Дивер Джеффри : другие произведения.

Шэсцьдзесят адна секунда (Кніга зламанай лялькі 4)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

   Шэсцьдзесят адна секунда (Кніга зламанай лялькі 4)
  
  Змест
  
  ТЫТУЛЬНЫ ЛІСТ
  
  СТАРОНКА АЎТАРСКІХ ПРАВОЎ
  
  ЗАЎВАГА АЎТАРА
  
  ШЭСЦЬДЗЕСЯТ АДНА СЕКУНДА
  
  ІНФАРМАЦЫЯ ПРА АЎТАРА
  
  
  
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Гэта мастацкі твор. Імёны, персанажы, арганізацыі, месцы, падзеі і інцыдэнты з'яўляюцца альбо прадуктам ўяўлення аўтара, альбо выкарыстоўваюцца вымышленно. У адваротным выпадку, любое падабенства з рэальнымі людзьмі, жывымі ці мёртвымі, з'яўляецца чыста выпадковым.
  
  Аўтарскія правы на тэкст No 2022 by Gunner Publications, LLC
  
  Усе правы абаронены.
  
  Ніякая частка гэтай кнігі не можа быць прайграная, або захавана ў пошукавай сістэме або перададзена ў любой форме або любымі сродкамі, электроннымі, механічнымі, копировальными, запісвалі або іншымі, без відавочна выяўленага пісьмовага дазволу выдаўца.
  
  Апублікавана Amazon Original Stories, Сіэтл
  
  www.apub.com
  
  Amazon, лагатып Amazon і Amazon Original Stories з'яўляюцца таварнымі знакамі кампаніі Amazon.com, Inc. або яе філіялаў.
  
  ISBN-13: 9781662509803 (лічбавы)
  
  Дызайн вокладкі: Шасти о'ліры Судант
  
  Малюнак на вокладцы: No DaLiu / Getty Images
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  ЗАЎВАГА АЎТАРА
  
  Зламаная лялька - гэта зборнік з чатырох кароткіх апавяданняў, якія апавядаюць аб некалькіх пакутлівых тыднях з жыцця паўтузіна персанажаў у сельскай мясцовасці Сярэдняга Захаду. Гісторыі можна чытаць па асобнасці — у кожнай ёсць пачатак, сярэдзіна і канец, — але яны таксама ўзаемазвязаныя; некаторыя сюжэтныя лініі пераскокваюць з адной гісторыі ў іншую, як і некаторыя персанажы (у той меры, у якой яны выжываюць, вядома!). Паколькі апавяданне рухаецца наперад і назад у часе, я падумаў, што было б карысна паказаць у пачатку кожнай гісторыі, дзе кожная з гісторый трапляе ў каляндар, і працягласць кожнай з іх.
  
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Чацвер, 20 красавіка, 18:04.
  
  Седзячы на пярэдніх сядзеннях фургона, два брата глядзелі на поле бою.
  
  Прыемная вуліца ў цэнтры горада, у маленькім гарадку Вісконсін.
  
  Святочна. Вулічная кірмаш сканчалася.
  
  Сем'і, дзеці на скейтбордах або роварах. Некаторыя дзяржаўныя служачыя сканчаюць працу на цэлы дзень.
  
  Свет, які не будзе доўжыцца доўга.
  
  Мужчыны, гадоў трыццаць з невялікім, ехалі ў тым, што яны называлі Флористмобилем, старым "Фордзе", чорным, з надпісам "Фларыст Генрыэты" на баку, побач з творамі мастацтва, якія паказваюць складаныя букеты, ружы і ... ну, іншыя кветкі. Стывен Рос на самай справе не ведаў, што гэта такое.
  
  Ззаду іх, у самым фургоне, былі спартыўныя сумкі, заплечнікі і ноўтбукі. Дадатковая амуніцыя.
  
  “ Думаю, гэта спрацуе. Трэвіс Рос, каржакаваты і чарнявы, сядзеў на пасажырскім сядзенні. На ім былі джынсы і выцветшая шэрая футболка. Ён яшчэ раз агледзеў шырокую вуліцу.
  
  Старэйшы з дваіх, Стывен, быў апрануты ў сінюю працоўную кашулю і шэрыя працоўныя штаны, запэцканыя пасля вячэры ў Арби. Абодва былі ў чорных куртках. "Смачна".
  
  Ён сказаў гэта аўтарытэтна. Ні ён, ні яго брат не служылі ў арміі, але Стывен быў членам таямніцай групоўкі прыхільнікаў перавагі, якая амаль кожны нядзельны дзень праводзіла на ваенізаваных трэніроўках. Гэта было не падобна на "Марскіх коцікаў" або "Дэльта Форс", але людзі ў групе добра валодалі зброяй і тактыкай і валодалі ўсімі неабходнымі навыкамі, каб уступіць у бой і забіць любога, хто прадстаўляў пагрозу, то ёсць любога, хто не быў падобны на іх.
  
  А таксама навыкі, неабходныя для таго, каб ажыццявіць тое, што яны збіраліся зрабіць.
  
  І яшчэ было тое перавага, што план выратавання быў складзены адным з самых вострых розумаў злачыннага свету — чалавекам, які плаціў ім за тое, каб яны былі тут, і плаціў вялікія грошы.
  
  Paul Offenbach.
  
  Фургон быў накіраваны прама на будынак суда акругі Харбинджер, але скрыты ад яго вялікімі зараснікамі хмызняку.
  
  "Гэта дурная поспех", - сказаў Стывэн, ківаючы ў бок кірмашу. “Добрае прыкрыццё. Ім прыйдзецца праверыць фон, перш чым здымаць".
  
  Братам не трэба было праяўляць такую асцярожнасць.
  
  - І паніка, - дадаў Трэвіс. Ніхто не даведаецца, што адбываецца.
  
  "Дакладна". Стывен зірнуў на свой мабільны ў пошуках паведамленняў. "Пакуль нічога".
  
  Трэвіс працягваў набіваць магазін патронамі 223 калібра. “ Хіба мы не маглі ўзяць іх з сабой у дарогу? Бяспечней.
  
  “Таму што гэта яго апошні шанец. Сёння вечарам мы выязджаем з краіны".
  
  “ Апошні шанец для чаго?
  
  "Каб забіць яе", - сказаў Стывэн.
  
  “О, так. Яна".
  
  
  "Дык вось, гэта выклікае занепакоенасць", - прашаптаў доктар Сцюарт Коллиер.
  
  Яго жонка Элеанора ўсміхнулася, адкідваючы з твару свае доўгія мядова-залацістыя валасы. Мяккі красавіцкі ветрык трапаў пасмы з тых часоў, як яны прыбылі на вулічную кірмаш гадзіну назад.
  
  Даўганогі мужчына меў на ўвазе тое, што трымала на руках іх дачка. У антыкварным кіёску Хлоя закахалася ў старамодную ляльку з керамічнай галавой. У дзесяць гадоў, у адпаведнасці з правіламі падлеткавага ўзросту, яна не магла атрымліваць асалоду ад "дзіцячымі" лялькамі, пластыкавымі, не кажучы ўжо пра вірусных, накшталт American Girl. Але такі антыкварыят быў ідэальным выхадам. Яна магла атрымліваць асалоду ад ім як цацкай, належачы на тое, што ён унікальны і можа спадабацца дарослым, а значыць, па-за падазрэнняў.
  
  Ёй гэта відавочна падабалася.
  
  Ні адзін з бацькоў не быў да канца ўпэўнены, чаму.
  
  На вялікім, лунообразном твары застыла ненатуральная ўсмешка. Чорныя валасы былі нафарбаваны, і з-за бляску яны здаваліся нямытымі. Шчокі былі занадта круглымі і ружовымі і наводзілі на думку аб обрюзгших. Вочы былі адкрыты занадта шырока, як быццам ляльцы не падабалася тое, што яна бачыла. Сукенка ўяўляла сабой муумуу - А-вобразны каркас адзення, прадзёрты па прыполе. Туфлі, як мяркуецца, былі з лакіраванай скуры, але яны былі намаляваныя на яго ступнях; пад чорным можна было разглядзець шкарпэткі.
  
  "Некаторыя з нас галодныя". Колльер выкарыстаў ласкавае каралеўскае множны лік, што ён часта рабіў. Жарт бацькі і дачкі.
  
  “Піца. Калі ласка?" Ад Хлоі.
  
  “Хіба ты не ... ? "Элеанора не папрацавала дагаварыць. Дзяўчына адмовілася ад сыру, які чаму-то быў ворагам яе веганства, на працягу апошняга месяца. Няма сэнсу адзначаць неадпаведнасці. Муж і жонка абмяняліся поглядамі. Колльер сказаў: "Сасіскі і пепперони".
  
  “Тата! Агідна!"
  
  Такім чынам, малако знаходзілася ў дэмілітарызаванай зоне, але за ёй ляжала нічыйная зона для мяса.
  
  Гэта трыо было тыповым для тых, хто тут, на вуліцах Аппер-Фоллс, акруга Харбинджер, штат Вісконсін, сем'ямі атрымлівае асалоду ад вольным днём. Стю і Элеаноры, жанатым пятнаццаць гадоў, было пад трыццаць, жонка-юрыст была больш спартовай, чым муж-лекар, хоць ён узначальваў каманду веласіпедыстаў. Рудавалосая Хлоя пачынала сталець. Цяпер яна была менш чым на полфута ніжэй пяці футаў шэсць цаляў росту сваёй маці і непакоілася, што перарасла свой любімы від спорту - гімнастыку, хоць футбол, у рэшце рэшт, апынуўся не такім ужо дрэнным заняткам.
  
  Іх адзенне для гэтага дня таксама была тыповай: Ён быў у чорных слаксах і крэмавай кашулі пола пад цёмна-сіняй вятроўкай. Дамы былі ў спартыўных касцюмах, Элеанор - у цёмна-сінім з надпісам "ОСТОН" на грудзях, а Хлоя - у шэрай талстоўцы з капюшонам.
  
  Кірмаш займала чатыры квартала ўздоўж Дуглас-стрыт у неподвластном часу цэнтры горада Фоллс. Прадаўцы прадавалі антыкварыят, арганічную касметыку, творы мастацтва, карткі для калекцыянавання (бейсбола, Магіі і покемонов), кнігі, прадметы хатняга ўжытку, хлам, новую і перапрацаваную вопратку, а таксама прадукты харчавання ўсіх формаў, густаў і сумесяў.
  
  З аднаго боку кірмашу размяшчаліся крамы, бары і рэстараны. З іншага боку знаходзіўся ўрадавы комплекс акругі Харбинджер — офіс шэрыфа ў вест-эндзе, а тут, на ўсходзе, дзе зараз знаходзіліся Вугальшчыкі, знаходзілася будынак суда.
  
  "Пачакайце, я іду туды", - абвясціў Колльер. Адзін з прадаўцоў прадаваў вініл. У яго ў кіёску было, павінна быць, тысяча пласцінак. У доктара было некалькі добрых прайгравальнікаў. Для яго гэта быў адзіны спосаб слухаць музыку.
  
  Элеанора засмяялася. “ Пры ўмове, што мы паямо да паўночы.
  
  Было вядома, што ён губляўся за праглядам.
  
  “ Дваццаць хвілін. Верх. У нас на розуме піца ".
  
  "Мы з Хлояй будзем там". Яго жонка паказала на магазін адзення, палова вітрыны якога была запоўненая дзіцячай вопраткай. Яе сястра чакала дзіцяці.
  
  Ён зайшоў у кіёск, кінуўшы погляд на піўную Хогана. Яны з Элеанор любілі піва і еду ў пабе, але ніколі туды не хадзілі. Усе ведалі, што гэта была штаб-кватэра нябожчыка і нікім не оплакиваемого Томаса Векслера, які быў самым блізкім чалавекам у Фоллс да боса мафіі. Яго застрэлілі некалькі тыдняў таму. У гэтым справе не было падазраваных, і факты яго смерці і адсутнасці вінаватых асоб не занепакоілі ні аднаго чалавека ў горадзе. Векслера падазравалі ў пастаўках большасці вытворцаў метамфетаміну ў акрузе. І яшчэ большую трывогу выклікалі сувязі з бандамі гандляроў людзьмі.
  
  Шыльда абвяшчала: "ВыЗНОЙДЗЕЦЕ НОВАЕ КІРАЎНІЦТВА". Можа быць, пара паспрабуе гэта. Хоць Колльеру не спадабаўся выгляд гэтага буйнога мужчыны ў джынсах і чырвона-чорнай фланэлевай кашулі. Ён сядзеў за круглым металічным столікам на ходніку, ваяўніча аглядаючы натоўп і пацягваючы з бутэлькі, на баку якой было напісана GATORADE, але, мяркуючы па карычневага колеру, у ёй, несумненна, было што-то іншае. На яго шчацэ прыкметна вылучаўся желтеющий сіняк.
  
  Колльер прайшоў у палатку рекордистов, прыгінаючыся, хаця ўваход быў вышэй яго шасці футаў трох цаляў росту. Звычка.
  
  Адразу за джазам. Праглядаючы "Курткі", ён падняў вочы і ўбачыў, што перад будынкам суда спынілася патрульная машына шэрыфа. Яно было не з акругі Харбинджер, а з Вандалии, прама праз мяжу, у Ілінойсе. Ён заўважыў перагародку з тоўстай сеткі паміж пярэдняй і задняй часткамі і рашоткі на задніх дзвярах і на заднім шкле.
  
  За рулём сядзеў буйны мужчына ва ўніформе, альбо лысы ад прыроды, альбо паголены налыса. Ён выйшаў і, прыжмурыўшыся, уважліва агледзеўся, як і яго пасажырка, жанчына-памочнік шэрыфа, з бледнай скурай, высокая, але нашмат зграбней свайго напарніка.
  
  Колльер пачуў, як пад'ехала яшчэ адна машына з тарахтением рухавіка. Гэта была "Хонда" старой мадэлі, дзіўнага аранжавага адцення. Верагодна, яе перафарбавалі. Гэты колер не здаваўся звычайным. Яго нумары былі Иллинойскими.
  
  З кіроўчага сядзення выбралася жанчына. У ёй было што-то дзіўнае. Яна была такога ж росту, і целаскладу, як Элеанора. Прывабная, хоць і изможденная, з каштанавымі валасамі, сабранымі ў строгі хвост. На ёй была чорная скураная куртка, абліпальныя чорныя джынсы і белая футболка. З левага боку да яе пояса быў прышпілены залаты значок. Справа вісеў вялікі сярэбраны пісталет у кабуры.
  
  Дэтэктыў, ён зразумеў гэта па колеры шчытка.
  
  Яна і памочнікі шэрыфа падняліся па лесвіцы будынка суда. Ля дзвярэй яна абярнулася, адцягнуўшы правы ніжні кут курткі, каб паказаць складаны пісталет у поўны рост. Ён падумаў пра стрэлцы з Вестэрна, які рыхтуецца да сутычкі на пыльных вуліцах заняпалага жывёлагадоўчых гарадка Томбстоун-Додж.
  
  Яе погляд спыніўся на мужчыну ва фланэлевай кашулі, які стаяў перад "Хоганз". Ён зірнуў на яе, здавалася, напружыўся і зноў утаропіўся на натоўп.
  
  Дэтэктыў працягвала аглядаць мясцовасць. Тое, як яна засяродзілася, як нахмурила бровы, выклікала непакой.
  
  Што-то было знаёмае ў яе позірку.
  
  Ён раптам зразумеў і ўсміхнуўся.
  
  Яе вочы нагадалі яму вочы старадаўняй лялькі.
  
  І ён заўважыў, што назваў яе тым словам, якім апісваў цацку.
  
  Трывожны . . .
  
  Яна павярнулася і ўвайшла ў будынак суда.
  
  Доктар Сцюарт Коллиер зноў павярнуўся да Луі Армстрангу.
  
  
  "Загад выкананы".
  
  Седзячы на лаве ў старадаўнім будынку суда, суддзя, кругленькая цемнаскурая жанчына гадоў пяцідзесяці, падпісвала некалькі дакументаў, лежачы на старадаўняй прэс-пап'е, што стаяла на яе вычурном стале. Цэнтральным элементам дакументацыі быў загад аб экстрадыцыі, які павінен быў перадаць саракагадовага Падлогі Оффенбаха, забойцу-садыста, у рукі сістэмы крымінальнага правасуддзя акругі Вандалы, штат Ілінойс.
  
  Сведкамі знамянальнай падзеі было няшмат людзей: забойца, яго адвакат, пракуроры, а таксама розныя судовыя прыставы і намеснікі шэрыфа. Некалькі судовых мух на галерэі.
  
  І ў першым шэрагу жанчына, якая ні за што на свеце не прапусціла б гэта. Спецыяльны агент Дэпартамента крымінальных расследаванняў Ілінойса Канстант Марлоў.
  
  Яна сядзела побач з памочнікамі шэрыфа Хелен Гібс і Бары Столлером, якім трэба было перавезці забойцу праз мяжу, каб паўстаць перад судом.
  
  Хоць Марлоў справакавала судовае разбіральніцтва, захапіўшы Оффенбаха тут, у акрузе Харбинджер, два тыдні таму, яна не прымала ніякага ўдзелу ў спробах вярнуць яго ў Ілінойс, акрамя складання аффидевита.
  
  Сёння яна была проста зрительницей.
  
  Сакратар перадаў дакументы акруговаму пракурору акругі Вандалы Эвану Куиллу, што сядзеў за сталом пракурора. Цёмнавалосы, падцягнуты і далікатны мужчына быў прыкладна аднагодкам Марлоў. На ім быў бездакорна отглаженный касцюм, белая кашуля і цёмны гальштук. Падчас суда ён часам фарсіў у пакамечаным пінжаку і слаксах — каб быць адзіным цэлым з прысяжнымі, — а калі ён з'яўляўся перад лавай у адзіноце, то апранаўся з щегольством. Ён перакінуўся парай слоў з якая сядзела побач з ім жанчынай, мясцовым акруговым пракурорам, якая была прыкладна таго ж ўзросту, што і суддзя, таксама смуглявая і падцягнутая.
  
  Квилл ўстаў і з усмешкай павярнуўся да Марлоў.
  
  Яна кіўнула.
  
  У гэтых дваіх была гісторыя, якая выходзіць за рамкі таго, што яны былі калегамі па зброі. Яна ўспомніла, што, па яе думку, пакінула адзін з сваіх спартыўных бюстгальтараў ў яго спальні. Ёй трэба было знайсці яго раней, чым гэта зробіць ён; яна не хацела, каб ён турбаваў сябе мыццём і складваннем. Ён быў таленавіты ва многіх рэчах — пераследзе дрэнных людзей, лоўлі рыбы нахлыстом, ваеннай гісторыі, парадкавання паліц ... і мыцця. Сённяшнюю кашулю ён бы накрахмалил і пагладзіў сам. Яна кахала яго так, як Канстант Марлоў мог любіць каго заўгодна, гэта значыць з асаблівай прыхільнасцю — можна сказаць, моцна абясцэніўся.
  
  Радасць Квилла можна было растлумачыць не толькі тым фактам, што вельмі дрэнны чалавек цяпер выйшаў з ладу, але і глыбокім палёгкай, якое ён адчуваў. Ён быў дасведчаны аб настойлівасці Марлоў ў тым, каб ўзяць правасуддзе ў свае рукі, і, што не занадта вытанчана, забіць Падлогі Оффенбаха да таго, як яму маглі быць прад'яўленыя абвінавачванні.
  
  Злачынства, за якое гэтага чалавека экстрадавалі, заключалася ў катаваннях і забойстве блізкай сяброўкі Марлоў, памочніка шэрыфа Сінція Хупер.
  
  Але цяпер Квилл мог быць упэўнены, што Оффенбах у бяспекі ад Марлоў, а яна ў бяспецы ад турмы.
  
  Далей гэтым зоймецца звычайнае правасуддзе.
  
  Іншы гулец збіраў дакументы і пакідаў поле: адвакат абароны Оффенбаха, прысадзісты лысаваты мужчына. Ён аспрэчыў экстрадыцыю і — што нядзіўна ні для яго, ні для яго кліента, ні для каго—небудзь яшчэ - прайграў. Цяпер, калі ў яго знайшліся больш важныя справы, ён устаў і сказаў некалькі слоў Оффенбаху, які адарыў яго сваім фірмовым грэблівым позіркам.
  
  Двое судовых прыставаў падышлі да Оффенбаху і прымусілі яго падняцца. Мужчына быў у касцюме, паколькі трэба было з'явіцца ў суд. Мяркуючы па тым, што, несумненна, уяўляў сабой значны інвентар, ён быў сімпатычным. Марлоў не ведаў, колькі ён зарабляў на гандлі наркотыкамі, зброяй і людзьмі. Хутчэй за ўсё, сем ці восем лічбаў у год. Яна не была дакладна ўпэўненая, якія злачынствы ён учыніў, і ёй было ўсё роўна. Яе дакучлівай ідэяй было злавіць яго толькі на адным: адмаўленні адзінай жыцця.
  
  Оффенбах павярнуўся да яе. Шчыльны мужчына з акуратна падстрыжанымі цёмнымі валасамі быў прыгожы, твар палітыка, твар СМІ. Яго цёмна-карыя вочы былі такімі ж спакойнымі, як і яе шэрыя, абедзве пары зрэнак былі прыкладна аднолькавай мінусовай тэмпературы. За ўвесь час іх зносін яна ні разу не бачыла ні найменшага праявы эмоцый, і гэта ўключала ў сябе кулачны бой mano a mano, у якім былы прафесійны баксёр Канстант Марлоў зламаў два пальцы — усё яшчэ ў шынах - і нанёс сіняк баклажанного колеру на сківіцы, ледзь прыкметны над густой барадой, якую ён адгадаваў ў турме ў чаканні экстрадыцыі.
  
  Марлоў здалося, што Оффенбах што-то вымавіў аднымі вуснамі. Яго вусны злёгку поджались. Гэта не было б ні словам на літару "Б", ні словам на літару "У". Калі ён быў у настроі прычыніць боль, боль, якую ён рабіў, была фізічнай; склады былі нямоглыя. І што-то ў ім падказвала, што ён палічыць неэлегантным выкарыстоўваць агідныя выразы. Метафарай было яго маўклівае знішчэнне праціўніка ў шахматнай партыі. Ён быў геніем гульні, часта гуляючы па паўтузіна партый за раз. Часам ён насіў павязку на вачах.
  
  Судовыя прыставы адвялі яго ў заднюю частку залы суда, у карцэр, а памочнікі шэрыфа акругі Вандалы Гібс і Столера рушылі ўслед за ім.
  
  Так пачалося падарожжа да першага судовага працэсу ў жыцці Поля Оффенбаха. Ён падвяргаўся расследаванні, але да гэтага часу так і не быў арыштаваны.
  
  Да Канстанта Марлоў.
  
  Суддзя знік, за ім рушыў услед сакратар.
  
  Марлоў зірнуў на Квилла, а затым паказаў на дзверы, маючы на ўвазе, што яна сустрэне яго звонку. Яны вып'юць кавы перад тым, як ён вернецца ў Ілінойс, і яна працягне пошукі двух саўдзельнікаў Оффенбаха па забойстве Сінція Хупер, якія ў цяперашні час знаходзяцца на волі.
  
  Выйшаўшы ў калідор, яна павярнула да выхаду з будынка. З выкладзенымі каменнай пліткай мужчынам і жанчынай, вырабамі з чырвонага дрэва, латуневыя свяцільнямі і партрэтамі на сценах можна падумаць, што вы перанесліся ў мінулае, у васемнаццаты або дзевятнаццатае стагоддзе.
  
  Марлоў не нарадзіўся "Константом", гэта назва адносілася да той жа пыльнай эпохі, што і гэта будынак суда, і, належала мужчыну. У яе пасведчанні аб нараджэнні значылася "Пруденс", але з юных гадоў яна ведала, што так не падыходзіць. Калі спартыўны журналіст аднойчы напісаў пра яе, што многія супернікі на рынгу здаліся пад пастаянным націскам Марлоў, яна падумала: "Так". І на наступны дзень адправіўся ў будынак суда.
  
  Выйшаўшы на вуліцу, пад нізкае сонца, яна падумала аб сваёй памерлай сяброўкі: Прывітанне, Сін. Вось і мы ... Не тое, чаго я хацеў для цябе. Мой шах і мат быў бы звязаны з мяшком для трупа.
  
  Але гэта сыдзе, выказала здагадку яна.
  
  Трохі справядлівасці было лепш, чым нічога.
  
  Выйшаўшы на вуліцу, яна агледзела наваколле. Справа ад яе сканчалася вулічная кірмаш. Яна не верыла, што была на такой у свае сталыя гады. Калі падумаць, калі-небудзь?
  
  Яшчэ адно сканаванне. Арыентавала пісталет на сцягне, пераканаўшыся, што правая пярэдняя частка яе курткі схаваная за кабурой. Марлоў сотні разоў практыкавалася ў маляванні. Яна магла ачысціць скуру і прыцэліцца менш чым за секунду.
  
  Па праўдзе кажучы, яна не думала, што там была вялікая пагроза. У той час як Оффенбах быў гэтак жа адданы яе забойства, як і яна яму, улады трымалі час і месца гэтага працэсу ў сакрэце і адсочвалі кожнае паведамленне паміж Оффенбахом і знешняй бокам.
  
  І ўсё ж Марлоў па натуры была падазронай. І гэта якасць не раз ратавала ёй жыццё.
  
  Яе вочы не заўважылі ніякай пагрозы. Адзіным чалавекам паблізу быў высокі мужчына з пясочнага колеру валасамі ў паўсядзённым адзенні, прислонившийся да дзверцах белага "Лексуса" і листающий стос таго, што, павінна быць, было нядаўняй купляй: старыя пласцінкі. Ён падняў вочы і ўсміхнуўся жанчыне з доўгімі светлымі валасамі і маленькай дзяўчынцы з лялькай у руках, якія набліжаліся. Яны спыніліся, каб паглядзець на вітрыну крамы.
  
  Сімпатычная сям'я.
  
  Яна ўспомніла, што ў ноч перад смерцю Сінція Хупер спытала, ці будзе Марлоў хроснай маці, калі ў яе народзіцца дзіця?
  
  Гнеў падняўся ў яе сэрца. Ён затрымаўся на імгненне, затым яна загнала яго куды-небудзь у іншае месца.
  
  Гнеў перашкаджаў засяродзіцца. А засяроджанасць была ўсім.
  
  Яна аднавіла агляд вуліцы.
  
  
  Яна . . .
  
  Браты Рос ўзіраліся скрозь хмызняк, вывучаючы жанчыну, якая была іх мэтай.
  
  Дзіўнае імя. Канстант Марлоў. Не вялікі, але небяспечны. Яна выбіла дзярмо з Оффенбаха, а ў яго было што-то накшталт пояса па якім-то баявому мастацтву.
  
  - Чаму ён так моцна хоча яе смерці? - спытаў Трэвіс.
  
  “ Спытай Оффенбаха.
  
  “Мне не падабаецца з ім размаўляць. Ён, я не ведаю, палохае мяне. Яго вочы, як быццам ўпіваюцца ў цябе".
  
  Оффенбах зрабіў менавіта гэта. Гэта быў добры спосаб выказаць гэта. Стывен, аднак, не пярэчыў. Адным з куміраў яго групы "Зімовыя патрыёты" быў Адольф Гітлер. Стывен бачыў некаторыя з яго прамоваў, і вочы фюрэра рабілі тое ж самае. У яго і Оффенбаха было шмат агульнага, хоць і з адным адрозненнем. Оффенбах быў садыстам, які, напрыклад, у справе аб забойстве на Олд-Бенет-роўд пайшоў на велізарны рызыка, ня заленаваўшыся прымяніць нож і запальнічку да маладой жанчыне. Гітлер, быў жудасны, так, але ён ніколі не пэцкаў мне рук.
  
  Трэвіс парушыў маўчанне. “ Я ніколі не пытаўся. Хто-небудзь спрабаваў, ну, ведаеш, заняцца табой, калі ты быў унутры?
  
  “Нічога падобнага на "ў душы" або што-то ў гэтым родзе. MK-20 паспрабавалі зрабіць ход. Ім гэта не спадабалася ". Ён паляпаў па сваім агнястрэльнай зброі, дзе пад яго рукавом курткі маляўнічай фарбай была намаляваная свастыка. “Але ўнутры былі хлопцы з Брацтва. Яны клапаціліся пра мяне. Я быў свайго роду хітом. Ну, ведаеш, з абвінавачваннем у забойстве паліцэйскага.
  
  Стывен быў арыштаваны за забойства жанчыны і утрымліваўся без закладу да суда два тыдні таму ў акрузе Вандалы, дзе прыдурак акруговай пракурор Эван Квилл прыклаў усе намаганні, каб дамагчыся абвінаваўчага прысуду. Оффенбах сам прыдумаў стратэгію, каб дамагчыся апраўдання. Ён згуляе добрага, любячага бацькі і мужа і набожнага хрысціяніна.
  
  Некаторыя прыхільнікі перавагі на самай справе рэлігійныя, але ў Зімовых патрыётаў не было часу на падобную лухту. Тым не менш, ён адыграў сваю ролю даволі добра, хоць было цяжка захаваць сур'ёзнае выраз твару, калі некаторыя з яго прыяцеляў з "Патрыётаў" прыбраліся дадому і прыкінулася, што знаходзяцца ў царкве Роса. Яны з запалам гаварылі аб яго любові да Ісуса і ўсіх добрых справах, якія ён здзейсніў.
  
  Рос ніколі не думаў, што ім гэта ўдасца, але план Оффенбаха спрацаваў. Апраўданы па ўсіх пунктах абвінавачвання. Яны нават падманулі гэтага мудак, адваката абароны Стывена, якога, па-відаць, пазбавілі ліцэнзіі за тое, што ён узяў свой ганарар грашыма, якіх у яго не павінна было быць. Стывэна ён ніколі не падабаўся.
  
  Забойства на Олд-Беннетт-роўд у корані змяніла жыцця ўсіх удзельнікаў. З-за гэтага, а таксама з-за таго, што магло адбыцца тут з хвіліны на хвіліну, браты сыходзілі з-пад кантролю. Сёння ўвечары самалёт павінен быў даставіць Оффенбаха, Стывена, яго жонку і Трэвіс ў Канаду. Оффенбах сядзе на іншы самалёт дзе-небудзь за мяжой. Росы паедуць на захад і вернуцца ў ЗША ў Мантане, накіроўваючыся да галоўнага комплексу 'Уінтэр Пэтрыятс". Трэвіс не быў захоплены рухам так моцна, як яго брат, але выбару не было. Ён быў "Трэцім чалавекам" на месцы забойства. І хоць Роса нельга было судзіць зноў, пракурор Квилл заводзіў справу супраць Трэвіс, і гэта справа ён не прайграе.
  
  У любым выпадку, у лагеры было шмат незамужніх жанчын. Трэвіс, у якога заўсёды былі праблемы з спатканнямі, мог трахнуться ў любы час, калі хацеў.
  
  "Мы пачуем гэта адсюль?" Спытаў Стывен, ківаючы ў акно.
  
  Трэвіс, механічны з братоў і сясцёр, сказаў: “Магчыма. Гучыць не вельмі".
  
  Стывен паглядзеў на час на сваім тэлефоне. “ Хутка.
  
  Ён завёў рухавік.
  
  Стывен атрымаў паведамленне. “Пара. Зрабі гэта".
  
  Трэвіс патэлефанаваў па мабільным тэлефоне, і, так, яны толькі што пачулі, як выбухнула бомба перад вітрынай крамы па атрымання наяўных чэкаў, у паўмілі адсюль. Гэта быў чорны парашок, падобны на пиродекс, і ён не прычыніў б вялікай шкоды ўмацаваным месцы, але падняў бы мноства сігналаў трывогі, а гэта было ўсё, што ад яго патрабавалася.
  
  Яны не маглі ясна бачыць тое, што адбываецца; офіс шэрыфа знаходзіўся ў чатырох кварталах адсюль, на другім баку вулічнай кірмашы. Але затым фары на дахах некалькіх машын пачалі міргаць, і іх занесла.
  
  Колькасць памочнікаў шэрыфа ў цэнтры Аппер-Фоллза толькі што скарацілася, калі ім пашанцуе, на тры чвэрці.
  
  Трэвіс зарадзіў AR-15, мадыфікаваны на аўтаматычны рэжым, і паклаў у кішэню чатыры вялікіх крамы. Стывен праверыў свой Glock і дадаў дадатковыя крамы ў кішэню.
  
  Пальчаткі і лыжныя маскі.
  
  Стывен акінуў позіркам адкрылася перад імі сцэну:
  
  Марлоў, стоячы на лесвіцы, хмурна глядзеў услед патрульным машынам Офіса шэрыфа, калі яны схаваліся з-пад увагі.
  
  Высокі мужчына са светлымі валасамі, прыхінуўшыся да беламу "Лексусу", гартае старыя альбомы.
  
  Тры чалавекі выходзілі з завулка побач з будынкам суда — мужчына-памочнік шэрыфа і жанчына - па абодва бакі ад Падлогі Оффенбаха. Яго рукі былі скаваныя за спіной кайданкамі.
  
  Светлавалосая жанчына і маленькая дзяўчынка з лялькай у руках ідуць да "Лексусу".
  
  "Гатовыя?"
  
  Стывен кіўнуў. "Марлоў," нагадаў ён яму.
  
  “Я ведаю. Яна ў мяне".
  
  Стывен павольна націснуў на акселератар, і фургон праціснуўся скрозь зараснікі да поля смерці.
  
  Затым Стывен заўважыў, што Марлоў глядзіць на Оффенбаха і памагатых шэрыфа.
  
  Яна замерла.
  
  "Чорт, яна нас прымусіла," прамармытаў ён.
  
  Жанчына заўважыла, што кайданкі, якія скоўвалі рукі Оффенбаха, не былі зашпіленыя цалкам. Яго запясці былі вольныя.
  
  Пакуль Трэвіс адной рукой сціскаў кароткую чорную вінтоўку, а іншы - дзвярную ручку, Стывен ўціснуў педаль газу ў падлогу, і фургон ірвануўся наперад.
  
  
  6:27:46
  
  Перад будынкам суда акругі Харбинджер чорны фургон дастаўкі, упрыгожаны надпісам "Кветкавы магазін Генрыэты" і россыпам рознакаляровых пялёсткаў, ўразаецца ў сцяну кустоў і спыняецца пасярод Дуглас-стрыт.
  
  Дзверы адчыняюцца, і выходзяць двое мужчын у цёмнай вопратцы і лыжных масках. Стывен Рос і яго брат Трэвіс. У руках у іх, адпаведна, пісталет "Глок" і короткоствольная штурмавая вінтоўка.
  
  Які стаіць на тратуары старшы інспектар Канстант Марлоў ніяк не рэагуе, акрамя як прымае стралковую стойку, выцягваючы свой серабрысты пісталет SIG Sauer і цэлячыся ў мэта. Але перш чым яна паспявае націснуць на спускавы кручок, Трэвіс вылучае яе і робіць дзясяткі стрэлаў у яе бок; пісталет на поўным аўтамаце, і бязлітасны паток куль прымушае яе схавацца за сваім аранжавым седанам. Яго вокны знікаюць у ліўны маленькіх кубікаў.
  
  У завулку побач з будынкам суда памочнік шэрыфа Хелен Гібс ахае і выцягвае свой уласны пісталет, але перш чым яна падымае яго вышэй пояса, зняволены, якога яна выводзіць на вуліцу, Падлогу Оффенбах, скідае незамацаваныя кайданкі, дастае пісталет і страляе ёй у шыю.
  
  Оффенбах глядзіць на іншага суправаджальніка зняволенага, памочніка шэрыфа Бары Столлера, які застыў у паніцы, але не звяртае ўвагі на яго.
  
  Непадалёк маці і дачка Элеанора і Хлоя Коллиер, спатыкаючыся, адступаюць пасля стральбы. Бландынка цягне сваю дачку на зямлю, але, падаючы, моцна ўдараецца галавой аб тратуар. Старадаўняя лялька выпадае з рук дзіцяці і разбіваецца ўшчэнт. Хлоя, стоячы на каленях над маці, пачынае крычаць на Оффенбаха. Памочнік шэрыфа Гібс б'ецца побач з Элеанор, і багатая кроў жанчыны пырскае ей на твар і валасы.
  
  Доктар Сцюарт Коллиер выпусціў стос пласцінак, якія трымаў у руках, і, нізка нахіліўшыся, намацвае сваю жонку і дачка.
  
  Паколькі бязлітасны агонь Трэвіс трымае Марлоў і ахову будынка суда пад прыкрыццём, Стывен жэстам паказвае Оффенбаху на фургон, сам ведучы агонь. Забойца набліжаецца, але запавольваецца, таму што ён шалёна махае рукамі ў бок Марлоў. “Забі яе! Забі яе!"
  
  Памочнік шэрыфа Столера, здаецца, раптам ўсведамляе тое, што адбываецца вакол і глядзіць на свой пісталет, але не выцягвае яго. Замест гэтага ён падае на тратуар і закрывае галаву рукамі. Ён плача.
  
  Не звяртаючы ўвагі на кулі, Марлоў падымаецца і адкрывае агонь у адказ. Адна куля трапляе Оффенбаху ў сцягно. Хістаючыся, накіроўваючыся да фургона, паранены зняволены заўважае, што стаяў побач, Lexus Collier мае нумарны знак MD, і гучна пытаецца, ці не лекар ён. Колльер кажа, што так, і Оффенбах прыстаўляе пісталет да спіны доктара і штурхае яго да фургона.
  
  Калі яны праходзяць міма ўсё яшчэ ашаломленай Элеанор Коллиер, Хлоя шпурляе ў зняволенага вялікі кавалак керамікі - пабітую галаву сваёй лялькі. Куля не толькі не патрапіла яму ў вока, але і моцна парэзала шчаку. Ён спатыкаецца, захапляючы Колльера за сабой на тратуар.
  
  Стывен Рос падбягае да свайму босу, дапамагае яму падняцца, і яны ўдваіх спяшаюцца да фургона, цягнучы Колльера за сабой.
  
  Пакуль Трэвіс прастрэльвае шыны аранжавай "Хонды" і патрульнай машыны паліцыі Ілінойса, прыпаркаванай ля абочыны, Стывен пхае Колльера у адкрытыя заднія дзверы фургона, запіхвае Оффенбаха ўнутр, а затым бяжыць да пярэдняга сядзення. Ён займае вадзіцельскае сядзенне, Трэвіс - драбавік.
  
  Калі фургон чапаецца з месца, Оффенбах, раз'юшаны тым, што дзяўчына параніла яго, высоўваецца з задняй дзверы і цэліцца ў яе.
  
  Канстант Марлоў заўважае гэта і падбягае да Хлое, хапаючы яе і прыкрываючы сваім целам.
  
  Забойца выпускае ў іх бок з паўтузіна куль.
  
  Затым ён зачыняе дзверцы, і машына рэзка згортвае на поўнач па ціхай, абсаджанай клёнамі вуліцы, пакідаючы ззаду заліты крывёю хаос Дуглас-стрыт.
  
  
  6:28:47
  
  Пракурор акругі Вандалы Эван Квилл вызваліўся ад хваткі судовага прыстава, які утрымліваў яго ў сядзячым становішчы на падлозе залы суда, і падняўся на ногі.
  
  Калі пачалася стральба і Квилл пабег да дзвярэй, ведаючы, што Марлоў знаходзіцца звонку, судовы прыстаў схапіў яго за руку і штурхнуў ўніз, да акруговаму пракурору акругі Харбинджер, які прысеў на кукішкі ля стала абвінавачванні.
  
  “ Не, сэр. У вас не стрэляць, і вас не возьмуць у закладнікі. Ляжыце.
  
  Цяпер, праз цэлую вечнасць, стральба спынілася, і яе змянілі дзясяткі сірэн. Тыя, хто знаходзіўся тут, у залах судовых пасяджэнняў і офісах, асцярожна выходзілі ў калідор, каб высветліць, хто быў забіты або паранены ... і што адбылося.
  
  У ад'ездзе Квилла не было нічога асцярожнага.
  
  Яго сэрца шалёна калацілася, душа была ў агоніі. Канстант Марлоў быў у цэнтры таго, што, відавочна, было спробай выратаваць Падлогі Оффенбаха. Выжыла яна? Яна стала б мішэнню, таму што была адным з супрацоўнікаў праваахоўных органаў, якія спрабавалі б прадухіліць ўцёкі з турмы.
  
  Але яна таксама была б у поле яго зроку, таму што ён, відавочна, пакляўся сцерці яе з твару зямлі.
  
  Праз хол і вонкі, з выглядам на поле бою. Гэты тэрмін прыйшоў натуральным шляхам да гісторыку-аматару ваеннай гісторыі.
  
  Машыны хуткай дапамогі, дзясяткі памагатых шэрыфа і іншых афіцыйных асоб. Мігцяць рознакаляровыя агеньчыкі. Кроў, якая пакрывае тратуар непадалёк. Аранжавая "Хонда" Марлоў, разляцелася на кавалкі. Ён падышоў бліжэй, у жаху ад таго, што ўбачыць яе цела ўнутры, хоць яна б не ўступіла ў бой з ворагам з такой пазіцыі. Яна была выдатным тактыкам.
  
  Ён збег уніз па лесвіцы, паслізнуўшыся і ледзь не зваліўшыся на выкінутую медзь. Яна была паўсюль. Ратавальнікі, несумненна, браты Рос, выкарыстоўвалі па крайняй меры адно аўтаматычнае зброю.
  
  І як, чорт вазьмі, яны даведаліся, дзе і калі адбудзецца слуханне?
  
  Ён пачуў размову двух ахоўнікаў. “Яна паклала тую дзяўчыну, прыкрыла яе. Оффенбах страляў. Я не ведаю, трапіла ў яе куля".
  
  "Хто?" - раўнуў ён.
  
  “ Той агент з Ілінойса.
  
  Госпадзе.
  
  “ І ты не ведаеш, можа быць ... ?
  
  Але яны зніклі.
  
  Міма прабег лекар хуткай дапамогі. Квилл схапіў яго за руку. “ Мёртвы, паранены? Дзе?
  
  Мужчына паказаў на адну з чатырох машын хуткай дапамогі, прыпаркаваную побач з палаткай, у якой прадавец прадаваў вінілавыя пласцінкі.
  
  Не звяртаючы ўвагі на боль у спіне ад старой траўмы, Квилл пабег да месца, паказанаму тэхнікам, абыходзячы вялікая крывавая пляма.
  
  Ён спыніўся прама перад тым, як дайсці туды. Узяў сябе ў рукі. Глыбока ўдыхнуў.
  
  І зайшоў за кут машыны.
  
  Ніякіх прыкмет Марлоў. На нізкай каталцы сядзелі два чалавекі. Адной з іх была жанчына гадоў за трыццаць, апранутая ў бостонскую талстоўку, цёмна-сінюю, якая стала яшчэ цямней з-за крыві. Яе светлыя валасы былі пакрытыя цёмна-малінавымі разводамі, якія яна, як магла, выцірала сінімі ручнікамі з вадой. У той жа час яна спрабавала суцешыць якая сядзела побач з ёй рудавалосую дзяўчыну з змрочным тварам.
  
  Медыкі аказвалі дапамогу яшчэ траім, двум мужчынам і жанчыне, ніхто з якіх, па-відаць, сур'ёзна не пацярпеў.
  
  У машыне хуткай дапамогі знаходзіўся пацярпелы, якому пашанцавала менш. На падлозе ляжаў напоўнены мяшок для трупаў.
  
  О, Госпадзе...
  
  Няма . . .
  
  Ён падышоў зусім блізка.
  
  Голас ззаду яго, жаночы, хрыплы, адрывіста спытаў: “Каго-небудзь бачылі? Што-небудзь?"
  
  Ён хутка павярнуўся і ўбачыў Канстанту Марлоў. Яна размаўляла па мабільным.
  
  Іх погляды сустрэліся. Яго твар выпраменьвала палёгку, якое ён адчуваў, палёгку, часткова спароджанае прыхільнасцю, якую ён не мог схаваць.
  
  Яе твар было нерухомым, не выказваючы нічога, акрамя паведамлення: "Я ў парадку". І мы пагаворым пазней. Але зараз у мяне ёсць сякія-такія справы.
  
  "Зусім ніякіх?" - спытала яна ў трубку і, зморшчыўся, адключылася.
  
  Яна заўважыла высокага мужчыну, у шэрай уніформе, які адвярнуўся ад Квилла і, не адказаўшы на прывітанне, пайшоў прэч.
  
  
  Канстант Марлоў, упёршы рукі ў бакі, глядзеў на цёмна-карычневага "Роршаха". Крывавая пляма на тым месцы, дзе памерла Хелен Гібс, памочнік шэрыфа акругі Вандалы, яе шыя была разарваная адной з куль Оффенбаха.
  
  На месцы злачынства былі раскладзеныя жоўтыя карткі з нумарамі, падобныя на малюсенькія дошчачкі для сэндвічаў. Дэтэктывы размаўлялі са сведкамі.
  
  Шэрыф Луі Брэдак выпрастаўся ва ўвесь свой высокі рост, нашмат больш шасці футаў. Ён агледзеў месца здарэння, злёгку нахмурыўшыся. Ён пацёр свае абвіслыя сівыя вусы, якія дапамагалі вырабляць ўражанне служыцеля закона старых часоў, і сказаў: "Мы бачылі гэта раней, фургон".
  
  Так, яна ўспомніла, так яно і было. Калі некалькі тыдняў таму яна захавала Оффенбаха каля Аппер-Фоллс, тая ж машына чакала ля паліцэйскага загароды, на скрыжаванні шашы і вузкай звілістай дарогі, якая вяла да дома сям'і Оффенбаха. Яна ўспомніла, як кіроўца глядзеў у яе бок.
  
  Цёмнавалосы мужчына, як яна цяпер ведала, быў Трэвісам Росам, братам Стывена.
  
  Трэці мужчына, які прысутнічаў пры забойстве Сінція Хупер.
  
  Мужчыны сёння былі ў лыжных масках, але не было ніякіх сумневаў, што гэта былі менавіта гэтыя двое.
  
  Шэрыф раўнуў, загадваючы накіраваць больш патрульных машын у сельскую мясцовасць для пошукаў. Калі ён павярнуўся назад, Марлоў спытаў: "Як гэта адбылося?" Яе голас быў хрыплым ад прыроды — яна шмат гадоў не паліла, — і цяпер ён гучаў сурова.
  
  "Усё яшчэ збіраю па кавалачках".
  
  - Апошняе, што я бачыў, - сказаў Марлоў, - гэта як судовыя прыставы адвялі яго ў бакоўку. З імі былі Хелен і Бары.
  
  Брэдак сказаў: “Ён быў адзін у камэры для затрыманых на працягу пяці хвілін. Яны перадалі яго памочнікам шэрыфа, якія адвялі яго ў туалет, а затым сышлі".
  
  “ Вы давяраеце судовым прыстава?
  
  “Абсалютна. Я ведаю іх асабіста. Яны працавалі на гэтага суддзю шмат гадоў".
  
  Марлоў паглядзеў у бок офіса шэрыфа. “ Вашы патрульныя машыны ад'ехалі як раз перад тым, як ён выйшаў. Я чуў бавоўна?
  
  Ён сказаў ёй: “Самаробная бомба з дыстанцыйным кіраваннем. Насупраць пункта атрымання наяўных чэкаў. Дыверсія. Скараціў свой штат на пяць чалавек". Ён прищелкнул мовай. Больш отвращенного выразы Марлоў не бачыў ужо шмат гадоў.
  
  Марлоў працягнуў: "Давайце пагаворым аб часе таго, што тут адбылося".
  
  "Я і сам задаваўся гэтым пытаннем".
  
  “Бомба выбухнула да таго, як Оффенбах выйшаў праз заднюю дзверы. У нас ёсць свой чалавек ".
  
  "Юда," з горыччу прашаптаў ён. “ Той самы, хто дастаў яму ключ ад кайданкоў і пісталет.
  
  “ І расказаў братам Рос аб сённяшнім слуханні. Яно было цалкам сакрэтным. Ці павінна было быць.
  
  "Шэрыф". Да яго паспяшаўся малады памочнік шэрыфа. Ён быў добра вымыты, прама з арміі, мяркуючы па выбритому чэрапе і паводзінах.
  
  "Томі?"
  
  “Быў заўважаны. На поўначы. На 83-й. Магчыма, накіроўваюся ў Мінесоту. Потым у Канаду".
  
  Марлоў і Брэдак задалі прыкладна адзін і той жа пытанне прыкладна ў адно і тое ж час. Яе версія была такой: "Ёсць якія-небудзь доказы, што яны не выклікалі гэта самі?"
  
  Томі вагаўся. “ Гэты хлопец па тэлефоне сказаў, што фургон перавысіў хуткасць на павароце і ледзь не з'ехаў у кювет.
  
  - І чаму гэта робіць гэта праўдай? - спытаў Марлоў.
  
  Шэрыф сказаў памочніку шэрыфа: "Правер гэта".
  
  "Так, сэр". Мужчына паспяшаўся прэч.
  
  "Як у іх справы?" Яна кіўнула жонцы закладніка, Элеаноры Коллиер, і яе дачкі.
  
  Шэрыф сказаў: “Маці фактычна стукнулася галавой, калі схапіла дачку і кінулася на зямлю. Магчыма, страсенне мозгу. Падобна на тое, нічога сур'ёзнага. З дзяўчынкай усё ў парадку — дзякуючы вам ".
  
  Марлоў накінулася на яе, калі ўбачыла Оффенбаха на заднім сядзенне фургона, нацэліўшыся на Хлою. Яна шпурнула яму ў твар асколак сваёй разбітай лялькі, і ён быў у лютасці. Стрэл, які ён зрабіў, прагрымеў у іх над галовамі.
  
  А потым фургон знік.
  
  Цяпер Марлоў ведаў, чаму быў абраны Стью Коллиер; адзін з траіх, павінна быць, бачыў нумарны знак MD на іх "Лексусе". Яны хацелі б, каб ён апрацаваў кулявое раненне, паколькі ў бальніцу звяртацца было забаронена; аб любых траўмах, звязаных з выстралам, трэба было паведамляць. Акрамя таго, у дадзеным выпадку кожны медыцынскі цэнтр на пяцьсот міль вакол атрымаў апавяшчэнне аб вышуку.
  
  - Ён нам патрэбен, шэрыф, - цвёрда сказала яна. Гэты чалавек з свайго атачэння. Ён павінен ведаць, куды накіроўваецца Оффенбах. Мне патрэбныя запісы з камер назірання.
  
  Канстант Марлоў знаходзілася па-за юрысдыкцыі тут, у Вісконсіне, але яна часта забывала, што яна не галоўная.
  
  "Паклічце каго-небудзь заняцца гэтым", - сказаў Брэдак аднаго з сваіх намеснікаў, які стаяў паблізу.
  
  Яна паглядзела на тое, што засталося ад яе "Хонды". У яе, павінна быць, урэзаліся трыццаць ці сорак разоў.
  
  Часткай працы братоў было выратаванне іх боса. Іншы задачай было забіць яе.
  
  Але нават калі б у яе былі колы, куды б яна магла паехаць? Яна была амаль упэўненая, што паведамленне аб візіраванні было фальшывым. Але заставаліся тысячы квадратных міль, якія не ставіліся да поўначы.
  
  Марлоў выпадкова зірнуў на памочніка шэрыфа Бары Столлера, чалавека, які застыў і шукаў хованкі, калі Оффенбах дастаў пісталет і застрэліў свайго напарніка. Ён сядзеў, абхапіўшы галаву рукамі. Яна чула, як казалі, што нельга крытыкаваць таго, хто вагаецца перад тварам варожага агню.
  
  І гэта было праўдай. Звычайна не патрабавалася ніякай знешняй віны; той, хто вагаўся, кожны дзень да канца свайго жыцця караў сябе за памылку.
  
  Непадалёк Эван Квилл размаўляў па тэлефоне.
  
  Яна ведала, што ён адчуў палёгку ад таго, што Оффенбах арыштаваны і паўстане перад судом. Квилл выдатна разумеў, што яна мела намер проста забіць яго за злачынствы супраць яе сябра.
  
  Злачынства. ТАК.
  
  Але яна не магла адкараскацца ад думкі, што калі б ёй гэта ўдалося два тыдні таму — яна забівала яго да смерці голымі рукамі, калі яе перапынілі, — то памочнік шэрыфа Хелен Гібс была б жывая, доктар Сцюарт Коллиер быў бы на свабодзе, а дзесяткі нявінных былі б у бяспекі ад будучага шкоды, прычыненай садыстам Падлогай Оффенбахом.
  
  Брэдак адказаў на званок, коратка пагутарыў. Ён адключыўся і падышоў да яе. “Агент Марлоў. Пара рэчаў. Хто-то адключыў камеры назірання прыкладна за паўгадзіны да таго, як суддзя падпісаў пастанову аб экстрадыцыі. Рос або Трэвіс, павінна быць, з якім-то чынам праніклі ўнутр."
  
  "Няма", - сказала яна. “Не яны. Хто б гэта ні быў, ён павінен быў быць унутры будынка суда, калі Рос і яго брат былі на другім баку вуліцы ў фургоне. Ён адпраўляў паведамленне або тэлефанаваў, калі трэба было падарваць бомбу ў месцы атрымання наяўных чэкаў.
  
  Яна аглядала сцэну, калі што-то прыцягнула яе ўвагу.
  
  Праходзячы па вузкім завулку паміж будынкам суда і суседнім будынкам, яна мелькам заўважыла мужчыну, які ішоў хутка да паркоўцы за урадавым комплексам.
  
  Хуткасць была зразумелая; большасць людзей на кірмашы або працуюць тут хацелі пакінуць гэты раён як мага хутчэй. Але ён рухаўся не толькі хутка, але і крадком, што Марлоў называў паставай віны. Цяжка даць канкрэтныя характарыстыкі гэтай хадзе, але яна даведалася яе, калі ўбачыла.
  
  Як толькі Эван Квилл далучыўся да іх, Марлоў сказаў: "Я хачу сёе-тое праверыць".
  
  Пракурор сказаў: “Вам патрэбна дапамога? Я мог бы—"
  
  “ Няма. "Збітая з панталыку, яна вымавіла гэтае слова прама.
  
  Пакінуўшы двух мужчын, яна пайшла па завулку.
  
  Уварваўшыся на паркоўку, яна павярнулася да мужчыны, буйному, з серабрыстымі валасамі, усё яшчэ з апушчанай галавой, які накіроўваўся да чорнага седану з нумарамі Ілінойса.
  
  Хутка і як мага цішэй перасоўваючыся па зямлі, Марлоў апынулася ў дваццаці футах ад мужчыны, які, павінна быць, адчуў яе. Ён спыніўся, прысеў на кукішкі і пачаў паварочвацца, трымаючыся за сцягно.
  
  
  Доктар Сцюарт Коллиер знаходзіўся ў кузаве службовага фургона, калі той нёсся па дарогах паўднёвага Вісконсіна.
  
  Гэты фургон быў падобны на той, што стаяў у цэнтры жудаснай перастрэлкі ў цэнтры Аппер—Фоллза, фургон кветачніцы Генрыэты - той самы, у які яго запіхнулі Падлогу Оффенбах і адзін з яго галаварэзаў. Гэты аўтамабіль, таксама Ford, быў навей, і яго экстэр'ер быў белым, без лагатыпаў збоку.
  
  Колльер даведаўся асобу параненага з навін. Ён быў выкрадзены даўнім крымінальным аўтарытэтам з Чыкага, які адшукваўся за катаванні і забойства памочніка шэрыфа ў Ілінойсе. Двое іншых, верагодна, былі саўдзельнікамі па справе ў Ілінойсе, званай забойствам на Олд-Беннетт-роўд. Мужчына, які сеў за руль, быў смуглявым і шыракаплечы. Іншая, якая сядзела на пасажырскім сядзенні, была бландынкай і зграбней.
  
  Прабіўшы шыны любому аўтамабілю, які мог пераследваць іх, яны памчаліся па некалькім невялікім дарогах праз сельскую мясцовасць, пазбягаючы межштатных і асноўных аўтамагістраляў, якія, верагодна, былі перакрытыя.
  
  Яны прыпаркаваліся на з'ездзе з шашы 32, недалёка ад Бедфордской воданапорнай вежы.
  
  Моршчачыся ад болю, Оффенбах наставіў пісталет на Колльера, у той час як двое іншых разгарнулі шыльду сантэхнічнай кампаніі і прымацавалі яе да борта кветкавага грузавіка, з якога яны толькі што выйшлі.
  
  Неўзабаве яны зноў былі на дарозе, на іншым фургоне. Белым.
  
  Цяпер яны былі за шмат міль ад Аппер-Фоллс, накіроўваючыся на ўсход са хуткасцю, ледзь якая перавышае лімітавую.
  
  Колльер сцягнуў з Оффенбаха штаны і наклаў імправізаваны паляць высока на параненае сцягно. Ён таксама прыціснуў да раны камяк папяровага ручнікі.
  
  Пры гэтым яго локаць закрануў тое, што ляжала ў кішэні вятроўкі: гэта быў востры, як брытва, трохкутны асколак ад зламанай лялькі. Яго дачка шпурнула яго Оффенбаху ў твар, парэзаўшы яго. Ён спатыкнуўся, і гэта дало Колльеру магчымасць падняць керамічны трохкутнік і схаваць яго.
  
  Ці Мог ён нейкім чынам выкарыстаць гэта, каб збегчы?
  
  Ён быў поўны рашучасці ўз'яднацца са сваёй жонкай і дачкой.
  
  Бо ён ведаў, што, нягледзячы на абстрэл, яны выжылі. У радыёперадачы навін, якую мужчыны слухалі некалькі хвілін таму, паведамлялася, што загінуў толькі адзін чалавек, дэпутат акругі Ілінойс, і тузін нязначных раненняў. Калі б Элеанора і Хлоя загінулі, Колльер проста выцягнуў бы асколак, і ўсадзіў яго ў яремную вену Оффенбаха, а затым стаў бы чакаць куль, якія абарвалі б яго жыццё.
  
  Менавіта тады, калі Оффенбах паказаў на рану і сказаў: "такім чынам, пагавары са мной", узнікла ідэя.
  
  Ён зняў папяровую сурвэтку з раны і паклаў яе назад. “Гэта нядобра. Нам патрэбна бальніца".
  
  Выціраючы твар рукавом, Оффенбах нахмурыўся. - У бальніцу? Але...
  
  “Я лекар. Я ведаю, што аб стрэлах трэба паведамляць. Гэта не тое, пра што я кажу ".
  
  "Што потым?" - раўнуў забойца.
  
  “ Я магу сама зашыць рану. Мне проста патрэбныя інструменты і трохі лекаў.
  
  Оффенбах зноў уздыхнуў. Яго нерухомае выраз твару казала аб тым, што ён не з тых, каму зручна, калі ў яго мала варыянтаў. Нарэшце: "Добра".
  
  Колльер яшчэ раз агледзеў нагу мужчыны, зачыніў рану акрываўленым папяровым ручніком і прыклаў ціск. Ён крыкнуў кіроўцу: “Знайдзі бліжэйшую бальніцу. Жыва. Калі ты гэтага не зробіш, ён памрэ.
  
  
  "Не трэба", - сказала Канстанта Марлоў нізкім хрыплым голасам.
  
  Яна выхапіла свой "ЗІГ-заўэр" за долю секунды. “ Ты пад прыцэлам. Рукі ў бакі. Не дакранайся да зброі. Павярніся.
  
  Мужчына, за якім яна сачыла, зрабіў так, як ёй было сказана.
  
  Гэта быў Рычард Эйвери, яе галоўны кіраўнік у чыкагскім офісе IDCI. Выбітны чалавек выглядаў як узнагароджаны паліцэйскі, якім ён і быў. Ён быў злёгку рассеяны. Ёй здалося, што яна адчула пах алкаголю.
  
  "Пастаянны... погляд... "
  
  “ Надзень куртку. Поворачивайся.
  
  Ён так і зрабіў.
  
  “ Стой. Левая рука, толькі паказальны і паказальны пальцы. Зброю на зямлю, да мяне.
  
  "Глок" прызямліўся з глухім стукам. Яна падабрала яго і сунула ў кішэню.
  
  Ён засмяяўся. “Што, чорт вазьмі, усё гэта значыць? Ты нарэшце-то зайшоў за паварот? Мы ўсё абмяркоўвалі, калі гэта адбудзецца ".
  
  Яна спакойна паглядзела на яго. “ Ты не выключыў трэцюю камеру.
  
  Ён азірнуўся на будынак суда, паморшчыўся і, зрабіўшы гэта, трапіўся ў пастку. Ён змакрэў. “Вы не разумееце. Ён пагражаў мне, гэта зрабіў Оффенбах".
  
  Не, ён гэтага не рабіў. Што зрабіў Оффенбах, так гэта заплаціў Эйвери грошы, і немалыя. Цяпер яна зразумела, чаму злачынец столькі гадоў сыходзіў цэлым. У яго быў анёл-захавальнік.
  
  Яна пахітала галавой. “ Гэта ты даставіў мяне ў акругу Харбинджер два тыдні таму. Ты перадаў майму інфарматару, Маркусу, інфармацыю аб тым, што Оффенбах быў тут. І ён быў. Ён быў тут, чакаў, каб зладзіць мне засаду. І ты гэта ведаў.
  
  Яна кіўнула, калі ўсплыло ўспамін. “А потым той ноччу Оффенбах сказаў табе, што ў рэшце рэшт не застаў мяне ў матэлі. Ён хацеў, каб ты знайшоў мяне. Таму ты патэлефанаваў. Я памятаю, ты спытаў мяне, дзе я быў. Не тое каб ты пытаўся ў мяне, у якім горадзе я быў, або ў якой частцы горада. Але дзе менавіта я быў, каб ён мог завяршыць тое, што запланаваў. Але зараз у мяне няма часу на гэта дзярмо. У мяне ёсць адно пытанне, і ты павінен адказаць на яго. "
  
  "Пастаянны... "
  
  "Куды яны накіроўваюцца?" - спытаў я.
  
  "Я паняцця не маю".
  
  “Так, ты ведаеш. Оффенбах сказаў табе паведаміць, што яны накіроўваюцца на поўнач. Гэта значыць, што яны накіроўваюцца куды-то яшчэ. Куды?"
  
  Ён міргнуў, пацвярджаючы яе падазрэнні. Але сказаў толькі: “Я ж казаў табе. Я не ведаю. Паслухай, у мяне шмат грошай. Чаму б нам не...? "
  
  Цікава, падумала яна, што больш прыбыткова: бізнес па продажы наркотыкаў і гандлю людзьмі або бізнес па атрыманні хабараў?
  
  Яна глядзела на гараж за будынкам суду. Шыльда абвяшчала: "JUDGES ONLY". На Сярэднім Захадзе, улічваючы снегапад, наадварот парковачнае месца звонку на стаянцы не дапаможа ў студзені і лютым. “Там. Тут занадта шмат людзей".
  
  Марлоў жэстам запрасіла яго ўвайсці праз пешаходную дзверы, якую яна зачыніла за сабой.
  
  Эйвери, здавалася, расслабілася, магчыма, вырашыўшы, што сустрэча тут азначае, што яна згодна на яго прапанову. “Я магу зрабіць цябе багатым, Канстант. У цябе ёсць биткоин-кашалёк? Пачакай. Што гэта?" Ён глядзеў на яе шэрую сумку з вугляроднага валакна, якую яна дастала з кішэні курткі. Яна шчоўкнула кодавай замкам з аднаго боку. “Вам патрэбныя наяўныя? У мяне няма наяўных. У каго ёсць наяўныя? Раздражнёны, як быццам гэта новае перашкода было неабгрунтаваным патрабаваннем у іх перамовах.
  
  Як толькі сумка была адкрыта, яна паклала ў яе абодва пісталета разам са "Сміт-і-Вессоном". .380 з-за пояса ззаду. Яна зашпіліла яго на маланку і паставіла на падлогу каля дзвярэй.
  
  "Дзе яны?" - спытаў я.
  
  “Выпусціце мяне адсюль. Гэта незаконнае затрыманне!"
  
  Яна дадала абраза ў выглядзе збіцця імгненнем пазней, калі зрабіла ілжывы выпад правым хуком і нанесла надзвычайны аперкот ў сківіцу Эйвери. Ён сапраўды віскнуў, калі адхіснуўся назад і павярнуўся, спатыкаючыся, да дзвярэй.
  
  "Няма". Яна паспрабавала адцягнуць яго за каўнер, але ён быў мацней з іх дваіх. Таму яна скокнула наперад і ўстала паміж ім і яго маршрутам ўцёкаў. Слёзы болю стаялі ў яго на вачах, а з кутка рота капала кроў.
  
  Мову і зубы. Не самае ўдалае спалучэнне.
  
  Яго гнеў рос. Ён у лютасьці замахнуўся пару раз, патрапіўшы толькі ў яе защищающиеся канечнасці і адзін раз у плячо, што адкінула яе на крок назад. Ён быў у лютасьці і паніцы.
  
  Марлоў быў спакойны, як заўсёды. “ Дзе яны?
  
  “ Клянуся Богам, я не ведаю.
  
  Кожны раз, калі падазраваны спасылаецца на бажаство, сцвярджаючы, што кажа праўду, ён хлусіць. Эйвери, як следчы, павінен быў ведаць гэта і прыдумаць клятву лепей.
  
  Яна падбегла, ткнула яго кулаком у жывот, і ён адвярнуўся, як і многія яе праціўнікі на рынгу, шукаючы прытулку ў лін, ведаючы, што яна не нанясе ўдар у спіну. І яна ніколі гэтага не рабіла, па меншай меры на рынгу.
  
  Гэта было не тое кольца.
  
  Яна ўдарыла кулаком у мяккую плоць над ныркай. Ён закрычаў, душачыся, упаў на цэментавую падлогу, испачкав даволі сімпатычны касцюм алеем і антыфрызам.
  
  "Дапамажыце, дапамажыце мне!" Яго голас, скажоны успухлай целам з парэза ў роце, быў гучным. Ён перакаціўся на спіну.
  
  Як быццам у яго не было сіл сціснуць кулак, ён паспрабаваў ударыць яе. Яна адкінула яго руку і асядлала яго. "Я збіраюся пачаць ламаць косткі ў цябе на твары".
  
  Асцярожна выставіўшы кулак, каб не зламаць сабе пястные косткі, яна моцна размахнулася і ўрэзалася яму па шчацэ. Ён закрычаў, але яна была расчараваная: расколіны не было.
  
  - На усход, " прашаптаў ён.
  
  "Куды на ўсход?"
  
  “ Гэтага я не ведаю. Калі ласка, Канстант, праўда! Оффенбах сказаў, што я павінен патэлефанаваць па тэлефоне і паведаміць дыспетчару, што яны адправіліся куды заўгодна, толькі не на ўсход. Я ведаю, што яны сустракаліся з кім-то, хто дапамог ім выбрацца з штата. Гэта заняло б у іх пару гадзін. І яны збіраліся трымацца далей ад аўтамагістралі паміж штатамі ".
  
  Ён скурчыўся, і цяпер да сьлёз страху дадаліся слёзы ад болю.
  
  "Гэта ўсё, што я ведаю". Ён задыхаўся.
  
  Яна паверыла яму. Яна дапытала дастаткова падазраваных, каб вызначыць, калі яны зламаліся і пралілі ўсё, што маглі праліць.
  
  Яна ўстала.
  
  У гэты момант дзверы расчыніліся, і ўвайшлі два памочніка шэрыфа, якія агледзелі месца здарэння, трымаючы рукі на поясе. Ззаду іх стаяў шэрыф Луі Брэдак, які ўздыхнуў. “Аб божа, агент Марлоў. Я злавіў вас два тыдні таму за тым жа самым заняткам! Што мне з вамі рабіць?"
  
  “Ён наш чалавек ўнутры кампаніі. Мой кіраўнік у DCI".
  
  Прадстаўнік закона паглядзеў уніз на які ляжыць спецыяльнага агента, выціраючы кроў з рота і моршчачыся, калі той спрабаваў сесці. “Божа, гэта, вядома, цяжкія навіны, агент. Але гэта злачынства. Я чуў, ты быў баксёрам. Ты ведаеш закон і ведаеш, што кулакі могуць быць смяротным зброяй."
  
  Пачак печыва Oreos можа стаць смяротным зброяй, калі вы заб'яце ёю каго-небудзь.
  
  - Ну, скажы мне, па меншай меры, што ў цябе ёсць каардынаты, - сказаў Брэдак.
  
  "Ён не ведае".
  
  “ Нават у агульных рысах, у якім кірунку?
  
  “ Няма. "Яе вочы спыніліся на Эйвери, які ў замяшанні нахмурыўся. Ён зразумеў паведамленне і прамаўчаў.
  
  “ Што ж, мне таксама прыйдзецца вас затрымаць, агент Марлоў. Я ўстрымаюся ад кайданкоў. Пакуль. У вас ёсць якія-небудзь доказы, што ён перадаў ключ і пісталет Оффенбаху?
  
  Яна сказала: “Знайдзіце што-небудзь з таго, дзе Оффенбах застрэліў памочніка шэрыфа. Іду ў заклад, на ім будуць адбіткі Эйвери. Верагодна, ён выцер пісталет і кайданкі, але гатовы паспрачацца, што забыўся пра латуні.
  
  Апушчаныя вочы Эйвери і сціснутыя вусны сказалі ёй, што гэта праўда.
  
  - Надзеньце на яго кайданкі, - сказаў Брэдак аднаго з сваіх намеснікаў. Усім вярнуцца на камандны пункт.
  
  “ Мне трэба... - пачаў Марлоў.
  
  “Вам трэба пайсці са мной, вось што вам трэба зрабіць. Ён можа быць дзярмом і вінаватым дзярмом, але тое, што вы зрабілі, з'яўляецца крымінальным злачынствам, агент Марлоў, і я не магу гэтага так пакінуць. Звонку."
  
  “ Добра, шэрыф, толькі дазвольце мне ўзяць сваю сумачку.
  
  
  З кожнай хвілінай адлегласць паміж імі павялічвалася, і гэтая думка паліла яе розум і сэрца.
  
  На усход. Праз пару гадзін. З'езд з межштатной аўтамагістралі, але гэта павінна быць шашы, па якім яны маглі б рухацца хутка.
  
  Дзе?
  
  Яна паглядзела на карту ў сваім тэлефоне. Маршрут 99 пралягаў да самага возера Мічыган з тузінам малых і сярэдніх гарадоў паміж імі.
  
  Гэта здавалася верагодным выбарам.
  
  А якое было стан доктара Сцюарта Коллиера?
  
  Яна ведала, што калі ён адмовіцца вылечыць нагу Оффенбаха, той памрэ.
  
  І калі б ён усё-такі заняўся ранай, то памёр бы, як толькі быў бы накладзены апошні шво.
  
  Ніколі не злуюся на рынгу, няма. Але за межамі гэтых чатырох кутоў лютасьць можа абрынуцца з галавакружнай хуткасцю цыклона.
  
  Гэтая затрымка была непрымальнай.
  
  Яна падышла да Элеанор Коллиер, якая сядзела са сваёй дачкой на лаўцы перад будынкам суда. У руках дзяўчынка трымала непашкоджаны абезгалоўленае цела лялькі.
  
  "Прывітанне," сказаў Марлоў жанчыне.
  
  “Прывітанне. Ты што-небудзь чуў?" хутка спытала яна.
  
  "Я хачу да свайго таткі". Вочы дзяўчыны гарэлі гневам, такім жа глыбокім, як у Марлоў.
  
  "Мы робім усё магчымае, каб вярнуць яго".
  
  Агледзеўшыся і пераканаўшыся, што ў межах чутнасці нікога няма, яна сказала: “Магчыма, у мяне ёсць зачэпка. Мне патрэбна твая машына".
  
  "Вядома, усё, што заўгодна".
  
  Элеанора порылась ў сумачцы. Яна памаўчала, гледзячы на свае пазногці, пад якімі віднеліся цёмныя паўмесяцы ад крыві памочніка шэрыфа Хелен Гібс. Яна знайшла бірулька і працягнула яго Марлоў.
  
  "Дай мне свой нумар тэлефона," папрасіў Марлоў.
  
  Яна продекламировала, і агент вывучыў гэта на памяць.
  
  Зірнуўшы на дзяўчыну, яна сказала: "Гэта быў добры кідок".
  
  "Я спадзяюся, што ён сляпы", - рэзка сказала дзяўчына.
  
  "Я таксама на гэта спадзяюся".
  
  Марлоў накіравалася да машыны сям'і, але ўбачыла, што ў яе паўсталі праблемы. Шэрыф быў недалёка і, размаўляючы па тэлефоне, час ад часу пазіраў на яе. Ці размаўляў ён з яе босамі ў Спрынгфілд? Мясцовы акруговай пракурор? Можа быць, федэральны пракурор гэтага акругі?
  
  І тут таксама былі два тузіны афіцэраў у замарожанай зоне, пазначанай жоўтай стужкай. Нікога ні ўнутры, ні звонку — ва ўсякім выпадку, грамадзянскіх. І гэта было тое, чым яна была ў дадзены момант, будучы грамадзянскай асобай, якія знаходзяцца па-за юрысдыкцыі.
  
  Павольна размінаючы шэрую сумку з зброяй, яна ўбачыла самотна сядзіць на пасажырскім сядзенні патрульнай машыны Дэпартамента шэрыфа акругі Вандалы Бары Столлера, рослага памочніка шэрыфа, які разваліўся на часткі падчас перастрэлкі. Дзверы была адкрыта, і ён сядзеў бокам, апусціўшы ногі на асфальт.
  
  Яна падышла да яго.
  
  "Агент Марлоў... Я ..." Яго голас задрыжаў.
  
  Ён працаваў над апраўданьнямі, спрабуючы іх. Яны былі розныя — для яго боса, для яго жонкі, для мужа Хелен Гібс. І цяпер яму патрэбна была новая: для самай Марлоў.
  
  Адгаворкі яе не цікавілі. Яна рэзка сказала: "Калі я збіраюся выкрыць людзей, якія стаяць за гэтым, мне трэба, каб вы сёе-тое зрабілі для мяне, памочнік шэрыфа".
  
  Ён на імгненне адарваў погляд ад плямы крыві на тратуары.
  
  “Ты пойдзеш па гэтым завулку да паркоўцы за будынкам суду. Ты знойдзеш жмуток травы. І калі ніхто не будзе глядзець у твой бок, ты выпусціш пяць ці шэсць куль у зямлю ".
  
  Хмурюсь, спрабуючы ўцяміць.
  
  “І калі шэрыф і іншыя афіцэры падыдуць да вас, вы скажаце, што бачылі махляра, які цэліўся ў вашу бок з зброі. Вы стрэлілі, прамахнуліся, і ён уцёк ".
  
  Ён глыбока ўдыхаў. Слёзы пачырванелі ў яго на вачах гэтак жа эфектыўна, як слёзатачывы газ CS.
  
  “Так, мэм. Я зраблю гэта". Ён паглядзеў налева. "У той завулак?"
  
  - У тым завулку. А памочнік шэрыфа?
  
  "Мэм?"
  
  "Гэта не ўсё выправіць, але гэта дапаможа".
  
  Ён кіўнуў.
  
  Выпрастаўшыся, памочнік шэрыфа пакрочыў прэч. Яна падышла да задняй часткі сваёй вельмі параненае "Хонды" і адчыніла багажнік, пакінуўшы яго апушчаным.
  
  Вярнуўшыся да кіроўнаму сядзення 'Лексуса" вугальшчыкаў, яна націснула на кнопку разблакоўкі.
  
  І чакаў.
  
  Аказалася, што памочнік шэрыфа Столера вызначана вёў гульню. Калі ўжо на тое пайшло, ён быў вінаваты ў пераіграванне. Паветра раптам напоўніўся гукам па меншай меры дзевяці ці дзесяці стрэлаў.
  
  На імгненне ўсе прысутныя афіцэры, уключаючы шэрыфа, замерлі. Затым яны разам выхапілі зброю і кінуліся да паркоўцы. Марлоў шырока расчыніла дзверцы "Лексуса", плюхнулася на вадзіцельскае сядзенне і націснула кнопку стартара. Яна завяла рухавік і затармазіла побач з "Акордам".
  
  Яна выскачыла з машыны і хутка дастала з багажніка зялёную сумку для стрэльбаў, у якой ляжала яе паляўнічую стрэльбу Winchester 70 .308 з аптычным прыцэлам Nikon. А таксама скрынку патронаў. Яна хутка закінула іх на задняе сядзенне і зноў накіравалася да кіроўнаму сядзення.
  
  Мужчынскі голас вымавіў: "Пачакайце". Гэта была цвёрдая, недвухсэнсоўны каманда.
  
  Яна азірнулася. Яна ўздыхнула.
  
  Эван Квилл стаяў побач з адкрытым багажнікам яе "Хонды". Ён стаяў крыху пад вуглом, правае плячо ніжэй левага. Старая траўма, атрыманая на рыбалцы.
  
  Ён бы зразумеў, што яна нейкім чынам даведалася пра месцазнаходжанне Оффенбаха і цяпер мела намер завяршыць сваю місію па яго забойства.
  
  Што цяпер будзе? Яна была на шляху да разбурэння ўсяго, за што ён змагаўся. І гады іх сумеснай працы, гадзіны, праведзеныя ў ложку, не мелі ні найменшага значэння.
  
  Яна паглядзела на яго сваімі нерухомымі шэрымі вачыма, даючы зразумець, што яе гэта не спыніць.
  
  Гэта ён павінен быў спыніць яе, выклікаць шэрыфа.
  
  Цёмныя вочы Квилла таксама не завагаліся. Ён сказаў: "Ты забылася гэта". Ён палез у багажнік і дастаў бронекамізэльку. Ён ступіў наперад і працягнуў яго ёй.
  
  Ён быў адным з вельмі нешматлікіх людзей, з якімі яна магла ўсміхацца. Цяпер яна ўсміхнулася.
  
  “ А цяпер прэч адсюль да чортавай маці, пакуль яны не зразумелі, што перастрэлка - махлярства і, што вельмі дзіўна, менавіта ты стаіш за гэтым.
  
  
  Канстанту Марлоў ніколі не падабалася слова "безнадзейны".
  
  Некаторыя пачынанні былі складаней іншых, некаторыя нашмат складаней, і знайсці фургон дастаўкі кветак "Генрыэты" было б адным з апошніх.
  
  Але цяжкасці, якімі б скрышальнымі яны ні былі, ніколі не спынялі яе.
  
  Яна сбавляла хуткасць на прыпынках для адпачынку, у матэлі, на заправачных станцыях і ў крамах хуткага харчавання, а таксама аб'язджала паркоўку невялікі бальніцы.
  
  Ніякіх прыкмет фургона.
  
  Яна была перакананая, што Эйвери сказаў праўду, і яны накіроўваліся на усход і, верагодна, па гэтай шашы.
  
  Ўдачы . . .
  
  Можа быць, яна натыкнецца на іх.
  
  Або Эван Квилл мог бы патэлефанаваць ёй з зачэпкамі, калі б хто-небудзь з афіцэраў у Аппер-Фоллс даведаўся, куды яны могуць накіравацца.
  
  Калі так, яна дабярэцца туды так хутка, як толькі зможа, задаволіць сваё снайперскай гняздо і ...
  
  Што з ёй будзе пасля таго, як яна тройчы націсне на спускавы кручок?
  
  Пытанне знік так жа хутка, як і з'явіўся.
  
  Гэта была жанчына, якая рэдка задумвалася аб чым-то звыш гэтага.
  
  Яна была прыкладна ў сарака мілях на ўсход ад Аппер-Фоллс, мчась па шашы 99, калі заўважыла дзве рэчы.
  
  Справа ад яе, на адлегласці некалькіх міль, скакалі ажыўленыя рознакаляровыя агні паўтузіна машын хуткай дапамогі, прыпаркаваных на абочыне. Яны ехалі па Саутерн-Лэйк-роўд, якая, мяркуючы па знаку пад перарывістым аранжавым святлом, вяла ў мястэчка Марсден.
  
  Другім, што яна заўважыла, быў мужчына ў цёмнай вопратцы прыкладна ў ста футаў ўверх па шашы. Ён быў паранены і, абапіраючыся на галінку дрэва, рушыў да яе, размахваючы рукой.
  
  Што ж . . .
  
  Гэта быў закладнік, доктар Сцюарт Коллиер.
  
  Высокі, цыбаты мужчына, кульгаючы, рушыў наперад. Ён быў запырсканы крывёй. Яго твар скажалася ад болю пры кожным кроку.
  
  Яна рванулася наперад, затармазіла і апусціла шкло з боку пасажыра.
  
  Яе здзіўленне і блізка не ішло да яго ўласным шоку, калі ён зразумеў, што агент, простреливший Оффенбаху нагу ў Аппер-Фоллзе, быў за рулём уласнага седана Lexus.
  
  Ён нахіліўся, высунуўшы галаву ў акно. Яго озадаченное выраз знікла. Цяпер было не час для тлумачэнняў. “ Па-першае, мая жонка і дачка. Я чуў, што яны не пацярпелі, але ...
  
  "З імі ўсё ў парадку". Марлоў дастала свой тэлефон і адправіла паведамленне з геотег. "Я кажу ім, што з табой усё ў парадку і дзе ты знаходзішся".
  
  "Магу я пагаварыць з імі?"
  
  “Няма. Няма часу".
  
  Ён кіўнуў, разумеючы тэрміновасць.
  
  Як яна і чакала, тэлефон зазваніў неадкладна. Ператэлефаноўвала Элеанор Коллиер. Яна націснула кнопку "Адхіліць запыт".
  
  “ Яны ўсё яшчэ ў фургоне фларыста?
  
  “Няма. Белы. "Форд". Падобны на першы. Нумары штата Вісконсін. Ніякіх пазначэнняў. Прашу прабачэння. Я не ведаю біркі".
  
  “ Мяне не цікавяць нумарныя знакі.
  
  Затым ён заўважыў на заднім сядзенні футляр ад пісталета і патроны і кіўнуў. Ён ведаў, у чым заключалася яе місія.
  
  "Я б зрабіў гэта сам", - сказаў ён мяккім голасам. “Перарэзаў сцегнавую косць. Праз дзве хвіліны ён скончыўся б крывёю. Але я б ніколі не пайшоў. Яго галаварэзы забілі б мяне ў імгненне вока.
  
  — У цябе ёсць якія-небудзь здагадкі, дзе... - настойліва спытала яна.
  
  “ Прыватны аэрапорт у Митчелле. Колльер прыжмурыўся, імкнучыся прагнаць адкуль-то раптоўнай боль. “ Я бачыў гэта па іх навігатару. У іх сустрэча з кім-то ў адзінаццаць. Мяркую, яны мелі на ўвазе пілота. Напэўна, збіраецца ў Канаду.
  
  Яна паглядзела на карту ў сваім тэлефоне. Яна магла б быць там да 21:00 вечара.
  
  Процьма часу, каб падрыхтавацца.
  
  "Мне патрэбна паслуга".
  
  Ён кіўнуў.
  
  “ Машына хутка будзе тут. Калі яны спытаюць...
  
  "Я скажу ім праўду", - сказаў Колльер. Маршчына ад болю ператварылася ў слабую ўсмешку. "Што я чуў, як Оффенбах сказаў, што яны накіроўваюцца на поўдзень, у Чыкага".
  
  Канстанта Марлоў ўдзячна кіўнула, набрала назва аэрапорта ў навігатары і рэзка паскорыла крок у легкадумнае ноч.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  ІНФАРМАЦЫЯ ПРА АЎТАРА
  
  
  Фота No 2019 Gunner Publications LLC
  
  Джэфры Дивер - аўтар бэстсэлера "Нью-Ёрк Таймс", сарака пяці раманаў і васьмідзесяці апавяданняў. Яго кнігі прадаюцца ў 150 краінах, перакладзеныя на дваццаць пяць моваў і былі намінаваныя на дзесяткі прэмій, у тым ліку "Эдгар", "Энтані" і "Шеймус".
  
  
  
  OceanofPDF.com
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"