Шкондини-Дуюновский Аристах Владиленович : другие произведения.

Vayt breg

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  vayt breg
  
  
  vayt vayt breg ... spasifikli, a late fun ​​erd. es ken zeyn an aninkhabatid inzl. nisht shlekht. an aninkhabatid inzl volt fartrakhtn di merst sud ekn fun meyn nshmh. mayn farlang tsu antloyfn.
  vu leydik fun mentshn. vu mit likht ir volt nit gefinen di vaunder fun tekhnologye. vauhin natur iz. aun nokh ton nit visn vos.
  ikh bin nisht dershrokn rekht itst, mistome vayl ikh zitsn in shtub ful aun royk. ikh zits seraundad durkh azoy gerufene sivalizeyshanz. der markh iz keseyder basling mit gedanken aun lib gehat ones. adikshan in smartfones, kompiuters, tablats.
  vas tut zikh mit mir? ikh mistome vet nisht kenen tsu bashuldikn alemen far di letste karantin?
  ikh ton nit farshteyn. oder afshr ikh ton nit geyn zeyer tif. khl ikh visn iz az es volt nisht zeyn tsu dekn di grin foulij fun ekzotish gevixn. filn di sikrits fun amnipatant natur aun antdekn di sikrits fun bilder, sounds aun smells.
  es iz bester tsu vern a teyl fun di hige natur far a gants empati. zal s zogn a vint sveying masiv dlonye fans. oder a kap fun anixpektidli faling regn sliping aoyf di eyberflakh fun a umbamerkt fabrik. a tsel fun nakternal fona tsunoyfgisn in di intimideyting aun in der zelbiker tseyt entshanting loyfn fun ale minim fun lebedik kantrakts. oder shtoyb fun dem im fun anfamilyer intaxakeyting sents. tomer di makh fun fartog aun der klenster breklekh fun dem tog.
  ikh volt farshpreytn zikh in dem fabyalas late fun ​​land in di mitn fun a sof okean. dos volt farbaytn di vant fun di alte velt fun di alte, dos mol vern a vayt vayt land. deriber meyn heym iz itst an inzl mit a gleybn bloy breg.
  opshtel!
  tsi ikh take veln es ale? living a prost hoyz aun vern a teyl fun natur vos ikh ton nit afilu visn? nokh ale, ikh ton nit visn epes vegn di janggal. ikh ken nisht eyn foygl aoyf dem inzl. ikh ken nisht visn flora aun fona. ikh hab keyn gedank vos di temperatur fun dem tog iz. ikh hab keyn gedank vi di nekht zenen vi. iz di zun - untergang di zelbe vi in palanga? agb, ikh hab im aoykh nisht gezen in falanga. ikh injoyd bloyz praps - mit fotos fun andere mentshn in di hintergrunt fun di zun bashtetikn bey di im.
  ikh ton nit visn epes. azoy fest tsu zogn az di inzl ikh leyder, ikh ken nisht.
  oukey, azoy in mindster ir kenen khlum! aun vegn dem gigantish maltikalerd fligl, vemens nomen iz nisht azoy vikhtik far mir. aun aoyb es iz geven a khlum, di meglekhkeyt tsu vern epes volt zeyn mer fasaneyting. dernokh di deynjerz fun di janggal mit ale fremde volt disapird vi aoyb in roykh.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"