ик, ӧжыт ке но сюлворыса куриз, нош мукет пиргос инты ӧй вал, соку ик зафрахтовывать кытын со пыж быгатэ. Пирей альтернатива вал одӥг гинэ вуиз, кытын Королевской грек яхтаос-котьма лэсьтыны быгатэ порт чартер ёрос клубын, кытын со валамон луоз. Та нуналъёсы гинэ нош ӝегатэмъёс вылын возьматэмын ӧй ке но, нош, пе, кулэ-а ни, мыным но сюлмаськон муг кутскон басьтэм бере мон «неспешный» круизэ.
  
  
  Ксефрат нахмуриваться, лисъяса кыӵе ке но ӝӧк вылазы бумага асьмелэн кармы комакъёс, шедьтэ сое, ма каремзы потэ, сое ик, эшшо, покорно шокчиз. «Мон туж жаль. Потэ-а, уг-а со гожтэмын ih кунокуа».
  
  
  Пуктэмын со кадь бадӟым мугоро, ӝожмыт, чонари неумолимый но, со кутске ини, но малпай, мар та населенный пункт куашкатон россия тыроно луоз, кристина вуылэмез бере.
  
  
  Ксефрат гинэ уг буды, нылды пыриз ке, со пеймытын пальпотон ымнырыз пилиськоно признательность идиотский. Лыз выцветший-ын шорты, отпуск доры вӧлдоно котырес гожмо-ысь вырезэн но тыршемед тырмыт вал ee свитерен, пиосмуртъёс котьку мед султыны косӥзы.
  
  
  "Ми дась-а?" - со юаллясько, мон бамзэ кокчалтӥз но, дэра пуйызэ кык пол тузонэсь вылэ уськытэ.
  
  
  Тани осложнениос со сярысь верано вакчияк. Кристина идеальный реакция вал; со доры берытскиз Зефрат, тырмыт надоваться.
  
  
  «Таиз но шонертэм! Кӧня ке нунал ортчыса, милемлы отпуск йылпумъяськиз, мон но пичи круизэ сӥзем».
  
  
  Ксефрат, дыр, шукырес-бугырес луиз. Нылъёс грек сямен вераськыны соосын, но соос ответ сётӥзы; солэн котыраз соос одӥгзэ валаны уг быгато-а мон. Нош мар ми соослы шуом, Кристина нодъянэн кужым киулысь, соослэн валаса ӧз быгаты; кӧня ке минут ортчыса, Ксефрат шонтӥ, ӧжыт ӝоже но, пельпум кырмыса, вылаз куртка но причал мон ачим нуисько.
  
  
  Татын сцилла ачимлыксэ одӥг вайыны юрттӥз, собере со но, мон кадь но такелаж снаряжение соосты эскерыны, провизия кымтэ шлюп вал, мон ачим но лапег понэмын экипировкалы. Эффективной ксефрат операциез ортчоно, но мыным нуназе-озь порт барысь гинэ вольтчизы. Дымбыр двигательёсызлы кужым чалыштыны улсын ужаз, со, пыже, огпалтӥз люкаськемъёслы пыр, пришвартовывать бухтаын, руль сырымӟон шӧдӥське. Асьмеос кыдёке гинэ буй луысал ке, пырон кожаз пусъемын, со азьлань мынӥз, поглянъёс но кристина сётӥзы.
  
  
  Нырысетӥ стаксель ӝутскизы; самонастраивающийся солы луыса, валамон, мар гинэ оген уян. Кристина вералэ милемлы, мар со улаз кӧня тӧлпо ветлылӥзы, пыжен нош пичи гинэ, озьы-а ма, поттон понна чрезвычайной ситуация, ышанӥсько со, мар асэныд, вань-а йӧн-йӧн лэсьтэмын вал. Со тырмиз кливер кутскиз ке, тӧллы пумит берытскиз шлюп нылъёс но ӝутом, шуизы. Соин шонтӥ, штурвал кожыса, ачимлыксэ возё, шымыр-шымыр луэ, веша кутскиз, дыр но ӧз кливер ныр ӧз пуромы. Со шумпоттэ вал бере, мон меӵак вырыны косэ, яке ма со уката но умой ӧръёсты ни, но сое ӝутыны грот секытэн вуэ. Со вал валантэм кожалод, юсьёс но, нош со, - востэм, фола доры йылэ брезент мачта но сузяса секытъёс пачкатӥзы.
  
  
  "Сцилла" бекыръяськыса умеренно кужмо тулкым вылын, мон эктыны но ӧжытгес луоз, дыр дорожкаос вылын-тӥ сюбег каютаысь маневрировать mimmo-а соос липетсэс. Со вуэм бере вӧл кабинаын, пыж Кристина сложной луыса кивалтӥз; но соослы со вӧзын двигательлы sel кысы. Чебер чал-чал луиз.
  
  
  «Та бадӟым лодка», - шыпыт синйылтыны, соосты бадӟым мачта шоры учкиськод ке, отын тӧл ачимлыксэ кутскиз.
  
  
  «Бадӟым тырмыт», - мон соглаш, нах руль басьтӥз.
  
  
  Яркыт нуналъёс но луылӥзы, умой гинэ судэз зӥбломыт рассредотачивать движение. Озьы ик ярдуръёсты доры пото вал мыным матын безграничный корпусэз улэ мур вуын пеймыт лыз сяськаез небыт шукы пӧрмытӥськом, ми, огпалтӥз тулкым пыртӥз. Кристина киын ӝутэменызы, нап йырсие, асьсэос берлань ӵыжалскыны мед чилялоз, со югыт шундыез адӟыны быгато чильдэт nen ыргонлэсь. Со мур лулӟиз, сылало омырен но смаковать тӧл, синъёсыз кынемын-ысь; ih со нош ик усьтӥд ке, со шоры учкыса мынам искреннее.
  
  
  «Умой», - шуиз со.
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  Берлань учкиз со; огшоры кожаз эшшо одӥг пырон луоз ни люкетэз вудур неотличимый гожъёс. «Эшшо-ачиз со одӥг». Со пальпотыса. "Огназ зэм, мон малпасько".
  
  
  "Ага." Соос шоры учкыса но trap усиз, валтӥсь каютаын ну, нах шоры учкыны но чакланы. «Кӧня тӥледлы ӵош ужаны быгатэ штурвал? Куд-ог арбериосыз эскерыны, соослэн лапег потэ».
  
  
  Нош ик шонтӥз но Кристина штурвал басьтӥз. Одӥг гинэ музъем адске, сьӧрысь президентлэн владимир путинлэн асьме артистъёс сяна, Закинф вал, нош бураз интыяськиллям шормуӵын трос миля борт.
  
  
  Зэмос профессионал, умой веран вань мактал, малы ке шуак ӧй быгаты шат мон кыӵе втягивать кыӵе ке ужпум ӵош пыж. Уллань васькыса, со, котькыӵе мукет ужпумез мед шедёз.
  
  
  Оло, со переусердствовать, мон вань луонозэ но учкыны кури со пыж неполадка пуш пал люкетаз. Осконтэм пото шуыса, кин ке тупатыны быгатозы кыӵе ке интыян кылзыны "Сцилла", дӥсьтонэ-оскалтонъёс валаны но уг луы. Улӥзы вӧл паймем вал, каютаын валтӥсез, оло, соос пал тор сылэ. Выль мадиськонъёс улос луэ Камбуз, кезьыт но сынӥсьтэм анданлэсь сямзылы пичи раковинаос пластик лодкалэн липет вылтӥ. Электро луэ, отын холодильник, шуэмын ксефрат солэсь, мар кутэ уг люкаськы; пыӵал тупатъян понна аккумулятор двигатель та возьматӥз: лэзе, нош соос тае ӧз бинялтон понна. Кызьы меда вал со мыным, пересь оригинальной кылемзэ холодильникад вань на, но со витьтон блок кыскемын вал йӧ nen фунт, кезьыт эля мед кылёз.
  
  
  Каютаямы но койка вылэ бортэз улэ паллянъёслэн валтӥсь луэ озьы, мукет ласянь нош - небыт кресло вылысь пукон вылэ, урдэс встраивать; шорон люкетаз лэзьыны луэ, кроватез вань двуспальный медаз пӧрмы со.
  
  
  Азьпалан пыр потан вакчи сюбегесь, йыр котыртӥз шкафчикъёс подвесной дӥськут понна но улӥсьёс мукет каютаын койка вылын изе кык кокырес кыньыръяса. Пушказ мед сюроз, мон пуньырӟоз арес луыса, вылӥ палубае бере ныр улаз чутрак ичиёмизы. Люкын одӥг гинэ югыт шобрет оргстекло ошмесъёс луиллям, но со ӝуткалляз со кыньыръя, омырен мед шокалозы ыль пуктон. Со мысленный заметка лэсьтыны, мед сое ворсазы, куазь урод ке но луизы; озьы ке но, аслым мар луоз насос трюмный автоматической, кулэлыксэ валаны вутэк басьтыны уг луы.
  
  
  Мон, ӧжыт часэн потребоваться, мед ышанӥсько, Сцилла чылкыт шуыса. Шузи, асьмелы соос шуо, чертовски чакласькись вал, одӥг арберизэ но нырысетӥ котыр, бизнесявляться шпионской почтаын солы дышо, - ноку но уз басьтэ соос малы ке кулэ кадь. Со сяна, кык пиосыныз со улыны, Сцилла зафрахтовывать азьло турттэ, уг сярысь вератэк ини «шудтэм учыр», пыж, мукетсэ сӧре. Ӧвӧл, часэн сыло. Кабинаяз усем кык бутылка сур ih соосты берен ваё но.
  
  
  «Мон кышкай, малы тон изе», - шуиз Кристина.
  
  
  «Ышанӥсько гинэ, ваньзэ радъяськод. Табере ми быгатӥськом вераны». Солэсь кыдёке нах sel, досягаемость кемын; уж луоз, дыр доры выжиз.
  
  
  "Дун-чылкыт... неисправность?" - юа со капчи.
  
  
  «Ӧвӧл», - ӝот-ӝот шуиз мыным.
  
  
  "Тон руль сьӧры пуксьыса поттӥз?"
  
  
  Соос шоры учкыса, бур-а борт. Ми доры матэгес точка, самой лымшор закинф оконечность вылын, нош та возьматэ: ӝоген милям но курсысь кошкиз воштоно луизы северо-запад. Тӧл сое эскерыны; ас вылаз бадӟым вис луоз, тӧл уйпалась пельтоз арес; курсъёс воштыны, номыре уг яра возьматыны сяна, воштон калэ пусъён. Ялан азьлань уяны пыж, тӧлпо шудо улэ ватӥськыса, кезьыт мотор-ысь.
  
  
  «Кивалтон аслым кельто», - шуи мон. "Тӥ ӟеч пӧрмо."
  
  
  "Нош мон табере вераны быгатоды-а?"
  
  
  "Малпасько ке."
  
  
  Со бералтӥсько, синъёссэ вошъятэк-ын компас, меӵ-меӵ азьын поглянэз тупа.
  
  
  Юаз со. - "Умой-а?"
  
  
  "Мар вералод?"
  
  
  Со усьтэмын кутскиз. - "Ма та уйзэ тонэн толон машинаен кышка?"
  
  
  "Машина?" Со дырез кыскиз.
  
  
  «Кунокуа мон вӧзын. Муг вань ке, сьӧраз мыноно, тӥ со шоры учкиськоды?»
  
  
  Ee синъёсыз паськытазы, куке со мон шоры учке. "Ма веранэз! Тӥ ӧд тодэ шат?"
  
  
  Сое, шоканы, со кыньыръя гольык киыныз йӧтылӥз. «Кылзыны, Кристина, кыӵе мыным умой-мар радзэ шедьтӥськоды. Та ветлонамы тӥ, агай-вынъёс, малы ке шуоно та асьмелэн вылын юнматыны. Нош али мон уг тодӥськы, кӧня соос тон дорысь но гер & # кадь та вал. . Со добросовестный луы; мон сое уг кельшы. Алекс - пересь на, мыным но жаль, тон сое маин та втягивать, но соос, валамон, таиз уг яра, солэсь ало. Макем мон тодӥсько, мар кулэ тӥледлы та нырысь ик бизнесэ кыскод ".
  
  
  Ымдуръёссэ нюлыса, нош ик-ын компасэз учкы, собере нош ӝутскиз, калэ настройка медаз эскерыны. Пельпум пумен сое кырмизы. «Умой-а. Нырысетӥез, ми со сярысь тодыны ... мар та ... алексе берытскоз шуыса, мон тон доры одӥг адями пумитам лыктэ ке, со бутикъёсысь потӥз. Мон верало сое, мар тонэн герӟаськемын алекс». Соос мон доры берытскиллям. «Тон тодыны кулэ, Макки, марлы мон уг тодӥськы аслэсьтым агай-вынъёс арес. Мыным сизьым арес вал, куке со... мукет палаз выжтозы. Нош таяз отъезд-озь со котьку вал, соин ик сое адӟыса, туж ӧжыт ачимлыксэ, куке-соку. анайзы кулэ, нош мон трос ар талэсь азьло атае кулӥзы ке, со нунылэн кадь луэ. Озьы, соосты поноз, со-а... со шӧдӥське-а, мар-а, со милям одӥг гинэ бере кылё вал... членлэн семьяез со оскыны быгатӥсько-а? "Юан нотаос вылэ сое быдэстыса, монэ со туж вырылӥз уг буйга.
  
  
  Солэсь пуштроссэ уг та ханс. "Контактын чайы кыӵе соос юртто тӥ соин ӵош?"
  
  
  "Кык-а, куинь поллы-а басьтэ соослэсь верамъёссэс. мон уг тодӥськы, кызьы сое мон ih потӥз. Шараязы созэ гинэ ih
  
  
  соин ӵош ужысь бертӥд ке, ужез яке ".
  
  
  "Мар со пушкын вал-а?"
  
  
  «Мон ас дораз ih ӧвӧл. Милемлы солэн визь-кенеш ih сутэмын».
  
  
  Со понна коть, тау инмарлы-а, аслым-а со шуыса. «Тон нош ик тодад ih».
  
  
  «Веран. Со шуэ, пе, вуо, пумитасал но, мар малпало со американской агент ачимлыксэ ма, со отын мед улоз».
  
  
  «Кызанлэн мон та дырозь ӧй валалля, ма со тонэн пумиськом».
  
  
  "Но, со но."
  
  
  "Асьмелэн со басьтыны малпад-а тон?"
  
  
  «Мон " шуыны уг быгатӥськы. Макем со тодэ, со, тонэн ӵош кошко корфу планировать карыны, собере отын но пумиськылыны вуылӥз афинылэн алекс. Отпуск йылпумъяськиз». Рассеянно пальпотэ со. «Макем со смутный тод, агай-вынъёсы, мон котьку бадӟым адями луэмзэ ваменэс, котьку асьсэлэсь сюрессэс асьсэос куремъя. Оло, со огшоры семьяын берпуметӥ люкетэз адӟытэк кыльыны малпаськомы».
  
  
  Быдэсак валамон вал, нокытчы уг мыны шуыса, соин ик со ӧре воштэ. «Уйёсы, машинаос доры кылемъёсыз сётэм курень вуэ. Тӥлесьтыд кышкало-а. Малы?»
  
  
  «Мон уг тодӥськы. Со ноку уз пыриськы вазь арбери кадь, соин ик, оло, со та арбериослэсь сярысь ивортӥз укыр умой...».
  
  
  «Та бутылкаосты ӵоксэтсэ ук, нош со бӧрсьы ачимлыксэ кулэ. Тӥ та сярысь нокинлы ӧй вера? Мон малпасько, малы ке соку мактал, тынэсьтыд вань агай-вынъёс кылем арын та мар собере?»
  
  
  Со ӝот-ӝот йырыныз сэзъяз, собере эй, ас октӥсь-калтӥсь луэмысьтым rta йырси нюжаос. «Ӧвӧл. Мон... мынам матысь эшъёсы ӧвӧл, Макка. Нокин но, соос ӵош луыны но хем вераськыны».
  
  
  Со, нах шоры учкыса. «Та ӧжытак йӧспӧртэм», - шуи мон искреннее. "Матысь эшъёсы ӧвӧл-а?"
  
  
  Гордэктоно загар со ас улаз. "Эх, мед, сое мон валай. Ма, сое, егит муртэ дырозь одӥг вал ... недавний герӟа. Ачимлык мон дорын ӧвӧл ни. Но мынам матысь эшъёсы ӧвӧл. Но мон университетын аслэсьтыз выль ужзэ; аслэсьтыз улон воштӥськем туж созэ, мар ӧвӧл нокинлэн но тазьы, сыӵе соос кин ке шуоно ".
  
  
  «Нош тӥляд вань-а кышкало на».
  
  
  Сое нош ик пельпум кырмизы. «Тон шпион, Макки-а, но ми оскиськом, тӥ та али малы уг нимын, нош та неважный; шат тӥ уд шека малы ке но со мактал кылем уйёсы, машинаос?»
  
  
  «Угу. Одно Но ӧвӧл. Быдэсак та верантэм операция, Кристина; нокин но соос сярысь номыре уг тодӥськы кулэ, солы сяна, кинлы со пыриськиз».
  
  
  "Бен, со, - а понозы ..."
  
  
  «Умой-а, со сярысь вунэтыны сётылымтэ. Оло, кин ке виялляз кыӵе ке операция, та подробностьёс. Милям ужпуммы - ужъёс пумозязы вуттэмын кык но ваньмыз огкадь. Кык нунал ми зарезь дурын улом, вераны мед быгатом, соин ик со кутске, - а мар-а мон верай, кызьы тонэ кулэ алекс валче герӟаськиз. Корф-ын ".
  
  
  Со куалекъя, штурвал нюръяськыны, куке "Сцилла" ӟечыратъяй бере кильватерный моторное бадӟым пыжен. Собере спасательный круг шоры со шокчиз рухнуть оранжевый но, солэн тыбыраз кутыса эскеро. «Дата но дыр мон пумиськон сярысь вераським. Таяз таверна Корф».
  
  
  "Э, круто!" Киоссэс чабкыса со. «Ӵапак отын, кытын котькуд утчаны, ачимлыксэ, ачимлыксэ албания возьмало шедьтыны быгатоды».
  
  
  «Бен, нокин но уг утча луоз ачимлыксэ, Макка».
  
  
  "Мар малпад-а тон?"
  
  
  «Мынам со ас вераназ шуиз, берпуметӥез, мар туж кулэ вал дыр. Кык яке куинь нунал ӵоже туж ӧжыт кадь, собере соосты утялтон ачимлыксэ уг тодо, мар со ышиз».
  
  
  "Та эмуос но удалтӥз-а кадь?"
  
  
  «Уг шуо. Вакчи ивортонлэсь ачимлыксэ луоз».
  
  
  «Бен, малпасько, мед. Корфу». Со султӥз, улӥе васькод но свернутый мутусэз люк вуиз. Сое шедьтэм беразы солэн вылысьтыз Корфу, мон ӧжытак тырмыт вал учкыса, мед валалом, маин ваньмыз мыдлань луэм. «Ми отчы ум мынэ, - шуисько мон.
  
  
  Со учке отчы, кытчы сое возьматэ. "Малы?"
  
  
  «Малы ке шуоно, куке тон агай-вынъёсыным ӵош мон кошкиз, мон кема сылӥ пробежка, яке кызьы котькудлань милялы, дас вить, монэ эн дэрем усьтыны дыр вуиз. Мар меда со мыным верасал, кин ке утчаны быгатыны Алекс, кезьыт Таранто азьвыл ми доры выжыны быгатэ ".
  
  
  Со картаез шоры учкыса. Корфу, вудур шормуӵъёс вылын интыяськемын город кузя корфу шундыӝужан полпути валтӥсь шормуӵ. Ву но вудур вань кӧня ке милязылэсь албания грециялэн луыса, та-тӥ лобаса но уг туртты соосты пыж вылэ люкаськизы шаерысьтымы перебежчик кык, ньыль яке вить герд ваньзэ сое быгатӥз азинтыны выриз. Котькызьы ке но, отысь уг-а, мыным потребоваться эсэпласькыны дырыд, пе, ву вылтӥ гинэ мед усьылозы корф бырйисько. Луыны быгатозы, ӧз ке мон кык тяжеловес чакламын, одӥгез, кудӥз али котыразы кулэм, кык берлань уй, рискнуть вал со. Но таиз сярысь вераськон али но уг быгаты вал.
  
  
  "Милемлы нош мар карыны быгатэ на?" - Кристина юа.
  
  
  Графика кема учки со шоры. Улын зарезь вылын возиськиз вал пичи корфу айос вудур маттаиос городок. "Тӥ тодӥськоды-а, таиз-а интыез?"
  
  
  Кристина йырзэ шоназ. «Вал вылэ мон корф ноку но уз».
  
  
  «Ма гинэ мон отчы поплыть, но та пыж кельто. Малпасько, шедьтозы-а, мон быгатӥсько кыӵе ке машина, ас вылаз мед нуоз Корф».
  
  
  "Нош ... Макка?"
  
  
  "Wouldnt понна?"
  
  
  "Малы мон сыӵе инты мынӥз, кызьы Айос Маттаиос?
  
  
  Туристъёс тӥледлы кулэ луозы, нош мон... я. Мынэм-мынэм но одӥг интыяз уг корф поплыть мон сыӵе туристъёс пельтэм ӧвӧл. Мыным туж уг дырто ке. "
  
  
  Соослэн правооссы утемын вал. Пумаз ми та кык разыгрывать люкаськиз ке, уката малпа этапаз, номыр но уг лэзь мон аслам нестандартный быгатэ. Эшшо парен график, соос укшатонъёс, мар-эскероно шуыса. «Ӟеч-а, Кристина, тӥляд праводы. Туннэ ӝыт мон дугдӥ кытын ке вылын Селфалония. Та вуоно бадӟым шормуӵ, собере Закинф. Ӵуказе ӝыт Превеза, нош вуоно Маттаиос Айос ке, нокызьы но уг. Мон Но отчы вуиз ке, мар луоз асэнызы-со тусъем пыже ужпумъёс; шонер улэменызы соос асьмелэн, милям но озьы кароно, мед адӟиськоз вань катъёсыз. Кӧлэм Корфу, нош собере берен-ын ... "
  
  
  Соиз йырыныз шона-озьы кужмо-а, мар-мон кылме куртчыны луэ. "Мар луиз?"
  
  
  "Ӧвӧл!" ак со. "Ӧвӧл, ӧвӧл отын!"
  
  
  «Нош малы ӧвӧл-а? Карганы та умой интые, адӟиз солэсь быгатэ, ачимлыксэ шуг верасал ке но"».
  
  
  «Отын мон уг малпаськы». Со карта вылын возьматэмын. «Маттайос Айос гинэ ӧз». Чиньы выллань вырӟиз ик ярдур гож Ee. "Отын".
  
  
  "Превеза? Таяз-а мар-а урод-а?"
  
  
  Нокыӵе мугтэк сое валаны кутски, маин соос мон ымнырзэ пельпумам чус-а, мон-лэсь ки бордаз кырмиськемын. «Ӧвӧл, Макка, яке кызьы тон отчы ӧтизы. Пожалуйста! Мон дугдӥ кытын мон, ноку но уг превеза мед луоз та!»
  
  
  
  
  
  
  Дасэтӥ йыр.
  
  
  
  
  
  Озьыен, мон Превозить лэзе. Кристина сокем истерический мытон вал, малы мон уг эскерисько, малпасько, эсьма, соку. Собере та эй, лэся, ас понна возьыт луиз, пуштонъёсыз, соиз берен мед басьтозы кадь ачимлыксэ отельын. Но омела со мон мар малпай, сое благодарной вал; возьмалэ сое, мае соослэн зӥбет улазы зал, вузэ уг ни куасэн но чебер нылкышноос, кудъёсыз выриллям, ветлэмез но кошкыны быгатэ американскойзэ пичи круизэ случайно бича. Та арбериос шоры учкон берыктыны умой, умой-а со вал ми понна но.
  
  
  Нырысетӥ нунал ортчыса мон кылӥ, тыр усе зарезе, кыдёке закинф возиськемъёсызлэсь но, шунды пуксем бере средиземное зарезь вылэ усиз кутскиз, Аргостилион мынэ, город валтӥсь Кефалония. Припасы портам басьтэ на-ачим, консерва, йӧ, алкоголь понна трос камбуз, собере ресторанэ шедем, кытын пеймытомозы, ӝытазе . Кристина чус, тэркые бакча ас вылтӥз но сосредоточиваться неотличимый специосты, куке укно сьӧры шунды ыше-быре.
  
  
  «Мон поныны, - шуиз со, - дурез ас вылазы изе вал-а?»
  
  
  «Вал Александр планъя».
  
  
  "Мед луоз". Та ласянь тэрытскыса шокчон шуиз со.
  
  
  "Та ужпум?"
  
  
  "Ӧвӧл." Со шуиз со укыр ӝог. "Якорь куштӥз но мынам гавань потыны быгатӥсько-а?"
  
  
  «Луыны быгатэ. Со капитан дораз выжыяз порт; ми, вылды, бичад быгатоз эрико причал».
  
  
  «... Мон гинэ ӧй быгаты на-а?»
  
  
  «Тон шуисько, монэ куинь нуналлы луоз шуыса. Кытчы дыртӥськод?»
  
  
  «Тон куке но уй уяло? Усьтэмын зарезь тӧлпоослы, капчи тӧл тырмы-а?»
  
  
  Йӧспӧртэм вазем кылъёслы, кристина. «Мед луоз», - шуи мон.
  
  
  "Ачим уг быгатӥськы, соку асьмелэн, Макка?" Киын чиньыос но йӧтэ ӝӧк вылын-а мон киын гылӟыса Ee. Со лап-лап луоз, кыньыртыса куалекъяло.
  
  
  "Тон малпаськод, быдэс уй уяса потэм-а мар-а?"
  
  
  "Умой луоз".
  
  
  "Нош малы ӧвӧл-а?"
  
  
  Та вие мон вайисько официант кофе-турецкийлэн, со дырысен чарка пыдэсын пыдэссэ но пинь пыртӥм сӥсъя, Кристина султыса, асэныз вырыны мед быгатоз шуыса. Со вуэм бере,бугыръяськыса , чутрак озьы со пукон вылысь усёз шуыса, мон малпасько вал, соин соос мае чигиз.
  
  
  "Макка!" - со прошипеть. "Кин отын вал,-сое!"
  
  
  "Угу. Кинлэн мар ке?"
  
  
  «Пиосмурт! Комната азьын меӵак ӝуштыса пыкъяськыса нылкышноос доры!»
  
  
  "Озьы-а?"
  
  
  «Мон адӟи сое нош вазь ачимлыксэ! Кылем уе Пиргос-ын!»
  
  
  Та саклыксэ ас палаз кыскыны. "Пиргос кытын?"
  
  
  «Вал-а со...» заколебаться Со, ымаз йырйи гижыме но бадӟым чиньы кутӥськылӥз. «Кунокуаын ке-мыным собере, кызьы мон тон дорысь кошкоз. Соос лыкто ке, соосын вераськыса портье».
  
  
  Со султӥз. "Вань на-а со отын?"
  
  
  «Ӧвӧл! Со кошкиз ке, кошкиз со. Макка! Кызьы соос озьы быгато, ми сьӧры мынод-а?»
  
  
  «Мултэс уд лу, малпай, малы мон со сьӧры уйисько».
  
  
  "Отын но соос луыны кулэ!"
  
  
  «Ӟеч-а, умой-а. Лябӟытӥськод». Султы. «Мон лэзиз ас кожаз лэсьтэ пичи гинэ пыра».
  
  
  Пичи ке но соос пӧлысь валтӥсез потан сиськонниын вуыкум, отын нокин оглом ӧз луы, но соос шараямын луозы шуыса, буш закод пиосмурт. Со вуэм бере, монэ ӧтизы палась кристина учкиз но йырзэ сэзъя монэ, куке кӧчиз. «Нокин но. Тон малпаськод, нош соос мар луоз-а та пиосмурт, кунокуаын соослы асьсэлэсь тон адӟид-а?»
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  «Ачимлыксэ гожъя».
  
  
  Со заколебаться, ымдуръёсме куртчылӥсько. «Тӥледлы луыса ... со лапег, паськыт но юн. Сьӧд костюмен, сьӧд йырсизэ. Лыстэм, мон малпасько, со но
  
  
  шляпа нуллэмысь, соин ик малпаны но уг быгаты вал ".
  
  
  "Мар со лэсьтӥз?"
  
  
  «... Со гинэ сылэ отын. Портье вераськыны...»
  
  
  "Кыӵе кылын?"
  
  
  «Эх, сям гречески».
  
  
  "Тон-а со вера? Ма кариз ке?"
  
  
  «Ӧвӧл, номыр укша. Со огшоры учкыса, солэн дунне шоры учкемез но шӧдэмез ас ачимлыксэ, пагӟа кузя выллань сюрес вань».
  
  
  Со серекъяз. «Мон ачимлыксэ винить уг быгаты».
  
  
  "Нош татын со!"
  
  
  «Угу. Нош серем а уг-а со, зэм-а? Умой, Кристина, уян та уй вань. Штурвал сьӧраз мон но развлекать тон-лыктэ, синъёсыз усьыны уг быгато ке милемлы возьыны».
  
  
  Со пальпотыса. «Мон сӥзьыса, Макки, ваньзэ мар лэсьтӥз, мар быгатӥськомы-а, ум-а, тон понна».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Со доры, дыр, мынӥз берен мон доры пыже кадь, кыштырак эркинлыг кушласькон Кристина ыше-быре; солэн пельпум вылаз-а, котькуд вамышсэс пыр-а бер-а, эй шу, мыным дырзы ӧз лыкты, со соосты мед утялтоз. Мон куке но вал гавань дурез чылкытато, со кутӥськиз котькуд сак эскеризы, кудзэ ми mimmo пота, нош собере эскером ваньмыз понна, мар-а выре. Пеймыт луэ ӧжыт ке но, вань на мукет пыжъёс но кӧня ке мыдлань-азьлань ширто. Туж умой луоз, со-а одӥг пыже котыр моторное, соин выриськом асьме доры матэгес волегӟыса, жиетэ юмшась тырыса, со, валамон, наплевать луоз, кытын ортчытъяло вал ӝытъёсы. Куд-огез солэн ки котыраз зонаосъя мон Со, ревматизм сэзъяса, Кристина но, лэся, вылтус ватыны туртто.
  
  
  "Та вунэтӥз!" - мон ыргетэ. «Мон тон доры кыске огшоры саклык висъяське. Со типъёслэн соослы ӧвӧл».
  
  
  Со мон шоры лек учкиз, собере шонера-а кошкизы слабит крейсер но сэзъяло. Чаклам дыръя, ми, яхтаос доры мынэ моторное быстроходный бадӟым пыж, нош сыӵе бадӟым арес, лайнерез круизный кадь, кудъёсыз вылын, зарезьын уяса ветлон буш выре. Иллюминаторын котькуд тыл ӝуа, со кылыны гинэ быгатоно сокемысь но рок-крезьгурез кылӥсько-тӥ слабит & nb.
  
  
  «Вечеринкаын тыдӟыны», - адӟи мон.
  
  
  Кристина шонтӥ. Мон учкисько, кызьы соос пыжзэс каллен мынэ моторное моторное яхтаос вӧзын. Улӥе васькыса, юнматыны но трос луэ, нош покчи быдӟа палубаен валтӥсь луись уровенен басьтэм лодкаез ӝутӥзы на. Шуккиське куара, серекъяса, бинокль но со адӟе, кызьы одӥг кышномурт султӥз, борт сьӧры ӧжыт гинэ ӧй погра.
  
  
  «Каргам шузи», - нукыртӥсько мон.
  
  
  «Мед вуоз», - нылъёсын мон соглаш монэн артэ. «Туристъёслы».
  
  
  Со, эй мыняло. "Кадь со."
  
  
  «Ӧвӧл, Макка. Тон шпион».
  
  
  Со, поморщиться. «Ярано, юрттӥськисьёс соку мисс шпион. Руль сьӧры пуксьысал, дыр, мон понна со шуныт но уллань васькиз потӥз свитер. Кезьыт луэ».
  
  
  Со валан быдэс луыны пальпотон. «Мон чик Но кезьыт ӧвӧл».
  
  
  Дэрем вылын солы капчи луоз, бирдыямын-сап-а купальникъёсын вылэ выдо, нош таӵе бездэм лыз но шортыосын. Со возьматыны тыршоно, со кадь вылӥ дунъяло педпал туссы. «Сётэмын озьы ик кельтом-а», - шуисько мон но уллань васькиз.
  
  
  Со вуэм бере, солэн шымырске, паськыт встроенный калачик пукон вылэ шымырскиз, со пияш, ваньзэ кабинаын, пыд вылын но йыр улаз поджимать гырпум пыкъясько.
  
  
  «Та каньыл адӟиське, нош мынам ӧз поты, озьы-а тон ми понна уй лодкалэн кивалтэ. Сыӵе югдур укыр капчиен ум усе».
  
  
  «Бен, капитан», - соиз ответ сётӥз, милемыз ӟечкыласа кыньыръяса.
  
  
  Со эй куштӥ, вӧзысь пукон вылэ шобрет куштыны но солы свитеръёс, собере мынозы азьлань, мед кливер эскерыны. Тӧл взвинчивать кельше-а вал со, куке но сое ачимлыксэ эскерыны, шараяны со-а, мар-оснастка самонастраивающийся уг уродмы. Město якорьёс пуктэмын вал, борт дась вылэ выжимы ке, ми лыктом дугдэ, сокем трос ӧй вал ке но, та интые мур вуын, канатэз ачим но кытын пыдэссэ-озь вуэ. Эн вунэтэ со азьпал люк пытсамын, мысленно Франклин Натаниэль похлопывание басьтыны тыбыр кузяд но, кабинаям берен поползти.
  
  
  "Ваньзэ радызъя шкипер?" - Кристина юа.
  
  
  "Ага." Соос шоры учкыса, нах любопытство. «Тыдӟыны, укыр троссэ тон йӧн фильмъёсты учкыны флот».
  
  
  «Прапорщик американскойзэ милемыз уяны дышетэ».
  
  
  «Ха! Тон малпаськод, мар та зэмзэ слабакъёс уяны быгатэ?»
  
  
  «Я, луозы-а та пичи лодка. Кыказ гинэ, со инты мыным всё».
  
  
  «Луыны кулэ, солы луыса шикарный». Со вӧзын пуконъёс пыд вылам усисько кайырыны ee.
  
  
  Шӧдтэк шорысь со искреннее пуксе, синме вошъятэк, бур-тӥ проблесковый бортысь маячок. "Мар та?"
  
  
  Мон асме эскери графикъёссы уггес тупало. «Кожйыл та святойёсын, кудзэ мон адӟи ке, портам пыра. Ачимлык гинэ кельтӥз ачиз кадь бере, милемыз нош ик вамыштоз уйпала».
  
  
  «Валамон. Тӥляд правоосты, Макки, али дырын уг, нокыӵе но ӧз кариськы. Изьыны поты-а тыныд? Кема аръёс ӵоже дор тон луод».
  
  
  Ee куара чопорный абсурдно арес, - шуэ кадь со, ас азяз меӵак долкаса, поглянэз пинь, ки вылын кык ӵош.
  
  
  "Ӧвӧл. Али уз. Со гинэ пуке.
  
  
  но майбыр тусын...».
  
  
  Кристина замечаниоссэ тупасез ӧз шӧдӥськы.
  
  
  Трос дыр ӵоже нокин но эн вера мыным, котырамы; собере соос чиндыр-вандыр вырыны кутскизы, мынэсьтым учкемме шӧдыса пристальный.
  
  
  "Озьы-а ма тон шоры мон учко?" - раздраженно юаз со.
  
  
  «Мон уг малпаськы, тыныд пумит кылъёс вераса. Тон чылкак мукет луиз, нылы кылем уй ульчаын...».
  
  
  "Та лэсьтыны".
  
  
  "Мерседес кадь курень пиосмурт?"
  
  
  "Одно ик."
  
  
  "Ih нош табере ӧвӧл ни-а?"
  
  
  Со йырзэ мон пала берыкти, луо пеймыт но чалмыт но со сазь синъёсын напчытозяз. «Макка, со, оло, тыныд валесам выдӥсько но кунокуа. Куд-ог дыръя-ын. - А тынад яратон луэмед ке вырыны кулэ шуыса, оскытъязы кин ке но сое, мае мон таӵе, кыӵе мон улам, со ӧй куалекъя. Кыӵе-сыӵе дыръя со ассэ влюблять однокурсник вал, но мон честно шуысал быгаты-а, мар соин сыӵе вал яратымон кыдёке уд, тон кадь. Вань ик... но - нош ик со пельпумам выллань учки но кырмоно, собере нош ик ми вылын. «Шлюха милям ӧвӧл шуыса, валесын ӵош погразы американскойзэ нырысетӥ туристъёс, шпион яке, кызьы асьсэос нимало потӥз. Тӥледыз валало-а?»
  
  
  "Одно ик." Соослэсь ӧжытак палэнэ нах, но со уг досягаемость кемын. «Озьы-а со валэктӥз, уйёсы уяськод ваньзэ дуак напролет малы тон малпаськод».
  
  
  Укыр пеймыт луэ шуыса, адӟиське, со гордэктэмын ӧвӧл, но солы кельше кадь, со мыкыртӥз йырзэ, со валалоз, мар со шугъяське.
  
  
  «Та шонер, Макка. Пичи. Со юн чурыт потэ вал ке, дӥсьтонэ-оскалтонъёс визь сынаськон мултэс ӧвӧл».
  
  
  "Огласянь гинэ-а?"
  
  
  «Мед луоз. Соин ӵош кузэн малпасько, со ӧжыт, шуэ кадь туннэ монэ вазь».
  
  
  "Мар сярысь?"
  
  
  «Сярысь со, планъя ми тонэн воштӥськомы».
  
  
  "Мар малпад-а тон?"
  
  
  «Алекс... со туж каллен. Подозрительной. Сое тододы та вакчи гинэ верам, со дорысь басьтӥз».
  
  
  «Впечатление сыӵе мактал кадь со потиз».
  
  
  «Малы мон сыӵе визьмо ... озьы малпасько шонертон пыртыны луоз».
  
  
  "Тонэ малпасько, ми кошкимы мар выламы корфу кулэ кадь, но планироваться?"
  
  
  «Мон малпасько, умойгес луэ, со понна».
  
  
  Со тунсыко вал, нош дух соосты мон ачим малпасько но верало, малы, пе, укыр каллен вырисько. Тӥян кышкамед потӥз ке, яке кыӵе ке уйиськон, сыӵе бадӟым пӧртэмлыкез уз луы, пӧлазы вал ми но материкъёслэсь корфу яке зарезь усёзы; мон соос котькыӵе учыръёс кутыны.
  
  
  «Тожо мыным, - шуи мон.
  
  
  Куншет вылысьтыз син ee быдэстон паськыта юаське, керетон сое возьмаса кадь. "Тон лэсьтӥд?"
  
  
  Соос валэкто аслэсьтым малпанме. Со шонтэ.
  
  
  «Та Проблема, - азьланьтэ мон, - мон соин луэ яке ма мында нуналзэ быдтэ, собере солы, кызьы ми та корф ӝоглыкез йылозяз, уя со милемын ӵош люкаськиз.
  
  
  Со шӧдӥз, кызьы соослэн нимъёссы та дырлы пычкиськиз но, нош ик вормытъяське юан, ма солы уг кунокуа, таиз инты доры лыктӥз.
  
  
  «Нош, - азьланьтэ, мон - огпол, якобы та потыса, вуоно дугдонниосты, Корфу уг лыдъя, Паксос луыны кулэ. Оло, быгатод на-а милемын нуналъёсаз отын кыльысал, дыр, нош тон малпаськод, ма понна ми эскерыны, портам вал укыр кема мон одӥгзэ уг яра ".
  
  
  «Бен, со вала. Бен, оло, со мар ке син азе пуктыса, Макка, нош соос берын аргостилион таверна та адямиез адӟыкум, малпай со озьы ӧвӧл, туж уг».
  
  
  Оло, дыр вуэмын, милям пумиськонъёсмы сярысь тани верай но, со уг малпа озьы. Ӧвӧл на. Со кезьытсэ но трос адӟиз, та нылмурт, сокем сложной соос луыса, таос но миссизы но.
  
  
  «Ярам, - шуисько мон, - ӵуказе мон та сярысь сюлмаськоно. Нош табере вералэ мыным, кызьы тыныд герӟаськемын Алекс пол вуоно планировать карыны».
  
  
  «... Мон номыр уг вера, мыным нокин кулэ. Но тон».
  
  
  «Та визьтэмлы. Тон малы ке шуоно таверна корфу сярысь, трос ке но ӧвӧл. Шуом, тон понна усе борт, яке малы ке та выжыысь».
  
  
  Со пальпотыса. «Мон уя, чорыг кадь».
  
  
  «Тӥледлы пайда уз вайы-а та ним, тонэ уйин усем ке, со изьыса дыръя улӥзы. Тон парусэн лодка улэ кутыны ӧз быгатэ, мон оскисько».
  
  
  «Уг поты-а та, Макка».
  
  
  «Укыр уг оскы вал. Котькыӵе учырын, татын огазе люкаськыса, со изе».
  
  
  «Тон кезьыт луэ».
  
  
  «Эсьма, мон компанилэн вал. Мӧзмыса улӥ».
  
  
  Со серекъяз.
  
  
  «Озьыен, уж доры вуиз. Алекс тонэ контактысь».
  
  
  «Право, Макка. Мон уг быгатӥськы вераны».
  
  
  «Ӵапак тон умой малпасько на, дуно. Адямиос мыным сьӧры мынӥсько ке, быгато-а мон сое урод яке разлучаться».
  
  
  Со заколебаться, ымдуръёсме куртчылӥсько. Бератаз со каллен йырыз шонаське. «Оло, ӵуказе. Вай ай, малпасько, Макка».
  
  
  «Искреннее шуо, Кристина.» Мон косӥз алекс пумисько, ачимлыксэ италия но басьтыса вуттӥзы. Али тон герӟет усьтэмын одӥг гинэ, со мон дорысь вал, соин-а, мар мон татын но умоезлы оскиз, яке ог-огедлы шонерак тазьы шуэммы тыронъёстэс берыктэ, басьтыны вуриськись "
  
  
  Со куалектӥз, кышка со синъёслэсь паськытаз.
  
  
  "Тӥ ӧй шталь!"
  
  
  "Вуриськись басьтыса, созэ, тазэ мед лэсьтозы". Со блефовать, но, реакцизы со судить кароно бере, со, огласянь ышанӥсько луэ.
  
  
  «Тауна, Макка. Ваньмыз та мон понна выль озьы мон уг тодӥськы, мар мон каро, кин сётскы. Мон-ын конфликтъёсты луыны кулэ?»
  
  
  «Тӥ понна быръёнэ», - шуи мон чутрак.
  
  
  «Соку тон-а со шуиз».
  
  
  Сое витё, таш-таш луэмзэ тырмыт дыр уз чал-чал, пуртэн вандыны шуыса.
  
  
  «Ӵуказе», - шуиз шыпыт Кристина.
  
  
  Нах со шоры лек учкиз, собере шоканы, небыт пукон вылын миндэр спасательный круг но кузёмоз инты басьтӥз. «Мон сайкай, куке жадё», - прорычать мон.
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со буй-буй.
  
  
  «Компас но сак эскеро понна».
  
  
  «Бен, сэре».
  
  
  
  
  
  
  Йыр одӥгетӥ.
  
  
  
  
  
  Тӧло мычиськыса ӵукна, йыр юн пилемен пеймытгес карыны улыг. Отын ужаны нокызьы но уг коранэн секыт ке но, лодка но секытэз лэзиськиз бекыръяськыса паськыт нюк, бызьылэ вал кадь. Кристина улын кӧло, ӝоген нош ик палубаяз потӥськод но, бездытъёсыз но, шукырес-бугырес.
  
  
  "Мон порядок вань?" - со юало, учкыло вылысьтыз пилем ӝутскиз ӧтизы.
  
  
  "Мар сярысь эн курекъяськы." Кесько мон луо, будӥ липемын вузо тӧлъёс, гудыри куараос но оснастка. Кос тӧллэн вешасько, бадӟым лэчыт грот воштӥське кадь, думытэк, визьтэммыса ӧрӟи; руль нюръяське соин, мыным тӧлын курсъёс дыр уз луы, нош ик сое басьтыны тӧлпо.
  
  
  Каютазы оглядеться учкон ӧжытак ыштэ но Кристина липет вылэ пыкиськыса. «Кытын мон? Милемлы музъем уг адӟы».
  
  
  «Ой, та кытчы ке отчы». Со бур палаз шонтӥз неопределённо шарик.
  
  
  "Но тон уд тодӥськы шат?" Векчи куара кысъем вал паника ee.
  
  
  "Уг бугыръяськыны". Соос, час шоры учкыло; огез ӵукна куатетӥ луиз. Одӥг пол малпаны но соосты чотаны ас ӝоглыкен уез, пе, мон, кылсярысь, чылкак Превеза, та но туж кемлы. Нылъёс соин ӧз вераське. «Тыдӟыны ке, ужпум асьме дорын-а мар-а ваньзэ, мар мон лэсьтыны кулэ, - шундыӝужан палаз соос кошко, мон музъем но адӟиське». Та виын туж яратымон уг сётыны луонлыкед вал, табере пельтӥсь тӧл солань бере, ачимлыксэ серия вормон понна кузь но утомительный потребоваться галс вал. Тау со тырмыт Натаниэль тодо, мед валалозы, ма юрттэ сыӵе двигательёс кужымтэм зарезь уз юртты; тӧлпо тӧл сотэк стабилизировать эффект "Сцилла" уллань но уллань зол выре вал, кезьыт азьлань.
  
  
  «Тодско на мон... нош мон уг быгато, зэм ик, кытын мон улӥ? Таиз со... кызьы тонэ нимано? Трезубец?»
  
  
  Со, мыньпотэ. «Секстантлэн». Со, выллань учкиськод. «Кызанлэн-озь соин но, дыр вуытозь, шундыез уд, луы сое дугдытыны, ревматизм - а ӧвӧл-а».
  
  
  Со нахмуриваться, мадиськон обеспокоенный, отын ик киыныз шоналскиз но аслэсьтыз липет каютаосты утялто, бӧрсязы усьтэм нах потан ӧжыт гинэ ӧз куашка.
  
  
  Со кеськиз. - "Учкы!" «Пичи пыдзэ чигиз та круизэ уг сёты. Татчы пуксем но мынэ».
  
  
  Со лэсьтӥз озьы, кызьы эй, шуо, ӧжыт гинэ ӧз усьы кабинаяз веттаськись нактоуз врезаться пыр но компас. Ee сое китӥз кутыса, ас притягивать доры.
  
  
  «Ас интыяз кыле. Костя инмар, компас ӧз тӥя, со но малы ке соку ик бугыръяськыны кутскизы».
  
  
  Йырсие но ымныры пальышаны мимолетно соосты октыны-калтыны. Куэз мускытато ee вал, лёгиськыны но уг луы талэсь, со сярысь дырын-дырын урдэс пазьгиськизы. Со тодэ, та учкон.
  
  
  "Кӧня ассэ ветта шӧдӥське-а?"
  
  
  «Мон уг-а бугыръясько? Мон сыӵе кылъёсты уг тодо».
  
  
  "Болезненно".
  
  
  «Нош... ӧжыт. Отын душно озьы-а, тазьы тэтчало но трос лодка».
  
  
  «Угу. Я, тон татчы кылиз, татысь мон бырйиськыны дыр ӧвӧл. Руль сьӧры пуксьыса».
  
  
  "Со?" Со киоссэ ӝутыса, со борды йӧтӥськиз кадь кышкало.
  
  
  «Малы ӧвӧл-а? Зарезь висёнлэсь эмъюм умойгес тупасал, палуба вылын мед дель бере ӧз кыле».
  
  
  "Мон зарезь висёнъёсын уг курадӟо!"
  
  
  «Нима монэ тон кадь та вал. Котькыӵе учыре, со гарантия, маин тӥ асьтэдыз умой шӧдӥськоды, кӧня минаосты поттылыса. Та Prima утялтон. Милесьтым ужмес».
  
  
  Со лэсьтӥз озьы, кызьы эй, шуо, гылӟыса инты со доры, соосты со мозмытӥз, ку со султыса кошкиз. Веран куспын соос мон шоры учкиз, мур шокчыса но руль собере кык киын ик басьтомы. Со каютаямы васько.
  
  
  Со кӧня ке минут ортчыса, вуиз, пальпотӥсь слабит со, йырзэ ӝутытэк, ыртӧл но куто сылало пыриз. Ӝоген эм срабатывать, малпаське-а-со кезьыт.
  
  
  "Вераськем потэ?"
  
  
  "Шуэ?"
  
  
  "Угу. Тон тодӥськод".
  
  
  "Мед сярысь." Со пукон вылысь ӝутскиз, компас циферблат умой мед эскерозы. «Бер гинэ, нош, Макка? Али соос ӧжыт басьтэ».
  
  
  Та сое ортчытыны лэзиз.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Лымшор палъёсаз
  
  
  нош ик шыпыт но шундыё; секстантлэн но каль сое ӵош вӧсяськыса, милемлы умой мед луоз тырмыт ке но элементарной навигация. Со паймемын вал, шараяло, ассэ кыдёкын шуыса, пыратэк, кезьытэз возьмасько, со; мон дорысь шундыӝужан пала, ӧжыт-а кыллем Превеза кулэ. Пичи шормуӵ солы луыса, трос уг ньыль-вить кузя-ын миля, ачимлыксэ капчи луэ пыӵатытэк но. Вань на шундыӝужан палась пельтӥсь тӧлъёсыз но, зарезез ӟоскыт вал ке но, пичи гинэ кылем на аварийный ваньмыз кельшиз . Лулӟиз, соин ӵош, нырысьсэ басьтӥським привязка мон понна. Та уж понна гинэ уз луы-а, яке нуналаз понна майбыр.
  
  
  Со улӥе васькыса, ми ӝӧк вылын югдур тупамъя ачиз туала валтӥсь каютаямы но ёрослэн карта паськыт пусйыны. Зэмзэ ке, мон та виын та палэнскон пусйыны луэ, асьме азьлань мынэ ке но, берлань но тӧлъёс пумитэ, умой отслеживать дыр, котькуд галс быдты, но малпаса, мон шонер дунъет вис-тӥ ортчиз-а мар-а тырмыт вал. Таиз но ки вылын опытной руль валантэм луозы, нош со, мон понна кристина мар отын гожтэмын, ваньзэ лэсьто, эшшо но троссэ тодымтэзэ но сложной; пумлэн пумаз, со ноку но ӧз люкиськылэ ярдуръёсаз азьвыл вылтуссэ. Мукет ласянь, мон ачим но асме туж быгатӥсь кыдёкын уз луэ уянэз.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Пичиесь ныръёссэс вылэ островок ӝыт ми доры шедьыны нюлэ. Зарни шталь нунал, куке мынӥсько мон пичиесь чебер гавань порто-ын-Гайо. Нырысетӥ учконын та примитивный лэся, инты неосвоенный; ваньзэ, мае мон адӟисько быгатэ, - та серебристый-вож арама вӧйпу, вань палаз кыстӥськись, макем монэ адӟыны быгатоз. Собере, мон матэ дыре, ми висъяны быгатомы лапеггес юрт, тӧдьы, горд но курень, пыжлэн мачтаяз гольык пришвартовывать, гавань веттаськозы.
  
  
  Пичи Городок вал, нош трос калыко; коркан трос кузя кыстӥське набережная. Набережная из граничить гавань; магазинчик дуре чурен-чурен пичи луэ, парен но таверна крохотный гостиница. Та-а уг эскерисько, борт кӧлыны соглаш Кристина «Сцилла»; ярдур палэнын дасям причал порт мон капитан, мынам туж интыяз шуыса. Крохотный шлюпка нуись ачиз пыже, шлюпбалка борды лякиськиз, пудо сиён вылын, ваннаын но бадӟым подвиг вал пичи дырысь малпан пыже баланс но размерзэ шедьтыны. Куке асьмеос ӵошен забиваться нах, улыггес озьы луэ, мон & nb а, мар-а милемыз возьмаллям шуыса, ми эстэмлэсь азьло, сюозь порт быгатэ аслыз куз кезьыт ярд барын ортчиз.
  
  
  «Шудбур доры, ву лыжникъёс татын ӧвӧл», - со прокомментировать.
  
  
  "Ой?" Табере шулдыр Кристина лэся, азьло кышкан но, уйин ӵукез сярысь сюлмаськонъёссэ копак вунэтӥзы.
  
  
  Сое ӧжытак ас аленка смещать; ву дуре ӧжытак шлюпка перевалить шоналскиз но потыса. Куалектыса ныл адскымон, собере-серектӥз.
  
  
  «Бен, со вала, мар малпад-а тон. Оло, мон сылӥз тём-тём пеймыт луытозь пыж вуиз, нош со?»
  
  
  «, Нокыӵе пӧртэмлыксэ уг луы; яке уй выйисько ке, мон нокызьы уг быгатӥськы».
  
  
  «Котьку мон уяны но быгатэ».
  
  
  "Одно ик." Ас выжызэс, герӟаськемын-а кызьы ке, номыр уд кары соин но, лэся, мыным, пичи-а, мар кароно со давление ватсаны. Луыны быгатэ.
  
  
  Мон пичи прогулка лэсьтэ кема городоказы но, кунгож сьӧрысь ачимлыксэ ӧжытак юмшаны, туристъёслы-ысь удвоенный кужымзэс возьматъязы. Сельское изо но вож луэм интые, чутрак вылӥе ӝутскизы зарезь, гурезь йылэ затонуть кадь, кудъёсыныз туж трос грек делле шормуӵын вал. Ми тубим вырйылэ бамалысен учке но адӟытэк быгатӥзы меда тузонэсь сюрес, валун усеивать буро, куд-огез коттеджезлэн быдӟалаеныз, пӧлын сылэ со, куд-ог учыръёсъя валтӥсь тусыныз висъяське, причем сьӧд квадрат юртын, укное ih возьматъязы. Машина турттон ӟазыртэмен, войналэсь азьло ситроен кельше, mimmo потатэк ми, бадӟымъёс но, нылпиос но шуккыны. Со ӧз ятвылты, интыысь маин узыр адями; мукет, мынам со адӟиз сюрес вылын, юмшамы вал ке но, вал уробо кивалтӥз ке но. Со ас вылаз уг берыкты валтӥсь саклык; пиосмуртлэн но лапег мугоро, бадӟым трос мыйык, крестьян кышномуртлы-озь сьӧд дӥськутме standart бакалэн сяська, нош огшоры, сыӵе кышетэз, кудӥз ымныръёссы ворсамын ih арес. Та ик луиз-а, мар-а мон со грециялэн озадачивать виям кадь, со солэн нырысетӥ o лыдӟыны кутскемзэ: "малы таӵе кунокуа шунды территория вань, омыр но ву улэ кышномурт но пиосмурт луыны кулэ, нош со пумтэм вапумъёс ӵоже траур бодрящий трос чиля. Со философски тупась луы ке, та сярысь со кристина юаны быгатод, но мынам малпанэ мукетгес вал. Спортэн парусо сиськыны ӧте, со кион пӧрмытскыны быгатӥсь лул туж бырйиське, нош соос сютэк улӥз.
  
  
  Ас туссэ шедьтӥз вылысь таверна набережная, сокем умойгес луоз сиськон но уш, мон бер уйин-озь nen ӝега шуыса. Мадиськонъёс яхтсмен предназначаться инты понна ветлӥ; Меню огласянь вал англи кылын, чеберъятэк суреда куалемъёсысь чурыт но якорьёс. Мон та интые нырысь-валысь одӥг гинэ луы, нош дӥськутэз киын но группаын кужмо кышномурт пиосмуртсэ ӝоггес но зарезь пыжем ымныры кыстӥськиз.
  
  
  Вераськон юдэс асьмеос судить карыны, сое кылыса, мае но сураны луоз, та группа британец американец, кык итальянкаос тодмо француз но гожтыны. «Номыр аспӧртэмлыкоез, - кристина шоры учкисько но со ачиз шуиз.
  
  
  Соос ас азязы меӵак учкыса, мар вылын кадь-мон понна со паллян пельпумзэ, гурултӥзы шоканэ но мынам со вылӥ-вылӥ но вераны быгато, мар вал сое золтӥз.
  
  
  "Мар та?" - мон юалляськыса, азьпалагес мыкырскиз, медаз кылы вал.
  
  
  «Та-а со...». Вакчи пальпотэ со. «Потэ, вань-а солэн шека. Шумпоттэ соиз но, та быдэсмем ке вань».
  
  
  "Тон-а луоз?"
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  Пыр со доры, со кизэ пукон нуйтӥськоз. «Эн оскытэ монэ, пе, шумпотыны луэ».
  
  
  Кема учкиз со мон шоры. «Ӧвӧл», - шуиз со, пумаз. «Оло, соос уг но луыл».
  
  
  Мыным нокин но уг вераськиськы, ачим уг возиськы кофе юизы, нош собере милемлы одӥг комнатаен столик, котыр султыса но валаса доры француз пыр ӧръяськиз. Та пиосмурт луозы восьтэтъёсыз но чумолё пальпотон йырси кепырась вал, оскыто, тырмоз.
  
  
  «Простить каре монэ», - шуиз со, кристина основное учкемзы вылын. "Американец-а тон?"
  
  
  «Соос», - шуи мон. "Дун-чылкыт со."
  
  
  «Ми тунсыкъяським эше, тон кариськы уг поты, ми доры, медаз юы». Вань на солэн кристина шоры учкемзэ;
  
  
  Юн соин йырзэ шоназ. «Мон туж жаль, - шуэ соосын ӵош кезьыт лачмытлык. «Ми Но вазь изьыны выдыны кулэ, та нуналъёс ӵоже уло». Грация принцессаослы со нёжтӥськись султылэ, палэнтӥ сопалысьтызмыным яра. «Тон чекъёсын тыро бере, Дэниел? Мыным мыныны кулэ. Со минут ортчыса, вуиз».
  
  
  Француз куштӥськоно, утьыны, ватыны турттӥды хладнокровие сюлмаськиз. Соос ас вактазы пальпотыса, драхма тыр; мынам нылы вань на паймытӥсез. Чакламъя, со кадь пыран-потан палась ветлӥз, солэн тусбуез эз, бӧрсязы ик, тӧдьы дэремен, соос вылэ чагыр тырмо чебер брюкиоссы паськытэсь. Костюмез огшоры валан сётэ, уг луы-а мар соос пушкын вань, но, уй тодады вайытом, миым, мон тазэ уг ни витьы.
  
  
  Официант вуиз, мыйыко но, быг-быг коньдон басьто мон понна кышномурт кассаын ih сётӥзы. Таиз кема малпаськыса со сярысь, нош кутски сое чидатэк ышиз. Со, пумаз вуэм бере, со пыд йылаз ини луоз, но со кошкиз ке, со нош ик кӧчиз. Кристиналэн ваньмыз ӧз на вуы.
  
  
  «, Дыр, чидантэм та мынам», - шуо соос асьсэос уг валало но, часэ шоры учкыса. Мукет пумаз со пуконъёсты комнаталэн эскери; мон со пала учкыса, мыняз но француз егитъёс.
  
  
  Со косӥз, аслаз зӥб-зӥб пуктыны, кылем-мылем потягивать кофе, сое лыдэ басьтыса, мон со виын кадь сюлме кепырскем, кызь минут мынэ. Тодады вайытӥськом, сое со ӧтё, соиз пирсэкъяса ке но, ресторанын адӟыны аргостилион кутскон пиосмурт, вазьгес кадь ик.
  
  
  Мон понна вопросительно кышномурт кассаын учке. Со, котырак султо но со доры эшшо лыктэ.
  
  
  «Оскы, тон вераськиськод-а англи сямен».
  
  
  «Сюлэмоос но», - соиз ответ сётӥз.
  
  
  "Юной леди". Со, пыран-потан палан возьмано, - оло, улӥзы, коридорын, со доры нуизы. «Ми дорын кема аръёс ӵоже ветло но, оло, со висись...»
  
  
  «Нош, одно», - ассэ юнматыны, со вылӥе ӝутэ сьӧд дӥсяськем туша табуреткаез, нылкышноос медаз комнатае конгыляз. Пыр со вакчи дыр вуыса, пельпум кырмизы. «Отын нокин ӧвӧл», - шуиз со.
  
  
  "Кытын, басьтэ...вуриськись?"
  
  
  «Оло, бер ӧссэ». Со пукон шоры учкыса, адӟиськом со понна француз гырнадёр чакласькыса, адямилэн кадь, кудӥз вань тыр тупатӥзы но эн дыртэ. ӵош пырыос.
  
  
  Сое поттон понна, малы мыным уг оско таос мыным вылын минут. Сое нокин но уг пукон вылысьтыз султӥз но, чертовски осконтэм кадь потэ, мар вал ми вылысь кушты кристина уй-пижон случайной понна. Котькыӵе учыр дыръя, али уз. Со проигнорировать со.
  
  
  «Тау», - шуылӥз кышномурт но, со таверна-тӥ дырто. Куке соос со доры лыкто но интыез, кытын ми пыжен кельтэ, соосты эн пайме, отын со шараяз, зэм ик-а, со-а одӥг пыже уг вуы вал. Соос шоры учкыса, нош пеймытам бере гавань, со пеймыт ӧйлась фигураосты висъяны, Сцилла коӵылӥсь кыдёкын ӧвӧл. Подвесной ӵош пыжъёслы моторъёс луэ та пичи гинэ, нырам шлюп корпусысь пыкиськыса, со ачиз но, солэн но юскиськиз кадь веттаське, мынам впечатление кылдэ, отын соос кӧня ке берлань минаез вань, мар кельтэмын. Сое учкыны дырме, йырам чилектэм иллюминаторын дун-чылкыт каютаысь, нокыӵе но шексэ уг кыльы.
  
  
  Пыжаз со sel, отчаливать, но ӝоггес ортче кадь луиз поплыть переполненный гаване. Шулдыр потэ мыным, пельёсаз гудыръя уключина йыг, солы гинэ но дугдылы кадь, йӧн куара мед приглушать малпамъя, пыж моторное mimmo ортчиз. Ачимлык эстӥськем ми ӧжыт бере, утьыны но куараосъя эскерон но мон сое куто, мукет люкетсэ медам ортчиз
  
  
  кемозь "Сцилла".
  
  
  Борды думиськиз, соослэн нырыз, собере палуба вылын ныртэк. Лысву вылысь мускыт вал, но, соос вылын кыллиз, со но шӧдэ, кызьы мон дэремме пыр мускытсэ виялляз. Мынам уг поты та; Мынам иса ни ке но, шобрет азьтӥ ортчиз меӵак малы мон уг сергей оргстекло люк ныр пыр. Та возьматэ: пӧлысь проем каютаысь ӧс ворсамын вал.
  
  
  Со люк ӟубис, благодарной, вот мар уг пушласянь вазь ачимлыксэ бераллязы. Гыась шонскиз со азьлань но, кык сюбег койка, соос пӧлын улӥ юскиськы. Нош ик кыниське люкез, но со вамышез ӝега, дыр уг ворсаськы. Со, ӧс пала вырӟиз проем, киюмылъёссы вылын эскером пуртэсмес хьюго, пелямы пономы но векчи пу тротуаръёс.
  
  
  Мон грекъёслэн усто луэмзы ке, соин быгатӥсько шуыны, со мар вералоз, нош та кылъёссэ адямиос укыр ӝог мозмытӥз, со понна кутыны быгатоды ни, кӧня кезьыт фрагмент вераськон. Ачимлык нош куара сётэм-а, валаськод-а, мар-а со кин ке кылмес шерылӥмы, ревматизм Кристина но сое кыло ке, нокыӵе шекъёссэ ӧй вал, кин со. Кесяськем куараосты кылыса, со чурыт но чабкемзы приглушать. Кутскыса соос кизэс пурт мертчытӥз, вылады кирпич усе ке мон вылӥын тоннаем.
  
  
  Со пыр ортче люк, ма соослэсь гинэ ворса. Со тём-тём пеймытын номыре ӧй адӟылы, пачкатэ монэ вужераз сяна громоздкий; ӝикаса но соос пӧлын бекмылляськемысь койкаос уг быгаты, адями-озь мед вуоз. Мон гинэ уг ӝокато шокан ырак чеснок, придавать мон та но кужым курыса. Со, будӥзы, ӵош заусенец мустанг энер улаз кадь, вот ас пиосмуртлэсь тыбыраз ноотысь паке. Вӧлдэтэ шуккиськиз ужпумъёс сярысь лапег ачимлыксэ, со хмыкнуть секыт, киосыд вань дыръя мон вакчияк ачимлыксэ ньылон на. Со нош ик шуккизы соос ачимлыксэ, одӥг койка котырамы сэрпалляса кутскиз ке, ӧс усьтӥськиз.
  
  
  Сергей каютаын валтӥсь луэ, пеймыт-лыз, пеймыт тырмем бере со куспын сукыр но. Ваньзэ, мае мон адӟо, но киын вужерез пиштыса металл ачимлыксэ вал. Сое со пыдзэ шуккем, нош сое йылозяз ӧйлась. Тэшкылиез нуо леденить курокъёс кылӥськозы; соос пуроме, адямиос тыбыр вылазы втягивать вот асьтэос но пистолетъёс, но мон тодӥсько, мар укыр бер луоз.
  
  
  Ыбемын вал гудыри шуккиз кадь ӝикыт. Со куспын быриз, возьма, куке шӧдӥсько, кытчы монэ шуккиз. Вӧсь ӧй вал ке но, бак но вазь-а, предшествующий агония юн шуккет. Нош ик ӧсъёссэ солэн вужерез проем шоры учконо ке, адӟиськод-а со, мар-а солэн вырӟылэмез. Адями, мон со вылэ урдско, ляб хватка, мон мозмисько но эрикын, нацеливаться быдтӥсьёс вылэ.
  
  
  Со киоссэ берлань ачимлыксэ донгиз но пистолетъёс ачимлык-тӥ пызьыртэ. Со югыт укно сьӧрын ӝомыт кристина адӟыса, кияды вал ачимлыксэ ee йырсиосы биниськыса, iso ih кыскись кужымез вань солэн. Тыбыр сьӧраз нош буш киын шуккиз но, со керосин лампа нюръяськон сям тӧлӟиз, со подвес-тӥ пызьыртэ.
  
  
  Ӝӧк вылэ кисьтыны ӝуась жидкостьын, палуба вылэ собере, ми доры пеймыт-ын нуналазазвесь пул ласянь нюлыштӥз. Соин адямиос та ӝегатӥсьёсты, вылаз учкыку, али но Кристина. Тылпу вылын пыж дурын - таиз, оло, тужгес кышкытэз-а, мар луэ дуннеын, куке тӥ уката вы улӥзы, нош тылын бензобак меӵак вамышто.
  
  
  Соос вылэ шобрет куштыны но гранатаос тырмыт участок тужгес но бадӟым ih ӝуаз; со тыло дыр, со, ву вылын ӝуась куалемъёсысь камбуз, собере куртка басьтӥз понна куазен зымыло подвесной бадӟым шкафчикъёс но, мукет интыосын перебрасывать мед ӝуалоз. Ӝыныезлэсь тросэз уксё ваньзы басьтыны ӧз быгатэ минут - озьытэк мон пыже но ыше ке, оло, мон улэп, - нош тыл кысӥз ке, со востэм, аслам ветлэме уг луы. Подвесной кылем двигатель со лэзё, ӝутскем кабинаяз оскалтоно-а, но Кристина врезаться-ын.
  
  
  "Макка!" - завизжать со, мон понна, чыртыме ӟыгырто. "Ох, Инмаре! Макка!"
  
  
  "А-а-а-а-а-а-а." Со ee рассеянно чабке, куараос пеле мотор кысӥсьёс доры. "Татчы мар луиз?"
  
  
  «Мыным со котыр таверна сое басьт.... Пистолетэз но вал, адямиос ...»
  
  
  "Я." Со ee ӝегатӥсьёсты, трос ик ӧвӧл, но со понна пыд улэ мыкырскыса палубаез эскерыны быгатыны. "Сётысал мон фонарик, нош со?"
  
  
  Озьы ке но, тыл вылын замешательство вань, сӧриськем интыосыз нимыз ӧй вал. Шуд доры, пукон вылысь шедьтӥзы активной нырысетӥ шутэтскон керосин ӝуатозь, слюда шобыртэмын вал; виштыос движение кӧня мучолоен утялтӥськоно. Корказь палубаен, шор каютаысь пыр ортчыса, мускыт вал котьку сьӧраз ву трюмный ӟабыльтэмзы висъяны, буёл гинэ но кизьыны луэ. Ышанӥсько, номыр уг борт тылоын, солэн дун-сьӧлыктэмез вылэ кристина пыртэмын.
  
  
  «Извиниться», - вакчияк шуиз мыным. «Хулиган кошкем бере, малпаз со, мар умой ӧй вал ышанӥсько, малы мон уг пуштыло, юандэс азьло доры лыктэ».
  
  
  Нылъёс секыт шонтӥ, йырмес лэзьыса вискын
  
  
  
  пельпум бере, койка дуре паллян пала-соос вылын пукыны. "Мон валай."
  
  
  "Юрттэлэ, мон али потэ?"
  
  
  "Тӥледлы юртто-а?"
  
  
  «Татын мон туннэ ӝыт люкаськыны ӧз дугды, дуно. Мынэ, быръе кыӵе ке мукет причал - нош ик тон гинэ ӧз поты ке, быдэс уй уя».
  
  
  «Э, инмаре, ӧвӧл-а, МакКил». Солэн киосыныз ымнырзэ пытсаса. "...Озьы ик трос"
  
  
  «Я, я эн али прогибаться. Мынӥ. Ныр пыжысь потӥзы но, со сиёнэз борды думем, дыр, соосты заводить кароно-а двигатель».
  
  
  Куд-ог валаны, уй луэ, со уяны умой, нош талэн эшшо но трос мугез, мон сямен эскерыны кутскозы операция шузимем шӧдон. Соосты кутӥзы яке асьтэос вииз ке кунокуа, таиз, со лэсьтыны быгатэ. Уката ик зарезьын усьтэмын. Озьы, оло, мукетэсь луыса, нош мукет интыосыз сокем кышкаса уйме люкетэз. Котькыӵе учыръёс луо, сое но, жадёно.
  
  
  Педпал сибыр гавань причал мон шедьтӥ, со бордаз лякиськемын суэм но быдтэ. Одӥгаз мон фонарез кронштейн тыроно на, но, дыр Кристина пул миськыны, солэсь мукет люкетэз-поч эскерыны кабинаез, пиялаез пильыса, мукет кылем-мылем жуг-жагез но утялтэ. Со пистолетсэ шедьтӥзы, адямиез тышкам кидылэсь котырзэ, пересь револьверъёсты 32-го одӥгаз калибр цилиндр на патронъёсты. Пайдатэм, камбуз ӝажы вылэ понэм но со вылэ пӧртэм учыръёс.
  
  
  «Тон нокыӵе юанъёс ӧз зуркатысалзы», - шуиз шыпыт Кристина.
  
  
  "Мон витё тонэ."
  
  
  "Мае тон малпаны шуыса, со шуэ?"
  
  
  «Быгатоз-а, мар-а, вуро, куо луоз».
  
  
  «Таӵе укылтэм та лэся...».
  
  
  "Шузи-а?"
  
  
  «Мед луоз. Адӟеммы гинэ ӧвӧл, милям ӵош адями таверна пистолетсэ кутыса. Зӧк адями, хулиганъёслэсь умой ӧвӧл, тон монэ тодӥськод? Ачимлык пыжез доры вуиз но мынам со эшъёсы...»
  
  
  "Малы? Малы но татын-а?"
  
  
  «Озьы Вотум шузи-а мар-а. Со малпаськод, маин тон узыр американецъёслы, соослы азвесь лодка понна курыса котыраз берга. Солэн малпамезъя, коньдон трос мае тӥ ватыны дураз, мон но со вераны турттэ, дыр ... ну, тон вуид.... "
  
  
  Со, нах скептически шоры учкыса. Абдрамон со озьы ик адске, котьку кадь, но, йырсиез ымныр азязы лэзизы, со вылэ оскиськыса нежмыт учкыны ӧтиз. Со номыр уг шуы бере, мон со шоры учкылӥ. "Мар луоз, Макка?"
  
  
  «Номыр», - мон шуылӥ, ас палаз зӥбыса. Пумлэн пумаз, зэм-а та луыны быгатоз. Малы мон сыӵе шудыны кулэ, шудон но сложной зенополис alexa-а сузэрелы? Мыным удалтӥз сочувственно пальпотэ. «Я, табере ваньзэ йылпумъяса. Малпасько, одӥг соослэн котырысь арбериосты. Кызьы тӥ асьтэдыз шӧдӥськоды-а?»
  
  
  Гол ee каллен ӝутскиз, йырси ымныраз салиллям но со. Чеберлыкъя салон кӧня ке час потребоваться тросэз кышномуртъёс вал, тусыз ик воштӥськиз, сыӵе мед вамыштозы.
  
  
  «Уй кадь колпак?», - со шуиз но мыняло.
  
  
  Борт вылэ бренди луыны бутылкаос но бурбон, кудӥз сое афины шедиз. Малпасько, дыр вуоз шуыса, умой, мед сое валалозы.
  
  
  "Мар та?" - мон юалляськыса, кык бутылка ӝутэмын.
  
  
  "Ох! Бурбон луэ-а тӥ дорын!" Со югыт пеймыт синъёсыд-эктӥзы.
  
  
  «Эн вера мыным, мар тон та прапорщик дораз дышетскыны американскойзэ мукет».
  
  
  «Американец мон трос дышетскыны». Мон сое учки сюбег койка вылын но ваче пукон вылэ лэзиськиз. Кеж-кеж ньылон мыным дорын, мон но юэмын луыны кулэ.
  
  
  Собере со, таза кадь со гуӵык лэсьтыку, кузэн, ас соос вӧзысь койка вылын чабкиськоды. «Пуксе, Макка».
  
  
  Лэсьтэмын со. Мон киоссэс кус вылазы суп-сап ee кровать, юзмыт но шуныт соин, лэся, блузка пыр излучаться векчи сьӧд, кин сое нуллоз. Со откашливаться.
  
  
  «Паксос Куара...».
  
  
  «Мед луоз», - нукыртӥз со гуӵык кема но каллен лэсьтӥськом.
  
  
  «Табере», - шуи мон.
  
  
  Соос мылысь абдрам мон доры берытскиллям. "Шарак?"
  
  
  «Мед луоз. Сӥзиськомы тыныд. Алекс сярысь тонэ контактысь».
  
  
  Со куспын учке, собере каллен йырыз шонаське. "Мыным ӧвӧл кулэ-а? Али?"
  
  
  "Нош кыӵе умой дыр?"
  
  
  "...Бер сярысь?" Сое нюлоз кариськыса, но кыӵе ке люкетъёсыз вылын соос кӧня ке удалтӥз пазьылскыны блузкаос тусады бирдыос. Абдрамон пась кылдӥз мугор, мон ачим но аслаз паллян ки вылаз ӝутӥз, гадь обхватить вордэм понна, милемлы гадь борды ӝиптӥськиз. «Мед луоз», - шокыштӥз со. "Мед луысал..."
  
  
  "Мар тыныд?" - юало солэсь. «Шудо-а тон исамтэ толон ӝыт, туннэ нош ик тон шлюха».
  
  
  Со уг отреагировать озьы, кызьы мон возьмасько; со приспускать син кылё, солы мон ачим кизэ гадь вылаз понэ ке, со басьтэ но. «Вот соку мон уг валаськы, Макка. Мон оскисько. Мон оскисько инстинкт».
  
  
  "Инстинктсы-а тон?"
  
  
  «Бер-А, Макка. Нош али...» усьтоз эшшо одӥг кнопкаез, собере-эшшо одӥгез. мыкырскем со доры но, со дыре ик соос монэ азьлань вордэм ымдур ӝиптӥськи. Сётэ мыным юан вылын луэм учырез вунэтӥз.
  
  
  Со мон доры метнуться кыл, эскерыны, сузько. Мынам пушкам киын проскальзывать
  
  
  - ын блузка, шӧдӥсько, кызьы мон улын будэм но юнмам бирдызэ чиньы. Солэн ак, макес вылтӥз гылӟизы собере мон киын. Монэ интерес тодмо луиз, сое мур но ньылонме хихикнуть.
  
  
  Ӵыжалскыны блузка, чупаны сое пельпум ee, мур сайяло пулсэт, гадь огез, собере мукетыз. Собере сое, палэнтӥськеммы понна кызыгыны но котькуд арлы; но ноны усьтэмын дол-дол сылэ, кыньыртыса лӧпкатӥсько, ым мон доры кыстӥськись кадь. Кристина макес каллен выре, нош ми со понна киосмес проскальзывать брюки кускерттон. Со втягивать улонэ мед сётозы шуыса, трос интыосын ӧжытак эй, бен, соослэн но та ужрадъёс ...
  
  
  Ӧз юа, кызьы мыным удалтӥз лампаосын каютаын кыс - сюрес вылын пыж чертовски озьы адями, мае гинэ заскакивать - пуконъёс но, койкаос но пӧрмиз скамейкаос, гольык но кӧня ке минут ортчыса, мон валче кылле ини, со солэн мугорыз борды ӝиптӥськиз. пыд чиньыос дорысен, пельпумозяз. Эскеры астэ одӥг мукет сютэм будоз на, басьтэм пезьгытгес луэммы, но со но кыл сёто; нош собере, потэ ке, ялан асьмелэсь мылкыдмес, мар та кык ик пуштӥз, мон соосын пумиськи.
  
  
  Солэн ак, со каллен ке донгиз; малы шуид-ке, монэ уг вала, мон втягивать но мургес утчаны. Со сокем вожвыл ривненский, возьматон понна, кин татын, валтӥсез, нош собере кутскиз кузь, движение каллен, мур быдэ юись ваньзэ шукки. Со пыдзэ ӝуткаса, сое мон обхватить тыбыр, кус вылын азьлань кыске, мон донгисько мед кужмоятыса пумитано. Ӝуштыны кутскиз со, ас дорам мон притягивать, чупа монэ ӵош мед будоз ӝушты, сое лыдэ басьтыса, урмем кадь луэ ӝог но тросэз соин выро.
  
  
  Та учыр луэ ке, солы йыр запрокидывать, синъёсын, ымзэ паськыт усьтыса, пельпум сьӧраз мон киын, солэн макес тэтчаны, поршни кадь. Малпасько, та пумтэм вапумъёс ӵоже кыстӥськиз, лулӟиз, ачиз ог-огенызы сураськыса ке, со пуштыны нах пушказ, куке но, бератаз, ми кык но начар луоз, нах беспомощно со ваменак кылле, но собере валай, та абдрамон тульӟем пыӵатыны ез лябӟонзэ. Трос дыр ортчиз, солэсь азьвыл кутскиз.
  
  
  "Макка?" - ӟазырес куара шуиз со.
  
  
  "Мед луысал?"
  
  
  "Тау."
  
  
  Со, мыньпотэ. "Тау"
  
  
  "Ӧвӧл. Тонэ уг валаськы". Йӧспӧртэм куараез нотаен тэрытскись луоз ee.
  
  
  "Утчасько мон."
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Уг, мон уг быгатӥськы вераны».
  
  
  "А мар-а-а мар-а?"
  
  
  "Мар мынам потэ".
  
  
  Со котыр ик ветлоно, нош мон аслэсьтым йыркурме пумитьяськы. Огласянь со ӵош нах шебеляса но, паймымон кужымъёслэсь соосын ӵош тубиз.
  
  
  "Ӧвӧл! Монэ эн кельты!"
  
  
  «Мон нокытчы уг мыны. Уй кузь сюрес гужемозь сыло, Кристина». Со кровать дураз кусӥнскиз, выж вылысь шедьтӥзы стаканзэ ӝутэ, ачимлыксэ ымтыр но бадӟым бурбон лэсьтыны. Бызид ке, кӧт дортӥ гульымзы жидкостьты, сое шӧдӥ ини, мыным кужымзэ берытскиз кадь ...
  
  
  «Мед луоз», - шокыштӥз нылъёс, назьыльске понна стакан но, йырзэ ӝутыса, мед отпивать. «Та уе мон, мон но кышкай вал, мар со луоз одӥг, Макки».
  
  
  Со шонер вал, соос ӝоген чертовски-мараны кадь, но Кристина но уд тодӥське, макем со правоеным.
  
  
  
  
  
  
  Кыкетӥез йыр.
  
  
  
  
  
  Корфу соос монэ возьмало, курень-озь усьтӥськиз «мерседес», припарковывать причал дорысь валтӥсь интыын адӟиськыны. Кык пиосмурт шляпаезлэсь но неотличимый сьӧд костюмен, ымныр ватэмын бадӟым люкетэз, учкыса пуке бесстрастно но, ас дыраз лёгаськыса кристина набережная, туристъёслы зарезь кузме, яратонме но уй ӵоже чебер курадӟыса, кыӵе ке уян нокызьы но уг каллен-со зарезь. куд-огез туж чебер нимало грек шормуӵъёсыз вань.
  
  
  Быръе тужгес но уйпал люкетъёсаз гавань татын мынам интые, - алекъяськон центръёслэсь кыдёкын-ын. Вылын & nb, ассэ кытчы мон учкысал, туж но быдэс луоз лодкалэн типсэ, судозь но яхта-лэсь бадӟым-а пичи-мерожа парусо океанэтӥ ёрос суд. Ӝыт кузь вужеръёс шунды ыштод, дыр mimmo чур асьмелэн киоскъёсмы мынэ, туземный ӵектӥзы, дӥськут чеберъянэ, искусство предмет, всевозможный дышетон, сылало омырен но гурт улосъёслэн горно смешиваться зын зын тодымтэысьтыз, со понна городын маячить выре. Мотороллер гуретэ, музыкалэн куараез кылӥськиз кылем ӧс усьтӥське но вузкарисьёс вань общественной запрос заведение вань. Праздник омырын выйыны кутске ини мыным арес, со шӧдӥз ке, «мерседес».
  
  
  Сое китӥз кутэм кристина предупредительной, ӧтем азинтыны выриз, дунтэм уд вамышты. Нырысь ӧй вала соосыз, но, адӟи машинаез, пычкиськыса; сое, соос азьлань кыскись.
  
  
  «Со шоры уг учко. Ялан выриськод».
  
  
  «Со... нош кызьы татчы сюри? Со вылэ машина?»
  
  
  "Пар вал, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Эх. Бен. Нош татын... ма гинэ со пуке?»
  
  
  «Ма кулэ на кадь, со тодысал, мон татын шуыса?» Машинаос ваче пумит луоз асьмелы арес. Пиосмуртлы йыр пушкын каллен кожыса, ми дыръя
  
  
  mimmo ортчиз, нош ih выражениосты ымнырзы уг воштӥськы.
  
  
  Кристина пельпум покорно кырмизы. «Корфу ваньмы вылэ вуиз. Соослэн шуо, яке тонэ... математикая кузя, пыжен кертомазы кытын?»
  
  
  Со куспын малпаськыса. «Быгатэмзы. Эсьма, со, шуоды-а, мар-а, оло, уйпала мыныны».
  
  
  "Эмуос шуо тӥледлы кулэ луоз?"
  
  
  «Уг луы та уродлэсь палэнскыны быгатоз. Со-кунокуа тодӥськы, кытчы соос кошкизы дасяськи, соин ке но вераз, мар лэсьтэмез потэ круизэ киклада бере, со малпаз вал, та мудрон кылъёс».
  
  
  "Ма та?"
  
  
  «Картаез шоры учкыса. Эгейский Пиргос залын дэрем кыдёкын улӥзы; пыжез пушкын арендовать карем Пирей визьмо луиз, соос отчы кошкемын ке планировать кариськом».
  
  
  «Веран. Та адями сое сокем... но луыны быгатэ, кертомазы вот кин та?»
  
  
  «Угу. Но, шӧдске, сое уже кутыны, сое басьтыны изначально люкаськизы. Та гинэ но, бадӟымъёс валаны уг луы». Со озьы ӧвӧл. Со кунокуаын Alexa ке, со доры ышанӥсько нош али дыре, кызьы со шоры учкыса, мон шуи душес-а мар-а, кытын-утечка луыны кулэ ке вал, вот мае мон пиргос сое ӝегато? Висёнмы одӥг, кудӥз быгатэ со малпамъя, кыкнамес ик, мон азинтӥ ке, машинаен мынӥсь-ветлӥсьёслы, мон сьӧры мыныны но капчигес луиз. Шорки та висёнэз ӧй вал.
  
  
  Кыдёке ортчем бере мон понна «мерседес», киоскъёсысь пичи ныл со доры нуизы, кудъёсыз ошеломляющий буёло шарф адӟытон пуке. «Одӥг басьтӥз», - шуи мон. «Кык басьтылы, но эн дыртэ».
  
  
  Со дыре нагрузка люканы, со, шумпотон-а кисыриё-кисыриё пересь доры-хозяйка, оглядывать набережная шумпотто. Адями «мерседес» интыысьтыз вырӟылэмын ӧвӧл, нош соос милемыз нимысьтыз ӧз иса; ачиз лэсьтэ, со сокем шӧдскымон луоз шуыса, оскисько вал мон, мар но мукет луыны кулэ. Отын басьто таӵе но луылӥз, уллёез ялан выре, кинлы маин луоз уж вылын уг висъяло ке но, ӧжытак коть кинэ ке адске чакласькыны; Европеецъёс костюмез пеймыт-лыз вал сомында ик, кӧня яркыт одетый туристъёс но, адями но шедьтэ мынам шансэ, мон ачим комнатае вием напарник, чертовски пичи вал.
  
  
  Алекс но кусыпъёс возён сярысь мон аслэсьтыз юанъёс-лэсь палэнскыса, ваньзы ӵош кристина нунал.
  
  
  Солы парлы бырйизы шарф ке, асьмеос кыдёке мынӥз. Сое китӥз кутыса возе кыньыръяса ee дыр, ныл дыр-р куалекъяло.
  
  
  "Мар та?"
  
  
  «... Мон лэся, кезьыт-а луоз».
  
  
  "Но...?"
  
  
  «Мон малпасько, дыр». Мон соос понна киям куто, суй но берыктыны час шоры учкытэк. «Мед луоз. Мыным мыныны кулэ».
  
  
  «Мон малпасько, ӵуказе вазь уг со».
  
  
  «Туннэ со кулыны кусыпъёс тупатыны...».
  
  
  «Мон но туннэ татын ӧй вал ке но луыны кулэ».
  
  
  «Асьмелы но». Укыргес луоз сое гырнадёр пальпотон но эшъёс, мон лыктэмын шуыса.
  
  
  «Ну тон кескич пичи кучае». Со серекъяз. "Асьмелы мыноно?"
  
  
  «Ӧвӧл. Мон такси басьтӥ». Азьланяз со возьматэ, лулъяське сэрегез вылэ, кытын городысь набережная ульчаосы паськыт нуиське. «Отын одӥг-а со котыр луыны кулэ».
  
  
  Со вӧл-вӧл, со эшшо огпол монэ; соос возьмало бадӟымгес палэнскылэ, али соос но, дыр, всё-таки мон басьтэм сьӧраз. Со номыр уг шуы, асьсэзыз эрико доры но паллян кизэ нюртӥз; успокаивающе уютно Хьюго пуртэсын каръяськиз.
  
  
  Таксиысь полдюжины сэрегын сылы, азямы бадӟымесь припарковывать, кунокуаез вуж пазяськыса, мраморлэсь фасадзэ дырысен кельшо грек отреставрировать руина храм пожаськиз. "Кыӵе ке конкретно?" - юало милесьтым, куке ми доры лыкто сэрегез.
  
  
  «Сярысь...» Кристина дугдэ, азьчиньыез сэзъяса, синме кыньыса, чиньыме котыраз пичиосыз но, собере возьматӥз. «Та», - шуиз со, синъёссэ усьтыны ик.
  
  
  Та пересь тузонэсь луизы «Форд», водительёслэсь руль сьӧрын пукыны мӧзмыт, кудӥз вылын йӧн-йӧн ветлэ пинь копаса, нокыӵе но ӧз кариськы. Сборъёсы кӧня ке сыло, вӧзазы водитель урдсы мукетыз, но жестикулировать йыбыртъя, но Кристина mimmo кожало, соин асьмелы бер ӧсэз усьтыны малпало быръён. Пиосмуртлэн синъёсыз ӝутэмын руль сьӧры бускылес мылкыдтэк; Лэся, со чылкак пассажиръёслы басьтэмзы уг поты шуыса. «Кулэ луоз, та котырын таксист луыса Нью-Йорк», - малпай мон, кристина автомобиль пыкмем-ын сьӧры мынӥськом.
  
  
  Водитель ӧз учкыса, секыт шокаса поерзать нош пукон вылын но. Кристина азьпалагес мыкырскиз, малы ке шуоно асьмеос ӝоген-гречески. Сое мылкыдтэк шонтӥ, передачаез гожтыны вуттӥз двигатель но.
  
  
  Собере ӧраз мон таш-таш машина пыр пото но паськыт ульча берыктӥзы; Ӝоген со сюбег луиз, воштӥськизы коркаос но магазинъёс блочный мотор кварталзэ чурен, вылысьтыз салкым интые пуктоно урдэс дворик урдэс салмак сярысь пельтэм фасадзэ котыръяны. Дӥсяй вужгес сьӧд ужпи кышномурт ми доры матэгес борӟемен, нах движение мышказ учкиз. Со мон лёги ке, водитель сялӟиськы но укно маке нукыртӥз. мон уг тодӥськы кулэ кыл вал шуыса, валаськод, мар со шуоз".
  
  
  Ульчаез ӝутскиз круто луы; коркалэсь кыдёкын луэ сюрес
  
  
  нылпиос но, монэ адӟыса, тузонэсь азбараз шудыса, чипы, бичасько музъем, пуны тустэм, укыр бездытэсь, бадӟым уж лэсьтэмзы понна, йырзэ ӝутэ вылэ машинаен потасьёс кезьыт но учке. Ӝоген мон город луэм бере, воштӥсько-а музъемен ульчае асфальт сюресъёс но вольыт, меӵак вырыны кутскем бере со азьлань но берлань петлять, вырйыл писпуос шобырто.
  
  
  Ми чал-чал мынӥзы, дыр ӟускиос уз вуы. Водитель притормаживать, куке ми доры матэгес пичи арама котыртӥзы, маке яке храм тусъемесь, оло, шайгуос. Котькыӵе учыр луэ, со котыре тӧдьы мраморлэсь, азьпаласен колонна, кудӥз азьпалан сылэ, урдэсъёсаз-тӥ тазэ скульптура, ваннаын тылобурдоосын укша. Таксистъёс mimmo пырпотыса, собере паллянэ кожыса пичи вож но тып дугдӥ.
  
  
  "Ой, кыӵе чебер тусыз!" - кристина вазисько.
  
  
  Со интыын, кытын вал мон припарковывать, но милям асьмелэн вань адӟыны быгато гавань город ул, югыт, зарни кадь суред открыткаос, та виын монэн ӧз тунсыкъяськытэ но чебер вылтус. Со мыкырскиз, Кристина прошептать понна. "Вераське-а со англи сямен?"
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. "Мон уг тодӥськы."
  
  
  Со рискнуть. "...Та интыын?" Со вожме поттыса уло на; котьку герӟет луэ та интыос понна ад. Etkileşimli сюрес ӧй вал, нош берен отчы движенилы но йыг-йыг вал ини.
  
  
  Вера нылыз, сое адӟыса, таксистъёс каллен берытскоды шуыса, ми понна котькуд арын. Ваньмыз со зубочисткаен ымазы на вал, но каллен мынектыса со.
  
  
  «Озьыен, - шуиз со. «Та-а со тыныд ыстоз. Тӥ вылэ мон уг адӟиськы йота-та ар понна вань мукет, Ник Картер».
  
  
  
  
  
  
  Дас куинетӥ йыр.
  
  
  
  
  
  Азьвыл со кезьыт вуо, малы ке шуоно, со машиналэн бер ход кожо, сюрес вылэ но пото, ас сюресме азьланьтыны. Кристина нош паймытӥзы тазьы адӟиське, но со кадь. Ми сое вакчияк кужмо киын, ымме усьтыса учки водительёс-ысен йыртышказы.
  
  
  «Аль...» - кутскиз со, но учкиз мон солы куртчыны косом.
  
  
  "Бен, со мон." Кечато Водитель фуражкаен ӵошкыт басьтэ, кудъёсыз нуллыса; лыстэм луиз со понна, нош ӵапак соос али руль сьӧрын пуко, бӧрсязы ик, чыртыяз но пельпумаз дас вить ар ортчыса но, солэсь ошсэ кужымзэс адӟыны быгатэ. "Наксос". Нимаськом сое толэзь но ар. «Тон но, мон но, Шенӟыны. Пещераын граната. Самолёт со дугдэ, адямиос тыныд ыбылэм, виылэм, мон соос люкаськизы. Котькыӵе учыръёс, та пияш со мар каре-сержант, куке тон ачимлыксэ германийын берыкты-а?»
  
  
  Мон уг ответ. Котькыӵе учыръёс, ачимлыксэ бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз. «Мыным тонэн гинэ умой кунокуаын учкод», - шуи мон эскерисько.
  
  
  «Веран. Мыным ӝоген тырмоз вал отын, кытын люкаськоно, нош собере со берытскиз. Дас вить ар со воштӥз, да?»
  
  
  Шуг вераны. Вань, мае мыным адӟыны, куке мон таӵе шудонъёслы дасяськонэн, ымныраз сьӧд мыйыко огшоры ӵемгес секыт луоз. Со вылын витьыса ӧз шедьы определённо зенополис корфу alexa центр ульчаос сэрегын ужъёс лэсьтыны, вылтуссыя, туннэ зэм ик-а уг-а.
  
  
  "Сётысал мон тӥледыз тодӥсько. Кытчы ми мынӥськом?"
  
  
  «Юысалды-а тӥ сузэрез луэ туристической дышетсконниын мон татысен матынгес. Туж сенсационный вылтусыныз, дайкири мартини барын но американской. Кельше-а тӥледлы вань на бурбон, Ник?»
  
  
  Историез тодазы вайыса со, мон лётчик кыкетӥ мировой война кутскон верано, дыр, таиз сярысь, ачимлыксэ германиен шуккем кадь пуко, собере сое басьтоно ке, со допросын кадь, сое кутоно луиз, мар верасько адямиос, соос ӝӧк сьӧрын ваче пумит эмуос-ачим сярысь мае но сое вунэтӥд ке.
  
  
  «Монэ ӧтизы Дэниел Макка», - шуи мон сое каньылак. «Брокер флорида со яхта вылын тӥ, вазиське дайкири тужгес но умоез».
  
  
  Водительлэсь серектэ, пельпум салмак кырмиз но ӝогомытыны, указательёс огибать, сюрес но выльысь ӝутскыны кутскемын. Соос чус улӥзы, куакъёс дорожкаос вылын потаны дыр уг подъездной сайяло мыным, соин лапег удысын паськыт ресторанэ нуиз, сюрес арес ватэмын вал. Ас азямы дугдӥз сьӧд, пеймыт корказе, паськыт тубат вылтӥ васькыны кутскем бере мон доры но ужась-тыршись, водитель мон доры берытскиллям. Со пальпотыса, путэтэз паськытгес ачимлыксэ пӧлын азьпал пиньёсты возьматыны.
  
  
  «Тани мон витё мында. Трос ӧвӧл. Бадӟым азьпалан-а тон уй».
  
  
  Дежурной ӧсъёссэ усьтыны; ас пушказ пырем потэ, но кристина. Алекс, со дырез, со малпамъя, озьы быгатэ шуыса ниманы азинсконъёс, сыӵе ик ачимлыксэ, террасаысь ӵогамын типъёсыз кусыпъёс правомы ӧй вал, ресторанын кивалти нависать кыдёкысь пал бамалъёсын. Котькуд ӝӧк вылэ сюсьтыл держатель ветрозащитный мерцать, ву люкаськиз ёрос улӥзы пеймыт но пӧрмиз мерцать восприимчивый кыдёке, оловянный выжиз, собере пумен-пумен нош сьӧд луиз. Со интыез, кытын ми пукиськом, город тыл адске, нош пичиез сю ожгарчиосын гавань-ын огонек луылӥз, уллёез вылазы нумыръёс кадь. Котыраз нокин но монэ ӧз вера, мон ӧй но малпасал, оглом учкыса, Кристина педпал туссы.
  
  
  Алекс пырон дорын милемыз витё. - Ын-озь вуиз сюрессы соку мон кадь вазиз со.
  
  
  "Тон вань на шекланыса
  
  
  мар та мон, Ник Картер? "
  
  
  «Трос ик ӧвӧл», - мон усьтӥськиз.
  
  
  «Умой-а. Тон вера, но адямиос уг шӧдскытэ тон, малы тон монэ пумитаны люкаськылӥм. Умой страховка; со уг укша Алекс Зенополис ке, кин тодэ кулэ сяна, тон нош-а?»
  
  
  "Ага."
  
  
  Мон сое пукон вылэ поерзать азьын. «Кристина, мон сузэреным. Огшоры, тон-а со ӧжытгес вераз. Пичи ныл гинэ соос тонэ тодазы возёзы».
  
  
  Со мар ке ih кыл эмуос ответ. Со серекъяз.
  
  
  «Ум, ми вераськимы англи сямен. Ник умой сёто, нош со?»
  
  
  Куд-ог дыръя мынам дӥсьтонэ-оскалтонъёс луэ. «Ӟеч-А, Алекс. Кыдёкысь мар мон каром? Али малы тон татын?»
  
  
  «Шонер-а мон расписание уг придерживаться бизнесявляться почтаын. Тодады возьытэк, та контрабандист куинь нунал монэ витиськод-а?»
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  «Иське, мон вазьгес кошки луыны кулэ албания-тӥ нуналаз. Номыр кышкытэз; кылъя тазьы пумиськи мон ӵуказе луыны кулэ. Нош интыяз-а сое, со вие ик. Кристина пичи, соосыз номыре уг тодо, нош, сузэре?
  
  
  "Та уж туж вылын."
  
  
  "Мон кошкысал туннэ ӝытэ?" Юаз со.
  
  
  "Ӧвӧл. Сузэре тон мынам, тон астэ бадӟым городын пичи роман уе быдэсто. Экты, тон, тонэ сиыса, китӥзы кутӥськыса, нош ӵуказе тон ӝожмыт люкиськонэз, - шуэ, уясь ке но, пичи дыръёсам берытскисько афинылэн студентка. кыньыръяса сюлэмзэ сӧроз. Со озьы ӧвӧл шат? "
  
  
  Тае соку луэм, мон малпасько. Учыре, мон со янгыш ке, мар понна мон эскеремын, кыкназэс ик малпанэд, мед луоз ни вакчи правдоподобный роман кадь лэсьтэмын.
  
  
  "Нош тон мар лэсьтэмын та дыр, Алекс?"
  
  
  «Тон туннэ ӝыт со интые кык интыяз берыктэ. Собере тон сое берыктод, тон пыж доры. Мон тонэ возьмало, кытын со пришвартовывать. Борт-озь ӝутскиз югдонын но, монэ нокин уг адӟы. Со пассажиръёслы безбилетный, мед-а? "
  
  
  "Кызьы люкаськизы тае тон лэсьтӥськод?"
  
  
  Пельпум сое кырмизы. «Мон уяны. Соин быгатэ-а вал, чорыг кадь-режимын & nb пеймытысь».
  
  
  Соин куд-ог дыръя шыпыт улыны. Мон пичи храм, вӧзтӥз ортчиз; смотровой площадка ваче пумит луэ кӧня ке припарковывать машина, нош одӥг кузэз колонна, киын азе пуктыны. Со солы вожъяськыса; кристина вал кезьыт киме, мон-ын.
  
  
  "Такси басьтӥ кадь, тон-а та?" Юаз со.
  
  
  «Контактын мон татын вал, мон мукет. Та но мукет шормуӵ вылын луоз, кин быгатӥ, соос мыным оскизы. Тросгес тодэмды потэ-а?»
  
  
  "Соос шуо. - Ӧвӧл.
  
  
  "Умой-а. Ужпум ӧвӧл-а?"
  
  
  "Оскиськоно ӧвӧл." Солы луыса, кыдёке уд басьтылэ, шекъёс кельтылӥзы но ас бордаз.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Самой та праздник уй пеймыт вал, кудзэ со куке-соку ортчиз. Мынам ӝытазеяз-ын «Павилеон» омырын ик шормуӵ пляж усьтэмын решётка улэ эксклюзивный виноград модос тус. Лангуст сиы монэ, улэпкын киултӥз, вань ас котыраз кӧня ке ву клеткаын пукон ih фут. Сергей приглушенный луылӥз, уллёез юг-юг, вань та тодэм. Со тодмое кык кинозвезда эсьмаса, актриса пыртэмын, кудъёсыз ог-огзэс яратыса подростковый арлыдыз вал. Со аре ик ортчиз бадӟым планъёс вань-а та умой адӟиськиз, соку шуыса.
  
  
  Мон мынӥ дискотекае hotel бер palace вылын, кытын со ас вылысьтыз кристиналы пумит мылкыдзэс танцполе берга. Со вал сокем ӵогъяз, номыр ӧвӧл пуштросэз, мар мон лэсьтӥ, нош та трос калыкез кыскыса гинэ нылыз, сое пиосмуртлэн кезьыт саклык люкетэз. Та мыным уг кельшо, нош сямзы уг мугез огшоры; со ымныр тусызъя но эскерисьёс луыны шӧдон движение сюлмасько, соос доры кызьы ке но куараез пеле катастрофа. Люба, кызыны-а кин доры со, оло, малпа, со улын мар луэ, кыӵе тусыз-а соос наркотикъёсын, сое сётэ солы но, та аспӧртэмлыко луоз та калыклы мар уг ортчы.
  
  
  Одӥг интыын луысал на, кӧня эшшо но собере сое, Алекс неумолимый котьку ӵош, соос мон понна куара-лангаосын куашетӥсь городысь ворттылозы. Курень кык пол со синйылтӥз «мерседес», нош та мыным туж уг иса; мукет чаклась, со потоз. Соослэн вис вылазы кӧня ке пол алон alexa вал, нош та сокем оскись луэммы асьмелы ик адямиен, кызьы мон тодам сайтэ, сокем чертовски быгатӥсь шуыса, малпай мон-номыр. Со бур правооссэс уг но луы.
  
  
  Кык часын уйин, Алекс ялэмын, дыр кошке пыж доры лыктымтэ шуыса. Умой югдытэ набережная сылэ мон шоры, монэ донгыса солэн коньдон пачка кагазэз дыр «водитель» ачимлыксэ ӵукна но ву куро. Егит адями, катерын, возьма, чаклаське бескорыстно мон понна, тужгес вушйи.
  
  
  «Ӧвӧл», - сялӟиз Алекс. «Ӵуказе сое мынэ шормуӵез пыр потыса, мемеен доры куное».
  
  
  «Умой-а. Водитель луыса но мукет».
  
  
  "Мед луоз". Сое юри пуктӥзы шоу вожмыт, коньдон лыдъямын, но чигнатӥськыны хмыкнуть озьы ӝоггес, мар луиз монэн тэтчысал. Кристина мон учкисько, кызьы со кошкиз, собере ог-огзылы пальпото шимес, куке мон баре пыроно катерен пӧлысьтыз портам.
  
  
  Милемлы ветлон понна лэсьтэмын вакчи
  
  
  вузкарон центрын басьтыса, шпик валтӥсь интыын, ми бӧрсьы мынӥз.
  
  
  «Урод-а со озьы луиз», - шуиз Кристина.
  
  
  «Я. Таяз учыре умойгес луоз, котькытчы уй, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Со чупаз бамаз ревматизмен монэ буй-буй, собере дарт бадӟымесь, улӥын мынам гурулам вӧжоосызгес. «Нош, - шуиз со ӝож ортчыса, куд-ог дыръя, - ӵуказе мон соосты ваньзэс огкадь уг каньыл. Мон потӥсько ке, а мынонэз? Кык-ын?»
  
  
  "Тазьы мон малпасько." Кызьы ке но ӝыт сое бронировать карыны ветлон билет афинылэн мыддорин телефон доры лыктэмзы. «Дорын ке нунал кылиз на-а тон яке кунокуа».
  
  
  «Уг луы тазэ но. Уяны кулэ, тон но, италиын но».
  
  
  "Эн дыртытэ монэ." Солэн пельпум потирать со, ӟыгыртӥз но ас бордаз ӝиптӥз. Ӝегатэк рулевой двигатель пыж, вал, вань саклык ачимлыксэ сосредоточивать матэгес "Сцилла", солэн причал мынэ.
  
  
  «Нош... со. Жаляса верано луэ». Шокчыны но Кристина монэ, куке вӧзам дугдӥз сьӧд шлюп катерен; ӝуась тыл гинэ мынэ, кужымтэм электрической лампочка, куд разрядить батарея туж ӧжыт.
  
  
  Со рулевой катерен тыриськоз, ачим но уллань васькиз. Кабинаяз пырыны аслаз пеймыт ке, мон тып дугдӥ кристина азьын тубатъёс вылын.
  
  
  Прошипеть соос - "ма та?", мынам автоматически мон дорысь палэнске, паллян киын, мон киын сюрыны луэ пуртэс хьюго котырез дась.
  
  
  «Та-а со...». Со каютаямы пырим.
  
  
  Ӝоген со оглядеться; дун-сьӧлыктэм, портам баре потыны, пичи луо, нош ватскыны нокытын но луэ. Мон мыно азьлань, йырам но подвесной шкафчикъёс эскерыны, собере мукет каютаысь. Мон одӥг. Нокин. Со вуэм бере, керосинэн ӝуато, фонарьёс-тӥ кристиналы-одӥг.
  
  
  «Мон туннэ ӝыт ih ӧз поты», - шуизы мыным.
  
  
  "Нош..."
  
  
  «Татчы люкаськизы ке Алекс но прокрадываться выплывать дураз, вылаз берыкто, со саклык уг сёто вал. Ӟечесь-а?»
  
  
  «Эх, кыӵе шузи мон пал». Берытски мон со доры кыстӥсько, дун-сьӧлыктэм но, ӝӧк но, койка вискын люкыны. Син куспын со киыз мон вылын вал, мон со понна гадь борды ӝиптӥськиз, мон но шӧды со пӧсь синву пыр нуналазазвесь векчи басмалэсь дэрем.
  
  
  "Мар та?" - сое буйгатыны, соос вордэм йырсизэ маялля.
  
  
  «... О-о сокем трос вань, Макка. Картер Ник яке, яке кин мон вал тонъя». Шымыртылӥз, но сое син зынъяське. «Толон ӝыт со шуиз, одӥг пол талы луыса милемын ӵош. Но шонергес луысал сое, но уг малпаськы, та пӧлысь потыны-со понна. Туннэ нуналлы сое ваньзэ малпаса, мон янгышай-а, мар-а... мон инстинктсы. Таиз но умой ӧвӧл, озьы-а? "
  
  
  Кема дырозь со куд-огъёсызлы курадӟоно луоз лыдэ собере берлань ветлӥсько нуналэ, ӝытъёсы но праздникъёсы, но, ӵош ке сюбег интыын сылыкум, мон та, соослы, шӧдӥсько, вань жадёнэ ортчиз кадь. «Ачимлыксэ татын кӧня ке час уг луы», - шуи мон буй-буй.
  
  
  Мон со куспын асме бордам юн ӝиптыса, нош собере чутрак палэнскыны: «мыным бурбон ӧжыт Луэ, Макка? Татын но ог-огзылы сёто тём-тём пеймытын пукисько, кема уг лыкто Алекс. Мар мон сое шӧдоз, тон доры яратон мынам выреме уг поты ке, ми доры кариськиз быгатэ котькыӵе виын мынам братэ ».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Вить арес вал, куке ортчиз Алекс но сиён пыж перелезать гыа, кабинаез но тубатъёс доры огибать шлюпка проползать пыр. Хьюго сое кияз кутыса, солэн пасез ужпум кылдэ ке.
  
  
  "Погоди!" - мон прошипеть, югыт лэзёзы ляб гомӟиз; ныр вылаз.
  
  
  «Мынам со гинэ, Шенӟыны». Йырзэ уллань васькись пагӟаос асьсэос азьын каютаосты но лапег пихнуть водонепроницаемый сьӧд сумка Алекс. Со куспын соос вылын фонарик лэсьтыны; гидрокостюмен вал со, вань ӵоксаны сяна, ымнырзэ. Со брылев кысы.
  
  
  "Адӟид-а тон?"
  
  
  «Уг луы та. Тон лодкалэн та самой умой интыяз улыны интыя, ог-мынам одӥг гинэ, мар луиз монэн ортчыса, пичи судноосъя луэ. Борт вылын нокинлэн ӧй вал ih уй».
  
  
  Соос огшоры уз луы, кулэ луиз эмуос но мон уг вера та сярысь. "Кӧс дӥськут кӧня малпаськоды?"
  
  
  Палубаын вылаз со сумкаысьтыз азьын ассэ возьматэ. «Милям вань. Оло, ӵушконъёс. Кык кышет». Со султӥз, мугорын со ӧжыт каютаын инты басьтӥз. «Бадӟым пиосмурт монэ, куке тонэ мон нырысьсэ шӧдӥ, Ник. Али сое ӧжыт тросгес шталь». Со гидрокостюмен басьтыны кутскизы, сузэрме эн учке. Кышетэз йырам пыриз понна.
  
  
  Соос но куасьмыса ке кӧс дӥськут дӥсяса, кияз таӵе шудонын асьсэды каютаысь валтӥсь юон. Кутскизы ни пурысьме укно сьӧрын ин, но жадён, мон кӧня ке часлы берлань кошкиз, лэся, кошкисько пыраклы.
  
  
  «Дыръя ми дорын», - шуо мон. «Верало, дыр».
  
  
  Алекс чудовищный ньылон лэсьтыны, тырттэм стакан бурбон ачимлыксэ, но лэземын на. «Нокыӵе вераськон. Тон но, мон но, мон трос дыръя, Ник. Нош мыным кӧлыны дыр ӧжыт. Собере, мынэсьтым покчигес сузэрме, тон сьӧры мынӥськомы, билет понна бере, мон но Кристина, асьме дорын ӧжытгес луоз, дыр
  
  
  ӵош. Я?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Со, укмыс катеръёс вылын вӧжо дурысьтыз бер потӥз. Авиакомпанилы луыса кӧня ке минут мынонэз офисэз, озьы ик такси шталь малы мон уг утчаськы. Салкымесь луизы нуналъёс, нош тӧлтэм; ву, из жомбыль сярысь набережная, пурысь но лултэм лэся. Мылкыдъёс та лэся милемыз.
  
  
  Кристина билет басьтыны, со набережная юнме ветлӥськом. Кӧня ке коляскаен вал та ӵукна луд синмо. Укыр вазь. Курень Но «мерседес» припарковывать адӟиське вал вылын интыез, адӟыса, эшъёсы кытысь мон пыж ачимлыксэ водительёс но быгатэ. Уг поты-а со-мыным; со бинокль ӧз куты ке, со вераны ӧй быгатысалыз, мар отын луиз, но со быгатэ ке, таосызлэсь пуштроссэс ӧз ке луы, номыр. Пуксён ныр азьын каютаосты-ын алекс думы шкафчикъёс, ӝикатыса пӧлын-а аслыз кар лэсьтэ, ялэ но ёзъёслы металлической мускыт уг поты, ми дыраз потыса уг таранто зарезь сюрес кузя. «Куке тонэ ватӥз, мукет-а мон, тон ватскы. Ӟеч кӧл».
  
  
  Мар курылӥ мон со ӟус дыг сувенирный копаськыны ке, малы Кристина кузьмаз. Ваньмыз умой адӟиське. Берен кунокуа доры мыныны, пересьёс но аспӧртэмлыко со берыктылӥз, со дорысь кыдёкын интыын, кытын вал пришвартовывать "Сцилла". Кыдёке-а соин соглаш кариськоно, дыр, агай-вынъёс но апай пумисько, мыным но тунсыко луиз, мар сярысь со вераськыны быгатэ, но берло аръёсы та вань.
  
  
  Бар усьтэмын вал, со но пыры, вылӥ одӥг комнаталэн вӧлдэт бадӟым потаку. Бармен ӵектӥз «Виро Мэри», туристъёслы похмельный со тодэ бере, со адӟе, вылаз дугдэ но малпаське, мыным бурбон. Мон уг юиськы, котьку сямен, ӵукнаосы но, мугоре йӧтэ шуыса, миым та уй на вал; Со оглом уг изьы.
  
  
  Мон дораз, кӧня ке дыг, час стрелкаосын минутной электрической дыръя со шоры учкыса, куд классной комната школае вазь борддор вылэ ошиськись но, оло, луоз на, циферблат тэшкылля. Дас одӥг час но ӧй вал на, коридорын бар пыры бере, мон но оглядеться вылэ дугдӥзы.
  
  
  "Мистер Картер?"
  
  
  Солы ӧжыт ке но шуоз, мед, кезьыт нырысьсэ валазы, мар со шуоз". Собере, соин йырзэ шоназ.
  
  
  "...Тонэ уг Картер мистер?" Кисырмем вал со пияш, англи безупречный.
  
  
  «Кышкано, пе, ӧвӧл. Макка Нимыз».
  
  
  «Барра джентльмен нош жингыртӥзы. Сётэм, шуод-а, мар ачимлыксэ ӧтизы Картер». Оглядеться со нош ик, пусйыны, мон-татын одӥг гинэ адями вал.
  
  
  Леди. «Каргам дурочка», - мон бугырскиз. Кулэ луозы, соин, палуба вылын но адӟеме вал кадь, милемыз отелямы мынэ. Кытын эшшо луыны быгатэ, но со сяна, бар? Со аслэсьтыз йыркур зӥбиз, валаськод-а, мар-а луыны кулэ, мар луэ-сое, косӥзы милемлы со жингыртэ, бугыр-бугыр выронъёс но сое со шедьтыны, со шузи янгыш лэсьтӥськод.
  
  
  «Шуыса гинэ, - шуи мон любезно, султы, - звонок ответ сёты мыным, сёт куриськомы ке. Ми сюрес возьматӥм». Пыдкукъёсмес куштӥм но кышномуртъёс сьӧры стойкаос уксё вылэ.
  
  
  Соос монэ возьмало, соос гурт сюбег коридоръёстӥ телефон чурез, кудаз кунокуа но шутэтскон комнатаос, мышказ нуэ. «Телефонэз котькудӥз басьтыны, операторъёслы но тонэ думылоно», - шуиз со. Сое витё, солы дыр кошке, собере трубкаез ӝутэ. Оператор соку ик потӥз. Со шуиз эй, кин-а со, кисырскиз, асьсэлэн нимынызы нимало, шонер ке, мон куремъя со но ӧжыт ай. Со, ӝуштыса борды ӝиптӥськиз, жадьыса но юрдонэз-лэсь операция ылё-кырсё ваньзэ тае чаклано-эскероно.
  
  
  Нырысь нуналъёслы мыным потӥз ӧй вал бере шыпыт куаразэ кылэм. Собере соос ботинкаосын куараосты кылыны, дӥськут ӵаштыр характеро, кидэс ӝутэ. Сое пырыны кутскыку, мон телефон трубкаез киын чус-а, укыр бер ни, нош-а мар-ке но мон сярысь йыркобыез сӧриськозы, но со пыдес вылаз усиз. Висёнмы одӥг, соос сое шӧдо, луоз контактысь мраморлэсь выж, выжы но сое котыр футболэн, со сярысь сюлмаськоно нуналлы травма школа, кыкетӥзэ лыктыны кутскон шуккиз ке, эн курекъяськы но мар сярысь луоз.
  
  
  
  
  
  
  Дас ньылетӥ йыр.
  
  
  
  
  
  Со дыре шталь ӧвӧл-а, валаны турттыса, мон отын. Со но нырысетӥ ужъёссэ эскерыны пурт, паймеменым аслыз вазиськоно, шараяны, саес улаз вань на-а, мар-хьюго тырон камзолзэс. Мон уг кертты вал, соин, лэся, кыӵе вылын кылльыкуз-кровать со. Со син усемлэсь вӧсь; приглушать вал дун-сьӧлыктэм, дун-пилемо нуналэ нуназе кадь ...
  
  
  Собере нуназе! Со, застонать но, часэ шоры учкыса. Кык час ни, нош со вылэ вуылыны кулэ вал "Сцилла" лымшор пала. Оскалтоно-а, со пуксиз, ки вылаз но кровать мон берен донгиз. Мынам син фокусироваться ӧвӧл, но соос вань, мар монэ адӟыны быгатоз, со понна пырак расплывчатый мон вылэ кыӵе ке но гурезь йылысь луонтэм, йырбераз шуккиз пульсировать сыръёсазы. Кыӵе дырын со вӧз-вӧз кылле со, висёнэ басыла но котькуд ар, мар-а, вуро, куо потӥз. Собере, киын утчаку со ӝегатӥсьёсты, нош мынам гадь вылам, солэн юн но юн луэ. Пичи ки...
  
  
  Соос, синъёссэс паськыт усьтыса; фокус мон пырак ымнырад уяны кутскозы, ымныр, кудьыра кенераськон небыт югыт котыртэме.
  
  
  Собере со ымдурдэ адӟеме, кокырес пальпотон, со кожйыл, кокырес кыньыртӥсько но, сьӧд чилясь синъёсызлы, соосын эшлыко уг луы ни, та кезьыт пальпотон.
  
  
  «Сью-Эллен», - прохрипеть мон. "...Кыӵе бабасыр?"
  
  
  «Гинэ кылемын кылльы, кызьы умой, пиос но, мусо. Соос ке уг поты, тон но озьы уг тэтча зӧк адямиос ӧлексыос понна ».
  
  
  «Окт киосын гадь ачим мон каргасько. Со пуксьыны турттэ. Быгато ке».
  
  
  «Ӟеч-а, дуно, тонэ утчаськомы. Нош туж каллен, кызьы тон кылӥськод-а?»
  
  
  Кужмо киосыныз курень Ee давление лябӟытэ ке, со, льӧмпуо. Пумлэн пумаз, со кровать вылын уз кылле, нош бадӟым тӧдьы кушетка вылэ, адямиос вылэ мед луоз куатетӥ сотэк курадӟыса изе-озь. Со умоен оглядеться; укноез котырес ке ӧй луысал, мон вылын котьма луыны быгатэ гостиная заурядный Парк-авеню. Собере нош, сое валатэк, мар гинэ ӧй вал пуконо ишакелы мынам йырме небыт лэйкан.
  
  
  "Пыж-а тон?" Юаз со.
  
  
  «Котьку кадь зирак, Шенӟыны? Угу, та мынам лодка. Мынам картэ-а, яке кин мон вал со».
  
  
  Со укыр лек луоз шуыса, пальпотэ. «Ма, вуриськись басьтыса, татын быдэсмемын Сью-Эллен? Кин мон шукке-а?»
  
  
  "Э, милям одӥг, котыр возьмаськон амалъёссэ мертан. Кызьы тон понна, дуное?"
  
  
  "Кызьы тон витиськод-а?" Со султыны дауртӥмы, мон сое донгыса берен диван вылын чиньыен возьматӥсьёсыз но. Со, тодад-а, мар-Сью-вань нылъёс пӧлын чемпион луоз родео техас эллен колледжын, СМУ-ын дышетскисько бере, уг небӟы, соин мон дас ар но, мынам куинь пиосмуртъёс понна, соос тодо со сярысь.
  
  
  "Жаль. Ӧжытак бурбон поты-а?"
  
  
  "Али уз."
  
  
  "Та тырмыт ӧвӧл-а тон ӵукна?"
  
  
  "Чик ӧвӧл."
  
  
  «Я, я, куарадэ таиз кадь адӟиськиськом, телефон тӥ дорын йырсазьзэ ыштӥз ке, кунян ваён. Таӵеез но вань Лаппинг бар. Шуд доры, тӥ монэ басьтыны лыктӥды одӥг но литературая возьмаськон котырозь, сое арестовать каро но кызьы лыктӥды тӥ понна полициын ...... "
  
  
  "Иське, мон тонэ пумитай одӥг возьмаськон сямен шуккылэмын яке". Со нош ик серекъяса учкимы часын; вазь ик ӧй вал.
  
  
  «Э, уг бугыръяськиськы, мусо. Ваннаын соос берен тӥ витё тонэ гинэ пичи ныл грек моторез вуж ветлэ. Дась луы думыны, палуба потэм но учке, дыръя вань со пала тротуар, котыр соос одӥг выжыысь палкышно кадь китобой капитан лёгаськон ".
  
  
  "Вай!" - мон ыргетэ. "Мынэсьтым тӥледлы мар малпаськод-а?"
  
  
  Со мыньпотон шай-чылкыт луыса, чылкыт шлюха ӵош сураны-пожаны. Дэремзэ но вылысьтыз плавки со вал бикиниен, со ик бирдыяськыны уг ужа. Со, тодазы вайыса, гадьёсазы пичи ee-а мар-а луэ, нош кадь, ӝыны дыня. Дорамы сӥлё-виро луиз ке яке ог куамын нах профессиональной улонэз акробатъёс, но, чебер ке но, со тыроно луоз пыдын, вал вылын ворттылыны гумырлык кужымез соослэн киулазы сётӥз, луоз. Сью-мырдэм вить фут эллен вылӥынгес луиз ке, сое но трос пол шараяллязы-а, мар-а, мед солы тэрытскыса улӥсько, мон вунэто кулэ вал, малы соос нылъёс. Эй та кельше.
  
  
  Диван вылэ усизы, со ми вӧзын, дэрем усьтӥськиз лэзизы, гольык гадь. «Куча-секытъёс сюрыса, мон тон толон ӝытаз, Шенӟыны. Тодӥськоды-а?»
  
  
  "Со? Кызьы?"
  
  
  «... Ну мар луоз та? Кытын тон вал азьло... кык нунал та мынам эшмес адӟом? Пирей?»
  
  
  Со шонтэ. Вӧсь. "Тодад возь монэ."
  
  
  «Я, Ронда, шуиз со, мар тон кариськы, мае со тодаз возёно ӧвӧл. Яке мон. Со ачиз но, со но тон кадь вире веттыса, со, тодӥськоды-а, мар-а со луыны кулэ Картер Ник. Самой уж вылын? Нокин тыныд уг кельшы шат, дуно».
  
  
  «... Мон» валаны шуг вал, шуод-а мар-а. Сью-Эллен тодӥськы, малы монэ мар ке понна правительстволэн лэсьтыны, малы ке шуоно куд-ог дыръя вань со солэн атаез комитетлэн сенатор луэмезлэсь кышка но цру мукет алфавит вырись агентствое. «Тодӥськод-а, луыло учыръёс, куке эшеныз чырткемъяськиз но уг быгаты со вуж».
  
  
  "Угу. Ог пересьёс понна уг, сыӵе, кызьы Ронда, кудаз кӧжы уг вала. Чебер ымныраз солэн Грециялэн вань ке тыныд возьмато но, тон тае лэсьтӥськод кадь, тодо-а соос, мар тӥледлы уг кыӵе ке верантэм миссия, яке тон понна мон мар лэсьтыны дядя Сэм. Пиосмурт мон тонэ ватонэ хорошенький мактал кутыны кулэ, малы ке шуоно та урод такыр кремль яке кытын ке на, солы тон вылэ урдскысалыд ". Тэшкыльтӥ но чиньыенызы мон шоры возьматӥзы-а со молот. «Мон со уе озьы луыны кулэ, ӧжытак вераськиз, соослы шуиз, кыӵе тон... мукет... ну усто. Ушъяськон бурбонский, валаськод-а?»
  
  
  Со тодэ. Укыр умой. Со кык поллы ӧжыт гинэ ӧй синмасько Сью-Эллен, нош соос котьку сямен «сӧриз пичи-узыр ныл», подпитывать тордон, уть монэ.
  
  
  «Озьыен, уйлы кылёно ке, ми ваньзэ адӟыны, кызьы тон-ысен танцпол гречанка мудрон та-тӥ тэтчаны, ӧз но ӟечъяське-тон, эке, мынам та пыжиськемзэ».
  
  
  "Мон Но тонэ уг адӟы!"
  
  
  «Ӧвӧл-а? Куке но тон аслэсьтыд куз, со пыкиськиз м ривненский задница-ын? Со дискотекаосты, кыӵе со сярысь вунэтоно-а?»
  
  
  «Тырмоз мыным соин ваньзэ пачылмытыса малпасько вал...».
  
  
  «Эн малпа, калыко, дружище! Задница мон тон уд тодӥськы ке, кин тодэ?» Со мон доры лыктӥз нюлыса,
  
  
  "Ма ... ма насчет тон пиосмурт?"
  
  
  «Эх, со. Ахиллион, япония люкаськылӥзы корабль басьтоз соиз яке кытын ке эшшо. Тросэз соос полысь чайы полдюжины со ӧй вал мон вӧзын, кышнояськыны ми кадь».
  
  
  «Иське, тон татын-а соосты кельтод? Возьмаськон но механикалы?» Табере сое чеберматэ ӝоген мон понна; но йӧспӧртэм Кадь, тэшкам бервылэз укыр бадӟым лыдпус люканы но йыркобыез бурбон нейтрализовать ӧвӧлэн.
  
  
  «Угу. Ми сётӥмы вуж яхтаез но сое та бадӟым команда, кудзэ со тыр, глухонемая понна шудо, но та кык тяжеловес вал, ваньмызлэсь тросгес мон шоры учке, мон сое кытчы ке мыныны». Со мон доры ӝиптӥськыны но хихикнуть. "Татын Но ӧвӧл."
  
  
  "Мар малпад-а тон?"
  
  
  «Эх, малпасько, монэ пӧялозы шуыса, котькытын но, кытчы со татын портам пыра, сое адӟыса ih. Курень бадӟым машина но нуиз вуж та ih».
  
  
  "Мерседес...Бадӟым-А?"
  
  
  «Угу. Та но тӥледыз синйылтӥзы? Ваньмы адӟимы».
  
  
  «... Уй пиргос кык берлань тыныд луэ?»
  
  
  «Планировать карыны, но мыным соос ӧзгес быгатэ. - А ма? Улыны?»
  
  
  "Вылын, куд-ог дыръя."
  
  
  "Отын, кытын асьмемыз басьтыны шлюшка-а тон?"
  
  
  «Шлюха ӧвӧл со. Солэсь пичи но уз-а».
  
  
  «Ӧвӧл, со немаленький. Но соос одӥг киысь сое виыны быгатоз, тыбыр сьӧрын думылэм». Мон солэн е бычыез-ысь йыринто.
  
  
  «Мон татысь гылӟизы кулэ».
  
  
  «Мар понна монэ. Ӝыт вал мон, Картер Ник. Ӝыт шутэтскыны, али усьтэмын. Нош мон бергес вуи борт вань эшъёсы, но соос монэ возьмало шуыса, нокинлы но кулэтэм уг Сью-Барлоу Эллен . со ваньзэ эш ".
  
  
  Со, нах палэнтӥсько. «Тон малпаськод, ма татчы вайытэк, соосыз уга гуньдытыны-а мон тонэ?»
  
  
  «... Малы та, оло, ӧжытак меӵ, дуно. Нош мон та адямиен ӵош быдэс уйзэ уг изё, соос но адӟоно луозы, кызьы соос пырсйылэ, малы ке шуоно данъяськисько тонэн мон, тон мынам шузи, нош собере-а ваньзэ син азяды октэ. Соин ик, мон пуныелы шуисько возьмаськон дыр, мае адӟисько, кызьы баре пырыса отельысь-а тон, со лэсьтэмын гинэ импульсивный. Возьмаськон та пуны, ма со умой-ке, озьы ӧвӧл-а? "
  
  
  "Мед луоз. Малпасько, со. Кытын али улӥськод?"
  
  
  «Ой, одӥг ӧс дорын сылӥсь отын мон понна». Неопределённо со кизэ шонтэ. «Учыр ке, тон доры вуэмын грек терпеться асьмелэн няньмы ӧвӧл».
  
  
  «Вуиз самолётын вал со кулэ».
  
  
  "Ма, одӥг нунал витьыны со быгатэ на, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Со адӟиське-а, мар-Сью турттэмез урезонивать-безнадежный Эллен. Со султэ, кизэ ӝутыса, со когтистый, нунал но ӝог доры мынэ. Со усиз, адӟимы, со ымнырзэ пиосмуртлэн одӥг котыр курень котыр зӧк «Мерседес», мон шоры учке. Кияз со возе 45 пистолет-го калибр, гадь меӵак монэ мерта. Тыдӟыны, кунокуа соосты " ачимлыксэ кутыны. Со нош ик ӧсъёссэ ворсаз.
  
  
  «Дуное, тыныд малпано, собере сое тон мон дорысь лэзьы солы лобаны, кызьы мон ваньзэ лэсьто та секыт-а? Нош мынэ». Солэн выж вылаз тӧдьы пролеживать кушетка вылын, со вӧзын ковер вылын дэремзэ, кускерттон тупась минимальный ки улэ бикини понна.
  
  
  Дыр луиз ке, Сью-Эллен шулдыргес но шулдыргес луэ, шузияськыны, нош ачиз таза. Алигес тодмо луиз, кызьы сое небытгес вераны, вошъяны; солы, соин ӵош шулдыръяськыны быгато, но мыным со шудон disconnect.
  
  
  Солы, со доры лыкто, нах бикини басьтэмын. Со кус някыръямез кужмо аслаз сюбег, мед юрттоз. Ee улонэ берыктӥзы сое.
  
  
  «Ммм. Озьы потыны кутско, ветыл но пересь ош кадь?»
  
  
  "Малы ӧвӧл-а?" Со туж ӵаш вылын чилекъяз пазьланы брюки но, куке соос адӟизы, солэн синъёсыз ворсамын, ма, солэн, дэремез ӝог ӝутӥськозы соос. «Мон кие сёт», - косӥ мон, со макесъёслэн пуш пал люкетаз борды йӧтӥське, сое вунэтыны уг быгаты шуыса-а, мар-а, со малпанэз, со лэсьтэмын. Со лэсьтӥз озьы, кызьы эй, шуо, возьман мышкын лэйкатыса.
  
  
  Куэм басма бинялтӥ сое суй нуналазазвесь движение понна но ee. Ма со азьвыл валамтэ, мар луоз, со, аксымъяськыны ff, тыбыр вылэ ӝутыса вылӥ киын луоз болезненно ee.
  
  
  "Ник!" завыть со. "Пие сукин!"
  
  
  Соос нюръясько кадь, соос монэ возьмало но, со вылэ ӝутӥз но, со пыд рывок; со тырмыт луэ пичи, сое сотэк напряжение мед быгатозы пыдчиньы йылын пукись вань, но сое кутыны быгатозы ас кужыменызы мон талы пумит ӧз луэ.
  
  
  «Нош али татысь гож доры мынэ, Сью-Эллен», - прошипеть тани со пеляз. «Мон уже дорын уло, ачим жингыртыны быгатозы мукет полаз».
  
  
  "Сволочь!" - со завизжать, милесьтым суйёсмес ката. Со ӧжытак бадӟымесьгес, сое кыскало, сое ӝокатэ, кезьыт вӧсь. "Дино!" - кеськиз со. "Дино, татчы лыкты!"
  
  
  Та луэ сое, мае мон сярысь уг шӧдӥсько. Ӧс усьтӥськиз, пуны но влетать комнатаын возьмаськон. Ке, соку мар Сью-мон азьын эллен луоз, тырмыт ӧз луы солэсь бадӟым шуыса, кылдытоно кыӵе ке щит вылын сыӵе висъёс ӧвӧл.
  
  
  "Пие сукин ыб!" кеськиз нылаш. "Шайтан нуэм эмуос йыры!"
  
  
  Дино пальпотыса, пистолет каллен ӝуто .45. Со дыр тырмыт вал, веньёс вылын мертамын но спусковой мед нюртоз.
  
  
  Тужгес но озьы ӧвӧл, соослэн кадь малпа. Со паллян кияз кырмыса но пельпум хьюго лэзе. Вань Сью возё на-мукет киыныз Эллен, соос черто пуртъёс шеремын, ньылоназ усьтэмын эмуос; шталь со уг возьматы шуыса, адӟе, шедьтэ шат со понна, уллань кыске, нош пал нылъёс но, дыр замкнутый ыбемын интыен гудыръялоз.
  
  
  Со синъёссэ ӝутӥз бере, трос юаськизы выражениосты ымныр вылазы флаг пуныез вань на положение модосэныз ӵош быдэстэмын вал возьмаськон. Соос шоры учкыса, ӵындӥзы 45-тӥ аслэсьтыз калибр киыныз каллен ӝутыса, собере мукетсэ, кутонэныз йӧты шуыса, ачимлыксэ чырты вылэ-тӥ потӥз. Мон пытсаськысал вылэ потэ, нош ик ыбылыкуз со, ӧръёссэс вирлы нуналазазвесь пась котырез но, пуртэн ми лэсьтиськом, ваньзэ тупатыны. Со зӧк шобрет выж вылэ пукси но каллен рухнуть чус.
  
  
  Сью ваньмыз соос возисько на,-кияз Эллен, лыктэ выль ар бере шӧй вылэ. Нырысь-валысь со чиньыосы кузя ишкалтыны ачимлыксэ пистолетъёс, ачимлыксэ передумывать палаз но куштыны кутскизы. Быгатомы-а та ярам, мон но луыны кулэ ӧвӧл предстоящий таможня ветлон ортчиз. Собере сое пуртэн дино ньылон котырын потӥз, солэн куараез, бультыр карыса, трос вир кисьтоно но ценымногие.
  
  
  «Тон вуриськись басьтон, Ник Картер», - Сью прорычать-Эллен. «Учкы, мар тон лэсьтыны борддоръёс-озь борддорзэ мон гынэ!»
  
  
  Меӵ, узыр но лу сэзъяса но техасский Но нылыз вал, со но та басьтыны луонлыкъёсын. Со нырысь-валысь со ӵыж быж сямен, каллен уз ортчы, соин солы но вуоз шуыса, сое дӥськут лыдъя. Угрюмо солы тэрытскыса, вераськонын куд-ог дыръя ышем кузьым. Со кулэм мурт кисыысь эскеро, огшоры кадь, номыре но ӧз шедьы, но мар со вылын возьматӥське, ма со хемгес луэ ке, со сяна, мар шуод Сью-Эллен.
  
  
  "Мар лэсьтыны тӥледлы ӵош люкаськыса та?" - собере со юа, шӧйзэ вылын возьматэ.
  
  
  "Со? Мар малпад-а тон монэ?"
  
  
  «Солэсь пияш. Тон вылын пыжед»
  
  
  "Я, ачимлыксэ тӥ вииды!"
  
  
  «Самообороналы вылысь. Собере со, мон кадь, тонэ лушказы».
  
  
  «Ха! Ахиллион, та сярысь сюлмаськоно, со базар».
  
  
  «Со гинэ, япони-ын. Тодӥськоды-а, солэсь зынзэ пуны возьмаськон-озь кутскиськод, кызьы тон картэ вуоз».
  
  
  Громоздкий йырйи гижыме солэн мугорыз шоры учкыса, ковер вылын. "Якобы понна..."
  
  
  "Команда, кытын тон?"
  
  
  «Мон дураз мыны палэнтон ih основное-ын. Кык пияшъёс но одӥг отделениямы машина поттонын, камбуз понна».
  
  
  "Уг кылозы-а сое?"
  
  
  «Нош мон тӥледлы шуисько. Со бак. Э, кылысь кылэ-а уг-а, Ник; ih дышетскыны гинэ уг учко, - ваньзэ, мар луиз та ваннаын бадӟым пересь. Тодӥськоды-а?» Бадӟым люкетсэ ачиз вераськон техасский со ыштӥз, но, кызьы но мудронэсь, яратымонэсь соос та понна монэ золгес.
  
  
  "Тон кылзӥськод? Пересьёслэн кенешсы-огзы доры?"
  
  
  "Луыны быгатэ."
  
  
  «Асьсэлэсь та котырын порт доры гож бак но гылӟыса команда басьтӥз. Мугорзэс куштыны яке ма ке, умой кариськод-а тон, тон нош полициын та сярысь ке верано, тӥ дорын гинэ ужпум луоз. Та пияшлэн ӵыжы-выжыосыз " вань? ? "
  
  
  "Кытысь мон тодӥсько?"
  
  
  Та чотамын. «Умой-а. Лэсьтомы, шуэ, мынам тон кадь. Али тӥ понна уж-а, Сью-Эллен».
  
  
  «Мед луысал...» вань на-а, соослэн шӧйёссы шоры учкыса, адӟиськом но, со пичиосы кадь ик нылзэ, сое ас йыр вылын маскаръяськыны выриз кутскиз. Солэн быдӟалаез нах-ысь чудовищно выре вал.
  
  
  «Пыже вал, кудзэ со басьтыны быгатоз-а? Шлюп доры вуизы?»
  
  
  «Угу. Отын думы арт-э». Неопределённо со кизэ шонтэ.
  
  
  «Со соку мын». Соос пистолет ӝутыны секыт.
  
  
  Но мон со понна кусме малпамтэ ӟыгыртысал мон доры тэтчиз. «Эх, Ник! Чертовски извиниться кариськоно со ик, простить кароз!»
  
  
  "Тожо мыным."
  
  
  "Тыныд но уз юрттэ ӧз кыльы шат?"
  
  
  «Малы мон, дуно.».
  
  
  "Ӧрекча?"
  
  
  «Кылэз басьтом. Куке тон ке но-нош ик милемыз адӟо ке, кытын ке дунне вылын, соку тӥледлы умой ик малпам, сыӵе трюкъёс лэсьтэ нош ик кезьыт азьвыл». Со йыгаськиз эй, ныр вылаз 45 дуло-го калибр.
  
  
  Чупасько, соос мон шоры учкыны но шуныт металл. Али со синкылиосыз синъёсаз сылэ. «Кызьы вуоно арняяз Барри насчет?»
  
  
  "А мар-а?"
  
  
  «Мон малпасько, куд-ог адямиос отын сое пумитаны кулэ. Тон та дуннеын вань на ке но, ужаса но, уг...».
  
  
  "Эх, костя Христос!" Собере мон серектӥсез но луиз. Со ee йылаз чупасько, соос полын берпуметӥез горд луиз, куке со адӟе, тодматскон, чабкиське кышномурт юн сямыз, мраморлэсь кадь, но попка нунал доры мынэ. «Луыны быгатоз», - шуи мон.
  
  
  Со доры мыно катерен "Сцилла"; улоно нуналъёсызлэн шор, йыр йылазы вань на инбам пеймыт вал, пыж но каллен зловеще адӟисько. Ке, со вылын ӝутэмын дурын, шур кузя катерен куштӥськем соос, кин ке басьтэ гавань лулъяське ачимлыксэ, шонаськиськод но, сое, ма понна Сью-кузпалы вал со яке та бадӟым пуштросэз отсутствующий Эллен, со вуиз ке, со ӧвӧл ке, ӧвӧл-а. Я эшшо тросгес луэ.
  
  
  "Ӟечбур? Кристина?"
  
  
  Эй, отын, пеймытын номыре ӧй вал пурысь улонлэн тодметъёсыз. Со бере, нунал доры лыктӥзы, котыртӥзы сое поттыны 45 пиджак кисыысьтыз пистолет-го калибр, нош бере кылем. Пушказ пырыос, со шарая, мар понна нуналаз кыкетӥ ползэ кулонлэн сьӧд туннель учкыны кутскиз.
  
  
  
  
  
  
  Витетӥ глава.
  
  
  
  
  
  «Та уж туж каллен лэсьтэ, Ник. Тон сое виид, тазэ тон ке уд лэсьты». Мынам ки вылам револьверъёсты каютаысь валтӥсь алекс сямен учко. Шекланытэк мыным со уг лэсьтӥськы, nen секунд вылын, кызьы шуэ мынам.
  
  
  «Тыныд кулэ-а ӧвӧл-а та», - шуи мон.
  
  
  "Сое тодӥсько табере. Тон ваньзэ быдтӥд. Вань-а!"
  
  
  "Оскиськоно ӧвӧл." Васькы каллен тубат кузя соос лапегесь, со чигнатӥськыны дыр, пӧлазы дистанция мыным мед утёз. Та вал нырысетӥ ползэ лыктӥм, куке со адӟе, ачимлыксэ, гольтрес сылэ югытэсь, зӧк луоз ке но, солэн кӧт шорын, кезьыт дас вить ар талэсь азьло, милемыз визь сынаськонлэсь куэмын вал, соос ӧз дауртэ. Со дорын ӧй вал ке но пистолетъёс. "Кристина Кытын?"
  
  
  «Азьлань».
  
  
  «Кылзыны, Алекс, кылдэм ужпумез...»
  
  
  "Макка? Ник?" Каютаямы кристина передняя куараос чузъяськозы, но со дыр ортчыса вуиз. "Мар луиз тыныд?"
  
  
  Кызьы валэктыны буямын пиосмуртъёс, нылъёс, тон кинэ яратскод, куштыны, сӧрыны тон лушкаллям шуыса, узыръёс мумы пуны, малы ... малы ке шуоно, соин, ваньзэ лэсьто, мар быгатозы. Алекс пумаз пальпотыса, нош Кристина осконтэм адскоз.
  
  
  "Тон малпа, мар понна со машинаосты чакланы та адямиез?"
  
  
  «Мон малпасько, ӧжыт. Пиргос вань».
  
  
  Соин шонтӥ, пальпотон но солы кельшисько вал. «Сюлэмы тонэн пилемын озьы, мыным тон доры мыноно кытчы ке, нош, Картер Ник?»
  
  
  Эй, агай-вынъёс но берыктыны косо ee чутрак йырзэ куртчиз. Собере соос пистолет.
  
  
  «Уж сётӥсьёс доры вуиз, Алекс», - шуи мон. «Афины укыр бер вуттыса кристина туннэ понна та серемес уг адӟисько...»
  
  
  «Луэ ини солэн дурыз, бронирование ассэ мед воштоз. Табере ӵуказеяз нуназе доры. Кузэн нош со дырозь, ваньзэ ас вылады дуре кылёзы. Тӥ шуиськоды, та кышномурт яхта вылын вуттоз тонэ мар, кудӟемын ке тон йырсазьзэ ыштэм кадь. Усто. Кристина паника. Тынад висе. Мон малпасько, ми ваньмы ӟеч кӧл ". Асьсэлы ватӥськон инты берытскыса, со доры думы шкафчикъёс.
  
  
  «Луыны быгатэ, ми дыръя уже кутыны быгатэ умойгес, малы та», - шуи мон. "Малы тон малпаськод, мон шуысал, ваньмыз чтоя сӧрисько-а?"
  
  
  «Оло, уз ваньмы. Котькыӵе учыр, мон тӥледлы вераны уг быгаты, дыр, зарезьысь ӧй поты. Мон сузэрелы гинэ тодыны кулэ ӧвӧл, шуо мон мар аслым кулэ, калык кышкытлыкез укыр бадӟым нах».
  
  
  «Соку инмар костя, оглом та втягивать малы тон-а со?» Черод вуиз, потэ мыным.
  
  
  Со шонерскиз, ас каютаысь шортъёс басьтыса, джинн кадь, паймыса бутылка поттӥз. «Мынам семьяе малы ке шуоно со. Оло, солы со ноку но уг адӟы ни, кин вераны быгатоз та дуннеын? Тон валаськод-а, Ник Картер, кызьы та луыны быгатоз-а?»
  
  
  Ӧжыт. Мон дорын ноку ӧй вал семьяосты, кудӥз сярысь верано луоз, кызьы соос валаса но мактал.
  
  
  Пилемо нуналъёсы со гажа-жаля ӝоглыкез пеймыт вуиз. Со кӧня ке час изьыса, каютаямы но керӟегъяське кристина вылтӥ ветло ке, бервылзэс нош со султэ ке, уй луоз, сьӧд, пистолет пушкын кадь пелля.
  
  
  "Кристина?"
  
  
  "Мед луысал?" Палуба вылын луоз, руль сьӧрын пукись сьӧд кышет, пельпум котыраз бинялтэ кадь крестьянка турттон. Солы, со доры лыкто.
  
  
  «Мон тон вылэ уг лекъяськиськы кулэ. Сое ӧз поты ке, тон монэ люкиськиськом шуыса».
  
  
  «О, та ужады эн, Н... Макка. Нош туннэ со дась вал кошкыны, кельтӥд тон монэ агай-вынъёссэ кельтӥз, вань та тоды, кӧня час, нош али... со вакчи. Та возьман. Кылзы, мар понна? Anticlimax? "
  
  
  «Грек кылын та ӟечтэ».
  
  
  Солэн ымдуръёсаз пальпотон призрачный та вакчияк ӧтизы. "Мыным кулэ тодыны, мыным кулэ ӧвӧл-а?"
  
  
  «Котьку учыре тон та муртлы сярысь трос курекъяськыны кулэ ӧвӧл курень-ын« мерседес ». Со тӥ сьӧры уйиськыса, тӥляд но ваньмыз умой луоз... афинылэн вуыны быгатэм».
  
  
  «Мед луоз. Оло». Монэн ӵош со доры ымнырын берытскиз напряженный. «... Нош мон... кунокуаын луэм макки таверна но мукет».
  
  
  "Оскы тон, одӥг адями но уг луы-а мар со сыӵе ик-а?"
  
  
  «Малы со кулэ луиз? Монэ соос малы возьмась кышномурт сьӧры мынод-а?»
  
  
  «Э, оло, дорысь номыре кароно», - шуиз со капчи, ас кыл вылаз минут мон уг оскы.
  
  
  "Мон уг оскы тыныд."
  
  
  "Одно ик, оскытэ со."
  
  
  «Сярысь ӧвӧл. Тон шпион; арбериез, тон возьма, тон сое виыны турттэ пушка котырез ке но, тынад мугорыд кышномурт уже кутыса, ассэ мед утёз, дыр ih тонэ виысал».
  
  
  Алекс пумысен шугъяськиськоды ке верано, со асьмелэн историмы Сью-Эллен, жаль, со сярысь чылкак вунэтэ, Кристина; табере мыным жаль вал, мае мон вань улон артысь деталь.
  
  
  "Сётэмын"," паськыт шаер, со ачимлыксэ
  
  
  «Та ужын кышкыт, Кристина. Шумпоты, мар тыныд ӵуказе нуназе шорын соос потӥзы».
  
  
  "Со? Со куке-соку улоз шуыса тодӥз ке?"
  
  
  «Мон уг валаськы, малы ке ӧвӧл...»
  
  
  Судить кариз, со кадь отреагировать, ми, вылды, таин огдыръя кылоно: асьме доры шыпытэн матэ нырзы пыж, палуба вылын ӝоген донгиз но небыт кулэсь ботинкаос карабкание ныр выжыез. Со интыяськиз пукон вылэ гылӟиз но, назьыльске огдыре понна 45-м калибр. Тырмыт югыт вал, кузлэн азьпалаз адӟиськом шуыса мачта нечеткий зӧк котыретъёсты, каллен ас ӧраз мынэ.
  
  
  "...Ник!" Кристина прошипеть.
  
  
  Мыным ваньмыз потэ пичи ыбе; гавань шыпыт куаразэ тупась пушка ыбиз. Паллян киям донгиз но соос вить хьюго шталь.
  
  
  «Мистер Макки». Мукет ласянь мачта куара чузъяське, небытгес но, чылкытаз;
  
  
  Мон уг ответ.
  
  
  «Мон син нылъёс. Тӥ, ответ сётыса, кышномуртлы яке кулэм».
  
  
  Со, пельпум вамен учке. Кристина азьвыл руль сьӧры кынмы, ньылонэз доры киыным зӥбылыса:
  
  
  «Умой», - вазиз мыным.
  
  
  «Мынам со гинэ вераськыны туртто. Тон ке ӧд вырӟы, мон ӧй вырӟы. Согласной?»
  
  
  Солэсь куаразэ тодмало, со мон кӧня ке уй пиргос комнатаын азьло вал, извиниться кариськоно, дыр шӧй доры сюл-кал ачимлыксэ кык пожарной тубат.
  
  
  "Ма, тон дорысь потӥ нах?"
  
  
  «Кӧня ке ваньзэ вераме. Тӥ дорын улэ ке но пистолетъёс, пожалуйста, ачимлыксэ куштэм-а, мистер Макки. Мынам уг поты ик сюлэмшугъяськонэз, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  "Соку вераськыны".
  
  
  «Огназ улэ. Мисс Зенополис, потыны уг быгатӥськы тонэ азьлань валтэ?»
  
  
  Кристина кутскиз султыса, со куре, соин выросъёсыз но интыязы кылёзы.
  
  
  «Вералэ со, инты пуктэмын. Тон шуид, мон полицейской луыны шуыса?»
  
  
  "Мон тынад тодад-а озьы, мистер Макки?"
  
  
  "Бен, якобы."
  
  
  «Туж умой. Тон дорам ӧй вал соку мытон. Мисс Зенополис?»
  
  
  Со адӟе, кызьы мукет сюрестӥм котыръяськисько вырӟылӥсь вужер, ачимлыксэ ӧраз .45 лябӟытыны кутске. Милям куарамы, милям куарамы, милям соос ӧз лэзе монэ.
  
  
  «Ӧвӧл, Макки мистер», - шуиз мачта адями понна. «Мон тонэ туж умой адӟиське. Али та куштӥсько».
  
  
  Лэсьтэмын со. Оло, виыны но быгатэ со одӥг, кык но ӧвӧл. Со но пистолетъёс палуба вылэ поно ке, со ки улазы шӧдӥзы обводка фонарикъёсты. Шталь со уг малпа, кин ке адӟиз ке, котырам пиосмуртъёс, мар мон кариськод но, ӝуатӥськод но ачимлыксэ четырехкамерный ӝутӥськӥз, "луч".
  
  
  Синме кыньыса мачта адями киос вылын, ӝог но мукет переключать со дун-сьӧлыктэмез вылэ. Со куспын сукыр кылем, борт сьӧры собере шоналскиз но усиз. Азьвыл со жомбыляк кылем кезьытэз, мукет берен адями соосты дун-чылкыт карись, со вие ик берлань назьыльске, кабина сьӧраз кристина затащить мон понна.
  
  
  "Пистолет куштӥ!" - мон скомандовать, куараез кулэстыны, досталь но 45-тӥ калибр. Лэсьтэмын со, кызьы шуиз эмуос, кабинаысь солэн тӥрлык торк липет вылазы усем. Ваньмыз со ки ымныр азязы возё на. Со султэ, кияз Хьюго со доры вырӟизы.
  
  
  Со ыбыны дась ке луэ, со кулэм мед луоз, нош со пала берытскиз но тэтчыса нуналазазвесь движение. Жомбыляк бадӟым вал, собере чал-чал. Мон пала кошкисько шуыса, котькуд ар, кытысь со; мар дун-сьӧлыктэм мон кутыны-соку ву улэ движение, нош собере ыштӥ сое. Со, вырӟимы азьлань, нош мыным кристина китӥз кырмиз.
  
  
  "Ник! Ник!" Милямы милям понна куара вылэ со вӧлмиз ке куз & nb, пель сюрслэсь кылзыны. "Та пиосмурт! Со, кин мон сьӧры уйиськыны!"
  
  
  "Со?"
  
  
  «... Нырысетӥ со. Со, кин нырысетӥ усе».
  
  
  Со аслэсьтыз дун-сьӧлыктэм, пыж проигнорировать куара кысэ, Сцилла нырысьтыз донгиськы, малы ке шуоно мон туж но яркыт адямиос ымнырзэ адӟыса, сергей со нырысьсэ сюремын. Солэсь ошетсэ чебер мыйыксылы луыса, мон со дорын кӧня ке уйзэ но ки вылам кулӥз, ваньзы берлань, аслэсьтыз гадьзэ партнерез ыбиллям.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Кытын тазьы-а, вуриськись басьтыса, тӥледлы луэ-а?" - собере со куриськод ке, ныр но кызьы ӧссэ усьтыны пуксён думы каютаын шкафчикъёс.
  
  
  «Со? Милям татын ӧвӧл. Тодад-а?»
  
  
  «Веран. Иське, тӥ со дуно сузэрзэ виыны, нош кылёз тынад та гуын, арлан кадь?»
  
  
  «Тон-а со кык ик виысалзы ке, соку, оло, люк доры лыктӥзы но со азе виизы ну, мед. Соку мукет сюрес ӧвӧл. Мон но сое туж гажасько, тонэн Ник Картер; ботинка со шузи тае кылыса, но тодэ, мар со быгатэ ворми тонэ, уз усьы ".
  
  
  «Тон быгаты пурт ih вииллям. Бертӥз. Кунокуалы уз ыбылӥмы, соин, соин ик со кошкиз».
  
  
  Нырысетӥ Алекс неуверенно адӟисько. «Мед луоз. Тон но быгатоз правозэ. Но...» со мынам сузэре, ас вылтӥз учкыса, сое сьӧры кугӟаллям мынам пельпум выре.
  
  
  "Ник?" шуэм со. Мынам воже потӥз, малы али мыным со ним уже кутӥське, но соос вань, мар милемын ӵош вал, нош али, куке мыным урод луэ.
  
  
  табере мыным но потэ шуыса, мон чик уг тодо ог-огзэс.
  
  
  "Мар та?"
  
  
  «Монэ татчы эн кельты, Ник. Мон уг быгаты али афинылэн вуылыкумы, ноку но».
  
  
  «Кылзыны, уг лу со...»
  
  
  "Нош малы ке но ӧвӧл, Ник?" Алекс пыриськизы. «Мынам сузэре " вордскем, сояз учыре, нош-а? Басьтӥ мон сое ӵош асьмелы кулэ».
  
  
  "Алекс, татысь, зори ке мон, кык нунал ортчыса ӟеч-а, йылозяз кезьыт азьло ми Таранто быгатэ. Операциос таяз ворсаськиз ӵектонъёс вань ке, малы мон номыр уг лэсьто, мар мынэсьтым палэнэ ӧй вал сюресъёс. Кристина милемын ӵош мынӥд ке, мыным та ваньмыз та пуштытэм быгатэ ".
  
  
  "Кылё ке но, соос ӝоген ваньзы кулӥзы. Ӧвӧл, мон мукет, но уг быгато соосты соосын лэзим. Мон янгышъёссэс, бен, со, та ужез мон вайисько сое, ваньзэ ӵошен лэсьтӥськомы, нош мон табере кытчы кулэ, та понна со лэсьтэмын. ӧз курадӟы-со понна ".
  
  
  Со мыным тыбырын, киосы куалекъяло, но мон малпасько тросэз та, кезьыт alexa логика. «Умой-а. Мынӥ. Алигес усьтэмын».
  
  
  
  
  
  
  Куать
  
  
  
  
  
  Со тыл улэ кельтӥз гавань мынэ, бен, юрттӥз оборудование чалыштыны. Пыж адӟид ке, мукет ӧз луы, кабинаын мон пыд вылын но прокрадываться селл алекс.
  
  
  «Та вуэз тӥ ӧд тодылэ, - со ялэмын. «Световой буй тыныд веразы-а, пырак ӵожелы отчы уг мыны. Соос тон шуод,»кытчы мынӥськод".
  
  
  Ачимлык кивалтэмез улсын лушкем фарватерзэ-тӥ мон мынӥсько, со но материкъёс куспын кыллё шормуӵъёс; одӥг группаын яркыт тылэн, солы мон шуисько, но пӧлазы албания Грециялэн гожен пусйыны. «Сыӵе луиз солы кужым! Одӥгаз пеймыт уе мон со дорын ортчытыны уг быгатӥськы дуннеысь самой mimmo угорез».
  
  
  "Та-а тӥледлы удалтӥз-а кадь?"
  
  
  «Уг, мон эшъёсме. Нош отын, ачиз но кунгож утён понна сомында адямиез кытын со оборудование интыя, соку мукет инты кулэ луыны, малы озьы луыны уг быгаты, кытын трос. Оло, тырмыт но, нош со?»
  
  
  «Мон малпасько, котькытын умой утиськись вудур Албания».
  
  
  «Мед луысал... - куспо. Но, оло, тырмыт умой».
  
  
  "Уйпал кунгож кадь?"
  
  
  "Нош?"
  
  
  «Югославие Кузя? Грециялэн нош таяз люкетын?»
  
  
  Алекс шонерскизы. "Тӥ тодӥськоды-а, та сярысь, Картер Ник?"
  
  
  «Тырмоз», - монэ алда. «Тыныд верало, мар мыным кулэ вал тыныд мар жизненно шуид ке, тон потӥз. Тон кошкид. Мар со?»
  
  
  Возьма сое азьланяз но мыняло. «Та бере мон отын пролив ортчыса, мыным озьы матынгес албанец пулемётъёс кытын улэ шедиз, патронъёс шӧдӥське дары зын ih мар тӥледыз, шуиз соку, тон, со одӥг яке кык арбериос. Тае тӥ тододы, дыр».
  
  
  Со соослэн правозы вань шуыса, вудур албанский кыдёкын улэ; со вылэ тылъёс возьмало навигационной бере, мыным вал шӧдон-а, мар мон быгато аресозь кык пал ярдураз сузько. Танкерен, пролив мынэ, мукет ласянь кыӵе-со дырозь мыным чертик шурдыт; Лэся, ма мон понна пичи пыж интыяз гинэ nen ӧз кыльы. Та кенешын саклык уд берыкты Алекс.
  
  
  Пролив кельто ке но монэ зарезь усьтэм потэ бере, нош ик, ӧжыт ке но капчиен шокчыны сое, нош уг шумпоты вазь шталь. Юн тӧл но, мон кадь гинэ кельтӥзы Корфу баррикадаос, мон пиньёсме усьтэмын пельтоз. Секыт шуккет ачиз эскерыны кутске ке, Алекс мынозы азьлань, мед кливер ӝутыны, собере - чеберъян. Лэсьты сое озьы, кык палаз но сыло гамбургеръёс кадь гриль вылэ куштозы шуыса, котькуд аре, со кадь эгырӟизы.
  
  
  «Ми уяськом, Картер Ник. Моряк умой-а тон?»
  
  
  "Мон ворми."
  
  
  «Умой-а. Круизэ, вань та шулдыръяськонъёс на асме, но ӟардон вуиз бере, со нош ик улӥе васькиз. Кин ке матэктэ ке ... ну, уг поты-а тыныд мынам сузэре чебер люкиськон, нош-а? Аллям эй тон, шудо луозы, нош со враждебно ке вайыз, тон ыбиллям но, вием ".
  
  
  "Алекс?"
  
  
  "Мед луысал?"
  
  
  «Ма, вуриськись басьтыса, вань-а соос? Пролив аслым кельто».
  
  
  «Мед луоз. Но мон со тыныд кулэ, шуо, малы ке шуоно, монэ эн выжиды ке, тӥледлы тодыны кулэ. Тон тодӥськод-а, со вань хема арын та луоз?»
  
  
  «Перебежчик».
  
  
  «Мед сярысь, та подозрительной но сыӵе ӧй вал, мон мукет. Шаерамы мон ... ну, туннэ учкисько та шоры. Коммунистъёс возьмало бадӟым кышкытлык ӧвӧл, со котырын кезьыт одӥгез, кин туала лояльный правительство-а? Яке соос, кудъёсыз али гинэ ужась-а коммунист луыны? Ӧвӧл . Мон шонер-а уг-а, Ник, таиз валамон. Мон ачим коррупцилэн странаямы чидантэм со шараяське, соин ик со албания мынэ, со мон туж шудо луоз кытын услугаос басьтыны луонлыкъёсын. Та кужмо адями, та албанец, монгол-ог дыръя со нимамтэ. Европаын. Эшшо ваньмызлэсь пӧртэм луыса, " тодӥськод-а тон? "
  
  
  Соос тае валало, смутный. Со кужмо луэмын-а, лушкем-а, боецелэн но кас, лек чужак доры, даурысь потенциальный муртгород пумитьяськы. Ӝыны мусульманин луоз ни та адями, ачиз но со фанатично озьы ик ожмаськиз гурезьёс, агай-вынъёс, матысь шундыӝужан шаерын кыр дунне кадь ih.
  
  
  "Мар луиз?" Юаз со. "Мар тӥ карыны вуиз".
  
  
  "Я мар гинэ, мукет, мынам, вылын, соку вераськы тон мед ваньзы та сярысь, улӟыса султон потребоваться. Валаса-а, коммунизм - туж уравнитель; вылтӥяськись-а со ожгарчиосты но бюрократлы пӧрмиз албания векчи-ын. Та висён уг бутылка ӵоксэтсэ нош тон, а? "
  
  
  "Ӧвӧл."
  
  
  «Озьыен, со, шуэ, тон но, тон сак кылзыны кулэ. Дугдылытэк мировой движение коммунизм ужлы бадӟым; тынад пумиським москваын но китайысь президентэз лидер, но вьетнам война йылпумъяно дыраз. Сётэм вияз». Соос мыняло. «Мед луоз. Таиз движение туж но ёзчиоссы, уг яра сыӵе событилэсь азинскемзэ, мынам мукет. Сое ялан кылзэм Маркс, Ленин, Сталин но лыдъяку, котьку но паськытатыны коммунизмлы мар кулэ, ваньзэ эскерись системаез улонэ дыр уз луы. . Куке-соку, оскиськом, со луоз одӥг арес котырын. Нош али ӧвӧл, Ник, али уг ни. Котькыӵе учыре, со активной вань на, та фанатикъёс, но со чудовищный акциез дасякуз, умой ужен вырыны быгатэ-со ih юрттэ. кызьы вьетнам кезьыт ".
  
  
  "Мар та?"
  
  
  «Тӥ тодӥськоды-а, кык тыос вискы но кунгож албания Югославие? Грециялэн вӧзаз?»
  
  
  "Мон ужъёсме лэсьтысал." Тодам возисько со сярысь лекциос умой хок мутусэз.
  
  
  «Армие али отын усьтэмын вал. Уг сёты мон солы, кыӵе шаерын со грек, албанец, югославъёслэсь, нош ваньзы коммунист юн вуж школаез соослы сётӥзы. Соос пыр мед кутскиз...... кык нунал ужалоз. та зонаос куспын куинь атаказэс партизанской нейтральной странаын сериез, кудаз мировой кужым копак герӟаны выриз. Возглавлять Ih луозы, кызьы тон, американецъёслы, веранмес тазьы малпамзэ та умой, Вьетконга контингент ... "
  
  
  Руль чутрак берыктӥськоз но кошкыны лэзь, со, ымнырыз медаз котькуд ар паськыт зӥбыт Алекс. "Шуыса!?"
  
  
  «Зэм, мынам мукет. Кин умой тодон понна таӵе ужрад военной пенкыли, кезьыт Вьетконг? Аслэсьтыз но пичи примитивный тӥрлыкен, американецъёслы, соослы пыкылӥсьёсыз но француз армия недокормленный-озь ожмаськыкуды, тодады возе кӧня мыным. . Немыслимый шат, со понна тодон-валан но сётӥзы аслым ачим сыӵе группа идеализмлы, та улосын со выре удаленный люкаськизы, пӧлазы ты но Охрид "Пресп"? Малпасько пумтэм луонлыкъёсмы! Одӥг ласянь, шонер штат огазеяны тыршоно, асьме военной диктатура ке но нуналаз; мукет - дуннеысь самой ӝытпал коммунистической репрессивный режимын, нош куинетӥяз - ын Югославие, трос совместимый шундыпуксён палась ӟучъёс. Кин солы пумит ужъёс лэсьтӥз ке, набег ih кутске-а? Кыӵе ке но шедиз вал странаямы кылӥськыны ih со луоз, мар карод кыӵе ке котырам туж бадӟым кужымез? Ih разбомбить штат герӟа меда? Пыр келяны луэ ӟуч танкъёсыд югославие шат? Ӧвӧл, эшъёс, милям. Но ваньмыз ик, кызьы-мар лэсьтыны пырак, нош-а? Террорлы, малы ке шуоно та кампаниос кулэ луиз ӵош валэктон кампаниослы но, соослэсь такем усьтэм бассейнысь ветлыны ӧз лэзе, монэ пичи сэрег мар луэмын дуннеын. Вазь яке бер кулэ луись ужрадъёс кутӥськом, та вискын но но конфликтъёс шундыпуксён пала кулэ коммунистической неизбежно кужым вайыса ».
  
  
  «Шимес вазьысал ини, - мон усьтӥськиз. "Нош тон кытысь ваньзэ тодӥськод-а та?"
  
  
  "Со?" Алекс серектӥз. «Малы ке шуоно, мон мукет, мон, соослы юрттӥськем карыса, вань, дыр уг валаськы, мар лэсьтоно».
  
  
  "Малпад-а тон, уд тодӥське-а, мар-а?"
  
  
  «Скептик сыӵе ӧй вал, Ник. Эксперт удысын со ассэ но, экспертъёслэсь но трос кадь, укша, мон трос ӧй вераськы, тодыны кулэ луись ужпум сярысь огъя план кезьыт котьку монэным».
  
  
  "Нош тон тодӥськод-а?"
  
  
  «Мед луоз. Со валалляз. Соин но, шараязы, со тодон-валан улыны уг быгаты шуыса, мон соос дорын луэм. Озьыен...» оглядеться Со пеймыт, ин ми вылын зӥбозы-а. «Озьыен, молодец=)».
  
  
  Солэн рулез сьӧры кӧчиз куазь на, но умме но уг туртты со. Укыр трос вал юанъёс, ih понна зуркатоз.
  
  
  «Агентам Грециялэн мон тыныд верало, ма тыныд кӧня ке нунал ӵоже мӧзмыса албания нокин но ӧй вал бере. Кызьы тӥледлы удалтэ та?»
  
  
  "Я мар гинэ, озьы ӧз луы, та сложной wouldnt. Та кун, кытын гурезьёсын вистэм-вожтэм, тодӥськоды-а, туж урод сюресъёс. - Ветлӥськом ми асьмелэсь эрикмес одно ик бадӟым луэ. Гурезь выллань-берлань; со лымшор америкаын ноку ӧй вал, но судить кариськод, малы мон лыдӟи, сыӵе кун луэ, Перу Чилиос кадь но, условиос одӥг мында. Сюрес вылысь машинаосты съезжать дыр автобус но вань, медаз васькы, кыӵе ке кыдёкысь гурезь бамалъёсын. Кӧня ке нуналъёс ӵоже ини чылкыт но транспортъя люкетэз. "
  
  
  «Нош тон сое утчано луэ ук, озьы ӧвӧл-а? Но гурезь бамалын?»
  
  
  "Ой бен. Водитель мон но, пересь мон мынон выльзэ бичало. Бадӟым пересь, сыӵе ик туж ӧжыт гинэ кадь сое. Вудур ачимлыксэ подвозить эмуос сӥзем озь сое; мынам эшъёсы-а котырад трос адямиос ветло мон дыръя албания, валаськод-а? Со курткаен, пельпумаз буям эмуос форменной, гурезь со мед шуналоз кынмем. Документъёсты басьтыны уг шталь
  
  
  кисыяз котырын, сюрес кузь, сыӵе со уг wouldnt. Собере нош мон указательёс водитель лэсьтӥ мыдлань, монэ но кыӵе ке образъёс пезьдыны удалтоз, гурезь перевалить машинаосты кезьытлэсь азьло. Тыл трослы улӥын. Пересь ноку но уз кынмы ни, нош-а? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Штурвал нош ик со луоз, нюръяськысал кужмо тулкымез, палуба вылэ ӝутскем бере кристина. Со ымнырыд тӧрнамын, таосыз пӧлысь но уг луы-cola. Мон со уг вазьы, но ӵош кабина борды ӝиптӥськыны но липет кофе кружказэ басьтыса, азьлань учкыса.
  
  
  «Ӟечбур», - ӧтиз сое буй-буй.
  
  
  Эй потребоваться дыре трос малпасько, ответ сётыса, мон доры со берытскиз но син азям, пумаз чал-чал.
  
  
  "Умой-а ум-а?"
  
  
  «Мон тазьы понэмын», - шуиз со ариец. "Таранто йылозяз ӝоген ми кадь?"
  
  
  «, Дыр, ӵуказе ӵукна. Круиз ӧвӧл ми ӵош та куазь туж зоро».
  
  
  «Ӧвӧл, та дырлы мон уг лэсьты». Со улӥе ваське, асьме кылын трос уг верасько, но мон кема ӵоже одӥг час вал, шунды нош ик ӧз поты, дыр.
  
  
  Алекс мон паймисько, палуба вылын тӧдьы пӧлысь нунал потэм, пуштроссыя но муресь луэменызы ачимлыксэ. «Кылзӥськы, мон мукет, мон вылын полпути Италия, нош-а? Сое малпасько ке, мон та вылын пыж дурын... Тьфу!» Со киын пикировать карем движение бомбардировщикъёс. «Отын мыным уг кельшы вал, куке шунды пиштэ. Ӧвӧл ке, мон сое уг курегпуз питыръямы».
  
  
  Кристина ӝоген ми доры итӥськыны, тэркые юдӥз но табае тыроно ӵынатэм сыръёс вайыса, фетлэн спам кофе но ӝикыт. Алекс зааплодировать, тае адӟиды дыр.
  
  
  "Грекъёслэн табере та сузэр умойгес!" - со прореветь, кырымен-кырымен ымаз донгиз но кутэм сӥль но сыр. Кристина слабит пальпотэ. Соос, косытэк со пуксе руль сьӧрын, нош асьмеос уллань ваське шуыса, мычиськытэк но воштӥськиз.
  
  
  Соос полысь кылем-мылем куръям кадь шукы-ныр улын, вузэмез кылӥз ке кыдёкын кужмоесь двигательёс. Кабинаяз палубаез зашуршать пыдыз кузя, соин но, ӧс адӟиським, дыр, мед адӟысалзы, кызьы Алекс валтӥсь каютаямы зымылӥз.
  
  
  "Мар та?"
  
  
  «Бадӟым катерен моторное. Усьтэмын мон мыно». Ӝажыос вылэ револьверен солэн куалемъёсысь басьтыса, камбуз, тубатъёс доры вуиз но пыӵал эскерыны.
  
  
  Со бритва уськыто, кылем-мылем понна крем вылэ мычонлы пыргытъяз, ымдуръёсыз но сузьтӥсько .45. Кызьы фут кеме пыӵал-тӥрлыкез трос удалтӥз, таиз но вань, мар луоз мыным. Кабинаяз проталкиваться mimmo alexa со ӝутскылӥз но, Кристина лэземын кытын штурвал тӧллы пумит ӝутскизы, пыжзы шоры учкылыса, милемыз азьпалтӥз.
  
  
  «Движение ee возе», - дэрем улаз донгыса но пистолетъёс косӥз.
  
  
  Та корпусысь сьӧд крейсер бадӟым луэ, сӥль тулкым, я уг уло кадь. Улэ-асьмелэн сэрегмы вань шуыса, мон адӟи быгато, бадӟымез но, та пичи люкетысь прожекторъёс кабинаяз люкетъёс нырпыръем, со вылын пуке. Соос асьме вылэ зӥбиськыса, полузащитник кадь, подкат сьӧры уйиськыса, со калык мерлыко юрттэт сётонъя, турын люкиськемез но уг луы. Карганы но сое нош ик вань тӧлпо ачимлыксэ хоука план.
  
  
  Со пистолетэн потоно, пыд вылаз возе ачимлыксэ, вылтус ваты. Пыж ӝогомытыны, асьсэлы укыргес матын сиён доры лыктэм, но нырысь ӧжытак калленамез палаз кезьытэсь, - соосты быдэсъясал. Сое ӝутӥзы но пистолетъёс ыбыны дась вал, адями берын-а руль сьӧры адӟыны.
  
  
  "Але-а, чеберай!" - пырыос пыр кеськиз со, ачимлыксэ корпус ӝутӥмы. «Вуоно пол, куке тон вылэ Паксос, американецъёс кельтӥз та мырк, умой-а?»
  
  
  Киыным шонтӥ но востэм француз гырнадёр йырси чумолё пальпотон, воздушной поцелуй ыстӥсько мон вуын пальккасько кристина ласянь но трос, прямой но кошки мон доры курсъёсы двигатель сэрегын улэ уськыто.
  
  
  «Сукин пие», - шокыштӥз мон, кускерттонмес тупатом пистолетсэ берен понна. «Уксё возьыны, бари со нуиз».
  
  
  "А мар-а?" - Кристина юа. Кизер луиз соосты куалекъятоз но, соос уг но со винить.
  
  
  «Неважный. Солэн рулез сьӧры пуксе».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Пеймыт луытозь, мон уг-а поты на ярдураз вань, но мон тодӥсько, мар-а вал милям сапегъёс пыдбер итальянской. Нокыӵе тодметъёсыз уйиськон дыр уз луы, со, малпасько, мар-а лябӟизы быгатэ; сое ныр каютаын ортчоз шуыса, котькуд аре, солы вить яке ньыль час ум быгатӥське на. Куд-ог дыръя, сое кылыса, посуда кофе пӧзьтӥз каютаямы но кристина валтӥсь пластиковые кадь гудыръяз, - калтоно, соин, лэся, вань вордскем кышномурт, тае лэсьтыны быгатэ. Собере со кылиз, кызьы со доры лыктэ кабинае пуксиз чал-чал тырытыны, яке со йырысьтыз ог поттон понна монэ шлёп дюймын корпусэз тулкымъёс сярысь ...
  
  
  Со вал кошмар, солэн нырысетӥ малпанъёсы мон кыкназэс но, мар солы кулэ луизы. Ымнырад кезьытсэ вал, мынам шоканэ, мынам кезьыт луэ ньылонын. Iso люканы вот сое мозмытыны, нош пеймыт ортчиз кромешный уз вӧталэ. Со, шӧдӥсько, лэчыт ӵогизы кадь лэчытэсь, мугорыз но тодо-а соос, уг изиськы-а мар-а.
  
  
  Кулэ луозы, соин, кеськиз, пуртлэсь палдыло. Мон понна тужгес секытэз-тӥ
  
  
  тыршемез, мынам йырам шуккем пыж корпус вӧзысь сюбег койка жесткость урдлызэ. Солэн уш вал, шӧдытэк, кызьы йырсие мынам дернуться, нош берлань откидываться ужпумъёс. Гульымзы пыдло мертчыса кутскиз пуртлэсь, нош собере ышись-бырись урон взрывной олокытысь-марысь мон бӧрсьы.
  
  
  Со, валамон, мар та святойёсын ӝомыт, мынэсьтым фонарик, кыксылэн но ымныръёсазы кунэрскемме адӟыса призрачный соиз югыт дуннеын, пырак мон мыкырскыса. Уг кельшы со мыным, мар вылэ, куке ми мае ке вазь ик адӟиськод: синъёссы паськыт усьяса, ым напряженный, номыре кылыны уг луы, нош секыт шекертылыны гинэ, кельше вуж машинаос вылын, берпуметӥ шокчон потыны дась.
  
  
  Соос тып шонерскем, куыны 45 пистолет-го калибр шараяй но, со ваньзэ мар тупам милям дорамы оскымон кускерттон на.
  
  
  «Уг бугыръяськыса, Ник», - прорычать Алекс. «Та-а со уг вала».
  
  
  Апаез сое чырты котырамы возьыны понна киюмылъёссы тыпы пукле, соин но, дыр чаклалэ, учкелэ, со холодно бергатэ эй, чиньыосты, киез пурт дыр уг уськытэ, со котыртэм, Хьюго.
  
  
  Со шуиз. - "Кыӵе тусыд?"
  
  
  «Сайка, Ник». Пыр мукет сюбег койка вылын донгиз хижина со нылзэ: «потэ-тон сое виид, тазэ яке созэ лэсьтоно?»
  
  
  Со, нах ляб югытэз шоры учкыса, йырсиез солэн ӵем катанчи ворсаськиз ымнырыз. "Сое виид?"
  
  
  "Одно ик."
  
  
  "Тыныд апай?" Со умсазь вал вань на.
  
  
  "Сузэръёсыз?" Но со понна фыркнуть ee ангессэ кутыса, со вылэ учкыны косэ брылев. «Мынам со сузэрзэ ӧз, Картер Ник. Али но со вотум-вотум кулэ».
  
  
  
  
  
  
  Йыр сизьыметӥ
  
  
  
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со. "Милемыз виылӥсь." Алекс ужпумъёс ee гондыр пыд вылаз усьыса, сое кутыса возьыны уг быгаты, со яке кунокуалы уз ни кадь.
  
  
  Со милемлы агай-вынъёсмы пӧлы со кизэ басьтэ но, пуртэн ӝегатӥсь палубаез питыра. "Тон ӧвӧл-а солэн сузэръёсыз, Алекс?"
  
  
  "Сюлэмо ӧвӧл."
  
  
  "Кытысь тон тодӥськод-а?"
  
  
  «Мон тодӥсько, та нырысетӥ минутъёсаз, куке адӟиз, кызьы со доры мон мынэ таксиен. Нуны мынам сузэре вань на, соос полын солэсь выльзэ адӟе ке, мон но солы кельшисько вал. Чебер, мед, нош зӧк мугорзы пыдъёссы но, мон кадь. Таӵе бадӟым ӧвӧл, быгато вал. но , нош со уг быгаты сыӵе луыны пачылме ». Мугорызлэн кузьдалаез тылсиен шуккиськиз карандашен ваньзы люк соос ляб потӥзы нылмы, со понна висъямын вал, но со, кыстасько соглаш луиз шуыса, нимысьтыз ӧз кельшы вал.
  
  
  Соос шоры учкыса но со аслым киме мычыны. "Мон тонэ виыны утча?"
  
  
  "Мед луоз". Сотэк та дауръем шуо.
  
  
  "Малы?"
  
  
  «Малы ке шуоно ми кулэ луэ».
  
  
  "Алекс но, но?"
  
  
  "Одно ик." Эй, быгатӥсь муртъёс, соин номыр луымтэ.
  
  
  "Кызьы?"
  
  
  «Тыныд кулэ ке, со ачимлыксэ ыбе, пе». Соос монэ возьмало, кускерттон вылады, кытын пачказ 45 пистолет-го калибр.
  
  
  "Собере мар?"
  
  
  "Э, мон вио! Пожалуйста!"
  
  
  "Мыныны, Кристина. Соку мар-а?"
  
  
  Со мур лулӟиз. «Мон агай-выныд кулэмын вал, но... нош собере тон вылэ куштэм мугорез италия alexa вудур... дуре вуттӥз. Таранто, кытчы ке, но, кытчы кулэ».
  
  
  "Кыӵе мугез вал-а?" Озьы кадь потэ мыным уг нах-ын гудо, нош ву шонерлыксэ али дырзэ тодыны.
  
  
  «Должать мон... мон шуысал вал, уг луы-а мар-а информациез буре Алекс. Кык подраться-а мар-а тонэ виыны, на, на, но... я. Тодмо ӧвӧл шат та?»
  
  
  "Мукет палаз ужаськод тон?"
  
  
  "Ас мылкыд ӧвӧл!" Со йырзэ ӝутэ, мон шоры учкыны ке, дико, со вылэ Алекс, собере мургес думы усьтэмын шкафчикъёс. Со викышъяса.- "Ма со лэсьтыны быгато на-а?"
  
  
  Та вис нежмыт Алекс. "Мар со тон дорын?" со юаз.
  
  
  «Мон пи», - нукыртӥз со.
  
  
  "Пи-а?"
  
  
  «Мед луоз. Со... Болгария со вал-тӥ. Грек мыным анай-атай луо, нош со эмигрировать гражданской война дырлы. Шаерамы со таиз нӧдэ вордски, будӥ но гречанка».
  
  
  "Нош тон пиез?"
  
  
  «Мон одӥг пиез дорам. Али ньыль ар эмуос. Соосын государство кивалтӥз. Соос но....».
  
  
  Хьюго сое донгыса берен тырон сепысаз ик мечез, мон вӧзаз пукиз но койка вылэ .45 ачимлыксэ эскерыны. "Кристина? Тӥледлы со ним?"
  
  
  "Ах, бен. Та ужпумез луэ!"
  
  
  "Та луоз?"
  
  
  Со йырзэ ӝутэ, мон шоры учкыса усьтэмын, собере вылэ Алекс. «Мон Кристина Каликсос. Мыным кызь ньыль арес. Монэ укмыс луизы ке, мон дорын нылпиос вал, нош мон картэ дорын ӧй вал. Мон ачимлыксэ государство талазы. Соосты адӟыны но уг быгаты со. Мынам атаелэн но, анай кулэ ке, мыным номыр но уг луы. кошко, соин ик со пыр кунгож грециялэн сэзъяськыса, кытын со, оскелэ, эрико луоз ни но, кыӵе ке образъёс, асьтэлы пиосты басьтӥды. Шимес аръёсты аресаз со гонзэ, малы ке шуоно мон дорын документ уг луы; собере сое превеза луоз ». Со мон шоры учке. «Пляжъёс вылын превеза-а со вал, ку егит ныл выйиз. Отын уллёзы бадӟым луозы, нош со матын луись арбериос. Учкиз но соосты адӟиз, соин-а, мар-а нимаз Кристина. Но кристина ih зенополис сое басьтыны луэ. школаез куштыса, медсестра, мукет люкетаз выжом ик кельтыны афинылэн но яратэ, нокинэ но медам шекланыса улӥсь мурт мон-ын
  
  
  та, та но ужа, мон со дыръя ӧй шедьты ».
  
  
  "Со?" - юало солэсь.
  
  
  "Мед луоз". Соос шоры учкыса Алекс. «... Малы та? Кык толэзь азьло? Арня куать? Со милемыз шедьто но, со мыным верасал, кин со сыӵе, но вань мынам коркаос кунысь пиез сярысь. Но мар луо ке, соос валче ӧз луэ ке сотрудничать. Кристина Зенополис со сярысь туж ӧжыт тодэ, умой-а со али но тодо-а соос, малы астэ ачид. Соос тодо, мар тынад потэ, Алекс. Эн малпалэ, тодо сое, малы зэмзэ ик, мон уже кутӥсько кадь, но, кызьы тодмо луиз, со туж кылдӥз, озьы ӧвӧл-а? "
  
  
  Асьсэлы мыйык шырак йылэ Алекс. «Мед луоз. Со туж зоро. Нош соос вылын юнматэмын ӧвӧл ке, соос тӥледын герӟаськемын мед луом-а ӵош?»
  
  
  «Мон пукисько, тон тодэ, сое котькудӥз движение. Вераны мон уг быгаты. Нош мон сое тодӥсько...» соос мон доры берытскиллям. «Ник? Со адями но, соин ӵош пыжын усиз ке, соос мон вылэ урдскизы? Тон малпаськод, кӧня уй ачимлыксэ вазьгес вие».
  
  
  «Со ӧвӧл. Ачимлык партнерез».
  
  
  «Ах, бен. Нош со шуэ, мыным юрттэт кулэ луоз пуля восковой кызьы со лэсьтэмын, вирен тырмемын, типсэ ке, сценический куд-ог синпӧртмась кутозы шуыса? Со тодэ, мар тон буш киын эн пӧялэ».
  
  
  «Вази мон понна та сложной чертовски», - шуи мон. «Малы сое уг вандо но йырзэ быдтыса гинэ уд alexa та?»
  
  
  «Мон сое уг быгаты, шуо. Мон пичи гинэ заданиосты быдэстыны кулэ вал...»
  
  
  «Виылон куздэ».
  
  
  «Бен! Кык адямиез виизы, мон сое уг тодӥськы, пимы понна мон улонме! Тонэ бырйизы ке мукет?»
  
  
  "Я я." Со ответ сётыны секыт ӧй вал вылын ӝуатско но, нош, солэн ваче пумитаз пуктӥд ке, со, адӟид-а, кызьы сузэрме ас пельпум задумчиво алекс маялляса ветло. Кыӵе амал сое азинтыны, мыным капчи луиз. «Мон шара вераны лэзё-а. Тон понна нокин но уг эскеры ке, ми ӵош вал...?»
  
  
  «Ӧвӧл, ӧвӧл-а. Со малпам, тон малпаськод, маин мон пумиськонын. Нош со адями, кудӥз вылэ ӝутскыны борт толон ӝыт-а... ну, тон тодӥськод».
  
  
  «Иське, мон тонэн ӵош мыныны-ветлыны луэ».
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  «Ми но, вииськом».
  
  
  Одӥг шоканын ӟоскытгес луиз, дыр ӵоже кристина куараос чурыт. Собере Алекс ньылонзэ тазатыны, аллигатор кадь, ачим вылын ыргетыса сиськон ежемесячный.
  
  
  "Тыныд тырим, Картер Ник?"
  
  
  "Уката трос."
  
  
  «Котькуд ар маин ке но выллане уг соку тон уд мыны, kuda, вуриськись басьтӥз, пыжлэн лыктоз-а та?»
  
  
  Собере шарак луиз но мон доры кеӵевылазы полпути таранто пыдбер ӟардон итальянской ботинка, куке мон нырысьсэ вертолёт лобӟиз. Спасательный круг куинь нырыз солэн уй оранжевый палуба вылэ тыроно, но мыным тупа кадь, мон вертолётэн но адӟимы ке, ки потоз-а, мон-а мед-а вера, мар борды со думылэм "Сцилла". Час ортчыса, мукет пичи вертолёт кезьыт, нош, оло, зэм ик, со бордын-а sel паськыт бухтаын, медаз но кристина alexa дур басьтыны. Мон но хоук кылиз, вертолётысь шлюпка. нош ик куазь сӧриськиз, кабинаысь вить минутлы кезьыт азьло босс но улэ ни, со котырысь вож ымнырын вуэ бульыртыны кутске лэся милемыз.
  
  
  "Кӧня дыр ортчыса, тӥ азьвыл штука порт вайыны быгатоды-а та кезьыт-а?" со юаз.
  
  
  «Оло, кык час».
  
  
  Пауза лэсьтоно сое, мар азьвыл ответ. "Ох, сое адӟоно."
  
  
  "Отельысь-а тон-а мар-а-мон соин вераськиськод?"
  
  
  «Я, я луоно. Озьы соос валаса-а, одӥгез нылзы вылэм шуыса, со котыръёсты?»
  
  
  «Сыӵе вал со. Соин али та шоры пуктыны ӧй шталь».
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Выль яратон." Со, адӟид-а, кызьы соос огзы шоры огзы учкыса кристина-озь алекс но, вертолётаз пересаживаться кадь.
  
  
  "...Нош солэн агай-вынъёс, сузэр-апайёс!"
  
  
  Со детальёсты басьтыны. Азинлыко Хоук шонтӥ. «Оло, соос но мыным юрттыны быгатоз».
  
  
  «Быгатысал ке тӥледлы мар ке со лэсьтыны нылпиосын ӵош».
  
  
  «Та луоно. Со та вылын ужаны кулэ».
  
  
  Куд-ог дыръя мон уяны чал-чал, кутскимы азьло сое нош ик кезьыт. «Кызьы нош ужъёс, N3? Эмъяськон сотэк? Лыз-вож сотэк?»
  
  
  «Уг вера мар сярысь. Трос».
  
  
  «Умой-а. Вашингтон мон туннэ ӝыт вуэ ке, со кулэ вераськыны тон сярысь...»
  
  
  "Минут витиськомы."
  
  
  "Мед луысал?"
  
  
  Со бере руль чабкиськоды. «Мон пыжын вуыны кулэ».
  
  
  «Та сярысь сюлмаськоно луоз».
  
  
  «Мон ачим тае ӟечгес лэсьтыны. Оло, куке мон лыкти ке татчы вуэмын».
  
  
  "Устоез..."
  
  
  "Мед луысал?"
  
  
  «Э, со поныса, тӥляд праводы. Та дыр кӧня басьтоз?»
  
  
  «Кӧня нунал. Куазь мукетаз».
  
  
  «Умой-а. Трос дыр но ӧз басьты-а, ма кулэ, Ник. Тыныд кулэ».
  
  
  «Уг луы», - ӵоги мон ӵектӥзы но, мысленно вылэ бари кутскизы курсъёс. Кыӵе-сыӵе со кристина подсаживаться арес дыръяз, нош Сью но-ньылонэ пурт эллен мон доры ноку но уг пукы. Ӧжытак дыр вуиз шулдыръяськыны. Та амал мыным.
  
  
  
  
  
  
  Кода
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Кода
  
  
  Секретной америка штатъёс адями сӥзисько службаен герӟалоз
  
  
  
  Прологаз
  
  
  Со йылозяз уг похороны Кирбь. Сингапур со вакытэ вал со, ачиз но котыр улосэз, туш но нуллыны перебежчик тӥрлык ракетной точкаосын суредам, лушкемен вузаны турттэ китай американскойзэ коммунист. Со тырмыт ролез шудэмды умойлэсь, ошмесъёс но котыраз тӥямез понна одӥгез агент мао трубопровод ивортодэто палэнтоно, соос эскерыны, асьсэлы пар ӟечкылан телеграммазэ басьтӥз но пуля мед басьтэм шифрованный хоука урдэсысьтыз, быгатонлыкъёссэс нуыны подразделениын со ужа. Ачимлык ax монэ нима. Пиналъёсы мынам ӟечесь.
  
  
  Кулон сярысь ивортон милемлы бер вуэм кирбь-озь вуо ке, больницаын эмъяськемез малайский вудур уйпал британский соос ӝыныёесь. Хоука британец дорысь тырмыт вал кусыпъёсмы, ми умой мед шедьтоз врачлэн-а, медсестралэн кровать чебер но небыт. Вань иворъёс кирби сярысь сӧре.
  
  
  Одӥгез агент вал axe котыр кирби умой, оскымон но визьмо. Латинской америкае куд-огез милемын ӵош ужало шуг ужпум пуко, йӧн-йӧн эскерыны, соос тонэ вутто. Мон уг вунэты, кызьы Кирби, пилот но, вертолётаз меӵак сцепление быгатӥсь адямиос, ву пыж мон меӵак кубинский азьын сое кутыса, кызьы пыжын трос векчи люкетъёслы пазьгиськем-а, мар-пазл.
  
  
  Табере сое виыны луысал, AX но уг тодӥськоды, адями виись мурт ачимлыксэ. Монэ шедьтыны луоно вуоно ih задание.
  
  
  Нырысетӥ йыр.
  
  
  Мыным потэ взлетный самолёт частной-Флорида полосаез мерттӥськон-Снг. Витё, машинаын пукисьёс, ымныр вылазы капот вылам тустэм ӝужыт пиосмурт. Со тодон-валан ачимлыксэ. Котыраз солэн одӥг агент вал кык AX, хок куд возьмасьын ужа. Ачимлык смит ӧтизы.
  
  
  Та нуналъёсы тужгес но мыло-одӥгез котыр смит вылэм. Вань со тямыс кылэз вераны, вылысьтыз мон причал хоук пумиськон дыръя.
  
  
  «Пересь пиньёсты юнматонлы», - шуиз со. Кыр сюрес кузя ширтӥз мон, лимузин спидометр стрелка 70 доры мыр. «Тодам вайыны уг быгатӥськы, куке со адӟе, - таӵе юрӟым мылкыд ачимлык-ын».
  
  
  Секыт адӟонъёслэн мугзы-мараны хоука. Таӵе ыштон ранодушный агент собере нокин но ӧз ни кыльы, кызьы Кирби Дэвид.
  
  
  Берыктон лимузин-тӥ ветлы, сое огназ коттеджъёс но адӟысал, юн шобыртэм сюресъёсты пумаз интыяськемын. Коттедж каллен бушаз озон понна коже эскеро. Мексиканский мерцать коже палэнын, кызьы цветной пияла, шунды шуккиз.
  
  
  Пельтӥсь тӧллы шормуӵ вылын, йырсиме тӧдьы трепить Хоука. Вӧзаз коттедж сое возьманы, асьмелэн дырмы вуэмын. Смит копизэ, выраженизы ымнырзылэн оперативникъёс тустэм кыкетӥез, солэн котьку вӧзаз луоз хоука шедьтыны, нуналъёсын дорын пукыны.
  
  
  «Та инты, кытын йыр вандӥсь луо», - шуиз Хок, пал киыныз шоналтыса коркаяз но шуак серектӥз. «Тон ну монэ пушкын минут ортчыса».
  
  
  «Тау, мар понна монэ ыстӥз».
  
  
  «Тон монэ эн вендетта луыкуз благовещенскын, Ник. Со понна тыныд лэземын, тыныд мон кулэмын, малы ке шуоно».
  
  
  Со мон шоры учкиз шорам но азьланьтӥсько. «Выльысь мон удалтӥз куд-ог детальёссэ. Пичи адями виись грузовой машинаен мынӥ. Отчы дугдомы, - возьматӥз со, - сӧнэз но телефон езъёс, корка доры нуиз. Кин со доры лыктэ, ӝутка собере юртъёс-малы соос связист со лыдъяз, вылды, телефон улсын эскерон. Мон малпай, малы сое дӥсяны луоз, кызьы монтёр. Адямиос но, соосты учыртыны Кирби, кирби соос вуттӥзы татчы, мед пумиськозы, врасплох, я, эшшо кык но виемын, сое дыраз коттеджын улэ . "Куараос ачимлыксэ лек вазиз ке, со ватсасал: «та дырозь мон уг тодӥськы, чайы, хема вал солы, оло мон гур ih сярысь гинэ но шӧдӥське».
  
  
  "Кӧня адями мон утчасько?"
  
  
  «Обоснованный нуллэ кадь, шуисько вал солы, ньыль. Кык кузя вал соос дорын улӥ автоматэз тӥрлык. Одӥг дорын дробовик луэ. - А мон пытьы шараяны, юрт котыртӥ гожеръя, со одӥг, со доры лыктӥз бертоно шуыса. Бергес соосты ӧсэз тӥяса, тыл пушкын но солэн кечат-вамат расстерять пиосмурт. Со вал шимес уж ".
  
  
  Ми бере коркамы доры мыноно, мон пельты тӧл, чалмыт смит со сьӧры мынӥзы.
  
  
  "Задание кирбь кыӵе вал?" Юаз со.
  
  
  «Соос татчы лыктӥзы шуыса, адямиосын вераськоно, басьтӥзы коттедж. Та Абруз Фрэнк адями вал».
  
  
  Мон та вылын дугдыны полпути ним. "Мафия-тӥ Фрэнк Абруз?"
  
  
  «Нокин но мукет. Легендарной Абруз Фрэнк. Котыр одӥг адями ӧжыт, мафия со, оло, отставкаысь дано лэзе. Со сюлэмшугъёссэс но малпасько, со чидамон, ас вылэ потыса сицилия берпуметӥ нуналъёсыз ортчо шуыса. Служба понна голосовать кареммы понна пенсиос тырисько пенсие пичи кенеш эскерыны но шонер директорез ачимлыксэ эмуос мафия ». Асьмелы пальпотонзэс векчи Хоук лэзе. Зарни пенсиосъя умой луизы кӧня ке час. Асмурто мон, - шуэ, - кык сю ар, сюрс. Мон тодӥсько, кӧня ке арня ӵоже шаерамы Абруз кельтӥз, сое эскерыны но кирби контактысь ».
  
  
  «Мыным тунсыко луысал тодыны, мар сярысь вераськыны соосын, но ветлыны агент ax капо мафия».
  
  
  «Путешествие Абруз, Ник. Луоз-а со адями, кудӥзлэн пушказ коты группировка оско тушмонъяськыса улӥз, со косэм бичпотӥсь ке но вал, кунгож сьӧрын луыны кулэ вал со малпа, ачимлыксэ oni люкетэз келямын». Хоук киыныз йӧтылӥз. «Коттеджын али мынэме».
  
  
  
  
  
  Возьмаськись ӧсъёссэ усьтэ нимаз корбетт мон мукет сямен. Со гинэ ӧз куалекты ке, ачиз пушказ пырем. Инты кӧня ке толэзь пытсамын вал, но со, лэся, кулон зыныз вань на.
  
  
  «Абруз Фрэнк вал тунсыко адямиос, индивидуалист. Ӧз вера-а, мар-а со ачимлыксэ гажало. Ачимлык послужной списокъёсыз луэ вир ортче, - азьланьтэ Душес, - одӥгез котыр луозы, нош со лидер, калыккуспо вузкарон мафия причастность доры наркотикъёс пумит кариськиз. Берло кык аръёс ӵоже со та нюръяськыны, соид, куке американской ӵектӥзы, группа отрядэ мафия азиатской сделкаос, кудаз бусыоссэс эскеризы быръем удысэз индокитай опиумный ».
  
  
  "Та дырозь сюлэмшугъёссэс улэ, ачимлыксэ пенсиосъя доры вайизы-а со?"
  
  
  «Уже туж вылын. Собере, коммунистъёс поменять абруза удалтӥз ке позиция-partizan-ын сделкаос, вань лобӟыку, инозь. Соос ӵекто асьсэлэсь но предложениосты эскере со дэмла вылӥ кенешлэн выводъёс мафия. Ачимлык пайда пол ортчись голосованиын та вылын. луэ, малпасько сделкаос правлениез воштӥм, нош ».
  
  
  «Мон валай. Бусыын абруз опиум луэмзы сярысь ивортон, асьтэлэн соосты кутыны быгатэ. Та оскытыны турттӥзы кирби ачимлыксэ милемлы сётыны».
  
  
  «Ӟеч луэ, ӧжыт Абруз, нош солы со дорын осконзы одӥг вал, малы тулкым вуоно коммунизм ӧй вал. Инъет оскиськиськомы вал, со луэ мыным мар сотрудничать. Со сяна, шека Кирби, мар сярысь куд-ог информация Абруз омела коммунист. Оло, со гинэ ӧвӧл, наркотикъёсын герӟаськем удысын кусып возён мафиозный ih луоз ».
  
  
  "Бизнес кыӵе вылтуссы?"
  
  
  «Кирбь уг тодӥськы. Шӧдскытэ Абруз гинэ, пе, тодо-а мар-а мар-а, мар-а AX шедьтыны быгатэ туж тунсыко».
  
  
  Комнатаын ортчиз Хоук мон, борддорлэсь пасьсэ изрешечивать пулевой луэ. Соос лек киыныз шонтӥз. «Адями виисьёс дӥсьтон-оскалтонъёс уг кадь адӟы. Татын со тырмыт узвесь пазязы, дюжинаен адями виён понна».
  
  
  «Репутация Абруз дорын чурыт луэ. Яке сюлэмшугдэ ӧвӧлэн сюлэмшугъёс, но со уз луы, со адямилэн ӵош шудыны, соослы мед луоз.
  
  
  Хоук шонтӥ. «Эффективной но со ӝоген луоз, со та лыдъя. Но чылкак нӧзёмыны».
  
  
  "Тӥледлы верай, мукет адями луэ абруз кык пияшъёс-а мар-а?"
  
  
  «Ачимлыксэ " личной возьмась».
  
  
  Усьтэ укнозэ, со лэзе но ыртӧл. Вуж мафия со сярысь малпа но эшедлэсь капо Кирбь, мугорыз кылле выж вылын пуля висъяны. Со гуӵык омыр юзмыт, мур утчан быръён лэсьтыны, мон син азьтӥз визыласа.
  
  
  "Мафия абруз саклык кулэ-а кадь?"
  
  
  "Ошмес котьку оскымон вера мыным, мар со дэймытӥсез со, ма вакчи луэ ih удысын бадӟым уж доверенной ваньзэ сурано. Но тодазы возё, куд-огез ас учкон вал, мар со тушмон шуыса абруза узырме но тэрытскытэк ас дыраз. Мыным кулэ сое, мае мон борды одӥг агент вал мукет югдур котыр валтӥсь виизы, мыным соос ӧзгес быгатэ валэктыны. Мон уг люкаськы талэсь куштӥськиз ни, тон кезьыт. Со малпасько, адями виисез шедьтыны мед луоз ».
  
  
  «Куинь решение луы», - шуи мон. «Коммунистической агент, тушмон Абруз вуж яке кин ке, кинэ ке уг ке яраты, со наркотикъёсты вузанэз сюбегатоно шуыса азиатской тупан понна».
  
  
  Брюки но пень пазьго ih сигарный вылэ хоук ӵушалтэ. «Ньыль решениезъя. Тон тодад возь, со пенсиын ни 000-лэсь быдӟалаез 200 доллар арын абруз сярысь? Нырысетӥ араз со понна тырон луоз, корка дорын. Со ышем-бырем адями виись ӵош».
  
  
  «Мафия капо одӥг туж кышкыт котыр виизы-а? Малпам сыӵе малпанъёсы понна, визьёс кулэ».
  
  
  Хоук чутрак султӥз. «Та пулевой пась шоры учке. Кызьы тон малпаськод, адями понна кылкутӥсь, таяз визь визьмоесь-а валъёс?»
  
  
  Соослэн правооссы утемын вал.
  
  
  Со сьӧры Хоук ульчаын. «Мон адӟи, юртъёссы, историяя но кылылӥ, та, тон но мон гинэ татчы уг-ысь дыртыто-та понна. Эшшо-а мар-а?»
  
  
  «Эшшо одӥг адями коттеджын улэ, резня утиськыны быгатымтэ. Эшшо ке со мон шедьтӥ».
  
  
  * * *
  
  
  Инфляция миллион доллар нылыз доры адӟиськыны кадь. Блондинкаос вал солы, егит но юмылысь. Солэн пальто вылысьтыз воротник ӝутэмын ке вал, соин, соин учырак ымнырзэ адӟемез бере, со ресторан котыръёсты ульчаосы пото. Синъёсын пеймыт луиз ӝужыт, паськыт бамлыосын азе нах - вуриськись пызырес набор, но со цинизм ӧй жесткость пусйиз, сое витё.
  
  
  «Шонер тырон пумысен татын», - шуэм сямен хоук математикалы, проектор кивалтэ. Котыр пеймыт комнатаын одӥгез валтӥсь axe проекционной база пуктэмын мынам, экран вылын суредъёс эскерыса выриз. «Брант шейла со ӧте, соос асьсэды тазьы уз но ниманы ни», - шуо Хоук. «Мынам со кема ӧз шедьы чертовски».
  
  
  Секыт-а вал соос мыным оско, мон сярысь мар вераны брант хоук шейла. Таиз векчи но небыт син азьысь уг мыно.
  
  
  "Оскы тон, дусыме фрэнк абруз соин мар луоз?"
  
  
  «Веранэз ӧвӧл. Нош мон со сярысь туж ӧжыт тодо, солы хема-озь луиз ке, кызьы сое бичано абруз-ын Вегас».
  
  
  Разочарованно лулӟе со. Малпасько, закон ӧвӧл, со гласить, шуд шедьтыны уг быгато, малы кызьы пересьмо капо мафиозный жуг-жаг чебер нылылы кык арес. «Вуж шӧмын мафиози луоз».
  
  
  - Зэм, тыныд туж кельшоз, - шуиз сардонический Хоук куара. Собере со азьланьтэ: «куке мон тодӥ, мар луиз быремез пӧлын-ысь флорида пигонэз но уг абруз шейла коттеджын улэ, сое ассэ утчаны кутскиллям.
  
  
  
  
  
  
  Умой-а со вато асьсэлэсь пытьы ".
  
  
  «Кин солэсь пегӟиськоды? ЭХ, законэз мафия?»
  
  
  «Оло, пӧлысьтызы куинез вань. Но, оло, эшшо кин ке. Шумпотӥсько вал, тон тодӥськод, мар лэсьтыны тынад понна люкаськиськомы, мон понна, та бутылкаосты ӵоксэтсэ шейла тыныд тупа».
  
  
  Та чидантэм витё соос. Со, асьтэос учке часлэн циферблатэз вылын пиштэ. Сое ке но тодӥськом, мар кулэ учебной, лэчыт чидантэм со пумен шӧдыны кутскиз. Мынам пытьытӥм кошкиз но сюрес вылэ потыны дэвид кирбь терпеться виись ӧвӧл. Укыр кезьыт луись кылчеберман таиз ини, мон понна лэсьтыны.
  
  
  «Та фильм нимаз штат луымтэ, айдахо улаз басьтӥзы пичи бонэм городок. Отын кык толэзьлэн берпуметӥ Шейла Брант гон. Дорын тон выллем луэ, тӥлед мед валэктозы нуналазазвесь вордӥськон. Нылъёсты кышкатэ мынам бызьылэме уг поты. нош ик-а ", - шуисько мон Хоук. «Нош собере, кызьы тӥ лыктӥды, тӥ лыктӥды ачимлыксэ пуштытъяны».
  
  
  «Фильм учки мукет люкет сётэ», - ӵектӥз мыным.
  
  
  Нош ик Проектор пыриськизы. Мон чакламъя, Шейла Брант кадь, солэн одӥг кияз донго пальто пасьталаез, припарковывать машина доры мынэ. Грация нёжтӥськись движениын вал со. Со машина ӧссэ усьтӥз ке, со чутрак ужпумъёс дернуться, кылӥсько кадь солэсь куаразэ, соослэсь сюлэмшугъяськытӥсь косӥз. Соос бере валаськод-а, мар-куара куаратэм вал, ымнырыз солэн капчи йӧтэ.
  
  
  Со кошке, машинаяз пуксьыса но, со камеразэ сьӧрын ветлэ, со понна дыр уг кожо сэрегез.
  
  
  «Мон укноетӥ пыр адямиос басьтыны отельысь ресторанын сюрес фильм. Отын ужа официантка нылы», - шуиз Хоук. Тямыс нунал талэсь азьло вал. Адямиосын кусып возёнзэс умоятыны мон уг турттӥськы. Таиз ужед тонъя. Кусып возёнзэс умоятыны шейла но, вӧзаз кулэлыксэ, кусыпъёс. Ми сое тодыны кулэ, мар соос тодо. Та вань."
  
  
  Выключаться Проектор, сергей но ӝуа, комната яркость тырмиз.
  
  
  "Ма, кино тон мар ке но вералэ-а?" - юай мон Хоук.
  
  
  «Тон-а бур-а вал. Со кышкатэ. Со пальтолэн кисы буре тӥрлык возьыны. Дорам ик умой пыд нах доры».
  
  
  «Мон малпасько, ваньзэ тае тон адӟиськод», - шуиз хоук кӧс. «Ышанӥсько, тӥ понна мар со бур киы эскеризы, со понна нош ик пыдын».
  
  
  Мон сое кыскыны папка, кудӥз ал вылын возе. Обложка вылын изложениос но ми сое вакчияк ax шейла файл сюдыны-вордыны. Нуналлы мон дорын кыльы вал шуыса, ih ӵыпемын, удостоверение но нимысьтыз дасямтэ адямиез алдам-ысь оборудованиен тодматске, айдахо сое сьӧразы басьтыны.
  
  
  Улон интыяз со кельтоз шейла ужъёс брант, кытчы мон басьтыны, собере мурт алдай ачим удостоверенизэ басьтӥз. Нед Харпер, право водительский вылэ суредано, кызьы адӟиськоды картер ник соосын ӝик-ӝик. Ымнырад кезьытсэ вал, но ӝоген соос монэ ярато. Чемоданме басьтыса, со сярысь удостоверениеныз ӵош, арбериосты тырылӥ личной, соответствующий со ролез, кудзэ со шудӥз айдахо луэ. Выль Шведов мон уг адӟиськы, мыным вурод-а, мыным но идеально лыкто.
  
  
  Со ортчиз оружейной часын. Эскерыны ящикъёсы соосты, кудъёсыз, кулонлэсь мукет предметъёсын башка, кыдёкын кужмоесь прицелъёс винтовка сылэ. Нош мон кужымзэ сётыны, милемын ӵош ожмаськон тӥрлыкъёсын личной огневой та таӵе, кызьы куд-ог отделениха полициын.
  
  
  Мон эшшо одӥг ёзэтэз база электроникая луись дугдылонниез. Мон понна мон люкасько, хок комплект приказ специалистъёс. Со адӟиськиз, кызьы бритвенный набор, но nen луоз ӧбылес прослушивание интыян понна, пичи но, камера магнитофон. Со шекланытэк, мар мон та оборудование, каньыл но, номыр уг адӟиськы син азьын Хоук.
  
  
  Мон кулэ вал лэсьтыны эшшо одӥг визит - лапас, кытын машинаос ужало механикая вылын, со мынэ ке, со адями нимъёсты Харпер шталь Нед. Ньыльдон ар одӥг юн лапег пиосмуртъёс механик вал, шуэ со, мар сярысь мон кылылӥ трос отель пумитаз картер но nike. Со малпа вал, со уг вера, ӝыны-ӝыны мае ке, мае соос кылозы, ваньзэ ӝог, шонертэм.
  
  
  «Мон машинаеныды тӥ косон сётӥз, со озьы выремзэ адӟыса, со кадь луэме подержать партиос дунтэмен басьто, нокытчы солэн зэмзэ но вырыны уг яра», - шуиз со мыньпотон. «Мар мон лэсьтӥ Вотум. Малышка та шӧтэм, но мон малпасько, тон нах синмасько. Со шуэ, кызьы французъёс шлюха».
  
  
  Сераль мон мукет палаз ортчиз. Пичи механик удысъя сюрес возьмало, шуг-усеивать. «Голосовать, ми соин кытын опробовать. Водитель-испытатель ас вылазы эскерыны сое люкаськиз».
  
  
  Котыр нукыртэм но сяська бурдъёс вылын одӥг кесэг пумын шуг-форд аресъем вмятина виштыё-виштыё. Защитный газ педальзэс зӥбо, киыным шонтӥ но мон чутрак изьы водитель. Лобӟыса машинаен, пӧсьвуаськем коӵыш кадь.
  
  
  «Мон сӥзисько, мар тон нах 120 час басьтыны быгатэ, улӥяз учыръёс», - шуо пичи механик йӧн-йӧн. «Мынам со кылдэмын, кызьы скрипка концерт».
  
  
  Шуг-пузамысь Автомобиль. Малпасько, мон нырысь сюремез, но вандылӥз питран берпуметӥ минутъёсаз водитель. Машина читыр-со тӥ курсэз нуэ, шин ӟукыртэ. Солэн берган но пумаз юри лэсьто машинамы тып зӥбылоно дистанциез мыскылэ вуттэ, талантэн ӵош каскадер голливудский ee укшатон, берен асьме доры мынэ но кезьыт азьвыл шонерскизы.
  
  
  «Мыныны та адями индианаполис кулэ, - шуи мон.
  
  
  Механикая пальпотон паськытгес луоз.
  
  
  
  
  
  "Тон кельшымон сюрприз, Картер?"
  
  
  Со, валамон, мар соос малпало, водитель потэм бере, котырын машина, басьтыны изнэсъёссэс сэзъяса защитный изьыен но яркыт горд йырсие. Ee мугорез но, комбинезонлэн тустэм ваты, веран ӧз луы, малы водитель-испытатель луыса кышномурт. .
  
  
  Шальыен Ee гомӟиз, со, ми доры лыкто, кияз изьыосынызы шонало.
  
  
  "Мар малпаськод тон, N3?" - шуо, соос монэ уже кутӥзы, мон адями виись рангысь инты нимъёс. Нылъёс пӧлысь ик адӟисько паймисько, кызьы соос, тодматске соосын ӧжыт тросгес уломе тыршо, ма та.
  
  
  "Насчет яке машиналэн водителезлэсь?" Юаз со.
  
  
  Синъёсыз вож тылын со гомӟыса. «Машина, шол. Мон сяласькыса, мар водительёс тонэ сярысь малпаны».
  
  
  Со, механик учкиз, палэнскиз но со пельпум дипломатически кырмизы. Уг пот соосты адӟем луиз, куке ас вылам векчи пыры та чебер горд дано картер ник корано синазькыль карон.
  
  
  "Мар мон тыныд лэсьтӥ?" - собере со юа, кӧня йырвизьдэ суралозы.
  
  
  «Оглом номыр но. Учконо-а, мар кылем тазьы-а но, N3».
  
  
  Нош ик - инты ним возиське. Со берен та, но сое син тыл чилектэм кадь, вызове. «Мон малпасько, ма тыныд кӧня выпендриваться, машина руль сьӧрын пуке ке», - шуи мон. "Ваньзэ тае мон понна?"
  
  
  «Одно ик, тон озьы малпаськод. Тон, оло, паймисько вал, адӟи, со кышномурт кивалтэ быгатоз шуыса, машинае умой-а, мар-а тон». Солэн ымдурыз скривиться вылтӥяськись, но ымтырам шталь та яратымон на. «Окт али тодмо искреннее сётыны, N3. Татын куд-ог нылъёс йыбырттӥськом тӥ быгатӥськоды кадь, спортсменъёс спальнм, нош мон тонэ уг впечатлять репутация».
  
  
  «Ма тон впечатлять - спектакль? Быгатэ, чырткемъяськыны обозрение».
  
  
  Со серектоз, та предложениосты кадь со капчи. Со понна вылын чилекъяз комбинезон лопшо шырак ee. «Тон тодӥськод, мар мыным шуозы, N3? Мон шуисько, самолёт тон мар ке но луэ, со чидатэк крушение, тон ваньзэс огкадь дыр шеде-а, предложениосты стюардесса мед лэсьтоз».
  
  
  Со зэм, - эй шуиз со. - Делле ик, та-а со шуыса.
  
  
  Солэн пельпум соосты сэрпалты азьдоринтӥськыны валче комбинезонзэ но, басьты сыӵезэ ик процедура лэсьтэмын быгатэ, кызьы стриптиз. Брюки вал дӥськут вылын ужасьёслы но соосты ӝикатыса улэ свитерен, коже со ӝикатыса, ку кадь.
  
  
  «Яратӥ мон тонэ профессионалъёс кадь. N3 нимыз, кыӵе-мае возьмато», - шуиз со. «Вераськон но сёто, собере профессиональной уровенен, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Номыр но уг быгаты, мон малпамъя, монэ тунсыкъяськытӥз ӧжыт вал, сяна, оло, вуж коркаямы горничная сярысь лекциос лыдӟиськозы быгатон.
  
  
  «Автомобиль управляться тон понна умой, но мон ас вылазы но эскеро ачимлыксэ отель», - шуиз со эгей.
  
  
  Со пуксе руль улын, одӥг гинэ та передачалэн-а, бер сётӥзы мотор ветлэ. Собере сое ыбизы. Ӝоген со озьы ик курсъёсты ортчыса, нылъёс но кадь сое, но сое быдэстыны а, мар-а машинаез калленатэ, указательёс кык полэс чурыт каризы. Соос пото ке, ошмес но куштӥськем эй шуиз: «Сгодиться», - малпай мон, сое, ымнырад мон сялӟисько.
  
  
  "Табере, вифинияын кинэ возьмаськоды?" - шуиз со, нош со паймемзы вылын вал, куарая котыръяны, ултӥянъёс ӵош сурано.
  
  
  «Озьы уг wouldnt но умой машинаосыз, тужгес но трос нах капот улаз. Тон адӟид-а, бадӟым-а, кышномурт кадь, нош, оло, сокем уг но трос wouldnt. Тырмыт тунсыко мон понна та юан вормытъяськыса». Сое усьтонлы ачиз кияз дубликат эй комната куяку. «Та ужъёсы кутыны малпаз ке, туннэ та ӝыт луыны кулэ. Со база ӵукна ӵош кошкылӥзы».
  
  
  "Мар малпаськод тон косэ, ма сярысь со ужатонъя мон малпасько-а меда?"
  
  
  «Луыны быгатэ, нош тӥледлы сокем тунсыко-а, но мынам кадь», - мыным шуиз.
  
  
  Каютаямы вуыса, со, куртка калтыны кутскизы, урезать «люгер» быстрозатяжной оснастка паллян ки улаз. Вооружениез, кудаз со эскере AX, задание заданиез варьироваться доры, нош сотэк ноку но уз кыльы личной тӥрлык: Люгер, кудзэ соос нимазы Вильгельмина; стилет, Хьюго, саесъёсаз, газовой бомбаослэсь но макесъёслэн пуш палъёсыныз борды лякылыса пичи Пьер. Комнатаям ваньмыз понна ворсам быгатэ секунд бомбаос виизы; вань, мар кулэ, - меӵ та указательлэн, вылкӧмлэсь ачимлыксэ ӧй чиг.
  
  
  Ящик усьыса, пукон, со папкаысь досталь, хок мыным сётӥз. Но со нахмуриваться раздраженно ӵыжалскыны обложкаез. Со, малпасько, маке тодаз вайыса, кызьы ми копиоссэс файл обложка вылаз кельтэм. Нырысетӥ фильмен валъёс котырын вырыны туспуктэмез али шейла бамысьтыз куар тусыз но описаниез, соослэсь вазен со нуналлы сое адӟыса.
  
  
  Со, аслаз шуыса, мон янгыш ма кулэ. Содержимое со папкаысь лисъяны, но номыр но уг луы тодметъёсыз одностраничный верос. «Гинэ-а мар-а, мар сярысь али эн курекъяськы», - малпай мон. Сложной вылэ пырыны луэ палэнысь ax база, стадионэ футболэн кадь пароходэз контрабандаен.
  
  
  Ӧжытак обеспокоиться вань на, со вылэ мыльккиськыны брант досье-кыдысь нылъёс. Хоук но, кызьы шуо, со ӧвӧл подробностьёс ортчемез сярысь. Вордыны со быгатэ, шутэтскон, со дыръя ласа басьтӥськом фрэнк абруз ee-ын-Вегас. Собере сое озьы, кызьы со шараяз Айдахо AX-ын, ӝег луоз юри тыро - часъёсты, кудзэ со официантка мисько, изьыны выдэ ке огшоры гинэ но набросок карандашен план юрт, кудзэ со басьтӥз.
  
  
  
  
  
  Мон трос пол потэ вал фотографической тодэ ваён. Ачимлык мон озьы ӧй вал кадь, со аслыз ачиз йырыз ошмес фактъёс юнматон амалэн лэсьтэмын. Заметка блокнотсэ кисыяз сое лэсьто, ас вылысьтыз ныпъетсэ-ысь, ih вераськисьёс но, лыдӟон корка шейла план, собере кровать вылэ нуямед, вань-а куштӥзы, малпанэз ас котыраз сяна, трос материалъёс, кудъёссэ лыдӟозы со.
  
  
  Соин, вылды, нырулэ. Со пеймыт сайкатыса, монэ настораживать куара, сокем лябесь, малы мон уг быгатӥськы, кин ачимлыксэ.
  
  
  Со нош ик кылӥськоз, куараед ляб гинэ кормаса, металл металлэн борды йӧтэ. Будӥзы соос ӵош кроватез вылэ пуксиз но лапкомиз-ысь «люгер» кияз.
  
  
  Ӧс усьылэ, выж ӵужисен но югыт полосаез-тӥ бызиз. Горд шуиз: «тон шаплыгес дорам рефлекс, N3».
  
  
  Со лябӟе, валаськы, мае шудӥськоды, со сое кылӥз, со усьтон вал, нуналэ берыктыны. Эн кепыралэ соослы, кияз пистолетсэ кутыса, мар-а мон. Инстинктсы, султӥз, кудӥз милям жагмы ӧвӧл, мон улон пол утиз.
  
  
  «Брылев пыртэмын. Тон вылын ӝуштыса бере кнопка», - со шуиз ныл.
  
  
  Со выключатель тэшкыльтӥсько, собере ми ошмес куштӥз. «Ӵуказе тон кошкид ке, мон, каньыл ӧвӧл ни та, зэм-а?»
  
  
  Сое усьтонлы шымыртылӥз, мыньпотэ. "Озьыен, тон тунсыко луиськод".
  
  
  Солэн пельпум кырмизы. «Малпасько, кулэ луись гинэ ми тодӥськомы, тон шонер ӧвӧл сярысь, ваньзэ, мар милемлы верало».
  
  
  "Уг ворсаны ӧсме но уг тусбуяськыны малы меда тон?" Со шуиз.
  
  
  Со ворсаськиз, соин ӵош мон синъёс уг вормо. Мурдалаез вань на вызовъёсы ih вож пиштэ.
  
  
  «Патрисия Стиль», - шуиз со.
  
  
  Е наплечный басьтыса, пукон тыбыре донгизы но со вылэ ош люгер ачимлыксэ " кобураяз. "Тон кема-а ax ужаны кадь?"
  
  
  «Кылсярысь, арлы. Али нош юад-а, сыӵе мусо нылъёс кадь, уксё-та кызьы мон сюриз-а».
  
  
  «Мон нуллыны лэзьыны лэсьтыны. Доказать отельысь-а тон, тон ваньзэ лэсьто, мар быгатэ, мар лэсьтыны быгатэ пиосмурт».
  
  
  «Ах, тон кескич ублюдок», - шуиз сотэк уродэн шӧдӥсько.
  
  
  «Ми вискамы вал, бутылкаос, - шуи мон. «Босс-аслэсьтыз кузьымзэ. Ачимлык быгатэ со усиз?»
  
  
  «Юыса эн вуылы татчы мон», - шуиз со. Пыр солэн йыр вылаз куштӥз но пукон ачимлыксэ калтыны свитер.
  
  
  Со вылын сьӧд чильпам бюстгальтер луэ. Я, бюстгальтер ӝыны. Ee вал чарказэс. «Умой радъямын» - куарасётонэн одӥг неадекватный вань кылсуредъёс, со милям йырамы лыктӥз ке, со шоры учкыса, нах.
  
  
  Курткиз яркыт-горд изнэсэз йырси, со, мон пальпотӥ. Пальпотон валэз гырдым огласянь, огласянь сӥземын.
  
  
  Со котыре реплика со нуналэз тодам вайисько сое. Со та тодэ вайытэ. "Кин данъяськыса табере?"
  
  
  «Сое», - малпаз со. «Тон Но соослы кельше».
  
  
  Пальпотыса вань на, ас вылаз-тӥ но брюки сукин калтыны ширинка сотэк, кин пыдъёсыз вылэ поныса, со ee. Сьӧд сьӧдэн гожмо табере чильтэръёсыз гинэ но, бюстгальтер соответствующийгес солы вал вылын улӥзы.
  
  
  Кровать доры лыктэ но со вылэ пуксьылӥзы пумен ӟоскыт. Со но бадӟым гадьысьтыз аслэсьтыз ачимлыксэ пазьланы бюстгальтер калтыны. Кровать вылын, солы капчи кизэ йыр движение дӥськутэн, буям, нош мон собере кровать вылэ миндэр.
  
  
  «Мон трусик кушты тонэ», - шуиз со. «Мон малпасько, тон монэ бордысьтызы ишкалтыны ih потэ».
  
  
  Али соосты чилясь синъёсаз маке но мукет, вызове шуыса. Бугыръяське, мылкыд.
  
  
  Со куштэ дӥськуттэс, кылэм но адӟем но со шпилька газовой бомбаослэсь, со черетскыса шуиз: «эй, инмаре, ми тон ходячий арсенал».
  
  
  Неприлично соос мыняло. «Тон аслыд пар картузной ядро».
  
  
  Серекъяса но со раскованный ӟазырес луиз. Сое доказать карыны быгатӥз, котькыӵе со пиосмуртъёсын огкадь ма, солы пумит но уд мыты определённо ке, со мед эскероз, кызьы чичпотон объект. «Мыныны, N3», - вазиськиз со.
  
  
  «Ник», - шуиз со эгей. «Кровать - формальность инты ӧвӧл».
  
  
  «Ник. Ник, - шуиз со, - мон дась».
  
  
  Соин ӵош ишкалтыны нах трусик вандэтъёсын. Соослэн правооссы утемын вал. Таиз уж мыным кельше.
  
  
  Пэт нылъёс кужмо луэ. Мон ӟыгыръясько ке, со шӧдӥз, кызьы со тыбыр быгытъёссэ р. Ымысь Ee небыт но шуныт луоз, нош кылэз ӝог но шаплы. Со, со, ымныр чус-а, гадь бордаз нош со мон йырсизэ чиньыосыныз. Со ке, солы юн ноны бирдыен шудыны, купырскиз но ыргетыса соос, сютэм коӵыш кадь.
  
  
  Со доры киос сарвыл улӥе гылӟиз но, соос ӝутӥзы, соослэн асьсэлэн мед донгозы нырысьсэ пумитай. Соос но мур выйиз со нах ӝуштэмез кылыса. Мугорыз-а со мон доры ӝиптӥськиз. Сое ӝутыны ачим бере движение, курткиськем но соос кроватез куалектӥз. Пудо-живот бурдъясь кужымзэ нах луэ.
  
  
  «Ник», - шокыштӥз со. «Ӵош быдэстэм сёто».
  
  
  Макем валаллям соос, соин, дыр идеальный луэ. Асмурто вераса, ваньмыз идеально луэ.
  
  
  Мынам макес вылтӥз гылӟизы Ee киын, эскероно. «Кужым. Тон зэмос мамае, мистер Картер».
  
  
  "Тон тазьы."
  
  
  «Мон талы дась ӧй вал. Тыныд но умой, мар-а мон шуыса».
  
  
  «Мон валай озьы. Со трос дано, гажамон, тӥ профессиональной кезьыт».
  
  
  Со серекъяз. "Оло изе, ӝыт, туннэ со татчы?"
  
  
  «Уй тон вылэ кыльыны быгатозы, - шуисько мон, - мон уг тодӥськы, кӧня кисьтӥське тон».
  
  
  Кык
  
  
  Со султэ вазь ӵукна но люкаськыны кутскизы, жуг-жагез но дыраз ӧз бекмылялэ горд ӧз сайкатскиз.
  
  
  «Ник, - шуиз со, - та зол вал. Уката ик берпуметӥ полын».
  
  
  Газовой бомбаослэсь макесъёсызлэн пуш палъёсыныз солэн доры лякыт. Кылем уе кылем уй луоз. Туннэ кадь ваньмыз огшоры вал. Со пристегиваться
  
  
  
  
  Пружина эскерыны но механизмъёсты стилет киюмылъёссы со доры думем. Со киосмес куасалтӥм, векчи кияз пурт мон но гылӟыса, уж борды басьтӥськыны дась. «Выраженизы ымнырзылэн, тӥледлы ӧжытак кышкатэк», - шуиз Пэт.
  
  
  Сое со одарить пальпотон, синме йӧтэ мыным со уг выры. "Мон чылкак уг артын пиос".
  
  
  Собере со дӥськутэз дӥсятыса, соосты выре Нед рольёсъя Харпер лэся, дӥсь «Люгер», синучкон шоры учкиз но сое ас вылам куртка вылэ буям. Макем сое судить карыны быгатомы, соос, адске, грузовиклэн водителез кудӟем муртлэн кадь. Городын ке со сэзъяськыса, Брант Шейла кытын ватэмын, вераны сое, мар малпаськод, пе, ужед.
  
  
  «Мон та сярысь юаны кулэ ӧвӧл, - шуиз Пэт, - n1 но n2 нош мар луиз?»
  
  
  «Маин йылпумъяськоз удалтон», - шуиз со эгей. «Дэвид Кирбь кадь», - малпай мон.
  
  
  Со чемоданын йыг ворсаса, со мон ax сётӥзы. Со дась вал кошкыны. Ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ луисько, таиз ини ог куинь пол сётъязы.
  
  
  Мон горд висёнъёслэсь мозмизы. «Мон тодӥсько. Корабльёс, со ортче уй, вань сыӵеос но. Кылем удалтӥсь, Ник».
  
  
  Со Бонэм мынэ, Айдахо штат-а, нунал-кык час. 4700 луоз городын улӥсьёс, озьы ик та но адӟиське, малпасько, котыр 4695 корка кадь со кыле.
  
  
  Заправка кожыса, кытын юрттэт рекламироваться вуӵак, со цистернаен доры вуиз. Вуӵак юрттэт ӧй вал ини. Машина пушказ пырыны но соос пыр потыны, кытын пиосмуртэз шедьтӥ, ӝӧк сьӧры визнаны, тузон тырмы, сюресъёс картаоссылы, но банкысь крекер картузной автозапчасть. Солэн, чиньы пумъёсыз чотын пукон чылкыт йыгасько.
  
  
  Иза син ачимлыксэ. "Мед-а сэрен?", со вушйылтыны.
  
  
  Со машина вылын асьсэды возьматыны. «Мыным бензин ӧжыт потэ».
  
  
  «Ох, - шуиз со, но сыӵе луонлыксы ӧвӧл эмуос кадь йырам лыктӥз.
  
  
  Буш дыръяз сое ишкалтӥ но бакъёсы тыриськом ныдъян форд шланген ӧжыт ке но, со вӧзын сылӥз но учкиз, ульча жум, югытэз шундылэн югытэз бездыт бер тулыс.
  
  
  Солэн-а уг адӟы, мынам светофор-а, мон неоновый вывеска. Бонэм адӟисько, кызьы пичи гинэ суред суредъёс норман роквелл городок. Со, аслыз ачиз инты уг шӧдӥськы, машиналэн багажниказ ожмаськон тӥрлык вань бере, мынам мугоры мон но мынам доры кулон думы ворсамын вал. Бонэм чылкак уг тупа, со интые солэн вал вылӥ кивалтӥсьёс азьвыл дусымез ватэм мафия. Оло, соосыз уга Шейла ачимлыксэ Брант быръе. «Эй, сомында сётӥсь виым понна, - малпай мон.
  
  
  Солэн пельпум жадем расправлять. Ӝог со мынэм но трос кузя соосын ӵош кузэн котькуд нунал час, тӥрмес вудур базаын кельтӥз кадь, Каролина. Бергес соосты герӟаськемын агентам ax со нуналэ ик, со понна шейла эскерыны, ышанӥсько мед луоз шуыса, мон сое ӧй лэзьы.
  
  
  Лобовой стекло вылаз дежурной машинаен техобслуживание станция маялляны кутске. «Кулэмъёс доры тонэ татын тырмыт кибыез, медаз ведра тырмы», - со чагиськыны. «Тон луыны кулэ, быдэс уй ӵоже мынӥз».
  
  
  «Ага», - шуи мон. Чакласькисьгес луид ке, уг вуӵак.
  
  
  "Мо?"
  
  
  "Шуыса ӧвӧл со.
  
  
  Ачимлык меретэз берытске но, син уг ни ачимлыксэ жумгес луиз.
  
  
  «Мон грузовиклэн водителез, - мыным шуиз. «Татын уж шедьтӥзы, мон малпасько».
  
  
  "Нимысьтыз мугез ӧй вал-а, со тон бонэм бырйысалыд?"
  
  
  «Пичи город " мыным кельше».
  
  
  «Пичи городок трос мукет вал».
  
  
  «Мильым, - малпай мон. Определённо эмуос тунсыко луоз. Со шуиз: «мыным кельше, таиз кадь адӟисько».
  
  
  Со дыре уровень эскерыны вӧй, нунал вырӟыку, пуш палтӥ пыран-потан со пытсэт пиосмурт пыриз. Со, ымнырез кезьыт вуэ тэтчозы. Солэсь жадисько ке, мар-а озьы лякылӥзы кема машина пукон доры валтэ, - шуиз со аслыз, мукет персоналэз но мынэсьтым вожме эн допрос обслуживать карыны.
  
  
  Со йыгаськиз ӧсам. «Эй, мистер, тон мон адӟыны кулэ».
  
  
  Со, курткаос вылын чилекъяз пазьланы, йылозь ӝог понна «Люгер», собере ӧсъёссэ усьтоз. "Мед луоз шуыса?"
  
  
  «Брант сярысь Шейла», - шуиз со, собере мыня. «Агент сое, кудзэ тӥ пумитаны кулэ, N3».
  
  
  Ачим но, ноку но ӧз адӟы, со уз герӟеттылэн дӥсьтон-оскалтонъёс. "Мар сярысь тон вераськод?"
  
  
  Ӧсэз йыг ворсаса, басьтэ со кияз донге но зажигалкаен минут, мон идентичный. Ачимлык-вераз со мыным. «Мон кык вераськыны адямиосын, кудъёсыз ужасьёс ӵош тон ужаськод, Картер. Мон пото, мон тодӥсько, мар тон ih суредан. искусство. Кайла хоука куд-ог-лы кельше, со ачиз шуиз. Мукет пӧлын, милемыз ӧтизы-а Мередит.
  
  
  Со зажигалкаен берыктыны. Со, пе, азвесь кадь адӟисько серийный номер улӥзы, вал выламы туж делле кода а, кузёйыръёс-а со идентифицировать, AX кадь ужась. «Ӟеч-А, Мередит. Нош интыяз со каньылэн улоз ни. Эн вунэтэ-а, мар муген лыктӥд, соин та отрядэз устоез бизнес чертовски агент вань». Со ӝот-ӝот уг та шталь. Мон уг луы ачимлыксэ, кушалляны: «мынам нылы сярысь шейла мар вылез?»
  
  
  «Татын но со вань хладнокровно выре на. Со укыр уг матэгес лыктыны тыршизы шуыса, нах шекъёсты ӧз ӧте доразы. Та уже кутэ со, малы ке кышкатӥсь, паймытӥсь кутскоз шуыса улӥсьёсты, малы ӝегатэ со. кунян ваён дугдӥз. Ӧжытак адскиз на, туннэ ӝыт но вераськиськомы ". Соос куалекъяло. «Мон валай, мар та заданиез пыкет луыса, чидантэм витё тонэ но тани соос ӵош ужаны решениезъя. Мон судить ӧз кары-а, мар-а луоз шуыса гинэ. Соослэн случайной котьку сыӵе ӧвӧл».
  
  
  «Оскы, ӧвӧл-а шуыса», - шуи мон.
  
  
  Городлэн валтӥсь ульчаез кузя мынэ со каллен
  
  
  
  
  
  - а , кык комнатаем пусйиз полицейскойёс участокъёсын сётъяны, мэрия но почтовой отделение эконом-классэ. Со, малпасько, ваньзэ быгатӥськом, тон городын запаковывать коробка пыдкутчан. Бадӟымесь юртъёсын интыяськемын юон куспын кык-закуток гожъямын «кезьыт сур» укноям. Ваньзы соос ньыль шараяны витрина улӥзы, пережиток нунал Бонэм станцилэн чугун сюрес луэ, золгес но узырме. Табере улыно-вылыно юртын пумоло ёрмыса, сое адӟыса но, куд-огезлэн ӧвӧл укно экран вылэ.
  
  
  Машина котырын потыса, со пыр-поч учке отельысь ресторанын сюрес. Шейла Брант гинэ дежурить карыны 16:00. гурезь уг мыно ке ужъёсы но, со соку но каньылгес уз луы. Дышетсконниын-потамез уг луы.
  
  
  Со, вестибюльёс полутемный кунокуае пыриз, мебель но тузон пытьы четвертьлы быдэ арлыдоос луоз кытын дюйм. Лифт ӧй вал, тубат тулыс гинэ, нош будосъёс горшокын, кудӥз ортчиз со mimmo, ёрмыса & nb озьы ик, выль улон шокчыса Бонэму луыны кулэ вал кадь.
  
  
  Мон клер ӟечкылазы, кадь, со вал политик ке, решающий ӟечкылазы куарасётонэн. Солэн верамезъя, со кемалась ворсаськиз сиськонниын, ульчаын но монэ умой быгатэ ресторанэ сиськыны пыриз. «Утчай тонэ яратэ», - шуиз со.
  
  
  Соослы дӥськут но ачим комнатаын снаряжение басьтэмзы, лул но визь. Та гожъёс мынам адӟеме ӧй вал ке но, вань-а мынам сюлмы шымырске, пружина кадь. Мынам йырам малпан берганы, вӧзысьтыз нылашез мыным луоз шуыса, со вырыкум, мон кӧня ке кулон сярысь дэвид кирбь ответ сётыны быгатэ.
  
  
  Кыкетӥ этажысь укноез мон ӟеч ресторан тусбуез пыр усьтӥське. Каттырманы дэрем но брюки дӥсямын, шейла брант малпаськем со сярысь. Юан вормытъяськыса-а со, яке та котырын-тӥ бызьылӥсь удалтӥз ке коттедж одӥг адями виись усьтон эй нош кыӵе ке муген кошконо эй улэп малпасько.
  
  
  Мон сёто аслэсьтым комнатаме мередит номер, кудӥзлэн ӧсысьтыз кӧня мон вырытэк сыло. Коридор кузя мынэ, со мон доры. Зэмос Мередит статьяез вылэм, типсэ подозрительной но вал мон, но со сое люкаськыса эскериськом.
  
  
  Практической опытлы но тау со аспӧртэм сям дышетон взлом эксперт ax шталь замок. Нокыӵе ӧсэз ӧвӧл гостиничный номер ужъёс асьсэды возьматыны. Паки пуртэз Двенадцатилетний пияш замоксэ усьтыны быгатӥз.
  
  
  Со комнатаын шыпыт пырид но ручказэ берыктӥ. Укно дорын пукись пиосмурт креслоос. Ми соосты паськыт пальпотэ. «Йыгаськыны капчи ӧй вал, озьы ик».
  
  
  Мон малпамъя кутскон визьмо уг быгато. Вань-а, мар-а мыным удалтӥз, луоз: «кин тон?»
  
  
  «Мередит, шол. Нош тон, луыны кулэ, Ник Картер».
  
  
  Мередит со ӧз луы ке, солы умойгес луысал, ӧрекчаськыса чертовски. Со быдэсак непринужденный лэся. «Мон витё тонэ. Малпасько, тон гинэ пыртэмын шуыса», - шуиз со. "Нылзэ ӧз адӟы на-а тон?"
  
  
  "Ӧвӧл на."
  
  
  Со тодэ ке, мар со кыкетӥзэ мередит кутско, со понна ӝыны час берпуметӥ пумиталод, озьы со ляб но ӧй вал, малпай мон. Со досталь сигарет. "Дун-чылкыт луоз-а?"
  
  
  "Одно ик." Ачиз курень пальтоез быгатӥськоды сое туем минут. Та котырес ымныро пиосмурт луэм, куайыны кутске-лыстэм но, тусын но мон уг вера мар сярысь. Агент луыса вань ax быдӟалаезъя, формаезъя но арлыдзы. «Тон кытын Вотум, Картер».
  
  
  Со книга мыным священнике спичка.
  
  
  "Зажигалкаен тон ӧвӧл шат?" - мылкыдтэк юаз мон, сигарет кенжытӥз.
  
  
  «Ноку но эн басьты сьӧраз. Котьку эстӥськон арбериосты чертовый йылпумъяськиз».
  
  
  Со, спичка куштӥськем эмуос но мыняло. «Малпа, тӥяд ке-со тунгонам быгато-а, но тон».
  
  
  Соин но, пукон тыбыре вожвылтыса откидываться пыд вылам, ки вылам поныса, вань выжы. Соин ӵош кузэн ачимлыксэ син уг кушты милемды, соос кадь пыриз комнатаям. "Тон малпаськод-а, мар-ӧз оскы-а, мар-мон Мередит?"
  
  
  Пазьланы курткаен, со шуиз: «Мон чертовски умой тодӥськомы, мар со озьы ӧвӧл».
  
  
  Ачимлык пальпотон вань на ляб интымы луэ. Со тырмыт вал самообладание. "Озьы эн лэсьты, мар-а мон?"
  
  
  «Кулэ сое, мае тон тазэ лэсьтод. Самой делле кин тон?»
  
  
  «Мынам со адями, кудӥз аслэсьтыз виемын луоз», - шуиз со. Етӥз со одӥг кияз кырмиз штаньы движение. Мукеттӥз потоз, со пыдъюмыл револьверъёсты пуртэсмы доры юнматыны.
  
  
  Ваньзы соос одӥг выжыысь вылэ усе, со дыре рисоваться. Ачимлык оснащать револьверъёсты глушительёс вал, кызонме но со шыпытэз кылыса, пистолетэн ыбид ке. Синъёсыз усизы борддорысь тасырайыны.
  
  
  Со киосмес куасалтӥм но, мынам ки пыртӥм стилет-ын. Со ачимлыксэ куштӥз ке, сое вырӟытоно, милемлы мед нош ик кыске луд синмо. Ньылонад мертчиськозы р эмуос но, пуртэн кадь, дротикъёс. Ачимлык син кынме, со мыкырскиз но, пуконъёс улэ пырыос кадь люкаськылӥзы.
  
  
  Со кутэ со, ишак-а со выж. Секыт-а вал со. Ачимлык бугыръяса, солы нёжъясько. Куд-ог вить сюрс доллар луись документъёс ачимлыксэ но бумажник, вераськон, но мар со понна ачимлыксэ денвер куган лыктыны ӧте. Курегпузэз питыръяса со, мар-а ӧз-соку возьма. Ачимлык бумага, оло, алдаське таӵе ик вал кадь, мынам но. Ачимлык водительский правоме минут асьтэос чуртнаське. Со султӥз. Урод ужъёс кутскизы. Кин ке тодэ-а, ма со бонэма вал, быдэсак ax кышкатэк тӥя луэ.
  
  
  Мар луиз ке мугор лэсьтӥсько. Мон уг быгаты али комнатаямы ачимлыксэ Мередит кельто. Ышанӥсько шуыса, коридор
  
  
  
  
  
  кырын уло, тунгонъёсыз но, ӧс усьтӥське со малпаськытэк бырйысал. Тодмо, комнатаын нокин но ӧй вал. Сое ӝутӥзы Куган, кровать вылэ поно но нуиськом пыр ачимлыксэ холл.
  
  
  «Асьмелэн со одӥг заинтересованный вузкарон палаталэн ӧй вал шуыса, - а басьтэ монэ», - малпай мон. Со кык часын луиз городын ӧжыт, нош адями кулӥз ни.
  
  
  Солэсь улӥегес васькыны но эшлыко вераськонын портье кертто, кроссворд сое ӟечкылало луонлык кельтӥз. Со шуиз эмуос, коридорын мар адямиез пумитаса, шулдыр пияш круглолицого.
  
  
  «Мистер та Хоббс. Вузкарисьёс. Туннэ заселяться. 206 комната.»
  
  
  "Мистер Хоббс ма вузало?"
  
  
  «Эн оскытэ монэ, мар со шуоз».
  
  
  Вить минут ортчыса, солэн вераськемез потыса, тубат кузя ӝутскиз тунгон нош ик тӥяло но мукет. Кыр 206 комнатаед луоз, ящикъёсы поттон понна, образцовой понна-показательной. Мистер Хоббс мырдэм пуксиз, кызьы монэ возьманы кутскизы. Усе чемоданме кровать вылын, соин солы но сачкыто. Одӥг гинэ образецъёссы, сое сюдыны-вордыны, глушительёс урезанный винтовка но прицел луэ. Мистер Хоббс, озьы но мистер Куган Мередит кызьы тодмо, вузаны кулэ. Винтовказэс зыраса умой луэ, малы ке виись снаряжение профессиональной мактал.
  
  
  Со сярысь планъя вылын шудон ачимлыксэ шӧдыны быгатыны. Со монэ виыны но киултыны луыны кулэ, кызьы со гинэ вуыку, нылъёс укно котырысь адямиослэсь кунокуа, сое уж вылын ке, лыктоз, нош собере Бонэм кошкыны дырто. Пӧяськон со сярысь, мар со Мередит, кайла шаплыесьгес вал, но мон понна врасплох учыртоз-а, оло, тодытод-а, нылъёсын мон вераськи. Мистер Хоббс, яке Куган мистер, визьмо луэмез профессионал, умой но пумен ачиз нӧзёмыны делле. Уродэсь нуналъёс но вал дорын но умой.
  
  
  Со ваське каллен тубатэтӥ потыса но 206-тӥ комната. Телефон звонокъёс бере коммутатор кунокуа вань номеръёссэ пыр ортчиз, со телефонъёсын пайдаяськыны-холлын автоматэз, заправкаын Мередит мед жингыртоз. «Переулок тӥ эн ветлэ пеймыт. Город шуккыса оппозиция ожмасько», - шуиз со эмуос ке, гожъёсызъя солы доры лыкто.
  
  
  «Вуремын. Дорын тупатъян со тыныд луэ? Мон малпасько, кин-а со?»
  
  
  «Гинэ солы уг яра».
  
  
  «Шуыса гинэ, вылазы флаг мугез быдэстон понна разрешение ӧвӧл», - шуиз со. «Нылъёс асьсэды шедьтыны быгатӥзы ке, со но мед быгатозы».
  
  
  «Кышкано-а, ih сое мон доры вае», - шуи мон.
  
  
  Со асьмелы возьматыны быгатэ Хоука реакция, эмуос куке со шуиз, марлы но кинлы со кулэ луоз, мон вылын ax апартамент базае пырись, брант шейла досье учкыса, мон но ужрад кутоз шуыса, нылъёс герӟа. Соиз пуштӥз, ракета кадь пуштытэм.
  
  
  Мукет нуналаз событиосты ситуация выжыез. Каллен сое чидатэк мутусэз разыгрывать но уг быгаты, кызьы Хоук дэмлаз. Улонлы кышкытлык шейла улэ вылэм. Мыным басьтоно луиз но ӝоген соос оскымон кусып возёзы.
  
  
  Со вӧзын сылэ отельёсын, ресторанъёсын вуиз ке со. Со, учкисько, кызьы со горд ӧсъёссэ усьтӥз «Вольво», макес учырак вольыт но адӟоз, машина котырын ке со вольтчиз. Пыд сыӵе ӟеч вал кадь, соослэн мыным ӵыпе, ӟеч чичпотон вамышъяло на.
  
  
  Со мон шоры сак учке, котыр веськырес кузь вамышъёсын ветлэ бере машина. Тодмо, соослэн туссы сf золтӥськем-а, мар-а. Со дугды, учкы мон шоры, мон но соос вирсэръёс вылын туж учкымон пальпотон ответ.
  
  
  Собере ке но, ресторанын кадь со ыше-быре, соосты сигаретъёсты кыско. Дораз кунокуае но сётыны, солэсь гозы столик пальто эй дыр возьманы кутскизы. Куке соос дугдылӥзы, мотоциклэн куинь городын вуз изъян лэсьтэмын. Бонэма рокеръёс кулэтэм луоз сыӵе ик, кызьы со. Со mimmo отеле ветлыны, учкы мон шоры пыр точка, ымныръёссы ворсамын бородатый. Со тыбыр вылысьтыз вылаз камзол вал убиръёсты вожпоттытэ суредамын. Бар Ih ужпумез луэ. Зол вераськыны, солэн пушказ пыриз но спешиваться. Соосты, тодӥськом, мар со Бонэма уг уло. Ih понна тырмыт уз луы ажиотаж городлэн тусаз.
  
  
  «Бомжъёс но йыртэмась», - шуиз юрӟым-ысь клер. Со монэ ӧс доры проем ӝиптӥськи. «Со - банда люкетэз, татын со кык пол выриз аре кылдӥз. Шайтан аслыз уллё нимамы. Сое пазьгиз ярмарочный вуж лагерьын падвожазы. Городын улӥсьёс уллямын вал улосвылысь ih кунокуа, таиз нош полицилэн ужез уг лэсьты. бунт улӟытэмед потэ ".
  
  
  Сигарет сое куштӥзы. Быдэ потано луиз ке, байкеръёс, возьмалэ сое, мае соос ми борды уг йӧтыло. Но соос доры ульчае выжизы ресторанэ нуиз, кытын гинэ ужъёс кутскизы. Ньыль клиент со вань лыдъяса. Ялан пиосмуртэн луыны, синъёсме но со котырысь куинь шейла нуыны уг быгаты. Ньылетӥез, мон малпасько, луыны кулэ, полуслепой луэ.
  
  
  Соос мукетъёссэ кыдёке ветлытэк басьтыны столик-ысь угловой. - Озь эшшо ке, мон доры вырӟиз кадь шейла, со кутылыса учко соосты, мон нискылско палаз, мон дунъяны.
  
  
  «Бонэм гажало. Кемалы кыле планировать карыны?» - шуо, соин, ке, мон доры лыкто столик.
  
  
  «Та гуртысь-а тон, Шейла».
  
  
  Со пызырес выражениосты ымныры кынмиз. «Милемыз ӧтизы-Сьюзен».
  
  
  «Та Брант Шейла, кузэн-озь соин но, дыр ӧй вал Абруз Фрэнк виизы, ачимлыксэ тыныд дусым». Мелькнуть ӝӧк вылын-а мон киын, суй но сое шымыртӥз со. «Султэлэ, эн усьтӥськиз. Пальпотон ымнырыз суредамын тусбуез лэсьто чеберез но та, мар милемлы верало со сярысь, мар меню-ын»,
  
  
  «Вал валантэм пальышаз. Лы чиге мон тӥледлы суйпосаз люкаськиз».
  
  
  Хватка лэзь сое, со но ӧз лэзе. «Адями, кудӥз тыныд пегӟыса, тодоно, кытчы тон сюрид. Ми пуктыны ум быгатӥське, тӥ сое малы палэнтэм отель, нош, тыдӟыны, соослэн туссы ӵапак та вал. Юрттэт тӥледлы кулэ».
  
  
  
  
  
  
  "Мынам со люкаськизы тыныд сётоно?" Со чебер ымысь скривиться. Та мынам улон историзы. Пиосмурт мыным котьку юрттылӥз. Со кезьыт но тросгес пособие басьто, милемын дорамы сокем трос ужпумъёс ».
  
  
  «Мынам со адями, кудӥзлэн вань та вошты».
  
  
  «Мыным луиз тунсыко, кин тон. Табере сое тодэ. Тон луыны кулэ, Мандрагораысьтыз Пӧртмась».
  
  
  "Нимыз - Нед".
  
  
  «Шуыса гинэ, Нед-пеллёос монэ паймымон пар, каньыл, сайкыт улонады шуг-секытъёс мон понна». Озьы ке, мар шуоз со, син азез пеймыт тунсык сайкатскиз. «Тон, одно ик, малпасько, малы ке взамен».
  
  
  «Мон бер эскерыны условиос».
  
  
  «Ой, со, малпазы, мар луоз», - шуиз со сардонический куара.
  
  
  Бизнес уксёзы-яке ӧз-а, со, сютэмесь луизы. Мон соосты кофеен но потэ эй сьӧд зӧк ваё, шуисько.
  
  
  "Оскы тон, мар та понна мон ӧй лоба?"
  
  
  "Фея золушкалэсь ассэ воземез уг лоба, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Со серекъяз. «Мон уг Золушка».
  
  
  Со, малпасько, мар со быгатэ аслэсьтыз рользэ шудэ. Нылды кельше вал со, нуи сое сётэмзэ кут но принц, тапочкаосыз ке но уг лыкты. Со Чебер гинэ вылэм Фрэнк Абруз Принц, капо мафия.
  
  
  Мон соосты кофеен вуиз бере, со мыным йӧтэ, мон вӧзын пукись тусьтыосыз кияз. Кызьы со интерпретировать та пус солы, мае мон тупатӥ люкаськизы.
  
  
  «Тыдӟыны, тон уд гон. Одӥг но-а ӧз-а тон, эше котыр Абруз. Кин тонэ озьы?» со юаз.
  
  
  «Тазэ мон валэктыны но, бер».
  
  
  Тарсгетыны ӧс, но пыро куинь байкеръёс, зын сьӧраз вайиз. Со мон шоры уг йӧто неделями майтал котыр одӥг. Касса адями понна, кык ресторан предположительно, недовольно троицалы шоры учкыса. Соин вуоно аре уксё сотэк но улыны быгатэ ih укмыстон улӥзы.
  
  
  Со понна вӧзаз пуксиз столик, мон малпасько. Со бадӟым куараен вераськыны, мукетсэ гор серекъятэ, мукет серем карыса. Маскаръяськыны шуыса, со, кинэ ке утчаса, кин самой со мудрон котыр. Ничья куспын ӵошатскон йылпумъяськиз ке, кин берга, пуртэн шрамм берытскемез бере бам, но соос, кинъёслэн вань нюлыса пукыны мон доры бадӟым мугоро пиосмурт весьёс, поскесъёс, ку но йыркерттэт гол кӧй вылын. Со, посередине ма, тушсэ но кузь йырсизэ ыргонлэсь сяськаос, уката ик презентабельный адӟисько.
  
  
  Шейла ih дыр приказэз быдэстэ, ки, пыд ee вурысо бам тӥ келязы. Соос ӝожтӥсько, паймымон ысь хладнокровие. Ачиз туш отшлепывать эше киосаз ыргонлэсь. «Нуыны выре ас», - вольыт куараеныз шуиз со.
  
  
  Со, кин мон вӧзаз пуки, мон асме кутӥсько но пиньёсты возьматыны учкыса, куд-огез татын котыртэмын. "Ма, тон шоры учкыса, бастер?"
  
  
  «Тон», - шуи мон. «Стоматологический ужъёсыз синмаськытӥзы монэ тон». «Мон син азьын полицейскойёс вылэ одӥг пол вуоз. Соин али потэ?»
  
  
  «Эн уката», - шуисько мон, кофе сюмык эмуос вожвыл гульымо сынаськон асьтэос чуртнаське.
  
  
  Тушсэ кутӥз эшъёсызлэн пельпум сьӧразы ыргонлэсь. Со сокем зол вакчияк, мар татын пиосмурт пиньысь поморщиться. «Джентльмен уг шуды, Джорджи. Со быгаты малпаны, тон умой-умой шуыса. Вань-а мыным ӧжыт кулэ, недоразумение. Самой уж вылын?»
  
  
  «Умойтэм», - тодаз Джорджи. Эшез сое уг адӟиськы. Шушектэм адями адскиз, кизэ пельпум вылам возисько.
  
  
  Потэ шуэ со каньылэн допивать Шейла, мар луэмзэ возьматэ, сое ужысьтыз уйшор бере потӥз. Кунокуаын номер вуыса, со укно дорын креслоос интыяськылӥз шуыса, ресторан котыръёсты учке. Макем соосты тодо, адями виисьлэсь эш луыны кулэ, соос мед юрттозы, нылзэс утчаса.
  
  
  Ӝомал урамъёсаз йыроми потӥз байкеръёс но небыт бере, ялан серекъяз но данъяське. Со гинэ-а, туш ыргон сяськаос, чус, кылисьёс пӧлын вамышъясь, йырдэ вылэ ӝутыса ih, зыл-зыл мынэ, сьӧраз нуэ кадь. Бар-а со доры берытскыны. Со понна чакламын, со дыр ӧз ышем вылтусыз.
  
  
  Вордӥськон-озь соос ивортӥзы мережать шейла сярысь сюлмаськемен кутскиз, соосыз но ӧз лыкты, ӧз жингырты. Ресторан син нунал уг висъяськы, со ачиз но курисько мон телефон сётыны пыдес вылэ поныса, уй клерк педпал гожъёссы. Заправка номерез бичаз но со ответ ӧз басьтэ. Со пеймытын пукисько, чотэ понозы карон доры, но милям вал шӧдонмы, нош ик чутрак воштӥськиз шуыса событиосты.
  
  
  Ресторан Шейла пыр потыса шаплыгес вамышъяса, бер палаз-тӥ, вольво урдсын дор пала вамыштӥм. Зоръёс капчи мынэ. Со, адӟид-а, кызьы кылдэм шапыкъёс укно пияла вылэ. Шейла вал вылын кузь пальто, сое нуллыны Мередит фильмын. Быгатэмзэ соос шӧдо, кисыям мар вал, нах пистолет.
  
  
  «Детка, тон кескич», - шуиз монэ буй-буй.
  
  
  Уйшор уз луэ; улоно гинэ 22:00. Со вазь кошке - мон тырмиз.
  
  
  Но ӝоген соос йылозяз нуналаз куинь пукон ӵыжалскыны вамыш. Ӝоген со тубатъёстӥ васькыса, шушектэм ульчаосы-ын тыршисьёс но ортче кадь потыса, кошкем бере шейла.
  
  
  Моторез мотоцикллэн Volvo мотор куара аналтӥд сливаться пульсаз. Mimmo ветло, байкеръёс, монэ уг адӟы. Со бӧрсьы мынӥсь машинаос. Со, адӟид ке, сьӧрамы фонарь пишто горд сэрег проноситься кыдёкын кадь, со доры ширтӥллям ке ас лошъясько «форд».
  
  
  
  
  
  Ih соосты сутӥз, городъёсысь котыртэм бере со сьӧры уйиськыса volvo ширтӥськод, ӝоглыкез туж выри со доры вуон матын. Бере кылид ке городэ, соослэн выругаться. Шейла настраиваться со байкер шуыса малпасько.
  
  
  Солы сётэмын «Форд» бензин эшшо но матын, сое адӟыса, вӧзам султоз шуыса тӧроез «Вольво» шонтӥм-а но, нылашлы, со понна дугдӥз. Асьсэос но котыр машина ачимлыксэ проигнорировать даурто сое ӝогомытыны.
  
  
  Соос вылэ тылси фараосты мон уси ке, со тодэ, кин ке вечеринкаын ӝуаз. Байкеръёслэн одӥг берлань берыкъяны, озьы мон шӧдтэк шорысь сюрес вылын врезаться, кышкатъян мар монэ зӥбе, мед вуон утиськыны быгатымтэ. Мудрон нимо адямиос адӟи, солэн ымныр Джорджи ке, зор-кот тротуартӥ. Со бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз пинь куртчемед потоз но, нош ик потӥз «Форд». Уйиськисько со выльдӥзы.
  
  
  Джорджи фараосты мыным нырысьсэ сюриз. Соос пӧлысь мотаться но милемыз кылӥз, юрттыны темп калленатыку, котькуд арез шуыса, кылем на мон сое. Учкелэ, серем кутэмын солэн пинь недостающий пародийный тупасесь. Соин, лэся, ӧжыт тыризы-а, уг пазьгиськы, малы мон «форд». Табере ми соин одӥг дорын шанс на вал.
  
  
  Со но кожиз мотоцикл олокытысь-марысь потӥз вакчи жильы сьӧрын пукон. Жильыез, бултаськыны киям, но бордаз кырмиськыны мотоциклзэс соос мон вылэ урдскизы.
  
  
  Скоростен со мыскыллян уз зӥб но дунтэм ӧвӧл. Со ялан азьлань вортто, мынэсьтым нюлэ уй фонарьёс луч. Джорджи нюлыса лыкто. Сое адӟем бере, малы мон ачим придерживаться курсъёс люкаськемын, сюрес вылын луиз ке, мон со, со мукет полоса вылэ кожиз мотоцикл шоссе.
  
  
  Со но шуккыны быгато-а соос машиналэсь берыктыны, нош асфальт вылын гылыт та кышкатэк лэсьтыны. Нош ик ӧз поты, со пуктӥсьёс шедё. Форд трос бензин сёто, со интые солэн скоростез ватсаны. Джорджи учерак укно mimmo мон но, монэ адӟыса, киоссэ ачимлыксэ вырӟиз кадь. Тэшкыльтӥсько, со жильы кадь, сюло.
  
  
  Шӧдтэк ворттылон ӝоглыкез, со машинаосыд котырын потыса, со ёртӥзы, бичатӥсь сюрес вылысь кожыса Джорджи. Мон мышкын тыршем врезаться укноысь жильы, нош ӧз ке, мар монэн луиз, ымныр дораз. Со амалтэк куалектод, пияла кылем берам, куажырак. Собере мон со кемозь йылэтыны, малы ке шуоно эмуос ӝоглыксэ кулэстыны луоно, мотоциклэн понна нош ик пуромиз. Сое адӟыса, мон фонарез ачимлыксэ бере кадь ошиськыса улӥсько, вырйылэ тубыса ширто ке но, со бере-тӥ берыктон.
  
  
  Вырйылэ тубыса, синйылтод со шейла со уйиськисьёс но. Байк адямиос вӧзын бызьыса вылаз нуиз «Вольво». Со берыкъяны кутскисько но, водительлэн машинаез сюрес вылын сутӥз, сое сюрес урдсы кожыса косо, мед вуон утиськыны быгатымтэ.
  
  
  Озьы со поединок велосипед нуись луод шуыса, лэсьтыны ӧз быгаты-а вуоно указатель. Съезжая сюрес вылысь кожыса volvo тэтча но, бызьылэ кадь бызён стремительный корабликъёс кагазын. Солэсь кышкаса, солэн бекмылям шуыса, со борды шуккиськыло канаваын ке, со но ӝега гинэ донги. Дорамы визь тырыны шейла нуналазазвесь издевательство шорын утиськыны быгатымтэ. Машина дырекъян асьмелэн судить карисьмы, со шӧдӥз, мар солэсь вылын, со калленатэ переключать передача. Собере издевательство пиле. Вольво куалектӥз но гылӟыса, но ӧз бекмылялэ.
  
  
  Эшшо ке со кыр бусыын машинаосты дугдылытыса, байкеръёс пуромиз. Одӥгез соос канаваос вамен потыса, чебер поделкаос ветлон понна ветлӥ, ортчытозь, бусые доры машинаен ширтэм но, соос сьӧры уйиськыны. Туэ дэри ачимлыксэ поглянэз.
  
  
  Кыкетӥзэ тэтчыса дорын канава байкеръёс дӥсьтонэ ӧз тырмы. Со адӟиз сюрес урдсы дугдӥз но, мон сямен уй кадь потӥзы. Со решение техника-исследовательской уж но моторез мотоцикллэн вылэ васькиз.
  
  
  Притормаживать, синучкон сьӧрын соос вылтуссыя учко, Джорджия мед эскерозы. Вань на-а мон дорам улӥсько, соин ӧз но, быж вылаз. Мон со ӝог сутэ.
  
  
  Со решение урдсы бекмылясьёс но бусыосы техникаез вӧзаз-машина исследовательской уж. Соос пото ке, фараосты ӝуатыса кельтӥз. Байкеръёс возьмано луоз юэлэ, кинлэн шрамм-тӥ бам берытскиз. Соос пушкын пуртъёс но потӥз пуксён камзолзэс. Со дыре мон доры лыктӥз, бам сергей чилектӥз.
  
  
  «Мистер, шайтан машина тон доры вуо но, умой гылӟе татысь ын».
  
  
  "Со уг лэсьто ке, та?"
  
  
  «Тон монэ юдоно, бекон кадь, табае дась».
  
  
  Одӥг пӧртэм выжы куасалтӥз, со полуобертываться. Мынам паллян лобӟыны кутскон. Шӧдозы сое пыдес лыос лэчыт ачимлыксэ контактысь. Та мыным япон мастер дышетӥз-а каратэен выри, но умойгес луоз, та упражнениос. Вурысо бам усьтыны, со музъем вӧзысь ишкалтэм кадь-пыд улын.
  
  
  Ӝутскыса, лаптӥськыса, соослы возьматоно пурт лэсьто. Со перемещаться, но мынам ныр азям хлестнуть, дюйм милесьтым улонмес. Со понна кык киыныз кутыса ачимлыксэ, ки вылаз лэзиз но со вань-выжыез чигиз. Завыть вурысо бам.
  
  
  Мукет палан тём-тём пеймыт пурт бичаз но сэрпалтӥз ачимлыксэ шоссе.
  
  
  Собере Джорджи вуиз. Мон со шоры шонерак мынэ тырон, жильы шона. Соосты, тодӥськом, мар мон солэсь ымныраз шукке ке, яке со яраё вань улон мальдытӥзы. Сое думетысь вузэмез кылӥз ке, лаптӥське. Собере мон Джорджи ортчиз. Азьло со кезьытлы берыктӥське вуыны, со чилекъяса пазьланы
  
  
  
  
  
  Саночник потӥз.
  
  
  Пыр со энер сое ыбиллям, но байк движениез азинтыны, шор бадӟым сюрес вылэ потыса, гылӟыса усиз но урдэс вылэ азьвыл мар-а.
  
  
  Мон одӥгзэ уг кушты джорджи учкиз но, со доры вуылэм, машина, бусыын ӝуатэм фараосын югыт коридоре со но берпал.
  
  
  Туш но, машина ыргонлэсь спешиваться шейла пияла вылэ мыжгаз. Соос дугдӥзы ке, фараосты югыт тылси мыным со ӵуж.
  
  
  Со пуктӥз «Форд» канаваос вылын но скоросте пыр мынӥсь улӥзы. Отскок задница монэ ишкалтӥз. Ыргонлэсь туш байк берен доры бызиз. Со вуиз нырысьсэ. Сое берпум минутлы берланьтыны колёса, озьы гинэ мон велосипедэн бампер борды шуккиськыса, машинаез шукке, нош поромемын. Алигес эше доры ширтӥськом, аслэсьтыз тушсэ ыргонлэсь лэсьтэм, шӧдске, одӥг мотоцикл ih-озь йылаз-оскиськод-а котырад. Берыктӥське со «форд» - озьы, медаз адӟе сайтэ ачимлыксэ фараослэн югытсыя. Сотэк машинаез котыр, пыд вылам мертаса ыби но люгер пегӟы.
  
  
  Машиналэсь ӧссэ донгиз Брант Шейла. Кияз со возе револьверъёсты 38-го калибр. Та ыргон туш уг тодӥськы, со эмуос но улонзэс утьыны быгатоз.
  
  
  «Мистер, - шуиз шейла тыршоме, - тон мар ке но мукет».
  
  
  Со быгатысал «Люгер» паллян но-а, бер-колёса nen volvo пась шуккиз. Паллянэз азьпал питран вылын ортчиз-а, сое ыбизы но шейла mimmo нах учке. Собере со ишкалтӥз но ӝутыса проводкаез капотсэ.
  
  
  "Тон визьтэммыса ветло?" куриз со.
  
  
  «Мон тыныд одӥг пол лобамзы. Ышанӥсько солы, мар уз лу ни тонэ тае лэсьтӥсько».
  
  
  «Мон ӧй тоды, тон оскыны быгатэ. Сое но уд тодӥське-а, кин тон».
  
  
  «Нош мон тӥледлы шуисько. Нимыз - Нед».
  
  
  «Мон ворттылыны дышиз. Соос малпасько, мар та, мар лэсьтыны кулэ».
  
  
  «Оло, тон-а та пистолет кутыны быгатозы, - шуисько мон, - тон вань вормыны но ӧй быгатысал куинь бойскаут? Ас йырзэ кутыса, Шейла. Юрттэт тӥледлы кулэ».
  
  
  Астэ усьтон, машина но басьтӥзы ih-тӥ минут поныса, со доры вуизы туш ыргонлэсь, кудъёсыз музъем вылын кылле, пыд понна кутӥськылӥз.
  
  
  «Улӥд тон», - шуиз со эмуос. «Сое лэзид ке, тон малпаськод».
  
  
  Со нюлы ымдуръёстэ. "Ма со?"
  
  
  Со мыкырскиз но нырзэ чуртна ӵемгес люгер ачимлыксэ куспын лобемез. «Мыным уйвӧтам шуиз мугез активность».
  
  
  «Мон отель блондинкаос. Эшшо-а мар-а?»
  
  
  Ачимлык пистолет гумызэ со бышкалтӥз. «Мон малпасько, мае мон тыныд вераны быгатэ на-а мар-а. Мар ке но юн тунсыко».
  
  
  "Чувак, шуисько, тӥ ваньзэ-а со, мар тонэ кылеме потэ. Нош зэмзэ ке, бабаедъя-а, мар-аслаз кунокуалэн. Мон со лымшор обвораживать зал, соин ик мон но соосын ӵош серекъясько потусоваться малпаны, со ужъёсты быдэстэм бере . "
  
  
  "Тонэ нокинлы но уг басьты, соос сярысь мед сюлмаськозы?"
  
  
  "Кызьы кин?" Со мыньпотон куалекъяло пычкытизы. "Чувак, мае мон вань улон-таки пырод?"
  
  
  Мон уг оскиськы вал, эмуос шуыса оскытылӥзы. Со шуиз: «огазе люкаське, мон тонэ уг иса, будӥ, но тюрьмае нуо. Нош мон учкисько кыдёкегес кариськыса. Нош ик со шедиз ке сое, со тыныд вииськом».
  
  
  «Чувак, тон солэсь пегӟиськод, луоз, ыр тӧл кадь».
  
  
  Мон усьтӥ машинаосты шейла нуналъёсы дорам пукеме. "Кык сярысь мар вераськиськод тон?" - созэ юаз, ку со вуэм.
  
  
  «Эмуос врачлэн нимыныз нимам со ассэ», - шуи мон. «Машинаяз пуксиз. Бонэм мон берто».
  
  
  Со заколебаться, собере мон кылзо. Пассажирской пукон улаз руль проскальзывать со доры лыктыса, солэн пыд вылэ юбка ӝутэмын. Эй, соос мыняло, ватэм «люгер» но кобураысь пушкын кӧчиз. Собере со асьмелэсь мыжыкмес шуккиз 38-го калибр мон урдлызэ.
  
  
  «Мон тодӥсько, мар со урод амалэн астэ возьматӥськод тау, - шуиз со, - ачиз сярысь сюлмаськыны кулэ, нош нылы».
  
  
  Куинь
  
  
  Лэсьтэмез сӧрыны мон ачим со одӥгез самой вашкала книгаос котырын. Агент кобураяз пистолет визьмо ноку ӧз тыры, дыр кин ке мукет асьсэды возё. Табере сое вылэм, учыре умойгес луоз, юмок. Таяз учыре потон летальный уродэн йылпумъяськыны быгатоз.
  
  
  «Мон понна удмурт элькунысь неосторожность та, - шара со, ныл, мон урдлызэ револьверъёсты улэ донганы выриз, - соиз ӧй но кунокуа, таиз понна мыным валэкты».
  
  
  «Ошмес, Нед. Мон тонэ машина усьтон кулэ. Со соку малпай, мед кошкоз. Мон Бонэм ӧз вуы. Кин ке отын монэ вите быгатэ».
  
  
  "Тон лобӟы, мынам нош ик люкаськылӥзы оген но куштэ?"
  
  
  «Мон рискнуть. Та дырозь со выжизы чайыосты».
  
  
  «Тон туннэ ӝыт гинэ чертовски вакытаз умой, мон ӧй вуысалзы ке».
  
  
  Соин, дыр, соос ченгешо, ситуация сое ассэ дунъяны. Мынам бур киы, со доры матэгес, кыньыртыса руль вылын шутэтске. Со тодэ, кызьы со кизэ шуккыны быгатэ каратэя та ӝоген укшатон, гульымзэ со чеберез тӧдьы брант шейла погыртыкуз, тӥрез палач кадь. Нош милям дӥсьтонмы-оскалтонъёс сӧсыртӥз умой-умой уг быгаты, нылъёс, со доры монэ лэзизы быгатэ шуккыны косӥзы но револьверъёсты ик пуля курокъёс матысен бышкалтӥз. Мон одӥгзэ уг кельшо, та луонлыкез ассэ котыр.
  
  
  Шейла куараосынызы ӟырдамын. «Тон монэ эн ыб вал вылӥын. Нош мон тазэ лэсьтыса, луиз ке».
  
  
  «Ыбылӥськыны, детка», - шуи мон. «Ошмес» - мон тонэ уг сёт".
  
  
  Отын мон пукисько, мон нокин уг выры бере, со кема малпаса улӥ, курокъёс сое зӥбиз. Со шӧдэ кадь, мыным пичи шапык валлин гожъёс дорын йырси поттыны банк.
  
  
  Со тырмыт брант шейла умой тодо, солы ки ассэ улонын мед сётоз. Отын со быгатыны кулэ ax кирбь дэвид агент луыса; со тырмыт вал панический быгато-а, кышкатэк-а монэ виыны понна;
  
  
  
  
  
  
  вуриськись басьтыса, макем соосты тодо, адӟонтэм каро ке, со ыстэм пуляос куш-кушын вань но одӥг пиосмурт. Эй лэземын нош мон уг быгатӥськы, выльысен кошкыны. Йырам сл луоз, кыӵе-мар, мар милемын луыны кулэ, сокем кулэ тулег, кин мар-ышанӥсько соку малпай, малы сое ноку ӧз люкиськылы ax шейла.
  
  
  «Тон дорын трос нервы», - шуиз со, пумаз.
  
  
  Икыр-кукыр-а шокчиськод, со мыным потӥз но пукон вылын урдэс откидываться пистолетъёс котыр. «Малпасько, мыным яра тыныд гозы думизы. Потэ, мон дорын ӧвӧл ке, ма кулэ, медаз, тонэ виысал».
  
  
  "Мон тае кылыса шумпотиз." Со, пе, машина усьтон но укшатон.
  
  
  "Тон ну монэ отчы люкаськозы-а?"
  
  
  «Али искреннее, берен Бонэм-ын. Ваньмыз лэсьтемын кызьы быгатэ сое гинэ, отчы, кытын тынад улонад кышкытлык уг луы».
  
  
  Пыр бусыос перепрыгивать, туш mimmo ыргонлэсь ветлыны, со, аслэсьтыз эшъёссэ доры пуньырӟыны кутскиз, сӧсырмем пыдзэ кыске. Сюрес урдсын вурысо бам вылазы пуктыны, ас бордаз ӝиптэмзэ, кизэ чигем, нош адями нимъёсты Джорджи кылле, вырӟыны бугор шымырске. «Всеамериканский группа усто пияш», - малпай мон. Канаваос вылын питыра машина шоссе пыре ке, Шейла шуиз: «тон ӧвӧл Шат, котькуд адями люкаськиз-а, сое ыбизы, мед тодоз, кулэ на меда со?»
  
  
  «Ӧвӧл», - эй шуиз со. "Мон тодӥсько, мар со кулэ"
  
  
  Со акселератор донгытиз но, мон лобӟыса машинаен потрепанный, полосаез кадь. Со, малпасько, сокем пичи ӧй ax механик маин данъяськыны, аслад нылпиосыд кадь ачимлыксэ туннэ ӝытэз нуись. Зэм, машинаез одӥг гинэ тӥрлыкез вал, Хок умой ужаны выро со планлэсь соя малпаськом.
  
  
  Кунокуа со нуиз шейла кыӵе ке юрисдикция ax кышкатэм интые, со но нырысь-валысь мыным жингыртӥз но лыктыны мылкыдатэ хоуку. Мон-мараны кулэ озьы ик луиз, мар луиз, Мередит, кунокуаын соослы малы уг кылдо.
  
  
  «Та пистолет ноку но мон дась», - шуиз Шейла. «Мон ноку но нокинлы но эн ыб. Быгато-а, уг быгатӥськы тонэ ыбозы, соин ик мыным сёт».
  
  
  «Мон оскисько, мукет муген-а, мар тонэн луиз. Оло, яратӥсько мон тонэ».
  
  
  «Ӧвӧл на», - шуиз со. «Мон пукисько но, талы луыны быгатэ».
  
  
  Соос мыным шуныт, кизэ кус бордаз йӧтӥськиз. Тыдӟыны, эн мытылэ соослы. «Пистолет мон сётылӥ», - шуи мон.
  
  
  Собере со кырым лэйкакумы, мон минутной тӥрлыксэ куямы. Солэн пусаз оскон, малпасько, мар басьтыны быгатозы куд-ог азинскем.
  
  
  "Малы со тыныд кулэ?" юай мон солэсь.
  
  
  «Огшоры эскериськон выльдӥзы. Учыре, тырмоз тыныд запаниковать ке, мон понна нош ик вылэ мертамын».
  
  
  Туйылэмын со 38-тӥ минутаз паллян калибр. Спидометрын пусъемын 70 стрелка бен, мон городын ке, берен лобо.
  
  
  «Куинь пиосмурт та. Ih ыстоно-а монэ виыны, Нед?»
  
  
  «Я ӧвӧл шуыны лидер». Мон соосты ымныр туссыя пеймыт машинаын сэрттыны-пертчыны уг быгаты. «Соос шуо-а, мар вань, мар со малпа, та изнасилование пичи эшъёсмы».
  
  
  "Мон тонэ нош мар малпало-а?"
  
  
  "Кӧня арбериосты." Ортчизы кузь указательёс соос, дунтэм уг ӝоглыкен. «Ih Изнасилование лыдзы вылазы уз пыры».
  
  
  «Та дыре югдур мукет ӧз луы, кулэ дыръя кулэлыкез».
  
  
  Соос, тём-тём пеймыт мыньпотыса. "Фрэнк Абруз кызьы тӥледыз пумитаны луысал?"
  
  
  «Мон Ласа вия-Вегас, собере, со кадь луэме уг танцовщица ӧйлась. Соин ӵош лыктӥзы. Со тырмыт вал бадӟымам, атай мон понна вал, но со коньдон луоз».
  
  
  "Тӥ тодӥськоды-а, маин выро соос?"
  
  
  «Толон мон уг ворды». Со кема дыр ӵоже ини чус. «Ласа-ын-Вегас туж трос чебер нылъёс, со доры кыстӥське ӵыпетэз кырылӥз. Одӥг гинэ луоз, со трос ваньзэ котыръя. Со шараяз ке, мар мон ымныр - мон быгатоз, аслэсьтыз мугорзэ асьмелы со кутскиз кутыны».
  
  
  Со дун-чылкыт приглушать, куке мон mimmo автобусъёсынызы ветлыны, «Грейхаунд».
  
  
  «Мон ке автобусъёс та кунокуаын мыном», - шуиз Шейла. «Ӟеч-а, Нед, тон мадиськод сое аслэсьтыз театръя люкетсэ. Тон эн малпа, мае мон тыныд верало асьмелы мыноно?»
  
  
  "Нырысетӥ tv кыӵе люкетъёсыз, тӥляд малпамдыя?"
  
  
  «Тон кин сыӵе, мае мон нокытысь улонын тон лыктод, тон кытысь тодӥськод монэ сярысь абруз фрэнк но кусыпъёссэс».
  
  
  «Озьы шуо, соос огазеяськонын ужам, сое виисьёсты абруз заинтересованный фрэнк утчан вырыны».
  
  
  «Но тон уд мафияе». Та юан ӝыны вал.
  
  
  «Ӧвӧл. Адями нимъёсты дэвид кирбь быгатэ-а тонэ тодазы возёзы. Солэсь мукет».
  
  
  «Мынэсьтым нимме тодад возь. Абруз лыктӥзы, сое адӟыса. Ваньзэ тае, мон тодӥсько, мар сярысь тон мистер Кирбь. Со бӧрсьы юанъёс ӧз почта бизнесявляться ачимлыксэ абруза сярысь».
  
  
  «Ньыль адями быриз, со коттеджын улэ , нош тон кошкиськод живыой, Шейла. Кызьы тӥледлы удалтэ та?»
  
  
  Со мыным ответ уг сёты. Та интыосын со шуиз: «тыныд кулэ, мед сое виисьёсты возьматэ. Взамен тонэ мон утисько ӵектӥсь огазеяськонъёсын. Та ужез?»
  
  
  "Та уж". Азьпалан тыл но соосты тодэ притормаживать бонэм. "Мар тӥ шуоды?"
  
  
  «Мон малпасько».
  
  
  «Мон соосты адӟытэк кадь, детка, тон дорын быръёнъёс ӧвӧл».
  
  
  Вазь изьыны выдыса кылльыны жимъёслы городок. Гинэ ресторанъёсын, баръёсын гостиницаын но буш кыле. Пеймыта заправка со вылын дугдыны. "Кыӵе кыниськозы та дыре огшоры адями-а?"
  
  
  «Тямыс час котыр. Тӥ юалоды малы?»
  
  
  Соос возьматӥзы кызьы ӧжыт час но ӝыныын мередит бер, кунокуаез кельтэ солэсь азьло, байкеръёс понна сьӧразы улляськылӥ. Но одӥг киысь фонарик «Люгер» со котыраз мукетъёссэ машина потто, станциетӥ но калгы. Шедьтӥзы соосты жуг-жаг кылле эшшо мередит арама, люк бекче дас вить вамыш кеме вӧй аналме.
  
  
  Со вера, мар луэмез каллен,
  
  
  
  
  
  со тырмыт уз луы, но каллен. Сӧнъёс (ачимлык ньылон луэ.
  
  
  Шейла бере мон доры лыктӥз. Ах со, адӟисько ке, мугоры чатыртэ, тылсиослы мон доры тупаса улонэз шымыртыны. «Мон тодӥсько, та адями. Станциын ужало соосын».
  
  
  Со брылев кысы. "Бен, якобы."
  
  
  «Татын но со кема ужамтэ. Кин вал со самой делле, Нед?»
  
  
  «Мукет, мынам мукет. Чакламъя, со тон понна».
  
  
  «Нош табере со кулэ». Солы луыса, бадӟым куараен, луэ nen паника. «Кызьы тон монэ утид люкаськыса, адями кышкытлыклэсь ке?»
  
  
  Со, малпасько, та шонер бутылка ӵоксэтсэ.
  
  
  Пыр бызёд-а мыным но шейла куштос бералтӥсько, жуг-жаг пӧртэм выжы. Ӝоген вань, со, уг тоды, кытчы мыноз. Соосты гинэ тодӥсько вал, малы кошкеме потэ.
  
  
  Со понна со басьтӥськиз. Солы ке бызид, жуг-жаг тып-тып штаньы мынам кот. Со, кылем, кызьы йыгасько, бадӟым нылъёсты, со сутэ кезьыт азьло. Выпад лэсьтэмын, соослэн, китӥм кутӥз но аслаз дораз притягивать ee.
  
  
  «Лэзь монэ», - шоканы секыт со. «Мон тӥлесьтыд юрттэт кулэ ӧвӧл. Мон умой нах сотэк».
  
  
  Мон солэн ымныраз гижыостэ мертчытӥд, нош мукетъёссэ кутыны со соос поскес. Мон солэн гадь мӧля ӝиптӥз, пӧсь шоканэ но мынам со луэ ньылонын, куке сое мозмытыны турттӥськом. Ee ӟыгыртӥз но соос дол-дол сылэ.
  
  
  «Мередит янгыш лэсьтэмын. Ee со уг лэсьтӥськы». Соос, шыпыт вераз, солы оско буйга. «Тон туннэ ӝыт мон та город котырысь потӥз. Мыным тон доры мыноно, со ваньзэ лэсьтоз, аслыз кельтӥз, нош мышказ собере бонэма».
  
  
  "Нед". Солэн нимыз но сыӵе ик небыт куараослэсь лапег монэн тупатске, мон кадьёсызлы но. «Мон тодӥсько, мар кельше-а пиосмурт». Ӧй пумитьяськы трос, соос доры мон пукисько гадь, кус мон доры. «Мон доры тӥ ӟеч луэ. Э, сокем умой. Но, пожалуйста, лэзь монэ».
  
  
  Милемыз со уг ултӥя предложениос. Со доры лыктоз но асьмеды умой вень сюлмаське вал, но мон соосты уг быгаты, со понна винить.
  
  
  «Сьӧрысьтым привлекательно та тӥледлы жингыртӥ. Нош мон уж - тодӥськод-а, тодӥськод-а тон. Озьы соос пегӟыны ӧз быгатылэ, вань-а тӥляд одӥгзэ лэзь. Та вилли куштӥз. Кин ке тыныд октэ сюрес вылысь туж йӧн-йӧн мылкыдад. Йӧн-йӧн тырмыт, медаз дауртэ ке но, ми ӵош ик лэсьтоно мередит шуккиз. Йӧн-йӧн тырмыт, ыстӥд тон понна адямиез вииллям шуыса, Шейла. Туннэ соос ӵош кунян ваён со пумиськиз. Тон отельысь винтовкаос но шуккем укноос картузной малпасько вал со, куке тон вуиськод ужа ".
  
  
  Мынам ки вылам со кынмиз. «Тон малпаськод, ма кароно вань та адями виисез Абруз?»
  
  
  «Та факт. Тон молодёжных веб-кин идентифицировать ih быгатэ».
  
  
  Серекъяса nah-тӥ мозмытыны куриз. «Мон сое пичи но ӧй вал представление мон сярысь, кин ыстэм адямизэ витизы, шуо мон тӥледлы одӥг арбери но наверняка быгатэ. Та со ӧвӧл, но адями кирбь фрэнк абруз ыбиллям. Ӧвӧл, зэм-зэм. Малпасько, со понна со улэп кылёз».
  
  
  «Детка, пичи сюрприз, тыныд тыро». Сое тач-тач биниськемен чиньы поскес, нах но со доры машинаен затолкать шырак ee.
  
  
  Эн кельты монэ туж потэ мередит мугор отын-а, кытын со улэ, ачимлыксэ быгатоз адями виисез но вань на матын вал, ми утчаськыны. Монэ нылзэ кадь луэ ӝог вуттылӥз кулэ интые кышкатэк луэ.
  
  
  «Та сярысь мон верасько, Шейла», - шуисько мон, машинаёс заводизы.
  
  
  "Тонэ уг кельшы".
  
  
  «Соин, дыр, уг луы. Мынам ваньмыз озьы шуо».
  
  
  «Мон уг абруз фрэнк ласа басьтӥськом-Вегас случайно. Со эмуос луэмзэ возьматӥз. Та адями, кудӥз тодэ, со, мынам чакламея вуиз но шуэ, мыным кельше эмуос но городын луэм шуыса Абруз радъян. Со вераз, мар лэсьтэмын но мар понна мон сое лэсьтыны быгатӥ пумиськон. Бер гинэ, собере сое, фрэнк кызьы малпаськоды, малы мон сое кельтӥсько кунокуа, та адями ми нош ик ӵош герӟаськемын. Со шуэ, мон эмуос мар кулэ, со коньдон но басьтэ дась лу ".
  
  
  «Тон малпаськод, Абруза подбрасывать со тон доры, тон со понна медад шпионить быгатоз-а?»
  
  
  «Мар ке но та выжыысь. Со тодэ, мар доллар люкаськоз коттеджъёсын вуттыны 200 000 абруза мафия. Солэн куремезъя, сое эмуос верано, коньдон вуиз ке. Со шуиз, та-а мар-а луэ, талан, солы оско эмуос. Соос кышкатэк шуыса, сое со вие монэ, мон ке ӧй лэсьты, озьы, кызьы со шуиз. Со жингыртэ вал, соин ик со, лыктӥз ке, уксё ".
  
  
  Со переваривать со историяя, бертэ ке, соос доры мынӥсько.
  
  
  "Тӥ тодӥськоды-а, мар сярысь со вера, озьы ӧвӧл-а?" - куараеныз со юаз кырын. «Тӥ тодӥськоды-а, мае соос возьмато бере со жингыртӥз».
  
  
  Со ӧсэз усьтэм но дун-чылкыт гостиная со корказы ӝуаз. Со котырысь оглядеться «Люгер» киям, телефон доры лыктэмзы.
  
  
  «Канжато абруз со», - шуиз Шейла. «Лыкты мон вииз но со ачимлыксэ, ачимлыксэ Кирбь возьмась адями нимъёсты но. Вань ih сое ыбизы. Та бойня луоз».
  
  
  «Тон уд тодӥськы-а, мар-а со лэсьтэмын люкаськылӥзы», - шуиз со эгей.
  
  
  Службазэ кыдёкысь экстренной юрттэт сётӥз телефон номер связья операторъёс. Усьтӥськиз ке, кытчы кошкыны Хоук, бадӟым территориез басьтэ, нош таиз, нылы, юрттӥсь службаос экстренной номер ответ звонок бере, тодӥсько, макем ӝоггес соин ӵош герӟаськемын.
  
  
  Распахнуть бурбон шкаф Шейла бутылка поттӥз. «Таиз мынам аслам шуыса. Чертовски таос но уз юрттэ. Фрэнк мафиози Абруз вал, нош со мон доры бигер но яра. Ачимлык виылы соосты». Сое ӝутӥзы бутылка. "Басьты тон потэ-а та?"
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. Мынам нылы луоз, хок линиын. Кодовый верам со кылъёсты, кудзэ со нодъяса, милемыз уг ӧрекчаськисько шуыса: «лыз Абердинский». Солы шуӥ нылы, мар вераны ӧдъя та пиосмурт.
  
  
  "Сётэ мыным сообщение, N3", - шуиз со
  
  
  
  
  
  
  чылкыт, эффективной куара. «Номерзэс сётӥзы мон ачим но, чильымаз понӥзы. Солэн дас вить минут ӵоже перезванивать».
  
  
  «Дыртэ. Мон фалда дырлы сутэмын».
  
  
  Соиз трубказэ ошемын. Кухняе бутылка Шейла нуиз. Со шараяз но со сьӧры, дорам, ма но со куалемъёсысь бӧрдыса сылӥсько.
  
  
  Со син потирать. Со стаканэз басьтыса, вылзэ кык чиньыоссэс лэзё но ачимлыксэ бурбон юэ, ньылон чай кадь. «Та Кирби. Ачимлык макем тӥ умой тодӥськоды-а?»
  
  
  "Луыло мон эш."
  
  
  «Быръе ярасьтэм нунал соос понна чакламын Фрэнк Абруз». Со стакан уськытӥсь, соос сярысь выж но пазьгиськизы. Со милям син азямы чус дэрем. «Адями виись муртэ ыстыны быгато, Нед? Мафия?»
  
  
  «Луыны быгатэ. Оло, сое тодӥсь, гажась тӥляд удысты бадӟым ih чукай».
  
  
  «Мон кышкатски, ма тае лэсьтыны сое. Абруз со виисьёслэсь, со дорысь пегӟыса». Соос саесъёссэс мон чиньыен мертчо. "Мон тынад кулонэд, та ньыль янгыше уськытыны, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Зол эн озьы, кызьы тон ас винить».
  
  
  Мон со шырак, ымдурыным мон доры ӝиптӥськиз. Ымдуръёсыз Ee шуныт луоз. «Нед, мынам кӧлан интыям нуиз».
  
  
  «Тани милемыз возьма телефон звонокъёс».
  
  
  «Мон яратӥсько тонэ малпаны выре. Али та лэсьтыны. Али со кулэ милемлы».
  
  
  Соиз зэм, мон тае кӧня ке пол йырам малпан лыктӥз шуыса. Шуо, дасо-ын. Ee пол со нырысетӥ фильм адӟыса, мередит басьтӥз. Пӧлазы мон но юанъёслы ответ сотэк кылиз.
  
  
  Нясь-нясь югыт шейла со йырсидэ маялтӥськод. "Бер."
  
  
  «Та бордысен мон кутски капчиеныз. Пожалуйста».
  
  
  «Бер», - нош ик мыным ӵектӥз. Мед возьматоз шуыса, тае мон малпасько, соос, ымдуръёсыз доры мыкырскыса ee. Со шӧдӥз, кызьы со ымдуръёс приоткрываться мускыт, стремительный сое кылыныз шӧдэ. Со доры киос гадь котырес мон бичасько. Бюстгальтер соос вылесь ӧй вал.
  
  
  Солэсь куаразэ кылӥды ке, нах бералтӥськы солэсь. Со, выключатель вылэ зӥбылӥськод но нунал ӝуштыса сергей ӝуаз. Азбарын чалмыт луиз. Со, вылысьтыз ураме потӥз «люгер» дась пеле но, омырез эскерыса, кызьы гончий вылэ пӧйшурало. Мар ке уг мыно ик. Та шӧдозы сое. - Леке шейла корка басьтӥз. Укыр кыдёке матысь бускель луэм-а, мар понна кыл ке, пуштонъёсыз сяна. Улӥзы вужеръёс кылдытозь пичи укноосмес югдытӥзы оранжевый кыдёке ih ӵемгес квадратикъёс. Шейла частной отельын, кыӵе уединение но луыны быгатэ. Со, малпасько, капчигес луоз, кин кызьы ке но аслаз сэрегаз куты.
  
  
  Ӟингыльтыны телефон пушкын. Чигнатӥськыны нунал со доры, со тунгонэн ворсаз но, кухняе пыразы гостиная собере ӝог ортчиз. Пукет сое пукон вылэ чильымзэ басьтыса.
  
  
  Но куараез чылкыт эффективной кышномурт шуиз: «гож Возё, N3. Мистер Хок мынэ».
  
  
  "Мар луоз, Ник?" со юаз.
  
  
  «Мон вал посылка дораз мон, тон монэ басьты со келямын. Вайизы сое дась со».
  
  
  «Тон результатъёс ӝог азинскыны».
  
  
  «Мон юрттэ. Умой Денвер?»
  
  
  «Сое отчы нуизы. Азьло ик жингырто но со, ваньзэ лэсьто тон понна". Кыӵе сямъёсы аслым пумитъяськытэк, Ник?»
  
  
  «Та дырлы мон уг быгат сётыны тыныд чылкыт мугез выставка. Тужгес кужмо Но влад. Соосты лыдъяку, кык группалэсь ужъёссэ мон маин пӧртэм луыны быгатоз», - шуи мон. «Дышетсконме куштӥ Мередит».
  
  
  «Вераськон уг мыны соку ас вылам дыр быдтыны. Отысь выжтӥзы». Соиз трубказэ куштэм.
  
  
  «Сьӧрын басьтыны малпало ке кыӵе ке арбери, картузной ih», - шуиз со Шейла. «Мон кошки. Ваньмыз радъямын луоз».
  
  
  "Оскиськом, таиз тон зэм, Нед?"
  
  
  «Одно ик, тодӥсько. Чертовски со умой но пророк». Вот со сое буйгатэ лулсэръёсты. Самой делле вылын, со ӧй шталь тыро! кышкатэк, адямиез котыртӥсь мон ӧвӧл дыръя, оскисько соослы.
  
  
  «Мон тӥледлы кулэ луоз на одӥг бутылкаез ӵоксэтсэ зуркатӥз. Ачимлык зуркатӥз люкаськизы куке тон?»
  
  
  «Мон малпасько, мар мон тыныд шуо, аслэсьтыз сюрессэ», - шуи мон.
  
  
  «Умой-а. Оло, тунсыко-а тӥляд, малы мон улэп адями виись абруз потэ? Ревматизм - малпаз со, малы мыным 200 доллар 000-лэсь луоз».
  
  
  Со дыре картузной арбериос, укно дорын сылӥз но учкиз, ульчаын тём-тём чильпыразы солэн жалюзи. Мон соосыз уг адӟи машинаез, тыллэсь, движенизэс. Куара, кудӥз солэсь вазь кылыны, куараосты калгись пуны яке коӵыш быгатэ вал, кызон моторное пыдлон, маке дюжинаез. Нош сюлмаськонъёссэ возиське.
  
  
  Укыр кема Шейла кӧлан интыяз кылиз. Возъетэн пытсаськем нунал со доры лыктӥзы но кӧлан интыоссэс. Пеймыт дыре со ӧсэз усьтэм но ручказэ берыктӥ.
  
  
  Тунсыко, малы со дун-чылкыт кысэ, соос, ӧсэз паськыт пыдзэ донге. "Шейла?"
  
  
  «Тани, мон тонэ возьмай, Нед».
  
  
  Мон брылев кровать вылэ усем бере комнатаез вань, кытын со пролеживать выж вылын. Лыз вылын тӧдьы виштыосын шобыртэм кроватез пуртэс луоз со мугоры.
  
  
  «Одӥг арбери вал на, соос сярысь сюлмаськыны кулэ», - шуиз со. «Татчы милемын ӵош мынэ но, вордскем яратон, дуно».
  
  
  Искусство луэмзэ, произведенилэсь чеберлэсь но чебер со.
  
  
  «Трос дыръя таин уг выро, дуно», - шуиз со лапег но ӟазырес куара. «Милям пӧсь озьы, мон предохранительёс-маос вакчи вылэ куректон-кайгу».
  
  
  Со копак блондинкаос, туала арбериос. Кутскон подгибаться одӥг вольыт, со кизэ мычиз но, кӧтурдэс вылаз берытскиз. Сергей, усьтэм ӧс вамен пырыса, гадь тыр мусо со.
  
  
  «Кучыран инмар, Нед, пистолетъёсты но татчы мыныны лэзё».
  
  
  Со доры кык вамышъёссэ со лэсьтӥз, тупаса улон полосаез вылтӥ вамышъяса, коӵыш кадь, ульча, забор вамен мыно. Со гинэ комнатаен сэрег висъязы быгатэ мебельлэн тусыз смутный пеймытскиз. Мон паллян палаз пырон ӧсэз ворсаз вал ванная-лэсь, укно задернуть. Куд-ог кельшымон та кышномурт лэсьтэмын
  
  
  
  
  
  
  пеймытын, но мон уг малпаськы, мар луэ котырам со одӥг шейла. Со ке, кровать доры лыктэ, ялан юа тиккетэ пыдлось лул-ын.
  
  
  «Тон мон шуисько, та мар витьыны быгатэ», - шуи мон.
  
  
  «Укыр бер-а но бер луоз, оло».
  
  
  Ӧжытак воштӥськиз быгатэ со куаразэ но, нош, оло, со янгыша. Оло, сое гинэ малпаське, мар со гожтэтын верам вал.
  
  
  Со, соос вылаз мыкырскиз. Со, кылем со шока. Кезьыт, мылкыд ӝутӥське. Ee со кизэ гадь вылтӥз ортчыса, со банкысь но. Шӧдӥсько, со но урод улон ee чиньы йылаз йӧтӥськиз, со кадь куалекъяло. Со вала, кужмо, кызьы со вылын возиськоно.
  
  
  «Мед луоз», - мон шуысал, ваньмыз со борды йӧтӥськем на. «Малпасько, али мон тае лэсьтыны кулэ».
  
  
  Со, шӧдэм кадь со улонэзлэсь суйбыгытэз напряжение тэтчалом ке, сое мур шокчон шушектэм лэсьтыны. Та но юа вал, быгатод-а, макем мон со шуыса.
  
  
  Со, малпасько, шумприч, берлань вамыш лэсьтыны луэ-а кулэ доры кезьыт нуналъёс но пуромиз. Шейла рольёсты шудӥз, соос но шудыны умой, со, та гуртъёсысь улон малы ке шуоно со. Кӧлан пеймытын улыны выре.
  
  
  Тунсыко, кытын со оглядеться со. Со виын ик, мынам аудитория умойгеслушкем, со шуиз: «Тон туж оскымон, детка. Мон эшшо одӥг пол шуисько, кызьы тӥ туж потэ, тӥ солы койкаын мед валес».
  
  
  «Кӧня тӥледлы тодоно, Нед». Леленчи со лэсьтэмын аслэсьтыз куаразэ утча.
  
  
  Тумбочка вылын сылӥсь лампа вӧзын прикроватный мон, со сьӧры кал кыскиз ке но, тырмыт югыт мальдытэ нуналазазвесь пуштон дыр ӵоже мон быгатӥсько, вииськом шуыса. Со-а куштӥзы сое.
  
  
  «Куштэ дӥськуттэс, кылем сюрес», - Шейла промурлыкать. «Соку тон солы ваньзэ вера, мар тыныд ярамон».
  
  
  «Эчешыны дась, - шуи мон.
  
  
  Эй, шуысал мон люкись, пумит луись но ватӥське та ласянь сарбаос. Пиосмурт шергес кутӥсько эмъян ыбылӥськон пыӵал-тӥрлык вылын, астэ ящикысь басьтӥз.
  
  
  Шейла доры кизэ мыче, со, киоссэ ӝутыса, со кровать улэ со кутэмын но чуртна, ымаз тырылӥз гопъёс ньылонме ачим ee. Пельёсын ми со ымдураз йӧттӥз, со но прошептать: «Кытын со?»
  
  
  Озьы-а со матын луыны, мар-а сипыртӥз кылем но. Мукет ласянь, соос кроватез вылэ султӥз.
  
  
  Нылзэ басьтӥз но сое отшвыривать пуртэс «люгер» кобураысь, но ыбыны ӧз вуттэ. Кутскон мон бертӥз кыкетӥ пиосмурт вылэ урдӥськиз, мон доры урдэс кизэ нюртӥз.
  
  
  Мон ожмаськыны ӧз ышанӥсько команда.
  
  
  «Ачимлыксэ возиськом», - ог мукет ласянь, ас хмыкнуть кровать здоровяк.
  
  
  Берлань нуиз пыдтышлы, пыдъюмыллы кутэмын бере, со адямиос понна аслэсьтыд но, со выругаться, нош мон уг ишкалты ачимлыксэ хватка удалтӥз. Тодӥськоды-а мар-а со лэсьтэмын.
  
  
  Шуккизы монэ но пистолетъёс пыр ымнырын тӥ котыр перелезать кровать Здоровяк «Магнум» 357-го калибр. Со кужмо луиз. Монэ шуккиз ымдурзэ кесиз, шальтрам пинь, бамез вандыса.
  
  
  Сое ӝутыны, пыд, зын хлестнуть здоровяк, но соосын та вамыш но кыдёкегес лобоз. Озьы ик пыд йылазы вал со шаплы-а, кызьы боксёръёс.
  
  
  Паймон мон доры, серектэ со. «Тыдӟыны, асьме дорын валэн горстка, Джейк».
  
  
  Джейк кряхтеть, монэ кельтыны туртто. Со, тумбочка вылэ салиськем ачимлыксэ но пуромиз. Лампаосты выж вылэ усе, нош Джейк возиське.
  
  
  Шуккизы монэ но здоровяк нош ик лыктӥ. Мыным потэ, мон-а мар-а борддоре мырӟиськымтэ.
  
  
  «Ачимлыксэ, " эн виы», - бӧрдэм кылӥське, со Шейла. «Пожалуйста, эн виы ачимлыксэ».
  
  
  Ӧс усьтӥськиз ванная, кӧлан интыяз пыриз но эшшо одӥг пиосмурт. Мынам выжые провисать ишакелы, мынам нырысетӥ пол шукке ке, кыкетӥзэ здоровяк кутскиз. Йырам жингыртӥз. Но со омырен шокчыны берлань тэтчоно, кровать джейк тыбыр шуккиз. Со гарк, вӧсь лэсьтӥз, соосты но ӝутэм но ас ачимлыксэ ӝабырес тэшкыльтэ «люгер».
  
  
  Куинетӥ пиосмуртэз шуккиз, со вылэ урдӥськыны но пистолетъёс дуло гол мон урдэсаз. Урдсӥн шонскиз со, куштӥськем «люгер» усиз ке но, мынам ки вылам мырӟиськид ке, эн здоровяк пальто. Шӧдозы сое басма чигиз ке, кутозы сое.
  
  
  «Вуриськись басьтӥзы, та ёросысь», - шуиз со. Со мыным туж зол мыжганы тазьы шуккизы, мар мон люкиськыса, пыдъёс но пельпумъёс вылын-тӥ заскользить ӝуштыса выж вылэ пуксиз.
  
  
  Со султыны дауртӥмы, нош ӧйлась. Со эс.
  
  
  Сьӧд гу котырын бырйисько, со синъёссэ кыньыртӥз. Мон шӧдыны уг луы, кызьы сотэк кема люкаса улэм, кӧлан интыязы но соос ваньзэ луэ на, кӧт выж вылын кылле.
  
  
  Мынам пельпум вылтӥ лэзи курткаелэсь но ӵош калтылӥм, ки вырыку, ih герӟаськем шуыса, нош собере ми бӧрсьы тӧдьы вал мынам анае думы поскес. Таӵе амалэн ик мон пыд думылыны луоз. Со тырмыт киоссэ вырӟытъямысь, мед валасько, мар уж со рос-прос лэсьтыны. Со герӟет пыр ачим ӧй вольтчиз.
  
  
  «Меӵ татын тон дорын пыжиськемъёс, мунё», - шуиз здоровяк. Со тодмо луиз зӧк куара ачимлыксэ. Со пыдъёсыныз мыр мон урдэсаз мон доры лыктозы но мед эскерозы, сотэк ке сазез вань. Эмуос сое лэзьыны малпасько, сотэк мон сазь вал.
  
  
  «Ачимлыксэ шутэтскон кельтӥськы», - шуиз Шейла. «Та вина уг ачимлык-а, мар-татын-а луоз со, куке тон лыктӥд».
  
  
  Здоровяк серектӥз. Со шӧдон юмор йӧспӧртэм луэ. Синъёсыз нош ик тэшкыльтӥсько, со, учкы, кызьы соос милесьтым бералтӥськы. Йырзэ выретэмез ӧз сётэ-мын ӧвӧл, асьмеос но быгатӥськомы соосын адӟыса гинэ ачимлыксэ тяпа пыд. Брюки вал пыдъёсы мамык быдӟалаез шпал пеймыт. Вал пыдазы кроссовкиен.
  
  
  "Мон тонэ шедьтыны секыт луоз, мунё, нош али, куке мон вуи
  
  
  
  
  
  нош ик ӵош, соосын шулдыр луоз. Мон яратско тонэ вань на-а? »Пыд вылазы ӵуштыртэм куара Шейла, сяласькиськоды, коӵыш кадь, со шӧдэ, кызьы со доры йӧтэ ке, та пиосмуртъёс. Серекъяса, со шуиз:« тау тыныд луэ. Эшшо ке-озь, уй кадь йылпумъяськиз, тӥледыз ценымногие эшлыко луэмзэс. "
  
  
  Та кышкытлыклэсь кельше.
  
  
  «Тон монэ паймытӥз ачимлыксэ юрттэ. Номыр но уг возьматы шат со?» - Шейла юа.
  
  
  «Эн пӧяське-а, мон-мунё. Та тӥляд пичи чичпотон-шектэм луон дырозь сцена отыгрывать, малы ке тодӥсько, тон котьку бадӟымесь пасьёсыз кӧт промах пияш кельто». Ачимлык шталь куараез йӧн-йӧн. «Тон трубкаез ошылэмын? Граждан тӥледыз пӧяло, мунё?»
  
  
  «Ӧвӧл. Со гинэ ӧз потэ, ачимлыксэ юнме медаз вие».
  
  
  Вань на-а со рользэ шудэ, шудыны, улон милемыз костя.
  
  
  Со умоен гегай учконъёссы сюбег, здоровяк эшъёс шедьтыны туртто. Со шӧдӥське-а со котыр одӥгзэ бур палаз, выж вылэ лаптӥськыса пуке. Пиосмурт но, бадӟымез кадь, соослэн пеймыт дӥсь нуллоно кроссовки. Со чулкаосын йыр вылазы золто, ымныр туссэ вошъя. Со, тодад-а, мар-Хоук шуо, адямиез виыны, солэсь потэ, пе, кезьыт но эффективной профессионал луэ. Та куараослэсь гигант гравийный адямиос но, безусловно, удмурт элькунысь суредан.
  
  
  Со коркаез доры вуизы, со пушкы пырыны дасяське, дэймытӥсез ӧз улӥсьёс. Одӥг поттон понна куара ляб, кылӥ солэсь куаразэ, со монэ ӧз кутэ, та солэн удалтӥз. Со шӧдэ, мар со ванная укно пыр пыроно, лэся, пыр потӥз висъетысь. Шейла сое кутоз, со кӧлан интыяз пыриды ке, сое учыртоды, дӥськут но милемыз басьтыны косӥз, нош собере выльысь кровать врасплох алда.
  
  
  Вӧзаз пукись пиосмурт кисыям кисьтӥ но мон содержимое выжзэ бугыръязы, ih. Со киын прочесывать ih, кариз сое, мар ачимлыксэ уг тунсыкъяськыто. Соос вылын мон брюки но со ax зажигалкаен минутэ учке. Бумажник мыным усьтӥз, со мыным документъёссэс эскеро. Уксё пуйыме но кӧнялыке со пельпум вамен куштэм. «Эй, Койык, куто».
  
  
  «Нед Харпер», - шуиз здоровяк, водительский-лэсь правоез лыдӟе. Соос мыняло. «Таӵе та, со грузовиклэн водителез. Грузовиклэн водителез люгер наплечный картузной кобураяз кӧня?»
  
  
  Со ёзвизы вераськон. Та адямиос уг тодо, мар со AX агент, соин ик солэн кунян ваён пала кырмыжъя вием уг луы. Со та муген ик, шӧдске, виылон понна ответственность нуо уг Мередит. Та теория сярысь мон юнмалозы-а соосты, маин мон пӧртэм уж тушмонлэн кык группае вал.
  
  
  Шейла шуиз: «мон тӥледлы вераны уг быгаты, малы солэсь ожмаськон тӥрлыкмы луоз. Ачимлык туннэ гинэ пумитай сое. Ресторанын мон соин вераськи. Ачимлык стилен мыным кельшиз, соин ик мон сое доре вайыны лэзи, со вал».
  
  
  "Кӧня тӥледлы кулэ луозы-а секс, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Сое эн сиы берло дыре», - шуиз со адӟонтэм Муса. «Мон тӥлесьтыд басьтӥ укыр бызё вал, огсямен улӥзы улон понна».
  
  
  Соос серекъяло, киоссэс выретыса, саес высвобождать-ын шпилька туртто. Сотэк шанс. Соин мон кыдёке уг тырмы калтыны курткаен, пуртэн ватос возьматон понна, со туннэ но удалтӥз так заблокировать ачимлыксэ кизили.
  
  
  «Грузовиклэн водителез та тылобурдоез уг», - шуэ пиосмурт, мон вӧзаз пуки луэ. «Та сярысь ваньзэ-а со вераз, мар луоз со, но мон юн оскисько, малы со озьы ӧвӧл. Тон адӟид-а, кызьы сое ачим нуо».
  
  
  «Оло, сое ыстӥзы мафия. Серекъялоз вал со». Мыкырски но бадӟым пиосмурт-а ми доры лыкто. Шуккизы монэ но мон ымнырме берыкто со понна.
  
  
  Ока, мар гинэ со йырсазяз вуыку кадь, синъёссэ паськыт усьтӥз со. Со ымнырзэ адӟыса, чулкаос ваты, паськыт пельпумъёсыз, чыртыяд ош. Киын куэм дэрем мон азьын, монэ кык вал кадь, нош мон пичи ӧй вал.
  
  
  Милемын ӵош поначалу озадачивать бит чулкае. Малы соосты ватыса возё аслэсьтыз ымныр тусыз-а, шейла бере, адӟисько, я умой тодӥськод-а? Соку со валалоз, мар со уг тодиськы, хемысь пумисько на ке, юртаз изъян лэсьтэмын. Эскериськон вал на одӥг маска мерта, кин вырыны делле ih эксперт ас лэсьтыны.
  
  
  "Кызьы тӥ асьтэдыз шӧдӥськоды, ужпи?" - юай мон здоровяк.
  
  
  Йырсизэ вирын мускыт луэмзэ мон, вӧзтӥз лия пелез вандэ, мон пульсировать гол но, кезьыт вӧсь. Куке со кутскоз, мон озьы абсурдно куара, мундштук боксерский кадь нуллӥ сое. «Мон ачим туж умой шӧдӥсько».
  
  
  Пуксён ас пушказ Здоровяк пальто, пистолетэн потоно-мон соосты еэным шуккыны кадык понна но, мон ӝокасько. «Быг-быг график ми дорын, мон тонэ гинэ но минутэн шыръяны быгатозы. Виись медоосты-а тон? Тон вылын мафияен блондинкаос контракт ыстӥды татчы?»
  
  
  Iso турттэ, вань кужымзэ поныса, лулӟиз, со, шейла шоры учкисько но, креслоын пуке выриз со, кыр вань на, со доры тӧдьы вал шымыртыны кылыны но висъяны, огласянь, сое мугорыныз ватыса. Со пызыресгес луоз, кӧдэктэм ымнырыз, син пеймыт кышкатэк тырмиз. Шугъяськылӥзы, соос, асьмелэн сярысь, соослы визь-кенешен гинэ ӧвӧл, милям но оборудов.
  
  
  «Вераськом, яке кылэм, тыныд ни», - мыным шуиз Музаос.
  
  
  «Мед луоз», - боз-боз шуиз мыным.
  
  
  Койык лэзь монэ дэрем шонтӥзы но, мон уси. «Кылемын, Шейла? Ужпумъёс тон дорысь мафия».
  
  
  «Абруз тае-а тон витид».
  
  
  «Та но со уг тоды. Со гинэ тодӥсько, тон мар отын луоз, эн вие, тон но, тон-а мар-озьы луыны кулэ, ачимлыксэ выдада». Койык гурак серектӥз.
  
  
  Куинетӥез пиосмурт
  
  
  
  
  
  кӧлан интыяз ӧс кылдэ. Соосты дӥсяны луэ, вань мукетъёсызлы кадь ик. «Мынам учкем-чаклам юртъёс но ваньзы задернуть ӝог жалюзи. Коньдон, тыдӟыны, татын ӧвӧл».
  
  
  «Озьы ке, умой, соослэн со ватэмын. Шейла визьмо нылъёс. Нош тон, мунё?»
  
  
  «Укыр яркыт, вызове тонэ медаз кушты. Со коньдон уз лушка. Тае тӥледлы соин верай».
  
  
  «Мынам со тонэ кельтозы. Тон-а со понна ответственной луэ».
  
  
  «Койык, соос ми дорын уло, соос тыныд ужаса-тыршыса мед ih. Тон уд адӟиськы шат, мар мыным кулэ кышкатэ?»
  
  
  «Тон кышкад, умой, но адямиос доллар понна 200 000-лэсь трос пыр ортчим. Кин умойгес тодыны мон-а со?» Ӧс вылаз-солэн пиосмурт проем возьматэ. «Сюрес кузя мынӥськом, соос-а ми доры корка, машина но басьтӥзы. Бадӟым люкетэз татын уйзэс ортчытыса, мон быгатӥсько, мон шейла но сётӥзы ке, мар мыным потэ».
  
  
  "Шуыса, со уг но вераськы ке?"
  
  
  «Сид, синазькыль карисько соосты, пеймыт ке котыр ласянь учкымон воргорон шоры. Арам толэзе ми, нылъёс выслеживать, сое мон али но шедьто. Мар кулэ лэсьтыны-а шуыса, тон валаськод-а, мар-а уж мынэ, мукет сямен? ӟечесь-а?"
  
  
  «Кык сю сюрс бакс юрттыны, - шуиз Сид.
  
  
  «Мынам со уг ке шуоно, инмарлэн нимыныз кыл сёт, монэ но эшшо вить штат пыр эскерыны. Ньыль сюрс кык сю адями та вием монэн, но талэсь».
  
  
  Койык вылын простынез кутӥ нылъёслэн шымырскем. Собере йырсиме ишкалтӥз но кутыны соос понна ee котыр креслоос.
  
  
  Полын солэсь выль адӟемъёссэ, ee, солэн котыраз со комнатае поттӥзы.
  
  
  Со шейла куара кылӥ, со куара нош собере чигиз. Со луэ пӧраськонын-ын. Мон уг тодӥськы, мар со лэсьтӥз, сое но возьматыны быгатозы.
  
  
  Мае мон шедьтӥ кулэ луиз ке, аслэсьтыз жильыетсэ тӥяса понна. Тодады вайытиськомы, пилёз, со лампа, кудзэ выж вылэ усьыны выро ке, со-адями виись прикроватный котыр тумбочкае одӥг нюръяськыны. Берыкъяськыса, мукет палаз соос кровать улэ пырыос ӧйлась. Пильылэ вань лампаосты кылле эшшо. Со, кровать улэ но вылэ погыльскиз nah. Мукет ласянь ке, со куаем, лампаосын сое кунгожын досягаемость вылэм.
  
  
  Одӥг лампа шорысь лэчыт инъет тырмыт адӟиськоз шуыса, куаръёссэ вандылоно, кизэ думылоно. Со, тыбыр вылазы султыны, пияла юдэс поерзать зазубренный ёзъёс но. Мон адӟыны уг быгато бере, ма карод, милемлы, дыр, киын но ке вандо, татын номыр но уд кары.
  
  
  Соин, отын пуки, вандэ но, одӥг пиосмурт куке котырын вуи.
  
  
  «Ас вылазы учкы», - шуиз со. Та Сид луэ, со понна койык машинаос ыстэ. «Тон шузиган ныж. Тӥледлы каньыл час, озьы мед мозмытозы».
  
  
  Шейла соос нош ик куаразэс кылы, вӧсь луэмысьтыз, шимес куараен вазиз со. Пиньёстэ куртчы но ужаны солы жильы вылэ, чиньызэ вире пияла юдэс вакчияк-ын. Ӧс куспын монэ проем пиосмурт уз дугдэ, соос азьланьтэмын уг туртто.
  
  
  «Тон-а шонер верало нылъёс. Ee курадӟыны кулэ ӧвӧл», - шуи мон.
  
  
  «Тон койык но уг валаськы. Эмуос сыӵе кельшись арбери. Эй, солы оско ке но, со, лэся, сое ик мед лэсьтоз».
  
  
  «, Со луыны кулэ, тросгес басьто Флорида шуккиз ке, тыныд абруз коттедж ыбылэ».
  
  
  «Бен, отын ваньзы кулэмын ньыль кылльыкуз, монэ дораз куашкатъяй дробовик но койык, соослэн ыбизы но одӥг сёто на. Весь серекъяло. Нош со шузимем ублюдок, та Койык». Та куараослэсь сид сёты шуисько, но адями трос кутыса, солы шуиз ке, мар мукетыз - компания та улон.
  
  
  Со чотын поморщиться но чиньыдэ вандӥзы. «Малы меда оглом коньдон ныл тон?»
  
  
  «Ватэлэ монэ ih луыны кулэ. Узыр одночасье мон вутскыны ӧй быгатысал, озьы ӧвӧл-а? Куатетӥ толэзь ӵоже, собере со йыр быдтон доллар котьма сярысь тумошо, йыруж дуннеяз усьыса, адями ватсаны люкаськыса, кивалтисьёссылэсь мафия. . "
  
  
  Пӧяськон со, ӧжыт ке но сое вунэтоно, муса шуиз со, со сярысь, мар мон профессиональной киллерез, Брант Шейла ысты, соос сярысь сюлмаськыны. Со шуиз: «мон быдэстисько гинэ контракт. Мон уг мафияе».
  
  
  «Мафия кык закон сӧриз монэ. Коньдон лушканы, виыны мон капо ih элькунысь люкетэз. Мыным со туж утчаны, кезьыт коп. Но, нылъёс но. Мон малпасько, ми дорын нылыз ватыны луоз коньдонэз но оскымон интыос, соос но ышозы-бырозы ".
  
  
  Мыным дуно вераськонъёслы дыр сётиське, но со кузь ачимлыксэ тыршо. «Кунокуа со тодо ке, кызьы тон удалтымтэ нылыз шедьтыны. Со, малпасько, мар отын мынам луиз пуш бере дорам».
  
  
  Сид-а ми доры лыкто. Урдлыосыз вылэ, мон сое туж шуккиз бере пыд делле. «Тырмоз тыршо. Тон эн лоба, уроме». Глушительёс револьверен солэн досталь но соосыз тупатыны. «Мон сётэм ужез котьку но койык, соослэн тунсыко эмуос таин уг выры. Со ныл басьтӥмы, нош со тӥ».
  
  
  Сое, валалоз-а, мар-а со лыктэмзэс, комнатаяз, мон виён понна". Шуо, мафия вылын мон ужасько, сое мон уг люкаськы улэп кельтӥзы, мон медам босс вераса, соос монэ валазы шуыса. Кынгыль-конгыль но пистолетъёс вылтӥ выж доры математика-а со, малпаса поты, пумитьяськы. Со гинэ чигнатӥськыны, кулэтэм карыса, мон со турттэмзы пайдатэм-озь вуэ. Со, адӟысалды, макем милям ӧжыт нацеливаться вылэ тубиз но револьвер, кезьытлэн но кулонлэн нуиз кадь синъёссы. Урдэс вылаз усиз, ыбыса со доры погылляськиз, ачимлыксэ противовес вылэ потыны туртто. Со нош ик чигнатӥськыны, револьверъёсты ӧз вырӟы. Собере мон сое ыбо.
  
  
  Со тӥрлык хлопок глушителяз кылем, но шӧдӥсько, кызьы мынам гадь синъёсыныз мертчиськиз тасырайыны, ӟырдаса кадь заклёпка. Соин мон нош ик ыбылӥзы. Со усе
  
  
  
  
  
  Укол вӧсь, куке кыкетӥзэ милемыз чыртыяз тасырайыны син шедьтэ, нош али мыным потэ, мон пыри шуыса люкамын луозы. Мушъёслы укшаз вал куртчем, ыб, трос уг.
  
  
  Вычисление вылын кылле потыку, милемлы шонаса вир дэремъёссы вал, сое учкыса, мон но пал кызьы сид выре, пыд мын, ӧжыт ке но ассэ пыс чус. Мынам адӟонэ нечеткий луэ. Со дыре доры, мон доры со лыктӥз ке, малы сое уг адӟиськы ни нечеткий формаез.
  
  
  Пыдзэ донге но, со мыным тыбыре мон пыкиськыса. Со беспомощно соос шоры учкыса. Револьверъёсты сое ик лэсьто. Со, малпасько, мар соин берло переворот лэсьтэм, син куспын син тасырайыны, солэн пыӵал-тӥрлык но лэзизы. Вир сётӥсьёслы-мон малпасько, соос кулыса быро.
  
  
  Вӧлдэтэз учкы мынам синъёсам. Мон пери лябӟонзэ. Мыкырски пазьланы сид мыным куртка но, гадь вылэ медаз котькуд ар яра. Со тырысен лэся. Кошкиз со.
  
  
  Али соос ӧжыт вӧлдэт ӧз адӟы. Пеймыт сэрегъёсысьтыз визь-нод мон пуньырӟытэмын. Хоука сярысь но малпаськем со сярысь, кызьы со отреагировать, куке тодо, Killmasterа ышиз. Со потэ, мар сое лэсьтыку, мон уже похвальной гожтэт посмертный, азьло кезьыт ачимлыксэ пыраклы ворсазы - эпитафия агент понна, обязанностьёсты быдэсъян служебной вӧзы вииз.
  
  
  Пэт стилез сярысь соос малпасько, горд, умой милемлы потэ. Кема-а соос тодыны быгатод, маин ми соос сьӧры радэ но кирби дэвид n1 но n2, кин кылдытӥз. Шейла кирбь брант со сярысь малпаны но, вераны но ачим, мар лэсьтэмын ih, ассэ виытыны ....
  
  
  Собере нош, кызьы пловец, ӝутскизы омыре понна, со монэ мозмытӥз бере чернота шобыртылӥз. Таин мон валэктыны уг быгаты, мон но улэпесь вал на. Мынам синъёс вӧлдэтэ но сфокусироваться nen вылын дугдӥз. Дыр ӧй вал со сярысь представление, представлениос но ӧй вал, кема йырвизьзэс кызьы сотэк.
  
  
  Пеймыт табыдӟа юртын чал-чал. Комнатаяз пырыса, ляб сергей, укно ӟардон вуиз кадь. Виись кошкизы, со, малпасько, мон огнам.
  
  
  Со кылем машинаос. Мотор куара соос бере валаськод, малы со корка вадьсаз дугдыса. Машина ӧсъёс ворсаськизы. Сое санэ понӥзы но, кылльыны, малпа. Пырон ӧс усьтӥськиз. Гостиная shaggy соос кылемын. Кухняе со доры вырӟизы.
  
  
  Со ымысь ужа, нош куараез уг сётскиськы мон. Со укыр ляб вал. Пошевелиться сое утчазы ке, вӧлдэт, лэся вия, йырсазьзэ но ыштылӥз, соос гинэ уг.
  
  
  Нош ик shaggy, чурыт, секыт. Но монэ ӧс доры вуиз пыры пиосмурт. Костюмъёслы луыса но, шляпаяз nen гожмо. Со куаразэ поттӥз, ӟурон напряженный.
  
  
  Мон сое кылӥ. Комнатаяз пырыса, ми но со шоры учкытэк, вылӥысь улӥе. Со шоры кезьыт синъёсын тустэм пурысь адӟиське, шадра ымнырыз. Солэн выжыосыз вылаз эшшо мон вӧзад султӥ. Со пушкын пуртэн вандыны яра учке-мон дэремъёсын азьпалтыны но. Мон уг быгаты вераны, мон со юрттэ уката яке огшоры тунсыкъяське заинтересованный луы на, кӧня мон улыны кыльысал.
  
  
  "Тон кин?" - эшшо вера со. Со акцентэн сицилийский ляб вал.
  
  
  Мынам ымысьтым сформировывать кыл. «Харпер».
  
  
  Соос султозы но мынозы ванная аптечкаын гуртъёсысь вуэмын. Мар со-ранениосыз ыбылӥськон сярысь ма тодоно. Ӝоген мон сое вир кошконзэ дугдытыны, тӧдьы гожмо мӧля котыраз биньыны но собере мон кутски кардон вандэм кадь, йыркерттэтъёсыз. Со уг яра чыртыяз учке, соин ик со, малпасько, вань-а ӧвӧл-а та яра шуыса, но сокем юнэсь ӧвӧл, шугъяськонъёсын мед ӧтьысалзы.
  
  
  "Тон кин ыбылӥське, Харпер?"
  
  
  Со, йырме шонаса, возьматэ, мае уг тодо. Со сярысь вераны уг ке быгаты, мар луоз.
  
  
  Со минутъёс мон эскерисько, малпасько кадь, мар мон каро, собере кардон полоска вандоно басмаослэсь керттэм поскес тырылӥзы, бака. Та ачимлыксэ курег ымныр смутный тодмо вал, нош мон уг быгатӥськы, кин-ачимлыксэ.
  
  
  Ӝутско, соос эшшо одӥг пол оглядывать комната собере юртэз потыса, мон трос уг вераськиськы. Со, кылем, ачимлыксэ машина оглюкетэз кошкизы кадь соку.
  
  
  Шӧдтэк шорысь мыным та ним йыразы лыктэм. Валантэн. Валантэн Марко. Сое юстицияя министерствоын дыръяз адӟиз, туспуктэм газет преступность ачимлыксэ расследование лэсьтэ. Вань юри сямен, соосты котыр одӥг адямиослы йылэ вал.
  
  
  Со бере, тодэ, мар со кӧня ке минут кухняын ортчыто, малы мон шедемезлэсь азьло, соос, ньыльпыдъяськыса ӝутскыны. Тыршемды бадӟым Ползание курыса. Шелл нунал со доры каллен ке, мон борды ки адресъёсын книга. Со мыным котыр чиньы кыниське.
  
  
  Шутэтскыны лыкто милем ваньмыз огкадь. Со жимъёслы кӧтурдэс выламы кылльыса, йыр поромон нюръяськыны, эскерозы но книгазэ шталь. Кулэ луоз, со котыртэ котыр одӥг кисыысь усьтыны выриз ке, ми нюръяськоно. Тодам вайисько, кызьы со пальто кесяло койыкъёсты, соос малпасько, мар пумысен книга эмуос. Ачимлык минут поныса, со нош ик поползти. Мон вис карылыса шутэтсконо луэ, куинь пол но, со азьло эшшо кухня-озь вуиз кезьыт.
  
  
  Проем ӧсаз назьыльске, соос шоры учкыса шейла йырзэ ӝутэм но-а, вӧзысь пуконэ вӧз-вӧз кылле удысын, кудъёсыз борды со думиське вал. Кардон басма чуръёсыз, кудъёсыз герӟало соосты-вань пукон вылэ кор вылын улӥын но ручкаез бултаськыны на.
  
  
  Солэн аслаз куараез возьматэ. "Шейла?"
  
  
  Со, ма солы уг но вырӟы ӧз шуы, мон уг паймиськы. Соин нимыз но солэн куараез нош ик прохрипеть, йыркурзэ но вӧсен тырмем. Собере соос со доры подползать. Лыз-вож ымнырын вир но пызырес луо. Туж бандит виизы, сл.
  
  
  Со протянутый нылъёс суймес йӧтэ. Кезьыт луэ. Со, синзэ кыньыса минут вайиз.
  
  
  
  
  
  
  мылкыд контроль улсын возё. Собере со мугорыныз золтӥськиз.
  
  
  Со адӟи, мар со сыӵе кужмо шуккыса виыны луысал, малы эй, чыртызэ чигемез. Одӥгез, кин быгато лэсьтыны сыӵе шуккет вал койык. «Сукин пие», - малпай мон.
  
  
  Со, ас янгышсэ шӧдыса, со мае ке берыктыны но, дурбасьтытэк ӧйлась. Со улэп на вал, нош со кулӥз. Нош самой кужмо мылкыддэ, кудӥз монэ басьтыны выризы, мон юн тырмы, йыркур луиз. Созэ но, тазэ но басьтэм потэ муса котыр ачимлык-огмес, малпасько, созэ, тазэ лэсьтом шуыса Дэйв Кирби понна гинэ ӧвӧл, Шейла понна но.
  
  
  Кытын ке шарая, мынам трос кужыме, малпаське-а-со кезьыт. Со, киям, пыдзэ пукон вылэ ӝутэ, вӧш понна дуре кырмиськем. Веттаськылӥзы, со, укно доры но поплестись оглядеться. Сое ишкалтӥ но, солэн штораен шобыртэм гольык мугор нылъёс. Со рухнуть пукон вылэ, кужымзы тырмымтэ дыр уг люка, телефон доры но луонтэмзэ лэсьто, огпалтӥз гостиная каллен медаз ветлэ. Номерзэ бичай но, со трубкаез басьтэмын курик-ысь оператор.
  
  
  Кыллэсь пуштроссэ нимаз куаргетэ ӧй вал, кызьы сёто мон но, мыным юрттӥсь кулэ вал шуыса. Сазьтӥськемез бере кык котырын вуи сотэк одӥг корка выж вылаз полицейской луыны бонэма, киям трубкаез ик, ми но кужмогес луысалмы шымыртылӥз, мар со высвобождать эмуос шуг луиз.
  
  
  * * *
  
  
  Персонал ёрос больницаын выль вал со понна, Бонэм кыдёкын ӧвӧл. Сое ранить ыбылӥськон кӧня эмъясьёс, пӧйшураны сезон поттон понна, котьку удалтэ бере пӧйшурась ыбыны яке кык переутомлять мукет спортсменъёслэн-одӥг, соиз но мон ватсасал кыске, мон-самой шудо адями луод, куке со кинлы ке пумитаз.
  
  
  «Асьмелэн чырты выламы одӥг гинэ син тасырайыны еожа висъяны. Тон урод луыны быгатэ, футболэн шудыны сенсорный», - шуизы эмчиос. «Мерлыко тужгес но со тыныд, малы тон сое гадяз шедьтыны». Сое ӝутӥзы наплечный кобураысь, кин сое нуллоз. "Движенилэсь ӝегатэк кулэ органъёслэн но кожылӥм пуля та жизненно пумитазы ee. Синъёсы пыр ортчылӥзы тасырайыны ку-лэсь оснастка траектория-соосты быдэсъясал. Тон вир тырмыт дыр ортчыса, соос выльысь медаз стрелков оскытӥз, малы тон сое виид.Вуттоз тонэ, Харпер мистер ".
  
  
  «Ага», - шуи мон. Мон вуттӥзы, нош Шейла кулэ.
  
  
  «Тӥ ӟеч самаритянин но юрттэ. Чеберлыксысо тон биниз сое. Тунсыко, вань-а меда солэн кыӵе ке медицинской дышетон.
  
  
  Со, мыньпотыса, кылем ке, мар ӟечсэ мафиози марко самаритянин валантэн нимаське.
  
  
  Ӝыны нунал ортчыса, со больницаын, мон нормаосты берыктыны. Вань на солэсь ляб луыны, но асьмемыз матын номинал шӧдӥське. Эмчиос шуизы, ма, мон ачим мыно быгатэ комната, ваньмыз умой мынӥз ке, больницаын со арня ӵоже котыр выписываться быгатэ. Тае уг тодӥськы сое, эскеризы, нош та пыр соос куамын минут планировать неофициально.
  
  
  Со, укно доры лыктыса учкиз но больничной стоянкаын. Отын но, возьматизы лошъясько «Форд» форсированный двигательлы. Ӵукна тӥ ачимлыксэ бонэм вае со. Мыным кык арес вал койык но эшедлэсь ачимлыксэ нунал. Пытьы ӧз лэзе милям кезьыт луэ ih люкаськизы.
  
  
  «Кызанлэн дырысен трос дыр ортчиз, физическое состояние пиосмурт кадь со тӥледыз адӟе», - шуизы эмчиос. Виылон, басьты, кин тон, кӧня ке нунал тыныд косӥ мон вылэ кельтӥз. Укыр вазь Но ас вылаз уг лёгаськы. Шараяны тон быгатод, тон кужмо озьы ӧвӧл шуыса, малпасько ».
  
  
  «Мон сак улэ, Док». Со уг гинэ малпаське со сярысь, мар вераны. Со, Койык сярысь малпасько.
  
  
  Собере, со пыр доктор палата кадь потӥз, но со дӥськут басьтомы дӥсь халатэн ульчае больницаос. Пуля гаджетэз пристегнуть наплечный со яраё, ибырвесь удалтон ас вылазы но эскеро «Люгер».
  
  
  Хоук огъя план ӧй вал милемын ӵош. Ужез умой-умой уз луы дыр, ас дораз эскере бонэма решениезъя. Одӥг пол ми соин ӵош кузэн телефон пыр вераськисько-а, кызьы монэ больницае вуттӥзы полициын, малы кулэ вал, малы ке шуоно нылъёс мыным гожтэт куд-ог валэктонъёс курыса юртын вииллям.
  
  
  Полициын кышкытлык делле мон бонэма ик арестовать каризы. Соос пӧлысь тужгес пуштыр-со понна, пе, мон лыктон нуналаз учыр городын луысал ih активной шутэтскон кулонэ нуо. Куд-ог хоук понна сӥньысъёс кыски Но, шӧдтэк шорысь трос юанъёсын ми доры уг но луы, мон давление. Газетэ статья но ӧй вал.
  
  
  Соос пыр потозы, тубат вылтӥ сьӧд больница. Ӝоген со шелл стоянкаын, вылысьтыз кожыса машина дугдэм бадӟым сюрес кузь ке но, мон вӧзын. Ӧс усьтӥськиз, Хоук но шуиз: «Ник, шумпотоно солы, мар тынад султоз».
  
  
  Малпасько, малы мон ӧй кельшы школьникъёс, вень вылэ кутоно, сое кылзыны но лимузин ачимлыксэ сигнал кӧчиз.
  
  
  «Мынам со поныса, милемлы планировать каро тӥледлы жингыртӥ. Шол, мед тонэ уг кушты уг уйиськыны вырид ке но, нош ик больница, та сярысь эн вера мыным».
  
  
  «Сюлэмо ӧвӧл», - шуи мон.
  
  
  «Тон эн кышка, мон та малпанэ вылын вето поныны, шуо, виыны уллё сьӧры уйиськыны уг быгато-а тон-а мар-а?»
  
  
  «Ӧвӧл, сэре», - соиз ответ сӥлы куараос. «Тодӥськод-а тон, пе, сое ужысьтыз поттӥзы, уг ке шӧдо, соосты вормыны быгатэ шуыса».
  
  
  «Вуж укыр та уж тон понна луи ке, Ник-а, со тон вылэ дипломатической порекомендовать служба», - лулӟе Хоук. "Мон-ын Денвер
  
  
  
  
  
  
  Озьы мон кадь шека, шырак мар тон, мар ке но та мактал, со лыктоз. Отельысь-а тон, пе, мед кин ке тыныд юрттӥськись пусъемын вал ӟечлыкез? "
  
  
  «Ӧвӧл, сэрен. Та удысын умой оген кышномурт».
  
  
  Кык пукон вылын но пиосмурт куспын, мон тротуар хоук звуконепроницаемый задвигать азьын пияла.
  
  
  «Уг ужа ини та бутылкаосты ӵоксэтсэ кирби гинэ, озьы ӧвӧл, Шенӟыны?»
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. «Нылы но луэ. Татын маке но бадӟымгес луэ, кезьыт личной ӵужыса. Адями виисьёс ну, - садистэз, сое азинтыны но адямиез вииз ке, ачимлыксэ эн дугдылы».
  
  
  Берыктэ поттӥз но аслаз азьысьтыз магнитофонъёс Хок тротуар. Со, кнопказэ зӥбиз. Официальной со куара шуиз: «сёт мыным доклад, N3».
  
  
  Вера соин луэм учыр сярысь, кудаз мон потӥ бонэм вуон вакытсэ, но соку Хоука диктофон вылэ будэмын. «Та официальной люкетэз сярысь сюлмаськиз. Эшшо, пе, шуо, ми куспын кык вакчи. Соин та луонлыкез лэзьыны-а тӥ ас вылады азинтыны. Та ублюдок окто, Ник».
  
  
  «Тон валаськод, мае милемыз кышкасьтэм луыны, вудур тӥясьёс вылэ каролина базаяз, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  «Мон та сярысь сюлмаськиз», - чурыт шуиз Хоук.
  
  
  «Мон малпасько, мар базае пырись агентам мафия. Ивортодэт потэ-а со, кудӥз сярысь мон нылъёсты люканы но, сое виисьёсты абруз фрэнк потӥз. Со-а уг-а лэзьыны быгатӥз шуыса, адямиос вискысь инакомыслящий комната, но со пенсие утиськон сӥземын. Та вызовъёсы шонер но вунэто ".
  
  
  «Соглаш», - шуиз Хоук. «Нош мон таӵе вывод доры лыктэ».
  
  
  «Люкетаз куд-ог йыртӥянъёсты недостающий луэ. Кылсярысь, адями виись ма, валамон, мафия ужаны, монэ виыны утчаськоды, нош мон марко валантэн юрттэ. Эксперт аслэсьтыз та сярысь юалляськизы-ын мафия. Оло, солэн теориез быгато, малпасько».
  
  
  «Лыдъя, ма, ма таосын лэсьто».
  
  
  «Адямиос вискысь Абруз Кирби но, виразы али асьмеос коньдон утчаса. Со ышанӥсько, шонер шейла-а мар-а шуод-а сое, ма солы уг но тодо, мар луоз коньдон. Со мугтэк сое виыны уважительный, сое поттон понна, койыкъёсты быдтон ортчиз шуыса. Я, интыяз-а, куинь-а, ньыль-а ӧвӧл-а ".
  
  
  "Татысь кыӵе следствие мыныку кулэ?" - Хоук юа.
  
  
  «Та адресъёсын книгаос, кудъёсыз Койык уськыто ке, миым уй ми нюръяськоно. Со сизьым нимаз. Котькуд адямилэн со котыр берыктӥсьёс люкасько та пыра. Оло, со мон доры вае одӥг котыр Койык».
  
  
  «Эш ке но тон уг кутыны койыкез яке ачимлыксэ нырысетӥ мафия». Адресъёсын хоук книгаез лисъяса. «Та кышномурт ним, со быдэстэ».
  
  
  «Вань аслаз городаз но. Карта дораз вань эшъёссэ вал койык».
  
  
  «Файл фбр сое эскероно. Оло, со мон верало, мар ке сярысь ачимлыксэ койык но эшъёс. Описание тонэ судить кароно бере, солэн быдӟалаез шулдыр Вож Гигант. Та кутсконэз».
  
  
  Со понна адресэз книга назьыльскыса, сое но берыктыны уг дырто хоук: «Ник, трос-а соос, кезьытлэсь нимъёсты гожъян. Каталог чичпотон ке та порма. Комментарий тӥ сое лыдӟыны, мусс сизьым нылы сярысь гожтӥд?»
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. «Тырмоз пикантный штука».
  
  
  «Гожъяз сое, ма со котырын вань котькуд удысын чичпотон умойзэ лэсьто.« Ужаны Лос-Анджелес »сенсационно жингыртоз».
  
  
  «Личное ӵектон мыным кельшиз, кудаз сётэмын вегас куре со. Верало мон тӥледлы куара, тӥ тодӥськоды-а, макем шонер гожъян Койык».
  
  
  «Тон - кужмо физической образецъёссы, пие но мон, но мон уг валаськы, кин кызьы быгатэ-а тонэ арбериосыз эскерыны, мур, ачиз но, лымы, лымы-озь ум жадьытэ», - шуиз Хоук шулдыр куара. «Кылсярысь, сыӵе beauty Барбара, мар но гожтыны уг быгаты музаос ih. Со гинэ нимъёссы со пусйиз, со понна но восклицательной знак пуктылэ».
  
  
  «Оло, соос та лэсьтыны, малы ке шуоно со молодёжных веб-исамтэ та компания».
  
  
  «Мон ӝоген шекланытэк, койык исамтэ тодэ шуыса», - шуиз Хоук. «Понэ, соку мон вылын возьматыны кулэ ӧвӧл шуыса, ваньзэ тае нылъёс, лэся, йыруж дунне, но ӝоген ваньмыз, бандитъёс пала кырмыжъя луыны, кудъёсыз тонэн одӥг дауръем вииз ке, со шекланыса?»
  
  
  «Путешествие та шулдыр вал, " умой».
  
  
  Но книгаосты мыным сётӥзы Хоук пытсамын. «Марлы на, Шенӟыны? Тон мар ке но муртэз?»
  
  
  «Ӧвӧл», - монэ алда. «Голосовать но вань. Со герӟаськемын вал».
  
  
  Солэсь нимзэ ик верано ке, отысь потэм, машина котырын. «Тон кужмо впечатление шейла вылэ потӥм, озьы ӧвӧл-а? Кыӵе со вал?»
  
  
  «Мон " шуыны уг быгатӥськы. Озьы мон тодӥсько соос умой ӧвӧл».
  
  
  Сое ӧз вераллялэ, книга нимез одӥг мар быгатыны кулэ муса нылаш, кудӥз милемыз тодэ, кызьы Шейла Брант. Экс ӧйлась ортчем табыдӟа эй, нош со дорозь нах луыны кулэ ке вал, со фрэнк абруз пумитаз кадь.
  
  
  Шейла адӟон со сьӧры уйиськыны, нош озьы-а со-адями виись.
  
  
  5
  
  
  Одӥг бадӟым уж ёрмиськом ке но вал мон, но бадӟым смертность башка час лыд, озьы ке со, малы мон мурт шаерын трос дыр ортчиз луэ, ассэ ачиз кезьытлэсь.
  
  
  Соос уг адӟо-а, Porciuncula de la El Nuestra Angeles Pueblo Senora Reinda Los de, трос тодмо кадь ик, асьме котырысь гинэ Лос-Анджелес, кык ар ӵоже. Город чылкак уг умой пала воштӥськиз. Куазь, куазьлэн средиземноморский шаер сокем кельшиз, вал-чебер, азьвылгес но, нылъёс но. Нош движенизылэн юнмамез но ӧйлась.
  
  
  Со телефон будкае, огпалтӥз аптекаын бере, мыным тунсыко вал, кызьы ужа
  
  
  
  
  
  нырысетӥ бамысь койык чичпотон who'who s дунъяны выре, куд-огез лыдъяло, котырысь кудӟем луоз, содовая фонтан дорын пукыны, возьматоно, мед ih шараяны. Данэз туж ӝог будӥз сярысь малпан ноку но уз кулы.
  
  
  Юало ке со ужаз, чильымаз нылкышно куараен ответ сётӥз, разочарованно вазьылы. «Эй мыным жингыртӥз». Кема возьмаз со, со, учкы нылъёс ӧс дорын пыд вылысьтыз фонтанъёс но киоскысь распахнуть газировкаосын, со дась мед кондиционерез луозы. Пӧсь нунал луоз вань, тужгес но йыркерттэт-а со гадь вылам нуллӥсько.
  
  
  Куара тырше, огназы лэся, нош, оло, мон учкисько, кӧлан интыяз Койык талант улӥе вакчияк описание ee. Эй со шуиз бере, маин со герӟаськемын, мон ӵектӥсько мукет, со монэ ӧте пырыны. Озьы ик та вал огшоры кадь, барный пукон вылысь васькиз. «Мон выль тодматскон визьзэс одӥг», - шуиз со.
  
  
  Ӝоген со шараяз мугзэ. Выль адями уж тодматскыны луэ Тыршо. Со бордель ужа. Вылӥе нуись тубатъёс кузя со монэ, китӥм но, - шуэ лыз полосаез кутскылӥз.
  
  
  «Дэмласько тыныд туж. Соос пӧлысь койык номерзэ тӥ басьтоды», - шуи мон.
  
  
  «Койык? Э, одно ик». Мон со затащить комнатаяз, мон брюки но, чилекъяса вылэ васькыса, дыръя вань со пала-тӥ учке на. «Кулэ-а тыныд, мон учки, дуное, ваннаын но басьтыны шобыртӥзы. Леди, кудӥз вылэ со ужано, - шуиз, - чылкыт маке - со вӧзаз процветание».
  
  
  Етӥз со кайла солэсь палэнскыны. «Соин, вылды, зэмос философ. Соин пумиськид ке, солэн кунокуаын ке-ке».
  
  
  «Ӧвӧл, тон ӧй шталь. Со кезьыт, кызьы пӧлын басьтыны кредитный доллар тыр. Мадам пертчыны, кезьыт. Со, киноос, кытын вал солэн дор зарни сюлэмыз, - ӧвӧлтэмлэсь та бадӟым голливудский. - А мар-а тон, дуно-а? йӧтэ? "
  
  
  «Эсьмаса, со собеседникъёс шедёз», - малпай мон. Солэсь юало ке, сое йылозяз стадионын кадь, соин, лэся, кытчы ке рекордъёс бейсбольный клуб но мимала ватсаны.
  
  
  Мон доры ӝиптӥськыны тыршисько. Нылъёс со таза луысал, пыр чеберлыкъя салон блондинкаос, со пыраклы штукатурить кароно но трос луэ. Пуля гадяз ноны бирдыоссэ вандылыса Ee.
  
  
  "А мар-а луид тон, туганэ?" Мон со ымдур пумъёсаз кырет борды йӧтэ, вурысэз, доктор-а-со мынам йырам пыриз. «Тазьы адӟиське: тӥ, пе, усе бетономешалкаос».
  
  
  "Мон авариосы шедё*
  
  
  "Мыным жаль." Киме кутӥз, мон нош ик Ee. "Ой, тонэ зэмос воргорон, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  Оло, ваньзэ тае солы вераз асьмелэн клиентъёсмы но, бадӟымъёс валаны уг быгато, озьы соос та омела кадь адӟисько. Солы но дыртытэк кошкем пазьланы чилекъяны кутскиз, тодӥськод-а, ма мон али адӟыны ке хоук, серектоз вал солы.
  
  
  «Тон сярысь юаз, ми пото койыкъёс. Тон адӟысал ке, берпум ползэ ачимлыксэ?»
  
  
  «Зэмзэ но милемыз тодазы возё ӧвӧл. Та понна тон вуод татчы, мед тодозы, кытын залын Койык?»
  
  
  «Визьмо ныл тонэ. Соку мон тон раскусывать, озьы ӧвӧл-а?» Iso чеберъяськыны солэн кужымез вань. «Бадӟым мон утчасько клоун. Ми кусып ышемын, валаськод-а, ма сярысь со?»
  
  
  Мон сое нюлыса доры матэ, паллянэ киосме но ӟыгырты мон со понна кусме. Мон нош ик бур кизэ чилекъяса ee шедьтыны. Ӝоген со карманник луэ. «Ӵапак татын, тонэ вӧсь карыны лыктон лэсь удовольствие басьтыны быгатозы. Мар тон вырӟид?»
  
  
  Сое китӥз кутэм но кикурзэ выллань бералтыны ee. Сое со куинь чиньызэ куасалтыса кызетӥ пуке. «Лось сярысь мон верасько».
  
  
  Со дружелюбие тып кысоз. Мон сое умоен но, кускерттон йылпумъяськиз банкнот ih туйнаса: «секс милемыз вузаз, нош информация ӧвӧл».
  
  
  «Ми ог-мусэн валче, вуж. Кусыпъёсмес ыштӥмы, нош ми, кызьы верай ини мон. Кылзы, мынам тон со сётӥз номерме, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  «Та сярысь тонэ пӧяны быгатэм. Котькыӵе учыръёс, уг-а, мон тодам возё, берпумезлы пол койыкъёсты адӟизы ке, мон ӧй но тоды, кытын со. Кемалась ышемын ке но солэсь агай-вынъёссэ, мон nen сярысь вераме уг поты».
  
  
  Со досталь, эшшо кык двадцатка, донгиз мур кыретэз вань люкасько но отын вить блузка. "Малпад-а тон?"
  
  
  «Мон чылкак оскытылӥзы. Йырвизез сураны адямиос ярато койыкъёс, со таиз но умой пӧрмиз. Nen сярысь нокинлы уг вера сf ӵош».
  
  
  «Ми сётӥмы вуж адресэз, телефон номерез но. Мон уг шуо, кытын кутӥсько со ачимлыксэ».
  
  
  Ужаса, бадӟым пӧлын но аслэсьтыз гадьзэ потӥз кагазъёсты бугыръязы. Со кортлист кисыриос ih. «Мон уг адӟиськы-а, кӧня ке толэзь ачимлыксэ, оло, ар гинэ. Честно. Адресъёсын ноку но сое уд тоды. Татчы вуиз со дыр-вакытъёсты, сётон, но вань».
  
  
  "Солэн нимыз луиз, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Мон малпасько, тон ачимлыксэ, уроме. Тодӥсько на мукет нимыз-ог». Соосын мон кагаз лэзиз, со выж вылэ усиз. «Тон-а со огзылы но уг кельшо. Тон мултэс честной-а адӟисько. Ломдытъязы ee кузьым но басьтӥзы».
  
  
  Вераськон куашкатэмын, соосты шонер учкон утча ни. Ӵыжалскыны соос курткаосын, со адӟыны мед быгатозы «Люгер» пуртэс сурон. «Мыным кулэ нимъёсты, Ужа».
  
  
  Улӥзы ымдуръёссэ нюлыса. "Копп-а тон?"
  
  
  «Ӧвӧл, пиосъёслы гинэ утчаны Койык».
  
  
  «Джонс - ачимлык-а нимыз». Кежег серектэ со. «Тон, дыр, эн оске мыным, таиз зэмлыкез но чылкытэз. Ачимлык Эдвард ӧтизы Джонс. Та но вань, малы тон мыным вераны быгатӥськод».
  
  
  «Тау», - мон шуысал, кыл нунал. «Кузьым быгатэ-а тонэ кельто».
  
  
  Возьмало соосты куинь час вӧзы корка, шӧдӥсько но адӟисько автокресло рухнуть тырше. Со корка котыр вал
  
  
  
  
  
  Солы асьмеос дась луэмзэс эскерон персонажъёс тырмылы, пумаз вуыны тырше ке но, такси дугдӥз.
  
  
  Картер, мон малпасько, умой-а, ӧвӧл-а шуыса доверчивый тон лулдэ.
  
  
  Солы таксиез мынӥськом, соос-а ми доры дунтэмгес, город ортчиз, улон корказэс вуттоно. Ӵапак солэн пушказ дырыз дыръя уж бӧрсьы, мед адӟысалзы, кызьы со тубатлы выллань ӝутскиз. Кузь коридор пуме ӧсазы йыгаськизы грудастый блондинкаос. Ответ ӧз басьтэ, со туж зол йыгаське. Собере берытскиз но, мон солэсь адӟылӥ, но сое син-лэсь паськытаз куншетэз лэзёнэн вылын быдэстӥз.
  
  
  «История тӥ шонер уг луы, - шуиз со салам, - нош мон ас коньдонэн басьтоно дунлыкез. Тон мыным татчы вае».
  
  
  "Визьмо, кызьы вуро, озьы ӧвӧл-а?" со сялӟем.
  
  
  Пырон ӧс утча со. «Валамон, Койык корка ӧвӧл. Мар мыным ӵектӥз тон тае лэсьтӥськод?»
  
  
  Вуоно пролет со тубатъёс доры бызиз. Соос со сьӧры уйиськыса но пыдсы сэрегын липетозь. Мон но нюръяськыны соос гожмам ымныр, нимало вот мон кӧня ке шукконо выжы зын-ын тышкаськемез но, со монэ уг кылы арын. Мон туж пӧртэм путешествие лыдэ басьтыса, словарной запас та сярысь со трос вераськиз.
  
  
  Со понна доры ӝиптӥз но липет пумзэ посэ шырак ee. «Нош табере сётэм кылъёсты пумысь шонер Койык».
  
  
  «Тон монэ эн ӝегатӥсьёс. Соос но, тонэ но уз луы».
  
  
  «Уг та ышанӥсько, Ужаны. Нылъёс ог-лэсь вием койык но кулонозь вутто. Со ачимлыксэ шедьтыны, огкадьзэ но мон ваньзэ, мар мон лэсьтӥсько, сюрес кузя».
  
  
  Со шоканы секыт. «Ныл насчет шонер-а та? Лёгетъёс вылэ-а тон?»
  
  
  «Шейла нылъёсты ӧтьыны. Тон бере ке но кылемын, мед соос койык-а ни?»
  
  
  «Ноку. Ӧз но адӟе сое, - ачимлыксэ берпум дыръёсы. Со квартираын улэ, ачимлыксэ куке со тодэ. Солэн малпамезъя, кунокуа соосты мед тодысалзы, мар тон утчаськод ачимлыксэ. Та молодёжных веб-кон бере, со лыктоз. Кылем сётэмын, озьы та».
  
  
  «Эдвард Джонс нима со ассэ, яке со тон малпаськод-а?»
  
  
  «Та ужъёсы кутӥсько, соослэн нимъёссы, куке со тодэ ачимлыксэ. Соин, лэся, дасо куто на. Тон мыным уд ке оскиське, мукет нылъёс но дорам юалляськыны вуылӥзы. Со ик шуиз соку, тон. Соосты таласьёслэсь. Со данъяськымон луиз шуыса, кӧня ке бадӟым del натворить ".
  
  
  Со лэзиз ee. "Устоез."
  
  
  "Милемлы мыныны быгато?"
  
  
  «лобӟизы», - шуи мон.
  
  
  Учке тыршозы, тубат доры лыкто ке.
  
  
  "Со кулонозь вутто-а со?"
  
  
  «Ага», - шуи мон. Мынэсьтым куараез ӟазырес луиз.
  
  
  Шараязы соос, дунтэм квартираос шуыса шараяськиз капчиен нунал тунгон. Буш комната луыны, мебель тузон кылле. Берпуметӥ улӥсь кошкиз ини кемалась. Соин ӵош оглядеться юрӟым. Со вылэ оскиськыса бадӟым.
  
  
  Витиськомы ми дорын " юнда пыдул кутэтъёс тубат. Сое быдэсъянэз ас возьматыны уг тыршы юаське вылын куншет, куке адӟиз ee.
  
  
  «Со, мар тон шуод, мон малпаськисько, - шуиз Ужамез.
  
  
  "Таос лэсьтэмын?"
  
  
  «Монэ нылыз сярысь малпаз. Нылъёс со тыныд луэ?»
  
  
  "Шуыса ӧвӧл со. «Нош кулон со сыӵе уг быгато».
  
  
  «Тон сярысь мон вераны уг быгатӥськы трос койык, соослэн вераськы ини кезьыт. Мон тонэ нимыныд нимась быгато но мукет. Тон тодӥськод-а, сьӧсь выриськоды кадь? вераськемез, кин доры со мыноз-мафия пияш доры яке соосыз, кудъёсаз ваньбурез талан финансировать люкетэз. Лос-Анджелес луэм адямиослэн нимъёссы Хаскелл. коньдон талан понна ".
  
  
  «Тау, Ужа».
  
  
  «Со сярысь вунэтыны. Но таиз мон малпасько. Вунэтӥд-а, мар мон тыныд верало».
  
  
  Хаскелл вылэ табличкаос вералозы нуналэз, маин со выре недвижимость. Пыронниын возьматэ зӧк шобрет, мар таиз яке со вылын уксё потто подрабатывание. Мон пальпотон сладострастный зарниялляло секретарша ачимлыксэ, пиньёссэ тыре, сюлмын сотэк но, вераськом но, нокин уз басьты шуыса мистер хаскелл предварительный сотэк гожъян.
  
  
  "Амал шеде кадь вылын?"
  
  
  Нош ик со пиньёсты возьматыны. Пинь сузян пастаен соос рекламировать каро луыны кулэ. «Мистер Хаскелл адями уг тоды ке но, вылын лечебной шер тодысалзы».
  
  
  «Мон тодӥсько Эдвард Джонс», - шуи мон. "Соос тырмыт вал шат?"
  
  
  Кӧня ке пыриды, со бумагаос бичало но, аслэсьтыз нимзэ вераны босс огназ улэ шуыса. Со вуэм бере, со шуиз, туннэ мар тужгес но хаскелл мистер буш, кызьы тодмо Эдвард Джонс сярысь ноку но ӧд кылылы.
  
  
  «Мукет кылын вераса, соос кошкыны кулэ».
  
  
  Нош ик пальпотонэз алясь, та каратэ кызь ньыль пол. "Тон валаськод, бастер".
  
  
  Сьӧд кадиллак дурын пуке дорады, со юрт котыраз дун-сьӧлыктэм калифорния шунды потӥз. Руль сьӧрын пукисьёс азе шофёр униформазы, кыкетӥ этажысь адямилы укша.
  
  
  Со, мыкырски, соосын вераськиськод ке, mimmo ортчиз «Кэдди». «Уг нулло форма вурыны. - Ысь-зӧк висъяськоз понна таос ки улын, вылын кадь шин пог».
  
  
  Зӧк но мыняса веша со ассэ. «Кытын сое нуллӥз аслэсьтыз ӵектонзэ куара».
  
  
  Но соос вить шталь полквартал припарковываться-ын. Шофёрмы, валамон, вылысьтыз хаскелл вуиз. Тросгес вуыло пиосмуртъёс дас минут ортчыса, со озьы ик адске, пе, со пальто улэ несс арбуз но, машина кӧчиз.
  
  
  Кэдди бере, сое пырпотыса, со-лэсь бере кыле. Клубын ачим понна пригород загородный шикарный вылэм. Зӧк вал, гольфен шудыны. Бадӟым люкетэз ортчыса, со нунал, со чакламын биноклез. Солы луыса драйв, пересьёслы кадь. Со доры, дыр, кадь, соос эшшо но, берен поплестись клубын, со курбон шталь юн мӧзмон.
  
  
  Дыр вуиз ветлэ. Со мынэ но ӝутэм стоянкаын бинокль
  
  
  
  
  
  . Автомобильёс чурен-чурен выры бере, со, шофёр доры лыктэ бере, со, киын вожвылтыса, капотсэ вылын «Кэдди».
  
  
  «Ӟечбур», - шуиз монэ буй-буй.
  
  
  Со, зӥрак берыктӥськыса, но меӵак со чутрак ачимлыксэ сплетение врезать шунды. Кыкез соос пӧлысь задернуть машина ачимлыксэ, саклык мед кыскизы, соос ачимлыксэ но нош ик шукко. Ачимлык син азям пуксе, кызьы мраморлэсь, ачимлыксэ бирды киысьтыз гылӟиз но безвольный пиджак тупасесь.
  
  
  «Тон шоры учкыса, дэмланъёс сётыны», - шуиз со шырак понна тужгес но куртка. Зор сярысь синмысь дуре кнопкаос «кадиллак». Со понна кобураяз пистолет сое кунултыса потто 38-го калибр.
  
  
  «Табере мон тонэ босс витёно луоз», - шуиз со эмуос.
  
  
  Клуб хаскелл пыр потэм бере, шофёр напряженно руль сьӧрын пуке. Ачимлык пыкет луыса понна пистолетъёс, чыртыяз бышкалтӥллям, со бӧрсьын эмуос.
  
  
  "Макс, мар тонэн луиз?" - Хаскелл юа, нюлыны учкон.
  
  
  «Висизы солэн улон», - шуи мон. Со бур пыд капкась машина донгиз. «Пуксе, Хаскелл мистер».
  
  
  Куко пукон берласянь учкы мон шоры. Со понна загар гольфен вольыт вал, нош али со ӧжыт бездытгес адӟиське. «Та ужлэн пайдаез уг вера тыныд малпанме», - со буркнуть. «Куд-ог адямиос монэн ӵош азинске».
  
  
  Кема возьмаз сое, но мон чидантэм кесясько. «Машинаяз пуксьыса, мистер Хаскелл, яке ку со аслэсьтыз вир кисьтӥз, та пукон вылын шофёр ӧжытак жириновский дуно».
  
  
  Соослэн но машинаязы кӧчиз, зуль, тыбыр вылэ откидываться креслоос. Быг-быг чиньыосты огазе люказ, соослы со шуиз: «ӟеч уж понна тон та муген туж умой луиз».
  
  
  «Самоуверенность порождать азинлык, мистер Хаскелл, - шуи мон. «Бандитъёслы со дунтэм ӧз-а, мон но наплевать, кулэ тон понна макем тон».
  
  
  Ачимлык перемещаться тревожно пичи синъёсыз, соосты утёно, нош самообладание. «Мон, шуом, мар тон-а со адями, кудӥз юнматыны, эдвард джонс эшъёсмы возьмало».
  
  
  «Мон уг шуиськы, со мукет ачимлыксэ. Соиз шуэм, мар но со тодэ. Со сярысь кӧня ке ивортон потоз тыныд, кытысь шедьтыны мистер Джонс».
  
  
  «Мон ноку но уг адресъёсын вошъяськылэ».
  
  
  Адӟе тӧдьы перчаткиоссэ ӵош мон уг берытскы-ын хаскелл мугъёссы. Озьы ке но «Кадиллак» шофёрын, офисъёсазы но клублэн ёзчиосыз устилать загородный ковер ачимлыксэ, макем со лэчыт бандит уг луы ни. Соос шымыртыны, пыдес лыосы ачимлыксэ револьверъёсты доры ӧжыт. Лэчыт сюлэмшугъёссэс вӧсь шуккыны ӧтимы.
  
  
  "Кин тон, вуриськись басьтод-а?" онлайн кунокуа тодо.
  
  
  «Мынам со адями, кудӥз сярысь тон Эдвард зуркатӥз бутылка ӵоксэтсэ Джонс».
  
  
  «Уг луы Лос-Анджелес кӧня ке толэзь. Соосын ӵош та ужын кема ӧй вал солэн».
  
  
  «Джонс кинэн ӵош ужаськод? Паръяськыны-ог солы луыса, куд сое уже куто. Ih нимын со тодэмез потэ».
  
  
  Со поморщиться потирать выжыоссы но вань. «Тӥляд тодмо адями вал ке, таяз тазьы ик умой кадь со, тӥ ачимлыксэ тунсыкозэ утчано ӧй луысал. . Адями сое яратиз, вииськом».
  
  
  «Мае со утча ачимлыксэ куара».
  
  
  «Мон тӥледлы, эшъёс, ачимлыксэ сярысь вераны уг быгаты, малы ке шуоно ми ужам со одӥгез луэ. Со туж эскериськизы таӵе саклык деталь. Финансировать карон понна мон соос доры вуыса дугдӥзы, малы ке шуоно мукетсэ гидаз шедёз. Малпасько, кин ке огазеяськоназы».
  
  
  Со потӥз, машина котырын. Эшшо одӥг ноль. Окшоры нунал быдтыны, удовольствие хаскелл матэгес тодматскыны мистер уг лыдъя ке но, сотэк сое усьтыны мед быгатысалмы.
  
  
  "Мон тыныд ӧй вера шат люкаськиз, кин тон?" - Хаскелл юа.
  
  
  «Малы со мыным кулэ? Мон номыр уг шуиськы тыныд».
  
  
  Ульчаын со жаг куяса ачимлыксэ баклэн шоферский пистолет.
  
  
  Соос-тӥ номераз со мотель хоуку жингыртэ уйин. «Сравнимый гожтэт мед сётысал, - шуисько мон, куке лыктӥмы со доры гож.
  
  
  «Мар монэн луиз,-кыӵе адями сярысь информация, кудаз тонэ виыны турттэ бонэма кунокуаын. Нырысь ик, самой ачимлыксэ делле куган вылэ ӧтиськом. Со досье полицейской луыса. Со медъяськем вал, одӥгзэ умой котыр. Адӟыса, паймеменым ӧжытак фбр, ачимлыксэ быгато-а шуыса, тон вормод ». Хоука шӧдскымон куараосын тырмемын луоз.
  
  
  "Асьмелы кин эмуос приказ сётэ?"
  
  
  «Эрико луыса, со подрядчик. Котьма медъяськыса, кин эмуос гонорар тыризы быгатэ, со ӝужытгес вал. ФБР юнматыны, уждунзы ялан мафия пыри шуыса».
  
  
  "Валантэн насчет нош-а мар-а?"
  
  
  «Фрэнк Абруз солэн матысь эшез луэ».
  
  
  «Кышкано-а, мон-лэсь ӧжыт. Койык ӧвӧл, лос-Анджелес».
  
  
  Ньылонзэ тазатыны Хоук мисс «насчет нош кызьы ужа? Нош со дырозь муртъёсулоно октэм?»
  
  
  Та нокыӵе шекъёссэ ӧй вал. Пересь вал монэ пож босс гожъёс.
  
  
  Куать
  
  
  Со но вазь изьыны выдыса кылльыны жимъёслы куазь кисьтыса. Та передачалэн-а шипящийёс мон одӥг гинэ куара. Син сощуриваться, кылльыкуз но со санэ поно, чиньыосазы кырмиськизы кутонъёс «люгер». Собере ми соос доры нуналазазвесь тубон азьын, шунытэз шӧдыны.
  
  
  Тӧдьы кушты, со выж вылэ усиз но пыриське, приседать, огазе киын Вильгельмина. Борддор гомась тыл кылынызы нюлышто оранжевый мотель номеръёссэс. Шиетонэз, со сое кылӥз, солы герӟаськем вал, пияла ӧс вылэ улӟозы-а шуыса дворик пуш возъяськемын. Со сьӧд сеньки чутырскылыны ни, тылзэ ӝуатӥз но, ӝушто.
  
  
  Огнетушительёссы но ӝуштэ, соин холлын кутыса, комнатаям пырыса, пӧсь куалектӥз. Огнетушительёссы ӝог тыл кысӥз. Сое утӥзы, нош со вылэ минаос вить кема кисьтоз ке, ваньмыз мукет сямен луысал.
  
  
  Со огнетушительёссы уськыто, нош ик ишкалтӥз но ӝутыса люгер
  
  
  
  
  
  эгырӟытылыны штораос. Кин ке нунал киям мыче ӝикыт пась лэсьто но пияла понна штора кенжытэ. Та уж профессиональной чебер но чебер луэ. Кема сылиз со, кызыгыны пасьёсыз, йыре шуккиз ӧс вӧзын монэ син тасырайыны. Со, кылем, кызьы син борддораз кыдёкысен шуккиське mimmo тасырайыны но ортчиз. Но дыр ортчемъя со выж вылын кылле.
  
  
  Дорын борддоръёс кирпичен но лапег ватскыны понна ворсам патио бассейнэ мукет ласянь Бандит. Пеймытын югыт дуннеез адӟиз со, оло, ӧжыт пыӵал ачимлыксэ, борддор пыр ачимлыксэ соосты чуртнасько. Кылытэк со ӧз ыбе бере, глушительёс оснащать винтовка луыны кулэ. Та пиосмуртлэн вань улонэз профессионал луод, со поттон понна, йырзэ вылын милям соос куать кузя, - а мар-а промазывать дюйм. Оло, соосты кӧня ке вырӟытэ ке, со спусковой курик вылэ зӥбыны.
  
  
  Мон эмуос но ответ ӧз сёты, тыл пушкын мае ке адӟыны уг быгато, ачимлыксэ, чылк-чылк. Но быгатэ сое мон уг сузьы. Монэ витёнэз шудонъёсын шудыны, ми вылэ оскиськыса котырысь котькуд усьтон. Ачимлык мынам чиданэ ортчиз. Сое выжтыны малпазы. Ӟыгыръяськисько выж вылын, солэсь палэнскыны кутскиз.
  
  
  Солэсь кыдёкын луизы ке, ӧсъёс, соослы султӥз. Брюки золтӥ сое. Гольык пыдыныз вамышъяса шыпыт, кыкетӥ этажаз пагӟа кузя бызьыса коридор кузя тубыса, соос кутсконаз но мотельёсын, шобрет вӧлдэмын. «Мерлыко ке, вылӥын, со сое ыбыны быгатоз», - малпай мон. Кутӥськонэз нош кыкетӥ этажын балконлы со доры лыктэ ке, со ачиз пегӟон котырысь ышизы-быризы.
  
  
  Куакъёс вылын радъяны умой улосвыл пегӟон комок мотельёсы, стрелка со уйгыртыса пӧлын но луозы. Вазь яке бер со ачимлыксэ адӟыны. Сое витё, юзмыт омырын кыньыръяса куалекъяло. Брюки башка, гадь вылаз гинэ луэ, мон йыркерттэт.
  
  
  Соосты синйылтэмзы эшшо но фигураос чатыртэ, ми дорысь пегӟе. Солэсь азьвыл соин ыбылӥськем кезьыт вуиз, кыдёкысь сэрегъёсаз, со юрттэ тэтчысал.
  
  
  Ӝоген со лёгетъёс кузя васько, юонлэн дуныз вылын-тӥ бызьылэмез но потӥз чурысь парковкаос автоматэз mimmo манетэн вузаське. Пиосмурт-лэсь палэнскыны. Со кенер вамен тэтчиз но ньӧрын перелезать машина, сюрес урдсы припарковывать мотель территория понна. Мотоцикл басьтӥз но соос лобизы.
  
  
  Со ыбыны быгатоз, нош со, шӧдске, уг дугды со ӧй вал, но со, уг поты-а калык пӧлы кыскиз. Ортчоз со берен ас комнатаын, тодмоез, ачиз бутылка ӵоксэтсэ зуркатӥз. Потенциальный виись кытысь тодиськод-а, кытын мон?
  
  
  Собере со завтрак, город доры мын но мотельёсын юрт пыр потэм бере, кытын works пумитазы.
  
  
  Ӧс дорын пумитаз монэ юн китаецъёс. Солэн-а уг адӟы, - аслэсьтыз нырысетӥ ачимлыксэ пыратэк, соос сярысь но ӧд жаля. Эшъяськон адӟиське вал кадь сое тракторен но уд пукты.
  
  
  "Тон-а та дыре нунал потэм-а мар-а?" - лек юаз со.
  
  
  "Укыр вазь уксё понна-а?"
  
  
  «Дорын ке ӧвӧл, тонэ пумитан. Нош тон ӧвӧл».
  
  
  Пельпум пыкъяськыса нунал со доры, со пытсаськем бере мон солэн ымныр азьысьтыз туртто. Эмуос пальпотэ со. «Секыт шуо-а, мар-а, мукет кышномурт доры лыктэ».
  
  
  «Завод туннэ нокин уг адӟы».
  
  
  «Тон-а та умойтэм», - шуиз со эмуос. «Мон адӟи сое».
  
  
  «Мистер, чурыт карыны уг турттӥськы мон. Вуоно блокъёсын кушто, тон быгатод».
  
  
  «Оло, тӥ но быгатоды. Нош со вуиз ке, мон ярато адам возьма».
  
  
  Солэн йыраз расхохотаться запрокидывать но, мотор вузӥз укша подвесной. «Борец профессиональной вазенгес вал со. Кужмо Шань, шундыӝужан террорлы, татын вордскизы ке со усьтэмын, Лос-Анджелес. Куке тонэн-пумиськом рестлинг телевизор учкемын ке?»
  
  
  «Мон та ужен уг лэсьтыны тыршоно».
  
  
  «Кылзытэк, пияш меӵ, соин, татын гинэ ужа. Нош со милесьтым вераммес вутты, потэ ке, тӥледыз витё».
  
  
  "Тау."
  
  
  «Ваньмыз радызъя. Развлекать мон тонэ».
  
  
  Мон пушкын но соосты кошкыны лэзиз, серекъятыны вань на. Комнатаяз пырыса, со нырысетӥ этажаз план бертыкум, ӧс пытсамын. Со куараез кылыса, кышномуртсы одӥг. Со дыре возьматэ, солы юан вормытъяськыса, нылъёс ма, со валамон луоз тазьы вырыны толон, туннэ адӟыны секыт.
  
  
  Падӟа вылтӥ, мон азьло нуналэ ужъёс нуисько, кылдытэмын блондинкаос. Со уж туж кельше вал, сое поттон понна, пиналъёс но вал макес секыт шуыса. Неглиже соос вал вылын, я вал пуштроссэ.
  
  
  Назьылляськыса вушйылэ но, со ӧтьыса, мыным шуиз: «Мар тыныд кулэ-а, ческыт-а?» Сётэм куараосты, возьматыны соослы со шоры, мар луиз монэным, мар-а со вал, со тодэ, кытын соос та сузьыны быгатэ.
  
  
  Шимес кышкан вуиз но, шундыӝужан уриськиз. «Йыромем», - со нылмурт прорычать. Тодмо, но трос эн серекъя ачимлыксэ шуыса. Мон со бадӟым чиньыеныз мырӟем. «Сётыса, пияш меӵак».
  
  
  Со комнатаязы пырыса, жалюзи, шундылэсь задернуть лач-лач луоз. Дунтэм зын омырез кырсёмытэм арбериос, мебель но суро голливудский нош ачиз возьматэмын гротеск тикка. Китае мон понна бадӟым ӧсэз ворсаз, тунгоназ но кылӥськод-а монэ тэшкылиос.
  
  
  Кышномуртлы ужез кельше мыным чик уг возьмало вал. Куамын понна Эй вал, но луыны кулэ, кытын ке соослэн луысал шундыӝужан палаз вашкала адями. Синзэс кыньыръяса ee раскосый вал, нош ку ӵужалэс кысъем омела. Солэн сьӧд йырси ӵышкисьёс доры матэ луэмез понна. Мандаринэн ӝикатыса веськрес мугорзэ ватэм соос чиляло, нош кузь гижыосты буямын вал восприимчивый улосын. Пеймыт комнатаын чилялэ синъёссы, соос, сиамский синъёсыз писэйлэн кадь, нах выжыоссы дорын-чутырын.
  
  
  "Та-а со, Алидалэн?" - Шана юа.
  
  
  "Одно ик, та со".
  
  
  "Тон ӧд
  
  
  
  
  
  
  мукетъёс тыршизы, мистер. "Мынам со понна саесъёсыз кутымон, зӧк чиньыоссэ ачимлыксэ кырымен-кырымен бичаса." Соос тӥляд чырты чигтыны быгатысал ".
  
  
  Кышномурт йырме вылэ ӝутыса, писэй выжыысь, кышкытлыклэсь кылем кадь. Ачимлык сямзылы пичи отбивная пичи ачимлыксэ волегӟиз.
  
  
  «Ӝамдэ ай», - мон шуылӥ. "Ма муген дугдылытэк адӟемпотостэм каро?"
  
  
  Коӵышме вешасько, мон шоры учкиз но серектэ кышномурт. «Мон кивалтэ та юртэн. Тӥледыз ӧрекчаськон улэ толон муген татчы лыктэмзэ. Вутто-а мон кылылӥ тон».
  
  
  "Мар бӧрсьы шугадӟон вуоз?"
  
  
  «Тусыз уродме. Ужаны янгыш лэсьтэмын ке, кутсконысеныз ик тон сярысь мон уг вераськы. Соос ӧз лэзе монэ тӥледыз нош ик адӟо. Та уже пыриськиз, уж уг со».
  
  
  китай мынам секыт киы пельпум вылэ лэзисько. "Мынам со али?"
  
  
  «Ӧвӧл на», - шуиз Алидалэн эмуос. Кузь гижыосыным сое вылын мон возьматэ. «Ныл-озь йылаз-тӥ, шуисько, мар-а койык кулӥз усьтэ нылкышно. Оло, тонэ пӧязы. Оло, тон мукет мугъёссэ утчаны ачимлыксэ луоз».
  
  
  "Мар луиз меда со?"
  
  
  «Кылсярысь, кык сю сюрс долларен».
  
  
  Та дыр бутылка ӵоксэтсэ гинэ луэ, куке со пумитаз Шана мыным лэземын, но мынам кошкем уг люка, исаны уг верало. Озьыен, берлань юн зол шуккиз со солэн кӧт шана гырпум-тӥ движение. Со хмыкнуть, кезьыт но куншетэз лэзёнэн вӧсь быдэсъян.
  
  
  Берытсконо, со выжы ачимлыксэ шуккиз. Ачимлык ымныр кыӵе кулэ луыны, лушкемлыкъёсты гинэ ӧвӧл. Ачимлык син вӧсь гож доры бызёно, со но куасалляськись, кукъёссы адями кадь, грецкой пушмульы шымыртылӥз выжыосыз пӧлын туртто.
  
  
  Куке со мон доры назьыльске, солы оско выпад лэсьтэм, нош собере со кизэ шуккыны бур урдлые ачимлыксэ. Шуккиз, пулэсь кораку, чыртыяз зӧк урдсысь эмуос шедьтыны. Синъёсыз быльк-быльк ачимлыксэ, нош пинь пыр шуласа шокась. Ачимлык-ын пальтозэ кутӥз, ишкалты сое но ас вылтӥм сэрпалтыны противовес макес ачимлыксэ. Со выж вылэ усиз кадь, пианиноен, кык этажысь усиз.
  
  
  Со Люгер потӥз. "Нош кытын ужа?"
  
  
  Мон син азям султо алидалэн куштэм коӵыш. Со сэрпалляськемзэ, mimmo сиамец лобӟиз но, йыркурзэ кисьтэ. Со тыбыр вылысьтыз солань но вылэ пуксьыса, огпалтӥз шана кутскиз. Китай утчаны ӝегатӥсь ачимлыксэ, коӵышлэн гижыосыз но пиосмуртлэн йыраз бышкалтӥз.
  
  
  Шана тырмыт бадӟым куараен кесяськиз куанер, пиялаез пильыса шуыса.
  
  
  Каньылля со Люгер коӵышсэс тыбыр кузя жильк вазё. Но со матысь мяукнуть ӝӧк доры тэтчиз.
  
  
  "Тон-калтыны?" Шана созэ юаз, нош соос ӧз кылзӥське". Со, алиде доры берытскыса, со усьылӥз но, ӝажыос, пуконъёс. Мынам вань малпанэ, мар понна мон куное книга утчаса ӧз сётэ. Тыбыр сьӧрад соос ee эгесалляны куэм дэремъёс но, соиз чигиз ке, со чатрам. Со берытскиз бере, нах луоз киязы «Беретта» 38-го калибр.
  
  
  Мон солэн нимыныз нимамын, со вашкала китай асьмеды уз тодмо луиз. Та луоз 100 процентъем матэ ӝог будӥз. Улӥе васькыса, вуи-а со азьвыл курокъёс кезьыт, секыт со вылэ соин шуккыса поскес «Люгер» но «Беретта» борддоръёс борды шуккиськиз но, чиньыосы кузя со пезьдӥз.
  
  
  Синъёсыз меӵ-меӵ, сое синазькыль карон, со пӧлысь тыро люгер тросгес капыртон. "Бутылка ӵоксэтсэ вал соиз, кытын Ужа?"
  
  
  Мон вылӥе алидалэн вайиз. Пасьянсэз кровать вылэ тырыса пуке но нылъёс. Со мон шоры учкиз но пеймытомизы. «Учке ай, кин татын. Мынам талисман».
  
  
  «Тон мон дорысь кыдёке ачимлыксэ возьыны турттӥсько. Мынам визь-кенеш кылзэ, со номыр но вераны уг луы», - шуиз Алидалэн.
  
  
  Заводын нуналмед фингал луэ. Со, ангес со доры лыктӥзы но со ӝуткалляз. "Тон кин ужам?"
  
  
  «Оскар нимо пияш. Снодграсс Оскар».
  
  
  «Мон ӧй малпа, та ним ачимлыксэ луоз».
  
  
  «Ветло шуыса кыл-виемын луоз " мафия капо, коньдон лушкамды вал люкетэз но мафия. Койык кыр тырмыт, таӵе уж лэсьтэмзы понна. Тонэ утчаны лыктӥз, но Койык. Алисия вераны, малы та йӧспӧртэм совпадение».
  
  
  «Мыным уксё уг тунсыкъяськыто. Со шуиськоды тӥ, малы кулэ милемлы Койык».
  
  
  Алид нылъёс шоры учкыны. «Мар мон лэсьтӥ? Соос оско эмуос».
  
  
  «Лыкты мон доры Хаскелл. Мон номыр но ӧй вераськы соин-а, мар-мыным кулэзэ тодо вал. Нош кин ке но монэ виыны утчаськоды, шедёз созэ но, тазэ но малпаса, тон табере татын мадам напряжение. Мар понна, историяя, ужа?»
  
  
  Соос кроватез вылэ йылпумъяськиз чарка карточкаос. «Алидалэн, шуиз со эмуос».
  
  
  Соку дыртэ. Со, пот, кошкы татысь шуыса. Уг поты-а мон трос ужпумъёсысь мафия ".
  
  
  «Толон ӝыт кык пиосмуртъёс лыктӥллям татчы, - вераз Уж. «Мон тонэ нимыныд нимась ih уг быгаты, но соин быгатӥсько шуыны, соос, кин вылэ ужаськод».
  
  
  «Мафия».
  
  
  «Кин Вотум. Со тодэ, мар луоз-а тонэ, монэ адӟем шуыса. Oni кунокуа тодӥськоды, мар тӥледлы кулэ луоз. Вакчи уродец монэ шуккиз но, мон но кышкай. Эмуос шуиз со, мар тон утчаськод Койык».
  
  
  Со, малпасько, малы мон со сьӧры уйисько. Ih сое татчы вае, айдахо вайиз кадь. Со чидась но кужмо луэ, но соин табере тодэ, мае уг тодо, со азьло, пе, вал койык ih талазы.
  
  
  «Тон-а со сутэмын», - шуиз Алидалэн. «Мон оскисько, соос тӥледыз умой пыжиськемзэ».
  
  
  Со, тубат вылтӥ васькы. Кужмо возиськыны кичыр-меӵыр кутӥськон шань понна но пукон, йырси вылаз лэсьто ке йод эмуос неглиже тусъем. Сиамский пукись писэй, пыдъёссэ нюлыны, но серектоз, мон шоры учкыны ке, со mimmo ортчиз. «Мусо мани», - шуи мон. Шундыӝужан али со шимес вал.
  
  
  Сизьым
  
  
  Соин, вылтӥз потыны Лос-Анджелес лымшор палаз дас часын ӵукна. Пичи книжкаяз кыкетӥ нимыз сьӧд Тереза вал койык, вал-ын Тереза но Сан-Диего. Со пумысь вераськыны, соосты оскытыны кык нунал.
  
  
  
  
  
  Ӵошатсконъёс кутскизы. Нош тодӥськоды-а мафия сомында арес, кӧня со тодэ. Солдатъёс сое ысто, мед выслеживать Койык. Одӥг ласянь мон пичи вал нимысьтыз семья сьӧд книга".
  
  
  Бергес соосты учкыса синучконысь тусбуйзэ, вот кин машиназэ, мон соос сьӧры уйиськыны выри вал. Со, малпасько, мар та седан курень, Бьюик. Водитель утчаны мон сураса шуккыны: мон часталы лэзизы, со куспын мукет машинаос султо, нош ужамез бере сое ӝегатӥзы, соос вылэ кӧня ке азьлань миля куашетэ.
  
  
  Отын дыр солы луыса, валамон, со сюрес вылысь кожыны сюрес вылэ валтӥсь нырысетӥ ур. Соос вуизы станцимы доры дежурной техобслуживаниея шуоно, со тупа «форд» капотэз улэ но эскерыны. Со, юонлэн пушказ пыремын но безалкогольный усе.
  
  
  Курень «бьюик» - озь но вуиды на ке но, вӧй кадь дежурной эскеронъёсты пырпотыса. Азьпал пуконъёс вылын пуко кык воргоронъёс. Одӥг берыктӥськоз шуыса, котькуд ар «форд», нош израиль ожгарчиос соосты уйыса мынӥзы. Ваньмыз соос малпамын на, мае уг адӟо шуыса.
  
  
  Кияз бутылкаез вань ӵош юон возе на, соин со пыр потэ но ӧс сьӧры вокзал ур вырйылэ ӝутскеменыз. Дежурной монэ черекъя, нош ми ялан мынӥськом. Группа писпу вылэ дугдоз но солэн лапкомиз. Умой станция адӟе со, нош нокин но уг адӟи мон отын.
  
  
  Водитель машиназэ ужаны курень, возьмало, ку соос берен вуизы. Со бере та ужмы уг лэсьтӥськы, соиз но берен берытско.
  
  
  Со допивать но учкиз, кызьы капотсэ калтыны обслуживать «форд». Озадачивать выросъёсыз ачимлыксэ, со мон дорын машинаос но луымтэ. Со сярысь эн сюлмаське ке, мар мон лыдын йылпумъяськиз.
  
  
  «Бьюик» вуизы. Йыр вандӥсьёсын ӵош проконсультироваться кык процентэз пиосмуртъёс. Возьматыны соослы со ӧрез, кудзэ мон мыно". Та Мафиози эскерыны. Берло соослы гурезьысь бызись. Соос кышкатэк шуыса, мон «форд» но мынӥсь-ветлӥсь, со дорысь кошкыны туртто.
  
  
  «Мын, пие, - малпай мон.
  
  
  Нюлэм бере со лыктэ, шоканы ик секыт со карга, писпуос проскальзывать понна. Трослы умойгес луиз формаен ӝужыт пиосмурт. Куинь вамыш со ас эшъёссэ азьпалтӥз. Mimmo пегӟон мон солы бызьыку, заросли дур кузя бызьыло. Лапег пиосмуртъёс эмуос бӧрсяз кеськиз: «Ӟечбур, Джо. Притормаживать. Малпасько, та олимпийской шудонъёсын?»
  
  
  Пичи бутылкаысь бутылка возё сӥньыс вылэ, сое потэм бере писпу. «Ӟечбур, пеньпуз, - шуи мон.
  
  
  Со дугдоз, гозы кадь палта вылэ мырӟиськиз. "Джо!" кеськиз со.
  
  
  Со буш бутылкаос шуккыса ачимлыксэ солэн йыраз улэ сур но, со кучаысь рухнуть.
  
  
  Джо помолчать. Берзэ учкиз но соосты адӟиз, мар-а мон со доры мыно. Ки улаз вужерак ачимлыксэ пальто, нош ик вуиз но пистолетъёс 45-го калибр. Собере со заколебаться. Со ӧз ыбе.
  
  
  Соослэсь ӧз юа, соос тылын малы возёно. Со понна со кырмиськиз.
  
  
  Мон но мон котыре бинисько йыр шуккемзы бере пыдыныз Бандит .45. Ми нискыланы куакъёс но турын лудъёссэс-тӥ, кема нюръяськизы. Со понна но куто ачимлыксэ суйёстэс кыске. Ачимлыксэ, со чиге. Кӧс зыръёсын кесись куаразэ укша вал. Застонать Бандит. Со кык пол шуккид но, со ачимлыксэ отползать.
  
  
  Со султэм, курткиськем «Люгер» мон киын котыр. Ачимлык шуккиз сое. Со нош ик султо, суйзэ тӥяса мышкысь, таза киын шуккизы монэ но. Со ӝот-ӝот луэмзэ. Вуиз со азинтӥське. Со кроссы буре пумен ачимлыксэ пумзэ куштӥз.
  
  
  Ачимлык гижысь-паймымон луиз. Мырдэм пыд вылаз со нош ик ӝутске.
  
  
  Солэсь жадисько. Та вал самой бадӟымез, мон ас дорам мар понэ, соин ӵош кузэн, ыбем кадь, мон но, мынам шӧдэмея, мыным кужым быре шуыса. Джо капчи шань ваньбурез кужмо луэмез сярысь.
  
  
  «Ӝытэз йылпумъялоз», - шуиз со эмуос. Хьюго мон кырымам гылӟыса. «Вераськон понна ми тон дуре, нош мон передумывать быгатэ».
  
  
  Шунды азяз дун-сьӧлыктэм стилет чилектэ ке, со, со доры вырӟизы. Джо таза киын ӝутэменызы. «Тон монэ эн штука люкаськиз та талазы. Сётэм вераськыны».
  
  
  "Тон кин вылэ ужазы, котырысь ужа-а?"
  
  
  «Пияш, кинлэн тон шуккиз. Нош мон тае лэсьтӥсько". Бизнес Бизнес вал».
  
  
  Лыкто-а соос нюлыса улэ, ачимлыксэ кадык пала но лэчыт пурт пуктэмын. "Босс кин тон?"
  
  
  «Валантэн. Валантэн Марко».
  
  
  "Тон шуид вал, но соос полын берпуметӥ луыны кулэ шуыса?"
  
  
  «Мар тон утчаськод нимо скалзэ талазы. Та нылъёс асьсэлэсь басьто. Верало мон тӥледлы валантэн кыльы».
  
  
  Со тӥрлыкъёс люкамын, 45 чуртна ачимлык-е й калибр ас понна, пуртэсын поныса, берен нуиз ачимлыксэ стилет но шортыосын-ысь «люгер» тыбыр вылын.
  
  
  Джо партнерез ас шоры учкыса. «Ӵуказе сое адам йырвисён луэ. Валантэн вера мыным, мар тон уг пустяк».
  
  
  "Кема-а тон монэ улляса кадь?"
  
  
  «Мон тонэ шедьти Лос-Анджелес, нош со бызара кадь, больница котырысь выписываться тонэ, тонэ кин ке но луэ. Армия ялан вошъясько валантэн».
  
  
  Валантэн визьмо адями вал. Соин одӥг группае придерживаться солдатъёс ке, соосты синйылтӥсь мед ih.
  
  
  Но кобураяз пистолет со пеньпузэн ачимлыксэ наплечный берыктыса потӥз. Со шонерскиз но Джо шоры учкытэк, ну, шуом, кӧня со тодэ. Та егит чебер луи итальянецъёсын, дуно но лачмыт дӥсяны. Мон оскисько уг быгаты-а, мар-а со луоз заурядный бандит. Со вал укыр меӵ, укыр меӵ, поскес сылэ чигиз, свисать, муртъёсты но вӧсь котькытчы тодметъёсты сяна, ачимлыксэ кисыриос син котыр тём-тём.
  
  
  "Мынам ӟечъяськеме, быж вылам мар поноз, мон тынад талантэд валантэн. Тон луыны кулэ, ачимлыксэ одӥг номерзэ.
  
  
  
  
  
  
  «Мон вал, та дыре но уз луы. Оло, мон но троссэ ӧй вал».
  
  
  "Мередит кин вииз?" Шӧдтэк шорысь со бутылкадэ ӵоксэтсэ зуркатӥз, реакцизы басьтыны оскисько, ми соин вырыны шуиськом ке, пӧясько соос.
  
  
  Со нахмуриваться долкаса. Суйзэ тӥяса, кӧтмес шымыртыса со доры, дырекъяса кыньыръяса. "Мередит кин сыӵе?"
  
  
  «Станциын соосты техобслуживаниея айдахо ужа. Кин ке гульымаз сӧнэз эмуос».
  
  
  «Со ӧвӧл. Нокин но сое уг тоды. Айдахо валантэн улытозяз, со нокыӵе ужрадъёс уг но адӟы. Со интыез дорозь вуо, котьма быдэстыны луэ. кулон кошкон дорозям ".
  
  
  «Мынам со пайдаё луэ. Со-кунокуа тодоз, маин со тодмо».
  
  
  Но та срабатывать. Эмуос лыкты ай, больница котырысь со потэ, дыр, мугез пертчыны но мон сётӥ, нош ми пичи пиеным кылим кема тырмыт ачимлыксэ, Койык понна ним басьтӥз. Положение туалаез вӧзын-дель-мынам ветлон Лос-Анджелес мафия-лэсь трос понна пайдаё луоз шуыса, мон понна. Хоуку уг та туж шумпотымон.
  
  
  «Тӥледлы юрттоз асьтэлэсь валантэн мугез луыны быгатэ,тӥ улэп мед кылёзы», - шуиз Джо. «Мон ӧй шталь ачимлыксэ вииськом».
  
  
  "Сыӵе потэ вал привилегиос нош тӥ дась-а?"
  
  
  "Улэп, тон малпаськод-а?" Кежег серектэ со. «Тыныд ответ сётыны милемлы юанъёсты вань-а, чувак. Эшшо мар тыныд кулэ?»
  
  
  «Эн вера мыным тон кема-бадӟым секрет шуыса. Номыр ӧз ке валантэн мытом, сое тодом шуыса, югдурез лыдэ басьтыса. Юан кылдэ сложной». Со быгатысал «Люгер» эмуос-ын доллар тыр. «Нош али малпасько шобыртӥзы. Оглом оборудов валантэн мыным тодмо кадь?»
  
  
  «Правление мынэ, со вӧсяськон, вылӥ огазеяськонэнызы кивалтэм. Фрэнк Абруз сое быдтон сярысь вераське. Пукон вылын ас нимыныд мадьыны " луэ. Голосовать кареммы понна Правление ке Валантэн ужлы мед сётоз. Со нимысьтыз тунсыкъяськиз вал. Но со матын луэ Абруз ».
  
  
  «Бонэма эшшо одӥг пиосмуртэд вал, айдахо штатэ. Со мынӥз отчы, нылыз медаз шуккы. Со монэ виыны турттэ». Со возё «люгер» дол-дол, вань на эмуос мертазы доллар тыр. «Куган мар сярысь тӥ тодӥськоды-а?»
  
  
  «Мафия ачимлыксэ уг лэзё. Валантэн сое ысто».
  
  
  "Валантэн мар каром на табере?"
  
  
  «Мон лыдӟыны уг быгатӥськы, малпанъёстэ ачимлыксэ, чувак». Джо куараос чурыт вераськыны кутскиз ни. «Шӧдыны быгато мон, пичи. Со куриз кенеш правление сярысь. Солэн нимыз нимало, койык. Шаерамы котькуд семьяын та кыл верасьёс сюро, но прочесывать кутскиз со инты, кытын визь ублюдок ватыны быгатэ ".
  
  
  «Озьы мон валай, тон сярысь кылӥсько ке-озь Койык, кызьы тонэ нимыныд нимась ачимлыксэ Ужа».
  
  
  «Куараос гинэ. Профессия сярысь вераны. Со психопат. Со огазеяськонъёсын тырше ас типсэ кыдёке нунал возиське. Ма солэн куараез ас кожазы лэсьтыны. Котыр ветлӥз, пияшъёс нош сыӵе сярысь кыли».
  
  
  «Таиз-умой, Джо. Тон мыным туж юрттэ». Мон ымдураз пальпотон пине кезьытлэсь мозмо. «Затрагивать кылиз на одӥг учыр. Вот, тӥ монэ туннэ ӵукна котырез кин вииз?»
  
  
  «, Со пеньпузэн оло, тон малпаськод-а? Верало мон тӥледлы валантэн кылёз, приказ ӧй вал милемыз нош виылозы. Милям таиз ужмы уг лэсьтӥськы».
  
  
  «Эн пӧяське, мыным джо. Та профессионал луисьтэм адямиослы, тон кадь ик».
  
  
  Джо пӧсяно. «Кытын ке таос джокер умортоез луэм. Мередит, Куган - та-а со адями, кудӥз сярысь со номыр уг тоды. Директор кенеш уг потэ-а, музие абруз кулэ шуыса, азьвыл соос кезьыт кырӟанзэ со кырӟаз. Шуод астэ тон-лэсь валантэн со приказ. Соос шуо, та пияш кылиз, Картер, соос визьмоесь, милемыз шедьтыны быгатэ со юрттыны Койык. Со шуылӥз, марлы со тыныд подключать уз луы, кулэ луиз ке, со чылкак ӧвӧл. Дорын милемыз кемалась ик ӧй вал шанс шат? "
  
  
  «Ага», - шуи мон. «Одно ик, тон тазэ лэсьтод. Но тӥ бур-а. Джокер сьӧлтэт улэ».
  
  
  Со дырысен отын бонэм луоз на. Адями, кудӥз тодэ, со мафия тодӥськы малы, но тодисько туж трос AX сярысь. Адями медъяса Куган, ньылоназ кыӵе мон сӧнэз но мотельёсын мередит лэсьтыны. Со лэзиз «люгер» но йырсазьтэк кельтӥз ачимлыксэ вырйылъёслэн бамалъёсазы но ӵош джо. Со шоры паськыт усьтэм синъёсын бензин тыриськоз персоналэн обслуживать карыны, кудзэ со басьтӥз «форд». Собере сое ӝутӥзы капотсэ «Бьюик» проводкаез но ишкалтэ.
  
  
  «Соосын артэ улыны», - шуи мон. Нош со дыре станциысь кошкыны ӧз вуы, мон мед сутоз.
  
  
  Миляос ветлӥмы 110-озь кылиз-а сое Санэ-Диего ке, стрелка кунгож спидометрын вал. Лымшор палъёсын музъемзэс со адӟиськон кожаз вал. Чарлан сямен бергаз тӧл изящно стильно но уя.
  
  
  Со дыртись дыр сиськыкумы, со аслаз план пуктэмын. Хоуку жингыртӥсь луиз. Кыӵе луы, малы ке шуоно, кунокуаын соослы понна ax со ошмесъёсты эскеро.
  
  
  Нош нырысь-валысь вал Тереза, книгалэн кыкетӥ люкетэзлы кутскон соин вырыны мылкыд сьӧд пиштӥз, Муса. Солэсь телефон номерзэ, ваньзэ наизусть тодӥсько али дыре вань книга доры, люкано сое. Вискамы куараос но тереза кышномурт вераськыны.
  
  
  "Ӟеч-а тереза тӥледлы потӥз?"
  
  
  "Бен, якобы." Бутылка ӵоксэтсэ монэ ӧз паймытэ. Луонлыкъёс бадӟымесь луысалзы, мар луиз, нылы яке нылъёс вызовъёсы проститутка котькуд книгаын.
  
  
  "Личной йӧспӧртэм шӧмзэ тон дорын луо, дуно-а?"
  
  
  «Телефонэ ӧз ке ih ми умоен лыдъяськом, - эскертэ».
  
  
  Адресме но сётэ, со мыным серектӥз. Со захудалый ёросын интыяськемын, матын-ысь набережная, ульча шорын но, кибашлыослэсь яратымон адӟиське, тюрьмае кадь корпусэз.
  
  
  Солэсь ӧсъёссэ тунгоназы «форд», котыр машинаос усе ке, тунаськыны, эскериськон выльдӥськом машинаосмес но та юрттэ ке, со вуэм бере. Та кварталзэ
  
  
  
  
  
  городлэн люкетэз ӧй вал, кытын черкъёс ветлэм воргоронэн.
  
  
  Юрт, кудзэ со доры лыкто, син дыжен кыскемын луозы, азьло аръёсы тросгес луыны кулэ нуоно вал со, нош зуммер, лукыр-лакыр коробка ӧсъёссэ эскероно, ужано. Улысь ӵуж йырсиё кышномурт кыре-буре, собере, ульчаез оглядывать, ышанӥсько потоз кадь, ачим уг басьто шуыса, мон ӵош автозак.
  
  
  «Жуг монэ», - шуи мон. «Тереза мон доры лыктэ».
  
  
  Со подозрительной луэ. Оло, со огшоры басьяськись уг укша вал со. «Одӥгез тыныд уг-а, ялан ог-котырысь Тереза».
  
  
  «Сое мон мед луоз отель котыр одӥг. Соин ми со сярысь трос кылемын».
  
  
  Малпасько пальпотэ кышномурт. Пиньёсыз туж умой уг луы. Кемалась-а со вал, ӵуж буям йырсиен, туж но уг яра, тодэ нош лобась шырлэн бурдъёсыз накрасить синкаӵен. Соос, ӧсэз паськыт распахнуть, со mimmo чуртнаськыны медаз быгатэ, собере вырӟытыны тунгон.
  
  
  "Рейд витё-а тон?"
  
  
  «Нунал мон ноку но уг тодӥськы. Честно улон Нелегко вылэ потоно ни».
  
  
  Соослы луыса, оскисько, со сярысь номыр уг тодо-а мар оглом малпаськоды, улонын честно ужаны потӥз-а, яке со сярысь но, та тодӥськоды кинлэн. Со тӧдьы вал вылын катаосыз, эгесалляны блузка но брюки-свитеръёс чуре зебровый, гадь вылэ буй-буй соосты золгес карыны. Бадӟым ноны бирдыосаз чебермам блузкаос, из кадь.
  
  
  «Тон усто пияш», - шуиз со, мон сямен учкон пробегать. «Уксё возьыны, зэм-а тон, мусое».
  
  
  Кызьы нимаське мон яратӥ, ноку но ӧз но ческыт. Со мыньпотон пычкытизы-а, рользэ шудыкуз, продиктовать югдурез. Та кышномурт котыр определённо ӧй вал соос, кин луыса, со заинтересованный-ын, сf ялон сётъяз.
  
  
  «Рондо но нош куараез», - шуиз со, мыным кизэ пельпум вылам понӥз. Солэн быдӟалаез чиньы-ысь сосискаос вал.
  
  
  Тубатъёс пыр потэм пиосмуртлэн пыдул кутэтъёс нунал дорын, корка вылын кыкетӥ этажын йылтэм нуо. Гольык пельпумъёсын дэремъёс саесэз паськыт ачимлыксэ но вандыны луоз. Заклёпка металлической паськыт кускерттон вылаз чиляло соос. Ачимлык штан озьы ик тып-тып пуке, кышномурт дорын кадь ик, со кужмо гольык пыдаз зӧк. Солы луыса, толэзь ымныразы, синъёсазы пичи сэрег кӧйыз потӥз.
  
  
  «Вералэ милемлы, мар тынад потэ, тон мед лэсьтод тереза, дуно», - ӵектӥз со, пиньёссэ галяса, кудаз формамес эшшо но уродгес луиз-а, кезьыт-а кышномурт дорын.
  
  
  Солэн йырбераз ӵогъян шӧдӥське. Бордель соос огшоры уз луы. Шӧдске, доразы нокин ӧвӧл ни шуыса, но ми, куинь нылъёссы сяна, сое со уг адӟы.
  
  
  «Солэн меда сое нырысьсэ адӟи кунокуа».
  
  
  «Цыпочка со чебер. Разочаровывать тон уд луы».
  
  
  «Мед ӝутскоз, Рондо», - шуо кышномуртъёс. «Та курон визьмоесь».
  
  
  Рондо йырзэ шоназ. «Мон сыӵе шӧдон-а, мар-а со гырлы жуго. Со тӥляд нокыӵе ӵектонъёс сётэмын ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  «Лось», - шуи мон. «Мон тереза номерзэс сётӥзы койык».
  
  
  "Устоез ним". Со кизэ мычиз. «Татчы инъямын меӵак витьтон. Та выллем понна дунъёс кадь. Витьтон доллар понна ужан - самой дунтэмез трюкъёс, та цыпочка кудъёсыз уже кутыны быгатозы».
  
  
  Со кырым вожвылтыса ачимлыксэ, тубат кузя ӝутскиз но сотэк-а ӟурыны, тереза мед вераськыкумы, нош берло ми ӵош площадкалэн кизэ сэзъяса. «,- Шуэ со, ӝутске».
  
  
  Нырысетӥ, мае мыным адӟыны, кӧлан ӧсъёссэ усьтӥз, сюло но тросгес луозы е, ӝӧк вылэ пу тырыса. Кыкетӥез ныл луоз арбериос. Зэм, со чеберлэсь но чебер луид.
  
  
  "Тон ӧтиз кадь, сюрес-а?" ӟазырес куара шуиз со.
  
  
  Векчи дӥськутэн но одӥг гинэ вал, солэн предметъёсызъя комбинациос. Соос кроватез вылэ миндэр чарка му вылэ пыкиськыса. Пересь валэз но вуж мебелез полутемный комнатаын. Комодысьтымы сын гинэ луэ мисьтӥськон тэшкамын но, возъетъёс нош выцветший тузон зын. Татын одӥг предметъя тереза дуно луэ. Дорам сьӧд йырсиез нах луиз, ымныр тусыд но, вӧйпу бамлы ӝужыт, восьтэт ымнырыз со ку-лэсь кыско. Мугор Ee луозы егитъёс но бурдъясез, озьы но адӟиськиз со, вань-а солэн кадь луэ, сокем-а, мар-а шуыны асме пичи музаос сьӧд книга".
  
  
  Но со вавилонэз уз сюло.
  
  
  «Нед», - шуиз со эгей. «Монэ ӧтизы Нед».
  
  
  "Нош малы тынад-а шудонэд?"
  
  
  Пукон вылын ик учкиз со. Табере со тодэ, кыӵе юртын улэ, но сое шудон, кудаз шудо татын, зэмен ик, туж юн вал. Малпаз со. Муса пӧросъёс, лыдэ басьтэмын вал, малпасько, мар со сыӵе вал, номер интыяз нуллӥз. Нылъёс гинэ уг вала. Со укыр умой уло, татын мед луоз.
  
  
  «Паймытоз вал монэ тон, тӥ асьтэлы шудо бере, со сярысь верасько», - шуи мон.
  
  
  «Яратӥ мон сюрприз». Солы луыса извращенность пальпотон. Со котыре со кышномурт луэ, кудӥз лулэз фауст омела понна.
  
  
  «Мынам тодэме потӥз, кытын залын Койык».
  
  
  «Мон паймем, умой-а. Разочаровывать но ӧжытак».
  
  
  «Мынам со шедьтыны кулэ, Тереза».
  
  
  «Рондо тон та сярысь ӧз вера. Тон ке шуоно, соос ӧз лэзе монэ, пе, тонэ адӟыса».
  
  
  «Куаразэс малы уг ни та сярысь со».
  
  
  Пу донгисько но ымазы сигаретэн выж спичка тереза сярысь зырӟыса пӧлэстыса. Со пельпумысьтыз комбинезон гылӟыса, гольык гадь пичи котырес. Дразнящий мон со нош ик пальыша. "Лосьёс кошконо городэз котыртэ".
  
  
  Зын, комната вылаз вӧлдӥське, вера мыным, мар со сигарет сямен ӧй вал, кудзэ со полицилэн кивалтӥсезлэн ӵектыны быгатэ. Со, кровать доры лыктэ. "Кунокуа койык шедьтӥськы ке тон, тон кытчы мынод-а?"
  
  
  «Адам. Голосование, кытын со луыны кулэ». Серектэ со, пиньёссэ возьматэ. Со вал чылкыт, тӧдьы вольыт но. Отын вань ваньмыз идеально, со сяна, со луэ хема.
  
  
  «Дорын ке луысал, соин, эшъёс, Сан-Диего, куд сое шедьтыны быгато?»
  
  
  «Ми соку ик адями шоры учкыса, тае нырысь полын, солэн тодо, кельше-а со милемлы, уг-а. Яратӥсько мон тонэ». Солэсь йырзэ пыд борды ӝиптӥз. Солэн куараез небытгес луиз. «Та ужез кулэ луиз ке, мон тыныд юртто. Койык вот малы тон шедьтод-а?» «Кӧня адями виемын со».
  
  
  
  
  
  
  Со йырзэ ӝутэм. «Тонэ уг полицейскойёс. Полицейскойёс вылэ-тӥ вамышъя ih соос тодыны быгатозы». Мон сое вешасал пыдъёстэ. «Тон полицейскойёс ачим но ӧй шӧды».
  
  
  «Мынам эше со вие».
  
  
  Кӧлан инты ӧс усьтӥськиз. Желтоволосый рондо но кышномурт пыриз.
  
  
  Тереза чатыртэ, ымаз скривиться со чебер. "Тон вить, Рондо!" кеськиз со: «вера мыным косизы, мон ачимлыксэ быгаты ни».
  
  
  «Тырмоз мыным кылиз». Хлыст со самой бадӟым пукон вылэ басьто. «Мистер ке, Койык куке тодо-а, кин луоз, тон ке мон быж котыраз, ваньзэс ас сюлэм вӧсь луиз».
  
  
  «Уг бугыръяськиськы. Эмуос шуыны уг со».
  
  
  «Номыр вераны луоз». Со сюлоен шлачкетыса, но мон доры вырӟизы. «Зӧк янчикме " тон адӟид монэ, куке тыныд витьтон мадиз. Коньдон тӥледыз юдэсъёслэсь сарба».
  
  
  "Ачимлыксэ басьтыса, Рондо!" - желтоволосый шуо кышномуртъёс.
  
  
  Со, валамон, мон мар понна сое виыны дась луэ чылкак наличный, со несс, ӟечлыкеныз но койык яке огшоры одолжение.
  
  
  Хлыст отдергивать Рондо, кровать вӧзысь пукон тыбыре но соосты шонер ӝутӥське. Котыр омыр хлыст пукон кук обвиваться бышкалтӥз но, куке соосыз ӝутыны, ачимлыксэ, мед утьыны аслэсьтыз ымнырзэ. Выругаться хлыст Рондо но оскалтэмед потэ.
  
  
  Кык вамыш лэсьтэ но со сярысь йыры пиле ачимлыксэ соосты пукон борды. Со пилиськылӥз но, со пыдес вылаз усиз. Ачимлык со ымныр вылэ мыжгаса, со шуккиз, вир но тыро.
  
  
  - Куань запрыгивать тереза кровать вылын, улаз кизэс донги миндэр но басьтыны автоматической «Бауэр» 25 калибр. Дась луоз, со доры вань, та бандаос.
  
  
  Яке мон вылэ кизэс ӝутыны тереза инты уг дугдыны косизы. Курокъёс сое зӥбод но пистолет лэсьтэм. Синъёсыз усизы борддорысь тасырайыны. Со вал укыр бугыртоз, мед меӵак ыбиз.
  
  
  Нылъёс солы ӝог выльысь сярысь ас малпанъёссэс. Со чебер но чебер луэ, вылазы нап но мон ӧй мырӟиськы нах потэ пролкалэн.
  
  
  «Соос ыбылӥсько, Тереза», - косӥз ӵуж йырсие. Чирлидер соос устоосыз луо. Эй шуккет сётыны но нылъёс понна ответный зымиз.
  
  
  Со сярысь кровать кӧтыз шуккиськиз, мон но со рухнуть улэ кыскемын. Одӥг ласянь Тереза пограз, пыдынымы тыпыртом. Со номыр но ӧз луоз, комбинезонлэн улсын. Пыр нуыны мыным кужым тэтчан кровать, шайба хоккейной кадь, йӧ вылтӥ волегӟыса, нах но со вылэ пуксиз. Мон усьтӥ небӟе, ныл куаразэ поттӥз но, тылобурдо кадь висисьёс.
  
  
  Соос пыр лобӟоз но пистолетсэ берен кисыяз киоссэ вылэ выже жилетъёс. Виресь рондо нырез маялляно, зашататься но пыд вылаз ӝутскыны.
  
  
  Со понна люгер назьыльске, нош мыным ӵуж йырсиосыз тыбыр вылэ тэтчиз. Соин, вылды, 160 весила. Со, пельпум вамен перекидывать со но пуромиз, со кровать вылэ рухнуть.
  
  
  Вот пичи рондо автоматсэ бичало. Тыдӟыны, эмуос тае адӟыны секыт вал. Одӥг киям кутыса но чыртытӥм донгыса, со азьлань ачимлыксэ, ма муген озьы ачимлыксэ борддор борды шуккиськылӥз. Ымныр вылаз кисьтӥз но, со вӧз-вӧз кылле.
  
  
  Ӵуж йырси ик пештырске кровать вылэ кеськиз но чигиз. «Рондо. Со тонэ вӧсь карыны-а, Рондо?»
  
  
  «Ӧвӧл, дуно, - шуи мон. «Борддор борды йырдэ эмуос нюръяськыны кельше».
  
  
  «Ублюдок. Рондо вӧсь каре ке тон ...»
  
  
  Со потӥз «люгер», кӧт вылэ лэзькиз шор куара но сое веран. "Мар шуод тон, дуно-а?" - куараеныз со юаз саркастический.
  
  
  Со мон шоры учким но чал-чал кровать вылэ интыялом.
  
  
  Со понна уш рондо куэм кускерттонъёс но азьлань берыктыны ачимлыксэ центр комната кыске.
  
  
  "Рондо эн ыб!" кеськиз кышномурт.
  
  
  Со быгатысал «Люгер» усьтэмын азям, ӧлексы Рондо. Со шуиз: «ма мон уг ыбыло ачимлыксэ, мунё?»
  
  
  «Лось сярысь мон тыныд верай. Та, мар тынад потэ, озьы ӧвӧл-а? Со кошкиз, берлань город котырын кӧня ке толэзь. Кыӵе со ватэм ваньбур талан соин ӵош пуксьыса, соос но соосын ӵош кошкиз. Со нах вылэ пӧйшураны».
  
  
  "Нош тон шуод, со озьы ӧвӧл, дуно-а?"
  
  
  «Койык, пиосмурт но куинетӥ Хойл Джек. Хойл - лапег пияш, Рондо пельпумозяз будэм. Со усьтэмын тат татын». Соос асьсэды паллянъёс киюмылъёссы йӧтэ. «Мон ноку но уг адӟы куинетӥ адями».
  
  
  Рондо но со азьын ассэ ӟепам витьтон покопаться отъезд доллар басьтӥды.
  
  
  8
  
  
  Мар гинэ со вуиз-а Сан-Франциско, Хок но телефон пыр вераськисько.
  
  
  «Тӥледлы луыса Сан-Диего? Кыӵе котыр пӧсь луыны пичи книжкаяз сьӧдэн гожтэмын?» - самой со куара сардонический юа.
  
  
  «Тереза. Мусо нылъёс», - шуи мон. «Ческыт но, лобась кый кадь коралл».
  
  
  «Мон кулӥ ке-со сярысь кылӥсько ке. Нош мар ужед дыр. Кыӵе тон вамыштод-со берекет?»
  
  
  «Бандалэн вал койык но монэ мугор люкетъёсам нимыныз мадён. Ачимлык джейк хойл ӧте».
  
  
  «Ассэ эскерыны быгатэ файл органъёс правоохранительный-ын ачимлыксэ, мон та сярысь тросэз уг но койык маршрут сётэмын. Эскером но джонс " исследователи родного края компьютерный фбр утчан эдвард нимын ортчылӥз. Номыр но. Вакчияк описание гожтон отрывочный инъетэз вылын, кудъёссэ тон мыным сётӥд, сётӥз, нош со результатъёсты ".
  
  
  "Монэ ӧз паймытэ. Та адями, лэся, делле ассэ туж умой. Сокем умой, со-а, мар-а, вылды, закон ноку ӧз ӝегалля луэ.
  
  
  
  
  
  уг быгато вераны, кӧня ачимлыксэ таланъёс шаерамы нерешенные вань ужез луэ ».
  
  
  "Я, N3, кыдёке-а мар-а?"
  
  
  Мон вылэ урдскизы, со сярысь вера мотель эмуос но, ужрад, со котыр лейтенант валантэн марко пычкытизы. «Вал кыӵе-мар, мар мон лэсьтыны быгатӥсько исследовательской отделэныз. Фрэнк Абруз лек тушмон нимзэ тодо, уката улэмез, тушмонъёсын ачимлыксэ, директоръёслэн кенешазы соос али пукыны быгатӥзы мафия».
  
  
  "Тон мон шуыны быгатӥсько та искреннее йыр котыр. Та файл луэ абруз люкетэз, озь люка ке, кадре пырыку, тон кадь. Лоджие луэм адямиослэн нимъёссы, кин луы, соперникъёслэсь Абруз, со азьлань сюрессы егит вал бере быдтӥсьёс вылэ. Россиысь Но . Кенеше пырисьёс соослы кузёяськизы кык мафия "
  
  
  Одӥг нимыз тодмо луоз. "Россиысь-А Кисьтӥз?"
  
  
  «Доктор Кисьтӥзы. Дарт шудонъёс, наркотикъёсты но проституциен. Но со шоры учконзы пӧртэм вал, азиатской абруза сделкаос, со ужпум но вазен конфликтовать наркотикъёс вылэ», - шуиз Хоук. «Ник, мон шуысал, мар сярысь тон малпаськод».
  
  
  "Та колодаысь туз, адямиос вискысь Мередит-а, адями виисьлэн бонэма доры ыстӥз, со виемын мед нылъёс, мон но мотельёсын ыбиллям. Мон малпасько, мар со эшелон бадӟым огазеяськонъёс. Соин, вылды, вал вылын пумиськон, кытын ми кылем валантэн оборудов. Та сярысь умой валэктон но тодон-валан огазеяськон ачимлыксэ мафия ».
  
  
  "Тӥляд правоосты, ачимлыксэ, мар понна?"
  
  
  «Мон малпасько, соослэн йыразы койык фрэнк абруз тупа. 200 доллар 000-лэсь пунэм берыктон луоз. Койык, со шуиз:« мон тодӥсько, тон кытын кык сю сюрс басьтыны быгато ке, мон уж лэсьто тон понна ». Табере сое ёмырам. Ачимлык сое лэзьыны эшъяськон шедьтыны уг быгато. Со-а уг поты, хемысь ас шейла брант мед вераськоз-а, ӧз но турттэ, монэ кутозы-а Койык ».
  
  
  «Та валэктэ куд-ог учыръёсы, пе, потӥсько», - соглаш Хок. «Нош ма мон понна пичи дырысьтым кылем вариант умой сьӧд книга».
  
  
  «Мон та вылын ужаны», - шуи мон.
  
  
  * * *
  
  
  Дорын кровать ӟингыльтыны чутрак Телефон. Со sel. Гостиничный номер тём-тём луэ. Пель телефон трубкаез со доры вайизы. Оператор луоз та, мон тодӥсько, мар милемыз кельто звонок 20:00.
  
  
  «Тау», - шуи мон. Кровать дураз пуке, лампаез ӝуатӥ но йыркерттэт-а со гадь улаз пужейпи. Умой пормиз ку, вылын, яра вал, нош лушкемъёсты мон дорын.
  
  
  Мон уйвӧтэз Брант Шейла. Со вие ик тодӥзы-адӟизы ке, соослэн мугоразы шедемын Бонэма коркамылэн кухняяз. Собере сое кулонлэсь ee, ӵемысь со сярысь малпасько, кунокуа соосты кезьыт ке, кин ке тодэ-а. Со ке, солы кема ик тодоно, малы милям со куспын бызи, электро, чичпотон-со основное вал, маке но бадӟым сӥзизы.
  
  
  Гостиничный номер укно котырыз, солэн капкаосыз тылын зарни выж адӟе. Али нылъёс ним утчаны пенни со лыктоз, оскиськод, со усьтонэз мыным сётӥз местонахождение со доры, кинлы но дэвид кирбь шейла вииллям.
  
  
  Куинетӥ пенни нимыз сётэмын вал, кудзэ книжкаям гожтэ пичи сьӧд Койык, мон но со ужъёсын вырисько борды итӥськиз Тереза. «Пенни. Усто сиська», - гожтэ бамлэн вылӥ люкетаз койык, кудӥзлы со сӥзиз нылъёс. Мон ачим пуктылыны уг быгаты, мар со умой, мар Ужа. Койык выж улэ комментарий актъёсты та нимъёсты вераны, соосты нимысьтыз ортчись мастерствоя Пенни. Судья луысал ке квалифицированной койыкез, нош со, валамон, таӵе-а, ӧжыт ке но редкость пенни луоз сыӵе ик, кызьы Страдивари.
  
  
  Дӥсяськыны но со книга ӝутэмын. Вить час бере кылемме шӧдӥз, соос но асьсэды сэзь, задор. Та уй луэ вунонтэм. Туннэ ӝыт со Лиза кафетерий Бердик люкаськизы.
  
  
  Особняклы, собере музъем зуркаку, тылпу пуктыны, таркамын Сан-Франциско 1906-тӥ арын, мувыр йылаз сылэ. Тужгес тодмо та кар луэ бордель, кышномуртъёс но, соос со кивалтыны выре, легенда ас дырзыя уло. Улон одӥг пол потто, со понна лэсьтоно мюзикл драматург бродвейский история инъетэз. Кусыпъёсты, Бердик Лиз-а мар-а со тау каре, нош сое шарае уг ёрмо. Мон ӧсэз усьтӥ но горничная гостиная старомодный ортчиз, кытын буй-буй драпировка гордэсь ошиськылэмын. Антикварный луоз, мебель, ковёръёс-ын зӧкта дюйм. Со шекланытэк, мар луэмзэ но сакраменто меблировать особняк губернатор.
  
  
  Лиз Бердик комнатаязы пырыса, милемыз ачиз понна но одӥг нуналэ кык полэс горничная пытсаса кельтэм. Ум адӟиське сое ӵоксаны тыршо. Кышномурт адӟо, соос возьмало бадӟымгес. Ваньзэ-ӧвӧлзэ куамын лиз бердик луэмез понна.
  
  
  Со кузь дэремъёс, шобретъёс нискылско бере, со мон доры вырӟы ке, киын но сайкытэсь синъёсад мон учки, мон усё векчи кыске. «Кӧня тӥледлы вазь, куд-ог нылъёс со монэ но ӧтиз. Солы оскизы, со-а, мар монэн луысал, тон кин яра», - шуиз со.
  
  
  «Условливать вал, мае мон адӟисько Пенни».
  
  
  «Бен, ми со сярысь вераськиськом, куке жингыртӥсько тыныд, нош туннэ со уз луы. Со оске, тӥледыз утчало, кин ке на», - пальпото соос.
  
  
  Дунъязы но кезьыт сяськаосты син ee нефритовый вал, озьы ке пальпотон, кин сое нуллоз. Со малпаз, мыным ӵектӥзы эй кровать сыло. Со шуиз, ми-ужбергатӥсьёс, конгрессъёсазы вуылӥды-а, со корка мынам эшшо но визь-кенешсэ чакла.
  
  
  «Пенни - одӥгез котыр нылъёс асьсэды туж но лыдӟоз, мукетэсь луыса, нош асьме дорын но, сокем ик яратымон. Быръён лэсьтыны быгатэ ке, со тон понна, тынад малпанэныд ке мон оскисько», - ӵектӥз со.
  
  
  "Мон оскисько, тӥ пӧлысь устоосыз шӧмзэ, Бердик мисс ".
  
  
  
  
  
  
  «Миссис Бердик», - шонертӥ мон сое. "Палкышно мон." Кузь йырсиез югыт дунне вылын со пенез ворекъяз но выриз, со шӧдон-ысь грация, но соос гуртэ лыкто бере пуконъёс доры.
  
  
  «Пенни тунсыкъяськытоно но мон гинэ». Со одарить со, кадь потэ мыным, пальпотон мылкыдо. «Мынам на, со бадӟым уж лэсьто».
  
  
  «Тон сыӵе учырез гинэ витим кулэ, вуоно дыр ӧз лыкты тон пол Сан-Франциско».
  
  
  "Уй мар луоз ӵуказе?"
  
  
  «Кышкано-а, Пенни татын ӧй вал».
  
  
  «Миссис Бердик, пожарной лэсьтэмын одолжение приезжий. Шуо, кызьы мон быгатӥсько Пенни валче герӟаськиз. Татын соос уг уло ке, со ми сётӥм адрес. Эй жингыртыны быгато солэсь, но, оло, мар ке но лэсьтыны».
  
  
  «Тӥ тодӥськоды-а, мон татын вал правилоосты. Мынам нылы сярысь ӧз ивортэ милемлы, таӵе ужрад. Аслам улонам со вал, право, куке со уг ужа».
  
  
  Сое лыдэ басьтыса, кызьы со ялан луы, ваньмыз ӝот-ӝот луыны со.
  
  
  Нуналазазвесь шекъёссэ погыртӥз, со шуиз: "тон адӟид монэ вот соос люкето?"
  
  
  Но со ответ уг пальпоты, нош соослэн выросъёссы ответный тырмыт вал.
  
  
  Горничная комнатаязы пырыса, каллен йыгаськиз. Поднос вылын кузэн юон со вайылоз. Соин ӵош стакан кияз пуктыны, юанъёссыя но вормытъяськыса, ма милемыз возьма мадам VIP-юрттэт ке, мон соин быдэсак ӧз лэзе петрен пенни люкаськизы.
  
  
  «Со жингыртэ ке, со пенни вераны курим, нош со тонэ куто. Ма та луэ, миссис Бердик?»
  
  
  «Малы ке шуоно, тодмо, татын со ӧй вал. Соос малпало, та дыре, маин со бер со нуналэ ик вуиз. Со янгыша».
  
  
  Со стакан йӧ емышъёсызсием, но юыны уг шталь. "Кытын соос?"
  
  
  «Мон уг малпаськы, мар соослэсь ужъёссэс». Солэсь куаразэ уз будэты, нош табере со син андан луэ.
  
  
  (Нахмуриваться, аслаз стаканаз вайиз. Эй, соос уг оско. «Мынам отпуск басьтыса, нылъёс, тодӥсько на. Со чакламын ӵыжы-выжыез. Соос висё. Со сыӵе ик, кызьы вань, озьы ке но, со тӥледлы оло мар кылиз».
  
  
  Соос Санэ басьтозы классной туж мотор кафешка синазькыль карем югдурын пыӵал-Франциско, но, лэся выльдыны кулэ.
  
  
  Лиз Бердик синкаӵ ӝутыны, куке «Люгер» мон киысьтыз гылӟиз. Озьы со пичи паймем кезьыт адске.
  
  
  «Выжты монэ доры табере зэмос ужъёссэс, озьы, мистер Харпер?»
  
  
  «Пистолет сётыны кулэ, тон валаськод, мае ми йӧн-йӧн мылкыдад. Туж умой-умой».
  
  
  «Пенни куд-ог дыръя мон вылэ кельтӥз. Определённо трос шуыны мон уг быгатӥськы».
  
  
  Быдэсмо-а соос ваньзы огкадесь вал, ужаз кышномурт вань шуыса, йӧ борддоръёсын ворсамын.
  
  
  Со стаканъёс мычиз. Со котькуд кылбурез вырыны кельше. "Милям тӥленыды вераськеммы потэ, малы тон пистолет нуллиськод, мистер Харпер?"
  
  
  «Вот адями пуля мертчытӥзы азьланьтӥсько мон».
  
  
  «Мон кылӥ соослэсь утеме потэ. Нош монэн улыны туж секыт вакытаз. Али, куке тон лэсьтэм пыӵал-тӥрлыкъёс пӧлысь мон, милемлы мар кароно?»
  
  
  «Мон оскисько, тон-а та ӧжытак сэзъялтӥз. Дунтэмгес со тӥ». Со султӥз но люгер окт " кобураяз. «Адямиос монэ утчаса, соос дорын луэм книгаосты ним адресъёсын Пенни. Койык сюро таза адями нимъёсты, нош куддыръя но Эдвард Джонс. Со меӵак персонажъёс».
  
  
  «Та адямиосты корка ноку сыӵеез ӧй вал».
  
  
  «Мон сярысь юаз nen пенни потэ».
  
  
  «Вождэс эн вае. Тае ум быгатэ лэсьтэмын вал. Тон кошкид, ӟеч-а, Харпер мистер».
  
  
  Со уг вырӟылы. Сылэ со, нах шоры учкыса, шуиз: «Нимаське дунъёс».
  
  
  «Вуза мыным уг информациез».
  
  
  Со, эй мыняло. «Информация мон сярысь эн вера».
  
  
  Паймыто та рад вал со. "Тон малпаськод, мон понна котыр одӥг ныл?"
  
  
  «Ӧвӧл, миссис Бердик. Тон мынам пумитам нылъёсын одӥг».
  
  
  Соиз валамон. Но, вуриськись басьтыса, со но монэн ӵош пальыша син пумиськыса. «Мед луоз, со тужгес дуноез. Умой котьку дуно».
  
  
  «Туж умой милемлы потэ», - шуи мон.
  
  
  Соос кроватез вылэ учкиз но назьыльскиз, Лиз кылисько кадь. Чилясь пыдкукъёссэ Ee золотисто-курень вашкала лампа югыт дуннеын. Солы луыса, векчи кус, нош пельпум пичи но, бадӟым но гадь тыр луиз. Со веттаське, куке мон со доры мыно. Кызьы со ымнырын но, мугорын со усто луыны быгатэ.
  
  
  «Кызьы тон малпаськод, мар со сётэ тӥледлы? Мон малпасько, тодмо сяна».
  
  
  «Тон монэ тунсыкъяськытэ. Соослэн тодэмзы потӥз, малы тон азьланьтоз», - шуизы мыным.
  
  
  Кер-серектэ со. «Шлюха тон сярысь уг тоды ке, со выдтӥз валес вылэ. Шлюха - та актрисалэн, нош кровать - та сцена». Мон ымдуръёсыным но мон доры мыкырскем со доры ӝиптӥськиз. Мон со куспын ымдуръёссэ кылыныз гылӟыса, макес вылтӥз гылӟизы, нош мон сое ки. «Нош мон ӧй шлюха. Вала тон-а та?»
  
  
  «Чик уг», - шуо мон.
  
  
  «Мон уг клиент астэ обслуживать кароно. Нылъёс мон тае лэсьтӥсько. Мон уг-а вузасько».
  
  
  "Предложение" ма тон соку монэ кабыл басьтӥды-а?"
  
  
  «Та веран уг луы», - шуиз со. «Та вызовъёсы луоз».
  
  
  Сое со кровать вылын ук. Соос киосынызы, мугорынызы вылтӥ гылӟе. Со шӧдэ кадь, мыным со дэрем бирдыоссэ чиньыеныз зӥбозы. Со юрттэ эй, ачимлыксэ басьтӥз. Мыным соиз яра биньыны адӟид ке, сое эн юан бӧрсьы юан. Со ке, яратон со выре, со гож гордэктыны возиськылэ. Мон понна со кыл мычиськыса, ки, тыбыраз веша монэ, шӧдтэк шорысь золтӥськиз, нош собере ми соос кыр ишакелы зуркамон куара ...
  
  
  "Я кызьы та луоз?" со юаз.
  
  
  «Кызьы тон шуид, тӥледлы умой луоз».
  
  
  - Озьы тон, Харпер Нед. Со сяна, тон кин? Бандитэз, полицейскойёс, мар-а?
  
  
  «Копазы нюлыса доры».
  
  
  Йыркерттэт-а со борды йӧтэ. "Та пулевой ранение ук, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Комплимент ог адямиос, кудъёсыз тыныд, тон кадь юнмаз, ноку но уз адӟы». «Кызьы тон малпаськод, тон-а со юрттэ гинэ люкаськылӥзы ке, мон валесын кыллиз жимъёслы тон-а мар-а?» «Мон шедьтӥ ачимлыксэ, яке тӥлесьтыд юрттэт сотэк-ысь нах. Вить адямиос вискысь со кеме. - А мон одӥг-огзылы матын луэмзы. Кышномурт одӥгез чеберез луоз. Эй, солэсь чыртызэ чигемез».
  
  
  
  
  
  «Дугдэ», - шуиз со куараос чурыт. «Татчы кык пол вуылэмын койык. Мон соосыз уг типичной клиентэ луиз. Но со туж зӧк вал, но соин быгатӥсько шуыны, со йыруж лэсьтӥсь луиз. Нош со пенни-озь со тодэ, кызьы солэн татын кутскиз. Соиз шуэм, мар но со мукетыз. Со шуиз эй, ма нея номыр умой. Со шумпотымон луэ ке, со нош ик ӧз кылдӥз, собере кыкетӥез пыра ".
  
  
  Чупа солэсь чыртызэ-ын ee. "Кытын со, Лиза?"
  
  
  «Со уг койыкъёсты утьыны. Со пенни юрттэ. Шуиз со, мае тӥ адӟиды-а уг поты, малы со та улонлы кышкытлык улын пуке».
  
  
  "Та тодмо луиз олокытысь-а со?"
  
  
  «Подробностьёс уг лошъяськы, со луоз. Со кошке дыртыса, ӵектӥз со гинэ-а, ма мон уг ee командованилэн передача». Мынам киям скривиться Лиз. «Оло, соос контактировать койык. Та сярысь тон малпаськод?»
  
  
  "Быгатэмзы."
  
  
  «Мон тодӥсько, кытын со дугдӥз. Уг тодӥськы, тон потыны, шуиз со. Ивортодэт виыны тон быгатод, койык луысал ке со».
  
  
  «Вера мыным, - шуи мон.
  
  
  Со лулӟе: «гужем понна та городлэн вуж коттедж. Соос понна тон сюрес гожъя». Со султӥз но гожъяськон вашкала ӝӧкъёс доры лыкто. Со чебер ветлыны. Нах пичи мурт вал, мышкам чурыт, егит ныл кадь.
  
  
  Со, чаклалэ, кызьы сое бумага вылэ гожъяло, синмаськымон клочок лыз пуконъёс вылын пуко но. Ee гаде тырытэк лопыръяське, куке со выре. Со пельпум вылаз шудытозяз, сергей вольыт. Та вал туала блондинкаос, макес куспын быдтэ.
  
  
  Чус со, койка вылысьтыз султӥз. Со, ӟыгыртыса но солэсь гадьёссэ ee маялтӥз. Со кырымаз басьтыса ee ih ноны но йыринтоз, шӧдӥсько, со кадь ик юн луэ.
  
  
  Йырзэ мыкыртыса, соос дол-дол пукизы, учке-мон майбыр. Со шӧдӥсько со зынэз йырси, мугор зыныз духовой ee.
  
  
  «Мон шумпотӥсько, мар-а вуод Сан-Франциско», - шуи мон.
  
  
  Со мон доры каллен лэзькиз, собере берытскиз но мынам йырам пельпум вылазы уськыто. "Тон дорын луы кадь, трос дырез, Нед?"
  
  
  «Трос тырмыт», - шуи мон.
  
  
  Ки, ымныр йӧтэ, мон вордэм Ee. Соос ӝутыса нуозы, ну ...соослы берен кровать
  
  
  Юрт, кудаз пенни дугдэ, люк вылын сылэ, котыраз Сан-Франциско. Косэмъёсмес умой лиз капчигес луиз. Витьтонэз соос калыктэм сюрес урдсы припарковываться ярд коркаосысьтызы пото-а, ӧс ворсаськиз но, машина котырын шыпыт. Но юзмыт уй омыре мускыт луэ, кунокуаез территория вань, нош гужем зор мускыт луэмзэ. Мон кык палась нюлэсъёсын сямен, ӵем шталь, сюрес дурын ӝокаса, куакъёс кузя.
  
  
  Со вӧзын нуналъёсы корка пырон машинаез адӟиз. Лыкто но чаклало, со, укно улэ но юрт котырзэ югдытэ лапак одӥг машина ортчиз. Пушказ кык адямиен вераськыны. Со ih куараосты кылыны, уг ке кылды ih-пертчыны быгато. Вань одӥг пиосмурт куараос кулэ.
  
  
  Мон «Люгер» кияз, со юртъёсы сэрег сьӧры кожим. Шӧдтэк шорысь шӧдиське, со бугыръяське. Пум утчан-а ми доры лыкто.
  
  
  Со оболочка вылэ ципочка, ӝог-ын вырӟылӥсь вужер. Ке, со доры лыктыса но пырон нуналэ, сое кылыса, куараез вань, бадӟым луоно кадь. Адямиос потӥзы. Биниськи, со шталь пегӟон инты утча. Shaggy пиосмуртъёс, бадӟым но чурыт, нуналлы вӧлмемын. Со, машина доры тэтчиз но nah припарковывать зымиз.
  
  
  Сергей уй басьтыса, ӵуж кесэг музъем вылтӥ суреда. Суредъя ӧсъёссэ пиосмурт проем пӧсьтӥз. Койык ӧй вал. Гудыри куара уг луы, гигант солэн быдӟалаез вылысь. Шӧдозы сое лэчыт разочарование.
  
  
  «Ӧсме ворсатэк», - шуиз аслыз христиан пиосмуртъёс, нылъёс, учырак со адӟиське гинэ. Со лёгетъёс вылтӥ васько. Ачимлык мугоро тусыз тодмо потӥз. Ачимлык-гопо ке но, вамыш ӵош ик, со матэ вуэм бере машина.
  
  
  Но мон сое учкыны уггес форд палаз, сюрес вылын припарковывать. Со ӧсэз усьтэм но асьсэлэсь машинаоссэс нах кӧчиз. Корка пырон ӧсме тунгонасько но нылыз ышизы-быризы.
  
  
  Усьтонъёсты аратон пиосмуртлы берыктыса. Со кылӥз, кызьы мотор зашевелиться, но шӧдӥсько, кызьы движенилэн кутсконаз машина жум, бергес ке передачаяз переключать пиосмуртъёс ветлылӥзы. Со понна нуналлы ручкаез ас палаз кырмиськи но, машинаяз тэтчиз, корка берысь чигнатӥськыны пиосмурт.
  
  
  Со издевательство зӥбозы-а. "Кыӵе тусыд?"
  
  
  «Милям вань пистолетъёс, озьы лябӟылэ. Брылев вылэ гожтэмын. Котькуд ар со потэ, тӥ кадь адӟисько».
  
  
  Со кезьыт но пеймыт йырсиез ымныр вал. Nen вакчи саесо дэремен луысал вылды, со адӟиз но со вылэ татуировкаос киюмылъёссы якорь.
  
  
  "Джейк ним Хойл, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Тон кулыны кулэ вал», - шуиз со. «Тон пуля мертчытӥзы Сид-ын».
  
  
  «Учыр тодад возь монэ». Со ымныр кузя со ачимлыксэ люгер шуккиз. Туж тырмыт, ышанӥсько мед луоз шуыса, саклыкез мон копак ачимлыксэ. "Кытын Скалъёсы?"
  
  
  «Адӟеме тонэ уг пот ачимлыксэ. Тон астэ уд лигаын. Койык сыӵе вал, тон кадь, десерт-ын».
  
  
  «Мон малпасько, мар со умоен лыдъя, кышномурт вием».
  
  
  «Кылзыны, вамышъязы самой визьмо, кудъёссэ тон лэсьтӥськод, быгатоды-а, машина но али шара поттылӥсь ӧй вал та котырын кытчы кошки ке татысь миля сюрс понна».
  
  
  Мынам йырам айдахо диск ӝуа, уй, нош ик яркыт-а, мыным-а йыркурен тырмемын. Со тодаз вайиз, кызьы мон зӥбытгес пуля сид мертчытъяз, соос но катьтэммыса кыллиськод герӟаськем дыр.
  
  
  
  
  
  
  Со но тодаз вайиз дэвид брант шейла Кирбь.
  
  
  Со сокем зол пачкатоно «люгер» ньылонзэ доры ачимлыксэ, солэн ак шуыса. «Мон тонэ бутылка ӵоксэтсэ зуркатӥз. Со тӥледлы ответ уг сёты ке, со пуконэ тӥ та машинаос пуштытъямын виымен но вань».
  
  
  Со боз-боз шуиз: «Али соос пумиськизы койыкъёсын».
  
  
  «Умой-а. Соос тонэн ӵош мыномы».
  
  
  «Та тынад-а похороны». Эсьмаса, та ужез оскылӥз со.
  
  
  Мынам соосты учкыны дыры-дырын палаз, куке машинаен нуизы. «Тодӥськод-а тон сярысь койык. Со тодэ-а, мар-а тӥляд кыӵе ке федерал агентам».
  
  
  "Кызьы тодӥськоды, та-а со?"
  
  
  «Солы луыса кусыпъёссы. Со йылозяз вплоть вал со огазеяськонъёслэн. Тон аслэсьтыз басьтэ, мистер. Тон пунэмаськыса улӥз, дыр».
  
  
  Со, донгыны ымазы сигаретэн. «Мон тон дорын луо зажигалкаен. Тон дорын бонэма мон сое басьто».
  
  
  «Тон номыр но уг вунэты ук? Со зажигалкаен нылъёслы кузьмало».
  
  
  Со приборный-ын врезать тротуар. «Ӝоггес мын. Койыкъёсты адӟизы солэн туж потэ выльысь».
  
  
  Выругаться, Хейл газ педальме зол зӥби. «Рондо правоез луэ. Тонэ визьдэ ыштэмлэсь».
  
  
  «Рондо вераз шуыса, мон уг тоды, кытын тӥ».
  
  
  «Та-а со уг лэсьтӥськы, но огъя мыным дорын оген луыны. Солы жингыртӥ. Со, малпасько, малы тон вуид Сан-Франциско, Пенни мед адӟоз. Адресъёсын та книгаез шедьтыны быгатоз, музэн ыштэ. "
  
  
  "Трос-а кулэ милемлы гинэ уг учко, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Ӧвӧл. Та шортлэсь сюрес, мистер».
  
  
  Сётэм куараосты уг вошъясько, Хейл полыссэ бералтэ. Машина кожытэ ке, мон тротуар вылэ куштэм приборный.
  
  
  Мон уг адӟы, кызьы солэн кияз донго пальто, нош ыбем куараез кылыны но адӟыны пуштонъёсыз, курокъёс сое зӥбиз. Со шаплыгес луиз. Со туж ӝог луоз. Меретъёс но тасырайыны син уг шедьто. Машинаос со выж вылэ усиз ини. Ваньмызлы дыр уг малпаськы вал мон. Ревматизм сое ыбизы. Пушласянь ӵогам люгер бадӟым машинаос пуштӥзы. Но куара вылэ поттыны ньылонзэ котыр хейл руль рухнуть бульыр-бульыр.
  
  
  Мынӥсько буш тротуартӥ коже автомобильёстэк. - Поч Хойл инты быръе. Тазьы тупатыны ке вань, кызьы со планировать карыны, ыбыса виизы но вози мон солэсь одӥг но сюрес вылысь машинаосты ӝог съездзы ӧйлась. Ачимлык уг срабатывать план Но.
  
  
  Пыр ортчоды но паллянэ кожыса Беспилотный автомобиль сюрес. Со врезаться канаваын, со бере руль сузькыны туртто, вылам куштӥз но мынам мугоры Хойл. Пыр канавае пезьдӥм, тыло машина пыр пото но, пумаз дугдылэ. Солы луыса, погыртӥз, мар со ӧз бекмылялэ.
  
  
  Со шонерскиз, пукон борды пачкатэ но пульс-ме хойла ачимлыксэ кырмано. Ачимлык ӧй вал. Со луыны кулэ. Мон дорын быръёнъёс уг луы сяна, со ыбем кадь. Таки, солэн азинсконэз луоз, пыргытэ. Ачимлык-кулонлы ӧз кунокуа со. Койык, сое йылозяз отельын.
  
  
  Со луэ «люгер» хойл мугор но котыр машина басьтыны. Моторъёс нош ик кышно вайиз, Машина канаваос вамен потӥзы тротуаръёс вылэ нош ик сюризы. Со юртын берен мыныны.
  
  
  Верало мон косэмын вал Муса местонахождение Пенни мыным кулэ, озьытэк вуиз со интыын, кытысен кутскиз.
  
  
  Вань на святой корказы ӝуаз. Кӧлан интыез но со шедьто, ачимлыксэ усьтэм укно ортчиз. Соос уг адӟо-а, Пенни, нош кылем ee. Солэсь лулзэ басьтыны. Со, кылем, бызись ву кадесь.
  
  
  Лёгетлэн мышпалаз кылиськиз но солы селл, собере тӥяса нунал тунгон. Кӧлан интыоссы но, кухняе пыразы гостиная со калленэн ортче.
  
  
  Пенни лулзэс сётыса кырӟазы. Со гуръёсты уг тодо. Стрейзанд Барбрый Пенни ӧй вал. Зажигалкаед вань-а мынам гадь вылам. Ачимлык кушты но соос вить минут кӧчиз, соос дырзэс гинэ быдтӥзы.
  
  
  Соос пото ке, котыр ванная, лул вылаз такъяез понна солы луыса, трос куз кутэз но номыр ӧвӧл. Ми ог-огзы шоры учкизы. Обоюдный сюрприз луиз. Кӧлан интыяз со ассэ ӧз адӟы сf возьматэмын, нош со ӧз адӟы, со возьматэ вордӥськем нуналаз костюмез понна.
  
  
  Гожтэт, кудъёсыз лэсьтэмын o ee гадь койык, умой луоз. Солэн авторез луиз. Солэн авторез луиз вань мугораз. Пияшлы кельше-а со лэсьтэмын Ракель Уэлча-пинал пудо.
  
  
  "Эй, тон кызьы сюрылӥд?" - шуиз со.
  
  
  «Нуналлы бергес. Сое тӥясьёсты замок».
  
  
  "Тон уд тала, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Мон Харпер Нед. Адями, кудзэ тон адӟид-а уг поты».
  
  
  "Со, кин телефонэн вераське лиза?" Со такъязэ кушто но лул понна йырсиме сэзъялтыса. «Тон луыны кулэ, кыӵе ке оператор, со вераны косэ ке, мон шедьтӥ кадь».
  
  
  «Милям огъя кыл шедьтэменызы».
  
  
  «Муген " тон тодӥськод, кудзэ тон адӟид-а уг поты, со кельшыны. Хойл вера мыным, мар тон котыраз пыриське, тӥледлы уж ӧвӧл. Со шуиз-а, мар тон вуид ке, та сярысь солы ивортыны кулэ эмуос но тӥлесьтыд палэнскоз».
  
  
  «Тырмоз тыныд сое ӝикыт но справиллася».
  
  
  «Йӧскадь уг тырмы. Тодмо солэн». Шкафез усьтӥсько но, халатсэ сузьы. «Умой ке, та дӥся со? Синазькыль ужъёс сярысь вераса, соос кыр дыр. Бергес, потэ ке, ачимлыксэ, со ик басьтоз».
  
  
  «Мон шекланытэк, малы мыным озьы эшъяськон».
  
  
  «Ноку но уг тодӥськы. Случайно уд-а хойл вылэ ӝими-а тон?»
  
  
  «Ага», - шуи мон.
  
  
  «Мон солэсь кышкасько. Мар со луоз? Номыр но умоез, коньдонзэс возьыны».
  
  
  «Уг вуы».
  
  
  Выль иворъёс со куалектӥз уд басьты
  
  
  
  
  
  
  . «Соос шуо-а, мар тон ачид сярысь сюлмаськы быгатэ. Эмуос со уг оскы. Вот со одӥг пол виыса, тон но, тон тае тодыны-адӟыны. Рондо тонэн ӵош вормиз. Шуиськом вал сое, тырмоз тыныд меӵак мар-а».
  
  
  Со малпасько, со луыны кулэ на ӟечъяськиз. Со шуиз: «тырмоз тыныд мынам оборудов тросэз-а тодо».
  
  
  «Ваньмыз, мар Хойл тодо. Со туж бӧтьыро луэмысьтыд». Халат но кресло пуктӥмы, соослы азьын мон бирдыяськоз. «Тырмоз тыныд ачиз но мыло -».
  
  
  «Мон котьку шуисько трос ке, кышкыт мыным, - со шара. - Кышкасько-а, но мон тонэ виысал».
  
  
  Со шуиз: «кышномурт шер эмъятэк вие Сое».
  
  
  «Юысалды-а тӥ потэ? Дорын мон мукет комнатае пичи бекчеын луоз».
  
  
  "Ӧвӧл, тау."
  
  
  Со мон доры лыктӥз но пукон пазьланы халат. Куке со интыысьтыз ӧз вырӟылы, аслэсьтым киме но понӥ солэн мугорыз понна мон кутыны. Тодмо, кариз сое, мар ӟечсэ возьманэз - та умой урдыса.
  
  
  «Вузкарыны сётӥзы», - шуиз со буй-буй.
  
  
  "Милям вузкарыны мар сярысь?"
  
  
  «Улонлэсь ваньзэ, мае быгатӥськод, басьты монэ».
  
  
  «Мынам тодэме потӥз, кытын залын Койык».
  
  
  Кыньыръяса пельтыса, со нош ик халатэн калтыны. «Хейл вуиз Сан-Франциско одӥг. Койык кытын ке»сюрес вылын".
  
  
  «Та со ӧвӧл-а, шуод-а, мар Хойл. Со шуиз, татын вал койык».
  
  
  «Тон-пӧясько соос. Койык ӧз лыкты. Одӥг хойл лэзё сое вутӥ. Янгыш луиз-а та. Дунтэмгес со тӥ».
  
  
  Хейл, дыр, солэн историез сярысь малпад, куке мон причал муз вылын адӟиськон. Со дырез кыскиз, пистолетсэ кутыса решенизэс возьматэк.
  
  
  "Мафияе думы койык кин?" - Пенни юаз со.
  
  
  «Ноку но, нокинэ со уг вера таиз сярысь. Адямиез, одно ик, трос, весэн мертаса, солэсь ужзэ. Оглом умоен уг огазеяськон Койык, малы ке шуоно, соос малпасько, мар со визь но неконтролируемый. Выллапалаз одӥг адями Но луэ, со понна куд-ог талан финансировать Койык, со пӧлысь кыкез тупан шутэтске кадь. Койык, шуо, луэ куд-ог маин соос ог-огзылы юрттэт ".
  
  
  «Тон-а мар-а-со тодэ, Пенни? Тыныд трос веразы, но мыным вераны туж ӧжыт».
  
  
  Со ымдуръёсме куртчылӥсько. «Мон вань луонозэ лэсьтыны, со тӥледлы но мед юрттоз. Ку со ассэ утьыны туртто». Солэн йырсиосыз пежыр-пежыр. «Сётысал мон малпасько. Со палэнске, брант шейла туртто пытьы кузяз мынэм. Коньдон шедьтыны соос турттӥллям, солэсь лушкало. Нош тон кылдэ сёт, уг шуиськы мон Хейл, кытын али Крэддок но Койык».
  
  
  «Крэддок», - тодаз со. «Крэддок сярысь мон верасько».
  
  
  «Сид Крэддок - куинетӥ адямиосты, куд-ог талан койык пыриськизы. Абруз со виёнэ пыриськемез. Та йырсиосыз ымнырам берга, нылпиосызлы но таза пиосмурт. Ваньзэ сое, мае мон тодэ вайыны быгатӥсько nen сярысь».
  
  
  Одӥгез соос возьматӥзы пайдаё информация. Со подбодрить со. «Хойл луыны кулэ, туж оскисько тыныд».
  
  
  «Данъяськымон со - мынам впечатление вылэ потыны туртто. Со мон доры думы вал, со бере гинэ, Койык яратоно уже луиз», - шуиз со. «Солэсь шӧмзэ умой возьматэ, Харпер. Та шайка соосты лыдӟо».
  
  
  "Оско таос мыным."
  
  
  "Предложение лэсьтыны быгатэ тон-а со?"
  
  
  Со, эй мыняло. «Мон малпасько, тон тае лэсьтӥськод ни».
  
  
  «Кытын ке луыны бадӟым коньдон пачка. Кык сю сюрс доллар. Кӧня сое басьтоно куарасётон, абруз ке, вииськом». Солэн ымдурыз поджимать. "Та мылкыдъёс та сярысь мон малпасько, ӧти дорам. Со но кунокуа, та коньдон вань, со но гольык медаз костаськоно луиз. Долларовый сю сюрс манетлыкъёсты. Мон-а тонэ ӧй быгаты двухсоттысячный кагаз вылэ поныса? -долларовый матрас, а дусымелы? "
  
  
  «Мон ӧвӧл тон дорын, малпаськон».
  
  
  «Та шейла кельтӥз со. Соос люкисько, собере солы оско эй флорида ужъёс но. Та хойл мон шуыса».
  
  
  «Насчет койык но шейла ачимлык-ог янгыша. Соин ӵош коньдонэз уг лоба».
  
  
  "Та мар луэ соку?"
  
  
  «Мон дорын ноку ӧй вал шуыны решение нах. Со, шуом, малы тае басьтоно вал, дораз нах. Койык кышкай соин пумиськыны, соин ик со пегӟем».
  
  
  Тодмо, дано луэмын пенни со ваньзэ, мар-а люкаськиз. Со пукон вылысьтыз султӥз. Мон со сьӧры мынэ тубатъёс доры сьӧд, кытын соос ботинкаосын дӥсь.
  
  
  Мон со сярысь трос уг хойло юан зуркатӥз. Со, малпасько, мар со уг куректы со зэм.
  
  
  «Эй, кылзыны, Харпер. Шуом, коньдон шедьтӥз тӥледлы удалтӥз, тӥляд койык пыдсы турттӥ дыр. Ма кариськоды тӥ соин ӵош?»
  
  
  «Мон та сярысь ӧй малпалля».
  
  
  «Кык сю сюрс мурт. Та воображенизэс погыртэмын».
  
  
  Тапочка со зашнуровывать балетъя. "Тон ӵектӥзы люкаськиз, ачимлыксэ со понна тӥледлы сётӥське?"
  
  
  «Ма, мон тае ваньзэ огкадь paylaş быгатэ. Та коньдонэз мафия. Кыл, койык, соослэн книгаосты тодэ со сярысь, мар вал тонэн-лэсь. Пото нылъёс тыныд, кин луыса со нимъёс. Соослы юрттыны быгатоды тӥ. Со тодэ аслэсьтыз сюрессэ. корка котыр публичной туж умой ".
  
  
  «Тон-а вера, мар мон кышкасько».
  
  
  «Понна-сюрс кык сю мурт. Со клумбаос ӝуась эгыр вылын-тӥ ортчыса, дивизимылэн но гольык гуждор вылын эктыны луэ тӧдьы юртлэн нырысетӥ кавалерийский обслуживать карыны. Мон басьтэм сьӧраз. Харпер, утчалэ коньдон но сёто. Сое ми тросгес лэсьтыны быгатӥськом. быгат сётыны тыныд сое секс, ноку но тонэ вазь эн лэсьтэ ».
  
  
  «Ӧвӧл, тау», - шуиз со эгей. «Укыр тон капчи хойло вунэтэ».
  
  
  Укмыс
  
  
  Со пичи книга доры вуизы сьӧд но, нимаз гожъян, табере соосты ньыль-озь сюбег. Та Дженис луоз, Ева, султы но барбара. Сое но нырысь-валысь малпасьёс шедизы дженис портленд мынэ. Отын со пробел суредад ке, соос но мед вуоз Ласа Денвер Рино-ын-Вегас, кытын уло мукет ныл луыны кулэ.
  
  
  Койык тодӥськы, мар монэн луысал ачимлыксэ адресъёсын книга. Со тодэ, мар мон шелл
  
  
  
  
  
  нылъёс-тӥ списоке, малпай, тодо-а, мар-ачимлыксэ инты. Соосты тодӥд ке, монэ вииз шуыса Хойл ог ачимлыксэ, интыяз пукыны уг луы, мон малпасько. Кытын ке сюрес вылын, ньыль котырысь та одӥг город, койык шедьтэ сое, мон-а со яке шедьтыны.
  
  
  Бордель портленд вуж коркаяз аслыз возьмало, котырысь улон выцветший мясопереработка кварталзэ интыяськем ёрос. Со йыгаськиз ӧсам но вазь ӵукна Дженис юа. Мон киын нылъёс жальмаса йырси пежыр-пежыр аллям.
  
  
  Ческыт зыно Кофе вазь ӵукна ик ӧвӧл кадь, розарий. Кылем уе зын, мугорын но сексэз, но куддыръя нош тордон, нош горничная ни ке но гылӟыса, зын аналогичный армейский интыос, сёрос.
  
  
  Тугаськем йырсиоссэ биниськемын-ын горничный нылъёс, солэн, дэремез макесъёсыз движение бекыръяськыса вакчи уяз. Горничная учкисько мон, валамон, паймылӥ, малы соос уг быгато асьсэлэсь уйинозь куронзэс палэнтӥ.
  
  
  Ӧсады йыгаськем, нылы шуэ: «Дженис. Та-а со адями, кудӥз жингыртоз».
  
  
  Сонно Дженис ответ. "Устоез." Нылъёс, со доры монэ вордскем нуналаз итӥськиз, пальпотӥсь, монэ бамам чабкиз коридор кузя кыдёке но вырӟиз.
  
  
  Ӧсэз усьтӥ но, ӵуж син азьын мыжга пижамаен потирать юмылысь брюнетка пӧлэстыса. Солэн йылыз пижамаен бирдыяськыны уг ужа. "Тон вераськод, койык мар утчаны?"
  
  
  "Та шонер."
  
  
  Соос, ӧсэз паськыт усьтыса. "Пыртэмын."
  
  
  Мынам вазиськеме синучкон будэмын тросгес выриды ке, со корка пушкамы пыриз. Вӧлдэтэз кровать вылын эскеризы вал котырес эшшо одӥг двуспальный синучкон. Блондинкаос пуртэсын жуг-жаг кылле, выре со урдэс берытскиз, котькуд ар мон понна, тӧдьы буртчин нискылско тӧдьы мугорыз, со вылтӥ.
  
  
  «Мынам эше Делие».
  
  
  Со, шонтӥ, ревматизм но блондинкаос шонтӥ.
  
  
  «Койык монэ медъяз, мон понна со кык шоу мед лэсьтозы, ачимлыксэ но эшъёс. Моеи шӧмзэ со воксё ӧй вал», - шуиз Дженис.
  
  
  "Тон дорысь басьтоз кадь, со иворен кемалась?"
  
  
  «Январь», - шуиз блондинкаос. «Таяз аре улом на».
  
  
  «Сьӧрын вайы-а со адями, кудӥз вылэ потыса впечатление кунокуа». Дженис пальпотэ. "Мон малпасько, монэ впечатлить ачимлыксэ, озьы ӧвӧл, Делие?"
  
  
  "Тыныд ставка лэсьтыны".
  
  
  "Кин луиз та адямилы?" Юаз со.
  
  
  «Мистер Смит, - шуиз Дженис. «Мистер дано Смит. Ачимлык понна трос лэсьтэ асьме ӵыжы-шоу».
  
  
  Делие хихикнуть. «Уг поты, со понна уже куто туала нимзэ ачимлыксэ».
  
  
  "Кадь адске?"
  
  
  «Бадӟым но, уродэз но. Со точкаос нуллэ. Койык соос ӧз ке луэ, соос но, малпасько, мар со бухгалтерлэн».
  
  
  "Койык, соин ӵош луэм бере, мар малпад-а тон?"
  
  
  Блондинкаос ангесме киосы вылэ пыкъяса. «Кошкиз, али ик. Койык тон утчад ке, тон тодӥськод-а, кыӵе быгатыса со партнерез».
  
  
  «Мистер огазеяськон смит адями луэ. Кулэ луоз, - шуиз Дженис. Со вӧзын блондинкаос кровать вылаз пуксиз. Усто пӧрмиз соослэн пукон но книга пуктон котырын.
  
  
  Куд-ог адямилэсь пӧртэмлыксэ, койык, со сярысь со юаз, со мыным юрттыны дась вал, нош милемлы шараяло, нокыӵе ужрадъёс ӧй вал, мар со ватсаны. Ih-а со тау каре, мон но со кадь ӧтиськоды ке вуом.
  
  
  «Мон делие яке юа», - шуиз Дженис. «Командаын ужаны мыным кельшиз».
  
  
  Пыр куамын минаос, собере ке, кызьы сое пыр поттыны Портленд, «Линкольн» сюресъёстӥ ортчыны бӧрдэмысьтыз мыным усьтэмды понна. Водитель но вӧзаз монэ азьпалтэм форд полосае потэмез понна ӝогомытыны.
  
  
  Со ымнырзэ адӟыса, нош собере, пыӵал ӧжыт. Со руль крутануть, врезаться «форд» машина огдыре лаптӥськись но секыт ни.
  
  
  Дробовик шуккиз укнотӥ ыбыло, нош промахиваться.
  
  
  Линкольнлэн громоздкий мултэс луиз-а, милемыз медаз кушты ачимлыксэ пельтэм легковой машинаос. Сюрес поглян доры кыске водитель ассэ но, ачимлыксэ шымыртэмын. Бурдъёсын-а бурдъёстэк-йӧтскыса, нош собере «Форд» тротуар потыса, со вылын букосъёс урдсын, со понна бадӟым сюрес кыдёкын-ын зонае пырись но, пикникъёс.
  
  
  Сое нюртозы, мыскыллян, кӧня дӥсьты, передачаез гожтыны чутрак но, бергес ке но, машинамы тып пуромем бекче жуг-жаг люкет борды шуккиськиз. Солэн пинь куртчем, вот эскерисьёсты пуктыны. Пу пукон но пикник понна нош ик пуромизы сярысь автомобильёс шуккиськизы, нош собере урдэс вылаз берыкъяськыса.
  
  
  Соин, вылды, зэмзэ уло. Ӧсэз донгем но, со изъян бырйисько.
  
  
  Линкольнлэн мынэ азинтыны. Со, адӟисько, кызьы со ватскыса вырйылэ вылтусы понна. Азьпалам пукись кык пукон вылын адямиос, адямиос но тӥрлык водитель. Ымнырын, кудӥз адӟе сое, со азьын, дробовик ыбыса кадь, соосты ноку но уг адӟы сайтэ, туннэ нуналозь но, мон тодӥсько, мар со киын Койык. Сое пальпоттыны ке, курокъёс зӥбозы-а.
  
  
  «Форд» ранение басьтэм. Гараж кельтыны луоно. Со но мукетыз машиназы мынэ кертомазы рино, сиськыны гинэ но дугдод, хок сюрес кузя мед жингыртоз.
  
  
  «Лыкты мон доры Койык. Со шӧдэ кадь, мыным солэн чырты вылын шоканы, эмуос но солы ӧз кельше. Туннэ со монэ виыны турттэ».
  
  
  «Ник, сак улэ».
  
  
  «Уг луы мынам тӥледын герӟаськымтэ учыръёс tac та люкетэз. Мон сыӵе шӧдон-а, мар-а басьтэ монэ туж луоз».
  
  
  "Тон кулэ информациез, кудзэ мон сярысь хойл джейк люкады?"
  
  
  "Ӧвӧл, мон шуысал. "Кулӥз со."
  
  
  Сотэк ева рино уж шедьтыны. Сибыр трейлерный лагерьын пеймыт городын улэ. Мадам но куинь нылъёс вал, котькудмы ас трейлер луэ. Клиентъёс развлекать Ева, милемын ӵош мадам но возьматэ тупаса, ог-огзэс незаинтересованность светский сярысь вераськон нуыны. Окыт офисъёсын но пӧсь луиз, нош мон кышномурт вал мадам тыршо.
  
  
  
  
  
  оскалтоно кариськи, а то мар-а. Со югыт парик уг лыкты, нош гижыос горд пасесь вал.
  
  
  Вераськон со доры выже Койык сярысь ке, со луэ ни замечаниоссэ лулъяське. Тодам вайисько со бадӟым быдтӥсь; уг быгаты, сое дэмлаз ачимлыксэ, кызьы клиентъёсты яке данакез адямиос кадь. Одӥг ныл. ee сое виыны луысал, малы ке шуоно кельше эмуос ӧжытак эриктэманэз, выж вылысь ачимлыксэ сурано. Мадам-лэсь учконэз паськыт вал, но со тупась выросъёс, озьы уг быгатӥськы.
  
  
  Со галстук пертчыны. Мадам ялан вераз на, соос нош ик но, нош но нош ик одӥг пол. Асьмелэн клиентъёсмы но ева доры машинаен потыны ӧръяськиз, пумен трейлер. Ваньмыз со сярысь супыльто на мадам йӧспӧртэм секс кельто.
  
  
  Ева пештал нылзы вал, со но разочарование удысын тае куае. Соиз шуэм, мар но мукет интыосысь рино котькытчы, кудӥз ке со сярысь вераллязы отель, вожвылъяськон укыр трос. Укыр трос мерттэмын ачимлыксэ сётъязы. Вань яратӥсьёс шаерамы укыр трос, та укыр трос выль чичпотон эрик. «Котьмае луэ лэсьтыны яке чик мугтэк та муген оглом Хиппи. Со синазькыль хиппиосты», - шуиз со.
  
  
  Удручать эскерон но монэ омыре. Мадам ини со тырись, нош досталь, кызьы кровать вылэ поно на. Я люкам Ева, пылесос кадь. Со верамъя, одно ик тодазы койык шуыса. Со тодматскиськод ке, со Денвер вал, дыр, самой устоосыз.
  
  
  «Люкетэз со сярысь соку малпай, мед вуысал», - шуиз со. «Ваньмыз умой луоз соку, мынам ӝуа». Виновато пальпотэ со. Со валалоз, мар сярысь ачиз ӧз сюлмаськы. Укыр умой сиськыны ярато-Эй, одӥг но упражнениосын, кудзэ со лэсьтӥз, тыбыр вылын вал.
  
  
  Вераськон укша шур вылын, со ӧръёсын бызё. Сми верамын соос вуизы эгей тэрытскыса, монэ тунсыкъяськытӥз Койык. «Мон туж жаль», - нош ик со извиниться кариськоно. Со султэ, мыным одӥг но кык сур сётӥсь банк усьтэмын. «Берпуметӥ дыр ӧй вал койык».
  
  
  Дыр луиз ке, сое со одержимый луысал, соос малпасалзы ке, мар со-аспӧртэм соос. Кема-а кыстӥське пинал Но, пересьёс но гур герӟетъя юрт соос валтӥсь кучыран. Таяз аре берпуметӥ полын солэсь вазь пужейпи.
  
  
  «Мон солы собере шарак денвер-тӥ кошкиз кадь, но сое мукет нылъёсын ӵош лыктоз, сое эшъяськемысь дугдӥз. Официанткаос вал со. Денвер городок пичи кыз котыртӥ. Койык кельше луо солэн типъёсыз. Со, тодэ, мар со ӵош кунокуа бадӟым коньдон вал." Ева цинично серектӥз. «Мон пукисько, шуисько уг эй, кызьы созэ-тазэ лэсьтоно люкаськизы. Бергес соосты кылӥсько, ма солэн интыяськем юртэзлы со».
  
  
  Собере мон жади но монолог дугдӥз. Со шуиз: «Та нылъёс блондинкаос-а луоз? Нимыз соос тонэ тодазы возёзы?»
  
  
  «Ним а, ӧвӧл-а. Солы луыса, кызьы мон нимасько, аристократичный туссэ. Бамлы ӝужыт, сьӧд синъёсыз бадӟым. Яраське вал, малпай, мар со модель».
  
  
  Брант Шейла со сярысь вераны.
  
  
  "Мар луиз?" - ева юаз, кыӵе мынам ымныр вылын кутыны-соку выражениосты, мон со сярысь уг тодӥськы.
  
  
  Тыбыр вылын нуналэ султӥз но со доры со трейлер. «Эн малпа, тон тодӥськод, мар со луысал».
  
  
  «Милям ноку но кылэммы ӧвӧл. Оло, соин но койык кошкыса кельтыны, - озьы ик, кызьы ми сое лэсьтом».
  
  
  «Бадӟым бер койык кусыпъёсты шарая», - шуи мон. «Со адями вӧзын луыны кулэ, власть наделять. Огазеяськоназы».
  
  
  «Мон понна та ивор, - шуиз Ева. «Озьы виноград модос татын трос ӧвӧл».
  
  
  Трейлер shell пӧлысь ковбойёслы, валъёссэс ачимлыксэ шляпа лэзе, синъёссэ ватэ шуыса. Со понна вож несс сумка басьто. Со, чакламзыя, кызьы со мон доры матэктӥз.
  
  
  «Тон эн вераськы, ма утчаны Койык, - шуиз Ева. Мон со вӧзын пуке, банкаысь усьтӥськом эшшо одӥг сур.
  
  
  Ковбой дугдӥз. Ачимлык-лать выль гофрировать шляпамы вал. Соос кыӵак но йыртышказы потӥз сумка басьтэмды понна.
  
  
  Выпад палъёсазы сое лэсьтоно ке, со лэсьтэмын но пыӵал-тӥрлык ачимлыксэ ӝутӥды монэ вылэ. Солэн пельпум ева шуккыса, тыл но гожен ӵош сое уллязы ке, дробовик ыбиз. Ӧс вамен но борддор борды шуккиськылӥз трейлер проем узвесен кошки, город кадь.
  
  
  Укно доры лыктӥз, со отдергивать возъяськемын. Ковбой перезаряжать. Сое но тышкаса соосты пияла люгер модос ыбиллям. Со шляпамы ыше, пегӟон дыр бызе.
  
  
  "Эй, инмаре! Мар луиз?" - ева шуэ.
  
  
  Нунал со доры бызьыса, трейлерез мадам дыр ковбой ватскыны понна. Со доры васькиз, музъем пловец кадь, лазег бекмылляськи. Сое берпум минутъёссэ, берытскоз, но берыкъяськыса пельпум вылад чабкылы. Соос ыбылэмын потӥз ке, селе, трейлерез но син азям ковбойёс дюймын тасырайыны-тӥ потоно ке, адӟиське соос пӧлысь-бӧрсьы сэрегез. Вылтусын со ватэмын.
  
  
  Соиз, пыд йылаз тэтчыса но читыр-пегӟон ачимлык-мыд пала вамыштӥзы. Сое, ыбиз вылын бызьылонъя, алыны турттыса со ачимлыксэ, со понна пыӵал поттӥсь-тӥ кыӵак. Со бинялтӥз, тыбыраз ӝиптӥськиз трейлер ӝуштыса.
  
  
  Со минутъёс мон ӵош куараез уг поты. Мадам тявкетон собере со кылем. Трейлерез учкыса-тӥ ныл. Одӥг кеськисьлэн куараез вань. Мадам потӥз-трейлер сэрег сьӧры, йыр вылад тани гылӟыса парик ee.
  
  
  Со сярысь shell Ковбой, щит соосты кутозы кадь.
  
  
  Со одӥг кияз солэн дробовик ӟыгыртысал, мон дась ыбиллям. Со быгатысал «люгер» ыб пыдам пӧлын но уллань, мадам, сапег ковбойский люкетъёсыз висъясько. Соин ӵош куд-ог чиньыез кылем. Нылкышно куара ачимлык-югытлык
  
  
  
  
  Мадам ачимлыксэ киям кытӥ ке, со усёз. Со прицеп дырто, со музъем бордысь ишкалскиз.
  
  
  Тыбыр вылын назьыльске, ковбой кариськыны, дробовик вот мон вылэ лэзисько. Мынам йырам вуоно эмуос син тасырайыны шедьтыны.
  
  
  Кытӥ-тӥ трейлер нылъёс, ми котыртэмын, со вӧзын кулэм бере боевикъёс пыдес вылаз лэзиськиз. Со номыр вераны уг быгаты бере, со-а, мар-со ымнырзэ кылиз. Кисыяз бугыръяське но шедьтыны ачимлыксэ водительский соин ӵош право бумажник, Калифорния сидней л. крэндалл сётэмын. Со, малпасько, веськрес мугоро луоно, шонер ачимлыксэ. Соин быгатэ-а вал Муса мукет партнерез, юэлэ, кинлэн Айдахо пуля монэ лэзизы.
  
  
  Эмуос бумажник минут соосты берыкты. Ачимлык брюкиос, дэремъёс но выль ботинка но луэ. Та уж понна со дӥськут басьтомы шуыса, палэнэ пото.
  
  
  «Азьвыл мон та пияшез адӟыса. Соку берпуметӥ нуналаз яке со татын ог адске», - шуо нылъёс сьӧд комбинезон. «Пикап отчы нуо сое».
  
  
  Со, малпасько, мар соин люкиськид-а, мусэз. Койык Портленд кошкиз, нош татчы вуисько сид. Со лыктэ, мон понна шуак приканчивать.
  
  
  Но со доры дыртэ, соос ӝоген пикап бугыръяса, шедьтӥмы оскемын кыӵе ке подсказка, койык сое мон доры вайыны выри. Неудачно. Документъёс бардачок возьматэ, мар вал азьвыл нуналаз кык кертомазы рино грузовикъёс.
  
  
  Мадам доры лыкто ке, мон сое машинаен кӧчысалмы. Полицейскойёс сое кылем сирена палэнын. Мадам шуиз: «та тӥляд но умой валэктыны полициын кыльы».
  
  
  «Мон та сярысь тыныд понна сюлмаськоно», - шуиз со эгей.
  
  
  * * *
  
  
  Денвер вуиз со 20:30. зӧк бифштекс сиыны но, кык чашка сьӧд ӟузё кофе. Соин ӵош кузэн, айдахо штатын кадь больница выписываться со котырын, ваньмыз солы одӥг уй вия, врач но, лябӟылӥз милемлы солэн визь-кенешез, сэзъяно луиз ке, тодӥзы, маин выро соос.
  
  
  Макем соосты тодо, вал койык но городын. Со кык чуръёсты вакчиятыса бандаен ачимлыксэ, нош собере эшъёссы соослы эшшо одӥг бонэма бичазы, адямиос, кудъёсыз нуисьёсын «Линкольн», Мусс бере кунгож сьӧры портленд вот мон ыбиз.
  
  
  Адями ваньмон дырзэ та сярысь малпаське со. Ax следователь, нош собере киосыныз йырзэ интызэс эскерыны-Уэст, предположение дэмлаз шуыса, корка вылэ урдскиллям вием ньыль, дэвид абруз фрэнк кирби кытын пумисько. Койык кык пиосмурт лыктӥз бонэм гинэ но, нош, оло, вань на одӥг бандалы членлы отын луыны, дыр.
  
  
  Мукет факторъёс но вал мон, сое лыдэ басьтэмын луыны кулэ, кытчы со пыриз туртто дыр мон солы пумит шанс дунъяны. Колодаысь туз лушкес вал, адямиос, кудъёсыз сое уг тодма на. Ачиз оскытӥз со, мар со луоз мафия воротила, абруз фрэнк вылын возьматӥз, мар луысал, но та адями, кудзэ кузэн-кузэн гожтэм очаровательный Дженис Делие но монэ, кулэ луоз огазеяськонэз фигураос, со впечатление кунокуа вылэ пото койыкъёс. Ныл шуыса, со бадӟым, бухгалтер но нуллыны точка кельше.
  
  
  Бератаз, марко валантэн луиз, огез пересь Фрэнк Абруз. Кимес мычомы юрттыны валантэн мон одӥг пол, со но аслэсьтыз пытьызэ но шуккыса вииллям ачимлыксэ ih кык пияшъёс. Валантэн, оло, ӟеч ӧй вал, озьы мон, мон ке нош ик пумисько.
  
  
  «Ма, милемлы нокин ӧз вера, та капчи уж шуыса», - малпай мон.
  
  
  Ресторанын сиськыны, со асьмелэн киоскъёсмы доразы дугдылӥз, вестибюльёс тыриськоз телефонъя мед жингыртозы Барбара, нылъёсы, кинъёс понна со Денвер вуиз.
  
  
  Сизьым барбара одӥг гинэ ныл вал бере, пичи книжкаяз сьӧд-ӵотаса, со тырмыт Койык-поч гожтэмын ӧвӧл. Ee нимысьтыз пусйиз вал, нош собере со юн веран пус пуктэ чур Мусс, со кадь быгатӥсь описание ӧз сётскы. Со малпаськоды, маин аспӧртэмлыко луэ ке, солы сокем кӧлан интыяз-а, мар-уг быгатӥськы сое дунъятэк выступление Мусс, со вылӥ дунъямын луыны кулэ уйпал америка соос пӧлысь паймымон инкуазь.
  
  
  Лыдъяны кулэ луоз сое, маин мон любопытство йырйе, со бере-тӥ номер книгаос бичай. Берло дыре одӥг книга звонок вераськонмес вис карыса, мед вералозы шуыса, мон тросгес номер бичано, мон уг кутӥськы. Та бадӟым разочарование вал, со ӧжыт ке но возьматэ-а, мар мон контактын куд-ог шуг-секытъёс кылдӥзы нылашлэн дорысь вань книгаосты. Со луоз яке вань нылъёс вызовъёсы проститутка, профессиелы луыса ih мобильный.
  
  
  Со, асьмеос дорамы телефон но юамы киоскъёсын сылэ, кыдёкысьёс, мар мон каро. Мон уг тодӥськы вал решение дорын, койык барбара номер гожтэмын ке. Быгато-а, городъёс котыре кошкыны нылъёс. Со гинэ ке луысал поменять адресъёсын но соос, валамон, шуге-леке. Соин милям фамилимы мон уг тодӥськы, монъя ке, со кадь адӟисько. Мон доразы мынӥ луонлык вал Ласа-султы герӟаськемын вегас утчаны но, списокъя берпуметӥ нылы, эн сётскы ӝоген милям но озьы потэ.
  
  
  Специалистъёсын ӵош кенешыны малпа. Со такси кутӥсько. «Мон утчай адямиос, кудъёсыз интыысь бордель тодэм», - шуиз кузьма со водитель.
  
  
  «Учконо. Бордель - публичной шикарный та юртын самой уж?»
  
  
  «Фантастической вал Технически таиз уг яра», - шуи мон.
  
  
  «Асьмелэн адямимы луэм тонэ дорам. Эммет Рипнуть, лицензия гожтэм кадь. Тӥ быгатӥськоды рэд нима монэ».
  
  
  "Ӟеч-А, Рэд. Проститутка тон тодӥськод-а?
  
  
  
  
  
  
  Барбара Амед? "
  
  
  Та сярысь со малпаське. «Уг навскидку. Кузэн но тодо-а мон, кин ке выре отель, тон барбара ih шуыса нимаське ке, тӥледлы кельше-а озьы».
  
  
  «Мон утчай член ныл». Кабинаяз со sel. «Ми-а соос доры нуиз, кин тодӥсь, предметъёслы умой-а, мар-а тон».
  
  
  Та сярысь со малпаське. «Я, я одӥг луонлыкез вал». Баре мон со s милли'нуиз. «Отчы но пыроз бармен вераны, со адӟиськиз, слон кадь, ымныраз эмуос вуиз. Тон возьма соосты».
  
  
  Нокыӵе янгышъёсыз медаз луэ шуыса, вылтусызъя рэд бармен луыса. Боксёр вал вылын ветлӥзы, соослы кельшем. Со шуиз эмуос, ачимлыксэ рипнуть порекомендовать шуыса.
  
  
  Со мыным бурбон, ву сётэ. «Кин тон вылӥ: блондинкаос, брюнетка яке горд-а?»
  
  
  «Ми умоен лыдъяськом, - Барбара».
  
  
  «Тон барбара лыдэ басьтоно ке, Нылыз Базум, со городъёс котыре кошкыны. Тодӥсько, со стриптизерша луэ. Со вылэ гинэ ужано полставки Хастлинг».
  
  
  Солэсь усьтӥськемзэ, малы уг тодӥськы, Барбара кадь адӟисько.
  
  
  «Я, баз сяна, соос быгато на барбара одӥгъёсыз тодазы вайиллям, асьмелэсь нылъёсмес соослы выроно луэ быгатэ». Вераськыкуз но со телефон доры лыктыса, гожтӥськытыны но спичка коробка вуиз адресъёсын. «Лыкти, - шуэ со».
  
  
  "Ма со?" - мон юалляськыса, барный пукон вылысьтыз султӥз.
  
  
  «Чулпон Милосский шуныт», - шуиз со.
  
  
  Адресъёсын Рипнуть горд нуись, мон сямен, трос пересьёсын ӵош со юрттэ ёросысь кафеын, кофе но size. Со понна дун тыроно проезд но потӥз. «Лобӟы, Рэд. Таман азелы со кылиз быгатэ».
  
  
  Коридор кузя со панцирьёс, пумоло ёрмыса, йыгаськиз ӧсам но пумаз. Барбара вӧжогес луыса, кызьы-лэсь трос. Курткаос вылазы пужей ку вал со, брюкиен но сандалиос хаки сяськаос. Борддорэз чеберъяны пичи квартирка плакатъёс рок-группа.
  
  
  «Кыӵе капчи», - шуиз со. «Пияш берпуметӥ, Чарли татчы ыстӥзы, Генри Киссинджер бадӟым луоз».
  
  
  "Кӧня тыныд фокус басьтэмзы понна?" Юаз со сл.
  
  
  «Бакс сюэн. Куд-огез малпа, та укыр трос, ма, мон но университетын ужало». Со пальпотыса. «Кык лэсьты, быгатӥськод-а тон уй но кыльылэме вань».
  
  
  "Специальностья кыӵе тон?"
  
  
  «Калыккуспо отношениос», - шуиз со вылтус шугекъяськисьтэм.
  
  
  «Тон мон понна ивортодэт сётӥсь сюэн, шудон озьы луыны кулэ ӧвӧл. Соосты утчаны Койык».
  
  
  «Соос но, малпасько, та адӟиськон шулдыр луэ. Я мар гинэ. Та сю ожгарчиосын, сю ожгарчиосын. Мон коньдон сёто, адресме но сётэ, мыным тон койык».
  
  
  Со вал укыр огшоры. Со шуиз: "со сётэ городлы?"
  
  
  «Толон соос пыро. Наличный сётэмзы шоры учкытэк», - куризы соос.
  
  
  Соос коньдон басьто, шумпото-а, малы мон уг сёто библа нимлыко луисьтэм. Ax канцелярский отдел луозы адямиос, кудъёсыз уг валало гинэ.
  
  
  Со чакламын со брюкиос купюраос но пасьталаезъя барбара йылпумъяськиз. Книга собере мон со телефонзэ куштӥз. «Мыным жингыртӥз но лыктыны музаос курыса. Соос уг луы на, но мон сое обложка вылэ адрес гожтоно».
  
  
  Адресъёсын книга ишкалты сое. «Мон паймемын, мар тон эн юа, мае со утча ачимлыксэ».
  
  
  «Милем ваньмыз огкадь. Мон ӧй возьма, тон маин пӧртэм отрядъёсын скаутъёслэн гондырпи ачимлыксэ, нош со мынам уже ӧвӧл. Со гинэ уг луы, шуэ, тон монэ ыстӥд шуыса».
  
  
  Со, малпасько, марлы со кельше вал милосский кизили быгатэ, нах доллар тыриськод но дорын, дорын кадь Manhattan Chase Bank.
  
  
  Куке но со берытскысал, мед кошкозы, мон но со шукки, ӟенеликсэ басьтыны, солэн йыраз секыт пепельница торец. Умой шуккемын вал. Солэн выжыосыз но йырзэ сэзъяса вылэм, соин сайкыт карыны туртто.
  
  
  Со тодэ на каратэ. Киоссэ йырбераз шуккиз, мон со шаер но со тыбыр вылын-тӥ мон тэтчо. Со отключаться.
  
  
  Сайка, солэн тыбыр вылаз кылле выж вылын. Мынам пальто басьтыны луоз-а, пе, мон но кобураысь вильгельмина-тӥ кунултыса. Асьмеос сое быдтӥмы ке верано, макем со вал ук, мон лэзё учыртыны врасплох эй, со, урдэс погылляськи.
  
  
  Хем Барбара вераськыны ке телефон. «Татын соос», - шуэ со. «Ялан контроль улсын».
  
  
  Со, валаськод-а, мон-а мар-а закатывать саес. Со котыре стилет пуртэс басьтӥзы на. Быгато-а, уг луы-а сое шузи, визьмо, соос огшоры луысалзы. Мон уг шӧдӥськы та пичи пуртэн бугыръяз трос шпион но профессиональнойзэ. Барбара со уг лэсьтӥськы.
  
  
  Со мон шоры учкыны ке, со sel. Сое ӝуто «Люгер», солэн киулаз кутыса возе, мынам йырам но ачимлыксэ лэсьтыны. Мон алӥсько ee синдэ, мон уг проигнорировать. Соос дол-дол пукизы.
  
  
  «Умой», - шуиз со вылтӥ гож пумен математикаез но мукет, но трубкаысь ошемын.
  
  
  "Койык?" Юаз со сл.
  
  
  «Тон мон сярысь тодыны Койык местонахождение ӧжыт ӧвӧл, - шуиз со. «Книгаын мон куать толэзь азьло гожтӥ адресъёсын телефон».
  
  
  Мон голзэ берыктыны. Со шуиз: «Озьыен, тон пытсэтын пукиз со. Мон тыныд вераса ӧй быгаты, малы?»
  
  
  «Мон коллекционировать шпион».
  
  
  Мынам синъёсыз бусаськизы кутскиз. Сое китӥз со ортчиз. Со кык киыныз шекъёссэ малпамтэ эскерыны. Вень бур пала тодметэз луэ. Пукон вылын вень но, солэн кутӥськон интыез оглядеться йырситугон инъекция шӧдӥське.
  
  
  «Фатальный та номыр ӧвӧл», - Барбара шуо. «Мон тодӥсько, мар кароно. Эскеризы ас вылазы сое ӧз делле калыккуспо вискетъёсъя. Со медсестраослы студентка».
  
  
  "Тыныд на, мар-а?"
  
  
  «Паймисько вал мон тонэ», - шуиз со пальпотон. «Кӧня нунал, тон монэ витиськод-а, мистер Картер. Со малпаны кутскем, малы тон люкаськыны ӧз кылды». Со комнатаын мыкырски, соосты берытско со палъёсы одӥг каллен ке, мукетаз. Урдэсаз со вольтчиз. «Тыныд кулэ-быроз», - шуиз Барбара. «Наркотика гинэ лябӟытӥськод ужаны но лэзизы. Тон кузя бызьыса кун но адямиез ыбыны, виыны нуысал, вань-озьы кулэ тӥледлы ӧжытак шутэтске». «Кадь ... » - шуэ, мыным секыт луиз. Валантэм кылъёс мыным луо. "...Тон кызьы тодӥськод?" «Валантэн марко со нылэз», - шуиз со
  
  
  10
  
  
  Мынам талэсь трос дырез басьтэ, нош эшшо но мургес колодчаез мон бырйисько синъёссэ усьтӥз но котырзэ пеймыт. Квартираысьтымы укноосы шунды нылъёс святой ӵукна кошкиз. Со, со но кыньырскыса бералтӥськы. Йырвисён мынэсьтым лябгес луэ, со удысын, оло, пӧлысьтызы куд-эмъюм понна, кудаз милемыз пырыны барбара валантэн киысь яке понна шукко, пепельница мыным секыт ожмасько.
  
  
  Со, малпасько, ваньзэ, мае ачим басьтыны компенсация. Эсьмаса, табере со тодэ, ма Музаос восклицательной знак пукто, собере со нимам аслэсьтыз книгазэ. Котькуд нунал таӵезэ уд бандит дунтэм, Койык кадь, шуккем азьветлӥсь нылъёс но мафия.
  
  
  Соиз, кылэм радио пыр мукет комнатаын шудозы рок. Ӝужытгес луыны Громкость. Мыным та воксё ӧз юрттэ ук вӧсь. Мон доры пу киыныз пукон тыбыре лякиськоз луоз, кудаз со пукиз. Бакаослэн кор-лэсь улӥын луэ тач-тач бордаз лякиськемын. Вот соин ветлӥськомы, нош беренэс. Креслоын монэ эксперт луыны, мед со кылёз.
  
  
  Со, синзэ кыньыса но радаз вайыны малпанъёс утча. Мон уй корано препаратъёс вань. Звонок луэ барбара междугородной луыны кулэ. Тае валэктыса, малы соос мыным тямыс час изьыны наболее тыриськоз.
  
  
  Сое усьтон, ныл луоз шуыса валантэн барбара, шокировать. Мыным тунсыко вал, нылъёс денвер кадь вылэм ке, ee атаез кадь кусыпъёсмы, вудур шундыӝужанпал оперировать карыны. Мон со сярысь тодэ ваёнъёс, мар сярысь мон подразделение мафия лыдӟыны, нечеткий вал, но мон тодӥсько, кисьтэм (эмчи) шуыны денвер понна россилэн улосвылъёсысьтыз мафия.
  
  
  Сое ӧтизы нылыз син усиз. "Барбара!"
  
  
  Ӧжытак ичиёмо радио громкость. Кофе сюмыкез кияз ӧсысьтыз Барбара пыриз. Та уката золгес луэ, солэн ӵукна сиён-юон контркультура Америкаысь укша. Элегантно со вож дэрем дӥсямын вал, нош йырберам вал со сьӧд йырсиед ӝикыт бичай кырымам.
  
  
  «Тон туннэ чылкак мукет. Тон актриса луыны», - шуи мон.
  
  
  «Актриса ке, со луысал, мон вылын адями западать кутскиз ке, роль мыным сётозы жаль, кызьы гинэ тодмо луоз, кин со». Чагыр синъёсыз сэзь учко мон соосты кофеен но ымтырам лэсьтыны. «Ортчиз, ортчиз дыр, монэ, ку таӵе саклык майбыр уло, нош собере соос будо. Татчы со лыктӥз, монэ но адямиен мед азинскоз атаез дорысь кошкиз, со сярысь кылем nen. Со медсестрае дышетскиз но фамилиосты поменять кутскиз. "
  
  
  «Иське, мон тыныд сётэм люкетэз шонер толон ӝыт».
  
  
  Мон усеменыз со юн пальпотондэ кузьма. Со та лэсьтӥсько ке, соос ӧжытгес ке но бӧлякъёс кадь адӟиськиз нылъёсты. Молодёжных веб-ворсаськыса со пӧртэмлык, берыкты нылэз, трос мар понна уг лыкты артын Playboy журнал.
  
  
  «Мыным жаль, пепельница мар тонэн луиз монэ шуккиз но, мон но кышкай вал, уггес быгаты шуыса ворми тонэ, тон ке уг уш. Мон шуысал, тонэ зӥбе сложной шуыса, кошке. Каратэен, - шуэ инструкторез мон сямен, ӟеч дышетскисьёс шуыса, мон одӥг ачимлыксэ, уката кужмо луоз, нош со уг но шӧды-а, мар мыным кулэ, та ласянь пичи ».
  
  
  «Тон монэн ӵош берытскы, вуж школаын дышетӥсь кадь, - шуи мон.
  
  
  Чиньыдэ нюлод мон доры лыктэ но соос шоры йӧтэ йырберзэ ӵыжин кыньыръяса. «Та герӟетсы куашказ. Тыдӟыны, тынад йыр зуркан ӧвӧл».
  
  
  «Йыр зуркан огшоры - мон пичи сюлэмшугъяськон котырам».
  
  
  "Тон малпаськод, кин ке тонэ виыны планировать карыны, мистер Картер?"
  
  
  «Вот адями трос».
  
  
  «Та сярысь эн сюлмаське. Валантэн тӥ оскымон киосаз». Кофе сюмыксэ ымдураз соосты мон доры вае. «Куараос. Ньылон лэсьтыны. Та вие умой сёто, тӥ понна мон мар лэсьтыны быгатэ. Дышетсконын-а кулэ милемлы».
  
  
  Пӧсь кофеен ньылэ кышномурт: «Тон но Койык. Та естественной сочетание уг адӟиськы».
  
  
  «Мон ӧй тоды соку, кин со сыӵе Койык. Мон малпасько, кыӵе вал со пушкын. Со фактъёс, соосты таласьёслэсь мар луиз, мон номырзэ но уг луы пуштросэз. Кыӵе ке Валантэн нылъёс понна Марко быгатэ вал та пуштросэз? "
  
  
  Ваелэ сое мон доры нош ик сюмыксэ ымдураз.
  
  
  Музыкаын но радио пыр ялӥзы часъёс пыртыны. 8 вал:30 ӵукна.Иворъёс соослы вераны кутскиз, ыбылӥськон соослэн лыдзы трейлер Рино-ын. Уг вера со, кыӵе луоз та кемпинг.
  
  
  «Мынам со одӥг адями койык шер адӟиськылӥськом, соос ас улонзэс уло, мон уг оскиськы, " кин шоры», - шуиз Валантэн Барбара. «Гырнадёр соиз но кужмо луоз, инмар вожзэ музъем, со вылэ нокин но, номыр но уг кышкаты. Бергес, тырмыт луиз ке, со умой тодмо ачимлыксэ, со валалоз, мар кужымез ачимлыксэ лекесь луыны быгато. ачимлык результатъёс зэрпаллык. Таӵе дӥсьтӥсь сое, я, визь-а ".
  
  
  «Адями малпаз, ваньмыз со соглаш».
  
  
  Вольыт нылъёс но барбара валантэн визьмогес луод. Сексуально но. Но милемыз уг вунэто, кыӵе соос монэ пуктэ шуыса. Соин быгатэ-киосме мозмытӥз ке, эшъяськонмы милям сыӵе ӧй луысал. Чашка кофе кухня соосты берыкты.
  
  
  
  
  
  . Выключаться Радио. Со кылӥз, кызьы эшшо одӥгез ӧс усьтэмын, выре соин, вылды, тубат вылэ сьӧд квартираё коркаос нуиз. Сипыртэм куараос. Гулбечын кӧня ке ву лэзьыса Барбара раковина, тодмо, аслэсьтыз чашазэ-а гылтоно, собере вуиз.
  
  
  «Мон кошкыны кулэ-а, мистер Картер. Ӝоген татын уло милям атай, тыныд мед вералоз. Пӧраськон дыръя нош вал вылын кин ке, кин тонэ малпаз компания».
  
  
  Со эмуос жингыртӥз. Мон комнатаяз пыриз но, со мыняз. Со пальтозэ куштыса, мон адӟи но, мар дораз револьверен солэн пельпумъёсыз вылын «но Вессон Смит» калибр 38. Суй выл гипсовый йыркерттэт-а со озьы вал. Со, тодад-а, мар-джо ачимлыксэ ӧтизы. Со Валантэн ужа.
  
  
  «Тодӥ мон, мар тон шӧдӥськод-а, Картер. Паймыто. Тон агент, AX, умой сямыз вань умой луыны кулэ, тынад одӥг пичи но одӥг нылъёсты киултӥз».
  
  
  «Со пичи ӧвӧл», - шуи мон. Интыын вал, кытын со чылкак пичи ӧвӧл ".
  
  
  Барбара Валантэн серектӥз. Собере ӧс сьӧры поттэмын-а со квартира басьтыны пуйы но, огназ улэ кельтӥмы ми асьмелэсь атаймес лейтенант.
  
  
  «Мон сокем ӧжытгес луозы ачим но паймисько, кызьы мон тон калифорния вайиз. Азьланяз сыӵе амалъя луысал егитъёсты адями амбициозный куашка», - шуиз Джо.
  
  
  «Извинение. Та дыре со аслыз шонер кадь потэ».
  
  
  Джо sel но, часэ шоры учкыса. Тодмо, котькытчы вутскеменызы валантэн луыны кулэ, дыр.
  
  
  "Татчы кызьы тон шедьтод-а?" Ачимлык юаз со. «Мон малпасько, тон ышид шуыса».
  
  
  «Валантэн таиз валамон. Со шуэ, тон дорын, лэся, гажанэ койык список луоз, выль но вуж. Оло, Барбара списокын луиз. Собере-малы со озьы, кызьы мон тон сэзъя Калифорния, милемыз татчы ыстӥзы, мед дауртозы тӥледыз киултыса. "Сьӧд кисыяз бугыръясько но койык, соослэн пичи книгаез потэмын. «Табере со тодэ, кытысь тон нимзэ. Толон ӝыт бугыръяса, со тӥ».
  
  
  "Тон татын луод, квартира, куке со, нылэн ӵош вераськыны.
  
  
  «Артын. Барбара собере мыным жингыртӥз ке, тӥледлы тыриськыны кадь изе». Со нош ик мыньпотэ. «Ныл чылкак. Сыӵе мон кулэ кадь соослы».
  
  
  «Ми кык но кулэ».
  
  
  «Нах ке дорын маке Лос луэ, но та сярысь тодмо луиз Валантэн, пуштонъёсыз потӥз, кылоно луэ куд покипси-озь вань сюрес вылын. Зэм, ачиз стейк валантэн пуштытъязы. Солэн малпамезъя, сое кин ке вииллям. умой луиз, соос ке но омела. "
  
  
  "Мон тодӥсько, тон вань шуыса ввиду." Со нош ик серекъяса асьсэлэсь жильызэ эскером. Та пайдагес луэ. Со эрике пото ке, кинлы ми кулэ луэ мозмыт.
  
  
  «Сюрес понна нах ке валантэн тупало, соослэн кылъёссы сиыны косо ачимлыксэ ачимлыксэ», - Джо азинтыны. - «Эмуос шуиз со, мар солэн улонэз со уг ни кивалты. Нош та срабатывать. Койык барбара куштӥз. асьмеос, валантэн соосты но простить каре. Али ке но соин данъяське, со солэн ӵош кылиз шуыса ».
  
  
  Егит лейтенантлы Валантэн, валамон, трос босс сярысь ачиз малпаськоз. Босс но со ныл сярысь малпамын эшшо но трос.
  
  
  Со нош ик часэз шоры учке, ульча улӥзы султӥз но укное учкиз. "Отын oni."
  
  
  Коридорын shaggy кылӥськиз. Джо-а мертчоз ӧс усьтӥське. Озьы со аслэсьтыз ӟеч тыршо босс, та синме йӧтэ. Комнатаяз пыриз но, дугды валантэн, йыркуро учке мон шоры. Соос люкисько кык пиосмурт. Асьсэос одӥг нунал но киосын гадь вылэ пыкъяськыса вожвылтыса кыз доры. Гулбече но мукет нунал-тӥ кӧчыса лыктэ.
  
  
  «Картер, тон ми понна луод эскерон. Айдахо штатын со уй, вир-а тон быр, парсь кадь пачкатэм, соос но пуляосын пасьсэ ӵоксало. Лэзё тыныд со улэ. Ӟеч-а мон тыныд, мон но люкетӥз адями жуг монэ» - шуиз Валантэн.
  
  
  «Шудо-а тон ас дораз муг луиз« ӟеч-а самаритянин ». Тон малпаськод, маин тон мон доры вайыны быгатоз адями виисез Абруз. Со вие тонэ уг тодо, мар луоз замешать койык».
  
  
  Адями азвесез сигаразэс зажигалкаен ӝуатыса пукто. "Визьмо пияш, озьы ӧвӧл, Марко?"
  
  
  «Туж визьмоесь. Малпай, тодо, дыр, мар на солы дышетскиськом».
  
  
  «Ӵектӥз-а тон, нылы, мар мыным курадӟонъёс уг», - шуиз со Валантэн.
  
  
  «Озьыен, солэн, вераны мар ке но эриктэман сярысь? Мынам вань кӧня ке юан бӧрсязы гинэ потӥськод». Укно вылын но лыктэ защелкивать валантэн жалюзи. Уродзэ та тодметэз луэ.
  
  
  «Милям шудонмы дораз ӧвӧл дыръя, Марко. Ачимлык приканчивать али мыном», - креслоын прорычать пиосмурт.
  
  
  Со виын соослэсь серекъямзэс чаклатэк креслоос адями, солэн квартираяз пыриз кадь. Со туж отель, тодозы, кин со сыӵе. Пияш, нунал доры пыкъяськыса, бандитъёс заурядный мафия вал, син азяз но ныж флегматичный. Нош креслоын дӥсяськоно луиз дуно адямиосын, котырысьтызы кузы запонка аллигатор азвесь но туфлиосын. Босс валантэн рангысь соосын огкадь потэ. Со уката монэ тунсыкъяськытӥз, малы ке шуоно вылӥ луоз со, урод но точкаос нуллэ. Дӥськутты чылкыт поттон понна, бухгалтерлы со кадь адӟиське, нош бандит ӧвӧл кадь. Кельше вал со адямиослы, кудъёсыз мукет сямен ниманы, муса портленд кык нылъёс.
  
  
  «Тон монэ басьтэме сьӧрады, соос тӥ вылэ малы ке шуоно, Ӵыжазы. Но та монэ нуэ шоу. Но со тодэмез потэ, мар асьмеос тодӥськом-ветлон дыръя картер», - валантэн вандэ.
  
  
  Со нимез кутылӥз. Со нимез кутылӥз. Россиын адямиос креслоос кисьтоно луэ.
  
  
  
  
  
  Доктор Кисьтӥзы. Вуж Абруз Фрэнк тушмон.
  
  
  Сьӧд книга поттыны, Валантэн сётэм Джо ee. «Тазэ мон шедьтӥ Картер. Та муса сётӥзы. Ӵапак татын Картер ныл ним басьтӥз».
  
  
  "Кызьы тон сое басьтӥськод, Картер?"
  
  
  «Ломен койык ачимлыксэ дыре ышиз».
  
  
  Валантэн бамъёсты лисъяса. Россиысь азьпалагес мыкырскиз. Ачимлык понна кисьтаське синъёс очкиен, сьӧд металл кадь яркыт. Шедьтӥ одӥг книга яке нимзэ псевдоним ачимлыксэ ачимлыксэ ке луиз, со шудонъёс йылпумъяз вал. Со ке валантэн шекланытэк, мар гинэ мон валай мар - Россиысь Койык медъяса, со виемын мед Абруз.
  
  
  «Ныллэн нимыз гинэ», - шуиз Валантэн, Россиысь но, лэся, лябӟылэ. Валантэн доры лыктӥз, бам, кудаз луоз Барбара ним. Сое ишкалтӥ но, солэн вожпотонэз комъямын. «Ублюдок». Собере нош ик мон учкисько со шоры. эскериз кылем, Картер? "
  
  
  Замок сое ымаз возьыны.
  
  
  «Тон дыр тужгес берпуметӥ басьтӥ - корка публичной нуэ, нош коньдон ӧвӧл на, кӧня адями виемын, яке тон но койык йырвизез сураны..., мон малпасько».
  
  
  «Коньдон ӧвӧл. Койык дорын net ih. Кулэм мурт пиосмурт луыны мон отын кык абруз йыр котыр. Соин ӵош бонэма мусэн луиз ке, сое виыны брант нылы», - шуиз со Валантэн.
  
  
  «Валай мон тае. Но мон уг быгатӥськы тон койык заполучать лэзе. Шедьтэ-а со пунэмен вирзэс басьтэ взыскание удовольствие мон причитаться. Огез мыным туж вуж Фрэнк Абруз луэ. Мон берен вуи. куд-ог дыръя ӵош ортчоз татын Кисьтӥз, дыраз соосыз вегас мынэ, собере Муса ".
  
  
  Россиысь султыса, сигаразэс rta шымыртылӥз сэрегын. «Тон сярысь сюлмаськыны люкаськизы но соос», - мыня со.
  
  
  Валантэн, оло, кулонэд, мон уг отель, Россиысь но оскыны луэ. Соослы луыса, оскисько, ми сое син азямы лэзьы шуыса пуля люкаськиз, валантэн гинэ кошкизы кадь. Нокыӵе ӝожтӥськонъёс. Огшоры арбериос, кудъёсыз сярысь сюлмаськыны кулэ.
  
  
  «Тон валаськод-а, мар-мар, но вань», - шуиз со Валантэн. «Тон самой кулэез келляса».
  
  
  "Мар со сыӵе?"
  
  
  «Соос люкето, Марко. Тон умой мынӥз ке, малпаськом Койыкез кутыны», - шуиз россиысь.
  
  
  «Мар луиз, Россиысь кышка, сое кылыса, мар верай мон? Номерзэ мон тон дорын луо».
  
  
  "Мар сярысь тон вераськод?" - Валантэн курыса.
  
  
  «Со, мар со заказать фрэнк абруз. Та талан гинэ уг луы, со Флорида юнматэмын койык. Ог-а та тон шуккемын вал. Россиын абруз куйдыро койык, соин ӵош кузэн, тӥ солы пумит ужа, нош адями сюлмаське, тон тодыны турттэ люкеты. "
  
  
  Джо вылэ султо но кошко россиысь вамыш бӧрсям валантэн вӧзын ӵыжатыса. Соос джо тыбырам мыжгамед дуак шуккиз. Ах, ымзэ усьтэ пияш. Монэн ӵош со доры кизэ мыче но йыркерттэт гипсовый вамыш лэсьтӥсь пуконъёс. Собере соос азьын улӥе усиз, лопаткаосты, пуртъёсты, но соос пӧлысь ачимлыксэ адӟыны.
  
  
  Валантэн Марко чутрак берыктӥськоз. Соиз соос шоры кесясько. "Ӧвӧл, Валантэн. Мукет пияш!"
  
  
  Со вала, кыӵе янгыш лэсьтэмме, но бер вал ини. Пиосмурт нуналаз, Россиысь пияш, ыбо сое но, ачимлыксэ, мугорез дернуться шедён пуляоссэ. Valante усиз мыр-мыр пумит луиллям. Указательёс со трос лэсьтӥз, пистолетэн потоно, но ӵош пумиськиськомы адями, кудӥз пуля эмуос тыбыре донгизы.
  
  
  Пиосмурт курокъёс нуналэ ик зӥбе. Пыӵал ачимлыксэ, глушительёс оснащать, дыльдыез куара басьтӥз. Тасырайыны валантэн син усьтӥське кадь, мугор мыжгасько. Валантэн, эшшо усьыны кутскиз, но ачиз ыбиськем. Собере, мон вӧзын пуконъёс, со выж вылэ усиз.
  
  
  Россилэн нуналаз бандит борды ӝиптӥськиз, со пыд пуктӥз вал, ачиз кияз басьтэмез, солы оскемез уг усьтӥськы кадь. Соос лэсьтӥзы асьсэлэсь ужзэс. Босс со-а асьмеды утёз. Но соос кулэ. Эмуос валантэн улон ыбыны шедьтэм. Со понна ӧсэз каллен вольтчиз, кудӟем мурт кадь, выж вылэ пуксьыса, малпаз. Ачимлык свисать выжыез. Малпамтэ ачимлыксэ азьлань пыдзы гылӟиз но, со кучаысь рухнуть шымырске.
  
  
  Ӵыжаса тыбырзэ пуртэн но котыр маялляз пальто басьтэмез сярысь егит ачимлыксэ мафиози джо россиысь зыл-зыл. Джо закатить сое пумтэм вапумъёс ӵоже мед ышанӥсько, малы со кулэ. Джо собере донги но пыд вамыштод со вамен валантэн марко. Со нош ик мыр, собере мон шоры учкиз. "Разочаровывать, Картер?"
  
  
  «Ага», - шуи мон.
  
  
  Россиысь адямиос, пумаз асьсэды эскерыны. Со сӧриське, сюлэм уг адӟиськы, юнмазы бере, малы ыбыны кулэ". Воштон котырын туж трос луэ. "Кызьы тон сое тодӥськод?" юай мон солэсь.
  
  
  «Тупалом ӵош трос пырыос. Кинэ ке виемды но милемлы ысто бере нылъёс бонэма куган мафия. Та Валантэн уг луы - вылын-нылызлы верасько отельёсын косӥз, нош со - адями виись ачимлыксэ абруз доры вуттӥз. Со шараям бере, мар на вал койык дорын мафия. Соос, огазе тыро, кыксэ-кык. Наркотикъёсын вузкарем бере китае коммунистъёслэн абруз сделкаос сӧре. Со поныса, тон-а та тупанъёс луизы. Кулон мугъёс трос отельёс но кулэ абруз тӥ сямен, мар уродзэ гинэ. "Али со шӧдӥське. «Тодӥськод-а тон сярысь соин вераськыны но лушкем кусыпъёс коммунист пумитаны люкаськылӥм. Тӥледыз кышкатыны шуыса, мон тодӥсько, мар сярысь вераськон мынэ, тон но кирбь абруз соин ик солэсь мозмытоно. Нош собере со дорысь Мередит, пумен мон но луысал, ми азьвыл кезьыт маке шараяны. Тон луыны кулэ, ассэ виыса мередит - пурт кутыса ачимлыксэ вииськом ».
  
  
  
  
  
  .
  
  
  «Доктор мон сое уг нима, малы ке шуоно мон медицина эскерыны. Трос операциос лэсьтылӥды, со дыре вуӵак азьвыл». Тэшкыльтӥ но сое пуртэн ачимлыксэ минутаз туйылӥз: «мон тонэ пичи гинэ ӧй мотель учыртыны. Ублюдок тон шудо, Картер».
  
  
  «Та ке, милям сюлэммы чылкыт шуыса».
  
  
  «Тон но, туж тунсыко. Квартира уг люкаськыло бере, та тӥледыз улэп кельтысал, со тыныд ваньзэ вераны быгато оборудов но мукет». Со нош ик ӝуа сигаразэс креслоын ик кӧчиз. «Та мыным умой дорын китаен кусыпъёсмылы. Наркотик выллем луэ тупан ваньзэ ӵош ӧвӧл - со мон понна муген пумиським. Адями ачиз соосты кутӥз шуыса, коммунистъёслэн ax пыртыны но информациез сётӥзы. - А каролина тонэ котыртӥ одӥг адями вылын тонэ пумитаны луэ тодмо сярысь мон местонахождение брант шейла файл база. Вылӥ ӟечлыко эм юрттэтэз дун тырыса понна монэ коммунист. Мон запасысь шаерамы ӟеч. Estestvenno понна, мон сярысь эн шумпот личной известно ужъёс мафия. Подозрительной Абруз шталь, соин ик эмуос кошконо луэ ".
  
  
  «Кызьы валэктод тон та огазеяськонлэн сцена планировать карыны? Ужъёсын, кудъёсыз тонэн ӵош джо лэсьто, ас практической инициалъёсын нуллысал».
  
  
  «Тон тае лэсьтӥськод, Картер. Умой пуртъёс вазиськоназ тонэн ӵош. Мон но тон озьы виылӥд отын Валантэн отысь пияш. Та историзэ, со юрттэ люкаськизы Валантэн но Барбара».
  
  
  Со больницаын но барбара жингыртыса шуиз эй, атай-а мар-а ee яраё карем но, эй, ӟеч квартира ӝог вуиз. Трубкаез соосты ошылы но, селе, пальпотонэз ымдураз вылэ векчи кремневый учкы мон шоры.
  
  
  «Чидантэм тонэ мыным сётӥз, дыр, AX адями. Нош али тон мон доры».
  
  
  Чир-пӧсятэк соос гозыосын но ишко. Кыӵе ке образъёс лыкто хок ке мон верасько, ма мон тодско-а мар-а гинэ. Монэ миля но пересь кунгожзэ ӧз поты номер улозы, куке со вала, мар ax мафиози пыртэмын, горд ужа китайын.
  
  
  Россиысь султӥз. Кышетэз мон басьтэм но кисыяз донги сое ымам котыр. «Дас минут ортчиз-а, татын Барбара луыны кулэ. Мон уг малпа, вераськон тон яке пыриськылӥд шуыса кесяськизы».
  
  
  Дас минут но ортчымтэ, со бызьыса коридор кузя ривненский квартира зымем. Соиз кӧдэктэ, куке сцена шимес адӟе: куинь, мугор, одӥг люкетэз со азьын атаез котырын. Онграм кышномуртэ трос мед усёз. Агония сдавленный куаразэ со кыдёкысен гинэ.
  
  
  Россиысь ӧсэз йыг ворсаз но кизэ ым эй кырмыштӥзы. Со нюръяське, соос доры со ӧз пукыны дыр ньылонэ пурт.
  
  
  «Мон тодӥсько, тыныд секыт шуыса, Барбара, - шуиз со небыт куараен, - возьыны кулэ, нош тӥ каньылэн, выре. Гурт улон тӥлесьтыд но улон та Отстойник».
  
  
  Со шоналтыса, кошкыны лэзё, но россиысь ee. Бӧрдонэ ньылонам котыр лэзь сое, со монэ син валэктыны куре, мае мон уг быгат сётыны эгей.
  
  
  «Мынам потӥз, тон мед луоз телефон доры лыктэ», - шуиз россиысь эгей.
  
  
  "Жингырты, кинлы со кулэ?" - боз-боз юаз со.
  
  
  «Кин ярам, со гинэ луысал ке директорез кенешлэн ёзчиосыз. Ӵекто-а яке со сэл корвон терлицци дон. Та Терлицци лэсьтыны сётоно. Со котьку тон сярысь трос малпасько. Оски со вань, мар тон вераськод».
  
  
  Шокчыны но барбара фыркнуть чутрак. Син метнуться со мон доры но, со утчаны кутске, ӟипсы озьы ке но, нош шарая, ӵынатоно шуыса гинэ.
  
  
  "Мар шуизы, милемыз люкаськиз, Россиын?" - юало солэсь куараослэсь чурыт шталь малпамтэ.
  
  
  «Атай, соос вискы тынэсьтыд ник картер но, Джо, ачимлыксэ, мар-а монэ виыны турттэ. Ваньмыз радъяське вал, тон дорысь кылдӥз ке ужпумъёсъя вераськон. Ачимлык та мудрон лэсьтыны. Соку тон трубкаез тырыса, подробностьёс номыр уг вера. "
  
  
  Россиысь вань пыӵал-тӥрлыкъёс люкамын, ӝӧк вылэ ачимлыксэ комната тыр. Со валантэн браунинг басьтӥзы, кудъёсыз несс. «Нош табере, Барбара, ивортонъёс уг сёто ке, озьы ик тӥ, ачимлыксэ кызьы со мыным вераз, тон, со, ымныр ыб картер».
  
  
  Ачимлык план формаез возьматӥзы. Босс мафиослэсь Барбара жингырты луыны кулэ, соослэн историзы. Собере со, трубказэ кызьы со ошемын, кык россиысь виы монэ. Мафия со собере шуод-а, мар-а, милям нылъёс виизы, кезьыт азьло со монэ виёз". Со луыны кулэ, малпа эшшо кӧня ке деталь, берпуметӥ люкетэз мед луоз оскымон, пуштросэз но тодмо луэ.
  
  
  Барбара учкытэк, соос кутско но йырыныз шоналоз. Со, малпасько, кызьы сое валаськоды. Со быдэстэмын звонок бере, кулэ-а вал, кыксэ мон.
  
  
  Сое телефон доры лыктэмзы. Россиысь shell со сярысь. Со выж вылэ усьыса бекмылляськиз пыр пукон но, соиз чигиз бертэм туртто шуыса, киосме мозмытӥз. Мон сое уг удалты, нош сьӧрын выж россиысь сярысь дернуться йырзэ шуккиз. Барбара учконо ке, соослэсь люкиськыса, со понна йырситугон инъекция вень кутӥзы, кудъёсыз уже куто ӝыт азьло, бышкалтэмын-а эмуос но пельпумъёсаз кужымез вань солэн.
  
  
  Ньылон бичатэ Россиысь нуналазазвесь вӧсь. Но со куалектэ, интыян адӟыса, со дорын сыло киын, венен кадь дикобраз. Россиысь выругаться созэ но ишкалтӥз. Со лэсьтэмын та дыр, нылыз телефон ачимлыксэ шуккиз. Со вылэ усиз борддор но, ӧсэз йыг ворсаз но, бызьылӥсьёслы со вылэ кухня. Озьы ке но ас вылазы, ӝоген ныл малпаса. Умой луоз, нах понна ик бызьыса кошке, вот кылиз россиысь кезьытэн но кыре потӥз.
  
  
  Россиысь неуверенно йырзэ шоназ. Со сокем лек луоз шуыса, мон малпасько, мае мон сое ыбо люкаськылӥзы, котыр омырез мед гинэ лэзёз луп
  
  
  
  
  
  Собере кык но монэ кылӥськод, кадь, ӧс тубат вылэ сьӧд тарсгетыны. Соос валаса-а, мар-а кулэ барбара эмуос дугдоз, вань мукет сямен ачимлыксэ план куашказ. Соос доры нуналаз, со ворсаз, бызьыны но пельпум распахнуть со кухня пыремын. Со, кылем, кызьы со тубат вылтӥ васькы.
  
  
  Ӝажыос вылэ кухня усьтӥськиз. Комнатаын пурт сӥль Барбара изъян лэсьтэмын. Со шоканы секыт. «Милям чуланамы ӧсэз йыг ворсаз но берпал кар зымиз. Монэ со бызьытэк mimmo», - шуиз со, мозмытӥсе мынам.
  
  
  Гозы созэ но, пуртэн, нах сӧнэз куашкатъяй, бакалэсь кертто. Кыкетӥ тубатэ ӝутыны кутскизы, со доры ширтӥллям глушительёс но пистолетъёс кухня пыр-ын.
  
  
  Россиысь зымылӥз, берен пушкын но ураме потӥз ке, нылмуртэз уг адӟы. Со синъёссэ ӝутӥз, со бере кылдэм площадка кыкетӥ этажаз.
  
  
  Нуналъёссэс бӧрсьысь син усиз ачимлыксэ тасырайыны пырыос ласянь монэ шуккиз. Со саесэн пальтоен чигиз.
  
  
  Со ӧсъёссэ усьтӥз, куд ульчае нуыны выризы, но нах тэтчысал. Со доры, дыр, мон васькисько кадь уровенен ульчаын, корка сэрег сьӧры ышиз-быриз со.
  
  
  11
  
  
  Куке со вуи квартираям, атаелэн выжыез вылын пуко вӧзам Барбара. Вӧсь пиштэ ӟарытгес, со ымныр шоры.
  
  
  «Мон тодӥсько, тӥледыз трос мар солэсь курысалыд, нош мон тӥлесьтыд юрттэт кулэ. Россиысь ӝоген, сое шедьтыны кулэ», - мыным шуиз.
  
  
  "Мар малпаськод тон, вуриськись басьтод-а?"
  
  
  «Ачиз куштӥськыны уг бызьы солы но тыршемзыя люкаськыны. Солэн историез эшшо одӥг малпамъя, огазеяськонлы мед вералоз. Кылсярысь, монэн ӵош тон но аслад атай сётыны огазеяськиз шуыса».
  
  
  Со султӥз. «Дугдэ, соку со асьмелы кулэ, соосын ӵош кезьыт азьвыл со герӟаськемын быгатэ».
  
  
  "Зэм."
  
  
  Со пичи фиат мынэ. Ми улон коркаос кошкем бере, со шуиз: «россиын поместьеоссы вал пригородаз. Малпасько, отчы мыныны со».
  
  
  Со ульчаын лэсьтэм соиз, кытын толон ӝыт кертомазы машинае кельтэм. Отын вал на, машинаос ваньзы, лобовой стекло вылаз парковкаысь вордэм понна билет.
  
  
  «Тӥляд машинады нуэ», - косӥ мон. Сое со вӧзын sel, винтовка люканы, со лымшор базаын ax каролина вылын эскерыны.
  
  
  Россиысь коркамы вырйылын сылэ. Пырон корт капка возьматэмын, нош со ӝужыт забор котыр территоризы.
  
  
  «Капка тӥяське ке, сигнализация срабатывать», - шуиз Барбара. «Тыныд но кулэ юртын жингыртыны куриськомы, инмар тӥледлы мед басьтоз».
  
  
  Со проскальзывать улын рульзэ, интыяз но басьтэ сое. Собере со вамен ветлоз, капка, тунгонэз усьтӥз но ih тышкасько. Мощеный автомобилен ветлыны сюрес вылтӥ, вань на одӥг люкетэзлэн капка капот вылам ошиськизы. Бурдъёс кормаса шин куасалске, бадӟымъёс валаны уг луы, файл вӧлэм кадь.
  
  
  Мон mimmo потаськомы бере, садын ми выл дӥськутэз кесяськемын пиосмурт. Пыр кутскон пиосмуртъёс пистолетэн куакъёс киын кыкетӥзэ бызиз. Одӥгез киыз солэн винтовка ӝутоз, йырзэ укное мычыса но вожвылтыса кизэ гадь вылам. Спусковой курик вылэ сое зӥбод но, адями ӵыпет кожыса бызе.
  
  
  «Та машина Россиысь», - Барбара кеськиз, возьматӥз «кадиллак» подъездной выламы выжлёгет. «Татын соос умой луозы».
  
  
  Ыбиськыса пезьдэмез но котырзэ машинаяз сое бензобак «кадиллак». Кык пуляез солэн накачивать на, собере ax зажигалкаен газ пото кушем, со бак пыр пызьыраны кутскиз.
  
  
  "Мар кариськод?" - юазы нылъёс долкаса.
  
  
  «Ышанӥсько, ма со кошкыны уд быгаты», - шуисько мон.
  
  
  Кузовен кадиллак пуштытъязы гомаз, нош собере баклэн пуштытозы. Шофёр кылдытоно пиосмуртъёслы формаез тубат вылтӥ васькы квартира гаражен кивалтӥз.
  
  
  "Ник!" - нылды вазиськыны, соос вылын возьматэ.
  
  
  Соос доры аслэсьтыз машиналэн капотэз пыкъяськыса, пуля гадяз пуктыны но инты шофёр винтовка мертчытъяз, со дыре вань на сузькыны туртто револьверъёсты-ысь камзолзэс.
  
  
  Мон вӧзын, синъёсыд, бурдъёсы заскулить тасырайыны. Кин ке ыбиз милям коркамы. Со, интыяно, мукет палзэ, машинае доры бызи но, кытын пуке барбара лапкомиз ини. Эшшо одӥг пистолетъёс оглюкетэз. Минимум юртын кык пиосмуртъёслэн кадь вал.
  
  
  Винтовка кутыса, выжыос шоры, соосын, нылы шоры учкыса. Со секыт шокаса вуиз со доры но ӵыжыт ымнырыз.
  
  
  «Барбара, - шуисько мон, - тӥ ваньды ӵош радъям».
  
  
  «Тӥ озьы-а, Шенӟыны».
  
  
  «Мынам потӥз, тон мед котырзэс розаос но машинаос кустов тӥгыльскыны пегӟем», - шуиз со эгей. "Пушка ыбиз быгатӥськомы тӥ понна?"
  
  
  "Со быгатиськы веран."
  
  
  Эй со ас киыныд мерттэм «люгер». «Коркалы быдэ ыбылӥсько. Тӥ понна одно ӧй вал. Туспуктӥз гинэ. Со выллем потӥсько».
  
  
  Со усьтэм ӧсъёс пыр чуртнаськыса собере кожиз машина усьтон но. Велосипед басьтыны, пукон вылын кылле вычисление ортчыса, акселератор педаль вылэ кизэ нюртӥз. Соиз кизэ мычиз но передача зӥбозы-а, выжлёгет корка доры машинаен азьын-тӥ но питырскоз люкетэз.
  
  
  Со гуждор вылын куаем но, куакъёс, огпалтӥз пыр, борддор дорын вылэм. Соиз юрт сэрегысь укное улын проползать. Пушсэ но веранда дворик стеклоен бӧрсязы луэ. Россиысь жиль стильно кисьтӥзы.
  
  
  Пичи скамейка изэз басьтыса, сое со пияла салё. Пиосмурт бызьылэ, утчаське. Сое витё, милям ӝуштэ тыбырын сылӥськоды. Со азбаре поттэ, пумаз рискнуть. Mimmo мон ке сое ортчыто,
  
  
  
  
  
  Со, ачимлыксэ со прикладэн винтовкаез но шуккем потэ.
  
  
  Со, пиялаез пильыса кышномуртлэн юртаз пыризы но горд дэрем пыр шараяло нуналаз, сэрегаз пуко. Куамын понна Эй вал, со куалекъятон но озьы луоз шуыса, быдэс мугоры дырекъя.
  
  
  "Кин тон, вуриськись басьтод-а?" - куараез дырекъя шуиз со.
  
  
  «Ник Со Картер. Россиысь тон ачимлыксэ яке кышномуртлэн, кузёкалэн,?»
  
  
  «Мон одӥг. Вегас со котырын вуи. Но со бере ке-татысь бырйисько ке, мон ӧй вуы».
  
  
  Комнатаяз пырыса, трос-а со, коридор кузя, мон но кытӥ-ын пиосмурт ыбиз. Соин ӵош ыбыны пыӵалзэ макес, кузь ӝӧк выламы вазаын бур пала адямилэсь синзэ усьтӥз, мон тасырайыны. Со отпрыгивать. Кузь пуконъёсты берыктыса, со ачимлыксэ донгы, мед заблокировать коридоре пыризы. Собере соосты уже кутыны ачимлыксэ кадь, дурбасьтӥсьёс.
  
  
  Кык пиосмуртлэн пельпумаз пуля мон лэзисько. Вычисление ортчиз застонать но со вылын кыллиськоды. Дасозь досчитывать со, кезьыт азьло сое кокчалтӥсько. Собере со кылиз, кызьы со мон доры матэктӥз. Сое витё, со дыре ӝӧк вылэ мыкырскем со доры лыктэ но, мыным мугор шедьтоз шуыса. Собере со киыныз шоналтыса винтовкаос но револьверъёсты со котырысь пешкытоно.
  
  
  Йырсиме мон понна со кутӥськем, кызьы умой луыны уг яра шуыса. Сыӵе вал мынам вуз уг-а алдало, ӝуштэм кадь. Со малпа, ми сое выжыеныз валче ишкалтозы йырси люкаськизы. Ӝутскыны, гурултӥзы ачимлыксэ со прикладэн шуккиз. Коридор кузя вамыштӥсько, сое но собере со мынэ, пыре, ӧс ортчытон.
  
  
  «Россиын», - кеськи мон. "Тон укыр кышкась, пото шуыса?"
  
  
  Ответэз ӧвӧл.
  
  
  Распахнуть со кыдёке но кӧлан интыоссы буш ӧсъёссэ вырӟизы.
  
  
  «Россиын», - кеськи мон. «Тон бӧрсьын адямиез виыны кулэ кадь Джо?»
  
  
  Чал-чал.
  
  
  Мукет ӧс утча со. Ванная. Кышномурт униформазы ванная горничный-ын ӝиптӥськи.
  
  
  «Тон татын чебер интыын, Россиын», - кеськи мон. «Тон-а вера, мар мон лэсьтӥ сое ӵош люкаськыло. Со соосты сутоз, тон ӧд ке поты».
  
  
  Со потӥз. Со закод палта пештэмез бере, монэ шуккиз ӧсъёссэ, мыным но пыдзэ шуккем, собере нош мон вылэ урдӥськиз.
  
  
  Чилектӥз пурт, куке мон ачимлыксэ ньылон бышкалтӥз. Со дернуться, ки понна ки кырмиз но берлань суйзэ куасалтыса ачимлыксэ кык ачимлыксэ кутскиз. Усьтэ но сое мозмытыны, мыным мыжыксэс урдлыоссэ бышкалтӥз. Собере нош ик шуккизы соос пуртъёс, пась вандылӥз пыдъёсыз кузь мон брюки, куке со тӥгыльскыны.
  
  
  Коридорын милемыз пумисько, шоканы секыт. Со пыдес вылам сылӥсько, нош со - ачиз но-а, пыӵал, сое уськытэ, со вискын выж вылын кыллисько мон.
  
  
  «Ӝутэлэ, та Картер», - шуиз со. «Ӝутэлэ утчаны, тӥледлы со киыз но вандо».
  
  
  Хьюго басьто ке, соос азе, кызьы Барбара квартирамес кельтӥм. Солэн кырымпыдэсаз поно, пурт, россиысь ке но, тае адӟыса, соос киоссэс ӝутӥзы, аслам пурт куштэ шуыса.
  
  
  Барбара сое ыбизы. Пукиськод коридорын но пумаз корка сое пыртӥмы. Сое ӝуто «люгер», ачимлыкен юн эмуос но кык киоссэ йырбераз прострелить басьтӥз. Но соос ми доры калленгес лыктыло дугды, учкы, кулэмъёс вылын. Берытски мон со доры пазьгиз но ымныр тусыз пумысен шуылӥз: «со утёз ... коӵыш кода кода ублюдок...».
  
  
  Вуоно ӵукнаяз мон сьӧд ини ог куинь пол сётъязы. Со вылын кузь йырси, чырты, дун-кырым люкасько вал, нош со вылын бездыт ӧз луы ымнырез макияж.
  
  
  «Мон пукисько, тон али люкаськизы Ласа-Вегас, койык дауртэмез бере мед шедьтоз», - шуиз со.
  
  
  «Мон сыӵе шӧдон-а, мар-а со мон возьмасько вал».
  
  
  «Тон газет лыдӟоды-а? Полициын уг валаськы, мар луиз. Со малпа, мынэ, кыӵе ке но бандаез куспын ожмаськон».
  
  
  «Ӵапак ас дыраз кадесь потӥзы», - шуи мон.
  
  
  «Ник, со милемлы кулэ шуыса, малы ке шуоно».
  
  
  «Мае тон малпаны ке тусъемесь, оло, мон нош ик пумиськиськом ке, югдурез умоятыны?
  
  
  «Малпасько, оглом вераса, мыным со кулэ ӧвӧл».
  
  
  Номерезъя, кудӥз сул койык ласа гожтэм понна-Вегас, ранчо вал номерзэс, бордель катъёсын, кудъёсыз нылкышно нимын брэдли арлин кивалтэ. Со тодмо луэм бере-а, мар-ми утчаськом талантъёсты нылъёс. ee уг поты, мон но кабинетысь кышномурт потӥз брэдли малообставленный кресло вылэ пуксьыса берга.
  
  
  «Куд-ог дыръя учко татысь кошкыны куро. Со понна со уг дася, но улон сое аслаз шедьтыны мукет».
  
  
  "Адями-лось нимъёсты тодазы возьыны тон?"
  
  
  «Лыктоз на-а со татчы куинь но, адӟыны мед куроз. Estestvenno понна, юаз со ih уг луы. Нош мон малпай, мар луоз, адямиос талэсь эй, ветлы герӟаськемын. Кызьы шуи ини, кельше мыным со. элемент ee сыӵе интыез ".
  
  
  Снимок пе, мон но солы сётыны ящикъёсы пуконъёс котыр. «Мон тае басьто. Та ныл, кудӥз сярысь тон шуид?»
  
  
  Та Брант Шейла луэ.
  
  
  «Ма кулэ тыныд, мистер Харпер? Та ужпумез предметэз возьматись шуыса-а?» - юа кышномурт.
  
  
  «Султы кулэ. Кызьы тӥ шуиды, адями герӟаськемын ӧвӧл со. Со гинэ со тодэ, кызьы Шейла Брант».
  
  
  Со кыньыртэмъя. Иворъёс, лэся, сое туж зол шуккиз. Со бере ик кутскиз, солэн куараез ӟазырес луиз. «Мон тӥледлы вазь шуыса. Со шуиз, со монэ яратӥськод шуыса, но со умой-умой. Вань-а адями, тодмо Койык кадь, понна соос кыл кутыны кулэ?»
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  «Ласа со-Вегас. Ачимлык соос казиноос толон ӝыт адӟиды-а».
  
  
  «Татчы вуисько ке, мусс, мон гостиницаын-а тынэсьтыд жингыртэмдэ?»
  
  
  "Одно ик."
  
  
  Койыкъёс вылэ пӧйшурало соос казиноос со уе, клуб но кунокуа
  
  
  
  
  
  ачимлык нош соос ӧз шеде.
  
  
  Брэдли Арлин мыным жингыртӥз, со сиськем бере. «Мынам со ӵош герӟаськемын. Тонэ поттыны быгатоз-а?»
  
  
  Ранчо шунды ӵушкаса мынэ, со улсын. Мон учащаться пульсты, адреналин зашкаливать. Пум утчан-а ми доры лыкто.
  
  
  «Тон сярысь солэсь юалляськиз, кызьы со тон сярысь. Со шуиз, берты вал тон татын-а мар-а люкаськиз. Соос малпало, кыӵе тон сое лэсьтид шуыса», - шуиз Арлин Брэдли.
  
  
  "Предложение" тӥ кабыл басьтӥды-а?"
  
  
  Нырысетӥзэ соос пальпотыса. Векчи луоз пальпотон, юн мурт но. «Малпа, со малпа, кин ке мон пумит уг быгаты ih мытӥз бизнес котырын. Со мыным ӵектӥз 10 000-лэсь доллар, со тыныд мед кельтоз одӥг, со тонэ виыны медаз быгаты».
  
  
  «Соин, вылды, коньдон шедьтом».
  
  
  "Коньдон?" - шуиз со, нахмуриваться.
  
  
  «Неважный. Со шуиз, тон тае лэсьтӥд шуыса. Со вера, мар вы тон ih понэмын».
  
  
  «Та интые тон кутӥськод но ih».
  
  
  «Мон веръя», - шуи мон.
  
  
  Солэн сюрес вылтӥз ветлы, пересь город mimmo ранчо-адӟиськон. Мон со доры мыныса, со тузон пыр но, огпалтӥз, дыр юртэз ӧй шедьты, со понна сое яратыны адӟиськоз шуыса, кунокуа со. Со вӧзын нуналъёсы со машина котырын винтовкаос но бабка пе, ватэ.
  
  
  "Мон солэсь юаны быгатод, малы тон тае лэсьтӥськод?" - Арлин шуо.
  
  
  «Милям вань пистолетъёс, матысен со тырмыт утён понна. Со Но монэ виыны утчаськоды быгатысал кем».
  
  
  Со калыктэм ульча шоры учкыса. Омырлэсь савченко мерцать ке, сое дыр-р куалекъяло. «Идеальный ыбылӥськон интыосын. Киноын кадь. Таин гинэ ӧз могдосъёсты».
  
  
  «Ранчо вал тон кӧня ке. Койык шуод-а, мар-а мон туннэ басьтӥ нокызьы но уг люкаськы ке, прогулкае. Ми тонэ татчы вуттоз, собере вал милемын ӵош мынэ но кельтыса пегӟиз».
  
  
  «Идеально вазьылы. Со понна».
  
  
  «Мыным потэ, со солы мед оскоз. Тон нош ик герӟаськемын ке со?»
  
  
  «Лось шуэм, нуназе шорын вуэ шуыса. Расписание эмуос лыкто. Соосын ӵош ик-а со, мар вал тонтэк мон татын».
  
  
  Ранчо вылэ вуиз, сое мон доры вае юизы но стаканэ лэзьыса мон, ачим. "Берекет доры."
  
  
  «Йыружъёс доры», - шуи мон.
  
  
  Соослы пумитан ачиз пальпотыны кутске кыкетӥ полаз. «Монэ утьыны адӟиськон сямо луэ, малы ке шуоно та устоез бизнес понна. Нош мон кужмо адями сочувствовать быгатэ. Кызьы Куре. Тон кадь».
  
  
  Мон сое эшшо одӥгзэ лэзь. «Эшъяськон соку доры».
  
  
  Мон мынӥсько городэ-ын-пӧсь шунды улын адӟон сыӵе, мае мон доры дэрем тыбыре лякиськоз. Со спешиваться.
  
  
  "Тон адӟид-а ih, Нед?"
  
  
  «Шунды чилекъям югытэз мон адӟи. Соин, вылды, бинокль пыр учкыны. Сётэ, лобӟыса. Со вӧзын луоно. Соослы пумитан келлямзы уг поты».
  
  
  Со рвануться, кельты вал монэ. Планъя та уг пыры. Но ӧй вал та пуштрослы. Койык озьы ваньмыз лыктӥзы. Соосты, тодӥськом, мар вылез та ышанӥсько быгатэ.
  
  
  Кемалась аналтэмын магазинъёсын сигарет кыске но веранда селл провисать со котыр одӥг. Собере сое адӟи машинаез - Линкольн тодмо. Соос ульча пумын дугдӥ, соос пӧлын пиосмуртъёс но потӥз. Таза пиосмурт. Ми но со шоры учкыса сылэ, но шӧдысал-а мон, кызьы мон кепырскем доллар тыр.
  
  
  Куаразэ поттэ вал милемыз. Со пудо-животэз адӟем бандит но мукетыз шоры учкисько но, матын огпал палъёсын. Со шелл, валэн нуизы. Ачимлык спираль пыд тузон пурӟиз пичиез.
  
  
  Соос милемлы планировать каро тыл улзэ кечат-вамат куэмын.
  
  
  Со сигарет окурок куштиллям. Кык юрт вискын султылӥмы но со перемещаться. Балаган котырысь одӥгез борддор сылэ, со возьматэ, дыр, мон сталкер вамыш лэсьтэмын. Та дыр трос ӧз басьтэ. Потэм койыкез сьӧрысь сэреге.
  
  
  "Мон тонэ нылзэ кадь яратӥз, Харпер?"
  
  
  "Ваньмыз умой луоз, кык / *
  
  
  «Нош тазьы уг чебер, шейла кадь-а? Милашка вал со. Мыным туж жаль, мон-эй, чыртызэ чигемез. Кӧня пол ми ӵош вал. Но бадӟым уксё кышномурт йырзэ сура-пожа, сое вошъя мышление».
  
  
  «Ӧз тала-со тӥ».
  
  
  Койык нюлыса лыкто. «Соку кин сое лэсьтоз? Эй арлин ужъёсаз со юртэ басьтӥллям, нош солы монэ нокин но уксё пумысен уг вераськы ни. Кызьы со озьы ик ышыны-бырыны быгатоз, кызьы со шуэ?»
  
  
  Мынам урдэскам свисать киыз но, со тазьы берытскоз шуыса, мон койык адӟе, киы уг быгато. Со вырӟытӥз, укшатон «Люгер», койык вылын куншетэз лэзёнэн но отвисать быдэстыны.
  
  
  «Малпасько, со умойтэм лэсьтэм, шуисько Арлин», - шуи мон.
  
  
  "Куштом, Харпер!"
  
  
  Мукет воргоронъёс корка но котыртэм бере ми доры лыкто. Со липтӥсько вылын сылэ, мон шоры пистолетысь со вал нуисьёс. «Мон шуысал, куштыса, нонӥсь».
  
  
  «Эн ыбылэ со», - скал кеськиз. «Мон кылэмды потэ-а, ма сярысь соос верасько уксё».
  
  
  Со куштэ «Люгер» чигнатӥськыны но балаган доры. «Осконлык вормиз элькунысьтымы шейла но со Арлин. Мон солы шуисько, тӥ мар ӵектысалды та установкаосты 10 000-лэсь эй доллар понна. Умой-а та, койыкъёс, шуисько, яке тон-а со, мар эшъёс та услугаос понна пересен улом?»
  
  
  «Со шуиз, та-а мар-а одолжение».
  
  
  Со, балаганаз пыриз но зымиськод усьтэм укноез. Со сярысь пельпум шуккиське сисьмем пул, со сётӥськиз, тузон асказ ӧске. Со, кылем, Койык кадь, ог-огзэс кесяськиз пиосмурт шоры но мукет. Со, султо, назьыльскиз но отын винтовкаез кутоно бабка понна подбегать доры. Со тодыны кулэ, мае уг луы ни ачимлыксэ. Ачимлык Арлин гегай вуиз. Со монэ сьӧлтазы-пыдо.
  
  
  Ужпумъёс ворсаськиз, со монэ уг вала, мар со замешать, койык дыре нош ик коньдон уг вайы. Койык шуод-а, мар басьтыса, ужез шейла корка,
  
  
  
  
  
  Лгунья Арлин со одӥг пол лэсьтӥз, эсьма, пӧлысь-янгышлык понна. Койык шуод-а, мар вань на солы коньдон уг шедьты, нош сое возьматыны уг быгато-а со 10 сюрс доллар Арлин ӵектӥзы. Лгунья кык пол солы та лэсьтыны. Та сярысь со мыным сётэм репликаослэсь ке но, со кадь кужмо Шейла но мон доры саклык висъяське. Мыным соос вераны, возьматыны, мар вал, со кыӵе ке улэп поты та пыр. Дыр, пистолетысен.
  
  
  Койык бызьыса корказе-тӥ юрт. Буйвол, соос тупазы. Со ӧсъёссэ пыре, эн дугды, соку выж пыр вия. Ачимлык аленка трос вал, сисьмем пул кезьытлы чидатэк быгатэ. Ачимлык комнатаын бышкалтӥз. Со выругаться ӝиптӥськиз но, мон утчасько.
  
  
  Сое доска доры вамыштӥ, со но ымнырамы со подобраный ачимлыксэ. Сыӵе кужмо шуккет луоз шуыса, пулэсь пилиськиз.
  
  
  Пиосмурт вылысь мукетыз укноос пуксизы. Со-а куштӥзы сое стилет, нош промахиваться но дыртыса мынэ. Солэн ӧсаз сэрпалляське. Ӝутэмын вал мукет ачимлыксэ муса ӧвӧл ке, мынэсьтым «Люгер» кырласянь но вань на ке кыллиськод.
  
  
  Со понна кожыса балян сэрегез. Ваньмыз интыяз луоз на пистолетъёс, но костя сое уг мыкырскиз со. Арлин куспын юрт пуктыны, одӥг мугез вал нервной киязы кутыса возизы, нош мукетаз - шоро-куспо секталаез маузер.
  
  
  «Со мынэ но басьтэ. Вуиз-а со, тӥледлы мед юрттоз», - шуиз со.
  
  
  «Ӧвӧл, тон вуытозь, пияш ӵош мед эскерозы, но котькуд ар, мыно планъя вань на. Со озьы ӧвӧл. Ваньмыз со улэп на-а, но со шонерлыксэ тодытэк. Тон шейла коньдонзэ лушказы. Со бызьылэ, шараяме бере, со ыше. ноку но уз шӧдэ-а, мар со тон дорын луо. Со тыныд оскоз. "
  
  
  Со понна автоматэн ыбыса.
  
  
  Со фиат тузон куштӥз. Соин, дыр йырзэ ӝутыса, мед адӟысалзы, кызьы укное мычиськи но, спутник пыр арлин муса ыбиллям. Син тасырайыны луоз 45-го висъяны но калибр эй, ымнырзэ.
  
  
  Со вылэ тэтчиз но кеськиз пиосмурт но, ачимлыксэ укно пыр потӥз. Сое китӥз кутӥз но шуккиз со понна ачимлыксэ ачимлыксэ азяз пистолетъёссэс, тузонэсь ми дыртӥ ульчае. -Ысь сэрегтэк койык сьӧры. Сое ӝутӥзы валун, ачимлыксэ вамыштӥм мон доры но йыр йылад ӝутоз.
  
  
  Ну вот мон пистолетъёс ӧраз пуконо ишакелы адями кулэ, нош мыным со понна возьыт ачимлыксэ поскес. Со ачимлыксэ со нош ик шукко. Соосты, тодӥськом, мар-а лыктыны Койык. Со вие берпуметӥ тӥгыльскыны. Койык валун лэзе. Мукет воргоронъёс пукизы, соослы но шуккыны валун ачимлыксэ, шимес куара, сӥль пурт кадь луиз ке. Шекланыса мон ӧй шуысал, та кулэм адямиез. Веранэз ӧвӧл.
  
  
  Койык адӟисько берыктонъя таӵе уж йырвизьдэ суралозы. Со ас йырыныз сэзъяз бадӟымез недоверчиво. Собере соослэн эшъёссы доры ачиз лыктэ. Сое ишкалтыны 45-тӥ калибр чиньыосмес котыртом пиосмурт.
  
  
  Со-озь доползать «Люгер». Биниськи, со гадяз койыкез ыбизы. Кык пол. Сое, ыбиз со куинетӥ ползэ-ын, соос кыр синме ымысь султыны выриз ке но, кунокуа выллем мар ке шуоно.
  
  
  Соосты тузон пӧлын эшшо но усьтоз. Со каллен пыд вылаз ӝутскыны. Город-вужеръёс палан беззвучный лэся, шай-а кадь. Со nen одӥг гинэ адями вал, кин улэп кылиз. Кема тунсыкъяськыны йылпумъяськиз, мынам лэсьтэм уже но луэ, сое поттон понна, мар сярысь мон верасько хоуку AX базаязы пыртыны. Нош ӵуказе мукет вал.
  
  
  Берпумкыл
  
  
  Дорын со интызэ шедьтоз, гуртын клубзы вож вирджиния хоука бассейн ачимлыксэ, Вашингтон кыдёкын ӧвӧл. Шунды ваннаын со сокем кулэзэ басьтӥзы. Лыо ӧс выжые сяська укша слон лылэсь но ручкаез ачимлыксэ гырпум кузьда вал.
  
  
  "Октон-калтон кызьы ортчытом-а?" Юаз со.
  
  
  «Вань сюлмаськытӥсь оборудов. Каролина но ассэ ворсано денвер базаын лыктыса, ваньзэ ас вылаз басьтыны контроль шпион но мафия. Шуд доры, операция вазь стадиын луы, со кулэ но нокыӵе информация сётыны уг. "
  
  
  «Россиысь коммунист мафия со сярысь номыр уг тодо яке оглом тупан сярысь, мар со понна луоз ax шпионаж запричастный доры. Абруз, вылды, но, ӧжыт тодӥсько шуыса. Подозрительной соос огшоры луысалзы. Быгатэ, шекъёссэ Но кулон нуись луод, сыӵе муртэ тон герӟаськемын бере, Россиысь кисьтэм кадь ".
  
  
  Одӥг син ӝубис Хоук.
  
  
  «Вал но та виро уж дорогостоящий, Шенӟыны, но та ужез мон, но ми тонэн. Умойтэм уж понна уг сётӥськы»медален.
  
  
  «Мон тодӥсько», - шуи мон.
  
  
  "Дась лондон ӵуказе тон кошкод-а?"
  
  
  "Мед сэрен."
  
  
  «Ник», - ӧтиз, соос солэсь кошко. Со шезлонг sel-ын. "Кин дискъёсын-а песянай, мар тонэ вите, машинаяз?"
  
  
  «Информатор-лы осконо-а».
  
  
  "Ныл валантэн малпад-а тон?" шуэм со .
  
  
  * * *
  
  
  Барбара чидантэм витё. «Кытчы ке мыныкумы но, изьыны выдом-а, Ник. Ӵуказе туж ӝог вуись». Со мон доры матэгес нюло, соос кошкем бере клубын. "Паймиськом вал босс-а тон?" "Э, одно", - шуи мон. «Вераськон аресэзлы кузьым со ышиз».
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Агент - Контрагент
  
  
  
  Картер Ник.
  
  
  Агент - Контрагент
  
  
  Секретной америка штатъёс ужасьёс сӥзисько службаен герӟалоз
  
  
  
  Нырысетӥ йыр.
  
  
  Кышкыт пӧйшурез уйылыны, пӧйшурасьёс куддыръя шараяллязы, мар со ассэ амалтэк поменять рольёсъя ваньбурез шталь курбонъёссэ но. Амалтэк киулаз кыр живот трос, ватыны кулэез понна, кылсярысь, ягуар-матэ адями виисьёс-Грос, ватскыса сямен аслэсьтыз пытьызэ, одӥг гижы но медаз герӟаськем пӧйшурась вииз пуны, пуны уллёлэн котьку нырысетӥ берпуметӥ вииллям. Но слон-йырвандӥсьёслэн-даби, уйиськись куд-пыдзэ ишкалтод юрӟымесь сямъёссэс лэсьтыны-адями.
  
  
  Адямиос, малы веран, ваты вань котыр устроитель туж кескич, сак фактъёс таиз но соослэн малпамзы, пеймыт нюлэс-тӥ шелл троп бере. Идеальный та интыосын ваты; сое но, тодӥськод-а, мар-о луоз фермеръёслэн та тазьы.
  
  
  Шелл со каллен, каллен, котькуд предметъя куакъёс но писпуос вылын движение чакласа, куараез доры, пичи пеле. Мон «Люгер», Вильгельмина, дась кобураяз кылле, нош снаряжение-тэк. Стилет «Хьюго» замшевый пуртэсын кыллё, мон киюмылъёссы борды лякиськемын, бур-а, куртка улам, кин сое нуллоз. Мар со нависать mimmo вае ортчыса гинэ, аслэсьтыз куаразэ кылӥды ке, бере. На вуэ, кызьы со берытскоз, соос валаса-а, мар-а та возьматэ: пиосмурт сьӧраз мынам музъем вылам писпу пограз.
  
  
  Соос полысь дыръёсам берытскисько кадь, адӟиське солэн киысьтыз пуртэз медаз юскиське. Лэчыт ныр тырон векчи луэме мынам гадь нуиз.
  
  
  Паллян киюмылъёссы ӝутӥзы, сое мед заблокировать карозы, - со, пиосмуртлэн суйпоскесъёсы понна кутыны. Бур киям чиньые мырӟылӥсь пиосмуртъёслы шоро-куспо но, со дыре ик соос син азьын соос. Нырвыжы доры буш киын нюртӥз соин но, дыр, синъёстэс утён понна.
  
  
  Сое кык киыныз ик кутыны мукет ачимлыксэ поскес, берытском солэсь но палэнско, тужгес но шырак, азьпалагес мыкырскиз. Мон лобӟиз но шуккиськыса пиосмурт пельпум вамен тыбырын музъемлы сярысь. Ачимлык кияз пурт потӥз. Со бур киюмылъёссы суйбыгытъёсме золтэ вылэ, кырымысьтым мон но гылӟыса стилет. Пиосмурт интыысьтыз вырӟиз, азьло кезьыт вуиз, отын улаз возе эмуос но ангесъёсынызы векчи ачимлыксэ стилет со ӧре донгиз.
  
  
  «Вуоно полын удалтон», - шуиз со шыпыт.
  
  
  Пиосмуртэ пуртэн бышкалтӥз сое ангесаз-уг, котьку кадь. Отын соосты возьыны ачимлыксэ, ачимлыксэ дыръям мынам сюбег синъёсы.
  
  
  Малпамтэ соос мыняло. «Туж умой, N3», - шуиз со.
  
  
  "Кыӵе ке но предложение?" - мон юалляськыса, ньылон ачимлыксэ стилет октӥзы.
  
  
  Сэзъялски но со sel. "Шуыса гинэ, со быгатэ ни, ма тынад макес трос бросок кутыны-ын. Мар тӥледыз возьма стилет но уг шугъясько, но соос уродэн лыдъяло, кезьыт s Траппер'Companion German, мар гинэ тон милемлы дорысьтыз басьтыны. Нош мон малпасько, ваньзэ тае тон тодоз, котькыӵе учырын. Тон но, лэся, кален аслэсьтыз ужзэ мыным-а, мар-озьы ке но ".
  
  
  Хьюго пуртэсын со берен понӥсько. «Тау», - шуи мон.
  
  
  Нырысетӥ куарнянь вылын квалификацизэс будэтонъя курсъёс ортчытэмын вал. Айкидоя академиын инструктор вал, тушмонъёслэсь юрттӥсьсэс ax понна, сое лыдъяны кулэ луиз но, со ӟеч лэсьтэ шуыса, уж чертовски, ышанӥсько, мае мон тодэ самозащита основа. Агент вал улосвылысь ax суперсекретный понна мынам школае.
  
  
  «Табере та сюрес кузя мыно, дыр ӧвӧл тропъёслэсь пересечение - озь вуыса, берен тренировочной центр нуэ», - шуисько мон солы. «Мар возьматыны кулэ».
  
  
  «Со милям котьку но яра», - шуиз со пальпотыса.
  
  
  Выжлёгетъёс но со кижи-мыныны, отын ачимлыксэ кельто. Толэзь вольтчиз-пилем сьӧрын, кӧшкемыт серебристый бере югытэн югдытэ. Чакламын со выре, со ваньзэ дась. Перекресток вуыса, со дугдӥз минутын. Со, отсутствие звуковой кибыос сярысь тодо, нош та возьматыны луонлыкъёс тросгес луэ, залын-тӥ мае кин ке на. Со сюресэ ачиз гинэ кутскиз, тренировочной центр доры нуо, кытӥ ке тём-тём пеймыт азьын вылэ усьтӥськиз пиосмуртъёсты мон троп пыр. Аслыз басьтэм со «люгер» оружие ачимлыксэ адямиос доры но ӵабъяське. Со мерта «люгер» курок гадь вылазы эмуос но нюртэ. Лыдпусо тэшкылиос камераос буш шуккисько.
  
  
  «Тон кулэ», - мыным шуиз. «Син мм 9 тасырайыны доллар тыроно».
  
  
  Костюмез пеймыт-лыз серектэ фигураос но, мон адӟи, мар луиз со чулкаосын дӥсяй, ымнырам. Серекъяса но, чулкаос гол мон та берга. Дыр вань на, со турттэ валаны та, соослы, капчигес, асьсэды бере кылем куара. Вань-а ӧвӧл-а та адямиез алдан луэ. Нош та валанэ но ӧй вал. Тон ноку пумит ӧвӧл командаяз инструкторын ужаз, уйзэ упражнениос-лэсь.
  
  
  Азьвыл соос кыкетӥ кезьыт кариськиз ӧйлась пиосмурт доры, чурыт нуналазазвесь шӧдыны со вӧсь луэмын, йыркобызы инъетсэ пуштытозы. Мон тём-тём пеймытын яркыт тылын гомӟиз. Мынам выжые подгибаться, кунокуаез территория вань, нош ми сярысь йырберзэ шуккиське. Со кытын ке лапег ӝуштэмез кылыса, куараез ӟазыртэмен, мыным потэ, со ачиз но ньылон котырын.
  
  
  Со куараез кылӥсько. - "Та-а со?"
  
  
  «Мед луоз, соос та», - шуиз пиосмурт вылысь мукетыз кыӵе ке акцентэн.
  
  
  Синъёсыз пеймыт адӟыны кык фигураос но со висьыны усем, пеймыт уяло. Солэн кык
  
  
  чулочный маска нуллэ. Со юаса вуи. - "Ма та?"
  
  
  «Реальной улонын, мистер Картер», - шуиз со ӵош акцентэн. «Школьное уг шудонъёс, кызьы тон малпаськод».
  
  
  Пыр соосты бусатэ синъёсыныд кыньырскыса вӧсь луон понна ымныр тусме адӟе понна чулка, но укыр пеймыт луэ шуыса, маин ке тодматыны. Котькыӵе учыръёс луыны кулэ ӧвӧл, нокыӵе чилясь поттон понна, - мараны, та академиын инструктор ӧз дышетскон. Вот со вие огшоры кадь, сюрод соос вылаз, урдэс одӥгез кужмоез пыдын шукке ке, мыным со котыр.
  
  
  Со, улаз но, ныр хмыкнуть выругаться. Висёнъёсын курадӟе. Милемын ӵош адямиос ымныраз мертаны акцент «кольт " кобраез» Special 38.
  
  
  «Гинэ вал та шуыса, оскытӥз, тон-а, мар-а та шудон ӧвӧл-а, мистер Картер», - шуисько мон солы, кин Кольт луэ. Пиосмуртъёс тазьы шоканы но мукет вылӥ адӟисько, кунокуаез урок кадь тодэ вал.
  
  
  Сьӧд пиджакъёс минут ортчыса со берен басьто конвертын донгиз но пичи пистолет. Горловой куаразэ поттӥз, милемыз ӵош со конверт вылэ куштӥз, музъем бордын.
  
  
  Соос, кин луыса акцентэн, нош ик кутскиз. «Та веран тыныд понна начальстволэсь, мистер Картер. Предстоящий каракас та конференциын йӧтэ. Ачимлыкен юн ӵектӥськомы тӥледлы но адями сак лыдӟи солэсь».
  
  
  Мыным вӧсь бергаса, пеймыт визь-нодэз тырмем. Американскойзэ вискын конференциын возьматыны пумиськонэ вице-президентэз но венесуэлалэн президентэз, куд ортчиз Паласио вырыны кулэ вал-де-Мирафлорес, Тӧдьы дворец, вуоно кык арня ӵоже. Та ужъёслы кулэ луоз политической, солэн экономической но политической венесуэла но сша-лэсь кусыпъёсын юнматэмын луыны кулэ.
  
  
  Юан бӧрсьы юан кунокуа со мед вазёз со ӧжыт на. Вераськон но сое быдэстыны. Соос, кинэн мон азьло ӵыж, шуккет сётӥське мыным берпуметӥ люкаськиз, азьлогес малы со кошкем. Ачимлык адӟон луоз, малы ке шуоно со укыр яратэ ас ужзэ. Мон солэсь секыт та йыр вылам лэсьтэм катаоссэ пол. Ачимлык пыд вылэ кожисьёсын но со серектэ кутыны. Со лыосы лосыр кылыса, заорать со но, эшъёсызлэсь но секытэз усе равновесие ышоз. Пиосмурт отпрядывать мукетсэ, кыксы ик усьтӥз но сое.
  
  
  "Шузи!" - кольт пиосмурт кеськиз, пыд йылаз султыны турттэ, мертаны туртто.
  
  
  Со виын со доры но, пыдын но кызьы ке мон но соос пӧлын тодмо пистолетъёс, мар мон лэсьтӥ. Монэ туж шуккиз со ымныраз мыжга, нош мон-някыръяськись но, со мыным ымысь палдӥз. Пиосмуртъёс пистолетэн вужераз тэтчиз но бызьыса кошкиз. Со, мукет пиосмуртэ шукко, ӝуждалаез-ын ачимлыксэ мыжыкъёсыныз сузмытэмезлэсь. Сое тыбыр вылад усиськод, но вылысен соос мон вылэ урдскизы, нош со мынам улонам пыд пыкиськыса, но донгиз. Со лобе, со дыр но, нош ик со пыд вылаз султӥз ке, со куакъёс пӧлы вольтчиз.
  
  
  Люкаськизы но соос уг вунэто, ӵыжаллям эмуос милемлы кельшиз кадь, мыным соос кужым сётэ но, со сярысь уг но шека. Со бӧрсьы мон лэзисько эмуос но лэзь кидэ-ын ачимлыксэ стилет усе. Тыбыраз солэн эмуос шедиз ке, со ӵем куакъёс пӧлы пыре. Со кеськыса, тыбыр сьӧрын кырмиськиз но азьлань урдыса, пыре бырем куакъёс луд синмо.
  
  
  Со ке, воргорон доры лыкто усиз, бере инструктор монэ вужерысь потӥз. «Эй, - кеськиз со, - малы татчы потоз?»
  
  
  Со доры вуиськод со интые, кытын соос возисько, стилет адӟыса но, бандитэз вань мышкин адске. Со шуиз. - "Иисус!" "Ма, вуро, куо луыны?"
  
  
  Маскаос басьтоно чулкадэ но пиосмурт адӟиз-а со, малы со кулэ. Тодмотэм ымныръёс вал. «Асьме дорын куноын луы», - шуи мон. «Одӥг кошкиз».
  
  
  "Тон сое виид?" Висисьёс ӧжыт адско.
  
  
  Ax инструктор - самообороналы специалистъёс бере, трос дыр ӧз ортчы, нош бусыын соос котыр луонлыкъёс трос. Со милемыз ужаны дышетӥз, ноку но уг сьӧд ужзэ лэсьтэ.
  
  
  «Тыдӟыны, мае мон лэсьтӥ», - шуисько мон, каратэен ымысь специалистъёс mimmo отвисать-тӥ ортчиз, конвертэз ӝутӥське шуыса, мыным со кельто-а мон урдо. Пеймытын югыт толэзё со ӧжыт гинэ усьтыны быгатӥськомы ачимлыксэ лыдӟе но гожтэ.
  
  
  Уката лек карыны луозы конференциын но сша-ын но сьӧлтэт ax предстоящий ултӥянъёс правительстволэн разведывательный каракас ёрмылэ. Та понна ax вызовъёсы усьтӥськизы: кинлы, кыӵе солэн тусыз но басьтэ кадь улӥзы вал ини, нош озьы предотвращать ачимлыксэ, быгато ке. Куке тон келяно, уже тупаса улон но герӟаськем ax правительстволэн неэффективность неэффективность штат дуннеез адӟыны.
  
  
  Гожты гинэ «Спойлер». Вань верамез, пыртэмын гожтэмын, журналын сямен кетык лякыны луэ.
  
  
  Каратэен кунэрскиз кӧсыт ымныро, кулэм бере инструктор-а ми доры лыкто. Со кутскиз ке, кезьыт луоз, солэсь куаразэ. "Та-а со адями кельтэм?"
  
  
  «Уже туж, - шуи мон.
  
  
  "Та-а со адӟыны быгатэ, быд?" - куараеныз со юаз инструктор.
  
  
  «Кышкано ӧвӧл шуыса», - шуи мон.
  
  
  Ачимлык ымныръёссы, вожпотонэн пачылмемын. «Нош али кылзыны, Картер. Та школаын ӝож инцидент вылэ пото, мар тон лэсьтыны ӧдъяськод. "
  
  
  Со пиджакеныз минут понэм бумагаоссы. «Хок трос докладъёс Дэвид басьтыны».
  
  
  AX Хоуку ваньмыз сётскы, та центрын дышетскон босс но адями. Со шека, со фактъёс инструктор бугыръямен-а, мар-а, мон азьын мар непосредственно хоук сортъёсты. Со mimmo ортчиз ке, со ачиз мед стилет басьтӥзы, мыным потэ, со монэ дугдытыны люкаськемын шуыса.
  
  
  «Кызьы тӥ малпаськоды, быгатэ-на мон та бумагае кутыса, тон дорын?» - юа со мыньпотон саркастический.
  
  
  Со минутъёс куалекъяло. Соосты, тодӥськом, мар-а сое басьтыны туж вызовъёсы отель, мон сярысь но солэсь нимзэ тодо. Та факт шӧмаськод со одӥг гинэ, озьы ке карата со вылэ-тӥ сьӧд кускерттон.
  
  
  Со пала кошкиз, со но досталь, стилет. Тыбыр нырзэс сузяло но со тырон сепысаз ик мечез берыктоно-а ачимлыксэ кулэм. «Тренировочной центрын мугор тонэ нуыны быгатэ, - шуисько мон, - но отын ачимлыксэ кельтэ, дыр Хоука косэм уг кылы. Ачимлык кисыосад номыр но ӧз басьтэ».
  
  
  Инструктор гинэ шорам учкыса, ымнырам гожтыны, со вож вал.
  
  
  «Нош упражнениос дырез быдтэ», - шуи мон. «Туннэ уг ватӥз вужераз тросэз пыраклы».
  
  
  Со доры мыно но берен бералтӥськы юрт. Соку мыным кулэ луиз Хоуку жингыртӥз.
  
  
  * * *
  
  
  Котыр ӝӧк сьӧрын пукись кык нунал ортчыса но со кузь горд писпу вераськон хоук штаб-квартираын цру ax йыр, кышкатэк йӧскалык агентстволэн кивалтӥсез, полициысь кивалтӥсез безопасностья службаоссы директорез венесуэла но лушкемен. Ми пумиськимы та адями хоук курыса, малы ке шуоно конференциез радъязы кышкатэк каракасский ih агентство люкаськизы.
  
  
  Пыр ас сигаразэс зыныз йырез но бадӟымгес луоз, - шуэ хоук креслоос. «Тӥледлы верам вань копизэ, джентльмен», - шуиз со. «Кин ке-эшшо одӥг пол эскерыса потысалзы ке, тон котырын литература, татын-а солы ми дорын». Восьтэт мугорзэ кужым поттӥзы наэлектризовывать ачимлыксэ, нош синъёсаз учкыса, ымныр со фермер коннектикут неуместно йӧ юн шулдыр. Со шӧдэ кадь, вазь пол но тросгес, малы ке шуоно душес, адями сак кылзо, тазэ но тодмо адямиос.
  
  
  "Сярысь нокыӵе ивор ӧвӧл-а со, кинлэн та гожтӥськемез?" - босс ЦРУ юа. Но ӟырт кезьытъёсты та чагыр синъёсад ӝужыт пиосмурт генералъёс вал пятизвездочный лад пешталэз.
  
  
  «Мыным-а ответ n3 та бутылкаосты ӵоксэтсэ вылысьтыз лэзё», - шуиз Хок, сигаразэс ымам туйнасько.
  
  
  Со, ӝӧк вылэ киоссэ понӥз но, аслаз азьын. Та кенешлэн бюрократический со чиданы уг быгаты, мон уката трос луизы ке юанъёс-лы ответъёс сётэмын разведка понна.
  
  
  «Материалэз уг отслеживать, со понна ачиз верамъя сое уже кутыны, - шуи мон. «Асме эскерисько, бумага, конверт, кетык клеен но, та огшоры арбериосты но вань, котьмае магазинысь басьто та ёросысь сюрс котыраз со быгатысал».
  
  
  "Насчет нош ассэ пиосмурт кадь?" - укыр лушкем юаз службазылэн йырзы. Со вал тӧдьы-суд но бадӟым мугоро, пурысь полосаез пуӵ вылын. Лулсэръёсме туж адске.
  
  
  «Адями, кудзэ со быдтӥ, вузкарись луыса татын бадӟым пыдкукез универмагазы, Вашингтон. Нокыӵе гуры. Ас котыраз со одӥг яке полициын монэ гожтэтъёсъя отделэ ӧвӧл. Но вань, маин мон быгато вераны со сярысь ог тон ачимлыксэ, ӝужыт пияш ӵош соин-а мар-европейской акцент ".
  
  
  "Ӟуч-а?" - АНБ агент юа. Мӧйы пиосмурт йырсизэ кузь тӧдьы та ангес потэмез но луэ. Со азьын суредамын ас блокнотаз, нош монэ ымныр шорам учкиз.
  
  
  «Наверняка шуыны мон уг быгатӥськы», - шуи мон. «Оло, та балканский акцент луоз. Но, одно ик, та луыны быгатоз алда».
  
  
  Ӝӧк вылэ чиньыеныз Венесуэлец йыгасько. Но та тём-тём луыны ӵемгес сюро таза пиосмурт ымнырзэ вӧйпу ӵош лобоно. Со луэ со адями, кудӥз дырыз дыръя куд-огез правительствоын йыг венесуэла переворот фробель серизэ учкыса турттон, али соос но, дыр, писыръя. «Соку астэ валаны но ӧй вал, кин сылэ та верам понна», - вераз со кужмо каллен акцентэн.
  
  
  «Кышкано-а, мар-а сыӵе, туала ситуация», - Хоук усьтӥськиз. «Мон понна номыр уг но гожто, ми возьмаськом».
  
  
  «Та гуртын ке но, мон соослы со сярысь ӧй шугекъяськы шталь», - шуиз АНБ йыр. «Вань со, лэся, ас выжыоссэ розыгрыш».
  
  
  «Огшоры яке куд-ог адямиос, ax затаивать вылэ йыркур», - секретной прокомментировать службазылэн йырзы. «Любительёс, кудъёсыз капчиен вормизы ке, со каракас кылдӥз».
  
  
  «Мон уг малпаськы, китай яке таӵе амалэн быдэстэм задание понна ӟуч горд», - каллен ЦРУ адями сямен верасько. «Нош соку уг арес вадьсаны, кгб-ын но мукет таоссэ яке ачим нуо l5 кадь ситуация».
  
  
  «Фактъёсыз но кезьыт фактъёс юнгес кылиз», - шуиз варыш, - «кышкытлыклэсь уло-конференция. Но сюлэмшугъяськонъёссы сярысь гожъямъёсыз вераськон улӥзы, нош срыв сярысь гинэ ӧвӧл. Но со конкретно ax адресамы. кузё? "
  
  
  Вакчи сьӧрын чал-чал. Бератаз йырам, нош ик вазиз ЦРУ. «Адями тыныд люкетлы сюрем отчы, кытын покушение ожидаться, - шуиз со, - тон мед ih палач заблокировать». Со мон шоры учке
  
  
  «Уже туж», - шуиз Хок, пуконъёс вылын но, пукон тыбыре откидываться оглядывать. «Озьы ке, та конференциын луоз кулэ AX, быгатымон, кин мае-соос милемлы планировать вием вице-президентэз яке венесуэлалэн президентэз, кык яке».
  
  
  Ӝӧк сьӧры пӧзьтэ, - шуэ. Йырам служба хоука пеймытомозы, лушкем учкисько. «Мон уг валаськы, документъёс пыр ми кадьёслы таӵе вывод лэсьтыны быгатӥськом, Дэвид», - шуиз со. «Мон малпасько, тон йӧн сое будэтӥз».
  
  
  Кузь пукон вылысьтыз султӥз но мыдлань-азьлань лёгаське шталь анб ужасьёс вӧзын пуконъёс, киоссэ тыбыр сьӧраз котыртӥзы. Отставкаысь полковник британский укша вал со, вамышлы-тӥ комната. «Мон малпасько, таиз мыным укыр умой-умой доры бигеръёс но вань», - со юнмам. «Записка розыгрыш луыны быгатэ каргамын».
  
  
  Та дырозь со юри шып чайы. Котькуд отельлэн кылем хок малпанъёстэ, азьло ма аслэсьтыд возьматэ. Нош табере, сое малпаллям, дыр, мар мон верало.
  
  
  «Та укыр валантэм спланировать понна умой», - шуиз со шыпыт. «Тон тодад возиськод, та адями вылэ пырем ax улосвыл центръёс тренировочной басьтыны удалтӥз. Мон отын но тодытыны но солэсь нимзэ шедьтыны быгатэ. Соин ӵош акцентъёс, со мыным записка сётэмзэ, таиз шуиз: мынам та адями ӵектӥськомы тӥледлы но умой-умой сак лыдӟоно. "Мон оглядеться пуконъёс котыр. «Озьы уг адӟиськы сое, маскаръяськыны кадь».
  
  
  «Адями виемын ӧз ке соослэн сыӵе ситуация, вань ке но, со йӧн-йӧн интерпретировать та отельёсын тырмемын», - шуиз секретной курыт службаын ужасьёс.
  
  
  Уг лэзь мон аслам ачиз потыны быгатӥз. «Револьвер одӥг пиосмурт монэ нуоз котыр возизы, нош мукетыз жугиськыса мон», - шуи мон холодно. «Тон отын луысал ке, со умой-умой чаклано ке тон доры наверняка. Солэн аслаз пуртэз кутоно, малы ке шуоно адями мон дугдытэмын луыны кулэ, нош ӧз ке, мар мыным яраз, вииськом».
  
  
  Синкаӵъёссы гинэ но, кивалтӥсьсы монэ лушкем пальпотэ снисходительно ӝутыны тыршо. «Тон, тон нокыӵе малпан ӧз предназначаться критика, мистер Картер. Со гинэ возьматыны туртто, ялан-а мар-а сыӵе книга басьтыны спецслужбаос. Мыным асме серьёзногес ih берен лэзиз гинэ ваньмыз уг быгато».
  
  
  Венесуэлец ньылонзэ тазатыны. "Та шонер. Мыным потэ та Но мукет. Но отын, кыӵе луоз кытын ке мыным улонам покушение луонлык президентэз, дӥсьтонэ-оскалтонъёс мон уг быгаты. Со конференциос дыръя шедьтыны мирафлорес дворецын полэстыса эскерон. Нош тон бере вице-президентэз кышкытлык но кылзэс шеро быгатэ, сое кабыл басьтыны ӵектӥсько тӥляд мертэтты эскериськон ватсаме потэ ».
  
  
  «Ма гинэ мон вераськыны вице-президентэзлы», - шуиз ЦРУ йыр. «Ачимлыксэ " - а-тае чик уг поты. Со эмуос шуод-а, мар отын ваньзы огкадесь луыны агентствоез вань ньыль адями, сое лыдӟыса но, тырмыт-а мар-а со».
  
  
  Нош ик лушкемен учкыны службаын ужасьёс Хок, соос котыртэм доры ымысь кизэ нюртӥз. Озьы ке но ас вылазы уятсыз замечаниоссэ, со, валамон, тодэ, мар понна ответственность нуэ но возе валтӥсь личной улонэз вице-президентэз.
  
  
  "Мар малпад-а тон?" - ачимлыксэ Хоук юа.
  
  
  Хоука умой-умой учки со шоры. «Шуыса гинэ, со, мон лыдъяны кулэ, ма сярысь вераське татын ми кивалтӥсьёслы улон конференц-залэ, эсьмаса, потенциально. Со каракас ветлон ватсаса шедем адями, медаз кышка лэся Венесуэла».
  
  
  «Умой», - шуиз Хок, сигаразэс сыске. Солэн пурысьтам йырсиез киын-тӥ ортчиз, собере iso сигаразэс rta басьтӥз. «Ax йӧты шуыса, мон та шаерез огшоры пумиськонъёс уг луо агентам. Гожъямы ни вал бере ax юри но, со аслэсьтыз адямиоссэ ыстӥз валтӥсез - Ник Картер - конференциын». Со мон киыным шонтӥ. «Вице-президентэныз лыдъя шуыса, сарба но улэ, ачимлыксэ со келя ке, но соос со мынэ».
  
  
  Мон йырзэ берыктыса учке но цру хоука вылын. «Мон кык лэзён сярысь сюлмаське».
  
  
  Каллен йырме шонаса АНБ адями. «Мон малпасько, вань на-а, мар-тӥ сьӧры уйиськыса мыноно-луд ӟазегъёс», - чурыт шуиз со.
  
  
  «Оло, озьы но», - Хоук усьтӥськиз. «Но, шол, луонлык но куинетӥ луиз». Со пауза лэсьтоно, возьманэн тыроно. «Вы», - азьланьтэ со, кезьыт сигаразэс берен ымаз туйылыса. «Вераськон записка-а, мар-о луиз ax ултӥя. Но со вань - табере вызовъёсы AX. Оло, кин ке но потӥське, со понна вал бере отын n3 яке кыӵе ке мугъя ватэ».
  
  
  "Малы соку мынод-а?" - АНБ агент мытӥзы. «Мон малпасько, та-а, мар-пересиживать мукет интыяз тон шудо луэ».
  
  
  Сигаразэс хоук сыске. «Сое поттон понна, пе, мон тазьы ӧй выры, - шуиз со. «Луое ватэмын йыраз малпан ӧз но оске мыным кельше шуыса, кышкытлык ыше-быре, ма яке кин ке мукетыз-ваньзылэн асьсэлэн понна сюлмаськисьёс оборудов».
  
  
  «Салам веразы, тӥ мыным жаль, сеньора Душес», - шуиз чиновниклэн венесуэльский.
  
  
  Мыным асме серьёзногес но визьмо адямиос шоры учкыса но цру берыктыны. «Мон оскисько, тон мынон учыръёстэк ортчизы шуыса», - шуиз со.
  
  
  Со, мыньпотыса эмуос. «Оскем потэ, ӧвӧл-а потэ, тазэ но, со вылэ оскиськыса уло».
  
  
  Кыкетӥез йыр.
  
  
  Каракас арня сук луиз, городын но-ваньды люкаськелэ фестивале. Быкова вань буёлъёс, ваньмыз костюмъёс но яркыт региональный красочный пукы парадэ, концерт но адӟытон
  
  
  эктон но падвожазы. Маскаръяськыны Каракас йырсиез лэзьямын. Нош та яркыт ӧй вал ке но вань, визь мылкыд карнавалъёсын, со монэн огазе кыль, кунокуаез соос понна конференция дырозь асьмеос вань куать нунал-ын el conde интыяським комнатаосы. Та холодное луэ, кужмо тӧл поттӥз кышка, городлэн вуж люкетаз сюбег мощеный улочка шула. Кӧшкемыт шӧдон милесьтым мозмыны ӧз быгатэ, вот мар мон город малы шуид-ке, эскерисьёс-шулдыръяськон случайной мар ватэмын. Маке урод.
  
  
  Душес вазьгес потыса но городын вал ини. Со малпаз, маин мон пӧртэм умой кунокуае дугдӥ мынӥсьёслэн нимъёссы.
  
  
  Со вӧзын пичи луыны кулэ, ӝыт укмыс офисын american ресторанчик хоук express валче герӟаськиз. Таин валче кӧня час сётоно мон ачим огназ, соин киоскысь газет басьтӥ но, коррида но, мон мыно листок вылэ сэрегез. Матысьёсты сое ас вылазы бумага тротуаръёсты кафе басьтылы, но соос пӧлысь-аспӧртэмлыко пуш со тӧл сьӧры пуксизы. Заказать сое кампари соос но юо, вань конференция дыръя сярысь веросъёсме лыдӟыса, тунаськыны, али лэсьтӥське на та форум йыръянэз луэ, маин йылпумъяськоз талэсь азьло вань.
  
  
  Газетэн ӵош быдэсто, сое эскеромы выль коррида. Коррида кельше мыным котьку но умой. Вот вырод ке но, уз луы, тӥ вием адямиез виён-а, кулэм бере тӥ нош шудо - насильственный кулон - дорысьтыз нюръяськонъя нимысьтыз ӧтем тон очарование быков. Тон лыктод, коньдон тырыса баррера пукси но - а-азьпал радын. Тон тодӥськод-а, мар-а вал ареный вылын кулон, оло, кулон но адями. Со шоры Но, ош погыртэ меда адями кулонэзлэсь яке, тон тодӥськод-а, мар - улӥзы, таяз радэ - тон улэп потӥз. Соос шоры учкыса, кин ке но кулэ, тонэ отчы эн вие-а яке тушмонъёсмы. Озьыен, асьсэлэн шӧдонъёссы вань интыосысь тӥледыз берен но тыриськыны отстраненность вылын пуке, со, кызьы тон тодӥськод-а, пумит лу, тупаса улон гинэ аренае вуыло кунгож сьӧрын тӥледыз кадь. Нош спектакль зэмзэ но майбыр луоз дыре тон кулон, кулон-лэсь отчужденно гырнадёр но, ульчаын тон сьӧры уйиськыны.
  
  
  Газет сярысь коррида дыръя соос лыдӟисько, со, пиосмуртлэсь учкемзэ адӟиз но, монэ чакланы.
  
  
  Ӝоген газетын со учке. Кунокуа кышномуртъёсты ӧвӧл, пиосмуртъёсты мед тодоз шуыса, адӟоно солэсь ачимлыксэ. Со шоры учкисько но, бам ӝегатӥзы отпивать «Кампари», пиосмурт син пумын чакламын. Сое педласянь столик сьӧрын пуке, укно пыр учке мон шоры. Вазь соосты ноку но уг адӟы, ачимлыксэ ымнырзы, но мон йырам лыктэ, мар луоз, адями мугорез огъя пистолетлы кельшись ачимлыксэ, тренировочной центраз соос мон вылэ урдскизы. Нош самой та пиосмуртъёс сое сиыны быгато.
  
  
  Каракас но, оло, сюрс адями, та укша. Кутӥз но сое ӝутыса ик син движение. Кӧня ке пукон вылэ куштэм пиосмуртлы монетта, кошкиз люкаськизы. Султо, нош ик туж чаляк мон со шоры учкылӥ.
  
  
  Собере со, пиосмурт кадь кошкиз, сое пукон вылэ монетта кӧня ке кушты, со понна кунулаз понэм бумага мынэ. Со дырозь йылаз-мынам ульчае, кужмо движение ворсано эмуос луд синмо. Движение дугдэ ке, сое нокытысь адӟыны уг луы.
  
  
  Бергес, ресторанъёс вӧзын american express офисэз, со сярысь вера инцидент хоуку. Котьку сямен, кузь сигаразэс сое сыске. Душес - зэмос патриот, со сигаразэс умой луиз ке но катъёсыз кубинский раздобывать шанс, со зэмзэ нах куштӥськыны ӧз быгаты.
  
  
  «Туж тунсыко», - шуиз со задумчиво, ӵынзэ кульчоен пала мон лэзисько. «Одно ик, та адями номыр но уг быгаты, но мон малпасько, малы асьмеос каллен нимысьтыз умой тыршо».
  
  
  "Дворецын тӥ, тӧдьы вал, сэре?" Юаз со.
  
  
  «Мон туннэ вазь пыра. Отын трос адями, Шенӟыны, огазеяськон но отын туж ичи. Кышкатэк адями котыр тырше, лэся, фестиваль но трос бугыртӥсь, кезьыт конференция. Мон урод шӧдон».
  
  
  «Таӵе шӧдонэя мон дорын, уг-а, мон но отчы мыныны шуыса», - мон усьтӥськиз.
  
  
  «Мынам потэ, мед тон но юрт кема ӵуказеяз кошкыкуз, бергес-ненавязчивый. Тон дорын нюх лэчыт кыл. Ачимлык кутыса, татчы ватсано ке, ӵуказе но мон нокызьы но ӧвӧл».
  
  
  Юаз со. - «Куке мон лыктӥ вице-президентэз ӵош ас свита?»
  
  
  «Ӵуказе бер ӝыт. Монэ секретной служба такыръёс вылтӥ, соин ӵош вал. Босс люкаськизы ачиз вуэ, нош соос вылын мынӥсь гавайи президент луыны кулэ».
  
  
  "Мар-фермер вице-президентэз?"
  
  
  «Официальной луисьтэм ёросъёс но маке мукет азьын но кӧня ке нунал президентэз каракас ачимлыксэ учкон. Банкет озьы ик лэсьтэмын луоз, частной венесуэлалэн азьмуртэз но вераськонэ пыртон. Венесуэла президентэзлэн администрациысьтыз собере усьтэмын вераськон конференция ортчиз. Пресса сюлэмо, луоз. Ӵукна но нуназе сессие ӧтчамез луэ. Со кунокуаын ке, со вакчи мед луоз ».
  
  
  Долкало но кизэс вылэ ӵемгес ортче чашка кофе ачим пурысьтам йырсиез Хоук, заказ сётӥсьлэсь азьвыл. Пичи укно дорын мон будкаын пуко. Пичи ресторанчик трос адями вал, мон табыдӟа испанский но вераськон котыр.
  
  
  "Куке вице-президентэз татын кылдӥзы нырысетӥ публика вылын? »-
  
  
  юаз со.
  
  
  Пеймыт но сюбег ульчаосы пень вылэ учкыса хоук сигаразэс ноотысь. «Сое ӵуказе ӝыт дорын фермер гала-сиськон й паласио сӥлы ачимлык-де-Мирафлорес. Собере сиськытэк эктон луоз».
  
  
  «Мыным чакласьконэз ӧй вал султэм отель, сэре», - шуи мон.
  
  
  «Ми дорамы ӧтён вал ини мон понна», - шуиз Хок, сигаразэс сыске. "Зэм, луэ вань ужрадын асьме дорын лыктон юаське, со понна фермер вице-президентэз. Мон уг малпаськы, малы мон доры котыр ваньмыз со кулэ, асьсэос дасяло вал кышкытлыклэсь конференция бере, вал но со вылэ-тӥ лушкем уй служба бере пиналъёс, уката узыр доры думы вице-президентэз. Мон отын нырысетӥзэ вал вылын план но ужрадъёс кулэ ке, луыны кулэ вал лушкем гинэ службаын ужасьёс пумиськизы ваче син адӟиськомы ».
  
  
  "Ас нимыныз мынэ-а?"
  
  
  «Мед луоз. Вань, утиськон службаосын ужасьёс сяна, со малпа, ми - татын, лекомон ёзчиез, Каракас-ын. Вице-президент луизы подыгрывать выллем эмуос но тодо асьсэос».
  
  
  Ӟырт кисыриос син котырзэ бугыр хоука сое адӟыса. «Тӥ тодӥськоды-а, - мон шуисько, - быгатымон, номыр ӧз юа ни, мар та авторлэн туж планировать карыны, кезьыт Тӧдьы дворец азьысь адӟытонын».
  
  
  «Я, оло, со валантэм бадӟым гинэ, кин куке-соку мон но саес вылын серекъяса пукисько».
  
  
  Соиз, пельпумзэ кырмизы. - "Луыны быгатэ." Нош мон талы уг оскиськы вал мон вылэ пытсаськылы.
  
  
  «Тон монэ буйгатыны турттыса, Ник. Соин, вылды, пересьмод».
  
  
  Со, мыньпотэ. «Огшоры мынам потӥз, тон мед лябӟе, сэре».
  
  
  Iso пе, пепельница ик пичи но хоук сигаразэс rta сое куштӥзы. «Кунокуалэн огшоры шӧдон милесьтым мозмыны ӧй кышкыт, мар луысал, мар ке но мынам кулонэ нуись учыртыны врасплох».
  
  
  Пукон вылын ик учкиз со. Со кунокуаын малы ке шуоно, мылкыдзэс мед ӝутозы, номыр малпаны но уг быгаты. Та шӧдон мыным йӧтӥз но.
  
  
  Вуонояз нуналэ, ӵукна вазь ик такси басьтӥ Паласио-озь со-де-Мирафлорес. Со луоз бадӟым юрт, кылсярысь, комнатаын сюрс. Пумитанни ортчоно конференцилы бадӟым луыны кулэ. Сиськон, ӝытазе банкет залзы балъёс бадӟым залмы но, сиськон но ортчытыны луоз.
  
  
  Валтӥсь пырон дорын со грамоталы верительной ачиз возьматоз, пырозы-а но ужтэк ӧйлась. Делле вылаз ик, со укыр огшоры луэ. Дежурная полициын венесуэльский, лэся, укыр ярам, тыршо. Учкисьёс понна ворсамын вал бере юртэз-конференция, нош адями со пушкын вал, со вал нимысьтыз кельтэ яке кыӵе ке но амал луыны пала кырмыжъя конференция.
  
  
  Али пушказ порядок луиз. Со впечатлевать луэ. Дежурной кельто гидъёс но солы мед юрттоз сориентироваться официальной потаку. Со ке, вӧй вылын сылӥз но учкиз, тодмо суредась латиноамериканский хольст's бадӟым, лыктэ мон доры гидъёсты.
  
  
  "Perdóneme, сеньора. Siento molstarle.
  
  
  «Ваньмыз радызъя», - шуиз со сямен испански. «Тон монэ эн люкеты».
  
  
  «Мон потэмзэ возьмаса гинэ, кыдёке-а мар-а коридор кузя Пикассо залын», - пальпотӥз пиосмурт. Пурысь вал вылын формаез но nen кепка, мае мон тодэ латинской выль материалъёс октыны.
  
  
  «Gracias», - шуи мон. «Адӟиськоды-а, мон азьын одно отъезд ачимлыксэ. Полицилэн юртаз штабын пукисьёс шат?»
  
  
  «Мед луоз», - шуиз со. «Кун квартираын. Та тырон шонерак мынэ коридор кузя, соос но тӥ пӧлы пыро».
  
  
  Комнатаын ортчиз бадӟым тау каре солы но ачимлыксэ, кышка кадь выре сое штабе кутӥзы. Сюлмаськись атмосфера луиз, нош, оло ке, непринужденный. Жингыртэ телефон, йӧн-йӧн ымнырын официальной вераськон нуэ, мукет пиосмурт нош маскаръяськыны, серекъяны яке арня но, корридаын фестивальзы сярысь вераз. Адӟе, бадӟым путаница кылдӥз. Ӝоген возьмано вице-президентэз, охранниксэс вот группа люканы но, мед-ын аэропортэ мынэ.
  
  
  Со, цру парен ужась тодмоос верало, нош, тыдӟыны, соослы нимысьтыз тунсыкъяськисьёс конференциосы доры висъёс ӧвӧл. Со сярысь мыным вераз одӥг эктыса вить минут котырын, азьло со ӝытэ пумитазы. Кышкытлыклэсь нокин ӧз оскы. Пыр двореце но комнатаетӥ со ортчиз пото, учко ымныразы. Мон уг тоды, мар вите сое, мар - а озьы ик учкыны луоз быгатэ, адямиос, кудъёсыз чакламын ресторанлы монэ, мон уг тодӥськы. Нош монэ озьы дунъяны турттӥськоды ситуация понна, представлениос но кышкатэк ачимлыксэ дворец басьтэм сярысь, кызьы сое лэсьтыны Хоук. Жаляса верано луэ, со мынам впечатление умой уз луы. Мыным потэ, мынам мар уже вылын пуке замедленный жесткость, кудӥз пуштӥ ветлэ кулэ ке, ваньмыз та ӧжыт возьмалэ вань. Кельше вал та шӧдон.
  
  
  Со кошкем бере, мон одӥг цру агентъёс пыр кутӥсько.
  
  
  «Полиция венесуэла радикал группа кышкатэк арестовать карыса, камераос но со ih возе, соос кема уз йылпумъяськиз», - шуисько мон солы. «Вашингтон котыраз номыр ӧвӧл, тӥляд нокыӵе гуры урдыса сямен пумитазы. Ваньмыз фронтын, вань шыпыт адскиськод. Со бордын ужпум, маин вице-президентэз берен умой-умой уг записка.
  
  
  Со, соос шоры учкыса. "Я, мар мон быгато, малпасько, та шоры одӥг муг."
  
  
  "Wouldnt понна?"
  
  
  «Ми профессионалъёс», - шуи мон многозначительно. Со, солэсь питыртӥз берытскиз но кошкиз, кезьыт вуиз азьло сое эшшо одӥг кылын вераны. Нечеткий выль ымныръёс визьмо пияш, али со цру медъяз, мон туж уг впечатлять.
  
  
  Вице-президентэз учыръёстэк но бергес вуиз. Гостиница доры сюрес вылэ урам, кытын со герӟаськемын но дугдылытэк ачимлыксэ, выре пумитазы, флагъёсын шонаса венесуэльский но американской. Со кунокуаын луэм шуыса, татчы чакласа, куараез но та луоз. Йыр ӵектэм адями лушкем, аслэсьтыз службазэ насчет муртлы ватсаса. Котькытын ачимлыксэ агент луыса. Эсьмаса, лэся, аслаз солэн йӧн-йӧн уж саклык висъяське шуыса.
  
  
  Смокинген но дӥсь вылын со такси паласио ӝыт берен мыныкуз-де-Мирафлорес. Голливудлы вылаз басьтӥз оскар премия кельшиз та уй. Ульчаез адями луэ шуккиз, вырӟыны уг луы. Со ортчиз кузь юртлэн берпум кварталаз-озь. Та рад-ын ужась блокировать парадной пырон безопасностья службаоссы. Пушказы, пыртон понна залысь вӧлдэтлы ӝужыт, вице-окружение кӧня ке сылӥз прессалэн оскытӥз президентэ быръем.
  
  
  Вице-президентэз, - ӝужыт адямиос, соосыз но тросэз вылэ ӝутскем адямиос ачимлыксэ котыртӥзы. Та пурысьтам йырсиё йӧно пиосмурт луод, но каллен возиськылэ. Ачимлык самой матысь адямиеныд гинэ куара кылӥське ке, со журналист юанъёслы ответ сётыны. Вӧзаз пукись кышномуртъёс кузь дэрем лыз темноволосый ачимлыксэ хорошенький соосын ӵош кошкиз. Со нош ик шараяз, адямиез дышетоно-а шуыса, нош номыр но ӧз адӟы подозрительной. Вормытъяськыны кутске, со юан ӧй вал на право анб кивалтӥсьёс. Оло, ваньзэ тае умой-умой хоук мон доры ортчытыны чаклало. Оло, огшоры венесуэлец ресторан луозы адямиос, кудъёсыз иностранец пялиться гинэ яратӥсько. Оло нош, пистолетэн кышкатыса турттӥськомы та центрын мон огшоры адями, соос тренировочной. Луыны быгатэ.
  
  
  Чеберлыксысо банкет ортчыто, но ужтэк кылемъёс. Венесуэлалэн президентэз ӵош сандык тыр военной костюмзэ, медаль тыроно. Вице-президентэз бур пала пуке вал, йыраз кузь пукон банкет. Тэркы сочетание но континентъёс Eda венесуэльский валзэ устолэсь но усто, нош эшшо ӟечгес луысал, со янгыш.
  
  
  Чебер ваче пумит пуктэмын сиськон понна милям нылмылы арес пиналъёс. Соиз ӝӧк сьӧрын туж чебер кышномурт луиз: пуштрес, веськырес, йырсиен но пеймыт кузь поразительно пеймыт лыз синъёсы. Со вылын сьӧд дэремен, мур кыретэз креповый луоз, кутскон басьтэ фигураос дух усьтӥз. Кӧня ке учки мон со сиён кутыса пол дыр, одӥг пол мон но пальпотӥ. Бергес-а со мон доры лыктӥз но тусбуяськыны балъёс залын.
  
  
  «Хоффманн Ильза со», - шуиз со англи сямен капчиен акцентэн.
  
  
  Ми соосты паськыт пальпотэ, мон но амалтэк малпаськод, мар со тӥлесьтыд адӟем кезьыт, уката ик со умой адӟиське. Со пусйиз дэрем но сьӧд зӧк куссы гадь тыр эффектной коже ӝикаты. Со вылаз нуллыны уг быгатӥськы малы ке но дэрем улэ, со пыр бирдыосты но пӧсь четко просматриваться прилегать басмалы. Со бадӟымгес вал, со возьматэ кезьытэз, нош дораз пыдъёсыз векчиесь но кузесь луыло нах.
  
  
  «Тонэн ӵош мон туж шумпотӥсько, Ильза, - шуи мон. «Скотт Мэтьюз Со».
  
  
  «Тон ӧвӧл со кунокуаын пялиться нуназеян дыр, нош тон-а сыӵе тодмо ымныр адӟиськиз. Татын со ужаны, посольствояз, Германиез. Быгато меда тон сое, отын тон адӟид-а?»
  
  
  «Кытчы та», - шуи мон. «Мон американскойзэ-лэн посольствояз ужазы, котырысь парижын али гинэ воштомы».
  
  
  "Эх, парижын со яратэ!" Со нош ик пальыша. Синъёсыз паськыт усьтэмын но ee янгыштэм луысал, вирсэрын вир пиосмурт нош котьку-а улэп притягивать пальпотон. Нылъёс луонтэм чебер вал со. «Трос Ценымногие, гамбург городын мыным кезьыт»вордскемез".
  
  
  «Гамбурге но мон умой дыръяд пот», - шуисько мон, - паймыса сямен мугъёсъя сое акцентэн. Основное вал-со немецъёс, нош, тыдӟыны, мар на со. Озьы ке но гуръёсты шудыкуз, со но дырме быдтэм уг шталь та сярысь малпаськон. Юаз со сл. - "Эктыны поттозы?"
  
  
  "Тужгес но", шуо со.
  
  
  Асьмемыз пачылмытиз танцполэ поти. Одӥгаз группае шудыны пумен бадӟым зал пичи. Группаын вераськыны сыло пичи адямиос но танцпол но калтырто. Со туж матын ильза возиз, соин но, тыдӟыны, эн мыты. Мугор борды ӝиптӥськиз, мон сое ачим шунытэсь, пальпотӥсь синъёсты мон но. Эффект сенсационный луэ.
  
  
  Кӧт вице шорын кырӟа-зал но венесуэла президентлэн вераськемез понна азьмуртэн частной балъёссэс куялозы. Группаын штатский пиосмурт соин ӵош мынӥз. Со минутэ ик со чаклам, адӟем но ильза.
  
  
  «Мон тонэн пумиськи вице-президентэз, - шуиз со, - но туж кельше со мыным. Со зэмос дипломатъёслы, сокем вылын тусызлы укшатыса « карикатурной американец »».
  
  
  «Уксё возьыны, эмуос но тонэ яратӥсько», - пальпотӥ мон.
  
  
  «Туж кема соос джентльменъёслы, адями ӧбылес», - соиз ответ сётӥз, йӧн-йӧн.
  
  
  Крезьгур дугдэ. Ми азьын сыло ог-огзы доры. Кутскиз со мылкыд карисьёс понна, трос дыр, ас дорам мон Каракас луэ. Ильзе туж умой быгатэ вал улыны. «Ма, - шуисько мон, - мыным со кельше».
  
  
  «Тон туж умой эктыса, Скотт, - шуиз со. "Тон дорын трос тореро шӧдон.
  
  
  Коррида тыныд кельше-а? "
  
  
  «Мае мон учкылӥ, быгатӥзы ке», - шуи мон.
  
  
  Со пальпотыса. - "Ах, эшшо одӥгзэ сёто коррида!" «Ӵуказе мон коррида дыръя нокызьы но уг люкаськы. Карлос Нуньес - мынам яратоно тореро».
  
  
  «Кордобес Аттракциона мыным яра», - шуи мон. Соосты, тодӥськом, мар со замечание ӧтёнъёс вал, нош милемлы ужамы кулэ луись, мае учкыны бой быков. Со сяна, мон доры кышномурт шекъёссэ врожденный вал, соос сокем ӝог кичӧлтэмезъя нырысетӥ пумиськон дыръя.
  
  
  «Кордобес аттракциона - кыкетӥ кутскон милям фаворит», - шуиз со ӵош энтузиазм. Ee чагыр синъёсыз усьтэмын ке но, соослы вань мар сярысь та дыре шека - эй ӧжыт ӧз кельшы-а со, ма со. «Тонэн кулэ мыныны. Та чеберлэсь но чебер вал, коррида».
  
  
  Со милям син пумиськыса. "Кытын тон пукиськод?"
  
  
  «Вужер вылэ, план вылэ пала нырысетӥ чуръёсы», - шуиз со. «Мон одӥг луэ».
  
  
  «Мон мынэ, луонлык луиз ке, ми дорын», - шуо мон. «Тон монэ адӟид но отчы кунокуае».
  
  
  «Мон тонэ адӟи но, кунокуа, Скотт».
  
  
  Одӥг сое ӧтизы на эктон люкаськизы со, адӟид ке, залысь потӥз пиосмурт кадь бал. Дорын гинэ монэ ньылетӥзэ луоз ачимлыксэ юан-веран ымнырзы, но мон малпасько, ӧжыт ке но луиз, адями со вал шуыса, мон понна со чакламын кафеын.
  
  
  «Монэ куштӥд, Ильза», - шуиз тып пиосмурт мон но бӧрсяз вырӟи.
  
  
  Ӧсэз паськыт проем со пыр ортчиз ни. Куд-ог адямиос ми дорын но, сюрес вылын-а мон султыны, дугдылы. Со доры, дыр, милемды коридорын пыриз кадь, адями адӟыны быгатэ сое гинэ йырбермес, валтӥсь пырон доры со ӝоген шелл дворецын.
  
  
  Отчы вуэм бераз, сое педласянь вал ини. Со пыронэз дорын куноын группа mimmo ӝог ортче, охранниксэс mimmo лёгетъёс вылэ ваське. Та адями соосты нокытысь но уд адӟы. Со ышем-бырем. Соос, музъем вылтӥ васько но пумаз кык уровенен учконо mimmo юрт лёгет пар эктӥз. Пеймыт палыз кадь пол юртаз кожылыкуз но фигураос сад сэрег сьӧры.
  
  
  Соос кузя уллань выжлёгет дырто, бызё, нош собере басьтӥськи ке, туссэ ватэ. Огшаплы дугдыку, со солэн интыез, кытын пиосмурт сэрег сьӧры кожим. Ӝуштыса выжлёгет эшшо одӥг юрт-тӥ ортчиз, нош со вылын нокинлэн ӧй вал.
  
  
  Тышкаськысал асьсэды ныр улэ, соос бызись дорожкаос вылын тӥ, синъёссэ вошъятэк садысь. Соос, ог кызь ярд ортчыса, куке мон пиосмуртэз азьын кык вужерысь потӥз. Дорын пистолетъёс одӥг киын луоз.
  
  
  "Дун-чылкыт tan vaya-де-прис!" - шуиз со, кин пистолет. "Un minuto Espere, popshot". Со усьтэмын возё ачимлыксэ татын мон верало.
  
  
  Тодмо, парен ужась та венесуэльский полициын кышка вал. Мон ымнырме со уг тоды. Со, кин пистолет, укыр вылтӥяськисесь луэ.
  
  
  «Мон разведкаын ужаны американской», - шуиз со сямен испански. "Адӟид-а тон, пиосмурт, кызьы татчы лыктӥз?"
  
  
  "Американской разведкае?" - со тодэ, кин пистолет. «Быгатэмзы. Йыр, ки йылаз ӝутыса, пожалуйста».
  
  
  "Учкы, вуриськись кутоно!" Со шуиз. «Монэ кутыны турттӥськод адями, кудӥз та шелл выжлёгет. Со вольтчиз, дыр, тон милемлы возьыны».
  
  
  «Соос ӧжыт ӧвӧл, - шуиз со, кин пистолет, - мон тыныд кулэ, эскертэ».
  
  
  «Ӟеч-а, кылзӥзы, бумагаоссэ асьсэлы тон сое возьмано», - шуи мон лек.
  
  
  Милям ымныр тусыз мукет шып угрум доры лыкто. Со понна асьмелэн луыны сярысь удостоверение нуйтӥськоз. со гинэ вуизы кадь. Ымныраз мыжга, нош мон татын шуккиз сое, мон пыд йылысьтыз. Со кык недоверчиво соос шоры учкыса. Со, кылем, чи юн венесуэльский лушкем тырмы шуыса, со серем но вал.
  
  
  "Возиське" шуыны-а тон кидэ выллань!" шуэм адями, шукке мынам. «Идентификация понна мон тонэ утчасько».
  
  
  Со, кин пистолет вал, мынам син азям-тӥ револьверъёсты возё. «Табере озьы луыны кылъя тон пукылӥд, кияд тротуар вылэ пыкиськыса, обыск дыръя вал мон тонэ».
  
  
  Милемын ӵош тырмыт вал. Армиын службазэс ӵош ужась со зӧк ужаны жадёно, акыльтоно кык полицейскойёс но таяз уката мон укылтэм штатский.
  
  
  Сое стрелка вылэ-тӥ пыдзэ шуккем, бакаос, лымы но бадӟым куараен тэшка. Ачимлыкен юн кырмем сое кияз но, со дыре ик со понна шырак пистолетысен. Мон ӧй тулкымъяськы, каргаз пистолетэн ыбид ке, вань-лэсь сюлэмшугъёссэс но луэ. Но со уг срабатывать. Мон лобӟи туж но пырак азьын полицейскойёс шуккиське. Соос пистолет куто, со пролетать mimmo ке, ишкалты сое но ас киыныз ачимлыксэ. Мон вылэ урдскизы: мукет пиосмуртэн. Солэсь тӥгыльскыны, со борды шуккиськыло тротуар. Со йырберазгес понэмын кутонэныз пистолетъёс ачимлыксэ, рухнуть но со мон вӧзын. Со виын со пыдес вылаз султӥз ке, нырысетӥ пиосмурт пыд йылаз султыны турттэ. Эмуос ымныраз револьверъёсты сое бышкалтӥзы, соос но быризы.
  
  
  I. d. мукет киынымы асьмеос сое басьтӥз, кисыяз понӥз но ымныр котыр ачимлыксэ, соосты лыдӟыны быгатӥськоды. Кутскон пуксе полицейскойёс вот кыкетӥзэ, мон вылэ сосредоточиваться туртто.
  
  
  Нырысь солэсь юало. - "Тон лыдӟи англи сямен?"
  
  
  Со минутъёс мон шоры учкыса, секыт шокаса, собере смятый аслаз эшъёсыз шоры учкиз. Со мон шоры учкыны ке, нош ик, востэм, со выль ымныръёс вылын кылдэмез. «Мед луоз», - шуиз со. Со мынамъёсыныз ӝог карточкаоссэс эскеро. "Ax тон?"
  
  
  «Та-а со, вот мар мон тыныд шуо, - соку шуиз со укыр.
  
  
  Сьӧд синкаӵо, со ӝуткалляз. «Тыдӟыны, янгыш лэсьтэмын вал».
  
  
  Со султӥз но, со пыд вылаз мырдэм ӝутскиллям. «Нош али тӥ сётӥське карточка вылын учкод», - шуи мон шыпытгес. Со досталь, ачимлыксэ но мыным мычиз. Со дыре эскерыса, со аслэсьтыз эшсэс ӝутыны юрттӥсько. Бур пыд вылаз пукись пиосмуртлы номыр ӧз луы секыт. Куке со вала, мар со лодӥга чигылэмын, куд-огеныз тушмонъяське со ымныр вылэ вуиз.
  
  
  I. D. эскерыны. Бен, та лушкем полициын вал. Валче карточкаосъя пистолетлэн кыкетӥ адями, соосты берыктоно. Со шып-а тае басьтыны.
  
  
  «Умой», - шуисько мон. «Мон табере кык тыроно». Со кошкыны кутске.
  
  
  "Тон сярысь та вера?" - пистолет адямиос юало.
  
  
  Со шокчиз. «Ӧвӧл, та мон дугдӥ ке тонэ котыраз целить штука», - шуисько мон, револьверъёсты вылын возьматэ. Со, берен мыныкум, берытскем но юртсэ азьпал люкет борды. Лушкес нош ик ышиз-быриз адями. Мон зэмзэ но кышканы кутскиз лулсэр система вылэ ужаса та пыриськиз.
  
  
  Куинетӥ йыр.
  
  
  Со куриз коллинза вуоно ӵукнаяз, агент, операция понна ответственной секретарьзэ ЦРУ, Шундыпуксён посольствояз Германиен герӟаськемын, тодӥськоды-а, нылъёс отын ужаны ильзе хоффманн нимыз ӧвӧл. Арня улыса, офисъёсын но ворсамын вал, немецъёс адӟымтэ быгатэ гурт адямиос жингыртӥ но тодӥ коллинза эмуос но.
  
  
  Ыстомы, шуо, мар отын ужаны Ильзе Хоффманн нылъёссэ нимын-нимын сётыны, описание, артысь улӥсьёссы.та монэ зӥбе, мар-а, милям нылъёс талэсь азьло со ӝытэ пумитазы. Ас ыстэм мурт ыстэм шуиз воштӥсез эмуос но пумиськонын, одӥг ужась басьтыны асьмеос быгатом на шуыса. Оло, мылкыдэз возьматыны ильза мыныны, сое басьтыны солэн.
  
  
  Вот со тодэ, кин Ильза вӧзын пукид сиськон понна. Мыным потэ, мон тодам вайи, мар сое котыртэ шоро-куспо арын пиосмурт. Любалэн со котыр быгатэ вал посольствоын. Со фактъёс а, мар-а бере со мон доры лыктэ, одӥг ас кожаз уг примечательный. Estestvenno понна луисько, трос тунсыкозэ шедьтыны, мае захотеться эй компания.
  
  
  Та юртын ужасьёс дорысь герӟаськемын коллинза даурто соос, ответ но ӧй вал. Та пияш, лэся, аслым маскаръяськыны шутэтскон.
  
  
  Нылъёс, тыдӟыны, али луоз, нош мон сое уг лэсьты: пичи подозрительной. Эшшо урод сямыз вань та муген мон луисько шӧдон задание. Кӧня ке дэмланъёс сётӥз, кышкыттэмлыкъя но ЦРУ полициын Хок венесуэльский. Табере утёнъя кужмогес потӥзы, нош кӧтсюман ӧз ышы-быры. Соин но, Хоука вал. Шӧдон - со научной туж уг-а, но тон монэ дышетскыны-учкыны делле лулшӧдонъёс. Со сериысь сямзылы пичи фактъёс азинскыны быгатоз, со тырмыт, тонэ медаз куалектэ сознательной лёгетъёс, предчуствие вал но, кытын со дун-сьӧлыктэм ӝуало горд-со тонэ пушказ мур. Мон уг тодо вал, мар та. Со гинэ тодӥсь, улоназ трос пол ассэ утёз, аслыз умой шӧдон.
  
  
  Быгато, таин валче ог нылъёс номыр ӧй вал, но пиосмурт яке, кафеын, сое адӟыса, оло нош, но дворецын. Оло, таиз мар ке уг герӟа, солэн пыдло ватӥз вужераз, подсознание. Нош мон понна ныл но туж кулэ луись настороженность лушкес пиосмурт, яке шӧдонзы ӧвӧ-шӧдон.
  
  
  Сиськыны кафее вӧзысь падвожын со Ибарра, Баральт Авенида кыдёкын ӧвӧл. Со дыре аттракциона, парадзы ортчиз, но со умой адӟиське ачимлыксэ. Костюмъёсмы эктыны отын вал-ын, пукы, йыр папье-маше но йыркерттэтъёсмес, сюры вылын. Адямиос шулдыръясько, мон ӧжытак лябӟыны кутскиз.
  
  
  Со ресторанын нокызьы ӧз пумита ке, хок, шуиз кадь вал но. Со ульчаын солнышко вылын пуке, - ын одетый яркыт-лызэсь шарф но эрико лыз дэрем сиресэз ӵош спортивной пазьланы герд. Со мынам йыр вылам луиз пеймыт лыз беретъёс, шулдыр чукин берыктӥз. Со персонажъёсты хеммингуэй пересьме кадь адӟисько. Соос ваче пумит сое зӥбод но пальпотон пичи столик сьӧры кӧчиз.
  
  
  «Кельше-а интыяськылӥз, Ник, замечание лэсьтэм, эн, нокыӵе муген но сое кемез бере. Вот со калыкъёслэн праздниказы сылмо».
  
  
  Душес вань ик вуж улэ беретсэ. Ас котыраз со одӥг кузь кубинский сигаразэс потӥз, одӥг юдэс кыклы пумзэ куртчыса но, сялӟиз. Собере донги ымад, но каллен берыкъямъя соослэн сигаразэс, коттоз. Берет сигаразэс несовместимый дэрем но ӵош пото. Ачимлыксэ, пумаз но пиштэ со кыскисько улонэз ӝуаны кутскиз. Та понна ас выжыоссы со нерге вал, но милемлы со ноку ӧз дугдӥ паймыса.
  
  
  «Чебере тон, сэре», - шуиз со, ачимлыксэ озьы ке но тэльмырон.
  
  
  Со мон шоры учкиз шорам. «Чебер ик ӧвӧл кадь, черноволосый чеберайёс диск, кудъёсыз тонэн ӵош эктыны толон ӝыт. Кызьы тон малпаськод, мар та тыриськоз отпуск?»
  
  
  «Солэсь куры», - шуо мон. «Заинтересованный мон туж потэ соослэн».
  
  
  «Бен, со тодэм», - шуиз со. «Тон дорын луысал ке та, оло ӧвӧл». Кырыж-а, соос мыняло.
  
  
  «Делле вылаз ик, мон сое настораживать», - шуисько мон, - тодаз вае. «Мон туннэ ӵукна со эскериз, нош, тыдӟыны, соос радын».
  
  
  "Мар ке но тунсыкозэ пусъён стойкаос на-а?" - шуиз со, сюлмысь сигаразэс ньылӥз. "Мон малпасько сяна, нылы?"
  
  
  Та сярысь аслад кышкамед сярысь мадиз полициысь эмуос но со адямиен адӟиськеме Венесуэла. "Ма веранэз, мон уг малпаськы, ма та адями сыӵе ик луыны, - шуизы мыным.
  
  
  - Оло, та-а-тазьы ке луоно, со вань кыӵе ке кышкытлык кусыпъёс. Со номыр но уродэз ӧвӧл-а, пе, нош со пиосмурт кафе ветлыса но, вылэ потребление-а, соос мар но со нуналэ ик. Оло, сое гинэ сюлэмшугъяськытэ ".
  
  
  Официант лыкто, кык но мон заказтӥ Pernod. Мон асме кыл уг выльдӥськы, но со уг вайы юон дыр уг кошко.
  
  
  «Мон туннэ ке корридаын соос пумисько практической нылыз нокызьы но уг куры», - шуисько мон, - со кошкиз.
  
  
  Синкаӵъёссы Хоука лӧптылӥсько. "Зэм делле?"
  
  
  «Вералэ со, мар со фанатка».
  
  
  Сигаразэс хоук сыскыса кутскиз, пеймыт луиз, со ымнырыз восьтэт, лыо мугорез ӝӧкъёс вылэ мыкырскемын. "Эй тон мар шуод?"
  
  
  «Эй шуэ, мон, пе, отчы вуэ ке, быгатод. Но мынам малпанэ мукетгес вал. Туннэ нокызьы но уг туртты соосты дворецез ке вуисько, котькуд понна, адями сярысь мынам лушкемлыкъёсты тодыны быгатод, маин ми».
  
  
  «Юзматӥсь та ласянь», - шуиз со, пальпотыны тырше-уг. «Куддыръя мынам впечатление кылдытӥське, валче улон аслэсьтыз ма ужъёсты тӥ шуг туйнаса сильтӧл».
  
  
  «Театр гинэ со ӧрекчи, со укылтэм ужась дискредитировать мон кгб-вӧлмытэм понна», - пальпотӥ мон.
  
  
  Со хмыкнуть. «Делле зэм, уж борды басьтӥськоно ке, тӥ туж кужмо. Нош мынам потӥз, тон мед тае делле уката сак луэ. Тон понна та туж кышкыт луыны быгатэ».
  
  
  "Кыӵе ке но теориезъя?"
  
  
  Задумчивость минут пукисьёс сое, мар азьвыл кутскиз. Ымнырыз лымшор шунды чилясь йырси вылам шуныт но, шунды седых соос буямын сяськаос. «Номыр аспӧртэмлыкоез. Нош со адями, кудӥз дышетсконэн центрын тон вылэ урдскыны, КГБ вал бере, со луиз ке но-со адямиез, кудзэ тон адӟид, татын, кык пол сое возьматыны быгато-а, мар карозы соос тонэн маке».
  
  
  «Мерлыко ке, монэ вииз ке, соос быгато школаын».
  
  
  «Оло, та муген лыктыны уг ке ih понна», - шуиз со каллен. Со мон шоры учке. "Корридаын кӧня кутско-а?"
  
  
  «Ньыляз. Та ужрад луыны кулэ одӥг гинэ венесуэла, соосты дырыз дыръя кутско».
  
  
  Со шоры учкыса, асьмеос киын нуллон час. «Тон дыр тужгес трос, тае мед лэсьтоз».
  
  
  "Тон потӥськод шуыса, корридаын соос тодматскиськы нылъёсын?"
  
  
  «Мед тодозы. Мон малпасько, ми-мараны умой, со улонам мар тон понна. Та чылкыт яратонэ ке - ма, майбыр, но калленгес луэ. Со озьы ӧвӧл ке, асьмеос та сярысь тодэмез потэ».
  
  
  «Ярам, - шуи мон. «Та коррида».
  
  
  "Ӵуказе ӵукна мон доры вуиз. Ӵуказеяз ӵукна учкоды со пикассо de bellas artes дас museo луэ.
  
  
  «Мон отын вал», - шуи мон.
  
  
  Вал ке, тон ноку но-а уд Circo Nuevo 15:30. фестиваль дыръя арня тӥ ноку но уд тодӥське-а, базарын-тырмы кадь адӟисько. Озьы калтыртӥз сопалысьтызмыным котырын трос-а, малы мукетъёс уг ортчы одӥг точка уж ӧвӧл, со пыр потэмын. Котькытын спекулянтъёс луо, билет вузаны кык-куинь поллы дуно огшоры. Вузкарисьёс азьын усьтэм площадка арена пӧртэм шукке-а, сюэн-сюэн ужаны карманник мыло-кыдо нош. Мыным валантэм вал, билетъёсысь спекулянтъёс шедьтыны баррер секцие пеймыт, кытын кылъёс Ильза, пуконо луиз солы. Озьы гинэ ӧз сузьы билетъёс нырысетӥ чурын фестиваль дыръя. Со но билет басьтыса пырыны но пумаз пумын.
  
  
  Омырез пушкад чылкак мукет луиз. Вал азьло сямен куашетыса, нош атмосфераяз чал-чал табыдӟа уллёез возьман, американ футболэн матч дыр чик ӧз кельшы предигровый вылтӥ. Со аслэсьтыз интызэ шедьтӥз, арена усьтэмын вал соиз, кытын ваньмыз матысенгес адӟыны луэ. Таяз учыре кӧрык вазиз, валессэ басьтӥз но, арена вылын гопо палзэ адями но президентской шляпамы вал. Коррида арена вылын соос президент но кивалтӥсьёс адямилэн ответственной луэмез ӵоже басьтоно разрешение.
  
  
  Но кӧня ке минут ортчыса, шӧдӥсько со оглядеться-ын ильза куры, со вань ортчытоно, кык секциосын пукизы. Со монэ ӧз адӟы. Пиосмурт, кудъёсыз кертомазы миндэр, мон вӧзаз потан шелл бере, мон одӥгзэ но басьтӥсь. Та умойтэмез луыны быгатоз, миндэр излы трибуна сотэк тырмиз. Кӧня ке минут улыса, ми вӧзысь пуконъёс бушесь кык, парен басьтэ но англи ih собере нош лыктэ. Йылпумъяськиз парадэн тореро, дугдыса но оркестр шудӥз. Чал-чал арена вылэ пуксиз. Ильза выльысь соос шоры учкиськод но, соос но, лэся, потэ мыным.
  
  
  Собере капказэ усьтӥз но, отысь бадӟым сьӧд ошлэсь дымбыр-йыг поттӥз. Тореадор шимес учкыны но шуг-секытъёс сыло понна, меӵак ош кадь со азьын бурладеро щит атаковать карыку, пилиське но писпу сайын ачимлыксэ врезаться. Ильза пудо-живот, Нуньес, котыр одӥг пиосмуртэд вал, чакламын поттыны. Тореро со чотын нырысетӥ луиз.
  
  
  Англичанкаосынымы вӧзам, монэн ӵош потэ, ваньзэ радъяны луоно, начальной но вылын накидкалы вероника учкыса родильясо горд бадӟым, чебер луэ, озьы ке но вань-а мар-а красочно. Зэмзэ но, синмаськымон бандерильеро кельше тани. Нош кутскиз со кӧдэктыса, вал но ош лекаса бере вӧжо пикадор пикадор уг быгыты. Порозысь Нуньес жугиськыны, ачимлыксэ накидкалы но кельше вал.
  
  
  нош кӧня кесяськиз. Мынэ со бервылъёссэ быдтон, вир бызьыны но. Нырысетӥ ӵош меч турттэмзэс лыдэ шедьтыны, сл эмуос но поттыны луоз. Азьланяз удалтэм луыны турттон, нош кыкетӥез - чылкыт бам пыр. Ош нуньес куадрилья круг сьӧры уйиськиськом бере, дыр, со пыдес вылам ӧз усе, йыркобыез но кинжал ачимлыксэ приканчивать матадор инъетэз. Собере ачиз эмезьлы но туш потэмын мулэсь mimmo протаскивать заляпывать пырыос-буко, ринг кошкиз. Акыльтӥськиз ини со дыре леди англи доры. Со зэмзэ но вож луэ, куке пиосмурт сое нуиз.
  
  
  Ринг нуньес-тӥ йыбыртъяло. Аслэсьтыз медзэ-кузьымзэ со доры ӝог репутация тодытыны быръем адямиез гажамез сямен улэ, ачимлыксэ кезьыт уж. Соос таослэн та уг элькун понна жугиськон. Ачимлык накидкалы умой ини луоз, но со урод ошез виылэм. Инты сюре пыриське поттэмын, виылон понна кулэ мар умойзэ, кулэзэ, кышкасьтэм луыны куре ласянь но тореадор, пудо-живот ожмасько нуньес шуккемъя, дышетскисьёс мясников кадь.
  
  
  Черекъям ӧжытак басылаз бере, со ильзе ӧтизы. Со вылэ берытскизы-мынам куарае, куарае но, эй, сое сэзъяса.
  
  
  «Татын буш интыосмы вал, тон ке мон доры пот кариським», - кеськи мон.
  
  
  Вылаз ӧтёнъёс ӧз луэ со кыкетӥзэ, соку ми доры нош вамыштӥськом. Вакчи юбка вылэ дунъёс но сыӵеесь ик тӧдьы блузказэ замшевый ильзе гиллетта йылтэмын вал. Со выре ке, со кузь юбка пыжем макес усе.
  
  
  «Кышканэн улӥсь, урод нуналзэ тореро мынам яратоно луиз», - шуиз со, милемын артэ пуксиз. Эй, миндэр, аслэсьтыз сётэм.
  
  
  Кырыж пальпотэ со. - "Дыр-дыр мон уг алдаськиськы шат?"
  
  
  Висён со монэ мальдытӥзы но, пальпотыса-ын. Оло, со аслэсьтыз азинсконъёсын вамыштӥз пороз кыкетӥ бадӟым ».
  
  
  «Таяз " мон малпасько», - шуи мон. «Мыным жаль, малы сокем ӝог мон кошкыны толон ӝыт. Нош адями адӟе, со тодэ, но со кошкиз».
  
  
  Со, со ымныр шоры учкытэк, реакцизы возьматэмын, нош со номыр но ӧз луы. Соослы луыса, оскисько, со но, та адямиез адӟыса, мар-а, мыным тунсыко луэ но, сое со тодылымтэ. Та но со лэсьтӥзы ке, сое эн возьматэ тае.
  
  
  «Мон тодӥсько, мар кулэ кусып бизнес», - шуиз со. «Соглаш луид ке, уксё гинэ уг возьматы».
  
  
  Со пальпотыса. "Умой" шуиз."
  
  
  Кин тон быгатӥськод ке, кышномурт валесын выдыса потэ-а тӥляд, со тӥледлы ватыны туртто ке но солэсь. Та та валтӥсез, кызьы тӥ со шоры учкемез но, выросъёсыз, киыныз лэсьтэмез но солэсь мугорзэ. Куддыр асьсэос со пыр потэмын ке, со чылкак уг соблазнительный вераськон. Визь-кенеш сётыны быгатӥсько соиз яке йыромыса-а берпуметӥ термодинамика теория тыныд валэктозы. Ee мугорез Но, химияя но котьку ee сётэм сл. Коррида Ильза тонкость азинтӥськемез сярысь вералозы но, мон быгатӥсько шуыны, мар-а ми сое туж озьы ик отельёсын, со кадь но. Мылкыд понна ке но, мон гур нах умойгеслушкем адӟыны луэ, со лӧпкытӥз, таиз тани мар-а чидантэм витё ӝыт.
  
  
  Кутскон кыкетӥ тореадор, ползэ потоз кадь, ачим порозъёс шуыса исаны, котырзэ одӥг бадӟым чебер ранчо умой ошеным. Тореро нокин уз луы тодмо, но со дӥсьтон-оскалтонъёс, калыклы мед кельшоз.
  
  
  "Оле! Оле!" - кесясько соос.
  
  
  «Умой-а со, - шуиз Ильзе.
  
  
  "Мед луоз". Со, адӟисько, кызьы со быдэстэмын марипос, плащ тур косӥзы, бубыли кадь. "Тодӥськоды-а тӥ кинэ ке но сям тореро?"
  
  
  «Ӧз адӟылы», - шуиз со. «Мон яратӥсько учконо ке, кызьы сое поттоно, солэсь шӧмзэ уг тодӥськы на. Котькыӵе учыръёс мыным уг кельшо огшоры латиноамериканский пиосмурт».
  
  
  «Тон кема-а посольствоын кадь?» - юай мон вошъясько, тема.
  
  
  «Мон малы каракас виям, ӧжыт ке ар талэсь азьло. Со малпаз, дуннеез адӟемез потэ».
  
  
  "Ӧвӧл" нош табере?"
  
  
  Чагыр синъёсад мон учки со шоры, собере нош ик кульчолы шоры учкыса. «Мӧзмыт луыны быгатэ сыӵе муртъёс понна та городысь бадӟымаз нылъёс...».
  
  
  Вождэс эн со дун-чылкыт луиз ке, соосты ноку но уг адӟы ачимлыксэ. «Тонэ толон казакпиос ветлӥсьёс ӝытъёсы пумиськонъёсы», - шуи мон.
  
  
  "Эх, Людвиг". Со серекъяз. «Умой адями со, бубылиос сямен яратэ книгаез лыдӟе но, коллекционировать но вашкала историез кузь. Но эн оске солы, мае эмуос нылъёс ярало».
  
  
  Асьмелы пальпотонзэс вошъяськизы. Юаз со. - "Ужаны тон-а со?" Соосты, тодӥськом, мар солы уг хоффманн илзе ужа.
  
  
  Соиз шоры эн учке, мон но со шоры учкытэк тореро азинтыны. «Уг, уг Людвиг-ын. Адями нимъёсты штайнер вылтӥ».
  
  
  Ревматизм умой вал, но мон ваньзэ уг на луы. «Мон Гамбург умой тодо. Отын кытын тон улиськод?»
  
  
  «Уйпал городын. Фридрихштрасса-Ын. Парк вӧзын».
  
  
  «Ах, бен. Со интыез тодэ. Анай-атае ӵош улыса, тон отын кариськод?»
  
  
  «Быроз мынам анай-автомобильной катастрофае, куке со туж пичи луозы, - шуиз со.
  
  
  Таиз зэм но, вал. Коллинза ни ыстэм муртлы, анайтэм-атайтэм хоффманн ильзе кыльы шуыса.
  
  
  Мыным жаль.
  
  
  Коррида учке. Кык юонъёсты басьтыны дорын со вузкарись но, Ильзе, тыдӟыны, туж кельшиз. Нош ик вуиз Нуньес но умой потиз шуыса, нырысетӥ турттэмысьтыз. Быкова кыкназы гинэ кылё, но, кылиськоды-а, кунянъёсты ӵош та ранчо второразрядный еж луэмзэ.
  
  
  «Мыным али ке но уг юо уд кошкы кытын малы ке-а ӵош?» - ӵектӥз со.
  
  
  Со, чагыр синъёсаз учкыса, отын сое нош ик адӟиз но ӧтён. «Зол вазиз, - шуи мон.
  
  
  Милям бускель кафеын юыса, нош ӝытазе Ильзе-ын Аттракциона собере соосты ӧтизы-Хардин, Авенида Альмед-ын. Собере, сое мон быдэстӥ кадь сиськиз, со ачиз вуиз квартира, монэ ӧтё, мед юоз. Ваньзэ сое уггес валало на бере, со бере но «соблазнительный йӧтӥз синъёсаз мон зэмзэ со ӵектэмен, мон мыно.
  
  
  Дорысь площадез бадӟым луэмен, улон нах миранда кыдёкын ӧвӧл. Со антиквариат но чебер вашкала арбериосын чеберъямын стилен кадьялан испанский вал. Вылысьтыз пичи улочка балкончик тусыз луэ, сюбег.
  
  
  Мон пушказ пыриз бере, Вячеславовна мон доры берытскиз но, мон туж матын сылэ, шуом: «я, я, куарадэ но мон, Скотт».
  
  
  Ee но небытэсь ымдуръёсыз трос вал, но сузьтӥськымонэз луэ капчи нуиз. Пичи вис вакчиятыса со, чупа ee. Солы шуныт вазем, быдэс нунал возьмаз кадь. Сое мылкыдтэк палэнтӥсько.
  
  
  «Ми юим лэсьтыны, со дыре воштӥськымтэ», - шуиз со.
  
  
  Кӧлан интыяз со быриз. Мон соин паръяськи графин хрустальной коньяк лэзья сямен, но сое дыраз, сооссэ мон быдэстӥ кадь, Ильза вуиз. Со вылын кузь халат вал ӝикатыса, малпаськон понна со номыр но уг кельто. Со штораен шобыртэм, собере мон доры лыктозы но коньяк ӟузисько.
  
  
  Со курткаосмес кыльыса, солэн кӧлан интыяз луысал ке, ватӥськыны но уз удосуживаться люгер стилет но. Со чакламын выраженизы ымнырзылэн, куке со адӟе ih. Со, малпасько, мар та сюрприз вал, но озьы ик со вань но. Оскыны но уг луы вал мынам, мар со луоз зэмос.
  
  
  "Мар со сыӵе вань, Скотт?" шуэм со.
  
  
  «Э, ожмаськон тӥрлык гинэ», - шуи мон ылё-кырсё. «Мертэтэз басьтыны-лэн посольствояз мыным чакласьконэз ватсаны кулэ, мар ке потӥз ке, таиз конференция мактал».
  
  
  «Мед луоз. Одно ик вань», - шуиз со.
  
  
  Со сое детальёс пыр эскерыны, соослэн котькуд мугор быг-быг халатэн басмалы. Ас стакан вайиз. Со уг но веръязы сое, нош та та вакыт малы ке уг адӟисько, кулэ луэ. Ньылон Ильза донгытиз но, лэсьтыны но. Сое, сое ас бордаз ӟыгыртыса но векчи кусъёсты притягивать понна. Кыӵе ке образ эффект халат золты. Яке мон уг ватӥськы, мон одӥг лулмугор коже коже йӧтэ вал. Соосты со нош ик чупасько, соос мон доры мыр-мыр ӝиптӥськиз но, дыр, мон сое ки, мугорыз выре.
  
  
  «Ох, Скотт, - шуиз со.
  
  
  Со мыкырскиз но каллен пазьланы халатэн, со выж вылэ усьыны лэзёно вал. Соос дол-дол пукизы, синъёсад мон учки. Мугор Ee эффектной но трос луизы, маин со быгатоз ассэ возьматыны. Вылӥ-вылӥ ee луиз шоканы, со, гадь тыр котырес пошевелиться. Диван вылэ-тӥ но солэн бӧрсяз шпилька вылэ басьто мон паськытгес но кобураысь столик ih тыронзэс куштэм. Сое мыным кылиськемелэсь юрттэ, собере кровать доры лыктэ но солэсь диван вылын.
  
  
  «Татчы мынэ, Скотт», - со прошептать.
  
  
  Мон со доры мыно. Ирина ми ӵош кыллись но тырмиз ческыт зыныз нырпелесэз духовой ee монэ тулкымъятэ. Мон солэн шуныт киосаз лулмугор луэ, нош со вылэ ческыт ымдуръёс шӧмзэ ощущаться. Со ялан мон доры ветло бере, мон сое ки шобыртӥзы гадьзэ но зӧк ымдуръёссэ, ӵошкыт ноныезлы лӧптэ. Ee киыз мон вылын вал, со мон доры но соосты нуизы, собере нош мон ческыт пӧсь басьтӥз. Соос доры мон шонскем кус, тыбыр, пыд, нош мон котыр кыниське. Куараосты шӧдонэз ньылонам лэзе, соос лапегесь, дарт дыръя асьмеос будӥм. Собере со куараме чурытгес карыса, со но мугорын р туж небыт, куке пушказ солэн нах пуштытозы.
  
  
  Коньяк вылын вӧжо вячеславовна бер султӥ. Расслабленный кушетка вылэ тыремын кыллиз но, сое, вань ӝужда нуйтӥськем. Тае соку луэм ке, мар ӵекто, висёнъёслэсь шекъёсты вылын Ильзе, соос сярысь сюлмаськыны валасьтэмъёс та азьланьтэмын луоз.
  
  
  Со ӧжыт ӧвӧл, со понна сак сое эскери, синъёсме но со дыре ик ӝӧк вылысьтыз вылаз пыӵал тӥрлык муртъёс уг вормо. Со юыны лэземын коньяк ильзе ee со азьын, ачиз кадь юыны.
  
  
  "Тыныд кельше-а?" - соку мон солы собере юай, кызьы со гуӵык лэсьтыны.
  
  
  "Тордон, яке шутэтскыны?" Юаз со. Ӵапак соку поромон шӧдыны соослы капчи.
  
  
  «Развлечение», - пальпото соос ревматизмен.
  
  
  «Та нырысетӥ классэ вал». Со вӧзын диван дураз селл бере, со-а, шӧдо-а, мар-а луоз мынам секыт киы.
  
  
  «Та но, кельше мыным».
  
  
  Кутскиз пычкиськыса со зэм. Но со шӧдӥське поромон ляблыкъёсыным, но со понна нокыӵе муг уг луо. Мон наркотикъёсын уг ке Ильза накачивать гинэ.
  
  
  «Кыӵе шайтан...» - шуи мон. Кылзы огшоры уг лыкты.
  
  
  Ильза номыр уг шуо. Ӧжыт-а со мон дорысь кошкиз.
  
  
  Со, нах шоры учкыса. Со туж юн вожез потыса малпамтэ - нах ас вылам но. Со лябӟытэ саклыксэс, озьы ке но мон аслам веран хоука алонлы.
  
  
  "Мумы пуныез!" - бадӟым куараен солы шуиз, ми дорын чузъяське солэн пель сьӧрам вазё кылъёс но йӧспӧртэм. Со тужгес шуккиз со ымныр вылтӥз, со диван вылысь усьтӥсько но лулӟисько, приглушенный.
  
  
  Шоналскиз но со пьяно султӥз. Аслэсьтыз дӥськутсэ кутӥз но сое шталь золтӥ сое. "Кыӵе али тыныд нимыз?" - юай мон, туртто вылын чилекъяз-штан бирдыяськоз.
  
  
  Мон со ожмаськон шоры учкытэк, утчазы котырзэ но дӥсьтонэ ӧз тырмы-а солы ми дорын одӥг киултӥзы. Iso rta маялляса со вир ӟиза. «Монэ ӧтизы Савич Таня», - шуиз со.
  
  
  Табере катамы вал мон вылэ. Отын кылле со ӝӧк доры вамыш но лэсьтыны люгер стилет, но мон ӧжытэзлы гинэ ӧй усисько ымныр вылам.
  
  
  Сое, пукон понна кырмиськыса, - кымалтӥз сое но, выж вылэ но со рухнуть. Солэн кутӥськон диван вылэ пыкиськыса, таня нимо нылзы Савич вылын сылэ.
  
  
  «Нош тон кгб-ын ужам», - шуи мон.
  
  
  «Мед луоз. Мыным жаль искреннее, мистер Картер», - шуиз со шыпыт. "Мон тонэ яратӥсько."
  
  
  Со, нах кык таня шоры учкисько но адӟисько. «Коньяк та вал, озьы ӧвӧл-а? Нош тон ачид ачимлык-файлэз. Со понна но чаклано ке, тон ветлэмед понна тыныд стаканэ. Мар тон лэсьтӥд, вазь противоядие накалываться?»
  
  
  «Уг луы та коньяк», - шуиз со шуд-а, ӧжыт-а. «Та помадаен луэ. Мон доры но, иммунитетэз гипнотический ee токсический эффект».
  
  
  "...Гипнотический?" Со бутылка ӵоксэтсэ быдэстыны ӧйлась. Со шӧдэ кадь, мыным пеймыт надвигаться захлестнуть, нош собере со выж вылэ усиз.
  
  
  Мон тӥрлык трос уг бугыръясько. Соин гинэ ваньзэ ворми но квартираосы кунокуа чернота бырйисько. Со ӧйлась ке, коридоре вуыса, кин ке милемлы юрттыны быгатысалзы. Кыӵе ке кужымез тырмоз-а со аслыд шедьтыны тусбуйын, пыд вылазы мед султозы но, соос канжаськыса, нунал вырӟыку доры.
  
  
  Кызьы со доры лыктыса солы гинэ, солы усьтӥськисько но, отысь кык пиосмуртъёс сыло. Одӥгез лапег, шузиесь вал лыстэм мыньпотон бандит. Адями луэмын мукет, со кафеын дворецын но соосты адӟизы, шӧдске, солэн, кин монэ бордаз возе вашингтон тренировочной школаын пистолет. Сылмытыны ih ымныръёссы, наркотикъёсын бере ужаны кутскиз. Кыкез бадӟымесь ни бере, соос, кинэн мон дырысен курадӟыса Вашингтон, мон доры вамыштӥз.
  
  
  «Тыдӟыны, тон ӧжыт ӧвӧл асьмелэн, мистер Картер».
  
  
  Со лак со вылэ урдӥськыны. Капчи солэсь палэнскы, соин сое бадӟым мугоро но эшъёсы вылысьтыз усьыса, мон со кутскоз но вакчи дыр юртто, нош собере туж зол йырзэ шуккиз монэ.
  
  
  Со выж вылэ усиз но берен квартира нош ик пуксем. Султӥсько ке мон пырак лапег мугоро воргорон, солэн басьтэмез понна кырмемын но ачимлыксэ ih пыд улысьтыз. Выж вылэ усиз, со мон вӧзын. Соос ӧжытгес ке но кылемын ӧй ӟуч тышкаськонъёс. Урдэсаз бадӟымесь пиосмурт лыктӥз но пыдыныз шуккиз монэ.
  
  
  «Вӧсь вал-а, со ӧз лэсьты», - кылэм со ныл кыл. «Эмуос кулэлыкез ӧвӧл вӧсь каро». Куара, лэся, кык яке мукет-туннель пумын кузь потоз, оло, кык-а ортчиз дуннелэн мукет пумаз.
  
  
  Бадӟым нылыз вылэ выругаться ӝужыт пиосмурт. Пыд вылэ тэтчиз мугоро пиосмурт. Поромон вань уродлэсь но урод луоз. Со пыдес вылысьтыз султӥз дауртэ ке но, кӧтурдэс вылын секыт усе. Ялан со сярысь малпасько ке, со виемын мон лыктӥ шуыса. Агент лушкемен виён понна валтӥсез вал та ТӤР но, со вормисе азинлыксэ. Котыр но тӥрлыкез одӥг пиосмуртэ но ӧй вал.
  
  
  «Малпад-а тон, мар со, мар со лэсьтэ мынам ӵош люкаськыса, эмуос вӧсь ӧз кары-а?» Алама мугоро ӟуч серектӥз. Мыным со туж кужмо шуккем бере пыд урдлызэ. Застонать но солэн тыбыр вылаз усем. Со, кылыны, кадь выжыё кылъёсыз бичаса яке пиосмурт таня нимо нылзы ильза савич дэлето хоффманн возьматэ. Собере каллен пелям гуретэм куараос но ӝокыт луэ.
  
  
  Дасо минут ортчыса, вуиз, но таяз радэ солы ӧзгес удалты ни ӝегатӥсьёс-ын. Малпамтэ сое усьтыса, пыдэстэм сьӧд пыр виян интызэ, мугорез кыштыр бергаз ке, со усёз.
  
  
  Ньылетӥ йыр.
  
  
  Бере со сайкай, комнатаын, выж вылын кыллё, соос ог дас антисептический фут квадратной площадьын яркыт тылъёсын. Комната буш луиз ке, тӧдьы койкаос уг лыдъя. Со ке, со шоры учкыса, йырам туж зол пиштэ мыным вӧлдэтъёс югытэсь. Iso пуксьыны турттӥсько, со вань кужымзэ но, соку вырӟимы вычисление ортчыса, со интыын, кытын вал мон пыдын. Соосты учкыса-чакласа, ас урдлызэ. Шимес лыз-вож луиз, номыр но солэн уз чигиськы.
  
  
  Сое валаны но ӧй вал, кадь, со милемыз татчы интыяно. Со учырез тодаз но нырысь уг быгаты, йырвизь отключение доры вайиз, нош собере нылъёсын ӵош сцена пумен-пумен вуоз. Чертовски палась визьмо сураса ih эй, помадаен вылэ препаратъёс. Нош ма сярысь асьмеос шуиськод, солэн иммунитетэз? Ма со али но тодаз вайыса, буйгатӥзы со вормонтэм кадь куара чернота мон вераськи, со шӧдонэ, мон неотразимый куара ныс-ныс изьыны косэ? Уж со, мае мон копак отключаться, сокем копак, мед шутэтскозы шуыса аслад шӧдэмед, висён ӧз ортчы ке вычисление пульсировать.
  
  
  Соин ӵош султӥз, куд-огез ужез, шаер вылэ но ee селл койкаез доры лыктыса, киме ымныр потирать, вот йыр сузяно. Со монэн ассэ кыӵе ке уже кутыны пумит эмъюмъёс, солэсь ужзэ огдырлы вал, но соос, валамон, безвредный. Кыӵе ке муген мон уг валаськы, мон улэп oni заполучать кунокуа, кӧты котырес. Оло, вуизы на ке, ваньмыз быдэсмиз кадь, но со, жаляса, мон со нылэз уг лэзьы шуыса пуля люкетаз квартираын.
  
  
  Мыным со ирина тодаз пуконо ишакелы таня шуныт мугор. Котьку кадь секс но лыдӟыны вал кгб-ын ожмаськон. Но та тырмыт луиз ке, мон понна выль препарат басьтэ косметический-тэк. Иворъёс ветло, маин но ма вылын сюэн-сюэн ужало соос ёросын азинтӥське таяз аре трос-а ӟуч, шундыпуксён эмъюм. Оло, со нырысетӥ агентэн тушмонъёс вал, соос ваче пумит сылӥзы та препаратъёс кутӥсько. Та первенствоын уг поты, со чаклаз-эскериз.
  
  
  Бергес бертоз, мон уг валаськы, выросэз понна агент кгб-нетипичный огшоры таня.
  
  
  Та сярысь мон но виылон-лэсь турттон... упоминание пушкыд пиосмурт вал кыӵе ке но гипноз. Иммунитетэз Гипнотический, сётон, вань но. Талэсь азьло ноку но кылэме ӧвӧл со терминъёсты. Мон всевозможный решениез пыр проноситься луонлыкъёссэ валан но, мар но ӧз лыкты ми доры, гол но мон-туж пульсировать. Удалтӥз-а мыным копак гинэ думиськиз ке, нуналаз со куараез кылӥсько.
  
  
  Со пычкиськыса автоматически. Ӧс усьтӥськиз но, кык пиосмурт пыриз, со квартира таня вуиз. Дорын кыз, лыстэм мыньпотон ӧлексы луись таӵе ик пияш. Ӝужыт бесстрастно мон шоры учке.
  
  
  «Шуыса гинэ, - шуиз вылӥ, - оске, тӥледлы умой шутэтскыны». Та определённо вал адями куараез, Вашингтон соос мон вылэ урдскизы.
  
  
  Со шуиз. - «Вашингтон тон адями луиз со чулкаосын-ын».
  
  
  «Бен, мон та», - шуиз со снисходительно. «Адями, кудӥз тонэ виыны, американецъёс гинэ уло, ми соос вылын ужало. Расходной вал солы материал».
  
  
  «Тон мон понна каракас но эскеро».
  
  
  «Веран. Ми контактын кунокуалы уз ышты, азьло кезьыт ву тон дораз алдаса савич вы доктор шанс».
  
  
  "Савич Доктор?"
  
  
  «Тон-а со ӝоген адӟод», - шуиз со. «Табере султэ, мистер Картер. Мон тон дорын пумиськонын дасям лабораторизы».
  
  
  "Лаборатория?" Положениен но сое котькуд адями дунъя но кеме султо, тунаськыны, со нуналэз со дорын ортчытӥзы быгатӥське на ми доры mimmo. "Кытын соос?"
  
  
  Ӝужыт пиосмурт мынектӥз. «Тон Каракас вань на. Мар гинэ тон монэ кгб-ын выль ужъюртъёс вайыса, Картер, тӥ понна юри кылдытэм».
  
  
  Гурӟытылэ мугоро пиосмурт. - "Тон укыр трос, - шуэ!"
  
  
  Соос шоры учкиз но пиосмуртлэн ӝужыт ӧвӧл. «Уг луы та валатонъёс, - шуиз со холодно.
  
  
  Тунсыко, мар соосты возьма. Со монэ виыны турттэ ке, малы со та ӧз на лэсьтылэ? Ваньзэ тае валан понна мон дыр ӧй вал.
  
  
  Юаз со. - "Люкаськиз-а мар тон монэн кариськод?"
  
  
  «Тодӥсько, ӝоген тон. Мынӥ. Мон нокыӵе ужпумъёс но уг вуттӥськы».
  
  
  Со доры нуналъёсы ортчиз mimmo соослэсь, соос но мон сьӧры мын. Солэн тӧдьы коридор кузя бер-а, оскисько, ӧсэз шедьтытэк, потонлы укшаз. Мукетъёсызлэн пумъёссы вакчиесь но лу коридорын соосты ӧсэ котькуд парысь посередине. Со, малпасько, берпум нуналаз потон луыны кулэ шуыса. Со пытсамын вал, но малы ке мон подсказывать, я мар эн усьты. Нырысь ик, ачим дорын ӧй вал ӟуч усьтон бордын.
  
  
  Кытчы соос, мынам та одӥгез гинэ бызьылӥсь шанс. Нокыӵе гарантия уг луы-а, мар луиз, монэ кыӵе ке формаен, вить минут ортчиз-а, сое утчало шуыса. Нунал пумен кузь коридор мон доры берытскы но кошкы. Со ӵапак соку сынасько.
  
  
  Малпамтэ, со нош ик дугдӥзы но бадӟым мугоро адями вылэ урдскоз, соослэсь люкетъёссэс физической кужымез милям майбыр. Со паллян пыд вылам лёгиськиськем-а, со секыт но, вӧсь но, бадӟым куара кылӥ, куажырак. Со паськыт ымныраз шӧдӥське но сое гырпумыныз шуккиз ачимлыксэ, ачимлыксэ расплющиться ныр кадь. Со сярысь асьмелы борддор вӧзын шуккиськизы.
  
  
  Курткаме кути но пистолетъёс-ын выругаться ӝужыт пиосмурт. Со досталь пистолетъёс, со укша вал со но, со милям йырамы вашингтон прицеливать-ын. Тодматскыны милемлы ӧз сётэ шӧдон комфорт. Со понна киын кырмиськыса пистолетъёс, со кизэ шуккыны, мукет сямен син ачимлыксэ. Ӝоген мон но соос выжые зын заблокировать шукке, шуккоз. Со ке, сое шуккисько, сюлэмшуг шӧдӥське-а, висёнэз но пумен шимес кужмо. Со, кияз пистолетсэ но хмыкнуть ышиз. Реакция вал, мон каллен сьӧрад ужасьёс ур препаратъёс, соосты но сётыны луоз та ласянь шӧдскымон.
  
  
  Со ньылонэ со киыныз шоналскиз но, соин соос огласянь заснимать. Солэн улмо, нош нискылскыса ачимлыксэ адамовый досталь сямен шуккиз. Ак но со вылэ борддор усиз. Соос доры нуналаз мынэ, берытске но коридорлэн пумаз. Пыр губырес мугоро адямиез мыным перепрыгивать фигура лыктӥз, со пыд вылаз гинэ султыны турттэ. Со, малпасько, мар та минутэз, каньылгес пиосмуртъёс ӝужыт, медам ачиз лыктоз, но милемыз витёно луиз недолговечный. Соос доры нуналаз полпути вылын гинэ луиз ке, револьверъёсты ыбиз.
  
  
  «Сылэ, Картер. Вуоно яке тынад син виым тасырайыны бышкалты».
  
  
  Кышкытлык солэн мудрон луэмез. Со, дугдэ борды ӝиптӥськыны но ӝуштыса, соос шоры уз учкы. Пушъетъёсты шансэ, мон вылэ усиз. Пыр мон доры лыктӥз но револьверъёсты ӝужыт пиосмуртлэн урдлыез минут мон донгисько.
  
  
  «Тон туж кельшись пияш, Картер», - шуиз со, шокан затаивать, ньылон доры кизэ нюртӥз.
  
  
  Ми доры лыктӥз кгб-агент но мукет. «Ӧй ке со, - шуиз со ӝог-ӟуч, мукет бадӟым люкетэз юртын чиньыеныз возьматыса, - татын али ке но сое виыны ачимлыксэ шонер тырон. Но каллен мучительно».
  
  
  Сое ӝутыны ачим воргорон потӥз но револьверъёсты мугоро, ымнырын но йыраз шуккыса мон понна.
  
  
  "Ӧвӧл!" - шуиз ӝужыт пиосмурт. «Миссия сярысь малпаны».
  
  
  Синъёсаз учкыса заколебаться выжыё лудысь. Ныртӥз вир вия ачимлыксэ гурул-тӥ ымдуръёсыз доры. Тӧрна ни ныр, ачимлыксэ адями вылын. Соин но соос шоры учкисько, жалясько, виемын шуыса ачимлыксэ ӧйлась. Ваньмыз та минутъёсы но тросгес басьто вал, бадӟым но пукто, со мыным тырме.
  
  
  Но пистолетъёс лэзиз воргорон.
  
  
  «Мын, - шуисько вылӥын. «Мынам со лаборатория вань витёно на».
  
  
  * * *
  
  
  Со ми доры пӧртэм пукон думи пул. Сое лабораториын вал. Та бадӟым комната луыны, монэ со туж вырылӥз тодэ госпиталь операционной американскойзэ, сое поттон понна, креслоын операционной луд синмо ӧй вал. Оло, пукон, со доры приязан луозы, нош со понна ужано. Комнатаын кӧня электронной единица оборудование вал, тылын кырмышъя пульт управлениен цветной. Техникалэн ужамез вылын кык машина, нош со одӥг мукет вал. Комнатаын агент пыр потыку, мон борды лякиськыса пукон.
  
  
  Та машина ас кожаз пукон луизы. Та пукон вылын электрической кельшы луэм, луылэм но сложной проводкаез ценымногие. Соос пӧлын вал гольык йырзэ гинэ адске электрод. Нырысь-валысь со, малпасько, та кызьы ке шудонъёс система чапкыса, нокыӵе валанэ но ӧй вал та. Ӟучъёс гинэ уг мыны, со сыӵе огшоры адями медаз курадӟы но бадӟым секрет мед басьтозы. Примитивный амалъя уло ни но, соос уг быгато урод та ужез быдэстоно котькуд машина. Котькыӵе учыре мон уг ваты мур кун сюдыны агент, россиын, мон шундыпуксён палаз. Мон поттон ӧй вал. Ужам туж, туж ӧжыт вал, ax агент дорын, дораз трос кезьыт, сиён верантэм понна информациез, заданиос быдэсъяно ужъёссы трос бере членъёслэн пумит луись ax герӟаськем мукет палаз, сборъёсы юри но расследование лэсьтэ.
  
  
  Соосты валаны-тодыны турттыса ваньмыз вань на дыръя, сое кылыса, ӧс усьтӥськыса, мон кадь тыбыр сьӧрын но, комнатаын куинь адями пыриз. Сое таня, одӥг котыртэмын вал. Со вал тӧдьы халатэн вылын точкаос но оправаослэсь роговой. Йырсиосам ee кырым люканы луэ-а, пеймыт-а, но со туж дӥсьтӥсен адӟиське. Соин мынам но кема учкизы со пумисько, синъёсысь, нырысь, мар вазьыны. Малпа, вот со вера мыным, кызьы ваньмыз та оборудов жаля, пунэмзэ но планъя нырысетӥ интыын.
  
  
  "Кызьы тӥ асьтэдыз шӧдӥськоды-а, мистер Картер?" - тустэм юаз со.
  
  
  «Номыр, югдурез лыдэ басьтом», - шуи мон.
  
  
  Со кык котыртӥллям пиосмуртэз. Мон одӥг тодмо вал, малы ке шуоно мон азьтӥ гинэ лыдӟо шуыса отъезд ачимлыксэ вашингтон уж. Та Олег Димитров вал, но кгб-ын резидентъёсыз Каракас адямиос, кыл кутыны ваньмыз понна, мар татын луиз. Со шоро-куспо мугоро, йырсиез бурен вылэ бадӟым пурысь бамысьтыз меньзэ но. Ачимлыкен юн луыны, син но кезьыт.
  
  
  «Озьыен, тон - тодмо ӝож Ник Картер», - шуиз Димитров.
  
  
  «Понэ, соос тан пайдатэм, - шуи мон.
  
  
  «Бен, пайдатэм. Со олег Димитров, тӥ, дыр, тодо ни. Та мусо нылаш, тон монэ кутыны выри соослы юрттыны, - таня савич доктор, россиысь тужгес бихевиорист чиляло. Нош та джентльмен - ee эшъёс, Калинин Удмуртской доктор».
  
  
  Таня шоры учкисько но пурысьтам йырсиё пиосмурт вылэ мыным очки тӧдьы халатэн мукет палаз шонтӥз. Мон шӧдымтэ улын асьмелы учкон ачимлыксэ амеба микроскоп. Таня шоры учкизы но соин ӵош берыктыны.
  
  
  Юаз со. - "Бихевиорист?"
  
  
  «Уже Туж, Ник. Малпасько, тӥледлы пумит ӧвӧл, со нимаське ке, тӥледлы нокинлы».
  
  
  Со доры куарамес, сое санэ понозы, но табере валай, малы сое чылкак уг абсурдно-тӥ-немец. Та куаралы луыса, ӟуч, немец пышкылыса англи акцентэн туртто. Та идеальный уг луы, нош тырмыт луэ шуыса, тунаса-милемыз косэ.
  
  
  «Мон ӧтьыны быгатэ кадесь потӥзы», - шуи мон. «Мон ӧй малпа, та бадӟым пуштросэз вал. Сарба луиз ке тодӥсько, мар лэсьтыны тынад люкаськизы. Мон вылэ басьто мон пырак любопытство. Мар тӥледлы кылдэмын шабаш яке куинь ведӥн кгб-выжы таяз ке?»
  
  
  Таня пальпотыса, нош кылиз пиосмурт излэсь ымнырен. Куара бадӟым, Димитров напряженный вазё нырысетӥосыз. «Американской классической герой, нош-а, мистер Картер? Серем кышкытлык азьын лек ымнырзэ».
  
  
  Со, Димитров шоры учкыса. «Таиз-умой, кезьыт бӧрдэ», - лек вазиз мыным.
  
  
  «Мон али та удысын, Олег, - шуиз врач эмуос Калинин.
  
  
  Хмыкнуть Димитров но кошкиз. Со кылӥз, кызьы ӧсъёссэ нош ик кыниське но лаборатория усьтӥськысал ке, кошкиз со. Мон нокыӵе саклык ӧз кык станокъёс доразы техниказэс учкыны. Калинин лыктӥз но монэ синъёссэ бышкало фонарикъёсты. Ужа-а, мон-шыпыт куараеныз шуиз со.
  
  
  «Доктор выросъёссэ эскероно савич специализироваться вылэ пуктэ», - шуиз со каллен, учкыса мынам син азям. «Сыӵе улосъёс россиын одӥгез валтӥсь специалистъёс соосты котыр лыктэ, йырвизь наркотический контролен кивалтӥ, выросъёссэ эскероно гипнотерапия огъя но амал».
  
  
  Со дун-чылкытсэ кузё-инмарлы кысы, мон таня шоры учкисько но.
  
  
  «Та шонер, Ник, - шуиз со. «Асьмемыз аръёс-а-ысь экспериментировать адями выроссэс эскерон. Та улосвылын соос трос эскеронъёс ортчытӥзы. Группа калинин сотрудничать ёркыт мон врач, эмъян амалъёс эскеры астэ пациентъёс но физической воздействие гожтӥз, соосты асьме шаере тонкӧлан врач ».
  
  
  Юаз со. - «Мон тӥледыз пыраклы экспериментъёс ортчытыны поведенческий планировать карыны?»
  
  
  «Пиосмурт вал тынад нырысетӥ, кин мон луо усовершенствованный амалъёсты эскеро», - со ответ сётыса, со неуверенность куараос но соосты возьматись. Табере оскыны луэ со, таня уг тодӥськы марлы, но таӵе тодон-валанъёсты ас ӧнеразы уже кутыны луоз шуыса эй дэймытъяз. Чагыр син оправаен очкиос сьӧрын ватӥськыса роговой Ee.
  
  
  «Мон тӥледлы... люкаськиз кутымон кадь ке?»
  
  
  Таня син азяз нош ик бералтӥсько ӝоген милям но учке.
  
  
  Тани вуиз калинин юрттэ. «Ми люкаськимы картер ник быдты», - шуиз со. «Эсьма, дыр. Уг ни лу тонэ вордӥз, кызьы Ник Картер».
  
  
  Соос шоры учкыса гинэ со. Оло, солэн правоез - таня син азяз ӟеч квартира мон понна берпуметӥез вал долгосрочный-ын тасырайыны быгатыны луонлыкез.
  
  
  "Уг уло-а ни?"
  
  
  «Асьмеос адямиос люкаськемын трансплантация лэсьтӥзы», - азинтэ Калинин. «Адями тыныд чылкак мукет луиз. Та адями луиз мыным но запрограммировать, мистер Картер. Тон кадь программированной луэ компьютер техникаез. Валаны кутски: тон?»
  
  
  Таня шоры учкизы но соин ӵош берыктыны. «Эй, инмаре, мон таня», - прошептать мон.
  
  
  Мон чагыр синъёс пумисько. Со мон доры ӝиптӥськыса, ымнырзэ но чебер ачиз ӟенеликысь столик, матысь басьтод.
  
  
  «Та намбулин, - шуиз со быгатыса, - препаратъёс, ми али лаборатория чылкак лэсьтыны. Соку со, тӥледыз мед наркотик шуыса нимало, мукет йырсазь. Ку вал со, аналогичный ЛСД, но троссэ ужъёсты сюбегамын ини мон эмъюм ".
  
  
  «Терпеться мон ӧй кылылы», - шуи мон саркастически.
  
  
  Но со замечание проигнорировать азинтыны. «Намбулин пыриськод ке, инъетъёзо процесс мыслительный лёгетъёс вылэ уриськыны, муртэ но воштозы. Наркотикъёс тужгес но сюлмаськыса будэтӥзы внушаемость басьтыны луэ чакланы-эскерыны».
  
  
  «Предложение», - малпай мон. "Озьыен, со вань."
  
  
  «Частичный», - шуэ Таня. «Воздействие препаратъёс улэ сюрылӥз, луоз, косэмъёстэс квалифицированной тон доры туж восприимчивый гипнотерапевт. Выросъёсыз но амалъёсын эскерыса, ачиз понна эскерон ар лэсьтэмын».
  
  
  Юаз со. - "Кыӵе муген?"
  
  
  Таня бералтӥськы.
  
  
  «Подробностьёс артысь кулэ ӧвӧл», - калинин шуоно, жидкостьёс впрыскивать басьтыны тырмоз таня но флаконъёс. «Котьма дыр, тынад тодад-номыр но котыр уг ке, мар мон таин вераны кыл».
  
  
  Мар ке но мон туж йыры курен ымныраз гырнадёр ачимлыксэ. «Вуриськись басьтон!» - эмуос кеськиз со.
  
  
  Ачимлык улӟизы синъёсыд, учке-мон пумисько шуыса, мон но возьмасько, малы со мыным кышкам пуштон ляб адӟе бере, мон со шоры учкылӥ. «Тауна, сотэк драматизм, мистер Картер. Аслаз задачаез усложнять тыныд гинэ».
  
  
  Таня но соосын вераськыны, одӥг техник котыр лыкты. пукон вылысьтыз султӥз. Калинин впрыскивать азьын возё, донгасько поршеньёс, пиялалэсь быръён утчан омырез чылкытатон понна аппаратъёс.
  
  
  Мынам гадь зол сюлмад басьтоно. Со доры самой матысь вал паника, куке ми мае ке но чакланы-эскерыны. Яке со кулонэз ноку но физической вӧсь эн кышка, луоз, нош ваньмыз мукет сямен. Солэн ужаз люкаськизы тужгес но ви монэ, мон адямиез быдтоно, собере мугоры нош сьӧлыклэсь кышкасьтэм ужпумез ачиз монэ кутӥз. Та сярысь малпанъёс ми дорын одӥг-лэсь тыбырзы юзыр пробегать. Со али но тодэ, мар кышкытлык ax буш уз ултӥя. Та планэз дасян - кыӵе луоз-а со ачиз гинэ - а со яке толэзь но ар кошкиз. Агент AX нуись но, та быдэстӥзы, ӧжыт-а со кадь корка луиз.
  
  
  Калинин техникаез юрттыны лыкто. Таня шоры учкисько но, мон берытско комнатае пыризы. Мон но мынам пельпум дэрем саес техник закатывать резина трубка борды лякиськыса. Венаын киюмылъёссы сое адӟем потэ. Меӵак намбулин пырид вирсэрам.
  
  
  Тэтчазы мынам урмем доллар тыр. Вень калинина бере мон доры лыкты, сое нюръяськыса бертэм шталь ку е, вань кужыменызы тыршо ih чигтӥз. Соос быгатӥзы та пукон вылысьтыз султӥз ке, та пиосмуртъёс, соос сярысь сюлмаськыны капчиен быгатэ. Нош жильыысьтызы укыр кужмо вал.
  
  
  Ӧвӧл нюръяськыны ёрмыса, мистер Картер, - шуиз небыт Калинин, киюмылъёссы мон понна кутыны. - Та учырын чик уг бызьы ».
  
  
  Вень юскиськы, милемлы техника но, пельпум сьӧрын возёно, со понна уг выриськы быгатэ. Котыръяса-майбыр калинин ымнырыз капчи вал, веньзэ бышкалтэмез бере венаын соос паськытэсь, шприц поршень нош собере вылэ зӥбыны.
  
  
  Витетӥ глава.
  
  
  Мон эйфория мылкыд басьтыны. Собере мон кутски мугор зубектэ. Мынам шоканэ шӧдскымон ӝегатскылы, со но шӧдэ, кызьы ымдуръёсты вылысь шапыкъёсын нюлам кымессэ но. Мыным но эн бугыръяське, мон наркотикъёсын накачивать, шимес паника но шӧдон ыше-быре. Быгатозы тодазы на со вань ваньмыз, мар шуом мон солы, но мон тодӥсько, мар-а ми сое уже кутыны люкаськылӥзы кыӵе ке экспериментэ террор шимес, нош мон тазэ уг поты ни. Соосты, тодӥськом, мар мыным кулэ, нош мон гинэ уг бугыръя со. Со кӧня ке минут, та мылкыдзэс нюръяськыны, вожпотонзэ улӟытыны туртто, кудъёсыз со пушкын астэ шӧдо, нош номыр но ӧз кыльы. Марлы мон со ужез лэсьтыны меда, мар меда со мыным верасал, мон тае лэсьтыны. Та шузи луэмедлы пумит нюръяськемед сюлмаськиз со сярысь. Кужымзы вал со ih, бадӟым кужым луозы ih. Та но сётскы со, оло, кызьы ке улэп кылёно. Пумлэн пумаз, та луы со, малы кулэ долгосрочный зэмзэ но луонлык.
  
  
  Мон син азьын Ih кырыжам - Калинин но Таня, - но со учкиз
  
  
  ми вылын, кызьы зарезь-ын пыктослэн клеткаосыз, нош мон уг мытӥзы. Со-а вал со ужез, но лэзизы-а сое, со-а со лэсьтэмын.
  
  
  Калинин доры но лӧпкытъязы монэ пумтэм вапумъёс ӵоже мон азьын назьыльском. Шоналтыса, кошкыны соиз таня. Танялэн ымнырыз-а ми доры лыкто. Со туж матын пуксем. Со, пиштоз чагыр синъёсам учкыса мертаськон шараяны, соос но, азьлоосыз сямен мӧзме.
  
  
  «Табере тӥ асьтэдыз туж лябӟемзэ шӧдыса, туж непринужденный», - шуиз небыт куараеныз шӧдонэлы мон сое. Куаразэс, интонацизэс дэлетсэ мон зол шӧдон.
  
  
  «Мед луоз», - шуисько мон, пеймыт учкод-синъёс лыз бассейн ee.
  
  
  «Учконо ке, мон тон син азям, тон син жадиз. Туж секыт луэ вапумъёсы тӥледлы но, тӥляд ih пытсаськеме потэ».
  
  
  Р мон пумтэм вапумъёс ӵоже.
  
  
  «Али но син усиз возьыны шуг. - Озь соослы вить досчитывать ке, тон синъёстэ ворсатэк, малы ке шуоно потиз. Тон-а бадӟым капчи шӧдӥськод ке, синзэ кыне. Собере со, кызьы тон ih ворсаськиз, каллен, мур выйыса тон трансын. Одӥг. Тон туж жум. Кык. Тон доры туж секытэсь пумтэм вапумъёс ӵоже. Куинь. Тынад мур сюлмаськизы но лябӟиз. Ньыль. Синэз кыниськод ке тонэ, тонэ, тонэ, тонэ мон пумитай но куараосын уж нуыны лэземын ответ. Вить ».
  
  
  Кожалод, синъёссэ кыньыса аслэсьтыз вис карыса. Со, тодӥськы, маин ваньмыз-лэсь ih кутыны уг быгаты, нош уг потыны турттыкуз гинэ.
  
  
  «Тон али но-а куараосын мыным вазе транс гипнотический вылын улэ».
  
  
  Сое небытгес вераны, шыпыт куараен огсыр, кудӥзлы луыса, малы ке но туж оскымонэсь. Со шараялоз шуыса, со доры бадӟым чебер куара вазён привязанность эскерисько - таиз шӧдон, куараез обольстительный, - мынам но потэ ваньзэ лэсьтэм, мар мон солэсь кури.
  
  
  "Тон валаськод-а?" - юало солэсь.
  
  
  "Бен, со вала."
  
  
  «Умой-а. Тон ӟыгырты мон та йырыным али дӥсяса электрод интыян люкаськизы но юнматэм». Со шӧдэ кадь, кинлэн ке но йыр вылаз мон гегай оборудование. Со йыр вылын тупаса бинетъёс вылын, со лабиринт ез тодаз но, со потӥз соос пӧлысь.
  
  
  «Со дыръёсыз тӥледлы верало, Ник, юри аудиовизуальный машина тон басьты вал. Со, маин тонэ адӟи но кылӥ, тӥ но кельше вал транс мур юрттӥз вуыны быгатэм». Кытын ке кылӥське кнопкаез милям тэшкылиосмы, собере чернота чебер сяськаен поръяса но атаковать карыку, Таня кылдӥз. Нясь-нясь гур ӵош лыкто сяська, чебер музыка, ноку но ӧй кылысал солэсь вазьгес. Чебер куараен, куараос но интыськем школаосысь таня келязы.
  
  
  «Быг-быг мугоръёссыя, тон вань кужымзы лябӟе, каньылгес лябӟе, мылкыдыд но тынад туж трос басьто эйфория. Эскалатор тон вылэ интыяськыса, со улӥе выре. Пыдъёссэ каллен улӥе лэзиськиз тон вань, тон эшшо но трослы лябгес луысал. "
  
  
  Машина эскалатор мон понна кылдытӥллям, пеймыт но уллань нуэ лабиринтын мон небыт буёлъёсын пыр нёжтӥськись скольжение-ын.
  
  
  «Тӥледлы тужгес но матын улӥ люкетэз пыре эскалатор доры, транс туж мур. Мон берен тон копак куараез». Пыдэсаз вуиз, со но туж чебер вылэм, пеймыт-вӧл поръяло, куд со ноку ӧз потылы кошкиз.
  
  
  «Мон курисько тонэ витёзь лыдъяло, нош тӥ цифрады куинь лэзе. Тон цифрады куинь вераны уг быгаты. Табере лыдъялэ витёзь».
  
  
  Мон ымдуръёсыз выризы. «Одӥг, кык, ньыль, вить». Мон номыр но ӧй вал куинь номеро огъя ымысь вимзэ.
  
  
  «Туж умой», - шуэ Таня. «Нош тӥ асьтэос монэ кин шуыса али но нимыз».
  
  
  Мар ке но мон пушкын мур вожвыл, милям та ваньмызлэсь кужмо куараеныз юаз но, соин ик соос ответ сётӥзы: «Со Картер Ник. Со AX ужаны, монэ n... кодовый отын нимаз» мон тодам вайыны уг быгатӥськы номер, рейтинг Киллмастер но ». Азьланяз но тросгес информация сётӥ, идентификация сярысь тупен.
  
  
  «Умой-а. Табере сак кылзӥзы милемыз. Вунэтӥськем тыныд ваньзэ, ма гинэ мон-а мар-а вераське, кылэмед но вань, маин тонэ думылоно ӵош ужась. Та виын тон доры туж но трос тотальный азинскыны амнезия».
  
  
  Йӧспӧртэм арбериен потӥз. Экзотикаё мон котыртӥ тэтча, ортчытэмын вал ке но, со йыр поромон шӧдӥське. Физической эффект ортчиз ке, со ассэ мукет сяменгес шӧдэ. Та пӧртэмлыкен векчи луиз, лэся но, пе, вань быриз мон котырысь дунне. Дунне вылын номыр ӧз кыле, куараез но, мугор сяна, мон таня пӧзе.
  
  
  "Тон кин?"
  
  
  Со минутъёсы малпаз. Номыр уг поты. Iso вань кужымзэс поныса тыршо соос, ответ сёт но вань-уг быгато на. Адямиос мыным дорын ӧй вал. Маке вал-а со, пеймыт уяло йылӥз, возьматоно, мед милемыз шуозы, но классифицировать карыны классифицировать карыны.
  
  
  «Уг тодиськы», - шуи мон.
  
  
  "Кытын тон улиськод?"
  
  
  «Таяз чернота», - шуи мон.
  
  
  "Кытысь тон лыктӥд?"
  
  
  "Мон уг тодӥськы."
  
  
  «Умой-а. Со тодэ ваён юзматы. Ас тусбуйме адӟи адями табере тӥ азьын». Зажужжать машинаос, адямиос но мон адӟи. Со вал ӝужыт, сьӧд йырсиё но пурысь синъёсыз. «Та пиосмурт - со тонэ», - азьланьтэ со. «Тон - Чавес Рафаэль».
  
  
  «Чавес Рафаэль», - шуи мон.
  
  
  "Тон венесуэлец, кудъёсыз герӟаськемын штатын кӧня ке ар ортчыса. Тон вордиськод
  
  
  маргарита каракас но дышетон басьтӥз. Азинэс ужаны кӧня ке тон, нош тон али революционерлэн активной ».
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон.
  
  
  «Тон квартираосы улыны боливар авенида вылын, 36, татын, Каракас-ын».
  
  
  «Боливар Авенида, 36».
  
  
  Со милям ялан верало, ӧвӧл-а семьяез, эшез дораз яке милям ма, адямиос но, солэсь быдэсмизы-а, ӧжыт-а луоз та юртын, революция бере эшез вал.
  
  
  «Тодӥськод-а тон пумысен асьмемыз бер ни», - шуиз со, пумаз. «Нош тыныд шутэтскыны кулэ, дыр. Солэсь азьло витез ортчиз вал. - Нош ик тон бере трансын дыръяз поттыны но вуиз йырвизез каллен лыдъя. Вить. Тон вылын азьлань эскалатор нош ик ӝутске. Ньыль. Тон копак шутэтскон быгатэ. шутэтскыны, но трос валамтэос луыны тон. Куинь. - Озь лыдъяло бере тон син азяз одӥгез усиз, со номыр но уг ву тон тодад вайы, кызьы синъёс кынисько, чылкак номыр ӧвӧл. Кык. Синъёссэ усьтӥз бере, тон, тон ке гинэ тодазы вайизы, мар соос мон сярысь шуо, тон-а мар-а - Рафаэль Чавес. Номыр но уг тырмы тыныд амнезия-озь вуэмъёс тодазы вайизы. Одӥг ".
  
  
  Со синме усе. Ныл отын пукто, соку со тодоз, та вазь ымнырзэ адӟыса но, валаны но ӧй вал, кыӵе югдур мукет борд бордын. Кулэ луоз, та незадолго-озь луиз ке, кызьы солэн синъёсыз ворсамын. Со соку адӟозы-а, мар-а котыр Венесуэла, таиз но монэ интерес хорошенький личико пичиятэмын доры. Со, вылысьтыз беглой испанский-шуэ со.
  
  
  Юаз со. - "Qué pasó?"
  
  
  «Тон успокоительный улаз капчи луоз, Чавес сеньора. Меретъёс но аварие шедьылӥз шукке-а басьтэм бере тон, кӧня ке нунал ӵоже тон но ми сярысь сюлмаськиз. Зэм революционной соратникъёс тӥ асьтэос тодӥськоды, дон? "
  
  
  Со комнатаын оглядывать. Пазьланы жильыетын Техник, кин мынам пукон вылын возё-а, мар но басьтӥсько-со мынам йырам. «Ма бен...», - шуи мон. Ужзэс нырысь ик, мон номыре но уг арессэ тодаз вайыса.
  
  
  «Та Калинин доктор, нош савич сое таня, тон ӟуч эш революционной движение-ын. Та мукет эшъёсыз - сальгадолэн менендес но. Куд-ог дыр ӵоже со тӥледыз луись движение. Ми тонэ татчы вайиз, таяз частной клиникаос, тон эмъясьёс. Пумлэн пумаз, конференциос гурезь сьӧрын ӧвӧл ".
  
  
  Юаз со. - "Конференция?"
  
  
  Таня пальпотэ. «Вот соку ваньмыз со тодын ӧвӧл. Комнатаяз шутэтскыны но асьсэлы кулэзэ тыныд мыноно».
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон тупо. «Шутэтскыны. Со туж жадизы».
  
  
  * * *
  
  
  Комнатаын, кудзэ мон нуисько, ческыт шыпыт луиз. Луэ гинэ койка вылэ выдыса, луысал ке, луысал, больницаысь койкаын юри но со вӧзысь мукет югдур возьматыны уг быгато. Пумлэн пумаз, со адямиослэн луо, законъя утча, озьы ӧвӧл-а? Честно шуысал, ӧжыт-а, мар-а со тодаз вайыны быгатэ. Мыным жаль, нылъёс монэ уг юа, малы, кызьы луиз шудтэм, та сярысь тодазы ӧз возе, малы ке шуоно мон. Одӥгез валамон луиз - милям эшъёсмы луыны кулэ, со монэ эмъялляз. Милемлы со туж кулэ. Сое валаны но ӧй вал, макем мон йӧн-йӧн амнезия. Я, я, кӧня ке час ортчыса, со чеберске. Мон умой ум юнматэ. Нош мон иса сое, малы мон уг быгатӥськы кулэлыко конференция тодаз вайыса, со сярысь верало нылъёс. Мынам йыры пороме турттэмез тодазы вайыса, пумен но пумен со, умме усиз.
  
  
  Со малпамтэ шор уйин сайказ. Уйбыртон ми дорын вал, таос огшоры йӧспӧртэм луэ-а яке уйвӧтад-а? Кулэ-а вал, со вал уйвӧт. Кыӵе со-мурт шаерын, кыр дунне. Пеймыт ульчаостӥ бызьылыса, со сьӧры уйиськыса но мощеный пиосмурт. Кияз со возе производство кузь сьӧд немец пистолетэныз, вылды, Люгер. Вот со но, та адями ачимлыксэ ыбыса виизы. Берытскиз но, соос ыбылӥсько, милемыз шӧдо, ми но вӧсь леказ вычисление ортчиз. Кияз вакчи мон могак луи кутонэныз ӵош тӥр Пистолет. Собере со сайкатскиз.
  
  
  Йӧспӧртэм вал со уйвӧт. Тодазы ӧз возе, со медаз луэ кыӵе ке но шаерын сяна, Венесуэла но Огвыллемесь. Пиосмуртъёсты но улонын уг ыбыло-а соос асьме полын. Яке соос? Ваньмыз та мон понна валан ӧй вал.
  
  
  Ӵукна вуэм бере, мон сое вӧш вылэ сиён вайылӥз, кышномурт напсӥез ӵош ас вылаз басьтӥз. Быдтыны, аслаз ымныраз со учкиз синучкон. Эсьмаса, та ужез тодмо луоз. Нош тыдӟыны, Рафаэль та ымнырзэ уг Чавес пумысен. Со, дӥськут шоры учко, соиз мыным соосты сётӥз, нош сл тодмо ӧвӧл. Буш кисы вал, опознание ӧй вал. Час ортчыса вуоз но мынам берен нуыны ез пуконысьтызы комнатаын менендес ёросысь оборудованиеныз но мукет.
  
  
  «Бур ӵукнаен, сеньора Чавес», - ӟечкылалэ монэ, нылъёс, таня нимаськиз. "Выль эмъян дасесь-а тӥ?"
  
  
  «Бен, озьы со понэмын», - шуисько мон, машина шоры учко. «Нош ваньмыз та кулэ? Кунокуа со мед тодозы, кыӵе со басьтэ эмъян».
  
  
  «Пожалуйста, - шуэ Таня, мон бадӟым пукон возьматэ. «Тон милемлы оскыны кулэ, Чавес сеньора. Эше тон мынам».
  
  
  Со sel креслоын, ачиз нош мынам ӧз луы. Соос бырйисько та кунокуа юртъёс котырын, ульчаетӥ калге Каракас, квартираос ас вылам вуиз Авенида Боливар. Соослы луыса, оскисько, мар мон лэсьтӥсько, мыным таза берыктӥз тодмо тусбуйёсты но та тодэ ваён. Ачиз со ӵектэ, ма, та ужлэн результатэз уг сётӥзы ке, соку соос гуртъёсы мынозы.
  
  
  «Нош табере лябӟи», - шуи мон Калинин нимо адями.
  
  
  "Капчи успокаивающее мон тыныд сёто ». Бышкатэк лэсьтӥське, со но мон йырситугон инъекция впрыскивать киюмылъёссы-ын.
  
  
  Мынам йырам вужерак возиське. Намбулин. Тае кылыса, кытын со вазь-а? Азьвыл та сярысь малпаз-а-а-со кезьыт ӧйлась ни, шӧдыны кутскиз со, мае ми басьтӥськом эйфория мур, тунсыксы ыше но вань мукет кылмы но мон доры.
  
  
  Кинэ ке бурмытыны мон йыртэмпол. Мон уг мытӥзы. Таня минут ортчыса со куараез кылӥсько.
  
  
  «Тон синзэс кыньыны туртто. Малы тон витёзь лыдъяло ворсамын». Со посчитать, мон синме кыньылӥ. Пеймыт дыръя малпамтэ сяська гомӟиз, кышномурт но, кылӥське кыӵе ке йӧспӧртэм гур, маин со выре-соиз мыным тодмо потӥз. Куара бӧтьырто, нош мон ялан-а уллань но уллань кыске музыка но сяськаос. Мыным потэ, мон вылэ эскалатор. Собере йырыныд шуккиськид бере, мынам мукет куарае. Вань-а мыным верась куараез мон оборудов. Котькуд чыры-пыры, мон ужысь мозмытон движение вордӥськем дырозь мон понна тиранический штатын недавний венесуэла империализм паллян герӟа. Суредъя сцена член луэмез. Ку ваньмыз йылпумъяськиз, ортчем суредъёсты тырмыт басьтытэк со ассэ. Амнезия монэ йӧнатӥз.
  
  
  Группа пӧртэм политической улэ возиське вал, со «Самосуд», паллянэ ужпумъёс пуктон но солэн юрттӥсез вал венесуэла правительстволэн режим ӟуч сэрпалтон. Завербовывать кӧня ке толэзьзэ, мон берто, солэсь азьло кык но, дорын ӝог будо, лекомон яраё луэм дырез возьматон.
  
  
  Таня нош ик кутско. "Ми тонэн-тӥ лидеръёс вераны куре, мар истончаться чурысь дружинникъёс-полицейскойёс азе дезертирам тактикаез понна туж кышкась. Соин ик али кулэ ужаны. Тонзэ бырйыны, та уж нуэмзы понна.
  
  
  «Зависимой венесуэлалэсь штатэз укыр герӟаськем луоз», - азьланьтэ со. «Нефть герӟаськем Штатын ог 40 басьтыны процентъем экспорт Венесуэла, мар кулондэ нуэмез понна венесуэла американецъёс хватка экономической сётӥзы. Венесуэлалэн президентэз но правительство капиталистической ачимлыксэ быдтэмын луыны кулэ, со вань американецъёс азьвыл кезьыт странаосын. План лэсьтэмын вал. конференциын лэсьтэм каракасский учётын сылэ.
  
  
  «Встреча вискын конференцизы луоз венесуэлалэн президентэз но вице-президентэз штат герӟа. Со луонлык сётэ калык тушмонэз жугон уникальный та кык ожмасько. Бер ке но, тон сямен деталь сярысь планъя верало, кызьы сое быдэстыны кулэ луоз. Тӥледыз валало-а? "
  
  
  "Бен, со вала."
  
  
  «Умой-а. Тон сайкаськод ке, тодады деталь тон ваньзэ, мае мон тӥледлы верай, ваньзэ, мае тӥледыз адӟыны но кылыны, мур транс улэ. Деталь сярысь юан кылдӥз ке, тонэ визь, подсознанияз котьма басьтыны быгатӥсько тынэсьтыд исатэк но, соослы ответ сётыса пробел. Тон ӧй вал-а идентичность ас карытэк веранэз, чавес философиын но ӧй вал кадь шонаськыса ачимлыксэ политической обоснованность рафаэль ».
  
  
  Кӧня ке минут ортчыса, мон естественной тусбуйзэ син усиз, тодаз но соос, одӥг радын лыдъялэ витёзь мыддорин таня кадь. Миым со вань улонэз но ачиз сярысь тодаз вайытӥз. Ма мон лэсьтыны-мыным со но, та срабатывать. Со копак оправляться амнезия.
  
  
  Таня пальпотэ. - "Кызьы тон астэ шӧдӥськод-а, эшъёс?"
  
  
  "Туж умой", - вазиз мыным. «Мон тодам наркотикъёс. Со пумит миссия Каракасский конференцие пыриськыны кулэ, со али тодаз вае та сярысь. Солэсь дась луэмзэ?»
  
  
  «Дась лу», - шуиз со.
  
  
  Пумен кыдёкысь но лыкто бералтӥськы калинин техникаез доры комнатаяз, мон ӵош таня огназ кельто. «Ми ог-огмес умой тодӥськомы... мон тонэн ӵош тыныд, тод, ма со?» Юаз со. Таняен ми дорын кыштырак тусыз луэ, ирина гольык куен кыллиз.
  
  
  Мар-а со вал солэсь синзэ, сылмытыны соосын капчигес собере ымныраз пальпотон. «Мон оскисько-а, мар-тодаз вайиз тыныд. Монэн ӵош ӝыт дорын луэ. Тодады возе тон ӧвӧл шат?»
  
  
  «Чик уг», - шуо мон. «Учырак нош, буран кыӵе ке, сое басьтӥськом, тодам но трос потэ мыным».
  
  
  Каллен серектэ со. «Оло, мон нош ик ӵош кӧня ке минут ортчыса, кезьыт кошке клиникаысь тон азьвыл».
  
  
  «Со, мар сылэ возьмало», - шуи мон.
  
  
  Со копак асьсэды умой шӧдо ке, со куриз, мед кылёз со аслым комнатаяз шутэтскыны. Ӧжыт со сярысь малпаське таня. Йӧспӧртэм. Мынам улонам туж кулэлыко луэ россилэн населенный пункт мон, мон та сярысь малпаны но уг быгатӥськы, нылы падастэм дугдӥз.
  
  
  Таня монэн уг малпасько, со ортчем выльдыны туртто, - со пӧлысь вунэтыса, ӧжыт ке-авария понна. Но, мон кадь тодаз вае, утча, мон пичи учыръёс тодэ лыкто. Маргарита со сюй вылэ сибыр куттэмпыд корка пыраськом. Собере сое, тодэ, мар мон та корка корка вал, нош Мария черноволосый хорошенький нимо кышномурт, мон анай луи. Со кулӥз но, атае милесьтым, куке мыным вал укмыс арес. Собере со каракас таяз ӝоген вуоз, кытын-ын тыршисьёс но кунъёсын ӵыжы-выжыоссы дорын улыны дышетско.
  
  
  Та ваньмыз луиз, вань на мар ке йӧспӧртэм. Быгатозы тодазы вайыны, кызьы-мар пыр ортчем ассэ, но та арбериос нереальный адӟиськы, бус но мысленный амалъёсын бездытгес. Со вала ке со сярысь малпа но дугдӥ, мон али но уг вуно со ышем-бырем люкетаз гинэ адӟисько.
  
  
  Паймоно кадь, кӧня ар соин мон самой яркыт но тодэ кыльымон, со ортче америкаын, тыриськон платформаяз ужаны.
  
  
  Вань комнатаосаз со аслэсьтыз нуналъёсы ортчиз. Со уе мон доры таня вуиз. Ӧсме ворсасько но, со понна асьмеос шыпыт пыро. Пумен койка вылысьтыз султӥз соиз, кытын ай каракасский конференция газет лыдӟе. Дорын стетоскоп нах луоз, нош соос ки-ын планшет возисьёс.
  
  
  "Тон-пульсты сое кырманы быгатэ?" со юаз.
  
  
  "Одно ик."
  
  
  Асьтэлэн небытэсь киосыныды, мон сое пичи поскес возё. Учкисько но, милемыз пумитакузы, со бералтӥськы ӝоггес но. Отметка вылэ диаграммаос лэсьтыса со ассэ, но собере мон доры стетоскоп гадь пеле минутлы пуктоно.
  
  
  "Шӧдӥсько, тыныд-а усьтом?"
  
  
  "Ӧвӧл."
  
  
  "Потоотделение уйвӧтын вань-а меда?"
  
  
  «Эн малпа, сое тодаз возе».
  
  
  Тросэз учкизы сое мугор вылэ со мон ымдуръёсыным коже перемещаться шӧдон. Тусбуйзэс йырам нош ик монэ иса но вужерак - ирина гольык Таня. Вуоно Ee экстрасенсорный бутылка ӵоксэтъёс кадь адӟисько.
  
  
  «Тон-а вера, мар мон тодам вайисько ... куспазы герӟаськон, Рафаэль».
  
  
  "Бен, та тодаз вае со."
  
  
  "Мон но тӥледлы вераны уг быгатӥськы, малы тынад тодад-а?"
  
  
  Со пальпотыса. "Ӧвӧл. Со вал тынад. Ирина".
  
  
  Чагыр синъёсме ватыса солэсь чеберзэ учкыны. Выжъёсты но со куштэм но планшет басьтӥ нах стетоскоп ih. Собере со ас дораз быг-быг притягивать ee. Сое, чупасько сое, но со ответ.
  
  
  "Тон монэн изе зэм, озьы ӧвӧл-а?" - шыпыт юай мон.
  
  
  Со палэнэ дауртыны, со но ми сое кутӥмы. «Рафаэль, тыныд дусым уг», - мытылэ соослы. «Тон революционерлэн. Тон дорам ӧй вал, дыр кышномурт».
  
  
  «, Со луыны кулэ, дыр, одӥг пол ке но шеде, - веранзэ соос вуизы эгей сми тэрытске.
  
  
  Мынам син соосты шедьтыны. «Бен, одӥг пол». Адӟиз, тодаз вае со. «Адӟытон посольство американскойзэ незадолго дорозь. Со гожтэтын тӥляд квартира сётӥзы, мон но кылё курисько тонэ».
  
  
  «Чупаськытӥз но мон, но ми тонэн сокем шымыртӥзы матын», - мон шуисько, со вань мугорез кузьдалаез ки-тӥ калленгес ортчылӥзы.
  
  
  «Рафаэль, быд...» - со запротестовать слабит.
  
  
  Со киыныз кус но со пушкын пазьланы-озь формае чуртнаны, ас бордаз ӝиптэмзэ ee. Солэн гадь ee мусо но шӧдэ, кызьы со милемлы йӧтэ чурыт луэ бирдыослэсь.
  
  
  "Рафаэль ..."
  
  
  Мон нош ик чупаськизы. Соослэсь ответъёссэс учке но дарт бадӟым вожвыл нуналазазвесь вылэ дугдоно, со мугорыныз золтӥськиз бертэм бере, соин солэн ымаз эскерыны. Йылпумъяськиз ке, чупан, сюэз куасьме, мон кык бадӟым затаивать шокан.
  
  
  «Ох, инмаре, Рафаэль», - шокыштӥз со.
  
  
  Со скидывать выж вылэ уськытӥз но, со формаез. Со чакла, кызьы со аслэсьтыз трусик калтыны вольыт е кузь. Назьыльске койкае доры лыктӥзы но солы, солэсь куалекъяны мугорез бугыртэ. Ӝоггес кылиськиз но солы жимъёслы со вӧзам кылле. Ӟырдыт ымдуръёсыз куалекъяло чиньызэ сэзъя мугорын но мон со котькуд дюйм.
  
  
  Палэнэ шӧдтэк шорысь со утчало, но со юн шымыртэ ee. "Мар мон тыныд лэсьтӥ?" кеськиз со. Со кылъёсты соос зӥбиськом, выйтӥськом со мур кыл ым пушкын. Сое нош ик кутскиз ответ.
  
  
  Мон уг тодӥськы, мар со омела малпасько, милям ваньмыз огкадь. Со сярысь гинэ малпасько, со луоз кисьмамын, шуныт мугор. Застонать соослэсь мылкыдзэс, со вылэ нах бере берыкъяськыны. Мон понна со усьтӥськиз макесъёссэ, мон но шӧд, кызьы со мон гижыосыз тыбырам мертчиськизы. Соос тып нах пыриз но черектэ со майбыр. Ваньмыз пеймыт вал соку, безотлагательность валасьтэмесь будо но артэ.
  
  
  Куатетӥ глава.
  
  
  Нош ик мон борды лякиськыса пукон, комнатаын улоно воксё но пеймыт. Мон сое одӥг инъекция на лэсьтыны, но та рад нокыӵе куара ӧз сюлворемме валазы. Наркотикъёс мон гинэ ужа. Таня но, комнатаямы но ӧй вал калинин.
  
  
  Мар со-вераллялэ со сярысь «выль фаза». Со, кыл, кызьы со та сямен вераське-ӟуч, но малы ке ваньзэ вала ке но, соосты тодад эн малпа, куке-соку ӟучлы дышетӥзы.
  
  
  Sel креслоын ке со, мон азяз тём-тём пеймыт тусыз кылдӥз. Президент та вал, политической но соосты верась вераськон. Мон вань дырме но луэ, солэсь вераськонын кызьы жестикулировать фут. Верало со арбериез, со мыным туж шуген. Собере сое кезьыт шобырско. Эйфория воштӥськиз кужмо вожпотонэз, кыл вань трос но трос вожмыт президент луэм бере, бадӟым гурзы но вань. Ымнырме кырыжтэмысьтым ачимлыксэ кырыжтӥськемын ужасно но калленгес луэ. Вань ымныръёс вал минут ортчыса, суредды кылемын шуыса. Сое паськытатыны кутскемен, вань но туж мудрон луэмез, сое лыдэ басьтыса, кызьы ымдуръёсыд кузя тыроно ӝож ачимлыксэ чатыртэ. Ымнырыз сокем матын луиз, мон малпасько, мар со быгатэ киыныз мычиз но атаковать карись.
  
  
  Комнатаын солэн куараез кылыны но валаны, мар мынам потэ соослы ас ньылон котырын. Соос та шимес ымнырыз сузьке, соид, висъяны турттӥсько гольык мугорын, киосын, чиньыосын со гожма.
  
  
  Нош таяз вуыса, мон уг быгатӥськы. Викышъям куараез тырмиз луыны куре разочарование мискинь понна но шимес сузьке невозможность ачимлыксэ ымнырмес быдтэ. Пыр минут куаразы чусомиз, чал-чал пуксиз но, мон азьын ымнырме кырыжтэмысьтым азинтыны выриз.
  
  
  Малпамтэ
  
  
  Таня пеймыт котыр куара шуккиське. «Тон-а та тушмон. Та адями, кудӥз аслэсьтыз эриксэ калыклы пӧлын но сылэ. Со юрӟым, пудо-живот, ӧлексы, ас калыксэ но соослэн шӧйёсынызы кӧтсэс тыризы. Ачимлык тон котьку но кышканы уг яра, ньылӥз табере тыныд пӧсь но, туж юрӟым. Ачимлык тон адӟонтэм каро ни, дыр малы ке синазькыль карисьёс, кин ке но яке мар ке но аслам улонам ».
  
  
  Со малпаз, маин мон гадь вотум-вотум но юрдонэз-лэсь пушт, сое синазькыль карон, солэсь ымнырзэ адӟоно искаженный доры. Со дырозь соос вакчияк тодаз вайиз президентлэн но мыжганы вань юрӟым кылъёсын кузэн, гижы кырым дыр уг висъяськы.
  
  
  Эшшо суредъёс тём-тём пеймытэ ыше, мукетъёссэ но воштӥськиз. Нырысь-валысь со мынам уг тодмо вал, со сярысь тодэ собере та газет пыр. Американскойзэ та вице-президентэз. Вераське-а со англи сямен, со валамон но чебер ачимлыксэ. Со валэктӥз, венесуэла правительстволэн сотрудничать ӝикыт луэ шуыса, ма юрттэт луоз трос ож герӟаны но ӵектӥзы штат экономической, венесуэлалэн президентэз дорын кужым мед кылёз. Соос кема, пе, со ымнырыз воштӥське. Ачимлыкен юн луыны, ваньмыз урод-лек синъёсыныз, нош усть ургылыны юрӟымесь сямъёссэс, юрӟым кылъёсын.
  
  
  Эшшо ке дун-чылкыт ӝуатскиз, со нюламын вал вань. Мынам пукон вылам басьтэм техникаез но берен комнатае нуиз. Мылкыд копак восьтэт но, вормонтэм кужым милемды препаратъёс. Мынам пыдъёсы сокем ляб вал, мон ӧжыт гинэ ветлыны быгато шуыса.
  
  
  Мон комнатаям вуыса, мон вылын койка вылэ пуксиз но учкытэк, вылӥысь улӥе техника юрттэ милем.
  
  
  Юаз со. - "Впорядок тон вань-а?"
  
  
  "Тазьы мон малпасько."
  
  
  Любезно шуиз со. - «Тон понна кулэ вань та миссия».
  
  
  Со мур лулӟиз. - "Таня Савич Кытын?"
  
  
  «Соосты проектъёсын вырыны».
  
  
  «Сое мон адӟыны кулэ».
  
  
  «Кышкано-а, уг со».
  
  
  Со, соос шоры учкыса. Та ним венесуэлец Сальгадо егитъёс вал. Ачимлык шонер ымнырыз адӟиськиз. Оло, пӧлысь-сюлэмусьтон понна, кудъёсыз отчы сое адӟоз, солы, выпаливать со, мар сярысь уг ик шӧды-а, мар малпасько.
  
  
  «Оло, соин но со, мон хем нимаське? Революция понна кулэ вань та калыкъёсты медицина но, оло?»
  
  
  Ачимлык-ын мынам сюбег синъёсы. "Шекланыса тон-а та?" - ӧтьыса, солэсь юаз.
  
  
  «Мынам со... мон уг тодиськы. Малпасько, ӧвӧл-а. Куддыръя мон малпай, мон визьтэмми шуыса».
  
  
  «Тӥ эн визьтэмме. Делле зэм, али быдэсак тынад тазалыко». Ачимлык луись куараосты буйга.
  
  
  Юаз со. - «Кадьгес, татын со кема улӥз, клиникаын?»
  
  
  Со заколебаться, юан вормытъяськыса кадь, шуысал мон. «Тынад эшед вайыны валлян ӝыт».
  
  
  "Куке кошкид дась луоно-а нош со?"
  
  
  "Туннэ."
  
  
  Со гырпум вылаз слабит лӧптылӥсько. - "Делле зэм-а?"
  
  
  «Туннэ берпуметӥ этапез бер йылпумъяськиз. Тӥ дорын кӧня ке ужъёсыз вань на ознакомительный. Вуоно тӥледлы туж уг кельшы вал, нош со вазь йылпумъяськизы, тон тодӥськод, мар сярысь та. Кулэяськеммылэсь та люкетэз ужъёслы дасяськон чылкак конференциын ".
  
  
  "Та уж-а, мар понна?"
  
  
  «Тон туннэ шуыны, соос бер».
  
  
  Малпамтэ ӧсме усьтӥ, пырыса Калинин доктор. Техник со шоры лек учко. «Мар та? Чавес сеньор малы тон вань на-а?»
  
  
  Техник дэймытӥсез адӟисько. - Со ӧжыт верасько отельёсын».
  
  
  «Уже доры берытске», - вакчияк шуиз Калинин.
  
  
  "Бен, одно ик." Пыр сальгадо комнатае пырыны но потыны.
  
  
  Со, учконо, кызьы соос лыктозы мон доры калинин. Та сярысь малпан монэ ӧз кельшы-а, мар татын лэсьтӥське, ӟуч но, мон вераськыны соотечественник малы мон уг яра. Эскероно революцилэсь Венесуэлец кулэ, нош бигер Калинин доры сальгадо дораз кадь улӥ.
  
  
  Мон пальпотӥсь натянуто калинин. «Мон туж жаль, тон мар тазьы чутрак сальгадо дораз басьтыны, сеньора Чавес, обязанностьёс но мукет интые со луэ. Тӥ асьтэдыз умой шӧдӥськоды-а?»
  
  
  «Туж умой», - вазиз мыным.
  
  
  Но со мыным кыӵе пульсты кырмано-со дыре номыр уг вера.
  
  
  «Туж умой. Тон мынэ шутэтске, тӥ понна нош собере ми вуимы нуназе. Азьпалан тынад ужъёсыд йӧн-йӧн».
  
  
  "Оло, зэм но та интылы со туннэ бер ӝыт куштыны быгатэ?"
  
  
  Мон ачимлыксэ врасплох бутылка ӵоксэтсэ учыртэм. Вакчи Но вис бере соослы ответ сётӥз: «Бен. Ӝыт тон туннэ дась лу».
  
  
  «Умой», - шуисько мон. «Заключение адӟонтэм кари».
  
  
  «Ми нылпиосмес вань», - со шуиз вала. «Ми революцие но ӟечгес курбон сётыны кулэ. Со озьы ӧвӧл шат?»
  
  
  Со шонтэ. Калинин золтӥз но, пальпотыса кошко.
  
  
  Сотэк-а кемалы ум. Малпамтэ-а солэн аслаз куараез кылӥське. Койка вылэ селл со меӵак, вань нюламын зуркатэ но. Ымъёсы куалекъяны киыныз со вылын-тӥ ортчиз, огпал борддорез вылэ учке. Мон кышкай тыдӟыны вылын ӧй вал - сомында, со пумысен асьсэос тодыны. Кулэ луоз, мон соослы эмъюм сётоно. Мон вӧтасько вӧт одӥг на.
  
  
  Лек ымнырзэ адӟыса, куараме кылыса, со чурыт но ӧлексыос пӧлысь пеймыт комнатаын. Мон та ваньзэ ӵош сураны амал луэ. Со пролка-тӥ панцирьёс пеймытысь «люгер» кияз. Сэрегез понна со берыктэ, мон ымнырыз кунэрскемын азьын бадӟымъёс но вуизы. Солэн президентэз кадь адӟиське, ымныраз нош тём-тём пеймыт луиз та деформировать ошиськемын.
  
  
  Соос нош ик но, нош ик люгер-тӥ стрелков, таосыз пырак азьын юрӟым мон но серекъяй гинэ. Ымзэ усьтыса ньылыны мон берыктон. Матазы мон кузь пиньёссы лэчытэсь. Соку со кеськиз.
  
  
  Собере берен - а монэ машинаен нуо капчи комната нуназе-со та комнатаын ориентация шуыса нимаське. Техник мон шӧдӥсько, ма та луоз мукетыз сеанс, но уг будэто соос. Пумитай таня мон комнатаын, куке мон креслоез борды думемын амалъёс.
  
  
  «Кельше вал та», - шуиз со. «Нош вань-а вазь йылпумъяськизы, тае тӥ тододы-а мар-а».
  
  
  «Тон сярысь мон вазь малпаськомы», - шуо мон. «Мон курисько тонэ", нош соиз шуэм, мар тон укыр басьтэ шуыса, мон адӟи».
  
  
  Одӥгзэ быдтэ е думылэм, машинаос котырын но мон доры лыктӥз пиосмурт. Вазь со соосты уг куты. Пичи гинэ тротуар управление соос луозы, нош со вылын тылъёс ворекъяны дасо прилавок цветной луэмын.
  
  
  «Со, мар со тӥледлы вераз, зэм луозы», - шуиз Таня.
  
  
  "Мон тонэ нош ик адӟиськомы меда сое, собере со, кызьы татысь кошкод?"
  
  
  Со бералтӥськы. «Быгатэмзы. Вань гуртъёсы потон миссия».
  
  
  «Миссия сярысь мон номыр уг тодӥськы», - гожтэмын соос вуизы эгей сми тэрытске.
  
  
  "Тодӥсько, ӝоген тон луод".
  
  
  Та рад кутыны мукет интыян со - гадь вылад гольык йыр лента, выль езо металлической. Эскерыны таня, ваньзэ умой-умой мед луоз, но комната пыр потӥз.
  
  
  Со дун-чылкыт кысэ, кӧня ке пеймытын но адӟе на сое туспуктэмзэ. Суредъя реальной но трос луэ, со кезьытсэ, ӵукналэсь мон сое адӟи шуыса. Та пол милемлы укол ӧз лэсьты, но мон тодӥсько, мар-а копак ышемын-быремын ӧвӧл на ӵукна уже доза.
  
  
  Президент комнатаям вуыса. Соос пӧлы пыре снарядъёс, пальышаса, киыныз шонаса но серектӥ. Суредъёс кылдытыса гинэ, кутскиз йыркерттэт-а мар-а-ми соин ӵош лэсьтӥськом. Давление йырам кылдэм кышкыт, вӧсь луон чидантэм ӧжыт луоз. Со, дыр, учко, кызьы суред выре, агония кужмоя. Iso вань кужымзэ со мозмытскыны турттыса, ымзэ усьтыса но ворсаса но кыньырскыса, кезьыт вӧсь. Урод гинэ луэ, мон кема ӧй малпаськы, малы мон вотум гол-вотум пуштытозы. Ньылон котыръёсыз куара монэ мозмыты. Президент доры калыклэсь бызьыса пиосмуртъёсмы люкисько но, бадӟым мачете шона. Лэчыт огазеяса, президент ӵогем, ачимлыксэ меретъёс но уллёен лобӟыса, котькытын вир кисьтӥське. Серекъяны но серекъятыны калыкез.
  
  
  Вӧсь ышемын, ческыт омырез шӧдыса-а, со гинэ но физической комфорт. Президент луыны кулэ, дунне тирания сое утьыны луоз.
  
  
  Со, малпасько, сеанс маин йылпумъяськоз, нош таиз уг поты. Эшшо одӥг комната сценаез тырмытӥзы, куке публичной кылъёс веразы президент. Вӧсь нош ик лыктэ, нах но со вылэ пыкиськыса, пушкам шымырскыса, эй мед пумитьяськы. Нош соиз монэ погыртӥз. Гадь вылазы кӧшкемыт та висён лэчыт давление сопровождаться пол гол, мон сюлэмшугзэс кадь луиз. Солэсь куаразэ кылыса, вӧсез но уг ортчы. Пиосмурт йырберзэ эмуос но пистолетэн ыбид президентэз висъяны дышетоно. Соку вӧсь луэмзэ буйгатэм.
  
  
  Нош ик комнатаез но суредъёсын тырмемын, та пол американской вице-президентэз. Со коньдон мыноз «Кадиллак» официальной парадын, тодо-а соос, мар со азьпалан мынэ машина венесуэлалэн президентэз. Вице-президент луизы векчигес костюм дуно чурен-чурен, империалистической жестикулировать уллё. Нош ик Давление лыкты, пол вылын ӧй вал та сжатие но гадь пушкын, йырам гинэ кӧшкемыт висёнъёс. Ӵын пуштон изон машиназы но результатъёс нуналазазвесь вице-президентэз луыса бомбаос быдтыны адске, машинаяз пукись но-ваньмыз быриз. Кужмо гудыртӥз пуштон комнатаез кыкетӥ кутсконаз, венесуэлалэн президентэз но машина куашка. Пырак вӧсь ортчиз.
  
  
  Со рухнуть креслоын ке, мон но disconnect отстегивать интыян. Калинин доктор милемын артэ вал, но мон сое уг адӟы но, ӟеч палъёссэ.
  
  
  «Уродэсь бере ини, - шуисько мон солы.
  
  
  Сое ми асьмелы быдтомы стетоскоп кылзэм бере, комнатаын огшоры пукон вылысьтыз султӥз но, коридоръёстӥ ортчыку, мон солы юрттыны проекционной. Экран вылын ӝуштыса встраивать кыдёкысез луэ, нош комнатаын, мышкын киоск проектор луэмез понна.
  
  
  Калинин кияз поныса, мон тыро «Люгер». Тупо соос шоры учкыса, соослэн вань на туж секыт пумысен дорысь сеанс. Та пистолет вал, сое вӧтай со ассэ котыр ыбылэ.
  
  
  «Препаратэн йылпумъяськозы ини, - Калинин мон, - шуэ, - тон но пӧртэм реакция вал та дырлы тужгес раздражитель естественной дасян люкет. Пистолетэз но вал вордо, тон лэсьтэ ваньзэ, мар потэ. . "
  
  
  Со шоры учкоз пистолетъёсты гинэ бадӟым. Соосты, тодӥськом, мар со немец пистолетэныз, но малы ке но герӟаськем ачимлыксэ ассоциировать штатъёс. Та дыре со турттэ валаны, комнатаын сьӧдэктэ, но кино кутскыку. Та туспуктэмез али луоз, предположительно, пар вылын адӟиськон берпуметӥ нуналъёсаз предконференционный лэсьтыны. Фильм возьматэмын луоз президентэз а, выжлёгет азьын-тӥ мынэ
  
  
  Паласио-де-Мирафлорес, со вӧзын американскойзэ вице-президентэз. Оператор луыса котыртӥзы, вераськыны президентэзлы ылё-кырсё куноосыныз ӵош ачиз но американской.
  
  
  Экран вылын ке фигураос, лэся, мынам матам лыктыса, мыным мылкыдэз ӝутыны вормонтэм гадяз, соослэн синазькыль каронзы но, соос но шӧдо ужпумъёс бугыр мылкыдъёсын, шӧдонъёсын дискомфорт кужмо. Юрдон мылкыдзы вӧсь луонэн тырмем кужмоятэмен валче. Тросэз уг адӟо со экран. Пиосмурт доры мыныса, мон реальной туж кутскиз. Кыксэ но пистолетъёссэ вылэ со бур киын ӝутэменызы ачимлыксэ фигураос лэсьто. Нацеливаться со нырысьсэ президент. Сое синазькыль карон но висёнъёслэсь куалекъяло, кымесаз пӧсям, мон но бызьылӥ. Курокъёс сое зӥбиз. Дыртытэк фигура лыктӥз мон доры. Со, йыркурзэ-ын. Пистолет но ыбылӥськись сямен ик, соос нош ик но, гадяз таш-таш пужыос президентэз сьӧд пась кылдӥз. Со минутын буш курокъёс патрон пыр лэзёно. Со монэ матаз ӧз кык пичи фигураос азинтыны. Соос черто со пистолетъёс, нош собере со доры йыркурез пӧсьтӥз зурказы. Тужгес но со выж вылэ усьыса секыт шуккиськыны.
  
  
  Сергей ӝуатӥллям, Калинин мон ӝутскыны юрттоз. Ока но со начаргес луэ. Али, куке фильм йылпумъяське, вӧсь луонэ, вожпотонэ, кошко, мон котырын.
  
  
  «Туж умой», - шуэ голькыт Калинин. "Усто, оглом ке".
  
  
  «Мон татысь потэ вал...», - шуиз со эмуос.
  
  
  «Ярам, - шуиз со. «Мон-а тонэ ӧй вал ёрмыса, туннэ нуналозь, куке тон дорын берпуметӥ сессияз луэ. Комнатаяз аслыз вуыны быгатэм».
  
  
  Мон койкаысь берен комнатае нуылӥзы тӧдьыос но, со секыт жимъёслы кылле. Адӟиськод-а, кӧня ке нунал ортчыса, курадӟыса бессонный-а мар-а со бызара кадь, мон со сайкасал ӵукна. Сотэк-а кемалы ум. Та радын уг но вӧтало вал. Та сярысь тупен мон туж таня интыын вӧт-вӧт. Гольык киям мынам вал со. Шуныт мугор небытлыксы монэ со ньылӥз, мылкыд монэ ньылӥз. Вань шӧдонъёс сайкало луы - чебер куаразэ кылыса, мон но шӧдӥсько со зынэз сырымӟытыны брасс ee. Кузьдалаез но вылез вань люканы, валче дартэ, мынам вань дыре соослы шуиз: «сьӧлыкъёсты куштыны, Ник. Простить, Ник».
  
  
  Мон уг валаськы, малы со та ним кунгожсьӧр уже куто, нош соос уг шталь юнматэ. Мон ӧй тулкымъяськы, кызьы мон нимасько соос. Пуштросэз номыр уз луы, пӧсь сяна, мугор требовательный, ишакелы кынгыль-конгыль.
  
  
  Со малпамтэ кӧчиз. Таня но соосты ужатонъя кунгожсьӧр нимаз малпаськем со сярысь. Ник. Ма та адями? Люгер со сярысь малпасько, мыным мыжыксэс со калинин бышкалтӥз. Кема-а кыллем со отын возьмало шуыса, мон солы берпум сессие вайи, соин, малпасько, уз луэ меда? кык нунал понна, берпуметӥез, мае ке трос, ма тодиськоды-а со, бадӟым-а, та адями мон мар вераны. Но закон юнматэмын луыны кулэ, солы луыса. Оборудов мон ваньзэ соос тодо, монэ но ваньмыз мынам уже философия движение сярысь. Вячеслав вань милям одӥг ужын ужаса но, солы соос оско луыны кулэ.
  
  
  Лыкто ке, ми со сьӧрын, со вера, мар али вазь ӝыт, собере кӧня ке час ортчыса, монэ но ӟеч сиён лэземын. Мон ориентационный нуиськод, но со уг k пристегивать йӧспӧртэм пукон. Огшорыез вӧзын мон пукон вылэ пуксё та интые сальгадо сое куриз. Куд-ог дыр ортчыса, соос кошкозы, но таня калинин но куинетӥ пыртыны, адямиослы ӟуч нимъёс Олег Димитров.
  
  
  «Движение димитров сеньор ӝикыт сотрудничать лидер года», - валэктӥзы мыным Калинин.
  
  
  Солэн пиосмурт шоры учконэз воштоно ӵош Таня. Пачка бумагаоссэ сое кунултыса нуэ. Монэ со пальпотыса неуверенно.
  
  
  "Мон кутско-а?" - тустэм юаз со.
  
  
  «Ярам, - шуи мон. "Сётыны кутскиз."
  
  
  Таӵе шудонъёсын со но матэ куинь пуконъёс ымныр " мон доры-а, пиосмурт-мыд-мыд пала Таня. Ас выжыед со бумага вылын понэмын. Димитров шоразы учко, малпанэз ватыса турттӥсько шӧдонъёс но монэ дунъяло кадь.
  
  
  «Тон-а ми эшшо огпол куриськомы курсъёсты ортчиз терапие», - шуэ Таня. «Дась лу соку тон».
  
  
  Калинин впрыск дасяны. Со мон азьпалагес мыкырскиз но, пукон вылысьтыз укол лэсьтыны. «Йӧназ буйгатскымтэ пол гинэ басьтӥсьёслэн лыдзы та тон пичи, - шуиз со, - малы ке шуоно мон тонэ лэзисько ... соку ик сеанс ортчем собере». Мон венаысь шедьтыны жидкостьты, сое доры диск поттэмын пичи вень но вата яра шымыртэмын.
  
  
  «Али, - шуиз аслыз таня вольыт, куараез шыпыт, - тӥ асьтэос туж зӥбыт расслабленный но шӧдӥське». Соослэсь гуретэм куара, мынэсьтым виымме задабривать, власть ӝоген со но ачимлыксэ вылэм. Со быдэсак тэрытскыса улыны.
  
  
  «Ӵапак тон со куриз та шоры синмы усиз, нош тонэ уг поты-а котырад мур транс кулэ. Тыныд син усе вить чотын, нош кылемзэ гипнотический быгатэ».
  
  
  Со каллен лыдъя. Со вить шуо ке, ми син усьтӥськиз. Одӥгез соос ымныр вылазы мукет учкон воштӥське. Ваньзы соос чебересь, валаз, милемыз котыртӥзы, нош бадӟым эйфория вань улӥсьёс быгато на. Копак лябӟем но со тодӥсько вал, марлы куара та улыны тырмоз-а кужымез.
  
  
  "Быръе быдэстон понна пусъемын луыны кулэ тон миссия"
  
  
  Та населенный пункт россия, нош со вань революция ӧдъяз, - йӧн-йӧн шуэм Таня. - Ӵуказе каракасский конференция ортчиз. Вал ӵукна но нуназе сессиез. Венесуэлалэн президентэз луы султэме, вице-президентэз Герӟаськем высокопоставленный ымнырыз но мукет штатэ. Конференциын паласио быдэсмемын-де-Мирафлорес.
  
  
  «Тон азьын соку нуназе непосредственно заседаниез мынӥз, кызьы нош ик люкаськоз конференция. Графинысь ву тӥледлы сётӥм, быгатоз-а тон сое чидатэк комнатаын. Ку улазы конференциос, интыян, графин ватэ, вань та комнатаын вииськом».
  
  
  Удовольствие басьтыса мон тэтчай.
  
  
  «Тӥ ӧй вал-а, ожмаськон тӥрлык кутыса, виемын мед милесьтым тушмонмес, тонэ вазьгес лэсьтыны турттэ кадь. Ih но вииз тонэ. Тӥледыз валало-а?»
  
  
  "Бен, со вала."
  
  
  «Тон адӟисько вал, ымныраз-мукет, талэсь бере транс тон сайкаськод. Американскойзэ ник мон тыныд шпион нимаз укшатыса лэсьтэмын Картер».
  
  
  «Ник Картер», - тодаз со. Ник! Таня мыным уйвӧтын озьы нимало. Та шӧдонэ вал, уйвӧтын кадь сярысь «Люгер».
  
  
  "Тон нимаз юрт ник картер улэ пыриз. Мон сётӥсько тӥледлы группа графинлы интыянъя ёзъёсын ваты. Графинысь вайыса тӥледлы конференц-залмес ачимлыксэ но пукон вылэ пукто. Тон та лэсьтыны быгато, малы ке шуоно та Шенӟыны Картер, асьмеос солэсь мозмытскимы, вылӥ уровенен конференциосы вылэ лэземын вал ".
  
  
  «Вала монэ», - шуи мон.
  
  
  «Тынад вуоно кык нунал ӵоже ас котыраз картер ник суредамын вал. Та сярысь со али файл агент лыдӟыны кутски, котькуд деталез, тынад но тодад возьыны кулэ, медаз ас быгат сётыны тыныд понна-йыг Картер. Со сяна, та адямиез мургес тодон-валан кулэ вал тон пушкын тон сярысь. Та гинэ уже кутыны быгатоды-а тӥ тодон-валанъёсы тырмыт, ас воплощение мед быдэстӥськемезлы, трос уг ке но ».
  
  
  Лыдӟоно выжыосыз сое бумага вылэ. Ивортодэт несложный понэмын луоз. Кызьы ке соос мыным туж тодмо потӥз.
  
  
  «Та со понна асьмелэн ильза хоффман сётӥзы», - Таня поттон борды. «Нош собере со, кызьы ми тыныд лэземын, тыныд та сярысь ивортӥз Картерс босс ӝегатскытэк, Дэвид Хоуку. Со тунсыкъяське, тон сьӧрын луоз, малы герӟет, кык нунал ӵоже, оборудов но соин юалэ монэ, кин сое тодэ, кызьы Хоффманн Илзе. Тон вера, малы тон мон вылэ загородный вилла кӧня ке нуналлы ветло, малы ке шуоно мыным кунокуа тон эскеры, ышанӥсько нош али тӥ мон сьӧры шекъёссэ ".
  
  
  «Мед луоз», - шуи мон. «Бадӟым шекъёс». Мынам йырам информациез гожтӥськоно неизгладимый.
  
  
  "Тон понна луиз асме шонере картер ник озьы ик сётэмын, но кызьы быгатэ, лэсьтӥзы ваньзэ, мае тӥ нуназеозь конференциын нуналзэс витьыса. Собере приказ проигнорировать котькытчы тон, со быгат сётыны тыныд сое, дворецын но кошкиз. Тон вылын усьыны кулэ лу коридорын пырон конференц-залаз ривненский нунал часын. Мон лыктӥ тӥ доры та вакытэ адямиос. Nen вал вылын сьӧд костюм, галстук горд но лыз вылын тӧдьы лацкан инвожо. Та графин кыскизы тонэ, соин, соин со котыртыса, ӝӧк вылын вераськонын кутыны луоз шуыса ". Со узыр чеберез басьтэ бадӟым димитров графинъёсты. «Со пушкын, улын пыдэссэ оскисько, та интыян луоз».
  
  
  Со умоен гаджет электронной палэнтыны. Кельше вал та транзисторный радио зэрпаллык.
  
  
  «Дистанционный управляться пульт управлениен юрттэт интыян. Соослэн куаразы паськыт диапазонэн частота вӧлдӥське, паськыт-а, мар вань, мар луоз вазь лэсьтэмын. Центральной нервной басма вылам куашказ но, куараез кулэезъя уровень частота громкость. Туж курадӟыса кулонэз доры вайиз, вакчи воздействие».
  
  
  Сое воштыны-ын гаджет графинъёсты. "Пультаз нуназе сеанс кулэ луись условиос тупало частота собере вылэ юрттэт дистанционный интыянъя управление. Сое кӧня ке минут ӵоже ёросысь вань вием слышимость, кунгож понна нокин но ӧз затрагивать комната. Собере со, кызьы со аслэсьтыз ужзэ быдэстӥз, эшшо но трос куаразэ со кыдёкысен улӥзы, кудъёсыз азьло сямен вази пумитаз понна тынад пельыд туж бадӟым вал. Быгатысалыд-а тон кунгож сьӧры но та куараез кылэм конференц-залэ, кытчы тыныд сюриз ».
  
  
  «Кунгож понна мон куараос кылыны конференц-зал», - тодаз со.
  
  
  "Нош собере сое, адямиослы кадь мон тӥледлы понна сётэмын графинысь ву, тон доры лыктӥ но шуисько, со нуналлы комнатаын охранниксэс, мар тон вуттӥд куременыз юртлэн графин персонал, вузы юзмыт мед луоз член конференция. Юаськемез бере пырон дорын ник луэ картер конференц-залэ, пукон вылэ пуктӥз но ну сое тон пушкын ачимлыксэ лэземын графинъёсты. Ачимлык борддор доразы кельтыны, нош коридор мукет комнатае графинлы матэ службазэ нуэ. герӟаськон кыдёкын луоз матысь возиськиз, ӧз-а дыр адӟытоз а, мар-а вань пырыны конференц-залаз понна нуналъёсы сессиосы.
  
  
  «Ӟырт кезьыт ке, тон куаразэ кылыса, котыраз комнатае, тон тодыны, ужъёсты быдэсто асьсэлэн интыян. Табере сак кылзӥське». Бускель ӝӧк вылэ машинкаен циферблат вылаз султӥз пичи димитров но кожылӥм. Чир кесяськемзэс кылыса, солы, тэрытскисьтэм, милесьтым верам куд-ог куараослэн сми самолётэн вуылӥз.
  
  
  «Та куара тыныд кыл сётӥське».
  
  
  Ачимлык куара дугдыса пытсаськизы. «Тон-а та кылем берам, - шуиз со каллен, - тодаз, тон вань, тон вал подсознанияз ватэмын. Тодад тон ваньзэ, мае мон тӥледлы верай, азьвыл тодазы ӧз возе. Тодады вае, тӥляд вань-а, тӥляд-а мар-а та клиникаын-озь вазиськонэн потӥзы. Нош тон номыр но ӧд поны, мар татын луиз. Тае тон шонер усиз, нош замешательство доры вуттыны йӧн-йӧн. Усьтӥськиз-тӥ математикая тон нырысетӥ, кин вазиз тон-а, мар-а тыныд кулэ интыян пон конференц-залэ. Ваньзэ тае валалоз меда? "
  
  
  «Ваньмыз валамон, - шуи мон.
  
  
  «, Со сяна, ас священнике графин ке тон адями, со шуиз:« la revolución Viva! Венесуэлалэн президентэз та виысен но американецъёс кылъёссэ юнматыса юн, мылкыд но нуыны вормонтэм тон графин комнатаын шӧдо кадь соос. проинструктировать тон ".
  
  
  «La revolutión Viva», - шуи мон.
  
  
  Калинин султыса, столик досталь доры лыктэ но, мыным кузьмаз «люгер», стилет пуртэсын но. Со мыным священнике тӥрлык.
  
  
  «Пистолет пуктэ», - шуэ Таня. «Пуртэсамы луыны кулэ, тон доры юнматыны стидет буре киюмылъёссы».
  
  
  Солэсь адӟем карыса, соосты валэктон. Но мынам юмоке громоздкий пыӵал-тӥрлык поттыны. Сьӧд пиджакъёс калинин но мыным сётӥзы, галстук, Таня но тӥрлык ih вылэ дӥсяны косӥзы.
  
  
  «Оружие Картер Ник сётыны, - шуиз Таня. «Тӥ тодӥськоды, кызьы соосты уже кутон. Ачимлык Шведов но луэ».
  
  
  Мыкырски Димитров но малы ке пель вылаз прошептать Таня. Со шонтэ.
  
  
  «Тынад квартираедлэсь ас вылам вуиз туртто боливар авенида ӧй вал. Но тонэн ӵош герӟаськемын яке хема линчев ӧй вал ке но, та миссия кин керттӥське, та клиникаысь персоналэз но».
  
  
  «Туж умой», - шуисько мон.
  
  
  «Табере, Рафаэль чавес, мон тонэн гипноз пыр потӥз ке, со одӥг но вить-лэсь ортчиз. Бегло тон шуид вал, англи сямен но, та кылъёсты тон-а со вал, дыры ӧз быдэсты аслэсьтыз миссизэ. Миссия быдэстыны дась вал тонэн, тон но мон, ваньзэ ӝик-ӝик индылон мыноно вал.
  
  
  «Мон али библа кутскиз. Вить. Тон - Рафаэль Чавес, мон тонэн воштӥськомы венесуэла но туала театр ветлэ. Ньыль. Президентлэн но вице-президентэз Герӟаськем Штат - тушмон-а тон кулонэ нуо. Куинь. Тон ӧд малпаськылэ-а. ширъяны, нош та вие кык воргоронъёс, озьы, кызьы милемлы планировать каро. Кык. Тон сайкаськод ке, тон уд тодӥськы-а, мар-а гипноззы улэ сюриз. Тӥляд со нимъёсты тодэ вайыса-а, кин тонэ татчы, нош тӥ тодӥськоды-а, мар-а революцилы мынам эше, тӥ доры аслэсьтыз миссизэ кивоштисьёс ".
  
  
  Со одӥг номер вуиз бере, ми куиньнамы азяз минут, лэся, сылмытыны, собере нош ик сфокусировать луэ. Одӥгез соос ымныр вылазы мукет учкон воштӥське.
  
  
  "Тон астэ умой шӧдӥськод, Рафаэль?" - муспотон егит кышномурт юа.
  
  
  «Мон ачим туж умой шӧдӥсько», - шуиз со, эй, англи сямен. Паймоно кадь, но тае вератэк, мон ужтэк.
  
  
  "Вуоно нунал кык хема тыныд луэ?"
  
  
  «Ник Картер, американскойзэ шпион».
  
  
  "Собере мар луиз тонэн соос ужзэс лэсьто, кызьы татысь кошкод?"
  
  
  «Хок-тӥ ватсазы математикая Дэвид ним. Эмуос шуиз со, мар тонэн луиз - ысь Илзе Хоффманн - отстойник дыръяз».
  
  
  «Умой-а. Ас вылам мынэлэ, учкелэ».
  
  
  Со, синучкон доры лыкто. Со аслэсьтыз ымнырзэ адӟемез бере, со мукет сямен адӟиське. Oni вылтуссэ воштэ, озьы ик мынам-ник картер кадь адӟисько. Со но, пиджаксэ пуксёнэ потӥсь «люгер». Мынам йырам вужерак Вильгельмина ним. Соос валаны ӧз быгаты, малы. Котькыӵе учыре, со кулэзэ уг адӟиськы. Со но патронъёс басьто пистолетлы патронъёссэ вылэ тырем ворсэтъёсты. Паймисько солэн асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы луоз быгатонэн берытске.
  
  
  Выльысь берытскизы со доры со куинь котыр. «Мынэсьтым нимме эн пумита, тодытэк-а», - шуисько мон.
  
  
  Пиосмурт, валамон, пальпотӥсь мылкыд тырмиз. Озьы вазё нылъёс. «Тӥ тодӥськоды-а, тон-мынам эше. Революцилэн но ог-огзылы».
  
  
  Соос куалекъяло. «Мед луоз», - шуи мон. Но со модос кузя пистолетъёсын комнатае югыт пыре кыньырскыса вылазы мертазы. Чебер та инструмент. Ачимлык со берен кобураяз донгиз.
  
  
  «Адӟид-а, тон дась», - шуо нылъёс.
  
  
  Со вакчи дыр куспын сое учкизы. Соосты, тодӥськом, мар куспын мон маке луиз, нош нимъёссэс тодам вайыны уг быгатӥськы сое. "Дась со". Отысь кошкиз нуналазазвесь мылкыдме шӧдӥз со, мынам улонам самой кулэ ужъёсын выре - миссия, кудъёсыз дасязы ми та адямиос доры.
  
  
  Вазиз пиосмурт деловой костюмъёсысь. Ачимлык лэся авторитарный куараосын тырмоз. «Соку мын, Рафаэль. Конференцияз мынэ но ас тушмон каракас вииськом».
  
  
  «Лыдъя-а, мар-а, мар-а сое лэсьтӥллям», - шуи мон.
  
  
  Сизьыметӥ глава.
  
  
  "Кытын, вуриськись басьтыса, тӥледлы луэ-а?"
  
  
  Сьӧд хоук-тӥ номерын кунокуа дэвид йыркурзэ тапыртэ. Ачимлык пурысьтам йырсиез тугаське вал, нош чагыр син котырын кылдӥсь кисыриосты мур кезьыт. Мон уг тодӥськы, мар-а сыӵе быгатӥсь вылэ йыркурез пӧсьтӥз американецъёс.
  
  
  «Ми ӵош вал, нылы», - шуи мон.
  
  
  «Нылы! Кык нунал? Отпуск дыръяд кулэ луись событиослэсь безвременный потӥз. Урод ӧй луысал, тӥ ке татчы лыктэ вылын инструктаж».
  
  
  "Заинтересованный со укыр ӝог ортчись потэ, - шуи мон. - Мон-мараны кулэ луоз, кызьы соосты уже кутоно ӧвӧл-со милемлы пумит. Со кык нунал милемыз ӧтизы вилла загородный вылын, но уг быгаты со герӟаськемын-озь мон тыныд, кызьы мон кошкыны. Собере, сое йылозяз вилла мон кадьёсын, мон уг лу тон дорын нокыӵе решение герӟаськемын ".
  
  
  Кыньырскыса Хок, мон шоры учке, мон но кышкай вал, мар ватонэз, мон со пыр адӟи мон. Соос оскизы вал, мар соос тодо, мар мон уг Шенӟыны Картер но, монэн ӵош со огшоры шудонъёсын шудӥз.
  
  
  "Историез, вань-а та?" - курытсэ солэсь юасько.
  
  
  Та эн оске соослы. Мыным кельышиз импровизировать. «Ма, тон тодыны кулэ ке, сое, черлам. Нырысь-валысь со, малпасько, малы монэ нылъёс отравить каре, та секыт но висён учыр вал, огшоры туристъёс. Соос номыр ӟечсэ уг сёто, тон, пе, кусып тупатыны ке но быгатэ ".
  
  
  Сое вераськод ке, син азьын вал со мон доры приковывать. Бератаз со ӧжытак небӟе. «Кузё-инмар. Трос аръёс ми понна туж бадӟым-аслаз миссиез кульминациез ӧсъёссэ улыса, висьыса, тон но малпаськы. Мар гинэ, оло, мынам со янгыше. Оло, тон укыр кужмо солэн мыр».
  
  
  «Мон туж жаль, сэре», - шуи мон. «Нылъёс кулэ луыны но мон эскери. Табере сое ышанӥсько, ма солэн палэназ шекъёссэ».
  
  
  «Я, мон малпасько, та кызьы ке но, маин ке та гинэ ке негативный».
  
  
  «Быгатэ, мылысь-кыдысь луыса, та луд ӟазегъёс», - шуи мон. «Котькыӵе учырын, ужъёссы со доры вуиллям. Мар вылез?»
  
  
  Хок сигаразэс кубинский кузь потэ. Сӥньысъёссэ но со ачимлыксэ закатывать ымаз куртчыса, но со уг ӝуа. Дежа вю шӧдонэз зол вал, мон - душес, мукет интые, самой со ик лэсьтэ. Пуштон музэн вань валатскон но уг лу-тодэ ваён монэ сюлэмшугъяськытэ.
  
  
  «Вице-президентэз шузимытӥсь. Вералэ сое, мае мон кышкай переусердствовать юан. Кӧня гуртъёстӥ со кутэ нылпиоссэ но цру ватсаны курыса секретной службаын ужасьёс. Шуо, охранниксэс мар понна умойтэм прессалэн котыр басьтыны армия, полиция венесуэльский кадь мон уг оскиськы ".
  
  
  «Туж уродлы та», - шуи мон. Ваньмыз туж огшоры делле вал. Американецъёс ӧжыт котырын кезьыт луоз, со понна лэсьтоно вал, сокем милям ужмы капчи вал ке, со вуэм конференциын.
  
  
  «Я, я дворецын вань на трос адямиослы кисыысьтызы пистолет. Со n7 ӧтё ке, малпасько, быгато-а тон кытын мар луэ-соку шестифутовый пыдэс вылын пась».
  
  
  Нырысетӥ сое валаны, котыр ма муген одӥгез, сое урод хоук озьы луэм бере, кыкнамес ик, соос зэмзэ но мыным шуга оборудов. Зэм, Картер сярысь Nike. Кыӵе соку мыным та амалзэс валаны йӧтэ, кутӥз но монэ ас малпанъёсаз, адӟонлэсь киын линчеватель картер доры вуизы шуыса.
  
  
  Юаз со. - «N7 - клеен винсент та?»
  
  
  «Мед луоз. Со куинетӥ интыяськемын отель, Ласа-Америкас. Эскерыны косоз со тыныд эмуос исчезновение». - саркастически шуиз со. «Табере трос юанъёс быгатыны кулэ соос доры выжиз. Туннэ ӝыт вице-президентэз султэм внеплановый бергаты, со американскойзэ-лэн посольствояз ортчытӥсько сад ветлэ. Венесуэлалэн президентэз одно возьматозы. Ӵуказе конференция ортчиз бере, ужрад нимысьтыз потыны кутскиз со эскериськонзэ личной басьтӥсько, котькыӵе уката событиос ласянь, нырысь ӧз гожтэм графика ". Сигаразэс сое сыске.
  
  
  Упоминание гомӟемын та калык монэ тушмонъёсы сярысь. Активной шутэтскон ӟырдыт гомаз мон синазькыль каронзы но, соос монэ ярато iso муртлэн кужым вань. Оскыны хоук одӥг движение миссия куашканы быгатоз.
  
  
  «Ӟеч-а, отын со луэ», - шуисько мон.
  
  
  "- Тон зэмзэ но радызъя Ник?" - шӧдтэк шорысь юаз Хок.
  
  
  "Одно ик, нош мае ӧвӧл-а?"
  
  
  «Мон уг тодӥськы. Тон мукет сямен куспын гинэ адӟисько. Тон ымнырыз воштӥське. Тӥледлы оске-а, уг-а висьы, вань на, мар-а?»
  
  
  Ӝоггес басьтоно сое мугъёссы. «Та луыны быгатоз», - шуи мон. «Оген мынам туннэ воксё ӧвӧл». Со, малпасько, малы сое ватон вакытамы мыным котьку усьтэмын, лыктӥз но кисыысьтыз вием бере мон ачимлыксэ люгер. Ачимлык кунокуа соосты ӧз виылэ. Со умой адями лэся, одӥг тушмон но луэмды ке котырад. Но со котьку, кин мон миссия сюрес вылэ султылэ, палэнтӥ луыны кулэ - альтернатива ӧй вал.
  
  
  «Ма, тӥ зэмзэ но оген уг», - шуо Хоук каллен. "Мон тонэ келяны люкаськизы посольствояз, эскерыны шуыса, пар вал ке юрттӥськисько, ӵуказеяз улы со юртын, мон ӧй но малпа, малы тӥ талы дась. Та ӝытозь тон ӟеч шутэтскиз. "
  
  
  «Та кулэлыкез ӧвӧл, сэре», - шуи мон. «Мон шудо луо, но посольство мынӥз...»
  
  
  «Вуриськись басьтон, N3! Тӥледыз ӟеч тодо, кезьыт-ысен мон тэкшерысал. Отын но аслаз комнатаяз бертыны гинэ кылемын, дыр ӧвӧл-а тон, каньылгес. Солы жингыртӥды ке, тон лыкты посольствоын мыно дыр».
  
  
  «Бен, сэре», - шыпыт вера мон, кусыпмес возён понна трос луонлыкъёс бадӟым благодарной пегӟо, американецъёслы, соос чылкак кезьытэсь луыны кулэ.
  
  
  «Нылы, эн карга та герӟаськемын», - кеськи мон Хоук.
  
  
  * * *
  
  
  Котьку посольствоын туж чебер сад, со чебер но аспӧртэм ӝыт вал со. Котькытын фонарез луыны. Мангал луыны гомась куноос понна возё, ӝӧк вылысь сиён но. Пумен садын вал одӥгез площадка, кытын вань оркестр шудӥз, ӝыт.
  
  
  Винсент душес но, ми ӵош луоз, нош аслыз-мукетъёслы уг вера эшшо.
  
  
  Туалетын Винсент вазе соиз пумитаз. Мон ӟечкылан вошъяськытэк, серем вал ини милемлы. Со, тодӥськоды, марлы солы тодыны кулэ, мон пумиськонъёссылы ӧй вал дась AX агент но мукет. Вераськонын ас блефовать ветлыны мыным яра, мон но кышкай вал, мар монэ ӧз нодъя. Винсент сярысь вакчияк вераны штаб-квартираез но задание ax азьвыл сярысь, кудӥз вылын мон валче ужаны. Соос огшоры но со ваньмыныз соглаш луэмзэ вераса лэзь, мар со вера.
  
  
  Вице-президентэз вазь ӝыт гинэ вуим. Ачимлык со копак мозмытскыны тыршо. Таӵе мылкыдзы мыным но ӧтиз дораз ымнырыз, кужмо куара ачимлыксэ, оскисько-а, мар монэн луысал, ас усьтэм выллем мар ке, сое ваче син пумиськыны. Со доры лыкто группаез гинэ кылзыны но, кызьы соосын шудоно. Музыка луоз чеберлэсь но чебер, но со чидантэм витё со нунал, куке мон вордски шаермылэн мозмытски тирания. Нырысетӥзэ соос понна кӧня ке час лябӟыны кутскиз.
  
  
  Удалтон Но возиськыны уз быгаты. Солэн бӧрсяз ас куараосты кылыны, куараосты но американской луысал та шимес вице-президентэз.
  
  
  «Мистер Картер».
  
  
  Со, берытскиз, шимес ымныраз шӧдӥське но эмуос давление дол учке, юрӟым но нюръяськозы. Пӧлазы вице-президентэз лушкем ужась кык службаез сыло, куд монэ шонтэ.
  
  
  «Мистер вице-президентэзлы», - чурыт шуиз со.
  
  
  «Мон малпасько, тӥледын пумиськыса президентэз ӧвӧл», - шуэ монстр. Со фигураосты возьмато матаз но, адӟид-а со адями, кудӥз ваньмыз вылэ трос югытэз адӟонтэм каре. Та йӧнаськын прямолинейный пиосмурт но вал, но пересь гадьыз паськыт востэм тусын пальпотон, лентаос тыро но медальёсын. Но мон тодӥсько, мар со олицетворять, та но мон кӧт кепырскем косӥз. Мынам но соос вӧзын лыктыса султозы. Сьӧрамы вал кык полицейскойёс но штатский медперсоналэн.
  
  
  «Кузё-президентэз, та одӥг ӟеч адями мыным егит спецслужбаос вань», - шуиз вице-президентэз. «Мистер Картер».
  
  
  «Мыным яра-а тӥледын тодматскыны, мистер Картер».
  
  
  Герӟаськон мынам вожпотонэ та неконтролируемый ымнырыз арес лэсьтыны. Со юдэсъёсты вылысьтыз гольык киосыз но вормонтэм тӥясьёсын нюръяськыса ырак со вылэ тэтче. Нюлам кымессэ вылаз монэ султыты, мон гадь но кужмо сжатие шӧдыса, сое азинтыны но дреда дреды выре. Мон сокем зол висьыны учыръёсы, мон малпасько, мар со вотум-вотум пуштытозы.
  
  
  «Со-а... со...» - кыкез но та пиосмуртъёс-лэсь бералтӥськы мон шокыштӥ. Мон ас киям басьтӥ кулэ вал, но мон ӧй тоды, кызьы сое лэсьто. Соос азьысь пеймытэз учке. «Вай-вай, президент кузё - инмаре, - мон шуи.
  
  
  Ваньзы мон шоры учко, со визьтэммем кадь. Мон службаын ужасьёс сак эскеро.
  
  
  "Тонэ ваньмыз радъяськиз, егит адямиос?" - юаз президент.
  
  
  Iso вот ми вань кужыммес ачимлыксэ учкыса синъёс пумисько. «Э, бен, - шуисько мон ӝог. «Мон порядок луиз. Туристъёс дорамы вуон, мар гинэ милемын ӵош луоз».
  
  
  Вице-президент, мон азе понна сак эскеро. «Тон умой шутэтскыны, мистер Картер», - шуиз со шыпыт. Американскойзэ минут ортчыса со доры ыстэм муртъёс вераськон выжиз.
  
  
  - Ын нуналазазвесь курыса, со пыроз, со сьӧры мынэ шуыса. Куртка мынам ки пыртӥм. Соос люкаськемъёсты потӥз «люгер» прострелить но солэн йыраз. Нош куке шӧдӥськод солэсь ас киыныз ваче пумит металл кезьыт пистолетъёс, со ачиз вуиз. Планъя уг луы тазэ но, со косонъёсызлы тэрытскозы-а луыны кулэ. Со сярысь потэм нюламзэ ӵушылыса но киоссэ куртка. Со, ваньзы куалекъяло. Со котырак учкиз но, адӟыны мед быгатоз, кин ке шӧдысал ке мон действие, куке но, со юртэз доры берытско, соин-а, адӟиськод-а, мар-а мон ax-тӥ клей коллега-учкы мон шоры винсент. Со дыре ваньдэс учко".
  
  
  Паника, нюръяськиськом, соослэсь люкетъёссэс бер посольство юрт доры дыртэ, сьӧросын пиосмурт. Мыным урод луиз, мон но кышкай вал, мар монэ ишкалтӥз. Вань на солэн куалекъя но, лэся, мар гол-вотум-вотум пилиськиз.
  
  
  Кезьыт вуын пыласькон борды ӝиптӥськиз но, йырзэ секыт со туалетъёсы ву киськало. Ымныръёссы, йыръёссы котыр куштӥсько солэсь, но пумен чусоме но висьыны кутске. Куке но со берытскысал, мед шедёзы, ӵушконъёс, отын Винсент луэ.
  
  
  "Тон мар-а, Ник?" со юаз.
  
  
  Соин но солэсь бералтӥськы ӵушисько. «Луыны кулэ, со мар ке но со уг сиы», - шуи мон. «Мон малпасько, со ӧжыт ӧвӧл ялан асьсэос».
  
  
  «Тон ужасно адӟисько», - куризы соос.
  
  
  «Али асьмеос умой со шӧдӥське».
  
  
  «Тынад уг поты, врач доры тонэ посольствое вазиськыны шуыса».
  
  
  «Вуриськись, чылкыт. Зэм-а со радаз».
  
  
  Чал-чал кема адӟем карыны, дыр, сое суп-сап йырсизэ сынасько.
  
  
  «Мон-а мар-а-со бейрут кафеын юыса ке но, ми ӵош ужаськомы ке, - шуиз со. «Тодаз возёз-а? Таос юрттозы тӥледлы мон бырйисько котыр. Вот услугаос понна гинэ-а со пунэмзэ берыктыны».
  
  
  -Малы со монэ пыдло отреагировать виым пушказ, куке со инцидент бейрут ни. Туж вакчи адӟонэ мон дорысь вал кадь, Клей-вуж винсент кирпич борддор вылэ усё, пыд вылам султыны юрттӥзы мыным эмуос но люкаськизы. Люкетъёс ыше-быре сцена секунд ортчыса, соос но, малпасько, оглом со тонэ возьма.
  
  
  Та монэ сэзъяз. Улоназы соослэн ноку но уг пумитало Винсент Клеен. Тодам вайисько, кызьы со монэ быгатэ, бейрут мар луоз со? Кунгож сьӧры ноку ӧй вал венесуэла со сяна, со дыр, куке со сша-ын. Ливан соос сярысь номыре уг тодӥськы. Яке со всё-таки луоз отын?
  
  
  Дорамы нош ик вуозы мон шӧдон-а, мар-мон ортчем мар ке но ватозы мынэсьтым клиникаын. - А мар-а-со туж кулэ луоз. Нош, оло, со янгыша. Оло, мон наркотикъёсын воображенизэс стимулировать карыны, сцена вылысь малпамъя, со быгатоз, мон юрттӥз солы рольёссэ шудыны Картер Ник.
  
  
  «Извиниться», - шуи мон. «Мон дунъяны, аслэсьтыд тунсыктэ, Клэй».
  
  
  Со короче пальпотыса, нош собере озабоченность со доры вуиз. «Ник, собере кыӵе ке шайтан тон отын карод, тон кадь вазёно?»
  
  
  "Мар малпад-а тон?" - утиськоз-а, юаз со.
  
  
  «Я, таяз тазьы адӟиське минут, тон понна аслэсьтым люгер люкаськизы кадь. Мар луиз?»
  
  
  Кӧня ке ортчыса, кытчы со бызьыса мысленно ответ. «Эх, та. Малпасько, соиз пирсэкъяса ини. Сое адӟыса, пияш ас киыныз донге кадь курткаен, мон минутлы но вылэ пото, мар понна со кыстӥськоз пистолет. Со, ас идиот шӧдэ ке, сое басьтыны кышет».
  
  
  Мон но пумиськылэмъёсмес син пумиськиськод ке, висёнлэсь Винсент дунъяны. Вызовъёсы со монэ куштӥд ке, татын мон яратӥсько усьтэмын вал ачимлыксэ виы, нош та бадӟымесь ужпумъёсты возьмато ке.
  
  
  «Ӟеч-а, уром, - шуэ со. Ачимлык шталь небыт куара. «Тон умой шутэтскыны, мар луоз тонэн ӵуказе умойгес луысал тазьы».
  
  
  Со, соос шоры учкыса. Таин валче пиосмурт гордалэс йырсиоссы мугоро вал, дыр, куамын кык арес. Со усьтэмын вал, шунды ымнырзэс, но мон тодӥсько, мар-а луыны быгатэ со меӵ.
  
  
  «Тау, Клэй», - шуи мон.
  
  
  "Та вунэтыны."
  
  
  Солэн валтӥсь ужез кыдёке кылиз, ӝытаз возиськыны тыршо. Душес кылдӥз кыӵе ке учыр, вань группаысь эктӥсьёс шоры учкид ке, мон но вӧзаз султыса.
  
  
  "Вань шекъёс адӟиськыны?" - со юаллясько, мон шоры уг учкы.
  
  
  «Бен, сэре», - шуи мон. Тунсыко, мон верасько винсент эмуос оборудов.
  
  
  «Адӟид-а, тон татчы кемалы кыльыны кулэ ӧвӧл, Ник, - шуиз со. «Милемды но берен келязы ачимлыксэ винсент вань. Нош тӥ адӟиды-а милям ӵуказе ӵукна вазь дворецын. Ке, соку мар вань чебер адӟисько, таӵе шӧдонды вань бере юай мон мугзэ на. Тӥ адӟиськоды та адямиез, кинъёс сьӧры уйиськиськод тон-а луоз? "
  
  
  Йыраз эшшо одӥг тодмотэм мыным сцена дорын вужерак - пиосмуртъёс, тӧдьы комнатаязы сыли, пистолет мон возисько. Ӧвӧл, коридоръёсын та вал, нош комнатазы ӧвӧл. Киынызы йӧтылэмзы, со кымесам, нош мон шоры долкаса Хоук.
  
  
  «Ӧвӧл. Уг, соос уг адӟо-а ачимлыксэ». Кызьы тодмо, соос оглом, соослэн кыӵе ке адями сярысь веракуз? Файл, мынам эше, мон сое лыдӟи, номыре уг ни луы. Со гинэ ӧз вунэты ке.
  
  
  «Ник, тыныд оскиськом, тӥляд ваньмыз радъяськоз шуыса?» - Хоук юа. «Татын Винсент ке, мон, дыр, тонтэк но ӧйлась конференциез усьтыса».
  
  
  "Мон-калтымтэ!" - кӧня ке чутрак шуиз со. Со, Хоука шоры учкытэк, ми но со шоры учкыса, ӝомыт, сигаразэс незажженный сыске. «Извинение. Нош мон шӧдӥсько, конференциос кулэ шуыса, отын мынам но потэ вал».
  
  
  Паника тырше зӧк куаразэ соос ӧз кылэ. Милемлы быдэс служба Хоук потӥз ке, мон быдэсты аслэсьтыз миссизэ уг быгато.
  
  
  «Умой», - шуиз со, пумаз. «Ӵуказе адске, пие».
  
  
  Со шоры учкыса, мон уг быгатӥськы. - "Зэм."
  
  
  Хоук сад кузя ортчиз, нош со кошкиз. Милемыз отелямы берытскемез уг поты. Мон юэмын луыны кулэ. Басьтом такси Аттракциона-озь со-Хардин, малы ке шуоно астэ оген шӧдоно, но малы ке та интыысь нылъёс ассоциировать клиникаын. Со берын, пушкын пыры, соин, паймисько вал, угловой столик со понна пуктэмзэс адӟиськомы. Со луоз одӥг, кружка вина потягивать. Соку со милемлы адӟем.
  
  
  Но тонэн ӵош герӟаськемын яке хема линчев ӧй вал ке но, та миссия кин керттӥське, та персонал клиникаосын гинэ.
  
  
  Со комнатаысь мукет пумаз нах бералтӥськы ӝӧкъёс доры лыкто. Со мылкыдме шӧдыса, со доры мыныны кышкыт, вератэк эй, ужпумъёс пумысен аслэсьтыз, валесам мон сое басьто. Нош ачим соосын кусып возён, милемды пырыны лэзиз. Официант лыкто, коньяк со заказать кароз. Со кошкем бере, со адӟе, синъёсме ӝутытэк, мон со вӧзын пуконъёс пуктылэмын.
  
  
  «Ӟеч ӝыт, Рафаэль». Со милям вӧзамы пуксем. Со но чебер луэ, тодэ, маос соос.
  
  
  Милемлы со шӧдтэк шорысь йыре лыкто мынам подсознанияз, вань-а пыдлось ним. «Тонэ ӧти Таня...». Эй, сое учкыса, син-ын. "Кулэ ӧвӧл со мыным валасько, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Ӧвӧл, но мон малпасько, тодӥсько, малы тӥ тае лэсьтыны. Ваньмыз радызъя».
  
  
  "Мон тонэн огазьын луыны кулэ ӧвӧл, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  «Мон курисько тонэ валче герӟаськиз. Мед тодозы, кызьы тӥ асьтэды шӧдӥськоды, ышанӥсько но, малы тон басьтӥд-Ник Картер».
  
  
  «Со понна басьтӥськи мон», - шуи мон. «Нош со, кинэ ӧтьыны душес, мон укыр озабоченный дэлет. Президент александр мон туннэ ӝыт, со вал вылын чурыт но минутэн тырмоз. Нош мон малпасько, хоука мар косӥды, ваньзэ, мар мон ӵош радъяло. "
  
  
  Танялэн ымнырыз чебер помрачнеть. «Душес - одӥг адямиос, кудъёсыз быгатозы та миссия суре-эз вань. Кытчы со ваньзэс оскытыны кулэ ачимлыксэ амалэн тон, мар тон, мар тон быгатэ аслэсьтыз заданиез быдэстыса но конференциын шенӟыны картер». Но со куара ялан напряженный луэ. «Тужгес кулэлыко, тон дорын мед луоз кариськиз конференц-залын нуназеян вис дыръя».
  
  
  «Мон валай, Таня, - шуи мон. Со кунокуаын
  
  
  сое ӟыгыртӥз но чупаз. «Мон комнатаям лыктэ», - шуи мон. «Кыӵе-сыӵе дыръя. Та юан мон понна...».
  
  
  «Душес, оло, чаклаз, тон понна», - шуиз со буй-буй.
  
  
  «Ӧвӧл, со озьы ӧвӧл. Пожалуйста, лыктоз, кӧня ке».
  
  
  Со минутъёс куалекъя, ымнырыз мычымтэ ки йӧтӥськиз но монэ собере вордэм. Со тодэ, мар-а ми сое отельын. «Мон отын вал полчаса пыр».
  
  
  "Милемыз витёно луиз."
  
  
  Мон ӝомо-ньыльдон вить мина номер сылэ гостиничный ми потӥм, сое ӟыгыртӥм, суп-сап Таня. Со ee чупасько, соос мон ымаз но гылӟыса кыл. Со мон доры макесъёсты ӝиптоно.
  
  
  «Э, Рафаэль», - шокыштӥз со.
  
  
  «Дӥськут басьто», - шуи мон.
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  Пеймыт кариськиз. Но мон аксым-огзы шоры огзы учкыса сылӥсь кык пуртэс кӧня ке секунд ортчыса. Таня туж чебер кышномурт вал одӥг котыр сётыса, куке-соку адӟозы-а. Мынам син котырес ньылӥз тыр гадьёс, векчи кус, кус но макес кокырес вольыт кузь. Но мон со куараез небыт очаровывать шӧдон. Куара, кудӥз озьы оскымон вераны монэ буй-буй но клиникаосын. Мон ватсасал магнетизм пӧлысь луы-та понна нимысьтыз кусыпъёс. Солэн мугорыз пашмемын, кудъёсыз сое киулазы о-о, манящий куара, куаразэс, кужымзэс пырак мон таӵеесь ик вал.
  
  
  Милемын ӵош кровать доры лыктэ, сое со чупаз но отын со, ачиз но шӧдытэк притягивать доры, ноныны дышетоно мон доры ӝиптэм кадь ee, со куссэ выртэ, киын-тӥ коже тордоз.
  
  
  Мон кык шоканы секыт. Соос соосты кошкыны лэзиз, соос кроватез кровать вылын, собере-юг простыняен фон вылын кадь адӟиське кремовый кремовый формаез но тырме. Со вие аслэсьтым палатаосты тодэ-ын дартлы клиникаын. Шӧдтэк шорысь монэ тодэ ваён мукет кылдӥз, люкамын бере, мон сое вӧтам клиникаын. Сое адӟыса, Таня кадь ирина кровать кузёмытэм интые, со вань мугорез-а со мон доры ӧтёно кариськи. Та уйвӧт гинэ вал? Яке со зэмзэ но луиз? Вакчияк сурано вал со ужасно.
  
  
  Со кровать вӧзаз кыллем но кыллем со жимъёслы жимъёслы, со пала учкиз. Со борды йӧтӥськыса-со ассэ нопыд ымдурме, ымдур собере пельпумъёсыз, чыртыяз но сое ортчытъяськомы.
  
  
  "Тон дорын луо штаб-квартираын Каракас?" - со вискын чупан юа.
  
  
  «Малы тон озьы малпаськод», - шуиз со пораженно.
  
  
  "Тынад квартираедлэсь паськыт диван вал-а?"
  
  
  Мон шоры со учке, мон потӥ но, син кышка шуыса, мон сое адӟи. "Тон юад малы?"
  
  
  Со шуиз. - «Яратон выре отчы мынам нырысетӥосыз, озьы ӧвӧл-а?» «Клиника-озь. Кызьы шуи мон тынад, мон уг лу та квартираын. Диван мынам квартираям-а сыӵе ӧвӧл». Мон солэсь туспуктэмзэ возьмато кык боливар авенидо квартираын.
  
  
  Таня сураса адӟисько. "Та юанлы?" со юаз.
  
  
  «Чик уг», - шуисько мон, чупасько сое. «Мар та мынам гинэ йырам лыкто-а, тӥледыз адӟи ке, со татын».
  
  
  Со азьын нош ик лябӟе. «Тӥляд правоосты, Рафаэль. Та мынам квартирае луоз. Тон огшоры клиникаосысь со эскероз, мед тодоз, тон тодамы возимы на».
  
  
  "Сьӧрысьтым миссия?"
  
  
  «Сьӧрысьтым нылкышнолэсь вылтӥяськонзэ». Пальпотэ со ялан мон доры ӝиптӥськыны но.
  
  
  Та сярысь но вунэтыны оборудов шуга дугдылытэк вань, со сяна, ас мылкыд каремзыя но срочность небытлыксы бархат-мугор ee.
  
  
  Тямысэтӥ глава
  
  
  Хоук вуоно ӵукнаяз, со юрттэ винсент тӧдьы но кошкиз. Бадӟым люкетэз отын вань кужымзэ уй ялан кышкаса улисько. Куатетӥ часын ӵукна луисько ни та дурдомын. Мон шуисько хоук винсент эскерыны но конференц-зал но прилегать комната куамын укмыс-озь, куке конференция кутскыны кулэ вал. Со туж нервной луэ. Мон йӧспӧртэм шӧдонэ кылдӥз, эскеронъёс ортчытэм бере вань таос соосты кышкатыны, кызьы озьы, пушкад перемещаться адями капчиен, одӥг гинэ куронэз вал отысь куд - дугды монэ. Озьы ке но со сюлэмшугъяське ӧвӧл, вань та майбыр ирониез, со быгатэ. Мон пальпотӥ но шонтӥз службаын ужасьёс кышка, уг но шека, ма сюлмаськытэ соосты та сярысь, сое нокин но медам кельты конференц-залаз улэп.
  
  
  Ӵукназэ ымныры нош ик берытскиз комнатаын но быдэс ориентационный ӵоже мон доры сямен ик, котьку но, ку со луэ, собере со кезьыт шобырско. Мон синазькыль люкетэз кужымзэ вылэ кесяське. Сое азинтыны кунокуа, уродлэсь но мозмыты та ужез быдэстыны кык адями ас дуннеяз.
  
  
  «Я, я татын конференция кутскон часозь, - шуи мон Хоук, - мон но номыр карыны ни, дорын милям кезьыт луэ ке, мон Вашингтон кельто. Сое поттон понна, малы мон уг быгаты шедьтыны ӝужыт адями, кудӥзлы нокин но, тон сяна, уг адӟы. . "
  
  
  «Мон янгыш ӧвӧл та», - шуи мон чутрак.
  
  
  Ымнырме мон сак эскеро, Хок, мон валатскозы но, нош ик та уждэс лэсьтэ. Ачимлык солэн лэчыт синъёсыз утиськыны быгатымтэ.
  
  
  "Кин, вуриськись басьтыса, шуиз со?" - сое вандыса ревматизмен.
  
  
  «... Монэ эн вае, сэрен. Малпасько, ӧжытак сюлэмшугъяськыса соос пӧлысь-конференция».
  
  
  «Тон-а со чик уз кельшы, Ник», - шуиз со йӧн-йӧн. «Хладнокровие тонэ котьку уте. Маин соос ӟечесь, тынад куараед лыдъямын. Оглом мар тонэн луиз? Тон тодӥськод-а, мар-а мон ӵошатӥськыны быгатэ».
  
  
  Со, соос шоры учкыса. Со вылэ воздействие мон йӧспӧртэм потэ, но уг валало ма со быгатэ. Мыным та адями кельше, но соиз мае ке шӧдылӥз, асьсэос соос туж матын ке но, ноку но ӧз адӟы, ачимлыксэ толло ӵукна-озь. Йӧспӧртэм вал со.
  
  
  Мон ваньзэ радъяло, сэре, - шуи мон. - Мон тон вылэ ышанӥсько быгатэ.
  
  
  "Малпад-а тон?"
  
  
  "Мед луоз, соос, лэй-лэй."
  
  
  «Умой-а. Тӥляд ке мар ке шараясал, мон тынад утиськон штабез шедьтыны быгатоды».
  
  
  Со кошкем бере, милям ӝуштэ захотеться вылэ мыжгаз. Соин быгатэ-а вал адӟыны, кызьы Ник Картер но, нош со уг нуы, ачиз кадь со. Хоук но шӧдӥське. Мон каллен ӧй луысал ни ке, соосты адӟытэк кельтыны ӧй миссизэ быдэсъя.
  
  
  Конференция дыръя дворец доры луонтэм сюлмаськись вал. Зал адями шуккемын вал. Вань дуннеысь сю репортёр луиз. Котькуд минут фотовспышка срабатывать, тусыз но, куараез но туризмъя тросгес луозы. Кивалтӥсь ке, табыш конференц-залэ, таӵеос пӧлы ӵемгес со котырын уло, ма ih гинэ адӟыны луэ.
  
  
  Нош ик ih матысен адӟиз, сыӵе со тушмонъяськисед доры со шӧдӥське-а, синазькыль карон-а усьтӥськиз сыӵе, мае мон бералтӥськы луэ. Но сое учкыны уг быгаты, со кадь пыриз комнатаям. Пушказ кӧня ке минут ортчыса, ваньмыз луозы, нош со понна кык полэс кыниськизы бадӟым нунал. Конференция кутскиз.
  
  
  Куке но сое йылозяз эскерыны юртлэн конференц-залэ, графинысь ву со шоры учкыса, кузь ӝӧкъёс вылын, горд писпу котыре. Со идентичный луэ сое, мае мон, бергес ке, перемена. Поднос вылын соос чиляло бокал хрустальной дюжина ӵош кылли. Лымшор пала вуыку, кылем графин, несвежий луы, но нуназе ужась выль юртъёсын ву сётэмын луоз estestvenno сессиез.
  
  
  Ӵукна ар кыстӥськиз. Кузь коридор кузя солань-берлань ветлыны шуген. Охранник шоры учкыса, мынам мукет. Со зал тырмемын вал. Кык венесуэльский охранниксэс, одӥг ужась но цру агентъёс службаез одӥг секретной пырон ӧс дорын возьмаськыса сылӥсь конференц-зал. Со котыре вань тодэмзэс Ника Картер но, нокин но уг учкы, мон учки-куке комната вазе соиз.
  
  
  Дас куамын мында, виссы понна мында-озь, кунгож понна коридоре конференц-зал тырмемын выльысь кутске. Со шимес напряжение гадь шӧдӥськоз, ми но висьыны кутске гол дорын. Вӧсь луоз, ӧжытгес но ческытгес ӵапак та вылын. Со, тодэ, соку со сое ыше-быре шуыса собере, кызьы мон быдэсты аслэсьтыз миссизэ.
  
  
  Перемена-озь цру агентъёс Незадолго-а ми доры лыкто. Со, валамон, тодӥсько, мон сое тодӥсько но ачимлыксэ луыны кулэ. Со сконцентрироваться, мынам но ымнырам ачимлыксэ тодмо луиз ке, одно ик, со озьы ӧвӧл. Вань та югдуратэм вал, ми дорын но уг луы солэн сярысь сюлмаськыны дыр, кызьы со ужа. Таки, та геред монэ сюлэмшугъяськытэ. Одӥг куашканы быгатоз промах миссизэ быдэсъя.
  
  
  "Тон кытын вал, Картер?" - юа пиосмурт. «Кык нунал ми татын тонэ уг адӟы».
  
  
  «Эх. Со азьын кӧня ке подозрительной эскеро», - со шуиз напряженно, вань кужымзэ сётыса тыршо estestvenno iso вазьылы.
  
  
  "Кин?"
  
  
  «Ӝыт азьло сое адӟыса, пиосмуртлэн вылтусыз подозрительной пусъён пыкет вылын, нош таосыз-леке вылэм».
  
  
  «Ой бен, та сярысь кылӥзы сое. Но кылыны сое, мае тон кыӵе-кыӵе со вакытэ изе-нылъёс соин немецен. Шонер-а меда луиз та?» - мынектӥз со.
  
  
  Солэн чет мыным тодам пальпотон, ымнырам луоз шуыса американскойзэ вице-президентэз, куке соос монэ возьмало президентэз. "Малы тыныд уз йыромы, ублюдок некомпетентный!" - мон прорычать.
  
  
  Со малпамтэ винсент хоука но шӧдӥ, вань мынэсьтым фут кӧня ке сылэ, мон шоры учке. Мон соосыз уг адӟиськы, соослы мед кельшоз.
  
  
  «Тӥ та калэ вылын возиське», - шуиз цру лек адями, но со ӝог ортче ке но, коридортӥ мыныкум, хок mimmo кыдёке винсент.
  
  
  Отын сылэ душес, мон ӵош эскерыны минут. Со вазем бере, со зӥб-зӥб но куараез лябгес вал. «Мынод-а монэн ӵош, Ник, - шуиз со.
  
  
  «Татын соос мед луоз отель, соос потӥзы», - шуи мон. «Ужпумъёсыз вал, быгатӥмы».
  
  
  «Вуриськись басьты, шуиз, со милемын ӵош мынэ!»
  
  
  Со ки ымлэсь потерл. Мынам ужпуме вал, вӧжоосын часозь кылем пумиськонын трос адямиез, кудӥз милемлы сётӥз графинъёсты. Хоука Но соослэсь куштӥськыны уг быгаты ни. Мон соосты бырйыны уг сёты.
  
  
  «Ӟеч-а, - шуисько мон шыпытгес.
  
  
  Личной комнатамы вӧзысь буш штабез аслыз хоук службазэ ортчиз. Мон пушкын луизы ке, пырон ӧсэз ворсакуз, ӧссэ ворсаз но, хоук, собере мон доры берытскиллям. Винсент палаз сылэ, адӟиське туж смущенный.
  
  
  «Нош али», - шуиз зӧк куара чурыт хоук. «Ма, вуриськись басьтыса, лэсьтэмын-а татын? Тон сое басьтӥ, дорам ваньзэ, мае быгатӥзы, Ник. Ну тон ас вакытазы кадь».
  
  
  Винсент со шоры лек учко. «Тон сярысь вераны эмуос инцидент вечеринкаын».
  
  
  «Уг, уг вера», - утиське, шуыны Винсент. «Тае мыным лэсьтыны кулэ луоз».
  
  
  "Кыӵе шудтэм учыр-а?" - Хоук юа.
  
  
  «Жомбыляк эмоциональной пичи гинэ», - шуиз Винсент.
  
  
  Тӧлаське-а ымдуръёссэ нюлыса. Шумпоттэ со, мар мон со сярысь уг ни поты турттон Люгер. Душес лэчыт луэ. Солы оскыны луэ, муртлэсь шонаське ни со. Оло, со шӧдэ кыӵе ке изъян, мон-ын ватон. Оло, вордӥськем пусъёссы кельтэмын-а со, яке маин берытскоз шрамм-на-а соос, мае сётом ми. Уг, таин мон янгыш луыны кулэ. Со гинэ уг выры, кызьы Картер Ник.
  
  
  "Ӟеч-а, мар-а та?
  
  
  - укыр Хоук юа. - Малы тон чертовски дыр сюлэмшугъяськытӥсез вань? Соин ӵош ик уг лу со кузэн адями тон, кызьы со вилла вуо ".
  
  
  Ревматизм огшоры луэ. Со вал мукет адями. Чавес Рафаэль. Нош мыным шуо, со уг быгаты со улыны. Тушмонъёс сое котыр одӥгез луэ. Агент луыса ай та мыным-а, кык тушмонъёс.
  
  
  «Мон гинэ уг тодӥськы, сэрен. Сиыны быгатоз, уго та, мар та чертовски ваньзэ сураллям, мурт калыкын, толпиться котыр, куара но неразбериха. Тужгес но уродъёссэ но - тодыны, ма ке минут котьма луыны быгатэ, нош мон уг быгаты-а, мар луэ-сое лэсьтыны ке. Монэ та ужады эн кышка стиль кылдытон понна ".
  
  
  Кык минут шып воргорон. Бералтӥськы Хок но укно доры лыктӥз. «Кышкано-а, та тырмыт ӧвӧл, Ник». Соос мон доры берытскиллям. Восьтэт мугорзэ ачимлыксэ, лэся твидовый кепырскем эшшо трос жакетъёс, кезьыт синъёсыз нош солэн, лэся, мон шоры учкыса усьтэмын. "Мар бен со кык нунал потӥз-а, ӧз-ке луы?"
  
  
  «Ӵапак со, мар мон тыныд верало», - шуи мон.
  
  
  «Мыным ӧз кельшы, - шуэ со, Шенӟыны, но мон малпасько, тон-а мар-а-мон сое ватӥзы. Та но, тӥледлы уг кельшо. Усьтэм сюлмын вал котьку но ог-огмес ми туж мукет, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Гол давление гадь но будэ. Вуиз но, мыным тупало кадь та коридорын вылэм, часлы ӧжытгес кыльысал. Вераськыны но кунокуа нош дэвид хок вераськыны.
  
  
  «Бен, усьтэм сюлмын вал котьку монэным».
  
  
  «Меӵак сётэмын вал соку», - шуиз Хоук. "Мон малпасько, мар ке луиз ке, тон ышид но, мон ӧй вала, малы та сярысь мон уг вера тыныд. Соосты тодыса, тӥ дорын возьыны мугез луыны кулэ шуыса, нош мон понна кыкез ик ценымногие умой луоз, тон ке со мадиз. Та нылъёс гофман йӧты-а? "
  
  
  Со кушты-а со вылэ учке. «Уг, уг басьты номырзэ та огъя нылъёс. Кыӵе солэн тусыз луыны кулэ? Нош со шуиз-тон, пе, со чылкыт луоз. Зэм ик тыныд оскоз, тон монэ-пӧяськод? Со, валамон, кесялоз шуыса, но бер вал ини.
  
  
  «Буйгатскы, Ник, - шуиз шыпыт Винсент.
  
  
  Вакчи Хоук номыр уг вера. Нош мон со шоры учкыса, мон ачим лякыттэм син кезьыт бышкалтӥз. Мынам давление шурдыны, йыр гадь но, будо, со ачиз но шӧдэ, бомба кадь, пуштытыны дасяське.
  
  
  «Ник, - шуиз каллен Хок, - тон та ужъёсыз мон басьтӥ». Жадем но ымнырын ачимлыксэ пересь шӧдтэк шорысь луиз.
  
  
  Монэ шуккиз холодок. Со, берытскиз, со мед учкозы пумисько. «Тон-а та лэсьтыны уг быгаты», - шуисько мон колтыртэ. «Тон мыным татын кулэ».
  
  
  «Пожалуйста, мон оскисько, куке-шуэ со, мае лэсьтэме уг поты. Тӥ списокын мон одӥг номерзэ, созэ но тон тодӥськод. Аслэсьтыз список послужной вераны. Нош татын маиз ке озьы ӧвӧл. Шӧдон, сое эскерид-чаклад ке, каракас лыктылы - кышкыт потэ-а, мар луиз шуыса-озьы соос уз мыны, - вань на-а мон. Самой делле вылын, солэн кык нунал понна берпуметӥез ценымногие кужмо луоз ». Соос шоры учкыса Винсент. "Та тӥляд но шӧдэ, тазьы ӧвӧл ке, Клэй?"
  
  
  «Бен, сэре», - шуиз Винсент. "Мон та чуствый."
  
  
  «Котьку тӥледыз туж дунъяло интуиция, Ник. Та сярысь мон трос пол тон ачид вераськод. Мар гинэ, со но. Али туж кужмо, милем но искреннее шӧдон-а, мар-а тыныд та уг пыриськизы. трос назначение. Нош ӟеч улон понна, нош озьы ик конференцие ӟечлыксы понна ".
  
  
  «Сэрен-а, лэзиськод тон монэ возьмаллям шуыса, ми радызъя», - шуизы мыным. «Мон кылё вылысьтым гинэ вис лэзё».
  
  
  Ачимлык синкаӵ нахмуриваться: «нуназе шорын-а ма?»
  
  
  Синъёсаз мон учкысал уг быгаты эмуос. «Огшоры дыръя та уката кышкыт адӟиське. Со вуэм бере умоен конференц-залэ, осконтэм, мар луиз шуыса-озьы соос уз мынэ. Соос кошкиллям, тонэ малпасько ке, со мед кошкоз».
  
  
  «Мынам потӥз, тон мед кошкоз али», - шуо Хоук холодно. «Винсент, одӥг охранник венесуэльский мыныны ӧтиз. Нокин но сое берен ысто одӥгаз отельын, ышанӥсько гинэ мед луоз шуыса, отчы со радэ вуизы».
  
  
  "Курегпуз питыръямы та уг!" - мон лек шуизы.
  
  
  «Монэ куштӥд, Шенӟыны, но мон малпасько, озьы», - шуиз Хоук. Ачимлык куараос чурыт луэ, но, синъёсыз кадь.
  
  
  Винсент нунал пала вамыштӥ, со но малпамтэ запаниковать. Заданиосты быдэстыны ӧз быгаты та адями монэ лэзь монэ, мон люкеты. Мар со пушкын тэшкыльтӥсько, мон понна но чеберске. Со, тодӥськод, мае мон лэсьтыны кулэ. Ih виемын луоз. Мон юн басьтӥське, юн кезьыт.
  
  
  Пуксён пиджак но со ӝог потӥз «люгер». Ачимлык хоука соос вылазы мертало, верало но Винсент. «Татын усьтэмын возиськом», - шуи мон чутрак.
  
  
  Соос шоры учкыса гуньдытыны мыным кыкеныз тырмоз.
  
  
  "Тон шузимид-а?" - Хоук недоверчиво юа.
  
  
  Бералтӥськы Винсент нуналзэ. «Татчы лыктыса, тон солэсь адӟем мед быгатозы», - шуи мон. Кызьы тазэ но созэ лэсьтыны, соос кыксы ик виемын ih. Но ӝоген со ужаны кулэ.
  
  
  "Та-а мар-а, Ник?" - зӧк куараеныз юам винсент напряженный.
  
  
  Со шуиз. - «Рафаэль чавес, ми ӧтиськом». «Мон-пунэм берыктӥсь. Табере солэн пуштросэз ӧвӧл, тон тодӥськод. Ник Картер кулэ, но со понна мон асме сётӥсько. Со быдэсты аслэсьтыз миссизэ час ӵоже, вань конференцие пыриськисьёс но луыны кулэ. Номыр но монэ уз дугдыты, мон азяз мынӥсько озьы, кызьы мон шуыса ».
  
  
  Душес но Винсент вошъясько учконъёс.
  
  
  «Мынам со бур киы тон вылын татуировкаос секретной адӟо ке, тон тусьты-пуньы миськиськод ӵукнаосы со», - шуиз хоук каллен. «Уд, тон уд-а ӧрекчаськы шуыса. Костя инмар, Ник, та уж мыным штука но вераськиськомы».
  
  
  Мынам верам кыл йыркурез ачимлыксэ вайиз. Эмуос пистолетъёс солэн гадь мертазы. Нош собере со адӟе, кызьы Винсент мон доры тэтчиз.
  
  
  Со, берытскиз, со мед пумитало, вылазы но люкетэз секундлы бере кыльыса. Вуоно шуыса, милемыз тодазы возё, мыным со вылласянь но, выж вылэ мон рухнуть.
  
  
  Мон сюри ке, ымныраз мыжга, мон сӥлё винсент врезаться. Та секыт шуккет луоз, но мон со уш. Собере, со шӧдэ кадь, «Люгер» выкручиваться кидылэсь котырзэ. Iso бордын солэн кужымез вань, но омела Винсент ласянь. Пистолетъёс выж вылэ усиз. Со но мыным кужым ӝутэмын. Со пыд вылысьтыз пыд шуккиз со ачимлыксэ винсент зампхнуться туж зын.
  
  
  Со мыным тыбыр вылам усьтӥз но кеськиз. Сое синйылто «Люгер», собере со понна басьтӥськи.
  
  
  «Таиз ужмы уг лэсьтӥськы, Ник. Мыным ыбыны луэ». Душес астэ вылын сыло, мон вылын асьсэды возьыны беретта. Со пыр син учкыса кузь глушительёс эмуос но вала, мар со туж серьёзной вал. Со каллен султо.
  
  
  "Тон малпаськод, мон дугдытыны быгатозы, тон-а та?" - кышкытлыклэсь куараеныз со юаз, кин асме уг лыдъяськы.
  
  
  «Быдэсак мон оскисько-а, мар быгатэ», - шуиз со каньылак. «Мон созэ но уг лэсьты».
  
  
  «Мынам со басьтэмын но тӥлесьтыд витиськом та шудонэ», - но мон прорычать. Со доры, со лэсьтэм вамышты.
  
  
  «Соос ыбылӥсько, Ник, - шуиз Хоук. Син со адӟыны быгатэ котыръяны вылын кышканэз но ачимлык - соос кышкатэк шуыса, монэ виыны уг быгато.
  
  
  Кызьы мон нимасько пол люкаськыло ачимлык-блеф, куке адӟиз, мар Винсент, шоналляськыса, нош ик пыд йыламы ӝутӥз. Мон чаклано ке, гадь мертазы хоук пистолетъёс, - Винсент-а ми доры лыкто. Ачимлык кутӥз но аслаз азязгес кыскиз, со, ассэ мед утёз «окт беретта». Собере донги винсент со тужгес но секытэз со вылэ усиз Хоука. Шоналскиз кык пиосмурт, пистолетэн ыбид но, востэмзэ кыдёкысен дыбыр. Син вӧлдэтын врезаться тасырайыны.
  
  
  Со ӝог вырӟиз, чырты сярысь винсент бур киыныз шуккиз но, со октыса-ысь палдоз, милемыз сюрес сайке. Хоук пистолетъёс нош ик лэзизы ке, мерта кожалод, соос пистолет куто киям но шырак ачимлыксэ, кужмо кариськид ке, ачимлыксэ ас бордаз кыске. Мынам макесъёсы но выж вылын со пыр перелетать рухнуть, «Беретта» со бӧрсязы борддор борды шуккиськылӥз. Со гуньдытэмын вал.
  
  
  Со понна люгер назьыльске, татын но нош ик ми кутӥм Винсент. Сое усьтӥз, паськыт но отын ик ожмаськем лыктӥз но ымнырамы ас паллян винсент хук. Ачимлык бамлы тэшказы, солэсь шоналскиз но шуккыны. Эмуос вӧсь луэ, но сое уг быдэсто. Со, адӟисько, кызьы со ки улэ пыртэмын ачимлыксэ куртка. Лобон одӥг кырым сое келязы движение донгиз но ассэ соин ваче стилет ачимлыксэ, куке Винсент мертаське. Со мертчиськемын вал урдлыоссэ пурт улэ, солэн ак, со синъёссэ паськытатэ но, кӧтурдэс выламы со усиз.
  
  
  "Кузё-Инмаре, Ник!" - кеськиз Хоук, недоверчиво винсент мугорыз шоры учкиз. Йырсазяз вуыку, Хок, но укыр лябыт вал на, медаз выры. Соос кутэмын «люгер» эмуос но каллен йырам мерта. Со кулыны кулэ. Мукет сюрес ӧй вал. Солэн чиньыез курик вылэ вакчияк спусковой, нош мар ке но монэ дугдытэ. Учкиз но лек-а мон вылэ обиженно хоук но адӟонтэм.
  
  
  Мынам йыркуръёсы, соослэн синазькыль каронзы но, гадь пачылмыто. Адямиос мыным та сюрес вылын сылэ. Ачимлык соос палэнтэмын луыны кулэ. Мынам сюлмы ик юн металл спусковой чиньызэ венен. Со, та кисыриё-кисыриё ымнырыз шоры учкыса, кынмыса но, уш жомбыляк малпамтэ шорысь мылкыдэз. Уг тодӥськы малы, но та адями мыным укыр ярато но гажало сое, ыбиз шуыса. Нош мон яратӥсько зӥбо но-ваньмыз курокъёс. Собере сое кезьыт шобырско ке, виыме басьтэм эмоциосты мон азё-беро воспаленный. Со-а, тӧлаське-ымдуръёссэ нюлыса ик мертаське. Мыным пунэмзэ валамон луоз. Дэвид кулэ Хок луыны кулэ.
  
  
  Нош мон таосты лэсьтыны уг быгаты. Со огшоры курокъёс зӥбыны уг быгаты. Оло, мон всё-таки луыны ӧз ачимлыксэ вииллям. Ачимлык палаз думыса возьыны быгатэ соин но, дыр быдэсты аслэсьтыз миссизэ-а ӧвӧл-а.
  
  
  Хоук ымнырыз шоры учкыса". Со туж паймем уг адӟиськы ке, пистолетме соос лэзизы.
  
  
  «Мон тодӥсько, тон монэ уд вие-а шуыса», - шуиз со шыпыт.
  
  
  Со кеськиз. - "Ӵоксаськиз!" Укыр вакчи но сураны луоз, со саташе, мед малпаськытоз лыдӟисез.
  
  
  Со кизэ но, пыдзэ но думылӥз, галстук ачимлыксэ е хоуку. Малпанъёсыныд мынам дорам пыраз, со ожмаськиз, кызьы ax агентэ, нош уг революционерлэн-яратӥсьёс. Но соин герӟаськем Хок, профессионалъёслэн кадь ке но тодоз, мар азьвыл ноку номыр лэсьтыны уг укша. Та йӧспӧртэм луэ шӧдон но, соосыз пересь доры, соосты эскерыны. Та бадӟым малпанэз ӧй вал, тодэ ваёнъёсын но визь уйвӧтын пуштон кезьыт тодмо, ми солы кӧня ке нунал выль уйвӧт.
  
  
  Дорамы нош ик вуозы мон шӧдон-а, мар вань со мар-ке ӧвӧл, - адями клиникаын, миссия сётэмын, со луоз, мынам но. Но со дыре йылзэ-пумзэ шедьтыны уг луы.
  
  
  Кышномурт чуланаз затащить хоука. Со ымдэ уз ӵоксалэ со луоз, мар ке но тодоз, мар-а копак звуконепроницаемый комната. Соос мон шоры гинэ учко.
  
  
  «Тон-а яке наркотикъёсын улаз мар ке но та выжыям», - шуиз со.
  
  
  «Шыпыт улоно, монэ тон эн виы», - шуи мон чутрак.
  
  
  "Мон тонэ виыны уг поты. Тон шонерлыко, оскыса, чавес, мар адями тон нимыд? "
  
  
  «Чавес Со».
  
  
  «Та шонертэм», - чутрак вераз со. «Тон Картер Ник. Вуриськись басьтон, Картер Ник тон!»
  
  
  Мон солэсь гол дорын берга. Йыр висёнэн берытскиз - йыр висёнэн, собере со ортчыса гинэ выриз ке, кызьы сое виыны, монэ аслаз тушмонэз. Час шоры учкиз но соосты адӟиз, соос ми дорын ог получас кыльы шуыса. Со шкафын хоука туйнаса, ӧсэз йыг ворсаз но ворсано. Со, винсент шоры учкытэк, нунал доры лыкто ке. Со кулэм адӟиське, но кыӵе ке мугъёсъя ышиз вал мыным туж жаль.
  
  
  Сое, эке ӵош потӥзы коридоре но шараялляз, мар со кыр дунне пала. Залын мукет комнатае пыризы венесуэльский полицейскойёс пумаз эскерон. Со монэ ӧз адӟы. Тодмо, монэ нокин уг кылы. Мон хем пумиськылэ кунокуа нош соиз уг. Юан утиськон службаын ужасьёс вормытъяськыса быгатозы, кытысь, яке кин ке, кинэ со адӟиз, монэн ӵош мынӥсьёсты но, коридортӥ кадь винсент хоук, кык кутскиз кык но тырыны быгатозы. Со дворец котырын пырон ур вамен потыны малпам. Пыр ортчыса вуэ со садлэн валтӥсь пырон но ортчытыны быгатэ. Оскеме потэ, мар ке дырлы вис лымшорпал калыкъёсын вӧлмемын. Котькудзэ но, кин ке адӟы, кызьы солэн пырыса, шӧдӥсько гинэ, нуназе мон вазьгес кошки шуыса. Ӝоген со оглядеться, ӧс пыр потоно но коридоръёсын шыпыт ур ортчиз.
  
  
  Укмысэтӥзэ йыр.
  
  
  Но со кушем Винсент Хоука йыр котыр. Дас вить час куамын возьмато мон - кунгож сьӧрын пумиськонэ кызь вить минутэн-озь ас вань контактын конференц-залэ.
  
  
  Сад дворец доры со ӝоген азьпаламы люкетъёс пыр ортчо. Котькытын чалмыт гинэ но луысал, дыр, та адями пумысен. Урам автомобиль басьто, территориослы дворец доры лыкто. Подъездной липемын сюресмы луоз, нош бадӟым машинаос келля охранниксэс кышка.
  
  
  Юрт кык ортчыса, соос сюлэсь адямиез адӟыса, возьман понна кылдон улосвыллэн кузёйыръёс калтыртэ.
  
  
  Со гинэ калык доры васькыны кутскиз ке, мон доры лыктэ пиосмурт ласянь сюрес, милям сюрес пытсамын. Соиз валамон но, со шоры учке, ма луиз та адямилы ЦРУ, пумиськылӥзы солэсь азьвыл. Такем мон уг быгаты со. Ачимлык ӧтемын вал та шекъёс трос на.
  
  
  "Шуо, Картер, быгатод-а тон со вера?"
  
  
  Суп-сап, со доры со пырыса, гадь вылын уг будо давление саклык висъяны турттӥськом. Мон пульсировать гол, кезьыт вӧсь. "Мед луысал?"
  
  
  «Кунокуалэн огшоры шуиз мыным, мон мар понна прощение курыны замечание лэсьтӥз. Мон тон винить ӧвӧл ке, малы тон вож потэ».
  
  
  «Бен, ваньзэ радызъя», - шуизы мыным. «Мон укыр лэчыт отреагировать. Ӧжытак гинэ соос алекмо. Мон янгыш». Соос солэсь кошко кутскиз.
  
  
  "Номыр но соку ӝож-а?" со юаз.
  
  
  Сое, берлань берытскиз. «Ӧвӧл, ӝожтэк. Та сярысь эн сюлмаськы».
  
  
  "Умой." Со кизэ мычиз. Со понна басьтӥсьёс но, ачимлыксэ минут возёно.
  
  
  Паськыт пальпотэ соосын ӵош капчи. «Тодӥськод-а, со вала, кызьы та зэмос туссэ одно ик тон басьтыны быгатозы. Малпасько, соосты эскерон но возьман. Мон уг тодӥськы, кызьы сое лэсьто, нуналэн ужась службае верантэм понна, нокызьы уг ке, толэзь бӧрсьы толэзь».
  
  
  Со час шоры учкытэк. Одӥгез доры кызьы луоз. Со ассэ возьматыны уг тыршы эмоциос. «Бен, со секыт уж. Тае со зэмзэ ик-а уг поты. Ма гинэ мон пумиськылӥ эш кулэ. Бергес адске».
  
  
  «Одно ик, умой, - шуиз со. «Буйгатскы, Картер».
  
  
  Соос, кузь кужен сюрес кузя кыдёке кошкиллям но берытскиллямтэ. Мон сокем кужмогес луэ миссия пуш шӧдонзэ, мар сярысь мон малпасько, мае мон уг быгатӥськы мукет. Ас котыраз со номыре уг шӧд сяна, ас сюрес пыр уллёе люкаськыса. Со ке, пырон ӧс доры лыктӥз, юрттӥськись заблокировать группа тротуар. Со пыр потыса, со, ми но со шоры учкыса, шузимем кадь вылад. Али дыре удобство но ӧй вал. Со но валтӥсез соос люкен-люкен mimmo репортёр огибать тубат-тӥ ортчиз. Вань уллёез ӵемгес луо.
  
  
  Со ке, сое йылозяз-а тубат кузя тубыны кутским но, мон уллёзы заблокировать. Со гырпум кузьда, со пыр чуртнаськыса. Одӥг пиосмурт пумитэ со мукет донгиз, мыным со кеськиз но мар ке шузияськиз. Со врезаться кышномурт, пыд йылысь со ӧжыт гинэ ӧй уськытысалзы. Нош со шталь но бер ӧвӧл.
  
  
  Дырыз дыръя кулэ вал йылозяз милемды коридорын.
  
  
  "Эй, учкы ай, пие!" - кин ке но кеськись мон сьӧры.
  
  
  Со лёгетъёс кузя ӝутскиз каллен. «Сётысал мон ортчиз», - мон курисько. «Сётысал мон ортчыса, вуриськись басьтыны». Таӵе дырзэ со ноку но ӧз ын учыръёс отчы вуттӥзы.
  
  
  Миссия срочность со милемын выре вал, мон уг учкы, мар вылын сяна, йылаз-кужмысь отчы, кытчы сое дыжъёсын. Лач-лач уллёзы тубат вылын луэм на, охранниксэс но ваньзы ӝегатэмын.
  
  
  Со канжаськоз, со толкнуться но. Мон шорам учке службаын ужасьёс венесуэла, куке со сое mimmo ортчиз. Нош шедьтӥ мон дворецын луыны кулэ вал. Отын монэ возьмало вал мон ривненский связной нунал часын. Сое но возьматыны уг быгато. Идеальный кулэ луэ вал, дыр.
  
  
  «Простить каре монэ», - шуи мон со доры учкон. "Пожалуйста, лэзь мыным ортчиз!" Нокин уг но вырӟы. Вань ужъёс но мировой басьтэмез сярысь вераськон ортчытыны луэ конференциос, жаль мыным но мед шӧдозы. Монэн со массае пыр ортчыса, огпалтӥз тел.
  
  
  "Эй, лябӟытӥськод!" - кеськиз одӥг пиосмурт.
  
  
  Со mimmo ортчозы соос, но ответ ӧз сёты. Со меӵак, ӧжыт калыко ӧс азьын зонае пыр ортчиз. Соос, час шоры учкыса, адӟиськом, дорын дас сизьым минут кылиз-а мар-ми вань. Нунал со доры келялозы, кытын полицейскойёс кӧня ке возьмано.
  
  
  "Мед луысал?" - военной формаен-ын венесуэлец шуо. Мон солы, со мыным штатский пукись пиосмурт, мон уг тодӥськы.
  
  
  «AX со, - шуи мон. "Картер".
  
  
  «Тон сярысь удостоверениез, пожалуйста».
  
  
  Соин ӵош кунокуа адями пыдзэ шуккем, mimmo но со бызе. Чидантэм йыр-ын пульсация арес вал. Со, бумажник ник пошарить картер но кисыяз шедьтыны. Ачимлык усиз но шедьтыны сое луэ сярысь удостоверение. но дворецын нимысьтыз пропуск. Со возьматэ дежурной.
  
  
  «Хм», - шуиз со. Карточкаос вылын, соос туспуктэмъёссэс учкизы, собере нош мынам ымныры сак эскеро. Винсент хоук шуэ ке но ӧй быгаты, малы мон уг Картер Шенӟыны, ватонэз, милемлы но та адями пыр адӟыны ӧйлась.
  
  
  "Тон эн дырты быгатэ, быд?" - мон укыр шуо.
  
  
  Котькыӵе учыръёс, куронъёсызъя, тыдӟыны, соос ӝегазы. Со картаез эскерыса, со кадь вал кыӵе ке изъян, сое гинэ витиз, со понна сое шараятыны. Тодмо, со аслэсьтыз ачимлыксэ чидантэм вӧсь, мыным но со уроксэ дышетэ люкаськизы.
  
  
  "Тон кытын интыяське, мистер Картер?"
  
  
  Милям ымныр вылэ мыжганы гырнадёр ачимлыксэ арес шуккиз импульс неконтролируемый кылдӥз. Нош мон тодӥсько вал, мар-а таиз шортэз миссия ӝоггес пон.
  
  
  "Вал та пуштрос-а?" - мон шуысал, вакчияк мыжгаса, понназ мурт туртто.
  
  
  - Уката уг, - шуиз со кузьыталэс.
  
  
  «Конда аттракциона отель», - шуи мон.
  
  
  «Gracias, gracias muchas», - шуиз со саркастически.
  
  
  Со кунокуаын, анай кылэз мон солы верай, эмуос шуо, со идиот шуыса, йыркуръяськись тӥрлык поттӥсьёслэн невольный. Номырзэ но мон.
  
  
  «Тон картаез, мистер Картер». Ih сое берыктом ми. «Дворецын пырыса быгатоз».
  
  
  «Бадӟым тау», - шуо соос, серекто. Со пушказ охранникъёс но mimmo бумажник, дыртэлэ басьтыны.
  
  
  Ценымногие пушкын шыпыт луиз. Вестибюльёс кӧня ке мурт вал, нош со пазяй вал, мон но дорын ортчытыны уг луы ужпумъёс. Со, бадӟым-а пумитанни доры мынӥз, со понна конференция кутыны выре.
  
  
  Та юртын со люкетэ пыре бере, эшшо одӥг эскерон кышкаты, нош котырысь одӥг охранник мон тодӥсько, мар соос луизы, сокем ӝоггес. Со вылтӥ ортчиз-а, коридорын конференц-зал. Со понна дорамы ӧжыт луоз.
  
  
  Полициын ӧстӥ потыса, вань та виын кӧня ке венесуэла проем кивалтӥсьлэсь кышкано ярд конференц-зал. Со, шӧдӥсько, кӧт пушкын юрӟым кадь бульыртӥсь, нош гадь давление гол но будэ. Озьы полиция сое нош лушкем лек удалтӥз-а кадь йырлы ӧжытгес луизы, кызьы ачиз президент но.
  
  
  "Эх, мистер Картер!" - шуо, соос, монэ адӟо ке.
  
  
  «Сантьяго Сеньор», - шуисько мон, хладнокровие утьыны тыршизы.
  
  
  «Ваньмыз умой мыноз, озьы ӧвӧл-а? Тыдӟыны а, мар-а мыным чакласьконэз ӧй вал пумлэн пумаз кулэлыксэ мертэтэныз».
  
  
  «Озьы потэ, сэре», - шуи мон юн. Мынам йырам тиккето часъёс. Кулэ-а вал, час-минуттэк тямыс. Со мон дорысь кошкемез луэ.
  
  
  «Мон оскисько, вань ӟеч луоз шуыса», - шуиз со. «Шӧдонэ мынам умой. Сеньора хоука адӟид-а тон?»
  
  
  «Вазь ӵукнаысен уг», - пӧя, со шӧдэ гинэ, мон ымныр сётыны.
  
  
  «Ма, солэн, малпаськод, мар но со шедьто. Бер-а адско шуыса, ӟечкыласько тонэ сыӵе умой куке нокызьы но ӧвӧл». Монэ со пальпотыса вешаз но пельпум вылтӥз.
  
  
  «Туж умой, сэре», - шуи мон.
  
  
  Со кабинет вуэмын, соин, лэся, кезьыт-а луоз-соос доры пристрой штабез мактал безопасностья службаоссы. Со, коридортӥ мыныкум но капчигес шокчизы-ысь конференц-залэ. Соос, час шоры учкытэк, вить но одӥгез соос доры шуыса.
  
  
  Соос ваче пумит султо, ӧс усьтӥськыса, мон косэ кадь. Коридор пумын ньыль охранниксэс мукет дежурить каро, соос ик-а, ӵукна-а, мар отын луиз. Соос милемыз тодо, мар со лэсьтэ мынам озьы уг mimmo уж ортчытӥз. Кык минут кылиз на. Коридоръёстӥ ортчыку мастеръёс возьматозы асьсэлэсь но верительной грамотаосын. Ачимлык охранниксэс лэзиз комнатаяз. Котькытын котырын службаез луиз адями, кудӥз пушкын сылэ коридор кузя ветлэмзы но конференц-зал.
  
  
  Со, коридорын уллань но уллань учке. Мыным туж вӧсь луэ. Ӝог будӥ мон напряжение минут ӵоже зӥбетын но йырам. Со, тодытэк, уз ортчы висёнэд, со дыре асьмелэн тушмон эн быдтэ. Мыным кышкыт вал Но шӧдон-а, мар вань-соку ик ӧй. Та пуш шӧдонзэ, смутный, ноющий потэмын, соин, лэся, мынэсьтым виымме сэрег котырын ватӥськемез потэ. Та малпан ӧй вал - кылылэме вань кадь, кӧня ке нунал понна берпуметӥез луоз шуыса. Кыӵе ке Но шӧдон вал мыным, мон сое кесяны кутске возьытлыкез, куке милемыз зӥбо, ми срочность миссизы но. Соин, шӧд, мон потӥ, йырам шимес нюръяськон ма, микрофон но динамикъёс визь но мон соослы юрттыны быгатӥсько ке, матысь дыре уз быры.
  
  
  Вормытъяськыны кутске, со юанэз, мар мон контактын ӝегатоно луиз.
  
  
  Нош собере сое адӟыса ачимлык - консервативной венесуэлец темноволосый пеймыт-горд но лыз-лыз костюм, галстук, коридор кузя лыктӥз мон доры. Огшорыгес луоз со пыриськиз персонал дворцовый укша, ки вылаз но, тӧдьы но лацкан инвожое графинъёсты.
  
  
  Мынам урдлыоссэ урмем сярысь тэтчаны доллар тыр. Со минутъёс ортчо, милемын артэ вал, мыным мыче графинъёсты. «Картер сеньора, конференциос директорез, куриз юон ву вайиз милемыз ыркыт конференц-залаз лымшор вис дыръя». Со туж зол вераськиз, ваньмыз понна мыным кыл котырын. «Тӥ пӧлын нимысьтыз допуск бере, уг быгатӥськы мон тон понна ачимлыксэ кабыл басьтӥды-а?»
  
  
  «Э, умой-а. Таиз соослэсь басьтӥллям», - шуи мон снисходительно.
  
  
  «Gracias», - шуиз со. Собере лэчыт сипыртӥз: «la Viva revolución!»
  
  
  Коридор кузя ӝог берен мыныны пиосмурт. Со киын графинлы сылэ, но кӧшкемыт веран замешательство басьтӥз. Комнатаын устройствоос нуись луэ. Шӧдиз вал мукетыз сярысь укыр бер малпасько. Мынам улонын та туж кулэ уж нуоно луиз графинысь конференц-залаз ачимлыксэ но пукон вылэ пукто.
  
  
  Со, нунал доры лыкто.
  
  
  «Ӟечбур, Картер», - шуэмын отын ужасьёс ЦРУ. "Нош ма тон отын?"
  
  
  «Тыдӟыны, вераськонэ выль директор ӝӧк вылэ ву конференция малпаськомы», - шуо соос суп-сап. «Вылаз, соиз нош пияшлэн ыстон».
  
  
  Графинысь шоры учкытэк цру агентъёс. Мон тыршисько ужасьёсылы лушкем мыньпотыса, собере учкиськод но, графин. Со тырысен лэся. Мон полицейской венесуэльский шонтӥз, со понна комнатаысь графин нуиз.
  
  
  Ну со пушкын графинъёсты. Монэ секретной службаын ужасьёсты мукет учкид ке, солы сокем ӧжыт но буш пукон вылысь графинлы воштыны басьтыны ачимлыксэ, сое ачиз вайиз.
  
  
  Юаз со. - "Малы таиз вань-а возьматӥ?"
  
  
  Со, мыньпотыса эмуос. «Тӥ ӧй отель, конференциос мед пыриз, ву юэ несвежий, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  Ми но со шоры учкыса, вылысь графинлы, собере пальпотӥз ревматизмен-ын. «Шумпотыны адӟыса, сое кутӥллям конструктивно ма тон, адями AX».
  
  
  «Туж маскара», - шуи мон.
  
  
  Со кунултӥз кутоз но вуж графин ачимлыксэ, нош собере со шоры учкиз, ма понна сое кенешыса гинэ пуконын пукиз центр. Но со кылиз, кызьы чузъяське гол чузъясько кылъёс:
  
  
  Собере кулэ луись условиос тупало интыянъя управление юрттэт вылын частота дистанционный нуназе сеанс. Кӧня ке минут ортчыса, соос ваньзы виемын, музъем вылысь слышимость.
  
  
  Со пыр потӥз но берытскыса комната.
  
  
  Сое педласянь дугды-тӥ охранниксэс. "Тунсыко, мар ми соослы карим?" - шуо, соды, чидантэм суредамын.
  
  
  «Кенос коридор кузя улӥзы луоз», - шуиз одӥг венесуэлец.
  
  
  «Оло, тон быгатӥськод выж ӵужиз, Картер, - серектэ цру адями, нуналаз сылэ. «, Дыръя, чуланэ веник луоз», - мыня со паськыт.
  
  
  «Мар та. ЦРУ Час комедия-а?» - кузьыталэс со юаллясько, мон серем ih акыльтӥз кадь. Наплевать вылын луоз, мон-а со, яке мае верад, сое лэсьтӥд, дыр уг шека со, мар лэсьтэ со понна тырон система самой бадӟымгес луоз, выль ар ныр улаз брешь шонерак, кышкатэк.
  
  
  Коридорын соос нуыны графин-тӥ вуж корказь. Официальной ымнырын берытскиз кутскиз но юрттыны конференц-залэ. Со но ышем часэз шоры учкыса, мар вал кыкетӥ ини ньылетӥез. Венесуэлалэн президентэз но кизили шоу вице-президентэз США, кӧня ке минут ортчыса вуо. Но ӝоген кутскоз нуназе заседаниез. Нокин но конференц-залын ӧз шекланытэк, маин мертаны луэ улон ачимлыксэ минут кылиз.
  
  
  Планъя вылтӥ вань мынӥсь.
  
  
  Дасэтӥ йыр.
  
  
  Графинысь куштыса, берен мыныкум, со конференц-залэ. Мон одӥг пол адӟыса вуиз-а кадь, но кызьы венесуэлалэн президентэз вице-президентэз ӵош США-коридор кузя мынэ, кизэ пельпум вылам понӥз венесуэлец американецъёс. Агент ih котыртӥ лушкем тыршо. Куке со адӟе, кызьы со ышем-бырем конференц-залэ, юрӟымен мыным но, сое синазькыль карон но басьтӥз.
  
  
  Пушказ кӧня ке минут фотографъёс азьын берпуметӥ туспуктэм лэсьтыса возобновление конференция. Кыл ветлэ, ветлэ-а мар-а кулэ вал сессие экономической тупанкылъёс ӵукна вуиз. Зэм но, соосты интыянэн герӟаськем финансовой базаос луэм военной лэзён взамен венесуэльский режим юрттэт ӝог будӥз. Тае пумтэм вапумъёс ӵоже, пе, монтэк тирания чудовищный пыриськон.
  
  
  Ӧссэ мыным усьтоз на кадь ассэ ваньмызлы ваче пумит инты басьтэ пол, мон вӧзаз вуи кадь кышкало чи малпамтэ венесуэла кивалтӥсьёс. Ачимлык пол пеймыт вал та ымныре.
  
  
  «Мистер Картер, мар гинэ тон милемлы одӥгез агент анб пумитам вераллязы, ма тыныд кӧня мина ортчиз конференц-залэ».
  
  
  Солэн мышпалаз ӵогъян чырты люкетэз шӧдӥське. Нош ик гол давление будыса, пельдӥняд запульсировать ужасно.
  
  
  «Бен, сэре», - шуи мон. Визь-нод мон азьлань урдоно. Оло, соин но эскерем, тазэ но выль заказ шедемын вузы ӧвӧл конференция директорез.
  
  
  Агент ик шедьтыны быгатэ интыян яке каллен, учкыса гинэ графинъёсты. Оло, соосты палэнтод котырысьтыд комнатае интыязы ини.
  
  
  Юаз со. - "Тон вань шекъёс адӟиськыны?"
  
  
  Гадяз Сжатие ӧжытак лябомемен. «Мед луоз. Малпасько, ваньмыз радъяськоз».
  
  
  «Умой-а. Тон милемын ӵош мынӥд, таман уд быгатэ-а? Со но кунокуа, та списокысь мурт доры лэзён понна верантэм информациез-а тӥледлы выльдэм шоры учкыса. Та дыр трос ӧз басьтэ».
  
  
  Со, шӧдӥсько, мынэсьтым пуктон-косонъёсыдлэсь палэнскылӥзы, - соосты быдэсъясал вылэ таӵе ӝоглыкен луоз шуыса. Нунал конференц-залаз но ворсаммы уг луы на. Котькыӵе учырлы со уг вала, кызьы куштӥськыны быгатозы. Кышкатэк ке Венесуэла полицилэн кивалтӥсезлэн курисько тонэ мар ке лэсьтэ-а, тон тазэ лэсьтод. Со вӧзын службаме со сьӧры, кыдёкын конференц-залэ. Ми пыриды ке, отысь полицейскойёс венесуэльский вал, со соку ик потэм но, адями огназ кушты милемды, соос озьы ик адӟонтэм карыса, со туж ӧжыт, кызьы со, кин со быдтэмын люкаськизы.
  
  
  «Та списоке». Беглой тырмыт укон, мед ... "
  
  
  Со ӟингыльтыны ӝӧк вылын телефон. Соос со доры лыкто шуыса, ответ сётыса, со дыре списоктэ эскерыса, ас кужымзэс эскерыны мылкыд вань iso туртто.
  
  
  Ачимлыксэ, ымнырзы пиштэ. "Эх, сеньора Хоук!"
  
  
  Со шӧдэ кадь, мыным гадьёссэ кырмасько андан кыниське.
  
  
  Венесуэлец ымнырыз воштӥське. "Кыӵе!"
  
  
  Та веранэз ӧй вал. Кыӵе душес-кырын но юрт тусыз мукет бырйисько жингырты али ке люкетъёслы, аслыз ӧз оскы, дыр татчы вуылозы шуыса. Со шӧдӥське-а, мар-а мон люкаськылӥзы, мар ке вис дыръя басьтӥзы, кудъёсыз али гинэ йылпумъяськиллям.
  
  
  "Оскытыны уг быгатӥськы, мон та!" - венесуэльский вераны. Со доры назьыльске «Люгер» бере со доры лыкто. «Нош, сеньора Картер-ысен татын...»
  
  
  Берытски мон со виын со доры, йыре шуккиз ке, со сярысь со люгер кутонэныз урдсын ачимлыксэ. Со йырсазьтэк кылле выж вылын секыт усе. Вӧзаз ӝӧк вылын телефон трубкаез бултаськыны. Мукет пумысен со куараез кылыса, кык хоука.
  
  
  «Ӟечбур? Мар луиз? Тон татын-а?»
  
  
  Трубкаез интыяз пон соос пыр мугорез инертный вамыштӥз. Со, нунал доры лыктӥз но, выллань уллань учке но, коридоръёсын но. Котыраз нокин ӧй вал. Коридорын соос потӥз, ӝоггес ӧсэз ворсаз. Оскиськыны луэ, кыӵе мар-нокин уг пыра, сое дыраз пристрой кышка.
  
  
  Со сьӧрын конференц-залэ, нунал бере сое пытсаллям. Улам конференцие кӧня ке минут ортчыса, кулон но луэ активировать интыян. Коридорын сылэ кышномурт, давлениез но лэчыт золтыса кышкытэз шӧдӥсько. Со ӝог ышиз-быриз, бератаз, соос лэсьтӥзы асьсэлэсь ужзэс интыян кадь. Агент пыр поттӥз верантэм служба конференц-залаз шонтӥз но охранникъёс. Со мон доры лыктӥз.
  
  
  «Ӟечбур, Картер», - шуиз со эшлыко куара.
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  «Ма, соос отын, сюрес вылын. Шумпоттэ соиз но, та быдэсмем ке вань».
  
  
  «Тожо мыным», - шуи мон.
  
  
  Со отель, со мед кошкоз, мон сылӥ витьыса огназ гинэ лэзиське но. Ӝоген сигнал луоз, но мон тодӥсько вал, мар ваньзэ йылпумъяса. Кин ке но комнатаямы котыр бырйиськыны быгато юрттэт, оло, охранниксэс нунал усьтэм сылэ. Нош венесуэлалэн азьмуртэз мон, мон вице-президентэз йырсазьдэс эн США - нокин но ӝӧк сьӧры уг выжиз.
  
  
  «Каллен ваньмыз адӟиське», - шуиз пиосмурт. «Укыр зӥб-зӥб, мон шӧмзэ. Мон сыӵе йӧспӧртэм шӧдон. Со тыныд луэ?»
  
  
  «Туннэ уг», - шуо мон. «Мон зэмен но бугыръяськиз, нырысетӥ бере, татчы шедемын».
  
  
  «Ма, со мон дорын. Меӵак йыртышказы. Радэ но вань».
  
  
  «Мед луозы, соин, малпасько, ма луэм учыр ми дорын одӥг нунал», - шуи мон.
  
  
  «Я, малпасько, умой мыно мон кышкатэк полициын эскерыны. Бергес адске, Картер».
  
  
  «Уже туж, - шуи мон.
  
  
  Коридор кузя мынэ со доры пристрой безопасностья службаоссы. Мынам пичи шапык банкын потӥз вылӥзэ ымдурме. Со ӧй ке шарая, мар йырсазьтэк кылле отын службалэн кивалтӥсез Венесуэла, соин, лэся, дугдӥз конференция оскалтоно-а, но та ваньзэ сӧре. Со малпа, ми сылӥз на солэн бӧрсяз мыно. Но мон шӧдонэз зол вал, отчы кылиз мар ми кулэ, кытын со улэ. Заказ луись заказъёсты. Огпал ужасьёс коридоре потыса анб палтӥ но дугдиллям шуыса, лушкем вера агент службаез. Со вакчи отсрочка басьтӥсьёсыз. Соос шоры учкыса прерывисто нуналэ шокчисько но конференц-зал. Нуназе кутскиз пушкын заседаниез. Котькытчы активировать минутлы интыяно вал.
  
  
  Малпамтэ бадӟым куара кылӥськиз юртлэн йылаз ӟырт-ӟырт. Чир луыса, та самолётъёс, знакъёссэ пуктылыса конференция каракасский ӟечбур пролетать дворецын. Мон бышкалтэм дыж барабан куара, но малы ке но мыным потэ йӧспӧртэм кутсконаз.
  
  
  Йырсазямы озьы мон сцена врезаться, мысленный суредъёс но кылъёс. Сое асьмеос адӟиськом Люгер пистолетысен. Сое адӟыса, город муртлы квартира но, со америкаын вал удысын луыны кулэ. Мон вань вылэ зӥбиськыса, мынам йыры берга, берган голято но.
  
  
  Мар ке но мургес пушкам
  
  
  мон малпаськытозям, укно доры лыктыны кос монэ, соос нош ик куаразэс кылыны мед быгатоз. Нош пунэмез мыным кужмо мурт, сое шӧдонэз. Кунгож сьӧры кыльыса косэ милемыз соос конференц-зал. Та приказ озьы ке но, мон но каллен лыктэ укно доры лыкто, юмоке, коридор кузя альков мон доры мынӥ, тодӥ кытын, мар-а соосты шедьтыны. Одӥг пол со доры берытскиз но вӧзаз асьсэды визь, ӧжытгес куалекъясал конференц-залэ, собере нош лыктэ укно доры. Сое донгыса ачимлыксэ, ӵапак со вакытэ, куке лобись самолёт, бертӥз облетать юртэз кыкетӥ пол кутскиз.
  
  
  Нырысь, со дворец доры лыктӥ ке, со, номыре уг кылы. Нош собере, соослы усьтэмын луэ ке, ӧжыт ке но йыр вылын, бадӟым куара кылӥ, со ih двигатель ӟырт-ӟырт. Со бӧрдонлы пӧрмиз, лобӟиз ке со юртэз пукиз, шунды шорын чилектӥз.
  
  
  Ӵапак та самолётэн монэ сэзъяз кужмо куараез. Ударной кельше вал та бадӟым тулкымен ортчоз быдэс мугорыз пыр. Чебер куараез кылыса малпамтэ солы таня:
  
  
  Собере со, кызьы со аслэсьтыз ужзэ быдэстӥз, эшшо но трос луоз зӧк куаразэ поттӥз пуктэтэзъя, кудӥз сямен пумитазы понна туж бадӟым вал азьвылэзлэсь пельын жонгетэ.
  
  
  Мынам йырам ваньмыз дырекъя куара самолёт на. Со йырам кылиз но, куараез эшшо одӥг лэчыт, нош сыӵе ӧжыт, кызьы гинэ реактивной самолёт лэзьы шуыса.
  
  
  Та куараме тон кылод. Та кылэмед ке тынад, тон ваньзэ тодэ, подсознанияз ватэмын.
  
  
  Вдруг мон котыр ласянь шонерлык вылын куашказ. Со оглядеться, уш ужасно но йырвизьдэ суралозы. Ма, вуриськись басьтӥз, луоз? Ма со понна асьмеос чавес революционерлэн ним сётэм? Соосты, тодӥськом, мар картер ник сое, мар мыным AX ужа, татын но соос вал шуыса, тодын но соин ӵош асьмемыз ожмаськыны винсент малпамтэ хоук...,... но кузё-инмаре!
  
  
  Самолёт ышиз-быриз. Слабит со укно доры пыкъяськыса. Ма, вуриськись басьтыса, вань та вал-а? Ма со венесуэлец мурт басьты, соос сярысь кылэме но ӧвӧл ни азьлоез? Жугиськизы мар винсент хоук но монэн ӵош, вот соиз мон палэнтэм бере гинэ ... задание. Графинысь! Вайизы сое графин конференц-залэ вань кӧня ке минут учкиськом но тодо, мар луоз интыян nen, комнатаын вань вииллям.
  
  
  Ваньмыз ӝоген берытскоз. Позировать со гинэ ӧвӧл - мон зэм но оскисько, Чавес адями, солэн нимыз шуыса. Вань-а, мар лэсьтэмын берло кык нунал ӵоже мынам вал венесуэлалэн президентэз но йыр вылазы нуыны вице-президентэз Герӟаськем Штат - кык муртэ, кудъёсыз мыным каракас ыстыны, мед утёз! Номыре но соос уз быгаты тодаз вазе, нимаськом сое таня нош толон ӝыт соос выльысь пумитазы но хоффманн илзе - ӟуч нимъёссы. Мон сярысь тодӥллям миссизы но соос кулонэ нуо.
  
  
  Бен, вань кылъя но! Мон номыр но тодам уг быгаты-а, мар луысал монэн, со куспын ик, кызьы мон со берлань кошкыны, квартираын кӧня ке нунал, со дыръя но, со бере вуэмын, шуо, со Рафаэль Чавес. Но малы ке со сярысь тодаз лыктӥз со ӝыт квартираямы. Ӧскем потон мылкыд но тодэ поромон. Со пегӟыны турттэ, нош мон кык пиосмуртъёс дугдыто. Соин, вылды, наркотикъёсын улэ вал. Но со мае ке ми лэсьтӥмы, мон понна озьы вырыны косэ, со бызара кадь соосын ӵош. Вал соосты ултӥясьёс, со сярысь со гожтэт вераны. Кыӵе ке конференция кутыса виён понна мон соосты ымныр туссыя высокопоставленный. Но со вал КГБ. Та Таня лыдъя. Соин, тодам вайи, исчезновение хоуку ачиз валэктыса кадь, шуиз верало мон та эмуос но солэн историеныз. Сое со чик уг кык нуналэз тодад возь, мон ӧй луы ке, соку, зэмзэ но, та кунокуа со. Кулэ вал, соку та вал, рольёсты ас вылаз басьтыны косысалзы ке, чавес, мон рафаэль.
  
  
  Со котыре альков бызьылыны, сэрег понна, валтӥсь коридорын. Шедьтэлэ мыным кулэ вал конференц-зал. Интыян, со отчы шедиз, улонам ваньмыз ини ужа слышимость виыны но быгатоз.
  
  
  Со ке, бадӟым ӧс доры лыктэ, куинь пиосмурт ih утьыны, кык но полицейской службаослэсь агент венесуэльский верантэм. Цру агентъёс, кудӥз луы, отын вазь, кошкысал, дыр, вакчи вис-ын. Агент АНБ лушкем ужасьёслэн но службазэс, вӧзысьтымы эшъёсмы куд ворсам ӧс сьӧрын вераськыны кышкаськом на, али но ӧй вал, нош ӧсэз вань на ворсамын вал. Адямилэсь лушкем ужъёс, валамон, лушка-озь вал, со кадь кышкало чи шедьтоно кивалтӥсь.
  
  
  Со охранникъёс шурдыт нунал конференц-залэ.
  
  
  «Мон пушкын кулэ шедьтыны», - шуи мон. «Ожмаськон тӥрлыкмы луоз отын, ӧз ке басьтылэ, соос ӝоген ачимлыксэ, комнатаын ваньмыз со вие».
  
  
  Со дорын со чуртнаське mimmo кутскиз, нош мон сюрес кузя венесуэлец ужъёслы пытсамын. «Прощение куроно, сеньора Картер, нош мынам ӧз луы конференция приказ юн урод».
  
  
  Со кеськиз. - "Сюрес вылэ кошкиз, идиот!"
  
  
  Со ӝегатӥсь охранниксэс, нош мынам дугдэме но поты эшъёс ачимлыксэ пистолет. «Тауна, сеньора Картер», - шуиз со шыпыт.
  
  
  "Мар луоз, Картер?" - служба агент обеспокоенно лушкем юаз.
  
  
  Укыр со-а со доры берытскыны. «Графинысь ву понна тодын возёно, солэсь вазьгес басьтоно?»
  
  
  Со куспын малпаськыса. "Мед сярысь." Ачимлык сюбег синъёсы. "Мар понна со кутӥськем, вуриськисьёс, бомбаос та? "
  
  
  «Ӧвӧл, но малы ке сыӵегес ик урод, алама но быгатэ», - шуи мон. «Мыным али ке штука басьтыны кулэ та шайтанъёсыз».
  
  
  Со куинетӥ ползэ кутскизы, ми доры туж зол шымыртыса но револьверъёсты тыбыр венесуэльецо. "Малы тон сое оглом графин комнатаын вайыса, мистер Картер?"
  
  
  Тодмо луиз, валэктӥзы, малы со мыным ваньзэ люкаськиз, кезьыт азьвыл лэзь монэ. Нош таяз ӧй вал, дыр. Али дыре доры каргай ини активировать механизмъёсты луыны быгатэ.
  
  
  Солэн пуромиз, берлань, паллян кизэ ыштӥз. Ки кияз ожмаськон тӥрлыкез венесуэлец шедьтӥ мон, киын-тӥ дымбыр-дамбыр уси но пистолетъёс ачимлыксэ но выж вылэ усем. Ачимлыкен юн герӟамын, сое но ымныр супыль-супыль гырпум пыкъяськыса. Торс лымы пельтэм кылӥське, бадӟым хмыкнуть со, борддоръёсын но выж вылын гылӟыса усиз собере, кытын со уш ӝуштыса но пуктэмын.
  
  
  "Шенӟыны, кучыран Инмар!" Лушкемъёс со ужын ужасьёслэсь куара кылӥське.
  
  
  Соос мон вылэ урдскизы, сое но, пумит берытскыны эмуос, паллянэ эмуос ымныраз шукке кужмо, но со усьтӥз.
  
  
  Аслэсьтыд но мукет венесуэльецо пистолетэн потоно, валамон, ачимлыксэ мон пумит кутӥсьёс люкаськылӥзы. Мон солэн гадь мертаськыса, нош со кизэ бертэм пистолетъёс понна кутӥськылӥз. Буре выллань но выллань донги сое пистолетъёс, курокъёс сое зӥбиз. Коридорын Доклад вазиз, синъёс вӧлдэтэ тасырайыны врезаться но. Кыкез кузь коридор пумын, солэсь куаразэ кылыса котыр. Ваньзэ пырак минут ортчыса, мон вал охранник.
  
  
  Тужгес но со берыкъямын венесуэлец пистолетъёс киын, бератаз, дорын револьверъёсты соос бырйыны быгато. Котькыӵе выжыысь эмуос но сое донгыса лэзёно эмуос зын усе. Пиосмуртъёс шорысь куасалскиз, вӧсь луэмезлы чидатэк, со кеськиз. Дыр вань на асьмелэсь со вакчияк промежность, киосты огазе карыса но йыр погыртӥз сое ачимлыксэ, ӧс доры келязы ачимлыксэ лобон конференц-залэ.
  
  
  Нырысетӥ венесуэльецо султыны кутскиз, соиз но пыдзэ шуккем, ми со ачимлыксэ урдэсаз, тыбыр вылын усе, но солы секыт. Сое усьтыса, нунал кутскиз, соиз но пытсамын вал. Со палэнскыны медэ ӵыж ih.
  
  
  «Ай, Картер».
  
  
  Лушкем ужась вал та службаосы. Соин со вань вылезлы минут пала берытскиз. Со мерта аслаз «Смит но Вессон» 38-го калибр мон гадь пушкам. Соос шоры учкыса пистолетъёс, собере нош ик со вылын.
  
  
  «Со милям комнатаямы мыном», - шуи мон сое каньылак. «Та ке со уг лэсьтӥськы, отын ваньзы кулэмын. Тонэ каргасько та штука ыбылыны луоз шуыса, мон дугдытоно».
  
  
  Со солэсь бералтӥсько, кужмо пыдъёсаз но пыдзэ шуккем ӧсэз ӝутӥз. Соин ӵош бадӟым дыбыр усьтӥськиз, со но, кышноссы конференц-залэ.
  
  
  Ачимлык службаосын ужасьёс но шуккыны ӧсэз лушкем выж вылэ сапкиськем. Ваньзы мон доры вырӟизы мукет охранниксэс, вылысьтыз учкыны но конференциосы пыриськыны монэ ӧтиз.
  
  
  "Чертовщина мар понна?" - выж вылэ пиосмурт кеськиз. Со выж адӟиськоды-а коридорын охранникын.
  
  
  Венесуэлалэн президентэз тунсыкъяськи мон йӧно тусыз шоры учкыса возиськылӥз. Американскойзэ вице-президентэз усьтэмын гуньдытыны мон шоры учкиз но кышкаса.
  
  
  "Та ваньзы возьмало, мар-а?" Американскойзэ юрттӥсь луоз со, кудӥз сьӧрын султылытэк пукон. Собере ваньзэ гуньдытиз бугырскиз нырысетӥ конференциез.
  
  
  «Тауна, чалмыт возе», - шуиз со куараос чурыт. «Та сюдыны-вордыны ӝӧк вылын кулон вайись пыӵал-тӥрлык графинъёсты. Ачимлык функцизэс - ваньмыз та комнатаын вииськом».
  
  
  Йыр одӥгетӥ.
  
  
  Резь-куаж, вань сӧрыны но луэ. Пиосмурт интыысьтыз тэтчыса кӧнялы ачим но дыртыса ӝутскизы. Со пыр дорын пуконлэсь но со mimmo кусӥнскиз ортчиз.
  
  
  «Окт ачимлыксэ», - коридор кузя венесуэлец кеськиз.
  
  
  Со графин аресозяз вуисько ни, мон бертӥ пиосмурт кадь штатский венесуэльский кутыны. Мон уг быгаты йылозяз графинъёсты. Со, йыртэм-пыдтэм берытскисьлы но нюръяськыны мед мозмытозы.
  
  
  Ӵапак соку интыян активировать луэ. Ваньмыз та комнатаын шӧдӥське - син азям, шуиз со ih быгатэ. Куаразэ кылэммы но ӧй вал. Сётэм куараосты частотаын пуктэтэзъя, кудӥз вылэ тон валамед уг луы, тон огшоры шӧдӥськод яке кылэмын. Одӥг Но валамон луы - мон сое котькуд мугор вылын нервной мертчан воздействовать. Тужгес но мон-сюлэм куара виыме пыре, кормамлэсь но лулсэрзы тӥяське, жалятэк ih тугъямын, усьыса, вӧсь карыса, курадӟытыса ӧтизы. Кутски но, йыры гадям вӧсь луиз, зэм ик, но со кышкыт кадь потӥз, вӧзысьтыз кык берпуметӥ нунал ӵоже монэн улыкуз, та урод кутскоз но чертовски секундэз лыдъяло. Пиосмуртъёслэн киоссы вылын тыр ӝӧк сьӧрын йырзэс неуверенно парен но, одӥг пуконэз вылэ усиз ини.
  
  
  "Мон кошкыны лэзё, кутыса вури!" Венесуэлец со шоры кесясько.
  
  
  Мыным потэ, со ачиз кайла, сокем ривненский, ымныраз мыжга, монэ шуккиды шуыса. Та туж юн шукке но, мон усисько, монэ пукон вылэ. Та вакытэ машинаос но охранникъёс шӧдӥллям кулон воздействие доры. Со понна йыры кырмиськиз. Ачимлыкен юн шуккиз сое, со ымныр вылтӥз, но со усьтӥз.
  
  
  Вот со йыраз но такем курадӟеме вӧсьсэ гадь лы будӥз, ӧскем потон нюръяськоно, соосты вормоно мон вырисько. Со неуверенно пукон вылэ пуксиз, кутыны графинысь ву,
  
  
  но мукет ласянь, соин ӵош ӵем пукон.
  
  
  Со усьылэ, выж вылэ но усе ке киргатӥськем графинъёсты. Но со бадӟым уж ӝутэмын, соос доры подползать соин ӵош ик, собере, шоналляськыса, нош ик пыд йыламы ӝутӥз.
  
  
  Кусыпъёсмы матын вал, сыӵе уже интыянъя вылэ эшшо кужмогес. Со шоналоз. Со, венесуэлалэн президентэз шоры учкиз но адӟиз, кызьы со син азьын пукон тыбыре вылысь остекленеть откидываться. Американскойзэ вице-президентэз бертэм вот пукон вылысьтыз султӥз. Тужгес ӝог черлало вань мукет комнатаын.
  
  
  Укно пиялаос пазьгиськизы, со сярысь но ӵем узвесь графинъёсты. Ачимлык быгатӥсьтэмсӧриськем пияла пыр кадь куштӥз милемыз пол люкаськылэмзы бере, комнатаын Хоук изъян лэсьтэмын.
  
  
  «Дугдэ, мар тӥледлы кариз, тӥ йырады яке со тӥледды меӵак прожать пась. Со умой-умой».
  
  
  Со учке, нош мон сое ас вылам мертамын «Беретт». Сое адӟыса, ачимлыксэ кадь выраженизы ымнырзылэн воштӥськиз, со шӧдӥз ке, машинаысь дырекъян.
  
  
  «Оружие ультразвуковой та», - шуи мон слабит. «Мон солэсь мозмытоно».
  
  
  Витиськом ӧвӧл, курокъёс со зӥбе ке, со, укно доры кариське но сое кушто пыр тыбыр быгатӥсьтэмсӧриськем графинъёсты. Со эшшо трос пиялаез усем, собере тротуар вылэ усе, улӥ люкетэз-люкетъёслы пазьгиськоз.
  
  
  Курадӟытэ, со, Хоуку доры берытске. Со лябгес ик луоз, малы пыкъяськыса укно доры лыктӥз. Со малпамтэ, шӧдӥсько, висёнэ басыла ма, улон кутскыса, мон буйгатски. Комнатаын оглядывать соосты адӟыса, мукетъёслэн но капчи шӧдэ шуыса. Сое сётъяны кутскизы улонлэн тодметъёсыз. Венесуэлалэн президентэз креслоос мынэ, нош вице-президентэз киоссэ кымесаз понэ сша-лы. Соослы луыса, оскисько, со ваньмыз радъямын луоз шуыса. Зэм, со понна кема йӧн-йӧн травмаезлы луыса воздействие тырмыт уз луы. Шека нош мон, дорын милям кык нунал пумын вань шуыса луоз макмыр.
  
  
  Куд-ог шекъёссэ пумен берытскимы комнатаосамы улон тус. Конференцие пыриськисьёс тырмыт ӝог йӧнало, мукет бер-вылэ, мукетъёсыныз ӵош киси-куаси, выражениосты растерянный лиц.
  
  
  Шелл Хоук мон доры, нуиз аслэсьтыз «беретта» мон гадь пушкам. Кузэн фланглэсь охранник со доры лыкто. Со усьтэмын мон азьын сылыкум, мон шоры пистолетысь вань возё на. Озьы адӟиське, соин ӵош адямилэн, пе, ыбиз, дыр, пичи ке провокация.
  
  
  «Тӥ асьтэлы эш кутэ пурт нырысь одӥг пала, нош со пересь эшеным, мон улонмылы но кышкытлык кылдэ», - лек кеськиз Хоук. «Тынад йырыд соку кышкало чи венесуэльский онгромытӥз. Нош али та!»
  
  
  Адямиос, кудъёсыз быгатысалзы со сюрес кузя, группа доры лыктыса, ымнырыныз со кырыжтӥськемзэ ваньмыз вӧсь луэ на, соос чидалозы. «Сое юнмато, мар понна ожмаськон тӥрлыкмы луоз графинысь ву», - шуиз пиосмурт. «Собере мар татын кутскиз ке кышкыт. Со графинысь мозмытски бере, со вань дугдытоно».
  
  
  «Уже туж», - шуиз американецъёс ӝӧк сьӧрын пуке. «Дугдэ солэн та минутэз, куке со укно графинлы вольтчытыны».
  
  
  "Графин тазьы луоз шуыса, Ник?" - Хоук юа. «Тон ас нимдэ яке эшшо чавес рафаэль революционерлэн лыдъямды вань-а?»
  
  
  "Винсент кадь, сэре?" - мон юалляськыса, ачимлыксэ такем бутылка ӵоксэтсэ. "...Та?"
  
  
  "Ачимлыксэ виид?" Мон понна Хоук быдэстыны. «Ӧвӧл. Со ваньмыз радъямын луоз. Ачимлык-озь тыныд ӧз тырмы, запекать полдюйм кемын».
  
  
  «Инмарез данъяны», - шуи мон тупо. Али, куке утьыны солэсь улонзэ конференция кивалтӥсез ӵош луисько, соос, шӧдӥсько, жади мон мар басьтыны тырмоз. Ог арня мон из луыны кулэ вал. Соин но, шараяны, огкадьзэ малы мон ваньзэ, мар сярысь мон малпасько, соосты валэктон. «Ӧвӧл, сэрен, со табере валаськод, мар уг чавес, мон. Мон малпасько, мае мон тодэ валулон вуиз ке, самолётэн лобӟи. Oni отель, мед поноз, нош вазь-а ӧвӧл-а, мар кылем, солэсь сигнал мупыдлосьпотӥсь интыян. Собере соосты тодыны кулэ, кин сое, но валаськод, мар мон лэсьтӥ,*.
  
  
  "Со?" - хоук шуисько, дышетэ монэ ымныр.
  
  
  «Адями, кудиз шоры мон кык нуналлы ӝегаз», - шуи мон.
  
  
  Мынам син хоук но эскериды, дыр, малпай, малы мон нош ик выры кадь, Картер Ник. Агент кобураяз пистолет но мукет со шонаськемзэ. Лыктэ ми доры вице-президентэз.
  
  
  "Ма, вуриськись басьтӥ, татын озьы луэ?" юай мон солэсь.
  
  
  Венесуэлалэн президентэз пукон вылысьтыз султӥз. Со ответ вице-президентэз куара комнатаяз пыриз. «Тыдӟыны, та егит адямилэн, ма гинэ мон улонэз утьыны. Мар кылъя луоз, сеньора вице-президентэз».
  
  
  Вице-президент шоры учкон воштӥське мон венесуэлалэн президентэз ӵош. «Мед луоз», - шуиз со каллен. «Милям лыдъяммыя, та туж умой йылпумъяло. Нош мар со понна луоз круг штука, кудӥз тыныд укноетӥ куштӥзы, Ник?»
  
  
  «Эн оскытэ монэ, сэре», - шуи мон. «Ӝамдэ ке но быгатэ ас понназ, аслэсьтым шудогес луозы, тӥ соосты теория paylaş».
  
  
  «Ӟеч малпанъёс», - шуиз венесуэлалэн президентэз. «Джентльмен, та конференциын вис вал одӥг час, нош собере выльысь люкаськиськомы, ми татын, ас ужзэс мед быдэстозы».
  
  
  Личной туж пумиськон асьме дорын вал. Венесуэлалэн президентэз, вице-президентэз доры лыктӥз но сша со хоук служба пристрой, нош вань кошкиз, эшшо куре. Полициын вайиськом азьвыл ик кышка ни эмъян венесуэла кивалтӥсьёс.
  
  
  Но кӧня ке минут ортчыса кык кузёйыръёсты со душес огназ кылиз.
  
  
  «Тон туж ӝог лэсьтоно, егит адями», - шуо венесуэлалэн президентэз, киоссэ тыбыр сьӧраз котыртӥзы.
  
  
  «Тау, сэре», - шуи мон.
  
  
  «Со гинэ, кудӥз Картер, - шуиз вице-президентэз, - валэктэ тӥ тросгес луозы. Кин ке мыным веразы, малы тыныд графин та комнатаын вайыны».
  
  
  «Кышкано-а, та умой шуыса, сэре», - шуи мон.
  
  
  Хоук скривиться. «Тыдӟыны, солы оско, ӝутканы куйыын лушкай шуыса, со венесуэльский революционерлэн-а, мар-луозы, тонэ виыны малпаськомы», - шуиз со кузьыталэс. Комнатаын тамаканы сигаразэс но ветлыны кутске солэн кузь, купыр твидовый ас пиджак.
  
  
  «Туж тунсыко», - шуиз венесуэлалэн президентэз. "Нош али тӥ быгатонлыкъёссэс вуиз умоесь, сеньора Картер?"
  
  
  "Мед сэрен."
  
  
  Американскойзэ вице-президентэз пукон палъёсаз кӧчиз. «Татын ваньмыз та мон понна туж умой, та залын. Нош прессалэн та сярысь тодӥзы ке, кесясько вал со, президентлэн но мон вот мар конференция агент но американской саботировать вииськом».
  
  
  «Мон согласной, - шуиз Хоук. «Та нетолько валэктэ».
  
  
  «Мон йыразы но та лыктэ, сэрен, - шуиз со вице-президентэз. «Ми дорын кык но клиентэ луиз потенциальный, со зэмзэ но та понна кылкутӥсь».
  
  
  "Кин со?" - юаз президент.
  
  
  Соин, тодам вайи, кызьы шуысал таня, уй со ас квартираяд, ӵапак со азьын, ми кадь препаратъёсын кораны. Со, Хоука шоры учкытэк, со юаське вераса утчало, но со шонтэ. «КГБ», - шуи мон.
  
  
  "Qué demonio!" президентэз нукыртӥсько.
  
  
  «Прессалэн кызь ньыль часлы ӝегаса, - мон шуисько, - мон ih шедьтыны тырше. Собере мыным тае адӟыса, мар вань дунне прессалэн историез тодыны. - Лэн туала историез».
  
  
  Мынам ымныр минут хоук эскеромы, учкомы, собере вице-президентэз. "Мынам сомында дыры вал-а?"
  
  
  Вице-президентэз синкаӵ ӝутэмын. «Венесуэла правительство юрттэмъя», - шуиз со, президент доры берытске.
  
  
  Президент айык мон шоры учке. «Мон оскисько, егитъёс та сямме математика. Соос копак тонэ сотрудничать луэ. Пожалуйста, курсын монэ возе. Нош табере, сеньора вице-президентэз, ужась ӵош со ачиз конференция-озь возобновление адскыны кулэ. Адске конференц-залэ. Мистер Картер, тон ассэ шонере поттыны быгатӥз ке, мон тыныд кузьым басьтӥсь вылӥ шаере ».
  
  
  Со азьвыл мытэм кезьыт вуиз, со кошкиз. Вице-президентэз сьӧрысь султӥз мон доры лыктӥз но пукон. «Табере, семья соос вань ке, Ник, шӧдэ-а со, мар берло милемлы вераны кулэ, одӥг малпанэ».
  
  
  «Малпа, тодо-а соос, мар со», - шуи мон. «Вал вылэ мон кызь ньыль час осконъёсме. Перебежчик малы ке шуоно мынам зэмзэ луыны быгатэ. Яке, оло, огшоры шузимем. Мон но дырзы ортче ке, соосты, ас сямъёсыныз, ас».
  
  
  «Мар ке но та выжыын, Ник. Табере мон тӥледлы шекъёс адӟиськыны. Нош кышкатӥд ке кышкатӥд. Куд-огез веран мынам йырам луыны кулэ. Малпасько, тӥ пумит уд луы-а шуыса, мон шонерак тазьы вераны».
  
  
  «Мон валай. Со соку ик шӧдӥське вал, сэре», - шуи мон.
  
  
  «Мон пуктӥсько аслым отстойник ужъёсаз», - шуиз малпамтэ Хок, эн учкы мон шоры. «Мон оскисько эмуос безоговорочное».
  
  
  «Веран», - шуиз вице-президентэз. «Нош азьлань мыныкумы, Дэвид. Пресса витёно уг луо, пумтэм вапумъёс ӵоже».
  
  
  Вице-президентэз комната пыр потӥз. Но со одӥг Хоук луэ. Собере кутскиз эшшо но чал-чал кема со.
  
  
  «Кылзыны, мыным туж жаль, - шуи мон. «Калленгес луэ ке со нылэз...»
  
  
  «Дугдэ, Ник. Тон тодӥськод-а, малы мон уг быгатӥськы непредвиденный югдурлэсь утиськыны вань. Котькыӵе учыръёс луозы, тӥ соосты эскерыны куриз ee. Со та ышанӥсько. Вы утиськыны ӧз быгаты, нокин, кудъёсаз тон шедьтод-а. Спланировать та туж умой луысал, соос малпасалзы но эксперт луылӥсько. Али выльдэм ке сётӥз-а, мар-а луоз ».
  
  
  «Шуыса гинэ, со, оло, шуом, наркотикъёсты мон накачивать, нош собере... сиыны быгато, гипноз, мон уг тодӥськы. Ӝыт квартираямы соос номыр но зэмзэ уг быгаты, соин тодазы вайизы нылзэс. Со усыкмемын вал помада...».
  
  
  Удалтӥз Хоуку мыняло. «Малы тон астэ куара винить. Укылтэмесь эн луэ, со мыным пи. Нош, шуом, нылэн та КГБ-агент луыса но, со тонэ нуиз кыӵе ке но адӟиськонтэм интые, синмез тон мед - тынад со ма продержать кык нунал. Кӧня ке час гинэ гипноз курыт, самой бадӟым. Мар тонэ лэсьтыны косо, кызьы со быгатэ ке, пумит карись шуыса, асьсэос моральной кодекссэ? Озьы гипнозлы уг ужа ».
  
  
  "Я, я сое шӧдыса гинэ, адями удалтэ ке но вань-а мон сое воштоно, ми вань адямиослы, таиз но соин ӵош мыным моральной кодекссэ воштӥськиз. Со зэмзэ но факт, сое кабыл басьтэ ке, мар монэн луоз революционерлэн, правительствоын та малпанэз ачимлыксэ насильственный срабатывать оско сэрпалтон. Но мон тодӥсько, контроль ӟуч манерен амалъёс кутӥсько шуыса, сое ляльчи карем но, реакцизы но быдэслыксэ мораль тӥясь адями копак ачимлыксэ условной быгатэ. Выросъёсыз но монэ гипноз оскытыны быгатӥз сочетаниосты эскерыса, Чавес, мон луоз шуыса ".
  
  
  «Мед луоз», - шуиз задумчиво Хоук. "Чертовски та малпан но визьмо луэ. Американскойзэ агент умой басьтыса, сое виисьёсты ачимлыксэ пӧрмиз лэзе но, медам лэсьтэ со кыӵе ке сапрес тӥ понна уж.
  
  
  Янгышсэ ас вылаз басьтӥз шаермылэн эмуос но ачимлыксэ собере нош лэзёно. Табере сое алон та кышкытлыклэсь валаны кутскисько ".
  
  
  «Гожтэмын вал шуыса, монэ татчы вуттӥз», - шуи мон.
  
  
  «Фантастической чылкак. Шедьтӥзы соосты но, та каптырна, пашпу но грузило. Кин ке янгышен, Шенӟыны, соку таин со».
  
  
  «Мон запискаез лыдӟимы но,», - шуи мон. «Оло, мон та сярысь малпасько но янгыше уськытыны кутскыса дугдылытэк задание умой йылпумъянъёсыныз. Ih грандиозный план аслыз быдтэм, нош табере мон ih кутыны кулэ». Соос полын учке. «Мон-малпанам луоз, та тыбырам веша, малы со ачиз но серекъя, оло, талэсь удовольствие басьтыса. Мар гинэ, шулдыр милям лыдын йылпумъяськиз. Ih шедьыло ке соос, соосты серекъятыны уг луы».
  
  
  «Мон шека, сазьтӥськы ih ини шуыса», - шуиз варыш, - «нош собере, соин тон куспетӥ карыса ih пурт кадь. Кытысь тон тодӥськод-а, малы та нылашлэн кгб-ын?»
  
  
  «Малы ке шуоно со милям», - шуи мон. «Оло, улӥзы, соосты шарае, куке сое юазы сл. Ӵапак та препаратъёс сиськон азьын вал со., корано ке, мон препаратъёс. Котькыӵе учыре, со туала нимзэ - Савич Таня, немец но ӟуч кылын со акцентэн вылын котыръяны луоз. "
  
  
  "Вань-а со, мар тӥ быгатӥськоды со сярысь тодэ?"
  
  
  «Учыр вылын сётэмын. Улонэз мон дорын улыкуз, сое эскерыны кулэ, лекомон но германиез но, ресторанын, кытын со адӟиське тодматскон. Со сяна, клиника сое тодаз возе, тӧдьы халат но таня пиосмурт, кудъёсыз ваньзы та выре оборудов валэктон мон сётыны». Яке мон уг ih нимме тодад возь ке, мар отын ми сое ӵош лэсьтӥм. Клиника со кошкем бере, мон син керттӥське, соин ик со уг быгато валаны, та интыез ».
  
  
  Хоук скривиться. «Я, эсьмаса, тон сярысь урод трагедия, солэсь фермер, Ник. Тӥ вераськоды, дыр вазь транс-ысь потэм-а мар-а?»
  
  
  "Самолётэн пролетать куара поттытэк, со укша, соос пӧлысь машинаез кылыны луыны кулэ. Таин валче верам куараосты, пыдес, со келям берпуметӥ кык нунал мынам подсознание, монэ, укно доры лыктэ, куаразэ кылыса шуыса. Кгб-лэн луыны кулэ, кунокуаез, собере солы аслыз зэмос адями доры мед вуи ке, йырме быдтӥсько вал кадь. Соос тан ке, мар со Картер Шенӟыны, та репортёр йырвизез сураны быгатэ. Со уг тоды вал, кин янгыш вылын самой делле. Со гинэ быгато-а яке маин ке малпа шуыса, визьмы сураськиз. КГБ-та кунокуа ӧвӧл. Oni отель, ассэ ултӥя, со ӧжыт ке но та но удалтэ ».
  
  
  "Тон радын ваньмыз, Ник?" - юа Хок, мон сак чакласа.
  
  
  «Мон радызъя», - оскытӥз со ачимлыксэ. «Нош соку со вырыны кулэ».
  
  
  Со хмыкнуть. "Умой-а. Мон ныл молодёжных веб-валтӥсь героинялэн?"
  
  
  «Молодёжных веб -. Нош мар со-адями лушкемлыкез та сярысь тодазы возёзы шуыса. Мар ке вылез луоз. Малпасько, солы луыса клиникаын».
  
  
  Басьтӥське ӵын зын сигаразэс но хоук кульчо лэзиллям. «Та лыдпусъёс. Мар гинэ, тон, ӝоген ваньмыз умой ортчиз ыльнянь нырысь кӧня ке, нош али мон та дыр ӧвӧл. Азьланьтӥське, шӧдысал ке, мар дась».
  
  
  «Мон-а дась со», - шуи мон. «Агент но, полиция но мукет кыдёке возё, суткалэсь кема уг быры. Вань та, мар сярысь курыны со. Ӵем мон сярысь уг поттылы юрттэ».
  
  
  «Ӟеч-а, Ник, - шуиз Хоук.
  
  
  «Тон-а адско соку кунян ваён-ын».
  
  
  * * *
  
  
  Людвиг понна кузё-инмар мыным котыр ӝӧк пуктэмын бадӟым горд писпу Шмидт, Шундыпуксён воштӥсез Германиен ыстэм муртъёссы, кудъёсыз со уе приём нуиз луыны кулэ таня вылэ, куке со пумитаз ee. Ас тыбыраз полулежать ӝужыт кресло Шмидт, сигарет кузь бур киям возьысал.
  
  
  «Ах, бен. Фрейлейн хоффманн со приём нуимы. Ужрадэ дипломатической султэм кунокуа со. Со визьмо нылъёс, тодӥсько на. Собере шарак басьтэм, солы висись жингыртӥз. Тодмо, ма сиыны соос-корридаын соос, мар со кӧт пушез сӧро. кышкыт. Та дырозь со уж кузэн доры ӧз вуы ».
  
  
  "Кызьы тӥ татын кема улэ со?" Юаз со.
  
  
  «Кема-а. Гамбургский нылъёс, мон уг ке янгышаськы. Атае ӟуч вал Ee беженец».
  
  
  "Таиз мар, тӥ шуоды?"
  
  
  «Мед луоз. Со сямен вераськыны капчи-ысь немец акцентэн-со понна семьяосын югдур. Семьяязы со шумес корка-тӥ-ӟуч».
  
  
  «Бен, - шуисько мон, - валалэ».
  
  
  Шмидт Герр туж урод вал, ньыльдон ар бесполый пиосмурт, быдэсак ас роль улон туж кельше. Юаз со. - "Мусо нылъёс, тӥ монэн соглаш ӧвӧл-а?"
  
  
  Со дырзэ тодаз вайыса, со, мыным со ирина пуктэмын ке, кровать но койка. «Нылъёс тужгес мусоесь. Оло, со герӟаськемын адресъёсын сямен сое возьматыны, асьсэлэсь файл пумитаз?» Таос соку ик интыысьтызы вал, со уе мон сое кытчы кариськиз ке, мон наркотикъёсын накачивать.
  
  
  «Мон оскисько-а, мар быгатозы. Пумлэн пумаз, со висись».
  
  
  «Мед луоз. Мон ӧй шедьтӥды ке со юртэз, " тодӥськод-а тонэ, утчасько кытын соос быгато на меда? Ресторанъёсын, кафеосын нимысьтыз инты яке шутэтскыны?»
  
  
  «Мон тонэ нош ик вералозы шуыса, висись ныллы».
  
  
  «Тауна», - шуи мон укыр.
  
  
  Со гижысь-мынам воже потэ. «Ма, солэн, татысь кафеын сиськыкумы, со ачиз нуэ пичи матын куддыръя. Мон тодам уг возиськы, эй венесуэльский халлак но кельшо, отын соослы сётӥзы. Та пызен кукуруза тэркы вылтӥ».
  
  
  «Мон тодӥсько», - шуи мон. Соин, тодам вайи, кызьы со заказать кароз аттракциона таня-корридаын собере хардин.
  
  
  Шмидт гырнадёр Сейлина шоры долкаса..
  
  
  «Делле ик, мон малпасько, мон нылъёс кыскыны, - шуиз со конфиденциально. - Холостой, та городын уло - дышетскон абдрамон».
  
  
  "Мон сое понэм," мон шуисько. «Шуыса гинэ, со юрттэ шедьтыны ee тыршо, герр Шмидт. Ӟеч нуналъёс».
  
  
  Соос ӧз султэ. «Вай-вай», - шуиз со. Вӧлдэтэз нош ик чагыр со, вылды, ас потенциалзэ чичпотон сярысь малпасько, кышнояськымтэ пиосмуртъёс кадь Каракас котыр.
  
  
  Соин таня квартира шедьтӥз уг возьма, со зэм-ын. Кулэ луоз, соин вераськыны минутлы сое кельтоно ачимлыксэ, операцилэн берпуметӥ фаза кутскизы ке - ми кужмысь басьтон. Отын мон шедьто но оскемын кыӵе ке усьтон разгадка доры. Юртлэн нырысетӥ этажаз пумитаз монэ зӧк венесуэлка план а, уг-а вераське-а со англи сямен.
  
  
  «Tardes Buenos, сеньора», - шуиз со бадӟым, паськыт пальпотэ.
  
  
  «Tardes Buenos», - шуи мон. «Мон егит кышномурт хоффманн илзе утча ним».
  
  
  «Ах, бен. Нош татын со зол уг уло. Туж шӧдтэк шорысь сое выжто, кӧня ке нунал азьло. Аспӧртэмлыко иностранка, мон тыныд со понна эн вае ке, со мар шуоз».
  
  
  Со пальпотыса. "Асьмелэн со ӵош куылэме вань-а?"
  
  
  «Мон уг квартира сак эскеро. Озьы татын трос квартираен, нош кышномурт соосты пуксьылыны».
  
  
  "Тӥледлы пумит ӧвӧл, со вылласянь учконо ке?"
  
  
  Со мон шоры учкиз шорам. «Та уж лэсьтӥсьёслы пумит. Кин тон, шуо быд?»
  
  
  «Мисс Хоффманн гинэ на», - шуи мон. Сузьёсмылы со ӵектэ кышномурт боливар минут но йыртышказы.
  
  
  Соин со шоры учко, собере нош ик ми вылын. Со коньдон кизэ мычиз но басьтӥз, пельпум вамен холлын учке. «Та номер тямыс», - шуиз со. «Ӧс ӵогамын ӧвӧл».
  
  
  «Тау», - шуи мон.
  
  
  Соос солэн квартираяз тубат кузя ӝутскиз. Мерлыко ке, соку со дугдэ быгато-озь таня эшез сое но, москваын кадь самолётэ пукси со вылэ. Мон но бугыръяськ - наверняка сое тодӥсько ни, лушкемен ih куашка шуыса.
  
  
  Со йылэ, квартирае пыриз. Тодэ ваёнам мон нош ик нахлынуть, одӥгез бӧрсьы мукетыз. Паськыт диван сылэ комната шорын, кызьы со уй но, ас мугор вылэ уг ке американ агент поимка Таня воштӥськиз. Со понна асьсэлы но оглядеться ӧсъёссэ ворсаз. Табере ваньмыз мукет сямен. Nen уг тырмы улонын, сэзьлыксэс, таня эмуос сётӥзы. Со номыр но уг шедь пукон пичи шыкыссэ бугыръяз гожъяськон сяна, театре билетъёс кыказ. Милемлы трос пайда ӧз вайы, со вуоно кызь ньыль часын. Со, мукет люкетсэ пыр ортчытэм квартиразэ. Мынам кӧлан интыям мыныны, отысь шедьтыны но, корридаын корзина смятый жаг программа. Киосыз солэн таняе, тодскод-а, малы ке шуоно лэсьтӥмы сое программаос гожъянын, куке со, корридаын соос вал. Со сярысь тодэ ваёнъёс огшорыгес-а, мар-юон басьтыны кулэ. Мыным та пайда луоз. Корзина гинэ жуг-жаг куяса понна со берен ачимлыксэ, куаразэ кылӥды ке, гостиная-ын. Коридорын туж шыпыт ӧс усьтӥськиз но пытсаськиз.
  
  
  Со доры но ӧс вӧзын назьыльске Вильгельмина ӝуштыса борды ӝиптӥськиз. Мукет комнатаын чал-чал луиз. Кин ке но мон сьӧры уйиськыны. Кин ке, кин трос квартираё юрт чакламын но кышкаменыз-а, укыр матын-а мар-а мыным кельше, мед буйгалоз. Быгато, асьмелэн та Таня. Куараосты кылыса, со пул улын ковёр кылонтэм арес. Соослы та умой тодо местонахождение пулэсь, нах вазь вуиз ас вылам кадь тазьы. Шӧдске, уж конфронтация нокыӵе мугъёс ӧй вал. Соос, ӧсэз проем потӥз.
  
  
  Комнатаын пиосмуртъёс пистолетэн центрын сылэ. Со мон адями луи-а, лушкемлыкъёсты усьтыны, нош со пистолетэз но вал, со мынам йырам вашингтон котыраз соос лэсьтӥзы, соин но соослы, мон кадь тодаз возе сое, ассэ адӟытэк, тӧдьы лаборатория коридорын кгб-ын. Со берыктӥськиз ке, мон кылэмея.
  
  
  «Кушты та», - шуи мон.
  
  
  Мукет ӵектонъёсмы но вал. Сое ыбизы. Со, валамон, мар понна соосты ыбылӥзы люкаськизы люкетэз секундозь ыбылӥзы, выж вылэ но зымылэ. Комнатаын бадӟым куараен вазиз пистолетъёс, мон но сьӧразы синъёсы тасырайыны врезаться борддоръёс, выж куке со сярысь шуккиське. Мынам вӧзам нош ик пузэ пилиз взреветь но пистолетъёс, берыкъяськемез бере сое ыбылыны кутскиз. Со куинь пол ыбиз. Фонарь тасырайыны пазьгем бере синды нырысь ыбиз. Ӝуштыса кутсконаз но гадьёссэ куштӥз кыкетӥ ачимлыксэ ачимлыксэ берен пыро. Куинетӥ син азяз шеди тасырайыны эмуос усьтӥськиз, бамлы улын но, йыр палаз лобӟиз, борддоръёссы забрызгать эмезь, суралтоно. Со сярысь туж зол шуккиське выж, нош тае уг но шӧдӥськы. Адями, кудзэ мон та вылын быдэс кузьдалаез миссия сьӧры уйиськыса, вазь кулӥз, ачимлыксэ кезьыт, мугорез та сярысь тодмо луиз.
  
  
  "Вуремын!" Нукыртӥсько мон. Адӟиськод, мон улэп луэ, адями, кудӥз мыным ваньзэ вераз ӧй быгаты. Ачимлык мон нош виемын луоз.
  
  
  Ӝоген солы пыд вылаз ӝутскыны. Ыбем адями кылем юртын. Со доры лыктозы но кисыяз ачимлыксэ фигураос пырыосты вӧлдӥсько. Номыр но. Чылкыт луэмез сярысь удостоверение, яке мукет " ӟеч-а оскытылӥзы. Нош бумага вылын гожтэм пичи клочок нацарапывать луэ.
  
  
  "Сяськаяськись Масия Ла. 1930 г"
  
  
  Со доры лыктэ бумагаеныз минутаз укнооссэ туйылӥм. Коридорын соос куараосты кылыны но лусьтыртӥллям.
  
  
  Распахнуть укноез пожарной тубат вылэ но пото соос. Музъем вылын соос кӧня ке минут ортчыса вылэм, юрт сьӧразы кыдёке кельтӥз.
  
  
  Со бере, ураме потыны, ӝомыт. Нош ик йырам бергало но нош ик веранзэ мыным гожтэт. La Masia казанова авенида ресторанын вал. Малпамтэ дугдӥз со, тод. Со интые кылозы со сярысь, малы ке шуоно со ачиз халлака тодмо луиз, яратоно венесуэльский тэркы Таня, ачим но сое шонер вераны ке, милям огез людвиг. Оло, мон малпасько, мар букваос «Т» Таня возьматъя-а, мар-лушкес адями но, радыз вань, сое россиысь агент, отын пумисько малпаське таня 19:30 яке 19:30? Та молодёжных веб-гуры, мон со вырисьтэм вал, озьы мон со сьӧры мыныны быгато.
  
  
  Со ресторанын вазь вуиз. Таня нокытысь но уд адӟы вал. Со бӧрсьы юртын кӧчиз столик, мышказ, кытын ваньмызлы адӟиськисьтэм сое адӟыны быгатыны, но соос вить шталь. 7:32 таня пыриз.
  
  
  Со чебер сыӵе ик вал, кызьы мон солы понӥз. Синпӧет ӧвӧл-а та вал. Пырон доры вайиз, со азьын столик официант. Собере соос султозы но мынозы пал нылкышноос коридорын пичи комнатаын. Со султӥз но со сьӧры мынӥзы.
  
  
  Комнатаын ӵош нимъет быриз ини со "дамаез", куке со доры лыктэм пичи ниша. Отын сое витё кышноез, шумпотӥсько, мыным одӥг но адямиослэсь палэнын, сиськонниын мар луиз ке, со потоз. Минут ортчыса, ӧс усьтӥськиз, монэным ваче син пумиськыны.
  
  
  Азьвыл со среагировать кезьыт вуоз, сое туж зол шымыртыса но, ӝуштыса со доры кутыны. Солэн ак бадӟым.
  
  
  Со шуиз. "Тон!" «Мар тӥ лэсьтӥськоды? Лэзе милемыз, яке со черектӥськозы».
  
  
  Мышкын со кырым тарсгетыны ee.
  
  
  Со вылэ нах гурӟытылэ. - «Кызьы тон малпаськод, кыӵе со-пушдуннезэс экспериментальной та шудонэз?» «Микрофон но динамикъёс юрттэт чотын тон кулэ милемлы».
  
  
  «Тон тазьы вераны ке, Ник, - шуиз со. Со киос син азям возисько. Небыт куараез шталь Ee.
  
  
  «Мон тазьы верало, дуно, - шуи мон. Мынам со бур киы стилет кикур вылэ усьыны лэзёно.
  
  
  «Мон тӥледлы... люкаськиз виид?»
  
  
  «Ӧвӧл, тон чылкак уг ке кулэ лэсьто сое», - шуи мон. «Тонэн ӵош мон котырысь та интые потӥз. Тон но озьы выремын вал, дыры туж умой ортчытӥ кадь. Та улсын яке тон урдлызэ басьтӥз. Мон оскисько, со шуид ке, тон виемын шуыса, малы ке оскалтӥ ке"."
  
  
  "Тон быгаты вунэтоно ӧвӧл дыр монэн ӵош улыкуд?" - сое шӧдон куараеныз юаз со.
  
  
  «Монэ эн пӧялэ, детка. Ваньзэ, мар тон лэсьтӥськод, вань уксё гинэ. Нош али выриськом. Шудо ачиз ожмаське».
  
  
  Со шокчиз. «Ӟеч-А, Ник».
  
  
  Проблема сотэк мыным потэ ресторанзы вань. Лыктӥз со машиналэн вылын, соин ик мон сое отчы со нуыны косӥз. Со сыӵе шудон ми, соос но руль сьӧры кӧчиз. Пролкаын интыяськемын одӥгез машина воксё но пеймыт.
  
  
  "Табере. Хем ресторанын тон пумиськид?"
  
  
  «Тае мон тӥледлы вераны уг быгаты».
  
  
  Сое пуртэн со доры пуктизы. «Вуриськись басьто-а, уг быгатӥськы тонэ».
  
  
  Со шурдыт адӟисько. - «Агент со».
  
  
  "КГБ?"
  
  
  "Мед луоз".
  
  
  "Тон но, но?"
  
  
  «Мед луоз. Нош мыным нимысьтыз тау тодон-валан гинэ - тодосчи, малы ке шуоно мон. Со понна лэся ih».
  
  
  Авенида машинаос басьтэм потэ но, вылын-Казанова. Юаз со. - "Клиника кытчы мыноно?" «Милям шудонъёсмы но ӧй шудыны».
  
  
  «Тон сое нуиськод, отчы ке, кыклы сое мон вио!» - синъёсад синвуос, ӧжыт ке шуоно со.
  
  
  "Кыӵе сюрес?" - сое тодэ вайыны.
  
  
  Со туж шуген уло. «Шонер-аз бульвараз берыктӥз но, дыр, мон уг шуиськы, тӥляд отчы нош ик берыктоз».
  
  
  Со лэсьтэмын указатель.
  
  
  "Кытын Александр?" со юаз. «Соин, пумиталэ кинлы мон кулэ луэ».
  
  
  «Со кулэ», - мон шуылӥ, нах шоры уг учкы.
  
  
  Соосын ӵош берытскизы но мон шоры учко минут. Со нош ик азьлань учконо ке, со син остекленеть. «Мыным со шуиз, тон укыр кышкыт шуыса», - шуиз со, ӧжыт-ӟиз. «Тон али ih план грандиозный сӧризы».
  
  
  «Ну, оло, золгес но ӧй вал, озьы wouldnt та», - шуиз мыным курыт. «Та валтӥсь схемая димитров соин кивалтэ?»
  
  
  Солы луыса, сэзъяса, тодоно, малы милям нимзэ тодо Димитров. Со ассэ туала почтаын бизнесявляться выльдышетскись луиз, аслэсьтыз быгатонлыкъёссэ озьы ке но фантастической. «Укыр троссэ тон тодӥськод», - шуиз со.
  
  
  «Клиникаын, мон шедьтӥ та ачимлыксэ озьы нимады?»
  
  
  «Монэ уг тодо», - шуиз со. «Оло, соос кошкизы ини. Вуоно ульчае паллян пала берыктэ».
  
  
  Азьланяз мон сое ӵектонъёс сётӥзы, но со мон сьӧры. Со шонерак чутрак кожо ке, соос мон доры берытскиллям. «Мынам тодэм потэ. Тазьы уз мыны шуыса? Кызьы ке но гипноз тӥледлы потӥз?»
  
  
  Со, нах шоры учке но мыня. «Мон шузимемын, вань тунатскем шонер вот кык берпуметӥ нунал. Табере со вылэ лэзё, тон тунатэм дыр».
  
  
  Вуоно берпуметӥ вож указательёс паллян мон каре, мон таня вуж корка азе дугдӥз но шуиз. Магазинын кадь адӟисько неиспользуемый нырысетӥ этаж, этажлы калыктэм вылэ нош потэмын.
  
  
  «Куараос со, - шуиз со шыпыт.
  
  
  Со решение научно-исследовательской двигатель ужпумъёс. Берпалме учкыса синучкон тусме, со адӟе, кызьы ми бере вуиз эшшо одӥг машина. Со минутъёс куспын, малпасько, та Таня эш луыны быгатысал, собере ымнырыз но руль сьӧры квадратной вала. Позаимствовать Хоук цру адямиос, соос мон понна мед эскерозы.
  
  
  Мынам вожпотонэ нуналазазвесь буйга. Со уг быгаты винить ачимлыксэ, лыдэ басьтоно ке, та вие со кадь выре. Малпаз со возьмаськон проигнорировать живицалэсь.
  
  
  «Потэ», - шуиз со, Таня, ойдо эй пистолет.
  
  
  Мон уси. Тужгес но таня шурдыт золтоно луоз.
  
  
  «Ник, эн бичаты монэ тонэн ӵош мыномы. Соослэн штаб тӥледыз возьма. Пожалуйста, уть монэ. Тодам вайи, соин, дыр, кин милемын ӵош келязы. Али со уг быгатӥськы тонэ вунэтыны».
  
  
  «Мед быгатозы», - шуи мон холодно. Сое мыр ee «Люгер», со юрт котыраз ур нуналъёсы ортчиз.
  
  
  Та котырысь номыр тодмо ӧй вал. Мыным вайиды ке, мон туж накачивать, куке но со потыны, мон синъёссэс кертто. Ульчаысь нуналозь ур примерной нош мон тодам вайисько, солы но таӵе ик вал. Пушказ, куке мон меӵак цокольный этаж тубат вылтӥ васькы, сое пыд сыӵеен ик лыдъя, кӧня лыдъямын, котырысь клиника потӥз. Таяз шонаськонъёсы ӧй вал - левъёс пӧлы гуэ таня монэ нуоз.
  
  
  Кыкетӥез йыр.
  
  
  Коридорын милемыз тӧдьы пыро ке, со зол но зол шталь инцидент нимаз ваньзэ тодам вайыса. Талэсь азьло со сылӥ коридорын но, адями со вие гинэ таня квартира, татын мон вордски.
  
  
  «Тон тодам вайисько», - шуэ Таня.
  
  
  «Мед луоз. Комнатаед луоз, комната дышетскисьёс. Сое пукон борды лякиськоно луэ».
  
  
  «Та гинэ азьпалан».
  
  
  Со, коридор кузя кыдёке вырӟизы. «Пиосмурт одӥгез луэ на», - шуи мон. «Тон-а соин ӵош ужаны. Со калининлэсь нимзэ тодаз возе».
  
  
  «Мед луоз», - шуиз таня секыт.
  
  
  Со ӧссэ усьтыса, со шоры возьматыса, Таня, милемлы возьыны «Люгер» дась. Со, мон пушкын пыремын, таня азьын усьтӥськиз. Мынам тодэ ваёнъёсам нахлынуть. Йырситугон инъекция. Берыктон. Аудиовизуальный сеанс. Бен, со чертовски пырак ӵоже-а мон умой ужай.
  
  
  Ваньмы ӵош эшшо но пуконъёсты комнаталэн шораз сылӥсь е ез. Ӝуштыса техника ошиськизы, нош огдырлы одӥг люкетъёсъя сэрттыны луысал ни. Техник артэ сыло. Со тодон-валан ачимлыксэ. Мынам нимы менендес лыкто. Соосын ӵош берытскизы но мон шоры учко непонимающий минут.
  
  
  "Райос ӟеч!" - шуиз со, выругаться шимес, куке валаськод-а, мар-ачимлыксэ музъем кужым пыриз.
  
  
  «Татын сылэ усьтэмын», - шуи мон со доры вамыш лэсьто парен.
  
  
  Нош со запаниковать. Ачим но соос вӧзын комодысь досталь ящикъёсы пистолетъёс актарыны кутскиз. Standart автоматэз Beretta кадь адске. Со мон доры берытсконо ке, ыбо сое доллар тыриськод но вылын-тӥ эмуос люгер шедиз. Огласянь со берен машинаяз рухнуть-пертчыны, назьыльске пуны ки, пыд, синъёс вӧлдэтэ со учке. Кутскон дернуться одӥг пол, но со луыны кулэ.
  
  
  Таня минутлы бере кылемзы солэн куараез ачиз потэ. «Нош табере тынад черодэд, Ник».
  
  
  Со берыктӥськиз но адӟиське-а, мар-мон сое мертаны но пистолет куто. Со понна сак чакласа ӧвӧл со, тэк ӧз пукы, малы ке шуоно со, ньӧл кадь. Со вал кыкетӥ пол кутскыса, со янгыша, куке нах насчет. Солэн ымнырыз ӝож луэ, выражениосты но юн. Куке соосыз ӝутыны «люгер», собере ыбиськомы но пистолет пичи гинэ комнатаын, мон син тасырайыны но шедьтыны. Со крутануться, бадӟым выж вылын но, пуконъёс вылын врезаться усе. Шуд доры, ыбо сое урод луэм, солэн паллян пельпум мон но сюри, нош гадь пушкын ӧвӧл. Вань на-а мон дорын Люгер луэ.
  
  
  Таня нош ик мертаськизы, но тодо-а соос, мар со полысь умой луоз, та объектэз. Та шудонэн шудыны уг быгаты со мыным. Разборка со малпаса лэсьтэм. Со ыбеммы бере но сое азинтыны люгер кыкетӥзэ ыбиз. Таня улон понна кырмиськи но, шоналскиз, выж вылэ рухнуть.
  
  
  Со, султӥз но со доры лыктэ. Сое тыбыр вылад кылле, киосыз вылын кӧт окровавленный инты понна кутӥськылӥз. Со выругаться ас ныр улаз. Чиляло чильк-вальк соос мур синъёсаз гуньдытыны ини. Ривненский со азин воттэ шокаменым.
  
  
  "Кыӵе тон тае лэсьтӥськод люкеты-а луоз?" - юай мон ӝож.
  
  
  «Луыло мон ортчиз... кузгаты, Ник. Москваын со вуиз... уг быгатскы, тырмоз куашкатон. Мон... мон зэмзэ но туж жаль. Ми озьы но тонэ яратом». Меретъёс Ee чукин берытскиз но, солы кулэ-а вал ини.
  
  
  Со, мыкырскыса, соос шоры минут пукимы, тодамы вайимы. Собере со чеберез ымныраз но луыны кулэ. Кыӵе ыштонъёс шайтан! Сое понӥллям «люгер» кобураяз, султӥз но шкаф доры лыктэ, кытысь техник досталь пистолет. Физическое состояние сярысь кӧня книга усе но шедиз мыным со ящик. Со, таин валче машиналэн, историзэ вераны кулэ. Со куре, пе, фоторепортер татчы ыстэмез понна. Ас йыръян луись оборудование. Табере сое уж вылын шонер потӥз вал. Кремль луэ, ултӥгес но ӧвӧл, Вашингтон.
  
  
  Димитров нош валэд кытын? Со али ке но лобало, маял, ымад но кельтытэк ваньзэ та вирсэртэмлы. Уже мынам трос луысал ценымногие, кезьыт кремльын пуке гинэ юмоке шедиз. Кгб-лэн луыны кулэ возьматыны сое, ма со укыр пыдло пыриз. Таиз вал принциплы профессиональной бутылка ӵоксэтсэ.
  
  
  Shaggy-а коридорын соос кылемын.
  
  
  Со йыг ворсаз но пистолетъёс комод ящикъёс нош ик кутӥськом. Коридорын со куараез кылӥсько.
  
  
  Со доры вуо нуналъёс, куке пиосмурт холлын бызиз. Та Калинин луоз, таня эшъёс, ӵош бызьылэмъёс, кияз чемоданзэ секыт гамбыр. Коридорын соос пумен ӧжытгес луо.
  
  
  Кеськиз со. - "Сыл!"
  
  
  Нош со бызе на. Ӝоген выйись корабльын вукомаклы кошкыны. Бур пыдаз ыбем кышномурт-тӥ люгер эмуос но шедьтыны. Солэн выж вылаз назьыльске, ӧз вуы, потон доры нуись тубатъёс.
  
  
  Кылем бере-а солэн аслаз куараез. Биниськи, со, мукет пиосмуртэ адӟиды, лапег, бадӟым мугоро, ымнырын-ысь хрущевский - мукет муртъёсты кгб котыр кот ужъя отделэн. Револьверен солэн монэ мерта.
  
  
  Ӝуштыса со борды ӝиптӥськемез бере, сое ыбизы, мынам йырам но кӧня ыбемын дюйм борддор ваньзэ шедьтоз. Собере коридоръёсысь адӟе пиосмурт кышномурт понна, мукет ыбылӥськисьёс, но портфель трос пиосмуртэз кунултыса ӝужыт пурысь йырси. Та олег димитров луэ, оператор-резидентъёсыз, пуртэн понна ответ. Со-а вал со, кин со кунокуаын зэм но, мон соин вераськи лыктыса, азьвыл КГБ-кезьыт зэм валаськод, мар уг быгаты, соин ӵош ax шудонъёсын шудӥз. Коридор пумын со туж ӝог бызьыса сямен, кыдёкысен, шӧдске, кыкетӥзэ доры потон.
  
  
  Нош ик ыбизы кгб-пиосмуртъёс сямен, солы но лаптӥське, куке йыр вылад мон син тасырайыны просвистывать. Ревматизм ыбем кышномурт, нош промахиваться. Куинетӥ полаз со мерта, со но, зыныз но нырысетӥзэ эмуос ыбыны шедьтэм. Усьтӥз но кеськиз со вӧсь. Со вие коридорын пумен димитров но мукетъёсыз доры ыше.
  
  
  Агент со доры бызьыса усе. Солэн выж вылаз ӝиптӥськыса, ымнырзэ-ысь нюлам ву вия ачимлыксэ, ньылон котырын ӟазырес куара кылӥськиз. Бур киям-пистолет сярысь со чылкак вунэтиз. Коридор кузя бызьыса сямен, солы киыз но ачимлыксэ ачимлыксэ тышкасько. Соин, вылды, муртъёсулоно судозь. Нош мон уг малпаськы, со шумпотэ та.
  
  
  Коридор пумын димитров со сьӧры комнатаын, но пушласянь адӟыны, укнозэ усьтыса, потӥз, кусыпъёсады. Димитрова ӧй вал.
  
  
  Пеймыт дыре со укно пыр мырдэм тэрымон вис мед адӟозы, кыдёкысь потыса кадь, котыр сьӧд кык седан пумын. Со, ульчаын бызьыло, отысь пумитано но ЦРУ адями.
  
  
  Со шуиз. - "Шуыса, вуриськись басьтэмын, поттэмын, Картер?"
  
  
  Со учкиз солань, куд-тӥ мынӥз сьӧд седан бульвараз. Соослы луыса, оскисько, со-ын аэропортэ мынӥсько шуыса. Час ортчыса луыны, мынон римын. Оло, соос лобӟоно димитров люкаськизы.
  
  
  «Кӧня отын ӟуч но яраё виемын луоз», - шуи мон. «Эскером но васькыса, улэп кыльыны мед интыез. Аэропортын сое люкаськиз-а шуыса, ih босс».
  
  
  Со шоры учкыса, вир вияны киосыным саесъёсы котыр камзолзэс. «Эй, инмаре, малы тон монэн ӵош асьсэос отчы уг басьто?»
  
  
  «Тон ворсаськиз ужаз ке, мон понна гинэ чакламын ӧвӧл, штурмовать кариз кужым. Котькыӵе учыръёс, валэктон укыр трос дырзэ басьтэ ке. Допрос адске».
  
  
  Таня но соосын кӧчыса кошкем, машинаын. Аэропортын сое ӧй луысал димитрова но янгыша ке, соослэн номырзы но ӧз ышы. Полициын тревога ялӥзы эмуос но сое уж доры кыске быгатэ венесуэльский огъя. Нош мон малпасько вал, ӧжыт-а, мар-а мон -- шонер-а малпам.
  
  
  Кызь минут, со пыр аэропортысь вал. Со вакытэ, юртъёсты аэровокзал пырыны, сое тодаз вайылэ, макем бадӟым солэн. Со вылын кӧня ке пуконо луиз уровень. Отын пусэз луэ ке но, мыным туж капчи, ачимлыксэ ышты вал шуыса. Римын уг шӧды ке со сярысь гинэ рейс. Таиз рейс twa луоз, со пыр потыны кулэ луоз полчаса. Со, билет касса дорын лыкто. Димитров нокытысь но адӟылэммы ӧй вал, соин ик сое nen агент сярысь юаз, соиз пыр-поч гожтэмын.
  
  
  «Бен, Бен. Адями, таӵе ответ сётӥз описание, татын вал, адями поттон понна, мыйыко сое адӟыса. Татын вань кӧня ке минут азьло солы вал».
  
  
  "Луыса багаже со дорын?"
  
  
  «Со уг эскеро, сэре».
  
  
  Та чотамын. Димитров но пигонэз но капчиен мед сётоз.
  
  
  «Мон малпасько, карлотти джорджио нимаське со нимы...», - шуиз клер. «Итальянской паспорт со луэ».
  
  
  "Соин гинэ но малы кошкиды?"
  
  
  "Мед сэрен."
  
  
  Ачимлык тау карисько соослы. Татын Димитров вал, табере соос малпало вал та. Но со доры лыктэм капка гинэ возьматыны быгатод, со дыре возьмано, мерлыко но та ӧжыт на. Со сяна, уллёен ветло вал капка дораз. Дӥсьтӥсь жугиськемысь Димитров ке но, туж тугаськемын отын луыны быгато.
  
  
  Матысьгес учкыса, со журналысь магазинчик, Димитров но ӧй вал отын. Собере со, укно доры лыктӥз валюта вошъяськемез. Васькиз но, со камеразэ люкетаз, багаже юа. Мактал Димитров но ышиз-быриз.
  
  
  Ма со гинэ сэрег понна кожид ке, со синйылтэ.
  
  
  Сое туалетэн ӵош портфеляз пиосмуртэз кунултыса нуизы. Со монэ ӧз адӟы. Огъя пурысь туссэ воштэ ачимлыксэ сёрос. Камуфляж со луэ пичи, сое дыраз но ӟеч уз луы.
  
  
  Димитров туалет пыртэмын, но со понна ӧсъёс ворсаськизы. Кылем оскисько-а, уг-пыран-потанэз вал.
  
  
  Со потӥз «люгер» ке, ӧстэ усьты.
  
  
  Ки миськыны пушказ ваче пумит луизы пичи комнатае куалем кадь пол люкаськыло. Оглядеться со но шумпотымон вал адӟыны, бадӟым комнатаын нокин ӧвӧл ни шуыса.
  
  
  . Димитров но мон синучконэ учки nen адӟиз вужеръёссэс. Ымнырысьтыз кышканэз ачимлыксэ посереть.
  
  
  Со ми пала ымнырын берытскиз, пиджак, кияз донги но пыри. Вот со пистолетъёс бертэм сузьы. Тэшкылиос соослэсь пельтэмез но кылоз люгер курокъёс зӥбозы-а.
  
  
  Соос шоры учкыса но пистолетъёс. Соосты, тодӥськом, мар etkileşimli камераос. Со гинэ мар сётэ осечка - неисправный картридж, одӥг пол гинэ таӵе учыр луиз миллион котыр. Со понна паллян киыныз виресь эжектор кырмиськиз.
  
  
  Но дыр ӧй вал. Гадь басьтэмез бадӟым но тыршыса димитров парабеллум маузер монэ мерта. Со улыг интыяз.
  
  
  Со кафельный выж вылэ зыми. Комната мынамез вӧзын шуккиськизы син сярысь но плиткалэсь срикошетить тасырайыны йыр, ки ке лэзё, мон сое хьюго гылӟыса. Зӥрак берытскиз но димитров стилет доры сое лэзьытозь. Ачимлык люкетэз кус вылаз, соиз врезаться.
  
  
  Сое мугор вылэ оскиськыса, но, дыр, мон вутты шуыса, милемлы мар ке бордаз мукет югдур юри бордаз йӧтӥськиз. Димитров кеське ке, сое шуккисько стилет ачимлыксэ, маузер ачимлыксэ но выж вылэ усем. Но со понна кузь йыртышказы пистолетэн потоно пурт ышиз.
  
  
  Со куштэ со дыре урод картридж «Люгер», выж вылысь дымбыр-дамбыр уси но со. Озьы ик нацеливаться Димитров со шоры, кызьы соос шоры маузер. Со нуйтӥськиз ке со доры, синъёссэ ӝутыса учкиз но адӟиз-а со, мар со шанс ӧвӧл.
  
  
  Чигнатӥськыны но пистолетъёс, соос киоссэс ӝутӥзы. Милям ымныр туссэ адӟыса, чулькак вазиз со. «Ӟеч-а, мистер Картер. Тон утӥз. Со тыныд сётске».
  
  
  Сое пыд вылысьтыз ӝутскиз но, соос султо но. Пыр ми ог-огзылэсь бӧльмы сылэ, учке-мон чагыр синъёсад. Ужасно мынам паллян киы висьыны кутскиз.
  
  
  «Бадӟым тон янгыш лэсьтэмын, Димитров, - шуи мон. «AX тонзэ бырйыны, ас ултӥя шуыса».
  
  
  «Мон полициын мыным сётыны курыса», - шуиз со. «Мон сётске...» каллен со кизэ лэзиз, собере малпамтэ минут йыртышказы, пичиесь гинэ киоссэс ачимлыксэ дерринджер но вуиз.
  
  
  Со люгер спусковой курик вылэ зӥбылӥськод но, таос полын пистолетэн ыбид. Синъёсыныз салкымак димитров тасырайыны вылӥ сюлэмез дэмӟытӥсь, ачимлыксэ но берен кушто. Ачимлык куспын син паськытгес усьтэм синъёсын учкид мон шоры, собере со вӧзын кырмиськиз рейка нош со понна судорожно кышет понна. Солы ке усьтӥсько, тӧдьы ӵушкон вылэ потыса раздаточный интыян тканевый кузь, мугорзы сайяны выриз ӝыныё ачимлыксэ.
  
  
  «Та сярысь тон малпаськод вуоно полын босс кремлёвской быгатэ ке, со грандиозный план малпаськомы», - шуиз со шӧй.
  
  
  Люгер со берен кобураяз донгиз. Кызьы со берен тырон сепысаз ик мечез Хьюго пол лэзьямзы бере, ӧс кык пистолет-пуртэсысь полицейскойёс изъян лэсьтэмын. Димитров соос шоры учкыса, нош собере мон тусбуйын пеймыт.
  
  
  "Qué aqui pasa?" одӥг кеськиз.
  
  
  Соос асьсэды возьматозы эмуос сярысь удостоверение. «Жингырты полицилэн кивалтӥсезлэн безопасность», - шуи мон. «Эмуос шуо, ӟуч ӝегатӥзы авессаломен вань шуыса».
  
  
  «Тон, сеньора Картер», - шуиз пиосмурт.
  
  
  Тунсыко соиз но калык доры мыныны-ветлыны мычиськыса пыр потоз матысь пыр стойкаос комната, кытын со жингыртыны быгатозы. Сое музъем улын местонахождение штабез мысленно кгб-ӵыпемын, зэрпаллык лаборатория, кытын адями ортчытэ вал вылын эксперимент пыктос фантастической зарезь - ми вылын. Душес отчы потыса, сэзъяськыса, адями сямъёсыз сярысь вераськем но цру полициын мед воштоз соосты, мар луоз. Соослы луыса, оскисько, зэмзэ вераса историез пресса шуыса.
  
  
  Билет басьтыны телефон кассиръёс сое агентэ, нош помолчать вылэ минут, кезьыт азьвыл номерзэ бичаз. Миссия уг яра, сцена вылын со выступлениме йылпумъяськиз. Пумиськонэ кышказ вал ни бере, мынам туж трос адями лыктӥз но вераны асьсэлэсь историзэс. Со мыным али кулэ ӧвӧл. Сыӵе-а луыны кулэ вал монэным ӵош ӝытэз нылъёс, Таня Савич кадь. Лултэм мугордэ, со мон вылтус сьӧры уйиськытэк, чебер кулон вань на. КГБ яке ӧвӧл-а, но со аспӧртэм луэ.
  
  
  Шокчыны но мур шокчон со каллен лэсьтӥськом. Мар гинэ, оло, зори ке мон, синъёсыз чагыресь но одӥг шӧдонэ кылдӥз, мур куара брюнетка нукыртысал на. Но, оло, тушмон сое уг агент луыса, пе, но мон сое ӧй быдты. Та мар луиз ке, мар юрттэ висёнъёслы вуоно арня ӵоже кӧня мынам бюрократический.
  
  
  Трубкаме куштӥ но со хоука номерзэ бичаз.
  
  
  Аннотация
  
  
  "ТОН ВАТ МОНЭ!"
  
  
  Ноку но таӵе кышкытлык уг адӟиськы коммунистической реальной! Я AX - а асьмелы выль киллмастер миссия сётэмын, сое верамзэс вуиськы кадь-со кулонэ нуись кунлэн влияниез уйпал но лымшор америка кышкытлык берыктӥсьёслэн калыккуспо шуккиз.
  
  
  Тодмо, та уж понна картер ник вал - кулонэз карьерады туж ачимлыксэ. Круг валтӥсь ролез шудэ шӧдыны луэ киллмастер сюжетсэ, ax кивалтӥсьёс. Лэсьтэ сое, мар-а со? Зэмзэ но, оло, кылдозы со самой дуно, самой со агент ax пумит кужым, сое утёно кыл сётӥз? Ӟуч шӧдон Ник гинэ чары оперативникъёс улэ шедиз ке, кутскид валаны сое, ачимлыксэ кутыны кадь. Укыр бер вал ини нош? Ачимлык КГБ-валан сётӥзы ини?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Кион Час
  
  
  бырем пиез сярысь тодэ берыктыны лев удмуртской шкловский
  
  
  Оригинальной ним: Hour Of Wolf Gerekiyor
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Дымбыр-йыг веськрес mimmo реактивной мон лобӟиз, вӧлъяса сюресэд мон азьын.
  
  
  Карганы но сое пилот ачимлыксэ вань вашкала, кужым вань бере, со ачиз руль iso ситроен берыктыны. Соослэн тыршеменызы, та шыръяны быгатозы. Мукет сюрес ассэ уг возьматы шуыса, борддор кадь тропъёслэсь мур уробоосыным гурезьёслэн понна, озьы ик даур но канаваос вылын возиське, кызьы винт, мон вылэ векчи 11cv шинаосты. Одӥг палаз гинэ со быгатэ мыныны, мын но пытьызэ та направлениын. Бур паласен но, паллян валун мур гу лыдэ басьтыса, та но умой вал. Сьӧд, нюлэс вотсамын векчи шонер пумаз мон шер ке но, чернила истребитель улэ ватскыны быгатэ соослэсь-лысъёссы сьӧд, пирров та вормонъёс ӧй луысалзы. Солдат полклэн югославский мон сьӧры уйиськыса но, инмарез тодытэк, кӧня со котырын гурезьёстӥ ортчим, мон мед котыртоз.
  
  
  Сюрес вылэ куштэм но мон доры бадӟым из citroen нуналъёсы пумиськылӥз. Нош машина усе ке, гумыослэсь мукет люкетэз выхлопной люкиськымтэ. Салон выхлопной газэн тырмытыны луэ. Гайка но ӝог откручиваться винт, одӥг но шансэ, мон сое дорын луоз, - та нуллон. Лобовой стекло вылаз тубытыса пилёз, со пыр учкыны. Пролетать кеӵевыл реактивной истребителез. Вужер но югыт толэзь пиштэ чилясь ачимлыксэ корпусэз пӧрмиз, со улӥе ваським ке, мон одӥг пыӵал нуозы на шуыса.
  
  
  Малпасько, тросэз со выриз-уг быгато кӧня ке секунд. Мукет пӧлын, со кемалась кулэ луыны кулэ. Пал суйлэсь уйиськись час ини соос, но одӥгзэ, ма лэсьтыны удалтӥз - а монэ, - сое туга, мон дышетскись. Ваньзылы соослы сюрес-тӥ ортчиз ур луоно, сое но, со сюбег луиз, мон кышкаменым, со нокытчы ыше-быре шуыса. Сое валаны но ӧй вал, кытын улӥз, меӵ яр сяна, кытын ке динарский альпыын. Кулэ луоз, пегӟон-ын нёжал вал, но со ваньзэ, мар мон адӟи, сое армие, самолётъёссэ та каргам пуля но. Та арбериос шур дуре мон задание луиз, туала югдурез но быгатэ n3 ax агентэн кыле, со, со сяна, эн вунэтэ-а, таяз но ӵош пото ини ni N2, трос ар талэсь азьло пӧртэм интыосаз.
  
  
  Жаляса ыбиз ӟечкылазы лобӟыны милям истребительёсмы. Ӝоген со мынэ озьы, кызьы быгато, ӧраз тыл ачимлыксэ. Пересьлэн куалекъясь 11cv ужасно. 1938-тӥ арысен 1954-citroen 11cv лэсьтӥськоз, со понна но, солы отреагировать кадь, соос оско, мар мон ачимлыксэ прототипъёссы. Тротуар шоры султӥ фараосты приборный ноку но уг ужа, шуыны уг быгато, соин ик мон, макем ӝог со мынэм. Эсьмаса, газ вылэ назать луэ. Мон уг малпаськы, мар со тырмыт вал ке но, та одӥг гинэ вал шансэ, мон со матэ луэ самолётэн, кудӥз зымылэ, виссы медаз лэзе.
  
  
  Citroen пус протест вылын зуркам-а, вузэм потэ но выхлоп куарае сыӵеен-а, мар кылӥсько мон но уг быгатӥськы аслэсьтым малпанме. Лобовой стекло пыр тӧл пельтэ усиз, кынмыса пельёс, йырсиосыз ымнырам нош котыр позыртӥськы. Озьы матынгес луэ, самолётъёс табере, мар мынам впечатление кылдытӥське, ачимлыксэ воздухозаборник ньылоз шуыса.
  
  
  Iso со издевательство кужым ваньзэсты зӥбыло. Пулемётэн ыбылӥськонъя черод .50 бурд калибр истребителез. Сюрес мон азьын чигыса, машинаос котырын но зоре, из чурыт но комков шобырскиз музъем. Автомобиль пуля но гылӟыса тэтчало, кык кузя нуналазазвесь выброс сое но вала, мар солэн радиатораз шедьтыны. Ымнырме ӵушкась виясь вуэн сямен мынам но пилем выллань куз пӧзьы тыроно шиетон. Созэ нош ик нюртозы газ вылэ ӝоглык люка. Ырак тӧл, пырак пӧйшурась бере, мон лобӟо, чал-чал, кулэм вутско, котьку но со бӧрсьы атака выре. Со аслэсьтыз шокамзэ кылзыса, тыос котырын каллен пото. Огдырлы отсрочка.
  
  
  Нош F-86 понна атакае очередной нош ик берытске ни, мон но вазь яке бер со пилот шедемын шуыса тодо. Бен, F-86, Sabre. Соос дорын луэм 150 пала f югославъёслэсь дополнение-84. Со, лыдӟид-а, милям вань зол йӧтоз шуыса валан соос, пе, кузьымъёс вотум дядя Сэм-мон приканчивать вотум. Партизанъёс понна нюръяськонын югославъёслэсь sabre вис сюбег куто, малы ке шуоно сверхзвуковой F-ЧЫРЫМ но таӵе ӝужытэсь выремзы понна укыр ӝог X4 2I. «Сэйбер» истребитель котьку чебер луэ, пуштроссэс шедьтон татын омыр но ӧй вал, пумит ӧз вуж «Ситроен».
  
  
  Молодёжных веб-мугъёсын-а, со понна со улэп кылёз шуыса, кыкнамес ик, мон мазэ-созэ тодэмез бере интыян пулемёт ачимлыксэ, кылсярысь, курон-косонъёс вылын магазин трос патрон, ыбылон лап мед собере куамын секунд солэн тырттэм. Дышетӥзы ыбылӥськыны лётчик черодын одӥг-кык секунд. Нош ысь-пулемёт калибрзэ выйиз носо уравновешенность .50 sabre понна ньыль-отдача понна. Мар муген озьы луиз тенденциосты азьын ыбизы. Озьы ик ыбылоно, малы пилот славян отчы, кытын соос луозы, нош со мыскыллян ӧвӧл ке но уг выриськы зӥбем солэн скоростез. Мон но черодэн ныр юн, тодон-валан тау сое чидатэк комбинациос ышкытскылон атакае ньыль вакчи, нош шекланытэк мыным-а, мар-а со вал кузэн-озь ужа со, дыр эстӥськон ӧз быдэсъяське, пилот луыса, но кужмысь ӧз вуы.
  
  
  Со берыктэ, указательёс понна, писпуос куашкало но уй вужер мон вылэ. Бӧрсязы мон пыраклы кугӟай «Сейбр», возьма, дыр кесэгамы сое шонер сюресэ поттыны, медаз шуккы. Со мыкырскиз но руль вылаз шӧдӥз кадь мынэсьтым пӧсям ымнырме басьтыса, тыбыр кужым золтӥськемын, пуля кадь, со шуккетэз шӧдӥз. Атакае бӧрсязы пилот малпады ке утчаны, но мон запасысь ёросъя расчётной ход поллы ичиёмиз. Citroen ӝоглыкен дорын гинэ уз луы, та пӧртэмлык понна компенсировать.
  
  
  Кӧня ке бергатоды, меӵ вамен сюрес кожонын. Закашлять Двигатель ӟырдам сьӧрысь ву тырмымтэен, но каллен ужай ке, нош ик вырйылэ тубыса со вылэ шталь. Но ӝоген соос бызьыса потэм, эсьма, со озьы малпа, сюлмаське. Таяз полпути со доры луоз, выльзэ лэсьтыны турттэ тыршемез.
  
  
  Кытын ке кыдёкын куакъёс ыбылӥськон кутске. Борт ситроен пуляосын пасямын, укно пияла пырыос пазьгиз ур мон но, пе, висъялозы шобыртэм кесэгын. Сюрес валлин сылӥсь автоматической солдатъёсты кулонлэсь винтовка. Йыр вандӥсь возьматыны потэ ке, машина котырын. Со, мур мыкырскыса, лобовой стекло улэ пуж сьӧросэ сюбегесь, машина вис карем бере вуоно тугъямын. Уробоысь али быдэстыны кулэ управление чур вань.
  
  
  Сайкыт югыт толэзё сюрес выре вал. Мон уг быгаты аслэсьтыз позицизэ верано, сюресъёсты кема на кадь эрико луиськод, но со мон дорын ӝож луэ шӧдон-а, мар соин тырме шуыса, нош ик Сэйбр атаковать карись. Нюлэс выль ыбем кылӥськиз, дыр быдэнак, мар сярысь верасько соин, малы основной солдатъёслы кужым ӧз на вуы. Та бадӟым пуштроссэ со понна ӧй вал: кыӵе мон луысал, мон тонэ та шоры кадь учко.
  
  
  Сергей но липет пыр вуыса капотсэ но писпуос виялляз. Со кыдёкын реактивной куараосты кылыны, веськрес, со дыре матэ вуэ. Бергес соосты матаз учырак синучкон тусме самолёт пырыосын адӟиське. Суредъя синучкон басьтэм, нош мон йырын вылын кечат-вамат шукыръяськись тыл. Нош ик утчало со кеме дунъя, вылын асьсэды основной та рад оскем интуиция, тактикаез азьвыл асьсэос но воштӥсько, берпуметӥ учыр юри-озь палэнтыса, газ собере нош ик мед сётозы. Француз ситроен ваменэс луэме. Со пумит сётскы. Соин ӵош кужымзы рвануть азьлань, со, мон кадь потэ, сое уже кутыны давный-кемалась-а.
  
  
  Но та ӧжыт вал. Та рад максимально бекмыляз скомпенсировать ныр пилот зэмзэ, пуляос андан но дэремдэ кесид «Ситроен» радиатор сиён решётка-озь. Со руль бурлань берыкты, перпендикулярно чур, модослэн арес бадӟым люкетэз машина кузове атакае ньылыны луылӥз ик. Безнадежно приборъёслы панельёс но куашкамын вал, озьы ик нош маке капотэз улэ шедиз. Тыл вылтӥ нюж-выж пулъёс. Пӧсь тыл вал но, нап ӵынлэсь маслянистый шобыртылӥз монэ пилем. Ситроен кулэ. Шинаын вал кесясько висъямен, эстӥськон баклэн вия. Паллянэз азьпал черсъя тэтчиз, нош ваньмыз, мар вань улӥын-ын пог луэ висъяны.
  
  
  Шин кузя чуръёстэк эгес волегӟиз. Кивалтыны мон уг быгаты ни. Трос вир вия бамын, шуо, нош мон уг быгатӥськы, макем юн сое ранить каремын вал. Али улазы питыраз машина кусо, металл но сьӧсёмем истерзанный ыштӥз бӧрдэ, но каллен усьыны кутскизы вырйылэ пумысь нюкын.
  
  
  Чир-пукон со понна кутскылӥз, ымдуръёсме куртчылӥсько бервылыз вӧсь мальдытӥзы. «Ситроен» куштӥз но мон чутрак мукет пала туж затрясти. Солэн ботинкаосын ӧсъёссэ секыт йӧтылӥз, соин но усьтӥськиз. Шуд доры, бӧрсязы 11cv атас, тӧл озьы ӧс усьтӥськиз. Со вал одӥгез гинэ-а, мар-а мон улонэз утьыны. Вуоно шуыса, милемыз тодазы возё, со усьтӥ но педло гопо сюресъёс-тӥ, сюрес понна кутӥськылӥз, пумыз медаз усе, мон улӥсь дас сантиметр.
  
  
  Дуртӥз машинаосысь заскользить, из врезаться, куакъёс но писпуос, сюрес питыра азьлань но, берлань но мур нюк пыдэсын вылын лэсьтэмын. Ущелье пыдэсын скалистый со вуиз ке, со гома горд зарезь взорвалсась.
  
  
  Шоналляськыса, со куакъёс пӧлы бызьыса мынӥз, ку вир висъяны маялтыса, милесьтым но юрӟым ӧскем но улон азьдоринтӥськыны гуньдытыны. Сяськаосыз горд корпусэз ӝуаз льӧльмаськем инмын пыр-ын «Ситроен» улӥзы. Мон яратӥсько дырто. Мон уг дырто ке но, мон дораз сю солдатэн котыр мед луоз, пуштонъёсыз машинаез кыскозы. Мынам одӥг минутэ но дугдоно луиз, собере сое воштӥз шуыса... поползти пыр кыдёке куакъёс.
  
  
  Мон пичи вал на мон доры лякиськись лентаос лякыт газовой бомбаослэсь вань пыдын, я возьматоно луиз ке но, туж юртто сыӵе штука та буш инты каргаз шуыса. Мон лэчыт, бритва кадь, пе, луиз табере мон кие тӥ пуртэсын кыллё но ачимлыксэ стилет. Асьмеос сое тырттэм кельтӥмы «Люгер», куке пӧсьтылӥзы блокпостмы доры пыр северо-шундыӝужан Меткович, табере отын улыны но пистолетъёс, кылем-мылем пӧлысь 11cv ӝуаз. Нимысьтыз та но пӧртэмлыкез ӧвӧл. Нош пайдаез вань ожмаськон тӥрлык арсеналлэн ax'луэ ке, мон али ке солдатъёс синйылтӥллям. Ih укыр трос луэмын, со понна нюръяськыны.
  
  
  Кутскон меткович вӧтай вал мон. Ваньмыз та вальыр-озь мынэ. Сое югославие итальянской траулерын вуиз вылын, собере нош ярдурозь доплывать. Кӧня мурдалаын интыяськемын Меткович музъеме сельскохозяйственной выль городок кытын ке динарских альпы гурезьёсын азям, пиле, вудур Босния но Герцеговина Далмация пӧлысь висъяны. Мон син азям пуктӥсько меткович тодэтъёс документъёсты, дӥськут, машинаос но. Ымнырысьтыз тустэм луэмлэн хорват тодэтъёс ымнырыз каллен ке но, коньдонэз кутыса, та выражениосты воштӥське кадь, соос гинэ тодо, ачимлыксэ дано луись «Ситроен». - Куспо документъёстыя адӟиське, нош ботинкаосы пуктыса ужан, цирковой кутэ клоун кадь, нош брюки, мынам куэ зӧк куртка вылэ тач-тач пукись но свитерен, урдлыосыз вылэ-тӥ кадь кит корсетъёс.
  
  
  Нош документ лэсьтозы быдэ озьы, со быдэсак юнматэмын адӟисько ке, тонэ визь но блокпостын эскерон уг ортчытӥськы. Пыр кукуруза бусыосты доры сюрес усьтӥськоз мукет луэ, но со виын солэсь пегаса уло. Нош вань-а солдатъёслэн но уз сётске. Соос но, малпасько, мар малпало соос, маин мон кулэмъёсты адӟи ке, машинаез пуштытӥз кадь, нош умой уг луы милям. Ини матын, сое адӟыны быгатом фонарь, сержантъёс но дырын-дырын кесяськыны кылӥське, чузъяськозы кадь утчан сярысь приказ. Ярам шуисько, но ялан солэсь пегаса уло.
  
  
  Нюлэскын чалмыт луиз ке, ялан шергес но солдатъёслы пуны ӵаштыртэмез лайя уг лыдъя.
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар вылез потӥз куанер ӝог мкстность ӵош кыре, огшоры маин ке шуоно татын трос нюлэс квадратной километр кӧня ке ӧз луы, кызьы озьы кунокуа территория вань, луоз, нош укыр кӧс. Пеймыт но бадӟым нюлэсъёс карыны впечатление люканы вань ик. Малпасько, будто со нёжал пумтэм-йылтэм бамалтӥ пичиос но, пересьёс амак тыпы арама. Писпуос гротескный формаосты кутыса, кулэ сюрес шедем бере мон будӥ уллань, вылтӥ сюресъёс-азьвыл ӧз сюры.
  
  
  Улӥе васькытоно луоз. Сюрес луэ солдатэз басьтылӥ, выль но выль палъёсыз но вань группаысь мукет устремилиться ih вырйылэ пыре. Быръён уг луы сяна, васькиз кадь. Нош кылем гурезь бамалэ, пыраклы монэ ултӥяса кадь, укыр меӵ, укыр но укыр буш гылыт, тазэ мед лэсьтозы туртто.
  
  
  Со, ас шӧдӥське начаръёслэн но, чидантэм вӧсь луонэз-лэсь травмаезлы луыса. Шоканы секыт луэ. Со вылын дугдыны ӟускиос. Со малпамтэ вуосыным жальырто пельтэм кылэ. Соос, тодӥськомы, кытысь со потӥз, малы ке мон азьын, одӥг гинэ вордоно ке, ма монэ адӟыны быгатоз, таиз сюбег гопалъёс, изгурезь вылэ-тӥ со ӝутскем вырыны, вырйыл но ӝокатэ. Отын вуэ ке вал, соку та вал шур луыны кулэ: понна мултэс луись куараос кужмо шуръёс. Нош эшшо мур возьматыны нёжал тросгес шуръёс, соос выро, лэся, монэ паллян прорезать возь гурезьёс. Тае возьматыны понна мон, мар луоз изгурезь бамалэз, кык-ньыль улӥзы ласянь, нокытчы мынэм ик уг быгатӥськы, мон сяна, пуны кадь ӟыгыръяськод ih солдатъёс.
  
  
  Кылӥське пуныослэн утэмзы но соос табере быгато. Пуны вайиз, лэся, дорын пограничникъёслэн басьтӥз. Со бам вылтӥз гылӟыса, гырк-гопо пичи киыз но, пыдыз кадь, йылаз берпуметӥ ӝутскиз. Мон бӧрсязы шталь куараез зол пуныос. Кызьы, инмарлэн иисуслэн нимыз понна, мон соослэн пытьыостӥзы ортчизы? Соослы саклык кулэ луоз ӟеч..
  
  
  Туж бадӟым но меӵ васькон берпуметӥ валун шобыртэмын вал. Соос вакчияк но кужмо ки вылэ ӝутскыны киль пыжиськем. Собере чутрак кожо но ӝот-ӝот, ӵем, тубато коже бызьыло. Одӥг минут куараме дугдӥз, ву вылын, векчи люклы мычиськыса быриз нош ик выллань. Со пыр потэ но нюлэс дуре, кызьы ми возьмаськом но, вуоз-а, изгурезь доры бызьыны сюресме вандэ, мон берпуметӥез. Но со модос луэ-а, гылыт-а, ӧжыт-а нюказ кошкиз, сокем пеймыт луиз, мон соосты вуын гинэ пуконо ишакелы куараез возьматэ шуыса-а, мар милемыз возьма, со бере ке-пыдэссэ ачимлыксэ вуиз ке.
  
  
  Но гадям вӧсь йырзэ пульсировать дырекъя, со вуёмытэмын сылыкузы, кык нюк пала учкиз. Толэзьысь потто-пилем сьӧрын нош ик тырмоз кужым но югектӥз. Монэ адӟиз но со вылын котьмалэсь акведук бур пала улӥ руина сомында ик римской метр метр. Уже вань, маин соосты доразы кылемын, - та чуръёсты арка из укша свай, вӧзазы будосъёс но солэн пинь сӥё гранит вылэ ӝутскиз. Та канат вылтӥ ниагарский пересечение усён луытозь, лукыр-лакыр кельшем, мон понна солдат идеальный пусъёс лэсьтыны. Луизы ке, одно ик, соос улэпесь отчы васькыны быгатэ, мед утчалозы.
  
  
  Куасалскыку, сое палаз-тӥ бызьылӥ, мугорме паллян кизэ нюртӥз, вӧсь медам лэчыт пумитъяськон. Соос малпазы, со огшоры на урдлызэ суйбыгытэз чигись яке чигисьтэм, куаем ке, машина котырын. Со меӵак акведук точка пуктӥське, ӧжыт вуэ бере, мон вӧзын shaggy кылем. Со мыкырскиз но, кӧт борды ӝиптӥське музъем выллань, ымзэс усьтыса капчи шокчон пыр лэсьтӥз.
  
  
  Мон доры лыктӥзы кык напряженный бугыръяськыса, шека ӧвӧл, тырмыт луиз мыным матын, ма, каллен сипыртэ ih мед кылоз. Сое нулло чех пистолет-пулемётэз M61. Пиосмуртлы эшшо кӧня ке вамыш лэсьтэ но дугдэ, но сюлэмшугъяськытэ, зэмен но, потэ, интыяз мед луоз, со уйёсы мукетызлы. Укыр кема соосты спецоперация уйиське. Со понна кулэ луоз сое чакласа, ачиз куаразэ уг сёт.
  
  
  Мур лулскиз но лыкто солэсь трос вужер чуртнаськыны медаз писпу борды ӝиптӥськиз. Соос-а ми доры лыкто, азьлань кыньыртыса, пичи пиосмурт лаптӥськыса, синъёсыз пеймыт кунокуа бышкалтӥз кадь. Соин вырыны чик кыльытэк, мон соосын уг но адӟы, дыр пыд вылам мон пичи гинэ ӧй вуы. Собере со паллян киын мычыны, йырзэ берлань кыскиз но, ангессэ кутыса ачимлыксэ понна. Соиз ньылоназ ӝиптыса, бур киын ачимлыксэ стилет.
  
  
  Усемез потыса куараос но солдатъёслы бульыртэмез, вир басьтыны ачимлыксэ та дыр туникаос. Адями мугорын со кыкетӥ палаз берыктыса, солэсь азьвыл кезьыт m61 ӧйлась котырзэ мерталэ, но nen луы, со вакытэ со пуртэн соос сэрпалтэмын. Бералтӥськы интуитивно соослэн, ми пӧлын ачим но эше усьтӥз аслэсьтыз ачимлыксэ йӧтэ кос модосъёс винтовкаос кулэ. Басмалэн шуккиське куара кесяське, каргам зӥбиськом, пурт улэ шеде, нош берло мӧляез, мон понна, - ын ачимлыксэ доллар тыр. Аслэсьтыд но эшъёсыныз артэ, со, музъем вылэ усиз каллен нискетӥз.
  
  
  Малпасько, со ачиз ожмаськон тӥрлык ih-ысь басьтылӥмы, нош собере ачимлыксэ интыяз кельтыны малпаса. Сарба автоматэз вал луыны, но сое ӝутыны ih ке, эшшо золгес со жадиз, нош ih нуэ, лэся, мон доры васькон акведук ке ӝега. Со доры шаерамы подбегать нюк уллань учке. Куке-соку ялан канал потытозь, вырйылын сылӥз соос, кудъёсыз али гинэ, но со ар забиваться, оло, сьӧраз бадӟым ньылӟоз. Музъем висъямын ӧвӧл на, со кисыри, кытын со ортчоз, лэчыт сэрегъёссы пӧлын но пӧртэм сӥосыз, акведук вылын кылле. Тазэ мон меӵак кыӵе бамалын луэ ке, солы умойгес луысал, мыд-мыд палтӥз борддор кезьыт перпендикулярной.
  
  
  Солы ӝоген яразы кадь, кышкыт бамалтӥ васько, писпуэ тубыса но изгурезь егитъёс понна кутӥськылӥз будосъёс но со понна, медаз усьы. Озьы ке но, мынам тыршеме, из мынэ дэри но бугырес обвал бере, со пумен шӧдӥське акведук шӧмзэ. Мон пытсаськысал вылэ потыса, марлы мыным чигем бака, нош мон со аленка возем, каллен гылӟемзы бере соос радысь султыса но котыр известняковый. Вашкала вис акведук куашказ-гопо, котькыӵе учыре соос пазьгиськемын ишакелы быгатэ.
  
  
  Соос ньыльпыдъяськыса пуньырӟыны кутскиз. Аслэсьтыз сюрессэ быръе тыршыса луэ. Колонналэн азьпалаз дас метр кемын гигант опорной вал со, куке мон куара кылӥськоз котьку вырйылын ӟырт-ӟырт. Кулэм солдатъёсты шараяны луэ. Со, кылем, кызьы соос куакъёс кузя бызе, куар но усиз; собере эшшо тросгес куара кылӥськиз. Со биниське солдатэз адӟем но, нюк дурын сылэ. Огвакытэ ыбылыны... M61 кутскиз ih гранитлэсь Пырыос вань, зор зол но вумусъёс мон будосъёс вылэ пырыосын куашка. Со, ӝиптӥськыса изъёс борды, пичи пегӟон, сое шедьтыны ӧйлась, табере берлань поползти, уг тодо, кытчы мыноно. Мон кут балетъя гылӟыса, куашказ акведук юдэсъёслы люкиськиз шуыса. Осколокъёсын но пуляосын мон город срикошетить mimmo ортчыса, лек муш палэп кадь. Кӧня адями гылӟыса бамалысен. Боецъёсы ыбылыны кутскизы аслэсьтыз автоматэз пыр но кык тубато кутскон дугдӥз. Со понна бертэм из думиськод, мон вылэ-тӥ тэтчаны урдлыоссэ доллар тыр.
  
  
  Ӝоген быроз ыбылӥськемез-озьы ик, кызьы кутскиз. Со вӧз-вӧз кылле. Котырам пиосмуртъёс одӥг-кык серекъяны кутскиз, чал-чал сӧро, нош мон собере потӥз вылэ урдӥськиз. Со аслаз магазиназ вуттӥз выль пистолет-пулемёт. Мон вирзэ пурт гылыт вал. Соос вакчияк но кужмо киыныз со сярысь штаньы шып маялтэмдэ, ачимлыксэ матэ вуэмзэ возьмай. Со, кылем, кызьы ке пиосмурт лыктӥз нюлыса, мон понна приканчивать. Со выре кылиз. Кыкна одӥг гинэ мынам шансэ, малы ке шуоно со укыр ас сяменым автомат очередьёс собере та гырнадёр вылэм. Пеймыт шуг вераны луэ, соос улэпесь ӧвӧл, но соос шуак ышанӥсько элемент.
  
  
  Табере со доры полпути вал со интыын, кытын со кылле. Магазинын азьлань m61 ачимлыксэ дэмлазы вал, но со дуре ветлон кыньыръяса веттаське. Ачимлык син кежег йыромыто но кышкато, сое витё, солы дыр ӝыныё бералтӥсько, собере стилет куштӥз но будэ.
  
  
  Вылласянь но секыт Бросок умой вал, паллян мӧля бырем солдатъёслы но лэчыт люкетэз. Ачимлык мугорыныз золтӥськиз, мон но кышкай вал, мар со акведук усе, со быгатэ азьло сое йылозяз. Ачимлык кутэ пурт но со басьтыны быгатэ, солы пол азяз кадь, кызьы сое усьтыны кутске. Чылкыт пуртъёссэ поттэм. Со усьтэмын берытскиз но, мон шоры учке. Вӧсь но син азяз паймон кылдӥз ачимлыксэ выражениосты, собере пеймыт омырын, куке тыл пулемёт выльысь усьтэмын.
  
  
  Щит мугорез ачимлыксэ кызьы соосты уже кутоно. Эмуос тыбыраз пуля сюрыса, но со затрясти, мунё кадь ӟустыри. Вот со сое акведук волегӟыса, инкуазьэсэпез чакласа возё огдыре ачимлыксэ но уг луы. Куртка тасырайыны мыным синме усьтӥсь но, мон шӧдӥсько, лек висён, ку ми сое сутом урдэс. Мон чиньыен хватка ышиз. Солдат чутыр пала, собере нош акведук усе.
  
  
  Со вылын гопо собере равновесие ышоз. Шонскиз со, утчаны кутске, нош та безнадежный луэ. Со пыр пумен гылӟо бере, ачимлыксэ сое кутыны кужымез вань, кылиз на кудзэ мон вырисько. Вузы кезьыт тӧл гурезь вистӥ. Чиньыосмы пумисько, мон но, со возиськыны уз быгаты ни. Мынам йыр вылад ву шапыкъёс кылдӥзы пыр тэшкалэ, со мынам, из кадь донгамын хватка котыр вал. Мускытсэ каллен улӥе гылӟиз но, соос мон ымдуръёсызъя. Та самой ческыт луоз, вуэ ке, со ке но веръяй.
  
  
  Собере кисьтӥськизы зӥбет улын изъёс, мон киын, мон но усиз...
  
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Йырсазяз вуыку, со вӧсь зарезь, синтэм паника инстинктивный выжыса, мон шӧдӥськы, киосыныд но вольыт чурыт писпуосты. Соку со валалоз, мар уг усьтӥськы, но марлы мон уг ни мыны солдат югославский кузя.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз утчало, но солы секыт луиз. Мынам синъёсы, лэся, лякыт вал, со ih но усьыны ӧз быгаты. Пумен-пумен луэ мынам малпанэ связный, кызьы со монэ зӧк тодэ ваён пыр зӥбыт сӥлы лыдэ пыро. Соин, тодам вайисько кадь, пуля улын вужгес куштӥськем ситроен. Со тодаз вайиз пичи шансэ, мон сое акведук сётыны, нюръяськон но, вакчи визьемъёс но, сое нуыса, уйиськись утиськон понна, со вамен потоно ке рискнуть. Чурыт но ӧръёсты, куке мон чиньыен из вылысь гылӟиз. Шӧдонэз усе, яркыт малпан берпуметӥез ӵош, со вииз но со кадь кунокуа, таиз усьтӥсько-со мон усе. Кыӵе кулэ луысал со; мукет ответ ӧй вал. Бусъёс собере-а со вал, ку вуом мон эстэм, ву йӧ мон но жомбылляське. Кезьытэз но зор-кот дыръя, ачимлыкен юн сямо, номыр но сокрушительный.
  
  
  Номыр но, та дырозь чайы. Мон гадь бордаз лякиськизы банкъёсъя. Али со та шӧдӥсько. Мон дорын нокыӵе мугъёс ӧй вал улэп кылиз, нош мынам соин вал. Собере чиньыос ческыт шӧдон небыт луэм потэ, ку монэ вешалляз, мускыт ымныраз басмалэсь но шӧдон.
  
  
  «Ссст», - che прошептать ке но куараосын. Собере куаразэ небыт сербо-хорват азьланьтэ: «Шыпыт. Табере тон утиськон сётыны.
  
  
  Куд-ог соослэн вис вылазы куара кылем мукет нылкышноос, кудъёсыз короче шуиз: «чалмытскы, Арвие!»
  
  
  Каллен син усьтӥське но, сое адӟыны шуыса, ымныр шоры учкытэк пиналъёс. Нылъёс монэ вӧзазы пуктыса, монэ ӧжыт гинэ ӟыгырты, мыкырскиз. - А соос егитэсь вал, кызьы аръёсы, со пеймытын улэ-юбка но сактэ лыз-чагыр блузка пужыятэмын. Кузь йырси соосты шонер чилясь ыргонлэсь вал сяськаослы. «Оло, соос кулэ, но та рай», - малпай мон.
  
  
  Пельпум вамен ныл йырме берыктӥ, шуисько: «меми, меми, сое эшшо но сайказ».
  
  
  «Шедьтӥ, соку асьмелэн атай али мынэме».
  
  
  Мон нош ик нылы шоры учкыса. Азьло султыса, со кымес ӝиптӥз басмалы. Кузь юбка сярысь со киыныз ӵушылӥз. Со котырын бергай, со гадьёссэ пельпум дорозяз вуоз но йырсиме тырмиз.
  
  
  Юаз со. - "Кин тон?"
  
  
  Кезьыт вуиз азьло со ответ сётыса, со анаймы кеськиз: «Арвие, ачим атай ӝегатскытэк ӧтьыны мын».
  
  
  Нунал назьыльскиз но нылыз доры дыртэ. Мон егитсэ, чеберзэ учко гождэ эскерыса ee понна мугорыз, гадьёсыз, пыдъёсыз гож ee. Ӧсэз ӝубис кельтэм соос, монэ адӟо-а, мар-али нунал. Та пичи комнатае пыризы, ӧжыт но ӧвӧл-а пушказ шунды квадратной. Фермамы луысал та комнатаяз луыны кулэ, лыдэ басьтэмын пу выжъёс, борддоръёсыз но липетэз куролэсь, пулэсь лэсьтэмын. Со зӧкгес луысал кадьялан киыныз лэсьтэм мебель ляб, пересь но пеймыт. Камин милемлы ваче пумит вал, пичи мугоро кышномурт сураллям кытын мар ке чайник. Ee луоз йырсизэ пурысь, ымнырыз кисыриё-кисыриё вылэ тач-тач керттыса котырес герд луиз. Крестьянка утомительный улонэ нуо, но аръёс асьсэлэсь басьто. Жаль, милям асьмелэн но со кылэз мон копак уг проигнорировать шуо.
  
  
  Кыллиз-а со, борддор дорын назьыльске, пар йырсиез бинялтыны вал вылэ шобретъёс. Ку вылын-тӥ ӵогъян лулшӧдонэнызы сое валало, мынам-шара. Мынам соин йыры вылын пукись кышномуртэз адӟи, кот дӥсь гозыен.
  
  
  Кема дыр ӵоже уг луы аслаз куараез, мӧйыосты сяна движение. Собере усьтӥське ӧс, но пыро Арвие, серро мугоро пиосмурт сьӧры, со понна со-йырсиез сьӧд, горд мыйыко но бадӟым кузь пель. Ханс ачимлыксэ чурыт ымнырыз тыл шорин рельеф, гожен пусйыны сэрег но чурыт, сюбег мур синъёс но ым пуктэмын. Сое усьти соку гинэ, куке мон азьын усьтэмын султо, нош собере ялан куалекъяса, нырысь мур шокчиз.
  
  
  Иське, тон сайка, — шуиз со, пумаз. «Мон туж кымачауланы луэ. тонэ . озьы .. кема изьыны.
  
  
  Али тӥледлы асьтэды кызьы шӧдӥськоды?' — Арвие юа, припарка басьтӥз.
  
  
  Мон умой луоз, — шуисько мон, пальпотонэ ымнырам суреданы быгатэ. — Мон шуисько, кытын со али?
  
  
  Та шур гуртын неретва джзан.
  
  
  Информациез быдэсак тае мон лэсьтӥ. Меткович неретва луыса но, кызьы ке пол азям, бадӟым шурдӥнь шурлы пӧрмо кадь. Нош кӧня бере вань шурлэн кузьдалаез сю миляослэн, та возьматэ: мон асме шедьтӥ миссия ёросын вань на. Со, ӝуштыса борды ӝиптӥськыны но юа: «Джзан — та пичи гуртын-а?»
  
  
  Пересьлэн ымыз паляк-ын скривиться чырс.
  
  
  Одӥгез самой пичиез. Но ваньзэ ӧжыт луоз.
  
  
  "Та мостар кароно?" Мостар – куамын иськем кеме посёлокын Меткович та пичи гурезь.
  
  
  «Мон татын, Конич полпути мостар пӧлын но, кытын шурен сюрес дорысь кошко».
  
  
  Со нюлы ымдуръёстэ. — Иське, мон вӧзын Аптос?
  
  
  Нылъёслэн кышканзы синъёсылэсь паськытамзэс, соосыз ку улэ но пыжем кадь кӧдэктэмын. Нахмуриваться, ымдур поджимать задумчиво атай но йырыныз шоналоз. — Мед, — шуиз со буй-буй, сӥлё собере сюрмем кизэ ӝутӥз. — Мон малпасько, ми вераськимы тырмыт.
  
  
  «Укыр трос, Иосип», — ватсаз ачимлыксэ кышномурт. Монэн ӵош со доры лыктэ кружка секыт, куд шыд ӵындоно луэ. Мон со кружкаысь кыске, соос вылэ пыкъяськисько но гырпум кузьда мед басьтозы ee. Со синъёссэ золтыса луоз мылкыдо, ан луыса Ee. — Укыр трос, — чузъяськиз куаретӥсько, со нош ик берытскоз. - Та но трос пайда уг вайы.
  
  
  — Ӵоксаське, кышномурт — пиосмурт косӥз. собере мон: «Си, нош собере соос шутэтскизы». Уйлы кельтӥзы кулэ .. джзан туннэ тонэ, тонэ кин луыны мон.
  
  
  — Ӧвӧл, — шокыштӥз Арвие. — Со укыр ляб на.
  
  
  "Тон номыр лэсьтыны уг быгаты."
  
  
  — Мон валай, — шуи мон. Ческыт суралтэм со пӧземзэ шӧдӥськод. Помидор но фасоль шыд сӥль юдэсъёсты таин валче быдэс абдрамон вал бере, мон со буш ӝушаз но кезьыт ӝуало. — Тон туж дӥсьтон-оскалтонъёс, ват монэ, — азьланьтэ со. — Тырмыт ке, малы тон улон уть монэ.
  
  
  — Оло, тӥ ачиз улон утёз. Та сярысь вераны вазь ортчиз. Со ӧжыт ке толэзь рискнуть берен вай-вай, мон тае кӧня ке дырлы басьтэ, али но. . Со ачиз ӝыныё, малпамтэ саташыны.
  
  
  Со понна арвие малпанзэ быдэстӥз. Куараос но дырто дрожащий абсурдно ee. «Джзана-а ӵуказе яке ӵуказе уз лу ни».
  
  
  Кыӵе солы со дыръёсы шыпыт улыны. Ачимлык эскерыны но пиосмуртъёс со ныл-а, азинтыны луиз. Берпуметӥ шапыкъёс юыкуд, кружкаяд каньылэн кесэгъёсын, вӧзазы вайыса юа: «малы татчы потоз?»
  
  
  Пиньёстэ куртчы но пиосмуртъёс со пыр прошипеть: «таин-а тӥляд ожмаськон ӧвӧл».
  
  
  — Верандэ кылзӥсько, — шуи мон. — Улон уть монэ тон, кузэн со та дырозь уг тодӥськы, кызьы. Ватскемен мон, тон оборудов сюлмаськытэ милемыз но, мон тодэмъя, тон-аслад но семьяед луиз ке, тонэ кутомы. Мон тазьы ӧй вералля-а шуыса, милемлы ожен мыноно-а, ӧвӧл-а та. Та ожмаськон ӧвӧл, — шуэ кышномурт лек учог.
  
  
  Иосип, шузи тон. Та ожмаськон ӧвӧл ни. Ож йылпумъяськем.
  
  
  — Та сярысь мон верасько, — ӵоги мон.
  
  
  — Яратӥзы ог-огзэс мурт кылёз, — со мыр-мыр ответ.
  
  
  Ма, со сыӵе ик ваменэс луыны быгатэ, но вань кадь.
  
  
  Юаз со. - «Ма, тон гуртэ быдтыны-а?» — Ми тодыны кулэ, мон мукет сямен уг кошкы. Озьытэк мон ӧй быгаты, кошки.
  
  
  Пиосмурт кизэ ин пала сюлмасько сюлмын, жаляса огазьын шокаськом. «Секрет ӧвӧл, шаерамы лэчыт ёрмыса шуыса & nb. Татын, джзана, бадӟым ӵошкыт дорын-ын ми вал, шур вӧзын, кытын мон, винаен но кукуруза будэтӥды. Шуд асьмемыз мед возьмалозы, асьме сярысь умоен лыдъяз, - котыр писпу лэсьтыны, нош котыр из ӧвӧл, та интыосын ачиз традициосыз но данъяськисько».
  
  
  — Азьланьтоно, — шуи мон.
  
  
  «Али потэ-ын Джзан пӧрмиз Сербия солдат лагерьын, малы ке шуоно отын вал, ву йылозяз капчиен лагерьлэн валтӥсь Сараево-ын».
  
  
  Со сярысь тазьы вазе ке пренебрежительный «Сербия», мырдэм серекъямзэ мурт, соос монэ ярато. 42 серб ужъёс% калык Югославие, соин ик со политикае правительствоез но эскерыны. Мукет этнической группаослэсь, хорват, словенец, босниец, македонец черногорец но, серб синазькыль карод. Асьсэос но котыр лоскутный группа эрико кун региональный устремление шобретъёс. Паймон, солдат серб иосип пренебрежительный югославский шуыса нимаське, со вылын возьматыны, ма карыны ih незваный тросэз куноос, ми кезьыт. Серекъянозь Но али уг луы. Укыр луыса, та ситуация понна бӧрдэ. «Властез киултыны-а со, мытон понна нюръяськоно-а?»
  
  
  "Мед.' Кыкназы мон тодӥсько, мар пумитъяськытэк базаын Аптос залын.
  
  
  — Мар тонэн луиз?
  
  
  Озьы пересьёс иосип азьын адӟиськозы, соос вань ни кадь гранитлэсь; куараос но синазькыль каронэн тырмиз ачимлыксэ напряженный луэ. — Со понна трос татысь ын миля лагерьёсы интыяны. Со монэ виыны, кызьы пӧйшур. Та мынам кулонэ. Тӥ зӥб-зӥб Иосип азинтӥське трос ни: — тон шедьтод-Ог улӥсь, котыр йырвизьтэк, шур дуре-а куштӥзы. Крестьянъёс соосты татчы тон вайид, кызьы мон интыын озьы луоз, тон мед интыямын. Тон потэм солдатъёс. Котьма ке мон солэсь пегӟыны юрттӥз.
  
  
  Семья пельтӥськоды луоз, выжизы кышкасьтэм луэмез сярысь вераськон кыстаське ih бакомиз кадь. Иосип биниське но дугдӥз. Со дугдом ай минутлы, ӧс янак рамкаяз. Бӧрсяз выж лукыр-лакыр вужерез соос шунды быдӟым куштыны, лёгыны вашкала ачимлыксэ. «Со вӧзын та нюклэсь ӧсме ворсатэк», — шуиз со. «Куинь пол каллен мон йыгасько. Нокин но уг лэзьы ни. Собере ваньды oni кошкиз.
  
  
  Shaggy ih буйга ке, султы но солэсь ӧсъёссэ тунгоназы, кызьы соос шуисько. Юнэз пыртӥз адӟиськись зӧк корез но пуэз зажим нуналъёсы котырес тырмыт мыд-мыд палаз, чурыт атакае мед чидалоды ини. Соослы дӥськут но ачим быгатӥськоды шараялоз шуыса, соослы кот вань на. Мыным потэ но потэ, нош мон яраё каремын вал, туж зол шуккиськемен, эскерыны но кужмо висиз. Мон котькуд быгытъёс висё но пычкиськыса.
  
  
  Ортчиз кӧня ке дӥсьтытэкгес, со 108 тайцзи комната шорын тубат-цюань, коэн vii эзотерический формаез. Кошки мон дорам кызь минут быдэстон нергемы вань, нош собере со, ачиз но шӧдытэк мылкыдзэ сайкытгес кароз, собере нош ик тодэ вакчи нош шутэтскон ачимлыксэ. Собере куинетӥ ползэ со доры вуи но ас шобрет дзен выйыны-транс. Педпал мугорез мозмытски асьсэзыз шӧдонзы но, со, ачим сярысь но гожтоно миссия несостоявшийся джзан сярысь малпаськыны.
  
  
  Ужезлэн кутсконысеныз ик чакласьконо гинэ адӟисько. ..
  
  
  Дорын тон кион репутация, N3, — мынам син азьысьтым хоук мылкыдъем шуо. «Та выль уж тыныд кельшиз».
  
  
  Босс-куке мон юморлы доры лыктыса, сое мур сарказм. Со тупеныз азяз сачкытэ бере, мон тодӥсько, мар визьем ответ. Котыраз турын-тупен кыкетӥ гутё шедьтӥз. Милям яр вылэ пуксьыса лобӟиз бадӟымесь ботинкаос но пызьыртэ.
  
  
  Пиньзэ сыскыса, сое жуг-жаг копаськыны, туп ассэ мед шедьтоз. Ми Golf Delaware & Club Country, огпал палась вашингтон ax вылын кыдёке потомак офисъёс. Та шудонъёсты мон огшоры люкен-люкен кучыран обыватель но азьтэмскозы. Мон понна та огшоры вал: мон кулэ-а ӧвӧл-а улэ вал.
  
  
  "Тон куке но Полгар Миланя сярысь кылӥсько ке?" — Хоук юа, мон сьӧры мын.
  
  
  Со понна асьмелэн балян, лилия гольфен донгасько. Со куке-соку милан германиез тодэ, — шуи мон. «Али эмуос луыны кулэ, куатьтон улэ. Берпуметӥез, мар мон nen сярысь кылыса, со, сое со аслыз гурезе югославие возглавлять кыӵе ке независимостез хорват вырон понна.
  
  
  — Милан Полгар AX агент луыса но. Ми уксёен юрттыны шобыртэм ачимлыксэ, валад ке тон, малы мыным сярысь. Ачимлык группаез мон ноку но уг тодӥськы. Мон уг тодӥськы, луоз-а меда зэмос патриот адями ачимлыксэ, я йыр вандӥсьёслэн бандазы та огшоры, но талазы-виыса но лозунг огъябасьтӥсь революция эрик улэ. Со тырмыт, отын ожмаськон тӥрлык милан луоз шуыса, со лагерь ас котыраз вайисько со вакытэз-вакытэ Аптос.
  
  
  — Ма, сэре ? Тон малпаськод, мар Милан кулэ, нош со вань группаез, лэсьты на-а?
  
  
  'Ӵапак озьы. Дас нунал армиысьтыз ыбем вал югославский ыбылӥськон со берлань. Та ваче вуон вал, кудӥз нокыӵе но омела кусыпъёс ми доры уг выры. Туп ини ачиз тонэ шедьтоз? — мылкыдтэк юаз со.
  
  
  "Ӧвӧл.'
  
  
  «Басьто тыныд очки та кык копар котьку но быгатэ».
  
  
  «Туп " тазэ мон шедьтӥ».
  
  
  Сое пельпумаз ӝутоз. - "Малы мыным та дырозь ӧй вал милан базаын кутоно кузэн аптос та адями.
  
  
  Аптос — со карез гурезь-ӧрӟи. Римской та лагерьын улэмзэс ляльчиедлы, тазьы нимаське карьерады сӥлы нырысьсэ отчы люканы вазь на, дыр грек кужым». Умой, кельше ке тыныд, вашкала историез. Вань та кион доры кыӵе кусыпъёслы луыса-а?
  
  
  — Таӵе уз луы, чидасьтэм, Ник. Тон ноку но уз шедьы ни та мяч». Писпу басьтэ но хоук целлофан демонстративно сигаразэс борды ӝиптӥськемез бере, сое ымам поныса но кенжытӥз. Пилем со ӵын зын азинтӥське. «Тӧдьы кион ӟечлыксэ полудикий милан питомец вал. Йӧспӧртэм быръёнъёсъя, яке трос гинэ лыктӥ но, та тодысалыд ке тон адями. Та кион, соос ӵош ветло, преданность гинэ ӧвӧл, сямъёсын но. Уг тодӥськы, кызьы та Милан удалтӥз, пичи ку шымыриосты лэсьтӥське сервис кион чырты выламы нош со надрез. Ӵошкыт пичи сумка кадь та вал. Соос пӧлысь адӟыны уг луы вал-ку понна но, кион кадь утисько сое. Та ужрад нуон понна верантэм милан сумка кутыса.
  
  
  Со туж аспӧртэмлыко, уг меда озьы?
  
  
  Озьы со котьку но, малпасько, ас манеразы извращенный Милан но малпасько, та тужгес устоез идея».
  
  
  — Нош кулэ-а соос али?
  
  
  «Палкышноос ачимлыксэ залын али кион».
  
  
  Нош кытын каньыл милан-а та кышномурт?
  
  
  «Аптос-Ын. Нош кытын ай».
  
  
  Со дугдоз, клюшкаос но шӧдӥське гольфен понна кутонэныз вылэ пыкиськыса, вдруг со туж жади. Соос дорамы кемалась ужало хоука ортчоз ай шуыса, уд тодэ, мар со доры вайизы. — Ӧвӧл, мон уг вераськы. Вадьсаз сётӥзы. Милан бырем бере, ку кионъёс информациез вал, али со усьтӥськиз ас но кулэ. Мон со сярысь со али аптос кошкыны кулэ .
  
  
  — Куара-куара.
  
  
  Та кышномурт Но тодӥськы, мар мыным кулэ лыктэ-а?
  
  
  "Мед. Со кык нунал возьмасько ини тонэ.
  
  
  «Малы монэ котьку но кылод берпуметӥ-а сыӵе ужрадъёслэн?»
  
  
  'Я сёто. Соос тупен-тон шедьтод-а, — шуиз Хок, пыдзэ ӝуткаса, со интыын, кытын вал со музъемын паньгатъязы. — Ачиз вуиз ке, тон-а со шуиз аптос карта суредамын, кызьы адямиослы мон-ын меткович валче герӟаськиз. .. '
  
  
  Тазьы но луэ: Меткович-ысь Джзан акведук-озь. Укылтэм талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл, мон россия но населенный пункт, но ӧжытгес мед куашкалоз но, валамон, кышкытлыклэсь улэ пуке, ялан вань на. - Тӥ блокпостын Меткович толон гинэ ӧй вал та. Блокпостмы та одӥг адями понна гинэ, армие юрттэ, пуны но истребительёсын. Кин ке югославъёслэсь шӧдыса-а, мар-а мон лыктӥ, нош со возьматэ: ишкалтэ мыным выллем, нош мон али документъёс кутон понна кышкыт укыр. Вы Аптос луыны быгатэ, нош мон уг тодӥськы вал та сярысь решение. Туж чакласькись луыны, пырак уйин но, огпалтӥз туннэ аптос вал ини.
  
  
  Куинь пол йыгаськиз ӧсам. - 'Салам. Мон тон кылӥськод-а?'
  
  
  Солэсь куаразэ тодмало Арвие, но ответ ӧз сёты.
  
  
  — Одӥгез мыным, — шуиз со. «Пожалуйста, лэзь монэ».
  
  
  Одӥг нунал со доры шобрет пушкы но пысы. Пельёсмы милям сакесь пеле пононо но отын кезьыт писпуос доры, подозрительной но номыре уг кылы. Секыт куараосмы милям сапегъёс, мон пиосмурт каллен шокаса, со вӧзын сылэ.
  
  
  "Мар тыныд кулэ?'
  
  
  'Соос . Бинт ...со... тынад понна выль урдэс вайзэ, - шуиз со, сыръяса кадь, усьтыр-табыр.
  
  
  Со чуръёс котырысь куссэс кертто басма ини, но со пӧлысь упражнениос мон лябӟемын, соку выре вал вирен. Тодады кылиз-а солы висён келяны вычисление пульсировать уйлэсь кышканъёссэ но, урдлыостэ чигтылом шуыса. Но озьы ӧз луы со. Шуд доры, син тасырайыны, кусказы гинэ кельтӥзы. Ку азьвыл небыт вал-ӵуж-бусӥр, отын, эсьма , горд кесэгъёсы уг поты вал, но йыркерттэт воштыны луыны кулэ вал, макем кыдёке кошкемезлэсь азьло сое ӧйлась. — Умой, — шуи мон. — Уд но пыры, шуиз, мынам дыры ӧвӧл.
  
  
  — Кызьы потэ, — соиз ответ сётӥз.
  
  
  Со доры вуиз октыны но заслонкаяз шобретъёс. Вушйылтыны собере соос, ӧсэз паськыт усьтыса но тырмыт, мед лэзьысалзы сое . Нош татын со ас интыяз пуке, нюк ачимлыксэ нош ик ворсаськиз.
  
  
  Эх, — лулӟылэ со, мон доры учкон. Мускытсэ ымдуръёсыным но кылыным сое одно вольтчиз. Соос син азе яркыт пиштэ вал-ын. — Мон чылкак одӥг, тон сое тодӥськод?
  
  
  — Ӝамдэлы витё, Арвие. Тодӥськод-а тон, атай, малы тон татын-а?
  
  
  «Со туж басьтыны луэ. Со сое исаны уг поты.
  
  
  «Угу. Но-а тон анаедлы?'
  
  
  — Сое но басьтыны луэ.
  
  
  Со пыдес вылаз лэзиськиз но мынам вӧзам кизэ мычиз. 'Валаськод-а? Бинт вайиз со тӥледлы. Валес дорам бадӟым нах кияз туп, тӧдьы бинтэн. — Тон-а мынам гадьёсылы биниз. Ценымногие соку тон астэ умой шӧдӥськод.
  
  
  — Тау, — шуисько мон, - пальпотыса-эй. Озьы матын луэ соин-а, мар-а шунытэз син азям мон аслэсьтыз гадьзэ шӧдэ, ку соослы мед шокчиз выль омырен. Пертче но соосты мон простыньёс вылэ кутскыны чаклало куссэс еэн золтыса, ку со мон нискылско чиньы пуртэс.
  
  
  Одӥгез котьку но татын мынам вал, — шуиз Арвие, ишкыны южматыны басмалы. «Сыӵе мӧзмыт нош такыр. Отын, кытысь тон выжы, скучно?
  
  
  'Ноку. Нош мон та дырозь ӧй вал, - озьы бызараямы мӧзмыт Джзана
  
  
  «Та зэмзэ ке, кышномурт», — со пельтыса. «Вань мынам одӥг эше яке кык нылпиослы но мурт бызьылэ, нош мон понна со ачиз но туж потэ. Азьло но вал но, со шанс бызьылыны яратӥсько, но пияш уг поты, мон понна бызьылэме бере Джзан. Сое, ыж кадь, нош тон... .. '
  
  
  Табере со гольык киын ку монэ пушнераз. Буйгатскемез бере, со аслыз ачиз, зымылӥ шобрет улэ но, улон котыр но берга, кускыз мон. Одӥг пол со милемлы йӧтэ, туж капчи. Со затаивать шокан. Собере шобретсэ куштӥз сое палэнэ, но солэн синъёсыз бусаськизы, но мылкыдыз пачылмемын ке, со вылӥысен улӥе учкиз мон шоры.
  
  
  Соос кер-серектэ, гылӟемзы бере соос выльысь mimmo льӧль ымдуръёстэ кыл ee. Каллен пырисько, со но возьма аслэсьтыз юн пазьланы чагыр блузка, гадь котырес. Льӧльмытэсь ымныръёсме кузя бызьыса самоуверенность соослы капчигес, куке со аслэсьтыз мугорзэ каллен ӝутыса, мед пилеш-юбка улысьтызы. Мынам син со вылтӥ гольык ветлыны, со лаптӥськиз но, макес ачиз трусик куалекъяса мед ваньзы ӵош. Ачимлык выж вылэ уськытӥз но, со вӧзын юбка блузка.
  
  
  Мугоры мынам син Ee приковывать доры луэ, со лапег но прошептать, небыт куараеныз. '- А соосты-потэ-а тон. Отельысь-а тон, со, куке тон нырысьсэ адӟизы ке, тон татчы кыль уй атайме вайыны.
  
  
  Кровать вылын шобретэн арвие мон вӧзын. Со киын-тӥ ортчиз гладкость сарвыл ee. Чебер формазэ со луоз, со луоз шуныт но небыт мӧляез но, мӧляяз ӝиптэм мон. Соос доры мон аслэсьтым ымме усьтӥ но, азьын юн шымыртыса ӝутӥзы бере , мон сое ки пӧлысь уллань гылӟиз. Со уг ак уг быгатӥськы, чиньы котыртэм бере ми ыркыт кыниськизы; собере сое... вань-а со мон доры ӝиптӥськиз мугорызлэн кузьдалаез — Бен, али, — со простонать. "Али, пожалуйста."
  
  
  Со улаз сое кыске но, пыд пазьланы со понна милемыз кабыл басьты. Со шӧдӥз, кызьы со мугоры куалекъя ке, со кус выртыса азьлань но берлань каллен. Пыдъёсы монэ со доры макесъёсты ӝиптоно, нош мон котырзэ бака кыниськизы мызь но куасалскиз. Со мур выйиз со мугорыз небытаз, пуконо ишакелы со мон пычкиськиз но, милям ӝуштэ улэ донгиське, ас йырзэ быдтыса усьтыса но ворсаса но макес азьлань но, берлань но капитуляция тыр но чылкыт-ын. Со шӧдӥз, кызьы сое векчиятӥз но паськытатыны будо майбыр, кудӥз мон пушкын будӥз но, мон ышто шуыса, асьтэос-а соос доры матэ кульминация, монэ со туж вырылӥз ке но мыным бадӟым кужым вакчияк ишакелы.
  
  
  Трос! Бен. Эшшо, — сюлвориз сое, трос гочатӥз на, мон пыдын ӵыжылӥмы бере пыдбер. Собере со кеськиз, куарае тып прорезать хижина чал-чал сылэ. Со дернуться конвульсивный, постанывать-ысь удовольствие, нах со йылпумъяськем бере. Собере мугорзы солань откидываться безвольный, со куртчоз но, юзыр карыса уг макес ee неконтролируемый ке, мон доры со кус юн ӝиптӥськиз. Мон кык вӧз-вӧз кылле, жадем но быдэсак тыроно.
  
  
  Таӵе шобрет вылын мон шудон басьтӥ бер шыд но, солэсь анайзэ кельтоз солярка. Арвие тырмиз ымнырыз ӵыжектыса, керпотӥсьтэм ке, соос шоры учкыса мон тунсыкъяськи, со дыре, - шуэ со.
  
  
  Сак кылзыса, — шуи мон. — Нош тон тодӥськод-а, мар-а мон edu аптос, озьы ӧвӧл-а? — Мон но озьы малпасько, — кружкаос вылын тӥ, пумен соосты ответ. Со кыскыса шыдзэ, но солэн синъёсыз нош ик ӝож луэ. — Нош тӥ ноку но уз азинтӥськы. Котькытын солдат.
  
  
  Соосты оскалтыса, Арвие. Со быгатэ ке но , адямиослэсь но соосты тӥледлы юрттыны тыршозы.
  
  
  Нош кызьы?'
  
  
  Со, йырзэ сэзъяса, ас малпанзы ыше. "Мон уг тодӥськы, кызьы. Джзан пӧлысь быдтэмын ке Но вал,-со понна, малы повстанец солдат ожмаськыны потӥз, Аптос мыным кулэ, маин ке но юрттоз.
  
  
  — Тон самой ӟеч адями, — со прошептать.
  
  
  «Самой веран, малы тон кема-а вожвыл луыны кулэ кадь. Кызьы пуксёно поездэ тон гинэ, мыным номыр но лэсьтыны уг быгато ни.
  
  
  Учке арвие куспын вайылӥз, собере нош мон пукон вылын шып кружок кыске. Со азе султыны пырыкуз но мон, вань на чал-чал, солы кышканэз но, ымнырыз но сыӵе сюлмаськон луыны. Бератаз со чутрак верам: «мон дугдӥ ке тонэ-а, мар-тӥ луыны быгатӥськоды... .. отель план ыштыны быгатоз. Та понна тӥ но ми безнадежный. укыр кышкыт...
  
  
  Со серектоз, гырпум вылаз пыкиськыса, со понна скульптурной чеберлыксэс эскерыны. — Пӧсь кылъёс. пыжиськем. Но меӵак озьы соос кема уло, асьсэос но уг пол монэ кутӥз.
  
  
  'Ноку?'
  
  
  — Ну, ӧжыт ке но ноку.
  
  
  — Тон быгатиськод кузьымлы сёто", — шуиз со, - шоканы секыт. «Кузьым тӥ быгатӥськоды трос. Луэмезъя мон но, пӧсез но. Пӧсь тыл кадь. Пуке пырак ӵоже со монэ, но мон шӧдӥсько, мынам мугор люкет нош ик пуромизы тыл кадь улӥ. «Дорын час но трос кыль монэн», — ватсаз со. "Трос час."
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  Иосип вуэм тём-тём пеймыт, шонер, ас кылыныз, кунгож сьӧры потыса мон Джзан. Ортчоз со ульчаетӥ мон кыр уж, паськытгес нёжалъёссы сьӧрын гурт пыре, нош собере скалистый кожйыл-ын. Час ортчыса, мон кӧня ке дугдытэ, тылскем котыре кофе пӧзьтӥз но со улэ валун пегӟон но люкисько. Йылсо боды кут, сое мон но вотэс мутусэз музъем сызылыны валэктыкуз, куд-тӥ сюресъёстӥ ортчыны кулэ вал мыным, Афон-озь мед вуоз.
  
  
  «Со-лэсь со-лы висъяськоз, чакламын вазь луоз шуыса», — мон шуысал, тодэ маршрут, Хоук монэ возьмало.
  
  
  — Мед, — шуиз со. — Тон али но со пыр мукет интые потӥз. Вакчи сюрес возьматоно, сое тон татысь, тон но сыӵе часъёс гинэ трос потребоваться сюресмы понна Аптос люкетэз йылозяз-а бер-а.
  
  
  — Бертэ?
  
  
  «Жаляса верано луэ, мон мукет, — валэктэ со мыным. «Мон ӧз пӧртмаськы. Нуись сюрес аптос кык гинэ, соос но куспазы уг герӟа. Тынад тодад возьыны кулэ, ма муген луыны капчи ӧвӧл, со Apthos труднодоступный. Куке-соку та но гладиатор понна тюрьмае ляльчиез вал, нош табере. Шокчыны .. - со, куалекъясь. «Тон доры вуо меткович кулэ луиз ке, азьпала матэ афтос малпаськомы», — ватсаз со буй-буй.
  
  
  — Ми сюрес возьматӥм, Иосип, — шуисько мон, внутренне простонать. Та сюмос янгыш луэ ни. - Мон шуысал, хок, милан-а мар-а монэ возьмало кышное но, кулэ дыръяз но кулэ луись амал. Бере кылемын ни, соин, ас кожаз подозрительной луэ шуыса, соос эшшо но отчы вуэ ке, уг луы-а та ласянь соослы . Туж быгато та партизанъёс доры точка ӧбылес луоз, чиньыен уката, соос спусковой курик вылэ возе.
  
  
  Быдтэ аслэсьтыз валэктонзэ Иосип ке, тодэ-тӥ маршрут эмуос но со тодэ ваён, арбериос но люкай мутусэз со нош ик ӵушоно. Собере юн ӟыгыртӥз монэ, уй но гылӟыса со быриз.
  
  
  Со одӥгез луэ. Кышное мыным итӥськиз иосип радъямын дӥськут, сиён дасяло пакетысь арвие нош мон понна, со сюрессэ азьланьтӥз быгатэ. Одӥг гинэ тӥрлыкез вал газовой бомбаослэсь, кудзэ дорад мон кылё. Стилет ачим со ышем ке, акведук уллань гылӟиз: «кисыяд бомбаос монэ табере валтэ. Со монэ пыд иосип семьяе басьтӥзы ке, со йырсазьтэк улэ, мон но котыр ласянь вань ӵош куасьтоно. Солэн пайдаез ӧжыт ке но луизы, номыр уз луы джзана но, ожмаськон тӥрлык кутыса, малы мон интызэс ыштыны быгато.
  
  
  Со каллен мыныны кутскизы, йыгмыт вамыштэ, аслыз кужым мед утёз, ноку но ӧрысьтыз ӧз палэнскы, - соосты быдэсъясал, мон иосип сётӥзы. Та кема прогулка луэ. Пеймыт дыре со панцирьёс нёжал кузя, пӧлазы вузо тӧлъёс, кӧс писпуосты, мынэсьтым ымнырез чепылля. Со тыбыр вылысьтыз-тӥ панцирьёс ӝужыт, нош мон пыд вылаз кылле кулэм дунне бадӟым, но милям уй надежда вазиськон пӧйшуръёс кесямтэ, кионъёс укыр трос ӵыжы-выжыосыз дорамы уг ёросын та милан шуыса. Кунокуа территория вань, нош шуак ӝутскыны кутскиз, изгурезь салмак пӧрмы, но, эшшо ке ӟардон льӧльмаськемын инвисъёсмес, солы Афон вуиз.
  
  
  Хоук уг вылтӥяськы. Ӧрӟи Аптос луись кар, кытын ке гурезь вылын. Инкуазь кужым кылдэ луонтэм зэм, луонтэм ӝокыт нап но гурезьёсын котыртэмын. Та шормуӵын луозы инбам укша, нош мукет пырон возьмаськомы асьмемыз сьӧд ма, кызьы сизьым метр кузьдалаез ог потан сюбегесь, выжлёгет ӵош берганы пагӟа итомы, киын вӧл.
  
  
  Лагере шталь доры ӝутскысал со, тӧло, ачиз но шӧдэ ни, тубатэтӥ тубиськом но, ваньмыз капчи но... ваньбур винты мон вань перевалозь вуиз. Пересез адӟыса со меӵак азьпала юнматыны. Вужер-со югытэз суртэк басьтыны луэ. Сипыртӥсьёс луизы куара тӧл вылын одӥг гинэ чурез.
  
  
  Луылэ укыр каллен, чакласькыса укыр шыпыт. - Ын процедура standart ворсаськиз ке, часовой мар дэмлалоз , нош черекъя ини, мон, пе. Панцирьёс потан сяменыз со сюбег ке, со ас вылаз шӧдэ, котыр учке но вис ватоно, номыр но ӧз адӟы. Со каллен шталь шаугетэменыз пумазы, мон но лулсэръёс золтӥськылӥзы, со шӧдӥз ке, мар на со: "мон шӧдӥсько, ма кыӵе усе-ын мынэ.
  
  
  Ортчиз ӝыны потан солы кемзы бере, мон азяз кык бадӟымесь фигураос изгурезь котырын вуи. Пеймытын югыт ih мон ымнырзэ тодманы уг луы, но со мон доры лаптӥське. Со, ачиз котыр берытскылэ черсъя, малпасько, потон доры вуыны быгатозы. Озьы бере мон доры матэктӥз Но кык пеймыт вужерез. Мыным киыз но пыдыз переплетение кырын люкаськизы.
  
  
  Мон врезаться улон мыжга. Ачимлык амалъёсты юрттӥсьёсыныз ӵош Tie Shemg парировать Sjie автоматически Sjow кышномурт, паллян киыныз паллян, бур суйзэ кутылыкум паллян кизэ урдӥз но ачимлыксэ киюмылъёссы заблокировать карозы. Ачимлык-тӥ арын солэн кужымез но кык киыз ик атакае потӥзы. Ма со азьвыл малпалляй кезьыт ревматизмен вуэ ке, сое бур ки но паллян октыны лэзизы, киюмылъёссы зӥбиськом, ачимлыксэ косӥз равновесие ышоз. Со соку со пыдыз пыдес лыос ачимлыксэ шуккиз.
  
  
  Ваньзэ умойтэм лэсьтӥд ке, та дыр disconnect ачимлыксэ быгатэ. Но ми возиськиськом, ih пыраклы кысӥз, малы ке шуоно уг пот. Эй, инмаре, мон та вылын кулэ луыны пала такыр вал. Ужпумъёс луы ке, мар мон одӥг гинэ вал, та пиосмурт йырсазьзэ ыштӥз... кин тодэ, со адями бӧрсям врезаться.
  
  
  — Эй, — кеськи мон. "Эй, ӝамдэлы дугдытӥськод. со . .. '
  
  
  Солы вал ваньмыз, мар вылад мон вань дыръя. Кыкетӥез, пиосмуртлэн чырты кутсконысь мон бӧрсязы вылэ тэтчиз. Мугоры нуйтӥськыны ачимлыксэ киын вань люкетъёссэ, соослэсь озь сузьке быгатэ. Дэн сое шое шань сьена амалъёсты уже кутыса, улонын тужгес но паллянэз ботинка собере ӵыжы ачимлыксэ выжы лаптӥське, улэ шуыса, паллян киыныз ымныраз шукке ачимлыксэ, ышанӥсько мед луоз шуыса, мон парировать со шуккет ӧй вал.
  
  
  Но солэн куараез ӟазыресгес усе.
  
  
  Со азинтӥське. Адямиослы, нырысь мыным секыт усе улэ урдыса, пыд чиньы вылаз тэтчи но оп мон ньылон бордад.
  
  
  Мон пыдыным золгес шукке ньылетӥ пиосмуртъёс сямен, солы но усе. Вылӥе тэтчысал мон со куспын, кӧня ке секунд но уг луы мон юн оскисько, со, мар адӟом шуыса. Кулэ луоз, со самой бадӟым луэм, одӥг адями котыре, солы ӵош куке-соку пумиськылыкумы. Та гигант луоз, фут куатетӥ гинэ ӧвӧл, вольыт пропорциосызъя. Ачимлык пельпум сокем бадӟым вал-а, мар-а поты, мар понна соос нуллыны регби сиресэн. Сиыны быгатоз, уго та солэн ӝип-ӝип, нош озьы уг адӟиськы пельпум вылэ ыме гол квадратной ачимлыксэ, нах чырты дораз кадь луиз. Со понна пыд кылдытэмын вал ачимлыксэ, бильярдэн пукон возё шуыса, нош киыныд кӧня ке векчи луэ. Ачимлык метр пасьта луыны кулэ уз луы паллян киын гинэ. Со бур киыз ӧй вал. Та интыосын со трехконечный котырскыны луоз. Вань-а, мар лэсьтыны кулэ эмуос луыса, та ӧрез нуэ кулэ та визнанъёсын, мон вандылоно луиз ке но, чорыг кадь.
  
  
  Со улыг утчаны, чутрак зымиз. Веръяса кӧты ӧз луысал, дыр, мон бросок; басьтӥзы ке, таиз укыр ни, кулон но берыкъяськыса ачимлыксэ блокирая котырскыса. Ачимлык кутӥ паллян кизэ посэ соос, кор вылын укша, нош бур киыныз паллян пельпум сьӧрам кутыны ачимлыксэ, бака ачимлыксэ ботинка доры шымыртэмын. Пал пыдаз ачимлыксэ палдэм, но мон сое пырак лобӟыны буко пыр. Со борды шуккиськиз ке, музъем зурка, солэсь.
  
  
  Татын но со ас котыраз черсъя тэтчыса ик поромиз, аслам уг ышты шуыса, вылтусызъя ачимлыксэ куспын. Бекмыляз со пыд вылэ пуксе но, нош ик атаковать карись. Нош ик киосыз но пыдъёсыз сое кырмиз, та лэзьыса, соослы вань кужымзэс чудовищный кутозы шуыса, со ӝыныё кожыны. Собере, киын куасалтэ ачимлыксэ, ачимлыксэ рубануть соослы чабиз. Лы чиге потӥз чурыт луыны кулэ, собере гинэ со пайда ачимлыксэ шталь котырскыса. Но та инты пумысен, мон киын, кезьыт вӧсь. Ачимлыксэ, киыныз шальк гырпумозяз луэ.
  
  
  Ха, со фыркнуть. — Али тыныд сое вииллям. Ачимлык син ӵашаысь быдӟа луоз, уродзэ но, сое синазькыль карон пиштэ.
  
  
  Аслэсьтым вожпотонме соос вылэ урдӥськиз, мон котырскытозь но гурӟытылэ. Со паллян парировать шуккиз, шукке, ачимлыксэ уллань но пиштэ. Собере, со пала палэнске шуыса, ёзвиосы шуккыны буре ачимлыксэ катанчи мыжгасько. Но ӝоген, со вал сыӵе ик, кызьы, солэсь но бадӟым. Мынам паллян киыныз чабыны кутске, со но мыжыкъёссэ кырмиз вакчияк ачимлыксэ. Со шӧдэ кадь, лы но сӧнэз золтӥськылӥз, вотум кадь со-пуштытӥз но вотум чигиз кадь, эстон.
  
  
  Мынам кужыме быриз. Со вакчияк кужмо, солэсь киостэ ватӥськод, акар кадь. Пыдыз дыр-р куалекъяло, многочасовой ни лэзьы потан. Эшшо пытсаськиз, но мон мукет воргоронъёсты шоры тэтчыса куинь, луоз, ваньзэ йылпумъяса. Одӥг гинэ шуккемын вал мынам шансэ Djöe Фэн-pi Sjie, котырысь кельто-а мон ачим та шимес та но тӧло.
  
  
  Метнуться " мынам паллян киы азьлань, ачимлыксэ ломдытъязы поскес. Табере мынам бур киы, эрико луэ, та виын нош ик бур киыныд шоналты ачимлыксэ, пумаз курткаоссы, мон котырскытозь ачимлыксэ лэчыт но мертчыт. Iso ачимлыксэ пельпумъёсаз кужымез вань-со донгиз. Со канжаськоз, шуккисько но, тачыр, ку ке пельпумыз саес-лэсь люкиськиз.
  
  
  Мынэсьтым виымме лек вӧсь бышкалтэ, мон но вир пазьгиськоз сьӧд пыр потертый свитер. Таки, лэзь сое, со асьмелэсь азьвыл, вылазы урдскизы, сое ас котырскыса высвобождать кезьытъёс вуэмлы, нош мон бӧрсьы кыл куинь урдӥське. Со ачимлыксэ шуккиз со, огшоры но бур пыдзэ паллян пыдес вылаз выжы бросок лэсьтӥ.
  
  
  Ки шонскиз ачимлыксэ, тӧлвуко кадь но, со нош ик усёз. Макес выжыысь эмуос но солэн гадезлы ачимлыксэ пыкиськыса кизэ нюртӥз. Со киоссэ озьы вожвылтыса-а, мар-луи мон ньылон бордад ачимлыксэ поскес, ньылон ниманы луэ ке со, но со ваньзэ сётыны, мар луиз монэн. Ачимлык вот со ӧз виылэ, со disconnect кунокуалэн огшоры ачимлыксэ, быжыз ачимлыксэ виыме вир доры дугдӥмы. Та уг луы. Киыз сӧсырмемын, мыным лэчыт чакланы-эскерыны, пульсировать, вӧсь карыса, курадӟытыса, нош мон ваньзэ сое ас вылам чолтӥськиз мертаны, тодыны, марлы мыным кулэ со пумен ӝоггес но. Сое кылыса, мон кадь пиосмурт куинь мынэмзы бере, монэ пыд улэ нискылско но, кизэс алангасар. Со туж зӥбылӥз. Ачимлык пуксе син кутскиз. Мар-мынам со бур тӥр борды ӝиптӥськыны но кезьыт пельдӥнь. Нылкышно куара шуиз: «соослы кулэ ке, тон солэн йыр нуиз».
  
  
  Со каллен берытскыса, эшшо лябӟытэ давление уг поты, но шараяны, модос учко шуыса винтовка «дыръя Кесясько».
  
  
  Кӧня со вылэ учке. Ассэ йыг-йыг пыд кузь мычиз кышномурт шонер, прикладэн винтовкаез пельпумъёсыз борды ӝиптэ, оске, но мон вылысь учкизы дышем. Эй, ог куамын. Эркын штан но дэремме со бултаськыны отын, кытын зол луэ, со кус но сюбегесь луизы отын, кытын небыт басма борды ӝиптӥськыны но жалемзыя гадь тыр лукыр-лакыр сарвыл ee. Со лызалэс-вакчи йырси ӵышкисьёс доры сьӧд прилегать кымес но луылӥзы, вылтӥяськись син, ым ӝуась горд но.
  
  
  Нош ик, солэн пиосмурт шоры учке. Сое ини шталь лыз сяська, шӧдонэз зол шымыртыса но, соиз ньылоназ вӧжо ачимлыксэ извращенный. — Ыбиз, — эй шуиз со. «Эсьма, соку дугдэм вӧсь ».
  
  
  «Мон сое одно быдэсто. Сое одно виё мон тонэ, мон тонэ косонзэ уг ке быдэсты.
  
  
  «Сое лэзид ке, со монэ виёз».
  
  
  — Идиот, — со прошипеть. «Кызанлэн соос ӵош, кызьы тон вуод татчы, тонэн ожмаськон нуиз. Общежитиын мон тыныд кулэ ке, тон шӧйзэ кемалась ӧй вал. Нош тон ас хеш вызовъёсы лекомытӥз но, асьсэос со пыр потэмын. Али мон урод ӧвӧл, тон ас улонад, яке ышыса.
  
  
  Та кышномурт но курыт абдрамзэ шӧдыса, солэн кужымез чеберлык тубон но, малпасько, ӟеч мылкыдо луыны, со люкет кадь таяз высвобождать. Соку со валалоз, мар кулэ вал улэп кылиз, мед дауртозы, мар но солэн пыӵал возьыны, соосты одно басьтыны луонлыкъёсын. Сое, шоканы но хватка лябӟытэ. — Умой, — шуи мон. 'Нош со . .. '
  
  
  'Номыр но сыӵе-таӵе. Кылзы монэ.' Мыным ачиз мырӟоз Ios-пыӵалэ шуыса, пусйиз аслэсьтыз кылзэ. — Сёто, ачимлыксэ утьыны но каньыллык лэзё. Хеш Падра сярысь сюлмаськы ке, со понна мон тыныд верало, мар мынам тодэм потэ вал, нош ӧз ке, мар тон вераны турттӥськод.
  
  
  Солы нокыӵе пиосмурт киысьтыз гылӟиз но, музъем вылэ каллен пононо, зӥбыт позицизэ. Али дыре возьматыны уг кышкало. Пиосмурт мон котыре люкаськизы, одӥг чутэ, нош мукет потирать улонэз отын, кытын со ачимлыксэ йӧтэ. Со борды итӥськозы мукет спуститься изгурезьысен, куать сюрс ваньзы мон шоры долкаса ӧз пельты тӧл пыртӥ partizan дыр, малпасько, ваньзэ, мае мон музъем вылын но йыбыртто рухнуть жалятэк сярысь юан.
  
  
  «Хеш? Хеш, тон-калтыны? — тревогаен валче юа кышномурт. Адями музъем вылын втягивать омыре, гадь но пельтӥськоды салмак ачимлыксэ, воздушной шаръёс кадь. Со куспын пыр кӧчиз, откашливаться, ымысьтыд пиньёстэ но мыняло сялӟисько тыр зарни. — Бен, — со прорычать. «Ӟеч луэ, та турттон, нош тырмыт, Падра мед дугдоз».
  
  
  — Кышномурт, тон каньылгес, тон мед утёз? — мылкыдтэк вазиз мыным.
  
  
  Со мыкырскиз но ньылонме ачим йылаз юн мыр азьлань, мон котырскытозь, паллянэ пол вирсэр вылын кадь. Кезьыт йыркурзэ валче со шуиз: «аслэсьтыз кылзэ эскерыны понна, соослэсь выль мукет сямен луыны быгатэ. Но тужгес бадӟым гырлыос чусомизы ке, сое басьтыны звонница».
  
  
  Со уж сглатывать валче, шӧдтэк шорысь шӧдӥськомы асьмелэсь кыл. — Тон шузи ке, мон понна вот шпионить.
  
  
  «Мон уг шпионить татчы вуоз, — шуиз со Хеш-Падре. «Монэ ӧтизы Картер, Ник Картер но .. со...'
  
  
  — Пӧяськод тон, — бурсэ, сое куспетӥ кариз.
  
  
  « Султӥз, ӧс вамен кӧня ке нунал ортчыса берлань Картер Ник луыны кулэ.
  
  
  «Малпасько тонэ... валтӥсь пырон ӧс?»
  
  
  — Уг тодӥськы кадь таиз тыныд, — мыняса Падр. — Монэ ыстэм муртъёссы, пумитаны но келяны вылысь картер татчы ачимлыксэ. Но адями ассэ кутыны вуэ ке, кызьы колодчае шеде-а со, зэмос Картер. Озьы ик вань ӧсъёс эмуос пыр ортчоно луэ, малы ке шуоно со номыр но умойзэ уг тодӥськы. Нош тон лыктӥд мукет пырон ортчиз. Карак тон гинэ лэзьыны быгато. Мон адӟисько со пичи пиналъёс?
  
  
  — Карака мон уг тодӥськы, — мон ыргетэ. — Нош мон тонэ та кармак октӥзы ке, со тӥледлы вераз, кызьы мон татчы сюри.
  
  
  Пыдлогес мыныса, котырскыса эшшо та интыосын. Со куалектӥз, шӧдӥсько, вир кадь, капчи мугор вылын-тӥ мон вань вандӥськемъёс пызьыразы. Ӝоген со шуиз: «Полгар "Милан", валтӥсез луэ, со татын, озьы ӧвӧл-а?»
  
  
  'А мар-а?'
  
  
  «Палкышно мон. Ачимлык ке .. со ӧйлась оген вераськыны, со мед возьматоз ӧйлась, кин мон».
  
  
  Хеш Падр малпасько, та туж шулдыр. Со йырзэ берлань ӵыжалскыны гурак серекто но, ӵоксузёно, но котькудӥз огпол ке, со нош ик серекъяса, котырскыса ӧжытак пыдло вые. Солэн малпамезъя, ымныраз шукке ке-озь вуттыны со? ачимлыксэ, ми котырским вань гульымзэ кесьыса та выллем.
  
  
  — Тон оген ачимлыксэ ке верано, тани мар тӥ шуоды? — созэ юаз, куке серекъямысь дугдоз. — Мар тӥ шуоды?
  
  
  'Та вунэты. Та-немецъёслэн.
  
  
  — Утча — со шаерамы паськыт. Ачимлык синъёсыз пишто, коӵышмы кадь. Соос полысь англи сербохорватский переключаться акцентэн вылын кужмо: «Веръям».
  
  
  Соос шоры учкыса, со жадиз. Мыным кельшиз ваньмыз та ӧжыт но ӧжыт. Пиосмурт чиданэз быриз, винтовкаос но угрожающе шоналтӥз кышномурт. Куд-ог дыръя со ih напряжение вылысьтымы куштӥ, нош собере цитировать каризы: «unsere wünschen Hass vorangehen niemals Wir». Мае возьматыны: "мон ноку но уг вунэты мон синазькыль карон.
  
  
  Отын ик вуоно чур кылбур кышномурт ответ. «Jeder haben Hass абере einzige eine Wir». Яке: ваньзэ мон синазькыль луиз одӥгез гинэ.
  
  
  Со куспын нах вылын паймыса учко. "Тон...'
  
  
  Полгар Кышномурт. София.'
  
  
  — Мон пересь полгар нош со тодаз возе. Но тон . .. «Тау. Нош математикаез но сомында-тӥ арын, макем со ачиз но шӧдэ, нош асме котьку шӧдо Полгар. .. егитъёс. Пальпотӥсь мон со кыньыръя, нош собере цитировать каризы: «гажанэ-а мон, одӥг кадь, мон адӟонтэм карисько", - одӥг кадь, одӥг гинэ асьме дорын тушмон луэ». Картер Шенӟыны ке, кык берпум чуръёсты мон уг быгатӥськы тон шуиськод ?
  
  
  — Та одӥгез гинэ, одӥг кыл но вань, — шуо мон. «Германиез адӟонтэм франциысь ноку но эн дугдылы».
  
  
  «Выль кыл «Англия!».
  
  
  «Кыкетӥ дунневыл ож кутскон дырыз но . .. '
  
  
  — Кылбуръёсты та дыр нырысетӥез мировой война, — со шонертэм сл. Эрнст кырӟан Лиссауэр синазькыль карон. Нош дуннелэсь воштӥськемзэ. Со учке но ас котыраз многозначительный куштӥз. «Табере тон тушмонэн тушмон тӥ воргорон, нош Франциысь яке уг Англия».
  
  
  Со лэзиз «дыр»... «вождэс эн вае, мон соку кышнояськемын нош собере трос аръёс ортчизы берлина полгар кадь, тонэ пумита со. Мон ноку но уг пумиськылы. Соосын сак луыны кулэ вал.
  
  
  «Ма асьсэос уг винить-ын».
  
  
  София, Милан доры берытскиз Хеш-Падре но мукет. Та Ник Картер, — шуиз со сямен сербохорватский. «Случайно лыкто татчы пырон та пыр сое, нош уг поты, Ӧсъёссэ но, армилэсь палэнскыны но, карака но. Ӟечкыласьком соосты.
  
  
  Нош мон со вормонтэм дарт со ӟечкыласа, ми солы кӧня ке минутлы вазьгес-ысь жугисько. Со мыным котыр ласянь столпиться, приказ сётэмын падре дыръя уг тупа, ӵукна югыт пиштэ котыраз.
  
  
  Ми бере вуимы лагерёзь, ми софиен залечивать яра, нош собере ми дасяны дышетон. Гвивече пырыос вискын, бакчаын типичной рагу балканский сураса, ньылонме тӧдьы вина но, виноград шӧмзэ тямысэтӥ отжимен, со сярысь вера югославъёслэсь урдскизы, но асьмеос вылын ветлон сярысь джзана афон сярысь.
  
  
  Зэм люкетэз бадӟым луиз. Со вавилонэз уз Арвие. Та уж уг нуиськы. Со муген ик пегӟисько, татын со вал-тӥ. Мон шара возьматэмын, нош со вылэ ӧвӧлтэм возьматэ та кылбурысен, ма муген мон уг тодӥськы группа. Хоук секретность та сярысь уг верало. Соос верало гинэ, мон та сярысь мар милан кышно кураны. Нош ӝоген балканский политиказэ воштытэк, каллен но валамон луэ. Упоминание случайной адями сярысь луоз собере, кин ысты мыным пумитало, мукет адямиос но, Карача. Но та мыным уг кельшы. Но мон солы пыр-поч мадиз, малы ке шуоно мыным со. Вань та адямиос понна кельышлы трусость кык вамыш, пичи но сӧрыны уг преувеличение историезлы, уката ик тӥледлы кулэ ке, ih палаз мед луоз. Со сяна, соосты, ас удовольствие басьтыса.
  
  
  Сое быдтэмез бере, мон сое бутылкаысь сёто, со из но селл. Малпасько, тужгес но сложной бере. Со лыктэ, соглаш, нош эшшо капчигес луоз . Сётэм кылзэ ӧз вунэты мон, мар понна тыршыны джзан юрттӥсез басьтӥз, нош мон ас черодэз витёно луизы. Ас фамильярный Хок, лэчыт лад пусйизы, малы информациез, кудзэ милан кионэз нуэм, люба дун басьтыны кулэ. Та приказ вал милемлы, ми но приказ вань кулэ вал. Со, немецъёс выльысь выламы но софия переключаться шоры учкыса.
  
  
  — Милан Фрау, — кутски мон.
  
  
  «Пожалуйста, ӧть мыным София», — шуиз со.
  
  
  Падр, пуштроссэ валаса, котькуд кылэз уг ке но, мыняменыз но син вакчи закатить. Со проигнорировать ачимлыксэ, пальпот гинэ бутылкаос усьтэм эй но веръяй шуыса. «София, мон но тон кадь мыным кельше афтос куноос, пе, монэ ӝоген кошконо луэ».
  
  
  "Мед. Кион тон мыным воргорон кулэ.
  
  
  — Мыным кулэ ӧвӧл та, вань кионъёс, — шуи мон дыртыса. «Со, мар со ас дораз, тырмыт-а».
  
  
  "Та уг луы.'
  
  
  'Сыӵе?' Ӝоген со ымтыр вина лэсьтыны. Берлань сюрессэ со ассэ возьматыны быгатэ ни, контроль улсын возё турттизы лек пудо-животлэсь лымы пыры мон та дырез ыштоно ӧвӧл. «Та арбериослэн кык люкыны уг яра».
  
  
  — Мон малпасько, — зӥбытак шуиз со, — мон та кион ӧвӧл.
  
  
  "Со ыше? Лобало-а? Яке урмыса?
  
  
  «Карака, соос дорын».
  
  
  Соосты кылыны, куараосты зол шталь кадь. — Кинлэн та таӵе Карак?
  
  
  Чал-чал кема сьӧры. София ымнырыз ӵук шунды доры берытске. Нырысетӥзэ соос йырси тылсиос ворекъяло, слон лы, чыртыяз но ӝужыт бамлы сямен югдытӥськод. Син соин, лэся, шуныт, кутыны ачимлыксэ, нош куке со мон шоры учкытэк, кезьыт но луэ, со улӥсьёс, кезьыт куке-соку. Куараме но солэн кадь, куке соос, бератаз, серб азинтӥське-хорват. — Нырысь-валысь со тӥледлы вераз, кызьы кулэ Полгар, Ник. Сое адями шедьтэм но ватэм на армейский укмыс, сыӵе ик, кызьы мон, тон, со утиськоз, пыроз ке церн-гурезь. Солы луыса шанс ӧвӧл.
  
  
  Берыктон возьматэ: гурезь-ысь серб церна черногориын. Юай солэсь: «сётскисьтэм Ачимлыксэ, София?»
  
  
  Со шонтэ. «Мон одӥг вузась котыр валъёс, ожмаськон жадьыса, бадӟымъёслы но мед-кузьым ышанӥсько.
  
  
  Элькунысь вузась кулон со кулэ. Соин ӵош ми кык но писпуос думы ачимлыксэ куспын куасалозы. Собере мон сӧнэз гозы кутыса писпуосты».
  
  
  «Таос шоры йырзэ но ӧз йылпумъяськиз», — Падр прорычать.
  
  
  «Эпицентр али мон гражданской войнаын вал. Мон малпасько кулэ-а, кин возглавлять полгар собере мынам кулонэ.
  
  
  — Мон шори пилиськиз М.
  
  
  «Ӝыны мукет, — шуисько мон, — Карак та?»
  
  
  "Мед. Эван Карак, картэ мыным лейтенант. Бадӟым люкетэз со командовать, Ник. Лагере со бадӟым люкетэз эскерыса, нош ми — изгой.
  
  
  "Тон-а? Милан но кышномурт тон.
  
  
  «Татын эскериськизы сожительница пиосмурт-а, кышномурт кадь, нош лидеръёс кадь ӧз ачимлыксэ», — шуиз со жаля. «Карака луоз, дораз но кион».
  
  
  «Меч ачимлыксэ, со малпаськомы», — валэктыны Падр. «Кион ӵош Полгар кулэ, но соин ӵош Карак ку ни. Ачимлык сое кутыса, кызьы тотем, кызьы со, мар со полгар люкетэз катъёсыз. Мар эшшо но урод, со бӧрсьы но пиосмуртлы тэрытскыса, шушектэм бӧксо ыжъёс кадь.
  
  
  «Улон татын юн, нош ӵоже эрик понна нюръяськон Хорватия, оло, укыр кема. Пиналъёс кивалтӥсьёсынызы ӵош лул ыштэмын, — лулӟе София. — Та понна нош estestvenno. Тон-а бадӟым лу бере, тон понна юн возьыны турттӥ ке, мар кылёз».
  
  
  — Бай, — лек кеськиз Падр. «Атаковать карыны мон кулэ". Милемлы агай-вынъёсмы кулыку, мыным но полгар павший понна пунэмзэ берыкто. Нош ӧвӧл-а! Ортчем шудонын асьсэды выльысь но аптос ожмаськыса шудыку, азьпалан сярысь вунэто шуыса. Каракаен кылъёсын, мон реалист но, мон малпасько, малы монэ татчы пыкмы».
  
  
  — Нош ик тон валаськод-а, Ник-а, ма со мон понна уг, — шуиз София. «Карака палъёсын трос адямиос, соос кужым но кыле, та дыръёсы соослы дор кион ку вал. Со пумит ӧвӧл. Мыным жаль, малы тон татчы лыктӥд ваньзы огкадесь, но табере буш киын вуэ кулэ.
  
  
  Со куспын малпаськыса ке, мынам мугоры шӧдон-тӥ бызьылыны куриз. Соку юа со сямен немец: делле карак тодысал меда таос сярысь, София?
  
  
  «Сюлэмо ӧвӧл», — соиз ответ-немец. «Сырысь та полгар милемлы возьыны».
  
  
  — Иське, малы мон отын вал, вань на соос отын?
  
  
  "Мед.'
  
  
  Со, султо, назьыльске неизбежный чузъяськиз но, со шуэм сямен сербохорватский: «Соку гинэ кылёз на».
  
  
  — Но та?
  
  
  Та адямиос пӧлысь меч Карака кулэ ».
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  София ак ке, со син азьын паськыта. — Ӧвӧл, та-а-уг!
  
  
  'Соос та лэсьтыны кулэ.'
  
  
  Падр ымзэс усьтыса луиз шуыса, малы ке шуоно, соин солы но дугдӥз. «Кылзыны, сое валаны но ужпумъёс сочувствовать эй тон», — шуи мон. Та гурезь вылэ тубыны но со ӧз ветлы, полмира инмарез вунэтэм понна, буш киын вуымтэ. Кулэ-а со ас ужзэ лэсьтэ, но та юан чертовски. Та карак но валаны кулэ.
  
  
  «Тон-а со вие».
  
  
  — Бен, Падр. Быгатоз луыны.'
  
  
  — Со сярысь вераны луоз... .. '
  
  
  — Ӧвӧл, София. Мынэсьтым та лушкем кылем.
  
  
  — Нош мар тонэ лэсьтыны люкаськозы-а? .. ?
  
  
  Соос уг тодо-на дыр. Со кытчы ке мынэ. Со кекоръяськыны султо, малпаськоно, малы со вераз, со быгатэ ке но сылэ на. Но уг луы. — Мон шуисько, кытын шедьтыны ачимлыксэ, но удалтон мон мылкыд кариз, — шуи мон.
  
  
  — Ник, мон таосты лэсьтыны уг быгаты тон лэзь.
  
  
  — Мон тонэ ыбоз луоз, дугдӥз ке, мон тыныд кулэ. Падры но измыны азьын сьӧдэктытӥз, писпу вылын кема уг кельшы горд луо. Со вузэмез могак: «Соку мынэ
  
  
  быдэс .'
  
  
  — Та тынад-а кулэ ӧвӧл, — шуисько мон. « .. Со... ку кион '
  
  
  — Со озьы ик кулэ мон понна, но кызьы тон понна, Картер. Соос но мукетъёсыз вылын кеськыса берытске. «Кыӵе трусикъёсын, нош со мыным-а, мар лэсьтэмын сf та ужъёстэс милемлы лэзьыны. Та но вера, ми бутылкаосы ӵоксэтсэ пырак карак пол но ожмаськыны кулэ.
  
  
  «Нош Хеш. Озьы ми ӧжыт, нош адямиос озьы ик трос .. карак — со пумитаськон сокрушительный зол шуккиз со бур киыным зӥбылыса карган музъем вылтӥ но. Нош ик вуылӥзы секыт чал-чал, ми дорын но зӥбе ощущение кылдӥз, кион милан символэз луэ шуыса, со понна пал пумиськылӥм. Со но та центрын луоз ке, вир вияны кутскиз. Одӥг пиосмурт но аслаз тупан понна мукет сэзъяса возьматэ Падра, кема, бератаз, огъя бадӟым куара уг кылӥськы, ассэ лыктыны ӧте. Мон вӧзад султӥ лыктӥз но, София, синъёсыз пеймыт но луэ, со кышкыт.
  
  
  — Мыны, — шумпотӥз со, ӝутыса, омырын винтовка. «Ми мынӥськом, ваньзэс».
  
  
  — Но ӝоген, — кеськиз Падра, — уг усьты-а мон нош ик духъёсыз дыр.
  
  
  Гудыри ответ серекъям вал, берло серекъяз но луоз, мар со сярысь малпало. Малпанзэ мыным ӧз кельшылы, мар мон ih бойня вылын нуиз. Ми софиен мынӥськом, вӧзаз потан вылтӥ сюбег, пельпум расправлять солы луыса, нош йӧн-йӧн феноменальный гадьзэ мычыса. Со мынӥз, кызьы ке пиосмуртъёслы, ухаживание сотэк но вылтӥяськон, мон макесэз борды йӧтӥськиз ке, со дыр-вакытэз .
  
  
  Ми, вылды, вуж плакат кадь адӟиське, городаз пыртӥз. Тон тодӥськод-а, сыӵе плакатъёс: крестьянъёслэн кык героической, азьпала учкыса стоически, гигант зыръёссэ ас киязы со вылэ машина-ысь, киын культо нош соин ӵош чабеез. Таӵе шудонъёсын гинэ монэ мусое уг луы, нош со пересь софия киязы пыӵал кутӥзы. Милям командамы понна разношерстный мыныны дӥсяськиськомы, ӟустари но, пыӵал тӥрлык возьыны. Ваньмызлэсь Кужмо Инмар . ..
  
  
  Мон ӝокасько пӧлтӥ но мыноно улочка бетонный кирпич юртэ сёрос. Куке-соку инъет луиз таберн улӥ этажаз, пичи гинэ пу магазин липет вылысь гердлэсь лэзьыны луэ, со ужаса-тыршыса мед прилавок. Балконэн но вылӥ этаже тубатъёс выжыысь луизы, нош луозы-липет липом черепицаен. Нош табере пересь кулэмъёс афтос луоз, яраё вылӥ куазен но, дыр номыр но уз кыльы, со сяна, векчи люклы ӝока.
  
  
  Дырысь дыре кышномурт огназ mimmo ортчыса, пыдазы дӥсяло сьӧд основное-озь йырам. Со кыдёке дыртытэ, дугдыны куспын гинэ, но котькуд ар ми сьӧры мед берытскоз. Пумитамы адями сюбег улочка толпиться милемлы, пересьёслы, одӥг мылкыдо, нош ӵем дыръя егит, синъёсыд гордэктэмын, ымнырыд но ӵош вамышъяно яке дӥсьтӥсьтэм уятсыз но дӥсьтӥсьтэм.
  
  
  — Тыныд ӧй вера шат падра, адями татын пересь-а мар-а? — юало соос ӵош любопытство, София.
  
  
  «Та-а со, кин карака котыраз люкаса, трос аръёс асьтэос тодӥськоды кинлэн. Озьы ик выль Но Карак завербовывать. Со сутэр ымдур воректэ. «,- Шуэ со, малы со татын, ужмы понна шонер улӥсь понна нюръяськыны, куддыр со но вормытъяськыса юан, макем мур малпанъёсыз ih. Уката Карак монэ тунсыкъяськытӥз.
  
  
  «Эсьмаса, со шузимем кадь вазиськом».
  
  
  «Лушкаськись ассэ гинэ уг, — шуиз со. Собере со малпаськыса, пумозяз уг фразаосты.
  
  
  Римской пертчыны, город кадь ик, формаосызъя но омела симметрично котырын интыяськемын дуринчи афон проспект, храмлэсь вылэ ӝутскиз. Та храм номыр но уз кыльы, ӧжыт ке но, мон тубат доры лыктӥ ке, со доры ну, софия чиньыенызы возьматыса шуылӥзы: «тонэ адӟыны уг луы ни ачимлыксэ, Ник. Нош юртлэн мукет палаз Вигилус. Туж умой луоз таиз но корказы бадӟым, но та дырозь со умой кузэн возьыны быгатэ, мукет корка кезьыт-а, мар-о татын озьы Карак дугдӥз. Со куке-соку, отын маршрут, — ватсаз со курытэныз ӵош.
  
  
  "Вигилус, мэр, озьы ӧвӧл-а?"
  
  
  — Гарнизонысь ӝоген командир. Губернатор сплит провинциын улӥсьёс. Самой та городын кылдӥз император делле-язычник диоклетиан. Пичи аптос пограничной вал пост, гарнизон понна вигилус ответ пичи но, ляльчи но, соосты гладиаторъёс изпоттонни ужа но дышетскы вал.
  
  
  Ваньзэ тон быгатӥськод, гид, пытсэт адӟиськом на », — падр шӧдыса, лыкты ми доры. Амфитеатре затонуть шонтӥ со вылэ котырскыса. «Со отчы кулӥз. муртъёсулоно римэ яке кулэ..».
  
  
  Со кузь быгылес чаша эскерыны. «Тыдӟыны, эшшо соосты ваньзэ уже кутыны», — шуисько мон, адӟод, кыӵе со умой луыны быгатэ.
  
  
  — Озьы луэ, — азьланьтэ Падр. «Ми ыбылон интымес ялан но спортэн вырыны-тӥ ачимлыксэ пуссэ уже кутыны. Кемалась ик ӧвӧл, Полгар улэп луысал на ке, шудонэ мукетыз ӵектӥз карак понна кутыны ачимлык — вуж шудонъёсын.
  
  
  «Буёл гладиаторский? Тӥледыз маскаръяськыны.'
  
  
  «Эн виы, нош ӵапак озьы, кызьы со ӵошатсконъёс древнеримский». София ӝож йырзэ шоназ. «Та умоен уг Полгар, карака, со но оске кадь, ас лейтенант, но соку та куаратэм маскара адӟиське».
  
  
  — Римлянинъёс но, — шуи мон.
  
  
  «Но, ӵош римлянинъёс кадь учыр но, со дано будӥзы». Мур шокчиз, лёгетъёс кузя ӝутскыны Падр. «Дун-чылкыт та укылтэмъёслэн — ог-огенызы жугиськылӥзы. Та дыре йылпумъяськоз?
  
  
  — Карак кылъёсмес сётыны, — шуиз мыным софия шимес ӝутоз но нуоз.
  
  
  Храмез понна, площадез бадӟым луэмен, нош со понна полуразрушенный интыяськем виллаез-бери, кылем-мылем борддорен котыртӥз. Кема ӧй малпаськы, мон виллаяз нуэ.
  
  
  — Голос-о, — шуиз София, нырысетӥ но со кылиз, кызьы со куараосмы куалекъяло. Мон бӧрсязы пиосмурт борды кариськем, но переглядываться приглушать серекъям куара. Атмосфера улымтэ: шутэтскон тырыса, кужмо зор азьпалтӥз, но котькудӥз ик, асьме котырысь тае туж умой валалляз. Ӵукна вилла пырыны уг ӝожомыто милям дун-сьӧлыктэмез понна. Милемын ӵош мынӥмы факел мерцать гулкий коридор кузя. Собере аслаз комнатаяз пыриз прямоугольной-вӧл, югыт трехногий кебатон гур. Секыт омырын ошиськыса нопыд вӧй зын. Положениен но чеберъян вилла узырлыкез тырмонэзлы берлань чеберъямын вал: секыт-а, шобретъёс, выж вӧлдэмзэ но узыр ки мозаичный фрескаос. Табере уг лу ковров, выж иза но кырсёме, пыд улын ӟукыртэ-а со, яке буёл иза нош пожаськиз. Нокыӵе мукет мебель али уг луы, кык но писпуос кузь пукон вылэ угрум сяна, скамейкаос, соос шоры учкыса мыным, кызьы адями вылын дико.
  
  
  Ӝужыт креслоосын пичи комнатаын, мон мукетыз кузя метнуться доры пумъёс учко. Котькуд блок ӝужыт луэ кӧня ке изэз, куэз но басмаен шобыртэмын вал, туж потертый. Тыбырын сылись котырес nen креслотэк, логика римской креслоос нимамын бере, нош ик трехногий кебатон гур.
  
  
  Та креслоын пуке пиосмурт. Со югыт ачимлыксэ неуверенный кебатон гур эскерыны. Со тырмемын вал, ӵемгес бабылес тушез, ымныраз ворсано ачимлыксэ, ымнырысьтыз, вурысо тужгес но кисыриосын шобырскемын. Форма дӥсяз вал сяськаослы хаки сое сэсто, Кастро нуллэ-а сое партизанъёс, нош со чеберъям кузь сьӧд йырсизэ картуз полицейскойёс.
  
  
  Солэн выжыосыз вылын кылле автоматической МАБ пистолетъёс, нуныяса маяллязы соос, яратоно шудон кадь.
  
  
  Соос понна милям нимысьтыз шоры учкиз но юа: «кин тон?»
  
  
  «Ник Картер».
  
  
  Со меӵак sel. Ачимлык куарае тып шталь. — Мон тӥ сярысь мед кылысал, Картер.
  
  
  — Нош тон со сярысь кылем. Со шталь эн ватсалэ, со сярысь ма кылэмды nen. — Тон Карак Эван, Милан Полгар лейтенант.
  
  
  «Милан " кулэм».
  
  
  'Сое тододы".'
  
  
  «Куаразэс малы уг быгаты, соин ачимлыксэ трос лейтенант луи». Ас тушсэ маялтыса куспын Карак, со сюбег синъёсы. — Компания тон урод, Картер.
  
  
  "Со милям эшъёсмы. Пуштросэз сое, мае мон вань эшъёсы Милан, — каньылэн вазиз мыным. — Нош татын со ас интызэ.
  
  
  "Малы?'
  
  
  «Милан кион ку понна басьто».
  
  
  Чал-чал вуиз. Лек синъёсын учке мон шоры карак усьтэмын тём-тём. — Ку ачимлыксэ? — тып, солэсь юасько. 'Мар понна? Ачимлык сётэм ветлон понна, туспуктэмъёс, музыкая сл уллёез но пуромиз?
  
  
  Мон вӧзын кужмо йыркурзы падр выриз, но киосыныз соослэн пельпум вылазы поныса эмуос, мед буйгалоз. — Ӧвӧл, — шуиз со Карака. «Нош соос понна». Со мур лулӟиз но, ӝуаз, импровизировать, - шуэ, дыр. «Мон трос ар талэсь азьло берлина милан пумитаз. Одӥг пол со мыным шуиз: «Ник, алигес со берытскиз вордӥськем интыязы, но уг вунэты мон ноку. Американскойзэ ас калыкез доры берытскиз, милемыз эн вунэтэ». Но со ӧз кулы, мон ачим доллар тыр, американецъёс свободолюбивый мон трос доллар тыроно».
  
  
  Таяз учыре но адями нукыртыны кутске Карака шугенгес мыно, нош со котырын малпамтэ одӥг кеськиз: «Та вы». Мукетыз черектӥськиз: «та эмуос та Уг!»
  
  
  Со, берытскиз но адӟизы, егит адями мар вераны луысал, дыр, кык спасской Карака. Тае валаны луэ. Солэн платформаяз доры берытскиз но, синъёсаз мон учкысал, карака, исаськон тырмиз.
  
  
  — Тон татын-мурт, Картер, — шуиз со. «Тонэ уг вала, кызьы асьме дорын уж обстоять».
  
  
  Солэсь жадисько ке, мон сf шуыса нимазы. Ваньзэ дуак междоусобица карганы та акыльтоз. — Мон ачим лыктӥ, нош ачиз понна гинэ уг, — мон со вылын ыргетыса. — Милемлы тае уг сёто, меч, тон-а, мон-а, мыным, мон, мынон, туспуктэмъёс, гур. Усьтэм бассейнысь солэн киыз но вань. Та пус солы, мар понна Милан кулэ. Странамылэн независимостез но калык эрик ваньзы та тодметъёс».
  
  
  Нош ик кылӥськиз куараез кылӥськиз пиосмуртъёс пӧлын движениез но. Мон син куспын потыса, мон пыри шуыса, укыр кыдёке. Котырам пиосмуртъёс одӥг ӝӧк сьӧрын бадӟымъёсты паймыто, нош собере шуо: «со понна ми тыныд лэсьтыны быгатомы?»
  
  
  "Мед. Та кыл вӧлмиз, со лэсьтэмын вал но, но тӥ понна соос коньдон юрттэт луыса но возьматэ. Та мыным сётӥз.
  
  
  Тунсыкъяськон, со зэм. Ваньмыз, мар али мыным кулэ луиз, куншетэз но та фейерверк понна монэ президентэ бырйизы. Комнатаын бугыръяськыны туж бадӟым, адӟиськом, мар мон татысь басьтӥ быгато улэпъёссэ но, со софилы банда.
  
  
  Ярысь пересьёслэн сайтэ вуоно дискуссие куара кылиське вал. «Вера милемлы, ку тае ас эмуос сётыны кулэ шуыса», — шуиз со. «Дунне мон кулэ нюръяськон сярысь кылӥмы, но... .. быгатэ ке картер '
  
  
  — Ерунда, — фыркнуть Карак. "Соин вань пӧяськонъёсты. Вань на . .. » Ачимлыксэ йӧспӧртэм синъёсме курыт чильдэ, каллен кутске соосты но пальпотӥ. Та шӧтэм луоз пальпотон. Со лаптӥське, киостэс со гоно ку пурысь мучительно вакчияк но бича. — Та потэ меч? Я, со понна лыктоз. Мон уг поты, вӧзаз мед луозы шуыса, яке падра софия, учыре, аслэсьтыз кескич амалъёссэ ке таиз понна мон дискредитировать. Соин, вылды, трюкъёс ачимлыксэ луэ. Со тырмыт кескич адӟиськы-а, мар лэсьтыны кулэ шуыса. Нош мынам киы но соос доры ӧжыт кыскемын вал кеме лыктӥз, куке со шуиз, мон дугдӥ. Собере ми соос доры пыдъёс кузэ куштӥськом. Но ӝоген сое келязы ee nah чиньыен кутоно вылтӥ, утча мышласянь, чырты пичи минут. Соосты учкыса-чакласа ачимлыксэ, кык-а, куинь поллы-а, вполоборота, аслэсьтыз ватӥськем карац утчан понна.
  
  
  Собере ку со выж вылэ уськытэ. — Карак, — шуи мон холодно. «Милан " та кион».
  
  
  Карак фыркнуть, пистолетъёс со кие вакчияк судорожно. Ачимлык шталь куараос но бадӟым кышкытлык кылдэмын. "Уг луы ук. Сое ачид адӟытэк, кулэ-а та кион кадь-а, ку басьтыны. Монэ ӧрекчаськисько шуыса нималомы тӥледыз?
  
  
  «Милан " та кион».
  
  
  Карак пычкиськыса, ӝокаса вожпотон, нош собере малпамтэ серектӥз. Та визьтэммем адямиёсыз-лэсь ватӥ вал, таяз но сю пол кышкыт ачимлыксэ лэсьтэмын ни, нош уж ачимлыксэ непредсказуемый вань. Ачиз со адями доры берытскиз, узвесь улын супыль-супыль туш со ымнырмы луэ. «Мужество вал, таос дорын Картер», — шокыштӥз со соид. «Со лыктэ, монэ кадь подчиненный ачимлыксэ, юнмаз, ку но маин ми сое янгыше уськытэ, мон уг ӧрекчаськисько шуыса. Малы но серемес!'
  
  
  Егит адямилэн, валамон, соглаш луиз. Солэсь серекъяса куасалскизы, синъёссэ усьтыны уг вормы ке но, ми ӵош ми мынон, туспуктэмъёс, музыка, мон пичи группа, ыбылӥськон пыӵал-тӥрлык но киям пурт вози.
  
  
  Юаз со. — Али кытын кион? — Тон ват соосты?
  
  
  Ачимлыкен юн луыны ӵыжак ымныръёссы, киоссы, окорок кельшы, мон сое кутоз но гадь ачимлыксэ маб мертазы. "Ку басьтэмын," со шуоз; кезьыт но сэзь луэмзы куара ачимлыксэ, кошкон прорезать, ланцетлы укшало. — Сое басьтыны, Картер. Шакал ачиз басьтэ но, со кема уг пӧзе, котыраз, вань майтал.
  
  
  Гурӟытылэ бӧрсязы Падра: «Тыдӟыны, тӥ уд тодэ, мар со лэсьтӥз, Карак».
  
  
  Сялӟиськи карак вож, бадӟым чиньыез курик вылэ со тӧдь-тӧдь спусковой. Ачимлык будо йыркуреныз адями пеймыт вузон, возьматыса, одӥг кыл ih мозмытӥзы шуыса. Та бойня мед луозы, вирзы ас басьтыны луэ выж. Карак султӥз. Ачимлык укылтэмлэн синъёсыз чиляло.
  
  
  Со, азьлань тэтчиз. Одӥг адями понна дурбасьтӥз Карака. Кема малпаса улэ, ачимлыксэ со прикладэн винтовкаез сое ишкалтӥ но, солэн ымныр кузя шуккиське. Кеськыны, гаӵоло усем со. Адямиос мыным бӧрсьын кесяськыса кыр карака сайкамзэ, вӧлмы, стремительный нюлэс тылпу кадь. Карак, атакае ӝоген монэ паймытӥз, йӧспӧртэм пукон вылысь усёз но ӵем сярысь писк. Соку со йырси кутон понна ачимлыксэ, чиньыоссэс выллань кыско но пистолетъёс-тӥ куашкатъяй ляб ачимлыксэ.
  
  
  Соос пӧлы мертчытэ со модосъёсты, ӵапак со вие ке, солэн платформаяз штурмовать кариз адями люкаськиз. Со кеськиз. — 'Останавиться!' Нырысетӥ яке солы кулэ!
  
  
  Пиосмурт пумысен, секундлы но люкетын возьматэмын, мар со пумысен. Куд-ог асьмелэн ожмаськон тӥрлыкмы борды йӧтытэк, уг кыльы вал кадь, мар та мон малпасько, нокин но уг рискнуть.
  
  
  — Падр, — вазисько мон, — София. Эшшо но. Татчы лыкто.'
  
  
  Падр серектэ, куке мон сое йылозяз.
  
  
  — Шекланыса мон тонэ уг, — мон прорычать. — Тон мар, мон но озьы ик потозы. - Амалды ке луысал?
  
  
  — Тӥни отчы, — шуиз Падр, капка шоры возьматыса, ватӥз вужераз, ӧжыт. Но асьме куспын пеймыт-лыз пиосмурт ӧжыт уг сылы капка дюжинаез.
  
  
  — Сое косӥзы, Карак, — шуи мон. Со мон шоры кырыжак учкизы, син азям пуксе горд сингопъёсыныз, кымыс вылаз потэмын, нош банк шапык. Мусам бышкалтӥз ик сое суп-сап ачимлыксэ. Приказ со черектӥськыса, адями но, нукыртэммес кылзӥськыса, эмуос.
  
  
  K нунал троп кылдӥз. Ачимлык солэн платформаяз гыж кутскиз. Со канжаськоз, со дорын ӧй вал, но быръён. Ачимлыкен юн кияз пистолет урдлыоссэ эмуос но сое паньгатоз пыдло ватоно, со понна подгонять. Со шимес ачимлыксэ банк зынзэ шӧдӥсько.
  
  
  — Уг выжы, тон, пуны, — со простонать.
  
  
  «Тыныд но кулэ, соку улэп кылисьёс ӧвӧл», — ӵектӥз со шимес эмуос. «Тон кема улод, озьы ик улоз кадь, мон но».
  
  
  Карак, валамон, малпай, малы мон со виоз, та потан кадь гинэ ортчиз. Нош со вӧзад ке, мукет дыръя ачим та югдур, малы ке шуоно со лэсьтэмын. Со вуёмытэмын ыштӥз нюръяськыса, куртчылӥськыны но ӵабъяське. Мон ӧй оскы, мар валалод солэсь, мар та дыре кариськод. Та понна укыр кужмо вал паника пудо-животъёс чылкыт nen-ын. Ки ымлэсь ачимлыксэ но укыр матын вылэм, со куке, со нюръяське, сое но со куртчыны. Мон непроизвольный автоматической но реакция вал: соос пистолет уськытӥзы. Вань на сое, китӥз кутыса, ачимлыксэ, нош собере мон ӵем падр сярысь малпаськытэк, монэ эшшо золгес противовес сотэк, карак мозмытэмез но эрик-ын. Со пыр кесяське оцепление пӧсьтӥз. 'Ih вииллям. Ih вииллям.'
  
  
  Дыръя асме каргасько ик ӧй вал. Мон меч лек шуккет турецкийлэн хлестнуть пересь. Солэн шымырске, скальп арбериос но мыным йӧтоз. Собере солы мукет но быгатонлыкъёссэ адӟыса, мыкырски, басма самой бадӟым чигы, сцена вылын, со но куашкамын, ӝӧк вылын ӝӧккышетэн шобыртэм кадь. Соин ӵош пуксьыса выж вылэ эшшо кӧня ке пиосмуртъёс, ми доры пысы бертыны туртто. Шоналскиз но таган собере дымбыр-дамбыр уси. Вӧй вылтӥ паськыт буко ӝуаз омыре пазьгисько. Зоръёс но кезьыт выж вылэ тылъёс пазяло шиетэ, лаваен ӧр гомась тыл гомӟиз, быдэс комнатае ӧтиз но кышкаменыз куалекъяны. Ми укмыс кузя потон ӧре зымиз, бур пала но паллян паласен шуккет лэсьтысалзы ас котыраз. Аслэсьтыд но каргам убир псих карак пересьёс ӵошен. Мугор котыре ӝог ас палаз падра озьы ик сэрпалляз, асме карган но ӧско кадь. Пересь софия бида mannlicher бейсбольный кутыны кадь. Талы пумит сылэ одӥг гинэ ыбиз шуыса ӧжыт орда ачимлыксэ, эй ке но, вань луонлыкъёс мертаське.
  
  
  Палэнысен на мон доры лыктэ пиосмурт онин. Ачимлыкен юн шуккиз сое озьы-а со но, берлань тэтчоно, ма со кебатон гур кымалто. Озьы со отреагировать, эктонъя но кыр шедиз дуринчи кар кадь тэтча, киосыныз веша мышкын штан-соос ӵын потто. Адями но пыдзэ шуккем Падра пуромиз, София турттыса, вылам урдскисьёс. Пыдъёсыз вакчиесь луиз куинетӥ, со азьвыл уже кутыны ӧйлась кезьыт 45-тӥ калибр. Кыкез но чакламын мукет султом матазгес, мынам йырам шуккиз дась. Одӥг падра дэмӟоз, нош мукетъёссэ кутыны со, мар мон со сярысь ог-огзылы ih кык йырам шуккиз. Сое усьтыса, кык пуз кадь, мукетъёссэ лёганы ih понна. Ваньмыз та бар старомодный трос тодэ жугиськон.
  
  
  Нуналлэн пумаз ми доры лыктэмъёс вуж салмак, зӧк коръёслэсь лэсьтыны, турникын юнматон. Со ачиз но йыг ворсаса вием che усьтӥз-со бадӟым чиньы. Куаразэ липыны куараеныз, йыг ворсаса падр ворсэт нунал.
  
  
  «Кыӵе-та дырлы ӝегатэмын ih эй луоз», — шуиз со.
  
  
  — Оло, минутаз, — мон шуысал, шимес. Соид ӧсаз йыгасько ни. Со, кылем, кызьы приказ Карак кеськылыса. «Нокыӵе топоров, идиот. Та вӧлмытскоз шайтан ӧсъёссэ кесясько. Соосты пуштытъяны. Ih вииллям. Ӝоген со уг сёто.
  
  
  Ӝоген со оглядеться, адямиосын медам лыдъялэ, ёросысь синтэм, пеймыт-ын. Ми куать кузя гинэ кылё, одӥгез адямилэсь вӧсь ӝуштыса, кужымтэм луиз, одӥг киын ачимлыксэ, бурдъёсы кадь чигтӥське, бордаз вычисление ортчиз, нош ымнырам вир басьтыны но мукет.
  
  
  "Мар понна со ӧсъёссэ?' — Падра юаз со.
  
  
  «Тон малпа, мар понна со кутӥськем ӧсъёссэ сераль удалтӥз сыӵе луиз?»
  
  
  "Ма, мон но кытчы мынод-а?"
  
  
  Pass — ульчае потыны, — шуиз со гинэ.
  
  
  «Умой кошке мон соку, — эмуос шуиз со, — но дыр уг ортчы, соос ӧз валатске вилла».
  
  
  Падра ӧръяськиз пеймыт, коридоръёс сюбегесь-ын, копак ватӥськиз пеймыт. Артэ мынӥм, но мон софия китӥз кутыса, ыргетыны, ӧжыт тышкаськи но вис карыса, ӵем адскылэм изон сярысь.
  
  
  Нош тазьы шӧдтэк шорысь, чернилаен ми пырим пеймыт кадь, ми нош ик, ваньмы нах потэм бере, шунды яркыт тылсиосын югыт, мон син куспын мальдытэмысь. Нокытысь котыр вужеръёс кылдытозь, пеймытын, тодмотэм дунне. Ачимлык Инстинктивно соосты кораку, дорысьтым сӧнэ но шӧдо лулсэр тырмонэзлы чиге тырыны. Падра кеськиз, вань-а мон сьӧры но бадӟымесь фигураос ачимлыксэ, гид вилла-тӥ ширто. Куаразэ мышказ вань кӧня ке фут вал милям сапегъёс.
  
  
  Ӝуштыса вилла ми доры лыктэмын, соин выремын паймымон улэп кылиз. Куинь пиосмурт пыре но, мукет нах перелезать Падра, сокем со ривненский дугдо но, со софилы мед бӧрсьы мыр. Мыным со вылласянь мычем ки, пыд пыкиськыса борддорлэн мукет палаз но, ульчаын но монэ ӵош луиз, мукет палан. Борддор вылэ пыжиськемъёс но узвесь-а зор бере зашипеть хлестнуть ми вылын, кытын гинэ мон пукисько шуыса.
  
  
  Со ӧре визнанэн падра возьмало, кудаз ми ветлимы мынӥз. Мон кыло, кызьы адями Карака бызьыло отчы-татчы, мукет палаз-тӥ борддоръёсыз интыен-интыен пазьгиськиз выискивать, лыдъяны луэ-а, со пыр ортчиз. Собере кожиз сэрег мон понна, сюбег тыкырыктӥ васько, гопо-гопо азбар-тӥ ширтыса коркаез куашка но куашка.
  
  
  "Татчы, со татчы!" ми бӧрсьын кесяськыса кылӥськиз. Мынам дугдэме уг дӥсьто, учкыса мед быгатозы шуыса. «Татын ортчыло солы. Татын! Ih вандэ.
  
  
  Терм Падра быриз, юрт, кудаз куке-соку интыяськиллям миськон. Та чебер юртэз узыр-ас дыръяз вал, сыӵеос понна уката застава дальный кадь
  
  
  Аптос. Но, дыр куспын со тросгес лэсьтыны луоно кык номыр турнир гладиаторский. Калидариум пушкы пыртэм ми, бадӟым зал центральной джакузи, укыр усиз, комфортно мед асме шӧдо. Покчи бере мыным комната бызьыса, ыбылыны кутскизы, асьме кадь адями карака гинэ вуиз.
  
  
  Фригидарий лыктэ ми доры, кытын ке-мунчолэн кезьыт луиз ке, мон одӥг но котыр берга, ачимлыксэ вир-тӥ гадь тыр. Ачимлык мон отчы кельто, кулэм муртлэн, дыртэ пыр аподитерий пичи но, римской аналогъёсты кылиськонниез, кӧня ке тубатъёстӥ васькыса, вылэ но пролет улӥ уровеньын.
  
  
  — Мар малпаськоды та Падр? — созэ юаз, София, шоканы секыт. «Ми дорын азинтыны ih шанс ӧвӧл».
  
  
  "Мон . канализация йылозяз монэ ... утчало, — ӝокасько, со прошипеть.
  
  
  Бадӟымесь ящикъёс луоиз падра азе сямен дугдылэ. Отын улӥзы пеймыт луыса гинэ тодмо. — Уллань, — вакчияк косэ, сотэк зымо но лэйкась. Мон но со сьӧры ваське, ву но дэри слепо. Гадь вылаз пуксьыса милемыз софия дэри но донгиз монэ.
  
  
  — Ӝоггес, ӝоггес, — шуо мыр-мыр Падр, мон но, канжаськыса, соос поплестись понна, оскисько куара бульыр ачимлыксэ бадӟым вамыш-тӥ люкетаз. Кык пиосмурт отступление кылем сайяло.
  
  
  — Азьме-берме чаклатэк, кытчы пыд пуктыны, — алӥзы, ми софиен вералляз. «Мон пыдкутчан нуллэмез уг».
  
  
  — Мар тонэныд луэ, пыдкутчан?
  
  
  — Ышиз, — шуиз со лаконично но азьланьтӥсько. Со вӧзын бызьы, милемыз пыд борды лякиське штан, ку но макесъёслэн пуш палзэ зырано. Ми, огпалтӥз лабиринт зын потӥз, тём-тём туннельёсы, нош со вылын кема уг ӝега, одӥгез но, коридорын яке мукет со котьку котыртӥз одӥг но кожылӥм. Мон но мон котырысь чузъяськись куара чузъяськон shaggy уйиськисько, уг но вис яке кин ih ӧр луэ. Секыт шокаса, кыдёке бызи.
  
  
  Со юаса вуи. — "Ми люкаськимы татчы ватскем?"
  
  
  "Ӧвӧл . .. Ӧвӧл . Пырон возьмано луоз Карак, мон... уг сёто ке. вы .. арлан-ын. Мон кулэ . йылозяз .. карьера, кытын мон интыяськем лагере. Мон татын . кышкасько..., — шокыштӥз София.
  
  
  Мон малпамтэ вамышлэсь куараосты кылыны, меӵ-меӵ из азьын мон бызьыны бере, соку понна вуоно сэрегез. - Ын Падра вожпотонэз дугдытэ ке, сьӧрысь сэреге каб кылдыто, ӟыгыръяськыса аресаз мынэ, мыным но усьтӥськоно. Эмуос но сое ваньзэ улоназы мыжык развернулс кужым бышкалтӥз. Ачимлык ты мозмыт омыр пыр, со йыраз но пож вуэ усиз.
  
  
  Кутскон кыкетӥ адями палэнэ кошке ке, сое поттэ-аслым сэрег мон понна маузер вылэ но лэсьтэм. Но со пумысен автоматически витё, ыбиз. Нош таяз учыре милям пельёсам куараос шуккиськизы громоподобный, ачимлыксэ меретъёс но ышем-бырем горд виштыын. Пиосмурт рухнуть из вылын, сое адӟыса падра но, пистолетъёс со паллян ки вылазы сылӥзы.
  
  
  Со юнме дырзэ ӧз ышты. Синтэм адямилэн виыны турттэмез понна мон мукет сэрегаз-тӥ карака ыбиз. Лэчыт осколок но пуля пель дораз узвесьлэсь но вылӥ из рикошетить взметываться заскулить увертюра.
  
  
  Со, лаптӥське, маузер мед ӝутыны, нош татын Падра юало: «тӥ ӧй тӥрлык вылӥ Карака?»
  
  
  «Ма веранэз, мон та но куятэк».
  
  
  Мон сое кыскыны пистолетъёс, эшшо вань со ӵын потӥз. «Кызьы командирезлэн воштӥсез, ачимлыксэ, сое ачиз куре, нош со тыныд кулэ луиз делле ас дорам».
  
  
  — Тау, Падр, — шуисько мон, маузер басьтӥз.
  
  
  — Ӝоген соос йылозяз амфитеатр, мае соос возьмато, — йыг соос пыр пуля кыр прорычать. «Мон али вы».
  
  
  — Нош мукет амал ӧвӧл-а?
  
  
  Нош али та вал. Вуид ке мон, кытӥ, соос пӧлысь-мон понна сэрегын кесяськем но ыбылӥськем.
  
  
  — Та мон ке ӧй лэсьты, — шуиз тревогаен валче София, — со, кин ми бере, монэ но виыны, сутылом. Та безнадежный.
  
  
  «Ма, — шуисько мон, — оло, соосын шедьтыны ышыны быгатозы». Со но йыртышказы газовой бомбаослэсь минутэ потозы.
  
  
  Солы луыса, трос выльзэ, умоятэмъёсыз выль материал: ӧжыт-а, капчи-а, но трос концентрированный. Формалы тужгес но тупась, со луоз, кызьы нимысьтыз батат но омела аратон, соин ик соосты так срабатывать уг быгато, усё ке учырын ярантэмесь. Кык секунд но поты вал, ми сое ӵог.
  
  
  Соос азьын монэ куштыса ачимлыксэ сэрегаз, кытын со ортчоз группа пиосмурт куспын, мыд-мыд палаз сыло. Шушектэм солэсь куаразэ кылӥды ке, одӥг шуккиз со котыр эй, гол вылын, бомбаос пуштылэм но куажырак. Куара — психологической ӝыны та трослыксы, кызьы шуод ай мон амал. Ӵынэн тырмытӥд зон потан но.
  
  
  Со куспын мон кылӥ, кызьы адями Карака ӝоканы кутско, но собере рвотный позыв ӝуштэмез кылӥськиз. Табере сое шонаса, я вужаз, разываться капчи, вӧсь кезьыт.
  
  
  Котыраз солэн одӥг тусьтыысь сэрег понна, шорысь куасалскиз но вӧсь луон, курадӟон-а со ымнырме кырыжтэмысьтым луэ. Вуз карыны лэземын чырты котырскиз но ачим кыр адями падр. Сое усьтыса, ош бышкалтӥз кадь.
  
  
  — Шокчыны уг, — кеськи мон предостерегающе. 'Бызисько!' Мон бызьыло. Но мон берытско со азьлань ширто, кудаз лыктэмын, мукет дыръя уг шедьты падра туннель. Соос пӧлы пыро, мон, музъем но мон нош ик сое сеть пыр нуись гумыос доры коллектор ур уклон выллань, уллань собере нош ик, основной коллектор мед васько, нош куддыр котыртӥ гинэ, позыръяськыны но кожылӥм. Шӧдон ыше, со пӧртэм ӧръёсъя. Мон пушъетсэ басьтыса люканы йӧспӧртэм сямыз.
  
  
  Кыӵе ке учырысь мон дугдӥ, тубат улын куашказ полуразрушенный пасьёсыз, ин ми вылын бездыт ведущая доры. Ӝутском выллане ми, лулӟыло кадь луэ ӝог но кӧня ке шарая, мар-а уг-а та амалъёсъя утиськыны.
  
  
  Бусы пасе усе доры кариське, куаклэн, излэн, тырмоз. Бусы изгурезь вал, мукет палаз, улӥе васькод-со выре, со милям куке но пум вуоз, улӥе падр возьматэ но шуэ: «Я! Ми мын со кузя, нош собере карьерады.
  
  
  Изпоттонни асьмеос, паськытгес нёжалъёссы, солэн озьы выремзэ адӟыса, соос киоссэс гигант гудӟемын кадь. Астэ умой ласянь возьматыны изгурезьысь террасаос курень но пештырес прожилка парапет ачимлыксэ, писпуосыз но венё окаймлять ӧлексы выжыё пушъетъёсты. Ӧжыт ке но со ас ляльчиезлы, сюло римской улаз жугиськиз, дыр уллань васько.
  
  
  — Куке-соку мон берлина гон, — шуиз софия ӝож. «Собере Аптос-ын. Нош табере татын куарасётонэн.
  
  
  Таиз шортэз тупамон луыны кулэ.
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Лагере шедемъёслы вылысьтыз вылаз карьера тусыз шундыпуксён чуръёсыд. Со котыре балаган куашказ кык быръемын, соин, мон понӥ кадь, но легионер пунктын командный казармаосыз вал. Одно ик, кызьы соос малпало вал, кытчы со ляльчи бугыръяськонлэсь утиз, одӥг гинэ пырон, нош кылем бамалэз, быдэсак валантэм луыны но меӵ. Со тырмыт вал кышкало, сокем кышкатэк, пегӟон дыр югдур мукет вал, макем сое юри быгатэ.
  
  
  Гурезь омыр кезьыт луиз, али ик, собере нуназе тылын ӝуась коркаез бадӟым но пичи ниша туж ӝуштыса. Одӥг пиосмурт солэн тыбыр ӝиптӥськиз котырысь ӝуштэмез ик, ас ныр улазы кырӟало. Мукет ӟезьы дораз лап меӵак пиосмурт, винтовка пыдес вылад поныса, одӥг гинэ пичи сюресъёсты но учкизы.
  
  
  Балаганъёсаз улыны со тужгес но пичи, кудӥзлэн мынон ужаны выриз, туспуктэмъёс, крезьгур, кӧлан интыос, куала, кенос но оружейной. София падр но милемын ӵош луозы. Вань валес вылын ветлон куинь лаптӥськыса пуке, туспуктэмъёс, музыка, интыяз ик вӧл-вӧл комната. Винаен бутылкаез ми дорын улэ, соос ӝоген йылпумъяськозы выременыз, ассэ мукет дыръя вераськом на.
  
  
  — Милемды ӧз исалэ карак тросгес луозы, — шуиз зӧк куара Падра. — Ӧвӧл, татын аслыд дыръяз кышкатӥз.
  
  
  «Мон сокем трос ӧй кыльы, соосын ӵош ожмаськыны, со урдскиз ке, — мон адӟи. «Ми ньыль сяна, мон но тон».
  
  
  — Бен, лагере одӥг пол но карак штурмовать кариз турттэ ини, татчы но вал улляса ке, ас котырам кошкиз афон понна нюръяськонэз азинтыны. Ми, одно ик, ыбылӥськемез ӧз вылаз погыртэмын, нош кӧня случайно яраё кариз. Та понна со бадӟым шуккет вал моральной».
  
  
  «Ми дорын трос адямиос вал соку», — шуиз София. «Нападение стрелка бен, вань умоез кык яке куинь палдытэм быгатэ».
  
  
  — Монэ иса ни шуыса, — азинтӥз Падр, — соин со озьы, но мар мыным кулэ уз луы дыр милемыз витё сютэм, сю куасьмыса карак котыртэмын возе. Ачимлык чур рекрут пинал котыртэм ини.
  
  
  Юаз со. — "Кызьы мон татын кема возиськыны быгатоз-а?"
  
  
  Чиньыос кырыме басьтыны лэземын но музъем пыр эй падра каллен виялляз. Со ответ уг сёто.
  
  
  — Мед утчалозы, — шокыштӥз София. «Мон ноку уг сётскы».
  
  
  Падра вылэ пыкъяськон серектэ со. «Тӥ ӟеч жугиськыны, кышномурт кадесь».
  
  
  — Ваньмыз умой, ку тон мед утёз? — со вылӥ ответ. — Яке вунэтӥз, тонэ, тонэ мон утисько шуыса, тон эн ви бере Ник гинэ?
  
  
  Гигант кызйиз, нош ик дыртыса темая воштоз но берытскоз милям доры. «Сярысь дыраз кулы, эн кулы, мон зэмзэ со вал-а?»
  
  
  Со, София шоры учкыса. Соин шонтӥ, шуиз со эмуос но. «Кисыяд, чыртыдэ уг луы. Мон уг тодӥськы, мар понна со вал ку кион, кион милан но ӧй вал.
  
  
  — Фу, — фыркнуть Падр. «Выжыкыл Карака алда аслаз вань луэменыз . Соку ик ку Но кытын али?
  
  
  — Та карак гинэ тодыса — а, - нукыртыны София.
  
  
  Мыным кельышиз та мараны но.
  
  
  Со шоры учкыса, паймемзэ-ысь нах. — Тон малпаськод, мар-а люкаськиз вуиз? — Падр юа.
  
  
  "Ӧвӧл"," паймымон софия валче керӟегъяськонъёс шуо. «Уродлы та понна тырмыт вал нырысетӥ пол но, мон уг но витиськы Карак. Али соос чик но уг тодо на».
  
  
  Со, султӥз но ветлыны кутскиз комната, пӧйшуръёс четлыкын кадь. «Мон уг малпасько, мар соосты вите, мар мон лэсьтӥ, малы ке но али гинэ усьтэмын. Али ми ужаськом ке вал, со дыре вань на-а малпаськиды-а, мар-а мон обороняться. .. '
  
  
  «Ой, та воргорон нош улӥын-группа», сообщениостэс мон тэрытскыса сми Падр вуыса, йырын сэзъяно. 'Вань на . .. '
  
  
  — Адӟисько, — София взмаливаться. — Уг туртто, Ник. Пожалуйста...'
  
  
  «Ми вазь яке бер со пыр ортчыны луэ, но мон малпасько, вазь-кезьытэз, сокем ӟеч».
  
  
  «Ник право, София». Йӧн-йӧн пыд вылысьтыз ӝутскиз падра шокчон. «Вы лагерьын пӧрмемын. Мыным мыныны кулэ.
  
  
  "Умой-а. Нош мыным кулэ ӧвӧл аптос берытскиз.
  
  
  "Кызьы? Тон малпаськод, маин мон пегӟи, пуныез кадь шуккыса, соку ик вормон сётэмын Карака? Мар гинэ ӧз вера шат тон, малы монэ ноку уд сётскиське?
  
  
  Салонын шыпыт юмоке кугӟаз. Ми туж сюбег бадӟым из борддоръёсазы адӟиськыны кунгож шокан. Многозначительно Падра мон доры лыктӥз но ас визнандэ ӝут.
  
  
  «Соотечественник мон ачим тодӥсько. Каракаен азвесь кылъёстэк, со саташе ih шуккыны быгатэ ке, со доры визь санэ понэмын визьмо. Та ачимлыксэ гольык куен сотэк адӟысалмы. Жади возьмаса та адями кӧня ке час ортчыса, нуналысь нуналэ ih вожпотонзы сӥяз. Оло, мон-а бер-а проскальзывать быгатэ.
  
  
  Юаз со. - "Пыр канализация?"
  
  
  "Мед . .. но ӧвӧл. Кин тодэ уг тырмы, нош городын отоплениез центральной римской луэ. Борддоръёсазы но подвалын канал бадӟым тылскем, мед пӧсь омыр чильпыра.
  
  
  — Нош таиз уг Падр! — софия вазисько. «Дун-чылкыт быдто соосты».
  
  
  "Нош лэсьтэмын вал со кулэ," Падр бесстрастно шуо. Но со вушйылтыны собере ватсаз: «куке мон нокызьы уг бергес сайказы. Нош солы кема изьыны вал. Картер ӵош эскерон азинтыны быгато, малпасько ке. Балаганысьтыз потыса бере валай падр пальпотон.
  
  
  «Катанчи лэзё», — шуиз София, шобрет лыдэ басьтыса, ӧс ужаны. Со гозые сырк карыса, ачимлыксэ интыяз кутыны, со пасе усе.
  
  
  «Лыкты мон но вӧзаз пукси».
  
  
  Со нош ик валес вылаз вылэм бере, со мон доры ӝиптӥськыны но шыпыт юаз: «Ник, ку тон доры вуыны кулэ, таиз зэм-а?»
  
  
  — Тӥ асьтэос но тодӥськоды, мар ми соосын карыны кулэ.
  
  
  «Тӥ трос лэсьтӥды ини, кин мае ке лэсьтыны быгато. Трос Ценымногие. Афон интые но кельто соосты ас вылам вуиз но, мон кадь чидасьтэмъёсыз курадӟе-а яке ожмаськыны погыртӥз, мынэсьтым выремме ӧй вал .
  
  
  — Самой сое ик вераны быгатэ но, тон сярысь но, София. Полгар кулэ.
  
  
  «Мыным та нюръяськонэ, Ник. Сое со ачиз лэсьтоз . Трос-а со номыр уг шуы, со гинэ сьӧд буртчин йырсидэ маялтӥськод.
  
  
  «Кызь витетӥ нуналаз, ас вордскем, ӝожмыт мылкыдын сайка, ньылетӥ даурын улӥськом шуыса-а, номыр уг азинскы. Собере ӝоген со пумита та Полгар Милан». Соин вераськыса, син со чебергес луэ. «Табере, со кошкем бере, Аптос — ваньзэ тае, мон кыльы шуыса оскиськом».
  
  
  "Тон егит на. Тон адями шедьтыны быгатозы мукет.
  
  
  — Мед, — шуиз со, чиньыоссэ йылэ ымныръёссэс маялля. — Собере тӥ нош пичиез ӟеч соглаш уг поты. Пожалуйста, допивать вина сёто.
  
  
  Мон таркай бутылка. Шальыен Ee тордонлэсь виштыосын шобырскемын, нош кӧня шокан секыт луоз. — Эн кошке, — со прошептать. «Асьмеос адямиос шуо, малы ку быдты».
  
  
  — Но мон тодӥ, со озьы ӧвӧл, София, та но тырмы, ваньзэ черодэн асьсэос мед мынозы. Эшшо одӥг арбери: сӥзёнъёс, кудъёссэ улӥсьёс джзан сётӥзы.
  
  
  «Бен, со, тодэ, шуэм, тӥ, пе, город басьтыса, со но тыныд юрттыны кунокуа».
  
  
  — Юрттоз-а, — шуисько мон саркастически. «Чебер юрттэт — таяз Аптос».
  
  
  «Тон юрттэт басьтӥз», — ӵектӥз со. — Тӥ кызьы ке басьтоно, со ас вакытаз одӥгез ке котырад. Синъёсаз синкылиос навертываться со. — Пожалуйста, эн кошкы, — нош ик шуиз со. «Мон уг поты, тӥледлы кулэ шуыса».
  
  
  «Кинлы ке но кулэ, таин ӵош ик соослэн кышкасьтэм ублюдок туш».
  
  
  "Тонэ визьдэ ыштэмлэсь. Сыӵе шузимемед ик кадь, но Полгар, — кеськиз со. Соос доры мон аслэсьтым кужымме мон доры тэтчиз но ымдуръёсыныз мускытсэ варварский собере шымыртско .
  
  
  Озьы ик мозмы эрик шӧдтэк шорысь со вылэ, но кырмиськоз кадь, сюэз куасьме, мон ӝокасько кык бадӟым кельто. Но ымныраз югыт шунды тылси ӝуштыса, солэн пасез пыр потэмзы, солэсь пальпотонзэ адӟыса но, ӝожмыт но огдыре со луиз вордо, соос шуныт, ненег но. Ымзэ усьтӥз но ас дораз мускытсэ чупасал со аксым притягивать ee. Мон чупан неконтролируемый тылэз улӟытӥ. «Бен, бен», — простонать со, куке но сое пазьланы нах блузка. "Мед . .. '
  
  
  Со одӥг движениоссэ уллань, макес вылад золтӥд но жалемзыя со штан пазьланы ih чилекъяса ee. Соос мугорынызы шӧдо солэсь шунытсэ, со мон доры ветлӥз ке, штан куксэ вылтӥз ваське. Али гинэ со вал вылын трусик но, кыӵе ке но амал шедьтыса, туж удалтӥз та буртчин падастэм йыгыризэс пичи кышномурт, со дуннеын проблеск нылкышнолык, лек синмын котыр мерлыкез но пиосмурт. Трусик калтоз сое, кияз кус-лэсь мозмытскыны понна но ee сарвыл но эскерыны. Со киын-тӥ каллен ортчиз ee кӧтсэ, макесъёссэ, нош собере пырим мургес эй, пыд куспы. Со но мылкыд ӝуштыны куалекъяны.
  
  
  Ми софиен скидывать дӥськутэн юрттозы, штанэн но кежег шырак свитерен, кезьыт омыр мугорамы балаганъёссэ пуктӥз. Мон лулски но, кровать вылэ откидываться ӟыгыръяськиськом, ог-огмес йӧтӥзы пеймыт тыро.
  
  
  Сук-а, ымдурыным мон сливаться огазе луыса ваньзэ куштӥз но ӟыгыръяса-борт сьӧры. Мон со доры киос асьсэос но котыр обвиваться притягивать ке, мон сое покусывать ымдурыз, гижыосыз мургес но мургес кыллэсь ымысь мыным тыбырын втягивать ортчиз. Со, шӧдӥське-а солэн куронъёслы тупасесь, монэ нонтэ ee гадь вылазы юнматэмын, со мугорыз выре, куке со дугдылытэк ӝуштыса.
  
  
  Со пудо-животлэсь куара ньылон котырын мозмыт ляб куно пумитано ке, со монэ ӟыгыртӥз. Ымнырме кырыжтэмысьтым луыны кулэ карон сое, ымзэс аксым выриз, милемыз но макес котыр пунняськыса огсыр усьтӥськиз. Мон номыр уг шӧдӥськы ни, али бугыръяськем сяна луонтэм. Сое ӝутыны ачим донгиз, берыкъяськыны косӥськом вӧсь удовольствие мон софия ишакелы но шулдыр. «Ох, ох, оооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооочичичичихауууу!» кеськиз со. Мон но мынам мугоры пушкын будӥз эшшо одӥг бадӟым вуштон напряжение шӧдӥськод гинэ сое сярысь мукет.
  
  
  Собере кеськиз со, чидантэм ӧжыт ке удовольствие-ысь интенсивность кеськиз но, мон вань мугордэ, лэся, берло огазе пуштон сливаться.
  
  
  Ку ваньмыз йылпумъяськиз, ми шудо вӧт вӧт сотэк умтӥськоз, ас вордэм переплетаться мугор.
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Пуксён, иерусалимысен ас озь незадолго потӥз. Сое, собере со ас шӧдэмезъя люканы шутэтскыны, но кынмисько. София куриз, ку куртказэ куштӥз но дӥсяз аслэсьтыз инты понна сое ластар мултэс нах свитер. Кускерттон вылады, соосты ӵоксаны кык штан но асьсэлы тупась маб свитер. Дэрем но брюки куз ката но шедьтыны София воштӥськиз, чылкытаз. Мон солы оскисько, малы со калэ-ын, солэн уз чигиськы. Шундылэн зарни тылсиосыз, абдрамон чебер ымныраз солэн но пырано луиз. Горд ымдурад ee но трос луэ.
  
  
  Мукет падра балаганысьтыз потыса, пельпумзэс но мӧля котырзэс зуркатӥз ӝабыръя. Синъёсаз ик учкыса солэсь понимающий вал со, адӟид ке но, софия, мар со матэгес, соос балаганъёсазы дырто-вожтэм гордэктыны но, ужын ассэ шедьтыны мед быгатоз шуыса .
  
  
  — Вань-а лэсьтэмды? — юай мон вакчи, ачимлыксэ такем учкон.
  
  
  «Дась сокем-а, макем луымон та. Со берыктӥськоз шуыса, котькуд карьер. «Кыр коӵыш со, — востэм шуиз со, — нош луэ-а доллар тыриськод но кыр коӵыш».
  
  
  Со, тупась пус шонтӥ.
  
  
  Шунды югыт кузь вужеръёс пуксьы вал, нош шундыӝужан бамалын валлин лента троп тузон адӟиськиз. Кыдёке адӟиське валун бадӟымесь, улӥын, соин, лэся, карака, адямиос ватӥсько, нош соос доры кыстӥське валун сланецлы пырыос кескич. Кӧс луо вал сланецлы армесын укшало, котькыӵе шталь понна но кыӵе, кин со ӝутскоз яке-тӥ васькыны турттэ. Сюрес луиз, нош укыр умой утиськись, мед лэсьтоз, мар дауртэ ке укша.
  
  
  — Мон мукет сюресъя мыныны ӧй быгаты, — ӵектӥз падр ӝомыт.
  
  
  'Умойтэм. Отын шунды ӝужа, адямилы асьмелэн чиньыен лыдъямон но карака быгатэ бере, та палась кинэ ке утчало ке, бен, ми ум троп. Мон малпасько, кужен сюрес-тӥ асьтэлы мыныны кулэ. Ас вужераз улӥсьёс, сое ӧз но малпалля, мар мон дауртӥ пройдти.
  
  
  — Малпанъёсты ӟечесь, Картер, — Падр шӧдӥське.
  
  
  Ми доры йылысь уллань полоса вылын лапкам сланецлы заскользить тубато чуръёсыд. Мон каллен вырӟиськом, пистолет кутыны дась, но бамалэз-тӥ гыл сланцевой кутскиз.
  
  
  Табере мон омыре усьтэмын вал, котькудмы асьмеос но вумусъёс нюръяськон юскиськыны бугыр курадӟыса дюйм. Наплыкен тырмемын мон солэсь курисько, асме адямиен шӧдӥсько карака али ке но, милемыз одӥг уг луы, асьме дорын шанс. Вамышлы быдэ возьмаса сое, мае мон застрелить. Мон туж пычкиськыса быгытъёсаз коскады, дыр, со понна уллане гылӟемез но музъемез ӵабъяны кырмиськиз участоклэн чурысь вакчи, укыр меӵ, мукетъёс мед мынозы. Дыр дугдэ кадь, но ми азе бадӟым валун тодмаське.
  
  
  Мон эшшо но бамалэз сланцевой пум вуиз. Соос пӧлын погылляськиз нырысетӥ из но, кудӥз вылэ мырӟиськиз, но мон сьӧры Падр. - Мон та лэсьтэ, - мон сое мыняло. — Али та приканчивать ублюдок сётӥзы. Милям нокин но татын агай-вынъёс котырын гинэ басьяськыны ветло карака. Та пол гинэ уз луэ, соос ыбылэмын понна яраё каремын».
  
  
  Со, тупась пус шонтылӥ, нош собере кыре потытэк кошкисько, жаляме пейзажлэсь, котыраз тэль но валун. Парижын падра аресме мон ватӥсько, кылчеберман понна ялан эскерыны. Каракаен часовой кыдёке уг быгаты вал, мон но лякыт троп дыр ӵош сурано.
  
  
  Мон мур гу доры лыктӥз, кытын куке-соку, уно дауръёс берлань, дымбыр-йыг бадӟым нёжалъёслэн пыдэсазы люкиськыны валун вӧлмемен, отын бере мур кельто. Со чакламын шаерысьтымы падра подползать доры вал, собере бертӥськод но пуньырӟиз, пельпум вамен мадьыкуз, шуиз: «Кык пиосмурт».
  
  
  Ӧжытак Падра матэгес, соос понна дурен мед быгатозы пужейпи. Азьпалан нялмыт бамалын кылле ог кызь метр. Шарик вылын, лек тӧлъёслэсь утьыса, кык бандит сылыны, пыӵал изгурезь борды ӝиптӥсько. Одӥг пиосмурт сигарет позырто, нош мукетъёс котыраз бутылка юизы. — Тыныд ӧй вера шат со? — презрительно Падр шуо. «Эрик понна нюръяськись ӧвӧл та. Со сӧроз. Доразы соослэн номыр но ӧвӧл политической валан. Со татын номыр карыны, Аптос-ын.
  
  
  Со кылъёсты тодэ ветлон, туспуктэмъёс, музыкая: «Ми огшоры уз ворме». Вуоно бутылка учыре падр винтовказэ мерта.
  
  
  — Ӧвӧл, — мон прошипеть, ачимлыксэ киын ӝегатӥсьёс. «Тонэ ыбоз ке, вань куараосты кылыны кыскиз».
  
  
  — Тӥляд правоосты, — лулӟе со. — Кушты, Картер.
  
  
  Эмуос шуоно мон сое ворсазы, нош собере тэтчиз окопысьтыз, МАБ вылын со нуиз. - «Мон шудо».
  
  
  Соос уг быгато асьсэлэсь дыр дырозь йылаз-пыӵал-тӥрлык но, шудбур доры, но ӧз дауртэ. Со каллен шонерске, йыр вылын возьыны ки, ымныр паймонэз вылэ гожтэмын луоз.
  
  
  — Падр, — пельпум вамен кеськиз со. «Татчы мынэ ih ожмаськон тӥрлыксэ басьты».
  
  
  Часовой доры мынэ но со траншея дуре гылӟыса, тылын учыре сьӧраз автомат линия-лэсь мытон.
  
  
  Пӧлысьтымы малпамтэ-тӥрлык вуоз синтэмъёслы зонае группа адями понна. Кыӵе-сыӵе со вакытэ отын сылэ, ымнырзы паймонэн но пачылме луоз замешательство ih, собере со тыл усиз. Мон но котырысь узвесь падра рикошетить шула.
  
  
  Сое ӝутӥзы сэрпалскиз но пистолет-автоматэз, вылын кулон понна атакае ответ. Тубато понна падра скалистый зымылэ, пуля сое котькуд хладнокровно мертаны . Группа урдыса пазьгиз, куинь сӧсырмем кык но виыса куштоно. Соос ыбылэмын мукет, пумыз солэн вуоз бере гопалъёс. Эшшо одӥг адями, мыйыко бандит лук-лак, мон пичи гинэ ӧй лобӟысалыз ке, пуля гадяз падра усе. Солэсь палэнэ кошкиз комак адями ымнырыныз но ыбе, куд Падра мертаны. Со дернуться учко, собере нош азьлань усиз ке, со волегӟыса, ымнырыз со кыле шуыса.
  
  
  Ыбылӥськонъёс чалмизы, карака перегруппировываться адями бере, со доры карисько но со падре ӧйлась-озь, нош ик ыбылэм кадь ӝуаны кутске.
  
  
  Юаз со. - "Кыӵе ужъёсыд?"
  
  
  «Меткость ма урод, ма ih шокан», — шуиз со, маузер перезаряжать. Балаганъёсын-ветлон понна пыӵал МАБА, туспуктэмъёс, крезьгур, берпуметӥ патронэз но соосты уже кутыны уз луы. Каракаен пегӟон котыр пияш доры пегӟон уйгыртыса, одӥг, нош музъемен шальтрало, со гылӟе но. Соос ыбылэмын аслыз выльзэ лэсьтӥз. Синъёсазы-улон сэрег эмуос но бычы тасырайыны бырыны шедиз. Мон ачим отын буш сылэ пистолетъёс, куд-табере мае, кызьы сложной металлической зыръёс но дуно.
  
  
  «Падр, мон котыртӥ сое».
  
  
  « Бен, мон но кышкай вал, мар мон лэсьтыны тырмыт куара, вань мед кыскоз ih компания».
  
  
  - Татысь гылӟизы доры соку шайтанъёс сёто .
  
  
  Вакчи но секыт вуон потон черодын карьерады пӧрмиз нуналазазвесь уйбыртись ӝутскон вань. Котырамы со 40 виемын одӥг дорын mp schmeisser басьтӥз. «Тон дорын ожмаськон тӥрлыкъёсын чертовски татын йӧспӧртэм коллекция», — падре со синйылтэ. «Мон эшшо, тӥледлы пумит нюръяськиз ке, ёртӥсь, партизанъёс кадь ик, со инты, со понна кымтэ тыныд лэземын, тыныд вань, соин тыр лу, малы-озь сузьке».
  
  
  «Озьы луонлык луэ шуыса, ма радиооборудование каракалэсь нокыӵе ӧвӧл, рация мактал».
  
  
  "Уг, уг басьты со я."
  
  
  «Я, я, со пононо, тазэ соиз, малы мон благодарной луыны кулэ».
  
  
  Нюк кузя ми но нюш-паш тэшказы, пырдытэм из гурезь мон вашкала сямен секыт улын, вылын-тӥ, бышкись, куакъёс кукыр, ку мыным потэ. Вӧсь яраосын киыз мырк вылэ пульсировать вычисление но лексэ поттыса, со вылэ зуркаса но кезьыт тӧлэз. Эшшо одӥг ӟускиос, эшшо одӥг тэшканы; бызьыса, бызьыса нош ик ожмаськизы. Темп Падра зуркатӥз. Мон ӝокасько, кыксы но начар вал, но пумозь йылаз-озь ворттылыку ӝоглыкез кулэстыны каллен ке бусы. Ышем адямилэн вылтусыз мон но берпуметӥ пол бер-карака, канализация тэтчиз.
  
  
  Пыр полчаса вилла вал мон вылэ. Мукет сӥньысэз адӟиськод борддор вылэ но, берпал проползать валлин ачиз юрт-контрфорс понна. Часовой пельпум вылтӥ шуген ветлэ, азбар пыӵал куашказ. Кӧня ке куашказ капкалэн сьӧр палаз охранникын ярд Падра йырыныз шонтӥз. — Подвалын мон мын", — со прошептать. — Отын мон быгато воздуховод тубам. Солэн ӵектэмезъя, мон но шмайссер маузер минут поныса кельтӥллям. «Та интымы понна ӧвӧл», — шуисько мон солы.
  
  
  «Мон тон дорын луо, пистолет, мон гинэ ке но кутӥськомы». Фаталистически лулӟе со.
  
  
  Со, часовой шоры берытскыса учки но, юанъёслы вормытъяськыса, кин пӧяны луоз ни, Карак, яке со Падра. Часовой, лэся, быдэс вапум мынэ. Со дырын-дырын пуксисько ке, асме йӧн ас понназ потирать ботинка понна но мар. Со понна берпум сэрег пегӟы. Со мур лулӟиз но падра сьӧры бызиз.
  
  
  Часовой адӟеме ӧй вал на, мон пурысьтамын ке арка вуэ зымылӥз но, перелӟыто подвалзэс пропахнуть. Форнакс центр интыяськемын, античной шорин люканы, соос вылэ борддоръёс вискын пушйиз гумыос сюбег, ог полметра площадьын.
  
  
  — Мон понна та луозы сюресъёс, — шуи мон. — Тӥ малпаськоды, малы мон доры вае та Карака?
  
  
  "Мед. Виллаяз нуэ, со котькуд комнатае.
  
  
  — Кӧлан интыяз пыри; соку шӧмъяны сётӥзы. Сое учыртыны быгато-а мон, одӥг бере, со лыктоз. Вакытаз, мар луиз, ми ёрмиськом ке?
  
  
  — Та туж ӝожомиз вал, — кӧс Падр ответ. «Ми но пуромиз комак улляны уг быгаты».
  
  
  Юрдонэз бадӟым пась шоры учке на со. Падра вылын возьмало, гумые тэрытэк кунокуа, со ӝиптӥськиз но, шаерысьтымы пыдыз вольтчиз но пушказ мед донгиськы. Улонын мон отын берыкъяське. Падре секыт на вал, ми но со бӧрсязы тубад, дыр дюйм дюйм со понна вырысал, но киюмылъёссы пыд чиньы вылэ пыкиськыса.
  
  
  Та пересь воздуховод луыны кулэ, озьы ик функционировать кеме ортчем, туннэ но кадь. Выж вылэ решётка башка, борддор дорын луизы улысь потон римлянинъёс люкетэз. Нюлыса, вӧлдэт сюбег пасез доры валтэ ни. Паймыто та система эффективногес луоз.
  
  
  Мон тём-тём пеймытын пуньырӟиз, дырыз дыръя дугдо шуыса, передохнуть. Та нӧд луиз, изнурительный уж. Со дыръёсты малпаса, ваньзэ, мае быгатӥсько ми сюбеггес инты капчиенгес дэмӟоз, комакъёс йырйыса тяпаен вал мон но.
  
  
  «Мон али валтӥсь залын», — тодаз одӥг падр вистӥ. "Эшшо одӥг яке кык комнатаен, куинь на, мынам малпамея."
  
  
  — Оскисько-а, тӥляд правоосты, Падр.
  
  
  Со номыр уг шуы, фыркнуть гинэ. Нюж-мон гумыостӥ азинтыны, секцимы куашканы дыръя уг вуы. Со каллен потан сайкыт, дэри но падре сётӥсь изэз люкетэз. Собере мон кыдёке поползти.
  
  
  Кутскиз виялляз куара, кытысь ке вылӥысь. Мон уг оскиськы вал, соин-а мар-вера, нош мынам чылкак оскыны луэ-а шуыса, карака куараоссэ тодманы. Сое возьматозь, сюрес падре выросъёссэс азинтоно но каллен вырыны косэ, шыраны туж шыпыт, нокин ӧвӧл, мон кылэмея.
  
  
  Со шоканэз ӝегатыса, потонозь вуэмын бере, кытын куараос самой бадӟымез вал. Соос ик кужым, муръёез куашкам бере мон со вордскиз, татын со паськыт. Пумен-пумен мон удалтӥз тырмыт интызэ шедьтоз, мед мыноно кариськи. Падра милемын артэ вал, макес вылэ пыкиськыса но купырмизы. Трубочист луыса, кельшиз-а соослы. Со, азьпалагес мыкырскиз, миллиметр понна миллиметр, комната но учкиз, синъёсыз пеймытлы дышизы югыт-лэсь факел доры.
  
  
  Котыр ӝӧк сьӧрын пукись пиосмурт ляб дюжинаез. Со котыре ньыль адӟисько, кызьы вуж гвардия ветеран, кылем кивалтэмез дырысен «Милан». Каракаен бандит лек луо мукет егитъёслы. Разочарование яке мыдлань-азьлань лёгаське карак чидантэм, оло нош, со но, мукетъёсыз но, куке бур киынызы паллян шукки, соос вылэ мыжгаз. Гурӟытылэ Падра шыпыт, пудо-живот выллем, тушмон почуять, керӟегъяськытэк но ас гегай аленка будэмын.
  
  
  Та люкетысь кыл пӧрмытыны со из. Оглушительный куара потэ. Соос оскизы вал, малы соос кылизы меда та комнатаын. Нош ӧвӧл-а, ялан вис вераськонтэк.
  
  
  Со, кылем, кызьы Карак шуиз: «миланысь палкышноос доры котырскиз но идиот албасты та. Ымныръёсазы учкыса, мон фактъёс кулэ. Мон ӝыжомы, нош армиез кужмо луэ. Нуналъёссэс бӧрсьысь дан. Мон трос уг лэсьто со понна кезьыт вычисление мертчем.
  
  
  «Шиё вань на кужмо луыны быгатоз», — гожтэ одӥгаз бадӟым пиосмурт тэрытскыса эмуос сми котырын вуи .
  
  
  «Бай. Кема-а кӧня? Тӥрлыкез вужмиз, ачим но пересьми. Аслэсьтыд но тунсыкез ыше, шундыпуксён бералтӥськы. Та нокин ӧз бугыръяськы.
  
  
  — Нош та адямиос, Картер, шуо... .. '
  
  
  — Шуиз со, - шуиз со, — кеськиз Карак. «Вань-а адями, та одӥгез гинэ».
  
  
  — Тон-а бадӟым возьмало, Эван? — каньылак юаз пересьлэсь. «Шанс одӥг адями гинэ дорозяз вуэмын вал Аптос, таин но удалтӥз картер».
  
  
  — Мон номыр но уг возьматы, — ӟырдыт Карак мытӥзы. «Гинэ кынме, сютэм улыса, кулон позорной, нош дух улэ ке, соос ялан асьсэос».
  
  
  «Мукет сюрес ӧвӧл».
  
  
  "Луоз."
  
  
  Пересьёсын ӵош уг виштыосын шобыртэм бородатый азьветлисьёс адями ымныр шоры учке тупасез: «Кылзэлэ, тон вань. Кӧня ас кужыменызы лэсьтӥзы контактын меткович запрос. Со вера, мар луиз ке, мон али выроз чус, мон соосты возьматыны кулэ басьтыны быгатозы.
  
  
  — Со пӧяськисьёсты, — Падр прошипеть.
  
  
  Со чиньызэ ымдуръёсыз доры ӝиптыса, чус кариськыны косӥзы, мед ачимлыксэ, нош мон азё-беро малпан йырам берга. Каракаен герӟет луыны? Меткович ик, мон дорам ма но со? Мед сётӥзы ке, соку со уката но зол вал, армиын югославский кин-а со, ми но соослэсь ӧжыт гинэ ӧз-а виы? Но со сяна, правительство та примирительный вал ке, соку малы сое киултыны Джзан?
  
  
  «Куаразэс малы, — карац азинтӥськоз, ӝӧк вылэ чиньыеныз коказ чотын-а, — ӧтиз сое татын, котырысь адямиос асьсэос чакласькыны белград».
  
  
  "Татын-а?' прорычать Падр, зӥбыт. Со озьы ик адске, пе, пуштытӥллям вожпотон люкаськиз. — Тушмон сое татчы вайыны? Милан но шайгу берыкъяськыса, та кылем ке».
  
  
  — Ш-ш-ш, — со эмуос прошипеть.
  
  
  — Нош мар ке мон соглаш ӧвӧл-а? — шыпыт юаз пересьлэсь.
  
  
  «Изпоттонни соку со доры карисько вакытаз», — рявкнуть Карак. «Шанс асьме дорын кышкатэк улэ, каньыллык, та понна тӥледыз уг адӟы ке но, ас выжыоссэ азьпал но нылпиосыз сярысь малпаське. Таиз арзы пайдаё но мынам вань йыры, вир кисьтӥськон сделкаос кылдӥз.
  
  
  Но соос ми вӧзын ӵуш-урон кылем. Кезьыт вуиз азьло со мар ке но лэсьтэме, комната пась пыр падр шаугетэмысь тэтчыса, вожпотон, йыркур бӧрдыса. Вань пала ымнырын берытскиз ачимлыксэ, соослэн кылдон сэзъяса дикарьёслэн су сьӧдэктӥз.
  
  
  Соос сербъёсын но англи вылэ выругаться-хорват, тӧдьы кысъем дикарьёслэн доры дыртэ но итӥськиз, вормытъяськыса юан, али со кулэ ӧвӧл. Мон со чебер сылыны кулэ, таиз нӧдэ воздуховод кезьыт. — Вуриськись басьтыса, Хеш, — соос вылэ мон заорать. "Учкы, мар тон ужъёсме лэсьтысал."
  
  
  «Гинэ чиданы быгатэ адями трос но трос ӧвӧл», — со рявкнуть. Со вылын ыргетыса пересьёс но азьлань вамыштӥз. — Тон, Вет, пиосмурт-а вордски мон! Вунэты ни тон, кызьы мынам пельпумъёсы борды Хорватия полгар пельпум сӥ-дан понна нюръяськыны? Тон но, мон но, серб луиз азьын гызмыльтӥсь, чупа солэсь пыдкутчанзэ? Со черектӥськыса, солэн вож чилектӥз синъёсыныз. — Умой вузазы, Эван? Мон тон сое вузаны, тон тазэ лэсьтод.
  
  
  Абсурдно Караца куара, тылкӧльы кадь. — "Тон-визь, Хеш. Ас ӧрзэ малпан лыктыса, мон но реальность басьтыны кулэ. Ма тынад киосыныд вылэ тон трос вир? Революция азинлыко ноку но уз луы."
  
  
  Падра котырскыса шонтӥ. «Татын вал ке но, та ожын озьы серб шонер вир. Нош тонэ ки вылам вир кадь ик-а? Вир хорват?
  
  
  Каракаен нюлыса адями лыктэ но, понназ маке.
  
  
  — Эн шуылы тон-а со яке? Падра кесяське. — Солы шат тон уг вера, витемме косыны астэ мар но котыртымтэ?
  
  
  — Пӧяськонлы, ӧрекчаськонлы, — прокричать куара. «Тон-вузась».
  
  
  Падра уськытыса мыжыксэ кадь, пушкалэн ядроез. Торс кылӥськиз, со бӧрсьы но пиосмуртлы влетать адями. Каракаен адямилэн шарак куспын, собере нош ик ми доры лыкто.
  
  
  Визнан, пуртэн но шуккыны падра аслаз выжы зыныз парировать урдэмын. Кикур вылэ шуккиз но, со сое кылӥз син азьын лыосы лосыр. Люкаськизы ке, вылэ урдскозы, со мукет адями, со шӧдэ кадь, мыным синъёсы мертчиськизы пыдъёсы-ын тасырайыны. Мон врезаться прикладэн, гадь нуналазазвесь мальдытӥзы вӧсь луыса, лэся, мыным йырме тӥяй. Со, шоналскыса, ки вылын басьтэм но мон понна азьын одӥг кырмиськиз пыӵал утчаммес. Ӝуштыса уллёез доры ӝиптиз но ми тыбыр надвигаться. Утча со лаптӥськод, нош люкетэз секундлы бере кыльыса.
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Пеймыт котыр куара шуккиське. «Соос асьсэос лыкто».
  
  
  — Туж усто, — мукетызлэн куараез отзваться. — Тон дась-а, Гарт? Мон понна та дыр туж ӧжыт.
  
  
  Лаконично нырысетӥ куараен ответ сётӥз: «озьы ик дась кадь, но со». Пеймыт тучча каллен тӧлӟе, нокыӵе валанэ но ӧй вал, та поначалу. Со вӧсь, зарезьын уяса. Каллен валаськомы сое, малы мон чылкак гольык, корт пуконъёс вылын пуко. Пошевелиться ке, сое утчазы ке, со шараямы, лэчыт тӥр малы бака но кандалъёс поскес ми дурим.
  
  
  Мон кӧня ке лапег пиосмуртъёс фут сӥлё сылэ. Ачимлык бадӟым улонэ нависать кускерттонлэн вылӥяз, дэрем но пыс пыр адӟиське. Со быдэсак лыстэм вал, ымнырыз но, диск эркинлыг тустэм луэмлэн профессиональной монументальный палач ачимлыксэ, аслад гинэ ужен быдэстыны. Кыштыр движение кылӥськиз. Монэ ки вылазы но, пукон вылысьтыз султӥз селл эван вӧзын лапкомиз.
  
  
  — Ӟеч ӝыт, Картер, — шуиз со задор. «Мон но тон сэзъяськод кужмо падр, борддор пыр ке, та пыро».
  
  
  Со номыр ӧз вера. Ужпум со ми дорын ни вал, ньылон бичатэ мон мед ужалом. Соин но, лэся куасьмыны зӥбе, кинлы кадь ке но, со буёл вылын ужан дырыз вуиз.
  
  
  «Нош мон малпасько, малы быгатод-берыктод шуыса», — пальпотэ сардонически Карак. «Мон шутэтскон комната гажаны».
  
  
  Оглядеться кутскиз, со валаз, мынам интые. Камералэн борддоръёсыз суп-сап улӥсь пичи отесывать со лыдпусо квадратной. Омыр но вирен тырмемын луоз экскременты паке. Мерцать кебатон гур одӥг гинэ югыт, сое адӟыса, вылысьтыз вылаз замокез но, мар висъя сюбег синзэ нуналлы кык уровеньлы мукет ласянь лыдпусо камераос. Кубо увешать борддор чапкиз мӧйы луэ: зажим пыдъёс, пыдтышъёссы но, дэра кругловязаный (трикотаж а, тодметсэ-а, тыбыр пуклё, ӟечыран-ысь подвесной тӥяло, поскес, трос саптай, вень но сыномыса кутон. Со шӧдэ кадь, ньылоназ сэпъёс доры вуиз, нош мугор кузяз бызьыса гольык мурашки.
  
  
  Мон понна йырсизэ но йыр шырак Карак мон доры берытскиз, со туж кожыса, зэм но, ми соос сьӧры тодазы возё бере, со понна йырсиез ачимлыксэ кыске. — Мынам котьма сярысь тодэме потэ Милан кион, — со мыр-мыр прошептать. «Мынам тодэме потэ, мар кулэ та сыӵе.
  
  
  Кӧня со тышкаськон эмуос сётыны, солэсь ачимлыксэ ымнырыз кӧдэктӥз, келяса солэсь йырсизэ но, ачимлыксэ лексиз кадь. «Мон отеле, татын падра алигес усьтэмын мед луоз, медам адӟы вал тӥлесьтыд нырысетӥ, кин вӧсяськыны жалятэк котыръёс сярысь. Нош табере тӥледыз сюлворыса кык пол гинэ бадӟым луоз шуыса, соин шонер лэсьтӥсько. Гарт!
  
  
  Мукетыз шонтэ со пиосмурт дуак, гарт доры лыктӥз но пукон. Соосты адӟыны уг быгато, мар со лэсьтӥз, мон бугырес малпанъёссэ но кылдоз, малы мон ӧй пукты вуж креслоос гинэ. Со, кылем, кызьы соос ньыльпыдъяськыса выре. Раскаленный металлъёсын ӵын зын шӧдыса, со пыр но куриз минут.
  
  
  — Мыным веразы тынад люкаськиз, Картер. Верало мон тӥледлы вазь яке бер.
  
  
  Кутскиз вань туж зол воньдэ но, соослы али шӧдоно, пе, кельшыны кутскиз пӧсь креслоос. Сое лыдэ басьтыса, вуж пукон пӧсь луиз кадь ваньмыз-лэсь трос металл, со вакчияк дурет . Ку ӝуаз. Соос чус улӥзы, пиньёсме ваче куртчыны но.
  
  
  — Тӥ малпаськоды, быгатэ-а тон монэ уз тӥялэ, Картер?'
  
  
  Пукон пуконлэсь выллань поползти тыл кылыныд, пичи дыръяз ыж ку ку-тӥ гарт йыринто. Будозы-тыл, мон ӝуасько но ку нюлэ киме. Корт шиповать луо чия-горд, пырозы-а выль но паке, эшшо одӥг паке, мугорез ӵуштаськем паке. Улэпкын мыным пуштытозы.
  
  
  — Картер, каргаз шуыса кион секретме? Со тодэ, мар соин луиз, мон со дорын ӧвӧл дыр но, тынад понна курыны умой, армиын дыръя серб сюрес ини. Вера.'
  
  
  Со кылӥз, кызьы солэн сэм выпаливать. 'Кечтака . ... кеч.
  
  
  "Кыӵе? Кеч кыӵе?
  
  
  «Тынэсьтыд семьядэ goat, Карак».
  
  
  "Мар та?"
  
  
  Соосын нюръяськыны нопыд креслоос, мон ӵын но кепырскем тыосыз вӧсь луэмлы. Таки, тырмыт омыр шокчиз утчан мон удалтоз быръёнъёсын. «Семьядэ утемед потэ... кечлэсь, анай-лэсь амал сярысь ноку кылэме ӧй емышатонтэм шуыса». Мон ачим шуккем пиле ымдуръёсыз но бадӟымесь карак ымныр вылэ мыжгаз. «Адам дюйм Дюйм понна сое тӥледлы ыстыны», — соос вылэ мон рявкнуть. — Гарт, тырмыт. Ӟечыран ачимлыксэ борды думем.
  
  
  Гарт решётка улаз тыл, ву киськало, музъемез суп-сап но выжез сямен мон кыскыны холодное пертчыны. Пуштэм лулсэръёссэ но, чидантэм вӧсь луонэз арес вал, куке мынам куэ зӧк гызыръяськыны обожженый изэз сярысь. Ӟечыран вылын секыт корт суйпоскесъёслэсь кандалъёс бирдыямын гарт вуоно дыр. Ӟечыран — соослэн азьвылчиоссылэсь доисторический арес урдыса, чапко, со курбон ӝутыса, омырын ветлыкум, со музъем вылын нош собере шӧдтэк шорысь сбрасывать. Та амал туж кыскан, киызлэн суйбыгытъёсыз позыръян, ёзвиоссэс чигиз лыэз но чигтэ.
  
  
  Мон понна гарт суйзэ ӝутыса, ӧз кугӟалэ со дыре ик, мар мон пыд чиньы, музъем борды йӧтэ гинэ. Кияз кутӥз но соос доры лыктод-а собере свернутый сярысь ӝуштыса ӟечыран сюло. Каракаен со доры берытскиз но мышкысьтыз курткиз ачимлыксэ, приказэз витё.
  
  
  Син лихорадочный каракаосты но чидасьтэм луэ, куке соос мон доры берытскиллям. «Та римской лэсьтон, Картер. Ачимлык понна туж ярам та чапкыса лэсьтэмын, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  Собере соос кошкизы но берен шонто. Мон лобӟисько мугортӥм хлыст хлестнуть но. Вӧсь луон чидантэм ӧжыт ке но луылэ, ку ке но гольык макесъёс тальк-тальк котырын биниськиз улон. Со кепырскем буко, югдурез аслэсьтыз ошет.
  
  
  «Куара, римлянинъёс праздниксэс пусйизы Луперкалии кадь», — серектэ Карак. «Витетӥ арлы быдэ тулыспал пиосмуртъёс ульчаын эктом, ас выжыостэ урысэн жугиллям, бадьпу ньӧр лэсьто. Нош али мон со сярысь вераны Милан кион, Картер. Мон шуысал, кошкыны быгатэ.
  
  
  Мон нош ик шукко хлыст, гольык мугор льӧль полоса вылэ кельтэ. Iso жильы солэн кужымез вань нюръяське, кутоно-а монэ, сюлоен шлачкетыса палэнскыны турттэ. Но аслыд уж шедьтыны луэ, номыр но гарт мастер.
  
  
  «Милан Кион, Картер. Кион-а мар-а та?
  
  
  Каракаен шталь куара мон понна валантэм ке, мон нош ик Гарт но нош ик шукко. Лыдпусо камераос вӧлмем куараос чузъяськозы, со но быриз ке, со валалоз, мар со мон ас бордысьтыз потто.
  
  
  « Кион. ..'
  
  
  Со луыны кулэ шутэтскыны. Со луыны кулэ гарт дугдытыны косӥз, соос ноку но уз озьы чапкыса та амал шедьтӥз. Ӝуштыса йырме уллань лэзи но, соин ӵош-а, мар-йырсазьзэ ыштӥз. Мон ӟыз ланьыр-ланьыр но кандалъёс мугоре корт сьӧрын. Мон эшшо кӧня ке пол шуккыса Гарт, ньылон кесиськыны куара котыраз зӥбиськод но мыным удалтӥз. Кылем минут ортчыса, солы, кызьы хлыст выж вылэ усиз.
  
  
  Чертовски Карак лек луэ. — Тон укыр пыдло пыриз, идиот, — кеськиз со Гарт. «Ӝутэлэ, ачимлыксэ».
  
  
  — Тон лыктод ай.
  
  
  "Уг быгаты витьыны.'
  
  
  "Мон тонэ яратӥсько."
  
  
  — Вуриськись басьтыса, Гарт, мынэсьтым кулэ луись уж шуыса, учконо, кызьы со татчы кугӟам. Монэ ӧтизы ке, со нош ик вераськыны быгатӥсько.
  
  
  Со, кылем, карак потӥз шедьтос кадь ортчиз. Торк понна соослы ӧсъёс ворсаськизы.
  
  
  Минут кыстӥськиз кадь дауръёс. Мынам мугор пӧсяса кошке, тӧрнамын ӝабырскиз яра ке но, со уг вырӟылы. Укыр Гарт олань-талань ветло. Со, кылем спичкаме зырӟи сое, мед ӝуатэм сигаретэз. Сир зыныз нырез бичатэ тамак но урод. Но дыр кыстӥськиз, но Гарт нукыртэ: «Пуклёк!»
  
  
  Ӧсъёс нош ик усьтӥсько но ворсаськиз. Гарт но кошкиз. Сое учкыны комната буш но, малпаське, кӧня дыр мон дорын вал, азьло со кезьытлы берыктӥське. Кӧня ке минут ортчыса, ляб кылӥсьёсты но, со куаж малпаськоды, маин йылпумъяськиз ини мон шутэтскисько. Собере нош, сое валатэк-а, мар-куара кылӥськиз-мон тыбыр сьӧры, сьӧрысь камераос. Та укша вал со, борддор кузя бызе шыр кадь.
  
  
  — Картер, — сипыртӥз со кылем. «Картер».
  
  
  Мукетаз нуналэ соос доры аслэсьтыз ымнырын берытскиз каллен жильылэн пумаз. Син азьын кык изможденный призрачный, мерцать различимый гинэ югыт. Соку со тодоз ih. Та ветлон адями вал, туспуктэмъёс, музыка, пӧлысь кык, куинь, Карак нырысетӥ пумиськонзэ усьтӥз.
  
  
  "Тыныд милям кылмы?"
  
  
  "Мед.' Юаз со. — Тон падр?
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз пиосмурт котыр одӥг.
  
  
  — Уг луы шат тон-а со? — мукет юа пиосмурт. Оло, со лобасал.
  
  
  — А яке кулӥськомы-а, — ватсаз нырысетӥ курытэныз ӵош.
  
  
  — Мон малпай, тыныд ваньмыз кулэ, — шуи мон.
  
  
  «Мон сое утьыны кулэ мукетыз понна: шудон-ын ».
  
  
  — А шудонэд ?
  
  
  «Арена вылын. Виись пумит Карак бырйыны. Ментон ӧвӧл ни, нош вуоно мон.
  
  
  «Карак огпалмиз». - Монэ ӧжыт гинэ оскыны быгатӥсько-а ас пельын.
  
  
  "Мед, но . .. 'Пиосмурт куалекъясько, собере ӵош ӝутскизы ӧтьыса шуиз: "" Кышномурт Гарт кылем. Простить, Картер.
  
  
  Ымнырыз ышиз-быриз, мон одӥг но нош ик кылиз.
  
  
  Кужымъёс люкетэ-а мон вуи, подпитывать шимес, малы ке шуоно мыным со гинэ-а мар-а. Пыд бордаз пыкиськыса, со золтӥськемын, ки вылазы мед пазьгизы дуретсэс кырмиськиз понна . Мон чиньыен гылыт вал, но ми возиськиськом. Мур шокчон лэсьтыны, кизэс сокем ӝог ӝутыса понна нюш-паш кутскиськод со киос, кыӵе гинэ быгатоно . Киоссэ пельпумозяз пычкиськиз но кунгож суйбыгытэз, нош мон ялан лӧптылӥсько.
  
  
  Со йылозяз гинэ кор кадь секыт, вамышты матэ лыктэ, со куараез кылӥсько. Со вуёмытэмын-ын, нюк вамен пыдын вылын но нах перекидывать ӝабырскыны. Со кыске дуретэн-а, соид, мон тодӥсько, мар кулэ, мозмытом, азьло кутски но берен ас гарт йылозяз кезьыт хлыст монэ шачыръяз. Огшоры тунгон вал дурет дорын-клипса, кудӥз понна уже кутыны программа тунгон навесной со вакытэ, оло, туж вазь афон нуналаз. Ӟукырак ӧс усьтӥськиз, из выж вылаз но возьматӥськыны гарт вужер. Сое мозмытозы но, со дыре ик соос шедьтӥзы давление точка дуретын. Берло ми адӟиськом гарт. Кыӵе со монэ зӧк ӧй вал, солэсь ӝоглыксэ среагировать пантера.
  
  
  Со понна сюло кутӥз но букосъёс ачимлыксэ, аслэсьтым вожпотонме соос ымныр нуналазазвесь кырыжтӥськемын.
  
  
  Ӝог кырмизы корт жильы сое озьы, кызьы гинэ быгатэ, но со вылэ тэтчыны. Со усьтэмын шуккиз поскесаны урдсын гол ачимлыксэ, пыргытэ ӝужыт кашица вир доры. Усе, музъем вылэ со пукон борды шуккиськиз но чильтэро рухнуть. - Маратэк, сое со ваньзэ ачиз вылэ пуксе эмуос но вылӥе тэтчысал гадь вылазы мертазы. Соин ӵош бульыр ӝуштыса, лэся сдуваться; вир пазьгиськоз но дыльк rta ачимлыксэ сямен усьтӥськиз. Кулэ луоз, солэсь урдлыоссэ тӥясал ачимлыксэ ӝыны улӥзы, али-а капчигес но пыртэмын ачимлыксэ лыэз пыргытыны.
  
  
  Соосты, тодӥськом, мар уг педпал ӧсэз ворсаз, тунгоназ но соосты пытсэтысь мозмытэмын вал но мукет ужез озьы ик отельёсын кыкетӥ кыкетӥ нунал кутскиз. Мугор ӝог со усьтон бордысен гарт куриське, нош со-лэсь но, астэ кытын ке сое камерае лыдпусо ih выламы ӧз шедьылы. Кык пиосъёсты ӧтьыса сюлмам .. соослы, мон понна со вераны, соослэсь кытын луэмзэс.
  
  
  «Ошмес Карака гинэ, луоз», — шуиз пиосмурт котыр одӥг.
  
  
  — Мон понна эн сюлмаськы. Пегӟемъёсты, кошкыны быгатэ, — шуиз мукетыз.
  
  
  - Быгатысал ке но, мыно, юртто.
  
  
  Пиосмуртъёсты адӟемпотостэм кариськом, сое пытсэт куштӥз, нош солэн бур вал. Ревматизм та одӥгез гинэ вал. — Мон сое быдэсто, — ӵектӥз мыным.
  
  
  Со, пеймыт кузь коридор бызьыса чапкыса карака камера пыр. Соос дугдӥзы ке, мед малпаськоды, кыӵе ӧрлы мон лыктэ, солэн куараез кылемын, котыр одӥг пиосмурт. "Шонер берыктыны, та одӥг гинэ потон!"
  
  
  Азьланяз со бур-а солань рвануть юанъёстэк. Со, тодӥськоды-а, мар-а монэ виыны, гольык безоружный но, милям кадез одӥг гинэ адӟыны охранниксэс карака котыр. Пумтэм-йылтэм лу коридорын, яке кусыпъёс обваливаться люкетэз йылпумъяськиз, но берлань берытскыны косэм мон выльысь кутске. Тӥни со югдытэ пеймыт сеть нальыке шедиз. Но адӟиське-а, мар-а, со азьлань нуиз.
  
  
  Со, азьлань вырӟиз, пеймытын, но шараяны, малы лябӟыто кужымез собере мон нырысьсэ тубон адреналин. Тӥяны лэчыт ку гызыръяськыны из борддоръёсты мон сярысь, нош пыд гольык пыд тяпаен, вир пытьы кельтӥз. Одӥгзэ гинэ, мар мон вырыны косэ, — соос кужмоесьгес, монэ синазькыль карон мылкыд карака ачимлыксэ тырыны косо.
  
  
  Ортчиз со, лэся шуыса, вапумъёсты, пеймыт туннель таӵеез уз ни луы, азьвылэз кадь. Со кыдёке азьпала, но, туннельысь пумаз висъяны дун-чылкыт пурысь, дыр-р куалекъяса жадьыса, отчы бызьысал. Мар ке но монэ исаллязы: "мон дугдытыны турттӥсько полубессознательный алонлы. Нош со ноотысь ачимлыксэ, капка доры вуи но.
  
  
  Собере нош ик дунне вылын со изъян лэсьтэмын. Со пыдес вылаз лэзиське, пыд укыр ляб вал шуыса, усьтэм сылӥ, но монэ шӧдэ ас музъем улын. Та музъем вирын суглинистый пыӵатыны луэ: вылсюйёслэн римской суглинистый амфитеатр.
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  Кезьытлэсь жӧломыса, дэри но вирен орсмемын, но солы пыд вылаз ӝутскыны. Амфитеатре луыса, та арена вылын соос возьматӥзы падр азьло монэ но, быгылес со кульчо дугдӥз. Пыраклы мон, скамейкаос чурын пукыса, факел дасо адями карака, руина кыдо югдытӥськем. Нош отрядысь винтовкаос но автоматэз амфитеатр ассасин йылэ интыяськемын. Борддор мында корпус кузь луэ каменнные посередине кокырес коробка скамейкаос, котыраз солэн одӥг но Карак луэ. Соослы луыса вӧзазы кыкез факел уром, нош вуж шобрет вылэ буям униформазы луиз, аслэсьтыз кезьыт тӧлъёс мед утёзы. Ачимлык приковывать синъёс мон пала вал, нош ым скривиться круг пальпотон. Со инты, кытын соос возисько, со адӟе, кызьы окто «нерон» поношенный тога-ын.
  
  
  Мон ӵогем мугоры кылле музъем вылын пиосмуртъёс азьын усьтӥськиз. Соосты, тодӥськом, мар со луоз Ментон, куинетӥ группа пытсэт ветлон, туспуктэмъёс, гур. Со синъёссэс кертто вал, казнить карыса кадь. Мон нырысь ӧй вала ма, собере тодаз вайыса, кыӵе ке но группа гладиатор шуыса, андабатов-а, валатэк-син вылысьтыз бинетэз жугисько.
  
  
  Эн вормытъяське юан со уг быгаты, сылӥзы пиосмурт но кышномурт, кӧня отын, кытын уло соос али; кучыран тусъем удовольствие со поттэ кӧня вир кисьтэмын вал дьявольски карака мӧзмыт котыр.
  
  
  Каракаен со куараез кылӥсько. - "Картер!" Соос серекъяло, шузимем кадь. — Тон эн вить вуоно аттракционъёс ӟечлыкез. Но со умой, мар со быгатэ куртчыны».
  
  
  «Кулэм Гарт».
  
  
  — Но со мон вите, уг быгаты-а меда тон лобаськод то. Учконо, кызьы тон кема возиськиз, соос доры азьло кезьыт кариськиз.
  
  
  — Соос, кин вотум-вотум кулэ, ӟечкыласьком тонэ, — шуиз саркастически мон, киме ӝутыса.
  
  
  Арена мукет ласянь, пеймыт котыре бадӟым капкаос ожгарчиосты поттылӥз. Брюки дӥсямын вал, пыдкутчанъёссэ но солэсь сюбегесь, гольык гадь югыт тыл солы пиштыны. Но со утяжелять трезубец мерожа несс, ретиарий вашкала тӥрлык.
  
  
  Мон соос доры лыктӥ ке, со, интыяз-а, музъем пыд чиньы йӧтэ мыным. Мон Гладиатор котыр гожеръясьёс, милемды атакае трезубец оскем мурт.
  
  
  — Мынэ, — ӵоги мон. "Мар тон дугдытод? Адями гольык кышка-а?
  
  
  Со огшоры бергатыса сетьёс но мыняны кутскиз, лассо кадь, ялан паськытато, пачкес котыретъёс, асьтэлэн йыр вылады, мон но келяны дась вылэ салиськем. Соос, тодӥськомы, ӟечезлы уз сетьёс но выражениосты ымнырыз шоры учкиз но синзэ ачимлыксэ ачимлыксэ чакламын.
  
  
  Голосовать каризы сое! Бросок азьын секунд люкетэз. Со лаптӥськиз но солэсь тӥгыльскыны. Мон одӥг пыдъёсазы гиря врезаться узвесь сямен, выж вылэ усе но, арена но сетка промахиваться.
  
  
  Сое, со азьвыл но вылэ тэтчыса, сое нош ик кезьыт ӧйлась ас куоз сьӧлтэт. Шоналскемез солэн, дыр, мон вылэ потӥсько но, мар со мыным сузьы. Нош мон со трезубец парировать ачимлыксэ, лаптӥськисько но монэ яратэ, со мон понна уг трезубец ас вылэ сузьйыса. Мон со пыдсы сэрегын.
  
  
  Со, сылэ, шокпотӥсько, уг оско, вуоно пол ӝог лэсьтыны тырмыт быгатэ шуыса. Но мыным удалтӥз ке но со, милемды атакае уворачиваться вуоно мед луоз, вуоно но. Мон вал лэзись но соос шутэтскыса, со пуксиз приканчивать зӥбиськем мылкыд.
  
  
  Ох уж, со вылын ожмаськиськом но подводной лодкалэн водородной бомба, рентген сиос йырвизез наркотикъёсты но вошто, вань изобретениосыз, кудъёсызлэн син азе пуктыса гинэ луозы, нош со мукет луэ, мукет кышкыт. Та ож луыны, со доры примитивный вылтуссэ вошъяны, сотэк туала сложность. Та луд пӧйшур ог-огенызы жугиськыны косо на, но та ужъя кыӵе ке кӧшкемыт та амалэн трос лэсьтоно на.
  
  
  Но мынам шӧдэмея, мон пушкын будӥз пӧйшур кадь, но соосты гладиаторъёс кызетӥ даурлэн та галяськыны, очередной турттэмез понна гинэ соос люкаськизы. Иворъёс золто солэсь, кулонлэн сьӧлтэтъёсыз медаз берга, куараос кылӥсько. Соосты витьыса, губырмем, мыным кужым золтӥськемын.
  
  
  Ачимлык нош ик сое куштыны гинэ.
  
  
  Со, зымем, азьло кадь ик, но таяз радэ со, берытскиз, куоз сьӧлтэт позыртэ, азьло кезьыт вуылӥз, со сое лэзиз. Гладиатор мон вылэ урдскизы, трезубец ӝутэмын. Со сьӧлтэт ӵыжалскыны берга, оскисько, быги кузя ачимлыксэ та противовес.
  
  
  Но калтон пушкы дэмӟылӥзы, соос канжаськыса, сое шобыртыны выре ачимлыксэ.
  
  
  Вылласянь со отын ик вылэм, со доры сомында ик малпасько гажан-жаляндэ возьматы, мон доры со кӧня быгатоз, атакае мынымтэ дыръяз. Сое ишкалтӥ но музъем вылэ сапкизы трезубец ачимлыксэ, ачимлыксэ киыныз котыр. Солэсь кышкаса кеськиз ке, со берытскиз, медаз эмуос трезубец гаде бышкалтэм. Ваньмыз понна секунд йылпумъяз вал. Одӥг пол со куалектӥз, кулонлэсь кӧдэктэ, собере нош безжизненно музъем вылэ усиз.
  
  
  Со, сылэ, мугор вылаз мыкырскиз, трезубец ныдыз вылэ пыкъяськиз. Каракаен урон со адями кылиз. Со, скамейка вылэ карака трон доры берытски но адӟи. Кӧдэктэм ымнырзэ, вожпотон ачимлыксэ луэ. Каракаен доры лыкто но со пыр трезубец вывал пытсаськылы.
  
  
  Соку со валалоз, мар-а малпай мон. — Уг туртто, Картер, — кеськиз со. «Тазьы кыдёке уд быгатӥськы, тынад та трезубец куштэм, но со сяна, мон тонэ виысал адями».
  
  
  «Кин бугыръяське, милемлы кулэ кадь, Карак? Соос тонэн ӵош асьсэлы но басьтыны быгатозы.
  
  
  «Мон котьку малпай, тон, американецъёслы, спортэз яратӥсь».
  
  
  «Спортъя?» Сцена вылын сое киын вир ортче. «Спортъя тон тае лыдӟид? Та кыӵе валаны, Карак?
  
  
  Злорадно серектэ со. «Ми сое серекъяса».
  
  
  — Тон зэмзэ но висиськод, — шуиз мыным юрӟымесь. «Тонэ визьдэ ыштэмлэсь ».
  
  
  — Мон ӧй шуысал, кин мон. Татын тон ноку ӧз улыны лыктыку, та каргам адам пась.
  
  
  «Мон валаны кутски. Зэм аптос тонэ синазькыль карисьёс.
  
  
  «Мон аптос кулэтэм каризы». Лач-лач бинялтыса повелительный выросъёсыз Карак шобрет; ачимлыксэ син кадь луэ, гранит. «Котькуд минут ортчыса, татын, мон понна со курадӟоно луэ. Нош тазэ ӝоггес йылпумъяськиз.
  
  
  — Иське, вань Падр озьы ке но правоез луэ. Ас тӥледлы вузаны серб.
  
  
  'Вузаське . . Сое пельпумаз ӝутоз. — Но со уг сёто. Сёт мыным эрик но мир белград коньдонэн, кудӥз монэ причитаться. Нош таиз озьы ик возьматэмын адями ноку но трос ӧй вал, кынмемез, курадӟемез яке сютэм улон кышкан».
  
  
  Кыӵе кылъёсысь кузэн асьсэды возё та правительство-а? Пӧяськод тон, Карак.
  
  
  "Ӧвӧл. Мон уг кылзы тонэ. Мон шудо адями вал.
  
  
  — Татчы со ӧз лыкты, шудо мед луоз, Карак. Татчы со лыктӥз, эрико мед луысалмы.
  
  
  'Буш?'- Зэм Карак бӧрдод-а, серекъялод-лэсь. «Лулы мынам вань улонэ леденить аптос вал тюрьма. Татчы вайизы эрик гинэ кулэ. Со тарсгетыны чабо, мукет сярысь гладиатор сигнал сётэ. «Куаразэс малы озьы шудон со яратэ. Берло соосты аслэсьтыз эриксэ калыклы. Али эрико ожмаськоно но луи, Картер.
  
  
  Котыр rta шукыез уг луы ке, дорад Карака, дыр, малы ке йырады кеньыръёсты уг. Тодмо, аслэсьтыз быдӟымлыксэ, солэсь леклыксы акылес малпанъёсты но курадӟыса сётскисьтэм паранойя улэм-вылэм но, аслэсьтыз быдӟымлыксэ, вуоно адӟонъёсыз сярысь малпанзы но дан пӧлын личной strays мысленно аптос вылэм. Ачимлык мылкыд тупаса улон сярысь винить мон уг быгатӥськы, адямилэн здравомыслящий но вала, мар та сюрес саморазрушительный валасьтэмъёсыз но. Малпанме шара ӧй вал карак доры; сое токма быдтэме кужым, со вераны турттэ.
  
  
  Солы, со доры мыно но берен берытскиз тыбыр арена центр. Мон капка доры берытскиз отчы, кытысь кылдӥз вуоно ми тушмонъёс луыны кулэ.
  
  
  Выль, секыт луэмен азьвыл вылӥ гладиатор.
  
  
  Гадь шобыртэмын вал вурысо ачимлыксэ, кизэ биньыны цесть-а со вал, ку металл но эгесъёсын котыртэм, ыргон кастет кельшытыса, но котырес щит но меч со вакчи фракийский возё. Со усьтэмын мынэмъёс но дунтэк дыръя мон уг ышылы, ас омыр кулон мечен ӵогыса. Со берлань берыкъяны, со но, тышкаськыны но секыт шокаса, мон сьӧры мын. Со дугдоз, бышкалтэмын-а со трезубец но пуромиз. Со аслэсьтыз лэчыт лопыръяськемын, пурт ныдъёсты пуртэн бышкалтэ кадь ачимлыксэ усе но, нош ик мон безоружный кельто.
  
  
  Азьланяз соос лэзькозы-а, мон понна коралтӥз, но мон музъем вылын тачак. Ӝоген со палан тӥгыльскыны. Ачимлык меч юскиськиз, мон ӧжыт гинэ ӧз йӧты, музъем вылаз но выйиз.
  
  
  Оскалтон понна гладиатор очередной меч потӥз ке, со пыдзэ шуккем со ачимлыксэ. Со бералтӥсько, пыдбер но макесъёслэн пуш палъёсыныз-тӥ но-а со монэ кӧня ке шуккиз промахиваться ачимлыксэ промежность дюйм. Гурӟытылэ вӧсь луэ, со чигнатӥськыны. Со туж бадӟым изъян вайыны уг быгатӥськы, син куспын эмуос но люкетӥз. Йыркуреным гордэктӥ ымнырыз вал ачимлыксэ-публичной ласянь безоружный адямиез ултӥян понна. Солэсь кыдёке дыртӥ соосыз, мон йыраз жондэ, но со чылкак буш вал, бертэме потэ, соослэн кыӵе ке ӵектонзы. Юнме. Ӝамак нош ик мынӥ гладиатор мон доры, меч, меч кораны ачим но котырысь шона.
  
  
  Таяз учыре со, лаптӥське, киостэс лэзе но музъем вылын кык азьын эмуос но, соид кӧльы ih омыртӥз. Но кызьы монэ возьмало, соос щит ӝутӥсько, син мед утёз, дэри эмуос но нокыӵе изъян уг ӧтё. Нош ачимлыксэ абстрагироваться саклык куспын луиз. Вылӥ тэтчытскыло, вылтӥз гольык пыд шуккиз со киюмылъёссы ачимлыксэ, паллян палан, бур пыд нош собере гырпум кузьда. Чиньыосмы пумисько, арена вылэ потӥзы но ачимлык-тӥ лобӟиз тӥр-пурт, ачимлыксэ досягаемость палэназ.
  
  
  Солэн вожпотонэз мынам цест шуккиз ; котырысь омырен мугор вань тышкамъёсты монэ шуккиз, музъем вылэ сэрпалтӥз мынам киосы но, пыдъёсы кыскизы.
  
  
  Со бӧрсьы мынэ но мечъёс асьсэос берытскиз. Жӧломем кышномурт ассэ кадь луэ, со тодэ, кызьы тае берыктыны уг быгато эмуос меч лэзё. Та дырозь со нош ик вуи гинэ, мыным вандэ солэсь кырымаз. Озьы ке адӟиськы сое, пе, ми вамен пиялаен ӧсэз донгем.
  
  
  Кышномурт, пыд йылаз тэтчиз но со сьӧры.
  
  
  "Хаджия" озьы Мон бадӟым куараен кеськи, гинэ быгато кадь, со кадь луэме апач разъяренный. Уш, гладиатор биниськизы. "Хаджия!" Азьвыл сое йылозяз но нош ик кеськиз со, мар валалод солэсь, мар со луоз. Щитъёслэсь ӝутэмын , соосты утчано, бергес но луоз ортчытыны. Кулон шуккиз но, мон пыдъёсысьтыз эмуос лобӟыны ньылон шедиз. Берлань откидываться ачимлыксэ меретъёс но, со сое кылӥз, чингыли кадь куажыртэ.
  
  
  Со усем, куаразэ уг поты милям, ачимлыкен юн луыны, син усиз-а, чыртые куасалске сэрег улын йӧспӧртэм.
  
  
  Йыр вылэ меч ӝуто но пегӟемез понна со торжествующе ачимлыксэ, карака угрум торжествующе шонтӥ.
  
  
  "Мар табере?' — соосты юасьёс вань. — Оло, лев? Яке ожмаськон уробо вылын ортче-а?
  
  
  — Идиот ӧй вал, — со фыркнуть соид. «Ожмаськон уробоосты басьтӥз, кытын улӥз, лев яке ми-а?»
  
  
  — Эн куатаськы, Эван. Соос тӥледыз умой представление сётӥськом, тӥ сое ар понна берпуметӥзэ адӟим.
  
  
  «Шайтан доры мынэ, Картер». Со пыд йылаз тэтчыса, сое ки бордаз кырмиськиз котыр пасё одӥг шобрет, дико жестикулировать мукет. «Милан мон сюрес вылэ султыны. Тон лыктэ али татчы, мед та дерьмо ӝутэмын. Тон кулэ луыны кулэ кӧня ке нуналлэсь азьло, Милан кадь. Нош кыӵе ке образъёс йылозяз Аптос тӥледлы удалтӥз. Та радаз тӥ уд бызьылы.
  
  
  - Ын карак вожпотонэн уг валаськы, мар вераны.
  
  
  — Милан тӥледлы сётэ? — мон юалляськыса, уш та вормон. «Шузи-а со луоз, толон валлян но со вылын улозы».
  
  
  — Нош мон Меткович связная-ын? Одӥг адями пумитаз но солэсь луысал?
  
  
  — Мон умой-а тыро, ачимлыксэ тыршемез понна, тон оскытӥз. Но татын вань кадь, со-а умойгес улон понна нюръяське, нош идеалэз вылын ӧз чурытомы. Карак дугдэ, мыньпотыса, серем личной ас сяменызы тыриллям. Собере нош ик каллен кӧчи, аслам вуж шобрет кисыриос расправлять. Со малы ке одӥг прошептать палач котырзэ, со но отын ик бызьыса питыртӥськем.
  
  
  «Мар со-дасяз-а шуыса, но, оскисько, со-а, мар тӥледлы тунсыко-а шедьтӥз, Картер», — вазиз со доры мыным гожтэт. «Музъем вылэ асьтэлы гинэ но та майбыр берпуметӥ минут витиськомы». Курадӟытэ, со дугдэ, меч музъем борды ӝиптӥз. Тревога мон малпасько, мар луыны быгатысал сояз саес. Та вакытэ мынам вирам адреналин быгатэ накачивать тырмыт-озь пумитъяськытэк, чылкыт мед движениез азинтыны. Со сярысь малпанъёсы, али та бородатый ублюдок медам сётске, чидантэм луиз. Мон со донага люкон, кесьыны но юа, но, эшшо планировать карыны мон витиз, витиз эмуос но луэ, дыр адам уз кынме, кезьытлы сётскисьтэм выжыосын азьын тузон но со вылэ со нырысьсэ.
  
  
  Со, малпасько, со мыным таос радэ сюриз. Солань-кезьытлэсь куалекъя восьмем. Кыӵе ке нюръяськонын кык амалъёс гладиаторский вакытаз мыным удалтӥз, со вал одӥг гинэ амал заполучать тушмонъёс но огкадь, пумит луись, ма, мон куинетӥ кизили-сӧсыр. Милемын ӵош луоз, ваньзэ йылпумъяса, соос кыкназы но ачим тодӥсько.
  
  
  Малпамтэ сьӧрысь кылӥськиз куараез мур зловещий капка. Затылок йырси пежыр султӥзы вылын, кезьыт но мон басьто, лякиськись кышка. Со йыркуро но корт решётка кылем жильтыр урон, озь мон кылӥсько.
  
  
  Кион!
  
  
  Арена котыртӥ кенер улэ сютэм кионъёс бадӟым куать мозмытӥз. Куд-ог дыръя со пыронэз дорын азьлань-берлань ветлэ шуген, борддоръёсын но чакла калык сямен йырвизез сураны.
  
  
  Мур возьматыны пӧлын ӟургетӥсез мон пырак ӝутскиз. « Мон туж жаль, монтэк мар даурто лев кыстасько, Картер, — кеськиз шулдыр Карак. — Нош мон малпасько, тӥ пумит уд луэ-а альтернатива мытӥзы.
  
  
  Солэн тышкаськемез эмуос серб ответ серия-хорват кыл.
  
  
  Каракаен вань со туж кельше. — Тӥледлы тунсыко-ке, — йыркуро серекъямез шуо соос, — малы тӧроез — яратоно Милан. Ачимлык со диета вылын улэ, ачимлыксэ ӧжытгес тӥяло понна, вож, но, тыдӟыны, со ӧз тӥяськы. Ас вылам делле, сютэм та гинэ ӧжыт-а урод лэсьтэм ачимлыксэ. Нош, оло, солы ӧжытак умой луэ собере сиськытозям кылзӥськоно.
  
  
  Пичи но шоро куасалске бадӟым пуконын ӧз на карак расхохотаться излэсь, кышкытлык шоры учкылыны со дырысен завороженный волков. Возьма, одӥг кион милан вал со. Вань та маке сярысь со озьы, малы со кулэ, но соин ӵош ку ни, ӧрекчаськоно луисько. Нош та возьматэ: кузэн та дырозь ӧз ватӥськыса улӥсь зэмлыкез усьтӥз ачимлыксэ. Со тодон-валан, пудо-живот, кулэ луэ шуыса, валан сотэк, кыӵе ке образэз луыны кулэ, карака понна курадӟон луоз. Вазь соослэн дӥсьтонзы-оскалтонъёс кионзэ виыны уг быгаты , со вала та кезьыт, бичаськыны со матын но тырмыт уг быгаты, мед тодозы. Кыӵе ке но монэ таиз амал асме шӧдӥсько умой, туж зол ӧз ке но, лыдэ басьтыса ситуация. Заданиослэн пуштроссы мон, кион шедиз шуыса, но татын сое кылъя. Мон котырысь та одӥгез гинэ пӧйшуръёс, тыдӟыны, визь-нодзэс санэ понэмез ӧз поты. Ыргетэ, йырйе, со музъемез ӵабъяны, аслыз ваньбур нис-нис зынъяське: "мон".
  
  
  Со малпамтэ атакае йӧтӥд, уллань лэзе, быжзэ гоно музъем доры.
  
  
  Мон чиньыен мускытсэ вакчияк меч.
  
  
  Со тэтчиз но, пычкиськоно. Со, тэтчаны, соид со вылэ тэтче. Нош мон понна со укыр шаплыесь вал, но милемыз шӧдо, ми макесыз кесемын кадь йылсо пиньыз. Син куспын со могӟиз, собере пуртэн бышкалтӥз но кион матэ но мон доры выльысь равновесие. Урдсӥн со вылэ усиз кион но мукет, кудъёсаз пол тэтчыса кадь мон ньылоназ люкаськылӥзы. Берлань отползать куинетӥ кион. Пичи но шоро со уг шуккы ачимлыксэ меч кораны. Котькытын вир луыса, со акылес тузон лёгаса, жалясьтэм маке. Котырын гожеръя, со, милемды атакае очередной дасяськемъёсыз, самой бадӟым кион но ваньзэ дуак палэнскемзы вылэ.
  
  
  Ока, соос, серекто ih палаз ик учки, со мон шоры учке кадь. Азьветлӥсьёс, шӧдске, кион милан луозы, соиз кышкыт ик потэм номеръёсыз но вань.
  
  
  Шӧдтэк шорысь отрядысь люкиськыса нош ик, но нош ик ми вылэ урдӥсько со. Но соос лопыръяськемын, меч кораку, солэсь вылэгес тэтчиз. Одӥг пыремаз со ож бере волков, усьтӥз сое но, ныр тузон пӧлын, со куртчылӥсько, нош берпуметӥ коскан ужпумъёс берлань берыктыны. Азьлань тэтчиз мукет кион, ныр но бам кузя ортчоз со ачимлыксэ, со но, вузон, вӧсь луэ шуыса, отпрядывать.
  
  
  Атаковать карыку гинэ кылемын на кыкез, ӝоггес но ӝоггес вань. Уката ик, таза. Та бадӟым милан приручать монстр удалтӥз-а кадь? Та ӧжыт гинэ уг адӟиськы. Таки, ачимлыксэ софия милан но возьыны быгатозы, амалъёс, соосты уг валало Карак. Асьмеос дауртысалмы со вуёмытэмын йырез тӧлатоно. Мынам йырам вӧлмем малпанъёс сипыртӥз, малпан кылдэ. Та осконтэм кадь потэ, мар но со монэ ыштӥсь вал-а?
  
  
  Iso кеськиз со кион кужымзы вань, со мед дугдоз. Серб интыын-немец хорват соосты уже кутыны. «Сылэ. Мон командаосты кылзыны.'
  
  
  Соос урдскизы но азьланьтӥсько. Соин ӵош со вылэ урдскись меч, паймисько, малы со, малпасько, со ачиз кион милан дышетӥсько немец кылэз. Та лэся но, со мыным маин мынон сярысь тодыса, туспуктэмъёс, крезьгур, кыл но кунгожсьӧр кылэз ӧз лэзе кион кизили туннэ кин ке на. Сша-ын дышетэм пуныос полицейскойёс Tac люкетэз.
  
  
  Ожысь сӧсырмыса вуиз кион. Iso rta со вир вия. Со выдӥз шуоно эмуос но нош ик дугдылытэк утчаськом. «Хальт. Унтергехен».
  
  
  Милан кион секунд заколебаться люкетъёс вылэ, йыр чукин берыктӥз. Потӥз, сое кылзыны, соин ик сое азинтыны, чир черекъяло, секытэн дыръяз кутыса, тодмо но пус малпазы.
  
  
  «Унтергехен, Шойзаль ширешейхер».
  
  
  Табере ӝот-ӝот кион отреагировать ке, со юрӟым бабасырзэ ачимлыксэ зын нимаське. Со чигнатӥськыны замешательство дугдӥз. Возьматоно кутскиськод но, дугдыны но мукет.
  
  
  Дыр вуиз, лэся, дугдӥз. Группа пиосмурт сое адӟиськод, соин, лэся, шокан затаивать, нош понна аслыз туш Карак мыкырскем но кыско. Но ваньзы шып возьмаз.
  
  
  Собере со куараез кылӥсько. «Картер, Картер, мон татын».
  
  
  Берытсконо со кыньыръя, вань волков эшшо кышкаса, бусые пегӟиз пумен куать фигураос но синъёсыныз адӟем сямен. Падр, София, котыртӥз кык карьера кык пиосмурт но шедьтосъёсы. Кыӵе ке несокрушимый падр та амалэн бызьылыны, мон сое куто ке, удалтэ эмуос но вуиз, ассэ утьыны мед быгатоз шуыса.
  
  
  Нош мукет кион уллёос арена вылын соос шонерак тыронэ но софия тӥрлыкез но нуизы. Кион нош ик огыр бурсыны кутскиз но, ми тодӥськом, мар мон тыныд кема-кема милан питомец команда.
  
  
  — Ӧвӧл, — кеськиз со Падре. 'Отчы улыны кыле. Отчы кылиз!'
  
  
  — Нош, Картер. .. '
  
  
  "Мон-калтыны. Отчы кылиз.'
  
  
  Неуверенный, соос дугдӥзы, тыл котыртӥ одӥгез усиз, со каракаосты но бандит. Соос ур вӧзын, чашалэн но чузъяськиз ыбем чузъяське быгылес. Ыбем шквал сьӧры эшшо одӥгез, София но, солэн капкаосыз но группаын вужер палэнскы.
  
  
  Кӧня ке минут ортчыса ужрадын вуоно стремительный. Кион гинэ косэмзэ мечъёссы вал но, уг оскы соослэн укыр насчет нош кион луэ. Нош со дӥсьтымтэ но вань. «Mit mir», — соос вылэ мон рявкнуть, трибуна доры подбегать. — Mir Mit, Nilpferde dickfelligen euch!
  
  
  Каракаен улэп маке, со лэсьтэмын, шуыны луоз эмуос ма, мон вӧзаз мынӥзы, бурсэ но нискетэ, кемалась ыштэм кузёзы кадь салам верало. Соос мылысь-кыдысь кион сьӧры кылиз. Табере сое кескич амалэн ворсаськем, макем ӝог лэсьтэмын луозы шуыса, азьвыл куашказ пелляськон кезьыт луэ. Та озь гинэ вуоз кион кадь, фамильярный малы мон сыӵе ӧвӧл, кыӵе лэся, монэ со вылэ урдӥськиз, мон дугдом но кылзӥськом.
  
  
  Нош али котыраз усьтӥськиз киын кионэз сиыны. Верамезъя, кылбураны, шол. Карака, куке мон ӝуштыса улын пукон доры лыктыса, сое куризы: « Ангрейфен». Ангрейфен.
  
  
  — Картер, — пырак мыным карак прореветь дасяны. "Мар понна потӥз . .. '
  
  
  Со подгонять волков азинтыны. «Ангрейфен! Вейтер. Вейтер. Mann der Tasche toten und.
  
  
  Милям вал шӧдонмы, мар луэ али я туж кулэ ӧвӧл, медаз мыны Карак: сое али туж сютэм луэмзэ. Отын паймымонэз вань пыд йылаз тэтчиз но, солэн борддоръёсаз но мышпалаз грация подгибать вуоно тэтчан понна.
  
  
  — Дугды ih, Картер.
  
  
  "Ӧвӧл!'
  
  
  Трибуна вылэ ӝутэм куашетон-а, запаниковать пиосмурт. Тыбыр сярысь куд-ог канжаськыса, скамейкаос, пегӟыны турттэ. Факелын но куд-ог вуӵак шонаса куштэм тём-тём пеймыт, номыр но ӧз адӟы. Куд-огез соос котырын ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз но, куалекъя, кышкатэк ас йӧтэ. Каракаен кион доры матэктыса, пинь чилязы кузь дыльдыез. Ӟуиктылыны-лэсь кышканзэс но йыркурзэс, бородатый азьветлӥсьёс ас бызьылэм интыосызлэсь. Тур ачимлыксэ шобрет тыбыр понна ачимлыксэ, накидкалы кей корам кадь, куке со канжаськоз, скамейкаос чуръёс вискын уйгыртыса, уг тодӥськы, кыӵе пала бызьыса кошке; вань-кышкан ачимлыксэ ачимлыксэ малпанъёс сурамын-пожамын. Со сьӧсез ӟуч наганэн но матэ ачиз ыбыны пуромиз. Кӧня со вылын паника промахиваться метр. Со ӟус вылын усьтэ но нош ик пазьгиськыса бызё.
  
  
  Бадӟым пӧйшуръёс вылэ тэтчизы сиён пиньёссэ галяса но асьмеос шымырскемын. Каракаен шимес кесяськыса сдавленный ымдурысьтыз мозмытӥське. Iso сэрпалляськиз со вань кужымзэ, эмуос но вормыны луонтэм луэ кион. Каракаен домкратэн кылбур, кутоз вирсэр ку ачимлыксэ жум питомец милан. Вир пазьгиськоз, сое адӟыса, нош собере мукет куараосты кылыны, арена вылэ тубиз: ан куара лэчыт, мугораз куртчылӥськизы небыт.
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Каракаен пертчыны, аслэсьтыд адями лыктӥз, нош собере нырысетӥ гуньдытыны. Тыл вылтӥ со кион винтовкаос но усем автоматсэ.
  
  
  Кион но оскымон утё ящикъёсын тыбыр скамейка сэрег луиз, нош мон идеальный пусэз луэ. Ӝуштыса k бызе со, огласянь солэсь пуля мыным дурбасьтыны вырыса, собере люкетэн соос доры лаптӥське, секыт дыре со улэ рухнуть выре. Выжлёгетъёс но, со берен кошкоз из вылэ-тӥ бугыр пыр перепрыгивать, пировать кион доры.
  
  
  Куд-ог-лы матэ пудо-животъёслэсь сямъёссэс мон шоры учкыса, гурӟытылэ угрожающе но. Со уг дугды. Каракаосты но ӧйлась со понна номыр уг лэсьтӥськы, но потэ ке. Милан Но лэзьыны уг быгатӥськы мон асме кион ышем вылтусыз. Талы муг луиз кион ке, малы со татчы лыктӥз но, вуриськись басьтон, мон буш киын ӧз вуылы.
  
  
  Мугор палаз карац кутскиз оттаскивать кион, пуны кадь. Со виын, соосты куспазы кошкыса пегӟон ке, скамейкаос, со понна капчигес луоз пусэн тӥрлык. Нош соос татын, котыр пазьгиськыса бызё, бызисьёс но вань со пала, йылын шӧмаськем пиосмурт трос на.
  
  
  «Бляйбен», милан питомец соосты ӧтёмы.
  
  
  Кион бадӟым тып дугдӥз, пумаз гозы кадь кузь луэ. — Татчы мынэ, — косӥ мон, сокем вӧсь, милан кион кадь, та умой дася. Со мон доры послушно подбегать. Мон со ныраз потирать, ку мон горд вир Карака, ачимлыксэ мурдо пыӵатыны.
  
  
  Соку со валалоз, мар мыным кулэ лев укротитель шӧдӥ, куке йырын левлэн ымаз донгыны. Кизэ кисыям лэзиз чырты сирестэс кузя пуксьыны куриз, солы кион но потайной ачимлыксэ ортчиз.
  
  
  Малпамтэ одӥг кыло на со черод. Берытсконо, софия, соосты адӟыса, мукетъёслэн но ньыль падра, арена пась пыр ӝуштыса доры вортто, вылысьтыз ветлон ыбиз.
  
  
  — Бертӥм, — кеськи мон. 'Вуиз.'
  
  
  Автоматъёсын тачыр поттыса винтовкаос но укыр трос ответный ih йыг куараеныз но, мон понна куара кылиське вал. Адями но соослэсь софия забрызгать узвесь ке, боевикъёс ih вылэ бекыръяськыса нацеливаться Карака утчаны, бызьылӥ, мугорме.
  
  
  Котыр одӥг пиосмурт, кияз сӧсырмыны биньылэмын, ымнырыз понна малпамтэ кырмиськемын ке, солэн йырбераз пуштон результатъёс лыосыз виымен но ышиз-быриз. Ӝуштэмез кылыса радэ но вить кузя уллань пыр перепрыгивать брешь поползти отчы, кытын соос сьӧры ватскыса ящик .
  
  
  — Ник-а, тон-калтыны? - София бӧрдэ, мон ӟыгырто. Сое юн ӟыгыртэ сое, ымдуре сылал но со шӧдӥське привкус тэтчано, азьлань но уллань мынэ. — Тау инмарлы, тон радаз.
  
  
  Мон шведов но уз люкеты », — шуисько мон, - пальпотыса-эй.
  
  
  Солэсь гольыксэ адӟиз ке но мон, соку, эсьмаса, эн возьматэ тае. — Нош тон, эксэй, улэп на-а, — ачим но киыным со доры кыстӥське притягивать фыркнуть одӥг кадь пиньтэм овчаркаосты.
  
  
  "Тон шедьтод-а со, малы кулэ?" — Падр юа.
  
  
  — Ӧвӧл на, — шуо мон. «Милан " умой сумкаысьтым ватэм».
  
  
  — Со понна мон тонэ найда, — шуиз София. — Мон тодӥсько, кытын со.
  
  
  "Мон кошки, собере та ӝегатскытэк кулэ", шуисько Падр. 'Соку.'
  
  
  — Ми дорын но вуи сыӵе малпанэ, Падр.
  
  
  — Та урод-а, мар-а малпад-а тон, мукетысьтыз-а.
  
  
  "Мар тӥ малпаськоды?' — созэ юаз, тунаськыны, макем урод луыны быгатэ.
  
  
  Йыр вылам висён-лэсь куань шуланы кылӥськоз, куараед, со укыр умой тодӥсько: миномётъёсысь!
  
  
  'Зымылӥз.'
  
  
  Вань борддорез ӝутэмын кужмо пуштон амфитеатр. Чурен-чуръёс кисьтӥсько мальдымон югыт но скамейка пуштон из борддор. — Та серб армие, — кеськи мон лек зор пыр Падр, котыр из но, цемент. Мон эшшо трос загрохотать котыр снарядъёс. Арена бадӟымесь пасьёсыз зуркатъязы но, со шуккыны юртэ куашкамын ни. Гомась тыл гомӟиз но, пулемёт монэ матэ крупнокалиберный стаккато кылем. Палёмем адямиос карака-а, сое ыбизы, кесяськыса, атакае гудыри мед утиськыны быгатымтэ.
  
  
  — Армие артиллерия итӥськиз, — кеськиз София, куаразэ липыны. «Мон котыртӥ со. Ih карьерады мон адӟи ини. Выосаз сюрем адямиос мыным карака, но куке со валаз, мар-а армие матэгес, соос бызьыло, трусов мумы пуны кадь.
  
  
  Со куаръёсы мынам погмаськем бумага мычиз. — Та ке, " малы тон татчы лыктӥд, Ник?
  
  
  — Малпасько, — мон шуисько, бумагая разворачивать. Мар понна таос мон мукет уг луы, шӧдэ кадь, но зашифровывать символъёсын тырмемын. Со гинэ берен понӥсько ачимлыксэ, нош собере валай, мыным ачимлыксэ утьыны нокытын луоз шуыса.
  
  
  Ситуация падра монэ серем каризы. "Тӥ дорын кыӵе размер?"
  
  
  '50.' Ньылетӥ шуоно солэн быдӟалаез ньыльдон эмуос европейской сша-эквивалент. Со, малпасько, падра гинэ шудэ шуыса, но адямиос со вылӥ трибуна вылэ но мертаны ми винтовкаез каньылэн вылэ ӝуто. — Мон тырши костюмам вӧсь ӧз каре, — со прорычать. Собере сое ыбизы.
  
  
  Будӥсь пиосмуртъёслы бызьыса, соос дорын куинетӥ син вуэм бере, кӧня мон скамейка вылэ нош васькыса собере фут-ын.
  
  
  — Табере дӥсяськыны быгатэ, — Падр салья шуо.
  
  
  — Тау, — шуиз подползать шӧйёссэс но мон доры. Ачимлык изнурительный ужъёс люкылэмын вал, но кулэ луэм, мон та шведов. Ыжгонмес дэрем но брюки сое басьтӥз, солэсь юаз: «тон котырын вилла кызьы бырйиськоды, Хеш?»
  
  
  Соос суп-сап пельпум кырмизы. — Мон йырсазьтэк уз луы, кызьы тӥ. Шедьтоссы бере милемды сюл-кал, ньыль-ваньмы охранник луыса. Паллян киыз умой луоз, огкадьзэ но милям мында шанс хук. София соин ӵош пумиськыку, юрттэт курыса мынэмез бере. Шедьтоссы тон утиськод мон малпасько, котыр утчаське. Со виын монэн ӧз тоды, мар тон татын арена вылэ потӥзы.
  
  
  «Та шудонъёсты мон понна вал». Соин, шӧд, мон тэтчаса кадь бызьылэ сюрлыез кузя. «Уть монэ принцез. Пуны соосты ноку но уг адӟы, сокем умой дышетӥз, таиз кион кадь. Та луонтэм.'
  
  
  «Милан ассэ кион», — шуиз мыньпотонъёс-ысь Падр. «Со ог-огдэ валаны. Кыксы но соос одӥг кышномурт, сое ик яратэ.
  
  
  — Хеш, — запротестовать София, ӵыжектыса.
  
  
  «Шуткаос, мар понна; ваньзы та дыр каракалэсь вал со.
  
  
  — Сое серем уг поты, — пеймытомозы, мон шуысал, кулэмъёс подползать азьветлӥсьёс доры.
  
  
  «Э — э, таос асьмелэн адӟе», - шуэм София. «Кышкыт сое кулонлэсь кулэ».
  
  
  — Нош урод ӧвӧл шуыса, со элькунын, София, — шуо милям, отын ӝутэмын наган, кытын ачимлыксэ карак уськытӥзы. Подползать со берен со доры, мышпалыз ящикъёсы борддор борды ӝиптӥськиз, миномётной бере арена вылэ снаряд пазьгиськыса, мон кӧльы пырыос, лэчыт тӥр осыпать.
  
  
  «Тон карак воргоронлы сётэмын», — шуиз со ветлон, туспуктэмъёс, гур. «Армие бергес ивортӥз ачимлыксэ кусып возён, мон лыктӥ шуыса. Зэм, кионъёс виизы шуыса ачимлыксэ, турттэ ке, мон пумит со ачимлыксэ тупа.
  
  
  Со, падре доры берытскиз но юа: «атаковать карись армие али Ма? Угось Карак данъяськиськом, правительстволэн пумиськылом шуыса оскыса, мед вамыштозы улонэ. Та кулэлыкез ӧй вал.
  
  
  «Укыр трос, сое синазькыль карон серб дорын ми доры». Шимес гигант бамо йырзэ шоназ. «Аслэсьтыз нимзэ утёнын луонлыкъёссэ белград эван дуннеез адӟиз кулэтэм карыса, мон али но вииз сое. Соосын вераськыса — тӥрлык ожын кутыны ӧз ни шуыса. Каракаен со вераны турттэ, но... .. '
  
  
  Со лулӟылӥз, собере ас мылкыд меланхолический ноотысь. — Ми дорын но бадӟым кыл ӧвӧл, дыр. Татысь мон бырйиськыны кулэ, быгатом на, дыр.
  
  
  Со соглаш, ми доры но пуштон улэ ширто но тузон усён гопъёсмы матысь потон гудыри из лап, бугыр-бугыр потэ, асьме котырысь бус кадь. Ширтӥз ульча кузя бызе ке но ас котыраз амфитеатр, вырйыл вылын яркыт пиштэ шунды пуксён адва = β. Вот мон нокинлы но уг дугды. Кунокуа территория вань, нош мон куалекъясько пыд улаз, нош пельёс-ын пуштон дыбыртӥз. Борддор вылэ шуккисько, кирпич юбоос, цемент пырыос но. Инбам тылын доры ӝутскем тузон но, кызьы губи. Котырам пиосмуртъёс вал кесяськизы, кесяськизы но бызьыса паньгатэм яке тӥя . Та Аптос луыны кулэ, кулэм чудовищный масштабын, тумошо луыны но уг ни югославский армие кезьыт понна упражнениос.
  
  
  Мон ульча кузя бызисько, ӵапак со вие ке, городын шори кесиськиз. Собере мон пичи площадьын mimmo-тӥ ширтыса юрт зурказ. Бадӟым азьпалэз адӟыны но кылыны сое лэсьтон, Падра кадь мон шоры черекъя ке, пегӟод солэсь: «Ӧстэ. Мускоын Капка".'
  
  
  Ож валтӥсь капка Аптос валче ачиз вуиз. Каракаен адями ас улон понна ожмаськизы, чик ум тодӥське, тодэ, мар но соос чик ӧй вал. Шунды гордэктыса ih тӥрлык югдытӥськем. Таяз учыре умойгес луоз, обороная гож ляб, соин но шекланытэк, мар со кема возиськиз.
  
  
  Ньыль хорват, София, кион но, со пӧлы зымыло, ялан перемещаться, дыр снаряд усизы город вылэ снаряд понна. Буш площадез-гопо, снарядъёсын куашкатэм коркаослы пыриське, мон пилиськем, сюбег mimmo балконлы чуртнаськыса, но, канжаськыса, пеймыт-тӥ васько, пырдытэм тубатъёс, изгурезь корано трос ар талэсь азьло. Кызӥсько, тузон но ӵын ӝокамлэсь, ӝуштыса чуртнаськыса асьмелэн кармы чильпыраз. Ми сюбег тубато дурын педласянь юнматӥзы люкаськизы.
  
  
  — Кушто , — шуо падр натянуто. — Шансэ, мон сое одӥг гинэ. Отступление, отын, кызьы тӥ лыктӥды, Картер, инты алигес усьтэмын боевой кельше.
  
  
  Мон уг оско вал, та умой шуыса ценымногие.
  
  
  Чылкак вӧзам бой пӧзе. Али адӟид-а со, мар асэныд, аркалэсь салмак капка, со бадӟым люкетсэ быдтӥз. Пичи нюк вамен выж пичи, со азьын сылэ. Городэ вуон понна басьтӥсьёс но выж вылын ачимлыксэ массированный югославский армие куто. Чуръёссэ адӟыны понна ожмаськись су-100, чырмыт шудонъёс. Нош сюрестӥ мынэмзы понна колонна шудон, француз АМХА-13-а, капчи-танкъёс. - Ын позицизэ вылэм, сое ваньмыз куашказ, асьмеос сюрес вылын.
  
  
  «Вот, сыӵе ик яра виылыны кутъёсты азинлык пушкалэн ядроез», — шуи мон.
  
  
  — Одӥгез но со котьку ик, — презрительно прорычать Падр. «Мон яратӥсько мон понна ожмаське дыр пусъемын шукконо, собере нош гурезь пазьгиськизы. Мон ноку но ожъёс шедьтыны уг быгато, та кужмо но снаряжение.
  
  
  — Нош таяз пол ӧвӧл, — веранзэ сми солы тэрытскыса эмуос кылдӥз.
  
  
  «Гинэ, котыр одӥг адями ыштӥз астэ вузан понна».
  
  
  «Мон уг оскытӥз, Хеш, марлы со озьы луиз». - Ми софиен растерянно шоры учкыса. — Мар тон малпаськод, Ник?
  
  
  «Эх, шузи карак зэм луиз. Соин но, мар со лэсьтӥз, уксё сылэ, бадӟым коньдон. Со адями, кудӥз котыраз люкаса, ачиз соосты, бандитъёс вал, нош патриот ӧвӧл. Та возьматэ солэсь юрттэт кулэ луиз умойгеслушкем луысал, мыным тунсыко луысал но-а, оло кинэн ке та.
  
  
  «Эсьма, уг коммунист».
  
  
  "Ӧвӧл. Эсьма, россилэсь тито яке уг-а, — шуи мон. — Соосты кымазы но, шундыпуксён но, ачимлыкен юн ӧвӧл. Вариант одӥг гинэ вал: Китай».
  
  
  'Китай?'
  
  
  «Албания Пыр. Яке, оло, лыдъяло албания тыриськоз. Мон, дыр, наверняка, ноку но уг тодӥськы. Нош таяз пуктӥм ми сое. Залын шаерамы та берпум албания эскерон бордын, соослэсь кусыпъёссэс но трос луы лобӟемез россиын усе, но коньдон лыдзы ӧжытак пичи албания расшевеливать быгаты ситуациез. Со номыре ыштыны, куке ке но, Хорватия-эрико луэ ке, хемысь-дорамы со рульзэ, потӥз со юрттэ Албания, тырмыт потӥз албания быгатэ: данакез шоро Югославие отхватывать».
  
  
  «Ноку но соглаш ӧй Карак».
  
  
  'Оло, ӧвӧл-а. Эмуос но ышоз-а мар-а вал?
  
  
  — Сое, мае мон вань ыше, — шуиз софия ӝож. «Аптос».
  
  
  — Бен, Аптос, — мыньпотыса Падр но шуш. «Будӥсь пыктосэн дорамы аптос каракаосты но, со но вячеслав луэ. Аптос кулэ, аслым улыны но нюръяськон луоз.
  
  
  «Ми ваньзэ кулэ ке, ачимлыксэ нимъя», — шуи мон. «Мон соку кулэ, пиосмурт кадь», — малпаськиз Падр, ӝуштыса транша-тӥ васько. — Нош пӧйшуръёс кадь, пещерае ватскизы.
  
  
  «Милемыз уг адӟы, мон оло кытчы мыном», — шуиз София.
  
  
  Пыр-гопо палзэ траншея вужер мон вылэ ортчиз. Золтӥськем лулсэрме мон луэ, нош зынзы нырзэ но дэри кордит зуркатӥз. Выль синмысь ми вылэ снаряд, обороная кужымъёсысь гож вуо сыӵе куанер бере солдатъёс брешь шуккиз, кунокуаез мар вылез вань, нош пуштон зуркатӥз. Карац адями соослэсь куаразэс кылыса, пегӟисьёслэн азязы нахлынуть запаниковать атакае глупо тырмиз но, армие бере ih бойня югославский вылэ донгиськомы.
  
  
  Капка, эркын сюрес мыным улэ вал. Солдат ас курбон вылэ урдӥськиз, ничуть уг тунсыкъяськиськы ке но, выж улаз потӥз шуыса. Нош ик Но, нош ик усьтэм инбам улын-а, мон нош ик сюрозы адэ. Мон витьтон метр луиз писпуос, из но изгурезь. - Озь вуо ке, мон сое быгатӥ, мон но кышкай вал. Мон но соос пӧлын Но пегӟон сю солдатэн вал, СУ-100, танкъёс, миномётъёсын, гранатомет, пулемёт но прожекторъёс. Акшан буёл но йыроме бус пыриськиз методично прожекторъёс, выискивать луоно мугъёссэ.
  
  
  Осто пытсэт ын котыр одӥг учыр. Собере ми ваньмы бызьыса кошко, люкетыса кадь. Мон югыт тылсиен югдытэ но пуромиз. Со кылӥське, гудыръя шудонъёс. — Выдэ, — кеськиз но, мон ас музъем вылын распластываться.
  
  
  Гудыри куара но тыл жомбыляк; 35 кык-куинь метрлэсь мм мон вань снарядэз пазьгиськиз.
  
  
  Мон пыд йылаз тэтчиз но бызьыса ӝегатскытэк, кызытэ но кизьны, нош ватскыны тузон огдырлы пилем. Мон котырысь из люкет усьтэмын, сюй комок но, та но мон благодарной ыбылӥськись вал. Соос ыбылэмын тузон ӝутӥське, со выриз ачиз югытлык.
  
  
  Вылын одӥг пилем котыр прожекторъёс пишто, возьма, куке но солы ассэ герӟам усе. Пулемётной тыл музъем басьтэмын, ышанӥсько мед луоз шуыса, ачиз пыд йылаз уз султы. Ишак, пумаз тузон ке, аслэсьтыз йырзэ поромытӥз, ачиз но задохаться, ас нап но вуиз. Ӧжытак падра вож адӟиське. Гоно ки кутӥсько но со ас паллян пельпум сьӧрам кежег мыным шуиз: «мон дугдӥ уг быгато. Ми ӝегатскытэк кыдёке ветлыны кулэ.
  
  
  «Я азьлань, нош танкъёс».
  
  
  « Танкъёс? Нош малы?'
  
  
  «Вырйылысь усеивать ожгарчи. Мон ноку но уг мыно-ветло ортчиз. Иське, малы мыным кулэ ке, маин вырыны яратӥськоды. Али берпуметӥ танкъёсын татчы вуо, нош та возьматэ берпуметӥ колонна мон танк басьтоно ке, быгато-а мон ачимлыксэ укшатон но пӧсьто, вылэ пыкъяськон уг ӝимем. Умой-а? Со сяна, — ватсаз аргумент солэн мудрон луэмез, — одӥг гинэ, пе, одӥгез танк дугдытыны быгатозы, — таин мукет танкъёс. Вазьылы визьмо, шонер ке ӧвӧл?
  
  
  — Тыныд визьзэ, Картер. Мон танк вылын падра учкон воштӥське, чылкак мукет сямен но. "Кызьы ми сое лэсьтом?" — юало солэсь. — Таос монэ кельтӥзы. Мыным куинь минут сётэ. Кион но милемлы кулэ.
  
  
  "Уг, мон уг быгатӥськы..."
  
  
  Эшшо одӥгез вал пуштытон граната падра куспатыса. Солэсь музъем вылэ усемзэ но, йырын ветлон ваты, туспуктэмъёс, музыкая кожаз киыныз. Мон писпу вылэ вуӵ, вайёсы но модосъёс вылын юн сыло но ас шорысь усиз. Нош ик йырзэс ӝутозы софия бере, со адӟе, бамтӥм вир ӟиза кадь со.
  
  
  — Принц сьӧрамы басьтӥмы, — шуиз со, вир-а ӵушылоно. Каллен усе, со пӧлысь-изгурезе утён понна, мон вӧзаз принцез. Каллен вырӟизы тыло сюрес кузя со вамен, тодэмея, мар понна ми котькыӵе ужпумъёсты идеальный пулемётчик, соос случайно адӟи мон, куке ми доры мынӥз, берпуметӥ танкъёс.
  
  
  Со, малпасько, сое йылозяз, нош отын мукет машинаос йыг секыт кылыса, азьпалан, кожон доры матэгес; ышем бере кылем шедьтыны туртто. Берлань поманить кион, со, интыяськемын, возьма, дыр, монэ со mimmo ортчиз.
  
  
  Утэм бере вырйылъёс чузъяськемъя шудонэз куаретэ, тарс чигиз снаряд миномётной пулемёт вольыт но бадӟым. Аптос кышкыт эзель кулэ. Бадӟым изгурезь но юдэсъёслы люкиськиз врезаться тӧдьы-ӵуж, чагыр но снаряд пазьгиськыса дун-оранжевый разрушительный тыл пиштэ. Ӵынэн тырмытӥд омырез куараос но вал.
  
  
  Берпуметӥез вал ини танклы нюлыса, улэ ас музъем выхлопной изылӥзы но газ поттӥсьёс. АМХА-13 — вуж, нош танкъёс эффективной вань на, со уже кутыны трос ик модельёс кадь Fiat. Солы 35 омела-пушкаез но мм 7,62 скорострельный-пулемёт мм. Танклэн экипажез одӥг люкетэз пыр потӥз чакламын азьпалан люк усиз, нош мукет башня люк пукыкум, киям пулемет кутыса. Ӧй на ыб со, — ӧз быгаты, соослэн ас азямы адями йыр эн нуэ, — терпеться эмуос но позициез уг басьты, но ыбылӥськыса.
  
  
  AMX-13 mimmo дыртытэк ортче, мыным но со понна поползти принцез. Борт запрыгивать со вылэ, вылэ выхлопной ручка кутозы, гумы но мон понна кион тэтчиз. Мыным дыр уз воштоно луизы. Мон ачим кадь выроз чус, ыбылӥськисьёс, луыны кулэ, шӧдӥське-а, мар-а, мар-а-со озьы ӧвӧл. Со биниське, назьыльске понна винтовкаос но мон адӟи. Со вылэ наганэн сое ыбизы. Ыбемын куараосты буёлъёсын куараос ышизы. Наводчик тарсгетыны автоматэз кызйиз но, косо бере, со кион атаковать карись.
  
  
  Зэм но, туала принц хорват патриот луиз тодӥськод, марлэсь кулӥз со. Каланча люказ но зыми со доры лыктӥзы, учким-а, уг-стрелков кулӥз. Танк пушкын жугиськон луонтэм герӟаськемын. Со кылем урон, шапыр рикошетить но пуляосын кесям. Танк, куалекъяло, дугдэ, танкъёс водительёс но, азьпалаз сылись ыбиз усе. Соку со прострелить эмуос йырозь, со музъем вылэ усем кадь.
  
  
  Но пумтэм танкъёс, соос вӧзын берыкъяськыса.
  
  
  Танкысь стрелка сэрпалтэ, соос тэтчизы, кык но мед окто но мукет. Я отын со гуӵык куртчыны шедьти. Кален аслэсьтыз ужзэ умой принцез. Та мозмытски гинэ кадь соос мугорме люкаськиз, Падр, адямиос потозы, соос София но, куакъёс но со котырын танк вылын тубат.
  
  
  «Принц туж юрттэ лэсьто сое», — со шуиз со. 'Ӝог. Мон малпасько мугораз.
  
  
  Гозы со нырысь одӥг, собере мукет Падр. Со курик вылэ ih ыляктырыны потыса но, скал сӥльзэ бадӟым юдэсъёслы кадь та вал. Тэтчиз но, со софилы собере танкъёс, кыказ йылам нош мукетъёсыз кылиллям. София шӧдскымон кӧдэктэ, вир шоры учкытэк, оправляться ӝоггес но. Интерьеръёсты одӥг гинэ ыбыны ӧз кемды, но та виын милям валтӥсь сюлмаськонмы вал сётыны.
  
  
  Соосыз но пукон вылазы селл управление водительский тротуар шоры учкытэк, тодаз вайыны турттыса кадь, та танклы лэзизы. Гуньдэм гинэ двигатель, нош эшшо вань, лэся функционировать но гожтыны луэ. Француз вал, двигательёс кулэ вал луыны яке хотчкисс amx Renault, мон тротуар вылысь кнопкаез нош паллян но датчикъёс приборный вал, со монэн тодмо потӥз. Шедьтӥзы соосты зыръёсын, кык кышкатъян, зыръёс но протектор, бератаз, валаськод-а, кыӵе ручкаез берыктыны кулэ, медаз аналмы двигатель. Пуш куараез оглушительный вал, уката газ педальзэс зӥбо, кӧня ке пол со.
  
  
  Солэн азе мычем, йыр котыраз люказ шуыса, котькуд ар, edu kuda, передачаос но гожтыны. Танк ӝоглыкез рвануться азьын юрӟым.
  
  
  — Кытчы ми мынӥськом, Ник?
  
  
  — Соослы дыр ӧвӧл страгивать, София. Та штука сое берыктыны кулэ.
  
  
  Котыр гожеръясьёс, соос гинэ уг. Разворот нюръяськыны вырыны кутскизы но, со азьлань но, берлань но азьлань но, берлань. Соос ваньзы огкадесь вал, город шорысь ёркыт парковкаысь мозмытозы шуыса. Со доры, дыр, со маневрировать ке, банк со быльыр-быльыр луэм, сое быдэсак валаны но монстр. Со уз висъяськы, туж бульдозеръёс. Со туж вылӥын возё оборот передачаез но уже кутӥськод. Отползать аптос кутскиз аслэсьтыз.
  
  
  Юаз со. - "Кытчы та сюрес нуэ?"
  
  
  «Пумаз-пумаз Читлук», — Падр ответ. «Милемыз кышкасьтэм луыны, отын».
  
  
  — Мон ке азинсконъёс басьтыны, — шуи мон. — Али мон понна ӧз синйылтэ ке, таосты огдырлы. Ми — истребитель ih идеальный ужпумез пуктыны, валаны но сое, малы мон сюрес вылэ Читлук доры». Со вис карыса, малпа шуыса, нош собере шуисько: «мон быгато кызьы ке но малпалляй, кызьы Джзан йылозяз?»
  
  
  'Луоно. Та котырскиз но бадӟым.
  
  
  Софиен ми доры лыкто. — Потэ-а тӥляд со юрттэ, вань на-а?
  
  
  — Мон солы кылме сётӥ. Мукет пӧлын, мон кулэ кытчы ке мынэ, со ачиз но судить каро, ужазы обстоять аптос кадь, тыдӟыны, военной вань луонозэ лэсьтыны. Мон уг пумитъяськытэк бадӟым джзана пумитаз. Ми но бере ке-юрттэ ке та адями малпам, али мон тае лэсьтыны кулэ».
  
  
  — Асьмелэсь танкъёсмес но луо, — шуиз падр задор.
  
  
  — Мон огшоры оскиськом, бере кыле-а мар-мон уг, — шуиз софия обеспокоенно.
  
  
  Но со сюрес вылысь кожыны валтӥсь танк мынэ, кытын мон шуысал Падра Джзан палаз берыктӥз. Табере ми вылтӥ сюбег мыноз, ветлон сюрес быгатӥсьтэмсӧриськем. Танк мувыр-тӥ лоб, тон мон, тылоысь изылӥзы ачимлыксэ но нумыръёсты. Мон вылэ ӝими - " из, кудзэ улын пазьгиськиз, секыт-а, мон нискылско укылтэм косӥз.
  
  
  Каллен, мон рывок вырйылысь ваське, вылтӥ ворттылон но меӵак васькон серпантин уйбыртись.
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Кӧня ке час ортчыса мон вуылӥ уйпал пригород Джзан. Ульчаысь кыр дунне луоз, сьӧд коркаос. Со кылӥз, кызьы Падра укыр шуиз: «Татын вазь изьыны выд».
  
  
  — Малпай, кошкод ни со, — мыным шимес ответ. "Мон бере кылиськем. Джзана таӵе вань. .. '
  
  
  'Возиське. Брылев сое адӟыса. Падра азьпалагес мыкырскиз, чыртызэ нуйтыса. «Бен, вокзалын, городлэн мукет пумаз».
  
  
  Солэсь адӟем карыса, кужмоез но ӝог ачимлыксэ лампаосын косэм адӟо святойёс. Берпум сэрег вӧзтӥ ортчыкуз, со азьын падвожын вокзал азбаре потӥз.
  
  
  Ӝутэмын вал забор вылтӥ огкуспетӥ падвожаз бышкись ез котыртӥ, пыран-пудозы азбар кадь та вал. Станциын, вань-ӧвӧл киоск огназ платформае кузя, тендер паровоз сылэ. Ӵынын ӵош мыло-кыдо луыны, гумыос но сюбег Локомотив 2-4-2 клапан. Кыкетӥ паръёс пӧлын-ысь змейка тыбыр выл-лань ӝутсконо каллен пурты. Вагон вуж пу борды шедьытэм тендер грузовой луозы, нош со понна пичи ваггон пассажирской.
  
  
  Территориез вылын фонарь ӝуато рабочий, солдат горстка патрулировать. 64а сьӧрын вал-а со, ӟуч версияз ак автомат поттонъя интыысь крагуевац серб. Кӧня ке фургонэн etkileşimli солдат.
  
  
  Со бордын югытсэ адӟоно-а, мар-котырысь адямиосын. Ышиз, уш ымнырзэ пиосмуртлэн но, кышномуртлэн но, нылпиос но котырзэ учкыса беспомощно товарной вагонэ тырыса. Мискинь немногочисленный пожитки ватэмын вал, соос пӧлын сюрессэс кожылыто яке картон вуж сумка шуккыса чемодан. Одӥгез тодмо инмар, кыӵе луоз джзан улӥсь лагере келяло.
  
  
  «Ми дыръя», — шуиз со ветлон, туспуктэмъёс, крезьгур, мон вӧзын. 'Ын шонер-а дырыз дыр. Со час ортчыса гинэ кошкимы . Падре соку со кеськиз: «мон со доры мыныса искреннее. Со усьтэмын мынӥсь поезд доры.
  
  
  "Нош собере?'
  
  
  — Мон поездэн мынӥ. Укыр трос адямиез, танкъёс медаз чуртнаське. Со товарной вагонъёс вискын чуртнаськыса тыршиз охранник но, бусыос бушесь медам луэ тӥ понна тыл дорын.
  
  
  «Ми поезд отечность. .. ', Со кылем, кызьы соос ас вактазы ӟукыртэ. Соос чиньыен тэшкыльтӥ. — Хапсаки, монэ поезд отечность. Со зэмзэ ик, висисьёс..».
  
  
  Пыр гудыртӥ мон подъезд, забор пул юбо груша, бышкись ез пыр но. Частокол прогибаться, паньгаса, мон но бышкись ез сьӧрын сэрттӥськозы. Падра автоматэз тыл усиз, нош мукет partizan кык винтовка кутыса, солдатэ басьто вииллям.
  
  
  Со искреннее мынэ, товарной вагонъёс усьтэм доры. Мон пегӟоме, врасплох ih. Со уг возьматы, малы кыӵе ке но ас котыраз ih врезаться капка танкъёсын, со сярысь уг вераськы ини, со тыл медаз усьы. Кык солдатъёс, тросэз со сярысь сюлмаськылӥз ваньмыз соос вал самой матысь адямиос доры. Нош мынон адями, туспуктэмъёс, музыкая ih нырысь ыбиз. Мукет сямен басьтоно луоз ыбылон Падра, город чылкак уг учкы, пуля.
  
  
  Паллян но бур лэзе ни газ вылэ гоно нумыръёслы сётӥз. Танк берытскиз но вӧзам дугдӥз машина. Пыр со азьпал выпрыгивать кысы люк двигатель но. Мыкырскиз, усиз солэсь ӧс пала бызиз. -- Иосип , -- мыным вазиськыло . -- Иосип , тон татын-а ?
  
  
  Таки машинаям тел. шуныт адями вал, соин ачиз утиз малпамтэ шорысь коросысь урдскиз, собере чал-чал. Крестьян сылэ, кымыртыны, ымнырыз но помрачнеть ih кынмемлэсь кышкано.
  
  
  « Иосип, вуизы-а соос, тӥледлы мед юрттоз».
  
  
  Кытысь соос висёнэз кылем-берпал котырысь машина соослы люкет. Мыйыко хорват собере, мон улонзэс утиз, пӧлазы пыр пӧсьтӥсько, номыр огшоры уг ымнырзэ пальпотон югдытӥз ачимлыксэ возьматэ. «Тонэ уг вунэты».
  
  
  Со бӧрсьын арвие доры лыкто. Мон сое ӟыгыръясько дуак котырзэ машинаяз тэтчиз. Шоналскиз со улын соослы секыт, нах кырмиськиз понна, со медаз усьы. «Тон монэ эн вунэты».
  
  
  Танк софия йӧн-йӧн ветлэ. "Нылпиос" кин та?" — тып юаз со.
  
  
  Мон люкиськыны гадь арвие. Кин, лек -- шуиз со, - та песянайлэн?
  
  
  Шӧдтэк шорысь ми дорын бугырес ощущение кылдӥз, мар-а вал монэ арена вылын трос шудтэм учыръёс. «Тауна, София,- та Арвие. .. '
  
  
  Мон падра дилемма утьыны. «Пегӟем солдатлэн улэп кылёзы», — вазиськиз со. — Нош огазьын соос юрттӥськыны вуылӥз. Мыным мыныны кулэ.'
  
  
  Со вожась кышномурт доры мыр кык товарной вагонъёсын. — Ӝоген, пушкад мынэ. Бергес мон котьку вераськыны быгато.
  
  
  Бырйиськыны кулэ, нырысь ми татысь.
  
  
  — Нош аслад кытчы мыныны быгато? — жалобно Иосип юа.
  
  
  "Мон уг тодӥськы. со . .. ' Малпасько но со куспын. «Запад-а, италиын».
  
  
  'Италия?' Арвие захлопать чабыны. — О, тон малпаськод, тазэ кытчы?
  
  
  — Одно ик, — шуи мон ӝог. — Нош со учыръёсты ӧд ке, мон кыли татчы. Ӝоген, пукси вагонам.
  
  
  Борт со вылэ ӝутскыны юрттэ эй, атай информация вӧлмыто, со кытын азьланьтозы. «Мон отечность Италия-ын. Италия. Эрик.'
  
  
  — Тон но пыр. София.'
  
  
  — Ӧвӧл, Ник. Татчы пырисько...солэн ӧз'
  
  
  — Эн куатаськы али дыр, — шуи мон. — Отын лэсьтэм арбери эшшо но пайдаез трос луэ, нош тӥ понна локомотив инты ӧвӧл. Отын тон мыным кулэ, софия, ялан со мед капчиятскоз. Пожалуйста, лэсьты, кызьы верасько мон.
  
  
  Со куспын кышка шуыса, со пумит. Но соин валче мукет вагонэ чал-чал недолгий тэро бере, вакчияк со ымдуръёс луо, нош ымныр лек луэ. Эшшо одӥг кык кышномуртъёс котыр кезьыт вуиз азьвыл кылдытэм кыӵе ке ужпумез, со, ӧс пытсамын.
  
  
  Мон товарной вагонъёс-ын бедняков малпан кельтыны уг яратӥськы, нош вань та вал, кытчы со луоз шуыса. Со куспын солэн куд-ог малпанъёс вагон котырын эскерон вылэ пуктыны малпазы, со луиз пичи слишко но, вань мед тэроз, пе потребоваться но укыр трос дыр, шуыса малпаса, кин кытын пуке кулэ. Пассажирской та пусъёс укыр вагон усьтэмын вал. Со локомотив доры бызиз. Кабинаяз буш луоз.
  
  
  — Кытын, — кеськи мон — водитель штука та?
  
  
  "Татын.' Бызьыса мон доры котыр падра цистерна. — Мон инженер-лэсь, Картер.
  
  
  "Тон-а? Зэм, тон поездэ кивалтыны быгатоз?
  
  
  Со йырзэ сэзъяз но бугыр-бугыр винтовка. «Мынам атае шибеник-тӥ арын ньыльдон трогира вортто экспресс».
  
  
  Со золтӥськемын, кабинаысь тэтчы, кион лыктэ, соин со понна.
  
  
  Котыр учкыса, мон вылын кык кабина. — Тӥ, — шуисько Падр, — мынам юрттӥсе вал.
  
  
  "Мар со?"
  
  
  - Та возьматэ, мар луэ тынад эгыр эстылэмез куштӥз. .. '
  
  
  Решение умой уг тодо, соослэн, кабинаям чуртнаськыса, но со доры пичи ушамаган шӧдэ, мар со претендовать машинист луыса. Шонер. Бергес соосты шараяз шуыса, ноку но уг шибеник трогир экспресс вал пӧлазы. Со сяна, малпаськомы ке, со Падры атаез сярысь номыр но уг тодӥськы.
  
  
  Датчикъёс Падра эскерыны, ангес котырскыса ӝабыръя. «Высоковатый парлы ӧжытгес. Та умой.'
  
  
  Ачимлык mimmo просвистывать тасырайыны пельзы, синзы.
  
  
  "Мар луиз?" — рявкнуть со, ми пӧлын ыбем бере просвистывать. Соосты кутыны ачим пала m48 серб доры лыктӥз но, азбар палась берыктыны. «Эх. Ӧвӧл, серб укмыс, отын бусыын. Со паллян киын ыбиз. — Али тямыс гинэ. Нырдэ эн дугдыса но уг сыскыса, Картер. Та издевательство лэзизы, — куараос — дроссельный но заслонкаяз висъяны. Озьы понна голосовать кариськом. Та реверсивный дӥнъёссэ но вень.
  
  
  Лэсьты сое озьы, кызьы со шуиз мыным. Соин ӵош капчи шокчыса, каллен кутске ке поезд азьлань мынэмъя; кузэн кужым нуналазазвесь питран берытске. Падра сокем ӝог ыбиз, гинэ быгато кадь, серб узвесь пуля карга, корказь локомотив рикошетить. Со сьӧрын дроссель, амалтэк но вань поезд кыдёке но кыдёке затрястись шырак станциысь.
  
  
  Пумен ӝоггес но ӝоггес чугун сюрес вылтӥ монэ мыныны ӝоглык люка но ваньмыз удалтэ. Ыбем чалмизы, солдатъёс но ыше-быре, шурлэн паллян ярдур кузя ми мыном неретва дыр.
  
  
  "Та линиосъя" кытчы мыноно?"
  
  
  — Лымшор пала, вудур, — шуиз Падр, учкон понна, ми дорын тӥрлык воштэмын. «Тон кытын ке шедьысалыд ке... лопатка ... парлы кулэ вал мон. Ӝыныё эгыр куен выйиз. Со эгыр кутскиз куштылыса, чылкыт инты басьтэмез сярысь географияя представление турттэ, мед сориентироваться. Мон малпанъя бышкалтӥз. — Озь Меткович? — юало солэсь .
  
  
  "Мед.'
  
  
  Иське, котыр пытсаськиз, малпасько, соос ас вактазы. Со точкаос потон доры берытске. Нош кыӵе луоз меда меткович-ын коскан хорват, со тодэ ке, та кулонэ нуись конвульсии.
  
  
  Пеймытын югыт толэзё вырйылъёсты ыштытэк лыз вужер, нош чилясь рельсъёс азвесь сӥньыс адӟисько. Милялы лобӟиз, гопо-гопо луэ гурезё инты но трос, нёжал сьӧрысь джзан бере монэ кельтӥзы. Ас котыраз йылсо изгурезь кыниськизы, тӧло но сюрессы сюбег но трос луэ. Азьпалан пеймыт падра мон сак кариськыса, ӵош вайгетӥськод инструментъёслы. Учог но со аксым уголек мычиз.
  
  
  «Оскы, уг пушты», — шуиз Падр. Со манометр йыгаськем бере, кӧня ке ӝутско но сьӧд стрелка пунктын на. «Таос пересь-шӧй, трос регулятор nen вылын, дорын милям кезьыт штан».
  
  
  «Я, улӥ , дыр тырмыт эгыр асьме дорын».
  
  
  «Мынисько мон соку вал, дыр, солэн та ужзэ азьланьтыны». Со бӧрсьы гозыез кыскиз но чурыт, зловещий кузь гумы куара кылӥськиз пуртыын йылаз-кыкетӥ. — Та куара монэ кельшы, — шуиз со, ишкем понна нош ик езэз. Дыр мынэ, бугыр-бугыр но бугырес чал-чал. Напче вужер уйез, нош али соос дун-чылкыт адӟыны быгатэм, товарной вагонъёс пыр люкаськизы виялляз. Веранэз ӧвӧл, кин ке фонарь ӝуато, бабка табере со вылын ӟечыраны. Шатун застучать, поглянъёс вылын но заскрипеть гребной меӵак берыктонэз. Паровоз гудыръя, парен но ӵын потӥз.
  
  
  Гурезь ортчыкуз, рельсъёс берга, кыр дунне. Меӵак указательёс эшшо одӥг, кык пал бамалысь но круча луэ.
  
  
  Паймоно кадь, но интымы пичи чуръёс пӧрмизы. Сюбег ана скалистый мур гопъёс кузя. Меӵак адӟиськоды азьпал эстакадной выже; конструкциен вуж пу котыртӥ нюкъёс, гопъёс кык палысьтыз герӟа. Соос юнлыкез но кузьдалазы бадӟым луиз ни вал кокырес sta ярд кабын, нош кожаз эшшо одӥг палаз огпал сэргаз вань, чутрак гурезьёс берыктэмын.
  
  
  Соос, монэ адӟиз но йырзэ кабиналэн азьын шара адӟиське выжъёс котыр. — Азьланьтоно, — пельпум вамен кеськиз со.
  
  
  Вагонъёслы но локомотивъёслы затрястись на кӧты, куке ми доры лыкто юрт ляб. Оглушительный поглянъёсын вал глухой куараез, мурдалаез но, соос шоры учкыса мон ӧз пуконо ишакелы луонтэм. Паровоз гудыръя гань-гань, кык пуртыысь потӥз куара-тӥ ӵын кышкыт перегретый потӥз.
  
  
  Вдруг ыбем куара кылӥ, со янгыштэм. Бадӟым Падра выругаться, ӝог раздраженно, кезьытэзлы паймыса, назьыльскиз но выльысь понна винтовкаос. Паровоз но мукет тендер пуля сюрыса, кортлэсь яке пулэсь шуккем срикошетить сярысь.
  
  
  Но со доры адӟиськыны педло падре подползать. Мон кыдёкын эшшо одӥг поезд мынэ, мыныку бадӟым ӝоглык ас вылазы. Паровоз двигательлы дизельный туала мукет луэ, ас азям солэн платформаяз донгасько. Солдатъёс кезьыт но безоткатный пушкаос комплектовать Ee-пар 65а тусъем ке но, пичи но кык пулемётсэ-ысь пламегаситель конический люкылон. Со мон шоры ыбылэ, котыр ваньзэ, маиз солэн вал.
  
  
  «Одӥг ожмаськон тӥрлык безоткатный, рельсъёс вылысь васькиз, мон но быгатысал». Та берен философски Падра. "Ӝоген поездэз но ih?"
  
  
  — Мон уйылы сое, уз-а меда озьы?
  
  
  — Мон соку малпай, ваньзэ йылпумъяса. Со сьӧры мон отын ӝегало бамалын.
  
  
  Солдатъёсты ыбылӥзы азинто, асьсэос но кузь выжъёс вылэ кожы вуэм бере мыд-мыд бамъёсме. Леденить мон кышкатэк басьтылӥськиз, милемыз но, пересьёс понна кожид ке калленамез указательёс поезд, меӵ бамалъёс кузя ӝутскыны секыт. Шуд доры, сьӧры уйиськыса ыбон понна тужгес умой бекыръяськыса платформаез ортчыны. Та одӥг гинэ, дыр, милемыз утиз шуыса. Али но выж вылын ик дизелен платформае вал, но матысь дыре искреннее луэмез понна ми, матысен ыбиз.
  
  
  Номыр урод уз-а луы учреждение катастрофа. Яке соос? Урмем мынэсьтым виымме ужаны темп, ишкем понна оскиськон векчи сӥньыс. Вот быдтэмын ӧй вал, но, оло, кылдэм ке. ...
  
  
  Падре кеськиз со. — "Одӥгъёсыз кыӵе кылёз-а-созэ дыр. Каль, кызьы быгатэм".
  
  
  Со мон шоры долкаса недоверчиво. — Умой, нош мар понна?
  
  
  «Ih одӥг гинэ амалъёсты кутыса возьыны, со ассэ утьыны мед быгатоз шуыса, — соин ик дизелен ih-озь шуккем, сое йылозяз мыным кызь. Пассажирской юнме монэ вагон. Оло, соин но со быгатэ кутыны, соосын ӵош выж вылысь протаранивать.
  
  
  — Эй, инмаре, ми юрттом! — падр вазисько . — Нош тон пырыны но уд ачимлыксэ отцеплять учкыны люкаськозы-а?
  
  
  — Тӥ дорын луоз, умой малпан?
  
  
  Падра недоверчиво кыньыртӥз, собере лопатказэ понна зымиз. Со сылэ но фыркать: «кулӥ ке мон паръёс. Картер, со кален.
  
  
  Со уг эмуос пальпоттыны ӧз быгаты, дыр доры берен тендер пуньырӟытэмын. Мон шудон автомат сьӧры уйиськыса ыбеммы бере но 65а югославский бусыосын тыл, эгыр но васькиз платформа вылэ-тӥ нюж-со пичи дыр. Интыос ичи вал, но поезд туж ишкыны, веттаськемзы но.
  
  
  Со, товарной вагонъёс тэтчиз. Кутскон гольык пыд лёгетъёс мыным йӧтэ, нош сюрые корт тубат киыныз бордам кырмиськиз, липет вылын нуиз. Со понна со юн кырмиське, собере нош ӝутскиз кутскиз.
  
  
  Со уг акробатъёс. Солэн выжыосыз товарной вагонъёс липет вамен ки вылазы но, таяз но вань люкаськыны но уг султыны турттэ раскачивание ыбылон инкуазьэсэпез чакласа. Мукет ласянь учкиз уллань, солэн вагонэ вуи но, чугун mimmo шпалъёс кытын мон утчасько. Вагон лэйкаса эшшо одӥг кык-ляр гызыръяськыны сярысь но мукет.
  
  
  Пуляос вагон пу борддоръёсты секыт врезаться. Крестьянъёс пушкын но сое куараен ӝуштэмез кылыса, мон но тунсыко луэ, со котырысь кӧня мӧзмыт луоз ни. Гадь пачылмыто мынам йыркуръёсы, со улӥе ваським ке. Отын ик пичиез но ишкыны кутско, солэн платформаяз сцепление крепление пыдес вылаз лэзиськиз. Со вал огшоры визнан вень крепление дырысен, нош со аръёс-ысь проржаветь. Мон чиньыен крепление бертэм ишкыны, ачимлыксэ турттэ мозмытэм. Трос ӵабъям на шасси узвесь металлической монэ котыртӥзы, но мон йырме тасырайыны син просвистывать mimmo соид, промахиваться ини. Со яраё крестьян куаразэ кылӥ. Азьпалан, кабинаын, соид Падр выругаться, нош Принц вузыны кутскиз. Соос вылын ужало штифт улэ, ачимлыксэ ишкалтыны но ӧйлась.
  
  
  Эшшо ортчем бере, лэся, вапумъёсты, ишкалтыны крепление мыным удалтӥз. Со но гозыен берытскиз, пагӟа сьӧры кырмиськиз понна, мар понна кутӥськись мед луоз шуыса. Ку ыжгон дэремзэ саеслэсь синъёссэ ишкалтэ но киюмылъёссы тасырайыны вылэ ӵабъя, нош мыным арес, со уг шӧдӥськы. Укыргес луоз сое басьтоно, чаклано, буш вагонэ кадь, дугдэ, каллен кутско, собере нош берлань волегӟиз. Нырысь лэся, со маин гинэ пуньырӟиз, ӝоглыкез тырмыт ӧй вал, солдат матэ мед дугдозы, нош уллань питыралоз но соос доры малпамтэ бамалын выж ӝоглык люка.
  
  
  Мон поездын уйиськись полпути вис выллань вал ини. Мон со вагонъёс доры рвануться, чебер, выллань ширтоно ке, выжзы указательёс но со сьӧры кожим. Кизилиос лоба дизель питран ну, пневматической кышкатъян срабатывать дырто ке но, платформаос, туж закачаться, поезд дугдэм бере.
  
  
  Со вагонъёс доры ширтэ. Со затаивать шокан. Вагон вылын тыл али сосредоточивать югославский солдат, рельсъёсыз пазьгоно граната бертэм но сое шуккыны турттыса, нош со вылэ машина ширтэ жалятэк, ракета кадь.
  
  
  Соин ӵош мукет оглушительный йыг врезаться на. Писпуос, металл но адямилэн мугорыз омырын лоба, нап сьӧд ӵынэз келязы оранжевый мальдытэ югыт но лэчыт грибовидный пуштон малпамтэ. Люкетэ выже пеймыт пилем шорын пыро но поплыть локомотив каньон.
  
  
  Аксым гомась нюлыса эстакадаысь нюк чигиз. Сое чакласа, вагонъёслы но локомотивъёслы понна кыл вань пассажирской платформае ненадежно тубы на кадь, тыл вылын бекмылляськыса ущелье пыдэсын шлейф. Отын боеприпасъёс пуштылэм арбериос дымбыр-йыг, югыт ин но музъем тугъямын.
  
  
  Кылбурлэн берпум кезьыт азьвыл гудыри пуштонъёсыз, сое кылыса, шулдыр паровоз гудок падра кадь гужгетӥз. Шӧдонэз солэн бадӟым но капчи серектӥзы, мыньпотӥзы, тубатъёс вылтӥ берен локомотив кабинаяз золъяськы.
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  Кабинаяз пуктэмын куд-ог дыръя со паровоз ортчиз ини, йырзэ укноетӥ мычыса. Эгыр вылын учыре сётэмын мыным кулэ ӧвӧл, соин ик сое буйгатэ. Кионлэн йырыныз но со вылын втягивать учкы берлань. Кион мон шоры учке. Сэрегаз сое пуктозы, котькуд минут мынонэз та адӟонтэм каро. — Верандэ кылзӥсько, — шуиз со Падре. «Ми сярысь малпаны кутсконо эд кулэ».
  
  
  — Кышкасько-а, та рестарация поезд ӧвӧл.
  
  
  'А-а-а. Мар гинэ, Принц ценымногие умой адӟиське, со нимысьтыз тунсыкъяськыны кутски но макес лызэ доры вис карем членъёсын.
  
  
  — Ӝоген ми Меткович вал. Та ёросэ соос тодо.
  
  
  «Мон оскисько-а, мар-умой отреставрировать станция».
  
  
  Падра вӧсь мон шоры учке. "Тӥледыз маскаръяськыны.'
  
  
  — Зэм, — лулӟи мон. «Мон оскисько-а, мар монэ возьма со меткович вал. Война кулэ луиз, отчы ялон сётытэк.
  
  
  «Мон паймисько, малы мон доры лыктӥд мукет поездэн ӧй на», — Падр ответ. «Луыны быгатӥсько, мон вылын сое витё вал сортировочный станция Меткович, кытысь мон шанс бызьылоно луэ. Нош залын маневровой станция лымшор палась городъёсын, порт-лэсь кыдёкын ӧвӧл. Отчы шедьыны быгато ке но монэ пыже ортчиз. .. '
  
  
  — Тон маскаръяськем куараос, — шуи мон. — Быгатысал ке мон но йылозяз гавань лодкалэн лушканы но , бадӟым тырмыт, ваньмыз отчы вуттозы шуыса, вить минут ортчыса, мон ӧй но выйы. Мон Адриатик-озь ноку но уз вуы, Италия сярысь уг вераськы ни.
  
  
  'Италия! Сётэм кылъёслы тон но, тон, Картер.
  
  
  «Эй, уром та югдур кӧня ке», — шуиз мыным ачиз дурбасьтӥз. Трос-а со, ӧвӧл-а, сое интыяз но трос югославия понна кышкало. Мар каром на мон? Албания ih нуыны?
  
  
  Мон шоры лэчыт учкизы падра куштом, шуо кадь люкаськиды-а, мар-о сое ӵош лэсьтӥм. Нош соос таин ӧз потэ, но мынектӥз нош ик секунд ортчыса. «Оло, тӥ доры мукет искусствоосъя будэтонын, озьы ик-вуэз тонэн люкыны быгатоз. Соку ми ваньзэ быгатӥськом ветлон ортчиз.
  
  
  Со проигнорировать комментарий ачимлыксэ. — Кызьы аэропортэ насчет?
  
  
  — Со доры северо-запад сьӧлыкъёслэсь, кылсярысь, татысь котьмае витьтон иськемын.
  
  
  — Мон уг малпаськы аэропортын йӧскалык Кастель-Стафилич, Хеш. Ӧвӧл-а меда кытын ке но матын аэродром вузъёсын? Ас сямме, йырсиме маялтыса задумчиво Падра. "Тӥляд правоосты. Сыӵе луэ. Уйпал Меткович доры. Та чугун сюреслэсь кыдёкын ӧвӧл. Шарак луиз но, нош вунэтэ. Кӧня аслам пыӵалэ вань, но ачим котыре трос калык — мӧйыос но, фермермы вуж».
  
  
  — Мугъёсыз но вань куараез, кин-тӥ кулэ, монэ утчаса, — мон шуысал, шимес. — Уг быгатӥськы мон мае ке шуоно трос ожмаськон тӥрлык котыр ожмаськыны яке уг-а. Малы асьмеос лэсьтыны кулэ-солы но ӝоггес, малы ке малпамтэ шорысь. Котырысьтыз нокинэ ӧз адӟылы, со ноку но-а италия то. Тоды тон мукет амалъёс?
  
  
  Ӝож соин йырзэ шоназ. — Мон отчы вуэм берам нош, соку ма?
  
  
  — Уг тодӥськы, — шуиз мыным ӟоскыт, нош ик йырзэ укноетӥ мычыса.
  
  
  Нёжалын милям петлять, mimmo ӝутскизы, изгурезь пась пыр куакъёс сайяло. Каллен мон васькисько, уката но кышкыт луэ маршрутлы. Пель дорын уй тӧлъёс вузозы мон, толэзь но югытэныз азьпала лента андан кизер ӟарыт, ми дырын-тӥ стакан ӵошкыт-а ӝокаса шаермы азинске.
  
  
  Нёжалын милям пыриське Неретва, нюр ог ньыль сюрс гектар луонтэм Хутово Кожиль, каплин меткович но кыдёкын ӧвӧл. Со нёжал пересечь мукет люкетэз, берлань кошкем бере трос ситроен меткович-тӥ даурын. Та тылобурдо толйытыны шуныт интые европаын котыр одӥгез таза, пӧйшураны но луэ. Отын дасо сюрс луд ӟазегъёс но ӵӧжъёс.
  
  
  Уй луоз, валамон, вылзэ чилясь но тыл пазьгиське меткович писпу йылэ. Матэктӥм сергей, нюр но писпуос но шеромо. Ӝегатэк движение падр локомотив, мон нырысьсэ потазы ке но mimmo знамя юрт. Со мыдлань гожтэмез, дроссель ворсано но мон доры берытскиллям.
  
  
  — Запасной отысь адӟи мон отын сюрес. Аэропортэ мынӥсь-ветлӥсьёс дугдыса погыльскылыны-озь но мыным умой. Мон кыдёке мыноно ӧз быгаты. Тон тодӥськод-а, выключатель дасесь-а кадь?
  
  
  "Мон малпай, мед. Нош малы мон татчы кожи?
  
  
  — Тон уд тодӥськы ке, вуоно пассажирской поезд вуиз татчы?
  
  
  "Ӧвӧл.'
  
  
  — Ма, со но. Но мон уг поты, янгыштэм адямиос медам кулэ».
  
  
  Пыр шиетэ пар двигателез, нош котыр тормоз тылгизьы лобизы, куке ми доры дугдӥз переключатель. Со, выключатель доры мынӥз но тэтчиз. Старомодный пытсэт бералтыны мыным яраз, соос уг чигтӥсько тыбыр пичиос но, пересьёс зыръёсын выключатель берыктыны.
  
  
  Милям ымныр пельтӥд пар замок нап пилемъёс, ачимлыксэ падра бере нош ик вайи. Калленэн солань ур поползти бамалтӥз. Гудыръяку но со ӵыжыт, ӵын муръёысь котыр шелл нош вань на, куке но, кабинае кион котыр Падра бырйисько. Со дыре доры, потон дыръям переключатель положение соосты берыктыса, адямиослэсь потӥз но ӧсъёссэ усьтӥз ни падр юрттэ товарной вагонъёсын.
  
  
  Ог кызь Ih луоз, йыркерттэт киын лэсьтэм куд-огез, кык юртто куд-ог мукет. Ньыль кузя кыльыса, машинаын: быремын-а со, куке ас вылам солдатъёс ыбылыны.
  
  
  София Арвие но курадӟонэз ӧвӧл. Со мон доры лыктӥз. — Ник, — софия ӧтизы. "Мар луиз? Та куаралы луыса, мар понна?'
  
  
  Ӝоген со соослы веразы, мар луиз выж вылын, кытын али ми улӥськом, монэ но кыӵе ке план.
  
  
  — Нош мон пичи дыръям, — шуиз со. «Милям аэропортын-озь вуыны кулэ, сое сие, кызьы мыным поезд выслеживать но шараямын. Инты, татын улыса-а, мар-а сие?
  
  
  — Мон ас дораз городын улӥсь eda луэ. Оскисько, со куаныса-шумпотыса, — шуиз ӝог Арвиа.
  
  
  «Тон мон доры лыктӥд кылён арвия мир», — шуиз вылӥ София.
  
  
  'Фантастика. Нош тон милемын бер луыны кулэ шуизы ке, трос-а ӧжыт дыр ми дорын луо. Али дыре мынэмын мон, нош со сютэм. Искреннее, Принц кадь, нош тон тодӥськод-а, кыӵе со, сютэм ке.
  
  
  Собере ӝоген со но, та группа Падр возглавлять, юнматскы сиён-крестьянъёс пӧлысь. Дыр мынэмъя мон, монэ сиыны нянь, бакча сиён, курег пуз, сӥль ӵынатэм сыръёс но. Пичи-пичи мон сюдыны Принцез, мед вӧзам ассэ возьыны ачимлыксэ, кыдёке кылё. Соос кышкатэк шуыса, со ih кышкато, нош соин, лэся, ӵош вань йӧспӧртэм таос пӧлын, эшшо басьтом одиссея ачимлыксэ, Принц ӧжытак тэрымон вал, малы ке шуоно сӥльлы уг тырмы эмуос но, нош, шудбур доры, со яратэ гур.
  
  
  Кӧлӥсь урамъёстӥ мон мынӥсько городэ шыпыт луизы кадь венё, нош трос ужъёс лэсьтэ кык-крестьян перепугать дасо куара. Адямиос мыным кӧня ке юало, малы мон меткович дугдо, но ответ сётэ вал сложной чертовски. Озьы со сэм оскымон но ӧй вал.
  
  
  Опузен ценымногие плоча но нюлыса улӥз, Адриатик доры, отын буш пыжын ветлыны шедем ценымногие луэмзы понна гинэ но Италия. Нош, шуом, мон улэп мычиськыса, сое но тодыны, мар луиз падра правозэ, шуиз бере, малы мон доры, оло, кылдӥсь ужпумъёсмес асьмеос та городын. Пичиез сю ожгарчиосын возьматэ кык яке лул пушказ кӧня ке но, кырласянь но, курортной пегӟон город калык рыбацкий. Усто сюрес нуэ отчы, мар луиз мон понна та учыр тырмымтэен. Ih рыбацкий семьяеныз пыжысь вал пыж, ваньзэ мон понна укыр пичи. Милям пароммы лушканы кулэ, но трпание плоча пӧлын ветлыны, nen рискнуть вылэ но выжиз. Со шекланытэк, куке ми мае ке мид-mimmo типъёсыз патрульной кораблез кызьы ортчиз «Дуринчи».
  
  
  Ӧз, со сыӵе проблема меткович бадӟым мед луоз. Та бадӟым городэ кылён, сюрес, чугун юрт коммерческой но кулэ отделениос. Интыяз пукыса, кытысь луо вылын пушйиз дас неретва шурдӥнь ӧръёсты, юмал меткович трос вуэз вань. Со гинэ ӧвӧл, залын пужым нюлэсъёсын, со кыдёкын, вудур далматинский лыз дэремен но тӧдьы пляж. Та старомодный, городын но вань кыниськизы 7:30 ӝыт. Пыр радиолэн эфираз белград уйшор ышиз, дунне вылын трос ӧвӧл бере городын.
  
  
  Улон шӧдскымон уж лэсьтэмын уй ӧвӧлэн шурдыт мыным. Машинаен потасьёс, полицейскойёс тунсыко, но ми йыромем, огназ пыд кунгож досягай шараяны. Ас вужераз кылиз, но сюбег улочка мынэ. Кыӵе ке но вакытэ мон интыяськем кар падвоже йыромо вылэм. Gradska vilecnica , ратуша, котырзэс ӧжыт туристической меткович одӥг маке возьматэмын. Со стилез вань пыр ортчиз архитектурной гамма. Огласянь со романской, йылын, бер готика стиль но выж ренессанс, кызьы соос гожто, ваньмыз умой-австро-венгер мычиськиз. Одӥг гинэ-а, мар-татын уг тырмо, вуриськись турецкийлэн таиз тазьы, нош ачим кӧня ветлӥ, мечеть mimmo кварталын, 1566 арын пуктэмын, дыр султанэзлы Сулейман Чебер.
  
  
  Мон ас вылам уг дугды минут, мед ваньзы та чеберлык кызыгыны. Со ик группамес уг кушты шуыса, асьсэос берыктӥсь-ог пересьёс дуно пыра, связной, карака-лэсь куронъёссэ верало мон военной-тӥ эван оборудов. Дораз пыраны та соос мон понна ӧз ожмаське сынаськон уз луы, нош мынам йырам трос адями вал, куд слепо мон оскисько, передряга ih улэп медаз поты. Жаляса верано луэ, сое мон пичи но уг омела представление, мар милемлы кароно, милям ке аэропортэ-озь вуэ.
  
  
  Городлэн мукет пумаз потэ, мон перелезать борддор. Югославский городын вань, лэся луэ кыӵе ке борддор кыльы, дыр, война луоз ке локальный уж. Ми сюбег удысэз куакъёс но ана вамен нюр средиземноморский, яке маккия, мульы, розмарин инжир но. Шай бервылэ доры ачиз лыктэ, нош мукет ласянь, падр мыным оско, мон самолётэз адӟыны быгатэ.
  
  
  Кадръёс сярысь фильм вуж черклы укша вал дракула котыр. Пеймыт луэ; скульптура вылэ сэрпалтыса писпуос куашкало но, кулэмъёс но трос луиллям. Соин шудтэм шуыны капелла Урсинь Иван, Иван Урсинь Часовня шудыны. Вуж шай-а-гопо тырмыт луэ шуыса, дорын вужъёсыныз ик Иван поползти мурашки . Кемалась надгробие дырпусйыны. Стекк но кӧня луэмзэс, богумил надгробие, религиозной сектазы, босния но герцеговина, гурезьёсын дауръёсын кылдэм шорын. Валамон, черлалод-а тон дӥсьтон-оскалтонъёс кыӵе ке религиозной гижлочер, ӝыныез дыр, малы ке шуоно мон уг тодӥськы, мар-а бӧрдод-а, тӧл Джзан яке кышномурт.
  
  
  Ми доры лыкто маккиа кузь группалы люкыса , адӟиське со понна тылын кыдёкысь бус. Мон тыло пыр чуртнаськыса, отын но вал аэропортэ, Падр но сӥзизы кадь.
  
  
  Сюрес гравийный ми вуыку, ӟезьы доры нуись шонер тырон. Асьмелэн шуыны куд-огез капказэ ик уг делле, пасьёс кадь заборъёссы котыр, бусыын, будкаын, одӥг ласянь, мукет пичи гинэ будка бадӟым быдӟалаез но. Покчи охранниксэс сылэ, нош бадӟымъёсыз кин ке ныруло; огъя вераса, макем утизы-лэсь трос бусы луоз. Аэропортэ соос вал мон понна. 2000 быръемын, со котыр кык-метровые взлетный-мерттӥськон полоса, x. одӥг тусын взлетный пересекаться букваос сюбег пумаз-мерттӥськон полоса, капка ласянь, вышкаысь диспетчерская улыно-вылыно вал, изьы радиолокационной антенна но оборудование. Вӧзам сыло кык ангар каланчазы.
  
  
  Со интыосты, кытын мон сылэ, шуыны уг луы-а, мар бусыосазы поттӥзы. Со Ила тодон-РТ но кӧня 14-ангар вӧзын 33, нош мукетаз самолётэ аслыд мар кыле, сьӧд фигураос кадь тодымтэ, забор вылтӥ припарковывать периметр кузя. Ила-14с но РТ-33-а, мар вал ми доры, ми доры. Интыян возлагаться вылэ оскиськонэзлэсь, кудзэ идентифицировать уг быгаты на соосын, нош сое возьматыны кулэ-а матаз лыктыса, адӟим мед луоз шуыса, соос асьсэды возьматыны котыр .
  
  
  Ник. .. '
  
  
  Со берыктӥськиз. Мыным йӧтэ, мон доры лыктӥз но шальыен арвие вордэм. — Шенӟыны, ачиз улэп ӧвӧл ке .. йылозяз... италия '
  
  
  — Ми вуыку, Арвие, — шуисько мон, чиньы вожвылтыса чал-чал. «Неважный, яке мон уг быгаты», — кышномурт солы логика пельтоз. — Тон мар малпаса монэн,-шуиз а мар-а. Мон туж-кема малпаське но вералэ, ситуация жой напряженно Милан но мар умой, сое, мар милемлы лэсьтыны быгатэ, та... . .. '
  
  
  'Кылле!' — дуак Падр зашипеть. Ӵапак со музъем вылын мон вань азям усиз, кызьы джип «Шкодалэн» mimmo гудыртӥз, мыным гинэ кезьытэсь-лэсь метрын. Часовой вӧзын джип дугдӥзы, кӧня ке джипысь куинь воргоронъёс вераськыса. Вышка доры вуытозь нош ик вырӟыны интыез но, собере джип. Бадӟым юртын охранниксэс но ӧз вырӟы.
  
  
  Бугыръяське, лэся, коридор арвие малпанъёссэ куспетӥ кариз. Со пуксьыса, мылысь-нюжаен йырсизэ кымыртыны но улляло. Соос доры азьло вуыны быгатэ , малы ке шуоно мыным кунокуа, Падра мон юасько: «мар-а табере, Картер?»
  
  
  «Мон но пушказ пыраны, вылаз урдэмын утён».
  
  
  «Тани мон тае чидантэм витё. Нош кызьы?'
  
  
  Со минутъёс вылын йӧн-йӧн малпаськиз. Бератаз со ответ сётӥз: «коммандос ӵош Атакае манёвр люкеты. Кин ке сыр юдэс вал-а?
  
  
  Кӧльы вылтӥ каллен мынэ киоскын часовой усыпать падра mimmo выжлёгет ми, Принц вал мон вӧзын. Кабинкаосыз лэсьтэ, собере ми круговой движениын. Коркамы милям бадӟым охранникъёс шӧдӥллям луыны кулэ, нош со инты, кытын мон али улӥсько, ачим адӟи, кызьы ымдуръёсты соргетэмдэ тыроно ачимлыксэ вырӟизы.
  
  
  Ярд киоскын сое кӧня, Падра кизэ пельпум вылам понӥз. Нош татын соос дугдылӥзы, соос мед быгатозы эмуос прошептать: «нырысьсэ мон мынӥ. Со отысь адями потӥз ке, тӥледлы кошконо мукетаз караулкае.
  
  
  «Ноку но уз сайкалэ, со аслэсьтыз уйвӧт», — а-азьпал Падр. "Ми вылэ пуксёзы, нош собере кыӵе ке самолёт?"
  
  
  — Кышкасько-а, самолётъёс уг ни тэля. Сыӵеосты шедьтыны кулэ вал мон, ваньзэс тэрытыны ми быгато соос вырозы, сокем бадӟым но ӧвӧл, мон понна быдэс команда, каньылгес пилот.
  
  
  — Тон устоез пилот?
  
  
  «Нош сыӵе умой, кызьы тӥ водитель».
  
  
  Мон уг малпаськы, марлы со кельше вал та укыр ответ. — Шуо, — шыпыт юаз со, — мар карод, таӵе самолётэз ӧвӧл ке отын?
  
  
  «Хеш, — шуисько мон, — быгатоз, ас гинэ оскиськоно».
  
  
  Ми доры нюж-часовой, меӵ-меӵ, со понна дыр уг луы. Машинаос бусыосамы ас синъёсылы ӧй вал, бусыын движенизэс. Со, Падре шонтӥ, ревматизм шонтӥз но со понна мон тодӥсько, мар соос лэсьтӥзы ужзэс. Котырам пиосмуртъёс одӥг-а со кельтоз аслэсьтыз винтовка. Визнан, пурт, та уж понна яке тынад тын луиз.
  
  
  Со сыр юдэс Принц потирать ныр улаз, отчы кема подержать тырмыт ачимлыксэ, сое мед валалозы, мар мон лэсьтӥ, нош собере ортчоз, возьмаськон интыяз куштыны взлетный ачимлык-мерттӥськон полосаез забор мукет палаз.
  
  
  Кион сыр понна зымылэ, mimmo часовой.
  
  
  Котькуд ар потӥз пиосмурт-а, мар луысал, но со мон доры вуылэмез бере. Луыло сыӵе вакытъёс, куке лыкто куттэмпыд ветлы, та вие но вал одӥг сыӵе котыр. Шуак пайдазэ басьтӥмы солэсь пичигес. Собере потӥз урдыса, сокем ӝог ыштэмды вылазкаез принцез-а, мар гинэ ӧз ӝуты, асме 64А охранниксэс, со сярысь уг вераськы ни, ачимлыксэ ӧраз мед нуыны кулэ. Со монэ ӧз кылы, дыр укыр бер уз луы. Часовой берытскиз но, мон адӟи, макем воштӥськем солэн ымнырыз вож любопытство валанэзлы паймем. Собере кикурзэ эмуос ньылон соосты кораку, ачимлыксэ пуксе син улэ но, пумтэм вапуме. Возьмаськон интыяз солы берен азьвыл затащить ачимлыксэ, усё музъем вылэ кезьыт вуиз со. Татын но со 64А ачимлыксэ М57 ачимлыксэ ачимлыксэ, ӟуч версиез винтовка югославский М1933 Токарев. Озьы со сапегме басьтэм но зӧк ачимлыксэ ыжгон носки. Доразы соос тросгес пыдын улыса, мон кезьыт, нош та мон шумпотӥсько. Мон туж юн виси но дорам пыд тӧрнамын ужасно. Мукет палаз изе ини капка падр стражник сярысь сюлмаськиз. Со мон доры тыбырын сылэ, но мон шӧдӥ, со молниеносный движение мар лэсьтэ бур киыд. Собере со берлань кошки но, сое адӟыны шуыса, охранниксэс азьвыл сямен ик ас интыяз, гадь вылын вӧжо али гинэ-а ужпум ачимлыксэ юскиськы, нош ик вир гадь пыӵатыны. Падр мон доры итӥськыны, ожмаськон тӥрлык но. «Шудо ачимлыксэ кельтэ монэ», — шуиз со. «Кык rta табере соос мыняло. Самолёт шедьты ни тон?
  
  
  'Ӧвӧл на.'
  
  
  Бусыосын табере со ваньзэ адӟыны быгатылӥзы. Со, соос шоры учкыса, пумен вӧсяськиськомы, мон мед вутто. Радэ султыны куинь «Окт», рт эшшо одӥг группа-33, ӵош погразы фюзеляжен-47, Ила эшшо одӥг-кык 14 вертолёт но «Алуэтт III». Номыр но сыӵе-таӵе.
  
  
  Со шӧдӥсько, кызьы мон будӥсько гадяз разочарование. Солэсь вожпотонзэ, озьы ик кыдёке но матэ мон со вие ик луэ шуыса, валан солэсь курадӟемзэ адӟыса, ма гинэ мон доры янгыштэм адямиос бугыръяськон ӝуто понна шараяны, шуге-леке сюресэ пыро шуыса.
  
  
  Тужгес но кыдёкысь сэрегъёсаз но адӟытэк аэропортэ собере соиз, кытын тужгес но сергей ляб луоз. Та самолётъёс знакомая формаез луэ. Уг поты-а таиз, озьы луиз таиз но: Оло-2, двухмоторный транспортной самолётэн.
  
  
  «Хеш, татчы люкасько вань, но ӝоген ».
  
  
  Падра вамыш азьлань лэсьто; сое эскерыны, эрико сюрес, собере вень сэзъялтэм. Сюрес вылын зашевелиться куакъёс мукет ласянь, адямиослы со котырын потыса, бызьыса кошкиз, пыдыз вань-а шуыса, ми доры кариськиз.
  
  
  — Тон шедьтод-а интыян? — Падр юа.
  
  
  — Оло, — мон мыняса. «DC копиез ӟуч-3». Со выро-гопо бусы, но мон бӧрсьы мын вань.
  
  
  Трос учкыны луэ паймем. Бусыын, адями вань кӧня ке мынӥсько, адӟисько но, мон озьы уг быгаты, отын асьмелэн кадь инъетсэ юнматоно луиз. Но, дыр, армие югославский сыӵе ик, кызьы армиын мукетыз но вань: отчы эн мыны доброволецъёс тон ноку но, нокин но уз люкеты. Куӵо ик диск со доры бригадаысь-а, мар-маршировать каро бере аэродром, эскеронъёс келлясько вал.
  
  
  Мон Ястребок ортчиз,-47 улсын ортчись бадӟым Ила-14. Со азьпала бызё, гож сьӧры мын, мон но группаын сӧре. Соос ваньзы малпазы, соос бызьылозы, ма, малы ке шуоно Ила неизбежно, ӧжыт ке но-2-пертчыны оло, аккумулятордэс сыӵе эстӥськон яке шудонъёс йылпумъяськизы. Ила соосыз ӧз лэзе-кызь ар 2 арес, солэн уг луы лобӟемез но яратӥсько вал, тэк улыны уг быгаты. Нош мон ялан бызьыса. Шансэ, мон сое одӥг гинэ вал. Ила йылозяз-2, со, вань ӧсъёсты но пушказ вталкивать рвануть.
  
  
  — Тон уд мынӥськы? — юа София, борт вылэ ӝутскиз.
  
  
  «Озьы искреннее».
  
  
  «Шимес та», — со чагиськыны. «Со нялмыт, nen пукон но ӧвӧл».
  
  
  «Грузовой та самолётъёс. Пукон бичанлы.
  
  
  Сое со котыртӥз ветло, питран азьын сбрасывать каб, вот тодаз вайыны, мар сярысь мон тодӥсько Ила-2. Я, модифицировать Дакота валтӥсез луэ та; размах бурд 95 фут, фут но кузьдалаезъя 64 тонна 12,5 аленка, 1800 комплект двигательёсызлы кужым кужым вал, вӧлдэтысеныз 140 фут 16000 герд но, быж вылаз вуэм бере эмуос. Нош та долетать самолётъёсын ноку но уз, уз быгаты сыӵе жади, бурдъёсме но уг вискытӥ виштыен окисление гидравлический магистраль.
  
  
  Но омырын луэм шинамы, тае умой тодмет луэ но, мон малпасько, ӧвӧл-а дырзэ тодаз вайиз, кызьы утёно истребитель кыкетӥ мировой война дыръя одӥг пол кутскон голландец, польдер ке куасьтэ, озьы солэн шин зӥбет улын вал.
  
  
  Со доры бызьыса берен нунал, борт но вылэ ӝутскиз. Пеймытомоз, солэн малпамезъя, ма, вуттысалыз ке, мон та огшоры двигатель тупатыны быгатэ. Со провертываться ке, соос быгато ужаны потӥз. Соос потӥзы ке но, ӧй быгатэ-а со кыӵе ке но амал карганы та машинаын омыре ӝутыса, тае укыр нокинлэсь но уг ке дроссель трос пол зӥбо, мултэс ӧй оборотъёс яке укыр бадӟым яке трос пол лобаны ӵош наддув укыр улӥын.
  
  
  Со, кабинаын ортчиз. Ила дорын-2 трехопорный шассизэ ӧвӧл, соин ик со вылэ быжъёссэс купыртыса. Ваньмыз со кӧня ке кыл ободрение благонамеренный шуисько, ачим ӧжыт уг оскиськы ке но, ас понна катанчи ворсаське. Со ке, бинисько, пилот падр креслоын пуке.
  
  
  — Дугды Ай, Хеш. Со бур-а солань бадӟым чиньыеныз возьматэ. — Умой, — шуиз со, бур пала учкон кресло.
  
  
  — Та возьмало-а, мар вылын тон эгыр ӵапак та бугыртэ.
  
  
  Ачиз кабинаысьтыз пичи гинэ шкафе ӝикыт окошко сюбег. Тэшкыльтӥ но гылӟыса кӧня сое пилот переключатель креслоос. Россиын производство но трос самолёт кадь, прибор азьвыл берпал пала, паллян пала но бур пала, соин ик монэ эскерыны лыктэм тротуар. Тыл образлэн пиштыны но кулэ, кытӥ стрелок но, со вылын возьматозы, тырмыт напряжение мар монэн луысал, но эстӥськон омыр зӥбет утчан быръён. Со, пусковой операция пыр ортчыса, дроссель ишкыны, кнопкаосмы но зыръёсын эстӥськон но пельёсмы вань, отчы, кытын со луыны кулэ dc-3, чир-вӧсяськозы шуыса, та понна та коробка тырмиз.
  
  
  Мон малпамтэ прожекторъёс корпусэз югдытыса, мон мальдытэ, лобовой стекло ке шуккиз. Та световой винтовказы вал, сюбег луч кужмо прожекторъёсты, вышкаысь диспетчерской манёвр сюресмы понна кутыны. Сосредоточиваться мон со вылын, но отчы улыны кылизы.
  
  
  — Кылъя но вань, — шуиз со Падре. «Мон шара потӥз».
  
  
  « Арнир Шудо! Табере мар?'
  
  
  «Вӧсяськыны», — шуизы эмуос со, кнопкаез зӥбыса лэзе. Паллян двигателез зурканы кутскиз, но берозь ӝутско ӝужыт куара, вузэм вольыт, со вылэ переключаться «Вотэсын». Пропеллер пыриськем, со ас дораз басьтӥз ачимлыксэ, дроссель но кивалтӥз . Выхлопной гумыос котырын мозмытӥз, гомаса , падр но зурказ.
  
  
  — Уг-а веттаське, — кеськиз со пыр куара. "Та умоесь. Со сярысь эн сюлмаське, пе, ми доры та джипъёс ворттыло.
  
  
  Каланча бусыос ласянь пыр вӧлмись «Шкодалэн», солдат но тӥрлыкъёсын тырем. Ас интыяд но мон султисько ини долкаса падра укноысен, пӧлысь-мар понна мон бурез двигатель ӝуа сложной ӧжыт вал. Ачимлык ӝегатӥсь но со шуиз: «адями тӥрлык басьтӥськод но басьтӥськод, мыным кыдёкын ih воземды понна». Кӧня ке минут кулэ луиз мыным, двигательёсызлы мед шунтоз.
  
  
  Занавескаез со пыр бызё, мон трос уг вера шуиз. Таргет двигатель но кизьны, ма понна огшоры уж луэ та машинаослэн вакытсы. Макем соосты тодо, та понна умоесь вал двигатель куара Швецов. Замигать лампочкае, возьмало, ӧсъёссэ усьтӥз " мар мышпалаз, кык лампочка но улӟоз на, вылды возьмало-а, мар-люк бурд вылаз усиз. Мон ӧй кыл куарадэ, но адӟы, кызьы джип юнгес пельтылыса, со пӧлысь кӧняез ке солдатъёс но усе.
  
  
  Мон номыр но лэсьтыны ӧз кыле, кызьы сяна, возьматӥзы но интыяз кыле, дыр прогреваться двигатель. Озьы каллен ӝутске температура, мар мон шонаськыны кутскиз, быгато-а меда мон куке-соку музъем-лэсь люкиськиз.
  
  
  Югославъёслэсь лэзькизы ми доры, монэ мерта, шин двигатель но. Суйёс но, ачиз адями но автоматэз 64а падра винтовка ачимлыксэ, часовойёс соосты ас дораз басьтӥз. Кӧня солдат утча, матэ-а интыязы дугдӥ, султэ но учкыса, мар кадь-со вунэтэм. Собере со шортӥ асфальт вылын кылдо. Джип бергатэ, вистэм-вожтэм ыбылэ. - Тӥ "ангаръёс" джип одӥг подкрепление вуытозь на. Лобӟиськом али ноку яке пыраклы улыны.
  
  
  Кызь градус закрылок соос вылын пукыны, азьлань но донгыса лэзиз управление кышкатъян зыръёсын. Асьсэос вырыны кутско. Мон взлетный кожыса-мерттӥськон полосаез. Ветроуказатель мон шоры учкиз но шуиз, малы соос монэ уг эдем палъёс: нялтас тӧл мон дорын улӥз, но мыным кулэ луиз пуромиз, мон но соос та лэсьтыны уг люкаськы. Та югдурез утён ужпумъёслы тырмыт вал милемын ӵош модос коробка, со кадь ик, лэся, сямы омела кельше-а, бур-а азьлань кыскыны. Собере сое, тодэ, мар со двигатель ӟуч, Уитни Пратта но ӧвӧл, мар но солэн огпал ӧраз берганы.
  
  
  Музъемлэсь ымнырзэ ӝоглыкен будӥсь-озь, собере дас вить доры номер. Тӥрлык улӟиз. датчикъёс нормаосты мактал. Нош ик самолётэ шырак бур-а азьлань, нош ик руль рулить быж но со направление. Взлетный шорт-мерттӥськон маячить полосаез луонтэм матын. Ответный давление сётӥзы. Самолёт дась вал, нош ӝутскыны уг быгаты на. Эй, инмаре, тыдӟыны, италие мынысал ассэ кулэ ӧвӧл, лобӟоз.
  
  
  Милемыз кыкетӥзэ кутсконаз искреннее джипъёс ворттыло. Водитель ачимлыксэ, вылды, луэ кыӵе ке но вакыт, лобовоез вуон кунокуа со. Шонера-а укылтэм бӧрсьысь кык воргоронъёс, ожмаськон тӥрлыкъёссэс двигатель ас котыраз ыбиз. Ныре шукке-2 ӝутскиз ни, малы мыным озьы потӥз быгатэ чакламын, но умой луысал, со дыре ик со пусъёсын. Взреветь мотор, мозмытӥз, гомаса выхлопной тӧдьы гумыос котырын.
  
  
  Урдсӥнскылыны Джип кутскиз ке, аслым берпум турттэмез водитель туртто. Соос ыбылэмын самолётын но, со шӧдӥське, завибрировать самолёт кадь, но укыр бырйиськиськод эскерыны но бер луи, мар луоз. Со берлань кыскиз зыръёсын, инвисъёс но ышиз-быриз. Мон эрикогес луи.
  
  
  Руль сое зӥбиз ӧръёсты азинтыны, паллян, бур-а азьлань мынод шуыса, ми бусые вылэ лобӟиз пумзы но ӧвӧл, кезьыт-лэсь трос музъем вылын сюэн-сюэн метр. Меӵ тубонъёс но луэ, туж ӧжытэз кырыж сэреглэн улаз километр. Собере соос волятозы ачимлыксэ, паллянэ но кожыны. Улын сэрегзы ке, со лобе, со уж вылын адӟыны быгато взлетный-мерттӥськон полосаез. Кытын ке но отын, кытын со, мозмыт эрик вылын, тылпу лекъяськиз. Джипъёсыз, кулэмын вал, но улӟиз берыкъяськыса.
  
  
  35 000 фут со гурезь йылэ тубе, вылаз басьтӥз, шундыпуксён курсын-юго-запад-а, самолётсэ эскерыны но сӥятон волято. Адӟиз, ӝоглыксэ ог номеръёссэ дораз герӟеттылэн нах крейсерский шыпыт-небытэсь, ас интыязы но сое югославие-тӥ воздушной кунокуае потӥмы вань кадь, потэ мыным ваньмыз огкадь самолёт-лэсь мозмытӥсьёс сьӧры уйиськемзы. Ӧжытак быгатӥсько, со вылӥе тубаз, но ваньмыз сокем огкадь ӧвӧл, ярдурысен но зенитной батареяос бордысь палэнскемез понна шудонъёс-2. Со сяна, та адями кынмыса тырмыт ини бертыны вань ставень усе. Со вылӥ тубад ке, соку со гинэ урод лэсьто.
  
  
  Сое, толэзяз укно, ур, сориентироваться турттӥ ке но, номыр уг адӟы. Озьы мон огъя ӧраз гожъёсты шонер луэ, нош мукет талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл. Ми но вазь яке бер вуэмезъя Адриатический вудур, собере нош но Италия.
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  Катанчи сокем зол йыгаськиз, мон уг адӟы шуыса, падра нош ик кабинае пыриз кадь. Мон сое уг адӟы, сое уг кыкетӥ интые лэзиськиз дыръяз пилот. Отын соос шып учкыса, газ котырын выхлопной бурез двигатель кызьы мозмоно. Минут ортчыса, соос мон доры берытскиллям. зӥбоды но куарадэс шуиз: «азьло Мон ноку но уг лоба».
  
  
  — Уг бугыръяськыса, Хеш. Куддыр со мон нырысетӥ ползэ лэсьтэ шуыса.
  
  
  — Ми италие кытчы луизы?
  
  
  — Уг тодӥськы, лобӟы мон доры, матысь взлетный-мерттӥськон полосаез. Оло, кыдёке вылын яке пескара вудур, Бари кыдёкын ӧвӧл. Али веран, югославия понна воздушной инты быриз мон котырысь. Кызьы ми шормуӵын палагруж гинэ, вӧзтӥмы ортчыса, мон со дорысь кошки.
  
  
  «Шудон утемын луоз». Та выражениез со ымысь ачимлыксэ проскальзывать пыр лэзёно. 'Номыр вазьыны. Кӧня милемды, каньылгес дыр, та понна лэсьтӥзы?
  
  
  «Ньыльдон, ньыльдон вить минут. Вудур-озь эшшо кык поллы тросгес итальянской. Луизы ке, мон дорын ӧвӧл ке выль кылдэм ужпумез.
  
  
  - Озьы уз луы, - шуиз со чурт-чурт. «Мон тушмон мышкын аслым кельто».
  
  
  — Эсьма, дораз Меткович. Соин но, шекланытэк, мар мон дауртӥсько, соин киултэм музъемъёс вылын, кытын адӟисьёслы урдыса, укыр трос луыны быгатозы. Мон пуки зарезь но вылэм гинэ, асьмелэн ваньбурмы ваньмыз капчи луоз, мар бере сое ыстӥллям Стафилич Кастель.
  
  
  «Шанс кыӵезэ ке, со таос лэсьтэмын?»
  
  
  Эмуос шонер шуиз со. «Та мында ик, кызьы аптос дорын».
  
  
  — Ааа, — шуиз со буй-буй. Пауза собере со юа: «ма мон уг лобӟиськы, соку улӥын вал, радаръёс ih мед утиськыны быгатомы?»
  
  
  «Радаръёс нольысен самолёт арес метровые туала шараяны быгато, — валэктэ со эмуос. — Ӧжытак коть, подсказывать валанзы соослы визьмо, кыӵе маршрутъя лобон мон: вакчи сюрес-быдэс кун. Лапег мыным юскиськыны уг поты, сое но мон яратӥсько маневрировать атаковать карись ке, яке ма ке,-соку ик ӧз мыны, милемыз планировать карыны но оскалтыны луэ. Нош адямиос котырамы мынэмзы уг поты, соос понна вылӥын».
  
  
  Со понимающе шонтӥ. «Кезьыт тыбыраз, кислород тырмымтэен но адямилэсь кышкамысь куд-ог кулэ».
  
  
  — Гужем шорын татын чик ӧвӧл, — мон прорычать. — Вуом, шуэ со, малы со кулэ ӧвӧл. Солэн киосыз пыр шоказ шуид ке, соин азязы укыр кужмо тӧл.
  
  
  Датчикъёс сое нош ик эскерозы, нош вань радъямын вал. Азьвыл кылем оборот, давление но температураез вӧй вылтӥ-горд гож дорысь бур пала азьвыл интыяськизы. Двигательёсызлы азьло сямен ик вазё, вылазы рейс со огшоры ужаськом кадь.
  
  
  Со, уллань учкиз, тыл ярдур гож жильыос пӧрмо ке, зарезь дуре но куд-ог гуртъёсы тыл рыбацкий городок. Табере мон бадӟым бере кылем альпы динарских паськыт пурысь, бадӟымесь, нош мон азязгес выдо кылле, пеймыт ву нёжтӥськись букосъёс, луоё кыр дунне Адриатик. Чертовски отын улӥзы кот вал, нош татысен со адӟиз, луоё кыр дунне кадь. Самолётэ пересь ялан бӧрдӥз, со оскыны кутскиз-а, ӧжыт ке но, та мыным удалтӥз шуыса.
  
  
  Собере сое кылӥськоды-а, кин ке хихиканье. Со берыктӥськиз но адӟиське, малы София арвие кабинаяз но чуртнаськись. София кион ӵош вал, сокем со шудо адӟиськиз, макем пудо-животъёсын шудыны быгатэ вал».
  
  
  — Ву пуке ини мыным, — шуиз со. «Дас минут ортчиз, дас вить яке капчи шоканы ценымногие ми ваньзэ быгатӥськом».
  
  
  Кышноос пырсйылыны укно дорын донгаськемен но, кыре-буре медаз адӟиськы. Со шоры учкыны тодаз но софия вылтӥяськись, презрительный кышномурт, нырысетӥ полаз со пумита, ваньзэ, мае мон лэсьтыны быгатэ, таиз но йырзэ шона берытскиз. Ӝоген со кулэ, кезьыт усьтӥськиз, мар отын луиз, ма ке небыт но женственный. Но соос вань ик, валамон, сое формаын умойгеслушкем-ын.
  
  
  Кутскон малпамтэ кабинаяз кужмо зурказ, быжтӥзы кутыса но киоссэс сэзъяса ик ачимлыксэ бадӟымесь самолётъёс кадь. Пуштонъёс ортчизы азвесь mimmo укно, кудаз софия возьмало, но лобӟи кыдёке, асме ырак пыжиськемзэ, омыр зол отбор веръян.
  
  
  Соин нюръяськыны но руль педальёссэ мед тупалоз пуктылыны луоно, собере нош ик укноысьтыз учке. Асмурто, кулэлыкез уг луы тазэ но: ми тодыны, мар со сыӵе, нош озьы-а со тодэ, мар понна мыным азвесь пуштытэмын вал мукет вылӥ кивалтӥсьёс.
  
  
  «София, Арвие, мукет пала берытске. Ӝоген. Соос ваньзы шуо, со берен мед пуньырӟиз, кыдёке кадь луэ, лаптӥськиз но йырзэ уллань лэзиз.
  
  
  Соос лэсьто сое, мае мыным верад. Со, Падра учкыны. Сигнальной шедьты со киыныз со возё самолёт ракета ке, бугыр-бугыр кымессэ кисыриос кузя ачимлыксэ волегӟиз. — Ужпум, мед-а? — шуиз со, ракета кӧнязэ ке мыным мыче.
  
  
  — Лачак, — мон шуысал, шимес. «Ах люк».
  
  
  Пырс-21-Ф ке, умой луоз. «Фишбед» ракета чарак 2,2 классысь ӝоглыкен «капи-кап» «Атолл» бурд улаз. Умой, Югославие ӵектыны быгатэ шуыса. Соос ваче пумит аресъем, самолёт винты безоружный.
  
  
  "Мар мон лэсьтыны кулэ? Улыге васькид, мыным кулэ ӧвӧл шат?
  
  
  «Вылӥ улыг оло, ӧй вал та пуштрослы. Нош соос матаз лыктӥзы ке, Хеш, ракета ӝуаз сомында, кӧня быгаты, укноетӥ куштэм ih.
  
  
  "Мон уг валаськы.'
  
  
  — Валэкты мыным дыр ӧвӧл. Соос кылъя мынэ.'
  
  
  Паськыт самолётэн сямен лобӟим, пикировать буко, со вылӥгес луыны кулэ, быж вырыны ачиз пичи гинэ вылэм. Соосын ӵош лобизы вузэм, стройын фантастической йӧтэ бурд йылозяз.
  
  
  "Али, Хеш," кеськи мон. «Ракета та куштӥсько».
  
  
  Ракетаос но, соос сокем ӝог ӝуаз, гинэ быгато кадь, но куштэ укно котырысь ih. Ваньзы соос умоен гинэ николай пистолетъёс, кинъёс ке самолёт маяк кыдёке кариське. Но со но вераса ӧй вуы перезаряжать Падре ачимлыксэ, нош огвис ортчыса ини матын луэмез.
  
  
  Ми бере, пичи котыр ваче бурд пуштон ньыль мозмытӥз. Кызьы мынам но, шуом, мон сое ачим атолл котыр ыбылэ. Ракета ӝог, золгес но ӝик-ӝик, кезьыт тӥрлык. Атолл лыктэ ми доры, огвислы лобӟе ке, котькуд ар фейерверк понна паймымон досягаемость сьӧрын. Тӧдь-тӧдь улын ӟырдаса гомӟиз тылын ми ракетаен, ас бурд кӧт но пыжиськемъёсын. Ракета мелькнуть нюлыса, нош собере огез бӧрсьы мукетыз улӥе зымылыса, питыртӥз самолётъёс, усе маякын ветлӥсьёс понна-ракета.
  
  
  "Кыӵе . .. мар-а луоз? — падр ыме усиз бус.
  
  
  «Пӧсь атолл притягиваться доры, нош шуныт ӝуаз висъяны ракетаослэсь, кезьыт двигатель выхлоп вуж». Эмуос со валэктэ. «Куддыръя ӧжытак вужмемын луы — та ласянь».
  
  
  Кыдёке ыбылоно ракета ми улын, вылын дэрем ужпумъёс адриатический палан озьы нимало. Со вылэ улын-а быризы, тӧдьы вакчи но зарезь шукы гомась тыл шар оранжевый-а шипящийёс пыр но пуштӥз.
  
  
  — Ха, — кеськиз Падра. "Мон тае лэсьтӥсько". Мон со пиньёстэс ишкалтоно».
  
  
  — Тон озьы малпасько, — ӝот-ӝот шуиз мыным. «Ах-лэсь трос вазерпиньёссэ а, со ини вылысьтыз берытскемзэ но вуоно куртче».
  
  
  Аслаз кык гинэ вал бере, кык югославъёслэсь азвесь точказы вань, но со чале матэгес. Соосты саесэныз ӵушытэк пыӵатон понна нюламзэ ӵушылыса, вот малпа. Сое октыны-калтыны газ, паськытгес но скольжение мон меӵак кулэсмыны кутскиз. Киысьтыз банказэ кот инструмент луэ. Куинь сюрс фут эшшо но лапеггес.
  
  
  — Иське, асьмеос ыштӥм ih, — кеськиз Падр.
  
  
  Монэ серекъяса но басьтэ наивность ачимлыксэ напряжение. «Шанс тросэзлы на пумит кечъёссэс думы Принц, Хеш. Нош мон зымылы луиз ке, укыр кыдёке мон уг поты усе. Но, оло, огшоры оло, тырмыт ӧй быгаты ih соин, кема ӧвӧл кунгож вамен мон.
  
  
  — Нош мон интые лыкто ке, итальянской воздушной?
  
  
  «Луыны быгатэ, огшоры Огвислы понна соку мынам уг мыно».
  
  
  Фут высотомер 2500 возьмало, 2000 собере, нош со ялан кулэсмиз. Со, малпасько, мар ке но огвис урдыса, али со та лэсьтыны. Со тае лэсьтӥ ке, соосты басьтыны быгатозы, со пыр мон одӥг.
  
  
  Но истребительёсын бере кылёз, ачиз сямен дунъя. — Мар лэсьто соос? — юа Падр кежег. — Ма со уг мыны-а?
  
  
  — Со ваньмыз та ӝоген лэсьтэмын. Оло, со кичӧлтонэн потӥз, мед тодозы, кин нырысьсэ лыктоз.
  
  
  Пробежка куспын пуктэ паллян тӥ потӥз, нош ик ӧраз классической. Каллен ке но, уж вылын со тужгес но ми вылэ снаряд, быж улэ васькиз, мон доры сэрегез. Со меӵак берыктонэз урам, 180 градуслы пуромиз, сокем ӝегатскылы, мар мон вӧжо критической зависать вылӥ спидометр оборот. Та пичи гинэ круча кырмышъя пилот пикировать карем. Нош Пырс-21 — манёвренной самолёт, вань вылын-тӥ милям асьмелэн бусымы но ӧз ышы сукыр минут. Меӵак шедён понна кулэ сое нюлоз лыкто.
  
  
  «Пулемётъёс. .. — Падр кутскиз.
  
  
  — Пыӵал тӥрлык-а, Хеш, — со шонертэм ачимлыксэ. «Таос пересь-сандыкысьтыз кӧня ке матысь атакае тырмыт, вичак кесэг мон мед висъялоз».
  
  
  Бомбардировка узвесь сьӧры. Фюзеляжен пуж юись луиз , нош мыжык быдӟа пась бурд вылазы басьто. Югдытыны, тодон-валан кабинаяз пуштон мальдымон югыт. Лобовой стекло пыр тӧлъёс вузозы йӧез пильыса, нап сьӧд ӵын но мозмытыны кутскизы приборный тротуартӥ. ИЛА-тып 2 дернуться.
  
  
  — Мар лэсьтӥ-ке, — мон шоры кеськыса Падр. — Соку тон номыр лэсьтыны уд быгатӥське?
  
  
  Соосты, зыръёс понна кырмиськыса, вӧсяське, вань понна ужано, ужано на солэн эшшо одӥг секунд но азьланьтӥсько. Вань одӥг секунд...
  
  
  — Бен, — кеськиз со ревматизмен. 'Али!'
  
  
  Ас выжыосыз но кыске, со вылэ румпель элерон зыръёсын зӥбыса, вань газ лэзёно. Лыозяз зуркатӥз корабльёслэн, нош ик ӝутыны турттӥськом, шӧдтэк шорысь дернуться быж-а, уг-положениын.
  
  
  Мон лобӟо куспын планировать карыны, нош собере круг сьӧртӥ, но со самолёт траектория вылэ потӥз. Оглушительный вузэм кылӥськиз, меӵ гурезь йылэ набор ортчытэ бере пилот утчаны шуыса, мон уг пумисько, син азям тылъёс вылын куншетэз лэзёнэн но берыкъяськыса мынэсьтым ыбылэм быдэсъян. Серебристые сергей бурд вылын пиштэ толэзь, куке кужым вань экипаж самолётэз iso кивалтыны турттэ. Нош понна ачимлыксэ, вылӥ ӝоглыкен ачиз но — табере мынам вылам фут 1500 луоз ӝуждалаез — тазэ но инты трос уг луы, со гурезь йылэ.
  
  
  Ожъёс вакчи вал. Туала укшатон истребитель пумит луэмез пумысен ваньбур поттозы, асьсэос но туала доказательство неэффективность. Быриз со, уз-а, кужым люкасько гурезь йылын, зарезь ӝутскиз ке, сое басьтӥсьёс понна. Берлань пештыса куполъёс, изьыен но мозмыт бертэм педло фигураос. Собере зарезь рухнуть адриатический самолётын.
  
  
  Бурдъёс сярысь тулкымен шуккиськизы йылэз, омыр но соосты берыктӥ, соос мукет активной шутэтскон дыр ӧз ӝегатске, вылӥяз тулкымъёсыз со гопе пыдыныз но берыкъяськыса. Отын кылле со, кӧт вылэ тубыса, чупчи вӧлъя бурдъёссэ кулэ кадь. Со каллен выйыны кутске.
  
  
  Ужпумъёс ми дорын луо, соосын нюръяськыны кулэ луэмысь, черекъяны уг яра та восторженный падра нош лэсьтэмын вал. «Быг ih мон! Эй, Картер. Я сереме но.'
  
  
  — Одно ик, серем, — шуш мон фыркнуть, веттаське огнетушительёссы азинтыны. "Но, одно ик, тодӥськоды-а тӥ, кин серекъя берпуметӥ?"
  
  
  Кешью кабинаяз ыль пӧрмиз, дыр тылпу кысӥсьёс но со самолёт ӵошкатыны турттыса. Изрешечивать вал самолётэз вань, жаль-а, бур-двигательёсызлы сыръяса, маслянистый ӵын потӥз. Гомась тыл бурд воздухозаборник эгырӟытылыны но нюлыштэ, яке со-а, мар-со кыле. Пеймытомоз, солэн малпамезъя, яраё луыса, ас бырем яке кӧня пассажиръёслэн котыръёссы.
  
  
  «Падр, берыктӥськыса учки но, мон чырткем адямиос кадь», — кеськиз со пыр громова двигатель кулэ. Огнетушительёссы лихорадочно со двигатель вылын ужаса, право шукы двигатель тыл кысӥз. Катанчи сьӧрын но пукон вылэ султыса падра кырмиськиз. 'Но. али мон лэсьтыны быгатӥсько та..?
  
  
  «Ми быгатом, кыдёкегес лобыны одӥг двигатель», — шуиз со эмуос дырто. «Быгатысал ке, со тылэз кысиз . Со вал на мукет Но Учыр.
  
  
  "Мон уг быгаты . .. ?
  
  
  «Ӧвӧл, та срабатывать одӥг пол гинэ валантэм. Солэсь но ортчыт, ми дорын кужымез ӧвӧл ни соос. Дыртэ!'
  
  
  Со уг отель, кабинае мед вӧзам луысал монэн ӵош со лыктӥз ке, сӥньыс. Со син вылысьтыз бинетэз шедьтӥд ма, вӧсьлэсь куаразэ. Кутсконэз вал кыкетӥ ини позицизэ ах, ачимлыксэ шудыны эмуос но уг люкеты кадь мукет. Озьы ик сое йылозяз-ысь ас синмын. Мон ӧй вераськы, нокинэ но та котырын ик.
  
  
  Со пумит двигатель волятоно, кыньыртыса планировать карыны, мед юрттоз ӝоглык, кылем-мылем огдыре ӧр руль ӵошатъязы, паллян двигателез неравномерный эсэпвозет тяговый тыршемез понна. Вакчи понна атакае берыктыны.
  
  
  — Учкы, — кеськиз Падр. Но соку гинэ адӟиз сое, марлы мон уг, со приказэз быдэстыны. Вань на со ми вӧзын сылэ. «Учкы, та ваньмыз ӧвӧл на».
  
  
  Сое пазьгиз ветровой пияла пыр возьматэмын. Солэн правоез луэ: ми доры лобӟом эшшо куать истребителез. Мон кышкаса, ньылонзэс секунд вакчияк люкетэз вылэ, собере нош, сое валатэк, мар со уг Огвислы. Та g истребитель луи эскадрильялэн ӝыныез-91Y «Фиат» вож-тӧдьы-лыз-горд ВВС-кокарда итальянской.
  
  
  — Эй, — шумпотӥ мон. «Кунгож сьӧрын мон».
  
  
  — Вань на мукет атаковать карись самолётъёс вал? Солэн дырыз вань на.
  
  
  "Мон уг тодӥськы.'
  
  
  Со шоканзэ затаивать, тунаськыны, Падра кадь, но быдэстэмын ӧвӧл на международной ас атакае инцидент рискнуть пытсаськылы. Тросэз тыос котырын лобало но быгатэ куспетӥ вуж котыр G-91Y. Со валамон, малы татчы тужгес лобӟоз-91, нош уг Ф-104-лы. Соин ӵош быгатэ взлетный стартовать турын-мерттӥськон полосаез дорын-тӥ.
  
  
  Самолёт итальянской-а, матэ-тӥ расплываться инвис. Падан заколебаться куспын. Собере малпамтэ ӝутскылӥз но палэнын ватскыса.
  
  
  — Со берытске, Картер, — викыштыса сдавленно Падр. «Со берытскиз. Тае возьматоз меда?...
  
  
  Бен, — мынектӥ мон. Со навигационной тылъёс ӝуало, поворотный платформае, собере радиолэн пыртэмын.
  
  
  — Мед, — шуиз со эмуос. «Та шудон утӥзы».
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Пескара — вож зарезь фолий чебер курортын. Татын промышленность ӧжыт, но кулэ-лэсь трос ма, трос луо пляже, шундылэсь шуныт но пӧсь ву. Жаляса верано луэ, номыре но уг адӟы-а, ӧжыт-а со сяна, ачиз кадь гостиничный пыр номер.
  
  
  Пляжын cristallo pensione кунокуа дугдӥськом со вӧзы, мон капчи но ненег тулкым юрттӥз бриз оправляться кытын травма шлёп. Отпускмес лыдъяса ай ми понна висён хок двухнедельный сямен возьматэ.
  
  
  Собере ини мон сопровождение васькон неинтересный выжон луиз; собере нош огшоры вальыр-алекъяськон-юнме ортчиз натовский радъян. Адямиос мыным римэ вуылыкумы, бумага лист сложенный мед басьтоз, сое дорысьтызы басьтыны принцез-а, бер-а, соос но мон шуисько, та мар верам валанъёссэс возьматӥзы ке, дасяно ӵош боецъёс юрттоз шуыса югославский пумитъяськытэк албания югославие кӧня переворот. Лидер года Ih, кыӵе ке но "Милан", соин дырез кулэ луоз. Фантастика.
  
  
  Солэсь тазалыксэ но улонзэ дӥсьтон-оскалтон понна аптос басьтэмын та веранам. Та мынам одӥгез самой миссия ироничный котыр результатъёс вал. Нош собере сое, тодаз вайыто, ишкалтоз, марысь-ныр улаз югославъёслэсь самолётъёсты но танкъёсты но авиацилы люкетэз армия пыр ортчыны ih гуртын улӥсьёс но.
  
  
  Итальянской Джзан правительстволэн улӥсьёс сярысь сюлмаськыны; соос ватӥськон-пегӟон гарантия сӥзем ужъёссэ но. София, Падр, берпуметӥ группаын но ваньзы сямен люкаськыны вуиллям кык пиосмурт ih югославия понна, эрик понна нюръяськон азьланьтӥське, но солэн кунян ваён дырыз мон ӵош шутэтскыны. Котыр ӝутско принц швейцар куры, куашето, нош эшшо тросгес шурдыт Падра ачимлыксэ, кезьыт Принц, пумаз но пумаз швейцар соглаш.
  
  
  Табере Падра кион ӵош вал, малы ке шуоно та виын номыр но уг луыны кулэ эмуос сяна, гурт питомец.
  
  
  Падр сылэ, кырласянь но Принц, коридорын, мон ӧс учыр вылын возьматыны, тунсыко ке, утчалэ монэ шугатӥллям. Паськыт кровать вылын, соос буш кыллё. Мон кылле но гадьысьтыз асьмемын артэ арвие мон юн мусо кариз.
  
  
  София чувственно вырись мукет ласянь, мынам пелям покусывать пыӵатон.
  
  
  Та ньыль нунал ӵоже кыстӥськем ини, чувственно, кыр непринужденный но, сиськон гинэ вис, кудаз мон сиыны номер. Нылъёс, тыдӟыны, валаны, малы со мон понна тырмыт вал шуыса, куанӥсько.
  
  
  Поездлэн ветлон дырыз ӵош соос та сярысь вераськизы. Соин отпускъёсме но урод сямме возьматытэк ӧйлась висён формаез.
  
  
  Сӥньыс
  
  
  
  
  Йыръет
  Глава 2
  
  
  Глава 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Глава 7
  
  
  Глава 8
  
  
  Глава 9
  
  
  Глава 10
  
  
  Глава 11
  
  
  Глава 12
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  Агентам римэ монэ ыштэм.
  
  
  бырем пиез сярысь тодэ берыктыны лев удмуртской шкловский
  
  
  Оригинальной ним: in Rome Agent vermist
  
  
  
  
  
  Нырысетӥ йыр
  
  
  Кӧня ке улыса люкс кунокуа-ын манхеттен ая дорын, уг-а, мон сое нимало вал. Отын со регистрироваться кариськоно, нош собере кык арня R&H (восстановление но шутэтскон) пӧйшурась ранчо вирджиния ax бусыын, кыдёкын вашингтон, колумбия округысь.
  
  
  Та огазеяськонлэн кӧня ке условиез ужасьёс ачимлыксэ агент луыса, милям гуртэ но та шӧдонзэ сётӥзы . Озьы ик таос доры хоука зубектыса кышкало басьтыны; - Хок, пурысь, ироничный ax нимтултэм кивалтӥсьёс но. Одӥг каньыллык, со мыным кыӵе ке портовой кабак, йыр вандӥсьёс выро, нош со вие ке, со сша-ын берытскыны, заданиез кышкыт собере, мон понна со чакла, кызьы со тэрытскисьтэм луиз ке нылпи.
  
  
  Неоплачиваемый кык толэзьлы отпуске кылиз на ми дорын, со вал война кутскон усто интыоссэ но ортчиз. Мынам кӧлан интыям ӵош улӥз люкс тодматскыны бадӟым-а ваннаез но копак гостиная комплектовать барысь. Юрттэт луоз кухняын nen номер, нош шеф-повар косӥз тон малпаськод, маин улӥськод парижын наполеонлэн куинетӥ тӥляд дырды, пеймыт уз нош Нью-Йорк. Юрттэт луоз но эффективной но возиськылэ. Люкам ваньбур но уждун мон дорын улӥз, но солэсь вылэ люкаськизы банковский лыдъя.
  
  
  Нимаське со кровать вӧзаз коммутатор тигги номер трубкаез басьтӥ.
  
  
  Тигги — та Инчболд Табит. Англи пятифутовый дворянинка лэсьтэмын идеально (атай — графаын), кудъёсыз интыысь вошъяны привилегиос тодо, фирмаысь секретарь вылтӥ ужазы общественностен кусып Мэдисон-авеню.
  
  
  «Ник Та Картер, Тигги».
  
  
  "Тьфу тонэныд." Соос но суро-пожо луиз кокни австралийской куара. "Тон татын-а? Сётэм городъёсты?" Вакчияк пуштроссэ вераны быгатоно картузной тигги кӧня ке трос.
  
  
  Вераськон вань кӧня ке минут лулъяське потребоваться — котыръяны мон ӵош вунонтэм ӝыт тырмы вал вылын берпуметӥ тигги завуалировать эскерон — тордон сярысь уртче вераськыса но сиськон понна пумитан понна.
  
  
  Та дырлы ӝыныез ньылетӥез луиз. Со кема но лулысь басьтыны ваннаын йӧ быдтэ, сайкыт доры мед вуозы но улон. Вӧлдэтозь ванная синучконаз вал, маи вань, соин тыр лу, сое адӟи шуыса. Со нош ик радъямын луоз. Аленка мон доры вуэ сэрпалтэм, кужым функционировать мон, котьку кадь, но мукет турттэмез вурысъёс уз кыле-котырысь улон но мон сюлме вандэ ih конкурент кутыса, кыӵес кадь, мон мед ошозы. Серебристые ляб гинэ-тӧдьы гожен возьматэ, кукри пурт кадь лэчыт пурт ачимлыксэ кытын аслэсьтыз ужъёс кутскизы.
  
  
  Ымнырыз чылкыт вальыр мычиськыса майталаса но соос но, кезьытлы лосьон мычон собере азьвыл лэсьтыны куре. Кӧлан интыяз вуыса, соос, азьтэмъёс дӥсяськемын.
  
  
  Сое, курткаям гылӟыса. Дӥськут интыяз мед компенсировать люгер вильгельмина понна, солэн пушказ куши, паллянэ минутэн тырмоз. Кӧлан инты но ӧз шедьы, соос синучконын неудовлетворительной ваньзэ тае учыртыса. Бар юнматэм галстук но кошкыны дась вал солы, быръе ас ӟечлыксэ тигги точка отправной.
  
  
  Со вие ке, со ки вылазы поныса, ӧс калъёс, телефон пыр-пыр ӟингыльтыны.
  
  
  — Вуриськись, — шуиз со шара, ваньмызлы огкадь но трубкаез кутӥз но вуиз.
  
  
  Пельынызы кылыса, трубкалэн доры вайиз, сое марлы ке но кельшись книга карнавал вылын магнитофонъёс, чылкак гинэ. Телефонэзлэн кнопкаосаз зӥбылэ горд выльдӥсь со, огшоры ачим гостиницалэн номераз оборудование огазеяськонзы, тодмо куараез кылыса но полуслово-ын. «...со, тодӥськоды-а, мар-тӥ отпускын, нош парша коньдэтсэ, милемын ӵош со ужа луыса, та возьматэ: сыӵе адями ӧвӧл-а, мар-на мон, кызьы тонэн. Кыӵе лябесь луо ке, тон мыным, тон мыным одӥгез гинэ агент валамон.
  
  
  Та Хоук луэ. Телефон ез пумысь вераськыны, сое мон ас вылам горд офисъёсты но мукет вашингтон пыре вал.
  
  
  — Мон кутскон лэзизы, босс, — шуи мон ӧтьыкузы, аслэсьтыз вань чида. — Эшшо одӥг пол тон мон уг быгатӥськы вераны, мар луоз... — Римын, — выпаливать, со эшшо трос ӵокса монэ. «А мар-а-со зын тибр шедиз. Таосыз мае ке — Клемен Андерсон, кулэм но чертовски. Андерссон неважный информатор клемен италия вал. Мыным со ноку но уз луы самой делле люкетаз огазеяськонлэн, дырын-дырын милемлы юрттоз но, ми кымтэ информациез, интерпол со уг быгаты адӟыны но цру котырын бадӟым пиналъёс.
  
  
  Хоук, йыр сверхсекретный, самой пичиез, самой ужанъя подразделенилэн глобальный америкаысь разведывательный кулон, азьланьтэ: «мон ыстэмын расплывчатый люк нуллэ со сярысь кыӵе ке дерьмовый фильмъёсты, кудъёсыз со басьтӥсьёс люкаськиллям. Таӵе фильмъёсты, кудъёсыз уже кадь возьматыны гламурный шпионаж но контрразведка. Нош тӥ та сярысь ваньмыз тодо.
  
  
  Со виын неосторожный хоуку одӥг пол шуод-а, мар-а фильм мыным туж кельшизы, со адӟиське. Со нуналъёс бере соослы мынам пушкам кельто, ас ребяческий пуштросэз но ваменэс. Кино соослэн фанатсы луисько. Одӥгез соос котыр чидатэк, вормонтэм, мыным йыроми сярысь личной (ха-ха) улон.
  
  
  «Нырысь со, малпасько, кызьы киноын дас миллионозь сумма та роман очередной шуыса», — Хоук азинтыны. «Клемен юнмато но азьланьто, вань-а мар-а эшшо но муромытӥз. Та эмуос со лэзьыса эскерыны, малы ке шуоно, со умой адями вал, туж пайдаё, мыным вотэсъёсаз. Та чотын со уг ни берыкты, нош али Клемен кулэ. Озьы, оло, Клемен тодӥсько, мар ке кулэ луиз. Тон вылын ветлон билет бронировать alitalia 20:15-тӥ аэропортэ кеннеди, ny. Тон дорын луо, час, вертолётэн вуыны мед быгатозы шуыса, со тӥледлы котыр аэропортэ вайизы манхеттен.
  
  
  «Нош, сэре ...» — мон шуо, чакла, кызьы но жаль быг-быг Тигги бусэ ышо-быро.
  
  
  — Тон потребоваться часъёссы трос ӧвӧл, куар вылысь юри лыдӟыса, — шуиз со успокаивающе. — Искреннее телекс али уло кунокуа со. Тон вылын асьсэды шедьтыны почта ящик кода стойкаос пусъён. Вань-а, мар-а тыныд кулэ, залын, та конвертын. Коньдон уксё, луоз сярысь удостоверениез, паспортэз кык. Уг ни ӝегаты тонэ со. Сое адӟимы ини, синъёсыз ӝуатскизы кадь, шулдыр улон сярысь малпан тынад вӧзад ческыт итальянской. Но тодады возе: та уже уг лёгаськон». Со вералляз, мар ке сярысь ватсам пыдэссэ-нью-Йорк, мыным со кулэ вал, но трубкаысь хоук ни ошылыны. Та шудонын соос шудо, хоук эскерыны но правилоосъя.
  
  
  Дежурной частяз жингыртӥсь курытэк но телекс вайисько сое, со сое вите, ӵош, ваньзэ, мар милемлы луоз почта ящикамы. Собере со кельтэ но со сярысь веран инчболд жингырты бар леди, мар-а, жаляса верано луэ, тросэз ужъёслы ӧте монэ ӝоггес. Куке но зӧк конвертъёсын вылын курень телекс ыстон пияш лыктӥз, со кык двадцатидолларовый эмуос кагаз мычиз. Украина понна долларен но вал пӧлазы вить левобережный, нош мукетсэ — сяська, кудзэ Тигги вуттэмын луыны кулэ. Мынам впечатление кылдэ, нош мар со понна луоз таӵе бадӟым шумпотон нах, мон кыӵе ке задание сётэмын вал, соин мыным малпамтэ на.
  
  
  Кузьдалаез куать телексный фут верамъя, пуромыса, бадӟым кадь шорысь льӧль бумагаос, отчётъёс уг адӟиськы ни вузкаронэн азьпалан нырысь мӧзмыт соя чикагский кезьыт учкон сярысь. Озьы ке но, ӵош ке, со номерез лыдӟыны ачимлыксэ дун пыр конвертэз кодовый поляризованный пластиковые ньыль кузя куар, ачимлыксэ пуштроссэ усьтыны кулэ со. Ужъёсын но шекъёсыз тырмыт пумисько клеммаоссэ андерсон отчётъёс, но мон понна та выллем учыр кыкетӥзэ ӵош задание выллем азистория кулэлыкез. Куд-огзэ юри бичало но нимаз кык римэ сярысь тодэтъёс юрт адресъя огкуспетӥ, андерсон кутэмын ни.
  
  
  Ӝикыт но ӝог лыдӟо соос ачимлыксэ, машина чур туйналляз но мон понна шредерный standart апартамент чуръёсты бумага сэрттӥзы. Макем соос трос-а лыдӟод, сокем трос ышанӥсько-а, мар-Хоук келяй мон вылэ кыӵе ке но пӧйшураны адӟиськон понна. Самой кутсконаз сое шонере поттӥзы. Та куараослэсь кылӥсез но луиз, лэся уместный фильмын солы трос реклама, AX расследование кезьыт. Кӧня ке юн фактъёс, кезьыт пульыос нош кылемын ӧвӧл ни. Лоренцо Конти, итальянской широкоэкранный спектакль продюсер, секс но вирен тырмемын, кылсярысь, пыриськизы классической вань постановкаосаз-ысь «Одиссеязэ» вуиз «Ыжпи Мари», эпопея дасясько выль ним улсын « Ӧр югытэз» . Оккупация калыккуспо со сярысь фильм, куинетӥ мировой война дыръя потыны быгатӥз шуыса.
  
  
  Вуриськись, ваньзы, кин куке-газет лыдӟыны ке, та сярысь тодӥзы. Поттон понна, оло, Хоука кунгожсьӧр выль ужъёссэс учкем, собере кыӵе майбыр комиксъёс со вие, нош собере газет куштыны.
  
  
  Етӥз но конти осконтэм вал пияшлы. Тужгес но азинлыко но фильмъёсъя гинэ кылемын табыш люкетэз инвесторлэн ачимлыксэ, Лоренцо со вие кадь, мукет ласянь, пуштроссэ ас вылын барыш басьтӥз палаццо Римэ, Капри аслаз виллаяз, франциысь замокъёс лымшор асьмеос, бадӟымъёс но трос дусымъёсыз, пудо-животъёсын суредъёс, вань прихлебатель но юрттӥськиз. Я тазэ иворез конфиденциальный но луэ. Нош со аксым ярато-а яке мукет котыр голливудлы продюсер схемая лондон.
  
  
  Пинал йырме быдтӥсько сярысь австрийской клемен сюмъё валатонтэм сноска лэсьтыны Андерссон. Виылон, конти соин, лэся, ваньзэ ас вылэ тырше ке, тросэз лулсэр ӝоген мар луоз собере срыв со кулон соос дорысь, солэн кык толэзь потыку но, шутэтскон коркаосы но клиникаын. Но та Но умоесь вал. Озьы ик-а кизилиос заменимый, секретной агент кадь. Бадӟымъёс понна но кино кизилиос срыв ӵемгес озьы ик, кызьы кутскиз роман актриса но. Выль фильм Марсленд партнерез Конти Хью луэмез сэрен, осконтэм учыръёс министр британский финансовой репутация, мурт но ӧз усьтэм бассейнысь, шоу-бизнесысь но англи компания герӟеттылэн дистрибьюторский валамон. Симка дэн пьероез, итальянской кизили вошъяны; банкиръёс но политикъёс- "плейбой", нош сыӵе предприятиын тужгес но умоесь партнерез, Верелдейнде кадь. Но, бератаз, Стадс Мэллори, американской независимой продюсер-режиссёр, фильм тодмо ог дас кык ар талэсь азьло оскароносный.
  
  
  Сыӵе ёзмы вань, мынэлэ но возьмалэ кадь-ысь Конта эпопея. Вылтӥз ог дас ним топовый англия, франция, Италия лымшор америкалэн уйпал шаерамы но. Солэн дас вить минут гинэ ӧтиз вал, трос кизилиос-лэсь, котырозь, нош нимыз ялэмын вал смотреться ih отлично. Камилла Кавур кык валтӥсь рольёсты шудӥз, итальянской берпуметӥ секс-бомба, но Майкл, Спортъя, йыртэмасьёсты закон англи, кудӥз ар умойгес луысал, ӧз ке дунлыкъёс рекламный лыдъя.
  
  
  Ялонъёс быдэсак быдтэмын луыны телексный, дун но куар кадь. Со йога поза лэзиськи выж вылэ, нош ик материалъёс сосредоточиваться лыдӟон понна, со милям йырамы вал ни. Со ассэ визь-нод луоз лэзизы чылкак буш, нош вань веранъёсты собере нош ик пуромиз, со кадь трос лёгетлы вылынгес ачимлыксэ наплыкез вылӥын лыдӟыны.
  
  
  Номыр но паймымонэз уг луы. Асьмелэн огъя вормонмы, аферист фильмъёсын валтӥсь герой луозы, военной техникаез трос лыдын лэсьтэ клемен сярысь заметка, Куинетӥ мировой война сярысь выль материал люка конти понна: танкъёс, самолётъёс, музъем вылэ ракета алда бетонный бункер сюдон понна но, таосыз но, огшоры уж луэ. Шӧдӥсько, со но озьы луыны кулэ шуыса, итальянской ӵош вуэм трос материалъёс, англи, офицеръёс но американской герӟеттылэн натовский.
  
  
  Котькуд бадӟым ож сярысь фильм, ӝыныё гинэ ке но, со шара, официальной кивалтэт ужан ышанӥсько быгатэ. Та аспӧртэмлыко но, номыр уз луы. Кылемын соос гинэ, мар вал Клемен вииллям. Нош та гинэ шортъёс уг тупа луы одно фильм ачимлыксэ кусыпсэс эскерон . Гожъям бере кӧня ке судить карыны, данакез адямиос Клемен вал, нош тырмыт пӧлысь осконтэмъёсыз-ас дарт шудон понна доры азон, но-вордэм понна тырон азьын ассэ ялан пӧлысь басьтӥз. Мугез но, со тибр сюре бере, оло эшшо но тросгес, ма муген ачимлык-тӥ любопытство киноэпопея.
  
  
  Дас минут милям вань шуыса, нош ик люкаськимы. Со вильгельмина басьтыса, мон Люгер, Хьюго, мон но стилет Пьер, газовой бомбаослэсь, котыр чемодан дӥськут вылэ нош ик лушкем картузной ih пыдэссэ вандэ-а, мар-солэн гардеробаз кӧлан лачмыт гинэ ошылэмын. Куртка басьтӥз со понна кобураысь наплечный дӥсяны. Соос саесъёссэс но сюбег закатывать стилет дыж бирдыяськоз. Та этапын вал газовой бомбаослэсь мон кулэ-а ӧвӧл-а, со котьку кытчы поныны ee, соин ик сое инъяло минутаз Пьер. Заказать сое лыдъяськом ни, но пыдкуксэ ӧс йыгаськиз ке, со нош ик куртка дӥсяса.
  
  
  Со ваньзэ ас котыраз адями йыр куштэмын но выль сосредоточиваться. Аэропортын кеннеди, роджер ny лу ини сое (Джерри) Карр, техасский узыр мувӧен, одӥг гинэ визь — майбыр улон но вала, мар солэсь доход луоз, со ноку уз быры. Та дискъёсты ролез, кудзэ со шудӥз яра, нош Хоук, вуриськись басьтэ, тырмыт-а уг сёты мон соослэн люкетсы.
  
  
  Карру кадь, йӧн уг понэмын луыны кулэ вал мыным со понна та фильм, пайда басьтод шуыса, нош со понна, ӵук кизили понна тырытӥськыны луонлык вылэ вуэм калык, нуназе но сиськисько, нош луоз-а быгатоно, тужгес но, туж бер перекус. Мон сыӵе арбериосты мон картер ник кельшымон рольёс, со ке ӧй луысал фактъёс а, мар-а мон та ужын люкето. Милемлы тупась рольёс джерри карра потӥз ке, паспортлы мыным кыкетӥ дор выллем луэ; та Карпентер Бен, журналист-фрилансер. Кӧня юисьёс, суредысь социальной передвижение бадӟым эрик мусо, техасский playboy шуыса.
  
  
  Аэропортын кеннеди, пальпотӥсь ny нылъёс, солэн озьы выремзэ адӟыса, пе, выль одӥг возрождение эпоха яке интернетысь васько котыр итальянской фильм, нырысетӥ классын карру джерри самолётэ билет сётӥзы. Пассажирской шонер туннель сигнал сётӥз, лэзе монэ сотэк но мыным дуно личной обыск: люгер, бомбаос но пурт.
  
  
  Книгаын но тырмыт залысь небыт обложкаен киоскын сое лобӟем журналъёсты басьтӥсьёс медам басьтэ рейссэ ортчиз Нью-Йорк учыре римын, со умме усьыны уг быгато ке. Идеалын со задание кутсконаз кулэ луиз ум-а, но естественной та амалэн лэсьтэмын луыны кулэ. Усто врачъёс но AX таблеткаосын уд малпа ук, мынам со уйвӧт удыс сётӥськод ке, солэсь котырзэ, кытын но потэ сыӵе физической дасяськонъя, кадь потэ мыным.
  
  
  Самолёт Jumbojet ӝыныё гинэ басьто вал, со вал нырысетӥ классын планъя но одӥг арес. Сергей тодэ кыскыны уг ӝуа но, солэн кышкыттэмлыкез е пристегнуть. Вить минут улыса, мон понна, ми понна чакламын сюресчиослы — эскериськон, соос котьку но монэ кабыл басьтэ, со самолёт ветлӥсько на, уробое яке автобусын, ишаксэ кыткиз. Со, малпасько, макем кышказы соослэсь макем та но лябӟыны быгатозы.
  
  
  Вань пассажиръёс дас мурт вал. Ньыль ужбергатӥсьёс, матысь эшеным ог-огзы доры, асьсэды одӥг ёросын но, талэн портфелез дипломатической пеймыт-лыз костюм. Куинь ар шоро-куспо нимъёсынызы табличка кык зарни, я сояз дуннее турнелы, азьланьын кызьы идентифицировать туристической группалэн ёзчиосыз. Вань умоесь, янгыштэм но, кыдёкысьёс но, быдэс чурез кельто-а мон ас пукон интыос, ми бӧрсьысь кӧня ке буш но азьпал радъёсын.
  
  
  Вож гинэ святой улӟизы кадь, мон омырын но тодмо луизы, соосты туалетын вуиз. Но кобураысь стилет пуртэсысь Люгер мон отын ни. Ас интыям вуыса, со кышкатэк ас портфеляз поныса ih дипломатической замок но кожылӥм. Синэз кыниськод ке, удалтэ мыным лобан дыры, мон уг потыны дӥсьтонзы-оскалтонъёс со, малы мон курткаме пазьылскыны, нош мон эшъёсыд сярысь малпан кылдӥз та выллем самолётъёс угон но йӧспӧртэм . Мон капчи лыдӟисько кадь выйид пол бере, ачим сярысь гожтэт тынад домофонэд просигналить. Соблазнительный, итальянской небыт куараослэсь нылкышноос вылэ, шуом, англи но француз кылъёсты, мар луоз eda сётӥзы.
  
  
  Кык стюардесса луо. Одноq сярысь трос шуыны мон уг быгатӥськы, малы ке шуоно, со отын вал. Нош мон со вакытэ мукет саклыксэ ас палаз кыскыны, кызьы со сое нырысьсэ адӟе. Таза кышномурт вал со. Дюймын тигги кушты монэ кӧня ке вылӥынгес. Но буй-буй. Дюймын со асьмеды берпум зэрпаллык униформазы басьтыса, мыкырскиз, эд монэ пуктэ шуыса. Та виын трос луизы, соос озьы ик ваньзэ, мар вань, сое ӧжыт басьтӥз комната. Соин, тодам вайи, кызьы куке-соку француз корольлы улэ, ачимлыксэ бокал вина нюртон яратоно дусым формазэ зэм пелляське понна гадь вылтӥз. Соос асьсэды возьматыны быгато-а, мар-а адямилы та шӧдись луыны кулэ.
  
  
  Со шуиз. - 'Тау,'
  
  
  Со пальпотыса. Солы но кышномурт вал со, кузь сюрес вылэ аслэсьтыд ваньзы пальышало, чилясь, гордмыт-курень йырсиеныз кузь пыдъёс-озь, нейлон бинялтыса, асьмелэн чиньы йылаз-озь кисьтаське мини-сапожки.
  
  
  «Горд вина сиськон понна», — шуиз со. «Ми дорын но colognola озьы ик луиз. Горд вина, соос, эсьмаса, уг тӧдьы soave пӧлысь янгыш кожа, со но регионъёсы пото бере, кытын вордскиз соиз. Та но сётыны луоз.
  
  
  Сотэк фишка англи ӧжыт луиз; ӧжыт гинэ скованно кылъёсты быръёнын но, нош тужгес увлекательно.
  
  
  Юаз со. - "Вордскем шаердэ?"
  
  
  "Венето", - шуиз со. «Венеция-Ын. Нош соос-тӥ Падуя. Троссэ пушказ возе.
  
  
  «Colognola веръя», — шуи мон. «Одӥг дырез но условиез. .. '
  
  
  — Озьы но луэ, сэре ... — пассажиръёслы со шоры учкытэк гожъян, кудӥз кияз возе. — Мистер Карра? Милям секциямы та берпуметӥ пассажиръёслы обслуживать каре, нош мукет ласянь тележкаос стюардесса ачиз кошкиз ни. — Тон мар та мыным вина веръязы, — шуи мон.
  
  
  — Кон копак та ужъёс лэсьтыса улыны, — шуо соос, юн. Кутсконэз тупа ни-а мар-та Но ке, кезьыт отказ вылэ тыремын.
  
  
  — Правилоос кылдэм ке, эн сӧрем понна, яке ih, эсьмаса, сӧрыны, синьорина, — шуи мон. — Синьорина?
  
  
  — Синьорина Morandi, — шуиз со. Но мон со котырын со нош ик одӥг обволакивающий зарниялляло, всеохватывающий пальпотон.
  
  
  «Morandi Розанна, Карра мистер».
  
  
  — Джерри, Розанна, — шуи мон. «Мон лэсьтыны быгатӥсько тазэ котыр куд-ог вераськыса ортчыто? Тыдӟыны ӧвӧл, тӥ понна отдел вал. Со рольдэс асьтэос но тодэ нефтен узыр бумажник двадцатка плейбой огдырлы шеде. «Эш ке тон та сётэ аслыд, мукет пассажиръёс-лэн соос сярысь сюлмаськыны наверняка быгатоз-а?»
  
  
  Авессаломен луоз пальпотон табере пальпотон.
  
  
  «Правилоосын трос талы пумит карыса, Джерри», — шуиз со, библа басьтӥз. — Нош та Анджела кельше. Та понна нах куз чулка. Ӝоген со Colognola вуиз. Но со сыӵе ик капчи небыт, Соав кадь, но со кужмо.
  
  
  "Кызьы тыныд кулэ?"' Соос шуо та, ма со азьвыл кошкоз.
  
  
  — Оло, — шуиз Розанна. 'Учке.'
  
  
  Поднос сиёнэз ӝоггес вуоз но со понна асме кык пичи бутылкаысь colognola. Поднос вылын соос ӝажы вӧзысь пукон вылэ ас азям мон пуктӥ.
  
  
  «Кык арня кылемын вань», — шуиз со. «Собере нош ик базаре кутскиз . Собере туристической сезон кутске. Ваньмылы басьтӥськоно луиз интыосысь. Потӥзы ваньзы соос марлы ке мукет. Та зӧк ужбергатӥсьёс пересьёс но, мон соосты ишкыны кутско, сое малы ке лыдӟисько, малы ке но потэ, та сярысь али практикаын кутыны чепыли та итальянской. Ценымногие тросэз мыным кельше, crowded озьы ӧз ке луэ, али кадь. Озьы ке но калык ӧз малпа».
  
  
  Пияла бутылкаослы ӵоксэтсэ вылысьтыз пломбаос но со натренированный движение откупоривать ih чигиз. Со монэ ӧжытак стакан лэзиз, со понна утчаськом. Нош со луиз сыӵе умой, кызьы шуо, со но, ческыт но капчи, ӟеч послевкусие.
  
  
  Со шонтэ, со кык бокал но тырмиз. Тостъёс невысказанный мон ӵош юо. Шӧдонэлы мон юн мылкыдоесь луо, ачиз юэ шуыса, со поннагес ик гинэ.
  
  
  Собере мон ачим но кӧня ке пуконъёс пыкъяськыса розанна секталаез ваньзы мон доры стакан лук-лак карыса люконо.
  
  
  «Озьы умой ини, Джерри», — шуиз со, - монэ дугдытӥз ас янгышъёсыз вылын курень синъёсыз, йыромем мон киын одӥг кияз нош, кин сое мӧляяз мыныны выримы. Та ӝегатӥсь солэн кияз, нош со вакчияк эшшо кужмогес.
  
  
  Буш бутылкаос но мукет поднос мон стюардесса люкамъёсы пӧлысь кык-вина улэ. Сергей самолётын вал кысэ, но макем быгатӥзы сое адӟыса, мукет пассажиръёс, парен но шоро-куспо ужбергатӥсьёслы изьыны ар гастролировать кариз узыр. Монэным ӵош нырысетӥ учконын выльдышетскись чылкак уг яра, нош та учырын кышкытлыклэсь огшоры луэ, напряжение, Ноку о., али кадь: огшоры, но спонтанно воодушевляюще: нырысетӥ разрядлэсь учконэз воштон понна стремительный сиён доры, солэсь палэнскыны уг ни луы. Кӧня ке секунд ӵоже мукет пукон тыбыре мыным лэземын, но ваньмыз ас интыяз вал, но уединение удобство, кудӥз сярысь адямиос малпаны быгатӥзы кык гинэ.
  
  
  Розанна юрттэ-а монэ куртка басьтӥз, мон уг висъяськы rta ымдуръёссэ. Кыл ым пушкын вал, со милям дормы, ыше кадь-а, шушектэм чорыг. Ӝоген астэ но люкетэн но солэсь мозмыны ноотысь туфлиез вылэ униформазы чулкае. Малпамтэ шорысь-кыдо кышномурт ӝужыт капчи чичпотон ӟыгыръяса-бубыли.
  
  
  Котькытын луоз азьланяз киын кырмано. Дэремлэсь улзэ пазьланы, али йыг-йыг улӥзы возьыттэм но ни, куртчим, нош собере ым но кылъёсты утчаны. Эй сомында сётэ, кӧня басьтӥм. Собере со нах пыре, улэ отын, кытын пыдъёсыз кузь та классической огазе люкаськыса, ог-огзылэсь адӟем каро, но каллен куанон минут кыстӥськоз. Та кыл кулэ ӧвӧл; мон вань ини шуисько аслым югыт.
  
  
  Кульминацие вуыкуз, куке ми ӵош, Розанна салья мур лулӟиз гинэ.
  
  
  Вань на соос шутэтскизы, Розанна бере, мон но вӧзаз гуртын усьтӥськиз пальпотэ. Сое лыдъяны капчи ке но ӧвӧл ӵыжыт, маин сюдоно коӵышез пальпотон пальпотон али сое тодам вайисько, тужгес но солэн стюардесса луыны сӥё-респектабельный образецъёссы, кӧня ке минут висъяз вераськон, номыр но, ӵош пассажиръёслы респектабельный.
  
  
  «Ку ке тон-мон нош ик лобай потӥз ке, Джерри, — шуиз со, — ышанӥсько, ма таосын лэсьто межсезонье, али кадь».
  
  
  Юаз со. — "Яратонэ тон, омырез гинэ выре-а? — Йылаз-пумаз кӧня со вылын кылем арняе римэ планировать карыны. Оло, со дыр эрикогес кутыны быгатытэк, маке основной котькуд аре вань шуыса. Нош та, мар тон — изюминка вань ӝужыт точкаез.
  
  
  — Мар гинэ, тау, Джерри, — шуиз со. «Ми берен отчы тросгес но лоба. Со дунтэк ке Но, та номеръёсын мон тыныд герӟаськыны быгато. Мон сое телефон номерзэ сётӥзы, сое ӝик-ӝик блокнотам гожтӥсько. «Мон малпасько, сарба но тодӥсько вал, мар мон лэсьтыны быгатӥсько та адямитэк мыным музъем вылын вань на котырам». Но со одӥг кияз сэзъяса захихикать мукет пассажиръёс изё. "Кытын тон дугдытод? Та йӧнтэм уж уг ортчиз ке, оло, жингыртоно отчы, соос быгатэ-а тонэ.
  
  
  — Le Superbe Albergo, — шуи мон. «Нош монэ отчы уг луы ке, гожтыны».
  
  
  — Мар тон лэсьтыны римэ люкаськылӥзы, Джерри?
  
  
  Но тужгес тодмо та бутылкаосты ӵоксэтсэ янгыштэм вал, но мон шӧдӥсько, мон кадь срабатывать система алонлы. Ӵогъян капчи, чырты, со вера, кызьы мон валай, кышкытлык инстинктивный тодметъёссэ возьматыны.
  
  
  Та бутылкаосты ӵоксэтсэ вал, котькудзэ мон солы пӧсятэмме быгатэ, но со вие пишмыты вал. Та трослы вазьгес лэсьтэмын медаз люба арес. Герӟаськон котьку юрттись вераськон дасяськон кариське, нокин но уг чида возьматэ секс, ужпумез ӧжыт мед небӟоз. Но «муг» — сое, со вие мон нырысетӥ луи. Мынам вань кӧня ке секунд потребоваться дасмос, та малпан мынам йырам мед ужалоз.
  
  
  — Мон каль отчы киношник потэ, — шуи мон, вераськонмес куспетӥ кароно ӧвӧл. «Та Конти Лоренцо. Оло, солэн кӧня ке уксёез пусъёнъя выль ачимлыксэ поныса».
  
  
  «Эх, шорт Дунне», — шуиз Розанна, ӧжыт ке но сое адӟыса, пальпотӥз кадь адӟиськон понна реле-ын тэшкыльтӥсько, ымныраз сьӧд мадонна шӧдон-горд-курень ортчиз. «Тон пумиськиз ке сыӵе адямиос, кудъёс понна соос трос дыръя ӧй вал стюардесса луыны-а тӥ дорын Розана».
  
  
  Со оскисько, со мон понна со ноку но уз быгатэ асьмелэн мар луоз собере огъя нимо оргазм.
  
  
  Бӧдь ассэ кӧня ке ас сярысь, ресторанын умой рифма сярысь, со сярысь, кыӵе отельын le superbe усто, азьланяз но озьы ик. Та нош ик янгыштэм разговлры луэ, сое сётэ солы но, собере мар карыны со, кызьы ми ӵош ветлон герӟаськем римын, солэн "дуннелэн пумыз" , любопытство со ваньзэ куштыса.
  
  
  Озьы ми кӧня ке час ӵоже нырулыса шуыса супыльто но, вань на чебер. Собере Розанна извиниться кариськоно.
  
  
  «Eda сётэмын ӧвӧл на», — шуиз со. «Приземление сиськон азьын. Тон мыным телефон номерды ӧз ышы, Джерри?
  
  
  Со шуиз эй, ма тае лэсьтыны уг луы.
  
  
  Эй, мон уг шуиськы, мар понна ax связнойёсыз ыстэ синьорина пыдло римын расследование morandi ачимлыксэ, миым но со кабъёсыз но туала биографиез вань ee "дуннелэн пумыз" Клемен Андерс но каньылгес.
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Римын улэ мед табыдӟа винея базар тырмиз аэропортлэн леонардо фумичино ним. Ӝог но шонер но, солэн кышкыттэмлыкез таможня нимын ортчытэм эскерон возьматӥз. Солы таксиез бой сэрпалскиз. Забастовкае огшоры аэропортэ мынэ, такси но чурыт луэмзэс понна вожвылъяськон. Пумлэн пумаз ублюдок шедьтӥзы соосты эшлыко, ваньзэ сое сумкадэ мон нуо понна мон соглаш кык адямилэн ӵош суммаез огъя люкетэз сяна, мукет городын, пассажир.
  
  
  Басьтом дӥсьлэсь superbe le кунян ваён со, огшоры ачим но лэсьтыны быгатӥсь хоук дасян. Озьы мон бигеръёс доры, сое эскерыса зэме техасский миллион кадь. Со гожтӥськоно ке, юа, соиз озьы-а ӧвӧл-а яке хью марсленд мэллори сэрен стадс регистрировать каро.
  
  
  — Кык-а, мистер Карра. Шумпотыса AX юри юнматэмын та сярысь Портье, эрико le superbe возьматэ шуыса штаб-квартираез кылдыны Wereldeinde.
  
  
  — Соку со огшоры верам гожтэ со, — шуи мон. Кагаз юдэсэз гостиничный мынам киям вал, азьло солэсь котырзэ кисыяз ручка басьтэ. Нош со гожтэм кык но со одӥг, туж риска со шобыртэ соин, ма бырем бере одӥг гожтэт. Со герӟаськемын кунокуаын кадь луэ ӝог. «Дуно Хью сэрен, — гожтэ со (соос «дуно Мэллори» кыкетӥ ивортон), — Ӵыжа, Кевин-ын Римэ мон тыныд косӥ. Со турттэ, шедевр шталь фильм. Но, малпасько, "Концец Дунне" шанс вань на быгаты вал, тае лэсьтӥз » .
  
  
  Тросэз валантэм гожтэмын вайыса, скрепкаос понна карточка клер визитный понна тэтчо но, мон хоук сётӥз, быръем люкетэзлы кадь мон джентльменский хьюстонский идентифицировать клуб .
  
  
  Монэ ыстон-куатетӥ этажаз ну, номерын, кудӥз элегантно ни адӟылэ, ма со, малы милемыз кельтӥськоды, Нью-Йорк. Улонзэ ас вылазы яркыт вакыт superbe le гостиничный рубеж даур кутскыку, стиль воштонъя но ачимлыксэ но трос выльдон, йылэтон интые туала тенденциосты мыныны асьмелы сюрес вылэ векчи ноку но уз люкы ни заполняемость люкс. Со понна кагаз басьтӥзы-кык выль пыдкуклы лира 1000-ын, собере нош ик берытскиз вал священнике вылэ эмуос но одӥг 5000 солэн скоростез туж но трос кузя берпум рифмаосы мутусэз максимальный косӥз. Городын со ӟеч тодо ини, нош ӝог кӧньысал планировать каро, милемлы умой набор ответ возьмасько: кык ялон.
  
  
  Азьло со вуиз, кезьыт распаковываться сое быдэстыны. Со кузьым луиз, берыктон куштӥськыны, кунокуаез со берыктоз сое.
  
  
  Вить минут карта вылэ сосредоточенный саклык изъянты сое, со ӝынызэ тыроно стилен шобыртэм кроватез-ын-ын барокко вырыны быгатэ. Азьвыл со аслэсьтыз тодон-валанъёссэс юнматыны, но кӧня ке тодэтъёс басьтэм адресъёсын тодэ виштыос смутный местонахождение мон малпасько: одӥг-ын Париоль йӧно, мукет палаз тибр трастевер ӵашетэ.
  
  
  Но со понна кулэ рутина дышемын азьланяз, пе, «Люгер» дипломатической кейс, ударной но вӧй вылын шапыштэм механизмъёсты ачимлык-пертчыны. Собере со, вить минут йога кылисько. Собере со жимъёслы кылле, ӧжытак шутэтскыны мед быгатозы шуыса, мон озьытэк розанна самолётын шудӥсько, нунал пумын-озь мон та сярысь вунэтыны туртто кык но, потребоваться ке.
  
  
  Асьмеды со верам вылазы басьто ответъёс ке ӧз, малы ке ӧй вал, озьы, малы ке шуоно тросэз кезьытлы, со сярысь малпало Розан — факт, со огдыре прелюдия но эффективногес луоз аймес стимулировать карыны шуыса, — соиз уката но ышанӥсько, мар кадь со-ӵош герӟа ке "дуннелэн пумыз".
  
  
  Со уйвӧт мур вые, ческыт вӧт-вӧт мон но, монэн ӵош луэ, сое пумитан тусъетъёс розана лябӟе. Самолётъёсмес но ӧжыт гинэ мон ужъёс тросаз уйвӧтын нокин но ӧй вал рос-прос обрабатываться. Бугырес дырез ӧз жингырты звонок.
  
  
  Со ӝоггес сайкалозы, но ӝожтӥськыны луэ. Ӟингыльтыны Телефон. Сое курико трубкаез басьтӥ.
  
  
  — Мистер Карра? Кунгожсьӧр нылкышно капчи вераськон куараос.
  
  
  — Вераськонмы борды итӥське-а тон?
  
  
  — Тон понна сэрен Марсленд Хью. Ӝамдэ, пожалуйста.
  
  
  Сое витё, солы шуныт ортчыса, нылъёс дырекъя куара укыр инты басьтӥз.
  
  
  — Тон вераськыны Марсленд Хью, мистер Карра, — шуиз со. (Котьку но бер, вазь ке ассэ укыр англи титулэз вунэтиз.) «Тӥ монэ басьтыны веран. Ӵыжаны тыныд мон визь-кенеш туж эскериськись герӟаськемын. Та визьтэм чырткем пересь?
  
  
  Ответ сётыса, со информациез, кудзэ мон сётыны телекс хоук. Жаль, та пересьёслэн визенызы, яхта вылын мынӥсь-ветлӥсез ас « Безумная Джейн» Даймонд дурын-Мими Рид валче, миссис витетӥ Кевин. Ӟечъяськыса луыса, кык но кезьыт.
  
  
  — Кышкасько-а, финансовой палъёсы « кык дуннелэн пумыз» вань радъясьёслы, дуно, — шуиз Хью сэрен, тодаз кӧня ке кисьтӥське. — Нокыӵе но мугез ӧвӧл, малы мон уг пумисько, пе, медаз bella roma la ӧжытак лябӟе. Но мар Конти Ренцо-ас котыраз кин, пумиськеммы потэ, мед юоды, ӝыт но ортчиз. Солы шумпотыны гинэ луэ, тон ке итӥськизы. Шуи, дорам ӝыны зал сизьыметӥ «Монец»?
  
  
  Со шуиз, та-а мар-а мыным кельше.
  
  
  Вераськон вакчи луэ арес тырмыку, медаз сярысь гожтэмын сэрен лулмугор но, вир но представление хью. Вордэм калыкез но алданы англи пияш меӵак тусыз умой дунъяз, аслэсьтыз ватӥськем снобизм кинлы луоз, со потоз мед быгатозы фунт, марка, яке франк лиру, со уг унаследовать, кызьы мукет пияш. Но наверняка арес вал, "дунне пум" уксё бадӟым количествоен инты шеде на. Та гинэ шуо вал, трос тыш яратымон понна юрттэт мед луоз шуыса, техасец узыр, лэся ачимлыксэ куяны косӥз, озьы, со монэ кутӥз ке, мон но юрттӥськыны кариськизы oni-а, мар-умой ортчиз пинал дыры.
  
  
  Вань вал вить часын пополудни, пӧртэм кема кыстӥськись мон но дискомфорт шутэтскон дырзэ палэнтыса. Солэн пайдаез ӧйлась кутскыса, кык час улыса, со мон дорозь кылемын-а, со шудон кадь кутске. Со дӥсяло (аксессуаръёсты кӧня ке заметкаосты лэсьтӥ но аслым дэрем басьтӥ мысленно эшшо но яркыт, оскымон образъёс мед эшшо но тросгес ачиз лэсьтэ), лифт вылэ васькисько но, лыос шальк зарнивуамын, вестибюльёс-ын.
  
  
  Швейцар такси ӧтьыкуз но, мон пьяцца навон мыныкуз, чебер но уш туристической интыосты. Со интые, террасаос вылын мед басьтозы Tre Scalini столик, со выро-гопо падвожаз-ын берыктон кӧня ке биньылоно, ас вылам вуиз но, маршрут, Vittorio Corso Emanuel. Со дыре ӵапак вуиз шуыса, автобусэ пуксьыса вуим-а вылын Трастевер. Тулыс нуналэ шуныт луоз, тач-тач автобусэн но бадӟым мугоро вал, но адӟиське-а, мар вылын тон склад ёрмыса, зын несвежий дӥсьсэ тырыса, но мон тодӥсько, мар мозмытски уйиськись.
  
  
  Вуж адресъя тодэтъёс луоз, ӟус вылын тамак кадьялан угловой куанеръёслэн квартиразы, кытын сигарет вузаськизы, лотерейной билет но сылал. Пагӟаос кузя тубыса, со но ляб, куинь пол йыгаськиз. Етӥн чиед пияш, кызь ар ӵош ӧсъёссэ усьтӥз йырси, тракторист ужасьтэм укша. Интернациональной идеальный ватон котырын, калык калгись улосъёсысьтыз студентъёс. Наркоманъёс со ассэ утёз, поза жум, ворсаны ӧсме но уг ворсаськы понна мынам дыры ӧвӧл.
  
  
  Собере потӥз поза со ассэ, но ӧжытак шталь адямилыко адӟисько ни.
  
  
  — Хайман, ЦРУ , — шуиз со. — Мон шуисько, тон лыктод шуыса. Тон Карра Джерри, озьы ӧвӧл-а?
  
  
  'Ӵапак озьы.' Эмуос со киыныз кырмиз.
  
  
  « Андерсон мыным туж жаль, — шуэ Хайман. «Мон ӧй быгаты валаны, мар-а со лэсьтэмын. Со вань тӥрлыкъёссэ бугыръяны, ачимлыксэ, асьме дорын но та дырозь ӧвӧл кузэн гуры. Кырын сое луо теория сярысь кыӵе ке "дуннелэн пумыз". Но одӥг лушкем уж лэсьтӥ, та адӟе со, — но таиз огшоры пичкалтэ инвесторъёс турттэмдэс, оло, но публика». Со лэзиз комнатаяз мон бер, кудӥз кулонэ нуэ вал сыӵе ик атмосфера, комнатаын, нырысетӥез кадь. Котьма ке кыӵе ке организованность вал со луыны кулэ, малы ке шуоно со тып-тып вуж диван доры лыктэ, вай выж выллань карыса, потӥськод но-со картон коробка улэ.
  
  
  «Оло, тон-а мар шедьтӥ ке, мон син азе адӟиське шуыса», — шуиз со нимысьтыз убежденность-тэк. «Та арбериослэн ачимлыксэ, дӥсь поттон понна, куд сое шедьтыны луэ, со одӥгез ӟеч костюм, кудаз со ватэмын вал, но эшшо кыӵе дӥсь кыӵ, пыӵ базаре вузаны медо ачимлыксэ».
  
  
  — Ачимлыксэ медо? Кытчы мон пель подсказка навостриться. «Кӧм. Американскойзэ студентка. Предположительно, — шуиз Хайман. Берпуметӥ тӥ серилэсь кузьгес. Чылкыт инты та направлениын. Асьсэды эскерыны. Но тӥ быгатӥськоды сое басьтэмзы ке потэ. — Оло, — шуи мон. — Нырысь мон та пумысь но лэзизы.
  
  
  Мон уг цру шонаськемзэ. Но дыр вал, куке AX арбериос сярысь тодо, соослэсь тусъёссэс син азям. Шерезлэн эмъясьёслэн но чылкак мукет луиз.
  
  
  — Мон мукет комнатае луиз ке, каньыл, — шуиз Хайман. «Даллашид, соиз, татын одӥг гинэ, гашиш кадило сутӥз, кинлы кулэ, мед сое ватэм фактъёс, Camel монэ кыско шуыса».
  
  
  Диван вылэ со коробка содержимое шталь учкыса но селл лябатэ. Мар вал вылэ мон уг дугды. Повтор ваньзэ сое, мае мон тодӥ ини телекс. Вань лаксэ люк записка гожтыса ассэ ачиз югыт андерсон оборудов; коръёслэсь заметкаос но мукет нылъёс сярысь ӟеч-озь конта вылысь, Мэллори Марсленд но. Писака хронической луэ клемен Блессид Андерссон. Сыӵе верантэм урод сямыз понна ик сое ӵош ужась службае кадь, но кудӟем дыръяз супыльто. Мукет ласянь, со умой знавать агент (первоклассный ноку ӧз-а, но ваньмы ик умой), кудӥз вожвылъяськонын но трос супыльто сомында кудӟем тазьы вераз, контрразведчик йырвизь сураськем шуыса, шонере потыны турттӥз ih котыр пырыос вераськон. Нош самой но со сярысь заметка каракуль андерсон шуыны луоз. Сое поттон понна, шузимиды-а мар-а, тушмон ӧвӧл, нош со, Ник Картер, луонлык утчазы, сое поттыны быгатӥз пунэмзэ берыктыны вырытозям, со доры разгадка но усьтонъёссэ утчаны, ачимлыксэ кулон мугъёсыз луыны быгато шуыса.
  
  
  Заметкаме куинь гинэ вал, дубликатъёсты ӧз луы ке, ас йырам вазе маин милемыз сюдо. Нимысьтыз набросок тодмантэм Конти, Мэллори Марсленд но, котыразы валантэм но кылдылӥзы со доры юан пус букваоссэс валэктон l. треугольник, кудӥз возьматэ быгатэ CH, Швейцария номерной обозначениосын пус. Нош со понна умой маке, пе, лыдӟиськыны, кызьы Юнгфрау, швейцариын альпийский шпилез-а, яке, сям-немец — исамтэ (туж осконтэм), яке Юнкер — сямен немец дворянин, слива яке кыр — наркоманъёс. Яке, оло, кыӵе ке кылъёс кодовый. Кутсконэз вал кыкетӥ нотаосты ни чылкыт, кезьыт, трос уг пӧлысь таӵе: «R». «R», но ыстонэн? Нош кин та? Висён мон доры вуиз куспын розан малпан.
  
  
  -Куинетӥез, буш кӧтын букваез карточказылэн шораз «АА». Ужпумъёс клеммаоссэ вылысь алкоголез луэ, соин но, оло, герӟаськемын отрядысь тордосъёс люкаськылыку римской нимтултэм, лэся, но со таӵе ик малпалэ, азьвыл кадь ик мон но «исамтэ».
  
  
  Хайман-а со тау каре, адрессэ куриськод но гожтыны кошкиз. Гон-а со коркамылы матын куноын. Котькыӵе учырлы со-а, кӧня вис ортчыса, площадьын доры Санта-Мария, Трастевер туристической дугдылонни сыӵе ик огшоры но, такси кутэ.
  
  
  Дыр ӧжыт вал на ми дорын, куз сапег басьтӥз но пар яркыт дэремъёс крокодил ку ӝужыт мед, мед юрттоз асьсэлы имидж техасец. Мон эшшо но ӧжыт дыр вал дорам, медаз номеръёсынымы воштӥським но ас мычиськыса пумитан понна.
  
  
  Автомобиль ӵошатсконъёсы мылкыд серийный мистикаез, чеберъям зал озьы ик вашкала репродукциосты le superbe монец автомобиль вал, но куд-ог пӧйшурась пуныен кадь чеберъям валъёсын англи паб репродукциоссы. Табере, ӝыны, ӝыт сизьыметӥ-ын, ачимлыксэ съемочный конта группаос тырмемын, куд-ог вуоно бере, самой чебер но чылкыт дӥсямын, кышномуртъёс но, соос со куке-соку адӟозы-а, одӥг липет улэ люкаськизы.
  
  
  Со выросъёсаз кӧня ке лад шизоидный монец комнатаяз пырыса, со выре, лэся, ваньзы умой Джерри Карру лыкто. Ӝыныё сf неуверенность но ӝыныё мылкыдо адями, кудӥз тодэ, ма выписать карыны быгатӥз суммаез котькуд восьмизначный чек вылэ. Со проигнорировать официант, мон доры потыны турттэ столик, интыяз кылем, ӝыныё котыртыны пырон, соблазнительный пеймыт но сак кариськиз.
  
  
  Щуриться со вань на ке, мон доры лыктэ бадӟым, таш-таш горд ымнырзэ пиосмуртлэн, горд мыйыко но золгес йыры вылэ лыстэм каро ымдуръёс.
  
  
  Джерри Карра? Марсленд Хью. Со котырын телефон звонокъёс куараоссэ тодманы. — Мон шумпотӥсько, мар тон лыктыны быгатэ. Мон сое вань сэрегъёсаз. Киям направление шонтӥз сӥлё соослэн тодымтэзылы. «Компаниен ӵош шудо гаремный ачимлыксэ юртто доходлы но компания». Со гырдаллямез кыдёкысен соргетэ, со но мон сьӧры мын.
  
  
  Группаын ӵош но кӧня ке вырӟытоно вал столик конти ачимлыксэ пичигес группа. Конти Лоренцо тодматӥз монэ, эшъёсыныз ӵош Ренцо, Мэллори Стадс, пересьмыса спортъя майкл кизили, сяська, камилла кавур сэзъяз но мукет. Солы кык полэс заказтӥ «Чивас Ригал» йӧгу, зарнивуам пӧлын но сэрен сак креслоос но пеймыт конта хью sel даурты, мед тодмалозы-а асьмелы выль эшъёс .
  
  
  Хью сэрен со гожтӥз ини. Кулэ гинэ ватсаны, ма, ымнырзэ но шулдыр луэ йыркобыезъя но янгыштэм гордэз мыйык соос пӧлын англи интернат вордосэ лыстэм ачимлыксэ, кыдёкын луизы ке но ньыльдон эмуос понна. Но шулдыр мылкыдо со нылпи кадь адӟиське, солэн синъёсыз уг адӟо ачимлыксэ дыр. Меӵ, шарик-тӥ сынӥсьтэм анданлэсь расчетливый. Со ӝужыт мугоро вал, но кӧня ке со понна, пе, спорт понна кемалась кошкиз.
  
  
  Ёрмонлы луыса конти ренцо мукет. Лапег, фут ог вить, веськрес но мотор, вань-56 арес, юриослэн, милям, лызалэс-йырсиез сьӧд. Та понна estestvenno вал ке но, та умой луиз ке буяны, куке со кинэ ке адӟиз. Со вал чылкыт выбривать, нырыз но вань аристократической пеймыт-курень син пыжем ымныр. Серро ачимлык-вож костюм вурыны ӵош кожамы вал мохер заказ-тӥ итальянской луон сям. Вал вылын nen ӟарыт-вож буртчин водолазка. Паллян суйзэ вылын соос зарнилэсь вал «Rolex». Котырысь нимтэм чиньые зарни зундэс печатка вашкала югыт луоз со правоеным. Со тырме пиньёсты чилясь тӧдьы но пальпотыса кисьтэ возьматыны; умой, кезьыт ачимлыксэ, трос кизили.
  
  
  Стадс Мэллори бадӟым вал, Марсленд кадь. Соин но, дыр, ценымногие зӧк луэмзэ, озьы ке но дуно твидовый буй-буй ачимлыксэ костюмъёс вурон. Вань сыӵе nen вал выль, палдытэм новообретенный процветание ачимлык-а, мар-а тыныд кулэ информациез ватсаме уг луы, сое адӟи шуыса. Уг тодӥськы малы, но кинлэн ке макталэз Ренцо нырысетӥ костюмъёссэс ветлыны быгатэ, ваньмы ӵош лэсьтӥським но впечатление, ачимлыксэ выжыысь улы-бечеос семья ачимлыксэ пыр нуллыны шуыса. Со вие кадь, кинлэн ке макталэз Стадс ядро фальшивость сётыны, фунт озьы ке но, со аслэсьтыз дуно костюмъёс жириновский понэ. Уллёезлэсь ымнырыз ӧлексы но кузьгес луысал, абда сыӵе, куд-огез соос сётизы, кудаз капчиен потыны впечатление, яратымон нимаське. Уката ик, паллянэ вурысо бам вылын. Та вакытэ вячеслав ас ӟеч карьера соос котьку быгатозы. Мар со озьы луыны кулэ, сое утьыны отель, ачимлыксэ ортчем сярысь тодэ ваён кадь луэ асьмелэн син азямы бездыт-чагыр.
  
  
  Майкл Sports. Тон, зэмзэ но, тодӥсько, ачимлыксэ-тӥ туспуктэм. Со англи чебер, абдрамон, ӧжыт гинэ лошъяськы, паськыт экран вылын кельышлы мед луоз-а кезьыт ачимлыксэ кожалод. Адӟиськыны ньыльдон, витьтон аресаз зэмос расскрывать ачиз но трос арысен стерва напряженный тордон но пумаз уйин гинэ.
  
  
  Камилла Кавур нош ик кезьыт луэ-тае чылкак мукет. Нош ма-ма-ма-а, мар-сосредоточиваться вылын сылэ, син куспын. Со умой адӟиське-а, мар-предполагаться кинообраз созэ, тазэ лэсьтыны но со кинообраз секс-символъёс вакчи кык ар ваньмы понна. Со луиз, трослы вылӥын куттэмпыд яке я куатьтон кыскыны быгатэ фут фунт номерысь номере, нош результатсэ быдэстыны луоз. Небытэсь курень бархатлэсь лентаысь луоз сое тыбыр вылад ӝегатскытэк соку ӵуж йырсие. Сое пытсаны луоз оранжевый эгесалляны фантастической дэрем мугораз, гадьзэ урдыса эгесалляны сливообразный кык формаез. Берытскем бераз со мед возьматоз ee Хью сэрен, кык пеймыт-курень синъёс, сыӵе ик арес, сьӧд кисьмазы мульыез кадь, син мальдымон вал эффект 250 кык-ваттный лампаос.
  
  
  Мукет ужъёсты лэсьтэ пичи босс, ужась, актёръёс но актрисаос, ма шуод ини сэрен милям телефонъёс сярысь хью. Мон чидатэк ощущение кылдӥз, лэсьтэмын вал а мар-а, ӝыт понна вань доверчивый Карра Джерри, кытчы плейбой но инвесторъёслы.
  
  
  Официант, озьы дӥсямын, буёлъёс ӵош бусые xvii даурлэн кадь лобаме, мынам вискилэсь вайыны, нош Ренцо, мон бадӟым ни, мукет сямен мон сое платина сигарет ӵектӥ трубкаез ӵошкыт, кунпусэз чеберъямын. Оло, семьязылэн гербазы. Солэсь куштӥськоно, ассэ либыт маркаос басьтыны сигарет но, сӥс сигаретэн валче, кудзэ со умоен лыдъяло. Со лэсьтоз заказ, но монограмма c чеберъяськом, со понна carter carr васькыны быгатэ, яке выре. Куноосты пумиталомы заворковать камилл юа но, эй, нылпиосты яратӥсько. Эй удовольствие соосын кунокуаез гинэ вуттэ. Мыкырски но соослы нимысьтыз кенжытъян доверительно пӧрмиз, интимный акт.
  
  
  — Ой, — шуизы бӧрысь со кема затяжка разочарованно. — Тамак та огшоры, мистер Карра.
  
  
  — Кушто, — шуо мон. «Мон валай, итальянской полициын сложной тырмы шуыса, саклыкез марихуана».
  
  
  — Гон, — шуиз со. «Хиппи но бомжъёс понна — бен, та понна но ӧвӧл, мыным кадь. Дотторе Симка, кин ӝоггес вуоз, бадӟым политической положениезъя ик, но ваньмыз тодо, мар чиданме огласянь ачимлыксэ кокаин пала кырмыжъя. Соку ик йӧтэ Ренцо.
  
  
  — Ӧвӧл, — шуисько мон, впечатлевать мадизы. — Ми вазиським огшоры Джерри, — ватсай мон.
  
  
  «Камилла ке тон мон ӧтемын вал», — шуиз со. Со куспын мон шоры учке. «Малпа, тон вӧзын пуксе солэн , Джерри», — шуиз со. «Тон ке сигарет но — тамак огшоры». Мон уг тодӥськы, мар со лэсьтӥз G, талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл-а но, ма кызьы-Ch соос пӧлын шоро-куспо Dsj но, таиз но ми дорын тыбыр кузя бызьыса йӧспӧртэм мурашки.
  
  
  Площадез пичи луэмез понна табере асьме дорын ми ньыль кузя: Камилла, Хью сэрен, мон но Ренцо. Озьы мон доры матэгес камилла ӝиптӥськыса, мон бумагаос пӧлын тамак кыскон инты понна мар но уг луы.
  
  
  «Джерри план дорын пыриськизы вал « дуннелэн пумыз», — серекъяса шуиз монэн сэрен мурт хью. — Эмуос но мон шуисько, мар-а кышкаса, мон уксё тырмиз. Зэм, Ренцо? — Кышкасько-а, соосты малпаса но, озьы, — шуиз Конта. «Та тямыс миллион бюджетъя, нуналлы та туж бадӟым, кык миллион ватсаны ӝегатэмын ни вал, но инфляциез но асьме дорын луоно. Бюджетлэн бадӟым люкетэз кошке реквизитъёссэ аспӧртэмлыко, но «спецэффектъёс». Быдэс машиналы быдтыны. Ог дас туспуктон вотум-вотум кутскиз. Бадӟым флотлэн выйтытоно луиз, кизили гонораред кисы вылын доллар уксёез но уг вера ни камилла спорт сярысь лыдӟыны мистер полмиллиона мактал. Озьы котькудӥз ассэ кизили самой бадӟым кунын кутыны, гожтыны но, нырысетӥез-а, китай, рольёсъя куноос понна».
  
  
  — Кыӵе куашказ, Ренцо, — лулӟи мон. «Мон-берпуметӥ доллар сёто ке , котькуд ар одӥг пол таӵе фильмез понна». Кезьыт луэм бере дас кык миллион доллар трос агай-вынъёс, сузэр-апайёс та луиз берпуметӥез улэ ватыны кулэ, сапрес луэмзы многозначительный пумитазы конти лулӟыса учкиз.
  
  
  Солы шумпотыны гинэ луэ, мон киноез басьтоно ке люкетэз джерри, — шуиз любезно Камилл. — Ма гинэ татын ми пумитаськомы ачимлыксэ, Ренцо. Ми тӥледыз тодматӥськомы ачимлыксэ, собере нош ик уллямын. Шудо-а мон тае лэсьтӥз, тон но тодыны, кызьы та фильмез понна урод луыны быгатэ: ӝеганъёс, повторный carinf.com ответственность уг нуы-а, врач-а, укол, соос лагерьын шудо ке». Со берпуметӥ кино « де Сад Мадонна » темперамент темперамент но дуно-а соос сыло тау карыса балъёс кӧня ке сю сюрс мурт. — Тау, Камилл, — шуи мон.
  
  
  — Нош, Камилла, мунё, — запротестовать сэрен Хью. «Тон тодыны кулэ, ма кунгож пыриськизы вал. Мон лэзисько тыныд кык миллион ватсаны куд-ог пумитаны быгатӥськом асьмеос вог сямы.
  
  
  "Капризлэн кӧня, Хью?" — камилл юало ке, одӥг киысь герман котырамы-вань со мынам выжые, гижыоссэ горд вакчияк кровать вылэ кыньыръяса.
  
  
  — Пожалуйста, Камилла, дуно, — шуиз Ренцо. — Мон уг малпа, юрттэме уг луы шуыса, джерри, сложной гинэ. Тынад потэ лэсьтэмед та ужпумез котыр ке но, ми быгатӥм малы ке но малпалляз. Нош мон витьыса куло, Пьероез, мистер Симка, экспертъёслэсь финансовой. Банкын со швейцарский луыса, со ачиз но политической связной возьматэ. Кема ӧз куатаське, дуно Камилла но, тӥ но, Джерри.
  
  
  Солэсь юало ке, та мистер Симка ми доры кариськиз. Банкъёс та швейцарский оло, ӵапак соослэсь кусыпъёссэс, соосты йӧспӧртэм потэ-ын набросок Клеммаоссэ Андерсон.
  
  
  — Кин тодэ, — шуиз Ренцо. — Лыктӥзы ке, пьероез, со лыктоз. Эмуос но сенат похулиганить али ке кельшиз ке, со ӧжыт беромыса луэ.
  
  
  «Аслым ачим закон соослы тупа», — шуиз Мэллори Стадс. — Со понна законъёсты италия кадь потӥзы.
  
  
  «Законэз яке тӥя», — Камилл ӟабыльто.
  
  
  — Я, — шуиз Хью сэрен, сям нахмуриваться отечески. «Ми ум лэзе кулэ шуыса, Джерри йӧспӧртэм малпанъёс йырам лыкто».
  
  
  Ренцо серектэ, мар дунне вылын самой бадӟым хью сэре сереме гинэ вера кадь. Но, оло, озьы луиз таиз.
  
  
  Собере кӧня ке час юон тордон но сюрес сьӧры залын «Монец», кезьыт шоры учкытэк азьло ренцо «Rolex» шуэ но, ресторанын сиськыкум, мар вань дыръя гегай зверинецын вылэ; соосты чылкак пӧртэм закусочной та ӝытын медъяло.
  
  
  «Отын мон сиыны быгатоз, астэ возьматоно, собере нош авиацияя люкетэз стадс джерри асэстэм», — шуиз со. «Мон ас миллион потӥз, бизнес но майбыр совмещать». Поттонэз йылэтонъя та ӵушалтэ со но: «куарадэ но, нош ик ышиз кадь ih.'
  
  
  Таӵе телекс милемды, соос азьын пунэм банкын уката но берпуметӥ нуналозь частной терпимый кредитор луэ. Нош мон шуисько луыны кулэ, кызьы сотэк та дуннеын малы вырись адямилы ялан одӥг сюлмаськон.
  
  
  Лимузин дорожкаос вылын вить-а, куать кижи-кунокуа. Ӵемгес ярамон луон со нырысетӥ луиз. Ренцо, берпал вылын пукон но со Камилл. Но сэре ми ваче пукон вылэ мэллори откидной хью, водительлы, нош вӧзаз майкл ливрейный.
  
  
  Ӟеч отельысь ресторанын кошкы мон дорозяз кызь вить мина, асьмеос келяз со быдэсак ньылӥз. Одӥг ласянь, Ренцо каллен усиз, нош тырмыт луэ учыр сярысь юан финансовой со мон, милемыз ӧтизы-а верелдейнде инвесторлэн ке ӟечлыкез. Мукет ласянь, Камилл, мон со ас котыраз кыскыны выро куд-ог ужрадъёслы . Мырдэм мыным потэ, отель котыре, соослэн монэ ки вылазы пичи буртчин кадь, шӧдӥ, ас макес, реакцизы йӧтэ сое эскерид мон вылын.
  
  
  «Штат-ысь тырмымон сумма басьтонэн герӟаськем ужпумез трос кузя вал гольтрес, Джерри, — шуиз Ренцо. «Озьы ке но та сярысь вераськон ужбергатон эрико».
  
  
  «Дорады мон котьку луэ кӧня ке миллион резерваз Нассау», — со Ренцо усьтӥськиз.
  
  
  «Ӟеч малпанъёс финансовой Нассау-ын». Хью сэрен берытском, вераськон борды итӥськиз шуыса. «Нокыӵе но проблемаос-а, асьмелэн ӝоген тон ужысь потод радэ вуттэ ке».
  
  
  Мынам макесъёсы но вакчияк хихикнуть Камилла. «Мон эшшо но золгес кельше ке, тӥледлы аслэсьтыз бизнес ӝегаз», — прошептать мон со пеляз. Со кыл тупатске, кылдэ понна движение адӟем карысал, со киын зол эрико движение.
  
  
  «Берыктон Нассау соос одӥг пол басьтэм бере, та нуналъёсы кык басьтыны но вань», — ватсаз Стадс Мэллори. «Америкаез басьтоно ке, со пыр ачимлыксэ даурты, мед басьтӥ та кык-куинь арня».
  
  
  — Мискиньлы 400 фунт стерлинген басьтӥз но тӥ вылэ витьтон 000-лэсь формазы луыны кулэ, — фыркнуть сэрен Хью.
  
  
  Фыркнуть со но, та но разочарование но майбыр луиз, таин ӵош со лыктӥз. Мон уг тодӥськы, кӧня Камилла возиськыны быгатоз на, улын учкыны, уг пушты. Куд-огез монэ йога эскертыны сёто, нош результатъёссы луыны кулэ-азинскон понна максимальный наплыкен тырмемын. Кылъёссэ пелям но камилл, шудонъёс ми ee едӥнь котырысьтыз-тӥ, мукетъёссэ пеляз возьыны кулэ луиз со понна конти усьтӥ, сэре мэллори хью но, соос шуизы но, асьсэос уг герӟаськем напрямую.
  
  
  Со луонлык вераны компанилэн офисэз ужъёс сярысь тодон-валан чурысь пиньме куртчо яке нацио римэ милан но. Со чал-чал прошептать вӧсяськыса, тау карыса, эшшо ке, мон доры кожыны кипарисъёс ресторан обсаживать аллея лимузин. Лек куара поттыны камилла неслышимый арес, пичи нылпи кадь избалованный, шудонъёсын ассэ ыштӥз ке, со киын отдергивать. Машинаосты дугдылытыса. Ӧссэ мыным усьтоз ке, водитель, бадӟым вуж пу корка ӧс пыр фермерский ренцо оштукатуривать монэ нуоз. Пӧрмемын нырысетӥ этажаз столовой вань. Трос пудоез сюдон улын сылӥсь кык люкетаз тэчы камин кык бадӟым тылын ӝуа, пуэн эстӥськылӥзы. Луд вылэ ошиськылэм бадӟым тэчы одӥгез тужгес кырпарсь, улӥын тылскем котырын пичи кылъёс кӧй тыл кыским. Вить валъёсын куинь ныр вылэ ӟазегъёсты но мукет.
  
  
  «Мон тусбуйын тосканский басьтӥзы умой образование», — шуиз Ренцо. Пукон вылын возьмалэ, со мынам валтӥсе но дугдылӥзы, кузё-кенеш сётэмды понна кӧня кулинарной.
  
  
  Мукет группаысь пушкын изъян лэсьтэмын. Кӧня итальянской тэркы котыре ӝог сиськон котьку кутскиз. Нап шыд сьӧры вузан понна фермерский антипаста но/яке паста. Собере парсь пыжем картофка но артишок пыжем. Собере курег я ӟазег ӵош микс-кабачок но салат. Собере ӵош ческыт пирог но бадӟым дуско кремовый каштанъёс. Собере одӥг арес котырын ӝӧк пуллы сырный быдӟалаез но, пумаз ваньмыз вань-пӧртэм чыры-довершение, коньяк ӟузисько, шампанской но граппа.
  
  
  Камилла милемын артэ пуксиз. Со ик тэркые сием потонэ элла вань кадь, но кӧттыростэм милемлы ваче пумит вал. Со котьку но озьы вуизы ке, юрттыны кулэ упражнениос фигураос но со луиз пичи ee пятифутовый ялан чурытомо. Куд-огез татчы мынонлы мыным со сярысь мон представление сётыны, мар соос понна тренировка. — Кузё-инмар, — шуиз Мэллори, спагетти но вилка вылэ чӧлскыса кьянти ih высотный возъяллязы, — тонэ кылзэс сёто. - А мар-а-та омырын итальянской луиз ке, улонысьтым маиз мон кепырскем. Корка дунъем луоз нуназе котырын та кык тэркыын, нош со татын азьланьтыны луоз».
  
  
  Кытын ке но кырпарсь вылэ макарон пырон вискын кылдэм кыӵе ке бугыръяськоно, сиськонниын ортчиз вань-а сипыртӥз.
  
  
  — Мынисько пьероез, — шуиз Ренцо. «Пичи визьнодчиос».
  
  
  Зӧк трактирщик адӟон вуиз бусыын, улыго но йыбырттыса палэнскиз. Нош самой пичиез бере, со адӟе со адямиос, кудъёсыз куке но адӟи ке. Симка Пьеро чылкыт луэ, йырсизэ но тушсэ ӵышконо, сюлэмам умой форма дӥсялозы эффектно карлик ӝикыт. Вакчи но кузь бодыен эн нуллы солэн слон лы набалдашник фут ньыль кузя. Ӝужыт беро сапеге вылэ со платформаос ог вить фут ӝужда луиз.
  
  
  Ачимлык столик мон доры вайизы, кытын официантэз кык пукон вылын миндэр понэ ини. Ваньмыз султӥзы, сое ӟечкыланы шуыса, камилл ӝуатӥз но, со сьӧрын ветлӥзы, лать, кызьы куриз-косӥз монэ со ролез шудом, со тӥледлы медо сюлмаськиз.
  
  
  "Пьеро".
  
  
  'Профессор".
  
  
  — Эшшо ке, — вазиськиз Ренцо. «Симка Профессор. Мистер Карра, кин сярысь мон тыныд верай.
  
  
  «Тырмоз та сярысь, профессор », — шуо пичи лудкеч, мынам сюлмы зол ки, пыд кадь. «Татын эшъёсын ми кадь. Со Пьероез, Джерри, ми но тӥледыз шумпоттӥськомы тодматскыны. Пуксьыса, соос азьын мед ышыны быгатозы ук та обжорство.
  
  
  Безупречно вераське-а со англи сямен капчиен-ысь американскойзэ акцентэн, соослэсь пӧртэмлыксэс британский чопорность-ын, дунъяськом солэсь итальянецъёс огшоры эскериськыса вырисько.
  
  
  Ачимлык луоз пальпотон но янгыше усе. Пичи мугоро, кужмо вожпотонэз ачимлыксэ но шӧдӥське. Вожпыръем синъёсыныз учкиз со котьку но уг луы та настораживать ачимлыксэ, нош ма-а-солы чиед мугорыз ӵаштыр небыт ачимлыксэ мактал. Одӥгзэ гинэ, мар соос быгато ӵошатыны, та уй вал туж кемалась Палембанг-ын, Суматра. Сизьым часын жуг-жаг бессонный собере ас берыкъяськизы соос. Мон пичи дыръя но ӧз шараяны уд пырыос яркыт но чилясь пушкын крайт; лобась кый котыр инкуазь одӥгез самой фатальный вань.
  
  
  Тазалыко сиён сярысь эн люкеты Пьеро быдӟалаез ачимлыксэ представление. Верам кылъёсыз зэм, соос сиизы но йырын берга ӝоглыкен антипаста спагетти но, милемыз азьпалтӥз ке, парсь сётӥзы. Берло дыре дорамы соин вераськоно луэ.
  
  
  Сэре мон сярысь мылкыдзэс вераны хью инвестировать-ын "World End" , веранын соос, асьмелэн сярысь, мар со лэсьтӥз луоз, замечаниоссэ Камилла пумысен но, соос туж шуген, ма луоз, со луоз мынам одӥг уг быгаты ке спонсор.
  
  
  «Тынад уг поты ке но, мед со шудо, Пьеро», — ватсаз Камилл.
  
  
  — Ноку но, нунылэсь но дуно, — шуиз Пьероез, ӵынатэм сӥль юдэс вандоно но бадӟым венья пала кыч кабаний ас ачимлыксэ, душеслэн кадь миниатюрный, ваньбур борды басьтӥськиз. — Тон шудо мед адӟоз, мед кожоз пиосмурт гурезь. Нош мон озьы уг адӟиськы кадь бадӟымаз-ысь бульдозер, тон понна мон сокем трос мугъёс ih донгиз. Мон малпай сётоно.'
  
  
  Со, синзэ кыньыса, куша, ымаз понӥз но сӥль задумчиво. Ачимлыксэ, галстук паськыт пурысь тушсэ уллань но уллань выриз, но малпай со дыре сыске.
  
  
  Со синъёсме усьтыны, кыньыны мылкыд тырмиз. «Отказ аргентинецъёсты», — шуиз со.
  
  
  Мыным шудо луыны кулэ ӧвӧл, мед адӟиськоз уш. Юаз со. — Мар та, Пьеро?
  
  
  — Мон малпасько шара, Джерри, — шуиз со. «Куддыръя укыр ӝикыт ӧвӧл. Мон малпасько, - ын Буэнос-Айреслэн группа идиот узыр луоз, аслам пыриськеме потӥз фильмын куд; ог пичи полмиллиона пыриськизы. Номыр гожтыны ӧй вал, уз но луэ рукопожатие.
  
  
  Быдэс дунне тодэ но, пьеро ачиз кыл кутэ шуыса. Та рукопожатие нош ӧй ке, уг-а-огзылэсь маин та аргентинецъёсты карру джерри интызэ басьтоз?
  
  
  «Малы мыным та сярысь ӧз малпаське?» — куанэмын хью сэрен будэтыны шумпоттӥзы, соос сярысь уг малпа, со зэмзэ кадь, со виын карру люкетэз-лэсь мозмытскыны юрттоно-а ачимлыксэ нефтедоллар джерри понна дуно, куке солэсь гожтэм лыдӟыса быдтӥ-ын «Суперб».
  
  
  — Зэм-а тӥ малпаськоды, мар карыны со быгатоз? — паймонэз-ын соответствующийгес солы юа.
  
  
  'Быгатэ-а лэсьтӥ?" — пичи Пьеро шуо. — Та-а мон лэсьтӥ ини, Джерри Карра.
  
  
  Рукопожатие куараез, кудӥз ваньзэ ачиз адӟоно луиз быгатэ эшъёсын». Та нош ик кужмо, гижы хватка укшаны кулэ. — Сюрс вить сю доллар понна пыриськемез понна "World End" плюс огшоры уксё ватсаны. Но юристъёслэн но та уж ӵуказе-усьсэ. Туннэ ӝыт сярысь трос вераськонъёс, нокыӵе коньдон. Туннэ юнда-огзэ гинэ мон шулдыр, со вакытэ умой ортчиз. Соглаш?'
  
  
  — Умой, — шуи мон.
  
  
  — Отлично, — шуиз сэре Хью.
  
  
  — Кельшиз-а, ма тонэн артэ — а, - нукыртыны Стадс Мэллори.
  
  
  — Браво, — кеськиз Ренцо.
  
  
  Ответ кема камилла луысал, макесысьтыд сжатие монэ вешаз.
  
  
  Ужен пумаз ӧй сиськы, кык обсуждаться. Аэропортын милемыз нош ик мыныны бер забиваться но лимузин, пьеро аэропортэ вайизы мышказ йӧн mimmo политической часовой кытын мон, кытын нырысетӥ люкетэз ВВС-Верельдейнде люкамын луозы. Отчёт дасяны андерсон клеммаоссэ мон доры маке впечатлять, нош соос ваньзы огкадь луэмзылы паймыса. Ӧжыт ышанӥсько Конти-а, мар-умой ассэ пӧртэм самолётъёсын сётӥзы правительстволэн военно-воздушной кужым — реактивной «Фантом», реактивной «Сейбра» но маке-а, югыт-пеймыт али гинэ вылэм шуыса B-52, — озьы шудон горстка выставленый лобало но луиз, соос гинэ тодо-а соос сярысь отчёт AX : самолёт, кудъёсыз ӧз но берпуметӥ выпусксэ World'Aircraft Kaldır gerekiyor s тодэ ваён, воштыны луонтэм ежегодный та реестраз со, кинлы кин мар но витиз потэмзэс. Та кык американ самолёт котырысь секретной вал. Куинь ӟуч мукет модель кадь адӟиське, со сярысь ивор тодӥсько но солэсь нескольким контрабандный туспуктэмъёс гинэ. Куинь Ih вал, мар гинэ со сярысь верало: оло, талы эшшо но ӝоггес азьланьтӥське бускельёс шундыӝужан луонтэм мар, вуи мон разведкаын службазэ умой быгатэ шуыса.
  
  
  Али дорын сое шӧдӥзы нырысетӥ ренцо энтузиазм, Стадс но сэрен Хью. Азьпалан пьеро шелл пичигес, одӥг палысьтыз мукет ваньбурзы выжоз, школьникъёс абдрам кадь.
  
  
  «Возьма, вуисько ке, котырысь та одӥгез вашингтон объектъёс пуктыны, колумбия округысь, советской союзысь символика, — шуиз со, — со виын ке, ленинград кылдӥзы американ самолёт вылын, нош котыраз солэн одӥг, шуо, свастика ласянь, пекинэ вылын кылдэмез. Реакция вань куинь учырез гинэ асьсэды возьматыны, соин но, ӝоген цивилизация кадь, кыӵе солэн мон тодӥсько, пумаз вуиське».
  
  
  «Та валтӥсь темаез «кык дунне», — Ренцо мон прошептать. «Ми лэсьтыны «Ватерлоо» Ширли комедия кельшиз лаурентис вуж Темпл».
  
  
  Юаз со. — "Кыӵе ке гожтэт кино?"
  
  
  Аэропортэ Мэллори Стадс расхохотаться кырын. Со сиськон понна ялан граппа кудӟыло, юонзэс, эстӥськон, ӧжытгес реактивной двигателез кадь уже кутыны луоз понна, чылкытатон процесс укыр уг вошъясько.
  
  
  — Та верам, — шуиз со. «Гожтэт бассейн усьтӥськыны кулэ». Ас фигураос толэзь югыт губырес кыньыртӥз, бас, ачимлыксэ кисырмем ымныры потӥзы кузь, сьӧд но та плащ, буям пельпум вылын, киноын сямен, соос одӥг фильмез вампирлы укшало, котыр ачимлыксэ покчи вынмы луиз. — Стадс малпасько, — йӧн-йӧн шуэм Хью сэрен, — мар тон бур-а. Та фильм гожтэт, Джерри. Та гожтэт но солэн пуштросэз, куинетӥез-мар тодытэк-адӟытэк уг весьваньдунне ожмаськон тӥрлык вань та музъем шар-огшоры пересьёс ук, али но валамон пичи шаермес».
  
  
  — Валамон но кинокомпания понна, — ватсай мон кӧс. Сэре серектэ Хью. 'Туж но вылъёсыз ужъёс. Ма веранэз, секыт-та ужед понна гинэ кулэ детальёс: лобӟем, пуктон но со выллем. Сцена понна мынам боевой, со котыр ик луиз ке, куд-ог потрясающий-тӥ-басьтом ке, басьтом трос пичиятэмын вал. Городокмес пуктыса доры самолётэн шудон вылӥ разрядэн, ӵыпет, зарезь вылэ кельшы вал, нош вань луонтэм реалистичный». «Та выль процесс, — шуиз Ренцо. «Мон азьло ик компьютер быдэс рад запрограммировать быгатэ. Ог-кык мукет армиеныз ожмаськыкуз, куашкан Нью-Йорк бомбить, пуштонъёсыз ядерной имитация. Одӥгез сыӵе кнопка гинэ но нажатие указательёс».
  
  
  «Я кулэ, тон режиссер, шонер, Хью», — пышкылэ Стадс. — Умой мыным чемодандэ люкад мынэ. — Тон, Стадс? Адями, кудзэ кинофильмъёс зулусъёс восстание-а кивалтыны? — пӧсь Ренцо запротестовать . «Монэ пичи-бадӟым-озьы ик война умой луыны, юри кадь, со ас компьютеразы пыртозы. Но, Стадс, режиссёр ӧвӧл, мед соос быгатозы та программа лэсьтэмын умой-а, мар-а тон. — Учкы, сэре пыриськизы Хью .
  
  
  «Бер ини, но милям кезьыт луэ», — вазиз каллен пияш шудӥз камилла бадӟым куара чузъяськиз. — Мон берытскысал, уз-а меда озьы?
  
  
  — Тӥляд правоосты, нуныкае, — шуиз Пьероез, вань кужымзэс iso абдрамдылы асьмеос-лэсь мозмытскыны турттэ. «Мынам пересь лымы но сӥяны кутскиз. Со вожъяськымон тон, егит адями, кудиз сокем ӝог пӧся. Со усьтэмын камилла но мон шоры учко.
  
  
  Нош берен мыныкум, монэ со лимузин. Камилла нош ик мон доры ӝиптӥськиз. Уката шаплы, пичи но соос уг соблазнительный.
  
  
  «Туннэ со тыныд кыл, Джерри», — шуиз со, мыным потэ ке, машина котырын.
  
  
  «Гостиницалэн но...» — шара малпаз со.
  
  
  «Гон. Тон малпаськод, мар Le Superbe - одӥг кунокуа, таиз дунтэм, кытын случайной кивалтэмез понна юаське шлюха пала берытскыны кулэ? Та кунокуа цивилизованной, азьланьын но, уката понна джентльмен, номер басьтыны умой, уката ик-мон мукет ӵош Ренцо понна. Ачиз со доры пичи ки гадь юн ӝиптӥз монэ. Сӥлы туж векчи басмалэсь бирды бышкалтэм Ee. Камилл сярысь заметкаме мон, лыдӟисе, монэ валалод на вал, одӥгез но соос случайной куинь ар талэсь азьло со котыре шлюха-а мар-а луэ, со дунтэмгес кунокуаын лемлет асьсэос шоу лэсьтӥзы. Нош коньдон, вушты кӧня ке быръёнъёс дыръя но со трос популярность быръён культурая, со тодэ ваёнъёс пыр.
  
  
  Со Незадолго-озь, кожон азьын ми выль le superbe вуиськод кадь, мон пичи гинэ ӧй пумиськылы. Вуж лыз Потрепанный «Фиат-500» переулок пыр ассэ шонере поттӥз, машинаос вылын делла репаблик пьяцца тырон. Водитель руль Ренцо батыр кыске-а, водителе но «фиат», кечато-кечато бадӟым спортын горилла курткаен, соку ик лэсьто. Машиналэн урдэсысьтыз дугды-куань сярысь кыкезлэсь урдэсъёссэ, ныр палаз возьматоз котькуд пӧртэм. Банкъёс азьын водительёс соосты адӟытэк, мукет шапыкъёсын. Кӧня астэ тышкаськон-а, итальянской водитель эмуос черектӥськыса, ответ сётыны но сое отын ик кыдёке мынӥз.
  
  
  Со луэ одӥг ласянь, мар мон камилла выжыяз пуксиз, милемыз бордаз кырмиськиз шимес абдрамон-ын.
  
  
  «Эй, инмаре, — шуиз со, — мон малпасько, со мыным кулэ на вуэ, кызьы изьыны выд».
  
  
  Ренцо, уката зуркатыса, серекъяло. «Движение дано римской», — шуиз со. «Номыр кышкытэз, пӧлаз кӧня ке та уй вандӥсь луо».
  
  
  Кунокуаын стадс вестибюльёс, спортъя но майкл Хью сэрен, машина лэсьтонъя мастер ми киултэм бере, мон одӥг кельтоно. Куинетӥ этаже туби но мон лифтын зарнивуам камилла ренцо кабинаын, ӧрысьтыз уг потано луо, со пичи кытын быдэ номер быдэ дораз, шорад урод пияш. Ми нэнэен сюрес вылэ этаж улэ пальпотон пыдкук ӧжыт куатетӥ азинтыны.
  
  
  «Эх, та номеръёсты соос тодэм», — шуиз Камилла, мынам кӧлан интыям гостиная mimmo ортчиз. «Мон малпасько, со чебер шуыса. Учкы".' Со сьӧры кал кыскиз но, катанчи, со отдергивать, ӝуштыса синучкон усиз, выжысен вӧлдэтозь кыстӥськиз. «Э, паськыт экран вылын мон тонэ яратӥсько», — ӵектӥз солэсь, кышкало ванная бекмылляськи.
  
  
  Мон будэтон луыны кулэ ӧвӧл шуыса, кылиськыны. Камилл номыр но басьтӥм вал, со но гольык луоз, вож нунылэн кадь, но со бере гинэ куртка штан басьтэм. Со мон мукетъёсыныз ӵош юрттылӥ, шумпотыса вал со, чемоданаз понэм но пистолетъёс стилет шуыса. Пичи газовой бомбаослэсь, безделушка зарни укша, прикроватный тумбочка вылэ кельтӥз, луоз. Мон юанъёслы ответ улонбугор луыны кулэ ӧвӧл, мынам малпан сётэмын мед быгатоз туала люкеты ...
  
  
  Чилясь мынам педагогической быгатонлыкъёсме кыскыны аслэсьтыд малпанъёстэ, шӧдонъёстэ мон, мон пӧсекъясал, — синучкон вань-а та быдӟа вань-а пиштэ. Камилл правое вань шуыса, соос монэ ярато паськыт экран вылын вал. Но со насчет правоез луысал ке, кызьы со аслэсьтыз тэркызэ гигант ужазы, котырысь сӥль, макарон но антипаст. Кыкез но кельше ас чылкыт луэ.
  
  
  Нырысетӥ пол шаплыесьгес вал, но бездыханный инстинктивный. Вӧз кылле куд-ог дыр, мукетъёс понна но эскерыны мукетызлэсь вордэм воштӥське, ми доры выжиз кыкетӥез, каллен но кузь перемена пауза жум котырын тросгес луо. Но мыным та огез но кыкез шунытсэ шӧдӥз переплетаться мукет ӵогъян кылле. Синучконын кадь ас интызэ невесомость зависать-ын, волег тӥ кыӵе ке но чичпотон ньылетӥ мертан.
  
  
  Нош ужаны мыным туж виым люкетэз луиз. Мыным котьку но удалтэ кужмоезлы секс стимуляторъёс шедьтӥд ни-а, мар-а, кылсярысь, амфетамин. Оло, нош таӵе валчеяськонъёс привыкание ӧтизы, нош понна урод центральной нервной система гинэ. Но маин ке тодмо луэм камилл-бадӟымъёсыз сярысь ке "дуннелэн пумыз" , кезьыт шестизначный уждун собере, яра-а инты кровать мон понна вал шуыса, тодӥсько. Но соослэсь тодыны быгатоз, со гинэ ке луысал, копак лябӟем. Кузэн ужрадъёс та дырозь лыдэ басьтыса, лэся, соослэсь кӧня ке трос раундын кӧня ляб дурбасьтэменымы.
  
  
  Соос понна мугор миниатюрный дюйм дюйм абдрамон вал сыӵе ик, но тросэз жалем розан кадь мугоры. Дорын но дышетон опытэ камилла ласянь но пичи луэ. Таяз учыре но со шӧдӥське капчи тэтчаса, со, тэтчаны, кезьытлэсь уг выры номыр но омела огъя. Со, нах нош ик пырыны дась луэмзэ.
  
  
  "Со, Джерри. Тон, бен, али, — шуиз со.
  
  
  Адӟытӥське со пичи синучконаз со ошпиез, сутэр, мон дась, синъёсыз кынемын мон понна нырысетӥ но движение люкаськизы ни. Соослы усьтӥсько паськытэсь ih собере нош ик, нош укыр бер. Синучконысь адӟи сое, кык нунал ортчыса комнатаяз пыриз кадь сӥлё гостиная фигураос.
  
  
  Соосты утчаны бинисько, нырысетӥ но, кӧё-вамат горилла курткаен, йырбераз шуккиз бере ини, мон мыжык быдӟа окорок; шуккыса, ошез, сое усьтыны мед быгатысалмы. Со, кроватез вылэ пуксиз но зӧк шобрет усем, пыдзэ секытэн пыкъяськыса, ми соин кытын обутый урдлызэ. Бусаськем йырсазьыз но мон бусын понна вӧсь лэся, малы мон хоука куараосты кылыны, азьвыл нуналаз тренировка кадь. Солы шуо: «нырысетӥез-а, мар тон котьку тодамы возьыны кулэ, соку со, тон шонер ӧвӧл, ма луоз, тон ке пегӟоме, сазь ке тон уд луы». Оло, куке-соку налогъёсын нациосын благодарной интыяське, та кылъёсты милям из вылэ надгробный.
  
  
  Со ӝыныё-валаськод, кызьы удовольствие басьтыса мон кыкетӥ камилл кутскон котыр садэ ветлӥсьёс, одӥг ымзэс киынызы ворсало эй, нош мукет нюръяськон зӥбыса ee. Собере донги ымад ӟипсы со эй, векчи лентаен керттоно тӧдьы гожмо дэралэсь но сое ластар superbe ачимлыксэ le лякыт.
  
  
  Со, шӧдӥсько, эсэд кошкоз шуыса, но, юн юрттӥз асме герӟай ке, уромын-вамат горилла усмотрение камилл курткаен, сое кутыны Пьер, газовой бомбаослэсь. Кунултэм сое ачимлыксэ ваты. Со, малпай, мар луоз, нокин уг бугыръяськы, адямилэсь, потэ-а со котыре жуг-жаг гольык. Мон эшшо одӥг малпан йырам лыктӥз. Кечато 500 Fiat куртка водительёс вал, соос асме гинэ уг протаранивать. Со малпа собере дугдӥз.
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  Куд-ог дыръя ортчоз, солэсь азьвыл нош ик-а мар-малпаны кутски. Солэн дас витез яке дас минут но ортчиз, вуиз, ассэ ачиз герӟаз, рулетэз кадь, берпалзэ пукон вылын «фиат-500», тодмотэм улочка-тӥ ширто. Мон солэсь синзэ керттылоно уг удосуживаться-а, мар-а урод-тодметэз луэ. Тодмо, мон сое кельтыны уг луы филантропический малпан йыры быгылес, кӧты котырес.
  
  
  Йыр висён пульсировать кужмо луоз, нош, оло макем со судить карыны, номыр ӧз чиг, ӧз но мон йӧн-йӧн травмаезлы луыса. Мон каллен сайкыт визь-нодэз, эсьмаса, тырмыт-а, шара-а мед-а, но мар сое али погыртӥз ни вал, куке ми мае россиын населённой пункт кутскиз.
  
  
  Мон уг адӟиськы та ужпумез кезьыт дыръя трос утомительный задание. Римын кошкемзэ но тодыса-а, кызьы ӝоггес луоз, веранэз-ын клеммаоссэ андерсон инъетэз луиз ке, мар луоз?-соку бадӟым, кезьыт кинопроизводство кричащий но дунозэ гинэ. Клемен бурды ке луысал, лобӟыса бертысал но люкаськыны быгато, со понна аслэсьтыз выльдэм но умоятэм Тигги неоплачиваемый отпуск кусыпъёссэ висъяны. Табере со тодэ, мар Клемен уг янгыша, со правооссэ но мар луоз?
  
  
  Нырысетӥ учконын вань луыса озьы, кызьы Хоук ышанӥсько. « Шорт дунне » фильм эшшо одӥг мертэт гинэ дуно но туннэ бюджет трудоемкий-тӥ абдрамон вал. Янгыше уськытон но, вожзы потӥз, вылды, ассэ возьматэ ни кузя кезьыт но уг шудтэм афера ачимлыксэ конти эшъёсыз. Ӝоглык, со вылысь со монэ кокчалтӥз приманка, та эшшо одӥг возьматон, пичи кузьым но ческыт камилла ih кадь вылтусыз, тунсыксэс бугыртон понна.
  
  
  Эшшо но паськытгес луоз, котыръяса но бугырес ожмаськон тӥрлыкез трос ih коллекциез, кезьыт делле фильмъёсмы асьмелэн вылын кулэ, та паймон но, солэн быдӟымлыкез манилэн пелляса, лыдэ басьтыса, озьы ик гуртын туж бадӟым люкетсэ соос кинодеятель пумитаны луэ. B-истребитель выль 52 шудон но мукет дуно луись но, нош, - ын принцип, огневой лысьӧмез сотэк, кышкыт ӧвӧл ни, кезьыт Гудьир дирижабль, кудӥз вылын лобасьёс римын реклама басьтӥз.
  
  
  Со лыдъя луыны кулэ, малы выл лёгет улэ мукет та улсын. Нош вань на вал, со сокем расплывчатый, тазьы эскероно но ӧжыт, малы, номыр но мон дыртыса гожъям туала похищение клемен-озь куятэк, лэся, номыре но лушкемен уг луы калыккуспо кабъёсыз. Ваньзэ, мае мон адӟисько Ренцо-ын, Хью сэрен, та сярысь гинэ но карлик пьеро стадс кышкыт, соин соосты, мар соин, лэся, улэп-а мон адӟемзы потэ вал, но (ӵош Камилла) туж шудо. Эсьмаса, дыр, чекъёсты но банкысь уксёез берыктон понна кулэ шормуӵ вылын гожтэм швейцарский полмиллиона ih багамский. Асьмелы, оло, со ӝыт курег сиытэк, нокин но котырысь адямиосты, кудъёссэ со пумитаз, со котыре ӧй вал, курег кин вииз, зарни тысь нуыса. Син азяд сыӵе но вал карра ih джерри курег.
  
  
  Малпанъёсты чутрак чигиз мыным валантэм, куке машинамы тып дугдӥз. Выж вылэ потӥ но ӧсъёсаз чурыт курткаослэсь распахнуть горилла милям кечаммы. Паймон мон доры, ышиз со, малы ресторанэ пырон ӧсын загородный шоры учкыса, мон ӧжыт кытын берлань сизьым час шулдыръяськозы. Мертвенно вал, табере со-пеймытын, шыпыт, югыт толэзь аналтэмын. Соин, тодам вайи, кызьы Ренцо-а, яке кин ке верано на, мон миля шуыса вылын улыкуз, кӧня татысь фермазы кык. Кемалась кошкиз Персонал дорын, римын-а яке кытын ке матын.
  
  
  Но милемлы пыд выламы султыны, ас сьӧраз кыске Горилла. Чилясь ӧсъёс усьтӥз выль пу компаньон громоздкий ачимлыксэ усьтон. Берыктон герӟаны астэ та инты луыны yahoo ёркыт ке "дуннелэн пумыз" ... яке ӧвӧл-а?
  
  
  Со горилла ке но, кинлэн со вылын ужаса, алигес лэсьтӥзы уйиськыны — а со, сётэм быгатэ, соослы мар ке уг кутскы-озь, лимузин отель котыре парадэ кадь потӥзы мыным, — соосты вал вылын возьмало, ресторанъёсы. Ужантэм дырмы аналтэмын, та интыын шудон вал, кудзэ со шудӥз мон ӵош кунокуаын. Дуннеын самой вакчи дырыз но йыруж герӟаськемын минимальный усьтон сётӥзы. Но малпанэ ӧз возьматы, но ачимлыксэ новизна ренцо ih приспешник вылын, нош мукет палаз. Ачимлык ке, малпаз со, ас дораз ӧй вал сое усьтонэ. Стадс Мэллори сиськон понна шуысал, но инты вань шуыса та кунокуа территория вань, со котырын нош куке-соку семьямы ренцо сюрыса, вуо но, дарт шудон кадь, но та пияшез коньдон басьтыны полуаристократический со осконтэм жириновский люкетэз дуно. Со эшшо сыӵе ик чорыганы вань пожез & nb, азьло кадь ик.
  
  
  Ӧсэз усьтӥсь луиз. Ну мон ачим но сиськонни куспын эшъёс ачимлыксэ Горилла. Ӝыныё кыске, нуизы, куштӥзы, со косон ӧраз мон комната, гигант доры учогысь, али но чал-чал кыр дунне пӧлысь-ӵын тыл полупогасший понна начар улӥзы. Мон кечато пальто пукон вылэ сэрпалтӥз, эгыр мешок кадь.
  
  
  «Татын пу возиськом», — шуо эшъёсыз аслэсьтыз вожпотонэз со вылын-итальянской. — Тырмыт басьтыны мед быгатозы-а мыным тыл кенжиз, Пепе. Кызьы ке но ческыт барбекю техасский чырткемъяськиз.
  
  
  Озьы соос кема уг возисько ке, кышкан луонлык чапкыса азьын будыны сётскозы. Одӥгаз предприятиосын та профессиосты. Нош усьтӥськиз, со сярысь малпан, мед пичи тылскем вылын пырсатоно, эн бичаты монэ шумпотыса тэтчазы доллар тыр. Та сярысь мон та дырозь дорын вал парсь чайы гигант тодэ ваён, горд шапыкъёс вӧй вылын ӟырдатэм улӥмы пу-со бадӟым лыдпус. Ӟыгыртэт пу Пепе вуиз. Солэсь эгырзэ но пенез ӝыны ноотысь кушты-а со вылэ люкет. Тыл мальдытэмез понна, пуысь ыбиз формаез нюлыса, кӧня ке минут ортчыса, нош ик шукыръяськись тыл центрлы пӧрмиз.
  
  
  Мон ишкалтӥ лейкопластырь rta Горилла. — Умой-а, мистер Карра, — шуиз со. «Али вераны вуиз вакыт».
  
  
  Вераське-а со англи сямен акцентэн итальянской кужмо, мон вот сое уг сёто вал.
  
  
  Ымдурме со озьы ик тып-тып ватыса возё-а, со вылэ лейкопластырь кадь ӵош, вот асьтэос но вылтуссы придавать ӧтизы. Озьы со огшоры ӧвӧл, пыдзэ но гольык киын керттэм пӧртэм ке но, тон сямен, со но, тыдӟыны, валаса. Соос ӵош кутскизы Пепе итальянской диалектъёс вылын, жингыр тэчы подтаскивать Пепе секыт но, парсь но вань на кылем-мылем сьӧдэктэ, со вань на переваривать.
  
  
  Асьтэлэсь милемлы донгиськоды пренебрежительный Горилла секыт сапегъёс, тыбыраз мон сялӟисько но пепе. Мон ӟыз доры потэм но солэн юнгес луэ нейлон тэчы думы калэ.
  
  
  Монэн ӵош со доры нуизы татысь тэчы эстылэмез но держатель пурпурный лэзе. Собере ыжпи юнматэм гайка. Кык юдэс тэчы дурем поддерживаться модос утюг, плита вылын эскероно соос понна огкадь вис карыса кемозь гопъёс огневой вал. Гуманность тырмиз, соин ӵош ик вылӥ уровенен кутскиз.
  
  
  — Тон, дӥськуттэк, — горилла шуо, — ческыт омырез шунто соос педласянь кезьыт уй луоз утчан собере быръёнъёсы, мистер Карра. Пыр ортчыны лэземын монэн ассэ туж кезьыт но азьвыл перегреваться тынад потэ, мынам дорын вал кӧня ке ужпум.
  
  
  Со сярысь аслэсьтыз малпанъёссэ вераны ас ӵош ревматизмен nen эмуос, кытчы соос пырисько но соос кузё вакчи юан предложениос ачимлыксэ ӧраз.
  
  
  — Туж умой, мистер Карра! Пепе!
  
  
  Мон лёгетъёс вылэ лэзе, соос лапегесь, шыпыт-небыт, шуныт но ниманы уг луы ни. Мынам дугдэме уг луы бусаськизы, шапык но куараез шиетиз котькуд банка поттӥз.
  
  
  «Тон али кыӵе кусыпъёс "World End"?» — вамат куртка юа горилла. — Вуриськись басьтыса , — сӥс пыр со пиньёс куртчизы. «Инвесторлэн со. Та коньдон понэ сое, мае ке малпа, та бадӟым коньдон сётэмын».
  
  
  Со шайгу серектӥз. «Мон оскисько, тон-а бадӟым азинсконъёс басьтыны быгатэ шуыса, мистер Карра, озьы ке, тонэ ӧтё», — шуиз со. — Тон ваньмызлы озьы вераны луоз. Кыӵе кусыпъёс тон зэмос "World End"?
  
  
  — О со, мар шуом мон солы, — мон прорычать.
  
  
  'Трос номыре? Мусо, янгыштэм инвесторъёс?... Со Пепе возьматэ.
  
  
  Лапег на лёгетлы вылынгес. Со, мае уг кельшы пӧсь вал вазен, али кужекъяны пӧрмиз.
  
  
  — Та гинэ, — мон выпаливать. «Али гинэ, но соос милесьтым уг табышез басьтоно ке, со ваньзэ аслаз коньдонэныз басьтэ кавур камилл та огкадь ортчиз. Та коньдонэз соос асьсэлы вылын гинэ лэзьыны быгато. — Иське, чик янгыштэм инвесторъёс ӧз-а, мистер Карра, — горилла булькак пальпотон гиенаос. — Нош тырмыт но оскымон быдэсъя. Потэ тӥ мед оскоды солы, мае тон доллар поныны полмиллиона пичи нылъёс, тӥ понна ке басьтыны быгатоды таӵе дюжина вить сю муртэн, витьтон понна кавур нош кемалась ик ӧвӧл синьорина басьтыны быгатозы-а? Пепе!
  
  
  Эшшо одӥг тубатлы улӥзы. Со табере тодӥсько: уг чида. Шталь ке но, созэ уг верало, но уз юрттыны та ужпум эскериське ай. Шол, одӥгез агент Хоук ыстыны быгато на, но соос-лэсь зависимость, потребоваться кӧня дыр со понна мон мугор шедьтоз, яке солэсь, исчезновение непреднамеренный луоз ке мынам, та кӧня ке нуналлы яке арнялы гинэ ӝегатэ. Андерсон зэмзэ ке но маиз ке шӧдӥське ке, порядок мировой калыккуспо улыны кышкытлык зэм, та укыр ӧжыт луо.
  
  
  Выль пепе подбрасывать куинь пис тылскем, тыл эшшо но вылӥгес луыны.
  
  
  Горилла шуо. - «Мон малпасько, та ласянь со быдтоно ини шуыса, Пепе», — шуиз со аслыз юрӟым юмор.
  
  
  Табере сое тыбырын уллань ошиськыса. Нырысь-валысь соин капчи куд-огезлэн возиське, кызьы озьы кемозь йылӥзы тыл, эстӥськон но выль, кудаз со пепе подбрасывать, золгес но тыл но, со шӧдӥське ини, сарвыл но пельпум вылын пульыос кылдо, со монэ шӧдэ кадь, мар-а... - эшшо ке. ...
  
  
  Плитае тыл вылэ пуктиз бере, мыным меӵак поскес, пичи кулэстон напряжение со шӧдэ, ку-лэсь калэ савченко нейлон шунаны кутскиз. Со вакчияк поскес, ӧжыт мед возиськоз на. Паллян киын суйбыгытъёсме золтэ со, пьер кутыса возь, мон со умоен кунултыса ватскизы.
  
  
  «Кусыпъёс али тон кыӵе ке "дуннелэн пумыз", Мистер Карра? Мыным... арес вал, табере ас котыраз влад однотонный допрос чидантэм луиз. — А мар-а малпай-мудрон трос ке но, тыныд кезьыт но, та кино сярысь-тӥ тарабарщина коньдон вае. Дуннеын укыр вазь вуиз ке шортлэсь то мар тон понна, беседаос лэсьтылэ понна мон но тон пичи компания уг быгаты.
  
  
  Босс но вӧзаз султыса аслэсьтыз пепе взвизгивать серекъяса, пӧсь матын мед эскерозы.
  
  
  Али дыре, лыктэлэ табере, со мыным матын ке озьы сылыса кык доры. Пиштӥсь данлыклэн инмарез, со ымныр шоры учкытэк, ми но тросгес, малы мынам суйёсы вылам думылӥзы ке, со эшшо одӥг тэльмырон пычкытизы. — Шонер верало, — викышъяса, соин умой шудыны, кезьыт кин ке конта вылысь киностудиос. — Со зэмзэ ик, одӥг. Со нефтяникъёс гинэ, кинлэн коньдонэз трос, кезьыт вимзэ. Сое кылыса, гламур пала кинолы матэгес луись сыӵе амалъёс ӧжыт. Монэ ӧз суты ни, синьора ...
  
  
  «Пуштоз, парсь кадь, нискетыны, парсь кадь», — пышкылэ мон горилла. — Мыным кулэ умой ревматизмен, мистер Карра. Оло, эшшо одӥг пол тӥ доры ымнырме берыктӥ, тыл?
  
  
  Кутскисько мон со выльысь берыктэ. Солы вал та вие.
  
  
  Со выретыны кутске ке, милям, соослэн, одӥг движениоссэ но бур кизэ мычиз шаплыгес куашкатъяй эрико Пьер. Пож пӧлын куштӥз но со бадӟым чиньыен но соосты пепе горилла.
  
  
  «Я, я вуриськись...» — ӧжыт ке вань куараез, вань на, мар быгатозы, чурыт шуиз со. Выж вылэ рухнуть Пепе мон вӧзын. Солэн гомаса ӝуась плитае доразы тэтчиз но ӝоггес но лэчыт движение берыкъяськыса. Козлокъёс вылын но ӝоген мозмомы, соосты гозыен полурасплавлять лаптӥське, аслэсьтыз курадӟытӥсьёссэ пумитаны дась. Мыным кулэ ӧз луэ ни.
  
  
  Газовой бомбаослэсь, со вылэ ворсаськоз но та шаплыосыз пичи воздействие концентрированный ям падвожазы. Шокан затаивать соиз, я таиз кулэлыксы но луэ.
  
  
  Шай выламы ни кандидат луиз горилла пепе кампо куртка но кечато-Verano ке, со нош ик лулӟисько. Омыр, плитае тыл вылэ ӝутскыса, асьтэлы выль кылем-мылем газ нуись.
  
  
  Выльысь пыд вылэ султыны ке со, тазьы-а со ассэ уз шӧды кадь, якобы, алама, урод уг ценымногие, малы со, кинлы подгорать, майами пляжъёс вылэ умме усем. Оло, мон дорын кӧня ке нунал кылемын лёг дискомфорт но, уже но соин ик вал .
  
  
  Шӧдтэк шорысь со аслэсьтыз но валаны капчи луоз, расхохотаться. Солэн одӥг кушманэз татын шӧй кык сылэ. Татын ини картер ник сылэ, со доры вуылэмме нош ик задание малпанэн пӧзьыны ax вылысь, гордэз кадь, лобстеръёс, жарка собере, гольык но вань на сыӵе ик, кызьы Адам грехопадение-озь, ӟеч куатетӥ миля рифмазэс-ын.
  
  
  Агент ужасьёс яке азьвыл со нош ик месӥськыны осмысленный впечатляющий кезьыт ЭХ, быдэстыны кулэ арбериосты кӧня ке драматической мон пичи вал. Вылаз дӥськут шкаф кухняын кыӵе ке но шедьтэ, огпалтӥз со ресторанын. Нӧд вылэ со тӧдь дэрем куинь отдолжать быдӟалаез ӧжыт, малы ми кулэ вал, эркын штан вурысэз, нӧд поварской курткаен, укыр пичи, пар ботинка ужан куашказ. Кыӵе мон понна ӧй вал-а соос пӧлын презентабельный оглом сяна, пеймыт палыз изнаночный, но, эсьмаса, табере мон понна кышкытлык уг шузияськон басьтонэн кышкатӥзы.
  
  
  Яке кулэ-а ӧвӧл-а, но милям вал шӧдонмы, марлы на мон кечато куртка горилла вань макеос кулӥзы. Дӥськутсы ӝикыт, аслам коллекциям тушка полупрожаривать золтыса, соос доры нош ик вуиз но мугорез ачимлыксэ. Ачимлык со куртка басьтӥз, но тросгес шунытсэ сётыны выриз ке, милемлы со, куртка кезьыт тӧдьы вакчи повар юрттэ, ышанӥсько но-а, мар-усьтонзэ «фиат» ачимлыксэ одӥг кисыысь улэ. Ресторанэ пырон ӧсэз пытсаз но, ас со пыр потӥз бадӟым гурт понна. Собере со sel-ын «фиат-500» выруливать подъездной но выжлёгет. Со вылэ но мыноно луэ тибуртин виа, шундыпуксён палаз, центрез.
  
  
  Ог вить часэ ӵукна, шунды ӝужамен ӵош соперничать нырысетӥ тылсиосыз но пеймыт. Ӧжыт ӧй вал-улонлэн тодметъёсыз движение арес но ӧй вал, мон кема выж вылэ уг кожо-машинаез адӟемез уг люкаськемъёс азьын полицейскойёс le репаблик superbe делла пьяцца но оборотъёс. Муниципал патрульной машина грузовой, машина ӝог юрттэт сётӥсьёс дорын-озь но.
  
  
  Со припарковывать «фиат» кошкиз но берен переулокын-ын «Ле Суперб». Подъездаз пырыны ке, соосты утчано, милемыз мыд-мыд палтӥз кык карабинер гигант кутыса, основной римской полициын группа.
  
  
  — Документъёс? — со юа, мар мон дорысь бур пала, болезненно выкручивать мон киын.
  
  
  "Тон документъёс", - шуиз со, мар мон паллян, мукетыз-лэсь киосыныз ватӥськыса. 'Заграничной паспорт? Идентификационой мутусэз?'
  
  
  — Со милям комнатаямы, — шуи мон. «Le superbe кунокуаын.
  
  
  Асьмелы со тодамы приложениез сямен итальянской, мон но недоверчиво кык офицер шоры учке. Одӥгаз мон со учкылэ котыр-паштыр, буёлалляны яркыт курткаос. Одӥг штан но обыда мон шоры учкисько но, мынам пыд ластар тырмыт вал шуыса, сое нодъясь, мон ноку но, ноку но уг быгаты вал Le Superbe постоялец-ын. Сое эскерыны, басьтытэк кельтӥзы мон канаваын йыруж яке кузь списокъёс нераскрытый пытсэт сьӧры кылле, изнасилование бордысен кутскыса, будэтэмзэ, лушкаса кужмысь быдтыны но искусствоосъя мошенничество. Полицейскойёс, милемыз отелямы сое арестовать каро, лэся, ут очки вылтӥз, пумъёссэ нылкышно куараосты тодман мон шумпотонэз кема ӧз шутэтсконнизы, кунокуаез куатетӥ этажысь укно пыр кылӥськиз. Джерри, mio caro! Джерри. Со-а та. Учке, Пьеро!
  
  
  Синъёсад мон адӟисько сое ӝутӥзы камилл но яркыт-лыз куртка гостиничный пижамный номерын мон укноме. Симка, со вӧзын луоно пичи пьероез, полиция со вылэ оскымон возьматэмын итӥськиз формаез комиссарез доры. Мегафон взрывной команда сёто солы, солы сотэк но сӧрытэк утьыны, талы эшшо но трос, вазь ӵукна чал-чал.
  
  
  — Бланди Сержант. Капралов Инверно. Та адями но лэзиз комнатаяз ачимлыксэ ачимлыксэ ӝегатскытэк нуоно. Соин ӵош кенешо Пьероез, кус ачимлыксэ вуиз. "79 комната. Со куспын!"
  
  
  Со куспын мон кык урдыса пӧрмиз мылкыдо, сюлмаськись эшъёсыз. Милям со пӧрмиз озьы, мон отель побаловать кадь — со милям мылкыд буквальный, обращениен, сое туж дунъяло, — но мон-ветлӥмы но, вестибюльёс ортчизы тунсыко ортчиз полицейскойёс кошко чурен-чурен, вылысьтыз солань но, мон лифтын номер, кытын тау вакчи ih келялом полковниклэн.
  
  
  — Эй, — черектӥськиз Ренцо, ас доразы пумитало нуналзэс. Камилла, Пьероез, но соин сэрен стадс хью сьӧрын сылыкум, пӧртэм-ын пижамаме дӥсяй. «Мон малпасько, тон ышод пыраклы». Со продюсер луыса, нош актёръёс уд-а, сюлмын но луиз шуг шекланыса ачимлыксэ, долларен четко гажамы бере, солэн тодметъёсыз.
  
  
  — Мон но, — кеськиз Камилл. «Шимес та адями. Со малпаське, кулэ-а тыныд.'
  
  
  — Нош та дӥсь-а басьтоз, кытын тон? — Пьеро рявкнуть. Ваньмыз та вырон образецъёссэс, соослэсь но тузӥ кылем пижамаен валентино поныса, яркыт-горд халат Гучча кут но гуртъёсысь.
  
  
  Мынам тодэ ваёнъёсам со дырез быдтоно уг луы-а, мар луысал, кызьы та валэктоз солы соосты. Водитель вылэ со возьматэ «фиат», вазен со протаранивать мон пичи гинэ ӧй, мон лушкась кадь, но Ренцо, пьеро но вошъяськиз учконзэ валаны.
  
  
  «Дуннеын кино тушмонъёс вал, производство дугдылытэк уг быгаты саботировать вот со «дуннелэн пумыз кык» но конти лоренцо тарказы», — шуиз Ренцо .
  
  
  «Та ӟырдыт ӵужисе яке та аргентинецъёсты», — шара малпаз Пьеро. — Кызьы ке озьы со ӝоггес тодыны быгатоды, малы мон уг вошъя вылэ интерес ih джерри тунсыкъясько?
  
  
  Мон та параноидальный реакция кезьыт потэ ни. Бадӟым шугъяськонъёс ӧй вал мон кышкай искреннее сярысь валан. Нош мынам малпанъёсы сярысь, ыштэмын вал ни. ih азистория куккеммы. Со ке, оло, параноик луиз, мон доры та амал уг возьматы, та фильмын сямен партнерез никой розыгрыш причастность. Берыкты сое ин но, музъем но мон мед шедьтоз. Кузэн но солэн подразделениысьтыз полициын солэн чектэмезъя мон армие итальянской римской службаез шедьтыса, исчезновение, монэ шӧдэ кадь. Мон со сярысь вакчияк вераса лэзь, мар луысал собере мынам исчезновение. Ӧжыт камилл потребоваться дас вить минут, но соос пӧлысь медаз мозме телефонэз тӥяськем простынез кутӥ, Пьеро Ренцо но мед шӧдозы. Со ас черодаз, вань органъёслы шӧдӥське. Кылсуред укыр ee кык умойтэм ужъёсты вырыны луэ. Быг-быг мугоро но соослэн ог вирзы веттоз но ih фут тямыс, кызьы украинской тяжелоатлет. Мон Но ачиз факт оскымон исчезновение, простынь тӥяло, тӥясал ни луоно ӵабтӥськем тунгон тырмыт доказательствоос вылысь кезьыт нуналъёсы шараяськиз куккеммы.
  
  
  Полициын утиськон кужымзэ но, ортчытъяны расследованиос, эффективно срабатывать ӝоггес но. Пыр дас мина, собере сое, Горилла кадь, мон траттория вталкивать пепе но , городын-тӥ блокпостын ваньзэ луэ тупатыны. Куинь пиосмурт куинь пӧртэм телефонан ӵош ужазы, котырысь куд-ог командаос понна допрос камилла детектив яратон ыстэ.
  
  
  — Кин ке понна со уз кельтэ-со сыӵе шуд, — салья шуо соос. «Вожан непредсказуемый Но, огшоры луымтэ но котькуд отслеживать со кулэ, со тынад мед шедёз, Джерри». Та ӵукна луыны кулэ, кышномуртлэн ымныраз горд но трос заявление римэ осконтэм луоз. — Малы ке шуоно тон монэ эн быдты на, — ӵектӥз пальпотон со акыльтэ. Со доры берытскиз кровать, кудъёсыз вылын пуке но, комнатаын возьмало, тырмыт киношник, полицейскойёсты но детективъёс. «Куараос кин ке, кин уг на изьыны, дырыз но шимес на. Нош табере аслым но юанъёс ачимлыксэ эшшо маке но исаллязы . Тӥни. Тон вань. Камилла nen сярысь сюлмаськиз. Приказ но, висён но дартлы ee ренцо пьеро шонтылӥ, нош ик буш комната но кутскиз. Адресъёсын Камилла пыдкук мынэ, вайыны косӥсько но, сое со столик косметичка льӧль луэм.
  
  
  «Пайдазы али дыр, тон милям, асьмелэн, кин мон, пе, со, куанер Джерри, — шуиз со. — Нош мынам чебер мазьёс луыны. Чебересь сяськаос солы кельше. Кадьёс пиосмурт кидыслэсь. Со хихикнуть. — Кӧня ке час ортчыса, асьсэлэсь бервылзэс пормемез. Отын тыраз нимысьтыз тӥрлыкен, ферментъёс но мукет. Тазьы одӥг пол со вылэ туспуктон сардиния пушнераськид-а, мар шуиз доктор мон дугдылӥ, carinf.com юатэк уг чида, арня кадь минимум вылын. Ӵукна вал со но, та но лэсьтӥськом кремез нуналлы тол бабай безупречный нош со, котьку камера азе кадь. Италия гинэ та фильмен кык миллион люканы, со та дырозь но кассовоез кузэн сборъёсы басьтӥзы, ӧжыт ке мынам мыр ренцо адвокат , озьы, кызьы адӟе...
  
  
  Оглом со номыре но уг адӟы, монэ нош лэзё эй ӧжытак токмыллясько. Вкладка усто со милям. Пыдкукъёссэ басьто пичи косметичка прямоугольной со дорын, соос бере вуиз. Кунянэз мон уг гордэктӥськы пол лёгам со мон шоры учкыны ке, кровать гольык кылле со вылын, но камилла вылэ, вылын ӝыны пижамаен одетый вань на милям, куке мон сое пырак ӵожелы куасалты вал. Та сярысь тросгес луоз отель тужгес но бадӟым дун высококлассный ih шуо.
  
  
  Графинысь пичи бутылкаысь йӧл быдӟалаез шедьтыны Камилла инӟы-пурысь мугорыз ӝог но кӧня сюдыны-вордыны милям суро-пожо ачимлыксэ ожмасько. Куд-огез соку капчи луэ. Соос медицинской юрттэт сл порекомендовать ке, кенеш сётоз, лэзисько сое... ой, кыӵе мон сое ӧй вал.
  
  
  Куке мыным вӧйын зырӟод сое, мыным трос визь-нод вылэ переключаться вылӥ ӝоглыкез. Дорады ми котьку но уг луы кадь ая суретъёсты задание арбериос, соосты лэсьтыны кулэ вал, соку, чик могатэк чылкыт ih учреждениос. Асьсэды быдтӥсьёс вылын пыжемез эшшо но огшоры гинэ ӧз пегӟе, тон кык делле, отель котыре гылӟыса шуыса, кышкаса но кужымзэс ӟеч возьмато, кужымзэс ӝыны римской итальянской.
  
  
  Нош ик комнатае ӧтиз камилла горничный валес тупатыны. Быг-быг со но, кӧтурдэсъёсаз каллен перекатывать шугекъяськисьтэм нылъёс монэ, собере нош, чылкак мукет сямен лёгоно чылкыт, небыт тӧдьы, нош собере мон капчи шобыртом одеялэн. Урамын югыт луиз ини, укноосазы штора задернуть камилл кык но балконъёс.
  
  
  "Тон али кӧлыны кулэ, Джерри," - шуиз со. — Тыныд ке секыт потоз со, тынад кельтӥз со кык пичи пилюляе, пылез но греза шаерамы со келяны быгатозы. Нош мон малпасько, тырмоз-а тон жадид, огназ медаз кӧлалэ.
  
  
  Со мыкырскиз понна, осконтэм, - ын-утялтон люкетаз чупа монэ.
  
  
  «Милемлы асьмелы мыныса кулэ изе», — шуиз со. «Эй, инмаре, ми, дыр, пересь ведӥнлэн кельше».
  
  
  Трос-а со тупалоз-14-гужем гиперсексуальный нылъёс скаутъёслэн, шудыны доктор, та сярысь тани верай но, со но. Эй, та укылтэмъёслэн кельше. Солы но шумпотисько вал, мар со пунэмъёсыз люкаськемын гажаса-жаляса уг уло, кровать дураз пукыса мон.
  
  
  Со эшшо огпол тау карыса со но, со шуоно, кышкаменызы соос трос-ын уйвӧтын луэ шуыса, малы ке шуоно пукиськод коридорын часовой Динджес полковник, вестибюльёс-ын но лифтэ.
  
  
  Адямиез мон пырак пумиськоно луиз, кык час котырын эшшо одӥг тодэтъёс адресъёсын учке ай.
  
  
  Ас вить мина сётӥзы, собере соос кошкизы кадь камилла, учыръёс вылын, со вуиз ке, адямиос понна кыӵе ке арберизэ вунэтэм, азьло, соос, пуксе но лэсьтэ заказъёс утчаны. Камилла Лосьон паймымон вал. Нош ик, ӧжыт ке но со ассэ адямиен шӧдыны. Уг вера мон, мар мынам потэ вал мар шоры ӝимиз ке но юн трос, Камилл буртчин-а яке кезьыт-а, куректон но ышизы-быризы, солэсь но шараяны, дӥсяськыны быгатод шуыса, номыре уг шӧды, укол сяна тэшкылиос кӧня ке вӧсь. Со кык ӵуж бутылка капсулаез басьтӥз , кудзэ ӟечлыкезъя сурымӟем камилла кылемын, котыраз ур одӥг кисыысь но со камзолзэс. Соос полысь та доры но паллян киюмылъёссы стилет вильгельмина наплечный кобураысь дӥсь юнматэмын. Соин шедьтӥм одӥг, котыр агай-вынъёсын-кыктоосын портфелез аслэсьтыз пьер минут но лушкем ачимлыксэ отделенияз. Мон уг тодӥськы, кытчы мыноно, азьланяз кин нош со доры, нош мон ӧй вал, кутӥзы безоружный выльысь люкаськыны.
  
  
  Шараязы сое, маин быгатозы йогаен поза но со кабыл басьтэ, со монэ трос юрттыны выриз, мур наплыкез вань. Озьыен, ассэ но дӥсяны тыпак копак аресаз вуыса, солы пукисько, пыд вожвылтыса, квартира аслыд вылын ковёр, азьланьын тебризский.
  
  
  ЦРУ, нош бертон сярысь озьы верай ини, мон ачим куаралэн сьӧлтэтаз мон ой хоуку куккеммы. Нош инмар тодэ, макем вошъяны, умойтэм, кулэс но луыны быгатэ та версиезлы определённо герӟа. Со ас сётэмын луыны кулэ, шонер но компьютер визь хоука трос докладъёс векчи на ай. Саймон но кулэ ой луысал, пыдес вылазы вундеркинд финансовой голди, юри со понна ӧжытак подтасовывать, банкын 500 000-лэсь азьло мыным луэ выль доллар чекъёсын нассау впихивать партнерез пыртэмын, озьы со данъяськымон. Адресъёсын но банкын возиськись азистория мон вал ини, соин ик соослэн уз шӧдэ-а, мар люкетэз сюрес лэсьто ини. Нош кунокуа голди тодо вал, кӧня ке но. Одӥг ласянь, мон но соос сямен похищение травма луы кожаськод-а, мар-а кулэ луись ужкагазъёсты кык нунал яке ренцо пумиськон. Та дыр часын басьтэмын вал, со сое ыштэм, но ыштэм кулэ луиз на.
  
  
  Эшшо одӥг малпанэ вуиз. Книга потэм переизданияз со бугыръям чемодан зейн но янгыштэм Грей. Озьы тонэ ӧз быгатэ бамъёсты лисъяса, нах бам озьы ӧй вал кадь. Дораз пичи гинэ доллар тыроно луоз нах гелигнит улосысь ньыльдон пуштытозы секунд ортчыса, собере активация, кызьы тэшкылиос потӥз, нош ачим-лэсь трос бадӟым вайёс вылын пазяськемез собере квадратной метр площадьын витьтон содержимое конфетти ленталы укшагес.
  
  
  Со, укно возъетъёс ривненский отдергивать но сокем матэ лыкто, улӥысен вылэ понна котькуд ульча сайказ. Ульчаын кык полицейскойёс но вить шараяськиз патрульной машина, пӧлаз кӧня ке плюс полицейскойёс штатский ветлэ. Укно улад валэз вань ульчаысь куинь офицерлэн формаез кунултыса автоматической ур карабинъёс. Котьма ке косо, отчы бызьыса ih ульчае бугыръяськыса, ас эшъёсыд мед юрттоз . Юрт пусъён азьын, кырласянь но со сярысь малпасько ке учконо, адӟизы, кытын со, служебной пырон. Вань на соос отын вал. Дырпусйыны 1897 аре, юртэз архитектор пуктӥзы вал, куатетӥ дауре быдӟым чеберлыкен палаццо со пышкылыны выриз. Вань вылӥ анфилада балконэз вань, со котыре люкаськем салмак сэрег луиз, инъетэз излэсь секыт. Котькуд юдэс инъет изъёс вискысь прямоугольной десятисантиметровый. Ӧжытак чылкак потребоваться тыршеменыз, вылысьтыз васькиз комфорт понна дас-дас вить минут. Нош васькыса незамеченный вылын куинь-вить минут пус, кудӥз вылэ со оскиськыса, сложной ӧжыт вал.
  
  
  Со кошкиз, но закатывать штаньы куртка басьтӥз. Собере дӥсьёстэ халатэн кышномурт. Но вань на горд небритый жарка-ысь, косметика со уг ёрмо, придавать мон педпал напряжение мед ымнырыз тодметъёсыз. Соос, ӧсэз усьтыса пыре но гостиная.
  
  
  Милемлы винтовка-ысь гигант кузя азяз формаен, ыбыны дась. Вань гажанэ мон доры бигеръёс но вал, ми понна со мыным кулэ планирование.
  
  
  Со умой ум потэ, — шуиз со эмуос-тӥ-итальянской. «Мон вотум нервъёсыз-вотум пуштытоз ». Солэн шымырске, вӧсь кезьыт, вань оскымон мед адӟиськоз, мон но карабинъёс понимающе шонтӥ. «Тауна, эскерыса, вуоно куинь час ӵоже мон уг поттыны мед быгатомы», — шуи мон. «Милем ваньмыз огкадь, кин. Со кӧня ке изё, тӥ быгатӥськоды вераськыны соослэн офицер, нош со кӧлыны дыр ӧжыт пото.
  
  
  — Нош мон валэктон но ӵапак та луоз, — шуиз со,-тӥ кузя выльысь-ожъёс.
  
  
  — Отлично, — шуи мон. Шоналляськыса, ворсаны ӧсме но со номер ачиз вуылӥз. Халат шып солэсь мозмытскыны, кибылэсь но закатать аэрозоль спрей штаньы чемодан шедьтыны. Уг тодӥськы, кыӵе меда содержимое елгын ачимлык-кутэ ке, киосын лэсьтэмын ке но дюймын кемысь куатетӥ ачимлыксэ, векчи сӥлы со кылдэмын, лач-лач ку со ӝикаты. Сое юн луоз сыӵе ик, кызьы носороглэн куэз, ку куасьмыку, соос, сое басьтыны луэ, чиньыё-пӧлыё пӧзьёс кадь. Та итэт неопрен, ас котырысь паймымон ужъёс лэсьтӥз одӥг-врач-химик. Таиз мыным али усьтэмын луыны кулэ.
  
  
  Со, кияз кык чиньыосыз куасалтэ, омырын лопыръясько максимальный шупектэмзэс минут но дыред. Собере со укно кровать доры книгаос вайыны грей зейн но ӝутэмын. Вылын со сэреглы правое шымыриё карыса, та удысын со штуказы активировать, укноез усьтэ но каллен кызь витёзь лыдъяло. Собере со укноез ворсано эмуос но чебер ӝоген нош ик лэзёзы. Солэн дас вить секунд ортчиз, ышемъёс гомӟиз .
  
  
  Гелигнит пушто, кык мырӟиськиз танкер мукет на кадь, но ульчалэн конфетти ӧр прострелить котьма вань, гостиницае пырон дорысь палаз.
  
  
  Соос укно дорын та учырез мукет вал ини, нош собере педласянь. Балконэн сэрегъёсысьтыз кирпичъёсты тырон со вылэ васькыса, чакламъя одӥг синъёссэ, адямилэсь кадь проулка доры пост-ын пуштон интыысьтыз тэтчиз.
  
  
  - Вӧл ниш киыныз бордам кырмиськиз, лэзиськиз, соин но, вылтусызъя сяна, ульча пегӟем. Тросэз понна секунд вань кӧня ке, кезьыт луоз, та чебер, вашкала лифт но, солэсь улӥегес васькыны. Отын вылэм, со, кыр дуннелэн мукет сэрегъёсаз но вань таксиосын сигнал сётымтэ на тротуар-тӥ ортчиз ини.
  
  
  Пунктын назначение эмуос соосты ниманы, инты мыным кыкетӥ адресъёсын тодэтъёс кыдёкын, кыдёкын но тырмыт, уйиськись мозмытэмын шуыса.
  
  
  Соос пото ке, соос кыксы но сэрегын пырисьёс кунокуа понна кожыса вестибюльёс, кытын мон понна тыршись шонтӥз стойкаос жум, со огшоры туристъёс кадь улӥм, самой та интымес. Собере со потэ служебной пырон ортчиз. Со вис вылэ мырӟиськиз. Меретъёс но соосты вите эшшо куинь минут ортчыса, мынэсьтым кык корка портикъёс пыртӥды-а шуыса, ышанӥсько, мар понна мон нокин но уг эскеры. Люкетэз ортчиз-ветлӥсьёслы тротуаръёс но буш кыле. Мон кыдёке кошки, нош одӥг пол кузь но вакчи сигнал сётэ, собере гурын кык гырлы пусъёс. Шуккиське куара «Ӟильыр» автоматической нуналъёссэ усьтонэ, тазьы вал со пушкын но, сюрес вылын солань.
  
  
  Пиосмуртъёслэн шоро-куспо витиз милемыз кыкетӥ этажын, ӧсэ вылэ лыстэм арын. Ӵыжы-выжыосыз сое агентство правительствоын ужа. Кускерттон ефодэн фланель халатсэ-тэк улон вал вылын горд линялый пыльтчоно nen, туем шимес суред трусиксэ ужамме ват.
  
  
  «Юанъёс, юанъёс, юанъёс. Та муспотон пияш асьтэос малпалэ ай, мар но со ANP Lita комбинациос Lieve. Пырак вераса, со понна турлы.
  
  
  — Соослы татын маин сётон понна, — шуисько мон. — Сётэм-А, Мак.
  
  
  — Гилкриста, — шуиз со угрюмо. «Мак-А Ӧвӧл-А».
  
  
  Со пыр ортче чылкыт, гостиная ухоженный, кӧлан интыям, кудӥз сокем ик адӟиськытэк выре чылкытгес-а, кырсьгес но ай. Котырамы пумен бадӟымгес луыны пушмульы писпуэ кыдёкын пукон борддор ящикъёсы усе, усе трансивер, ӝыны ящикъёссэ басьтыны. Ӝыны электронной нагромождение интыян басьтэмын вал, со пӧлысь телефон вераськонын переформатировать многокнопочный интыян.
  
  
  — Похищение, адями виылон, бомба, — нукыртӥз со. «Малпа, дипломатической вылазы милям службамылэн, нош калыкын уг респектабельный шпионской. Жингырты лэзь монэ, соку тон ас кузёйыръёс монэн кылэз выльдытӥсьёс пыр вераськыны быгатозы. Оло, соку соос шутэтскизы.
  
  
  Сое ӧжытак ас циферблат кожыса, собере вӧзын йыгаське Морзе-тӥ клавишаос интыян.
  
  
  Со ялан зуле. «Ми огшоры улонын куд-ог час котырын ужаны потыны тупаз. Вить-ысен укмысозь. Одӥгез но мукетъёсызлы уг кровать доры бызьыса барбекю одӥгысьтыз мукетаз. Возё, Картер. Мар гинэ, пӧртэм сьӧлтэтъёс тон шпион шпионской, каньыл улон понна.
  
  
  Мон ини дорын кӧс абсурдно хоука куараос пель, куке со, ответ звонок. "Генийлы, ас выжы тӥ, Ник," - шуиз со. «Мон тонэ пичи гинэ проблемаез решать каро, но нырысетӥ иворъёс, кудъёссэ басьтэ, кыкнамес ик, тон асьмелэн валтӥсь проблемамы возьматэ. Татын гожтэмын...» мон кылӥ, кызьы соос асьсэос укыр лисъяй кутыны. — Татын веразы, тӥ кык пиос лушкалозы шуыса, тон соин улэпкын тон доры люкаськизы тэчы думы пыжиз но, соос но тон дорысь кошки ке, мозме. Кулэмез бере «мугез тодмо-а ӧвӧл-а». Мар гинэ, шӧдӥз сотэк азьланяз подсказка быгаты, но малпасько, мынам котьку но, ньыль-а пиосмурт-а кулэ шуыса, одӥг кутон понна, пияш монэ котыр. Куать но, тӥ понна ожмаськиз.
  
  
  Со рискнуть, мар карыны ачимлыксэ, эмуос но мед валэктозы, кызьы монэ лушкало. Та понна трос лэсьтӥз ке уг хоука терпимый.
  
  
  «Мон тодӥсько, мар кулэ тӥледлы та цыпочка вайгетон пӧсь луэ, — шуиз со, — пуштросаз солэн но, та дырзэс кулэстӥзы, малы тон астэ утён. Мон ӧй тулкымъяськы, сое валесаз выдэ шуыса хем тон...», ӧжыт-а со монэ шӧдэ кадь, ачимлыксэ сенсационный малпанэз доры выжиз, тон но ужрадъёс ... луонтэм ке усьтон сётӥзы. Но со учыр уг, тон понна усе ке, астэ быдтон.
  
  
  — Мон ӧй быдты на, — шуи мон.
  
  
  — Нылпиосты кинлэн та? — созэ юаз , мыным тырме кадь ас дораз йыруж луы калыккуспо туспуктэмъёсынызы каталог.
  
  
  «Мон соослэсь правооссэс водительский уг возьма», — верало монэ, вылэ со ултӥян ответ. «Мугор вылаз нокыӵе документъёссы уг луо. Нош мон уг малпаськы, туж яра-со американец, коммунистъёслэн вылын возьматыны быгатом шуыса. Таиз ми доры ӧз ке вайы-а, мар но. Вань-а мукет дядя Сэм туннэ, вуоно нуналаз нош со быгатэ-а тушмон луэ».
  
  
  « Фактъёс придерживаться чертовый», — шуиз Хоук. «Аслым ачим эш приберегать политической философилэн интыез. Дорын мон туспуктэмез ih телекс луоз, римын юнматэм гинэ но быгато, - а мар-а со внештатной гильдизылэн членъёсыз. Соос вань мылкыд карисьёс понна кертомазы сётскы. Нош мынам тодэм потэ: малы меда тон шедизы ке, мар ке шекъёссэ андерсон юнматэм?
  
  
  — Со тырмыт шеде, куд-ог шекъёс медаз луы, — шуи мон. «Но та тырмыт ӧвӧл шуыса, валаськод, макем юн со доры мыно но вань шуыса». Со вылын план вакчияк переключаться: мынам малпанъёсы сярысь, "Нить Дунне" трос ӧз луы ке, кезьыт вылэ потӥз, озьы ке но, нош, вузъёслы со туж реквизит понна-а мар-а луыны быгатэ заманчивый коллекциез, кин мылкыд каре калыккуспо страстно бардак лэсьтозы. Та такыр луэ котьку, котькытчы точка дунне.
  
  
  «Мон та дыр уг кык изъян лэсьтылӥзы кӧлан, — мон кусыпъёс кылдыто, — шекланытэк мыным-а, мар право Андерсон. Нош кин ке мыным юалляськыны турттэ. Соин но, юан, мон вот сое котыр пыльтчыто, ваньзы возьмало вылын усьтӥськиз "Ӧр югытэз".
  
  
  Со вылын кӧня ке секунд пауза лэсьтоно, фактъёс сярысь малпа шуыса, со вераз эмуос. Солэн кылем бумагаосыз нош ик.
  
  
  — Малы ке на, — шуиз со. «Атакае бомбовый. Кин ке нош соос нош ик тон виыны турттэ куноосты пумиталомы яке мукетаз-а?
  
  
  — Со мыным луоз, — шуи мон. Кезьыт вуиз азьло со бугырскиз, асме утялтон сярысь вераны le эмуос superbe ӝоген со бере, мон верай шуыса эмуос оборудов.
  
  
  — Умой, — лулӟылыса вера со. — Берытскы али кадь люкаське-а тон? Али ваньзэ уг колизей тӥ пуштытъяды?
  
  
  Эмуос соиз шуэм, мар но уг малпало, мар солы кулэ вал, асьсэды но вералля вал со сярысь планъя вуыны кутскиз .
  
  
  — Ӧвӧл, ӧвӧл-а, Ник, — шуиз со. «Тон кезьытысь амалъёсты уже сое пумитаны вож подробностьёс ӧжытгес тодӥськод, сокем огшоры улонын мон. Татын нокин но валаса ӧз быгаты, озьы ке та, пе, кинлы ке удалтӥз тодо, мар со тон самолёт вал. "Оскы тон, нылы, мар тонэ уг кыскы роковой обаяние розан, тае озьы гинэ-а?
  
  
  — Оло, таосыз юрттозы, — востэмак мон усьтӥськиз. — Нош уксё возьыны, малы соос кин ке малышка. Адресъёсын Предоставление эй, мон отель, оло, ӧжытак ужез ӝогомытыны. Но со понна та ик дуно, но асьмелэн кадь».
  
  
  — Мон со Хема ӧй вал — а, - нукыртыны Хоук. «Нылы мынам куинь полэс эскерон ортчытӥзы: мон, Дыр, но Алиталий. Деталь но финансовой голди соослы сётӥзы. Вить сюрс доллар. Солэн та тодэм, нош, оло, луэ та выль книгаысь. Монэ юри дораз тон пумиталомы выль сюресэнымы сярысь куар эшъёсыз. Передача каракуля андерсон гилкриста доры ӧтьыкум, медаз соосты чотаны быгатоз кӧня отын ик валатскон. Хайман басьтэм тӥлесьтыд ответ. Гилкриста огшоры гинэ малпамын. АА, знак номерной швейцарский, немец исамтэ. Со кылъёс вералляз, Юнгфрау укша. «Оло, со шузимем валлэн андерссон . Оло нош, тӥледлы но. Оло, милям вань. Я, тон изь туртто часок но кунокуа берытскиз, нош ик мынӥсько азьло дыре воссоздавать рифма нерон сцена котыр кезьыт.
  
  
  Скремблер тэшкыльтӥсько, чильымен ке хоук ошемын.
  
  
  Гилкриста клочок понэм бумага зульыны, кудзэ со басьтэм арбери Андерсон бере, ачим но шудо луисько оборудование прорезь сётэмын ини ог куинь пол сётъязы.
  
  
  Со васькылиз кунокуалэн понна но, такси басьтытэк, кытын служить пырон шӧдӥське. Милем ваньмыз огкадь луоз, кин меда монэ адӟо ке, нош мынам уг поты асьмелэсь облажаться капка возьмасьёс, со шедьтоме.
  
  
  Сое лифтэн тубытозы но борддор вылэ холлын ас лэсь этаж дугдӥз. Ми нуналаз кӧня ке дорысь сэрег луиз, фут. Сэрегъёсаз вуылыса, часовойёс соосты адӟыны, дунъя пус сямен капрал, мон ӧс дорын сылэ но сазь апартамент настороженно. Ӟеч.
  
  
  Капсула, сое сэзъяса котыр ӵуж бутылка, Камилл кельтӥз со милемыз. Мукет залын бутылка сӥньыс со ӝоггес сэрпалтэ. Со уг шталь бертэм возьмало часовойёс. Со чидась вал, вордэм пизэ умой, но со соос вылэ оскиськыны быгатӥсько. Со секунд ик, мынам куарае кылӥське кадь бутылкаос сярысь-озь борддоре шуккем, солэн, ӧссэ зымем. Часовой сомында лэсьтыны вить-куать вамыш коридор кузя, карабинъёс кутыны дась ни. Потребоваться минутъёс мон понна закатывать штаньы, йырзэ мычиз но нунал ортче халат дӥсяса, мед адӟысалзы, кызьы асьмелы берытскоз выражениосты ымныр вылысь кӧс непонимающий часовой.
  
  
  «Номер юрттэт али солы жингырто, мед сиськозы», — валэктӥ мон. «Кунокуалэн огшоры мон, тон мед тодод, мар соин луиз. Соослэн куараоссы гинэ кылӥсько ӧвӧл шат? — Номыр, сэрен , — шуиз со. «Пичи пуштон. Студентъёс, коммунист, монархистъёслы. Таиз котьку дорын чалмыт улэ тынад куректонэд. Дыраз, озьы мон одӥг кухня котыраз луозы адямиос, кудъёсыз понна радызъя эскеро.
  
  
  Ӧжытак оскалтэм кенеш азе но сое сьӧры ум операция хоука вуонозэ малпаны. Озьы Камилла умой срабатывать Лосьон, уязвимый поттон понна кӧня ке интыен-интыен, адскылэ, малы таиз тазьы, пе, ноку но мыным ӧз пырсатоно.
  
  
  Со халатсэ куштыса, ошемын куртка но брюки, дэрем, галстук куштӥд но пукон вылэ нош ик валесам выдӥ но дасяськизы. Ӵукна ыртӧл мартэ кезьыт пельтыку, соин ик мон ачим комнатае укноез ворсано мынэ.
  
  
  Нош та укноез гинэ ӧвӧл, бер но укно усьтэмын вал. Чертовски соос умой тодо, мар сое ворсазы, куштэм бомба кадь гинэ. Кин ке но мон вал, дыр, мон ӧвӧлэн номерын. Кин ке, оло эшшо кин вань отын.
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Ӧжытак вить на ум луэ ӵош.
  
  
  Со потӥз «Люгер» кобураысь, ошиськыса камзол вылтӥз, доры мын, но берен нунал. Та номеръёссэ бугыръяса, капчи луэ: незваный коридорез бен, уг лу куно, ёросысь обыскъёс вуэ ни шуыса. Кык бадӟым комната вань, кӧлан но гостиная, нош бадӟым мисьтӥськон интыез но. Дюймын дюйм со понна, гостиная пыр ортчиз. Диван пыры понна соос уг вунэто, секыт портьера понна. Барысен быдӟалаезъя пичи луыны гинэ сыӵе адямиос понна укыр ликёрзы, пьеро музэн, нош со всё-таки со пужейпи. Ваньмыз луиз юнме. Кӧлан интыяз ик самой: штора сьӧрын, шкаф, кровать улэ.
  
  
  Ӧс жингыртиз звонок. Со вылын кӧня ке секунд та арам каре шуыса, ворсам ӧсъёс но пуконъёс улэ ручка ванная шымыртылӥз, кырласянь. Отын ватскыны пота ке но, сое ӧз поты ке, сое басьтыны нуназеян дыр поднос вылысь.
  
  
  Официант поднос мыным тӧдьы курткаен сиёнэз кыско. Ачимлык котыртэм капка возьмасьмы милям одӥг ласянь, мукет ласянь — кыкетӥ формаез кутсконаз охранниксэс, со мыным оскемын, мар понна дасян кухняын но сиськон эскерыны луоно. Ih-а со тау каре, сётэм но берен кошкиз ас быдтӥз шуыса чаевой утчан официант.
  
  
  Ванная но луиз буш.
  
  
  Мадиськонъёс укно но буш кыле. Мон ӧвӧлэн кин ке но пырозы, вылды, липетъёсты, ву бызён дырдыосыз профиль кытын гопо луэ, ватӥськем но синэз палёмыто скульптура вылын вань урамъёс шобыртэмын патрульёс муръё. Я таиз потребоваться но визьмо, дӥсьтӥсь адями. Мон лэзёзы-а асьсэлэсь тушмон аслыз дунтэмгес карыны уз быгатэ.
  
  
  Кӧлан интые юнматӥзы монэ кыкетӥ диагнозэз кутскон учкон.
  
  
  Мон чемодан ласянь бугыръясь, но портфель дипломатической. Ваньмыз ас интыяз берыктэмын луэ тыршыса, адӟиськисьтэм сиосын уплотнитель понна ӧжыт исключениос, отъезд со ас азяз кык предмет. Отделение пичиесь портфельёс шарая лушкем уг луы. Соин но сьӧраз кутэ пурт люгер, мон ласянь озьы, номыр но ӧй вал кадь подозрительной Карра Джерри. Приёмникъёс доры вуиз но, со уж тус янгыштэм досталь транзисторный котырзэ чемоданэ. Соос куинь комнатаен бугыръяса, нош ик, та предмет выламы интыян вылысь пол кылзытозь. Котькудӥныз адӟиськы сыӵе ик быдӟалаен радио радио кызьы мукетъёс, нош электронной эффективногес луоз кӧня ке кылзыны движение ватэмын ачимлыксэ интыян детектор пӧрмиз.
  
  
  Мон соос ваньзы огкадесь вал, мон ӧвӧл тӥледыз кылзыны. Со уте ваньзэ, ма мон али картер ник муртъёс думо, трос инты понна кышкаса-а, кезьыт-Le Superbe апартамент. Но мон кызьы ке учкы берпуметӥзэ выль бегло, сложной видеоаппаратураез: полина широкоугольный, йыръёс трос уз канцелярский кнопка, экран вылын суредъёс, сётыны быгато, трос иськемын кезьыт уллямын. Эскериськом соослэсь вераськон ник картер быгато, нош соин вырись гожъян, сое эскерыны но монэ кӧя-вӧя кадь «Люгер», газовой отделениын воштон яке мукет шудонын бомбаосын бугыръязы курыса секретной tt (ЭХ трюкъёс технической Отдел) лэся милемыз чылкак уг ке огшоры амалъёсын Карра гиперсексуальный Джерри, плейбой техасский.
  
  
  Звуковой сигнал гостиная со одӥг басьтыса, пичи кортӵог-постаментлэн вылын комнатаен сэрег передатчик. Ачимлыксэ, вылды, тырмыт луоз, та ёросысь ик вераськон гинэ мед кутыны приглушенный. Ачимлык кельтӥз-а со отчы, кытын со луыны.
  
  
  Кӧлан ih вал кыклы: одӥг льӧль столик понна синучкон пуктоз, мукетыз бирды кровать вылэ-тӥ одӥг йыр понна тканевый ӝыныё стеганый ваты. Мон уг тодӥськы, мон доры яке асьтэос-а та шӧдылытэк ултӥяд ке матрас непропорциональный лӧпкытэ ужатон понна. Нош шутэтскон со ачимлыксэ кельтэ. Мыд-мыд палаз котьма ужаны быгатэ микрофон, но, оло, милемлы но удалтоз ih куто, эх, кызьы янгыштэм адӟисьёслы понна.
  
  
  Мар вал ванная нокыӵе тодметъёсыз ӧвӧл ке но. Сое герӟаны луэ та пичи, вуэз вуттыны гинэ бызе шуыса кер подслушиватель быгатӥз туж умой. Соин ик, куке мон ке-умой-умой вераськыны ке но хемгес луэ ке, созэ, тазэ лэсьтыны тырмыт юрттэт лул бордын, пе, ужалом но кран многократный гылтон.
  
  
  Шукырес-бугырес пичи гинэ сюлэмшугъяськонъёссэс, соос асьсэлэсь шыддэс кезьытэн сиыны, нош собере кровать вылэ вез-вез. Ортчиз, луыны кулэ, час но ӝыны, та передача бере мынам одӥг гинэ телефон звонокъёс. Та Камилла луэ. Нурлы, сюлмаськись но яркыт . Со мынэсьтым юа, ми юрттом лосьон ee.
  
  
  Катьяськон ма ачим быгатӥсько, солы кема-а нёжъясько, та понна мон сокем ӟеч луэ планирование. Но мар шуыны ми соослы озьы тау кариз, эй (шонер), маин ми юрттомы эмъюм шулдыр образ, нош (шонертэм), " мар на мыным, вань шӧдӥське капчи тэтчаны, таблеткаос ee ке, милям луонлыкмы ке, ӧжытак изь.
  
  
  «Честно, - шуэ, — йӧн-йӧн шуэм со, — кӧня ке серьёзнойгес бервылыз, огшоры кезьыт шунды бервылыз. Ӧжытак тыныд шутэтскыны кулэ. Ренцо тӥледлы жингыртӥ. Тӥ но быгатоды ке, ми ваньзэ быгатӥськом бер ӝыт сиськыса, нош собере мыно сценарий-тӥ совещаниязы. Тазэ но кӧня ке час басьтыса. Нуназе римэ котьку но бер вуэ. Озьы шутэтско шуыса. Кӧня ке час улыса-а кулэ милемлы зэм, мон уж утялтон понна кыл уй косметический разрушительный оправляться!
  
  
  Кровать вылын соос эшшо одӥг пол тэтчи но берен-а со тау каре, но со понна ӧвӧл, со умме усёз, но со понна буйгатскон мед сётоз, мынам мугоры, мынам но визь-нод план факт эскерыны дыр пуктэм.
  
  
  Таиз ивортонмы бадӟым умой нуназе бер ӧвӧл сярысь валан. Обзор сценарий но умой-куарасётонэн. Ялэмын вал со вань арбериос сярысь укыр трос ӧз ортчы на, но со сярысь тросэз тодо, кезьыт "дуннелэн пумыз" , сокем со усто луоз. Луыны быгатоз, соку со та югыт пеймыт кисьтэмын, кӧня быгато.
  
  
  Кӧня ке минут ортчылыса жингыртӥсько Ренцо. Со потэ кӧня ке мудрон ӝуштыса, звонок бере ответ. Нуназе пусъемын вал, куамын кык, чылкыт забегаловка кунокуае кыдёкын ӧвӧл. Собере соку ик та эскеронъёсты быдэстыны кулэ луоз сценарий, ворсам клуб вераськон комната.
  
  
  «Кӧня тынад отын детальёс оборудование котырысь мукет слайдъёсты мон адӟисько», — шуиз Ренцо. «Тон сюжет гожез но основной соку кылэм-бериос».
  
  
  «Я уже но, мынам потэ вал та, Ренцо», — шуи мон. «Нош вань на-а мон шӧдэ, ку мон улэпкын ни-а мар-а».
  
  
  «Тынад уг поты монэ дыртытэ, Джерри, — недовольно шуиз со, — тон кадь тунсыко луэ инвесторъёс понна но, таиз но кулэ ӧз быгаты ке, тон понна гинэ передумывать...».
  
  
  «Веран, со делле вань на», — шуи мон. «Мон оскисько гинэ, мар вань та эскеронъёс пыр ортчыны быгатозы сценарий».
  
  
  — Туж умой, — шуиз со. Но со шуэ, мон ӧжытак нуназе кутскон нуиз шуыса, со понна ӧжытак шутэтско на. — Со но та сярысь сюлмаське, милемыз музъемлы понна милям семьямылы котыр романья коньяк, сиён-юон быдтэм. Сценарий ас кужымен тон тае эскерон-юалляськон придавать. Кема.
  
  
  Ваньмон дыръям мон вить час луэ. Бутылка ӵоксэтсэ вылысьтыз, уже кутыны быгатӥды кадь-а та дыръя мон, часовой мон соку ик йӧно, ӧжыт шуиз-а, мон со йыгаськиз ӧсам но священнике конверт либыт, мон, ӝӧк вылэ кельтӥмы ми понна улӥ.
  
  
  «Мон ышанӥсько экспертъёс, та бомбаос почта уг», — шуиз со. Нош мон со гостиная кылиз, но сотэк уг усьы радиация со дыре фейерверк. Адӟытонэз усьтон печатламын вал та вторник виа галереяын ӧтён примитив делл фонтанелла вуоно ӝикыт.
  
  
  Комментарий эмуос, со сое возьмало, сое мон лох-лэн списоказ пыртэмын дыре лулчеберетлы шуыса. Улон но мон сое серекъяса " кельтӥз.
  
  
  Со ышем-бырем ке, солэн одӥг сэрегез но бадӟым чиньы тыремын пластиклэсь гижы котыре басьтӥмы капчи, со, мон кадь тодӥськоды, отын уло. Та сярысь доклад хайман луылэ ке, гудоно шуыса юан азьло мон кӧня ке час сярысь хоуку удалтӥз. Педпал ӝоглыкен госорган механизмъёсты куалялюльы луыны быгатоз-азманэ правительственной учреждение векчи но, кызьы сыӵе агае, югыт ӝоглыкен ӵош ужаны быгатӥськоды, кулэ луэ ке тае.
  
  
  Оболочка вылэ пурысь луиз пичи квадрат пластиковые прямоугольной мутусэз сотэк куать. Кӧлан интыязы но соос нуыны 200 досталь ачимлык-портфель лупа котырын сю полэс дипломатической ювелирный ватоссэ. Озьы мон соку мыным юрттӥськыны, каньылгес прикроватный лампа, но медаз тодэ ваёнъёссэ тып-тып расшифровать картузной юри ih.
  
  
  Основное чекъёсын вылын сюдыны-вордыны мон вож доллар полмиллиона деталь нырысетӥ квадратэ, кызьы со ужа вал ке, куке-соку подписка мурт кулэлыксэ кылдӥз. Кыкетӥ но куинетӥ луизы эскерон каракуля андерсон пала кырмыжъя кутске ай, но со шӧдӥз шуыса, та котырын трос уг лэсьтӥськы, пуш службая ценымногие визьбугор, со кезьыт. Нимысьтыз Набросок, котыр сосредоточенный l букваосты, со вылысь букваез ч, Юнг, эшшо но валантэм... мар ке, пӧртэм пумо интерпретация дюжина басьтӥз. Одӥгзэ гинэ, мар вал валаны, интерпретация вал, кудзэ со сётэ асьмелы та ини, со фактъёс-а, мар-l лугано букваосын возьматыны быгатэ, кытын дотторе-ас швейцарский Симка омела банк-ысь профессор. Нош таяз учыре умойгес луоз вылтусаз кыӵе ке но лираен ӵош вайгетон франк. Одӥг кадь кылъёсты лыдӟоно нацарапывать котыр форматэн скептик тон монэ, чурыт кылзэ вераз: будэмъёсыз егитъёслэн, ма, ас черодам, Пьеро саклык быгатэ Симка, ачимлыксэ будэмзэ лыдэ басьтыса. Мукет юнматыны, jungflucht со луыны кулэ шуыса , эшшо одӥг jung-freudig, эшшо одӥг jung-flucht урдэскысь лябӟонзэ, шумпотон, карган. Мукет эшшо одӥг ярантэмесь. Та каракуля йӧтӥз шуыса.
  
  
  Мон понна обозначениосын аа, нош список луонлык сокем чурытомемын ке — кеч но автомобиль рекламный огазеяськонысь дворянство агентство-озь. Туж лад-лад но ӧвӧл. Ваче пумит та соос ас вылазы дас минутлы ке но библиотекаын посольство шараяны.
  
  
  Трос ужрадъёс сярысь тупен кыкетӥ вордскизы нырысетӥ чуръёсыз кутскон марсланд квадрат кык хью сэрен, Конти Лоренцо, Пьеро Стадс Мэллори Симка но. Туж тунсыко вал тае ваньзэ, нош мон номыре уг быгатӥськы подгонять улын кыӵе ке но схемаос. Мар синмын вкупе шат честолюбие сяна, эсьма, дораз пудо уллёзы хью сэрен но, йырвизьме но нестабильность эмоциональной бадӟымъёслэн, шер озьы эмъян удысын кино туж бадӟым wouldnt гуртъёс уг пумисько. Уллёзы ужпумъёс, лэся, котыраз бутылка основное сосредоточивать луэ. Соос алкогользэс но, юисьёслэн лыдзы бадӟым вал огшоры умой ялан чида. Дырысь дыре Но, ӝыны ар но ӝыны аресозь-вожо, кытын ке предохранителез кунян срабатывать ачимлыксэ, пересьмыса но туж кышказ вайыса ачимлыксэ юрт сиренаен. Сортъёсты ке пусйиське Ренцо смещение кокаин доры, со сярысь вазь Камилл мугоро, ӵуж яке наркотикъёслы но алкогольлы ачимлыксэ пала кырмыжъя ӧй вал. Та луэ соку гинэ, куке, люкетэз кадь та вал ини, солэн начар луоз яке переутомлять вань выросэз, тусбуез но аслэсьтыз улонзэ со империя имперский финансировать карыны. Со адӟе, кызьы анай ачимлыксэ семья, немногочисленный, вашкала тодӥсько ке но, котырысь музъемез киулады зэм но Рифма. Кунокуа территория вань, нош фашистъёс нырысь Муссолини экспроприировать но собственностез вал, нош собере, войнаез собере, агай-вынъёс правительстволэн-демократ.
  
  
  Озьы со адӟи, кызьы ньыль ар талэсь азьло, собере одӥг срыв аслаз лулсэрез, нош со вылэ эмъяны но буйгатыны загородный ренцо шутэтскон юрт луиз, отын ож вал котырысь одӥгаз периодической ачимлыксэ стадс тӧдьы горячка. Та дуно луэменызы но, но корка влиятельный лыдӟытэк, лыктэ ке но эмъяськись мон списоктэ эскерыса, выль кусыпъёс тупатозы шуыса, ӝыны шедьти ке со адямилы, кудӥз вылын баренцев зарезь нырысетӥ бамаз вуи Европаын, нош американец но озьы ик куд-ог азиатъёс.
  
  
  Изъян вылын шараяськиз сотэк адямиен сэрен луизы марсленд кунпуслэн хью. Тросэз студентъёс со пыр дорысь сюрес вылын луэм тырмымтэосты бирмингем оксфорд недоказанный пияш. Нюш-паш соос вань на. Быгатонлыксы вал ке лушкес котыр промышленной комплекслэн непосредственно азьын со кошке, яке кызьы банкротство ih ньылӥ куараез, фунт стерлинген монетизировать ини ас акциоссэс, яке немец франк марка швейцарский. Кӧня пол со луысал миллионер-ын фунт, нош доллар кемын кык поллы тросгес. Ӟеч ужез понна ачимлыксэ королева ачимлыксэ дворянство благодарной данъямез (британский империлэн орденэзлэн, 1963.; британский империлэн орденэзлэн кавалерез, ижысь 1971), указываться ке мон гожъяло шуыса, но калык доры кыскон уже интыянъя валтӥсь бланк вылын юбо ачимлыксэ сводиться аслэсьтыз нимзэ. Полуоплачиваемый кӧня басьтӥськоз солэн тыршемез, одӥгез, кудӥз луиз герӟасез отделын оон-ын юнисеф штат котырын. Со кышнояськыны уг луы, нош нылъёс кӧня ке но дырын-дырын яраз со зӧк лэся, керетӥм ке кыдёке публичной возиськыны тыршисько.
  
  
  Симка Пьеро луиз-а, мар паймонэз, вань туж тунсыко сям четверка. Дорын кадь ренцо но, мӧйы ӵыжы-выжыоссэ тодӥз, соослэсь кусыпъёс юнматэмын вал. Пӧртэмлыксэ Ренцо но, правительство но нырысь капитал асваньбур семьяысь смена омела со дыре вань утёно, унояно, ваньмызлы вылэ интерес, промышленностьын ваньбур нефтехимический искусствоосъя-озь. Ултӥя, соин вылез сьӧры уйиськыны жалятэк пунэмъёссы понна ачимлыксэ, маргарита лэзьыны пумит луиз, со ассэ, но та виын ини ачимлыксэ шталь ласянь будэмез. Ачимлык нимасал палэсмуртлэн триест сицилия пичи-озь. Ачимлык поместьеоссы родовой уйпалаз улӥськомы, ты Гарда кыдёкын ӧвӧл. Политика со вуизы, кызь христианской демократ, нош бер пилиськиз, эшшо тросгес мед пилисько сформировывать бур-а, аслад партиед. Оло ӧжыт гинэ вань, соослэн кыӵе ке пуштроссы йӧскалык вылэ быръёнъёс, быръёнъёс округын асьмеос котьку но сенат ачимлыксэ ачимлыксэ берыктӥ, вань мукет партиос но кытын со ачиз луыны интрига вераськонэ кутыны. Со ласянь визь-кенешъёс сётъямез понна вань таланто вал, соос пӧлын калыккуспо ӵошталаын. Нош арабъёс группировкаосты кутыны услугаос понна оон тодонъёсты вераськонын террористической ачимлыксэ, африка центральной но тупамарос южноамериканский повстанец йыр котыр. Одӥг миланский ачимлыксэ нимаське газетлэн «пичи киссинджер генрилэн», но, оло, луиз сыӵе урод, таиз уг якобы пуктон.
  
  
  Берпуметӥ вал улосвылысь квадрат нылкышно. Нырысь Камилла, собере Розанна. Собере дусымзэ сьӧры камилла список вакчигес, кызьы соосты лыдӟиськытыны « Кин, ма, кытын - итальянской промышленность, политикаен, коньдон ужпумъёсын но глобальный элита». Лыдъяны луэ, тросэз кышномуртъёс понна пӧйшурасьёс лыдметазы, общественной нимо авторитетэд, но мон кӧня ке паймисько вал, пьеро шараязы, со пӧлысь валэктон симка, пе, соослы нимаз кӧлан интылы луыса, ачимлыксэ Лупо Дон (Лордъёс-Кион). Мукет вераны, кызьы со уката активной ваён тупан ӧвӧл, нош со, мар сярысь мон нырысьсэ тодӥ камилл ки котыре, кыкнамес ик, со пиосмуртлы котьма тупатыны быгато, соослы шоры учкомы, макем со бадӟым яке пичи. Номыр аспӧртэмлыкоез ӧвӧл делле Камилла политика сярысь, сое гинэ, мар вал, сое регистрировать карыны, кызьы коммунисткалы, италия номыр но уг возьма шуыса. Аслэсьтыд но узыр та котыр европейской кинематографический шик-ын дышетскем выжы. Со ӵыпе, ӟеч уж сярысь но трос малпаськытэк, со тунсыкъяськоз котыр но кулэ камилл пьеро любопытство ни. Трос тунсыко мыным потӥз чебер розанна учыре милям асьмелэн югыт. Кызь ар талэсь азьло вань со вордскемын Падуя. Колледжын кык ар отын дышетскыны ветлӥсьёс но со школаын, азьвыл аре 19-стюардесса кезьыт луоз.
  
  
  Собере выжиз доры сое ӝог йӧскалык та межконтинентальной рейс. Мугез-тӥ, эй, университетысь кошконо луи, кыӵе кусыпъёссы сояз ӵош ворсаськиз-со дышетскись-ужась но маоист ee. - А сое регистрировать карыны луэ-а но, партилэн член кадь монархической мозмон, Пьеро Симка партиос пилиськиз. Оло быдэсак, мар со карьера лэсьтыны, пьеролэсь дэмланъёстэ тау, озьы ик луиз, куд-ог пичи соос уйпал музъем управляющий гигант атай кадь.
  
  
  Та неуверенный предполагаться вань кӧня ке валатонэз, юанъёсыз ӧтиз но тросгес, малы ответ. Соос ке олокызьы вал "Шортлэсь Дунне" пыр Пьероез, малы эй, курег пыриськизы техасский зарни виыны турттэмез, малы асьмеды пуз нуэмзылэсь азьло сое зарни шуо-а? Яке соосты пересьёс гинэ кутэ ни та адями, пьеро кабъёс тӥямын, кызьы тодмо, вуж семья? Та нырысез уг луы, кин ке-со мукет палаз выже, уж мед басьтод, кудӥз озьы бертэм потэ солы, мед гинэ вылӥ сылыны яра. Но малы ке-но зыныз ке "дуннелэн пумыз", миым та огазеяськонысь коньдон герӟаськем опытсэ, нош группаысь пиналъёсты ӵашетыны уг случайной.
  
  
  Мынам малпан берганы кутскиз. Толыктэм дыр быдтон вылысь йыр самоудовлетворение одӥг амал вань — телефон пыр жингыртыса, со мон розанна сётӥзы. Тросэз авиакомпаниос яке ог люкетэзъя экипаж шутэтскон нунал сётӥзы ке, соку соослы кема лобӟон берытскиз, котькуд но Розана луоз, неважный, яке лушкемен сое пазьгиз ӧвӧл, ас омела очарование. Кӧня ке час ортчись учыръёсы ачиз но мед басьтэ матысь ысь косметологъёс котьма камилл луэ.
  
  
  Записной книжкаяз но со шедьто, асьсэлы операторъёс гостиница номерзэс сётӥзы. Наверняка гож прослушиваться мыным арес, но мон номыр ӧз жингырты йӧспӧртэм чебер нылъёс туала имидж мылкыдзэ валам. Трос-а со, малы кулэ кӧня ке люкетъёслы яке пумит луись движение движение пумит джерри картер ник карра тодӥсько, со одӥг пол напортачить ини.
  
  
  Гырлыос инъямын но ныр вылысьтыз нылъёс акцентэн центральноамериканский ответ. Собере со сое куаразэ кылӥ: «Роза, кыӵе ке но маскарчи, Карра».
  
  
  Собере ческыт, Розан ӟазырес куара. «Ӟеч-А, Бур-А Джерри. Кыӵе сюрприз! Мон уг малпаськы шуыса, тон сярысь кылыса ик, али, ваньзэ тае тон чеберлэсь но чебер киноос пӧлын куке котырын адямиос. Со сяна, радио пыр кылыны сое, мае тон-а лушкад, нош собере тон лобаськод. Со малпаз, уг быгатӥськы тонэ больницаын но... э-э, мар ке лэсьтыны.
  
  
  Озьы со янгыштэм но очаровательный киргаз-а, мар-а, лэся, одӥгез доры укмыс шанс уг луы, чиньыосы но-а мар-а со вал, но мон со вылын, курткаос возьмало, кечато пепе горилла.
  
  
  — Ӧвӧл, — шуиз со, нош тон-а со шулдыр. «Уз, сое больницаын, мон но озьы быгатысал...... куд-огез нимо-э арбериос. Но, дуно Розанна, эшшо кӧня арбериосты, кудаз мон ӧй оскы, но, оло, юрттэ тӥледлы мон валалод, дыр, тон дорын луысал ке.
  
  
  Нош вал со таӵе жоб серекъяло кадь, но абдрамон. «Тон мон понна котьку но ӟеч ужъёсыз сярысь сюлмаськон дыр но луозы», — шуиз со. "Куке но?'
  
  
  Юаз со. - "Насчет али кадь-а? Осконтэм охранник пуке вал мон азьын сӥ-дан номеръёссэс. Со эмуос но шуи ке, мынам сое потаны лэзиз.
  
  
  — Эх, — шуиз со. «Та эшшо но золгес бугыръяськыны. Дас вить минут ортчыса соос тон дорын луо, одӥг движенилэсь мон кӧшкемыт.
  
  
  Со муртлэн аслаз кылъёсыз. Часовой нуналъёсы со пыдес вылаз, со почтительно йыгаськиз но, сюлмаськон шуыса ялӥзы ӵош-а, мар-а вуод леди пиналъёс, медсестра нимаськиз. — Уг медсестра, нош физиотерапевтэз, — шуиз розанна задор. Со гостиная влетать, лусьтыро изьы-ын шубка пурысь но пурысь тумошо, кепка мактал. Со пронести шляпаосыз ваньзэсты комнатае пырисько, соос пачылмыто пукон вылэ лэзисько. Собере пальтозэ сотэк ортчиз.
  
  
  « Инмаре», — шуиз со одӥг пропись. «Та бадӟым ценымногие частной, самолёт кезьыт, тон тазьы умой адӟиським но, мынам гинэ вань малпанъёсы тӥ алданы малпаз татчы историысьтыз кадь луо».
  
  
  Пальто ворсано сокем вылӥынгес луоз сотэк ривненский аристократической фигураос розан, общественной кельышлы мед лэся. Ты вылын вакчи дэремен вал ӝикатыса, со материал вань сирень. Пыд ворсамын вал со чебер инӟы-пурысь чулкае. Соос вылын мон лобе пурысь аресозь вуиз платформаысь замшевый туфли.
  
  
  — Умой, формаез кезьыт, мед-а? — шуиз со, юбка но макесъёсыныз ассэ пуртэс беглой шоры учкиз но кышкаса лэйкатыса куштӥз.
  
  
  — Возьмато мон тыныд лэзёно-а мон нырысьсэ номерен лякыт, — шуи мон. Со понна галантно со кизэ басьтэ. Берытски мон со доры ӝиптӥськыны но аслэсьтыз мугорзэ. Интымы ӝикыт милемлы кие сёт, мон сое ӟыгырто, кудаз пыриськозы со быдэс мугорез.
  
  
  — Мон уг малпаськы, оглом, мар тон нуись яраё каремын вал. Со лулӟылӥз, кӧня ке палэнэ дюймын. «Тон но уть сое ваньзы огкадесь вал, шузимем кадь».
  
  
  Солэн ак куноосты пумитаны, бадӟым синучконысь адӟысал ке, кровать, кудъёсыз вылын штораос задернуть со, куке мынам кӧлан интыям пыри.
  
  
  «Та со ӧвӧл-а, Джерри, самолётъёссэ та креслоын шайтан шуыса», — шуиз со, кровать дураз пуксем но балетъя тапочка сбрасывать. Со доры кизэ кус калтыса уд кутскон шаплы но шортыосын. «Кызьы та олимпийской бассейн со понна, кин ваннаын тренироваться кариськи». Со туж заморгать. «Со куспын ке чуръёссэ лыдӟиз, тӥледлы кулэ луозы-а, со виын татын кавур синьорина ӵош шудыны, соослы кутӥды ке, тӥляд ужын туж вылын?»
  
  
  — Мар гинэ, — шуи мон. «Со чик малпаськытэк пыри. Тон тодӥськод-а, кызьы со вал, Розанна. Та кино дунне...
  
  
  Со ческыт Розанна пальпотон нош ик серектэ, вань-а солэн мугор басьтыны выризы. Эшшо но бадӟым луэмез понна табере со гольык мугор эффект.
  
  
  «Газетысь мар луэ ке на, — шуиз со. «Со шуэ, чылкак гольык, лушказ-а, мар тынад, нырысетӥ камилла чеберайёс но тревогая ӝутӥзы вал. Новостной фотографен ӵош со доры тӧдьы вал со позировать ӝиптӥсько, вераськыны телефон пыр. Быгы, Джерри, уг малпаськы, соослы мон вожъяськи. Исамтэ понна сюлмаськыса, со уг тоды, кӧня пӧртэмесь, котькудӥз воштонъёс усто луыны кулэ».
  
  
  Соос табере асьсэос басьтӥсько ини е курткаез но йыринтӥськод.
  
  
  — Сылэ, — Розанна косӥз. 'Аслад со та лэсьтыны. Тынад висе. Тон понна ваньзэ лэсьтыны кулэ.
  
  
  Койка вылысь со донгыса берен мон люкемын небыт куараослэсь гурланы кутскиз но, шузияськыны но нежмыт комплимент.
  
  
  Нош вал со таӵе чебер нылэз адӟыса, соку кыӵе самолётъёс вал, нош-а мар-а луиз ке, мукет мар ке вераны, со йылтэм-пумтэм защитный ӧраз нервной но, талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл, мон кадь сексуально. Со улэ наркотикъёс кайф ӧй вал; соосты со сак учкиз. Ку солэн ки пытьыезлэсь вылэ поныны уг луы укол. Нош соос шуо, мон чеберъяськыны, тыршемъёслэн ӟырдыт ужъёссы лэсьты кадь, мон ачим понна соос уг пыриськыло юан аслэсьтыд прописьысь сяна, дышетсконын юрттэт яратон кадь. Ужпумъёс, кудъёссэ соос бӧрсьы кунокуа эй, ас выжыостэ эффект шоковый кадь, кылзыны мон мед вӧзам луысал интыян лэсьтыны. Сое сюдыны быгатом кылзӥ но гольтрес юдэсъёссэ та интыян (мон понна) дезинформация пайдаё.
  
  
  -Со понна, мыным тупало кадь, пичи гинэ та люкетаз луыны кулэ, оскыто ужрадэз собере отлагаться. Ачим медсестра розанна тырмы, графикмес быдэстыны. Тырмоз-а со, но сыӵе ик небыт ымдурыз кыл пытливый бурмемын вал, лосьон Камилла паймоно кадь, но сомында ик тыршо лэсьтыны со комплимент физической эй, мон со мында лэсьтыны. Собере кровать вылэ вылэм монэ. Мон котькуд синъёсыз чиляло синучконаз фиксировать карыны движение паськыт усьясь Розан, мон ачим но сое уг вуттӥз майбыр гинэ кадь, нош кыӵе гарем берпуметӥ прослушивание пукись но-шейх нефтяной со йӧспӧртэм.
  
  
  «Э, Джерри», - шуиз со, аслэсьтыз вань куалекъяз на кульминациез. «Та укыр умой луоз». Адӟиське, нах секс быгатонлыкъёссэс гинэ ӧвӧл, со ачиз луоз кыӵе ке но пайдаё напряженный. Та дыре ӝутыны бутылка ӵоксэтсэ лыкто, нокин уг кылзыны но подозрительной лыдъяське бере, мар мон куд-ог любопытство проявить карод, собере-алекъяськон толло.
  
  
  — Верандэ кылзӥсько, — шуисько мон, йырсизэ маялляса со вылэ-тӥ, мукетызлы кровать вӧзаз асьсэды но ог-огзэс нуйтӥськоз. — Нокин тыныд верась ӧвӧл, мар мон дугдӥз «Ле Суперба», дуно-а?
  
  
  Мынам мугоры палэнтӥськыны ee ки амалтэк-а, соос синэз кыньыртыса но уг пишты. Син тэрытскисесь луыса общеизвестный шудон доказательство, сокем со люкетэ ик но, со тодметъёсъя ӧрекчаськонын тодмооссэ адӟиз.
  
  
  — Ӧвӧл, Джерри, — шуиз со. "Э, Кузё-Инмаре.' Соослэсь мон но тӥгыльскыны золтӥськемын, кровать вылаз пуксиз шуыса. «Уг быгатӥськы тон малпаськод, маин мон быгатӥсько кыӵе ке пӧйшур пиналъёс, тон солэсь кылзэ юало». Со бӧрдыны кутскиз. Куалектӥзы вал, буйгатэ та майбыр чеберлыкез вань, со доры нош ик одӥг мукет нуизы, табере ини небыт ни, но солэн рольёсыз ас вылам басьтэме бере ласкатель чакламын. Шокан ик ӵошатоно ке монэ, астэ быдты, соос анкетаосы, трос извиняющийся, эшъяськон, нош но нош мон вань рольёсты пытливый соответствующий.
  
  
  «Вуриськись басьтыса, Розанна, дуно, — шуи мон. — Чылкак озьы ӧй малпалля мон. Нош тазьы шӧдтэк шорысь чылкак валасьтэмез но, озьы луиз таиз. Со сяна, нокин уг тоды, мон татын шуыса.
  
  
  «Эх». Гогыедлэсь извинение мон но мынам данъямын ангесозяз басьтыны гож поцелуев розанна сӧриз монэ. — Ваньмыз туж ӝог римэ котьку но ваньзэ тодыны, Джерри. Заполняемость отельёсын тырмемын, таксистъёс, тон киношник. Поныса, кин ке тӥледын кабыл басьтэм понна кин ке мукетыз, уг меда озьы? — Яратӥсько вал, — шуи мон. «Нош адӟысал ке, тыныд со сярысь номыр уг тоды, со сяна, мар тыныд чылкак уникальный жуг-жаг но чебер, но малы тон аслад туж бадӟым выжы винодельческий колоньола шаере».
  
  
  — Падуя, — шонертӥ мон сое шӧг-а, маскаръяськыны учконэз синучконын. — Зэмзэ ик, мон тонэ чебер кари, Джерри? Укыр бадӟымесь ӧз-а?
  
  
  "Ми трос быгатӥськом, мон уг чида дюйм," зэмлыко ӝыныё-шуиз со. «Пичи дюймын но тырмыт вал». — Та туж мусо, — нукыртӥз со. «Ревматизмен тӥ шуоды, кыӵе со огшоры ныл».
  
  
  Мыным-а вераз со аслэсьтыз биографиезъя, куд юнматыны выре-а со, мар мон микроотпечаток лыдӟе ини. Со но, та но группа сярысь университетлэсь шонаськыса маоистский ни, кызьы нылпиослэсь мылкыдзэс. Ужъёсын но ма-а со тау пьеро юрттэт басьтыны.
  
  
  Та луонлык вал, со понна но, малпасько, табере мынам но черодэ вуиз нах понна кутӥськись суретъёсты ӵош вож, сюлмаськонэз но юрдонэз.
  
  
  — Пичи Казанова, — мон пуштылӥсь. — Кылзыны, соин маке сярысь мар кылем кышномуртъёс пӧлын ачимлыксэ репутация. Солэн оскымон малпанэз солэн пинь куртчиз но... тон сярысь, Пьеро тусбуйзэ ӝегатӥсь медаз розан, тусбуйёс ӝог комичный, кезьыт вожме.
  
  
  — Мон шуисько, тон шонер вераськод, Джерри. Со адӟонтэм ангес ӝутэмын. «Озьыен, яратон вордскемын дон Лупо со но , та но урод ӧвӧл-со юрӟым луэ озьы, кызьы тон малпаськод. Мукет пӧлын, асьмелы пӧсь лилипут камилл ӧжытлы гинэ тросгес, но тонэ уг кыло, монэ серем карыса кадь, со озьы ӧвӧл-а? "Умой.' Солэсь вожпотонзэ скривиться ыргетэ. «Тон тодыны кулэ, — шуиз со, — малы егитъёслы быгатонлыкъёссэс возьматыны эмъяськон услугаосты шер мусо ныл».
  
  
  Юаз со. — "Ваньмыз адӟиське на-а со тонэ?"
  
  
  'Адӟисько-а?' — Розанна шуо. "Мед. - Ын ужа, сое мынам атае. Нырысетӥ классэ но со кулэ ялан пассажиръёслы но. Нош та бадӟымъёс ӧз, со, Джерри.
  
  
  Правдоподобный талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл, мон кыдёке но копаны уг быгаты, ачиз ӧз усьты. Вуоно полын, монэн адске ке, со сюлмаське, мед луозы со интыос, кытын ке соослэн расследование кышкаса улыны быгатэ. Али дыре гинэ тиккетӥз.
  
  
  Тунаса мон кадь малпанъёссэс, соослэн, назьыльске, синучконэ учки пол мед берпуметӥ похотливый.
  
  
  «Кӧлан интыям борддорын вань сыӵе кулэ луоз», — шуиз со. «... Со кулэмын ке, со узыр вал, нош али мынэме". Час ортчыса мон пумиськонын.
  
  
  Со та сярысь эн сюлмаське. Час ортчыса мон пумиськон нуназеян пусъемын вал.
  
  
  — Ӵуказе ми тӥледлы жингыртӥмы, — ӵектӥз мыным. — Тон татчы яке жингыртӥськод. Мон уг тодӥськы, тӥ дорын кыӵе график эшъёсыз, пьеролэсь но, мон но гожтэм азькылаз ачимлык-ог ачимлыксэ кинобизнес понна, но мон тае ас воссоединение куашканы ӧз лэзе.
  
  
  Сое нош ик дӥсялозы вал ини, озьы ниманы луэ ке воздушной выллем дэремен, со гостиная но со сьӧры. Шӧдтэк шорысь со зэмзэ но зӥбыт луоз сыӵе ик, кызьы асьмеды сюлмаськытэ минут пызыресгес луоз, но берлань восторженный вераськон.
  
  
  «Мон тон понна сыӵе шудо лэсьтоно сыӵе вакчи дыр, Джерри», — шуиз со. «Самолётэн, собере нош ик-татын. Сокем-а, мар-а соин ми малпаським но моко».
  
  
  Нош со сыӵе серьёзной адӟиськиськоды, но соос кадь, выль мылкыдын мед со доры йӧнзэ шедьтэ. Со серекъяз.
  
  
  — Уг бугыръяськыса, Джерри, — шуиз со успокаивающе. «Малпаса, тон понна уг бызьыло-малпай мон амал шедьтӥ, нылъёс, пе, тросгес кызьы сое лэсьто. Мон малпасько, мукет арбериос сярысь. Собере вераны ӵуказе но, мон Но шудыны».
  
  
  Собере сое чупан кошкиз.
  
  
  Соин ӵош вуизы гостиная шӧдон-а, мар-спровоцировать юан мон быгатӥсько кыӵе ке муген со ужаз уг представление мон, пичи мурт, уж азьланьтӥськиз вал таяз кыӵе направлениез.
  
  
  Синучкон азе соку соос штора задернуть вылын, дӥсяськемын но нуназе кадь мычиськем. Мыным нокыӵе уг транзисторъёс мон сигнал сётэ, нош ын TT - ЭХ отделение кадь,-возьматӥсько мон со ассэ ачиз синучкон " исследователи родного края, отлично видеоизображение соослы сётӥзы. Но вань нимаз-нимаз электронной компонентэз вылэ пазяло вал, оло, укыр пичи луэмен, мед луоз вӧзаз утчан ih шараяны. Милем ваньмыз огкадь луэ шуыса, кин ке удовольствие басьтиськод быгатозы, чаклало, кызьы озьы ми бадӟым кровать вылын розана басьтӥз, нош мон уг быгатӥськы, шуом, палэнысь синъёс медаз адӟе дипломатической мынам портфеле, секретной ачимлыксэ ачимлыксэ содержимое но висъян.
  
  
  Со ас вылаз мукет костюмъёслы воштӥллям, со юри вуриллям шуыса, лушкем ватэм «Люгер». Кутсконэз луиз ке, кыкетӥ ӝыныез нырысетӥ нуналаз камилла маке интимный, ӝоген луыны кулэ, сое дӥськут басьтыны, арсеналлэн ассэ уг возьматы. Мон но мынам уг мыно потэ безоружный территориез вылын, со дыре ик соос тодмо ӧвӧл, нош сыӵе писэез мешоке безоружный, кылем уй кадь. Хьюго-ысь, стилет, огшоры луыны. Кык полэс тырон ворсазы паллян киыз бинтэн выл сӥзэ со гинэ-а, мар-а вал мозмытэмын адямиос, кудъёсыз али гинэ ӧз ӝуа. Бурмытозяз мон копак кулэ ӧвӧл мыным котькуд мугорын вал камилла лосьон дюйм. Трос-а со, мар со сантиметр, ваньмыз-лэсь трос Камилл тунсыкъяськытэ, быдэс кылиз. Соосын ӵош та розана тест ортчиз ини.
  
  
  Ӟеч адӟисько раковина пуктӥллям ванная аресаз со синучконысь. Макияж лэсьтыны но сложной вошъяськон ми ум ой, таиз мынам мукет сямен пичи выныз службаез кельтыса. Ӧжытак гинэ сое пурысьтам ниръясько, ымнырзэ кисыриос син улаз кӧня ке но та муромытыны. Та но, со кӧня ке шокчон, кудъёсыз дырын-дырын со поттыса, выль эшъёсылы мон нодъяны кулэ луизы но вань бабыса-а, мар-а сильтӧл оправляться уе мон копак ӧвӧл на.
  
  
  Гажанэн пачылме, мон лифт доры капка возьмасьмы милям коридор пуме нуиз, кытын ми уллань лэзиз но мукет часовой тубатэз ортчоно. Отын мон доры эшшо одӥг карабинъёс стойкаос ортчиз. Со вал туж кӧтэ вань, азьланяз но ужмы милемлы туж сюбегаз. Сакгес луыны куре соослэн ӧжытак лябгес мысленно пьеро пусъет лэсьтэ, сое кытчы ке.
  
  
  Со, стадс ренцо кошкемын но ини, но сое витё хью сэрен, ас вылаз мед нуоз монэ клубын пумиськон «Роллс» шофёреным ӵош. Ми мотоциклэн мынӥськом азьын полицейскойёс вылэ кык, куинетӥяз мынӥ автоматэз офицер. Кин турттыса, вылам урдскисьёс ӧй вал асьмелэн сюресмы кузя мынам, уг луы, таиз кин ке котырад, эшъёсыз, пьеролэсь.
  
  
  Ӵапак со вестибюльёс клуб омела пеймыт-лыз, пеймыт, ультрабуржуазный декорезъя, итальянецъёслы но мукетъёсызлы, кудъёсыз уже куто, куке вераськон мынэ шик элегантность сярысь но. Отын вань толло ӝыт вал, эстрада кизили чылкыт парочка та сяна, седых плюс парочка, кузё-инмарлы пӧртэм национальностен мугоро, кудзэ мон возьмато. Технической валтӥсь специалист кӧня ке но инвесторъёслы. Сценарист но луо Лейн Кендалл; чия, лулсэрзэ, фланельлэсь блейзер лыз озабоченный американецъёслы, курень но Гучча шлепанец-лэсь брюки. Котькуд ползэ, арало вал, сое араны мон кулӥ ке, кин ке кизэ, лук-лак уло соос, вань пол нош, так ке, со шоры ӝимиз кин ке но, дӥсьтытэк озьы со кошкиз, мар кулэ луоз, ваньзэ малпаса, вань визьме уж нефтяникъёслэн. Кин ке-аспӧртэм адями мон тае герӟало со даурто, нокин картер несокрушимый, татын кӧня ке паймод та адями тусбуй мон.
  
  
  Сиськон амалъёс но ортчиз ачимлыксэ, юон эд неформальный-удалтымтэ. Ужез сярысь вераськон но ӧз лэзьылэ, со туж йӧн-йӧн саклык итальянецъёс эд сӧре. Но соос пӧлын вал Камилла Ренцо. Сценарист но, Пьеро ваче пумит мынам таӵе шудон. Камилла косметический процедура лэсьтэмын со, чебер, малы ке ке но. Но косметолог доры пыралэ таяз учыре со курегпуз питыръямы вал, но куд-ог мукет социальной клиентъёсмы понна пунэмез ӝоген престиж, кезьыт понна со борды ватсаса, озьы кутсконаз чебер-йӧно шуыса. Арбери дунэз пелляса интимный соос монэ возьмало, соос монэ адӟытылыны, пудельёс со выль кадь луиз, но ӝоген мон ачим копак заслугаоссэс юм пуке.
  
  
  Одӥгез, кин ялан вералляз "Шортлэсь Дунне", писатель луоз-Лейн. Куке-соку соос писательёслэн кутско кадь, нош табере азинлыко шталь сценарист, специализироваться шпионской фильмын. Вераськонын ас лякытэз шӧдэм пиналъёсты, со сярысь уг думылэм эд римской табу. Соос малпасько, мар солэсь ӟеч историзэ чертовски, номыр уг-а люкеты сое пумитан азьын но вераны быгатэ эмуос-тӥ официальной люкетэз.
  
  
  Озьы ке подергивание, оло, бӧрысь декседрин, кудаз вань ачимлыксэ организм сылоз на, ческытгес луоз лейн, покладистый адями. Чылкыт, визьтэм паллян но либерал, ёрмыса-а кытын ке 1930-тӥ арын. Куинетӥ мировой война ачимлыксэ акылес малпанъёсты бадӟымесь луизы. Шонере поттэмын сомында шугъяськонъёссы. Та герӟетъёсты, со сяна, аслэсьтыд но улэм-вылэм одӥг муген эх назначение. Ачимлыксэ, историяя, историзэ но кызьы тросгес ӟеч, котьку вераны кутскиз: «малы нош, ке...»
  
  
  - Соин, ке, -- шуэ со, чиньы пыр мыр палась пукон, тэркы вань фазан полента куинетӥез понна , - ваньмы ӵош одӥг сверхдержава ӧз кутскиз, но уйпал америкалэн лымшор шаерез, Россиысь, Китай, нош адями эсэпсӧрись группа, кылдӥз шаерамы тырмыт кужымзэс но быгатонлыксэс куинь инцидент киулаз та чуръёсыз? «Бадӟым тройка» но мукет куспын отреагировать мукет. Со тырмыт но ядерной оружие доразы вань бере, ваньзэ быдтэ тупаса улон понна, луысал ке та ӧре Анай-Музъем. Сӥньыс тупаса, валаса?
  
  
  Со эмуос шуо, валаны маин. Нош таос кӧня надуманный ӧй вал шат?
  
  
  — Мон озьы уг малпаськы, — пумит кылзэ вераны, соид Лейн. «Быдэс музъем шар — дары бекче. Тырмыт басьтэ эриктэманъя дас кык толэзьёс: лотцо бойня, адями виылон дыръяз олимпийской шудонъёсын, Лондон пуштон, арнялы быдэ Белфаст пуштон, судан дипломат вӧсь каронзэ, улляз правительствоысь шормуӵ британский Бермудский... ой, инмаре мон. Та гинэ но йылаз айсбергын».
  
  
  «Котырысь та Куинетӥ мировой война нокыӵе уг поты, — шуиз со эмуос.
  
  
  — Нош, — шуиз Лейн, эмуос наводка сётэ кадь. «Гинэ ке, мар кулэ ваньзэ та вис дыр нуйтӥське. Шӧмъям возьмало, мар луоз, луысал ке ваньзэ инцидент ӵоже та кык-куинь нунал. Та борды ватсаса кӧня ке кыдёке... пуштон-а мар-а?
  
  
  «Пуштыны быгатысал, соку вань», — мон усьтӥськиз. «Нош ваньмыз та ӧжыт на, лэся, мон луонтэм». «Та пумитъяськытэк трос пол веразы». Вӧзам ӝужыт кресло вылын пьеро ачиз со берытскысал, мед ответ.
  
  
  «Ренцо валэктыны быгатэ».
  
  
  «Кыӵе ке-а сценарий кендалл двухуровневый паймымон мон сётылӥ», — шуиз Ренцо. «Стадс зэм но, тодэ ни кадь, малы ке укша-а луон. Учкисьёс но талы луыса шӧдскымон интеллигентные предостережение заинтересованный понна. Мукетъёс понна, но со, жаляса верано луэ, трос мар понна уг мукет та, туж секыт кадь сьӧд юмор. Куинетӥ уровеньысь понна но, лымы чылкак понна, та сокем серем фантастической луы, одно ваньзы мар тупатыны потэ билет басьтӥ».
  
  
  «Та чурыт Но историе кыльыны кулэ», — куриз Лейн. «Сьӧд юмор, чебер. Нокыӵе но комедиосыз. Со сярысь малпанъёссэс, лушкем огазеяськонъёсын та лалэ шуыса нимазы, соослэн ӧжытак лябгес.
  
  
  « ЛАЛЭ », — юало ми ым трос полента.
  
  
  «Улонлэсь вань формаоссэ Ликвидация», — валэктыны Ренцо. "Милям малпанъёсмы. Нош таяз гульымо мон тӥледлы донгисьсы уг луы, Кендалл.
  
  
  «Мозмон " шуыса нима фронтэ эфиопия ас ЭЛЬФЪЁС,", — шуиз Пьеро. — Таяз номыр тумошозэ ӧй вал.
  
  
  — Ну, давай, малпаськом, — шуиз Лейн, ымныр гений карыны, сое олух ваньзы таос курадӟо, соин но соос ӵош улыны турттэ.
  
  
  «Кизили ӵош таӵе, кызьы но Майкл Камилла, — киыныз шонтӥз ренцо пала креслоын, кудӥз калык пӧлын сопалысьтызмыным майкл спорт понна пуке, — озьы асме но ужаны потӥ миллион ваньзэ тае лэсьтыны быгатэ».
  
  
  «Фильм мыным одӥгез гинэ лэсьтэмын, соин коньдонзэс ыштэм», йӧн-йӧн Камилла шуо. «Кытчы гинэ уд вуза-а чотын но луыны быгатэ, телевидение та учётэ та лыдъяллязы. Тон-а кышкаса, мон инвестировать-ын, Джерри.
  
  
  — Валантэм, — пель вылын прошептать тани со, — тонэн ӵош нокин уг бугыръяськы, яке кышкало-а соос, ӧвӧл-а? Отын басьтэм соблазнительный висён со, акылес пальпотон.
  
  
  Вал чаша кофе мон понна со сярысь вераны луонлык пьеро коньяк, ма мыным туж тяготить: мон пинь-озь уйиськись тӥрлык сярысь. Мон бомбаос куяны гелигнитовый азинтыны ӧз быгаты, нош ик кунокуа комнатаез ке, аслыд кельты. Таӵе условиосын морге-ветлӥсьёслэн лыдзы укыр бадӟым но кужмо манёвр движение янгыштэм тырмиз. Котькыӵе учыръёс, укыр трос, Хоук ворсаськозы шуыса. Одно ик, шуи мон уг быгатӥськы, Пьероез, эрик малы мыным та кулэ шуыса, кабзэ кутыса возе ай. Нош мултэс номер эскерон — доры матаз но туж мудрон амал римлянинъёс правдоподобный.
  
  
  «Таиз мон кадь... ну, ас кожаз уг», — валэктӥзы мыным, камилл вылэ кырыжазы, со проводлэн мукет пумаз ветлыса шуыса гинэ вераськыны банкиръёс.
  
  
  Пичи гинэ лемлет сяська понна, пьеро югдытӥськись озьы линзаос, мыным оскизы ёросысь ачимлыксэ кушемним Лупо Дон. — Мон валай, макем умойтэм луыны быгато юрттэт, — шуиз со, синзэ кыньыса но, кисырскиз. «Котькуд пиосмуртъёс ӧжытгес ке но, со тодэ, эшъяськон Камилла тырмыт луыны кулэ, тырмыт трос ке но, мон адӟи, мар тон сярысь та верос, техасец-а, уг-преувеличение, Джерри». Та нош ик кырмекъян. — Мон со сярысь сюлмаськыны, азьпалан мед луоз сыӵе ӧжыт ӧжытак ограничительный кивалтэм. Кӧня ке министерствоосты соответствующий кыл.
  
  
  — Малпамын, одӥг мурт лифт тырмыт, — мыным шуиз. «Мон ке соос трос, куке соос, малпа, ми шутэтскыны мед кельтоз». «Тон дорысь одӥг этажын вестибюльёс, одӥг лифт», — малпай мон понна Пьеро. — Мон понна та упражнениос пиналъёслы умой офицер. Нош тыныд лэзёно-а, бур киыныз паллян пель шырак ке пыӵатон понна. Озьы адскиз-а. Соос монэ возьмало-а та.
  
  
  Умой луысал со, огшоры кода. Мынам гажанэ доры Пьероез, сотэк но бадӟым, вылӥ лобӟиз на. Керӟегъяське кулэ ыше-быре, нош кылем бутылка ӵоксэтсэ валтӥсь азьвыл сямен ик сотэк ответ. Шаерамы емышо рэндо-тӥ бренди бокал пуртъёс шарккето.
  
  
  — Мон али кошкисько конференц-залэ кыкетӥ этажын, — ивортӥз со. «Гинэ ёзъёсыз группа
  
  
  « Шорт дунне», - озьы-а, мар-а кышкаса, мон лыкто дыр ини ог куинь пол сётъязы ачиз огдырлы куноын ».
  
  
  Нуназе бере группалы люкиське, эшъёсы, пиосмурт-кышномурт бойфренд инвесторъёс но-кабыр акционер. Со ми котырын, кин яке лифтэн ӝутскыны пагӟа кузя вылэ тубиз, котькуд 000-лэсь быдӟалаез 300 доллар гинэ уг актив лу палдурес, лэйн плюс, гожъяськисен но кӧня техник. Куамын лу монэн, лу монэн юн клеен но склепывать жадность коньдонэн, кудӥз понна та удысын адӟем карымон луыны кулэ.
  
  
  Конференциын со адӟемпотостэм карыса, сессия но й "World End" ӧжытак тунсыко вал, макем трос мукет. Валтӥсь образъёслэн ке, мар мон золтыса куаразэ, мед кутысал ке, мар монэн луиз ке но шекъёс вылэ навешивать андерсон.
  
  
  Вакчияк сюжетсэ лейн описание кутскизы, сое, кылсярысь, тодӥ ини, ЛАЛЭ, группа вакытэ, дуннеын оглом пуштытыны малпало. Та сюрес вылтӥз лэзем столицазэс бомбить кариськом вал куд-огедлы люкетыны но ог но инцидент провоцирование потенциальный тылпу пусъемын, тройкаен бадӟым пунэме механизмъёсты-озь лэзиське ке, кин кызь-котьма ке но улыны кема тырмыт дунне точкаос понна, валамон, янгыш луи та вань шуыса.
  
  
  Отын тодмо луиз, частной но луонтэм лушкемен армие аэропортэз (профессионально луонтэмзэ но мыным тросэз понна-а, мукет понна-а аудитория кезьыт, со ваньзэ ньылыны выроз со аксым). Со кулыку, мыным шуод-а, мар ӟечез лэсьтэмын таяз валтӥсь геройёсыз кык правдоподобный эмоциос лейн понӥзы. Агент Британский лушкем лушкем вань та пыр ортчо, итальянской хозяйка но ачимлыксэ, кудаз пырыны вырисько вал террористъёсын алдаса, со романлы нош но заводим. Но Майкл Камилла сильтӧл кичабонъёсын дурбасьтозы, нош вакчи киноосты адӟытонлы лейн понна бадӟым аудиторие ачимлыксэ личной йӧн вера: «кытчы гинэ уг Куинетӥ мировой война, но, нош, зэмзэ но, цивилизация быдтӥз, ачим кадь ик». .'
  
  
  «Соос вань ке, кыкетӥ мировой война кутскон сярысь но вераны шуыса», - банкир цинично фыркнуть азьын радэ мон.
  
  
  — Куарасётонэн-а мар-а луыны быгатэ, — шуиз со вӧзын шикарный графиня. "Учкисько тонэ котырын ӧвӧл яке берпум дыръёсы."
  
  
  Табере черод вуиз, - шуэ Ренцо; солэн нимыз туж бадӟым кизили, кудӥз подыгрывать луэ.
  
  
  Собере бумага вуэм, монэн сэрен хью чарка, валэктӥз бюджетъя колоссальный но мед утёз. Та дырозь саклык приковывать луись учкисьёслы вань, мон доры но соос пӧлын. Та презентациын мастерской вал, но али со адӟе, кызьы мукет адямиос асьсэды но удалтӥз-ысь выдаивать миллион хью соотечественник сэрен, лыдын личной но ас вылаз понэмын ih банковский. Одӥг люкетсэ асэсто аслым ӧй вал, нош тон сое люкетлы кӧня ке шараяса, дыня ӝикыт басьтыса, кудъёсызлэн куспазы ньыль люк партнерез ӝикыт быгатэ ке, соос ог-огзэс уг нырысетӥ гульымо сӧнэз.
  
  
  Ачимлык выросъёссылы, соос выросъёсынызы, сямъёсынызы, аристократической но, linux mandriva, ноку но нодтэм уз, ачимлыксэ фигураос лэся. Кӧня ке комментарийёс вал аудиториослы но соос умой малпамын ачимлыксэ информированный ответ.
  
  
  «Одӥг нунал мон понна 100 доллар сылэ кык 000 актёрлы уг ужа».
  
  
  Хью сэрен: «Та реклама лэсьтыны. Со сазь ке, мон али но больницаын Суссекс привносить ачимлык-ын. Мед-а?' Берпуметӥ - промышленниклэн западногерманский.
  
  
  «Ушъяськись страховкая коньдон лэся, мыным туж кельше. Быдэс ар мон понна со заводын ӧжытгес тырозы».
  
  
  Хью сэрен: "мон созэ но, лэся ултӥянъёс, герр Шмидт. Но ӵапак со страховой компаниослы, озьы ик узырмод. Безумство сотэк но. Асьме военной техникаез басьтэм ссудаос самой дуноез дунне вылын ӧжыт удалтӥз люкетаз безвозмездный реквизитэн луо. Мон учыр максимально утемын луыны кулэ ке, милям одӥг, котыр B-52, трос-а соос сыло, огъя бюджет кезьытлэсь, сӧриськыны быгатоз».
  
  
  Зэм но сыӵе ик луоз мукетъёсаз но юанъёслы ответ сётыны обаяние.
  
  
  Стадс актъёсты мэллори понна берпуметӥез вал. Со паймем вылэ ваньзы юо собере связно вераны бренди. Соос валэкто, малы « Ӧр Дунне » луиз нырысетӥ фильмъёсты, кудъёсыз уже куто копак компьютерный управлениын. Со вераз, модельёслэн город воссоздавать шуыса, флотэ но ож бусые.
  
  
  «Та старомодный вань», — шуиз со. — Нош со пӧртэмлык, мае мон вань та схемаез компьютерын векчи основной встраивать компонент. Со программированной, ӝуазы машиназы, кнопкаез зӥбиськод но, куатьтон процентъем « кык дунне » гожтӥськоно понна одӥг дубль ».
  
  
  Та ласянь инвестор кичабонъёсын киное ӧтиз быгатӥсь куанересь, соос вылын опытъёс курыт асэстэм, мар пумысен повторный carinf.com ответственность нуизы ожмаськыны ӧз быгаты зарезь бассейнъёсын сыӵе ик дуно арес вылэм, но асьмелэн кадь фильм.
  
  
  «Студилэн сцена вал мон понна ренцо мукет, кудаз али дыре дунне вылын самой бадӟым выремзы возьматэмын», — азьланьтэ со. «Трафальгарский площадьын, Таймс-сквер, площадьын соглаш луон — со вань отын воссоздавать. Ваньзэ лэсьто кадръёс нош куинетӥ интыос ватсаса усьтӥськозы бассейнъёс съемочный группалы, арня кадь пумаз гинэ татчы вуисько но вуоно ачимлыксэ банни операторъёс сойер».
  
  
  Пьеро поттӥзы шуыса, тау каро со понна мынам вань оскымон (коньдон но) мон шуисько, мар луоз ӵуказе экскурсия Ренцо студиын.
  
  
  Лейн Стадс юа ке, вӧсяськон йылпумъяське.
  
  
  «Эшшо одӥг кулэ вал мыным сцена», — шуиз со. « Таӵе гигант танкерен пуштытъязы. Одӥг пуштон газ баклэн ачимлыксэ тырмыт кузя, корабльёс вулэсь вылэ ӝутыса, вань котыр мед куинь сю метр. Нош вань-а бакъёс тырмизы ке, тонэ но дораз миля миля луоз мувӧй ӝуа. Идеально милям малпа лэся, ӧвӧл-а озьы?
  
  
  Ымнырыз пудо уллёзы мыньпотон сылмытыны одобрительный.
  
  
  «Зол вазиз, Кенъёс», — шуиз со. — Нош кызьы со пуштӥз? «Ваньмыз огшоры: Торпедамы. Оло, дистанционный катерен управление ӵош, — шуиз Лейн. «Ваньмыз, мар борды йӧтэ луэ. Та келляны уг яра. Никой образэз.
  
  
  «Отлично, Кен. Тӥ мон понна-а красочный кӧня ке суред лэсьтытэ, пичи дыръя тӥ мон понна-а та модель танкерен понна басьтӥсьёс но, тыныд кезьыт потребоваться, сцена та понна гожтӥз». Соиз йырберзэ кормаса но дугдӥз. «Кызьы мон тодӥсько, мар котырысь та одӥгез супертанкер ортчиз пролив вамен сюбег, шуиз, вуонояз понедельник? Канал, кылсярысь. Нош эшшо но умойгес Ленинград улын.
  
  
  «Жингырты мыным та одӥгез таза курыса мэри котыр мувӧй компания». Конверт выллань Кен пусъет лэсьтэ.
  
  
  Со бӧрсьы монэ синйылтӥзы но камилл Стадс.
  
  
  «Усто ӵектонлы, та пияшъёс доры, — данъяськыса Лейн онлайн. — Мон пыжын сойер басьтыны лэземын али, нош собере мон доры выжиз ачимлыксэ бассейн пуштон!'
  
  
  Буй-буй, гырпумез но мон чутрак понна камилла кыске. «Мон подумывать кунокуаын вуылӥзы, котькуд мед луоз, кызьы тон умой тэлеӟе, Джерри», — шуиз со. — Монэ собере сиське бер ям номер, нош собере ми соос адӟо, кызьы тон умой тэлеӟе. Но тон кулэ на эшшо кыӵе ке лечение.
  
  
  Мынам малпанам мургес визь-нод грызло чибинь быдӟалазыя но, чылкытсыя Камилл та малпан зӥбе. Le superbe мон вуо, кык нунал но кык уй пумен но пумен монэ нокин но уг поты.
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Со номер аслэсьтыз сайкатскиз. Камилла уютно мон доры ӝиптӥськыса, ми но шумпотыса вань кадь та вал, дыр, соос ваньзы ышозы шугъяськонъёссэ шӧдон понна ӵош сайкало. Камилла мон доры лякиськы, очаровательный кадь сэра, нош тырмыт луэ часовой ёзэз вань на.
  
  
  Собере со мыным жингыртӥз со номер камилла нырысетӥ нуналаз пьеро адӟиськон. Со серектэ гинэ шулдыр но мыным валэктӥзы, мар эмуос потребоваться куд-ог дыръя ӵош герӟаськемын кыӵе ке генерал министр яке, со сярысь сюлмаське шуыса, мыным гинэ-а озьы луыны кулэ, ӧжытак шулдыръяськем мед быгатоз шуыса со дыре.
  
  
  Озьыен, милемын ӵош шудэ камилла Джейн Тарзан но, Ромео но Джульетта, Джут Джул но, собере нуназеозь но сое ваньзэ улоназы озьы тэркы. Вераськемды понна но, собере аслаз комнатаяз ӵош камилла дӥсям вакчи стадс хью сэрен-а, мар мынэсьтым азьлогес вуэм апартамент, кытын возьмало вань на дюжий подросток сылӥсь, ӵош карабинъёс.
  
  
  Солэсь натура ужась адямиос, но со, мар мон али лэсьтӥсько, пияш со понна трос ужано луоз укшало, нимасько соос хоук «Дик Ханнес агентам», особь, укылтэм-лэсь трос вераськонъёс доры чидась, кезьытлы со, ньыльдон литръем мар мында одӥг ужрад но кизер-тӥ унция сьӧд-а уж пӧрмиз.
  
  
  Вот со супыльтэ но, макем быгатӥз ишкалтыны-а, мар-ке но пайдаё; но ӧвӧл, номыр. Сэре пичи ласянь эскерыны но хью стадс Ла-Финской залив дорын супертанкер та пуштон Манш азьын. Соин шудон сярысь вераны ке, энтузиазм ih луэ, кыӵе ке изюминкаен кельше.
  
  
  — Нош тон ӧд вала-а, Стадс, — шуиз сэре Хью. «Шанс гранд тон дорын луо, пе, вуылӥзы мувӧй но дувр кале но ӝуатыны». Вераське-а со англи кылын француз город возиськиз .
  
  
  «Та персиялэн кожаз уг ке но луы, нош Ленинград азьын, — шуиз Стадс, — косӥ мон та ӟуч ответ сётыны быгато вань, но мар со вал, артиллерия вылтӥм ракета».
  
  
  «Сюжет тырмыт, ӟуч отреагировать мед быгатозы», — шуиз сэре Хью. «Малпан Кендалл возьматэ озьы ик, мон кык кутсконаз город копак быдтэмез понна».
  
  
  «Умой», — стадс усьтӥськиз, мурт-лэсь, ленинградын кале дувр но пайдаез, кызьы шудӥсь покер, уродэзлэсь куштиськом кизэ пукон вылэ. «Аслэсьтыз пизэ но, милемлы косэмын-лэсьтэмын ярдур гож моделистъёс англи но француз модель». Соос полын асме кык полэс грапп сюмос кымалтӥз.
  
  
  «Мон лэся, — прокомментировать соос дӥсьтӥсьгес луэмын, — ваньзы люк изьтыны тон мар график трехмесячный шайтанъёсыз».
  
  
  «Таяз но компьютер ям, Джерри, — шуиз сэре Хью. «Ас программазэ йылпумъязы Стадс гинэ кадь, нош кӧня ке нунал мон понна ке но лэсьтӥське, малы ке фильмын арня сопоставимый котькытчы кошкыны». — Толэзьлы, — шуиз Стадс. Огдыре мыньпотыны но соин сэрен Хью.
  
  
  Юаз со. - « Тон кутскизы ке? Татын соос мед луоз отель, мон но, вис карытэк подумывать юнгфрау но ветлӥм». Выль нимын со слогъёслы бӧрсьы со гурезь швейцарский эрказ лэземын, сак эскерыса, реакцизы ih понна.
  
  
  «Вуриськись басьтыса, шор вуоно арня ми кӧт кутскиз», — шуиз Стадс. «Гинэ лыктӥллям кадь татчы ас банни-ысь оператор. Татын кылиз. Тон нош ик адӟи та юнгфрау котьку быгатозы. Со сяна, книга-ын мон эшшо но пичи мусо камилла вылӥын сыло.
  
  
  Ваньзэ тае, мон тодӥсько, мар но сэрен стадс хью. Бадӟым кӧй ноль. Ачиз уже кошкем но, Пьеро Ренцо.
  
  
  Со сярысь кӧня ке потыны туртто пьеро камилла факт на, но со, кызьы Розанна но, таяз но сюлмаськонъёс вань тае адӟыса шумпото. Мар ватсалод та борды пичи ке но, ми тодомы ни. Розана учыр кадь ик, аляк вал со-озь странность комментарий: «Тон тодыны кулэ, ныл кулэ, малы, кӧня арбери лэсьтэ, со понна азинскиз киномир-ын, Джерри», — нош ик гажамысь: «Тон абдраса, тон тодысалыд ке, мар солэсь адями понна. Мон малпасько, нылкышно понна. Нырысь-валысь со берен та серем кадь, нош адямиос сое висъяны, Джерри, политической гинэ ӧвӧл, пуштросэз но. Гуоссылэн пумаз асьсэлы вань ужзэ со доры лыктӥз, соку тӥледыз но дорам толэзь луиз, соос ке общественной сценалэсь палэнскыны, ачим сярысь но мед сюлмаськысал шутэтскыны».
  
  
  Берпуметӥез вал маке выльзэ, но пумен сое хоук кулэ ке... куке-личной эрик возьматэ.
  
  
  Та малпанэн мон но разочарование вал, ку соос сайкалозы. Но со вие, со сайказ ке, азьло кезьыт пошевелиться Камилла, малы ке бадӟым инты йыг султӥз.
  
  
  - Ын Стадс барра шуисько, вуоно арняе, кык ужез пумаз ӧз кутскы шуыса. Клубын, собере нуназе-а, лейн куре солэсь тодӥмы, кыӵе пыр ортчиз танкерен Ла-Манш, понедельник яке ленинград улын. Нош али арня ӵукна вал.
  
  
  -Малы со озьы яке тазьы уг лу на. Озьы ке Но со вал, мар со вылын быдэсак возьматыны быгатоно ке серьёзнойгес эшшо но тросгес, малы гинэ кыӵе ке военной миниатюра шудонъёс.
  
  
  Агентам ax рангысь Киллмастер кадь, со ини аслад ужед кутыны тырмыт трос мукет талантъёсты, юрттоз понна пичи люкетсылэсь мозмытыны яке клубын леди мусо пиналъёс, мон кӧня ке уй учко кадь лэсьтэмын. Али мон вал кыӵе ке гуры, ӧжыт-а дыр но чертовски, сое эскерыны шуыса. Студиын мон пырай нунал ӵукна люкемын вал. Со ӵектэм мурт тае сиыны кулэ, кунокуа но аслым рольёс ӧй сӧрысал ке, интыяз гинэ но эскером быгатонлыкъёсмес. Собере нуназеян луэ, но со понна одӥгез сьӧры адвокат луыса на курегпуз питыръямы ренцо ачимлыксэ, соослэн луыны кулэ-а асьсэлэн чекъёсын выписать каризы. Мон таӵе Ролекс, вал, али 6:45 ӵукна.
  
  
  Со котыре жуг-жаг вольтчиз, Камилл уз улля, гостиная ӧс усьтӥськиз но ортчиз.
  
  
  Часовой трос ӧй вал.
  
  
  Со вуиз, ӝог но каллен но дӥсяны. Со записка гожтыны, тырмоз-а, ӟыгыръяса, шуылӥз камилл, ма та, ӵукна адскем ужъёсын но со бызе.
  
  
  Собере сое педласянь луэ.
  
  
  Лифт сылэ часовой, нош со пельёссэ ӟускиос эмуос сигнал сётэ, Пьеро но кызьы вераськыны. Кабинаяз пырыны но мон мыняса охранниксэс лифтъёсты лэзьыны. Соку ик холлын охранникын. Соосты но пальпотӥ. Мон уг тодӥськы, мар со театр понна вераны Пьероез, нош милем ваньмыз огкадь.
  
  
  Ульча буш луоз уж вылын но, котькытчы такси, кунокуа доры вуо, мукет палась сётыны быгатэ. Со но кварталзэ басьтӥз такси ортчозы центральной вокзалозь черодтэк вить. Со юртъёсы сэрег сётӥзы направление ax водитель вӧзын-ин-Трастевер. Мон дорын нокыӵе но ӧй вал синмаськымон гилкриста та акылес но луэ, ӧжыт-а со оско, юрттэт басьтыны быгатозы мар понна со али но ЦРУ ачимлыксэ приспешник-тӥ Хайман уж.
  
  
  Со огшоры эскериськон мертэт басьтӥ, пунэмзэ берыктэ-ысен водительёс но, ышанӥсько, мон мар понна-а уг эскерисько, ӝоген корка пырон ӧс дорын вылэм.
  
  
  Хайман ӧсъёссэ усьтоз. Выросъёсыз но жумгес нош соослэн выросъёссы, мар но вазь; син жум, дӥсяло яркыт-вож мамык котыр штанэз но дэремез пересьёсызлэсь пижамный армейский. Соку ик режимын вал сое витё, солы гинэ кадь, пушказ пыриллям.
  
  
  "Со тӥ посылкаез басьтӥды, кунокуаын соослы кельтэ-а?" Нокыӵе Гилкриста нежелательный-ысь угрум. Агент визьмо егитъёс, ваньмыз шудонэз нуись на.
  
  
  «Шедьтоз, лыдӟоз но утьыны». - Дол мон йыгасько. «Собере быдтӥ. Но кӧня ке юан ми доры туж куанер подсказка dc луэ. Тон дораз черод вал?
  
  
  «Кылэз выльдытӥсьёс гинэ», — шуиз Хайман. — Но та тырмыт. Со сяна, тросэзлэн со уг быгаты. Вуж Gil - ас гениен лыдъя. Ма со куара вань фигураос париоль секыт возьыны. Керӟегъяськись-лекъяськись, астэ алданы та пересь уг сёто, Картер. Со сярысь тодыны радио, ужан но трос компьютерный юри программирование, котырын кезьыт эксперт люба озьы нимаське та. Со учырын кышкытлыклэсь котьку дась, нош улэ огшоры бухгалтерын эмуос кельше-а, вить-ысен укмысозь ужано».
  
  
  — Умой валай, — шуи мон. — Нош мар али мыным кулэ, таиз тазьы-а вераськон. Нырысь вордӥськем базаяз, собере тынад. Телефон кытын?
  
  
  Бергес ортчытоз, мон комнатаын, кытын Хайман, усьтэмын кӧлыны бахарев губырто. Солэн одӥг пумаз шонер ӵыж ачимлыксэ, горд пильыслэсь но телефон тодмо выдвижной тодмо пулзэ чигтӥм.
  
  
  — Я, мон кошки кылиз? — Хайман юа.
  
  
  — Кылъёсыз азинтыны, — шуи мон. «Оло, тон-а та учыре ини засекречивать вие, нош ик лыктӥзы юри мон вань ке яке ужысь невольный исчезновение».
  
  
  — Мед, — шуиз со. — Со сярысь мон кылем уе мон пичи прогулка. Таӵе ужрадэ мон котьку римэ шыпыт ӧй вал. Со креслоос усе, телефон кнопкаез зӥбиськод ке, со понна шонер штаб-квартираез АЙ.
  
  
  Шуккиськись гырлы куара.
  
  
  «Ньыль часэ ӵукна, тон ке уг тоды на», — шуиз Хоука куара.
  
  
  Буш кабинетын пуким соин ачимлыксэ, термосысь бадӟым кофе, азяз бадӟым бумага но чарка кружкаен со ӝӧк вылын, соос укыр кузесь чиньыосыныз йыггетэ, юри эскероно.
  
  
  24 час эмуос но со сярысь азьланяз вера аслэсьтыз берпуметӥ бездеятельность представление чик кужмысь карыны.
  
  
  — Я, я, — нукыртӥз со. «Мар ке луиз ке, мар мон адӟонтэм карисько", тае тазьы ax адями, со ассэ ачиз азьын чӧлляськыны. Тодӥз-а со, мар нюлэс римын ӧвӧл, соин ик, ас тонэ лушказы ке лэзиськы, уг быгаты винить ih тон понна, тон понна мар со эскерыны. Малы шуид-ке позитивный турлы понна. Со ортчылоз ивортэмын вань вазиськем тыро, нош ачиз но рос-прос пужнӥськылӥз юри басьтӥ. Мон но дас вить минут потребоваться нош таӵе-таӵе ӟечсэ быръён понна детализировать вераськон вань, кӧлан интыяз кадь, но со, солэсь трос социальной сямен нуллӥз. Со сяна, соосты, сое ачим куанӥсько-эскерон-чаклан, со мед басьтыны быгатэ кыӵе ке но миссия ласянь мон доры. Тӥляд ке мар ке шонаськысал, та саклыктэк уг кельто; ваньзы та дыръя мон асме шукке-а дышетон. Озьы мон кӧня ке вераськонэ пыртыны луэ, кудзэ мон тарабарщина лэся, пияш быгатӥз валаны понна вашингтон но бер вал вылын план, скармливать ih ке, со компьютер.
  
  
  Та хоук ваньзэсты кылзоно, рос-прос лэсьтэме понна кылэз дышетонын магнитофон огдышем нош бӧрысь трос гожъяз.
  
  
  «Учки», — шуэм бере, сое быдэстоно. «Янгышсэ но ӧз синйылтэ вылэ та дырлы wouldnt танкерен ляб тазьы».
  
  
  «Озьы уг ляб якобы» медаль эквивалентной Хоука правительственной мында вал.
  
  
  «Табере сярысь юан бӧрсьы юан сётэ ке, мар тӥледлы кулэ, мед лэсьтоз " мон татын», — шуиз Хоук.
  
  
  «Кык но ӵош луыны шӧдонэлы мон юн инъет кык», — шуи мон. «Танкерен приоритетъёсы та нырысетӥ возьматэмын. Тӥ быгатӥськоды озьы кароно, мед-ын-ын понедельник Ла-супертанкер манша уг луы-а? Вторник но?
  
  
  — Ужпум ӧвӧл, — шуиз Хоук. «Энергетической кризис йылпумъяськемын, монэн ӵош кусып возёнзэс умоятыны судовладелец но таза. Соин ик сокем сое ӝогомытыны яке ӝегатскылы, та удысын утьыны, чылкыт мед луоз».
  
  
  — Нош Ленинград?
  
  
  «Та тынад-йӧспӧртэм эшъёсыз, Стадс, лэся, уг тодӥськы, мар отын ӧвӧл нокыӵе причальный лэсьтон, кыӵе ке причаливать супертанкер шуыса», — шуиз Хоук. 'Вуоно бутылка ӵоксэтсэ.'
  
  
  «Мыным ӧжыт кулэ на банкын но трос докладъёс юри та симка-тӥ лугано швейцарский пьеро», — шуи мон. «Та букваос кык l мыныны быгатэ, - ын набросок Андерсон: Дон но Лугано Лупо. «Та сложной wouldnt таӵеосыз но ӧвӧл, — шуиз Хоук. «Гигант та сложной пичи но ӧжытгес луоз. Вань-а тӥ дорын ни вал, мон быгато шуыса гудӥзы, нош мон учкисько, тӥ понна мар со лэсьтыны быгато на.
  
  
  — Нош контекстын соос, — мон шуисько, — поч эскерыны Суссекс корка шутэтскеме вань. Отчы эмъяськыны стадс ренцо но кошкиз. Мон но сыӵе шӧдон-а, мар-Пьеро куке-соку отын клиентэ луиз. Оло, мукет нимъёс улсын. Нош узнаваемый ачимлыксэ ӝужда луыны кулэ.
  
  
  — Ветлэ-мынэ, — шуисько Хоук. "Таиз но вань-а?'
  
  
  «Одӥг-- малпасько на, — шуисько мон, — одӥг курон но».
  
  
  — А-мыноно!
  
  
  — Та туж расплывчатый предположение, — шуи мон. — Но луыны быгатэ, тынад йыр умой ужалоз финансист «Магнамут», страховой компания, диктовать политика удысын со "дуннелэн пумыз кык" . Со подозрительной ке, со быгатоз возьматӥз: та амаллэн трос коньдон гегай».
  
  
  — Вуриськись басьтыса, — шуиз Хоук. «Ми ум граждан неосторожный агентство понна».
  
  
  -- Вуриськись, кивалтӥсьёс, -- мыным пумит кылъёс вераськоды, уг но финансовой компания эх, луысал полмиллиона нош тон, тон гинэ со ӝог ышиз быгатӥсько ке, мон понна, улдэремзы кутыса возе. Соосты тодӥд ке, коньдонзы ышоз шуыса, ми сое тодыны кулэ, кытчы но малы со кошкем. Но, оло, тодытэк но, та кунокуаез андерссон. — Умой, — прорычать Хоук. — Нош куронэз-а?
  
  
  «Отельёсын тырмемын, но луэ эскерон хайман со кивалтыку, татын цру агентъёс, — шуи мон. «Мыным озьы ик отельёсын но Гилкриста кутыны правозы вань, котькыӵе учырын».
  
  
  — Согласной хайман вылын, — шуиз Хоук. — Мон таиз сярысь сюлмаськизы ини. Гилкриста — вуж шузи, тонэ малпасько ке но, соосты уже кутыны, малы тон учкы ачимлыксэ, мар лэсьтыны быгатэ. Нош ма со? Агент вайыны быгатоды-а та сузьетэз со тонэ, мукет ёросъёсысь пиналъёс дас ар ачимлыксэ, кызь пол но умой.
  
  
  — Милемыз кельтэмез ӧз поты ачимлыксэ, — шуи мон. «Электронной со гений. Мар-мар, мынам йырам, йырзэ укыр мур, тӥледлы но мед вералоз, но ваньзэс огазе люказ ке, со быгатоз, милемлы туж каньыл ӝоген та гилкриста быгатэ.
  
  
  — Тон тазьы тэтчало ке, — шуиз варыш, — ачимлыксэ мон тыныд юртто. Тон малпамъя гинэ уг вирус римской ке, со черланы Клемен Андерссон.
  
  
  «Озьы ке, — мон шуи, — мынам ысь противоядие гилкриста луыны быгатэ ке, со озьы медаз йылпумъяськы кадь Андерсон Клемен». Хоук ӝожмыт быдэстоно, нош урон одобрительный.
  
  
  ************
  
  
  Хайман ӝутскиз. — Иське, мон тӥледыз адями, — шуиз со мыньпотон. — Мар мон лэсьтӥ, босс? — Инмар тодэ, дыр вуиз ке, — мыным шуиз. «Котыраз кык вакытлы гинэ сётозы». Соос, час шоры учкыса, адӟиськом, маин ривненский тямыс час возьматӥзы ыбылӥськисьёс. Дас часын корка уг витё мон вазь конти лоренцо. Котькуд пумиськон мында трафик римской доры ватсаны луоз. «Нырысь ик, учкыны, сёто, сёто, но котырады мар луэ-а тодыны, мар мыным потӥз та учыр. -Кыкетӥ, мон клеммаоссэ думы нылы, султы, час ӵоже. Оло, со киреньтэк-а мон уг тодӥськы, оло нош, мазэ-созэ тодытэк, ачимлыксэ монъяськонды уг вала.
  
  
  Телефон номерез бичаз но берен туйнаны вылын пересь ини гуын хайман бахарев телефон огшоры горд ачимлыксэ, ӝӧк вылын сылӥзы ляб.
  
  
  — Куро-а? — шуиз со, кызьы гудок собере шуи.
  
  
  «Веран, со тодэ. Тон Но сэзь . Эй, тӥледын ӵош луоз, со мында адями пыре дорын, кудъёсыз тонэн ӵош потыны выриз вераськыны. Мукет выжыысь америка клеммаоссэ...,... кытысь на ? Соосты тодыса, тӥ но соин вераськыны малпам. Интыязы ик кылё, дыр, мон уг вуы отчы. Оло, тӥ но соин ӵош корнетто купля чашка кофе. Нош та тырмыт ӧвӧл ке... — куаразэ солэсь ӧжыт кулэсто, — ...пол малпаськомы на, кин юрттоз шуге-секытъёсты сэрттӥзы-а тон, улыны тон тусазы огдырлы герӟа. Кема .
  
  
  "Татын соос." Селл но соос мон доры берытскиллям. «Табере мон тодӥсько, мар мыным кулэ тодыны».
  
  
  Агент кадь, сое умоен лыдъяло, оген шудӥсьёс, нош луо сыӵе учыръёс, куке умой луоз, кин ке вӧзам, теория мед ас эскерыны. Таӵе вакытъёсы котыр та одӥгез луэ, Хайман но умой луысал, та уже юнгес но визьмо пияш.
  
  
  "...Мон сое тодӥ", - шуиз со эмуос. Мон ачим ӧй вал резюме тодэ вайыса, сое шудо но ӧз юа но шталь хоука хайман возиське, поттон понна, оло, кӧня ке камилла розан подробностьёсты но талант сярысь.
  
  
  «Пепе дыръям мыным куртка но уз лушка-вамат горилла, — азьланьтэ мон", — малпай мон, андерсон шузимиды-а мар-а, укыр огшоры киноафера кышкытлыклэсь но трос адӟод. Та юан соку милемыз мар сярысь тодэ ih куноосты пумита-со бадӟым. Но, мукет ласянь, лэся, мон, пе, эш но чылкыт рэндзо ачимлыксэ, малы ке шуоно со витёно луэ, пе, милям косэмез ih чекъёсын дыраз вылэм, милемлы азьвыл соосты быдтыны быгатӥськом кезьыт.
  
  
  «Та бадӟым потенциалзэ монэ уд адӟе», — шуэм Хайман. — Туж уг медо.
  
  
  "Люкетэз визьмо али лыктыса," мынам шуо. «Мукет ӧре мон малпасько кутскиз. Мар луиз ке, та фильм « Шортлэсь дунне » — уг выллем тросэз выжыоссы кезьыт, омырын сылмись арбериос косэ-а? Огшоры но киношник лох. Со малпасько, серем каре, аслэсьтым мар быгато инвесторъёс. Кышкыт ожмаськонын но трос со процесс тырмыт люкано, сценарий ласянь тодмо куинетӥ медаз пӧрмы "кык дунне пум" - ын реальность».
  
  
  Хайман потребоваться кӧня ке минут понна, ваньзэ пыр-поч малпалэ. «Осконтэм», — шуиз со. — Нош луоно.
  
  
  «Нош ик та ситуация мэллори соку янгыш кылем уез воштэ зӧк», — шуи мон. «Лушкем дунне вылысь ваньзэ быдто ке но, сое пазьгылоно супертанкер планировать карыны, сое замешать та луыны кулэ. Озьы-а, кытчы, кин ке котыртэ компания "World End" та замешать. Оло, группа люкетэз — авессаломен, идиот ныж нош кылем.
  
  
  Хайман шонтӥ.
  
  
  «Та группа, мукет адями ке вал, — валэктэ мыным, — яке кыӵе ке мукет интыосысь калыкъёслэн лыдзы полициын покчиез но, пичиез но, кезьыт римэ, со кӧня ке гинэ быгатэ отчы мынэмез но пуштросэз ӧнеръя урдыса, пильылӥм. Со шонер уг кыло, дыр.
  
  
  — Нош пилизы ке но ӧнеръя урдыса, пьеролэсь пуштросэз зуркатӥз кӧня тӥ али кыӵе ке юан-лэн сенатаз, туж-туж кельшиз, ачимлыксэ превосходительство ситуация понна, монэ ыстӥз, тынад понна аслэсьтыд но, кезьытъёс бырыку тордон талэсь азьло. Ситуациос, куке ЦРУ, нош тон уд быгат ни чидалоз ик ай, — мон понна Хайман быдэстыны. — Нош малы со озьы лэсьтоно, кызьы куре тӥледыз тодматом сяна? «Та адями ас сямен нимало нимысьтыз список», — шуи мон, луоз, со нимысьтыз список печатламын кыскись эшез-инвесторъёс, со мон понна нуназеян пумиськонын. «Мэллори нимысьтыз саклык герӟеттылэн доры. Со тодмо режиссёр, аслыз со сюрес ӵогыны неизведанный пыр шаерамы но. Студиын подручные эскерыны кутскиз, устолыкъя ас сюрессэ технической кино пыр ортчо, но та сюрес вылэ кӧня осконтэм луись учыр. Туннэ та тон вылын басьтӥз. Марысь-мар ке луоз на-а, тон-а со йыгаськиз ӧсам. Нош ӵуказеяз ӵукна то та дырлы адскымон. Кытӥ-тӥ Хайман уй дэремъёс, дӥсьёс водолазка но линялый джинсыен, медальон но сандалиос, СС котыр пересь кирос кариз.
  
  
  — Вай бӧрсьы вай, — шуиз со мугтэк. — Ӧвӧл костюмъёсмы но милям вань та ужан.
  
  
  Со мон ульчаосы пото. Сюбег но вылтӥз-гопо сюресэз потыны мон падвожаз улочка Санта-Мария. Вуж юртлэн кыкетӥ этажаз эшшо одӥг этаж но.
  
  
  Аслэсьтыз ӧсъёссэ усьтыны курыса. Кӧдэктэм ымнырыз мыт пичи ныл; гламурный ӧвӧл, мугор но ымныр вылэ умойгес куймыр, яркыт ватыса, тузӥ штан паськыт но ыжгон свитерез. Солэн пельпум вамен ee, прокуривать комнатаез шоры учке, пыкмем зын ладан но, гашиш. Вӧлмет, кудӥз ке-смолоду луиз ке, пазяськем интызэ миндэр кадь шулдыр но ям красочный но плакатъёс, нош ӧвӧлэн самоотверженность коньдон но, чылкак юскиськем пичи шыр гутё али но ӟырт пӧрмиз. Кунулскыса, мукет пичи-а, сьӧд-быгыль кӧня ке ныл, кыллё, учкыны эн вае, раскладушка вылын кӧлоно но, индийской полуукрытый шобрет улэ.
  
  
  — Быгатӥськод-а тон со чашка кофе басьтыны? — хайман коръёслэсь юай, но ми вылэ ӧз учкы.
  
  
  'Веран. Мынӥ. Та Джерри Карра. Султы, Джерри.
  
  
  — Салам, — шуиз сотэк энтузиазм. Ми тубат кузя васько. Лыктэ ми доры, кырласянь эспрессо-бар вылэ, сэреглы но таӵе шудон столик вылын. Собере солэсь юа: «Тон мукетгес луэ... клеммаоссэ-а тон?»
  
  
  «Кливленд». Со тодэ ваёназ бугыръяське биографиос клеммаоссэ курыса. «Ми ӵош будӥмы. Со нокызьы уг быгаты, малпаськом, гожъяськисьёсын яке эмуос актёр луыса. Дорам ветлыны луонлык римэ вал мыным, мон мар малпай, озьы ачимлыксэ утчаны. Нош собере со кылэз..."
  
  
  — Малпасько, солы татын уг таиз но ӧйлась, — шуыса куре. Кык полэс ӵындӥсь Официант эспрессо вайыны эй, кӧдэктэм ымнырзэ нош кыӵе собере со гуӵык нырысетӥ улон вылэ вуимы. «Куанер Клемен. Текстовые англи сямен гожъямын вал со ужъёс, но малпасько сое, мае быгатӥськод американскойзэ газетын ужа. Ӵуказе-а яке вуоно арняе нош таяз котьку вал уж. Татысен со кыдёкын уг уло, соин со доры выже. Бвам кык... толэзь ортчыса! Кинэ ке витиськод ачимлыксэ но вуэ лэзиз. Со ас бордаз чик ӧвӧл. Блин!'
  
  
  — Христос, — шуи мон. "Клемен ноку но уг адӟисько..."
  
  
  — Тон мар, кыӵе ке какашка религиозной?.
  
  
  Богохульник ублюдок ышанӥсько религиозной яке уз ни луы, но соос вить шталь пиньёс куртчизы. Пумит султы шталь со аслыз ӧй карысал, вазь но ӧвӧл, коть дораз милям кезьыт луэ кыӵе ке ялонэз.
  
  
  — Вождэс эн вае, — шуисько, — нош мон малпасько, мар луиз со пияшъёсын уг клемен бере, кинлэсь пӧрмиськод-тушмонэз соку. Оглом со дорам ик тушмонлэн делле уг луы».
  
  
  — Со озьы ӧвӧл, — шуиз чурт-чурт султэ. Со нахмуриваться. «Мон малпасько, мар со луоз кыӵе ке курмем. Со та лыдъя, но со мусо курмем луэ. Номыре но мон тупатыны, ас дорам мон одӥг но мултэс уз луы, картэз вожась-латиноамериканец».
  
  
  Нылпиос гож пепертэм ымдуръёсыз самоконтроль со вакчияк золтоно луоз. «Одӥг арбери но со ик мыным кельшизы. Но со гинэ ӧвӧл, вылӥ. Мистикаысь клемен тырме вал, со мыным яра. Таро, Ицзин, трансцендентальный тодӟон. Юнг.
  
  
  Мынам пель навостриться. "Мар тӥ шуоды?'
  
  
  — Юнга, — соосты чуртнасько. «Мар луысал мукет клеммаоссэ фрейд понна ӧвӧл, пересьёслы кадь понна тетушка викторианский венские переутомленный невролог. Но ас кылын ачимлыксэ, таиз но шонер сюрес вылэ мифъёсын вал подсознание универсальной ачимлыксэ ёс Юнг, тон тодӥськод».
  
  
  — Мон тазэ уг тодӥськы, — шуи мон. «Луыны кулэ, собере Кливленд кутскиз». "Уг тодӥськы".' Керӟегъяськыны-нош ик куре кутскыны, азьланьтыны но мон ваменски-а, мар али луоз быгатэ гуры.
  
  
  «Тон " шуыса тодын возьысалмы ке, Юнга, мар сярысь со вера?» - «Огшоры нунал психиатр ачимлыксэ та тае уг валало», — шуиз со. — Мон тыныд, каре ӧвӧл. Нимъёсты эскерись понна соослэн лулзы понна со озьы луиз. Нимаське со ih Юнг.
  
  
  "Мар-а солэн тусыз улэ вал та?" Со куриз.
  
  
  «Я, кылзы-тӥ ачимлыксэ, психиатр alibaba трос гинэ адямиос юрттоз-а, уз-мараны но, урмыса озьы со малы-о», — шуиз со. «Эмъяськись озьы гинэ азьланьтӥ шуыса визьтэммыса, ӧжытак гинэ уродгес. Вань та возьматэк, асьмеос но маке прорезать кытын юнг, ас адямиез воштӥзы кадь. Али гинэ Юнга — та туж секыт сюрес, но "юнга" - лэн вылтусыз лэсьтыны, эшшо но вакчи сюрес-тӥ огшоры мыныны быгатӥськом шуыса. Кыӵе Но, вуриськись басьтыса, та ласянь вань куронъёсты тон доры, пияш?
  
  
  — Котькуд нунал ог-монэ эн виы, — шуи мон торжественно. (Куд-огез команда та нуналъёсы ax пыр потыса, та бутылкаосты ӵоксэтсэ но мукет.) «Та сярысь тросгес луоз тодыны, кызьы со кунокуа».
  
  
  «Стервятник чер тӥ ке соку, пичи ке но детектив», — шуиз со, дораз пукон пукон карыны. «Стервятник мыным туж ӧз яра, милям но тырмыт сыск Клеммаоссэ любительский. Мар понна тау кофе но тазьы ӟечгес луиз .
  
  
  Ӝыны укмысэтӥзэ ни вал. Мон дорамы зарни пырыос умой вал, кудзэ со вылэ оскиськыны быгатӥсько гинэ, соин ик со лэзиз эй комментарийтэк кошкиз.
  
  
  Соин ӵош кунокуа-озь такси басьтӥ но хайман ини ог куинь пол сётъязы. Тодмо дораз вуи мон со вестибюльёс, вераны луонтэм лулшӧдон, мон мар понна чакламын. Быгатоз луыны озьы Но та пӧлысь-часовой лифт сьӧры-ын. Со сяна, вань огкадь нокытчы ӧз люкаськылы, со сяна, ас номер, ачимлыксэ шутэтскон нуналаз ик кельтӥзы.
  
  
  Люкс лу кыре. Огшоры ивортонэз, ымдур помадаен синучконаз кӧлан интыез зыралтоно паськыт вылын гожтэм шуыса, мон сярысь тодэ Камилл.
  
  
  «Тон но укылтэм пудо дикарьёслэн», — соос бадӟым букваен гожтэмын. «Соос но, малпасько, кызьы луыса мон ӵемгес понна пунэмзэ берыктыны луоз шуыса. Бергес студиын адске. Гожтэмын ӧвӧл. Сокем ик бадӟым приписка PS. «Тон мыным шимес лыз-вож кельто . Бюджетын та статья косметика эшшо одӥг кельше. Нуналлы.'
  
  
  Со мычиськыса, ӝоггес шедьтысал, воштӥськиз лимузин, чидатэк витьылӥ сое, монэ мед нуоз Конти империя Лоренцо центрын.
  
  
  Ачимлык Рэндзо но, монэ пырак келяса подчиненный mimmo город макетсэ, сое пумен луыны кулэ, дунне азьын куашказ вал, но монэ нуыны лэсьтӥськон площадка вылын сайкыт, военной техникаез возьматон понна эшшо тросгес. Огнемётъёсты араб танк-озь, эшшо плюс арбериос чурен-чурен, кудъёсыз та дырозь список чайы вал али. Мон кык вертолётэн анцио вылэ выжиз, озьы со адӟиське, со кадь луэ берпуметӥез агония пырон, люкетаз, флотэ но мукет асэстэмъёсты куатетӥ дорын, военно-морской нато-лэсь кужым, озьы ик катерен нош кӧня усто скоростной тӥрлыкен, израиль сётӥзы.
  
  
  Адӟиськыны шуыса, пьеролэсь но юрттэт басьтыны быгатозы ренцо трумэн но формула-ысь сотэк но сэрен фукслэн гарри водородной бомба пыриськон розенберг стадс хью. Кык площадкаын пумен бадӟымгес луыны складэз, кудаз ми доры ӧз вуы. Куке сое юазы, мар отын, мон шуысал, миым та реквизитэн возён фильм вань шуыса. «Куке-соку соос музее пӧрмиз ачимлыксэ», — шуо Ренцо.
  
  
  Зэм-а та луыны быгатэ, но мон уг малпаськы, мар-а витёно уг луо, дыр, мон билет басьтӥ дорын решениоссы ӧй вал. Расследование ортчытыны трос вазь склад тае гинэ курисько.
  
  
  Административной юртаз ми вуыку, со пичи кытын стадс компьютер асьсэос шоу лэсьтӥзы. Гурт дорамы пичи макетной соос луы, танкъёс но котырысь артиллериез вылэ сосредоточиваться нах мувыр котырын. Со сяна, пичи чуръёсыз, трос солдатъёс ветло.
  
  
  Ас стадс омырын лопыръясько перфокартаос, компьютер солэн пичи слот собере донги ке, ваньмыз кутске.
  
  
  Броневик танкъёс но азьлань вырӟо; артиллеримы ыбылыны ыб гуртэ падвожаз бомбаос; тыл гомӟиз, пичи но фигуркаосмес зашевелиться усе. Вань куинь минут кошкиз.
  
  
  «Мыным али ке но куд-ог представление басьтэмез сярысь, экран вылын кадь адӟиське вал та», — шуэ пичи пинал вылӥ Стадс. Соос вань-а сцена вылын гожтэм видео, собере со но, мон кадь выключатель тэшкыльтӥсько, пеймыт комнатаын вань, нош соос куашканэ, асьсэлы уж басьтыса, сое берпум адӟиськоды борддоръёс вылын экранъёс кызьы озьы луэмзэс эскерон. Та луонтэм вал. Мар со сыӵе вал п туж/. Реально солдатик пичи но мыноз, нюръяськыны, бадӟым вис вылаз усиз но кулӥз. «Одно ик, таяз съемкаосын план съемочный площадка перемежаться сюро таза луэ», — валэктыны Стадс. «Но инмарлэн, инмаре , тынэсьтыд уксё тросгес басьтыны чертовски учкисьёс понна ожгарчилы».
  
  
  Ваньзэ сое лыдъяны кулэ, туж впечатляющий-а мар-а вал тае ваньзэ, нош шекъёссэ уг тӧлӟы стадс адӟытон технической мастерствозэ.
  
  
  Нуназезэ столовойын ужасьёс понна мынам студия ренцо чебер лэсьтэмын. Дорын Камилла, тыдӟыны, нокыӵе ӝожтӥськонъёс ӧз луы, со сяна, мар милемлы со дыре дырысен исаны. Нош Пьероез, мынам быгатонлыкъёсы вазь прогулка заинтересованный, лек пальпотыса учкиз но вань.
  
  
  Базар шорын монэ телефон доры ӧтизы таиз, зэм, Ренцо узырлыкез, мыным телефон вайиз. Эшшо мар но со лэсьтыны усложнять герӟаськем ужпумъёс, мукет гож пумаз куара сётэм бере Розан, нош мон вӧзад пуко камилла.
  
  
  — Ӟечбур, Джерри, — ӟазырес куаразэ чечы со ачиз шуиз. — Тон вераськыны Розана.
  
  
  — Э-э, ӟечбур, — шуисько мон эскерисько.
  
  
  "Сюлмысь ӧй вазьылы соос," - шуиз со. — Тон... - шуэ пиосмурт кадь вераськыны, Джерри.
  
  
  — А-ваньзэ соослы оскисько, сюлэмме, — мыным шуиз.
  
  
  — Ой, ой, — со хихикнуть. «Тӥ котырын улӥсь адямиос туж пӧртэмесь. Оло, сыӵе адямиос, кызьы Кавур синьорина?
  
  
  — Малы,-та выжые со, — мон усьтӥськиз.
  
  
  «Сыӵе учыръёс, куке адӟиз, со нош ик тыныд, тон вань ныраз чупай, пелям, ангес вылазы...» Розанна акыльтыны кутскиз но умой сётыку, со кылсуред, ваньзэ соосты кытчы ыстэ вал та чупан, вылды, ултӥянлэсь удовольствие басьтыса мон катьтэммыса кадь, со адӟе вал ке но татын.
  
  
  -- Бен, мон ...валай...... Ӧвӧл синьорина Марти
  
  
  Со вылэ аслэсьтыз пумзэс гожен супыльто, вераськон спа кадь та вал.
  
  
  Бен, мон трос ужрадын югдурез пишмымтэ, Розанна йӧн-йӧн кариське.
  
  
  «Тодамы возиськомы, куке мон пол берпум адӟиське , со сярысь малпамдэ вераны?» — меӵак юаз со. "Мон малпасько," - шуиз со. Эшшо но тросгес, малы кытчы солы луыса, жуг-жаг ми ӵош вал. Мон малпасько..., мон малпасько, Джерри, мон дуразы но луэ. Арберилэсь трос луыны кулэ мон, шуисько, тон понна.
  
  
  — Отлично, — шуисько мон, ачим лушкем бугыръяськемзэ. — Тӥ али кытын, Марти синьорина?
  
  
  — Ми квартираын, — шуиз со. — Нокызьы но уг быгато ке, асьмеос туннэ вераським? Соосты, оскиськом, ӝоген луоз кадь.
  
  
  «Мон киношник собере нуназе дасямын луозы», — шуи мон. Соос номыр уг быгато mimmo ортчыса, та выллем ачиз ӧз усьты. — Нош, оло, витетӥзэ ог ӝыны? — Умой, — шуиз со.
  
  
  Мон голзэ берыктыны. Оло, одӥг гинэ адями вал Розанна, тугаськем бугорлэсь сӥньыссэ сэрттыны быгато, мон сое задание. Озьы ке но, со понна ик адямиос сое кышкытлык вайись ке, со мон понна уйлы пыжем кунгож рифмаоссэ утчаны. Нылъёс устогес луо, соос быгатозы, доразы но ӧй вал газовой бомбаослэсь нах. Мон одӥг гинэ лэсьтыны кылиз. Со пыр потыны ӧз быгаты хайман ачимлыксэ кар. Соос уг быгато одӥг котыр сётыса, адресэз но телефонэз тодэтъёс кык эгей. Кышкытэз эшшо со но вань асьме дорын кык часовой le superbe вал.
  
  
  — Быгатысал ке мон гостиницаын ортчиз меӵак тӥ доры, синьорина, — шуисько мон, лэзёзы-а асьсэлэсь куара сокем чалмыт вал, мон гинэ кыл луоз шуыса. 'Час ӵоже. Отын мон вити, мон комнатаын. Басьтыны косоз со тыныд, соку, со, малпасько, та монэ доры ми бутылкаосы ӵоксэтсэ обоюдный тырмонэзлы тупатэмын.
  
  
  Соиз трубказэ ошемын. «Нефтяник», — шуи мон. Камилла Ренцо но кыӵе дыре учкы мон шоры. «Эн кушты монэ улонын». Ас котыраз со одӥг, лэся, яке ма сярысь юамез уг-а тодэмез потэ ке но.
  
  
  Дас вить минут ортчиз-а, извиниться кариськыса, малы ке шуоно сьӧросэ мынэ, со чурен тырыса куштэт-таксофон. Со жингыртӥз «Ле Суперб» мисс часовойёс но дежурнойёс morandi номерын проинструктировать косэ милемыз лэзёзы, но эскерыса, со понна нокин но уг поты.
  
  
  Со доры вуиз Пьероез, Ренцо, капчи мылкыд Камилла мукет но.
  
  
  Компания, пумен куашка. Мон понна документ гожтэмын куд-огез адвокат лыктӥз офисъёсазы но чекъёсын ренцо ӝог кошкыны. Луэ, пьеролэсь кыӵе-мар ужъёс, со сярысь сюлмаськыны кулэ вал. Камилла шуыса, асьсэос дышетӥсьёсын ӵош пумиськонъёс 4 час висъяське нах мар веранэз, нош, оло, соин но мон собере ӝытазе быгатэ. Со шуиз, та-а мар-а мыным кельше, но малы ке, малы ке уг мыны озьы, ми бер пумиським быгатэ. Вань ужъёс ӧраз мон эрик луыны кулэ, малы ке шуоно мон уг тодӥськы-а, мар-шуылӥз мыным кунокуа Розанна.
  
  
  Мон уг адӟиськы сое шонерак мынон пумысен огкыл но берен городаз тыршо чидасьтэм эскерон дыр. Душес вылын юнмато, со понна мыным сётӥзы итало-американскойзэ адвокат, вань туж правдоподобный мед адӟиськоз. Адвокат но юнматыны, со сярысь, кык поллы лыдӟоно быдэс второстепенной пунктын шуыса, одӥг пол но одӥг пол вылын англи итальянской. Собере банкъёсысь ужпумез эскерон гожтэмын вал, опечатывать тупатыны вань ке но, вить час луэ ини. Le кварталзэ вань кӧня ке superbe-ысь кунокуае интыяськи. Либыт, нош соос ялан юизы но куронэз палэнтыны ренцо клубазы мыно, мед юмшаны та учыр.
  
  
  «Нош али тӥ милям одӥг, котыр, Джерри, — шуиз со.
  
  
  Со эмуос шуо, нош мон мар со умой бер ӝыт ӵош шутэтско, ӵош луим чик но шонертэм тостъёс пьеро ӝутыны, пудо уллёез, Хью сэрен, Спортс но Майкл Камилла.
  
  
  — Тӥляд правоосты, Джерри. Нош милям туннэ бадӟым праздник чырткемъяськиз. Монец залын яке кытын ке дискотекаын. Соос вань сюлмаськытӥсь оборудов.
  
  
  "Умой.' Кырмем сое кияз-тӥ ӝог ширтозы лулъяське эмуос но балян тротуар.
  
  
  Часовой одобрительно вестибюльёс шонтӥз ке, со вуиз но шуэ, мон, егит ныл зэм-зэм апартамент лэзе шуыса. Та мынам кыкетӥ этажын юнматэм часовой кутскиз.
  
  
  Распахнуть со ӧсъёссэ но кеськиз: «Розанна», шараяны но жалемзыя со, чебер мугорыз, мон кровать вылэ вӧлъяз, чыртызэ вандэ пелям, пель дорозь.
  
  
  Вир тросгес удалтӥз, кинлы ке гожтӥськы, мар ке но сям-итальянской синучконаз, самой со синучкон, ымдур помадаен Камилла исписывать кемалась ик вал со.
  
  
  «Кулон вузась».
  
  
  Мугор шуныт на вал Ee.
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Со розан ыстыны кулэ. Мон шӧдылӥ со лек эскериськон le ужрад superbe оскисько, та мынам киы кадь лэчыт пурт кадь лэчыт орудовать, чеберез, со понна чыртыме вандо.
  
  
  Со та сярысь малпаз-а, ӧз но усьы падан, яке вина вуёмыса. Агент AX — адямиос, но уг быгатӥськы соослэсь бервылъёссэс захлестнуть ачимлыксэ эмоциос педпал лэзьы, соос шоры учкыса, макем сое со мур ощущаться. Ассэ ачиз карга понна мысленно укылтэм ке, соослэн лыдзы минимальный багаж картузной ини, кулэ куштӥськон понна кышкало. Одӥг сэзь луэмзы: шулдыр, улонын озьы ик луыны кулэ адямикызь понна секс но монэ дугдытӥз ас миссия техасский карра playboy нефтяной джерри, калтак Розанна кадь.
  
  
  Кыказ но милемлы шуизы, сое " виылон пьеро ренцо бандит шонере поттыны быгатӥз. Дорын но тырмыт вал политической власть пьероез, мынам-а янгыше уськытонлэсь йырзэс медам пушкыд Розан, солы бызид ке но, коридорын тревогая ӝутӥзы. Кема ӧз ке но дугдытэ, вань тыршеменыз гинэ быгатэ пьероез, итальянской эрикрадъя судъян процесс басьтӥськыны, азьпалан ӵош мон соин пумиськи. Допрос нуналлы, оло, ӟечлыксэ изоляцизэ адӟисьёслы ошмес. Но со, веранэз ӧвӧл, мон понна нош ик круглосуточный слежка луэ. Талы солэн дырыз но, ваньзэ, кулэ луиз ке, мон кадь, эрик передвижение тросгес луозы.
  
  
  Соосты ваньзэс куштыса ӧйлась, со сяна, мар монэн луысал, но портфельысьтыз газовой бомбаослэсь дипломатической запасной капчиенгес чида, боеприпасъёсты понна «Люгер», глушительёс снаряжение предметъёсъя но эшшо кӧня ке востэммиськем. Со вошъяськылӥз. Со куз кут зӧк сьӧд воштыны лакированной балетъя сандали, кудаз нырысетӥ луэ, нош кык сиськон инты квадратной каблук луись арбериос. Кастет понна секыт паллян, бур-а трекер встроенный радиоактивной понна.
  
  
  Вир басьтыны но сое ӵектӥсьёс куспын кровать вылэ шып розан изножие дугды ай, мар отын-аслаз миссиез сюрестӥ ортчиз ке, соосты кытчы ке, нах понна солы пунэмзэ берыктӥз.
  
  
  Часовой-ын кыньыртыса зал пумын ке, соос сокем ӝог вуимы залын. Соин ик вань со чеберлыкез адӟе вал улэп коньдон эмуос розан, со уз но вала, мар уг быгато пиосмурт ӧжыт ӝегатскыса на. Американецъёс но, лэся, выражениосты подразумеваться ачимлыксэ, ноку но тон уд тод. Часовой-лэсь сигнал сётэ но со сыӵе ик учконзы со оскисьтэм вестибюльёс басьтӥз. Паймытӥз на соиз но трос, мугоре шедем бере Розан. Личной радаръёс зэмзэ ке, мон ужасько, солэсь, кин вием Розан, мон понна кӧня ке минут ӵоже вы вуоно этапез аналтэмын.
  
  
  Нырысетӥез кемдӥз, со такси басьтытэк, вӧзазы зымем но потымтэ ватикан кофейня ёросысь лулъяське.
  
  
  Дуно уг адӟисько, мон тусбуйын саржевый двусторонний капчи пальтоез, нош мон сылӥ стеганый пазьланы урдсазы, лукыр-лакыр солэн плащен шӧмо пӧрмиз кадь, кудӥз, оло, умой знавать нунал, кыдёкысьёсаз но, ортчемзэ но пурысь. Брюкиоссэс чебер адӟиське кырсьсэ но пожзэ аэрозоль кисыриосты быдтыны но мынам вань пичи гинэ бусыос улэ ih мыным пальто. Наждак бумагаен тырмыт вал пичи пыры, чилясь мед адскозы тапочка потертый вуж но балетъя. Паки пуртэз шуккиз дипломатической сэрегын портфель, кунян куос со ӧйлась ни, ӧлексыос понна туж пакетэн гожтэт кельтӥзы .
  
  
  Пичи кофейня карра джерри пырыса, соос отчы кельтыны ӵош камзол но урдсаз ачимлык-а, мон-пеймыт-пурысь мугорыз кунян кыльытэк но шляпазэ.
  
  
  Бен Карпентер потӥз; пересь, куанер, нош сценарий гожтонъя но со понна котыр дунне статист пансион граждан дурпалыз ӧвӧлтэмак кароз, шудоесь но вал улосвылысь Клеммаоссэ Андерсон. Берпуметӥ штрих быгатэ-а кӧня ке вить на.
  
  
  Кӧня ке минут ветлон трастевер корка сылэ, нош котыраз карпентер бен уг луы-а сое, кин ас вылаз такси лира быдтӥзы, соос кудӟылэмын ке гинэ уг ортчы, ма сярысь мед-шугекъяськы соку. Со ортчиз кык миля, основной кузя-ын Тибр, потенциальный уйиськись чакламын. - Ын Вифинияын-Гарибальди, трос выжъёс, соосты, огшоры ачим уйиськон стряхивание переулок тактика уже кутыны. Пыр аслэсьтыз сюрессэ кофейня тодэтъёс корка вал, монэ дугдытӥз но, чашаез юыны курыт эспрессо шуыса, ульчаетӥ ортчисьёс чакламын понна но тротуар катанчи тыроно, кезьыт ульча вамен выжыны азьвыл но йыгаське.
  
  
  Хайман ӧсъёссэ усьтӥз, паймемысь син азям.
  
  
  Юаз со. — Ӵуказе ӵукна малы уд-а? Нош ӝоген со ӧсэз йыг ворсаз но мон сьӧры мон лэзисько. «Тон бомжъёслы укшаны». Со ноотысь пальто, костюм вуроно, со но монэ адӟиз ке, шыпыт присвистывать куронъёс вылынгес, чыртыяз но макес шор васькыны кутскизы.
  
  
  — Мыным костюмъёс но кулэ луись, — шуисько мон, пиджаксэ куштыса. — Но кӧня ке дэремъёсыз. Пересь. Та вань.'
  
  
  — Туж бадӟым ини, — нукыртӥз со. "Мон ih Но луыны быгатэ."
  
  
  Соос пыдлось шкафе копаськыны, аслэсьтыз историзэ мадиз со дыр-тӥ ванная эмуос, кытын со, пурысьтам йырсиез закрашивать.
  
  
  «Тон шудэ-быгатӥсь адямилы пумит», — шуэм бере, сое быдэстоно.
  
  
  Костюмъёс шедьтоды сое, мае укшагес ке но. Сокем со мыным кельше вал, но ривненский помятый, впечатление кылдытӥське мед, пе, кема дыр ӵоже со киос бен Карпентер. Со дэремез одӥг гинэ луоз, со удысын мон лыктӥ, нош со малпаськоды, быгатэ-а одӥг эшшо кӧня ке басьтоно, ульчаысь рынок котырын. Луэм учыр вылын сётэмын ваньмыз радызъя.
  
  
  Содержимое выль костюм кисые со аслэсьтыз манассиялэн, кобураысь наплечный дӥсь-а, мар-азьвыл куртка дӥсяса но, вылтусызъя адямилы быдэсак тыроно луизы, соос пыр мон синучкон шоры учкыны. Мон Хайман раскритиковывать.
  
  
  «Ма кулэ на тыныд-шуыса», — шуиз со.
  
  
  Озьы та кышномурт данъяське, соослэсь трослы егитгес цру агентъёс. нош пиос вӧсь пунэмаськыны ыстон кылем шуыса, милемлы мар ке но уг тырмы на. Мыным кельше Хайман Но, та дырозь чайы но, со туж пайдаё луэ. Озьы мон чидась луэ.
  
  
  Юаз со. — Туш Накладной?
  
  
  — Алкоголез зын, — шуиз со. «Люба, кин тыныд дунтэм граппа зыныз но уг кельшы, шекъёссэ ӧте».
  
  
  Со лыдъя, право, мар луоз со. Азьланяз та пияшлэсь дораз луысал ке, со кема улыны тырмыт. Милям ӵош ужмы вылын эскериськизы выживание ачимлыксэ шанс ӧвӧл. Мысленный мон ачим но пусъет лэсьтэ, мае ке ас вакытаз кыкназы но, со саклык Хоука сое вылэ берыктэ. Вир Хок вылез сярысь ялан верало, соин вырыны кулэ AX, нош молодёжных веб-юз вир ке, мыным куд-басьтоно ке, та, вир кисьтыса мӧйы тусъем мон-профессионал .
  
  
  «Тарквиния вань на-а мон дораз берыктӥз вал, соос пӧлысь та дырозь берыктыны ульчае чайы алкаш ныр», — шуиз со. — Юыса лэзь тон но йырам интыямын гостиная сётӥзы. Юэ ке, юэ со но, одӥг стаканчикъёс.
  
  
  Пукон вылын пыдын шонаськиськод но, мон вуи сыӵе шудонъёс гостиная, нош бутылка пробкаослэсь-тӥ потэм тодмо Хайман кизер чабей жидкость. Ми соосты паськыт кык чиньы лэзьыны, укыр чылкыт ву стаканъёс ӧвӧл, соя ачиз атмосфера вуж коркаязы. На вуэ, кызьы со монэ стаканзэ ӝутэ, мон котыртӥ сивушный зын. Я уродгес луыны быгатэ та купорос, мон малпасько, ньылон бадӟым уж лэсьтэмын. Эшшо но уродгес луэ. Ачимлык но зӥбоно сое ньыло рвотный позыв. Соосты со нош ик юиллям но стаканзэ ӝутэ.
  
  
  — Хм, — шуиз Хайман. Аслыз лэземын-а, пичи-а но, минимальный лыдзы.
  
  
  Сое зынъяны но юо. Синкылиосыз синъёсаз вуиз. Со доры киос ик куссы шымыртэ но зынъялэ.
  
  
  «Малы ке пол вуоно другон утча сое», — со простонать.
  
  
  — Мар понна мон тон дорын луо-кыӵе информациез, — шуиз со, воштӥське-а. — Ыстон-косон соослы сётӥзы гилкриста. Та лэся, малы ке шуоно тӥ монэ туннэ ӵукна. Нош солэсь азьвыл номыре но уг адӟы гурыос».
  
  
  Кӧнязэ ке мыным мыче со машинописной вандон.
  
  
  «Кызьы мон люкаськизы ih пол пичиятӥзы», — шуиз со. «Милесьтым шкафын фотолабораториын луэмез понна, нош озьы гинэ. Ih быдтэ ке, быдэстоз. Та турттон банк — сылмытӥсь бумага. Мон со доры бадӟым инты Кьянти пододвигать бутылка, но солы лыдӟыны кутскизы.
  
  
  Осконтэм предприятие банк-тӥ лугано швейцарский мертэт гинэ вылэм, эшшо 80% люкетсэ Симка Пьеро...
  
  
  Со понна итальянецъёс обменный пограничной пунктын кутскисько кадь, эшшо но трос со ас вылаз кышкатэк но кунгож пыр выжыны ih швейцарский лира франк вошъяны. Но со недвижимость доверительный управление озь паськытаз. Берпуметӥ аръёсы, юри Хоука кинъя, соос туж активной скупка шталь зарни ожмаськем. Ачимлык суперзащищенный шуяны-подвалын, доллар ог 40 000 000-ын. Табере, уксё кризисэн бере разражаться, зарни спекуляция но лыдӟоно луэ, нош со понна огшорыгес потысал, ваньмыз ортчиз.
  
  
  Хайман материалзэ лыдӟи ини, соин ӵош быдэстэм бере куаръёсынызы бинялтэмын со но та лэсьтоно ачимлыксэ сылмытӥсь.
  
  
  - Леке вуэм страховой компаниос. Одӥг вал та вуж сямен, узыр но калык респектабельный европаын пусъемын, партнерез респектабельный пала кырмыжъя, кызьы отын, сша-ын но.
  
  
  Бугырес луэ на шутэтскон юртын сассекс ни. Пьеролэсь кыл сярысь. Ужасьёссэс кӧня ке сылӥськом но, лондон утчаны но со ӝог Танбридж-ын-Уэллс, тодэ, мар шедьтэмын куноос лушкес пытсам комнатаосы, самой со вакытэ, куке отын улыны стадс ренцо эмъяськисьёс ӟечлыкез но. Ачимлык нокинэ но уг адӟы ке но, психиатр луо, ачимлыксэ — юнгианец тонкӧлан, доктор герр Унтенвейзер! Одӥг кылын сётӥсь информатор пыр кылымон, яке мар луыны куноос, пинал пудо, нылпи. Подросток дыръяз котькудӥз бордын беглой пьеро та быдӟа учконэз адӟиське.
  
  
  Одӥг джекпота тырмыт вал кадь, но англие расследование возьмало-а, мар-вотэс кузь частной клиникаос acres люкетэз easeful пайдаё вал, киям коецерна Лондон. Нош кин уг правлениезлэн председателез вал мукет, мынам мукет сэрен марсленд кадь хью. Соос трос, син азьын вань мукет подставной кенеш чал-чал луиз, тыронъёссэс тыризы ежегодный, хью кельто контроль тырисьтэмъёсын сэрен.
  
  
  Та фигураос но со дыре ик огъя ньыль ошмес одӥг интыяз сылэ-ын. Та шонерлык шуыса, кӧня ке ар талэсь азьло, кӧня ке ар потребоваться дасян но мед быдэстозы "Ӧр Югытэз".
  
  
  «Даур куара но расследование», — берпуметӥез луэмзэ валэктэ, нош солэн сьӧры вить сюмъё ***** , мае возьмано, мар берпуметӥ иворъёс бюллетеньёсы озьы ик сюдоно-вордоно.
  
  
  «Trans-Ins Mutualité, — веран возьматэмын страховой компания возиське вал, соин вырыны шекъёссэ уг ӧтё, — вылды, банклы швейцарский управление улэ огдырлы выжтӥзы. Туж секретной тупан вань на, но солэн подразделениысьтыз, кӧня страховой основной корпоративный пыриськиз. Ӝоген кадь луи, трос факт сюресъёс тырмыт. Мон понна со кулэмын ӧвӧл ни, таосты банкъёс швейцарский вераны луэ нимзэ. Предполагаться, пьеро та луоз пичи предприятиос Лугано, нош страхованиен вырись фильм департамент вал.
  
  
  Одӥг кисыям коньдон пыре куинь но мукет манассиялэн мукет пьеро озьы быгатэ шуыса. Книга тужгес но пытьытэк ih куке ваньмыз понна инвесторъёс ӧз бугыртэ. Озьы ик луыны кулэ инвесторъёс ӧз тоды, мар понна коньдонэз пайдаёгес кутыны уг ih вложениослы, нош та будэ зарни подвалзэс люкаськемъёс понна ожмаськемезлы.
  
  
  «Огазе люкаськыса, вань», шуо со отель, мон чус кариськыны косӥзы, нош Хайман.
  
  
  Лыдӟыны отчётсэ дыръя со, бадӟым пукон вылэ понэ но соос асьсэзыз поп радио пыртэмын итальянской-музыка, грапп сурано зын. Баренцев зарезьын улосвылъёс куспын-тӥ карымон луэмез понна табере музыка сводкаын.
  
  
  'Morandi часлы берлань мугорыз шедьтэмын вал... Розан, Alitalia сотрудница двадцатиоднолетний, ньылон сӧнэз. Роджер полиция утча «Джерри» Карра, узыр, американецъёслы, со дугдэ но таяз номере, соин дыраз но ӝог кошкиз ке, врачъёслэн верамзыя, виемын луоз " мисс Morandi. Офицер, азьвыл ӵош пыриськизы карра инцидент собере дежурить карытэк, морской академиын вите, созэ нокин уг пыры ни кузэн номер, кызьы сое лэзьыны телефон мисс Morandi Карра мистер соя валэктон. Узыръёслэн быремзы сярысь статьяос американецъёс секс редакционной собере сьӧры, котьку кышкытлык итальянской кышномурт возиськон понна со сьӧры кӧтэ описаниосты шедьтыны.
  
  
  «Джерри Карра — лад чебер выросъёс аристократической ӝужыт пиосмурт», — шуэм сямен. «Стильно дӥсяно соосты, пеймытын но адӟе пол берпуметӥ ачимлык-шляпа фетровой пурысь «Гомбург», бездыт-пурысь костюм но фланелез англи стилен пурысь пальтоен. Со куамын тямыс-озь кызь вить арес вал, но со ӧжыт верасько-итальянской.
  
  
  Хайман шоры учкыса мон но пурысь адӟиське, пиосмурт помятый, граппа со зынлэсь. Соос мыняло. «Тырмоз потребоваться визьмо пияш, описание юнматон понна та тон доры», — шуиз со.
  
  
  — Та туж визьмо Но утчаны пинал, — мон шуысал, шимес. «Схемаосын, кудзэ мон лыдӟыса гинэ-а мар-а, слабонервный понна уг лэсьты».
  
  
  — Нош адӟысал ке, мар малпа мон, куке шуо, гурыын-а ӧвӧл-а мар-а? — Хайман шуо.
  
  
  — Уж быдэсак ик, уром , — шуи мон. «Табере мон умой тодӥсько, Душес но пумен-пумен, сюрес вылын но клемен андерссон кадь луэм-а, мар-а-со туж кулэ луоз. Мон тодӥсько, мар Ренцо, Стадс, Пьеро acres нырысетӥен пумиськизы суссекс но easefil марсланд хью сэрен, йыраз хемысь ке, кин ке Клемен Андерссон нимаське "Юнг" заметкаын l буква та карез: пьеро возьматыны быгатӥз-а, яке банкын Лугано ачимлыксэ, но ӧй вал та пуштрослы. Мон тодӥсько, "Нить Дунне" военной техника тырмыт люкамын, пичи но война кутскиз шуыса, оло, бадӟым активировать. Нош мынам дыры ӧвӧл доказать карыны быгатӥз, ма тӥрлык — та бадӟым маке, реквизит ма огшоры, асьмеос мае вылэ пыкиськыса, уроме. — Та йӧнтэм ужлы туж пумит, — шуиз Хайман. — Кытчы милемыз вуттоз та, Картер?
  
  
  Лыдъя, кӧня ке ар ортчыса Австралия-ын Карпентер мар Бен, ачимлыксэ но со рольёсын шудыны кутске.
  
  
  — Эмуос сётэм информациез вакчияк ачим сярысь. 'Лэсьтӥськисьёс. Но карра кадь, ми нырысетӥ луисьтэм слогысь нимаз nen. Дыр тырмыт луэ ке, мон понна выль мурт пыре ке, мон сярысь эн сюлмаське, медаз пӧрме-а яке хоса гонсалес Гельмуд Шмидт. Нош переключение ке, шаплыгес луыны кулэ, кызьы монэ янгыше амалъёсын утчан но тодо, мар каньылгес кельты-солэн нимыз котырын потон. Озьы, кин ке-соку ми доры вазиськи, ответ утча ih «Ӟечбур, Картер», со зэмзэ озьы ик вал, кызьы со шуиз ке: «мон ӧтьыса яке карра Карпентер»...
  
  
  Со шонтэ.
  
  
  — Реальной фактъёс доры вуиз, — мыным шуиз. «Умой соиз, мар милемын али доказать карыны быгатӥз, та, соосты юнматӥсь ужъёс, ӧжыт потэ шуыса. Конта вылын, соин юртэз тунгоназы улосвылэ пыриз кулэ. Ӝоггес но.
  
  
  Час шоры учкытэк Хайман; аслым кельто «Rolex» кофейня туалетын. Ми но соос кадь, со доры думы вал, со понна укыр дуно луиз карпентер бен.
  
  
  — Пеймытозь витё тонэн умойгес, — шуиз со. «Мон та интые ас кожазы эскерыны. Нырысь ик, со утёнъя возьмаськон пуны но вал. Тазэ кызьы вормом-а тон гинэ, тон пушкын трос пумиськылӥз сложной кульчолы защитный быгатозы на. Пичи пиосын ӵош мынам уже ӧвӧл. Та тодись но ой луыны кулэ, мукет сямен картер ник соосты ӧй ысты.
  
  
  — Карпентер бен, уром, — со шонертэм ачимлыксэ. «Кытын меда мон вал мон. Оло, тон али меӵак тренироваться быгатыны кутске».
  
  
  — Я, Бен, — шуиз со. «Мар луиз тонэн, Contiland тӥямез понна?»
  
  
  Куртка пазьланы со понна кобураысь эмуос возьмало, сое адӟимы ини. — Пурт но, — шуи мон. Со вавилонэз уз Пьер. Тӥляд луонлыкты вань кӧня ке учыръёс вылын кулэ арбериосты возьыны. Со пыдбердэ возьматӥд эмуос, радиоактивной веществоос возъя, бере кельтэм. Мыным кельышиз та эмуос возьмало, малы ке шуоно со отель, мед тодозы соос, мар со трекер транзисторный нош залын радиоприёмникъёс, интыян но кылзо шуыса.
  
  
  «Тон-а та кнопкаез зӥбыса», — валэктӥ мон. — Диапазонын нош тулкымъёс — индикатор кузьдалаез но, пасьталаез но, та вить процентъем-озь километр вылазы быдэсъязы. Собере кнопкаез зӥбыса улӥ, тонэ пи-пи-звуковой кылӥз но, со доры матэгес элемент шараяны будо кужымзэс мертазы. Со ноку но уз куты, доклад яке тросгес час бере эн кыльы, укылтэмъёс вылэ мон кезьыт дыръя».
  
  
  Умойтэм ужен сое симмитировать, собере чуртна минут джинс интыян.
  
  
  «Ваньзы туж визьмоесь». со шуиз. — Нош пуны mimmo часовой но кызьы ортче?
  
  
  «Та пуныен — а мар борды йӧтӥське, - шуисько мон, — гамбургер дунтэмгес басьто мон». Ачимлык арама экстракт-а соосты пыӵатыны. Та тужгес умой инты неотразимый пуны гинэ кутскиз, соиз но соку успокоительный ватсаса, со куспын лэсьтозы. Кылем со одӥг ласянь, мукет ласянь нош тӥ, кӧня мыным ярд сюлэсь, саклык люкеты вал охранник.
  
  
  — Умой, — шуиз Хайман. 'Нош кызьы?'
  
  
  — Мон та мараны ке, отчы мын. Мон нырысь ачим инты шедьтыны кулэ. Та корка кышкытлыксэ мон уг быгаты ни лэсьто, татчы кылё. 'Заграничной паспорт?'.
  
  
  Бен со Карпентер эмуос документъёсты куштыны. Номыр кӧшкемытсэ, виза давность шестинедельный алда, уз лу веран понна сьӧрын кыӵе ке вылтус улэ. Туспуктэм вылын дряхлый ымнырын кельшо. Ачиз со модель луиз со понна, нош мукетыз карьераез понна но ачим понна кема кызё мында туспуктэм.
  
  
  «Пансион ёросын али ӧвӧл ни та, — шара малпаз хайман. — Со но, кунокуа но, тон бордын мед луоз, укыр матын ӧвӧл ке но. Песянаез сьӧры бульваре клиент дунын басьто дисксэс. Но со укыр ӧз недальновидный тэргаськись.
  
  
  — Тау, — шуи мон.
  
  
  «Лэзь монэ нырысьсэ жингыртӥз». Со кисыысьтыз сверяться дневник, но сое вошъя номерысь хем люканы кутскиз итальянской-ын-пумен со мукет гож. Со оскымон куаразэ будэтыса, шталь но соин вузкарем понна тыронъёс.
  
  
  «Тон дорын комната вань», — шуиз со, трубказэ понӥзы. — Толэзяз куамын сюрс лира, дуныз азьлань. Адями тон вайыны быгатэ. Нылъёс, мон малпасько. Песянайёс тодо-а соос, малы тонэ солэсь талай. Тонэ гинэ потэ адӟем, сое паспорт, нош со ӧвӧл ни. Со нуэмез понна копо эн гожъя , малы ке шуоно та сьӧд уждун. "Мыно".'
  
  
  Газет печатлаське ӝог итальянской сенсация, мынам ульчаын но потӥзы гинэ, ымныръёссы милесьтым азьвыл, ӝикыт Карра Джерри, туспуктэмъёсын йылэтыны, нуназеян дыръя лэсьто, вань газет мон шоры долказы.
  
  
  УЧСИДО! РАПИМЕНТО! ВИОЛЕНЦЕ! МИСТЕРО!
  
  
  «Йырдэ вандӥ! Изнасилование! Эриктэман! Секрет!'
  
  
  Но со понна пудо плюс чынлык сизьым паймытӥсь, куке со сыӵе ик чылкыт адӟиськы, чылкыт но меӵ.
  
  
  Со понна дорын чемодан дӥськут ватсаса пунэмаськыны хайман лошъяськы, сое шкафысь эмуос откопать удалтӥз. Ми рынокын прилавок доры дугдӥз, солэн но, дэрем борды соослы ватсаса кутытэмын, кыкез, южматыны джинсыен, халат гожъямъёсыз но ватсаса куз пыдкутчан потрепанный «ВМС Госпиталь США, юись отделениос реабилитация, Неаполь».
  
  
  — Кузё-инмар, Бен, — шуиз Хайман. «Мусо тон адскиськод мом та арендатор пинелли луоз».
  
  
  Эшшо одӥг урам, сэрег, мон но соос азьын тубатъёс вылэ ӝутско но возьмато кык пролет mome пинелли монэ, витьтон ар удалтӥз-кышноды-куатьтон, сьӧд виштыё траурной мантия дӥсяса, тодэ со сярысь, мар Пинелли Дядяй, Эфиопия ортчиз трос ар талэсь азьло, соосты инмарлэн дэлетэз вылэ лэзисько. Нах луэ тӧдьы йырси, сьӧд меньёсыз кӧня ке ангес вылазы будоз, нош кырымысьтыз-ын. Но монэ умой пумитазы, мон со 30 000-лэсь мылкыд но лираен ӵош энтузиазм вал. Соос паспортэз гинэ учкозы мон шоры сэрпалтыса пегӟе.
  
  
  «Бере комнатаез, синьора Иеман, — шуиз со Хайман. — Потэ ке возьмало. Со укыр бадӟым шуыса, бызьыло отчы-татчы. Американскойзэ мукет сигарет поты-а тыныд? Со понна мыным 300 лира дораз люкам вань.
  
  
  — А бер-а, анай. Мон тон ваньзэ тодӥськод-адӟиськод. Монэ но чупа кык комнатаяз бертыны хайман палочка со нуэ.
  
  
  «Ныл вайизы сое ӝутэмды потэ ке, шуисько эмуос, бадӟым куараен кесяськемзэ уг быгатӥськы, соиз яке вазь шуыса», — кесько мон соослы вдогонку. «Мон нимъёссэс, соослы юрттыны кулэ та ёросын. Со гашиш потэ ке, сое басьтӥсько быгатӥсько соин но. Но тужгес дунтэмез.
  
  
  Le Superbe люкс та кыдёкын вал, но гинэ ӧвӧл, географи план. Комнатаысь кровать нӧд вал кык шобрет, простынь, одӥгез юн зӧк тӧдьы простынь муслиновый.
  
  
  Бадӟым пукон но пичи пукон пу ящикъёс выдвижной озьы со адӟиське. Со куалемъёсысь быгылес синучкон вал, нош улӥ — неизбежный биде. Со укно одӥг борддоръёсыз метр вылын кык чебер вылтус пельтэм понна. Кранысь сыномем хайман пырскы, но рывок ву бызёз. — Кранысь весь ужасько на, — шуиз соин ӵош куд-огез паймемзэ. — Тон ваньзэ валаса , Бен. Коридор кузя кыдёке лул сьӧросэ. Чемоданмес но асьмеос сэрегын пукиськом, тон но, мон но пукыны быгато ӝытазе мынӥз, кызьы выль оккупантъёс-ин-Трастевер. Часлы вазьгес мынэ, дас территориын конти кулэ ӧвӧл.
  
  
  Мон доры со кӧня ке знамя траттория пыр потыса , педло потӥзы тротуаръёс вылэ но мерлык удысын со одӥг комнатаын ньыль кузя столик.
  
  
  «Паста город ӟеч», — шуиз Хайман. — Мукет пӧлын, Вест дырысен-мон Дась ӧй вал татын одӥг турист. Марко!
  
  
  Берлось дас сизьым пилы но кухня-тӥ аръёсы кылдӥз, кӧё-вӧё тӧдьы айшет. «Марко, мынам та пересьлы на-а, бен», — возьматэ мыным Хайман-тӥ-итальянской. Соин но, соиз нукыртэ кӧня ке кыл, кудзэ дышетскыны карпентер быгатэ. — Шумпотыса ог-огенымы тодматскимы Хайман синьоръёс, — шуиз Марко.
  
  
  — Тон астэ обслуживать кароно, Марко, — шуиз Хайман. «Та со понна Дотторе Хайман луэ. Бен люкаськылӥзы куд-ог дыръя ми ӵош улӥмы. Озьы-а, али кадь римской, мон горд вина кӧня ке вайиз, дыр, мон уг малпаськы, мар сиёз.
  
  
  — Si dottore, Professore. — шуиз марк. Висён со куспын вуиз кык горд винаен бутылказэ, малы ке Кьянти мактал, нош яркыт сяська сямды но юн. «Но уно салфеткаос, инмар кучыран», — урттылӥське Хайман. «Аслэсьтыз ӧрзэ ыштӥз та интыез». Бумага салфеткалэсь марко вуиз чаркаен, нош мон понна хайман басьтӥськиз ручка, этаж понна планированиез но набросок прилегать conti улосвылъёсын ӵошатыса студия.
  
  
  Соку мон нырысетӥзэ собере юон заказтыса, мидиялэсь-ысь спагетти, пыжем артишок но ыжпиос. Но дырысен граппа мон кофе юод-а, мон ваньзэ тае ӵошатыса набросок на».
  
  
  «Умой», — шуиз со каро мон выль версия. «Мон малпасько, огмылы огмы борды склад укыр матын, но, эшшо, лэся масштабын». «Ачимлыксэ утьыны сое, военной базаын кадь», — шуо Хайман. «Татын но со ас вылаз сосредоточивать саклык фронт».
  
  
  Йыгаськисько ӟезьые подъездын ручкаез ачимлыксэ, джерри, азьланьын та куно кытчы пырод, ӵукна машинаос ӟечлыксыя вылын кема карра.
  
  
  «Сюрес понна со зэмос ӧвӧл», — шуиз со. «Бышкись ез-а со вал, забор котыр, патрулья но дырын-дырын мышказ пуные вань. Вотум... — куалекъяны гож тылы ачимлыксэ ортчытъяськизы. — Ужпум, — шуи мон. «Кызьы ми бер люкетэз йылозяз, азе нырысьсэ потэмме уг ортчытом-а?»
  
  
  — Тон эксперт, — шуиз со.
  
  
  Со карта вылэ выльысь учконо.
  
  
  — Сюрес ӧвӧл, — шуисько мон. — Чертовски но оске мыным, мар татын синйылтӥмы кыӵе ке тропка.
  
  
  Кирос пуктӥзы.
  
  
  «Пӧйшурасьёс троп мон тыршо, — шуэм Хайман. «Та сюрестӥ мынӥз ке вань, со Ченточелли шедьтыны быгатэ. Мон но отчы ветлыны быгатозы-а, уг-капка доры учкон.
  
  
  'Кӧня ке минут ветлон?'
  
  
  «Та кулэлыкез ӧвӧл, — шуиз со. «Мон велосипедэзлэн багажниказ кык складной. Нош табере интыын, кытын соослы люкетыны кулэ утён.
  
  
  — Мон тонэ адӟыса юртын стартовый пистолетъёс, — шуи мон.
  
  
  "Мед.'
  
  
  «Ракета сигнальной со луиз ке, сое но тон дорам ӧй вал-а?» — Кылъя но вань, — шуиз со. «Нош та вань улосэз югдытоз, мон но тӥ сое адӟыны быгато шуыса».
  
  
  — Ӧвӧл, мон шедьтӥ ке, писпуос, — шуи мон. — Эн ыбы, нош тон-а со палан луэ ке, кытын соос. Соку ваньмыз уг пишты, оло, улӥзы, чутрак уз-а. Витё, дыр вуи мон отчы.
  
  
  Таверна люкиськыса, мон ӧс дорын. Асьсэ машинаосынызы вуисьёс понна пыӵал-тӥрлык но Хайман. Ачиз со доры вуоз шуыса, басьтыны понна пыӵал Люгер. Солэн дас вить минут ортчыса, нош ик пумиським со шур вамен выж.
  
  
  Солы луыса, дыр, пересь Пежо-ын. Сое педласянь потрепанный адӟиське, но со солэн sel кадь гинэ, вылтӥз мон мынӥсько вольыт ӝоглыксэ эшшо но etkileşimli девятичасовой движение вань-а, со быгатэ кыл вылаз, шуо-а, мар-идеально тупась автомобильёс.
  
  
  «Полчаса отчы машина», — шуиз Хайман.
  
  
  — Соку эшшо ке мында, интыозь мед вуоз. Соку пеймыт луыны кулэ ни.
  
  
  Мыным номыр но ӧз вера ни, шайгуэз гинэ сӧремзы понна мон пумиськон планзэс согласовать каро, вань ужзэ лэсьтэмез бере.
  
  
  — Монэ эн возьма, — шуиз со эмуос. «Быгатысал ке, соос пырыку, со но-амал шедьтӥзы. Доразы ӵукна сизьым, куамын со тон доры лыктӥз. Укмыс мон доры ӧз ке луы, та удысын радио-но тодӥськод, мар ке ӧз лякиськы ке но улэпесь, мон пыдберзэ доры.
  
  
  Мон припарковывать «пежо» ченточелли, кыдёке уд вож пригород, нокин но саклык ӧз учкы мон шоры, мон но кык велосипедзэ распаковывать складной люкалоз, дыр. Урам кузя мыныку, мыным уг хайман дыр юртлэн азьпал шеромо.
  
  
  — Со кытын ке татын — а, - ӧтиз монэ буй-буй со. — Мон студиос куспын но километр котыр нюлэсъёс но бусыос. Нош кыӵе кытчы сюрес нуоз?
  
  
  Вутто монэ. Арама выжлёгет, сокем ӧй но малпа, со велосипедэн вылазы ветлэмзы уг луы. Куинь-ньыль компас капчиенгес берыктон корректироваться юрттэт оскытылӥзы. Одӥгетӥ ривненский сизьым минут улыса, монэ адӟо ке римской империя кузь Ренцо бышкись ез кенерен котыртэмын.
  
  
  Таин ӵапак озьы адӟиськылытэк, мон кадь соку солэн тодаз ӵукна tem беглой учкон. Кунокуа территория вань, нош азе сайкыт вал, забор, писпу понна татын отын но поттон группа. Со вамыш мертаса кык сю Хайман шуиз уйпалаз, нош собере, соин умойгес шедьтоно пегӟон ке, забор вылтӥ ортчиз диагональя фонарь ӝуато. Со дыре бырйыны аслэсьтыз позицизэ, вӧсяськыны дасяськем вакчи но лыдӟе соосты.
  
  
  Ог-огзылэн киосазы мон жаляй, сое но ышиз-быриз. Ньыль кузя соос одӥг шарик гамбургер нырконо кутскизы, сое сётэ солы, огкадьзэ но ӝог сурано но нокаут амалэн пуны успокоительный понна арама люкетъёс ih понна. Со сурамын но векчи Камилла снотворное, соос ваньзы ас вакытазы нуллыса, озьы ке воштӥськонъёс вань.
  
  
  Озьы-а со матын луыны, бездыт вужерзылы адӟисько, кылӥсько, ма царапание выжы; та гигант вал немец овчаркаос. Мукет палаз кык забор мыдлань-азьлань бызьылыны. Со пыр огзы бӧрсьы мукетыз перекидывать ньыль забор гамбургер. Со васькиз, мон уг поттылы куара. Со пуныез адӟыса, пӧртэм интыез доры кык вортто, кин быръе соосты. Шансэ, мон ӧй луысал ке, ӧй пыриськы та жугиськонын соос пуны, пуны соин валче котькуд гамбургер пушкес сётыны, сонливость ӧтизы.
  
  
  Ӵапак ми дыръя тырмыку, медаз колёсаен велосипедъёс басьтыны, азьло кезьыт Хайман, ми соин кытын пуктэмын вал, выльысь сяськаяськем выль кизилиос инбамын. Со, забор доры бызьыса, велосипедэн эскерыны ас азяз возе. Монэн ӵош отчы сюры рамаосыз но, синмаськымон музъеме мертчыто забор перепрыгивать четырехфутовый тэтчанын.
  
  
  Со пуксё ке, но соос вить секунд пролеживать ривненский берыкъяськыса, дыр ышанӥсько уг-а, малы милемыз уг кыло, уг адӟо часовой. Витьтонэз соос ог-огзы вылэ ярд котьма кесяськы, югыт ракета кыске. Каллен азьлань мынэ-а со, матысь склад доры. Часовой со пуны но пегӟыло, котькыӵе учыръёс но пумиськыны быгатэ выльысь ӧтизы.
  
  
  Но соослы номыр ӧз поттылы. Эсьма, со номыре уг шӧд. Со, малпасько, мар но тыремын ини капка дорын сокем валтӥсь прожекторъёс азьворттэ ренцо ачимлыксэ, немец овчаркаос патрулировать часовой но, нокыӵе ужрадъёс уг эскериськон ватсаны ӧдъяз. Со зэмзэ но умой луоз, нуналаз кык нырысетӥез склад юн замокъёсын замокаллям, нош умой, оскымон замокъёсын замокаллям кык — анимация ax агент нылпиос понна.
  
  
  Азьвыл кезьыт пыриз, атас но соосты кӧяло-поч замок.
  
  
  Арсеналлэн сое возьматом, тазьы эн пайме, ма, ачимлыксэ шараяны. Соосты шокировать турлы пыӵал-тӥрлык но смертоносность но паймизы вал. Мар татын сылэ-со ваньмы понна: соос россиын ракета понна истребитель Пырс-Т ядерной боеголовка-озь мон понна берпуметӥ моделен 24-2В, сётэм военно-морской ФЛОТЛЭН США, ракетаос асьмеос но 100 sabre пичиез понна-F (серия выль, незарегистрированный, секретной).
  
  
  Оскыны луоз-а вал, малы ми ваньзы сямен одӥг правительстволэн, ачимлыксэ оборудование пунэмаськыны эн шека, мар быгатозы, со лэсьтэмын вал пыӵал-тӥрлык сокем ӝог пӧрмиз. Кеносазы пыраны кин ке россиын, китайын нато-кунлэн одӥг гердэ дугдытыны яке лушкем наверняка, азьло кезьыт быгато, соослы азинскыны, со но кутске ке, тау Стадс оговорка, вордӥськон-ын.
  
  
  Кӧня со вылын адско боеприпасъёсын ящик закладка лэсьтыны, кӧё-вӧё карандашен кутылыны, адзыны радиоактивной сюдыны-вордыны. Мон мукет учкыны кулэ кенос уг луы, нош со минуттэк дас пролеживать движение пеймыт, юртъёсты кык уй ортчиз кема возьмам. Пумен-пумен та однообразие суред пӧрмиз. Али ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ луисько, та ышанӥсько, бырйисько улэп-а мар-мон татысь, тросгес адями мед шӧдоз кадь луиз. Ачимлыксэ утьыны ӧз быгатэ политической но герӟет пьероез, доказательство, сыӵе мудрон.
  
  
  Эшшо вань инбам пилемъёсын луиз, куке со доры каллен подползать забор. Нош ик-а со луыны кулэ саклык люкеты, со но та рад оген ih люкеты луыны кулэ. Со тодаз вайиз веськырес флюгер старомодный фермаын, декорациос Верельдейнде люкетэзлэсь выремзэ вал. Та гинэ адӟоно вал со инты, кытын улэ со али, искусственной часовой но писпу группаысь мон ватӥськи, кудӥз та кочатыса. Со ас Люгер досталь, глушительёс чабкись но прикручивать кутон. Та лук-лак ачимлыксэ кӧня ужъёс лэсьтэмын, кӧня ке улыса нош сложной мертасалды, но одӥг гинэ вал мынам шансэ, бен, соос но ваньзы соос огкадесь луыны кулэ.
  
  
  Куалектыса гырпум кузьда, со вылын вить-а, кӧня ке дыр пилемъёс пазьгиськизы. Дас минут ортчиз-а, тазьы луиз. Эсьмаса, милесьтым юанлы тырмыт вал дорам, медаз лэсьтыса, ыбылоно. Кызон возиськылэ глушительёс потӥз, флюгер пуромиз но, куара чузъяськемъя площадка вӧлмемын жугон но вань. Со кылем shaggy бызе, фермаос доры матэктыны. Забор улын пурт кутыны но соосты ачиз гу гудыны кутске трехметровый.
  
  
  Ваньмыз ферма котыр куара шуккиське на, велосипед рама бере со выльысь ачиз ӝутыны, поглянъёс но мынӥзы направлениям прикручивать Ченточелли. Со понна со ассэ карга, луоз, малы сокем шузиесь шуыса, эн бичаты Хайман машинаын возьма. Табере, котькуд минутэз лыдъямын луыны быгатэ. Ватсаса Хоуку пырак ӵоже нырысьсэ, нош собере ваньмыз мозмиз, малы пала кырмыжъя "дуннелэн пумыз". .
  
  
  Та сярысь соос малпасько ке, йырам но вань велосипедэн гуысь мукет дурланыны замаскированный зымиз. Со нош ик кияз люгер султыса, соос нош ик но уськытыны. Ньыль пиосмуртэн гуэ котыртэмын сыло, киоссэс вакчияк автоматической карабинъёс тупасесь.
  
  
  «Мон тыныд возьмато, Ник Картер», — шуэ пиосмурт-одӥгез котыр, куара вошъясько, со капюшонъёссы луысалзы, со солэн йыр вылаз золтэмын.
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Пыр-поч юртто мон бырйисько бугыръяса, мон гу кык воргоронъёс, ожмаськон тӥрлыкъёссэс кутыса, кык прицелъёс нош мон аслым мукетсэ котыр улэ. Собере мон доры нокин но уг верад нырысетӥ кылдэ салам.
  
  
  Со стилет сое но басьтыны шедьтыны. Газовой бомбаослэсь но, соин ӵош-а ваньзы басьтыны со котыраз эшшо кисы штан кисыысьтыз шедьтӥллям, кыӵе ке скрепкаосты гожтыны; Та умойгес луоз, малы ке шуоно асме та случайной магниез скрепка бырттэмын, кудаз син мальдымон югыт пуштытыны быгатоз, тырмыт, сое огдырлы шуыса заблокировать обзор.
  
  
  Мукет пӧлын, ньыль-ваньмы быг-быг луэ, оло, золгес кужмо, Пепе Горилла кезьыт но, сыӵе визьмо но ценымногие якобы. Выжлёгет ӧраз мон сое нуиз, кытын ми туж возьмаськомы «Фиат». Карта вылаз тазьы пукылӥз трос луиз ке, дӥсьтонэд-оскалтонъёс со уг быгаты. Кесяськемзэ мон ӧй юртты сярысь правилоосты, нош али личной дыр ӧй вал вылтӥяськон понна. Но со понна секунд люкетэз, мар мыным каньылгес, шокчыны но юрттэт сярысь мед кеськоз, пуны кадь вузӥз, но ымаз донгиз мон усьтӥ солэсь дрессировщик ӟипсы грушевидный котыр одӥг.
  
  
  «Лэсьтӥське со понна, мед утёз тонэ тыршемзэ кулэтэм, Картер», — шуиз ih представителез.
  
  
  Сыӵе зӥбытэсь вал, озьы ик римын сюрес берлань, отчы мынон мон кадь ик, ческыт ке но сыӵе ӧвӧл. Со, валаськод-а, мон-а мар-а римын пырыкуз, капка бераз адӟиз учырак Порт-Маджор. Собере, мынэсьтым кык машинаен берпалзэ-тӥ люкет бандит штораос лэзи, нош ик азь пиялаез секцие шторкаос, водитель милесьтым висъясько. Пияла висъетъёс пуленепробиваемый адӟиськы ни, нош кык нунал зыръёсын бер ӧвӧл. Удалты ке но, мон асме ворми, кык охранниксэс, бырйы но солэсь ожмаськон тӥрлыксэ, сёровно вуттӥз вал-а меда со отчы, кытчы мон соосты басьтыны малпай, металл но клеткаен котыр лач-лач пияла ӵогамын.
  
  
  Мон эшшо вить мина мынэ, нош собере сое, шӧдӥсько, бамалтӥ васько но машина дугдэ кадь. Возьмаськись луиськод но, монэ лэзизы штораос витё сюресчиослы но, кырласянь водитель ачимлыксэ нунал усиз.
  
  
  Стоянка луоз ас музъем вылысьтым кыӵе ке бадӟым юрт. Пӧртэм номеръёс пӧртэм автомобиль; кӧня итальянской, австрийской, швейцарский, но одӥгаз англи одӥг темая, нимысьтыз номерезъя, кудӥз кияз мальтийский дипломат. Куинь символэз номерной итальянской со вал куатетӥез. Дипломатической корпусэз CD понна. Со быгатӥз возьматыны Пьеро; пьероез ог улӥзы.
  
  
  Нунал кадь гинэ потӥзы, мон потыны юрттэ. Ымаз солэн вань ӵош ӟипсы на вал, со милемыз зол возьыны но быгатӥз на, ваньмыз шып гинэ пумит луиз. Мон автоматической лифт доры кыске.
  
  
  Ньыль тяжеловес мон доры ӝиптӥськыса, урдэсъёсаз пичи ке но возьматыны, металлической табличкаос четко англи, француз кылэз но итальянской, максимальный ньыль адямилы гожтӥськод яке ма нагрузкаез, укмыстон 300 килограммлы ӧжыт кыскемын вал монэ котькуд кг. котырын туж трос ӧвӧл, озьы мыным металлической пластинаосы вылэ шонтӥм.
  
  
  «Бен, озьы курон-косонзэ сӧрыса, возьыт», — шуэм бере, ваньзы одӥг четверка. — Нош тон дорын быръёнъёс дыръя-дыр ӧвӧл, озьы ӧвӧл, Картер?
  
  
  Та рад ӝутэмын кузь коридор потӥ но одӥг этажын, лифт офисный ӧс вылын ньыль кузя, сокем Муссолини дыре юртэз типичной правительственной понна. Залын луоз пумен, укно азяды пуктэ но, укно улэ та фигура мышказы автоматъёсын. Отын, кытын мукет пал сэрегаз кылдӥз потан шонер пуктэм, тӥрлык сокем ик фигура.
  
  
  Лыдтодос ляб оскиськонды но, кудаз мон вордски, улыны быгатӥськоды шуыса, рискнуть но ӝоген мозмомы, ышо-быро. Мон уг малпаськы, мар-а Ник Картер, Джерри бен вал соку улон карпентер подлунный карра талы яке куректыны.
  
  
  Со уг но вераны уг верасько ке люкаськиз, мон вылэ чапкыт соосты пачкатӥд ке, шонер аръян, яке ӵуж но, мукет но. Вань та учырез, оло, та секунд люкетэз вуи ке, монэ мозмытыны кулэ вал, оло, тае уз ке удалты, вае, кин ке мон понна юнда моргын.
  
  
  Мон сое яке келязы, зэм, ньылетӥ но куиняз mimmo протаскивать ӧс доры дугдӥз. Кӧня ке минут ортчыса, потӥсько но пырыны Лидер, чиньыен жестикулировать. Ачимлык вталкивать куинь комнатаен эшъёсы мон.
  
  
  Кабинетлэн паськыт укнояз зарешечивать та бадӟым вал, Тибр вылэ потӥз. Борддор кузя сылӥсь писпуосын котыртэм одӥг бадӟым тиковый туала дизайн дорын пукон. Со котыре креслое пуктыны каньылгем луэ. Одӥг буш вал, витьтон вить кузя пукись пиосмурт куамын вить арескын мукет вить-озь . Респектабельный сокем ик вань, но милемлы эш кадь-инвесторлэн "World End", Пьеро но уг Ренцо но ӧвӧл.
  
  
  Ӝӧк сьӧрын пукись пиосмурт ӝужыт кресло арын быдтӥз гожъяськон-вандыр мугоро, кузь йырсиез ӵужалэс-ын оправаен очкиос роговой но. Соос ноку но уз адӟе, ачимлыксэ вазь. Котырысьтызы нокинэ адӟытэк, со ноку пиосмурт уз вазе. Вань членъёсыз но солэн комитетаз но трос тупатыны, устной мон магистр степень вылэ историез экзаменлы дасясько, со вылэ кезьыт работодатель пияшен, кудӥзлы мон путыны турттэ, чыртыысьтыд сӧнъёсыд розан, нош табере буш интые мон пуктӥ.
  
  
  «Тау, мистер Картер», — шуэ пиосмурт тӧдьы-суд лякыт сямзэ ӧз шӧдэ-а, мар-а мон вталкивать креслоын, кык палтӥз но соос мыным матын кык пиос, мон отын мед кутозы. .
  
  
  — Кызьы адӟиськод, — шуиз со, — тон милям али тодмо нимъёсты, нош мае-тодмо ма сярысь асьсэлэсь быгатонлыкъёссэс. Мон татын одӥг котыр, Олег Перестов мистер, шуэ, тон дорын вал эшъёсыным адӟиськон ачимлыксэ тунсыко шуыса.
  
  
  Адями вылын адями тупась славянской, мур гырк пеймытомозы, лыстэм син лапег пус шонтӥ. Малпамтэ тодэ ним. Россиез шундыпуксён европаын мгб понна валтӥсь луэ со адями. Коммунист соин ик мон янгыш уг луы кыштырак пыриськемез сярысь малпан пумиськон дыръя . Нош ӟучъёслы маин отделын соку тӥрлык реквизитъёс «кык дунне пуме»? Амало манёвр люкето-а? Сое лэзьыны яке малы кулэ со?
  
  
  — Мон та сярысь тодӥсько, — шуиз со пальпотон, — уг лэзьы мон тонэ эрик передвижение ми, пичиос, кема ӧз сёто, валад-а, мар-а мон лэсьтӥ одӥг палаз. Тӥ быгатӥськоды сое малпан вань куштыны курыса, мистер Картер?
  
  
  Мон пушкын та малпан уг адӟисько операция, та бадӟым ай, со озьы султэмзы Перестов-ын. Со озьы ик китайёс али тодмо ымныръёсты, ма со Фал, Китайысь Горд разведывательный пӧртэм службаос. Оло, мыным удалтӥз кӧня ке дыр утӥз, соин ик со шонтэ.
  
  
  "Умой.' - Шумпотыса Тусъем. "Мон тусбуяськыны лэзе. Со Норден Питт полковник, Норвегия, Интерпол. Со охранникъёс милемыз ачиз но шонтӥз пукон полировать понэмын луоз сярысь удостоверениез, со кизэ мычиз но монэ басьтӥз лэзе. Отын туспуктэмез но вань нимысьтыз ачимлыксэ, интерпол сое кабе но, цифраен-ын, ачимлыксэ, адями, кудӥз сое тодмо, макем умой ог агентъёс дунне котыр.
  
  
  «Тодысал ке со, кин тон сыӵе, Картер, — шуиз со, — милям со арня уй нодавидлэн мозмыны луэ. Со дыре вань шуыса, мон малпасько вал, со огшоры валтӥсь люкетэз луиз тодмо ӝож та группа мар тынад эшшо одӥг "World End" . Нырысетӥ олег кужым лэзе но, сое басьтыса ӧйлась, тон дорысь информация басьтыны понна. Шека со, мар солэсь дурыстэм интерпретировать индылонъёссэ, нош соку со шонер суд азьын та вылӥ быгатэ».
  
  
  Пельпум перестофф неодобрительно кырмоно, нош пальпотыкуз куалекъяны, фола ачимлыксэ Коу.
  
  
  «Пушъет лушкемлыкез но факт тыныд гинэ тодмо луиз, кулон но та дырозь ӧз усьтэ луиджи пепе чайы, малоопытный сэзь луэ котьма, малы кулэ луэм та мактал агентам калыккуспо замешать Картер Ник. Нош макем но ма ласянь? Безупречный тон котьку ужась луэменыз.
  
  
  Ас интыяд но, фола перестофф скучно ерзать доры. «Безупречный нато-ысь учкостэ,' выжыяз Норден Полковник, нош ик кык пиосмурт пумысен но. — Нош тӥ мыныны быгатоды, пе, мукет сюресэз, кудаз мон уг тодӥськы. Пӧяме кылёнлэсь кемалась ик ӧвӧл хью марсленд политик луысал сэрен, нош узырлыкез уг луы, сюды куасьме конти трос ушъяськон но кезьыт ӵош алкашъёс лоренцо кинопродюсер. Стадс Мэллори непредсказуемый генийёс вань, но соос трос уг. Пьеро? Со тырмыт вал чиньыеныз мырӟем, Италия вань шуыса, со понна дурбасьтозы паллян но бур'
  
  
  Мон ымдуръёсыным ӵокса монэ паймем тусын урим пыр но, полковник Норден куспын чалмиз.
  
  
  «Али дыре мон дорамы лекциос ӧвӧл», — шуиз со. Реформа калыккуспо группа ас кужыменыз, Интерпол пример кельшытыса, но цру ай . Ваньмыз укыр пожесь, укыр но укыр шальматор взрывоопасный ми доры заказ лэсьтыны», — выжыятэ со.
  
  
  — Мон, кызьы шуод ини, но мон уг быгатӥськы тӥледлы тон доры лыкто кусыпъёс юнгес оскыны уг быгато, дыръя оскыны уг луы. Ас кулонэныз-эзъя приговор гожтэмын клемен Андерссон, куке ӵош мэллори стадс вераны турттэ, малы ке шуоно, соослэн малпамзыя, мар луоз ӝог будо огшоры мэллори кунмуртъёслэсь кескич эрекчано европеецъёс. Хайман шуо, тӥляд ваньмыз радъяськоз шуыса, но, одно ик, тӥледын ӵош соос шудыны быгатысал на. Одӥг гинэ шанс пуштроссэ Morandi мисс, нош ик тон валче герӟаськиз.
  
  
  Озьы, дыр, сое малпасько, лушкем кусыпъёссэ эскерыны Розан номерын-Ле-Суперб, со оскиськон зэм но, мон доры озьы ик эскерыны тупа.
  
  
  — Мон шуысал, со-а, мар-а, - тӥ ee кылын, нош со вылэ сьӧры уйиськиськод тон, чылкыт но кезьыт 100 процентъем трос мугъёс, малы мон но: пыриз "Нить дунне" доказательствоосты утчаны но шедьтыны сое пумит оскымон. Уж луонтэм герӟаськемын луо, нош тӥ пӧлысь-зӧк экран сьӧры, эшъёсыз но котыртытэк, тон пьеро ачимлыксэ, — полковник шуыса. «Мон нош ик ыстыны малпаса Розан, фатальный потон, кудзэ тон укыр умой тодмо». Со пауза лэсьтоно, кунокуаез кадь, мед сямен ми доры вуиз.
  
  
  — Тӥ умойтэм лэсьтӥды, ыше-быре шуыса. Хайман, таяз учыре, асьсэлэсь шонерлыксэс пуктыны тыршыса но нырысь ик тонэ вылын эх, пумитад потысал ӟечлыкен сылэ, но талэн бадӟым пуштросэз ӧвӧл. Тон лэсьтоно сое, мае ас вылам оскисько: корка пыриз складской пытсамын. Озьыен, машина но, велосипед вылын пукись кык пиналъёс асьсэос микрофон хайман ачимлыксэ, адямиос вис вылазы но тон сьӧры мыныны. Агент пол ми та уже кутыса, сое опытной ӧжытак тросгес луэ. Искреннее очаровательный но пальпотэ со.
  
  
  «Озьыен, Картер, тон ке ми доры люкаськылӥзы оскисько но тодӥсько, мар кулэ тыныд аслыд ужан, тодӥсько шоналтон йыр сётэлэ милемлы. Шедьтӥськы ке тон, кыӵе ке улика, та складын, луонлык вал мынам соку пушкам пыроно, сӥньыс но пононо, ваньзэ тае демонтировать ачимлыксэ умойтэм уж.
  
  
  Со, шонтӥ, ӝог решение кутыны. Полковник луиз ке но, эше " темаосъя норден ачимлыксэ, хема адӟисько, проблемаос милям вань ӧй вал бере. Соос палан со уг но луы ке, со мозмытски гинэ кадь, мон шедьтыны быгатӥ солэсь тунсыксэ ih амалъёсты кутыны. Мыд-мыд палтӥз кошке, охранниксэс ӟипсы басьтӥз. Совещаниын та етӥз, лусьтыро влиятельный со адскисьтэм кужым, кырсесь, но со солы кулэ-а вал, но, ми ӵош ужрадъёсмы луозы, дыр, татын тужгес но кулэ адямиос.
  
  
  — Туж умой, — шуиз Норден полковник. «Нырысь вакчияк азькыл». Со бордысен чиньыосты выретыса одӥг адями мукетыз доры. Мистер Картер, эшъёс Перестофф, мистер Kau Фола, герр Бергенэ, мазератти генераллэн, полковникъёслэн Ле Гранд. Ма, тон отын шараяны? Дас-дас кык синъёссэ но пельёссэ сак приковывать доры луэ, со гожтэмез ке, кыкез складэз содержимое. Нокин но уг лэсьты заметка. Агент вал сое эскерон вылысь, но ӵыпемын кылэз дышетыны. Ачимлык листок вылын бумага но пусъет лэсьтэ приспешник одӥгез полковник зар норден сётыса, комнатаысь потӥз ӝог ортчиз.
  
  
  Мон адӟо шекъёсты но со монэ ӝутэ лобыкуз пазьгиськем. «Та со понна гинэ, ас транспортэнызы дасяз-а шуыса, мон кошкыны медаз быгатэ, — шуо соос, — ми кадь гажаны кулэ юрттэт басьтыны гинэ но правительство. Со ке, мар шуод тон, зэмзэ ке но 20 процентъем, пьеро ачимлыксэ политической кужымзы дугдытыны ӧз быгаты ни демонтаж склад. Али куинетӥ ӝыны. Зэмзэ ке бомбаос вотум-вотум пуштӥз, мон матысь вить часын визьем соответствующий министрлы жингыртыны».
  
  
  — Нош кулэ дыръя, — мыным пумит кылзэ вераны. «Али дыре со доры, оло, пуны изе туннэ но шедёз, оло, пасьёсыз, кудаз со забор лэсьтоно шуыса, нош ик бырйисько».
  
  
  «Аре со тросгес потребоваться, та понна пыӵал-тӥрлык бичазы складъёсын та», — шуиз Гранд Ле полковник, француз агент. — Шекланытэк, вить час выжтэмын ih ble шуыса. «Сое утчазы ке, со ассэ вы сюриз», — шуиз генерал Мазератти. «Мон наблюдатель вал ваньзэ ас вылэ потонэн, пичиез но, монэ ас дораз улысал, но солэн подразделениысьтыз коммандос умой дышетэ, буш куд-ог вузъёслы мукет синьора удысъя министерство влияниез симка-пожа пьеро».
  
  
  «Мон малпасько, али лэзи быгатӥсько-а мон асме ӧжытак лябӟе ни, дыр час шуккыса ӧз ву», — шуиз Норден полковник. Со звоноклэн кнопкаез зӥбыса ӝӧк вылын, соин но блондинкаосты, чебер формазэ адӟыса - Интерпол? Оцепление ? Службаез сиськонниез, кудаз кызь ньыль час суткаын режим возьман залэ вырыны? - Немалый фуршетэнызы лэсьтыны.
  
  
  Юон башка, бутербродъёслы куртчонлы но, ми дорын луонлык вань быдэнак юдэсъёслэсь усьтон будэтыны, тырмыт но мукет сямен информация ошмес.
  
  
  Таиз доры вайиз, мар вань, со озьы:
  
  
  "Шорт дунне" авангард уг луы кыӵе ке но авессаломен группа. Та схема ачиз круге ачимлыксэ куашказ вал, эриктэман-сюр ӝужыт актъёсты суперпсихопат понна. Ачимлык-мань карыны луэ зэмос ачимлыксэ малпанзэ меӵак тодмо сюжетъя. Куанер Лейн Кен. Куинетӥ мировой войнае пыриськемзы сярысь со малпа но аслэсьтыз юа уг делле оглом та сценарий. Войналэн кутсконаз со аслым ачим самой та сюрес вылэ лёгет схематический делле валъёсы доры, тужгес но берпуметӥ бойня доры.
  
  
  «Туннэ дунне — со вышкыысь порох, — герр Бергенын шуо. — Витём но, дыр, кин ке ачимлыксэ пуштытъязы. Кӧня пичи, перегружать группа, нош тӥ кызьы сыӵе, Картер сэрен, отын но татын но монэ ас пал адямизы преданный случайной, та секыт ныпъетэз люкыны пумитьяськон улӟемез ».
  
  
  «Кызанлэн та дырозь, — шуиз генерал Мазератти, — шуг-секыт пазьгемын вал, контроль улсын возё ih но мыным удалтӥз. Нош тужгес кулэез-Картер н, дунне, кудаз огвакытэ потӥз таӵе инцидент, ливанлэн, израильлэн вылэ сбитие самолёт кадь, инцидент вуж U-2, президент виылон, быдтон бомбить одновременный дипломат но самолёт. тушмон вылын маркировка населённой пункт ошмес. Со-осты ваньзэ ӵош сураны восстание, Белфаст пуштон, африка партизанской центральной война, революция центральной латинской америкае но, матысьёсаз но шундыӝужан дары напряженность бекче Юго-Восточной Азия. Кин дугдытыны быгатоз та дуннеын вань кӧттырмостэм азьвыл со кезьыт ожын?
  
  
  «Мон укыр шаплы кремльлэсь ужзэ алыны», — шуиз олег Перестов ӝомыт. «Мынам паника давлениезлы но уг чида алонъёсъя общественной Но. Одӥг американ самолёт бомбаос коть, гозы йылысь ке китай яке номер вуо ленинградын, москваын яке Камчатка, мон командир кнопкаез зӥб но, бомбоубежище ачиз палэнскиз. Одӥг гинэ возыметь эффект юа: гожтэтам мон делле со сярысь, мар быгатэ шека мон сое, мае мон кык полэс агент.
  
  
  — Мыным-кивалтон но учыр кадь Пекинэ, — фола доры пыри.
  
  
  Быдӟым авессаломен, Пьеро пуктэмын вал, сэре Хью, Стадс Ренцо но, кылсярысь, таӵе радын. Оло, мынам чебере быроз секс но куд-ог нылъёс но стадс камилл техник ватсаны.
  
  
  «Та бадӟым люкетсэ мон ӵош лушкемен розан выльдыны быгатомы», — шуиз Норден полковник. «Бадӟым рользэ шудӥз, со понна асме кык полэс риска агентэ, нош вань самоотдача. Шедьтосэлы ачим но расследование тау сл тодо, кытын но кызьы ваньмыз кутскиз».
  
  
  Сентиментальный сизьым наименее джентльмен, кудӥз вань музъем шарез вылын тон шедьтод-а, быремъёсты буре ваён нылъёс сӥлы минут чал-чал.
  
  
  Соос сӧриськем чал-чал. — "Шузимем лушкемен со корка суссекс кутско-а?"
  
  
  — О, — шуиз Норден. «Тон понна та дыр суммировать пичи люкетъёс, кудъёссэ асьме дорын басьтӥз. Сизьым ар талэсь азьло кутскиз ни проявить карод но тодметъёссэс психической эмоциональной сэрен нестабильность Хью. Шталь со уг возьматы, мукетыз кошке, шӧдыса но яке ог-огедлы кужмысь эмъян борды партнерез ачимлыксэ, нош ачим та вис карем бере, математикая но европаысь бадӟым юрттэт курыса гожтэтаз вазиське: доктор Кар. Унтенвейзер, янгыштэм мурт, кулэезлэсь но пешка шудыны, выри вал, собере со азьланьтӥськиз».
  
  
  Юаз со. — Андерсон Джангел?
  
  
  'Умой. быгатӥсь доктор луыны юрттоз асьсэлэсь сюлэмшугъёссэс но мукет эскерись эмъюм сэре юрттэт психотический транквилизатор унтенвейзер-ысь хью. Со, пе, 1968-тӥ арын виемын сэрен хью вызовъёсы нылы, шудтэм учыръёс вал, нош гарантия ачимлыксэ азинскоз шуыса, вань ватӥськем ужъёслы. со висёнэз доктор член унтенвейзер ним сётӥськылӥз, соосыз люкизы но соин сэрен курадӟе хью Ренцо-ысь, Пьеро Стадс но. Та ambitiosa agriothymia нимаське, быдтыны но музъем вылысь вань калыкъёс нациосын структураез но кулэ стиреть организованный неконтролируемый дартлы.
  
  
  — Обозначениосын Андерсон АА, — нукыртӥсько мон.
  
  
  'Ӵапак озьы.' — Норден шуо. Нош со, висёнэн выриськоды сирхан сирхан сое азьланьтыны, адями виисез олимпиадаосы но трос мукет. Нош таяз интыяськиз ӵапак та вылын адямиос висьыса, киулам политической власть выллем, озьы ик престиж. Но чидась адями. - Тыршисько тросгес дырме соосын люканы решение витьыса дась луэм но, со ӟудыса улыны соос сётозы, кӧня ке ар ортчыса, со но та лэсьтоно.
  
  
  Со дыре Хью сэрен, эмъянлэн ӟечлыкез понна со кузьым ӧвӧл, со личной кучыран кышкано ӧвӧл, аслэсьтыд лэсьтыны личной acres easeful доктор унтенвейзер больницаын. Та бугыръяськонэз туж нервной шикарный интыяз, наркотикъёслы но алкогольлы-ысь основное, ас кыӵе гинэ возьматэмын луэ. Кутскон 1970-тӥ ӟечлыкез отын вал нервной кавур срыв камилл эмъяськисьёс собере, ульчаез сямлы пӧрмиз ке, со кинозвезда проститутка. Та случайно поттыны быгатӥз.
  
  
  Татчы юн вал нервной срыв одновременный Ренцо пуштросэз собере ошмес, Стадс Мэллори, Пьеро собере тордон но одӥг шестимесячный Симка ачимлыксэ, инкогнито, собере быдтыны турттэмез, соос выризы кадь потэ, азинлык вормисьёсыз.
  
  
  Нош куинь но со вань-одӥгез азинскись амбициоз агриотимия курадӟемзэ, усугублять ни, маи вань, сое лыдӟыса ас калыкед шоры ӝоже уськытэ. - Ысь Ренцо-ассэ ачиз паськыт но ыштонъёс понна поместьеоссы дворянский статуссэ ыштон, фильм солэсь ноку но уз быгаты, малы миллион копак тупаськомы. Стадс малпасько, куд-огез вылэ-тӥ правооссэс талам но соослы ачимлыксэ, таза электронной патентный правительстволэн куд-огез изобретениез сша-студия. Пьероез, самой адӟиськись куинь котыртэмъёс, пичи дырысен ултӥяса-тӥ люкан понна ачиз пичи мугоро.
  
  
  Отчы пыраса эскерыны ас котыраз возьматэм дыр сэрен кылем одӥгез директорез шанс хью. Заметкаме куинь пиосмурт диагностический эмуос карточкаос вылын тырмыт вал. Со сяна, куд-ог валатскон таин гинэ ми будэтыны быгатӥзы. Правдоподобный нош ми, лэся, кӧня ке арня, мар со, кин со ӵош отын потэм, огазьын сое лэсьтӥллям "Ӧр Югытэз" .
  
  
  Пьероез, лэся, рольёсты ас вылаз басьтӥз кивалтэ, кезьыт сэрен Хью, ачимлыксэ пала мытон но ӧй вал. Соосын ӵош калыккуспо герӟетъёсыз вань кулэ вал, но ваньзэ нюлэ доры йылэ пьеро луэ. Но та кулэ луиз ке, сое йылозяз со реквизитъёссэ, позаимствовать кунокуа со. Малы асьмемыз пыӵал тӥрлыкъёс борды йӧтӥськиз ке, со кык полэс но, куинь полэс агент кутӥзы пӧртэм кунъёсысь контрабандист-озь вузасьёслы коньдон быре. Изменик миллион доллар понна басьты дас туж яратӥсько. Проектлэн положенияз тупаса улон но киноын лэсьтӥсько реальной ачимлыксэ ренцо студия вань. Нош Стадс, внешне адӟиське, маскарчи кадь, пушкам кыӵе ке валан инъет изъёс вал "дуннелэн пумыз кык". Тау ачимлыксэ гинэ технической ноу-хау вайизы компьютер запрограммировать ужрадъёсмы луозы».
  
  
  — Малы ке шуоно, Ник дуно, — шуиз Гранд Ле полковник, — реквизитъёсты соос али оснащать, самолётъёсын, танкъёсын, канонерский пыж, нош пульт британский porpoise подводной лодкалэн самой со, кин тӥледлы озьы асьсэды возьматыны миниатюрный стадс бусыос игры, буёл».
  
  
  «Сётысал мон та ужрадлы луыса, мистер Гилкристый тон, — шуэ генерал Мазератти, — кыдо сокем каллен уг но со озьы ӧвӧл, кадь потэ».
  
  
  «Ачиз но со быгатонлык, талант стадс мэллори со доры матэгес, компьютерный доры вуылэмез бере ужез электроника», — шуиз Перестов. «Асьмелэн со одӥг пол заполучать турттӥ, но, жаляса верано луэ, куашкам»...
  
  
  Борддор часъёс стрелка возьматэ, мар али сизьыметӥ часын гинэ.
  
  
  «Ӝыны час ортчиз-а, — шуиз Норден полковник, — телефон пыр юай мон кулэ басьтыны быгатозы. Та мазератти кыдёке ветлытэк генераллэн, озьы ик выл лёгет кадь, таӵеен, одно ик, та ужъёслы правительство итальянской».
  
  
  «Доклад-тӥ Картер синьоръёс, — генерал шуиз, — курисько со ужрадъёсын ас вылаз ответственность beru немедленный но тырме. Устной тырмыт тупатоно, ваньзэ тае басьтӥзы но кӧня ке минут. Планирование курадӟылон доры выжыны ӵектӥзы.
  
  
  Кӧня ке ляб кылэ, шуо норден интерком полковник.
  
  
  — Зэм, — шуиз со. — Нырысь эскерон понна сярысь доклад но складъёсыз. Мистер Хайман улӥзы, ми доры эмуос но соосъя кариськыны косозы. Соос мон доры берытскиллям. «Со туж шуген луиз ке, тодӥсько, малы тон монэ «пунэмаськыса», соин ик со шӧдэ ачимлыксэ ӧжытак небӟиз, эмуос наблюдательной пунктэ мон оскисько».
  
  
  Мон но вӧзаз султыса Хайман комнатаяз пыриз. «Вождэс эн вае, Бен Ник...», — шуиз со. «Та адями мон ӧй верасал, ваньмыз дыр уг йылпумъяськы. Но мон тодӥсько, тон со кин, кин, соин ик ми соин ӵош ужано луэ».
  
  
  — Неважный, — шуиз со эмуос.
  
  
  Поза полувоенный доры берытскиз, со ӝӧкын. «Нокыӵе перемещение, склад кадь луиз перемещение припасы интерпретировать ӵош луи, сэре », — ватсаз со Норден полковник. — Ӵукна уже Огшоры минимальный. Со понна сиёнэз но тӥрлыкез укша студийный грузовиклэн. Та эскерон-чаклан адями дугдэ ке, со кельтэ площадкаосын; кыдёке тырмыт, ih мед адӟыны ӧз луы, но кулонлы уг шедьты ни со номыр но сое, йӧлын бутылка кезьыт».
  
  
  — Умой, — шуиз полковник. — Нош кызьы насчет пасьсэ но пуныослы, кудъёсыз лэсьтэмын картер понна бызьылод-а?
  
  
  «Мон та интыез адӟон понна приборъёслы чакламтэ уй ортчиз, сэраз », — шуиз Хайман. «Уй куинь часозь со пуныез шедьтыны. Та пуромем бере, тросэз комментарий бадӟым луэм, одӥг часовой но лэсьтоз, кыӵе ке докладъёс. Забор со ӧз эскере, охранникъёс кызьы со лэсьтэмын вал соку котькудӥз здравомыслящий. Собере случайно-бери шунды ӝужан та интыосын часовой но шараямын. Нош ик трос куара сётэмын, телефон пыр ивортӥз со сярысь котырысь бусыосын одӥг пиосмурт. Отын улысалыз адями, кудӥз забор вылэ тупатыны дас вить минут.
  
  
  — Кыӵе ке событие азьланяз? — полковник-юасько. — Мыным одӥг юан туспуктэмысь адямиез?
  
  
  — Мэллори Стадс гинэ, сэрен , — шуиз Хайман. «Мон но тодӥсько, мар со котьку куамын куатез лыктӥзы, асьмелэсь но машинаос мед шудыны, компьютер, со шоры учкомы, макем со ӝытэ азьло кудӟемъёс ӧй вал».
  
  
  — Мон ӝог — а мозмо график напряженный ачимлыксэ оскиськы, - шуисько гранд ле кӧс полковник.
  
  
  Собере мон пумен валтӥсь юан: кызьы, ку, ма но кин атаковать карись.
  
  
  Быдэс час сыл ни генерал подразделение коммандос Мазератти быръем дась.
  
  
  Та палъёсысь ӧвӧл ужпум. Соку гинэ кылдэм проблема, акция борды итӥськиз кунокуа вань ке но, ӟечлыкез командиръёс ваньмыз.
  
  
  Норден полковник луоз, ӝутскыны медаз радэ юрттӥз.
  
  
  - Муг ӧвӧл, джентльмен, тӥ тодӥськоды, мар ми командующиез, — со рявкнуть сямен солдатски. «Татчы ми ум рекламный шоу лэсьты, кин лэсьтоз-со понна кунлэн яке членэн ваче син адӟиськомы».
  
  
  Согласование нукыртонэ котькытын кылӥське.
  
  
  «Генерал Мазератти, одно ик, сое ас подразделенияз возглавлять поты, — полковник шуыса. — Ми соин ӵош мынӥз. Офицеръёслэн монэ копак тыршемез интерпол лэся. Туж-Хайман н, огдырлы кусыпъёс офицеръёслэн инты басьтӥзы, борды кариськыса, туж-ну связной Картер ӟечлыкез. Та вань.'
  
  
  Ӝӧк вылын со йыгаськиз, протестующий куаразэс медаз согы, соос пӧлын мон но.
  
  
  «Адӟисько ке, мон сыӵе операциез ӵош, — шуиз со, — аслэсьтыз огазеяськон луэ». Мистер Картер, вунэтыны тон, мар тон понна виылон ужез сярысь вань допросъёсын синьорина morandi утчало на. Населенный пункт россиысь ке йылпумъяськемзэ, сайкыт та капчи луысал, но со уг вазь.
  
  
  Таин мон соглаш луиз.
  
  
  «Со гинэ, — ватсаз со понна терпимый ситуацилэсь трос лэсьтэмын, — операциос нырысетӥ группаын валтӥсь луэ, ми та бадӟым ыше ук. Уг валаськы, малы мыныны ӧз быгаты, озьы дунтэмгес вожвылъяськисьёс но шурдыт мыным. Марысь-мар ке уг мынэ озьы, кызьы мыным вить ӧжыт кылё. Куать кузя ке, ас мистер Картер огазеян сярысь.
  
  
  — Ми но лыдъяськом, — шуиз со укыр ӝог.
  
  
  «Мон ке ӧй вал, — шуиз Норден полковник, — Перестов кивалтэмез эшъёсы доры выжи». Озьы мон ӟуч сямен гинэ вылэм шуыса МГБ командованиез улсын .
  
  
  «Генерал Мазератти, — Норден полковник шуыса, — мон малпай, табере тон быгато жингыртыны».
  
  
  Офицеръёслэн итальянской, чиновникъёслэн но котырысьтызы-ысь обороная министерстволэн высокопоставленный вераськыны номерзэ бичаз. Со одӥг номер бичалом на, ымныраз кунпуш ужъёсъя министерстволэн дель понна кулэ кунгожсьӧр та радаз.
  
  
  — Ми, — шуиз со. — Полковник-а Норден, мистер Хайман, тон мынӥськод? Кылем : воземез.
  
  
  — Ӵектӥзы мон тӥледлы ваньмыз тӧлӟоз, — Норден полковник шуыса, — аслэсьтым кадь яратӥ но огшоры ужен трос выри. Выль иворъёс ӝоген тодмо луоз.
  
  
  Бӧрысь со ышиз.
  
  
  — Милям дорамы адскымон, — шуиз Хайман. — Со учыр, куке тон оскиськод, мон вуо. Шол, туннэ тямыс часын. Уг бугыръяськиськы. Солы луыса, пельдэ сак возёно.
  
  
  Берлань сюрес вылын такси транзисторный соосты дунтэмен басьтӥ радиоприёмник. Со ас сложной хайман устройствоос куштыло. Пинелли креслоос пукись нылъёслэн-мон но ӟечыран гостиная пальпотон зарниялляло акыльтӥз, сое, ӝоген ваньмыз-а, бер-приберегать макмыр понна.
  
  
  Со, койка вылын кылле но ас комнатаосазы ортчиз йога поза-ын жимъёслы провисать лябӟе. Римской сеть радиоын ужа.
  
  
  Ӵукна капчи вал огшоры крезьгур программа-тӥ пятнадцатиминутный кенешысь азьвыл, корка кезьыт, мукет шудонъёс программа кутскиз. Соос чотамъя, мар Норден, Мазератти, минаос но кызьы йылаз-студия коммандос пыр гинэ хайман отрядмы быгатэ, нош собере, кык часозь получас азьло ивор, мар вералоз таиз сярысь-ын.
  
  
  Сизьым час но куамын минут ортчыса, вуиз выль ивор ривненский.
  
  
  «Пьеро Профессор Симка, Колл сенаторзэ-ди-Валя - д'Амор, та туж шонер нималлям фашизмез дырысен эрик личной пырон», — шуэм сямен. Студилэн туннэ ӵукна со судить конти лоренцо обыскъёс ортчытэмын, интерпол подразделениын военной куриз генерал джулио норден сопровождение мазератти полковник. Али татын симка пьеро сенаторъёс но вералэ...»
  
  
  Собере куара Пьероез, лапег мугоро уш понна котьку кадь пичи ачимлыксэ, презрительно но торжествующе вазьылы.
  
  
  «тоталитарный самой лек амалъёс но ӵукна рид...», — шуиз со. — Утчан, соос номыр но уг лыкты ке ривненский, нош москва-со туж кулэ луоз шуыса. Куамын аръёс ортчыса гинэ, со ассэ возьматыны котыр кузь оже вужере ih доверчивость неспособность диктатура мозмытӥз. Nen шараямын возьмало-а, мар-якобы аполитичный огазеяськон интерпол сое, номыр шоры мукет делле выре вылэм, полициын коррумпированный кадь. Тунсыко вал тодыны, пе, уз луы-а меда? Норден банковский лыдын личной полковник, веранэз ӧвӧл, мукет шаерын, ватсаса кыӵе ке Калифорния доллар дун вылэ-тӥ, итальянской киноен тунсыкъяськисько бере, та тырон уж меӵак пумит карись».
  
  
  Собере нош ик уж борды кутске программа, пьеро доры ӝегатскытэк куронъёс сярысь ивортӥз правительстволэн норден норвежский отзывать полковник. Со сяна, кулэстэмын но куре солэсь нимыз генерал мазератти ялӥзы выговор. Мон котырысь обороная министерстволэн кунпуш ужъёсъя одӥг яке клерк-дель-уг лыдъяськы, малы та акция санкционировать, политической но огшоры уж вал та.
  
  
  Со кысэ радиодэс, аслэсьтыз но мукет пыӵал тӥрлыкен ватсаса, со кисыяз ватыны быгатоз, Хайман но мыноз, корка доры. Али дыре омыр ивор вал, Хайман, лэся, корка вал.
  
  
  Со понна вань милям отчы-озь вуоз вить мина, ачимлыксэ но выражениосты ымнырзэ, куке со мон ӧсъёс усьтӥськизы, ӵош вань ӧжыт шулдыр ачимлыксэ огшоры огъя пальпотон.
  
  
  — Отын номыр ӧз луы, Картер, — шуиз со.
  
  
  — Мон сое адӟи но, ядерной боеголовка ящикме усьтӥ но котырысь та одӥгез гинэ адӟиськод-а та, — шуи мон. — Вуриськись басьтыса, Хайман, нош тон эн малпалэ, ваньзэ, мар мон малпасько та текст?
  
  
  «Ваньзэ, мар мон тодӥсько, — шуиз со, — та-а, мар-а монэн ӵош отчы мыныны Мазератти, Конта mimmo охранниксэс, складъёс оглом номыр но со ӧй вал».
  
  
  «Окт собере быгатэ», — шуи мон.
  
  
  «Асьме дорысь дас вить адями котыр луыны бинокль забор», — шуиз Хайман. «Со виын кадь, тон пырид, со дырозь, кызьы соосын коммандос отрядэ пырись».
  
  
  «Иське, тӥледыз ӧрекчало, ваньмыз ватэмын», — шара малпаз со. «Оло, соос ачимлыксэ ватӥськемын кыӵе ке янгышъёс реквизитъёссэ. Кузё-инмар, та понна утчан-а мар-а вал? Дошкольникам, утчан кыӵе ке шудыны?
  
  
  — Со ке шуоно «номыр», солэн тусыз «номыр», Ник, — шуиз со расслабленно-лэсь трос ини. «Мильым, шал буш комната гинэ но, кӧня пол тузонэсь. Перемещение нокыӵе тодметсэ но ма ке трос-а, кезьыт-канистразэ. Голос, озьы Ник.
  
  
  «Соос монэ пӧязы, — шуи мон. Со sel, ас малпанъёсазы медаз выелэ. — ... Мон тонэн ӵош мынэ но укыр бер ни луыны кулэ. Со мон вуыны кулэ.
  
  
  — Нокыӵе шанс, Ник, — шуиз Хайман. «Студия кык пол конти астэ эскерон понна, ужасьёс но, басьты самой курыт кык сю ожгарчи служба карабинер смиренно быръем ачимлыксэ, куд Карра Джерри утчало ини. Сотэк шанс.'
  
  
  "Одӥг соку со та лэсьтыны".
  
  
  «Ник, тужгес но лыдӟыны римэ тон адями ӧвӧл, — веран кылдытыны хайман сми мыным тэрытско. «Тон фанго нимаське вал «дерьмо», нимзэ генерал Мазератти. Полковник Норден малпасько, вань на-а, мар-а тон зэм мар ке но шедьтӥськом. Али кыльыны кенешизы, малпаськы шуыса, тон сярысь мон чус огазеяськон-ын растерзание кионэз яке куштыны косӥзы.
  
  
  Со астэ шӧдон-мылкыд кисьтӥсьёс-а, куке огазеяськонлэн та сярысь малпаса, китай горд ӟуч но пырыку, эскеро сылэ, Нику Картер оскыны луэ. Осконтэм, кезьыт-а луоз шуыса решение ih продиктовать-сокем шуныт смутный ке но, эмоциостэ кадь. Мукет ласянь, ми солэсь бере кыльыны кулэ ӧй вал. Соос тросгес мед луэмез возьматись доказательствоосты-а, мар-проект «Шортлэсь дунне» возьматэ ассэ бадӟым кышкытлык, бомбаос замедленный ужъёс, кудзэ кулэ обезвреживать. Но со одӥгез адями, кудӥзлэн проектъёсызъя пушласянь адӟиськомы.
  
  
  Со, тодэ, мае гинэ уг адӟо, но сое усьтон исалэ, нимысьтыз тодмостымтэ ачиз но карандашен но вӧё несмываемый ih незримый.
  
  
  — Мон куло-а углеродный-сканеръёсын иттриевый, — шуи мон. — Соос радиоын кадь учыръёсын валче, кудъёсыз сое сётэ тыныд, кулэ секталае но атомной. Яке кун университетлэн научной отделлэн мон сыӵе арбериос кулэ луиз на.
  
  
  «Мон кофе дасяны, малпасько комиссилэн дыр, тон оскы со потоз вань на йо-йо, умоез сярысь уггес верало ни сыӵе сканер милемыз», — шуиз небыт Хайман.
  
  
  "Кытын со ортчиз та пумиськон?" — Дыръя асьсэдыз уг ярато, Хайман. Аслэсьтым ачим юай но, со муген сое валэктыны быгати ih. Перестов вала.
  
  
  «Мынам со жингыртылӥз, нош соиз уг беренэс», — шуиз Хайман. «Вождэ эн вай, но та тазьы. Мон уг тодӥськы, кытын соос пумисько, сокем вылад ноку уг туба та клубе. Со тодэ, мар солы уг офисэз, военно-морской ведомствоос, кытын туннэ ӵукна вал со.
  
  
  Соос малпазы, со огшоры дыръя хайман растворимый кофе пӧзьтӥз. Со отпивать жидкость, пилиськем тусь азе пуктыны мыным со. Соосты, тодӥськом, мар усьтон адӟыса, азьланьтомы та сярысь но вералляз, кема уз адӟы вож сяська, Пьеро влияниез пумит ӧй вал нокыӵе малпанъёсы.
  
  
  Ӟингыльтыны Телефон. Ачимлык Хайман ӝутэмын.
  
  
  — Мед, — шуиз со. "Мед-а?' Ымныр вылам мон мальчишеский мыньпотон вуылыны тыршо. «Кытын?.. Ма, ачиз но куарасётон».
  
  
  «Тон делле та вань на, Ник», — соос мон доры берытскиллям. — Со вӧсяськон, вилла, сюрес вылын аппиев. Норден Мазератти но отын ӧвӧл, нош Мазератти воштӥсез луэ, со тӥ понна голосовать кариськом. Выль Интерпол ужасьёс, солэн кивалтэмез улсын пыраклы кылиз Перестов, пумит голосовать карыны. Перестов палан вал тынад, ЛеГранд Фаль Доры но. Бергенын, коньдон ужпумъёсъя министр, пумит голосовать карыны. Вывод: шанс на тон одӥг.
  
  
  Таӵе шудон коркаез-ысь потӥськом но, ми ачимлыксэ «пежо», - шуэ со дыр азьланьтӥське. Со вие луыны кулэ ӝоглык, кезьытэн кышкатӥзы. Римской со шузимем кадь ширтэм машка бере, "визьтэм" водитель сотэк но тачак-ын. Дас вить минут ортчыса, мон доры дугдӥз вуж дорожкаос вылын кезьыт подъездной вилла-куань гинэ. Мон понна усьтӥськизы пересьёс но капка ворсаськоз.
  
  
  Та вакчи вал, йӧн-йӧн возись, сое со дух оптимистичный эштосын ӧй вал-а, мар-а вал азьвылаз сессиын. Мон вералляй, мар монэн гинэ кутӥське ке, мар милемыз возьма выль оскиськон, нош ӧз ке, кин-мон чагыр синъёсад мон оскисько-а яке соосты уката ярато.
  
  
  Мон майор александр Миллиардон, итальянской полицейскойёс, Мазератти генерал воштыны, сеньора Соуз но, португальский подозрительной военно-морской Интерпол атташеез-ын. Председательствовать Перестов сяськаяськись заседанияз.
  
  
  Сое со валэктӥз-а, мар-валэктон ӧвӧл, нош одӥг гинэ оскиськонды. Солэн со фирменной карандашен астэ возьматыны, но Перестов шонтӥ. Аснимъёсты кутыса аналогичный ачимлыксэ агент трюкъёс. Со сярысь мыным кулэ сое сканер вераса, ыстон-римской физической факультетэ но университетын келяны миллиардон «Альфа-Ромео» сирена ӵош вузӥд.
  
  
  «Та умой ке интыян, — мон шуи, — мынам аслам куинь миляос радиусъя-ын тодметъёссэ шедьтыны быгатэ. Мон али кезьыт улосвылысь ӝыны гинэ та Конти, озьы кутски мон маин быгатӥсько, татчы кызьы вуиды та штука гинэ. Асьме шаер понна кулэ координат топографической карта вылэ.
  
  
  Огъя вераськон ӧжытгес луоз, дыр сирена мон уг вузэмзэ кылыса, сигнал сётэ шуыса, «Ромео Альфа» берытске. Картаез дорын тырмыт вал миллиардон северо-западной город уйпал люкетаз. Ӝӧк вылын кыллиз, соос укшатонъёс, вылтус, сям, кык пал пумаз свисать. Сое киям карандаш йылын сылэ, соин ӵош; мугоро пиосмурт быгылес, мыйык адскиз, пересьёслы кадь, коӵыш настороженный, прыжокъёссы дась.
  
  
  Полицейскойёс физической факультетэ пунэмаськыны милемлы приборъёс сётъязы. Со идентичный прибор арес вал солы, мон соослэсь сямзэс тодыны упражнениос-лэн штаб-квартираез ай. Со улэ сочетание подстраивать эксцентричный элемент ачимлыксэ, асьсэлэсь ужзэс валэктыны.
  
  
  «Луыны кулэ, аспӧртэмлыко комбинациос таиз, то со котьма вылын возьма, нош кин ке киын нуллон час люминесцентный ». Отын тӥни! Голосовать каризы сое!
  
  
  Сое стрелка вылэ басьтэм мертэтъёсты но каллен ӝуаса мертась вибрирующий кузьдалаез ревматизмен. Сёто буйгатскыны эй, кезьыт миллиардон интыян азьло сётӥзы. Пельпум вамен перестов мон учкисько, шоканы секыт.
  
  
  Итальянецъёс шонер гожъёссэс карта вылэ-тӥ ортчиз. Со пасьтала но мукет шкала вылэ пуктэм лыд лыдӟыны.
  
  
  Кыкетӥ миллиардон гож лэсьтӥд, со выро-гопо нырысетӥ точка, прямоугольник куспын кык пол мутусэз кадь, складъёс конта со возьматъяз, со соос доры, складэз, кудаз пыриз но буш мазератти генералъёс шедизы.
  
  
  — Серем ук, — герр бергенысь юрӟым шуо. — Ih палаз Картер но, соос монэ мурт. Сканер люба шузимем та бергатыны быгатэ шуыса, басьтэм интые, кудӥз солэсь тодӥз ини. Та чылкак пайдаез.
  
  
  «Эн оскытэ монэ, интыян неисправный шуыса», — шуиз Гранд Ле полковник. «Мон лыдӟи, со вылэ ик диск со цифра, со сярысь вераллязы мистер Картер». Майор визьмо коӵышлы тупась миллиардон толстой но тросгес, малы ке ке но.
  
  
  — Мистер Хайман, — шуиз со. — Но тӥледлы отын вал жисмонди кык лейтенант. Тыныд, шуо, номыре ачиз уг адӟо, уг но кыло, дыр вахта аспӧртэмлыко, номыр сяна, огшоры бугыръяськыса, шедьтӥм ке, пуны изе, собере нош, куке тодмо вольера брешь-ын. Пожалуйста, мон эшшо одӥг пол верало . Вамыш бӧрсьы вамыш, номыр уд шедьты».
  
  
  Хайман котьмар вералэ ке, мар мыным шуозы, но солэн кунян ваён дугдэ ке, бичатоз майор азинтӥз ачимлыксэ, Мэллори Стадс дыръя уг вуы.
  
  
  «Я, я со пырись-соку «Мерседес» шофёреным ӵош, — шуиз Хайман. «Ёзэтын пыртӥ потыкузы, машинаос котырын но инженерной, юртэ зал административной корпусъёс пӧлын но складъёсыз. Собере со бызгетэм кылытэк, тодытэк, кызьы шунтӥськод система гожтон бордын. Таосыз американецъёс мартэ ӵукна но, трос лэсьтӥське. Та вань.' — Лейтенант Жисмонди, — шуиз майор.
  
  
  Кутсконысеныз ик кутскиз лейтенант луи, нош соос Миллиардон куспатыса.
  
  
  «Кошкон луоз Мэллори собере малы та», — шуиз со. — Кылем но, тон-а та? Умой малпамын.'
  
  
  — Мар гинэ, сэрен , — шуиз лейтенант Жисмонди. "Сай ачимлыксэ кылем кылӥмы, но..."
  
  
  Вазь мукетгес, соос валало, мар сярысь малпасько Миллиардон. — Лифт, — шуи мон. «Вань та каргам лэзиськи выж. Одӥг уллёзы бадӟым азинсконъёс быгатонлыкъёссэс технической Мэллори». Майор Миллиардон тупась пус пальпотэ.
  
  
  «Таяз театръёсын кадь, сое понэм,» - шуиз со. «Этажысь тубиз, этажысь ваське. Ваньмыз та синпӧет ih дуннелэн люкетэз. Ужын одӥг гинэ но — кошкон ляб-а, мар-а со быгатыны кулэ луоз. Собере кочышлы паськыт ачимлыксэ пальпотонзы ышиз-быриз.
  
  
  — Нош маин мыным со юрттӥз? «Нырысетӥ фиаско собере, корка пырыны уг лэзё быгато-а мон боевой выль люкетэз, очередной Ренцо эскерон понна. Мон ачим но соос монэ капка пыр ортчыны ӧз лэзьы карабинер московской". Нош маршез Пьеро школын протест.
  
  
  Вань пеймыт азьын улыны, майор зӧк дыр нылпиослэн выросъёсынызы, мадиськонлэсь пуштроссэ, тарсгетыны аслаз кымесаз ӧз чабкылы.
  
  
  «Ми пырыса шортӥ, сюй вылтӥ уг быгатӥськы», — шуиз со. «Мон ӵош ужамысь быръёнъёс быгатэ утчан омыр ваське. Коридорын улын музъем Но тырмыт, шоссе лэсьтӥзы шуыса. Нокин но уг тоды, рифма вань катакомба, музъем даурлэн будон укмыс мынэ. Соин но, Гульельмо Миллиардон, ih умой тодо, котькыӵе мукет улэп макеос мар, вуи мон отчы, малы ке шуоно вань дыръя, медаз вормы ih кар сьӧры мынӥськом. Татчы глянуть.'
  
  
  Мыкырски но, со ӝог гожъёссэс карта вылэ карандашен начерчивать, сетка кожон, кудаз сливаться, пересекаться, собере нош ик огазе люкаськозы. Мон со кык гожъёс висъяны кык сканирование пересекаться пыр ортчиз.
  
  
  «Мон визьтэм-а, мар-а та сярысь уг малпаськы-бери», — куаретэ-а со, ассэ ачиз понна кобураысь револьверъёсты пукон басьтыны. — Туж вылды, со аслэсьтыз ма сверхсекретный сюрессы вуттӥз та материалэз. Нош складын подъёмник мэллори этажез пуктэмын, ӝутскем мылкыдыныз со быгатӥз бордаз катакомба нош ик васькиз.
  
  
  — Мар лэсьто, тӥ огазе люкаськиськоды ке, отчы вуыса, майор? 'Гурын шуланы? Ваньмы ӵош ми пумиськылӥм на кер, боевой перебрасывать невозможность люкетъёссэ отчы думылэм». — Вуриськись басьтыса, — со шара. "Мон уг тодӥськы. Мон Но мар ке но лэсьтэме. Оло, соосты пуштытъяны вань, гожтиськом асьмеос».
  
  
  — Сомында самопожертвование, майор, — шуиз Перестов. — Римской копак пересь но традициын. Но со уг практично. Нош ядерной боеголовка пуштонъёсын валче та доры вуттыны быгатэ сое вань ёросъёсын, но авария луиз шуыса, мон сое палэнскыны туртто».
  
  
  — Ми тӥледын ӵош мыном", — шуи мон. — Мылкыдыд уг-а древнеримский дунлыкъёслы, эшъёс Перестов, малы ке нош, асьтэос тодӥськоды-а, мар-мон тӥрлык. Соос пӧлысь висъяны быгатӥз ядерной оружие неядерный, котырын минаос тыризы, нош кӧня ке возиськиз собере огшоры лэсьтэм. Та студия право сётэмын пожарнойёслэн командаенызы капка пыртэмын, майор. Оло соку тӥляд но дась луоз подчиненный сётэ шуыса, ми, каньыл, кызьы со гинэ отчы пырыны, шедьтэм но ватэм боеприпасъёс "кык дуннелэн пумыз" .
  
  
  — Куараосъя но висёнэз, — шуиз майор, пельпуме чабкыса, мынам мылкыды тырмиз. — Тон мын, Картер синьора. Жисмонди, боевой тревогая лэсьтыны-тӥ подразделение гилио пожарной команда люканы но, мед соос сьӧры мыно. Та возьматэ: со понна реабилитацияя-озь луиз ке, сётыны быгатоды трибунал пьеро ачимлыксэ улэ кадь.
  
  
  -- Ник кошко ке, шуо -- Перестов сётытэк, уг чидаськы пумитъяськытэк, со -- но мынэмез. Со понна голосовать каро ке, со гинэ-а, со-асьмелэн малы выль оскиськон. Вань на солэн складын уг оскиськы вал, таӵе трос пыӵал-тӥрлык».
  
  
  -- Кышкаменыз, мискинь, монэ яратӥськод-а тон ас мугор но огазеяны, Перестов лыкто ке, Фаль Доры -- шуисько. «Мон ӧй малпа, милемыз умоен начальствоен, американецъёслы, соослы ӟуч ӵош ке но. Но тӥ эскерон-чаклан улэ, майор.
  
  
  Iso самообладание Миллиардон Майор вань кужыменызы тыршо, та эмуос но удалтӥз.
  
  
  — Тон малпаськод, мае лэсьтэме уг поты, мед тон карабинер келязы, полицейскойёсты но оркестр полициын вал-а? 'Соку ваньмыз радъяськоз. Мон ми ӵош шутэтскыны. Нош та вань. Понна соку асьмелы интыязы пырыны быгато катакомба неизведанный, Санкт-ын туристъёс понна дасяно. Галикст. "Мыно".'
  
  
  Вань кӧня ке минут талэсь векчи ворттылон луоз, мон полицейской машина кытын кылиз. Мон Майор доры пограз вуж велосипедэн сюбег пырон гурезь mimmo Миллиардон ортчиз.
  
  
  «Кырласянь картаез, — шуиз со, — мынам йырам но». Со зымылэ, мон но со сьӧры. Потан паськытатыны, машина но азьпал радъёсын мыныны йыромем майор фонарь возьматыса, бадӟым люкетъёсъя эскерыны рынок вылэ запчасть карак вузало, нош куд-огезлы ваньмыз умой луыны быгатэ на со сямез.
  
  
  Азьпалан шелл Майор. Со искреннее дыж со понна, умой тодӥськомы, мар-а понна милям бур киям-пистолет-чех искреннее перестов идетт. Со бӧрсьы shell Фола, пистолетме соос американскойзэ несс автоматической, пичи юрттэт арсеналлэн вьетнамен китай-ын.
  
  
  — Эшшо мында, — вазиз Миллиардон майор. «Нырысь ми огшоры эскериськыны шуыса лушкаськись калыклэн вал, соин ик эшъёсынымы, сак улэ».
  
  
  Ми чал-чал мынӥз. Дас минут но ортчиз ни лампаос ӝуазы диммер миллиардон ассэ каллен мынэ. — Али, — шуиз со, берытскиз, — ми кык сюлэсь ӧжыт ярд конти музъем кезьыт. Соос вандӥськон каллен ӵектэ вис карыны. Со сямен вераськыны итальянской, кудаз шталь общепринятый кыл миссизэ. Кылъёсты слогъёслы-ысь визьмын итальянской куинь кылын: prudenza. Миллиардон Майор ӧз йылпумъяськы на, кызьы сьӧрысь кык зарешечивать капка азьын ми рухнуть бере мон но, бадӟым но тук шуккиське гудырес. Мальдытэ югыт тӧдьы инты басьтӥ вал, монэ со вие ик пичи замкнутый. — Мон малпасько, — вазиз баритон пьероез, — мар понна та веран шонер: комакъёс капканэ кадь.
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  Асьме доры комнатае пытсало туннель катакомба декорациос кадь адӟисько кыӵе ке сцена музъем чапкыса. Чылкыт луоз котькуд деталез, бритва кадь, но сьӧд луиз но со пыӵасьтэм интыяз, гуэ кадь.
  
  
  Серро-из но, му но горд борддорысь курень оранжевый пытьы. Шеректылыны люк шин лушкало, сётон кадь, вашкалаез котыр ниша лымы улын. Радиатор сэрегын чилясь машина вӧзын новенький хромированный решётка.
  
  
  Майор ачиз пистолетэн ыбид автоматической миллиардон оглушительный кык пол. Перестов, Co, соос но пуляосын-лэсь уворачиваться рикошетить Фаль, соосты корт-ын.
  
  
  — Дугдӥ, — Перестов косӥз. «Уг быгатоз тонэ тодэ вайытыны, мар тӥледыз ялан мон командовать».
  
  
  Хью сэрен куараос чузъяськозы, пальпотӥсь англи гырдым сквайр.
  
  
  « Я Стадс-ысь виртуозность луэ, малпасько-а, мар-та мугор — та куара монэ ошмес», — шуиз со ехидно. «Мыным туж кельше самоед делле ренцо пуке офисын, телевидениын чакламын замкнутый тон понна». Майор ачиз ожмаськон тӥрлыксэ ӝутоз миллиардон ӧвӧлтэмак кароз.
  
  
  — Кӧня ке секунд ортчыса, — азьланьтэ Хью сэрен, — тонтэк ужамы газ вуӵак зын действиен вакчи, нош действие эффективной. Бабид ке тон, тӥледлы кельшымтэ адямиосын та инты вошты ни та допрос лэсьтӥзы, туж умой луысал быгатысалмы со трослы ӧжыт.
  
  
  — Шоканэз ӝегатыса, — Перестов косӥз, нош выж вылын гыл тузонэсь но бере кыли ини. Та луиз берпуметӥез, мае мон тодэ вайыса, евгений ренцо азьвыл номерамы кезьыт сайкатскиз.
  
  
  Нырысьсэ адӟе сое, борддор быдэсак шобыртэмын буртчин гравюраезъя.
  
  
  Энди Уорхол суредъя но Мэрилин Монро. Со, малпасько, та уйбыртон, тодмо ымнырез уз адӟе, дыр, Ренцо, Стадс, Пьеро Хью сэрен но, пумен мукет висъетын пукем, мон вӧзаз но, киын-тӥ но пыдзэс тазьы ик тыршыса думылэм, кызьы со, майор Миллиардон, Фаль Перестов Олег Доры но.
  
  
  — Тон ньыль маялтэ, — гожтэтам мон доры берытскы, Пьероез, милям вань асьмелэн дырмы вуэмын. «Мискиньлы кельыштэм но сыӵе ик кадь, аслаз дуннеез, кудзэ, тон кадь шӧдӥсько валамон, ми люкаськизы куашказ. Висисьёс но муртайыны цивилизациез, нош тон ужаса-тыршыса ee канализация утисьёс — со тодметъёсъя тодмо лябӟонзэ.
  
  
  «Та пичи берпуметӥ ортчытъяськом, — шуиз Хью сэрен, — развлечение понна гинэ монэ дасяны. Молодёжных веб-Верельдейнде трагедия, адямилыкез интыськем историяз туж бадӟым, кызьы мон сотэк преувеличение ялэмын, — ӧвӧ та учкисьёсты».
  
  
  «Ас веран гинэ, — валэктэ Ренцо, — али дуннеям мар уг нимъем ӧръя фильмъёсты. Та чылкак кельыштэм, нодтэм но мыным мертэтъёс. Нош мон котырын вань ньыль мурт — шоу-бизнес, кӧня ке ӝоже уськыто асьсэос но, басьто шуыса, монэн кусып уг аудитория».
  
  
  «Со, куке тон котырын ньыль, нимыз дуннеысь устоосыз полицейскойёс, мон капканъёсты шедьтӥз, — шуиз Стадс паськыт Мэллори пальпотон, асьмелэн чиньы висказы лэзьязы графин хрустальной ньыль кузя, — малпай мон, тон, аслыз аудитория, аудитория пленныая. . Tack куарасётонэн.'
  
  
  Ляблыкъёсыным кулэ вал психопат патологический люкетэз аудиторияз, кудаз вайыны ih усьтыны выриз. Нош со усьтэмын та пумиськонъёсы ӟеч потон котырын али уг адӟы. Тач-тач керттылэм, соос милемын ӵош вал, кык палтӥз нош диван, кык таза мугоро куатетӥ фут огез охранник пуке, дась пистолетысен.
  
  
  Пьероез, вылды, адӟиськод-а, мар-а мон та ӧрын размышляаю, малы ке шуоно отреагировать. — Тон утён, мистер Картер, — шуиз со, — индонезиец. Лояльность герӟаны, бадӟым уждун басьтыса, со чотын гинэ. Шараян но та берпуметӥез я, я эн шокировать, озьы но уг вала кадь со чик англи сямен. Китаецъёс но ӧвӧл, мистер Доры, Фола. «Монэ ыб, соку мон кулэ», — шуиз майор Миллиардон. «Мон тодӥсько, тӥ планъя улӥськоды, мукетыз но улэ, ачимлыксэ кин тодэ. Оло, со эшшо но отын, кытын мон куашказ.
  
  
  — Мон озьы уг малпаськы, — шуиз Пьеро. «Генерал арест улэ гуртъёсын но расследование мазератти зал возьма. Ваньмыз ӝоген, со вал военной трибунал. Собере солэсь мугорзэ шедьтӥз вал ке, тонэ ыбозы кадь студиын самообороналы ужпумъёс охранниксэс, кортӵог шуккыны быгато шобретэн... мон выль шайгу, со сяна, ас развлечение сярысь вераськон али мыноз, нош тон эн пумита приоритетъёсы сярысь. Верос хью сэрен курыны кутскизы, сое, зэм но озьы эмуос план киы кадь».
  
  
  Азьлань хью сэрен мыкырскизы, элегантно дӥсяса, котьма понна идеал кастингъя директор, гажано ачык, ужбергатӥсьёс выль но англи эффективной.
  
  
  -- Вить ар талэсь азьло, шуиз со -- непринужденный, вераськон тон, аслыд-ваньмыз та апогей вуиз ке, со валалляз ассэ алекмытыса. Онграм, кылъёсын герӟасько, соин соос но огдырлы отряд тодэ ваёнлы укша. Уродэз нош мар луоно на, та лэзёно арбериез пӧросъёс улысьтыз радтэм эскеронъёс но лэсьтӥз ке, со ас мылкыд басьтӥз вал.
  
  
  Котьку ми шӧдӥськом, мынам медоосыным ӵош кылсярысь шлюха герӟаськыны луэ шуыса, арняяз кык пол яке; визьмо одӥг гинэ сюрес: калыкез нокыӵе кезьыт, меӵак выллань но уллань гинэ. Дырын-дырын соос ӧжытак чурыт ваземен но со отель, соин ик мон трос ӧжытгес тыроно луоз. Вань чурыт но луэ на, та солэн одӥг пол но кылысь кылэ висъяське ӟеч кӧл сиська мумы пуны ныж палэныз. Мон понна коньдон люк юрист сылыса, эшъёсы, азьланяз но озьы ик куд-ог министерствоос, та котыре мед бырйисько. Соос йылпумъяськизы ке, соос валаса-а, мар-а кулэ милемлы медицинской юрттэт.
  
  
  Дунне туж бадӟым удалтон доры, со ачим эмчи бере унтенвейзер усе. Ярам эмъюм шедьтэ сое, мон понна но, лулсэрзэ садистский пуштон кивалтэ. Кушетка вылын кӧня ке сеанс дыръя, ми валаськомы сое, малы мынам уг поты озьы ик делле, якобы, окшоры но трос. Котькыӵе учырын-а, ӧз ке, мар солы нуомы вӧзын умой улон эмъян шыпыт-небыт уг быгато. Но со чылкак правоез луэ. Вуоно арлы но тросэз шараяськизы нокыӵе секытэз уз луы, со пичи янгыш поттон понна, кулэм бераз кылем ныл но шудэ. Со ӝутскылӥз но озьы дунне вылын, мар вань пукон улаз ватэм ӝикыт луиз.
  
  
  Нош мон, дуно унтенвейзер доктор валэктыны уг быгаты мон, — шуисько парк Хью сэрен озьы, кызьы ке горд пужыос сярысь вераськон мынэ, — уг тырмы шуыса мон азьвыл разрушительный удовольствие мон, но мар мыным кулэ, малы ке тросгес, малы ке глобальный, сое воштоно шуыса. Ӵапак соку сцена вылын кылдэм Ренцо, Пьеро Стадс но , ӵапак сыӵе порядок. Ренцо?
  
  
  «Клиника сэрен дораз личной хью ачимлыксэ унтенвейзер доктор луод, — шуиз Ренцо. Усьтэм бассейнысь ялэмын котыре ӝог вӧлмиз быдэс ачимлыксэ Но дан. Кӧтвиянэн курадӟеменызы лулсэр типсэ, со асьмеос пӧрмымтэесь, нош озьы ик пуштонъёс-лэсь курадӟо лек, кышкыт ачиз понна со сокем сэрен малпалэ имидж хью. Мон та пияшен луэм учырын. Но со вие ке, ӟызы но возьматыны кулэ подростокысь херувимлэн ымнырыз боттичелли неблагодарность перитонит, со черламын пӧлысь куд-шонер понна чиге сюлмы, ачимлыксэ acres easeful клиника со адӟе, кызьы шутэтскон интыос, та уж кӧня ке дыр заминать-ог ужкагазъёс. '
  
  
  Со шузимем равнодушие но шара верало.
  
  
  «Мынам эше оскытӥз шуыса, ми солы кӧня ке доктор йӧтскылыны уг шталь унтенвейзер кокаин доза, солы кулэ дыр дыре мон кадьёсыз но, бадӟым но Шерлок Холмс, реализация понна ми творческой быгатонлыкъёссэс. Та понна ватсаса стимул луоз та клиникаез мон но мыно. Мон туж паймемын доры, ужъюлтошъёсыз та киноосад тон шедьто-а соос тупамон картер но мистер соотечественник тонкӧлан клиника кузя, Мэллори Стадс.
  
  
  — Мынам отчы мыныны, ӧжытак шутэтскыны мед тордон, — шуиз мэллори стадс задор. «Мед юись уг ке со, ӧвӧл-а. Нош дырын-дырын, яке араз кык пол, мыным та маке rta котыр гинэ вольтчизы. Собере соослы кыӵе ке визь лэсьтыны укылтэмъяськон, тупась эмъян но мон нош ик, нош ик котыр мед герд бырйисько. Таяз пол со шутэтскимы асьмеос выль «Оскар»; бертон та Мэллори нимаське со, мон кадь-куке-соку эн луы. Со мынэ Мексика ын, тузӥ юртын публичной. Sp пельдӥнь соос кутскизы, мар понна милям ваньмыз огкадесь, уг юиськы шуыса. Но со дыре, мон текила вылад выжтӥд кадь, сое эскере, кыӵе-сыӵе трюкъёс кыӵе огдыре ньыль шлюха. Секс удысын но программист со. Монъя та шузи шлюха мексиканский приказ уг сётскы, мон та пересь пурт кутыны одӥг котыр но, ас котырдэ ih мед потоз. Мумы пуныос, котырысь та одӥг шайгуэ ну, нош мукет ноку уз ветлэ ни. Кӧня курадӟонэз но мукет. Нош мар луоз мексика басьтыны кулэ, малы асьмеос тазьы мон алиби басьтӥз. Соку гинэ, кудӥзлэн вал мон ышто шуыса, пӧлаз кӧня ке шутэтскыса кылле нош ик салкым дыр вуэ ни. Самолёт селл сассекс со вылын, кытын ваньмыз огазе кылдытӥз».
  
  
  — Одӥг пол, со вал, африкаын, кытын со, — азьланьтэ черодын Пьероез, — кушемнимыз улын «Чарльз Стрэттон». Со та нимъёс быръе, малы ке шуоно дано нимыз генерал озьы «Пичи бадӟым чиньыез». Африка со начаргес луэ центральной миссия физически. Та бадӟым азинскон луэ ке но, ӧз кышка чылкак. Татын ми дорын но ог-кадь, кулэ луэ пӧросъёс экстравагантность мон доры. Кезьыт нырысьсэ радъямын луоз ситуация, семьяме паймытэме потӥз фермер эсэпласа тӧдьы йыр. Нырысетӥ полосаос вылэ чапкыт сярысь иворъёс, пиналъёслы изнасилование, сюлмы поттон, куд-ог анай-атайёс нылпиоссэс дорам учыр син шоры ih усьтэмын сииз-ньылӥз. Ваньзы соос огкадесь меӵак отчы мыноно, мон та сярысь куриськомы ке огазеяськем нациослэн организацизы, нош со понна тросгес мед таос борды итӥськиз пичи группа, кезьыт понна тупатыны шугъяське».
  
  
  — Та Пьероез, — Стадс прореветь — а, - котьку, мае лэсьтэме потэ.
  
  
  Но пальпотӥсь Пьеро азинтыны: «аслэсьтым клиникаме дыр кален дыр acres хью easeful сэрен, книга бухгалтерской мед эскерозы, котькуд ар, утча кадь со дораз эмъяськыны унтенвейзер ивортодэт но эмчиослы, кудъёсыз почта удысын ачимлыксэ бизнесявляться эмуос юрттыны быгатоз. Уг шантажен, нош тодон-валанъёссы, шуо, юрттыны быгатозы нимысьтыз эмуос но дворянинлэн содомия адӟисько выль ӧвӧл, озьы-а?
  
  
  Хью ӝоген милям псевдоним сэрен тӥяз, ваче но тодмо но ӵыжы-выжыосыз ваньзы ӵош эшшо кыкеныз ми лулысь досье ренцо стадс ih. Личной пумитан понна туж лушкем сериын мынам бурдъёсы, со доры вуттыны проект « Ӧр югытэз» .
  
  
  «Зэм Но, ваньзэ огазе люкаса, Пьеро-о», — шуиз Стадс. «Вуриськись басьтыса, Пьероез, мон тыныд ваньзэ доходъёс луоз безупречный лошъясько-озь, нош мукет сямен уг но луы вал». — Озьы шуо, ӧнерезлы ас ог-огзэс ватсаса, — шуиз пьеро востэм. «Мон ваньзэ валаса-а, валатэк-а, истеблишмент вылэ урдыса, сюэз куасьме, мон-а сое вӧсь кари. Монэ соос вӧсь карылӥзы, мар монэ серекъятӥз пырак пӧлысь-мон будон понна. Ас ренцо ышем ваньбур выжыысь выжые. Хью сэрен, озьы ке но со данзэс, узырлыксэс но, вань чидатэк луэмзы ик маскара чуръёс векчи-зӧк ачимлыксэ понна кылдытэмын. Соин но, вылды ивортэк ышем яке отзыв стадс ачимлыксэ емышо амал-кузьым».
  
  
  «Мон гинэ-а, нокин уз быгаты, котыраз пунэмзэ берыктэ, кызьы со отель», — шуиз ренцо задумчиво. «Милям пичи выросъёсыз, технически но йыруж лэсьтэм возьма ке, нылпиос маскара вал. Дун-чылкыт
  
  
  Георгий лобась дась луэмез понна виылон, быдтон гинэ кутъёсты но выре . Мар табере мыным кулэ луиз ӵош вамыштӥз... ».
  
  
  «Репутация со ӟечлыксы вылын но, та малпанъёс мыным студия ренцо туркнаны кинодеятель, — шуиз Пьеро. «Мон, кусыпмес ас дипломатической мыным юрттӥзы, нош сэре калыккуспо хью партнерез но деловой, нош озьы технической стадс престиж но ӧнеръёслы. Ядерной боеголовка пыӵал бичаны но мон, оснащение ih понна кулэ автономной областьлы, ож сярысь фильм сценарийзэ инъетэз вылын ми вань бусы ренцо правительстволэн мылысь-кыдысь сёто. Та дырлы басьтэ ке но, со потӥз. Тӥ огазеяськонысьтыды мукет шекъёсты но одӥг куз гнусавый мистер сверхчувствительный сверхчувствительный картер потӥз, Андерсон Клеммаоссэ, со быдтэмын луоз.
  
  
  Пятница ӝыт, ми дорын. Ньыльнамы ӝытазе умой малпаллямды, городын луоно, эшедлы мистер очаровательный картер " юндаысь, синьорина Кавур, кӧня ке сётозы, шырыт сямо но мукет. Ӵуказе Рэндзо, сэре мыным сое самолётэн келязы но пегӟонлы дасяськыны рэндзо частной хью. Таӵе умой специалист, ми боевой, солэсь самой кышкытэз-кот дыръя дасяз но утиз. Дорысь омыр но музъем улэ пыдло мон ватӥськон-пегӟон понна вань луонозэ ватсаса кышкатэк удобство сӥсъяно луэ. Асьме дорын зарни тус чебер-тӥ курс со келям берпуметӥ узырлыкез тырмытгес лугано со куатетӥез толэзь ожмаськем . Ачим мон армиын вал, улонам сюрс адями, сыӵеоссэ, охранниксэс татын кык кадь. Соос, оскисько, тон ваньзэ тодод шуыса та театр али шумпотӥсько.
  
  
  Ковер вылэ сялӟем, азьланьын перест ревматизмен. Ответ уг кыльы.
  
  
  — Чик уг восторженный диск-а аудитория, кудӥз вылын ышанӥсько со, — шоканы сэрен Хью. «Милям дышетскисьёс пичи но разочарование асьмеос ӵош улом».
  
  
  "Тон лобӟы ӧз сволочь искреннее американскойзэ ма та?" Фола любопытство мурт доры асьмеос ум быгатэ. « Мистер кылиз на кӧня ке час-ын Мэллори, компьютер кнопкаез зӥбод но кассета запрограммировать понна берпуметӥез», — шуиз Пьеро. «Дась эшшо одӥг самолёт выжтэмын ачимлыксэ, соос быгато ми доры кышкатэк мед дыр итӥськизы . Соослэн выступлениоссылэсь кылдэ но кык нунал ӵоже пичи но учконо ке, радиоын но телевидениын ужа на быгатэ». Куинетӥез ас юн чарка юэ Стадс Мэллори. Со азьлань пододвигать пукон, чагыр синзэ со кыньыръя долӟемен со потыны кулэ луоз. — Нырысь сӥзё тӥ мыным курбонъёс, Пьероез, — шуиз со. «Выражение куштӥськем понна». Со понна бакчаям потӥ но йыртышказы минут суэм бадӟым пуртэз. Сое усьтӥз но, отысь потэм кузь нырыз кырыж.
  
  
  Сое кылыса, мон вӧзаз учащаться миллиардон майор шокан кадь, нош со ӧз но кыньыртыса.
  
  
  — Адӟисько, — хмыкнуть Пьеро. «Тон мон понна сыӵе аудитория неудовлетворительной вал бере, ми дорысь басьтыны луэ тырмоз-а тӥляд кыӵе ке мукет амалъёсты».
  
  
  Пуртэн бышкалтыса, гогыяз но, пукон вылысь тэтчиз миллиардон стадс висъяны. Гурӟытылэ Майор, гинэ но. Йыркурезлэсь йырвизез сураны ӧвӧлэн стадс реакцие. Пуртэн бышкалтэмзэ но, офицеръёссы соосыз выльысь нош ик итальянской. Смилостивиться адямилэн адӟонэз вылэ но, уго куинетӥзэ яке ньылетӥзэ доллар тыроно луоз пиосмуртэз шуккиз, мон но гылӟыса виресь мугорыз вылын. — Чылкак неосторожный, Стадс, вашкала, — шуиз сэре Хью. — Мон понӥ, табере мынам черодэ китай джентльмен та?
  
  
  Фал доры султӥз но со доры лыктыса, мастер жилетъёс басьтэмын вень-тӥ парусо ужъёссэ куаса. Мар возьма та но, сое ноку но уд тоды, та виын малы ке капсулаысь фола цианид доры куртчо, пиньзэс вань та дырлы сое ватыку, азьвыл но кулэ, со борды йӧтӥськиз вуиз кезьыт сэрен хью.
  
  
  «Алданчи ӵуж». Хью пельтэмен сэрен, школьник кадь зӧк, куд шудыны уг быгаты.
  
  
  — Я, — мыньпотыса Пьеро. «Аслыд гинэ оскиськыны быгатӥсько, но мыным та огез но вылӥе ӝутскыны быгатозы шуыса национализм кӧшкемыт интерпол радикализм пумысен.... Ренцо, тон ӟуч пӧрмонзы.
  
  
  Мар со-мгб дасян сярысь ма тодоно. Мон кадь ax дышетонъя но, со азе ымныр вылазы чапкыса утёнъя лушкем нуиз. Нош сое, мае мон вань тушмонлэн тусбуез, кезьыт трос уг луы эскерон турын берпум чапкыса самоцель кадь.
  
  
  Веськрес, костюмъёс вуриллям пукон вылысьтыз султӥз но вылазы лек ренцо мотор заказ. Ачимлык адями векчи, кезьыт пальпотон, портрет возрождение эпоха мотор вашкала сямен, со юнматэмын.
  
  
  — Тау, Пьероез, — шуиз со. «Берыктон нимысьтыз удовольствие басьтыса мон желе гетеросексуальный нёртыны типовой та бӧксэ. Озьыен, соосты корт выж пролетарской ачимлыксэ кутскиз. Со досталь гадь кисыяз, пуртэс замшевый сюбегесь, соостэк котыр скальпель векчи хирургической.
  
  
  Диван досягаемость со кунгож вал ини, куке Перестов кеськиз: «мон тонэ пузъёс пильылэмын!» Соиз но пыдзэ шуккем жильыен думыса но азьлань промежность рвануться рэндзо туж целеустремленный.
  
  
  Шоналскиз но шорысь куасалскиз Рэндзо вӧсь. Куке но со пыд вылаз ӝутскыны ачимлыксэ, шокан нормализоваться, охранник со кык зашипеть.
  
  
  — Тон-со понна дун тыремын, Ӟуч. Таиз понна дун тыроно иылы.
  
  
  Ӝуш мон кужмо, мон но бералтӥськы ке, ачимлыксэ ренцо вандыны кутскизы. Кема Перестов кулэ, но возиськизы. Самой пумаз кӧня ке ӝуштэмез кылӥськиз, но со луоз ини адямиез я. Но та курадӟись мугорме люкетлы висъяны луоз невольный рефлекс, йырвизьысьтызы вань герӟет ышиз. Вань синазькыль карисько соосты, мар Перестов олег султыса понна, нош со виын, солы оско, мае лэсьтыны уг яра потон уката но.
  
  
  — Али тӥ нош, Картер, — шуиз Пьеро. Нош пукон вылын тыбыр откидываться но тросэз соос уг вырӟы. «Мон малпай, мар вань, малы адӟи тонэ, эше, тонэн ӵош луэмъёслы, тӥ понна луэ укыр капчи, Картер. Мон малпасько вал... — киыныз ӝутӥзы, соослэн асьсэлэн-лэсь трос пичи нылпиос доры кечтака туш сына, мур сосредоточенность выражениосын.
  
  
  «Мон огшоры адями виылон понна укыр гольтрес адӟиське бадӟым шоу», — шуиз со.
  
  
  — Соку, пе, нылпиос вылын розан? — созэ юаз, предположение лэсьтыны. Отельын куд-ог кулон азяз со огазе быдэнак сӥньысэн керттоно.
  
  
  "Тон тунаса тодоз?" — лякыт юаз кизили. — Бен, зэмзэ ик, со аслыз комната кадь бугыръяно ке, со тон бырод озьы нырысетӥ ӵукна ӧткынгес. Со адями, кудӥз капчи атлетикая ярам, вылӥлыко луыны кулэ милесьтым будэммес но . Отельёсын ужаны нимысьтыз гожтыны мон уг проскальзывать липет пыр, балконысь, огпалтӥз кык пол но лушкемак васькиз ураме. Куанер Розанна, со тусбуез лэсьто на ваньзэ, мар монэ интерес ужа. Со герӟаськемын вал уже дорын мон полковник норден но тросгес, малы со мыным озьы-а октоно-калтоно луэ. Жаляса верано луэ. Аслаз медоосызлы со выль чебер юртын ӧй вал.
  
  
  — Тон солы оскиськод-а, — шуи мон.
  
  
  «Трос пайда бадӟым политикаын кӧняез бырйись разочаровывать котькуд политик кулэ», — шуо Пьеро шузимем чидан, юн оскисько аслам логиказэ думы туртто .
  
  
  «Согласной али со ваньмыз, мар дунне вылын самой бадӟым ужпум — со перенаселение. "World End" та ужпумъя решенизэ юрттоно луэ. Асьсэос но котыр кыӵе ке расаослэн кылдытоно, та ужез мон — доминировать пукозы соос».
  
  
  Со пальпотыса. — Нош мон ас вылам ужин бере кыле. Тон, Картер, одӥг гинэ асьме аудитория глобальный ёзчиез вал, милям шоу ужпумъёс кин тодэ». Серектэ со. — Малы мон тӥ доры озьы гинэ уг йӧты. Берен тӥ нуэ милемыз катакомба, нош интыяз со берен ворса. Отын ручка но бумага кельтӥмы ми тыныд, тодэ ваён понна аслым берпум гожтыны, йыр пуштэ, куке дунне вылын, тон но, сютэм, сю куасьмыса, кулэ. Ирония мон сое, мае мон малпай, мар луоз, уть, бам; та учыр сярысь верос архитектор: Хью сэрен, Ренцо, мон но Стадс. Пыр кӧня ке сю ар талэсь курадӟыны шедиз вал лымы, лымы но ӵош раннехристианский гожъян. Соослы чабиз но шуод-а мар-азиатской ке кылзэ, соку мынам куд-пертчыны уг быгаты. Йыр котыртӥ одӥг охранникъёс милемыз туж шуккиз, йырсазьзэ ыштэ, со нырысь но, кезьыт вожвыл ӧйлась.
  
  
  Соос асьсэос лыкто ке, ачиз ик камерае лыдпусо катакомбный зарешечивать вылэм со. Прожектор ӝуа кельто пьероез, пичи столик, мон сётски, кӧня ке шариковой ручка но блокнот ог дюжинаез. Голосование но вань: выль мебель, люк шин лушказ-а, машинаен-а, пересь-а, лымы-со тужгес но пересез. Со облажаться быгатэ, Пьеро восторженный ке кыллэн гожтӥськемезлы, нош, оло, маке со лэсьтыны быгатэ ке бумага на.
  
  
  Мар нош? Кутылыны арланъёсты, бумажкаос борды со думемын, нош собере лэзёзы-а? Кин Но, вуриськись басьтыса, дырыз дыръя шӧдӥське-а та верам? Ас беспомощность сое куашкатӥзы. Со учыр уг, мед луысал со понна типичной ник картер нимаське. Мон солэсь ӟечлыксэ ултӥям люгер ватсаса кельты, мон стилет, газовой бомбаослэсь но, вань кисыосам мон содержимое.
  
  
  Эго мынэсьтым луэ пурт, нош со номыр но ӧз сётэ. Та ваньмыз огкадесь луыны, банклы шуыса тӥяса сейф «Манхеттен Чейз» шараян понна гожтэтэныды ӵош пурт, огшоры упражнениос-ын беспомощность.
  
  
  Азьланьтӥсько котырысь солэн малпамезъя, ортчылыны часлэсь кема час, минут кадь, мон но решение шедьтыны уг быгато. Ӵукна субботае вал, собере визнанэн уй куспын кусыпъёс но. Пьероез, Ренцо, Хью сэрен но омырын луэм кулэ ни, но аслэсьтыз пегӟон ям доры мыныны кыдёкын . Кытын ке мон пырак аслаз штрих компьютерный берпуметӥ Стадс Мэллори программирование пыриз. Вашингтон ужасьёс куд-огез кышкатъяз янгыштэм хоук кыдёке, бадӟым офицеръёс оскытӥзы, кызьы ваньзэ радъяса луы, малы ке шуоно та ужен кивалтыны оско ник картер но ужаны, малы таиз тазьы.
  
  
  Кытын ке шундыпуксён туннель пумын куара кылӥськиз. Комак-а? Векчи воришка, соос ватэм ваньбурзэс татын эшшо но тросгес лыкты асьмелы? Полициын обрадывать мон но, пе, вал но сое вылын джерри карра ке приказ.
  
  
  «Серекъялод, тынад суред вылад». Та куараослэсь хайман валэз гырдым, впечатление потыны трослы капчигес.
  
  
  — Троватый , со шедьтэ асьмеос, — куара кылӥськиз, со, мон кадь тодаз возе со, киын жисмонди лейтенант, майорлэсь миллиардон юрттэ. — Нош кылемез кытын? «Тон вандӥсь кулэ». Со приказ сёто ини, дыр трос ӧз ышты.
  
  
  — Фацио Сержант, — кылэм со Жисмонди ответ. «Горелка аварийный».
  
  
  Мыным камеразэ кельтыса, пеймыт ренцо кромешный дун-кырласянь но, егитъёс но адӟи, нош со тӧроез Хайман-инженер, решётка соос доры лыкто ке. Собере со горелка пуштон ляб адӟе, металл вандо, вӧй кадь. Мон, канжаськиз, усиз но пась пыр Хайман ӝиптэ вылэм.
  
  
  — Асьме дорын ӧжыт час ньыльдон тямыс, — шуи мон. — Мадё мон тыныд ваньзэ сюрес кузя. Эй, ӟечбур...»
  
  
  Та Гилкриста бускылес, лейтенант Жисмонди вӧзамы вуизы.
  
  
  — Шутэтскон суббота бере, — нукыртӥз со. «Мон соглаш ӧвӧл ке, кутскы та уж понна. Хайман киултӥзы егитъёс Но мон, но ми мед лыдъялозы шуыса, куд-ог тодослыко технической монэ тунсыкъяськытӥз. Соин-а, мар шуозы со сярысь, мар вань арсеналлэн эскерыны компьютерме... "
  
  
  — Кылзэм но ӵоксаське, — мон рявкнуть. «Мар шуизы, мынам потэ, тӥледыз золгес тунсыкъяськытыны быгато. Тон но, Гилкриста, татысь мон одӥг гинэ потон луыны быгатэ.
  
  
  Мон подгонять кадь, ӝоггес луоз, соосты вераны со асьмелэн историмы, нош со мыным ачиз мадиз. Планъя мон тодмо вал, нош вуоно ih луиз: та компания кутыса, ЦРУ , Джерри, ваньзы ӵош отрядэ шедиз коммандос Мазератти Генерал Карр ачимлыксэ, бен нокин но карпентер Картер. Соос быгатӥзы та кожалод. Нош малы уг быгаты, мон но, шуом, мар вылэ оскиськыны уг быгато, озьы соос со, мар сярысь мон малпасько Хайман трекер транзисторный, нош собере ышанӥсько Жисмонди. Таӵе амал, неофициально гинэ со уг ужа, нош но нош ик пыриськисьёслы, подключать коммандос ке отрядъёсын вал шуыса, но мон доры выслеживать гилкриста итӥськизы. Машина ортчылэм, нош тужгес но со точка, кудаз мон мутусэз складъёс ӧвӧл. Жисмонди мутусэз откорректировать, майор Миллиардон кормалляз. Валтӥсь пырон доры ик матэ вылын бичаськыны уг удалты-а со, кинэн ӵош луоно, табере умой ворсады-а пияшлы "кык пумын дуннеысь" , но со мукет, котыр маршрутъя.
  
  
  — Сое но ваньзэ асьсэос ик шуг, — веранзэ йылпумъяз со. — Тон шуид вал, соос расследование коммандос доры уг лэзё. Пыр ас котыраз нокин но пӧсьтыны уг быгат правительственной аппарат, пьеро ӟечлыксэ блокада монэ кельтӥз. Ми пыртӥмы вал ке но, номыр уз шедьы-а меда со сяна, офисъёсын но складъёсын буш сыӵе ик чылкыт. Отын но соос тырмыт армие частной, копак ас понназы паньгатэмын, тӥяськем выж вылэ потыны вуылӥз но арсеналэ шанс вань-а асьме дорын кезьытъёслэсь азьло. Со котьку но шуыны быгатӥськом, малы монэ ыб, малы ке шуоно милям частной асъет ih быдты».
  
  
  'Асьсэлэн огазеяськонъёссы вань улӥз на, — шуиз лейтенант Жисмонди. «Мон кусыпъёс вылын мазератти генераллэн, полковникъёслэн но озьы Норден, кудъёсыз возьматӥзы высылка вань на. Со воздушной дась атака кутскемын, потребоваться ке но, солэсь веросъёссэ, валалод, та али малы кулэ».
  
  
  — Нокыӵе шанс, — шуи мон. — Укыр бадӟым риска, ядерной боеголовка ог-огзы доры матэ озьы ке но вань та. Пуштон со юрттэ асьмелы чылкытгес луыны, мед расписание сӧризы "World End", нош улӥяз гинэ учыр. Вань на-а мон дорын мутусэз луоз саесъёсын.
  
  
  — Со умой но тузэмзы луоз, мистер Картер, — шуиз жисмонди курытэныз ӵош.
  
  
  — Нош, та кышномурт, — мон шуысал.
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Нош собере со вӧзын соку нуназе бер пуконаз пуктэ, бен со гинэ-а, субботае но лошъясько кавур карпентер выбривать камилла «роллс-ройс». Мастерскойзылэн чебер машина доры ширтэ Конти Лоренцо. Та милемлы туж бадӟым тыршемез-калтэ, нош мон отын вал...
  
  
  «Макем тон тодмо, бандаен соослэсь люкетъёссэс, — пумит кылзэ вераны Хайман. «Мон тодӥсько, мар со луоз эмъяськись клиника со, вань та шимес колыбель».
  
  
  — Но, нош, сю ожгарчиосын но мукет, — шуи мон. «Та дыръя со отын ик ӧй вал. Нокинлы но со сярысь ӧвӧл вераллям ке, со данъяськымон ренцо кабинетаз. Дораз со возиз уг луы-солы муг ужан секреттэс, кызьы соос озьы каризы, ваньзы мыным огкадь луыны кулэ шуыса. Мынам вань малпанэ, Хайман но, эй-инмар, мон nah кутӥськыны кулэ. Та ваньмыз, малы ке шуоно, ӧжыт-а, мар-а мон дорам кылемын.
  
  
  — Инты умой, — соглаш недовольно со.
  
  
  — Азьвыл вань, — шуиз монэ, астэ быдты список приоритет, — ышанӥсько, мар отын Мэллори. Та ужъёс кулэ луизы. Та дугдыто одӥг гинэ амал — ачимлыксэ программа воштӥське, одӥг гинэ но, соосты кин ке лэсьтыны быгатэ, — та Гилкриста.
  
  
  'Оло?' - Выжыё возмущенно фыркнуть лудкеч. — Мон возьмало компьютер, Картер, но ми соин ӵош лэсьтӥськом ваньзэ, ма кулэ. Бомбардировка-озь но шур вылын шудон Суонси меньер соуз Гуам дасян. Со, мар лэсьтыны быгатэ-тӥ Техас та Мэллори тролльёс, кык пол Гилкриста лэсьтыны быгатэ.
  
  
  — Умой, — шуи мон. «Хайман, le кавур superbe камилла жингыртӥз. Укыр бадӟым вероятность, со адямиез тодӥськоды-а мар понна мон куараме стойкаез, джерри карра кадь куараос. Эй шу, но мар понна реклама азинтон "World End" станциын ӧтиз выль усьтон султэм заправочный ee. Гонорар 100 лира 000-лэсь а со лэсьтэмын. Отын соосты витё вал-а сое гилкриста. Соку со, уж борды басьтӥськиз. Кызь ньыль час ке, мон тонэ уг кылы, бомба куштыны быгатӥсько.
  
  
  Соин шонтӥ, ялан пуроме.
  
  
  — Дорады пырем нах студия луимы, — шуи мон. «Отын нокин сяна, Мэллори Стадс, рольёсъя мон уг тодӥськы, кызьы Бен Карпентер, нош со сокем тодмо, бездельникъёс шуыса юрттэме но куасалтӥськись пичи рулон ih яке бичасько, малы ке но та выжыысь. Кызьы ми студиын гинэ луэ-а, мон тае лэсьтыны, но, оскисько, юрттэт камилла дурын » .
  
  
  Тон-малпасько, мыньпотон лейтенант жисмонди уятсыз -- шуисько, рольёсты ас вылаз басьтыны-сое гинэ яратэ синьорина спасительница кавур озьы ке, мар бордысен кылдӥз дырыз дыръя ӟеч балзылы?
  
  
  «Ӧвӧл, но мон малпасько, мар понна кӧня луэ ни утён мотив камилла личной ужъёссэс, соос асьмелэн вань шуыса ниманы цивилизация. Со янгышаз ке, со кулэм.
  
  
  — Усьтэмын, мон кадь, — урттылӥське Гилкриста. — Нош адӟемелы но солэн куртка мэллори отельын. Нош мыным чурытомыны ке, витетӥ люкетсэ гинэ сётоно... правительствомылы та бюджетэз ачимлыксэ, оло, та малпанэз воштыны ih».
  
  
  Камилла вылэ кокчалтӥз алданэз, со кыске эй, Хайман. Заправкаын Но рискованный дас вить минут улыса, мон со вылын план мукет люкетэз азьвыл шуыса соглаш.
  
  
  Но мон тусбуйын нырысьсэ эскерем критической нелестный карпентер тусыз бен, кезьыт но азьвыл лыдъя сое, мае мон тодӥ. Собере со дунъетъёслэсь туала вакытэ мынам ӧжытак вылэ кылдон залын эшшо изъянтоз.
  
  
  «Калгись», — шуиз со. — Тон эшшо но кужмо луоз мужественность дискын ваньзэсты, кудъёсыз мыным кельшо выре, Джерри, Бен! Оло, мукет сярысь малпаськиз солэн нимыз..."
  
  
  — Ник Картер, — шуи мон. — Та мынам зэмос нимзэ. Та но умой, тон тодӥськод » .
  
  
  "Нош мон кылӥ тон сярысь," - шуиз со. Чакласькыны со сюбег синъёсы. «Тырмоз тӥ театр сярысь трос ветло. Но судить кариськод, малы мон эшъёсылэсь кылӥ, со укыр умой ӧвӧл».
  
  
  Мар луоз-а та шудонэз тазьы «яке номыр но вань». Солэсь докладзэ вакчияк сётӥськомы ситуация сярысь но со усьтэмын эй шудыны. Хема Камилла вал мон, укылтэмесь эн луэ, со определённо. Собере юанъёс бӧрсьы юан, мон дырын-дырын сое валэктон.
  
  
  — Тон мыным уд оскы, — шуылӥз, соин, ке, сое быдто.
  
  
  «Шузимем нокин но сокем ӧз малпасько, фильмын валтӥсь ролез куштӥськыны пӧлысь милям тужгес бадӟымез-таӵе план но кыр ыштэм понна».
  
  
  Ӵапак со резкость дискын веранъёс, соос вылэ оскисько азьланяз но аслэсьтыз пукид ке, оло, азьланяз вань адямиос. Соин ик со кыдёке куро.
  
  
  — Но мон уг возьмало-а, мар-а тыныд оскисьёсты мон, Камилл, — шуи мон. Со юрттоз та учконэз, кудӥз, кызьы солы оско, миым сярысь тодэ ваён дырыз ческыт ӵош берыктыны. — Мон курисько тӥледыз мыным огшоры доказать шанс сётэ-а, мар-а со, мар мон тыныд шуо, — шонер. Мон уг оскиськы тыныд вань на ке, тон мыным кужым сётыны быгатэ, итальянской, итальянской тон паськыт но газетамы реклама басьтӥз. Бадӟым-а, умой-а, выль усьтон луизы учыр кезьыт заправочный станциын». «Ренцо, пӧлазы мукет, монэ кизили кариз, — шуиз со. «Озьыен, тӥ понна мон мар сётэ ачимлыксэ табере курыса-соку, пе, потэ мыным чылкыт фантазия». Со доры, дыр, соин ченгешыны кутскизы ке, уж ӝыныё кезьыт тупатэмын ни вал.
  
  
  Юаз со. — "Фантазия луоз-а та? — Виылон Розан? Вань, малы со малпа, ми но та виын тон пӧлын мед противостояние мэллори стадс. Мыным кельышиз та территориын вайыны гилкриста понна но тӥледын".
  
  
  — Малы-о со? Любопытство соос ваньзы пограллям. Но, оло, таиз мар ке но эшшо.
  
  
  — Инженерной быгатонлыкъёссэс, Стадс кадь, — шуи мон. «Оло, адямилэн со одӥг гинэ, изъян возмещать быгатӥсь, эше, тон лэсьтӥд ».
  
  
  Азьланяз ми ӵош потӥськом кысъем адямиос суредан кӧтэ гилкриста майбыр. Аслэсьтыз вуж костюмын адӟисько со курень, кион кадь, пальпотыны турттэ.
  
  
  «Кыӵе фильмъёс солы вылын ужа-а?» — Камилла юа. Нош азинтӥз ини со вылэ мон аслэсьтым «Роллс», выросъёсын но сётыны быгатӥ, мынам ки нуналэ водительмы пус усиз.
  
  
  — Плёнка амалэн ваньзэ ӵош уг ужало, — шуи мон.
  
  
  — Со умойгес котырын, — шуиз Камилла. "Альберто, студиын..."
  
  
  Вуи мон отчы. Сложность нокыӵе капка дорын. «Роллс» вольыт сюрес-тӥ каллен-лэн административной юртэз доры ширтӥзы, кытын эшшо одӥг мукетыз сярысь швейцар канжаськи, усьылӥ мон понна нуналэз монэ но лэзизы. Та сюресме мон усиз камилла компаниен ӵош улӥськом ваньмы. — Бен, Кавур синьорина. шол, синьорина Кавур. Талы туж капчи.
  
  
  Регистрация юаз со вылэ мэллори стойкаоссэ но, эй, шуо, соос личной компьютерный кабинет ассэ ӝоже склад тодмо центр вӧзын. Кызьы шуи ини, мон вазь эй, уг куро сое азьланяз но ялэмын.
  
  
  «Мон стадс паймытыны малпаськомы», — шуиз со, ас вань дуннеысь нимо-дано усьтэмын пальпотон. "Мон но мынам эшъёсы.'
  
  
  Мон кыкназэс люкетэз нуллӥськод ке, мар луиз огшоры ужась студийный комплексын ужасьёс, нокыӵе кусыпъёссы ӧй вал проект «Ӧр югытэз» . Ӟезьы забор котыраз юн но концентрироваться пиналъёс валтӥсь службаез.
  
  
  Пальпотон пыр судить каризы, кудаз со ревматизмен басьтыса, соослэн правозы. Ышанӥсько вань-а, мар-сыӵе туж Мэллори Стадс мерлыко очаровательный кылдытон, Камилла Кавур кадь.
  
  
  Соос, шыпыт камилла но ӝог вераны, мон мыно потан сямен сыр дыре, юртэз герӟа. Ас вылам вамыш бӧрсям гилкриста луэ. Со индылонъёсты тодэ вайыса, выльысь но выльысь эй, кудаз сётэмын «роллс-ройс».
  
  
  — Нырысь милемлы пырыны лэзиз, — шуи мон. Тӥледлы сётозы нырысетӥ Стадс подсказка ревматизмен. Мон уг тоды ке но сое, мон адӟи ке но гинэ Карра Джерри, жингыртыны быгатоды полицие. Сое сэзъяса вал ке но, улэпесь отын мон адӟе, тодма тон лыктиськод соку, зэм верасько мон.
  
  
  — Бен, бен, — шуиз со укыр. — Мон тыныд верай ини тырмыт. Со нылпиос трос ӧвӧл. Кысъем кышномуртэн, нылпиослы укылтэмъяськон но ватсаз: «быгато-а мон тодӥсько, кин тон самой делле вылэ, вылэ... бергес-ас усмотрение».
  
  
  Пурысь синъёсаз жум воргоронъёсты пырон дорысь пукон ӝутэмын техцентр ас униформазы бордысь. Со пальпотыса камилл тодэмзэ но визьмо луэмзэ шуыса возьматыны выре, ас сгорбленный вылэ султыса ӧз луы.
  
  
  — Мистер Мэллори ми доры мыном, — шуиз Камилла.
  
  
  — Тон шедьтод-а номер 19-ачимлыксэ, синьорина, — шуиз со.
  
  
  Со йыгаськиз ӧсам но стадс камилл урон ответ косӥзы: « кин отын?»
  
  
  — Камилла, сюрес, — шуиз Камилла кепыран юрӟым. «Ньылонзэ ужало бере, нош тон укыр басьтэмзы понна ноку но уз». Стадс куара шуэ, чилектэм кадь, пе пазьланы. «Пырыса, детка».
  
  
  Нош нах, со пушкы пырем, ӧсэз вӧлак усьтӥз бӧрсяз кельтӥз ачиз.
  
  
  «Ник Картер», — шуиз соослы паймо, сыӵе, кыӵе мон ачим режиссёр одӥг возьматыны уг быгато. "Кыӵе уж лэсьтыны тон татын-а люкеты."
  
  
  Ӝӧк вылын назьыльске кнопкаез ачимлыксэ бур кияз, нош паллян назьыльске ящик доры.
  
  
  Со пыр ортче комнатаез азьло кык муг сюриз киям кезьыт, уката паллян ачимлыксэ, пистолетысь дюймын вал соосын выремез.
  
  
  Таза луыны быг-быг Стадс ке но, со пыд вылаз но шаплы луэмзы. Со дыр, мон соин, каньыл, ишкалтэмзы понна но сигнализацияя езъёс ящикъёсы йыг ворсаса, со тырмыт сётӥзы вал, дыр, тыпак медаз валатске. Гилкриста камилла но, пырыны но. Сое но пытсазы ӧсэз йыг ворсаз, ассэ гилкриста понна, выль потаны уг лэзьы шуыса.
  
  
  Бур киыныз куэм венецианский стадс пресс-папье-а, шар-бейсбольный синдуръёссэ быдӟалаез тупаз. Со ӝог азьлань тэтчиз, пельпум ачимлыксэ кутыны жугон. Кулак сое шӧдэ, улон эмуос но пыкиськыса, вань мултэс кӧйзы пушказ выйиз кадь та соос пӧлысь-со понна ачимлыксэ, куке-соку обыда кужмо мугор. Эмуос киын лэсьтэм мукет со зынэз. Ситуация куриз шаплыгес, жалясьтэм шыпытэсь, ужасесь. Обезвреживать люгер милемлы быдэс армилы, пе, нош милям соос уг стадс-ысь, каньылгес. Дас ар талэсь азьло кужым кошке ачимлыксэ, векчи гинэ сӥ-ысь нах лак но кылиз.
  
  
  Со милям син кормаса но, соос ньылонзы понна кык киыным кутӥ ни ачимлыксэ, чиньыен возьматӥсьёсыз точка но бадӟым давление. Ачимлыксэ, суй-пыд юскиське, аслэсьтыд уждэ но уг кутскы. Кык векчи луэме мынам гинэ кусказы, возьматон понна, монэ тышкаськизы. Куддыръя мон дораз парикмахерская травмаезлы луыса ни.
  
  
  Со сокем ривненский зӥбоно, кӧня ке минут понна ачимлыксэ disconnect. Ачимлыкен юн векчи куссэс еэн думизы суям но ӵош калтылӥм крокодил ку со. Камилла хихикнуть, штан соин кӧлӥз ке, возьмало-а, мар-а со адями, кудӥз улэ дӥсь синазькыль карод. Со пертчыны, аслэсьтыд галстук, ачимлыксэ лодӥга герӟаськем шуыса.
  
  
  Али дыртытэк комната гилкриста-тӥ калтыртэммы бере, ожмаськон йылпумъяськиз, монитор вылэ зоопарк борддоръёсын вань нылпиос шумпотыса лыдӟисько компьютерный.
  
  
  Ас Стадс лыктӥз ке, соос шоры учкыса мон адӟисько обезвреживать кобраез.
  
  
  — Юанъёслы ответъёс сётыны, кӧня тыныд кулэ, Стадс, — мон шуи, — мар мыным нырысь малпаса, мар тон лэсьтыны. Нош табере со юан бӧрсьы юан. «Тон сыӵе кужмо, Джерри, Ник, Бен». Лач Камилла-а ми доры лыкто, абдрам асьсэды возьматыны мед быгатозы шуыса.
  
  
  Мон ачим каргасько со янгыш луэ. Со вие мон вань сосредоточивать стадс саклык луиз ке, соос быгатозы «Люгер» мон доры лэсьто, огпал ачимлыксэ кобураысь ӝуштыса. Соин ӵош предохранительёс-маос отщелкнуть мастерстволы, спагетти поттэм кузэн-вестерн, но, эн куалекъя, но мон доры берен лэсьтыны Гилкриста вимзэ .
  
  
  — Со султэм кык борддоръёс, — шуиз со. «Понна киосын лэсьтэм йыре. Табере юан кавур камилла зуркатъялом».
  
  
  — Умой верасько, — со подбодрить Стадс. — Мон тодӥсько, тӥ соин ӵош уд дэмланъёстэ-ын. Озьы дыр трос уг кыльы асьме дорын. Сое ини запрограммировать вань, кнопкаез зӥбиськод но нырысетӥ вень».
  
  
  «Кӧня тӥледлы доры улыны но, мынам юанъёсы, Стадс дуно », — шуо Камилла, мон уг вамыш лэсьтыны, ачимлыксэ мед кошкыны лэзь, со, ымнырыз чебер сапрес луэмзы сыӵе учкон.
  
  
  Со ӵектонзэ палаз тэтчем со малпаса лэсьтэм. Со тыл улӥ гож кыльыны быгатозы, нош ыбем куараез вань возьматыны быгатӥз на катастрофаос, табере кык полэс катастрофаос, ачиз машинаен ветлэ бере ини стадс вайиз.
  
  
  — « Эй план ачиз сярысь вераз соку, Стадс - вань дуннеысь предприятиосты быдтон понна грандиозный тон, улэ, кино-а мар-а тон басьтэмед».
  
  
  Стадс мыньпотыса, ас малпанэзлы оскымон акылес вань на.
  
  
  « Улон сӥньысъёсы реальной, Камми , дуно», — шуиз со. — Нош финал — сыӵе понна гинэ идиот куарасётонэн. Но ми сое серем кариськом движение быдэс мугор гилкриста палаз. «Тон но, мон самолётэз нуллыны дась Леноевик Вара, Фиджи островок уйпалаз, кытын возьмало мон аслэсьтым дунне. Пьероез, Ренцо, полпути но сэръёссы вылэ хью ини. Рифмазэс Калькутта-озь. - Ын нанди калькутта вылэ, отысь берпуметӥ нош отчы прыжокъёссы.
  
  
  "Та кино ӧвӧл-а?" — Камилла юа. Вань сяна, сыӵе шузимем кадь Стадс, оло вожпотон со куараез кылӥсько.
  
  
  «Басьтӥсьёс ӧвӧл вуриськись, детка. Зэмзэ вал-а тон королева Moda Lenoeviki Loe, — шуиз Стадс. «Зол, кезьыт кинозвезда. Вань дуннеысь королёв, милемлы мар кыле. Мон та дунне тупатъяны кулэ вал. Пьероез, Ренцо, Хью сэрен, мон но тон.
  
  
  «Тау, Стадс», — шуиз Камилла. «Мон вазен ик улонэз аслэсьтыз шудыны шлюха. Трос тыршемзылэн потребоваться, кинозвезда мед луоз, сыӵе вылӥ карыса, мон но кылё».
  
  
  Соос ыбылэмын шорысь кымесаз соослы усьтӥсько паськытэсь ачимлыксэ безупречный воштӥсез луыса. Куншетме вылэ ӝутыса кисыриос быдэсъян юаське, пуля салам верасько, но отчы, кытчы со пыриз, сяськаясь роза. Собере со йырсазьзэ ыштӥз.
  
  
  Ыбем куара гилкриста вылэ вырӟе ини но, ми соос сьӧры мыно.
  
  
  «Кык кнопкаез зӥбид та тротуар вылэ центральной, Картер», — шуиз со, кык горд кнопкаез вылын возьматэмын, кызьы вуж сямен тылпу кысон инструктор. Мон тае верасько, со ини тыся переключатель зыраз но. — Одӥг бакель каремезъя, Мэллори таос монэ кельтӥзы, — шуиз со. «Андан вискын таос люкет мукет экран восьмисантиметровый компьютерный центр но юрттэ».
  
  
  Камилла ачим котыре нокин уг учкы, уг кышка ассэ дыръяз гилкриста ышанӥсько.
  
  
  "Таос шоры учкыса," - шуиз со, выключатель выросъёсыз тэшкылля выль школа. "...Сёт та амалэз ас выл" шоры учкыса, со пичи панельёс близоруко "... эсьмаса , ньыльдон тямыс часын."
  
  
  Соку капчигес луэ ини со. Компьютерный технологиосты ӧжытак гинэ, но та ужез гилкриста луэ.
  
  
  Трубкадэ куштӥд но пукон вылысь телефон жингыртоз но со стадс жисмонди хайман 911.
  
  
  — Али лэсьтыны луэ, — шуи мон. «Отрядысь коммандос асьсэос басьто. Ми центр компьютерный басьтылы, но мон малпасько, татын армие мараны шутэтском-а, мар луыса, али но тырше. Кулэмъёс ӧжытгес Мэллори Стадс.
  
  
  Мон но вӧзаз пукылӥ Камилла йырсазяз вуыку, шуныт но дыр-р куалекъя.
  
  
  «Со валэктыны, мон сое ыбо шуыса, но мед ас репутация данзэ утизы», — шуиз со, та омела кадь адӟисько.
  
  
  «Шаерамы одӥг гинэ судэз уг сёто, номыре но таиз мынам аслам»медален.
  
  
  Ӧжытак пельтэ, со, ас дорам мон ӧжыт гинэ дыр тырмо программаын нах турттэмез, малы ке шуоно гилкристый стадс куспатыса. Бадӟым Но ӟеч, фактъёс солы, маиз вал, вань планмы эшшо бадӟымесь луонлыкъёс камилла кавур кызыгыны дуннеос, вормымтэ.
  
  
  Огшоры компьютер пистолетэн ыбид ке прошивать со валтӥсез, но ваньмы понна со огкадь луыны гилкриста, Лиза Пресстол уретӥз шуыса, мед соос тупатэмын борддоре понна.
  
  
  — Та арбериос бесценный, — нукыртӥз со. «Кин тонэ виыны быгатэ бере-вилкаен но пуртэн ке, мон доры уз берытске, со дыр, куке мон сии, киы уг озьы-а? Э, инмаре ӧвӧл. Уг яра вал сое куашкатыны.
  
  
  Мынэсьтым багажме технической тодон-валан тырмыт луэмез понна, зӧкесь сярысь трос сюлмаськытӥсь уж, сыӵе, кызьы реверсирование дугдылонни шина но, уж вылын но рассчитать настроенный ошмес.
  
  
  Трос векчи ужпум гилкриста выре, самолёт кадь, но сыӵе боевой утчан техника, бусыын ожмаськон мынэ ини. Азьвыл солэн кӧня ке будӥзы ih, ядерной пуштон потыны быгатӥз шуыса. Котыр лобась запрограммировать ih соос, кужымзэс но дырзэс ын шараяй но сборкаез ih нато потыны быгато но мукет.
  
  
  Ӝӧквыл дас пол жингыртэ телефон, кезьыт азьло со ответ. Та Хайман луэ. Административной юртаз интыяське шуыса гинэ реабилитировать каро но, генерал но соин валче норден жисмонди мазератти полковник.
  
  
  «Ӵапак срабатывать ваньмыз озьы, кызьы тон шуиськод, Картер, — кеськиз хайман куно пумитаны. «Ренцо вооружённой кужымзэс валало ке, мар технической юртэз тунгоназы, сое нюштыр, комакъёс кадь номер. Боеприпасъёсын склад но бугыръяса, шедьтӥмы ми ватӥмы. Со понна куд-ог котыраз кивалтэ ини конвейер амалэн транспортной загрузка дистанционно лента вылэ потӥзы».
  
  
  «Тон котькыӵе кузьым басьтыны быгатом, со палъёс мон ӵектыны быгатэ», — Мазератти генерал пыриськизы.
  
  
  Озьы уг малпало ай, генерал, — шуи мон. «Коньдон али туж кулэ ӝоген милям американскойзэ транспортной шаплыесь, кудаз мон татысь калькутта вуттыны быгатэ. Отысь-ын Нанди, нош отысь самолёт ӧжыт, ми сое вуттыны быгатомы пичи шормуӵ вылын возиське леноевик улэ оскон. Отын уж на ми дорын луы палэс.
  
  
  "Быдтымтэ уж ӧвӧл шат со, Ник?" — Камилла юа.
  
  
  "Тыныд, дуно, ӝыныё удовольствие," мон шуисько. «Жаляса верано луэ, со ӧжыт витёно луоз».
  
  
  Со пеймыт адске, дыр, мон сое хайман уг герӟалоз, со вераны эй, валтӥсь капка дорын кӧня возьма туспуктӥсьёсыз. Сьӧд ходэ люкаськизы асьсэос гилкристый пыр потӥз.
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Бадӟым люкетэз со сюресмы изьыны-а, уг-самолётын вал стюардесса Розан мактал.
  
  
  Мон уг изиськы ке, берпал вылын солэн люкетэз бадӟым самолётэн телекс шифровать телефон сьӧрын пуке, ивортодэтъя но сёткасько хоук ӵош вожвылъясько.
  
  
  Мон гинэ нуоз, малы экспериментальной, самолёт дыраз монэ витизы эшшо сверхсекретный взлетный-мерттӥськон аэропортэ полосаез Неаполь натовский улэ. Самолёт ӝог отчы ввс-ын мыным потэ двухместный мазератти генерал итальянской.
  
  
  Вашингтон котькуд вамыш эскеремын понна ас котыраз офисэз Хок, колумбия округысь, босс но, мон кадь ик, со копак ас ужзэс быдэстыкузы отель, бактериос уг кельты " случайной, кайта дуннее соосты черлатыны быгатоз. Со понна сӥньыс ишкыны, даллашылы, но кышкытлык шантажировать отын, кытын кулэ но, самолётлэн пилотъёсыныз сылэ, пилот-кыкетӥ, кык взводмы штурманэз десантникъёс но, лобон доры шуккид но, дась, возьма, куке генерал Мазератти сое самолёт котыре потӥз. .
  
  
  Верало мон расписание вылэ ӝутскыны юрттэ дурын бадӟым лобан но шанс штурманэз сярысь. Бизнес-джет Ренцо классын шаплыесьгес вал, но соос пумит луизы самолётъёссэс кельше спортивной автомобильёсын сярысь шӧмо та Формула-1. Самолёт но огшоры маршрут пыре калькутта ренцо Нанди но, фиджи аэропортэ шормуӵ вылын, шормуӵ вылын араматэль Верелдейнде. Пересадкаос, вань эрико дырысен, лэзь сое, со ачиз быгатоз, визьмо задница куалекъяны мугез ӧй вал дорам, медаз частной ih аэропортэ вуэ бер, арня кезьыт ке, нокызьы но уг. Вазь ӵукнаозь но йылаз-шормуӵлэн уйпал полюсэз ортчыса, монтэк ветлэ, со нуналэ ик дугдылонниосын шонер маршрутэтӥ.
  
  
  - Тӥ телекс хоука приказ вуиз, кун официальной кылэ берыктыны телексист секретарь но, ачиз но сарказм сотэк огшоры, валамон но, вакчи но тырмыт:
  
  
  СЁТЭМ УЖОСКЕТЪЁСТЫ БЫДЭС РОССИЫН БЫЗЬЫСА ПЫРИЗ НО ВЫЛӤ КИЛМАСТЕР ТОН НАСЕЛЁННОЙ ПУНКТ ШТАБЕЗ ПРИКАЗ ЛИКВИДАЦИЯ ЫМНЫРЫН ТОДАЗ СТОП ЛИКВИДАЦИЯ КУРАДӞЫЛОН МУКЕТ КУРАДӞЫЛОН ДЕСАНТНИКЪЁС СТОП, ВАНЬЗЭ ТӤЛЕДЛЫ СЁТӤ, БЫГАТИСЬКЫ КЕ, МАР ӴЕКТӤЗЫ, ЛУОЗ ...
  
  
  Собере кӧня ке подробностьёс сьӧры ярд, основной местоположение виллаяз йӧтылӥз, соин но пуш педпал кышка, инцидент, хок спланировать " прессалэн возисьёслы юрттэт чурез бордын, сотрудничать агаеныз ӵош, со понна пышкылыса шуыса, компьютерный гилкриста лентаысь лыдӟыны. Но Парижын пуштон сярысь йыръянэз луэ, Лондон. Реальность, но луоз кыӵе ке но пуштонъёсты, нош но безвредный-поч эскерыны. Ссср-лэн но ыштон сярысь вераны подводной лодкалэн атомной. Кусыпъёсты, пумит монголиысь китай кунгож инцидент малы пумит луом. Мон политик вылэ урдыса, дыр фбр палдытэм адӟиськыны ӧйлась. Вордскем кыл люкетъёсъя понна десантникъёс телекс деталь. Та чурыт луэмзэс подразделениен командовать американскойзэ полковник.
  
  
  Самой пумаз: «ӟеч уж». Сыӵе адямиос понна та бадӟым заслугаоссэс, Душес кадь, собере нош ик сьӧры «шортлэсь та дыр...».
  
  
  Полчаса-озь со понна, ми пумиським кадь сылӥсь шормуӵе Леноевик, полковник, мон та одӥгез гинэ передачаос.
  
  
  — Мынам матысь шормуӵ лымшор пала, — шуиз со. «Собере куинь минут ортчыса, сое ас вылам зависать кадь со, тонэн ӵош пиос но педло бырйиськи, луоз, мон но оскисько, тон-а со уйпал оконечность пуксе».
  
  
  — Зэм, — шуи мон. «Кылсярысь, кык-лэсь миля виллаяз». Со шонтэ. «Лобон но азинтӥське шормуӵ эллис самолёт пуксиз», — шуиз со. — Со герӟаськемын британо-американ тулкымысь командный вакчи пункт. Туж умой, Картер. Мон рукопожатие вошъяськизы, но со адямиез ас дораз люказ султыны дасяськись но приказ сётоно вакчияк. Та проффи луэ. Нокыӵе ерунда, ӵошкыт усьтэм бере соос кык кузя, картузной ваньмыз, мар кылдытэмын-а, но эшшо кӧня ке предметъя.
  
  
  Солэсь усем «Rolex» секундной шоры учкиз но стрелка, дыр, со котырын куинь пол трос ӧз ортчы. Собере со люк пыр потӥз.
  
  
  Асьсэды укыр вылӥе лобӟиз шуыса, асьмеос адӟыны быгатӥськомы, вылӥ телескопез Палобара шат шуыса, мон мед синйылто-а яке радаръёс, москвае но кунгож сьӧры вашингтон шедьтыны. Секунд ортчыса, со аслэсьтыз но кислород маска шталь золтыса, дыръя но тырмыт уг луы уг быгаты шырак гозы атмосфера понна тыре, шоканы мед луоз. Собере, соосты куштэм сл. Ужъёсын но сётъяло вал идеальный дыр. Соин, дыр, пилемъёс пыр зымылӥ шобрет, со удыс шормуӵлы улаз чебере адӟиське, быдэс сад но пальмаос, кудиз пиштэ небыт пляжын луо. Гозы кутыса, со капчи сюрес омыр сайкыт, ас удыссэ пыр но музъем вылэ пуксьыны тӧлтэм лэсьтэмын, пальмаос кокосовый дурбасьтӥз.
  
  
  Думетын сое пичи шарикъёсы отстегивать парашютсэ бине но, солэсь пыдул кутэтлы одӥг ваты, котырысьтыз писпуос но, турын но мертчан присыпать кокосовый.
  
  
  Мон куанӥ араматэль дыре югдур уз луы. Со адӟи та направлениез лэзём али но, дыр виллаяз нуэ ни, бичано куакъёс но тропической пальмаос пегӟон. Дас сизьыметӥ дауръёсы дворецысь итальянской, оло, татын неуместно адӟисько ке, шыпыт океанын, озьы ке но та синмаськымон чебер уг адӟиськы определённо архитектурной.
  
  
  Мон ӧжытак потребоваться тыршемез понна басьтоно кариськиз. Вераськонын хоука сортъёсты кадь, кышкало рутина вылэ инъяськыса. Эскерон патрульёс ожмаськон тӥрлыкмы луоз, нош со вамен котырсконын огкадь вис дыръя ортчизы. Из вылэ-тӥ проползать ӝуштэмзэ солэсь, но эн дыртэ понна грифон ватскем интыязы. Со кык пол ih засекать, дас минутлы азьло бен, шутэтскы, а солы ми дорын, сад-гопо но, укноос но тӥямын нырысетӥ этажаз вадьсаськиз план виллаын. Али ваньзэ, мае мон лэсьтыны кулэ луоз, та сярысь сюлмаськоно, со медаз шедьы обслуживать персонал луд синмо. Ивортодэт мон, часовой пушкын номыр ӧз луы, нош со уг шталь дӥсьтон-оскалтонъёс.
  
  
  Схема вылэ-тӥ со ӵыпемын, тыбыр кузя но, ку интыяськемын бадӟым ӝужыт кресло о мон понна бадӟым гостиная шедьтыны удалтӥз.
  
  
  Сое тронысьтыз тодэ но бадӟым вал. Та трон ке но луэ, со понна Пьеро Симка. Дюймын пукон лӧпкытъя вал, куать, паськытгес но тырмыт луэ, киысь чиньыосты вайяса ачимлыксэ огшоры сиён-юон мед луоз. Пеймыт коридоръёслэсь но, комнатаяз, мон умойгес возиськизы сэрегез нунал сылэ со обзор. Интыяськемын со вите отын сомында, кӧня потребоваться; полчаса, кык час, вить но солэсь тросгес час.
  
  
  Табере мыным луоз визь переосмыслять операция дыръя дорын, комната но кӧня ке чал-чал содержимое ӵыпемын упражнениос лэсьтӥзы. Ачимлык калыктэм шормуӵ вылэ люкаськизы ини лымшор палъёслэсь полковник но парашютист луиз кулэ. Аэропортын сое пичи частной отысь кошкиз. Собере сое витё, дыр сигнал сярысь уг басьты со, мар мон акция «Киллмастер» йылпумъяз. Та сигналъёсты, соос уг басьто ке, кык час ӵоже, частной приземление самолёт собере, операция лэсьтыны кутскизы, со ачиз но кутскиз. Нош вылӥ Хоук, армиын астэ идентифицировать мар понна американской спецоперация ӧвӧл, вандӥськон чрезвычайной ситуация кадь учыръёс сяна, тодмо учыр.
  
  
  Асьмеос асьмемыз, пичи музей комнатаос, трос дуно арбериос. Соос пӧлын трос суредъёс но скульптураос, со предметъёсын список но искусство шоры учконъёсме, соослэн случайной ыштэм, лушкам сярысь вань тодмо луиз: итальянской, француз, англи. Ог-огзылы эш чебер Мебель соперничать но редкость. Ӟузыриос бадӟым-гигант чебер люстраеныды вӧлдэтысь тротуар хрустальной свисать сюрс шуккиськом, зарнивуам свисать рамаен ӵош. Скелетэн солэн миллионерша кринолин гигант укша вал.
  
  
  Час ортчыса, кӧня ке милям упражнениос лэсьтыны, йога но, лулсэрзэ но бурдъясь кужымзэ тонусын мед возёзы. Вань напряженный али дыре кык луиз. Собере ӝогенгес ик, мон отчы интыяськи кадь, медо гостиная индонезийский бронза фигураос вуиз. Данъя вал, нах эксэй дорын, соин юбкалэсь кузьдалазэ озьы ке но пичи. Сое тӧдьы дӥсяса сьӧд чильпам айшетэн шымыриё луиськомы ваньмы ӵош. Со понна шырак зыръёсын, азьпалзэ но вашкалазэ люкетэз усьтӥськиз комод, куинь бадӟым экран телевизионной усе. Собере нош ик кошкиз со. Ньыльдон минут ортчыса, пыриське кыӵе ке дворецкий, комната бегло мед учкозы. Эн лыкты мон доры но сое нюлэ, кезьыт ньыль метр вылын. Но со лэсьтӥзы ке, нош ик кошкем потэ. Та тодметъёс шараяськыку, малы витё кузёоссэс.
  
  
  Со, кылем, кызьы мынэ самолёт пуксиз. Дас минут но ортчымтэ, со куараез кылӥсько пичи коридорын кезьыт сэрен гулкий Хью.
  
  
  — Вальыр вань мынэ, Пьероез, — шуиз со.
  
  
  «"Шонер" война ялон асьсэос дасязы-подводной лодкалэн сьӧры ышиз. Стадс луыны кулэ, лобӟыны дасясько ини шуыса, ми доры кариськиз.
  
  
  Но соос джентльменъёслы дворецкий ih лэзиз комнатаяз юало, кыӵе солэн юон сётэ.
  
  
  — Мон тордон сярысь сюлмаськыса, Чарльз, — шуиз сэре Хью. « Мон уг поты, мон понна кӧня ке час ӵоже вуоно иса, малы ке шуоно мон конференция». Со гожтэмын куинь панельёс экран пыр, котькуд экран вылэ потэм сцена базар пӧртэм: бомба центр пуштон сярысь вераны шок-поль репортёр Лондон; мар уг мукетэсь, куараос но, ӵын кадь, ачиз уголовной розыскъя ёзэтэзлэн наущение Хоука потӥз. Оон-ын шокировать обозревательлэн Нью-Йорк куноосты сӥё-дано ужрад ссср-китай сярысь верало адямиослэн меӵак урдскизы, депутат луоз. Куинетӥ луись ивор экран вылэ-тӥ Даллас. «Виылон мукет политической туж матын».
  
  
  Ас вылам пьеро трон инты басьтӥмы, со понна со вань ватскемын на. Куинез но тырмоз стакан сэрен вылӥ содовая висказы хью. Ирина кельше ренцо нуйтӥськоз.
  
  
  Сое витё, дыр куспын тодмо луиз мукет хью полпути кык сэрен, кияз комнатаямы кезьыт люгер азьвыл зымиськомы.
  
  
  — Кизэ йыр понна, — мон рявкнуть. "Тон вань. Ӝоген! Но паймонэн пачылам ӧвӧлысь, со али улэп на-а, мар-а татын Ник Картер но, та комнатаын, озьы косэ ih ӝоггес сётске, со вал кадь потэ со.
  
  
  — Тон мыным вера та радын ваньмыз, — шуи мон. «Сокем юнэсь ӧвӧл ни, но, кызьы тынад. Всё, тон мед тодод-а, малэсь та ӧре ветлӥсьёс, пиналъёс.
  
  
  Гепардъёсты Ренцо ӝоглыкен ветлыны. Ачимлык шара вольыт ӝикыт парик мон шуккисез, ымнырыз, азьвыл сое ыбизы но одӥг кезьыт лэсьтыны вуиз ке, тышказ мон со кизэ шуккыны пистолетъёс каратэен тодмето котыр. Мукет, та уш сцена вань на-а, нош ик киоссэ уллань лэзиз.
  
  
  Со одӥг движениоссэ отшвыривать «Люгер» кыдёке, мукет омырен стилет ини хьюго но шорӟымтэ, Ренцо мыныкузы, гуньдылӥзы. Со мугорыныз музъем вылэ усьыны кулэ ке, со нош ик кияз пистолетсэ кутыса, ситуациез контролировать доры но копак нуналъёсы сюрес вылын шуккемез сэрен Хью.
  
  
  — Султэ, ублюдок. Со тырмыт ӵыж англи, йӧно. Табере соосын кусып возиськоды-а кышкало. Со буш киын кырмано Пьеро йырсиез но йырси ачимлыксэ, мед ышанӥсько, парикъёс мар валантэм уз луы ни.
  
  
  «Мар мон али лэсьтӥсько люкаськизы-та мукет», — шуи мон. «Марсленд, симка думылэм». Ӝик-ӝик вандэ куштӥськоз, соосты электро эмуос, ишка котырзэ торшер сылэ. — Нош со контролировать карыны .
  
  
  Дюймын котькуд аслэсьтыз ымнырзэ горд синазькыль карон, сое лэсьтыны хью сэрен-а, мар шуиз эмуос. Соос шоры учкыса, со понна, зэм но, керттэмын мед луоз лач-лач ку врезаться герӟамын.
  
  
  — Умой, — шуи мон мылкыдын тырмемын ке, сое быдто. Со герӟаськем донгиз Пьероез, нылпи табере ӧжытгес луэ, кудзэ тросгес карнавал шарик, урдэсъёсаз.
  
  
  "Мон пукисько, тон тодӥськод, мар понна таос тӥледлы шорт," мон шуисько. «Потэ ке тӥляд вӧсяськыса шуиз берпуметӥез, берпуметӥ кылзэ вералоз, со чаляк лэсьто».
  
  
  — Солэн вожез потӥз, Картер. Аслыз дан утча сэрен хью придавать парламентской куара, кесьыны но ӵош куашка. «Хладнокровно виыны уг яра озьы адямиез».
  
  
  «Калыккуспо жюри, тӥ трос янгышъёс лыдъяны, котькыӵе кезьыт нацистъёс, Нюрнберг ошем», — шуи мон. — Та толэзь но кошкиз. Шара но, ас вог луэ, придавать собере выриз, нош мукетыз-пожаны быгатоз доры вуттӥз таӵе малпанэ. Босс-мон лыдъясько, озьы ик форма куд-ог шузимон кылем шуыса, кызьы сифилис, паськыт ке мерлык саклыксэ ас палаз кыскыны. Кызьы кулонлэсь преподноситься шудтэм учыр.
  
  
  — Та ӧр дугдыса но уг тупа , — шуэм ушъяськись сэрен Хью. — Вань на ачимлыксэ дугдытэмын луысал, луонлык ке сётысалзы, мон тонэ келяло Стадс телекс.
  
  
  — Тон математикая телексировать кулэм бере уг быгато, — шуо мон. Суредъя но кулон сярысь вакчи предложениосын вераны телевизионной но со кӧня ке стадс со алдаське, соослэсь озьы куанод. Берпуметӥез, мар косӥзы-со англи сюро таза тэшкыльтӥ.
  
  
  Ваньмыз дась луыны быгатэ тон доры сяна, сюлэмшугез нуналазазвесь безумство. Соин, лэся маез нырысьсэ каллен, мугорез инертный, шукке мынам, кызьы реактивной бульдозеръёс. Аслаз киыныз со тышкам «люгер» мынам киосысьтым, пичи гинэ но мон уг ачимлыксэ аленка выж вылэ сапкиськем. Со син пумыныз адӟиз, пьеро телеэкранэ надежда задвигаться улэ кадь, но монэ али дырез берыктыны уз луы, со чотын. Соид но сэрен Хью грязно ожмаськиз, самой кышкыт тушмонзы кадь, соин ӵош куке-соку пумиськылыкумы, солэсь кужымзэ но вожпотонзэ ачимлыксэ удваиваться безумная. Одӥг кияз кутӥз но кыре зыныз мон понна бадӟым рывок штан висъяны, ширинка но мукет. Со замшевый пичи пуйыен кутыса, возё соосты пьер, газовой бомбаослэсь кыдёкын лэзиз комнатаяз шорт но.
  
  
  Картер ник соос тодыса, пыр-поч эскерыны. Ачимлык люкетэз эмуос Но манёвр плюс сылэ. Солэн йыраз шуккиз со улон ачимлыксэ, " малы со выжез вылын кӧчиз. Со, чыртызэ-а каратэен эмуос но соос кулонэ нуо мыкырскыса вылэ шуккет лэсьтӥз.
  
  
  Со гебыр-гебыр вуиз, Пьеро люгер приканчивать понна басьтӥсьёс но, дыр но трос уг ышты. Соку со, отпрядывать. Хрусталь люстра сюрс котыр ми дымбыр-дамбыр уси. Табере буш клеткаосы тупась шталь куползэ ворекъя. Киосамы шальк понна луисько мон пасесь, рамаоссы но, ки кемын луыны люгер золъяз монэ.
  
  
  Пьеролэсь пальпотонэз поттись купырскемын арес эшлыко, ваньзэ на поскесаны ветлэ.
  
  
  — Марлы озьы али ми ӵошен гинэ, Картер, — шуиз со. — Оло, асьмеос котьмар уж борды выжыны быгатэ. Со тодэ-а, мар-репутация астэ тон дунъяськод, мон со бырон калэ вуттыны но уг поты. Тӥ быгатӥськоды-а вераны, мар мон утопить, кылмы но ышемын-быремын .
  
  
  Вакчи купырскем пыр но кӧня со вырон эшшо кӧня ке лэсьтэмын, озьы ке но герд тач-тач керттылэм, эрико луэ. «Башка ке но, мон спортэз яратӥсьёс шуыса, соос эшшо но акробатъёслэн», — шуиз со. «Кулэ-а тыныд трос ӧнер азинскемъя потэ ке, улэп кылёз». Ачимлык куара курыт луо, соосты но воштоно солэн пальпотонэз. «Милям ваньмыз тырмыт трос миллион на. Тӥ быгатӥськоды сое ӟеч ӟечен ценымногие, кезьыт чурыт правительство.
  
  
  Со йырзэ сэзъяз. — Та уг срабатывать, Пьероез, — шуи мон. «Вал " юнда-дась тӥледлы юрттыны луысал ке, мон таосты лэсьтыны уг быгато». -- Ке оске мыным, тон, со -- шуисько, умой мылкыдзы вань на, назьыльске, капчи шажок доры лыктэ "люгер" ачимлыксэ ӝутӥз но, - нош со уг оскы на, пе, оскы, соку тон, пе, озьы, шонер верано ке, мон со сярысь малпаськом-соин ик историез утопление быгатэ.
  
  
  Тон оскыны быгатӥсько-а, мон пыраклы ыше-быре шуыса, пьеро музэн Симка. Али, куке тынад эшед, Хоук, лэся, ас калыкед сярысь озьы ивортылӥз планирование пичи ичиятэм умой схемаосын, со тодэ, кытын мон ӧвӧл яке вуоно политикаын, мар ке но на, пьеро музэн Симка. Нош выль адямиосты, мукет ним сётыса, со улонын мыным кельшиз яратоно ышанӥсько Африка быгатэ. Тыныд но, отставкае кошкыны быгатэ соку, ax понна самой узыр историез агент вань кадь».
  
  
  — Но со понна, — шуисько мон. — Ма луоз на-а мар-а, мар-а тупатыны кулэ, кык сяна дуннелэн пумыз , Пьеро. Розан тонэ вунэто.
  
  
  Соиз пуштӥз. - «Шлюха та шузи». «Симка пьеро соосыз ӵошатэме потэ вал-а тон?»
  
  
  — Азьло сямен ик, Пьероез, — шуи мон. «Улон улон понна».
  
  
  Вожпотон люкаськиз пичи убир-ын. Мон молодёжных веб-а солы оскиськон ворсаськыса улэ, ачимлыксэ понна таӵе амалъёс дэмӟы.
  
  
  — Со сяна, — шуисько мон, — мур ӧй вал таосыд доры чылкак розан честно. Ортчоз со тон вес вылын мертамын бере гинэ ӧвӧл, сямынызы но, сю но кельышлы.
  
  
  'Порядочность!' Ачим но куара ачимлыксэ абсурдно мурдаладэ ыштӥськод, чир арес. «Соку тон сярысь мон верасько вань амалэн лэзьылы, мумы пуны со трахать та сьӧдлэсь». Со подробностьёс артысь, сое доктор гинэ сӥё-Унтенвейзер куноосты пумитаны луэ.
  
  
  Со усьтэмын вушйылтыны. «Луыны кулэ, тон адӟиське, мугорыз вылэ милосский кизили обезьян кадь», — чурыт шуиз мыным.
  
  
  'Обезьянлэсь?' — со прорычать. «Клеткаысь обезьянэз. Обезьян тонэ Картер. Мон эрико.' Одӥг котыр но лэсьтыса мон со пыр лопыръяськыса ачимлыксэ решётка люгер вылӥын. - Ысь удовольствие коткало, азьвыл со ас киыныз утялтоно, кезьытъёс вуыса, со сое кырмем. "Милям шудонмы жингырты люкаськылӥзы. Пияш йӧн урод шудонъёс, обезьянлэсь иса. Собере тон сое ыбизы, Картер а, ӧвӧл-а яке эшъёсы лыкто. Мон малпасько, мае мон, Пьеро Симка, нош бызьылэме вань.
  
  
  Четлык эктыны со ми котырын, пуш тӥрлык донгиз, собере нош ик ӝоген куашкатъяй ачимлыксэ, со вылэ тэтче ке, со рискнуть. Соос нош ик но, нош ик досягаемость сьӧрын тэтча, со борды номыр но ӧз ке куты-а зымылӥськоды со сяна, омыр утчан быръён. Разочарование солэсь ӵыж гордэктӥз, котькуд шокчыны но пишмытымтэ ӝегатэк судорожно движение турттэмысьтыз. Берпуметӥез вадьсын-озь, куке мон сокем зол кыньыса но кизэс йыр котыр ачимлыксэ вакчияк, мар со тӥрлык киргаты.
  
  
  Табере сое курыны кутскизы. Шталь со уг тупа ке, сое пась йыр тӧласькем ымдуръёс вылысь ачимлыксэ втягивать. Со понна пичи размеръёс ачимлыксэ луонтэм кужым луоз, сӥньыс но тодмо луиз ини ачимлыксэ, кызьы пичи гинэ сое куто йыр ачимлыксэ, пушмульы быдӟа-ысен кокосовый. — Вань, — боз-боз шуиз со. «Мынам коньдонэ вань, Картер, кышномурт, ваньмыз, мар потэ... аааа...»
  
  
  Мугор Розан, со сярысь малпасько ке, со пролеживать выж вылын, вирын пылаське, кровать вылын мон «Суперба», ачимлыксэ мыкыртэм йырзэ уллань но, ӧз кылы, дыр, чырты чигиз кадь.
  
  
  Четлык мон ӵош торшер ёрмыса, но, номырлэсь кышкатэк, мон куке но вал пыӵал-тӥрлыкез пьероез, соосты уже кутозы, соосын музъем вылын ӝутыны, кӧня люстра вылын мед дюйм. Собере мон трос та ӧжытак каньылгес, кезьыт но мыр кыскиз, штука та мозмытски шуыса.
  
  
  Сое басьтозы «Люгер» куинь секунд ыбемаз куиньзэ-вожо лэсьтыны. Огъя сигнал полковник. Милесьтым мозмыны быгатоз ачимлыксэ Хоук репортаж газетэз, кудӥз али луэ.
  
  
  ФИНАНСИСТЫСЬ НО КУН УЖЧИ ИТАЛЬЯНСКОЙ БРИТАНСКИЙ СОБЕРЕ ВИЕМЫН БАЛКОНЭД УСИЗ.
  
  
  ТОДМО ПРОДЮСЕР ЛУШКЕМЛЫКЕЗ БЫДТЭ.
  
  
  Кыӵе хоука историез ми, пе, нош милям со ваньмыз понна-одӥг пала но сводиться: «приказэз быдэстэ».
  
  
  Сӥньыс.
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"