Асеев Кирилл Сергеевич : другие произведения.

Зима

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Проба на украинском,очень надеюсь что получилось...


  
  
   Зима
   У бVлVй одежинV, що виблискуе на сонцV наче гVрський кришталь- це прийшла вона, володарка метушливих снVжинок.
   Вона - самотньо стукаT у вVкна морозним вVтром...
   Вона - посилаT на землю срVблястV уламки сVро-бVлявого неба...
   Це вона - чарVвниця, розмалювала вVкна... перлинами вVзерункVв...
   Вона перефарбувала все мVсто у бVле та голубе...так , що дерева нVби прийшли до нас з палацу СнVговоW Королеви...а будинки почали нагадувати тVстечка притрушенV цукровою пудрою...
    здаTтся, виспVвуT десь, зовсVм поряд, на своWй розмальованVй сопVлцV, бешкетуючи по дахах, - Казка...
   ЗдаTтся, МVсто прислухаTтся до казчиноW сопVлки...
   НавVть сповVльнило свVй щоденний „бVг по колу”...
   КутаTтся у зимовV пальта, а в серцях поступово розпалюTтся вогонь, вогонь чекання.
   ВсV поринули в солодке пред-святкове метушVння...
   В очVкуваннV цукерко-мандаринового Нового року та макового РVздва завмерли ялинковV прикраси та Vграшки...
   А невдовзV постукаT у дверV, в розписному кожусV, з торбою до краWв наповненою дитячого щастя - Святий Миколай...
   Той на кого затамувавши подих чекають всV „слухнянV” хлопчаки та дVвчата.  руками татусVв та матусь покладе пVд ялинку шматочок мрVW у яскравVй обгортцV з хмаринкою бантом...
  
  
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"