Дывер Джэфры : другие произведения.

Верона

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  Дзве сям'і, абодва аднолькавыя ў годнасці,
  У прыгожай Вероне, дзе мы ляжам наша сцэна,
  Ад старажытнай крыўды разбураюцца да новага бунту,
  Дзе грамадзянская кроў робіць грамадзянскія рукі нячыстымі.
  Уільям Шэкспір, Рамэа і Джульета
  адзін
  Пятніца, 1 ліпеня
  Со, вось як ты паміраеш.
  Божа мой, Божа мой!
  Жахлівы . . .
  Ён глядзеў на аўтамабіль, які люта палаў на дарозе наперадзе. Чорны дым уздымаўся ў неба познім днём, як цыклон, а ўнізе віравала цёмна-аранжавае полымя. Аўтамабіль развярнула і лоб у лоб урэзаўся ў апору моста праз невялікую рачулку.
  Дональд Ларк, які сядзеў на заднім сядзенні свайго Escalade, нахіліўся наперад і сказаў кіроўцу: «Стоп, стоп!»
  «Так, сэр». Эван скіраваў на абочыну і затармазіў. Ён вылез, сказаўшы свайму босу: «Заставайся тут, сэр».
  Пухлая рука Ларка адшукала тэлефон у кішэні пінжака. Ён дастаў Samsung і ўдарыў дзевяць-адзін-адзін. Ён паведаміў дыспетчару падрабязнасці аварыі і месца. Жанчына нічога не сказала пра папярэднія паведамленні, якія сведчылі аб тым, што пасажыры былі мёртвыя.
  Яна сказала, што неўзабаве прыедуць пажарныя і паліцыя. Жаўрук добра ведаў бязлюдную мясцовасць — гэта была дарога на яго дачу. «Хутка» будзе не менш за дваццаць хвілін.
  Дым на імгненне разышоўся, і Ларк быў шакаваны, убачыўшы на задняй частцы палаючага Subaru налепку.
  МАЯ ДАЧКА ВЫДАРТНІЦА
  У СЯРЭДНЯЙ ШКОЛЕ С ТУЙВЕСАНТА .​
  Ці была дзяўчына ўнутры?
  Калі ласка, дазвольце ёй быць дома! Нікому было б немагчыма выжыць. Полымя ахоплівала ўнутраныя памяшканні. Пажар асабліва баяўся Дональда Ларка. На ім усё яшчэ былі шнары ад таго часу, калі ў васьмі гадоў ён спрабаваў выліць падпалены тлушч на патэльні; выбух знявечыў яго рукі і начыста сцёр бровы яго маці. Ён быў больш у жаху ад яе знявечанасці, чым ад яго шыпячай скуры.
  Як ты паміраеш. . .
  Ларк апусціў левае задняе шкло і высунуўся. Ён абмяркоўваў магчымасць далучыцца да Эвана. Жаўранку было каля шасцідзесяці, амаль не стары. Але ў той час як былы загоншчык калісьці быў у выдатнай форме, цяпер ён не быў. Мышцы цяпер былі тоўстымі, а сэрца тэмпераментным.
  Пазадарожнік знаходзіўся прыкладна ў трыццаці футах ад месца аварыі, і ён адчуваў, як на яго набліжаюцца пякучыя хвалі цяпла ад летняга ветрыку. Вочы і нос пякло ад едкага дыму. Эван — буйны, цвёрды мужчына, з паголенай галавой і шырокімі плячыма — падымаў хвост свайго чорнага пінжака, абараняючы твар, набліжаючыся да агню.
  Ён убачыў, як яго наглядчык затармазіў, жмурачыся ад дыму. «Не магу сказаць!» — крыкнуў чалавек. «Я не магу сказаць, ці ёсць там хто-небудзь».
  Любы . . .
  Можа, дзяўчына.
  Ці, можа, нехта не такі нявінны. Магчыма, твікеры, якія моцна п’юць метамфетамін, хутка едуць пасля ўсмоктвання атрутных пароў. Яны набылі машыну ва ўжыванні ці ў трэцім.
  Магчыма, маладая Сара, або Клэр, або Эмі былі ў парадку.
  Дональд Ларк, бацька дзвюх дачок і сына, блаславіў сябе і маліўся, каб апошняя версія аварыі была праўдай.
  Прыгнуўшыся, Эван падсунуўся яшчэ бліжэй, знікаючы за ценем дыму. Потым крык: «Унутры нікога няма. Выбраліся!»
  ах . . . Дзякуй, Госпадзе.
  Сара, Клэр, Эмі. . .
  Жаўрук паклікаў: «Ці ёсць прыкметы іх паблізу?»
  Эван не адказаў. Чорны дым разрэджваўся, і Жаўрук няўцямна бачыў, як на ўзбочыне дарогі, нагінаючыся, цягнецца да нечага. Ён падняўся.
  Але . . . чакаць. Што гэта было? Гэта быў не Эван. Гэты чалавек быў апрануты ў баявую куртку і чорную бейсболку, надзетую нізка.
  Божа мой. У руцэ быў пісталет з глушыцелем на дуле.
  Ларк зламаў пазногаць вялікага пальца, націскаючы на кнопку адкрыцця шкла, і кінуўся на пярэдняе сядзенне, бразнуўшы дзвярным замкам.
  Але потым ён пачуў шум, які ведаў, што будзе. Націсніце.
  Адмыканне дзвярэй Escalade.
  Вось чаму нападнік нахіліўся — каб дастаць бірульку з кішэні Эвана.
  Адчынялася задняя пасажырская дзверы.
  Гэта быў бы яшчэ адзін стралок.
  Дональд Ларк сядзеў і ўтаропіўся вачыма ў распяцце, якое пяшчотна калыхалася з люстэрка задняга віду.
  Ах, але не, я памыліўся. Вось як ты паміраеш.
  Два
  5 ліпеня, аўторак
  СAm's Bar and Grille быў у Panhandle назаўжды.
  На месцы быў дэзінфікуючы сродак, пах лізолю. Брэндан Нэгл пакляўся, што таксама адчуваў пах цыгарэтнага дыму, які, відаць, вылучаўся газамі з дэфармаванай драўлянай ашалёўкі; на працягу многіх гадоў ні ў адным гарадскім будынку не дазвалялася паліць. Быў музычны аўтамат з мелодыямі, якія ніхто не хацеў слухаць, і аркадная гульня ў касмічны карабель, якая засталася з 1990-х. Маляню гэта было б сумна.
  На сцяне былі размытыя фатаграфіі невядомых баксёраў і футбалістаў незразумелых каманд. Акрамя таго, моцныя мужчыны з буйнымі кучаравымі прычоскамі, апранутыя ў вузкія шорты і больш вузкія майкі, усміхаюцца ў камеру. Іх скульптурныя рукі былі скрыжаваныя на цвёрдых грудзях. Не было ніякіх прыкмет таго, якім спортам яны займаліся, ці займаліся яны спортам наогул.
  Магчыма, лічыць Нэйгл, яны былі гей-порназоркамі 70-х. Сэм, магчыма, замахнуўся ў той бок.
  Ён думаў, што гэта было смешна, але гэта быў не жарт, якім ён падзяліўся з падцягнутым мужчынам, які сядзеў за сталом насупраць яго: Эндру, яго дваццацішасцігадовым сынам.
  Або з змрочным, непаваротлівым Максам Клемптэрам, іншым чалавекам з ім. Макс меў шэраг талентаў і цікавых якасцяў. Шануючы гумар, тым больш іронію, сярод іх не было.
  Нэгл сказаў Эндру: «Мы будзем унутры, магчыма, гадзіну ці каля таго, і ўсё. Тады збірай сябе і адпраўляйся ў Evergreen».
  «Вядома», - сказаў хлопчык і адпіў Стэлу. Цёмнавалосы сын Нэгла — які мог бы сыграць прыгожую зорку студэнцкага футбола ў натхняльным спартыўным фільме — быў у штанах-чынос і талстоўцы з лагатыпам Тэхаскага ўніверсітэта, доўгімі рагамі даўгарогага бычка. Там быў конкурс на юрыдычны факультэт. Спрэчны суд ці што.
  Нэгл скончыў сваю двайную каралеўскую карону і падняўся. Мацнейшы, як ствал дрэва, Макс таксама ўстаў, пакінуўшы колу поўнай на сем восьмых. Ён быў у поўны рост хутчэй Нэгла і падышоў да дзвярэй. Ён уважліва агледзеў вуліцу. "Добра."
  Нэгл разглядаў сябе ў цёмным люстэрку за барнай стойкай. Чорны гарнітур цесна абцягваў яго высокае, грувасткае цела; ён не насіў яго з моманту заўчаснай і непрыемнай смерці бізнес-партнёра тры гады таму. Ён паправіў гальштук, цёмна-фіялетавы, і зачасаў далонню назад свае цёмныя рэдкія валасы. Макс абраў вугальна-шэры колер.
  Андрэй спытаў у бацькі: «Ты добра яго ведаў?»
  Спрачаемся, коратка, што дзяліць, а што не. «Не вельмі. Проста дзелавы партнёр. Я заключыў з ім некалькі здзелак. Нерухомасць." Ён ледзьве не дадаў, што загінулы быў «стаячым хлопцам». Але гэта гучала занадта падобна на фразу з дрэннага фільма пра мафію, і, ва ўсякім выпадку, гэта было няпраўдай.
  Яго сын кіўнуў, магчыма, задаючыся пытаннем, што гэта за «здзелкі», і вярнуўся да файла, які прынёс для прагляду. Ён утрымліваў дагаворы пазыкі, балансы, зямельныя ўчасткі, справаздачы ацэншчыкаў і запісы аб сервітутах, усё гэта было замацавана шчыльным і доўгім кантрактам на куплю камерцыйнага будынка, непадалёк ад таго месца, дзе яны знаходзіліся ў дадзены момант.
  Месца для паніхіды Жаўрука было зручнае.
  Як і сама яго смерць. Але гэта была іншая справа.
  Нэгл заўважыў, што Эндру быў паглыблены ў дробязі афармлення дакументаў і нататак тонкім почыркам, якім ён авалодаў у дзяцінстве. Ён быў такім жа рэзкім, як і яны. Хлопчык — добра, малады чалавек — узяў адпачынак на год пасля таго, як скончыў юрыдычную школу, атрымаў высокую адзнаку ў сваім класе і здаў экзамен. Ён вырашыў не адразу ўладкоўвацца на працу ў фірму і правёў некаторы час у Лос-Анджэлесе і на Далёкім Усходзе. Ён вярнуўся пару месяцаў таму і падышоў да бацькі, спытаўшы, ці можа той забраць трохі кішэнных грошай, каб дапамагчы яму, пакуль ён не вырашыць, у якой сферы дзейнасці і ў якой фірме ён хоча займацца.
  Нэгл быў у захапленні, хоць, вядома, ён быў цалкам упэўнены, што Эндру ўдзельнічае толькі ў законным баку N & O Transportation and Storage Services.
  Іншая частка бізнесу? Не, малады чалавек быў зусім асобна ад гэтага.
  Нэгл і Макс выйшлі з Сэма і пайшлі па вуліцы да пахавальнай службы братоў Ханіці. Гэта было старое месца, фасад быў пацёрты і выпалены, як кузаў пятнаццацігадовай машыны. Але гэта якраз упісалася ў наваколле. Ніякай джэнтрыфікацыі тут, нічога мудрагелістага, нічога каштоўнага, нічога хіпстарскага. У Дональда Ларка было дастаткова грошай, каб яго пахавалі на гары Алімп, але там, дзе ён вырас, была Панхэндл. PH быў яго тэрыторыяй, PH быў месцам, дзе ён хацеў правесці паніхіду, і, наколькі Нэгл ведаў, менавіта там ён планаваў, што яго прывід будзе блукаць па вуліцах, палохаючы да лайна ўсіх, хто пераходзіць яго ў гэтым цялесным жыцці.
  Калі двое ўвайшлі ў будынак, Нэгл спытаў: «І?» Пытанне было мяккім; іншыя плакальшчыкі былі побач.
  Макс паківаў галавой, не разумеючы.
  Нэгл прамармытаў: «Хто. зрабіў. Гэта». Нецярплівы.
  «Ой. Слова ніхто тутэйшы. Найхутчэй? Нейкі бандыт з Усходняга ўзбярэжжа, нехта Ларк падключыў. не ведаю Той лацінаамерыканец з Нью-Ёрка, той, якога ты хацеў, каб я...
  Нэгл заткнуў яго яркім позіркам.
  Макс адразу зразумеў бы, што здзейсніў грэх; ён не павінен быў вымаўляць ні слова, звязанага з аперацыяй Нэгла, а тым больш з чортавым ударам, пра які ён думаў! Вялікі мужчына выявіў сваё шкадаванне аб гэтым, ледзь прыкметна сціснуўшы тонкія бледныя вусны. Унутры арганізацыі Нэйгла нават самыя незразумелыя спасылкі на што-небудзь супрацьзаконнае былі забароненыя за межамі яго офіса, які быў абаронены прыладамі сачэння коштам паўмільёна долараў. Нэгл таксама выказаў здагадку, што ўсе, з кім ён сустракаўся асабіста або размаўляў па тэлефоне, запісвалі яго, нават Макс і яго сын. Не тое каб яны наўмысна здрадзілі яму; аднак ён лічыў, што спрытны паліцэйскі або агент ФБР можа падсунуць жучок у кішэню Макса або ў заплечнік Эндру.
  Ці была гэта параноя? Відавочна, што не. Таму што Брэндан Нэгл па-ранейшаму быў свабодным і багатым чалавекам, нягледзячы на тое, што замовіў тузін забойстваў і здзейсніў сотні іншых правапарушэнняў, прадугледжаных раздзелам 18 і дзяржаўнымі.
  Потым таямніца таго, хто быў спускавым механізмам — геніяльны забойца ці бандыт з метамфетамінамі — знікла з думак Нэгла. Ён увайшоў у вялікую гасцёўню, запоўненую тымі, хто сабраўся аплакваць або святкаваць смерць Дональда Віктара Ларка.
  
  У сувязі з гэтым Бок Першай Часткі згаджаецца перадаць Боку Другой Часткі, што пэўны ўчастак маёмасці, які тут называецца "Пасылка", не пазней за . . .
  Бла-бла і падвойнае бла.
  Эндзі Нэгл дзясятак разоў праглядаў дакументы аб куплі-продажы будынка на Эвергрын-авеню, і нават калі б ён гэтага хацеў, а не хацеў, ён не збіраўся зноў перачытваць гэтыя праклятыя рэчы. Ён глядзеў на бар.
  Каля яго спыніўся сярэдняга веку — белы хлапчук. «Яна мая».
  «Прашу прабачэння?» - спытаў Эндзі, падняўшы вочы.
  «Дзяўчына? У бары? Вы глядзелі на яе. Гарачая з доўгімі чорнымі валасамі».
  Такое апісанне, верагодна, не было патрэбным, бо яна была адзіным чалавекам у бары. Яна прапанавала вадзіцельскае пасведчанне і праз імгненне атрымала шклянку белага віна, якое, як ён падазраваў, было ў лепшым выпадку маргінальным.
  У рэшце рэшт, гэта быў бар Сэма і рашотка з арфаграфічнымі памылкамі.
  «Што ты ў мяне пытаешся?»
  «Я ўбачыў яе першым. Ты не рухаешся, малы. Яна мая».
  Эндзі адчуў у сваім дыханні экзатычны і агідны пах спіртнога. Яму патрэбна была зубная праца. Дрэнна.
  Яна зрабіла невялікі глыток, паставіла шклянку і выцягнула свой iPhone з правай задняй кішэні джынсаў, месца, дзе, на думку Эндзі, жанчыны павінны былі хаваць свае мабільныя тэлефоны. Тэлефон быў выняты з некаторымі цяжкасцямі; джынсы былі вельмі абліпальныя. Яна адкінула свае доўгія прамыя чорныя валасы на плечы і ўзялася за задачу, якая патрабуецца ад аднаго чалавека ў бары, асабліва жанчыны гадоў дваццаці: чытаць электронныя лісты, тэкставыя паведамленні або паведамленні ў Facebook і старанна ігнараваць усіх вакол сябе.
  Мужчына кінуў на Эндзі напышлівы пераможны позірк і, хістаючыся, накіраваўся да бара. Эндзі падняўся і збіў яго там. Ён кінуў позірк у бок чалавека. У Эндзі не было такой жахлівай ці зласлівай натуры, як у бацькі, але ён быў высокім і моцным, і калі ён апусціў сваю круглую галаву з валасамі, падстрыжанымі ў вайсковым стылі, і ўтаропіў на кагосьці няўхільны позірк, гэта прымусіла іх спыніцца.
  «Укол», — прамармытаў старэйшы хлопец. Потым вярнуўся да сваёй пячоры ў куце.
  Эндзі абапёрся аб зэдлік і сказаў хударляваму бармэну: «Яшчэ, калі ласка».
  Чалавек намаляваў Стэлу, працягнуў яе Эндзі з сурвэткай, абгорнутай вакол пацеючага шкла.
  «Я мог бы з ім справіцца». Паведамленне было прамоўлена, не адрываючыся ад экрана iPhone.
  Ён сказаў: "У мяне ў гэтым няма ніякіх сумневаў".
  Яна зірнула ў яго бок. Усмешка Эндзі знікла, калі ён углядаўся ў яе прыгожы твар, чорныя вочы, акружаныя акулярамі ў блакітнай аправе.
  Ён думаў: каханне з першага погляду.
  
  У пахавальным бюро Хэнітаў Брэндан Нэгл нагадаў сабе, што трэба насіць змрочны твар.
  Цьмяны пакой, афарбаваны ў бледна-зялёны колер і засланы цёмна-шэрымі дыванамі гасцінічнага нумара, быў набіты. Прысутнічала, можа, сто чалавек, прычым старэйшыя і больш узрушаныя трагедыяй сядзелі, астатнія — большасць — стаялі купкамі.
  Стрыманая размова. Класічная музыка. Нэгл паняцця не меў, што гэта за мелодыі. Музыка была для яго болей раздражняльнікам, хоць ён любіў калядныя песні. І Камелот , Музыкант , і Les Misérables .
  Нэгл і Макс прайшлі міма ўдавы і трох дарослых дзяцей і паўтара дзясятка клонаў унукаў і іншых сваякоў, прапаноўваючы нарматыўныя словы ў нарматыўным тэмбры.
  «Я прашу прабачэння за тваю страту, ты зноў той, так, я чуў, што ён хутка сышоў, дабраславеньне, хто ты зноў такі, гэта так міласэрна, што яго маці памерла ў мінулым годзе, каб хаваць сына, ты ўяўляеш , хто ты зноў, так, хто ты зноў . . .”
  «Мы разам рабілі нейкі бізнес», — казаў Нэгл.
  «О».
  Адзін чалавек, якому не трэба было пытацца пра Нэгла ці яго цень, быў сынам Ларка, старэйшым з братоў і сясцёр. Яго мянушка была Піт Дж. Калі Нэгл паціснуў яму потную руку за хвіліну да гэтага, у чэргах прыёму, пульхны, неахайны чалавек міргнуў вачыма. Піт Дж быў галоўным лейтэнантам свайго памерлага бацькі; ён быў больш чым у курсе таго, як Брэндан Нэгл упісаўся ў схему злачыннасці горада.
  Затым Нэгл і Макс сталі ў чаргу, каб прайсці міма труны, якая была зачынена. Забойца або забойцы не пашкадавалі патронаў. Чатыры-пяць патронаў у галаву. Полыя кропкі. У касметычным плане браты Хэнніты маглі зрабіць вельмі шмат.
  На верхняй частцы труны была фатаграфія Ларка, які ззяе, зробленая ва ўзросце каля пяцідзесяці, калі ён умацаваў свой кантроль над Панхэндлам. Нэгл падазраваў, што нехта ў арганізацыі Ларк выбраў гэты фотаздымак як пагарду, нагадаўшы Нэглу і ўсім астатнім, што менавіта Ларк выйграў вайну Панхэндла.
  Нэгл схіліў галаву над бліскучай каробкай і падумаў: «Надоўга, прыдурак».
  - Дай мне бурбон, - агрызнуўся ён Максу. «Моцны. Ноб-Крык».
  Мужчына вагаўся.
  "Што?"
  «Гэта пахавальнае бюро, сэр. Яны не падаюць напоі. Вось і прыём, пасля. Можа, вады».
  «На чорта добрая вада?»
  «Прабачце, сэр».
  Нэгл і Макс, насміхаючыся, кружыліся сярод жалобных.
  Агульнае меркаванне пра забойства было такім, як і чуў Макс: забойства было замоўлена з іншага штата. Магчыма, Нью-Ёрк, можа, Бостан. Ніхто яшчэ не меў дакладнага ўяўлення, чаму. Але матывы забойства ў гэтым бізнэсе абыходзіліся нядорага.
  Аднак Нэгл быў тут не для таго, каб даведацца, хто такі забойца, як і не для таго, каб выказаць спачуванне ўзрушанай удаве і яе гусянятам. Ён прысутнічаў толькі па адной прычыне: каб моўчкі абвясціць Піту Джэю і прадстаўнікам іншых каманд у горадзе, што ён рухаецца на Panhandle. Піт Дж павінен быў пачаць думаць аб здзелцы. Або вайна. Чалавек не быў такім бязлітасным, як Ларк, і не такім разумным, што азначала, што, нягледзячы на тое, што ён важыў 250 фунтаў і хадзіў з вечным позіркам на твары, ён, верагодна, пайшоў бы на здзелку. Нэгл ужо думаў пра розныя стратэгіі дробнага перніка і вялікага дуба. Ён амаль пашкадаваў Піта Дж.
  Іншыя банды ў горадзе і ваколіцах патэнцыйна будуць больш праблемнымі. Яны таксама ведалі б, што Піт Джэй быў пачаткоўцам у свеце арганізаванай злачыннасці, і яны таксама паклалі б вочы на PH. Тым не менш, як ішлі доўгія хвіліны, Нэгл заўважыў, што ніякія іншыя мясцовыя экіпажы не дасылалі сюды прадстаўнікоў, каб заявіць аб сваім намеры адабраць кавалкі Panhandle, як арол, які дзюбае абед з аленевай тушы. Нікога з жорсткай чорнай каманды Марціна Уільямса на Іст-Сайдзе. З MS-70 без лідэра. Ад паўтузіна лацінаамерыканскіх і карыбскіх груповак, якія перасякаюць Вестсайд. Ад безыменнага в'етнамскага экіпажа, адносна новага ў горадзе, ціхага, дзіўнага і бязлітаснага. Або з вопраткі Себасцьяна Карэлі, сумных лахманаў найстарэйшай банды ў горадзе.
  Ніхто.
  Нэгл меркаваў, што не здзівіўся іх адсутнасці. Членства было злосным, амаральным і самазакаханым — патрабаванні для гэтай сферы працы, — але ім, верагодна, не хапала сілы і мужнасці, каб рухацца па PH.
  Потым Нэгл заўважыў у дзвярах чалавека, якога ён дакладна ведаў, што ён будзе тут.
  Пяцідзесяцігадовы Джон Юнг быў ростам пяць чатыры, з зайздроснымі густымі чорнымі валасамі, зачасанымі назад з ласьёнам. Ён быў у светла-шэрым касцюме, белай кашулі і белым гальштуку. Аксэсуар здаўся кур'ёзным; Нэгл меркаваў, што белы азначае нешта пахавальнае ў кітайскай культуры.
  З Юнгам быў яго Макс, вартаўнік, вядомы толькі пад адным імем: пішацца Кі і вымаўляецца як «ключ». Неўсмешлівы чалавек быў прысадзісты і шырокі. Яго рукі былі вялізнымі, і Нэгл лічыў, што ён майстар розных відаў баявых мастацтваў. Тонг Юнга з сарака чалавек быў амаль такім жа магутным, як арганізацыя Нэгла. Вядома, гэта было гэтак жа жорстка. Яны былі канкурэнтамі на ўсіх франтах: наркотыкі, гандаль людзьмі, адмыванне грошай, масажныя салоны і вулічная прастытуцыя, абарона рознічных крам. Юнг кантраляваў дваццаць пяць квадратных кварталаў на поўнач ад Панхэндла, Нэгл - трыццаць кварталаў на поўдзень.
  Юнг прашаптаў нешта ўдаве і прапанаваў ёй старанна складзеную хустку, каб выцерці слязу. Затым ён нахіліўся да Піта Джэя, паціснуў яму руку і схапіў вялікага чалавека за локаць. Нэгл з задавальненнем заўважыў, што сын Ларка выглядаў больш засмучаным раней, калі яны двое перакінуліся словам-другім, а не цяпер з Юнгам.
  Юнг падышоў да труны. Калі ён наблізіўся, яго позірк злавіў погляд Нэгла, і маленькі чалавек усміхнуўся. Нэгл адказаў узаемнасцю.
  Выразы твару, вядома, былі чым заўгодна, акрамя ветлівай ветлівасці. Якраз наадварот. Гэта былі паднятыя баявыя сцягі.
  
  «Ну, паглядзі, хто гэта».
  О, чорт вазьмі. Не цяпер.
  «Мой добры прыяцель, Брэндан».
  Каля пахавальнай залы Нэгл і Макс спыніліся, зірнулі адзін на аднаго, сціснуўшы вусны. Нэгл зноў звярнуў увагу на пачаткоўца.
  Падцягнуты мужчына гадоў сарака быў апрануты ў той самы цёмны клятчасты гарнітур, які заўсёды насіў, і пастэльную кашулю. Сёння ён быў жоўты. Часам ён выбіраў зялёныя або ружы. Лепшы выбар. Жоўты выгляд рабіў яго хваравітым. Можна сказаць, што светлая кашуля была яго фірмовым знакам. Але гэта наводзіла на думку пра прадбачлівасць, якая надавала б занадта вялікую заслугу дэтэктыву групы па барацьбе з арганізаванай злачыннасцю Эліату Уайту. Ён мог бы быць добрым паліцэйскім, бацькам і мужам, але мода не была яго сілай.
  Ён ішоў, ледзь прыкметна кульгаючы. Бабуля Нэгла назвала б гэта задзірам у ягоным гіталонг.
  Побач на бардзюр стаяла ягоная машына без апазнавальных знакаў, брудная і падрапаная. Унутры знаходзілася афраамерыканка ў сінім касцюме і белай кашулі з адкрытым каўняром. Дэтэктыў Віялет Хэйз — імя, якое любіў Нэгл — уважліва сачыла. Яна была маладая, каржакаватая і нецярплівая, і выглядала гатовай зрабіць колл з лікам 10-13, хаця шанцы на тое, што Нэгл або Макс замахнуцца на Уайта, а тым больш застрэліць яго — якой бы прыгожай ні была гэтая думка — былі роўныя нулю.
  Нэгл палез у кішэню. «Вось, мой сябар». Ён прапанаваў стройнаму дэтэктыву картку адной з мыек, якімі ён валодаў. «Я дапамагаю табе. Вы можаце зняць гэта птушынае дзярмо з даху. Апошнім часам шмат разбіўак пад дрэвамі?»
  Уайт праігнараваў працягнутую руку, што бясконца раззлавала Нэгла, і ён адклаў картку.
  Нэгл ведаў, што гэта не юрыдычны, а крымінальны званок. Тыя прыйшлі перад світаннем з строгімі крыкамі, гучным грукатам і выстаўленымі стрэльбамі.
  За некалькі машын адчыніліся дзверы Lincoln Navigator Нэгла, і адтуль выйшаў яго кіроўца і другі даглядчык. Шасціфутавы Джымі Эбіт важыў на пяцьдзесят фунтаў менш Макса. Увянчаны кудлатай стрыжкай, Джымі быў моцны і пругкі, як сталёвы трос. Ягоны твар быў вузкі да такой ступені, што на Хэлоўін было страшна. Макс быў уражлівы з-за свайго памеру, Джымі таму, што ён быў падобны на зомбі з пустымі вачыма, якому не цярпелася пасмактаць тваю кроў. Не, гэта былі вампіры, якія смакталі кроў. Ну, не цярпеўся зрабіць тое, што рабілі зомбі.
  Джымі далучыўся да свайго боса і Макса.
  Дэтэктыў Уайт вызначыў вартаўнікоў. «Макс фактар. А хто яшчэ, як не Джымі Джамп Ап?»
  Без зямной прычыны Уайт часам даваў людзям дзіўныя мянушкі. Ён падняўся на бардзюр, набіраючы вышыню. «Выказвалі пашану, праўда?» Ён прарэзаў вочы ў бок братоў Ханіці.
  «Ці так, дэтэктыў?»
  «Да Ларка? Я паважаю толькі тых людзей, якіх паважаю».
  Што атрымалася не напалову такім разумным, як ён, напэўна, спадзяваўся.
  Паліцэйскі агледзеў вуліцу. З шыпеннем выхлапу праехаў аўтобус. Дзве машыны, адна ненадзейна грукоча. Сярод жыхароў Панхэндла аўтамабільнае жыццё ў асноўным звязана з Honda, Nissan, Kia і мікрааўтобусамі з лагатыпамі сантэхнікі і дастаўкі на брудных, выцвілых баках. BMW 3-й серыі і гэты танны Mercedes былі самымі шыкоўнымі аўтамабілямі, якія Нэгл калі-небудзь бачыў прыпаркаванымі тут.
  «Мы ведаем усё пра гэта, Нэгл».
  Гэта ўжо не быў «Брэндан». Значна менш "добры бутон".
  "Аб чым?"
  «Гуляйце тупымі, колькі хочаце».
  «Уявіце, што мы гуляем у шарады, дэтэктыў. Дай падказку. Колькі слоў? Падобна на тое?"
  «Я ведаю, што вы збіраецеся зрабіць п'есу для Panhandle».
  У Нэгла ўмелі выглядаць раздражнёныя. Цяпер ён стрэліў у бок белых. Ён заўважыў, што выраз твару чалавека быў як у біёлага, які даследуе жука ў слоіку - калі гэтага жука прывезлі па падазрэнні ў забойстве іншага жука.
  «Я не дазволю, каб гэта адбылося», - працягнуў Уайт.
  Нэгл перайшоў ад мімікі да ручных жэстаў. Ён падняў рукі далонямі ўверх. Значэнне: пра што ты гаворыш? «Я шчаслівы, як малюск, у краіне дзядзькі Сэма на Паўднёвым баку. Чаму я хацеў інвеставаць у гэты блышыны капот? Азірніцеся вакол сябе, дэтэктыў. Вы ўпэўнены, што не хочаце гэтую мыйку?»
  Джымі сказаў: «Чаму б вам проста не сысці, дэтэктыў?»
  Белы ўсміхнуўся. «Джымі Джэк Оф, якая змрочная рэпліка! Я як мага лепш аднаўляюся пасля траўмы». Ён зноў павярнуўся да Нэгла. «Адказваю на ваша пытанне — PH, а не аўтамыйка — таму што вы прагны прыдурак, які хоча эксплуатаваць і тэрарызаваць бедных тут. Вы ўжо робіце крок на PH. І ў мяне на ўчастку больш не будзе трупаў. Статыстыка і без таго кепская, дзякуючы вам, Ларк і Юнг».
  Нэгл сказаў: «У маёй бабулі быў выраз».
  «Яна цяпер?» Уайт кінуў забаўны позірк на вельмі вялікага Макса, які ўвесь гэты час стаяў нерухома, скрыжаваўшы рукі.
  «Так. Яе выраз для размовы быў «віляючы падбародкам».
  «Вілянне падбародкам. Як сабака хвастом віляе. Гэта смешна».
  «І я не схільны мець адзін з вамі зараз. Дык чаму б вам не схавацца куды-небудзь».
  «Скулк», - разважаў дэтэктыў. «Гэта таксама добра. Не ведаю, які мне больш падабаецца. Скул або падбародак. Паўсмешка ператварылася ў позірк.
  «У мяне сустрэча, дэтэктыў. Усё, што я магу сказаць».
  «Калі-небудзь ты зробіш памылку, Нэгл. І я буду побач, калі гэта адбудзецца».
  Уайт павярнуўся і вярнуўся да машыны. Віялет Хейс павярнула ключ, і рухавік ажыў. Яны праехалі міма Нэгла і яго паплечнікаў, не зірнуўшы на іх.
  - Укол, - прамармытаў Джымі. Яны з Максам вярнуліся да пазадарожніка, а Нэгл пайшоў па вуліцы да Сэма, каб забраць Эндру. Ён зайшоў унутр і спыніўся. Яму давялося засмяяцца.
  У тую гадзіну, што бацька быў на пахаванні, сын быў заняты.
  Малады чалавек сядзеў у бары і размаўляў з жанчынай у вузкіх джынсах і белай футболцы. Яны былі да яго спіной, але ён быў уражаны яе постаццю і цёмнымі валасамі, доўгімі і шаўкавістымі.
  Наглу было цікава, якая яна. Эндру быў прыгожым хлапчуком, чароўнікам, які пазбег генаў кепскага характару свайго бацькі. Ён шмат сустракаўся: з прыгожымі дзяўчатамі, ад якіх пахла дарагімі духамі, якія гадзінамі марнавалі на макіяж, адзенне і прычоску і якія — прынамсі, калі побач быў Нэгл — не казалі «хуй» або «мудак». Яны паходзілі з добрых сем’яў, добра вучыліся ў школе, былі на прафесійным шляху. Але працягваліся яны ў жыцці Андрэя нядоўга. Нягледзячы на ўсю ўпакоўку, яны былі жудасна пустыя.
  Жаночая рука падышла да рукі Андрэя, і яна нахілілася, каб нешта прашаптаць. Андрэй засмяяўся і нешта прашаптаў у адказ.
  Нэгл адзначыў, што яго сын закрыў папку з дакументамі аб куплі нерухомасці Evergreen Avenue. Добра. Прафесійны.
  Андрэй зірнуў на дзверы і ўбачыў бацьку. Ён усміхнуўся, аплаціў чэк. Яны з дзяўчынай займаліся абменам лічбаў — вядома, з дапамогай тэлефонаў, а не паперак, як у часы Нэгла. Андрэй хвіліну вагаўся, а потым хутка пацалаваў яе ў шчаку. Ён адышоў ад бара, і дзяўчына павярнулася, прасачыўшы за ім вачыма.
  Нэгл знерухомеў. Маладая жанчына была дачкой Джона Юнга.
  
  Нэгл і Эндру сядзелі ў кузаве Навігатара па дарозе да будынка на Эвергрыне.
  «Вы ведаеце, хто гэта быў?» - ціха спытаў Нэгл.
  «У Сэма?»
  «У Сэма. ага Дзяўчына».
  «Лой».
  «Лой? Гэта імя?»
  «Па-кітайску «Гром». Яна прыгожая, вам не здаецца?»
  Цішыня.
  "Што гэта?"
  Макс на пярэднім пасажырскім сядзенні — размаўляў па тэлефоне — і Джымі, які ехаў, не звярталі ўвагі на тое, што адбывалася ззаду. Па правілах наймаў яны заставаліся нябачнымі.
  Нэгл сказала яму, хто яе бацька, і Джымі парушыў правілы. Яго галава на кароткі час павярнулася ззаду. Нэгл не ведаў дакладна, ці сапраўды ён сказаў: «О, чорт», але мог сказаць.
  Андрэй засмяяўся. «Юнг, той Юнг. Ваш . . . канкурэнт?»
  Нэгл ледзь не засмяяўся, успрымаўшы дасведчаны эўфемізм маладога чалавека. Аднойчы ён думаў, што можа прыцягнуць свайго сына да справы — гэта значыць, да крымінальнай справы. Ён нават выкарыстоўваў Эндру на працы, калі яму было дзесяць; мімаволі дзіця паняцця не меў, што ён удзельнік. Але неўзабаве пасля гэтага Нэгл зразумеў, што калі справа калі-небудзь дойдзе да суда, пракуратура пойдзе за яго сям'ёй, і ў яго сыне была слабасць. Ён паддаўся б на допыце. Чым менш ведаў Эндру, тым лепш для Нэгла. Ён з усіх сіл стараўся ўтрымаць Марту, супакоіць яе душу, і іх сына ад аперацыі.
  Але, вядома, Андрэй даведаўся. Ніякіх разумных вылікаў не патрабавалася. Калі яму было трынаццаць, да яго пастукала каманда мажных паліцэйскіх з групы па барацьбе з арганізаванай злачыннасцю. У нумары Андрэя быў ператрус у ліку першых.
  Разумны і праніклівы юнак адразу ўлавіў тое, што цяпер прапаноўваў бацька. «Яна не шпіёніла за мной».
  «Я не думаў пра гэта».
  Ён быў.
  «Яна нават не ведала, хто я. Я ніколі не казаў ёй свайго прозвішча».
  Але Лоі мог лёгка ведаць, хто ён такі. Яна магла прасачыць за ім ад дому Нэгл, а можа, чакаць каля пахавальнага бюро, каб схапіць яго. Эндру казаў ёй сваё імя было недарэчным. Жанчыны могуць быць такімі ж двудушнымі і небяспечнымі, як і любы мужчына ў гэтай справе; Нэгл загадаў злавіць іх два разы — жонак мафіёзных босаў, якія захапілі каманду сваіх мужоў.
  «Я падняў яе . Яна ўвайшла, заказала віно і села за бар. Я прыдумаў нейкую дурную фразу і падышоў да яе. Мы патрапілі. Яна сказала, што ў яе бацькі ёсць справы на вуліцы, і яна павінна была чакаць яго там. Пазней яны збіраліся з яе маці на абед».
  Бізнес на вуліцы . . .
  «Яна не пыталася пра мяне?»
  «Навошта ёй?»
  Нэгл апусціў галаву, нахмурыўшы бровы. Выгляд першай стадыі гневу.
  «Не».
  Праз імгненне: «Андрэй, глядзі. Я не хачу, каб вы пацярпелі».
  Гэта была праўда. Фізічная небяспека з боку Юнга і таго наглядчыка, Кі. Але таксама боль і душэўны боль — калі, не дай бог, нешта, ну, трагічнае, здарыцца з Юнгам і любымі членамі сям'і, якія апынуліся з ім у той час, у тым ліку з Лоі.
  Шкада, але няшчасныя выпадкі здараліся .
  Юнак застыў. « Вы не хочаце ўскладненняў».
  «Толькі не цяпер. Гэта . . . адчувальны час.»
  «Мне не шаснаццаць, тата».
  «Не, не. Ты дастаткова дарослы, каб ведаць, што разумна, а што не. І бачыць яе зараз - неразумна».
  "Зараз? І што? Тыдзень, месяц?» У голасе маладога чалавека чулася рэзкасць. Ну, ён быў дыпламаваным юрыстам класа "А".
  І сын крымінальнага аўтарытэта.
  Нэгл апусціў вечка на свой уласны настрой. «Месяц, вядома». Дастаткова часу, каб умацаваць уладу ў РН.
  «Яна вернецца ў каледж да таго часу».
  «Дзе?»
  «Яна вучыцца ў аспірантуры Масачусецкага тэхналагічнага інстытута».
  «Я куплю табе білеты на самалёт. . . дзе б гэта ні было.
  «Бостан».
  «Бостан».
  Эндру адкрыў файл і праглядаў нататкі, якія ён запісваў аб здзелцы з нерухомасцю на маёмасць Evergreen. Ён усплыў праз імгненне. "Добра."
  «Гэта хлопчык». Выраз яшчэ з маладосці сына. Кожны раз, калі Эндзі рабіў што-небудзь добрае — прыбіраў свой пакой, запраўляў ложак, рабіў хатняе заданне, змагаўся з хуліганам — ён атрымліваў узнагароду «Вось гэта хлопчык».
  Андрэй спахмурнеў.
  Дзярмо. Няўжо малады чалавек перадумаў?
  Сын паківаў галавой і пастукаў па дакуменце. «Чыгуначны сэрвітут. Датуецца 1872 годам. Мы можам зрабіць выключэнне, але P і Z сустрэнуцца толькі ў верасні».
  
  « Вось з кім яна размаўляла ў бары? Сын Брэндана Нэгла?»
  Джон Юнг, усё яшчэ ў сваім пахавальным касцюме без белага гальштука, стаяў у кабінеце свайго прыгараднага дома, сапраўды прыгожага памяшкання. Суцяшальна і не раздражняльна раскошна. Цёплы шэры дыван і брудна-белыя фактурныя шпалеры стваралі ў пакоі прыглушанасць, а ўпрыгажэнні былі па-будыйску простымі. Адзіным творам мастацтва — рэпрадукцыяй — была скульптура Восеньскай Расы, знакамітага баявога каня імператара Тайцзуна. Ён дамінаваў над адной сцяной.
  У цяперашні час наглядчык Юнга, Кі, дамінаваў супрацьлеглым. Мужчына, паклаўшы рукі на бакі, стаяў побач са сваім босам. Юнг глядзеў у акно на свой акуратна добраўпарадкаваны двор, падстрыжаны да дасканаласці. Гэта быў цудоўны від. Кі, як даведаўся Юнг, не цікавіўся эстэтыкай.
  «Я размаўляў з бармэнам. Ён расказваў мне рэчы». Калі Кі размаўляў з кімсьці, ён заўсёды атрымліваў адказ. «Ён падняў Лоі. Яна была ў бары, піла віно».
  «Удзень?» - адрэзаў ён. "Працягваць."
  «Малы Нэгл працаваў над некаторымі дакументамі. Яны выглядалі як дзелавыя паперы. Нэгл і Макс былі з ім перад ад'ездам на пахаванне».
  «Няўжо ён ведаў, хто яна? Дзіця?»
  «Бармэн сказаў, што ня чуў, каб яны называлі прозьвішчы. Толькі Эндзі і Лоі».
  «Пра што яны гаварылі?»
  «Датуйце рэчы, — сказаў ён. Нічога пра бізнэс».
  Юнг закіпеў ад злосці. Яго дачка з сынам Брэндана Нэгла! Як гэта адбылося? Юнг меў схільнасць імгненна вінаваціць, калі нешта пайшло не так. Дзе ён цяпер мог ацаніць віну ў тым, што яго дачка і сын Нэгла перасекліся? Дональд Ларк быў у пэўным сэнсе вінаваты ў тым, што загінуў. Жонка Юнга таксама за тое, што яна выхоўвала праблемную і непакорлівую дачку, якая сама пайшла на такое агіднае апраўданне для бара. А жонку можна абвінаваціць удвая за тое, што яна па-дурному настойвала на тым, каб ён спыніў лупцоўку дзяўчыны, калі ёй споўнілася трынаццаць.
  Юнг нарэшце засяродзіў віну там, дзе хацеў, каб яна была заўсёды: на Брэндане Нэгле.
  Глядзець на задні двор: сажалка з коі, ландшафт, пяшчаны сад, топіарый.
  Пасля пахавання, калі ён, яго жонка і дачка елі ў Le Residence, Юнг некалькі разоў няўхвальна зірнуў на макіяж і абліпальныя джынсы і топ Лоі. Здавалася, яна не заўважыла крытыкі. Ці, хутчэй за ўсё, рабіла, але праігнаравала бацьку. Ён кінуў злосны погляд і рассеяна слухаў, як яна гаварыла пра чалавека, якога яна сустрэла ў Сэма. Ён быў такі добры, такі смешны, такі прыгожы. Такі ветлівы.
  Ён напісаў Кі, каб ён вярнуўся ў бар і дапытаў бармэна. Затым Юнг зноў павярнуўся да Лоі і задаў наступнае лагічнае пытанне. «Ён кітаец?»
  «О, бацька. Сур'ёзна?» Твар дзяўчыны заліўся раздражненнем.
  Дзе быў вярбовы выключальнік, калі ён вам быў патрэбны?
  Кі вярнуўся ў дом Юнга дзесяць хвілін таму са сваім дакладам.
  Юнг працягнуў уласны допыт. «Хлопчык здаваўся празмерна. . . закаханы ў яе?» - спытаў ён, хоць гэтае пытанне не было ў сферы Кі. Юнг ніколі не ведаў, што ён звязаны з жанчынай, і нават не мог сабе гэтага ўявіць. Як адвакат у судзе, ён перафразаваў: «А што яны казалі, гаварылі?»
  «Музыка, тэлешоў, каледжы. Ён вучыўся на юрыдычным факультэце і перад выхадам на працу бярэ адпачынак».
  «Адвакат? Злачынца?»
  Божа мой, няўжо хлопец стаў пракурорам ?
  «Не. Карпаратыўны і нерухомасць».
  Юнг адвярнуўся ад акна. «Хлопчык казаў што-небудзь пра свайго бацьку?»
  Паўза. «Я не пытаўся. Я магу вярнуцца».
  Юнг быў раздражнёны. Кі павінен быў падумаць пра гэта. «Не, няважна. Ён яе цалаваў?»
  «Так. Але толькі па шчацэ».
  «Яна вагалася? Ці яна гэтага хацела? Вы таксама гэтага не пыталіся».
  «Не, сэр. Прабач». Кі заставаўся нерухомым і ніколькі не шкадаваў. Ён быў з Юнгам сем гадоў, і Юнг дагэтуль не ведаў, гэта яго імя, прозвішча ці адзінае імя. Ён быў моцны і цвёрды і ведаў шэсць ці сем відаў баявых мастацтваў. Нягледзячы на сваю здольнасць забіваць практычна любога чалавека, да якога ён мог наблізіцца, ці, магчыма, дзякуючы ёй, Кі валодаў дзіўнай ціхамірнасцю. Ён хадзіў, акружаны ружовай аўрай духоўнага лідэра.
  Юнг абдумаў сітуацыю. Ці насамрэч Эндзі дакладна ведаў, каго ён збіраў — даведацца пра Юнга і перадаць інфармацыю Нэглу? Гэта мела сэнс. І гэтая думка яго абурыла.
  Яго таксама раз'юшыла думка, што сын грубага, недасведчанага загоншчыка хоча зрабіць з яго дачкі заваяванне.
  І ён нават не быў кітайцам.
  Юнг выпадкова зірнуў на вісячую фатаграфію сябе, сваёй жонкі і Лоі, калі дзяўчынцы было дзесяць.
  Дні, калі яна была паслухмянай .
  Ён сказаў Кі: «Ты збіраўся займацца Лебронам Стайлзам?»
  «Калі ён вернецца з Маямі. Так, сэр».
  Стайлз. Вялікі, гучны гангста ў сонцаахоўных акулярах і залатым калодзе каціўся з Ten Treys. Ён застрэліў аднаго з людзей Юнга, тэрытарыяльная спрэчка ў раёне, які мяжаваў з Панхэндл.
  «Знайдзі каго-небудзь іншага. Ты трымайся маёй дачкі. Я хачу ведаць усё. Вы разумееце, што я маю на ўвазе? Усё».
  «Так, сэр».
  Ён штурхнуў чалавека з кабінета тыльным бокам далоні.
  Кі павольна адышоў.
  Юнг зноў павярнуўся да акна. Ён назіраў, як тры малінаўкі купаюцца ў зямлі. Яму было цікава. Ён не думаў, што малінаўкі збіраюцца. Ён не мог прыгадаць, каб бачыў такім разам двух дарослых людзей, не кажучы ўжо пра трох. Ці было гэта прадвесцем? Юнг верыў у прыкметы.
  Але, калі б і было, спрыяльна гэта ці не? Гэта заўсёды было пытанне.
  І, вядома, прыкметай можа быць і тое, і іншае.
  Тое, што было спрыяльна для аднаго чалавека, магло прадвесціць трагедыю для іншага.
  Тры
  Чацвер, 7 ліпеня
  Тён сядзеў на лаўцы з выглядам на раку Патавамі.
  Лой Юнг адчуў раптоўнае жаданне пацалаваць Эндзі Нэгла і нахіліўся, цэлячыся ў шыю.
  У Эндзі былі хуткія рэфлексы; пакуль яна дасягнула мэты, ён павярнуў галаву, і вусны сустрэліся з вуснамі.
  Яны селі на пафарбаваную ў зялёны колер лаву, якая, як паведамлялася на невялікай таблічцы, была пабудавана WPA часоў Дэпрэсіі, таму ёй амаль сто гадоў. Відаць, падумаў Лой, тады яны будавалі рэчы, каб доўжыцца. Яе бацька заўсёды скардзіўся на няякаснасць сучаснай вытворчасці. Можа, цынічна падумала яна, стрэльбы, якія ён купляў для сваіх супрацоўнікаў-забойцаў, цяпер часцей ламаліся.
  Яна была апранута ў адзенне, якое спадзявалася прыцягнуць — і ўтрымаць — увагу Эндзі: тонкую сіне-белую блузку ў палоску, шоўк і белыя джынсы. На яе нагах былі бліскучыя серабрыстыя балеткі Jimmy Choo на завязцы. Яна прамяняла свае прагрэсіўныя акуляры ў сіняй аправе на сонцаахоўныя акуляры ў сіняй аправе з, вядома, сінімі лінзамі. Адценне ідэальна спалучаўся з яе лакам на пазногцях, хаця ён гэтага не бачыў. . . яшчэ.
  Эндзі быў апрануты ў сваю пасляабедзенную вопратку: выцвілыя сінія джынсы і шэрую футболку Марка Цукерберга, абліпальную на грудзях і на біцэпсах. Выглядаў ён цудоўна. Лой глядзеў на цьмяна-карычневы водны шлях. Тут ён наблізіўся да маляўнічага. На гэтым беразе іх акружаў змеепадобны ландшафтны парк, а за павольнай ракой былі бейсбольныя і футбольныя палі, дзе каманды атрымлівалі асалоду ад цудоўнага дня і ўмеранага клімату. Для дзяцей былі пясочніцы і гульнявыя пляцоўкі. Бегалі бегуны. Тузін паветраных змеяў лунаў і дугаў у блакітным небе. Далей уверх па плыні, бліжэй да Панхэндла, фабрыкі і склады выстраіліся на берагах ракі. Тыя з мінулых ста гадоў былі пабудаваны са змрочна-шэрага каменю. Тыя, што датуюцца больш раннімі эпохамі, былі пабудаваны з чырвонай цэглы, якая цяпер загартавалася да карычневага колеру.
  "Гэта вар'яцтва", - сказаў Лой.
  «Але што вар'яцтва ва ўсёй схеме рэчаў, у сусвеце, у космасе?» — спытаў Эндзі. Яго крэм пасля галення праляцеў міма. Сухі водар, падобны да джыну з лаймам.
  «Божа, як па-філасофску».
  Яна сціснула яго руку і адчула слабы электрычны ток да яе грудзей, калі ён адказаў узаемнасцю.
  Ён сказаў ёй, што калі ён упершыню ўбачыў яе, гэта было каханне з першага погляду.
  Тое самае для яе.
  «О!» Лоі адскочыла назад, смеючыся, калі маленькі пухнаты сабачка, у якога павінен быў быць пудзель у 23andMe, скочыў ёй на калені. Яна пагладзіла мяккія кудзеркі, якія пакрывалі яго захоплена качаючую галаву.
  «Прабачце, прабачце!» — патэлефанавала чарнявая маладзіца. У яе быў адзін з тых высоўных павадкоў, і сабака кінуўся наперад раней, чым яго гаспадыня паспела наматаць кіпучае стварэнне. Яны пагладзілі сабаку, калі жанчына, апранутая ў бліскучую жоўтую спартыўную вопратку, паслабіла ланцужок і падышла. «О, не, ты брудны?»
  «Не хвалюйся», - сказаў Лоі.
  "Як яго завуць?"
  - Яе, - сказала брунэтка. Пушыстае паліто хавала прыкметы полу. «Чэрвеньскі жук».
  «О, я люблю яе», - сказала Лоі.
  Некалькі хвілін яны вялі размову на тэму: ці ты-цяпер-ці-ты-бы-калі-небудзь-быў-сабака, потым жанчына і Джуні або Багі, якім бы ні быў яе нік, сышлі, каб пазаймацца.
  «Вы сказалі ёй, што ў вас растуць сабакі», - сказала Лоі Эндзі. «Якія яны дзе?»
  «Малінуа. Вартавыя сабакі, накшталт сакрэтнай службы. Каштуюць па дваццаць пяць тысяч. У іх не было такіх імёнаў, як Ровер і Лэсі. Гэта былі Un і Deux . Адзін і два. Французская мова была мовай, на якой іх вучылі рэагаваць — ведаеце, «сядзець, заставацца, атакаваць, адпускаць». На тэорыі, што любыя зламыснікі, верагодна, не будуць франкафіламі». Ён глыбока ўздыхнуў. «Што падводзіць мяне да таго, што я павінен сказаць».
  «Я ведаю, хто твой бацька. І я магу паспрачацца, што ты ведаеш маё».
  Эндзі кіўнуў. «Ён сказаў мне, што я не магу цябе бачыць».
  Лоі ўспомніла канфрантацыю, якая ў яе толькі што была. Яе бацька - у адным з дзелавых касцюмаў, якія ён заўсёды насіў кожны дзень тыдня - чытаў лекцыі. «Тое самае і са мной. Я думаю, што ён больш засмучаны тым, што ты сын Брэндана Нэгла, чым тым, што ты не кітаец. І гэта пра нешта гаворыць».
  Раптам Эндзі ціха засмяяўся.
  "Што?"
  «Вы ведаеце, хто мы?»
  Яна запытальна падняла і старанна сфарміраванае брыво.
  «Мы Рамэа і Джульета».
  «Вы маеце рацыю, мы маем рацыю». У думках Лоі ўсплыў успамін. «Сярэдняя школа. Я гуляла медсястру. Я была б лепшай Джульетай, чым Салі Брынс, але школа не была гатовая да таго, каб азіятка лідзіравала». Ёй прыйшла ў галаву думка. Яна прашаптала: «Гэй, ты ведаеш адну рэч пра спектакль?»
  Ён скрывіўся. «Я ведаю, што гэта не скончылася добрым».
  Лой сур'ёзна сказаў: «Не. Я маю на ўвазе тое, што Рамэа і Джульета ведалі, што адбудзецца ўсялякае дзярмо. Часу не гублялі». Яна падняла яго на ногі. «Ідзі за мной».
  
  «Хм. Добрае месца, - казаў Эндзі, аглядаючы сваю кватэру. «Вядома, колькі разоў вы чулі, як нехта заходзіў у вашы раскопкі і казаў: «Хм, хрэннае месца».»
  Лой страціла свой бліскучы смех. Яна памяняла сонцаахоўныя акуляры на штодзённыя.
  Тут нічога кепскага няма. Вялікае адкрытае гарышча з вытанчанымі драўлянымі падлогамі і голымі каменнымі сценамі, на якіх віселі карціны амерыканскага прымітыўнага часу. Яны здаваліся арыгіналамі.
  Ён сказаў: «Мне падабаецца акварыум».
  Ён быў чатыры футы ў даўжыню і быў напоўнены кропкамі малюсенькіх рознакаляровых істот, якія звіваліся ў трох вымярэннях, а на дне спачывала некалькі дзіўных рыб з вусамі і брыдкімі тварамі.
  Лоі павесіла пінжак і пайшла на кухню адкрытага плана. Эндзі рушыў услед.
  Яна патлумачыла, што гэта месца для яе арганізаваў бацька. Гэта было ў самай шыкоўнай — і самай бяспечнай — частцы горада, на набярэжнай Паўночнай ракі. «Мэбля не такая прыгожая. У таты справы не працуюць».
  «У мяне таксама. Прынамсі, частка B, над якой я працую».
  "Бок B?" — спытала яна.
  «Старыя запісы? Сорак пяць?»
  «О, тыя рэчы, якія вы бачыце ў кіно?»
  «Адваротным бокам быў B. Гэта была даволі добрая песня. А быў хітом».
  «Які бок Б у вашага бацькі?»
  «У асноўным нерухомасць. Усё законна».
  Яна сказала: «Мой бацька нічога не паведамляе мне пра тое, што ён робіць. Я жанчына». Калі яны стаялі над востравам, Лой наліў ім абодвум віна. Пастукалі шклянкамі. Голас Лоі гучаў трывожна, заклапочана, калі яна спытала: «Ты калі-небудзь баяўся? З-за таго, што зрабіў твой бацька?»
  Ён расказаў ёй пра рэйд аператыўнай групы OC і ператрус у яго пакоі, пакуль стаяў у дзвярах і назіраў, як паліцэйскія выгортвалі шуфляду за шуфлядай.
  Яна пахітала галавой. «Табе было трынаццаць?»
  Эндзі кіўнуў.
  Яна кісла засмяялася. «Мне было чатырнаццаць, і я знайшоў ключ ад шафкі — ведаеце, як на вакзалах — у пакеце з тампонамі. Мой бацька паклаў бы яго туды, калі б на нас напалі».
  «Што было ў шафцы?»
  «О, я не ведаю. Наркотыкі, зброя? Мой бацька таксама кантрабандай увозіць у краіну экзатычных жывёл. Магчыма, гэта была кобра. Я вырас, зайздросцячы людзям у, ведаеце, звычайных дамах. Ці не?»
  "Я меў звычай. ага Кожны дзень. Але ўжо не».
  «Не?»
  Ён моцна пацалаваў яе. «Таму што тады я б цябе не сустрэў».
  Яе адказам было кіўнуць у бок дзвярэй. «Там спальня».
  
  У адзінаццаць вечара Брэндан Нэгл пачуў гудок дамафона на сваім стале і, гледзячы на экран камеры назірання, убачыў Макса, які стаяў на вуліцы, гледзячы ўверх, як Році, на гаспадара.
  Нэгл націснуў кнопку, прапусціўшы яго, і праз некалькі імгненняў ён паглядзеў на іншы экран і ўбачыў свайго вартаўніка каля дзвярэй кабінета. Вялікі мужчына паклаў свой пісталет і мабільны тэлефон у скрыню, прыкручаную да сцяны, і зачыніў вечка.
  Нэгл правёў яго ў кабінет, і Макс прайшоў праз рамку сканавання. Прагудзеў гудок. Макс пашукаў у кішэні, дастаў лічбавы дыктафон і працягнуў яго Нэглу; — паказаў яго начальнік на раму, зноў прапускаючы праз яе свайго вартаўніка. Цяпер без гукавога сігналу.
  Вялікае памяшканне патрабавала свежай фарбы, у ім была пацёртая падлога і пажоўклая столь. На патрапаным стале ляжалі падшыўкі паперы і скрынкі з-пад ручак. Быў кампутар, але ён не мог выйсці ў Інтэрнэт; гэта было толькі для ўводу інфармацыі і вывучэння электронных табліц. (Бін Ладэн гадамі ўхіляўся ад затрымання дзякуючы таму, што ўсведамляў небяспеку гэтых чортавых чароўных скрынак.) Вокны былі люстранымі і выходзілі на парк, а не на іншы будынак, дзе маглі хавацца шпіёны. Нэгл адпіў Crown Royal і кіўнуў наглядчыку ў крэсла.
  Макс сеў, а Нэгл падняў лічбавы дыктафон, уважліва разглядаючы малюсенькую скрынку. Ён адсканаваў яго асобным прыборам, правяраючы радыёперадачу. Іголка засталася спаць. Ён таксама паглядзеў на асобны экран свайго кампутара, на якім іншыя датчыкі ў пакоі і ў будынку пасылалі запэўніванні, што за ім не сочаць.
  Нэгл спытаў: «Эндру заўважыў памылку?»
  «Не. Я настроены пазітыўна».
  Яго бос адрэзаў: «Як ты можаш быць упэўнены?»
  Макс павольна адказаў: «Ён гаварыў пэўным чынам. Натуральны. Калі б ён ці дзяўчына знайшлі, ці заткнуліся б, або пачалі гуляць. Гэта натуральна. Слухай». Ён узяў дыктафон і націснуў кнопку. Нэгл пачуў голас галавакружнай жанчыны, якая балбатала пра сабаку. Макс перамотваў наперад, націскаў «Прайграць». З дыктафона пачуўся хуткі смех, яго сын. Потым Лой спытаў:
  "Што?"
  «Вы ведаеце, хто мы? . . . Мы Рамэа і Джульета».
  «Вы маеце рацыю, мы . . . Сярэдняя школа. Я гуляла медсястру. Я была б лепшай Джульетай, чым Салі Брынс, але школа не была гатовая да таго, каб азіятка лідзіравала. Гэй, ты ведаеш адну рэч пра спектакль?»
  «Я ведаю, што гэта не скончылася добрым».
  «Не. Што-"
  Макс хутка пацягнуўся наперад і выключыў прыладу. Нэгл здзівіўся, чаму.
  «А як ты завёў яго?»
  «Жанчына, якую вы чулі? Яна дзяўчына аднаго з маіх хлопцаў. Кэці».
  Спейсі шырокая, яна гучала як.
  «У яе ёсць гэты сабачка, ён ускоквае і ліжа твой твар. Яна дазволіла яму заскочыць на іх, калі яны былі ў парку. Пакуль яны гладзілі яго, яна ўпусціла жука ў заплечнік Эндзі. Міла».
  "Што?"
  «Сабака. Гэта міла».
  «Чаму я наебана?»
  Яго план у асноўным атрымліваўся, як ён і спадзяваўся. Ён падумаў пра гэта амаль у тую хвіліну, калі пазнаў у дзяўчыне дачку Юнга. Ён зразумеў, што іх адносіны могуць стаць выдатнай магчымасцю. Ён ведаў, што, на што б ні пагадзіўся Эндру, ён будзе працягваць бачыцца з дзяўчынай употай, таму загадаў Максу арганізаваць глумленне двух маладых людзей.
  «Дзе ён цяпер?»
  «Ён выйшаў з яе кватэры паўгадзіны таму. Мы з Джымі будзем сачыць за ім і запісваць усё, калі яны будуць разам. Мы таксама на яго тэлефоне».
  Нэгл ківаў на дыктафон. «Яна сказала нам што-небудзь карыснае?»
  «Дрэнныя і добрыя навіны».
  Нэгл кінуў на сябе непрывабны выгляд.
  «Прабачце, сэр». Ён дастаў блакнот і пагартаў яго. «Яна сказала Эндзі, што яе бацька вельмі заняты — скупляе нерухомасць вакол плошчы Хендэрсан. Гэта пачалося ў той дзень, калі памёр Ларк».
  «Чорт вазьмі». Пашарпаны парк быў сэрцам Панхэндла. «Так хутка?» Нэгл быў ашаломлены. « Шэсць дзён?»
  - Тое, што яна сказала, - адказаў Макс, пачынаючы перамотваць дыктафон.
  Такім чынам, Юнг ужо пераязджаў.
  Вось чаму той мудак дэтэктыў, Уайт, адмовіўся ад іх адразу пасля пахавання Ларка: да яго дайшлі чуткі, што нейкая каманда пераязджае ў Panhandle.
  Ах, Камелот горада. Панручка. Самы жаданы раён у горадзе.
  Вільготна-шэры або пыльна-шэры, у залежнасці ад надвор'я, PH уяўляў сабой мітусню абшарпаных гарадскіх дамоў, шлакаблокавых кватэр, брудных манікюрных салонаў, бодэгаў з вечна запэцканым шклом крам, крам з авансавымі крэдытамі, крам парыкоў, бараў за абшарпанымі барамі, рэстараны ў некалькіх хвілінах ад закрыцця аддзела аховы здароўя.
  А жадаючы чаму?
  Таму што тэрыторыя Нагла, на поўдзень ад PH, і Юнга, на поўнач, пакутавалі ад смяротнай хваробы гентрыфікацыі.
  Абодва мужчыны зараблялі на жыццё крэк-хаусамі, бардэлямі, вулічным гандлем наркотыкамі, прастытуткамі на тратуарах, аховай магазінаў мамы і папы.
  Але іх тэрыторыя прыбіралася — заязджалі прафесійныя пары, забудоўшчыкі адсмоктвалі пустуючыя ўчасткі і ператваралі іх у кватэры, паліцыя выганяла ўсіх дрэнных хлопцаў і дзяўчат.
  Тым не менш, у Panhandle, цудоўнага PH, не было чым пахваліцца, і ніколі не будзе, улічваючы яго блізкасць да докаў і змешанае занаванне, што азначала, што тата юрыст і мама CPA ніколі не збіраліся пераязджаць у "капюшон", дзе вы жылі асобна ад Трэйдара Джо каля гарбарнай фабрыкі ці майстэрні па рамонце трактарных прычэпаў, і дзе бяздомныя і шлюхі маглі агледзець маленькіх Мэйсана і Кэлсі з ног на галаву, пакуль яны нясмела чакалі свайго школьнага аўтобуса.
  PH па-ранейшаму быў населены людзьмі, якія ўскладалі свае надзеі на гульні з лічбамі, прагнулі гераіну, крэка і метамфетаміну, рабілі на дзённых працах, у манікюрных салонах і на кухнях рэстаранаў у чаканні грын-карт, якія іх гандляры абяцалі, але ніколі не давалі.
  Брэндан Нэйгл меў патрэбу ў PH для выжывання сваёй арганізацыі.
  Загудзеў камар параноі. Ён шматзначна спытаў: «Чаму вы не ведалі пра Юнга? Выкупляць гэтую нерухомасць?»
  «Напэўна, пайшлі праз пасярэднікаў ці нешта падобнае. Юрысты, ведаеце».
  «Пасярэднікі». Нэгл здзекаваўся і кінуў пякучы позірк, каб нагадаць Максу, што яму заплацілі за інфармацыю, а таксама за яго майстэрства валодання пісталетам і нажом. «Ну, дайце мне добрую чортава навіну, якую вы згадалі».
  Макс знайшоў тую частку запісу, якую шукаў. Нізкі, пачуццёвы голас Лоі пачаў ліцца з дыктафона.
  «Такім чынам, у нас ёсць месца на возеры, возеры Мэйсан. Вы гэта ведаеце?»
  «Вядома».
  «Магчыма, мы маглі б падняцца туды».
  «Мы маглі б лавіць рыбу, хадзіць у паходы, нарыхтоўваць кансервы».
  «Калі гэта тое, што ты сапраўды хочаш зрабіць, Эндзі. . .”
  «Ці, я думаю, мы маглі б прыдумаць нешта іншае, каб заняць наш час».
  Нэгл адчуў на сабе позірк Макса. Ён не азірнуўся.
  "На гэтых выходных?"
  «Не, тады бацька будзе там. Нейкая фігня пра таемныя сустрэчы. Толькі ён, Кі і двое мужчын з Лос-Анджэлеса. Усё сапраўды сакрэтна. Мы маглі б паехаць у панядзелак».
  «Гэта панядзелак. Ці можам мы акунуцца ў...
  Макс выключыў дыктафон. «Я знайшоў там адрас Юнга. І праверылі запісы аб'ектаў і дакументаў, Google зазямліў іх. Добрыя вышыні і шмат дрэў для прыкрыцця. Стралок мог наблізіцца на трыццаць ярдаў і быць не заўважаным. Без агароджы па перыметры».
  Нэгл сказаў: «Мінімальная бяспека, толькі Юнг і яшчэ трое? ага Добра. Знайдзіце стралкоў». Голас яго стаў суровым. «Пераканайцеся, што яны добрыя. Калі вы цэліцеся ў Юнга, вы не можаце прамахнуцца».
  «Я зраблю гэта сёння вечарам».
  «Не аблажайся, Макс».
  «Не, сэр». Ён пацягнуўся да дыктафона.
  «Пакінь».
  «Так, сэр».
  Макс выйшаў, пад нагамі рыпелі дошкі.
  Нэгл пачакаў, пакуль ён сыдзе, перш чым нацягнуць гарнітуру і падключыць гняздо да маленькага лічбавага дыктафона. Ён пракруціў да месца, дзе Макс так раптоўна выключыў прыладу, мабыць, каб ён не пачуў, што адбылося далей, і націснуў «Прайграць».
  «Я вырас, зайздросцячы людзям у, ведаеце, звычайных дамах. Ці не?»
  "Я меў звычай. ага Кожны дзень. Але ўжо не».
  «Не?»
  «Таму што тады я б цябе не сустрэў».
  «Там спальня».
  Нэгл пачуў шоргат і шэпт.
  Ён павялічыў гучнасць, заплюшчыў вочы і сеў на спінку крэсла.
  
  Амаль апоўначы Джон Юнг правёў пальцам па краі свайго келіха — ён быў напоўнены каранёвым півам, яго любімым напоем. Спіртнога ён ніколі не спрабаваў. Ён глядзеў, як Кі згорбіўся над сталом і накіраваў свой мабільны на свайго боса, як дошку для ўіджа.
  Яны знаходзіліся ў офісе яго кампаніі, Yung Eastern Imports, у асяроддзі ўзораў розных відаў смецця, якое ён купляў і прадаваў у якасці прыкрыцця, - ад захопаў кіпцюроў амараў на палках да ліхтароў на сонечных батарэях. Нішто не каштуе ў розніцу больш за 19,95 долараў.
  З сотавага тэлефона Motorola даносіліся гукі галасоў. Дачка яго і сына Брэндана Нэгла.
  «Я вырас, зайздросцячы людзям у, ведаеце, звычайных дамах. Ці не?»
  "Я меў звычай. ага Кожны дзень. Але ўжо не».
  «Не?»
  «Таму што тады я б цябе не сустрэў».
  Кі выключыў запіс. Кватэра, якую Джон Юнг набыў для сваёй дачкі ў шыкоўным раёне горада, валодала многімі выдатнымі якасцямі: выдатны від на раку, дзве прасторныя спальні, джакузі, высокатэхналагічная кухня. . . і тузін правадных — гэта значыць, якія не падлягаюць сканаванню — праслухоўваючых прылад, схаваных паўсюль. Без відэакамер, вядома. Юнг хацеў пачуць усё, што кажуць яго тэмпераментная і непачцівая дачка і яе госці, але ніколі, ніколі не падумаў бы назіраць, як яна распранаецца.
  Усе размовы Кі запісваў і мог прайграваць на тэлефоне ціхага чалавека.
  «Ёсць яшчэ? Гэта карысна?» Ён адпіў безалкагольны напой. Пікантны водар быў спакуслівым.
  «Я дам вам рэзюмэ. Хлопчык сказаў, што яго бацька хоча пачаць скупляць нерухомасць у Панхэндле. Пачатак неадкладна».
  Юнг сціснуў кулак і расслабіў яго.
  «І я баюся, што Лоі сказала яму некалькі рэчаў, якія яна не павінна была сказаць. Пра вашу сустрэчу ля возера. З тымі хлопцамі з Лос-Анджэлеса».
  «Яна гэта зрабіла?» Юнг доўга выдыхнуў, стрымліваючы настрой.
  Кі кіўнуў. «Ёсць яшчэ нешта, сэр».
  Па тоне было відаць, што ён не вырашаецца дзяліцца трывожнымі навінамі.
  «І гэта што?»
  «Хлопчыку падключылі».
  "Што?" Каранёвае піва спынілася на паўдарозе да яго вуснаў. Ён паставіў шклянку.
  «Мой сканер паказаў перадачы, якія ідуць з кватэры Лоі, пакуль ён быў унутры. Гэта былі не частоты мабільнай сувязі. Я пайшоў за ім пасля таго, як ён выйшаў з кватэры. Яны ішлі ад яго».
  Юнг на імгненне заплюшчыў вочы. Ён кантраляваў сваё дыханне. «Я думаў, што ён не ўдзельнічае ў арганізацыі».
  «Гэта тое, што я чуў. Але, відаць, мы памыліліся. Падобна на тое, што ён выкарыстоўвае Loi».
  Юнг цяжка выдыхнуў. Якое гэта было ашаламляльнае адкрыццё. Яго дачка спакусіла сына суперніка. «Ёсць толькі адна прычына для гэтага, вы ведаеце.»
  «Так, сэр. Муша ».
  Кі быў з Шанхая, дыялект якога Ву адрозніваўся ад мандарына, на якім вырас Юн. Але канкрэтнае слова, якое сказаў Кі, было аднолькавым ва ўсіх версіях кітайскай мовы.
  «Забойства».
  Бацька і сын выкарыстоўваюць маю дачку, каб прарвацца праз маю абарону і забіць мяне.
  Юнг падняўся і накіраваўся ў кут кабінета, дзе стаялі ракавіна і люстэрка. Ён выліў з кораня піва, старанна вымыў і высушыў шклянку. Ён глядзеў у акно на шэраг двухпавярховых прамысловых будынкаў пачатку дваццатага стагоддзя.
  Усё, пра што ён мог думаць у гэты момант, гэта яго дачка, якая дазволіла свайму сэрцу ўцягнуць яе ў гэтую агідную сітуацыю, якая падвяргала Юнга такой вялікай рызыцы.
  Вось што атрымалася з выкліку твайму бацьку.
  Тады ён зразумеў, што Кі ўсё яшчэ прысутнічае. «Мне трэба пабыць аднаму, мне трэба падумаць».
  чатыры
  Пятніца, 8 ліпеня
  Анды, Макс і Джымі былі ў Навігатары на Эвергрын-авеню, па дарозе да будынка, які Брэндан Нэгл будзе купляць і будаваць.
  Набліжалася адзінаццатая раніцы, і неўзабаве яны павінны былі сустрэцца з падрадчыкамі, каб абмеркаваць рамонт. Эндзі быў у сваёй бруднай вопратцы: джынсах і рабочай кашулі. Джымі адкапаў пінжак Carhartt, які выглядаў так, быццам яго ніколі не надзявалі, Эндзі з задавальненнем убачыў. Макс быў у касцюме, таму што Макс насіў толькі касцюмы. Сёння цёмна-сіні. Кашуля ў яго была белая. Напэўна, у касцюме было лягчэй схаваць стрэльбу.
  За рулём Джымі, які ўвесь дзень быў у балбатлівым настроі, казаў Максу і Эндзі: «Гэта капот?»
  Эндзі азірнуўся. «Гм». Гэта была нічыйная зямля, якая прымыкала да Панхэндла. «Ёсць імя?» Ён бачыў нумарныя знакі, дакументы аб праве ўласнасці і пратаколы абследавання будынкаў у гэтым раёне. Ён мог пераказаць градусы даўгаты і шыраты, статыстыку сервітутаў і падатковую гісторыю, але ў яго не было мяккай інфармацыі пра гэтае месца.
  Макс на пярэднім сядзенні сядзеў і глядзеў наперад. Ціхі.
  «Імя?» Джымі прама засмяяўся. «Так, у яго ёсць назва. Дзярмо Горад. Ебаць іх, акры. не ведаю Такія месцы не маюць назваў. Гэта ўсё заводы, склады, камяніцы, часовыя кватэры СРО, пустыры, манікюрныя салоны, бадэгі, нават бойня да мінулага года».
  «Як гэта здарылася?» — спытаў Эндзі. «Занаванне гэтага не дазволіць».
  Яшчэ адзін шчыры смех — над наіўным пытаннем.
  «Як толькі твой тата і іншыя распрацоўшчыкі скончаць з гэтым, гэта будзе SoMain — разумееш, пра што я? Як яны прыдумляюць такія імёны. Верхні Паўночны раён UpNo. . . Пачакай, пачакай, пачакай, я ведаю, гэта будзе Lower Main: LoMain. Смех працягваўся. «Як кітайская ежа, ведаеце».
  Потым хутка змоўк, відаць, успомніўшы, што Эндзі быў мілы да дачкі Юнга.
  «А людзі? Прастытуткі, падзёншчыкі, ашуканцы, бамжы. Яны не з'яўляюцца» - рукі прэч ад руля для паветраных цытат - «Бяздомныя». Яны не «людзі з вуліцы». Яны бамжы!»
  Эндзі атрымаў тэкставае паведамленне і паглядзеў на свой тэлефон. Ён спытаў: «Дзе кафэ «Тукан»?»
  Плечы Джымі падымаліся і апускаліся. «Чатыры кварталы, пяць. Чаму?»
  «Хаваць у таямніцы ад майго бацькі?»
  Абодва мужчыны крыху сцвярджальна буркнулі. «Лой напісаў. Яна хоча сустрэць мяне там. Усяго на дзесяць хвілін. Ты супраць?»
  « Не супраць? Дзярмо не. Чувак, у гэтым месцы лепшая кубінская кава ў горадзе. Я маю на ўвазе, лепшы ".
  "Макс?" — спытаў Эндзі.
  Чарговае бурчанне "Я мяркую".
  Эндзі адправіў паведамленне Лоі і высунуў свой тэлефон.
  Джымі пакруціў руль, атрымаўшы гудок сустрэчнай машыны, якой прыйшлося спрытна затармазіць, каб пазбегнуць сутыкнення. Джымі стрэліў у яго пальцам.
  Праз пяць хвілін яны пад'язджалі да рэстарана, спробы высакакласнага ў раёне, які катэгарычна занепадаў. На фасадзе дамінаваў велізарны драўляны выраз трапічнай птушкі. Пяць цёмных металічных сталоў, акружаных аднолькавымі крэсламі, стаялі на няроўным тратуары. Знак паведамляў: «Абслугоўванне на вуліцы забаронена. Калі ласка, заказвайце ўнутры.»
  Магчыма, гэта быў лепшы квас у горадзе, але столікі тут і ўнутры былі незанятыя.
  Эндзі спытаў: «На Кубе ёсць туканы?»
  «Спытайце чортава Кастра. Ці ён памёр?»
  Эндзі і Джымі вылезлі з навігатара. Джымі спытаў Макса: «Хочаш кавы? Я дастану».
  Макс загаварыў упершыню пасля таго, як яны былі ў пазадарожніку. «Так».
  Джымі спытаў: "Эндзі?"
  «Дзякуй. Не надта салодкі».
  Калі Джымі кінуўся ўнутр, Эндзі сядзеў за хісткім сталом, на якім ляжала танная тканіна, пакрытая малюнкамі танцораў хула, якія, здавалася, не мелі нічога агульнага ні з Кубай, ні з туканамі.
  Праз некалькі хвілін Джымі вярнуўся з кардонным падносам з трыма маленькімі папяровымі шкляначкамі. Ён зірнуў за спіну Эндзі і кіўнуў. «Ці не твой сябар?»
  Эндзі павярнуўся. Лой знаходзіўся прыкладна ў дваццаці футах на тратуары. Яна спынілася і стаяла, паклаўшы рукі на бакі. Яе твар быў затуманены. Ён не мог бачыць яе вачэй за сінімі лінзамі.
  Ён падняўся і рушыў да яе. «Гэй. Штосьці не так?»
  Менавіта тады бакавыя дзверы пабітага белага фургона без вокнаў, прыпаркаванага ля абочыны, хутка адчыніліся, і адтуль выскачылі трое азіятаў.
  «Не!» - закрычаў Эндзі, калі двое з іх цягнулі яго да машыны. Другі размахваў пісталетам узад-уперад, засыпаючы тратуар.
  Макс саскочыў з навігатара, трымаючы ў руках свой пісталет. Джымі кінуў каву і пацягнуўся да сцягна. Узброены азіят стрэліў. Макс паваліўся на стол і крэсла, чырвоная пляма на яго грудзях хутка расквітнела. Затым на галаву Эндзі нацягнулі капот, і ён пачуў, як з грукатам зачыніліся дзверы і люта вішчалі шыны, калі фургон уцякаў.
  
  «Черт здарыўся? Прыбярыце тэлефон. Скажы мне." Брэндан Нэгл размаўляў з дрыготкім Джымі Эбітам, твар якога быў чырвоны і потны.
  Мужчыны знаходзіліся ў падсобным пакоі ветэрынарнай клінікі Happy Paws на вуліцы Амброуз. Гэта было невялікае месца, якім кіраваў кампетэнтны ветэрынар, які спецыялізаваўся не толькі на нямецкіх аўчарках і мэйн-кунах, але і на Homo sapiens .
  Менавіта сюды Нэгл прывёз усіх членаў сваёй каманды, якія атрымалі раненні пры выкананні службовых абавязкаў. Ветэрынарам, у адрозненне ад іншых медыкаў, не трэба было паведамляць у паліцыю аб стрэлах. Ну, магчыма, яны і зрабілі, але, улічваючы тое, што Нэгл заплаціў, гэты не зрабіў.
  Цяпер Джымі падрабязна растлумачыў пра выкраданне і расстрэл Макса. «Яго ебаная дзяўчына. Яна завабіла яго ў гэты фургон. Выхапілі яго адразу з вуліцы».
  «Гэтая сука. Усё гэта была падстаўка. Я ведаў, што яна бяда. . . Ісус. Мой сын."
  «Я пасадзіў Макса ў машыну, і мы выехалі адтуль да таго, як з'явілася паліцыя. І я памяняўся талеркамі».
  Нэгл спытаў: «Яны былі кітайцамі?»
  Джымі нахмурыўся. «Азіят, я гэта бачыў. Дакладна не ведаю...
  Нэгл прабурчаў: «Паколькі я не ведаю, каб хто-небудзь з японцаў, карэйцаў ці тых, хто там яшчэ ёсць, хацеў сапсаваць маё жыццё, ці можам мы адмовіцца ад паліткарэктнасці і сказаць кітайцы?»
  «Добра, так. кітайскі».
  Нэгл паглядзеў на дзвярны праём з надпісам «Хірургічны кабінет 1». Ён спытаў: "Макс?"
  «Дрэнна. Доктар сказаў, што ён трымаецца. Але пад нажом ён ужо амаль гадзіну».
  «Чорт вазьмі». Нэгл адчуў, як кроў цячэ да яго твару, які, як ён адзначыў, насамрэч стаў цёмным, калі ён быў такім злым.
  Джымі, знерваваны лютасцю гэтага чалавека, толькі кіўнуў. «Гэта адбылося так хутка, містэр Нэгл. Я маю на ўвазе, я спрабаваў...
  Думкі Нэгла вярнуліся да сына. Ён стукнуў далонню па стале. Джымі знерухомеў. Але начальнік асабліва на яго не злаваўся. Юнг спланаваў бы ўсё з дакладнасцю да секунды. Удар і бяжы. На каго ён злаваўся, дык гэта на свайго сына. «Дзіцяці трэба было сачыць за сваім членам і глядзець, куды ён яго прывёў. Вяртайцеся ў офіс. Падрыхтуйце пару чалавек. Тыя стралкі, якіх Макс выстраіў за Юнга».
  «Так, сэр, вядома».
  Калі Джымі паспяшаўся прэч, Нэгл пастукаў у дзверы.
  Праз імгненне яна адчынілася. У дзвярах стаяў доктар Том Левін, пяцідзесяціпяцігадовы хлопец у акулярах. Ён зняў празрыстыя латэксныя пальчаткі. Яны, як і яго куртка, былі акрываўленыя.
  «Брэндан, заходзь. Я яго ўстойліва падрыхтаваў».
  Макс ляжаў у ложку. Ён сумна паглядзеў на астатніх. Побач з ім быў мабільны тэлефон. Экран быў акрываўлены.
  «Макс, Ісус». Да ветэрынара: «Як ён будзе?»
  «Страціў шмат крыві. Я тэлефаную наконт пастаўкі, але мне не вельмі пашанцавала. Якая ў вас група крыві?»
  Нэгл хлусіў, што не ведаў.
  Ветэрынар падышоў да тазіка і памыў рукі, сказаўшы: «У мяне цяпер няма часу набіраць. Будзем спадзявацца, што пастаўшчык прыйдзе. На падпольным рынку не так шмат тавару».
  Макс апусціў галаву і заплюшчыў вочы. Нэгл падумаў, што памёр, але праз імгненне вярнуўся, расплюшчыўшы вочы і павольна міргаючы. Ён прашаптаў высокім тонам: «Сэр... . . ёсць . . . праблема. Размаўляў з . . .” Ён закашляўся.
  Нэгл выпаліў Левіну: «Яго голас. Гучыць як жанчына. Што гэта?"
  «Анестэтык. Гэта нармальна».
  Макс паспрабаваў яшчэ раз: «Я размаўляў з . . . хлопец ведае кагосьці з каманды Юнга». Ён кіўнуў на акрываўлены мабільны. "Ён сказау . . . Ён сказаў, што Юнг думае, што Эндзі ведае ўсю вашу аперацыю.
  "Што?" Твар Нэгла напружыўся ў вузлаватую хмурынку.
  «У Кітаі. . . банды, у бацькі ёсць сын у бізнэсе. . . гэта азначае, што ён рыхтуе яго ўзяць на сябе ўладу». Ён хвіліну кашлянуў, паморшчыўся.
  Працягвай ебаць гаварыць. . .
  Ветэрынар пацягнуўся за кропляй, як мяркуецца, каб павялічыць абязбольвальнае.
  - Не, - гаўкнуў Макс. «Трэба не спаць. Прыйдзецца. . . скажыце яму што-небудзь».
  Доктар Левін адступіў.
  Нэгл прамовіў: «Але Эндру нічога не ведае».
  «Юнг гэтага не ведае. Ён будзе яго мучыць. . . каб атрымаць вашыя планы на Panhandle.»
  Або, падумаў Нэйгл, пагражаць яму катаваннямі, каб прымусіць мяне адмовіцца ад планаў, або ўвогуле трымацца далей ад Панхэндла. І калі б я адмовіўся ад чагосьці адмовіцца, як бы гэта выглядала ў свеце?
  Чортавы беспарадак.
  Макс схапіў Нэгля за руку. «Паслухайце, містэр Нэгл. . . Мой хлопец думае, што ведае, дзе яго трымаюць. Гэты склад на Мэрыт. Мэрыт і Бойд».
  «Юнг там?»
  Вялікі чалавек зноў знік.
  "Макс?" Нэгл нахіліўся наперад, пастукаў яго па плячы. Адказу няма. Магчыма, калі б ён ударыў па ране, боль апрытомнеў бы. Напэўна, гэта не вельмі добрая ідэя з ветэрынарам.
  Макс расплюшчыў вочы.
  «Юнг там?» — паўтарыў Нэгл. «Склад?»
  «Напэўна».
  «Дзе твой кавалак, Макс?»
  Вялікі чалавек прыжмурыўся. «Куртка».
  Нэгл паглядзеў на Левіна, які кіўнуў на стэлаж каля дзвярэй.
  Нэгл пакапаўся ў вопратцы, выхапіў пісталет і — інстынкт старых часоў — праверыў, ці зараджаны ён і ці мае патрон. Ён паклаў яго ў сваю кішэню.
  Макс заплюшчыў вочы.
  "Макс?"
  Няма адказу.
  Нэгл запытальна паглядзеў на ветэрынара, а Левін кіўнуў у бок калідора.
  «Як ён будзе?» Шэпт.
  Ветэрынар слаба паківаў галавой.
  Лютасць Нэгла крыху ўзрасла. Проста па-чартоўску цудоўна. Яго сына выкралі. А цяпер яму трэба было ўламіць яшчэ аднаго вартаўніка.
  Джон Юнг збіраўся заплаціць.
  
  Цягліцай, якую Джымі набраў, былі Вінцэнт і Дэйл.
  Яны былі англамоўнымі — як вынікае з імёнаў, — але смуглявага складу, з рэзка падстрыжанымі брунетамі і кампактным целаскладам. Адзін крыху вышэйшы за другога, але ўсё роўна не высокі. Іх было цяжка адрозніць, прынамсі Нэглу; так жа клапоцячыся аб бяспецы, як і ён, ён трымаўся на адлегласці ад стралкоў і каленяў.
  Гэтыя двое знаходзіліся на заднім сядзенні «Навігатара». Джымі сядзеў за рулём, а Нэгл — на пярэднім сядзенні.
  Гуляючы па цёмных вуліцах горада, наваколлі становяцца ўсё больш неахайнымі.
  Джымі выключыў святло, і яны павольна накіраваліся да склада, пра які яму казаў Макс.
  - Глядзі, - сказаў Джымі, тармозячы. «Там!» Ён паказаў.
  У сарака ярдах, у завулку, які вёў да задняй часткі склада, дачка Юнга вылазіла з боку кіроўцы чырвонага кабрыялета BMW. Серыя М, самая модная. Яна адкінула доўгія валасы на плячо і знікла з вачэй да будынку.
  - Сука, - прамармытаў Нэгл. Ён агрызнуўся Джымі: «Зацягніся туды. Алея. Вярнуцца ў."
  Джымі даў заднім ходам і павольна пакаціўся ў завулак, спыніўшыся ў пятнаццаці ярдах ад задняй часткі будынка, каля машыны Лоі і белага фургона, які, па словах Джымі, быў выкарыстаны для крадзяжу.
  Нэгл і двое стралкоў выбраліся. Джымі застаўся за рулём, гатовы да ўцёкаў.
  Зазірнулі ў фургон, які быў пусты. Потым ніжэйшы з мужчын, Вінцэнт, лічыў Нэгл, правёў разведку, праскочыўшы ў бок склада. Няма камеры бяспекі. Нэгл азірнуўся. Тыповы для Panhandle. Увесь самы пачатак ХХ ст. Чырвоная цэгла, цвёрды. Некаторыя будынкі былі дзіўна элегантнымі, з выгравіраванымі вокнамі і гаргульямі пад дахам.
  Вінцэнт зрабіў падцягванне і паглядзеў у бруднае акно. Ён вярнуўся ў пяшчаны завулак і, прыгнуўшыся, падышоў да дзвярэй. Ён паспрабаваў ручку. Нейкі момант ён важдаўся з ім, спіной да Нэгла і астатніх. Праз імгненне чалавек вярнуўся. «Я не бачу вашага сына, сэр. Але Юнг там. Таксама яшчэ чатыры чалавекі».
  «Дзверы?»
  «Я адкрыў яго. Проста ўнутры ёсць шэраг драўляных скрынь. Мы можам выкарыстоўваць іх для прыкрыцця. Пераходзім на флангавыя пазіцыі туды, туды, туды». Ён паказаў на сцяну склада. «Мы кожны малюем мэты». Ён вагаўся. «Вы ўпэўнены, што хочаце зрабіць гэта, сэр?»
  «Так, я ўпэўнены», - адрэзаў Нэгл. «Забіце ўсіх, акрамя Юнга. Я хачу, каб ён быў жывы. Стрэлю яму ў калена ці ў нагу».
  «Гм, сцегнавая артэрыя заўсёды рызыкоўная з праколам ногі». Дэйл, другі стралок, прапанаваў гэта.
  «Ну, нага».
  «Нага добрая».
  Вінцэнт кіўнуў.
  «Тады мы даведаемся, дзе Эндру, возьмем яго і сыдзем прэч».
  «А дзяўчына, сэр?»
  Нэгл падумаў: Лоі, верагодна, настроілася на Эндру, таму што Юнг даведаўся пра дрот і сказаў ёй. Яна магла выказаць здагадку, што хлопчык падабраў яе, каб выкарыстаць яе — даведацца інфармацыю, якая дапаможа Нэглу забіць яе бацьку.
  Ці не так скончыліся Рамэа і Джульета ? Нэгл меў цьмяную памяць. Яны абодва паміраюць з-за нейкага непаразумення?
  Няшчасны.
  Ну, вельмі дрэнна. Нэгл сказаў: «Забі яе».
  З чорнага чахла Дэйл дастаў Глок сабе і працягнуў другі Вінцэнту. Ён паглядзеў на Нэгла, які паказаў Макса. Ён не страляў шмат гадоў, але стральба з зброі - гэта тып праграмы, які застаецца з табой назаўсёды, асабліва калі ідзе забойства. Язда на ровары.
  Прыгнуўшыся, прабраліся да склада і прыпыніліся. Першым заходзіў Дэйл, потым Нэгл, потым Вінцэнт. Яны малявалі свае мішэні. Пераканаўшыся, што Эндру не пацерпяць, яны заб'юць астатніх прысутных і параняць Юнга. Яны даведаюцца, дзе яго сын, выратуюць яго і пасадзяць маладога чалавека і верхавода банды ў пазадарожнік. Нэгл перавярнуў бы стол. Ён і Джымі будуць працаваць над Юнгам — даведацца яго планы на Панхэндл.
  Заўсёды ёсць срэбная падкладка.
  Услед за двума мужчынамі Нэгл зрабіў некалькі глыбокіх удыхаў, хоць ніколькі не нерваваўся. Насамрэч, ён быў у захапленні, як і кожны раз, калі сам стукаў кагосьці. Прахалодны вільготны вечар вярнуў успамін пятнаццацігадовай даўніны ці каля таго: час, калі ён да смерці збіў канкурэнта, які здымаў чэкі з кірмашоў і спартыўных мерапрыемстваў на тэрыторыі Нэгла. Ён усё яшчэ адчуваў пах дыму з вазкоў прадаўца, прахалоднае восеньскае паветра. Ён выкарыстаў жалезную трубу на чэрапе хлопца, вельмі задавальняючую прыладу забойства. Якая гэта была цудоўная ноч!
  Вінцэнт моўчкі адчыніў дзверы. Мужчыны шмыгнулі ў цьмянае, з'едлівае месца - адзін вялікі пакой. Цвіль ледзь не прымусіла Нэгля кашляць. Ён кантраляваў гэта. Яны трымаліся ціха, пакуль сноўдаліся па бэтоннай падлозе за шэрагам драўляных скрыняў, выбітых заходнімі лічбамі і кітайскімі літарамі.
  У паўзмрочнай прасторы Юнг вёў ажыўленыя перамовы са смуглявым, буйным чалавекам. Накшталт азіяцкага. Можа быць, самаанскі або палінезійскі. Здзелка датычылася таго, што ляжала на стале побач з мужчынамі: скрынка лекаў, якія адпускаліся па рэцэпце. Опіоіды, здагадаўся ён. Побач у стосе ляжалі падобныя скрынкі.
  Сапраўды срэбра. Які нечаканы прыбытак!
  Юнг і іншыя, здавалася, не ўсведамлялі, што яны не адны.
  - На трох, - прашаптаў Нэгл.
  Астатнія кіўнулі.
  Але Нэгл так далёка не дайшоў. Прыкладна ў паўтара раза пасля адліку адбылася серыя асляпляльных выбліскаў і выбухаў, якія трашчалі ў вушах, ускалыхнуўшы Нэгла да хрыбетніка. Дзверы склада злева ад Нэгла з грукатам адчыніліся, і з газавым грукатам дызельнага рухавіка вялікі фургон завішчаў па падлозе, праскочыў і спыніўся прама паміж Юнгам і яго паплечнікамі, а таксама Нэглем і ім.
  Надпіс на баку фургона: «Метрапаліцэйскі спецназ».
  не!
  У гучнагаварыцель: «Усім! Кіньце зброю і падніміце рукі. Ці вас абстраляюць. Кіньце зброю. Зараз, зараз, зараз!»
  З-за фургона і з іншых дзвярэй склада з'явіліся паліцэйскія, апранутыя ў тактычную вопратку і трымаючы напагатове аўтаматы і пісталеты. Яны крычалі, каб людзі кінулі зброю і леглі тварам уніз. Дзясяткі іх, як плоткі, бегаюць па падлозе склада.
  Нэгл і яго людзі кінулі зброю і нырнулі на халодную, заплесневелую падлогу. Іх жорстка абшукалі і надзелі кайданкі, пасля чаго паднялі на ногі.
  Хтосьці крыкнуў: «Ясна, заходні бок».
  «Чысты ўсход і цэнтр!»
  Дзверы бронеаўтамабіля адчыніліся, і з іх выйшлі дэтэктывы Эліят Уайт і Віялет Хэйз. Яна была апранута ў поўную баявую экіпіроўку; Уайт апрануў толькі бронекамізэльку, як быццам яму проста трэба было паказаць пастэльную кашулю. Сёння вечарам, дзіцятка блакітны. Яны заўважылі Нэйгла і пайшлі па шурпатай падлозе скрозь слабы туман дыму ад выбухашумавых гранат. Ён спыніўся прыкладна ў пяці футах ад Нэгла. Ён не ўхмыляўся, не ўсміхаўся, не злараднічаў. Паліцэйскі проста глядзеў яму ў вочы. «Зразумеў».
  
  Суставы дэтэктыва Эліята Уайта маглі бунтаваць — гэтая праклятая нага, — але ён не адчуваў ні кроплі болю. Ён быў высокі, радасны. Ён не адчуваў сябе так добра з тых часоў, як атрымаў залаты шчыт у дзіцячым узросце трыццаці аднаго года. Сёння ўвечары ён быў апрануты ў тую ж пудрава-блакітную кашулю, што і ў той дзень, — настолькі ён быў упэўнены, што сённяшняя ноч усё атрымаецца.
  Як і было. Два кіраўнікі буйных сіндыкатаў у горадзе толькі што былі асуджаны, Юнг за захоўванне наркотыкаў з мэтай продажу і зброю, а Нэгл за зброю і змову з мэтай здзяйснення забойства і пабоі — адчувальныя мікрафоны відэаназірання зафіксавалі яго ў завулку ззаду. на склад усяго дзесяць хвілін таму.
  А дзяўчына, сэр?
  Забіць яе.
  Уайт стаяў пасярод скразняковага прасторнага склада і размаўляў з Віялет Хэйз.
  «Машына для ўцёкаў сышла», — сказала яна яму.
  Штаны Джымі Джамп. . .
  «Мы яго знойдзем».
  Хейз сказаў: «Хацелася б, каб яны ўсё яшчэ называлі гэта бюлетэнем па ўсіх пунктах».
  "Што?" — сказаў Белы.
  «Вы не глядзіце стары тэлевізар?»
  «Як?»
  « Драгнет . Дарожны патруль ».
  «Гэта больш стары час, чым я».
  «Цяпер гэта: «Звярніце ўвагу. Дзесяць сорак восем. Падазраваны ў забойстве ездзіць на чорным Lincoln Navigator, нумар біркі Alpha Bravo Charlie One Two Three. Дзе ў гэтым цікавасць? Сказаць, што «бюлетэнь усіх пунктаў» нашмат больш сэксуальны».
  Уайт быў кіпучы, але не абавязкова быў настроены на жарты. «Хадзем да нашых сяброў».
  Пакуль «Месца злачынства» збірала зброю і клала карткі з нумарамі, дзе Нэгл і іншыя ўварваліся на склад, Уайт і Хэйз выбраліся на вуліцу праз затхлую прастору і па суседстве з офісам сховішча Monmouth & Briggs, даўно зачыненым. Ён выказаў здагадку, што дзьве тысячы баксаў, якія міліцыянты мэтро плацяць за арэнду на адзін месяц, былі самымі вялікімі заробкамі за апошнія дзесяцігодзьдзі. Уайт і Хэйз самі адкрылі для сябе гэта — як разведчыкі, якія шукаюць ідэальную дэкарацыю для кульмінацыі прыгодніцкага крымінальнага фільма. Склады - папулярныя фінальныя сцэны для Мэла Гібсана і Тома Круза і фільмаў Marvel Comics.
  Уайт прытрымаў дзверы для Хэйса, і яны ўвайшлі ў офіс склада, дзе сядзелі людзі, якія зрабілі паспяховы ўкус. Уайт падзякаваў былым наглядчыкам падазраваных — цяпер тайным інфарматарам і ключавым удзельнікам ліквідацыі — Кі і Максу Клемптэрам.
  Затым стройны дэтэктыў павярнуўся да двух іншых людзей у пакоі. Ён шчыра сказаў: «Мы не змаглі б зрабіць гэта без вас». І фармальна паціснуў рукі Эндзі Нэглу і Лой Юнгу.
  Пяць
  5 траўня, панядзелак
  За два месяцы да пахавання Дональда Ларка
  Тён горшы? Самае страшнае — расці ў маёй сям'і?»
  Лой Юнг паўтарыў пытанне Эндзі. Яна перавярнулася ў ложку да яго тварам і адчула яго цвёрдыя грудзі на сваіх грудзях, яго жывот на сваім.
  Яны знаходзіліся ў нумары гатэля ў элітным раёне Рыверсайд, непадалёк ад яе кватэры.
  Лоі адвяла позірк ад яго глыбокіх вачэй і растрапаных валасоў і паглядзела ў акно, задумаўшыся. «Самае горшае з сталення. . . дэпрэсія, я мяркую ". Успаміны сыпаліся каскадам. «Лекі. Усе лекі. Паспрабуйце гэта, паспрабуйце тое, павялічце дазоўку, паменшыце дазоўку, змяшайце гэта з тым. . . Сама маці мяне ў паліклініку не павяла. Выглядала б дрэнна. Было б сорамна. Падвезла мяне наша ахмістрыня. Маці загадала Эльвіры прыпаркавацца ззаду і правесці мяне праз чорны ход. Давялося насіць сонцаахоўныя акуляры».
  Лой дакладна памятаў гэта.
  «У пятнаццаць — першая спроба суіцыду. Ну, другое, але вось у восем не залічылі, сказалі дактары. Той, калі я быў на першым курсе гімназіі, паўбутэлькі мамчыных таблетак і шклянку гарэлкі. Няпроста было, дарэчы. Мае бацькі не пілі. Прынамсі, у гэты раз яна асабіста адвезла мяне ў аддзяленне хуткай дапамогі. Калі я прыйшоў у сябе, яна дала мне аплявуху. Доктар падумаў, што яна спрабуе не даць мне спаць, і сказаў ёй, што ў гэтым няма неабходнасці. Не таму яна гэта рабіла. Яна была ў злосці на мяне. Што сказалі б пра маці, чыя дачка спрабавала скончыць жыццё самагубствам?
  «Некалькі дзён я ляжаў у псіхіятрычнай. Да мяне прыехаў бацька. Я быў такі шчаслівы, убачыўшы, як ён у сваім лепшым касцюме заходзіў у мой пакой. Але ён так і не сеў, не расшпіліў пінжака. Ён нахіліўся і прашаптаў, што калі яны прымусяць мяне займацца гэтай «тэрапіяй» — так ён гэта называў, — калі мне трэба будзе займацца тэрапіяй і я загавару пра яго працу, ён адправіць мяне, маю бабулю і маці назад у Кітай, дзе мы жылі б і паміралі на вуліцы. Мне не прыходзіла ў галаву, што ён не можа гэтага зрабіць; Мы з маці былі грамадзянамі, а ў бабулі была грын-карта. Але я быў у жаху ад гэтай думкі».
  Расказваючы гісторыю Эндзі, Лоі адзначыла пра сябе наступнае: яна расказала пра гэта без найменшага жадання заплакаць, без найменшага напружання галасавых звязкаў. Яе сэрца калацілася хутчэй, чым у стане чакання - але гэта было выключна з-за прысутнасці, плоць да плоці, чалавека побач з ёй.
  "Я зрабіла тое, што ён сказаў", - працягнула яна. «Маўчаў. Што зрабіла тэрапію даволі бескарыснай. Вы ў групе, і ваша чарга гаварыць, і вы кажаце: «Прывітанне, я Лоі». Некаторыя дзяўчынкі здзекаваліся з мяне ў школе. На танец мяне не запрашалі. Мае бацькі былі злыя, таму што я атрымаў 5 мінус па алгебры. Бу-ху. Мне так сумна». Замест праўды: «О, мой тата кіруе прастытуткамі, прадае наркотыкі і, чорт вазьмі, забівае людзей, якія пераступаюць яму».
  Эндзі і Лоі былі знаёмыя ўсяго дзесяць дзён. Яны сустрэліся на бенефісе палітыка, які, як высветлілася, атрымліваў грошы ад абодвух іх бацькоў. Мерапрыемства было вельмі добрым, карысным, і ўдзельнікам было прапанавана прывезці сям'ю. Лоі прыйшла з сабой, неахвотна, і ёй было сумна ад балбатні і было непрыемна ад жудасных старых, якія глядзелі на яе. Але тут яна злавіла погляд прыгожага маладога чалавека праз банкетную залу. На яго твары было відаць, што ён памірае.
  Непрыкметныя для бацькоў, абодва прайшлі адзін да аднаго праз натоўп і нырнулі ў цёмны калідор, каб пабыць у прыватным парадку.
  Для яе — і для яго таксама, як яна пазней даведалася — гэта было каханне з першага погляду. Абмяняліся нумарамі, і рушылі ўслед мноства тэкставых паведамленняў і званкоў. Яны пачалі таемна сустракацца. Гэта — гатэль Рыверсайд — было месцам іх сустрэчы. Эндзі жыў дома, дзе заўсёды быў пад цікаўнымі, паранаідальнымі позіркамі бацькі. У бацькі Лоі была праслухана ўся яе кватэра.
  Цяпер яна пацалавала яго ў лоб і зноў легла ў шыкоўны ложак Рыверсайда. "І ты? Самая страшная частка сталення?»
  Эндзі не вагаўся. «Чалавек у карычневым касцюме».
  Ён сеў у ложку, як і яна, і яны накрылі прасцінамі — не са сціпласці; кандыцыянер моцна бурліў. Ён зрабіў глыток віна, аддаў шклянку. Потым расказаў ёй гісторыю: аднойчы ў кастрычніку, калі Эндзі было дзесяць, яго бацька падышоў да яго і сказаў: «Збірайся, Эндзі. Хадзем зірнем на што-небудзь. Вы любіце нахабнікаў? Канечне, так. Яны смачныя. Вось хлопчык».
  Ён не ведаў. У яго ніколі не было нахабніка.
  Яны нацягнулі паліто, пальчаткі і бейсболкі — не аднолькавыя, але падобныя на выгляд, што прымусіла хлопчыка адчуваць сябе вельмі добра. Тата і сын.
  Яны заехалі ў гарадскі парк, пакінулі машыну на далёкім краі шматлюднай пляцоўкі і пагрузіліся ў Актоберфэст. Можна было паспрабаваць сотні відаў ежы, а для дарослых — піва і цвёрды сідр. Нахабнікі былі, несумненна, лепшым, што ён калі-небудзь еў. Яны шпацыравалі міма стэндаў, дзе можна было выйграць у мяккія цацкі з абручамі і дроцікамі, а таксама паглядзець на старадаўнія германскія экспанаты. Паўтузіна атракцыёнаў, слабенькіх, стаялі на ўскрайку свята, але яго бацька не хацеў, каб ён ні на адным ездзіў, і гэта было нармальна, нават калі Whirl-A-Gig выглядаў весела.
  Яны былі на фестывалі каля гадзіны, калі яго бацька паглядзеў на гадзіннік і сказаў, што пара сыходзіць. Эндзі, вядома, не хацеў гэтага, але гэта было больш часу, чым ён правёў з гэтым чалавекам за некалькі месяцаў; ён не хацеў псаваць дзень просьбай застацца яшчэ трохі. Заўсёды трэба памятаць пра нораў яго бацькі. Яны хуткім крокам дайшлі да стаянкі і пачалі шукаць машыну. Бацька сказаў, што не памятае, дзе прыпаркаваўся.
  «Гэта там», - сказаў Эндзі. Ён памятаў выразна.
  "Не не. Там ». Бацька паехаў у супрацьлеглы бок. Эндзі не адважыўся не пагадзіцца, таму паказаў, што ўважліва аглядаў шэрагі, пакуль яны ішлі. Тады ён зразумеў, што перад ім ужо няма бацькі; яны разышліся.
  Ён хадзіў уверх і ўніз, клічучы: «Тата, тата!»
  Адказу няма.
  Не ад бацькі, значыць. Але адзін чалавек пачуў. Высокі, стройны мужчына, апрануты ў карычневы касцюм. Больш ніхто на фестывалі не быў так афіцыйна апрануты, таму, відаць, ён меў дачыненне да аперацыі. Ён нёс партфель. «Гэй, малы, — крыкнуў ён з трох шэрагаў машын, — ты згубіўся?»
  «Я не магу знайсці свайго бацьку. Вы яго бачылі? У яго сіняя куртка і шапка, як у мяне».
  «Дзе ён быў апошні раз?»
  Эндзі паглядзеў на шэраг, у якім знаходзіўся, і паказаў. «Пра . . .” Але голас яго сціх, калі ён павярнуўся. Чалавек у карычневым касцюме знік. Зьнікла цалкам.
  Ён стаяў збянтэжаны, не ведаючы, што рабіць. Але праз хвіліну вынырнуў бацька, задыхаўшыся. «Андрэй. Я шукаў цябе ўсюды, - адрэзаў ён. «Куды ты пайшоў?»
  Хлопчык нікуды не дзеўся. Ён быў у адным шэрагу з таго часу, як знік яго бацька. Ён з усіх сіл стрымліваў слёзы. Ён сказаў: «Я . . . мне шкада. Я быў . . .”
  «Не хлюпай. Машына ў той бок, - прамармытаў ён і паказаў у той бок, дзе, як ведаў Эндзі, знаходзіўся Chevy.
  Цяпер Эндзі сказаў Лоі: «Мы знайшлі машыну, селі і паехалі дадому».
  Яна глядзела ў яго бок, падняўшы брыво.
  Эндзі сказаў: «На наступны дзень у навінах была гісторыя пра забойства на Актоберфэсце. Мужчына быў забіты на паркоўцы. Паведамляецца, што ён быў фігурантам арганізаванай злачыннасці, чалавекам, які, як мяркуюць, руйнаваў дзейнасць карнавалаў і фестываляў. Яго да смерці забілі жалезнай трубой і скралі грошы, якія ён выкарыстаў. Падазраваных не было, а грошы так і не вярнулі. Паказалі яго фатаграфію».
  - І гэта быў чалавек у карычневым касцюме, - ціха сказаў Лоі.
  Эндзі кіўнуў. «Тата пайшоў туды за ўдарам».
  Пасля выхавання Лой Юн не думала, што яе нешта шакуе. Але гэта атрымалася. Яна пераціснула яго пальцы. Яна чакала, што яны будуць дрыжаць, але пальцы былі цалкам расслабленыя, хоць і халодныя. «Ваш бацька выкарыстаў вас, каб адцягнуць яго ўвагу, а потым забіў яго. Ён усё гэта планаваў».
  «Але гэта было яшчэ не самае страшнае. У тую ноч я пачуў сварку бацькоў. Мая маці сабрала тое, што адбылося. Яна ведала справы таты, ведала, што мы былі на Актоберфэсце, ведала пра забойства. Яна крычала на яго. «Вы выкарысталі яго, свайго ўласнага сына, як вы маглі?» І ён крычаў у адказ - у яго сапраўды дрэнны характар. І я выбраўся са свайго пакоя, каб паглядзець, і я ўбачыў, што ён дастаў свой пісталет і накіраваў яго ў яе галаву. Але гэта было падобна на тое, што ёй было ўсё роўна. Яна працягвала лезці ў яго, а ён крычаў: «Не ўмешвайся ў мае справы!» Такія рэчы.
  «А потым ён сказаў: «Чуеш мяне, тоўстая сука?» Ты свіння! А мама заціхла. Яна была прыгожая, калі яны сустрэліся. Яна магла быць мадэллю. Але замужам за ім дзясятак гадоў, гвалт, дэпрэсія, увесь час п'е, занадта шмат есць. . .” Ён паціснуў плячыма.
  Цяпер Лоі адчуў, што яго пальцы ледзь-ледзь дрыжаць.
  «Выгляд яе твару», - працягваў ён. «Ён проста знішчыў яе, сказаўшы гэта. Справа была не ў зброі, не ў пагрозах. Гэта былі тыя словы. . . Праз два гады яна напілася да смерці. Такім чынам. Самае горшае? Чалавек у карычневым касцюме».
  Яна адчула, як яго галава прыціснулася да яе. Не ва ўсю вагу, дастаткова, каб супакоіцца яе блізкасцю.
  Яны доўга сядзелі моўчкі, маўчанне парушалася толькі іх дыханнем, шолахам пасцельнай бялізны і стук шклянкі, якая кожныя некалькі хвілін падала на стол, яшчэ больш шардоне з бутэлькі.
  Нарэшце Эндзі адхіліўся і павярнуўся да яе. У яго вачах бліснуў, калі ён сказаў: «У мяне ёсць такая ідэя».
  
  Яны прынялі душ, апрануліся ў гатэльныя белыя тоўстыя махрыстыя халаты і цяпер ляжалі на канапе перад часопісным столікам.
  Эндзі ссунуў лацканы мантыі Лоі бліжэй адзін да аднаго. Не час адцягвацца. Яна ўсміхнулася яму ў бок і сказала: «Такім чынам, вы мелі на ўвазе нейкую ідэю?»
  «Я не ведаю, ці цікава вам гэта. Калі не, то я вас ні ў чым не вінавачу. Але..."
  - Прыдуркі-забойцы нашых бацькоў, якія разбурылі жыццё сваёй сям'і, - сказала Лоі праніклівым голасам, насунуўшы блакітныя акуляры вышэй на нос. «Вы хочаце збіць іх абодвух. Я ўваходжу». Яна атрымлівала асалоду ад яго забаўленага позірку — што яна так хутка прыдумала, куды ён накіроўваецца.
  «Нешта, пра што я думаў гадамі. Заўсёды думаў, што зраблю гэта сола, але я хацеў бы мець партнёра ".
  Яна ўзяла яго руку і пацалавала пальцы. «Як?»
  «Вось што нам трэба высветліць».
  Простая мэта. Але сродкі для дасягнення гэтага будуць, па неабходнасці, складанымі.
  Такім чынам, хлопчык-юрыст і дзяўчына-кадзіроўшчык выкарыстоўвалі свой востры, звілісты розум, каб скласці план.
  Эндзі сказаў: «Як наконт таго, каб мы пайшлі да таго дэтэктыва, які ўвесь час пераследваў майго бацьку. Белы?»
  Яна кіўнула. «Эліят Уайт. Ён мяне таксама турбуе. І яго партнёр. Віялет Хейс. Аператыўная група па барацьбе з арганізаванай злачыннасцю. Яны заўсёды былі добрыя да мяне. Пашкадаваў, відаць».
  «Мы скажам ім абодвум, што нам надакучылі забойствы і наркотыкі. Як яны абыходзіліся з намі, з нашымі маці і з астатнімі членамі нашых сем'яў».
  Лой адзначыў: «Яны таксама падверглі нас рызыцы. Мой стрыечны брат страціў вока, калі нейкая банда з Вестсайда падклала бомбу на яго вяселлі. Мішэнню быў мой бацька».
  «Толькі ў гэтым годзе два абстрэлы нашага дома. Адзін выбіў акно маёй спальні». Ён сур'ёзна дадаў: «Не ўсё было трагічна. Куля трапіла ў постэр «Зорных войнаў» Джара Джара Бінкса».
  Лоі сказаў: «Як гэта: мы кантрабандай занясем жучкоў у іх офісы, прытоны ці гасціныя дома? Уайт можа запісаць, як яны робяць здзелку з наркотыкамі або заказваюць хіт».
  Эндзі паківаў галавой. «Ім усё яшчэ патрэбная верагодная прычына для ордэра, інакш яны не змогуць выкарыстоўваць усё, што яны запісалі ў судзе. Ва ўсялякім разе, з маім бацькам гэта не дало б ніякай карысці». Ён патлумачыў параною чалавека, немагчымую бяспеку ў яго кабінеце і тое, што ён ніколі не казаў выкрывальнага слова па-за межамі гэтага месца.
  «Нам трэба злавіць іх на месцы».
  Ён на імгненне задумаўся. «Або ўчынак, зроблены намі самім».
  - Вы маеце на ўвазе джала, - сказаў Лой.
  «Дакладна. Мы пераконваем Уайта стварыць адзін».
  Яе вочы падняліся да столі. Яго розум быў больш прывабны для яе, чым яго цела. Ну, было блізка. «Добра, добра. . . Але нам патрэбны хтосьці ўнутры».
  Эндзі пагадзіўся, але хто, спытаў ён.
  «А як наконт вярбоўкі Кі? А Макс?»
  Эндзі пацягнуўся. «Магчыма. Дай мне падумаць. Але выкажам здагадку, што мы можам. Аб якім жале ідзе гаворка?»
  Яна сядзела, гледзячы ў столь, прыадкрыўшы вусны. Тым не менш, яна заўважыла, што вочы Эндзі слізгаюць уніз ад лініі валасоў да яе вачэй. Яна ледзь не скруцілася ў яго на каленях.
  Засяродзіся тут, сказала яна сабе.
  Лоі сказаў: «Вось адна думка: мой бацька займаецца большасцю продажаў наркотыкаў сам — ён думае, што калі яго не будзе, яго людзі адбяруць яго. Кі можа паведаміць нам, калі ён збіраецца сустрэцца з пакупніком або прадаўцом. Мы даставім туды твайго бацьку адначасова. Уайт і Хэйз будуць чакаць. Абодва нашы бацькі. . . узброены, збіраўся страляць. Наркотыкі на тысячы даляраў».
  Эндзі засумняваўся. - Але памятайце: мой бацька - супрацьлегласць вашаму. Ён ніколі не ідзе туды, дзе яго могуць злавіць».
  «А што, калі мы завабілі яго туды?»
  «Як?»
  Лой Юнг быў кодэрам кодэра. Яе розум перабіраў стратэгіі за мікрасекунды. «Мы выкарыстоўваем цябе як прынаду».
  "Працягваць."
  «Што, калі твой бацька думаў, што цябе выкраў мой бацька? Ён прыйшоў, каб выратаваць вас.
  «Ён прымусіў Макса разабрацца з гэтым».
  «Не, калі Макс выйшаў са строю».
  Хм. «Цікава». Эндзі глядзеў на пачварны пейзаж на далёкай сцяне. Чорна-белы. Вугальная краіна, здагадаўся ён. «Такім чынам, Кі расказвае нам пра здзелку, у якой будзе ўдзельнічаць твой бацька. Мы загадаем Уайту знайсці некаторых азіяцка-амерыканскіх паліцыянтаў. Яны інсцэніруюць маё выкраданне і выкарыстоўваюць пустыя бланкі і падробленую кроў, каб выглядаць так, быццам Макса застрэлілі. Але мы павінны зрабіць гэта верагодным. Гэтая яго параноя».
  «Мы маглі б зрабіць так, каб здалося, што я табе здрадзіў. Я прывабіў цябе да выкрадальнікаў».
  Эндзі пстрыкнуў пальцамі. «Джульета як Юда! Добра. О, і вось яшчэ адна думка: ёсць ветэрынар, якога мой тата выкарыстоўвае для сваіх людзей, якія былі застрэленыя, каб не паведамляць пра стрэлы. Ён будзе падыгрываць, калі Уайт пагражае злавіць яго, але прапануе імунітэт. Мой бацька паедзе да Макса, які прыкідваецца, што яго застрэлілі. Ён расказвае бацьку, дзе мяне трымаюць — месца, дзе ідзе гандаль наркотыкамі».
  Лой быў напоўнены дрыжыкамі энтузіязму. «Ведаеце, мы гуляем правільна, гэта можа спрацаваць». Яна сарамліва ўсміхнулася, разглядаючы яго твар. «Што ты думаеш?»
  Эндзі сказаў: "Я хацеў бы дадаць яшчэ адну частку".
  Лоі сказаў: "І я хацеў бы гэта пачуць". Яна вырашыла, што больш не можа чакаць, абняла яго за шырокія плечы і пацягнула яго галаву для доўгага пацалунку. Яна прашаптала: «Але праз хвіліну-дзве». Зняліся акуляры.
  Шэсць
  Пятніца, 15 ліпеня
  Сучасны дзень
  АПраз тыдзень пасля таго, як Брэндан Нэгл і Джон Юнг былі арыштаваныя ў складзе, Эндзі Нэгл сядзеў у кабінеце свайго бацькі.
  Будынак рамантаваўся і неўзабаве быў выстаўлены на рынак, хоць Эндзі было цікава, якім будзе попыт на будынак, які належыць забойцы. Ён меркаваў, што рынак жылой нерухомасці будзе праблемай - каму хочацца спаць з лунаючымі прывідамі, - як не камерцыйным забудоўшчыкам?
  Кроў і бізнес ніколі не былі несумяшчальныя.
  Асноўная частка работ па рэканструкцыі была зроблена, хоць на частку падлогі была раскінута вялікая тканіна, электрычныя разеткі трэба было ўкруціць назад, а сцяну, з якой паліцыянты вынеслі сейф яго бацькі, трэба было заляпіць.
  Эндзі падняў вочы і ўбачыў драты, ізаляцыю і трубы праз чорную Г-вобразную шчыліну. На месцы старых пажоўклых плітак ішла новая акустычная плітка.
  Яго тэлефон гудзеў. Няма ідэнтыфікатара абанента. Верагодна, гэта была аўтаматызаваная сістэма тэлефонных званкоў з турмы, дзе яго бацьку, як і Юнга, утрымлівалі без вызвалення пад заклад. Мужчынскі голас строга абвясціў шэраг правілаў — ні запісу, ні канферэнц-сувязі, — а потым спытаў, ці хоча ён прыняць званок. Як і іншыя, Эндзі не падняў трубку.
  Вось хлопчык. . .
  Ён расслабіўся ў зручным карычневым скураным крэсле. Вялікія вокны выходзілі на гарадскі парк. Ён успомніў, як шмат гадоў таму стаяў ля гэтага самага падаконніка і глядзеў на снег. У гэты візіт бацька ўпершыню дастаў яму сканер для выяўлення перадачы. Яму было дванаццаць.
  Уваходная электронная пошта выклікала вібрацыю на яго тэлефоне. Гэта было ад дэтэктыва Уайта, які паведамляў, што дзяржаўныя аўдытары прагледзелі бухгалтэрыю кампаніі яго бацькі, а эксперты-крыміналісты агледзелі кампутары. Яны выявілі, што гэты чалавек наўрад ці быў такім багатым мафіёза, якім сябе выдаваў. Яго незаконныя аперацыі былі ледзь бясстратнымі. Ці ведаў Эндзі пра якія-небудзь іншыя рэсурсы, якія меў яго бацька?
  Ён адказаў, што шкадуе, але не. Яго бацька ніколі не даваў яму доступу да рахункаў на незаконным баку свайго бізнесу. Толькі законныя аперацыі, нерухомасць. І гэты бізнес таксама не ішоў добра. Эндзі завяршыў ліст:
  Мяркую, тата быў хутчэй хуліганам і бандытам, чым кемлівым бандытам. Хацелася б, каб я мог дапамагчы.
  Ён адправіў ліст у дарогу.
  Загудзела дамафонная скрынка на стале. Эндзі націснуў кнопку. «Так».
  "Гэта я." Голас знізу быў шэптам.
  Эндзі націснуў кнопку адмыкання дзвярэй. Праз некалькі хвілін Джымі Эбіт хутка ўвайшоў унутр і, задыхаючыся, зачыніў за сабой дзверы. Мабыць, ён хутчэй пабег па лесвіцы, чым чакаў ліфта. Эндзі быў уражаны сваёй знешнасцю. Ён быў больш схуднелы, чым калі-небудзь, і замест кудлатых пасмаў у яго была паголеная галава. Ён насіў цёмныя акуляры, якія цяпер зняў.
  Бадзёры мужчына агледзеў кабінет, падышоў да акна і выглянуў. Відавочна, што ён не бачыў нічога, што б турбавала яго, хаця гэта, здавалася, не супакойвала яго трывогі.
  «Як твой тата?»
  «Я не ведаю. Мы не на сувязі».
  «Не? Мяркую, не. Ты маеш права злавацца, малы. Але ён хацеў лепшага для вас і вашай мамы. Супакой яе душу».
  Калі я пачую гэта яшчэ раз, я закрычу.
  Чалавек, які тузануўся, зараз жа тузануўся, гледзячы ў іншае акно. «А Макс? Я не хацеў тэлефанаваць, думаў, што яго лінію праслухоўваюць. Як у яго справы?»
  «Ён вісіць там».
  Джымі, які жыў пад зямлёй з моманту арышту склада, нічога не ведаў пра дэмантаж, які арганізавалі Эндзі і Лоі. Ён лічыў, што выкраданне сапраўды было замоўлена Джонам Юнгам. І таму ён паняцця не меў, што Макс удзельнічаў у гэтым і быў у парадку - калі не лічыць болі ў цягліцах пасля таго, як ён нырнуў у трывалую вулічную мэблю кавярні "Тукан".
  Голас яго зрываўся. «Я хачу, каб ты ведаў, Эндзі. На складзе? Гэтыя мянты толькі што з'явіліся. Яны з'явіліся з ніадкуль. Нахрэн нікуды ! Я запанікаваў. Калі я ўбачыў іх, я пайшоў прэч. Прабач».
  «Ніхто вас не вінаваціць. Што ты мог зрабіць?»
  "Правільна. Я нічога не мог зрабіць. Я проста. . . Мне проста дрэнна. Я павінен быў бачыць, што гэта прыйдзе». Раскаяны шчанюк Джымі прашаптаў: «Эндзі, паслухай, мне спатрэбіцца дапамога. Паліцэйскія мяне шукаюць. Усюды».
  «Дзе вы спыніліся?»
  «Гэта кепскае месца на Тэйлара». Ён праглынуў і перайшоў да слоў, якія, несумненна, паўтараў сто разоў. «Я павінен з'ехаць з краіны. Я не ведаю, ці ты можаш што-небудзь зрабіць, але твой бацька быў павінен мне за апошні месяц. Гэта адбылося ў той дзень, калі яго злавілі».
  «Ён плаціў вам наяўнымі, я мяркую».
  «Так, дзесяць тысяч у месяц. Мне гэта вельмі патрэбна. Гэта не твая праблема, я ведаю. Але . . .”
  Эндзі працёр вочы. «Джымі, я табе скажу, паліцыя забрала амаль усё». Ён зрабіў паўзу і паглядзеў на чалавека. «Калі б у вас былі грошы, куды б вы пайшлі?»
  Ад гэтага ён ажывіўся. «Я думаў пра Багамы. Але яны замарозілі мой банкаўскі рахунак. Учора ўвечары я еў у сталовай. Гэта было сапраўды так. Я маю на ўвазе суп. Што яны табе даюць. Гэта было нядрэнна. Гэта было проста, гэта было. . . суп».
  Эндзі сказаў: «Багамы добрыя. Я быў у Атлантыдзе».
  Джымі нахмурыўся. «О, я не маю на ўвазе такое шыкоўнае месца. Танны матэль - гэта добра, пакуль я зноў не ўстану на ногі. Нават не на пляжы».
  Эндзі паціснуў плячыма. «У адной з шафаў я знайшоў трохі грошай. Мянты прапусцілі. Пару тысяч. Хочаш — тваё».
  Чырвоныя вочы Джымі пасвятлелі. «Сапраўды? О, чувак, дзякуй».
  Эндзі паказаў на кантору. «Той, што злева, канец. Верхняя скрыня. Гэта ў канверце».
  «Я не магу падзякаваць цябе, Эндзі».
  Мужчына нецярпліва крочыў па пакоі, але спыніўся, калі Эндзі сказаў: «О, Джымі. У мяне пытанне».
  Ён павярнуўся.
  - Хіба Юнг не атрымаў дзесяць, якія абяцаў вам?
  «Юнг? Дзесяць?» — запінаўся ён.
  «Тое, што я прашу, гэта правільна», - спакойна сказаў Эндзі. «Дзесяць тысяч». Калі Джымі, ззяючы барвовым тварам, глытаючы сліну, нічога не сказаў, ён працягнуў: «Што ён збіраўся заплаціць табе за тое, што ты прадаў майго бацьку».
  Цішыня па-ранейшаму, як Джымі міргнуў. Вялікі і ўказальны пальцы правай рукі навязліва сціснулі разам.
  «Вы звярнуліся да Кі і сказалі яму, што прадасце Юнгу планы майго бацькі для Panhandle, каб ён мог спачатку выкупіць маёмасць».
  Хударлявы хлопец здолеў вымавіць некалькі слоў шэптам. «Не, Эндзі, не. Кі хлусіць. Я клянуся. Я б ніколі гэтага не зрабіў».
  Але ён хацеў, і меў.
  Таму што Кі, працуючы з Лоі і Эндзі да таго часу, паслухмяна далажыў Эндзі і Лоі аб гатоўнасці Джымі здрадзіць Брэндану Нэглу.
  Хударлявы чалавек прамовіў: «Сапраўды, усё больш складана».
  Сапраўды, не было.
  Эндзі дастаў з шуфляды стала аўтаматычны пісталет Sig Sauer з глушыцелем і двойчы стрэліў у Джымі Эбіта ў грудзі, а затым адзін раз у галаву. Ён упаў прама ў сярэдзіну тканіны, якую Макс паклаў туды раней у той жа дзень менавіта для гэтай мэты.
  Сем
  5 траўня, панядзелак
  За два месяцы да пахавання Дональда Ларка
  АЭндзі і Лоі ляжалі ў ложку ў гатэлі Рыверсайд.
  Абяцаная «хвіліна-другая» перарасла ў гадзіну.
  Лоі прашаптала: «Ты сказаў, што хочаш дадаць яшчэ адну частку».
  «Гэта тая частка, якую мы не падзяляем з дэтэктывам Уайтам».
  «Я заінтрыгаваны».
  Ён пацалаваў яе ў лоб, перакуліўся на спіну. «У мяне ёсць прызнанне».
  Яна кіўнула і яшчэ раз падкруціла яму валасы на грудзях. Гэта была звычка, да якой ён мог прывыкнуць.
  «Я вінаваты ва ўзброеным рабаванні».
  Лой падняў брыво. «Не дазваляйце гэтаму проста сядзець».
  «Мой бацька сапраўды клапоціцца аб бяспецы. Я казаў табе. Але я ўсё яшчэ мог зразумець часткі яго аперацыі. Часам я ішоў за кур'ерам з яго офіса - вы ведаеце, ён ішоў, каб зарабіць грошы. Перш чым ён прыйшоў туды, я надзеў лыжную маску, уваткнуў яму ў рэбры пісталет і забраў грошы». Эндзі паціснуў плячыма. «Ідэальнае злачынства. У міліцыю ніхто не хадзіў. І мой бацька быў упэўнены, што гэта зрабіў іншы экіпаж».
  Яна лёгенька ляпнула яго па руцэ і ўсміхнулася. "Табе павінна быць сорамна!" Потым яна пяшчотна пацалавала месца, у якое ўдарыла. «Вам патрэбны былі грошы?»
  «Патрэбны? Не, хацеў? так. Каб раззлаваць бацьку». Ён засмяяўся. «У любым выпадку, хто не можа выкарыстоўваць паўмільёна ў купюрах без маркіроўкі?» Тады ён стаў змрочным у голасе і ў духу. «Ведаеш, мы асуджаныя».
  «Рамэа і Джульета».
  «Праўда, але я думаю пра іншае: мы асуджаныя, таму што не можам весці нармальнае жыццё. Любая надзея на гэта памерла гады і гады».
  «Нармальнае жыццё», - прамармытала яна. «Я б не ведаў, як. . . Можна і мне ў нечым прызнацца?»
  "Будзь маім госцем."
  «У мяне ёсць дрэнны бок».
  «Рабіць цябе яшчэ больш гарачым».
  Яна прыціснулася бліжэй і выдала гук, падобны на варкатанне. «Кожны раз, калі ў мяне ёсць настрой, я загружаю праграмы-вымагальнікі ў сетку якой-небудзь кампаніі. Вы ведаеце, як гэта працуе?»
  Эндзі чуў пра злачынства. «Ён шыфруе іх даныя, такія як заработная плата і бухгалтарскі ўлік, інтэлектуальная ўласнасць. Калі яны плацяць на крыптарахунак, хакер дасылае ім ключ дэшыфравання».
  «Вось і ўсё. Калі вы просіце менш за пяцьдзесят тысяч, гэта проста кошт вядзення бізнесу для большасці кампаній. Яны могуць паведаміць пра гэта, але звычайна нават гэта занадта цяжка. Я павінен сказаць, што гэта быў адзіны раз, калі я сапраўды адчуваў сябе жывым за апошні час, дамагаючыся грошай ад некаторых карпаратыўных ідыётаў і назіраючы, як расце мой біткойн».
  Эндзі сказаў: «Яны нас аблажалі, нашы дарагія бацькі. Але яны навучылі нас аднаму».
  Яе прыгожы твар ззяў. «Як не кіраваць злачынным сіндыкатам».
  «Дакладна. Калі б у нас была каманда, мы б зрабілі гэта правільна. Ты і я."
  «Гэта тое, што іншы кавалак?» - спытаў Лой.
  Ён кіўнуў. Затым ён урачыста дадаў: «Мы робім гэта, шляху назад няма».
  «Няма да чаго вяртацца. Наша дзяцінства - выпаленая зямля. . . так? Наступныя крокі."
  «Па-першае, трэба выклікаць абслугоўванне нумароў. Здаецца, у мяне вакол вас узбуджаецца апетыт».
  
  Пара вярнулася на канапу перад часопісным столікам у гасцінічным нумары, перад імі стаялі яйкі, тосты і шампанскае. Дадатковыя канцтавары таксама.
  Больш ідэй, некаторыя фарміруюцца, некаторыя знікаюць.
  «Я думаю, што ведаю, як завербаваць Макса і Кі. Мы заключылі здзелку з Уайтам за іх імунітэт».
  Лой задумаўся над гэтым. «Гэта будзе адпраўной кропкай. Але самае галоўнае, што яны хочуць, - гэта праца. Калі яны пагодзяцца зваліць сваіх босаў, іх ніхто на працу не возьме».
  «Але мы будзем. У двайны заробак. Макс пойдзе. Ён даглядае дваіх састарэлых бацькоў, маці — інвалід. Кі?»
  Лой не прыйшлося доўга думаць. «Ён будзе рады магчымасці працаваць з намі. Ён быў як другі бацька. Адзіная прычына, па якой ён усё яшчэ з бацькам, гэта абараніць мяне ад яго. Аднойчы ён сказаў, што калі ён яшчэ раз лупцуе мяне, то гэта будзе апошні раз. Праца і імунітэт, ён будзе добры».
  "Добра. Кі і Макс на борце. . . Як гэта для плана?» Эндзі растлумачыў, што папрасіць бацьку наняць яго для кантролю за кнігамі і афармленнем дакументаў у яго кампаніі па нерухомасці. Вядома, ён будзе мець доступ толькі да законнай працы кампаніі, але з камп'ютэрнымі навыкамі Лоі яна, верагодна, магла б узламаць сакрэтныя файлы чалавека і знайсці, дзе ён схаваў свае грошы.
  Калі дэтэктыў Уайт і аператыўная група па барацьбе з арганізаванай злачыннасцю арыштавалі бацьку Эндзі, паліцэйскія знойдуць трохі грошай, а таксама наркотыкі і зброю, але Эндзі і Лоі ўжо забралі большую частку наяўных грошай і знішчылі ўсе лічбавыя следы іх існавання.
  Гэты запас стане іх стартавым капіталам — плюс грошы, якія Эндзі скраў у бацькі, і прыбытак Лоі ад праграм-вымагальнікаў. Яны выкарыстаюць гэта для стварэння ўласнага сіндыката, заснаванага на зусім новай бізнес-мадэлі.
  Праблема іх бацькоў была ў тым, што яны затрымаліся ў ментальнасці гангстэрскага фільма 1980-х: злачынства Марціна Скарсэзэ, злачынства Сапрана . Кантрабанда і продаж наркотыкаў і зброі, кіраванне публічнымі дамамі, гандаль людзьмі, патрабаванне грошай ад звычайных гандляроў за абарону.
  Нэгл і Юнг не разумелі, што гэты падыход жаласна састарэў.
  Прафсаюзы? Робаты кіравалі большасцю вытворчых, берагавых і стывідорных аперацый, а новае аблічча працоўных — тэхналагічная індустрыя — было геаграфічна раскідана і не аб'яднана ў прафсаюзы.
  Будаўніцтва? Вялізныя міжнародныя кампаніі былі падсправаздачныя акцыянерам, і адкаты лёгка выяўляліся.
  Хабарніцтва ў мэрыі? Занадта рызыкоўна цяпер, калі інфарматары хутка разбагацелі, а кожны з тэлефонам з камерай і блогам стаў журналістам-расследавальнікам, які імкнецца выкрыць карупцыю.
  Абарона рознічных аперацый? Вы не можаце адмовіцца ад Walmart або Amazon, а крама мамы і папы не можа дазволіць сабе плаціць сур'ёзныя сумы.
  Букмекерскія і бягучыя нумары? Вы можаце легальна гуляць у азартныя гульні ўсюды.
  Наркотыкі? Трава станавілася легалізаванай, а попыт на вулічны гераін і кока-колу змяншаўся, а апіоіды, якія адпускаюцца па рэцэпце, кантраляваліся больш жорстка.
  Арганізаванай злачыннасці трэба было прачнуцца ў дваццаць першым стагоддзі. Эндзі і Лоі гадзінамі кідаліся ідэямі, і іх сіндыкат набыў форму. Яны прадаюць падробленыя рэцэпты праз цёмную сетку. Што да сэксу, больш ніякіх масажных салонаў або дамоў прастытуцыі або гандлю жанчынамі і дзяўчатамі (апошняе непрымальна для іх абодвух, у любым выпадку); яны будуць выкарыстоўваць усходнееўрапейскія серверы для запуску порна-чатаў і вэб-сайтаў для падключэння, ідэнтыфікацыі жанатых мужчын і палітыкаў, вымагальніцтва дзясяткаў тысяч у абмен на тое, каб не пісаць жонкам па электроннай пошце і не публікаваць мужчын у сацыяльных сетках. Яны таксама прадаюць частку выкрывальных дадзеных канкурэнтам і палітычным апанентам. А класічная абарона бізнесу? Зноў праграма-вымагальнік.
  Потым Эндзі змоўк.
  "Што?" - нахмурыўшыся, спытаў Лой. «Узніклі другія думкі?»
  «Не. Але каб гэта спрацавала, нам трэба зрабіць яшчэ адзін крок далей». Яго вочы былі прахалоднымі, калі ён разглядаў яе твар. «Гэта павінна стаць непрыгожым».
  «Мы асуджаныя палюбоўнікі, Эндзі. . . Працягваць. Пакуль ніхто невінаваты не пацярпеў».
  Ён сказаў: «Зусім не невінаваты. Дональд Ларк».
  «Злачынны аўтарытэт кіруе Panhandle. Нічога невінаватага ў ім». Яна нахмурылася. «Аднойчы я чуў, як бацька і Кі размаўлялі. Ларк загадаў ударыць, у выніку чаго загінула ўся сям'я мішэні, нават дзеці».
  «Калі Макс і Кі пагодзяцца падпісацца, першым крокам будзе тое, што яны заб'юць Ларка. Гэта ставіць Panhandle ў гульню ".
  «Да яго будзе цяжка дабрацца».
  «Кожную пятніцу ён адпраўляецца на сваё лецішча праз пустэльную мясцовасць у трыццаці мілях ад горада. Макс і Кі справяцца. Вось у чым яны добрыя. І яны будуць падсаджваць гісторыі, што Ларка забіў нехта з Нью-Ёрка, штат Нью-Джэрсі».
  «Значыць, Ларк мёртвы», - разважала яна. «Нашы бацькі пойдуць на пахаванне, каб тэлеграфаваць, што яны перабіраюцца на тэрыторыю. Мы знойдзем бар ці рэстаран побач з пахавальнай канторай, і будзе падобна, што мы з табой там звязаліся». Яна засмяялася. «О, гэта звядзе іх з розуму».
  «Нашы бацькі, напэўна, прымусяць Макса і Кі дапытаць бармэна — каб даведацца, ці быў гэта законны пікап, ці хто-небудзь з нас шукаў інфармацыю. Макс і Кі будуць рабіць выгляд, што смажаць хлопца, і яны вернуцца да нашых бацькоў з гісторыяй, што ўсё было законна. Гэта было каханне з першага погляду».
  Лой засмяяўся і пацалаваў яго ў шчаку. «Мой і твой тата пачнуць шпіёніць за намі, запісваць тое, што мы гаворым».
  «Твой бацька будзе спадзявацца, што я раскажу што-небудзь пра сваё. І наадварот."
  «О, мы можам карміць іх усялякімі добрымі рэчамі».
  «Мы перамяшаем каструлю, разгорнем суперніцтва — так будзе прасцей арганізаваць выкраданне. Яны робяць памылкі, іх арыштоўваюць. Бярэм грошы і адкрываем краму. Што думаеш?"
  Яна пастукала сваёй шклянкай па яго. Яе адказам стаў яе доўгі пацалунак. Яна спытала: «Расклад?»
  «Цяпер травень. Я б сказаў, два месяцы. Ліпень будзе добрым. Гэта дасць вам час залезці ў рахункі майго бацькі і знайсці яго надзейныя дамы. Спатрэбіцца некаторы час, каб пераканаць Уайта і паліцыю дапамагчы нам і заключыць здзелку для Кі і Макса. І спланаваць выкраданне».
  «Значыць, мы павінны быць таемнымі каханкамі да таго часу?»
  «Баюся, што так. Мы не можам цытаваць «сустракацца» да пахавання».
  «Цэлых два месяцы?» Лоі надуўся.
  І даволі раскошная і эратычная была.
  Восем
  Пятніца, 15 ліпеня
  Сучасны дзень
  Аndy Nagle адкруціў глушыцель ад Sig Sauer. Ён сунуў пісталет і гарачы аксэсуар у кішэню. Ён без асаблівых эмоцый зірнуў на паваленае цела Джымі.
  Так, яны з Лоі планавалі стварыць цалкам сучасны злачынны сіндыкат. Тым не менш, было разумна не адкідваць усе аспекты мінулага — асабліва тыя, якія за гэтыя гады зарэкамендавалі сябе надзейнымі: напрыклад, 9-міліметровыя кулі і шлакаблокі, каб трымаць цела на дне глыбіні.
  Крокі ў калідоры.
  «Гэй». Лой Юнг увайшоў у кабінет, гледзячы ўніз на труп Джымі, не збянтэжыўшыся віду. Яна агледзела сцяну за трупам. «Ніякай крыві на сценах».
  «Я старанна цэліўся. І выкарыстоўвалі полыя кропкі. Макс у дарозе. Ён будзе выносіць смецце».
  «Ах». Яна скінула пінжак і перакінула яго на спінку крэсла насупраць стала. Яна пацалавала Эндзі, потым пакапалася ў заплечніку. «Як гэта?» Яна падняла эскіз прапанаванага лагатыпа для іх кампаніі.
  R & JG LOBAL I NTERCONNECTED S SOLUTIONS , I NC .
  Назва, якая паўтарала іх новы падыход да арганізаванай злачыннасці, у адрозненне ад, скажам, састарэлага: «Транспарт і захоўванне».
  Ён сказаў: «Прыгожы шрыфт. Класна».
  Яна сказала: "Што, калі хтосьці спытае, хто такія R і J?"
  «Мы скажам ім, што яны нашы маўклівыя партнёры». У Эндзі зазваніў тэлефон, і ён прачытаў тэкст. Гэта было ад Піта Джэя, сына нябожчыка Дональда Ларка. «Ён пагадзіўся пасядзець».
  Лой сказаў: "Не магу дачакацца, каб убачыць яго твар, калі мы скажам яму, што ён можа працягваць свае справы".
  Яна прыдумала ідэю, добрую. Лепш за ўсё было б пераканацца, што Panhandle заставаўся агменем традыцыйных аперацый арганізаванай злачыннасці — каб Уайт і іншыя паліцыянты і праваахоўныя органы не ведалі пра імперыю, якую мы з Эндзі стваралі.
  У дзвярах з'явіўся Макс. Ён кіўнуў парачцы. Ён не ўсміхаўся, але потым ніколі не ўсміхаўся. Ён падышоў да цела Джымі, разглядаючы яго, нацягваючы сінія латексныя пальчаткі. Мажны чалавек апаражніў кішэні хударлявага хлопца і закінуў усё ў поліэтыленавы пакет. Затым ён пачаў заварочваць цела ў апырсканую крывёю тканіну.
  Лоі кіўнула галавой і засмяялася.
  "Што?" — спытаў Эндзі.
  «У нас новая канцоўка « Рамэа і Джульеты ».»
  Ён запытальна падняў брыво.
  «Яны выжывуць, добра?»
  "Гэта добра."
  «І яны працягваюць ствараць Montague-Capulet, Inc., прыкрыццё для сіндыката, які кантралюе ўсю арганізаваную злачыннасць у Вероне».
  Эндзі павольна кіўнуў. «Шэкспір сустракае Боні і Клайда . Мне падабаецца."
  Лёгкая ўсмешка расцвіла на твары Макса, Эндзі ўпершыню ўбачыў яго. Неўзабаве паўмесяцы вуснаў мужчыны вярнуліся ў свой плоскі стан, і ён працягнуў заклейванне скотчам.
  Эндзі сказаў: «Я дапамагу табе забраць яго ў пазадарожнік».
  «Дзякуй, сэр». Гучыць як дварэцкі перыяду драмы BBC, без, вядома, акцэнту.
  Эндзі падняўся і таксама нацягнуў латексныя пальчаткі.
  Макс сказаў: «Ты атрымаеш ногі. Больш лёгкі канец».
  "Ты ўпэўнены?"
  Вялікі чалавек яшчэ раз буркнуў.
  На «тры» мужчыны ўзняліся, потым пайшлі па калідоры са сваім грузам, Эндзі паклікаў Лоі: «Я хутка вярнуся».
  Яна паслала яму пацалунак.
  АБ АЎТАРЫ
  
  Фота No Gunner Publications
  Джэфры Дзівер - былы журналіст, фолк-спявак і адвакат, чые раманы з'яўляліся ў спісах бестселераў па ўсім свеце, у тым ліку ў New York Times , Times of London, італьянскай Corriere della Sera , Sydney Morning Herald і Los Angeles Times . Яго кнігі прадаюцца ў 150 краінах свету і перакладзены на дваццаць пяць моў.
  Аўтар сарака раманаў, трох зборнікаў апавяданняў і публіцыстычнай юрыдычнай кнігі, а таксама аўтар тэкстаў для альбома кантры-вестэрнаў, ён атрымаў або трапіў у шорт-ліст дзясяткаў узнагарод.
  кнігу Дзівера « Цэлы, якія засталіся ззаду» лепшым раманам года. Яго трылер Лінкальн Рыфм « Разбітае акно» і асобны раман « Край» таксама былі намінаваны на гэтую прэмію, як і яго апавяданне Amazon «Дзявяты і нідзе». Ён быў узнагароджаны сталёвым кінжалам Яна Флемінга і кінжалам кароткіх апавяданняў Брытанскай асацыяцыі пісьменнікаў-крыміналістаў, а таксама з'яўляецца лаўрэатам брытанскай прэміі Thumping Good Read Award і прэміі Nero. «Халодны месяц» быў названы кнігай года японскімі пісьменнікамі-загадкамі. Акрамя таго, Японская асацыяцыя прыгодніцкай фантастыкі прысудзіла «Халодны месяц» і «Карт-бланш» штогадовы Гран-пры. Кніга Дзівера «Пакой забойстваў» атрымала прэмію «Палітычны трылер года» выдавецтва «Кілер Нэшвіл». А яго зборнік апавяданняў « Бяда ў галаве » таксама быў намінаваны гэтай арганізацыяй на лепшую анталогію.
  Дывер быў узнагароджаны прэміяй за жыццёвыя дасягненні Сусветнай таямнічай канвенцыі Bouchercon і прэміяй Рэйманда Чандлера за жыццёвыя дасягненні ў Італіі. Часопіс Strand таксама ўручыў яму ўзнагароду за жыццёвыя дасягненні.
  Дывер быў намінаваны на восем прэмій Эдгара ад Амерыканскіх пісьменнікаў-загадак, а таксама на Энтані, Шэймус і Гумшу. Ён два тэрміны быў прэзідэнтам Таямнічых пісьменнікаў Амерыкі.
  Яго аўдыякніга The Starling Project з Альфрэдам Малінай у галоўнай ролі і падрыхтаваная Audible атрымала прэмію Audie Award за лепшую арыгінальную аўдыякнігу года ў 2016 годзе. Дывер удзельнічаў у анталогіях In the Company of Sherlock Holmes і Books to Die For , якія атрымалі прэмію Энтані. Кнігі, за якія трэба памерці, таксама нядаўна выйгралі Агату.
  Апошнія раманы Дзівера: «Ніколі не гульня» , першая кніга ў яго серыі «Колтэр Шоў»; раманы Лінкальна Рымма «Рэдкае» , «Гадзіна пахавання» і «Сталёвы пацалунак» ; Солитьюд-Крык , трылер Кэтрын Дэнс; і Кастрычніцкі спіс , трылер, расказаны ў адваротным кірунку. Для танцавальнага рамана XO Дывер напісаў альбом песень кантры-вестэрн, даступных на iTunes і ў выглядзе кампакт-дыска; да гэтага ён напісаў «Карт-бланш» , раман-працяг пра Джэймса Бонда і міжнародны бэстсэлер нумар адзін.
  Па кнізе Дзівера «Дзявочая магіла» быў зняты фільм HBO з Джэймсам Гарнерам і Марлі Мэтлін у галоўных ролях, а яго раман «Збіральнік костак» быў выпушчаны студыяй Universal Pictures з Дэнзелам Вашынгтонам і Анджэлінай Джолі ў галоўных ролях. Раманы Дывера "Лінкальн Рыфм" / Амеліі Сакс распрацоўваюцца як серыял NBC " Лінкальн" . Lifetime паказаў экранізацыю яго кнігі The Devil's Teardrop . І так, чуткі праўдзівыя: ён сапраўды з'яўляўся карумпаваным рэпарцёрам у сваёй любімай мыльнай оперы " Як свет круціцца" . Ён нарадзіўся за межамі Чыкага і мае ступень бакалаўра журналістыкі ва Універсітэце Місуры і ступень юрыста ва Універсітэце Фордхэма. Чытачы могуць наведаць яго сайт www.jefferydeaver.com .
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"