Nambla Updates : другие произведения.

Готельна КIмната

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    About the impossibility to find a place to live for the Floridian sex offenders.

  Джо Павер
  
  ГОТЕЛЬНА КIМНАТА
  
  В 2003 роцi Рандольфа Янґа засудили за те, що "домагався" пiдлiтка, потiм, "коли вийшов, у мене проблеми з житлом".
  
  У Флоридi зареєстрованi порушники сексуального законодавства не можуть наближатися до шкiл, садочкiв, паркiв, церков чи бiблiотек менше нiж на 300 метрiв, а в деяких мiстах i на 762 метри.
  
  Проте сам Янґ здаватися не звик, а на дозволених вiдстанях одшукує в усьому штатi квартири, будинки, житловi причепи, вiдiбранi в когось за борги, щоби винаймати чи викупити в оренду секспорушникам.
  
  На разi володiє сiмома та керує двома десятками одиниць житла, цiлком безпечного для секспорушникiв. "Полишати в'язницю завжди страшно: не зна, куди податися, тож я надаю послуги по-справжньому потрiбнi, бо нашому брату пiдстилка в переповненiй кiмнатi або ночiвля пiд мостом".
  
  Рекламує свої послуги вiдкрито: "Помешкання для секспорушникiв" - на сайтах об'яв, на власному сайтi, де ще й допомога знайти юристу чи роботодавця.
  
  Заради безпеки орендарiв та власної не розголошує адреси. За три роки скупив у Флоридi будинкiв 15, прилаштував секспорушникiв близько 300.
  
  В мiсяць за спальне мiсце по $400, за кiмнату по $1000 - Янґ не вточнює, проте заробляє замало: "Багато з них i роботи не знайде, часом дають менi тiльки $20, i не викидати ж".
  
  У виконавчiй службi кажуть, що не вiдстежують, але знають, Янґовi пiдопiчнi - у пiвденнiй та центральнiй Флоридi, в тому числi в Орландi та Коковi. В Помаранчевiм окрузi тримав причепове мiстечко, назване Приозерним селищем, яке законослухняна громада й мiсцева влада змусили розформувати.
  
  Чиновники говорять, Янґ надає наглядачам за секспорушниками, що проходять випробнi термiни, данi про можливе поселення - вiд наглядачiв отримує списки секспорушникiв.
  
  Каже представниця Флоридського виправдепартаменту Ґретеля Плезiнґер: "Знайти помешкання - це обов'язок випробовуваного. Нам повiдомляють адреси - ми вiдповiдаємо, якi з адрес дозволенi законом".
  
  Звичайно, дехто проти полегшення життя для секспорушникiв. Для шерифа Брiводської округи Тода Ґудера секспорушникам хоч i притаманно селитися компактно, проте Янґ "навозить з-за меж округу, чого б не було без його зусиль. Не подобається менi, що заробляє на своєму досвiдi по той бiк закону".
  
  В долинi Бродварського Краєвиду знають принаймнi два Янґовi помешкання менше нiж на 3 кв. км площi - останньої в окрузi, куди пускають, i там секспорушникiв 92.
  
  В першiй половинi 2009 року Янґ розмiстив 24 у трикiмнатнiй квартирi будинку 4100 на пiвденний захiд 22-Гої вулицi, але його викликали до кабiнетiв та змусили в будинку лишити п'ятьох.
  
  У березнi за кiлька будинкiв на 44-Iй вулицi купив за $48000, органiзував там "дiм професiй" для секспорушникiв.
  
  Янґiв орендар, колишнiй медик, це дiзнався через своїх. Обвинуваченого в 2007 роцi в "чiпляннi до дитини", розпiзнали нiбито за самими лиш iнiцiалами, переживав за власну родину. "Не мав би де жити, якби не вiн. Дiм як дiм, нам нiхто не заважає, та ми нiкому не заважаємо. В кожного є право десь мешкати".
  
  Для себе Янґ платить по $500 за кiмнату в будинку на 325 кв. м, де крiм нього ще троє. Охайно, кахлi з кухнею замiнили, зробили басейн, ванну, надворi пальми.
  
  Себе Рандольф Янґ проголошує Робiн Гудом флоридських секспорушникiв, проти нього завжди якийсь Нотiнґемський шериф. Чим бiльше змiн, тим бiльше схожостi.
  
  (NAMBLA Updates, т. IV, Љ3, серпень 2009.)
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"