Бронгерсма, Едвард : другие произведения.

Хлопастка

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Про педофiльну справу Петра Шульта 1979 р. в Нiмеччинi.

  ХЛОПАСТКА
  
  "Чим бiльше дитя втримують у дитинствi, якнайдалi вiд дорослих, - вважає славетний австрiйськiй психолог Ернст Борнеман, - тим важче їому жити, тим нещасливiше воно виростає, тим задушивiша його самотнiсть", i пiдтверджує прикладами з iсторiї, нiби найщасливiшi дiти були тодi, коли їх менше "захищали". Те, що назвали "захистом дитини", є не захистом, а нав'язуванням iнтересiв суспiльства дитинi цiною її розвитку.
  
  Видно за нiмецьким судовим процесом 9.05.1979 проти Петра Шульта, котрому iнкримiнують розупснi дiї 12.12.1977 з Ґерi Бiчем й Увом Шнуґом, обидва 13-рiчнi. Що пестив їхнi оголенi тiла, торкався мiж їхнiми ногами, прокурор вимагає три роки, суддя ж призначив 7,5 мiсяцiв нагляду, а сам Шульт провину заперечує, подав апеляцiю.
  
  Чи винний, для нас неважливо, проте важливо, що хлопцi переховувалися в Шульта вiд поганих батькiв: доведено судом.
  
  Ґерiва матiр покинула заокеанського чоловiка та повернулася в Нiмеччину, хлопець не мiг знайти спiльної мови з однолiтками - буквально, в матерi важкий характер, вона влаштувала сцену зi судовим психологом. До нападiв аґресiї своєї матерi вже й звик, але поговорити в iншомовнiм оточеннi з ким? I в школi проблеми, нiхто не навчить музицi. Пiсля школи зависа попiд клубами, щоби не йти додому.
  
  Увовi - ще гiрше, матiр запрацювалася, вiддала в iнтернат на поталу старшим хлопцям, якi не дозволяють скаржитися. На свiй вiк недорослий, враження, що недоношений. Людям не довiряє.
  
  Ґерi на судi жити просився до Шульта - Уве засвiдчив, що не зупини його мама, пiшов би до Шульта зустрiчати рiздво. Суддя визнає прагнення жити в пiдсудного, бо, на думку судового психолога, Шульт їм надавав бiльше свободи, придiляв увагу, цiкавився їхнiми проблемами.
  
  I, знаючи це, все одно Шульта покарали! Ґерi з Увом держава нiчим не допомогла, тiльки лицемiрно "захистила".
  
  Суспiльство, котре вважає, що дитину краще побити, нiж приголубити, є ворогом щасливого дитинства, не має права називатися християнським.
  
  ______________________
  (C) Edward Brongersma, 1979: "Boy-Caught", in PAN, vol. 1, no. 2, August. (C) Кирило Галабурда, 2021: пер. з англ.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"