Ходоровская Нина : другие произведения.

Два жовтих листя

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  

Два жовтих листя

  
  
   Ця iсторiя сталася тодi, коли на землi цiлий рiк було лiто, а замiсть людей її населяв маленький люд: гноми, гоблiни, лiсовi феї та русалки. Свiт був казковим, радiсним, але найрозумнiшi представники маленького люду хотiли, щоб їх i без того прекрасний свiт став ще кращим. У своїй лабораторiї у стволi старої секвої вони розробляли все новi й новi проекти.
   Нiхто не знає, що робили у той день, про який ми з вами ведемо мову, в лабораторiї, але ввечерi звiдти вилетiло два жовтеньких листочки. Та цього нiхто не помiтив, адже лабораторiя навмисне розташовувалась у такому кутку, де її важко було побачити.
   Але з часом у свiтi почало коїтись щось дивне: листя на всiх деревах зжовкло, квiти в'яли. Усе бiльше i бiльше лiсiв озолочувалося. Усi були дуже здивованi й наляканi, адже такого ще нiколи не було на Землi.
   У секретнiй лабораторiї були зiзванi Найрозумнiшi з усiх частин свiту. Як виявилося, все, що сталося, було необережнiстю науковцiв. В той час вони розробляли механiзм пришвидшення дозрiвання фруктiв, i пiд час експерименту не оброблене до кiнця жовте листя, нiким не помiчене, вилетiло з лабораторiї. Пiсля проведення деяких дослiджень науковцi довели, що тепер уся планета буде завжди вкрита хмарами, калюжами та сухим жовтим листям.
   Однак науковцi все ж не втрачали надiї i намагалися врятувати лiто - наше земне щастя. Кiлька тижнiв вони напружено працювали, а потiм оголосили результати своїх дослiджень: аби знову повернути планету до звичайного стану, доведеться спочатку витримати холоди, коли навколо не буде анi фруктiв, анi абиякого листя. Та навiть пiсля цього лiто вже не буде тривати вiчно: через деякий час знову настане осiнь, потiм зима, потiм весна, а потiм - знову лiто.
   Маленький люд погодився з науковцями. Почалася довга пiдготовка до зими: запасання їжi, палива. I ось, нарештi, всi приготування закiнчилися i науковцi штучним шляхом пiдштовхнули змiну пори року.
   Почалася довга, виснажлива зима. Маленький люд загартовувався. Узимку жити набагато складнiше: треба бути дужим, розумним, думати над тим, де зiгрiтись й знайти їжу. Так почало формуватися людство. Феї, гноми, гоблiни росли, збiльшувалися, дужали. Вони забували, як жили в гармонiї з тваринами, а тому почали займатися полюванням. Так виникли першi люди.
   Отже, якщо подумати, то те, що ми зараз люди - помилка. А сталася вона через два жовтих листя.
  
  

15 жовтня 2001року (адаптовано 7 жовтня 2003 року)


 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"