Хаген Альварсон : другие произведения.

Аслауг i сини Рагнара вирушають у виправу

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


11. Аслауг i сини Рагнара вирушають у виправу

  
   Був у Сiгурда вихователь, який власноруч узявся за пiдготовку кораблiв i вiйська до походу. I це пiшло так хутко, що вiйсько, яке мав зiбрати Сiгурд, було готове за три ночi, i ще вiн мав п'ять кораблiв, обладнаних якнайкраще. А коли минуло п'ять ночей, Хвiтсерк i Бьорн пiдготували чотирнадцять кораблiв, а Iвар - десять, i ще десять - Аслауг, а загалом пройшло сiм ночей з того часу, коли вони радилися i вирiшили йти у похiд.
   Тепер вони зiбралися всi разом i доповiли одне одному, скiльки хто має люду. I тепер каже Iвар, що надiслав земним шляхом кiнне вiйсько.
   Аслауг сказала:
   - Якби я знала, що буде зiбрано вiйсько на землi, надiслала б бiльшу рать.
   - Нинi не варто заради того зволiкати, - сказав Iвар, - рушимо з тим вiйськом, що є.
   Тепер сказала Аслауг, що хоче їхати з ними:
   - I я знаю, що найлiпше зробити, аби помститися за ваших братiв.
   - То є певно, - сказав Iвар, - що ти на корабель не ступиш. Хай буде так, якщо ти бажаєш, аби ти їхала землею з кiннотою.
   Вона сказала, що хай так i буде. Нинi змiнила вона iм'я i назвалася Рандалiн. Тепер вирушили обидва вiйська, та спершу Iвар повiдомив, де вони мають зустрiтися.
   Обидвi ратi мандрували добре i зустрiлися, де було вказано. Звiдти прибули до Швецiї до володiнь Ейстейна конунга, стали там грабувати, палили все, що трапилось їм, убивали всiх, кого зустрiчали, i знищили все живе, що там було.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"