Бородай Алексндра Александровна : другие произведения.

Америка

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


   Амерiка
  
   Скинь цю посмiшку - я ненавиджу тебе. I я напевно знаю, що ти також мене не любиш. Якого бiса ти постiйно шкiришся? Чи ти радiєш, що негаразди не спiткають тебе? Я не можу дивитися на твою штучно викарбувану посмiшку. Бiлий брате, бувають моменти коли я не потребую твоєї галасливої присутностi.
   Невже це дiдусь Колумб чи Веспучi привили тобi таке ставлення до iнших? Подивись туди. Ти бачиш воду? Це - океан, мiй друже. А ти знаєш, що за ним також є земля. Менi приємно бути твоїм вчителем. Хоча судячи з ситуацiї в свiтi ти, маєш бути прикладом i вчителем для всiх. Хоча ти навряд чи розбираєшся в тому, що коїться в свiтi.
   Так от, друже, там за океаном живуть чудовi люди. Вони посмiхаються менше i дуже часто просто проходять повз тебе не здороваючись. Але вони, при необхiдностi, завжди пiдкажуть та запропонують допомогу.
   Цi люди вже столiттями будують свою iсторiю, завойовують новi землi , зводять палаци, монументи та пам'ятки, що залишать нащадкам.
   Їх пращури були славетнi люди. Вони боролися, захищали, кохали по справжньому. До кiнця. Вони ходили за своїм коханням на край свiту. Вони завойовували своїх дам дiйсно гiдними вчинками . Їх лицарi боролися, не жалiючи себе - на смерть. Аби принести честь i гiднiсть своїй країнi. Та земля подарувала свiту видатних вчених i науковцiв. У бiльшостi своїй, завдяки їм ти, брате, зараз їздиш на своєму авто, велосипедi та лiтаєш лiтаком.
   А що змiг зробити ти? Вирiзати бiдних iндiанцiв - якi i були твоєю iсторiєю?
   Сердешнi люди знайшли собi спокiй лише плямками на мапi.
   А, так, звичайно ти, брате, написав першу конституцiю! Я вже не буду тебе засмучувати, що ти був не перший.
   Та, це чудова, весела книжка. Ти там можеш прочитати багато про рiзних звiрiв, про правила дорожнього руху i про те, як правильно використовувати електричнi прилади.
   Ти змiг побудувати чудове мiсто на березi океану. Але в ньому живуть люди, що приїхали з-за океану. Ось тому це мiсто здається тобi чудовим. Твоя країна, брате, чудова. Не твоя вина, що саме цi люди обрали собi за домiвку твої гори та рiвнини.
   Але якщо мене спитають чи оселився би я тут, я попросив би пошукати ще.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"