Черкашина Катя : другие произведения.

У чому полягає духовна краса людини?

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


Оценка: 4.99*6  Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Стаття на морально-етичну тему.

  Кожна людина - iндивiдуальна. Немає двох людей з однаковою зовнiшнiстю чи характером. Так само i духовно краса. Вона iндивiдуальна.
  Кожна розвиває ту красу, яку вважає необхiдною для життя. Кожна ставить прiоритет на однiй: фiзичнiй чи духовнiй.
  Ке завжди "красива обгортка" каже про внутрiшнiй змiст.
  Одна дiвчина, таких як вона тисячi у свiтi, мала не примiтну зовнiшнiсть, але багата на духовну красу. Закiнчила школу, пiсля якої пiшла вчитися у вищий навчальнiй заклад. На першому курсi закохалась у красивого хлопця. Вiн навчався на третьому курсi.
  Дiвчата не тiльки з їхнього навчального закладу, а й з усього мiста, мрiяли про увагу хлопця. За один його погляд ладнi були продати душу. Вона не стала винятком. Кожну нiч мрiяла про нього, а вдень боялася подивитися на кохану людину, щоб тим самим не видати свої почуття. Одного дня хлопець пiдiйшов до неї та запросив на побачення. З радiстю дiвчина погодилася на зустрiч.
  Щоб встигнути зiбратися, вона пiшла з навчання готуватися. В салонi краси їй зробили зачiску та макiяж. Ввечерi вони зустрiлися. Хлопцю вона сподобалась за свiй внутрiшнiй свiт. Вона пiдтримувала всi його розмови, показала свою щирiсть.
  Цього вечора вони почали зустрiчатися. Хлопцю вона подобалась, а ось вона розчарувалася, дiзнавшись про внутрiшнiй свiт коханого. Вiн хвилювався лише про себе, мало цiкавився iншим, навiть своєю дiвчиною. Його хвилювала лише власна зовнiшнiсть та все, що стосується його. Все вiдходило на другий план, коли мова йшла про нього. Почуваючи себе центром всесвiту та духовно не красивою людиною, вiн робив так, як вважає за потрiбне. Думка та почуття iнших не хвилює таких людей.
  Ще через мiсяць вiн зрадив їй. Випадково дiвчина дiзналась про це. Їй не було боляче. Вона добре розумiла, що такi люди, як її коханий, не багатий духовно, обов'язково зробить боляче. Не важливо, як: морально або фiзично. Боляче було, що бажане вона прийняла за дiйсне. Зробивши iз красивого не духовне, ми зазнаємо поразки. Так i дiвчина: захотiла красиву обгортку, але отримала неякiсний духовний склад.
  Спочатку, ми не задумуємося про такi, на перший погляд, неважливi речi. Отримавши досвiд на цьому, лише тодi припиняємо на обличчя та фiзичну красу, а хочемо дiзнатися про людину та його духовний склад.
  Якби дiвчина не звертала увагу на красивого зовнi i не красивого духовно хлопця, не отримала б цей досвiд. Хотiлося, щоб цього не траплялося. Якби всi люди обирали не матерiальнi цiнностi, а за духовнi...
  Ось i дiвчина, навчена гiрким досвiдом, звернула увагу на одногрупника. Непривабливий зовнi, але духовно красивий за попереднього красунчика, якого так кохала вона. Цей хлопець поважає її, думає про кохану дiвчину завжди. I не важливо, що природа не подарувала йому привабливу зовнiшнiсть. Вона подарувала йому найголовнiше - духовну красу, яку жоден пластичний хiрург не в змозi виправити.
  Зараз дiвчина щаслива дружина красивого хлопця, духовно красивого хлопця...
Оценка: 4.99*6  Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"