Хоменко Ирина Анатольевна : другие произведения.

Шлях у янголи

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Чи можливо стати янголом звичайнісінькій людині? Християнській любовний роман - третя книга про Ліну та Сергія серії "Мрії збуваються"

  Ірина Хоменко
  СЕРІЯ "Мрії збуваються"
  КНИГА 3
  "Шлях у янголи"
  Усім Янголам-Охоронцям - земним і небесним присвячую...
  ПРОКЛЯТТЯ ЧУДЕРНАЦЬКОЇ БАБУСІ
  "Ось ми з Сергієм і закінчили навчання! Сьогодні отримали дипломи! - Ліна йшла з дитиною на руках по Хрещатику, і душа її співала. - Наш син Данило росте міцним і здоровим. Сергій успішно працює усним перекладачем. А я роблю письмові переклади. Коли є дитина - це дуже зручно. У нас все добре. І мій чоловік любить мене. Як класно, що Щастя все-таки є! Воно існує!"
  Ліна сіла на лавку і бавилася з дитиною, спілкуючись з мамою по телефону. На неї нахлинули шкільні спогади. Вона заглядала у минуле, насолоджуючись сьогоденням.
   Поряд також гуляли мамці зі своїми дітьми. Ліна угледіла маленьку дівчинку, яка далеко вже відбігла від своєї мами. Та стояла до дитини спиною і палила цигарку, запиваючи кавою із маленької пластикової філіжанки. Ліна чомусь спохмурніла. Неочікувано звідкісь узявся величезний дядько на величезному велосипеді! Дитина бігла йому назустріч, прямо під колеса! Дядько дивився кудись угору, не помічаючи дівчинки. Ще трохи... і він покаліче, або вб'є дитину!
  Ліна не знала, що вона ТАК уміє бігати! За мить вона була біля дитинки і... ледь вихопила її з-під колес здоровенного велосипеда. Дядько зупинився, вилаявся голосно і поїхав геть. Дитина обхопила з переляку Ліну за шию. Мати дівчинки продовжувала стояти спиною...
  Данило, розкинувши руки, побіг до Ліни:
  - Мамо! Мамо!
  Ліна опустила дівчинку на землю і полегшено видихнула. Та тулилася до неї.
  - Моя бідолашна! - погладила її по голівці. Раптом мати дівчинки обернулася і побігла до них:
  - За своїм виродком дивись! - гаркнула скажено на Ліну. - Не займай мою дитину!
  Схопила дівчинку на руки і пішла геть. Ліна теж взяла Данила на руки і підійшла знову до лавки, де сиділа декілька хвилин тому. Там вже всілася якась дуже модна бабуся у чарівному капелюшку. Вони деякий час посиділи мовчки. "А я і не заради твого "дякую" її рятувала, невдячна!" - подумала у серцях Ліна. Раптом озвалася старенька.
  - Добрий вечір, Янголятко!
  Ліна гадала, що бабуся так називає її маленького сина, і заусміхалася бабці.
  - Ти станеш справжнім Янголом, Ліно! - провадила та, а у дівчини перехопило подих: звідки вона знає, як мене звуть?
  - Я багато чого знаю! - провадила старенька.- А ще я знаю, що твій чоловік буде Богом покараний за ті всі знущання, що ти від нього натерпілася, коли ви вчилися у школі. Звичайно, якщо не розкається і не попрохає у Бога та і в тебе вибачення!
  Ліна злякано здригнулася, і серце її застукотіло швидко-швидко.
  - Як ті євреї, що Бог їх водив по пустелі, він буде покараний, залишений, нікому не потрібний і розчавлений Божим гнівом! Дай Боже, щоб він розкаявся та вибачився перед тобою! Тому що Бог карає не лише за вчинки (Що - вчинки! Він весь час тільки те й робив, що допомагав тобі!), а карає і за слова та погані думки. У Сергія буде можливість розкаятися... Якщо ви нехрещені, вам треба похреститися. Приходь до нашої церкви, Ліно!
  - Я не залишу його!!! - Ліна палко відреагувала на слова чудернацької бабусі.
  - А ти тут зовсім ні до чого! - бабуся посміхнулася і піднялася з лавки. - Твій Шлях у Янголи розпочався сьогодні. Ти зараз ще зовсім маленьке янголятко, але ти зростатимеш, міцніше ставатимеш з кожною Доброю Справою. Час мені іти!
  Старенька погладила Данила і... Ліна не помітила, як та пішла. Дівчина відвела погляд. А коли повернулася - нікого вже не було. Боже! Та вона ж зникла! У Ліни мурашки побігли по тілу. Бабуся зникла. Була. І немає! Дівчині стало моторошно. "Я ще міцніше любитиму Сергія, - вирішила вона для себе, - і буду молитися Богові, буду просити, щоб минуло мого коханого те страшне покарання.
  * * *
  Ліна повернулася додому вражена та пригнічена. Вона розмірковувала над тим, чи варто усе розповісти коханому. Ця тема була не з легких. Вона не любила згадувати про школу та їхні шкільні стосунки. Хоча тільки сьогодні чомусь розговорилася про це з мамою по телефону. Адже зараз у них усе гаразд. Крім того, треба було розповідати чоловікові дивні, містичні речі про чудернацьку бабусю та її страшне пророцтво. А Сергій ненавидів містику та з недовірою ставився до усього незвичайного. Вона довго вагалася. Може, варто приховати бабусине пророцтво? Адже воно таке страшне! А з іншого боку: хто попереджений - той озброєний. Сергій, якщо буде знати, ЩО на нього чекає, зробить, можливо, певні висновки... Та і не звикла Ліна щось приховувати від коханого. Адже вони - наче дві половинки одного цілого. І повинні довіряти один одному. І розповідати усе. Але як? Як це йому сказати? Слова чудернацької бабусі виглядають досить різкими і категоричними. Наче вирок. Ліна не знала, як підступитися до цієї теми. Та нарешті, вирішила розказати йому усе, як було, - з самого початку.
  Сергій уважно вислухав її розповідь та сприйняв її геть зовсім з іншої точки зору.
   Через договір з видавництвом повний доступ до твору шукайте на сайті Андронум. Наберіть Ірина Хоменко Шлях у янголи або скопіюйте адресу https://andronum.com/product/homenko-irina-shlyah-u-yangoli/
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"