Черная Дракона : другие произведения.

Долг как работа

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ну вот, пришло на досуге. История о долге, который по совместительству и работа. Тапки принимаются... %)

   Яким маленьким здається все звідси. З висоти даху чотирнадцятиповерхового будинку люди, машини, особняки здаються іграшковими - протягни руку, і будь-яка машина вміститься в ній. Звідси добре дивитися на світ. Не видно переживань, емоцій, майже не видно бруду - тільки безкінечний Броунівський рух людей-частинок. Але зараз і цей хаотичний тепловий рух сповільнюється, оскільки основний тепловий чинник - Сонце, заходить за обрій.
   Я дуже люблю ввечері тут сидіти. Теплий, літній вітерець бавиться з пасмами волосся, які вибилися з довгої темної коси. Останні сонячні промені, відбиваючись від поверхні даху приємно лоскочуть підборіддя і підсвічують зеленуваті очі, роблячи їх жовтими. Тиша міста приємно протікає повз вуха, нашіптуючи свої таємниці. А ще спокій. Просто - спокій. Дуже цінний, принаймні для мене, оскільки це рідкісний гість у моєму домі. Тут можна подумати про щось, і ніхто не буде тобі заважати. А про що думати, так само як і результат роздумів - це вже не важливо - найприємніше - процес.
   Добре, що ніхто не може мене побачити тут. Я занадто високо, щоб побачити мою постать, піднявши голову. Але ніхто і не підіймає. Всі ті, хто внизу, занадто зайняті своїми справами і бідами, щоб підняти голову. Вони завжди кудись поспішають і майже ніколи не підіймають погляд навіть від асфальтового покриття, не кажучи вже про небо. Але це вже їхня справа.
   Швидко темніє. Ще якісь дітлахи, там, внизу, носяться як навіжені, але вже скоро і вони підуть. Скоро... Дуже скоро мій обов"язок покличе мене. Як кожної ночі. Я не против, хоча ніхто моєї думки не питає. Я давно звикла, я навіть вдячна, за те, що місто зробило для мене. І звичайно я повинна за це відплатити. Це і є мій обов'язок.
   В одній з великої кількості кишень задзижчала рація. Ну от, значить - пора.
  - Лігво до Зеленоокої. Зв"язок.
  - Зеленоока 18. На зв"язку. Привіт Руал.
  - Привіт Гроза. Ну як, готова?
  - Як завжди.
  - Тоді бери свій загін і на західний сектор, там сьогодні очікується щось незвичне.
  - Так є. Починаю. До зв"язку.
  - Удачі. До зв"язку.
   Запхнувши рацію в кишеню я підхоплюю наплічник і закинувши його на спину обертаюсь обличчям до місяця. Глибоко вдихнути, зосередитись і... завити. Беззвучно для інших, але мої "Срібні вовки" обов"язково почують. Ну що ж, спускаємось вниз - мені з моїм спеціальним "вовкулачним" загоном чекає напружена ніч...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"