Кенон Джек : другие произведения.

Джек Кенон під псевдонімом Нік Картер

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  
  
  
  Джек Кенон під псевдонімом Нік Картер
  
  
  179. Торговець смертю
  189. Ніч боєголовок
  191. Призначення: Ріо
  196. Коло Скорпіонів
  198. Різанина в Макао
  210. Берлінська мета
  225. Священна війна
  
  
  
  
  
  
  The Death Dealer
  
  
  Картер Нік
  
  
  Торговець смертю
  
  
  
  
  Анотації
  
  
  
  Як єдиний убивця з КДБ, який схопив Ніка Картера і переміг, таємничий торговець смертю вважається одним із ворогів AXE, що найбільш розшукуються. Лише одна людина, польський дисидент Стефан Борчак, має докази, які можуть його викрити.
  
  
  Тепер Борчак дезертував - і AX наближається до фігур, що бракують. Агент N3 повинен їх розкрити - перш ніж Торговець Смертю зможе виконати свою найпідступнішу місію.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Нік Картер
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  Глава перша
  
  
  Розділ другий
  
  
  Розділ третій
  
  
  Розділ четвертий
  
  
  Розділ п'ятий
  
  
  Розділ шостий
  
  
  Розділ сьомий
  
  
  Розділ восьмий
  
  
  Розділ дев'ятий
  
  
  Розділ десятий
  
  
  Розділ одинадцятий
  
  
  Розділ дванадцятий
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Нік Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Торговець смертю
  
  
  
  
  
  Присвячується співробітникам таємних служб Сполучених Штатів Америки.
  
  
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  
  
  
  ЗИМА 1970
  
  
  Берлін
  
  
  М'язи на шиї Ніка напружилися, розслабилися, а потім майже відразу знову напружилися. Так була й остання година.
  
  
  Смердюча угода. Його стримані почуття, всі інстинкти говорили про це. І посміхнене обличчя Якобі, німця, що сидить навпроти нього за столом, не пом'якшило цього почуття. Дуже сильно Нік ляснув чашкою по столу. Він проігнорував вилиту каву на стільницю. Піднявшись на ноги з гучним стоном, він, як кішка в клітці, підійшов до вікна. Він навмисно не звертав уваги на те, як Якобі витягнув із внутрішньої кишені бездоганну носову хустку і ретельно промокнув каву. У лічені секунди стільниця була повернена у вихідне первозданне убогість.
  
  
  "Ви неспокійні, гер Меркьюрі". Плаксивий голос Якобі мало не засміявся. Після його слів був короткий вибух «ЦК, ЦК», який тільки напружив м'язи шиї Ніка. «Ми вже багато років керуємо нашою маленькою підземною залізницею. Ми добре робимо те, що ми робимо».
  
  
  Так, подумав Нік, і мене турбує те, що ти робиш і для кого це робиш.
  
  
  Нік мовчки прийняв слова товстуна, коли його очі попливли з вікна та вниз.
  
  
  Декількома поверхами нижче за нього було приблизно сімдесят ярдів землі - частка настільки мала в глобальному масштабі, що не піддалася розрахункам. І все ж таки він міг би з таким же успіхом дивитися на іншу галактику.
  
  
  Біля його ніг були п'ятнадцять ярдів тротуару та вулиці, обгороджені високим дерев'яним парканом. Далі ще п'ятнадцять ярдів дороги, що патрулюється, і другий дротяний паркан. Далі погляд Ніка розрізнив периметр танкових пасток, утворених хрестами з колод, дивно нахилених. Крім того, ще тридцять ярдів мінного поля, що завершилося бетонною стіною, що повністю підкреслювала тонкість слов'янського розуму.
  
  
  По той бік цього лабіринту мерехтливі вогні Західного Берліна; всередині Мінотавра радянської присутності.
  
  
  І над усім цим нависла пелена туману, що згущується. Подібно до примарних сірих пальців, він, здавалося, просочувався з бетону, щоб частково затулити все, до чого торкався. Навіть об'єкти, що вже перебувають у тіні, здавались темнішими і набували гротескних форм.
  
  
  Туман накочується… сильніше, – сказав Нік більше собі, ніж людині позаду нього.
  
  
  «Тим краще для нашої мети», - була відповідь.
  
  
  Загалом, подумав він, не найкраща позиція для таємного оперативника AX, такого як Нік Картер, котрий любив обирати свою територію для битви.
  
  
  Нік відвернувся від вікна і дивився на свого товариша. Це був погано доглянутий нечупара, що погладшав від обміну людськими життями. Якобі відповів на його погляд, підморгнувши і швидко піднявши палець угору. Погляд Ніка впав на стіл.
  
  
  «Ви пропустили одне місце», - сказав він і з огидою спостерігав, як чоловік знову дістав свою хустку і схопив останній натяк кавової плями з дубової поверхні столу.
  
  
  "Не можна бути занадто обережним", - щебетав Якобі.
  
  
  «Це очевидно, – подумав Нік, знову повернувшись до вікна.
  
  
  Десь там була людина, яку Нік знав тільки як Торговець, людина, яка за певну плату переправляла живі тіла зі Сходу на Захід – іноді. Продавець був загадкою, людиною без особи, без імені.
  
  
  Нік Картер не любив загадок.
  
  
  Говорили, що Дилер може працювати по обидва боки стіни, і саме тому він тримав у секреті свою особистість, свою присутність у тіні.
  
  
  Ніку не подобалося те, чого не міг бачити, і він не вірив йому.
  
  
  Він закотив манжету і глянув на циферблат.
  
  
  на його годиннику AX спеціального випуску. "Вони спізнилися".
  
  
  "Терпіння, гер Меркурій, терпіння".
  
  
  «Терпіння, нісенітниця собача», - подумав Нік, знаючи, що туман допоможе дезертирству цієї ночі, але бажав, щоб його очі могли проникнути крізь нього.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Вантажівка врізалася в нерівність дороги, закинувши пасажирів, як огірки в салат. Чотири тіла піднімалися і знову падали серед какофонії курчат, що верещали. Кожен, перебуваючи у своїй секції платформи, щосили намагався не допустити падіння своєї огорожі з купи курників. Вантажівка перервала подію зворотним пострілом, а потім рушила далі, знову зберігаючи рівновагу.
  
  
  Двигун луною рознісся вузькою вуличкою, внутрішні вибухи мало заспокоїли нерви його пасажирів. Залізниця спізнювалася, але все ще працювала. Це дещо означало.
  
  
  Яцек, призначений лідером квартету, що біжить, швидко перевірив оснащення, що підтримує навколишні курники. Вердикт був невизначеним, але все ще чинним. Потім його голова була витягнута вліво, його очі пробиралися крізь дріт і звивисте пір'я, щоб знайти єдиного іншого члена з чотирьох, який він міг бачити.
  
  
  Стефан відреагував на відчуття очей Яцека, повернувши погляд швидким рухом язика по губах, а потім розплився в широкій сяючій посмішці, яка говорила про його юнацьку браваду набагато більше, ніж будь-коли про його хоробрість. Після цього голос був хитким, але оптимістичним.
  
  
  «Час надолужувати втрачене, а, Яцеку? Меркьюрі зачекає, ні? Завтра, друже мій. Ось побачиш. Пиво у Тіргартені. Літри, так?
  
  
  Обличчя Яцека розпливлося в посмішці. Енергія хлопчика була надто заразливою, щоб її ігнорувати. "Літрів, мій юний друг", - кивнув він. «І жінки, Стефане. Великі жінки. Жінки для твоїх полотен, а жінки для твого ліжка».
  
  
  Хлопчик збуджено похитав головою, і його посмішка стала неймовірно ширшою. Потім його голова впала, руки лежали за спиною, а його очі почали створювати жіночі форми у чорнильній чорноті неба над головою. Яцек спостерігав за ним ще кілька секунд, перш ніж розслабити свою голову.
  
  
  Між їхнім віком було лише десять років, але Яцек почував себе більше для хлопчика батьком, ніж братом. Загальна національність та сім років життя та боротьби під владою комуністів створювали дивну дружбу. Двоє інших біженців з вантажівки, безперечно, були блискучими і відданими своїй справі людьми, вченими, але мало цікавили Яцека. Їхня доля не хвилювала.
  
  
  Але Стефан був іншим. Він був молодий і необачний, мрійник найгіршого гатунку. Він був живописцем величезного таланту та крайнім ідеалістом. Яцек знав, що світ, зрештою, прогризе його і виплюне, і це пробудило в ньому якусь жалість - свого роду любов.
  
  
  Яцек відкинувся на спинку крісла, зупинившись тільки для того, щоб крадькома глянути на годинник. За кілька хвилин вони мали зустрітися. У його животі виникла коротка хвиля збудження, а потім вона так само швидко пройшла. Дилер був основним. За визначенням, все було під контролем.
  
  
  «Ні, - подумав Яцек, - учених це не стосується. Їхні долі вирішені. Дилер закликав до смерті, і скасувати цей наказ було б немислимо. Але Стефан житиме. Дилер це обіцяв. Це буде моєю єдиною втіхою в наступні роки роботи.
  
  
  А поки що дозвольте хлопцеві мріяти.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Нік здригнувся, коли в нічному повітрі пролунав гучний тріск. Його погляд упав на основу стіни, де спалахнув спалах. Також швидко розслабилися його м'язи. Єдина іскра перетворилася на безліч, і тріщина перетворилася на уривчастий вибух петард. З західного боку стіни пролунав крик дитячих голосів, потім сміх, потім тупіт юних ніг.
  
  
  Сьогоднішні жартівники – завтрашні політичні гіганти. Чи побачить хтось із них колись цю жахливу лінію бетону знесеної? «Питання, – подумав Нік, – не мені відповідати. Я бойовик, зв'язковий на місці події, щоб переконатися, що цього разу Дилер доставить всі тіла, на які він був найнятий.
  
  
  "Ми не впевнені в цьому дилері", - сказав Девід Хок, глава AX. «Але зараз він – усе, що у нас є. Будь там, N3 - і слідкуй за собою».
  
  
  Немов у відповідь на цю думку, рука Ніка ковзнула під шкіряну куртку. Він витяг Вільгельміну, насолоджуючись прохолодним комфортом сталевого корпусу люгера в його руках, чітким звуком його механіки, коли затиск вислизнув, показуючи свою готовність. Задоволений він вставив обойму на місце і вставив снаряд у патронник.
  
  
  Акція не залишилася непоміченою.
  
  
  «Розслабся, друже мій», - пробурмотів Якобі. «Це потребує часу. Ви не можете працювати за розкладом, так? Дилер знає свою справу. Ви
  
  
  побачите. Ти новенький. Ти дізнаєшся."
  
  
  Нік повернувся і кинув на товстуна крижаний погляд. Настала секунда чи дві, коли він знизував плечима, посміхався і навіть махав рукою, ніби німець міг одним жестом позбутися запаху небезпеки. Але після всіх витівок реальність погляду Ніка почала досягати його. Було щось подібне до відшарування шкіри, проникнення в людину з такими холодними очима, що вони горіли.
  
  
  Якобі міг лише так довго витримувати цей погляд. Його власні очі ковзнули вниз, щоб помітити пістолет, все ще в руці Ніка. На верхній губі почали накопичуватися маленькі краплинки поту. Як він не намагався, його мова не доходила до них.
  
  
  Нік дозволив цьому ефекту повністю вщухнути, перш ніж цілеспрямовано підійшов до столу і нахилився над німцем. Дія супроводжувалася двома певними звуками. По-перше, кулак Ніка б'є по столі перед чоловіком. По-друге, Вільгельміна падає праворуч від нього.
  
  
  Голос, коли він прийшов, був арктичним. "Дозвольте мені сказати прямо. Я можу бути новачком, але тільки для вас. Я виконував місії більше років, ніж мені хотілося б згадати, і я все ще живий, щоб розповісти про це. Це більше, ніж я можу сказати про більшість людей, які намагалися обдурити мене”.
  
  
  На обличчі Якобі майнула нервова усмішка. Нік проігнорував це та продовжив.
  
  
  «Мені не треба чути ні від кого, не кажучи вже про вас, ні про розклад, ні про загальну динаміку дезертирства. Я можу процитувати їх, глави та вірші. Щодо стану моїх емоцій, я розслаблюся, коли Я сиджу по інший бік цієї бетонної плити з Glenfiddich у руці. Я ясно висловлююсь? "
  
  
  Ківок був непохитним, але посмішка значно зблікла. Пот, який почав заливати його губу, відбивався крихітними крапельками вологи, що розтікалися по лобі. Нік зупинився лише на секунду, перш ніж продовжити.
  
  
  «Щодо вашого дилера, я відкладу рішення на потім. Чотири успіхи з дев'яти спроб навряд чи вартують бронзової медалі. Але я тут не для того, щоби вручати нагороди. Я тут, щоб дізнатися, чому три агенти загинули, працюючи в цій конкретній мережі, і я тут, щоб побачити, як два дуже цінних наукових розуму переходять на бік ангелів. Чому ваш дорогоцінний дилер вважав за необхідне додати в картину двох польських дисидентів, мене повністю спантеличує, але я жити з цим, якщо все йде вчасно і в рамках бюджету. Я ясно висловлююсь? "
  
  
  Якобі відкинувся на спинку стільця, його тіло намагалося зберегти безтурботність, але вказувало на відступ. «Джа, так, як хочеш. Ти Меркурій. Мені наказують підкорятися, і я підкоряюся».
  
  
  «Саме», - пробурмотів Нік. «А тепер, якщо ви вибачте мене, я збираюся зробити коротку подорож на дах. Почекай тут».
  
  
  «Але… але…», - пробурмотів Якобі, але він був відрізаний, грюкнувши дверима позаду Ніка.
  
  
  У холі Нік глибоко зітхнув. Його початковий наказ полягав у тому, щоб чекати на доставку в кімнаті. Але сценарій був порваний разом із розкладом. Затримкам можуть бути пояснення. Зрештою, втеча за кордон – не спорт для джентльменів. Але якщо роки не навчили Ніка нічого іншого, то був засвоєний один урок. Інстинкт довіри. І зараз ці інстинкти кричали, що все шоу готове до захоплення.
  
  
  Нік швидко піднявся на один сходовий проліт і вибрався на дах. При найменшому нахилі тіла він помчав до найближчого виступу і почав обережно кружляти місцевістю.
  
  
  Спершу повернувся. Нік визирнув, вивчаючи вузьку стрічку провулка п'ятьма поверхами нижче. Потім він оглянув будинки, розташовані коридором, уважно стежачи за кожним вікном щодо будь-яких ознак незвичайної активності. Все йде нормально.
  
  
  Потім він провів швидку розвідку двох дахів, які розташовані з боків. Обидві були встановлені трохи нижче за будівлю, яку він займав, і жодна з них не пропонувала нічого, що можна було б сказати про прикриття. Якщо й таїлася небезпека, вона все одно була похована під дахом із шиферним верхом.
  
  
  Нарешті він повернувся до фасаду будівлі, ще раз вивчаючи безплідний краєвид стіни. Мимо проїхала патрульна машина, дуже обережно, дуже повільно. Її фари відкидали дивні візерунки світла через дерев'яну огорожу ліворуч і відкидали дивні іскри світла на дротяну огорожу праворуч. Але це була межа. З усидливості нарочитости, вона продовжувала свій шлях ледве натякаючи на підозру.
  
  
  На коротку секунду Нік сперся руками об парапет, його розум сперечався з його нутром, що, можливо, він полював на відьом. Але так само швидко з'явився дует звуків, який закріпив усю картину.
  
  
  Спочатку пролунав гучний гул мотора, а потім гуркіт вантажівки, що наближається. Частина розуму Ніка все ще робила комп'ютерні обчислення. Слабке кудкання птаха,
  
  
  скрегіт шестерень від напруги, всі ті речі, які казали, що товар уже в дорозі - і страшенно поспішають.
  
  
  Але це був другий звук, який насторожив його. Слабке скрегіт гравію під ногами - несподівана компанія, прямо позаду нього.
  
  
  Нік розвернувся і впав навпочіпки, його спина сковзала по кам'яній кладці пагорба, Вільгельміна вилетіла попереду, щоб прицілитися. Його палець повернув спусковий гачок на той чарівний міліметр глибини, який відокремлював інертне залізо від вибуху смерті.
  
  
  У відповідь він зустрів тільки напружене обличчя і широко розплющені Якобі очі. "Нейн!" - вигукнув чоловік. "Це я! Будь ласка, вони йдуть. Ми маємо йти, так?»
  
  
  На секунду Нік тримав мету, важке дихання пухкого німця ступало у повітря. Нік спостерігав, як Якобі слабким рухом вказав у бік виходу зі сходів.
  
  
  Товстий німець був працьовитий і послужливий до відмови. Але він був далеко не безневинним.
  
  
  В ту швидкоплинну секунду, коли Нік вперше повернувся, він щось прочитав в очах Якобі - щось, від чого на шиї Ніка встали прядки. Він читав зраду. Руки німця не зовсім взяли на себе зобов'язання, але маленькі очі-бусинки були, і Нік це помітив.
  
  
  Тепер питання полягало в тому, чи знав німець, що його читали. Нік зробив ставку, що цього не зробив.
  
  
  Нік сунув Вільгельміну назад у піхви під свою руку і встав. "Більше ніколи мене не дивуй", - виплюнув він. «Наступного разу я можу помилитися».
  
  
  Якобі кивнув, і це був перший натяк на серйозну реакцію, яку він ще продемонстрував.
  
  
  "Внизу", - відрізав Нік. "У нас є робота, якою потрібно зайнятися".
  
  
  Якобі повернувся і прошкутильгав через отвір. Нік пішов за ним. Вони спустилися на перший майданчик, площадку, в якій була кімната, яку вони так недавно займали, коли Нік зупинився.
  
  
  "Чашка", - сказав він. "Ви очистили це?" Якобі дивився на нього, його брови спохмурніли в явному замішанні. «Перевір кімнату», - гаркнув Нік і почав спускатися сходами. «Я піду вниз і чекатиму на тебе».
  
  
  Якобі знизав плечима і рушив до кімнати. Нік здійснив наступну половину приземлення в стабільному темпі, недостатньо повільному, щоб викликати підозри, але досить швидкому, щоб зникнути з поля зору. Нік вважав, підраховуючи секунди, не більш ніж своєю надприродною здатністю оцінювати навички німця.
  
  
  Тоді – миттєвий повтор!
  
  
  Нік знову обернувся, його спина знову сковзнула - цього разу по гіпсу - пістолет знову потрапив йому в руку - цього разу з іншими результатами.
  
  
  Якобі повернув за ріг, щойно Нік повернувся. На відміну від даху, браку не було. Якобі знав, із чим мав справу. На щастя, Нік теж. Рука німця повернулася за ріг, його пістолет-кулемет націлився на череп Ніка - принаймні там, де він мав бути.
  
  
  Вибух прогриз стіни сходової клітки, штукатурка посипалася на голову Ніка. Але все, що його зачепило, – це гіпс. Вільгельміна відповіла на виклик, вибивши три чіткі ноти, що залишили слід на грудях німця.
  
  
  Обличчя Якобі стало похмурим, а потім розгубленим, коли його розум спробував зрозуміти агонію, яку ніяка кількість жиру не могла пом'якшити. Його рука впала на бік, пістолет із гуркотом упав на підлогу. Його очі метнулися до Ніка, висловивши щиру недовіру, а потім двісті сорок фунтів плоті впали вниз сходами, з майже моторошною грацією впавши на перила.
  
  
  Нік вилаявся собі під ніс. Тепер він знав, як троє агентів загинули. Він також знав, що якщо людина Ділера, Якобі, була фальшивою, то і Ділер теж.
  
  
  Ще до того, як тіло торкнулося дна, Нік встав і почав рухатися. Він мчав по рейсах, що рухалися двома запевненнями. По-перше, все шоу було виставою. Дилер або передав усю групу КДБ, або він був із КДБ. У мережу проникли, формула прозора. Пропустіть досить легковаги, щоб зберегти довіру, але переконайтеся, що ви на місці, щоб закрити ворота на чистому золоті.
  
  
  По-друге, у вантажівці з платформою знаходилися двоє блискучих учених, і, їй-богу, Нік був сповнений рішучості врятувати їх живими або спробувати спуститися.
  
  
  Ми мали мало часу для розробки будь-якої контрстратегії. Нік грав за їхнім столом у їхньому казино, і дилер знав, де всі тузи. Насправді був лише один вибір. Зовні була вантажівка, і де б супротивник не розташувався, вразити ціль, що рухається, було набагато складніше, ніж нерухому.
  
  
  Нік здійснив останню посадку і повним ходом врізався у вестибюль квартири. Щойно його ноги торкнулися підлоги, як відчинилися двері в кінці коридору, і водій вантажівки зазирнув усередину, щоб перевірити ситуацію.
  
  
  Чи був він учасником подвійного кросу чи одним із глиняних голубів?
  
  
  Очі, що раптово розширилися, і швидко метнута рука були суддею і присяжними, зведеними в одне ціле. Вільгельміна знову гаркнула. Обличчя чоловіка вигнулося від удару 9-мм кулі.
  
  
  Нік сповільнився настільки, щоб підібрати у жертви пістолет-кулемет і кілька обойм. Потім він з жахом попрямував до дверей.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Він стояв глибоко в затінку прихованого дверного отвору. Рівний комір його шинелі був високим і закривав голову, повністю приховуючи його профіль. Капелюх із широкими полями ще більше приховував його обличчя в тіні. Час від часу, коли він рухався, промінь світла найближчого вуличного ліхтаря освітлював два яскраві блакитні очі. Інша частина особи була монтажом тіней і сивої бороди.
  
  
  За дуже уважного розгляду було видно, що борода накладна. Але деякі, якщо такі взагалі були, колись підходили досить близько, щоб розглянути бороду чи обличчя під нею.
  
  
  Торговець затягнувся цигаркою російської марки, такою ж суворою та вимогливою, як і країна, яка її зробила. Він навіть не усвідомлював, що взяв наконечник, що містить оранжеве свічення в межах його долоні.
  
  
  Він думав про цю нову, яку вони надіслали, під кодовою назвою Меркьюрі.
  
  
  Чи не такий, як інші, цей. Всі ці нетерплячі американські агенти, які прагнуть врятувати людство, так прагнуть прийняти кожну домовленість Дилера, кожну деталь, якби їхня мораль була щитом невразливості.
  
  
  Так багато мертвих ангелів.
  
  
  Але не цей Меркурій. Він сміє диктувати, вимагати. І він торгується хитромудро, ось цей. Притулок із незахищеними периметрами, всього за півтора квартали від точки прориву. Сама точка прориву, раптовий клубок старих квартир, який перервав ланцюг парканів і мінних полів, щоб протягнути руку і пестити саму бетонну стіну - зрозуміло, забиту та охоронювану, але набагато менш вразливу, і потрібно перемогти тільки ворогів-людей.
  
  
  Але не важливо. Пастки можна ставити будь-де.
  
  
  Так, Мерк'юрі не схожий на інших. Він холодний, розважливий – машина. Він, звичайно, мав померти, і колись було влаштовувати аварію. Його смерть підірве операцію; але потім, після цієї ночі, цієї втечі, операція більше не знадобиться.
  
  
  Він упустив сигарету і загасив її підбором. "Як Меркурій", - подумав він, згаснувши.
  
  
  Його погляд впав на непрацюючу вантажівку, яка зупинилася за три будинки від неї.
  
  
  Кури прижилися. Принаймні їх троє. Один із них переживе. Йому треба було працювати. Це була б драматична втеча, але Яцек вирвався б на волю. Вільно поховати себе глибоко в тілі західного ворога, як кріт, яким він мав стати.
  
  
  Він з цікавістю спостерігав, як водій вантажівки зійшов зі свого місця та увійшов до будівлі. За ним почулося слабке потріскування рації, а потім голос його помічника Юрія. Це був дратівливий гугнявий голос; московські зими наче вічно жили в пазухах Юрія. Його впізнання завершилося, Юрій фиркнув та передав інформацію.
  
  
  «Водій входить у будівлю».
  
  
  У відповіді Дилера не було сарказму, що просто нудьгує відстороненість. «У мене є очі, Юрію. Я бачу".
  
  
  "Так сер."
  
  
  Настала хвилина мовчання, коли дилер смакував свою установку. Агент з боку водія таксі відчинив двері і сперся на підніжку. Він витяг ліхтарик і направив його на один житловий будинок далі вулицею. Дилер тричі спостерігав, як кінчик тьмяно світиться, як цигарка.
  
  
  Усі були на борту.
  
  
  З-за спини Дилера пролунало ще одне потріскування електроніки, ще одна приглушена розмова і ще один гучний ніс. Дилер позбавив свого мінійону від зусиль.
  
  
  «Я знаю, Юрію, я знаю».
  
  
  Потім пролунав постріл, різкий тріск пострілів ударив по серцю Ділера, як батіг. З-за дверей вилетів чоловік у чорній куртці з автоматом у лівій руці, пістолетом у правій. З розмитою швидкістю об'єкт застрибнув на підніжку водія. Було ще дві тріщини, і агент із ліхтариком упав на тротуар.
  
  
  Чорна куртка зникла в кабіні вантажівки, не зупиняючись, щоб зачинити двері. Скрегіт шестерень луною відбивався від кам'яних фасадів. Одним величезним ривком вантажівка увімкнула передачу і рвонула вниз по вулиці.
  
  
  З набагато меншою помпою Ділер теж рушив у дорогу.
  
  
  "Автомобіль, Юрію!" - гаркнув він. «Скажіть іншим. Меркурій відлетів! Закрийте сектор, але зберігайте стан "Жовтий". Повторюйте, жовтий! можливо
  
  
  опір – ми повинні зробити так, щоб він добре виглядав за будь-яку ціну”.
  
  
  "Меркурій живий", - пролунав голос крізь потріскуючу статику.
  
  
  «Я знаю це, дурню. Ми перейдемо на альтернативний план».
  
  
  "А Меркьюрі?"
  
  
  «Тепер ми повинні залишити його живими», - прохрипів Торговець. "Тепер він буде нашим засобом перевірки на іншій стороні".
  
  
  Дилер вимкнув інструмент, і його губи скривилися в посмішці. Він вгадав правильно; Якобі не міг зрівнятися з цим Мерк'юрі.
  
  
  Він подумав, що часто буває мудро не розкривати свої плани навіть тим, хто їх виконує.
  
  
  Вийшовши на вулицю, він зробив уявну позначку відправити подячну записку вдові Якобі звичайними каналами КДБ.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Нік звернув на поворот, умовляючи старовинний автомобіль на другу передачу, і його розум відключав усі можливі варіанти. Не було сенсу йти за розкладом. Якщо безпечний будинок заражений, прорив довелося б захопити. Найкраща надія, здавалося, полягала в тому, щоб продовжувати рух і чекати, доки відкриється відкрита позиція.
  
  
  Він знайшов першу вулицю ліворуч, врізався вантажівкою в третю і повернув на куток. Двері з його боку зачинилися від чистого імпульсу. Двері з іншого боку відчинилися, скрипучи на петлях. Потім він раптово торкнувся найближчого стовпа ліхтаря, успішно відірвавши її від кузова вантажівки. З ним пішло близько двадцяти курців, дерево і пір'я полетіло, щоб засмічити камінь позаду.
  
  
  Вулиця перед ним була вузька, але пряма. Нік перемістив вантажівку на четверту і завів двигун, звернувши в саме серце східного сектора, сподіваючись збільшити дистанцію між собою та тим, хто може бути позаду. У той же час він простяг руку до сидіння праворуч, взяв пістолет-кулемет за стовбур і вдарив прикладом у заднє вікно кабіни. Він збирався потребувати допомоги заздалегідь, і для цього було лише одне джерело.
  
  
  Напівобернувшись, він закричав крізь розбите скло. "Хтось там говорить англійською?"
  
  
  У дзеркало заднього виду обережно здійнялося обличчя. Він не належав жодному вченому, і він був занадто старий, щоб бути хлопчиком-художником.
  
  
  "Яцек, правда?" – крикнув Нік. "Ви розмовляєте англійською?"
  
  
  Потрібна мить або дві, щоб страх в очах вщух, але відповідь була твердою. «Так. Насправді дуже добре. Я був професором англійської мови у Краківському університеті».
  
  
  "Чудово", - відповів Нік. "Ви можете використати один з них?" Він підняв пістолет-кулемет.
  
  
  Погляд жаху повернувся на мить, потім чоловік кивнув головою. «Я, звісно, можу спробувати. Що мені з цим робити?"
  
  
  Нік сунув її назад через отвір у склі, і його голос заглушив шум двигуна. «Використовуйте приклад, щоб виламати решту вікна, потім заберіться сюди. Скажіть, хто знаходиться поряд з вами, щоб вони перетягнули решту якомога ближче до цієї кабіни, а потім приєднайтеся до вас тут. Нам знадобиться хтось, щоб завантажити кліпи. Тепер крок!
  
  
  Нік підняв комір піджака і схвально глянув у дзеркало заднього виду, доки дисидент виконував наказ.
  
  
  Приклад врізався в скло, що залишилося, і в кабіну попливли відбиті метеори. Потім голова на мить зникла. Коли він з'явився знову, то забирався до кабіни. Нестача грації підйому з лишком компенсувала швидкість.
  
  
  Нік кивнув. «Добре, професоре, час уроку. Приготуйтеся до хорошого. Це буде вибоїста подорож. Ставте ноги туди та сюди», - зазначив він. Потім його палець тицьнув у пістолет. «Запобіжник вимкнено. Просто застроміть його собі в плече і натисніть на спусковий гачок. Приціліться низько. Пістолет підніметься на вас під час стрільби. І не натискайте на спусковий гачок. Запускайте його короткими чергами. Нам слід зберегти патрони. "
  
  
  "Як мені прицілитися?" спитав чоловік.
  
  
  "Не турбуйся про це", - крикнув Нік. «Все, що мені потрібно від вас, – це укриття. Якщо ви бачите щось, що навіть віддалено виглядає ворожим, стеляйте його. Якщо вони зайняті ухиленням, вони не зможуть добре вистрелити в нас.».
  
  
  У цей момент у дзеркалі з'явилося ще одне обличчя, хлоп'яче біляве обличчя, яке негайно приєдналося до них у таксі, вхід був набагато витонченішим, ніж у першої людини. Хлопчик влаштувався, і Нік кинув Вільгельміну юнакові навколішки разом із кількома затискачами - три для пістолета-кулемета, п'ять для люгера.
  
  
  «Хлопчик-художник знає, як їх заряджати?» Нік покликав Яцека.
  
  
  На радість та полегшення Ніка, хлопчик відповів сам за себе по-англійськи. "Я ніколи цього не робив, але навчитися має бути легко, так?"
  
  
  Нік дозволив собі швидку посмішку. «Тримайся за оптимізм, малюку. Він нам знадобиться». Потім він провів прискорений курс озброєння, схвально спостерігаючи, як хлопчик клацає затвором з розмахом.
  
  
  До появи ворога залишався лише час для найшвидшого «прокляття».
  
  
  Через дві вулиці попереду проїхав військовий джип, натиснув на гальмо та різко повернув назад, щоб заблокувати дорогу. Троє пасажирів джипа вискочили, зброя зісковзнула з їхніх плечей у нетерплячі руки. Нік одразу переключив передачу, помітивши наступний поворот і крикнув молодому артисту. "Всі зібралися біля машини ззаду?"
  
  
  Хлопчик кивнув головою.
  
  
  Нік повернувся і крикнув: «Почекайте, хлопці. Все може стати трохи небезпечним. Потім він повернувся, збираючись із силами, коли троє солдатів на вулиці взялися за руки. "Добре, професоре, це все ваше".
  
  
  Сказавши це, він протаранив колесо ліворуч, переднє колесо зачепило бордюр, вантажівка з тріском нахилилася в поворот. Ще дюжина клітин зірвалася зі своїх причалів і розсипалася довкола них. У той же час, професор набрав обертів. Нік спостерігав, як чоловік вистрілив, відправивши трьох солдатів у притулок. Потім він перейшов на четверту зміну та залишив першу перешкоду позаду.
  
  
  "Гарна робота, професор", - посміхнувся Нік. «Не потрапили в жодного солдата, але я нарахував принаймні трьох подрібнених курчат. Ми зробимо зарубку за першої можливості».
  
  
  І Яцек, і хлопчик полегшено посміхнулись. Але жодна з усмішок не мала бути довгою. Перед Ніком з'явився інший автомобіль, який з вереском перегородив дорогу. Це була громадянська, чорна сімка, якої ледве вистачало на те, щоби заповнити перехрестя перед ними. З машини вискочили дві постаті у сірих мундирах, від держбезпеки. Нік оцінив шанси та взяв на себе зобов'язання.
  
  
  Коли двоє чоловіків залізли у куртки за пістолетами, Нік затиснув шестерні, створюючи видимість зупинки. Також швидко він підняв зчеплення і натиснув на педаль. Пролунав вогонь у відповідь, а потім рев двигуна, коли вантажівка налетіла на двох охоронців, як слон, що зійшов з дистанції. Чоловіки в паніці зробили кілька пострілів, але жоден постріл не влучив у ціль. Натомість був лише болісний скрип металу, коли вантажівка врізалася в задню частину крихітної машини. Нік ухопився за кермо, щоб зберегти контроль, а згодом прискорився.
  
  
  Далеко попереду вимальовувалася ще одна перешкода. Було слабке свічення вуличного ліхтаря та лінійний візерунок світла, що пробивається через ґратчасті дошки. Нік одразу це дізнався. Це був перший ступінь гротескного бар'єру, відомого як Берлінський мур. Праворуч він відчув, як двоє інших пасажирів таксі дивляться на нього.
  
  
  Нік задумався лише на мить. Вулиці були охрініти. Рано чи пізно перед ними виявиться щось, чого не можна буде перемістити, ні уникнути. Відкрита дорога здавалася найкращим варіантом.
  
  
  Нік знову поставив вантажівку на швидкість, набираючи обертів. Праворуч від нього дихання стало утрудненим і шаленим, оскільки стіна перед ними ставала все вищою і вищою. Всім було зрозуміло, що Нік не збирався повертатися.
  
  
  У момент удару молодий художник лише тривалим хниканням акцентував увагу на події.
  
  
  Вантажівка налетіла на огорожу, пробивши рейки та дротяні реберця. Передня частина автомобіля трохи піднялася, а потім жахливий стогін, коли одна з перекручених опор вп'ялася в днище машини. Нік вимкнув передачу і повернув колесо вправо, підтримуючи рівновагу, коли вантажівка вилетіла за бордюр і виїхала на патрульну дорогу. Потім він влетів у неї і молився, щоб не було проколів життєво важливих органів.
  
  
  Його очі одразу почали шукати вихід. Місцевість була саме такою, як він спостерігав раніше – танкові пастки та мінні поля зліва. Праворуч від нього була лише ґратчаста огорожа, за якою тепер рухалося кілька пар фар – усе паралельно до його руху. На мить з'явилося почуття розпачу та розчарування, а потім щось попереду привернуло увагу Ніка.
  
  
  До нього наближалися фари, але їх ще не було видно. Натомість він побачив ауру тих фар, що розходяться віялом з великої темної маси. Більш пильний огляд маси показав, що це масивна кам'яна споруда - церква, прямо посеред нейтральної смуги, церковний міст, який простягся повз танкові пастки і міни і стосувався Західної стіни праворуч від нього.
  
  
  "Бінго!" - пробурмотів він, коли фари висвітлили громаду і попрямували прямо на ґрати вантажівки. "Зігніться", - крикнув він своїм союзникам. «Ми проходимо повз цього сучого сина і йдемо звідси!»
  
  
  "Як?" проковтнув молодий художник, повільно опускаючи голову під панель приладів.
  
  
  "Легко", - відповів Нік. «Ми просто граємо у невелику гру. Це американська класика. Вона називається «курча». І ми страшенно швидко з'ясуємо, хто справді хоче перемогти».
  
  
  Він ударив педаллю об підлогу і поставив колеса прямо на фари, що наближаються. Нік теж опустився на сидіння, його очі майже не бачили приладової панелі, поки він оцінював машину, що наближається. Вона була розміром з вантажівку, її важко було прочитати у світлі наближення вогнів, але він виглядав у всіх сенсах як військовий.
  
  
  Зверху почувся спалах світла, і Нік важко звалився на сидіння. Скло перед ним врізалося в кабіну, коли через нього прогриміло кілька снарядів. Він почекав, поки у феєрверку не вщухне, а потім знову глянув угору.
  
  
  Автомобіль знаходився всього за сотню ярдів від нього, його сирена верещала короткими попереджувальними сигналами. Нік просто повернув вантажівку на зустрічний курс. У міру того, як він наближався, вибухи ставали дедалі шаленішими, переходячи від звуків попередження до звуків недовіри, коли наміри Ніка стали очевидними.
  
  
  Залишалося близько двадцяти ярдів, і сирена заверещала в благанні, а потім загубилася в скрипі шин, коли машина зісковзнула праворуч, втративши контакт всього на кілька дюймів.
  
  
  Нік випустив виразне зітхання полегшення і сів за кермо. Церква тепер була добре видно у світлі його фар. Це була червона кам'яна споруда, до якої потрібно було пройти всього два шари огорожі. Але паркан був прямо паралельний їхньому кутку руху. Не було змоги отримати прямий кут.
  
  
  Було ніколи турбуватися про розкіш. Церква була їхньою єдиною надією, і Нік був сповнений рішучості досягти церкви.
  
  
  Він повернув вантажівку вліво, скривившись, коли дротяна огорожа зачепилась за край платформи. Потім він повернув кермо вправо, стиснувши зуби і стискаючи важелі управління щосили, які в нього були.
  
  
  Правий передній бампер зачепився за перешкоду, фара вибухнула, коли стовпи паркану били по ній, як гомілки. Вантажівка спробувала повернути назад на дорогу, але Нік був непохитний, повернув колесо і направив вантажівку носом у безпечне місце.
  
  
  Потім попереду почулося ще одне яскраве світло фар – фари, схожі на ті, які тепер переслідували ззаду.
  
  
  "Хвати, чорт забирай!" - проревів Нік, умовляючи долю приєднатися до нього. «Проривайся, луджений сучий син!»
  
  
  Доля, мабуть, підслуховувала, бо вантажівка різко нахилилася, а потім – прорив.
  
  
  Праве переднє колесо вдарилося об землю зі струсом шиї, потім ліве, обидва з іншого боку бар'єру. Нік увімкнув двигун, не зважаючи на конфлікт металу з металом, коли задні колеса з'єдналися зі своїми товаришами.
  
  
  Друга огорожа все ще стояла перед ними, але під легшим кутом. Він повернув із західного боку, повернувшись, щоб оточити основну частину церкви - пряму мету, яка не була проблемою. Нік востаннє натиснув на педаль і подолав останній бар'єр.
  
  
  Глушити двигун не було потреби. Він голосно вибухнув і, випустивши шиплячу пару, випустив привид.
  
  
  Часу для захоплення було замало. Носова частина вантажівки стояла ярдах за десять від цегляного фасаду, і Нік вирішив перетнути його якнайшвидше.
  
  
  "Геть! Зараз!" - закричав він, відштовхуючи двох своїх сусідів, виштовхуючи їх через зяючу дірку на місці дверей. Він мовчки подякував долі, яка не тільки провела його через паркан, але й створила димову завісу, коли пара, що виходить із двигуна, клубилася з-під вантажівки і, як туман, висіла за дверима ліворуч від неї. Він пішов по дисидентів.
  
  
  "Увійдіть до будівлі!" він гукнув. «Стріляйте у двері, якщо потрібно, але відчиніть їх!»
  
  
  Потім Нік звернув праворуч, рухаючись до задньої частини вантажівки, щоб забрати двох вчених.
  
  
  От коли доля видала.
  
  
  Навіть звук пари та сирен не міг заглушити звук у вухах Ніка. Занадто багато ночей і днів на багатьох полях битв навчили його шипінню гранатомета.
  
  
  Під крикнувши двом чоловікам стрибнути в безпечне місце, Нік кинувся назад за кришку кабіни і приготувався до струсу від вибуху, що насувається.
  
  
  Він гуркотів, як грім, але зовсім не відповідав тому Армагеддону, на якого чекав Нік. Вибух був потужним, але приглушеним. Нік вискочив із вантажівки та зрозумів, чому. Вибуху не було. Те, що послав гранатомет, було смертю, що горіла, - наповненою напалмом запальної сумішшю, яка роз'їдала кузов вантажівки.
  
  
  Нік відчув, як його кишки стиснулися. Хоча вибух не був особливо сильним, він був більш ніж потужним. Ліворуч, викривлені на землі, лежали тіла двох учених, з їх останків виривався вогонь.
  
  
  Нік дивився на палаючі тіла двох чоловіків, і ненависть пронизувала кожну кістку його тіла.
  
  
  - ненависть до будь-якої системи, яка може змусити людей бігти і зупинити їх з такою ненавистю. Ненависть до будь-якого чоловіка, який міг би стати учасником такої системи. Ненависть до Дилера, людини, яка це влаштувала.
  
  
  Продавець смертю.
  
  
  Вилаявшись собі під ніс, Нік підвівся і попрямував до дверей церкви. Він ударив їх і пролетів крізь них, коли шквал куль обрушився на кам'яне облицювання входу.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  «Стріляйте вище, ідіоти! Ми намагаємось влаштувати гарне шоу, а не знищувати акторський склад!»
  
  
  Дилер натиснув кнопку на рації і засунув її Юрію навколішки. Його пальці знову стиснули перенісся, доки він намагався відновити контроль над своїми емоціями.
  
  
  "Собаки, - подумав він, - собаки Східної Німеччини!" Знесіть закривавлений мур і дозвольте їм усім бігти на Захід. Це має бути найбільш колективно руйнівна дія, яку будь-коли здійснював Східний Альянс.
  
  
  Зітхнувши, його пальці опустилися, і його погляд повернувся до входу до церкви. "Він тут?" пробурмотів він.
  
  
  «Так», - була схлипуюча відповідь.
  
  
  «Тоді давайте увійдемо та завершимо шараду. Накажіть ідіотам пропиляти казенну частину. Але ніхто, я маю на увазі нікого, не повинен стріляти, доки я не накажу. Дайте це дуже ясно, Юрію».
  
  
  Дилер штовхнув двері і вийшов із машини. Ззаду йшов його помічник, імітуючи накази щодо рації. Торговець рухався швидко, пробігаючи через розірвану огорожу і зупиняючись тільки для того, щоб дивитися на два вогні, які раніше були людьми.
  
  
  Тією мірою, якою вони були мертві, місія не обернулася катастрофою. Дилер міг навіть знайти місце для деякого самолюбування. Вогневі установки, що їх убили, були його власним винаходом, однією з незліченних ідей, які допомогли йому піднятися конкурентними сходами інфраструктури КДБ. Він сказав їм, щоб зменшити кількість вибухових речовин. Недостатнього удару, щоб пробити стіни, але більш ніж достатньо, щоб підірвати тендітні людські тіла. І вогонь, товариші; нехай відчують жах вогню.
  
  
  Гуркіт найближчих військ повернув його із задуму. Він обернувся і жестом провів половину чоловіків навколо далекого кінця будівлі, а іншу половину – вниз. Він дозволив другій групі промчати повз нього. Всі вони рухалися, як привиди, крізь густий туман. Ділер слідував за ними.
  
  
  Солдати очистили стіну будівлі та не змогли їх утримати. Гвинтівки летіли до їхніх плечей, приціл націлився на щось у центрі та відносно високо. Дилер повернув за ріг і побачив, що це було. Високо на останньому дванадцятифутовому бар'єрі, витягнувши руки назад, щоб допомогти молодому художнику, був сам Мерк'юрі.
  
  
  Зі звуком пострілу гвинтівки в готовність дія на стіні припинилася.
  
  
  "Стій!" - пролунав голос Ділера. "Не стріляйте!"
  
  
  Дилер швидко оглянув ділянку під стіною. Ні, Яцеку! Це могло означати лише те, що він перебрався через стіну. Торговець майже чув, як молодий артист вимагає, щоб його друг, що любить, піднявся першим. Таким був сенс дружби.
  
  
  "Не стріляйте!!" - закричав торговець, його голос став помітно тихішим, майже хрипким гарчанням.
  
  
  Миттєво простір навколо фігур на стіні перетворився з ночі на день потужним світлом. Молодий художник бовтався, його зап'ястки були в руках Мерк'юрі.
  
  
  Хапа дилера посилилася на рукояті «вальтера». А тепер, подумав він, розіграти останній акт.
  
  
  Яцек вимагав безпеки хлопчика. Це було частиною плати за роки відданості справі у майбутньому. То була ціна, яку треба було заплатити. Що стосується Меркьюрі, то він теж був потрібний з іншого боку. Потрібно було доставити Яцека в Америку, розповісти про вузьку втечу, посадити кріт, де він розквітне і виросте в наступні роки.
  
  
  Торговець протиснувся між двома солдатами та підійшов до стіни. Мерк'юрі відповів підступною хитрістю. Його права рука зісковзнула із зап'ястя хлопчика; у ньому пістолет. Дуло зупинилося на лобі Торговця, який міг бачити. Торговець просто проігнорував це, засовуючи власний пістолет у пальто, коли він зупинився в тіні під людиною, що бовталася.
  
  
  Дилер не зробив нічого драматичнішого, ніж схопив молодика за ногу, його очі піднялися, щоб зустрітися з палаючим поглядом ворожого агента. "Четвертий з іншого боку, так?"
  
  
  Мерк'юрі глянув на чоловіка і кивнув головою.
  
  
  «Тоді ти маєш частину перемоги сьогодні ввечері». - Сказав Ділер. «Це й твоє життя. Візьми обидва і йди». Меркурій не рухався. «Хлопчика не розстріляють. Даю слово. Його помилують».
  
  
  «На чиїй владі», - була різка відповідь.
  
  
  "Вам слово Дилера".
  
  
  Голова Меркурія повернулася
  
  
  повільно з боку на бік. "Ні. Не торговець. Торговець смертю!"
  
  
  В очах російської блиснула слабка іскорка здивування. Продавець смертю! У ньому був дзвін, звук, який приніс певну радість людині біля підніжжя стіни. "Так", - пробурмотів він. "Думаю так. Деяким. Але не тому. Це я можу пообіцяти тобі».
  
  
  Нік звузив очі в щілинки. Хоч би як він зосередив свій погляд, він не міг ухилитися від яскравого світла прожекторів. І навіть якби він міг, він сумнівався, що зможе побачити набагато більше обличчя Торговця, ніж спалах бороди та палаючі вугілля його очей.
  
  
  Нік подумав ще трохи, а потім послабив хватку на зап'ясті хлопця. Хлопчик зісковзнув на землю, рука Дилера ковзнула по його плечу в жесті, трохи батьківському. Міцно тримаючись за руку, дилер знову глянув на Ніка.
  
  
  «До наступного разу, друже мій», - сказав він.
  
  
  "До наступного разу", - луною відгукнувся Нік, відштовхнувшись від стіни і зістрибнувши в безпечне місце.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Сон був досить яскравим. Юний художник висів, холодні руки тримали його згори, холодні очі хапалися знизу. Лунали гуркітливі звуки, схожі на розмови, але нічого виразного. Сновидець знав лише те, що звуки тримали його долю на волосині.
  
  
  А потім гуркіт припинився, руки зникли, і він падав – милі та милі падінь. Він чекав, коли його спіймають холодні очі, але цього не сталося. Він подивився вниз, готовий привітати свого мучителя, але очей не було.
  
  
  Натомість було тільки нескінченне ніщо.
  
  
  Стефан закричав уві сні, щосили намагаючись прокинутися в ліжку. Він моргнув, як завжди, намагаючись їх прочистити, але ні для чого. Навколо нього була ніщо інше, як чорнильна чорнота, ніби разом з ним виникла мрія.
  
  
  Він підняв руку і засунув її перед очима. Нічого. У кращому випадку це слабке зображення пальців, що рухаються, зображення, яке могло бути пов'язане з уявою в такій же мірі, як і з будь-якими фрагментами відбитого світла.
  
  
  Потім Стефан зітхнув.
  
  
  «Сенсорна депривація, – подумав він. Перше, про що вони вам кажуть. Якщо тебе спіймають, попередили, допитають. Вони спробують дізнатися імена та місця. Але спершу вони зламають вас, зруйнують вашу волю до опору. Ви проведете годинник, дні у чорній скриньці. Не буде жодних звуків, нічого, що можна було б побачити, нічого чіпати чи нюхати. Просто нескінченна чорнота, яка розірве вашу душу.
  
  
  Стефан упустив руку. Він був готовий до цього – готовий до них. Він боротиметься з усіма, підбурюваний знанням того, що принаймні Яцек досяг цього. «Випий для мене пива», - прошепотів він у темряву. "І жінка теж, мій друже".
  
  
  «Без сумніву, він робить це просто зараз».
  
  
  Голос вразив Стефана. Його голова закружляла у тому напрямі, звідки вона прийшла, його руки стиснули ковдру під нею. То був знайомий голос, голос зради. Десь у темряві, можливо, всього за кілька футів від нього, був Дилер.
  
  
  Стефан рухався неквапливо. У кімнаті було темно, як смоль, але це було однаково для обох чоловіків. Довелося звести рахунки. Стефан стрибнув до того місця, звідки пролунав голос, його руки були простягнуті, щоб схопити горло людини, яка продавала смерть.
  
  
  Його єдиною нагородою був гострий біль у животі, коли його противник встромив кулак глибоко в його живіт. Стефан похитнувся, але не здався. Він постояв мить, намагаючись перевести подих, прислухаючись до найменшого шарудіння, яке підкаже йому, куди рушив Торговець. Натомість він почув голос.
  
  
  "Ти злишся. Ти не повинен злитися. Ти живий, хоч міг бути мертвим. Я думаю, це має викликати певну подяку».
  
  
  Стефан знову рушив, кидаючись на голос, вирішивши дістатися свого мучителя. Але знову його єдиною нагородою був біль, ще один нищівний удар у живіт, якого не могла позбутися жодна рішучість. А потім другий удар, різкий удар долоні у вухо.
  
  
  Стефан упав, схиливши коліна, його мозок кричав від головного болю. Було кілька секунд, поки в його вухах вщухав дзвін, секунди, в які він ставив питання про здатність цієї людини діяти в темряві. Але питання вщухли з болем. Залишилася ненависть.
  
  
  «Увімкніть світло», - прошипів Стефан. «Зустрічай мене як рівного. Я вб'ю тебе, присягаюся. Вб'ю тебе голими руками».
  
  
  У відповідь був лише невеселий смішок. «Але є вогні. Світло скрізь. Ви, звісно, знаєте це».
  
  
  За словами пролунав звук, знайомий шелест штор, що відкриваються. Стефан підвівся і пішов за звуком, зупинившись тільки тоді, коли його руки зіткнулися з
  
  
  зі склом. Він переміщував їх, обмацуючи гладку поверхню, перевіряючи її, поглинаючи з жахом, що наростає, відчуття тепла, що виходить від скла.
  
  
  І жар переслідував його, невблаганно переслідуючи його, коли він упав навколішки зі сльозами на очах.
  
  
  Єдиним холодом у цій кімнаті був голос Торговця.
  
  
  «Чи бачиш, мій хлопчик – сонячне світло. Багате, золоте сонячне світло». Настала невелика пауза, коли голос став тихішим. Але тоді ти не зможеш побачити, правда? Ні, ти не зможеш. І ти більше ніколи – ніколи».
  
  
  
  
  
  
  Перша глава
  
  
  
  
  
  ВЕСНА 1983
  
  
  АВСТРІЙСЬКО-ЧЕХОСЛОВАЦЬКА КОРДОНА
  
  
  Привиди! - Задумався Нік. Навколо мене привиди.
  
  
  Він трохи здригнувся і натягнув каптур на штурмову куртку. Це було не стільки поступкою моторошним поворотам думки, скільки дуже земним весняним вітрам, що поривали вниз з гори, бризу, що несе сильні спогади про своє походження на засніжених вершинах позаду.
  
  
  Пейзаж мав свою примарну атмосферу; Цього не можна заперечити. Позаду Ніка були гори Шумава, поцятковані тінями і місячним світлом. Навколо нього товстий темний килим з ялини та модрини, що становив Богемський ліс. Внизу річка Влтава, що згинається у бік далекої столиці Праги, її води вирують під обсягами весняної відлиги, перші слабкі завитки туману розпливаються, огортаючи краєвид.
  
  
  Це було середовище, яке викликало фантазію. Богемія є автором багатьох дитячих жахів. Це була земля, населена перевертнями, вампірами та замками, які луною відбивались у звуках людського крику.
  
  
  Але це було родзинкою кіно.
  
  
  Нік Картер міг ігнорувати ці польоти уяви. Врешті-решт він був агентом - Killmaster. І були ритуали, які супроводжували будь-яку місію, ритуали, призначені для підготовки та відволікання: періодичне спостереження за місцевістю, що гарантує самотність; методичні перевірки пістолета-кулемета Скорпіон 61; подумки простежити шлях до порятунку до Австрії. Все це зроблено, щоб чітко сфокусувати місію.
  
  
  Але привиди – постійні істоти, особливо коли вони відокремлені від ландшафту та тіні. Примари, які переслідували Ніка, були його власними, народженими пам'яттю та історією. Він глянув на годинник, відзначивши запізнення. Потім знову подивився на слід і розчищення внизу. У його свідомості примарні привиди історії, прокляття фотографічної пам'яті.
  
  
  Ви неспокійні, гер Меркьюрі. Ми керуємо нашою маленькою залізницею вже багато років – повірте нам. Ви не можете працювати за розкладом, так? Ви дізнаєтесь... ви дізнаєтесь... ви дізнаєтесь.
  
  
  Слова мерця. Слова дезертира, що закінчився гірким розчаруванням - втечею, що мало чим відрізняється від того, якого тепер чекав Нік. Звісно, були відмінності. Відмінності у місці проведення, намірах, у накопиченому досвіді. Але була й подібність, зокрема одна дуже велика. І саме це дражнило Ніка в кутах уяви.
  
  
  Під час дезертирства цей був різношерстим. Семеро поляків боролися за свободу, рятуючись від залізної руки військового стану. Чотири з них були зовсім невідомі, а двоє користувалися лише помірним визнанням: поети, чиї ідеї не так дратували росіян, як їхні вірші. Загалом звичайна транзитна операція, з якою впораються навіть клоуни з Центральної розвідки. Навряд чи робота для AX.
  
  
  Ні, це був той, хто волав до Ніка, примарним голосом благав Меркьюрі прийти до нього. То був крик, пов'язаний з іншими привидами. Він натякнув на інформацію, на можливості, на усунення.
  
  
  У ньому йшлося про торговця смертю.
  
  
  І Нік відповів, обтрусивши древній псевдонім Меркьюрі, і попрямував у серце Богемії. І він чекав, молячись, щоб одна жива привид справді вказав кістлявим пальцем на іншу. Належало погасити борг, обіцянку тринадцятирічної давності було виконано. Торговець смертю був уже мертвий; йому просто треба було, щоб Нік Картер провів його до могили.
  
  
  Здалеку з'явився гідний контрапункт задумам Ніка. То був крик нічного яструба, глухий на безкрайніх просторах долини. Нік сів, дивлячись на все більш туманний місяць, сподіваючись побачити далекий силует птаха. Він помітив її, що кружляє в повітрі з розкритими хижими крилами - за своєю природою торговець смертю.
  
  
  Потім він знову глянув на стежку, шукаючи далеко слабкий натяк на світ фар. На цей раз не буде ні вантажівки з платформою, ні сутички курей. Просто маршрутка із переляканими чоловіками. І розчарувань не було б. Не помітивши вогнів, Нік зрушив з місця.
  
  
  - пильний погляд на місцевість, ще раз впевнений у своїй самотності. Це було вдало обране місце зустрічі, позбавлене гуманності та урядового контролю.
  
  
  Задоволений, Нік знову влаштувався у своїй ніші, у своєму крихітному куточку темного лісу, і дозволив своїм думкам ненадовго блукати. Він спробував уявити, як має виглядати його примарний закликач сьогодні. У пам'яті виник образ, дещо розмитий обставинами їхньої попередньої зустрічі. Була хлопчача посмішка, повна оптимізму, і копиця пісочного волосся. Це були витончені пальці, пальці художника, що стискали домашні скріпки, і руки, які спритно та чіпко чіплялися за його власні. Була молодість, була бравада і нарешті була відставка.
  
  
  Це було те, що Нік найбільше запам'ятав у Стефані Борчаку. Але він провів занадто багато років у цій галузі, щоб обдурити себе, думаючи, що це ті особливості, з якими незабаром зіткнеться. Те, що всього тринадцять років тому було хлопчиком років двадцяти, тепер буде зовні набагато старшим. Усі вони були втікачами від гноблення. Дилер обіцяв життя, а чи не все життя. Радянська система могла взяти дар життя і зробити вирок набагато жорстокішим, ніж його альтернатива.
  
  
  «Ні, – подумав Нік, – чоловік, якого я скоро зустріну, буде зовсім не схожий на хлопчика, якого я впустив біля стіни. Примара, не більше.
  
  
  Та ніч повернулася до нього, а з нею й інший образ. Торговець, людина, яку він перейменував у темряві церкви з червоної цегли. І, фотографічна пам'ять чи ні, це було зображення, яке відмовлялося кристалізуватися з якоюсь чіткістю. Інші деталі були набагато ясніше: виття сирен, гуркіт гвинтівок, націлених у його бік, мерехтливе світло багаття, що пробігає вгору і вниз з обох боків Дилера; ці зображення були дуже чіткими.
  
  
  Але обличчя вислизнуло від нього, ховаючись у тіні капелюха, тіні церкви, тіні стіни. Все, що є, окрім очей. Вони якимось чином знайшли своє власне світло, що виходить із глибин тіні, щоб назавжди закарбувати себе в пам'яті Ніка. Це було ненависне світло цих очей, холодне і власне, яке Нік вирішив погасити.
  
  
  І це було зобов'язанням, заснованим однієї ночі. За тринадцять років були інші зустрічі. Ніч біля стіни була для Ніка незначною перемогою. Вчені загинули, але мережа була розкрита. Дилер опинився поза ринком свободи.
  
  
  Але Ділер був першокласним альпіністом. Він явно прийняв хрещення Ніка близько до серця і легко переключився з агента на вбивцю. Торговець смертю став більше, ніж просто звинуваченням, він став реальністю, стрімкою кар'єрою, побудованою на кістках будь-кого, хто спричинив гнів чи заздрість радянської системи. Це була примарна реальність, яка неодноразово поверталася, щоб переслідувати Ніка.
  
  
  Шість разів, якщо бути точним. Чотири закінчилися перемогами дилера, дві перемоги Ніка. І востаннє? Ніча, через брак кращого слова: два життя збережені, але ціною дуже конфіденційної інформації. Чотири розчарування, два святкування та одне близьке зіткнення, яке майже зробило цю людину об'єктом уваги Ніка.
  
  
  «Наступного разу, – пробурмотів Нік, – майже не буде. Я тебе запам'ятаю. Я загасу ці вогні назавжди».
  
  
  Гучний крик популяції нічних яструбів привернув його увагу до неба. Він витягнув шию, знову шукаючи місяць, знову шукаючи силуети в густому тумані. Цього разу яструби були набагато ближчими, і їх було набагато більше. Незважаючи на туманні чагарники, Нік побачив те, що йому потрібно. П'ять птахів кружляли у дикому танці.
  
  
  Але ніде в параді тіней, що пройшли місячним прожектором, не було ні найменшого натяку на видобуток. Жодних кроликів, затиснутих у лещатах пазурів, ні білок, що піднімаються з лісової підстилки в пернатих повітряних кулях. Просто рух, замішання та гучний крик попередження.
  
  
  Нік більше не був один.
  
  
  Він різко став на місці, його очі знову кинулися вниз ландшафтом. Вдалині він міг розрізнити слабке світло фар. Чи це був проблиск, аура передавалася через відбиваючу завісу туману, надто далеку, щоб спонукати місцеву пташину популяцію до такого занепокоєння.
  
  
  Ні, відповідь була на передньому плані, і Нік шукав очима, такими ж смертоносними, як у будь-якого яструба. Це зайняло секунду чи дві, але поступово почала з'являтися картина, що викликає серйозне занепокоєння. Спочатку невиразно, а потім майже з точністю, Нік побачив невелику колону чеських солдатів, що пробиралися крізь ніч. Вони очистили узлісся близько двох десятків людей, а потім поспішно попрямували до галявини внизу. Саме тут вони зупинилися, одна людина відступила, щоб помітити далеке світло
  
  
  Нік більше не потребував підтримки. Інша примара піднялася, щоб приєднатися до неї. Він кинувся на живіт і спустився схилом гори, цілячись у товсту гранітну плиту, один з кількох виступів скелі, що покривають шрами місцевості. Він пережував реальність того, що відбувалося внизу, і це залишило у роті гіркий присмак. Ще одна мережа, надто пориста та негерметична, щоб вижити; ще один дезертир під загрозою зради.
  
  
  Образ хлопчика, якого він кинув багато років тому біля Берлінського муру, заповнив його мозок. Не було б ні повторів, ні повторів. У цьому мікроавтобусі було дуже багато можливостей.
  
  
  Він дістався кам'яного обличчя, поклав на дно свій Скорпіон і обережно піднявся кам'янистим хребтом. Він повільно вдивлявся у вершину, користуючись покращеною перспективою.
  
  
  Внизу лідер колони розподіляв заряди, покриваючи територію наприкінці стежки. Десять солдатів виконали наказ і помчали до іншого кам'яного фасаду зліва. Ще десять вистрілили праворуч, перетнули стежку і влаштували перехресний вогонь з ялинового гаю. Ватажок і один чоловік почекали, поки всіх посадять, а потім повернулися і пішли вгору схилом.
  
  
  Піднялася ще одна примара. Солдат, що наближається, насилу піднімався по схилу з переносною ракетною установкою, що розгойдується через його плече. В іншій руці – ящик з ракетами. Було очевидно, що ув'язнені не входили до плану гри. Двоє продовжили шлях, нарешті зупинившись за укриттям величезного валуну. Опинившись дома, підготовка пішла швидко. Пускова установка зупинилася на кам'яній основі, ящик з ракетами відкрився для майбутньої бійні.
  
  
  Побіг погляд на дорогу дав Ніку його тимчасові рамки. Те, що раніше було далекою аурою фар, тепер стало блиском, що наближається. Залишалося, напевно, три хвилини, перш ніж машина з вереском зупиниться, вдарившись об середину нульової точки. Часу було небагато, але це було все, що мав Нік.
  
  
  Він швидко прочитав місцевість. Природа була його боці. Група ліворуч мала найкраще прикриття, але набагато менш безпечну позицію. За ними гірський схил різко піднявся, завершившись широким виступом з оголеного граніту, який створював враження, що він знаходиться на останній стадії поразки від зимових морозів та вивітрювання. Нота надії прозвучала в не надто оптимістичних грудях Ніка.
  
  
  Він знав, як побачив це, що ракетна установка буде його першою метою. То була не Берлінська стіна; гори не боялися прориву. Зарядів у ящику буде повно – і смертельно небезпечно. Але гори можна було переробити. З достатньою кількістю умовлянь скелю можна було б переконати послабити хватку. Якби це було так, люди, розміщені нижче, мали мало шансів вижити після результатів.
  
  
  Потім Нік повернувся праворуч, вивчаючи можливості на узліссі. Становище чоловіків було трохи кращим. Хоча під кутом Ніка вони були більш відкритими, вони були набагато розсіянішими, і їх було важче знищити як тіло. Найкращим варіантом, як і раніше, залишалася ракетна установка. Якби він міг ударити кілька основ з дерев, зосередивши свій вогонь у центрі їхньої позиції, він міг би бути досить щасливим, щоб захопити кілька ворогів внаслідок обвалення деревини.
  
  
  В іншому випадку це все одно послужило б відволіканням і серйозною загрозою для чоловіків, які чекають на невеликий опір. Якби хтось із них був схильний до паніки, він міг би просто вибратися назовні. Звідти всю роботу зробить "Скорпіон". Це не було надійним, але спрацює в короткий термін.
  
  
  Нік розвернувся і зісковзнув з кам'яного насипу, його ноги беззвучно торкнулися землі. Він підняв "Скорпіон", перекинув його через голову і щільно притис ремінець до свого тіла. Йому знадобилося кілька дорогоцінних секунд, щоб відрегулювати своє дихання – глибокі, заспокійливі вдихи повітря, які заспокоювали його нерви та загострювали його концентрацію. Час ухвал закінчився. Зобов'язання було ухвалено. Залишилося лише зробити. Машина взяла гору. Нік вислизнув із тіні скелі і почав спуск із пагорба.
  
  
  Час змусив його рухатися швидше і відкрито, ніж хотілося б, але порятунком виявився туман - туман і майже гіпнотична концентрація чеських солдатів на вогнях, що наближаються. Нік зигзагами пробирався від дерева до дерева, нахиляючись до двох чоловіків унизу, його ноги тихо ковзали по м'якому килиму трави.
  
  
  По ходу він зробив необхідні повороти зап'ястя, щоб звільнити Х'юго від його замшевого окуня біля його передпліччя. Тонкий, як олівець, стилет безшумно ковзнув у його руку, його лезо м'яко увійшло до долоні, щоб навіть найслабший натяк світла не висвітлив попередження.
  
  
  Нік підійшов до ха-ха метрів за десять від очікуючого лідера та його смертельного товариша за іграм.
  
  
  З цього моменту слід бути набагато обережнішим, щоб не викликати підозр. Відстань, що залишилася, не давала укриття. Нік ще раз зісковзнув на живіт і з нескінченним терпінням ковзав уперед.
  
  
  У його зусиллях йому допомагав безперервний голос лідера, коли він коментував наближення машини по рації. Чоловік стояв і дивився через валун спереду, коли його приятель залишався згорбленим ззаду, його пальці нервово грали з гранатометом.
  
  
  Нік підповз до сутулої фігури у футі і чекав наступного спалаху зв'язку. Це сталося за лічені секунди. Нік рушив. Його рука стиснула рот чоловіка, що стояв на колінах, поки Х'юго дослідив місцевість його горла. Балаканина, викликана наростаючим збудженням лідера, була більш ніж достатнім прикриттям для тонкого свистка повітря, яке супроводжувало смерть людини.
  
  
  Нік повільно поклав тіло на землю і знову почав чекати; Цього разу для лідера є природна зупинка у своєму репортажі. Не можна, щоб його перервали посеред розмови.
  
  
  Знизу долинав пихкаючий звук мікроавтобуса, чех вигукував свої останні команди і змушував радіо замовчати. Потім, з усім розмахом всюди, він наосліп сунув предмет за собою, чекаючи, поки товариш покірно витягне його з його рук. Нік послухав його, відкинувши його убік.
  
  
  Його погляд все ще був зосереджений на сцені внизу, рука залишалася простягнутою, пальці нетерпляче ворушились. Для Ніка було очевидно, що вождь хотів отримати привілей знищити дисидентів – золоту зірку за його послужний список, добрий вчинок для підвищення свого авторитету серед радянського начальства. Це був обнадійливий знак. Це означало, що стрілянина не почнеться внизу, доки вождь не завдасть удару по славі.
  
  
  Нік не міг цього вдіяти. Х'юго метнувся, як голка, увійшовши в руку чоловіка ззаду, виліз через долоню, а потім знову прослизнув. Плече вождя здригнулося, і його рука полетіла, щоб зависнути перед недовірливими очима. Коли голова повернулася, здивування та ненависть вели запеклу битву за контроль над лицьовими м'язами чоловіка. Обидва були однаково переможені, коли солдат усвідомив свою дилему. Тепер перед ним стояв не якийсь злий призовник; це був Нік Картер - Нік та Хьюго. І хоча він ніколи не розумів, хто це все і чому, він міг розпізнати смерть, коли зіткнувся з нею.
  
  
  І смерть прийшла швидко. Одним лише рухом зап'ястя у бік Нік відправив Х'юго злетіти у повітря. Стилет слабо свиснув і встромився в праве око чоловіка. Настало зітхання і мить хаосу, коли лезо увійшло в мозок людини. Але це швидко минулося. Те, що залишилося, було марним скупченням плоті, яке впало вперед, його обличчя вдарилося об землю з дикою остаточністю.
  
  
  Нік швидко перевернув чоловіка і витяг Хьюго з людських піхов. Він акуратно очистив лезо і засунув його назад у гніздо. Потім він підвівся, замінивши командира на своєму посту, і оглянув сцену внизу.
  
  
  Мікроавтобус зупинився наприкінці стежки. його фари блимали зумовленим кодуванням прибуття. Думковим вухом Нік міг чути у відповідь клацання збройових патронників рушниць.
  
  
  Настав час випробувати стратегії. Нік нахилився і підняв коробку з ракетами, поставивши її на виступ зліва від себе. Потім він схопив гранатомет і поклав його на камінь, як на скам'янілішу триногу. Він схопив одну з ракет і засунув її в спину, його погляд швидко сів на приціл. Його вітало затемнення інфрачервоної технології сепією. Він дозволив собі ледве помітну вдячну усмішку, поправляючи схрещене волосся на прилиплому шматку граніту ліворуч від нього.
  
  
  Він вистрілив.
  
  
  Пролунав приглушений бавовна і знайоме шипіння, коли гранатомет ударився об його плече. Ракета полетіла геть, залишивши по собі густий туман. Він зник удалині, смуга світла позаду, поки він шукав своєї мети.
  
  
  Потім був феєрверк.
  
  
  Ракета вдарилася об камінь, її вибуховий рев порушив тишу ночі. Ще перед тим, як це сталося, Нік готував іншу. Його рука пірнула в коробку, шукаючи іншу ракету, не звертаючи уваги на перегородку, що розділяла коробку надвоє. Він засунув ракету в шахту, лише частково усвідомлюючи маленький червоний сосок, який відзначав її наконечник. Була мить відродження, цього разу його концентрація на кам'яному обличчі, яке захищало солдатів. Не слід, щоб хтось із них переборщив.
  
  
  Нік знову вистрілив. І знову виробництво людини зіштовхнулося із продуктом природи.
  
  
  Знову пролунав вибуховий рев, але цього разу він супроводжувався засліплюючим спалахом оранжево-білого світла і вогненним водоспадом, що розплескався по каменю, а потім схопився зі своєю власною рішучістю. Нік не міг повірити в успіх.
  
  
  Напалм!
  
  
  Нік смикнув головою, щоб оглянути ящик поруч із собою. Подвійні відсіки, подвійні варіанти руйнування. Одна сторона була акуратно засипана вибухівкою. Інший, ідентичний, за винятком крихітних міток червоного кольору. Негайно Нік схопився за одну із звичайних ракет. Він зарядив і вистрілив, ще раз атакувавши кам'яну кладку над людьми. Позаду нього долинало шалене потріскування рації - зніяковілі голоси, які просять роз'яснень у свого лідера.
  
  
  Єдиною відповіддю був раптовий стогін каменю, коли гранітна полиця припинила боротьбу та відокремилася від гори. Пролунав ще один крик, коли каміння впало вниз, розсипаючись на дрібніші осколки і, нарешті, врізалося в гребінь, що приховував чеську міліцію.
  
  
  Нік опустив гранатомет і зняв з плеча свій «Скорпіон», готовий до зустрічі з будь-ким, хто може уникнути атаки каменю, що падає. Ехом гул зсуву більш ніж заглушив крики страху і смерті через укриття. Двом чоловікам вдалося перебігти через гребінь, але їхні зусилля принесли їм лише свинець, а не граніт. Два швидкі постріли «Скорпіона» змусили їх впасти у вогонь, що лизав біля їхніх ніг.
  
  
  На той момент правий фланг встиг зрозуміти, що їм протистояли. Поступово у напрямку Ніка обрушилася злива пострілів, але не раніше, ніж йому вдалося спустити ракети, пускову установку та себе за безпечний валун.
  
  
  Нік покинув "Скорпіон" і приготувався до другого етапу свого плану. Він вибрав три особливо відзначені заряди і засунув перший додому. Він пірнув праворуч, подолавши валун, його живіт стукнувся об землю, коли він випустив першу ракету з рівня землі. Потім він відкотився назад, повторюючи процес ліворуч.
  
  
  Щоразу стрілянина у відповідь прямувала туди, де він був раніше, а не там, де він був тепер. З кожним відступом лунали глухі вибухи ракетних вибухів, мерехтливий ореол багаття і гортанний стогін деревини, коли інше дерево могло розколотися і впасти.
  
  
  Для останнього запуску Нік знову піднявся нагору. стріляючи своєю ракетою і радіючи, як напалм вишукує деревину і плоть, як скупчення птахів, що світяться. Він упустив пускову установку і знову підлетів до «Скорпіона», при цьому вдаривши по новій обоймі.
  
  
  Напалм був благословенням найвищого ладу. Ті, кого не охопив сам вогонь, тепер були запалені в палаючій пожежі, спіймані в світлі сценічних вогнів, що пронизували туман. Нік відкрив вогонь, зарубуючи їх одного за одним. Кожного, кому вдалося уникнути пекельного вогню, незабаром зустрів смертельний дощ сірки.
  
  
  Але це були добрі новини. Погана новина полягала у тому, що пожежі висвітлювали іншу картину. Паніка не обмежувалася лише солдатами. Дисиденти теж відчули істерію, що охопила його. Замість триматися за кришку та безпеку мікроавтобуса, вони вискочили на відкрите місце. Сім біженців, що спотикаються, рятуються від люті поля битви.
  
  
  Що ще гірше, вони визначили Ніка як своє спасіння і попрямували на його позицію на схилі пагорба, поступово просуваючись до лінії вогню.
  
  
  Нік щосили кричав крізь звуки битви, кричачи, щоб вони впали на землю, але голос просто не доходив до них. Він з жахом спостерігав, як один із них упав.
  
  
  Тепер вони були повністю на лінії вогню, і у Ніка залишалося лише одне рішення. Вплив. Агент неохоче поступився вимогам моменту. Вставивши нову обойму, він піднявся на вершину валуна і став на весь зріст. Він випустив шквал куль, які забили камінці біля ніг, що тікають.
  
  
  Привертаючи увагу, він знову вигукнув свою директиву. «Киньте, чорт тебе забирай! Впадіть об землю і залишайтеся там!
  
  
  Був шок, але була й відповідь. Вони впали на людину, залишивши голову Ніка на голову. Нік відмовився пропустити мілісекунду, перш ніж розкритися. Ледве голови дисидентів упали з поля зору, коли він випустив зливу куль, в яку миттєво потрапили двоє чехів. Третій зумів вирізати свої ініціали біля ніг Ніка, але не більше. Ще одна черга Скорпіона змусила його піти назад, доки він не впав.
  
  
  Нік упав на коліно і почав ковзати місцевістю, але серйозніших загороджень не було. Натомість був лише тріск палаючого дерева. Він зістрибнув з валуна і побіг до своєї переляканої пастви.
  
  
  Повільно вони піднялися, голови поверталися, не вірячи бійні. А потім голови зупинилися, кожна по черзі, кожна відзначаючи ту зі свого числа, яка не піднялася. Нік міг відчути змішані емоції жалю та полегшення, які охопили їх. Він зупинився на краю їхнього горя.
  
  
  "Кого ми втратили?" він запитав.
  
  
  Відповідь пролунала похмуро, анонімним голосом з-за меж зграї. "Олек", - ось і все, що було сказано. Це була данина поваги та останній обряд в одній особі.
  
  
  Нік відчував, що у групі формується загальна ідея, але його обов'язком було припинити її. «Вибачте», - сказав він навіть твердим голосом. «Немає часу на поховання. Феєрверк викличе гонитву. Ми маємо десять кілометрів, і нам краще їхати швидко».
  
  
  Один за одним вони оберталися з докірливим виразом обличчя. Але так само швидко кожен зареєстрував розуміння. Мерк'юрі був їхнім лідером, і він знав, що краще. Нік спостерігав за кожним із осіб, відзначаючи їх, вивчаючи їх, вишукуючи в умі те, що відповідало фотографії.
  
  
  Перші чотири особи були більш-менш тим, на що чекав Нік - люди похилого віку з рисами обличчя, покритими роками боротьби з неможливим. П'яте обличчя принесло з собою певне здивування. Це було жіноче обличчя трохи старше тридцяти, але майже чудове своєю красою. Воно було блідим, з високими вилицями, обрамленим чорним волоссям кольору воронова крила і акцентованими темними оніксовими очима.
  
  
  Нік виявив, що прикутий до обличчя, його увага відвернулася лише тоді, коли голос потягнувся, щоб схопити його. «Отже, Мерк'юрі, ми зустрічаємося ще раз. Цього разу з щасливішими результатами».
  
  
  Нік повернувся до голосу і виявив, що майже зляканий, як ніколи. Хоч би які зміни він уявив для хлопчика у своєму розумі, він не був готовий до того, що надала йому реальність. Волосся, яке раніше було пісочного кольору, тепер стало білосніжним, а обличчя, що колись сяяло таким блиском, тепер містило лише товсті лінії зневаги.
  
  
  Але це були очі, на які Нік не чекав, мертві, кам'яні очі з відтінками сірого навколо білих - очі сліпого. Нік із нездоровим захопленням спостерігав, як його очі слабо дивилися через його плече.
  
  
  «Ви мовчите, мій друже. Ви, безперечно, захоплюєтеся щирістю обіцянок Продавця. Дайте життя, але перетворите його на справжнє пекло. Подивіться художника, і ви станете його власником.
  
  
  Нік не міг бути впевнений, що в голосі не було жодного натяку на звинувачення. Він відповів на нього розмірено та обережно. «Він заплатить, Стефане. Я обіцяв собі тоді та обіцяю вам зараз. Він заплатить».
  
  
  Був легкий натяк на посмішку. Його рука піднялася, в ній була тростина, а рукояттю - майстерно вирізаний кулак. Ручка м'яко лягла на руку Ніка, доки чоловік говорив.
  
  
  Так і буде, друже мій. Я даю вам цю обіцянку. Хела! "Сліпий крикнув жінку, чекаючи, поки він сам не відчує дотик її руки, перш ніж продовжити." Моя дружина вестиме мене. Я вважаю, що ми ще маємо подорож. Я не затримуватиму нас подробицями - чи недугами. Веди, друже мій. "
  
  
  «Ходімо», - повторив Нік, повернувшись і направляючи групу до Австрії та свободи.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Двоє чоловіків спостерігали, як крихітний парад зливається з далекими деревами, у безпеці за покривом лісу. Ранков опустив бінокль і дозволив їм упиратися в його опуклий живіт. Поруч із ним був чеський офіцер, який у свій бінокль все ще розглядав ушкодження внизу.
  
  
  "Бог на небесах", - пролунав пробурмотанний коментар.
  
  
  Ранков усміхнувся несвідомій брехні. «Обережно, товаришу. Релігія – перша ознака погіршення цінностей. Я мушу повідомити вас, якщо ви наполягатимете».
  
  
  Але глузування було втрачено під час огляду тіл і пожеж унизу. Окуляри нарешті зісковзнули з очей чоловіка. «Двадцять осіб – знищено. Ким? Чим?
  
  
  Ранков знизав плечима. «Мерк'юрі, як його колись звали. Ніком Картером, якщо хочете. Незалежно від імені результати ідентичні. Вражає, чи не так?»
  
  
  Чех тільки дивився, його думки були поглинені однією думкою. "Навіщо?" пробурмотів він. "Двадцять чоловік. Для чого?"
  
  
  Ранков поклав чеську руку на плече чеха. «Для блага комунізму, товаришу, для порятунку Східного блоку та для торговця смертю. І бувають часи, коли я зовсім не впевнений, що заслуговує на більшу лояльність».
  
  
  Рука впала, і Ранков повернувся і поплентався назад до машини, що чекала їх. Чех пішов за ним, його думки все ще боролися з пусткою внизу. На це знадобилася мить, але чех дозволив своєму замішанню і втраті розжаритися, щоб набратися хоробрості, якої він потребував. Він схопив Ранкова за піджак, повернув до себе людину зі служби безпеки та з викликом привітав його погляд.
  
  
  «Чому ти мене не попередив? Я міг би надіслати більше людей. Я міг би запобігти дезертирству і змусити замовкнути цього агента, якого ти називаєш Меркьюрі. Чому ти дозволив цим людям бути вбитими?
  
  
  Обличчя Ранкова вкрилося льодом, його очі звузилися у дві лазерні щілини, коли його рука відвела руки чеха убік. «У цьому світі є речі більші, ніж ваше обурення, товаришу. Дилер наказав цим собакам зробити втечу, і моя робота полягала в тому, щоб досягти успіху. Я вважаю своїм обов'язком не ставити під сумнів бажання мого Начальства, особливо Дилера. Я зробив, як мені було сказано, і тепер повернуся до Москви – до мого крихітного столу та моєї величезної дружини. В обох випадках я пропоную вам зробити те саме. Якщо ні, то я впевнений, що ви можете супроводжувати мене, люб'язно надане державою, щоб офіційно подати свої скарги. Наскільки я розумію, на Луб'янці наразі є багато місць для бронювання».
  
  
  Чех зблід. Його хоробрість зникла і вилилася з його тіла крижаними краплями поту. "Але чому?" він прошепотів.
  
  
  Ранков трохи пом'якшав і знову глянув на поле битви за ними. «Є плани, – сказав він майже благоговійно. “Я слуга. Я не знаю деталей. Але Ділер знає. Це його плани. І це великі плани, мій друже. Величезні».
  
  
  Ранков знову повернувся до солдата, його рука знову схопила його за плече. «Набагато більше, ніж ти чи я», - зітхнув він. «Набагато більше, ніж двадцять життів. Я знаю це. Останні кілька днів у Москві панує атмосфера хвилювання. У залах Кремля лунають посмішки – і це віщує добро для нас обох. Приходьте. горілка чекає на машині. Приєднуйтесь до мене в тості, так? За Дилера та його плани? "
  
  
  Чех здригнувся, слідуючи за Ранковим до машини, що чекала. Що могло бути настільки важливим у втечі жменьки нещасних біженців, що Торговець забезпечив би їхню втечу, пожертвувавши двадцятьма життями?
  
  
  Але тоді, подумав він, хто він такий? Хто міг сумніватися у мотивах Дилера?
  
  
  
  
  
  
  Розділ другий
  
  
  
  
  
  Вашингтон.
  
  
  Нік дивився у вікно лімузина, поки не вислизнув краєвид. У його мозку виникло тривожне почуття, а в животі воно гризло, що навіть скотч із автомобілями не міг розвіяти. Минуло близько сорока годин з моменту дезертирства на чеському кордоні, але йому все ще здавалося, що він сидить у сільській Богемії.
  
  
  Був туман; правда, це був ранній ранковий туман, що здіймався над Потомаком туман. Були гранітні, штучні пам'ятники з каменю, які складали цвинтар Арлінгтона. Там були пагорби, купини, насправді, просто нагадування про ланцюг Аппалачів, який мешкав на заході.
  
  
  Але для Ніка це була Богемія, і привиди, які переслідували його там – привиди, які по праву мали пасти поруч із чеськими ополченцями – все ще були з ним. Місія, в якій так багато можливостей дозволити минуле, виявилася подразником, реінкарнацією сумніву та ненависті.
  
  
  І Нік не міг зрозуміти чому.
  
  
  Він відійшов від візуальних нагадувань про пейзаж Арлінгтона, знову влаштувавшись у зручному шкіряному кріслі, і дозволив своїм думкам подорожувати тафтинговим дахом салону.
  
  
  Почасти це безперечно був Стефан Борчак, молодий художник, якого колись змусили покинути. Усю поїздку до Сполучених Штатів чоловік провів у безмовному спогляданні. Будь-які спроби з боку Ніка дозволити цей історичний момент зустрічалися лише з холодною ввічливістю та зневагою – ставленням, що має на увазі натяк на провину. Мерк'юрі завжди буде заслугою в тому, що чоловік втратив зір.
  
  
  І було саме відступництво. Чергова рутинна операція, раптово оспівана опозицією. Таке схоже на берлінську справу - таке схоже на торговця смертю. На ньому був майже підпис, за винятком того, що Нік виграв. І дещо з цього приводу вимагало пояснень. Потрапити в кризу може будь-хто, в тому числі і злі генії. Але з Дилером спади означали одиночні ігри замість Хомер, а не викреслення.
  
  
  А чеський роман став для дилера поразкою з першої подачі.
  
  
  Але резолюцій не було. Нік міг тільки дивитися на скотч у руках і дозволяти думкам кружляти разом з бурштинової рідиною. Він був настільки захоплений, що навіть не відчув, як машина зупинилася. Лише коли шофер, зухвалий чоловік-ведмідь, відчинив двері і витріщився на нього, в його очах було зафіксовано тверде несхвалення звичок Ніка до сніданку, заклинання зникло саме. Швидко промовивши тост у бік водія, Нік допив віскі, що залишився, кинув склянку в нішу на підлокітнику і виліз з машини.
  
  
  «Вважай свої благословення», - сказав він.
  
  
  Якщо людина чула, вона не дала жодних вказівок. Його єдиною відповіддю було направити Ніка, нахиливши голову, до густої групи людей на близькій відстані. Нік кивнув і ступив назустріч зборам скорботних. Його хода була безшумною, ніби його ноги відмовлялися порушувати торжество похорону. Єдиним недоліком його підходу були темні мітки, залишені його черевиками на росяній траві під ним.
  
  
  Він обшукав ансамбль і швидко помітив шокуючу гриву сивого волосся і згорблене тіло Девіда Хока.
  
  
  Хоук був головою AX, натхненником і керівником однієї з найсекретніших розвідувальних організацій, коли-небудь створених. Те, що компанії AX бракувало популярності, більш ніж компенсувалося її ефективністю. Хоук був батьком, а Нік Картер - одним із його синів.
  
  
  Killmaster, N3!
  
  
  Нік виявив, що чоловік ширяє на самоті праворуч від групи. Навіть у його ізоляції було відчуття невидимості. Його сіре пальто, здавалося, ідеально вписувалося в туманний туман цвинтаря, його біле волосся - лише промінь сонця, що пробивається крізь серпанок.
  
  
  Нік м'яко підійшов і влаштувався поряд з Хоуком, його руки зчепилися разом, імітуючи жалобну позу натовпу.
  
  
  Короткий обмін поглядами сказав Ніку, що нічого не почнеться, доки служба не закінчиться.
  
  
  Пройшло п'ять хвилин, і похорон закінчився. Натовп рушив геть. Хоук залишився стояти, повільно витягаючи з внутрішньої кишені сигару та сірники. Він запалив, акуратно складаючи целофан, і витратив сірник назад у кишеню пальта. Це був жест, який свідчив про набагато більшу кількість років розвідувальної роботи, ніж будь-коли про захаращення національних пам'яток.
  
  
  Перш ніж говорити, він смакував свою першу затяжку. «Вітаю. Я розумію, що чеський перехід зібрав чимало глядачів».
  
  
  «Кілька», - знизав плечима Нік. "Не зовсім аншлаг".
  
  
  «Проте, хороша робота. Думаю, поїздка після допиту вам сподобалася?
  
  
  Нік усміхнувся. «Не щодня доводиться їздити у лімузині боса. Дякую".
  
  
  "Ви заслужили це." Сигара раптово вилетіла у повітря, вказуючи ліворуч від Ніка. «Хтось ще хоче вам подякувати. Я подумав, що зараз найкращий час».
  
  
  Нік повернувся. Поруч із ними перебували троє людей. Нік впізнав чоловіка у центрі. Представник Карл Ганічек, голова Комітету Конгресу із закордонних справ. Двоє з ним були незнайомцями, але не потрібно було натренованого ока, щоб розглянути «Секретну службу», написану на них.
  
  
  Нік прогнав біографію цієї людини через свій уявний комп'ютер. Ганічек був одним із двох синів, народжених від батьків польсько-американського походження. Після відновлення Польщі наприкінці Першої світової війни сім'я переїхала туди, аби допомогти із відновленням. Батько Ганичека досить швидко піднявся політичними сходами, і цей підйом був різко обірваний нацистським вторгненням.
  
  
  Потім сім'я бігла до Англії, приєдналася до уряду у вигнанні і чекала, чи зможуть союзні держави врятувати їхню державу. Але в міру того, як війна прогресувала і сама Англія зазнавала нападу, батько Ганічека нарешті визнав поразку і повернувся до Сполучених Штатів. Лише брат Ганичека залишився вести бій. Він приєднався до військової розвідки в Англії і, зрештою, був висланий до Польщі. Більше про нього ніхто не чув.
  
  
  Після Перл-Харбора Ганічек приєднався до військових дій США, взявши на себе обов'язки фахівця з мови у військах, що просуваються до Центральної Європи. Він сподівався взяти участь у звільненні його рідної країни союзниками, але почесті взяли він росіяни. Після війни Ганічек увійшов до Польщі. Він витратив три роки, намагаючись потрапити до повоєнного механізму і намагаючись вистежити свого брата. Обидва проекти провалювалися на кожному кроці.
  
  
  Коли всім стала очевидною радянська стратегія «визволення», Ганічек нарешті відмовився від боротьби. Він повернувся до Сполучених Штатів і провів кілька років, як він висловився, «міркуючи про події, які я не міг контролювати». Потрібна була автомобільна аварія в п'ятдесятих роках - аварія, яка забрала життя обох його батьків і майже його власна - щоб нарешті позбавити його особистої поразки.
  
  
  Ганічек хотів мати голос у європейських справах, і він пішов на це. Він балотувався до Конгресу, подолавши антикомуністичну хвилю п'ятдесятих, і був обраний. Він виконав свої зобов'язання, залишаючись навіть після погіршення маккартизму стійкою антирадянською присутністю в Конгресі. Він також був визнаний майстром законодавства у галузі закордонних справ. Він уже наближався до свого сьомого терміну – це був молот демократів, на вагу якого завжди можна було розраховувати – навіть республіканські режими – коли справа стосувалася питань радянської політики.
  
  
  Фізично Ганічек був зовсім не такий.
  
  
  приголомшливим, п'ять футів дев'ять дюймів, ущільнений циклон чистої рішучості. У нього були трохи слов'янські риси обличчя, стрункі, але округлі, з тонким струмком сивого волосся, що відбігало від лисіючого черепа. Здавалося, все його обличчя притулилося до окулярів у металевій оправі.
  
  
  У період телевізійних кампаній він був зовсім не фотогенічним. Глибокі шрами від аварії прорізали його обличчя як дорожню карту. Але його виборці явно менше дбали про це. Для них шрами були лише нагадуванням про те, наскільки глибокими були його зобов'язання.
  
  
  Нік кивнув у знак вітання, коли чоловік підійшов до нього. Це була рука із залізною хваткою, яка захопила його власну.
  
  
  "Можливо, зараз не найкращий час", - пролунав дзвінкий голос. «Але я просто хотів подякувати вам за те, що ви зробили».
  
  
  Нік знизав плечима, коротко посміхнувшись, коли чоловік похитав рукою. Те, що на перший погляд виглядало жалюгідною скромністю, насправді було запрошенням Ніка до Хоука, щоб він узяв на себе ініціативу у розмові. AX був відомий лише кільком людям, і Нік не збирався бути першим, хто це прогаяв.
  
  
  Хоук взяв він ініціативу. «Це Меркьюрі, містере Конгресмен. Думаю, ви зрозумієте, якщо ми не ідентифікуватимемо його далі».
  
  
  "Звичайно", - кивнув Ганічек. «Мені не потрібні подробиці. Достатньо знати, що ви були відповідальні за звільнення кількох моїх співвітчизників. Президент сказав мені, що це не вперше, коли ви виконуєте таку місію. Я просто хотів подякувати вам особисто. Як людина, яка там жила, я хотів, щоб ви знали, скільки означали ваші дії. Ви – заслуга ЦРУ та герой для всіх, хто цінує права людини».
  
  
  "Це моя робота", - відповів Нік і посміхнувся. «Але невелике зізнання ніколи не зашкодить. Наступного разу я запам'ятаю ваші думки, сер. Я ціную ваше звернення до мене».
  
  
  Конгресмен випромінював схвалення. «Удачі, юначе. Я знаю, що ви, мабуть, втомилися, тому я більше не забиратиму у вас час». Він кивнув Ястребу і пішов, його сторожові пси слухняно пішли за ним. Нік і Хоук дозволили іншим піти, перш ніж повернути і попрямувати до лімузина, що чекає.
  
  
  "Чому така престижність?" - Запитав Нік. "Зазвичай ви не йдете на таке велике викриття".
  
  
  Хоук витяг сигару зі стиснутих зубів і випустив густий стовп диму в ранкове повітря. «Президент натякнув, що був би дуже вдячний, якби я трохи порушив правила, принаймні у тому, що стосується Ганичека».
  
  
  "Якась конкретна причина?"
  
  
  Хоук кивнув головою. «Наскільки добре ви стежите за майбутньою Бернською конвенцією?»
  
  
  Нік швидко посміхнувся. «Тобі не обов'язково слідувати за ним, Яструб. Він слідує за тобою».
  
  
  Бернська конференція з міжнародних прав людини стала історією десятиліття. Хоча до нього залишалося ще два тижні, ця подія зібрала більше уваги преси, ніж будь-яка подія, яку Нік міг згадати. Це було особисте дітище президента, і для людини, звинуваченої у недосвідченості у міжнародних справах, це було чимось на кшталт державного перевороту – як в особистому, так і політичному плані.
  
  
  Його претензія полягала в тому, щоб перевершити Гельсінкі за Гельсінськими угодами, і щоб виправдати це твердження, президент зобов'язався особисто бути присутнім на кожній із шести основних сесій конференції. Більшість попереднього президентського року було витрачено на закулісні переговори, мета яких полягала в тому, щоб союзні лідери відповідали президентові з рівними або майже рівними зобов'язаннями. І поки що відповіді були приголомшливими.
  
  
  "У старого йде справжнє шоу", - пирхнув Хоук.
  
  
  «Тепер, - додав Нік, - якби він зміг переконати комуністичні країни приєднатися до нього, він мав би переобрання в його задній кишені».
  
  
  Насторожені очі Хоука різко вкололися, і в ньому пролунав докірливий вираз, що свідчив про зло необізнаного агента. Так само швидко пішов поблажливий погляд. "Я забув", - пробурчав Хоук. Останні кілька днів ти був трохи на зв'язку.
  
  
  Брова Ніка запитливо спохмурніла. «Ви маєте на увазі, що «залізна завіса» приєдналася до параду сановників?
  
  
  "Приєднався!" - заревів Хоук. «Можна подумати, що на карту поставлено власне переобрання прем'єра! Він упустив свій блокбастер у Москві вчора ввечері, і він займає перші смуги всіх американських таблоїдів. Він не лише особисто зустрічається із президентом, а й виховує його. чи три. "
  
  
  "Ви маєте на увазі, що він з'явиться сам?"
  
  
  "Справді", - кивнув Хоук. «І він наводить із собою кількох найпрестижніших вісімдесятирічних членів Політбюро».
  
  
  «І як же все це вписується Ганічек?».
  
  
  «Що ж, незалежно від партійної приналежності, завжди є одна річ, на яку будь-який президент може розраховувати від конгресмена Ганічека, - це жорстка радянська позиція, позиція, з якою нинішній режим почувається як удома. Якими б не були інші питання, з яких вони можуть розходитися, Президент і Ганічек, схоже, уклали невеликий шлюб
  
  
  проти червоної загрози”.
  
  
  Нік ще раз підняв нитку. «І ніщо не підвищить переговорну силу президента більше, ніж єдиний фронт на переговорах у Берні – союзники в одній кобурі, його політична опозиція вдома – в іншій».
  
  
  "Цілком вірно", - кивнув Хоук, його очі горіли схваленням. «Ганічек буде присутнім на конференції як переговорник номер один президента. І він більш ніж повна кобура, N3. Він двоствольний. Він представляє двопартійний фронт, з одного боку, та живий рекорд радянських зловживань – з іншого. Мені шкода того бідного переговірника, якому доводиться дивитися Ганичеку у вічі, а потім говорити про радощі радянського життя».
  
  
  «От чому президент хотів, щоб він зустрівся зі мною? Небагато чарочки, щоб сік розтікся?»
  
  
  "Без сумнівів."
  
  
  Водій тримав двері лімузина відчиненими, коли двоє наближалися, потім тихенько зачинив її за собою і рушив на своє місце за кермом. Машина зникла в ранковому тумані.
  
  
  "Єдине, чого я не розумію", - розмірковував Нік, коли машина набрала швидкість і виїхала на бульвар, - якщо президент збирається на конференцію в Берні так добре озброєним, чому Поради так готові піти під приціл? ? Вони мають окупацію Афганістану, жовтий дощ у Південно-Східній Азії - безліч причин для відступу. Натомість вони входять із дзвіночками. Навіщо?
  
  
  Хоук перетравлював питання кілька секунд, опускаючи вікно вниз і дивлячись, як клубочиться дим від його сигари. Нарешті він відповів, його голос був дещо далеким і невпевненим.
  
  
  «На перший погляд, я припускаю, що все це могло б здатися дещо мазохістським. Але якщо те, що сказав ваш польський друг-художник, правда, картина стає дуже потворною».
  
  
  "Борчак?" Нік скрикнув.
  
  
  Хоук кивнув головою. «Президент зараз проводить опитування. Він має ухвалити якесь рішення протягом наступної години або близько того. До того часу я хотів би не вдаватися в занадто багато спекуляцій».
  
  
  А потім Хоук повернувся і пильно подивився на Ніка. «Але якщо претензії Борчака справді не витримують критики, ми розпочнемо роботу до полудня. Дилер залучений, Нік, до своїх потворних вух. І якщо ми маємо намір переїхати, я хочу, щоб ви керували всім шоу».
  
  
  Очі Ніка стали жорсткими та крижаними. "Якщо в цьому замішаний Дилер, було б досить складно утримати мене від цього".
  
  
  Хоук усміхнувся, стискуючи сигару зубами. «Я думав, ти можеш так почуватися. Отже, якщо нам треба убити кілька годин, як тобі сніданок?»
  
  
  "Ви купуєте?"
  
  
  Хоук кивнув зі смішком.
  
  
  Тоді в тебе побачення, – відповів Нік, переводячи погляд у вікно на сільську місцевість Вірджинії. – До речі. Кого ми щойно приспали? "
  
  
  "Ви були поза межами досяжності", - пробурчав Хоук, хитаючи головою. «Представник Харріс, речник палати представників. Інсульт. Газети були сповнені цього».
  
  
  Нік свиснув. "Я не думав, що він був таким старим".
  
  
  "Він не був", - прогарчав Хоук. "Це було дуже раптово і дуже несподівано". Тут здоровань зітхнув і провів пальцями вільної руки на лобі в жесті смирення. «Я гадаю, це сучасність. Стрес та напруга комп'ютерної ядерної доби».
  
  
  Нік посміхнувся. «Приємно, що у нас із вами є чудова зручна робота без напруження великого уряду чи великого бізнесу».
  
  
  "Ти ухиляєшся від куль, я ухиляюся від бюджету", - посміхнувся Хоук. "Але в мене не було б іншого шляху".
  
  
  Нік кивнув. "Хто буде наступником Харріса?"
  
  
  Хоук ухильно знизав плечима. «Якщо ви прислухаєтеся до преси, там є пара завсідників, які готові вдягнути мантію. Але ... якщо ви прислухаєтеся до луни в окопах, ім'я Ганичека спливатиме постійно».
  
  
  "Ще трохи боєприпасів для конференції?"
  
  
  "Я б так сказав", - кивнув Хоук. «Голосування наближається сьогодні».
  
  
  "Є ставки на те, в який бік він піде?"
  
  
  «Я не граю у азартні ігри, N3. Ви, звісно, знаєте це». - відповів Хоук, його голос вирвався з грудей. «Ставки – це зобов'язання на непізнаване. Мені подобається певність. Я збираю крихітні шматочки, а потім складаю їх у більші зображення. Коли картина стане ясною, я це зроблю».
  
  
  "А що за картина на сьогоднішньому голосуванні?"
  
  
  «Ганичок», - категорично сказав Хоук. Потім він повернувся до Ніку, пустотливо блимаючи очима. "Зробити ставку на нього."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Чоловік стояв і дивився у вікно, заклавши руки за спину. Сонце пробивалося крізь туман, перетворюючи те, що було похмурим ранком, у яскраве свято весняного світла. Тіні розсипалися довгим лужком, вказуючи шлях до навколишнього залізного паркану. Був навіть легкий натяк на аромат бузку, який якимось чином зумів пробитися крізь .
  
  
  скла, щоб дражнити чоловіка ніздрі.
  
  
  Але ніщо з цього не було достатньо сильним, щоб переконати людину. Усередині він був туман, мертві дерева та зима – всі разом. Він відвернувся від вікна, його рухи перемежувалися ще одним зітханням, і він оглянув нутро свого світу. Овальний кабінет, мета стільких амбітних людей, здавався цього дня не більше ніж могилою.
  
  
  На нього напали думки, цитати, які говорять про неможливий, про офіс, «надто громіздкий, щоб ним могла керувати одна людина», про відповідальність, «надто великий, щоб її можна було нести на собі».
  
  
  І це було тільки – що? - п'ять, шість годин тому він тост за свою долю, високо піднявши апельсиновий сік, жартував із помічниками, які вирвали його з ліжка. "Де горілка?" він пожартував. Що таке апельсиновий сік без горілки? Це називається викруткою, хлопці. І ви знаєте, чому? Тому що, коли поради доберуться до Берна, ми водитимемо машину, і - ну - я дам вам зрозуміти, що вони отримуватимуть. "
  
  
  Стільки чуйного сміху. Рік роботи, рік роздачі злив союзникам, членам опозиційної партії – все для того, щоб створити цей унікальний захід. Берн. І зараз-; хаос.
  
  
  Чоловік підійшов до свого столу, його очі були прикуті до тонкого бріфа, що займав центр. Це був лише папір, але для людини, яка займала Овальний кабінет, це був смертний вирок. Один дисидент прослизає через залізну завісу і приносить із собою кінець мрії.
  
  
  Чоловік підняв бриф, його очі всоте сканували машинописні слова, які визначали його настрій.
  
  
  Ні, чорт забирай!
  
  
  Папір знову впав на стіл. Ніщо не могло зупинити конференцію. Навіть це – цей Дилер, ким би він не був. Ніщо не стоятиме на шляху Берна. На коні була президентська репутація. Можливо, навіть було трохи егоїзму, трохи політики. Але найголовніше, мільйони проклятих душ були поховані під ярмом тиранії, тортур та довільного ув'язнення; на кону стояло питання людської гідності.
  
  
  Чоловік плюхнувся у крісло з високою спинкою, не зважаючи на гучний вереск шкіри. Він повернув бриф управо, твердий жест, що говорить про непокору, тоді як його інша рука гортала серію комп'ютерних карток, карток, які дозволяли йому безпосередньо зв'язуватися з певними людьми, людьми, про яких навіть його секретар не знала.
  
  
  Він вставив картку і терпляче чекав на відповідь на дзвінок.
  
  
  Були ігри, в які треба було грати, і була лише одна людина, з якою президент почував себе у безпеці.
  
  
  Дзвінки змінилися комп'ютерним гудінням, звуком, який означав, що дзвінок було переведено на віддалений. Цю людину не було в офісі, але з нею можна було зв'язатися у будь-який час та в будь-якому місці.
  
  
  Настав ще один тупий тріск електроніки і, нарешті, голос. "Так?"
  
  
  «Девід, – сказав чоловік, – мені треба тебе побачити. Негайно».
  
  
  "Тільки закінчую сніданок", - відповів Хоук із правильним тоном поваги в голосі. "Я буду тут, сер".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Цього весняного дня людина, яка займала Овальний кабінет, була не єдиною, хто відчував сильні емоції. Були й інші, помічники, люди, близькі до президента, чиє майбутнє визначатиметься рішеннями, ухваленими найближчими кількома годинами. Один із таких помічників відчував свою частку депресії.
  
  
  Яцек Януславський ходив своїм кабінетом, його стіл був зайнятий одним-єдиним заняттям. На відміну від людини з Овального кабінету це завдання не привернуло його уваги. Це було неофіційним розслідуванням, неофіційним підрахунком голосів, який, здавалося, вказував на те, що Карл Ганічек стане наступним спікером Палати представників.
  
  
  Це були новини, які мали призвести до святкування. "Горілка!" Яцек міг би колись плакати. Але, звичайно, це була розкіш, яку стерли тринадцять років шпигунства. Проте якесь святкування мало бути в найближчому майбутньому. Рідко коли якийсь кріт виявляється на такому високому рівні в надбудові уряду, що протистоїть.
  
  
  Але Яцек зовсім не радий.
  
  
  Він підійшов до вікна свого офісу, і. як і людина всього за кілька кварталів від нього, він вивчав сонячний пейзаж. Під ним розростався рух вашингтонського транспорту, що спадає вулицями, що оточували офісну будівлю Конгресу. Як і помічник, що спостерігає за цим, це було дослідження відомих цілей, які губляться перед перевантаженою реальністю.
  
  
  Усього тринадцять років тому все здавалося таким простим. Один навчається, один тренується, один витрачає дорогоцінні роки на вдосконалення навичок - тренуючись зраджувати будь-кого і всіх заради спільної справи. А потім ви ризикуєте вийти, закопавшись у кишки ворога, виставивши себе як конвеєр інформації. І жодного разу, не напередодні
  
  
  До цього моменту.
  
  
  Але чому саме зараз?
  
  
  Частиною цього був Ганічек. Людина, яка так багато пропонувала. Людина, яка жила під егідою радянського гіганта, сказала «Ні!» Людина, яка читала про перебіжчика, прочитала історію біля Берлінського муру і сказала: «Дозвольте мені бути першим, хто вітає вас із вдячністю, з полегшенням і з роботою».
  
  
  Безперечно, це було частиною цього. Ганічек піднімався, а це означало, що Яцек підніметься разом із ним. Більше престижу, більше відповідальності та більше інформації, що повертається до ще більшої частини зради. Але із цим можна було жити. Це було не більше, ніж очікував Яцек, коли взяв він роль агента.
  
  
  Почасти це був і Борчак – художник, друг. Єдина людина, за яку Яцек вважав за гідну заступитися навіть перед Дилером. "Він не повинен померти". Яцек сказав. «Він має супроводжувати мене під час втечі. Якщо він цього не зробить, можуть виникнути підозри. Але він не має розділити долю вчених. Він має жити! Я хочу отримати вашу обіцянку».
  
  
  І хлопчик вижив. Але тепер ходили чутки, що Яцек глузує з нього. «Відбулася втеча», - сказали пліткарі. «Кращого часу не може бути… Берн і таке інше. Це митець. Боржак чи щось таке. Вони засліпили бідного сучого сина. Ти можеш у це повірити? Бог. ми повинні знищити цих ублюдків і ніколи не озиратися назад".
  
  
  Стефан вижив, вижив і вирвався з лещат Радянського Союзу. Від цього Яцек відчув полегшення. Але з заплющеними очима не було б ні Тіргартена, ні пишних жінок, а лише ненависть, депресія та агонія тринадцяти років сліпого замішання.
  
  
  Через це Яцек відчув каяття.
  
  
  Але це ще не все. Просто незрячі Стефанові очі не були тим, що тепер рвало Яцека нутрощі і змушувало його ходити по офісній підлозі, як тигр у клітці з спітнілими долонями і задумливим похмурим поглядом на обличчі.
  
  
  Це було те, про що вони тепер просили його зробити. Спочатку цього не було щодо гри. Жодного разу за його навчання в КДБ йому не говорили, що його колись попросять убити.
  
  
  І тепер вони це зробили.
  
  
  Принаймні це було припущення, яке Яцек мав зробити з того, що сталося. Запальничку було передано йому - як і всі інші інструкції - через Ікону, людину в радянському посольстві, яка давала Распутіну всі свої інструкції. Була звичайна зустріч, Харперс Феррі, відхилення від маршруту екскурсії, будиночок на дереві за двісті метрів від дороги. Все як і раніше.
  
  
  Але цього разу була запальничка і пляшечка. Запальничка вдарила його в палець, а про пляшечку так і не пояснили. Все, що йому сказали, це наповнити запальничку з маленької ампули з рідиною, а потім кинути її на призначений стіл. "Конгресмен Ганічек хоче висловити свою подяку", - все, що йому сказали.
  
  
  Вбивство, як не крути. І це було те, чого його ніколи не готували.
  
  
  Думки Яцека були перервані вибухом звуку, коли конгресмен Ганічек з ревом увірвався у двері. "Як це виглядає, Яцеку?"
  
  
  Шпигунів знадобився час, щоб зібратися з думками, розуміючи, що його позиція була позицією поразки. Він дозволив питанню бовтатися, створюючи прикриття - як його вчили - перетворюючи момент інтроспективного сумніву на момент дружнього поддразнивания. «Жаль, сер, що якщо всі розрахунки вірні…» Яцек відвернувся від вікна, «… ви будете затверджені як Спікер».
  
  
  Очі Ганичека звузилися, потім загорілися вдячністю. На жарт свого помічника він відповів із належною стриманістю. «Дякую, Яцеку». Потім він додав із гумором: «Думаю, ти щойно заробив собі вихідний».
  
  
  Ганічек повернувся до свого офісу, його просування зупинилося через голос Яцека. "Я зроблю вам обмін, сер".
  
  
  Конгресмен обернувся до нього обличчям. "Ой?"
  
  
  «Я розумію, що є Стефан Борчак, який емігрував. Я… я думаю, що знав його. Якщо можливо, я хотів би зустрітися з ним просто для впевненості. Якщо це одна і та сама людина, ми були дуже близькі - принаймні тоді».
  
  
  На обличчі конгресмена промайнула цікавість. «Звичайно, Яцеку. Справді, був перебіжчик – художник, наскільки я розумію, на ім'я Стефан Борчак. Можливо, це той самий?»
  
  
  Яцек кивнув головою.
  
  
  "Я подивлюся, що я можу зробити", - відповів Ганічек з усмішкою. «На даний момент він перебуває під суворою охороною. Я впевнений, що ви це розумієте».
  
  
  "Звісно. Але для мене це дуже важливо…»
  
  
  Ганичок дивився, а потім підійшов, щоб обійняти Яцека. «Не думаю, що було б боляче, якби я запитаю президента. Цілком можливо, що у вашому випадку буде зроблено виняток. Зрештою, - посміхнувся він, його очі спалахнули змовницьким вогником, - старому потрібні всі голоси, які він може отримати.
  
  
  Я досяг успіху, чи це означає, що я знову заробив ваші послуги за день? "
  
  
  "Так сер. Дуже охоче».
  
  
  "Добре!" – засяяв конгресмен. "Отже, у вас є радянські дані, які я просив вас зібрати?"
  
  
  Яцек кивнув головою.
  
  
  «Тоді приступимо до роботи. У нас багато справ до Берна!
  
  
  З цими словами чоловік пішов.
  
  
  
  
  
  
  Третій розділ
  
  
  
  
  
  Нік терпляче стояв у ліфті, дозволяючи натовпу розійтися і спустошити кабіну. Це був п'ятий поверх Amalgamated Press and Wire Services, штаб-квартира Dupont Circle. Це було цілком законно; Говорячи слова мешканців ліфта була достатньою вказівкою на це. Були загальні уривки сюжету, новини в процесі створення та натяки на заголовки завтрашніх заголовків - і, безумовно, найбільша на словах про майбутню бернську справу.
  
  
  Нік зачекав, поки зачиняться двері, залишивши його одного в ліфті. Потім він дістався панелі вибору і відкрив крихітні дверцята з написом «Небезпечно - висока напруга». Під дверима був крихітний екран комп'ютерного сканера та голосовий реєстратор, ключ Ніка від верхніх поверхів, у яких знаходилася справжня мета Amalgamated Press.
  
  
  Сокира.
  
  
  Нік набрав правильну послідовність цифр на панелі вибору поверху, а потім підніс долоню до сканера. Слабкий гул електроніки та швидкий зелений спалах під його рукою, коли сканер торкнувся його долоні, задовольняючи складне обладнання за її межами.
  
  
  Потім пролунало три різкі гудки.
  
  
  «Код 2271-24», - наспіваючи сказав Нік. "Клас №3, пріоритет А21-874-КМР".
  
  
  Він прибрав руку, коли панель підтвердила його повідомлення, перевіривши зелений світлодіод на екрані, що голос і сканування рук в порядку. Потім він повторив послідовність кодування, чемно запитавши, чи правильний запис. Нік підтвердив вхід, а потім відкинувся на спинку крісла, коли ліфт плавно піднявся на шостий – і найсвященніший – поверх будівлі.
  
  
  Нік поліз у кишеню і витяг з футляра одну зі своїх цигарок із золотим наконечником. То справді був жест, частково породжений бажанням покурити, а частково - самообороною. Будь-який візит до офісу Хоука був спуском у просочену димом безодню, створену сигарою цієї людини. Власна турецька тютюнова суміш Ніка, хоч і не така гостра, являла собою принаймні незначний захист.
  
  
  Але коли Нік спалахнув, його думки займали не порівняльні переваги тютюну; це був продавець смертю. Він щойно провів велику частину дня, кожну секунду з того часу, як розлучився з Хоуком, копаючись в архівах, витягуючи і читаючи всі файли, які могли містити якусь згадку про людину, з якою він збирався виступити.
  
  
  Нік дійшов висновку, що він справді загадка; дивовижна загадка. Замість імені в людини було кілька, всі псевдоніми, і всі вони були замінені на нові, коли старе стало широко відомим.
  
  
  Були лише розпливчасті описи його зовнішнього вигляду та майже ніякої інформації про його біографію. Можливі місця народження варіювалися від Грузії до України та самої Москви. Начебто він вийшов повноцінним та дорослим з надр штабу КДБ на площі Дзержинського.
  
  
  В наші дні для людини було майже неможливо розповсюджувати інформацію так, як це робив Дилер, і не створювати якесь досьє принаймні в одній шпигунській службі, крім своєї власної. Якимось чином Ділер вчинив саме так, залишившись загадкою навіть для своїх поплічників.
  
  
  Але все ж таки Нік викопав всю інформацію, яку міг, підготувався, завантажив комп'ютерну схему свого мозку, поринув у кожну деталь методів, думки і виконання цієї людини. Коли вони зустрілися цього разу, Ділер не збирався йти.
  
  
  Нік відчував, як по ньому пробігає відчуття завершеності, що поколює. Наступного разу не буде. Вже немає.
  
  
  Двері безшумно відчинилися, і Нік ступив у похмуру велич нервового центру AX. Він повернув ліворуч, рухаючись по темно-бордовому килимовому покриттю, повз закриті двері з іншими сканерами ручок та іншими голосовими реєстраторами ключів, шукаючи кабінет людини, яка керувала виставою.
  
  
  Він повільно підійшов до дверей, дозволяючи верхній камері повідомити про його присутність. Настала секундна затримка, а потім м'яке клацання болтів, що випускаються. Нік штовхнув дубові двері і увійшов до внутрішнього святилища.
  
  
  Він був одразу ж зустрінутий виглядом чудової секретарки, що схилилася над столом.
  
  
  «Ах, Бейтман, - посміхнувся Нік, - ти стаєш красивішою з кожним днем». Двері за ним зачинилися.
  
  
  Перед ним повільно піднялася постать, повернувшись, щоб привітати його очима, сяючими сарказмом. Джинджер Бейтман було б чудово висловлювати
  
  
  будь-які емоції, але гнів якось завжди підходить їй найкраще. Було щось у цих блискучих зелених очах, полум'яному рудому волоссі та витонченій вишуканості її південного акценту, що робило жартування майже сексуальним досвідом.
  
  
  «Картер», – видихнула вона, – «у тебе однобокий розум. Зверніть увагу, це не помилка сама по собі, але десь по ходу справи я просто не можу не думати, що це зійшло з рейок».
  
  
  Блискнувши посмішкою, вона підняла файли на своєму столі і ковзнула до відкритої скриньки шафи. Нік із захопленням спостерігав за цим рухом. Це був балет кінцівок та рухів, перевірка утримуючої здатності синтетичної тканини.
  
  
  «Знаєш, Бейтман, якось ти піддасися моїм чарам. Це неминуче - як смерть та податки», - посміхнувся він.
  
  
  Джинджер зупинилася в записі, її очі пустотливо кинулися до стелі, її язик задумливо ковзнув по пишних, товстих, рубінових губах. "Смерть і податки, га?" Вона швидко зітхнула і знизала плечима. Sony, ви всі. Це звучить як надто нудний вечір і надто дорого».
  
  
  Сміх Ніка заповнив кімнату, а Джинджер посміхнулася. Обидва були перервані тріском домофону. "N3", - пролунав похмурий гудок, - "якщо ви перестали чіплятися до помічниці, є питання, що вимагають вашої уваги".
  
  
  Нік швидко кашлянув: "Так, сер", і ... швидко підморгнув Джинджер, пройшов через двері.
  
  
  Кабінет Хоука був таким самим, як і завжди, пам'ятником зі шкіри та червоного дерева, простим та елегантним втіленням функціональних меблів, наповненим різними сувенірами з кар'єри Хоука. Хоук сидів за своїм масивним столом, повітря навколо нього було напрочуд чистим і позбавленим звичайних клубів всюдисущого сигарного диму. З кивком у його бік. Нік зупинився, все ще тримаючись за дверну ручку.
  
  
  Він і Хоук безперечно були не одні в кімнаті.
  
  
  Ліворуч від нього був диван, його мешканці були добре знайомі. Стефан Борчак сидів попереду на сидінні, поклавши руки на тростину, а його очі ковзали у бік Ніка. Поруч із ним була його дружина Хела. На мить її очі зустрілися з Ніком; потім так само швидко вони впали на підлогу. Нік якийсь час спостерігав за нею. Те, що було гарним обличчям, коли вони зустрічалися під час відступництва, стало тепер. по можливості навіть красивіше. AX зробив усе можливе, щоб новачки відчули себе бажаними гостями. Залишилися лише найтонші ознаки макіяжу та спокійне врегулювання рис обличчя, які говорили про те, що роки секретів та напруги минули.
  
  
  Потім Нік глянув праворуч. Там стояли два стільці, між якими стояла тумбочка. Обидва були зайняті. В одному з них був Альберт Раклі, помічник президента, який відповідав за зв'язок із розвідкою, людина, яка засвідчила, що саме президент хотів чи не хотів знати про діяльність AX. В іншому кріслі сиділа жінка, яку Нік не бачив багато років. Вона зустрілася з ним поглядом і затримала їх, і посмішка розтяглася у куточках її рота. Нік згадав цю посмішку. Це було схоже на все інше – добре складене та чуттєве, без явної сексуальності.
  
  
  Торі Бахус: позначення, Killmaster N20.
  
  
  Нік усміхнувся у відповідь. Торі була першокласним агентом, жінкою, з якою він виконав кілька місій. Її місцем роботи був Близький Схід, і Нік міг згадати як мінімум три рази, де її навички та досвід урятували становище. Хоча їхні стосунки ніколи не виходили за межі професійних, вони завжди були більш результатом обставин, ніж бажання.
  
  
  Нік кивнув дамі, і її блискуче каштанове волосся у відповідь кивнули. Потім він обернувся до Хоука. Чоловік терпляче чекав на закінчення попередніх зустрічей. Він вказав на стілець ліворуч від столу.
  
  
  «Доброго дня, N3. Сядьте. Нам є про що поговорити. Чи не могли б ви загасити цигарку? Містер Реклі попросив заборонити курити».
  
  
  Нік сів у крісло і погасив рештки сигарети. Чомусь Реклі ніколи не був бажаним доповненням до слухань.
  
  
  «Дякую, N3», - кивнув Хоук, а потім звернувся до кімнати. «Я впевнений, що ви всі досить знайомі один з одним. Я думаю, ми маємо продовжити те, що треба сказати. Я не хочу видатися різким, але інформація, яку нам дав пан Борчак, дещо лякає. Його масштаби. Є рішення, які необхідно ухвалити тут сьогодні, і ці рішення вплинуть на феноменальний вплив на майбутні переговори в Берні – подія, з якою ви всі достатньо знайомі, щоб зрозуміти без будь-якого додаткового введення».
  
  
  Хоук повернувся до польського художника та його дружини та продовжив. «Містере Борчаку, - сказав він, відкинувшись на спинку стільця, - не могли б ви почати, будь ласка? Розкажіть решті саме те, що ви сказали агентам на допиті».
  
  
  Дисидент пересів
  
  
  на край дивана, його руки стиснули різьблену ручку тростини. Очі його дружини залишалися прикутими до підлоги. «Можливо, якась передісторія? Принаймні для Мерк… заради містера Картера?»
  
  
  "Так", - кивнув Хоук. "Було б добре, якби всі почули".
  
  
  Нік подерся на стільці, поки не зміг глянути прямо на Борчака.
  
  
  «Передусім, - сказав художник, його незрячі очі залишалися нейтрально спрямованими на далеку стіну, - я маю перед вами вибачитися. Моя поведінка з тих пір, як була повідомлена втеча - якою - віддаленою, скажімо ми? мене…"
  
  
  Його голос раптово зупинився, його рука торкнулася колін дружини. Вона відповіла, відірвавши погляд від статі і дивлячись на чоловіка. "Давайте будемо точними, чи не так?" він продовжив. «Моя дружина дала зрозуміти, що, можливо, я був менш ніж вдячний за те, що ви зробили, містере Картер. Моє ставлення до вас під час зворотного польоту та під час опитувань було менш сердечним. За це у вас є мої найглибші вибачення”.
  
  
  Нік знизав плечима. "Прийнято, але зайве. Берлін був інцидентом, з яким нам обом довелося пережити - більше за вас, ніж я. Я ніколи не забував цього і вірю, що мені більше ніколи не доведеться робити подібний вибір. Я прошу вас пробачити те, що має бути .
  
  
  Чоловік усміхнувся. «Важливіше зупинитися на тому, що принесло подію, так?»
  
  
  «Я так думаю, – відповів Нік.
  
  
  «Цілком згоден», - кивнув Борчак. «Тепер з того часу сталося кілька речей. Коротко, я був схоплений Дилером і засліплений. Ця подія не була довільною, і вона була надзвичайно ефективною з погляду моїх зобов'язань щодо захисту свободи Польщі. Дилер знав свою людину. Позбавлений зору я втратив будь-яке бажання боротися нізащо. Я – здався реальності».
  
  
  Очі Ніка бігали по кімнаті. Здавалося, що ніхто не міг дивитися в мертві очі того, хто говорить. Він усвідомлював, що їм було незручно. Борчак, здавалося, це відчував.
  
  
  «Що це означає для всіх вас, – продовжив він, – то це те, що я прийняв волю Продавця. Я вважаю, що ця людина була щедрою принаймні у своїх власних термінах. Він глянув на мене, але не вигнав мене. Натомість, він змусив мене працювати – у його власному офісі”.
  
  
  Ця інформація одразу привернула загальну увагу. Торі Бахус зітхнула, і Реклі напружено нахилився вперед на своєму стільці.
  
  
  Борчак усміхнувся й кивнув головою. «Я подумав, що це вас зацікавить. Дилер - дуже обережна і потайлива людина, навіть усередині своєї власної організації. Він має систему, якою потрібно захоплюватися. Він має звичка оточувати себе тими, хто бачить; його файли зберігаються на шрифті Брайля. Це система, розроблена для забезпечення максимальної безпеки. Зради бути не може. Немає документів, які можна було б сфотографувати. Є лише невелика група сліпих, що витягують записи, що записують в усних розмовах із самим Дилером”.
  
  
  Борчак знову повернувся, невидиві очі схилилися до жінки ліворуч від нього, його рука торкнулася коліна поруч із ним. «Було навіть питання товариських відносин, про яке знову подбав сам Торговець. Жінкам було наказано співмешкати із сліпими чоловіками, від яких залежала безпека Торговця». Його голос став дуже низьким. «Це було не найприємніше завдання, і не всі жінки виконували свої завдання із тією самовіддачею, яку робила Хела. Для цього ніколи не може бути достатньо подяки – чи кохання».
  
  
  Жінка відвела погляд від чоловіка, її очі знову впали в підлогу, її обличчя перетворилося на жорстку маску, крізь яку Нік не міг проникнути. Повага могла прочитати Нік, навіть захоплення. Але слово «кохання», здавалося, встромило погляд дами в килим.
  
  
  Рука Борчак піднялася з її коліна і знову лягла на тростину. "Але це не має нічого спільного з цими розглядами. На вас впливає наступне: я прийняв свою поразку, принаймні приблизно рік тому. Саме тоді, завдяки добрим спонуканням моєї дружини, я дізнався про події в Берні. Саме завдяки її інтересу Обнадійливим результатам конференції я почав робити певні відкриття.Йшов час, і стало ясно, що, в той час як Хела бачила конференцію в одному світлі, Ділер бачив її в зовсім інше. мало скидалися на обговорення, які я проводив удома».
  
  
  Він замовк, у куточках його рота заграла легка посмішка. «Щойно я зміг відчути події, - продовжив він, - я виявив, що в мені спалахнула певна ворожість. Я знову виявив сильну волю. За допомогою Хели я знайшов у собі сміливість атакувати файли Дилера».
  
  
  Брова Альберта Реклі підвелася. "Як же тобі вдалося це зробити?"
  
  
  З грудей Борчака вирвався низький смішок. "Гарне питання, мій друже. Дилер
  
  
  ЕЕЕ дуже уважна людина; його система досить складна. Він проводив із нами свої заняття на ротаційній основі. Коли треба було щось записати, нас викликали індивідуально. Усі звіти передавалися усно, кожна людина виконувала завдання через свою посаду в ротації. Таким чином, він зміг завадити кожному з нас отримати повну картину. Але це система, призначена для захисту ззовні. Дилер ніколи не очікував на активність зсередини. Зламані і засліплені люди не борються, панове, запевняю вас за досвідом”.
  
  
  "То як же вам вдалося накопичити дані?" Реклі наполягав.
  
  
  «Я виконував свої обов'язки, як завжди, але щоразу, коли дилер був відсутній в офісі, я витрачав більше часу на файли. Я вводив свої власні роботи, але я користувався своїм доступом, щоб читати записи в інших. Хто там був, щоб зупинити мене? Сліпий може вести сліпого, але вони ніколи не зможуть їх упіймати».
  
  
  Реклі задоволено кивнув, коли Хоук напружено нахилився над своїм столом. «Отже, ви змогли зібрати дані. Що ви тоді зробили?
  
  
  «Я створив свій власний файл…» – права рука Борчака підвелася, щоб поплескати себе по лобі: «… тут! І коли я відчув, що картина стала такою ж повною, якою могла б бути, я почав планувати свою втечу, використовуючи власні канали Ділера. міг би додати. Я попросив Мерк'юрі, згадавши ім'я з минулого, а решту ви всі знаєте».
  
  
  У кімнаті панував загальний рух, всі перетравлювали щойно почуту інформацію. Потім Хоук знову нахилився вперед.
  
  
  «Ми зібралися тут, щоб обговорити змову, розкриту паном Борчаком. Це план, складений Дилером, щоб завадити конференції у Берні».
  
  
  "Але чому?" - Запитала Торі Бахус. «Вони можуть зробити це просто не з'явившись. Натомість, якщо газети вірні, вони прибудуть до Берна в натурі. Навіщо такі витончені зусилля, коли вони могли уникнути конференції та значною мірою сфальшувати її. "
  
  
  Хоук знизав плечима. «Почасти це стара гра в кішки-мишки. Вони могли б цього уникнути, але в наші дні росіянам дуже не вистачає добрих зв'язків із громадськістю. Поява, особливо перед таких делікатних проблем, могла б дати їм хороший імпульс. Точніше, проте, це питання жорсткої політики - внутрішньої політики. Прем'єр-міністр новачок на найвищій посаді, і він все ще має консолідувати свою владу у Політбюро. Якщо те, що сказав нам пан Борчак, правда, то дилер придумав цей страшенно привабливий удар”.
  
  
  «За прем'єра та за себе», - втрутився Борчак і повернувся у бік Ніка. "Ви пам'ятаєте свою зустріч із дилером у Берліні, містере Картер?"
  
  
  "Я ледве міг це забути", - відповів Нік кам'яним голосом.
  
  
  "Саме так", - кивнув Борчак. «Але в Берліні, містере Картер, він був молодий і займався скелелазінням. Після Берліна події були до нього прихильні. Завдяки вам його зусилля в Німеччині добігли кінця, але тієї ночі сталося дещо, що вплинуло на нього. Я можу приписувати це лише вам. Мерк'юрі. Ви надали йому нове ім'я. Ви назвали його Торговцем Смертю - і він, здавалося, прийняв це самовіддано. З цього моменту вбивство стало його професією. Він піднявся ієрархією КДБ. використовуючи це, як свій метод. Лідери, які стоять над ним, не могли залишатися сліпими до такої ефективності. Директор виховував Торговця Смертю, дедалі більше поважаючи результати, яких він міг досягти».
  
  
  Його тростина піднялася, щоб ударити в повітря. «Тепер, зі сходженням старого наставника Дилера з голови КДБ до Прем'єра всього Радянського Союзу, Дилер бачить для себе ще світліше політичне майбутнє. Він бачить його як майбутнє з більшою владою та ще ширшими можливостями для його унікальних талантів! Зараз він присвячує більше своїх зусиль людині, яка колись її привела, ніж країні, якій, як він стверджує, служить. Але зрештою він служить Дилеру. Ніколи не забувайте про це! Ніколи! "
  
  
  Хоук підвівся і вийшов з-за столу. «У нас, пані та панове, виникає дилема. Завдяки пану Борчаку та його дружині ми також маємо знання цієї дилеми. Дилер використав як свій власний, так і досвід прем'єр-міністра у розвідувальних справах, щоб створити досьє. Подробиці досьє уривчасті - це не та інформація, якою Дилер поділився зі своїми співробітниками. Але достатньо її обговорювалося чи згадувалося, щоб пан Борчак хоча б дав нам уявлення про її обсяг».
  
  
  "Наскільки погано?" - Запитала Торі.
  
  
  Хоук опустився на край столу і схрестив руки на грудях. «Наскільки ми можемо визначити, нічого надто обурливого. Втім, цього не повинно бути. Унікальність цієї ситуації робить презентація, а чи не зміст. По-перше, у вас є радянський прем'єр із твердим інтелектом. зв'язками за його спиною, роками контакту з подіями перших рук. Це саме по собі
  
  
  велика сила
  
  
  .
  
  
  Він глибоко зітхнув і глянув у вікно за столом. «Окрім цього, – продовжив він, – Дилер влаштував невелике шоу, яке ще більше посилить звинувачення, які він має намір висунути. Схоже, вони впровадили серед нас крота, якому запланували. бути на конференції, і той, хто має намір втекти, як тільки росіяни оприлюднять свої звинувачення. Їхній намір у тому, щоб надати світові переконливі докази порушень прав людини у США, а потім виявити крота та підтвердити історію».
  
  
  "Але це все фікція!" - прогримів Реклі, сіпнувшись на стільці. «Звичайно, це буде очевидно! Невже досьє таке руйнівне? Хіба ми не маємо власної інформації, якою можна було б усе це спростувати?»
  
  
  Хоук відвернувся від вікна і підняв руку, щоб утихомирити вибух. «Досьє може бути руйнівним, а може й ні – і, так, немає жодних сумнівів у тому, що ми можемо відкинути історію. Насправді питання полягає в тому, чи можемо ми дозволити собі перетворити конференцію на перестрілку. Правда чи ні, реальність чи ні, але президент не може дозволити, щоб конференція розвалилася на словесні баталії, які відвернуть події від їхньої справжньої мети».
  
  
  "Чи знаємо ми, що це за кріт?" - Запитала Торі.
  
  
  Хоук зітхнув. "На жаль так. Його звуть Яцек Януславський».
  
  
  "Що?" - заревів Нік, миттю встаючи з стільця. "Яцек…?"
  
  
  Хоук кивнув, і голос Борчака пролунав за Ніком.
  
  
  «Так, Меркьюрі. Та людина, яка перейшла через стіну тієї ночі в Берліні. Вже тоді, схоже, Торговець плів свої сітки».
  
  
  "Ви впевнені в упізнанні?" - Сказав Нік, знову повертаючись до Хоука.
  
  
  «Цілком вірно», - була відповідь. «Ділер добре поставив свою людину. Яцек – особистий помічник конгресмена Ганічека, головного переговорника президента на конференції. Ми всі можемо уявити собі значення такої високопоставленої людини, яка не лише дезертирує на знак протесту проти радянських викриттів, а й повторно емігрує! Якщо ви додасте до цього той факт, що конгресмен Ганічек також є членом Об'єднаного комітету Конгресу з нагляду за розвідкою, у вас буде помічник із вельми надійним доступом до тих самих звинувачень, які мають намір висунути Ради».
  
  
  "Ну, зупиніть його!" - проревів Реклі. «Ви знаєте, хто він – заарештуйте його! У жодному разі не дайте йому там здатися!»
  
  
  Хоук втомлено глянув на людину з різким голосом та бюрократичним тоном. «Містере Реклі, ми не хочемо цього».
  
  
  За інших обставин здивування на обличчі Реклі викликало б сміх. Його рот відвис, і його щелепа невпевнено стиснулася при промові, але будь-який звук, що наближався, здавалося, губився в широко розкритих блюдце очах. «Але… але…» – пробурмотів він.
  
  
  Голос Хоука став заспокійливішим і терпимішим. «Якщо ми не зіткнемося з цим зараз, – сказав він, – це завжди буде меч, що висить над нашими головами. Так, ми можемо заарештувати Януславського та не допустити його до конференції. Але тоді ми ніколи не дізнаємося, що це таке задумали Поради, що вони мають. З іншого боку, ми можемо продовжити. Ми можемо дозволити Радам думати, що вони збираються впоратися з цим. Але прийняти наші власні контрзаходи. Якщо ми зможемо переконати їх вразити нас своєю зброєю у закритому сесію, ми можемо протистояти їм, отримуючи як абсолютне знання їхньої інформації, так і вселяючи непотрібність такого підходу в майбутньому».
  
  
  "Ви можете зробити це?" - Запитав Реклі. У питанні була наївність, яку Торі, ні Нік не могли ігнорувати. Перший вибух стримуваної відповіді надійшов від жінки-агента. Наслідував задихаючий зітхання, а потім старанна спроба стерти усмішку з її обличчя. Реклі просто обернувся до неї, його очі були пустельним нерозумінням.
  
  
  "Так", - сказав Хоук, його власний голос приховував гумор. “Ми думаємо, що зможемо. На даний момент Дилер продав прем'єра за його схемою. Він переконав його не поступатися президентові в його прихильності до конференції, і він переконав його включити до участі кількох своїх власних суперників. Радянська делегація. Сам Дилер буде у Берні, щоб вести шоу. Прем'єр, звісно, отримає зізнання, але Дилер отримає свою власну винагороду».
  
  
  "Я все ще не розумію", - сказав Реклі, щиро здивовано насупившись.
  
  
  «Якщо вони виграють, – пояснив Хоук, – переговори впадуть у хаос. Прем'єр зміцнить своє становище у радянській ієрархії, а Дилер отримає владу разом із ним. Якщо вони програють, прем'єр зазнає невдачі, і ми не вітаємо будь-які такі спроби в майбутньому”. Він знизав плечима. «Це авантюра, але ми відчуваємо себе зобов'язаними її прийняти».
  
  
  Які боєприпаси ми можемо використовувати проти них? - Запитав Нік.
  
  
  Хоук вказав на Стефана, що сидів на дивані. "На щастя, пан Борчак залишив свою країну з більш ніж виправданими
  
  
  знаннями у його володінні. Можливо, він зможе краще це пояснити».
  
  
  Сліпий кивнув головою. «Як я вже згадував, я зібрав інформацію частинами і подав її. Але був один проект, який дав мені дилер. Чому я не впевнений. Можливо, він вважав мою відданість надійною. У будь-якому випадку цей конкретний проект був свого роду страховим полісом для самого Дилера. Він людина, яка дуже добре розуміється на механіці радянського життя. Він знає, що чищення – це частина російської історії, яку ніхто не ігнорує. Щоб захистити себе від такого чищення, він створив сховище особистих записів, де детально описані місії та рішення про вбивства. Він веде цей щоденник, якщо хочете, за межами Росії, з людьми, які він прийняв сам. Він недоступний для когось у КДБ, усім, хто не знає, як і де його знайти”.
  
  
  "А ви знаєте?" - пробурмотів Реклі. Борчак кивнув головою. "Ну добре! Отримайте їх!"
  
  
  "Ми маємо намір", - втрутився Хоук. «Ми його отримаємо. І ми запхнемо це російською в горлянку на конференції. У зручний для нас час, звісно. А поки що ми триматимемо радянського крота під наглядом і робитимемо все можливе, щоб переконати росіян, що їхній план все ще діє».
  
  
  На цей раз втрутилася Торі. «Хіба росіяни не відступлять після втечі Борчака? Дилер повинен знати, які масштаби його втрат».
  
  
  Борчак відповів. - «Я не зовсім впевнений, що він знає, що мене ще є»,
  
  
  «Я ретельно спланував свій від'їзд. Дилер відвідав дачу прем'єра під Москвою, щоби спланувати кілька днів. Він повернеться лише сьогодні ввечері. Можливо, він шукатиме мене, але я сумніваюся, що він знає, що я перебрався до Заходу».
  
  
  Настала черга Ніка перервати його. - "Він знає." - Всі погляди звернулися в його бік. Дві дюжини чеських ополченців не йдуть на еміграцію просто так. Можливо, ти керував офісом, Стефане, але в країни є дуже пильні очі, щоб охороняти її. Думаю, що Ділер знав, що ви пішли протягом години. Його зв'язки з прем'єр-міністром, можливо, завадили йому використовувати свої звичайні витонченості, щоб зупинити вас, але він наказав це ".
  
  
  Борчак зітхнув, потім повільно кивнув головою. "Можливо."
  
  
  Нік повернувся до Хоука. «Вся ця чеська справа турбувала мене. Тепер я знаю, чому. Дилер намагався зупинити це; він просто не міг дістатися туди, щоб запобігти йому. Нам пощастило, що він не зміг. Ми зробили це".
  
  
  Хоук згідно кивнув. «Дилер може знати, що Стефан пішов, але він не знає, скільки інформації він накопичив, скільки інформації передав нам Стефан. Наскільки він розуміє, Борчак знав лише про частину проекту у Берні. І установка занадто дозріла; це надто чудова нагода для того, щоб Дилер твердо посадив Прем'єра.
  
  
  «І він страшенно впевнений, що Стефан знає про це». - пробурмотів Нік як собі, так і іншим.
  
  
  На губах Борчака з'явилася посмішка. Але він не знає, що я розкопав місцезнаходження його особистого щоденника. Тому я маю сумнів, що він перемістить його».
  
  
  "Якщо тільки, - додав Нік, - він не думав, що ми йдемо за цим".
  
  
  "І це буде більша частина нашої роботи", - сказав Хоук, встаючи і нахиляючись вперед через стіл, твердо спираючись на долоні. «Ми повинні змусити його думати, що щоденник у безпеці, доки ми не дістанемося до нього».
  
  
  "Як ми це робимо?" - Запитала Торі.
  
  
  "Що ж, ми придумали власний невеликий план", - сказав Хоук. «По-перше, ми запланували європейське турне п'ятьма містами для дисидентів – Борчаков та тих чотирьох осіб, які перебралися разом із ними. Ми можемо сподіватися, що Дилер розглядатиме тур як зменшення небезпеки. Борчак може розповісти нам лише уривки та фрагменти проекту у Берні. Сподіваюся, Ділер прочитає цей тур як доказ того, що ми не можемо скласти фрагменти та фрагменти всього його плану».
  
  
  Нік усміхнувся. «А в одному з міст туру буде особистий щоденник Дилера».
  
  
  "Вірно", - кивнув Хоук.
  
  
  "Яке у нас прикриття?" - Запитала Торі.
  
  
  «Amalgamated висвітлюватиме головні новини туру. Ви і N3 робитимете репортажі».
  
  
  "Коли йти?" - Запитав Нік.
  
  
  "Через два дні", - відповів Хоук. «Це триватиме трохи більше тижня. У містах, які нас не цікавлять, ви будете служити охоронцями та репортерами, записуючи свої історії з упором на зв'язок між заявами дисидентів та майбутніми подіями у Берні. Ви знайдете його у місті із щоденником – і потім «звільніть» його».
  
  
  «Щойно ми це зробимо, - сказала Торі, - Дилер розбиратиметься у грі. Що утримає росіян від відступу?
  
  
  Час і тиск, – відповів Хоук. - Якоїсь миті наприкінці туру президент відповідатиме всім піарникам.
  
  
  Публічно він запропонує дисидентам своє запрошення на конференцію. В приватному порядку він запропонує Радам можливість обговорити параметри у закритому режимі. Якщо вони відмовляться від публічної заяви, це виглядатиме як боягузтво. Якщо вони відмовляться від закритого сеансу, ми зробимо протидію відкритим. Тоді Політбюро, швидше за все, усуне прем'єра за провал».
  
  
  "Вони будуть там", - сказав Нік.
  
  
  "Що робить тебе таким впевненим?" - Запитав Реклі.
  
  
  "Торгівець не відпустить", - відповів Нік. "Я знаю його. Він триматиме м'яч і намагатиметься повернути свої архіви. Він прийде по нас, я обіцяю вам».
  
  
  Хоук дозволив собі посміхнутися. «Це буде дуже сумно для нього. Чи не так? N3».
  
  
  Погляд Ніка на мить перемістився на диван. «Ми зі Стефаном маємо звести невеликий рахунок».
  
  
  Хоук кивнув головою і глянув на інших. «Отже, підсумовуючи, наша ситуація така. Шість дисидентів проведуть свій тур з N3 та N20 як супроводжуючі. Записи Дилера будуть отримані в належний час, а потім зібрані та розшифровані Борчаками для представлення російським, і, якщо необхідно, світ. Потім вони вирушать до Берна. А поки що ми працюватимемо над цим кротом. Ми намагатимемося розкрити природу радянської інформації та виявити її. Крім того, ми спробуємо звернути крота на нашу користь. Якщо це виявиться неможливим – ми його нейтралізуємо”.
  
  
  "Ти маєш на увазі…?" Реклі здригнувся, його обличчя раптом стало дуже блідим.
  
  
  «Я маю на увазі, - сказав Хоук, беручи сигару з хьюмідора на столі і подрібнюючи її обгортку, - саме те, що ви думаєте, я маю на увазі, містере Реклі. Є ще питання?"
  
  
  У кімнаті було тихо.
  
  
  "На цьому брифінг завершений", - сказав Хоук, запаливши сірник і зник у клубах диму. "Хай щастить."
  
  
  
  
  
  
  Розділ четвертий
  
  
  
  
  
  Яцек здавався загіпнотизованим звуком своїх кроків. Це були нерівні сходи, важкі, незграбні кроки, що плескали по тротуару і відлунювалися від коричневого каміння Джорджтауна. І на його шляху була звивиста невпевненість, безтурботність, яку він не намагався приховати. Але тоді не було причин для цього. У Джорджтауні о четвертій ранку свідків не було, тільки порожні тротуари та вуличні ліхтарі.
  
  
  Яцек хотів напитися і з вдячністю переніс свій ступор. Минули роки з того часу, як він дозволяв собі розкіш алкоголю. Зрештою, шпигуни просто не дозволяють собі втратити контроль. Але сьогоднішній вечір був винятком. Він пережив свій день в офісі та намагався пережити свій вечір удома. Але опівночі прийшла і пішла, і біль не давав йому відпочити.
  
  
  Тому він пішов у бар шукати втіхи у випивці.
  
  
  Але жодна кількість горілки не могла стерти сморід, цей жахливий запах зради.
  
  
  Він зрадив художника, свого друга, який тепер не мав очей. Він проміняв довіру Ганичека, і хоч би скільки разів він називав це боргом, це все одно пахло зрадою.
  
  
  А потім, у розпал випивки, його охопило бажання зізнатися. Тремтячою рукою він написав листа на канцелярському приладді бару.
  
  
  Тепер Яцек зупинився біля скриньки в кутку свого кварталу. Він дивився на краплю, його рука нервово смикала конверт у кишені.
  
  
  "Мужність", - пробурмотів він. «Мужність, Яцеку! Ти відмовився від своєї чесності багато років тому. Хіба ти не зберіг хоча б свою мужність?
  
  
  Яцек відійшов від ящика, його кишеня все ще була важка, і попрямував до своєї квартири, хитаючи головою. Визнання - це не те саме, коли його вимовляють інші. Ви повинні зустрітися віч-на-віч з цією людиною, дивитися в сліпі очі, вивчати агонію, яку ви написали на його обличчі. Тільки тоді допоможе у викупі.
  
  
  Але цього не сталося. Ганичок ясно дав це зрозуміти. "Нікому не дозволено бачитися з ним", - сказав чоловік. «Мені дуже шкода, Яцеку. Навіть президент відмовиться від цього питання. Дисиденти всі їдуть до Європи завтра, а до того часу вони перебувають під найсуворішою охороною. Можливо, коли вони повернуться, я зможу організувати зустріч. "
  
  
  Ось тоді і почався біль, і він не витримав очікування. Тож Яцек шукав, просив милостей, копав, як він це робив багато разів, і нарешті отримав маршрути та списки житла. Тепер можна було знайти Стефана та написати листа. Але відправлення, як і раніше, було надто складним завданням. Це означало б кінець. Визнання буде зроблено, і йому залишиться лише в'язниця, втеча чи смерть. Ці Яцек ще був досить сильний, щоб протистояти цьому.
  
  
  Він піднявся на ганок своєї квартири, пройшов через вестибюль і піднявся на три прольоти.
  
  
  у свою квартиру. Його думки жорстоко штовхали його. Сліпий був не Стефан; то був він. Навіщо всі ці роки сліпого служіння? Кому? Росії? Ні. Дилеру! А що було зроблено? Що одержав світ від його служби? Лише смерть. Спікера вбито, щоб його місце зайняв інший. Ганічек підвищився в званні, щоб Яцек міг отримати ще багатші відомості для зради.
  
  
  Безумство!
  
  
  Яцек втомлено увійшов до своєї квартири і дозволив двері зачинитися за ним. Він проігнорував вимикач світла, воліючи усамітнення темряви, і впав на стілець. «Божевілля, - пробурмотів він, - повне божевілля».
  
  
  "І досить, досить недбало".
  
  
  Яцек рвонув на стільці, одразу ж протверезівши. Голос був знайомий, холодний і твердий, як ніж. Він дивився в темний кут, з якого він з'явився, його руки стиснулися у вузлики на підлокітниках. На мить кут нічого не показав. Потім пролунав скрегіт жалюзі, що відкриваються. Вуличний ліхтар лився крізь ламелі, розтинаючи фігуру людини.
  
  
  Але навіть у напівтемряві Яцек приковував очі - блискучі овали блакитного льоду.
  
  
  Ці очі на мить затримали Яцека, потім повернулися до вікна. «Ви п'яні, – сказав Ділер. "Це не пристойно".
  
  
  Яцек випустив напругу в короткому пирханні сміху. «Я вважаю, це так. Дуже непрофесійно, га?» Яцек відкинувся на спинку стільця. «Я буду чесний. Я не почуваюся професіоналом. Але вистачить дрібниць. Чому я завдячую цій честі?»
  
  
  Очі повернулися. «Ви, безперечно, знаєте, що ваш друг художник дезертував? Що він зараз у Вашингтоні?
  
  
  Ще один сміх вирвався з горла Яцека. «Звичайно, товаришу. Я наголошував на цьому факті. Зрештою, чому б і ні? Хіба не змусив вас пообіцяти пощадити його? Чи не я підставив його, щоб ви могли вирвати йому очі? І все-таки, незважаючи на мене, і незважаючи на вас, він все ще вільний. Це вимагає святкування, чи не так? Рука Яцека підняла фальшивий тост. «На здоров'я, товаришу. Людям, які не кланяються».
  
  
  Дії Дилера були швидкими та смертоносними. Його тіло вилетіло з вікна, руки тримали його за лацкани. З силою, що здавалася неможливою для такого стрункого чоловіка, він підняв Яцека, піднявши обличчя людини, поки воно не опинилося в дюймах від його власного.
  
  
  «Я тут, щоб врятувати тебе, мерзенний дурень, і мене не наважуватимуться. Ти взяв від мене обіцянку, і я дотримався її. Сліпота може бути на заваді - може бути для деяких мукою - але вона набагато перевершує вічну темряву смерті. Тобі я зробив виняток, і тепер я плачу ціну, яку не можу собі дозволити».
  
  
  Продавець послабив хватку. Яцек відкинувся на стілець, його погляд був прикутий до навислої над ним фігури.
  
  
  «Від тебе смердить жалістю до себе», - прогарчав він. «Ви бачите засліплену людину і забрудніть у зневазі до себе. Зрада - не єдина сфера діяльності агентів шпигунства, мій друг. Стефан Борчак, не вагаючись, продав вашу душу».
  
  
  "Що? Що ти маєш на увазі?"
  
  
  Дилер нахилився над Яцеком, поклавши руки на підлокітники стільця. "Я міг засліпити хлопчика, але я також найняв його. Я змусив його працювати в моєму офісі. І коли він дезертував, він забрав ці знання з собою, знання, які включають вас, товаришу. І якщо ви думаєте, що він не поділився це знання з його рятівниками, тоді ти ще більший дурень, ніж я думав.
  
  
  Яцек дивився на чоловіка, крижаний холод пробіг його тілом. "Ти брешеш", - видихнув він, але голосу не вистачало переконливості. "Він знає? Ви дали йому зрозуміти, що я його зрадив?
  
  
  Торговець простяг руку, щоб схопити Яцека за руку. З невеликою м'якістю він підняв Яцека зі стільця і штовхнув його до вікна. Яцек дивився надвір.
  
  
  «Дивіться, - вказав Дилер. Яцек подався за пальцем туди, куди він вів.
  
  
  Внизу, у дверях через вулицю, забилася одна постать. Фігура стояла нерухомо, очі ковзали ліворуч і праворуч вулицею. Іноді спостерігався випадковий поворот голови у бік вікна Яцека.
  
  
  "Трохи пізно для туристів, чи не так?"
  
  
  Яцек вивчив чоловіка внизу, а потім повернувся до свого мученика. Вогні знову освітлили обличчя Дилера, одна стрічка перерізала очі з блакитного мармуру. Яцек боровся зі своїми емоціями, борючись із інстинктами виживання, відчайдушно намагаючись заглушити слова, що блукають у його голові.
  
  
  "Може, пора", - прошепотів він. "Може, час уже давно минув".
  
  
  Очі дилера розширилися, а потім спалахнули сильним жаром. Яцек майже це відчував. Потім прийшли руки. Торговець виставив кулаки, вдарив Яцека в груди і штовхнув його.
  
  
  назад на підлогу.
  
  
  «Ти, свиня, що пхикає! Ти б упокорився? І все? Ти підійдеш до них, здасишся, почнеш балакати про гріхи, які ти здійснив – і тоді будеш вільний! Це та картина, яку ти бачиш?
  
  
  У стислій руці торговця раптово з'явився ніж, кінчик якого вперся в горло Яцека.
  
  
  «Скажи мені, – прогарчав Торговець. «Це твої наміри? Тому що, якщо вони є, я можу позбавити тебе неприємностей».
  
  
  Очі Яцека напружилися, щоб знайти кінчик, що впивається в його тіло. Декілька вдихів повітря змусили їх з'явитися на світ.
  
  
  "Будь ласка Ні!" - вигукнув він, його голос був боязкий, жалюгідний і покірний. «Думка. Тільки думка».
  
  
  Ніж підвівся, і дилер випростався. Рука Яцека лягла йому на шию, два пальці відійшли від нього з ледь помітним червоним струмком. Він дивився на свою кров, розсіяно позначаючи її текстуру та відтінок. Від одного виду цієї плями на кінчиках пальців його горло сповнило страх. Але страх поступився місцем замішання, коли Торговець знову заговорив.
  
  
  "Чи бачиш, може Борчак передумає?"
  
  
  Яцек дивився, мимохіть киваючи головою. "Але як?"
  
  
  Торговець відступив, ніж зник у кишені його пальто. «У Берні. Це можна зробити так, щоб у вас був з ним час. Вам це сподобається?
  
  
  Брови Яцека насупилися. «Але він не їде до Берна. Я не розумію. Що він робитиме в Берні?
  
  
  "Повір мені", - пролунав голос. Він буде там. Ти втечеш? Ти дозволиш мені вивезти тебе з країни, якщо я пообіцяю тобі зустріч із художником?»
  
  
  Голова Яцека хиталася вгору-вниз. "Але як? Вони за мною дивляться».
  
  
  Продавець простяг руку і підняв крота на ноги. «Вони завжди дивляться, мій друже. Ось чому дурити їх так приємно. Я все влаштував. Слідуй за мною".
  
  
  Яцек стояв загіпнотизований і спантеличений, коли торговець рушив до дверей.
  
  
  «Підемо, – сказав він, – немає часу збирати речі. Все, що вам потрібно, буде надано на шляху. У мене є машина.
  
  
  Яцек пішов за ним, його рука все ще масажувала шию, його тягар полегшувався від думки про зустріч з другом. Двоє прослизнули у двері і швидко спустилися сходами. На першому майданчику дилер обернувся, схопив Яцека за руку і повів його до чорного входу наприкінці коридору.
  
  
  Біля дверей він прочинив її, його очі ковзали алеєю за нею. Потім він кивнув і увійшов у двері. Яцек пішов за ним. Вони обидва спустилися старим дерев'яним ганком. Яцек рушив до провулку, але торговець зупинив його залізною хваткою за руку.
  
  
  Коли Яцек повернувся, щоб розпитати його, Торговець ковзнув пальцем по губах і жестом вказав у бік фасаду будинку. Вони рушили ліворуч, вийшовши на вузьку стежку, що відокремлює будинок Яцека від сусіднього. Коли вони пробиралися вузькою вуличкою, був лише слабкий хрускіт гравію. Приблизно за десять футів від того місця, де стежка виходила надвір, Торговець підняв руку і зупинився.
  
  
  З кишені він витяг невелику коробку з динаміком та двома ручками. Він мовчки повернув червону ручку нагорі двічі. З гаража долинало ревіння двигуна, і Яцек інстинктивно повернув голову, впізнавши його. Його власна машина заводилася. Раптом із гаража вилетіла машина. Яцек мало не скрикнув. Тільки твердий, але обережний удар Дилера зупинив його ліктем.
  
  
  Реальність виявилася, коли Яцек спостерігав, як машина набирає швидкість. Позаду почулися інші звуки двигунів. Спалахнули фари, заповнивши алею світлом, коли вони помчали слідом за автомобілем, що втік. Коли Яцек повернувся назад, він почув звуки кроків із передньої частини квартири. Декілька людей покинули свої пости, щоб атакувати ґанок, який мав привести їх до квартири Яцека.
  
  
  Проте Торговець чекав, коли кроки стихнуть. А потім визирнула його голова, обережно оглядаючи вулицю. Потім пішов жест рухатися. Яцек швидко пішов за ним на тротуар. З-за кварталу долинав звук автомобільного двигуна, коли автомобіль з темними фарами замуркотів перед ними.
  
  
  Дилер відчинив задні двері і жестом запросив Яцека до машини.
  
  
  «Поспішай», - наказав він. «Ця людина сховає вас від вашого спостереження. Пізніше він надасть вам шлях до втечі. Робіть те, що він каже. На шляху будуть документи, гроші та все, що вам може знадобитися. Рухайтеся швидко. Я подивлюся на тебе знову у Берні”.
  
  
  Яцек ледве встиг пробурмотіти «дякую», як його штовхнули на заднє сидіння, і двері за ним зачинилися. Коли машина рушила з місця, Яцек дивився через заднє скло на фігуру Дилера у темряві.
  
  
  Він коротко помахав рукою - невмілим, але щирим жестом, коли машина завернула за ріг і зникла.
  
  
  Декілька секунд Ділер дивився на місце, яке звільнила машина. Навколо нього з темряви почали з'являтися постаті. Чоловіки, які нещодавно кинулися до квартири, тепер знову з'явилися на ґанку, їхні власні очі стежили за очима Дилера. Головний шпигун підійшов і звернувся до однієї з фігур у костюмах.
  
  
  "Тіла співробітників ФБР були вилучені?"
  
  
  Один із чоловіків відповів ледве пошепки і монотонно. «Про все подбали, товаришу. Тіла сховані, і люди чекають на шляху до втечі. Мета не втече».
  
  
  «Відмінно, – сказав Ділер. Він кинув коробку в руках людині, з якою розмовляв. «Радіо попереду. Скажіть їм, що йде установка. Потім сідайте у свою машину і слідуйте за ним. Я не хочу жодних помилок. Мені потрібне ваше власне підтвердження припинення дії. Ви знаєте, де зі мною зв'язатися».
  
  
  Чоловік усміхнувся. На обличчі з запалими щоками та світлими кучерями з'явилися білі зуби. Якщо можливо, очі Ділера були навіть холоднішими, ніж його власні.
  
  
  "Я служу вам", - сказав чоловік.
  
  
  "Я знаю", - відповів дилер, коли ожила інша машина. "Подзвони мені." І Ділер підійшов до машини, що чекала.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  В іншій частині Джорджтауна ще одна пара очей вивчала порожні вулиці. Нік стояв біля вікна спальні з сигаретою в руці, думки його кружляли. Він ні на що не дивився, просто дозволяючи погляду блукати тротуаром унизу. Він майже не усвідомлював єдину машину, яка завернула за ріг і пропливла повз.
  
  
  «За обідом ви були дуже веселі. Може нам варто було залишити все як є».
  
  
  Голос виходив із напівтемряви при свічках у кімнаті позаду нього. Він належав Торі.
  
  
  Нік дозволив своїм очам метнутися у бік шезлонга, де нудилася Торі з келихом бренді в руці.
  
  
  «Вона напрочуд гарна, - подумав Нік. Її сукня була темно-синього кольору, з поясом на дивовижно тонкій талії зі срібним поясом. Вузька талія підкреслювала повноту її стегон та грудей. Вона виглядала дуже жіночною і дуже чуттєвою, хоча Нік не бачив у її згинах безтурботної м'якості. Швидше, була плавна твердість, що обіцяла не лише красу, а й силу. Її блискуче каштанове волосся вільно падало на скульптурне обличчя.
  
  
  «Вибач», - сказав він, продовжуючи дивитися на неї.
  
  
  То був веселий вечір. Їжа була китайською з провінції Хунань, гострою та гарячою. Вони випили галон гарячого чаю і розповіли про свої минулі часи.
  
  
  Нік справді був веселим і розслабленим. Торі була теплою та чуйною. Залишаючи ресторан, ніхто не сказав ні слова про те, куди вони прямують, ні «ваше місце чи моє». Вони просто поїхали до квартири Ніка.
  
  
  Усередині він приготував бренді. Коли він вручив їй це. Торі притягла його до себе, і вони поцілувалися. Це не був поцілунок на прощання чи привітання, яким вони обмінювалися у минулому. Це був поцілунок, у якому говорилося: Я хочу тебе.
  
  
  Але якось цього не сталося. Навіть з його руками, що бігли по тонкій вигнутій арці її спини, і з її повними грудьми, що пропалюють його сорочку, створюючи спустошливий жар на його грудях, цього не сталося.
  
  
  Дорогою з ресторану його думки вже повернулися до Дилера.
  
  
  "Нік ...?"
  
  
  "Що ж."
  
  
  "Ви посміхаєтесь чи посміхаєтеся?"
  
  
  «Ні те, ні інше - мої очі, що дивляться і люблять».
  
  
  «Бик. Твій розум за мільйон миль звідси». Як вона казала. Торі сіла, підтягнувши під себе довгі ноги. Сукня йшла з ними, оголюючи довгий простір м'якого стегна у темних колготках.
  
  
  Погляд Ніка впіймав це, і його посмішка стала ширшою. "У тебе гарні стегна".
  
  
  «Мені хотілося б думати, що зі мною все гаразд, але ти не про це думаєш, чи не так?»
  
  
  "Я думаю що ні".
  
  
  "Ділер?" Нік кивнув і знову глянув на вулицю. "Він прибив тебе раз чи два, чи не так?"
  
  
  Нік кивнув. «Так, раз чи два».
  
  
  "Вас турбує ідея зустрітися з ним за столом переговорів?"
  
  
  «Трохи. Це не те, як ми зазвичай ставимося один до одного».
  
  
  "Ти хоч знаєш, як він виглядає?"
  
  
  Нік затягнувся цигаркою. «Одного разу я був з ним віч-на-віч. Було темно, і там багато всього відбувалося, але я впізнаю його, коли побачу його. Це його очі. Вони – ну, вони дивні. Дивний непрозорий синій колір. Наче ви можете бачити крізь них його череп. А коли ви це робите, то нічого немає. Як тільки ви бачите ці очі, ви ніколи їх не забудете».
  
  
  Ти хочеш знати, що я гадаю? »Нік повернувся і витріщився на неї.« Мої мізки кажуть, що ти молишся, щоб він прийшов за нами. Ви сидітимете там, віч-на-віч, і не зможете доторкнутися до нього. І я думаю, це просто з'їдає тебе зсередини».
  
  
  Нік кинув сигарету в найближчу попільничку і підійшов до борту шезлонгу. Він простяг руку і легко провів пальцями її пишним волоссям. «Ти яскрава та красива».
  
  
  Його рука ковзнула до спокусливої темної западини між опуклостями її грудей. Кінчик пальця провів по опуклості одних грудей, а потім клацнув знайденим там прикрасою.
  
  
  "Що це?"
  
  
  «Подарунок від мого батька давно. Я вважаю його талісманом на успіх».
  
  
  Він нахилився вперед, щоб оглянути його ближче. Це було кругле нефритове коло, яскраво відполіроване, з гримасою східного обличчя, вирізаним на темно-зеленому камені.
  
  
  "Дивна штука".
  
  
  Вона кивнула головою. «Предполагается, що це синтоїстський бог хорошого врожаю».
  
  
  Нік посміхнувся. «Напевно був поганий рік, коли вони вирізали цей. Ти завжди його носиш?
  
  
  "Навіть у ліжку", - сказала Торі, сповзаючи з шезлонгу на ноги. "Хочеш побачити?"
  
  
  "Думаєш, це безпечно?"
  
  
  "Хіба ми не одні?"
  
  
  Нік засміявся. "Звісно. Я не це мав на увазі".
  
  
  "Я знаю."
  
  
  Вони обоє знали. Якщо один агент чіплявся до іншого - завжди погано. Якщо ви опинитеся надто близько один до одного в ліжку, ви можете опинитися надто близько в полі.
  
  
  Близькість означає турботу. А надто велика турбота може означати неуважність – перше «не треба» у списку виживання.
  
  
  Але аура, що оточувала їх тепер, зайшла надто далеко; еротична електрика, що протікала між ними, оволоділа їх розумом так само, як і тілом.
  
  
  «Мені все одно, – прошепотіла вона.
  
  
  "Я теж", - відповів Нік гортанним голосом.
  
  
  Він підвівся і трохи відступив від неї. Боже, знову подумав він, вона гарна. Її темно-каштанове волосся було дуже довгим і зачесане до блискучого блиску. Вона була надзвичайно високою і вражаюче гладкою, її пишні груди нахабно і зухвало виступали з її стрункого тіла.
  
  
  Судячи з сукні, що облягає, Нік був упевнений, що під ним не було нічого, крім колготок. Це було важко визначити, оскільки на її грудях не було жодного натяку на провисання. Вона була схожа на каштанового, блідошкірого, косоокого людожера і зачаровувала його.
  
  
  Він побачив, як її очі піднялися і впіймали його погляд на ній. Щось у глибині його шлунка заворушилося. Щось глибоко всередині його тіла затято відреагувало на її вигляд. Він не міг відвести погляду. Він помітив, що її брови сильно вигнуті, а ніздрі різко роздмухуються. Вона тримала свої повні червоні губи злегка прочиненими, і вони блищали, ніби постійно вологі. Її зуби блищали, а очі дивного фіолетового відтінку, дивно бездонні та привітні.
  
  
  "Спальня?" вона м'яко дихала.
  
  
  "Спальня", - прогарчав Нік, і вони помчали один за одним.
  
  
  Він порався з гудзиками на її сукні. За кілька секунд він розлучився. Бюстгальтера не було, а її груди були такими привабливими та ідеально круглими, як він собі уявляв.
  
  
  Вона рушила навпроти нього. Нік відчув близькість її тіла, потім дотик її стегон, коли вона щільно притиснулася до нього м'якими згинами. Її очі були заплющені, а губи підібгані для його поцілунку. Вони були теплими, м'якими та привабливими. Вони відкрилися, коли він поцілував її, і її язик ковзнув у його рота.
  
  
  Раптове збудження охопило його. пропалює його вени, як вогонь. Торі застогнала і вп'ялася нігтями в його спину. Її тіло тремтіло, і її стегна повільно схрещувалися з його.
  
  
  Нарешті вона вирвалася і подивилася на нього палаючими очима. Її великі груди здіймалися від утрудненого дихання.
  
  
  «Роздягайся, Нік - скоріше!»
  
  
  Його припущення було вірним. Під сукнею вона носила тільки колготки. В одну мить вона була повністю оголена; перед ним спокусливо стоїть біла при світлі свічок постать. Він жадібно дивився на її оголену досконалість, розриваючи свій одяг.
  
  
  Її груди були навіть більшими, ніж він уявляв, але ідеально сформованими. Два тверді пагорби кремової плоті з рубіновими кінчиками. Кільця були великими і темними, а тверді соски стали жорсткими і стоячими.
  
  
  Вона побачила, що він дивиться на неї, і хрипко засміялася.
  
  
  "Подобається те, що ви бачите?" - м'яко спитала вона.
  
  
  «Боже мій, - хрипко пробурмотів він, - ти принадність».
  
  
  Вона мала пишне жіночне тіло з широкими стегнами, гладким округлим животом і красиво звуженими стегнами.
  
  
  Раптом вона потягла його до ліжка. Потім вони впали разом, завмерли я
  
  
  у жорстоких, напружених обіймах. Його рука знайшла одну з її грудей, відчула, як вона піднімається і опускається під його лагідними пальцями. Він охопив м'який набряклий горбок і обережно стиснув.
  
  
  Торі застогнала і поворухнулася під ним. «Мені це подобається, Нік, – прошепотіла вона. "Роби зі мною все, що хочеш - роби зі мною все!"
  
  
  Він узяв обидві груди в руки і стиснув їх разом. Вона напружилася під ним і промуркотіла від задоволення.
  
  
  "Поцілунок їх!" - хрипко благала вона.
  
  
  Це був наказ, але цілуватися було те, що він хотів. Він опустився обличчям до її напружених грудей, відчув, як м'які круглі кулі стосуються його щоки, коли він переміщав рота від одного до іншого, його губи розплющилися, його язик змочував теплу пульсуючу плоть. Потім її руки вели його, поки він не знайшов гарячий, прямий сосок і почав пестити його.
  
  
  «О боже, так – все!» - закричала вона крізь зуби.
  
  
  Нік відчув, як все її тіло затремтіло, а потім вона звивалася під ним, притягуючи його до себе, затискаючи в колі стегон, що стискаються. Його охопило тремтіння, коли їхні тіла зіткнулися і, здавалося, злилися в обіймах, що тремтіли.
  
  
  Його рука, а потім його пальці знайшли м'яку шовковисту вологу між її стегон. Тіло Торі наелектризувалося. Вона захникала і ахнула, коли її пристрасть досягла піку. Піт виступав на її губах, прилипав до голови, стікав по блискучих грудях, змащував її гладку плоть і блищав на її стегнах, що звиваються. Нік трохи відсунувся і захоплено глянув на неї. Невидимі очі витріщені і обертаються, зуби оголені в тваринній посмішці, голова дико розгойдується з боку вбік, вона дико розгойдувалася і крутилася в безпорадному нападі насолоди, конвульсіях захоплення. Спостерігаючи за її шаленими рухами і прислухаючись до її низьких, брязкітливих криків, він знав, що сам більше не може чекати.
  
  
  Одним плавним рухом він ковзнув своїм тілом між її танцями. Зітхнувши, Торі простягла руку між ними та знайшла його. Вона плавно вела його, доки Нік не виявився глибоко всередині неї.
  
  
  Його поява була схожа на включення вимикача в тілі Торі. Її стегна корчилися, а спина вигиналася, коли вона штовхалася йому назустріч.
  
  
  "Так, так, Нік, я все - візьми все!" - Вигукнула вона, її тіло спотворилося під ним у судомах захоплення.
  
  
  Раптом з її горла вирвався глибокий стогін визволення, і він відчув, як її тіло притулилося до нього і здригнулося в несподіваному екстазі.
  
  
  Так само раптово крик пристрасті Ніка збігся з її криком.
  
  
  Її довгі ноги зімкнулися навколо нього ще сильніше, коли останні судомні спазми визволення охопили їхні тіла одночасно. Нік наповнив її живіт своїм теплом, поки вона корчилася в кульмінації, яка залишила її кульгавою і виснажила під ним.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Яцек мало не впав за кермо і зачинив за собою двері машини. Мить він сидів, його руки ковзали по лобі. Його чоло здавалося теплим і вологим, а сніданок, який він щойно з'їв, тривожно лягав у живіт. Він опустив руки і похитав головою, намагаючись змусити очі сфокусуватися правильно.
  
  
  «Я не маю більше так пити», - пробурмотів він собі під ніс.
  
  
  Він потягнувся праворуч і зняв із сидіння дорожню карту. Він нахилив його до вікна, читаючи при світлі вогнів паркування. Це був ретельно прокладений маршрут, який Яцек залишив людиною, яка вигнала його з квартири.
  
  
  «Слідуйте цим маршрутом», - сказав він. «Ви поїдете до Чарльстона, Західна Вірджинія. Коли приїдете, зателефонуйте за цим номером». Чоловік написав це на карті та пішов.
  
  
  Яцек провів пальцями по маршруту, нарешті зупинившись біля крихітної точки, що відзначала його місце розташування. Він наказав очам сфокусуватися. Вінчестер, - говорила карта. Пройдено п'ятдесят миль, і ще забагато, щоб їхати. Він кинув карту назад на сидіння, зусилля, яке, здавалося, забрало всі його сили. Лівою рукою він погладив те місце на шиї, яке Торговець дражнив вістрям ножа.
  
  
  Воно свербіло, палило і з кожним вдихом посилало пульсуючі натяки на роздратування. Яцека раптово охопив глибокий кашель, який погрожував повернути йому сніданок із подвоєною силою. Він схопився за кермо, чекаючи на приступ, бажаючи, щоб його тіло заспокоїлося. Потім так само швидко, як виник напад кашлю, він зник. Глибоко зітхнувши і знову присягнувшись у вічній тверезості, Яцек запалив машину. Востаннє похитавши головою, він виїхав із паркування і знову вийшов на дорогу. Відчинивши вікно, він дозволив прохолодному нічному повітрі Аппалачів обійняти його. На мить гірське повітря заспокоїло його.
  
  
  "Поїхали, Яцеку", - пробурмотів він. «Ми їдемо до Чарльстона. Ми їдемо до Берна».
  
  
  Була одна річ, яку Яцек міг сильно відчувати
  
  
  Лист був надісланий поштою. Червоно-синя поштова скринька дивилася на нього з іншого боку стоянки протягом усього сніданку. Він обміркував вибір і зробив його. Він уже був у втечі, яку шкоду тепер можуть принести зізнання? І він побачить свого друга, зможе зустрітися з ним віч-на-віч. Наскільки краще, якби Стефан мав час обдумати його реакцію.
  
  
  Отже, листа вийняли з кишені та кинули в коробку. Закінчена дія принесла йому полегшення, піднявши настрій, коли вогні Вінчестера згасли за його спиною. Він помацав ногою і клацнув яскравим світлом, коли гірська дорога почала звиватися перед ним. Чому його ступня важила тисячу фунтів?
  
  
  Він ще раз опустив вікно, здригнувшись, коли повітря зіткнулося з його спітнілим чолом. Він увімкнув радіо, перемістив ручку шкали повз ранній звіт про ферму і зупинився на заміській станції.
  
  
  «Насолоджуйся цим, Яцеку», - сказав він. "Ви не отримаєте Доллі Партон у Москві".
  
  
  Він відкинувся на спинку сидіння, лише невиразно усвідомлюючи раптову появу вогнів у дзеркалі заднього виду. Він сконцентрувався на дорозі, час від часу хитаючи головою щоразу, коли центральна лінія починала переплітатися в його баченні. Він по-справжньому відчув фари лише тоді, коли вони почали набирати швидкість, що вказувало на неприємності.
  
  
  Яцек боровся з почуттям страху, коли його очі стрибали з дороги на дзеркало. Чи може його шукати поліція? Чи можливо, що хтось бачив машину, де він поїхав? Чи дізнається поліція, який автомобіль зупинити?
  
  
  Всі питання здавалися зайвими, тому що машина за ним ожила. Спалахнули два сині маяки, і повітря розсікла сирена. Серце Яцека забилось у нього в горлі, і його нога притулилася до педалі акселератора.
  
  
  Ні! він подумав. Не зараз. Не раніше, ніж я мав шанс зі Стефаном. Ти не можеш мене взяти. Ти не будеш!
  
  
  Яцек почув вереск власних шин, коли машина почала котитися поворотами гірської дороги. Позаду нього лунали верески, доки поліцейська машина зберігала дистанцію. Він не вигравав, але й не губився. Яцек сильніше натиснув на педаль, його голова сильно тремтіла, поки дорога петляла перед ним, поріз на його шиї болісно пульсував з кожним ударом серця.
  
  
  Він направив машину центром дороги, уникаючи стрімкої гори, що піднімається зліва від нього, і місячної темряви обриву праворуч від нього. Незважаючи на його зусилля, його очі все ще розмивались, і була одна жахлива хвилина, коли крило зустрілося з огорожею, нудотне завивання металу, коли Яцек врізався в глибокий поворот.
  
  
  А потім полегшення. На мить дорога випрямилася, довга ділянка висхідної дороги йшла вгору схилом гори. Яцек натиснув на педаль акселератора, раптово усвідомивши небезпеку в іншій формі. Через поворот, що позначав кінець ділянки, виднілася пара фар.
  
  
  Він боровся своїм зором, повільно повернувши машину на праву смугу. Але фари наближалися до нього надто швидко, і хоч би скільки разів він хитав головою, одне враження не могло вщухнути. Машина, що під'їхала, цілилася прямо в нього.
  
  
  Яцек грюкнув рукою по сигналу, але світло не згасло. Його очі розширилися від страху в міру того, як машина, що наближається, ставала все ближче, ближче і ближче. У цей момент щось усередині Яцека змирилося зі смертю.
  
  
  Не було такого вибору, як зупинка; для нього цього просто не існувало. Було лише три реальні вибори: лівий і різкий удар гірського схилу; попереду, та руйнування зіткнення; або право, і темрява, що насувається.
  
  
  У цьому не було ні драми, ні огорожі, яка могла б вирвати останній акорд, ні різкого вереску гальмівних шин позаду, ні крику.
  
  
  Коли машина з'їхала з дорожнього полотна, запанувала моторошна тиша.
  
  
  Життя Яцека навіть не промайнуло перед його стиснутими втомленими очима.
  
  
  Був лише політ.
  
  
  І спуск.
  
  
  А потім ніч наповнилася нищівним звуком удару.
  
  
  Усередині машини пролунав лише найкоротший звук життя, що видихається, коли рульове колесо пробивалося крізь груди Яцека.
  
  
  
  
  
  
  Розділ п'ятий
  
  
  
  
  
  АМСТЕРДАМ
  
  
  Вночі у місті був майже святковий настрій. Нік і Торі мовчки ділилися відчуттями підйому, свіжим повітрям, що піднімається з каналу Прінсенграхт, вогнями, що сяють над вузькими забитими будинками з їхніми гострими дахами, далеким піднесенням вежі Вестеркер, що відбиває одинадцятигодинний карильйон. Вони двоє швидко пройшли повз паби, повз ансамблі акордеону і білалики, змішаних з розгулом, і повз ресторани, багаті на запахи риби та випічки.
  
  
  Поки Торі дивилася наліво,
  
  
  Нік дивився праворуч, оглядаючи ряди плавучих будинків, що вишикувалися вздовж краю каналу. Нарешті він побачив, що шукав. Потягнувши Торі за руку, вони перейшли вулицю, перестрибнули через залізні перила на насипі та ступили на довгу палубу човна.
  
  
  "Хм, зі смаком", - пожартувала Торі. «Яскраво-зелений з червоною окантовкою. Як ви думаєте, всередині така сама?»
  
  
  Нік посміхнувся. «Я думаю, на тебе чекає приємний сюрприз. Анатоль, можливо, і не витончений, але він кумедний. Приготуйся, моя люба, щоб тебе сміливо стильно».
  
  
  Нік постукав у двері. На його стукіт відповів гуркітливий басовий голос, що струсонув стіни. «Якщо ви чоловік, йдіть! Я нічого не купую. Якщо це жінка, роздягніть і увійдіть!»
  
  
  Нік передзвонив: "А що, якщо це ні те, ні інше?"
  
  
  Двері різко відчинилися, і перед ними постало тіло людини з бочкоподібними грудьми. «Якщо ви один із таких, приходьте завтра. Дайте мені спочатку подивитися, як це відбувається із жінками». Гучний ревучий сміх закінчився коментарем - цим і майже повним охопленням Ніка Картера в ведмежих руках людини. "Микола!" розлютився чоловік. «Ласкаво просимо, син верблюжого горба!»
  
  
  Торі здивовано дивилася на чоловіка. Він був величезний, принаймні, шість футів п'ять дюймів у ногах у сандалях, його кінцівки були товстими та міцними. Будь-які думки про тонкість були миттєво стерті чорними штанами, що обтягали, і яскраво-червоною сорочкою - відкритою до пупка, рукави обрізані до плеча - все, щоб надати жорсткому палаючому червоному волоссю, що покриває його тіло, простір, необхідний для дихання. На вершині гігантського тіла було ластовинне обличчя, висічене в камені за п'ятдесят п'ять років життя, оточене ще палаючими червоними клубками бороди. Череп був лисий, як биток.
  
  
  Чоловік відпустив Ніка та посміхнувся в обличчя N3. Два передні зуби були з чистого золота і блищали. «Я чекав тебе, мій любий, любий друже». Потім його очі кинулися до Торі, не залишаючи сумнівів у вдячності, яку вони отримували від цього видовища. «Мій. Мій, мій. Мій, мій», - співав він.
  
  
  Потім він рушив до неї. З того, що вона бачила в обіймах чоловіка. Торі майже оборонно відреагувала на наближення, відступивши кілька кроків. Але він зупинився поряд з нею, схопив її руку напрочуд ніжним дотиком і підніс долоню до губ. Торі тихенько хихикнула, коли борода зачепила її шкіру.
  
  
  Очі велетня блиснули. "Це лоскоче, чи не так?" Його вільна рука протерла скуйовджене волосся на обличчі. «Це зводить жінок з розуму. Вони називають це «кущ Анатоля». Він може лоскотати тебе найчудовішим чином, моя люба кохана. І по голові! Рука підвелася і ляснула його по голові. «Він може робити речі, про які ви навіть не мріяли. Присягаюся!»
  
  
  "Нік. Допоможіть!"
  
  
  Нік підійшов і ляснув друга по широкій спині. «Анатолю, вона вражена твоєю чарівністю і захоплена твоєю красою. Але вона пообіцяла своєму старому вмираючому батькові залишитися незайманою».
  
  
  "Дівниця!" велетень застогнав і з глибоким зітханням опустив руку Торі. «Ах, ну, я маю поважати клятви, дані древнім і немічний». Підморгнувши, він додав: «Після похорону, проте, відвідайте ще раз – хто знає, га? Але годі! Увійдіть, добрий друг і прекрасна незаймана. Благословіть цей скромний будинок своєю компанією!»
  
  
  Анатоль обернувся і влетів назад у човен. Нік і Торі пішли за ними. Човен був довгим і вузьким, з двома кімнатами. Одна була вітальнею з маленькою кухнею в кутку, інша – спальнею.
  
  
  Торі захоплювалася обстановкою. Це був захаращений музей дрібничок і барахла, від килимка зі шкіри зебри на підлозі, до стіни із кольорового скла, що розділяла кімнати, до піаніно з піднятою кришкою та папоротями, що здіймаються зсередини.
  
  
  "Ваше задоволення. Ніколас? Як завжди?" - проревів Анатоль. "А для леді те саме?"
  
  
  Нік кивнув, і вони з Торі влаштувалися на тому, що служило софій: невеликому корабельному човні з вирізаним бортом та заваленою подушками. Анатолій підійшов до кухонної стійки і відкинув стос брудного посуду. Він відкрив одну з верхніх дверей шафи, злегка бурчачи, коли випали дві чи три порожні пляшки. Відкинувши їх, він швидко обшукав шафу і з тріумфуючим криком витяг старовинну темну пляшку.
  
  
  Він обернувся, щоб показати його своїм гостям. «Амброзія! Мій власний витвір. Немає нічого подібного на цій землі». Коли він наповнив дві склянки. Торі нахилилася, щоб прошепотіти Ніку.
  
  
  «Чи насмілюся я запитати, що ми збираємося споживати?»
  
  
  Нік пошепки відповів: «Я так і не зрозумів. Це лікер за власним рецептом Анатоля, але з чого він складається секрет, який не розкриє ні Анатоль, ні людське небо. Це напрочуд смачно, але приготуйтеся».
  
  
  Корок вирвався з пляшки, і в склянки наповнив загадкову рідину червоно-бурштинового кольору. Нік та Торі прийняли їх, а Анатоль схопився за стілець і сів обличчям до них.
  
  
  "За життя!" - проревів він, піднімаючи пляшку. "Хороше, погане або байдуже, воно страшенно найкраще!" З цими словами він зробив великий ковток із пляшки.
  
  
  Торі та Нік ковтнули свої напої, Нік із захопленням спостерігав, як очі Торі потьмяніли, а потім її голос прохрипів схвально.
  
  
  "Ммм, чудово", - видихнула вона.
  
  
  "Амброзія!" прогримів господар.
  
  
  - Справжній болиголов, - промимрив Нік, коли пляшка хлинула, щоб наповнювати їхні склянки, а потім повернулася, щоб наповнити рота Анатоля.
  
  
  Пляшка знову опустилася, і чоловік провів рукою по губах. Пляшка, що супроводжувалася гучною відрижкою, вдарилася об різьблену середньовічну скриню, що служила журнальним столиком. Отриманий у результаті контакту дев'ять різних порнографічних журналів, два африканських ідолів родючості та агатова попільничка гримнули на підлогу.
  
  
  " Зараз справа, так?" Анатоль посміхнувся. "Пізніше ми можемо впиватись!"
  
  
  Він незграбно підвівся зі стільця, торкаючись пальцем губ, вказуючи на тишу. Перейшовши в куток кімнати, він почав запускати стародавню Віктролу. Зі столу поряд з ним він підняв платівку. Він обережно здув пилюку і поставив її на поворотний стіл. Був момент гучного дряпання, що пробурмотів прокляття, крик голки, що скребить пластик, і, нарешті, палкий, тремтячий голос Едіт Піаф.
  
  
  Успішна місія, велетень повернувся у крісло і змовницьки нахилився до своїх гостей. «Просто запобіжний захід. Ніхто не слухає Анатоля – ні його жінки, ні його друзі – ні червоні ублюдки? Але в будь-якому разі, так безпечніше, га?»
  
  
  Потім він підняв палець угору, даючи сигнал чекати. Він знову схопився з стільця, цього разу в інший кут, який займав величезний стіл Людовіка XIV. Стіл був завалений паперами, які починали літати то туди-сюди, то вгору-вниз, завжди під безперервне бурмотіння прокльонів. З останньою бавовною папери приземлилися на столі наполовину. На мить велетень здивовано дивився на стіл. Потім настало явне натхнення.
  
  
  Зі столу підняли невелику вазу, подивилися в неї і зустріли з усмішкою. Потім у вузький отвір увійшли потужні пальці. Потім ще одне гучне прокляття. Потім пролунав звук удару вази об дерево. Від уламків підняли аркуш паперу і повернули разом із гігантом до стільця та пляшки.
  
  
  Анатоль розгладив листок та подав на розгляд. "Примітки", - підморгнув він, поки Нік і Торі вивчали каракулі на папері, намагаючись розшифрувати мову.
  
  
  "Італійська?" – здогадався Нік.
  
  
  «Давня латинь», – поправила Торі.
  
  
  Велетень похитав лисою головою. "Етруський!" він засяяв. «Давня італійська цивілізація. Мертва мова. Хто може його читати сьогодні? Я навіть не певен, що розумію його! Але я написав це, тому я можу читати, га?»
  
  
  Торі кинула на Ніка дуже невпевнений погляд, коли Нік відчайдушно намагався приховати посмішку з його обличчя і повернути погляд з упевненістю. У Ніка не було сумнівів. Анатоль був ексцентричним, але блискучим і – коли того вимагали обставини – смертельно небезпечним. Це давало впевненість, яку Нік знаходив скрутною. На щастя, Торі, здавалося, сприйняла все це спокійно.
  
  
  Тим часом велетень вивчив свої записи, співав разом з Піаф і, востаннє кивнувши, скомкав папір. Він засунув його в рот і випив ще одним ковтком із пляшки. Йому знадобилася секунда, щоб прочистити горло, і як тільки це сталося, розпочався діалог. З цим сталася легка, але помітна зміна у виразі обличчя чоловіка. Густі брови насупилися, а яскраві зелені очі стали сірими та холодними.
  
  
  "Повідомлення від Скайларка".
  
  
  Нік подумки переклав кодове ім'я у справжнє: Девід Хок.
  
  
  «Спочатку він каже, що кріт відлетів. Літаків немає, – каже він. Справжня операція».
  
  
  "Коли?" - Сказав Нік, звузивши очі.
  
  
  «Прямо перед тим, як ви поїхали. Можливо, чотири, може, чотири тридцять. У вас були сторожові пси і вони не доповідали. Було відправлено машину. Жодних сторожових псів. Нема кроту.
  
  
  Нік швидко проаналізував наслідки. То був не кріт, що біжить у паніці. Яцеку явно надали велику допомогу в його втечі - таку допомогу Ділер надав так добре.
  
  
  Анатоль прочитав думки Ніка. «Вартові пси призначені для поліції та наляканих стареньких. За зрадниками не слід стежити, їх слід вбивати». Його бочкоподібна рука імітувала жест ножа, що розсікає людське тіло від паху до горла.
  
  
  Торі здригнулася від очевидної жорстокості в цьому чоловікові. Нік помітив її погляд.
  
  
  "Анатоль служив голландському опору під час війни", - пробурмотів він їй. «На той час, коли йому виповнилося п'ятнадцять. І війна закінчилася, він керував половиною Амстердама поодинці. Він бачив, як інформатори видавали багато друзів.
  
  
  "Собаки!" Анатоль загарчав, повторюючи свій жест як знак того, як із ними вчинили.
  
  
  "З того часу, - сказав Нік, - Анатоль працює в AX як фрілансер, і він настільки ж надійний, наскільки і вони".
  
  
  В очах Торі з'явився новий вираз, коли вона знову оглянула масивного чоловіка, що сидить навпроти неї. Здавалося, він вловив суміш цікавості та захоплення у її погляді. На його обличчі навіть з'явився натяк на рум'янець, перш ніж знову відмахнувся від нього.
  
  
  "Стій, Ніколас!" - прогримів він. "Моє обличчя нагріється, загориться, і моя борода спалить мене до смерті!"
  
  
  «Добре, – посміхнувся Нік, – більше ніяких компліментів». А потім усмішка зникла з його обличчя. "Є якісь ідеї, куди стрибнув кріт?"
  
  
  "Не зараз", - відповів Анатоль. «Просто, пуфе! Але Скайларк шукає. Покидьок буде знайдено. Передбачається, що Крижана Людина хоче, щоб її маленька тварина була вдома. Наскільки я розумію, паразити будуть дуже корисні росіянам у Берні».
  
  
  "Мені здається, що дилер прикриває свої бази", - запропонувала Торі. «Якщо він зможе доставити Яцека до Берна, він все одно зможе розіграти свою маленьку шараду».
  
  
  «Ти маєш рацію», - кивнув Нік. «І це значно ускладнило б наші плани».
  
  
  «Цього разу я вимагаю від Скайларка», - сказав Анатолій тихим та холодним голосом. "Це Крижана Людина керує цим, так?"
  
  
  Нік кивнув.
  
  
  “Тоді я піду з тобою. Я буду гідом для польських птахів. І я буду там, коли прийде Крижана Людина. Я буду з тобою, коли він помре, га?»
  
  
  Нік не відповів одразу. Він дивився на ці очі, оцінюючи наслідки цього плану. Гігант відчув невпевненість.
  
  
  "Якщо я не піду з вами, тоді решта повідомлення залишиться тут". Чиясь рука ляснула його по животу. "А завтра можеш піти рити канал, щоб знайти його!"
  
  
  «Це шантаж», – посміхнувся Нік.
  
  
  "Абсолютно!" - загримів здоровань. "Але це ефективно?"
  
  
  Торі засміялася. «Я не знаю, Ніку, він звучить серйозно. Особисто хотіла б попрацювати з ним».
  
  
  Гігант розкрився в посмішці, що наповнила кімнату золотим відбитком. «Довірся діві, Ніколас. Вони ніколи не брешуть».
  
  
  Нік усміхнувся і поступився спільному тиску. «Добре, я проясню це зі Скайларком. Але Торі водить тебе магазинами, а вона вибирає одяг. Згоден?»
  
  
  "Але звісно!"
  
  
  "А що ще послав Скайларк?"
  
  
  Ще один палець ударив у повітря, а потім ще одна пауза, коли Анатоль рушив, щоб перевернути платівку. Він повернувся і, знову змахнувши пляшкою, знову наповнив склянки.
  
  
  «Невелика зміна у планах. Крижана людина викликає підозри. Це не допоможе розвинути ці підозри. Тур проходитиме першими чотирма містами, як і передбачалося. Публічність буде зведена до мінімуму. Кожне місто супроводжуватиметься запрошенням до наступного місця. Чи тримає це виродок у загадках, хех? Ви будете обігравати кожну появу за розкладом, але місце наступної появи не буде оголошено, доки не закінчиться попередня.
  
  
  «Потім оголосить міста п'яте і шосте: місто п'яте буде намічено на день до відкриття Берна, місто шосте буде оголошено на другий день Берна. Містом шість буде Берлін». Анатоль насупився. "Для тебе це має сенс, га?"
  
  
  Нік кивнув. Берлін був містом, де зберігався таємний щоденник торговця.
  
  
  "Добре. У будь-якому разі, ти не поїдеш до міста п'ять чи місто шість», - продовжив здоровань. "Ви йдете в місто чотири, тобто Мюнхен, а потім зникаєте". На мить Анатоль зупинився, його очі вп'ялися в Ніка. «Берлін важливий, правда? Адже він недалеко від Мюнхена, чи не так?»
  
  
  Нік блиснув поглядом, який наказав Анатолю не ставити надто багато запитань.
  
  
  "Але що я знаю?" Велетень знизав плечима. «У будь-якому випадку, ви вирушаєте до четвертого міста, а потім залишаєте тур і вирушаєте на операцію «Пошук». Як тільки це вдасться, ви повинні вирушити прямо до Берна. Дуже важливо, щоб митець поїхав із вами. Його роль конференції зросла. . "
  
  
  "Він має бути протидією кроту?"
  
  
  "Так", - кивнув Анатоль. «Якщо Крижана Людина виводить свої ресурси, Скайларк хоче виводити свої власні. Ви оберете свій власний притулок у Берні. Але Скайларк дуже ясно дав зрозуміти, що того дня, коли перша конференція буде критичною. Ви повинні діяти самостійно, і ви маєте принести художника - і пакет - з собою в Берн. Пакет має бути упакований та готовий до передачі. Це все зрозуміло? "
  
  
  "Кристал", - відповів Нік. "Тепер є певні речі, які мені потрібно від вас зробити".
  
  
  Хмара сумніву
  
  
  перетнуло обличчя Анатоля. «Спочатку ти маєш прояснити це зі Скайларком. Ти не повинен говорити мені, поки це не буде зроблено, так?»
  
  
  Нік посміхнувся. «Це було прояснено кілька днів тому, мій друже. Став би я переслідувати Крижану Людину, якби ти не критикував кожен крок?»
  
  
  Ти маєш на увазі, ти весь час хотів, щоб я поїхав? Анатоль моргнув. "Ви просто хотіли побачити, як страждає старий?"
  
  
  Нік усміхнувся і кивнув.
  
  
  Велетень обернувся до Торі, його обличчя сяяло. Тобі добре бути з ним. Він гарний! Майже так само гарний, як я! Він нахилився до неї, змовницький шепіт. «Але він погано розуміється на незайманих. Уникайте його за всяку ціну. Прибережи це для похорону і мене, га?» Потім він повернувся до Ніка. "Тепер, що тобі потрібно від мене. Мій друже?"
  
  
  Нік став повідомляти Анатолеві, де саме він вписується у схему операції.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Коли вони виходили з човна, музика продовжувала дрейфувати каналом вночі Амстердама. Разом з ним лунали й інші звуки, зокрема, тихий гул генератора, прикріпленого до фургону Volkswagen. Він був припаркований через канал від яскравого зеленого будинку Анатоля.
  
  
  Усередині фургона пролунав ще один звук - дзижчання лазера. Його промінь був обережно спрямований у вікно плавучого будинку. Його чутливі промені приймали та записували найдрібніші реверберації людської мови при зіткненні звукових хвиль зі склом. Комп'ютер зчитував інформацію з лазера і переводив її у мова. Його круглий срібний диск повільно повертав вібрації до друкованого слова.
  
  
  У задній частині фургона сиділо двоє людей, техніки. Один був фізиком-акустиком, людиною, для якого звук був просто хвилями, числами та математичними константами. Інший був музикантом, людиною, обдарованим абсолютним слухом і навченим перетворювати ноти на числові значення.
  
  
  Разом вони візьмуть голос Едіт Піаф і зведуть його до скелетних наукових основ.
  
  
  Музикант відзначав записане A: 220 Гц. Низький D: 196 Гц. Це тривало та тривало. поки не з'явиться друк.
  
  
  Потім фізик вносив поправки, обчислюючи тембр, гучність, розмитість чи відтінки нот, зовсім ідеальні за шкалою Герца. Потім він згодовував це диву мікрочіпа комп'ютерної електроніки. Повільно. Едіт Піаф зникне. Її внесок у стрічку котився в машині, перевертався, а потім перевся.
  
  
  Що залишилося, так це випадкова математика людської мови - недосконалі, флективні, афонічні стрибки звуку, які виходили з машинки чітким елітним шрифтом - щоб пройти по довжині дроту до навушників в передній частині фургона.
  
  
  Попереду сиділо двоє чоловіків. Водій був у навушниках, одне вухо прикрите, щоб чути слова з дому, одне вухо відкрито, щоб чути слова людини поряд із ним. Другий чоловік мовчки споглядав події, записані на роздрукованих аркушах перед ним.
  
  
  Це були безсерді люди, один блондин із гранітним обличчям, інший спокійний і врівноважений, як кобра. В обох були очі холодні й безпристрасні, як надгробки.
  
  
  Людина з паперами кинула їх на приладову дошку, її увага переключилася на задню частину фургона. "Як ви оцінюєте затримку транскрипції?"
  
  
  «Мінімум, гер дилер. Хвилину, можливо. Запис, який вони програють, це a capella. На щастя, тут немає приладів для розрахунку лише голос. Я вважаю, що між прийомом та остаточним роздруком є хвилина».
  
  
  «Молодець», - відповів чоловік, його увага повернулася до водія. "Піаф", - пирхнув він. "Такий жалюгідний смак у музиці".
  
  
  Водій знизав плечима. «Вони живуть минулим, ці герої війни. Шпигуни, які досі прикривають розмови з Піаф, також досі підсовують зілля в напої!» Його усмішка оголила рівні зуби, крижано-білі.
  
  
  «Герої кам'яного віку, – додав торговець, – у світі комп'ютерного віку. Що вони зараз обговорюють?
  
  
  «Щоденник. Вони здійснять тур чотирма містами, які закінчаться в Мюнхені. У розкладі буде ще два міста, але вони будуть лише прикриттям. Удару по Берліну буде завдано з Мюнхена. Голландець супроводжуватиме...»
  
  
  Торговець обірвав його, поплескавши папери на панелі приладів. «Я можу читати, мій друже. Це не більше, ніж я очікував, коли прибрав їх дорогоцінного Яцека. Мені потрібні подробиці. Як, мій світловолосий друже, як вони збираються завдати удару?»
  
  
  Чоловік на мить сконцентрувався на інформації, що надходить йому у вухо, потім повернувся до Дилера. «Вони хочуть уникати звичайних каналів. Вони вважають, що ви, напевно, дізнаєтеся про будь-які спроби в місті, яке ви самі вибрали з міркувань безпеки».
  
  
  Торговець посміхнувся. «Справді, дуже мудро. І дуже правильно. Продовжуйте».
  
  
  "Вони укладуть контракт на роботу із незалежними людьми.
  
  
  Наразі обговорюються імена можливих кандидатів».
  
  
  «Кандидатів ми їм обов’язково надамо. Продовжуйте».
  
  
  «Почекай - здається, Мерк'юрі та дівчина йдуть».
  
  
  Всі промови припинилися, коли двері плавучого будинку відчинилися, і три постаті попрощалися. Розлучення було коротким: Нік і Торі пішли в амстердамську ніч, а велетень повернувся до свого дому. Гуркіт активності за Дилером припинився. Поруч із ним розповідь тривала.
  
  
  «Вони зупинилися на двох можливостях, обидва є постійними клієнтами Берліна. Було досягнуто домовленості, що голландець спробує налагодити контакти завтра. Меркьюрі та жінка залишаться у турі. Вони приєднаються один до одного у Парижі. Голландець має там бути, підрядник зустріне їх там для співбесіди. Звідти вони всі продовжать роботу відповідно до графіку”.
  
  
  Торговець глухо засміявся. "Ні мій друже. Не всі. Жінка стає чимось на зразок перешкод. Думаю, настав час прибрати її зі сценарію. Періс підійде. Ви все влаштуєте. Нічого подібного до розправи, все строго під землею. шлях. Це зрозуміло? "
  
  
  Водій зняв навушники та кивнув. "Зрозуміло".
  
  
  "Добре. Тепер є ще два питання, які потрібно вирішити. По-перше, зв'яжіться зі своєю людиною у Вірджинії. Я думаю, що настав час знайти родимку. Між іншим, це було дуже добре опрацьовано. Ви впевнені, що вона з'явиться. як б випадково?
  
  
  "Без сумніву".
  
  
  «Чудово. Як тільки ви домовитеся, зв'яжіться з берлінськими підрядниками. Заохочуйте їх, щоб вони наполягали на найжорсткіших умовах. Також заохочуйте їх вказувати ваше ім'я як альтернативу. Зробіть це, щоб вони витратили, мій друже. дуже багато ".
  
  
  "Ви хочете, щоб я завдав удару по архіву з щоденником?"
  
  
  Торговець усміхнувся. «Naturlich, mein Herr. Не можна було б, щоб вони зазнали невдачі, чи не так?»
  
  
  Світловолосий чоловік відповів невеселею посмішкою Ділеру. "А ви, я так розумію, розбиратиметеся з дисидентами?"
  
  
  "Декому", - відповів Ділер, його очі впали на годинник. «Про перше вже дбають навіть зараз такими ж ретельними та компетентними руками, запевняю вас. Поет Януш звертається до спогадів». Очі повернулися до водія, усмішка лякала. «Буквально – останній раз у його житті».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Поет Януш сидів на краю свого готельного ліжка, його тіло трохи задубіло від зусиль, а спина поколювала від нагадувань про те, що довгі жіночі нігті вп'ялися в нього. Вона пішла годину тому, але еротична аура її присутності, навіть її запах, залишилися в кімнаті, щоб нагадати йому про те, що сталося між ними.
  
  
  Розум Януша та його тіло оспівували епоси подяки.
  
  
  Яке в неї було небесне обличчя? А її постать - створена для кохання.
  
  
  Януш підвівся з ліжка і, трохи походжаючи, перетнув кімнату. Він широко відчинив двері ванної і вивчав себе в дзеркало на повний зріст, прикріплене до її спини.
  
  
  Він не був людиною, яку ніхто не вважає красивою. Визнання того, що він був навіть приємним на вигляд, було б подарунком. Це було обвітрене обличчя п'ятдесяти одного року, тіло ніколи не було підтягнутим та гарним; він був непоказним. Але він мав духовні цінності. Його розум був багатим, чутливим та глибоким.
  
  
  Але йому знадобилися десятиліття відмови; глузування польських дівчаток, молодих і старих, над його тендітним тілом і виснаженим обличчям, яке виглядало набагато старшим за свої роки. Януш перетворив цей знущання на вірші, перевершивши світ, який був черствим і невидячим.
  
  
  Його погляд ковзнув по плечах, поки він вивчав сліди на своїй спині. Для нього це було доказом, доказом того, що цей епізод не був сном, фантазією, зітканою з палітри його уяви. Сліди були там, червоні, з рубцями, лише кілька оголених плям пораненої шкіри. Вони поколювали, мало не болючи. Було навіть легке запаморочення, майже алкогольна ейфорія, яку Януш приписав перемозі чи успіху.
  
  
  Він повільно повернувся до ліжка, борючись зі слабкістю в колінах.
  
  
  "Занадто багато для тебе, старий?" він усміхнувся, опускаючись на ліжко. «Більше, ніж ви розраховували – набагато більше!»
  
  
  Але як чудово.
  
  
  Не те, щоб він не збирався дружити. Він чув, як репортер та його леді йдуть. Він спостерігав, як вони взяли таксі біля входу до готелю та поїхали. Він відчув можливість вислизнути від захисних, але пильних очей двох агентів.
  
  
  "Не для цього я покинув залізну завісу", - пробурмотів він.
  
  
  А потім він вислизнув зі своєї кімнати. Взяв карту вулиць на стійці реєстрації готелю
  
  
  Він блукав вулицями, що ведуть до кварталу червоних ліхтарів. Там він одержав пропозиції; він чув крики, що обіцяли задоволення, але поет у ньому не приймав їх. Він відчував себе огидним, дешевим, зрадником досвідів, які народжували вірші величезного розмаху та емоцій. Він хотів піднесення, а не стусанів. Він хотів розуміння, а не сексу. Так що він продовжив іти і, нарешті, повернувся до межі готелю.
  
  
  З вестибюля він вирушив у бар, щоб знайти свої насолоди в келиху вина; один, не більше! Алкоголь отруїть дух.
  
  
  Натомість він знайшов її.
  
  
  Вона була гарною, майже дівчинкою, але чуттєво чуттєвою. І, диво з чудес, вона сіла поряд із ним. Вона заговорила з ним. І вона не була повією. Вона була жінкою, незадоволеною своїм життям, своїм чоловіком, собою.
  
  
  Януш випив друге вино, третє і, нарешті, втіху її руки, коли він піднімався поверхами до своєї кімнати.
  
  
  А згодом небо. Для них обох! Хіба це не доводять сліди, залишені нігтями на його спині в момент кульмінації?
  
  
  «Широка посмішка щастя висвітлила обвітрене обличчя поета.
  
  
  І тут раптово його вразило натхнення. Він виліз із ліжка і на тремтячих ногах підійшов до столу в кутку кімнати. Був папір та олівець.
  
  
  Він напише. Він отримував свою радість і викладав її на папері охайними плавними віршами. Він би навіть присвятив це! Його перший вірш як вільної людини, присвячений загиблому Олекові, поетові, який приєднався до нього в його втечі, але так і не пройшов повз чехи на кордоні.
  
  
  Але спочатку ванна кімната. Хвилювання всього цього було для нього надто сильним. Його спина тепер хворіла, а шлунок повставав проти вина та інших занять. Він поплентався до крихітної кімнати, двері якої раптово перестали стояти на місці. Він плився, його коліно ламалося об стілець за столом. Його ноги були безжально важкими. Його вирве, він випустить отруту, а потім створить - свій шедевр.
  
  
  Було ще два кроки, а потім нічого не було.
  
  
  Просто вмираючий старий, його тіло виснажене, його обличчя лежить упираючись у килим.
  
  
  
  
  
  
  Розділ шостий
  
  
  
  
  
  ПАРИЖ
  
  
  Нік стояв біля воріт прильоту на Орлі Філд. Його тіло було стомлене, його розум стомлений, а його настрій впав. Два дні він залишався в Амстердамі, тоді як тур продовжувався в умілих руках Торі та Анатоля. Нік залишився з поетом, чекаючи і спостерігаючи, доки життя не просочиться з тіла Януша. Лікарі просто зробили свій висновок. Витягли трубки, вимкнули апарати і засмикнули фіранки на лікарняному ліжку.
  
  
  Такий був кінець життя старого.
  
  
  «Це ідіопатія», - сказав один із лікарів. «Це вірусне захворювання з високим рівнем патогенних мутацій та серйозними ятрогенними ускладненнями».
  
  
  "Скажи прямо", - зажадав Нік.
  
  
  Лікар знизав плечима. "Ми не знаємо. Нічого подібного ми ніколи не бачили. Ця людина з Польщі, правда?»
  
  
  Нік кивнув.
  
  
  «Тоді це може бути щось докорінне для країн Східного блоку. Якщо воно буде локалізовано там, поради не обов'язково ділитимуться з нами знаннями. Вони не вихваляються своїми проблемами, а лише своїми рішеннями».
  
  
  "Це заразно?" - Запитав Нік. "Чи є небезпека для інших?"
  
  
  Лікар знову знизав плечима. "Є тільки один спосіб дізнатися".
  
  
  "Важкий шлях, правда?"
  
  
  Ківок був сумним та покірним. «Ми, звичайно, помістимо до карантину, принаймні, до…»
  
  
  Але на цьому розмова зупинилася: Нік висував вимоги, телефонував, а Хоук і президент виявляли свою тонку силу, щоб переконати голландський уряд. Коротше кажучи, це приховування, коли розлючена медична команда заспокоювала лише обіцянку американської дослідницької групи допомогти у вивченні вірусу. Команда прибула, і Нік вирушив до Парижа.
  
  
  Але хоча голландський уряд міг прийняти події, Нік не міг. Можливість захворювання не входила до рівняння. Це заплутало картину і перетворило тур на гру очікування. Хтось ще укласти контракт? Він зачекає та побачить, і він збереже знання при собі. Але якийсь час він хвилюватиметься. І будь-яке занепокоєння було бідою місії.
  
  
  Він струснув почуття, коли орендована машина зупинилася перед ним. Він заліз на сидіння і відповів ніжним поцілунком Торі Бахус.
  
  
  "Грубий?" — спитала вона.
  
  
  "Начебто", - відповів він. “Просто старий, у якого не витримало серце. Як це сприйняли інші?
  
  
  "Нещасний, але ми тримаємо їх досить зайнятими, щоб вони не зациклювалися на цьому". вона відповіла, маневруючи машиною в потоці руху
  
  
  протікати. Потім вона посміхнулася. «Почекай, доки не побачиш Анатоля. Ти його не впізнаєш. Він був блискучим вибором, Нік. Він їх усіх зачарував!
  
  
  «Вважаю, він тримав лапи подалі від дружини Борчака?»
  
  
  Її брови трохи насупилися. "Вона дивна. Нік. Анатоль одразу це зрозумів. Він подзвонив їй, не чіпаючи». «Остерігайся безперешкодної дружини, – сказав він мені. «Дуже пристрасно, але дуже відчайдушно. »
  
  
  Нік посміхнувся тому враженню, яке вона справила цього оптимістичного голландця. "Він правий?"
  
  
  «Ну, я начебто почав дивитися, і так, я думаю, він має рацію. Анатоль – цирк із трьома кільцями, але він знає жінок».
  
  
  У голові Ніка раптово промайнули образи жіночих очей, що твердо впираються в килим під час брифінгу в офісі Хока.
  
  
  "А що вам підказує ваша жіноча інтуїція?" він запитав.
  
  
  Торі посміхнулася. "Обґрунтоване припущення було б те, що вона ревнує".
  
  
  "Що?"
  
  
  «Серйозно! Подумайте про це. Повернувшись до Польщі, вона була мотиватором - вона змусила його встати та битися. Вона була його силою.
  
  
  "І зараз?"
  
  
  "Це ми. Ти, я, і Анатоль, і Сокира. Тепер ми контролюємо це. Стефан – герой, і ми – сили, що штовхають його до Берна. Борчак та інші чоловіки сидять на подіумах та розповідають свої історії, поки вона сидить за лаштунками”.
  
  
  "Ви б не стали феміністкою щодо мене, чи не так?"
  
  
  «Це не критика, це просто факт. Я думаю, що вона почувається трохи забутою. Ви бачили, як Борчак кидається у цю справу. Ця людина захоплена пошуком Дилера. Можу посперечатися, що він несе це із собою до спальні. . "
  
  
  «Добре, – сказав Нік. "Припустимо, ви маєте рацію, як ми з цим впораємося?"
  
  
  «Що ж, – відповіла Торі, – можливо, трохи більше уваги. Від нас усіх. Можливо, просто трохи більше зусиль, щоб включити її до подій».
  
  
  Нік задумався на мить, а потім клацнув пальцями, коли його осяяло. «Чому б тобі не написати про неї оповідання? Ми маємо бути репортерами. Чому б тобі не викласти особливу жіночу думку на Хелу. Жінка, яка стоїть за чоловіком».
  
  
  Дзвінкий сміх Торі заповнив машину. "Я вже почав це".
  
  
  "О... ну, я знав, що це блискуча ідея", - посміхнувся Нік.
  
  
  "Я так і думав."
  
  
  "Є якісь новини від Хока?"
  
  
  Посмішка Торі зникла, і справа взялася до справи. «Справді, є. Ми знайшли кріт».
  
  
  Голова Ніка повернулася у її бік. "Де як?"
  
  
  «Він мертвий, Нік. Його машина з'їхала з дороги, всього за кілька миль на захід від містечка Вінчестер у Вірджинії».
  
  
  Хто його знайшов? Поліція?
  
  
  “Ні. Якийсь турист зупинився, щоб відпочити. Він помітив металеве відображення на бампері у чагарниках дерев і зателефонував до Державного патруля. Типовий громадянин, Нік. Він був у поїздці між штатами і не хотів втручатися – просто зателефонував і поїхав”.
  
  
  "І що?"
  
  
  «Державний патруль провів розслідування, отримав ID, повідомив про це радіо, і комп'ютер відключив пріоритет безпеки, який ми поставили перед Яцеком. Хлопчики з Вірджинії негайно вмили руки і відправили його до нашої слідчої групи».
  
  
  "При успіху?"
  
  
  «Цього разу так. Салон машини був чистим, без вказівки того, куди, чорт забирай, він утік. Але багажник був золотою жилою. Чоловік зібрав дві валізи. В одному був одяг та предмети першої необхідності, а в іншому – містив збірку документів та мікрофільмів”.
  
  
  Очі Ніка звузилися. «Документи у валізі? Хіба це не здається вам трохи недбалим?
  
  
  Торі знизала плечима. "Не зовсім. Хок припускає, що інформація призначалася для шоу у Берні. Резервний матеріал або, якщо нам справді пощастило, сам доказ, запис того, що росіяни думають, що вони збираються зробити кинути в нас».
  
  
  "У валізі?" - прогарчав Нік.
  
  
  "Чому б і ні? Якби Борчак не з'явився на місці події, хто б знав? Поїздка до Берна носить строго дипломатичний характер. Жодної митниці, жодних обшуків, тільки червоні килими та ікра».
  
  
  «Сподіваюся, ти маєш рацію», - сказав Нік, все ще сумніваючись у голосі. "Наскільки хороша інформація?"
  
  
  «Яструб не уточнив, але це явно соковито. Настільки соковиті, що відбулася невелика зміна планів. Ганічека виключили із делегації. Не публічно, принаймні поки що, але зміна була зроблена».
  
  
  "Навіщо?"
  
  
  «По-перше, якщо це те, з чим збираються виступити поради, на ньому скрізь написано ім'я Ганичека. Яцек вилив із нього кров, Нік. Не було нічого, що проходило через цей офіс – Міністерство закордонних справ чи нагляд за розвідкою – Нічого такого, що не було б на папері. Його б розіп'яли, Нік. Він витрачав би весь свій час, відповідаючи на звинувачення і пережовуючи власне горе. Що це означає для переговорів? "
  
  
  «Трохи», - погодився Нік. "Як він сприйняв новини?"
  
  
  «Він гарчав, як лев. Він живе та дихає цією конференцією вже майже рік. Він не збирається легко здаватися».
  
  
  "Але він здався".
  
  
  «І Хоук, і президент висловили це прямо – тактовно, але прямо. Весь його офіс скомпрометовано. Борчак може бути ефективнішим на конференції, як нещодавній уродженець та співробітник розвідки. Крім того, Ганічек буде набагато ціннішим. вдома."
  
  
  "То хто займе його місце?"
  
  
  "Віце-президент!"
  
  
  "Що?" - Вигукнув Нік.
  
  
  "Хіба тобі це не подобається?" Торі посміхнулася, її ентузіазм був очевидним. "Це власна ідея президента. Ми йдемо на них око за око – чи краще. Вони втратили крота, але у нас все ще є Борчак. Вони розголосили свою інформацію, але ми все одно Вони йдуть із Дилером та Прем'єром, двома колишніми розвідниками, так що ми запрошуємо віце-президента, який має багаторічний досвід роботи як у розвідці ВМФ, так і у ФБР!
  
  
  З губ Ніка зірвався довгий тихий свист. «Тож це по-справжньому віч-на-віч», - видихнув він. «Має бути дуже цікаво. Вони зайняли протилежні столи, а тепер протилежні офіси. Прем'єр не може викинути нічого такого, що віце-президент не міг би повернути назад. І коли ми заходимо із записами Дилера Віце-президент зможе судити про інформацію з перших рук».
  
  
  "Цілком вірно", - кивнула Торі, а потім помітила похмурий вираз на обличчі Ніка. "Що трапилося?"
  
  
  "Я не знаю напевно", - відповів він, хитаючи головою. "Це просто багато, щоб проковтнути за один присід. Це страшенно вдало, і це завжди змушує мене трохи нервувати. Це страшенно велика удача тільки тому, що один сучий син засинає за кермом."
  
  
  «Можливо», - знизала плечима Торі. Крім того, він не просто заснув. Він був хворий. Він біг і просто зісковзнув із дороги».
  
  
  У голові у Ніка задзвенів сигнал тривоги, коли він обернувся на сидіння. «Хворий? Як? Що в нього було?
  
  
  «Схоже, ніхто не знає. Тіло було добряче підкорене. Але розтин показав якийсь вірус. Але що це було – ніхто не каже, або ніхто не знає».
  
  
  Рука Ніка торкнулася його чола. «Боже мій», - промимрив він.
  
  
  "Що це - щось не так, Нік?"
  
  
  "Я не знаю", - відповів він. "Я ще не впевнений." Він відкинувся на спинку сидіння і втупився у вікно, його мозок кружляв, намагаючись скласти шматочки цієї мозаїки разом.
  
  
  Автомобіль зупинився перед готелем le Colbert, шестиповерховим будинком архітектури вісімнадцятого століття, тихо захованим в одному з вузьких провулків Лівого берега. Разом вони вийшли з машини та увійшли до вестибюлю.
  
  
  "Ніколас, ти сволота!"
  
  
  «О, Боже, – здригнулася Торі, – голландський Голіаф. Вибач мені, Нік, але я думаю, що я просто підійду до столу та перевірю повідомлення. Ти маєш справу з возз'єднанням!»
  
  
  «Курча», - посміхнувся Нік і повернувся, щоб прийняти гігантські руки.
  
  
  Натомість він отримав видовище, до якого, як він думав, ніколи не доживе. Анатоль стояв, розкинувши руки, його обличчя чекало на вирок друга.
  
  
  Він плакав. - "Дівниця, у неї є смак, чи не так?"
  
  
  Нік дивився на акуратно відпрасований костюм-трійку, який насилу утримувало тіло всередині. Борода була підстрижена, тонка чубчик звуженого волосся надавав голландцю королівського вигляду. Анатоль помітив блиск захоплення на обличчі Ніка і підморгнув.
  
  
  «Не хвилюйся», - сказав він, грюкнувши рукою по грудях. «Усередині? Той самий старий собака. Обіцяю».
  
  
  "У цьому я не сумнівався", - засміявся Нік, ляснувши чоловіка по руці. «Ви виглядаєте приголомшливо. Я попереджаю вас зараз. У Парижі немає жінки, яка зможе протистояти вам».
  
  
  Велетень відмахнувся від цієї думки. «Ах! Жінки? Париж, Амстердам, Тімбукту – вони всі однакові! Зніми одяг і скочуйся з ліжка, і залишається тільки одна річ, яка викличе усмішку на їхніх обличчях, хех? Це, мій друже, не було адаптовано! "
  
  
  «Я чув це», - засміялася Торі, що наближається.
  
  
  Анатолій нахилився до Ніка. "Для незайманої дівчини у неї великі вуха!" він посміхнувся. «Але ходімо, мій друже. У нас у барі компанія. Людина з Берліну. Ви хочете зустрітися з ним зараз?
  
  
  Нік зрадів цій новині. "Так просто зараз."
  
  
  - Втрутилася Торі. - Нік, перш ніж ти це зробиш, глянь на це! Вона вручила йому конверт. «Анатолій і я думали, що найкраще, якщо лист прийде, спочатку він пройде через нас».
  
  
  Нік дивився на конверт. Він був адресований Стефану Борчаку; зворотним адресою був невеликий бар у Джорджтауні – Гранада. Ім'я було знайоме. Це була таверна всього у трьох чи чотирьох кварталах
  
  
  від дому Ніка.
  
  
  Торі вказала. - "Погляньте на штемпель!"
  
  
  Слабо розмазану синю позначку було важко прочитати, але вона була досить чіткою. Вінчестер, Вірджинія.
  
  
  "Яцек", - видихнув він.
  
  
  "Хто ще?" - сказала Торі поруч із ним. "Здати чи перевірити самі?"
  
  
  Нік якийсь час розмірковував, щиро розмірковуючи про концепцію втікачів від комунізму, які раптово виявляють, що їхню пошту відкривають та перевіряють. Це може мати неприємні наслідки. Нік вирішив піти на компроміс. Він повернув лист Торі.
  
  
  «Стефан сліпий, а Хела може не розуміти тонких аспектів англійської. Чому б вам не простягнути їм руку і не прочитати їм. Тоді ми дізнаємося, про що він говорить».
  
  
  «Але це могло бути будь-що, Нік. Яцек був кротом. Це могло бути брехнею. Це могло бути небезпечним. Воно могло вибухнути».
  
  
  "Я знаю", - кивнув він, сунувши лист їй у руку. "І це також може дати нам ключ, який ми шукаємо".
  
  
  Торі знизала плечима і нарешті взяла його.
  
  
  Нік дивився, як вона рухається до ліфта. Щось було в її ході, у нахилі голови, у нахилі плечей.
  
  
  Чи віднесе вона лист Стефану чи ні?
  
  
  Він збирався покликати її, коли до його думки увірвався гучний голос Анатоля.
  
  
  «Ми йдемо, га? Чоловік чекає. І, Нік…?»
  
  
  "Що ж?"
  
  
  «Послухайте цю людину. Відчуйте його. Його дуже рекомендують, але є дещо – я не знаю, що це. Він більше схожий на людину, яку ми шукаємо, ніж на саму людину. Ви судите - скажіть мені, якщо старий уявляє, га? "
  
  
  Нік поплескав по масивному плечу. «Я уважно його засуджуватиму. Повірте мені".
  
  
  Анатоль кивнув, і вони попрямували до бару.
  
  
  За високою аркою була довга кімната з ґратами вздовж одного боку. Стеля була висока, з відкритими дубовими балками, потемнілими від багаторічного диму.
  
  
  Вони зупинилися на кілька секунд, щоб очі звикли до напівтемряви, а потім Анатоль вказав на стіл у дальньому кутку.
  
  
  Нік кивнув, і за мить вони сіли навпроти людини, яку збиралися опитати.
  
  
  Для непрофесіонала він оцінив би трохи більше, ніж погляд. Але для Ніка ця людина виглядала тим, ким він був – убивцею. Це було в легкому сутулому тілі, внутрішньо напруженому, зовні невимушеному. Це було в непохитних темно-сірих очах, що дивилися на Ніка з твердого точеного обличчя.
  
  
  Фактично, єдиною легкістю в цьому чоловіку була грива світлих волосся. Він майже мерехтів навіть у тьмяному світлі бару.
  
  
  Він усміхнувся. Його зуби були ідеальними, рівними та блищали білими.
  
  
  З якоїсь причини ця посмішка викликала у свідомості Ніка почуття огиди.
  
  
  Вона відштовхнула його. Особиста ворожість була чинником судження у разі. Злочинний світ був населений ізгоями, садистами та незахищеними. Ви звикли мати справу з ними, навіть якщо вони зачепили чиюсь чутливість.
  
  
  Нік кивнув у знак вітання, коли Анатоль відкрив захід.
  
  
  "Людина, про яку я говорив", - сказав він, вказуючи на Ніка. «Ви назвете його Альфою. Це все, що вам потрібно знати про це. Альфа, це гер Шварц».
  
  
  Нік із посмішкою відзначив псевдонім. Шварц був німецькою для чорного. З погляду шпигунства, еквівалент містера Сміта. У майбутньому, якщо інтерв'ю виявиться продуктивним, гера Шварца покинуть і забудуть. Світловолосий чоловік буде просто Омегою.
  
  
  "Повноваження?" – відрізав Нік.
  
  
  "Репутація", - крижаним тоном відповів блондин. "І історія".
  
  
  Нік чекав, але нічого іншого не було. Його очі звузилися. «У мене є п'ятдесят тисяч марок, гере Шварц, - сказав він спокійно. «Якщо хочеш, я міг би погратись з тобою. Але я не знаю твоєї репутації, і я занадто зайнятий читати історії. Ми можемо грати у ігри, якщо хочеш. Ми можемо грати у шахи або ми можемо грати у монополію. . Вибір ваш.
  
  
  Погляд вбивці, як і раніше, був спрямований на Ніка, потім він знизав плечима. «Шістнадцять контрактів, сім убивств, п'ять викрадень, чотири шпигунства. Все успішно, все дуже дорого.
  
  
  "В'язниця?" - прогарчав Нік.
  
  
  «Ніколи», - була відповідь. «І… щоб заощадити час нам обом. Мораль: ні. Залучення: ні. Обмеження: небагато, якщо взагалі є. Навчання: вулиці, наймана служба та терористичне підпілля. Чи є інші питання?»
  
  
  "Ціна?" – сказав Нік.
  
  
  "Сімдесят п'ять тисяч марок підлягають виплаті безпосередньо на рахунок у Швейцарії".
  
  
  "Надійність?"
  
  
  «Безпомилково», - була відповідь.
  
  
  Нік подивився на Анатоля. Його відповіддю було просто знизування плечима, яке натякало на «ваш вибір». Нік знову зосередився на блондині-вбивці.
  
  
  "Ви знайомі з людиною на ім'я
  
  
  Дилер? »- Запитав він.
  
  
  На короткі миті очі, здавалося, здригнулися, і гранітні риси обличчя трохи зламалися. Але голос, коли він пролунав, був крижаним і рівним.
  
  
  «Я чув це ім'я. Я ціную задіяні навички. Ця людина геній».
  
  
  Нік чекав. "І?"
  
  
  "Це було б досить складно".
  
  
  "Ви справитеся з цим викликом?" - Запитав Нік, уважно читаючи відповідь.
  
  
  Світловолосий чоловік нахилився вперед, руки лежали на поверхні столу, його пальці гралися з келихом перед ним. Склянка раптово розлетілася на уламки, вино розтеклося по столу - все через силу рук чоловіка. А потім він поклав руки долонями на стіл.
  
  
  І Нік, і Анатоль дивилися на долоні. Вони були вкриті червоним, але в жодному разі не через те, що в келиху було бургундське вино.
  
  
  Розколотий кристал, і жодного порізу розірваної плоті.
  
  
  "Це відповідь на ваше запитання?" - Сказав блондин, і на його обличчі з'явилася повільна посмішка.
  
  
  Нік перевів погляд зі столу на сіро-сірі очі, що дивляться на нього. "Сімдесят п'ять тисяч марок тобі підійдуть?"
  
  
  Посмішка стала ширшою. “Плюс витрати. Дилер – особлива проблема. Прийде ретельно дослідити. Виконання, стан мистецтва. Згодні?»
  
  
  Нік обурювався зарозумілістю, впевненістю та важелем впливу. Але він бачив точку опори. Ця людина була каменем, залізним автоматом смерті та ефективності. Але в той момент, коли Торговця вперше було згадано, ця людина дозволила людським частинам взяти на себе відповідальність. Він вагався. Це виявило повагу, а це має на увазі обережність. Ця людина могла зробити цю роботу, і Нік відчув, що ціна - невелика перешкода, яку треба подолати.
  
  
  "Скільки?"
  
  
  "Сто тисяч".
  
  
  «Це остаточна цифра чи у майбутньому будуть коригування?»
  
  
  "Сто тисяч. Альфа. період. Навіть якщо ти побачиш, що я стою вдвічі більше. Чи є в нас угода?
  
  
  Відповідь Ніка була короткою і більш ніж рятуючою. Склянка перед ним піднявся і розбився, скотч, що залишився, приєднався до бургундського на столі. Його долоня піднялася, представилася, а потім дугою попрямувала до сторони столу світловолосого чоловіка.
  
  
  "У нас угода", - сказав Нік.
  
  
  Чоловік міцно стиснув простягнуту руку, в посмішці неохоче захоплення відбилися його білі рівні зуби.
  
  
  «Нас чекає багато роботи», - прогарчав Нік.
  
  
  Блондин кивнув головою. "Дайте мені загальний план, який ви маєте на увазі".
  
  
  «Стисло ситуація така. Це операція за методом «наїзд та втеча». Дилер – це козел. Ми рухаємось швидко, а потім ідемо. Ви можете обговорити деталі з моїм рудобородим другом тут. А поки що нам потрібно, щоб ви його встановили. Ми з'явимося на день дії і зникнемо відразу після цього. Є сумніви? "
  
  
  «Ні», - була відповідь.
  
  
  "Тоді вибачте мене", - сказав Нік, встаючи з-за столу. Чоловік не потрудився підвестися, і Нік не очікував, що він це зробить. "У вас буде чотири дні".
  
  
  "Шкода, що ти не можеш залишитися довше", - посміхнувся блондин. «Берлін прекрасний у цей час року».
  
  
  "Можливо, наступного разу", - відповів Нік. "Аuf Wiedersehen, Omega".
  
  
  
  
  
  
  Розділ сьомий
  
  
  
  
  
  ПАРИЖ
  
  
  Нік вийшов з ліфта на килимову доріжку, яка бігла коридором третього поверху. Він був задоволений інтерв'ю Омеги. На даний момент він дозволив ліфту у своєму настрої стерти будь-які думки про хворобу та смерть.
  
  
  Він рушив коридором, роздивляючись номери кімнат, і нарешті підійшов до дверей з міткою три двадцять два. Він зупинився на мить, готуючи свою вступну фразу. Коли ідея спала на думку, його обличчя розпливлося в усмішці, і він підняв руку, щоб повернути металеву ручку дверного дзвінка.
  
  
  Потім він завмер.
  
  
  Зсередини долинав звук, грубий звук, ядуха людини. На секунду Нік подумав, що у Торі є компанія, але ця думка зникла так само швидко, як і з'явилася. Знову звук, хрипкий хрип, майже крик.
  
  
  Його рука влетіла в пальто, витягаючи Вільгельміну, коли його тіло робило два кроки назад у холі. Потім він розвернувся і кинувся до дверей, вдаривши ногою по дереву. Пролунав стогін, коли старий замок важко утримувався, і двері потріскалися, утворюючи смуги сирих дощок. Другий удар, зроблений швидко, знищив те, що залишилося. Двері відчинилися, невеликі фрагменти дерева та заліза розсипалися по килиму в номері.
  
  
  Нік пішов за дверима, ударившись об неї спиною, Вільгельміна попрямувала до маленької кабіни ванною. Вона виявилася порожньою,
  
  
  принаймні з того, що було видно Ніку.
  
  
  Він упав навпочіпки і направив Вільгельміну дугою, вказуючи на неї у вузький коридор. Вітальня теж здавалася порожньою. Нік рушив. Він побіг коридором, підстрибуючи, наближаючись до виходу до кімнати. Він полетів, ударився об килим і перекотився навпочіпки.
  
  
  Його погляд упав на другий дверний отвір, що веде до спальні. Темна постать у шкіряній літній куртці рухалася до виходу, його рука намагалася зачинити двері. Навіть коли він направив Вільгельміну на ціль, у голові Ніка клацнув опис: Північноафриканець, Араб: Марокканець, зважаючи на все.
  
  
  Не те щоб це мало таке велике значення. Нік був готовий натиснути на курок цілячись у будь-кого, крім Торі. Палець напружився, коли двері почали зачинятися. Але раптом поряд з ним почувся рух. Величезне крісло з підголівником праворуч від нього різко сіпнулося, і спинка обрушилася на нього якраз у той момент, коли вибухнув пістолет.
  
  
  Його постріл змістився вліво, прожувавши дірку в самісіньких дверях, але залишивши за нею чорний піджак чистим від будь-яких пошкоджень. Нік перекотився зі стільцем, дозволяючи йому опуститися на нього. закручуючи ноги вгору і повертаючись спиною до підлоги. Він порахував два швидкі удари, а потім прострілив ногу.
  
  
  Стілець полетів угору. Зверху Нік міг розгледіти ще одне темне марокканське обличчя. Потім стілець врізався чоловікові в груди. Збоку від нього здалося блискуче лезо ножа. Чоловік, крекчучи, прийняв удар, а потім помахом руки відсунув стілець убік. Інша його рука піднялася, готова кинути гостру ракету, але битва «була програна з самого початку. Ви просто не намагаєтесь обігнати кулю Люгера.
  
  
  Вільгельміна прогавкала тільки один раз, і груди марокканця вибухнули червоною квіткою. Він відлетів назад, ударившись об куток кімнати, спиною зісковзнувши по стіні. Нік перекотився, схопився на ноги і одним сильним ударом ногою вибрав двері спальні.
  
  
  Знову постать у чорній куртці була видна, цього разу наполовину всередині, наполовину з відкритого вікна спальні. За ним, уже в безпеці на балконі, був ще один чоловік. Позаду нього, його тіло, що ковзало по поруччях балкона, було третім. Нік знову прицілився, його погляд зупинився на чоловікові, який ось-ось упаде з балкона. Він вистрілив, але знову постріл далекий від курсу.
  
  
  Цього разу його відкинули не меблі; це був удар добре натренованої ноги об його витягнуті руки. Він ішов праворуч.
  
  
  Господи, ще один? – подумав Нік. Ціла армія!
  
  
  Цей притиснувся до стіни, і його єдина функція – дати співвітчизникам час піти.
  
  
  Нога твердо приземлилася, піднявши руки Ніка нагору і вирвавши Вільгельміну з його рук. Нік чув, як пістолет відлетів від стіни і впав на килим.
  
  
  Але найбільше його уваги привернув другий удар по нозі людини. З блискавичною швидкістю нога відірвалася від першого контакту, відскочила і вилетіла назад, щоб упіймати Ніка під ребра. Удар вбив Ніка у двері. Тільки швидке спортивне обертання його тулуба врятувало його від того, щоб зламати плече об одвірок. Натомість він повернувся і прийняв удар по ширині спини, нейтралізуючи удар.
  
  
  Погляд Ніка здійнявся, щоб оцінити ситуацію. Ця людина була величезною для північноафриканця. Не високий, але неймовірно широкий та міцний. Не було ні пістолета, ні ножа, тільки твердий блиск очей і жорстка усмішка, що говорила про те, що ця людина впевнена в собі і здатна керуватися одними руками. Чоловік рушив до Ніка, його вкрите шрамами обличчя було живим свідченням того, скільки інших впало від його навичок.
  
  
  Нік зробив крок убік, симулював удар ногою чоловікові в пах і вигнув руку різко вгору. Твердий край його руки зі звірячою силою перерізав чоловікові горло. Голова відкинулася, очі заскліли, зіниці закотилися в його череп.
  
  
  Але якимось чином він залишився у вертикальному положенні і знову рушив уперед, розмахуючи величезними руками.
  
  
  Нік був готовий.
  
  
  Він швидко нахилився і знову став під одну з рук, що розгойдуються, схожих на колоду. Цим самим рухом він підняв коліно. На цей раз це не було підробкою. Кістка з хрускотом зустрілася зі статевими органами.
  
  
  Пролунав булькаючий крик болю, і чоловік звалився на Ніка. Він утримав задихану фігуру, прицілився і повторив удар, що рубає, по шиї людини.
  
  
  Цього разу він чудово поєднався з дихальним горлом. Коліна чоловіка повільно зігнулися, і він упав обличчям униз. Швидко нахилившись, Нік підібрав Вільгельміну і кинувся до вікна.
  
  
  Швидкий погляд на нього дав йому картину. Номер один був на балконі ліворуч від нього. Двоє мчали пожежними сходами, щоб приєднатися до трьох, що вже були в провулку.
  
  
  Поява Ніка біля вікна викликала два швидкі постріли від номера один на балконі.
  
  
  Їхній план був очевидний. Той, що на балконі, стримуватиме Ніка, доки два його приятелі не знайдуть укриття у провулку. Тоді вони зроблять те саме для нього.
  
  
  Нік підійшов до трупа. Сунувши ліву руку під пальто чоловіка до шиї, він підняв тіло перед собою. Не вагаючись ні секунди, Нік кинувся у вікно, використовуючи тіло як таран та щит.
  
  
  Коли вони з'явилися, в повітрі розкололася стрілянина. Нік відчував, як кулі збоку і знизу врізаються в його щит. Коли він відчув, як підвіконня вдарилося об його стегна, він проштовхнув тіло і перекотився за ним. Він ударився об бок, перекотився і вистрілив.
  
  
  Перша куля Вільгельміни влучила хлопцеві в ліву мертву крапку в грудях. Друга куля відірвала йому частину обличчя, але це мало значення. Він уже був мертвий і падав по ідеальній спіралі в провулок унизу.
  
  
  Куля заскулила біля вуха Ніка і потрапила в цеглу за ним. Друга вдарилася об сталеву решітку біля його ніг і полетіла у повітря.
  
  
  Нік рухався, як синхронна блискавка, пожежними сходами. Підлогу поверху він ковзав на п'ятах та дупі. Для іншого він котився. Щоб ще більше зіпсувати їм мету, він схрестив свої рухи, фактично подолавши всю ділянку залізних сходів одним стрибком.
  
  
  Двічі Нік відкривав вогонь у відповідь під час спуску. Він не був певен, але подумав, що підстрелив одного з них у ногу. Це підтвердилося, коли він ударився об цемент провулку і перекотився на коліно.
  
  
  Один допомагав іншому, чия безвільна нога волочилася за ним. В обох було достатньо сил, і вони тікали з місця події так швидко, як могли.
  
  
  Коли той, хто мав гарні ноги, побачив, що Нік піднімає Вільгельміну, його товариські стосунки зникли. Він покинув свого приятеля і відлетів. Нік прицілився у ліве стегно чоловіка та вистрілив. У той момент, коли він вистрілив, ноги людини вдарилися об бетон провулку у щось слизьке.
  
  
  Куля Ніка потрапила в нього на шляху вниз - у мертву точку на підставі його хребта. Нік знав, що ця людина мертва ще до того, як упала на землю.
  
  
  «Принаймні, один залишився живим», - подумав Нік, мчачись до стогнущої фігури через провулок.
  
  
  На подив Ніка, у цієї людини залишилося більше життя, ніж він думав.
  
  
  Тільки-но Нік добрався до нього, як його здорова нога вдарила вчасно. Черевики на шпильці ідеально вдарили по зап'ястю Ніка, змушуючи Вільгельміну відлетіти з його руки. У той же час чоловік схопив Ніка за кісточку та скрутив.
  
  
  Чоловік був поранений, але все ще працював швидко. Спина Ніка ледве торкалася бетону, коли чоловік був над ним. У його руці блиснув кинджал.
  
  
  "Легко", - подумав Нік, дивлячись, як рука занадто високо згинається перед тим, як хитнутися вниз. Нічого подібного.
  
  
  Вірний його думки, Нік легко спіймав зап'ястя чоловіка своїм лівим кулаком. Він збирався вкласти його спати правою, коли провулок вибухнув.
  
  
  Результатом вибуху стала дуже велика дірка у грудях чоловіка. Нік відкотив його і піднявся на ноги, його голова сіпнулася у бік вибуху.
  
  
  За двадцять футів від нього стояв високий блондин із «Вальтером» у руці, із загадковою зубастою усмішкою на обличчі.
  
  
  «Ублюдок, – подумав Нік. Тупий виродок!
  
  
  Нік подивився на тіло, випустивши останній зітхання біля його ніг, потім повернувся і рушив по провулку. Його очі горіли, коли він наближався до блондин-вбивці. Чоловік холоднокровно витяг обойму зі свого «Вальтера», підняв її і вважав снаряди, що залишилися.
  
  
  Рука Ніка схопила Омегу за зап'ястя, стискаючи його з візуальним тиском, ривком опускаючи руку вниз і скручуючи обличчя чоловіка у власне.
  
  
  "Навіщо?" він плюнув. "Він міг би говорити".
  
  
  «Це було твоє чи його життя», - знизав плечима високий блондин. «У нього був кинджал».
  
  
  - Нісенітниця собача, - прошипів у відповідь Нік. "Я майже обеззброїв його, і ти це знаєш".
  
  
  Омега вирвав своє зап'ястя із хватки Ніка. Він заговорив, забираючи вальтер у кишеню.
  
  
  «Два роки, ось чому. Два роки найманої роботи в іспанській Сахарі. Два роки спостереження за Полісарієм, убитим марокканською нечистю. Є ще питання. Альфа?
  
  
  «Самий час звести старі рахунки», - прошипів Нік, потім помітив рудобороде обличчя Анатоля, що виходить із задньої частини готелю.
  
  
  "Чорт забирай!" - Закричав чоловік, побачивши бійню в провулку.
  
  
  Щойно він зірвав ці слова, як довколишні вулиці наповнилися монотонним звуком французьких поліцейських машин.
  
  
  Настав час рухатися та рухатися швидше.
  
  
  "Нік прослизнув повз блондин і ступив прямо до Анатоля.
  
  
  "Позбутися його." Нік загарчав, пригнічуючи гнів у собі. «Я не хочу знову бачити його обличчя до Берліна. Підготуйте його та відправте швидко».
  
  
  «Підійде», - сказав Анатоль, вказуючи на блондина, який уже рухався по провулку у протилежному від сирен напрямі.
  
  
  Нік піднявся по пожежних сходах по п'ять за раз, болісний страх перед тим, що він виявить у кімнаті Торі.
  
  
  З ліжка він пройшов тонким слідом крові у ванну. Вона була у ванні. що пояснювало, чому він її не побачив, коли вперше швидко перевірив кімнату.
  
  
  Її сукня була частково розірвана. Одні груди оголено блищали. Зверху на грудях була єдина колото-різана рана. Судячи з розміру, рана, ймовірно, була завдана стилетом. Отвепстіе було маленьким, акуратним, і кровотечі було дуже мало, а це означало, що вона швидко померла.
  
  
  "Слава богу, - подумав Нік, - хоча б за це".
  
  
  Її руки все ще були пов'язані, стиснуті на животі. На одній стислій долоні Нік помітив дві стрічки обірваного золотого ланцюжка.
  
  
  Нік розтиснув пальці і висмикнув із них залишки золотого ланцюжка. Він очікував, що нефритовий амулет все ще буде з'єднаний з ланцюгом і затиснутий у стислому кулаку Торі.
  
  
  Це було так.
  
  
  Він трохи похитав ланцюгом між великим і вказівним пальцями. Повільно укол болю вдарив його в живіт, і жаль спотворило його риси.
  
  
  Це часто траплялося. Так завжди і завжди буде. Смерть прийшла разом із місцем. Але кишки Ніка кипіли від того факту, що це сталося з Торі.
  
  
  Його погляд ковзав від неживого тіла у ванні до ланцюга і назад.
  
  
  Слова випливли з його пам'яті. «Мій батько дав мені його давно. Я вважаю його своїм талісманом на удачу. Я ношу його весь час».
  
  
  Раптом його важкі брови насупилися, і на лобі з'явилися лінії напруженої концентрації. Він знову глянув на безмовне біле обличчя, тепер запитуючи про пріоритети вмираючих. Чому Торі зняла амулет незадовго до смерті? І чому така остання смертельна хватка за залишки розірваного ланцюга? Невже вона так поспішала зняти його, що навіть не знайшла часу, щоб розстебнути застібку?
  
  
  Нік одразу ж побіг кімнатами номера. Він розірвав її сумочку та валізи. Потім він почав шукати очевидні укриття, на які більшість не звертала уваги.
  
  
  Нічого.
  
  
  Потім він пройшов місцями, куди щось просто ліниво кидали, ніби це належало цьому місцю.
  
  
  Він знайшов його в ящику ящика, кинутим у купу мереживної спідньої білизни. Затамувавши подих, він відкрив різьблену тикову кришку.
  
  
  Амулет був усередині, а просто під ним був лист Яцека з поштовим штемпелем Вінчестера, штат Вірджинія.
  
  
  Він залишив амулет, але забрав листа. Повернувши його в руці, він уважно вивчив його, відзначивши задню кришку. Лист був розкритий. Спалах зустрічі у вестибюлі між ним і Торі промайнули в його голові.
  
  
  Вона кинула йому виклик. Вона явно вийшла з вестибюля до своєї кімнати, розірвала листа та прочитала його. Потім, перш ніж вона спромоглася знову запечатати його і піти до Борчака і Хеле, її вбили.
  
  
  Якби вона взагалі хотіла передати це польській парі.
  
  
  Вона цього не зробила. Вона знала, що в неї бувають тільки моменти, тому вона сховала це, а потім тримала зламаний ланцюг у руці, щоб сказати Ніку, дати йому зрозуміти, що лист був важливим і все ще в номері.
  
  
  Він збирався витягти забруднений аркуш з конверта, коли його перервали голосні голоси з провулка.
  
  
  Поліція. Скоро вони зрозуміють, що бійня почалася в тій кімнаті, де він зараз стояв.
  
  
  Він швидко оглянув усі речі Торі. Як у добрій шпигунці, в ній не було нічого, що могло б визнати її агентом. Зробивши це, він прослизнув у хол і піднявся сходами на свій поверх по три щаблі за раз.
  
  
  Весь час лист пропалював дірку в його долоні.
  
  
  
  
  
  
  Розділ восьмий
  
  
  
  
  
  Оскільки це було міжсезоння, великий Boeing 747 мав лише третину заброньованих квитків, коли він злетів із злітно-посадкової смуги на Орлі Філд. Після крутого крен літак повернув на захід і почав підніматися крізь хмари. Через кілька хвилин він досяг крейсерської висоти і вирівнявся, прямуючи до Англії та аеропорту Хітроу.
  
  
  Нік закурив сигарету і дозволив диму глибоко проникнути у легені, перш ніж видихнути. Через кілька місць перед ним, у секції для некурців, він міг бачити потилицю Стефана Борчака та ідеальну зачіску його дружини на сусідньому сидінні. Прямо через прохід сиділи двоє інших дисидентів, один киваючи, а другий поглинув газета.
  
  
  Місце поруч із Ніком було порожнім. Він так улаштував перед посадкою. Йому потрібна усамітнення, час подумати. Ніяка загадка, чи варто було атакувати від початку, мала швидке чи просте рішення. Але в цій було більше невідповідних частин, ніж Нік будь-коли бачив.
  
  
  І лист Яцека не допоміг.
  
  
  З дуже гучним зітханням він поліз у внутрішню кишеню пальта, щоб узяти листа для наступного читання.
  
  
  "Щось трапилося, мосьє?"
  
  
  Нік підвів очі. У проході біля його крісла стояв дуже високий, дуже світловолосий бортпровідник. На її обличчі був звичайний професійний занепокоєння за такою ж професійною усмішкою.
  
  
  "Нічого такого, що не можна вирішити випивкою", - посміхнувся Нік, зупиняючи рух руки.
  
  
  "Коктейль?"
  
  
  "Та ні. Кампарі, будь ласка, із одним кубиком».
  
  
  "Oui, monsieur."
  
  
  Коли вона відійшла, Нік вивчав ритмічний рух її стрункої дупи і ковзаючу ходу її довгих ніг. Торі була високою, з ногами, які змушували її тіло так рухатися.
  
  
  Вилаявшись собі під ніс, він перестав витягувати конверт із кишені. Лист паперу всередині був у кількох місцях забруднений водою, а один кут виглядав так, ніби його постійно турбували нервові пальці, доки його писали.
  
  
  Мій дорогий друже Стефан,
  
  
  
  
  Називайте цей лист як хочете – сповідь, вибачення, відтворення моїх гріхів у письмовій формі – але знайте, що це потрібно було написати.
  
  
  Я зрадив тебе. З самого початку, дуже багато років тому, я зрадив тебе. Задовго до того, як я навіть дізнався про вас, перед тим, як ми полетіли в Берліні, мене готували до того, що мало статися. Моя втеча на Захід була лише хитрощами, щоб поставити мене в положення стеження на користь КДБ і Дилера. Я став так званим кротом.
  
  
  Своє життя останніми роками я вважав своїм обов'язком. Я був стурбований тим, що з вами трапилося, але я зміг залишатися задоволеним і виконувати ту роботу, яку мене вчили.
  
  
  Поки що ти не емігрував і мене не змусили вбивати. Я визнаю, що я не сильна людина. Я клерк, не більше того, навчений користуватися на власні очі, вуха і шифрування, щоб повідомляти про те, що я бачу і чую. Вони ніколи не говорили мені, що я мушу вбити; але вони змусили мене це зробити.
  
  
  Навіть коли я підклав їхній підлий інструмент смерті, я почав сумніватися. Моє зростання в званні, що дозволило розширити обсяг послуг для Росії та Дилера, більше не було виправданням.
  
  
  Я не можу піти далі із цим обманом. Я планував здатися. Через це я, мабуть, не зможу будь-коли побачити тебе, навіть якщо вони заважають мені зараз.
  
  
  Я не прошу твого вибачення, любий Стефане, за той біль, який тобі завдала моя зрада. Торговець пообіцяв, що тієї ночі вас пощадять. Я по дурниці йому довіряв. Так, вам пощадили ваше життя, але вам відмовили у вашій свободі, і у вас відібрали зір.
  
  
  У цьому я звинувачую себе і прошу вас зрозуміти.
  
  
  Яцек
  
  
  
  
  Основна ідея листа була написана каракулями, що намотуються, начебто автор спав, або п'яний, або приймав наркотики. Під підписом стояла приписка, написана набагато рівнішим і точнішим почерком.
  
  
  Бачив Ділера, і пояснив. Він сказав мені, що ви були проінформовані про мої обов'язки щодо його великого плану. Я не звинувачую тебе, мій друже, за те, що ти скажеш про мене. На щастя, все, що я сказав вище, тепер можна докладно пояснити. Дилер погодився вивезти мене із країни. Ви не повірите, друже мій, але ми таки зустрінемося знову. Побачимося у Берні. Доти…
  
  
  
  
  Але йому так і не вдалося дістатися Берна, подумав Нік. Він навіть не виїхав із країни. І якщо він це зробив, що Яцек збирався робити зі своєю валізою, повною компромату?
  
  
  Якщо справді валіза була його.
  
  
  "Ваш напій, мосьє".
  
  
  Що? О так. Дякую".
  
  
  Вона поставила напій на піднос перед Ніком, а потім відійшла убік, пропускаючи когось. Це був Паршев, молодший із двох чоловіків-дисидентів.
  
  
  Паршев трохи кивнув Ніку, коли той пройшов до задньої частини літака і в туалет. Нік сьорбнув і знову глянув на листа.
  
  
  Крім основного тексту та приписки, на полях були позначки олівцем. Нік бачив досить маленьку надруковану руку Торі, щоб знати, що це її.
  
  
  Це були записи мертвої жінки, які зробили букву такою загадкою.
  
  
  Кожне посилання на «вбити» було наголошено. "Підвищення в ранзі" було обведено гуртком, а поруч з ним Торі написала "куди" і "з ким". Над "Берліном" вона накидала Ніка Кіллмайстра
  
  
  N3 і знак питання. Декілька рядків обведено «встановити інструмент», а поряд олівцем: «Що? Бомба? Пістолет? Як вбити? Порадьтеся з Ніком!
  
  
  На звороті сторінки Торі накидала олівцем кілька запитань. Очевидно, її розум полетів після того, як вона переварила листа, і це були її записи, які, мабуть, хотіли передати йому пізніше. «Кого вбив Яцек? Спікера? Чому? «Ганичок спікеру? Можливо, відповіддю підвищення у званні - можливо!» «Перша частина Яцек збирається здатися. Бачить Ділера, тікає. Чому? Просто щоб побачити Борчака у Берні?» "Якщо Дилер у Вашингтоні, щоб побачити Яцека, де Ділер зараз?" «Звідки Яцек дізнався про Борчака у Берні? Штемпель до остаточного рішення про дату та місце. Також до випуску новин!
  
  
  Для Ніка було очевидно, що Ділер сказав Яцеку, що Стефан буде у Берні. І хоча це було неочевидно, Нік вирішив, що Торговець вмовив Яцека втекти, а потім убив його.
  
  
  Але на Яцеку не залишилося й сліду, окрім синців від аварії. Чи він? На тілі були сліди хвороби, вірусу.
  
  
  Увага Ніка привернув рух, що наближається до проходу. То була Хела. Він швидко склав листа вдвічі і засунув у бокову кишеню піджака.
  
  
  "Можу я посидіти тут трохи, містере Картер?"
  
  
  "Звичайно", - кивнув Нік. «І після всіх днів разом, я думаю, ми зможемо це зробити, Нік… Хела».
  
  
  "Дякую."
  
  
  Нік подивився на жінку, коли вона граційно ковзнула на сидіння поруч із ним. Сукня була тьмяною, коричневого кольору, щільно облягала стегна, але затягувалася на талії, так що верх лущився, стаючи майже мішкуватим.
  
  
  На її обличчі було трохи макіяжу, лише трохи блиску для губ та трохи рум'ян на щоках. Очі були оголені, в їхньому природному стані, і тепер вони метнулися з передньої частини літака до Ніка, до її колін.
  
  
  Очі, коли вони зустрілися з Ніком, були майже холодні. Здавалося, вони дивляться, та не бачать. Вони глянули на Ніка, але з визнали його існування.
  
  
  Інстинктивна реакція Ніка зараз, як і кілька разів раніше, коли він був так близько з Хелою Борчак, полягала в тому, що струнка постать під одягом була зроблена з чистого льоду.
  
  
  Або, можливо, вона була саме так до нього. Ні, Анатоль відчував щось схоже на почуття Ніка до жінки.
  
  
  "Можна мені сигарету, будь ласка?"
  
  
  "Я не думав, що ти куриш".
  
  
  «Я не знаю, лише зрідка. Це… це мене заспокоює».
  
  
  Нік був майже впевнений, що ця жінка завжди була спокійна. Тим не менш, він відкрив свій портсигар, а потім прикурив сигарету, яку вона вийняла з нього.
  
  
  "Ой, вони сильні, чи не так?"
  
  
  «Не вдихай, – знизав плечима Нік.
  
  
  Тиша.
  
  
  «Мені шкода, що Торі не змогла поїхати з нами до Лондона. Я сумую за нею".
  
  
  Нік просто кивнув. Хлопці з AX у Парижі постаралися приховати ім'я Торі від преси. Вона була просто жертвою жіночої статі. Нік пояснив Борчаку, Хеле та двом іншим, що вона приєднається до них пізніше.
  
  
  «Я буду радий, коли це закінчиться – усьому цьому». Вона перервала свої слова хмарою диму.
  
  
  «Ми обоє будемо. Або, я сказав би, все будемо».
  
  
  "Можливо, тоді Стефан повернеться до мене".
  
  
  Нік не відповів. Він згадав слова Торі про нав'язливу думку Стефана про те, що Ділер вторгся до спальні. Він знову глянув на Хелу. Він знову майже відчув її холод. Можливо, він таки не знав жінок, але йому здавалося, що Хеле наплювати, якщо Стефан залишить її одну.
  
  
  Наче опираючись думкам Ніка, її рука ковзнула вгору, щоб накрити його руку на підлокітнику між ними.
  
  
  «Я відчуваю, що моя єдина мета в житті – бути собакою-поводирем для фанатика, який прагне помсти».
  
  
  Її слова були підкреслені стисненням руки. Майже непомітно її голос перетворився на цілу октаву на хрипкий шепіт.
  
  
  «До того ж дуже самотній собака-поводир», - додала вона.
  
  
  «Господи, вона може рухатися, як лісова пожежа, що роздмухується сильним вітром», - подумав Нік. Але далеко за тліючим поглядом, що з'явився в її очах, він все ще міг уловити мармурову холодність.
  
  
  Він саме збирався знайти адекватну відповідь, а також хитрий спосіб вивільнити руку, коли вона була йому надана.
  
  
  З кількох сидінь попереду пролунав приглушений крик, за яким пішов хрипкий кашель.
  
  
  Нік підвів очі якраз вчасно, щоб побачити, як Мазелик, четвертий чоловік-дисидент, іде у прохід, схопившись обома руками за горло. Обличчя чоловіка було яскравим, яскраво-червоним, і в його очах, що закочувалися, можна було розрізнити тільки білки.
  
  
  "Боже мій, що з ним!" - Вигукнула Хела.
  
  
  Нік не знайшов часу, щоби відповісти. Він поклав руки на спинку кожного сидіння, підібгав ноги і
  
  
  перестрибнув через Хелу у прохід.
  
  
  За кілька секунд він проминув решту задиханих, наляканих пасажирів і тримав Мазеліка на руках. Чоловік не міг дихати, і кожен болісний хрип був для нього останнім.
  
  
  Нік швидко розгорнув його і якомога ніжніше витяг у проході. Потрібна була вся сила, яку він міг зібрати в обох руках, щоб змусити щелепу розкритися. Як тільки це було зроблено, Нік перевірив мову.
  
  
  Мазелік ще не проковтнув. Щоб переконатися, що він цього не зробив, Нік почав тягтись до ручки. Загорнута в хустку, він стане замінником депресора для мови.
  
  
  "Ось!"
  
  
  Нік підвів очі. Це була довгонога стюардеса, і в руці вона тримала справжню річ.
  
  
  "Гарна дівчинка".
  
  
  Нік приклав його боком до рота Мазеліка, а потім розірвав сорочку чоловіка. Хрипи переросли в те, що скидалося на передсмертний хрип. Нік стиснув руки в єдиний, схожий на булаву кулак і почав сильно, але рівномірно натискати на груди Мазеліка в серці.
  
  
  Вгору! Вниз! Вгору! Вниз! Вгору! Вниз!
  
  
  
  Вгору! Вниз!
  
  
  Смердюче повітря заповнило ніздрі Ніка, коли Мазелик видихнув, але не зробив нового вдиху.
  
  
  Нік зупинив рух і притиснув вухо до грудей чоловіка. Через секунду він відкотився навпочіпки.
  
  
  «Він…» – запитала стюардеса.
  
  
  «Він біса впевнений», - прогарчав Нік крізь стиснуті зуби. А потім він згадав. «Паршев – гівно!»
  
  
  Нік схопився на ноги. Розмахуючи руками, він збивав із шляху цікавих пасажирів. Як розчарований і розгніваний бик, він рвонувся до хвостової частини літака.
  
  
  Опинившись там, він глянув на двері чотирьох туалетів. Тільки один був зайнятий.
  
  
  "Паршів!" - вигукнув він, стукаючи кулаками по дверях.
  
  
  Відповіді не було.
  
  
  Нік нічого не очікував.
  
  
  Притулившись до перебирання за ним і використовуючи ручки на двох інших дверях туалету, Нік підняв ноги в повітря. Його ноги метнулися вперед, і підошви його черевиків видали нудотний хрускіт, коли дверний замок зламався під час удару.
  
  
  Двері відчинилися всього на кілька дюймів. Але це було досить далеко, щоб побачити тіло дисидента, який розкинув голову в мушлі.
  
  
  Нік штовхнув двері ще на кілька дюймів, досить далеко, щоб проникнути всередину.
  
  
  «Ісус Христос», - прошепотів він собі під ніс. Бідолашний ублюдок навіть не встиг натягнути штани”.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Руки Ніка заплющили очі, поки вони дивилися на тиснену табличку з ім'ям на столі перед ним: ДЕВІДСОН ХАРКОРТ-ВІТТ. Неквапом Нік подумав, чи був Девідсон Харкорт-Вітте Кембриджем чи Оксфордом. Звісно, він був Ітоном. Ітон був майже такою самою передумовою для МІ-5, як Кембридж чи Оксфорд, тобто у вищих ешелонах.
  
  
  Поруч із меморіальною дошкою сидів його власник, червонолиця і киплячий.
  
  
  "Боже правий, Картер, тобі доводилося дзвонити по радіо в Хітроу і оголосити карантин для всього літака?"
  
  
  «Було два тіла…»
  
  
  Його проігнорували. "І тобі доведеться домовитися з Жабами про те, щоб взяти на себе командування французьким авіалайнером".
  
  
  "Я показав їм належну владу", - відповів Нік, намагаючись не чути нудьгу в голосі. Занепокоєння Харкорта-Витте з приводу британського етикету та французької бюрократії заважало йому зосередитись на важливих речах.
  
  
  Ця людина все ще марила розгніваними пасажирами, поміщеними на карантин, і скаргами французьких пілотів, коли увійшов помічник, поклав звіт на стіл і побіг геть. Помічник ледь ударив двері, коли Нік проткнув документ.
  
  
  "Сукін син, Картер, у тебе немає манер?"
  
  
  "Ні", - відповів Нік, крокуючи, поки він швидко читав.
  
  
  "Звіт про розтин: двоє чоловіків; описи; спосіб смерті: серцевий напад, але сліди вірусу виявлені в крові; спеціальний звіт; комп'ютерна кореляція; вірус збігається з виявленим у болгарського перебіжчика; вказані дати; також той же вірус виявлений у двох чеських перебіжчиків убитих у Лондоні… - Нік тихо свиснув: "Чорт!"
  
  
  Лайка відправила Харкорта-Вітте назад у крісло. Його голос, коли він заговорив цього разу, був набагато лагіднішим. "Що?"
  
  
  «Вашингтон регулярно замовляв аналіз крові нашого дисидента Януша, який помер у Амстердамі, переглядав ваші файли. Чому його не взяли раніше? Нік кинув звіт на стіл і вказав на значні абзаци.
  
  
  «Ах, так, вбивства парасолькою». Нік застогнав. «Я справді не знаю, старовина. Знаєш, на ці речі потрібен час».
  
  
  "Майже стільки ж часу, скільки потрібно на виявлення кроту в МІ-5".
  
  
  «Дивись тут зараз…»
  
  
  "Вставай!"
  
  
  Він
  
  
  це зробив, і Нік зайняв своє місце за столом. "Це безпечна лінія?"
  
  
  "Так."
  
  
  Нік потягнувся до нього і зупинився, невинно посміхаючись до іншого чоловіка. "Можу я?
  
  
  "Ну, я вважаю. Це діловий дзвінок, чи не так?"
  
  
  "Господи", - прогарчав Нік і подзвонив Дюпон Серкл.
  
  
  Тепер багато набуло сенсу. Наприклад, Нік був майже впевнений, що тепер означає "зброю смерті" у листі Яцека. Стало ясно й інше, вже помічене Торі.
  
  
  «Яструб тут».
  
  
  "N3, Лондон".
  
  
  "Давай. Тебе знімають на плівку"
  
  
  Нік повідомив своєму начальнику про лист та останні нещасні випадки.
  
  
  Чи можете ви повторити розтин Яцека і зробити кілька проб крові для МІ-5 для уточнення?
  
  
  «Не повинно бути проблем», - була відповідь.
  
  
  "І я не думаю, що інсульт, перенесений спікером палати, насправді був інсультом".
  
  
  "Як так?"
  
  
  У своєму листі кріт згадав про підвищення у званні. Після смерті спікера. Наступним у черзі був не лише офіс, а й величезна інформація, доступна цьому офісу. Це означало б, що якби Ганичек мав інформацію, наш кріт, Яцек, отримає до нього доступ. Думаю, саме це він мав на увазі, говорячи про «підвищення звання».
  
  
  "Якщо все це правда, - сказав Хоук, - як ти хочеш, щоб я це довів?"
  
  
  «Ексгумація тіла спікера».
  
  
  Грім з іншого кінця дроту був оглушливим і закінчився гарчанням: «Ви цокнуті. У жодному разі – сім'я ніколи не погодиться».
  
  
  «Добре, добре, – простогнав Нік. Чи можете ви отримати доступ до особистих речей спікера в момент його смерті або приблизно в момент його смерті? Наприклад, особисті речі з його столу – як удома, так і в його офісі. Будь-які особисті речі із ящиків його одягу».
  
  
  "Іншими словами, все, чим володів хлопець?" - сказав Хоук із роздратуванням у голосі.
  
  
  "Ти зрозумів", - відповів Нік. «Принаймні все, що стосувалося його тіла. І особливо все, що могло проткнути його шкіру. Якщо ви виявите щось подібне, негайно проаналізуйте його і надішліть цей аналіз одразу разом з усім іншим до МІ-5».
  
  
  "Я думаю, ти вже уявляєш, що ми знайдемо".
  
  
  "Можливо", - відповів Нік. «Можливо, якийсь серцевий препарат, про який західні лікарі ще не знають».
  
  
  "Це все?"
  
  
  "Це все. Як скоро?"
  
  
  "Дуже скоро."
  
  
  Вони зателефонували, і Нік зі зітханням відкинувся на спинку крісла з подушками. Тепер він знав, що вірус не був чумою чи чимось схожим на нього. Чумою був сам продавець смертю. Він сам стежив за командою дисидентів чи через своїх поплічників та систематично вбивав їх по одному.
  
  
  Але чому по одному? Чому не одразу?
  
  
  А потім клацнув.
  
  
  «Якщо у вас немає чуми, найкраще справити враження чуми!»
  
  
  "Чума, старовина?" пробурмотів Харкорт-Вітте. "Про що взагалі ти говориш?"
  
  
  "Прибери своїх хлопчиків із дупи, - сказав Нік, кидаючись до дверей, - і ти дізнаєшся, коли я це зроблю".
  
  
  
  
  
  
  Розділ дев'ятий
  
  
  
  
  
  Нік постукав у двері і почав чекати. У ній відкрилася щілина, а потім зачинилася.
  
  
  "Стефана тут немає".
  
  
  "Я знаю", - відповів Нік. "Він у барі готелю випиває післяобідній напій з Анатолем".
  
  
  Хела кивнула, і потім у її очах загорілося слабке світло. Це викликало усмішку на її трохи почервонілих губах. Тому ви зайшли до мене.
  
  
  "Вірно", - сказав Нік, дозволяючи очам закривати все її обличчя під частково прикритими віками.
  
  
  Як і в літаку, більша частина її холодної поведінки зникла з посмішкою. Не всі, але більшість. Більше, ніж будь-коли раніше, вона здавалася жіночною. Нік подумав, що то був халат. Це була блакитна, шовковиста сукня, яка лягала піхвами на її високе модельне тіло. На відміну від суконь, які вона носила, халат щільно прилягав до неї. Він струмував по її грудях, поділяючи і підкреслюючи їх.
  
  
  «Ви дуже милі цього вечора, місіс Борчак».
  
  
  Посмішка зростала. "Це комплімент чи твердження Ніка Картера про факт?"
  
  
  "Трохи того й іншого".
  
  
  "Якщо це спеціальний дзвінок, я думаю ..."
  
  
  «Це не так», - сказав Нік, проходячи повз неї в номер. «Буй, я вип'ю, поки ми гратимемо у двадцять питань. Я питаю, ти відповідаєш».
  
  
  Краєм ока Нік спостерігав, як усмішка зникає з губ Хели, а в її очі повертається холод. Він також помітив прорізи з боків халата, коли вона знизала плечима і повернулася, щоб зачинити двері. Вони пройшли весь шлях до м'яко закруглених підгинів
  
  
  її сідниці.
  
  
  "Що це буде? Як ви кажете в Америці».
  
  
  "Скотч, чистий".
  
  
  Коли вона приготувала напої і пішла назад до місця, де Нік сидів на підлокітнику дивана, він отримав ще одну дозу адреналіну від того, що в його розумі називав її новим або іншим поглядом.
  
  
  Простий пояс на мантії був туго затягнутий довкола її тонкої талії. Він творив дива з широкими вигинами її стегон та грудей. Вона засунула напій у руку Ніка, а потім опустилася на диван поблизу. Вона приземлилася, піднявши одну ногу, так що халат відчинився, і низ упав. Погляд Ніка легко простежив за величезним кремовим стегном і ледве помітним натяком на чорні, як смоль кучері на лобку.
  
  
  "Це запрошення?" - спитав він, потягуючи віскі.
  
  
  "Це одне з двадцяти питань?"
  
  
  "Туше", - сказав він. "Ні."
  
  
  "Тоді це зручний спосіб сидіти".
  
  
  Говорячи це, вона тримала свою склянку перед очима, вивчаючи її поверх краю склянки. Це мало додати загадковості і спекотності її погляду. Як і поза відпочинку, вона була надто вивчена. Нік подумав, чи це було природним чи завченим.
  
  
  Він здогадався про останнє.
  
  
  "Ви любите свого чоловіка, місіс Борчак?"
  
  
  На кілька секунд її очі затуманилися, кісточки пальців навколо скла стали трохи білішими, а вигнута нога зробила легкий рух, щоб зімкнутися і перетнути свого партнера.
  
  
  "Чому ви питаєте?"
  
  
  «Я питаю, пам'ятаєш? Ти відповідаєш».
  
  
  «Ми не коханці, якщо ти це маєш на увазі. Принаймні більше немає. Тепер ми більше схожі на товаришів.
  
  
  "Але ви одружені?"
  
  
  Її голова обернулася до нього. Тепер очі були подібні до шматків нефритового льоду. Губи були скріплені тонкою червоною смугою над твердим підборіддям. На подив Ніка, її відповідь, коли вона нарешті заговорила, була правдивою.
  
  
  «Ні, ми не одружені. Принаймні не в звичайному розумінні. Ми обмінялися клятвами між собою, і я взяла прізвище Стефана. Це звичайна справа у країнах Східного блоку, де церква не керує нероздільно.
  
  
  «Чи включали ви клятви, якими обмінялися між собою, клятву вірності?» Погляд не здригнувся, але губи повернулися до замкнутої тиші. «Добре, ще один. Коли ви обмінялися цими клятвами зі Стефаном?
  
  
  «Шість років тому цього місяця». Ні моргання, ні тремтіння, ні секундного коливання.
  
  
  "Який день?"
  
  
  "Вісімнадцятий".
  
  
  "Куди?"
  
  
  "Варшава".
  
  
  "Чи був Стефан тоді сліпим?"
  
  
  "Звичайно. Де…?"
  
  
  Нік усно рвонув уперед, намагаючись не дати їй час подумати, хоч знав, що в цьому немає потреби. "Яке у вас було дівоче прізвище?"
  
  
  "Обровські".
  
  
  "Ви народилися в Східному Берліні".
  
  
  «Я народилася у Кракові».
  
  
  "Який район?"
  
  
  «Ділянка Бакслаквіа на півдні».
  
  
  "Ви колись були в США раніше?"
  
  
  "Ні."
  
  
  «Ваша англійська ідеальна, навіть сленг».
  
  
  «Я здобула дуже хорошу освіту».
  
  
  "Де? Росія?"
  
  
  Тільки невелика пауза, перш ніж сказала: «Частково».
  
  
  Тепер Нік зробив паузу, потягуючи віскі і даючи йому повністю прогоріти, перш ніж знову заговорити. «Коли вас взяли на навчання у Верхонському Будинку кохання у Росії?»
  
  
  «Прокляття, - подумав Нік, - вона в порядку». Очі продовжували холодно оцінювати, а губи навіть зуміли скривитися в досить злій усмішці.
  
  
  "Як ви дізналися?"
  
  
  Настала черга Ніка посміхнутися. «Я цього не робив. Це було обґрунтоване припущення. Бувають випадки, коли під час перегляду іншим агентом ваше навчання виділяється, як дзвінок у грі про пікап».
  
  
  "Дзвінок?"
  
  
  "Ви повинні знати американський вислів".
  
  
  Хела поклала обидві руки на скло і, нарешті, відвела погляд від очей Ніка. Перш ніж заговорити, вона кілька секунд дивилася у бурштинову рідину. Коли вона все-таки заговорила, у її голосі було тільки натяк – саме правильне – тремтіння.
  
  
  «Ти знаєш про Верхонськ? Що там діється? Навчання, яке дають молодим дівчатам, щоб стати горобцями?»
  
  
  "Так", - відповів Нік, намагаючись охопити кожну її частинку відразу. Він не хотів упустити жодної підказки, і було неможливо зрозуміти, звідки вона зійде.
  
  
  «Мені було тринадцять, і я була незайманою. Я осиротіла і оселилася в державному будинку, коли мені було десятеро. У мене був талант піаністки. Я думала, що це той талант, який збирався вивчити, коли мене вибрали для поїздки до Москви».
  
  
  Нік глянув на пальці Хели. Пальці були довгими, загостреними, тонкими, але з очевидною силою. Але очі приковували нігті. Вони теж були довгими та майже загостреними. там
  
  
  на їхній поверхні був легкий блиск від прозорого лаку.
  
  
  "Ти граєш зараз?" - ліниво спитав він.
  
  
  «Рідко, якщо взагалі». Не зважаючи на Ніка, Хела відпила свій напій і продовжила. «Спочатку, коли Ділер зібрав мене і Стефана, я відчував себе твариною, шматком м'яса, яке треба відгодувати та використати. Але потім ми зі Стефаном покохали одне одного. Я побачив ядро ​​ненависті, яке поглинуло його. і вирішив повстати проти мого навчання та указів дилера".
  
  
  «Отже, замість того, щоб бути сторожовим псом Ділера над одним із його шпигунів, ви стаєте його совістю?»
  
  
  "Не зовсім. Я сама хотіла піти. Через Стефана я побачив вихід. Тепер твоя черга пити?
  
  
  Вона підняла порожню склянку. Поверх цього Нік побачив смуток у її очах. Але він також міг бачити крижані глибини, які нікуди не поділися.
  
  
  Він подумав, що Хела або вихлюпнула душу, або вона найкраща актриса з часів Сари Бернар.
  
  
  Він узяв склянку та підійшов до бару.
  
  
  "Стефан і я погодилися, що якщо ви дізнаєтеся про моє минуле в КДБ, хоч би яким незначним воно було, мені ніколи не дозволять втекти разом з ним. Крім того, ваша сторона не зможе прийняти допомогу, яку Стефан хотів надати вам у знищенні Дилера ".
  
  
  Нік стояв прямо над нею, вклавши напій у її руку. Він відчував запах її парфумів, мускусний запах тепла її тіла, всієї її сутності. Він міг дивитися вниз на відверто задрапіровану вершину мантії і бачити ніжний здуття її розділених грудей. Почуття стиснення охопило його живіт і поперек.
  
  
  Торі була відверто чуттєвою. Ця жінка була класично еротичною.
  
  
  Взявши напій, вона вказала очима на місце біля неї на дивані. Нік сів і, відчувши, що вона наближається до нього, знову заговорив.
  
  
  "Хто такий Дилер?"
  
  
  Вона знизала плечима. «Чоловік. Це все, що я можу вам сказати – все, що вам можуть розповісти про нього, окрім, можливо, його начальства. І, мабуть, дуже мало хто з них знає про нього багато».
  
  
  Нік покрутив рідину у своїй склянці, переводячи погляд із неї на неї і назад. "Я не знаю його обличчя", - пробурмотів він. «Я бачив його лише один раз – темною ніччю в Берліні, біля стіни. Але я бачив його очі, і ті, які ніколи не забуду. Я знатиму його по цих очах, але було б корисно, якби у мене були якісь описи понад те”.
  
  
  "Я ніколи його не бачила".
  
  
  Що? Але це неможливо!"
  
  
  Вона похитала головою. "Це не так. Єдині люди, з якими він працював, які точно знали, що людина, з якою вони розмовляли, була Дилером, були сліпими».
  
  
  "Ви маєте на увазі, що ніколи не бачили його обличчя?" – недовірливо запитав Нік.
  
  
  "Ніколи."
  
  
  Нік підвівся на ноги і підійшов до вікна. Крізь лондонський туман він бачив людей, що рухаються вулицями Мейфера. Чи був Дилер зараз унизу, дивився на нього знизу вгору і чекав на нього?
  
  
  Він міг би бути.
  
  
  Ця людина була чортова фантомом.
  
  
  Нік заговорив, не повертаючись. «Хіба вас зі Стефаном не турбує цей вірус, ця чума, яка, здається, поширюється через перебіжчиків?»
  
  
  «Звичайно, ми хвилюємось. Я в жаху".
  
  
  "Ти повинна. Ви залишилися лише двоє».
  
  
  «Щось у твоєму голосі», - сказала вона. "Чому б тобі не висловити це словами?"
  
  
  Нік повернувся. Вона перетнула кімнату і стала так близько, що її груди майже торкалися його грудей. Її запах був сильнішим, ніж будь-коли, а темні глибини її очей були майже гіпнотичними.
  
  
  "Я взагалі не думаю, що це хвороба", - повільно сказав Нік. "Я думаю, що це унікальний вид отрути, яка діє як обмежувач серця. Я думаю, що вірус потрапляє в кровотік разом з отрутою, яка діє на дихальну систему. , хто надає його.
  
  
  "Тоді ми такі?"
  
  
  "Можливо. Можливо, ні. Можливо, Дилер хоче зберегти в живих двох із вас - або лише одного з вас. Я не знаю. Можливо, Дилер хоче справити враження чуми, і подальше враження, що всі чи більшість із вас заразився перед тим, як залишити східну сторону”.
  
  
  "Але чому? У чому може бути його мета?"
  
  
  Нік знизав плечима. "Я не впевнений."
  
  
  "Ви не довіряєте мені, чи не так?" - сказала Хела, підходячи ближче, так що м'які подушки її грудей без бюстгальтера під мантією почали розтікатися на його грудях.
  
  
  «Чи маю я довіряти? Спочатку Дилер помістив вас поряд зі Стефаном. Ця людина, як і решта, планує на великий час. Ви все ще можете бути в його кишені, чекаючи, коли вас використовують, коли настане час».
  
  
  "Я могла б, але я не така".
  
  
  "Але ж немає ніякого способу довести це, чи не так?"
  
  
  Рожевий кінчик її язика ковзнув уперед і злегка торкнувся нижньої губи. Вона мала широку, повну.
  
  
  – подумав Нік, – таких, які часто можна побачити на конкурсах краси. Її нижня губа, тепер блискуча від слини, була чуттєво сповнена. Це був привабливий для поцілунків рота, але Нік не забував, що він міг кусати не гірше, ніж цілувати.
  
  
  «Я думаю, Хела, було б розумно, якби ти поїхала зі мною до Берліна, а Стефан поїде до Мюнхена з Анатолем та іншими».
  
  
  Ви думаєте, що я інструмент смерті Ділера? Ви думаєте, що коли настане час, я вб'ю Стефана?»
  
  
  «Я не знаю, що й думати. Але щодо страховки, мені було б краще, якби Анатоль міг зараз турбуватися лише про Стефана. Ти поїдеш?"
  
  
  Її очі свердлили його. Він майже відчував, як у її голові крутяться думки, коли вона зважувала його пропозицію.
  
  
  "Я поїду", - сказала вона. "З радістю".
  
  
  "Так?"
  
  
  Вона кивнула головою. «Так. Тому що, поки я буду з тобою наодинці в Берліні, я доведу тобі, що тобі нема чого боятися мене».
  
  
  Її тіло розслабилося, тануло навпроти нього. Вона провокувала його, притискаючи свої стегна до нього та викручуючи стегна. Він спробував вибратися, але вона схопила його за талію та притягла ближче. Тепер її груди поширилися по його грудях, і їхнє тепло наповнило все його тіло.
  
  
  Її рот був як магніт, що притягує його. Він поцілував її, їхні губи ледве стикалися, перш ніж її язик глибоко поринув у його рот.
  
  
  Поцілунок був довгим та глибоким. Все було виконано ідеально, все, що Нік думав, що це буде. Незадовго до того, як він підняв голову, він відчув, як ці довгі, ідеально доглянуті нігті лоскочуть шкіру, а коротке волосся на потилиці.
  
  
  "Нам не треба чекати Берліна", - пробурмотіла вона низьким і хрипким голосом. "Я можу прослизнути у ваш номер, як тільки Стефан засне..."
  
  
  Він відчував спокусу з кількох причин, коли дивився на неї згори донизу. Її очі були заплющені, груди здіймалися. Її губи були відкриті, м'які, язик ковзав між ними. Вона застогнала, коли притулилася до нього своїм тілом.
  
  
  "Скажи так."
  
  
  "Ні. у Берліні - можливо".
  
  
  Він залишив її такою, стоячи біля вікна. До того часу, як він дістався свого номера, долоні його рук були в поті.
  
  
  Він не був упевнений, чи це викликано бажанням або відтінком страху.
  
  
  Червоне світло миготіло на його телефоні.
  
  
  Картер, п'ять тринадцять. Моє червоне світло горить».
  
  
  «Так, містере Картер, у вас є два повідомлення. Одне було просто «Зателефонуйте додому. Не було номера».
  
  
  "Він у мене є", - відповів він. "Та інші?" Вона дала йому номер, у якому Нік дізнався особисту лінію Харкорт Вітте. "Не могли б ви набрати це для мене, будь ласка?"
  
  
  "Безумовно."
  
  
  За кілька секунд у вусі Ніка відгукнувся різкий акцент людини із МІ-5.
  
  
  «Ви, хлопці, швидкі. Завдяки комп'ютерам наші теж. Роздруківка всього, що ви хотіли, буде у мене на столі за двадцять хвилин».
  
  
  «Я буду там за десять», - швидко сказав Нік і подзвонив.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Нік сів за стіл Харкорт Вітте. Перед ним було розкладено стоси комп'ютерних роздруківок. Було трохи більше десяти, і Нік розмірковував над ними майже три години.
  
  
  Вони були схожі на книгу, в якій пропущено кілька ключових розділів, але вони малювали загальну картину.
  
  
  "Більше кави?"
  
  
  Нік підвів очі. Харкорт-Вітте стояв у розсіяному світлі настільної лампи і тримав у руці чайник. "Так дякую." Він налив. "Хіба це не чайник?"
  
  
  Харкорт Вітте кивнув головою. «Я наказав їм зварити каву. Думаю, чай, навіть наш, тобі не підійде.
  
  
  Нік усміхнувся. "Ви мені дуже допомогли. Вибач, я був таким їдким днями».
  
  
  "Не звертайте уваги. Просто ви, хлопці, не так багато стежите за книгою, як ми. Припустимо, це прикордонні речі - незалежність, ковбої, індіанці, гангстери - все таке».
  
  
  Нік посміхнувся і відсалютував англійцю чашкою, коли один із багатьох телефонів на столі зчинив галас.
  
  
  "Ваш дзвінок з Вашингтона", - сказав Харкорт-Вітте, передаючи Ніку трубку і беззвучно виходячи з кімнати.
  
  
  "Картер тут".
  
  
  Голос Хоука пробурмотів, а потім почав гарчати. «Твій здогад щодо спікера вірний - той самий вірус».
  
  
  "Я знаю", - сказав Нік, закурюючи цигарку. «Переді мною роздруківки. А що щодо іншого?
  
  
  «Було дуже багато часу, щоб отримати дозвіл сім'ї, але ми нарешті змогли ексгумувати тіло».
  
  
  "І?"
  
  
  «Малі прокол у великому пальці. Це була така дрібниця, яку вони пропустили раніше».
  
  
  "У великому пальці?" - Сказав Нік і закашлявся від занадто великої кількості сигарет, що затяглися. "Скоріш за все, тоді це був укол".
  
  
  Це те, що ми зрозуміли. Яструб зупинився, і Нік закусив губу, щоб не вмовити чоловіка
  
  
  «Ми нарешті знайшли вашу зброю смерті» у речах його офісного столу. Це була запальничка – звичайна марка, зроблена в Японії».
  
  
  «Чорт, - сказав Нік, - страшенно найважче відстежити».
  
  
  «Вірно, і, ймовірно, після покупки все одно підробили – що зробило б його відстеження неважливим. Але нам пощастило».
  
  
  Тіло Ніка напружилося, вуха ожили, а ніздрі роздулися, як у тварини, що тільки-но вловила запах. "Що ж?"
  
  
  "Помічник в офісі спікера згадав, що запальничка була подарунком".
  
  
  "Від кого?"
  
  
  "Помічник не міг згадати, але секретар пам'ятав, що його доставив Яцек".
  
  
  "А Яцек працював в офісі Ганічека", - прошепотів Нік.
  
  
  Обидва чоловіки мовчали, статика довгої лінії була єдиним звуком між ними. Але Нік був упевнений, що розум його начальника рухається тими ж шляхами, що і його власний.
  
  
  Політична кар'єра Ганичека стрімко розвивалася. Він завжди добре фінансувався, і його виборці були значною мірою слов'янськими, переважно польсько-американськими. Його вважали борцем за свободу, народженим в Америці, за права тих, хто живе у старій країні. Після війни він провів багато часу у Польщі, намагаючись зупинити захоплення Росією країни його спадщини.
  
  
  Але чи це було реальною причиною його тривалого перебування в Польщі?
  
  
  "Це трохи приголомшує, чи не так?"
  
  
  "Це так", - відповів Нік. «Я вважаю - як би складно та незручно - ви почали спостереження за новим спікером?»
  
  
  «Хвилина за хвилиною, цілодобово. Я також надсилав до Відня найвищі пріоритетні надсекретні запити. Вони будуть передані до Будапешта, Праги і, зрозуміло, Варшави. Необхідно повністю переоцінити біографію Ганічека та діяльність протягом доби”.
  
  
  "Мені він знадобиться негайно в Берліні", - сказав Нік.
  
  
  "Ви отримаєте це".
  
  
  Розум Ніка, яким би стомленим він не був, тепер швидко спрацював. Ганічек був популярною людиною. Він мав бути голосом США у Берні. Тепер його обов'язки спікера не дозволяли йому з'являтись там. Його місце займе віце-президент. Це не сильно зашкодило б переговорам, бо Стефан Борчак говорив про Польщу та Східний Берлін ще свіжішим та авторитетнішим голосом.
  
  
  "І, Нік ..." - сказав Хоук, його голос увірвався в думки Ніка, як гострий ніж, - "... є дещо ще".
  
  
  "На Ганичека?"
  
  
  «Ні, на Дилера. Ми знайшли старий файл. Він проглядався кілька разів, але я виявив його випадково через цей вірус і чуму».
  
  
  «Прочитайте мені, це того варте».
  
  
  Нік викурив половину пачки цигарок, багато кашляв і стиснув зуби протягом наступних тридцяти хвилин, слухаючи, як хрипкий голос Хоука читає папку.
  
  
  Нарешті він закінчив, і Нік відчув, як піт тече річкою його спиною.
  
  
  «До того часу, як я дістануся Берліна, мені знадобиться його повна копія, аж до ваших власних записів».
  
  
  «В тебе буде це. І, N3…»
  
  
  "Що ж?"
  
  
  «Скоротіть куріння або перейдіть на сигари. Ці сигарети вб'ють вас».
  
  
  "Я знаю", - прогарчав Нік. «Але, принаймні, потрібен час, щоб піти цим шляхом. Нашим друзям-дисидентам не так пощастило».
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Нік увійшов у кімнату і, не звертаючи уваги на світло у вітальні, пройшов через напівтемряву до спальні.
  
  
  Він був за крок від дверей, коли щось відчув; дихання, легкий шурхіт руху з боку ліжка, ледве вловимий звук, що говорить йому, що він не один.
  
  
  Інстинктивно потягнувся до Вільгельміни, але потім передумав. У Парижі було достатньо пекла, влаштованого перестрілками. Не мало сенсу повторювати це в Лондоні і примушувати ще одне приховування.
  
  
  Він тихенько зняв туфлі і напружив м'язи на правому передпліччі. Хьюго, його стилет завтовшки з олівець, ковзнув у долоню Ніка із замшевих піхов. Він присів і, пригнувши, переступив поріг, а потім, затамувавши подих, прислухався до чужого.
  
  
  Він йшов рівно і рівно з ліжка.
  
  
  Він напружив м'язи стегон, уперся лівою рукою в килим, перевернув Хьюго, щоб приготуватися до поштовху вниз, і перекотився на шкарпетки для випаду.
  
  
  "Нік, це ти?"
  
  
  Голос доносився з ліжка так само, як розсіяне світло ліжка розносилося по кімнаті. Нік був на півдорозі до краю ліжка, а Хьюго піднявся, щоб завдати удару. Йому важко вдалося зупинити свій поступальний рух
  
  
  голкоподібного клинка, коли він впізнав господаря голосу і людину, що сидить на ліжку.
  
  
  Хела ахнула, і її очі розширилися, коли вона побачила, як стилет опускається по дузі, зупиняючись за кілька дюймів від її оголених лівих грудей.
  
  
  «Очікування в темній кімнаті – дуже добрий спосіб убити себе, леді».
  
  
  «Я… мені дуже шкода. Я задрімала, і в моїх очах світився...»
  
  
  "Чому ти не спала у власному номері?"
  
  
  «Я хотів сказати вам, що про все говорила Стефанові. Він думає, що я маю зробити все, щоб розвіяти ваші побоювання. Він погодився, що я маю супроводжувати вас до Берліна».
  
  
  "Ти могла б сказати мені це вранці", - сказав Нік, скочуючи з ліжка на ноги.
  
  
  "Я знаю."
  
  
  У шоці, побачивши Х'юго, що наближається до неї, Хела натягла простирадло до шиї. Тепер Нік дивився, як її довгі, загострені пальці з довгими вигнутими нігтями повільно котять її вниз. Здавалося, минула ціла вічність, поки простирадло не обернулося навколо її кісточок, але вигляд того вартував.
  
  
  Раніше в мантії, що частково відкривається, вона дражнила. Тепер, повністю оголена, вона вселяла благоговіння. Її не зовсім біле тіло, здавалося, розцвітало вгору від зовсім білого простирадла, прагнучи розширення і зростання через вогонь, який її нагота пробудив у його очах. Її груди важкі та повні піднімалися над її тілом. Вигин її стегон і пухлина на стегнах були чистими та ідеальними.
  
  
  «Так, я міг би сказати тобі вранці. Це могло зачекати. Але це не дочекається Берліна».
  
  
  Нік знав, що він приваблює жінок, але також знав, що перед ним не можна встояти. Він збирався сказати їй, щоб вона повернулася до свого номера до Стефана, коли вона простягла руки. Її пальці викривлялися туди й сюди до нього в привабливому русі. Чистий лак на довгих нігтях відбивав світло, стаючи маленькими маяками, що тягли його вперед.
  
  
  "Все це частина роботи", - подумав він, розстібаючи сорочку, - і не зовсім неприємно!
  
  
  На той час, як він приєднався до неї, він теж був оголений. Потім вони зустрілися, тіло до оголеної плоті в ліжку. Її стегна і груди впиралися в нього у відпрацьованому, скреготому русі. Справді, кожен її рух, кожен прикус її зубів, подряпина нігтями були покликані підняти рівень його пристрасті ще п'ять градусів.
  
  
  Він поранив її зубами, руками та губами. А потім він забрав її, роблячи все, що міг, щоб завдати їй болю. Але вона тільки верещала від захоплення і відповідала його поштовховим ритмам.
  
  
  Час не впливав на їхній рух. Здавалося, вони продовжуються вічно. А потім, біля його вуха, її зітхання стали важкими, а губи склалися одним словом: «Зараз!»
  
  
  Вона вигнулась угору, притискаючись до його наполегливої мужності. Нік відчув, як її нігті глибоко вп'ялися в його спину, а потім злетіли вгору, коли вона вила у своїй кульмінації.
  
  
  Нік не звертав уваги на біль у спині від її кусаючих нігтів, коли він замкнувся проти неї і приєднався до неї в задоволенні.
  
  
  Повільно, з рідкісними спазмами, вони сіли пліч-о-пліч на матраці.
  
  
  Шум пристрасті ледь затих, коли Хела розплющила очі і дозволила масці бажання зникнути з її обличчя.
  
  
  "Це не було пристрастю- вірно, чи не так?"
  
  
  «Це був секс», – глухо відповів Нік. «Іноді це все, що має бути».
  
  
  "Важко не... ну, не бути професіоналом в умі, навіть коли тіло кричить інакше".
  
  
  "Я знаю. У нас одна річ, пам'ятаєш?»
  
  
  "Були – у тому ж бізнесі", - відповіла вона. "У Берліні буде краще, я вам обіцяю".
  
  
  "Я впевнений, що так і буде", - пробурмотів Нік, підносячи руку до її грудей і заплющуючи очі.
  
  
  
  
  
  
  Розділ десятий
  
  
  
  
  
  Берлін
  
  
  Нік кинув німецьку марку в руку офіціанта та відмахнувся від нього. Він легко провів рукою по келиху з Ріслінгом, а потім стиснув його в кулаку.
  
  
  Він і Хела Борчак прибули до Берліна рано вранці рейсом Lufthansa з Хітроу. Вони оселилися в невеликому пансіоні поблизу Банхофштрассе. Великий розкішний континентальний готель був би на шкоду тому короткому часу, коли вони його використовуватимуть. Крім того, Ніку і призначеній їм місцевій сокирі буде легше стежити за пересуваннями та місцезнаходженням Хели.
  
  
  Хоук дотримався свого слова. Дослідження Ганічека та файл, який він прочитав Ніку з Вашингтона, було виявлено на шифрувальній машині посольства о третій годині дня. Нік пройшов через це за допомогою тонкого гребінця, а потім із переплетеною копією файлу в руці повернувся до пансіонату.
  
  
  Високий блондин-вбивця, якого Нік позначив як Омега, вийшов на зв'язок рівно о шостій.
  
  
  "План готовий.
  
  
  Оголошення було розміщено у власному кабінеті Berliner Zeitung».
  
  
  Тепер Нік сів і почав чекати.
  
  
  Його рука відслизнула від Ріслінга, і він відкинувся на спинку стільця, максимально розслабившись у незручному кріслі. На даний момент він був задоволений своїм оточенням і пильнуванням, яке вів протягом двох годин. І вперше відколи все шоу почалося, він був певною мірою задоволений тим, як розгортається сценарій.
  
  
  Він примружив очі, дозволяючи зняти напругу зі свого тіла, поки він зіставляв інформацію, накопичену протягом останніх трьох днів.
  
  
  Цей лист був початком, листом, який, як він був певен, у самій глибині душі, про який Торговець нічого не знав. Потім, звичайно, були коментарі Торі, написані олівцем.
  
  
  Нік підкріпив пам'ять Ріслінгом.
  
  
  Потім з'явився МІ-5. Потрібно було трохи простягнути руку, але це окупилося. Коли їх підштовхнули, англійська служба використовувала блискучі уми у своєму розпорядженні.
  
  
  Нік був приємно здивований тим, що одним із цих блискучих розумів був Харкорт-Вітте, коли виникла така можливість. Ніка надихнула його марна згадка про вбивства в Лондоні, вбивства, які офіційно називалися або серцевими нападами, або смертю від невідомого вірусу. Коли Хоук надіслав матеріал із Вашингтона, Харкорт-Вітте схопився за нього.
  
  
  Потім усе клацнуло, коли лондонські медики сказали: «Добре, хлопці, та сама хвороба».
  
  
  Хвороба? Нізащо! То було розраховане вбивство самим майстром: Торговцем Смертю.
  
  
  Але реальним вирішальним аргументом був маловідомий файл, виявлений Хоуком у файлах AXE.
  
  
  То справді був тонкий файл, запис катастрофи AX. Ймовірно, тому він взагалі не був відзначений якимсь другорядним клерком. Жодне агентство не хоче вказувати на свої кричущі невдачі, навіть самому собі.
  
  
  Але це була папка із вбивством. Через це комп'ютери бюро викинули його. І, благослови його хитрий розум і пильне око, Хоук вибрав його.
  
  
  Він був позначений жовтим, а не червоним, що означало лише для довідки. Його висновок був невпевненим. На ідентифікаційній смузі було кілька імен - переважно псевдоніми та шифри.
  
  
  Один із них був Дилером.
  
  
  Це був турецький капер за участю двох перебіжчиків, які перейшли на захід. Обидва успішно пройшли допит та вважалися безпечними.
  
  
  Один не був. Він був шпигуном та вбивцею, хоча це тільки передбачалося, але так і не було доведено.
  
  
  У будь-якому разі два інженерні мозку НАТО померли від дивного вірусу, а AX, як їхні сторожові пси, опинився з конфузом на обличчі.
  
  
  Не було можливості ексгумувати тіла двох учених, але Нік був майже впевнений, що якби вони змогли, вони б виявили, що їхній «вірус» надто точно відповідав смертельним випадкам, які щойно пережив Нік зі своєю власною дисидентською групою – «a» вірус », який виявився корінним для людей, важливих для Заходу.
  
  
  Справжнім відкриттям був другий перебіжчик. Він підхопив той самий вірус через місяць після того, як вчені померли.
  
  
  Інший перебіжчик, який нібито мав ключ до радянських планів вторгнення до Туреччини у разі війни, зник.
  
  
  Нік готовий посперечатися, що дезертир, який зник, залишивши по собі так багато заражених тіл, був Дилером.
  
  
  Рух через вулицю порушив його концентрацію. Очі широко розплющилися, коли його стілець хитнувся вперед. У магазину був покупець.
  
  
  Нік потягував Ріслінг і дивився - і чекав. Обмін, але не той.
  
  
  Нік зітхнув і легенько оглянув обидва кінці вулиці. Околиці були не особливо чим похвалитися. То справді був непоказний район Берліна, зовсім та атмосфера, яку шукали туристи. Це був старий квартал, заповнений застарілими фасадами будівель та безбарвними жителями. Навіть бар, де він сидів, був сумним. Кілька столів з гнилого дерева, барна стійка зі стільцями, так набиті разом, що доводилося протискатися ліктями, і довгі лави з боків стіни, одна чи дві були зайняті п'яними, надто приголомшеними, щоб йти.
  
  
  Але в нього був вигляд через затінене, заляпане жиром вікно, що дозволяло Ніку визирнути зі свого сідала і вивчити вулицю.
  
  
  І знову його погляд оминув убогість і зупинився на одному конкретному магазині. Це був місцевий магазин, створений з урахуванням місцевих потреб: трохи галантерейних товарів, простий одяг, невелика побутова техніка і за розумною ціною трохи задоволення від пухкої дами, яка ним керувала.
  
  
  Але Ніка це не цікавило. Що його справді цікавило, то це стіна за прилавком, стіна, видима на його погляд, стіна, на якій стояли древні дерев'яні літери.
  
  
  За дві години що
  
  
  я спостерігав за цими ящиками першу годину з надією, другу – з упевненістю. З моменту свого прибуття він залишався за своїм столом, пив розведене водою вино, платячи за привілей великими чайовими, які гарантували йому одноосібну присутність.
  
  
  З іншого боку вулиці покупець пішов, і Нік знову вмостився дивитися.
  
  
  Очі знову примружилися в задумі.
  
  
  Президент та його кабінет були категоричними антипорадниками, як і Ганічек. Усі вони були високо оцінені Берном. Час прийшов. Підніміть Ганичека, і ви піднімете крота, підсадженого в його офісі.
  
  
  Принаймні так це виглядало. Крот - Яцек - був лише знаряддям, яке можна було використовувати на самоті, коли настав час. Коли настане цей час, він загадковим чином помре, взявши він всю відповідальність за провину.
  
  
  Нік тепер знав – чи мав досить гарне припущення – ким був цей хтось ще.
  
  
  Приблизно в той час, коли все буде готове, кріт загине. Він буде вбитий, але разом із ним буде підкинуто інформацію, дуже шкідливу для радянської справи.
  
  
  Підсаджена Дилером? Напевно. Але чому?
  
  
  Тому що Дилер хоче, щоб облажалися з обох боків. Це відповідає його стилю. Він хоче, щоб влада за троном належала йому. Це по російські.
  
  
  Нехай AX отримає інформацію з валізи Яцека плюс щоденники, і російські лідери будуть скомпрометовані в Берні.
  
  
  Але як він скомпрометує російську сторону і залишиться владою за троном?
  
  
  Нік усміхнувся про себе.
  
  
  Нейтралізуючи американців та маючи належну палицю над своїми російськими колегами, щоб контролювати їх.
  
  
  Торговець був безжальним убивцею і за фахом, і за задумом. Він був людиною, яка пішла на компроміс із цінними активами, інформацією чи людьми для досягнення своєї кінцевої мети.
  
  
  Навчався у майстра, начальника КДБ. І тепер його господарем став прем'єр Росії. Що, якби він міг опанувати свого пана і одночасно поставити американців на коліна?
  
  
  Абсолютна сила.
  
  
  Влада через страх, маніпуляції та вбивства.
  
  
  Сполучені Штати прибувають на конференцію, готові до словесної битви. На перший день заплановано особисту зустріч, дуже акуратно організовану у закритому режимі, і що відбувається? Звинувачення висуваються і відкидаються, гріхи порівнюються, порушення зважуються, досягається взаєморозуміння і укладаються угоди, якими обидві сторони вирішують відмовитися від цього і продовжити конференцію, як джентльмени і вчені.
  
  
  Куди підходило вбивство?
  
  
  Нік усміхнувся про себе, але це був невеселий звук. Уся ця схема була надто громіздкою, надто обурливою та злою, щоб у ній було хоч трохи гумору.
  
  
  Зваживши все, що він дізнався, Нік дійшов одного висновку. Торговець був убивцею за фахом. Усі його перевороти в минулому ґрунтувалися на вбивствах. Це була точка опори, на якій розгорнулася вся його кар'єра, його сила та його репутація з того часу, як він уперше з'явився багато років тому.
  
  
  Дослідження Ганичека легко отримати, якщо знати, що шукати. дав ключ до решти схеми.
  
  
  Ганічек, розумний юнак, народився у Сполучених Штатах, але його батько-соціаліст у дитинстві відвіз до Польщі. Через роки він привітав у Варшаві з Америки свого молодшого брата – свого молодшого брата, який приїхав до Польщі, щоб боротися із комунізмом. Але замість того, щоб знайти спосіб боротися з комунізмом, молодший Ганічек знайшов могилу, а старший Ганічек замість себе повернувся до Америки.
  
  
  В Америці старший Ганічек старанно працював у двох напрямках. По-перше, здобуття політичного престижу та влади. По-друге, вичікувати, доки його справжня мета - мета його господаря, Ділера - не буде досягнута.
  
  
  Коли він подумав про це, по всьому тілу пробіг холодок.
  
  
  Дилер буде в Берні, щоб зробити те, що він вміє найкраще – вбивати.
  
  
  Та кого?
  
  
  Ще один озноб і цього разу ковток вина, щоб заспокоїти його.
  
  
  Дилер планував вбити президента та віце-президента США.
  
  
  Як?
  
  
  Смерть із природних причин. Нічого іншого не прийнятно. Безперечно, якийсь вірус. Ким? За якого іншого сценарію ви коли-небудь помістили президента США і російського торговця смертю разом в одній кімнаті?
  
  
  А хто буде наступним у черзі після президента та віце-президента?
  
  
  Спікер палати.
  
  
  Ганічек відійшов від конференції у Берні. З'явився віце-президент; і хтось ще
  
  
  І через два дні, якщо Дилер досягне успіху
  
  
  , Ганічек підійде на посаду президента Як і хтось інший.
  
  
  Якщо змова буде успішною, баланс відносин між двома наддержавами стабілізується. І прем'єр візьме на себе цю заслугу. Його противники по Політбюро, які супроводжували його на конференцію, будуть вилучені або змушені замовкнути.
  
  
  А Дилер стоятиме за прем'єром, із залізним кулаком світової громадської думки у нього за спиною.
  
  
  В умі Ніка залишилася лише половина єдиного питання. Як Дилер збирався здобути повну владу над своїм колишнім босом, який тепер був прем'єр-міністром Росії?
  
  
  Це було якось пов'язане із щоденниками – щоденниками, які збирався отримати Нік.
  
  
  Ще один рух через вулицю привернув увагу Ніка.
  
  
  До крамниці ввалилася жінка років п'ятдесяти, товста. Не менш приємний власник магазину вийшов їй назустріч. Вони обмінялися люб'язностями, а потім кісточки Ніка побіліли навколо келиха з Рислінгом.
  
  
  Рука продавщиці піднялася до задньої стіни, прорізів, синього конверта. Конверт ковзнув по прилавку і зник у великій сумці для покупок.
  
  
  Гроші були обмінені, і новий власник конверта вийшов із магазину.
  
  
  "Нульовий час", - подумав Нік, встаючи.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Нік тримався позаду повільнішої жінки. У всіх сенсах і цілях вона була на вечірній прогулянці, що, мабуть, було правдою. Іноді вона зупинялася біля вітрини і дивилася. Двічі вона входила і робила невеликі покупки.
  
  
  З кожним кварталом вони просувалися все далі у бідні райони Берліна. Вдома виглядали старшими. Багато хто не був повністю відновлений після руйнівних дій війни. На вулицях потемніли обличчя та волосся турецьких домробітниць та робітників.
  
  
  Майже кожні два квартали Омега вибирав слід, а Нік об'їжджав квартал тільки для того, щоб знову його замінити. Вчиняючи таким чином, людина, яка здійснювала об'їзд, могла перевірити, чи не переслідується вона шпиками.
  
  
  Їх не було, і Нік задумався, чи ясно Стефан дав їм зрозуміти, що він пов'язаний. Він сказав, що минуло два роки з того часу, як дилер розіслав щоденники і був встановлений зв'язок для їх отримання.
  
  
  Рухаючись, Нік уважно вивчав кожну особу, кожен рух.
  
  
  Все звичайно. Але тоді, якби його здогад був вірний, вся ця каверза виявилася б дуже звичайною.
  
  
  Нік не витримав. Шаркаючі кроки жінки припинилися. Він примружився, його очі ковзали по погано освітленій вулиці, поки він не помітив її. Вона стояла на ганку вузького двоповерхового будинку. Єдина різниця між ним та його сусідами полягала в тому, що на віконницях та інших дерев'яних виробах було трохи більше фарби.
  
  
  З-під не по сезону великого пальта, яке вона носила, вилетів ключ. Тяжкі інкрустовані двері відчинилися, і вони ввійшли всередину.
  
  
  Майже в той же момент світловолоса голова Омеги з'явилася біля Ніканого плеча: «Я думав, стара товста карга добирається сюди цілу вічність».
  
  
  «Дивно, чи не так – стара полька, яка живе в схудлом турецькому районі».
  
  
  Омега тільки знизав плечима.
  
  
  У темряві Нік усміхнувся.
  
  
  «Перевірте, чи немає шляху всередину. Я зачекаю тут».
  
  
  Чоловік безшумно зник. За кілька хвилин він повернувся. «Ззаду є провулок – доступ через вікно. Я вже його відкрив».
  
  
  «Добре, – сказав Нік. Я відведу її вперед. Як тільки ви увійдете, залишайтеся на місці! Ми не хочемо, щоб щось згоріло або було знищено, перш ніж ми дістанемося до цього, і ми не знаємо, хто ще там».
  
  
  Він кивнув і знову зник. Нік повільно порахував до ста і пішов далі вулицею. Біля дверей він зупинився, шукаючи табличку з ім'ям. Нарешті він помітив це, невелику латунну пластинку над молдингом дверей, що дуже потребує полірування: ГАНС ГРУБНЕР.
  
  
  Він постукав.
  
  
  "Джа?" Вона все ще була у пальті.
  
  
  "Sprechen sie Deutsch?"
  
  
  "Джа."
  
  
  "Ist Herr Frommel zu Hause?"
  
  
  «Nein. Herr Frommel ist nicht hier…»
  
  
  Тільки-но вона вимовила останнє слово, як Нік увійшов у двері, зачинивши її за собою. Якомога ніжніше він притис її плечі до стіни і нахилився обличчям до неї.
  
  
  «Співробітничай, стара, і тобі не буде боляче. Де чоловік?
  
  
  "Який чоловік? Я не…» Її обличчя побіліло від страху, але в її підборідді та блискучих очах була рішучість.
  
  
  «Ви берете такі речі, як конверти, стара, і віднесете їх до того, кому вони адресовані. Ім'я на конверті у вашій кишені - Доглядач. Де Оглядач?»
  
  
  "Я не знаю…"
  
  
  Нік припустив, що
  
  
  стара жінка була лише домробітницею і дуже мало знала про те, що відбувається. Якби він, Нік Картер, знав всю історію, він міг би дозволити собі бути трохи м'якшим і витратити трохи більше часу.
  
  
  Це було неможливо.
  
  
  Він зігнув руку, і тут же вістря його стилету виявилося навпроти горла жінки.
  
  
  "Де, стара!"
  
  
  Вона показала на сходи, коли Омега з'явився в холі. "Він один?" - гаркнув Нік.
  
  
  Вона кивнула, і Нік повернувся до блондина. "Зв'яжіть її. Але це все, зрозуміло?"
  
  
  Він кивнув, і з Вільгельмін у руці Нік попрямував до сходів. Через плече він помітив Омегу, який уже зв'язав жінку ременем від її власного пальта.
  
  
  Нагорі був довгий вузький хол. Світло виходило тільки з-під однієї з чотирьох дверей уздовж неї.
  
  
  "Ольга, це ти?"
  
  
  Нік не вагався. Він повернув ручку. Двері відчинилися, і він кинувся всередину, Вільгельміна була напоготові і звела курок.
  
  
  Обережно було мало потреби. У гойдалці поруч із невисоким запаленим багаттям сидів дуже старий сивий чоловік. На кінчику носа красувалися старомодні окуляри в дротяній оправі, а на колінах був накинутий халат. На його колінах між двома дешевими обкладинками лежала товста пачка паперів. Все було туго перев'язане мотузкою.
  
  
  "Герр Грубнер?"
  
  
  Старий кивнув і постукав по пакунку собі на колінах. Пістолет не потрібен. Це те, навіщо ви прийшли. Я не маю засобів захистити його. Просто розкажи мені про мого сина”.
  
  
  Брови Ніка насупилися. "Твій син…?"
  
  
  Чоловік кивнув головою. «Я дуже прошу вас, від Стефана ви чи ні, просто скажіть мені, чи здоровий він, чи він живий. Коли з'явилося оголошення, я сподівався…»
  
  
  "Стефан Борчак – ваш син?" Нік зашипів, частини стали на свої місця.
  
  
  "Да я…"
  
  
  Це було останнє, що сказав чоловік. Через відчинені двері поряд з Ніком пролунав тріск револьвера з глушником. У центрі голови старого з'явилася невелика, дуже акуратна дірочка. Була лише одна крапля крові, і він не рушив з місця.
  
  
  Нік не став чекати своєї черги. Він ступив далі вбік і щосили розчинив двері. Вона спочатку потрапила у довге дуло револьвера, а потім врізалося в обличчя Омезі.
  
  
  Пістолет вилетів з його руки, і його тіло з хрускотом вдарилося об одвірок.
  
  
  Але великий блондин був далеко не вимкнений. Його руки притулилися до обличчя, і він підійшов до Ніку, як пантера, що згорнулася кільцем. Хлопець був швидким і знав, що робив. Він також мав більше сміливості, ніж мізків. Нік міг би впустити його одним натисканням на спусковий гачок Вільгельміни, але це його не зупинило.
  
  
  Нік уникнув першого удару, що рубає, перекотившись на стіну. Другий порізав йому вухо, але залишив не більше ушкоджень, ніж дзвони Святої Марії у його голові. Стіна поруч із його головою теж не працювала. Руб'яча рука Омеги пройшла крізь штукатурку і пройшла, як через олію.
  
  
  Коли Нік побачив пошкодження стіни та швидкість відновлення після удару, він зрозумів, що не зможе довше уникати великого білявого вбивці.
  
  
  Коли Омега відсахнувся і знову почав замах, Нік вирівняв Вільгельміну і вистрілив.
  
  
  Куля потрапила йому точно у праве плече. Вона розгорнула його, і перш ніж він зміг прийти до тями, Нік обійняв його правою рукою за шию. Він стискав, поки підборіддя Омеги не пригорнулося до його ліктя. Потім, використовуючи свій лівий лікоть як точку опори для правої руки, він поклав ліву долоню вперед на потилицю блондина.
  
  
  "Ти людина Дилера", - прошипів Нік йому на вухо. «Я знав це майже із самого початку. Занадто багато хороших людей відмовлялося від надто високооплачуваного контракту, і всі вони рекомендували вас».
  
  
  Омега тільки хмикнув і щосили намагався звільнитися. Нік має віддати йому належне. Біль повинен був бути болісним, і він спливав кров'ю, як зарізана свиня, але він не здавався. Нік стиснув руку і поставив коліно у центр спини.
  
  
  Тиша, хоча б кілька секунд, а потім стогне від болю.
  
  
  «Це також стало очевидним, коли ви застрелили цього марокканця у Парижі. Я бачив вираз його обличчя незадовго до того, як ви його вбили. Мене це вразило лише пізніше, але це був вираз зізнання».
  
  
  Більше боротьби, але нема слів.
  
  
  «Який був сценарій сьогоднішньої ночі? Чи передбачалося, що старий помре, чи це була імпровізація в останню хвилину? Чи маю я теж його купити, чи старий стане ще однією жертвою, як марокканець?»
  
  
  «Та пішов ти на хуй», - пролунала приглушена відповідь.
  
  
  «Ні, кровожерливий виродок, пішов ти на хуй».
  
  
  Нік напружив спину в коліні, підняв його і скрутив голову між двома сильними руками.
  
  
  Він почув клацання, відчув, як тіло обм'якло, і впустив його.
  
  
  Він швидко переступив через Омегу до старого.
  
  
  «Чорт забирай, - подумав Нік, піднімаючи переплетену пачку паперів з колін старого, - єдине, про що я навіть не мріяв. Стефан відправив особисті папери торговця смертю своєму батькові на зберігання!
  
  
  Внизу Нік знайшов стару в туалеті в холі. Омега зв'язав її, добре. Він також перерізав їй горло.
  
  
  "І це ще не кінець", - подумав Нік. Але, сподіваюся, буде лише один.
  
  
  
  
  
  
  Розділ одинадцятий
  
  
  
  
  
  Нік прослизнув через задні двері пансіону. Вузькі сходи слабо освітлювалися п'ятиватною лампочкою. Піднімаючись, він відчував, як напруга і втома просочуються крізь його кістки.
  
  
  Але він не міг заспокоїтися – поки що.
  
  
  Його та Хела кімнати знаходилися на п'ятому поверсі. Нік зупинився на третьому. На носі та на кормі було лише чотири кімнати. Він натиснув на 3-А.
  
  
  "Так?"
  
  
  "Це я, Картер".
  
  
  Двері швидко відчинилися, і молодий енергійний чоловік з яскраво-блакитними очима і тілом захисника відступив, щоб впустити Ніка.
  
  
  Його звали Ерік Хоун. Він був прикріплений до Ніка за спеціальним дорученням Федеральної розвідувальної служби Німеччини - Бундеснахtendienst, або, простіше кажучи, BND. Зараз він був у поношених джинсах та синій робочій сорочці. Якщо хтось придивиться, все, що вони побачать, це охайного хлопця, який, мабуть, працював десь на заводі чи в гаражі.
  
  
  Насправді, Ерік був добре навчений американським ЦРУ і був більш ніж здатний упоратися з усім, що Нік кинув у нього. Досі це було лише спостереження.
  
  
  Нік сподівався, що це буде лише спостереження.
  
  
  «Випив – що завгодно».
  
  
  Хоун вказав на порожній круглий стіл, освітлений єдиним джерелом світла в кімнаті. «Просто шнапс – вибач».
  
  
  "Добре. Що в тебе є?"
  
  
  Поки чоловік відкрив невелику записну книжку і дуже ефективно говорив коротким, уривчастим тоном, Нік налив чарку прозорої рідини, проковтнув її і швидко налив другу.
  
  
  "Як ви і сказали, тема ..."
  
  
  "Жінка."
  
  
  «Жінка пройшла через вашу кімнату одразу після того, як ви пішли. Судячи з того часу, який їй знадобився, я сказав би, що вона зробила це дуже ретельно».
  
  
  Нік кивнув після того, як допив другу склянку. "Їй потрібен час, щоб знайти файл", - подумав він, наливаючи третю порцію гладкого зілля. Він добре сховав файл. Він припускав, що навіть комусь із досвідом Хели потрібно не менше півгодини, щоб його знайти.
  
  
  «Давай, – сказав він.
  
  
  «Вона підійшла до пункту справляння плати на розі і зробила два дзвінки – жоден з них не був достатньо довгим, щоб відстежити. Приблизно через годину вона послала за сином шинкаря. Сказала старому, що хоче, щоб хлопчик виконав її доручення. "
  
  
  «І…» - сказав Нік, плюхаючись на один із двох стільців столу.
  
  
  «Вона дала хлопчику десять німецьких марок, щоб той доставив посилку до офісу в Europa-Center. То був офіс Komendiest Imports. Ми знаємо його як прикриття для діяльності у Східній Німеччині».
  
  
  Нік кивнув. Цифри. Ви можете відстежити це звідти?
  
  
  Хоун кивнув головою. «На щастя, у нас усередині є чоловік – точніше, жінка. Він вирушив прямо та експресом до Lufthansa Air Freight в аеропорту Тегель».
  
  
  "Пункт призначення?"
  
  
  "Мюнхен".
  
  
  Нік знову кивнув і уперся великими пальцями в палаючі очі. "Будь-яка подальша діяльність?"
  
  
  «Джа… я маю на увазі, так. Вона тричі просила біля столу повідомлення».
  
  
  "Вона б", - прогарчав Нік, думаючи про обличчя Омеги, гротескно спотвореному смертю біля його ніг.
  
  
  "От і все", - сказав Ерік, закривши блокнот.
  
  
  "Не зовсім." Нік кинув йому пакунок. «Нехай ваші хлопчики надряпають купу дивних шифрів приблизно на такій кількості сторінок, щоб новий пакет став майже таким же товстим. Потім знову скріпіть його обгорткою. Це займе багато часу?"
  
  
  Ні. Вони внизу у вантажівці».
  
  
  "Добре", - сказав Нік. «А по дорозі назад порадьтеся зі своєю медичною бригадою і дізнайтеся, чи прибула гіпоглікемія з Лондона».
  
  
  "Не обов'язково", - відповів Хоун, дістаючи з сумки невеликий шкіряний футляр. "Це вже тут".
  
  
  Нік відкрив кришку валізи, щоб побачити голку для підшкірних ін'єкцій, шприц та дві ампули з тим, що, як він сподівався, було вірним протиотрутом від чуми.
  
  
  З новим пакунком у руці Нік зупинився перед її дверима і прислухався. Він чув слабкий рух, схожий на ходу, за дверима.
  
  
  Він двічі постукав однією рукою, зупинився і знову постукав. Він знав, що це лише його уява, але
  
  
  він був певен, що почув, як крізь тонку дерев'яну панель просочився подих здивування.
  
  
  "Нік ...?"
  
  
  "Ви чекаєте на когось ще?"
  
  
  Настала хвилинна пауза. «Досить довго, – подумав Нік, – щоб вона заспокоїлася.
  
  
  Ланцюг затремтів, замок повернувся, і двері широко відчинилися.
  
  
  Вона стояла спокійно, холоднокровно і стримано в дорожньому костюмі з якогось твідового матеріалу. Під піджаком біла шовкова блузка з воланами доходила до шиї і приховувала дивовижні контури грудей.
  
  
  На даний момент Хела була далекою від ідеалу.
  
  
  «Нік – слава богу».
  
  
  Вона увійшла до його обіймів, обвивши навколо його шиї. Її запах наповнив його ніздрі, а її тіло було м'яким та теплим. Через її плече він побачив дві її сумки, що акуратно стояли в центрі кімнати.
  
  
  "Ви ефективні".
  
  
  "Що?" В її голосі не було тривоги, і тільки легкий тик у куточку ока, коли вона відступила до нього обличчям.
  
  
  Нік кивнув у бік багажу. "Ви упаковані, ви одягнені, ви готові до роботи".
  
  
  "О так." Вона не спіткнулася, але пауза багато сказала. «Я знаю, що у нас не було запланованого від'їзду до Берна до ранку, але я думала, що буду готова сьогодні ввечері на випадок, якщо твої плани зміняться».
  
  
  "Мої плани?"
  
  
  Вона знизала плечима, коли він пройшов повз неї до кімнати. «Я подумав, якщо все піде добре, можливо, ти захочеш піти раніше».
  
  
  «Так, ти маєш рацію - я міг би». Він стомлено звалився на м'який стілець і кинув обтягнуту мотузкою пачку паперів на кавовий столик поруч із собою. "Але зараз, коли я розбитий, все, про що я можу думати, це сон".
  
  
  Їй була потрібна вся сила волі, щоб не дивитися на папери. Насправді вона двічі дозволяла їм глянути, і Нік міг відчути, як важко їй знову глянути на нього.
  
  
  "У тому, що…?"
  
  
  Нік кивнув. "Те саме; знамениті щоденники торговця, і вони страшенно важливі».
  
  
  "Що?"
  
  
  Старий, у якого вони були, його хатня робітниця і хлопець, якого я найняв, щоб влаштувати вбивство - всі мертві».
  
  
  "Ти…?"
  
  
  «Лише одного з них. Хлопець, якого я найняв. Він виявився двійником, людиною Дилера. Я застрелив його, а потім зламав йому шию»
  
  
  Вона сказала. - "Він мертвий?"
  
  
  "Дуже навіть." У цей момент її реакція була напруженою. Тепер, хоч це було ледь помітно, Нік бачив її спокій. "Є щось випити в сумці?"
  
  
  "Ні."
  
  
  Нік кинув їй ключ від номера. «У моїй кімнаті на комоді стоїть пінта скотчу у шкіряному футлярі – не заперечуєте?»
  
  
  "Звичайно, ні."
  
  
  Вона увійшла у двері. Нік відстежив її руху по звуку, коли запалив останню сигарету в пачці. Дим глибоко горів у його легенях, біль на мить зняв утому в його тілі.
  
  
  Хела повернулася з фляжкою та двома вже налитими склянками. Їхні руки ненадовго стикалися, коли вона простягла йому одну зі склянок. Нік легко провів одним пальцем її пальцем до нігтя. Він наголосив на чистому поліролі і кінчиком пальця намацав майже заточений край.
  
  
  "Як тобі вдається так довго грати з нігтями на піаніно?" - ліниво спитав він.
  
  
  Вона тихенько засміялася. "Я ж сказав тобі, що я вже рідко граю".
  
  
  Так, ти це сказала. Я забув".
  
  
  Вона сіла навпроти нього, і Нік потягував віскі. Він вивчав її через край склянки, як колись вона вивчала її.
  
  
  "Думаю, тепер усе скінчено, - сказала вона, - крім Берна".
  
  
  «Так, тепер я досить добре в усьому розібрався. Ким би не був Дилер, ми повинні зуміти припинити його побудову імперії у зародку».
  
  
  "Будівництво імперії?"
  
  
  Нік відкинувся на спинку стільця. Масажуючи віскі вільною рукою, він примружив очі і дозволив своєму голосу перетворитися на монотонний сомнамбулічний звук.
  
  
  «Торгівець – людина з футуристичним мисленням. Я припускаю, що кожен сюжет, який він створив, кожне життя, яке він забрав, кожна ідея, яку він вигадав із самого початку своєї кар'єри, мали одну єдину мету».
  
  
  "Який було?"
  
  
  «Він хотів знайти спосіб контролювати уряди обох наддержав».
  
  
  Її сміх був гортаним. "Це неможливо. Таке немислимо!
  
  
  «Можливо, для нормального розуму. Але розум Дилера ненормальний, яке амбіції астрономічні».
  
  
  Нік говорив низьким рівним голосом, розповідаючи їй те, що, як він підозрював, вона вже знала.
  
  
  Він розповів їй про крота Яцека, який працював на Ганічека, але не знав, що сам Ганічек був кротом, що працює на Дилера, посадженим за багато років до того, щоб стати президентом Сполучених Штатів.
  
  
  Хела видала доречне зітхання і швидко знову наповнила їхні келихи.
  
  
  "Єдина чистота пози Яцека
  
  
  полягала в тому, щоб убити спікера палати та підняти Ганичека на цю посаду. Одна річ у плані Дилера пішла навперейми. У Яцека з'явилося сумління. Його все одно мали намір вбити, але графік довелося прискорити. Але Ділер навіть використав це у своїх інтересах. Він убив Яцека, а потім підклав докази скоєння правопорушень росіян у валізу в машині цієї людини».
  
  
  «Але чому Дилер – російський – видав радянські секрети?»
  
  
  «Бо на конференції в Берні він хотів глухої ситуації між двома країнами, що дорівнює владі в кожному кулаку. Розумієш, Хела, дилер збирається вбити президента та віце-президента у Берні. Зазвичай це може спричинити багато ускладнень. Але ні, якби вони були вбиті дивною невиліковною хворобою, яка вже вбила кількох людей».
  
  
  "Наші люди…"
  
  
  «Вірно. Людина дилера, Ганічек, вступає на посаду президента. Управляється одна наддержава!»
  
  
  "І інша?"
  
  
  Нік поклав руку на переплетені папери. «Дилер контролюватиме прем'єр-міністра за їх допомогою. Це могло б висадити в повітря кришку радянських злочинів, аж до Сталіна. Опублікувати це і весь світ повстане проти матінки Росії».
  
  
  «Але що толку від такої сили? Що Дилер сподівається отримати?
  
  
  Нік знизав плечима. «Більше влади. Як би безглуздо це звучало, я думаю, що его Дилера таке, що його єдине прагнення - стати наймогутнішою людиною на землі. Це не так і рідко - Гітлер, Карл Великий, Наполеон - у всіх було одне і те ж его».
  
  
  "Це чудово."
  
  
  "Так, це так", - сказав Нік, піднімаючись на ноги. "Але тепер, коли ми знаємо, хто такий Ганічек насправді, і той факт, що у нас є щоденники, не повинно бути надто складно зупинити його в Берні".
  
  
  "Ні, - сказала Хела, її очі ковзнули по зав'язаному вузлу, коли Нік підняв його, - не повинно".
  
  
  «Я збираюся прийняти душ і трохи відпочити. Ми поїдемо вранці. Нині немає поспіху».
  
  
  Нік залишив її зі склянкою в руці, дивлячись на кавовий столик, на те місце, де раніше лежали папери.
  
  
  Майже півгодини Нік простояв під димними струменями душа, розслабляючись і намилюючи себе. Коли він нарешті вийшов, витираючись великим пухнастим європейським рушником, вона лежала впоперек ліжка.
  
  
  "Оскільки ми не їдемо до ранку, - сказала вона, відкидаючи волосся з чола, - я подумала, що ми могли б використовувати ніч".
  
  
  Вона звела очі. Вона була спокійна, кожен дюйм хтивої сирени, коли її темні очі дивилися йому в очі, кидаючи виклик своєму власному.
  
  
  Нік усміхнувся, і вона посміхнулася у відповідь. "Я не знаю, чи готовий я до цього", - сказав він.
  
  
  "Всі чоловіки, Нік, готові до цього з правильною провокацією". Вона рухалася лише злегка, але цього було достатньо, щоб її оголені груди танцювали, її стегна та стегна пробуджували бажання.
  
  
  Нік впустив рушник і ліг на ліжко. Вона рухалася до нього, вся тепло, вся гаряча жінка, весь Чеширський кіт із усмішкою на чуттєвих губах.
  
  
  Ти чудовий коханець, Нік. Зроби з мене жінку, яка може приймати кохання. Я ж казала тобі, що у Берліні буде краще».
  
  
  "Так ви зробили."
  
  
  Він поцілував її, дозволивши своїй мові пройтися її губами, а потім поринув у її чекаючий, теплий рот. Її груди були теплими в його руці, пружними і в той же час м'якими. Її стегна захопили одну з його ніг, і вона почала рухатися проти нього.
  
  
  Його губи ковзнули по її вусі і вниз по горлі до плеча. Він відчув, як її рука ковзнула по його боці, її нігті лоскотали його тіло.
  
  
  «Люби мене, Нік, зроби мені боляче! Не надто сильно, просто небагато – ось так».
  
  
  Він відчув, як нігті почали впиватися в його сідниці. Як можна недбало Нік схопив руку перш, ніж її смертоносні пазурі змогли зламати плоть.
  
  
  Він знав, що не зможе пройти весь цей шлях, щоб зайнятися нею любов'ю. Але йому вдалося достатньо прелюдії, щоб зробити її переконливою.
  
  
  "Для мене це буде справжня егоїстична подорож", - прогарчав він, підносячи її руку до своїх губ. "Перемога над Дилером, спостереження за його смертю".
  
  
  «Забудь про дилера, Нік, хоча б на якийсь час. Нас залишилося лише двоє».
  
  
  Нік поцілував її руку і дозволив своїм губам ковзнути на її пальцях. Його погляд перемістився до її нігтів.
  
  
  Вона переробила їх перед тим, як прийти до його кімнати.
  
  
  Раніше полірування на них було прозорим. Тепер він був криваво-червоним.
  
  
  "Ви переробили нігті".
  
  
  «Звичайно», - відповіла вона, намагаючись прибрати свою руку з його рук якомога недбаліше. «Я хотіла бути гарною для тебе. Я причесалася і завдала духів». Вона не могла приховати нервовий звук у сміху, який пішов за її словами.
  
  
  "Яцек був убитий колотим пораненням. Спікер від
  
  
  уколу шпилькою, коли він запалив запальничку. Двоє в літаку заразилися своїм «вірусом» від крихітного уколу у зап'ястя, настільки маленького, що не були виявлені при першому розтині».
  
  
  "Що ви отримуєте у результаті?" Голос Хели був тепер холодний, всі сліди хтивого бажання погашені стрімкими думками.
  
  
  "Поет - Януш ..."
  
  
  "Що щодо нього?"
  
  
  Ніку не треба було відчувати напруження в її тілі. Він це відчував. Жіночі, але атлетично скам'янілі м'язи її рук та ніг почали стискатися. Шнури на її шиї почали підніматися, і все її тіло почало звиватися.
  
  
  "На спині Януша були подряпини вгору і вниз по всій довжині, включаючи його сідниці. Це були подряпини, зроблені жінкою в агонії пристрасті - такі подряпини, які чоловік вітав би, якби йому сказали, що він задовольняє потреби жінки. Це були глибокі. подряпини від нігтів, дуже схожих на ці..."
  
  
  Нік потягнувся до її зап'ястя, але він не міг їх захопити.
  
  
  Миттю вона була на ньому, дряпаючись, як кішка. Довгі смертоносні кігті її нігтів торкалися його очей, його плоті, де б вони не торкалися і втикалися. У той же час вона розвернулася, щоб піднести своє коліно до його паху.
  
  
  Нік заблокував її коліно стегном і нарешті зумів схопити її за зап'ястя.
  
  
  «Все закінчено, Хела, шарада закінчена. Я знаю, хто такий торговець, і я знаю, хто ти. Я збираюся вбити його. Не примушуй мене вбивати і тебе».
  
  
  Єдиною її відповіддю був майже маніакальний сміх.
  
  
  Хела боролася, як чортова кішка, з більшою силою та енергією, ніж він міг подумати. Їй вдалося звільнити одну руку, і вона хльоснула вперед, її рука була схожа на кіготь. Цвяхи потрапили просто у вічі. Їй не вистачало його очей, але Нік відчув біль, а потім теплу кров, коли вона розсікла його по лобі. Ще один удар, швидкий, як змія, і всі п'ять смертоносних пазурів відкрили йому щоку.
  
  
  Він змахнув своєю вільною рукою по широкій дузі і завдав сильного удару у бік її голови. Вона розтяглася, лаючись, з ліжка по підлозі.
  
  
  Удар такої сили повалив би більшість людей, але не Хелу. Коли Нік підійшов до неї, вона була навколішки. Йому вдалося повернути її зап'ястя, але як тільки він це зробив, вона обернулася, поваливши їх обох на підлогу.
  
  
  Разом вони каталися, Нік тепер важко дихав і тримався щосили, Хела використовувала все - зуби, ступні, коліна - але найбільше намагалася звільнити свої зап'ястя і повернути ці пазурі в гру.
  
  
  Її обличчя наблизилося до нього, коли Нік підвівся на ноги і потяг її за собою. Її очі були яскравими, але холодно порожніми. Ні гніву, ні кохання, ні ненависті, ні емоцій ні в її очах, ні в її рисах не було.
  
  
  Вона, як і сам Нік, була лише машиною.
  
  
  І тут розпочалося. Пальці, що стискали її зап'ястя, почали німіти. Легкий туман почав формуватись над його очима, і він відчув скорочення грудей.
  
  
  "Ти вмираєш, Картер", - прошипіла Хела йому на вухо. Ти вмираєш на ногах. Продовжуй боротися – це змушує кров текти швидше, стріляє просто тобі у серце».
  
  
  Як і її очі та її риси обличчя, у її голосі не було жодних емоцій.
  
  
  Нік захитався навпроти неї. Його ноги раптово перестали працювати. Він відчув, як з його пір сочиться холодний піт, а його груди немов опинилися між двома язиками лещат.
  
  
  Він навіть не усвідомив, що впустив її зап'ястя. Але вони, її руки танцюють перед його очима. Один із них нахабно вдарив його по обличчю, змусивши його розтягнутися на ліжку на спині.
  
  
  Вона була на ньому вмить, руки піднялися над ним, стиснувшись у пазурі. А потім вона вдарила і всі десять нігтів знайшли м'яку частину його живота. Пальці зігнулися і встромили криваво-червоні шипи якомога глибше в живіт.
  
  
  Задоволена вона відійшла від нього. Декілька хвилин вона стояла, як статуя, дивлячись на нього зверху вниз. Вона дивилася, як його обличчя червоніє, і уважно слухала, як болісний кашель перетворився на хрипку хрипку.
  
  
  Коли він був смертельно нерухомий, вона пішла у ванну. Нік лежав, дивлячись на неї примруженими очима. Наче він плив, спостерігаючи за нею в уповільненому русі, поки вона мила руки і методично розчісувала волосся. Як сон, вона завдала свіжого макіяжу і повернулася до спальні, щоб одягнутися.
  
  
  Нік не рушив з місця. Він не міг. Його розум був все ще живий, але його тіло здавалося онімілим і мертвим.
  
  
  Повністю одягнена, з пачкою паперів під пахвою, Хела зупинилася в дверях і подивилася на нього.
  
  
  «Дивно,— подумав він,— тепер вона посміхається.
  
  
  А потім вона пішла.
  
  
  «Іди, дитинко, – подумав Нік, – біжи до нього». Візьміть його дорогоцінні криваві щоденники Борчака і скажіть йому, що все гаразд.
  
  
  Скажи йому, що Картер мертвий. Скажи йому, що дорога для його кривавої угоди є вільною. Змусіть його думати, що ніхто нічого не знає!
  
  
  Хвилини тяглися. Нік подумки рахував. Через годину руху все ще не було. Ще півгодини, і він почав потіти.
  
  
  Господи, подумав він, швидше відчуваючи, ніж відчуваючи, як з нього ллється піт, гіпоглікемія марна - протиотрута не спрацює!
  
  
  А потім, трохи більше двох годин, він почав відчувати, що оніміння проходить.
  
  
  Невдовзі після цього він відчув свій перший рух; його губи скривилися в посмішці.
  
  
  
  
  
  
  Розділ дванадцятий
  
  
  
  
  
  Сигара Яструба вилетіла через подих задоволення. Його погляд метнувся із заваленого паперами столу на те місце, де Нік сидів, сутулячись у м'якому кріслі.
  
  
  "Це динаміт".
  
  
  «Я вважав, що так і буде. Справжній Стефан Борчак жив ненавистю. То була його форма помсти».
  
  
  Хоук усміхнувся. "І все це могло спрацювати".
  
  
  «Можливо, це спрацювало б, у будь-якому разі, досить довго, якби Омега вбив старого до того, як він визнав, що він був батьком Стефана. Або якби Омега зміг убити мене, як він мав, і передати справжні щоденники Дилеру”.
  
  
  «Президент уже провів дві дуже особисті та дуже секретні зустрічі з прем'єр-міністром сьогодні вдень».
  
  
  "І…?" - Запитав Нік.
  
  
  "Російські хочуть співпрацювати по всьому шляху", - відповів Хоук і провів рукою по паперах. «Вони хочуть, щоби все це було тихо. Вони зроблять все можливе, щоб повернути все це назад і зам'яти».
  
  
  Нік відчув, як по його спині пробігає напруга. "Ви маєте на увазі, що ми б повернули його їм?"
  
  
  Хоук знизав плечима, це частина гри, Нік, ти це знаєш. Вони дають нам те, що хочемо, ми повертаємо йому життя. Крім того, ми ніколи не зможемо випустити цей матеріал і вони це знають. Якби ми це зробили, це було б схоже на ядерний удар. І перш ніж виникнуть наслідки, вони будуть змушені відповісти».
  
  
  Нік застогнав, але кивнув. Він дуже добре знав, що це була частина гри. "Що щодо Дилера?"
  
  
  Хоук зупинився, дозволяючи собі відволіктися від погляду Картера. "Російські хочуть його повернути".
  
  
  "Навіщо?"
  
  
  "Напевно, щоб дізнатися, які ще маленькі бомби він заклав у всьому світі".
  
  
  "І ми хочемо залишити його з тієї ж причини", - з огидою сказав Нік.
  
  
  Хоук підняв своє велике тіло зі стільця за столом і підійшов до високого аркового вікна, що виходив на Альпи. Декілька миттєвостей він стояв у мовчанні, його руки були закладені за спину, а голова була огорнута хмарою диму. "Не обов'язково", - сказав він нарешті. «Дилер так само незручний у наших руках, як і в них. Президент не сказав прем'єр-міністру всього, але достатньо, щоб старий спітнів».
  
  
  "Де він тепер?"
  
  
  "Ділер?"
  
  
  Нік відповів - "Хто ж ще?" .
  
  
  «Там, нагорі, – вказав Хоук на гори, – у шалі. Ваш друг Анатоль та п'ятеро наших найкращих охороняють його».
  
  
  "І він не знає, що все скінчено?"
  
  
  "Ні поки що ні. Але завтра, коли конференція розпочнеться, її там не буде».
  
  
  Нік дозволив своєму розуму працювати, намагаючись інтерпретувати думки Хоука, а також його слова. «Отже, коли він справді дізнається, що ми знаємо, і що ми маємо справжні щоденники, він міг якимось чином розповісти про це і все одно влаштувати пекло».
  
  
  Хоук кивнув головою. «Ось чому ваш обман із Хелою був шедевром. Вона доставила імітацію пакету, який ви надали. Дилер вважає, що вони справжні, тож він промовчав».
  
  
  "А жінка?"
  
  
  «Він сказав їй зникнути, доки все не закінчиться. На місці події вона може бути небезпечною, якщо ми запідозримо її у вбивстві. Ви ж мертві, чи знаєте, наскільки він стурбований».
  
  
  "Це була ідея", - сказав Нік, перетинаючи кімнату і встаючи поряд з Хоуком. "Тепер, як нам використати цю перевагу?"
  
  
  Ми зупинили жінку до того, як вона покинула Відень, щоб перейти річку в Угорщину. Вона зробила собі ін'єкцію, перш ніж ми змогли зупинити її. Я думаю, коли ми вийдемо на Ганичека, він зробить те саме».
  
  
  "Сподіваюся", - пробурмотів Нік.
  
  
  Хоук ледь помітно кивнув і повторив слово: "Сподіваюся".
  
  
  «Отже, є тільки сам Дилер», - наспіваючи сказав Нік. «Поки він живий, навіть ув'язнений, тут чи там, він все ще має зв'язки по всьому світу, відомі тільки йому і вірні тільки йому».
  
  
  "Вірно", - сказав Хоук, ще одна хмара диму приховала його риси. «Поки що він живий…»
  
  
  Слова замовкли. Ні Хоук, ні Нік не повернули голови. Обидва чоловіки дивилися прямо перед собою, на вогні шале на далекій горі.
  
  
  Нарешті Нік знову заговорив. "Ви повідомте Анатолю
  
  
  що він може все підготувати? "
  
  
  "Я повідомлю."
  
  
  У шалі можна було легко потрапити з тильного боку по величезному каменю в снігу. Для Ніка він був легко доступний спереду, але Дилер наполягав на тому, щоб зайняти передню кімнату. Звідти міг стежити за кожним, хто приходив і йшов.
  
  
  Нік поки що не хотів оголошувати про своє прибуття.
  
  
  Один за одним він переступав через каміння, поки не досяг низької балюстради в романському стилі, що оперізує задній двір шале. Він легко перестрибнув через балюстраду і потім недбало пройшов через подвір'я.
  
  
  Перед ним відкрилася одна з високих багатоскляних французьких дверей і вийшов Анатоль.
  
  
  "Добрий вечір мій друг."
  
  
  "Анатоль". Разом вони увійшли до кімнати з високою стелею. "Де він?"
  
  
  "В своїй кімнаті. Він був там цілий вечір».
  
  
  "Він нічого не підозрює?"
  
  
  “Наскільки я можу судити, нічого. І він не намагався спілкуватися із зовнішнім світом».
  
  
  Нік кивнув. "Ти самотній?"
  
  
  Інші пішли півгодини тому. У сірому «Бентлі» перед вашим від'їздом є ключ».
  
  
  "Слуги?"
  
  
  «Я відпустив їх, як тільки надійшла звістка від Хоука».
  
  
  Нік простягнув руку. "До побачення мій друг. Повертайся до свого човна і забудь про все це».
  
  
  «Чи згадував я колись всі інші часи, га?
  
  
  "До наступного разу".
  
  
  Анатоль зітхнув. «Для мене, гадаю, наступного разу не буде. На цей раз мій вік починає позначатися на мені. Все, що потрібно, вже посаджено. Все, що вам потрібно зробити, це підключити два незакріплені дроти в електричній скриньці біля вхідних дверей. . "
  
  
  Нік кивнув, і, не сказавши більше жодного слова, Анатоль перетнув двір. Нік дивився, поки його постать не поринула у темряву, а потім повернувся і піднявся широкими сходами на другий поверх.
  
  
  «Зачекайте, будь ласка», - була відповідь на стукіт Ніка.
  
  
  Нік не став чекати. Він штовхнув двері й увійшов до кімнати. Стефан Борчак відвернувся від нього, його руки працювали на його обличчі.
  
  
  "У цьому немає необхідності", - сказав Нік. "Все скінчено. Ви можете залишити їх осторонь».
  
  
  Чоловік напружився, його плечі стиснулися. Після хвилинного вагання він повернувся. Його руки впали на груди. В одній з них були сіра непрозора лінза, з тих, що використовуються кіноакторами, щоб надати ауру сліпоти своїм очам при зйомці крупним планом, коли вони зображують сліпу людину. Його партнерка перебувала у лівому оці чоловіка. Його праве око було блакитним, яскраво-синім і сяяло на Ніку.
  
  
  Нік легко згадав, де він раніше бачив це сяюче око і його супутницю. Насправді, якби в кімнаті було трохи темніше, він міг би уявити їх обох у Берліні, біля стіни, ці очі дивилися на нього з тіні, створеної полями опущеного капелюха.
  
  
  «Твій народ знайшов протиотруту».
  
  
  Нік кивнув. "Це було досить просто, коли ми розбили вірус на компоненти".
  
  
  «А як ви дізналися, що я та Стефан Борчак були одним цілим?»
  
  
  "Це клацнуло, коли старий у Берліні назвав мені своє справжнє ім'я".
  
  
  «Шкода, що Герхард не зміг змусити його замовкнути, перш ніж він заговорив, і, звичайно, шкода, що він не зміг змусити замовкнути і тебе. Я хвалю тебе, Картер. Герхард, той, кого ти назвав Омегою, був найкращим».
  
  
  «Не такий гарний, як ми з тобою», - сказав Нік, дозволяючи посмішці, що обеззброює, заграти по його обличчю.
  
  
  "Це правда - очевидно"
  
  
  Він упустив окуляри, які тримав, на стіл перед ним. Потім він перемістив руки в обличчя і прибрав іншу. Коли він знову підняв очі, Нік відчув, як його тіло вкриває холодний піт.
  
  
  В очах цієї людини було чисте зло, ще більше посилене тим, що Нік вважав домішкою безумства.
  
  
  "Ти вбив справжнього Стефана?" - Запитав Нік.
  
  
  «Так, коли я дізнався, що він робить. Я все одно вбив би його. Його особистість завжди була тією, яку я планував використати, щоби прийти».
  
  
  "Ви кремували тіло?"
  
  
  "Звісно."
  
  
  "А потім вам знадобилося чотири роки, щоб дізнатися, куди Стефан відправив інформацію, яку він накопичив".
  
  
  Дилер кивнув головою. «Я знав, що його батько емігрував багато років тому, і Стефан мав приєднатися до нього. Я помилково припускав, що Стефан зв'яжеться зі своїм старим другом Яцеком і розповість йому, де є щоденники. Я давав йому всі здібності».
  
  
  "Але він цього не зробив".
  
  
  "Ні. Так що я мав знайти їх сам".
  
  
  Нік витяг з кишені спеціально сконструйований пістолет із вузьким циліндром і перевірив заряд, поки говорив. "Чому ти просто не доручив Омезі отримати їх самостійно?"
  
  
  «Безпека. На випадок, коли старий зробив копію. Я
  
  
  знав, із вашими повноваженнями, він вам скаже». Дилер зробив паузу і, взявши тростину, підійшов до столу, де він, очевидно, працював. «Я вважаю, що це підробка сьогодення».
  
  
  "Це так", - відповів Нік.
  
  
  "Я так і думав. Шифрування дитяче і безглузде - набагато нижче від того, що я очікував від Стефана».
  
  
  "Ви справді думали, що вам це зійде з рук?" - прогарчав Нік.
  
  
  Торговець обернувся і почав повільно йти через кімнату до Ніка. "Абсолютно вірно. До речі, як ти збираєшся усунути мене?
  
  
  «З цим, – сказав Нік.
  
  
  Він підняв пістолет і вистрілив. Дротик завтовшки зі шпильку потрапив Дилеру у праве стегно. Він пронизав стегновий м'яз приблизно на три дюйми, залишивши два дюйми тонкої сталі, що стирчить з ноги чоловіка.
  
  
  Продавець зупинився і без тіні емоцій подивився на свою ногу. Потім він знову глянув на Ніка.
  
  
  "Вірус?" Нік кивнув. "Дивно. Я не думав, що ти зможеш розробити формулу так швидко. Але якщо ти це зробив, ти можеш приєднатися до мене».
  
  
  Миттю кульгавість зникла, коли чоловік полетів до Ніка. Коли він зробив випад, тростина перекинулася в його руці, і золота голова полетіла прямо до грудей Ніка.
  
  
  Нік був готовий. В останню мить він упав на коліна і взяв тростину обома руками. У той же час він підставив плече чоловікові під живіт із усім упором у ногах.
  
  
  Кинувши тростину за спину, Нік двічі вдарив Ділера ззаду по шиї. Він упав, слабкий, але не здався.
  
  
  Незалежно від цього.
  
  
  Нік швидко закріпив ноги власним ременем, а потім руки кушаком, який він зірвав із фіранки. Потім він узяв тростину і нахилився над Торговцем, перекочуючи людину на спину.
  
  
  "Про вірус?"
  
  
  "Так."
  
  
  «Ви маєте рацію, ми не могли так швидко зруйнувати формулу. Принаймні замало, щоб відтворити її».
  
  
  Нік легко знайшов голку в золотій голівці тростини. Дилер справді посміхнувся, коли Нік притиснув її до його м'ясистої частини стегна.
  
  
  Через шістдесят секунд Нік упустив тростину і відкинувся навпочіпки, щоб запалити сигарету.
  
  
  "Скільки?" - спитав він, простягаючи цигарку чоловікові.
  
  
  "Ні, я її ніколи не використовував".
  
  
  "Ага, - прошипів Нік, - вони уб'ють тебе з часом".
  
  
  "Говорячи про час, це займає від трьох до п'яти хвилин".
  
  
  "Я знаю", - видихнув Нік. "Пам'ятаєш?"
  
  
  "О так." Пауза. "Хела?"
  
  
  Мертва. Вона зробила собі ін'єкцію.
  
  
  Торговець знову посміхнувся. "Гарна дівчинка".
  
  
  Нік сидів і курив, дивлячись, як починається піт.
  
  
  "Хто ти, якщо ти був насправді?" - спитав він нарешті.
  
  
  "Було б це дійсно важливо, якби ви знали?" - відповів хрипкий голос.
  
  
  "Ні не зовсім."
  
  
  Через п'ять хвилин усе було скінчено. Нік двічі перевірив пульс, щоб переконатись, а потім спустився вниз до розподільної коробки. Він підключив дроти і поїхав до Бентлі.
  
  
  Відразу завівся потужний двигун. Нік увімкнув передачу і в'їхав у ворота маєтку. Він повернув до дороги до гори. Він досяг височини над замком, коли перший вибух вразив мирну швейцарську сільську місцевість. До того часу, як він зупинив машину, ще четверо вразили повітря, і шале прямо під ним охопило полум'я.
  
  
  Він почекав, поки не залишиться нічого, крім величезної вогняної кулі, що означає, що ніщо всередині ніколи не буде ідентифіковано, а потім почав спускатися з гори на холостому ходу.
  
  
  Відразу після цього він витяг з кишені нову пачку цигарок і розгорнув її.
  
  
  Він зупинився, коли запальничка була на півдорозі до кінчика, але тільки на мить.
  
  
  Коли різкий турецький дим заповнив його легені, він подумав, що принаймні це була повільна смерть.
  
  
  
  
  
  
  
  
  Night of the Warheads
  
  
  Ніч боєголовок
  
  
  
  Нік Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Ніч боєголовок
  
  
  Присвячується співробітникам таємних служб Сполучених Штатів Америки.
  
  
  Перша глава.
  
  
  Нік Картер стояв біля величезного вікна нагорі вілли, дивлячись на м'яко падаючий сніг. Дим потік із куточка його рота, коли його могутні плечі ще сильніше втягнулися в дорогий білий смокінг.
  
  
  У великій кімнаті вілли, позаду і нижче того місця, де він стояв, до його вух долинав легкий дзвін порцеляни та столового срібла.
  
  
  Стіл готувався до званого обіду, який давав того вечора Ніколас Карстокус.
  
  
  Ось що він їй сказав. - «Просто невеликі збори, обрані люди, щоб відсвяткувати моє звільнення від американських податків і річницю мого першого місяця у чарівному маленькому князівстві Андорра!»
  
  
  Далеко внизу фари висвітлювали темряву дороги, що веде з Андорри-ла-Велья, столиці країни.
  
  
  "Минув уже місяць", - подумав Картер, підносячи до губ келих різкого місцевого червоного вина.
  
  
  І сьогодні ввечері може прикрасити те, що спочатку було місією "шматок пирога". Дехто помилився…
  
  
  Невеликий потужний спортивний автомобіль зупинився на подвір'ї внизу. Двигун раптово затих, і двері з боку водія відчинилися, відкривши бачення в білому кольорі.
  
  
  Але Картер майже її не бачив. Він уже був на півдорозі вниз сходами і попрямував через велику кімнату. Він поставив порожній келих і цигарку на стіл у фойє і відчинив масивні, посипані міддю двері.
  
  
  Вона стояла, посміхаючись, її палець готовий був зателефонувати до дзвіночка.
  
  
  «Сеньйорита де Нерро. Я рада, що ви тут.
  
  
  "Сеньйор Карстокус".
  
  
  Її рука в білій рукавичці відповідала знанням та досвіду її класу. Картер взяв довгі пальці у свої і ніжно провів губами по тильній стороні рукавички.
  
  
  Його очі блукали від білих туфель, розглядаючи стрункі ноги та стегна під чорно-білою шовковою сукнею. Її плечі були закутані в білу накидку з горноста, яка була витончено розсунута спереду, оголюючи глибокий виріз її корсажа і велику опуклість її ледь прихованих грудей.
  
  
  Потім очі його знайшли.
  
  
  «Ніколас, будь ласка… Нік був би ще кращим».
  
  
  Її посмішка розпливлася на рівних білих зубах. «І я віддала б перевагу Арманду».
  
  
  "Нехай буде так", - сказав Картер, відступивши вбік і знімаючи накидку з її плечей, коли вона пройшла повз нього в хол.
  
  
  Вона була найвищою жінкою, особливо для іспанки. Її дуже довге і дуже темне волосся, яке тепер торкалося її оголених плечей, мали червонуваті відблиски і були досить природними завитками, щоб вони чудово підстрибували під час руху.
  
  
  Побачивши порожню кімнату, вона зупинилася і зробила поворот на три чверті.
  
  
  "Я рано?"
  
  
  "Зовсім ні. Я сказав вам, що це буде дуже маленький званий обід».
  
  
  Усвідомлення промайнуло в її високому чолі і чорних, схожих на візок очах. "Наскільки маленький?"
  
  
  «На двох», - з усмішкою відповів Картер, передаючи вкрасти служниці, що безшумно з'явилася.
  
  
  Низький хрипкий сміх вирвався з тонкого горла Арманди. "Я не здивована. З моменту вашого прибуття в Андорру ви придбали репутацію людини багатої, загадкової... і розпусної!»
  
  
  "Але, моя люба Армандо, - сказав Картер, його очі нахабно ковзали по опуклості атласної шкіри над її декольте, - хіба це не ті причини, з яких ти прийняла моє запрошення?"
  
  
  Її очі зустрілися з його непохитним поглядом. "Звісно." І знову сміх, від якого в Картера пробігла тремтіння.
  
  
  Це була жінка років тридцяти, яка проїхала кожною столицею Європи. Жінка, чиє мистецтво спокуси було легендарним, а коханці були відкинуті, залишилися з розбитим серцем та гаманцем.
  
  
  І вона практично визнавала, що ті самі риси, які вона щойно передала Картеру, були рисами, які робили його привабливим.
  
  
  Вечір обіцяв бути чудовим.
  
  
  "Напій?"
  
  
  "Вино, будь ласка", - сказала вона. «Але французької. Місцеві речі мене дратують».
  
  
  Картер попросив пляшку французького білого на ім'я та рік у старої служниці, яка кивнула і вислизнула так само беззвучно, як і з'явилася.
  
  
  "Балкон?" - сказав Картер, показуючи на сходи. «З вікон відкривається чудовий краєвид на Андорра-ла-Велья, а також великий зал вілли».
  
  
  "Чарівно".
  
  
  Картер узяв її під руку, і вони разом піднялися сходами.
  
  
  Сніг тепер трохи посвітлішав, і, як це часто буває у високих горах, у похмурій погоді утворилися розриви, які дозволяли місячному світлу проливатися та освітлювати краєвид.
  
  
  Вогні Андорри-ла-Велли та її спорідненого села на березі вузької річки Ліс-Ескальдес горіли, як безліч крихітних маяків, крізь уривчасті пластівці білизни. За межами двох сіл долина в мирному сні простягалася вгору до величних білосніжних піків, що оточували її з усіх боків.
  
  
  "Це красива країна", - прошепотів Картер їй у плече.
  
  
  Вона кивнула, її сильне підборіддя і аристократичний ніс ледь хиталися. "Ви знаєте, що сказав Наполеон, коли вирішив обійти Андорру в 1804?"
  
  
  "Ні."
  
  
  «Це занадто, щоби вторгатися в музейний експонат! »
  
  
  Картер усміхнувся, але не відповів, коли маленька іспанка збігла сходами з підносом, залишила його поряд з Картером і вийшла.
  
  
  Так, можливо, Бонапарт обійшов Андорру у своєму завоюванні світу. Але хтось - можливо, росіяни, можливо, одна з наймогутніших і найамбітніших країн третього світу - вирішила вторгнутися у крихітне князівство більш сучасним способом.
  
  
  У цьому полягала місія Ніка Картера: з'ясувати, хто раптово зацікавився Андоррою, з'ясувати, що вони роблять, та зупинити їх.
  
  
  "За Андорру", - сказала Арманда де Нерро, повернувшись до Картера і піднявши келих.
  
  
  "І красу", - відповів Картер, злегка торкнувшись своєї склянки, щоб створити ідеальний дзвінкий звук.
  
  
  Вона пригубила вино і уважно подивилася на грубе обличчя Картера через келих.
  
  
  "Ви грек?"
  
  
  "Греко-американець", - відповів Картер і продовжив завчену історію прикриття. «Я народився і виріс у Нью-Йорку і прожив там більшу частину свого життя. Близько двох років тому я емігрував до Парижа».
  
  
  "А тепер ви живете в Андоррі".
  
  
  "Не зовсім. Я беру тривалу відпустку, щоб подивитися, чи підходить мені клімат. Ця вілла здається в оренду на шість місяців».
  
  
  Арманда відірвала погляд від нього і знову подивилася на сніг, що падав.
  
  
  "А ти?"
  
  
  "Я живу в Андоррі, тому можу бути недалеко від моєї країни".
  
  
  "Іспанія?"
  
  
  "Так."
  
  
  Але чому б тобі просто не жити в Іспанії?
  
  
  Її чарівна темна голова трохи нахилилася. "Це, сеньйоре, дуже довга історія".
  
  
  "Я хотів би це почути", - сказав Картер і подумав, щоб подивитися, чи погодиться це з тим, що я вже знаю!
  
  
  Її темні очі пильно глянули на нього. "І я, Нік, хотів би почути, чому ти залишив країну достатку, Сполучені Штати".
  
  
  "Туше", - сказав Картер і потягнувся за пляшкою, щоб наповнити їх склянки. "Можливо, Армандо, перш ніж цей вечір закінчиться, ми дізнаємося багато один про одного".
  
  
  "Можливо".
  
  
  Її посмішка була як тисяча вогнів, запалених одночасно. Але, як не дивно, подумав Картер, він не розтопить жодного кубика льоду.
  
  
  «Здається, пам'ятаю ім'я… Карстокус. Я думаю, Афіни ... »
  
  
  Картер відповів на її пильний погляд легкою усмішкою, що згинає його губи. Він не пропонував просвітлення.
  
  
  «Ах, так, тепер я згадала! Самозваний генерал. Він був лідером банди бунтівних комуністичних партизанів наприкінці війни. Він убивав як греків, і німців, коли союзники пронеслися через Грецію у бік Болгарії».
  
  
  Посмішка Картера стала ширшою, але він не змінив байдужого ухильного виразу очей. Жінка випробовувала його. Вона, мабуть, була поінформована колись того дня, а може, напередодні, про його біографію та історію Костянтина Карстокуса.
  
  
  Вона цькувала його, і цього разу Картер відповів.
  
  
  "Мій дядько. Зрештою його розстріляли як комуністичний підбурювач черні».
  
  
  "Але ви не мали з ним зв'язку?"
  
  
  "Ні", - відповів Картер. «Насправді, якраз навпаки. Мій батько дуже відрізнявся від свого брата, був дуже занурений у капіталізм. Я знаю лише свого дядька. Я ніколи не зустрічав цю людину».
  
  
  «Зрозуміло. Жаль. Судячи з розповідей, які я чув, він, мабуть, був справжнім чоловіком».
  
  
  "Можливо. Його ім'я рідко вимовлялося у нашому домі».
  
  
  "Отже, ви не схвалюєте політику свого дядька?"
  
  
  Ось воно, відкрите питання. Але Картер був врятований від відповіді на якийсь час.
  
  
  "Сеньйор Карстокус?" Темноволоса маленька жінка стояла вгорі сходів.
  
  
  "Сі, Естрелліта?"
  
  
  «Вечеря, сеньйоре, подана».
  
  
  "Грасіас", - сказав Картер і повернувся до гості. "А чи не закусити нам?"
  
  
  Арманда де Нерро ковзала по ньому, поки її пружні груди не притулилися до його грудей.
  
  
  Вона була справді високою, досить високою, їй достатньо було лише нахилити голову, щоб торкнутися його губами.
  
  
  Це був бурхливий поцілунок, сповнений пристрастей та обіцянок.
  
  
  І Картер повертав його тим самим, поки вона обережно не відсторонилася.
  
  
  "Закуска", - видихнула вона, ледве прикривши губи.
  
  
  "І, я сподіваюся, це ознака, - відповів Картер, - майбутнього".
  
  
  "Подивимось", - сказала Арманда хрипким і чуттєвим голосом.
  
  
  Картер пішов за її стегнами, що погойдувалися, вниз по сходах, вигин його губ був швидше глузуванням, ніж посмішкою.
  
  
  Так, дійсно, пройшов уже цілий місяць з того часу, як він застовпив пляж за три тисячі або більше миль на захід від крихітного князівства Андорра.
  
  
  Цілий місяць, а між ними багато тіл.
  
  
  Другий розділ.
  
  
  Очі за заплющеними віками здавалися чорним льодом. Вони здавались сумнівними, але вони перетравлювали кожен рух, кожен рух на залитому місячним світлом пляжі у двохстах ярдах нижче.
  
  
  Їх було вісім, вони двома групами присіли на піску. Деякі курили, світлячки на кінцях цигарок світилися за складеними долонями. Ще двоє – з боків праворуч та ліворуч від них – служили охоронцями для чоловіків на пляжі.
  
  
  Натреновані вуха та крижані очі Ніка Картера вже посіли своє місце у тропічному лісі позаду нього.
  
  
  Знизу йшла розмова, приглушена і приглушена, але відстань була надто великою, щоб спостерігач у чорному міг уловити більше, ніж випадкове слово.
  
  
  Але акценти він уловив, дозволивши собі висновки.
  
  
  Вони були багатонаціональними. Напевно, деякі з них говорили більше, ніж своєю рідною мовою, англійською.
  
  
  Отже, вони спілкувалися англійською з сильним акцентом іспанською, французькою та італійською.
  
  
  Вони переїхали одразу після заходу сонця, по два за раз, всі з різних боків.
  
  
  Їхнім одягом була широка біла верхня блуза та штани юкатекського селянина. Коли вони вислизнули з джунглів, зброї не було видно. Але незабаром після того, як вони зайняли позицію на пляжі, з-під їхнього одягу та з плетених сумок на їхніх стегнах здалося озброєння.
  
  
  Здебільшого це були старі гвинтівки: карабіни М-1 та Енфілдс, які виглядали так, ніби вони були такими ж старими, як у війну бедуїнів, коли гуркотіли танки Роммеля.
  
  
  Також були револьвери Smith і Wesson.38s. Щоб убити когось одним із них, був потрібен пекельний стрілець. Про які було сказано, що найкращий спосіб поранити людину з ним - це кинути його в нього.
  
  
  Найновішим був пістолет-кулемет Beretta Model 12.
  
  
  Картер уже зробив уявну замітку, що першим піде на той світ начальник із «Береттою». Не лише через його зброю, а й через те, ким він був.
  
  
  Нельс Помрой, із ЦРУ, на пенсії. Принаймні офіційно.
  
  
  Насправді Помрой вирішив - після виходу на пенсію на два роки раніше - зайнятися бізнесом для себе, використовуючи досвід і контакти, які він придбав під час роботи в компанії.
  
  
  Він став брокером різних міжнародних убивць у всьому світі.
  
  
  Ви хочете, щоб десь застрелили бізнесмена чи політика? Просто зв'яжіться зі старим Нельсом. За солідний відсоток гонорару він знайде вам людину для роботи.
  
  
  І коли вбивства йшли повільно. У Помроя була друга, навіть прибутковіша побічна лінія: продаж зброї.
  
  
  Це була його поточна справа тієї ночі на мексиканському пляжі.
  
  
  Завдання Картера полягало в тому, щоб зупинити постачання зброї і, що важливіше, вивести з бізнесу Нелса Помроя… назавжди.
  
  
  Він став великою перешкодою для своїх колишніх працедавців.
  
  
  Це не було б великим змаганням. На відміну від чоловіків на пляжі, Картер наїжачився останніми новинками.
  
  
  Під його лівою пахвою лежав 9-міліметровий пістолет ближньої дії «Беретта», глушник лоскотав йому нижню частину лівої руки.
  
  
  Його улюблений пістолет Люгер, Вільгельміна, не впоралася б із цим завданням.
  
  
  Причина?
  
  
  Все обладнання, яке несе Картер, буде знищено, коли роботу буде завершено. Начальник AX Девід Хок чітко дав зрозуміти ці інструкції.
  
  
  «Жодних слідів, N3, навіть гільзи. Я хочу її, ніби вас чи їх ніколи не було».
  
  
  Пістолет-кулемет "Беретта 93R" висів низько, за західним зразком, на правому стегні. Його шкіра була оброблена пластиковою підкладкою, що зменшує тертя.
  
  
  93R також не відповідав заводським специфікаціям. Було встановлено глушник, а також механічно оброблені пружини, призначені для перезаряджання патронів.
  
  
  Вони зробили Беретту тихим убивцею.
  
  
  Поруч із ним лежала одна з найкращих штурмових гвинтівок підполковника Узі Галя: штурмова гвинтівка «Галіл». Вона була модифікована для стрільби 5,56 патронами з тією ж точністю і надійністю, що і його старший брат АК-47. Вогнева міць була більш ніж достатньою: подовжений магазин із сорока дев'ятьма патронами в магазині та одним у гвинтівці чекали дій.
  
  
  А для спостереження він мав інфрачервоні окуляри, щоб бачити кулі на їхньому шляху, і щоб його руки були вільні для роботи.
  
  
  Картер дозволив собі кинути погляд. Територія Кінтана-Роо, півострів Юкатан, Мексиканська Республіка. Самотній пустельний пляж з м'яким піском, що виходить на багато миль вологих, вологих від пари тропічних джунглів і тропічних лісів.
  
  
  «Не дуже гарне місце, - подумав він з гримасою, - але все ж таки гарне місце для смерті».
  
  
  * * *
  
  
  «Вони називають себе латиноамериканцями – борцями за свободу. Це невелика група, яка не входить до інших, тому досі ми не приділяли їм особливої уваги».
  
  
  Девід Хок зробив паузу, щоб відпити каву, що димить, у правій руці.
  
  
  Вони знаходилися в офісі Хока в будівлі Amalgamated Press and Wire Services, Дюпон Серкл, Вашингтон, округ Колумбія.
  
  
  Права рука Хоука повернула чашку на стіл. Ліва тримала сигару. Добре прожований кінець розітнув йому губи і знайшов жолобок між зубами.
  
  
  «Наскільки ми можемо судити, «латиноамериканці за свободу» – заколотники. Вони влаштовують випадкові теракти, з усіма сторонами як цілі. Бомба тут, там рейд. Чорт, вони навіть убили одного правого диктатора, а потім повернули праворуч. і намагалися вбити соціаліста, що змінив його! "
  
  
  Досі Картер сидів мовчки, курив, перетравлюючи кожне слово свого боса і зберігаючи його в комп'ютерному банку пам'яті.
  
  
  Тепер він ставив запитання.
  
  
  "Безлади заради заворушень?"
  
  
  "От і все. Ми не могли їх притиснути, і Бог знає, у нас там і так достатньо проблем, тому ми проігнорували їх. Росіяни та Фідель залишили їх у спокої, тому що заворушення - це теж назва їхньої гри. Чорт, вони завдавали нашій стороні стільки ж клопоту, скільки й марксистським повстанцям, як вирішили комуністи, нехай грають».
  
  
  «Але тепер вони приєдналися до всесвітньої терористичної спільноти».
  
  
  "Схоже на це", - сказав Хоук, задумливо жуючи сигару. "Це трапляється. Права Ірландської ІРА разом із італійською червоною бригадою.
  
  
  Палестинці допомагають туркам, що повстали. Це все обмін люб'язностями”.
  
  
  «Отже, ми присікаємо латиноамериканців за свободу у зародку, перш ніж вони сформують коаліцію?»
  
  
  "Вірно", - відповів Хоук. І є ще одна причина. Пам'ятаєте Нелса Помроя?
  
  
  Зуби Картера сильно вдарилися об кінчик фільтра сигарети. "Так, я знаю його і про нього".
  
  
  «Він той самий чоловік, – сказав Хоук. «Ми хочемо, щоб він помер. Ми вважаємо, що він є посередником у цій угоді з баскськими терористами. Ймовірно, це свого роду компроміс; ми не знаємо. Але найкращий спосіб зупинити це – отримати Нельса та зброю».
  
  
  Картер затиснув цигарку. "Коли і де?"
  
  
  «Товар уже в дорозі, лівійське вантажне судно, зірка Тріполі. Воно прибуває завтра ввечері до Маріанао, Куба».
  
  
  "Куба?" - спитав Картер. "Я думав, ви сказали, що вони не підтримуються Фіделем ..."
  
  
  Ні. Жодної допомоги. Це строго договір між басками та латиноамериканцями за свободу. Фідель, мабуть, просто відвертає голову і дозволяє невеликому імпорту-експорту відбуватися у своєму порту».
  
  
  "Як проміжна станція", - додав Картер.
  
  
  "Цілком вірно. У сертифікаті кінцевого використання обладнання вказано Нікарагуа з метою захисту. Ми всі знаємо, що це неправда. Ми думаємо, що товари будуть доставлені вантажівкою з Маріанао по суші в Кабо-Сан-Антоніо. Звідти нічним поромом на Юкатан. Висадка пляжу – затока приблизно за двадцять миль на південь від Пунта-Ерреро. У мене є координати”.
  
  
  Картер заплющив очі і подумки представив карту. Коли він знову заговорив, його голос був низьким монотонним, передаючи те, що його очі бачили на задньому боці повік.
  
  
  «У той час канал Юкатана становить близько ста двадцяти п'яти миль завширшки від краю Куби до краю Кінтана-Роо».
  
  
  "Вірно", - відповів Хоук. «Шматок пирога для контрабандиста, який добре володіє вітрилом та румпелем».
  
  
  "Коли?"
  
  
  «Ми розраховуємо післязавтра. Ми припускаємо час прибуття близько півночі або трохи раніше, щоб вони могли повернутися на Кубу до світанку».
  
  
  "Є якісь подробиці, крім того, що доставка не знижується?"
  
  
  Стурбований похмурий погляд ковзнув по лобі Хоука, але швидко зник, коли з його товстого горла вирвався смішок.
  
  
  «Припинення доставки та ліквідація Помроя - це головний удар, але я був би страшенно дурний, якби подумав, що ви не захочете довести справу до кінця, N3».
  
  
  «Дізнатися, яку послугу хочуть мати баски за зброю?»
  
  
  «Це було б великою підмогою».
  
  
  Картер замовк, уважно вивчаючи все, що сказав йому Хоук, та його власні думки. Коли все це було ідентифіковано, каталогізовано та занесено до архіву, він розплющив очі і знову заговорив.
  
  
  «Я намагатимуся це з'ясувати».
  
  
  «Це допоможе, – сказав Хоук, – але цього недостатньо для ризику, якщо ви розумієте, про що я. Головний пріоритет - це зброя, Помрой та секретність. Я не хотів би, щоб вас залишили мертвим і не залишилися сліди. "
  
  
  "Вірно. Як мені прибути туди?"
  
  
  «Приватний рейс до Меріди. Із боєприпасами проблем не буде. Джип чекатиме. Якщо у вас виникнуть питання, ви купуєте сизаль з Гамільтон Хемп Індастріз, Даллас. Я маю документи».
  
  
  "Я хочу бути на пляжі до світанку післязавтра, перш ніж вони розійдуться або зустрінуться".
  
  
  "Немає проблем. Але чи весь день у цих джунглях? Буде спекотніше, ніж у пеклі».
  
  
  "Я був тут раніше."
  
  
  Потім Картер усміхнувся.
  
  
  «Крім того, настане ніч, буде ще спекотніше».
  
  
  * * *
  
  
  Картер потягнувся, не видавши ні звуку, і не поворухнув листом вологого зеленого навісу, що прикриває його.
  
  
  Це було біса довге очікування ще до світанку, щоб ...
  
  
  Хронометр на його лівому зап'ясті показав 22:35.
  
  
  Якщо припущення Хоука було вірним - а в умі Майстра вбивці не було жодних сумнівів, то корабель зі зброєю скоро увійде.
  
  
  Рух його правому флангу ярдів на сто тому. Зліва від нього швидко пролунали ті ж звуки.
  
  
  Він на мить напружився, а потім швидко розслабився.
  
  
  Настав час годувати мулів, яких вивели, щоб утворити в'ючний поїзд.
  
  
  Невдовзі знову стало тихо, тільки звук хвиль, що набігали, порушував тишу.
  
  
  Він чекав до 23:00.
  
  
  А потім він з'явився приблизно за милю, що блимає світло.
  
  
  Три довгі, два короткі і ще три довгі.
  
  
  Рух та приглушені крики чоловіків на пляжі. Один з них направив потужний спалах у бік моря і повторив те саме.
  
  
  Через десять хвилин на сірому горизонті матеріалізувалося вітрило. На очах у Картера полотно спустили і згортали люди, що там там.
  
  
  А потім стійке пихкання зсередини досягло його вух. У міру того, як звук ставав все гучнішим, човен ставав дедалі більше.
  
  
  Це був тридцятифутовий креветочник з підйомними кранами по лівому, правому та кормовому напрямкам. Зазвичай ці сталеві важелі використовувалися, щоб плисти піднімати сіті з уловом на борт корабля.
  
  
  Але сьогодні їх буде використано для розвантаження ящиків зі смертю.
  
  
  Шкіпер був добрий. Він повернув гвинт човна якраз у потрібний час, щоб ніс і кіль торкалися берега. Човен ледве перестав нишпорити, коли в роботу пішли крани лівого та правого борту.
  
  
  Готові руки чекали, і Картер міг чути бурчання та зітхання, коли вони пливли через прибій разом із обладнанням.
  
  
  Двоє з восьми чоловіків відкололися, йдучи назад у дерева.
  
  
  Картер припустив, що їх послали за мулами. За кілька хвилин припущення підтвердилося, коли двоє чоловіків знову з'явилися. Кожен із них вів за собою низку з десяти мулів.
  
  
  Настав час розпочати гру.
  
  
  Картер убезпечив свій розум, заблокувавши все, окрім моменту.
  
  
  Як темна тінь, Картер ковзнув на ноги. Він перекинув «Галіл» через плече і поправив шнур так, щоб його дуло ледве торкалося його правого стегна.
  
  
  Потім, одягнувши окуляри з інфрачервоними лінзами на очі, він вийшов.
  
  
  Подібно до безформного мовчазного привиду, він ковзав крізь густий підлісок.
  
  
  Вартовий праворуч виглядав нудним. Він притулився до дерева і прислухався до того, що відбувається на пляжі. Стару гвинтівку Енфілд він тримав на руках, як спляче немовля.
  
  
  Тихо Картер витяг Х'юго, його тонкий, як олівець, стилет, з піхов на правій нозі.
  
  
  Вартовий був на відстані одного удару серця від пекла, коли він відчув присутність Картера. Його голова саме поверталася, коли лещата лівої руки Картера обхопили його горло.
  
  
  Голова піднімалася і відкидалася назад, коли залізна голка натрапила на плоть.
  
  
  Єдиним звуком був булькаючий скрегіт.
  
  
  Тільки-но тіло померло, як Картер знову рушив з місця.
  
  
  В лісі було тихо, вітер шелестів деревами. Іноді від тіні, що стрімко рухається, тікала тварина.
  
  
  Але навіть маленький уродженець джунглів, що ковзає в страху, робив більше шуму, ніж Killmaster N3.
  
  
  Другий вартовий стояв у центрі широкої галявини. Його гвинтівка недбало трималася в лівій руці, поки руки смикалися із застібкою-блискавкою на ширинці.
  
  
  Він щойно полегшився... востаннє.
  
  
  Одним рухом Картер вклав стилет у піхви, присів на краю галявини і витягнув «Беретту» з глушником з-під лівої руки.
  
  
  Не знаючи, що на нього чекає смерть, хлопець зробив три кроки до Картера.
  
  
  Лише два, доки він був живий.
  
  
  Куля вагою 240 гран вибила кісткові стружки з його грудини, залишивши дірку розміром із кулак у середині грудей. Його рот зробив "О", а очі розширилися від шоку.
  
  
  Вони ще були відкриті, коли він кинувся обличчям у траву джунглів.
  
  
  "Перший і другий готові", - подумав Картер, але це був лише початок.
  
  
  Тепер він зигзагоподібно рухався, як завжди, до пляжу.
  
  
  Більше половини завантаження вже виконано. Лише шість мулів залишилися порожніми. На решту було перекинуто пакунки з клейончатої шкіри.
  
  
  Вони працювали швидко і ефективно, в командах: двоє розпаковували, четверо завантажували мулів і двоє скидали дерев'яні ящики в глибоку яму, яку викопали на краю джунглів.
  
  
  Залишаючись за п'ятдесят ярдів у тіні листя, Картер маневрував паралельно березі, поки не опинився на прямій лінії з ямою. Потім він попрямував ліворуч, поки шкарпетки його чобіт не торкнулися піску.
  
  
  Двоє несучих ящиків із навантаженими руками рушили до нього пляжем. Коли вони були на краю ями. Картер вийшов із тіні.
  
  
  "Це ти, Карлос?"
  
  
  "Сі" прогарчав Картер.
  
  
  "Беретта" прохрипіла, потрапивши прямо в обличчя чоловікові. Воно розпалося і приєднався до задньої частини черепа, коли він звалився в яму.
  
  
  - Madre de Dios, - булькав інший, хапаючись за антикварну кобуру на стегні.
  
  
  Він покотився убік, коли Картер знову вистрілив. Перша куля "Беретти" потрапила йому в праве плече, розгорнувши його до упору. Картер усадив дві кулі ззаду в шию, але не встиг.
  
  
  Мексиканцю вдалося видати крик не лише від болю, а й від подиву якраз перед смертю.
  
  
  Він був досить гучним, щоб попередити його товаришів за тридцять ярдів від нього. Картер пірнув у дерева, як тільки вони відчинилися за ним.
  
  
  Все пекло вибухнуло, можливо, зарано, але Картер знав, що йому просто потрібно зробити все можливе.
  
  
  Четверо, лишилося шість.
  
  
  Стрілянина з пляжу посилилася, і все зосередилося там, де раніше була моторошна постать у окулярах.
  
  
  Тепер він рухався, буквально пробираючись крізь густий підлісок, назад до своєї вихідної точки старту на височини. Зосереджена стрілянина з карабінів та 38-х заглушила звук його руху. Він спритно сховав "Беретту" і скотив "Галіл" з плеча.
  
  
  До того часу, як він дістався місця снайпера, він уже відстебнув складний приклад Gain від армійського перетинчастого ременя на поясі. Через десять секунд після того, як він упав животом у вже розтоптане листя, ложа була на місці, а складні сошки були відкорковані з-під ствола.
  
  
  Потім Картер простяг руку і великим пальцем підняв нічний приціл.
  
  
  «Галіл» був готовий, на п'ятдесят набоїв, з додатковою сотнею набоїв у двох запасних магазинах, що звисають з пояса Картера.
  
  
  Галіл був забезпечений полум'ягасником, тому він вирішив, що він годиться для випуску півтора магазину - можливо, цілих два - з цього місця, перш ніж вони його засікнуть.
  
  
  Якби хтось ще залишався живим для цього.
  
  
  Завдяки тому, що Galil легко переміщався, він зробив швидке сканування.
  
  
  Тепер це була гра очікування. Вони замовкли після першого удару штурму. Двоє пірнули за зубчастий кіготь каміння біля води. Нельс Помрой небезпечно виглядав через дві ящики, що залишилися. Він був тим, хто мав пістолет-кулемет «Беретта», і Картер знав, що він мав отримати кулю першим. Але розрахунок був неправильним.
  
  
  Нехай буде так.
  
  
  Інші троє прорвалися на кілька футів у те, що вони вважали захисною тьмою дерев.
  
  
  З нічним прицілом «Галіла» та інфрачервоними окулярами Картер застрелив двох із них одночасно: одного, частково прихованого за деревом, іншого, що рухається прямо вглиб суші.
  
  
  Він глянув у задній, відкидний L приціл і випустив одну чергу, а потім ще одну.
  
  
  Потрібна була лише одна черга. Вона прошивала хлопця від пупка до шиї.
  
  
  Було дуже мало звуку та майже не було спалахів.
  
  
  Просто дуже тиха смерть із темряви.
  
  
  Людина за деревом почала дико стріляти. Він вистрілив п'ять разів, все безцільно, перш ніж його стара рушниця застрягла.
  
  
  Вилаявшись, він кинув гвинтівку і кинувся до берега.
  
  
  Чому Картер не знав.
  
  
  Але чоловікові було байдуже.
  
  
  За п'ять футів від відкритого місячного світла Картер потрапив у синю спину білої сорочки бігуна через фут вона стала тьмяною, темно-червоною.
  
  
  Тканина розлетілася на шматки, плоть вибухнула, коли нежива постать упала на пісок і покотилася.
  
  
  "У них є Хуліо та Ортега!"
  
  
  "Я бачу, чорт забирай!"
  
  
  "Скільки їх там?"
  
  
  «Як, чорт забирай, я дізнаюся? Я бачив лише одного!»
  
  
  Все це кричало від каміння до ящиків і назад.
  
  
  Рух за скелями.
  
  
  Картер обстріляв їх довгою серією, а потім ще однією. Всюди летіли кулі, і рух припинився.
  
  
  Третя людина, що сховалась у дерева, тепер зосередилася на позиції Картера. Картер чув, як він наближається повзком із лівого флангу.
  
  
  Картер здійснив поворот «Галіла», посилаючи кулі з обох боків ящиків. Не можна стріляти прямо в них і намагатися потрапити в людину з пістолетом-кулеметом Помроя.
  
  
  Якщо вибухне одна шухляда, вони можуть вибухнути все, забравши з собою Картера.
  
  
  Крадуться збоку вже близько. Картер клацнув клямкою магазину і жбурнув майже порожній контейнер для куль у темряву.
  
  
  Хлопець із пістолетом-кулеметом відразу ж відкрив вогонь на звук, далеко праворуч від Картера.
  
  
  Залишивши "Галіл", Картер, як змія, ковзнув назад зі свого снайперського місця. За десять футів від нього він зупинився, витягаючи з піхов пістолет «Беретта» і чекав.
  
  
  Тридцять секунд. Хвилина. Пару хвилин.
  
  
  Тиша, здавалося, висіла, напружуючись, на ниточці.
  
  
  Потім він з'явився, з револьвером у нервовій правій руці.
  
  
  Через інфрачервоні окуляри Картер побачив шок на його смаглявому обличчі, коли він виявив Галіл, що лежить.
  
  
  Хлопець не був спецназівцем. Він прибрав 38-й калібр у кобуру та пішов за "Галілом".
  
  
  Картер був на ньому, як тільки він опинився над автоматом. Приклад «беретти» потрапив йому в череп за правим вухом.
  
  
  Одне бурчання, і він склав карти.
  
  
  Картер перевірив пульс. Рівне. Він мав глибоку рану в тому місці, де його вдарила «Беретта», але він житиме.
  
  
  Картер мав бранця.
  
  
  Він підняв револьвер 38-го калібру і відправив його за витраченим магазином.
  
  
  Знову випадковий вогонь з пляжу.
  
  
  Прикріпивши новий магазин до Галила, Картер рушив ліворуч. За сорок ярдів він повернув до берега. Не дійшовши до піску, все ще в щільному укритті, він сів навпочіпки.
  
  
  Він без зусиль розслабився, дозволяючи всій напрузі перестрілки зникнути з його м'язів.
  
  
  Він лежатиме так, нерухомо, майже не дихаючи, в повній бойовій готовності, стільки часу, скільки буде потрібно.
  
  
  Минуло півгодини, потім годину.
  
  
  "Чуєш щось?"
  
  
  "Нічого."
  
  
  Ще п'ятнадцять хвилин.
  
  
  "Нас залишилося лише троє?"
  
  
  "Схоже на те".
  
  
  Повне терпіння. Прямо як кіт, що переслідує.
  
  
  «Андрію, йди до дерев. Ми тебе прикриємо».
  
  
  "Ісусе…"
  
  
  "Зроби це!"
  
  
  Андре стрибнув зі скель, як переляканий кролик, перебираючи ногами по піску. Він з гуркотом ударився об дерева і врізався в глиб суші.
  
  
  Картер пропустив його.
  
  
  Андре був не мовчазніший, ніж його попередники. Картер чув кожен його рух.
  
  
  Минуло ще півгодини.
  
  
  «Всі вони мертві, крім Тіто, - пролунав голос Андре з п'ятдесяти ярдів.
  
  
  "Є якісь ознаки стрільця?"
  
  
  "Нічого."
  
  
  Хлопець, що залишився за скелями, і Помрою з пістолетом-кулеметом обережно вийшли з укриття. Не менш обережно Андре виліз із-за дерев.
  
  
  «Він, мабуть, втік».
  
  
  "Або ми його застрелили, а він десь мертвий".
  
  
  Картер посміхнувся.
  
  
  "Та гаразд, давайте зганяй разом мулів!"
  
  
  "Господи, ми все ще можемо це зробити Паколо?"
  
  
  "Якщо ми поспішаємо".
  
  
  Картер зачекав, поки всі мули будуть зібрані і прив'язані до довгого ланцюжка. Коли це було зроблено, він рушив, притискаючись до землі.
  
  
  Усі троє стояли разом біля ведучого мула.
  
  
  "Ви можете жити або померти", - сказав Картер тихо і різко.
  
  
  Вони відреагували як один, хапаючись за пістолети та гвинтівки.
  
  
  Картер розрізав першого майже навпіл вісімкою з дула «Галіла», і вистрілив просто на другий.
  
  
  Помрою встиг випустити чергу, яка пронизала повітря там, де був Картер.
  
  
  Але Картер уже кинувся праворуч, вдарився, перекотився і вистрілив.
  
  
  Смиренність, здавалося, заповнила обличчя Помроя якраз перед тим, як потужна хвиля прокотилася по його грудях і відірвала більшу частину голови.
  
  
  Картер підвівся, глибоко дихаючи.
  
  
  На пляжі тепер було тихо. І знову тільки ніжний плескіт Карибського моря порушив тишу.
  
  
  Один за одним він збирав мертвих.
  
  
  На жодному з них не було жодного посвідчення особи, навіть на Помрої, але це було не більше, ніж очікував Картер.
  
  
  У Помроя було п'ять тисяч американських доларів у великих купюрах і щось на зразок карти.
  
  
  Картер поклав гроші та картку. а потім сфотографував особи, які залишилися досить непошкодженими, щоб їх можна було впізнати.
  
  
  Коли це було зроблено, він перекотив їх усіх у яму, яку вони викопали, щоб закопати ящики.
  
  
  Дивно, подумав він, але поетично. Вони викопали собі могилу.
  
  
  Потім він розвантажив мулів і склав повний опис зброї. Коли це було зроблено, він вивалив усе в яму поверх тіл. Потім він повернувся до дерев, щоб забрати того, що він оглушив, того, що інші назвали Тіто.
  
  
  Чоловік пішов.
  
  
  Якось йому вдалося взяти себе в руки і піти. Картер вистежив його на відстані милі вузькою ґрунтовою дорогою з односмуговим рухом.
  
  
  Він ще не встиг дістатися до півторатонної, обтягнутої брезентом вантажівки.
  
  
  Картер перевірив. Пульс зник, і він зрозумів чому. Синьо-чорна шишка прямо за вухом тріснула від напруження бігу. Якби він залишився на місці, струс мозку частково пройшов би. А так він практично наклав на себе руки.
  
  
  Картер швидко сфотографував його обличчя та відніс назад у яму. Йому знадобилося ще дві години, щоб закопати зяючу дірку і зробити так, щоб пляж виглядав так, ніби його ніколи не турбували.
  
  
  Нарешті, повністю закінчивши, він швидким бігом попрямував углиб суші. Вже майже розвиднілося, коли він дістався джипа і попрямував до виходу.
  
  
  "Все з нічною роботою", - подумав він, закурюючи цигарку.
  
  
  Але якимсь чином у глибині душі він знав, що буде друга фаза.
  
  
  Третій розділ.
  
  
  Картер стояв, мовчки оглядаючи стіл, завалений фотографіями та документами. Він був одягнений у коричневі лакси та сорочку під легку куртку сафарі. Праворуч від нього був Девід Хок, а ліворуч – агент внутрішньої безпеки Іспанії Рамон Кубанес.
  
  
  Вони перебували у підвалі Національного палацу в Мадриді, Іспанія. Ця частина підвалу була анклавом спеціальної оперативної групи, яку було створено минулого року для припинення внутрішньої терористичної діяльності Іспанії.
  
  
  Все було вільне, але відповідало.
  
  
  Ідентифікації було зроблено за фотографіями загиблих. Двоє були членами баскського революційного руху. Інші були латиноамериканцями членами Freedom.
  
  
  Завдяки великій роботі вони вигадали метод, згідно з яким латиноамериканці мали платити за зброю.
  
  
  Вбивство.
  
  
  Та кого? На даний момент це поставило їх у глухий кут.
  
  
  "Добре", - прогарчав Хоук, міцно стискаючи незапалену сигару в його точеній щелепі. «Давай ще раз розглянемо всю цю бісову штуку».
  
  
  Загін смертників у складі шести чоловік був відправлений із Південної Америки ще до того, як Картер зіпсував доставку зброї. Кінцевим пунктом їхнього призначення була Іспанія, але куди? Іспанія була великою країною.
  
  
  Достатньо того, що вони були в країні і мали мету. Той факт, що їхнє постачання зброї було зірвано, не завадить їм виконати свою частину угоди. Це було вбивство, щоб зберегти обличчя.
  
  
  Але знову запитання. Кого? І де?
  
  
  Карта, зменшена версія місцевості навколо гір Мансаналь на північному заході Іспанії, була ключем до розгадки.
  
  
  "Я припускаю, - сказав Хоук, - що карта, яку ви підняли, є ключем".
  
  
  «Я згоден», - кивнув Картер, - «але там немає нічого, окрім дикої місцевості та трьох крихітних сіл. Я маю сумніви, що баскські терористи підуть на все, щоб привезти іноземних убивць, щоб убити мера місцевого містечка чи поліцію. офіційний. "
  
  
  «Я думаю, що ви маєте рацію, - сказав Рамон Кубанез. "Хоча вони робили це раніше, я не думаю, що це так зараз".
  
  
  Тільки-но іспанець перестав говорити, як на його поясі спрацював пейджер.
  
  
  «Сподіватимемося, що це все», - сказав він, уже прямуючи до дверей.
  
  
  Картер і Хоук стояли, мовчки міркуючи, доки чоловік не повернувся.
  
  
  "Ми змогли б це дізнатися", - сказав Кубанез, сяючи. «Метою може бути Хуліо Мендес, а місце може бути… тут!»
  
  
  Кубанез тицьнув пальцем у карту в центрі столу.
  
  
  Ніготь молодого іспанця впирався у місце під назвою Паколо.
  
  
  * * *
  
  
  Сонце палило на курну вулицю, як паяльна лампа з блакитного неба.
  
  
  Інформація про Паколо була прямо на носі.
  
  
  Крихітне село, розташоване високо в горах Мансанал, виглядало так, ніби воно виросло з іншого, стародавнього світу. Хатини з саману з бляшаними дахами безладно простягалися по нерівних пагорбах і ненадійно нависали на крутих урвищах.
  
  
  У самому селі вузькі вулички, як злякані змії, тікали від головної брудної вулиці.
  
  
  Готель був чотири крихітних кімнатки над баром.
  
  
  Він виходив те, що служило сільської площею. З того місця, де Картер сидів, потягуючи густу каву, з другого боку площі перед ним стояла вимощена низка маленьких магазинчиків. Крім них, ще кілька халуп з бляшаними дахами підіймалися крутою рукояттю до католицької церкви та невеликого монастиря поблизу.
  
  
  Сама площа була площадкою п'ятдесят на п'ятдесят метрів, на якій було видно траву. У його центрі стояла статуя якогось давно забутого героя, а поруч було споруджено невелику платформу.
  
  
  Саме з цієї платформи Хуліо Мендес закликав проголосувати за...
  
  
  Хронометр Картера показав 11:40.
  
  
  За двадцять хвилин плюс-мінус.
  
  
  Під легкою курткою сафарі сорочка з короткими рукавами, яку він носив, прилипала до шкіри від поту. Піт також вільно тече між шкірою його правої ноги і прив'язаним до неї 9-міліметровим пістолетом Люгер.
  
  
  Ліворуч від хитка ганку, де розвалювався Картер, сидів джип, на якому вони з Рамоном Кубанесом приїхали з Асторги напередодні ввечері. Під двома передніми відкидними сидіннями, під брезентовим полотном, знаходилася 9-міліметрова «Беретта» моделі 12. Вона мала магазин на сорок патронів і ще два повні магазини, приховані під пахвами Картера під його курткою.
  
  
  Використання цієї моделі було ініційоване Рамоном Кубанезом. Воно було легким, 6,6 фунта, коротким, трохи більше шістнадцяти дюймів зі складеним прикладом.
  
  
  Але Кубанес мав ще більш елементарну причину для її використання.
  
  
  «Модель Дванадцять популярна серед терористів Іспанії. Якщо ми скористаємося ними, і все піде не за планом, ніхто не зможе впасти на уряд за безглузде вбивство. Це буде витлумачено як теракт терористичного угрупування проти терористичного угруповання».
  
  
  І в цьому, як вони могли зрозуміти, була суть.
  
  
  Департамент Кубанеса зібрав усе по шматочках, як тільки здогадався, що метою був Хуліо Мендес і що крихітне село Паколо мало стати місцем його страти.
  
  
  Euzkadi Ta Askatasuna – або ETA – довгий час був баскським революційним рухом за незалежність від Іспанії. Нещодавно у керівництві ETA розділилися з філософії.
  
  
  Одна сторона, яку очолює Хуліо Мендес, хотіла припинити використання тероризму і безглуздих вбивств. Інша сторона хотіла ескалації тероризму в Іспанії.
  
  
  Сам Мендес вийшов із комірчини і на законних підставах балотувався у північній баскській провінції.
  
  
  Це була непроста пропозиція. За ним стояло безліч людей Мендеса, але його суперники з баскського руху хотіли його смерті. Також не було секретом, що кілька високопосадовців іспанської армії не довіряли йому і хотіли б його смерті.
  
  
  Картер закурив десяту за день сигарету і через ліве плече глянув на другий поверх будівлі за ним.
  
  
  Як підкріплення Кубанез знаходився прямо над ним в одному з вестибюлів готелю.
  
  
  З другим кулеметом «Беретта» він міг покрити всю площу, головну вулицю та провулки зліва від нього до кінця села.
  
  
  Вони були готові. Картер і Кубанез, навіть якщо мадридські військові та регіональна цивільна гвардія не були такими.
  
  
  Через державу Хоук попередив чиновників у Мадриді, що щось може статися того дня у Паколо.
  
  
  Крім надання Мендесу двох охоронців, військові воліли проігнорувати попередження.
  
  
  Начебто вони справді хотіли його смерті.
  
  
  Може, вони так і вчинили.
  
  
  Латинська політика – дивне поняття.
  
  
  Але місцева версія закону та порядку прислухалася трохи краще. Його звали Хубаньо, і він прислухався до кожного слова, сказаного Кубанезом.
  
  
  Цей край країни Басків навколо гір Мансаналь був країною Мендеса, і Хубаньо не хотів, щоби вибір людей був витрачений на його територію.
  
  
  Він погоджувався з усіма пропозиціями, які Кубанець вимовляв на місцевому діалекті, включаючи те, що найбільше турбувало Картера.
  
  
  Це слово дійшло до кожного чоловіка, жінки та дитини на селі. Коли церковні дзвони продзвеніли опівдні, сповіщаючи про прибуття сеньйора Мендеса в Паколо... залишайтеся вдома!
  
  
  Тепер, якщо не брати до уваги кількох бродячих псів і двох молодших шерифів Хубаньо, що розвалилися біля трибуни виступаючого, вулиця була безлюдною.
  
  
  Картер зітхнув з полегшенням. Він не любив залучати мирних жителів до війни. Якщо невелика площа перед ним невдовзі мала стати полем битви, то тут не було місця для невинних перехожих.
  
  
  Картер напружився.
  
  
  З пагорбів праворуч від нього старий довгий пікап з високими бортами з хрипом проскрипів по похилій кривій і рушив угору по курній головній вулиці.
  
  
  Не доїжджаючи до бару, він повернув ліворуч і з гуркотом вивалився в провулок, залишивши половину ліжка на вулиці. Вантажівка була забита свіжими продуктами.
  
  
  Водій, смаглявий юнак років двадцяти, з довгим чорним волоссям та вибаченням за вуса Панчо Вільї, вислизнув із кабіни. Він підійшов до задньої частини вантажівки і, опустивши задні двері, почав складати на неї ящики з продуктами.
  
  
  Базарний день? Щоб скористатися натовпом, який приходить послухати виступ Мендеса?
  
  
  Може бути. Можливо ні.
  
  
  Картер розслабився в кріслі, але водій і вантажівка залишалися на периферії бачення.
  
  
  Церковний дзвін задзвенів з рівним глухим дзвінком на схилі пагорба.
  
  
  Зіниці сірих очей Картера гойдалися маятником вгору і вниз вулицею.
  
  
  Чи вчинили б жителі села так, як їм сказали?
  
  
  Чи всі отримали звістку?
  
  
  Очевидно, що так.
  
  
  Нічого не рухалося в повітрі, що димить від спеки.
  
  
  Окрім водія пікапа, завантаженого продуктами. Мабуть, він був фермером-дальнобійником звідкись із глибин пагорбів. Він би не зрозумів цього.
  
  
  Чи повинен Картер сказати йому?
  
  
  Він збирався встати зі стільця, коли водій ступив на ганок і попрямував у дорогу.
  
  
  На ньому були вицвілі поношені сині джинси, картата сорочка з хвістом, що розвівається, і білий солом'яний капелюх з широкими полями.
  
  
  Його ноги видавали дивний стукіт по дошках ганку. Картер зрозумів, чому. На ньому були хуарачі – сандалії із плетеної шкіри з підошвою зі старих гумових покришок.
  
  
  Він був на півдорозі до дверей, коли зупинився, дивлячись на Картера.
  
  
  "Буенос-діас".
  
  
  «Buenos dias», - була відповідь.
  
  
  Зняв капелюх по-селянськи, потягнувшись за голову і піднявши його ззаду. Тим самим він на мить закрив його обличчя на знак пошани. Потім він опустив соломинку до рівня талії. Це також було знаком поваги та показувало, що він не озброєний.
  
  
  "Американо?"
  
  
  «Сі», - відповів Картер, відчуваючи, як знайома сверблячка обережності пробігає по його спині, коли чоловік наговорив кілька фраз спотвореною іспанською, яку Картер не зовсім зрозумів.
  
  
  Щось було не так, але Картер не міг цього зрозуміти.
  
  
  "Без поняття."
  
  
  Чоловік знизав плечима. Він зробив один крок до дверей бару і знову зупинився.
  
  
  "Uno cigarrillo... por Favor?"
  
  
  Картер лівою рукою витяг з кишені пачку і витрусив одну.
  
  
  "Грасіас, сеньйор"
  
  
  Картер кивнув і дивився, як спинка картатої сорочки відступила до бару.
  
  
  Чоловік мав вигляд селянина, але щось з ним було не так. Він говорив по-іспанськи, а не по-баскськи, та все ж у його іспанському був дивний акцент.
  
  
  І було щось ще, щось інше, що не пасувало.
  
  
  Перш ніж Картер встиг помацати його, раптовий вогонь машини повернув його увагу на вулицю. "Форд", що ледве біжить, 1950 року з вигнутими крилами, його чорна фарба, сіра від пилу, нахилилася і кинулася до площі.
  
  
  Церковний дзвін, здавалося, брязкав все голосніше, ніж ближче підходила стара машина. Це на мить привернув увагу Картера.
  
  
  Те, що він побачив, викликало з його губ шепіт прокляття.
  
  
  Лінія з восьми ченців, все в традиційному довгому коричневому одязі, спускалася з пагорба від монастиря. Вони йшли гуськом, схиливши голови і схрестивши руки на животах, прямо до площі.
  
  
  «Чорт забирай, - подумав Картер. Hubanyo облажався. Монахам на пагорбі нічого не сказали!
  
  
  Він випростався в кріслі, коли старий Форд досяг краю площі і з гуркотом зупинився. Двоє вартових, що сиділи біля трибуни оратора, рушили до нього. У той самий час величезна пузата туша самого Хубаньо вийшла з іншого боку «Форда». У товстих руках він тримав дробовик, а його чорні очі бігали вгору і вниз по порожніх вулицях.
  
  
  Але він не бачив ченців, що спускалися з пагорба за ним.
  
  
  Нижня половина правої штанини Картера була розділена, а потім застебнута на липучці для легкого доступу до його вічно вірного Люгера, Вільгельмін. Коли дві задні двері форда відчинилися, він ковзнув пальцем по липучці вгорі прорізу.
  
  
  Високий, худий, як очерет людина, з незграбними рисами обличчя і залисинами сивого волосся, звисав із задньої частини седана з боку Хубаньо.
  
  
  Маленька людина в уніформі з сонними очима і млявими рухами вийшла з форда поруч із Картером.
  
  
  Картер подумки вилаявся.
  
  
  Це жалюгідне виправдання для солдата, очевидно, було охоронцем, якого Мадрид надав Мендесу. Він виглядав як пережиток епохи Франка і, як такий, мабуть, ненавидів Хуліо Мендеса і все, що він відстоював, тоді й зараз.
  
  
  Водію було сімдесят. Він уже відкинув голову на сидіння, ніби попрямував до сієсти.
  
  
  Два заступники дісталися «охоронця» Мендеса. Хубаньо розмовляв з Мендесом, вказуючи на маленьку будівлю за ним і хитаючи головою з боку в бік.
  
  
  Якби він пішов униз, це було б незабаром.
  
  
  Коли палець Картера почав відкривати липучку, почувся тихий звук, що рветься.
  
  
  Назвіть це дежавю чи шостим почуттям навченого оперативника, інстинктом виживання, який підтримував Killmaster N3 протягом багатьох місій.
  
  
  Або назвіть це реальністю того, що було: легке похитування старого звукознімача, ченці переходили від одного ряду до іншого у своєму русі.
  
  
  І стукіт гумових кроків по ганку позаду нього.
  
  
  Водiй.
  
  
  Картер не був знавцем мов, але трохи знав місцевий діалект, і Кубанець навчив його більшому за короткий час, проведений разом.
  
  
  Водій безперечно говорив іспанською, але Картер раптово зрозумів, що це не місцевий діалект і навіть не пристойна селянська іспанська.
  
  
  Це була мексиканська іспанська.
  
  
  А потім він згадав хуарачес... мексиканські селянські туфлі.
  
  
  Якщо мексиканцю потрібне зручне взуття для великої роботи, він може носити те, до чого він звик найбільше.
  
  
  Картер повністю розірвав застібку-липучку і набив руку люгером. У той же час він хитнувся праворуч, схопився з стільця і покотився в повітрі.
  
  
  Молодий водій з зубастий посмішка на червоному дереві обличчя стояв у дверях бару. Його руки тримали пістолет, і він уже стріляв.
  
  
  Кулі магнуму запалили спинку стільця, яку Картер щойно звільнив.
  
  
  Картер ударився спиною об ганок, коли Вільгельміна вибухнула. Він трохи промахнувся, але все одно потрапив.
  
  
  Куля потрапила в ліву стегнову кістку хлопця, змусивши його розвернутися. Він спочатку вдарився об стіну животом, забруднивши своєю кров'ю добрий шматок побілілої побілки, перш ніж знову повернутися до другої спроби фігури, що котиться.
  
  
  Картер зробив ще два постріли: один хлопцю в живіт, а другий у голову.
  
  
  Магнум вилетів з його рук, наче на невидимих струнах, і він пригорнувся до стіни. Він був безликим, і його живіт вивергав кров.
  
  
  Картер перекотився на живіт на ганку з «люгером» у простягнутих руках.
  
  
  Навколо нього вибухнуло пекло.
  
  
  Троє бойовиків вискочили із кузова пікапа. У всіх були гавкаючі напівавтомати. Їхній вогонь був цілеспрямовано спрямований на Хубаньо та Мендеса, але здебільшого вони потрапляли до «Форду».
  
  
  Картер за частки секунди поглянув на решту запорошеної сцени.
  
  
  Вісім ченців стояли на одному коліні. З-під своїх мантій вони витягли все від браунінгів до 357-х.
  
  
  Хубаньо боровся з Мендесом на трьох чвертях шляху до будівель, тож вони опинилися поза лінією вогню ченців.
  
  
  Двом заступникам та охоронцеві пощастило менше.
  
  
  Чоловік у формі лежав поруч із «фордом», його тіло було розрізано майже навпіл. Один із двох заступників повернувся на платформу оратора, де тепер лежав і стріляв – коли він міг підняти голову – у пікап. Інший помічник шерифа був поранений у праву ногу і знаходився під фордом, частково прикритий передніми колесами.
  
  
  Довго він не простягне. - подумав Картер.
  
  
  Все сталося швидко. Може секунд десять. І це відбувалося швидше.
  
  
  Кубанез вже відкрив вогонь по ченцях, вбивши двох із них швидким вогнем із Галіла. Інші поспішали на позиції за магазинами та довколишніми скелями.
  
  
  Троє в задній частині пікапа так намагалися пригвоздити Мендеса, що навіть не помітили, що їхній приятель не знешкодив американця на ганку.
  
  
  Картер пірнув у двері бару і побіг через велику кімнату. У задній частині він знайшов вікно. Коли вона не відкривалася, він вибивав її ногою в черевику разом із рамою та рештою.
  
  
  Він пірнув головою вперед. Вдаряючись плечем у пилюку, він перекотився і схопився на ноги, як кіт, «Люгер» готовий пристрелити до біса будь-кого, кого зможе.
  
  
  Він міг бачити їх через лобове скло та заднє скло вантажівки. Усі троє все ще були зосереджені на майдані.
  
  
  Картер був на півдорозі до вантажівки, коли один з них повернувся і попрямував до кабіни.
  
  
  Його наміри були очевидні; він вивезе пікап і зробить з нього танк, що котиться.
  
  
  Він побачив Картера, коли ступив на підніжку. У нього була М-16, але він надто пізно побачив свого ката, щоб задіяти її.
  
  
  На півдорозі Картер зробив два постріли з «Люгера» йому в груди. Тканина розірвалася, кров поширилася, і кулі вилетіли, ляскаючи повітрям позаду себе.
  
  
  Щойно він упав, як Картер скочив на капот. Його живіт ударився, і ноги його згорнулися. Підошви його черевиків зачепили, і він лежав животом поперек даху.
  
  
  Він стріляв із пістолета зліва направо, посилаючи 9-міліметрові сталеві кулі їм у потилицю.
  
  
  Одним поглядом він зрозумів ситуацію.
  
  
  Вогонь, як і раніше, йшов через каміння збоку від магазинів. Ченці там не могли стріляти у парадні двері та вікна, але вони могли не дати нікому з них вийти.
  
  
  Кубанез чудово справлявся з їх утриманням зі своєї Model 12.
  
  
  Стрілянина із задньої частини магазинів сказала Картеру, що решта ченців була там, ймовірно, збираючись для нападу на задні двері.
  
  
  Двоє чоловіків, яких він щойно обстріляв, стріляли з Енфілда та старого Гаранда.
  
  
  Стріляючи з «люгера», він відчинив дверцята і ковзнув у кабіну.
  
  
  Старий двигун кілька разів закашлявся і зашипів, але зрештою завівся. Коли Картер був упевнений, що він працює – і продовжить працювати – він увімкнув першу передачу.
  
  
  Провулок був вузький. Настільки, що на крила машини дряпали стіни глиняних хатин. Сталь заверещала об щільну стіну, але Картер не вгавав.
  
  
  Він подерся, закрив вуха на протестуючі крики двигуна і вирвався назовні в задній частині стійки.
  
  
  Два тверді повороти привели його в інший провулок, і повернули його до передньої частини бару та площі.
  
  
  І знову провулок виявився надто вузьким. Крило з пронизливим вереском металу відскочило і пролетіло над кабіною.
  
  
  Ледве ніс старої вантажівки вийшов провулком, як кулі з-за каменів прошили лобове скло.
  
  
  Розбите скло бризнуло на груди та плечі Картера, але не поранило. Він уже лежав ниць на сидінні, притиснувши одну ногу до підлоги, однією рукою по пам'яті направляючи машину до джипа.
  
  
  Переконавшись, що він обігнав іншу машину хоча б на кілька футів, він розгорнув вантажівку, зняв ногу з педалі газу і натиснув на гальмо обома ногами.
  
  
  Важко? Так, але того ранку він багато годин ходив по землі і вирішив, що зможе визначити відстань по пам'яті.
  
  
  Старий пікап хитнувся на носі, а потім на двох колесах. Як тільки він зупинився, Картер покинув його.
  
  
  Він вислизнув животом униз із пасажирського боку. Його права рука частково перервала його падіння саме перед тим, як він зігнувся, перекотився і підвівся.
  
  
  Чи не ідеально, але близько до того.
  
  
  Вантажівка, яка тепер лежала на боці, верхні колеса все ще шалено оберталися, блокувала весь джип, крім його задньої частини.
  
  
  Але йому треба поквапитися. Ченці за скелями прицілювалися, очевидно, читаючи його плани та намагаючись прострілити шини позашляховика.
  
  
  Опинившись на сидінні, Картер дістав «Модель 12» і запустив двигун.
  
  
  "Аміго ...!"
  
  
  Голос Кубанеса дійшов крізь звуки пострілів через вулицю. Він частково виглядав у бічне вікно, подалі від куль, що летять з-за каміння.
  
  
  "Це зробили Хубаньо та Мендес?" - вигукнув Картер.
  
  
  «Так! Вони у будівельному магазині… він у центрі!»
  
  
  Картер кивнув головою. "Скільки їх лишилося?"
  
  
  «Наскільки я розумію, п'ятеро. Два за камінням, три за магазином».
  
  
  "Прикрий мене!"
  
  
  Кубанез показав великий палець і зник.
  
  
  Картер з ревом кинувся назад у провулок, куди щойно під'їхав з вантажівкою. Пройшовши через нього, він повернув ліворуч і вичавив з маленької машини все, що міг. Він пройшов по провулку, де спочатку стояла вантажівка, і продовжував повертати.
  
  
  Незабаром він вийшов із сільських халуп і почав їхати відкритою місцевістю. Коли він був у добрій тисячі ярдів від села, він повернув ліворуч і почав підніматися.
  
  
  Камені, вибоїни і взагалі перетнута місцевість трясли джип, але зрештою Картер вибрався на дорогу, яка вела назад до села.
  
  
  Він розгорнув позашляховик і зупинився на дальньому кінці повороту, ховаючись від очей знизу.
  
  
  Із перетинчастої сумки між сидіннями він вибрав три запальні гранати М-34 і поклав їх на пасажирське сидіння. З новим магазином у Вільгельміні, яка знову була у кобурі для ніг, Картер звернув увагу на Model 12.
  
  
  Він закріпив приклад і перекинув шнур через ліве плече. Коли він упустив лобове скло джипа, простір між лівою рукояткою та магазином ідеально підійшов до круглої планки біля основи лобового скла.
  
  
  Він служив би зворотним подвійним упором пістолета-кулемета, дозволяючи Картеру стріляти, випускати черги з «Беретти» і кидати гранати тільки для того, щоб знову прицілитися і вистрілити.
  
  
  Він був готовий.
  
  
  Картер швидко переключив передачі, досягнувши п'ятдесяти, коли повернув на повороті.
  
  
  У його вуха долинув рев нових пострілів, коли ніс джипа опустився, і він рвонув униз, прямо на курну площу і простір на ній.
  
  
  На сотні ярдів він почав стріляти. Маленька модель 12 здригнулася в руці, але залишилася стояти на перекладині лобового скла.
  
  
  Ченці скинули свій одяг. Під ними був зелений і коричневий формений одяг. Картер бачив відзнаки і припустив, що вони збігаються з тим, що носив мертвий «охоронець» біля «Форда».
  
  
  Це була б їхня гра.
  
  
  Картер майже бачив заголовки: "Урядові війська вбивають лідера лівих сил".
  
  
  На п'ятдесяти ярдах він зменшив оберти і випустив чергу з «Беретти».
  
  
  За камінням виникла плутанина, коли двоє стрільців побачили, що вони знаходяться з флангів і по них, як і раніше, стріляють із джипа.
  
  
  Але вони швидко одужали.
  
  
  Тепер один повернувся, щоб відповісти Картеру, а інший все ще зосередився на Кубані. Але під гострим з двох боків жоден з них не зміг зробити постріл, який завдав би будь-якої шкоди.
  
  
  Картер випустив Беретту в. із трисекундним інтервалом кинув гранати. М-34 мав приблизно п'ятисекундний підривник. На той час, як вибухнула перша, Картер знову стріляв.
  
  
  Перша граната була точною.
  
  
  Другого вибуху поки що не було.
  
  
  Тіло бандита, який стріляв по Кубанезу, піднялося в повітря і опустилося на валун, гротескно розкинувшись у всіх напрямках.
  
  
  Як тільки джип досяг звуженої дороги, що веде до монастиря, другий вибух струсонув повітря.
  
  
  Стрілець навпроти Картера встав. Він упустив зброю і, хитаючись, вискочив з-за каміння, його руки марно рвали свої розірвані й випалені очі.
  
  
  Картер повернув, піднявши дуло Моделі 12 і поклавши його на праву руку.
  
  
  Хлопець був за п'ятнадцять ярдів від джипа, коли він почав кричати іспанською:
  
  
  "Я здаюсь!"
  
  
  «Готовий посперечатися, що тобі кінець», - прошипів Картер.
  
  
  На вершині пагорба Картер легко вислизнув із джипа. Витягнувши майже порожню крамницю, він вставив новий і почав спускатися схилом по валуну.
  
  
  З іншого боку, площі Кубанез та його «Беретта» мовчали. Картер не міг бачити ні голови одного, ні дула іншого над віконною рамою.
  
  
  Хороша людина.
  
  
  Кубанез вже йшов, ймовірно, далеко вправо і нижче Картера, щоб підтримати його, якщо він цього потребує.
  
  
  На півдорозі Картер зупинився.
  
  
  Стрілянина тепер була уривчастою.
  
  
  Одна чи дві бавовни просто під ним викликали вогонь зі стрілецької зброї з другого поверху позаду будівельного магазину.
  
  
  Картер зачекав, потім знову поїхав.
  
  
  Він виявив двох із них, одного в скелі прямо біля підніжжя пагорба. Інший був трохи нижчим від його нинішнього становища, на прямій лінії з вікном другого поверху.
  
  
  Де був номер три?
  
  
  Картер дуже рано дізнався про нього.
  
  
  Тихий скрегіт. Підошва черевика на камені.
  
  
  Він розвернувся, «Модель 12» сіпнулася в руках.
  
  
  Хлопець вистрілив. Картер відчув укол і ривок кулі у своєму лівому вусі, коли його власні кулі встромилися в живіт хлопця.
  
  
  Він закричав. Якось. А потім звалився на скелі і замовк.
  
  
  Картер не став чекати. Він рушив униз кам'янистим грунтом для вбивств, його вуха були налаштовані на кожен звук.
  
  
  Стурбовані вогнем, що рветься, «Моделі 12» над ними, два стрілки зісковзнули зі своїх позицій.
  
  
  «Сеньйор Картер…»
  
  
  Картер підняв очі.
  
  
  Товсте червоне обличчя Хубаньо було у вікні.
  
  
  "Дело - за двома деревами!"
  
  
  Картер нахилився. Він відвів погляд від вершин двох чагарникових дубів, нахилених до неба над лінією скель.
  
  
  Щоп'ять футів він зупинявся, щоб послухати.
  
  
  Нічого.
  
  
  А потім він почув це: м'який дотик черевиків до сухого бруду.
  
  
  Хлопець обійшов його. Тепер він просувався вгору по скелях праворуч від Картера, ярдах за двадцять ззаду.
  
  
  Картер посміхнувся до себе. Він сів навпочіпки і почав чекати, взявши в руку великий камінь.
  
  
  Це було недовго.
  
  
  Коли хлопець опинився просто з іншого боку валуна Картера, він перекотив камінь через вершину.
  
  
  Стрілянина була миттєвою.
  
  
  Саме таким Картер знайшов його, коли підійшов до нього - з гвинтівкою, що стріляє у повітря на звук.
  
  
  Картер наставив смертельний кінець "беретти" йому на груди.
  
  
  "Ти можеш жити, аміго".
  
  
  Хлопець голосно вилаявся і опустив рушницю по дузі, стріляючи.
  
  
  Чоловік закричав від болю, коли перша 9-міліметрова куля влучила йому в плече.
  
  
  Крик закінчився булькаючим передсмертним хрипом, коли наступні четверо відрубали йому голову.
  
  
  Звук Model 12 ледве затих, коли Картер почув голос Кубанеса, який кличе з краю будівлі.
  
  
  "Аміго ... Нік!"
  
  
  "Що ж?"
  
  
  "Скільки ви закінчили?"
  
  
  «Два за скелями та два тут».
  
  
  «Тоді все скінчено. Ми виходимо".
  
  
  Ми? - подумав Картер. обережно просуваючись вниз пагорбом, усе ще в укритті.
  
  
  Він упав на дно, коли Кубанез обігнув будинок. Іспанець широко посміхнувся, а дуло його "берети" врізалося в м'яке місце за вухом чоловіка.
  
  
  «Його звуть Мануель Ортіс, – сказав Кубанес. "Він кубинець і, як ви, американці, сказали б, він до чортиків наляканий".
  
  
  Картер посміхнувся.
  
  
  У них був бранець.
  
  
  Четвертий розділ.
  
  
  Нік Картер задоволено зітхнув, коли сильні, але напрочуд ніжні та жіночні руки ковзнули по його голій спині. Вони рухалися, як пір'я, його оголеними сідницями, потім ковзали між його ніг.
  
  
  Пальці творили дивовижні речі, доки задоволення не переросло в біль.
  
  
  "Тобі подобається?" - спитав палкий голос.
  
  
  "Я люблю це", - відповів Картер і перекинувся на спину.
  
  
  Вона була чудова, зріст п'ять футів десять дюймів, з приємними рисами і ще приємнішими формами. Її груди були оголені, як і решта, і вони звисали, як дві величезні дині, прямо над очима Картера.
  
  
  Її звали Делорес, і Картер зустрів її по дорозі назад з Мадрида три дні тому.
  
  
  Потяг був миттєвим та взаємним.
  
  
  Вона спитала. - "Чим ти займаєшся?"
  
  
  "Я репортер Amalgamated Press and Wire Services", - відповів Картер, не блимнувши. «Я щойно завершую роботу в Іспанії. А ти?"
  
  
  "Я багата."
  
  
  "Ой?"
  
  
  «Так. Я люблю читати, грати в азартні ігри, грати в теніс, подорожувати та кохатися… не обов'язково в такому порядку».
  
  
  Її очі сказали все інше.
  
  
  «Я маю подати свою історію, коли ми приземлимось. Це триватиме близько двох годин. Чи можу я зустрітися з вами за вечерею?»
  
  
  "Звісно." Вона подряпала свою адресу. Це було неподалік квартири Картера в Арлінгтоні. «Я принесу щось».
  
  
  "Тобі не обов'язково".
  
  
  "Я хочу. До того часу, як ви дістанетеся до мене, ви, можливо, вже не будете голодні… я маю на увазі їжу».
  
  
  Картер не був упевнений, що вона в порядку, але з цим обличчям, цією фігурою і всім цим світлим волоссям він хотів все з'ясувати.
  
  
  Щоб заповнити іспанський звіт, йому знадобилося дві години. Він зробив
  
  
  це всього за п'ятдесят хвилин і вислухав ще десять інструктажів Хоука.
  
  
  Полонений підтвердив практично все. Нельс Помрой справді був посередником. Хоч би хто був головою крайнього лівого крила ETA. він хотів, щоб Хуліо Мендес не заважав. Спочатку Помрой найняв стрільця-фрілансера, але той, очевидно, зазнав невдачі або відмовився від контракту в останню хвилину.
  
  
  Коли зброя зненацька потрапила до рук Помроя, він задумав обмінятися з латиноамериканцями на волю.
  
  
  Захоплений ними бранець настільки був відвертим, що його приятелі у Мексиці та Белізі будуть під наглядом протягом доби. За перших ознак будь-якої активності їх усіх може забрати місцева поліція або служба безпеки.
  
  
  Все було красиво та акуратно загорнуто.
  
  
  "Можливо", - сказав Хоук. "А можливо і ні".
  
  
  "Але це майже все, що я можу зробити", - сказав Картер.
  
  
  Хоук кивнув головою. «Візьми тиждень. Розслабся, але залишайся на зв'язку».
  
  
  «Підійде», - відповів Картер і за десять хвилин повідомив таксисту адресу Делорес Теллер в Арлінгтоні.
  
  
  Вона зустріла його в прозорому негліжі, що не приховував тонких трусиків і бюстгальтера, який не міг умістити вміст, що знаходиться в його чашках.
  
  
  "Голодний?"
  
  
  "Що ж."
  
  
  "Їжа?"
  
  
  "Ні."
  
  
  "Спальня тут".
  
  
  Це було три дні тому. Вони поїли кілька разів, але так і не вдяглися.
  
  
  Серед інших чудових речей, які робила Делорес, вона робила масаж. Приблизно тоді, коли Картер вирішив, що він востаннє впаде, Делорес зробила йому масаж.
  
  
  Це ніколи не підводило.
  
  
  "На що ти дивишся?"
  
  
  «Ніз твоїх грудей. Вони чудові».
  
  
  "Чому?"
  
  
  "Вони не провисають".
  
  
  "Я роблю зарядку. Хочете поїхати в Монте-Карло?»
  
  
  Це був ще один дивний поворот у її особистості. Вона часто змінювала тему на півслові, і Картерові завжди було цікаво почути нову думку, яку вона вигадала.
  
  
  "Чому Монте-Карло?"
  
  
  Вона знизала плечима. "Я не знаю. Думаю, ти був би чудовим гравцем у Монте-Карло. Ми могли б читати, подорожувати, грати в азартні ігри, грати в теніс...»
  
  
  Картер посміхнувся. - «І кохатися одночасно».
  
  
  "Так. Хочете?"
  
  
  «Не можу зараз, Делоресе. Але ми можемо кохатися».
  
  
  "Відмінно."
  
  
  Це було ще щось, що Картеру подобалося в Делорес. Вона була дуже приємною жінкою.
  
  
  Вона нахилилася вперед, поки її груди не торкнулися його обличчя.
  
  
  «Поцілунок їх, Нік, любий. Зроби їм боляче своїми поцілунками як раніше».
  
  
  Її груди були молочно-білими, а соски темніші за рожеві, майже малиновими в тьмяному світлі.
  
  
  Але це був не стільки колір, скільки дотик.
  
  
  Картер потягнувся обома руками і погладив гладку шкіру. Соски, здавалося, затверділи від його дотику, і вона притиснула їх один за одним до його губ.
  
  
  Його очі закотилися до неї. Вони були зеленими, широко розставленими на її прекрасному обличчі, і просто зараз вони сяяли твариною чуттєвістю, яка казала Картеру, що вона не хоче довго чекати.
  
  
  «Делорес, ти мене дивуєш. Лягай».
  
  
  Її сміх був щирим, що спонтанно виходив від довгої чистої лінії її горла. І це був не хихикання маленької дівчинки; це був гортанний смішок здивованої жінки.
  
  
  «Чому? Тому що зараз лише шість годин ранку?» - Сказала вона, опускаючись на ліжко поруч з ним.
  
  
  "Це одна з причин", - сказав Картер, ховаючи обличчя в її світлій гриві і перекочуючи стегна між її стегнами. "Але є ще близько мільйона".
  
  
  Їхні тіла зіткнулися, і вони миттєво поринули в агонію хтивого ритму. Її подих і зітхання, її стискаючі руки і її удари п'ятами по його волах - все це були шпори, що змушували Картера врізатися в її тіло з силою, яка, як він думав, давно покинула його.
  
  
  "Добре, так добре", - прогарчала вона, кусаючи його губу, навіть цілуючи її.
  
  
  "Тільки тому, що ти така дика", - відповів він.
  
  
  Нарешті її пристрасть досягла піку. Це викликало крик з її губ і згин її тіла, який довів Картера до кульмінації.
  
  
  Спочатку він подумав, що це якийсь новий дивний звук, що походить від Делорес. До цього моменту він зрозумів, що під час і навіть після занять коханням жінка справді могла видавати дивні звуки.
  
  
  А потім зрозумів, що це пищалка.
  
  
  "Ні... де...?" вона простогнала, відчуваючи, як він вислизнув із неї.
  
  
  «Доведеться зателефонувати», - відповів він, крокуючи через кімнату.
  
  
  "Нік ..."
  
  
  "Жаль." Він набрав номер, і навіть о шостій ранку був лише один дзвінок.
  
  
  "Слухаю".
  
  
  "Розширення двісті".
  
  
  Механічні гноми клацали ліскою, і хрипкий хрип Джинджер Бейтман заповнив його вухо.
  
  
  "Двісті."
  
  
  "Це я."
  
  
  "Приходьте... негайно".
  
  
  "О Боже ..."
  
  
  "Тут, Нік. Зараз!"
  
  
  «Зараз шість годин ранку».
  
  
  Ти думаєш, я цього не знаю? Я спала тут минулої ночі. П-Р-О-Н-Т-О!»
  
  
  «У тебе погана іспанська», - прошипіла Картер, але вона вже повісила слухавку.
  
  
  "Що, чорт забирай, ти робиш?"
  
  
  Делорес сиділа в ліжку, її груди були величезною дратівливою полицею над схрещеними руками. Гнів і відторгнення вже почали формуватися у зелених калюжах її очей.
  
  
  «Мені потрібно на якийсь час піти в офіс».
  
  
  "Ви не ..."
  
  
  "Я зроблю це."
  
  
  Вона практично зламала ліжко, коли впала на нього.
  
  
  «Будь прокляті люди, які заробляють собі на життя. Коли ти повернешся?"
  
  
  "Як тільки зможу. Я обіцяю."
  
  
  "Це ти маєш на увазі?"
  
  
  "Я серйозно."
  
  
  "Я сподіваюся на це", - сказала вона, знову сідаючи. "У тобі є щось ... ну, добре".
  
  
  "Ти теж", - сказав Картер і поцілував її в кінчик носа. Біля дверей він зупинився і обернувся. "Делорес…?"
  
  
  "Що ж?"
  
  
  "Якщо я не повернуся відразу ... я маю на увазі ... ну, як щодо того, щоб залишити звістку у вашій службі, де ви будете?"
  
  
  "Тоді це може бути якийсь час?"
  
  
  "Можливо", - визнав він.
  
  
  "Вітання."
  
  
  "Що ж?"
  
  
  Він обернувся. Вона посміхалася, і її очі казали: "Це знову я".
  
  
  «Так. Просто перевір мою службу».
  
  
  Всю дорогу до Дюпон-Серкл було болісно не згадувати, як вона виглядала оголеною, сидячи в цьому ліжку.
  
  
  * * *
  
  
  Було півгодини пізніше за ту хвилину, коли Картер прибув до офісів Amalgamated Press і Wire Services. Amalgamated випускала пару журналів на місяць і містила невелику службу новин. Але все це було прикриттям для AX і дозволило надсекретному агентству мати польові офіси по всьому світу під виглядом служб збору новин.
  
  
  З цих польових офісів працювали люди із позначеннями «N». Нік Картер був одним із них: «N3, Killmaster». Колись були N1 та N2, але вони давно загинули.
  
  
  Агент N3 Нік Картер був лідером серед польових агентів.
  
  
  Але це нічого не означало, коли Девід Хок сказав «З'явитися!»
  
  
  Або в даному випадку "Пронто!"
  
  
  Картер пройшов останню службу безпеки через дві хвилини після першого прибуття і через тридцять секунд після цього в офісі Хока.
  
  
  "Він чекає".
  
  
  Джинджер Бейтман сиділа за своїм столом, частково прихована купою паперів. Зазвичай вона була найдосконалішим поєднанням мізків та краси, яке Добрий Господь міг створити із пасм волосся та шматка плоті.
  
  
  Тепер вона була безладна.
  
  
  Її соболине волосся з блискучими темно-червоними пасмами було в повному безладді, а зморшки навколо очей і рота зовсім не відповідали її ідеальним рисам.
  
  
  "Я думав, що все було спокійно".
  
  
  «Все було спокійно, але раптово настав хаос. Велика людина змусила нас усіх бігати всю ніч, ніби завтра не настане».
  
  
  Ти виглядаєш як пекло.
  
  
  «Дякую, Нік. Ми ходимо два дні, двадцять чотири години на добу, без перерви».
  
  
  "Що відбувається?"
  
  
  «Ракетне пограбування у Німеччині кілька місяців тому. Пам'ятаєте?
  
  
  "Я читав зведення".
  
  
  "Добре, тоді ви поінформовані. Ідіть".
  
  
  Вона опустила голову на руки і почала масажувати віскі кінчиками пальців. На мить Картер забув Делорес.
  
  
  "Вітання…"
  
  
  "Що?"
  
  
  "Вечеря сьогодні ввечері?"
  
  
  "Неможливо", - сказала вона з сміхом.
  
  
  "Чому?"
  
  
  Ти будеш у Парижі.
  
  
  "Тоді ми пообідаємо у Максима".
  
  
  Гарні риси обличчя на секунду відкинули їхню втому, а її губи розпливлися в широкій усмішці.
  
  
  "Ти невиправний…"
  
  
  «І в коханні, і в голоді, і в р…»
  
  
  «Забирайся... перш ніж він проковтне сигару».
  
  
  Вона проштовхнула його через масивні дубові двері, і Картер увійшов до внутрішнього святилища з горіховими стінами.
  
  
  Кондиціонер гудів на повному газі, але він програв битву з коричневою сигарою, затиснутою в куточку рота Девіда Хока.
  
  
  Картер. Добре, сядь! Хочеш випити?
  
  
  «Ні, дякую, сер. Для мене ще зарано». Він двічі кашлянув і опустився у величезний шкіряний антикваріат. Стілець був настільки м'яким, що Картер ледве міг бачити іншого чоловіка через купу величезного столу з червоного дерева.
  
  
  "Добре. Ви знайомі з цим?"
  
  
  Скріплена папка з файлами пролетіла через стіл і приземлилася Картер на коліна.
  
  
  "Так сер. Я стежив за бюлетенями».
  
  
  «Що ж, на сьогодні вони застаріли. Ми думаємо, що у нас є зв'язок між ракетами та зникненням двох чоловіків: Адама Грінспена та Лоренцо Монтегра».
  
  
  "Хто вони?"
  
  
  Ще дві папки потрапили до рук Картера. Замість матеріалів справи це були досьє.
  
  
  «Погляньте на них, N3, на всіх уважно, – прохрипів Хоук. «І подумайте про наш нещодавній вечір на півночі Іспанії, поки ви на ньому. Я принесу нам каву.
  
  
  Картер закурив, подумав про Делорес, подумав про Джинджер Бейтман і відкрив першу папку.
  
  
  Він називався: РАКЕТНА Крадіжка - ЄВРОПА - ЗОВСІМ СЕКРЕТНО…
  
  
  * * *
  
  
  Все почалося ясною, але безмісячною ніччю шість місяців тому, недалеко від Енсхеде, недалеко від кордону між Нідерландами та Західною Німеччиною.
  
  
  Через часті марші світу, які ледь не переросли в заворушення в Гаазі і Роттердамі, командування НАТО в Бельгії вирішило видалити вісім ракет середньої дальності з Нідерландів.
  
  
  Це не було чудовим рішенням. Ракети були практично застарілими і в будь-якому випадку мали бути замінені або зняті з виробництва.
  
  
  Їх перекинули через західнонімецький кордон у каравані, що складається з двох шістнадцятиколісних напівпричепів, штабної машини та двох бронетранспортерів.
  
  
  Крім важких боєприпасів у бронетранспортерах, на даху кожного трейлера їхали чотири особи, озброєні великокаліберними кулеметами.
  
  
  З погляду техніки караван міг стримати невелику армію.
  
  
  Їхньою метою був орендований НАТО завод за межами Гамбурга. Опинившись там, ракети будуть розбиті на компоненти, деактивовані та відправлені до Франкфурта окремими партіями. З Франкфурта їх відправлять назад до Сполучених Штатів і будуть знищені або зберігатимуться.
  
  
  Вони не доїхали до Гамбурга.
  
  
  За межами Бремена караван увійшов у довгий тунель. Прямо перед дальнім кінцем тунелю більшість проїжджої частини було підірвано, що зробило її непрохідною. За кінцем тунелю було закріплено величезний поліетиленовий намет.
  
  
  Старший офіцер, відчувши напад на свій тягар, наказав своїм людям відійти в тил каравану. Там із озброївшись вони почали виводити машини з кінця тунелю, до якого щойно увійшли.
  
  
  У них так і не вийшло.
  
  
  В кінці тунелю було встановлено ще один заряд, а також ще одне герметичне поліетиленове покриття.
  
  
  Через вентиляційні отвори в даху тунелю в напівтемряву за допомогою потужного генератора закачувався смертельний газ.
  
  
  У цій раптовій газовій камері панував хаос, але тривав він лише кілька хвилин.
  
  
  Вони померли миттєво.
  
  
  Широкі стрічки розмістили впоперек підірваної ділянки проїжджої частини, і вантажівки продовжили свій шлях... тільки тепер у руках викрадачів.
  
  
  З того моменту, як ракети покинули тунель, це була версія, підкріплена розповідями кількох свідків.
  
  
  Їхнім кінцевим пунктом призначення в Німеччині, очевидно, був північний порт Бремерхафен.
  
  
  Тієї ж ночі з Бремерхафена відпливло зареєстроване в Лівії вантажне судно. Вона була "Зіркою Цейлону", і її першим портом заходу була Мальта.
  
  
  Вона так туди не приїхала.
  
  
  Обійшовши край Португалії, за тридцять миль і все ще на деякій відстані від Гібралтару, «Зірка Цейлона» передала по радіо сигнал лиха. У надрах корабля стався сильний внутрішній вибух. Вогонь перекинувся з носа на корму.
  
  
  На той час, як прибули португальські та іспанські підрозділи повітряно-морської рятувальної служби, «Зірка Цейлону» затонула на великій глибині.
  
  
  Тривоги між штаб-квартирою НАТО та Брюсселем розійшлися. Середземноморський флот спробував провести дослідницькі занурення, але безуспішно.
  
  
  Питання нависло, як свинцева хмара, над усіма зацікавленими людьми.
  
  
  Невже вісім застарілих, але все ще смертоносних ракет потонули разом із злощасною Зіркою Цейлону?
  
  
  Чи ракети були вивантажені з корабля перед тим, як сталася його «аварія»?
  
  
  * * *
  
  
  Картер закрив папку і кинув її на стіл Хоука. Він стер з очей дим із кімнати і почув стукіт чашки об блюдце біля його ліктя.
  
  
  "Вершки чи цукор?"
  
  
  "Чорний", - відповів Картер.
  
  
  "Закінчив?"
  
  
  «Тільки файл із ракетою. Небагато чого я ще не знав, крім припущення про поточне місцезнаходження».
  
  
  "Прочитайте досьє, - відповів Хоук, - і я доповню".
  
  
  Картер відкрив першу папку та швидко прочитав.
  
  
  Через два тижні після крадіжки ракет архітектор Адам Грінспен прибув до Мілана, Італія.
  
  
  Його наміром було кілька тижнів катання на лижах на курорті Рапіті у Доломітових Альпах неподалік Больцано.
  
  
  Взявши напрокат «Мерседес» в аеропорту Мілана, Ґрінспен ймовірно поїхав на північ у бік Больцано.
  
  
  Він так і не прибув.
  
  
  Був лише один ключ до його зникнення. Перед від'їздом з Мілана він зробив одну зупинку в готелі Excelsior Gallia, щоб зустрітися з жінкою. Швейцар згадав, як він кладе жіночі сумки у багажник "мерседеса".
  
  
  Швейцар зазвичай згадував Мерседес. Вони пішли разом із великими чайовими. Адам Ґрінспен не був винятком. Він дав швейцару чайових десять тисяч лір.
  
  
  Жінку було зареєстровано в «Ексельсіорі» на ім'я Кармен Д'Анджело.
  
  
  Зазвичай зникнення американського архітектора не викликає особливого занепокоєння. Це сталося зі зникненням Адама Грінспена.
  
  
  Причина?
  
  
  Він був генієм у своїй області, одним із небагатьох досвідчених конструкторів бетонних стартових майданчиків та шахт для зберігання балістичних ракет.
  
  
  * * *
  
  
  Картер відірвався від папки Грінспена і свиснув.
  
  
  "Це тільки частина", - сказав Хоук. "Продовжувати."
  
  
  Картер зробив ковток кави, закурив ще одну цигарку і відкрив папку з написом MONTEGRA у правому верхньому кутку.
  
  
  Лоренцо Монтегра був американцем мексиканського походження у першому поколінні з Сан-Дієго, Каліфорнія. Його колеги з Hughes Aircraft у Лос-Анджелесі не любили Монтегру, але захоплювалися його розумом та майстерністю.
  
  
  Чому ворожість?
  
  
  Тому що Лоренцо Монтегра мав усе. У Стенфордському університеті він був одним із найвидатніших тенісистів-аматорів у світі, а також володарем ступеня Phi Beta Kappa з фізики та математики.
  
  
  Будучи незалежним консультантом Хьюза по системах та радарах, він заробив невеликий стан.
  
  
  І Монтегра насолоджувався своїм багатством. Він мав зовнішність кінозірки та спортивну статуру.
  
  
  Жінки - навіть дружини його колег - мали слабкість до Лоренцо.
  
  
  І він для них.
  
  
  Через два місяці після крадіжки ракет у Західній Німеччині Монтегру майже постійно бачили у компанії жінки з Олівера-стріт у центрі Лос-Анджелеса.
  
  
  Її звали Марія Естрада, і ніхто не здивувався, коли Монтегра оголосив, що проводить всю відпустку на віллі цієї жінки в Енсенаді, Мексика.
  
  
  Справді, вони зітхнули з полегшенням. Марія Естрада ідеально підходила до Монтегра. Вона була похмуро вродлива, як тільки латинські жінки. У неї були груди, стегна та стегна, від яких у кожного текли слини.
  
  
  І гроші в неї явно були: будинок у Лос-Анджелесі та вілла в Енсенаді.
  
  
  Марія Естрада підібрала Лоренцо Монтегр.
  
  
  Можливо, вони одружаться, і тоді всім одруженим чоловікам, які входять до кола Монтегри, легше дихатиме.
  
  
  Але цього не сталося.
  
  
  Через чотири дні після їхнього прибуття в Енсенаду. пара вирушила на глибоководну рибалку. Вони, два матроси та шкіпер рибальського човна загинули у жахливому штормі.
  
  
  Шторм був смертельним, тому що він виник без попередження, а не тому, що він був сильний. Це був лише легкий шквал. На той час у ньому були ще чотири рибальські човни, і всі чотири легко й безпечно досягли порту.
  
  
  Картер кинув обидві папки на стіл і підняв чашку зі блюдцем руками, які тепер помітно тремтіли.
  
  
  "Що ви думаєте?" - спитав Хоук, крізь те, що тепер перетворилося на важку завісу сіро-блакитного диму між ними.
  
  
  «Складне становище. Якщо є зв'язок, то ракети живі та здорові, і хтось планує встановити та запустити їх».
  
  
  "Так це виглядає", - кивнув Хоук. Він розім'яв знівечені рештки своєї сигари, потім негайно відрізав і закурив іншу. «Звичайно, якщо ми дамо можливість агенту вийти в поле і щось із цим зробити, ми маємо припустити, що ракети знаходяться не в корпусі вантажного судна, що знаходиться на дні океану».
  
  
  Яструб рідко посміхався. Тепер він посміхався, як кіт, готовий легко вбити.
  
  
  Картер сказав: - "Я займуся цим." Що тепер у нас є щось, що дозволяє нам зробити це припущення?
  
  
  «Ти правильно зрозумів, Нік, завдяки зв'язку Юкатану, Іспанії та Басков».
  
  
  "Яка?"
  
  
  Принаймні, - усмішка стала ширшою. Важко було уникнути сигари, але Хоуку це вдалося. Його руки знайшли ще одну пачку паперів, перш ніж він знову заговорив.
  
  
  «Компанія Balikin Arms Limited з Амстердама легально відправила велику партію легких та важких мінометів, кулеметів, автоматичних гвинтівок, пістолетів та боєприпасів із Німеччини з сертифікатом кінцевого використання для Мальти».
  
  
  Волосся на потилиці Картера стало дибки, а його кісточки побіліли, коли його пальці стискали чашку з кавою.
  
  
  "Зірка Цейлона", - прошепотів він.
  
  
  "Обережно, як шпилька", - відповів Хоук.
  
  
  "Будь я проклятий."
  
  
  «Я не думаю, що це занадто багато, щоб припускати, що, якби вони вивантажували партію зброї для використання як бартерний матеріал при вбивстві, вони не помітили б вісім ракет».
  
  
  Тут Хоук відкинувся на спинку сидіння і старанно приклав настільну запальничку до кінчика своєї сигари. На той час, коли закипів дим, усмішка на його широкому обличчі змінилася насупленим поглядом.
  
  
  «Коли все це почало так чітко збігатися, ми знову зайнялися зникненнями Грінспена та Монтегра. Не знадобилися геній чи комп'ютер, щоб побачити, як вони підходять».
  
  
  "Як було встановлено зв'язок?" - спитав Картер, закурюючи цигарку з метою самозахисту.
  
  
  "Жінка." Хок пошукав безладно на своєму столі, знайшов те, що хотів, а потім продовжив. "Ми досить добре встановили, що жінка з Мілана в Excelsior Gallia - "Кармен Д'Анджело" - і "Марія Естрада" в Лос-Анджелесі - одна і та ж".
  
  
  «Це дуже багато збігів».
  
  
  «Ви страшенно праві! Однак ми були б у безвиході, якби не заглибилися в життя Адама Грінспена».
  
  
  "І…?" Картер випростався на стільці.
  
  
  Крадіжка ракет була великою, але у всіх сенсах та цілях військові могли самі вирішити свої проблеми. Якщо проблема була передана AX із зазначенням типу оперативників, яких використовувало агентство, та їх методів вирішення, то вона стала ще більшою та небезпечнішою.
  
  
  Трохи більше року тому Адам Грінспен завершив нагляд за встановленням шести стартових майданчиків на секретній базі в Західній Німеччині. Він узяв тритижневу відпустку, катаючись на лижах у Гштааді, Швейцарія. Там він зустрів жінку на ім'я Арманд де Нерро. . "
  
  
  Картер зосереджено насупився. Він якнайшвидше переглянув у своїй пам'яті комп'ютерний банк імен, але нічого не знайшов.
  
  
  Хоук упіймав його і посміхнувся.
  
  
  «Ти не знав би цю даму, Картер. У нашій роботі ми рідко подорожуємо до її області. У будь-якому випадку, ми зробили короткий виклад, зробили кілька фотографій і проробили страшенно багато біганини».
  
  
  «Усі три жінки – одне й те саме, – прогарчав Картер.
  
  
  Хоук кивнув головою. «Швейцар та консьєрж у Мілані впізнали її. Італійці не забувають красивих жінок, особливо коли вони поєднуються з великими чайовими. Ріелтор у Лос-Анджелесі пам'ятає, як здавав будинок їй як Марії Естраді, а покоївка з Енсенада виразно впізнала де Нерро за фотографією її господині на віллі, яку знімала Естрада».
  
  
  - Чи є спосіб пов'язати її з Нелсом Помроєм?
  
  
  "Тільки манівцями через баскського терориста Лупе де Варга. Його досьє може зацікавити вас пізніше. Де Варга мав кілька зв'язків із Помроєм ... ми думаємо. Скільки з цього вийшло, ми поки не знаємо але ми копаємо. А поки жінка - єдина справжня зачіпка та/або зв'язок, який у нас є».
  
  
  "І зараз Арманда де Нерро знаходиться в Парижі".
  
  
  "Ні. Як ти це вигадав?"
  
  
  "Бейтман сказала, що я буду в Парижі".
  
  
  Ви будете, але не для зустрічі з де Нерро. Що ви знаєте про Андорру?
  
  
  Думки Картера знову перейшли на найвищу швидкість, цього разу він обрав переможця.
  
  
  «Це князівство розташоване у Піренейських горах між Іспанією та Францією. Воно маленьке, близько ста вісімдесяти квадратних миль. Через відсутність податків і тарифів він став відомим як світовий дисконтний торговий центр, а останнім часом його вартість різко зросла. популярність серед світових ухилістів від сплати податків”.
  
  
  «На даний момент цього достатньо, – сказав Хоук. «Ми зняли для вас віллу в Андоррі у багатого емігранта-англійця. Ви коли-небудь чули про Ніколаса Карстокуса?»
  
  
  "Ні", - відповів Картер.
  
  
  «Ви цього б не зробили. Він завжди дуже тихо діяв під міжнародним кодовим ім'ям «Синя Борода».
  
  
  "Я чув про Синю Бороду", - сказав Картер, його уявні антени були в повній бойовій готовності.
  
  
  Так чи інакше, Синя Борода причетна до п'ятнадцяти або більше вбивств високопосадовців за останні десять років. Він був майстром, і ніхто не міг зрозуміти, як він виглядав чи яка його особистість.
  
  
  Картер сказав це Хоуку.
  
  
  «Не раніше ніж близько трьох місяців тому. Французька секретна служба SDECE не лише встановила за ним стеження, а й розкрила його».
  
  
  Хоук швидко переглянув кілька нотаток на папері перед ним і знову заговорив.
  
  
  Карстокус був сином грецьких іммігрантів. Він народився у Нью-Йорку і в дитинстві мав усі переваги багатих людей. Його сімейний клан був дуже багатим ресторатором. Коли батько помер, молодий Ніколас взяв на себе сімейний бізнес і він процвітав. Коли його мати померла, він продав свій бізнес і почав виступати як міжнародний плейбой, але тримався досить стримано».
  
  
  "Але французи щось зібрали?"
  
  
  "Вірно", - кивнув Хоук. «Близько двох років тому Карстокус переїхав до Парижа, і діяльність Синьої Бороди активізувалася. Кілька місяців тому у SDECE було достатньо доказів, щоб прибити його».
  
  
  "Де він зараз?"
  
  
  «Мертв. Він був тихо вбитий, опираючись під час арешту, і тепер він знаходиться в безіменній могилі за межами Парижа».
  
  
  "І я займу його місце", - сказав Картер. "Він мав якесь відношення до вкрадених ракет?"
  
  
  «Ніякого. Очевидно, вбивства - їхнє планування та виконання - все, що хвилювало Карстокуса. Це була його ідея успіху, яка доводить собі, що він був трохи кращим у цьому, ніж будь-хто інший у світі. Гроші були другорядними».
  
  
  "Гарний хлопець", - простяг Картер.
  
  
  «Паризька SDECE погодилася надати вам все, що у них є на Карстокуса. З Парижа ви вирушаєте до Андорри».
  
  
  "Чому Андорра?"
  
  
  «Дві причини. Перша - лише теорія, дика здогад. Андорра знаходиться на протилежному кінці Піренеїв від Країни Басків навколо Сан-Себастьяна. Громадянська гвардія Іспанії не перетинає кордон із Андоррою».
  
  
  Картер кивнув головою. «Отже, якщо баски стояли за ракетним пограбуванням, і вони перевозять їх до Андорри…»
  
  
  "Абсолютно вірно. Друга причина, через яку ти збираєшся в Андорру, полягає в тому, що там живе Арманда де Нерро».
  
  
  Ще дві товсті папки було передано Картеру через стіл.
  
  
  «Одна, – сказав Хоук, – це життя Арманди де Нерро. Це цікаве читання. Інший – довідкова інформація щодо ETA – Euzkadi Ta Askatasuna».
  
  
  «Баська терористична мережа», - сказав Картер, одночасно порушуючи обидві справи.
  
  
  Хоук кивнув головою. «Це буде ваша домашня робота на рейсі із Даллеса. Ви їдете за дві години».
  
  
  Картер глянув на годинник і насупився. «Останній комерційний рейс уже відлетів до Парижа…»
  
  
  «Ви не полетіть комерційними рейсами. Післязавтра віце-президент зустрінеться із главами країн Спільного ринку в Парижі. Мені вдалося провести вас на борт Air Force Two як репортер Amalgamated. Зникніть відразу після того, як ви приземлитесь в Орлі, і якнайшвидше зв'яжіться з SDECE ".
  
  
  Останнє питання виникло у Картера, коли Хоук підвівся. "Чому Карстокус?"
  
  
  «Через своє ремесло», — гаркнув Яструб, пом'якшуючи його кривою усмішкою. «Ми збираємося розкрити той факт, що Ніколас Карстокус – Синя Борода. Це має бути гарною приманкою, тобі не здається?
  
  
  П'ятий розділ.
  
  
  Нік Картер зумів розчинитись в еліті преси на Air Force Two.
  
  
  Коли літак був у повітрі, і його підкріпили трьома пальцями дорогого віскі, він відійшов від інших і знайшов одиночне місце.
  
  
  Потім він почав з досьє, починаючи з Арманди де Нерро.
  
  
  Вона була справжньою леді.
  
  
  Клан де Нерро був басками до мозку кісток. Вони були багатими землевласниками, і їхня присутність у баскській державі Наварра неподалік Памплони налічувала багато років.
  
  
  Дід Арманди, дон Пепе де Нерро, щиро боровся на боці лоялістів проти Франка. Пізніше, коли фашистська диктатура міцно зміцнилася при владі, його син Луїс продовжив боротьбу як лідер підпільної партизанської організації.
  
  
  Зрештою, Луїса викрили. Його землі були конфісковані, і він утік до Франції та вигнання, взявши з собою старіючого Дона Пепе.
  
  
  Це було в 1951 році, того ж року в Каркасоні, Франція, народилася дочка Луїса, Арманда.
  
  
  Хоча його землі були втрачені, Луїсу вдалося втекти та зберегти достатньо грошей,
  
  
  щоб зберегти спосіб життя у вигнанні та продовжити боротьбу з Франком.
  
  
  Той факт, що він одружився з дочкою іншого багатого баскського вигнанця, дона Рамона де Леона, також не зашкодив його фінансовому становищу.
  
  
  Дружина Луїса, Марія, була так само люто налаштована проти Франції і за басків, як і її чоловік, але не було жодних записів про те, щоб вона стала партизанкою, як Луїс.
  
  
  Навпаки, насправді.
  
  
  Вона жила в чудовій розкоші на величезній віллі неподалік красивого старого міста Каркассон і виростила свою дочку, щоб вона стала леді.
  
  
  Можна було припустити, що між Марією та її старим дідом, Доном Пепе, освіта Арманди була щедро приправлена грандіозними історіями про патріотичні вчинки її часто відсутнього батька та баскське «право» на сепаратистську батьківщину незалежну від Іспанії.
  
  
  Старий дон Пепе помер, коли Арманд було дванадцять. Луїс не зміг бути присутнім на похороні свого батька. Він сидів у в'язниці в Барселоні за те, що привів ще чотирьох басків на пограбування банку з метою отримання коштів для звільнення.
  
  
  Через чотири роки Луїс буде мертвий, убитий при спробі втечі.
  
  
  У період з 1963 по 1969 рік, коли Арманді виповнилося вісімнадцять, від матері та дочки було мало чути.
  
  
  Потім, у червні 1969 року, Арманда вийшла заміж за П'єра дю Корта, людину на сорок років старшу за неї.
  
  
  Шлюб тривав рік. Дю Корт загинув в автокатастрофі на Амальфі Драйві в Італії.
  
  
  Він залишив Арманду дуже багатою вдовою.
  
  
  Протягом наступних двох років мати та дочка просили Франка дозволити їм повернутися до Іспанії.
  
  
  Відповідь завжди була негативною.
  
  
  У відповідь Арманда здійснила поїздку Європою, виступаючи проти фашистського диктатора вдень і підтримуючи зв'язки з багатими та впливовими людьми.
  
  
  Незабаром після смерті Франка у 1975 році гарна світська левиця знову вийшла заміж, цього разу за багатого німецького промисловця.
  
  
  На жаль, цей шлюб теж мав сумний кінець для нареченого. Він загинув в авіакатастрофі під Інсбруком.
  
  
  Король Хуан Карлос скасував заслання Франка на де Неррос, але Марія голосно заявила всім, хто хотів слухати: «… Я ніколи не повернуся на землю моїх батьків, доки вона не звільниться від іспанської тиранії!»
  
  
  Очевидно, Арманда погодилася з матір'ю. Двічі овдовіла красуня тепер надзвичайно багата. Вона подорожувала у найшвидших реактивних літаках та використовувала свої асоціації, щоб збільшити своє багатство.
  
  
  Вона придбала репутацію складної жінки, з глибоко вкоріненими переконаннями щодо своєї баскської спадщини, а також з жагою життя з дуже збоченими і дуже багатими людьми.
  
  
  1979 року Арманда зникла з поля зору на два роки. Вона знову спливла 1981 року в Італії. Незабаром після цього її заарештували.
  
  
  Лупе де Варга була баскським еквівалентом палестинського терориста та вбивці Карлоса Шакала. Виступаючи як зв'язковий басків з італійською Червоною бригадою, де Варга був одним із головних ініціаторів та організаторів змови з метою викрадення швейцарського мультимільйонера з метою отримання викупу. Щойно план буде здійснено, баскський сепаратистський рух та Червона бригада розділять доходи, щоб допомогти фінансувати подальшу терористичну діяльність у своїх країнах.
  
  
  Перш ніж змова могла бути завершена, вона була розкрита. Де Варга та п'ятеро його спільників з Червоної бригади були спіймані на віллі Сан-Ремо. Замість того, щоб здатися, вони віддали перевагу перестрілці з італійською владою.
  
  
  Всі вони були розстріляні і спалені вщент в одному крилі вілли. Арманда де Нерро також була на віллі. Вона була схоплена та звинувачена італійськими судами у терористичній діяльності.
  
  
  За чутками, Арманда була не лише зареєстрованим власником вілли, а й коханкою де Варги. Оскільки це був лише слух, і оскільки вона заявляла про свою невинність на тій підставі, що її викрали – і, враховуючи її багатство, це мало сенс – утримували проти її волі протягом кількох місяців і змушували брати участь, її зрештою реабілітували.
  
  
  Її вражаюча краса не пошкодила її справі в італійській залі суду, як і парад її колишніх багатих і впливових коханців, коли вони виступили як свідки.
  
  
  Щойно її свобода була забезпечена, де Нерро відновила свої польоти на континенті. Якийсь час Інтерпол стежив за нею, підозрюючи, що вона продовжувала підтримувати зв'язок із терористами загалом та з баскською Euzkadi Ta Askatasuna зокрема. Коли вони змогли отримати нічого конкретного, вони припинили спостереження.
  
  
  Приблизно тоді, чотирнадцять місяців тому, жінка зібрала валізи та багаж і переїхала до Андорри разом зі своєю вже старіючої, але все ще активною матір'ю.
  
  
  Картер закрив папку і глянув на стюардесу, шукаючи свіжого напою. Коли вона прийшла, він закурив сигарету і задумливо відпив скотч.
  
  
  Арманда де Нерро справді була цікавою жінкою. У неї явно було стільки ж інтелекту, скільки краси, і вона використовувала ці активи, щоб нагромадити велике багатство та багато друзів із впливом. Додайте до цього фанатичну віру в таку революційну справу, як ETA, і ви отримаєте жінку, таку ж смертоносну, як і прекрасну.
  
  
  Але, розмірковував Картер, чи була Арманда де Нерро відданою справі басків? Чи події її життя були просто випадковостями, які змусили це виглядати так?
  
  
  Чи були її стосунки з де Варгою лише чутками, як вона стверджувала, чи вона справді була його коханкою та спільницею?
  
  
  З'ясувати це буде одним із головних завдань Картера.
  
  
  Він відклав першу папку та відкрив другу. Він був відзначений Історією та поточним статусом EUZKADI TA ASKATASUNA (ETA) – баскського революційного руху за державотворення, вільного від Іспанії.
  
  
  Картер уже знав велику частину вмісту папки, але кілька тонких моментів були заповнені в міру читання.
  
  
  Спочатку баски були гударі, основною силою армії лоялістів, що боролася з Франком. Навіть після того, як громадянська війна в Іспанії закінчилася, баски пішли в гори як партизани, щоб боротися з фашизмом Франка.
  
  
  Через це їм допомагало і ними захоплювалася величезна кількість населення.
  
  
  Коли помер Франко, багато хто думав, що баски складуть зброю.
  
  
  Нічого не могло бути далі від істини. Менш ніж за 24 години до того, як демократія прийшла до Іспанії за короля Хуана Карлоса, баски виступили проти нового режиму.
  
  
  Вони стратили мера невеликого містечка в Гіпускоа, інспектора міських автобусів та водія таксі. Всі були вбиті як «гнобителі народу».
  
  
  Для іспанського народу, всього світу та їхніх побратимів-басків це було не що інше, як випадкове вбивство, візитна картка терористів, яким новий демократичний уряд Хуана Карлоса означав не більше, ніж старий фашистський режим Франка.
  
  
  У наступні роки відбувалися побиття, викрадення, пограбування банків та здирство в ім'я революційного податку для фінансування терористичного руху ETA.
  
  
  До кінця 1970-х років ETA оголосила себе марксистсько-ленінським рухом. Тепер вона була присвячена диктатурі пролетаріату, і тероризм був засобом досягнення цієї мети.
  
  
  Керівники ETA більше не цікавились баскським сепаратизмом. Їхньою метою було повстання на всьому континенті і, зрештою, комуністична Іспанія.
  
  
  Картер закрив папку і зітхнув досить голосно, щоб повернути кілька голів поблизу.
  
  
  Він думав, що найкращий спосіб шантажувати всю країну, погрожувати її уряду вісьмома ракетами з ядерними боєголовками?
  
  
  * * *
  
  
  Картер останнім залишив літак і першим залишив аеропорт, поки преса не давала спокою VIP-персонам.
  
  
  Він поїхав на таксі до Парижа і за звичкою ще тричі змінив таксі, перш ніж прибув до невеликого пансіонату на Лівому березі.
  
  
  Після реєстрації під прикриттям він прийняв душ, поголився та з'їв сніданок у сусідньому кафе.
  
  
  На той час був майже опівдні - час, який Хок сказав йому.
  
  
  «Месьє Палльмар, будь ласка».
  
  
  Людина SDECE була на лінії за кілька секунд.
  
  
  "Пальмар слухає".
  
  
  "Мсьє Палльмар, літак віце-президента приземлився".
  
  
  "Де ти?"
  
  
  "У маленькому кафе у Пон-Неф, на лівому березі".
  
  
  "Добре. Іди на станцію метро St. Michel...»
  
  
  "Я знаю це", - відповів Картер.
  
  
  «Вийдіть на вокзалі Гар дю Нор. Нагорі біля трапу метро стоїть газетний кіоск. Попросіть екземпляр «Революція Баумп'єра сьогодні».
  
  
  "І чи буде він у нього?"
  
  
  «Ні, але я вас впізнаю. Підніміться вулицею Rue de Maubeuge, перетніть Boulevard de la Chapelle і підніміться вулицею Stephenson у бік Сен-Бернара. Я обжену вас у невеликому провулку і зв'яжуся з вами. Слідуйте за мною звідти."
  
  
  "Зроблю."
  
  
  Картер вийшов з кафе, пройшов кілька кварталів уздовж Сени до площі Сен-Мішель і увійшов на станцію метро. Він купив квиток і сів у швидкий та безшумний поїзд метро.
  
  
  На Gare du Nord – величезній залізничній станції – він швидко помітив газетний кіоск. Він переглянув полиці в м'якій обкладинці кілька хвилин, а потім зробив запит французькою.
  
  
  “Non, je regrette, monsieur. У мене його немає".
  
  
  "Мерсі", - сказав Картер і вийшов надвір. На вулиці Стефенсон він уповільнив крок, час від часу зупиняючись, щоб подивитися у вітрину магазину.
  
  
  Він був за три квартали від маленької церкви Сен-Бернар, коли поряд з його плечем пройшов невисокий сивий чоловік у береті та англійському твіді.
  
  
  «Слідкуйте за мною на невеликій відстані, мосьє Картер».
  
  
  Шепіт пролунав майже відразу після паузи за крок чоловічка. Картер йшов на десять кроків за ним. Коли чоловік звернув у вузький провулок, Картер пішов за ним.
  
  
  За п'ятдесят ярдів від провулка чоловік ступив через невеликі дерев'яні двері. Коли Картер підійшов до нього, двері залишалися прочиненими. Картер швидко озирнувся через плече і ступив у невелике подвір'я.
  
  
  Двері зачинилися за ним з клацанням, і Картер повернувся і побачив усміхненого Андре Паллмара, що простягає руку.
  
  
  «Вибачте, що ускладнюю завдання, мсьє Картер, але цього ніколи не було б, якби нас бачили публічно».
  
  
  "Я розумію."
  
  
  «І у світлі прохання вашого начальника. Я не думаю, що було б розумно, якби вас бачили у наших офісах».
  
  
  "Правильно."
  
  
  "Якщо ви підете за мною, будь ласка?"
  
  
  У будинку було три поверхи, два нижні порожні. Третій – три спальні, всі комфортабельно мебльовані.
  
  
  "Влаштовуйтесь зручніше. Келих вина?"
  
  
  "Бренді, якщо він у тебе є".
  
  
  "Звісно."
  
  
  За кілька хвилин двоє чоловіків влаштувалися, тримаючи напої в руках, один над одним над низьким кавовим столиком.
  
  
  «Ось документи, які вам знадобляться, щоб встановити вашу особу як Ніколаса Карстокуса».
  
  
  Картер уважно подивився на них і посміхнувся до іншого чоловіка. "Дуже ретельно виготовлено".
  
  
  "Дякую. Зайве говорити, що ми підтримували облікові записи в ідеальному порядку. Ви можете навіть використовувати його кредитні картки. Ось кілька копій його підпису. Я припускаю, що ви маєте можливість після деякої практики повністю скопіювати її?»
  
  
  Картер кивнув головою. "Невелика частина мого навчання".
  
  
  «Чудово. У вас є фото на паспорт?
  
  
  Картер дістав із внутрішньої кишені конверт та фотографію на паспорт.
  
  
  Паллмар дістав з кишень необхідні марки, клей та герметик, і за дві хвилини на документі з'явилася фотографія Картера.
  
  
  "От і ми. Досконала справжність».
  
  
  "Дякую вам. Месьє Палльмар. А вілла?
  
  
  "Про неї подбали, а також іспанські контакти в Андоррі".
  
  
  І знову доглянута рука увійшла до бездонних кишень чоловіка.
  
  
  «Її звуть Луїза Хуанеда. Життєва статистика, біографія та все інше, що ви повинні знати, знаходяться на звороті фотографії. Запам'ятайте, будь ласка, та поверніть фотографію».
  
  
  Картер уважно подивився на жінку. Це була складна кольорова фотографія в гламурному стилі, на якій вона була відбита в кількох позах на повний зріст із крупним планом обличчя у центрі.
  
  
  Більшість фотографій на повне зростання були зроблені в сукнях до підлоги, розшитих блискітками. Луїза Хуанеда мала багато повнорозмірних кривих у всіх потрібних місцях. На знімку крупним планом була зображена брюнетка з волоссям, таким чорним, майже синім, і блискучими карими очима, які казали: «Злови мене… якщо зможеш!»
  
  
  "Артистка?" - спитав Картер.
  
  
  Паллмар кивнув, випускаючи з ніздрів дим від Гаулуази. «Співачка. Вона працює у готельних залах Андорри близько шести місяців».
  
  
  Картер перевернув фотографію та переглянув зворотний бік. Це було вражаюче. Луїза Хуанеда працювала під прикриттям як на французький уряд, так і на уряд Хуана Карлоса майже п'ять років, і дуже ефективно.
  
  
  Потім очі Картера спалахнули на її особистому тлі, і його голова різко повернулася до Паллмара.
  
  
  "Басконка?"
  
  
  "Так, але далека від терористів", - відповів інший чоловік. «Вся її родина була розорена на півночі Іспанії через терористичні тактики ETA. Її батько мало не загинув через вибух ETA. Нині він живе у Мадриді, каліка. Запевняю вас, мсьє Картер, вона гаразд і їй можна довіряти.
  
  
  "Досить добре для мене", - сказав Картер, передаючи фотографію і відкинувшись на диван. «Отже, як ми можемо видати мене за Синю Бороду?»
  
  
  Хмара, що пролетіла над очима Паллмара, сильно вразила Картера. Чоловік нахилився вперед і надто загасив сигарету, перш ніж нарешті заговорив.
  
  
  «Я впевнений, що ваш начальник сказав вам, що ми зберегли життя Ніколаса Карстокуса – принаймні на папері – в надії знайти деяких із його клієнтів або навіть потенційних клієнтів».
  
  
  Картер кивнув і приховував похмуре обличчя, запаливши ще одну цигарку.
  
  
  «Що ж, схоже, наш містер Карстокус уклав контракт незадовго до того, як ми його виявили…»
  
  
  "І він зустрів свій тимчасовий кінець".
  
  
  «Так, це помилка, надмірна старанність з боку одного з наших найкращих людей. Проте Карстокусу заплатили дуже пристойну суму, ймовірно, як початковий внесок за контрактом».
  
  
  Картер зітхнув. «А тепер люди хочуть якихось дій чи повернення своїх грошей».
  
  
  "Цілком вірно. Ми затримували їх майже на місяць. Ми збиралися закрити всю цю справу і публічно оголосити Карстокуса мертвим, коли це ваше прохання прийшло з Вашингтона. Зайве говорити, що це був би спосіб для вас утвердитися як Синя Борода".
  
  
  "Скільки був аванс?" - спитав Картер.
  
  
  "Сто тисяч доларів, переведених на швейцарський рахунок Карстокуса".
  
  
  "Де ви не можете дістати їх".
  
  
  Вузькі плечі неповторно по-французьки знизали плечима. «Ми контролюємо його французькі та американські рахунки, але, як ви кажете… швейцарські… ах!»
  
  
  Картер підвівся, потягнувся і почав ходити.
  
  
  «Тож якщо я перевірю контракт і погоджуся продовжувати його виконання, я зможу відкласти його на досить довгий час, щоб завершити свій бізнес в Андоррі».
  
  
  "Саме", - сказав Паллмар.
  
  
  "А якщо я цього не зроблю, і якщо ми покажемо Карстокуса як Синю Бороду, вони будуть у мене по всій дупі, коли я буду в Андоррі".
  
  
  «Настільки ж точно».
  
  
  «Месьє Палльмар, я дійсно вважаю, що я десь між горезвісним молотом і ковадлом».
  
  
  «Дивний американський вислів, мсьє Картер, але дуже підходящий».
  
  
  "Де контакт?" - спитав Картер, складаючи своє високе котяче тіло назад на диван.
  
  
  "Марсель", - відповів Палльмар, витягаючи з пальта пачку паперів та екземпляр "Інтернешнл геральд трибюн". «Ім'я в рекламі – Пепі…»
  
  
  Шостий розділ.
  
  
  Картер виїхав з Парижа машиною в середу вдень. Перед від'їздом він розмістив оголошення у відповідь у газеті Tribune і La Voix, однієї з невеликих марсельських щоденних газет.
  
  
  Пепе: Обережність змусила мене так довго не відповідати. Скажіть «так» п'ятницю та перевірте номер суботи. Мсьє Б.
  
  
  Він неквапливо поїхав трасою А6 через Ліон, прибувши до Авіньйона близько третьої години дня.
  
  
  Залишивши орендований автомобіль, він поїхав таксі до залізничного вокзалу, де відправив обидві свої сумки в Марсель на ім'я Карстокуса.
  
  
  Звідти пройшов кілька кварталів до старого торгового кварталу міста. У різних кіосках він купив бушлат, дві джинсові сорочки, дві пари вицвілих джинсових штанів, джинсову куртку, пару черевиків і важкий чорний светр із високим коміром.
  
  
  У магазині надлишків він купив спортивну сумку і попросив у покритого прищами молодого службовця сходити до туалету.
  
  
  За п'ять хвилин з нього вийшов моряк-бродяга.
  
  
  "У нас є бритви, мосьє", - сказав клерк, дивлячись на дводенну щетину Картера.
  
  
  "У цьому немає необхідності", - прогарчав Картер на низькому французькому діалекті. "Я повернуся в море через два дні".
  
  
  Картер вийшов із магазину і оселився у найдешевшому готелі, який він міг знайти у найсуворішій частині міста.
  
  
  «Двадцять франків уперед, пане».
  
  
  "Це включає замок на дверях?"
  
  
  "Так звичайно."
  
  
  Це було обіцяно, але не спрацювало. Картерові знадобилося двадцять хвилин, щоб полагодити його, хоча він знав, що хтось може зламати його знову за хвилину, якщо він цього дуже захоче.
  
  
  Х'юго – його смертоносний стилет – Картер, прив'язаний до правої ікри, залишив прив'язаний до своєї правої ікри в замшевих піхвах. Вільгельміна та два запасні магазини були заховані під парою незакріплених мостин.
  
  
  Потім він розтягнувся на хиткому ліжку і за кілька хвилин міцно заснув.
  
  
  Рівно о десятій його уявний сигнал тривоги спрацював. Миттю насторожившись, він виповз із ліжка і вдягнув водолазку та джинсові штани. Він натягнув легку джинсову куртку поверх водолазки і вийшов надвір.
  
  
  Ніч була наповнена неоном та сміхом із відкритих вуличних кафе. На пагорбі, що височів над містом, Картер міг бачити Папський палац. Поруч із ним були інші палаци, переобладнані в сучасні готелі. Він був там, за річкою, у дорожчому Вільневі, де зараз обідають більшість заможних туристів, а незабаром шукатимуть вечірніх розваг.
  
  
  «Це, - подумав Картер, озираючись на всі боки, - це саме те, чого він хотів.
  
  
  Шість кварталів вулиці перед ним ідеально підходили для вечірнього полювання. Він був сповнений яскравих бістро, дешевих готелів – одні для гостей на всю ніч, інші з погодинною оплатою – і трьох чи чотирьох нічних клубів із суворими швейцарами-вишибалами, що розвалилися перед їхніми дверима.
  
  
  Картер рушив вулицею, поки не помітив кафе, яке здалося трохи чистішим за інших, і зупинився. Він вибрав столик біля тротуару і помахав офіціантові з суворим виглядом, у якого з рота звисала «Голуаза», а на животі двічі обернуть брудний фартух.
  
  
  Він похитнувся.
  
  
  "Ви хочете пообідати?"
  
  
  "Оуї".
  
  
  Жирне меню виявилося в руках Картера. Офіціант зник і негайно повернувся з келихом і графином вина, такого густого й темного, що Картер подумав, чи воно не наллється.
  
  
  "Що б ви хотіли, мосьє?"
  
  
  "Баклажан aux tomates... le foie de veau grillé... pommes frites"
  
  
  «Вибачте, пане, але сьогодні в меню немає смаженої телячої печінки».
  
  
  "Мені начхати", - дуже тихо відповів Картер, його зуби блищали на засмаглому обличчі. "Це те, що я хочу."
  
  
  «Месьє… s'il vous plaét…»
  
  
  Офіціант потягнувся за меню, і Картер спіймав його зап'ястя, встромивши нігті в м'яку внутрішню частину.
  
  
  «Я відзначаю свої останні кілька днів на березі. Я сказав вам, що хочу з'їсти. Тепер ви скажіть кухареві, що я хочу з'їсти».
  
  
  Обличчя офіціанта спотворило біль, і він так сильно стиснув щелепу, щоб не закричати, що палаючий кінець «Голуази» загрожував обпекти йому ніс.
  
  
  "Oui, monsieur!"
  
  
  Він відскочив, і Картер налив келих вина. Він закурив сигарету і відкинувся назад, щоб оглянути вулицю. Вуличні повії були всюди, деякі з них явно не відходили надто далеко від своїх сутенерів.
  
  
  Одна зловила його погляд і рушила тротуаром. Картер похитав головою, і вона повернулася до свого кута.
  
  
  Були й інші персонажі, бродяги, кишенькові злодії, кілька ночуючих туристів, але не жебраків.
  
  
  Це змусило його посміхнутися. Безробітні французи не жебракують. Вони або знаходять роботу, або крадуть.
  
  
  Прийшла їжа, і він з подивом виявив, що вона була непоганою. Достатньо, щоб він залишив офіціанту щедрі чайові, коли йшов.
  
  
  Наступну годину він провів, переходячи з бару в бар, переслідуючи дівчат у кожній з них і відбиваючись від вуличних повій.
  
  
  У провулку під назвою Пігаль він знайшов те місце, яке хотів: Le Club Poupee. Girls, Girls, Girls та Floor Show танцювали у яскравих вогнях на наметі, і з дверей постійно виходили пари, а входили самотні дівчата.
  
  
  «Десять франків, мосьє…».
  
  
  Картер пропустив рахунок через ґрати, отримав штамп на тильній стороні долоні та пройшов через двері. Кімната була вузькою, глибиною близько п'ятдесяти ярдів, з поперечиною з одного боку та столами з іншого. Дуже нудне тріо...
  
  
  На задній сцені бару грала гучна музика, більшість столиків були зайняті жінками.
  
  
  Одна висока, довговолоса блондинка зняла дуже великі груди з передньої частини сукні і обережно нанесла рум'яна на ареолу, коли Картер ударив двері.
  
  
  Вона підвела очі і широко посміхнулася, коли Картер проходив повз її столик. "Привіт, купи мені випити?"
  
  
  "Звісно."
  
  
  Вона повернула груди на тимчасове зберігання і пішла за Картером до заднього незайнятого столика.
  
  
  Він замовив віскі. Вона замовила шампанське, яке колись було схоже на чай. Він спробував це.
  
  
  "Чай."
  
  
  Вона знизала плечима. «Я п'ю усю ніч. Я не можу дозволити собі напитися. Не хвилюйся, ти окупишся своїми грошима».
  
  
  Щоб довести це, вона з посмішкою потяглася до його промежини. Картеру вдалося зловити її зап'ястя і повернути назад до стільниці.
  
  
  "Пізніше."
  
  
  "Добре. Ми підемо до мене, коли я вийду, гаразд?»
  
  
  "Може бути.
  
  
  "Ви моряк?" Картер кивнув, скривившись, проковтнув половину віскі. «Добре, я люблю моряків. Ось побачите, я приголомшливий».
  
  
  Картер лише посміхнувся. Це був найстаріший напрямок у бізнесі барів для дівчаток. Дівчатка не виходили раніше, ніж три ранки. До цього часу сисунок був п'яний, і дівчина випила чаю на сотню доларів.
  
  
  Але Картер із цим погодився.
  
  
  Наступні дві години він святкував, попиваючи віскі та купуючи чай. За цей час майже всі дівчата у барі пройшли через будку. Він уже майже відмовився від пошуку відповідної, як раптово з'явилася вона.
  
  
  "Я Лілі. Купіть мені випити?"
  
  
  Через п'ятнадцять хвилин решта відлетіла. Було очевидно, що гарний п'яний матрос зробив свій вибір на вечір.
  
  
  Картер трохи пом'якшив свої веселі манери та гучний сміх, щоб уточнити деталі.
  
  
  Її звали Лілі Лучані. Їй було двадцять два роки, вона народилася в Авіньйоні і не була повією.
  
  
  «Я розважатиму тебе, розмовлятиму з тобою, питиму з тобою… але я не піду з тобою спати. Я студентка і це єдина робота, яку я можу отримати».
  
  
  «Я думаю, що це дуже чудово», - сказала Картер низькою англійською мовою без акценту, чому в неї закружляла голова.
  
  
  "Ти англієць?" - спитала вона, роззявивши рота.
  
  
  "Американець, якщо точним".
  
  
  "Але..."
  
  
  «Мій французький досконалий. Дякую. Скільки грошей ви зазвичай заробляєте сьогодні ввечері?
  
  
  «Близько ста франків… можливо», - затнулась вона.
  
  
  "Я заплачу тобі, щоб ти пішла зі мною зараз і випила чашку кави".
  
  
  "Я говорила тобі…"
  
  
  "Горнятко кави."
  
  
  Вона нахилилася вперед і вперше з того часу, як сіла, подивилася прямо в очі Картерові. "Ви тверезі".
  
  
  "Так, я тверезий", - відповів він. "Кава?"
  
  
  "Відмінно."
  
  
  "Добре пішли. І, до речі, ти дуже добре знаєш англійську».
  
  
  * * *
  
  
  Вона була мініатюрною, з маленькою фігурою, яка виглядала недоречно в її несмачній дешевій сукні. У менш яскравому світлі кафе. Картер бачив, що в неї розумні очі, кирпатий ніс і майже ельфійське обличчя.
  
  
  Прямо зараз її акуратні брови були розтягнуті у дуже глузливій формі.
  
  
  «Дай мені подивитися, чи я це розумію. Ви хочете, щоб я поїхала з вами до Марселя. Ви хочете, щоб це виглядало як вечірка, як моряк на своєму останньому побаченні зі своєю подругою перед тим, як вирушити в море».
  
  
  "Це правильно."
  
  
  "І ви хочете, щоб я взяла з собою два комплекти одягу".
  
  
  Картер кивнув головою. «Один студентський набір. Один барний набір для дівчаток. Не такий несмаковий, як у тебе. Якщо тобі потрібно щось поповнити гардероб. Я придбаю це".
  
  
  Вона похитала головою і попросила цигарку. Картер вийняв одну з рюкзака і тримав запальничку, доки вона незграбно пихнула.
  
  
  "Ви не курите", - сказав він з усмішкою.
  
  
  «Я знаю, але мені треба щось робити із руками. Я не розумію. Якщо вам потрібна дівчина для вашого бізнесу, чому б вам не найняти її в Марселі?
  
  
  «Просто. Те, що я хочу зробити, не буде небезпечним для тебе, поки я поряд. Це може статися, коли я піду. Коли я піду, дівчину у Марселі можуть знайти. . "
  
  
  "Чому я? Чому не одна з інших дівчат?
  
  
  Посмішка Картера стала ширшою. «Як ти думаєш, ти розумніший за тих інших дівчат?»
  
  
  Вона вагалася, але нарешті відповіла. "Так."
  
  
  «От ваша відповідь. Мені потрібна людина, якій потрібні гроші і готова піти на все, щоб їх отримати».
  
  
  "І будь-яка дівчина, яка працюватиме в Le Club Poupee, піде на певні заходи?"
  
  
  «Я так думаю, – сказав Картер.
  
  
  Ще одна довга пауза, а потім Лілі нахилилася вперед і заговорила низьким хрипким голосом. "Ви поліцейський?"
  
  
  "Ні."
  
  
  "Шахрай?"
  
  
  "Ні."
  
  
  «Але цей бізнес, про який ви кажете… він… незаконний».
  
  
  Це те, що ви збираєтеся допомогти мені дізнатися.
  
  
  Вона відкинулася назад і роздратовано зітхнула. "Ти не моряк".
  
  
  "Ні."
  
  
  "Чому ...?"
  
  
  «Якби я увійшов у ваш клуб у діловому костюмі, розкидав свої гроші і пішов із вами, скільки з цих дівчат запам'ятали б мене?»
  
  
  "Всі вони!" - твердо промовила вона і проковтнула. "Десять тисяч франків?"
  
  
  "Половина зараз, якщо хочеш".
  
  
  "Ні, я ... я не знаю чому, але я тобі довіряю".
  
  
  Він посміхнувся. «Напевно тому, що я американець. Візьми свої речі. Я зустріну тебе на вокзалі за дві години».
  
  
  «Добре, я піду. Але пам'ятай, я тебе не трахну!
  
  
  * * *
  
  
  Готель Vincennes на набережній був дешевим, уряд приділяв дуже мало уваги
  
  
  своїм підопічним, якщо орендна плата виплачувалася заздалегідь.
  
  
  Картер тримався позаду неї від вокзалу до порту, а потім убив годину за сніданком та міцною кавою після того, як вона зареєструвалася. Коли він переконався, що між ними буде мало зв'язку, він подався до старомодного, але чистого холу готелю.
  
  
  Нудний клерк-посильний консьєржа відповів на дзвінок і, тільки-но глянувши на Картера, крутив касу.
  
  
  "Без ванни?"
  
  
  "З ванною", - відповів Картер.
  
  
  Чоловік перевернув велику книгу, глянув униз, а потім подивився на Картера, насупившись.
  
  
  "Мсьє займається шоу-бізнесом? ... Може, комік?"
  
  
  «Мсьє намагається отримати корабель після того, як трохи напився і пропустив свій останній рейс».
  
  
  "Зрозуміло. Значить, у вас немає паспорта?"
  
  
  Це була звичайна справа серед моряків, але небезпечна. Якщо торговельний моряк пропустив своє судно і у нього не було документів, він повинен був подати заяву до Francois Maritime National за новими і бути ув'язненим, поки він не опиниться на іншому судні.
  
  
  "Закордонний паспорт?" Картер посміхнувся. "Звичайно ... прямо тут!"
  
  
  Він поклав між ними на стіл дві купюри по сто франків. Рука людини витяглася, як удар мангуста, і банкноти зникли.
  
  
  «Кімната коштує двісті сорок франків за ніч, пане… заздалегідь, звичайно».
  
  
  "Звісно."
  
  
  Картер виклав ще три. Вони увійшли до шухляди, і здачі не запропонували.
  
  
  "Merci, мосьє. Кімната п'ять-один".
  
  
  Картер узяв ключ і по дорозі до ліфта обійшов кафе готелю.
  
  
  Лілі, суворо дотримуючись його інструкцій, сиділа одна біля входу. Він кинув свою спортивну сумку біля дверей і перетнув кімнату.
  
  
  "Кальвадос, ma petite, s'il vous plaît".
  
  
  Жінка за прилавком вибрала пляшку, загорнула її та взяла його гроші. Несучи пляшку яблучного бренді, Картер повернувся через столи. Проходячи повз Лілі, він дозволив своєму погляду опуститися на найкоротшу секунду.
  
  
  «Хороша дівчинка, – подумав він.
  
  
  Поруч із тарілкою лежала серветка. На ньому було написано 412. За крок від столу він побачив, як вона взяла серветку, промокнула губи і недбало сунула її в сумочку.
  
  
  Піднявшись на ліфті, Картер з полегшенням зітхнув. Він зробив добрий вибір.
  
  
  У кімнаті він розпакував, налив три пальці бренді у склянку і сів писати оголошення.
  
  
  Пепе: Телефон 391-444 рівно о 17:00 у суботу. Мсьє Б.
  
  
  Він почекав ще двадцять хвилин, щоб переконатися, що Лілі має час повернутися до своєї кімнати, а потім спустився сходами на четвертий поверх.
  
  
  Його кісточки пальців ледь торкнулися фанерованої деревини, як двері відчинилися і Картер увійшов усередину.
  
  
  "Це весело!" - сказала Лілі, її темні очі спалахнули від збудження, а на обличчі з'явилася ельфійська усмішка.
  
  
  "Не дозволяйте цьому бути надто веселим", - похмуро сказав Картер. "От."
  
  
  Він передав їй клаптик паперу і розстелив на ліжку карту Марселя.
  
  
  «Я піду першим. Ви слідуєте рівно через тридцять хвилин. Редакція газети знаходиться тут, вісім номер по вулиці Монпарнас. Візьміть таксі. Після розміщення оголошення. Вийдіть з офісу та пройдіть до кута… сюди. Ви на авеню дю Прадо. У Бонд-Пойнті ром праворуч. В Вірменії, заходьте і моліться”.
  
  
  "Моліться?"
  
  
  “Це те, що я сказав… хвилин двадцять. Коли ви поїдете звідти, візьміть таксі до музею Барали тут».
  
  
  "І ось де я граю повію?"
  
  
  "Абсолютно вірно. Тут є маленьке кафе через дорогу. Відведи його туди. І, пам'ятай, за тобою підуть, але ні в якому разі не оглядайся через плече, ніби шукаєш стеження. Ти все розумієш? "
  
  
  Вона кивнула головою.
  
  
  "Добре. Просто будь природним. Я весь час буду поряд».
  
  
  * * *
  
  
  З коридору офісної будівлі через дорогу. Картер дивився, як Лілі входить до редакції газети. Справа зайняла близько десяти хвилин, і незабаром вона знову вийшла, прогулюючись авеню дю Прадо.
  
  
  Вона добре виглядала в смугастому чорно-білому пуловері, який туго обтягував її груди, і в чорній мерехтливій спідниці, яка облягала її стегна та попку, як друга шкіра.
  
  
  З гострими підборами, беретом та сітчастими панчохами вона виглядала досить липкою, щоб зняти її.
  
  
  Він міг би запросити досвідченого оперативника зі штабу Paris AX, але на це потрібен час. І був хороший шанс, що маленька Лілі все одно зможе виступити краще. Звичайно, був фактор ризику, але, маючи лише дві дрібниці, які потрібно було виконати – і сам Картер на ній, як клей, – навряд чи могло статися щось небезпечне.
  
  
  Він дивився, як вона повернула на авеню дю Прадо, а потім знову зосередився на редакціях газет.
  
  
  Нетреноване око могло не помітити такої нескінченно малої зміни.
  
  
  Картер цього не пропустив.
  
  
  Над дверима стояв великий годинник. Прямо під циферблатом годинника знаходилося цифрове зчитування поточної температури розміром три на чотири фути.
  
  
  З моменту його прибуття він регулярно блимав. Тепер він був вимкнений.
  
  
  На це не знадобилося багато часу.
  
  
  Вони сиділи за тротуарним столиком у кафе під Картером. Один був невисоким товстим чоловіком з густою копицею чорного волосся, яке, здавалося, постійно падали йому на очі. Інший був трохи вищий на зріст, але піджар, як очерет, і одягнений у витончений бежевий габардиновий костюм. Його привабливою рисою були страшенно рябе обличчя та темні очі, які, здавалося, ясно йшли в його череп.
  
  
  Низький, товстий, з папером під пахвою, вийшов за Лілі. Другий почекав кілька хвилин, щоб переконатися, що його товариша не стежать.
  
  
  Переконавшись, що це не так, він сам пішов слідом.
  
  
  Картер дістався задньої частини будівлі менш ніж за дві хвилини. Він уже обстежив стоянку таксі у центрі кварталу. Він не залишався незайнятим за ті двадцять хвилин, що він перевіряв.
  
  
  І цього не було зараз.
  
  
  "Егліз Вірменія?"
  
  
  "Оуї".
  
  
  "Ще тридцять франків, - додав Картер французькою, - якщо ви зробите це за п'ять хвилин або менше".
  
  
  Перевантаження таксі, що стрибає, сильно притиснуло його до сидіння і протримало там всі три хвилини їзди.
  
  
  Просто навпроти церкви був газетний кіоск. Картер попрямував до нього і переглянув стелажі з книгами в м'якій обкладинці, поки не помітив Лілі.
  
  
  Не роздумуючи, вона піднялася сходами і увійшла до собору.
  
  
  Вони були рівно за тридцять секунд позаду неї, і тепер попереду був вищий. Обидва вони пройшли квартал від церкви, де зупинилися біля вітрини та радилися.
  
  
  Був обраний невисокий та пухкий. Він повернувся і увійшов до собору.
  
  
  Картер не став чекати. Він купив паризьке видання американського журналу про шкіру і вийшов надвір.
  
  
  Через два квартали повз спостерігача з очима, що випали. Картер звернув надвір Параді і знайшов інше таксі.
  
  
  "Музей Барали?"
  
  
  "Старий".
  
  
  "Не поспішайте", - сказав Картер, відкидаючись на сидіння і закурюючи сигарету.
  
  
  * * *
  
  
  Картер сидів, потягуючи бренді та еспресо, у кафе прямо через дорогу від музею Баралі. Лілі увійшла до будівлі майже півгодини тому. Два її сторожові пси були поруч.
  
  
  Тепер він спостерігав, як вона переходила вулицю пліч-о-пліч з високим атлетичним представником у темно-синьому костюмі консервативного крою. Йому було років шістдесят три, з широко розставленими блакитними очима, засмаглим і зморшкуватим обличчям і рівною кількістю сталевого сірого на скронях, яке надавало йому віку і невеликого класу.
  
  
  Він не мав вигляду типового вбивці. Але тоді Синя Борода не стала б.
  
  
  "Відмінний вибір", - подумав Картер, дивлячись одним вічком на журнал, іншим - на пару.
  
  
  Вони сіли за три столики від них, досить близько, щоб Картер міг чути частину їхньої розмови.
  
  
  Прищавий увійшов і сів за стіл у вікно. Низький і пухкий, біля телефонної будки біля сходів музею.
  
  
  "Бінго", - подумав Картер і відпив бренді.
  
  
  «Я просто працююча дівчина, пане, - говорила Лілі, - а не повія».
  
  
  «О, моя люба, я впевнений у цьому. Але я впевнений, що ти не відмовишся від невеликого подарунка за твою послугу?
  
  
  "Звичайно, ні", - сказала Лілі і кокетливо посміхнулася.
  
  
  «Тоді ходімо? Моя квартира не за горами».
  
  
  Лілі краєм ока кинула на Картера швидкий погляд.
  
  
  Він відповів на це поглядом, ледь помітно похитавши головою, потягуючи з чашки еспресо. Картер чекав на того, з ким невисокий і товстенький розмовляв телефоном. Картер хотів, щоб мали достатньо часу, щоб прибути.
  
  
  Лілі грала до кінця. Досвідчена актриса – чи куртизанка – не могла б зробити це набагато краще.
  
  
  Коли кавалер став дуже наполегливо доглядати, вона підігравала йому, проводячи рукою по його стегні під столом. Коли він ставав надто закоханим, вона трохи злилася, а коли він виявляв ознаки охолодження, вона шепотіла всі еротичні речі, на які була здатна.
  
  
  Коли Картер побачив, що під'їхав чорний лімузин, короткий і пухкий і рушив далі кварталом, він підійшов до стійки і розплатився по чеку.
  
  
  Лілі вже встала і рушила у бік жіночої кімнати в задній частині будинку. Вона піде через хол і вийде через задні двері у провулок.
  
  
  Її майбутній коханець потирав руки за столом.
  
  
  Картер одягнув сонцезахисні окуляри і стягнув в'язану кепку з годинником на чоло, коли він вибіг надвір. Проходячи повз лімузин, він подивився, але вікна були затемнені темним склом, що унеможливило прочитання пасажирів.
  
  
  Він повільно і розмірено пройшов до кута, але, обігнувши його, кинувся в біг. За другим кутом він помітив Лілі, яка нервово чекала біля входу в провулок.
  
  
  "Чи був він гаразд?"
  
  
  "Чудово. Ви отримали адресу?"
  
  
  «Восьма вулиця Селезе… квартал униз і чотири двері праворуч».
  
  
  "Ти ангел", - сказав Картер, цмокнувши її в губи. «Повертайся до готелю. Побачимося пізніше".
  
  
  Картер рвонув уперед. Він зробив три квартали, розвернувся і потім повернув назад, доки не помітив вулицю Селезе. Через дві двері від будинку № 8 та через дорогу була табличка «Здається».
  
  
  Він подзвонив у дзвінок.
  
  
  "Оуї?" Вона була старою, років шістдесяти, з величезними відвислими грудьми, широкими стегнами і синім волоссям, завитим зверху її голови.
  
  
  "Я хотів би побачити номери".
  
  
  Жінка подивилася на його одяг, на його неголене обличчя і почала зачиняти двері.
  
  
  Картеру вдалося втиснутися між дверима та одвірком. У той же час він дістав товсту пачку банкнот, на якій було добре видно стофранкові купюри.
  
  
  «Взагалі, мадам, я хотів би скористатися квартирою близько півгодини».
  
  
  «Месьє, ви збожеволіли».
  
  
  Картер зняв дві банкноти, по сто франків кожна, і вклав їх у свою пухку руку.
  
  
  «Душевна річ, мадам. Я був у морі майже рік. Я повертаюся… моя дружина… гуляє як собака…»
  
  
  Він підкреслив свої слова, знизавши плечима французькою. Вона вагалася, але також знизала плечима, коли Картер додав третій рахунок.
  
  
  «Два-А, прямо нагорі. Двері відкриті. Не куріть, мосьє. Я щойно помила».
  
  
  «Мадам, мені потрібне лише місце, де можна дивитися».
  
  
  Минуло двадцять хвилин, перш ніж з-за рогу з'явився високий і спортивний, з усмішкою на обличчі та пружною ходою. Лімузина ніде не було видно, але Картер знав, що незабаром з'явиться.
  
  
  Передбачуваний коханець увійшов у номер 8, і за хвилину лімузин проплив і припаркувався на розі. Два сторожові пси Лілі вискочили і вдерлися до номера 8.
  
  
  Вони були ефективними. Бідний хлопець ледве промовив два слова, як вони увійшли у двері.
  
  
  Через п'ять хвилин коротун вилетів за двері і попрямував до лімузина за інструкціями. Вони були короткі, і він одразу ж повернувся до квартири.
  
  
  Картер посміхнувся до себе. Якби Пепе був таким кмітливим, яким має бути, йому не знадобилося б більше п'яти хвилин на телефонній розмові в машині, щоб переконатися, що лотаріо в номері 8 далекий від Синьої Бороди.
  
  
  Минуло три хвилини.
  
  
  Вони обидва вийшли за двері та кинулися до лімузина.
  
  
  Картер зачекав ще п'ятнадцять хвилин, а потім спустився сходами.
  
  
  Бабуся стояла у відчинених дверях своєї квартири. "Добре?"
  
  
  "Добре", - сказав Картер і знизав плечима. "Я думаю, вона вирішила не відвідувати його сьогодні",
  
  
  Він доїхав до Старого порту і знайшов телефонну будку, перш ніж повернутись до готелю.
  
  
  Дзвінок до Парижа пролунав одразу.
  
  
  "Паллмар тут".
  
  
  "Це людина з Вашингтона".
  
  
  "Так."
  
  
  "У мене є номер автомобіля в Марселі".
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  «Ф-С-С-Х-чотири-чотири-один».
  
  
  "А номер твого телефону?" Картер прочитав номер телефону-автомата. "П'ять хвилин."
  
  
  Зв'язок обірвався, і він закурив у очікуванні.
  
  
  То був довгий шлях, але його варто було спробувати. Картер здогадався, що будь-ким Пепе, він був посередником на вечірці, що купила хіт. Якщо Нельс Помрой був брокером Синьої Бороди, то великі шанси, що Пепе не знав справжнього імені Синьої Бороди.
  
  
  Ось чому в той день високий і красивий зазнав жорстокого поводження. Якщо Картер міг знайти ім'я, карти були у його кутку.
  
  
  Телефонуючий телефон повернув його.
  
  
  "Так."
  
  
  «Автомобіль зареєстровано на Марка Леклерка. Він має резиденцію в Ніцці і одну в Марселі на вулиці Еміль Золя… номер тридцять сім».
  
  
  "І чим мсьє Леклерк займає свій час?"
  
  
  "На перший погляд він брокер з продажу боєприпасів".
  
  
  "А насправді?"
  
  
  "Він банкір Баскського революційного фронту, Еузкаді Та Аскатасуна".
  
  
  * * *
  
  
  Лілі ходила по кімнаті, як тварина в клітці, коли Картер вийшов зі своєї кімнати і поставив їжу та пляшку вина на ліжко.
  
  
  "Я бачила тих людей".
  
  
  "А ти?" - сказав Картер, відкушуючи шматок хліба і засовуючи в рот шматочки сиру та ростбіф.
  
  
  "Вони були схожі на вбивць".
  
  
  "Чи зробили вони тобі чогось?"
  
  
  "Чорт тебе забирай. Що все це означає?"
  
  
  Картер поставив їжу і витяг з кишені пачку банкнот. Він зняв десять банкнот по тисячі франків і поклав їх на ліжко.
  
  
  "Договор дорожчий за гроші."
  
  
  "Хто ти?" - Сказала вона, стоячи перед ним і прикусивши нижню губу.
  
  
  "Я людина з роботою ... дивною роботою, але просто роботою".
  
  
  Він додав ще дві купюри в чарку і відкусив ще один шматок хліба.
  
  
  Ми залишимося на місці до телефонних дзвінків завтра ввечері. Як тільки це буде зроблено, ми повернемося до Авіньйона з вами і на якийсь час до комфортного життя».
  
  
  "І це все, що я маю знати?"
  
  
  "От і все. Їж, сир добрий».
  
  
  Вона поїла і відпила вина, поки Картер не наївся досхочу.
  
  
  Вона дивилася на нього широко розплющеними, майже зляканими очима, коли він підвівся і потягся.
  
  
  "Куди ти йдеш?"
  
  
  «Повертаюся до своєї кімнати. Вже пізно і до завтрашнього телефонного дзвінка буде багато справ». Він нахилився і легко провів губами на її чолі. «На добраніч, моя маленька учениця».
  
  
  У своїй кімнаті Картер роздягнувся, потім сунув Х'юго під подушку, а Вільгельмін під ліжко.
  
  
  Між простирадлами він заснув за п'ять хвилин, але його розбудив легкий стукіт у двері.
  
  
  Він зісковзнув із ліжка і притулився до стіни біля дверей з Вільгельміною в руці.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Це я… Лілі».
  
  
  Картер загарчав, потім зняв ланцюг і повернув затвор.
  
  
  Ледве двері були прочинені, як вона прослизнула в неї і зачинила за собою.
  
  
  "Де ти…?"
  
  
  "Прямо за тобою", - сказав Картер, злегка торкнувшись її плеча.
  
  
  "Ой ой."
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  "Я боюсь."
  
  
  "О боже, чого?"
  
  
  Мені час боятися”.
  
  
  «Я не маю на увазі, що боюсь завтрашнього дня…»
  
  
  "Що тоді?"
  
  
  "Я боюся сьогоднішньої ночі".
  
  
  Картер насупився. "Що ж, що ви хочете, щоб я зробив із цим?"
  
  
  "Дозвольте мені залишитися тут з вами".
  
  
  "Я думав, що ти сказав..."
  
  
  «Що я не займатимуся з тобою коханням? Я не буду. Але я не сказала, що не спатиму з тобою».
  
  
  Картер стомлено дошкандибав до ліжка і поліз між простирадлами. "Роздягайся."
  
  
  Він чув, як вона роздягається у темряві. Потім він відчув, як її вага зрушує ліжко та натягує ковдру.
  
  
  Він майже заснув, коли вона ковзнула по ліжку і притулилася до нього.
  
  
  "Тепер я не боюся".
  
  
  "Добре."
  
  
  Тиша.
  
  
  "Ти хочеш зайнятися зі мною коханням?"
  
  
  «Якщо я скажу «так», ви скажете «ні», – відповів Картер. «Якщо я скажу «ні», твої почуття будуть зачеплені. Правильно?»
  
  
  "Я ... я так думаю".
  
  
  «Тож я нічого не скажу».
  
  
  Вона уткнулася своєю м'якою круглою дупою в його живіт і знайшла його руку. Він не намагався зупинити її, коли відчув, що повний твердий горб на одній із її грудей заповнює його долоню.
  
  
  "Як вас звати?"
  
  
  Він замислився на мить і вирішив, що це не має великого значення. "Нік."
  
  
  "Нік?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Тепер я не боюся".
  
  
  "Добре. На добраніч".
  
  
  "Доброї ночі."
  
  
  Вона міцно заснула принаймні за дві години до нього.
  
  
  Сьомий розділ.
  
  
  Хабар корисний у всьому світі. Коли хтось знає, як їй користуватись і може знайти когось сприйнятливого до неї, варіанти безмежні.
  
  
  Ось чому Лілі була потрібна Картер для проникнення до Пепе. Від будь-кого, хто був посередником у вбивствах із класу Синьої Бороди, можна було очікувати, що в редакції газети буде хтось, хто попередить його, коли буде розміщено певне оголошення.
  
  
  Йому буде так само легко дізнатися місцезнаходження телефонного номера, чи то приватний телефон, чи телефонна будка.
  
  
  З цієї причини Картер стояв біля найвищого муру третього ярусу стадіону Ганай. На сході, півдні та півночі були відкриті майданчики паркувань для стадіону, парку Шано та Палацу виставок. На схід простиралися широкі бульвари району Маргарита з їх вуличними кафе, ресторанами, бістро та шикарними магазинами жіночого одягу.
  
  
  Зі свого місця на стіні футбольного стадіону Картер міг бачити майже на милю у всіх напрямках. Прямо зараз у потужний бінокль він бачив, як Лілі спокійно потягує каву в кафе на розі площі Мішле та бульвару Леон. На ній була яскраво-червона спідниця та тонкий білий літній светр, який можна було помітити з будь-якої відстані.
  
  
  На краю тротуару, за чотири кроки від її столу, була телефонна будка. Номер будки – це номер, який Картер помістив у оголошенні.
  
  
  Було без п'яти, а хлопчики Пепе вже були на місці. Вони сіли навпроти Лілі в темно-сірій Кортині.
  
  
  Картер бачив, як вони розмовляють один з одним, навіть не відриваючи очей від Лілі. Вони говорили, як пара старих зеків, ледве ворушачи губами.
  
  
  Картер здогадався, що вони були такими.
  
  
  Чорного лімузина ніде не було видно, але Картер не припускав, що це буде. Пепе чи Марк Леклерк не ризикнули б бути поміченими Синьою Бородою двічі, не знаючи, якими були наміри вбивці.
  
  
  Картер побачив червоний спалах у кутку окулярів і знову повернувся до Лілі. Вона схопилася і попрямувала до будки.
  
  
  Далі кварталом «Кортіна» стартував невисокий і товстенький.
  
  
  Картер почекав, поки Лілі закінчить розмову по телефону і повернулася до свого столу, перш ніж спуститися трирівневими кам'яними сходами до входу на стадіон.
  
  
  Він був майже впевнений, що люди в «Кортині» зрештою спробують упіймати Лілі, але не тоді, коли вона була в переповненому кафе.
  
  
  Щойно його підбори торкнулися цементу першого поверху, як біля входу задзвонив телефон.
  
  
  Картер пройшов у будку за три кроки. Він висмикнув трубку і глибоко зітхнув. Настав момент істини. Чи встановив Карстокус – як Синя Борода – контакт із Пепе безпосередньо чи, як завжди через Помроя?
  
  
  І якби цей контакт було встановлено, чи дізнався б Пепе голос Карстокуса?
  
  
  "Синя Борода тут".
  
  
  «Це Пепе. Що ти намагаєшся тягнути?»
  
  
  Картер розслабився. "Я в безпеці. Я не знаю тебе, а Помрой зник».
  
  
  «Ми думаємо, що він мертвий. Чому ви не виконали контракт?
  
  
  Картер знову напружився. Тепер пролунав другий постріл у темряві.
  
  
  "Я ніколи не отримував такого завдання".
  
  
  "Ти що?"
  
  
  "Саме те, що я сказав", - відповів Картер, впевненість у собі текла по його тілу швидкою річкою. "Я так і не отримав подробиць або мети від Нельса".
  
  
  "Чорт забирай, ти отримав гроші!"
  
  
  Правильно, і я готовий виконати контракт. Назви мені номер, за яким я можу зв'язатися з тобою. Ми призначимо зустріч”.
  
  
  «Ти, мабуть, ненормальний! Частиною нашої домовленості було те, що ми ніколи не зустрічаємось без осіб, без імен».
  
  
  «Це була ваша домовленість із Помроєм. Тепер це нова угода».
  
  
  "Неможливо!"
  
  
  "Тоді ніякої угоди".
  
  
  На іншому кінці дроту була довга пауза. Картер припустив, що слухавку тримають за руку, бо міг розрізнити приглушені голоси на задньому плані.
  
  
  Потім повернувся Пепе.
  
  
  "Так
  
  
  Ти ще хочеш контракт? "
  
  
  "Так, на моїх умовах".
  
  
  «Ми небагата організація. Ми дали вам багато грошей. Якщо ми не зможемо дійти згоди, що станеться з тією половиною, яку ви вже отримали?»
  
  
  "Він залишається на моїх швейцарських рахунках".
  
  
  Ще одна пауза із фоновими голосами.
  
  
  "Дуже добре. У тебе є олівець?"
  
  
  "У мене хороша пам'ять".
  
  
  Пепе дав номер. "О скільки ти подзвониш?"
  
  
  "Я не знаю. Просто залишайся біля телефону».
  
  
  Пепе лаявся на суміші французької та іспанської, коли Картер перервав зв'язок. Він швидко кинув необхідні монети у проріз і дочекався відповіді Лілі.
  
  
  "Так?"
  
  
  "Це я. Все точно за розкладом. Зачекайте десять хвилин, а потім йдіть. І робіть точно, як я вам сказав. Добре?"
  
  
  "Добре", - відповіла вона з легким натяком на страх у голосі.
  
  
  «Не хвилюйся, люба, все майже скінчено».
  
  
  Він поклав трубку і побіг угору сходами.
  
  
  На всіх обличчях «Кортини» були гнів та розчарування. Лілі помітно нервувала, але вона міцно трималася за стіл, кожні кілька секунд переводячи погляд на годинник на зап'ястя.
  
  
  "Просто роби так, як я написав, люба", - прошепотів Картер, його очі за склом окулярів злегка сльозилися.
  
  
  Потім вона піднялася і рушила площею, «Кортіна» проповзла приблизно на два квартали тому.
  
  
  Протягом наступної години Лілі бродила околицями парку. Вона купила газету, сіла на лаву і грала, читаючи її, і навіть нагодувала качок у невеликому ставку.
  
  
  Потім, рівно о 5:50, коли сонце почало сідати, вона перетнула бульвар Мішель і вийшла на вузькі вулички та провулки, які зрештою привели її до набережної вздовж доків.
  
  
  Невисокий і товстенький покинув «Кортину», щоб не відставати від неї, а його приятель ковзнув на сидіння водія.
  
  
  "Вони були хороші", - розмірковував Картер, слідуючи за ними в окулярах, поки вони не зникли з поля зору: добре, але передбачувано.
  
  
  Картер спустився надвір і впіймав таксі.
  
  
  "Nouvelle Plage".
  
  
  "Так, мосьє".
  
  
  Лілі знадобиться хвилин тридцять, щоб подолати відстань, яку таксі подолало за п'ять.
  
  
  "Зупиніться тут", - сказав Картер, коли вони досягли точки на набережній, на яку він уже зробив ставку раніше того ж дня. «Ви бачите там провулок, що йде поруч із іподромом?»
  
  
  "Oui, monsieur".
  
  
  «Через двадцять хвилин звідти вийде жінка у білому светрі та червоній спідниці. Підніміть її та відвезіть, куди вона хоче».
  
  
  "Двадцять хвилин це".
  
  
  Картер труснув порваною половиною купюри п'ятсот франків перед водієм. "Вона отримає другу половину цього".
  
  
  Картер озирнувся через плече і побачив сяючу усмішку на обличчі таксиста.
  
  
  Пробігши підтюпцем по набережній, він увійшов у лабіринт провулків, що примикали до іподрому, минув загони і побіг широкою доріжкою до парку Баралі.
  
  
  Він бачив, як Лілі входить до парку на протилежному боці. Невисокий і пухкий був приблизно в кварталі за нею, а «Кортіна» - ярдах за двадцять за ним. Обидва вони швидко наближалися.
  
  
  Картер угадав.
  
  
  Вони знали місто і вибрали найкраще місце, щоб відвезти її: вузька вуличка між двома живоплотом приблизно на півдорозі через парк.
  
  
  Картер першим звернув на провулок і увійшов до однієї з численних ніш у огорожі, де стояли лавки та скульптури. За кілька годин, під покровом повної темряви, альків стане місцем зустрічі пари молодих закоханих.
  
  
  Прямо зараз Картер знайшов йому зовсім інше застосування.
  
  
  Він чув, як каблуки Лілі стукають вузькою доріжкою. ставав все гучнішим і голоснішим, поки вона не промайнула. Вона не зазирнула в нішу, але тоді вона не дізнається, який з них він вибрав, а в бушлаті та темному светрі його майже не було видно.
  
  
  За нею по п'ятах його темп збільшувався з кожним кроком, підійшов її переслідувач.
  
  
  Картер перекотився на подушечки ніг і напружився, щоб підстрибнути.
  
  
  Він побачив рукав пальта, а потім коротке кремезне тіло.
  
  
  "Месьє..."
  
  
  «Oui?… Que…?»
  
  
  Стиснуті руки Картера в один потужний кулак вдарили чоловіка прямо в центр обличчя. Він відчув і почув, як зірвався ніс, і тільки-но крик болю зірвався з розбитих губ чоловіка, Картер схопив його за лацкани.
  
  
  Одним швидким і спритним рухом він розвернувся, вдаривши людину спиною об край фонтану. Друге виття болю було перервано, коли рука Картера торкнулася його шиї ззаду.
  
  
  Як мокра білизна, тіло згорнулося на цегляній підлозі, але Картер уже йшов провулком, прямуючи до фар «Кортини». Цигарка була в роті, і його руки стискали полум'я сірника.
  
  
  Приблизно за десять ярдів від повзучої машини Картер примружився від диму, що струмує з його ніздрів. Темні глибоко посаджені очі водія металися всюди, шукаючи свого друга.
  
  
  До того часу, як Картер підійшов до відкритого вікна машини, він затягнув сигарету між губами, перетворивши її на тліючий куточок.
  
  
  "Ей ти…!"
  
  
  Рябий обличчя повернувся прямо до нього, коли Картер перевернув сигарету. Попіл вдарив
  
  
  хлопцеві в перенісся і деяка частина його, мабуть, потрапила в одне або обидва очі, тому що виття з його горла було крижаним кров.
  
  
  Він, мабуть, їхав на нейтралі, бо коли його нога вдарила по акселератору, нічого не сталося, крім великої кількості обертів і відсутності руху.
  
  
  Перш ніж він зміг знайти перемикач передач, Картер відчинив двері і схопив його за волосся. Коли Картер смикнув, хлопець спробував витягти пістодет з-під куртки.
  
  
  Це була помилка із двох причин.
  
  
  По-перше, на ствол пістолета був нагвинчений довгий громіздкий глушник. Кінець глушника зачепився за його куртку та не відпускав.
  
  
  По-друге, він зняв запобіжник, коли намагався його витягти.
  
  
  Картер почув звук пфф, і хлопець лежав мертвим вантажем у руках. Він перевернув його, і коли він побачив темну пляму на його грудях, Картер навіть не намагався перевірити пульс.
  
  
  Він натиснув кнопку панелі приладів, щоб відкрити кришку багажника, і перетягнув тіло до задньої частини машини. Коли він запхав його всередину, він підняв гаманець хлопця.
  
  
  Повернувшись до альків, він спустошив гаманець у свій бушлат - посвідчення особи та інші карти в ліву кишеню, готівку в праву.
  
  
  Коли тіло невисокого помістилося разом із приятелем. Картер зробив те саме з його гаманцем, потім кинув гаманці разом з тілами і закрив кришку багажника.
  
  
  Лілі чекала під ліхтарем біля підніжжя сходів музею Барали.
  
  
  "Залазь!"
  
  
  Вона зробила це і села, бліда і застигла, коли Картер в'їхав на бульварі і попрямував до вокзалу.
  
  
  "Де вони?" - спитала вона нарешті напрочуд спокійним голосом.
  
  
  "У багажнику".
  
  
  «Вони… вони… мертві?»
  
  
  Картер ледь дочекався жовтий і розігнав маленьку машинку до п'ятдесяти на набережній Корніш Дж. Ф. Кеннеді, перш ніж кинути на неї швидкий погляд скоса.
  
  
  Її щелепа була стиснутою, а колір обличчя був попелясто-білим. Але вона не тремтіла, і не було жодних ознак істерії.
  
  
  "Вони?" - знову спитала вона, повернувшись до нього обличчям, але не в змозі зустрітися з ним поглядом.
  
  
  «Ні», - наполовину збрехав Картер, потім подивився на годинник. Було рівно о 7:00. Поїзд до Авіньйона вирушав о 7:14.
  
  
  "Вони злі люди, чи не так?"
  
  
  "Так, - сказав Картер, - так".
  
  
  «Тоді все гаразд… те, що ти зробив».
  
  
  "Я роблю", - поправив він і кинув на неї ще один швидкий погляд. Її тендітні губи намагалися посміхнутися.
  
  
  «Ах, дівчино, – подумав він, вганяючи машину у під'їзд до вокзалу.
  
  
  Він проїхав повз вход у тінь, зупинився і витяг її сумочку з її рук. Витягнувши пачки грошей із правої кишені піджака, він засунув усю суму в гаманець.
  
  
  "Що це?"
  
  
  "Невеликий бонус", - відповіла Картер, кидаючи сумочку їй на коліна. «Він замінить вашу сумку та одяг у готелі. Прощай».
  
  
  "Просто прощавай…?"
  
  
  "От і все", - відповів він, дивлячись прямо перед собою. "Це має бути так".
  
  
  Вона перехилилася через сидіння і однією рукою обернула його обличчя сюди. Іншим вона засунула йому в руку аркуш паперу та поцілувала його.
  
  
  Це був короткий, але ніжний поцілунок, який багато чого сказав, але нічого не обіцяв.
  
  
  А потім вона стояла біля машини, її обличчя було приховано у тіні будівлі.
  
  
  "Що це?"
  
  
  «Моя адреса… мій номер телефону в Авіньйоні. Можливо, одного разу…»
  
  
  Вона залишила його і відвернулася.
  
  
  Картер спостерігав за нею всю станцію, перш ніж закурити сигарету і витягнути «Кортін» назад у рух.
  
  
  * * *
  
  
  Rue Emile Zola була вузькою, обсадженою деревами вулицею в одному з найшикарніших і найстаріших житлових районів Марселя. Маєтки були великі і стояли далеко від дороги серед густих кущів і високих листяних дерев.
  
  
  Будинок номер 37 не сильно відрізнявся від своїх сусідів, за винятком того, що його величезні ковані ворота виходили прямо навпроти провулку, що йшов на пагорб.
  
  
  Картер усміхнувся, коли помітив це, і легко провів кінчиками пальців маленьким електронним пристроєм, прикріпленим до сонцезахисного козирка над його головою.
  
  
  Він зробив два проходи перед брамою, потім звернув у провулок і піднявся вгору, поки не зміг зазирнути у власність за ним. Коли він залишився задоволений, він зробив розворот, припаркувався та вимкнув фари.
  
  
  У бінокль вивчав місцевість.
  
  
  Товста зубчаста стіна тяглася по всьому периметру власності. Сам будинок був потужним. З архітектурної точки зору це був помісь англійського особняка Тюдорів та французького заміського замку.
  
  
  Праворуч, де колись були стайні, три пари відкритих подвійних дверей тепер відчиняли гараж. Зліва був басейн, а за ним – пара тенісних кортів.
  
  
  "Організація мосьє Леклерка може посилатися на бідність, - подумав Картер, - але сам джентльмен виразно зумів жити стильно".
  
  
  Широка асфальтова доріжка вела прямо від воріт у двір та до головного входу до будинку. Лімузин "Мерседес" і темно-синій універсал "Сітроен" з табличками Paris VLT стояли біля мармурових сходів, що ведуть до парадного порталу.
  
  
  Він був упевнений, що його маленький план несподіванки мав щонайменше 95 відсотків шансів на успіх. Картер рушив у тил «Кортини».
  
  
  "Гей, спляча красуня", - прошепотів він, злегка постукуючи по кришці глушником "Вальтера".
  
  
  Відповіді не було.
  
  
  Він відкрив валізу з ключами і помацав пульс. Він був слабкий, але все ще був.
  
  
  «Що ж, чоловіче, – сказав Картер, – якщо ти виживеш в аварії, тобі доведеться багато пояснювати своєму босу.
  
  
  Він витяг обидва тіла – одне мертве, одне дихаюче – з багажника і підняв на задньому сидінні. Коли вони були пристебнуті ременями безпеки, він закрив кришку багажника і поповз назад за кермо.
  
  
  Все мало бути влаштовано саме так.
  
  
  Електронний відчинник воріт він тримав у лівій руці. PPK – з надійним захистом – він заправив за пояс.
  
  
  Потім він запустив Cortina.
  
  
  "Готові, панове?" - прогарчав він, дивлячись на своїх пасажирів у дзеркало заднього виду.
  
  
  Порожні очі залишилися такими. Короткі й пухкі губи скривилися в гротескній усмішці.
  
  
  "Гарне шоу... ми пішли!"
  
  
  Він низько покотився вперед, потім натис наполовину на педаль акселератора і переключився на секунду.
  
  
  За п'ятдесят ярдів від підніжжя пагорба він направив маленький сірий інструмент уперед, натиснув кнопку «відкрити» і з полегшенням зітхнув, коли величезні залізні ворота відкотилися всередину.
  
  
  На краю вулиці Еміль Золя він на дві секунди поставив машину на підлогу, а потім перейшов на нейтраль.
  
  
  За десять футів від воріт він викотився з машини і впав у м'яку трав'янисту канаву.
  
  
  Один кидок поставив його на коліна, а потім на пальці ніг. Без секундної паузи він видерся назад на дорогу.
  
  
  «Кортіна» вже пройшла через отвір і рушила вниз пагорбом у двір.
  
  
  Картер натиснув кнопку «закрити», і ворота швидко і безшумно зачинилися. Ледве заклацнулась клямка, як він пустив кулі в чорну скриньку всередині воріт, що керували електричним оком.
  
  
  Коли вальтер клацнув порожнім затвором, він перекинув його разом із відкривачем воріт через стіну і побіг угору.
  
  
  Він не обернувся, поки не почув гуркіт. На той час він був у темряві на вершині пагорба.
  
  
  Посмішка на його обличчі була чистим задоволенням, коли він сів на одне коліно і підніс бінокль до очей.
  
  
  Cortina обійшла Citroen і поцілувала радіаторні грати з Mercedes. Більший, важкий і якісно зроблений автомобіль ще далеко не вийшов з ладу, але з косметичної точки зору це був безлад.
  
  
  У будинку горіли лише два чи три світильники. Тепер це було схоже на різдвяну ялинку, і чоловіки ринули через вхідні двері та збоку від гаража.
  
  
  Двоє з них миттєво оцінили ситуацію у Кортині. Вони обоє подивилися на зачинені ворота, жестикулювали і кинулися до ситроєна. Двері з боку водія не відчинялися, тому їм обом довелося сісти в машину з боку пасажира.
  
  
  Миттю вони завели машину і з ревом мчали вгору пагорбом до воріт.
  
  
  Крізь окуляри у світлі приладової панелі «Сітроєна» Картер міг бачити людину праворуч, що гарячково натискає кнопку на електронному пристрої, схожому на те, що Картер щойно перекинув через стіну.
  
  
  Коли обидва чоловіки зрозуміли, що ворота не працюватимуть, водій натиснув на гальма. Звук висихаючих покришок порушив нічну тишу, і машина зупинилася за кілька дюймів від воріт.
  
  
  Картер поклав бінокль у футляр під пахвою та побіг через пагорб. Впевнений тепер, що переслідування не буде, він перейшов на неквапливу прогулянку, коли виїхав на головний бульвар і попрямував до порту.
  
  
  Приблизно за милю від вулиці Еміль Золя він увійшов у невелике бістро. Усередині був натовп молоді, переважно студентського віку. Вони сиділи за столиками, які оточували невелику сцену, де дівчина грала на гітарі та оплакувала стан французької політики.
  
  
  "Месьє?"
  
  
  "Кальвадос, s'il vous plaît".
  
  
  "Oui. Monsieur".
  
  
  Картер відпив бренді та курив наступні двадцять хвилин.
  
  
  "Чи є телефон?"
  
  
  "Ззаду, мсьє, в "Джентльменс"".
  
  
  "Мерсі".
  
  
  Картер пройшов темним коридором і увійшов до чоловічого туалету. Усередині він перевірив дві будки, виявив, що вони порожні, і кинув монети у телефон.
  
  
  "Оуї?" Відповіли на другому гудку.
  
  
  Картер стиснув ніздрі великим і вказівним пальцями і заговорив, ударяючи язиком по зубах, імітуючи шепелявість.
  
  
  "Месьє Леклерк, s'il vous plaît".
  
  
  "Момент".
  
  
  Голос Леклерка, скрипучий від напруги, був на лінії за десять секунд.
  
  
  "Так?"
  
  
  "Месьє Леклерк?"
  
  
  "Так, так, це хто?"
  
  
  Картер кинув шепелявку і прибрав пальці з носа.
  
  
  "Це, Пепе, Синя Борода".
  
  
  Тиша на іншому кінці дроту була схожа на могилу. Картер зачекав, поки не переконався, що Леклерк переварив той факт, що його прикриття для Пепе було розкрито, потім знову заговорив.
  
  
  "Ви отримали моє повідомлення, Леклерк?"
  
  
  Так це був ти. Я так і підозрював. Тобі довелося вбити Петрі, щоб довести свою думку?»
  
  
  "Я цього не робив. Це була дорожня пригода.
  
  
  Він убив себе. А як щодо іншого? "
  
  
  "Зламана спина".
  
  
  "Шкода," сказав Картер. «Нещастя небезпечного бізнесу. Ви мали скасувати їх».
  
  
  Думаю, зрозуміло, чому я цього не зробив. Тепер ти маєш перевагу знати, хто я, а я нічого про тебе не знаю».
  
  
  «Чесно кажучи, Леклерк, я ладен виправити це. Якщо ви побачите мою особу і зможете впізнати мене, це дасть вам певну страховку від того, що я планую виконати свою частину угоди?»
  
  
  "Я думаю, це було б прийнятно".
  
  
  "Добре. Ви знаєте, як виглядає дорога над Іподромом?
  
  
  "Звичайно, Пон-де-Віво".
  
  
  "Дуже добре. Завтра вранці я хочу, щоб ти поїхав на самий верх... тільки ти водій».
  
  
  "Коли?"
  
  
  «Синоптики кажуть нам, що завтра схід сонця буде о шостій п'ятдесят вісім. Скажімо, за дві хвилини після світанку?»
  
  
  "Узгоджено."
  
  
  "До побачення, мосьє", - сказав Картер. "На добраніч!"
  
  
  Він пройшов назад бістро, зупинившись рівно настільки, щоб упустити кілька купюр на стійку.
  
  
  За три квартали від нього він упіймав таксі і поїхав прямо до Старого порту та до готелю.
  
  
  "Почекай", - сказав Картер таксисту, впустивши на сидіння кілька франків.
  
  
  "Oui, monsieur".
  
  
  Він піднявся на крихітному ліфті на п'ятий поверх та спустився на четвертий. Через п'ять хвилин він зібрав усі речі Лілі і відніс їх до своєї кімнати, де він запакував їх у свою спортивну сумку.
  
  
  За столом Картер кинув ключі у проріз і повернувся до таксі.
  
  
  "La gare Principle, s'il vous plaît".
  
  
  До головного вокзалу було десять хвилин. Там він заплатив таксисту і попрямував до пункту видачі сумок.
  
  
  "Ваш чек, мосьє?"
  
  
  Старий не звернув уваги на схудлого на вигляд моряка, який підняв дві дуже дорогі шкіряні сумки. Картер дав йому достатньо франків, щоб він був щасливим, але не настільки, щоб покращити його пам'ять.
  
  
  У кварталі від станції він кинув речовий мішок у великий контейнер для сміття і попрямував у громадські лазні.
  
  
  Через півгодини він вийшов, чисто поголений, у консервативному чорному костюмі з сірими смужками, у м'яких шкіряних туфлях з Італії, які не можна було купити менше, ніж за двісті доларів, та у білосніжній сорочці з вузькою смужкою. краватка кольору індиго без малюнка.
  
  
  Надворі він уникав таксі і пройшов десять кварталів до орендованого на всю ніч автомобіля.
  
  
  «Я замовив машину сьогодні вранці по телефону», - сказав він, передаючи паспорт та кредитну картку.
  
  
  «Oui, monsieur. Вона готова вам».
  
  
  Службовець завантажив у машину його сумки, а Картер заповнював папери під уважними та вдячними очима клерка.
  
  
  Нечасто мав клієнта, який міг дозволити собі місячну оренду автомобіля за сорок тисяч доларів.
  
  
  Швейцар був також вдячний за стиль прибуття Картера, коли він з'їхав з вулиці Ла Канеб'єр і зупинив вражаючу машинку перед готелем Grand et Noailles.
  
  
  Елегантно одягнений консьєрж із сяючою посмішкою чекав за величезним столом із червоного дерева.
  
  
  "Можу я бути чимось корисним, мосьє?"
  
  
  "Ви можете. У мене зарезервовано номер».
  
  
  "Ім'я, мосьє?"
  
  
  «Карстокус. Ніколас Карстокус».
  
  
  Восьмий розділ.
  
  
  Нік Картер стояв на краю урвища, дим повільно котився з куточків його губ. На тлі туманного світанку він уявляв ясну і легку мету.
  
  
  Леклерку від цього стало б набагато легше.
  
  
  Далеко під ним місто Марсель уже закипіло. Автомобілі застрягли на перехресті, що веде до доків, і приміські перевезення текли всередину двома північними артеріями міста з передмість портового міста.
  
  
  Він почув низький гуркіт потужного двигуна позаду себе і перевернув сигарету високою дугою над краєм скелі. Якщо не рахувати руху руки, він був нерухомий. Навіть його очі не моргнули, коли передній бампер "мерседеса" зупинився всього за шість дюймів від його ніг.
  
  
  Він почув, як відчинилися двері, а потім м'який стукіт ніг по трав'янистій землі.
  
  
  "Ви озброєні?" - спитав голос ліворуч від нього англійською з легким акцентом.
  
  
  «Так, Люгере. Наплічна кобура, ліва сторона».
  
  
  Чиясь рука ковзнула під його куртку, і Картер відчув, як Вільгельміна покидає її м'які шкіряні піхви.
  
  
  Тільки коли руки завершили швидкий ривок його талії та ніг, Картер нарешті повернувся.
  
  
  Передній бампер Mercedes мав форму перевернутої V-подібної форми, грати радіатора виглядали пошарпаними, а передні частини обох крил були гофровані і не підлягали ремонту.
  
  
  "Яка жалість", - посміхнувся Картер. «Така чудова машина».
  
  
  "Баста!" темноволосий чоловічок зашипів і жестом вказав Картеру на задню пасажирську частину лімузина.
  
  
  Картер ковзнув на заднє сидіння, і двері за ним зачинилися. Він почув безпомилкове клацання електронних дверних замків і спокійно закурив.
  
  
  - Нарешті мсьє Синя Борода, - сказав чоловік французькою.
  
  
  «Месьє Леклерк… і, гадаю, Пепе?»
  
  
  «Я думаю, що це далеко не ваше припущення, мосьє. Мої поздоровлення з приводу вашої хитрощі».
  
  
  Йому було близько шістдесяти, із серйозним м'ясистим обличчям. Його гладке чорне волосся просто рідшало по обидва боки від верхівки і мало лише легкий відтінок сірості в бакенбардах.
  
  
  Його шкіра, здавалося, провисла, як і решта, але його очі були чорними точками настороженого розуму.
  
  
  Звуковий звук закрив вікно між переднім і заднім сидіннями. Це, разом із затемненими вікнами, відкидало задню частину машини майже в темряву.
  
  
  Рука Леклерка перемістилася до консолі між ними, і спалахнув плафон і світло у дверях.
  
  
  Картер уперше помітив тонкий конверт із манільського паперу на колінах у чоловіка.
  
  
  «Маю сказати, я захоплююся вашою сміливістю, якби не вашими методами. Мій водій міг вас застрелити там, де ви стояли, коли ми під'їжджали».
  
  
  "Він міг би це зробити", - погодився Картер.
  
  
  "І щоб позбутися пістолета, потрібно багато нервів".
  
  
  "Насправді ні."
  
  
  Леклерку потрібен час, щоб вивчити Картера, перш ніж знову заговорити. Він побачив широкі плечі, сильні груди, а потім зустрівся поглядом один з одним на власні очі. Очі Картера, здавалося, повністю дивилися крізь нього, просіюючи, коли проникали всередину.
  
  
  По тілу Леклерка, здавалося, пробіг ледь помітний холод. За своє життя він мав справу з небагатьма чоловіками, в очах яких стояв крижаний холод, який він бачив зараз.
  
  
  За ними завжди стояв убивця.
  
  
  "Як же так?" - нарешті сказав Леклерк.
  
  
  «Мені справді не потрібен пістолет, щоб убити тебе чи твій маленький слугу на передньому сидінні, Леклерк. Я міг би це зробити голими руками. А якщо вони зазнають невдачі, то завжди є це…»
  
  
  Картер напружив м'язи свого правого передпліччя, щоб активувати пружину в піхвах Хьюго. Тонкий стилет вилетів із його манжети, рукоять зручно вмостилася на правій долоні.
  
  
  Водій стежив за кожним його рухом у дзеркало заднього виду. Коли він побачив лезо в руці Картера, він активував вікно і потягнувся за пістолетом.
  
  
  Вікно зрушило менш ніж на дюйм, коли Картер вставив вістря Хьюго в клямку, зупинивши його рух униз.
  
  
  Рука Леклерка підвелася, щоб заспокоїти водія, і тонка посмішка з'явилася на його широкому обличчі.
  
  
  "Ще раз, ви досить добре доводите свою точку зору".
  
  
  Картер знизав плечима. «Це століття спеціалізації. Я припускаю, що ви, мосьє Леклерк, добрі в тому, що робите. Я, водночас, фахівець у тому, що роблю. Ми продовжимо з цим?
  
  
  Леклерк передав конверт, знову здригнувшись.
  
  
  Тут є все, що вам потрібно знати. Є повна передісторія мети, а також фотографії та особисті звички».
  
  
  "Поточне розташування?"
  
  
  «Це є, а також передбачення будь-яких рухів у найближчому майбутньому».
  
  
  "Добре", - сказав Картер, сунувши конверт у внутрішню кишеню і закурюючи ще одну сигарету. "Тепер про залишок платежу після завершення".
  
  
  «Ще сто тисяч доларів після завершення, як узгоджено. У конверті є номер Барселони, яким можна зателефонувати, коли робота буде виконана. У світлі квазвідомого статусу вашої жертви засоби масової інформації підтвердять нам. У двадцять чотири години, решту грошей буде переведено на ваш рахунок у Швейцарії”.
  
  
  «Відмінно, – сказав Картер. «Тепер залишилася лише одна річ. Нельс Помрой».
  
  
  "Що щодо нього?"
  
  
  «Думаю, мені слід дізнатися трохи більше про його ситуацію».
  
  
  "Я сказав тобі. Ми думаємо, що він мертвий. Чому ти питаєш?"
  
  
  «Бо я думаю, що він, можливо, якось продав мене. Наприклад, не повідомляючи мені про це». Картер поплескав по кишені, де лежав конверт.
  
  
  "Цілком можливо", - відповів Леклерк, його слова підкреслила бліда посмішка. «Ми відчуваємо, що він, можливо, зробив те саме з нами».
  
  
  "Як же так?"
  
  
  «Я не можу і не говоритиму конкретно, мосьє. Як ви сказали, ви фахівець. Нам потрібні ваші послуги. Крім того, наша справа не ваша. Але я можу сказати наступне. Наша організація…»
  
  
  "Яка…?"
  
  
  «Тож не ваша справа. У нашій організації стався невеликий розкол у керівництві…»
  
  
  "Отже, один хоче позбутися іншого", - вставив Картер.
  
  
  "На жаль це так. Ми думали, що мсьє Помрой працював виключно на наш бік у цій маленькій боротьбі за владу. Здавалося б, насправді, його відданість була на боці іншої сторони, і він тільки стравив нас, виснажуючи наші кошти та, ймовірно, повідомляючи про нашу діяльність іншу сторону».
  
  
  Маленькі застережливі уколи пробігли по спині Картера і застрягли під волоссям на потилиці.
  
  
  «Тоді є добрий шанс, що мета знає, що я йду».
  
  
  «Так. Але тоді, добродію, ви заявили, що є фахівцем».
  
  
  «Вірно, мсьє Леклерк. Туше».
  
  
  "Тоді ви все одно візьмете контракт?" Леклерк зітхнув.
  
  
  «Так, цей виклик мене зацікавив. Але мені може знадобитися додаткова допомога: обладнання, можливо, спостереження та допомога у втечі, коли роботу буде зроблено».
  
  
  «Людина у Барселоні може надати вам усе, що вам потрібне. Але я маю вас попередити - мої люди не можуть брати активну участь у самому вбивстві. Це було б, скажімо так, нетактовно всередині нашої групи. Я впевнений ви розумієте."
  
  
  "Цілком вірно", - відповів Картер і витяг Х'юго з віконної клямки. "Люгер, прикладом вперед".
  
  
  Неохоче Вільгельміну пропустили через отвір. Картер забрав пістолет, сховав Х'юго і вийшов із машини.
  
  
  "Мені не потрібно буде зустрічатися з вами знову, мосьє", - сказав Леклерк.
  
  
  - Вдалого полювання.
  
  
  "Прощайте", - відповів Картер і зачинив двері.
  
  
  Одним оком він стежив за "мерседесом", а іншим - за околицями, коли велика машина розвернулася і почала котитися з пагорба.
  
  
  Сонце вже зійшло на повну силу, тому він зміг помітити відображення задовго до того, як дістався свого автомобіля. Вони виходили від великої групи дерев приблизно за чверть милі ліворуч від нього і на висоті близько трьохсот ярдів.
  
  
  Якось у лімузині йому здалося, що він їх бачив. Тепер, коли вони йшли відкритим майданчиком до маленького кабріолету, вони безпомилково йшли за ним.
  
  
  У машині, на очах у тих, кого він бачив у біноклі, Картер опустив дах і сів за кермо.
  
  
  Він повільно їхав до готелю, не бажаючи втрачати всіх, хто цікавився ним.
  
  
  До того часу, коли він залишив машину і увійшов до вестибюлю, було зрозуміло, що обидві сторони організації Леклерка знали, куди він прийшов після зустрічі.
  
  
  Щоб повідомити їх не тільки про те, де він, а й про те, хто він, він підійшов прямо до столу і голосно і ясно попросив ключ.
  
  
  "Люкс шість-вісімнадцять, s'il vous plaît".
  
  
  "Звісно. Месьє Карстокус».
  
  
  Картер поклав ключ у кишеню і пішов у приглушене тепло ресторану, оздобленого дерев'яними панелями.
  
  
  "Un menu, s'il vous plait".
  
  
  Тільки коли йому подали сніданок і він попросив другу чашку кави, він вийняв конверт із внутрішньої кишені пальта.
  
  
  Він повільно витяг вміст з клапана, поки його очі шукали ім'я.
  
  
  А потім він знайшов його.
  
  
  Метою була Арманда де Нерро.
  
  
  Дев'ятий розділ.
  
  
  Картер перетнув кордон Андорри на французькій стороні в Па-де-ла-Каса. Тут він дістав докладну карту країни і сів за обідом, щоб її вивчити.
  
  
  Князівство було неймовірно крихітним, 188 квадратних миль, без аеропорту та без залізничної мережі, а по одній головній магістралі, що веде від французького до іспанського кордону, всю країну можна було перетнути менш як за годину.
  
  
  Але це ще не розповіло всієї історії, принаймні, про те, що стосувалося Картера.
  
  
  Кожен дюйм Андорри був долинами чи горами. Були сотні, а може, тисячі місць, де можна було викопати землю та побудувати шахти для розміщення ракет.
  
  
  До першої години дня він повернувся в машину і піднімався до центру країни гірською дорогою, яка постійно повертала ліворуч або праворуч і, як часто здавалося, відразу в обидва боки.
  
  
  Краєвиди були чудові, навіть після того, як він перетнув лінію снігу, і похмурий серпанок закривав усе за півмилі. Від крихітного гірськолижного села Сольдеу місцевість вирівнялася через містечко під назвою Ронсол. Там він спустився вниз зі снігу і вимкнув обігрівач лише за кілька миль.
  
  
  На той час він пройшов третє за величиною село. Енкамп, що наближався до столиці Андорра-ла-Велла, Картер відчув дуже сильне враження від цієї країни.
  
  
  Колись Андорра могла бути гірським раєм для невеликої групи фермерів та вівчарів, простим альпійським гніздом, віддаленим від решти світу та його проблем.
  
  
  Але не більше. Чутки про її безподатковий статус, мабуть, поширилися, і світ тепер прокладав шлях до цієї крихітної країни.
  
  
  Все обличчя Андорри змінювалося майже щогодини. Всюди були робітники, крани, бульдозери, величезні землерийні машини та купи будівельних матеріалів.
  
  
  З усім цим як прикриття було б зовсім не важко побудувати структуру або споруди для розміщення восьми ракет прямо під чиїмось носом.
  
  
  У центрі столиці він зупинився, щоб вивчити карту, яку Палльмар дав йому в Парижі як путівник по віллі.
  
  
  "Вибачте, мосьє. Чим можу допомогти?" - Запитав задерикуватий жіночий голос по-французьки.
  
  
  Вона була гарненька, у біло-синьо-блакитній уніформі з зухвалим беретом на добре покладеній рудій гриві. Над дуже виступаючими лівими грудьми був значок, а в одній руці вона тримала транспортну палицю.
  
  
  "Так", - весело відповів Картер. "Ви можете сказати мені, як я можу знайти цю віллу, а потім назвіть своє ім'я".
  
  
  «Дорога, добродію, проста. Поверніть дорогою праворуч, там, де написано Енгордані. На першій дорозі, на яку ви прийдете, знову поверніть праворуч і йдіть до кінця. Там ви знайдете віллу. Це дуже гарний будинок із видом на все місто. Ви гість англійця Харріса-Уайта? "
  
  
  «Ні, я знімаю віллу на якийсь час. Ви знаєте цього джентльмена?
  
  
  "Ні, але це маленька країна", - сказала вона з гарною усмішкою. «Така багата людина, як мосьє Харріс-Уайт, яка живе на такій чудовій віллі, знають усі. Насолоджуйтесь перебуванням у моїй країні, мосьє».
  
  
  «Почекайте. Ви не відповіли на моє друге запитання».
  
  
  "Ваше друге питання?"
  
  
  "Ваше ім'я."
  
  
  "Марі".
  
  
  "Я Ніколас Карстокус", - оголосив він. "Тепер, коли ми були офіційно представлені, ви можете пообідати зі мною сьогодні ввечері".
  
  
  «Я не можу обговорювати такі речі, поки перебуваю на чергуванні».
  
  
  "Тоді коли ти йдеш з роботи?"
  
  
  Вона швидко глянула праворуч і ліворуч, і тоді вона
  
  
  знову ж таки, з усмішкою і низьким голосом сказала.
  
  
  "Я зазвичай випиваю келих вина у вітальні готелю Roc Blanc по дорозі додому з роботи в п'ять".
  
  
  "О п'ятій, мадемуазель", - сказав Картер і помахав рукою, повертаючи маленьку потужну машинку вулицею, яку вона вказала.
  
  
  Вілла Харріса-Уайта була побудована просто на схилі гори. Вона була оточена з трьох боків деревами, а тупиковою дорогою примикала сторожка.
  
  
  Ворота були відчинені. Картер проплив через неї і зупинився біля сходів, що ведуть до масивних дубових дверей з мідними шпильками.
  
  
  Майже перед тим, як він вимкнув запалювання, рука в білій рукавичці відчиняла двері.
  
  
  "Сеньйор Карстокус?"
  
  
  "Сі", - відповів Картер, відриваючись від спортивної машини.
  
  
  "Я Робер, слуга".
  
  
  Він був на два фути нижче Картера, з майже жіночним тілом, але його усмішка, здавалося, переходила від вуха до вуха, коли він усміхався.
  
  
  «Сумки в багажнику. Чи зможете ви з ними впоратися?
  
  
  "Звичайно", - сказав Робер, знизавши плечима, а потім знову посміхнувся. "Я тільки виглядаю як дівчина".
  
  
  Картер саме потягнувся до вхідних дверей, коли вони широко відчинилися. Перед ним стояла маленька темноволоса жінка з викривленим обличчям і невиразними плоскими очима.
  
  
  "Сеньйор Карстокус?"
  
  
  "Сі".
  
  
  «Я Естрелліта, економка та кухар. Я не працюю по суботах, неділях і після шостої години, якщо мені не заплатять доплату і не попередять напередодні. Головний люкс – це другі двері за сходами. . Що ви хочете на вечерю? "
  
  
  «Я обідатиму поза домом».
  
  
  "Добре. Ласкаво просимо до казино».
  
  
  Вона повернулася і пішла геть на коротких підборах.
  
  
  "Справді, - подумала Картер, - жінка небагатослівна і знає власну думку".
  
  
  Він використав час до чотирьох годин, щоб розпакувати речі та оглянути будинок та територію.
  
  
  О четвертій він прийняв душ і перевдягся у легку сорочку з короткими рукавами, бежеві штани в тон і кардиган з ім'ям дизайнера, акуратно вишитим на лівих грудях.
  
  
  "Як шкода, - подумав він, сідаючи в "мерседес", - що смак Карстокуса не відповідає його власним". Гардероб, який він купив, щоби відповідати своєму стилю, був якісним. Він міг би використовувати його, коли місія була закінчена, але, як Нік Картер він ненавидів бути ходячим рекламним щитом для когось іншого.
  
  
  Готель Roc Blanc знайти легко. Він був розташований у центрі села Ле-Ескальдес і майже повністю побудований з білого каменю, здобутого на горі за ним.
  
  
  О п'ятій хвилині п'ятій він увійшов до холу готелю.
  
  
  Марі сиділа за столиком біля вікна, потягуючи келих вина. Вона перевдягнулась у білі вовняні лакси, прозору блузку і дуже облягаючий білий светр без рукавів.
  
  
  "Ви не схожі на поліцейську".
  
  
  "Я не поліцейська ... після п'яти".
  
  
  "Що ти тоді?"
  
  
  "Моя власна особистість".
  
  
  Картер посміхнувся. "Ти почала без мене", - сказав він, киваючи у бік вина.
  
  
  "Так, але я не сплатила чек".
  
  
  Він засміявся і сів у крісло навпроти неї. «Я думаю, ти мені сподобаєшся, Марі…»
  
  
  "Фоллетт".
  
  
  "Іспанка чи француженка?"
  
  
  «Ні… Андоррійка».
  
  
  "Добре! Ви маєте стати ідеальним гідом! Я хочу побачити всю Андорру, кожну гірську вершину, кожну долину. Я хочу побачити кожну будівлю і хочу знати, хто її будує».
  
  
  "Чому?"
  
  
  «Я думаю переїхати сюди. Мені подобається знати своїх сусідів».
  
  
  "Це може зайняти деякий час..."
  
  
  "У мене його багато", - відповів Картер.
  
  
  «Боюсь, я маю працювати вдень».
  
  
  "У тебе немає часу на відпустку?"
  
  
  "Так, але…"
  
  
  "Я добре плачу своїм гідам".
  
  
  * * *
  
  
  Наступні дні ми провели з Марі у «мерседесі» чи орендованому позашляховику. Картер досліджував кожен дюйм країни, складаючи свої власні карти та складаючи довгий список підрядників та будівельників на кожній ділянці будівництва.
  
  
  Вночі він повзав по пабу, створюючи у всіх враження, що він дуже багатий, надміру сексуальний марнотратник життя.
  
  
  Був шкільний вчитель англійської мови на канікулах, і була молода іспанка, вдова, яка переїхала до Андорри, бо могла робити там те, чого не могла робити у своєму маленькому провінційному рідному містечку. Була дочка французького ресторатора, який любила красивих, багатих греків, і була нудьгуюча дружина американського банкіра, який жив в Андоррі, мав більшу частину своїх ділових інтересів в Андоррі, але дев'яносто відсотків подорожував.
  
  
  До кінця тижня Картер мав достатньо інформації, щоб засмічити комп'ютер, і він пройшов через таку кількість жінок, що спокусити ще одну навряд чи можна буде комусь помітити.
  
  
  Настав час зв'язатися з Луїзою Хуанедою.
  
  
  Cabaret Amour - це місце, де як рекламний логотип використовувався силует оголеної жінки. Поряд з оголеним тілом, вивіски давали великі обіцянки: ЗАЛИШУВАЛЬНІ ЛЕДІ-СПІВПРАЦІ, АМБІАНС, ЯК ВАМ ПОДОБАЄТЬСЯ, СЕКС-ЗАЛУЧЕННЯ Відслонення.
  
  
  А в Bar Americain були танці та вокальні стилі Луїзи Хуанеди.
  
  
  Як і в будь-якому кабарі, дія починалася після настання темряви... ще довго після настання темряви. Після ще одного важкого дня прогулянок пагорбами з Марі, фотографування майже закінчених, незакінчених будинків і споруд, що ледь почалися, Картер проспав до дев'яти.
  
  
  Після душу і поголивши, він був одягнений у сірі штани, темно-синій піджак,
  
  
  бліду сорочку та яскраво-червону аскот. Він повечеряв в одному з найкращих готельних ресторанів і об одинадцятій годині зайшов у кабарі «Амур».
  
  
  Все лише починалося.
  
  
  Там була стара з білим обличчям робота, під прикриттям, і здоровенний вибивала біля дверей, який повідомив усім, що при першому натяку на бійку він зламає кістки незалежно від того, хто був призвідником.
  
  
  Картер спустився сходами в цементний коридор, що пахнув вологим бетоном. Це вело через завісу з бісеру до самого клубу.
  
  
  Як і у всіх європейських нічних закладах тут панувала печерна атмосфера. Над крихітними столиками, що тинялися один з одним, було тьмяне світло, і пари, що танцювали під дискотечний ритм на маленькому танцполі, і райдужні вогні відбивалися від їхніх штанів та спідниць.
  
  
  До нього неквапливо попрямувала висока, важка на вигляд брюнетка, більша частина анатомії якої виплескувалась з халяви. Вона виглядала б майже еротичною, якби її очі могли сфокусуватися, і вона не жувала гумку.
  
  
  "Тільки ви, мосьє?"
  
  
  "Оуї".
  
  
  «Стіл чи бар? За столом щонайменше два напої».
  
  
  «Я візьму стіл. Можу налякати якусь компанію».
  
  
  Вона рішуче посміхнулася. «Тут не буде жодних проблем. Слідуй за мною!"
  
  
  Картер замовив віскі, закурив сигарету і дозволив очам звикнути до напівтемряви.
  
  
  На той час, як прибув віскі, вони встигли.
  
  
  «У скільки починається перше шоу в барі Americain?»
  
  
  «Шоу оголених лесбіянок чи співачка?»
  
  
  "Еее, співачка", - відповів Картер, намагаючись зберегти незворушність.
  
  
  «Опівночі. Там теж мінімум два напої, але не турбуйся про це. Ти ніколи не нап'єшся від цього».
  
  
  Вона мала рацію. Скотч був паршивим.
  
  
  Як і ситуація, тепер, коли Картер це бачив. Стіни та стеля були поганим копіюванням убогого декору, який можна побачити у клубах Pigalle у Парижі. Це була добра спроба, але їй не вистачало димної спекотної аури гріха, яка здавалася такою невід'ємною частиною Пігаль.
  
  
  Тут гріх здавався удаваним, навіть якщо замовники щосили намагалися втілити його в життя.
  
  
  За столом поруч із Картером сидів, згорбившись, упоперек столу чоловік років двадцяти, притулившись чолом до чола своєї супутниці життя. Вона була гарною пухкою білявкою, яка тримала очі закритими, а її пальці вились у його густе чорне волосся.
  
  
  Чоловік просунув руки під блузку білявки і з майже казковою повільністю розім'яв усю округлість її грудей, що лежали на столі.
  
  
  За столом за ними сиділи три дівчини, близько двадцяти, і всі злякано оглядали кімнату. Картер припустив, що страх був двояким. По-перше, їх попросять потанцювати чи хтось купить їм випити? По-друге, що, чорт забирай, вони б робили, якби хтось це зробив?
  
  
  Позаду Картер почув високий чоловічий сміх і недбало обернувся.
  
  
  Стіл був заповнений молодими дівчатками-підлітками та ледве бородатими хлопчиками. На одній з дівчат була сукня з відкритими плечима, яка була досить низькою, щоб оголити зовсім білі груди з темними сосками.
  
  
  Хлопчик поряд з нею - волохата мішанка сучасного панку і раннього Елвіса в чорній шкірі - страшенно довго робив автограф на грудях маркером.
  
  
  Усі за столом, включаючи дівчину з автографом, подумали, що все це було смішним бунтом.
  
  
  Раптом Картер відчув себе дуже старим і до дива пуританіном.
  
  
  "Хочете ще випити?"
  
  
  "Ні дякую. Думаю, я піду до іншої кімнати. Натовп там старший?»
  
  
  «Так, вони приходять подивитися на співачку та лесбіянок».
  
  
  Цього, подумав Картер, не було в резюме Луїзи Хуанеди.
  
  
  Потрібно було кілька хвилин, щоб дістатися миготливої таблички з написом Bar Americain. Під ним була ще одна фіранка, прикрашена намистом, а за нею ще один здоровенний вибивала.
  
  
  "Покриття на п'ятдесят франків".
  
  
  Картер відмовився від грошей.
  
  
  «Також є щонайменше два напої».
  
  
  "Я чув. Ви впевнені, що я не в Нью-Йорку?
  
  
  "А?"
  
  
  "Нічого."
  
  
  Він знайшов столик просто на крихітній сцені і кілька разів кліпнув, коли підійшла офіціантка. Вона була клоном брюнетки з іншої кімнати.
  
  
  «Віскі… без води. Зроби подвійне».
  
  
  Вона повернулася за дві хвилини. У кімнаті було дуже тісно.
  
  
  Довго чекати йому не довелося. Три музиканти, одягнені як тореадори з бідних верств населення, пройшли через завісу в задній частині сцени та налаштувалися.
  
  
  Це не зайняло багато часу.
  
  
  Потім жіночий голос, зроблений надто хрипким через надто велику кількість сигарет і надто велику кількість випивки, ковзнув із динаміків по сцені.
  
  
  «Monsieurs et mesdames, Cabaret Amour з гордістю репрезентує прямо з Мадрида, Барселони та Парижа записуючу зірку Луїзу Хуанеду…»
  
  
  Коли світло згасло, пролунали оплески. Бурштинова пляма мерехтіла і танцювала по кімнаті, поки не знайшла завісу в задній частині сцени.
  
  
  Коли це сталося, видіння в срібних блискітках зробило крок і ковзнуло, як кішка, на табурет перед мікрофоном. Опинившись там, вона перекинулася через табурет і зняла мікрофон із колиски.
  
  
  Вбрання, спідниця до підлоги та крихітний бюстгальтер, було чимось вартим уваги. Що там було таке, що перехоплює дух.
  
  
  Луїза Хуанеда захоплювала дух.
  
  
  Група, приглушена і напрочуд хороша, звучала позаду неї, ідеально синхронізувавшись з її низьким, хрипким, майже скрипучим голосом. Вона буквально сочилася трьома повільними баладами, кожну з яких зустріли тихі оплески.
  
  
  Картер розумів, чому. Вона не була співачкою. Її голос, хоч і був спекотний і дещо привабливий, був слабким і майже позбавленим діапазону.
  
  
  Але якимось чином вона, здавалося, упоралася з цим. Коли він дивився та слухав, він почав розуміти, чому. Це було поєднання її глибоких мигдалеподібних очей, атласного чорного блиску ретельно причесаного волосся, покладеного довгим завитком на правому плечі, засмаглої шкіри та пишної фігури, так само стиснутої в розшитому блискітками костюмі.
  
  
  Потім темп музики змінився. Він все ще був стриманим, з аурою тліючого сексу, але тепер ритм, здавалося, узяв гору, і ритм став драйвовішим.
  
  
  І Луїза Хуанеда рушила з місця.
  
  
  Картер не змусив довго чекати, щоб зрозуміти, що саме це зробило її виступ успішним.
  
  
  Голос став різкішим, відповідаючи рухам її ідеально скоординованого тіла. У той же час вона мала рідкісні якості: красу і іскрометну молодість плюс досвід віку. Картер знав, що їй близько тридцяти. Але тепер, коли вона ковзала туди-сюди по крихітній сцені, їй здавалося, їй ледве виповнилося двадцять: молода, ніжна і сексуальна.
  
  
  Світло звузилося до самої точки на ній. Оркестр був лише драйвовим басом.
  
  
  Повільно, чуттєво вона відкинулася далеко назад, її верхня частина тулуба зникла під стегнами, які зводилися до стелі. Її стегна туго обвилися, і раптом вона знову випросталася, рухаючись, як кішка.
  
  
  Бюстгальтер зник, і її великі округлі груди виступали своїми темно-закрученими сосками до світла.
  
  
  Цього разу натовп пролунав справжніми оплесками та зітханнями схвалення.
  
  
  Її вільна рука потремтіла волосся, і раптом воно розпустилося. Вони спускалися по її спині, через плечі і пестили її груди, що танцюють, не закриваючи їх.
  
  
  Коли пісня досягла піку, її очі звузилися до лугів. Слова пісні з її горла перетворилися лише на оргазмічні стогін.
  
  
  Несподівано, через те, що її стегна ворухнулися, спідниця впала і стала калюжею на підлозі біля її ніг.
  
  
  Цілком оголена, вона взяла останню ноту, і прожектор погас.
  
  
  Оплески прокотилися сценою, і знову спалахнуло світло. Неймовірно, але за ці кілька секунд їй якимось чином вдалося повернути спідницю та бюстгальтер на місце.
  
  
  Вона зробила два швидкі поклони і пішла.
  
  
  "Merci, merci, monsieurs et mesdames", - сказала жінка з голосом віскі через динаміки. «Наступне шоу буде за годину… Дочки Афродіти!»
  
  
  Картер підняв склянку над головою і помахав їм, поки офіціантка-брюнетка не помітила його. Очікуючи напою, він записав повідомлення в блокноті, вирвав сторінку і загорнув її в банкноту двадцять франків.
  
  
  «Не могли б ви подарувати це сеньйорите Хуанеді, на милість!»
  
  
  "Так, сеньйоре."
  
  
  Картер дивився, як вона повільно йде, її стегна імітували метроном.
  
  
  Через п'ять хвилин він затиснув сигарету між губами, і перед її кінчиком спалахнула запальничка. Тонка коричнева рука піднесла запальничку до сигарети. Картер вдихнув і випустив дим із ніздрів, повернувшись до неї.
  
  
  Волосся тепер гладкими лініями обрамляло її обличчя. На ній була широка міні-сукня з високим коміром, що доходила трохи нижче стегон, і чорні сітчасті панчохи на ногах.
  
  
  Вона виглядала дуже паризькою, і, якби Картер не знав краще, він прийняв її просто за ще одного підлітка в барі.
  
  
  "Сеньйор Карстокус?"
  
  
  "Я обожнюю твій номер ... особливо кінцівку".
  
  
  "Дякую. Ви хочете купити мені випити?"
  
  
  «Дуже багато напоїв. Сідайте будь ласка".
  
  
  Вона сіла і запалила свою цигарку. Щойно минуло, як брюнетка офіціантка поставила келих вина поруч зі своєю рукою.
  
  
  "Ви грек?"
  
  
  "Ні, американець, але я живу в Парижі".
  
  
  «Ваша іспанська дуже хороша».
  
  
  "Дякую."
  
  
  "Як довго ви були в Андоррі?" - спитала вона, і на її обличчі з'явилася широка усмішка, що оголює ідеальні білі зуби.
  
  
  "Усього тиждень", - відповів він, не звертаючи уваги на красиві риси її обличчя, гладке волосся і м'ясиста досконалість її тіла, яке не приховувало навіть мішкувате плаття.
  
  
  Натомість він зосередився на цих темних мигдалеподібних очах. Вони були інтенсивними, проникливими та дуже комунікативними.
  
  
  "У відпустці?"
  
  
  Ні, я шукаю будівельний майданчик. Я можу вирішити переїхати сюди.
  
  
  Це було майже непомітно, але Картер помітив, як напруга покидає її плечі тепер, коли контакт був міцно встановлений.
  
  
  Вони говорили безглуздо, поки не оголосили заголовок шоу, і Картер запропонував їм спробувати принади кількох інших нічних закладів.
  
  
  Ви впевнені, що не хочете бачити Дочок Афродіти в дії? - Запитала вона з хитрою усмішкою.
  
  
  Картер знизав плечима і посміхнувся їй у відповідь. «Я думаю, що ти набагато цікавіша».
  
  
  Коли вони проходили через завісу, прикрашену намистом, він побачив, що на сцену піднялася брюнетка, яка чекала на нього. А потім він побачив її клона з
  
  
  іншої кімнати стала поруч з нею.
  
  
  Боже мій, подумав він, вони клони: близнюки.
  
  
  "Ви маєте на увазі, що вони дійсно…?"
  
  
  "Так", - кивнула Луїза. "Хіба не дивно, що люди платитимуть за перегляд?"
  
  
  * * *
  
  
  Вона була гарна.
  
  
  Вони відвідали чотири місця, випили у кожному, і жодного разу не згадали про бізнес. Дійсно, розмова ніколи не виходила за рамки дурної балаканини, в основному спрямованої на те, щоб відчути один одного щодо того, де вони зрештою проведуть разом ніч.
  
  
  У кожному місці стало затишніше. Маленькі штрихи та образи стали більш інтимними. Коли вони вийшли з останнього клубу, вони під руку пішли до Мерседеса.
  
  
  Картер відчинив двері з боку пасажира. Він збирався посадити Луїзу, коли вона повернулася до його обіймів.
  
  
  "Поцілуй мене!"
  
  
  Коли їхні губи зустрілися, вона обвила його руками свою талію, а потім притиснула їх до гнучких дуг сідниць. У той же час вона рушила до нього Опинившись там, вона почала обіймати.
  
  
  Нарешті, коли по спині Картера вже стікав піт, вона розірвала обійми і притулилася губами до його вуха.
  
  
  "Це має переконати їх, що все, що ви зробили сьогодні ввечері, - це ще одне завоювання".
  
  
  "Так, я так думаю", - прохрипів він, закриваючи за нею двері і рухаючись до водія.
  
  
  Вони проїхали Андорра-ла-Велла і повернули до вілли, перш ніж вона розслабилася та заговорила.
  
  
  "Вони найняли тебе".
  
  
  Вони повинні були», - відповів він, уміло маневруючи маленькою машинкою на висхідних поворотах без гальмування. «Питання в тому, з якого боку. Як багато ти знаєш?
  
  
  «Все, що я мав до вашого від'їзду з Парижа».
  
  
  Тепер її поведінка повністю змінилася. Вона, як і раніше, була сексуальною, але без явної кокетства. Сексуальність тепер прийшла з нею природно, а решта була справою.
  
  
  Картер поінформував її про Марселя, про Марка Леклерка і докладно пояснив, що він мав на увазі щодо двох сторін.
  
  
  Це поворот. Тоді ті, хто стежив за вами, можуть бути на боці Арманди де Нерро чи Леклерка”.
  
  
  «Якщо Леклерк більше, ніж банкір. Я так не думаю".
  
  
  «Тоді є хтось – конкуруючий лідер в ETA – який хоче позбутися де Нерро і взяти керівництво на себе».
  
  
  Картер кивнув головою. «І я думаю, що хто б це не був, він хоче розібратися у всій афері, ракетах та решті».
  
  
  "А як щодо того, щоб спробувати цього поміркованого Хуліо Мендеса в Паколо?"
  
  
  «Я гадаю, що за цим стояла і де Нерро. Вона хоче, щоб вся її опозиція у русі, помірна та радикальна, зникла з дороги. Що ви дізналися про неї з того часу, як були тут?
  
  
  "Трохи", - відповіла Луїза, злегка похитавши головою. «Вона дуже товариська, проклала собі шлях до того суспільства, яке існує тут. Має номер люкс в розкішному готелі Андорри. Разом із її матір'ю. Вона рідко виходить на публіку, зазвичай лише на дуже приватні вечірки, які проводяться дуже багатими. "
  
  
  "Ви влаштовували вечірку чи вечірки, на яких спостерігали за нею?"
  
  
  "Деякі з них, але я не можу сказати, були вони її чи ні. Крім того, я не надто уважно стежила за нею. Я була послана сюди тільки для того, щоб допомагати вам і підтримувати вас, якщо вам потрібне Це."
  
  
  "Нічого страшного. У мене є список всіх будівель і всіх розкопок, що проводяться в країні. Можеш доставити мені список у Мадрид і перевірити всіх, хто з цим пов'язаний?
  
  
  Луїза кивнула. «Я поїду до Барселони вранці по нові костюми. Це звичайна справа, раз на тиждень. Я доставлю їх до Мадриду звідти».
  
  
  "Добре. Нехай вони поспішають! От і ми".
  
  
  Картер зупинився біля сходів вілли, вимкнув світло і мотор і підійшов, щоб відчинити двері.
  
  
  "Обійми", - прошепотіла вона, коли вони підійшли до сходів.
  
  
  Він так і зробив, стискаючи її однією рукою, а іншою намацував потрібний ключ.
  
  
  "Ви перевірили будинок на наявність прослуховування?" — спитала вона.
  
  
  «Тільки нагорі. Тут чисто».
  
  
  "Яку спальню ви використовуєте?"
  
  
  «Головний люкс, другі двері праворуч, верх сходами».
  
  
  "Я піду нагору", - сказала вона, потім підвищила голос, коли двері відчинилися всередину. «Яка гарна вілла! Я так обожнюю багатство та гарне життя, сеньйоре. Не затримуйтесь!
  
  
  Картер дивився, як її пружна дупа піднімається сходами, поки не зникла з поля зору. Потім він пройшов через будинок, перевірив замки дверей і вимкнув світло.
  
  
  У лігві він схопив пляшку кальвадосу і дві склянки.
  
  
  «Я думав, тобі може сподобатися склянка…»
  
  
  Луїза стояла, залита світлом, перед трьома еркерами, що виходили на гору, на дорогу й Андорру-ла-Веллу.
  
  
  Повільно, чуттєво вона натягувала мішкувату сукню на своє тіло.
  
  
  Картер зупинився і нарешті опустився на п'яти.
  
  
  "Якщо вони дивляться, а я впевнена, що вони дивляться, - сказала вона, - нам краще зберегти вашу репутацію - і моє прикриття в цілості".
  
  
  "Ага", - проковтнув Картер. "Хороша ідея."
  
  
  Він зачаровано дивився, як сукня піднімається на дюйм за один раз.
  
  
  Як поділ піднявся. Інтерес та захоплення Картера різко зросли. Одної ночі він уже бачив її оголеною, але тепер з'явився додатковий еротичний стимул: вони були одні, разом у спальні.
  
  
  Вона була повернена саме так, основне була спрямована
  
  
  невидимий глядач за вікном. Але там було достатньо фронту – і більш ніж достатньо профілю – так що Картер також отримав повний ефект шоу.
  
  
  Сукня була наполовину знята, відкриваючи пишно розкльошені стегна і нахабно вигнуті сідниці. Її живіт був гладким, трохи округлим, з пікантною ямочкою на пупці. Сукня спускалася тонкою колоною її талії. Тонка талія підкреслювала ефектний вигин її стегон.
  
  
  Потім Картер відчув, як у його скроні почала пульсувати вена, коли з'явилися м'ясисті сфери її грудей. Якими б важкими вони не були, вони сиділи в неї на грудях. Вони були стиглими округлими, і в цьому світлі Картер міг бачити, що ареоли майже коричневі.
  
  
  Випадково Луїза скинула сукню і вправно вислизнула із чорних трусиків, які Картер майже не помітив.
  
  
  Потім, повністю оголена, вона розпустила волосся на плечі, як це роблять телевізійні моделі, демонструючи свої щойно вимиті шампунем гриви.
  
  
  Картер мало не впустив пляшку та склянки.
  
  
  «От, це має спрацювати».
  
  
  "Так", - хрипко відповів він, - "так, чорт забирай".
  
  
  Вона зухвало підійшла до ліжка, відкинула ковдру і прослизнула між ними. Прикривши підборіддя, вона запитливо подивилася на нього.
  
  
  "Добре?"
  
  
  "Я не впевнений."
  
  
  «Я маю на увазі, - посміхнулася вона, - тепер ти можеш вимкнути світло і лягти спати. Я впевнена, що вони бачили достатньо, щоб переконати їх, що я лише одна з твоїх забав».
  
  
  "Так", - сухо відповів він, клацнувши вимикачем на стіні і зануривши кімнату в темряву, - "Я впевнений, що вони переконалися".
  
  
  Йому ніяково вдалося зняти з себе одяг, потім він ковзнув у ліжко поряд з нею.
  
  
  "Ти приніс бренді?"
  
  
  "Що? ... О, звичайно".
  
  
  Він налив дві склянки і виявив, що вона намацує один із них у темряві.
  
  
  Він не знав, чого очікував, але виявилося, що це все ще бізнес.
  
  
  "Завтра я відвезу список до Барселони", - сухо сказала вона. "Над чим ще я можу працювати для вас, поки ми не отримаємо зворотній зв'язок?"
  
  
  Її запах досяг його ніздрів, а її тепло вже проникло в ліжко. Це було складне завдання, але йому нарешті вдалося сформулювати та озвучити відповідь.
  
  
  «Чи є у вас у місті контакти, які могли б знати, коли де Нерро буде присутня на наступній світській вечірці?»
  
  
  «Двоє, можливо, три. У її покоївки є квартира навпроти моєї. Іноді ми разом п'ємо чай. Я також познайомився із Джоком Лораном. Він ходить у клуб. Зазвичай він її супроводжує на вечірках. зачіска робиться в тому ж місці. Де Нерро регулярно робить це. Це хороший шанс, що її перукар дізнається, чи вона робить зачіску для особливого випадку».
  
  
  "Відмінно. Крім того, дуже великі шанси, що ракети вже увійшли до країни. Але там, де вони мають бути розміщені, ймовірно, йде будівництво. Це означає, що архітектор Адам Грінспен та інженер Лоренцо Монтегра вже будуть тут. Готуватимуть ангари. Їх двох потрібно буде десь розмістити під охороною”.
  
  
  «Це може бути будь-де».
  
  
  "Так, може", - відповів Картер. «Але місцеві жителі – офіціанти, водії, бармени і т. д. – чують подібні речі».
  
  
  "Я подивлюся що я можу зробити." Настала пауза. Картер почув, як вона відпила бренді, а потім поставив склянку на підлогу поряд із ліжком. «Якщо де Нерро знає, що це ви той, кого послав Леклерк, вона може спочатку спробувати вас перевірити».
  
  
  «Її не було того тижня, коли я був тут, але ти маєш рацію… вона могла б».
  
  
  "Що ви будете робити?"
  
  
  «Дістати їх, перш ніж вони зловлять мене».
  
  
  "Я бачу." Ще одна пауза. "Що небудь ще?"
  
  
  "Це воно."
  
  
  "Добре. На добраніч".
  
  
  "Доброї ночі?"
  
  
  "Ти сказав, що це було все".
  
  
  "Так", - відповів Картер, допиваючи залишки бренді. "Так, я зробив все, чи не так?"
  
  
  Він почув, як вона повернулася на бік, і майже одразу її дихання стало рівним.
  
  
  Він пригадав недавню ніч у марсельському готельному номері з Лілі і зітхнув.
  
  
  «Дивно, - подумав він, - це непереборний потяг, який я відчуваю до безстатевих одноденок.
  
  
  Десятий розділ.
  
  
  Він почав життя як Алан Сміт з Піттсбурга. Але тепер він був Альоном Смайтом із Лондона, кутюр'є для будь-якої жінки, яка могла заплатити його ціну.
  
  
  Це була його вечірка, новосілля, щоб відсвяткувати його новонабуту свободу від англійських податків. Він узяв великий середньовічний кам'яний замок і його повністю відремонтував. Зовнішній вигляд складався з широких зубчастих стін, веж, круглих веж і навіть працездатного підйомного мосту через широкий і глибокий рів.
  
  
  Інтер'єр був прямо протилежний, з декором, який прикрасив би паризький таунхаус. У нього було все сучасне спорядження, у тому числі ванни олімпійських розмірів та кухня з мікрохвильовою піччю поруч із відкритою ямою у старовинному стилі, в якій можна було розмістити цілого кабана для смаження.
  
  
  Якось увечері Смайт сидів у нетрях у кабарі «Амур» зі своїм супутником і секретарем Чарльзом і побачив виступ Луїзи.
  
  
  «Браво, моя люба, справді декадентське шоу. У мене невеликий вечір, щоб заявити про себе решті співтовариства експатріантів і охрестити оновлення мого нового житла. Я був би зачарований, якби ви були присутні і, можливо, виступили».
  
  
  "Я був би рада, сеньйора,
  
  
  "Луїза сором'язливо відповіла." Чи можу я привести друга? "
  
  
  "Чоловік або жінка?"
  
  
  "Чоловіка."
  
  
  "Абсолютно вірно. Наступної неділі».
  
  
  Коктейлі о восьмій, вечеря о десятій. Картер і Луїза прибули о восьмій тридцять. Вони там були першими.
  
  
  Наразі було дев'ять, і велика кімната в будинку-замку Олена Сміта кишла гарними людьми. Картер уже помітив два зі своїх колишніх завоювань і швидко відкинув їхні пропозиції про матч-реванш.
  
  
  О дев'ятій п'ятнадцять Арманда де Нерро з'явилася на руці молодого світловолосого грецького бога. Картер припустив, що то був той Джок Лоран, якого Луїза називала своїм звичайним супроводжуючим цих заходах.
  
  
  Арманда була всім, що зображали її картини, і більше. Вона була чистокровною, високою, з високими ногами.
  
  
  На ній був обтягуючий шматок оксамиту замість сукні, яка доходила до пупка спереду. Відсутність бюстгальтера давала зрозуміти всім у кімнаті, кому було байдуже, що під оксамитом вона була навіть справжньою. Волосся, якщо можливо, було навіть чорнішим, ніж у Луїзи, з короткими спалахами червоного кольору, сяючими якраз при правильному світлі. Він падав на пологі нахили її сідниць ззаду і на плечі спереду, зухвало драпіруючись по нахилу її грудей.
  
  
  Картер зустрівся з нею поглядом, як тільки вона увійшла до кімнати, і подумав, що перед тим, як відвернутися, стався найкоротший спалах впізнавання.
  
  
  «Достатньо гарна, — подумав він. Ти мене знаєш, я знаю тебе. Тепер подивимося, наскільки добрий перший хід і хто його зробить.
  
  
  Ален Смайт зустрів Арманду в той момент, коли вона увійшла до кімнати. Він поцілував її руку і сказав щось чарівне – і, мабуть, непристойне – її молодому супутнику.
  
  
  Де Нерро, у справжніх традиціях гарних людей, відкинула голову в солодкому сміху. У неї були бездоганні зуби та гарне горло. Картеру це здавалося так само привабливим, як і все інше.
  
  
  Увага Картера переключилася на Джока Лорана. Він був гарний, майже гарний у класичному італійському та іспанському стилі. Він рухався як тореадор, але під смокінгом у нього була статура і, як підозрював Картер, добре натреновані, відточені м'язи боксера-важковаговика.
  
  
  Його обличчя, як і його тіло, не говорило "плейбою". Ніс був зламаний кілька разів, але добре посаджений. Лоб був низько підстрижений між світлим волоссям. та густі золотисті брови.
  
  
  Але саме очі сказали Картеру, що Джок Лоран був для Арманди де Нерро таким же охоронцем, а не ескортом.
  
  
  Вони були схожі на чисту блакитну кригу. Картер знав вираз цих очей. Він бачив те саме щоранку, коли голився.
  
  
  То були очі вбивці.
  
  
  Підтвердженням його висновку стала невелика опуклість під курткою чоловіка. Картер вгадав Беретту чи Люгер, як свою власну Вільгельміну.
  
  
  "Я впевнений, що ви помітили ... вона тут". Луїза стояла біля його ліктя.
  
  
  "Важко з нею нудьгувати", - відповів Картер.
  
  
  "Я знаю. Боже, вона гарна».
  
  
  "Не більше, ніж ти", - відповів Картер, його зуби блищали в посмішці. «Просто багатший. Багатство якимось чином передається своїм власникам, змушуючи їх здаватися красивішими».
  
  
  «Боже мій, він теж філософ».
  
  
  «Тільки у неділю ввечері. Чи зможеш відвести Лорана подалі від Арманди та Смайта?»
  
  
  "Не повинно бути надто складно", - відповіла Луїза. "Він чоловік."
  
  
  Те, як вона це сказала, змусило Картер подумати, що вона не надто дбає про чоловіче населення. "Може, - подумав він, - тому вони вже спали разом, і між ними не було жодної хустки".
  
  
  Луїза була кішкою, що перетинала кімнату, і вугр, що рухався своєю рукою через Лоранове тіло, а її тіло - проти нього.
  
  
  Обміняючись кількома словами, Лоран глянув на свого боса, і Картер побачив ледве вловимий кивок красивої голови де Нерро.
  
  
  Він освіжив свою склянку, чекав стільки, скільки він насмілювався, поки хтось ще не перервав їх тет-а-тет, і перетнув кімнату.
  
  
  Картер перейнявся Смайтом відразу після їхнього прибуття, прийнявши він настільки ж поверхневий характер, як і його господар.
  
  
  Якомога тонше, Картер дав зрозуміти чоловікові, що його приваблюють не лише гарні жінки.
  
  
  Боже, подумав він, які пози потрібно приймати час від часу на благо своєї країни!
  
  
  Він сказав. - «Олен, чудовий ремонт, божественний інтер'єр. Не можу дочекатися, щоб побачити все інше!».
  
  
  «О, дякую, дорогий хлопчику. Можливо, після вечері я проведу тобі грандіозний тур особисто».
  
  
  В очах маленького чоловічка спалахнув блиск, від якого Картер відчув себе незатишно. Він щосили намагався не показати цього.
  
  
  «О, дозвольте мені познайомити вас з Арманом де Нерро. Арманда, Ніколас Карстокус».
  
  
  "Як маєте, сеньйоре?"
  
  
  "Зачарований вами, мадемуазель".
  
  
  Будь-який прусський граф пишався б стилем Картера. Уклін був точним, підбори майже клацали, прийняття простягнутої руки було чемним, а поцілунок - космополітичним.
  
  
  «Ніколас, як і всі ми, – заявив Смайт, – біженець від податків. Американець дуже багатий і, як бачите, Арманда, дуже гарний». Тут одне з яскравих очей на блідому личку моргнув. «Якраз на твій смак, Армандо».
  
  
  «О, правда, Алене, як ти забавний», - вона повернула очі.
  
  
  у бік Картера, і в них було все, окрім веселощів. "Мої вибачення, сеньйоре Карстокус".
  
  
  "О? Навіщо?"
  
  
  "Коли я вперше приїхала, я подумав, що ви якийсь дуже суворий детектив або охоронець, якого Альон найняв для захисту коштовностей гостей".
  
  
  Укол у її тоні недвозначно дав Картер зрозуміти, що вона знала людину, яка ховається за його фасадом.
  
  
  Він зіграв на цьому. Він посміявся.
  
  
  “Боюсь, я ніколи не зможу стати детективом. Я чув, що це нудне заняття. А щодо охорони коштовностей, я б волів їх вкрасти».
  
  
  «Зовнішність оманлива, – заперечила вона.
  
  
  "Чи не так?"
  
  
  Приблизно в цей час у барі завищали Смайта. З яскравим «Вибачте мене» і легким помахом руки Смайт пішов.
  
  
  Де Нерро завела світську розмову. Картер підійшов до неї і уважно вивчив її обличчя. Це була класика, набагато класніша, ніж її фотографії, з усіма точками. Але його увагу привернув її рот. Він був широким, з повними чуттєвими губами, які можна було цілувати.
  
  
  Він подумав, чи можуть ці губи бути настільки ж жорстокими, як чуттєвими.
  
  
  Нарешті він сказав: Ти іспанка?
  
  
  "Басконка".
  
  
  "Чи є різниця?"
  
  
  Очі звузилися. "Дуже велика різниця".
  
  
  "Справді?" Картер відповів невинно. «Боюсь, я не дуже знаюся на…»
  
  
  "Потанцюй зі мною", - перервала вона, ковзаючи в його обійми.
  
  
  "Що?"
  
  
  "Танцюй Зі Мною. Іде хтось, із ким я не хочу розмовляти».
  
  
  Її тіло було пружним та м'яким одночасно. Посмішка на її смаглявому обличчі була загадковою. Вона дражнила і насміхалася, але вона, здавалося, запрошувала. Він вирішив зробити свою презентацію, але вона знову заговорила, перш ніж він отримав шанс.
  
  
  «Тобі не нудні ці вечірки?»
  
  
  "Не завжди. Іноді зустрічаєш найцікавіших людей… таких, як тебе, наприклад». Картер посміхнувся. "Ви прив'язані до блондина ... до того, з ким приїхали?"
  
  
  "Я ні до кого не прив'язана", - коротко сказала Арманда.
  
  
  Картер вирішив, що зараз чи ніколи. «Тоді, якщо вже ви знаходите вечірку нудною і не прив'язані до свого ескорту, чи не хочете ви піти кудись ще… на мою віллу, наприклад… і зробити щось?»
  
  
  "Що наприклад?"
  
  
  Картер знизав плечима. «Разом поспати», - сказав він незворушно.
  
  
  Її сміх у відповідь був низьким, хрипким і абсолютно щирим. "Ви тупі, м'яко кажучи".
  
  
  Її тіло розслабилося, тануло навпроти нього. Вона провокувала його, притискаючи свої стегна до нього та скручуючи стегна. Картер спробував звільнити її, але вона схопила його за талію та притягла ближче. Її груди притулилися до його грудей, і на мить він подумав, що вони вирвуться з-під сукні.
  
  
  "Ви все ще не відповіли на моє запитання", - пробурмотів він.
  
  
  "Звучить весело", - сказала вона, і в її голосі звучало штучне бажання. "Але я боюся, що буду зайнята до пізнього вечора".
  
  
  «Тоді завтра ввечері… Я планую невелику, інтимну вечерю».
  
  
  "На вашій віллі?"
  
  
  "Так, місце Харріса-Уайта. Ви його знаєте?"
  
  
  "Я знаю це. В який час?"
  
  
  "У пристойну годину. Скажімо о дев'ятій?"
  
  
  "О дев'ятій, сеньйор Карстокус".
  
  
  Вона вислизнула з його рук так само швидко і спритно, як увійшла до них, залишивши Картера стояти у центрі підлоги.
  
  
  Він дивився, як вона увійшла до сусідньої кімнати і піднялася сходами. Слідом за нею йшов Ален Смайт. Картер уже збирався піти за нею, коли міцна, мускулиста рука обняла його за плечі.
  
  
  То був Джок Лоран.
  
  
  «Сеньйор Карстокус, сеньйорита Хуанеда збирається співати у салоні. Я знаю, що ви не бажаєте пропустити це».
  
  
  Твердий, проникливий погляд в очах чоловіка і в'язка хватка на його плечі підказали Картеру, що, якщо він справді хоче пройти, йому доведеться зламати руку Лоранові, щоб зробити це.
  
  
  Картер не сумнівався, що зможе це зробити, але це нічого б не довело.
  
  
  Він вирішив дати йому відпочити цього вечора і дізнатися, що він може зробити наступним.
  
  
  * * *
  
  
  Було три години ночі, коли він висадив Луїзу в її готелі. До того часу, як він дістався дороги, що вела до вілли, пішов легкий сніг.
  
  
  Автомобіль злегка занесло, коли він в'їхав у ворота, але зміг виправити це і прослизнути залишок шляху до вхідних дверей.
  
  
  Він був за три кроки від сходів, намацуючи потрібний ключ, коли той ударив його.
  
  
  Ідучи, він зачинив і замкнув ворота.
  
  
  Вони прийшли, шестеро... троє з кущів праворуч від нього, ще троє стрімголов бігли з кущів ліворуч від нього.
  
  
  Картер відскочив назад і відкотився вчасно, щоб уникнути блоку тіла від великого, м'язистого футбольного типу. У той же час він чіплявся за Вільгельміну в кобурі над черевиком.
  
  
  Він витяг «люгер», але перш, ніж він зміг хоч якось використати її, один із трьох з-за дерев встромився йому плечем у спину.
  
  
  "Люгер" вискочив з руки Картера, і він почув, як той ковзає по під'їзній доріжці, коли сила удару змусила його розтягтися через задню частину "мерседеса".
  
  
  Він пішов із нею, прокотився і підійшов готовий.
  
  
  Двоє з них напали на нього одразу, а третій пішов за ним у центрі. Картер завдав удару правою рукою. Поки він був відвернений, його ліву руку потягли і затиснули нерв трохи вище ліктя.
  
  
  Вони були гарні.
  
  
  Оніміння в лівій руці була миттєвим, від плеча до кінчиків пальців.
  
  
  Він спробував зламати захоплення правою, але схопив його з тим самим наміром.
  
  
  «Якби ми хотіли твоєї смерті, Карстокусе, ти був би мертвий».
  
  
  То був великий, м'язистий. Він стояв просто перед Картером, чекаючи на напад.
  
  
  «То що ви хочете, щоб я зробив? Лежав і вдав мертвим?»
  
  
  "Щось на кшталт того", - відповів чоловік. "Або я використовую це".
  
  
  У його правій руці блищав довгий мішок.
  
  
  Картер знизав плечима і розслабився у хватці свого викрадача.
  
  
  "Це більше виглядає як це."
  
  
  Він був на два фути попереду Картера, коли Кіллмайстер своїми руками схопив його за зап'ястя. Використовуючи їх як важіль, він ударив того, що знаходився перед ним, прямо в промежину.
  
  
  Тільки-но чоловік ударився об землю, коли Картер звільнив його праву руку. Він хитнувся своєю вагою, обхопивши вільною рукою шию того, хто все ще тримав його. Потім, використовуючи одне тіло як точку опори, він уперся підборами в обличчя іншому.
  
  
  Коли ноги торкнулися землі, він продовжив падіння, ударив хлопця плечем у живіт і піднявся.
  
  
  Він йшов угору і спускався, прямо через дах "мерседеса". Він чув, як кістки ламаються разом із рваним полотном.
  
  
  Картер обернувся, але в одну мить зрозумів, що було запізно. Інші троє були всюди навколо нього.
  
  
  Йому вдалося пригвоздити одну ногу до колінної філіжанки, а двох інших спробувати ухилитися.
  
  
  Це було марно.
  
  
  Вони обидва вдарили його з боків, один високий, інший низький.
  
  
  Як він падав під вищою вагою. Картер спробував потрапити великим пальцем у око, але лікоть сильно вдарив його в живіт.
  
  
  Потім він опинився під ними, прямо на дорозі, і вони обоє працювали над його животом кулаками, які здавалися свинцевими гирями.
  
  
  Він щосили намагався не втратити свідомість, але це була невдала спроба.
  
  
  Останнє, що почув Картер, був гортанний хрипкий голос, що гарчав: «Чорт візьми, не вбивайте його і не залиш відмітки!»
  
  
  * * *
  
  
  Він був повністю відключений всього на три хвилини, але знадобилося добрих півгодини, щоб повністю прокинутися і нормально дихати.
  
  
  Картер розплющив одне око в щілину, але залишився на сидінні.
  
  
  Він був між ними двома на задньому сидінні седана. Ще двоє сиділи на передньому сидінні, і через лобове скло він міг бачити двох інших у своєму «мерседесі».
  
  
  Тепер сніг був важкий, але крізь нього він міг бачити, що вони знаходяться на вузькій гірській дорозі. Поки вони їхали, Картер спробував поставити кілька орієнтирів.
  
  
  Він не міг, що змусило його подумати, що вони якимсь чином перетнули кордон з Іспанією.
  
  
  Чому Іспанія?
  
  
  Тому що з того часу, як він опинився в Андоррі, Картер проїхав усіма дорогами, якими можна було проїхати, а також деякими дорогами навколо Андорри.
  
  
  Він не міг помітити жодної знайомої ділянки місцевості або дізнатися жодне з маленьких сіл або бензоколонок, повз які вони проїжджали. Крім двох прикордонних переходів на головній автомагістралі, була невелика дорога, що мало використовується, яка вела на захід в іспанські Піренеї з Андорри.
  
  
  В основному він використовувався фермерами, які привозили свої ринкові товари до Андорри, і нікуди в Іспанії не вів, окрім кількох невеликих сіл.
  
  
  Якби вони хотіли вивезти на час з Андорри побитого чоловіка, який втратив свідомість, вони б скористалися цим шляхом.
  
  
  Отже, припустив Картер, він був в Іспанії… і неподалік Країни Басків.
  
  
  Невже Арманда де Нерро вирішила відмовитися від пістолета і просто покінчити з ним, перш ніж вона зможе використати своє тіло, щоб допитати його?
  
  
  "Можливо, - подумав він, - але зараз нічого не міг з цим вдіяти".
  
  
  Вони спустилися з гори у довгій дуговій долині. Внизу Картер бачив розсіяні вогні. Дорога біля підніжжя стала більш вибоїстою, і в міру наближення до села її взагалі не ремонтували.
  
  
  Обидві машини пригальмували, і попереду Картер побачив невисвітлену вивіску: Сієста.
  
  
  Це міг бути шинок до Другої світової війни, розташований на кордоні з Сан-Дієго в Тихуані.
  
  
  Обидві машини хиталися над рваним цементним фартухом і рухалися між двома довгими рядами нефарбованих хатин з жерстяним дахом, які більше були схожі на сараї для худоби з рваними фіранками на вікнах.
  
  
  Там, де не було хатин, були гори сміття, кущі дерев та кинуті частини старих автомобілів. Тут сніг, здавалося, ставав чорним чи коричневим, щойно впав на землю, нагадуючи клаптевий килим… або колаж зі сміття, зроблений божевільним художником.
  
  
  "Гарне місце", - простогнав Картер, даючи зрозуміти, що не спить.
  
  
  Праворуч і ліворуч глянули на нього, але жоден із них не сказав жодного слова.
  
  
  Вони зупинилися біля останньої будівлі. Воно було більше за інших, вдвічі ширше, і, на відміну від деяких інших, у вікна не проникало світло.
  
  
  Картер просто розмірковував про всі ознаки неспання цієї ранкової години, коли двері хатини навпроти них відчинилися, і з неї вийшли двоє чоловіків. Одразу за ними йшли дві жінки.
  
  
  З такою кількістю макіяжу, зачісками та одягом, який він міг бачити у розстебнутих їхніх пальтах, не потрібно було бути студентом з вулиці, щоб зрозуміти, що відбувається.
  
  
  Місце було або борделем, або мотелем по годинах, де дівчата робили свої трюки.
  
  
  Вони сиділи в безшумній машині, доки двоє чоловіків та жінки не поїхали. Потім двері відчинилися, і Картера висмикнули з машини.
  
  
  Один тримав його руки за спиною, тоді як інший - великий, м'язистий, з якого він намагався зробити сопрано - нахилився ближче.
  
  
  «Я не можу вбити вас, сеньйоре, але якщо ви зробите один різкий рух, тут чи всередині, вам знадобляться нові нирки».
  
  
  Він підняв широкий кулак. На пальці було обгорнуто шкарпетку, і Картер припустив, що він був набитий монетами.
  
  
  Картер зрозуміло кивнув.
  
  
  Цим треба зробити близько трьох хороших ударів попереку, і він знав, що йому знадобиться пересадка нирок, якщо він колись знову захоче пописати як слід.
  
  
  Вони утворили навколо нього клин, а товстий - позаду нього, і рушили його за собою.
  
  
  Усередині було ліжко, комод без ящика з дзеркалом, що тріснуло, один стілець і сколотий піддон на табуреті, який, ймовірно, передбачалося використовувати як нічний горщик. Крім розп'яття над ліжком, на голій підлозі і стіні, що облупилася, нічого не було.
  
  
  Свічка поруч із нічним горщиком давала єдине світло.
  
  
  Двері в стіні були відчинені в темряву. Картер припустив, що це була сусідня кімната, тому хатина виглядала вдвічі більше за інших.
  
  
  Картера заштовхали в крісло навпроти чорного отвору і штовхнули вниз. Його дупа ледь ударилася, як потужний ліхтарик клацнув прямо йому в очі.
  
  
  Він спробував повернути голову, але через спалах вилізла рука і вдарила його.
  
  
  «Сеньйоре Карстокусе, моє терпіння майже добігло кінця».
  
  
  Картер усміхнувся і кілька разів похитав щелепою, перш ніж відповісти. "Мені насправді начхати".
  
  
  Знову вдарила рука, цього разу тильною стороною долоні, протилежною щокою.
  
  
  "Слухайте уважно, що я говорю!"
  
  
  Мова була іспанська, але на той час Картер засвоїв діалектичні особливості баскського акценту.
  
  
  Той, хто грав з його обличчям у коржик, безперечно був баском.
  
  
  "Ви привернули мою увагу", - сказав Картер.
  
  
  "Добре. Ти Синя Борода, і я твій головний роботодавець».
  
  
  Картер не зміг зупинити легкий елемент шоку, що вкривав його обличчя. Це все ще могло бути хитрощом де Нерро, але чомусь він у цьому сумнівався.
  
  
  «У нас залишилося лише сорок вісім годин. На той час ваша мета має бути усунена. Я хочу знати ваші плани.
  
  
  «Навіть якби я знав, про що ви кажете, – відповів Картер, – я веду справи тільки з Пепе».
  
  
  "Марк Леклерк помер у Ніцці три дні тому ... став жертвою дуже потужної бомби, закладеної під заднім сидінням його автомобіля".
  
  
  Картер завагався, даючи зрозуміти це, а потім вирішив зіграти у м'яч. "Хто зробив це?"
  
  
  "Я припускаю, що наша подруга наказала. Марк, як ви кажете в Америці, балансував між Арманою і мною, але він знав про її амбіції і зраду. Його вірність, як завжди, була для мене."
  
  
  "І хто ти?"
  
  
  «Це не повинно вас турбувати, але в мене є багато причин бажати смерті цієї суки, що зраджує. Які ваші плани?
  
  
  Картер спробував завдати ще одного удару. "Чому раптовий ліміт часу?"
  
  
  Знову рука, кілька разів наперед, поки Картер не почав чути Вестмінстерські куранти десь глибоко у своїй голові.
  
  
  "Добре Добре. Завтра ввечері. Я запросив її на віллу на вечерю».
  
  
  "Час?"
  
  
  "Дев'ять годин."
  
  
  "А після обіду?"
  
  
  «Я спокушу її та накачаю наркотиками».
  
  
  "Смертельна доза якогось наркотику?"
  
  
  Ні. Він називається лізогін. Його можна ввести через пори шкіри, і його не можна виявити під час розтину».
  
  
  "Тоді як ви плануєте вбити?"
  
  
  "Можна мені сигарету?"
  
  
  Ліхтар заворушився, і між його губ була затиснута цигарка. Втягнувши дим, він вигадав таку брехню.
  
  
  "Автомобільна аварія на повороті шосе прямо під віллою".
  
  
  У темряві настала довга тиша, а потім погасло світло.
  
  
  "Нехай буде так. Просто переконайтеся, що це станеться. Як я вже сказав, ми не можемо більше чекати. Рамос...?»
  
  
  "От", - пролунав голос позаду Картера.
  
  
  «Дайте йому ключі від машини та виведіть його. Сеньйор Карстокус…?»
  
  
  "Так?"
  
  
  «Якщо Аманда все ще буде серед живих за двадцять чотири години, то тебе не буде. Витягніть його звідси!»
  
  
  Картера підняли на ноги і наполовину витягли, наполовину витягли з хатини. Коли вони підійшли до "мерседеса", товстун на ім'я Рамос засунув йому в руку ключі, і двері відчинилися для нього.
  
  
  «Мені треба повернути мій пістолет, – сказав Картер.
  
  
  «Пістолет, сеньйоре? Який пістолет?
  
  
  Погляд чоловіка був твердим, непохитним. Було неможливо сказати, бреше він чи ні.
  
  
  "Люгер, якого ти вибив з моєї руки, коли взяв мене".
  
  
  «Якщо ви втратили свій пістолет, сеньйоре, він все ще там, де ви його втратили. Сідайте в машину!
  
  
  Він не мав вибору.
  
  
  Потужний двигун ожив, і Картер висунувся у вікно.
  
  
  "Рамос?"
  
  
  "Сі?"
  
  
  «Я ніколи не забуваю обличчя».
  
  
  "Так?"
  
  
  «Отже, Рамосе, наступного разу, коли я побачу твою, я уб'ю тебе».
  
  
  Одинадцятий розділ.
  
  
  Їжа була чудовою. Страви з чудового тонкого лосося, спійманого в місцевих водах, охолодженого гаспачо, салату з ендівію та авокадо та рідини для полоскання рота.
  
  
  Кільця паельї, кожен у супроводі належного вина, вони переміщалися через освітлений свічками стіл.
  
  
  Картер відкинув свій вигляд веселого оповідача на півдорозі до закуски. Арманда де Нерро вчинила так само. У її фізичних позах і манерах все ще було трохи лукавої куртизанки, але її мова та напруженість в очах говорили набагато більше.
  
  
  Під час трапези Картер згадував події попереднього вечора. Усі його припущення після Пепе та Марселя цілком виправдалися. Не мало значення, хто був його головним роботодавцем. Що було важливо, то це те, що ця людина дала Картеру боєприпаси, щоб притиснути Арманду де Нерро.
  
  
  Коли десерт було подано, Картер вибачився за Естрелліту і попросив її повідомити решту слуг, що вони можуть піти.
  
  
  Тепер він провів високу темноволосу красуню в музичну кімнату, її високі еркери виходили на миготливі вогні Андорри-ла-Велли і вкриті снігом гори позаду.
  
  
  «Ще вина? Може, бренді?
  
  
  «Бренді. Я подумаю".
  
  
  "Добре."
  
  
  Картер налив два важкі кришталеві кубки наполовину і простяг один їй. Коли її прикрашені дорогоцінним камінням пальці обвилися навколо чаші кубка, її губи скривилися від малинових веселощів.
  
  
  «У тебе такий самий апетит до випивки, як і до хорошої їжі. Ніколас».
  
  
  "Правда." - Сказав Картер, сьорбаючи. "Я наполовину грек, наполовину американець і весь варвар".
  
  
  «І мені сказали, що у вас такий самий апетит до жінок».
  
  
  "Також правильно".
  
  
  Разом із Картером, трохи позаду її плеча, вони перебралися в одну з бухт.
  
  
  «І я стану просто ще одним із твоїх завоювань цього вечора?»
  
  
  "Я думаю, дорога леді, це повністю залежить від вас", - сказав Картер з посмішкою. «Але – дозвольте мені сказати це – я не думаю, що хтось колись переможе вас».
  
  
  "Дехто намагався", - сказала вона, нахиляючи голову набік і відводячи плече назад, поки їх губи майже не доторкнулися.
  
  
  "Я чув. Ваші чоловіки, наприклад. Усі вони скінчили насильницькою смертю».
  
  
  Знову плоска посмішка, така ж смертоносна, як і кумедна. "Здається, ти багато знаєш про мене, Ніколас Карстокус, тоді як я знаю про тебе дуже мало".
  
  
  "Що ви хотіли би дізнатись?"
  
  
  "Ну, наприклад... чим ти займаєшся, крім того, що влаштовуєш невеликі інтимні вечері, п'єш гарне вино і спокушаєш жінок?"
  
  
  Картер відповідав холодним веселостям її посмішки і використав свої очі, щоб проникнути крізь її очі в саме серце її душі.
  
  
  "Я вбиваю людей".
  
  
  Вона моргнула один раз, і, крім усмішки, що згасає, не було ніяких інших ознак того, що він сказав щось незвичайне.
  
  
  "Як я помітила на вечірці Альона, ви досить прямолінійні".
  
  
  Тим паче зараз. Ми обидва знаємо… еєєєє, навіщо далі фехтувати? "
  
  
  «Коли вбиваєш… це заради грошей?»
  
  
  "Не зовсім. Є також елемент ризику, небезпека, пов'язана з полюванням на справжнісінький видобуток… чоловіка».
  
  
  "Або жінку?"
  
  
  "Або жінку".
  
  
  Картер знала, що гра в кішки-мишки стає кращою, але вона добре це приховувала. Рука, що спритно прибирає волосся з обличчя, ковток бренді, швидкий погляд на нього тільки для того, щоб закотити очі до мерехтливих вогнів перед ними, - все для того, щоб сформулювати її наступний крок, наступну промову.
  
  
  Коли вона заговорила, вона спочатку обернулася до нього обличчям. Картер відчув щось нове, майже хижа в її класичних, аристократичних рисах обличчя та повному роті.
  
  
  "Я не довіряю авантюристам, особливо тим, хто вважає грошову вигоду основою своїх дій".
  
  
  Картер знизав плечима, не відриваючи погляду від неї. «Ви маєте право на свою думку. Щодо мене, я не довіряю ідеологіям і тим, хто сліпо їх переслідує».
  
  
  "Туше". Здавалося, вона розслабилася, навіть зайшла так далеко, що простягла руку і провела довгим рубіново-червоним нігтем по скулі Картера. «Ви чарівна людина і, наскільки я розумію, дуже винахідлива».
  
  
  Вона злегка рушила, рівно настільки, щоб притулитися своїми м'якими грудьми до його грудей. Дотик був електричний, і Картер не намагався приховати свою реакцію.
  
  
  «Мені цікаво, яке було б мати таку людину, як ти, – з твоєю енергійністю, повною відсутністю моралі, сумнівів, майже нелюдською людиною – біля мене».
  
  
  "Є тільки один спосіб дізнатися".
  
  
  «Коли ви плануєте вбити мене, синьйоре Синя Борода? До, під час чи після?»
  
  
  «Я ніколи не відмовлюся від тілесних радощів заради грошей».
  
  
  «І як… як мені зустрітися із Творцем?»
  
  
  "Я ще не вирішив".
  
  
  «Можливо… під час… я зможу навернути тебе».
  
  
  "Зверни мене?"
  
  
  - Так… звісно, з додаванням грошей. Скажіть, удвічі більше, ніж вам пропонував Леклерк?
  
  
  «Це було б сильним спонуканням. Хазяйська спальня знаходиться праворуч нагорі сходів».
  
  
  Арманда ковзала і рухалася, ніби під її ногами було тільки повітря, через усю кімнату та широким холом. Картер закурив і кілька разів затягнувся, прислухаючись до її кроків по вкритих килимом сходах.
  
  
  Коли звук стих, він увійшов у велику кімнату, гасивши світло на своєму шляху. У темряві він піднявся сходами, а потім уважно подивився у вікно на звивисту дорогу внизу.
  
  
  Хоча зараз йшов сильний сніг, він міг розрізнити їхню машину - сірий седан. Він був припаркований неподалік першого повороту трохи нижче вілли.
  
  
  Прикривши світло сигарети в руці, він швидко дозволив залишкам вечора стати на свої місця.
  
  
  Арманда де Нерро була твердо впевнена у своїй особистості та причині своєї присутності в Андоррі.
  
  
  Як найманого вбивці його купили. Отже його можна було купити знову. Ціна? Її тіло та достатня кількість доларів.
  
  
  Але для Картера цього було б замало.
  
  
  Йому доведеться налякати її ще трохи. Він повинен був переконатися, що його припущення було вірним про людину, яка хотіла її смерті і хотіла взяти під контроль організацію ETA.
  
  
  Потім він переконає її, що він, Ніколас Карстокус, може ще більше допомогти їй. Але якби він знав усе.
  
  
  Опинившись у довірі леді, Картер був майже впевнений, що зможе отримати все інше, перш ніж він їй більше не знадобиться: переважно місцезнаходження ракет.
  
  
  Він знову спустився сходами і перетнув велику кімнату. У хаті було тихо, як у гробниці, коли він піднявся головними сходами і ввійшов до головної спальні.
  
  
  Вона була оголеною Майєю, що гарно розтяглася на ліжку. Вона приглушила світло доти, доки він, здавалося, не змусив її тіло світитися на зовсім білих простирадлах.
  
  
  Картер міг бачити кожен вигин, кожну западину та кожну ямочку на її гнучкому тілі.
  
  
  Перед від'їздом Естрелліта розвела невелике багаття. Він горів слабо, даючи мало тепла, але багато атмосфери.
  
  
  Картер дозволив своїм очам напитися наготі Арманди, коли він стягнув смокінг, а потім сорочку зі свого тіла.
  
  
  Він продовжував роздягатися в унісон зі своїм рухом до неї. Коли вона говорила, його коліна були біля ліжка.
  
  
  "Хто це, Ніколас?"
  
  
  "Хто?"
  
  
  "Той, хто найняв вас?"
  
  
  "Леклерк".
  
  
  Ні. Леклерк був лише посильним, зв'язковим. Чи це був Мендес, цей старий дурень? Він нарешті зрозумів, що насильство – єдиний шлях?»
  
  
  «Ось чому ви хотіли вбити Хуліо Мендеса? Тому що ви думали, що це він хотів вашої смерті?
  
  
  "Звідки ти знаєш…?"
  
  
  Часу було не так багато. Він міг бачити настороженість у її очах, погляд тварини, готової стрибнути.
  
  
  Слова, фрази, акценти з попереднього вечора промайнули в голові Картера.
  
  
  ... ця сука-зрадник ...
  
  
  Кого зрадила Арманда де Нерро?
  
  
  Ти ж знаєш, правда? - сказала вона пошепки. "Ти знаєш. Я бачу це у твоїх очах».
  
  
  "Думаю, я знаю... Манда".
  
  
  Її рука витягла з-під подушки маленький автоматичний пістолет. Як кішка, її тіло скотилося з ліжка. Вона вже розмахувала пістолетом, коли її коліна торкнулися килима, а тіло зігнулося, чекаючи пострілу у відповідь.
  
  
  Картер очікував на реакцію, але не таку вже дивну.
  
  
  Очевидно, єдине, чого вона хотіла від Картера, – це особистість її суперниці.
  
  
  Тепер, коли вона мала її, корисність Картера закінчилася.
  
  
  Звук пострілу з маленького пістолета був трохи більшим, ніж бавовна, але полум'я, що стріляло з дула, було яскравим у темній кімнаті.
  
  
  Він відчув, як куля проходить повз його вухо, коли він кинувся на ліжко. Вона перекочувалася праворуч на одному коліні, коли він відскакував від матраца над нею.
  
  
  Пістолет знову вистрілив, і Картер відчув, як його ліве передпліччя смикнули, коли його права рука розбила її зап'ястя. Вона застогнала від болю, але кинулася до пістолета.
  
  
  Картер вдалося відштовхнути його коліном від її хватки і розгорнути правою рукою по широкій, потужній дузі. Його долоня різко вдарилася об її обличчя.
  
  
  Вона шалено крутилася по килиму, поки не вдарилася спиною об стіну. Картер був на ній за секунду, але в ній досі залишалося багато сили.
  
  
  Обидві руки метнулися до його обличчя, як кігті, її гострі, як бритва, нігті вп'ялися в його щоки.
  
  
  Його рука знову розвернулася. На цей раз удар був твердим. Звук його пальців по її підборідді був подібний до пострілу в тихій кімнаті.
  
  
  Арманда почав згинатися, коли схопив її за горло обома руками і притис до стіни.
  
  
  Саме тоді він побачив кров, що хлинула з його лівого передпліччя, і відчув біль.
  
  
  Її другий постріл знайшов мету.
  
  
  Навіть із притиснутими пальцями до її горла, вона штовхнула вгору, намагаючись колінами знайти його промежину.
  
  
  "Тихо!" - Прохрипів він, його обличчя практично пригорнулося до її обличчя. "Якщо ти цього не зробиш, я зламаю тобі шию, як гілку!"
  
  
  "Баста!" їй вдалося каркнути, навіть коли він розслабився у його хватці.
  
  
  "Це Лупі де Варга, чи не так?" Нема відповіді. «Він називав тебе Манда?
  
  
  "Так."
  
  
  «Ви підставили його в Італії, чи не так. Тоді весь бізнес із Червоною бригадою був підлаштований, щоб прибрати його з дороги, чи не так?»
  
  
  Їй не треба було відповідати. Він бачив істинність своїх слів у її очах.
  
  
  "Хіба ви не знали, що він живий, що він пережив пожежу в Сан-Ремо?"
  
  
  "Ні."
  
  
  «Чому він найняв мене, щоб я тебе вбив, а не зробив це сам?»
  
  
  Вона проігнорувала його запитання та відповіла своїм власним.
  
  
  "Хто ти? Звідки ти знаєш так багато…?
  
  
  "Ти хочеш жити чи померти?" Картер загарчав, перебиваючи її. «Я хочу те, що ти маєш. Ти можеш жити, доки я про це не впізнаю».
  
  
  Зрештою, вона знову ввела в гру свої пазурі, цього разу глибоко вп'явшись у ліву руку Картера прямо над раною.
  
  
  Біль був миттєвим і на мить майже засліплюючим. Картер видав гортане гарчання і негайно послабив хватку на її горлі.
  
  
  Арманда метнулася через кімнату, впавши навколішки, її руки знайшли і схопили маленький автомат.
  
  
  Легке запаморочення все ще тримало Картера, але він зумів податися до неї. Його план полягав у тому, щоб повалити її на підлогу своєю вагою, але знову вона виявилася швидше, ніж він думав.
  
  
  Вона перекотилася на бік і, мов навчений акробат чи партизан, схопилася на ноги.
  
  
  Він звалився на підлогу і перекотився на спину.
  
  
  Тепер шансів було замало – напевно, зовсім не було. Вона стояла за п'ять футів від нього, обома руками тримаючи пістолет прямо з її грудей, що здіймалися. Крихітний темний отвір дула автомата був спрямований прямо йому в живіт.
  
  
  "Дивно, - подумав Картер, - як дивно вона гарна з кров'ю, що капає з підборіддя, сплутаним волоссям кольору ворона, викликом в очах і блискучим потом на її оголеному, тремтячому тілі".
  
  
  "Хто ти?"
  
  
  "Ніколас ..."
  
  
  "Хто ти!" - крикнула вона, її суглоби на спусковому гачку стали трохи білішими. "Ти дуже багато знаєш, щоб бути просто найманим вбивцею!"
  
  
  І тоді він знав.
  
  
  Вона була божевільна... божевільна, як злиться лише фанатик.
  
  
  «Я не вб'ю тебе швидко, ти ж знаєш. Я спершу вистрілю тобі в живіт. Він горітиме, як пекельний вогонь. А потім я вистрілю тобі в колінні філіжанки, спочатку в одну, потім в іншу…»
  
  
  Картер напружився, чекаючи на перший постріл, але нічого не сказав. Він котився праворуч. Його ліва рука вже одержала одну кулю; ще один у відсутності великого значення. Краще у руці, ніж у кишечнику.
  
  
  Але йому ніколи не доводилося рухатись.
  
  
  Раптом кімната вибухнула звуком, і глибокої западини між великими конічними грудьми Арманди де Нерро більше не було.
  
  
  На його місці була величезна кругла порожнина, що оголювала кров та кістки.
  
  
  Пістолет випав із її рук, і її очі закотилися, коли вона кинулася вперед через тіло Картера.
  
  
  Через її плече в дверях він побачив постать у темному плащі. Незадовго до того, як його зір був закритий тілом де Нерро, постать нахилилася вперед і щось шпурнула в кімнату.
  
  
  Картер мигцем побачив страшенно понівечене обличчя з одним працюючим оком. Інший був лише білою западиною в сирій плоті.
  
  
  До того часу, як він вивільнився з кривавого безладдя, в якому колись була Арманда де Нерро, постать зникла.
  
  
  Щоб переконатися, що жінка мертва, не потрібно медичного ступеня. Куля увійшла їй у спину прямо між лопаток.
  
  
  Його вихід між грудьми Картер уже бачив.
  
  
  Решта теж була досить простою.
  
  
  Вільгельміна, сіра цівка диму все ще сочилася зі стовбура, лежала посеред підлоги.
  
  
  Лупі де Варга помстився. Особисто.
  
  
  І в той же час він підставив стороннього, тому його вороги в ETA ніколи не могли звинуватити його в її смерті.
  
  
  Може бути.
  
  
  Картер схопив Вільгельміну і кинувся до сходів. Він вийняв магазин і знайшов саме те, що очікував. Він був порожній.
  
  
  У разі помилки де Варга не хотів, щоб на його пошуки прилетіла ще одна куля з Люгера.
  
  
  Картер перетнув двір, знаючи, що з його боку не буде відплати. Ледве він дістався краю урвища, як далеко внизу почув звук двигуна. За кілька секунд він побачив світло фар крізь сніг та дерева. Вони розвернулися і рушили з гори.
  
  
  Повернувшись до будинку, Картер почав підніматися сходами, але зупинився, коли його погляд упав на ступню і частину ноги, що стирчали з-під сходів.
  
  
  Це був Джок Лоран, і в його грудях була діра, дуже схожа на ту, яку Картер щойно бачив у спальні.
  
  
  «Обережно, – подумав він, – дуже акуратно. Можливо, це навіть можна було б витлумачити як випадковість хтивої долі: любовний трикутник.
  
  
  Повернувшись нагору, він пройшов крізь спальню у ванну.
  
  
  Він був безладно. Кров уже запеклась у борозенках на його щоках від нігтів Арманди.
  
  
  Його рука болісно пульсувала, але рана затяглася. Куля пройшла наскрізь, але залишила губчастий отвір у місці виходу.
  
  
  Картер швидко заклеїв усе, що зміг, на своєму обличчі і перевернув пляшку лосьйону для гоління через руку.
  
  
  Якщо його припущення було вірним, у нього було страшенно мало часу.
  
  
  Він ледве перебинтував руку відірваними смужками наволочки, як почув, як машини ковзають переднім двором.
  
  
  Натягнувши сорочку та куртку, він на мить кинувся до холу. Велика кімната внизу страшенно мерехтіла синіми вогнями, що оберталися, через вікно.
  
  
  Зробивши паузу рівно настільки, щоб взяти чотири свіжі магазини для Вільгельміни, Картер побіг до вікна. Крокнувши з вікна і вхопившись за дерево, він почув безперервний стукіт по вхідних дверях.
  
  
  Він майже чув голос Лупі де Варга, який телефонним проводом долинав до місцевої поліції: «Я якраз проїжджав повз, коли почув звуки, певен що, була стрілянина.
  
  
  Можете уявити? У нашій тихій маленькій країні... стрілянина? Я знаю, що це, ймовірно, неможливо, але я думаю, вам слід зайнятися розслідуваннями..."
  
  
  Ймовірно, єдиною причиною, з якої Картер мав час, щоб спуститися з дерева до землі, була неймовірність всього цього.
  
  
  Постріли в Андоррі? Злочин - навіть убивство - у цьому маленькому раю, вільному від злочинності?
  
  
  Десять до одного вони обговорювали це в поліцейській дільниці двадцять хвилин, перш ніж вирішили провести розслідування.
  
  
  Тим не менш, це буде дупа Картера в супі, коли вони виявлять двох дуже мертвих експатріантів і одного зниклого безвісти.
  
  
  Опинившись на землі, він прокладав собі шлях гребенем до рогу будинку.
  
  
  Сторона, що вела до проїзду, була чистою, але на подвір'ї перед будинком все ще танцювали сині вогні.
  
  
  Спуститися в Андорра-ла-Велья дорогою не могло бути й мови. Пішки сушею, снігом і майже прямолінійним урвищем, було однаково далеко.
  
  
  Був лише один вихід.
  
  
  Картер обережно рушив уздовж стіни будинку, доки не опинився прямо навпроти гаража.
  
  
  Він міг чути голосні сердиті голоси з вікон зверху надвір.
  
  
  Глибоко зітхнувши, він метнувся через відкритий простір і вбіг у відкриті двері гаража. За відчуттями він пробрався в тил і знав, що лижна шафка була там.
  
  
  Через п'ять хвилин, взутий у лижні черевики, з вуличними туфлями, прив'язаними до шиї, він вислизнув через задні двері гаража.
  
  
  За дві тисячі футів прямо під ним лежали вогні Андорра-ла-Велли.
  
  
  Якомога тихіше він пристебнув черевики до лиж і дійшов до самого краю.
  
  
  Він бачив на ярдів сорок, а ліва рука страшенно хворіла.
  
  
  "Принаймні, одне добре", - подумав він. Мої сліди будуть покриті снігом за десять хвилин після того, як я їх зроблю.
  
  
  Він повільно перелетів через край і за кілька секунд мчав униз схилом гори зі швидкістю понад шістдесят миль на годину.
  
  
  Дванадцятий розділ.
  
  
  Нік Картер викинув лижні черевики та лижі у великий сміттєвий бак і замінив черевики своїм вуличним взуттям.
  
  
  Він вийшов із яру за довгим рядом готелів у темному кінці Les Escaldes. Він обережно пройшов паралельно головній вулиці за сотню ярдів праворуч від нього.
  
  
  Авеню ель-Піко являв собою крихітний провулок з магазинами та житловими будинками. Готель Луїзи знаходився на розі головної вулиці та Ель-Піко.
  
  
  Картер стояв у глухому куті Ель-Піко, і його голова і плечі ставали білими.
  
  
  Між ним та готелем знаходилися чотири широкі житлові будинки. Він не мав можливості сміливо пройти через хол готелю поодинці до кімнати Луїзи. Було лише два шляхи: через дах чи за допомогою Луїзи.
  
  
  Він вирішив спочатку спробувати останнє і перейшов вулицю до пивного підвалу. Відразу за дверима був вузький хол, з обох боків якого було розвішано пальто.
  
  
  Картер перебирав їх пальцями, доки не знайшов верхнє пальто з високим коміром приблизно його розміру. Він натягнув її і штовхнув двері до головної кімнати.
  
  
  Він був сповнений, переважно молоді люди за довгими голими дерев'яними столами. Почувся гучний сміх і брязкіт важких пивних кухлів, коли Картер натягнув хутряний комір на понівечене обличчя і попрямував через столи до знака з написом «Телефон».
  
  
  Це було чудово: настінний телефон біля заднього виходу.
  
  
  Він набрав номер у готелі, і на восьмому гудку сонний консьєрж відповів.
  
  
  «Сеньйорита Луїза Хуанеда, милість».
  
  
  "Uno momento".
  
  
  Картер засовався, коли в кімнаті Луїзи задзвонив телефон. Двічі чоловіки проходили в межах трьох футів від нього на шляху до будинку.
  
  
  Сьогодні ввечері, подумав Картер, йому просто пощастило, що справжній власник пальта, яке він носив, матиме проблеми з сечовою міхурою.
  
  
  "Немає відповіді, сеньйоре".
  
  
  "Грасіас".
  
  
  Йому знадобилося ще дві хвилини, щоб знайти номер клубу.
  
  
  "Кабаре Амур".
  
  
  «Сі, я хотів би поговорити з сеньйоритою Хуанедою на милість».
  
  
  "Співробітники не можуть приймати дзвінки".
  
  
  "Це важливо... терміново".
  
  
  "Вона на сцені".
  
  
  "Ви можете надіслати їй повідомлення?"
  
  
  "У мене немає олівця".
  
  
  Пальці Картера поколювали. Він відчував, як вони обвиваються довкола шиї чоловіка.
  
  
  «Я ж сказав тобі, це…»
  
  
  Лінія обірвалася.
  
  
  Картер вилаявся і подивився на годинник.
  
  
  Мине ще як мінімум дві години, а то й більше, перш ніж Луїза покине клуб.
  
  
  Він не міг дві години перебувати на вулиці, особливо в такий холод, коли голова паморочилася.
  
  
  Йому треба було сховатись під прикриттям, і швидко.
  
  
  Не бажаючи знову показувати себе в підвалі, він вискочив через задній вихід і обігнув будинок, аж поки не повернувся на авеню ель-Піко.
  
  
  Він повільно закурив і затиснув у долонях цигарку, уважно вивчаючи чотири будівлі, що ведуть до готелю.
  
  
  Якби він тільки міг отримати один із цих дахів.
  
  
  "Perdoneme".
  
  
  Картер стояв прямо перед булочними дверима. Він відійшов убік, коли повз нього пройшла зігнута стара. Зв'язування ключів дзвеніло в її руці, а в руках вона тримала три мішки з продуктами.
  
  
  Вона була на півдорозі до ганку останнього житлового будинку, коли Картер побіг за нею. До того часу, як він підійшов до неї, вона прочинила двері і щосили намагався її відчинити.
  
  
  "Дозвольте мені, сеньйора".
  
  
  Вона вийшла, не кажучи жодного слова. Коли Картер запропонував стати позаду неї, вона розвернулася на порозі, войовничо перегороджуючи йому шлях.
  
  
  «Mi amigo…» - сказав Картер, вказуючи нагору сходами.
  
  
  Вона загарчала йому у відповідь гортанною промовою, яку він не міг зрозуміти, і жестом вказала на групу гудків на висоті голови за дверима.
  
  
  Коли він усміхнувся і все одно увійшов, вона влучно вдарила його по гомілки і зачинила за собою двері. Палець із розпухлими кісточками пальців знову вказав на зумер, і її зморшкувате обличчя сердито глянуло на нього через скло.
  
  
  "Ти гидка стара сука", - прошепотів Картер.
  
  
  Вона кивнула, повернулася і почала підніматися сходами.
  
  
  Картер зачекав, поки вона зникла з поля зору, а потім почав безладно натискати всі кнопки.
  
  
  Нічого.
  
  
  Він повернувся на тротуар і піднявся вулицею до наступного житлового будинку.
  
  
  На цей раз він отримав кілька голосових відповідей.
  
  
  “Це я, Хосе Картеро. Мені дуже шкода, але я знову залишив свій ключ у своїй квартирі. Якщо б ви…"
  
  
  Двері все ще зло гули, коли Картер піднімався сходами чотири сходинки за раз. Над майданчиком на верхньому поверсі був відкидний люк із вузькими сходами.
  
  
  Вмить він знову опинився в снігу, бігаючи по дахах.
  
  
  Готель був на поверх вище даху останньої квартири, але був обладнаний старомодними висувними пожежними сходами. Так будували європейські будівлі впритул один до одного. Ви можете переходити від будівлі до будівлі, але не передньої або задньої частини будівлі.
  
  
  Сходи-люк у готелі були такі самі. З верхнього поверху він уникнув ліфта і піднявся сходами. На третьому поверсі він пошукав 312 і швидко знайшов його.
  
  
  Замків було два. Один був під ключ під ручкою, а інший нещодавно був встановлений засувом в панелі над ним.
  
  
  Картер провів лезом Хьюго через тріщину та вниз. Ригель не був замкнений. Засувка під ключ відреагувала на легке потрясіння дверей. Поступово він зміг відкрити його лезом стилету.
  
  
  Опинившись усередині, він зачинився і з полегшенням зітхнув за собою двері.
  
  
  У ньому було дві кімнати: вітальня та крихітний альків спальні за пошарпаними рваними фіранками.
  
  
  Уникайте будь-якого світла. Картер шукав, доки знайшов пляшку і склянку. Це був джин, але на той момент йому було все одно.
  
  
  Радіо стояло в алькові на крихітній підставці. Він крутив ручку, доки знайшов Radio Andorra, налив повну склянку джина і розтягнувся на ліжку, щоб чекати.
  
  
  * * *
  
  
  "Нік! Нік!"
  
  
  Голос долинув до нього, і він подумки спробував підпливти, щоб зустріти його. Це було важко, дуже складно. Його руки, здавалося, не хотіли плавати, а його розум був у тумані.
  
  
  Знову голос, на диво знайомий, спробував дістатися до нього. Але тільки тоді, коли його ліва рука була з'єднана залізною стрічкою, він відповів.
  
  
  Як пострілом, він підвівся вертикально, водночас смикнув рукою. Це тривало кілька секунд, поки біль не пройшов з його лівої руки через його тіло в кінчики пальців правої руки і повернувся назад, щоб онімів мозок.
  
  
  Як спущена повітряна куля, він знову притиснувся до ковдри з гагачого пуху і важко підняв повіки.
  
  
  Темні, блискучі очі і тліючі риси Луїзи Хуанеди стали виразнішими над його обличчям.
  
  
  “Господи, я не знала, що це ти. Я мало не проткнула тебе цим, перш ніж зрозуміла!
  
  
  Картер моргнув і побачила в її руці те, що могло бути блискучим близнюком Х'юго.
  
  
  "Що трапилося?"
  
  
  "Це довга історія. Де пляшка джина?"
  
  
  Ти пролив це на ліжко. Я маю іншу». Вона швидко перетнула кімнату і повернулася, наливаючи. "От."
  
  
  Він випив половину склянки за один ковток, дозволив рідині спалити біль у руці, а потім знову знайшов її обличчя своїми зосередженими очима.
  
  
  "Арманда ..."
  
  
  "Я знаю. Це по радіо та по всьому місту».
  
  
  "І країні". Картер знизав плечима, знову напиваючись. “Це маленька країна. Вони мене шукають?
  
  
  "У кожному сміттєвому баку. Що трапилося?"
  
  
  Коротко, короткими уривчастими пропозиціями, Картер передав події ночі, не пропустивши жодної жахливої деталі.
  
  
  На честь Луїзи, вона захоплено слухала і не моргнула, навіть коли він описав картину, на якій Арманда де Нерро розноситься на частини прямо в нього на очах.
  
  
  "Ви впевнені, що це був де Варга?"
  
  
  "Це зрозуміло. Це не міг бути хтось інший. І обличчя, яке я побачив у дверях, виглядало так, ніби це був утікач із палаючої будівлі».
  
  
  Картер спробував підвестися, і знову біль утримав його в нерухомості за кілька дюймів від ліжка.
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  "Невелика дірка десь там", - відповів він, невизначено вказуючи правою рукою на ліву.
  
  
  Луїза спритно зняла пальто з хутряним коміром і ввімкнула ліжко.
  
  
  "Боже мій…"
  
  
  Картер глянув униз. Рана знову відкрилася, і рукав його куртки був темно-червоним від ліктя до зап'ястя.
  
  
  "Зніми це", - простогнав він. "розріж ножем".
  
  
  Вона обережно прорізала шов на його плечі і згорнула
  
  
  тканина вниз і поверх його руки.
  
  
  "Думаю, я захворію".
  
  
  "Ви можете почекати п'ять хвилин? Де ванна?"
  
  
  "Сюди."
  
  
  Вона взяла його за праву руку і повела через вітальню до дверей, яких він не помітив, коли вперше увійшов. Всередині вона ввімкнула світло і залишилася за ним, обережно відводячи погляд від його руки.
  
  
  "Візьми одне з цих рушників", - сказав Картер, стиснувши зуби і перевертаючи пляшку з джином на руці. обережно залишаючи трохи пити.
  
  
  "Що тепер?" — спитала вона.
  
  
  «Протріть рушником. Тут є пов'язки?
  
  
  "Я можу приготувати".
  
  
  "Зроби це." - сказав він, проковтнувши півтора пальця і, хитаючись, пішов за нею до вітальні.
  
  
  Він відкинувся на диван, вимірюючи залишок джину між губами, поки Луїза акуратно зав'язувала негарну рану.
  
  
  «А тепер, - сказав він, - що в тебе є для мене? І сподіватимемося, що це добре».
  
  
  Вона підвелася і рушила через кімнату. Вона швидко зняла зі стіни комод, потяглася за нього і витягла конверт. Знову сівши поряд з ним, вона витягла вміст конверта і розклала все на кавовому столику перед ними.
  
  
  «Ось список усіх архітекторів, інженерів-будівельників та підрядників, які відповідають списку збудованих чи споруджуваних будівель, який ви мені дали».
  
  
  "І…?"
  
  
  "Ні", - сказала вона і швидко додала з усмішкою: "Але ..."
  
  
  «Будинки, які я вам дав, були нові. Я не врахував ремонт… вірно?»
  
  
  Задоволена усмішка трохи зникла з лиця Луїзи, і одна брова запитливо підвелася. "Звідки ти знаєш?"
  
  
  "Тільки припущення", - прохрипів Картер і дозволив залишкам джину стекти на язик. "Це вілла Олена Смайта, чи не так?"
  
  
  "Так", - кивнула вона. «Архітектурний та структурний ремонт було виконано компанією De Palma and Sons Limited із Сан-Себастьяна».
  
  
  "А зв'язок?"
  
  
  "De Palma and Sons Limited - закрита корпорація, що повністю належить холдинговій компанії в Ліхтенштейні".
  
  
  "Якого не можна було відстежити", - криво сказав Картер.
  
  
  "Це правильно."
  
  
  «Але я поклав би свою здорову праву руку на свою дупу, ліву руку, яку Арманда де Нерро або її мати володіють контрольним пакетом акцій у корпорації Ліхтенштейна».
  
  
  "Але як Ален Смайт вписується?"
  
  
  "Гарне питання. Я хочу це з'ясувати і, якщо можливо, поговорити з Марією де Нерро».
  
  
  Очі Луїзи затьмарилися, нижня губа скривилася між блискучими зубами.
  
  
  "Що це таке?" - спитав Картер.
  
  
  "Вона мертва", - відповіла Луїза. «Вона повісилася у своєму готельному номері близько години тому».
  
  
  Картер усміхнувся і здоровою рукою провів по лобі. «Адже вони не втрачають час даремно? Ще одна хороша ставка в тому, що тепер Лупі де Варга знає, що ми знаємо. Ви знайшли щось про цих двох американців?»
  
  
  "Можливо, один ... архітектор".
  
  
  "Грінспен?"
  
  
  «Так. Один із барменів у клубі вчора працював на невеликому званому обіді на віллі Смайта. Це було для групи іспанців. Так він побачив американця. у машину, в яку виїжджали троє іспанців”.
  
  
  "Чорт…"
  
  
  "Що це таке?" - спитала Луїза, побачивши раптову білу лінію на стислій щелепі Картера.
  
  
  «Робота Грінспена зроблена. Швидше за все, до теперішнього часу він уже мертвий».
  
  
  «Господи, хіба в них немає…»
  
  
  "Совісті?" Картер закінчив. Ні. І якщо інженер зробить свою роботу, ми дізнаємось, як мало у них совісті».
  
  
  "А його робота…?"
  
  
  Картер простягла руку і швидко перегорнула величезну купу фотографій, розкладених на журнальному столику. Нарешті він вибрав одну і перемістив її між ними.
  
  
  "Вілла Смайта?" — спитала вона.
  
  
  Картер кивнув головою. "Ви бачите ці турелі та вежі?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Порахуй їх."
  
  
  Повільно усвідомлення налилося на обличчя Луїзи. "Madre de Dios", - видихнула вона. "Їх вісім!"
  
  
  «І робота інженера – спорядити ракети всередині цих восьми веж».
  
  
  Картер поклав перед собою блокнот та олівець і почав писати. При цьому він гаркнув питання та інструкції Луїзі.
  
  
  "Як ти думаєш, я буду в безпеці тут до темряви завтра ввечері?"
  
  
  «Я маю так думати. Про вбивство в Андоррі практично нічого не чути. Я припускаю, що поліція викличе слідчі підрозділи з Іспанії чи Франції за допомогою».
  
  
  «Для цього мені знадобиться свіжа пов'язка, – сказав він, показуючи на руку, – і чистий костюм. І я хочу, щоб ви поїхали до Барселони сьогодні увечері».
  
  
  "У Барселону?"
  
  
  "Так." Він передав Луїзі три аркуші паперу, на яких щось писав. «Передай це повідомлення цьому хлопцю якнайшвидше».
  
  
  Вона глянула на ім'я на папері, а потім знову подивилася на Картера. "Рамон Кубанез?"
  
  
  "Вірно", - відповів Картер. «Якого біса, це його шоу. З таким самим успіхом він міг би брати участь у ньому. І є одна річ, яку ти можеш піти та взятий для мене прямо зараз».
  
  
  "Яка?"
  
  
  «Пляшка віскі. Ненавиджу джин».
  
  
  Тринадцятий розділ.
  
  
  Картер примружився через щілину між фіранками і оглянув головну вулицю Ле-Ескальдес, що простягається через річку до Андорри-ла-Велли.
  
  
  Сніг припинився кілька годин тому близько півдня. Тепер сонце ковзало
  
  
  за горами, перетворюючи день на помаранчевий попередник ночі.
  
  
  Луїза повернулася з Барселони близько трьох із добрими новинами. Контакт було встановлено із Кубанезом. Він погоджувався з цим листом з кожним проханням та пропозицією Картера.
  
  
  Тепер це була гра очікування.
  
  
  Для Картера це був довгий і болісний день нудьги. Він годинами ходив, прикурюючи сигарету за сигаретою від недопалка, що світився, вже викуреного до пальців.
  
  
  Через тонке шибку він чув балаканину і сміх людей на вулиці внизу. Більшість із них були власниками магазинів та робітниками, які прямували додому після заробітку на хліб насущний.
  
  
  Це викликало у Картера дивне, короткочасне бажання стати одним із них, просто ще одним Віллі Уоркером, що прямує додому до гарненькою дружини, гарної домашньої їжі, пива та телевізора перед сном.
  
  
  «Модлін, - голосно прошипів він, - сентиментальна нісенітниця!»
  
  
  Він запалив ще одну сигарету і притиснувся щокою до вікна. Він витяг шию, доки не побачив вежу Радіо Андорри на вершині гори Пік Падерн далеко зліва від нього.
  
  
  Потім його погляд ковзнув униз, поки він не зміг розрізнити зубчасті стіни та високі вежі вілли Олена Смайта.
  
  
  Десь над або під віллою в цей момент Рамон Кубанез і одна або дві ретельно відібрані людини обстежили її.
  
  
  Принаймні Картер сподівався, що вони там нагорі.
  
  
  Його годинник показував 5:40.
  
  
  До темряви залишалося півгодини.
  
  
  Музика по радіо різко обірвалася, і голос диктора загудів з останнім бюлетенем про подвійного вбивцю, Ніколаса Карстокуса.
  
  
  Картер посміхнувся.
  
  
  У Далласі, штат Техас, або в Нью-Йорку, подвійне вбивство оцінюється в чотири рядки на дванадцятій сторінці.
  
  
  В Андоррі це було «масове вбивство», яке займало перші дві сторінки ранкової газети і оцінювалося по радіо як мінімум чотири «бюлетені» на годину.
  
  
  Карстокус все ще був на волі десь у селі. Потім він перебрався через кордон до Іспанії.
  
  
  В останньому оновленні він був помічений одночасно в Барселоні, Іспанія, в Перпіньяні, Франція, за напоєм у холі лижного будиночка в Ронсоле, приблизно за три з половиною милі від того місця, де тепер крокував Картер.
  
  
  У двері постукали. Картер схопив пістолет і притулився вухом до панелі.
  
  
  "Це я... відчини двері!"
  
  
  Він відчинив два замки і відчинив двері. Луїза швидко увійшла, і Картер замкнув двері за нею. Коли він повернувся, вона вже скинула пальто і вже наполовину зняла спідницю та блузку.
  
  
  "Контакт?"
  
  
  "Так", - кивнула вона, вибравши темно-зелену мерехтливу річ і натягнувши її на голову. «Близько десяти хвилин тому. Я зустрілася з цим Кубанезом у холі готелю Roc Blanc».
  
  
  Картер зітхнув і впав у крісло. "Тоді вони увійшли нормально".
  
  
  Вона знову кивнула, енергійно приклавши щітку до свого блискучого волосся. «Вони перетнули Сьєрра-де-Енклар на снігоходах з Ос-де-Сівіс на іспанській стороні».
  
  
  "А обладнання?"
  
  
  "Я не знаю", - сказала вона, перевзуючись і востаннє оцінюючи себе в дзеркало. «У людини, яка зв'язалася зі мною, було мало часу на розмови».
  
  
  Картер насупився. Він сказав Кубанезу, як саме доставити обладнання - з вертольота - і де - в ущелині над селом Канільйо приблизно за дві з половиною милі від вілли.
  
  
  Він лише сподівався, що Кубанез не взяв на себе відповідальність змінити основний план Картера.
  
  
  "Я готова. Я мушу чекати його сюди протягом години».
  
  
  "Добре, - відповів Картер, - але нехай це буде добре".
  
  
  "Хіба я не зробила так, щоб тобі сподобалося?"
  
  
  "Відмінно." Він підвівся і провів губами по її лобі. "Годину."
  
  
  "Як рука?" - Запитала вона, підходячи до дверей.
  
  
  "Чортовськи боляче, але я можу стріляти".
  
  
  "Година", - сказала вона, прослизнувши у двері і закривши її за собою.
  
  
  Картер замкнув її і знову пішов.
  
  
  Рішення про повномасштабний партизанський напад на віллу було його, але якщо Кубанез візьме участь у міжнародному інциденті, то це зменшить небезпеку міжнародного інциденту. Як представник іспанського уряду, Кубанес не мав влади в Андоррі, але він міг витримати багато критики, якщо щось піде не так.
  
  
  Крім того, пояснення були б прийнятнішими, якби вони виходили від нього, а не від «масового вбивці» Ніколаса Карстокуса.
  
  
  Але головне – не допустити, щоби щось пішло не так. Якщо можливо, ідеальним було б потрапити так швидко і так швидко покінчити з цим, щоб андоррці – як поліція, так і цивільні особи – ніколи не запідозрили інциденту.
  
  
  Кожна хвилина була вічністю, поки ніч огортала мирну країну за вікном.
  
  
  Картер пройшов повз них, представивши сцену в холі Roc Blanc. Луїза питиме. Кубанез підходив до її столика і питав, чи може він приєднатися до неї.
  
  
  Гра розвивалася так само, як і в барах для одинаків по всьому світу, поки Луїза не була спокушена.
  
  
  Вони покидали Рок Блан і йшли, тримаючись за руки, трохи хитаючись до її готелю. У вестибюлі консьєрж хмурився при очевидній обіцянці милості від молодої співачки, але вона нічого не сказала.
  
  
  У цей момент Картер почув, як відкрився ліфт наприкінці коридору, і почув уже знайомий сміх Луїзи.
  
  
  Через кілька секунд її ключ повертав засув, і Картер ішов у нішу спальні з Вільгельміною в руці.
  
  
  Так, про всяк випадок.
  
  
  Коли двері були відчинені і знову надійно зачинені, Картер увійшов до кімнати.
  
  
  «Буенос ночей, мі аміго». - сказав Кубанез із широкою усмішкою. Ти виглядаєш як пекло.
  
  
  "Грасіас", - відповів Картер. "А ти виглядаєш як старіючий латинський руе".
  
  
  "Хіба це не була ідея?"
  
  
  "Добре. За роботу".
  
  
  "Я переодягнуся", - сказала Луїза, кидаючись в альків.
  
  
  З-під великого пальта з хутряним оздобленням, яке він носив, Рамон витяг кілька карт. Потім він скинув пальто і ковзнув у крісло поруч із Картером, розклавши карти на столі.
  
  
  «Ви вибираєте кілька справді складних», - сказав він, згладжуючи кілька полароїдних знімків вілли Смайт та її місцевості.
  
  
  "Я не казав, що це буде просто так", - відповів Картер. "Перш ніж ми перейдемо до цього, як щодо моїх передчуттів?"
  
  
  «Схоже на те, щоб потрапити до мети. Наш тхір в ETA в Сан-Себастьяні говорить нам, що все стало відомо відразу ж після того, як звістка про смерть де Нерро розійшлася вулицями».
  
  
  "Це де Варга".
  
  
  «Вірно, – сказав Кубанез. «У своїх лавах він стверджує, що залишався під прикриттям і приховував той факт, що був ще живий, щоб мати можливість здійснити рішучу атаку на іспанський уряд, який тримає баскський народ у «імперіалістичних ланцюгах».
  
  
  "І, - додав Картер, - Арманда де Нерро весь цей час діяла тільки замість нього?"
  
  
  «Вірно. Тепер, оскільки іспанський уряд використав убивцю, Синю Бороду, щоб убити Арманду де Нерро, сам Лупе де Варга був змушений вийти на відкриту позицію, щоб очолити рух».
  
  
  "Дуже акуратно", - пробурмотів Картер. "І я впав на це, як на тонну цегли".
  
  
  Кубанез знизав плечима. «Це було добре сплановано і ви не могли знати про це. Поліція та засоби масової інформації вірять у версію любовного трикутника, який також грає у плані де Варги».
  
  
  "І поліція, яка вважає вбивство Марії де Нерро самогубством, також грає йому на руку".
  
  
  Кубанез посміхнувся, його біле тіло блищало, як слонова кістка, на його темному обличчі. «Але й у нашу. Якщо ми здійснимо це сьогодні ввечері, все це буде вважатися просто черговим спонтанним скандалом, і ніхто не зрозуміє, що вісім ядерних пристроїв потрапили до рук фанатичних терористів».
  
  
  Картер кивнув і швидко переглянув фотографії.
  
  
  "Коли де Варга та його команда переїхали на віллу?"
  
  
  «Я припускаю, що за кілька хвилин після того, як було показано вбивство Арманди де Нерро. Це було, мабуть, легко. Її люди подумали, що де Варга мертвий. Коли він з'явився живим, знаючи всю схему шантажу, а де Нерро була мертва, вони просто прийняли нове лідерство.
  
  
  "А як щодо Альона Сміта?" - запитав Картер, вибравши зображення вілли та вивчаючи її із захопленою увагою.
  
  
  «Наскільки ми можемо судити, це та сама угода, що й De Palma and Sons Limited у Сан-Себастьяні. Смайт з'явився швидко звідки. Щоб почати роботу в індустрії моди, потрібні великі гроші і навіть більше, щоб розвиватися. у суміжні підприємства, такі як парфумерія, дизайн і т. д., зазвичай роки”.
  
  
  "І Смайт зробив це менш ніж за три роки", - прогарчав Картер.
  
  
  Ми не змогли це підтвердити, але коли ми це зробимо, я уявляю, що ми знайдемо ще одну холдингову компанію Ліхтенштейна, яка стоїть за Alain Smythe Enterprises. Арманда де Нерро була дуже організованою жінкою. Я припускаю, що вона мала Smythe. Він повинен був упокоритися з цим, інакше вона могла - як би ви сказати? – розірвати його маленьку імперію».
  
  
  «Досить добре, – сказав Картер. "Давайте перейдемо до цього".
  
  
  Кубанез розклав перед ними карти та картинки та почав пояснювати.
  
  
  Ремонт вілли був майже дивом. Звичайному оку здавалося, що Смайт відновив замок сімнадцятого століття до його колишньої слави.
  
  
  Так і було.
  
  
  Але не з естетичних міркувань.
  
  
  «Це місце, - співав Кубанез, - буквально фортеця. Рів справжній. Ці щілини бійниць - тут, тут, тут і тут - не порожні».
  
  
  Картер взяв збільшувальне скло і уважно вивчив фотографію, на яку вказав Кубанез.
  
  
  При дуже уважному розгляді він виявив 50 мм кулемети на парапетах за щілинами.
  
  
  "У них там теж є міномети", - додав Кубанез. «На перший погляд вони можуть стримати армію, якщо пред'являть Мадриду ультиматум: незалежна баскська нація або Тулуза, Барселона і Мадрид - прах».
  
  
  "Оскільки ви розраховуєте зробити це?"
  
  
  "Напад з двох сторін", - відповів Кубанез, очевидно, з розумінням ставлячись до завдання. «Насправді, із трьох. Ми відправляємо джип головною дорогою - сюди - як маневр, що відволікає. Має кулемет п'ятдесятого калібру. Він не завдасть жодної шкоди, але, ймовірно, приверне їхню увагу та їхній вогонь. Тим часом ми котимося на лижах вниз схилом. гора – тут – до цих скель».
  
  
  "А як щодо п'ятдесятих на даху?"
  
  
  "Дельтаплани, всі чорні, їх чотири. На цьому даху багато місця, багато димарів, веж та перешкоди.
  
  
  Усі п'ятдесяті в тилу. Якщо вони приземляться спереду, артилеристи можуть бути знешкоджені раніше, ніж вони дізнаються про це».
  
  
  "Все добре, - сказав Картер, - але це все одно залишає нас осторонь".
  
  
  "Сподіваюся, ненадовго", - відповів Кубанез, потираючи руки. "Коли вони зробили ремонт, вони також поставили тут прибудову, щоб модернізувати та розширити кухню".
  
  
  "Так?"
  
  
  «Отже, кам'яний тільки фасад, що маскує єдину цегляну стіну».
  
  
  "Ми могли б все підірвати", - запропонував Картер.
  
  
  «Добре, і бути всередині і увірватися до помешкань, перш ніж вони зможуть перегрупуватися».
  
  
  Картер закурив ще одну сигарету і вкотре спокійно перебрав усе це. Він запитав про обладнання та персонал і отримав швидкі та точні відповіді від здібного іспанця.
  
  
  "Досить добре", - сказав він нарешті. «Сподіватимемося, що вілла знаходиться досить високо в горах, щоб жителі села не подумали, що почалася Третя світова війна».
  
  
  "Про це теж думав", - відповів Кубанез. «У мене є команда тут, у Канільйо, і ще одна, у Соледаді. Коли піде великий бум, вони додадуть ще пару своїх пострілів.
  
  
  "Рух снігу, щоб уникнути сходу лавин?"
  
  
  "Правильно."
  
  
  «Рамоне, ти мав бути генералом», - сказав Картер і посміхнувся.
  
  
  "Ні дякую. Це веселіше», - з усмішкою відповів Кубанез.
  
  
  "Добре, давайте поміняємося особами!"
  
  
  Вони обоє роздяглися і обміняли одяг. Коли це було закінчено, вони встали пліч-о-пліч перед дзеркалом.
  
  
  Кубанез зняв коротко острижену бороду з кольору солі та перцю та передав її Картеру. За ним швидко пішли кудлаті брови, вуса і бакенбарди. Рамон змив сивину з волосся на скронях, а Картер додав до свого волосся трохи срібла.
  
  
  Завершував ансамбль пальто з хутряним коміром.
  
  
  "Що ви думаєте?"
  
  
  "Чудово", - відповів Кубанез. «Якщо вас зупинять, тільки той, хто був дуже близький до Ніколаса Карстокуса, зможе вас дізнатися».
  
  
  "Досить добре. Де машина?"
  
  
  "Я відведу тебе до неї".
  
  
  Луїза вислизнула із ніші спальні. На ній були обтягуючі чорні джинси, светр та товста шкіряна куртка. На ногах були чоботи на хутрі.
  
  
  Картер хотів щось сказати, але вона підняла руку.
  
  
  "Я йду. Я оголювала груди і грала тут у повію протягом шести місяців. Тепер, коли це нарешті відбувається, я хочу бути там!»
  
  
  Картер глянув на Кубанезу, який знизав плечима.
  
  
  Картер загарчав. - "Рамоне, що за залізо?"
  
  
  «Чеські скорпіони для скорострільного вогню, – сказав він, – і наші власні «Астри» три п'ятдесят сім».
  
  
  Картер повернувся до Луїзи. "Ви коли-небудь стріляли з Astra?"
  
  
  "Ні."
  
  
  "Віддача може зламати вам зап'ястя".
  
  
  «Я використовуватиму дві руки», - відповіла вона.
  
  
  «Нехай буде так, - сказав Картер. "Поїхали."
  
  
  "Побачимося на горі!" - сказав Кубанез, заходячи до дверей.
  
  
  Чотирнадцятий розділ.
  
  
  Жорсткий вітерець дув з гір, коли маленька машина неухильно піднімалася вгору повз високу радіощоглу. Сніг клубочився туманними поривами, змушуючи Картера вмикати двірники кожні кілька хвилин.
  
  
  Поруч із ним, на пасажирському сидінні, стоїчно сиділа Луїза, дивлячись прямо перед собою.
  
  
  "Налякана?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Добре. Ви не були б людиною, якби не боялися».
  
  
  "Як Кубанез сюди потрапляє?"
  
  
  "Джип, - відповів Картер, - з іншого боку Канільйо".
  
  
  Останній крутий поворот і барикади, що позначають кінець дороги, з'явилися в подвійних променях фар. Картер уткнувся в них переднім бампером і заглушив двигун.
  
  
  "Ми йдемо звідси".
  
  
  З багажника машини він витяг дві пари снігоступів і проінструктував Луїзу, як пристебнути їх до черевиків.
  
  
  "Готова?" - спитав він нарешті.
  
  
  "Я так гадаю".
  
  
  "Поїхали."
  
  
  Сніг був порошкоподібним на глибину близько восьми дюймів та лежав щільним шаром. Менш як за півгодини вони були високо на горі і перетинали її пік.
  
  
  "Набагато далі?" - спитала вона позаду нього трохи захеканим голосом.
  
  
  "Ті дерева, там. Стривай!"
  
  
  Картер вийняв з кишені ліхтарик і тричі мигнув променем у бік дерев.
  
  
  Відповідь надійшла одразу.
  
  
  "Та гаразд!"
  
  
  Вони пройшли сорок ярдів, що залишилися, і опинилися в тимчасовому таборі.
  
  
  "Ви добре провели час", - сказав Кубанез. "Ваше обладнання там".
  
  
  Картер перевірив вантаж у «Скорпіоні» UZ61, послабив шнур та натягнув його на спину. Потім він засунув два запасні крамниці в кишені і поправив окуляри на голові.
  
  
  Краєм ока він помітив, сідаючи на лижі, що Луїза копіює кожен його рух.
  
  
  Останнє, що він зробив, це пристебнув кобуру. У західному стилі, де знаходилася важка Astra.357. У нього все ще була Вільгельміна під лівою пахвою, але для нічної роботи краще підійде "Астра".
  
  
  Одна куля в натовпі з потужного пістолета могла пробити одне тіло та вбити другого.
  
  
  "Готові?" - спитав Кубанез, приєднуючись до них.
  
  
  "Зрозуміло", - відповів Картер, дивлячись на Луїзу, яка кивнула.
  
  
  «Ходімо. Інші внизу, на гребені, готові виїхати».
  
  
  Лижі видавали слабкий шиплячий звук, зигзагоподібно спускаючись коротким схилом і виходячи на вузьке плато високо над долиною.
  
  
  Прямо під ними був Адіо, а далеко внизу виднілися вогні Андорра-ла-Велья та Лез-Ескальдес.
  
  
  Десь посередині була вілла.
  
  
  Шестеро людей стояли на лижах на краю прірви. Усі були озброєні та готові.
  
  
  Четверо інших у чорних костюмах, схожі на темних метеликів з великими чорними крилами дельтапланів, що ширяють над ними, стояли ззаду. Усі вони присіли, готові втекти з гори.
  
  
  Головна людина під командуванням Кубанезу була представлена як Альфредо. Це була величезна людина схожа на ведмедя, якого збільшило обладнання, що обвиває його тіло. У нього було кудлате чорне волосся, мертві очі і глибокі шрами з обох боків обличчя.
  
  
  Картер не назвав свого імені, і ніхто не спитав.
  
  
  Картер оглянув решту і виявив, що вони відштамповані з тієї ж форми, що й Альфредо. Кубанез уже сказав йому, що це чудова антитерористична команда, і цього для нього було достатньо.
  
  
  Перед тим, як перейти до справи, не було ніяких потисків рук, а лише голосове вітання.
  
  
  Там є американець. Його звуть Лоренцо Монтегра. Якщо можливо, я хочу, щоб він залишився живим. Він інженер і знає, як розбирати ракети. Це зробить прибирання пізніше швидшим і легшим».
  
  
  "Сеньйор?" То був Альфредо.
  
  
  "Сі?"
  
  
  Цей чоловік Монтегра… він уже озброїв ракети? "
  
  
  "Ми не знаємо", - відповів Картер, зробивши паузу, щоб дати зрозуміти своїм словам. "Це можливо. Тому, як тільки ви виб'єте зброю на даху, ви повинні якнайшвидше спуститися до дверей вежі. щоб ніхто не міг увійти”.
  
  
  "Я поінформував їх усіх, - додав Кубанез, - на плані поверху вілли від господаря з міських файлів".
  
  
  Картер кивнув головою. «План поверху має бути точним, за винятком змін усередині веж».
  
  
  Картер знову замовк, дивлячись на кожного по черзі, перш ніж знову заговорити.
  
  
  «Це має бути зроблено якнайшвидше і чистіше. Крім того, ці люди – фанатики. Я не маю сумнівів, що вони готові померти до останньої людини».
  
  
  "Тоді, сеньйоре, - прогарчав Альфредо, - вони повинні це зробити".
  
  
  «Добре, – сказав Кубанез, – залишайтеся на зв'язку по радіо. Альфредо...»
  
  
  Здоров'як щось загарчав своїм товаришам, і вони, як один, кинулися до краю скелі.
  
  
  Безшумно, як смерть, вони пливли в нічне небо і за кілька секунд розчинилися в темряві.
  
  
  "Наша черга", - сказав Кубанез. «Одна річ… Я поведу».
  
  
  Картер повернувся до Луїзи. "Будь поряд зі мною".
  
  
  "Не хвилюйся, я зроблю це!"
  
  
  Один за одним вони пройшли.
  
  
  Кубанес мав важку роботу, яка вела попереду. Решті, низько пригнувшись, залишалося тільки наслідувати його слід.
  
  
  Кубанез навмисно розгойдував колону широкими дугами. Через це минуло майже півгодини, перш ніж вони вирвалися з-за дерев і опинилися в широкому полі за вілли.
  
  
  "Зніми лижі!" - прошипів Кубанез. "Ми йдемо звідси!"
  
  
  Вілла височіла, як величезний пагорб із темного каменю, ярдах у двохстах перед ними.
  
  
  Саме поле влітку використовувалося як пасовища. Він був усіяний великими високими валунами та групами сосен та чагарників.
  
  
  Вони рушили вперед, знову гуськом. На півдорозі дерева порідшали, і Кубанез додав темп.
  
  
  Час від часу Картер поглядав угору, його очі сканували нічне небо, шукаючи людей, що летять на планерах.
  
  
  Він нічого не бачив. Він був чорним як смоля, настільки чорним, що обриси самої вілли на тлі неба ледве можна було розрізнити.
  
  
  Незважаючи на те, що це було холодно, на обличчі Картера блищав піт. Це сталося через передчуття, а також від напруги маршу.
  
  
  "Стривай!" - прошепотів Кубанез.
  
  
  Колона зупинилася і розвернулася віялом позаду нього та Картера.
  
  
  До рову та високих кам'яних стін вілли залишалося сорок ярдів. Просто перед ними була довга, здавалося б, нескінченна лінія величезного каміння.
  
  
  "Чи є шлях між цими валунами чи над ними?" - спитав Картер.
  
  
  "Так", - відповів Кубанез. "Я помітив це в бінокль сьогодні вдень".
  
  
  "З цим новим снігом він буде гладким, як скло".
  
  
  "Я знаю", - кивнув Кубанез і жестом вказав на двох чоловіків з колони.
  
  
  У одного з них був брезентовий рюкзак, у іншого - щось на зразок двох алюмінієвих жердин.
  
  
  «Це легкий завантажувальний жолоб, – пояснив Кубанез. "Він розширюється в ширину і довжину і майже нічого не важить".
  
  
  "Щоб пройти через рів?" – ризикнув Картер.
  
  
  "Абсолютно вірно. Ось твій рюкзак. Ти фахівець із бомбардувань. Я поставлю людей».
  
  
  Картер посміхнувся і прийняв пачку, коли Кубанез вислизнув. Від нього він взяв акумулятор із пальним зарядом, дві котушки дроту і щільно обмотаний клейонкою джгут.
  
  
  "Що це таке?" - спитала Луїза, дивлячись через плече Картера.
  
  
  "Старий добрий динаміт", - відповів він. «Це викликає такий гул, який усі тут почують».
  
  
  «Боже мій, ви вибухнете всю віллу!»
  
  
  "Якби я міг", - сказав Картер, розірвавши стяжки на дроті і почавши намотувати дві котушки разом, злегка скручуючи їх.
  
  
  Потім він відкрив кінець зв'язки та обережно вставив запал у центральну динамітну шашку. Зробивши це, він прив'язав кінець дротів до котушки, яку він уже зіскоблив. Потім він
  
  
  зняв схрещені кінці проводів котушки і простяг їх Луїзі.
  
  
  «Тримай це… і тримай руки подалі від батареї. Рамон?
  
  
  «От», - пролунала відповідь із темряви, а потім матеріалізувалася сама людина.
  
  
  "Наскільки ми близькі?"
  
  
  «Джип щойно вступив у бій. Вони на місці. Все, що нам зараз потрібне, це слово від Альфредо».
  
  
  Це сталося за п'ять хвилин, коли маленький вогник нагорі двосторонньої дороги в руці Кубанез засвітився червоним. Він відкрив канал і заговорив.
  
  
  "Як справи."
  
  
  Альфредо тут. Дах у безпеці. Шість мертвих, жодних тривог. Зараз ми спускаємось до дверей вежі».
  
  
  "Досить добре." Він закрив канал і глянув на Картера. "Готовий?"
  
  
  "Слідкуйте за мною", - відповів Картер. Ти несеш батарею. Луїза, дроти!»
  
  
  Присівши, широко розставивши ноги і тримаючи динаміт в одній руці, він видерся на валун і зісковзнув з іншого боку на дупі.
  
  
  До рову було близько двадцяти ярдів, і на той час, коли він дістався рову, двоє я «вже висували алюмінієвий жолоб. Один його кінець безшумно впав у сніг з іншого боку, і Картер ледь не схибив, його ноги вдарилися об жолоб.
  
  
  Йому знадобилося дві хвилини, щоб знайти поглиблення між фальшивим каменем і бетонним фундаментом. Коли він це зробив, він надійно засунув смертоносний мішок і відступив назад через рів, витягаючи дріт за собою.
  
  
  Двоє чоловіків відсунули сходи на безпечну відстань, а потім прослизнули між скелями.
  
  
  Коли Картер знову сидів навпочіпки між Луїзою та Кубанезом, він узяв батарею.
  
  
  «З метою безпеки мені знадобиться трохи світла, але треба прикрити його».
  
  
  Кубанез затиснув ліхтарик у руках і спрямував промінь на батарею.
  
  
  Картер прикріпив одну з двох котушок до клеми акумулятора. Він обережно відігнув другий вільний провід від клеми і глянув угору.
  
  
  "Рамон ..."
  
  
  "Сі?"
  
  
  "Ваші люди знають достатньо, щоб опустити голову?"
  
  
  "О так. І вони знають, на які групи розбиваються, коли потрапляють усередину. Я все це репетирував знову і знову з кожним із них».
  
  
  "Добре. Луїза?"
  
  
  "Сі?"
  
  
  «Ляжте плазом і прикрийте голову своїм автоматом і руками. Коли це піде, тут літатимуть камені та бетон по всьому пеклі. Поїхали!»
  
  
  Картер притиснув дріт до другої клеми, і ніч наповнилася звуками.
  
  
  Вибух був приголомшливим. Камені, бруд та шматки бетону наповнили повітря. Стіна з валунів блокувала більшу частину уламків, але кілька уламків, мабуть, пройшли крізь неї.
  
  
  Коли Картер підняв голову з рук, він почув стогін позаду себе.
  
  
  Один із чоловіків лаявся і намагався накласти на руку саморобний джгут. Він помітив питання Картера і показав йому великий палець вгору.
  
  
  "Поїхали!" Картер зашипів, коли останній з падіння каміння впав на землю.
  
  
  Сповзаючи з іншого боку пагорба з валунів, вони почули вдалині другий вибух, за яким швидко пролунав третій.
  
  
  Через рів у стіні вілли зяяла дірка завширшки двадцять футів. Усередині Картер бачив, як усюди розлітаються електричні іскри.
  
  
  "Стежте за оголеними проводами, коли проходите через них!" - закричав він, коли досяг краю рову.
  
  
  Дві несучі сходи були на висоті. Алюмінієвий жолоб уже був простягнутий через рів, і вони утримували його, коли черевики Картера вдарилися об нього.
  
  
  Через дві секунди він пройшов через дірку на кухню. Він чув попереду відволікаючу стрілянину з джипа з 50-го калібру і кроки решти позаду нього.
  
  
  Декілька оголених проводів творили дикі речі вздовж однієї стіни. Вони залишили іскри та зародки крихітних вогнів, де вони стрибнули. Нарешті двоє з них зіткнулися, і світло згасло, коли десь спрацював вимикач.
  
  
  "Поїхали!" - Прохрипів Картер, піднімаючи «Скорпіон» через спину.
  
  
  Вихід був праворуч, а інший - ліворуч.
  
  
  Картер побачив, як Кубанез пройшов праворуч, а він прорвався ліворуч, а Луїза та двоє інших були за ним.
  
  
  Він опинився у великій кімнаті вілли.
  
  
  Двоє чоловіків шалено бігли сходами. Побачивши грабіжників, вони спробували привести в дію пістолети-автомати, ударяючись боками.
  
  
  Не зменшуючи кроку, Картер обстріляв їх обох. У той же час він почув постріли з іншого крила першого поверху, які повідомили йому, що Кубанез був зайнятий.
  
  
  «Двоє з вас займіть вхідні двері! Вони входитимуть із двору. Ви… прикривайте наші дупи!»
  
  
  Луїза вже піднімалася сходами. Картер кинувся за нею. На півдорозі пролунав одиночний постріл, а потім черга зі «Скорпіона».
  
  
  "Луїза…!"
  
  
  "Я в порядку!" - крикнула вона, і її голос уже затихав у коридорі.
  
  
  Картер на повному ходу попрямував нагору. Нагорі він мало не спіткнувся об тіло і записав одного для Луїзи.
  
  
  Вона знала, як користуватися Скорпіоном, і не боялася.
  
  
  Світло знову ввімкнулося, коли Картер увійшов до холу. Луїза була в далекому кінці.
  
  
  Картер уже збирався кинутися за нею, коли двері на півдорозі між ними відчинилися, і з них вийшов його старий приятель Рамос. Він дивився на Луїзу, піднімаючи дуло
  
  
  пістолета-кулемета.
  
  
  "Рамос!"
  
  
  Чоловік повернувся до Картера якраз вчасно, щоб упіймати п'ятизарядну чергу зі «Скорпіона» Картера. Кулі прошили його груди, відкинувши його до стіни. Він зупинився там, випроставшись на секунду, а потім повільно зісковзнув униз, залишивши за собою червоні шпалери.
  
  
  «Я сказав тобі, що вб'ю тебе, сучий син», - прошипів Картер, кинувшись тікати.
  
  
  Він приєднався до Луїзи, і вони разом переходили з кімнати до кімнати.
  
  
  Стрілянина знизу і зовні вщухла. Те, що він міг чути, було випадковим уривчастим пострілом, безперечно, з UZI-61.
  
  
  Це означало, що війна майже закінчилася і їхня сторона перемогла.
  
  
  Потім через величезні обшиті панелями двері в кінці холу пролунав постріл.
  
  
  "Луїза ... ти пам'ятаєш, що там?"
  
  
  - Думаю, у бібліотеці нагорі.
  
  
  "Прикрий мене!"
  
  
  Двері відчинилися, як тільки Картер підійшов до неї, і він врізався прямо в Лупі де Варга. Він розмахував обрізаним двоствольним вінчестером.
  
  
  Де Варга спробував повернути стовбур, але не встиг. Картер тримав це у руках. Картер вирвав його з рук людини зі шрамом у той момент, коли палець де Варгі натиснув на спусковий гачок.
  
  
  Гарячий заряд обпік шию і плече Картера, і картеч зіпсувала дубові двері.
  
  
  «Забудь про це, Лупе. Війна закінчена».
  
  
  Де Варга так не думав.
  
  
  Він обома руками схопив Скорпіон, що лежить на грудях Картера.
  
  
  - Проклятий дурень, - прошипів Картер, перевертаючи вінчестер і встромляючи важкий приклад у живіт.
  
  
  Де Варга застогнав і зігнувся навпіл.
  
  
  Картер упустив вінчестер, швидко увійшов і випростав чоловіка з різким ударом праворуч у бік голови.
  
  
  Він спробував втекти, але Картер зупинив його, вдаривши п'ятою по нозі. У той же час він глибоко встромив кулак у живіт чоловіка, і бій був закінчений.
  
  
  Картер легко посадив його в крісло і витяг жахливу Астру з кобури на стегні.
  
  
  "Де Лоренцо Монтегра?"
  
  
  Тиша.
  
  
  "Ви вже озброїли якісь ракети?"
  
  
  Тиша, немає навіть погляду.
  
  
  "Нік ..."
  
  
  То справді був Кубанез. Картер обернувся до нього обличчям. Він стояв у дверному отворі, тримаючи за комір пхикаючого Альона Сміта. Луїза була за ними.
  
  
  "Є жертви?"
  
  
  "Ні", - сказав Кубанез. "Двоє поранених, жоден серйозно".
  
  
  "А їх?"
  
  
  «Одинадцять мертвих. Ніхто не втік. Я знайшов цього, що ховається у шафі».
  
  
  "Монтегра?"
  
  
  «Жодних покажчиків. Башти у безпеці. Цей каже, що знає, де зберігалися пристрої для зведення».
  
  
  "Ти свиня!" - крикнув де Варга і кинувся до Смайта.
  
  
  Картер рушив йому прямо в обличчя прикладом "Скорпіона" і шпурнув назад у крісло.
  
  
  Він знову повернувся до Смайта. Через плече чоловіка він побачив, як Луїза здригнулася.
  
  
  "Де Монтегра?"
  
  
  «Я не знаю, присягаюся», - схлипнув Смайт і заплакав. «Вони змушували мене робити все. Клянуся, я не…»
  
  
  "Вийміть його звідси і зберіть озброєння!"
  
  
  Коли двері зачинилися, Картер знову повернувся до де Варги.
  
  
  Швидкими та спритними пальцями він пошарив по кишенях чоловіка. Потім, використовуючи Хьюго, він розрізав одяг.
  
  
  Він знайшов те, що хотів між двома половинками шкіряного ременя.
  
  
  «Це пронумеровані рахунки ETA у Швейцарії та Ліхтенштейні?»
  
  
  "Хто ти?"
  
  
  "Я не Ніколас Карстокус".
  
  
  "Це цифри", - слабо сказав де Варга. "Чи можна відкупитися?"
  
  
  "Ні."
  
  
  Чоловік мовчав.
  
  
  "Де Монтегра!"
  
  
  «Геть там, за ширмою».
  
  
  Картер перетнув кімнату і відсунув екран.
  
  
  Лоренцо Монтегра був прив'язаний по руках та ногах до стільця. Половина його грудей була розірвана.
  
  
  Потім Картер згадав почутий ним постріл із дробовика.
  
  
  "Він був пораненим", - прогарчав де Варга. "Жертва визвольної війни".
  
  
  "О так?"
  
  
  «Я дав йому вибір… озброїти ракети чи померти. Він вибрав смерть».
  
  
  Картер мовчки вилаявся. Якби він піднявся сходами на п'ять хвилин швидше...
  
  
  Він підійшов до дверей і обернувся.
  
  
  "Нещасний випадок, га?"
  
  
  "Ще один не має значення в нашій боротьбі", - сказав де Варга, його єдине здорове око дивилося на Картера з його покаліченого обличчя.
  
  
  «Тоді приєднуйся до списку», - прошипів Картер.
  
  
  У маленькій кімнаті Астра звучала як гаубиця. Куля потрапила в груди де Варги, відправивши його неживе тіло та стілець через усю кімнату.
  
  
  * * *
  
  
  Колиски башти були архітектурним дивом. Усі внутрішні конуси веж були ліфтами. Коли ракети були готові до запуску, ліфт піднімався нагору, буквально зіштовхуючи маленьку вежу та дах.
  
  
  "Думаєш, вони б їх випустили?" - спитав Кубанез, коли вони закінчили огляд останнього і попрямували до даху.
  
  
  "Так, я думаю, вони б зробили це", - відповів Картер.
  
  
  Він узяв у Кубанезу чорну скриньку з вибуховими пристроями і передав йому два аркуші паперу, які він зняв із пояса де Варги.
  
  
  "Ви зв'язалися з Хуліо Мендесом?"
  
  
  Кубанез кивнув головою. «Він повністю співпрацюватиме».
  
  
  «Я впевнений, що Смайт допоможе вам отримати доступ до більшості цих рахунків. Можливо, Мендес зможе використати гроші, щоб перетворити перемир'я на щось, у що баски можуть вірити».
  
  
  Кубанез сказав. - "Можливо", "Але хто знає?"
  
  
  Вдалині вони чули, як гуркотіли важкі вантажівки. Протягом доби ракети будуть повністю зламані та зберігатимуться у вантажівках. Потім їх відвезуть до Іспанії та непомітно відправлять назад до Штатів.
  
  
  "Ми зібрали людей De Palma and Sons у Сан-Себастьяні, - сказав Кубанез, - і майже всі говорять".
  
  
  "Наскільки широко це було?" - спитав Картер.
  
  
  «Здебільшого, як ви й припускали. Арманда де Нерро мала осередки в Італії, Франції та по всій Іспанії. У всіх цих країнах було оголошено тривогу безпеки, і вони проводять зачистку».
  
  
  «Якщо пощастить, - прогарчав Картер, - може нам вдасться отримати радянський зв'язок».
  
  
  "Я сумніваюся в цьому. Вони фінансують і навчають, але дуже обережні, і залишаються в тіні».
  
  
  Двоє чоловіків пройшли повз них до вертольоту, що чекав. Вони несли Лоренцо Монтегру у саморобній сумці для трупів.
  
  
  Луїза вийшла на дах, і Картер підійшов до неї назустріч.
  
  
  "Куди ти їдеш?" — спитала вона.
  
  
  - Спочатку в Париж, щоб нарешті упокоїти Ніколаса Карстокуса, а потім... - він знизав плечима.
  
  
  Вона ніжно поцілувала його в щоку, почала повертатись і зупинилася.
  
  
  "Десь там є ще один Лупе де Варга", - сказала вона.
  
  
  Картер кивнув головою. "Ви можете зробити ставку на це".
  
  
  «Тоді ми, мабуть, зустрінемося знову».
  
  
  "Сподіваюся, що ні", - сказав Картер, стримуючи слабку посмішку.
  
  
  Він стиснув її руку, повернувся і підійшов до вертольоту. Ротор почав обертатися, коли він піднявся сходами і востаннє віддав честь Кубанезу.
  
  
  Влаштувавшись у ковшеподібному сидінні, він нарешті розслабився.
  
  
  І згадав…
  
  
  Адреса та номер телефону в Авіньйоні.
  
  
  Ні, хай це забуде.
  
  
  Потім він згадав ще один номер телефону автовідповідача у Вашингтоні.
  
  
  Її звали Делорес, і, якщо пощастить, вона опиниться біля одного з водопоїв на цьому боці ставка – мабуть, у Монте-Карло.
  
  
  Якщо пощастить.
  
  
  Він подзвонить із Парижа.
  
  
  На той час, як вертоліт подолав дах, Нік Картер посміхався.
  
  
  
  
  
  
  
  
  Assignment: Rio
  
  
  
  
  Нік Картер
  
  
  Призначення: Ріо
  
  
  Місто зниклих безвісти
  
  
  Дебютний гамбіт
  
  
  Місіс Карла Ленглі
  
  
  Допитливий репортер
  
  
  Хьюго ставить запитання
  
  
  Облога, погоня та золотий ключик
  
  
  Зникнення Снупа
  
  
  Людина з чорною пов'язкою
  
  
  Нічне життя шпигуна
  
  
  Зустріч у клубі
  
  
  Ти увійдеш до моєї вітальні?
  
  
  Своєрідний вдівець
  
  
  Шпигунська пастка Венери
  
  
  Музика, щоб померти
  
  
  І маленька бабуся закричала
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Нік Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Мат у Ріо
  
  
  
  
  
  Присвячується службовцям секретних служб Сполучених Штатів Америки
  
  
  
  
  
  
  
  
  Призначення: Ріо
  
  
  
  
  Холодний вітер вашингтонського січневого номера завив навколо будівлі на Дюпон-Серкл і проникнув до офісів Amalgamated Press and Wire Service на шостому поверсі. Зморшкуватий старий чоловік з сільською зовнішністю і тьмяними очима не зводив очей з обвішаної шпильками карти.
  
  
  Погляд Ніка Картера кидався з карти на пару ніг. Вони були одягнені в нейлон, витончено схрещені та майже неймовірно красиві. Офіс Хоука зазвичай не був обладнаний такими атракціонами. Як правило, він був обладнаний тільки звичайними офісними меблями та звичайними засобами зв'язку. Погляд Ніка перемістився до колін. Чудово. Злегка округлі, але в жодному разі не пухкі. Стегна пружні, майже як у танцюриста. Провокаційний вигин стегна. Щільно зав'язана талія, якій якимось чином вдалося уникнути цього скутого наручниками образу. Більш ніж цікава хвиля щедрої, стриманої жіночності; два пагорби задоволення, що м'яко приваблюють. Чи вони були такі м'які? У них виник рішучий потяг.
  
  
  Нік різко подивився і подумки повернувся до карти.
  
  
  "Один за одним вони вимкнулися, як радіо", - говорив глава AX. «І це не залишає нам нічого з Ріо – окрім тиші. Дивись».
  
  
  Двоє слухачів Хоука подивилися. Не потай один на одного, як раніше, а на Хоука і настінну карту поряд з ним. Він виглядав дивно зіпсованим, з його веселими червоними шпильками, розкиданими зі сходу на захід, з півночі на південь, і лише зрідка з чорною шпилькою, що позначає якусь загадкову точку чи катастрофу в Азії чи Африці… і групу із шести чорних шпильок на узбережжі Бразилії.
  
  
  "П'ять мільйонів людей у Ріо-де-Жанейро", - сказав Хоук. «Шість із них – донедавна – працювали на розвідку США. Усі вони звітували регулярно, ретельно та сумлінно. А потім один за одним вони припинили своє існування».
  
  
  Хоук вп'явся поглядом у Ніка, ніби покладаючи на нього особисту відповідальність. Нік звик до такого виду. Це була така ж частина Яструба, як смердючі сигари і педантична манера поведінки, яку він прийняв, вводячи новітню зброю в арсенал добре екіпірованого шпигуна.
  
  
  Темні брови Ніка задумливо зійшлися.
  
  
  «Чи було щось особливо значуще у їхніх останніх звітах?»
  
  
  Хоук похитав головою. "Я б так не сказав. Вони герої - і ви можете глянути на них разом з досьє, - але вони не здаються мені чимось більшим, ніж рутина. Бразилія ніколи не була однією з наших головних проблемних точок. . Єдина причина, через яку ЦРУ мала стільки агентів у Ріо, - це розмір країни, її населення. Велике місто, велика країна, наші добрі друзі. Слива для червоних, якби вони могли її зібрати. І, звичайно, уряд не свідомо стабільний. Ні, звіти були досить стандартними”. Його довга пружна хода привела його до столу. Він відкрив бічний ящик і дістав сигару. Нік підготовчо втягнув у себе свіже повітря.
  
  
  «По суті, – продовжив Хоук, – вони мали справу з особистостями, політичними поглядами, просуванням по службі та боротьбою за владу – звичайна справа. Єдиним нестандартним елементом був звіт про незаконну торгівлю зброєю. Два агенти згадали про це. . Мігель де Фрейтас та Марія Кабрал. Мені не потрібно викладати урок географії, щоб вказати, наскільки Бразилія ідеально розташована для чогось подібного. Довга берегова лінія, надзвичайно завантажений порт з усіма видами товарів, що прибувають і вихідні, і сухопутні кордони з десятьма країнами. І елементи в деяких із цих країн, у яких з тієї чи іншої причини сверблять руки.
  
  
  Але за звітами ви побачите, що ніхто не мав властивостей того, що ви могли б назвати лідером. Жодних імен, місць, дат, кількості. Трохи більше ніж чутки. Згадується лише тому, що добрий агент усе згадує. - Він надувся.
  
  
  Їдкий дим клубочився довкола голови Хоука. Ніздрі дівчини ніжно засмикалися. Нік спіймав її погляд, посміхнувся і побачив тінь усміху у відповідь. Він запитував, чому Хоук включив її в цю зустріч. Глава AX, все життя неодружений, ніколи повністю не брав участі жінки ні в чому, крім будинку. Але коли йому доводилося використовувати жінок-агентів, він використовував їх чемно, як справжній джентльмен, і з совістю афериста.
  
  
  «Тепер. Вам буде цікаво, чому я попросив вас приїхати сюди. Відповідь у тому, що ви працюватимете разом. Працювати. Разом». Хоук звинувачуючи подивився на Ніка. Нік вважав за краще працювати на самоті, щоб розраховувати на власні сили. Але він це зробив – ох, як він це зробив! - Насолоджуйтесь жіночим спілкуванням.
  
  
  "Працюємо, звичайно", - погодився Нік. "Але як працювати?"
  
  
  «ЦРУ просило засіб для усунення несправностей, – сказав Хоук. «Перш ніж вони надішлють ще своїх людей, вони хочуть знати, що там відбувається. Вони не можуть ризикувати, відповідаючи на офіційні запити, тому ми це. Зокрема, ви. щоб дізнатися, що трапилося з цими безмовними агентами, чому це сталося, хто зробив це. Це, як ви розумієте, були шестеро людей, які нібито не знали одне одного. Чому всі вони перестають повідомляти один одного протягом декількох днів? Хто виявив, що існує зв'язок між шістьма людьми на ім'я Кабрал, де Фрейтас, Ленглі, Бренья, де Сантос та Аппельбаум? "
  
  
  "Апельбаум?" Нік здивовано пробурмотів. Хоук проігнорував його.
  
  
  І що він зробив зі своїм відкриттям? Всі ці люди мертві, викрадені, або вони чи хто вони? Ви двоє їдете до Ріо, щоб з'ясувати це. Вам, Картер, доведеться взяти на себе роль це, я впевнений, принесе вам задоволення. На жаль, я недостатньо добре знайомий з міс Адлер, щоб передбачити, якою буде її реакція”. Він злегка холодно посміхнувся другому з двох відвідувачів.
  
  
  Розалінда Адлер тепло усміхнулася у відповідь. Їй подобався цей міцний, міцний старий, хоч би що він думав про жінок. І ще їй подобалася зовнішність Картера. Високий, з твердою щелепою, сталевими очима, що майже тремтить від контрольованої енергії; зморшки сміху в куточках очей і рота, густе, трохи неслухняне темне волосся; практично ідеальний профіль; широкі плечі і жилисте тіло, що звужується.
  
  
  "Ви можете розраховувати на мене", - сказала вона.
  
  
  "Я сподіваюся на це", - коротко сказав Хоук. "Ось ваш новий паспорт, Картер, і коротка довідка для початку. Ваш, міс Адлер. Подробиці з'являться пізніше, і, звичайно ж, вам доведеться проконсультуватися з редактором перед від'їздом. Свою історію ви можете залишити нам. Але вам доведеться розробити свої власні плани на основі цього плану».
  
  
  Розалінда, широко розплющивши очі від інтересу, вже переглядала записку Хока. Нік перегорнув свій екземпляр і свиснув.
  
  
  «Ви не хочете сказати мені, що цього разу я матиму рахунок з необмеженими витратами? До чого йде AX?
  
  
  «Банкротство, — сухо відповів Хоук, — якщо ви перестараєтеся. Я чекаю, що ви зробите свою роботу якнайшвидше. Але вам буде необхідно мати доступ як до злочинного світу, так і до вищого суспільства», а я не можу придумати кращого способу. Хотів би я».
  
  
  "Я впевнений, що ти знаєш", - співчутливо сказав Нік. «Ее… Міс Адлер, однак. Не думайте, що я заперечую проти її компанії - я з нетерпінням чекаю на можливість працювати з нею. Але це не схоже на AX, щоб надсилати жінок на такі роботи. "
  
  
  Це правда, що дуже мало і дуже особливі жінки, що належали до AX, зазвичай тихо працювали на задньому плані - так би мовити вдома - вкладаючи свої таланти без винагороди у вигляді частого збудження і випадкового гламуру того, що Хок називав «польовою роботою». . "
  
  
  "Раніше такої роботи не було", - сказав Хоук крізь синьо-чорний серпанок, що утворився в нього над головою. «Один із зниклих безвісти – жінка. Деякі з інших мають дружини. Ви можете знайти жінку, яка відіграє важливу роль у розслідуванні, яке займається прядкою. Але навіть якщо ця частина не спрацює – а може й ні – Жінка-компаньйон, якій ви можете довіряти, – дуже важлива частина цієї роботи. Я хочу, щоб ви знали. Я хочу, щоби вас бачили на публіці. Але не завжди самотнім, що стирчить, як хворий палець. Міс Адлер буде супроводжувати вас щоразу, коли вона може бути корисною. Вона може прикрити вас, коли це може бути потрібне. По суті, вона має бути принадою, сліпцем. Крім того, для когось на зразок вас характерно мати із собою жінку, виставляючи її напоказ, як власність”.
  
  
  "Хтось на зразок мене?" Нік придумав скривджений погляд.
  
  
  Хтось на зразок Роберта М.
  
  
  Мілбенка, - поправив Хоук. Чи є ще питання, перш ніж ви вивчите ці досьє? "
  
  
  «Угу. Чи є спосіб дізнатися, згідно з встановленими термінами звітів, у якому порядку зникли ці шість агентів?»
  
  
  Хоук схвально глянув на нього.
  
  
  «Непогане питання, якби тільки була хороша відповідь. Ні ні. Я сказав, що звіти були регулярними, але я не маю на увазі, що вони збиралися як годинник. Три звіти прийшли протягом кількох днів один одного на початку грудня. Ще двоє прийшли за тиждень. Шостий не прийшов взагалі. Імовірно, це був би від де Сантоса – хоча будь-який один чи кілька інших могли б повідомити ще раз за цей час – який надіслав свій попередній звіт наприкінці листопада, перед від'їздом у відпустку. Він повинен повернутися до Ріо до теперішнього часу, і він більше не повідомляв. Я розумію, що першим, хто подав звіт під час останньої партії, звіти не обов'язково мають бути першою зниклою людиною. Всі вони могли повідомити - як вони це робили - протягом десяти днів або близько того, а потім зникнути в той же момент, перш ніж у когось із них з'явилася можливість повідомити про це знову. "
  
  
  Нік запитально підняв брову. "В цей же момент? Я не думаю, що ви маєте на увазі це буквально, але хіба взагалі можливо, що вони могли бути разом? Зрозуміло, вони не ризикнули б на таку зустріч?»
  
  
  Хоук повільно похитав головою. «Ні, я не думаю, що це можливо. ЦРУ також так не думає. Вони повинні були працювати незалежно, хоча кожен із них знав хоча б одного з інших, і давайте подивимося, що троє з них знали всіх інших. . У старожилів у групі, природно, було найбільше інформації. Ви також отримаєте її, коли закінчите читання. Що ще, перш ніж піти? "
  
  
  Надсекретний агент AXE усвідомив несподівану тривогу свого начальника. Хоук припинив говорити та хотів діяти.
  
  
  "Ні, все, - сказав Нік, - крім нашої домашньої роботи". Він підвівся. Відтепер це буде відділ редагування, документації, документації та операцій, а також весь тісно пов'язаний механізм, з якого складається вузькоспеціалізована розвідувальна агенція під назвою AX - підрозділ секретних служб США з пошуку та усунення несправностей. І для спеціального агента Картера, людини, яку Хок завжди викликав для виконання найделікатніших і найнебезпечніших завдань.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Маленька бабуся весело брела тінистою доріжкою в Ботанічному саду. День був спекотний, майже спекотний, і в такі дні вона завжди шукала прохолодного комфорту в садах. Їй особливо подобалися величезні викривлені дерева джунглів, пересаджені з дикого серця Бразилії, і величезні яскраві метелики, які ковзали стежкою і іноді трохи торкалися її обличчя, коли вона гуляла своєю улюбленою дорогою. Але найбільше їй подобалася ставка; любив його заспокійливу синьо-зелень, приємне квакання жаб і швидку втечу маленьких золотих стріл під ліліями.
  
  
  Невпевненими, але рішучими кроками вона перейшла з тихої стежки на звивисту доріжку навколо ставка. Як завжди у будній день, тут було спокійно; тільки птахи тихенько співали їй, і легкий рвучкий вітерець шипів над водою, розбризкуючи бриж по перевернутих краях чудових лілій.
  
  
  Деякий час вона стояла, просто дивлячись на них і розмірковуючи. Вони були як стільниці. За винятком, звичайно, країв, які переходили в низькі сторони, начебто щоб нічого не сковзнуло. Ну, тоді вони були схожі на мідні стільниці, які вона іноді бачила в чужих будинках, із забитими краями, як великі круглі таці. Це листя було міцним. Вони легко плавали, але були сильними. Вона навіть чула, що там сказано, що вони витримають вагу дитини. І вона запитувала себе, чи це може бути правдою.
  
  
  Тепер на жодному з них не було нічого, крім водяних жуків і маленьких хмар мух. І одна жаба, досить велика, але замислена і тиха, що сидить. На її очах він стрибнув і помчав у своїх власних підводних справах. Швидкість його переходу - а може, це був раптовий порив вітру - викликала легке занепокоєння серед латаття. Вони гойдалися й гойдалися, і на мить вона побачила вузький прохід крізь них.
  
  
  Під ними було щось темне та досить велике. Виглядало так, ніби це могла бути якась величезна риба чи, можливо… ну, ні. Думка про те, що це може бути якась бездомна тварина, зникла так само швидко, як і з'явилася. Можливо, жителі Ботанічного саду пробували щось нове у ставку. Іноді вони чинили так. Ткніть велике листя, дізнайтеся, що під ним.
  
  
  Бабуся озирнулася. Так, граблі були. Мабуть, один із садівників залишив його, коли вирушив на швидке кафе. Її тремтячі пальці потяглися до нього
  
  
  d її повільні кроки привели її до краю води. Обережно, щоб не пошкодити гарне листя, вона занурила граблі між лататтям. Нічого. Вона тицьнула швидше. Великі колодки розійшлися. Тепер вона побачила форму. У ній зростало невелике збудження. Її руки трохи втомилися, але граблі, що колють, схвилювали довгі ніжки подушечок, і щось під ними рухалося.
  
  
  Повільно, неохоче, він піднявся на поверхню. Це справді було схоже на тварину.
  
  
  Він лежав обличчям униз між розсунутими кущами латаття, тихо погойдуючись на маленьких хвилях, створених ним самим. Граблі впали з її пальців, і її губи відчайдушно засувалися. По воді ліниво плавала роздута, напівроздягнена непристойність людини.
  
  
  Невиразно вона чула голоси. «Старенька, будь ласка! Сеньйора, йди!»
  
  
  Але старенька продовжувала кричати.
  
  
  
  
  
  
  Місто зниклих безвісти
  
  
  
  
  
  «Нещасний багатий! Моє серце спливає кров'ю за них. Ви тільки подивіться на них, які лежать на цій колючій старій траві, гризуть ці жахливі канапе з ікрою і ковтають неприємні напої з льодом, гаряче сонце обпалює їхні бідні оголені тіла… хвилюйтесь, хвилюйтеся весь час. Де пообідати сьогодні ввечері. Що вдягнути. Як витратити другий мільйон…»
  
  
  - Тихіше, - пробурмотів Нік. "Я думаю."
  
  
  "Ти не спиш!"
  
  
  Розалінда підвелася на витонченому лікті і подивилася на нього. Зручно лежачи на м'якому махровому рушнику і купі подушок, він виглядав султаном на березі моря. Насправді, море було на деякій відстані від басейну, але це не вплинуло на ілюзію. Що справді псувало його, то це не султанське тіло Ніка: обтічний, м'язистий, енергійний навіть у стані спокою, він мав більше спільного з статурою олімпійського спортсмена, ніж із тілом східного плейбою.
  
  
  «Нік Картер, ти шахрай. З того часу, як я була крихітним шпигуном, я чула про твої подвиги. Про твою сміливість, твою хитрість, твою пильність, твою суперсилу, твою блискавичну швидкість...»
  
  
  «Ти не чув про мене, ти читав комікси про Майті Мауса». Але очі його розплющилися, і цього разу вони залишилися відкритими. Він даремно гаяв час. Двох маленьких уривків дорогої тканини, які прикрашали її, було достатньо, щоб будь-який чоловік був настороже і ворожив, як вони залишаються на місці. Можливо, вони цього не зроблять. Він з цікавістю глянув на неї.
  
  
  «Але ми нічого не доб'ємося, якщо будемо просто байдикувати, як пусті багатії!»
  
  
  «Ми пусті багаті, дорога». Нік підвівся і потягнувся за цигаркою. «І тобі краще до цього звикнути. Я знаю, що це жахливий ривок після всіх цих років чесного поту, але поки ти не розслабишся і не отримаєш задоволення, ми не зможемо робити наші справи. Для початку ти можеш». Я постійно вигукую моє ім'я. Хтось на зразок Юди може ховатися під гортензіями, зло зло дивлячись на нього, коли він підслуховує Все. Я Роберт, а ти Розіта. У безтурботні моменти – і тому що я грубий Американець – я можу називати тебе Троянд. І якщо ти поводитимешся добре, я дозволю тобі називати мене Боб».
  
  
  Вона сердито подивилась на нього. «Я подзвоню тобі – о, добре. Та я не кричав. Хоча, здається, я мушу, щоб ти не заснув. Роберт, любий». На її чудовому обличчі з'явилася солодка усмішка. «Чому б нам не встати зі своїх задніх боків і не виступити як робочі шпигуни? Ви завжди проводите розслідування у горизонтальному положенні?
  
  
  "Не завжди. Залежить від їхнього характеру». Його очі весело заблищали. «Але немає нічого поганого в тому, щоб трохи поплавати і трохи подумати, перш ніж поринути у справи. Це все частина дії. Крім того, я збирався поговорити з вами. Коли я достатньо відпочив».
  
  
  Розалінда підняла ідеально зігнуті брови і шанобливо подивилася на нього. «О, радість безмежна! Честь незаслужена та неймовірна! Ти справді збирався зі мною розмовляти?» Вона понизила голос і змовницьки зашипіла. «Але ви не вважаєте, що нас можуть підслухати? Чи не думаєте ви, що хтось міг прослизнути в мою спальню і спритно сховати мікрофон у моєму купальному костюмі?
  
  
  Нік приділив її купальнику найпильнішу увагу. Він майже нічого не приховував.
  
  
  «Ні, я так не думаю», - сказав він після ретельного огляду. "Але підійди ближче, щоб я була впевнена". Він раптово посміхнувся, оголивши білі зуби. "Упевнений, що ніхто не може підслухати".
  
  
  Деякий час вона просто дивилася на нього, намагаючись вирішити, чи вважає вона його нестерпним чи непереборним. Потім, все ще не наважившись, але з неохочею посмішкою, вона повільно підійшла до нього.
  
  
  "Розкажи мені все", - сказала вона.
  
  
  Нік взяв її за руку і трохи стиснув.
  
  
  "Я знаю не більше, ніж ви. Але ми маємо проаналізувати те, що ми знаємо, і подивитися, що ми можемо з цим зробити. Шість довірених агентів зникли безвісти, ми знаємо це".
  
  
  Представник виставив це як належить, а потім зупинився. ЦРУ інвестує якнайкраще, але не може зробити занадто багато, не привертаючи надмірної уваги до всієї справи. І вони не можуть ризикнути вислати своїх власних людей, допоки не дізнаються, що сталося. Прямо зараз один чи кілька із цих шести можуть пролити все, що знають».
  
  
  "Надійні агенти?" Розалінда насупилась. "Вони краще помруть".
  
  
  Обличчя Ніка було серйозним. «Це рідко буває так просто. Коли ви не займаєтеся маневром і кинджалом, ви не ходите з L-таблетками, засуваними під язик. Спочатку пролийте, а потім помріть. Є багато способів, змушуючи людей говорити ".
  
  
  Розалінда здригнулася. Потворна ментальна картина посвячених людей, яких змушують говорити, страшенно контрастувала з яскравим сонячним світлом і запахом чистого моря, що огорнуло їх, і, що ще більш шокуюче, із безтурботною розкішшю пляжу Копакабана в Ріо. Вибраний ними готель був найрозкішнішим та найекстравагантнішим у місті. Мільйонер-нуво Мілбенк і його декоративний компаньйон не залишилися без вдячності ні за справжню елегантність, ні за жорстоку іронію, яка привела їх до такої пишноти в пошуках шести зниклих колег, які могли померти чи померти від немислимих та жахливих тортур.
  
  
  Рука Ніка стиснулася на її руці.
  
  
  «Ти не зовсім стара загартована сумка, чи не так? Знаєш, тобі не треба втручатися у більш виворітний бік цієї справи. Якщо ти просто прикриєш мене…»
  
  
  Вона забрала руку. З якоїсь причини він відчув поколювання, і вона не була впевнена, що зараз потрібний час для неї.
  
  
  «Якщо ви припускаєте, що я не можу цього ухвалити, не робіть цього. Я можу і буду. Але мені не потрібно вдавати, ніби я насолоджуюся думкою про смерть від тортур. Або самим фактом. Я думаю, що це можливо, щоб стати занадто загартованим. "
  
  
  Він узяв її руку назад. «І ви вважаєте, що це можливо. Що ж, можливо, ви маєте рацію. Але це те, чим ми можемо зайнятися пізніше, у неробочий час. А поки що, що у нас є? Масове зникнення. Кожен із наших агентів йде. погасне, як лампочка, що перегоріла. Запитання: Чи могли вони все бути разом? Чи спочатку одна, а потім інші? Якщо так, то ми маємо пару похмурих можливостей, які слід розглянути. Одна з них могла бути зрадником і видала інших. Або одного з них можна було б знайти та змусити видати інших. Тому що, якби всі вони не були разом, коли б не сталося, один із них мав би видати решту. Вони цього не зробили. не працюють разом; між ними не було очевидного зв'язку, все, що могло бути помічено якимось спільним ворогом. Отже, або хтось надав інформацію, яка була потрібна комусь іншому, або вони порушили прецедент та зібралися разом із якоїсь особливої причини».
  
  
  «Але згідно з їхньою останньою пачкою звітів, - вставила Розалінда, - нічого особливого не відбувалося, нічого, що передбачало б особливу зустріч. Крім того, звичайно ж, це не до когось із них». щоб вони скликали збори? Особливо, не порадившись заздалегідь зі своїм домашнім офісом? Я просто не можу повірити, що вони б це зробили”.
  
  
  "Ні, я теж не можу", - погодився Нік. "Я можу тільки думати, що якби була така зустріч, її змусили, і це повертає нас до питання про зрадника - або про когось, кого виявили та змусили говорити. Було б корисно, якби ми знали, хто був першим і хто був останнім. Принаймні, я так думаю. Але це одна з речей, які я дізнаюся, тільки запитавши, я думаю”.
  
  
  Деякий час вони мовчали. З басейну долинали радісні крики та прохолодні бризки.
  
  
  "Кого ви запитаєте?" - Зрештою запитала дівчина.
  
  
  «Вижили». І тон його був похмурим.
  
  
  "Ой як?"
  
  
  "Так чи інакше." Він випустив її руку і озирнувся, оглядаючи прохолодну траву та величезний блакитний басейн. Нічого не змінилось; Схоже, ніхто не рушив з місця, окрім акуратних мовчазних офіціантів, які ковзали туди-сюди між столиками біля басейну. Ніхто не ходив, не гуляв або не байдикував поруч з Розаліндою та Ніком. Вони могли б бути на безлюдному острові, настільки ізольованими від кількох ярдів галявини та характеру їхньої професії.
  
  
  «До завтрашнього дня, я думаю, ми зможемо стати більш товариськими», - сказав Нік, задоволений їхньою конфіденційністю. «Що більше людей ми зустрінемо, то більше ми зможемо дізнатися».
  
  
  Розалінда неспокійно заворушилась. "Ви маєте на увазі, що ми просто ставимо питання, а відповіді падають нам на коліна?"
  
  
  "Не зовсім." Він сів і дивився на басейн. «Ми очевидні, коли можемо собі дозволити бути, і тонкими, коли маємо бути. Подумайте над списком та подивіться, що напрошується само собою. Ми маємо шість напрямків для розслідування. Перше: Жоао де Сантос, репортер новин "Ріо Джорнел", англомовна щоденна газета. Молодий хлопець, двадцять сім років, але щодо старожил. Працює у США з дитинства шести років.
  
  
  . Одружений, одна дитина, просте, але комфортне сімейне життя. Гарний нюх на новини, досвідчений фотограф. Експерт із роботи з мікрофільмами. Один із трьох, які знали всіх інших. Незважаючи на те, що він був першим, хто припинив надсилати звіти, є велика ймовірність, що він пішов останнім».
  
  
  Розалінда запитливо підняла брову. Він знову взяв її за руку, і вона знову відчула болісне поколювання.
  
  
  "Чому?" він відповів. «Бо вся родина поїхала у відпустку разом, і ми знаємо, що дружина та дитина повернулися. І нещодавно. Ми думаємо, що вони повернулися разом. Ми маємо трохи більше, ніж потрібно, але не набагато. Але він це зробив. знаю решту, і він був хорошим репортером. Можливо, він і зараз.
  
  
  «Потім ми маємо Мігель де Фрейтас. Неодружений, тридцяти п'яти років, власник невеликого клубу під назвою «Місячний пил». Працював на нас трохи більше трьох років. Не один із тих, хто знав усіх інших, а один із них. двоє повідомили про торгівлю зброєю. Іншою була Марія Кабрал. Тридцять дев'ять років, одружена з фінансистом Пересом Кабралом. Одна дочка від попереднього одруження. Вона дійсно знала особи решти п'яти - вона вступила до лав майже вісім років тому. Насправді вона була чи не найкращим джерелом інформації в цих краях. Очевидно, дуже мила жінка. Гарний будинок, безліч соціальних контактів та участь у кількох ділових проблемах. Її звіт, до речі, був першим із грудневої партії. І, як правило, вона була регулярнішою, ніж інші. Її головним конкурентом у сфері надсилання звітів був Карлос Бренха..."
  
  
  «Сорок сім років, незаміжня, щось на зразок педанта, помічник зберігача Національного музею Індії», - сказала Розалінд. «Дайте мені сигарету та дайте мені трохи померти. Прикуріть мені, будь ласка. Я маю намір звикнути до цих маленьких люб'язностей з боку мого багатого коханця... Дякую. Замкнене життя мало друзів, але зі схильністю самотньої людини збирати плітки, які іноді можна було перевести в незаперечні факти. Часто повідомлялося радіо, хоча його попереджали, що це може бути небезпечно. Тож, можливо, він був першим, кого спіймали».
  
  
  "Він цілком міг бути", - погодився Нік. «Хоча він завжди стверджував, що був надзвичайно обережним. Але він міг припуститися лише однієї помилки. Хто наступний у списку? О, так - давайте не забуватимемо, що єдиним відомим контактом Бренхі з іншими була людина з книгарні. його за хвилину. Спочатку займемося Пірсом Ленглі”.
  
  
  "Почекай хвилину!" Розалінда раптово сіла. «Можливо, ми припустилися помилки. Ой, вибач, коханий, я не повинен так хвилюватись на публіці. Хвилинку, поки я цілую тебе. У мене раптове бажання».
  
  
  Одна чудова рука обвила його шию; одна пара м'яких, солодких губ злегка торкнулася його щоки. Нік скуйовдив її темне волосся і поцілував у кінчик носа.
  
  
  "Сподіваюся, у тебе часто буває таке бажання", - пробурмотів він, утримуючи її трохи довше, ніж це було абсолютно необхідно.
  
  
  «Частина дії», - нагадала вона йому крізь зуби. "Добре. Припини. У мене була думка, і я не хочу, щоб вона вислизнула». Нік відпустив її, не зводячи очей з її пікантного обличчя. «Ви знаєте, можливо, більш ніж один із них видав інших. Слухайте. Бренха могла бути першою. Він знав лише одну людину. Але ця людина знала іншого. І той, кого він знав, знав когось іншого. був якийсь жахливий ланцюжок, один за одним змушували видавати інше ім'я! Тож ми не обмежені трьома, які знали їх усіх”.
  
  
  Нік придушив стогін. «Господи, – тихо сказав він. "Ти правий." Він замислився на мить, відзначивши її блідий колір і сяйво в очах. «Але, проте, це не вплине на те, як ми це робимо. Це неприємна думка, яку треба мати на увазі, але з нею чи без неї ми все одно мали б шість справ. Тим не менш ... якщо це Так сталося, що цей бізнес буде набагато складніше, ніж я думав. Добре. Пірс Ленглі. Він знав усіх інших, хоч би чого це було. Американський бізнесмен, торговець ювелірні вироби, експортер дорогоцінного каміння. Сорок п'ять, одружений, дружина значно молодша. Здається деякі труднощі. Але хороший оперативник із корисними зв'язками у бізнесі та уряді. Дивно, у певному сенсі, що він не знав про торгівлю зброєю. Проте, хто знає, він міг би зайнятися цим пізніше, якби мав шанс. Можливо, це важливіший чинник, ніж ми думали. Може бути ключем до цього. А потім у нас є..."
  
  
  "Джон Сайлас Аппельбаум", - сказала Розалінда з легкою посмішкою. «Мені подобається це ім'я. Сподіваюся, з ним усе гаразд». Слабка посмішка зникла. «Американець за походженням, прожив у Ріо майже все своє життя. Має книжкову крамницю Unicorn у центрі міста. Ще один із тихих чоловіків. П'ятдесят три роки, не одружений, мешкає один у маленькій квартирці, заваленій книгами. Любить посидіти у вуличному кафе. в обідній час і в неробочий час, щоб спостерігати за тим, що відбувається навколо. Також часто гуляє Ботанічним садом.
  
  
  Ха випадковий непомітний контакт із де Сантосом та Бреней. Не можу придумати жодної причини, через яку він має бути першим чи останнім. Виглядає нейтрально та нешкідливо. І, я думаю, досить симпатичний старий”.
  
  
  Вона випустила не схожу на леді хмару диму і дивилася на засмаглу людину з обвислим животом на трампліні. Чоловік глянув на воду, подумав і обережно позадкував.
  
  
  "Багата жирна марна дупа!" - раптом сказала Розалінда.
  
  
  Нік докірливо кудахтав.
  
  
  «Це не спосіб говорити про нас, багатих. Давай, давай одягнемося і підемо містом. Чи ти хочеш спочатку ще раз поринути?»
  
  
  Вона похитала головою і натягла мініатюрний махровий халат. «Е-е-е. Наступного разу ходімо на пляж. Із нашим відром шампанського».
  
  
  Він одягнув свою чудову пляжну куртку і допоміг їй підвестися. Злегка обійнявши її за талію, вони повільно пішли до входу в готель.
  
  
  Щось, мабуть, шосте почуття, яке змушувало його насторожитися під час небезпеки або коли щось прекрасне проходило поблизу, змусило його поглянути на терасу, що виходила на басейн. Його погляд стрибнув на зображення, упіймав його і втримав, навіть коли його швидкий погляд відвівся. Йому хотілося підняти руку, весело помахавши рукою, але він відразу передумав. Це безперечно було б кроком за межі характеру Мілбанку.
  
  
  Проте лунолиций чоловік із добродушними очима дивився на них зверху вниз з більш ніж випадковим інтересом, і офіціант поруч із ним, безсумнівно, вказував униз і згадував їхні імена.
  
  
  "Що це таке?" - пробурмотіла Розалінда.
  
  
  "Думаю, гра почалася", - сказав Нік і повів її під терасу. "Нами захоплюються".
  
  
  •'Ми?"
  
  
  Він трохи похитав головою. «Монтес і Мілбанк, я маю сказати. Чому ні? Ось навіщо ми тут».
  
  
  Насправді зовсім не дивно, що на них варто пильно дивитися. Якщо все піде добре, майбутні дні будуть сповнені поглядів і шепоту, вказівок пальцями, веселих посмішок та заздрісних зітхань.
  
  
  Хлопчики із «Документів» добре впоралися зі своєю роботою. Вони створили персонажа та розповіли йому історію життя, в якому був геній маніпуляцій та кілька мільйонів незаконно зароблених доларів. Вони організували важкий переказ величезних сум готівки з Нью-Йорка до Бразилії та забезпечили майже непомічену втечу, а також помістили історію розтратника акцій Роберта Мілбанка та його «екзотичної коханки» Розіти Монтес у кожну велику газету США. Незабаром за цією історією були чутки про нову появу Мілбанку в Ріо і підтвердження в бразильських газетах. Був навіть натяк на те, що Мілбанк, який знаходиться в Ріо-де-Жанейро від довгої руки екстрадиції, можливо, шукає, у що вкластися.
  
  
  «Уся ця історія – тканина брехні», – заявив Мілбанк після прибуття в аеропорт Галеан (через Каракас) з міс Монтес на руках. "Коли його буде перевірено незацікавленою владою, відразу стане видно, що насправді дефіциту немає. Ніяких підтасовок не було. Такі кошти, як у мене, - і я не бачу причин заперечувати, що в мене є певні ресурси - прийшли до мене в Внаслідок законних ділових операцій, я не соромлюся ні успіху, ні отримання доходу будь-яким способом, який я вважаю за потрібне!» Потім чарівна усмішка майнула на гарному обличчі Мілбенка (яке за допомогою якоїсь дивної та тонкої алхімії мало скидалося на обличчя Ніка Картера), а присутні жінки-репортери зітхнули про себе і відчули слабкість у колінах.
  
  
  Пізніше того вечора Нік не був здивований, коли половина відвідувачів непомірного ресторану Skytop повернулася, щоб витріщитися на нього і його дорогу чудову даму і обмінятися спекулятивними шепітами. Було цілком зрозуміло, що метрдотель на запит склав список усіх місць, де можна було знайти незаконні азартні ігри, і очікував, що він отримає гарну плату за свою інформацію. І надзвичайно великі вклади в Sacha's і Nova York не сильно вплинули на Ніка.
  
  
  Він навіть не дуже здивувався, коли наступного ранку вони повернулися додому рано і виявили, що їхній чудовий десятикімнатний номер був ретельно і акуратно обшуканий. Вони були обережні, щоб не залишити нічого, що могло б стати приводом для компрометації або витратити. Але здавалося, що гра почалася.
  
  
  Розалінда дивилася на лопатчастий відбиток пальця на тонкій плівці порошку на кришці бюро.
  
  
  «Як ви вважаєте, хто це міг бути? Нас уже не з'ясували?
  
  
  Нік похитав головою. «Цікавий посильний, покоївка, злодюжка, можливо, навіть адміністрація. Я невдоволено кричатиму вранці. А поки що йди сюди. Дозволь мені допомогти тобі відчепити».
  
  
  Вона холодно подивилась на нього. «Дякую, я допоможу собі».
  
  
  "Ні, правда, у мене це добре виходить
  
  
  Такі речі."
  
  
  Пальці злегка торкнулися її спини. Вона обернулася.
  
  
  «Готовий посперечатися, що так. Слухайте, у нас тут десять кімнат». Дивно, подумала вона, як вона тремтить усередині. “П'ять для вас, п'ять для мене. Отже, добраніч, містер Автомобіль - Мілбанк!»
  
  
  Обережно він. потягнувся до неї. Він м'яко торкнувся її оголених плечей. Він легко привернув її до себе, так що її високі пружні груди притулилися до його грудей. Він ніжно поцілував її повіки. На жаль, він випростався.
  
  
  «Добре, Розе. Я піду робити вправи йоги».
  
  
  Він відсторонився від неї і попрямував до сусідніх дверей.
  
  
  "Що ти будеш робити?" Вона з подивом дивилася на його спину, що віддалялася.
  
  
  Він обернувся у дверях.
  
  
  "Вправи", - сумно сказав він. "Добраніч милий."
  
  
  
  
  
  
  Дебютний гамбіт
  
  
  
  
  
  Він провів більшу частину наступного дня, проклинаючи їхню коротку зупинку в Каракасі. Це також було частиною дії. Але це була дорога перев'язка: два невідомі тіла були виявлені в Ріо, коли Картер жив у Венесуелі. Але, як можна було б помітити, якби хтось попрацював прочитати вчорашню газету замість того, щоб потай наводити довідки між запливами та мартіні, тепер вони були ідентифіковані.
  
  
  Один із них, знайдений у бухті десь біля підніжжя гори Цукрова голова, колись був Жоау де Сантосом, відомим та талановитим журналістом. Деякий час знадобилося, щоб знайти тіло, а потім впізнати його. Майже, напевно, його падіння сталося внаслідок нещасного випадку.
  
  
  Іншим був Джон Сайлас Аппельбаум, добродушний власник книгарні та друг молодих інтелектуалів, які збиралися в його магазині та в сусідньому кафе, щоб вирішувати світові літературні проблеми та позичати гроші один у одного. Апельбаум став жертвою жорстокого вбивці. Його череп був тріснутий, а на тілі було кілька ножових поранень. Його знайшли під лататтям чудового ставка в Ботанічному саду, який він так любив. Мабуть, він був під водою багато днів, можливо три тижні. Точно сказати було неможливо.
  
  
  Де Сантоса знайшли три дні тому, через день після того, як він упав.
  
  
  Тоді чому, чорт забирай, він так довго не доповідав?
  
  
  Місіс де Сантос була вбита горем і ні з ким не розмовляла.
  
  
  Господиня Аппельбаума була вражена і багатозначно розмовляла з усіма, що поставило її на перше місце в списку допитуваних. І поліція вже цим займалася.
  
  
  Нік пошукав у газетах – як поточних, так і недавніх – згадки імен де Прейтас, Ленглі, Бренха та Кабрала. Єдине, що він вигадав, - це фраза про те, що місіс Карла Ленглі відвідала якийсь світський захід без супроводу чоловіка, який поїхав у справах.
  
  
  "У справі". Рот Ніка перетворився на похмуру складку. Оскільки двох колег Ленглі вже знайшли мертвими, малоймовірно, що Пірс Ленглі зміг би пережити свою останню ділову угоду. Щодо решти, йому взагалі не було чого робити. Департамент звукозапису AXE давно перевірив газети, журнали та випуски новин за попередні тижні і не знайшов жодних суттєвих згадок про жодну з шести зниклих безвісти. Останній підпис де Сантоса перед відпусткою був датований 30 листопада. Спів у клубі Moondust було продовжено власником Мігелем де Фрейтасом на численні прохання. От і все.
  
  
  Нік вирішив витратити ще один день, і лише один, на те, щоб зарекомендувати себе як заможний плейбой із чуттям на витончені манери, щедрий спосіб життя та оком на гарних жінок. Після цього йому доведеться почати намазуватись трохи тонше.
  
  
  Але до цього часу він практично був переконаний у кількох речах: що де Сантос був останнім, кого схопили і померли останнім, що всі вони були мертві, не ховалися і перебували в процесі тортур, що їх позбулися. поодинці, а не як група. Все це було засноване на тому небагатом, що він знав про де Сантоса. Якби йому не пощастило і його прикриття не підкинуло ще щось, він почав би з репортера. Його серце впало на кілька щаблів при думці про допит вдови репортера. Але так сталося, що він не мав можливості відразу.
  
  
  Нік залишив папери на їхній приватній веранді і подався шукати Розалінду. Наближалася обідня перерва, і вона була голодна. З ванної долинали плескання. Він зазирнув у двері. Мокра губка пропливла повз його вухо.
  
  
  "Забирайся звідси!"
  
  
  Нік посміхнувся. «Заспокойся, Розе. Я просто хочу перевірити з тобою сигнали та призначити побачення за обідом. Продовжуй робити те, що ти робиш; зі мною все в порядку".
  
  
  «Зі мною не все гаразд». Вона вп'ялася в нього поглядом і відступила під бульбашки, її злегка оливкова шкіра і вугільно-чорне волосся стало дибки.
  
  
  яскраво контрастуючи з мильною білизною.
  
  
  Він просто засміявся. "Афродіта сором'язливо ховається під піною. Я залишу вас за хвилину, а потім я хочу, щоб ви поспішили. Ми збираємося витратити трохи грошей, і у мене, можливо, не буде можливості поговорити з вами ще якийсь час Так що слухай." У нього були свої цілком обґрунтовані причини бути впевненим, що їх не можна буде підслухати і що їхні кімнати більше не будуть обшукуватися. Про це подбали його власна винахідливість, розмова з керівництвом та невелика сума грошей.
  
  
  Розалінда зібрала мильну піну під підборіддя і подивилася уважно, хоча дозволила собі тихий бунтівний шепіт.
  
  
  "Ви вибрали для цього підходящий час, чи не так?"
  
  
  "Ага. Добре, тепер. Я найняв машину, і коли ви будете готові, ми пообідаємо в Месблі, а потім відправимося в Жокей-клуб. Якщо пощастить, ми налагодимо кілька контактів. Після цього ми можемо виявити, що діємо незалежно один від одного. друга, але давайте спочатку встановимо якусь закономірність, приблизно так: ми будемо разом майже весь час, але коли ми розлучаємося - публічно - ви робите зачіску і я п'ю на тротуарі. Якщо я виберу побачення або щось - скажімо, діловий контакт, тоді ви щосили намагаєтеся дотримуватися група людей. Добре?
  
  
  "Денді", - погодилася Розалінда. «Я був би не проти можливості трохи розправити крила. Але чого все це має досягти? Одна рука потяглася до мила, зупинилася в повітрі і поспішно переставила намет із піною.
  
  
  "Єднання", - сказав Нік, з надією дивлячись на неї. "Ймовірно, коли ми розлучаємося, кожен із нас робить щось, що можна пояснити, те, заради чого ми нібито прийшли сюди. І коли ніхто з нас не бачить, що робимо щось із цих безтурботних речей, цілком можна припустити, що ми ми разом у нашому любовному гнізді займаємось чимось іншим”.
  
  
  «О. Зрозуміло. На даний момент усі? Тому що я теж зголоднів».
  
  
  «Ось і все, – сказав Нік. Він глибоко вдихнув і майстерно видихнув на піраміду бульбашок, оголивши невеликий гурток чудової біло-рожевої м'якості.
  
  
  "Чорт тебе подери!"
  
  
  Він зачинив двері, посміюючись. Шкода, що йому завжди доводилося зачиняти двері.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Він мав рацію. Було майже надто легко зустрічати зацікавлених незнайомців. І такі привітні незнайомці.
  
  
  І йому, і Розалінді неймовірно пощастило на стрибках. Одержимі успіхом, вони сіли в лаунж-барі та дозволили Ріо прийти їм назустріч. Ріо так і зробив, з розкритими обіймами та допитливими обличчями.
  
  
  «Вам щастить, сеньйоре Мілбанк! Щастить з кіньми, щастить у коханні! У вас чудова країна, але вони не розуміють удачі! Як шкода, що вам довелося виїхати. Але ж ми щасливчики! Ласкаво просимо до наших берегів. Ласкаво просимо до нашого міста. Нехай він тобі так сподобається, що залишишся назавжди! "
  
  
  "Спасибі друг. Але ти маєш рацію - я щасливчик!» – захоплено сказав Нік. «Випийте з нами. Будь ласка, все випийте разом із нами!» Він махнув рукою і весело посміхався, доки не подумав, що його обличчя розколеться.
  
  
  "Але леді…?"
  
  
  "Леді це обожнює", - сказала Розалінда. Вона глянула таючим поглядом на чоловіка, що говорить, пузатого, з ясними очима, який нагадав їй людину з магазину делікатесів по сусідству. «І твої друзі. Ви всі приєднаєтесь до нас, чи не так? Будь ласка!"
  
  
  "Як я міг чинити опір?" – галантно сказав чоловік.
  
  
  Група швидко зростала. Радісний Мілбенк привабив їх, наповнив келихи, розповів про свою удачу і вголос привітав себе з тим, що знайшов таких чудових нових друзів у цій великій та гостинній країні.
  
  
  «Антоніо Тейшейра, сеньйор Мілбанк… і ваша чудова леді. Цього разу ви питимете з нами?»
  
  
  «Міс Монтес, ви іспанці, правда? Мексиканець? Але ви трохи розмовляєте португальською? Ах, добре! Але сеньйор не знає? Ні? Але він вивчить!»
  
  
  "Моя дружина Марія ..." - очі Ніка блиснули. Марія була кремезною маленькою жінкою, що носила прикраси, які не можна носити поряд з іподромом. «На п'ятдесят, – недобре подумав він. «Можливо, ви вшанували нас візитом? Моя візитівка. Діасе, ви запам'ятаєте ім'я. Як знаменитий дослідник».
  
  
  «В Ікарахі є все. Отже, казино закрито, але завжди можна знайти розвагу, якщо знати, де шукати. Достатньо лише запитати…»
  
  
  Голоси ревіли та шепотілися, натякали та запрошували. Якось сформувалося тверде ядро, яке захопило Ніка і Розалінду назад у місто і оселилося навколо них у Ночі та Дні. У клубі вирувало суботнє нічне життя. Група Milbank, знову ж таки, притягувала інших, як магніт.
  
  
  Потекло шампанське та хайболли.
  
  
  «За людину, яка виграла велику лотерею Уолл-стріт у США і виграла сьогодні знову!»
  
  
  Нік одного разу танцював з Розаліндою і втратив її через високого молодого чоловіка з чорним волоссям і сліпучою посмішкою. Він повернувся до їхнього столу і сів. Дивом він лишився майже один. Коли він присунув свій стілець, пара, що залишилася, за його великим столиком біля рингу вибачилася, посміхнувшись, і вийшла на танцпол. Це залишило його віч-на-віч із жінкою, яку він раніше майже не помічав. Подивившись на неї уважно вперше, він здивувався, як міг бути таким втраченим. Вона дивилася на нього, ніби хотіла запам'ятати його обличчя та покласти зображення собі під подушку. Оцінюючи її, він побачив червоне світло в її густому темному волоссі і повільну криву посмішки на її чуттєвих губах. Він мало не впав у глибокі колодязі її очей.
  
  
  "Привіт", - сказав він, ковтаючи, як школяр. «Вибачте, що дивлюся. Боюся, ви стали для мене сюрпризом. Я знаю, що ми зустрілися кілька хвилин тому, але через всю цю плутанину я не почув ваше ім'я. Я Роберт Мілбанк».
  
  
  «Я знаю», - сказала вона, її посмішка стала ширшою. «А тепер мій Родріго помчав з твоєю… Розою, чи не так?»
  
  
  "Росіта".
  
  
  «Так, Розіто. Отже, нас покинули разом. Сподіваюся, ти не проти того, що ми зламали твою вечірку? Родріго так хотів зустрітися з тобою».
  
  
  "О, Родріго, га?" Отже, ця блідо-яскрава істота була в компанії з жиголо-лицем. Здавалося, вони навряд чи підходять один до одного. "Що змусило його так турбуватися?"
  
  
  Жінка знизала плечима. Вона була молодша, ніж він думав спочатку, може, двадцять шість чи сім років. «Він думає, що багаті американці є чарівними. І він, здається, думає, що дещо з цього позначиться на ньому.
  
  
  "Хм." Погляд Ніка пошукав пари на танцполі та знайшов Розалінду та її партнера. «Він безперечно, здається, досить старається».
  
  
  Вона відверто засміялася. Родріго завжди так танцює. Адже ти не ревнуєш?»
  
  
  «Господи, ні. Як я можу бути у твоїй компанії? Чому б нам не танцювати і не викликати у всіх ревнощів?»
  
  
  "Я сподівався, що ти спитаєш".
  
  
  Вона піднялася із плавною грацією. Її дотик до рук був легким, але електричним, а рухи її тіла - тонкими, ритмічними. Слава музика огортала їх і несла геть. Їхні тіла та рухи були настільки ідеально узгоджені, що жоден з них не усвідомлював механіку танцю. Її ноги рухалися разом із його, і все, що вона відчувала чи думала, переводилося в гармонійний, майже рідкий рух.
  
  
  "Вау!" - подумав Нік і на якийсь час віддався задоволенню своїх почуттів. Танець розсовував і зближував їх, змушував відчувати тепло один одного, і пульсації, що переходили від одного до іншого, текли так плавно, що двоє були майже одним цілим.
  
  
  Нік відчув, як його пульс почастішав, коли в момент музики її стегна торкнулися його. «Дивися на себе, друже, - сказав він собі, бажаючи, щоб його кров охолола. Його пульс сповільнився і відчуття м'якого фокусу залишило його, але відчуття досконалої фізичної гармонії залишилося.
  
  
  Біт змінився. Його партнер усміхнулася йому.
  
  
  "Ви чудово танцюєте", - сказала вона, її голос був чимось дуже схожим на задоволення, а її очі - двома сяючими калюжами.
  
  
  "І ти теж", - щиро сказав Нік. "Це досвід, який у мене дуже рідко буває".
  
  
  "Навіть із… Розитою?"
  
  
  "Розита - професійна танцівниця", - сказав Нік, не зовсім відповідаючи на запитання. Гнучке, чуйне тіло жінки гойдалося разом із ним. "Знаєш, я досі не знаю твого імені".
  
  
  "Карла", - пробурмотіла вона.
  
  
  "Карла". Вдалині пролунав акорд спогадів. "А Родріго твій ...?"
  
  
  Вона засміялася і дуже, дуже трохи відсунулась.
  
  
  «Родріго – моє ніщо. Я Карла Ленглі. Місіс Пірс Ленглі. Містера Ленглі сьогодні немає з нами. Насправді містер Пірс Ленглі буває з нами дуже рідко».
  
  
  Почуття Ніка повернулися до норми.
  
  
  "Він не любить виходити?"
  
  
  "Він цього не робить", - погодилася вона. «Йому нічого не подобається. Все… Він начебто як втомлена людина». Її ніс зробив щось зарозуміле - не очевидне, але безпомилкове.
  
  
  "Це дуже погано", - співчутливо сказав він. "Але ви маєте на увазі, що він насправді залишається вдома і спонукає вас зустрічатися з ... ну, з такими людьми, як Родріго?"
  
  
  «Заохочує мене! О ні. Він ненавидить Родріго. І він хотів би, щоб я залишилася з ним удома. Але тепер його нема вдома. Це дає мені шанс трохи розпустити волосся». Вона трохи напружилася, і на її обличчі промайнула тінь каяття. «Будь ласка, не зрозумійте мене неправильно, Роберте. Пірс ніколи не був соціальною бабою, але він ніколи не відмовляв мені в чомусь. Я не маю розмовляти з вами так».
  
  
  "Чому ні?" сказав Нік, дозволяючи руці блукати в маленькій ласці, що наводить на роздуми. «Чому тобі не сказати те, що ти маєш на увазі? Люди завжди повинні бути самими собою – навіть якщо вони ризикують
  
  
  бути неправильно зрозумілим. І я не думаю, що тебе неправильно зрозумів. - Він обачливо подивився їй у вічі, потім злегка торкнувся губами її волосся.
  
  
  Її пальці стиснулися на його плечі, і її стегна затремтіли від музики.
  
  
  «Тоді спитай мене, – прошепотіла вона. "Запитайте мене."
  
  
  "На твоїх умовах", - прошепотів він у відповідь, не зовсім розуміючи, що вона мала на увазі. "Кому ти розповідаєш."
  
  
  Її повіки затремтіли. "Те, що про неї?"
  
  
  «Я тримаю струни», - зарозуміло сказав Нік. "Я роблю, як мені подобається".
  
  
  "Тоді завтра? Просто – коротка зустріч?» Він був вражений тим пристрасним поглядом, який з'явився у її очах. «Можливо, Заміський клуб? Було б цілком природно, що вас член там познайомить».
  
  
  Музика закінчилася, і вони стояли на підлозі, все ще обіймаючи один одного. Розалінда і її позичений Родріго промчали повз, з цікавістю поглядаючи на них.
  
  
  «Тоді спершу пізній обід. А потім – пляж, вітрило, що завгодно». Її очі благали його.
  
  
  «Це звучить чудово, – сказав він. "Ви дозволите мені забрати вас?"
  
  
  Вона похитала головою. «Я зустріну тебе там. Ходімо, сядемо. Я відчуваю, що спостерігають за мною».
  
  
  Вони майже останніми покинули танцпол. Повільно вони повернулися та приєдналися до інших. Нік відмовився дивитись у вічі Розалінді. Він побачив, як на обличчі Карли з'явився закритий вираз. За кілька хвилин вона пішла, тримаючи Родріго за руку.
  
  
  «А тепер йде милий уважний юнак», - пробурмотіла Розалінда.
  
  
  "Йде сальний спив", - недобре сказав Нік. «Я думаю, нам час йти. Давай».
  
  
  Вони пішли у хорі біблійних прощань та запрошень.
  
  
  "Ви пам'ятаєте, де ви поставили машину?" - з сумнівом сказала Розалінда. Навіть Nightbird Rio погасив вогні, і покинуті тротуари виглядали темними та незнайомими.
  
  
  "Звичайно я знаю. У будь-якому випадку, Jaguar не так просто спантеличити. Поверніть праворуч. До речі, ви почерпнули щось корисне від свого постійного партнера з танців вечора, Clammy Hands, який щоразу повзав вашими грудьми? Я глянув у ваш бік? "
  
  
  "Тобі слід поговорити", - з обуренням сказала вона. «Я думав, ти й ця бліда тварюка зробиш це прямо тут, на танцполі».
  
  
  "Що робити? Нічого – не говоріть по літерах. Ця бліда штука, дорога – дівчина вашого хлопця – одна з наших цілей. Місіс Карла Ленглі».
  
  
  "Ох ох!"
  
  
  Вони були так зайняті обдумуванням цього різними способами, що не бачили двох величезних тіней, які чекали на дверях біля «Ягуара».
  
  
  "Отже, - сказала Розалінда, - це була Карла Ленглі".
  
  
  
  
  
  
  Місіс Карла Ленглі
  
  
  
  
  
  «…Два місяці до двадцяти шести років. У вересні минулого року одружена чотири роки. Дітей немає. Освіта, Ріо, Нью-Йорк, Лісабон, випускна школа. Обидва батьки – американці. Дорогий, але не дуже вимогливий одяг та предмети домашнього вжитку; Вочевидь, цілком задоволені матеріальними умовами життя. Шлюбні стосунки менш задовільні, мабуть, через різницю у віці..."
  
  
  Вироки з досьє Карли спадали на думку Ніка і змішувалися з його особистими спостереженнями. Кістки чорно-білих слів вже наповнювалися тілом і забарвлювалися думками.
  
  
  На взяту напрокат машину світив вуличний ліхтар. Звичка змусила його вивчати відполіровані поверхні у пошуках нових відбитків пальців та замків, які могли б показати сліди злому. Він відчинив двері для Розалінди. Вона сіла до «Ягуара» витончено, але обережно.
  
  
  Нік підійшов до свого боку машини. Він відчинив двері і раптово повернувся на подушечках ніг, коротке волосся на потилиці неприємно встало.
  
  
  Двоє чоловіків у масках матеріалізувалися з темряви та майже напали на нього. Один мав пістолет, а інший, схоже, не мав зброї. Рука Ніка хитнулася, навіть коли його тіло повернулося. Він розсік повітря швидкою та смертоносною дугою, яка розірвалася на шиї стрільця. Чоловік ахнув і позадкував. Нога Ніка стрімко вилетіла нагору, а твердий край його правої руки врізався в хрящі вже вкритого м'ясом носа. Пістолет загримів десь на тротуарі, чоловік застогнав і впав навколішки. Нік знову підняв ногу, одним оком не відриваючись від скорчився фігури другого чоловіка, і вдарив п'ятою по шиї стрільця. Коліна чоловіка розплавилися, і він упав.
  
  
  Вуличний ліхтар висвітлив два розрізнені об'єкти. Один із них був ножем, спрямованим вгору до живота Ніка. Інший, схоже, був срібним шипом, що падає на голову другого нападника.
  
  
  Вечірня туфель Розалінди з шипами вдарила другу людину по голові. Він застогнав від болючого здивування, і висхідний ніж втратив мету та інерцію. Нік
  
  
  в той же час і дозволив клинку, що метається, промайнути повз нього. Він стиснув лещатами руку з ножем, коли атакуючий втратив рівновагу. Він знову обернувся, опускаючи руку під свою, а коліно вгору. - гаркнув він. Чоловік задихнувся і впав. Нік, ігноруючи маркіза Квінсберрі, але не правила рукопашного бою, вдарив його, коли він упав. Він штовхнув його насправді акуратно і болісно. На цей раз стогін був голосом з пекла.
  
  
  Нік дістав ніж та пістолет і кинув їх у свою машину.
  
  
  «Молодець, Троянд. Дякую», - сказав він і опустився на коліна, щоб швидко обшукати двох нападників.
  
  
  "Це було безглуздо з їхнього боку", - сухо сказала вона. «Вони мали змусити тебе захищати мене».
  
  
  "Можливо, вони думали, що я не буду", - розгублено сказав він. «Подивіться довкола, переконайтеся, що ніхто не йде».
  
  
  Вона дивилася у ніч.
  
  
  «Навіть миша. Потрібна допомога?"
  
  
  Ні. Просто продовжуй дивитися. Я не хочу нічого пояснювати чи зв'язуватися з поліцейськими».
  
  
  Його пальці майстерно пробіглися двома комплектами одягу.
  
  
  На свій подив, він виявив посвідчення особи, ключі, невеликі суми готівки, коріння квитків та позначки від прання. Він зірвав темні хустки-маски і побачив щетинисті обличчя, перекручені більше болем, ніж загрозою. Їхні гаманці та пошарпані карти нічого для нього не означали. Він все одно взяв їх, вийняв гроші та залишив їх у кишенях. Його брови задумливо насупилися.
  
  
  "Може, ми візьмемо їх із собою?" - спитала Розалінда з ноткою нервової напруги в голосі.
  
  
  «Тягнути його за волосся через хол Copa International? Ні дякую. Ми залишимо їх там, де їх знайшли». Говорячи це, він скотив того, хто стріляв у тінь, і притулив до стіни в ніші дверного отвору. "Більш менш." Він обернувся до іншого. «Вони були досить уважні, щоб повідомити мене про ім'я, адресу, номери телефонів і навіть дитячі фотографії».
  
  
  "Що?"
  
  
  "Так, незвичайно, чи не так?" він погодився і затяг ножа в квадрат темряви подалі від вуличного ліхтаря. Чоловік жалібно застогнав. Нік шпурнув його на плитку і побачив, що його очі розплющуються.
  
  
  Так ти знову з нами, Мак? Імпульсивно, Нік придушив бажання сказати Хто тебе послав? і натомість сказав: «Що, чорт забирай, за ідею? Ти шукаєш тюремного ув'язнення – чи я знову тебе поб'ю?»
  
  
  "Сукін американець", - виразно сказав чоловік. «Проклятий багатий злодій». Він плюнув угору. Нік різко повернув голову, але відчув, як бризки потрапили йому на щоку. Тильною стороною долоні вдарив чоловіка по обличчю.
  
  
  «Злодій? Хіба ти не такий?
  
  
  Чоловік видав непристойний безмовний звук. Ти, ти бруд. Все, що маєш. Ти вкрав це. Автомобіль, жінку, все». Він застогнав і схопився за свою болісну руку. «Іди сюди, влаштуй грандіозне шоу на свої паршиві гроші. До біса тебе, свиня. Якщо хочеш, поклич поліцію. Ублюдочний шахрай!»
  
  
  "Роберт!" Голос Розалінди був наполегливим. «Залишіть їх, заради Бога. Про них не варто турбуватися. Вони нічого не здобули. І я не хочу робити дурниць із поліцією. Будь ласка дорога…"
  
  
  "Готовий посперечатися, що ти не будеш!" Агонізуючий голос був глузуванням. «Скільки вона обійшлася тобі з вкрадених грошей? Я читаю газети, я знаю, що ти...»
  
  
  Рука Ніка врізалася в обличчя, що посміхається, і закрила йому рот.
  
  
  "Ви знаєте, що б я зробив, якби я був вами?" - сказав він, вичерпуючи крижану ненависть. «Я лежав там і молився, щоби поліцейські не приходили. А потім, коли мені стало трохи краще, я виїхав би з міста. Бо, може, я піду в поліцію, а може, й не стану. Але я знаю, де тебе знайти – ти і твій друг”. Він багатозначно постукав по кишені пальто. що, можливо, я тебе відпущу, можливо».
  
  
  Чоловік сказав щось брудне. Бандит заворушився і застогнав. З тихої ночі пролунав чоловічий голос, що здійнявся у веселій ранній ранковій пісні.
  
  
  "Роб, давай!" Голос Розалінди був нетерплячим, коли вона сіла в машину.
  
  
  Чиясь рука і нога знову злобно вдарили. Було ще два болючі звуки. Нік заліз на водійське сидіння, і незабаром «Ягуар» скотився в потік машин, що прямував до пляжу Копакабана.
  
  
  Нарешті Розалінда заговорила.
  
  
  «Ви справді думаєте, що вони були на рівні? Я маю на увазі… кошерні шахраї?
  
  
  "Майже позитивно". Нік кивнув, дозволяючи "Ягуару" набрати швидкість. «Я перевірю їх за першої нагоди, але я відчуваю до мозку кісток, що вони чесні головорізи. Професійний ризик бути брудно багатим. І очевидний. І тіньовий. До речі, чому «Роб»? "
  
  
  "О, я не знаю", - сказала Розалінда.
  
  
  звісно. "Чомусь ти не схожий на Боба".
  
  
  "Хм." З якоїсь причини це нагадало йому Карлу. «Слухай, у мене завтра гаряче побачення з цією жінкою з Ленглі. Як ти думаєш, ти зможеш…?
  
  
  "О, я впораюся", - перервала вона. «Чи не витрачали часу даремно? Чи не думаєте ви, що вам ще трохи часу, щоб почати грати з іншими жінками?» Чомусь вона виглядала роздратованою.
  
  
  "Це небагато", - визнав він. «Але я завжди повертатимуся до мого єдиного справжнього кохання - яке не дає мені потрапити до спальні».
  
  
  "Хм!" Розалінда скривила губи, але її очі були задумливі.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Глибокі помаранчеві промені пізнього полуденного сонця падали на затоку і повільно розчинялися в воді, що темніла. Нік і Карла, залиті сонцем і вкриті сіллю, лежали на величезному пляжному рушнику, який вона принесла. Обід у клубі був недовгим; день на неймовірно відокремленому пляжі був довгим і лінивим. Час від часу вони насолоджувалися невеликим виливом із фляжки, яку вона принесла.
  
  
  Якось Нік запитав: «Що це, афродизіак?»
  
  
  Вона посміхнулася йому з-під опущених повік і відповіла: "Тільки якщо ти знайдеш це так".
  
  
  Тепер він ліг, дивлячись крізь пальмове листя. Це був самий відокремлений пляж, який він колись бачив. Вони плавали, сміялися і пили, і лише кілька разів бачили людей десь поблизу. Вони говорили майже все, крім того, що мало значення для кожного з них. Очі Карли були живі, а обличчя залите сонцем і, можливо, ще чимось.
  
  
  «Давай, Роберте. Ще одне швидке плавання до заходу сонця!
  
  
  Радо сміючись, він підняв її на ноги. Разом вони побігли до води. Нік проплив уперед і пірнув нижче, затамувавши подих і чекаючи на неї. Сильні руки потяглися до неї, коли вона ковзала повз, і вони обоє сміялися, поки не задихнулися. Потім вони побігли назад через пляжну смугу до свого затишного місця між деревами.
  
  
  "Давайте знімемо ці мокрі речі і насухо витираємося рушником", - весело сказала Карла. «А потім давай полежимо тут і подивимося, як з неба випаровуються кольори».
  
  
  Нік дивився на неї. "Ти маєш на увазі…?"
  
  
  Вона засміялася його подиву. "Чому б і ні? Ми дорослі, чи не так? Хіба вам іноді не подобається відчувати, що все ваше тіло може вільно дихати морським повітрям, вбирати його? Вона стягувала ремені, доки говорила. «Не хвилюйся – нас ніхто не побачить. Звісно, якщо ти не хочеш…»
  
  
  "Звичайно, я хочу", - сказав Нік. «Просто я один із тих загальмованих американців, про яких так багато чути». Трохи ніяково, прикрившись рушником, він зняв свої шорти, пильно дивлячись на пальмову гілку, що низько висить, з упевненістю знаючи, що буде далі.
  
  
  Вона лежала на рушнику, гарна й оголена.
  
  
  Він ліг поруч із нею. Миттю дивилася на хмари у вечірньому небі. Потім вона обернулася до нього і поклала одну прохолодну руку йому на обличчя.
  
  
  "Роберт ... хіба я тобі не подобаюся?"
  
  
  «Звичайно, Карла. Більш ніж небагато», - промимрив він. «Ти гарна, ти збуджуюча. І ти одружена. Якщо мені щось не подобається, то це чоловік, який ховається на задньому плані». Але його ніжно погладжує рука зняла укол з його слів.
  
  
  “Це не шлюб! Це взагалі не шлюб! - люто сказала вона. «А чому тобі до того, що я одружена, якщо ні?»
  
  
  На це питання важко було відповісти. Він знайшов час, притягнувши її до себе і красномовно поцілувавши.
  
  
  «Карла… це не має нічого спільного з святенництвом. Але я обережний. Заради тебе і себе я не хочу, щоб розлючені чоловіки гавкали нам по п'ятах. Наприклад, ти знаєш, де він зараз? ви слідували. "
  
  
  "Ха!" Вона видала зневажливий звук. «Він не посміє. Він знає, що втратить мене назавжди, якщо спробує. У будь-якому разі його немає в місті».
  
  
  «Але ж ти не знаєш де? Принаймні ти так сказав. Звичайно, ти маєш знати…»
  
  
  Вона різко відсунулася від нього з таким розгніваним виразом обличчя, що він зрозумів, що повинен змінити мелодію, інакше він втратить ту маленьку нитку, яку тепер тримав у руках.
  
  
  Карла! Хіба ти не бачиш, як ти мене приваблюєш? Я не можу не питати тебе про це. Карла… будь ласка». Він підвівся на засмаглому лікті і схилився над нею. «Боже, ти такий милий». Він зітхнув і заплющив очі. Його рука ковзнула по м'яких лініях її шиї і підборіддя… ковзнула вниз, щоб відчути контури одних високих гострих грудей… ковзнула нижче і відчула шовковисту м'якість. Він запитував, коли вона його зупинить.
  
  
  Її тіло корчилося під ним.
  
  
  Кольори зійшли з неба, і їхнє місце зайняла м'яка темрява.
  
  
  Його губи повернулися за курсом, наміченим його пальцями.
  
  
  «Укусіть мене. Укусіть мене! - благала вона, стиснувши зуби.
  
  
  Він вкусив її. Кілька разів у різних місцях.
  
  
  Потім вона нахилила його голову і поцілувала жадібно, вміло. Її пальці блукали його тілом. Її напівзаплющені очі блищали в напівтемряві, дихання почастішало. Незважаючи на себе, він відчув, як його власний пульс почастішав. Здавалося, її зростаюча пристрасть перетворила її на яскраву і красиву істоту. Задвірки його свідомості нагадали йому Пірса Ленглі, людину. В іншому кутку йому холодно сказали, що ця жінка змінила за власним бажанням, і це може бути його першим і найкращим кроком до зниклого агента. Перед його думкою виникла бездумна пляма.
  
  
  Нік відчув, як її ноги розсунулися під ним, відчув, як напруга його власного тіла ковзає, ніби в темний, невідомий колодязь, який перетворився на хвилястий ставок, а потім у вир, що кружляє. Він дозволив собі піти, весь у собі, за винятком тієї частини, яка завжди була агентом, готовим до небезпечних та несподіваних. Його грубий голос сказав йому тепер, що він повинен поспішати, що це буде пекельне місце, де можна потрапити.
  
  
  Вона ахнула і вкусила. Її тіло тремтіло і викривлялося від бажання. Її ноги обвилися навколо нього, а її м'язи напружилися, щоб витягти з нього всю силу, яку він міг дати. Йому не треба було прикидатися ніжністю, яку він не відчував; вона віддалася люто і нестримно, вимагаючи від нього такої ж жорстокості та тваринної сили. По-своєму вона була чудова - абсолютно занедбана, надзвичайно досвідчена, затято фізична.
  
  
  Йому здавалося, що він тоне у хвилях її бажання, хоч він знав, що сам створює хвилювання. Смутно він подумав про Розу і з якоїсь причини відчув ненависть до себе і до жінки, яка здригалася під ним.
  
  
  Нарешті він сплив, задихаючись; і, нарешті, вона глибоко зітхнула і випустила його - люто стискаючи його, ніби сама тонула - у серії коротких болісних стогонів екстазу.
  
  
  Потім вона лежала майже тихо, зітхаючи й тремтячи.
  
  
  Він змусив себе бурмотіти щось м'яке, безглузде, хоч його спонуканням було схопити одяг і бігти. Але через мить вона розплющила очі, і вони були наповнені щастям та задоволенням. А потім йому захотілося проклясти себе і попросити її пробачення.
  
  
  "О, Боже ..." - сказала вона і знову зітхнула. "Так сильно. Так раптово. Наступного разу…» Вона затамувала подих і подивилася йому в очі. "Буде наступного разу, чи не так?"
  
  
  Зрештою, він змусив себе діяти. То була його репліка.
  
  
  Він повільно відійшов від неї, знаючи, що її апетит не задовольняється, а розпалюється, що її бажання мати його тіло зростатиме і продовжуватиме зростати. Він знав це так само точно, якби вона розповідала йому весь день.
  
  
  "Там буде, чи не так, Роберте?"
  
  
  Він хрипко зітхнув. Сором – Роберта Мілбанка чи Ніка Картера, він не знав, хто саме – змусив його піднятися на ноги та обернути рушник навколо талії.
  
  
  Карла. Карло, послухай мене». Він упав навколішки поруч із нею. Його голос був твердим і розумним, м'яко благаючим. «Ти маєш розповісти мені про свого чоловіка. Не тому, що я хочу підглядати. Не тому, що я не довіряю тобі. А тому, що мені просто не подобається думка, що я не знаю, де він. Мені не подобається ідея Родріго теж. Хіба ви не знаєте? "
  
  
  Вона трохи напружилася і відкрила рота, щоб щось сказати.
  
  
  "Ні, зачекайте!" – наполегливо сказав він. "Не сердіться. Не псуйте все це. У нас може бути щось чудове разом, ти і я». Його голос раптово став твердим. «Але мені не подобаються складнощі. Мені не подобаються загадки – і я не люблю змагання. Я просто хочу знати, як ви можете дозволити собі так недбало ставитись до нього. Де він і коли він повернеться? Невже це так багато потрібне від вас? "
  
  
  Настала її черга дотягнутися до чогось, що могло б прикрити її оголене тіло.
  
  
  "Ви завжди виявляєте такий інтерес до чоловіків?" - крижаним тоном спитала вона.
  
  
  "О, Боже", - дуже тихо сказав він. Він підвівся на ноги і деякий час дивився на неї.
  
  
  "Тобі не спадає на думку, - спокійно сказав він, - що ти той, хто мене цікавить?" Він відвернувся і почав вдягатися.
  
  
  Вона дивилася на нього крізь густу темряву.
  
  
  "Я не знаю, де він", - сказала вона нарешті. «Я не бачив його вже кілька тижнів. Він зателефонував мені зі свого офісу і сказав, що йому треба виїхати у справах. Він не сказав, куди, і я не спитав. І він не сказав, як довго він буде далеко. Я давно відмовився від турбот”.
  
  
  Вона почала натягувати одяг.
  
  
  "Він дзвонив тобі з офісу, і його не було кілька тижнів"). І він не був із тобою на зв'язку? Чи часто він робить такі речі? Нік перекинув питання через плече.
  
  
  "Ні, я вважаю, що ні", - визнала вона. "Він зазвичай не затримується
  
  
  так довго. І він дзвонить”.
  
  
  У голові Ніка було безліч питань, але він не наважувався ризикнути їх поставити. Він застебнув сорочку і задумливо замислився. Було хоча б дуже можливо, що Пірс Ленглі справді поїхав у справах. Але він у цьому сумнівався. І його сумніви зростали з кожною хвилиною. Двох вже знайдено мертвими, які померли з різницею в кілька тижнів. А Ленглі?
  
  
  "Цього разу пройшов майже місяць", - сказала вона задумливо, ніби розділяючи його думки.
  
  
  «Хм. Тоді він може повернутися будь-якого дня. А коли він повернеться, я здаюся, чи не так? Ні, Карла. Я не так граю. Не хочу ділитися з тобою. І я не хочу". Не хочу, щоб його виставляли дурнем. Що було б, якби він сьогодні раптово прийшов додому та почав шукати тебе тут? "
  
  
  Вона зневажливо засміялася. "Він ніколи не дивиться сюди".
  
  
  Нік обернувся до неї обличчям. «Ніколи? Як часто він повинен це робити?
  
  
  "Чорт тебе подери!" - Вигукнула Карла. «Чорт тебе забирай! Ти кращий за мене? Чого ти від мене хочеш? Що ти від мене хочеш?" Вона була на ногах, напіводягнена, очі горіли гнівом і мукою.
  
  
  "Нічого особливого", - розумно сказав Нік, ніби він втратив інтерес. «Просто дізнайся, де він і коли він повернеться. І позбався цього Родріго теж. Мені начхати, що я просто один із зграї». Його очі переважали над нею, і вона придушила відповідь, яка зірвалася з її губ. "Я звик отримувати те, що хочу". Раптом він усміхнувся своєю чарівною усмішкою. "Звичайно, в даному випадку це нічого не означає, якщо ти теж не хочеш мене".
  
  
  Вони мовчки перестали одягатися. Карла нарешті заговорила.
  
  
  "Як я можу дізнатися?"
  
  
  «О, - сказав Нік, ловлячи сигарету, - ти, мабуть, знаєш деяких з його ділових знайомих. Дізнайтеся, з ким він востаннє розмовляв, що він сказав, якщо він зв'язався зі своїм офісом. Мені не потрібно казати вам, як. "
  
  
  Що, якщо я не зможу? Що, якщо я не впізнаю?
  
  
  Він знизав плечима. «Маю сказати, я думаю, що це досить дивно». Він зібрав рушники. «Давай повернемося до клубу за твоєю машиною. Хіба ти не хочеш, щоб я відвіз тебе прямо додому?
  
  
  Вона дивилася на нього. "Ви маєте на увазі - ми не бачимо один одного сьогодні ввечері?"
  
  
  "Ну, я думаю, це краще, чи не так?" – дружелюбно сказав Нік. "Спочатку ми вип'ємо ..."
  
  
  "А потім ти не хочеш мене знову бачити, чи не так?"
  
  
  Нік упустив рушники. «О, люба, ні! О, Карла, це не так». Він терміново обійняв її. "Будь ласка, не думайте так". Його мова знайшла її мову в пристрасному поцілунку. Її очі були напівзаплющені, а губи блищали.
  
  
  "Ходімо," м'яко сказав. "Просто зателефонуй, коли будеш готовий мене бачити".
  
  
  Він знав, що вона точно знала, що він мав на увазі. І він знав, що вона зателефонує.
  
  
  
  
  
  
  Допитливий репортер
  
  
  
  
  
  Було вже за північ, коли людина, яка не була ні Ніком Картером, ні Робертом Мілбанком, залишила розкішний номер у готелі Copacabana International. Він був молодий, але сутулий. Сильні риси його обличчя приховувала борода, яка асоціюється з розсіяними професорами чи жителями Грінвіч-Віллідж. Його сталеві сірі очі були спотворені за товстими окулярами, а костюм, хоч і добре скроєний, вільно звисав з його постаті. Але він рухався швидко, очі насторожилися.
  
  
  Спочатку він переконався, що коридор порожній. Він знайшов сходи, пройшов три прольоти, а потім піднявся ліфтом на поверх вулиці. Звідти він пішов до Excelsior Copacabana, провів кілька хвилин у барі, а потім упіймав таксі і вирушив до готелю Serrador у центрі міста.
  
  
  Перед від'їздом з Інтернаціоналу він разом із Розаліндою ознайомився із сьогоднішніми подіями та планами наступного дня.
  
  
  «Я не впевнена, що це був той самий чоловік», - сказала вона. "Я миттю побачив його тільки після того, як ви помітили, що за нами спостерігають. Але це кругле обличчя виглядало знайомим. Він був із групою, але було важко сказати, чи належить він до них, чи вони просто У всякому разі, він сказав Я знаю, що він задумав для мене – він сказав щось про угоди з сумками з алігатора та аметистами – але для вас я думаю, що це дівочі шоу та азартні ігри».
  
  
  "Сільвейро, га?" - Сказав Нік, смикаючи себе за бороду. "Цікаво, це його справжнє ім'я?" Гадаю, він не сказав, коли зателефонує».
  
  
  "Ні", - сказала вона, розглядаючи його нове обличчя. «Він просто посміхнувся і сказав, що ризикне знайти нас через якийсь час. А потім він усміхнувся своєю жирною усмішкою та пішов».
  
  
  «Добре, ми зачекаємо на нього», - сказав Нік. «А тепер послухайте. Я залишив слово, що нас не турбувати до пізнього ранку. Коли ви підете, візьміть табличку з дверей і тайте звідси якомога ненав'язливіше. Я зустрінуся з вами в музеї між трьома та три тридцять. Будь ласка, постарайтеся виглядати трохи менш розкішно, ніж зазвичай, щоб вас не приваблювали
  
  
  натовп шанувальників”.
  
  
  "В музеї?" - зневажливо сказала вона. «Ймовірно, це будуть лише я та миші».
  
  
  «Ага, бережися цих мишей. І зробися сама, як миша. Хочеш Кольт, про всяк випадок?»
  
  
  "Ні дякую. Я не хочу, щоб мене спіймали з чимось подібним. До речі, як ви цілувалися з мадам Ленглі?
  
  
  Обличчя Ніка напружилося з-під бороди. «Якщо ти можеш винести незнання, я б одразу не спитав. Але якщо вона зателефонує, поки ти тут, просто… е-е… візьми повідомлення. Або, якщо вона залишить записку, прочитай її і позбався. цього. Під час виступу він поширив кілька статей про свою персону. Люгер, стилет і невелика кругла куля, яка могла бути пластиком, металом або яким-небудь сплавом.
  
  
  "Та це ж Вільгельміна!" - сказала Розалінда, широко розплющивши очі і піднявши прекрасні брови. «І Х'юго, чи не так? Я думала, що ти їх втратив».
  
  
  Бородате обличчя розпливлося в усмішці.
  
  
  "Я теж. Але - це кумедний старий світ, це так. Я їх повернув. Я розповім вам, як днями. Це справжня історія. А поки - де Сантос і Бренха. Якщо вам потрібно Мені терміново зателефонуйте до кімнати 1107, Серрадор, і запитайте Нолана. Я чутиму телефон, навіть якщо перебуваю в іншій кімнаті. Все готове. на завтра?
  
  
  Вона кивнула головою. «Так, це буде легко. Але ким ти будеш, коли я тебе побачу?
  
  
  "Хм." Він замислився на мить. «Я думаю, це підійде. Поки що не потрібно занадто часто перемикатися. Шукайте Майкла Нолана, бородатого хлопчика-репортера. І подбайте про себе, добре? Нік обернувся до неї і взяв її обличчя руками. «Я не хочу, щоби з тобою щось трапилося. Перевіряйте замки та вікна, коли я піду, і не робіть нічого необачного завтра. Ми тільки починаємо, і мені потрібно, щоб ви були поряд».
  
  
  "Ну, це не дуже схоже на це", - почала вона, але він змусив її замовкнути бородатим поцілунком у губи.
  
  
  "Не відчиняй двері стороннім", - сказав він легко. «Просто перевірте, чи вільний берег, і я вже в дорозі».
  
  
  Коридор був порожній.
  
  
  У понеділок, невдовзі після години дня, він вдруге відчинив двері кімнати 1107 готелю «Серрадор». Перший раз стався за кілька годин після їхнього прибуття ближче до кінця минулого тижня. У той же час місіс Марлен Вебстер з Далласа, штат Техас, зареєструвалася в кімнаті 1109 і зажадала повної самоти на вихідні. Майкл Нолан, бродячий кореспондент Washington Herald, дав зрозуміти керівництву, що має намір використовувати свою кімнату тільки як штаб-квартиру для поїздок з міста в глиб країни. Він бував там рідко.
  
  
  Нічого не вказувало на зв'язок між Майклом Ноланом і місіс Марлен Вебстер, незважаючи на замкнені двері. Документи дуже добре оформили бронювання. Керівництво не мало знати, що і леді, і джентльмен можуть відкрити майже будь-які двері з легкістю найдосвідченішого зломщика.
  
  
  Нік замкнув за собою двері кімнати 1107 року. Звичка змушувала його перевіряти дверцята шаф, ящики бюро, вікна, запилені поверхні та сантехніку. Ліжко, яке він залишив пом'ятим під час свого першого візиту, поправили, але більше нічого не змінилося. Пошарпаний багаж і трохи одягу Нолана залишилися недоторканими.
  
  
  Він дістав з кишені невеликий набір і швидко порався із запірним механізмом, який прикріпив до сполучних дверей під час свого першого візиту. Через кілька секунд він увійшов до кімнати 1109 року і оглянув багаж місіс Вебстер.
  
  
  Багаж місіс Вебстер був дивом винахідливості. Крім звичайного набору жіночих прикрас, до нього входили деякі пристрої, відомі лише AX та аналогічним спеціалізованим службам. Косметичка місіс Вебстер була особливо добре підігнана. Коли його зняли з верхніх полиць, він показав короткохвильове радіо, відоме AXEmen як Оскар Джонсон.
  
  
  Повідомлення Ніка Хоуку було коротким і загадковим:
  
  
  ПРЕС-ТУР ЗАВТРА ПІДТРИМКА ПОВНОВАЖЕННЯ, ЯКЩО НЕОБХІДНО. НОЛАН ЗА НОВИНАМИ БУДЕ ПОМОЧНИКОМ З АНТРОПОЛОГІЧНОЇ ІСТОРІЇ. ГОЛОВНИХ ПЕРЕРИВІВ ЩЕ НІ.
  
  
  
  
  Відповідь Хоука була ще коротшою. ПЕРЕВІРИТИ. ПІДТРИМУВАНІ ОБЛІКОВІ ДАНІ.
  
  
  Це було небагато, але це означало, що штаб-квартира AX знатиме, куди прямують агенти Картер та Адлер, коли востаннє отримували звістки. Картер з повними повноваженнями для преси перевірятиме Rio Journal. А Розалінда Адлер буде у Національному індійському музеї.
  
  
  Нік скористався ванною Марлен Вебстер і розсипав її ароматний порошок на полиці та на підлозі. Підійшовши до ліжка, він натягнув ковдру і пом'яв подушку. Потім, трохи прочинивши тут ящик і кинувши туди жіночу туфлю, він замкнув Оскара Джонсона на ніч і повернувся до кімнати 1107 року.
  
  
  Протягом п'ятнадцяти хвилин він виконував вправи йоги, які дозволяли йому вичавлюватись із вузьких кутів і надовго затримувати подих багато хвилин,
  
  
  потім він заліз у ліжко Майкла Нолана і заснув як немовля.
  
  
  Вранці він трохи поправив бороду і пішов далі.
  
  
  Головний редактор англомовної газети Ріо тепло привітав його. Його дуже цікавило, що бродячий репортер Washington Herald і стрінгер Amalgamated Press and Wire Service - так, так, звичайно, він уже отримав їхнє телеграфне повідомлення - повинні цікавитися місцевою кримінальною історією.
  
  
  Тон Ніка був серйозним, і він смикнув себе за бороду.
  
  
  «Звичайно, ви розумієте, сеньйоре, - сказав він цілком прийнятною португальською мовою, - що на даний момент мій запит має конфіденційний характер. Пізніше – поліція. Але тепер – ви розумієте, як справи з будь-ким, хто відстежує історію, – воліють поговорити безпосередньо з керівниками”. Він принизливо усміхнувся. «Принаймні, я завжди вважав за краще працювати незалежно від влади якнайдовше».
  
  
  Редактор зрозуміло посміхнувся.
  
  
  «Але, звісно. Репортери скрізь одні й ті самі. Але чому у вас має бути такий інтерес до нікчемності, подібної до Аппельбаума? Цікава історія, так, але виразно не важлива?»
  
  
  "Можливо, не саме по собі", - сказав Нік. «Але мені цікаво, чи до вас дійшло, що ще один американець, торговець коштовностями Пірс Ленглі, зник безвісти протягом кількох тижнів? І що ваш репортер, Жоао де Сантос, був знайомий із ними обома? Це може нічого не означати. звичайно, але в цьому є щось цікаве, чи не так? Він сподівався, що його власні питання не здадуться надто цікавими.
  
  
  «Наш власний де Сантос? Але...» Очі редактора звузилися. "Звідки ви знаєте, що він знав інших?"
  
  
  Нік сумно зітхнув. «Розумієте, Апельбаум має сім'ю в Штатах. Досить далекі родичі, але він мав звичай писати їм. Мабуть, він мало спілкувався, та й писати не було про що. Тому він згадав своїх друзів та книги, які йому подобалися найбільше, тощо. Тепер, коли він якийсь час не писав – ну, ось як усе почалося, розумієте. А потім, коли його тіло було виявлено, і відразу після цього де Сантоса було знайдено мертвим, і Ленглі зник безвісти, ну, мій офіс телеграфував мені розібратися в цьому».
  
  
  Це була досить спотворена історія, але в нього були телеграми та документи, що його підтверджували. Він також мав природний інтерес головного редактора до Жуана де Сантоса.
  
  
  "Але Ленглі! Що ти маєш на увазі, він зник?"
  
  
  Нік знизав плечима. «Ні його будинок, ні його офіс не мають жодної вистави, де він знаходиться, і він був відсутній на кілька тижнів. Це може бути суто особиста справа чи якась дуже секретна справа – хто може сказати? Але я хотів би дізнатися. І я сподівався, що ти зможеш мені допомогти. Мій офіс, здається, думає, що за цим може бути щось більше, ніж здається на перший погляд. Чи можна перевірити, чи можуть інші американці зникнути безвісти? Чи загадково знайдені мертвими? »
  
  
  "Але чому де Сантос?"
  
  
  "Я не знаю. Я зовсім не знаю. Але, можливо, він просто натрапив на історію, на яку не мав натрапити».
  
  
  Нік кинув на редактора проникливий погляд, схожий на газетний яструб.
  
  
  "Що це за історія?"
  
  
  Нік запозичив свою уяву і запропонував історію, яка включала торгівлю зброєю та оптове пограбування дорогоцінного каміння. Звичайно, він міг тільки здогадуватися, будучи тут відносно чужим, але хіба це неможливо? На той час, коли він закінчив, він сам майже в це повірив. Редактор теж принаймні достатньо, щоб надати йому неохочу допомогу. Він пообіцяв, що його співробітники проведуть перевірку зниклих безвісти, і повідомив Ніку про подробиці виявлення тіл Аппельбаума і де Сантоса. Зрештою він пообіцяв зателефонувати Кармен де Сантос і запропонувати їй дозволити бородатому американському репортеру взяти в неї інтерв'ю.
  
  
  "Але я не можу обіцяти, що вона побачить тебе", - сказав він, піднімаючись і проводячи Ніка до дверей свого офісу. "Як ви розумієте, вона так важко переживає".
  
  
  "Я можу це зрозуміти", - співчутливо сказав Нік. "Але ви можете запевнити її, що я заберу в неї дуже мало часу і що я надзвичайно поважаю її почуття. Але у світлі того, що ви мені щойно сказали, вона, можливо, не проти спробуватиме прояснити це. У будь-якому випадку, я не дзвонитиму їй, поки не отримаю від вас звістку. Вона може навіть зателефонувати мені сама, якщо їй подобається. Майкл Нолан, номер 1107, готель Серрадор "
  
  
  Він повернувся до готелю, зробивши по дорозі одну коротку зупинку. У книгарні «Єдиноріг» була табличка на дверях: зачинено.
  
  
  Кімнати 1107 та 1109 були очищені та відремонтовані.
  
  
  Він замкнув сполучні двері і сів чекати й думати. Можливо, йому варто зателефонувати Карлі.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Розалінда пройшла через широкі двері Національного музею Індіанців та зітхнула з полегшенням від довгоочікуваної прохолоди.
  
  
  Вона зупинилася біля входу і подивилась на план поверху.
  
  
  «Індейські цивілізації Центральної та Південної Америки… племена Бразилії, Колумбії, Чилі, Перу, Мексики і т.д. і т.д. і т.д. Пуебло… зуні… ацтеки… інки… хівари… і т.д. , костюми, мови, звичаї… місця поховання… жертовні колодязі… храми… скарби… конкістадори… ну, от і все. Офіси? Перший поверх, мабуть. Але спочатку вона шукала все, що відповідало її ранковому курсу. Вона пройшла через мармурове фойє і через відчинені подвійні двері в кімнату, заставлену величезними скляними шафами.
  
  
  Будь-хто, хто дивився на неї, побачив би непоказну жінку середнього зросту в невисоких зручних туфлях і в дещо невідповідній прямій бавовняній сукні. Її волосся було зібране в пучок, і воно було на диво неживим, ніби ніколи не відчувало сонця. Крихітні зморшки защипали куточки її очей та рота. І сьогодні її звали Мері Луїза Бейкер. Від цього вона навіть відчула себе сірою.
  
  
  Вона шукала компанії серед індіанців у скляних корпусах. Був один нудний турист, чоловік, у сорочці з квітковим малюнком; одна серйозна молода пара з блокнотами та хрипкими голосами; один мовчазний юнак, який терміново потребує стрижки; одна старенька займала єдине місце для сидіння. Схоже, це крісло охоронця, хоч вона не здавалася охоронцем.
  
  
  Розалінда наважилася. Це справді було досить цікаво. Діорами були виконані напрочуд добре, і очі цих людей з далекого минулого були напрочуд живими. Стародавні твори та їх переклади, а також деякі артефакти особливої форми та дизайну лягли в основу однієї з маловідомих монографій Карлоса Бренхі про втрачений континент та його тих, хто вижив. Він написав кілька таких робіт у своєму сухому науковому стилі, підкріпивши свою дисертацію порівняннями ієратичного листа та ретельними малюнками вишукано виготовленого посуду із символічними написами. У неї зараз була одна з цих монографій у її об'ємному гаманці разом із рекомендаційним листом, на підготовку якого пішла значна частина ранку. Сам собою підпис був другорядним шедевром. Кожен міг відразу побачити, що це робота старіючого вченого з точним розумом і тремтячою рукою.
  
  
  Коридори, здавалося, тяглися нескінченно. Кожна головна кімната вела до інших, і кожна з додаткових кімнат мала відгалуження. Над основним поверхом знаходився антресоль, а над ним ще кілька поверхів відкритих експонатів та вітрин. Охоронці музею здавалися нечисленними та рідкісними.
  
  
  Нарешті, почуваючи себе просоченою індійськими знаннями та пригноблена віковою тишею, вона попрямувала до офісів на першому поверсі.
  
  
  Табличка на дверях говорила: ПРИВАТНИЙ. ОФІС. Лікар Едуардо Соарес. Лікар Карлос Бренха.
  
  
  Вона легенько постукала у двері. Нема відповіді. Вона знову постукала. Нарешті пронизливий голос нетерпляче вигукнув: «Входьте! Заходьте!»
  
  
  Вона зробила. Худий чоловік у окулярах визирнув із-за столу, заваленого паперами, книгами, церемоніальними масками та незвичайними керамічними виробами. Другий стіл був ще безладнішим, але він був порожній.
  
  
  "Доктор Бренха?" - Невпевнено запитала вона. "Чи ти…?"
  
  
  «Ах! Ні! Вибач. Дуже шкода". Чоловік незграбно підвівся і жестом показав їй на стілець. «Доктор Бренха – незрозуміла річ загалом. Не можу цього збагнути! Радий бачити Вас. Ви знаєте його? Будь ласка, сідайте. Мене звуть Соареш. Куратор. Бренха, так. Дивна історія – хороша людина, прекрасний розум. Ви кажете, що знаєте його? О ні, звісно, ні. Я доктор Соарес. А ви? "
  
  
  "Мері Луїза Бейкер", - нерішуче сказала вона. «Колорадський інститут індійських досліджень. Я маю рекомендаційний лист до нього». Розалінда покопалась у сумочці. "Я тут у відпустці, але подумав, що скористаюся цією можливістю ..."
  
  
  «Ах! Як шкода". Лікар Соареш пильно подивився на неї поверх окулярів. «Я не бачив Бренху протягом кількох тижнів. Його немає вдома, він не приходить на роботу, він не потрапив в аварію, ніхто не знає, де він може бути. Раптом одного разу він не прийшов. Я приголомшений».
  
  
  «Ви маєте на увазі…» Розалінда дивилася на нього. «Ви маєте на увазі, що він щойно зник? Невже він у поїздці, у відпустці, у гостях?»
  
  
  Соареш енергійно похитав головою.
  
  
  «Ніколи не вирушайте у поїздку без ретельно розроблених планів. Жодної поїздки. Жодного відвідування.
  
  
  "Але ви, звичайно, перевірили через поліцію?"
  
  
  "Ну звичайно! Лікарні, поліція – морг. Жодних слідів. Жахливо! Десь захворів, мабуть, втратив пам'ять. Як би ми всі іноді були розсіяними. Та не так. Погано погано".
  
  
  «Але це зовсім неймовірно! Коли ти сказав, що бачив його востаннє? Обличчя Мері-Луїзи Бейкер було блідим від співчуття та тривоги. «Інститут буде…»
  
  
  «Ось він», - сказав Соарес, гортаючи папери на столі і дістаючи календар. «6 грудня. Була п'ятниця. Нас тут нема.
  
  
  на вихідні, звісно. Ой! Мало не забув. - Він подивився на неї з цікавістю. - Хтось ще питав про Карлоса. Антрополог із Лісабона. Так. Лікар Томаз. Ніло Томаз. Ви колись чули про нього? "
  
  
  «Боюсь, що ні», - сказала Розалінда, подумавши: «Хтось там був? Вголос вона сказала: «Він усе ще у місті? І я мала чути про нього?»
  
  
  Соареш знизав плечима і махнув рукою. "Ні ні! Я ніколи про нього не чув. Але так, він у місті. Насправді, він майже щодня приїжджає сюди, щоб працювати над написами. Найбільше його цікавлять ієратичний алфавіт та малюнок. символи. Я так розумію, це вас також цікавить? "
  
  
  Розалінда з ентузіазмом кивнула. «Якби я міг зустрітися з цим лікарем Томазом – призначте зустріч…»
  
  
  "Немає проблем. Немає проблем. Смішно - він вперше приїхав сюди відразу після того, як Бренха пішов, і був дуже розчарований, як і ви. У той час він сказав, що хотів би зустрітися з кимось, пов'язаним з цією областю. Так, я вірю він навіть сказав, що якби хтось ще прийшов побачити Карлоса, він дуже хотів би зустрітися з цією людиною! "Соареш щасливо засяяв. "А ось і ти!"
  
  
  "Так", - пробурмотіла Розалінда. "Ось я. Чи не могли б ви сказати мені, де я можу знайти лікаря Томаза? Або скільки він зазвичай приходить сюди?»
  
  
  «Взагалі, - буркнув Соареш, з ентузіазмом ляскаючи руками, - він тут прямо зараз. Я бачив, як він увійшов хвилин двадцять тому і розставив свої речі у маленькій ніші у задній частині будинку. Ми можемо піти та зустрітися з ним прямо зараз. . Ходімо! "
  
  
  Він простяг лицарську руку, щоб допомогти їй підвестися.
  
  
  "О, але насправді", - заперечила вона. «Вам не здається, що це трохи втомлює, поки він працює? Хіба не було б краще, якби ви, можливо, згадали про мене і сказали, як увійти ... »
  
  
  «Звичайно, ні, звісно, ні. Я сказав вам, що він хоче зустрітися з колегами.
  
  
  Він мало не потягнув її довгим коридором, який вів до одного з головних залів, і знову в інший коридор. «Він, мабуть, скучив зі мною», - подумала вона, при першій же нагоді схиляючи мене до незнайомця, що проходить повз нього. Вона не могла позбутися бажання, щоб Нік був десь під рукою, щоб надати їй моральну підтримку.
  
  
  "Там зараз!" - бадьоро сказав Соарес.
  
  
  Останній із серії лабіринтних проходів привів їх у невелику нішу, майже заповнену скляними ящиками з кам'яними табличками та уламками кераміки із символічними написами. Великий чоловік сидів на складному стільці і з цікавістю дивився нагору, коли вони увійшли.
  
  
  У нього були надзвичайно широкі плечі і маленькі круглі очі, які ковзали її тілом, немов шукали приховані вигини - або зброю.
  
  
  «Міс Бейкер, дозвольте мені уявити доктора Ніло Томаза. Лікаря Томаза, міс Мері… е-е… Мері Бейкер з Інституту Колорадо. Я розумію, що ви маєте спільний інтерес до мого друга доктора Карлоса Бренха».
  
  
  "Невдалий спосіб висловитися", - подумала Розалінда.
  
  
  "Взагалі-то, у мене просто рекомендаційний лист", - сказала вона, невпевнено посміхаючись. "Я не збирався вас турбувати".
  
  
  Здоров'як простягнув сильну руку і стиснув її.
  
  
  «Занепокоювати мене? Ніколи! Із задоволенням!" Він широко посміхнувся.
  
  
  "Ну ось, ось і зараз", - радісно сказав Соареш. «Як я й сказав. Тепер я знаю, що вам двом буде про що поговорити, тому я залишу вас наодинці». Похитуючись і киваючи головою, він замітав між рядами індіанських постатей. Під прикриттям його від'їзду Розалінда крадькома глянула на свій годинник. Будь ласка, Бог дозволь Ніку швидше прийти та знайти мене. Було без чверті зо три.
  
  
  Вона подивилася на Ніло Томаза та його стопку блокнотів. Маленькі очі здорованя вп'ялися їй у очі. Її серце завмерло. Щось було дуже не доречно. Звичайно, всі мають несподівані слабкі місця, але... Принаймні, подумала вона, їй не доведеться турбуватися про власне незнання ієратичного листа.
  
  
  Обкладинка м'якої обкладинки виднілася під одним із блокнотів. Вона не могла прочитати всю картину обкладинки, але вона бачила цю книгу серед інших подібних книг у газетному кіоску в центрі міста, і вона згадала книгу та зображення на обкладинці одночасно яскраво та ясно.
  
  
  Книга називалася «Пекельний будинок пристрастей».
  
  
  Людина, яка любить читати на дозвіллі, сказала:
  
  
  «Зовсім вірно, міс Бейкер. Нам є про що поговорити. Щось змусило його подих почастішати.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Нік подивився на годинник. 2:45. Він зачекає ще п'ять хвилин, а потім піде на зустріч із Розаліндою.
  
  
  Якийсь час тому головний редактор журналу зателефонував йому в номер 1107 готелю «Серрадор» та розповів кілька цікавих речей: по-перше, зникли власник нічного клубу та куратор музею. Два, це було абсолютно вірно
  
  
  що, схоже, ніхто не знав про місцезнаходження торговця дорогоцінним камінням Пірса Ленглі. По-третє, поліція виявила, що пошарпана камера де Сантоса, знайдена на схилі пагорба на шляху його падіння, виявилася зовсім не камерою, а оригінальним пристроєм, що стріляє кулями 22 калібру. Однак ніхто не був застрелений. По-четверте, він – редактор – зателефонував Кармен де Сантос і розповів їй про питання репортера Майкла Нолана. Вона виявила певний інтерес, тому він запропонував їй зв'язатися з ним у номері 1107 готелю Серрадор.
  
  
  Поки нічого.
  
  
  Нік прокрутив в умі те небагато, що знав. Головний редактор повідомив йому раніше, що поліція майже впевнена, що де Сантос був убитий. Крім того, де Сантос попросив продовження відпустки, і того ж дня, коли повернувся, він помер. Він не мав зв'язатися зі своїм офісом до наступного понеділка, і він цього не зробив.
  
  
  «Він повернувся і в щось потрапив, – подумав Нік. І тепер майже напевно, що він помер останнім. Нік був переконаний, що порядок зникнення життєво важливий, але оманливий. Де Сантос, наприклад, міг би розлучитися з багатьма з них, а потім виїхати у відпустку, насолоджуючись помилковим почуттям безпеки, лише для того, щоб повернутися і стати жертвою власної зради.
  
  
  Але чомусь Нік не думав, що це можливо.
  
  
  П'ятеро з шести тепер почали з'являтися як особистості, і список почав формуватися: Ленглі та Аппельбаум, які зникли безвісти / померли на початку гри, приблизно в той же час. Він тільки-но дізнався, що Де Фрейтас і Бренха зникли безвісти через кілька днів після раптового від'їзду Ленглі в Бог знає куди. Жуан де Сантос нещодавно помер. Жодного звіту про Марію Кабрал. Він повинен якось потрапити до будинку.
  
  
  Кумедно. Він був упевнений, що лінію де Сантоса було прослухано, будинок оглянуто. Можливо, він не матиме цього відвідувача. Або, можливо, відвідувач зачекає, поки Нік піде.
  
  
  Без десяти зо три. Краще бути в дорозі. Може, Роз пощастило більше.
  
  
  Він схопився на ноги одним плавним рухом і потягся до ручки дверей, коли почув тихий звук. Хтось зупинився біля його дверей.
  
  
  Хтось постукав. Знову постукав.
  
  
  Нік мовчки ковзнув по килиму в комору. Його рука зімкнулась на зручному прикладі Вільгельміни.
  
  
  Повернулась ручка передніх дверей. Щось дряпалося в замку чи повз нього. Ручка знову загриміла. Нік відступив у шафу, залишивши собі півдюймову щілину, щоб бачити крізь неї.
  
  
  Незнайомець із хижим обличчям та великими руками обережно увійшов до кімнати Ніка. Одна рука зачинила вхідні двері; другий ковзнув у бокову кишеню. Гострі очі дивилися на всі боки, а загострені вуха сіпалися, намагаючись почути найменший звук.
  
  
  
  
  
  
  Хьюго ставить запитання
  
  
  
  
  
  Нік чекав. Вільгельміна, Гюго та П'єр чекали з ним, терпляче і приготувавшись.
  
  
  Газова гранула П'єра, маленька, але смертельна, не призначена для використання у закритих приміщеннях чи громадських місцях. Він був надто смертоносним. Гюго, стилет із клацаннями, з вишуканою винахідливістю виготовлений учнем Челліні, був у своїх силах швидким і вирішальним аргументом. Вільгельміна - Люгер, оголена до найнеобхіднішого, як зброя, якою вона була, діяла одночасно як мовчазний переконливий і злісний вбивця, укус якого був навіть гірший, ніж її гавкіт.
  
  
  Вільгельміна була готова.
  
  
  Обличчя Хорька увійшло у ванну і відразу знову вийшло. Нік дивився, як він наближається до шафи, його очі металися від дверей шафи до ліжка, від комода до столу, поки він ішов. Щось на столі змусило його зупинитись. Сторінка портативної машинки була покрита печаткою - спроба пов'язати загибель Аппельбаума і де Сантоса. Внизу сторінки Нік набрав ЛЕНГЛІ???
  
  
  Новачок з цікавістю прочитав сторінку і дістав її з машинки. Він засунув його у внутрішню кишеню і відкрив верхню скриньку столу. Великі руки перебирали зошити та папери з ім'ям Майкла Нолана, коли Нік вирішив, що Феррет мав достатньо часу, щоб нишпорити.
  
  
  Він мовчки вийшов зі свого укриття.
  
  
  Він постукав. - "Руки вгору!" "Встати до стіни!"
  
  
  Феррет обернувся, його очі горіли здивуванням і люттю, а рука потяглася до шишки в кишені.
  
  
  "Нічого подібного!" – сказав Нік. "Підніміть руки, або я стріляю!"
  
  
  Нік відвернувся, коли Феррет вистрілив із кишені. Вільгельміна різко відповіла. Феррет видав тихий звірячий лемент і вільною рукою схопився за руку з пістолетом.
  
  
  «Наступного разу, - сказав Нік, - слухайся».
  
  
  Його швидкий, легкий крок привів його до незнайомця. Швидка рука витягла кишеню, що сочилася, і витягла пістолет з тупим носом.
  
  
  Феррет вилаявся і кинувся на нього. Нік із болісною силою вдарив його власним пістолетом по переніссі і швидко відступив, сунувши пістолет у свою кишеню.
  
  
  «А тепер дозвольте мені побачити ці руки в повітрі, - сказав він швидко португальською, - або я відірву їх обидві».
  
  
  Феррет вилаявся, але підняв обидві руки. Кров текла його правою манжетою.
  
  
  «Ти б не посмів», - прогарчав чоловік із хижим обличчям. «Подумай про шум. У вас у готелі будуть усі…»
  
  
  "Ви думаєте про це," сказав Нік. «Це моя кімната, пам'ятаєш? І тут виникає цікаве питання – чому ти в ній?»
  
  
  "Чому ви думаєте?" - Сказав чоловік і плюнув на килим. «Дружній візит? Ви заробляєте собі на життя, я одержав своє. Чому б вам просто не викликати поліцію?
  
  
  Його очі металися, як язик отруйної змії. Вікна, двері, ящики столу, торшер, диван… виходи, зброя, допомога…?
  
  
  Прикривши його Вільгельміною, Нік двічі замкнув двері.
  
  
  «А тепер, - м'яко сказав він, - ти розповіси мені, навіщо ти тут і що тебе так приваблює в цих записках та паперах. І не намагайся сказати мені, що тобі потрібні гроші. Що ви хочете від паперу в друкарській машинці? Хочете показати її комусь? "
  
  
  Феррет видав хихикання, схоже на сміх.
  
  
  "Я збираю сувеніри від усіх своїх клієнтів", - хихікнув він. «Що взагалі такого особливого в друкарській машинці?»
  
  
  «Я поставлю питання», - сказав Нік. "Відійди від столу".
  
  
  "Ну, ти не отримаєш відповідей", - посміхнувся Феррет. «У чому річ, ти боїшся закону? Чому ти не…"
  
  
  «Рухайся! Поклади руки до стіни».
  
  
  Нік підійшов до людини з обличчям тхора, якого Вільгельміна тримала в його руках легко, але вірно. Його обличчя було твердою маскою рішучості. Ферре обернувся і високо притиснув руки до стіни.
  
  
  Х'юго вийшов зі свого укриття. Його жорстокий льодоруб клацнув. Нік смикнув Феррет за куртку. Дві половинки розділилися, оголивши спину брудною, але дорогою сорочки. Прокляття Феррет стали гучними та плавними.
  
  
  Потім Х'юго атакував сорочку, акуратно розірвавши її по спині, не надто піклуючись про розтріскані під нею плоті. Феррет здригнувся і промовив слово, яке Нік не чув роками. Х'юго знайшов місце біля основи голої шиї Феррета і трохи погладив його.
  
  
  «А тепер, – дуже тихо сказав Нік, – ваше ім'я. Хто вас послав. Навіщо? Чому вас так цікавлять двоє мерців? Краще говори швидше». Х'юго несподівано вкусив вузлувату шию. "Подобається?"
  
  
  "Фу!" Звук вирвався з горла чоловіка, і м'язисті плечі стиснулися. "Ти свиня!"
  
  
  «Я так і думав, – люб'язно сказав Нік. "Більше?" Х'юго знову тицьнув, трохи глибше. «Почни, друже. Я не маю цілого дня. Але в мене достатньо часу, щоб тебе сильно образити».
  
  
  "Ви впевнені у цьому?" - несподівано сказав Феррет. "Ти страшенно впевнений?"
  
  
  «Я впевнений, – сказав Нік. Х'юго вкусив і скрутив, відсторонився і швидко проткнув поперек. «Чому я не маю бути впевненим? Вже боляче, чи не так? Що ще гірше, ти не знаєш, куди я збираюся тебе вколоти наступного разу. Як щодо чогось тут, нагорі? Ми цього ще не зробили». Стилет утворив поверхневий візерунок на оголеному правому плечі, яке здригнулося в очікуванні удару. Х'юго відстрибнув і жадібно покусав поперек. «Що тебе цікавить у моєму бізнесі, щурів? Що привело тебе сюди? Можливо, ти вбив де Сантоса, чи не так? Х'юго описав повільний акуратний зигзаг трохи нижче лівої лопатки. З крихітних щілин і уколів починала сочитися кров. На шиї Феррета виступив піт. Він видавав не зовсім людські звуки.
  
  
  «Цікаво, скільки часу потрібно людині, щоб стікнути кров'ю, – сказав Нік, – якщо кров потече по краплі за раз? Ми скоро дізнаємось. Поговоримо!
  
  
  Х'юго знову вкусив, акуратне півколо в плоті, і зупинився.
  
  
  "Сволота!" - прогарчав Феррет. «Ви б не подумали, що у вас було так багато часу, якби ви знали, що станеться з Кармен де Сантос, якщо ви не випустите мене звідси. А потім, їй-богу, коли я повернуся...»
  
  
  Він наполовину повернув голову, випльовуючи слова, так що його злий профіль був звернений до Ніка. Довгий твердий ствол Вільгельміни вдарився об розбитий ніс, і голова Феррет сіпнулася назад.
  
  
  - То ти щось знаєш про де Сантоса? Нік промуркотів, але думки його металися. То був якийсь блеф? Може бути. Але це також був прорив. "Що ти знаєш? І коли ти повернешся, де?"
  
  
  Х'юго намалював гарну вісімку на різнокольоровій спині Феррета. Дрібні цівки крові незабаром зіпсували чіткі контури.
  
  
  Феррет видав непристойний звук. «Просто кут вулиці. Вони стежитимуть, щоб побачити, чи я повернуся. Якщо вони не побачать мене, вони почнуть працювати з цією жінкою де Сантос, тож тобі краще йти, якщо ти хочеш бути хоч трохи корисною…»
  
  
  "Який кут? Хто вони?"
  
  
  Господи, що вони робили з Кармен де Сантос? А з дитиною? Це має бути блеф.
  
  
  Вісімка почала капати Феррет за пояс.
  
  
  Х'юго протиснувся під шкірний клапоть і почав досліджувати.
  
  
  "Де? Хто вони?"
  
  
  Стомлене тіло Феррета корчилося.
  
  
  «Куточок Бранка та Варгаса. Припини, чорт забирай, стій!» Його дихання стало уривчастим, болісним. «Прямо за кут. Вони наглядатимуть за мною. Якщо мене не буде за півгодини, вони вб'ють її, і вони прийдуть сюди, і тоді ви побачите через Ісуса, що вони зроблять із вами. ! "
  
  
  "Хто вони?" Голос Ніка хвистав його, як батіг. Х'юго почав копати глибше.
  
  
  «Альварес та Мартін! Альварес та Мартін! Я більше не знаю, говорю вам! Я роблю для них роботу, я не питаю чому! Якщо ви не дасте мені спокою, я кажу вам, що вони дуже скривдять її! "
  
  
  "Ви більше нічого не знаєте!" Голос Ніка глузував з нього, тоді як голос у глибині його свідомості спонукав його піти і з'ясувати, що відбувається з Кармен де Сантос. І Розалінда, в ім'я Христової любові! Якби вона зіткнулася з чимось схожим на це, Бог знає, як би вона цілувалася. "Ви знаєте, що вони намагаються дістатися до неї, але ви більше не знаєте?" Х'юго обмацав сиру плоть. «Де вони тусуються? Чого вони від неї хочуть? Він змусив Х'юго зробити невелику джигу всередині рани.
  
  
  Феррет закричав і кинув руку на Ніка. Х'юго приземлився на підлогу, і Нік швидко відступив, коли чоловік з божевільним від болю очима піднявся у стрибку.
  
  
  Думки Ніка працювали як блискавка. Продовжити це і ризикнути, що розповідь про Кармена де Сантоса була блефом? Повертайся пізніше?
  
  
  Вільгельміна зруйнувала обличчя Феррета. Пролунав жахливий хрускіт, і людина з розбитим обличчям упала, як мішок із цементом. Нік упіймав його, коли він упав, і ще раз ударив по підборідді. Він нахилився над тілом у швидкому пошуку, не знайшовши нічого, що могло б упізнати людину. Він все ж таки знайшов пачку міцних бразильських сигарет, свій псевдонім та адресу на півставки, подряпані на сірниковій коробочці, взятій з клубу Каріока, і невелику зв'язку ключів. Одним із «ключів» був пристрій, добре відомий Ніку: універсальний маленький предмет, призначений для відкриття безлічі дверей. Також в одній із кишень була невелика кількість сріблястого порошку. Не час зараз про це думати. Він переклав усі, крім порошку та власних машинописних нотаток, у свої кишені. Записки, які він кинув у ящик столу. Передаючи ключі, він побачив, що один з них трохи відрізняється від інших: він був меншим, блідо-золотого кольору і важким. На ньому по колу було нанесено цифру 12.
  
  
  Нік працював швидко. Він відімкнув двері до місіс Марлен Вебстер. До того часу, коли він обережно відчинив вхідні двері, обличчя Хорька було надійно пов'язане, з кляпом у роті і його рваний піджак, що тихо спливав кров'ю, в замкненому туалеті місіс Марлен Вебстер. У кімнаті Майкла Нолана було відновлено порядок, який обдурив би всіх, крім натренованих очей поліції.
  
  
  Літня пара чекала ліфта. Нік приєднався до них і увійшов разом із ними наполовину заповнений вниз автомобіль.
  
  
  Друга, менш помітна з його орендованих машин, була припаркована за квартал від нього.
  
  
  До півгодини Ферре залишалося менше ніж десять хвилин. Якщо це був блеф, він виставляв себе дурнем. Але дзвонити по телефону, щоб дізнатися, як там місіс де Сантос, було марно - очевидно, її провід прослуховувався. Бог. Якщо у Розалінди проблеми, їй доведеться подбати про себе.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  О пів на четверту. Нік взагалі не збирався приходити.
  
  
  У животі Розалінди виник вузол болю, коли її фальшиве обличчя кивнуло здоров'якові, що стоїть поруч.
  
  
  «Я дійсно не знаю, доктор Томаз, - сказала вона приблизно вп'ятнадцяте. "Я теж цього не розумію, але це, мабуть, якась амнезія. Я впевнена, що він скоро знову з'явиться. А тепер, знаєте, мені дійсно потрібно йти. Я думаю, мій друг, мабуть, чекає на мене де- небудь ще ".
  
  
  Якимось чином вона змусила його покинути цей маленький альков, що викликає клаустрофобію, переповнюючись ентузіазмом при зустрічі з кимось із суміжних областей. Енергійно помахавши рекомендаційним листом і монографією Бренхі перед його обличчям, вона побачила, як мерехтіння зникло в його маленьких очах і змінилося чимось, близьким до подиву. Він пройшов за нею - надто близько, щоб заспокоїтися - до головної зали та коридорів, обставлених великими скляними вітринами. Потім він спитав її, і вона відповіла на його запитання
  
  
  Її головна труднощі полягала в тому, щоб приховати від нього своє знання про те, що він зовсім не знайомий із давніми знаками та письменами. Можливо, їй варто кинути йому в обличчя і подивитися, як він відреагує. Ні. Він був надто великим і злісним на вигляд. Вони зайшли в глухий кут.
  
  
  "Як ви думаєте, де ваш друг може чекати?" - спитав Томаз, його голос луною рознісся заскленими коридорами.
  
  
  Розалінда з деяким подивом подивилася на нього: «У нас є улюблене маленьке кафе, де ми зустрічалися останнім часом. Чому ви питаєте?"
  
  
  "Я просто подумав, що це трохи дивно, - прогарчав Томаз, - що друг-джентльмен забуде, де він зустрів таку прекрасну даму". Він нещиро посміхнувся. "Я б точно не став. Хто цей розсіяний друг?"
  
  
  «Чому, лікарю», - сором'язливо хихикнула вона. "Просто друг. Не треба переходити на особисті теми! «Чорт забирай, - сказала вона собі. Тепер він у мене в руках, і я не знаю, що з ним робити. «Але я маю йти. Якщо він чекає, він може піти раніше, ніж я приїду».
  
  
  "Ви дозволите мені взяти вас", - сказав Томаз, і це не було питанням. "Моя машина стоїть на під'їзній доріжці".
  
  
  На під'їзній доріжці стояло кілька машин. Розалінда швидко подумала. Нікого не було видно. Індійський музей здавався найменш популярним місцем розваг у місті, принаймні по понеділках. Було дуже тихо. "Зломовна тиша", - подумала вона. Принаймні зовні буде денне світло і, напевно, кілька людей.
  
  
  "Це дуже мило з вашого боку", - сказала вона.
  
  
  Він надто сильно взяв її за руку і провів через головні двері. На них світило сонячне світло. Смуги саду обрамляли звивисту дорогу, подекуди в траві стояли лави. Розалінда ухвалила рішення. Вона не збиралася їхати в невідомому напрямку або нескінченно сидіти в якомусь кафе з цією неповороткою зловісною людиною. І вона не збиралася дозволити йому втекти без останнього зусилля.
  
  
  "Це прекрасний день", - сказала вона, розглядаючи пейзаж. "Можливо, ми могли б посидіти на сонці кілька хвилин, а потім продовжити".
  
  
  Томаз неприємно посміхнувся. "Що про вашого друга?"
  
  
  "Я передумала", - весело сказала вона. «Жіночий привілей. Він може зателефонувати мені пізніше і пояснити, де він був весь день ідіот».
  
  
  Вона цілеспрямовано підійшла до лави на півдорозі до будинку. Томаз крокував поруч із нею з легким задоволенням на ненауковому обличчі.
  
  
  Розалінда сіла і витягла зі своєї місткої сумочки сигарети і досить громіздку запальничку. Томаз сів поруч із нею, коли вона закурила цигарку, тримаючи велику запальничку в руці.
  
  
  "Доктор Томаз", - почала вона. "Ви не заперечуєте, якщо я поставлю вам дуже пряме питання?"
  
  
  Велика голова схилилася набік, і очі знову перетворилися на вузькі щілинки.
  
  
  "Звідки мені знати, доки ви не запитаєте?" Його губи скривилися в напівусмішці.
  
  
  «Що ж, - сказала вона, нервово затягнувшись, - я не могла не помітити, що ви насправді не дуже розбираєтеся в області доктора Бренхі, чи не так? Але ви дійсно хочете знати все про людей, які здаються цікавився їм, і ви поставили мені дуже багато питань сьогодні вдень. Ви ж не вчений, чи не так? Ви розслідуєте його справу? Поліція? "
  
  
  Маленькі очі заблищали.
  
  
  «Це дуже розумно з вашого боку, міс Бейкер. Мені було цікаво, чому ви не спитали мене, чому я так мало знаю. Так, я намагаюся з'ясувати, що трапилося з Брехою. І ви теж, я так розумію?
  
  
  «Та ні, - сказала Розалінда, здивовано піднявши брови. «Мені було цікаво зустрітися з ним, і, звичайно, мене непокоїть те, що з ним трапилося. Чому ви не згадали, що ведете розслідування? Я б відповіла на ваші питання набагато вільніше, замість того, щоб просто думати, що ви поводитеся доволі цікаво. . "
  
  
  Він дивився на неї.
  
  
  «Які питання, міс Бейкер? Що ви про все це знаєте?
  
  
  Розалінда змусила себе хвилюватись.
  
  
  "Да нічого. Я просто мав на увазі, що тоді я не подумав би, що в тобі є щось смішне ... »
  
  
  "І тепер ви це робите. Що ж, можливо, ми просунемося далі, якщо пошукаємо цього вашого друга і подивимося, що він скаже. Або, можливо, ви вважаєте за краще піти зі мною до штабу. Ми просто зробимо звичайну перевірку вашої особистості". Він скоса глянув на неї і взяв її за руку. Її сигарета впала на траву, коли вона відсунулась від нього.
  
  
  «Хвилинку, Томазе, або як там тебе звуть», - рішуче сказала вона. «Раніше на мене приміряли всілякі допити, і ваш не кращий, ніж більшість. Спочатку ви вчений, який не знає свого предмета, а тепер ви поліцейський із почуттям. ваші руки геть від мене. Штаб, справді! Де ваше посвідчення особи? "
  
  
  Краєм ока вона побачила садівника, що ліниво гладить траву за п'ятдесят футів від неї. Сходами музею спускалася молода пара.
  
  
  "Ідентифікація?" - задумливо сказав Томаз. Він поліз у піджак.
  
  
  Гаразд, це була ідентифікація - блакитна беретта, що вказує прямо на це напружене місце в животі.
  
  
  "Так воно і є", - м'яко сказала вона. "Чому? Хто ти?"
  
  
  Він неприємно засміявся. «Ходімо, міс Бейкер, чи хто б ви там не були. Мій маленький пістолет може зробити дуже потворну дірку, якщо ви не зробите те, що вам кажуть».
  
  
  "Так", - погодилася вона, встаючи з лави і направивши на нього запальничку. «До того ж, він видає дуже неприємний звук. Це більше, ніж ти можеш сказати про мого маленького друга. Я покину тебе зараз, Томазе, і знайду дорогу до штабу. Ти не стрілятимеш, але Я буду."
  
  
  Він схопився на ноги і, ричачи, потягся до неї. Вона поспішно відступила, її голос підвищився від обурення.
  
  
  «Доктор Томаз, будь ласка! Будь ласка, відпустіть мене! Заберіть від мене руки! Не смій мене більше турбувати!
  
  
  Молода пара зупинилася як укопана і дивилася на картину. Садівник перестав грабувати.
  
  
  "Чому, дурна сука!" - прошипів Томаз. "Якщо ти думаєш, що зможеш піти ..."
  
  
  "Досить!" вона істерично кричала. «Я не хочу, щоб ти мені погрожував. Брудний старий! Її рука відсмикнулася і вдарилася йому по обличчю. "І якщо ти спробуєш піти за мною, я піду прямо в поліцію".
  
  
  Вона повернулася до нього спиною і пішла геть під'їзною доріжкою.
  
  
  Молода пара вп'ялася поглядом. Десь відчинилось вікно.
  
  
  Томаз стояв там, розгойдуючись від удару її маленької руки, ховаючи власну зброю своїми великими руками. Повільно, схиливши голову, він пішов.
  
  
  Розалінда побігла під'їзною доріжкою на вулицю.
  
  
  Пройшов деякий час, перш ніж вона почула кроки, перш ніж вона зрозуміла, що вони стають дедалі швидше.
  
  
  
  
  
  
  Облога, погоня та золотий ключик
  
  
  
  
  
  Маленький Джо радісно булькав у манеж. Будинок на Васко да Гама Драйв був притулком миру та розсудливості, якщо не вважати тіні незрозумілої смерті, що нависла над ним.
  
  
  Але Кармен де Сантос і маленький Жуан були у безпеці.
  
  
  З вулиці почулося гурчання плавного мотора, яке потім стихло.
  
  
  Почуття терміновості підкралося до Ніка, як приплив. Або гамбіт Феррета був блефом, або він все ще на один стрибок випереджав безликого ворога. Він дивився у потьмянілі від болю очі Кармен де Сантос і запитував, наскільки вона розуміє те, що він сказав. Для неї він все ще залишався репортером, що запитував, як і Жоао.
  
  
  Вона подивилася на сутулого бородатого чоловіка у своїй затишній вітальні і зітхнула.
  
  
  "Diga me que jazer", - безнадійно сказала вона. «Скажіть мені, що робити. Я все розповіла поліції, але поки що вони мені нічого не сказали. Я не розумію, чому я маю бути в небезпеці. Але якщо ви можете допомогти мені дізнатися про Жоао ... »- її голос затих. геть, і її привабливі очі блукали його обличчям.
  
  
  "Я зроблю все, що зможу", - серйозно сказав Нік. «І я хотів би, щоб ви доставили занепокоєння поліції і мені. Думаю, те, що ви мені сказали, буде великою підмогою. А тепер я хотів би, щоб ви зробили ще дещо. Можливо, тобі це не сподобається, але це важливо, і я думаю, що тобі слід зробити це негайно. Ти й маленький Джо».
  
  
  "Маленький Джо?" Тьмяні очі заблищали життям. "Що він може зробити?"
  
  
  «Ви можете переїхати звідси, ви обидва, або до родичів, або в якийсь готель. Не турбуйтесь про гроші. Я допоможу вам. Але в найближчі кілька днів, думаю, вам буде зручніше десь ще." Його тон був різким і рішучим.
  
  
  "Це не пропозиція, чи не так, сеньйоре?" Вона задумливо глянула на нього. «Я гадаю, це наказ. Чому ви наказуєте?
  
  
  Нік змусив свій тон виявити терпіння. Йому сподобалася жінка; він їй співчував. Але йому хотілося, щоб вона усвідомила необхідність терміновості.
  
  
  "Бо я вважаю, що ваш чоловік збирався дізнатися щось дуже важливе і що ви можете опинитися в такій самій небезпеці, як і він. Я не хочу бути таким різким, але ви повинні покинути цей будинок. Скажіть тільки комусь дуже Потрібно терміново піти звідси. Візьміть те, що вам потрібно сьогодні ввечері, а я подбаю про те, щоб забрати інше пізніше. .
  
  
  Вона ще довго дивилася на нього. «Я готуватимуся», - сказала вона.
  
  
  Жоао джуніор голосив.
  
  
  «Я і сам почуваюся трохи таким самим», - сказав Нік. "Може, нам варто заспівати дуетом, малюк?"
  
  
  Немовля перестало плакати і серйозно дивилося на нього, коли він підійшов до вікна і виглянув з-за фіранки.
  
  
  Компактна машина з маленькими високими вікнами
  
  
  простоювала на розі Да Гама Драйв та перехрестя. Нік якийсь час дивився на це. У ній сиділи двоє чоловіків, які здавалося з такої відстані, на когось чекають, на когось шукають. Він повернувся і пішов через вузький прохід на кухню. Через вікно над раковиною він побачив, що задня частина будинку виходить на провулок, обнесений огорожею. Задній кінець іншого будинку виходив на провулок. Його вид на вихід на вулицю було заблоковано. Він дуже тихо відчинив задні двері і визирнув.
  
  
  Біля паркану наприкінці провулка сидів чоловік. Досить звичайний з вигляду чоловік, але без видимих причин для цього. Діловий костюм, капелюх, сигарета, розваливши біля паркану. Не на той час доби. Можливо, не будь-коли доби. Нік експериментально постукав ручкою дверей.
  
  
  Чоловік звернув увагу і обернувся на звук. Нік тихо зачинив двері.
  
  
  Він повернувся до вітальні до вікна. Компактна машина повільно рухалася повз будинок. І зупинився. Вийшов чоловік. Він був такий схожий на старого гангстера Чикаго, що це було майже смішно. Але в суворому, невиразному обличчі й рішучій, плоскій ході не було нічого смішного.
  
  
  Ситуація мала всі ознаки облоги. І перестрілка була останнім, чого Нік потребував зараз.
  
  
  Він схопив Джо-молодшого і затяг у спальню, де Кармен де Сантос швидко пакувала невелику сумку. Ще до того, як вона від подиву випросталася, він спокійно сказав: «Місіс де Сантос, у нас гості. Залишайтеся тут з немовлям та тримайтеся подалі від дверей та вікна. Не виходьте, доки я не прийду за вами. Говорячи, він м'яко обійняв Джо-молодшого і підійшов до вікна спальні. Він виходив на смугу саду, яка вела в провулок. Зі своєї точки зору він не міг бачити спостерігача в кінці провулка або машину, яка стояла на дорозі попереду. Добре. всього, їхній вигляд з вікна спальні був не кращий.
  
  
  Пролунав дзвінок у двері.
  
  
  Нік заспокійливо посміхнувся молодій жінці та її дитині, штовхнув їх у бік відкритого туалету та побіг на кухню, де замкнув двері на засув і вставив міцний дерев'яний стілець під ручку. З кухонного вікна він міг бачити частину кінця провулку. Спостерігач перетнув його поле зору і зник з поля зору. Здавалося, він колупав нігті ножем.
  
  
  Знову пролунав дзвінок у двері.
  
  
  Нік повернувся у вітальню швидким легким кроком. Той, хто був зовні, стукав ручкою дверей без особливого результату. Це були міцні двері, і замок був надзвичайно надійний. Де Сантос, очевидно, вважав за доцільне вжити деяких запобіжних заходів.
  
  
  Грунтіла ручка, а дзвіночок дзвенів кілька разів поспіль, а Нік встав біля стіни подалі від вікна і ближче до дверних зашморгів. Таким чином, він зможе виконувати дві корисні дії одночасно.
  
  
  Почалися знайомі звуки злому замків.
  
  
  Потім… було два різкі рапорти та замок зламаний.
  
  
  Тіло Ніка чекало, як спіральна пружина, готова до випуску.
  
  
  Двері відчинилися раптово, але не так раптово, щоб ударитися об стіну. З боку це може здатися надто підозрілим. Нік зробив безшумний рух, який забрав його від щілини між дверима і косяком, але не настільки, щоб втратити прикриття дверей.
  
  
  Плосконогий чоловік увійшов до кімнати, і пастка закрилася.
  
  
  Нік дав йому половину часу, який йому потрібно, щоб підійти до далекого краю дверного отвору і зачинити двері ногою, щоб виявити, хто міг ховатися за нею. Це Нік зачинив двері, і незнайомець упав, розтягнувшись і лаючись, його рука з пістолетом була скручена під ним у сталевій хватці. Щось на зразок броньованого кулака двічі вдарило його в нижню частину шиї з такою сліпучою силою, що він навіть не відчув жорстокого удару Ніка. Нік про всяк випадок ударив його по голові власним пістолетом, потім підійшов до вікна.
  
  
  Водій чекав на кермі, не підозрюючи, що двері зачинив не його колега.
  
  
  Нік сунув у кишеню пістолет Плоскостопого і притягнув постать до дверей. Часу на пошуки було небагато, але багато часу йому не знадобилося. І знову він не знайшов жодних паперів, тільки невелику кількість грошей та брелок. Брелок був дуже схожий на брелок Феррета. Але цього разу на маленькому золотому ключику була цифра 9. Він узяв ключі та швидко увійшов до спальні.
  
  
  "Один упав", - весело сказав він двері комори. «Не хвилюйся - ми скоро підемо звідси».
  
  
  "Що це таке?" пролунав тривожний голос. "Ви не думаєте, що ми маємо викликати поліцію?"
  
  
  «Не цим телефоном, сеньйоре, - сказав Нік, йдучи
  
  
  вздовж стіни до вікна. Він почув гудок десь перед будинком. Немов по команді спостерігач у провулку з'явився у полі зору і знову зник за задніми стінами. Нік потягнув за вікно, виявив, що на ньому є замок, і відчинив його. Він легко зісковзнув. Він чув кроки, які зупинялися, що він вважав чорними дверима.
  
  
  "Просто зачекайте зараз", - тихо сказав він. «Я повернуся через вікно, тож не бійся».
  
  
  "Що, якщо це будеш не ти?" прошепотіла вона. Молодий Жуан хникав.
  
  
  "Це буду я", - сказав Нік і переступив через підвіконня.
  
  
  За винятком роботи двигуна на холостому ходу, попереду не було жодного звуку. Почуття Ніка були настільки тонко налаштовані, що він міг чути щось на зразок шереху біля задніх дверей, гуркіт сковорідок ст. кухня по сусідству, і велосипед, що їде схилом. Але з фронту нічого не долинало.
  
  
  Він безшумно спустився в сад і тихо попрямував у провулок.
  
  
  Чоловік через чорний хід відпустив дверну ручку і, повернувшись спиною до Ніка, став навшпиньки, щоб заглянути в кухонне вікно де Сантоса. Це було непросто. Він був невисокий на зріст, а вікно було високим. Але це полегшило Ніку життя.
  
  
  Не мало значення, що гравій хрумтів під ногами Ніка, коли він наближався до вікна. Було надто пізно, щоб попередити цю людину звуком. Його підняті руки зробили його ідеальною жертвою тактики командос, яку використав Нік. Сталева пастка вчепилася за напружену шию і тиснула на неї, поки щось не зламалося, і удар, подібний до падіння праски з висоти, більш ніж завершив роботу. Пролунало одне хрипке бурчання. Чоловік упав, як зарізаний бик.
  
  
  Знову пролунав автомобільний гудок – три короткі різкі звуки.
  
  
  Нік залишив людину на місці і побіг назад по провулку в сад.
  
  
  Все здавалося, як раніше.
  
  
  Нік виліз із вікна спальні та легко приземлився, продовжуючи рухатися. Він почув зітхання, коли відчинив двері туалету. Кармен де Сантос зіщулилася в кутку під костюмами покійного чоловіка, притискаючи до себе дитину, що плаче.
  
  
  «Все гаразд, – сказав Нік. «З тобою все буде гаразд. Нам доведеться поквапитися. Пройдіть через кухню. Не має значення, що ви бачите зовні. Моя машина їде схилом».
  
  
  Вона вийшла з туалету, майже схлипуючи.
  
  
  «Але… але… я не готова! Як ми можемо просто піти…?
  
  
  "Ми повинні", - твердо сказав Нік, захлопуючи чемодан. "Йди на кухню. Я буду з тобою за кілька секунд».
  
  
  З валізою в руці він востаннє заглянув у вікно. І він почув, як відчинилися двері машини. Він зачинив вікно, замкнув його і поспішив за жінкою та дитиною.
  
  
  Вона стояла біля задніх дверей, виглядаючи побитою і спантеличеною.
  
  
  "Візьми валізу", - наказав Нік. "І дай мені дитину".
  
  
  Він відсунув стілець від дверей, коли говорив, і відсунув засув. Маленький Джо заплакав.
  
  
  "Ні!" вона сказала. «Ні! Ніхто нас не чіпатиме…!»
  
  
  «Так», - сказав Нік, відчиняючи двері. "Або ти втратиш його зовсім". Він грубо вийняв дівчинку з її рук і засунув їй чемодан. «Я перепрошую пізніше, але тепер тобі доведеться робити, як я тобі кажу».
  
  
  Він виштовхнув її через задні двері та зачинив за собою. Крик дитини перейшов у приглушений лемент за рукою Ніка.
  
  
  Кармен де Сантос швидко ахнула, побачивши, що побачила в провулку, а потім пішла поряд з Ніком, схопивши крихітний кулачок Маленького Джо.
  
  
  "Будьте обережні, як ви його тримаєте!" - люто прошепотіла вона.
  
  
  «Шшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшш!
  
  
  Вони були в розі будинку, де провулок переходив у невеликий сад. Нік слухав. Спочатку він не чув нічого, крім машин, що проїжджали, оскільки після полудня рух почав збільшуватися. Потім настало затишшя, і він почув кроки на тротуарі.
  
  
  Нік ризикнув уважно озирнутися за ріг.
  
  
  Крізь щілину між будинками він міг бачити постать людини, що ходить туди-сюди. Поки Нік дивився, чоловік зупинився, подивився на годинник, а потім вирішив діяти. Він швидко пройшов повз щілину до будинку де Сантоса і зник з поля зору.
  
  
  "Ходімо", - прошепотів Нік. «Наприкінці провулка повернути праворуч».
  
  
  "Дайте мені дитину", - сказала жінка.
  
  
  "Давай! Поспішай!"
  
  
  Він чув кроки, що йшли короткою доріжкою до вхідних дверей.
  
  
  «Будь ласка, – сказала вона. «Я триматиму його в спокої. Повірте, я вам довіряю. Але, можливо, вам потрібні ваші руки».
  
  
  Кроки припинилися.
  
  
  Нік дивився на неї частку секунди. Тепер вона контролювала ситуацію і він інстинктивно знав, що вона його не підведе. Без слів він простяг їй дитину.
  
  
  справа. Тихе гуркіт маленького Джо швидко вщухло. Нік взяв Кармен за руку і повів її через пролом у провулок.
  
  
  Позаду нього він почув стукіт у двері.
  
  
  На півдорозі вони досягли кінця провулка і подивилися на похилий перехрестя. Наскільки можна було судити, всі автомобілі та пішоходи займалися своїми законними справами. Вони поспішили вгору схилом. Машина Ніка чекала.
  
  
  Жіночий голос раптово перервав опівдні.
  
  
  «Луїс! Луїс! Іди та подивися! Я ж сказав тобі, що дещо чув!
  
  
  У Кармен перехопило подих.
  
  
  «Не про нас, – сказав Нік. «Провулок. Він може допомогти нам лише в тому випадку, якщо твій сусід бачив його. Третя людина думатиме про інші речі, окрім нас. От і ми. Сідай».
  
  
  Коли Нік сів на сидіння водія і завів мотор, він почув збуджені крики з боку провулка. Луїс та його друзі, мабуть, приєдналися до сусіднього клубу з пошуку тел. Він поставив машину на передачу.
  
  
  "Тримайте голову опущеної, поки ми не поїдемо звідси", - наказав він, сповільнюючись до короткої зупинки на Васко да Гама Драйв.
  
  
  Вона кивнула і опустилася нижче на сидіння, похитуючи Маленького Джо на колінах.
  
  
  Нік пропустив пару машин і помчав вулицею. Компактний автомобіль все ще стояв на розі. Він подумки записав номер машини і повторив його Кармен де Сантос.
  
  
  "Запам'ятай це, гаразд?"
  
  
  Вона знову кивнула головою. "Я запам'ятаю."
  
  
  Він прискорив рух. Ще одна машина на Драйв ожила і повернула наліво на жваву дорогу у бік Ріо. Всі звуки руху злилися в один комфортний пульсуючий шум.
  
  
  За ними ніхто не поїхав.
  
  
  "Місіс де Сантос", - почав він. Молодий Жуан сидів тихо. Його мати урочисто подивилася на Ніка. «Настав час вибачитися, - сказав Нік, - і я мушу тобі ще, поки ми не закінчили. Я збираюся зареєструвати тебе в Сан-Франциско, переконатися, що всі твої витрати покриті, а потім залишу вас, щоб ви зателефонували в поліцію і розповіли їм про це. Я сам зв'яжуся з ними незабаром. Але є слід, який я просто маю відстежити і негайно. Якщо я зв'яжуся з ними, пройде ніч, і я втрачу його.
  
  
  Вона посміхнулася. "Я розумію це. Жуан був би таким самим. Але вони дуже розгніваються».
  
  
  "Я впевнений, що так і буде", - погодився він. Але вони можуть легко розшукати мене через Серрадор, якщо вони дійсно стривожаться.
  
  
  Вони розмовляли дорогою до центру міста, обговорюючи, що вона має сказати поліції і наскільки обережною вона має бути з собою та маленьким Жуаном. Потім вони замовкли, поки він не зареєстрував її в готелі під вигаданим ім'ям і вніс передплату за тиждень.
  
  
  «Не турбуйся про це, – весело сказав він, простягаючи їй гроші, – я поверну все назад. Це на витрати».
  
  
  Він провів Кармен та дитину до їх маленького номера і пішов.
  
  
  Майкл Нолан, псевдонім Роберт Мілбанк, псевдонім Нік Картер, опинився у страшній заплутаній ситуації. Але, принаймні, він знав, що за ним не стежать.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Розалінда знала, що це так.
  
  
  «У будь-якому разі, чорт його забирай», - пробурмотіла вона собі під ніс, майже вірячи - на мить - своєму власному вчинку з людиною, яку її тітка Ада назвала б «катом».
  
  
  Потім реальність наздогнала її – і Томаз був поруч.
  
  
  Вона прискорила крок широкою, обсадженою деревами вулицею, що проходить повз музей. Люди, що гуляли в ясний полудень, і потік машин служили укриттям. Але замало. Томаз мав час подумати і, можливо, скласти план. Він міг би зрозуміти, що під прикриттям дерев і звуком машин, що проїжджали, він міг просто вистрілити. І він, можливо, дуже хотів би спробувати, оскільки вона бачила його обличчя і впізнає його будь-де. Як і лікар Соареш! Але те саме, безсумнівно, було в будь-якої кількості людей, які бродили музеєм. Тільки мав привід показати пальцем на Томаза.
  
  
  Поруч із нею тротуаром йшло кілька пар ніг. Її вуха виділяли одну пару і чули, як вони йдуть за нею. Вона повернула за поворот. Тут дерева були товстішими. Її темп прискорився. І його також. Вона побігла. Він теж. Вона майже могла чути його подих.
  
  
  Раптом дерева відкрилися та утворили вхід у парк скульптур та фонтанів. Вона майже минула його, коли побачила біля воріт купку туристів, які милуються неймовірно мускулистим торсом. Розігнавшись зі швидкістю, яка здивувала навіть її, Розалінда різко повернула і побігла до парку. Вона почула, як Томаз незграбно повернув за нею. Декілька туристів повернулися, щоб подивитися на погоню. Зі збентеженою усмішкою вона приєдналася до групи. Дякувати Богу, деякі з них були знайомими
  
  
  типами американців. Її очі ковзнули по них. Шкільний вчитель чи бібліотекар. Літня пара, яка, можливо, живе на Середньому Заході. Лисаючий уболівальник у яскравій сорочці. Світлоока старенька, безперечно, найрухливіша з усіх. Її серце зігрілося. Вона зазначила, що Томаз із навмисне схвильованим поглядом зупинився в нерішучості прямо біля воріт.
  
  
  «Будь ласка, вибачте мені, - трепетно ​​сказала вона найближчій лисій голові і плоских грудях, - але ця людина! Він переслідував мене і говорив найшаленіші речі! Чи не заперечуєте, якщо я приєднаюся до вас? Я… я знаю, що це безглуздо, але я просто не знаю, як його позбутися. Я намагаюся повернутися в місто, але воно йде в мене по п'ятах! "
  
  
  Бабуся примружилася. «Як жахливо, моя люба. Ти маєш залишитися з нами». Вчитель розуміюче сказав: «Боже мій, які мужики в цих спекотних країнах!» Лисий з благородним животом люто загарчав: «Ах, свиня!» І гід, веселий юнак з усміхненим смаглявим обличчям і обнадійливо широкими плечима, щедро підняв руки.
  
  
  «Приєднуйся до нас, Сеньйорін! Ми подбаємо про тебе. Ти поїдеш з нами назад автобусом, так?»
  
  
  "Так!" - палко сказала Розалінда. Група оточила її.
  
  
  Томаз невпевнено відступив, коли група пройшла повз нього. Було зроблено кілька невтішних зауважень. Але він зупинився біля воріт і стояв на місці, коли вони вийшли з парку, очі його пропалювали дірку в спині Розалінди.
  
  
  Коли вони благополучно сіли в автобус і від'їхали від тротуару, Розалінда побачила, що він намагається зловити таксі. Наскільки вона могла бачити, це йому не вдалося. Але коли через кілька хвилин вони благополучно дісталися міста і вона подякувала своїм супроводжуючим, вона прослизнула в дамську кімнату кафе і про всяк випадок кардинально змінила свою зовнішність.
  
  
  
  
  
  
  Зникнення Снупа
  
  
  
  
  
  Без десятої п'ять.
  
  
  Нік зупинився біля столу Серрадора.
  
  
  "Є повідомлення для Нолана?"
  
  
  Клерк здивовано підняв брову. «Одне, сеньйоре. Ви пробачте, якщо я не записав його точно так, як мені дав його телефоніст». Він заліз у щілину і передав повідомлення Ніку. Воно гласило: «16:30 Молода жінка. Повідомлення… Де ти була? Подзвони мені додому! Без імені".
  
  
  Нік хмикнув. "Що, за словами оператора, сказала дівчина?"
  
  
  Клерк відверто посміхнувся. Керівнику було б соромно за нього.
  
  
  «Вибачте мені, сеньйоре. Вона сказала: «Залишіть це повідомлення… Де, чорт забирай, ви були, вош? Зателефонуйте мені додому, як тільки увійдете». Вибач, сеньйоре. Вона сказала. "
  
  
  «Хм, – сказав Нік. На його бородатому обличчі з'явилася посмішка веселощів та полегшення. «Вважаю, я знаю, хто це, але вона говорила англійською чи португальською?»
  
  
  Посмішка клерка стала ще ширшою. Ах так, здавалося, він думав, дуже важко встежити за всіма жінками в житті.
  
  
  «Англійською, сеньйор. Але з акцентом, дуже схожим на мій».
  
  
  «Розумна дівчинка», - подумав Нік із ще більшим полегшенням.
  
  
  "Добре, дякую. Немає відвідувачів?"
  
  
  Клерк згадав своє становище і стер посмішку.
  
  
  «Два джентльмени просили вас, сеньйоре. Вони були разом. Коли я сказав, що вас нема вдома, вони пішли».
  
  
  Так. Вони спитали. Але ж вони пішли?
  
  
  Нік задумався. "Як так. А повідомлення немає? Помітили, як вони виглядали? Я наче когось чекав».
  
  
  Клерк з жалем похитав головою.
  
  
  «Таких запитів багато щодня. Можливо вони були середнього зростання. Можливо, трохи старше сеньйора…» Він знизав плечима. «Це справді неможливо згадати».
  
  
  Нік співчутливо кивнув. "Я знаю спасибі."
  
  
  Нік зупинився біля кіоску, щоб купити сигарети та оглянути вестибюль. За витонченими колонами не було ні підозріло піднятих газет, ні спостерігачів. Але елегантний вестибюль був настільки заповнений людьми, що сказати, напевно, було неможливо. Він підійшов до телефонних будок і вибрав середню із трьох, де нікого не було. Обережно зачекавши кілька хвилин, він зателефонував до Інтернаціоналу і запитав міс Монтес. Поки встановлювався зв'язок, він міркував, чи хтось чекатиме його нагорі, особливо після «зникнення» Феррета.
  
  
  Розалінда відповіла лагідним тоном Монтеса.
  
  
  "Привіт, дитинко", - солодко сказав він. "Приємного дня? Не гнівайтесь - я повісив трубку, і мені дуже шкода».
  
  
  "О, це ти", - кисло сказала вона. «Я мало не повісилася завдяки тобі. Де ти, якщо це не так багато, щоб спитати?»
  
  
  "Центр міста з нашими друзями", - сказав він. "Я думаю, вони скоро випишуться, і я хотів попрощатися. Можливо вам не все одно
  
  
  спуститися та допомогти? "
  
  
  "Ой, так, якщо я їм потрібна". У її голосі зникла кисла нота. "Одразу?"
  
  
  "Ще немає. Я просто хотів переконатись, що ви доступні. Я уточню. А поки що, можливо, ви будете готові».
  
  
  "Я зроблю це", - серйозно сказала вона. "Крім того, все гаразд?"
  
  
  "Просто чудово", - сказав він, і настала його черга бути кислим. "Побачимося." Він повісив слухавку і вирішив піднятися сходами до своєї кімнати, замість того щоб ризикнути вийти з ліфта в чиїсь - очікуючі руки.
  
  
  Він зачекав трохи вище за другий майданчик. Переконавшись, що ніхто не йде, він пішов, розгорнувши свої довгі ноги і помчав довгими перельотами до своєї власної кімнати, наче він гуляв по набережній. Його розум був зайнятий на цьому шляху, і він був лютий на себе. Те, що він пропустив зустріч із Розаліндою і не зміг перевірити кут Бранка та Варгаса, дратувало, але, очевидно, не дуже. Що дійсно було непробачно, то це те, як він представив Майкла Нолана поліції. Вони будуть розпитувати його, спостерігати за ним, знімати з нього відбитки пальців - прив'язувати його до точки, де ні Мілбенк, ні Картер не зможуть взяти на себе відповідальність, якщо буде потрібно. Навіть його колекція обладнання завдавала незручностей. Майкл Нолан, як іноземний репортер, очевидно, не мав бразильського дозволу на зброю, і при цьому він не повинен був бути людиною, яка має звичку використовувати пістолети. Це була одна з причин, через яку він уникав перестрілки з облягаючими. Він передав пістолет Плоскостопого Кармен, щоб поліція могла його відстежити. Але, звичайно, відбитки самого Ніка були на стовбурі, не кажучи вже про всю кімнату Нолана. Що ж, це було неминучим. Але Нолан став завдавати незручностей задовго до того, як закінчив свою роботу. Він навіть не знайшов способу перевірити двох головорізів, які напали на Мілбанк, не звернувши уваги на самого Мілбанку. Ну і хрін із ним. Це просто має пройти дошкою. Одне він знав про них, і це те, що вони не вписувалися у схему інших зустрічей.
  
  
  Група людей увійшла до ліфта, поки він чекав наприкінці коридору. Він пройшов у свою кімнату і прислухався до дверей, перш ніж відчинити її. Потім, дуже тихо і повернувшись, він відчинив двері. У його голові промайнули поточні проблеми: попрацювати з Ферретом, а потім позбутися його. Знайди вихід для Нолана. Залежно від того, що робити із сусідньою кімнатою.
  
  
  У його кімнаті панувала абсолютна тиша.
  
  
  Там був хаос.
  
  
  Його шосте почуття підказувало йому, що там немає нікого. Його вуха погодились. Але досить було побіжного погляду, щоб побачити, що там був хтось, крім покоївки, дуже недоглянутий вигляд. Їй не потрібно було б доопрацьовувати своє прибирання за кілька годин до цього. Це навіть не було видно.
  
  
  Він замкнув за собою двері і витріщився на безлад.
  
  
  Двері туалету були відчинені, і трохи розірваного одягу лежало на підлозі. У ящиках столу не було паперів, більшість з яких було розкидано по підлозі, а деяких, схоже, не було. Машинописний листок, який він забрав у Феррета, зник. Ящики бюро виглядали так, наче на них обрушився буревій. Зникло все, що стосувалося особистості та професії Майкла Нолана. Листи (фальшиві), документи, що засвідчують особу, крім тих, які Нік ніс із собою (фальшиві), нотатки (частково фальшиві), гроші (справжні) – все пропало. А той, хто тут був, дуже поспішав. Більше того: дикун. Навіщо – щоб його налякати? Дві його невеликі валізи були буквально розірвані на частини, постільна білизна була безладно перемішана, а матрац порваний. Меблі та сантехніка також отримали свою частку уваги; навіть тюбик зубної пасти був здавлений, а на підлозі валялася розбита склянка.
  
  
  Все було дуже цікаво.
  
  
  Виглядало так, ніби грабіжник відчув на собі вплив людини, яка, на його думку, могла бути зовсім не газетярем. Навіть найпросунутіші репортери не стали б тягати з собою їхні секрети в тюбику із зубною пастою. Навряд чи можна очікувати цього, крім, можливо, контрабандиста... чи шпигуна.
  
  
  Він перевірив телефон. Провід залишився цілим, і в коробці не було мікрофона або додаткових збірок, що вказують на те, що його розмови не будуть особистими.
  
  
  Якби це побачила поліція, йому було б ще гірше.
  
  
  Тоді йому спало на думку, що він може зробити з Майклом Ноланом і Ферретом. Але часу на це він не мав.
  
  
  Повісивши на зовнішній ручці табличку «Не турбувати», він почав трохи жалкувати за деякими зацікавленими особами. Він замкнув двері і почав свої приготування. Той, хто прийде першим, матиме неприємний шок. Поліція зіткнеться з додатковою загадкою, та
  
  
  Ель Нолан цілком міг запам'ятатися як убивця, а чи не як герой. Можливо, йому вдасться махнути ще одним відволікаючим маневром у цьому напрямку. І Кармен де Сантос ...
  
  
  Можливо, вона колись зрозуміє.
  
  
  Він відімкнув сполучні двері на випадок, якщо йому доведеться зробити швидке пересування, швидко перевірив сусідню кімнату і повернувся до свого телефону.
  
  
  За хвилину чи дві він розмовляв із головним редактором журналу «Ріо» Перейрою.
  
  
  «Ах! Радий, що ти досі тут», - весело сказав він. «Послухайте, я маю дещо для вас, якщо ви ще не підняли його. Але для початку, у вас є щось для мене?
  
  
  «Трохи», - з жалем відповів голос. «Нічого спільного із Жуаном. А про Апельбаум - поліція все ще допитує людей, які раніше заходили до його книгарні, і поки що нічого не розголошують. Але вони визнають, що знайшли докази того, що квартира Аппельбаума були обшукані до того, як приїхали туди, і вони кажуть, що знайшли низку незрозумілих відбитків. Схоже, що досі немає жодного офіційного інтересу до Ленглі, хоча я виявив трохи того, що ви могли б назвати брудом. Мадам Здається, Ленглі погрався, і кажуть, що чоловік Пірс раптово втомився від цього і покинув її. Чомусь це не здається неможливим. Я бачив цю жінку кілька разів у Заміському клубі, і я думаю, що життя з нею – скажімо, після перших кількох тижнів – було б нестерпно”.
  
  
  "Хм!" сказав Нік, не переконаний. "Можливо Ви праві. Але чи залишить він квітучий бізнес? Цікаво, як виглядають його книги та його банківський рахунок».
  
  
  Редактор усміхнувся. "Мені також цікаво. І у вас може бути щось. Є молодший партнер, так, але якщо Ленглі не повернеться найближчим часом, він обов'язково попросить аудит та розслідування. Можливо, тоді щось може статися про ваш великий дорогоцінний камінь скандал." Він злегка злісно засміявся, а потім додав: "О так. Це нагадало мені. Ви пам'ятаєте того власника нічного клубу, про якого я згадував? Того, хто керував Клубом Місячного Пилу - божевільним маленьким місцем... Якось я був там, і це було за кілька тижнів до цього - ну, неважливо.. Подруга де Фрейтас - співачка, яка називає себе Лоліта! , Про які він говорив. Виявляється, він згадав їй про торгівлю зброєю тільки одного разу після кількох напоїв одного разу вночі, а потім сказав їй забути про це, це нічого. Але вона наполягає, що вони його вбили. ", як вона це називає. Вона гадки не має, хто вони. Поліція, до речі, попросила мене не публікувати це.
  
  
  "Цікаво", - недбало сказав Нік, набагато більш захоплений, ніж він хотів зізнатися. «Хоча я й уявити не міг, який можливий зв'язок він мав із рештою. До речі, а як щодо того маленького музейного працівника? Хто знає, можливо він займався контрабандою древніх індіанських мушкетів!
  
  
  "Може бути! Але я не думаю, що це можливо. Очевидно, він був дуже відданий своїй роботі і проводив надто звичайний годинник, щоб займатися чимось... е-е... під прикриттям. Він мав стару машину, на якій він їздив на роботу на завод. одночасно і щодня. Іноді одного чудового вечора він вирушав трохи довше на свіже повітря, а іноді їхав з міста на вихідні. У цьому матеріалі не було абсолютно нічого цікавого”, – іронічно сказав редактор, – «крім того, що він зник».
  
  
  "Все ще не знаю, як, хм?" – сказав Нік. Все це було цікаво, але раптово він відчув необхідність рухатися далі.
  
  
  "Ну, щось подібне до ідеї. Одного разу він виїхав з музею на своїй машині, очевидно прямуючи додому, і він просто не приїхав туди. Поліція перевіряла рух машини, але вони не готові сказати просто як далеко вони його простежили. Однак вони не знайшли Наскільки вони можуть бачити, з його будинку нічого не було взято».
  
  
  «Хм. Що ж, все це дуже цікаво. Але чомусь я не бачу, щоб це пов'язувало вас, чи не так? Нічний клуб звучить як гарна ідея.
  
  
  "Ах так?" Голос редактора став цікавішим.
  
  
  "Я знаходжу його маленьким персонажем зі злочинного світу - саме так я його предствляю, я розповім вам пізніше. Він поганий персонаж з підозрілим обличчям, і ви б не подумали, що можете йому довіряти, але ми живемо, як у вогні. . гроші я отримую невеликі шматочки інформації, і він сказав мені сьогодні вдень, що чув на кільцевій розв'язці, чому ця місіс де Сантос у небезпеці».
  
  
  "Справді? Що за…?"
  
  
  "Отже, я поскакав, як лицар на білому коні", - сказав Нік і швидко переключився на цензуровану версію денних подій. Так усе було.
  
  
  Це твоя сенсація, – закінчив він. - Ви можете перевірити це пізніше – я маю на увазі пізніше – з поліцією щодо використання історії. Я не міг залишатися і чекати на них, бо тепер я йду слідом чогось ще, на що мене навів мій маленький друг».
  
  
  Діос! Нолан, ти йдеш! Це справжня історія. Але яка твоя нова зачіпка?
  
  
  Нік засміявся. «Я обіцяю тобі, що ти дізнаєшся першим – після того, як я пройду за цим. Але тепер мені потрібно буде вирушити на зустріч із Тхірком. Я не хочу втрачати нічого, крім нього. можливо, доведеться сказати мені. Ще раз дякую, і я зв'яжуся з вами”.
  
  
  Він швидко повісив слухавку і почав працювати.
  
  
  Його першим кроком було подивитися на Феррі. Він лежав у напівтемряві туалету, його обличчя було блідим і болючим, а очі сповнені ненависті. Але його узи, як і раніше, були міцними, а рот твердо закритий. Кров засихала на його рваній спині та знебарвленому одязі. Ліжко в кімнаті місіс Вебстер усе ще було застелено. Нік помістив кілька жіночих дрібничок у сумочки-обманки, переконавшись, що його власне обладнання надійно заховано. Він упустив лише те, що йому знадобиться у наступні кілька хвилин. Потім він звернув увагу до Ферре.
  
  
  Феррет досить акуратно спливав кров'ю, нічого не проливши на підлогу туалету. Нік послабив кляп і збрехав йому.
  
  
  «Тепер у тебе є вибір, друже. І зрозумій, що твої товариші переслідують тебе. Ти допоможеш мені, розкажи мені все, що знаєш, і я допоможу тобі. У тебе немає вибору – і тобі кінець».
  
  
  Феррет посміхнувся. «Ти мусиш відпустити мене. Як ти позбудешся мене, інакше - винесеш мене? Ха! Чи залишиш мене тут? Ти не можеш залишити мене лежати без діла, поки хтось не прийде мене знайти. Ти повинен відпустити мене. "
  
  
  "Не будь надто впевненим", - холодно сказав Нік. «Для мене не проблема залишити тебе позаду. Зовсім немає проблем. Навіщо потрібен золотий ключ, Феррете? Який золотий ключ? Він потягнувся до Хьюго.
  
  
  В очах Ферре раптово з'явився страх.
  
  
  "Моя вхідні двері, чорт забирай, от і все!"
  
  
  Нік подивився на нього якусь мить мовчання.
  
  
  "Останній шанс, Феррете", - сказав він нарешті.
  
  
  Феррет заплющив очі. "У мене є час, щоб протриматися", - м'яко сказав він.
  
  
  "Я не бачу", - сказав Нік, відчуваючи різкий укол захоплення своєю жертвою і почуття огиди до себе. Потім він прогнав обидва почуття, коли його мозок холодно сказав йому: тебе звати Кіллмайстер, Картер, майстер-вбивця. Це ваша справа, тож ви тут.
  
  
  Він дуже постарався загнати Х'юго в таке життєво важливе місце, що Феррет помер майже миттєво, не побачивши леза.
  
  
  Нік одягнув кляп і підняв Феррета до своєї кімнати, безцеремонно кинувши його на підлогу. Потім він перекинув лампу і стілець, щоб посилити загальну плутанину, і перевірив, що ще він може зробити з кімнатою Майкла Нолана. Нічого не могло привести до чогось, крім зниклого репортера. Якщо запити ставали надто постійними, Hawk міг їх легко обробити.
  
  
  Знявши хитромудрий замок з дверей, Нік стер відбитки пальців з обох ручок і використовував звичайний замок, щоб розділити кімнати, як і раніше. Потім він застосував один із найуспішніших методів зміни зовнішності, щоб прибрати бороду з обличчя, і змінив піджак. Коли він вийшов з кімнати 1109, сумки місіс Вебстер були упаковані, і Нік виглядав як атлетичний юнак, що йде на не дуже важливий захід. Телефон задзвонив у його покинутій кімнаті, коли він йшов коридором до сходів.
  
  
  Внизу він одразу пішов до телефонної будки і зателефонував Розалінді до Інтернаціоналу.
  
  
  «Негайно, люба, – сказав він. «Не втрачай жодної хвилини. Пакети і все готове, тому ви можете просто зайти, щоб перевірити». Він завершив дзвінок швидкими інструкціями, які вона прийняла без стомлювальних питань.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Вона добре провела час. Вони зустрілися не більше ніж за півгодини в аеропорту Сантос-Дюмон. Перш ніж кинути машину Майкла Нолана, Нік їздив навколо, поки Розалінда обмотувала речі місіс Вебстер папером і шнурками і знімала деякі набивки та макіяж, щоб востаннє попрощатися з місіс Вебстер. Потрібно було три зміни таксі і дві зупинки в кафе, перш ніж Розіта Монтес і Роберт Мілбанк під'їхали до Міжнародного аеропорту Копакабана. Розіта була в захваті від свого шопінгу; Роберт сміявся і бурчав з приводу жінок, екстравагантності та незручності тягати із собою пакети. Вони шепотілися і сміялися в ліфті, як молодята у весільному шопінгу.
  
  
  Коли Нік зачинив за ними двері, його обличчя було серйозним, і він уважно оглянув їхній величезний номер, ніби ніколи не бачив його раніше.
  
  
  "Що трапилося?" - спитала нарешті Розалінда.
  
  
  Він змахнув похмурий погляд і посміхнувся до неї.
  
  
  «Дами говорять першими і найдовше. Думаю, у вас був цілий день. Але ви не заперечуєте, якщо я спочатку вийду у ванну і спробую згадати, хто я?
  
  
  "Зроби це", - сказала вона з незвичною м'якістю. «Я дістану лід та окуляри».
  
  
  "Ти - мрія", - сказав він і торкнувся губами її чола.
  
  
  Він зник у ванній, яку вона назвала "своєю", і швидко хлюпався. Потім настала довга мовчанка - таке довге, що вона подумала, що він, мабуть, заснув у величезній ванні. Вона швидко прийняла душ і вийшла, що пахла гарденією та спеціями.
  
  
  Нік досі не був готовий.
  
  
  Вона зісковзнула в те, що зірки кіно називають «чимось зручним» і здивувалася, чому він так довго. Коли вона почула глухий тріск із «його» спальні, вона зрозуміла, що її нерви натягнуті, як дроти піаніно. Її босі ноги безшумно вели її по товстому килиму до дверей його кімнати. Коли вона зазирнула всередину, її серце майже болісно билося.
  
  
  "Чорт тебе подери!" вона сказала. «У будь-якому разі, чорт тебе забирай. Я думав, що щось сталося з тобою. Що то був за шум? І чому ти стоїш на голові?
  
  
  Нік акуратно опустився і пригнувся. Попри це Розалінда дивилася на красу його тіла. Тонкий струмок поту покривав гладку, як метал, шкіру, змушуючи її світитися жовтувато-золотим світлом у вечірньому світлі кімнати. Вся м'язова грація пантери була поміщена в це чудове тіло.
  
  
  Сіро-сталеві очі, які могли похмуро горіти або ставати крижаними від жорстокості, горіли сміхом.
  
  
  "Пробач, Роз", - вибачився він. "Я перекинув стілець". Він схопився і одягнув м'який халат, вільно зав'язавши його на талії. «Я саме виконував вправи йоги, про які розповідав вам. Вони допомагають очистити мозок та повернути світ у перспективу. А як щодо того напою, який ви мені обіцяли?
  
  
  Він узяв її за талію і повів коридором у «свою» кімнату, відчуваючи її тверду жіночу красу під тонким халатом. Вони сіли на м'який диван і підсмажували один одного віскі з льодом.
  
  
  "А що щодо сьогоднішнього дня?" Вона спитала. Короткі темні локони прилипали до скронь, і від неї пахло чудово. Халат упав з її колін. Її ноги виглядали досить добрими, щоб їсти.
  
  
  "Ще ні", - пробурмотів Нік. "Прямо зараз є ще дещо, чим я дуже хочу зайнятися". Він з надією поставив склянку.
  
  
  "Що це таке?" Вона трохи повернулася до нього обличчям, і западина між її грудьми зухвало змінила форму.
  
  
  "Це", - сказав Нік, обіймаючи її. Його поцілунок був ніжним, невпевненим. Але коли він відчув, що це повертається, коли її руки залізли йому за спину, він віддав усе, що мав. Нарешті він звільнився і зітхнув.
  
  
  «Троянда... Якщо ти хочеш вигнати мене, краще зроби це швидко. Якщо я залишусь, то за хвилину буду під цією маленькою мантією. Так що ..."
  
  
  "Залишися", - пробурмотіла вона, притискаючись до нього. "Поцілуй мене знову."
  
  
  
  
  
  
  Людина з чорною пов'язкою
  
  
  
  
  
  Якщо Карла була голодним вир, то Розалінда була м'яко поточною річкою з раптовими невеликими поворотами і поворотами, що відкривають нові принади на кожному кроці. Її дотики були легкі, ніжні, рухи то млявими, то плавними. Вона прошепотіла, лежачи поряд з ним, відчуваючи його пружну силу на своєму гнучкому тілі танцівниці, і звук був схожий на вітерець, що співає в літній день.
  
  
  Їхні заняття любов'ю були повільними і ніжними, не раптовим людоїдським поглинанням один одного, а поступово наростаючою потребою, яка сама по собі була задоволенням. Він доторкнувся до неї там, де, як він знав, вона хотіла, щоб до нього доторкнулися, і вона тремтіла від стримування. Її груди піддалися його поцілункам, і їй хотілося більшого. Деякий час вона лежала тихо, насолоджуючись чуттєвим задоволенням, яке поколювало її тіло, а потім швидким хвилюючим рухом вона опинилася над ним, доставляючи йому таке ж солодке задоволення.
  
  
  «Ближче… ближче… ближче… Я хочу, щоб ти був ще ближче…» – хрипко пробурмотів він, відчуваючи, як зникають усі його небажані спогади.
  
  
  Вона прийшла до нього повністю, віддаючи себе грації та простоті, про існування яких він забув. Навіть те, що вона так тихо сказала йому на вухо, нагадала йому про річку: «Нехай це триватиме вічно… нехай триватиме вічно… Милий, нехай триватиме…»
  
  
  Він дозволяв цьому тривати до тих пір, поки він міг винести вишуканий біль такого зростаючого задоволення, поки він був задоволений їх повільними, хтивими рухами. Вони мрійливо пливли разом за течією, яка збільшувала темп, доки вони їхали, доки досягли порога і були змушені сильніше чіплятися одне одного. Її руки пестили і пестили його з наростаючою наполегливістю, поки, нарешті, її нігті не вп'ялися в його спину, і її рот не розтанув.
  
  
  Отримав його в останній благанні і раптовому гарячому бажанні. Потім його було втрачено - красиво, чудово, хвилююче втрачено. Їхні тіла напружилися, вигнулися і злилися докупи, стегна чудово напружувалися, а роти зливалися. Потім - над водоспадом, і вниз, і вниз, і вниз, і вниз... і вниз...
  
  
  Вона зітхнула довгим, здригається щасливим зітханням і дозволила своїй голові відкинутися на подушки. Нік лежав поряд з нею, напрочуд розслаблений і мрійливо задоволений, і дозволив їй притиснути його голову до її теплих м'яких грудей. Цього разу не було примусу встати та бігти. Було правильно лежати з нею, сяючи та відпочивши.
  
  
  «Мила дитина», - сонно пробурмотів він.
  
  
  Вона подивилася йому в очі, посміхнулася і видала тихе муркотіння, як сонне кошеня.
  
  
  Деякий час вони спали.
  
  
  Він підвівся, коли денне світло покинуло кімнату, і тепле сяйво почало просочуватися від його тіла. Розалінда теж поворухнулася, через деякий час він налив їм випити, і вони почали довго й серйозно розмовляти, ділячись пережитим днем. Розалінда почала зі своєї зустрічі в музеї і закінчила описом своєї втечі, яка змусила Ніка насупитися і посміхнутися.
  
  
  «Але я нічого не добилася», - сказала вона. "Все, що я отримала від цього, - це добре поглянути на його обличчя".
  
  
  «Принаймні ви могли крадькома поглянути на його книгу. Пекельний будинок пристрасті!» Нік розсміявся і труснув кубиками льоду. «Ні, ти добре попрацювала. Як завжди, у таких справах у нас дуже мало роботи. Найкраще збовтувати і продовжувати перемішувати, поки щось не вийде на поверхню. Ми маємо змусити їх показати себе. І я думаю, ми наближаємось до мети. Я сам розбудив звичайне шершневе гніздо сьогодні вдень – ось чому Майкл Нолан мав прийти до несподівано раннього кінця». І він розповів їй про свою повсякденну роботу, починаючи з його відносин з Перейрою та легкими нарисами подій, які призвели до швидкого відходу з Серрадора.
  
  
  Вона уважно слухала, час від часу ставлячи запитання та коментарі.
  
  
  «Основна проблема у всьому цьому, - закінчив він, - у тому, що поліція тепер буде настільки зацікавлена у запитах Нолана до редактора журналу, що вони збираються активізувати свої власні зусилля та почати заважати нам. З іншого боку, вони можуть виявити багато інформації, яку ми не зможемо отримати самі – аж до виявлення вбивць та тих, хто за ними стоїть. І знову ж таки, це може залишити нам стільки ж у темряві, як ми були раніше".
  
  
  "Що саме вам сказала Кармен де Сантос?" Вона спитала. «А вона мала на увазі, що її чоловік був будь-ким, але тільки не газетярем?»
  
  
  Він похитав головою. «Ні за нашими власними звітами, ні з того, що я дізнався від неї. Вона просто думала, що він пішов у гарячу новину. Можливо, вона прикривала його, але я маю сумніви в цьому. Вона сказала, що через кілька годин після того, як вони повернулися з поїздки того суботнього ранку, він влаштувався з газетою. Раптом він сказав якимось здавленим голосом: Боже мій! Ця маленька книгарня, Аппельбаум, знайдена мертвою. Вбитий!» "
  
  
  Кармен була трохи здивована реакцією чоловіка. Наскільки вона знала, єдиним контактом Жуана з Апельбаумом було випадкове відвідування його книгарні.
  
  
  Незабаром після цього він зателефонував, але не зміг додзвонитися до своєї групи. Це був місцевий дзвінок, і він сказав: «Я дзвоню з «Ріо Джорнел». Ваш чоловік, будь ласка, тут? Чи є історія, яку я хотів би - о? О дякую. Ні, їхати немає сенсу. повідомлення."
  
  
  І за кілька хвилин після цього йому зателефонували.
  
  
  Він прислухався на мить, а потім сказав: «Аметисти, ні, але якщо це смарагди, звичайно, мені цікаво. Але що то за історія? Він теж виїхав із міста? А як щодо того, хто... хто цього не зробив? Зрозуміло. Ти думаєш, він може зламатися так скоро..."
  
  
  Хоч би як вона намагалася, місіс де Сантос мало що могла згадати з розмови. Вона не намагалася слухати, і в будь-якому випадку вона була зайнята дитиною.
  
  
  Але перш ніж повісити трубку, він сказав: Альварес, чи не так? Добре, я там буду. Милуючись виглядом”.
  
  
  Повісивши трубку, він почекав, потім підняв слухавку і довго слухав тишу, перш ніж набрати спочатку один номер, потім інший безуспішно.
  
  
  Потім він сказав Кармен, що повинен піти слідом казки і що він повернеться, як тільки зможе. Він поцілував її, полоскотав дитину і пішов із фотоапаратом через плече. І він не повернувся.
  
  
  «Аметисти та смарагди», - сказала Роза, задумливо насупившись. "Історія коштовностей?"
  
  
  Нік похитав головою. "Це більше схоже на код, свого роду пароль. Можливо, той, який він використав з Ленглі. І Ланг
  
  
  Лей перейшов до когось іншого – на ім'я Альварес”.
  
  
  «З добре відомої команди, Альварес та Мартін? Боже правий. Що змусило його піти так, не зв'язавшись попередньо зі своїм домашнім офісом?»
  
  
  «Думаю, ми цього ніколи не дізнаємось. Але в Альвареса, мабуть, була для нього дуже цікава та переконлива історія. Здається, він мав кілька тижнів, щоб опрацювати її… Хм. Якщо де Сантос намагався зателефонувати своїм соратникам, то це, мабуть, була Карла, з якою він розмовляв. О, між іншим – жодного повідомлення від леді? "
  
  
  Розалінда похитала головою. Ні. Не пощастило, Казанова»
  
  
  Нік побачив її раптову зміну виразу обличчя і стиснув її руку.
  
  
  «Вона – частина бізнесу, а ти – ні. Принаймні не в тому ж сенсі. Ти особлива. Ти мені подобаєшся, я хочу тебе, ти мені подобаєшся, і ти чарівна. Я не можу сказати нічого з того ж у ній. Вона жалюгідна, невротична жінка”.
  
  
  "Ну, ти надто багато критикуєш!"
  
  
  Він зупинив їх обох, поцілувавши її, поки вона задихнулася.
  
  
  «А тепер давайте готуємось до гарячих точок. Я голодний!"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Вони з'їли розкішну пізню вечерю в A Cobaça Grande, де інші відвідувачі дивилися на них з цікавістю, але дали спокій. Якщо хтось, що проходив повз їх стіл, затримувався досить довго, щоб вловити уривок розмови, все, що він міг чути, це Розіта про найм домашнього персоналу, у тому числі перукаря, для обслуговування їх у їхніх величезних апартаментах, а Роберт говорив про яхтах, машинах тощо. буд. та її адвокатах.
  
  
  Роздавши величезні чайові, вони попрямували до клубу Carioca на згадку про Ферру.
  
  
  Швейцар сказав їм, що це один із найрозкішніших і найдорожчих будинків у місті, і так воно й було. По-справжньому прекрасні фрески із зображенням Ріо та його пляжів дивилися на величезний танцпол, на одному кінці якого росли брили справжніх пальм, їхні голови майже торкалися стелі, а їхнє коріння йшло вниз через невидимі дірки в підлозі. Група із шести частин супроводжувала чуттєво атлетичну команду акробатів у пляжному одязі. Коли Ніка та Розалінду провели до столика біля рингу, виступ завершився вдячними оплесками, і гурт зміг виконати танго, що тремтіло від примітивного збудження. Вони швидко зробили замовлення і приєдналися до танцюристів, втрачаючи себе у чудовій музиці та задоволенні компанії один одного, знову знаходячи повільні солодкі відчуття пізнього вечора.
  
  
  Коли сет закінчився, вони повернулися до свого столу та побачили, що за ними спостерігають.
  
  
  «Привіт, кохання моє, - сказала Розалінда. «Він іде сюди. Ви спочатку бачили його, але я… я розмовляла з ним. Це Сільвейро».
  
  
  Нік із першого погляду оцінив обстановку. До них з-за столу в дальньому кінці зали, де сидів інший чоловік, з сумним виглядом і чорною пов'язкою на руці, пробивався до них невисокий круглий чоловічок з наполовину урочистим, наполовину веселим виразом обличчя.
  
  
  Маленький чоловічок зупинився біля їхнього столика і помахав рукою офіціантові. «Те саме з усіх боків, Педро», - сказав він. «Пробачте мені, Сеньйорін, Сеньйоре, якщо я вторгнуся. Жінка, з якою я мав задоволення розмовляти». Він люб'язно похитав головою. «Луїс Сільвейро до ваших послуг, сеньйоре Мілбанк. Чи можу я приєднатися до вас на хвилинку?»
  
  
  «У будь-що», - велично сказав Нік. «Поки ви не питаєте, як багато інших, секрет мого успіху!» Він розуміюче засміявся, і Сільвейро посміхнувся разом із ним.
  
  
  «Дивно, що ви так сказали, сеньйоре, - сказав він, сідаючи. "Я планував зробити саме це!" Веселе обличчя швидко повернулося до своїх урочистих ліній. «Але насправді маю невелику справу, яку треба обговорити, і я можу зробити це дуже швидко. Ні, не хвилюйся…» - зауважив вираз огиди на обличчі Ніка. «Просто як співвласник цього клубу я, можливо, зможу зробити ваше перебування тут приємнішим. Можливо, ви навіть плануєте оселитись? Маю зізнатися, я з деякою цікавістю відзначив ваш приїзд і дуже сподівався зустрітися з вами. Насправді, я вже говорив про це вашій дамі”.
  
  
  Він показав на Розалінду, яка кивнула у відповідь.
  
  
  "Що ж, це дуже добре з твого боку", - невизначено сказав Нік і почав чекати.
  
  
  "Ти не заперечуєш?" Сільвейро поспішив далі. «Звичайно, хтось чув щось про вас із газет, хоча не можна завжди приймати деякі їхні дурниці за чисту монету. Я дуже хотів би допомогти вам відчути себе тут як вдома. Бути моїм гостем у клубі», і він махнув рукою, "у будь-який час, коли ви оберете. Можливо, щоб познайомити вас з деякими з наших спортивних фігур - можливо, допомогти вам в угодах з нерухомістю та найму персоналу. Я знаю, як важко добитися справедливого відношення в новому місті, особливо ... Що ж, мої послуги у вашому розпорядженні. Ха. Пора, Педро. Не змушуйте наших гостей чекати з цього моменту." Він насупився, дивлячись на офіціанта.
  
  
  "Чому я думаю, що послуга...
  
  
  - Все чудово, - солодко сказала Розалінда.
  
  
  «Так, справді, – сказав Нік. Офіціант із вдячним виглядом поспішив геть. «Ваше здоров'я, містере Сільвейро».
  
  
  "З повагою, друзі мої", - відповів Сільвейро. «Що ж, я не більше затримуватиму тебе», - сказав він. "За винятком того, що хочу сказати ще дещо. Звичайно, я також чув про ваше бажання знайти щось вигідне для інвестицій. У нас з партнером є низка серйозних проблем. Можливо, ви захочете зустрітися з ним пізніше. на кшталт фінансового чарівника, у чому ви переконаєтеся, якщо залишитеся в Ріо надовго». Він посміхнувся і сумно похитав головою. “Пробачте мені, якщо я здаюся нав'язливим, але… я знаю, що не завжди легко вивести гроші зі Штатів до Бразилії. Якщо у вас виникнуть такі труднощі, я впевнений, що Перес може допомогти вам. Я лише пропоную ці пропозиції”.
  
  
  Нік дозволив своєму інтересу помітно загостритися.
  
  
  «Валютні обмеження, особливо в цих обставинах, є невеликою проблемою. Можливо, є спосіб вести справи з вами та вашим партнером…? До речі, хто він?
  
  
  Сільвейро перехилився через стіл і заговорив тихіше. Щось трохи раболіпне закралося у його відношення: «Його звуть Кабрал. Перес Кабрал. Він сидить один за великим столом навпроти танцполу. На ньому чорна пов'язка. На жаль, він щойно переніс дуже велику втрату. . Він зітхнув. «Але життя триває. Зазвичай він навіть не з'являвся на публіці так швидко, але клуб щойно був відремонтований і перейменований, і він хотів сам побачити, як йдуть справи. Може, ви хотіли б зустрітися з ним зараз?»
  
  
  «О, ми про це не подумали б, - швидко сказала Розалінда. "Бідна людина! Я впевнена, що він не хоче зараз непокоїти незнайомців».
  
  
  "Сеньйорін, ви дуже уважні", - м'яко сказав Сільвейро з сумною усмішкою на губах. «Але бачите, він мій добрий друг, і я думаю, що відволікання піде йому на користь. Може, просто коротка зустріч, щоб відволікти його на мить від своїх проблем?» Він благаюче подивився на Розалінду та Ніка.
  
  
  "Що ж, якщо ти впевнений, що все гаразд", - нерішуче сказав Нік. Але я думаю, ми можемо почекати. Це не терміново".
  
  
  «Спочатку я спитаю його, - сказав Сільвейро, підводячись.
  
  
  "Добре", - сказав Нік. "Але не тисни на нього".
  
  
  «Звичайно, ні», - розуміє Сільвейро і поспішив геть.
  
  
  Вони спостерігали його, коли він розмовляв з Кабралом. Чоловік із чорною пов'язкою насупився, прислухався, кивнув і підвівся. Він пішов за Сільвейро до їхнього столу повільними, легкими кроками людини, якій належить земля, якою він іде. Його манера вітати їх була чемною і впевненою, але під його полірованою поверхнею ховалися біль та розпач.
  
  
  «Міс Монтес, містере Мілбенк… для мене велика честь познайомитися з вами». Офіціант поспішив до їхнього столика з четвертим стільцем, і всі сіли.
  
  
  "Луїс такий необачний", - сказав він через деякий час, злегка посміхаючись. «Звичайно, я знаю, що він бачив вас у вашому готелі, і ми обоє хотіли зустрітися з вами. Але ви повинні пробачити його, якщо все, що він думає, - це бізнес». Сільвейро посміхнувся. «Однак він має рацію, говорячи, що ми хотіли б бути вам корисними. І ви знаєте, міс Монтесе, ви можете допомогти мені». Перес Кабрал заглянув Розалінді у вічі, і йому, здавалося, сподобалося те, що він побачив.
  
  
  Розалінда вивчала його і побачила гарного чоловіка з скронями, що сивіли, і сумними очима.
  
  
  "Я можу? Яким чином, сеньйоре Кабрал?"
  
  
  "Моя дочка", - сказав Кабрал, відвертаючись від неї і переводячи погляд на стіл. "Розумієте, у неї немає друзів у місті, тому що вона провела майже все своє життя в школі. І вона так самотня і нещасна, що іноді я боюся за неї. Можливо, ви будете досить гарні, щоб... ну, можливо, я може переконати вас відвідати її?
  
  
  "Звичайно", - сказала Розалінда з припливом співчуття. "Звичайно буду. Я б дуже хотіла. Я вважаю, вона не… е-е… гуляє?
  
  
  "Не боюся." Кабрал похитав головою. «Період жалоби, чи знаєте. Виходить, вам буде нудно».
  
  
  "Будь ласка, не думайте про це ні на хвилину", - перервала Розалінда. "Коли я можу відвідати її?"
  
  
  Сільвейро, подумав Нік, був налаштований на розмову з наміром, який навряд чи здавався виправданим. Сам Нік ставився до цього зі зростаючим інтересом.
  
  
  "Завтра вдень?" - Запропонував Кабрал. «Тоді, можливо, пан Мілбанк зателефонує вам, і тоді ми могли б обговорити ці труднощі з імпортом. Луїс і я, ви знаєте, імпортуємо певний обсяг, і ми знаємо про ці валютні проблеми. То що, якщо вам це зручно, Містер Мілбанк…? Він запитливо підняв брову, дивлячись на Ніка.
  
  
  "Чудово", - з ентузіазмом сказав Нік, помітивши швидке наближення офіціанта до їхнього столика. «Я буду вдячний за вашу допомогу».
  
  
  Офіціант нахилився до Сільвейра і щось прошепотів йому.
  
  
  Сільвейро вибачився.
  
  
  «Вибачте, але - справа дрібна».
  
  
  Він швидко покинув їх і перетнув тимчасово занедбаний танцпол, щоб приєднатися до чоловіка, який чекав біля задніх дверей, що, очевидно, веде до офісів клубу.
  
  
  Різка п'ята раптово увійшла до щиколотки Ніка. Це могла бути тільки Розалінда, проте вона посміхалася своєю світською посмішкою і розмовляла з Кабралом. Кабрал, здавалося, відповідав цілком нормально. Так…? Погляд Ніка повернувся до Сільвейра та його супутника, які, здавалося, обговорювали щось дуже цікаве. Інший чоловік був великим, широкоплечим, із досить негарними очима, близько посадженими на його маленькій голові. Нік подумки сфотографував його, потягуючи напій. Маленький Сільвейро дивився на газету, суну йому під ніс його раптовим відвідувачем.
  
  
  Нік знову звернув увагу на Кабрала, який казав Розалінді, що впевнений, що його падчерка Луїза колись насолоджуватиметься покупками та оглядом пам'яток з доброю міс Монтес. Нік плавно увійшов у розмову про пам'ятки та задоволення від стрімкого польоту літаком, помітивши, що ця людина говорить елегантно - кліше.
  
  
  Нарешті він зітхнув і дуже подякував їм за дружбу.
  
  
  «Я бачу, що є деякі люди, яких мені доведеться привітати», - сказав він із жалем. «І я нав'язував тобі досить довго. Тоді до завтра". Його високе, струнка тіло зігнулося в поклоні, і він залишив їх, щоб пробиратися крізь столи і сумно посміхатися новоприбулим серед своїх гостей.
  
  
  "Ви бачили цю людину?" прошипіла Розалінда. "Говорить із Сільвейро?"
  
  
  Нік кивнув. "Знаєш його?"
  
  
  "Майже занадто добре. Це Томаз!"
  
  
  «Отже. Я думав, що це може бути, - промимрив Нік. «Випий, люба. Ми маємо роботу».
  
  
  Вони тихо розмовляли, допиваючи напої. Слово було бразильському коміку. Навряд чи можна було очікувати, що вони приділять йому всю свою увагу.
  
  
  «Якщо Сільвейро такий близький з Кабралом, – тихо сказала Розалінда, – і так очевидно пов'язаний з Томазом, то чи не здається ймовірним, що він дізнався, що Марія Кабрал була одним із наших агентів? І – і якимось чином витягнув інші імена. з неї? Вона злегка здригнулася.
  
  
  «Я зрозумів від Кабрала, – задумливо сказав Нік, – що його дружина померла лише кілька днів тому. Чи не так?"
  
  
  Розалінда подивилася на нього. "Так."
  
  
  Він майже відчував, як працює її розум, і був упевнений, що її думки збігаються з ним. Чому Марія Кабрал так довго не повідомляла? Коли вона вмерла? Як? І хіба Перес Кабрал не був їй ближчим, ніж міг би бути Сільвейро?
  
  
  «Але Томаз хотів бачити саме Сільвейро, – сказала Розалінда. «Не Кабрал… Чи можливо, що тут немає жодного зв'язку? Що жоден з них не знав, чим Томаз займається у вільний час?
  
  
  Нік похитав головою. “Я не можу це купити. Це можливо віддалено. Але надто віддалено. Слухайте. Я зараз пропущу Аппельбаума та де Фрейтаса і сконцентруюсь на цьому. Ходімо».
  
  
  Вони розплатилися з офіціантом і пробиралися між столиками, коли побачили попереду Томаза, який ненадовго зупинився, щоб обмінятися вітальним словом із Пересом Кабралом. Кабрал, здавалося, відповів холодно - майже з огидою. Сільвейро поспішив за Томазом, брязкаючи чимось у правій руці.
  
  
  Зв'язка ключів.
  
  
  Нік поспішив за ним, власно ведучи Розалінду і молячись, щоб його маневр не був надто очевидним.
  
  
  Його успіх дня втримався.
  
  
  Біля широких дверей клубу Томаз зупинився перед веселим хлопцем, який, здавалося, був більш ніж п'яний. Томаз був вишибалою. Сільвейро, що стояв за ним, спробував ухилитися. Нік штовхнув Розалінду перед собою, мабуть, подалі від рук веселого парубка. Але щось пішло не так з його лицарством. Чоловік якимось чином спіткнувся об протягнуту ногу Ніка і врізався просто у Сільвейро. У короткому збентеженні ніхто не міг помітити невеликий додатковий поштовх, який змусив Сільвейро впустити ключі і поспішно кинутися за ними. І ніхто не міг подумати, що містер Роберт Мілбанк був чимось іншим, крім як допомагати, коли він підтримав Луїса Сільвейро і повернув йому ключі, що впали.
  
  
  Луїс Сільвейро мав золотий ключ номер два.
  
  
  Хто, подумав Нік, мав золотий ключ номер один?
  
  
  Коли він повернувся до Розалінди з погордливою усмішкою, він побачив Переса Кабрала, що йшов до групи біля дверей. У його кроках була плавна влада та холодна злість в очах.
  
  
  Нік похитав головою, дивлячись на п'яного і вивів Розалінду з клубу.
  
  
  
  
  
  
  Нічне життя шпигуна
  
  
  
  
  Було повідомлення для
  
  
  Нік у його поштовій скриньці у Copacabana International. Це було від Карли.
  
  
  Чекали й на вечірні газети. Вони розкрили історію Кармен де Сантос і Майкла Нолана, і їх подробиці про дії та підозри Нолана були напрочуд повними. Один із підзаголовків говорив: «Ніхто не знає, де знаходиться Ленглі». Інший: «Тіло в кімнаті Нолана».
  
  
  Нік швидко переглянув історії з якимось похмурим задоволенням. Ближче до кінця найбільш інформативним з них був похований один рядок, який він був особливо радий прочитати: «Іносенсія Андраде, співачка клубу Moondust Club (відома серед відвідувачів як Лоліта) вимагає – і отримує – захист поліції».
  
  
  Розалінда з цинічною усмішкою слухала, як він читав повідомлення її Карли.
  
  
  "Боюсь дзвонити", - сказано в повідомленні. Зробив кілька дзвінків сьогодні та підозрюю, що хтось підслуховує. Я наляканий і потребую тебе. Не дзвони. Будь ласка, приходьте - приходьте, як тільки прочитаєте це, незалежно від того, скільки зараз часу. Не кажи Р., що наше – наше, а я твоя… Карла.
  
  
  "Ти підеш?" - Запитала Роз. «Схоже, вона дуже вірить, що ти бігтимеш до неї, коли вона дзвонить. Або свистить».
  
  
  «У тебе лукава посмішка, кохання моє, – докірливо сказав Нік. "Так, я піду. Можливо, це буде мій останній шанс допомогти їй. А після цього – раннє відвідування клубу, щоб подивитися, чи знайду я замкову щілину для золотого ключа».
  
  
  Очі Розалінди розширилися. "Сьогодні ввечері? Але завтра ми обоє побачимось із Кабралом».
  
  
  "Сьогодні ввечері", - твердо сказав він. "Чи зможете ви поводитися з радіо так добре, як я думаю?"
  
  
  Вона кивнула головою. "Так, але…"
  
  
  «Тоді повідом Ястребу. Скажи йому, де ми зараз перебуваємо».
  
  
  Він пішов через кілька хвилин, залишивши її з тим поколюючим почуттям, яке прийшло від його дотику і поцілунку, і новим почуттям – ревнощами.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Було вже далеко за дві години ночі безмісячної ночі. Він залишив «Ягуар», припаркований у провулку, і попрямував до будинку Пірса Ленглі. Це було в темряві, якби не тьмяне світло, що виходило з глибини інтер'єру. Він розчинився в темряві і тихо обійшов місце, потім кілька хвилин мовчки почекав біля вхідних дверей, перш ніж натиснути на дзвінок. У дверях відчинилося маленьке загратоване віконце, і визирнула Карла. Двері відчинилися зі скрипом замків.
  
  
  "Роберт!" сказала вона задихаючись. Роберт. Я була така налякана. Закрий двері. Ось». Вона замкнула його за ним. Нік зауважив, що замок був навіть міцнішим, ніж на вхідних дверях Жоао де Сантоса.
  
  
  "А що щодо Пірса?" він сказав прямо. "Що ви чуєте про нього?"
  
  
  Вона взяла його за руку і повела до темної вітальні.
  
  
  "Нічого", - сказала вона, стоячи перед ним у темряві. «Нічого. Гадаю, він не повернеться. Я налякана, і я також рада».
  
  
  "Що вас налякало?" - спитав він, відчуваючи, як вона торкається його. У темряві він відчував прозору м'якість її одягу.
  
  
  "Пізніше", - м'яко сказала вона. «Дозвольте мені розповісти вам згодом. Коли ви зробите мене менш наляканим». Її руки намацали його смокінг. Він відчув її тепле дихання на своєму обличчі.
  
  
  "А що я?" – різко сказав він. «Може, мені теж страшно. О, я хочу тебе, Карла. Я тобі це казала. Але де мені знати, що це не стара гра з кроликами? Чоловік пішов, у хаті все темно, і раптом – бах! спалахи у всіх напрямках, і проблеми звідси до біса. Ні, я хочу бути впевненим, що ти один у домі. Покажи мені дім. "
  
  
  "Заради бога", - сердито сказала вона. "Це ти така людина?"
  
  
  "Так, я така людина", - спокійно сказав він. «Принаймні, я так зрозумів відколи почав заробляти гроші. Покажи мені.
  
  
  "Чорт тебе забирай", - м'яко сказала вона. "Добре. Я покажу тобі".
  
  
  Вона провела його по дому. Він перевірив усі – вікна, двері, туалети, темні кути. Випадково або з якоїсь причини вони зупинилися в спальні, обладнаної величезним овальним ліжком та безліччю дзеркал. Нік подивився на ліжко.
  
  
  "Містер і місіс.?" - сердито запитав він.
  
  
  "Тільки моя і моя", - сказала вона. "Тепер ви задоволені тим, що ніхто не кинеться на вас?"
  
  
  "Я задоволений", - сказав він, дивлячись на неї в тьмяному світлі. «Сподіваюся, ти розумієш, Карла. Я граю на всі сто. Я маю бути впевнений. Мене дістали один раз – лише один раз – раніше. Що ти збирався мені сказати?
  
  
  "Це я збиралася сказати тобі пізніше", - поправила вона. "Чи ви воліли б негайно піти?" Її блукаючі руки поралися з його одягом. Ти можеш піти, і я ніколи тебе більше не побачу. Або ти можеш залишитись». М'які довгі пальці ковзали по ґудзиках його сорочки. "Ти хочеш піти?" Рука погладила його десь нижче за пояс. "Ти справді хочеш залишити мене зараз? Невже?" Руки ковзнули під сорочку і блукали по його спині та грудях.
  
  
  Її рот торкнувся його, і він відчув її тремтіння. Їхні мови зустрілися, і її руки продовжували рухатися. Тепер вони були швидкими та терміновими. Частково непокритий, він стояв навпроти неї і відчував, що прозорий одяг розійшовся. Її стегна ритмічно поверталися до нього. Її м'яка мова відокремилася від нього, і вона прошепотіла: «Ну ось, ось. Ти не залишиш мене?
  
  
  Замість відповіді, він ще більше притягнув її до себе і знову знайшов її губи.
  
  
  «Я не залишив би тебе зараз», - сказав він і нахилився своїм високим тілом, щоб зустрітися з нею.
  
  
  Вона пригорнулася до ліжка, захоплюючи його за собою.
  
  
  «Зніміть їх. Зніміть їх», - видихнула вона. "Поспішайте."
  
  
  Він ніколи не роздягався повністю. Він не хотів; і вона була надто готова. Щось у її пульсуючому збудженні почало впливати на нього, і вона зрозуміла це майже відразу, як і він. Вона тихенько засміялася і розпласталася під ним.
  
  
  "Ти дійсно хочеш мене, чи не так?" вона зітхнула. Це було подих тріумфу та очікування. Її руки обвилися навколо його плечей, а її язик ковзнув його губами.
  
  
  «Будь сильною зі мною», – прошепотіла Карла. «Будь сильним, але не надто раптовим».
  
  
  Але вона була раптовою. Її ноги обвилися навколо нього і з'єднали його з нею, а її гладкі, тверді стегна хитнулися з контрольованою енергією. Вона рухалася так само, як вони рухалися разом на танцполі, з неймовірною грацією та п'янким ритмом. То справді був еротичний танець, горизонтальний, але дикої краси. Він теж діяв із витончено контрольованою силою, з майже надлюдською витривалістю та плавністю, властивою експерту у мистецтві йоги. Вона стогнала і зітхала, її тіло перекочувалося і напружувалося.
  
  
  «О, ще… ще… ще…» – простогнала вона. "Дай мені все…"
  
  
  Він захоплювався її пластичною силою та ненаситним голодом. Вона повернулася і змусила його крутитися разом із нею; вона доклала всіх зусиль, щоб спровокувати ще більше його і підняти їхнє спільне збудження; він повернув їй свою електричну енергію та свою м'язову силу - на прив'язі, інакше вона могла б зламатися під ним, але не придушити. Вона взяла все і хотіла ще й ще й ще...
  
  
  "Ти тварина!" вона мало не плюнула. "Боже, ти прекрасна тварина!"
  
  
  І він не був ніжним. У їхніх заняттях любов'ю не було нічого ніжного та ніжного; це було схоже на поєднання з фоном джангл-барабанів, які спочатку били повільно і переконливо, а потім нарощували темп і гучність настільки, що мало наступити дике крещендо.
  
  
  Її м'язи напружилися там, де вони торкнулися його. Він міг відчувати вологість її шкіри, так близько до нього, коли їхні тіла рухалися в інтимній згоді. Вона почала задихатися від свого роду шаленства, і красиве довгоноге тіло стало дико збудженим.
  
  
  Його розум холодно сказав йому, що пристрасть належить тільки їй, але його тіло сказало йому протилежне.
  
  
  Це був вибух, виверження вулкана, шалене потрясіння шматків світу, що літають; це був палаючий Голокост, що обпалює, згасаючий, вмираючий ... залишає своїх жертв тільки з хниканням і посмикуванням.
  
  
  Було звільнення від усього, окрім вічного послання, зафіксованого в мозку Ніка: «Ти все ще шпигун». Вставай і одягайся.
  
  
  Деякий час вони лежали поруч, не торкаючись один одного. Нарешті, вона здригнулася і накинула на себе легковажний халат. Потім він легенько поцілував її у вуха та очі і знову почав приходити до тями.
  
  
  "Карла... Карла чудова", - сказав він. "А що може налякати таких, як ти?"
  
  
  "Хммм?" Вона потяглася, ніжно муркаючи, як кішка з джунглів.
  
  
  "Ти сказала, що злякалася", - нагадав він їй. "Що вас налякало?"
  
  
  "Ой." Вона раптом сіла і підійшла до нього, щоб сісти поряд з ним на краю величезного овального ліжка. Тьмяне світло змусило її нервово насупитися.
  
  
  "Можливо це нічого, але - ви бачили папери?"
  
  
  Нік поглянув на неї. "Тільки коротко. Чому?"
  
  
  "Якийсь цікавий репортер заявляє, що Пірс - лише один з кількох зниклих останнім часом людей, а один або два інші були знайдені мертвими. Це шалена історія, і я, звичайно, не вірю в неї. Це, але ... "
  
  
  "Але що?" - різко спитав Нік, відступаючи від неї на найменшу частку дюйма.
  
  
  «Але відбувається щось дивне. Я… я… незадовго до того, як ви прийшли, може, двадцять хвилин тому, мені здалося, що я чула, як хтось намагається увійти через вхідні двері, а потім через вікна».
  
  
  "Що у світі!" - роздратовано сказав він. "Чому ти не сказав мені про це раніше?"
  
  
  Вона обернулася і подивилася йому прямо в очі. "Можливо, тому що я думала, що ти не залишишся". Він видав сердитий звук і відвернувся. "Але справа не тільки в цьому", - продовжила Карла. "Я зателефонувала сьогодні, щоб дізнатися, що
  
  
  стало з Пірсом. І через деякий час я був майже певен, що моя лінія прослуховується. Час від часу лунав якийсь звуковий сигнал, якого раніше не помічала. Я знаю, що ніколи не чула цього раніше..."
  
  
  "Де твій телефон?" - Сказав Нік, натягуючи одяг.
  
  
  «Є один у вітальні, а інший у кабінеті Пірса. Зачекайте, однак. Є ще щось. Коли я увійшла до офісу Пірса, вони були здивовані, коли я сказала, що він подзвонив мені звідти і сказав, що їде. Вони були впевнені, що він дзвонив звідси”.
  
  
  Нік спохмурнів. "Це дуже дивно. Коли саме він повинен був їм зателефонувати і коли ви востаннє розмовляли з ним?
  
  
  «Коли я розмовляла з ним, – згадувала вона, – це було пізно ввечері у понеділок. Тепер, коли я думаю про це, це, мабуть, було одразу після робочого дня, тож, можливо, на той час нікого не було. І вони кажуть, що він подзвонив їм рано-вранці наступного дня, незабаром після того, як він зазвичай приходив. І це було 3 грудня. А зараз середина січня”.
  
  
  "Я дійсно думаю, що це дуже дивно", - повільно сказав Нік. Ви хочете сказати, що весь цей час ви навіть не намагалися його знайти, і ніхто навіть не дзвонив вам, щоб дізнатися, де він був?
  
  
  Карла втомлено зітхнула. «О, Роберте… Роберте. Чи нам доведеться знову пройти через це? Я сказала тобі. Я нічого не відчувала до нього. Я нічого не можу з собою вдіяти. Звичайно, тепер я… тепер хвилююся. Тепер я певна, що щось не таке. Майже всі знали, як справи між нами. Вони навряд чи могли зателефонувати мені, щоб дізнатися, де він знаходиться. За винятком офісу. Вони кажуть, що намагалися додзвонитися мені кілька разів, але так і не знайшли мене у «Сьогодні ввечері поліція поставила мені багато запитань», - сказала вона, раптово змінивши тон. «Вони хотіли знати, чи питав його останнім часом хтось ще».
  
  
  Нік різко зітхнув. "Боже мій! Сподіваюся, ти не згадала моє ім'я! Ти ж знаєш, я не можу дозволити, щоб мене втягували у щось подібне. У мене достатньо проблем, які чекають на мене в Нью-Йорку».
  
  
  "Ні, я не згадувала твого імені", - сказала вона з легкою зневагою. "І я не буду, якщо тільки..."
  
  
  "Якщо щойно?" Його голос був твердим.
  
  
  Її очі ковзнули по його обличчю. "Якщо ви не спробуєте - триматися від мене подалі".
  
  
  Він дивився на неї з жорстоким і загрозливим виразом обличчя.
  
  
  Ні, Карла. Я не укладаю таких угод. Ти не шантажуй мене». Його руки потяглися вниз, щоб торкнутися її горла, а його великі пальці багатозначно пестили м'яку плоть. «Ніхто мені не загрожує. Зрозумійте? Ніхто. Ви можете програти лише якщо спробуєте. Не намагайтесь". Він стиснув менш ніжно, а потім опустив руки. Вона захисно схопилася за горло, у її очах світився страх.
  
  
  "Ти б цього не зробив", - прошепотіла вона. «Ти не став би. Я лише намагалася…»
  
  
  "Звичайно, Карла". Він неприємно посміхнувся. «Ви лише намагалися зробити з мене мавпу». Він перетворив свою усмішку на сумну усмішку. «Вибач, дитинко. Я не хочу завдавати тобі біль. Особливо після такої чудової ночі. Але ти маєш вбити собі в голову, що зі мною не треба грати». Він поправив краватку і обтрусив куртку. "Я думаю, мені краще залишити тебе зараз".
  
  
  "Так, тобі краще", - тихо сказала вона. "Ви можете знайти свій власний вихід".
  
  
  "Все в порядку." Він обернувся до дверей спальні і зупинився. «О, послухай. Тобі краще старанно замкнути за мною, а потім зателефонувати до поліції, щоб сказати, що в тебе були волоцюги, бо якщо хтось намагався…»
  
  
  "Забирайся!" - Раптом закричала вона. «Забирайся! Спочатку ти мені погрожуєш, а потім даєш мені свою прокляту пораду! Що ти за свиня! Її голос зірвався і перетворився на ридання. "Іди", - тупо сказала вона. "Просто йди."
  
  
  Деякий час він дивився на неї, потім відвернувся, гадаючи, що зробило її такою, якою вона є, і відчуваючи сорому, майже таке ж, як і раніше.
  
  
  Пробираючись через напівтемний хол і вітальню, він подумав, чи варто спробувати перевірити телефон, але вирішив, що вже прострочив свій час. Він ризикнув обережно глянути у вікно Юди, відчуваючи себе впевненим, що Мілбенк вчинив би саме так, потім вийшов на прохолодне нічне повітря, коли він був досить впевнений, що нікого немає поряд. Вийшовши надвір, він швидко ковзнув у бік будинку і почав чекати в тіні, дивлячись у ніч. За мить він почув рішучий стукіт вхідних дверей, і зрозумів, що Карла замкнула її за ним.
  
  
  Він дивився і чекав кілька хвилин, перш ніж рушити далі. Майже всі будинки були в темряві, але вуличні ліхтарі були яскравими. Він почував себе таким же кидається в очі, як яскраво-червоний прищ на носі. Але Роберт Мілбенк виглядав би лише трохи крадькома, замість розтанути в прихованій темряві задніх дворів. Він міг сподіватися, що його інстинкт допоможе йому виявити проблему до того, як вона помітить його.
  
  
  Що він справді бачив, як пара поліцейських йшла через квартал до будинку Ленглі на протилежному боці вулиці. Проходячи повз них, він змусив себе трохи похитнутися. Він знав, що вони помітили, як він радісно хитався у бік своєї машини, ніби ні про що не думав, окрім будинку та ліжка.
  
  
  Вони пішли своєю дорогою.
  
  
  Нік швидко дістався своєї машини. Звичка змусила його обережно обійти його та зазирнути під капот, перш ніж сісти в машину та виїхати.
  
  
  Наступного разу, коли він припаркував машину, він залишив її за кілька кварталів від Copa International і приготувався до досить довгої прогулянки до клубу Carioca. Його першим кроком було перерозподілити Вільгельміну, Гюго та П'єра на їхні улюблені місця, які, як він відчував, вони не могли тактовно зайняти під час його візиту до Карли. Потім він попрямував до клубу довгими, різкими кроками.
  
  
  Коли він підійшов до клубу Carioca, було темно і тихо, а довколишні вулиці були майже безлюдні. Він чекав, спостерігаючи біля парадного входу до Клубу, поки не підуть співробітники, що запізнилися. Потім він обійшов квартал у пошуках чорного входу та всіх, хто міг його охороняти.
  
  
  Хтось був. Вуличний ліхтар відкидав тінь на глуху задню стіну.
  
  
  "Безпечний ідіот", - безпристрасно подумав Нік і ще раз обійшов квартал, щоб переконатися, що навколо нікого немає. Цього разу він з'явився за тінню з пістолетом, готовим до атаки. Чоловік притулився до стіни цегляного проходу, обставленого сміттєвими баками та різним сміттям, і позіхав. Він ударив його прикладом пістолета збоку у скроню. Людині вдалося кинути один здивований і приголомшений погляд, перш ніж приклад знову вдарив зі страшною силою, а потім він упав. Нік потяг його в коридор і витяг у нього кирпатий пістолет, один тонкий блекджек і звичайну зв'язку ключів. Це було все, за винятком великої пачки грошей, яку він вирішив залишити собі, щоб Сліпі було про що подумати, коли він прийде до тями. Якщо це зробить.
  
  
  Ключі нагоді. Вони відчинили задні двері з напрочуд хитромудрим замком і дозволили Ніку увійти в затхлий задній коридор, не вдаючись до допомоги його помічника зломщика. Але золотого ключа у цій зв'язці не було. Причина могла бути тільки одна: до яких би дверей підходили золоті ключі, не планувалося відкривати їх сьогодні ввечері. Нік зачинив задні двері, але залишив їх на клямці. Його олівцевий ліхтарик грав по холу. Одні відчинені двері вели у велику кухню. Короткий прохід привів до групи крихітних гримерок, що пахли старим порошком та старим потом. Інший вів у великі закутки самого Клубу. Тьмяний силует чоловіка, що сидів, ледве видно за столиком біля дверей. Нік закрив її так само безшумно, як і відчинив, і тихо повернувся в задній коридор. Нічого не рухалося. Залишалося дослідити ще одні двері. Вона була замкнена, і ключі Сліпі не пасували. Нік вагався. Один спереду, один тимчасово знерухомлений ззаду і - що за дверима?
  
  
  Давай, Картере. Ти тут – ти зможеш також.
  
  
  Його ліва рука взялася за замок, а права була напоготові з Вільгельміною.
  
  
  Здавалося, минула ціла вічність, перш ніж замок відчинився і він відчинив двері. І все ж таки була тиша.
  
  
  Він ступив на невеликий майданчик і подивився вниз сходами. Промінь олівця падав на підвал складського приміщення. Сходи були широкі й міцні, і коли він спускався, він жодного разу не заскрипів. Більшість речей унизу було мотлохом: запасні стільці, зламані столи, накритий реквізит для підлог. Але частина площі, мабуть, використовувалася як механічний цех для ремонту будинку, оскільки одну зі стін збудували добре обладнані робочі місця. Дві двері вели до головної зони. Один поступився помічникові зломщика і показав кімнату, завалену ящиками. Ящики були адресовані клубу Cabral Carioca та позначені як Club Furnishings.
  
  
  Але той, що був відкритий, містив карабіни та автоматичні гвинтівки. І навіть такого експерта, як Нік, не знадобилося погляду, щоб зрозуміти, що вони зроблені в Китаї.
  
  
  
  
  
  
  Зустріч у клубі
  
  
  
  
  
  Червоний Китай.
  
  
  Він уже бачив подібні речі у В'єтнамі – китайські копії американської та російської зброї, яку В'єтконг використав у своїх партизанських рейдах проти в'єтнамських військ та американських об'єктів. Думки Ніка кидалися. Марія Кабрал, мабуть, дізналася про ці поставки і намагалася передати інформацію. Саме собою це було ніщо - нелегальний імпорт, торгівля зброєю, - але наслідки були величезними. Чому з Червоного Китаю та куди? До сусідніх країн Латинської Америки? І чи намагалася вона розповісти комусь із інших?
  
  
  Залишалася ще одна замкнена кімната. Він обережно закрив збройову і рушив до іншої.
  
  
  Вона була надійно замкнена, в замку було дві однакові замкові щілини.
  
  
  Працюючи над дивними замками, він почув легкі кроки нагорі. Він тихо вилаявся і погасив свій олівцевий ліхтарик, попри надію, що той, хто підніметься сходами, йтиме до чоловічого туалету, а не до дверей, які Сліпі охороняє, коли він не спить.
  
  
  Але кроки закінчилися різким вигуком, за яким пішла тиша. Нік мовчки пробирався через викинуті стільці та столи і попрямував до сходів. Щось на зразок будильника спрацювало на висоті над ним, і двері в підвал відчинилися. Він пірнув за сходи і почав чекати. У заповненій мотлохом кімнаті спалахнуло світло, і він відчув, що хтось стоїть нагорі сходів, мабуть, поза досяжністю дверей. Він притулився до стіни, вкритої павутинням, і чекав, хоч би що там трапилося. За мить щось сталося.
  
  
  Чоловік був високим і чудово складеним. Він крокував так само, як Нік, легко і пружно, і тримав своє тіло з упевненістю людини, яка знає свою силу і те, що вона може для неї зробити. Але він був безрозсудним. Він зазирнув скрізь, окрім сходів. Нік зачекав, поки він не увійшов до кімнати, перш ніж зробити свій хід. Це був удар, який міг би принести йому титул Всеамериканця будь-якого дня тижня. Чоловік упав із жахливим бурчанням, Нік миттєво ліг на спину, вивернувши руку, що тримала пістолет.
  
  
  "Аааааа!" чоловік застогнав. Нік кілька разів ударив його обличчям об підлогу, одночасно чинячи болісний тиск на шию ззаду, поки цей чоловік не перестав видавати звуки. Він штовхнув пістолет далеко в кут і кинувся до сходів з Вільгельмін напоготові.
  
  
  Задні двері були прочинені, і Сліпі, як і раніше, лежав у незручному положенні. Але він був не один. Чоловік стояв і дивився на нього зверху вниз, і коли Нік підійшов до задніх дверей, чоловік сказав: Мартін? Мартін!» і його голова раптово підвілася від величезного здивування.
  
  
  Нік вистрілив, і обличчя того, хто дзвонив, спотворилося від неймовірного болю. Він довго погойдувався, потім упав. Нік перестрибнув через його тіло і побіг, низько присідаючи і згинаючись, ніби біг полем битви.
  
  
  Що, власне, й було.
  
  
  За його спиною гриміли кроки, мабуть двох. Один ненадовго зупинився, коли болючий, стогін прошепотів: «Альварес! Допоможіть… допоможи мені…», а інший рішуче пішов за ним. Повз його вуха пролунав постріл.
  
  
  Але це він мав побачити. Одного разу він нудьгував на зустрічі з Альваресом і більше не збирався.
  
  
  Він зробив раптовий стрибок убік і двічі вистрілив у стрибку. Перший з його переслідувачів кинувся його слідами з криком, що задихався, а його останній божевільний постріл вдарив у далеку стіну. Майже водночас у тиші між пострілами зашипів голос: «Ти сліпий дурень! Що трапилося? Скільки їх?" А потім різкий звук огиди, за яким слідує щось на кшталт удару ногою по тілу, що впало, і стогін.
  
  
  Людина, яка так швидко випросталась від жалюгідних останків у коридорі, вистрілила і стріляла точно. Але в момент повороту і пострілу у відповідь Нік побачив, що у людини, що відгукнулася на ім'я Альвареса, було обличчя Луїса Сільвейро.
  
  
  Це не було несподіванкою для Ніка, але зробило все ясніше.
  
  
  А потім раптово до нього підійшов ще один чоловік зі стріляючим пістолетом, і під таким кутом, що Нік міг тільки мчати до головної вулиці у пошуках шляху до відступу.
  
  
  Його стрімкий зигзагоподібний курс привів його до кутового будинку з ідеально захищеним дверним прорізом, він кинувся за укриття і кілька секунд почекав, поки прибуде компанія.
  
  
  Високий довготелесий чоловік незграбно пролетів повз нього, на мить дико озирнувся, побачив Ніка і спробував вистрілити. Але Нік був готовий до нього та до того, щоб натиснути на спусковий гачок Вільгельміни, перш ніж чоловік навіть встиг утриматися. Це мала зробити одна куля. Запас патронів у пістолеті вичерпався.
  
  
  Один постріл зробив це. Він ковзнув по худій руці, що тримає пістолет, і врізався в кістляві груди. Нік, знову ж таки, рухався навіть тоді, коли стріляв, відскакуючи від кута по залитому світлом тротуару, чуючи кроки, що біжать, надто близько позаду себе і відчуваючи, як щось проноситься повз його щоку. Він дістався до наступного кута і кинувся повз нього, щоб перетнути вулицю під косим кутом, коли зрозумів, що ноги, що біжать, зупинилися. Але почалося ще щось - відчуття, більше, ніж звук - пробудження, ворушіння людей за затемненими вікнами, приглушеного подиву з приводу шуму в ночі. Він продовжував іти
  
  
  легким, різким кроком, поки знову не перетнув вулицю, що йшла за клубом, і подолав ще добрих три квартали. Потім він різко повернув праворуч на провулок і продовжив шлях, доки не перестав відчувати хаос, який залишив після себе. Зрештою він перейшов на тихий крок і пішов манівцем до своєї машини і до Міжнародного чемпіонату Кубка світу, гадаючи, чи міг Сільвейро впізнати його. Він вирішив, що Сільвейро не міг бачити його обличчя, але, мабуть, мав досить чітке зображення високої людини у темному вечірньому костюмі і, можливо, просто склав два та два.
  
  
  "Два і два..." Золоті ключі з цифрами. Двері на замку з двома однаковими замковими свердловинами. Номер один? Перес Кабрал чудово підходив для позиції номер один. "Можливо, я не отримав найбільшої людини, - похмуро подумав Нік, - але, принаймні, я, здається, знищую ряди ворога".
  
  
  Він з деяким задоволенням подумав про те, через що, мабуть, зараз проходить Сільвейро, щоб привести тіла в порядок, і про те, що чемний Кабрал з виглядом смутку зможе придумати як пояснення.
  
  
  Слабке свічення вже почало торкатися неба, коли він підійшов до «Ягуара» і зробив свою перевірку. Він повільно їхав протягом наступних кількох хвилин, перш ніж вирішити, що робити далі. Якби у Сільвейро або його людини номер один була якась причина пов'язати Роберта Мілбанка з сьогоднішнім засіданням, у них уже був би час відправити людину чекати на нього в його готелі - не для того, щоб стріляти в нього, а щоб повідомити, коли і як він увійшов туди.
  
  
  Нік їхав у бік центру міста, коли свідомо вирішив, що робити. Залишивши свою машину в непримітному місці, він в'їхав у невеликий другорядний готель із сором'язливою усмішкою та історією про те, що його дружина зробить з ним, якщо він повернеться додому цієї години. Безсоромно витягаючи купюри з пачки, який він вкрав у Сліпі, він заздалегідь заплатив за свою кімнату і підписався одним зі своїх улюблених нерозбірливих підписів – Микита Хрущов, усім знаючим – а потім піднявся нагору, щоб заснути. Цілком бездоганний за пару годин до того, як зателефонувати на Copa International і запитати про себе.
  
  
  Розалінда сонно відповіла.
  
  
  «Доброго ранку, лінива», - весело сказав він. «Я думав, ти станеш для мене точити Сокиру».
  
  
  "Я зробила це перед сном", - сказала вона, миттєво прокинувшись. «Сподіваюся, ви дзвоните мені не з будуару мадам Вацит; якщо ви подзвоните, я можу просто використовувати ту сокиру».
  
  
  "Як тобі не соромно", - докірливо сказав він. "Як ви думаєте, я хотів би перервати її сон?"
  
  
  "Я думаю, ти, напевно, вже це зробив", - їдко сказала вона. «Або принаймні відклав це».
  
  
  "Чудовий ранок", - бадьоро сказав він. «Я думаю, ми маємо скористатися цим і раніше з'їздити на пляж. Чому б тобі…»
  
  
  Ти що, намагаєшся змінити тему? А ти де?"
  
  
  «Так, я живу в готелі Dom Pedro, одразу за головним торговим районом у центрі міста. Чи бачите, я пізно повернувся з вечірки, і я не думав, що тактовно йти додому. Я хочу, щоб ви пішли звідти якнайшвидше – більше не відповідайте на телефонні дзвінки чи дзвінок у двері – і приходьте сюди без купальних костюмів та зміни одягу для мене. Я не хочу, щоб вас бачили, коли ви йдете».
  
  
  «Я приєднаюся до тебе як несмачна маленька Меггі Джонс, - скромно сказала вона, - і піду, з тобою чи без тебе, як моя звичайна блискуча особистість».
  
  
  "Добре. Краще залиш мене трохи раніше, але ми обговоримо це, коли ти приїдеш сюди. І принеси сумку, в якій буде достатньо місця для всього, але вона не буде дуже впізнаваною…»
  
  
  Вона була там до того моменту, коли він поснідав, прийняв душ і пішов на кілька хвилин попереду, щоб зробити кілька вітрин на Руа Оувідор. Вечірній одяг Ніка складалася на дні її місткої пляжної сумки. Він приєднався до неї, виглядаючи веселим та оновленим, і захоплювався її вибором біжутерії, перш ніж повів її до «Ягуара» і поїхав на гладку ділянку пляжу в Іпанема-Леблон.
  
  
  Вони пірнули далеко за межі прибою та грали, як дельфіни на ранковому сонці. Нік плавав великими, сильними гребками, напружуючись до тих пір, поки не відчув напругу своїх м'язів, а потім насолоджувався спокоєм, лежачи на спині на невисокій хвилі, відчуваючи, як його тіло розслаблюється дюйм за дюймом, поки він, здавалося, не став частиною тіла . солоного повітря і спрей. Потім він помчав з нею, насолоджуючись її граціозними рухами та невимушеною швидкістю, насолоджуючись беззастережним партнерством та почуттям чудової свободи, які вона йому пропонувала.
  
  
  Пізніше вони лежали поруч на м'якому піску, ліниво розмовляли, помічаючи, але не переймаючись тим, що пляж наповнюється і що діти грають майже біля їхніх ніг.
  
  
  Але коли діти розійшлися, то вони поговорили.
  
  
  Розмови були далеко не пустими. Він розповів їй більшу частину того, що сталося напередодні ввечері, застраховавшись лише від більш детальних деталей свого візиту до Карли, і озвучив питання, що закралися йому на думку. Вона серйозно слухала його, пропонуючи свої коментарі. Вона виглядала такою чистою і прекрасною, так свіжо засмаглою, що йому хотілося, щоб їхнє спільне життя було справжнім, і щоб він міг проводити свої дні та ночі, торкаючись цієї м'якої золотисто-оксамитової шкіри та займаючись з нею любов'ю. І були моменти на цьому сонячному пляжі, коли він був впевнений, що її почуття гармоніюють з ним. У ролі Роберта Мілбанка він недбало пестив її, не переймаючись тим, що про неї подумає світ. У ролі Ніка Картера він нахилився над нею і сказав: «Милий малюк, Розалінда… моє кохання… Коли все закінчиться…» і торкнувся вологого волосся, кучерявого навколо її вух.
  
  
  Коли сонце стало високо, вони залишили пляж і поїхали вздовж берега, а потім повернули і попрямували назад на Міжнародний кубок. Нік покинув «Ягуар» з супроводжуючим, і вони пройшли в багато прикрашений вестибюль повз квітковий магазин і фонтан, розмахуючи пляжною сумкою і власне торкаючись один одного.
  
  
  "Хочеш привітатись з другом?" - промимрив він, зупиняючись біля газетного кіоску і купуючи номер Rio Journal. «Зверніть увагу на фігуру Томаза, що причаїлася, так недбало спостерігає за нами через ананасових пальм».
  
  
  "Це банани", - поправила вона його. «Сьогодні вранці він виглядає байдуже. Що ти з ним зробила вчора ввечері?
  
  
  "Наскільки я знаю, нічого", - сказав він і переглянув заголовки. Вони були сповнені заворушень в іншому секторі латинського світу. Друга частина сюжету була пов'язана з таємничими пострілами, почутими минулої ночі на околицях клубу Carioca. Коли приїхала поліція, все було тихо, хоча були виявлені певні плями крові та сліди пострілів, і влада розслідувала повідомлення про спробу пограбування у клубі.
  
  
  У поштовій скриньці Роберта Мілбанку не було повідомлень. Але присутність Томаза сама собою була посланням ... двозначним. Кого він мав дізнатися? Тільки Мері Луїза Бейкер з Інституту індійських досліджень Колорадо, і вона безперечно не залишилася в Copa International. Це могло означати тільки те, що хтось був тут з ним, або хтось вказав йому на них або іншим чином ідентифікував їх. Але не було сумніву, що він їх розшукував. Нік побачив, як він провів їх до ліфтів, а потім кинувся до телефонної будки. «Ну, не пощастило, – подумав він. Йому нема про що повідомити.
  
  
  Коли вони піднялися нагору, він насамперед замовив рясний ранній обід. Другий полягав у тому, щоб просканувати квартиру на предмет ознак зловмисників – негативний – і третій полягав у тому, щоб узяти Троянд на руки та забути всі думки про Карла. Четвертим було неохоче звільнитися і дозволити Розі подзвонити Пересу Кабралу.
  
  
  Їхній обід доставили до того, як вона додзвонилася до нього. Домробітниця пояснила, що він у клубі, але якщо сеньйорина трохи зачекає, вона зможе зв'язати її по прямій лінії... Коли Кабрал нарешті відповів, його чемний голос здавався трохи засмученим, але він був дуже вдячний міс Монтес» Подзвоніть, і Луїза сподівається побачити її того ж дня близько четвертої години. Самого його, на жаль, не буде вдома раніше за шість, але, можливо, містер Мілбанк зателефонує приблизно о шостій тридцять, і вони всі зможуть зустрітися…? Розалінда запевнила його, що можуть.
  
  
  Холодний обід став ще холоднішим. Нік стояв над нею, поки вона говорила, його сильні пальці гладили її волосся, його губи лоскотали основу її шиї. Повісивши слухавку, вона сказала: "А тепер послухайте, ви ..."
  
  
  «Покажи мені», - сказав він і збентежено посміхнувся. Він потягся до неї, і вона підійшла до нього, прикинувшись трохи нахмуреною, але посміхаючись очима. Його руки притягли її до себе, і їхні губи зустрілися.
  
  
  "Я хочу тебе", - сказав він так тихо, що вона ледве його почула. "На м'якому ліжку, в кімнаті, достатньо освітленій, щоб я міг бачити твоє обличчя і твоє чудове тіло. Дозволь мені любити тебе, дорога... повільно, мило і правильно. Як я хотів любити тебе на пляжі, в піску... як я хотів тебе, навіть у воді... Забудь про все, крім того, що я хочу тебе...» І якимось чином він ніс її у свою кімнату, і якимось чином він знімав з неї одяг дуже обережними пальцями, які не дозволяли собі нічого іншого, окрім як м'яко промацувати і дуже, дуже ніжно.
  
  
  "Я теж хочу тебе", - сказала вона так само тихо, як і він. «Я справді хочу тебе. Я хочу, щоб ти був зі мною у ліжку».
  
  
  Набагато швидше він роздягнувся сам, і вперше відколи вони приїхали, щоб розділити номер, вони разом опинилися під м'якими прохолодними простирадлами. Його руки досліджували тверду, гладку форму її і відчули її м'якість там, де вона має бути м'якою, і її твердість, де вона має бути твердою. Подвійні вершини її грудей і тремтіння в ногах показали йому, що її потреба така ж сильна, як і його. Він цілував її
  
  
  поки вони не пом'якшилися, він гладив її по ногах, поки тремтіння не припинилося і не почалася нова пульсація. Вони лежали разом, шепочучи і досліджуючи, поки вогонь не засвітився надто яскраво, щоб з ним можна було більше грати, потім їх тіла з'єдналися і притиснулися один до одного. Кожен тріумфував від очевидного задоволення один одного і змушував його рости з такою силою, що, нарешті, сама досконалість їхнього взаємного захоплення стала нестерпною. Вони разом пливли над вершиною і зависли на неймовірно довгу мить на м'якій хмарі абсолютного щастя. Потім вони спустилися на землю, світячись мрійливою радістю.
  
  
  Через якийсь час усе почалося спочатку.
  
  
  Обід того дня був дуже пізнім.
  
  
  Коли, нарешті, вони звернули увагу на інші справи, вони були задоволені, але при цьому голодували.
  
  
  Вся м'якість відпала від них, коли вони змусили себе задуматися про зниклих шістьох, але почуття близького спілкування залишилося.
  
  
  «Спробуй дізнатися, - сказав Нік, протикаючи соковитий шматок лобстера, - як і коли Марія Кабрал, ймовірно, померла. Якщо дівчина так важко переживає, вона може бути вдячна за нагоду поговорити про це». звичайно, вона може взагалі не захотіти розмовляти, і в цьому випадку тобі доведеться покладатись на свою вроджену хитрість».
  
  
  «Не повинно бути надто складно витягти це з неї, – сказала Розалінда. "Ні, не говори мені більше про це - я хочу не спати сьогодні вдень. Вона не може відмовитися відповідати на ввічливе, співчутливе питання. Але ось що мені цікаво, чому Кабрал так турбується про мене зустрітися з нею? Або відповідь настільки очевидна, що мені соромно запитати?
  
  
  "Я не думаю, що це взагалі очевидно", - відповів він. «Але, з іншого боку, я не думаю, що ми маємо дуже широкий діапазон можливостей. А, він справді любить свою дочку…»
  
  
  "Падчерку", - поправила вона його.
  
  
  «Падчерку, якщо це має значення – і це може бути. Він любить її та хоче компанії для неї. Або, будь проклята Луїза, він просто хоче, щоб ти була у його домі. Але не забувай, що він просив тебе відвідати ще до моїх махінацій у Клубі. Чи ми могли вже видати себе? Я не розумію як. Ні, я не можу повірити, що хтось уловив це».
  
  
  «Може, він просто підозрює будь-кого, хто прибув до міста в тому, що він потенційний ворог, і має звичку оглядати його», - припустила вона.
  
  
  «У місті такого розміру? З туристами, що юрмляться з усіх боків щодня? Він завжди мав би аншлаг. Так, ми зробили себе трохи помітнішими, ніж звичайний гість, і зрештою сиділи прямо. у нього під носом у Клубі, але я не думаю, що цього достатньо, щоб нас могли точно визначити. Можливо, це інстинкт чи твої великі карі очі. У будь-якому випадку, грай холоднокровно. Я краще позичу тобі Пепіто».
  
  
  "Хто це?" - спитала вона, піднявши брови.
  
  
  "Варіант П'єра, розроблений спеціально для шпигуна, не здатного вбити".
  
  
  
  
  
  
  Ти увійдеш до моєї вітальні?
  
  
  
  
  
  Будинок Кабрала був ретельно продуманий кам'яний будинок з красивим ландшафтним садом, розташований високо на схилі пагорба, що палає літніми квітами. Нік висадив Розалінду на під'їзній доріжці і швидко поїхав назад на пляж Копакабана, відчуваючи, як усередині нього палає давня занепокоєння. Він знав, що настав час для критики, і відчував, що зустріч Розалінди матиме вирішальне значення.
  
  
  Він узяв денні газети і вирізав їх на самоті розкішного номера. Поліція досить оговталася, щоб відмовитися говорити, і було знайдено водія машини, що тікає. Зникнення Майкла Нолана стало предметом безлічі диких домислів, і один із «нічних сторожів» клубу Каріока був госпіталізований із, здавалося б, серйозними пораненнями. Не було згадки ні про двох убитих ним чоловіків, ні про четвертого, який, мабуть, подумав Нік, сьогодні хворіє.
  
  
  Нік доклав до вирізок коротку загадкову записку і адресував конверт із ними нью-йоркським юристам Мілбанку, знаючи, що Хок буде поінформований про зміст, як тільки їх отримає нью-йоркське відділення Axe. Потім, активувавши Оскара Джонсона, він відправив радіо-повідомлення – також нібито своїм адвокатам, – у якому говорилося:
  
  
  ТЕРМІНОВО ЗАПРОСИТЕ ПЕРЕВІРИТИ ІСТОРІЮ ВЛАСНИКІВ КЛУБУ КАРІОКУ ІМПОРТЕРИ ЛУІЗ СІЛЬВЕЙРО І ПЕРЕЗ КАБРАЛ. Я РОЗГЛЯДАЮ ЗАКРИТТЯ КОМЕРЦІЙНОЇ УГОДИ ДЛЯ ЗАКЛЮЧЕННЯ ВАШОЇ ІНФОРМАЦІЇ І ПІСЛЯ ОБГОВОРЕННЯ ЦИМ ВЕЧОРОМ. ОСОБЛИВО ВАЖЛИВО ДОСЛІДЖЕННЯ КАБРАЛУ, ТОМУ ЩО Є УВАГА В SILVEIRO. ВЖЕ ПЕРЕВІРИЛИ КЛУБ І ЗНАЙДІТЬСЯ, ЩО ВІН ВІДНОСИТЬСЯ ДО ЗВ'ЯЗКУ З НАШИМИ ДРУЗЯМИ. ТЕРМІНОВО ВІДРІЗАТИ ЧЕРВОНУ СТРІЧКУ SWIFT ACTION, ЯКЩО Є ВАЖЛИВІ ВІДОМОСТІ ТО ШВИДШЕ
  
  
  
  
  Відповідь прийшла: ОЧЕКАЙТЕ ЗАКІНЧИЙ ЗВІТ ДВАДЦЯТЬ ЧОТИРИ ГОДИННИКИ. ГОТОВИ ДО РОЗСЛІДУВАННЯ, ЯКЩО ПОТРЕБУЄТЬСЯ.
  
  
  
  
  Двадцять чотири години! Він був певен.
  
  
  Він вимагав швидких дій, та стара динамомашина у Вашингтоні. Це означало, що, хоч би як Ник займався через двадцять чотири години, йому доведеться кинути це і звернутися по радіо до Хоука, інакше хтось інший візьметься за справу ... можливо, щоб знайти частини Ніка Картера. а також Розалінди Адлер.
  
  
  Принаймні вони б знали, з чого почати.
  
  
  Майже п'ять годин.
  
  
  Він поїхав у центр міста і залишив рекомендований лист у поштовому відділенні, потім сів у кафе на тротуарі, щоб спробувати agua de côco con ouiski, і подумав, чи не слід йому скористатися цією можливістю, щоб хоч якось перевірити Апельбаума та де Фрейтаса. Він вирішив, що було б набагато краще наслідувати приклад Клубу Кабрал-Каріока, перш ніж копати на відкритому повітрі, і що він віддає перевагу своєму віскі зі звичайною водою або, бажано, содовою.
  
  
  Нік подивився на годинник і раптово посміхнувся. Було щось, що він хотів зробити до закриття магазинів. Хоук був би в люті, але, природно, можна було очікувати, що така людина, як Роберт Мілбанк, придбає кілька сувенірів для своєї подруги чи друзів… Аквамарин, чи аметист, чи золотий топаз. Кожен із них підійшов би Розалінді. Він заплатив за свій напій і вирушив у тур магазинами.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Я навіть не бачила її", - сказала вона беззвучно. "Я навіть не попрощалася".
  
  
  Луїза Контіно Кабрал сиділа, схрестивши руки на колінах, не зводячи очей з підлоги, вкритої багатим килимом.
  
  
  «Я не зовсім розумію, – м'яко сказала Розалінда. "Ви маєте на увазі, що вас не було тут, коли ваша мати... коли ваша мати померла?"
  
  
  «Ні, мене не було вдома. І її також».
  
  
  В очах дев'ятнадцятирічної дівчинки застигла гіркота, маленьке пікантне личко було змарнілим і блідим. Але її маленькі кістки були тонкої форми, а темні сумні очі були величезними і вкриті довгими м'якими віями; її густе, як смоль волосся, завивалося навколо крихітних вух. "Якщо вона взагалі схожа на свою матір, - подумала Розалінда, - то Марія, мабуть, була дуже гарною". Вона бачила фото у Вашингтоні, але воно було неживим, як фото на паспорт, і мало що передавало суттєвій жінці. Якби ця дитина колись могла посміхатися від щастя, вона була б сяючою красою.
  
  
  "Наскільки я розумію, ви навчалися в Лісабоні", - сказав Роз, відчуваючи, що настав час для незначної зміни курсу.
  
  
  "Навчання!" Дівчина гірко засміялася. «Наче я могла вчитися, коли знала, що щось не так, і ніхто ніколи не писав мені! Він сказав, що вона була далеко від дому! Він сказав це, але мама ніколи не писала мені про це. Як я могла дізнатися, де вона?
  
  
  «У житті людей завжди бувають моменти, – наважилася Розалінда, старанно промацуючи свій шлях, – коли їм важко сісти та написати листа. Можливо, це було тому, що вона була хвора і не хотіла, щоби ви турбувалися. через те, що вона часто писала тобі? "
  
  
  Настала коротка пауза.
  
  
  "Ні", - неохоче відповіла Луїза. «Ніхто із нас не писав дуже часто. Я знаю, що вона була зайнята багатьма справами, а в школі ти…» - вона безнадійно знизала плечима. «Ми зазвичай жартували над щорічним листом. Але це виглядало так, ніби не було потреби писати; ми знали, як багато ми думаємо одне про одного. Тим більше, що мій батько…” Її слова затихли. Розалінда побачила, як на її вії блищать сльози.
  
  
  «Можливо, ми поки що досить про це поговорили», - тихо сказала Розалінда. "Я дійсно сподівався, що ми зможемо ..."
  
  
  "Чому ми взагалі про це говоримо?" - Раптом вибухнула дівчина. «Чому він послав вас сюди? Щоб мене допитати? Він хоче знати, що я гадаю? Я скажу йому, що думаю, якщо він цього хоче! У вас немає потреби!»
  
  
  "Я впевнений, що в мені немає необхідності". Голос Розалінди був спокійним і безпристрасним, але маленькі вогники почали спалахувати в її розумі. «Але мені цікаво, чому ви вважаєте, що він послав мене сюди, щоб допитати вас? Він просив мене прийти, так. Але чому він вибрав абсолютно незнайому людину і навіть не забезпечив мене питаннями? І я можу запевнити ви, що він цього не зробив”.
  
  
  Луїза подивилася їй прямо в обличчя.
  
  
  "Тоді чому він попросив тебе?" І маленький рот перестав тремтіти.
  
  
  "Я знаю не більше, ніж ти", - холодно сказала Розалінда. Вона почекала якийсь час, помітивши реакцію стриманої цікавості, і додала недбало: «Він справді сказав, що він відчуває, що ти надто самотня».
  
  
  Луїза мало не плюнула. «Він сказав це! З якого часу він коли-небудь робив… а…» Вона намагалася сказати «чорт візьми», але навчання в монастирі стримувало її. "Він ніколи раніше про це не дбав", - непереконливо закінчила вона.
  
  
  "Я не впевнена, що він це робить зараз", - сказала Розалінда, сподіваючись, що це не було надто сміливим ходом.
  
  
  Луїза дивилася. "Просто скажи - хто - ти?" - спитала вона тихим, спантеличеним голосом.
  
  
  "Просто та, хто хотів би
  
  
  познайомитись з твоєю матір'ю, - тихо сказала Розалінда, натягуючи рукавички. - І хто - я мушу зізнатися - не звернула уваги на твого вітчима. Звичайно, тобі не треба говорити йому про це, якщо ти не хочеш”.
  
  
  "Я більше з ним не розмовляю", - виразно сказала Луїза.
  
  
  "Сподіваюся, ти чесна, маленька дівчинка, - подумала Розалінда, - чи є шанс, що я впаду прямо на обличчя". Але, принаймні, Нік знає, де я. «Як і вчора, коли я була в музеї, – подумала вона зі спалахом обурення.
  
  
  "Тоді, можливо, ти не скажеш йому, що я отримав повідомлення для твоєї матері від когось у Штатах, когось, хто дуже хотів знати, чому твоя мати більше їм не пише".
  
  
  Луїза подивилася на неї. «Хтось у Сполучених Штатах? Я не знав, що моя мати знає когось там. Але тоді я не знала, що вона знає когось у Сальвадорі».
  
  
  "У Сальвадорі?" Настала черга Розалінди дивитися. "Чому Сальвадор?"
  
  
  "Бо мій вітчим Кабрал сказав, що моя мати там померла".
  
  
  "Ой", - сказала Розалінда і зовсім припинила розмову. Вона поралася зі своєю сумкою та рукавичками. «Ти маєш на увазі, що…? Мені дуже шкода, Луїзо, люба. Я накинулася на тебе як на Істоту з космосу, і я бачу, що це було неправильно з мого боку. Я дуже обурилася б таким вторгненням. я сама. Але, можливо, ти не заперечуватимеш, якщо я подзвоню тобі в найближчі кілька днів і...? "
  
  
  "Хто це був?" - рішуче спитала Луїза. Хто в Штатах хотів знати про мою матір?
  
  
  Розалінда відчула майже непереборну хвилю жалю, дивлячись на маленьку гарну фігурку єдиної дитини Марії Кабрал.
  
  
  "Старий", - м'яко сказала вона. "Хтось, кого вона знала багато років і який турбувався про неї. Він чогось хотів від неї - повідомлення, фотографію, різдвяне привітання - все, що завгодно. Але тепер мені доведеться ... тепер мені доведеться дати повідомлення." Вона підводилася, коли говорила. «З того, що він сказав мені, я знаю, що нудьгував на зустрічі з кимось дуже чудовим. Але я знаю, що він буде радий, що зустріла тебе. До речі, цікаво, чи можу я скористатися телефоном? Мій друг збирається забрати мене звідси..."
  
  
  "Не йди", - раптово сказала Луїза. "Будь ласка. Я хочу поговорити з тобою. Я хочу почути про старого». Вона поклала руку Розалінді на плече. «Тут щось не так. Щось дуже негаразд. Мені треба з кимось поговорити. Навіть якщо ти розповіси моєму вітчиму. Я маю поговорити з тобою».
  
  
  «Тоді давай поговоримо, – лагідно сказала Розалінда, – якщо ти впевнена, що це те, чого ти хочеш. Але ж у тебе мають бути друзі, з якими ти можеш поговорити?
  
  
  Луїза видала легкий звук огиди.
  
  
  «Вони – всі діти, які нікуди не йдуть без супроводжуючого. Друзі мої, вони у Лісабоні. А ті небагато людей, яких я тут знаю, - тьху! Вони прожили таке захищене життя. Я гадаю, що ви інші».
  
  
  Розалінда раптом усміхнулася, не підозрюючи, що її обличчя осяяло, як у щасливого вуличного хлопчика.
  
  
  "Я не вела замкненого життя", - сказала вона і голосно засміялася. "Це останнє, у чому мене можна було б звинуватити. Колись я мушу розповісти вам про одного мого компаньйона - бідного старого... Але це збережеться. цей зал, де ми можемо поговорити?
  
  
  Вітальня Кабрала була величезна, вкрита розкішними килимами та гобеленами, надто велика, щоб претендувати на інтимність.
  
  
  «Тут є вітальня моєї матері», - нерішуче сказала Луїза. "Я думаю, я хотіла б, щоб ви це побачили".
  
  
  "Я теж хотіла б цього", - сказала Розалінда.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Нік забрався до «Ягуара», навантаженого пакетами. Була сумка зі шкіри алігатора для Розалінди та пара яскравих сорочок для нього; кільце з топазом для Розалінди і таця з крилами метелика для Хоука, який зненавидів би його; нестандартний аметист для Розалінди та старомодна брошка з турмаліном для когось ще з Нью-Йорка; трохи тонкої нижньої білизни для Розалінди та дикий пляжний капелюх для себе; аквамаринове кольє для Розалінди та букет квітів для Луїзи Кабрал. Луїза Контіно Кабрал, поправив він себе, дивуючись, що вона думає про свого вітчима. Цікаво, як він сам ставився до вітчима Луїзи.
  
  
  Не зовсім шість годин. Не завадило б бути трохи раніше.
  
  
  Ось чому він припаркувався за півкварталу від садиби Кабралов невдовзі після шести і спостерігав, як Перес Кабрал входить через бічні двері, оскільки він підійшов пішки з обережністю, яка здавалася дещо непотрібною для когось, що входить до його власного будинку після довгого і важкого дня допиту. допитливих поліцейських.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  «Я навчалася у школі, – сказала Луїза, – і з наближенням Різдва написала. Але він відповів, що мама нездорова, і
  
  
  оскільки вона була нездорова, вона збиралася до Сальвадора до його родичів. До цього я навіть не знала, що має родичів у Сальвадорі. Він також сказав, що вона не поїде надовго, тому я можу писати сюди, а він надсилає їй мої листи. Але вона так і не відповіла. Потім він написав, що мені не слід приїжджати додому на Різдво, бо нікого не буде тут. Нарешті, я не витримала і написала, що повертаюся додому. А коли я прийшла додому… – її голос зірвався. - Коли я прийшла додому, там нікого не було, окрім старої хатньої робітниці. Вона сказала, що мій вітчим полетів у Сальвадор на похорон моєї матері. Він не хотів, щоб я був там, бо... бо хтось віз мою матір у машині, і там сталася жахлива аварія. Жахлива аварія - її голос повністю зірвався.
  
  
  Розалінда мовчала. Мабуть, треба було щось сказати, щось правильне, але вона не знала, що це могло бути. Тому вона спитала, що вона хотіла знати.
  
  
  «Коли вона поїхала до Сальвадора? Наскільки вам відомо це так».
  
  
  "На початку грудня".
  
  
  "А коли ти повернулася додому?"
  
  
  "Минулого тижня! Це було якраз минулого тижня! Якби я тільки-но повернулася додому раніше…!»
  
  
  "Це не мало б ні найменшого значення", - м'яко сказала Розалінда. «Нічого, нічого не змінилося б. За винятком того, що в тебе самій було б набагато більше страждань».
  
  
  "Я в це не вірю", - різко сказала Луїза. «Я знаю, що моя мати написала б мені, що вона хвора, якби мала хоч найменший шанс. Якби вона була досить здорова, щоб кататися на автомобілі, вона була б достатньо здорова, щоби написати мені. Вона, мабуть, знала, що він напише і скаже, що вона пішла. Хіба вона не винна? Зрозуміло, вона написала б до того, як поїхала? "
  
  
  "Можливо, вона це зробила", - обережно сказала Розалінда. «Але можливо, що, прагнучи піти, вона забула надіслати листа поштою. Ви шукали, чи немає для вас записки в ящику її столу чи десь ще?»
  
  
  "Я все переглянула", - повільно сказала Луїза. «Не для записки, а просто для чогось… чого завгодно. Але її більше нема».
  
  
  «Чи є десь її зображення? Може, улюблена книга? Щось справді близьке їй?»
  
  
  "Не знаю, я так не думаю", - байдуже відповіла Луїза. "Я думаю, ви хочете щось для цього старого в Штатах?"
  
  
  Розалінда кивнула головою. "Якщо можливо. Що-небудь, що ви можете дати самі. Але я справді думаю, що ви могли пропустити повідомлення від неї».
  
  
  Луїза пильно подивилася на неї. "Чому ви так думаєте?"
  
  
  "Тому що я знаю, що твоя мати була дуже чудовою жінкою", - двозначно сказала Розалінда.
  
  
  "Добре", - задумливо сказала Луїза. "Давайте подивимося ще раз".
  
  
  Вона почала висувати ящики столу.
  
  
  "Мені не здається правильним вдаватися в особисті справи твоєї матері", - сказала Розалінда, бажаючи засунути свої натреновані руки в ящики.
  
  
  «Все здається неправильним, – сказала Луїза. "Ви могли б також пошукати".
  
  
  "Якщо ти справді цього хочеш", - сказала Розалінда, симулюючи опір.
  
  
  Не було абсолютно нічого, що вказувало на те, що Марія Кабрал була кимось іншим, окрім громадянської дружини та матері з низкою соціальних обов'язків.
  
  
  Але там було повідомлення – відбиток на промокашці – чогось, що писала Марія Кабрал… коли? Можливо, коли хтось не заважав їй писати, бо повідомлення було коротким та неповним. Або, можливо, його неповнота пояснювалася нічим іншим, як тим, як вона поклала папір на промокашку.
  
  
  «Пірс, я маю тебе побачити», - змогла розібрати Розалінда. «Це… нескромність… немає виходу. Сільвейро… спостерігає… відколи побачив мене… серце боляче… відкриття… чоловік Перес… Клуб як прикриття для…» І все.
  
  
  "Що це таке?" Луїза дивилася на неї. «На що ти так дивишся? Там немає нічого, крім промокашки – я бачу».
  
  
  Вона зробила.
  
  
  ««Серце болить… відкриття… чоловік Перес…» – недовірливо пробурмотіла Луїза. ««Клуб як прикриття для…» Для чого?» Вона перевела спантеличений погляд на Розалінду. «І чому Сільвейро має стежити за нею? Вона дещо дізналася про Переса, от і все! Щось жахливе!» Луїза схопила Розалінду за руку і стиснула так сильно, що було боляче. «Щось таке жахливе, що він убив її! Ось що трапилося – він убив її! Він убив її! Він убив її! Її голос був пристрасним криком гніву і ненависті, а прекрасні очі сповнені наростаючою істерією.
  
  
  "Луїза! Припини це негайно!" Голос Розалінди був низьким, але владним. «Ви не можете поспішати з такими висновками. І навіть якщо ви це зробите, вам не потрібно кричати на весь будинок. Використовуйте свою голову. Що він зробив?"
  
  
  Потім вираз абсолютного жаху відбився на її обличчі.
  
  
  «Вірно, Луїза. Що, якщо він це зробив? Голос був м'яким, як оксамит, і дружелюбним, як шелест хвоста гримучої змії. Розалінда повільно обернулася, відчуваючи, як її серце завмирає.
  
  
  Перес Кабрал стояв біля відчинених дверей, його обличчя було перекрученою маскою, його світлі очі метали уламки льоду.
  
  
  
  
  
  
  Своєрідний вдівець
  
  
  
  
  
  «Отже, Луїза. Міс Монтес. Поки кішка відсутня, миші гасають по хаті і лізуть у ящики, чи не так? І вигадують убивцю! Які вони розумні. І як дуже безглуздо».
  
  
  Його грізний погляд ковзнув по них, висвітлив стіл і повернувся, щоб впитися в Розалінду. Луїза стиснулася перед нею.
  
  
  «А ви, сеньйорино Монтес. Чи не тому ви прийняли моє запрошення з такою жвавістю? Щоб втручатися та шукати, щоб витягти відомості з моєї дочки?»
  
  
  "Твоя дочка!" - Вигукнула Луїза, намагаючись відповісти. Ти не мій батько! Ти ненависний, жахливий…»
  
  
  "Тихіше, Луїза", - спокійно сказала Розалінда. «Навряд чи, сеньйоре Кабрал, дівчина не може відкрити скриньку в кімнаті своєї матері. І якщо ви заперечуєте проти моєї присутності тут, вам не слід було запитувати мене. Що, на вашу думку, ми збиралися зробити - сісти і мовчки дивитися один на одного? "
  
  
  «Навряд, дорога леді». Голос Кабрала був майже муркотінням. «Але я не очікував, що ви зайдете так далеко і прочитаєте щось дивне й зловісне в кількох безневинних вм'ятинах на промокальному папері. Я також не очікував, що ви підбадьорите бідну дитину в цій раптовій божевільній ідеї про мене... ! "
  
  
  Луїза видала тихий стогін. "Моя мати", - прошепотіла вона.
  
  
  "Містер Кабрал, я думаю, це зайшло досить далеко", - спокійно сказала Розалінда. «О, я визнаю, що «дика ідея» на мить майнула у мене в голові. Але незважаючи на всі твої розмови про бажання допомогти Луїзі, я не думаю, що ти був до неї справедливий. Чому ти не розкажи їй, що саме сталося? Чому ти не міг хоча б дозволити їй піти з собою на похорон? Хіба ти не розумієш, що природно поставити питання, чому ти цього не зробив? Чи є в цьому щось дивне та зловісне? , Ви можете легко виправити ситуацію, якщо будете трохи більш відкритими з Луїзою”.
  
  
  "А з вами, я гадаю, міс Монтес?" Кабрал тонко посміхнувся. "Ні, я думаю, що це ви зобов'язані поясненням. Я повинен привітати вас з вашим праведним обуренням, але, боюся, я не зовсім впевнений у ваших добрих намірах. Сядьте, обидва. Я слухатиму. А ви, Міс Монтес, буде говорити Я сказав, сідайте!» Його холодні очі сердито блиснули.
  
  
  "Я нічого подібного не зроблю", - твердо сказала Розалінда. «Немає абсолютно ніякого виправдання вашої грубості та ваших образ. І якщо ви розраховували вести справи з Робертом, ви можете забути про це. Я йду". Вона чула, як Луїза поряд з нею затамувала подих. «Луїза, мені дуже шкода. Можливо, тобі захочеться погуляти зі мною ненадовго, поки… поки що напруга трохи не охолоне».
  
  
  "О так, будь ласка!" - гаряче прошепотіла Луїза.
  
  
  «О ні, – сказав Перес Кабрал. "Мені дуже шкода, але я не можу дозволити тобі піти". Він усміхався, але оксамитовий голос перетворився на наждачний папір. «Менше всього, поки ти так погано думаєш про мене, і вже точно не про Луїза».
  
  
  "Будь ласка, пропустіть нас", - холодно сказала Розалінда. «Ходімо, Луїзо». Потім вона зупинилась. Кабрал загородив двері своїм тілом, тримаючи в руці пістолет.
  
  
  "Ти не вийдеш з цієї кімнати", - повільно і виразно сказав Кабрал. «Будь-яка з вас. Поки ви, міс Монтесе, не розкажіть мені, чому ви вирішили втрутитися в моє життя. І не турбуйтеся про свого друга. Я подбаю про нього». Крива посмішка перетворилася на потворну гримасу. «Його тут не буде кілька хвилин. Я зустрінуся з ним на вулиці і з жалем скажу, що ви пішли раніше, тому що Луїза була не в настрої для компанії. Я, звичайно, замкну вас. А потім я повернуся, і ти будеш говорити”.
  
  
  «Сходи з килимовим покриттям – це змішане благословення, чи не так?» - зрозуміло сказав інший голос. Голова Кабрала обернулася.
  
  
  Це все, що потрібне Ніку.
  
  
  Його руки метнулися до Кабрала, і нога різко вдарила. Кабрал захитався, гарчав, його утримувала тільки нищівна хватка Ніка. Хватка змістилася, схопила одну руку і злісно повернула. Пістолет упав. Розалінда швидко нахилилася, щоб підняти його.
  
  
  Квіти Луїзи лежали на майданчику, куди Нік їх упустив після того, як безшумно піднявся сходами і почув загрозу Кабрала. Сама Луїза зіщулилася за столом, кажучи: «О! О. О, ні».
  
  
  Кабрал бився як одержимий, але незвичний до рукопашного бою. Він хапав і пінався, але його довгі руки були несподіванкою.
  
  
  Він був дуже сильний і рухався зі швидкістю кішки. Нік відірвався від мускулистих рук, які рвали його горло і рубали спотворене обличчя так близько від нього, в той же час підтягнув коліно і жорстоко встромивши його в ціль. Кабрал хмикнув і впав навколішки.
  
  
  «Розита! Виведи звідси Луїзу», - наказав Нік.
  
  
  "Не чіпай її!" Голос Кабрала був криком болю. Незважаючи на агонію, він рушив – рушив, як блискавка – і кинувся на Луїзу. Швидко підставленої ноги Розалінди ледь вистачило, щоб спіткнувся; в одну мить він опинився над столом і притис до себе Луїзу, як щит.
  
  
  «Якщо ми збираємося піти кудись, - задихався він, - вам доведеться взяти нас разом. Або принаймні вам доведеться спочатку взяти мене. І я вб'ю її сам, перш ніж ви її отримаєте!
  
  
  "Відпусти мене! Відпусти мене!" Пальці Луїзи вп'ялися йому в обличчя. Вона боролася як дика кішка. Кабрал прибрав руки з її обличчя, і вона плюнула у нього. Нік підскочив до нього, простяг руки до Кабрала і відтягав його голову за горло. Кабрал рвав Луїзу, тягнучи її за собою. Розалінда вдарила його і схопила його тремтячу руку. Вона безжально відсмикувала пальці, поки він не закричав від болю. Протягом однієї застиглої миті вони троє стояли, зчепившись разом, Луїза була вільна на кілька дюймів і стояла, як статуя душі в пеклі.
  
  
  «Біжи, Луїзо! Біжи! Не дозволяй цій жінці зупинити тебе! Кабрал люто накинувся, його голос перетворився на здавлене хрипіння під тиском рук Ніка, і його руки працювали, як вітряк під час урагану.
  
  
  Розалінда взяла Луїзу за руку і потягла за неї. «Давай, зараз же! Ти не можеш залишатися тут». Луїза рухалася повільно, наче уві сні.
  
  
  "Луїза! Не треба!" Крик вирвався зі здавленого горла Кабрала. «Вони зроблять тобі боляче! Ти не розумієш!"
  
  
  "Ні, не знаю, не знаю!" То був крик заблудлої душі.
  
  
  Луїза зупинилася в центрі кімнати, піднявши одну маленьку руку і стиснувши її в кулак, а її обличчя було виразом мук і подиву. "Чому всі повинні хотіти завдати мені болю?"
  
  
  "Одну хвилину!" – різко пролунав голос Ніка. Ривком він вибив Кабрала з-під ніг і потягнувся до Вільгельмін. «Ніхто не піде звідси, доки я не скажу. Ніхто. Вставай, Кабрал. Руки вперед і повітря. Троянд – двері». Кабрал ледве підвівся на ноги, зачіпаючи руками стіл. "Так тримати. Так краще". Кабрал позадкував від нього, піднявши руки вгору. Нік потягнувся і швидко пошукав на поверхні іншу зброю. «Тримай його пістолет, Роз. І Луїза – не бійся. Ніхто не завдасть тобі шкоди. Добре, Кабрал». Його холодні очі вп'ялися в високого чоловіка. Кабрал сердито глянув на нього, його губи смикали.
  
  
  "Давайте повернемося на хвилинку", - сказав Нік майже балакуче. «Ви свідомо створили ситуацію, яка дозволила вам шпигувати за міс Монтес…»
  
  
  "Я шпигунів!" Кабрал виплюнув. "У моєму домі я шпигун, коли вона проходила через стіл?"
  
  
  "І займатися невеликою жіночою нісенітницею", - спокійно сказав Нік. «Будь-який нормальний чоловік був би обурений, як і ви. Але перед тим, як витягнути пістолет? Думаю ні. Саме повідомлення нічого не говорило. Його можна було інтерпретувати по-різному. Але ви змусили його виглядати наче гірша інтерпретація була правильною. Цікаво, чому ти так себе видав? "
  
  
  Кабрал мовчав. На його обличчі з'явився дивний, незрозумілий вираз.
  
  
  "Ви повинні знати, якщо хтось знає", - сказав він нарешті. «Мені нема чого віддавати. Але мені потрібно врятувати одне – Луїзу».
  
  
  «І ти думаєш, що зможеш врятувати її, вбивши її, чи не так?» – холодно сказав Нік. «А потім звелів їй тікати? Від чого, Кабрал? Від тебе – чи від мене? І чому ти думаєш, що я можу щось знати про тебе?
  
  
  «Інакше навіщо тобі бути тут, так готовим із власним пістолетом, так тихо підніматися сходами – а?» Кабрал невесело засміявся. «Очевидно, що ти чогось хочеш від мене. Можливо, гроші відкупляться? Ах, ні. Ти мільйонер Мілбанк, чи не так? Посмішка прослизнула в маслянистий голос і знову вислизнула, коли він повернув голову, щоб подивитись на свою падчерку. «Але ким би ви не були, ви повинні зрозуміти, що заподіяти їй біль не можна. Я зробив свою частину. Якщо щось пішло не так, то це не моя вина. Я нічого не знаю, нічого, нічого, кажу вам, і я нічого не зможу тобі сказати, як би ти не завдав шкоди кожному з нас. Чому ти не вбиваєш мене одразу, щоб я не розмовляв у невідповідних місцях? Чому ти мусиш загрожувати мені завданню їй шкоди? "
  
  
  «Якби я вбив тебе відразу, я б ніколи нічого не дізнався, чи не так?» – резонно сказав Нік. Але він відчув подив
  
  
  читаючи його як приплив. І він міг бачити, що Розалінда дивиться на Кабрала так, наче ніколи раніше не бачила його обличчя. Луїза просто стояла і дивилася, її рот був відкритий, очі були зовсім спантеличені. "Просто в яких неправильних місцях ви б поговорили?" Нік продовжив. "А що саме ви скажете?"
  
  
  "Ти вже знаєш відповіді", - прогарчав йому Кабрал. «Я сказав тобі - ти можеш убити мене і покінчити з цим».
  
  
  "Але я не хочу закінчувати з цим", - приємно сказав Нік. "Припустимо, ви знаєте, що є речі, які я хотів би знати: за що виступав Клуб, хто всі власники маленьких золотих ключів, що трапилося з півдюжиною зниклих безвісти... ряд дрібних речей, таких як це. І не забувай, є ще Луїза, якщо ти не хочеш говорити ... - Його очі багатозначно звузилися.
  
  
  "Ні!" Очі Розалінди спалахнули. Вона стала перед Луїзою, ніби Нік збирався негайно застосувати свою загрозу. «З неї достатньо. Погрожуйте йому якось по-іншому. Я не дозволю нікому доторкнутися до неї, розумієш?
  
  
  "Ти ідіот", - весело сказав Нік і посміхнувся. "Ви підірвали це, чи не так?"
  
  
  "Золоті ключі?" - Повільно сказав Кабрал. «Які зниклі люди? Ви маєте на увазі, що намагаєтеся пов'язати смерть моєї дружини з усіма іншими, про які говорять у газетах?»
  
  
  «Якщо вони пов'язані, я не зв'язуватиму», - сказав Нік. "Це одна з тих речей, які я розраховую на те, що ти швидко поясниш, тому що я не збираюся затримуватися тут надовго. Роже, тобі краще прибрати Луїзу з поля зору. .
  
  
  "Хто ти?" - здивовано спитав Перез. "Хіба тебе не послав Сільвейро?"
  
  
  Він був сповнений сюрпризів, ця людина.
  
  
  "Так не піде", - сказав Нік, похитуючи головою. "Я питаю; ви відповідаєте. Нащо Сільвейро послав мене? Будь ласка, Троянд. Вниз».
  
  
  «Якщо ви на мить подумаєте про можливість того, що я справді не розумію, про що ви говорите, – напружено сказав Кабрал. "Ви повинні зрозуміти, що могли зробити жахливу помилку".
  
  
  "Я знаю це", - тихо сказав Нік. «І я розраховую, що ти мене поправиш. Починаючи зараз».
  
  
  «Почекайте, будь ласка, зачекайте. Будьте розумні. Ви повинні сказати мені, хто ви, принаймні, що ви. Чи можете ви гарантувати, що ви не працюєте із Сільвейро?» В очах Кабрала спалахнуло дивне світло, і його голос благав. Розалінда чекала, дивлячись із дверей.
  
  
  Нік міг дозволити собі дати якусь відповідь; на Кабрала було націлено дві гармати.
  
  
  «Я нічого не можу гарантувати. Але я скажу вам, що я не працюю з Сільвейро - або з кимось, кого ви, можливо, знаєте. Ви можете просто вважати мене чистокровним американським хлопчиком, котрий працює на себе».
  
  
  "На Уолл-стріт", - іронічно сказав Кабрал.
  
  
  "Абсолютно вірно. А тепер я втомився чекати. Знімай куртку, Кабрал. Повільно і легко, щоб я міг бачити, що ти робиш».
  
  
  "Ні." Кабрал похитав головою. «Ні, в цьому немає потреби. Я розповім тобі все, що я знаю. Але, будь ласка, не тут. Сільвейро буде тут із хвилини на хвилину. І я не знаю, чи він прийде сам. Відведи нас кудись ще - і Луїзу, і мене. Мене не хвилює де, але дозвольте нам йти. Клянуся, я відповім на все, що ви запитаєте”.
  
  
  «Ось це непогана ідея, – подумав сам Нік. Якщо він спробує щось по дорозі, з ним можна буде впоратися. Як за командою, зовні під'їхала машина.
  
  
  "Ах, Боже!" - у розпачі вигукнув Кабрал. Луїза затамувала подих. "О, будь ласка!" прошепотіла вона. "Будь ласка…"
  
  
  Нік подивився на неї. Вона тремтіла. Було б набагато простіше поставити цю сцену у готелі.
  
  
  "Добре. Жодних хитрощів, Кабрал. Я стрілятиму, але не вбиватиму - рівно стільки, щоб тебе дуже сильно поранили. Чорний хід?"
  
  
  Кабрал похитав головою. Ні, економка може сказати йому. Бічні двері».
  
  
  Вони поспішили, Кабрал йшов попереду, Нік наступав йому по п'ятах, а жінки замикали позаду.
  
  
  Коли вони зупинилися біля дверей, що вели у невеликий внутрішній дворик, пролунав дзвінок.
  
  
  "Сюди", - наказав Нік, підштовхуючи Кабрала.
  
  
  Відстань між будинком та його припаркованою машиною здавалася нескінченною. Вони вчинили це без пригод. Кабрал, здавалося, щиро хотів залишити свій будинок позаду.
  
  
  Вони вже були в машині і йшли, коли почули кроки, що біжили. Нік увімкнув передачу і різко повернув праворуч від звуку. Вони мали всього кілька секунд для початку, але цього має бути достатньо для людини, яка половину свого життя провела за переслідуванням, а іншу половину за переслідуванням.
  
  
  Це було.
  
  
  Через кілька хвилин вони увійшли через багато прикрашені двері Copa International.
  
  
  «Пам'ятай, Кабрал, - люб'язно сказав Нік, - ніяких хитрощів. Це просто дружній візит.
  
  
  «Приємно бути тут з вами, містере Мілбенк, - так само приємно сказав Кабрал. "Несподівана честь".
  
  
  Опинившись у їхньому величезному номері, Розалінда відвела Луїзу в невелику вітальню і вирушила на пошуки прохолодних напоїв, яких вона сама потребувала. «Ця бідна дитина», - подумала вона із співчуттям, додавши в безалкогольний напій Луїзи трохи фортеці і зробивши для себе щось значно міцніше. Бідний малюк. Який у неї жахливий час.
  
  
  Вона почула шепіт голосів із тієї частини палацу, де знаходився Нік, і запитала, що відбувається.
  
  
  ГОЛОВНИЙ ПЕРСПЕКТИВИ ПРЕТЕНЗИРУЄ НАСТУПНЕ НЕМАЄ ЗНАНЬ ПРО ЗАГАЛЬНЕ ПЛАНУВАННЯ І ФІНАНСУВАННЯ БАТЬКІВСЬКОЇ КОМПАНІЇ. НІКОЛИ НЕ ВИРОБЛЯЄМО ОДНУ ВИСНОВКУ ПЕРЕВІРКУ КОМЕРЦІЙНОЇ ВЛАСНОСТІ СЬОГОДНІ ЗА ТЕРМІНОВОМУ ЗАПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕНОЇ ПЕРСПЕКТИВИ. ЯКЩО НЕМАЄ ВІД МЕНЕ ВЕСТ У ДЕСЯТЬ ЗАВТРА, ВИ МОЖЕТЕ ПРИНЯТИ ЗАКРИТУ УГОДУ І ВІДРАЗУ ВІДПРАВИТИ ЮРИДИЧНОГО ПРЕДСТАВНИКА.
  
  
  
  
  Відповідь надійшла: ВАРТО. Сподіваюся, що ти вб'єш. ХАЙ ЩАСТИТЬ.
  
  
  
  
  "Ти дозволив йому піти!"
  
  
  Розалінда злякано витріщила очі. Кабрал поїхав.
  
  
  Нік кивнув. «Його історія вірна, і він залишив нам Луїзу. Він стверджує, що Сільвейро вбив Марію, тому що вона дізналася про деякі секретні операції у Клубі – Сільвейро, а не Кабрала. З того часу він загрожує завдати шкоди і Луїзі, і Кабралу, якщо Кабрал цього не зробить» не тримати його пастку закритою».
  
  
  "Ви не купили це лайно!" - зневажливо сказала Розалінда. «Ця фальшива розповідь про догляд за Луїзою…»
  
  
  «Я нічого не купував, – сказав Нік. «Я збираюся зустрітися з ним у клубі сьогодні ввечері – біля затишного маленького віконця, яке, як він стверджує, ніхто ніколи не використовує і навіть не спостерігає. Так, я знаю, що це сумнівна історія, але ми маємо розіграти її так, як вона є. Якщо ми чекатимемо довше, ми можемо все підірвати. А тепер послухайте. Спочатку я повинен зробити одну річ, а потім я піду. Якщо я не повернуся або не подзвоню вам рівно через дві години після того, як піду, Я хочу, щоб ти пішов за мною».
  
  
  "Але, звичайно," очі Розалінди розширилися. "Я вмію прощати, і я вже забув, як ви не прийшли і кинулися мені на допомогу в музеї".
  
  
  Нік посміхнувся. «Ну, сьогодні вдень я викупив себе. О, до речі, ти не відчиняв пакети. Ти можеш зробити це, доки мене не буде. Ось як я думаю, ми його гойдаємо на випадок, якщо щось трапиться. мені сьогодні ввечері…» Вона уважно слухала. "Думаю, джинси або еластичні штани", - закінчив він.
  
  
  "У мене є все", - гордо сказала вона. «Великий тато надав…»
  
  
  "У тебе все гаразд", - погодився Нік і обійняв її. "Будь ласка, постарайтеся зберегти це в безпеці". Він довго поцілував її.
  
  
  "А ти", - прошепотіла вона. "Не ризикуй занадто багато - наче я не знав, що ти це зробиш".
  
  
  Він залишив її на кілька хвилин і повернувся з двома ключами - не золотими, але точними у всіх інших відносинах.
  
  
  «Вибачте, я не маю часу їх випробувати», - сказав він. "Я залишу це на ваш розсуд".
  
  
  «Вони краще підходять, або я подам скаргу до Спілки хакерів будинків. Нік… Роберт – а що щодо Луїзи, якщо з нами щось трапиться?»
  
  
  Обличчя Ніка було серйозним. “Нам краще бути впевненими, що з нами нічого не відбувається. Вона зараз спить? Що ж, якщо ти не отримаєш від мене звісток, я гадаю, єдине, що треба зробити, - це пояснити їй якнайбільше. Вона може забарикадуватися; вона може захотіти піти кудись ще. Я залишу це на розсуд вас двох. І, чорт забирай, переконайтеся, що в нас все добре.
  
  
  Він поцілував її ще раз і вийшов у ворожу ніч.
  
  
  
  
  
  
  Шпигунська пастка Венери
  
  
  
  
  
  Вікно відчинилося легко. Здавалося, що він був свіжою олією.
  
  
  Це було на краще, бо сторож біля задніх дверей каріокського клубу сьогодні був далеко не сонним. Справжній поліцейський у формі звернув на провулок і зупинився поговорити зі сторожем біля дверей. Очевидно, події вчорашньої ночі досі цікавили поліцію. У ті кілька коротких миттєвостей, поки їхні голови були відвернуті від нього, Нік відчинив високе вікно і легко піднявся на підвіконня. Ще мить він залишався нерухомим, прислухаючись, поки не почув слабкий рух знизу. Потім він прочинив вікно, не до кінця, і впав у невідому темряву.
  
  
  "Мілбанк?" Голос був гучним шепотом. Рука Ніка стиснулася на Вільгельмін, і він рушив, кажучи: «Покажи себе».
  
  
  У темряві з'явилося невелике коло світла, і обличчя Кабрала гротескно вимальовувалося крізь нього.
  
  
  "Туши це. Хто-небудь тебе бачить?"
  
  
  "Ні. Сюди."
  
  
  Олівцевий ліхтарик Ніка один раз погас і показав йому покинуту комору. Кабрал сів навпочіпки
  
  
  він підлогу, потягнувши за металеве кільце. «Він не використовувався роками. Допоможіть мені. Отже».
  
  
  Кришка люка рипнула вгору.
  
  
  "Тут немає сходів", - прошепотів Кабрал. "Вам доведеться стрибати самостійно".
  
  
  "Не хвилюйся за мене. Давай». Нік дивився, як Кабрал рухається, а потім легко приземляється десь під ним. Він прикрив люк і пішов за ним, беззвучно приземлившись на бетонну підлогу.
  
  
  «Ти мав рацію», - прошепотів Кабрал. "Є замкнена кімната. Звідки ви дізналися?"
  
  
  "Вгадав". Задня частина шиї Ніка поколювала. Він знав, що те, що він робить, було безрозсудним, але знав, що він повинен це зробити. "Де це знаходиться?"
  
  
  Світло Кабрала то спалахнуло, то згасло.
  
  
  «Зліва від цих двох дверей. Бачите? Інша – комора».
  
  
  "Ага", - сказав Нік. "Які запаси?"
  
  
  «Для ресторану, звісно, – сказав Кабрал. "Тут." Його світло знову спалахнуло. “Я ніколи не бачив такого замку. Ви розумієте, що я не маю приводу сюди приходити. Раніше я використовував складські приміщення, але відколи я почав свій власний бізнес з імпорту, я використовував зовнішній склад».
  
  
  "Що ви імпортуєте?"
  
  
  «Все, що люди куплять, але зараз не час говорити про це. У вас є спосіб відчинити ці двері?»
  
  
  "Ти збираєшся його відкрити, Кабрал", - м'яко сказав Нік. «Потрібно два ключі. Ось один із них».
  
  
  Він висвітлив обличчя Кабрала і вклав ключ у руку чоловіка.
  
  
  Кабрал дивився. «Але де інший? Як ти це одержав? Звідки ти знаєш так багато?
  
  
  «Просто тримайте свій ключ, Кабрал, і рушайте. І я можу також сказати вам, що Луїза та міс Монтес залишили готель. Вони, мабуть, зараз в аеропорту».
  
  
  Обличчя Кабрала спотворилося у променях олівця.
  
  
  Ти диявол! Ти…»
  
  
  «Ваш ключ, Кабрал. Відкрий двері". Вільгельміна штовхнула його.
  
  
  «Я не розумію, про що ви кажете! В мене немає ключа!"
  
  
  "Добре, тоді в мене є інший".
  
  
  Другий золотий ключик упав у руку Кабрала.
  
  
  "А тепер відкрий".
  
  
  "Ти збрехав, свиня!"
  
  
  «Відкрий його. І мовчи».
  
  
  Кабрал непристойно пробурмотів і почав поратися із замком.
  
  
  Будинок, здавалося, пульсував від ударів зверху. Нагорі оркестр виконав буйну самбу, люди танцювали, а офіціанти тихо пересувалися між столиками. Внизу Перес Кабрал порався з подвійним замком у темному підвалі і вилаявся, тоді як Нік Картер направив свою крихітну лампочку на замок, а Вільгельміна - на Кабрала.
  
  
  Дві клавіші, дев'ять та дванадцять, працювали в унісон.
  
  
  «Зніміть замок, Кабрал. Відчиніть двері".
  
  
  Кабрал безмовно загарчав. Замок відірвався у його руках. Він штовхнув; двері відчинилися. Нік вимкнув олівцевий спалах і швидко відступив.
  
  
  Пролунав свист, і щось кинулося до нього. І не через ці двері, дурень, сліпий, безмозкий дурень…! він вилаявся на себе, навіть коли він відчув, як його голова вибухнула, і побачив, як сяючі вогні танцюють у його свідомості... і вмирають.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  На мить не було нічого, крім абсолютної чорноти. А потім він невиразно зрозумів, що знаходиться в іншій кімнаті, і мерехтіли слабкі вогні. Він відчув, як з нього зривають піджак, а потім туфлі. Щось стислося навколо його зап'ясть, а потім і кісточок. Він змусив свої м'язи працювати; він змусив їх напружитися, як його втомлений мозок сказав йому, що це неможливо, а потім намацування зап'ясток і кісточок припинилося. Щось пов'язане з його талії. Він боровся з ним своїми м'язами, штовхав його якнайдалі своїм напруженим тілом, а потім цей рух також припинився. Голоси, що шепотіли, стихли. Він мав майже непереборний імпульс блювоти. До того часу, як він переміг його, голоси стихли, і світло згасло. Він почув свій подих і більше нічого не почув.
  
  
  Він не міг сказати, скільки часу пройшло, перш ніж двері знову відчинилися. Мабуть, це був якийсь час, бо він почував себе дивно освіженим, ніби він спав. Але голова в нього страшенно боліла, і він розтягнувся на чомусь твердому, розкинувши руки й ноги, ніби він був якоюсь шкірою, що сушиться на сонці.
  
  
  Кімната раптово залилася світлом. Сільвейро стояв біля нього, ласкаво посміхаючись, його білі зуби блищали.
  
  
  “Ну! У маленької людини було кілька завантажених днів», - лагідно сказав він. "Як приємно бачити, що ти відпочиваєш". Дружні зморшки раптово зникли з куточків його очей. «Вийміть із цього максимум користі. У вас небагато часу».
  
  
  "Чому, містере Альварес!" – тепло сказав Нік. "Не можу передати, як я радий
  
  
  побачитися». Веселе обличчя поряд з ним перетворилося на кам'яну маску. «Я так радий, що вирішив телеграфувати у свій офіс у Штатах, що, мабуть, зустрінуся з вами сьогодні ввечері». Він знав, що не повинен розмовляти, але він нічого не міг з собою вдіяти: «Вони так злиться, коли я не даю їм знати про це».
  
  
  "Який офіс?" - гаркнув Сільвейро.
  
  
  "Зрозуміло, розтратники - що ще?"
  
  
  =====================================
  
  
  Стиснутий кулак Сільвейро впав на плоский живіт Нік Картер. Нік зібрався з силами і впіймав удар натренованими на йозі м'язами. "Заткнися", - сказав він собі. Замовчи.
  
  
  Сільвейро погладив щетину на підборідді і подивився на Ніка.
  
  
  "Де репортер?" - спитав він нарешті, його голос був схожий на дряпання леза ножа об камінь. "Повернулися до того ж офісу?"
  
  
  Нік невинно глянув на нього. «Який репортер? Той, кого хтось – може, ти – зіштовхнув зі скелі?»
  
  
  "Інший репортер", - крізь зуби сказав Сільвейро. «Той, хто так цікавий, як і ти, останнім часом, а потім зник. Залишивши мертву людину в його кімнаті».
  
  
  "О, можливо, один із ваших людей?" - з цікавістю спитав Нік, бажаючи, щоб біль у його голові вщух. Його руки і ноги повільно розслаблялися, і мотузки навколо його зап'ясть здавались менш тугими. Від чого він помер? Сподіваюся, щось жахливе».
  
  
  "Репортер!" - прошипів Сільвейро. "Де він?"
  
  
  «Я не маю жодного уявлення про світ», - сказав Нік, проводячи швидкий уявний пошук свого обличчя, щоб побачити, що там було, а що ні. Вільгельміна – пішла. Х'юго - пішов. П'єр – складно сказати. Дрібниця та дрібниця в кишенях штанів. Взуття та куртка поза полем зору. Ремінь все ще на собі. «Я навіть ніколи не зустрічав цього парубка. Мої контакти з пресою ніколи не були надто сердечними. А тепер припустимо, що ви скажете мені, що, чорт забирай, ви робите ... »
  
  
  Кулак Сільвейро вдарив його по обличчю.
  
  
  «Не грайся зі мною в ігри. Ви мали працювати разом. Кому він пішов доповідати? Як він пішов?
  
  
  Нік похитав головою, частково щоб оглянути підвальну кімнату, а частково щоб позбутися неприємного запаху Сильвейро. Йому здавалося, що він чує телефонний дзвінок.
  
  
  «Я не розумію, про що ви говорите, – сказав він. «Не знаю, навіщо ти мене привів сюди. У мене було просте ділове побачення з Пересом Кабралом».
  
  
  Сміх Сільвейро був схожий на гавкіт шакала.
  
  
  "Так, ти зробив, чи не так?" він посміхнувся. «Але все вийшло не зовсім так, як ви очікували, чи не так? Його кулак наголосив на його словах. «Що ви шукали? Скільки вас тут? Де Нолан? Де жінка Бейкер?
  
  
  "Ти божевільний", - спокійно сказав Нік. Якщо тільки хтось не знаходився прямо в нього за головою – а він не відчував присутності там – він був один у цій кімнаті з Луїсом Сільвейро. "Я кажу вам, я не розумію, про що ви говорите".
  
  
  "Тоді чому ти назвав мене Альваресом?" Вираз обличчя Сільвейро став геніальною хитрістю. "Хто вам розповідав про мене?"
  
  
  «Ніхто. Я просто подумав, що тобі більше підходить». Готовий кулак вдарив трохи нижче за його пояс.
  
  
  Сільвейро посміхнувся. «З кожною дурною відповіддю я битиму тебе трохи сильніше. Коли я почну по твоїх ребрах і вони почнуть ламатися, я думаю, ти перестанеш намагатися бути смішним». Твердий край його руки вдарив Ніка по груди. "Ти розповіси мені все про себе". Наступний удар, як кувалда, припав йому в груди. "Починаючи з дівчини". Рука опустилася і злісно рубала його колінну чашку. «Ви вважаєте, що це м'яка форма переконання? Я м'яка людина». Slam. «Але рішуче. І коли я втомлюся, мене візьме на себе хтось інший». Слеш. «А якщо ви виявитеся надто впертим…» Хруст. «… Ви виявите, що це лише початок. Вам також може бути цікаво дізнатися, що ми вже маємо дівчину». Бий!
  
  
  "Що за дівчина?" Нік змусив себе відволіктися від дощу ударів і зосередився на непомітному маневруванні пов'язаних зап'ястей.
  
  
  «Жінка Монтес, звісно. Хто ще? Яка ще дівчина? Стук. "Цей шкільний вчитель?"
  
  
  Нік засміявся. Його чудово підготовлене тіло поглинало удари, які змусили б менш підготовлену людину задихатися від болю. Він міг їх почувати. Вони були надто раптовими, щоб їх було легко звільнити. А Троянд…? Ні, звичайно ні.
  
  
  «Яка шкільна вчителька? Я не знала жодної з дитинства. І Розіто! Ви мене розсмішили. Вона маленька банальна іграшка, яка нічого ні про що не знає та мало дбає». Він був роздратований, коли відчув, як від нього виривається ще одне бурчання. «Навіть якби мені було що сказати тобі, ти не зможеш отримати від мене це, погрожуючи їй. Роби з нею що хочеш. Мені начхати".
  
  
  "Як ти черствий", - докірливо сказав Сільвейро. "Але ми побачимо, наскільки правдиві". Він
  
  
  ще раз ударив Ніка у живіт.
  
  
  Позаду нього Нік побачив відчинені двері, замкнені на два замки. Біля входу стояв високий чоловік і якийсь час мовчки дивився. Нік був досить близький з ним досить довго, щоб одразу зрозуміти, хто він такий. Точніше, ким він був.
  
  
  Сільвейро продовжував старанно працювати. Нік більше нічого не сказав. Він знав, що, якщо Сільвейро продовжить так довго, він буде сильно поранений - дуже поранений, щоб ухопитися за щасливий випадок, якщо він колись станеться. Тому коли прийшов один удар, який був надто сильним, він скористався ним.
  
  
  Складена рука Сільвейро жорстоко вдарила його у скроню. Нік дозволив своїй голові різко податися вбік і видав довгий, тремтячий стогін. Його очі заплющились, і все його тіло безвольно впало на незручну опору. Сільвейро пирхнув і кілька разів ударив його по обличчю.
  
  
  "Досить, Сільвейро", - сказав глибокий голос з-за дверей. «Ви не хочете зарано пошкодити його красиве обличчя. Збережіть щось для мене. Йди сюди. Ти потрібен".
  
  
  Сільвейро пробурчав і вийшов із кімнати. Інший чоловік уже зник з поля зору.
  
  
  Тіло Ніка билося і боліло. "Ти не постраждав", - суворо сказав він собі. Нема болю. Ви відпочиваєте. Відпочивай, чорт тебе забирай. Поступово він розслабився. Декілька миттєвостей він справді відпочивав.
  
  
  Він підвів голову, щоб озирнутися. Він був один у кімнаті. Вікна не було, а лише одні двері. Кімната була на диво великою; підвал має бути величезним – але тоді і Клуб був більшим. Те, на чому він лежав, було чимось на зразок полиці з буксирними перекладинами на кожному кінці, до яких були прив'язані його руки та ноги. Його талія тиснула шкіряна пов'язка, з якої він знав, що міг би вивернутись, якби він міг звільнити руки чи ноги. Поверхня полиці була з холодного металу, у деяких місцях суцільна, а в інших – через вузькі смуги. Полиця… чи стелаж? Він повернувся, намагаючись знайти якийсь приводний механізм. Він здався. З його обмежуючого погляду нічого не було видно.
  
  
  Один зап'ясток мав трохи більше люфту, ніж другий. Він стиснув руку, звузив її, потягнув, ухопився за шнур пальцями, обережно працюючи, доки не переконався, що послаблює, а не затягує. Працюючи, він переглядав вміст кімнати. Його стійка. Стіл та шість стільців. Інші стільці, ще шість. Декілька стоять попільничок. Картотека. Ще одна велика шафа з важким замком. От і все.
  
  
  Шість стільців та ще шість – дванадцять… «Вітаю», - іронічно сказав він собі. Але чи могло це щось означати? Він бачив ключі під номерами два, дев'ять та дванадцять. Феррет виразно виглядав так, ніби він міг бути внизу купи, якщо числа на клавішах ставилися до статусу. І він був певен, що вони це зробили. Чи може їх бути хоч десяток? Якщо так, він значно порідив їхні лави. Можливо, не всі вони були власниками ключів. Шкода, що він не мав часу їх усіх обшукати. Але якби вони були... Він швидко порахував, відчуваючи, як мотузка на правому зап'ясті трохи ослабла. Четверо мертвих, починаючи з Ферре і закінчуючи незнайомцем на розі біля клубу. Сонний на задньому дворі, боляче, можливо, сильно. Гарний, поранений, але знову на ногах, з розбитою головою, дуже жорсткою шиєю та страшенно пораненим обличчям. Згідно з документами, плоскостопий та його водій перебувають під вартою. В результаті номер один, Сільвейро, Томаз і ще один – ймовірно, той, хто сьогодні ввечері стояв біля задніх дверей – у гарному стані, з гольовими передачами від Handsome та Sleepy.
  
  
  А цього було надто багато.
  
  
  Потім він почув голоси, що проникали крізь двері. Один із них був жіночий. Він виріс у страху? агресія? - Біль? Він виріс майже до вереску, а потім перейшов у тихе бурмотіння.
  
  
  Його кров перетворилася на крижану воду.
  
  
  Але мотузка на його правому зап'ясті майже розтяглася.
  
  
  Дверна ручка обернулася.
  
  
  Він заплющив очі і дозволив своїй голові закотитися. Його права рука перестала тягнути.
  
  
  Двері відчинилися, і хтось зупинився біля входу. На задньому фоні почувся шепіт, потім пронизливий крик агонії. Чоловік або жінка? Сказати було неможливо.
  
  
  «То це все, що потрібно, перш ніж ти знепритомнієш, як жінка?» - зневажливо промовив голос.
  
  
  Серце Ніка перекинулося під час звуку.
  
  
  Ти, Роберт Мілбанк. Я говорю з тобою. Відкрий очі".
  
  
  Нік повільно розкрив їх.
  
  
  Карла Ленглі стояла у дверях.
  
  
  Вона була прекрасна в блискучій вечірній сукні. У ній була яскравість не та жінка, яку він вперше зустрів, а жінка, яка надала йому таке екстатичне кохання. Яскраве світло підкреслювало її тонку красу, а не руйнувало її; її очі були глибокими, блискучими калюжами, а губи - червоним оксамитом - скривилися в зневажливому погляді.
  
  
  «Ти, Карла, – сказав Нік. "Я майже знав".
  
  
  "Я теж майже знала тебе, Роберт". Вона зробила цю назву знущанням. "Як шкода, що таке чудове тіло належить такій людині, як ти". Вона зачинила за собою двері.
  
  
  "Як ти думаєш, що я за людина, Карла?"
  
  
  Вона повільно підійшла до нього, дивлячись на його витягнуте тіло.
  
  
  «Людина, яка тверда, коли легко бути твердою, і м'яка, коли вона боїться. А Сільвейро налякав тебе, чи не так?
  
  
  Нік засміявся. «Він це сказав? Тоді вірте в це, якщо вам це подобається».
  
  
  Очі Карли звузилися. "Якщо мені це подобається". Ти вже якось сказав це. І якийсь час ти мені подобався”.
  
  
  "Якийсь час? Мені дуже шкода. Зазвичай мені вдається краще, ніж це. Якби ви дали мені шанс, то я міг би».
  
  
  "У тебе ще є шанс, - пробурмотіла вона, - якщо ти даси мені те, що я хочу".
  
  
  Її рука раптово вилетіла і вп'ялася йому в обличчя, спочатку по щоці, потім по іншій.
  
  
  "Так ти думав, що виставиш мене дурою!" - прошипіла вона. «Містер Роберт Мілбанк не хотів, щоб його пов'язували із поліцією! І ви кинули мене! Ви пішли від мене! Довгі нігті знову вдарилися. Він відчув цівку крові під очима.
  
  
  Він знову засміявся. «Прекрасно, Карла. Прекрасно. Мені подобається дика кішка. Скажи мені щось - ти - Бос, чи ти просто повія Сільвейро?»
  
  
  "Сільвейро!" - сплюнула вона, і її долоня вдарилася об його обличчя. "Цей слимаків!"
  
  
  "Тоді я тобі подобаюся більше, ніж він", - пробурмотів Нік. «Я розумію, чому. Може, ми зможемо бути корисними один одному… Який шанс ви мені запропонували? Його голос був розважливим.
  
  
  Вона дивилася на нього згори донизу. Повільно її рука простяглася і торкнулася його обличчя, ніжно витерла кров, що потікала з подряпин. Він рушив униз, пестив його опухлі губи, підборіддя, його шию… послабив комір сорочки, м'яко погладив його груди.
  
  
  "Шанс?" пробурмотіла вона. «Шанс жити. Бути зі мною - без думок про Пірса Ленглі, що ширяє на задньому плані».
  
  
  Нік заплющив очі, наче насолоджуючись її ласками.
  
  
  Вона зухвало пестила його. "Він мертвий. Він помер через кілька днів після того останнього дзвінка до його офісу».
  
  
  «Отже, він зателефонував із дому», - промимрив він, і різка нота пояснила сама себе.
  
  
  "Звичайно, знав", - сказала вона, і тепер обидві руки пестили його. «Він прожив день чи два, чи три, я не пам'ятаю скільки, правда. А потім він помер. Я думаю, одразу після Марії Кабрал».
  
  
  "Тоді вона теж померла".
  
  
  "Звичайно. Помер важко". В її очах з'явився мрійливий вираз. «Я хотіла б, щоб ти це бачив. Пірс в одній кімнаті, вона – в іншій. Тут унизу, так само, як ти. І кожен із них думав, що інший все зраджує». Вона похитала головою і посміхнулася веселостям, що згадалося. «Він був тим, хто зламався, бідолаха. Він благав Сільвейро не чіпати мене. Мене! Уявляєш!» Ця думка їй подобалася. Її досліджувальні руки трохи рухалися, її глибокі очі горіли. «А потім, звісно, вони нам більше не потрібні. Він назвав нам усі імена, всіх американських шпигунів. Я не бачила, щоб вони пішли. Для мене було непрактично бути поряд з усіма… страти”.
  
  
  "Я розумію вашу точку зору", - погодився Нік. Огида, що виникла в ньому, майже пригнічувала.
  
  
  Де Фрейтас, тепер. Він боровся так сильно, що бідний Мартін був змушений стріляти в нього, або він дав би нам відсіч. Бриха викрадений з його маленьким радіо прямо у своїй машині. Вони працювали над ним протягом досить певного часу, але потім його серце не витримало. Апельбаум був ще гірший. Їм просто довелося покинути його. А потім цей дурень де Сантос, який насправді дзвонив мені по телефону, зауважте, коли він повернувся зі своєї буржуазної відпустки. для шпигуна! Вона посміхнулася.
  
  
  Де Сантос зателефонував додому Ленглі. Було дано відповідь на друге запитання.
  
  
  "Але як усе це почалося?" він запитав. "І чому?"
  
  
  Вона подивилася йому в обличчя, ніби забула, що тіло, яке вона пестить, мало якесь відношення до людини, яка його населяла.
  
  
  Як? Чому, Марія Кабрал, дурна дурниця, подумала, що дізналася щось про свого нещасного чоловіка, і це так її вразило, що вона спробувала передати це Пірсу. Звісно, я прочитала листа. Я читала його пошту протягом багатьох років”.
  
  
  "Ви знали, хто такий Ленглі?"
  
  
  Її обличчя запекло. "Я не знала. Я запитувала себе. Але коли я дізналася, я сказала йому про це. Через Сільвейро, аж до кінця. Я думаю, він збожеволів». Її обличчя було щасливим.
  
  
  Її руки стали відчувати, як по ньому повзають личинки.
  
  
  "Для кого ви це робите?" він запитав. "На кого б я працював, якби приєднався до вас?"
  
  
  Вона посміхнулася йому
  
  
  насолодою чогось страшенно перезрілого.
  
  
  "Це так важливо? Але я думала, що ви знаєте. Наші замовлення будуть надходити з Пекіна. І гроші».
  
  
  І гроші. За секс та садизм.
  
  
  «Але чому ти вбила їх усіх? Хіба не було б краще залишити їх у живих і наглядати за ними? Так ти б дізналася набагато більше».
  
  
  Вона глянула на нього з ніжністю. «Це мій шпигун. Але, бачите, це не план. План полягав у тому, щоб з'ясувати, хто вони такі, а потім убити так швидко та таємниче, щоб хтось дуже особливий мав спуститися та розслідувати. І таким чином ми зловили майстра-шпигуна. "
  
  
  
  
  
  
  Музика, щоб померти
  
  
  
  
  
  Було майже неймовірно, щоб якась організація пішла на таке, вбивала так безжально, просто щоб заманити велику рибу в пастку з наживкою. Але він знав червоних китайців та істот, які продали їм свої душі. Він повинен був від початку зрозуміти, що для них типова людина з ненаситними апетитами Карли Ленглі.
  
  
  Вона нахилилася над ним і легенько поцілувала його вкриті синцями губи.
  
  
  "Тепер ваша черга говорити", - сказала вона. "Я можу зробити це дуже приємно для тебе". Вона лизала його, як сука, облизуючи подряпини та плями крові.
  
  
  "Скажи мені ще дещо", - благав він. «Ні, дві речі. Тоді я говоритиму».
  
  
  "Будеш, коханець?" - Видихнула вона. «Я думаю, тобі краще. Я думаю, ти будеш радий».
  
  
  "Я теж так думаю", - збрехав він. «Просто спочатку скажи мені – це щось відбувається в Ріо, це лов так званого головного шпигуна? Чи це відбувається і в інших місцях?
  
  
  Її очі звузилися, і він побачив, що вона розраховує.
  
  
  "Чому б мені не сказати тобі?" - Запитала вона з легким сміхом. «Немає нікого, кого ти можеш сказати – якщо тільки я не хочу, щоб ти. Це відбувається всюди. І це працює як чари. Потрібен час, але зрештою це працює. Так, це відбувається всюди». Її обличчя сяяло спогадами.
  
  
  "А ця ридаюча баба Кабрал?" - різко спитав її Нік. «Як тобі вдалося зробити з нього таку ганчірку? Він, здавалося, був такий схвильований цією падчеркою, яка його ненавидить ... »
  
  
  "Звичайно, він був схвильований, бідне ягня", - м'яко сказала Карла. «Він боїться за свою кохану дитину. З того часу, як ми пригрозили зробити з нею те саме, що зробили з Марією. Його було досить легко переконати, що ми можемо дістатися до неї будь-коли, коли захочемо. Сільвейро пояснив йому це. . О, цей бідний дурень майже так само божевільний від Луїзи, як і від її матері... А ця тонка, дурна дитина навіть не знає цього. Але тепер настав час тобі поговорити, Роберте, мій дорогий». Руки знову блукали. «Спочатку скажи мені – де Луїза? А твоя подруга, Розіто? Нам буде ніяково, якщо ми не зможемо їх швидко знайти».
  
  
  "Я впевнений, що так і буде", - холодно сказав він. "Але я зрозумів від Сільвейро, що їх уже забрали".
  
  
  "Припустимо, їх не було", - обережно сказала вона. "Де б вони були?"
  
  
  «У літаку, що летить до Штатів».
  
  
  Руки милостиво припинили зондування.
  
  
  "Це брехня", - рішуче сказала вона. "Де вони?"
  
  
  "Якщо ви не знаєте, я не знаю", - легко сказав він. "Вони сказали мені, що їдуть".
  
  
  «Ні! Томаз перевірив аеропорти. Сьогодні вони не поїхали.
  
  
  «Шкода, – сказав він безкорисливо.
  
  
  «Роберте, я не думаю, що ти вловив. Ти розповіси мені все, що знаєш, в обмін на те, що я можу тобі зробити. Повір мені, повір мені, я зроблю те, що тобі потрібно». Карла нахилилася над ним. Її дихання, здавалося, обпалило його огрубілу шкіру. "Я можу дати тобі так багато..."
  
  
  Ці прокляті пальці знову почали обмацувати все навколо. На мить стало майже добре. У собі Нік взяв себе в руки.
  
  
  "Можеш почати з розв'язки цих проклятих шнурів". Його голос був дратівливим. "Я не можу говорити лежачи".
  
  
  Хіба ти не можеш? Тобі це вдавалося раніше. Я не можу цього зробити, Роберте, ти це знаєш. Скажи мені тільки одну річ, скажи, хто тебе послав, і тоді я знатиму, що можу тобі довіряти. Хто ти?"
  
  
  "Мене звуть Роберт Мілбанк", - виразно сказав він. «Мені трохи пощастило на Волл-стріт, і я підібрав дівчину, щоб повеселитися в Ріо…»
  
  
  "Припини! Припини!" Карла вдарила його по закривавленому обличчю. Його думки полетіли. Сказати їй, що в неї мало часу, що хтось ще піде за ним за лічені години? Ні ... навіщо вмирати доти, поки це не стане абсолютно необхідним ... навіщо попереджати її ... можливо, ще забрати її ... переконатися, що Розалінда в безпеці ... жінка на роботі завжди була паршивою додатковою проблемою ... Чорт забирай, де була Розалінда? Час для неї був уже давно. Дай боже, хай з нею буде все добре.
  
  
  "У тебе немає вибору,
  
  
  - казала Карла. - Ти можеш відмовити мені ще раз, і лише один раз. Або ви можете прийняти все, що я можу запропонувати. Гроші, кохання, азарт..."
  
  
  "Гроші!" Він гаркнув від сміху. «Це в мене є, і за його допомогою я можу купити все інше. Зроби це краще, Карло».
  
  
  Вона погойдувалася поруч з ним, тремтячи від стримуваної пристрасті.
  
  
  "Я зроблю це краще", - дуже м'яко сказала вона. "Життя зі мною або смерть ні з чим".
  
  
  "Я подумаю про це", - резонно сказав він.
  
  
  "Зроби це", - тихо відповіла вона. "Це ...", і її хижі руки недбало блукали вгору і вниз по його стегнах. "Або це!" І її рука зненацька опустилася вниз і зробила з ним дуже хвору річ. Він ахнув. "Ну ось ... це було добре, чи не так?" - спокусливо пробурмотіла Карла. Її губи були скривлені у пародійну посмішку. "Я залишу тебе зараз - але з чимось, що мене запам'ятає".
  
  
  Її рука потяглася до чогось біля ложа Ніка - і низьке дзижчання заповнило підвал.
  
  
  «Зазвичай минає близько двадцяти хвилин, – сказала вона, – перш ніж вони починають кричати. Розумієте, це невеликий тренажер, який ми із Луїсом адаптували. Але я можу сповільнити його за вас. І тепер її посмішка була схожа на Смертну Голову, яку він бачив у Забороненому місті Червоного Китаю. "Я хочу, щоб ви робили це повільно і легко... і дзвонили, коли вам потрібна Карла. І обов'язково дзвоніть вчасно. Або ви будете розтягуватися і розтягуватися, як гумка... і, нарешті, ви зламаєтеся. Спочатку руки зазвичай , а потім ноги.Буде боляче, коханець.І ти більше не зможеш любити.Було б жахливо шкода».
  
  
  Цілу вічність вона стояла і спостерігала за ним. Він відчув, як ослаблений шнур на його правому зап'ясті почав повільно затягуватись. Міцніше... міцніше... міцніше...
  
  
  Нарешті вона неквапом підійшла до дверей, і в облягаючому мерехтінні її вечірньої сукні було видно всі нюанси її важкої ходи і кожна красиво окреслена лінія її вишуканого тіла. У її волоссі мерехтіли червоні відблиски, а очі тепер, здавалося, світилися зеленим вогнем. Нік запитував, як він міг взагалі подумати, що вона безбарвна. Але вона від збудження залилася фарбою і набула напрочуд чарівну красу. Зелені очі чогось дуже хотіли.
  
  
  Його кісточки почало тягнути.
  
  
  «У темряві є щось заспокійливе, чи не так?» вона солодко співала. «Думай добре, Роберте. Я буду чекати тебе".
  
  
  Вимикач світла вимкнувся, і права рука Ніка миттєво безшумно діяла.
  
  
  Карла вийшла і зачинила двері. Нік почув клацання замку. Тоді не було нічого, крім абсолютної темряви, що давить, і тиші, яка не була абсолютною. Хтось в іншій кімнаті стогнав.
  
  
  Нік гарячково маневрував.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Було добре, що Розалінда підняла і приготувала Луїзу задовго до дзвінка Ніка, тому що дзвінок Ніка так і не надійшов. Натомість відвідувачі з'являлися у люксі Мілбанк-Монтес.
  
  
  Якби вона не увійшла до їхньої головної вітальні, Розалінда, можливо, не почула б звуку, поки не стало надто пізно, щоб щось із цим вдіяти. Але як би там не було, вона почула старі знайомі звуки, коли хтось намагався зламати замок, коли вона виходила з кімнати і йшла назад у внутрішній коридор. Вона зупинилася рівно настільки, щоб переконатися в тому, що вона чує, а потім кинулася коридором, замикаючи кожну двері, до якої приходила. До того часу, коли вона заштовхала вражену Луїзу в задній прохід, що веде до іншого виходу на сходовий майданчик, між ними і тим, хто міг їх шукати, опинилися дві надійно замкнені двері. Не кажучи вже про низку інших привабливо замкнених дверей по дорозі.
  
  
  "Ось, потримай це", - прошепотіла вона Луїзі. «Але, ради бога, тримай його подалі від мене».
  
  
  Луїза слабо посміхнулася і побачила, як Роз швидко поставила стілець під вхідні двері.
  
  
  «Не турбуйтесь про мене, – сказала вона. «Коли я була маленькою дівчинкою, у нас було ранчо, і мій батько навчив мене дещо про гвинтівки і пістолети. Це пістолет, з яким я знайома».
  
  
  Роза стала на стілець і виглянула з транця, відчуваючи приплив полегшення від того, що Луїза не тільки так добре тримала себе в руках, але, можливо, навіть могла допомогти. Їй краще, бо вона наполягла на своєму.
  
  
  Коридором біля номера Мілбанк ходив чоловік. Він виглядав дуже блідим і хворим, а капелюх, який він носив, низько насунутому на очі, не повністю приховував пов'язки, що закривали його шию і один бік обличчя. Розалінда посміхнулася до себе. "Торгова марка Ніка", - подумала вона з вдячністю.
  
  
  Десь усередині квартири відчинялися та зачинялися двері. Розалінда обрала найпростіший спосіб позбутися зловмисників: вона зателефонувала керівництву і з трепетом благала їх надіслати домашнього детектива та когось із них.
  
  
  двоє сильних чоловіків на допомогу. Мілбанка не було вдома, по квартирі кралися люди, і вона була так налякана. Чи не могли б вони поспішити…?
  
  
  Вони були дуже швидкі. Роберт Мілбанк був би більш ніж великодушний, якби він висловив свою вдячність. Розалінда дивилася через фрамугу, коли побачила, як забинтований чоловік підняв голову на звук ліфта. Минуло мить, потім він видав тихий свист. У коридорі повз нього пройшли двоє дуже м'язистих чоловіків. А потім один із них раптово повернувся на підборах і поставив запитання забинтованому чоловікові.
  
  
  Бліде обличчя злякалося, а губи заїкалися, намагаючись пояснити непереконливе пояснення, чому він тут. Потім він припустився помилки. Він утік.
  
  
  Один із м'язистих чоловіків легко спіймав його. Інший кинувся до дверей номера і постукав до них. По всій квартирі загриміли ручки дверей, і Розалінда почула чиїсь лайки. Стілець упав. Пролунав крик. Щось дуже спотикалося. Постріл. Ще один постріл. Крик та глухий удар. Другий стукіт у вхідні двері номера.
  
  
  Після цього було напрочуд легко переконати поспішно викликаного помічника менеджера не залучати співробітників Мілбанку до поліції.
  
  
  "Я скажу, що ми перехопили їх, коли вони намагалися проникнути в квартиру", - сказав він елейно. «Таким чином тебе нітрохи не потурбують, а ми… ну, ми… еээ…»
  
  
  "Мене не звинуватить у падінні на роботі", - прямо сказала Розалінда.
  
  
  «Е… цілком».
  
  
  «Що ж, ти можеш говорити все, що хочеш», – великодушно сказала Розалінда, – «якщо ти запевняєш мене, що мене більше не турбуватимуть сьогодні ввечері. Хтось», - додала вона загрозливо.
  
  
  «О, небеса, ні. О, звичайно ж, ні! При цій думці він з жахом підняв руки. «Але дозвольте мені запитати вас, чи бачили ви колись цих людей раніше. Це питання ідентифікації, мотиву...»
  
  
  "Простого крадіжки", - перервала його Розалінда. Нік все ще не дзвонив. Вона має дістатися до нього. Вона холодно подивилася на двох розпатланих бранців у кайданках. "Ні, я ніколи їх раніше не бачила", - сказала вона. «Хоч великий з поросячими очима справді схожий на мого знайомого, доктора Ніло Томаза з Лісабона». Вона весело засміялася. "Але це не може бути він, чи не так?"
  
  
  Помічник менеджера дружелюбно засміявся. "Ніхто б так не подумав", - погодився він. Він був радий, що ця жінка Монтес так добре це все перенесла. Вона могла б зчинити найжахливіший шум.
  
  
  Чоловік зі свинячими очима потріпав свою кровоточиву руку і похмуро глянув на Розалінду. Раптом на його обличчі спалахнуло світло впізнавання, і він почав гарчати.
  
  
  «Давай, витягни нас звідси», - скиглив перев'язаний чоловік. "Що чекати? Я хворий".
  
  
  Томаз і сам був досить хворим.
  
  
  Конвент покинув кімнату.
  
  
  Дві худорляві постаті, які через кілька хвилин непомітно вислизнули з Міжнародного Копа, були надто недбало одягнені для міського вечора, і все ж вони прямували до Клубу Каріока.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Його хребет, здавалося, розширювався. Грубий шнур зло врізався в його витягнуті кінцівки, коли жорстокий стрес став помітно сильнішим. Звідкись зверху він міг чути ритмічний гуркіт барабанів і спорадичний брязкіт тарілок. Якби він кричав від душі, ніхто б його не почув, окрім тих, хто чекав у сусідній кімнаті.
  
  
  Поверхня під ним повільно вигиналася вгору, змушуючи його спину викривлятися в агонії. Він вклав кожну унцію енергії та концентрації в ту єдину мотузку, яку він майже розв'язав і яка тепер була ще міцнішою, ніж будь-коли. Але тепер тіснота була іншою. Це було туго, тому що його руки були витягнуті до краю ... і щось було не так з вузлом. Сама напруга почала працювати на нього. Він напружив пальці і потяг. Шнур волочився по його руці, як розпечене вугілля. Темрява перетворилася з чорної на червону, що клубилася. Його тіло волало про пощаду. У міру того, як стійка висувалась, він відчував кожен лютий удар Сільвейро, як окремий вузол болю, а потім вузли зливались в одну велику потік агонії. І він, Нік Картер, був тією краплею. Але біль був ілюзією. Його не було. Єдине, що справді існувало в цьому червоно-чорному світі ударів, ударів, барабанів, тарілок і реву у вухах, була одна сильно напружена рука, і грубий шнур, який її рвав… пробивався, надто повільно, надто повільно, повз його зап'ястя… схопився за п'яту великого пальця… протягнув по ньому, як зашморг, намагаючись відірвати голову чоловікові… і раптово вивільнився. Його рука впала як мертва.
  
  
  Він відчайдушно працював пальцями, повертаючи до них життя. Його тіло видавало слабкі клацання – щось починає здавати
  
  
  . З кімнати за дверима, замкненою на два замки, пролунав гучніший звук.
  
  
  «Я не знаю, а якби знав, я б тобі не сказав – ах!»
  
  
  Голос Кабрала, що стогнув.
  
  
  Змучені пальці Ніка намацали пряжку ременя. Чорт забирай, ви працюєте марними пальцями, ви, виродки, відкривайте його, відкривайте, відкривайте!
  
  
  Його ліва рука взяла на себе все ниюче навантаження на верхню частину тіла і безжально відірвалася від ноги-товариша. На якусь шалену, розмиту мить, поки його пальці напружено чіплялися за пряжку, він подумав, що рука взагалі відірвалася і бовталася, обрубавшись, з поручня за ним. Потім його мозок очистився, і товста металева пряжка клацнула. Тремтячі пальці витягли заточене лезо. Його розум був криком агонії, а його рука перетворилася на важкокеровану шишку, він підняв вільну праву руку і відрізав мотузку, яка душила його ліве зап'ястя. Він недоречно запитував, чому замість них не використовували шкіряні ремені. «Мотузка болить ще більше», - вирішив він, врізаючись у руку. Укус чистої сталі був подібний до любовного поцілунку в порівнянні з муками і розривами його тіла.
  
  
  Він опустив ліву руку і дозволив їй упасти поруч із собою, щоб кров повернулася до його паралізованих пальців. Він лежав, задихаючись. Він знайшов ремінець на талії та розрізав його лезом. Він відірвався. Тіло, яке кілька секунд тому здавалося висохлою морською зіркою, здавалося, стислося і знову набуло своєї нормальної форми. Його спина різко затріщала, коли він змусив себе спочатку сісти, а потім нахилитися, щоб атакувати мотузки, що зв'язують його ноги. Він ворушив ними, поки працював, наказуючи їм знову жити.
  
  
  Одна нога все ще була затиснута в лещатах грубої мотузки, коли він почув рух біля дверей. З багато прикрашеної кімнати нагорі тонко завила труба. Він відчайдушно атакував ліву ногу. Замок клацнув, коли обірвалася остання нитка, і він незграбно зістрибнув з вішалки, глибоко ковтаючи затхле повітря і змушуючи свої розтягнуті м'язи виконувати свою роботу.
  
  
  "Двоє з них", - подумав він раптово. Їх буде двоє. Він кинувся до стіни поруч із дверима і гарячково кинувся в пошуках чогось, що можна було б використовувати як зброю. Нічого. Нічого, окрім леза, за яке капала його власна кров.
  
  
  Двері відкрилися. Світло із зовнішньої кімнати висвітлило – трьох людей! Його спантеличений мозок рухався так само незграбно, як і його невпевнені ноги. Три? Один великий, з гарним розбитим обличчям. Один у облягаючій блискучій сукні. І одна маленька фігурка…?
  
  
  Те, що сталося далі, здавалося, відбувалося в уповільненому темпі, хоча розум намагався сказати йому, що він єдиний, хто рухався надто повільно.
  
  
  
  
  
  
  І маленька бабуся закричала
  
  
  
  
  
  «Світло, Мартіне. Тобі сподобається його обличчя. Воно навіть гірше твого!» Карла гортанно посміхнулася.
  
  
  Здоров'як увійшов до кімнати і потягнувся до вимикача. Нік відскочив від стіни і стрибнув, простягнувши маленький смертоносний клинок. Він ударив швидше, ніж думав, - не по обмацувальній руці, а по міцному мускулистому горлу. Кисть розірваної руки здригнулася під грубим підборіддям. Його ліва рука встромила лезо глибоко в шию - один, два, три рази в швидкій послідовності, перш ніж Мартін зміг зробити більше, ніж просто ахнути від подиву. Потім він видав крик тваринної туги і відчайдушно вдарив. Нік знову завдав удару, віддавши йому всю свою відчайдушну енергію. Він незграбно покотився, щоб уникнути рук, що накинулися на нього з дивовижною силою, хвилювався, ухиляючись, відчайдушно молячись, щоб сила повернулася до його власних скалічених м'язів. Шалений смертельний удар Мартіна потрапив у маленьке лезо колючої руки Ніка. Десь у темряві він упав на підлогу.
  
  
  Він щосили встромив твердий край долоні в шию, що кровоточить, і Мартін востаннє зім'явся. Нік сів поруч із ним і гарячково почав шукати зброю. Ніхто. Впевнена свиня, мабуть, залишила його в іншій кімнаті.
  
  
  У міру того, як час минав, він усвідомлював жахливий булькаючий звук у горлі Мартіна. Він бачив, як дві фігури гойдаються біля дверей, і знав, що хтось кричить. А потім його приголомшений мозок різко сфокусувався.
  
  
  Для нього це були погані новини.
  
  
  Він перестрибнув через тіло колись красивого чоловіка і кинувся у зовнішню кімнату до двох фігур, що борються. Як він знав, однією з них була Карла. Іншою була Луїза. Руки Карли були притиснуті до її горла, а рот Карли плювався брудом і ненавистю.
  
  
  "Відпусти її!" Сільвейро істерично крикнув: «Іди з дороги!» Інший голос закричав: Ні, Карла, немає Карла, ні! Стілець з гуркотом упав. Кабрал був там, пов'язаний, як індичка, але все ще брикався.
  
  
  
  - Я зламаю їй шию, Мілбенку, просто на ваших очах! - крикнула Карла,
  
  
  Нік вдарив кулаком по її обличчю і відірвав зчеплені руки від Луїзи. Він обійняв гарну шию Карли і відсторонився. Потім сліпучі вогні знову спалахнули в його голові, і він поринув у нову темряву. Хтось жорстоко вдарив його ногою, коли він упав.
  
  
  Він міг чути дюжину звуків із різною чіткістю. Важке дихання. Стогін. Рядок порожніх слів. Стук не дуже далеких барабанів. Бурхлива дискусія двома голосами, що гарчать - Сільвейро і ще одного чоловіка. Скрип дверей. Які двері…? Він зробив кілька довгих глибоких вдихів і розплющив очі.
  
  
  Він не знав четверту людину в кімнаті, але порахував до дванадцятої і відчув себе дивно щасливим. Що було навіть краще, кров текла його венами, а його руки і ноги, здавалося, частково відновили свою гнучкість.
  
  
  Карла впала на обтягнутий парусиною стілець, тримаючись за голову і лаючись. Луїза лежала на підлозі поруч із впалим Кабралом. Вона стискала його руку і тихо плакала.
  
  
  Жінки жінки! Нік подумав про себе. А що сталося з іншим?
  
  
  "Заради бога, звідки мені знати?" – сказав незнайомець. «Я сказав тобі, вона підійшла до дверей, коли я завернув у куток. У мене немає очей на потилиці. Вона намагалася прокрастися, коли я повернувся і впіймав її. Вона була одна, говорю вам. Що мені було робити, дозволити їй піти, доки я полював за іншою? Заради бога, як ви справляєтеся з усім..."
  
  
  "Заради Бога! Заради Бога! Це все, що ти вмієш говорити, Мендесе? Карла раптом підвелася зі стільця. «Забирайся звідси і знайди її. Я розірву твоє брудне серце, якщо ти повернешся без неї. Ти, Луїсе, дурна свиня. Зв'яжи це істота знову. Я ще не перестала з ним розмовляти». Вона обернулася і плюнула у бік Ніка. Він спостерігав за нею з-під закритих віків і спокійно відпочивав. Так чи інакше це був грандіозний фінал.
  
  
  "Дивись, Карла", - прогарчав Сільвейро. Що примушує тебе думати, що ти маєш право так зі мною розмовляти? Ти була така зайнята, стрибаючи з ним у ліжко і встаючи з ним, що ми випадково дізналися, хто він такий.
  
  
  "Ви припиніть це!" - прошипіла вона. Вона була яскравим кольором - зелені очі, червоні нігті, червоні губи, червоні щоки, мерехтлива сукня, що привабливо облягає її пишне тіло. «Роби, як я тобі говорю. Мендесе, піди і знайди цю жінку».
  
  
  Карла! Використовуй свою голову». Сільвейро сказав наполегливо. Як він збирається її знайти? А якщо нам знадобиться ще одна людина тут? Коли Мартін пішов...»
  
  
  "Зайва людина!" вона плюнула. "Хто інший?"
  
  
  Сільвейро вважав за краще проігнорувати питання. «Вісенте та Томаз вже шукають її. І чи не думаєте ви, що вона теж може прийти сюди?
  
  
  Карла стояла спиною до Ніка, але він бачив, як її тіло напружилося.
  
  
  "Ти не завжди зовсім дурний, Луїсе", - пробурмотіла вона. «Ти маєш рацію, вона все ще може прийти. Можливо, вона увійде та привітно привітається. Ти так думаєш? Мендес! Повернися до тих дверей. І впусти її ввічливо, якщо вона має прийти».
  
  
  «Стривайте, Мендесе, - сказав Сільвейро. «Допоможи мені спочатку пов'язати цих двох. З мене вже достатньо хитрощів».
  
  
  Карла зневажливо засміялася.
  
  
  «Тепер для зв'язку потрібні двоє. Який ти чоловік? Але вона, схоже, прийняла це, бо обернулася і задумливо подивилася на Ніка. «Тоді зв'яжи його і зроби це як слід. Я поговорю з маленькою Луїзою. Можливо, вона пояснить, чому прийшла сама. І де її новий друг».
  
  
  Луїза сиділа нерухомо і мовчки, сльози висихали по її щоках, а руки незручно тримали Кабрала, коли він лежав боком на підлозі, замкнений у своєму кріслі. Кабрал застогнав, поступово прокидаючись.
  
  
  І Сільвейро, і Мендес були напоготові. Вони підійшли до лежачої постаті Ніка, ніби він був якоюсь дивною твариною, яка могла раптово схопитися і кинутися на них. Це було приблизно те, що він змушений був зробити.
  
  
  Почався скрипливий звук.
  
  
  Сільвейро невпевнено озирнувся. Карла необережно схопила Луїзу за волосся і грубо кинула на підлогу.
  
  
  Нік повільно перекинувся і, хитаючись, підвівся на ноги з напівпіднятими руками, ніби в нього не було сил більше нічого не робити.
  
  
  Скрип продовжувався. Він не міг дивитись. Але йому здалося, що він відчув найлегший подих протягу.
  
  
  "Досить", - стомлено сказав він. "Досить." Два пістолети невблаганно націлювали на нього. «Карло, дай дівчину спокій. Вона не має до цього жодного стосунку». Він похитнувся на підборах і мало не впав. "Я попросив її прийти, тому що Розіта не піде. Я подумав, можливо ... якийсь якийсь
  
  
  тяжіння. Її вітчим, розумієте… - він безладно замовк і заплющив очі.
  
  
  Карла посміхнулася до нього. "Так ти думаєш, що все ще можна торгуватися", - м'яко сказала вона. "Що ж, можливо, ти зможеш". Вона сильно вдарила Луїзу по обличчю. Хто це візьме? Ти чи вона?» Маленька щелепа Луїзи стиснулася.
  
  
  "Карла, не треба", - простогнав Нік. «Роби зі мною все, що хочеш. Не роби цього з нею».
  
  
  "Щось мені подобається?" - М'яко сказала Карла.
  
  
  Нік зробив паузу для ефекту.
  
  
  "Так", - смиренно сказав він, притиснувши підборіддя до грудей.
  
  
  Карла повільно пішла до нього через заповнену мотлохом кімнату.
  
  
  "Будь обережна, Карла!" Сільвейро різко попередив її. «Не підходь до гармат. Мендесе, йди туди і стеж за ним».
  
  
  Під приводом спостереження за рухом Мендеса Нік швидко глянув у стелю. Квадратний отвір показував те місце, де раніше квадратного отвору не було. Його серце забилося швидше. Звичайно, навряд чи це був хтось інший, крім троянд.
  
  
  "Я буду обережна", - пробурмотіла Карла. Вона зупинилася за кілька футів від Ніка і трохи осторонь. «То ти зробиш усе, що скажу? Розкажи мені все, що я хочу знати?
  
  
  "Що ще мені робити?" - принизливо спитав він. "Мені довелося."
  
  
  Він почув один різкий удар над собою.
  
  
  "Що це було?" Сільвейро обернувся, шукаючи очима.
  
  
  Карла нічого не помітила.
  
  
  "Я не вірю тобі", - м'яко сказала вона. І її пальці метнулися через щілину між ними і ковзнули по його очах.
  
  
  "Тепер це не так уже й погано!" він бурхливо заревів і стрибнув. "Пепіто!"
  
  
  Це було дивне слово для бойового кличу, але це було те, що було.
  
  
  Він упіймав Карлу за руку, повернув її і вдарив їй по Мендесу. Чоловік відсахнувся і втратив рівновагу, але пістолет все ще тримав. Він зробив шалений постріл, який врізався в стіну позаду Ніка. Нік глибоко зітхнув і затримав подих, притягуючи до себе Карлу, болісно скручуючи її руки за спиною. Він притиснувся до стіни, маневруючи з боку на бік, щоб використовувати проти Мендеса і Сільвейро.
  
  
  "Стріляй у дівчину!" закричала Карла. «Відпусти мене, ти…» - вона назвала його таким жахливим, що навіть смішним ім'ям. «Луїс! Візьми її! Стріляй у Луїзу!»
  
  
  Нік швидко хитнув її у жахливій пародії на танець.
  
  
  Ударні знову заграли у нічному клубі десь над їхніми головами. «Мабуть, у ряді випадків вони їм дуже придалися, – похмуро подумав Нік, вальсуючи.
  
  
  Боже, це зайняло багато часу. Він навіть не чув, як воно впало.
  
  
  "Люк!" - раптом крикнув Сільвейро і кинувся геть від Ніка та Карли та їхніх дивних обіймів. "Відкрито!" Він підняв пістолет і швидко вистрілив у отвір. Мендес обернувся до нього.
  
  
  "Мендес!" Карла істерично закричала. «Стріляйте в Луїзу, говорю вам! Витягніть мене звідси!»
  
  
  Прокляття. Мендес знову насторожився. Проте він спробує. Потрібно дістати пістолет.
  
  
  Використовуючи Карла як таран, він атакував Мендеса. Але ноги Карли заважали йому. Крім того, вона жорстоко вкусила його за горло. Його голова сіпнулася назад, і Мендес ухилився від нього. Сільвейро знову вистрілив. А потім, як не дивно, зітхнув і впустив пістолет. Він захитався на мить, повис, як дерево, що падає, і впав. Карла відчайдушно чинила опір, лаючись і плюючись. Мендес перестав ухилятися і стояв там, спостерігаючи за ними, як чоловік, що дивиться сутичку, яка, як він знає, була підлаштована. Потім він теж упав на підлогу. Карла раптово впала в обіймах Ніка. Він кинув її, як мішок з картоплею, і кинув швидкий погляд на Луїзу та Кабрала. Обидва були нерухомі й мовчали. Але їхні очі були розплющені.
  
  
  Його легені розривалися. Він спіткнувся про Карла і попрямував до відкритого люка. Зібравши свої напружені м'язи, він стрибнув. І схибив. «Господи Ісусе, – подумав він. Ти старішаєш, Картер. Плями танцювали перед його очима, коли він схопив стілець і засунув його в отвір.
  
  
  Він один раз свиснув і з болем потягнувся до темної кімнати з вікном. Його пальці зісковзували, і він відчув, що падає назад, коли маленькі сильні руки досягли його і допомогли йому підвестися.
  
  
  "О, Нік ..." - прошепотів низький голос. «Швидко, до вікна. Надворі нікого немає».
  
  
  "Закрийте пастку", - пробурмотів він. "Треба ... тримати їх ... під".
  
  
  Він спіткнувся об вікно і впав навколішки. Люк за ним зачинився. Він почув, як вікно відчинилося, і відчув, як її руки ковзнули під його руки і потягли його вгору. Його голова лежала на підвіконні, і він дивився в темну прохолодну ніч. Він глибоко зітхнув. Глотки солодкого чистого повітря ринули в його легені.
  
  
  «Троянда…» - пробурмотів він. «Роз. Гарна дівчинка. Мила дитина".
  
  
  Вона з тривогою присіла поряд з ним, струнка, але зовсім не як хлопчик у
  
  
  брюках, що обтягують, які вона обрала для того, щоб залізти у вікна і підкинути невелику таблетку нервово-паралітичного газу під назвою Пепіто. Він поцілував м'які, трохи розплющені губи і відчув себе неймовірно освіженим.
  
  
  "Вони жахливо завдали тобі біль", - прошепотіла вона.
  
  
  "Ви повинні побачити інших хлопців", - весело сказав він. "Давай зараз. Ми ще маємо роботу».
  
  
  Вони відчинили люк і повернулися в підвальні приміщення, в яких було стільки жаху. Затамувавши подих, Нік почав пошуки Вільгельміни і Хьюго і знайшов їх тільки тоді, коли він відкрив велику шафу в кімнаті тортур. Він знову підвівся на повітря. Розалінда вже була там.
  
  
  "Скільки?" прошепотіла вона.
  
  
  «Ще кілька хвилин. Розв'язаний Кабрал?
  
  
  Вона кивнула головою. «Виглядає погано. Але він має це зробити».
  
  
  "Йому краще", - похмуро сказав Нік. «Бідний ублюдок. Давай спершу спробуємо підняти їх сюди».
  
  
  Працюючи з шаленою швидкістю і щосили, вони перемістили стіл під люк, підняли мертві вантажі Луїзи та Кабрала у верхню кімнату і підперли їх біля вікна.
  
  
  "Залишайся тут", - наказав він. «Пора майже. Я закінчу сам».
  
  
  Він знову спустився вниз.
  
  
  Найдивнішим у ньому були очі. Тепер вони дивилися на нього, спостерігаючи за кожним його рухом. Але так працював газ, і отак він почав стиратися. Ніхто ще довго не рухався. Але вони могли спостерігати його, і вони це зробили.
  
  
  Він повернувся до кімнати тортур і пройшовся по шафах, швидко вибравши кілька документів та мікрофільмів. Решту мав знайти хтось інший, навіть якби це була поліція. Він знав, що вони будуть зачаровані свідченням того, що штаб-квартира китайських комуністів у підвалі розкішного клубу Каріока.
  
  
  Хтось у сусідній кімнаті застогнав. Це здавалося цілком підходящим.
  
  
  Нік вийшов із кімнати тортур і подивився на своїх жертв. Вони дивилися на нього у відповідь.
  
  
  Він узяв себе до рук. Їм не можна було дозволити жити.
  
  
  Губи Сільвейро затремтіли, коли Х'юго кинувся до його серця. Мендес спробував рушити з місця. І помер.
  
  
  Карла…
  
  
  Карла почала безмовно бурмотіти, коли Нік підійшов до неї. Було ще одне, у чому він хотів бути абсолютно впевненим. Його рука опустилася між м'якими твердими грудьми, яких він раніше торкався в інших умовах... і він знайшов ключ. Золотий ключик на якому був номер Один.
  
  
  Звуки, які вона видавала, перетворилися на слова. Але слова були безглуздими. Це була балаканина дуже маленької дитини, спотворені блукання старої… старої… старої… немислимо старої жінки.
  
  
  Її обличчя було змарнілим і безбарвним. Очі були тьмяними та каламутними. Вона почала корчитися на підлозі, і дивні слова стали дикішими. Вона закричала.
  
  
  Він стояв над нею і дивився на те, що залишилося від жінки, що корчилася під ним на пляжі. І він досить побачив за своє життя, щоб знати, що тьмяні очі ніколи не проясняться, що рухи, що гойдаються, ніколи більше не будуть нічим іншим, як судомними викривленнями, що дикий лепет слів ніколи не зможе сформувати зрозумілий людський зразок. Він дивився на неї і думав багато про що: про чоловіків, що померли від його руки, про чоловіків і жінок, які померли від її руки, і про тих, хто залишився.
  
  
  Хьюго встромився.
  
  
  Нік відвернувся і залишив її. Він стрибнув через люк і закрив його від страшного звуку в цій кімнаті смерті.
  
  
  Карла Ленглі продовжувала кричати.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Нік застогнав уві сні і прокинувся. На мить він відчув озноб, ніби щось життєво важливе залишилося незробленим, але потім згадав, що все, що від них залишилося, було надійно пояснено. Він згадав звук барабанів, труби та крик; швидкий вихід із вікна на провулок; Луїза погладжувала руку Переса Кабрала, коли вони сиділи, знітившись, у розкішній вітальні свого люкса, і говорила: «Пробачте мені… будь ласка, вибачте мені…» І Кабрал бурмоче: «Вона б пишалася тобою. Я також любив її. Ви не уявляєте, як я її любив. "
  
  
  Треба було зв'язати сотню вільних кінців. Завжди були. Але вони мали задум для того, щоб Кабрал розповів поліції, і залишалося достатньо часу, щоб відточити її. Томаз і Сліпі були єдиними рештою, хто знав достатньо, щоб завдати незручності Мілбанку та Монтесу, і вони ховали свої голови, щоб врятувати свої шиї, і випадково прикрити Ніка та Розалінду тим, чим вони були.
  
  
  Розалінда перекинулася уві сні. Він ніжно торкнувся її хворими пальцями і відчув, як вона прокидається.
  
  
  «Нік… милий. О, Нік, мені снилося...»
  
  
  "Я теж", - пробурмотів він. "Дозвольте мені тримати вас. Дозвольте мені тримати вас
  
  
  ти близька і любиш тебе”.
  
  
  «Просто притисніть мене до себе і дай поспати», - сонно прошепотіла вона.
  
  
  Його руки обійняли її. Його тіло боліло, а обличчя було в синцях і опухлих, але, крім цього, з ним усе було гаразд. Зовсім нічого.
  
  
  І з нею також.
  
  
  «Я думав, ти сказав, що хочеш спати», - сказав він через кілька хвилин.
  
  
  "Ще ні. А ти?"
  
  
  "Ні."
  
  
  Це був довгий, чудовий час, перш ніж вони це зробили.
  
  
  
  
  
  
  
  
  Circle of Scorpions
  
  
  
  
  Нік Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Коло Скорпіонів
  
  
  Присвячується співробітникам таємних служб Сполучених Штатів Америки.
  
  
  Перша глава.
  
  
  Було рівно п'ять тридцять, коли Нік Картер увійшов до Дубової кімнати готелю "Плаза" на Манхеттені.
  
  
  Його побачення було на п'ять годин, але вона все ще чекала в барі, порожні стільці були по обидва боки від неї.
  
  
  На ній була зелена сукня, скроєна з матеріалу, достатнього для того, щоб закривати повні вигини її тіла. Підійшовши ближче, Картер помітив, що її вогненно-руде волосся було зачесане вгору театрально.
  
  
  Він усміхнувся. Зачіска була його пропозицією.
  
  
  Пальці з пазурами на кінцях стискали Манхеттена.
  
  
  "Вітання." Він провів губами по її щоці, а потім зробив те саме з тильною стороною долоні.
  
  
  «Нік, я почала запитувати».
  
  
  «Вибач, що запізнився. Ви знаєте нас, магнатів».
  
  
  Картер влаштувався на табуреті поруч із нею, коли перед ним з'явився бармен із широкою усмішкою на обличчі.
  
  
  "Як зазвичай, сер?"
  
  
  "Ага", - кивнув Картер і через десять секунд пригощав хтиву руду чивасом, акуратним, за винятком одного кубика.
  
  
  "Нам, Наомі".
  
  
  «До іншого чудового вечора». Вона обернулася до нього і посміхнулася. Її щедрий рот був покритий надто щедрим шаром блискучої помади. Ти розумієш, що ми зустрілися тут цілих два тижні тому?
  
  
  "Вони пролетіли", - відповів він хрипким пошепком. «Але важливішим за минуле є майбутнє… сьогодні ввечері».
  
  
  «Ну ось бачиш», - промуркотіла вона, тремтячи віями.
  
  
  "Так, - подумав Картер, - я не можу більше чекати, як і Девід Хок та AX!".
  
  
  Саме вранці голова надсекретної служби Америки зателефонував Killmaster назад у Вашингтон для брифінгу.
  
  
  "Скільки ще, N3?"
  
  
  «Я думаю – я сподіваюся – сьогодні ніч. Гаррет готовий?
  
  
  «Готовий і чекає. Він уже тиждень охолоджує п'яти у Нью-Йорку».
  
  
  Картер відчув, як хвиля тепла пройшла по його очах. Останні два тижні він викликав Наомі Бартінеллі щовечора.
  
  
  Об'єкт: Спокуса, щоб помістити себе і Ела Гарретта - резидента AXE в галузі електроніки та комп'ютерного генія - у її квартиру.
  
  
  «Я намагаюся щосили, сер. Жінка любить грати у важкодоступні місця».
  
  
  Хоук посміхнувся. «Згідно з твоєму досьє, Нік, зазвичай це займає не більше трьох вечорів, щонайбільше чотири».
  
  
  Картер дозволив своїм губам зобразити посмішку. «Не кожна жінка займається такою складною справою, сер. Мені треба завоювати її довіру – змусити її думати, що мені потрібні лише її численні чари».
  
  
  Тепер, дивлячись на ці чари, укладені в шовковисту сукню, що обтягує, Картер тихенько посміхнувся.
  
  
  "Що тут кумедного?"
  
  
  "Просто подумав, як мило і ... бажано ти виглядаєш", - відповів він недбало, тепло. "Готові ще випити?"
  
  
  Вона перевернула склянку між червоними губами. "Зараз я."
  
  
  Картер погнув палець, і бармен повернувся, все ще посміхаючись.
  
  
  «Ще два, – сказав Картер.
  
  
  Вони обом замовкли, спостерігаючи, як бармен поспішає змішати напої. Коли він повернувся, їхні ноги стикалися, коли вони потягнулися до них.
  
  
  Іскра пролетіла негайно.
  
  
  Що це буде, Наомі? Вечеря? Чи ми маємо відразу перейти до десерту?»
  
  
  Вона посміхнулася. - «Давай спочатку пообідаємо». Між різцями був невеликий проміжок, що псує в іншому красивий набір зубів. "Я голодна.
  
  
  "Я теж, - посміхнувся він, - але не на вечерю".
  
  
  "Я казала тобі, Нік", - сказала вона, і її м'які карі очі іскрилися від напоїв. «Мені подобається, коли мене спокушають. А спокуса починається з вечері».
  
  
  "Добре. Тут?"
  
  
  "Як щодо романтичного місця?"
  
  
  Як щодо маленького французького ресторанчика на Іст-Сайді? Їжа чудова, офіціанти роблять все, окрім чищення взуття, а при свічках так романтично, що ви не бачите, з ким ви їсте, якщо не посміхнетесь».
  
  
  Вона глянула на сукню. "Як ви думаєте, я досить добре одягнена?"
  
  
  "Ти виглядаєш досить добре, щоб піти куди завгодно", - відповів він, чекаючи, коли через стелю пролетить блискавка, щоб покарати за таку брехню.
  
  
  Вона облизнула губи кінчиком язика. "Добре, якщо ви кажете так."
  
  
  Картер повільно відпив другий ковток, спостерігаючи за нею. Він намагався не дозволяти своєму погляду затримуватися надто довго на її декольті, де щоразу, коли вона вдихала і одночасно підносила склянку до губ, відбувалася цікава битва стримування.
  
  
  Він вирішив, що буде справжньою перевіркою своєї уяви - уявити, як би вона виглядала, якби сиділа з повністю розкутими грудьми.
  
  
  Вона допила свою склянку і торкнулася його руки. «Я готовий іти будь-коли, коли ти скажеш».
  
  
  * * *
  
  
  Ресторан був маленьким, затишним і таким самим тьмяним, як запам'ятав Картер. Він належав шведу з дружиною-італійкою, але мали французький кухар.
  
  
  З того часу, як Картер востаннє обідав тут, нічого не змінилося, крім цін. Вони потроїлись.
  
  
  Стіни були вкриті такими ж червоними оксамитовими портьєрами, тими самими копіями картин з Лувру в багато прикрашених золотих рамах і такими ж всюдисущими офіціантами.
  
  
  Ще до того, як очі Картера встигли звикнути до приглушеного освітлення, присутність Наомі Бартінеллі виділилася в кімнаті, ніби в неї потрапив прожектор.
  
  
  Якби посадив їх один навпроти одного за один із найбільш відокремлених та інтимних столів, він міг бачити жінку, як смолоскип у темній ночі. Її вогненно-руде волосся, покладене високо на маківці, було схоже на маяк, а яскраво-зелене плаття на тлі її білої шкіри виділялося на тлі основного червоного декору кімнати.
  
  
  "Не могли б ви замовити напої, сер?" - спитав чоловік приглушеним голосом, який відповідав загальним тоном кімнати.
  
  
  Картер замовив, а коли подали напої, він зробив складну постановку замовлення вечері легкою французькою.
  
  
  Наомі Бартінеллі була вражена. Вона мала бути здивована.
  
  
  «Я не знав, що ви говорите французькою».
  
  
  «Ах, моя люба, я роблю багато речей, про які ти не знаєш. Я маю багато справ у Франції, а також у кількох інших країнах».
  
  
  Вона зітхнула та відпила свій напій. "Я постійно спілкуюся з людьми у Франції, Німеччині та Іспанії, але ніколи не можу туди поїхати".
  
  
  «Про? Просто яким бізнесом ти займаєшся? Ти ніколи про це не згадував.
  
  
  Вона знизала плечима. «Я граю із комп'ютерами. Я… ну, скажімо так, передаю речі».
  
  
  "Ваш офіс тут, у місті?"
  
  
  Вона кивнула головою. «Я працюю поза квартирою. Так зручніше, і…»
  
  
  "І…?"
  
  
  "Нічого", - сказала вона, знову знизуючи плечима, коли хмара пролетіла над її очима.
  
  
  Картер не наполягав. Він точно знав, що вона робила, для кого вона це робила і чому працювала поза своєю квартирою; це було приватно.
  
  
  А конфіденційність як для Наомі, так і її клієнтів була дуже важлива.
  
  
  Серед її клієнтів були торговці зброєю та контрабандисти, а також адвокати злочинного світу, які хотіли сховати чи відмити гроші за кордоном. Вона укладала контракти на все, від наїзду на літак за кордоном або на щось просте, наприклад, листування між ненадійними друзями, які не хотіли використовувати звичайні та записувані засоби зв'язку.
  
  
  Наприклад, якщо терористична група хотіла купити кілька сотень гвинтівок, вони шукали брокера. Брокер через комп'ютер Наомі повідомить світових викрадачів зброї. Доступний список повернеться, і вона передасть його.
  
  
  Якби угода була укладена, Наомі також могла б вказати купівлю та місце доставки та, використовуючи певні коди, гарантувати, що обидві сторони зможуть безпечно здійснити обмін.
  
  
  Це була невелика витончена операція, яка потребувала дуже яскравого розуму в комп'ютерних системах та знання світової злочинності.
  
  
  Незважаючи на відсутність смаку і класу, Наомі Бартінеллі дійсно мала такий розум. Лише після кількох тижнів зондування AX знайшла її ахіллесову п'яту.
  
  
  Вона дуже багато працювала. Нікому не довіряючи, їй зазвичай доводилося залишатися у своїй квартирі біля комп'ютерів двадцять чотири години на добу.
  
  
  Наомі Бартінеллі була дуже самотньою жінкою.
  
  
  "Хочете цигарку?"
  
  
  "Я не курю, пам'ятаєш?"
  
  
  Картер посміхнувся. «Дорога, Наомі, ти обмежуєш свої напої, стежиш за своїм харчуванням, рідко виходиш на вулицю і ніколи не розважаєшся, і ти не куриш. У тебе немає жодних вад?»
  
  
  "Думаю, що ні", - скромно сказала вона. Потім вона довірливо нахилилася до нього, її гігантські груди погрожували вирватися з їхнього ув'язнення. «Я займаюся дивним бізнесом. Скажімо так, якби я була довго у місті, мої клієнти не схвалили б це».
  
  
  "Готовий посперечатися, що вони зроблять це", - подумав Картер, але йому вдалося зберегти незворушність.
  
  
  «Я дуже сподіваюся, Наомі, що в тебе є хоча б одна вада. Знаєш, чоловік може чекати лише так довго».
  
  
  Він бачив, як на її обличчі з'явився легкий рум'янець, який потім збільшився. Він спостерігав, як рожевий відтінок збентеження спускався її шиєю і наповнювався багатством плоті над ліфом її сукні.
  
  
  Картер щосили намагався не дивитись на гіпнотизуючий феномен. Він ніколи раніше не бачив, щоб жіночі груди червоніли.
  
  
  Він вирішив підштовхнути його. "Добре?"
  
  
  "Я думаю, - запинаючись, сказала вона, - очікування закінчено".
  
  
  "Чудово."
  
  
  На щастя, офіціант з'явився вкотре, роблячи подальші коментарі зайвими.
  
  
  Прийшла їжа, а з нею сомельє. Картер продовжував діяти, довго обговорюючи вибір вина із сомельє. Зрештою, він зупинився на відносно скромному Pommard 67.
  
  
  Вони обидві їли від душі Наомі через свій розмір. Картер, тому що йому потрібна була їжа, щоб компенсувати ефект, який почали надавати напої. Він мав багато справ у цей конкретний вечір, і він не хотів себе обмежувати.
  
  
  Він подивився на годинник, коли вони допили десерт та каву. Було вже десять хвилин, настав час переходити до справи.
  
  
  Ресторан виконав своє завдання. Він зачарував її, завоював та пообідав, як космополітичний бізнесмен, яким він здавався.
  
  
  «Наомі, ви мене на хвилинку вибачте? Я маю зателефонувати… у справі».
  
  
  "Звісно."
  
  
  Він знайшов телефон-автомат біля залів очікування та набрав номер по пам'яті.
  
  
  Ел Гаррет підняв слухавку після першого дзвінка.
  
  
  "Це я. Сьогодні вночі".
  
  
  "Господи, час!"
  
  
  «Все добре приходить до тих, хто чекає, Ал».
  
  
  Ти можеш так сказати. Принаймні, ти трахатимешся».
  
  
  «Боже, ти вульгарний. У тебе готове спорядження?
  
  
  "Чорт, так. Коли?"
  
  
  «Ми їдемо звідси хвилин за десять. Зачекайте приблизно до опівночі, а потім приходьте».
  
  
  "Той самий сигнал?"
  
  
  "Вірно ... світиться двічі".
  
  
  "Ти впевнений щодо собаки?" — спитав Гаррет тремтячим голосом.
  
  
  Картер посміхнувся. "Сподіватимемося".
  
  
  "Чорт тебе забирай, Картер".
  
  
  "Поки що, Ал".
  
  
  * * *
  
  
  Він довіз її до 85-ї вулиці та її квартири. Це була 20-поверхова висотна будівля зі швейцаром та телевізійною охороною у коридорах та ліфтах.
  
  
  Це було ніщо порівняно з трьома замками на її дверях та сигналізацією, яку вона відключила просто у маленькому під'їзді. Але Картер знав, що є ще один елемент безпеки, який використовувала Наомі для захисту секретів свого маленького бізнесу.
  
  
  Він стояв, весь за сто п'ятдесят фунтів свого тіла, приблизно за п'ять футів від Картера, його губи скривилися над блискучими зубами.
  
  
  "Ой, - сказав Картер і проковтнув, - який гарний доберман".
  
  
  «Його звуть Гордо. Не хвилюйтеся, він нікого не чіпатиме, поки я буду в квартирі».
  
  
  "А коли тебе нема?"
  
  
  "Він навчений вбивати". - Вона сказала це майже як пізню думку.
  
  
  Гордо був головною причиною того, що Картер змушений був зіграти Казанову, щоб отримати необхідну інформацію. Хлопці, які зламали AX, вигадали, як зламати майже всю систему безпеки, щоб Наомі Бартінеллі не знала, що вони там були.
  
  
  Каменем спотикання був доберман Гордо.
  
  
  "Йди, Нік, все гаразд".
  
  
  "Ти впевнена?"
  
  
  «Звичайно», - хихикнула вона. "Дай мені своє пальто".
  
  
  Він зробив це і підійшов до Гордо. "Не могли б ви сказати йому, щоб він прикрив зуби?"
  
  
  "Гордо".
  
  
  Дивовижний. Обрубок хвоста почав виляти, і язик висунувся, щоб лизнути по руці Картера. З його пальців капала вода, коли Наомі підійшла до нього ззаду і притулилася своїм великим тілом до його спини.
  
  
  Картер повернувся, і вона трохи поворушилася навшпиньки, щоб піднести свої губи до нього.
  
  
  Їй не довелося підніматися далеко.
  
  
  Її язик пробився між його губами, і її груди палко притиснулися до його грудей.
  
  
  Вогонь одразу почав розгорятися в його тілі, але це супроводжувалося раптовим усвідомленням того, що вся її обережність і сором'язливість були розвіяні за вітром.
  
  
  «Ти ж не дуришся, коли зважишся, щоправда, Наомі».
  
  
  "Ні. Я надто довго чекала".
  
  
  "Де спальня?"
  
  
  "Там."
  
  
  "А бар?"
  
  
  "Там."
  
  
  «Чому б тобі просто не зняти свої… туфлі, притиснути подушку до узголів'я та влаштуватися зручніше?» - Недбало запропонував він. «Я приготую напої. Що ви хочете?"
  
  
  "Просто Perrier і лайм для мене", - сказала вона і знову цмокнула його в губи. "Я не хочу притупляти свої почуття".
  
  
  Злегка засміявшись, вона пішла, і Картер попрямував до бару. Гордо плентався за ним, насторожено, але він розтирав Картерові ногу, і тепер його хвіст рухався як божевільний.
  
  
  «Милий Гордо, милий песик».
  
  
  Мова знову облизала його руку.
  
  
  Картер оглядав квартиру, поки наливав та перемішував. Він заглянув до спальні, куди пішла Наомі. Вона не була крихітною, але й недостатньо великою, щоб бути головним люксом.
  
  
  Невеликий бар служив перегородкою між обіднім альковом та великою вітальнею. На протилежному боці вітальні було два виходи: один із ґратчастими дверима, а інший наприкінці короткого холу.
  
  
  Картер вгадав кухню та спальню.
  
  
  За цими другими дверима буде офіс Наомі Бартінеллі та комп'ютери.
  
  
  Собака шльопав йому по п'ятах, коли він ішов коридором у першу спальню.
  
  
  Вона була точно так, як пропонував Картер, притулившись до ліжка, поклавши голову на подушку і знявши туфлі. Він подумав, що, можливо, вона б подолала всю свою сором'язливість і роздяглася.
  
  
  Але вона цього не зробила. Натомість вона лежала там, більше схожа на переляканого переляканого підлітка, ніж на овдовілу жінку років тридцяти.
  
  
  На щастя. Гордо плюхнувся на заднє ліжко, і Картер простяг Наомі Пер'є.
  
  
  "Сьогодні ввечері", - сказав він тост.
  
  
  "Так."
  
  
  Картер дивився, як вона п'є через край своєї склянки. Повністю третина блискучої рідини пішла їй у горло.
  
  
  Це було добре.
  
  
  Депресанту, який він додав у напій, потрібно було майже годину, щоби повільно пройти через її організм. Її сонливість здавалася б природною, і більшість його дії вона приписала б сексу.
  
  
  «Думаю, ви бачите, що я трохи нервуюсь. Я не можу добре приховувати своїх почуттів».
  
  
  Картер дивився на її перевернуте обличчя, призовно відкритий повні губи. Тьмяне світло єдиної лампи пом'якшило грубість її повного обличчя і зробило його майже красивим. Він міг бачити рум'янець на її щоках, а в її очах був вираз невинності та вразливості.
  
  
  "Не треба поспішати", - сказав він, ставлячи склянку на тумбочку і опускаючись на ліжко поряд з нею.
  
  
  Вона знову випила, від нервозності проковтнувши ще третину замішаного Perrier.
  
  
  Потім, трохи дихаючи, вона відклала склянку і повернулася до нього у відкритому передчутті.
  
  
  «Я страшенно мало можу запропонувати чоловікові, правда ... тільки своє тіло».
  
  
  Картер раптово відчув приплив співчуття до цієї пишної жінки.
  
  
  Але потім він згадав, що вона була дочкою одного мафіозі та вдовою іншого. Вона вела міжнародний інформаційний бізнес, що займається питаннями смерті та
  
  
  тероризму, якби вони були товаром на зразок зубної пасти чи пластівців для сніданку.
  
  
  І вона страшенно добре знала, що робить.
  
  
  "Є багато жінок, Наомі, які готові віддати все, щоб мати таке ж тіло, як твоє", - тихо пробурмотів Картер.
  
  
  "Так, я знаю", - зітхнула вона. «У них мають бути проблеми, які мене втягнуло це тіло».
  
  
  Він потягнувся до неї, і вона швидко увійшла до його обіймів. Її тіло здавалося масивним, твердим та м'яким, твердим та податливим. Губи були теплими та повними, а також вологими та легко розсувалися.
  
  
  Він не міг не протиставити цю тремтливу, поступливу жінку в його руках кішці пекельної, якою вона стала б, якби знала справжню причину, з якої він був у її ліжку, а вона була в його руках.
  
  
  Він дозволив своїм губам затриматися надовго, а потім, коли він відірвав їх від неї, з її горла вирвався низький хрипкий звук.
  
  
  "Добре, так мило".
  
  
  "Буде краще", - прогарчав він, і її тіло почало діяти з ним.
  
  
  Він ковзнув головою вниз, поклавши її на м'які оголені груди, обхопив ними своє обличчя. Він відчув, як у ньому спалахнула іскра бажання, коли вона простягла руку позаду себе і розстебнула блискавку на сукні до талії.
  
  
  Вона скинула плечові ремені, щоб оголити вершкові груди. Жага Картера посилилася, коли вона потяглася за спиною, щоб розстебнути бюстгальтер. «Чудово», - пробурмотів він, пестячи їх, перевіряючи їхню снігову м'якість, нахиляючи голову, щоб ніжно поцілувати їхню первозданну білизну.
  
  
  Вона приємно здригнулася від його дотиків, її очі були напівзаплющені, її соски з рожевими кільцями почали підніматися. «О, Нік, стисні мене. Стисни мене так сильно, як тільки зможеш».
  
  
  Він підкорився, стискаючи масивні груди, поки не був упевнений, що завдасть їй болю, впевнений, що вона закричить від болю будь-якої миті.
  
  
  Але її єдиною реакцією була серія глибоких стогонів та криків задоволення. "О, так, Нік. Ще!"
  
  
  Картер поступився зростаючому голоду всередині свого живота і притулився ротом до її набряклих сосків.
  
  
  «Так, так, вкусіть мене. Укусіть мене міцно! - Хрипко прохрипіла вона, її руки перемістили його губи від соска до соска, її дихання було уривчастим.
  
  
  Він мовчки вгамовував голод, поки вона стягувала сукню з тіла. Потім вона атакувала його одяг швидкими та спритними руками.
  
  
  З глибини її долинали тихі стогін, і вона все глибше й глибше занурювалася в матрац, притискаючи його обличчя до своїх грудей. Після того, що здавалося нескінченним часом, вона видала протяжний стогін і здригнулася, ніжно відштовхнувши його від себе.
  
  
  "Почекай, люба."
  
  
  У Картера перехопило подих, і він заспокоїв свої почуття, коли вона зісковзнула з ліжка. Він дивився, як колготки зісковзують з її довгих ніг. Його кров пожвавилася побачивши її в тонких трусиках, які лише вказали на те, щоб покрити широке місце її стегон, що розширюються.
  
  
  Потім, коли її груди колихалися, а на губах грала швидка посмішка, вона зняла останній одяг зі свого розкішного тіла.
  
  
  Ноги були важкими та потужними, стегна широкими та відполірованими від поту. Її живіт зухвало округлився, і на трусиках все ще залишався відбиток гумки.
  
  
  "Добре?" - несміливо запитала вона.
  
  
  "Та гаразд.
  
  
  Вона ковзнула до нього, і Картер перекотився між її стегон.
  
  
  Здавлений крик зірвався з її губ у момент одержимості. Майже одразу її рота відкрився, її дихання стало уривчастим, а обличчя почервоніло.
  
  
  Він зупинився на мить, і вона здригнулася від затримки. Коли він знову рушив, вона зустріла його величезним сплеском свого масивного тіла. Її стегна рухалися проти нього жадібно та майстерно. Її руки втягли його глибоко в коло її теплої плоті.
  
  
  То була жорстока боротьба. Картер знав, що вона намагається щось йому довести, але на той момент його мало хвилювало. Вона підштовхнула його своїм тілом, щоб відповідати своєму чуттєвому божевілля, і він відповів, знайшовши її раптове язичницьке відступництво заразливим.
  
  
  З гарчанням з глибини його грудей він погнав її попереду до кінця. Її пристрасть досягла стадії абсурду, коли вона подвоїла свої зусилля, сіпаючись і сіпаючись, намагаючись повністю поглинути його.
  
  
  Нарешті, в одній монументальній судомі її міцне тіло впало тремтячою масою пересиченої плоті. Картер тримався за неї, не зупиняючись, поки через кілька секунд не прийшов кінець і для нього.
  
  
  Він зачекав кілька хвилин, потім перекотився до неї.
  
  
  "Наомі ...?"
  
  
  Тиша.
  
  
  Він повернувся до неї. Пульс рівний, дихання нормальне та рівне.
  
  
  Їй було холодно.
  
  
  Він натягнув штани і увійшов до вітальні. Він один раз увімкнув і вимкнув головне світло, зачекав кілька секунд, повторив дію, а потім помітив, що велике тіло Гордо терлося об ноги.
  
  
  Третя шафа, яку він відкрив на кухні, дала йому жменю собачого печива. Він кинув одну в зяючу пащу добермана і повернувся до вітальні до вхідних дверей.
  
  
  Ел Гаррет чекав, хмурячись на круглому обличчі. На ньому була форма одного з найкращих у Нью-Йорку.
  
  
  "Є проблеми?"
  
  
  «Ні, сказав швейцару, що я маю перевірити дах. Скарги на підглядання Тома від деяких мешканців інших будівель. Господи».
  
  
  "Він як велика дитина"
  
  
  - сказав Картер, вставляючи ще одне печиво між блискучими зубами Гордо. "Він не образив би муху".
  
  
  "О так? Сподіватимемося, що він не завдасть шкоди маленьким товстим чоловічкам, одягненим як поліцейські».
  
  
  "Та гаразд, сюди!"
  
  
  Спальня з кабінетом була замкнена. Картерові знадобилося п'ятнадцять секунд, щоб відчинити два замки на дверях, і вони опинилися всередині.
  
  
  "Ого, - вигукнув Гаррет, коли Картер увімкнув світло, - це домашній комп'ютерний центр".
  
  
  "Ця жінка не любитель". - сказав Картер. "Давайте перейдемо до цього".
  
  
  За мить Гарретт змусив кімнату гудіти. «Убий цей телекс. Він нам не потрібен, може розбудити її».
  
  
  Картер знав, що Наомі Бартінеллі ніщо не розворушить, але все одно вимкнув клацаючу машину.
  
  
  Ел Гаррет приступив до роботи з парою викруток та кількома чорними ящиками на задній панелі машин.
  
  
  Він зняв пластину, за якою знаходився скремблер у пластиковому корпусі. "Це її система безпеки", - пояснив він, працюючи. «Я налаштую його так, щоб ми могли обійти його прямо біля джерела – тут – а потім із додатковим модемом, який я збираюся встановити, ми зможемо перехоплювати, а також декодувати все, що вона відправляє чи отримує».
  
  
  "Що ти маєш зробити?"
  
  
  «Відрізати і перепаяти ці дроти, а потім вставити альтернативний модем. Не більше півгодини».
  
  
  Картер закурив сигарету, приготовлену на замовлення, і пішов по кімнаті.
  
  
  Через двадцять п'ять хвилин Гаррет закінчив роботу в задній частині машин і сидів за пультом, його пальці летіли, а очі металися з одного екрана на інший.
  
  
  "Думаю, я зрозумів".
  
  
  "Як довго ти зможеш зламати її систему?" - спитав Картер.
  
  
  «Три дні, можливо, менше, якщо в неї багато трафіку».
  
  
  "Добре. Що-небудь ще?"
  
  
  "Це воно."
  
  
  Вони вимкнули систему, повторно очистили кімнату та повернулися до вхідних дверей.
  
  
  "Ви подзвоните людині?"
  
  
  Гаррет кивнув головою і пішов далі коридором.
  
  
  Цією людиною був Девід Хок, голова AX, якого Картер знав, що він чекатиме в офісах Dupont Circle, що належать AXE, Amalgamated Press та Wire Services.
  
  
  Картер зачинив і знову замкнув двері, потім подався назад до спальні.
  
  
  В думці він уже складав сумну історію, яку розповість Наомі Бартінеллі вранці за сніданком.
  
  
  «Мені треба їхати на три тижні, можливо, на чотири. Я подзвоню вам, як тільки повернуся до Нью-Йорка. Можливо, ми зможемо трохи відпочити разом десь».
  
  
  Але коли він стомлено перекотився в ліжко поряд з нею, Картер зрозумів, що єдина відпустка, яка матиме Наомі Бартінеллі, буде проведена у федеральній жіночій в'язниці, люб'язно наданій ФБР.
  
  
  Тобто після того, як місію Картера було завершено і АХ передала їм свою справу.
  
  
  Другий розділ.
  
  
  Алі Маумед Кашмір мешкав у 25-кімнатному особняку в районі Грейт-Бей на березі Джерсі. Будинок був непростим поєднанням середземноморських і колоніальних американських елементів і розташовувався на тридцяти двох акрах лісистої місцевості з приблизно п'ятисотфутовим приватним пляжем, зверненим до власності.
  
  
  Тієї ночі невелика пристань для яхт, басейн, особняк і довга звивиста гравійна дорога, що веде до нього, були прикрашені десятками блискучих люстр, приглушених ліхтарів і палаючих смолоскипів.
  
  
  Біля високих воріт із кованого заліза з'явився лімузин. Вони відчинилися, і велика машина безшумно прослизнула через них.
  
  
  На задньому сидінні, схожому на печеру, сиділа статна жінка з темно-карими очима і волоссям кольору воронова крила, в руці в чорній рукавичці вона тримала коричневу сигарету.
  
  
  Вона була високою, з гордою фігурою. Чорно-жовта сукня з принтом ніжно прикривала її згинання, що звужуються.
  
  
  Її звали Карлотта Полті. Вона народилася у Флоренції, Італія, а тепер працювала в Римі як автор нарисів для одного з найбільш лівих журналів країни. Протягом останніх двох років Карлотта Полті також була членом гарної репутації La Amicizia di Liberia Italiana, одного з найбільш войовничих партизанських / терористичних угруповань у її рідній країні.
  
  
  Вона працювала важко в ці два роки, щоб здобути собі повагу і піднятися кар'єрними сходами в дружбі італійської групи Liberty. Але бути журналістом та партизаном – не її справжні заняття.
  
  
  Насправді вона працювала як головний таємний агент антитерористичного підрозділу італійської організації внутрішньої безпеки SID.
  
  
  Автомобіль зупинився перед глибокою верандою особняка, і водій одразу опинився біля дверей.
  
  
  Поза машиною жінка здавалася ще вищою, з маленькими пружними грудьми, жіночними стегнами і ногами, що звужувалися, ідеальних пропорцій. Хоча їй було всього двадцять сім, її обличчя було жорстким, не по роках, а темні очі, що тліли, були настільки ж похмурі, як і еротичні.
  
  
  «Я подбаю про ваші сумки, синьйорино».
  
  
  "Грація".
  
  
  Карлотта піднялася сходами, і на півдорозі через веранду слуга в смокінгу відчинив двері і вклонився їй. Усередині вона заявила про себе дворецькому, теж бездоганно одягненому. Тільки натреноване око, таке як її, могло помітити характерні опуклості під куртками швейцара та дворецького.
  
  
  Обидва чоловіки були озброєні, як і шофер та охоронець, що охороняли ворота.
  
  
  Вона пройшла через високий арочний прохід у велику кімнату з високою стелею,
  
  
  і перед нею став Алі Маумед Кашмір.
  
  
  Карлотта одразу помітила його струнке, могутнє тіло. За рік, що минув з моменту їхньої останньої зустрічі віч-на-віч, вона помітила кілька змін, крім збільшення сивини у волоссі і додавання дюйма або близько того в животі.
  
  
  «Ах, Карлотто, невже минув рік? Ти красивіший, ніж будь-коли!»
  
  
  Її усмішка, коли він поцілував її руку, була щиро тепла. Вона практикувала це багато років.
  
  
  "Сподіваюся, поїздка з Манхеттена була приємною?"
  
  
  "Звісно. Це дуже зручна машина.
  
  
  Кашмір знизав плечима, усмішка на його обличчі була майже хитра. «У капіталізму є свої нагороди. Ходімо, я познайомлю вас із іншими гостями».
  
  
  Вони пройшли велику кімнату до бару, і Кашмір представив Карлотту як італійську журналістку і старого друга з Риму.
  
  
  Це було лише напівправдою.
  
  
  Єдина її попередня зустріч із Кашміром полягала у укладанні угоди про купівлю стрілецької зброї для Ліберті. Зрештою, ця зброя - за анонімним наведенням - потрапила до рук SID, а не до квартир терористів-партизан. Але контакт був встановлений, і це було справжньою причиною, щоб поважати Карлотту більше.
  
  
  У гостях були і сусіди, і шоумени з Нью-Йорка, і знайомі ділові Кашміру. Ділові знайомства, найімовірніше, були законними. Деякі з підприємств цієї людини були законними, наприклад, імпорт та розповсюдження килимів та дрібничок з Марокко, дорогоцінного каміння з Таїланду, а також вишуканого фарфору та скла з Європи.
  
  
  Однак ці зусилля, ні його спадок не могли пояснити стиль життя, яким він насолоджувався, або величезні суми, що зберігаються для нього в банках Швейцарії та Ліхтенштейну.
  
  
  Саме торгівля величезною кількістю незаконної зброї зробила Алі Маумеда Кашміра дуже багатою людиною.
  
  
  Нарешті, вони дійшли до бару.
  
  
  "Чого б ти хотіла?"
  
  
  "Кампарі".
  
  
  В руку їй тут же сунули склянку. Алі стояв, посміхаючись їй, приймаючи манерну позу, яка, здавалося, була його візитною карткою як плейбою.
  
  
  Її очі ліниво кружляли по кімнаті, доки вона потягувала свій напій. Ти живеш добре, Алі.
  
  
  «Плоди моєї каторжної праці».
  
  
  "А твої друзі здаються досить ... застарілими".
  
  
  Він знизав плечима і заговорив тихіше. "Вони - частина цього аспекту мого життя ... дуже необхідна частина".
  
  
  "Вони виглядають як Санкт-Моріц взимку, Біарріц або Лідо влітку, яхти, переобладнані з ескортних есмінців, полюс ..."
  
  
  "Все це і багато іншого", - перервав він, дозволивши легкої усмішці танцювати на його тонких губах, коли він теж оглянув групу. «Я народився для цього. Іноді мені це набридає, іноді бавить. Але сторонні, як ти, – довгоочікувана зміна… особливо коли вони такі гарні».
  
  
  «Я прийшла сюди не для того, щоб прикрашати вашу вечірку. Алі».
  
  
  "Звичайно, ні", - зітхнув він. «Але погодьтеся, це ідеальне середовище для обговорення нашого бізнесу. Ці ідіоти ніколи не бачать нічого, окрім власного носа».
  
  
  "Коли?"
  
  
  «Скоро коли всі будуть повністю задоволені собою. Я дам вам знати. А поки вибачте мені. Розслабтеся і насолоджуйтесь, моя люба. Вони можуть бути досить кумедними».
  
  
  Карлотта дивилася, як він рухається крізь натовп, і відчувала, як попереджувальні пальці ковзали вгору і вниз її спиною. Кашмір був майстром виживання. Якщо він мав хоч якесь уявлення про справжню причину, з якої вона тут, або про те, що в цей момент американський агент Нік Картер і кілька його соратників лежали далеко від берега, готові штурмувати будинок за її сигналом, Карлотта знала що її життя нічого не варте.
  
  
  Чекаючи якого-небудь знака з Кашміру, вона недбало рухалася через групу людей, що сміялися й балакали, уважно спостерігаючи за господарем краєм ока. Тепер він був із невеликою групою біля каміна і розмовляв із зіркою американського екрану. Вона, у свою чергу, була серед п'ятьох чоловіків, котрі ловили кожне її слово.
  
  
  Карлотта дізналася ще кілька відомих осіб у кімнаті з журналів та газет по всьому світу, і вона дозволила посмішці скривити губи.
  
  
  Більшість людей були добре помітні. Про багатьох із них писали майже щотижня, десь і часто розповідь про них супроводжувалася фотографією.
  
  
  Не такий популярний був Кашмір. Наскільки їй відомо, його ніколи не фотографували, і дуже мало людей, з якими він мав справу, коли-небудь зустрічалися з ним віч-на-віч.
  
  
  Карлотта знала, що однією з причин, через яку вона була удостоєна такої честі, був факт розпусти Кашміру. Під час їхньої попередньої зустрічі він кілька разів намагався заманити її у своє ліжко, але безуспішно. Цього разу, коли вона зв'язалася з ним, він був тільки щасливий прийняти її пропозицію приїхати до нього до США.
  
  
  Карлотта виявила, що розмовляє зі старіючим брокером з Уолл-стріт, постійно переводячи погляд на Кашміра. Чоловік усміхнувся їй, давши вихід своїм найглибшим думкам про людство, про напрям, в якому рухається світ, і про сумну сексуальну свободу серед молоді.
  
  
  Наприкінці своєї викривальної мови він ніжно вщипнув її за зад і попрямував геть.
  
  
  "Сіньйоріна?"
  
  
  Це був дворецький, схожий на бика, з опуклістю під лівою пахвою.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Він хотів би бачити вас у своєму офісі. Це перші двері праворуч нагорі сходів».
  
  
  Карлотта кивнула, простягла йому свою склянку і перетнула кімнату. Подумки вона переглянула список покупок зброї, яку вона приготувала для Алі Маумеда Кашміра, торговця смертю.
  
  
  * * *
  
  
  "Хедлі, ти на місці?"
  
  
  «Вірно. Я з Крісом, приблизно за милю від воріт».
  
  
  "Добре. Барзоні? ... Хел? »
  
  
  «Барзон тут. Я ліворуч по периметру. Я бачу територію просто вниз».
  
  
  «Це Хел. Я на місці праворуч, на пагорбі».
  
  
  "Перевірити", - відповів Картер. «Вона усередині. Спускайся та відпочивай спокійно. Ніч, мабуть, буде довгою».
  
  
  Відповіді лунали на нього через невелику портативну рацію. Картер клацнув, щоб "прийняти", пристебнув його і повернувся до трьох інших людей у катері.
  
  
  Двоє з них були у чорних гумових гідрокостюмах, як і він сам. Третій чоловік був одягнений у комбінезон, чорну сорочку та темну куртку. Він був пілотом катера, який тепер погойдувався посеред Грейт-Бей. Його звали Харріс, і, як і катер, він був запозичений у берегової охорони для операції.
  
  
  «Тід, Марку… ви обоє зрозуміли чи хочете ще раз повторити?»
  
  
  «Насправді нічого особливого», - відповів вищий з двох чоловіків. «Ми з Марком беремо охорону гавані та периметра, а ви йдете за джерелом енергії, щоб перекрити паркан».
  
  
  Картер кивнув головою. «Не вбивайте нікого, якщо це не є абсолютною необхідністю. Ми не хочемо кривавої бійні, якщо ми можемо її уникнути».
  
  
  "Що робить у цьому необхідність?"
  
  
  "Будь-який, хто намагається подати сигнал тривоги", - відповів Картер, потім ступив через люк катера в маленьку кабіну.
  
  
  Спочатку в ньому були камбуз, стіл та пара ліжок. Камбуз залишився, але нари та стіл прибрали та замінили комунікаційним обладнанням.
  
  
  Один маленький приймач між двома великими світився зеленим пульсуючим світлом. Коли Каріотта Полті отримала звістку з Кашміру про те, що замовлення може бути виконане, а самовивіз та оплата були підтверджені, це світло стало червоним.
  
  
  Це був їхній сигнал іти.
  
  
  Картер закурив і сів дивитись і чекати.
  
  
  * * *
  
  
  "Це дуже довгий і складний список", - сказав Кашмір, переглядаючи записи, які він зробив нерозбірливими каракулями. «Чи плануєте ви цього разу повалити весь уряд?»
  
  
  «Ви просто торгуєте зброєю, Алі. Ми з вами знаємо, що вам начхати, що ми з ним зробимо, якщо за нього заплатять».
  
  
  "Туше".
  
  
  "Чи можете це поставити?"
  
  
  Його увага повернулася до нотаток. Очі тепер були холодні, розраховуючи прибуток. Зникла глузлива, завчена посмішка плейбою.
  
  
  "Снайперські гвинтівки, L39AI ..."
  
  
  "Так?"
  
  
  «Їх надзвичайно важко дістати, особливо у таких кількостях».
  
  
  Каріотта глибоко затягнулася сигаретою і дозволила двом клубам диму вирватися з її ніздрів, перш ніж відповісти. «Тоді я вважаю, вони будуть дорожчими».
  
  
  "Цілком", - відповів він з тонкою усмішкою. «Чи підійде новий британський Parker-Hale .222, якщо вони є? У нього така сама швидкість, але без надмірного проникнення».
  
  
  Мабуть, вона багато думала про це. Насправді кількість і характер зброї практично не мали значення. У будь-якому випадку вони будуть використовуватися лише як приманки та докази, і, як і раніше партія від Кашміру, ніколи не потраплять до рук La Amicizia di Liberia Italiana.
  
  
  Звичайно, вона не хотіла, щоб Кашмір знав про це.
  
  
  «Так, ми віддали б перевагу ІІ, але ми б прийняли Parker-Hales як заміну».
  
  
  «Пластика, пістолети-кулемети та встановлені лазерні приціли не будуть проблемою». Кашмір підняв очі, його очі свердлили її. «Ви маєте власний сертифікат кінцевого використання, чи я можу його надати?»
  
  
  "Це залежатиме від місця доставки".
  
  
  «Я б віддала перевагу Амстердаму. Брюссель зараз дуже небезпечний».
  
  
  "Тоді нам знадобиться сертифікат".
  
  
  Він кивнув головою. "Ви особисто приймете доставку?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Дуже добре. Тепер… оплата».
  
  
  «Половина за контрактом, половина під час доставки. Перша половина через швейцарські рахунки, друга половина готівкою».
  
  
  "Швейцарські франки?"
  
  
  "Якщо ви того побажаєте".
  
  
  "Я вірю вам", - сказав Кашмір, злазячи з стільця і обійшовши стіл. «На відповідь піде близько години. А поки чому б тобі не приєднатися до вечірки?
  
  
  Карлотта підвелася і пішла з ним до дверей.
  
  
  "Мій водій сказав мені, що ви привозили свої сумки з собою".
  
  
  "Хіба це не було твоєю пропозицією? ... Я залишуся на ніч?"
  
  
  "Звісно. Я дуже здивований, що ви вирішили це зробити. Коли ми востаннє зустрічалися, я маю сказати, що ви досить холодно поставилися до моїх… пропозицій».
  
  
  Він зупинився, обернувшись до її тіла. Тепер він повільно водив руками вгору і вниз її спиною і ніжно притискав нижню частину тіла до неї.
  
  
  Карлотта відчула, як від його дотику її охопила тремтіння огиди, і придушила його.
  
  
  «Це було востаннє, Алі. Цього разу".
  
  
  Його темні очі спалахнули. «Я в піднесеному настрої. З таким гарним клієнтом буде приємно поєднати трохи задоволення зі справою».
  
  
  Вона спокійно зустріла його погляд. "Тільки не забувай, що основна мета цього візиту – бізнес".
  
  
  "Звісно. Можливо, пізніше, коли наша невелика угода буде укладена, ми зможемо трохи викупатися за місячного світла?… Оголеними, звичайно».
  
  
  «Навряд чи», - сказала вона з сміхом. «Я не влаштовую із себе видовище, і мені не цікаві оргії».
  
  
  "Ви маєте на увазі інших гостей?"
  
  
  "Так."
  
  
  Кашмір засміявся. «Є просте вирішення цієї проблеми. Мій маленький гурт розійдеться раніше, і всіх відправлять додому».
  
  
  Карлотта змусила себе не дозволити полегшенню позначитися на її обличчі. Якщо все піде за планом у ранні ранкові години, необхідно, щоб навколо не було ні в чому не винних, законослухняних людей, які тільки завадять.
  
  
  "Добре?"
  
  
  «Я думаю, північне плавання – оголеним, звичайно, – було б захоплюючим».
  
  
  "Чудово!"
  
  
  Він випустив її за двері та швидко повернувся до стіни за своїм столом. Спритний поворот невеликого шматка ліпнини, і панель у стіні висунулася досить широко, щоб дозволити йому пройти.
  
  
  Кімната була маленькою, досить великою, щоб розмістити комп'ютер, письмовий стіл та телефон.
  
  
  Кашмір активував автомат і коли він досить прогрівся, набрав спеціальний манхеттенський номер. Коли модем клацнув, почав відправляти.
  
  
  * * *
  
  
  Наомі Бартінеллі рідко пила. У світлі лампи на нічному столику вона побачила, що вже випила половину пляшки шеррі поряд із нею.
  
  
  Минуло чотири ночі з того часу, як вона безглуздо віддалася високому гарному чоловікові, якого зустріла в Дубовій кімнаті готелю «Плаза». Наступного ранку він поїхав, сказавши, що не зможе побачитися з нею принаймні кілька тижнів, під недоречним приводом ділової поїздки.
  
  
  Вона знала, що це брехня. Вона ніколи більше його не побачить. То була історія її життя.
  
  
  Як не дивно, вона запитувала себе, чи вразили б його майже два мільйони доларів на її рахунках так само сильно, як її тіло, очевидно, вразило його. Тіла були минущими; гроші були солідними.
  
  
  Ні, вона більше його ніколи не побачить, і було шкода. Він був чудовим коханцем. Але, можливо, це було так само добре. Як вона колись пояснить йому джерело свого багатства?
  
  
  Ось чому Наомі так глибоко поринула у пляшку шеррі. Якось вона знову представила себе самотньою багатою старенькою.
  
  
  Вона клацнула крихітним прихованим вимикачем на лампочці, яка відключить вимикач, щоб лампочка продовжувала горіти, і пройшла через вітальню до її офісу.
  
  
  На обробку замків у неї пішло кілька хвилин довше звичайного. Її очі, здавалося, не хотіли фокусуватись.
  
  
  Нарешті вона була в кімнаті, і обладнання гуло. Сидячи, вона надрукувала «ПЕРЕД», і на одному з екранів з'явилося слово «JASMINE».
  
  
  Алі коди та паролі безпеки її різних клієнтів давно були ретельно вивчені, тому навіть у своєму трохи заплутаному стані Наомі відразу змогла відповісти.
  
  
  "АЛЬФА-ЗОНА".
  
  
  «ВИЗНАТИ… ЗАМОВИТИ… ЖАСМИН В ОАХЕРСТ».
  
  
  "ПАРОЛЬ?"
  
  
  "ДЕЦИБІЛ."
  
  
  "ДОБРЕ"
  
  
  На екрані з'явилася довга серія цифр і закодованих слів, що закінчилася простою мовою «Будь ласка, підтвердьте одну годину».
  
  
  "ДАТИ ЗГОДУ."
  
  
  Екран згас, і Наомі потяглася до телефону, щоб отримати доступ до трансатлантичної лінії.
  
  
  * * *
  
  
  Вдруге за вечір Карлотта піднялася сходами. За нею вечірка вже розвалювалася. Якщо пощастить, всі гості підуть з території менш ніж за півгодини.
  
  
  «Входь, моя люба».
  
  
  Карлотта сіла в те саме шкіряне крісло з високою спинкою і прийняла запропоноване ним світло.
  
  
  "Товар є в наявності. Половина L39AI, яку ви попросили. Я можу оформити замовлення у Parker-Hales».
  
  
  "Добре. А доставка?"
  
  
  Сьогодні понеділок. Скажімо у п'ятницю? В Амстердамі? "
  
  
  "Добре. Як буде встановлено контакт?"
  
  
  «Ходімо, ходімо, моя люба. Ви знаєте, я не можу дати вам цю інформацію, доки ви не приїдете і гроші не будуть перераховані».
  
  
  "Звісно." Вона посміхнулася, загасаючи цигарку. "А тепер ціна".
  
  
  Двісті двадцять тисяч. Це включає сертифікат кінцевого використання та доставку до пункту відправлення.
  
  
  "Дуже добре", - відповіла Каріотта, встаючи. "Я зв'яжуся з нашими людьми в Швейцарії вранці".
  
  
  Кашмір підійшов до неї ближче, обвив її талію і обхопив її сідниці руками. «Я надішлю перевірку і зустріну вас біля басейну за півгодини. Тобто якщо ви не передумали…»
  
  
  Каріотта дозволила своєму тілу розтанути навпроти нього, коли слова Картера промайнули в її голові:
  
  
  Залишайся з ним, Каріотто… залишайся з ним з моменту відправлення. У нього, напевно, є вихід у надзвичайній ситуації. Залишайтеся з ним приклеєними і стежте, щоб він не прослизнув. Уся операція залежить від затримання Кашміру, щоб він не зміг з'явитися пізніше та все зіпсувати. Якщо, коли ми увійдемо, станеться щось попереджувальне, переконайтеся, що він не втече!
  
  
  Його губи накрили її, і Каріотта не сіпнулася, коли його язик почав проникати в її рот.
  
  
  "Ми будемо красиві разом, тобі не здається, моя люба?"
  
  
  "Та красиві."
  
  
  "Басейн? Півгодини?"
  
  
  "Півгодини", - сказала вона, повернувшись і пішла швидко до дверей.
  
  
  Третій розділ
  
  
  Басейн мав восьмикутну форму і поміщений у бульбашковий купол. Під його поверхнею світилося приглушене світло. Оскільки освітлення внутрішнього дворика і більшість світла в задніх кімнатах особняка були погашені, єдиним джерелом світла був басейн.
  
  
  Кашмір уже був там, він стояв на низькій дошці в дальньому кінці, його м'язисте тіло було без костюма.
  
  
  Каріотта помахала рукою і підійшла до краю басейну. Її довге чорне волосся було заплетене в косу і обгорнуте навколо голови. На ній був чорний шовковий халат, що облягав її тіло і закінчувався до середини стегна, оголюючи дивовижну довжину її статних кінцівок. У правій руці мала невелику чорну сумку. У сумці була пачка цигарок та запальничка.
  
  
  В основу запальнички було вбудовано крихітне пристрій самонаведення, яке при активації посилало одиночний сигнал приблизно на милю.
  
  
  "Це прекрасний вечір", - крикнув Алі, дивлячись через купол на темне, усипане зірками небо.
  
  
  «Так. Це так. Все вирішено на п'ятницю?
  
  
  «Цілком. Наш бізнес завершено».
  
  
  Він улетів у басейн і чисто розрізав воду. Коли він підплив до неї, Каріотта сунула сигарету між губами і клацнула запальничкою. Незадовго до того, як вона поклала її та сумку на столик біля басейну, вона повернула основу запальнички, увімкнувши звуковий сигнал.
  
  
  Голова Алі спливла просто під нею. Його зуби сяяли у широкій усмішці, а очі шукали халат у пошуках явної ознаки того, що під ним був купальний костюм.
  
  
  "Ти йдеш?"
  
  
  "Звісно." Карлотта потягла за пояс. Халат розійшовся, і, коли вона знизала плечима, сповз униз, утворюючи калюжу біля її ніг.
  
  
  "Гарно", - зітхнув Алі.
  
  
  Світло в басейні, що просіває воду, створювало тіні, що танцювали, на гнучких вигинах і западинах її оголеного тіла. Її сідниці були твердими та округлими, талія тонкою, а стегна гладкими. У неї була суцільна засмага, і коли вона спробувала викинути сигарету, її шкіра на світлі набула золотистого відтінку.
  
  
  «Ми пливтимемо повільно», - сказав Алі. "Я хочу насолоджуватися вами неспішно".
  
  
  "Так, Алі, давай дуже довго".
  
  
  Карлотта зісковзнула у воду, зберігаючи маску на обличчі, коли його руки обійняли її.
  
  
  * * *
  
  
  Картер скочив на палубу. «Тід, Марку… готово!»
  
  
  Троє чоловіків вирушили на корму. За кілька секунд вони застебнули перетинчасті ремені навколо себе. До ременів були прикріплені бойові ножі Fairbairn та дві водонепроникні сумки з пістолетами з глушником та запасними обоймами.
  
  
  Сподіватимемося, що ніж і пістолет - все, що їм знадобиться. Все мало відбуватися тихо.
  
  
  Картер зняв рацію з пояса і гаркнув у неї. "Хедлі?"
  
  
  "Гей!"
  
  
  «Це хід. Ви знаєте тимчасову послідовність».
  
  
  "Правильно."
  
  
  "Барзоні? ... Хел?"
  
  
  "От."
  
  
  "На."
  
  
  «Підійди до огорожі. Коли згасне світло, ти дізнаєшся, що електрика вимкнена».
  
  
  "Перевірте."
  
  
  Картер вимкнув радіо і сховав його в джемпері від гідрокостюму, перш ніж повернутися до чоловіків поряд із ним. "Добре пішли".
  
  
  Усі троє зісковзнули з віяльного хвоста катера, один повернув праворуч, другий ліворуч, а Картер попрямував до доку.
  
  
  * * *
  
  
  Седан "форд" зупинився прямо біля воріт. Фари погасли, залишилися тільки габаритні вогні, двері водія відчинилися, і з машини вийшов чоловік у яскравій спортивній сорочці.
  
  
  Охоронець сунув руку під куртку і рушив до центру воріт.
  
  
  «Я думаю, що ми з приятелем заблукали. Ти знаєш правильну дорогу до Мідвейлу?»
  
  
  "Ніколи про це не чув", - відповів охоронець.
  
  
  "Це прямо тут, на цій карті, але я не можу знайти правильну дорогу, що веде до нього".
  
  
  Рука, що тримає картку, просунула крізь ґрати. Інстинктивно охоронець потягнувся до неї. Його пальці ледве зімкнулися на папері, коли інший чоловік схопив його за горло.
  
  
  Він намагався порахувати до трьох, перш ніж його тіло обм'якло.
  
  
  Щойно охоронець упав, як другий чоловік вийшов з машини. Як гімнаст він стрибнув на капот, а звідти - на верх воріт. Без зусиль він перекинувся вгору. На секунду його тіло було окреслено на тлі нічного неба, а потім його кросівки з м'якою підошвою заскрипіли про гравій усередині воріт.
  
  
  За кілька секунд тіло охоронця відтягли убік, і ворота відчинилися.
  
  
  Без звуку обидва чоловіки розчинилися в деревах і попрямували до хати. До того часу, як вони підійшли до групи дерев навпроти широкої веранди, двох інших вартових спіткала та ж доля, що й сторожа біля воріт.
  
  
  * * *
  
  
  Картер сплив під пірс і попрямував уздовж нього до човнового будиночка. Піднімаючись сходами, він чув голоси. Двері прочинилися від вологої нічної спеки, і в ній опинилися двоє чоловіків. Вони сиділи за столом і штовхали шашки на дошці.
  
  
  Підійшовши до дверей, Картер витягнув свій 9-міліметровий "Люгер" Вільгельміну з водонепроникної сумки на поясі. Він спритно перевірив глушник і всадив у патронник заряд.
  
  
  Обидва чоловіки миттєво побачили совині очі, коли він ногою відчинив двері і ввійшов усередину, тримаючи пістолет на відстані витягнутої руки обома руками перед їхніми обличчями.
  
  
  «Не видайте ні звуку, ні ворушіться інакше це буде твій останній рух».
  
  
  Настала двосекундна приголомшена пауза, а потім зрушив правий. Його рука потяглася до пояса, а потім піднялася по дузі.
  
  
  Він був неймовірно швидкий. Ніж Фейрберн у його руці був такий самий, як на поясі Картера, і по тому, як рука була піднята, Картер знав, що він точний.
  
  
  Рука для метання була щойно зведена, за мілісекунду до випуску, коли Кіллмайстер вистрілив йому в груди двома кулями з Люгера. На його футболці з'явилися багряні плями на відстані двох дюймів один від одного, і його тіло відлетіло назад від удару 9-мм кулі.
  
  
  Номер два був таким же хоробрим та швидким.
  
  
  Він почав наближатися до нього, його руки, схожі на стегенця, стиснулися для вбивства, а потім відступив праворуч від Картера.
  
  
  Картер зробив один постріл, до якого в нього захворіло вухо від удару. Він відчув, як одна з великих рук ударила його по зап'ястю, і Люгер вилетів з його рук і приземлився на підлозі в кутку.
  
  
  Рука вдарила Картера в голову. Вона відлетіла від його скроні, не вдаривши на повну силу, коли Кіллмайстер покотився на гойдалці, щоб ухилитися. Картер різко розвернувся, а потім розгорнув тильний бік передпліччя широкою дугою, завершивши коло і вдарив з глухим стукотом в обличчя і голову людини.
  
  
  Кістка тріснула у чоловіка в вилиці, і його очі широко розплющилися від несподіваного здивування. Він упав, сильно вдарившись об стіну, його роздроблена щелепа рухалася, але з його горла не долинало жодного звуку.
  
  
  «Іди зараз, - прохрипів Картер, - і завтра ти ще дихатимеш».
  
  
  Нізащо.
  
  
  Він розвернувся як бик. Картер пригнувся і сильно вдарив іншого коліном у пах. Удар був зустрінутий стоном болю, що рветься, і тіло нахилилося вперед, щоб спіткнутися, утворивши туге коло.
  
  
  Картер зробив крок убік і підрізав рукою шию чоловіка ззаду.
  
  
  Він упав, як пшениця під косою.
  
  
  Картер перевірив першого. Він був мертвий, а інший буде відсутній кілька годин. Навіть якщо він прокинеться раніше, йому буде складно орієнтуватися. І все одно буде вже надто пізно.
  
  
  Зовні Картер зістрибнув з пірса на пляж і підійшов до невисокої кам'яної стіни. Він перестрибнув через неї і, уникаючи стежок, рушив угору пагорбом через сади, які рівномірно перетиналися з галявиною від задньої частини будинку до води.
  
  
  Ярдах за п'ятдесят праворуч від нього увійшов Марко.
  
  
  "Двоє в човновому будиночку", - сказав Картер. "Ви?"
  
  
  "Я свого отримав."
  
  
  "Поїхали."
  
  
  Ще двадцять п'ять ярдів привели їх до невеликого сталевого сараю. Двері не зачинені. Картер увірвався до кімнати, другий агент за ним по п'ятах уже висвітлив ліхтариком інтер'єр.
  
  
  Картер пояснив короткими уривчастими пропозиціями.
  
  
  «Це головний силовий блок. Вимкніть цей вимикач, затисніть тут перемичку, потім знову увімкніть живлення. Після відключення електроенергії аварійний генератор увімкнеться приблизно за тридцять секунд».
  
  
  "Зрозумів."
  
  
  «Приберіть тут аварійну ситуацію. Тобі краще заглушити і її, на випадок, якщо хтось проїде повз нас».
  
  
  "Роджер."
  
  
  Картер виїхав і почав решту шляху вгору пагорбом до будинку.
  
  
  На цей час Хедлі та Кріс вже пройшли через ворота і були готові попереду. Марко праворуч мав охоронця внутрішнього периметра, і він знаходився в ангарах. Тед, сподіваюся, очистив би внутрішню частину паркану ліворуч і, як Картер, рушив би до будинку.
  
  
  Якщо пощастить, Барзоні та Хел скинули б вартових і вже стояли зі снайперськими гвинтівками на височині, тримаючи під прицілом тил до самої води.
  
  
  Їх наказ: Якщо хтось вирветься з дому, стрілятиме в нього.
  
  
  Картер швидко оглянув басейн. Він побачив дві темні голови, що гойдалися на поверхні біля дрібного кінця, і посміхнувся сам до себе.
  
  
  Гарна дівчинка. Карлотта трималася близько Кашміру.
  
  
  Він ліниво ворожив, наскільки близько.
  
  
  Навпроти службового входу він сів і натяг на очі нічні окуляри.
  
  
  Якщо пощастить, все закінчиться за п'ятнадцять хвилин.
  
  
  * * *
  
  
  Задня частина її шиї та плечі були над водою. Карлотта відчула, як у цій частині її тіла виступив піт.
  
  
  Як довго? - подумала вона.
  
  
  Вона знала, що більше не може заперечувати пожадливість Кашміру. Вона відчувала, як це напружує її стегно.
  
  
  Він був схожий на восьминога, всі руки і пальці хапалися за її груди та сідниці, нишпорили між її стегон.
  
  
  "Ти дражниш мене для задоволення, Карлотто?"
  
  
  "Звичайно, ні", - відповіла вона, стримуючи сором'язливу посмішку. «Я роблю це, щоб посилити передчуття».
  
  
  "Моє очікування досить сильне", - прошипів він, сильно притиснувши її до краю басейну.
  
  
  Він використав свої коліна, щоб розсунути її. Карлотта схопилася за його стегна руками і змогла притягнути його до себе, але відштовхнула в останню мить.
  
  
  Ти сука.
  
  
  "Звичайно люблю. Це додає азарту».
  
  
  "Чорт тебе забирай", - прогарчав він, потім рвонувся вперед, розриваючи її хватку.
  
  
  Вона напружила м'язи, коли відчула його спробу увійти.
  
  
  Але вона знала, що це лише питання секунд.
  
  
  А потім усе потемніло.
  
  
  Тіло Кашміра напружилося. На мить Карлотті здалося, що він залишить її і вилізе з басейну. Однією рукою вона обвила його шию, а другу про всяк випадок піднесла до легкого завитку волосся.
  
  
  "Що трапилося"
  
  
  "Збій харчування", - відповів він.
  
  
  Раптом світло знову ввімкнулося, але лише на мить, і басейн знову поринув у темряву.
  
  
  Карлотта побачила, що очі Кашміра звузилися в місячному світлі, і в його рисах з'явилося напружене очікування.
  
  
  На даний момент він забув про свою хтивість.
  
  
  "Аварійний генератор повинен скоро включитися".
  
  
  Ледве слова зірвалися з його губ, як вода знову засяяла.
  
  
  Його губи зігнулися в хитрій посмішці. «А тепер, гарна сучка, я тебе дістану».
  
  
  * * *
  
  
  Картер дивився на секундну стрілку свого годинника. Коли з моменту спрацювання аварійного генератора пройшло 50 секунд. він рушив до будинку ривком.
  
  
  На півдорозі світло знову згасло востаннє.
  
  
  Картер насилу вдарив у двері. Відразу за ним був невеликий альків, а згодом кухня. Велика широкоплеча мавпа у смокінгу стояла посеред кімнати біля м'ясного блоку. Їй вдалося запалити один табірний ліхтар і вона працювала над другим.
  
  
  Коліно Картера зачепило стілець, і мавпа закружляла від звуку.
  
  
  Кіллмайстер не зупинився ні на крок у своєму бігу. Він опустив плече в смокінг на животі і притис чоловік до великого дводверного холодильника.
  
  
  Смердючий подих вирвався у вуха Картера, коли інший чоловік упав, його руки інстинктивно намацували його темну куртку.
  
  
  Картер один раз ударив його по шиї стволом і глушником "Люгера", а потім по дорозі вниз дав ще один удар.
  
  
  За кухнею була невелика їдальня, а за нею – велика кімната. Картер ударив ці двері в той момент, коли Хедлі і Кріс увійшли в парадні двері, тягнучи несвідоме тіло водія між собою.
  
  
  "У мене є один на кухні", - прохрипів Картер.
  
  
  «А це двоє. Залишилося двоє».
  
  
  Хедлі та його партнер кинули чоловіка між собою і рушили в чорну, як смоль кімнату. Коли вони ввійшли в потік місячного світла, що проникає через одне з високих вікон, що нагадують собор, Картер помітив рух ліворуч від себе нагорі сходів.
  
  
  Він упав на одне коліно та закотив очі. Крізь нічні окуляри він побачив, як з боку одного чоловіка вилетів пістолет-кулемет, а другий кинувся вниз сходами.
  
  
  "Рулон!" - гаркнув Картер.
  
  
  Хедлі та Кріс пірнули. Картер зробив два швидкі постріли. Обидва були влучними, але недостатньо швидкими.
  
  
  Пістолет-кулемет у руках чоловіка почав стукати, посилаючи бризки куль по підлозі та стіні, щоб розбити величезне вікно.
  
  
  "Льмо." - прошипів Картер. "Хлопці, ви гаразд?"
  
  
  «Кріс упіймав одну кулю в стегно».
  
  
  «Потурбуйся про нього. Я піду за іншим!
  
  
  Картер кинувся до задньої частини будинку, сподіваючись, що Карлотта така гарна, як можна було подумати.
  
  
  Коли аварійний генератор відключився, запал Алі Кашміру остудився разом із ним.
  
  
  "Щось не так."
  
  
  "Забудь про це", - сказала Карлотта, притискаючи його до себе, поклавши ліву руку йому на шию. "Ви сказали, що це просто відключення електроенергії".
  
  
  «Ні, надзвичайна ситуація…»
  
  
  "Іди до мене, Алі", - проворкувала вона. "Я готова."
  
  
  Він почав знову сідати між її стегон, але за напругою в його тілі і настороженості в очах вона могла сказати, що будь-який звук чи рух навколо нього відправлять його втечу.
  
  
  Він відкрив губи, щоб щось сказати, але Карлотта змусила його замовкнути, притиснувши губи до його рота. У той же час вона вигнула стегна, гублячись про нього.
  
  
  До того часу, коли він відірвав свої губи від її губ і підняв голову, стилет зник з поля зору його плечем.
  
  
  «Мені краще йти перевірити. Хтось має бути…»
  
  
  Настала ніч. Пролунало гучне заїкання пострілів, і раптом одне з величезних вікон басейну вилетіло назовні, розкидавши осколки скла над кам'яним двориком.
  
  
  "Алі ... Алі, ми ....!"
  
  
  Карлотта побачила над головою постать, що вискочила з вікна. З пагорба праворуч від неї вирвався потік полум'я, і чоловік похитнувся.
  
  
  "Чорт!" Кашмір закричав, коли чоловік нахилився вперед і зісковзнув майже до краю басейну.
  
  
  Очі Алі закотилися і зустрілися з Карлоттою, і в цей момент він зрозумів.
  
  
  Він тягнувся до її горла, коли Карлотта міцно обвила ногами його спину і склала ступні разом. Вона все ще стискала його шию і свою ліву руку і пальцем рахувала шишки на його верхніх хребцях.
  
  
  Йому вдалося прибрати пальці з її шиї та зімкнути ними горло.
  
  
  "Сука!" він ахнув, коли їхня боротьба занурила їх під воду.
  
  
  Карлотта відчула, як стискаються його пальці. Вона знайшла ту частину його хребта, яку хотіла, і встромила вістря стилету на восьму дюйми в шкіру.
  
  
  Від різкого уколу болю його пальці миттєво покинули її горло і потяглися, щоб зупинити укол.
  
  
  Він запізнився.
  
  
  Вона взялася обома руками за рукоятку стилета і
  
  
  сила в її руках штовхнула лезо вниз, до її грудей, ковзнувши під ним.
  
  
  То справжній хіт. Хребет акуратно перерізаний, і його тіло обм'якло поруч із нею.
  
  
  До того часу, коли Картер підійшов до краю басейну, вона вже стояла у воді до пояса, її маленькі груди здіймалися.
  
  
  Поруч із нею ширяв Алі Кашмір обличчям вниз, цівка крові сочилася з-за рукояті стилета, що стирчить з його шиї.
  
  
  "Ти в порядку?"
  
  
  Вона повернула голову до нього обличчям. Її очі були зрозумілі, а нижня губа трохи тремтіла.
  
  
  «Так. Нічого не поробиш".
  
  
  Картер схопив тіло Кашміра за волосся і потягнув його убік. Стилет був його власним, другим із смертоносних друзів Ніка Картера на прізвисько Хьюго.
  
  
  Він витяг лезо, промив його у воді, щоб видалити червоний залишок, і засунув його за пояс.
  
  
  Потім він підняв із цементу чорну шовкову пов'язку Карлотти правою рукою і простяг ліву жінці.
  
  
  «Він не велика втрата. Давай».
  
  
  * * *
  
  
  "Ал?"
  
  
  "Так", - відповів Гарретт із кімнати мотелю приблизно за п'ять миль від того місця, де стояв Картер, в офісі Алі Кашміра нагорі.
  
  
  "Ми в безпеці. Принесіть це!"
  
  
  "Двадцять хвилин."
  
  
  Телефон вимкнувся. Картер підняв очі, коли Марко увійшов до кімнати.
  
  
  "Все в порядку. Ми накажемо сміттярам прибрати бляшанку. Інші лежать у винному льоху».
  
  
  "Як Кріс?"
  
  
  «З ним усе буде гаразд. Багато крові, але нічого серйозного».
  
  
  "Добре."
  
  
  Марко обійшов стіл. "Деякі з них були тільки раді поговорити". Він повернув ліпнину, і панель у стіні відчинилася.
  
  
  Картер швидко зазирнув усередину і посміхнувся. "У Ел Гарретта буде м'яч".
  
  
  "Я встановлю охорону по периметру".
  
  
  Картер кивнув і разом із ним вийшов із кімнати. Марко спустився сходами, Картер - коридором. Він зупинився біля інших дверей, до яких підійшов, і постукав.
  
  
  "Увійдіть."
  
  
  Вона сиділа за туалетним столиком із великим банним рушником у європейському стилі, обмотаним навколо її тіла. Її очі зустрілися з його поглядом у дзеркалі, але рука, що проводила пензлем по її довгим блискучим чорним кучерям, не зупинялася.
  
  
  "Ти все ще гаразд?"
  
  
  "Звісно. Це не вперше».
  
  
  "Я не думав, що це було".
  
  
  Він зупинив руку і підніс до губ. Він ніжно поцілував її.
  
  
  "Ти в порядку."
  
  
  "Дякую."
  
  
  "Але це тільки початок."
  
  
  "Я знаю. Не хвилюйся за мене".
  
  
  "Ви дзвонили до Риму?"
  
  
  Карлотта кивнула головою. "Я повідомила Палморі, що сам Кашмір супроводжуватиме мене в Амстердам і допоможе в остаточній доставці товарів до Італії".
  
  
  "Є статика?"
  
  
  Ні. Палморі вважає Кашміра другом нашої справи».
  
  
  «І ти впевнена, що ніхто з них не впізнає мене, коли настане час?»
  
  
  "Ніхто. Я єдина в Ліберті, хто мав особистий контакт із Кашміром.
  
  
  "Добре." Він глянув на годинник. Світанок мав бути менше ніж за годину. Тобі краще поспати. Ми поїдемо на Манхеттен близько п'яти на лімузині. Наш літак вилітає з Кеннеді сьогодні о десятій п'ятнадцять».
  
  
  Вона кивнула і повернулася до розчісування волосся. Її голос зупинив Картера, коли він підійшов до дверей.
  
  
  «Ви впевнені, що ваші люди зможуть забезпечити безпеку цього місця, доки триватиме операція?»
  
  
  "Я впевнений", - відповів Картер. «І Ел Гарретт знатиме достатньо про бізнес Алі Кашміра протягом тижня, щоб керувати всім цим прямо з того комп'ютера в офісі».
  
  
  "А як щодо друзів... ділових чи особистих?"
  
  
  «Кашмір у тривалому відрядженні…» Картер замовк, посміхаючись. "Що частково вірно".
  
  
  «І коли в газетах з'являється інформація про те, що Алі Кашмір був ув'язнений в Італії за торгівлю зброєю та терористичну діяльність…?»
  
  
  Картер знову посміхнувся. «У нас є люди, спеціально навчені встановлювати та підтримувати укриття, що б не трапилося. Задоволені?
  
  
  «Задоволена, Нік…»
  
  
  "Так?"
  
  
  «Як би там не було, думаю, я збираюся провести з тобою решту часу».
  
  
  "Це йде в обидві сторони".
  
  
  Він обережно зачинив за собою двері, але не встиг побачити, як Карлотта Полті стоїть, кидає рушник і рухається до ліжка.
  
  
  У спальні вона виглядала набагато красивіше, ніж у басейні з плаваючим поряд з нею мертвим тілом.
  
  
  Внизу він глянув на пляшки за стійкою і знайшов там найдорожчий скотч. Він налив на три пальці у склянку і проковтнув. Він обробив чотири пальці льодом і тільки почав це робити, коли Ел Гаррет і його оточення техніків увійшли до парадних дверей.
  
  
  "Хтось залишився живим?"
  
  
  "Кілька", - відповів Картер. «Вони у винному льоху. Марко каже, що деякі з них дуже балакучі, якщо вам потрібно щось дізнатися».
  
  
  Гаррет кивнув і повернувся до чоловіків, які чекали за ним. «Добре, хлопці, розташуйтеся та знайдіть кімнати. Як тільки ви складете своє спорядження, повертайтеся сюди. Ми негайно приступимо до роботи. Ми маємо велику компанію».
  
  
  "Як ви думаєте, скільки часу це займе?"
  
  
  "Це знає тільки Картер", - сказав він, знову повернувшись до Картера.
  
  
  Картер знизав плечима. «Місяць, не більше ніж п'ять тижнів. Ми вважаємо, що дата великого саміту між КДБ та терористичними угрупованнями буде приблизно в цей час. До речі, руки геть.
  
  
  від перших двох спалень зліва нагорі сходів. Вони нам із дамою знадобляться сьогодні”.
  
  
  Було кілька кивків і люди розійшлися. Гаррет підійшов до стійки бару і зробив ковток напою.
  
  
  "Це уб'є тебе", - сказав Картер.
  
  
  "Так само як старість і відмова від ременів безпеки", - відповів Гаррет. "Де це знаходиться?"
  
  
  "Вгору сходами."
  
  
  "Пішли."
  
  
  * * *
  
  
  Гаррет поринув у комп'ютер і книги записів поруч із ним, коли Картер обережно увійшов до столу. Картер закурив, відпив ковток і набрав власний вашингтонський номер Девіда Хока.
  
  
  "Це я, сер".
  
  
  "Як пройшло?"
  
  
  «П'ять поганих хлопців зникли марно разом із самим Кашміром. Три ящики з ношами з розбитими головами. Вони у винному льоху, прибиральники йдуть позбавлятися покійних».
  
  
  "А наші?"
  
  
  «Поранений Кріс. Це не серйозно. Він уже їде до Бетесди».
  
  
  "Як поживає італійська леді?"
  
  
  «Як чемпіон. Вона сама вбила Кашміра».
  
  
  «Чудово. Отже, ти не маєш сумніву, що вона зможе винести інше?»
  
  
  "Ні. Що ми чуємо з Риму?"
  
  
  «В умовно-достроковому звільненні П'єтро Амані було відмовлено. Ми, звичайно, мали до цього якесь відношення, але це відомий факт, що Ніколо Палморі спробував би вбити його, якби його було звільнено, тому відмова в умовно-достроковому звільненні є дуже правдоподібною».
  
  
  «Що ще з приводу зустрічі?… Час?… Місце?»
  
  
  «Нічого. У всьому світі гудуть, тому ми знаємо, що це станеться. Але ця операція, як і раніше, залишається єдиним реальним шансом дізнатися, коли і де».
  
  
  "Досить добре", - сказав Картер, допиваючи залишки скотчу в склянці. "Доставка в Амстердам, п'ятниця".
  
  
  «Я встановлю судна. Що-небудь ще прямо зараз?
  
  
  "Нічого подібного. Я зв'яжуся з вами незадовго до того, як ми вдаримо по Італії».
  
  
  "Добре".
  
  
  Прощань не було. Розмова між главою AX та його головним агентом була легко виконана з тональною інтонацією.
  
  
  Картер підійшов до стіни. Гаррет щось співав, пробігаючи пальцями клавішами.
  
  
  "Що ви думаєте?"
  
  
  "Шматок торта. Чувак, цей хлопець у всьому розколотий».
  
  
  "Ви впевнені, що зможете прострілити Бартінеллі в Амстердам, не залишивши нам чайових?"
  
  
  «Позитивно. Мабуть сьогодні ввечері вона відключила свій канал. Вона передала дещо простою мовою, потім розгорнулася і відправила те саме в коді. Допомогла зламати його за лічені хвилини».
  
  
  «Я збираюся трохи поспати. Виклич мене близько двох».
  
  
  "Ти зрозумів."
  
  
  Картер увійшов до холу. Він зупинився біля дверей Карлотти Полті, згадуючи, як вона виглядала, коли впустила рушник.
  
  
  Костяшки пальців були на півдорозі до дверної панелі, коли він передумав і рушив коридором в іншу спальню.
  
  
  «Достатньо часу для цього, – подумав він.
  
  
  Четвертий розділ.
  
  
  Паспорти у Кеннеді не становили проблеми. Карлотта використала свій. Картер використав паспорт Алі Маумеда Кашміра. Він був ліванський, і один із команди Ела Гаррета ідеально підробив його за допомогою фотографії Картера та штампу, що не піддається доказу фальсифікації.
  
  
  KLM 747 злетів рівно о десятій, і напої були поставлені перед ними в той момент, коли вони досягли крейсерської висоти.
  
  
  Де ми зупинимося в Амстердамі? Її очі були ясними та яскравими. Безперервний денний відпочинок приніс їй багато користі.
  
  
  «Амстел», - відповів Картер, - «доки не буде встановлено контакт і все налаштовано. Звідти ми гратимемо на слух».
  
  
  Вона задумливо відпила свій напій. "Від Амстердама до Італії буде довгий шлях".
  
  
  Картер кивнув головою. "І навіть далі звідти... Бог знає куди".
  
  
  "Я знаю." Вона відкинула голову на сидіння, піднесла до вух маленькі пластикові навушники із записом розважальної програми в польоті і заплющила очі, коли заспокійлива музика наповнювала крихітний навушник.
  
  
  Картер поринув у свої думки.
  
  
  Його розум зазначав, що вже було зроблено і чого вони сподівалися досягти наступних кількох тижнів.
  
  
  Протягом останніх кількох місяців спецслужби всього вільного світу збирали чутки про те, що терористична діяльність має намір активізуватися. Після кількох тижнів збирання воєдино розбіжностей з інформації, чуток та кількох переконливих фактів виникла теорія, що КДБ готується повернутися до світового тероризму обома ногами.
  
  
  Тихо пішли чутки з площі Дзержинського №2 – штаб-квартири КДБ у Москві – що Великий Папа сам хотів би зустрічі з лідерами терористів.
  
  
  Нібито зустріч мала планувати майбутні терористичні атаки в їхніх країнах під керівництвом КДБ. Також з'ясувалося, що, ймовірно, буде досягнуто домовленості щодо грошей та зброї, які Росія-матінка вкладе у програми з активізації терористичної діяльності на Заході.
  
  
  Коли було зібрано достатньо фактів та цифр, було зібрано команду та сформульовано план. Зрештою, ключовий поворот у плані було передано Девіду Хоуку та AX.
  
  
  "Кінцевий результат досить простий, N3", - сказав Хоук, жуючи сигару і хмурячись, дивлячись на свого головного агента через весь свій захаращений стіл. "Ми хотіли б знати, де і коли відбудеться ця зустріч".
  
  
  "А потім?"
  
  
  "Зруйнувати це, звісно.
  
  
  Але що ще важливіше, ми хотіли б отримати якісь конкретні докази того, що КДБ справді підтримує всесвітній тероризм».
  
  
  "Це був би переворот".
  
  
  "Один з найбільших", - прогарчав Хоук, блиснувши рідкісною злісною посмішкою. "У нас є план, який може привести вас на цю зустріч".
  
  
  П'єтро Амані був фундатором колись могутньої італійської партизанської групи під назвою La Amicizia di Liberia Italiana. Його життя – і його випадок – були дивними. Як нащадок багатої італійської видавничої сім'ї, здавалося неможливим, щоб Амані став лідером групи, єдиною метою якої було повалення того самого класу, членом якого він був.
  
  
  Але це справді так.
  
  
  Однак Амані був більшим, ніж лівий мільйонер. Він хотів увійти до історії як італійський Фідель Кастро, так званий визволитель свого народу. Вчиняючи таким чином, Амані витратив майже весь свій стан, намагаючись купити те місце в історії, яке він так жадав.
  
  
  Його невдача на сьогоднішній день, ймовірно, сталася через той самий гурт, який він заснував, Liberta. Якщо не вся група, передбачалося, що принаймні один із її членів, Ніколо Палморі - один із лейтенантів Амані - зрадив лідера.
  
  
  Коли Амані був заарештований за вбивство, постачання зброї відомим терористам і зраду, його вороги в групі - на чолі з Палморі - захопили те, що залишилося від стану Амані та групи.
  
  
  Сам Амані перебував у в'язниці суворого режиму в Кастель-Монферрато на двадцять п'ять років.
  
  
  Йшов восьмий рік його ув'язнення, і його колишня група - під керівництвом Ніколо Палморі - була безладна.
  
  
  "Ми здогадуємося, - продовжив Хоук, - що якби Амані вийшов із в'язниці, саме він, а не Палморі, був би представником Ліберії на маленькій вечірці КДБ".
  
  
  Картер подумки застогнав, але його обличчя залишалося невиразною маскою. Він уже бачив, що наближається.
  
  
  "І, Нік, якщо ти завоював довіру Амані тим, що вирвав його з в'язниці, тебе також можуть обрати, щоб супроводжувати його як, скажімо так, його захисника".
  
  
  "Навіщо йому потрібний захисник?"
  
  
  Хоук відвів очі, раптом дуже зацікавившись картиною на стіні далекого офісу. «Що ж, – сказав він нарешті, – очевидно, коли Амані буде на волі, люди Палморі підуть за ним. Крім того, оскільки Амані не завжди погоджувався з росіянами, коли він був при владі, можна припустити, що вони теж хотіли б відмовити його від участі».
  
  
  Картер відчув, як у нього піднялося волосся, і дозволив їм.
  
  
  "Ви маєте на увазі, що я повинен витягнути цього хлопця з в'язниці, не повідомляючи йому, що я підісланий, а потім триматися подалі і КДБ, і його людей, доки я не зможу доставити його в місце, чорт знає куди для зустрічі Бог знає коли і з ким?
  
  
  "Абсолютно вірно. Це просто на твоєму провулку, Нік. Тепер ми маємо план. У Манхеттені є жінка на ім'я Наомі Бартінеллі ... »
  
  
  Картер допив і посміхнувся, ставлячи склянку назад на тацю перед собою.
  
  
  "Щось забавне?" - спитала Карлотта, прибираючи навушники і клацаючи вимикачем на пульті керування в підлокітнику.
  
  
  "Просто обдумую все це у своїй голові".
  
  
  "І це смішно?"
  
  
  «Божевільно», - відповів він. "Я вирішив, що у нас є приблизно десять відсотків шансів вийти живими".
  
  
  * * *
  
  
  Вони приземлилися в амстердамському аеропорту Схіпхол об одинадцятій десятій. Митниця пройшла швидко, і до полудня вони вже їхали в таксі «Мерседес» до професора Тулпплейн.
  
  
  Вони піднялися сходами до великої кам'яної споруди Амстела і увійшли до великого триповерхового головного вестибюлю.
  
  
  «У мене броня. Дві суміжні кімнати. Кашмір».
  
  
  "Так сер."
  
  
  Обидві кімнати були розкішні та високі з видом на все місто.
  
  
  "Ми не зможемо нічого зробити до сьогоднішнього вечора", - сказав Картер. "Ти втомилася?"
  
  
  Карлотта знизала плечима. «Почуваюся швидше неспокійно, ніж втомлено».
  
  
  Картер провів губами по її лобі і трохи погладив її щоки руками. «Я зателефоную Гаррету. Швидше за все, він уже має контакт для нашої зустрічі. Чому б тобі не освіжитися та не спробувати трохи відпочити? Ми можемо раніше повечеряти».
  
  
  Карлотта кивнула і рушила до суміжних дверей. Перед тим, як вона зачинила дверцята, Картерові здалося, що він упіймав її погляд.
  
  
  Він відпустив його, коли клацнув замок, і попрямував до вестибюлю до телефону-автомата.
  
  
  «Це займе близько двадцяти хвилин, сер», - сказав закордонний оператор англійською майже без акценту. "Якщо ви залишите своє ім'я на стійці реєстрації в готелі, я зателефоную вам".
  
  
  Картер схопив швидкий бутерброд і тільки-но пив каву, коли прийшла сторінка.
  
  
  "Це Кашмір".
  
  
  "Так сер. Я готовий до вашого дзвінка. Продовжуйте. Нью Йорк".
  
  
  Обидва чоловіки чекали виразного клацання оператора, що йде з лінії, і потім Картер заговорив.
  
  
  "Це я. Ти на зв'язку, Ал?"
  
  
  "О так. Все готово. Наша леді на Манхеттені – дуже ефективний канал зв'язку».
  
  
  "А з комп'ютерними кодами проблем не було?"
  
  
  Ні. Дитяча гра для такого старого генія як я».
  
  
  Картер посміхнувся. «Мені подобається твоя скромність. Дай мені її».
  
  
  "Добре. Ти Жасмін. Твій пароль - Окхерст.
  
  
  Пароль буде підтверджено словом «децибел». Використовуйте це у реченні ".
  
  
  "Зрозуміло", - відповів Картер. "Коли?"
  
  
  "Сьогодні ввечері. Прокотіться на човні каналом Сінгел о дев'ятій годині; це човен номер три. Зійдіть на зупинці Кроман. У двох кварталах від каналу є кафе під назвою «Джазмен». Ваш контакт зустріне вас там. . Це буде жінка”.
  
  
  "Що небудь ще?"
  
  
  "Можливо", - сказав Ал і на мить відірвався від телефону. Коли він повернувся, Картер почув, як гримлять папери. «Я виявив пару ранніх угод, в яких Кашмір використовував пароль Окхерст. Можливо, вам буде корисно дізнатися про них як ще один доказ того, хто ви».
  
  
  "Хороша людина, Ал".
  
  
  Гаррет швидко переглянув деталі двох попередніх угод, а Картер в розумі їх каталогізував.
  
  
  "От і все. Я не думаю, що знову почую від тебе».
  
  
  "Мені не подобається, як ти це говориш, Ал", - посміхнувся Картер. «Я повинен тобі обід в Арлінгтоні за шість тижнів. Я буду там, щоби розплатитися».
  
  
  "Ви жартуєте."
  
  
  "Чао."
  
  
  Картер повернувся до своєї кімнати, роздягнувся і прийняв тривалий душ. Коли він вийшов з ванни з рушником навколо талії, двері, що з'єднують його кімнату з кімнатою Карлотти, були прочинені.
  
  
  Вона лежала в ліжку, її довге струнке тіло прикривало простирадло. Її очі були розплющені, і вони закотилися, коли він увійшов у дверний отвір.
  
  
  "Ми на зв'язку?"
  
  
  Картер кивнув головою. "Сьогодні ввечері. Я розповім тобі подробиці за вечерею. Ти не можеш спати?
  
  
  "Я ж сказала тобі, що мені більше не по собі, ніж втома".
  
  
  Погляд був старим, і Картер його не прогаяв. Він підійшов до краю ліжка і зупинився, дивлячись на нього. Штори були задернуті, єдине світло виходило з його кімнати через відчинені двері за ним.
  
  
  Він нахилився вперед, зачепив великим пальцем простирадло нагорі її грудей і повільно опустив його до колін.
  
  
  Вона була гола.
  
  
  Тільки її рука рухалася, коли вона стягувала рушник із його тіла.
  
  
  Її очі схвально блукали його тілом. Його груди були твердою пластиною м'язів, а живіт нагадував пральну дошку. Товсті мотузки м'язів спустилися з його плечей через його руки, і він ліг у ліжко поруч із нею.
  
  
  Не кажучи ні слова, вона підійшла до нього, цілуючи його груди, її губи зігрівали тіло, а руки працювали, щоб порушити його.
  
  
  "Як ви думаєте, це мудро?" - спитав Картер.
  
  
  "Ні, але мені начхати. А тобі?"
  
  
  "Ні."
  
  
  Її обличчя було близько до нього. Він розпустив завитки її волосся, і вони спадали їй на плечі, як чорний водоспад. Вона крутила головою з боку на бік, збиваючи його обличчя шовковими пасмами.
  
  
  «Садист», - піддражнив він.
  
  
  "Мазохістка", - відповіла вона. "Я продовжую агонію".
  
  
  "Тоді давайте приступимо до справи".
  
  
  Його руки потяглися за її спиною, щоб заповнити пишні опуклості її сідниць. Потім він потяг її вперед, поки його губи не знайшли кінчики її пульсуючих грудей.
  
  
  Карлотта запустила пальці в його волосся, на секунду сильніше притулилася його обличчям до себе, потім відкинула голову назад.
  
  
  "Я люблю це."
  
  
  "Тоді навіщо зупинятися?"
  
  
  «Бо я хочу більшого».
  
  
  Її голова знову ворухнулася, а волосся хльостало його по всій довжині, не пропускаючи жодного квадратного дюйма шкіри.
  
  
  Картер весь цей час не залишався пасивним. Його руки погладжували шовковисту довжину її спини, стискали її сідниці, скручували та формували її груди, які звисали з її тіла, коли вона нахилялася.
  
  
  "Досить", - нарешті прогарчав він, притискаючи її до себе.
  
  
  Вона притулилася до нього, її груди розсунулися, коли вони притулилися до його грудей. Він дико поцілував її, потім відсторонився та перевернув її.
  
  
  Він схопив її за одну нищівну секунду, і кімната почала кружляти навколо них. Його губи заглушили її крики, коли він притиснувся до неї.
  
  
  Його тіло ідеально підходило до її тіла, коли його руки торкалися її грудей. Щоразу, коли він врізався в неї, тіло Карлотти рухалося на дюйм або два гладкою поверхнею простирадла.
  
  
  Вона раптом закричала. - «Зроби це… зроби це!»
  
  
  Він робив усе це, поки вона не вигнулась до нього, підганяючи його кожним жестом та звуком.
  
  
  Повільно й разом, у ритмі, що збігався, вони рухалися, відчуваючи приплив наростаючої пристрасті в іншому, поки їх тіла не перетворилися на вири шаленого руху.
  
  
  Раптом, вп'явшись нігтями в його напружену спину, вона вигнулась і корчилася, ніби все її тіло перетворилося на тугу мотузку, готову порватися.
  
  
  А потім це сталося, і Картер із нею.
  
  
  Обидва тіла заспокоїлися, судоми зменшувалися, поки Картер не перекотився до неї. Вона пригорнулася до нього. щільно прилягаючи до нього.
  
  
  "У який час ви їдете?" - Запитала вона, в її голосі зникло все бажання.
  
  
  "Близько дев'яти".
  
  
  "Це буде безупинно звідти, чи не так?"
  
  
  "Так", - сказав він і кивнув.
  
  
  "Удачі", - прошепотіла вона.
  
  
  Вона розслабилася поряд з ним, і саме перед тим, як заснути, він відчув, як вона потягла його руку вгору, щоб приховати надуту твердість її грудей.
  
  
  * * *
  
  
  "Джазмен" був заповнений хіпі у віці від підліткового до сорока років. У повітрі витав різкий їдкий запах. та столи були заповнені винними пляшками.
  
  
  Було очевидно, чому вибрали маленьке кафе; Картер виділявся, як хворий палець. Він здогадався, що хто б не контактував
  
  
  вона теж «відрізнятиметься» від натовпу.
  
  
  Прямо за дверима за маленьким столиком сиділо щось, що нагадує вампіра, з відкритою коробкою для сигар перед нею.
  
  
  Картер кинув у коробку кілька купюр, пройшов у клуб і знайшов те, що було останнім порожнім столом.
  
  
  На сцені сиділа горила з обличчям херувима, бовтаючи банджо в лапах. На ньому були засалені мотоциклетні черевики, вицвілі сині джинси із латками та м'ята синя робоча сорочка.
  
  
  Сумні й нерозбірливі звуки виходили між його губ, коли він мляво бренчав на банджо.
  
  
  Худорлява блондинка підійшла до Картера. Ноги в неї були босі, а волосся до плечей спадало в пучок. На вигляд їй було років шістнадцять.
  
  
  Вино?
  
  
  "Скотч", - відповів Картер.
  
  
  "У нас є лише вино.
  
  
  «Я вип'ю вина… дві склянки».
  
  
  Вона зникла, злегка погойдуючись, і повернулася менше ніж за хвилину. Вона шльопнула пляшку на стіл і перенесла вагу на одне стегно.
  
  
  "Ти теж хочеш гашиш?"
  
  
  Ніс Картера зморщився. Тепер він дізнався про запах, який вдарив його ніздрі, коли він увійшов до клубу. В Амстердамі гашиш був поширений та легальний.
  
  
  "Ні."
  
  
  "П'ять флоринів", - сказала вона, простягаючи руку.
  
  
  Він дав їй купюру в п'ять флоринів та кілька монет. Вона пішла геть, і Картер налив склянку вина. Це було жахливо, але принаймні він не скривився.
  
  
  Картеру не довелося довго чекати. Сумна співачка йшла на перерву, коли вона увійшла у двері. Вона пройшлась по кімнаті очима, і його помітили.
  
  
  Вона була невисокого зросту і компактна під великим пончо та парою джинсів, що облягають. Її обличчя було зовсім біле, без макіяжу, а очі майже приховані темною чубчиком.
  
  
  Картер подумав, що вона виглядала б непогано, якби не її руки. Вони завжди розповідають історію, і ці сколоті руки казали, що коротун у пончо більше ніколи не побачить сорока.
  
  
  "Чи можу я приєднатися до тебе?"
  
  
  "Будь ласка, зроби це."
  
  
  Вона сиділа, поки він наливав вино на другий келих.
  
  
  "Ви турист в Амстердамі?"
  
  
  Картер похитав головою. "У мене є справи з містером Окхерстом".
  
  
  "А як тебе звати?"
  
  
  "Жасмин".
  
  
  Легка напруга залишила руку і руку, що тримала склянку. Вона поставила його на стіл і нахилилася вперед.
  
  
  "І…?"
  
  
  «І рівень децибел балаканини в цьому місці оглушливий. Ми можемо піти кудись ще?»
  
  
  "Один момент."
  
  
  І чоловіків вона пішла, у темряву за задніми дверима кафе.
  
  
  Картер здогадався, що десь у минулому там був телефон. Він запалив сигарету і почав чекати.
  
  
  Вона повернулася менш ніж за дві хвилини. "Містер Окхерст поруч".
  
  
  Картер узяв її за лікоть, щоби провести через натовп. Він майже пропустив це - швидкий, але спритний обмін думками між жінкою та двома галасливими чоловіками в барі. Коли вони, взявшись за руки, вийшли надвір, Картер побачив, як двоє чоловіків відокремилися від решти натовпу.
  
  
  Вони мовчали два квартали, перш ніж Картер заговорив краєм рота. "За нами стежать".
  
  
  "Я знаю. Вони належать до нас».
  
  
  "Довіряючи - перевіряй, чи не так?"
  
  
  "Ні", - сказала вона і посміхнулася. Це дуже небезпечний бізнес. Ви маєте це знати».
  
  
  Біля каналу вони повернули і пішли за ним ще кілька кварталів. Раптом вона схопила його за руку і зупинилася.
  
  
  «От четвертий поверх. Постукайте двічі, зачекайте і знову постукайте».
  
  
  Це був старий будинок з червоної цегли, що обсипалася, яка з роками стала сірою. Вона переконалася, що він розуміє який саме, потім зникла з його боку в тіні.
  
  
  Він повільно рушив до входу і піднявся східцями. Парадні двері відчинялися в невеликий альків. За другими дверима був коридор і гниючі сходи.
  
  
  Картер подолав чотири сходові прольоти по три за раз і різко постукав у єдині двері на підлозі. Він зачекав десять секунд, потім знову постукав. Вухо до тонкої панелі підказало йому, що хтось дуже обережно повертає замок з іншого боку.
  
  
  "Так?" - пролунав тонкий, пронизливий голос через щілину у дверях.
  
  
  «Мене звуть Жасмін. Я прийшов побачити містера Окхерста».
  
  
  "Увійдіть."
  
  
  Картер ступив через тріщину в непроглядну темряву.
  
  
  "Встаньте прямо тут, будь ласка".
  
  
  Голос був позаду нього. Руки, що поплескали його, пройшли попереду.
  
  
  "Він не озброєний".
  
  
  Двері за ним зачинилися, і в стелі блимала гола лампочка. Кімната була застаріла, стіл, кілька стільців та дитяче ліжечко були єдиними меблями.
  
  
  Людина перед Картером була невисокою і присадкуватою. Його обличчя було вкрите зморшками, а шкіра під шиєю зморщилася, ніби колись він був набагато важчим, але зморщився. Вальтер ППК легко тримався у правій руці.
  
  
  "Ви Окхерст?" - спитав Картер.
  
  
  "Я Окхерст".
  
  
  Картер повільно обернувся.
  
  
  Він був високим і худим, як лякало. Його обличчя під густою бородою було виснажене, щоки впали, очі впали в темні кишені.
  
  
  Він виглядає схвильованим, подумав Картер, чи туберкульозним.
  
  
  Картер зрозумів, що це останнє, коли чоловік підійшов до столу і одразу почав кашляти в готову хустку, яку тримав у правій руці.
  
  
  "Я сподіваюся, що наші останні два обміни були схвалені вами?" він зумів сказати між нападами кашлю.
  
  
  "Цілком", - сказав Картер, ковзнувши на стілець навпроти.
  
  
  Присадкуватий чоловік, все ще граючи з вальтером, підійшов до підвіконня і сів. «За винятком того, що жилети в першій партії були не тієї якості, про яку ви сказали, а в другій ви недоклали мені дві скриньки мінометних снарядів».
  
  
  Тонкі губи чоловіка скривилися в усмішці, і Картер подумки зітхнув, мовчки подякувавши Гарретту за аналітичне мислення.
  
  
  "Перепрошую. Я компенсую вам ці витрати.
  
  
  Він розклав на столі аркуш паперу та картку.
  
  
  «А тепер перейдемо до діла? В даний час товари знаходяться на складі у Гаазі. Вони досі законні, із сертифікатом кінцевого використання для Каракасу. Ми можемо відправити товар повітрям або морем, залежно від вашого істинного пункту призначення. "
  
  
  Картер перевернув карту і провів пальцем узбережжям Італії. "От."
  
  
  Погляд чоловіка метнувся вниз, а потім знову зустрівся з Картером. Лінія підборіддя під його бородою напружилася, коли він стиснув зуби. "Ми не можемо відправити товар на таку відстань, і ви це знаєте".
  
  
  "Цього разу доставте", - рівним, рівним голосом відповів Картер. Кремкий чоловік підняв дупу з підвіконня і підтримав вальтер. "І скажи своєму чоловікові прибрати це, або я поставлю йому клізму".
  
  
  Чоловік зробив крок уперед, і Окхерст підняв руку. «Мені доведеться зателефонувати. Хвилинку».
  
  
  Він підвівся і пройшов через фіранку, що служила дверима в іншу кімнату. Картер закурив і обернувся до іншого чоловіка.
  
  
  "Сідай."
  
  
  Він зробив це і засунув вальтер за пояс.
  
  
  Минуло майже півгодини, перш ніж бородатий чоловік повернувся на своє місце.
  
  
  Це може бути зроблено. Лівійське вантажне судно Alamein вирушає з Марселя за два дні. Ми перемаркуємо вантаж та відправимо як гончарні вироби».
  
  
  "Чи можна обмінятися у морі?"
  
  
  Чоловік кивнув і записав у блокнот. «Ці координати за п'ять днів. Північ… рівно».
  
  
  Картер запам'ятав координати і торкнувся запальнички паперу. Коли він перетворився на попіл, він підвівся.
  
  
  "Тепер гроші".
  
  
  Картер розстебнув сорочку. Він витяг з-під нього товстий пояс із грошима і накинув його на стіл.
  
  
  Є п'ятдесят тисяч. Решта, коли в мене будуть усі товари».
  
  
  "Згоден", - відповів чоловік, але крива посмішка з-під бороди сказала Картеру правду.
  
  
  Він щойно припустився кардинальної помилки, купивши боєприпаси у нелегального торговця зброєю. Окхерст мав п'ятдесят тисяч, а вантаж залишився.
  
  
  Отже, він міг залишитися з початковим внеском та продати зброю наступному учаснику торгів.
  
  
  Це було неетично, але дуже практично.
  
  
  Людина, схожа на бородатого до неї, не турбуватиметься про втрату такого гарного покупця, як Жасмін. Прямо за рогом було надто багато інших добрих клієнтів, і п'ятдесят тисяч – гарна нічна робота, якщо за це не треба нічого доставляти.
  
  
  Але Картер зробив цю кардинальну помилку навмисно. Якщо й була така людина, як Окхерст, яка боялася більше, ніж поганої угоди, то це самої смерті. Він піде на все, щоб захистити свою шкуру, навіть якщо лишиться чесним. Йому просто треба було вказати шлях.
  
  
  Картер хотів саме це.
  
  
  "До речі, дайте мені цей номер тут - на випадок, якщо плани зміниться після того, як я зв'яжуся з доставкою сьогодні ввечері".
  
  
  Двоє чоловіків обмінялися настороженими поглядами, а потім бородатий, здавалося, знизав плечима.
  
  
  Картер майже міг прочитати його думки: чому б не дати номер цьому дурню? Він ніколи не проживе достатньо довго, щоби набрати його!
  
  
  Він сказав номер тонкими губами, і Картер вийшов із кімнати.
  
  
  На вулиці Картер зупинився, щоб закурити сигарету, куточком ока втупившись у вікно четвертого поверху. Коли світло двічі згасло і спалахнуло, воно рушило стійким швидким кроком.
  
  
  П'ятий розділ.
  
  
  Це була гра в кішки-мишки майже п'ятнадцять хвилин. Картер ніколи не бачив їх позаду себе, але він чув, як стукіт їхніх підборів відповідають його кроку, коли він просувався все далі і далі в стару частину міста.
  
  
  Вулиці давно перетворилися на вузькі провулки, а вуличних ліхтарів не було. Єдине освітлення виходило з рідкісних вікон за ґратами високо у стіні, якими він проходив.
  
  
  У пошуках потрібного місця Картер не намагався вислизнути від них. Його власні підбори навмисно залишили слід чутно чутний, яким не міг би пройти тільки глухий.
  
  
  А потім він побачив це – крихітний провулок. Це був не більше ніж коридор між невисокими будинками.
  
  
  Він повернувся до нього і одразу кинувся тікати. Вони все ще були за ним, самі повертаючи, коли Картер звернув між будинками. Бігши, він зупинявся в кожному алькові, щоб випробувати знайдені двері.
  
  
  За ним він почув тупіт двох пар ніг. Він запитував, наскільки близько буде за ними жінка.
  
  
  Картер збирався зупинитися і спробувати гру на своєму місці, коли провулок перед ним роздвоився вліво та вправо. Він вибрав ліву сторону і за рогом зупинив свій біг із задоволеним гарчанням.
  
  
  Провулок закінчувався важкими подвійними дверима із залізними заклепками. Вхід був трохи відкритий, і гола лампочка кидала страшне жовте світло крізь щілину між дверима та косяком.
  
  
  Це було ідеально.
  
  
  За ним кроки обережно сповільнилися.
  
  
  Вони думали, що Картер блокований, і тепер займуться вбивством.
  
  
  Картер вискочив у щілину і залишив важкі двері відчиненими за собою.
  
  
  Це був великий винний льох з довгими рядами стелажів, на яких стояли сотні запорошених пляшок під білим кам'яним дахом. Він кидався вздовж стіни, швидко оглядаючи кожен ряд. Кожен закінчувався глухим кам'яним муром... крім останнього. У дальньому кінці були невеликі склепінчасті двері.
  
  
  Картер перевірив її і задоволено посміхнувся, виявивши, що вона замкнена.
  
  
  Іншого виходу не було.
  
  
  "Тепер, - подумав Картер, сідаючи навпочіпки за однією з високих стелажів для вина, - дичина стає мисливцем".
  
  
  Напруга в м'язах його правого передпліччя вивільнила пружину в піхвах Хьюго, і смертоносний стилет зісковзнув у його руку.
  
  
  Настала гробова тиша, а потім слабкий скрип вхідних дверей. Не довго думаючи, Картер схопив з однієї зі стійок півпляшки вина і безпомилково шпурнув її в лампочку.
  
  
  Коли світло згасло, почулася бавовна, а потім гучний тріск, коли пляшка розбилася об кам'яну підлогу. За цим швидко пролунали гортанні прокляття і звук тіл, що падали, коли вони вдвох влетіли в кімнату. Потім Картер почув глухий стукіт дверей, що зачинялися за ними.
  
  
  "Він не озброєний", - сказав раніше присадкуватий чоловік, який поплескав Картера.
  
  
  Сподіваюся, він передав цю інформацію двом стороннім чоловікам та жінці.
  
  
  Тепер у підвалі було зовсім темно. Стисаючи в руці стилет, Картер сів у кутку і обміркував свій наступний крок. Їх було двоє, і незабаром до них могла приєднатися третя жінка.
  
  
  Вони, мабуть, використали б ножі, але Картер здогадався, що в них теж будуть пістолети. Він міг сподіватися, що вони, як і він сам, хотіли зберегти це в таємниці. Якщо так, то зброя не мала б значення.
  
  
  Оскільки їх було всього двоє, вони не могли обшукувати проходи між рядами винних стелажів один за одним і переконатися, що він не прослизнув повз неохоронний кінець.
  
  
  Картер припустив, що потрібно почати з обережного обмацування навколишніх стін, щоб або підштовхнути його до іншого, який його чекатиме, або змусити Картера рушити з місця і, можливо, видати своє місцезнаходження легким шумом.
  
  
  Якщо Картер вгадав правильно, то який маневр найкраще протиставити йому?
  
  
  Його єдина надія полягала в тому, щоб першим дістатися одного з них і сподіватися, що інший скористається звуком у метушні.
  
  
  Проблема була у тому, куди йти? Він не знав, у який бік вони рушать довкола зовнішніх стін.
  
  
  Досі присідаючи, він уважно слухав. Не було жодних кроків, але якщо вони й рухалися, то, мабуть, рачки.
  
  
  Потім йому здалося, що почув слабкий дзвін, ніби одна пляшка торкнулася іншої. Схоже, воно прийшло з далекого кінця правого муру, що веде від його кута.
  
  
  Як і раніше присідаючи, його пальці ніг ледь шепотіли об кам'яну підлогу, Картер рушив праворуч. Дійшовши до кута в дальньому кінці стіни, якою він рухався, він зупинився, щоб ще раз прислухатися. Він був упевнений, що стіна, до якої він підійшов, вела до вхідних дверей.
  
  
  Він подумав про те, щоб пошуміти і залучити їх, коли почув дихання майже поряд із собою.
  
  
  З обережністю Картер намацав кінець найближчого винного стелажу і проліз через простір у прохід між цією і наступною стійкою. Незважаючи на напругу, йому вдалося спочатку затримати дихання, а потім тихо та обережно дихати.
  
  
  Чого він не міг вирішити, так це того, чи було його дихання миттю або двома раніше для цієї людини так само очевидно, як його дихання для Картера.
  
  
  Дихання більше не було чути. Він копався в кишені штанів, поки пальці не знайшли сірника. Він обережно засунув клапан під сірники та склав дві з них. Утримуючи сірники на місці великим пальцем над ударною поверхнею, він напружено сконцентрувався, намагаючись розрізнити найменші ознаки того, де його жертва.
  
  
  А потім він почув це: ледве вловиме дряпання пальцем ноги або шкіряною підошвою черевика об камінь. Він виходив від стіни прямо навпроти нього.
  
  
  Напружуючись всім тілом, Картер шкреб сірниками по поверхні, що вражає.
  
  
  Вони обдурили його. Один стояв прямо перед ним, з подивом дивлячись на запалені сірники в лівій руці Картера. Але інший був не в іншому кінці кімнати, як думав Картер. Він був у наступному проході і вже прямував до нього.
  
  
  Але тепер Картер мав час тільки на того, хто стояв перед ним, коли той зробив випад. Картер зробив кидок вперед лівою рукою, кинувши сірники, що горять, чоловікові в обличчя. Його права рука, що тримає стилет, вдарила з підлоги.
  
  
  Пролунав крик болю, коли сірники обпалили обличчя людини, але він перетворився на сухий тріск, коли стилет застряг у його горлі. Знову було темно, але Картер дізнався, що вбив цю людину, коли він відчув, як по руці тече тепла кров.
  
  
  Номер один упав, як камінь, і як тільки він звалився, другий завдав нищівного удару по спині Картера. Картер відсахнувся до стіни. Він ударив, розвернувся і змахнув лівою рукою.
  
  
  То справді був вдалий удар. Долоня його руки вдарила номер два прямо в обличчя. Він відчував, як хрящі, кістки та м'язи перетворюються на місиво. Потім чоловік зісковзнув вниз своїм тілом, намагаючись утриматися, у той час як Картер з таким самим зусиллям намагався вивернутися.
  
  
  Якось йому вдалося схопити кісточку і потягнути. Ноги Картера вилізли з-під нього, і коли він упав, Х'юго вийшов з-під його руки. Він почув, як він упав на підлогу і зісковзнув десь під пляшки. Миттєво вся вага тіла іншої людини впала на Картера, збивши і придавивши.
  
  
  Так само швидко Картер відчув, що його перевернули. Рука ковзнула по його обличчю, і внутрішній бік ліктя намацав його горло.
  
  
  Намір був надто ясним. Чоловік збирався відкидати голову Картера, доки не зламається хребет.
  
  
  Картер напружив м'язи горла, як хватка стабілізувалася. При цьому йому вдалося трохи потрапити підборіддям під зап'ястя чоловіка.
  
  
  Це було не так вже й багато для важеля, але цього було достатньо, щоб глибоко занурити його зуби в тіло.
  
  
  Він вкусив щосили в щелепі, викликавши виття болю з горла чоловіка. Картер зачекав, поки не відчув смаку крові і обмацав зубами кістку, а потім почав гризти.
  
  
  Це спрацювало.
  
  
  Рука звільнила його горло. Картер здригнувся, піднявши з себе тіло, що сидить. Перш, ніж людина змогла знову спуститися. Картер прослизнув і, з хрускотом ударив обома колінами в пах.
  
  
  Пролунало ще одне виття болю, і людина безвольно впала вперед. Картер перекинув ліву руку через дихальне горло, обвив правою рукою шию і стиснув її в лещатах.
  
  
  Навіть у несвідомому стані чоловік чинив опір, але всього кілька секунд. Потім він затих навпроти Картера.
  
  
  Картер збирався скинути з себе мертвий тягар, коли почувся дряпаючий звук і раптом спалахнув промінь світла.
  
  
  З того місця, де він лежав, притиснутий до підлоги, Картер міг бачити під пляшками, розставленими на полицях з вином. У дальньому кутку кімнати, де були замкнені склепінчасті двері, тепер на кам'яну підлогу падало яскраве світло.
  
  
  Він бачив дві пари черевиків. Предмет, який опускають на підлогу між ними, вирішив, що це ящик для вина. Очевидно, через невеликі двері з кухні нагорі увійшли двоє слуг, щоб забрати вино.
  
  
  «Прокляте світло знову згасло».
  
  
  "Ви принесли ліхтарик?"
  
  
  "Звичайно, ні."
  
  
  «Відкрийте двері трохи ширше. Можливо, цього буде достатньо світла».
  
  
  Черевики рухалися стійками, наближаючись до проходу, в якому Картер лежав поряд з ним, а друга половина лежала на ньому.
  
  
  Він напружився, готовий скинути труп і тікати. коли вони звернули один прохід і рушили ним.
  
  
  Вони рухалися проходом, збираючи по дорозі пляшки. Картер, не сміючи дихати, простежив за двома парами черевиків у косому жовтому світлі.
  
  
  А потім його погляд упіймав відблиск металу на підлозі. Перед першою парою черевиків лежав його стилет. Ще чотири, може, ще три кроки, і один із чобіт пне його чи наступить на нього.
  
  
  Використовуючи кожну частинку своєї сили, все ще частково утримуючи труп над собою, щоб щось у кишенях чоловіка не брязкало, якщо випаде, Картер звивався убік. Дюйм за дюймом він підповзав до стійки з вином.
  
  
  Чоботи човгали вбік, під дзвін пляшок у ношу.
  
  
  Черевик був за шість дюймів від стилету, коли Картер просунув руку під нижню полицю.
  
  
  Кінчики його пальців відповідали відстані між черевиком слуги та ножем: два дюйми.
  
  
  Він знову звивався. Тіло сковзало з нього.
  
  
  Сталася аварія, вони впустили пляшку.
  
  
  "Ти ідіот! Що трапилося?" Його черевик ударив стилетом прямо в руку Картера, але звук пляшки, що розбивається, відволік його.
  
  
  «Занадто страшенно темно. Давай виберемося звідси, поки ще не розбилося».
  
  
  "Що щодо цього безладдя?"
  
  
  "Прибери це завтра".
  
  
  Картер приставив ножа до свого боку стійки і затримав подих, поки за ними не зачинилися двері. У той момент, коли він почув, як засувка ковзнула, він відштовхнув тіло і кинувся до зовнішніх дверей.
  
  
  Один швидкий погляд через щілину у дверях сказав йому, що в безпосередній близькості до будинку нікого немає.
  
  
  Але це могло бути - і, мабуть, було - введенням в оману. Залишилась жінка.
  
  
  Він кинувся у провулок і зупинився. По вузькому променю світла, що падає з верхнього вікна, він оцінив ушкодження.
  
  
  Це було недобре.
  
  
  Фізично він був гаразд, але виглядав так, ніби щойно пережив третю світову війну.
  
  
  На його куртці була дірка, і один рукав наполовину звисав. Ще одна дірка на його сорочці відкрила потворний червоний рубець. Під ним усе, що він носив, було залито кров'ю.
  
  
  Треба було б повернутися назад у готель.
  
  
  Але лише після невеликого об'їзду.
  
  
  Картер знав, що десь біля входу в провулок, що згинається, між будинками перед ним вона чекатиме.
  
  
  Він швидко розстебнув черевики та прив'язав їх до задньої частини пояса під курткою. Потім він рушив уперед, низько пригнувшись, майже повністю ховаючись у тіні.
  
  
  Він рухався кривою без пауз, а потім близько секунди.
  
  
  Просто попереду Картер побачив її, приблизно за двадцять футів від них. У кожній руці був туфля зі знятим підбором. Замість каблука на кожній туфлі був шестидюймовий двосторонній кинджал.
  
  
  "Амаль ...?"
  
  
  Картер не відповів їй і не зменшив швидкості. Її частково висвітлювала калюжка світла із сусіднього будинку. Коли він кинувся до того ж світу, вона впізнала його та прийняла бойову стійку.
  
  
  Картер не змінив напрямок, не зупинився чи повернув назад. Він просто рвонувся вперед. За три фути від неї вона зробила хибний випад ліворуч. Замість того, щоб протистояти їй та намагатися втекти від неї, Картер рухався разом із нею.
  
  
  Це застало її зненацька, але вона сміливо спробувала пригвоздити його, перш ніж він вдарив.
  
  
  Це не спрацювало.
  
  
  Картер схопив її за зап'ястя і повернув їх, коли вони зіткнулися. Ножі встромилися глибоко, по одному в м'ясисту частину кожного плеча.
  
  
  Вона придушила свій крик болю, коли вона впала, і Картер підбіг до неї.
  
  
  Біля входу в провулок він один раз озирнувся і побачив маску муки та болю на її обличчі, коли вона витягла спочатку один, а потім другий шматок стали зі свого тіла.
  
  
  Він вийшов на велику вулицю, пройшов квартал, а потім кинувся у дверний отвір. Він чекав, присів, контролюючи своє дихання. Коли минуло десять хвилин, він глянув.
  
  
  Нічого.
  
  
  Повільно, все ще в шкарпетках, він повернувся своїми слідами і подивився вниз, у вузький провулок.
  
  
  Вона пішла.
  
  
  Йому знадобилося ще дві хвилини, щоб знайти пляму крові на тротуарі, а потім ще одну.
  
  
  Він слідував за плямами протягом семи кварталів, поки не був упевнений у її пункті призначення, а потім зупинився і попрямував до готелю.
  
  
  За два квартали від Амстела, на тьмяно освітленій вулиці, він увірвався до телефонної будки і набрав номер, який дав йому торговець зброєю.
  
  
  Жінка мала проїхати менше відстані, ніж Картер до готелю. Можна було сперечатися, що вона вже прийшла.
  
  
  На п'ятому гудку відповіли.
  
  
  "Окхерст, це Жасмін".
  
  
  "Так." Голос був здавлений.
  
  
  "Ви отримали моє повідомлення?"
  
  
  "Так." Тепер це був шепіт.
  
  
  "Вона жива?"
  
  
  "Тільки".
  
  
  «Шкода. Двоє інших перебувають у винному погребі… мертві. Вам краще дізнатись у неї, де, перш ніж їх знайдуть. Ви слухаєте?"
  
  
  "Так."
  
  
  «Я дозволяю цьому статися лише один раз, Окхерсте. У мене довга рука. Якщо це станеться знову, ти залишишся без діла… назавжди. Ви розумієте?"
  
  
  "Я зроблю ваше замовлення"
  
  
  «Тоді я чекатиму, що моя зустріч відбудеться з усім товаром у цілості та безпеці. Це станеться, щоправда, Окхерст?
  
  
  «Це станеться, Жасміне. Даю слово".
  
  
  «Твоє слово для мене – це як твоє життя… лайно. Просто запам'ятай це».
  
  
  Картер повісив трубку і провів два квартали до готелю. Він обійшов вантажний док і зайшов туди. Між кухнею і підлогою він зустрів тільки одну людину, п'яницю, яка виглядала гірше за Картера, і марно намагався знайти дірку для свого ключа.
  
  
  Картер пройшов через свою кімнату до кімнати Карлотти. Там було порожньо, але світло у ванній горіло.
  
  
  Вона поставила одну ногу на підлогу, а іншу підняла, збираючись надіти нічну сорочку.
  
  
  "Гарно", - прошепотів Картер.
  
  
  Стопа впала, і сукня припала до її оголеного тіла.
  
  
  Коли вона зрозуміла, хто це був, вона зі свистом видихнула і недбало кинула сукню назад на підлогу.
  
  
  "Боже мій, що з тобою трапилося?"
  
  
  "Ви повинні побачити інших хлопців".
  
  
  Він обійшов її і ввімкнув душ.
  
  
  "Добре?"
  
  
  «Готово, – сказав він, поправляючи крани. Лівійське вантажне судно буде біля берегів Італії через п'ять днів. Я зустріну та підготую точку розвантаження на березі».
  
  
  «Тоді я маю зателефонувати Палморі сьогодні ввечері».
  
  
  Картер кивнув головою. «А я зателефоную до аеропорту та замовлю тобі ранковий рейс до Риму. А поки…"
  
  
  Він без зусиль підняв її та увійшов у ванну.
  
  
  "Нік ... твій костюм ..."
  
  
  "Він все одно зіпсований", - сказав він легко. "А тепер, приблизно сьогодні ввечері..."
  
  
  Шостий розділ.
  
  
  Картер вилетів до Ніцци через Париж, переконавшись, за допомогою кількох вдалих хабарів у доках, що ящики з «глиняним посудом» завантажили на борт вантажного судна Alamein. З Ніцци він попрямував через Монако і через італійський кордон у Сан-Ремо.
  
  
  Одягнувшись непомітно, як американський турист із обмеженим бюджетом, він оселився у невеликому пансіоні на пагорбах високо над пляжем. Він не став розпаковувати свою маленьку сумку, бо пробуде в кімнаті лише кілька годин.
  
  
  Швидко задрімавши, він перевдягся у синю джинсову куртку, джинси та робочу сорочку і пішов із пансіону. Небо потемніло, і легкий дощ змусив покупців йти з вулиць, а купаючих - з пляжів.
  
  
  На пошті підсунув кашмірський паспорт через клітку та отримав назад два листи.
  
  
  Обидва були відправлені до Риму на два дні раніше.
  
  
  Перший був від Карлотти, з ключем:
  
  
  Рандеву Торта, час 5:00.
  
  
  Вісім: три спостерігачі, п'ять обробників.
  
  
  Кошти встановлюються за попередньою домовленістю.
  
  
  Палморі не викликає підозр, але не буде присутньою.
  
  
  У другому конверті він знайшов ще стислішу записку:
  
  
  Гвідо на Віа Колонна. 3:00
  
  
  Картер подивився на годинник. Було вже трохи більше години. Але це не мало значення, Сантоні зачекає.
  
  
  Він знав лише великі вулиці невеликого курортного селища, але одне-єдине питання перехожого легко привело його на вулицю Колона.
  
  
  Гвідо мав велике вуличне кафе з приблизно двадцятьма столиками зовні і такими ж усередині. Під навісом було кілька тих, хто пив і обідав, але ніхто з них навіть не глянув на Картера.
  
  
  Він ступив у двері і примружився від мороку. Столи і будки були вкриті картатою тканиною, а в центрі кожної - вічно присутня винна пляшка з краплями затверділого воску і дешева свічка, встромлена в шийку.
  
  
  Картер помітив свою людину в темряві кутової будки. Двоє чоловіків кивнули, і Картер пройшов через столи. "Ти запізнився."
  
  
  «Я пропустив свій перший поїзд із Ніцци».
  
  
  "Сідай."
  
  
  Тоні Сантоні був невисоким щільним чоловіком років сорока. У нього було кучеряве чорне волосся, бліде обличчя уродженця південної Італії та розумні очі.
  
  
  Протягом багатьох років він був зареєстрований як головний капітан всього, що плавало зі 165 футів і нижче.
  
  
  Вітрильний спорт був його пристрастю.
  
  
  Основним заняттям був антитероризм.
  
  
  Тоні Сантоні був майором SID Італії, і останні десять років він був одним із найкращих таємних агентів урядового агентства.
  
  
  Картер уже попрацював із цією людиною над великою кількістю людей на одній операції, і він повністю їй довіряв.
  
  
  З великого графина з вином уже було наповнено два келихи. Сантоні підштовхнув одну до Картера і посміхнувся.
  
  
  «Ти виглядаєш у добрій формі», - сказав він. "Хіба ти ніколи не старієш?"
  
  
  «У нашому бізнесі, Тоні, ніхто не старіє. Ми просто встаємо і вмираємо одного чудового дня».
  
  
  На жаль, це так. Віддаю честь!
  
  
  Двоє чоловіків випили, і чоловіки нахилилися вперед, їхні очі були прикуті до келихів.
  
  
  "У вас є човен?"
  
  
  Італієць кивнув. «Сорокафутовий Corsair із закритою кабіною та двома моторами Cummins. Він розвиватиме швидкість понад шістдесят вузлів у спокійному морі, і він уже готовий до озброєння».
  
  
  "Контрабандний катер?"
  
  
  "Що ще? Ми звільнили його від групи турків в Адріатиці близько двох місяців тому».
  
  
  "Він готовий котитися?"
  
  
  «Цілком вірно, із запасними баками. Як далеко нам треба йти?
  
  
  Картер витяг аркуш паперу з джинсової куртки і розстелив його між ними.
  
  
  «Ми зустрічаємося з вантажним судном тут, на північний захід від Корсики, опівночі».
  
  
  Сантоні почухав щетину на підборідді краєм келиха. «Нам краще піти одразу після настання темряви. Навіть тоді нам доведеться поспішити».
  
  
  "Але ми можемо це зробити?"
  
  
  "Так. Куди ми доставляємо вантаж?"
  
  
  «Тут, між Чечиною та Ліворно, є рибальське село під назвою Торта».
  
  
  "Я знаю це."
  
  
  «Розрахувавши на розвантаження півгодини, чи зможемо ми встигнути до п'ятої ранку?»
  
  
  "Ви можете розраховувати на це". - сказав Сантоні з широкою посмішкою. «Цей маленький бамбіно чесно літатиме».
  
  
  "Що, якщо цей шторм стане гіршим?"
  
  
  "Не буде. Він уже рухається північ. За годину у нас, мабуть, буде спокійне море».
  
  
  "Добре. Нам потрібна команда?"
  
  
  «Ні, якщо ти такий же добрий моряк, як раніше».
  
  
  Картер посміхнувся. "Я думаю, що я впораюся." Він склав папір і засунув його в піджак іншої людини. «Я заберу нашого скарбника, як тільки піду звідси. Де я тебе зустріну?
  
  
  «Прямо з цього боку кордону є бухта. Ви знаєте Ristorante Roma на прибережному шосе?»
  
  
  "Я знаю це."
  
  
  «Це на схід звідси. Якнайшвидше після настання темряви».
  
  
  Картер стиснув зап'ястя іншої людини і зісковзнув зі стільця. «Я залишив речі Кашміру та папери в пансіоні Гарібальді, на пагорбі».
  
  
  "Я повідомлю місцевим, що це наш бізнес".
  
  
  А їх буде вісім, мабуть, троє по периметру та добре озброєні.
  
  
  "Я скажу нашим людям, щоб вони спочатку вбили їх".
  
  
  "Чао", - кивнув Картер і вийшов з кафе.
  
  
  * * *
  
  
  Картер звернув по прибережній дорозі і пройшов майже милю, перш ніж завернув вузенькою стежкою в пагорби. Почався дощ. і насунулося кілька грозових хмар.
  
  
  Він майже промахнувся по маленькій хатині серед скель, і зробив би це, якби не побачив дим, що клубився в небі.
  
  
  Двері складалися з двох частин, з крихітним заскленим склом на рівні очей. Клямка не піддавалася, тому він спробував ключ.
  
  
  Це була одна велика, рідко обставлена кімната з відкритою кухнею в задній частині та невеликим коридором праворуч від нього. Він був на півдорозі до коридору, коли з нього до кімнати вийшла молода жінка.
  
  
  У неї було кругле напружене обличчя, темно-оливковий колір обличчя і чорне волосся, що волого спускалося нижче плечей.
  
  
  Побачивши Картера, вона різко зупинилася, тримаючи рушник у руках на півдорозі до волосся. Якщо можливо, її юні риси стали ще жорсткішими.
  
  
  "Хто ти?"
  
  
  "Хто ти, чорт забирай?"
  
  
  Вона попрямувала назад у коридор. Пояс, який тримав її
  
  
  легкий домашній халат разом трохи ослаб, оголивши більшу частину її стрункої фігури і важких грудей, які не підходили до обличчя її маленької дівчинки.
  
  
  «Якщо ви помітите, – сказав Картер. «Я увійшов із ключем».
  
  
  Він простягнув ліву руку долонею вгору з ключем у центрі. Це зупинило її рух, і тваринна напруженість, здавалося, зникла в її очах і тілі.
  
  
  Вона потяглася за ключем, але незадовго до того, як її пальці торкнулися ключа, Картер відвів руку. Коли вона схопила його, він схопив її. сталевою хваткою своєю лівою рукою стиснув обидва її зап'ястя. У той же час він стиснув Х'юго в свою праву руку і притис кінчик стилету до її горла, вдаривши її об стіну.
  
  
  «Не задавай мені двадцять запитань, дівчинко. Я маю зустріти тут чоловіка. Де він?"
  
  
  "Я ... я тут єдина".
  
  
  "Тоді хто ти?"
  
  
  «Палморі. Я Софія Палморі».
  
  
  Картер покинув її і знову прибрав Х'юго. "Ти мала так сказати. Дочка Ніколо?"
  
  
  «Так. Я була злякана. Ви Алі Кашмір?
  
  
  Картер кивнув головою. "Чому саме ти?"
  
  
  «У нашій організації було багато внутрішніх розбіжностей. Я була єдиною, кому мій батько міг довірити таку величезну суму грошей».
  
  
  Вона затягла халат і відступила. Її очі, коли паніка і страх зникли, вже запекли.
  
  
  "Скільки тобі років?"
  
  
  "Вісімнадцять", - відповіла вона, демонстративно виставивши підборіддя вперед. «Але я досвідчений солдат. Я борюся за нашу справу проти паліїв війни та імперіалістів із дванадцяти років».
  
  
  «Господи, – подумав Картер. Хвора на голову.
  
  
  "Де це знаходиться?"
  
  
  "Гроші?"
  
  
  "Що ще? Це все, що мене цікавить». Вона завагалася, її повна нижня губа ковзнула між рівними білими зубами. «Немає грошей, немає угоди. Я не поїду з Сан-Ремо, доки не побачу його».
  
  
  Вона пішла вузьким коридором. Картер слідом за нею. Через дві незакріплені дошки в глибині шафи вона дістала портфель учня. На ліжку вона клацнула клямками та підняла кришку.
  
  
  «Швейцарські франки та долари».
  
  
  Вони лежали акуратними чарками, великі банкноти все ще були переплетені в банківські обгортки.
  
  
  Картер навмання вибрав двох із них і пошмагав їх біля свого вуха.
  
  
  "Хіба ти не хочеш рахувати?"
  
  
  "Я вже це зробив", - відповів він. «Закрий його знову. У тебе є тут щось поїсти?»
  
  
  * * *
  
  
  Картер спустився вузькими, майже невидимими сходами, вручну прорубаними в скелі. Далеко над ними та збоку мерехтіли вогні Ristorante Roma на тлі чистого нічного неба.
  
  
  Відповідно до прогнозу погоди Тоні Сантоні, шторм ось-ось затихне і тепер прямував на північ, до Франції.
  
  
  Дівчина, одягнена в темний светр, сині джинси та кросівки, йшла за ним по п'ятах.
  
  
  "Стривай."
  
  
  Він зупинився так різко, що вона мало не врізалася йому в зад. Вони знаходилися всього за кілька футів від води, бліда місяць сяяла на її поверхні, але не показувала нічого на береговій лінії, крім чорних виступаючих каменів.
  
  
  Картер двічі клацнув вимикачем на ліхтарику, потім жестом показав дівчині вперед.
  
  
  "Для чого це було?"
  
  
  «Щоб моя людина знала, що ми йдемо. Він не любить дивуватися».
  
  
  Вони поринули в глибоку лощину, і там, повністю прихований від моря і скель, був довгий гладкий «Корсар», що м'яко хитається біля імпровізованого пірсу.
  
  
  Біля його блискучих рейок валявся Тоні Сантоні, з пістолет-кулеметом «Узі», який тримав у руках, як немовля.
  
  
  Це Тоні. Тоні, Софія Палморі».
  
  
  "Дівчина?"
  
  
  «Жінка, ублюдок», – прошипіла вона.
  
  
  Сантоні посміхнувся, його очі ковзнули по її передній частині, де її груди, здавалося, були готові вирватися з-під светра.
  
  
  "У цьому немає особливих сумнівів", - пожартував він. "Приходьте на борт!"
  
  
  Сантоні скинув носовий і кормовий строп, коли Картер та Софія увійшли до рубки.
  
  
  Вона ахнула. - "Це прекрасно." "Ви володієте цим?"
  
  
  «Ми здаємо в оренду на дуже короткий термін. Через цей люк знаходиться головна каюта. Десь унизу є бар. Візьми собі щось і відкрий мені пива. Я буду за хвилину».
  
  
  Похмуре обличчя Картер зрозумів, що вона не любить підкорятися наказам, але вона пішла, стукнувши портфелем об люк, коли проходила через неї.
  
  
  Він увімкнув здвоєні дизелі «Каммінз» і відчув, як по його шкірі пройшла бриж, коли двигуни завелися. По човні пролунало гортане ревіння. Він установив подвійні дроселі на холостий хід і ввімкнув переносний радар, який був встановлений на панелі приладів прямо під лобовим склом.
  
  
  Апарат задзижчав, екран спалахнув білим, а потім він повернувся до свого звичайного зеленого кольору з жовтою паличкою, що кружляє.
  
  
  Сантоні переліз через низьку перегородку і стрибнув на палубу рубки.
  
  
  "Усі лінії чисті?" - спитав Картер.
  
  
  "Все чисто."
  
  
  Великий човен відреагував, як гоночний болід, коли Картер зрушив дросель уперед, і ніс піднявся. Миттю вони вийшли за затоку, розвинувши швидкість трохи більше сорока вузлів, і Картер встановлював курс, поки Сантоні називав координати.
  
  
  "Візьми це!" - сказав Картер, перекрикуючи ревіння двигунів.
  
  
  Він зрушив з керма, і італієць сів на його місце. Вони ковзали по воді біля милі.
  
  
  Сантоні закурив сигарету і скоса глянув на Картера.
  
  
  "Чому старий Палморі послав її?"
  
  
  Картер знизав плечима. "Думаю, нікому більше не довіряє".
  
  
  "Або не довіряє тобі... або Каріотте".
  
  
  "Чому ти це сказав?"
  
  
  "Тому що я його знаю", - відповів Сантоні. «Папка Софії така ж товста, як і її батько. Вона найкраще, що має».
  
  
  "Як же так?"
  
  
  "П'ять вбивств, про які ми знаємо, двоє з них на вулицях Риму серед білого дня".
  
  
  "Це не нормально."
  
  
  «Звичайно, це боляче, але вони всі хворі. Це частина гри… промивають їм мізки прямо з пелюшок. Дивися уважно, Нік».
  
  
  "Я буду обережний."
  
  
  Картер спустився вниз. Відкрите пиво стояло у люльці на стійці бару. Дівчина стояла за ним із келихом вина в руці і дивилася в ілюмінатор.
  
  
  Місяць залив її риси м'якими світлими та темними тонами. Це був перший раз, коли він помітив, що вона досить гарна.
  
  
  "Де ключ?" - спитав Картер, роблячи великий ковток пива.
  
  
  "Навіщо?"
  
  
  «Так я зможу розділити гроші… їхню ціну і свою комісію».
  
  
  Софія гордовито пересунула ключ через стійку. "Ви капер".
  
  
  "Звичайно", - сказав Картер, відкриваючи портфель і починаючи відлік.
  
  
  "Нам потрібні такі люди, як ти". вона лагідно сказала: «Щоб підтримати революцію. Але одного разу…"
  
  
  «Якось, дівчинко, ми всі помремо, і жодна проклята душа не згадає, хто продавав чи стріляв з того, що ми купуємо та продаємо».
  
  
  «Смерть для мене нічого не означає. Я революціонер».
  
  
  "Добре. Тому що, якщо мій постачальник знову спробує мене обдурити, ми, мабуть, отримаємо перестрілку, перш ніж ми відійдемо від цього вантажного судна. Ви можете використовувати Узі?
  
  
  «Я можу поводитися з будь-якою зброєю, яка будь-коли вироблялася».
  
  
  "Тримаю в заклад, ти це можеш".
  
  
  І він мав це на увазі.
  
  
  Це було в її очах: радість убивства. Тепер він був радий, що застав її без зброї в котеджі. Якби в неї тоді була маленька "Беретта", яка, як він знав, зараз була за поясом її джинсів, він, можливо, був би змушений її вбити.
  
  
  "Усю мужність для справи і дуже мало вагомих аргументів, - подумав він, - ось як їх навчають".
  
  
  Ісус, використовуючи свою власну дочку.
  
  
  Картер сподівався, що одного разу він перетне діяльність Палморі, перш ніж усе це закінчиться.
  
  
  І він мав таємне передчуття, що він це зробить.
  
  
  Сьомий розділ.
  
  
  "Я бачу їх на радарі".
  
  
  Голос Сантоні в люка миттєво розбудив Картера. Він скотився з ліжка і подивився на годинник, підводячись сходами. Було 11:45.
  
  
  «Прямо там, приблизно за вісім миль правим бортом. Ми повинні помітити їх приблизно за п'ять хвилин».
  
  
  Картер знайшов маленьку точку на екрані радара. «Я встановлю двадцятку на даху. Софія…?»
  
  
  "Так?"
  
  
  «Візьми інший Узі знизу та встанови магазин у носовій частині».
  
  
  На цей раз вона кивнула і рушила без запитань. Картер звузив очі і спостерігав, як мітка повільно наближається до свого положення на сітці.
  
  
  "Ви впевнені, що це Аламейн?"
  
  
  "Майже позитивно", - відповів Сантоні. «Сьогодні тут не так багато кораблів, і нічого такого великого так близько до землі».
  
  
  Картер повірив своєму слову і відкрив ящик-переборку, приставлений до лівого поручня кермової рубки. З грудей він підняв до плеча 8-мм великокаліберний кулемет Fiat Model 35. Переносне кріплення Fiat було замінено спеціальними блокуваннями з чекою, які підходили до замаскованих стаціонарних кріплень на даху кермової рубки.
  
  
  На підлозі скрині лежали чотири ремені, що не руйнувалися, по триста патронів. Картер перекинув через плече лише одну.
  
  
  Якщо триста патронів від «Фіату» та пошкодження від двох «Узі» не поглинуть подвійний обман Окхерста, то нічого не вийде.
  
  
  На даху він підібрав полозья, вставив болти на місце та вставив ключі на місце. Він пробив чотири патрони, один протаранив у ціль і залишив зброю зведеною.
  
  
  Fiat був старовинним кулеметом з безліччю недоліків, але для нічної роботи він цілком годився. Лише погляду на його потворну морду і стрічку з боєприпасами для людей на вантажному судні, що висить на ньому, мабуть, було б достатньо.
  
  
  "Там, на горизонті!"
  
  
  Картер простежив за лінією руки Сантоні і побачив крихітну точку надбудови вантажного корабля, що росте в місячному світлі.
  
  
  Він якраз закінчував встановлення ліхтаря, коли Софія повернулася на палубу і пройшла під ним, попрямувавши до носа. Вона надягла дощовик і натягла капюшон так, що він закривав її голову і більшу частину обличчя.
  
  
  Картер ставив питання, чи турбувалася вона про те, що її дізнаються, чи вона думала, що Узі в її руках матиме більший вплив, якщо стать його власника буде невідома.
  
  
  "Пошліть їм пару швидких!" - крикнув Сантоні, даючи ручку газу на неодруженому ходу близько десяти вузлів.
  
  
  Картер двічі мигнув променем світла і, примруживши очі, глянув на вантажне судно. Відповіді не було. Він почекав аж дві хвилини, потім повторив сигнал.
  
  
  Цього разу відповідь була дворазовою, і Картер помітив невелику зміну курсу.
  
  
  Сантоні знову натиснув на педаль газу, і Корсар стрибнув уперед, як обпалений кіт.
  
  
  Через п'ять хвилин вони прослизнули під носом лівим бортом, і італієць підняв потужний човен на 360 градусів. Він став прямо під величезними завантажувальними люками і повернувся до п'яти.
  
  
  вузлів, які відповідають швидкості вантажного судна.
  
  
  "Гей, Аламейн!" - вигукнув Картер між складеними долонями.
  
  
  Біля перил з'явився високий сивий чоловік у довгому чорному пальті та кашкеті. "Так, ми Аламейн з Марселя".
  
  
  "А ви капітан Райнемайєр?"
  
  
  "Я. А ти?"
  
  
  "Жасмин".
  
  
  "Можу я піднятися на борт?"
  
  
  "Ви можете."
  
  
  Мотузкові сходи вислизнули з вантажного майданчика, коли Картер відійшов від кулемета і зістрибнув у рубку. За кілька хвилин високий капітан спустився сходами і приєднався до нього.
  
  
  «Ви виглядаєте так, ніби очікуєте на неприємності».
  
  
  "Ми", - без посмішки вимовив Картер. "Ваш роботодавець і мій постачальник намагався вбити мене кілька днів тому в Амстердамі"
  
  
  Капітан знизав плечима. “Я нічого цього не знаю. Я тільки віддаю товар та беру свої комісійні».
  
  
  "Внизу", - сказав Картер і пішов попереду.
  
  
  Райнемайеру знадобилося лише десять хвилин, щоб перерахувати та перекласти гроші з одного портфеля до іншого.
  
  
  "Він дуже досвідчений у цьому", - подумав Картер, проводжаючи його на палубу.
  
  
  "Розвантажити".
  
  
  стріли двох кранів викотилися майже до того, як слово злетіло з вуст капітана. На кожному з них були встановлені піддони, на кожному з яких було по дві шухляди.
  
  
  Усього було дванадцять ящиків, і всю операцію було завершено ще за двадцять хвилин.
  
  
  Коли останні два піддони було вивантажено, капітан піднявся на один із них. Він зробив жест, і без жодного слова його підняли.
  
  
  "Сподіваюся, ти впораєшся швидко", - пробурмотів Сантоні. «Я хотів би, щоб Інтерпол прицвяхував цього виродка в Каракасі».
  
  
  "Наша риба набагато, набагато більше, ніж цей хлопець", - прогарчав Картер. "Вимкніть двигуни".
  
  
  Сантоні так і зробив, і вантажне судно пропливло повз.
  
  
  Коли стало ясно і вони набрали вузли, він повернув колесо і затиснув дроселі.
  
  
  "Думаєте, додана вага вплине на наш розрахунковий час прибуття?"
  
  
  Сантоні похитав головою. «Цей катер був створений для таких перевезень».
  
  
  Картер кивнув і спустився вниз. Він роздягнувся до шортів і саме одягався в нічний костюм, коли Софія влетіла через люк. Картер був радий відзначити, що Сантоні підняв «Узі», коли вона проходила повз нього.
  
  
  "Це було добре?"
  
  
  «Так, це так, – відповів він. «На ліжку є набір нічних костюмів. Вони можуть бути трохи більшими. Я думав, що ти будеш чоловіком».
  
  
  "Вони підійдуть".
  
  
  Не повертаючись, вона натягла светр через голову і вислизнула з джинсів. На ній не було бюстгальтера, а її трусики були прозорими та ледь помітними.
  
  
  Картер глянув і одвернувся.
  
  
  * * *
  
  
  Нік Картер стояв за кермом поряд із Тоні Сантоні. Обидва були в нічних костюмах і щільно обтягнутих чорних рукавичках, а їхні обличчя були затемнені чорним жиром.
  
  
  Софія Палморі розпласталася на животі в носовій частині. Подібно до чоловіків, вона затемнила своє обличчя, і тепер її руки в чорних рукавичках нервово перебирали пальці на Узі.
  
  
  Із цього моменту це було її шоу. Вона знала, хто чекав, де вони були і що вони очікували побачити та почути.
  
  
  Один із променів з даху кермової рубки був перевстановлений на носовій палубі прямо поруч із нею. Він був забезпечений регульованою діафрагмою, яка могла спрямовувати його потужний промінь на смужку світла діаметром менше дюйма.
  
  
  Вона вже подала сигнал один раз і отримала швидку відповідь.
  
  
  Це було приблизно за чотири милі. Тепер, коли один із дизелів Cummins зупинився, вони рухалися зі швидкістю менше п'яти вузлів.
  
  
  На такій швидкості ніс сильно кренився в міру наближення до берега. Хоча і Картер, і Сантоні знали сценарій того, що вже сталося на пляжі - і що ось-ось мало статися, - вони розігрували його за принципом, зовні обережно, слідуючи кожній гавкаючій команді Софії Палморі.
  
  
  Сантоні кермував, смикаючись і повертаючись, як повільно рухається зламаний заєць, іноді послаблюючи газ і знижуючи швидкість, але жодного разу не утримував кермо в нерухомому стані довше кількох секунд.
  
  
  Між двома чоловіками не було слів. Вони вже сказали, що треба було сказати.
  
  
  Обидва «Узі» - той, що був у руках Картера, і той, що Софія тепер тримала в цибулі, - містили магазини з м'якими гумовими кулями. Сантоні подбав про це.
  
  
  Вірні друзі Картера - Люгер, Вільгельміна і на шпильці, Х'юго, були загорнуті в клейончастий мішок і заховані під стійкою.
  
  
  «Я сумуватиму за ними. Подбайте про них і переконайтеся, що я поверну їх після перерви».
  
  
  "Зроблю."
  
  
  Гонорар Картера повернувся до валізи Софії. Якщо все піде добре, він повернеться до Ліберії.
  
  
  Картер подумав, що це буде добре для зв'язків із громадськістю.
  
  
  "Направо ... десять градусів". - хрипко прошепотіла Софія.
  
  
  Сантоні легенько повернув колесо, і кермо відповів.
  
  
  Яскраві вогні Ліворно ліворуч від них і невелика і тьмяніша група Марина ді Чечина праворуч від них були майже не видно береговою лінією.
  
  
  Стрілка тахометра ледь хиталася, коли Софія востаннє ввімкнула світло. Відповідь була негайно.
  
  
  "Візьміть прямо всередину!" - прошипіла вона.
  
  
  "Будьте готові кинути якір", - сказав Сантоні, намагаючись утримати ніс від течії.
  
  
  Картер закликав до долі і згорбився над випуском якоря.
  
  
  Кілька хмар мчали над тим, що був місяць, фарбуючи навіть берегову лінію.
  
  
  Софія прохрипіла. - "Зараз!"
  
  
  Картер відпустив якір тоді, коли Сантоні заглушив єдиний дизель. Він відчув, як кіготь смикнувся, а потім схопився.
  
  
  Великий човен похитнувся, і почав ліниво погойдуватися на якірному ланцюгу, його рух був продиктований вхідним та вихідним припливом.
  
  
  Все було смертельно нерухоме. Але лише на секунду.
  
  
  Вони були гарні, Картер мав віддати їм належне. Вони підповзли до човна на плоту зовсім невидимими. Єдиний звук – гумові колеса на борту плоту, що м'яко ударяють об човен, перш ніж вони перевалили за борт.
  
  
  Перший, що заліз на палубу, виглядав як пережиток неандертальського періоду. У нього було довге брудне волосся, яке падало на його водолазку і спускалося по його масивних плечах.
  
  
  Він дивився на Картера двома круглими злими очима та плоским обличчям.
  
  
  Він пробурчав щось нерозбірливе і підійшов до Картера, простягаючи величезну лапу.
  
  
  Кіллмайстер змусив себе дружелюбно посміхнутися і потис лапу.
  
  
  Софія миттєво опинилася поряд із чоловіком, сяючи. Вона поцілувала його потворне обличчя і представила його як Вомбо.
  
  
  Ще двоє чоловіків вилетіли через поруччя за чудовиськом, коли він дивився на ящики.
  
  
  «Пліт прийматиме лише три з них одночасно». Його голос був подібний до наждачного паперу по сталі і звучав так, ніби він виходив з глибини колодязя. "Скільки їх там?"
  
  
  "Дванадцять", - відповів Картер.
  
  
  Обличчя чоловіка перетворилося на маску напруженої зосередженості. "Це означає чотири поїздки".
  
  
  Картер був вражений, що зрозумів це.
  
  
  Вомбо наказав двом іншим взяти одну з ящиків. Вони боролися з цим кілька футів, поки до них приєдналися Сантоні, а потім і сам Картер. Нарешті чотирьом з них вдалося перетягнути його до поруччя і передати двом людям на плоту.
  
  
  Коли вони повернулися, Вомбо терпляче чекав з ящиком, що легко балансував на його плечі.
  
  
  "Боже мій", - видихнув Картер, коли велетень опустив його, теж сам.
  
  
  "Вомбо дуже сильний", - сказала Софія біля його плеча.
  
  
  "Я б сказав, так", - відповів Картер, скоса глянувши на неї.
  
  
  Її очі все ще сяяли, коли вона спостерігала, як цей нереальний чоловік іде за іншим ящиком. Під нічним костюмом. Картер міг заприсягтися, що бачив, як її груди піднімалися і опускалися під час кожного руху великої людини.
  
  
  "Ось це, - подумав Картер, - дуже дивна пара!"
  
  
  Картер сів на пліт і допоміг розвантажити перші три ящики. При цьому він напружено дивився в темряву довкола і над собою, але не бачив жодних ознак руху.
  
  
  Вони збиралися відсунути пліт для другого набору ящиків, коли Картер спокійно зауважив: "У вас десь тут є охоронці по периметру, чи не так?"
  
  
  Гігант відповів чимось на кшталт «Ух» і вказав на три місця у скелях.
  
  
  Картер швидко переглянув їх і, як і раніше, не помітив руху. Але він не хвилювався. Якби команда Тоні Сантоні була такою ж гарною, як і сам Сантоні, трьох сторожів уже прибрали б.
  
  
  Друга поїздка пройшла гладко та без подій. Третій комплект ящиків щойно завантажили, коли Софія почала переповзати в пліт.
  
  
  "Куди ти йдеш?" - спитав Картер.
  
  
  "На берег. Залишилося лише три ящики».
  
  
  Картерові доводилося швидко думати. Вкрай важливо, щоб одна людина уникла мережі. Софія була цією людиною. Їй довелося б залишитися на човні.
  
  
  "На плоту немає місця".
  
  
  «Один із інших може залишитися».
  
  
  Картер знизав плечима. "Я залишусь".
  
  
  Вомбо та дівчина обмінялися поглядами. У цього торговця зброєю були гроші, а на човні в трьох ящиках, що залишилися, ще залишався невеликий стан.
  
  
  "Я залишусь", - сказала вона, знімаючи перев'язку "Узі" з плеча і стискаючи її в руках.
  
  
  Картер посміхнувся до себе, кинув швидкий погляд і кивнув Сантоні в кермовій рубці. Перебравшись через борт, він побачив, як він клацнув одним із тумблерів на панелі приладів.
  
  
  Перемикач включав подвійні ходові вогні, але білі промені не проникали крізь ніч. Натомість за лінзами буде тьмяно-фіолетове світіння, що ледве помітне людським оком.
  
  
  У співробітників SID на скелях будуть нічні окуляри. Для них інфрачервоні промені, що виходять від носових вогнів, були б яскравими та чіткими.
  
  
  І їхнє повідомлення: «Візьміть їх у цю поїздку!»
  
  
  П'ятьом із них, плюс Картер, знадобилося кілька хвилин, щоб витягнути пліт на пісок досить далеко, щоб його втримати. Тільки після цього великий Вомбо повернувся, щоб оглянути територію навколо ящиків, що вже вивантажені на березі.
  
  
  Картер міг прочитати кожну думку, що відбувалася в крихітному мозку цієї людини, по тому, як його плоске обличчя спотворилося, змінилося збентеженням і знову спотворювалося глибоким задумом.
  
  
  Двоє чоловіків… були тут… пішли… де, чорт забирай, вони?
  
  
  Дві лампочки спалахнули за порожніми зіницями його очей, коли прожектори залили пляж і більшу частину бухти яскравим білим світлом.
  
  
  Зверху долинув голос, частково приглушений.
  
  
  Ми агенти італійського уряду! Ви повністю оточені! Руки за шию...»
  
  
  Це все, що він отримав у відповідь. Вомбо заревів і витягнув з-за пояса величезний магнум. Інші четверо чоловіків пірнули за рушницями, які були залишені біля ящиків, але їх уже не було.
  
  
  Картер відчепив "узі", відступив на кілька кроків у воду і впав на живіт.
  
  
  Озброєні люди в чорних костюмах немов за помахом чарівної палички з'явилися зі скель. Вони просунулися до краю світу і перейшли в бойову стійку.
  
  
  Позаду Картер чув, як з ревом вибухають здвоєні дизелі «Каммінз». У той же час він почув гавкіт «Узі» Софії, що посилає гумові кулі в скелясті скелі.
  
  
  Короткі уривчасті в човні здавалися каталізатором.
  
  
  Почалося пекло.
  
  
  Картер посилав гумові кулі зі свого «Узі» високо в скелі. Чоловіки там відповіли вогнем, але високо. Вони не знають, хто з них Алі Маумед Кашмір, і нехай допоможе їм Бог, якщо вони вб'ють його, і вся операція закінчиться, перш ніж вона справді розпочнеться.
  
  
  Картер випадково озирнувся через плече, коли через шухляду вийшли ще більше одягнених у чорне фігур і почали атакувати членів Ліберти на пляжі.
  
  
  Могутній «Корсар» уже вилітав з бухти, його ніс розтинав воду високо, біла піна прямувала за її слідом.
  
  
  "Хороша людина", - подумав Картер, переводячи погляд на бійку.
  
  
  З п'яти, мабуть, тільки Вомбо не подумав застромити пістолет за пояс. Тепер він наосліп стріляв по фігурах, що до нього наближалися. Більшість куль мазали, оскільки різкі прожектори світили йому у вічі.
  
  
  Інші четверо відокремилися, двоє з них бігли пляжем, двоє інших намагалися прорватися через зустрічну лінію одягнених у чорне солдатів SID і проникнути у темряву та безпеку скель.
  
  
  Останні два були подолані натиском тіл. Двоє, що йдуть пляжем, виглядали так, ніби вони могли це зробити.
  
  
  Картер обстріляв їхні ноги чергою з «Узі», і вони впали. Він підвівся на ноги і побіг до Вомбо.
  
  
  Магнум великої людини давно клацнув порожнім затвором. Тепер він використовував його як палицю, рубаючи солдатів SID так швидко, як вони добиралися до нього.
  
  
  "Вомбо!"
  
  
  "Ух?"
  
  
  "Сюди, йди за мною!"
  
  
  "Ух".
  
  
  Він розбив ще дві голови і рушив за Картером. Вони досягли першого скелястого плато, і Картер помітив стежку, велетень біг за ним.
  
  
  Вони минули вогні і вже підіймалися до останньої вершини, коли на них зверху обвалилися тіла, як величезні чорні краплі дощу.
  
  
  Картер ліг під натовпом людей. Краєм ока він побачив, що велетень зробив те саме.
  
  
  Хлопчики із SID зробили це добре. Вони почали бити його. Звісно, вони не знали, хто він, тож не розрізняли.
  
  
  Сантоні, мабуть, сказав їм: «Попрацюйте всіх, щоб усе виглядало добре, але не вбивайте нікого з них, якщо можете. Ви можете вбити не того».
  
  
  Картер грав у цю гру, поки не відчув, як кров тече по його обличчю, і не зрозумів, що очі його опухли. Коли почуття почало покидати його спину і він був упевнений, що його ось-ось вирве, він здався і згорнувся в позі ембріона землі.
  
  
  Кулаки та ступні відмовилися від нього і звернули увагу на Вомбо.
  
  
  Нік Картер не міг повірити своїм очам.
  
  
  Щонайменше десять людей одночасно били великого бовдура. Якось йому вдалося пробитися через них і втекти.
  
  
  Картер на мить побачив на виступі скель його потужний контур, а потім той зник.
  
  
  "Відпустили його", - думав Картер. Він підтримає історію.
  
  
  Але він не міг вимовити слів через опухлі і потріскані губи.
  
  
  Він якраз перестав спорожнювати шлунок, коли його підняли на ноги. Усміхнене обличчя молодого італійського офіцера з суворим обличчям та опуклою щелепою було за дюйми від його власного.
  
  
  "Ви заарештовані."
  
  
  "Та пішов ти", - прошипів Картер.
  
  
  Залізний кулак у животі погасив останнє світло.
  
  
  Восьмий розділ.
  
  
  Італійське правосуддя оперативне, особливо коли воно виходить безпосередньо з обвинувальних висновків уряду, і звинувачення полягає у допомозі революції та контрабанді зброї.
  
  
  Це було ще швидше у випадку з Алі Маумедом Кашміром, він же AX Killmaster Нік Картер. Цьому, звичайно ж, сприяли гора доказів проти нього, а також дуже тихі втручання та заклики SID та ще тихіших американських секретних агентств.
  
  
  Його фотографія з обличчям, частково забинтованим і майже невпізнанним після жорстокого побиття на пляжі, була у всіх газетах світу.
  
  
  У його будинку в Нью-Джерсі було здійснено обшук, і було конфісковано записи про десятирічну незаконну контрабанду зброї. Його співробітники дуже хотіли дати свідчення, щоб врятувати свої шкури, якщо Кашмір повернеться до Штатів, щоб постати перед судом.
  
  
  Але це буде у майбутньому. Італія хотіла його засудити першою.
  
  
  Жінка, Наомі Бартінеллі, була заарештована в Нью-Йорку та звинувачена у пособництві Кашміру у його угодах зі зброєю у всьому світі. Декілька інших підпільних
  
  
  терористичні організації та ділові відносини міжнародних злочинних сімей були скомпрометовані, коли комп'ютерні записи жінки були вилучені в її квартирі на Манхеттені.
  
  
  Через два дні після інциденту на пляжі на південь від Ліворно Кашмір постав перед судом. За три дні після цього відбувся суд. Через тиждень він був визнаний винним і засуджений до п'ятдесяти років ув'язнення у в'язниці суворого режиму Кастель Монферрато.
  
  
  Під час суду просочилося одне дивне свідчення. Бійці SID змогли провести цей блискучий рейд проти революціонерів Liberta завдяки наведенню. Витік - що це був інформатор - звичайно ж не був переданий через газети або до широкого загалу. Вона потрапила до злочинного світу та відомих терористичних осередків у Римі, Флоренції та Мілані.
  
  
  В одязі, сумці та документах, знайдених у пансіоні в Сан-Ремо, ясно говорилося, що зброя була куплена у людини на ім'я Окхерст з Амстердама. Окхерст намагався вбити Кашміра, і він заплатив за це трьома своїми найкращими людьми.
  
  
  Для Ніколо Палморі та його помічників було надто очевидно, що ця людина Окхерст був тим, хто доніс на них SID.
  
  
  Через два дні після винесення вироку Кашміру та семи членам La Amicizia di Liberta Italiana у Кастель Монферрато у Флоренції було скликано зустріч лідерів Liberta.
  
  
  Була майже опівночі, коли Каріотта Полті припаркувала седан Hat на майдані Незалежності у Флоренції. На пасажирському сидінні поряд з нею сиділа Софія Палморі у світлій перуці, що повністю прикривала її чорне, як смоль волосся.
  
  
  Без слів обидві жінки вийшли з машини та перетнули площу. Доїхали до Віа Занобі та повернули ліворуч. Вулиця, забудована добре відремонтованими старими будинками та кафе, була завширшки навряд чи дві машини.
  
  
  Оскільки було так пізно, ні вулиця, ні кафе не були переповнені. Жінки увійшли до другого кафе, до якого вони підійшли.
  
  
  Вони сіли у задній будці та замовили вино. Коли принесли графік різкого місцевого червоного, обидві жінки налили собі склянки, але жодна з них не пила.
  
  
  Вони сиділи з кам'яними обличчями, майже не дивлячись на добре одягнених молодиків навколо них.
  
  
  Один за одним троє молодих людей виступили із відкритими пропозиціями. Їм відмовили чи проігнорували. Чоловіки швидко пішли і після того, як третій спробував, ніхто більше не підійшов.
  
  
  Софія піднялася першою. Вона пройшла через столи коридором у дамську кімнату. Усередині вона відкрила тримач для рушників, витягла ключ з-за сувої і відімкнула другі двері з написом Storage. Вона повернула ключ і перейшла в одну кабінку, щоб почекати.
  
  
  Через три хвилини увійшла Каріотта, і обидві жінки увійшли у двері, замкнувши її за собою. Сходи були крутими і вузькими, і сходи вели глибоко в підвал під кафе і квартири нагорі.
  
  
  Внизу сходи були ще одні двері. Каріотта постукала, і в око блиснуло світло.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Це Каріотта та Софія».
  
  
  Двері відразу відчинилися, і жінки увійшли. Це була велика, схожа на комору кімната з убогими меблями. Один кут прикрашали два залізні ліжка із брудними матрацами. В іншій була імпровізована кухня з кавником на плиті. На голій підлозі не було килимка, а дошки, що гниють, виглядали так, ніби їх не підмітали рік.
  
  
  Так виглядало гламурне життя партизана-терориста, що постійно тікає.
  
  
  Над великим круглим столом, оточеним кількома ланцюгами, висіла гола маловатна жовта лампочка, що ледь освітлювала щось за межами сфери столу.
  
  
  "О моя дитина!" - Ніколо Палморі загарчав хрипким голосом і обійняв дочку.
  
  
  Він недбало поцілував кожну її щік і повернувся до Карлотти, яку змусили прийняти той самий прийом. Її живіт перекинувся, коли через плече лідера терористів вона побачила, як Вомбо взяв молоду дівчину своїми величезними руками і вторгся до її рота своєю мовою.
  
  
  Крім Палморі та Вомбо в кімнаті були ще двоє чоловіків: Нордо Компарі. і людина, яку Карлотта знала тільки як Поккі.
  
  
  Обидва вони були маніяками-вбивцями і рідко залишалися поза увагою Ніколо Палморі. Компарі був майже таким же великим, як Вомбо, з плоскими неправильними рисами обличчя, чорним жирним волоссям і гнилими зубами. У Поккі були хлопчачі риси обличчя і неслухняне світле волосся. Йому було за тридцять, але він міг зійти за двадцять. Його найпомітнішою рисою, окрім порожніх блакитних очей, була сталева клешня, яку він носив у чорній шкіряній оправі замість правої руки.
  
  
  "Сидіть, сидіть, все сидіть", - прохрипіла Палморі. "Нордо, налий сміття вино!"
  
  
  Карлотта прийняла склянку і зуміла не здригнутися, коли Компарі рука пестила її руку, передаючи її. Він більше року намагався спокусити її, але Карлотте завжди вдавалося тримати його в страху. Якось вона зробила це, прорізавши восьмидюймову рану на його животі, коли він перепив і надто старався.
  
  
  Схоже, його не зупинило. Він усе ще пробував.
  
  
  Палморі почав розголошувати.
  
  
  «Ми маємо помститися за цю образу! Сім добрих людей у в'язниці через дрібну жадібність однієї свині та спраги помсти!»
  
  
  "Вісім чоловік", - сказала Карлотта. "Кашмір був майже єдиним нашим постачальником зброї".
  
  
  «Вірно, але він також свиня! Алі Кашмір виконав своє завдання. Що нам зараз не так важливо, він може згнити в Кастель Монферрато з П'єтро Амані. Але чи наші сім товаришів і помста за них? …Ах, це вже інша історія. "
  
  
  Поки Палморі говорив, його товстий живіт піднімався і опускався над поясом, Карлотта дозволила своїм очам блукати столом. Вона вважала, що це залишки лідерів Ліберти. Якби не виникла потреба звільнити П'єтро Амані, вона могла б підлаштувати їхнє самознищення за кілька місяців до цього.
  
  
  Єдина в кімнаті, хто має мізки, крім неї самої. була Софія. А Софія була одержима, насамперед, справою Liberta та сексом.
  
  
  Нехай Бог допоможе наступному чоловікові, в якого Софія вирішить полюбити після того, як вона втомиться від Вомбо, міркувала Карлотта. Величезний звір, мабуть, уб'є їх обох, коли це станеться!
  
  
  "Ви згодні, Каріотто?"
  
  
  «Що…? Вибач, мої думки блукали...»
  
  
  "Тепер, коли ми знаємо особистість цього Окхерста і де він знаходиться, чи не думаєте ви, що ми повинні вжити заходів?"
  
  
  "Виразно", - відповіла Карлотта, потягуючи погане вино.
  
  
  «Виразно, – подумала вона. Якщо хтось із нас уб'є Окхерста, тоді Інтерпол. SID, Мосад або будь-яка кількість інших агентств не повинні турбуватися.
  
  
  Палморі описував план. Він майже закінчив, коли Каріотта зрозуміла, що вона має стати знаряддям припинення марного життя Еміля Добрука, псевдоніма Окхерста.
  
  
  «Але, Ніколо, ви вже наказали мені привести в дію план звільнення наших товаришів із Кастель Монферрато. Як я можу зробити це і одночасно вирушити до Брюсселя?»
  
  
  "Це правда…"
  
  
  Софія негайно підвелася, на її губах з'явилася крива посмішка. «Я поїду до Брюсселя», - сказала вона, глибоко зітхнувши, щоб збільшити свої великі груди в занадто тісному светрі. "Мені, молодій жінці, все одно буде легше виманити цю свиню".
  
  
  Ніколо згідно кивнув.
  
  
  Карлотта подумала: «Дурна сука, йди!
  
  
  «Я піду разом із Софією як підстраховку», - сказав Поккі, піднявши праву руку і посміхаючись.
  
  
  Кіготь у його шкіряному спорядженні було замінено восьмидюймовим шипом.
  
  
  * * *
  
  
  Кастель Монферрато був жахливою фортецею, що височіє над рівниною Алессандрії Прованса, за тридцять миль на південний схід від Турина.
  
  
  Він передавався із сім'ї до родини з часів середньовіччя. Тепер, через неприступні стіни висотою в тисячу футів, сторожових веж і гігантського інтер'єру розміром з невелике місто, він перетворився на в'язницю.
  
  
  Орди мародерів більше не намагалися пробити його чотирифутові стіни ззовні. Тепер Кастель Монферрато тримав чоловіків у своїх стінах.
  
  
  Як і всі італійські в'язниці, у Монферрато використовувалася система чайових. Тобто, якщо долоня добре змащена, вона поплескає по спині того, хто змащує.
  
  
  Алі Кашмір був таким. Через його погану славу - і його здатність здобувати ліри за стінами - він був звільнений від роботи і майже не мав права працювати у в'язниці.
  
  
  На відміну від пенітенціарної теорії американських в'язниць, де в ідеалі робляться спроби реабілітації, італійські в'язниці призначені виключно для позбавлення волі. Але, як і в американських в'язницях, ув'язнених кидають у басейн та просять плавати з іншими акулами.
  
  
  Картер дуже добре засвоїв це в перший тиждень. Основною заповіддю кожної людини було виживання. А виживання було досягнуто лише через повагу.
  
  
  Весь центр комплексу був двір. Частина території була відведена під ремісничі майстерні, де досвідченіші в'язні могли відкривати невеликі майстерні, щоб виробляти і продавати свої товари іншим, багатшим ув'язненим. Решта території використовувалася для вправ і відпочинку, а також для бійок, що визначали ієрархію.
  
  
  У другій половині третього дня Картер вперше обстежили. Він стояв один, ліниво спостерігаючи, як деякі зі старших співкамерників грають у боччі.
  
  
  Вони були головорізами, двоє з них. Вони рушили по обидва боки від нього.
  
  
  «Ти денді, багатий, Кашміре, якому не треба потіти в пральні!»
  
  
  "Я Кашмір", - тихо відповів Картер.
  
  
  "Ви не італієць!"
  
  
  "Я ліванець".
  
  
  «Ах, тоді ви губите нашу італійську державу! Це буде правильно, що ви повинні платити за їжу та проживання у цьому чудовому готелі, який наш уряд надав для вас!»
  
  
  «Так, це правда, Кашміре. Ми – мій друг і я – збиратимемо гроші для держави з вас щотижня».
  
  
  Гра в боччі сповільнилася до апатії, гравці тепер більше цікавилися драмою поза грою. Коло співкамерників сформувалося навколо Картера та двох чоловіків, які кинули йому виклик.
  
  
  Картер глянув на чоловіка зліва, потім перевів погляд на іншого чоловіка праворуч.
  
  
  "Ви обоє можете вирушити в пекло".
  
  
  Один розвернувся праворуч, а інший хотів схопити руки Картера і притиснути їх до спини. Він не встиг упіймати ту, яка вдарила. Чоловік усе ще лаявся і кричав від болю, коли Картер знову вдарив ногою. Цього разу шкарпетка Картера в черевику потрапила йому прямо в обличчя.
  
  
  З його носа хлинула кров, і кілька зубів потекли з рота, коли він упав.
  
  
  Інший, що тримає Картера, заревів і спробував
  
  
  зламати плечі, схрестивши руки за спиною.
  
  
  Картер нахилився вперед, не відриваючи ноги від землі. Він закрутив ноги за щиколотки іншої людини і відсахнувся.
  
  
  Вони обидва впали з Картером нагорі, його куприк врізався в промежину іншого чоловіка. Його крик болю зробив попередній звук схожим на хникання, і руки Картера були вільні.
  
  
  Він відкотився і піднявся на ноги, коли перший відірвався від землі у випаді, його обличчя перетворилося на криваву маску.
  
  
  У цієї людини було ваги більше сорока фунтів, ніж у Картера, тому удар виявився ефективним.
  
  
  Вони обидва впали, але під час падіння Картер вдалося схопити людину за великі пальці руки. До того часу, як вони вдарилися, він обернув їх обидва назад. Обидва великі пальці тріснули, як гілочки.
  
  
  Це шокувало людину досить надовго, щоб Картер перевернув її. Потім він сів на груди і методично бив обличчя, доки воно не перетворилося на м'ясисту масу.
  
  
  Коли під ним не було жодного руху, Картер підвівся і підійшов до другого чоловіка, який все ще катався по землі, обхопивши руками розірвані яйця.
  
  
  Картер невиразно усвідомлював, що інші товариші по камері щільно оточили їх, щоб захистити битву від тюремних охоронців.
  
  
  Не те, щоб охоронці все одно втручалися; це було зроблено для найкращого видовища.
  
  
  Картер ударив чоловіка ногою в груди. Він перекинувся і отримав ще два сильні удари по нирках.
  
  
  Картер тільки-но прицілився в його шию, коли відчув, як рука обережно торкнулася його плеча.
  
  
  "Сіньйор ..."
  
  
  Картер повернув голову. Поруч із ним було старе обвітрене обличчя, вкрите щетиною. "Сі?"
  
  
  «Я думаю, синьйоре, що якщо ви пнете його ще раз, він помре».
  
  
  Картер глянув на тіло біля своїх ніг. "Так, це було б ніяково", - пробурмотів він.
  
  
  Він відступив і пішов крізь мовчазний натовп. Вони розійшлися перед ним хвилею і поволі розійшлися.
  
  
  Ніхто не звернув уваги на двох скалічених чоловіків на землі.
  
  
  Того вечора, після того, як у величезному обідньому залі накрили шестигодинний обід, Картер повертався до своєї камери. Він був майже біля мети, коли маленький чоловічок з обличчям тхора, опущеними очима і похилими плечима ступив за ним.
  
  
  "Сіньйор Кашмір?"
  
  
  "Так?"
  
  
  «Один із чоловіків сьогодні у дворі… Анціо…?»
  
  
  "Що щодо нього?"
  
  
  «Він у лазареті. Говорять, у нього сильна кровотеча зсередини. Говорять, він помре».
  
  
  "Так?"
  
  
  Маленький чоловічок знизав плечима і посміхнувся, показуючи криві та зламані зуби. «Для мене не важливіше, ніж для тебе, якщо ця свиня помре, але має друзів».
  
  
  "А це означає, що мені потрібні друзі, так?"
  
  
  Посмішка стала ширшою і потворнішою. "Абсолютно вірно. Тут є лише два типи людей, синьйор… звичайні злочинці-свині, такі як Анціо, та політичні в'язні, такі як я».
  
  
  "Вас очолює П'єтро Амані".
  
  
  Щоправда. Оскільки ви вже маєте якесь відношення до Ліберти, було б розумно, якби ви знайшли синьйора Амані та попросили його захисту».
  
  
  "За його ціною, без сумніву".
  
  
  Знову знизування плечима. «Синьйор Амані поважає той факт, що ви допомагали Ліберії, коли вас заарештували, але тут ви заробляєте по-своєму. Така людина, як ви, з вашим талантом, могла б бути дуже корисною для нашої сторони».
  
  
  "Ні дякую."
  
  
  «Сіньйор Кашмір. Синьйор Амані не приймає відповіді «ні». Він бос і боси повинні все контролювати».
  
  
  "Не мене."
  
  
  Посмішка зникла. «Це єдина пропозиція, яка буде зроблена».
  
  
  «Скажи синьйору Амані, щоб він засунув свою пропозицію в дупу».
  
  
  Було близько півночі, коли Картер виявив ключ, вставлений у двері камери. Одним примруженим оком він побачив емісара Амані, маленького тхора, що зрушує двері убік.
  
  
  Він на це чекав. Якщо вони не приєднаються до вас, покінчіть із ними. Це було правило. Він підтримував дисципліну. Ніхто не повинен протистояти босам.
  
  
  Людина пройшла через двері, як кіт на м'якій підошві. Картер побачив, як його рука пересунулася до пояса, потім опустилася на бік.
  
  
  Або імпровізований стилет, або льодоруб. Напевно, друге їх було легше знайти. Щодо ключа від його камери, то його міг отримати будь-який в'язень, заплативши правильний хабар потрібному охоронцеві.
  
  
  Це був найшвидший спосіб вирішити проблему: льодоруб у вусі та тихе поховання за стінами.
  
  
  Картер зачекав, поки він не побачив, як рука почала опускатися, перш ніж він простягнув ліву руку і зімкнув пальці на зап'ястя чоловіка. У той же час він штовхнув ногою і простягнув ноги навколо чоловіка.
  
  
  Коли його ноги опинилися за спиною іншого, Картер потягнув його на себе. Картер повернув зап'ястя і набив своєю правою рукою жирне волосся чоловіка.
  
  
  Це був кригоруб, і тепер його гострий вістря голки просто протікав кров'ю під витягнутим підборіддям чоловіка.
  
  
  "Амані послав тебе".
  
  
  Тиша.
  
  
  "Ти все одно помреш."
  
  
  "Ні ні…"
  
  
  "Так."
  
  
  Картер ткнув плечем у ліву руку, пославши кригоруб через горло чоловікові в його мозок.
  
  
  Зачинивши і замкнувши двері камери, він засунув тіло під ліжко. Потім ліг і поставив у голові будильник на чотири години.
  
  
  За кілька секунд після четвертої ранку він прокинувся. Через десять хвилин мимо пройшов стражник, зробивши останній обхід перед світанком.
  
  
  Картер дочекався часу,
  
  
  перед тим, як скотитися з ліжка, кроки затихли. Він відімкнув двері, потім підняв труп собі на плече.
  
  
  В одних панчохах на ногах він пройшов до кінця коридору і спустився на другий рівень. У цей час ранку сон був найглибшим. Жодна голова не підвелася з подушки, і жоден хропіння не перервався, коли Картер проходив камерами зі своїм жахливим тягарем.
  
  
  Камера Амані була чотирнадцятим номером другого рівня. Тихо, як смерть. Картер просунув руки людини через ґрати камери Амані та закріпив їх ременем трупа.
  
  
  Через п'ять хвилин він повернувся до своєї камери, і заснув, двері були замкнені, а ключ був захований в одній з ніжок ліжка.
  
  
  Ближче до кінця прогулянки того дня П'єтро Амані сів на лаву поруч із Картером.
  
  
  Це був великий чоловік, понад шість футів, з колись потужним атлетичним тілом, яке тепер збиралося товстіти. Картер знав, що йому щойно виповнилося шістдесят, але виглядав він на десять років молодшим.
  
  
  "Ви дуже нещадна людина, Кашмір". Він говорив, не повертаючи голови до Картера, і його губи майже не рухалися.
  
  
  "Я?"
  
  
  «Видалення тіла Гвідо без звіту наглядачеві дорого мені коштувало».
  
  
  "Зробив це зараз?" - Картер випустив цигарку з рота і затис її черевиком.
  
  
  "Я не хочу вести з тобою приватну війну, і я не хочу бачити тебе на іншому боці".
  
  
  "Ви не будете."
  
  
  "Добре. Я так не думав. Тут сила – все, ти згоден?»
  
  
  "Я захищаюся."
  
  
  «Ти і я, ми ще багато років за цими стінами. Ви надасте мені велику послугу, якщо допоможете зберегти обличчя, хоча б номінально віддаючи мені свою відданість. Я більше не проситиму від вас, і я обіцяю, що через найближчими роками я можу допомогти тобі".
  
  
  "Я так не думаю".
  
  
  Шия Амані почала червоніти, а тіло напружилося. Картер поспішив пояснити.
  
  
  «Ви мало що можете зробити для мене, синьйоре Амані, найближчими роками, бо мене тут не буде».
  
  
  "Як?"
  
  
  "Я планую втекти".
  
  
  Великий італієць засміявся низьким, гуркотливим сміхом з глибини його живота. «Багато хто намагався, Кашміре, багато хто. І ні в кого не вийшло. Хабарами ми можемо тут робити практично все, що захочемо, але навіть хабарі ми не виберемося звідси».
  
  
  «Можу і без хабарів».
  
  
  Повільно рухалася грива сивого волосся, поки Картер не дивився прямо в ясні блакитні очі чоловіка.
  
  
  "Я думаю, ти серйозно, Кашмір".
  
  
  «Так, – відповів Картер. "Якщо ви азартна людина, ви можете посперечатися про це".
  
  
  "Коли?"
  
  
  "Протягом тижня".
  
  
  Картер практично бачив, як за очима чоловіка спалахнули маленькі лампочки.
  
  
  Протягом тижня.
  
  
  Якби він зміг втекти, він міг узурпувати владу Ніколо Палморі і знову захопити Ліберію. Він міг зустрітися з росіянами і знову розпочати свій терор, який скине італійську державу.
  
  
  "Сьогодні ввечері, будь ласка, приходьте до мене в камеру після того, як згасне світло".
  
  
  "Чому?"
  
  
  "Тому що, синьйоре Кашміре, якщо ви можете витягнути мене з цього свинарника і в певну частину світу за дев'ять днів, я можу пов'язати вас з певними людьми, які у вашій сфері діяльності можуть зробити вас дуже заможною людиною".
  
  
  Дев'ятий розділ.
  
  
  Квартира знаходилася в будинку, який був схожий на своїх сусідів на пагорбах над Монмартром. У ньому були вітальня, дві маленькі спальні, крихітна кухня, ванна кімната та передпокій. Меблі сучасні, дешеві, але зручні.
  
  
  Вона була ідеальною у всіх відносинах, включаючи конфіденційність та безпеку. Карлотта Полті перевірила все до дрібниць.
  
  
  Це було б ідеальним притулком для неї, Картера та П'єтро Амані після перерви, доки старий не продиктував би наступний крок.
  
  
  Зумер задзвонив на п'яти поверхах нижче, і Карлотта натиснула кнопку. "Так?"
  
  
  "Мене звуть Джастін."
  
  
  "Заходь."
  
  
  Вона вставила голос і підняла спідницю. До її правої внутрішньої сторони стегна за допомогою м'якої замшевої обв'язки було прикріплено шестидюймову трубку, яка виглядала не більше ніж хромованою трубкою з невеликим поршнем на одному кінці. Насправді це був однозарядний пістолет з кулею «думдум».44.
  
  
  З відстані п'яти футів чи менше він міг вирвати бік чоловікові.
  
  
  Карлотта перевірила вантаж, скинула спідницю і рушила, щоб відповісти на стукіт у двері.
  
  
  Вона подивилася в вічко, а потім тихо пробурмотіла: "Відійди, будь ласка".
  
  
  "Я один."
  
  
  «Я сказала, відійди убік».
  
  
  Він зробив це. Переконавшись, що він справді один, вона відчинила двері і повернулася до вітальні.
  
  
  Джейсон Генрі був великим чоловіком з яскравим обличчям, на якому була звичайна усмішка, а очі блищали, що можна було охарактеризувати лише як пустотливе.
  
  
  Ну-ну, - сказав він, наближаючись до Карлотти на відстань фута і дозволяючи очам насолоджуватися тим, що вони бачили.
  
  
  «Ви виглядаєте здивованим. Містер Генрі».
  
  
  «Я. Покидьки, які зазвичай наймають мене таким чином, зазвичай невисокі, товсті, з очима-намистинками і важко можуть говорити французькою або англійською своїми слинними губами».
  
  
  «Вибач, що розчарувала тебе».
  
  
  «Повірте, я не розчарований. Тут є що випити»
  
  
  "Вино?" - спитала Карлотта, вже знаючи відповідь. «Вино? Чорт. !»
  
  
  "Там пляшка американського віскі та склянки.
  
  
  Мені теж,"
  
  
  Він усміхнувся і поплентався до столу з ходою моряка. Поки він наливав віскі, Карлотта запалила сигарету і перебрала все, що бачила, і те, що вона знала про Джейсона Генрі.
  
  
  Його одяг був далекий від паризького шику: штани кольору хакі та сорочка із закоченими рукавами до середини опуклих біцепсів. У нього були парусинові чоботи, шкарпеток він не носив. Він був добрих шість з половиною футів на зріст і ніколи більше не буде двісті п'ятдесят фунтів, хоч би яку дієту він використовував.
  
  
  У його ревучій манері Карлотта відчула підступність та дотепність справжнього інтелекту, а також чутливість за межами особистості, яку він показав світові. Він міг бути нью-йоркським поліцейським, вантажником із Нью-Джерсі, бостонським політиком або радикалом ІРА в Корку - будь-ким, але тільки не американським емігрантом на європейський континент.
  
  
  Він прослужив дванадцять років в армії США та отримав звання майора у В'єтнамі. Коли ця війна закінчилася, Генрі пішов працювати на ЦРУ.
  
  
  Через бюрократію - а агентство не використало його численні таланти - Джейсону Генрі стало нудно. Він подав у відставку. але завдяки численним контактам, які він встановив, він зміг знайти роботу найманцем.
  
  
  Між цими роботами він заповнював свій час – та свій банківський рахунок – авіаперевезеннями. Було відомо, що він мав певні сумніви, але більшість із них можна було подолати за допомогою потрібної суми грошей.
  
  
  Перш ніж його обрала та зв'язалася з ним Карлотта, американці та її власна SID ретельно перевірили його останні витівки. Багато чого з того, чим він займався, було тіньовим або зовсім незаконним, але це тільки робило його більш придатним для цього завдання.
  
  
  Генрі простяг їй склянку і підняв свою на знак привітання. "До біса і красивим жінкам!"
  
  
  Карлотта посміхнулася і підняла келих. «Щоб вони були одним і тим же, містере Генрі».
  
  
  "Дама мого серця!" Він випив і прицмокнув. "Якщо ми збираємося разом влаштувати пекло і закрутити голову, чому б тобі не почати називати мене Джейсоном?"
  
  
  «Досить чесно. Мене звуть Карлотта».
  
  
  "Карлотта що?"
  
  
  «Карлотта не твоя справа. А тепер чому б нам не сісти і не поговорити?
  
  
  Його усмішка, якщо можливо, стала ширшою, а вогники в очах стали яскравішими. "Карлотта, я думаю, ти мені сподобаєшся".
  
  
  Він сів на стілець, вона на диван навпроти, між ними стояв журнальний столик. Вона розклала на столі папери та карти і підвела очі. "Перед фактичним початком місії необхідно провести певні приготування".
  
  
  "А місія?"
  
  
  «Він складається із двох частин. Перша – допомогти двом чоловікам втекти з Кастель Монферрато в Італії».
  
  
  Генрі свиснув. - "Звучить смішно."
  
  
  "Тепер, припустимо, ми приступимо до цього".
  
  
  Вона говорила швидко, уривчастими пропозиціями, але все ж таки їй знадобилося більше години, щоб пояснити всю операцію з усіма її наслідками.
  
  
  Коли вона закінчила, Генрі встав і налив ще склянку віскі. Повернувшись у крісло, він приніс пляшку із собою.
  
  
  "Добре?"
  
  
  "Леді, ее, Карлотто ... ви знаєте, про що просите?"
  
  
  "Я знаю. Я щойно виклала більшу частину цього».
  
  
  «Вам потрібні три машини, що не простежуються, які можна використовувати для перевезення, ведення та переслідування. Вам потрібні три інші стрілки, яким можна довіряти, ви хочете переобладнати гелікоптер і хочете, щоб мій власний літак полетів у пекло… знає-де. "
  
  
  "Це саме те, що я хочу".
  
  
  "Як я вже сказав, тобі потрібний вузол грошей!"
  
  
  Карлотта поклала перед ним блокнот, взяла ручку та написала цифру. "Я плачу це плюс витрати".
  
  
  Генрі подивився на цифру і заревів від сміху, від якого буквально здригалися стіни кімнати. "Карлотто, я твій чоловік".
  
  
  Вона перекинула картинку через стіл. "Ви можете літати на цьому?"
  
  
  «H-34? Чорт, так. Я літав на цих бананових човнах досить довго».
  
  
  Вона перевернула карту. «Ця машина зараз знаходиться тут, у бухті приблизно за тридцять кілометрів від італійського кордону. Її потрібно перефарбувати та перевірити. Також є підйомний пристрій, який був знятий, але має бути перевстановлений за допомогою підйомного гака».
  
  
  Він кивнув головою. «Напевно, такий самий, який ми використовували в Намі. Я знаю це. Коли все це має бути готовим?»
  
  
  «Через сорок вісім годин».
  
  
  "Ісус."
  
  
  "Чи можна це зробити?"
  
  
  Джейсон Генрі знову глянув на блокнот із фігурами і посміхнувся. "Це можна зробити."
  
  
  * * *
  
  
  Еміль Добрюк вийшов з машини і попрямував вузькою доріжкою до клубу «Париж». Водій без усного наказу залишився у машині, а двоє інших пасажирів, нові охоронці Добрука, увійшли до клубу разом із ним.
  
  
  Біля дверей його зустріли з великим поклоном і шаною і проводили на краще столу в будинку. Так було завжди, коли він був у Брюсселі та вирішував провести ніч у клубі «Париж».
  
  
  Еміль Добрюк володів клубом та здебільшого нерухомості навколо нього.
  
  
  Його менеджер, Моншар, побачив, як увійшов його бос, і, знаючи смак Добрука, негайно дав знак новій дівчині, яку він найняв за два дні до того, щоб вона служила йому.
  
  
  "Софі, це мсьє Добрюк".
  
  
  "Так."
  
  
  "Дивіться, щоб він отримав все, що хоче... все, що завгодно".
  
  
  "Так."
  
  
  Добрук помітив її ще до того, як вона пройшла половину кімнати і попрямувала до
  
  
  його столу, і посміхнувся.
  
  
  Її щедрі стегна рухалися, як метроном. Вище за талію на ній була тільки тонка, дуже тонка шовкова блузка. Він був розстебнутий дуже низько і зав'язаний вузлом під її пишними грудьми. На ній не було бюстгальтера, тому більшість кремової плоті була оголена майже до сосків. Самі соски, хоч і не були оголені, все ще були видні, подвійні рожеві точки пружності притискалися до тісної тонкості блузки.
  
  
  Нижче талії на ній були штани з дуже низьким вирізом спереду та ззаду. Вони були із чорної еластичної сітки.
  
  
  “Я тут, щоб служити вам. Месьє Добрюк».
  
  
  Її голос був подібний до шовку, і зцілення від її майже оголеного тіла, здавалося, текло назовні і опалювало його.
  
  
  "Ти новенька".
  
  
  "Я почала тільки вчора".
  
  
  "Ви не з Брюсселя".
  
  
  "Ні, я іспанка". Вона брехала.
  
  
  "І ваше ім'я?"
  
  
  "Софі."
  
  
  Він кивнув головою. "Бармен знає, що я п'ю".
  
  
  Добрук дивився, як вона віддаляється. Вона була молода і вродлива, і, оскільки він був тим, ким був, вона буде доступна.
  
  
  Коли вона повернулася з його напоєм, вона провела сіткою, що покривала її стегно, об його плече, знову пропалюючи його тіло через куртку.
  
  
  Він покопався в гаманці.
  
  
  "Це безкоштовно. Месьє Добрюк».
  
  
  "Я знаю", - відповів він, складаючи велику пачку і сунув її їй у декольте. Можливо, пізніше ви приєднаєтесь до мене на шоу».
  
  
  "Я не знаю…"
  
  
  "Я влаштую це".
  
  
  Вона повернулася, як тільки в хаті згасло світло. Тим часом вона зняла відвертий костюм і замінила його вузьким светром та спідницею. Вуличний одяг чомусь робив його ще сексуальнішим і молодшим.
  
  
  Моншар достеменно знав, що подобається Добрюку.
  
  
  До кінця шоу дівчина Софі змусила його замазати свої руки.
  
  
  "Мій будинок всього в десяти хвилинах ходьби", - хрипко прохрипів він.
  
  
  «Мій готель знаходиться всього за дві хвилини… за кілька хвилин ходьби».
  
  
  «Але нам може бути зручніше…»
  
  
  «Ні, я почуватимуся у більшій безпеці у своїй кімнаті», - відповіла вона.
  
  
  Добрук збирався розгніватися. Він збирався повідомити їй, хто він такий і яку силу має, коли відчув її руки на своїх стегнах під столом.
  
  
  За п'ять хвилин вони йшли під руку з клубу.
  
  
  "Сюди." - сказала вона, повертаючи праворуч. "Хто вони?"
  
  
  Добрук знизав плечима. "Вони мої соратники".
  
  
  "Вони скрізь йдуть за тобою?"
  
  
  "Майже всюди."
  
  
  "Я сподіваюся, не в спальню", - несміливо сказала вона.
  
  
  «Ні, мій маленький янгол, не в спальню».
  
  
  Але майже. Один із охоронців залишився в холі готелю. Інший пішов за ними на поверх і знайшов стілець у холі.
  
  
  "Він просто сидітиме там?" - Запитала Софі, відчиняючи двері.
  
  
  «Якщо він мені не потрібен», – посміхнувся Добрук.
  
  
  «Сподіватимемося, що ти цього не зробиш», - засміялася вона, скинувши куртку і вийшовши у ванну. Проходячи повз, вона ввімкнула радіо. "На комоді бренді".
  
  
  Добрук тремтячими пальцями налив у склянку дві склянки янтарної рідини.
  
  
  "Моя ніч", - подумав він, уже уявляючи собі наступну годину з цією юною красунею. Це буде моя ніч!
  
  
  А потім вона повернулася, одягнена в тонку сукню, яка не залишала нічого для уяви. Вона взяла одне із окулярів і взяла його на руки.
  
  
  «Ти дуже гарна, моя люба… молода чуттєва тварина».
  
  
  «У мене латинська кров», - співала вона йому у вухо.
  
  
  Вона була легкою в руках, і її волосся м'яко торкалося його щоки. Він притис її до себе, підштовхуючи до ліжка, і вона не чинила опір.
  
  
  "Від неї пахне лимоном", - подумав він, коли її коліна вдарилися об ліжко.
  
  
  Під прозорою прозорістю її сукні він відчував, як її груди ковзають по грудях. Її стегна зустрілися з його, і він здригнувся від рідкого руху її тіла.
  
  
  "Я хочу тебе", - прогарчав він.
  
  
  "Ви дуже багаті, мосьє Добрюк?"
  
  
  Дуже. Достатньо багатий, щоб дати тобі все, що ти хочеш».
  
  
  Вона зігнула верхню половину свого тіла у колі його рук. Осушивши склянку і впустивши її на килим, вона повернулася до нього тазом та стегнами.
  
  
  "Тоді роздягни мене... тут", - сказала вона, вказуючи на пояс на своїй талії.
  
  
  Він осушив свою склянку, упустив її і тією ж рукою потягнувся до застібки. Він смикнув її і ахнув.
  
  
  Раптово тонка сукня виявилася купою біля її ніг, а під нею опинилося тіло в оливково-рожевих тонах.
  
  
  Чорний мереживний бюстгальтер ледве стримував рішучу потяг її грудей з високою посадкою, а чорний пояс гетри неадекватно облягав округлий вигин її стегон.
  
  
  На ній не було трусиків, і довгі ноги, що звужуються, підтримували захоплюючий дух торс нагорі. Завершенням еротичної фантазії та вигнанням решти з розуму Добрука був чистий чорний бант, прикріплений до пояса для підв'язок.
  
  
  "Ви - бачення".
  
  
  "А тепер, - сказала вона, опускаючись на ліжко і розсовуючи стегна, - роздягнися ... і візьми мене".
  
  
  Його пальці полетіли. Його очі були затуманені, пожираючи тільки її тіло, так що він не бачив широкої усмішки, що розтяглася на її губах, коли він упустив вальтер і кобуру зі свого плеча на підлогу.
  
  
  Коли він теж був оголений, він сперся коліном на ліжко і почав повзти вгору розкішною м'якістю її вольового тіла. Так наповнені були його почуття побачивши,
  
  
  запах і дотик до неї, що він не чув, як двері у ванну відчиняються позаду нього.
  
  
  Він збирався увійти до неї, але побачив, що її очі широко розплющені. Вони раптово потьмяніли, і посмішка на її губах була схожа на зухвалу глузування.
  
  
  "Не бійся, моя дорогий".
  
  
  "Я не", пробурмотів він. "Повірте, я не такий".
  
  
  Еміль Добрук відчув лише слабкий біль у основі шиї, перш ніж Поккі встромив шип усередину, перерізавши йому хребет.
  
  
  Ні звуку, ні краплі крові. Використовуючи тільки врізаний шип як важіль, Поккі підняв неживе тіло з Софії і дозволив йому скотитися на підлогу.
  
  
  "Поспішайте!" - сказав він, чистячи штир на покривалі. «Одягайся! Ми скористаємося дахом. Машина чекає у провулку у кварталі звідси!»
  
  
  Софія не відповіла. Коли він підняв очі, її очі все ще залишалися засклені, а тіло тремтіло.
  
  
  "Софія, одягайся!"
  
  
  "Ні, не зараз."
  
  
  "Яка?"
  
  
  Вона обернулася до нього. "Поккі, зніми одяг".
  
  
  Вона лягла на ліжко, прийнявши позу, яку щойно прийняла перед Добруком.
  
  
  І тоді він зрозумів.
  
  
  "Софія, ти сердишся ...?"
  
  
  «Так. Роздягнися, Поккі… покваптесь. У нас є час… поспішіть!»
  
  
  Це було безумством, але якось підходило. Її очі притягали його, як магніт, коли він порався зі своїм одягом.
  
  
  А потім її тіло потягло його, поглинуло...
  
  
  * * *
  
  
  Картер провів рукою крізь ґрати, повернув ключ і за кілька секунд безшумно відчинив двері камери.
  
  
  Все йшло, як по маслу.
  
  
  П'єтро Амані все це проковтнув. Картер знав всю історію, аж до того моменту, коли збори мали бути скликані.
  
  
  Єдине, що приховував Амані, – це місце. Але Картер знав, що якщо Амані чекав доставки туди, він скоро дізнається і про це.
  
  
  Карлотта та її співробітники SID виступили як чемпіони. Спорядження, якого він потребував, було доставлено рано-вранці, заховане під підлогою фургона, що доставляє нових в'язнів. Картер вже переніс його в занедбаний сарай для інструментів у частині двору, що не використовується.
  
  
  Рівно о третій годині ночі він прослизнув на животі кілька футів, що залишилися, до камери Амані і легенько постукав по ґратах.
  
  
  Миттю перед ґратами з'явилися обличчя старого й сіра грива. "Ти готовий?"
  
  
  "Так. Ваші люди знають, що робити?"
  
  
  «Вони працюватимуть точно», - пошепки відповів чоловік.
  
  
  Картер був упевнений, що так буде. Якби вони цього не зробили, і це було причиною невдачі, старий терорист хотів би їх помістити в морг.
  
  
  "Ви поклали манекен у ліжко?" - спитав Картер.
  
  
  "Так я готовий."
  
  
  "Тоді вперед!"
  
  
  Своїм ключем Амані відчинив камеру, вислизнув і знову замкнув її за собою.
  
  
  Разом двоє чоловіків спустилися ярусом.
  
  
  Вийти з тюремного корпусу на подвір'я було б найскладнішою частиною плану. Було б простіше, якби хтось у в'язниці, чи то охоронець чи один з адміністративних співробітників, міг потрапити на хитрощі. Але і Картер, і співробітники SID наклали вето на таку авантюру.
  
  
  Хабарництво, хабарництво та корупція були надто поширеними. Неможливо було бути впевненим, що той, кого впустять у план, не піде прямісінько до самого Амані і запропонує продати інформацію про те, що його розголошує агент уряду Сполучених Штатів.
  
  
  Вони досягли кінця корпусу, нікого не розбудивши, і Картер зупинився. Подумки він подякував за брак енергії. Весь блок між камерами освітлювали лише дві маловатні жовті лампочки.
  
  
  Якби хтось із ув'язнених бачив, як вони проходили, він не зміг би відрізнити їх від обходу охоронців.
  
  
  Там, де вони зараз стояли, була цілковита темрява.
  
  
  «Тут вузький коридор, між стіною та останньою камерою. Хапай мене за пояс і тримайся ближче!
  
  
  Картер увійшов до коридору, пригнувшись, італієць наступав йому на п'яти. Він пройшов близько двадцяти футів на дотик і зупинився, коли його обмацувальна рука торкнулася дерева.
  
  
  "От."
  
  
  "Що це таке?" - прошепотів Амані.
  
  
  «Сірники. Запали одну і прикривай своїм тілом».
  
  
  Скрегіт сірника був подібний до пострілу в мертвій тиші. У мерехтливому світлі виднілися двері чотирьох футів заввишки зі старовинним замком.
  
  
  "Що це?"
  
  
  Картер заговорив, коли почав працювати із замком. «Кілька років тому влада тюремної системи вирішила, що це прокляте місце – пожежна пастка».
  
  
  "Так воно і є", - посміхнувшись, сказав італієць.
  
  
  "Згоден", - сказав Картер, відкриваючи замок. «Вони мали влаштувати шлях для ув'язнених, щоб вони могли спускатися з третього ярусу на перший на випадок, якщо сходи будуть заблоковані».
  
  
  Світло мигнув і згас. На той час, як Амані запалив ще один сірник, Картер уже відчинив двері.
  
  
  Амані ахнув. - "Пожежний стовп!"
  
  
  «Ага, – сказав Картер. "Це задовольнило охоронців, але, грубо кажучи, ніхто не потрудився сказати ув'язненим, що це було тут".
  
  
  Але коли ми дійдемо до першого ярусу, ми все одно будемо в тюремних камерах.
  
  
  «Ні, не будемо, бо ми не спускаємось… ми піднімаємося. Зніміть взуття та шкарпетки та пов'яжіть їх собі на шию.
  
  
  "Чому?"
  
  
  «Тому що жердина гладка - легко спуститися, важко піднятися нагору. Ви можете отримати більше важелів дії від голої шкіри».
  
  
  Вони обидва швидко зняли взуття та шкарпетки та пов'язали їх навколо шиї. Потім Картер запалив усю коробку сірників і нахилився в дірку, тримаючи ліхтар над головою.
  
  
  "Думаєш, ти зможеш це зробити?" До вершини та люка, що веде на дах, було футів сорок.
  
  
  Амані кивнув головою. "Я зроблю це. У цьому жирі ще багато м'язів.
  
  
  "Досить добре. Якщо ти відчуваєш, що починаєш зісковзувати, хапай мене за ногу».
  
  
  Картер витер руки, задув сірники і схопився за жердину. Як мавпа, він підійшов до неї підошвами і рушив.
  
  
  Він чув, як Амані позаду нього вже пихкає, і сподівався, що ця людина протримається, поки він, Картер, не зможе відкрити мені пастку і відкинутися назад, щоб допомогти їй.
  
  
  "Ти в порядку?"
  
  
  «Так», - була відповідь, що задихалася. «Скільки… скільки…»
  
  
  "Далі?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Я там."
  
  
  Пастка жахливо рипнула, коли її відкрили, але Картеру вдалося м'яко опустити її на дах. Він виліз із дірки і відразу повернувся, щоб знову занурити одну руку.
  
  
  "Візьми мене за руку!"
  
  
  Амані вдалося обернути одну руку, а потім обидві руки навколо зап'ястя Картера, навіть коли він почав зісковзувати з жерди.
  
  
  На подив старого, він відчув, що його піднімають вгору, ніби його вага була не більша за вагу хлопчика.
  
  
  Опинившись на даху, важко дихаючи, він повернувся до Картера.
  
  
  "Ти дуже, дуже сильний, Кашміре.
  
  
  "Я знаю", - сказав Картер, посміхаючись. «Не забувай про це у майбутні дні. Давай сюди!"
  
  
  Коли вони бігли по даху, Картер розмотав нейлонову стрічку з-під сорочки. Він прикріпив його до вентиляційної труби, зазирнув убік і з шипінням упустив на землю.
  
  
  «Ми знаходимося над старою частиною двору, куди скидають сміття та де розташовані навіси для садових інструментів.
  
  
  "Я знаю це", - відповів Амані і посміхнувся. Дуже мудро. Вогні тут згасло вже кілька місяців.
  
  
  «Згоріли. Ублюдки замінили їх позавчора. Я весь день сьогодні провів з рогаткою та камінням, знову їх розбиваючи».
  
  
  "Як далеко це внизу?"
  
  
  "Близько ста футів. Чи зможете?"
  
  
  «Спуститися, Кашміре, навіть на таку відстань буде легше, ніж те, що я щойно зробив!»
  
  
  "Добре. Ось, візьми пару цих рукавичок. Мотузка нейлонова, і навіть якщо вона зав'язана вузлами на кожному футі або близько того, вона спалить тобі руки, якщо ти послизнешся. І знову одягни туфлі».
  
  
  Коли вони були готові. Картер перебрався через борт і почав спускатись у темряву.
  
  
  Десятий розділ.
  
  
  Карлотта Полті кинула останній погляд на квартиру, перш ніж вимкнути світло. За останні кілька днів у цих кімнатах було багато. Раптова сутичка у животі змусила її, як не дивно, захотіти затриматися.
  
  
  Але це було неможливо. Тепер усе почало рухатися, і ніщо не могло його зупинити.
  
  
  Зачинивши і замкнувши двері, вона сподівалася, що буде жива, щоб знову побачити це місце за дванадцяту годину.
  
  
  "Удачі для твоїх думок", - сказав Джейсон Генрі, посміхаючись їй зі сходового майданчика.
  
  
  Карлотта усміхнулася у відповідь. Вона покохала великого американця. Він розсмішив її. «Усі мої думки – втрачена невинність».
  
  
  "Я б не знав про це", - відповів він. “У мене їх ніколи не було. Ходімо, вони вже приготують нашого птаха».
  
  
  На вулиці яскраві вогні кафе струменіли ліворуч від підніжжя Монмартру. Звук сміху, змішаний із сумною, майже блюзовою музикою, досяг їх вух, коли вони йшли до машини. Падав сніг.
  
  
  Карлотте захотілося схопити великого американця за руку і повести його з пагорба. Добре було б посидіти в одному з кафе, випити вина та забути хоч на годину.
  
  
  Але вони не мали години. Карлотта не могла згадати, коли востаннє так проводила годину.
  
  
  Вона відкинула свої плаксиві думки і кинула сумку до кузова маленького седана «Фіат».
  
  
  «Я думала, ти вибрав щось швидше… Ягуар чи Мерседес», - прокоментувала вона, сідаючи на пасажирське сидіння.
  
  
  "Не для такої справи", - сказав Генрі. «Це відерце з болтами не так впадає у вічі, і, крім того, якщо хтось нас і обчислить, від швидкості мало користі».
  
  
  Карлотта була кинута в крісло буквою G при старті, а потім вони згорнули і помчали вузькими вуличками до зовнішньої смуги бульварів, які мали вести їх навколо Парижа, повз Булонський ліс, до автомагістралі A10. Вони підуть головною артерією на південь у Орлеан.
  
  
  Коли вони проїжджали Буа, Генрі посміхнувся. «Зустрів там свою першу дружину… у неділю вдень. Уклав її тієї ночі, а наступної середи ми одружилися».
  
  
  Карлотта голосно засміялася. «Вона, мабуть, була гарна».
  
  
  "О, вона була гарна".
  
  
  "Чому це не тривало?"
  
  
  «Бідна жінка була досить безглузда, щоб захотіти, щоб я був її цілком і повністю. Я не міг залишатись таким. Ніколи не був і, мабуть, ніколи не буду».
  
  
  "Схоже, ти любитель жінок".
  
  
  «Цілком глина в їхніх руках. Щоразу заводить мене в біду».
  
  
  Ви також не маєте на увазі неприємності, які жінка збирається вас втягнути? "
  
  
  Він посміявся. "Я міг би уявити."
  
  
  Вона блиснула йому посмішкою у світлі підсвічування панелі приладів. «Я намагатимусь дати тобі бонус. Включи обігрівач, гаразд? Стає трохи прохолодно».
  
  
  Він нахилився і натиснув на важіль температури, щоб гаряча вода потрапила в змійовики цілителя, потім злегка відкрив вентиляційні отвори в підлозі. Карлотта розвернула ноги і рушила вперед до краю, щоб гаряче повітря обдало її ноги.
  
  
  "Краще?"
  
  
  "Так дякую."
  
  
  "Насолоджуйся цим, поки можеш", - сказав він, його обличчя раптово стало похмурим. «Буде набагато холоднішим».
  
  
  * * *
  
  
  "Що, чорт забирай, все це?" - спитав Амані, коли Картер викинув спорядження з сараю і почав його розбирати.
  
  
  «Це балони з гелієм, це повітряна куля, це котушка з нейлону та пластику, і це перероблені ремені безпеки. Ось, залізай у цю куртку!
  
  
  Вона була важка, з хутряною підкладкою. "Я так розумію, нам стане трохи холодно".
  
  
  «Ми збираємося вирушити через гори до Франції. Якщо ця котушка не спрацює, ми піднімемося вищим і нам стане дуже холодно».
  
  
  Амані натягнув куртку та підняв руки по команді Картера. Дуже обережно. Картер пристебнув його до ременя безпеки, потім перевірив, як він кріпиться до другого ременя, в який він незабаром влізе.
  
  
  Потім він розтяг кулю на землі і прикріпив балони з гелієм до його впускних клапанів. «Ось, візьми… але не тягни».
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  «Простий маленький світловий шнур. Коли повітряна куля наповнюється і ми піднімаємося, ви тягнете за шнур… але не раніше, ніж я вам скажу. До великого круглого вуха на вершині кулі прикріплені два червоні маяки. вони дозволять пілоту вертольота потрапити своїм гаком у ціль».
  
  
  "Боже мій, спочатку я подумав, що ми просто перелетимо через кордон".
  
  
  «Ми могли б, але вони зловлять нас за півгодини. А з вертольотом швидше, ми перетнемо кордон із Францією і підемо».
  
  
  "Геніально", - заявив Амані, дивлячись у чорне небо. "Сподіваюся це спрацює."
  
  
  Картер усміхнувся, коли побачив, як на обличчі чоловіка раптово виступив шар поту. "Так і буде."
  
  
  Він заліз у свою половину ременя безпеки і знову перевірив, чи всі застібки-блискавки та кнопки надійно закріплені.
  
  
  Переконавшись, що вони вірні, він сів, тягнучи за собою Амані.
  
  
  "Що відбувається?" - Запитав старий італієць.
  
  
  "Чекаємо."
  
  
  * * *
  
  
  H-34 стояв, як великий банан, у високій старій коморі. Його повністю перефарбували, зняли всі знаряддя та кріплення.
  
  
  На його яскраво-жовтій стороні було нанесено вигаданий номер, а також назву неіснуючої авіакур'єрської служби.
  
  
  "Що ти скажеш?"
  
  
  Карлотта знизала плечима. "Я не знаю. Це ваша частина. Я вважаю, що все зроблено правильно».
  
  
  «Це так, але принаймні можна сказати, що це красиво».
  
  
  "Це красиво. Як нам вибратися звідси?
  
  
  "Ми штовхаємо його".
  
  
  "Як?"
  
  
  «Котиться, як дитячий візочок».
  
  
  Це було так. Через п'ять хвилин велика машина була на замаскованому цементному майданчику перед сараєм, і вони опинилися всередині.
  
  
  Генрі провів ретельний, але швидкий перевірочний старт, і ротор над ними почав скреготати. Коли його прогріли, рев був оглушливим, але потім стих, коли він відрегулював паливну суміш.
  
  
  Коли він був задоволений, він увімкнув світло на панелі приладів і направив промінь світла на коліна Карлотти. З-за сидіння він дістав дошку з карткою і поклав її на коліна.
  
  
  «Ми дітимемо на висоті від двохсот до двох п'ятдесяти футів, поки не дістанемося сюди. Я позначив маршрути та координати на карті. Слідкуйте за цими датчиками… висотоміром… відстанню… напрямом… і тримайте мене в курсі. Зрозуміло. ? "
  
  
  "Так", - сказала вона, швидко кивнувши.
  
  
  "Коли ми сюди приїдемо... бачите?"
  
  
  "Так."
  
  
  «Доведеться піднятися, дуже високо. Це грайські Альпи. Ми перетнемо кордон тут, на перевалі Мон-Сені. Будь проклятий, тримай мене на висоті, яку я помітив, спостерігаючи за висотоміром. з цього моменту. Якщо ви цього не зробите, ми у лайні”.
  
  
  "Що це означає?"
  
  
  "Це означає, що ми врізаємося в край Альпа", - кричав він, перекриваючи рев роторів, коли вони відривалися від майданчика, і ніс вертольота повернувся у бік Італії та Кастель Монферрато.
  
  
  * * *
  
  
  Картер спітнів. Він глянув на годинник, ще трохи спітнів і налаштував вуха на небо.
  
  
  "Я нічого не чую", - сказав Амані.
  
  
  "Я теж", - відповів Картер. «А твої хлопчики про…»
  
  
  Він не закінчив пропозицію. На протилежному боці двору пролунав вибух, і одразу за ним почулися голоси розгніваних, зляканих людей.
  
  
  Невелика куля помаранчевого вогню ширяла в небі, захоплена сірим димом, і вся в'язниця була в хаосі.
  
  
  Величезні прожектори спалахнули по всьому подвір'ю, а маленькі ліхтарі танцювали в решітчастих вікнах в'язниць.
  
  
  "Вони почали!" - прошепотів Амані.
  
  
  «Так. Ми маємо хвилин п'ять, а потім треба йти, готовий апарат чи ні».
  
  
  Картер відкрив головний вентиль чотирьох гелієвих трубок і спостерігав, як оболонка повітряної кулі почала підніматися.
  
  
  Жоден з вогнів не проникав у маленький затишний куточок, де вони розташувалися, але коли куля буде досить повною,
  
  
  • його ясно бачитимуть як мінімум дві сторожові вежі.
  
  
  Вони чули, як люди, мабуть, охоронці, біжать до тюремного корпусу, звідки долинали всі крики.
  
  
  Три хвилини.
  
  
  "Давай, вставай!"
  
  
  Амані встав, і Картер заклацнув два останні ремені, які утримували їхні ноги разом.
  
  
  "Та гаразд, чорт забирай!" він прошипів, "де ти..."
  
  
  Пару хвилин.
  
  
  З неба не долинало ні звуку, і тепер над ними почала формуватися повітряна куля.
  
  
  Одна хвилина, і крики ув'язнених стали сильнішими.
  
  
  "Вони вийшли із кварталів у двір!" - хрипко прошепотів Амані. "Хтось обов'язково прийде сюди!"
  
  
  "Я знаю. Нам треба летіти».
  
  
  Картер повністю відкрив головний вентиль, і куля почала збільшуватися з запаморочливою швидкістю.
  
  
  За кілька секунд їхні ноги відірвалися від землі.
  
  
  «Поїхали. Якщо ви віруюча людина. Амані, моліться, щоб вітер переніс нас через стіну, а не через двір!
  
  
  «Пресвятої Богородиці Марії…»
  
  
  Вітер ударив по повітряній кулі, як гігантська рука, затягуючи їхні ремені та перекриваючи їм повітря, а також подальшу промову.
  
  
  Потім повітряна куля виявилася над стіною, і вони дико розгойдувалися під нею. Молитва окупилася. Повітряна куля перелетіла через стіну і продовжувала підніматися... але недостатньо швидко.
  
  
  "Слідкуй за своїми ногами!" - вигукнув Картер. "Стіна!"
  
  
  Удар був оглушливим, але більшість припала на підошви їхніх ніг.
  
  
  Потім вони перевалили стіну і почали підніматися, злітаючи над гектарами дерев та огинаючи село Монферрато.
  
  
  "Кашмір!" Амані раптово скрикнув. "Ти чув це?"
  
  
  "Так, - відповів Картер, - звідти".
  
  
  Коли він вгадав триста футів, він відключив клапани і висмикнув балони з гелієм. Вони полетіли вниз, і куля встояла на вітрі.
  
  
  "Ось воно!"
  
  
  "Зрозумів!" - вигукнув Картер. "Потягніть за шнур!"
  
  
  Амані смикнув за шнур, і нічого не сталося.
  
  
  «Господи… знову… будь ласка!»
  
  
  Він зробив це, і два промені червоного світла одразу ж закружляли над ними. Миттєво під вертольотом спалахнули два світлові індикатори. Їх зачіпляли прямо на гачок, що висить під носом вертольота.
  
  
  Все, що потрібно було зробити пілоту, - це кинути гак між спіральними червоними балками на повітряній кулі.
  
  
  Так, подумав Картер, от і все.
  
  
  Велика машина відхилилася від них у двохстах ярдах, зупинилася на холостому ходу і рушила в дорогу.
  
  
  «Готуйтесь!» - вигукнув Картер. "Це буде страшенно здорово!"
  
  
  Амані кивнув, перехрестився і заплющив очі.
  
  
  Картер дивився на два маленькі червоні очі, як на метеликів, а опуклість над ним була полум'ям.
  
  
  П'ятдесят... двадцять... десять футів...
  
  
  Він схопився за ремені, підвернув голову, вигнув спину та...
  
  
  Нічого.
  
  
  Вертоліт закружляв над ними і полетів, вибух роторів опустив повітряну кулю приблизно на сорок футів і закрутив її, як дзига.
  
  
  "Що трапилося?" Амані ахнув, утримуючи голову від запаморочення.
  
  
  «Як ви вважаєте, що трапилося? Він схибив!» - вигукнув Картер. "Готуйся, він знову йде!"
  
  
  Раптово повітряна куля, люди, що звисають, і вертоліт залилися яскравим білим світлом.
  
  
  Картер швидко повернув голову. Їх уловили прожектори із замку Монферрато. У дворі він бачив чоловіків із гвинтівками за плечима.
  
  
  "Вони стріляють!"
  
  
  "Так, але ми поза досяжністю", - зітхнув Картер. "Почекай!"
  
  
  Цього разу гачок упіймав і втримав. Картер подумав, що кожна кісточка в його тілі злилася докупи. Очні яблука Амані закотилися, а руки вилетіли з тіла.
  
  
  На мить Картер подумав, що старий помер, але потім рум'янець повернувся до його обличчя, і його губи почали рухатися.
  
  
  "Що ... що тепер відбувається?" він упорався.
  
  
  "Вона прикріплює головний трос на цих ременях до лебідки, ми звільняємо кулю, і нас піднімають".
  
  
  Набір червоних ліхтарів згас. Картер відчепив троси від повітряної кулі до ременя безпеки, і повітряна куля миттєво забрала.
  
  
  Над ними, у відкритому люку, Картер міг бачити обличчя Карлотти і чорне волосся, що шалено розвівалося, коли вона закінчувала прив'язку і запускала електричну лебідку.
  
  
  Амані теж побачив її і схопив Картера за плече. Він вказав нагору, і його губи ворушилися, але звук лунав поривом вітру, коли вони пролітали над деревами зі швидкістю шістдесят миль на годину.
  
  
  Картер знизав плечима і склав губами слово «Почекай».
  
  
  Лебідці знадобилося добрих десять хвилин, щоб підвести їх під черево коптера. Потім машина нахилилася, і, не відчуваючи опору вітру, вони пролетіли через затоку.
  
  
  Карлотта зачинила двері і одразу ж повернулася, щоб допомогти їм позбутися ременів безпеки.
  
  
  "З вами все гаразд, синьйоре Амані?" - спитала вона, притискаючи його до себе, коли ремені відпадали.
  
  
  "Я так думаю", - видихнув він. "Болить, але це все".
  
  
  Картер вивернувся з ременя безпеки і допоміг Карлотті перемістити італійця в одне із бічних сидінь біля перебирання.
  
  
  «Сіньйор Амані, я Карлотта…»
  
  
  "Полті. Я знаю, ти одна з людей Палморі.
  
  
  - крижаним тоном сказав він.
  
  
  «Я працювала з людьми Палморі, так, але запевняю вас, я завжди була вірна вам як нашому лідерові».
  
  
  Амані перевів погляд на Картера, який знизав плечима. «Я нічого не знаю про ваші внутрішні сварки. Коли я був заарештований, я працював із Лібертою. Коли я попросив допомоги у втечі, вона запропонувала – за умови, що я візьму вас із собою».
  
  
  Амані знову повернувся до жінки. "Це правда?"
  
  
  "Це правда. Коли ми приїдемо до Парижа, і ви зможете зв'язатися з тими, хто все ще вірний вам в Італії, ви виявите, що я теж була вірна».
  
  
  Амані, здавалося, прийняв це і відкинувся на спинку стільця. Картер схопив Карлотту за плече і кивнув у бік кабіни.
  
  
  "Генрі?"
  
  
  Вона кивнула головою. Картер пробрався вперед і сів у крісло другого пілота.
  
  
  "Джейсон Генрі?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Алі Кашмір".
  
  
  Голова сіпнулася. "Торгівець зброєю?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Будь я проклятий."
  
  
  "Чому ти це сказав?"
  
  
  «Бо ти сучий син».
  
  
  Картер ніколи не бачив такого гніву на обличчі чоловіка. Він напружився, очікуючи, що інший чоловік накинеться на нього. "Ти мене знаєш?"
  
  
  «Не особисто, ублюдок. Але я рушив для тебе вантаж із Юкатану до Південної Америки два роки тому, і ти обдурив мене на три тисячі доларів».
  
  
  "Я гарантую, що ви це отримаєте", - сказав Картер.
  
  
  «Чудово, я візьму це. Але як тільки я посаджу тебе на землю і зберуся, я вийду з цієї угоди. Я ненавиджу тебе. Якби дама сказала мені, кого я звідти забираю, Я дозволив би тобі згнити. Хто інший чувак? "
  
  
  "П'єтро Амані".
  
  
  "Італійський комуніст?"
  
  
  Картерові довелося кивнути.
  
  
  "Господи, тепер я точно знаю, що виходжу з цієї угоди!"
  
  
  Картер прослизнув назад у надра вертольота і відвів Карлотту убік. "В нас проблеми".
  
  
  "Як же так?"
  
  
  «Якийсь час тому Генрі працював на Кашміру. Кашмір обдурив його, і тепер він мене ненавидить. Йому також не подобається Ліберія».
  
  
  «Тоді рішення просте, друзі мої».
  
  
  То був Амані. Він перебрався через палубу і тепер сів поруч із ними.
  
  
  "Що це означає?" - спитав Картер.
  
  
  Амані знизав плечима. «Убий дурня, коли ми приземлимось».
  
  
  Картерові майже почав подобатися старий італієць. Тепер, у цю коротку секунду, він раптово згадав, хто він такий і що втілює.
  
  
  * * *
  
  
  Картер вийшов із вертольота до того, як лопаті повністю перестали обертатися. Інші пішли за ними, Джейсон Генрі замикав їх.
  
  
  Ярдах за тридцять від них стояли фургон і низький гладкий «Сітроен». Троє чоловіків притулилися до крил «ситроєна», один із них був одягнений у синій комбінезон, а двоє інших – у темні штани та шкіряні куртки.
  
  
  Карлотта повела Амані до фургона. Генрі кинувся до Картера.
  
  
  «Це погані хлопчики, Кашміре, але вони роблять те, за що їм платять. Вони доставлять вас до Парижа. Ви втрьох поїдете у задній частині фургона з хлопцем у комбінезоні. Двоє інших будуть вести Citroen. Це ваша аварійна машина, якщо вона вам потрібна».
  
  
  «Це самі три, що ми будемо використовувати в другій частині операції?»
  
  
  «Вони є, але з цього моменту ви самі укладаєте з ними угоду. Я не в цьому, пам'ятаєте?
  
  
  Як би наголошуючи на своїх словах, Генрі розстебнув куртку. Приклад магнума 44-го калібру лежав просто під пахвою, стовбур майже натрапляв на пояс. Плечовий ремінь мав роз'ємний шов для швидкого ходу.
  
  
  Картер перевів погляд з апаратури на очі Джейсона Генрі. Він був майже впевнений, що ця людина зналася на магнумі.
  
  
  Але навіть якби він мав сумніви, Картер не став би його брати. Вони надто потребували його.
  
  
  "Що, якщо я підніму ставку?"
  
  
  "Засунь собі в дупу".
  
  
  «Амані думає, що я маю убити тебе».
  
  
  "А він? Чому б тобі не спробувати?"
  
  
  Картер усміхнувся і підняв руки долонями вгору. "Якщо гроші не зроблять цього, що буде?"
  
  
  «Нічого подібного, ублюдок. Я зроблю будь-що заради грошей, але не заради тебе чи того хлопця у фургоні».
  
  
  Картер уважно вивчив холодні блакитні очі та правильне обличчя чоловіка. Може він і найманець, але явно сумнівається.
  
  
  Просто їхній успіх.
  
  
  "Куди ви йдете звідси?"
  
  
  «Відведу гелікоптер назад у бухту. Звідси приблизно годину».
  
  
  "А потім?"
  
  
  «Я залишаю це відповідно до нашої угоди. Половину угоди завершено. Мені сплатили половину ціни. Ось і все готове».
  
  
  «А як щодо грошей, які, на вашу думку, я вам винен?»
  
  
  «Збережіть це. Я спишу це на розвиток персонажа».
  
  
  Ти потрібний нам, Генрі.
  
  
  «Ну, чорт забирай, ти мені не потрібен. Поки що ублюдок».
  
  
  Картер ухвалив миттєве рішення. Це все, що він міг зробити. Без цього пілота та його зв'язків вся угода могла б зірватися.
  
  
  Вони зайшли надто далеко, щоб це сталося зараз.
  
  
  "Генрі, почекай хвилинку".
  
  
  "Йди до біса."
  
  
  "Чорт забирай, тримайся!"
  
  
  Чоловік зупинився. Він розгорнувся тим самим рухом, і швидше, ніж Картер це помітив, пістолет 44-го калібру був, його дуло тицьнулося йому в живіт.
  
  
  Картер глянув униз, а потім з усмішкою вгору. "Ти в порядку."
  
  
  "Достатньо хороший, щоб убити тебе, якщо ти натиснеш набагато більше".
  
  
  "Що, якщо я скажу вам, що я не Алі Кашмір?" - пошепки сказав він.
  
  
  «Я сказав би вам, що ви були повні лайна».
  
  
  "Що, якщо я скажу, що я агент уряду Сполучених Штатів?"
  
  
  "У Кастель Монферрато?"
  
  
  "Моє ім'я
  
  
  - Нік Картер. Я працюю в агенції з Вашингтона”.
  
  
  Щось у тоні Картера змусило Генрі вийняти пістолет із живота. "ЦРУ?"
  
  
  "Ні."
  
  
  "Що тоді?"
  
  
  "Є олівець та аркуш паперу?"
  
  
  "Що ж."
  
  
  "Дай мені".
  
  
  Генрі витяг з кишені піджака блокнот та ручку лівою рукою. Права продовжувала утримувати магнум.
  
  
  Картер писав на коліні.
  
  
  «От. Як тільки ви знайдете чистий телефон-автомат після приземлення, зателефонуйте за цим номером. Представтеся та повідомите їм свою думку про сьогоднішній вечір. Вони розкажуть вам інше».
  
  
  Генрі засунув блокнот у кишеню. "Чому б тобі просто не сказати мені?"
  
  
  «Бо ви їм повірите».
  
  
  "Де номер?"
  
  
  "Вашингтон", - сказав Картер. "Зателефонуй їм!"
  
  
  Він підійшов прямо до фургона, коротко кивнув чоловікові, що тримав двері, і проліз усередину.
  
  
  Коли вони рушили, Карлотта заговорила. "Все добре?"
  
  
  Картер знизав плечима. «Невелика різниця у думках. Тепер все у порядку".
  
  
  "Добре", - сказав Амані. «Але якби виникла потреба, я міг би вбити його на місці».
  
  
  Картер глянув униз. Амані тримав у руках 9-міліметрову "Беретту".
  
  
  "Як довго це у вас було?"
  
  
  "З першого тижня мого ув'язнення в Кастель", - відповів він з усмішкою.
  
  
  "Зрозуміло", - відповів Картер, стискаючи кулаки, щоб не дати їм потрапити в горло чоловікові. «Скажи мені, Амані, ти застрелив би його до того, як він застрелив мене… чи після?
  
  
  Одинадцятий розділ.
  
  
  Різке клацання каблуком по паркету змусило Ніка Картера миттєво прокинутися і сісти на диван у вітальні.
  
  
  Карлотта стояла в кухонному алькові, тримаючи пакет з продуктами в руці.
  
  
  "Доброго ранку."
  
  
  Картер подивився на годинник. "Ви маєте на увазі добрий опівдні".
  
  
  Він протер очі і дивився, як вона вислизнула з куртки з хутряною підкладкою та поставила продукти на прилавок. Вона налила чашку кави, поставила її та кошик з круасанами на тацю і рушила до неї.
  
  
  Карлотта, розмірковував Картер, прекрасна як ніколи. Наче небезпека та хвилювання минулої ночі змусили її розцвісти.
  
  
  Два верхні гудзики її сорочки були розстебнуті, джинси заправлені у високі чорні чоботи, а волосся зібране назад. Без макіяжу вона мала вигляд студентки коледжу.
  
  
  "Чи добре спалося?"
  
  
  Картер кивнув головою. "Амані?"
  
  
  «Все ще спить. Я щойно знайшла це під дверима».
  
  
  Картер узяв газету з рук і розгорнув.
  
  
  Зробив дзвінок. Вірте, що ви маєте рацію. Підключай мене!
  
  
  481-776. Генрі
  
  
  Картер вручив їй записку. "Набери це, поки я поливаю обличчя водою".
  
  
  Коли він повернувся з ванни, витираючи рушником обличчя, вона простягала до нього телефон.
  
  
  "Генрі?"
  
  
  «Так. Давай поговоримо".
  
  
  "Де? ... Не тут".
  
  
  "Я можу зрозуміти чому", - посміхнувся Генрі. «Фіат, яким ми з Карлоттою їхали минулої ночі, знову стоїть на парковці в провулку поряд з вашим будинком. Ключ знаходиться під килимком водія».
  
  
  "Відмінно."
  
  
  "Ви знаєте Париж?"
  
  
  "Як тильний бік моєї руки", - відповів Картер.
  
  
  «Забери мене за годину на бульварі Бертьє, навпроти кафе Trois Roussettes».
  
  
  «За годину», - сказав Картер і повісив слухавку.
  
  
  "Це назад із ним?"
  
  
  "Схоже на те", - відповів Картер, хапаючись за штани.
  
  
  Одні з дверей спальні відчинилися, і в кімнату зайшов П'єтро Амані - вимитий, поголений і одягнений. "Ах, кава?"
  
  
  Карлотта кивнула і рушила у бік кухні.
  
  
  Картер оглянув одяг чоловіка. «Підходить ідеально».
  
  
  "Так", - кивнув Амані. "Я вражений."
  
  
  Карлотта повернулася і простягла чашку. «Кілька людей знали ваші точні розміри. Я щойно додав кілька фунтів через простою у в'язниці».
  
  
  Амані посміхнувся. "Мудрий хід". Він повернувся до Картера. "У нас все ще є угода?"
  
  
  "Ми робимо", - відповів Картер. «Я доставлю вас куди завгодно – за певну плату та з урахуванням тих уявлень, які ви згадали».
  
  
  "Добре. Мені потрібно буде зробити кілька телефонних дзвінків сьогодні ввечері і, мабуть, надіслати кілька телеграм завтра вранці».
  
  
  "Телефон там".
  
  
  Ні. Мені знадобиться чистий телефон-автомат на мій вибір – і повна конфіденційність».
  
  
  Картер похитав головою. «Це означає, що тобі доведеться вийти. Це може бути небезпечно".
  
  
  "Мені доведеться ризикнути", - відповів італієць і посміхнувся. "Поки я не впевнений, що вам обом можна довіряти".
  
  
  "Нехай буде так", - знизав плечима Картер, встаючи і перетинаючи кімнату. Він повернувся з маленькою валізою і відкрив її. «Карлотта зробить вам стрижку… дуже коротку стрижку. Тут є чорна перука та інші основи, які змінять вашу зовнішність. Я вважаю, ви не заперечуєте, якщо Карлотта йтиме за вами на відстані, у разі виникнення проблем? "
  
  
  "Звичайно, ні", - сказав Амані. «Але я думаю, що це буду я - Амані - скоро створюватиму проблеми!»
  
  
  * * *
  
  
  Джейсон Генрі чекав, притулившись до вікна кафе. Коли він помітив Fiat, він похитав головою і повернув вказівний палець на один оберт біля свого вуха.
  
  
  Картер зрозумів і продовжив. Він повернув до Порт-де-Кліші та обігнув великий квартал Паризької вежі Батіньоля. Коли він знову спустився бульваром Бертьє, Генрі чекав його на тротуарі.
  
  
  Він перекотився на пасажирське сидіння ще до того, як Fiat зупинився, і Картер знову поїхав, перш ніж двері зачинилися.
  
  
  "Куди ми йдемо?"
  
  
  «Їдьте дорогою до Кліші, і я скажу вам, що робити після цього».
  
  
  Вони в'їхали в передмістя Кліші, і Генрі направив його на менші і менші вулиці, поки вони не опинилися на вузькій дорозі. Нарешті вони зупинилися перед замкненою брамою в довгій кам'яній стіні.
  
  
  Генрі вийшов з машини, вийняв ключ із кишені піджака і відчинив ворота.
  
  
  "Де ми?" - спитав Картер.
  
  
  «У далекому кінці Кліші. Будинок належить другові. Обідали?»
  
  
  "Ні."
  
  
  "Добре."
  
  
  Повернувшись у машину, вони проїхали через ворота і по доріжці з гравію, що вилася через парк із квітковими клумбами, галявинами та величезними деревами.
  
  
  Зрештою вони вийшли на еспланаду, облямовану невисокою кам'яною стіною. За стіною був другий величезний лужок.
  
  
  "Ваш друг повинен найняти багато садівників", - прокоментував Картер.
  
  
  "Кілька", - посміхнувся Генрі. "Поверни сюди".
  
  
  Замок був величезним, з червоним дахом черепиці, широкою терасою і приватним озером позаду.
  
  
  Вони вибралися з машини, і Картер пішов за Генрі у вестибюль з мармуровою підлогою та гобеленами.
  
  
  «Джейсоне, ти повернувся! На терасі готовий обід!
  
  
  Друг Генрі був високим і гнучким, з обличчям та фігурою, які могли б прямо зійти з обкладинки Vogue чи Elle.
  
  
  «Селеста, я хочу, щоб ви познайомилися з моїм другом, мосьє Картером».
  
  
  «Ласкаво просимо до Шато Ромбуар, мосьє Картер». Жінка тепло посміхнулась. "Ви теж займаєтеся експортним бізнесом?"
  
  
  - Ні, мадемуазель, - відповів Картер, посміхнувшись у відповідь. "Я просто продавець страховок".
  
  
  "Неважливо. Завжди раді будь-якому другові Джейсона».
  
  
  Вона повернулася до Генрі. «Відведіть мосьє Картера на терасу, mon chèr. Я негайно замовлю обід».
  
  
  Коли вона пішла. Картер склав усі разом. "Графіня Селеста Ромбуар", - пробурмотів він тихим свистом. "Ви обертайтеся класними колами!"
  
  
  Генрі знизав плечима. "У чужій країні добре мати сильних місцевих друзів".
  
  
  "Чудова дама."
  
  
  «Їй вдається зігріти мене холодними ночами. Ходімо».
  
  
  Обід був насичений чудовою їжею та балаканею, але Картер був радий, коли він закінчився.
  
  
  «Я залишу вас двох на коньяк та справи», - сказала графиня. Вона цмокнула Генрі в щоку і зникла.
  
  
  Він закурив сигару і жестом запросив Картера слідувати за ним. Вони пройшли до середини величезного лужка за будинком і сіли в альтанці.
  
  
  «Я зрозумів усю історію, Картер. Ти тримаєш тигра за хвіст».
  
  
  «Так, я, знаю, – погодився Картер. "Але якщо я зможу з'ясувати, де проходить ця зустріч, і отримати щось суттєве про те, хто там і чому, ви можете уявити собі важіль".
  
  
  «Я, чорт забирай, можу. Ти впевнений, що Амані не переступить тобі дорогу, коли настане час?»
  
  
  "Ні, але мені доведеться скористатися цим шансом".
  
  
  Генрі кивнув і відпив бренді, перш ніж знову заговорити. «Я сам трохи перевірив. У моєму бізнесі ви знаєте більшість людей, які лізуть у всі дірки».
  
  
  "Я вважаю, що так", - сухо відповів Картер.
  
  
  «З Італії прийшла звістка, що Палморі та його група божевільні та налякані до чортиків. Фракції Ліберта розділилися на два збройні табори, як тільки стало відомо про появу Амані».
  
  
  "Ми розраховували на це".
  
  
  «Мине трохи часу, і вони зрозуміють, що він у Франції і, можливо, у Парижі. У них буде контракт із ним… і, мабуть, із вами теж».
  
  
  "І Карлоттою", - додав Картер. «Вона мала використовувати гроші Палморі, щоб вивести інших членів Liberta, а не нас».
  
  
  "Як вона підходить?"
  
  
  "Італійська SID".
  
  
  "Ці з Ліберта справжні бандити". - Генрі замовк, його ясні очі вп'ялися в обличчя Картера. «Я дам вам три дні в Парижі, перш ніж гармати почнуть вилітати з-за дерева».
  
  
  «Сподіваюся, ми не пробудемо тут так довго. Ось де ви входите.
  
  
  "Куди полетимо?"
  
  
  "Я ще не знаю. І не знатиму, поки Амані не збере все докупи. Сьогодні вдень він починає дзвонити по телефону».
  
  
  "Моя перша думка як і раніше - вибратися з цього до біса".
  
  
  Картер знизав плечима. «Ваш вибір, але я можу підсолодити пігулку».
  
  
  "На гроші дядька Сема чи Амані?"
  
  
  "Амані".
  
  
  Генрі допив бренді та затягнувся сигарою. “Тоді я входжу. Номер, який я тобі дав, тут, у замку. Він все ще в тебе? »
  
  
  "Так."
  
  
  Він встав. - "Тримай мене в курсі."
  
  
  "Я буду."
  
  
  Селеста Ромбуар зустріла їх біля дверей. "Ах, мсьє Картер, ви повинні покинути нас так скоро?"
  
  
  «Так, боюся, я винен, графиня, - сказав Картер. "Обід був чудовим".
  
  
  "Мерсі", - відповіла вона, витончено кивнувши, потім легенько поклала руку йому на плече. «Ми плануємо невелику вечірку у ці вихідні – кілька дворян, кілька політиків, один чи два американські мільйонери. Це буде чудово. Будь ласка, приходьте!"
  
  
  Картер на мить завагався, потім похитав головою. «Мені дуже шкода, графине, але я боюсь, що буду за кордоном… у справах».
  
  
  Вона скинула руки в удаваному відчаї. «Ах, бізнес такий утомливий! Я весь час говорю Джейсонові піти на пенсію, але він каже, що не хоче бути жиголо і жити на мої гроші!
  
  
  Картер посміхнувся. "Можливо, графиня, якщо наші справи підуть добре, мсьє Анрі зможе піти на пенсію за свої гроші".
  
  
  * * *
  
  
  Нік Картер неквапливо поїхав назад до Парижа. Карлотта грала
  
  
  в італійську маму, коли він увійшов у квартиру, на кухню, по лікоть у пасті.
  
  
  Він чув, як у ванні ллється душ.
  
  
  "Амані?"
  
  
  Вона кивнула головою. «Це другий душ, який він прийняв з того часу, як ми повернулися. Він каже, що потрібно очистити шкіру від нечистот Монферрато».
  
  
  «Він багатогранний старий, – розмірковував Картер.
  
  
  "Він революційний терорист з егоїзмом, який дозволяє йому робити що завгодно", - крижаним тоном сказала Карлотта. «Я бачу його лише з одного боку. Я бачив його жертви».
  
  
  "Туше. Як пройшов день?"
  
  
  “Ну, я думаю. Він зробив чотири дзвінки, кожен тривалістю щонайменше п'ятнадцять хвилин. Зважаючи на ту кількість монет, яку я бачила, як мінімум три з них були за межами країни.
  
  
  "Який був у нього настрій після останнього?"
  
  
  «Абсолютно веселе. Ми випили та пообідали, і він ставився до мене як до давно втраченої дочки».
  
  
  "Тоді він тобі довіряє?"
  
  
  «Повністю, я думаю. Але так і має бути. Я добре заклала основу».
  
  
  "Він згадав…?"
  
  
  "… Коли ми поїдемо?" Наче вона читала думки Картера. "Так, післязавтра".
  
  
  "Але не куди?"
  
  
  Ні. Але я попередила його, що якщо відстань велика, на літак необхідно встановити додаткові баки. Ми повинні знати про це наперед».
  
  
  "Ах, Кашміре, друже мій!"
  
  
  Картер обернувся. Амані блукав вітальнею, енергійно розтираючи рушником своє, тепер уже набагато короткіше сиве волосся.
  
  
  "Амані", - сказав Картер.
  
  
  «Я хочу, щоб ти приніс мені кілька карток польотів. Список там на телефонному столику. Ах, Карлотто, макарони! Сьогодні ми балуємо!»
  
  
  Картер прочитав перелік: Швейцарія, Франція, Італія, Іспанія, Північна Африка.
  
  
  Боже мій, подумав Картер, це могло бути будь-де.
  
  
  * * *
  
  
  П'єтро Амані, не гаючи часу, відновив свій контроль над Liberta.
  
  
  Наступного ранку в паризьких щоденних газетах, а також в International Herald Tribune було опубліковано історію вбивства Ніколо Палморі. Це сталося у підвалі під кафе та житловим будинком у Флоренції.
  
  
  Нордо Компарі та двоє його підлеглих були вбиті разом з ним.
  
  
  Прочитавши звіти, Карлотта залишила єдиний короткий коментар. «Це залишає Поккі, Вомбо та Софію Палморі… всі вони небезпечніші, ніж сам старий».
  
  
  "А якщо до їхньої кровожерності додасться помста, - сказав Картер, - вони стануть ще небезпечнішими".
  
  
  Через півгодини Амані вийшов зі святилища своєї спальні і висвітлив новини.
  
  
  «Відплата солодка» – був його єдиний коментар.
  
  
  Карлотта пішла на кухню. Картер взяв себе до рук.
  
  
  "Якщо ми їдемо завтра ввечері, Амані, мені знадобиться деяка інформація сьогодні".
  
  
  «Ви отримаєте її. По-перше, ось телеграми, які я хочу, щоби ви відправили сьогодні вранці».
  
  
  Картер узяв їх, швидко прочитав і ухильно кивнув головою.
  
  
  Вони були нісенітницею; всі нагадували листи друзям чи старим членам сім'ї. Вони були підписані "Батько", і їх пунктами призначення були Берн, Рим, Франкфурт та Кордова.
  
  
  "Я відправлю їх прямо зараз", - сказав Картер. «Я сподіваюся, що поїздка до Швейцарії – за моїми грошима».
  
  
  "Це так", - відповів Амані. "Номер рахунку закодований у тексті телеграми".
  
  
  Картер був здивований. Пальці Амані, як і раніше, сягали набагато далі, ніж припускали хлопці з аналітичного центру AX.
  
  
  "Щось ще?"
  
  
  "Літак синьйора Генрі все ще в Орлеані?"
  
  
  Картер кивнув головою. «Приватний маєток – дуже приватно – вулиця на південь від міста».
  
  
  "Чудово."
  
  
  Старий розгладив між ними великий аркуш паперу.
  
  
  Це був хитро намальований план польоту з Орлеану у X. Він мав висоту, відстань, приблизний час польоту та коди для міжнародного дозволу.
  
  
  Єдина проблема полягала в X. Не було жодних розпізнавальних орієнтирів чи назв міст чи сіл, щоб дати Картеру натяк щодо напрямку, в якому вони летітимуть.
  
  
  "А як щодо координат та засобів посадки?" – ризикнув Картер.
  
  
  Посмішка старого була бешкетною, одне око прикрите. «Я дам вам їх, коли ми будемо в безпеці у повітрі».
  
  
  «Ти обережна людина, Амані, – сказав Картер.
  
  
  Дуже. Я був слабким і довірливим лише раз у житті. Це коштувало мені багато років у Монферрато. Я більше не буду таким безглуздим».
  
  
  Картер знизав плечима. «Це ваша вечірка. Мені потрібні початкові гроші сьогодні.
  
  
  «Я надіслав листа про зняття коштів у свій банк у Женеві. Ви можете забрати кошти у будь-який час сьогодні у Credit Suisse тут, у Парижі».
  
  
  "Під ім'ям ДюБена?"
  
  
  "Так."
  
  
  Ерік ДюБейн був у новому паспорті, який Картер отримав напередодні увечері, люб'язно наданий офісом Paris AX. Він також придбав паспорти на нові імена для Карлотти та Амані.
  
  
  "От і все. Я повернуся до Генрі».
  
  
  "І я зроблю свій останній дзвінок".
  
  
  Амані пішов у спальню, а Картер приєднався до Карлотти на кухні.
  
  
  «Спостерігайте його, як за яструбом. Він розумний старий птах, і невідомо, що він може спробувати зробити».
  
  
  "Я буду дивитися."
  
  
  «Якщо хтось – я маю на увазі когось – підійде досить близько, щоб передати йому щось чи навіть шепнути йому, зробіть знімок!»
  
  
  "Ви можете розраховувати на це".
  
  
  "Я готовий!" - крикнув Амані з вітальні.
  
  
  "Удачі", - пробурмотів Картер, коли Карлотта увійшла на кухню.
  
  
  Тільки-но вони вийшли за двері, як Картер набирав номер біля телефону.
  
  
  "Оуї?" То справді був музичний голос Селести Ромбуар.
  
  
  Графіню, я хотіла б поговорити з Джейсоном, будь ласка. "
  
  
  «Ах, мсьє Картер, я впізнаю ваш голос. Це як бассо в опері! Джейсон зараз спить. Це важливо?"
  
  
  "Це так."
  
  
  «Тоді я розбуджу його. Одна мить».
  
  
  Пройшло близько п'яти хвилин, перш ніж на слухавці пролунав хрипкий сонний голос Джейсона Генрі. "Що ж?"
  
  
  "Як справи?" - спитав Картер.
  
  
  «Машини та зброя готові. Літак готовий. Все, що мені потрібно знати, це баки та дозволи. Крім того, я маю подати план польоту на митницю до сьогоднішнього вечора. Куди, чорт забирай, ми йдемо?»
  
  
  Картер важко зітхнув. - "Це все ще в темряві". «Мені треба побачити тебе сьогодні вдень. Де ми можемо зустрітися?"
  
  
  «Перезвоню за дві хвилини».
  
  
  Зв'язок перервався. Картер налив собі чашку свіжої кави і запалив. Вони майже зникли, коли знову задзвонив телефон.
  
  
  "Що ж?"
  
  
  «Є провулок під назвою Bedouins Row, біля рю Жермен у Пігаль. Ви його знаєте?"
  
  
  "Ні, але я знайду".
  
  
  «Наприкінці провулку магазин еротики. Пройдіть через фіранки і підніміться сходами. Це будинок розпусти. Її звуть мадам Золя. Використовуйте ім'я Дюбена».
  
  
  "Зрозумів."
  
  
  "Через годину?"
  
  
  «Зроби за півтори години. Я мушу забрати видобуток».
  
  
  Картер повісив слухавку і подався до спальні Амані. Йому знадобилося п'ять хвилин, щоб знайти карти польотів, і ще п'ять, щоб J нічого з них не впізнав.
  
  
  Решта кімнати нічого не показала. Якщо Амані робив записи, то вони були або в нього в голові або в нього особисто.
  
  
  Він швидко одягнувся та поїхав на «фіаті» до Єлисейських полів.
  
  
  Швейцарські касири уважно перевірили суму векселя та його паспорт, а потім голосно зітхнули, передаючи його назад.
  
  
  Їм було боляче віддавати готівку.
  
  
  "Як вам, мосьє... чек?"
  
  
  "Готівка."
  
  
  "Готівка, мосьє?" Обличчя чоловіка було болючим.
  
  
  «Готівка, всілякі купюри».
  
  
  «Це буде велика сума… більша частина, мсьє…»
  
  
  "У мене є портфель".
  
  
  Коли він наповнився, Картер попросив його направити до заднього виходу з банку. "Я впевнений, що ти розумієш".
  
  
  "Oui, monsieur".
  
  
  Картер вийшов із банку та пройшов кілька кварталів до станції метро Etoile. Він сів на лінію №2 і вийшов на Пігаль. Виявивши вулицю Жермен, він обійшов її і обійшов ділянку за шість кварталів, увійшовши з іншого кінця.
  
  
  Через свій темп - швидкий, повільний, швидкий, повільний, з великою кількістю покупок у вітринах і пауз - він був впевнений, що, якщо він узяв хвіст, він також втратив його.
  
  
  Провулок був саме таким, досить широким, щоб пройти двоє людей, і темним, як ніч, посеред дня.
  
  
  Пара убогих сутенерів, що спритно працюють із кусачками для нігтів, окинула його поглядом, коли він увійшов до яскравого магазину.
  
  
  Клерк, схожий на аспіранта Сорбона. звів очі, кивнув і повернувся до свого підручника.
  
  
  Картер близько п'яти хвилин уважно розглядав оголених жінок, оголених чоловіків, оголених чоловіків та жінок та кілька обкладинок журналів, а потім попрямував до задньої фіранки.
  
  
  "Месьє?"
  
  
  "Мадам Золя".
  
  
  "Oui, monsieur."
  
  
  Картер помітив, що рука чоловіка натиснула кнопку під стійкою, потім пройшла через фіранку.
  
  
  Сходи висвітлювалися серією яскраво-червоних лампочок.
  
  
  Він подумав, що французи чудові. Вони вірять у традиції.
  
  
  Сталеві двері відчинилися, коли його нога торкнулася верхньої сходинки.
  
  
  "Месьє?"
  
  
  "Мадам Золя?"
  
  
  "Oui."
  
  
  "Я ДюБен".
  
  
  "Йди сюди."
  
  
  Вона була дуже широка, і за нею легко було стежити. Вони рушили коридором з відчиненими і зачиненими дверима. Картер міг чути нявкання, воркування та періодичні стогін пристрасті чи розпачу через зачинені двері.
  
  
  "Месьє Джейсон прямо тут, у номері S&M". Вона відчинила двері і відступила убік. "Йди прямо всередину!"
  
  
  Картер зробив це, і двері за ним зачинилися.
  
  
  На стінах було багато ланцюгів та шкіри, яскраві червоні килимові доріжки та портьєри, а також величезне кругле ліжко із чорним шкіряним покривалом.
  
  
  У центрі ліжка сидів Джейсон Генрі з пляшкою вина та тарілкою сиру.
  
  
  "Що ж, - сказав Картер, оглядаючись, - це пригнічує".
  
  
  "Радій, що тобі сподобалося", - сказав Генрі, скочуючи з ліжка і сідаючи на половину того, що було схоже на залізну діву. "Отже, що у нас є?"
  
  
  Картер передав план польоту. Генрі згладив це та створив навігаційний комп'ютер та свої власні карти Європи.
  
  
  Картер сів на іншу половину зброї тортур і закурив.
  
  
  За півгодини він запитав: «Ну?»
  
  
  "Жорстко".
  
  
  Картер продовжував курити і вилив кілька ковтків із винної пляшки. Через двадцять хвилин Генрі встав і попрямував, протираючи очі.
  
  
  "Це займе деякий час. Наприкінці зали безперервне секс-шоу…»
  
  
  "Я зачекаю тут."
  
  
  Минула ще година, перш ніж Генрі перевернув карти та ретельно складений план польоту Амані та розкрив свої висновки.
  
  
  "Добре", - сказав він, швидко змочивши горло з пляшки з вином. «У нас є п'ять варіантів польоту, залежно від часу польоту та палива, а також від його позначень висоти. Я припускаю, що Італія йде. Вам обом там надто жарко».
  
  
  "Хороше припущення", - сказав Картер.
  
  
  "Німеччина вийшла; у плані польоту не вказано висоти.
  
  
  І Англії немає, навіть якщо він намагався обдурити нас, просячи більше бензину, ніж йому потрібне».
  
  
  "Так що залишається...?"
  
  
  «Через Швейцарські та Австрійські Альпи сюди, неподалік Відня… або через Піренеї сюди, на південь Іспанії».
  
  
  Картер згадав телеграму до Кордови. "Спробуйте Кордову".
  
  
  Генрі швидко зрозумів, підняв очі й кивнув головою. «Це підійшло б. Крім того, ми перетинаємо лише один кордон… набагато менш ризиковано».
  
  
  Картер замислився над діаграмами, потім похитав головою. «Якщо це Кордова, я гадаю, це плацдарм. Багато високопоставлених терористів, які прибувають до Іспанії, будуть помічені».
  
  
  "Тоді я припускаю, що він встановлює собі додатковий транспорт, щоб дістатися сюди".
  
  
  Картер побачив, як вістря олівця Генрі впало на північний край Алжиру, і кивнув. "Це було б страшенно добре".
  
  
  "І якщо це так, Амані вже заздалегідь запросив нас на вечірку до Іспанії".
  
  
  "Здавалося б, так". Картер підвівся і потягся.
  
  
  "То що ж нам робити?"
  
  
  "Поїхали", - сказав Картер. "Це все, що ми можемо зробити".
  
  
  Він підніс портфель до ліжка і відчинив його.
  
  
  «От ваша зарплата… плюс».
  
  
  "Гарно", - зітхнув Генрі. "Дуже гарна сума."
  
  
  "Наскільки сильно ви можете довіряти найнятому вами персоналу?"
  
  
  «Коштовностями корони, доки їм платять».
  
  
  «Добре, – сказав Картер. «Ми їдемо завтра о десятій вечора».
  
  
  Дванадцятий розділ.
  
  
  Карлотта та Амані вийшли через задні двері житлового будинку. Джейсон Генрі забрав їх у фургоні за три квартали від них.
  
  
  Картер перебрався через дах і спустився на маленький камінчик у кварталі звідси. Великий чорний ситроен чекав із заведеним мотором.
  
  
  "Як вас звати?"
  
  
  "Моріс".
  
  
  "Ви знаєте маршрут?"
  
  
  "Oui."
  
  
  Вони зустрілися тільки повз Буа з ще чотирма найманцями у седані Renault. На південь від Парижа вони повернули з A10 і знайшли стару дорогу на Орлеан, Route 20.
  
  
  "Де буде фургон?"
  
  
  «Прямо перед Арпажоном. Є зупинка для відпочинку.
  
  
  Неподалік Парижа туман перейшов у дощ. Коли водій Моріс звернув із шосе, дощ швидко перетворився на сніг.
  
  
  Картер зазначив, що Renault прискорився.
  
  
  Крім фургона, в зоні відпочинку стояли дві машини. Коли машина зупинилася. Картер зісковзнув із пасажирського сидіння та увійшов до будівлі.
  
  
  Джейсон Генрі вже був у пісуара.
  
  
  "Є проблеми?"
  
  
  "Ні, а ви?" - спитав Картер.
  
  
  «Ми у справі. Я виведу тебе».
  
  
  "Добре. А що щодо двох інших машин?
  
  
  «Пари… діти, які не можуть дозволити собі номер у готелі», - пояснив Генрі з усмішкою.
  
  
  Вийшовши з машини, Генрі заліз на водійське сидіння «Сітроєна», а Картер повернув до фургона.
  
  
  Амані сидів з боку пасажира, його «Беретта» лежала на колінах. Карлотта стояла біля задніх дверей, тримаючи узі. На місці водія була ще одна Беретта, комплімент Генрі. Картер засунув її в кишеню пальта і заліз у фургон.
  
  
  Ніхто не сказав ні слова, коли Картер зупинився за «Сітроєном», і вони попрямували на південь. Приблизно за три милі позаду них зупинився «Рено», сформувавши караван.
  
  
  На півдорозі між Арпажоном та Етампом пішов сильний снігопад.
  
  
  "Він може літати у цьому?" - Запитав Амані.
  
  
  "У нас є контрольна зупинка в Ангервіллі", - відповів Картер. "Ми зробимо прогноз погоди".
  
  
  Він клацнув перемикачем двірників на високий рівень, і вони повернулися в тишу. Картер чув, як довгі нігті Карлотти в задній частині фургона стукали по стовбуру «Узі».
  
  
  На дорозі мало машин, і всі їхали обережно. Сам Картер сповільнився, рухаючись поворотами з меншою швидкістю і менше прискорюючись, коли виїжджав з них. Стіна снігу наче осіла навколо фургона, ізолюючи їх білим коконом. Навіть ліси, що чергувалися, і відкриті поля по обидва боки від них здавалися далекими, коли машина прорізала печеру крізь падаючі пластівці.
  
  
  "Проклятий ідіот!" Картер гаркнув, коли інший фургон, темно-синій із затемненими вікнами, обернувся навколо них і надто швидко звернув на правий провулок перед ними.
  
  
  Якось Картер побачив, як інший фургон врізався в задні ліхтарі «рено». На мить йому здалося, що водій фургона – хоч і був ближче – їх не бачить.
  
  
  Потім фургон згорнув і обігнув «Рено», надто швидко мчачи шосе.
  
  
  Вони пройшли Етампом, і на південь від міста Карлотта поповзла вперед.
  
  
  "Алі ...?"
  
  
  Усього на секунду. Картер не відповів на свій псевдонім. Його очі швидко метнулися до Амані, щоб побачити, чи впіймав це старий. Він дрімав.
  
  
  "Так?"
  
  
  Цей фургон був припаркований у Етампі, біля бістро”.
  
  
  "Я бачив. Ви помітили жінку на пасажирському сидінні?»
  
  
  «Так, але я не можу сказати, чи це була Софія. Але вона носить світлу перуку».
  
  
  "Ми порівняємо записи, коли зупинимося в Ангервіллі".
  
  
  * * *
  
  
  Коли Картер вийшов із ресторану, сніг трохи відступив, але продовжував падати рівномірно. Холодне, тепер вологе повітря було важке, від нього пахло парами бензину і запахом кави з мішка в руці. Іноді важкий гул вантажівки досягав його вух із шосе.
  
  
  Renault вже заправився і вирушив до південного кінця проїзду.
  
  
  Фургон все ще стояв біля насосів, а «сітроен» був у північному кінці дороги, поряд із телефонною будкою.
  
  
  Джейсон Генрі був у будці.
  
  
  Картер пропустив каву через вікно фургона. "Будь напоготові. Я зараз повернусь".
  
  
  Перебираючи "Беретту" в кишені. Картер попрямував до стоянки на краю будівлі.
  
  
  Він обійшов увесь ресторан до найближчої заправки і зупинився серед снігу у освітленій бухті. На другій стоянці також нічого підозрілого не було.
  
  
  "Чим можу допомогти, мосьє?"
  
  
  То був хлопчик, який ремонтував шину в затоці.
  
  
  "Ні, мерсі", - сказав Картер і передумав. Він витяг з кишені олівець і дорожню карту Мішлен, яку вони з Генрі вивчили в ресторані, і підійшов до хлопчика. Можливо, ти зможеш це зробити. Ви живете у цьому районі?»
  
  
  "Геть, мосьє".
  
  
  Через десять хвилин. Картер підійшов до Генрі, коли той вийшов із телефонної будки.
  
  
  "Добре?"
  
  
  "Краще б це була Іспанія", - відповів Генрі. «Цей буран рухається північ і північний схід. Якщо ми відірвемося від землі, єдиний шлях – на південь».
  
  
  "Добре. Витягніть артилерію з «Сітроєна», покладіть її під пальто і приєднуйтесь до нас у фургоні».
  
  
  "Щось не так?"
  
  
  "Просто здогад", - відповів Картер. "На тому фургоні, який проїжджав повз і зупинився біля Етампа, була антена CB. Більше вони не проїжджали, але могли вистежити нас. Якщо щось трапиться дорогою, я думаю, було б краще, якби ми були всі разом."
  
  
  Коли вони йшли до фургона. Картер провів ліхтариком картою. Крім опублікованих маршрутів, тепер були накреслені лінії, що перетинають дорогу 20 та найближчу автомагістраль A10.
  
  
  "Що відбувається?"
  
  
  "Хто знає?" - сказав Картер і знизав плечима. "Але пам'ятайте, що ви сказали про те, що нас помітили, якщо ми залишимося в Парижі занадто довго?"
  
  
  "Що ж?"
  
  
  «Можливо, ми залишилися надто надовго.
  
  
  Генрі завів двигун і виїхав із паркування. Він увімкнув фари, і знову Renault вирвався вперед, а Моріс та Citroen не відставали. На шосе вони швидко набрали швидкість і задні ліхтарі Renault зникли в снігу.
  
  
  Раптом довкола них розгорнулася невелика спортивна машина і одразу ж пригальмувала.
  
  
  "Ублюдок!" Генрі зашипів і вдарив у сигнал.
  
  
  "Чи можете ви перегнати його?" - сказав Картер.
  
  
  «Не в цьому лайні. Ми втрачаємо Рено!
  
  
  Картер подивився на заднє скло. Він бачив фар «ситроена».
  
  
  "Мені це не подобається", - прогарчав він, вставляючи снаряд у камеру "Беретти". На звук відповів такий самий клацання, як Карлотта готувала «Узі».
  
  
  "Попереду щось є!" - вигукнув Генрі. "Господи, це ж контрольно-пропускний пункт!"
  
  
  Картер рвонув уперед.
  
  
  Машини не було видно, але на їхній смузі дороги було піднято дві стійки з червоними ліхтарями нагорі та воротами між ними. Біля дороги стояли троє чоловіків у формі, але снігом було неможливо визначити, в якій формі вони були.
  
  
  Спорткар уже зупинився біля воріт. Рено не було видно.
  
  
  "Амані, сідай у спину!"
  
  
  "Як ви думаєте, нас шукає поліція?"
  
  
  "Поїхали!" - гаркнув Картер. Він насилу міг сказати цій людині, що страшенно добре знав, що це не поліція.
  
  
  Як тільки Картер прослизнув уперед, Генрі натиснув на гальма.
  
  
  "Дивися, там, у деревах!"
  
  
  Картер глянув. Це був кінець седана Renault. Цієї секунди спортивний автомобіль злетів, а потім занісся боком перед ними. Двоє із трьох чоловіків у формі витягли пістолети і побігли до фургона.
  
  
  Картер підстрелив одного з них прямо через бічне вікно, а Генрі почав боротися з кермом. На той час, як фургон повністю розвернувся, Карлотта вже відчинила задні двері та стріляла з «Узі».
  
  
  "У маленькій спортивній машині ...?" - це Амані сидів у Картера за спиною.
  
  
  "Що ж?"
  
  
  "Софія Палморі!"
  
  
  «Сподіватимемося, що «Узі» приб'є її», - сказав Картер, уже проводячи ліхтариком по карті. «Тут близько двох миль є бічна дорога. Поверніть ліворуч!"
  
  
  Щойно він сказав ці слова, як дві фари вирвалися зі снігу прямо на них.
  
  
  "Це синій фургон!" - вигукнув Картер.
  
  
  «Чорт забирай, вони, мабуть, прикінчили Моріса!» - Вигукнув Генрі, зумівши вчасно згорнути, щоб уникнути зустрічі з іншою машиною.
  
  
  Він зайняв кут і побачив чисту білу безіменну стрічку, що веде до A10.
  
  
  "Господи, сподіваюся, під цим є дорога", - промимрив Генрі, потім увімкнув фургон на максимальній швидкості і натиснув на педаль акселератора.
  
  
  Вона була тверда під білим порошком.
  
  
  "Що тепер?"
  
  
  Картер звірився з карткою. «Є підземний перехід. З іншого боку, поверніть ліворуч. Це з'їзд на A10».
  
  
  Картер чіплявся за сидіння та дверну ручку доти, доки він не задовольнився водійськими якостями Генрі, і вони поповзли боком по рампі. Потім він повернувся до сидіння і подивився на Амані та Карлотту. Він побачив світло у нижній частині в'їзду, а потім каламутний жовтий колір двох протитуманних фар іншого фургона.
  
  
  "Що це таке?" - спитав Генрі.
  
  
  "Вони", - відповів Картер. "Вони йдуть за нами"
  
  
  Вони виїхали на південь шосе A10 зі швидкістю шістдесят миль на годину, і Генрі зробив усе, що міг збільшити швидкість. Поруч із ним на пасажирському сидінні. Картер знову звірявся з карткою.
  
  
  "У них має бути нагнітач", - сказав Генрі. "Вони виграють у швидкості!"
  
  
  «Я знаю», - сказав Картер, глянувши на знак, що проїжджав, і швидко повернувшись до карти.
  
  
  «Чудово. Отже, тепер ми на повну!»
  
  
  "Дивись на дорогу і їдь, Генрі".
  
  
  Картер знову зазирнув у заднє вікно. Відстань між двома машинами скорочувалася з кожною секундою.
  
  
  «Він гарний, – сказав Генрі. "Занадто добре. Нам ніколи не втекти від нього».
  
  
  "Я сказав вам, що знаю це", - відповів Картер.
  
  
  Він зісковзнув із пасажирського сидіння і попрямував до задньої частини фургона. Він узяв «узі» з рук Карлотти, витягнув магазин і вставив новий.
  
  
  «Карлотто, ви з Амані відчиняєте двері і тримаєте їх відчиненими, коли я вам скажу! Генрі…»
  
  
  "Що ж?"
  
  
  Попереду крутий поворот. Коли ви вийдете за його межі, пригальмуйте! "
  
  
  "Попався!" Генрі відповів гучним сміхом, уже бачачи наміри Картера.
  
  
  Вони почали поворот і на півдорозі зачепили шматок льоду. На щастя, Генрі вже знижував швидкість, тому було легко направити фургон і повернути.
  
  
  "Відкривайте!" - Картер заплакав, коли побачив, як спалахнули промені протитуманних фар. Амані та Карлотта відчинили задні двері і притримали їх ногами.
  
  
  На тому самому місці на повороті інший фургон зачепився за крижаний покрив. Але його швидкість не дозволяла зробити ту ж реакцію, яку міг зробити Генрі.
  
  
  Картер примружився від поривів холодного повітря та снігу, що заповнив задню частину фургона, і почав стріляти з Узі. Він потрапив до лівої передньої фари і побачив, як кулі пробили крило, двері, а потім розбили всі вікна фургона.
  
  
  Пролунав пронизливий металевий скрип, коли фургон ударився об перила і проїхав повз них по землі.
  
  
  На той час Генрі вже ледве повз. Коли він повністю зупинився. Картер викотився з кузова фургона, Амані йшов за ним, а Генрі вивалювався з машини.
  
  
  Як і сподівався Картер, раптовий перехід у наступальну позицію приголомшив пасажирів іншого фургона. Він був за десять футів від задньої частини фургона і біг, коли двері раптово відчинилися. За ними скрючився монстр, магнум у його руках виглядав як іграшковий. Він отримав одну кулю, перш ніж Картер вистрілив із «Беретти».
  
  
  Він глянув просто в очі здоров'якові перед тим, як вони зачинилися.
  
  
  Двері з боку пасажира фургона відчинилися, і двоє чоловіків вилетіли, коли Картер зробив ще одну чергу. Зліва від нього він почув тупіт ніг по засніженій бруківці. Це був Генрі, який уже стріляв зі своєї «Беретти». Він вистрілив у водія прямо у бічне вікно і вдарився об переднє крило, коли Картер вийшов із-за фургона.
  
  
  З моменту першого краху пройшло менше півгодини.
  
  
  За огорожею був берег із дренажною канавою на дні. Картер вставив у «Узі» свіжу крамницю, пірнув за огорожу і покотився.
  
  
  До того часу, як він потрапив у канаву, він не притягнув вогонь, тому випадково зазирнув через її край у ліс.
  
  
  Як і раніше, немає вогню.
  
  
  Він перекинувся через насип і проповз біля дерев ярдів на двадцять. Густому снігопаду заважало густе листя дерев нагорі. Ті самі дерева тепер загороджували світло від фар фургона нагорі.
  
  
  Картер зробив два кроки вперед, і хлоп'ячого вигляду чоловік із пазуром замість правої руки прокотився навколо дерева за десять ярдів перед ним.
  
  
  Кіготь потрапив на спусковий гачок пістолета-кулемета.
  
  
  Картер прострілив чергою йому груди, і в той момент розмитий рух привернув його погляд праворуч.
  
  
  То був Амані, і дуло його «Беретти» випромінювало шафранове полум'я. Він усадив усю обойму другому чоловікові, який сидів у молитовній позі за двадцять ярдів за жертвою Картера.
  
  
  Чоловік простогнав і впав. Коли Амані підійшов до нього, він ударив його ногою в бік, ніби він ще живий.
  
  
  "Ублюдок", - прошипів він, потім перезарядив "Беретту".
  
  
  «Вомбо мертвий у фургоні. Це був Поккі, якого ти щойно вбив».
  
  
  Карлотта стояла біля ліктя Картера. "А решта троє?"
  
  
  Вони схожі на французів, ймовірно, місцевих жителів, яких Софія найняла у Парижі».
  
  
  "А Софія?"
  
  
  Карлотта похитала головою. Вона спробувала б дістатися до контрольно-пропускного пункту, але, гадаю, я не сумувала б за нею”.
  
  
  Картер знизав плечима і рушив назад на берег. "Генрі!"
  
  
  "Що ж?"
  
  
  "Їхній фургон зрушить?"
  
  
  "Я думаю так."
  
  
  "Вибийте другу фару і переженіть її по насипу, через дірку, яку вони вже пробили в огорожі".
  
  
  "Добре!"
  
  
  Картер рушив назад до своєї машини, Карлотта і Амані пішли за ним. Він прослизнув на сидіння водія, коли вони залізли на заднє сидіння.
  
  
  Щойно затих звук скрегота металу, як Генрі влаштувався на пасажирському сидінні.
  
  
  "Поїхали!"
  
  
  Вони рушили в дорогу, і через п'ять хвилин вони помчали на південь трасою A10 у бік Орлеана з усією швидкістю, з якою фургон міг їх нести.
  
  
  Минувши місто, Генрі дав Картеру напрямок на аеродром. Це було трохи більше ніж смуга землі, вирізана на невеликому фермерському полі. Ангар був великою відкритою коморою.
  
  
  Картер зупинив фургон і обернувся до Амані. «Добре, тепер ми маємо знати, куди ми йдемо, бо ми, можливо, не зможемо піти. Скажи йому, Джейсон».
  
  
  Цей шторм йде на північ та схід. Якщо ви думаєте про Швейцарію, Австрію чи Німеччину, забудьте про це».
  
  
  Амані посміхнувся. "Ми йдемо на південь, джентльмени ... в Іспанію".
  
  
  "Де в Іспанії?" - нетерпляче спитав Картер.
  
  
  "Поруч із Кордовою", - відповів італієць, потім нахилився вперед і помістив "Беретту" відразу за лівим вухом Картера. «Запевняю вас, синьйоре Кашміре, я довіряв вам досі... але - про всяк випадок - я хочу, щоб ви і Генрі передали свою зброю Карлотті».
  
  
  Картер насилу стримав усмішку, передаючи «узі» та «беретту» Карлотте Полті.
  
  
  Останні слова, які вона шепотіла йому перед тим, як вони з Амані вислизнули з паризької квартири, крутилися в його голові: він не збирається вбивати ні тебе, ні Джейсона, але він триматиме тебе на руках, поки ми продовжуємо.
  
  
  "І коли ти підеш далі, - подумав Картер, - я піду прямо за тобою!"
  
  
  За наказом Амані Карлотта закопала всю зброю, крім «Беретти», яку він тримав. Генрі перевірив літак, поки Картер переносив сумки.
  
  
  «Повір мені, Алі Кашміре, я не обманюю тебе. Я просто не можу взяти тебе із собою на всю дорогу. Коли ми дістанемося до Кордови, тобі та Генрі будуть повністю заплачені».
  
  
  «А інша половина нашої угоди? Знайомство з певними людьми?
  
  
  «Ах, я боюся, що це була маленька безневинна брехня. Чи бачиш, якось, тим самим людям, про яких я говорив, не треба буде купувати в тебе зброю».
  
  
  Літак був двомоторним Beechcraft. Він легко перенесе шістьох пасажирів.
  
  
  Генрі вже був у кабіні, і гвинти повернулися, коли решта залізла всередину.
  
  
  "Мені шкода, що ми повинні скоро розлучитися на сумній ноті, Алі", - сказала Карлотта досить голосно, щоб Амані почув.
  
  
  Картер знизав плечима. «Поки що мені платять. І я завжди насолоджувався Іспанією… особливо в оплачуваній відпустці». Він нахилився вперед і поплескав по полотняній льотній сумці. "Я навіть узяв із собою фотоапарат!"
  
  
  Карлотта посміхнулася. Це вона засунула камеру в дорожню сумку того дня після того, як агент AX накинув її їй на плече в натовпі метро, ​​а Амані знаходився за двадцять кроків від неї.
  
  
  Картер глянув уперед. Він бачив, що Джейсон Генрі вирує.
  
  
  Він швидко підвівся і обійшов Амані на праве місце. Пристібаючись, він переключив перемикач радіо в положення "гарнітура" і прошепотів: "Остинь!"
  
  
  Очі Генрі розширилися, а потім звузилися. "Ця сука", - прошепотів він. "Вона нас обдурила!"
  
  
  "Ні мій друже. Гра ведеться досить добре».
  
  
  Тринадцятий розділ
  
  
  Смуга мало чим відрізнялася від тієї, з якою злетіли у Франції: широка ділянка розчищеної землі на полі фермера.
  
  
  Незадовго до приземлення Амані дав вказівки Генрі: Радіо Кордова, у вас проблема з двигуном!
  
  
  Генрі двічі передав по рації повідомлення разом із координатами, які йому дав Амані. Тоді старий італієць нахилився вперед і зламав радіоприймач викруткою.
  
  
  «Тепер ви можете приземлитися. Координати за милі звідси, неподалік португальського кордону. Ось де вони шукатимуть вас!
  
  
  Генрі посадив літак, зробивши всього пару стрибків по порізаній, щільно утрамбованій землі, і вирулив до кінця імпровізовану злітно-посадкову смугу.
  
  
  Ангара не було, тільки пара оливкових сараїв, а між ними стояла нехитра «Цессна-210» із льотчиком арабського вигляду, що розвалився біля фюзеляжу.
  
  
  «Наш новий шофер чекає, Карлотто», – посміхнувся Амані.
  
  
  Чотири людини з автоматами оточили літак, коли Генрі зупинився і заглушив двигуни. Троє з них були іспанцями чи арабами, у однакових чорних шкіряних куртках та темних штанах. Четвертий був у мішкуватому темному костюмі і виглядав скандинавом чи слов'янином.
  
  
  То був слов'янин.
  
  
  Картер вловив російський акцент в англійській, коли він обійняв Амані, і вони обмінялися привітаннями.
  
  
  Той самий росіянин вітав Карлотту, коли їх представив Амані. Потім, один за одним, Амані потиснув руки трьом бойовикам у шкіряних куртках.
  
  
  Не треба було бути генієм, щоб зрозуміти, що це були баски з півночі, мабуть, члени ренегатського терористичного підрозділу ETA.
  
  
  Амані увійшов у тиху розмову з усіма чотирма з них. Похитавши головою і кілька разів посміхнувшись, італієць повернувся до Картера та Генрі.
  
  
  «Синьйоре Кашміре, ви виявилися безцінними. Але, як я вже казав, я не можу дозволити вам супроводжувати мене на останньому етапі моєї подорожі».
  
  
  "Отже, вони розстріляють нас", - прогарчав Картер, киваючи головою у бік чотирьох чоловіків.
  
  
  "Швидше навпаки", - посміюючись, відповів Амані. «Вони просто триматимуть вас тут, доки я не приземлюся в пункті призначення. Це не повинно тривати більше чотирьох годин».
  
  
  "А потім?" - спитав Генрі крізь зуби.
  
  
  "Потім вас відпустять, і ви продовжите свій політ до Кордови. Те, чим ви обоє займатиметеся, - це ваша особиста справа.
  
  
  Ваші гроші, синьйор Кашмір, вже були переведені до Швейцарії. Чи бачите, я людина слова ".
  
  
  «Один із цих людей – російська, Амані», – сказав Картер. "Це ті, з ким ви зараз маєте справу?"
  
  
  Амані спохмурнів, але лише на секунду. Потім його губи розпливлися у широкій усмішці. Я помирився з моїми російськими товаришами. З їхньою допомогою я матиму Італія. Це те, чого завжди хотів».
  
  
  Три шкіряні куртки виступили вперед і жестом вказали Картеру та Генрі на один із сараїв для оливок.
  
  
  Картер схопив свою льотну сумку, і росіянин почав кричати: Ні, ні!
  
  
  Картер запитливо глянув на Амані. «Я такий же розшукуваний, як і ти. Мені знадобиться моє маскування та зміна одягу, щоб пройти іспанську митницю в Кордові».
  
  
  Амані кивнув і заспокоїв побоювання російської. «Перед від'їздом із Франції ми з дамою зняли всю зброю. Сумки також були обшукані».
  
  
  Співробітник КДБ неохоче кивнув, і їх заштовхали до одного з оливкових сараїв.
  
  
  Коли вони ввійшли і двері за ними були зачинені, Генрі повернувся до Картера.
  
  
  "Що, чорт забирай, відбувається?"
  
  
  "Не більше, ніж я очікував", - відповів Картер. «Ви добре розглянули очі цієї російської, поки Амані розмовляв із нами?»
  
  
  "Ви тримаєте парі, що я зробив".
  
  
  "А що ти бачив?"
  
  
  "Він збирається вбити нас, як тільки Амані та жінка підуть!"
  
  
  Картер кивнув, спостерігаючи за тим, що відбувається зовні, через тріщину в дошках, прибитих до єдиного вікна. «Точно мої почуття. І я піду на одне припущення далі. Готовий посперечатися, вони планують поховати нас десь тут, у горах, і самі використовувати ваш Бічкрафт».
  
  
  Навколо сараю на твердій земляній підлозі розкидали ящики з оливками. Генрі плюхнувся на одну з них і зітхнув.
  
  
  «Знаєш, Картер, це справді не той шлях, яким я розраховував».
  
  
  "Ви нікуди не підете, крім як звідси". Картер сів на другий ящик і почав копатися у своїй льотній сумці. Підійди до вікна і розкажи мені, як вони виходять назовні. Думаю, вони прийдуть за нами, як тільки «Цесна» відірветься від землі».
  
  
  Генрі рушив до вікна, але, схоже, він не чув усіх слів Картера. "А ця маленька сучка, Карлотто ... Я думала, ти сказав, що вона італійка з безпеки!"
  
  
  "Вона звідти", - відповів Картер, виймаючи з сумки важкий футляр для фотоапарата та штатив. «І вона страшенно прекрасна актриса».
  
  
  «Вона сука! Вони «Цесну» прогрівають».
  
  
  "Нам довелося зіграти так, тому що ми не знали остаточного місця зустрічі ... точно, куди збирався Амані".
  
  
  "Ми досі цього не знаємо".
  
  
  "Ми зробимо це. І коли ми це зробимо, я знайшов спосіб зв'язатися з Карлоттою. Чи бачиш, Генрі, Амані тепер довіряє їй. Маючи її всередині, я можу отримати точну інформацію, яка мені потрібна.
  
  
  "Яка…?"
  
  
  «Розірвати цю невелику тусовку важливо, так. Але важливіше отримати факти та докази того, що КДБ планує пособництво та підбурювання. Якщо вони у нас буде, ми можемо зв'язати їм руки!
  
  
  Генрі відвернувся від вікна і подивився на Картера. Здавалося, за його очима спалахує лампочка.
  
  
  "І ви думаєте, що Карлотта зможе підійти досить близько, щоб отримати цей доказ?"
  
  
  Картер посміхнувся. «Вона дуже досвідчена та дуже гарна. Так, я гадаю, вона зможе. І коли ми дізнаємося, що такий доказ – і де він – ми з вами з'ясуємо, як його отримати».
  
  
  Генрі раптово усвідомив, що Картер розбирає дорогу камеру Rolleiflex і вправно збирає деталі на колінах.
  
  
  "Що, чорт забирай, ти робиш?"
  
  
  «Це спеціально змінений 9-міліметровий парабелум моделі 951 Italian Beretta. Його роботу було змінено з напівавтоматичною з відстрочкою на повністю автоматичний режим. Довжина ствола була скорочена до трьох дюймів, але збільшена для роботи з просвердленими напівмагнітними кулями. Початкова швидкість кулі дорівнює все ж таки краще, ніж тисяча футів в секунду, а магазини з чотирма завантаженнями можуть бути скріплені ланцюгом з кінця в кінець, до п'яти, так що вони пружні двадцять набоїв. Ці секції штатива насправді є зарядженими магазинами».
  
  
  Картер з'єднав магазини, вставив верхній приклад і різко потягнув затвор, щоб вставити бойовий снаряд у патронник. Потім він підняв його, щоб Генрі побачив остаточний результат.
  
  
  «І вуаля! Він перетворюється на міні-пістолет-кулемет, важить менше півтора фунта!»
  
  
  "Будь я проклятий."
  
  
  Зовні заревів двигун «цесни», і літак почав рулювання. За звуками, що чергувалися, обидва чоловіки могли визначити, коли літак злетів.
  
  
  «Добре, скоро прийдуть головорізи», - прошипів Картер. «Устань прямо переді мною, коли вони увійдуть. Катись, коли ти відчуєш цей стовбур у своїй спині!»
  
  
  Решту Картер пояснив короткими, їдкими пропозиціями, і Генрі кивнув на знак розуміння.
  
  
  Ключ у замку за дверима швидко звів їх разом.
  
  
  "Готовий?"
  
  
  "Готово", - прошепотів Генрі.
  
  
  Двері відкрилися. Двоє з них підійшли гуськом, а потім розосередилися, один прикривався своїм пістолетом-кулеметом, інший наближався, щоб сховатися від них.
  
  
  Картер почекав, поки людина, що наближається, опинився прямо перед Генрі, потім зачепив Генрі по спині коротким стовбуром «Беретти».
  
  
  Генрі впав як чорт і покотився, коли "Беретта" почала стріляти.
  
  
  Жоден із чоловіків не встиг змигнути, перш ніж зустрів свого Творця.
  
  
  Шість 9-мм кулі потрапили першому в груди. Коли він хитнувся назад і вниз. Картер продовжував стріляти. Одна куля відірвала йому підборіддя на шляху вниз, а ще п'ять куль пройшли його падаючим тілом, зробивши трупом другого.
  
  
  Він ледве вдарився об землю, як Генрі отримав його пістолет-кулемет, потім Генрі та Картер вибігли за двері і кинулися тікати.
  
  
  Третій у шкіряній куртці заправляв у «Бічкрафт» пальне. Генрі кинувся на нього на повному ходу, коли чоловік пірнув за своєю рушницею за десять футів від землі.
  
  
  Він так і не зробив цього.
  
  
  Генрі розрізав його навпіл чергою вертикально, від промежини до грудини, коли його пальці знайшли пістолет.
  
  
  "Де інший? Російська?"
  
  
  "Дивимося навколо", - крикнув Генрі у відповідь, падаючи на живіт, нога до ноги, разом з Картером.
  
  
  Обидва цілилися зі своїх автоматів по дузі на своїх половинах кола.
  
  
  Вони вже збиралися підвестися, як раптом загудів двигун, і невеликий седан «Сеат» полетів до них через другу сараю для оливок.
  
  
  "Зупиніть його, перш ніж він потрапить у літак!" — гукнув Картер, підводячись на одне коліно.
  
  
  Обидва пістолети-кулемети загриміли. Кулі розірвали передню частину крил та радіатор. Передня частина машини одразу ж залилася пором. Але тепер вони мали діапазон.
  
  
  Лобове скло розбилося, трималося секунду, а потім повністю розлетілося. За ним лежав на сидінні співробітник КДБ, широко розкинувши руки, і половина обличчя була відсутня.
  
  
  Але машина ще їхала.
  
  
  "Стріляйте у шини!" - вигукнув Картер.
  
  
  Обидва пістолети знову обстріляли передню частину автомобіля, доки машина не впала і не почала ухилятися. Він похитнувся на двох колесах, потім повністю перекинувся на бік, на дах і знову опинився на колесах.
  
  
  "Закінчіть заправляти літак бензином", - прогарчав Картер. "Я приберу цей безлад!"
  
  
  Він витяг два тіла з сараю і заштовхав їх у Сеат, а потім приєднав до них убивчого Генрі.
  
  
  На той час, як він закінчив, Бічкрафт був заправлений паливом, і Генрі відкочував переносний балон з дороги.
  
  
  "Не вимикайте його", - сказав Картер, забираючи шланг з руки. "Підніміться на борт!"
  
  
  Генрі кивнув і попрямував до літака. Картер підтягнув переносний балон до сидіння та залив машину бензином. Потім він зробив двадцятиметрову доріжку для бензину від машини і підштовхнув переносну цистерну назад досить близько до сидіння машини, щоб вони обидва вибухнули разом.
  
  
  Він зробив саморобний підривник із просоченої бензином носової хустки та коробки сірників і помчав до літака.
  
  
  "Господи, ти уважний", - сказав Генрі, натискаючи дросель уперед.
  
  
  «Менше пояснень. Думаєш, ми зможемо їх упіймати?»
  
  
  "Без проблем. Ми майже впевнені, що вони підуть на південь через Середземне море, чи не так?»
  
  
  "Вірно", - погодився Картер.
  
  
  «Добре, я можу потроїти їхню швидкість, і, можливо, навіть більше, на висоті. Вони, мабуть, летять низько, щоб не потрапити під радар. Полагодь один із цих радіоприймачів і підключись по радіо до вежі Кордови».
  
  
  "Новий план польоту?"
  
  
  "Вірно", - сказав Генрі, виставляючи літак проти вітру. «Ми подамося в Марракеш. Це досить далеко на південь у Марокко, і ми, ймовірно, зможемо поїхати будь-куди легально, а їм доведеться летіти нелегально».
  
  
  Вони тільки злітали, коли за ними вибухнула машина.
  
  
  * * *
  
  
  "Ось він!"
  
  
  Картер нахилився вперед. Йому знадобилося кілька секунд, щоб помітити, як на срібній обшивці «цесни» виблискує емблема банку.
  
  
  «Він займається банківською справою?».
  
  
  "Я впіймав його", - сказав Генрі, зменшуючи оберти.
  
  
  Вони спостерігали, як менший літак летить до підніжжя Атлаських гір, де зустрічалися з морем. Раптом берег зупинився, і «Цесна» буквально стрибнула через живопліт по невисоких горах.
  
  
  "Що ж, ми знаємо одне", - заявив Генрі. Це Марокко. Якщо цей божевільний виродок не влетить у схил гори!»
  
  
  Обидва чоловіки затамували подих, коли пілот «Цесна» покотився по краю плато, дозволив своїй повітряній колимі набрати швидкість, йдучи в долину, а потім знову знизив швидкість, ледве досягнувши наступного піку.
  
  
  "Що ви думаєте?"
  
  
  Генрі знизав плечима. «Це суцільна пустеля. Він може приземлитися будь-де, як тільки подолає ці гори».
  
  
  «Але це буде недалеко від Феса чи Марракеша, правда?»
  
  
  "Повинно бути. Це все, що є між океаном та горами».
  
  
  Генрі проліз ще трохи вище, щоб їх не помітили, і вони обоє влаштувалися на своїх місцях, щоб пограти в кішки-мишки.
  
  
  Стара столиця Феса йшла далеко знизу і праворуч від них. Потім ще півгодини був нескінченний пісок, аж поки на далекому горизонті вони не помітили червоне місто Марракеш.
  
  
  "Вони приземляються!"
  
  
  Картер витягнув шию, зазирнувши у бінокль.
  
  
  "Цесна" приземлилася на стрічці червоної глиняної дороги, яка вела від передгір'я Атласу до пустелі. Поки гвинт все ще обертався, Амані та Карлотта вийшли з літака.
  
  
  "Чи можуть вони нас бачити чи чути?" - спитав Картер.
  
  
  Генрі похитав головою. «Ми надто далеко, щоб вони могли чути двигун, а ми просто на сонці».
  
  
  Картер кивнув і спостерігав, як з невеликого берберського села приблизно за вісім миль від того місця, де села «Цессна», мчить машина.
  
  
  На той час, як літак знову злетів, машина доїхала до пари.
  
  
  «Іди за літаком небагато, - скомандував Картер.
  
  
  Генрі робив це, поки вони обидва не були впевнені в його напрямку та ймовірному пункті призначення.
  
  
  "Алжир?" - спитав Картер.
  
  
  "Схоже на те. Цей хлопець справді вміє літати, і він, мабуть, знає ці гори. Він, мабуть, уже багато років керує тут повітряним таксі.
  
  
  «Я припускаю, що це легкий доступ із Алжиру, Лівії та моря. Крім того, це нейтральна земля та плавильний котел для туристів. Будь-яка національність може поєднуватися, не виділяючись. Повернімося до машини!»
  
  
  Здалеку вони пройшли по курному сліду маленького седана, поки не були впевнені в його пункті призначення.
  
  
  "Я б сказав Марракеш", - сказав Генрі.
  
  
  «Я б сказав, що ви маєте рацію. Поверніться у Фес і приземліться там, про всяк випадок. Ми поїдемо вниз. У вас є марокканські зв'язки?
  
  
  Генрі засміявся. «Друг, у мене скрізь зв'язки».
  
  
  «Я подумав, – сказав Картер. «Постав мене на землю. Мені потрібно знайти телефон!
  
  
  Чотирнадцятий розділ.
  
  
  Вершини Високих Атлаських гір вдалині були засипані снігом. Було сутінки, і коли сонце опустилося далі за горизонт, небо стало яскраво-оранжевим. Зграї чапель та інших птахів низько пролітали над червоними дахами міста, повертаючись додому на нічліг.
  
  
  Картер у темних окулярах та з маленьким біноклем сидів на даху Cafe des Mille et Une Nuits. Він відпив склянку м'ятного чаю та спостерігав за п'ятигодинним напливом туристів та місцевих жителів на площу під ним.
  
  
  Він сперся руками на парапет і подивився на різнокольоровий людський килим, що покривав величезний відкритий ринок Джемма Ель Фна.
  
  
  Площа була забита. Крім відкритих прилавків торговців, тут були ворожки, пожирачі вогню, заклиначі змій та оповідачі, кожен із яких був оточений захопленою публікою.
  
  
  А в центрі всього цього було тло і сцена Фокусника.
  
  
  Картер поправив окуляри, щоб заклинач змій та його помічник працювали на краю сцени Фокусника. Помічник виглядав як світлошкірий бербер із гір. Його одяг був різнобарвним: шафрановим, синім і золотим. Вони покривали все його тіло і половину обличчя, а поверх тканини, що покривала перенісся, Картер бачив, як насторожені очі бігали всюди - так само, як і очі Картера - оглядаючи кожного перехожого.
  
  
  Помічником заклинача змій був Джейсон Генрі.
  
  
  Ця людина виявилася більш ніж здатною виконати будь-яке завдання, поставлене перед ним Картером.
  
  
  Ішов четвертий день відколи вони приїхали і зупинилися в трьох кімнатах дешевого готелю на авеню Мохаммеда V.
  
  
  Місцеві співробітники ЦРУ та AX були привезені з Касабланки, щоб зайнятися біганини. Але коли настав час розпочинати трюки, саме Генрі вмів вербувати найманців.
  
  
  Картер не здивувався, дізнавшись, що Амані зняв номери в найшикарнішому курортному готелі Марракеш, Мамунії. Ця людина може боротися за соціалізм, але вона не повністю відмовилася від свого смаку до капіталістичного комфорту.
  
  
  Місцеві співробітники КДБ були всюди, але другого дня було нескладно підсунути Карлотті кошти зв'язку на таці зі сніданком.
  
  
  Того дня вона жадібно спостерігала за заклиначем змій, вийшовши з дверей ательє на дальньому кінці площі.
  
  
  Щовечора більше сотні кишенькових злодіїв переміщалися площею, полюючи на туристів. Двоє з них тепер працювали на Генрі.
  
  
  Після кивка Генрі, який упізнав Карлотту, молодики почали працювати.
  
  
  Карлотта ніколи не відчувала такого сильного ривка за сумочку, перекинуту через плече.
  
  
  Через десять хвилин кілька дирхамів перейшло з рук Картера в руки юнаків, і Кіллмайстер читав її записку:
  
  
  Нас більше сорока і троє представників КДБ. Ми живемо по всьому місту, дехто за містом. Щодня нам пропонуватимуть новий маршрут, але зустрічі завжди в тому самому місці. Під магазинами на західному кінці площі знаходиться величезний підвальний склад. Він належить торговцю килимами. Це там. Кожне слово ретельно записується, і, якщо зрештою буде досягнуто будь-якої угоди, я думаю, що вона теж буде записана та підписана. Я думаю, що ці документи щоночі привозять в те саме місце і замикають. Сподіваюся скоро дізнатися де."
  
  
  Де б це не було. Картер припустив, що там буде сейф та сховище. Увечері після вечері він дав Генрі повний перелік матеріалів, які могли йому знадобитися.
  
  
  Ця людина була генієм.
  
  
  До півночі все було безпечно зібрано та заховано у своїх кімнатах.
  
  
  Наступного дня процес спілкування повторився. На цей раз обмінялися купюрами. Картер докладно розписав, що Карлотта має робити, коли настане час.
  
  
  Хлопчикові знадобилося всього кілька хвилин, щоб здійснити обмін і повернутися до Картера.
  
  
  "Мерсі".
  
  
  "Дуже красива леді. Твоя?"
  
  
  "Насправді ні."
  
  
  "Шкода. Ви хочете жінку сьогодні ввечері?"
  
  
  "Не сьогодні."
  
  
  "Дуже погано."
  
  
  Хлопчик знизав плечима і пішов, а Картер розгорнув записку.
  
  
  * * *
  
  
  За місцем зберігання нічого нового, але я все ближче. Я не можу дочекатися, щоб знову бути з тобою."
  
  
  * * *
  
  
  Картер зупинився, відчув, як його пах смикнули
  
  
  спогади, коли вони востаннє були разом, а потім продовжили читати.
  
  
  Ми з Амані обговорили наші плани від'їзду, коли настане час. Думаю, все вийде.
  
  
  Наступного дня гаманець був порожнім. Картер зітхнув. Тепер це була гра очікування.
  
  
  Він зняв окуляри з очей і стер з них пилюку.
  
  
  Тонне виття очеретяних сопілок, удари барабанів і звуки тарілок у клацаючих пальцях танцюристів живота долинали до його вух.
  
  
  Всюди був звук і рух. На багатьох кіосках вже запалювалися ацетиленові ліхтарі в очікуванні темряви.
  
  
  І він побачив її.
  
  
  Вона йшла людною площею, як висока богиня з волоссям кольору воронова крила в легкій білій бавовняній сукні. Вона зупинилася всього на мить перед циновкою заклинача змій і полізла в сумочку.
  
  
  Картер затамував подих.
  
  
  Потім яскраво-червоно-золотий шарф ліг на її волосся, і Картер зітхнув з полегшенням.
  
  
  То був сигнал.
  
  
  Зустрічі завершилися, угоди підписано. Вона мала інформацію.
  
  
  Все було скінчено, і настав час йти.
  
  
  Замість того, щоб кивнути молодій кишеньковій злодії, Генрі повернув голову і кинув погляд на Фокусника в тюрбані, який уже збирався діяти по сусідству.
  
  
  Карлотта підійшла і стала в першому ряду перед сценою, і Картер міцніше притис окуляри до очей.
  
  
  Фокусник почав свою балаканину. Його очі на виснаженому бородатому обличчі під яскраво розфарбованим тюрбаном, здавалося, сміяли натовп. Потім, після нескінченної тиради, вони напали на Карлотту.
  
  
  Він миттю зійшов зі сцени і потяг її вперед. Вона відсунулася, хитаючи головою і зніяковіло оглядаючи натовп.
  
  
  Картер бачив, як губи чарівника швидко ворушилися, закликаючи її приєднатися до веселощів. Він жестом наказав натовпу підбадьорити їх.
  
  
  Вони зробили це з бурхливою балаканею та оплесками.
  
  
  Карлотта капітулювала.
  
  
  Фокусник підвів її до великої вертикальної шухляди в задній частині сцени і помістив її всередину. Вона нервово подивилася на юрбу, коли чоловік почав своє мумбо-джамбо.
  
  
  Він обійшов коробку, покрутив її натовпу, а потім ударив по ній, щоб показати, що вона міцна.
  
  
  Потім двері зачинили та замкнули. Ящик був задрапірований величезною чорною завісою, і Фокусник знову робив свої жести та заклинання.
  
  
  Картер поправив окуляри.
  
  
  Генрі та заклинач змій уже зібрали речі. Несучи між собою величезний кошик із соломою, вони швидко пробиралися крізь натовп.
  
  
  Він переніс окуляри на інший бік сцени. По стійлах уже рухався ослячий віз із обтягнутим брезентом соломою.
  
  
  Фокусник дав ящику останній останній поворот, і два помічники підняли чорну завісу. Візок з осликами просто проїжджав за сценою, коли відкривався ящик.
  
  
  Картер уже спускалася на вулицю, коли двері відчинилися, і з ложі вийшла темношкіра, напівроздягнена танцівниця, її живіт засмикався, а тарілки на її пальцях задзвеніли.
  
  
  * * *
  
  
  Картер прочинив двері кімнати, коли почув кректання на сходах. Коли голова Генрі з'явилася над майданчиком, він повністю відчинив її і кинувся в хол.
  
  
  "Були проблеми з перемикачем?"
  
  
  "Ні краплі. Дайте нам руку!"
  
  
  Картер допоміг їм із кошиком пройти до кімнати. Заклинач змій знову зник у коридорі, просто про всяк випадок.
  
  
  Генрі зачинив і замкнув двері, коли Картер підняв кришку кошика.
  
  
  «О, Боже», - простогнала Карлотта. «Я чула, як змії повзають по хибному дну! Ви вже випили?
  
  
  "Звичайно," сказав Картер, швидко поцілувавши її в губи і наливши їй віскі.
  
  
  Вона проковтнула його одним ковтком і простягла склянку іншому.
  
  
  "Що в тебе є для мене?" - Запитав він, наповнюючи склянку.
  
  
  Вона вийшла з кошика та підійшла до ліжка, де висипала вміст своєї сумочки. З безладу вона вибрала тюбик для губної помади і розібрала його. З одного його кінця вийшов малесенький рулон паперу.
  
  
  «Ось список усіх присутніх… їхні імена, псевдоніми та приблизний час їхнього завтрашнього від'їзду. Я змогла отримати лише близько половини методів та маршрутів».
  
  
  Картер узяв папір і обійняв його. "Це буде легко зробити." Він передав папір Генрі. "Ви знаєте, що з цим робити?"
  
  
  «Я страшенно впевнений».
  
  
  Картер знову повернувся до Карлотти. "А тепер, моя темноволоса італійська красуня, що ще в тебе є для мене?"
  
  
  «Це ювелірний магазин, який торгує дуже дорогим коштовним камінням високого класу. Ось адреса".
  
  
  Картер запам'ятав адресу, спалив листок і обернувся до Джейсона Генрі.
  
  
  Ти знаєш, що з цього моменту робити, Джейсон. Подбай про неї. Тепер це моя власна гра у м'яч».
  
  
  "Нік, це означає ...?"
  
  
  Вона схопила його за плечі та розгорнула.
  
  
  Це означає, Карлотто, що я не побачу тебе до завтрашнього дня. Але ти можеш зробити для мене дещо особливе».
  
  
  "Яка?"
  
  
  Він нахилився вперед, поки його губи не торкнулися її вуха. «Прийміть ванну, надуштеся ... і оголиться».
  
  
  Посміхнувшись, він схопив з ліжка коричневу джеллабу та пару сандаль і вийшов за двері, перш ніж вона змогла відповісти.
  
  
  * * *
  
  
  Було близько десятої години, коли Картер дістався нової частини міста. Він пройшов весь шлях від маленького готелю в Медіні до переповнених базарів, щоб переконатися, що за ним ніхто не стежить.
  
  
  Під сірувато-коричневою джеллабою, що покривала його від темної голови до сандаль, був пакунок із матеріалом, який Генрі добув кілька днів тому.
  
  
  Магазин, який шукав Картер, знаходився на старій вулиці у новій частині міста. Він переходив від дешевого і старого до химерного і процвітаючого.
  
  
  Вулиця тримала на полюванні кілька хлопчиків-підлітків та кілька повій, які намагаються зацікавити клієнтів. Рух було порушено раптовим легким дощем, який щойно почав падати з неба, що сильно затяглося.
  
  
  Картер підійшов до двох дверей магазину і відступив у тінь дверного отвору, щоб прикурити сигарету, коли помітив патрульну машину. Він натягнув каптур своєї джеллаби проти дощу і ковзнув у сидяче становище, коли машина наїхала поруч.
  
  
  Очі двох поліцейських прочесали вулицю з боку на бік через залиті дощем вікна. Увімкнувся прожектор, і Картер стиснувся в грудку і уткнувся підборіддям у халат.
  
  
  Прожектор пролетів повз, зупинився, потім повернувся. Картер відчув, як у його животі утворився холодний твердий вузол, коли яскраве світло залило його, сяючи крізь закриті повіки. Його дихання стало уривчастим. Загальновідомо, що поліція зупиняє та інколи обшукує нероб у цьому районі у пошуках наркотиків.
  
  
  З тим, що Картер сховав під одягом, він не міг витримати обшуку. Якщо машина зупиниться і вони вийдуть, він уже вирішив, що йому доведеться тікати та повернутися пізніше.
  
  
  Двигун машини хрипко бурмотів на холостому ходу, потім прожектор згас, і машина знову рушила вперед. Поліцейські явно не хотіли виходити під дощ через жебрака, який спав у дверях.
  
  
  Картер випростався і перейшов вулицю до іншого дверного отвору навпроти будівлі, в якій знаходився магазин. Крізь дощ він помітив крихітний затемнений вихід у провулок у дальньому кінці магазину. Він дочекався, коли проїдуть дві машини та пішохід, потім перейшов вулицю у провулок.
  
  
  Всі вікна першого поверху були захищені важкими сталевими ґратами, а вікна, що примикали до пожежних сходів у задній частині будівлі, були зачинені зсередини віконницями з товстої дротяної сітки.
  
  
  Він піднявся пожежною драбиною на дах, потім переліз через парапет і повільно пройшов по даху, вдивляючись у тьмяне світло. Посеред даху була будівля, що нагадує сарай, з дверима з одного боку. Очевидно, це був доступ до сходів, що вели вниз, але двері були зроблені з важкого металу та замикалися зсередини.
  
  
  Вставши на коліна перед дверима, Картер розстебнув джеллабу і поправив сорочку. З-під сорочки він розгорнув схожу на хробака мотузку з магнієвого пластику. Розділивши її на дві рівні частини, він обгорнув виступні дверні петлі пластиком і прикрив сірник у руках, щоб запалити її. Він зашипів, схопився і загорівся сліпучим білим світлом, освітлюючи будівлю сліпучим мерехтливим світлом.
  
  
  Картер заплющив очі від світла і з занепокоєнням оглянув сусідні будівлі на випадок, якщо хтось помітить яскраве освітлення. У жодному з вікон не горіло світло, і раптово магній згас.
  
  
  Двері нахилилися до нього, коли він просунув пальці в тріщину вгорі і потяг. Він обережно витяг його з рами і вперся у важку вагу. Коли вона благополучно лягла на дах, він спустився сходами. Внизу був сходовий майданчик і ще одні двері. Він застиг як укопаний, коли побачив світло, що виходить з-за щілини у двері.
  
  
  Чи було світло з-за дверей просто нічником?
  
  
  Картер став навколішки і приклав вухо до дверей, уважно прислухаючись. Минули миті, і єдиним звуком був стукіт його власного серця. Він повернув ручку і натиснув. Двері відчинилися, і він вліз у кімнату, зробивши поворот на 360®, перш ніж піднятися на ноги.
  
  
  Кімната була порожня. Поруч із захаращеним столом яскраво горіла невеличка лампа.
  
  
  Картер швидко дістав полотняний мішок і пройшов через офіс. Крім простих особистих речей, що мають деяку цінність і трохи готівки, у сумку потрапило дуже мало.
  
  
  Другий поверх був продуктивнішим. Він пройшовся вітринами, обравши тільки ті цінні речі, які зацікавлять професійного злодія. На другому поверсі все було фабричним, включаючи стандартні кільця, намиста, брошки та годинники.
  
  
  На першому поверсі був ще один виставковий зал із замкненими ящиками та зручний хол, де клієнти могли насолодитися напоями чи фуршетом, обираючи свої покупки чи замовляючи конкретний товар.
  
  
  За грубими фіранками ззаду він знайшов іншу, меншу кімнату, яка, здавалося, була не більше ніж місцем для зберігання речей.
  
  
  Картер здогадався, що є ще дещо.
  
  
  За набором ящиків заввишки до стелі він знайшов люк. З цього моменту він шукатиме наосліп. Було очевидно, що справжні смаколики були десь у підвалі. Все цінне в Марракеш зберігалося десь нижче рівня вулиці.
  
  
  Підвал, здавалося, складався лише з комори. Потім у світлі свого ліхтарика Картер помітив товстий пучок дротів у кутку стелі сходової клітки. Він уважно простежив їх. Вони зникли через стіну в кутку за купою бедуїнського антикваріату, поруч із міцними важкими дверима, що мало чим відрізнялися від тих, які він підірвав на даху.
  
  
  Ще одна мотузка з магнієвого пластику була введена в експлуатацію, і за дві хвилини він опинився в сховищі для солодощів.
  
  
  У сумку увійшли необроблене золото, дорогоцінне каміння, два підноси з антикварними монетами та різні прикраси. Потім він витяг з-під джеллаби стетоскоп і почав працювати над справжнім об'єктом своїх пошуків: вісімнадцятидюймовим міні-боксом Беннінгтона, вбудованим у бетонну секцію розміром чотири на чотири.
  
  
  Картер здогадувався про це. Якби сховище всередині сховища не належало Беннінгтону, він був упевнений, що це був би автономний сейф з однією одиницею і такою самою неруйнівною конструкцією.
  
  
  Тільки німецька фірма Bennington вела великий бізнес у сфері безпеки у Марокко.
  
  
  Щоб зламати його, потрібно більше магнію та інших хімічних вибухових речовин, ніж Картер міг забрати. І тоді була б велика ймовірність, що кімната опиниться безладно, бетон перетвориться на щебінь, а безшарнірний цілісний резервуар найменшого сховища лежатиме на підлозі в цілості та безпеці.
  
  
  Крім того, подумав Картер, приступаючи до роботи зі стетоскопом і своїми талановитими пальцями, його мета не полягала в пограбуванні сейфа з метою крадіжки.
  
  
  Минуло майже чотири години, перш ніж він почув, як дванадцятий і останній тумблер став на місце з ледь помітним клацанням. До того часу, коли він відчинив двері, його пальці заніміли, його почуття напружилися, а все його тіло було залите згодом.
  
  
  Всього один рух по блискучій сталевій внутрішній частині, і він знайшов те, що шукав, серед оксамитових футлярів з безцінним дорогоцінним камінням.
  
  
  Скринька була сталевою, з подвійним кодовим замком. Порівняно із сейфовим замком, який він щойно відкрив, це було дитячою забавою.
  
  
  Він підняв кришку, затамувавши подих, потім зітхнув з полегшенням.
  
  
  Всі вони були там, ретельно підшиті та проіндексовані майстер-листом. Він знав деяких російських позначень, але знав більшість.
  
  
  Він обережно встановив світло зі спеціальною лампочкою високої інтенсивності над одним із лотків із дорогоцінним камінням, а потім почав розкладати документи.
  
  
  Він сфотографував набір за один раз і дуже акуратно поклав їх у папку.
  
  
  Зйомка зайняла ще годину, але час того вартував.
  
  
  Коли він закінчив, переконався, що не залишив жодних слідів того, що був усередині самого сховища. Коли це було зроблено, він знову зачинив двері, скинув таймер і повернувся на перший поверх.
  
  
  У задній частині будівлі були важкі сталеві двері, через які можна було потрапити в провулок і вийти з нього. Він обмацував двері пальцями, доки не знайшов провід, що з'єднує поїздку з охоронною сигналізацією. За допомогою двох затискачів типу "крокодил", з'єднаних дротом, він обійшов переривник і потім прикріпив один кінець великої котушки шпагату до дроту.
  
  
  Задоволений, він відімкнув засуви та ланцюги, якими були закріплені двері. Він обережно прочинив двері і зітхнув у тиші.
  
  
  Він знайшов і закоротив правий провід.
  
  
  У провулку було тихо і тихо, чути було тільки звук падаючого дощу і дзюрчання води у водостоках та водостоках.
  
  
  Коли його мішок зі здобиччю був надійно згорнутий і закріплений на поясі під джеллабой, він ступив через двері в провулок.
  
  
  Він обережно рушив на вулицю, розвертаючи за собою шпагат. Територія перед будівлею була безлюдна, і тепер дощ лив сильніше. Картер перейшов вулицю і смикнув за мотузку.
  
  
  Тривога миттєво заповнила промокше від дощу нічне повітря.
  
  
  Він швидко скрутив шпагат на ходу. На той час, як він дійшов до кута, у нього в руці був акуратний м'яч. Він засунув його в кишеню і звернув на вулицю, якою люди ходили активніше, і світилася жовтим від світла кафе.
  
  
  Він помітив темний автомобіль офіційного вигляду – «Рено» з дипломатичними номерами – квартал перед собою.
  
  
  Він рушив до нього і кинувся на пасажирське сидіння, перш ніж молодий водій помітив його присутність.
  
  
  "Ешбум?"
  
  
  "Так сер."
  
  
  «Я Картер. Поїхали!»
  
  
  Машина з ревом ожила, і вони мчали у бік північно-західного сектора міста.
  
  
  "Як довго їхати до Касабланки?"
  
  
  "Близько двох годин. Я міг би це зробити за півтори години в цей час ночі».
  
  
  «Зроби це за півтори години. Твоє радіо працює?
  
  
  "Так сер."
  
  
  "Зателефонуйте вперед, - сказав Картер, заповзаючи на заднє сидіння, - і нехай хтось підготує когось у фотолабораторії".
  
  
  "Я так розумію, сер, що у нас є?"
  
  
  «Синку, ми взяли їх за яйця. Розбуди мене на околиці Касабланки!»
  
  
  "Так сер!" - скрикнув юнак. "Можу я бути першим, сер, щоб привітати вас?"
  
  
  Картер не чув жодного слова, сказаного молодим офіцером.
  
  
  Він уже міцно спав.
  
  
  П'ятнадцятий розділ.
  
  
  Рівно опівдні Рональд У. Хатфілд, заступник голови американської місії в Касабланці, Марокко, сів у м'який стілець у приймальній місії СРСР у Касабланці.
  
  
  Він почекав п'ятнадцять хвилин, перш ніж кремезна блондинка в спідниці та блузці, яка чомусь виглядала як уніформа, з'явилася через два високі двері з дерева тика.
  
  
  "Голова Хетфілд?"
  
  
  "Так."
  
  
  «Товариш голова Заленков зараз вас прийме».
  
  
  "Дякую."
  
  
  Хетфілд легко проходив через браму, і його тепло зустрів Ігор Заленков.
  
  
  «Рональде, з тенісу минуло два тижні. Як щодо суботи?»
  
  
  «Прекрасно, Іггі. Спочатку обід?
  
  
  «Я впевнений, що зможу вижити. Іноземний клуб?
  
  
  "Це було б добре, Іггі".
  
  
  Двоє чоловіків знали один одного три роки. Вони часто разом грали в теніс і разом із дружинами обідали у найкращих ресторанах Касабланки та Рабата.
  
  
  "Що ж, Рональде, чим я можу вам допомогти?"
  
  
  «Боюсь, це засмучує. Товариш голова».
  
  
  "Ах, справжній бізнес", - сказав російський, приймаючи пачку паперів, що передається через стіл.
  
  
  Він переглядав їх п'ять хвилин, і, коли він знову підняв очі, хмари закрили його обличчя.
  
  
  "Я думаю, є кілька копій?"
  
  
  «Є, – сказав Хетфілд. «Повний комплект має бути у Вашингтоні протягом години. За потреби ми могли б доставити їх до ООН до ранку за нью-йоркським часом».
  
  
  "Ясно. Ви мене вибачте?"
  
  
  "Звісно."
  
  
  Рональд В. Хетфілд викурив маленьку сигару, доки чекав. Недовго до того, як Заленков повернувся до офісу.
  
  
  "Я вважаю, у вас є вимоги?"
  
  
  Хетфілд вручив йому друкований список.
  
  
  «Я маю сказати, що це неможливо», - відповів росіянин після швидкого прочитання.
  
  
  «Звичайно, знаєш. Але, Ігоре, я пропоную тобі повернутися до своєї кодової машини, поки я тут».
  
  
  Залєнков кивнув і знову вийшов з офісу.
  
  
  Хетфілд саме гасив сигару, коли повернувся.
  
  
  "Так?"
  
  
  "Угода".
  
  
  "Завершено?"
  
  
  "У кожній деталі".
  
  
  Хетфілд закрив портфель, потиснув руку і попрямував до дверей.
  
  
  "Ах, голова Хетфілд…?"
  
  
  "Так, голова Заленков?"
  
  
  «Я, напевно, не займатимуся тенісом у суботу».
  
  
  Хетфілд кивнув головою. «Цього й слід було чекати, Іґґі. Можливо, іншого разу».
  
  
  «Так, можливо… сподіватимемося на це».
  
  
  Заленков подряпав у блокноті. Він передав його Хетфілд.
  
  
  ЧЕРТОВО КДБ
  
  
  Хетфілд написав своєю ручкою.
  
  
  Я ЦІЛЬКО ЗГОДЕН
  
  
  Тридцять три чоловіки та жінки іноземних громадян, усі з підробленими паспортами, були затримані на різних прикордонних станціях.
  
  
  Одним із них був Петро Амані, коли він збирався сісти на рейс Air Maroc до Відня.
  
  
  Він не чинив опір, а мовчки пройшов між двома офіцерами у формі. Вони вийшли з терміналу та зайшли на стоянку. Вони були на півдорозі до поліцейського фургона, коли молода приваблива блондинка вирвалася з групи людей і підійшла до них ззаду.
  
  
  Опинившись за два кроки від ув'язненого, вона витягла пістолет з-під плаща, який носила, і піднесла до обличчя.
  
  
  Вона закричала. - "Свиня Амані!"
  
  
  Амані та обидва офіцери одночасно повернулися.
  
  
  "Софія ..."
  
  
  Пістолет містив обойму на дванадцять набоїв. Їй вдалося всадити вісім куль великого калібру в тіло Амані, перш ніж вона сама померла від вогню у відповідь офіцерів.
  
  
  * * *
  
  
  Джейсон Генрі вправно провів невеликий потужний катер через хвилеріз.
  
  
  За шість миль на південь від Касабланки він пришвартувався біля приватного пірсу. Два довгі яруси дерев'яних сходів вели вгору схилом пагорба до чарівної вілли.
  
  
  Генрі зістрибнув на берег і втримав катер, коли Картер підійшов до пристані.
  
  
  "Боже мій, це красиво".
  
  
  «У тебе це цілих два тижні».
  
  
  "Куди мені відправити чек на оренду?"
  
  
  "Ви не зробите цього". Генрі сказав під час запуску, вже завертаючи двигун: "Це називається Вілла Ромбуард!"
  
  
  Перш ніж Картер встиг відповісти, Генрі пішов, прямуючи до затоки.
  
  
  Вона чекала в центрі великої вітальні-їдальні. За нею стояв стіл із чудовою порцеляною та свічками.
  
  
  "Ласкаво просимо додому."
  
  
  "Мені сказали, що протягом двох тижнів", - відповів Картер, підходячи до неї.
  
  
  «Я вже приготувала вечерю… потім. Ми почнемо з saumon fumé та перейдемо до truite à la hussarde та délices de sole d'Antin. Звідти буде метушня з ris de veau і étuve de boeuf маконези, все в комплекті з різними гарнірами і подається з марочними винами Рейну, Бургундії і, нарешті, шампанським».
  
  
  "Звучить чудово", - сказав Картер. "А тим часом?"
  
  
  Він був прямо перед нею, його губи майже торкалися її.
  
  
  «А поки я купаюся і пахну, і, - Карлотта знизала плечима, і тонкий халат ковзав її тілом, - і оголена».
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  The Macao Massacre
  
  
  
  Вбивство в Макао
  
  
  Нік Картер
  
  
  
  НАДРУКОВАНО У З'ЄДНАНИХ ШТАТАХ АМЕРИКИ Присвячується чоловікам
  
  
  Секретних служб Сполучених Штатів Америки
  
  
  
  Різанина в Макао
  
  
  Перша глава
  
  
  Нік Картер прокинувся від аромату свіжозавареної кави. Він потягнувся,
  
  
  потім дозволив широкій усмішці розпливтися по його обличчю, коли він поплескав
  
  
  вільне місце поряд з ним на ліжку і згадав попередній
  
  
  вечір.
  
  
  Її звали Фенсі Адамс, і вона була всім, що передбачало її ім'я. вона
  
  
  була позаштатним співробітником AX, але дуже надійним і часто використовувалась для
  
  
  відповідальна робота.
  
  
  Їх із Картером заздалегідь попередили про кілька завдань,
  
  
  але цього разу це була вдала випадкова зустріч.
  
  
  Картерові пощастило.
  
  
  Фенсі була на завданні в Токіо, займалася зв'язками з громадськістю та робила
  
  
  кілька рекламних роликів американської косметичної компанії, яка запускає нову лінію
  
  
  на Далекому Сході.
  
  
  Принаймні це було її прикриттям. Фактично, вона вела
  
  
  спостереження за великою групою впливових японських бізнесменів
  
  
  для ЦРУ. Тепер її викликали назад до Вашингтона
  
  
  розбір польотів.
  
  
  Картер не знав, у чому полягало її завдання, і йому було байдуже. яка
  
  
  він дійсно дбав про те, щоб зіткнутися з нею в бістро Павла,
  
  
  біля Вашингтонської кільцевої дороги, яке він часто відвідував, коли бував там
  
  
  між завданнями.
  
  
  «Боже мій, Фенсі Адамсе! Це було .. . два роки!"
  
  
  "Я згодна, на два роки більше, ніж потрібно", - сказала вона зі сміхом,
  
  
  руки. "Майамі, вірно?"
  
  
  "Правильно.
  
  
  То був "Нфіамі". Фенсі була пішаком у плані, що дозволив
  
  
  Картер сховати і відправити в Іспанію перебіжчика зі східного блоку та
  
  
  знайти маленьку чорну книжку, заховану за чорним хрестом.
  
  
  Перш ніж вони розлучилися, він і Фенсі провели два шалені дні в
  
  
  Номер у готелі Nfiami.
  
  
  Картер цього не забув.
  
  
  Він спитав, чи має вона. хлопець
  
  
  Вона сказала "Ти смієшся?", її зелені очі блиснули під горою
  
  
  руде волосся.
  
  
  "Хто ти працюєш за участю ЦРУ?"
  
  
  «Деякі хлопці із цієї компанії. Суворо платонічні відносини.
  
  
  Далі вона пояснила, де була останній місяць і що
  
  
  вона робила у Вашингтоні.
  
  
  "Де ви зупинилися?"
  
  
  «Кондомініум компанії тут, в Арлінгтоні.
  
  
  «Що трапилося б, якби ти не повернулася додому сьогодні ввечері?» бешкетно Картер запитав
  
  
  
  "Ні чорта", - відповіла вона і посміхнулася. «Мене опитують, і я
  
  
  повертаюся до Нью-Йорка післязавтра.
  
  
  Чоловіки, чому б нам не перевірити не сьогодні ввечері, а наступного дня?
  
  
  Або через два дні-"
  
  
  "Більше ні слова! "
  
  
  Вона побажала добраніч своїм трьом супроводжуючим, і через дві години вони
  
  
  поралися на ліжку розміру «king-size» у власному кондомініумі Картера на
  
  
  верхній поверх висотної будівлі в Арлінгтоні.
  
  
  «А яка це була метушня, - подумав Картер, глибоко вдихаючи
  
  
  аромати долинають із його кухні. З повним днем ​​і вночі, що залишилася!
  
  
  Він скотився з ліжка і вдягнув халат.
  
  
  Він увійшов на кухню, і з-за кухні показалася Фенсі.
  
  
  двері холодильника. Її вогняні кучері все ще були розпатлані, гарні
  
  
  маса червоного обрамляє її прекрасні риси обличчя та блискучі зелені очі. Правильно
  
  
  тепер у цих очах світився веселий настрій.
  
  
  "Ти встав", - посміхнулася вона, посилаючи йому повітряний поцілунок.
  
  
  На ній було темно-зелене шовкове кімоно з безладним поясом, а
  
  
  сонячне світло крізь кухонні вікна змушувало оголювати її ноги
  
  
  і живіт і груди спокусливо блищали.
  
  
  «Доброго ранку», - сказав Картер, обійнявши її за талію і
  
  
  цілувати м'яку западину на шиї.
  
  
  "Зараз", - пробурмотіла вона.
  
  
  Вона тихо засміялася
  
  
  як його руки ковзали по гладкій опуклості її
  
  
  сідниці.
  
  
  Картер застогнав, і вона у відповідь сильніше притиснулася до нього. Її
  
  
  гарне дно було тверде і кругле під шовком.
  
  
  "Сніданок готовий. Тільки апельсиновий сік, кава та тости. Я була просто зайнята
  
  
  одержання соку. Говорячи це, вона розсунула стегна і захопила
  
  
  один із них між ними.
  
  
  Картер усміхнувся і відсторонився. "Я зрозумію", - сказав він, переходячи до
  
  
  reffigerator, інакше кава буде холодною до того часу, як ми дістанемося до неї. «
  
  
  "Щось не так?" - сором'язливо спитала Фенсі, чудово знаючи, як вона
  
  
  впливає нею.
  
  
  Він відніс пластиковий графин до столу і зосередився
  
  
  при наповненні двох склянок, вже поставлених поряд із кавовими кружками. «Ні,
  
  
  нічого .. . зовсім нічого. Як було у Токіо? »
  
  
  Фенсі ковзнула в куточок для сніданку поряд з ним, стегно до стегна, і
  
  
  почала говорити про випробування та негаразди роботи моделлю в
  
  
  закордонне шоу.
  
  
  Картер відпив каву і подивився на неї поверх кухля. Він
  
  
  насолоджувався звучанням її голосу майже так само, як і виглядом її
  
  
  частково прихована нагота Його ніколи не переставав дивувати, як вона могла
  
  
  бути абсолютно байдужою та розкутою через відсутність одягу, та
  
  
  як вона часто дивувалася, виявляючи, що її байдужість здатна
  
  
  бентежити і збуджувати його.
  
  
  Він виявив, що дивиться на її велику та красиво округлу
  
  
  груди.
  
  
  Вони похитувалися кожним жестом її руки, і він дивився в
  
  
  чарівності, згадуючи їх відчуття, їх смак і
  
  
  захоплення від них.
  
  
  Вона хрипко засміялася. «Я б хотіла, щоб ти перестав так на мене вирячитися,
  
  
  Нік.
  
  
  Це дуже бентежить. «
  
  
  "Іди сюди", - прошепотів він, потягнувши її за руку і спрямовуючи її.
  
  
  стіл до нього на коліна. Він поцілував вільно запропоновані губи та наповнив
  
  
  долонею її грудьми, його великий палець ніжно і з любов'ю масажує
  
  
  її кінчик.
  
  
  Фенсі вдихнула йому в рот і пестила його губи своїм язиком,
  
  
  кінчики її пальців грають з його вухом. "Тобі подобається, коли тебе чіпають, не
  
  
  чи так?"
  
  
  - пробурмотів Картер, відчуваючи, як соски починають твердіти.
  
  
  "Мені це подобається", - м'яко відповіла вона, відкидаючись на нього.
  
  
  «Я знаю найкраще місце для дотику. «
  
  
  Він підняв її і подався до спальні. На півдорозі до ліжка
  
  
  телефон задзвонив.
  
  
  - Забудь, - сказав Фенсі, хапаючи його за плечі, коли він відвернувся від
  
  
  її.
  
  
  "Не можу. Це гарячий телефон.
  
  
  У квартирі Картера було дві телефонні лінії. Один був звичайна
  
  
  лінія. Інший був на скремблер і був підключений безпосередньо до
  
  
  офіс головного співробітника AXE, Девіда Хока.
  
  
  «Так, Картер тут.
  
  
  «Це Джинджер, Нік.
  
  
  "Чорт. "
  
  
  Джинджер Бейтман була правою рукою Яструба, його альтер-его та тим, хто
  
  
  зазвичай передавав Хоуку наказ рухатись. Вона майже ніколи не дзвонила йому
  
  
  якщо тільки щось було гарячим.
  
  
  "Це не так погано, як ви думаєте", - сказала Джинджер зі смішком.
  
  
  - Готовий посперечатися, - відповів Картер, переводячи погляд на Фенсі Адамс. У неї був
  
  
  зняла кімоно і тепер розтяглася поперек ліжка ногами
  
  
  призовно відкривати.
  
  
  Один джентльмен із Сан-Франциско дуже хоче потрапити всередину
  
  
  торкнутися вас. «
  
  
  «Я більше нікого не знаю у Сан-Франциско, – сказав Картер. "Вони
  
  
  всі мертві. «
  
  
  "Цей дуже живий, і я передаю його через те, що
  
  
  він знає більшість правильних номерів, якими можна зателефонувати, щоб зв'язатися з вами. я
  
  
  гадаю, ви погодитеся, що це досить незвичайно. «
  
  
  Вусики Картера піднялися, і на мить він забув про Фенсі.
  
  
  Соковите тіло Фенсі Адамс. AX був, ймовірно, найбільш
  
  
  таємна організація. Як головний агент AX з позначенням N3 Killmaster
  
  
  
  Ніколас Картер був таким же суперсекретним
  
  
  Якби хтось знав достатньо, щоб спробувати зв'язатися з ним у Amalgamated
  
  
  Press та по телефону.
  
  
  Послуги на Дюпон Серкл у Вашингтоні, округ Колумбія » що хтось був
  
  
  або старий друг, або старий ворог.
  
  
  У будь-якому разі Картер був зацікавлений.
  
  
  "Яке його ім'я?"
  
  
  "Не дала б жодного", - відповіла Джінджер. «Його голос звучав як східний, і ніби
  
  
  це була надзвичайна ситуація. Він дзвонив три рази з того часу, як я потрапила в
  
  
  офіс о сьомій ранку. Оскільки це чотири години ранку, Західного
  
  
  Часу узбережжя, він, мабуть, дійсно хоче з тобою зв'язатися. «
  
  
  "Він сказав, про що йдеться?"
  
  
  "Ні слова. Але востаннє коли він
  
  
  зателефонував, він сказав, що ти пам'ятаєш
  
  
  його за Operation Crossroads. «
  
  
  Картер швидко перегорнув свої уявні файли і виявив
  
  
  деталі операції "Перекресток".
  
  
  Це було в гущавині в'єтнамської плутанини. Він був відправлений
  
  
  під прикриттям
  
  
  в Сайгон як аудитор з постачання армії. Його справжня робота полягала у тому, щоб розкрити
  
  
  величезне кільце чорного ринку.
  
  
  Великий контрабандист на ім'я Чарлі Лу, використовуючи шантаж, зібрав
  
  
  організацію південнов'єтнамських генералів.
  
  
  Генерали дали Чарлі Лу повну свободу дій щодо військових припасів, що надходять у
  
  
  відповідь за його мовчання про свої мерзенні справи. Лу використав свій
  
  
  вплив, щоб нахабно обікрасти армію. У свою чергу, він купував наркотики та
  
  
  це тривало довго. Багато їх він експортував, але також продав їх тоннами
  
  
  американців.
  
  
  
  Картер зміг розірвати це порочне коло, але так і не прибив Чарлі.
  
  
  Лу.
  
  
  Джинджер Бейтман знову заговорила. "Ну що, дзвонити в дзвони?"
  
  
  
  «Він дав мені номер 555-4027. Я це вже перевірила. Це
  
  
  Китайський ресторан у окрузі Марін під назвою Lu Fong's Hunan House.
  
  
  "Добре" - сказав Картер.
  
  
  "Гарного дня.
  
  
  "Завдяки. Чао."
  
  
  Картер відключив зв'язок, дочекався сигналу та набрав номер.
  
  
  Відповіли по першому гудку.
  
  
  "Та вже? "Мене звати Картер.
  
  
  «Якщо це так, ти, напевно, скажеш мені, де взяти найкращу дупу.
  
  
  в
  
  
  Сайгон. «Мама Пуанг у Черрі-Хіллз.
  
  
  «Як ви маєте рацію. Що ви любите пити?
  
  
  «Три пальці Чіваса з одним кубиком. «Господи, Нік Картер., я радий, що
  
  
  зв'язався з тобою!
  
  
  Картер замислився. Раптом згадав. -Біллі
  
  
  Дуонг? "
  
  
  «У плоті, моя людина!
  
  
  Картер усміхнувся, згадавши маленького чоловічка з широкими грудьми.
  
  
  посмішка, блискучі чорні очі і блискучі розум.
  
  
  Біллі Дуонг був одним із двох людей, які допомогли Картеру простукати.
  
  
  Чарлі Лу
  
  
  І вибити його із сідла. Інша була красивою євразійською жінкою
  
  
  зі Штатів.
  
  
  Вона була мертва завдяки Чарлі Лу.
  
  
  «Що, чорт забирай, ви робите в Штатах?»
  
  
  «Довга історія, Нік, дуже довга історія. Але я дуже радий, що навчився
  
  
  комп'ютерний бізнес.
  
  
  Це чудове прикриття.
  
  
  "Покриття? Прикриття для чого?"
  
  
  - Я по дупі, Нік. І вгадайте, як я дійшов до цього? . Ідучи
  
  
  прямий, ви б повірили!
  
  
  "Що відбувається?
  
  
  «Надто довго для телефону. Чи зможете ви вилетіти сюди сьогодні? «
  
  
  "Можливо. Поінформуйте трохи, щоб я міг виправдати витрати своїх людей
  
  
  . «
  
  
  «Добре, але швидко. Після того, як стара батьківщина вибухнула, я жив
  
  
  близько трьох років, переважно в Гонконгу. Моя сестра все ще
  
  
  там. Потім я отримав кілька законних документів і з ними законну роботу
  
  
  з Куло
  
  
  Електроніка Це японська компанія. «
  
  
  "Я знаю це.
  
  
  «Що ж, будучи генієм, я швидко піднімаюся до компанії. Вони переводять мене в
  
  
  домашній офіс в Токіо близько року тому. Близько трьох місяців тому
  
  
  я шантажувався трьома дуже поганими хлопцями. «
  
  
  "Біллі, якщо ти переказував гроші або щось таке, це з ...
  
  
  «Ні за що, Нік. Я абсолютно законний і вірний. Але як ти
  
  
  знаєш моє минуле не біле як лілія».
  
  
  - Щонайменше, - посміхнувшись, погодився Картер.
  
  
  «Ви можете сміятися, але ці хлопці знають все про мене та моє минуле. Я
  
  
  у компанії під назвою Вільям Су Луонг з фальшивим дипломом
  
  
  з
  
  
  Стенфорд і NUT у Штатах. «
  
  
  - Це погано, - простогнав Картер.
  
  
  «Так, ну, вони хочуть, щоб я вкрав креслення та специфікації та передав їх
  
  
  їм, або вони викриють мене.
  
  
  «Старомодний шантаж?»
  
  
  Ти зрозумів. Що ж, старий Біллі в люті. Я вважаю, що можу бути таким же хитрим.
  
  
  як вони. Я копаюсь і багато думаю. «
  
  
  "Наприклад, хто за цим стоїть?"
  
  
  «Так, як Чарлі Лу.
  
  
  Волосся стало дибки, і шкіра ззаду на шиї Картера напружилася.
  
  
  Ти все ще там?
  
  
  «Так, – сказав Картер, – я все ще тут. Розкажи мені більше.
  
  
  Чарлі розіграв свою стару аферу прямо тут, в Японії.
  
  
  коли
  
  
  Я отримую достатньо загроз, я вважаю, що це більше, ніж моя гордість чи моя робота. я звалюю
  
  
  все це на коліна мого великого боса.
  
  
  "І .. . ?"
  
  
  «І тієї ж ночі вони намагаються вивести мене до ресторану.
  
  
  але у моїй квартирі вже є бомба. Вони сумують за мені
  
  
  але цього разу мене давно нема. «
  
  
  Маленькі колеса клацнули в глибині душі Картера. Його погляд збився
  
  
  знову Фенсі Адамс на ліжку. Але цього разу він не дивився на неї
  
  
  тіло. Він вивчав її очі і намагався згадати шматочки та шматочки
  
  
  вона розповіла йому напередодні ввечері у перервах між іграми про своє призначення у Токіо
  
  
  .
  
  
  Надсекретні програмні та апаратні компоненти від провідних компаній
  
  
  
  Штатах, Західної Німеччини та Японії знаходили свій шлях у російські руки.
  
  
  
  Було задіяно кілька компаній, але нікого не вдалося затримати
  
  
  Шантаж - хто за ним стоїть?
  
  
  Чарлі Лу.
  
  
  «Біллі…? »
  
  
  "Так, чувак?"
  
  
  «Я вилікую першим рейсом.
  
  
  «Ти буквально рятівник», - була відповідь, що супроводжується глибоким
  
  
  зітханням. «Я дам вам усі подробиці, коли ви приїдете сюди. Я-"
  
  
  "Я знаю де ти. Просто залишайся там. Побачимося через кілька
  
  
  годин.
  
  
  «Я перерахую кожного із них на своїй джойстиці. І, Нік…? »
  
  
  "Так?"
  
  
  "Завдяки.
  
  
  "Ти зрозумів, Біллі".
  
  
  Картер повісив слухавку і обернувся до Фенсі. Вона знизала плечима і натягла кімоно
  
  
  за її тілом.
  
  
  «Я можу прочитати цей погляд. Він каже, що ти не в настрої кохати, вона
  
  
  - Сказала вона, щільно обхоплюючи її поясом.
  
  
  "Ви маєте рацію. Та гаразд, кава і розмова.
  
  
  Чотири чашки кави і півпачки цигарок по тому Картер дізнався
  
  
  стільки, скільки знала Фенсі.
  
  
  Чутливі комп'ютерні компоненти дійсно перекидалися через Японію,
  
  
  ймовірно, до Гонконгу, а потім до Радянського Союзу. Вона не знала
  
  
  нічого про Чарлі Лу, але відвідуючи багато шикарних коктейлів
  
  
  вечірок, на яких вона була близька до пари вернув електроніки. Один
  
  
  з них був
  
  
  Ашарні Окамото. Він був головним архітектором Kulo Computer.
  
  
  Компоненти, підрозділ Kulo Electronics.
  
  
  Наприкінці свого токійського шоу Фенсі супроводжувала Окамото до Гонгу.
  
  
  Конг у відрядженні. Люди, з якими вона бачила, як він веде справи
  
  
  були схожі на комп'ютерних геніїв.
  
  
  Картер знову був на гарячій лінії.
  
  
  «Джинджер, здорованя вже тут?»
  
  
  «Так, він щойно увійшов.
  
  
  «З'єднай мене. «Щось цікаве у тому дзвінку у Фріско?»
  
  
  "Дуже цікаво. Через тридцять секунд почувся хрипкий голос Девіда Хока.
  
  
  на лінії. "Так,
  
  
  N3 що це? У мене N6 намагається вибратися з Угорщини.
  
  
  Нік Картер виклав це короткими, уривчастими реченнями по суті. У тому вигляді
  
  
  наскільки міг, він співвідносив те, що сказав йому Біллі Дуонг, з тим, що
  
  
  він дізнався у Фенсі. «Хлопці із ЦРУ займаються цим, але оскільки
  
  
  У мене є контакт з
  
  
  Біллі, можливо, вони не будуть проти допомоги. Було гарчання, скрип
  
  
  кашель і глибокий вдих ще однієї порції дешевого сигарного диму перед тим, як
  
  
  Зрештою відповів Хоук. «Можливо, ви потрапили до однієї з них. Це не
  
  
  точно наша справа, але я подзвоню в інше місто і подивлюсь,
  
  
  що нам цікаво.
  
  
  "Я буду тут. Картер пройшов на кухню і налив собі
  
  
  ще одну чашку кави.
  
  
  "Тобі потрібно негайно повернутися до Нью-Йорка?"
  
  
  «Мені не потрібно нічого робити, Фенсі відповіла: «Чому?
  
  
  «Тому що ви могли б допомогти у Сан-Франциско.
  
  
  «У платіжній відомості?»
  
  
  «У зарплаті.
  
  
  «Це угода! Телефон задзвонив. Через його плече, коли він попрямував до
  
  
  у спальні Картер почув, як Фенсі співає «Каліфорнія, я йду», використовуючи його
  
  
  власну лірику.
  
  
  «Ви щось зрозуміли, N3. Хлопчики ЦРУ намагалися зламати
  
  
  це майже рік. Вони будуть раді вашій допомозі і дадуть вам повне
  
  
  співробітництво у всьому світі. "Я спробую. Я все одно в боргу перед Біллі
  
  
  Дуонгом.
  
  
  «Я віддам тебе Бейтман. Було багато дзижчання та клацань, так як
  
  
  дзвінок було перенесено, потім Джинджер дала інструкції.
  
  
  «Вашим контактом у Сан-Франциско буде Мел Кромптон. Він зустріне вас у
  
  
  аеропорту. Ви під своїм ім'ям на годинникових рейсах TWA
  
  
  із Даллеса. «Ти такий умілий, що я в захваті. Передзвони їм та
  
  
  зроби це на двох з... Фенсі Адамс.
  
  
  
  «Якщо я пам'ятаю, F буде трохи менше шести футів,
  
  
  з великою кількістю рудого волосся. «Ваша пам'ять також надихає.
  
  
  «Це застереження на двох. Бережись, Сан-Франциско!
  
  
  Розмова обірвалася, і Картер відчув жар у спині. Він повернув праворуч
  
  
  в обійми Фенсі.
  
  
  «Я не поїду до Нью-Йорка»
  
  
  Мені нема чого одягти в Сан
  
  
  Франциско. "Що не так з тим, що ви носили в Токіо і тут?"
  
  
  «Вона зношена.
  
  
  Картер усміхнувся і дозволив їй штовхнути його назад через ліжко. «Я думаю, що мій
  
  
  видатковий рахунок розтягнеться. "Добре. Коли нам треба їхати?"
  
  
  «Ні на годину. «Не так багато часу, – пробурмотіла вона, – але я обійдуся.
  
  
  Не кажучи ні слова, вона накрила його м'якою, м'ясистою ковдрою.
  
  
  Другий розділ
  
  
  Було десять годин, але сонце вже було високо і закипало, коли він
  
  
  припаркував універсал на стоянці торговельного центру. Лот був наполовину
  
  
  переповнені, і покупці поспішають із машин до магазинів і назад
  
  
  черговий раз.
  
  
  Він залишив двигун машини увімкненим, а вентиляційні отвори кондиціонера охолоджували.
  
  
  його руки, коли він клацнув засувками на портфелі поруч з ним у
  
  
  сидіння.
  
  
  Усередині був автоматичний карабін Universal Enforcer Model 3000.
  
  
  магазин на тридцять набоїв був заряджений кулями для карабіна MI, їхні голови
  
  
  злегка просвердлений.
  
  
  Це було зроблено для того, щоб куля при ударі поширювалася, забираючи багато кісток.
  
  
  і тіло з ним на його траєкторії.
  
  
  Він вставив магазин і вставив у патронник патрон. Коли
  
  
  перевірив дію важеля, замінив карабін сімнадцять дюймів
  
  
  у портфель і закрив кришку.
  
  
  Заглушивши двигун, він замкнув універсал і пішов по
  
  
  стоянка та через ТЦ. За магазинами була вузька
  
  
  провулок, куди вантажівки доставляли товари та збирали сміття
  
  
  вгору.
  
  
  Зрештою, алея призвела до невеликої дороги, що огинала озеро.
  
  
  У темних штанах та білій сорочці-поло з кардиганом він виглядав як
  
  
  Продавець робить його обхід. Темні окуляри заплющували очі, і
  
  
  обличчя під ними було сильно засмагле. Він був людиною, яка провела велику
  
  
  багато часу на сонці.
  
  
  На півдорозі до озера, в оточенні дерев, був китайський
  
  
  ресторан,
  
  
  Хунаньський будинок Лу Фонга. Задній вхід до ресторану спрямований
  
  
  до озера, передня сторона звернена до меншої, що веде від основного
  
  
  дорога, що виходить на торговий центр.
  
  
  Він зупинився на краю дерев, уважно оглядаючи все з
  
  
  за темними лінзами.
  
  
  Біля задніх дверей стояв старий пікап. Стара модель Лінкольна
  
  
  та іноземні автомобілі були єдиними машинами на передній стоянці.
  
  
  Він уникав задніх дверей і підійшов до передніх. Як він пройшов
  
  
  офіс, він глянув через відкриті ламелі жалюзі. Це
  
  
  був порожній.
  
  
  Вхідні двері були не зачинені. Усередині він побачив бар ліворуч від нього.
  
  
  та їдальня праворуч від нього.
  
  
  Їх було троє. Товстий чоловічок із уже пофарбованим потом
  
  
  пахвами його свіжої білої сорочки поповнював пляшки
  
  
  в барі.
  
  
  Лу Фонг, власник.
  
  
  Його дружина, у сукні з розрізом до стегон, сиділа за столом.
  
  
  згортання столового срібла в серветки.
  
  
  Жилистий чоловічок у білій футболці та комбінезоні рухав шваброю.
  
  
  мляво через підлогу їдальні.
  
  
  То був Біллі Дуонг.
  
  
  Чоловік у сонцезахисних окулярах підійшов до бару. Він обережно встановив
  
  
  портфель перед ним і зайняв один із стільців.
  
  
  "Субота. Сьогодні немає обіду. Відкритий у суботу о четвертій годині. Ви прийшли
  
  
  рано. «
  
  
  Чоловік усміхнувся. "Ви маєте на увазі, що тут немає нікого, хто міг би навіть обслужити
  
  
  чашкою кави?
  
  
  Ні, без кави. Тут нікого немає. Повертайся.
  
  
  Чоловік простягнув картку через стійку. «Я працюю у Bay Fisheries. Я б
  
  
  хотів би поговорити з вами про скорочення ваших витрат. «
  
  
  Лу Фонг оцінив карту. Він завжди був радий скоротити витрати. "Ми
  
  
  йдемо до офісу, поговоримо. «
  
  
  Чоловік дивився, як Лу Фонг іде до кінця бару. Це було
  
  
  ідеальним. Лу Фонг проходив по проходу між баром і
  
  
  таблиці. Він проходив повз свою дружину, відкриваючи їх обох для точного
  
  
  постріл.
  
  
  Перегородка між двома кімнатами була низькою. Йому потрібно лише
  
  
  підняти ствол карабіна на шість дюймів, щоб дістати Біллі Дуонга
  
  
  постріл.
  
  
  Він розстебнув клямки на портфелі і підняв кришку.
  
  
  Лу Фонг обігнув дальній кут бару і рушив проходом. Він
  
  
  зробив паузу і почав тихо розмовляти із дружиною.
  
  
  Вона кивнула і збиралася відповісти, коли в її вухах пролунав грім.
  
  
  і вона побачила, що передня частина грудей її чоловіка стала яскраво-червоною. вона
  
  
  була на півдорозі до стільця, коли вона зрозуміла, що куля вдарила в
  
  
  центр її власних грудей, і вона була
  
  
  піднята і
  
  
  відкинуто назад.
  
  
  На той час, як вона впала на підлогу, вона була мертва.
  
  
  Біллі Дуонг дізнався цей звук у той момент, коли перша куля потрапила в тіло Лу
  
  
  фонга. Він підняв очі, побачив темні окуляри, крихітну посмішку.
  
  
  потім деренчливий карабін.
  
  
  Він повернувся і побіг у коридор між туалетами, який вів до
  
  
  задній парковці.
  
  
  Дві кулі потрапили йому в поперек, через що він схибив
  
  
  і врізатися у будку.
  
  
  Він намагався схопитися на ноги, коли карабін задзвенів
  
  
  знову ж таки, набагато ближче.
  
  
  Він відчув лише одну з дев'яти куль, що залишилися, які розірвали його тіло.
  
  
  практично навпіл.
  
  
  Чоловік перевернув Біллі Дуонга ногою та перевірив його пульс.
  
  
  Задоволений, він повернувся до Лу Фонга та його дружини і зробив те саме.
  
  
  
  Повернувши карабін у портфель, він переступив через тіло Біллі Дуонга,
  
  
  пройшов коротким вузьким коридором і вийшов у задні двері
  
  
  
  Стук карабіна був швидким і пройшов без зволікання.
  
  
  навіть потурбував птахів на деревах навколо озера.
  
  
  Біля пристані був прив'язаний невеликий човен. Він відштовхнувся, і хвилиною
  
  
  пізніше він був на півдорозі до найглибшого місця озера.
  
  
  Обтяженому портфелю знадобилося менше десяти секунд, щоб потонути
  
  
  і ще п'ять хвилин, щоб чоловік греб на частину, що залишилася
  
  
  шлях через озеро.
  
  
  Біля фургона він глянув на годинник.
  
  
  Було о 10:30.
  
  
  Він мав призначений час об 11:30.
  
  
  Він зробить це просто.
  
  
  "Де?"
  
  
  «Господи, це схоже на чергову війну тонгів чи щось тут, Уорде. я
  
  
  значить, їх багато ... власник, його дружина та прибирання
  
  
  чоловік. Господи, всі троє приблизно навпіл! «
  
  
  «Я не сказав що, засранець, я сказав де!
  
  
  «На околиці округу, неподалік торгового центру Plaza на
  
  
  Лейкв'ю-роуд. Китайський ресторан під назвою Hunan House Лу Фонга. «
  
  
  «Я знаю це місце. Ви кажете, їх троє?
  
  
  "Та вже. Є один свідок, чорний хлопець, мийник посуду. Він був у
  
  
  кухню і бачив це через ті маленькі віконця. Ви
  
  
  знаєте, які вони в цих дверях...
  
  
  "Збережи це. Поінформуєте мене, коли я приїду! Він подивився на годинник. "Доведеться
  
  
  використовувати вертоліт близько півгодини.
  
  
  "Перевірте. «
  
  
  Офіцер Дж. Крістофер поклав трубку назад на підставку та
  
  
  енергійно потер очі великими пальцями рук.
  
  
  Вони згоріли. Але тоді вони винні. Мав шість годин викрадення
  
  
  і недостатньо сну попередні два дні.
  
  
  Занадто велике навантаження.
  
  
  Хіба цей маніяк не дочекався понеділка, щоб збожеволіти? Його права
  
  
  рука повернулася до телефону. Він ледве глянув на інструмент, як
  
  
  його вказівний палець висунув добре відоме число.
  
  
  "Доброго дня?"
  
  
  "Донні?"
  
  
  «Тату, вау, коли я?»
  
  
  «Послухай, синку, дозволь мені поговорити з твоєю матір'ю.
  
  
  Пальці його вільної руки барабанили по столу та виступив піт.
  
  
  на його чолі, поки він чекав. Прокляті кондиціонери ніколи не працюють
  
  
  коли вони вам потрібні. Прямо як копи, ніколи не з'являйтесь, доки не помрете.
  
  
  Не хвилюйтеся, сер, тепер, коли ми маємо труп, ми дістанемося до самої суті
  
  
  це.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Клер, це я. Уорд.
  
  
  «Я знаю, Уорде. Мені твій син сказав.
  
  
  «Так, Клер, я не зможу забрати дітей у ці вихідні. «
  
  
  Пауза була нескінченною.
  
  
  "Що це таке? Згвалтування, підпал, вбивство.
  
  
  "Клер ..."
  
  
  «Побиття дружин, крадіжка дітей, наркотики…? »
  
  
  «Клер, чорт забирай!
  
  
  "Так?"
  
  
  «Це вбивство. Власник ресторану та його дружина на озері. «
  
  
  На іншому кінці дроту тиша.
  
  
  "Клер, ти все ще тут?"
  
  
  "Що ж. "
  
  
  Ще одна пауза, чутне дихання з іншого кінця дроту.
  
  
  Він знав звук. Вона збиралася вибухнути, або.
  
  
  «Уорде? «
  
  
  "Що ж. "
  
  
  "Бути обережним.
  
  
  "Що ж. "
  
  
  Прощання не було. Вони обидва поклали слухавку одночасно. Вони
  
  
  делли це роками.
  
  
  Він зробив ще один дзвінок.
  
  
  «Ангар державного бюро, Доакс.
  
  
  «Це Уорд Крістофер. Лу там?
  
  
  «Так, лейтенанте, але ледве. Йому зателефонував солдат
  
  
  станція на березі озера. Вони хочуть побігати узбережжям».
  
  
  «Скажи йому підлетіти за десять хвилин.
  
  
  треба підвезти.
  
  
  "Зроблю."
  
  
  Це був великий, повільний чоловік.
  
  
  тепло, яке вдарило його за межами будівлі SBI, змусило його рухатися ще більше
  
  
  повільно.
  
  
  З іншого боку вулиці великі цифрові точки на вивісці банку показували 980.
  
  
  Чортова вологість, мабуть, 92. Який жахливий день на смерть.
  
  
  Картер?
  
  
  Нік Картер відірвав голову від конвеєрної стрічки. Він був
  
  
  типом схожим на студента, років тридцяти, з рівними очима та серйозним, неусміхненим обличчям. Він
  
  
  носив стандартну форму: темний костюм-трійку з чорною краваткою та
  
  
  оксфорди з блискітками.
  
  
  «Так, я Картер. «
  
  
  Мел Кромптон, Західне узбережжя, Далекий Схід.
  
  
  Чоловік почав діставати документи, і Картер похитав головою. "Немає НЕ
  
  
  потрібно.
  
  
  Це міс Адамс. «
  
  
  Хлопець був айсбергом. Коли він визнав Фенсі, він ніколи не дивився
  
  
  нижче її плечей.
  
  
  «Боюсь, у нас погані новини.
  
  
  "Як же так?"
  
  
  Кромптон знову глянув на Фенсі і подумав.
  
  
  «Все гаразд, – запевнив його Картер. «У неї наша зарплата.
  
  
  Кромптону майже вдалося посміхнутися. «Отримав поліцейським радіо
  
  
  годину тому. Вбили у графстві Марін трьох східних жителів. Не знаю
  
  
  звичайно, але один з них може бути ваш чоловік. Місце під назвою Lu Fong's..
  
  
  .
  
  
  "Це те місце", - прогарчав Картер, не намагаючись приховати гнів і
  
  
  розпач, який, як він знав, розцвіла на його обличчі. «Знаєте якісь подробиці?»
  
  
  "Ні, сер. "
  
  
  "У вас є водій?"
  
  
  "Так сер. "
  
  
  "Я візьму твою машину", - сказав Картер. «Візьміть мої сумки та міс
  
  
  Адамс.
  
  
  Де ми зупинились? »
  
  
  «У нас є кондомініум компанії на березі затоки, на південь від міста. «
  
  
  "Добре. Покажи мені свою машину!"
  
  
  Як завжди, у Уорда було суцільне зітхання і повний переворот.
  
  
  Великий живіт Крістофера обурився, коли вертоліт злетів, закружляв у повітрі,
  
  
  і нахилився вперед, щоб летіти. Він був майже певен, що пілот Лу
  
  
  Дженкінс прискорив усі ці маневри лише для жарту.
  
  
  У Державному бюро розслідувань було відомо, що
  
  
  Крістофер до смерті боявся всього механічного, що рухалося,
  
  
  наземний чи повітряний транспорт. Він навіть поїхав би в автомобілі, якби
  
  
  він їхав, і це зазвичай становило від тридцяти п'яти до сорока миль у
  
  
  годину.
  
  
  Він навіть човнів боявся.
  
  
  "Думаєш, це якийсь псих?" - крикнув Дженкінс крізь виючий ротор.
  
  
  і рев двигуна.
  
  
  «Так, схоже на це. «
  
  
  «Що із цими хлопцями? Вони мають бути божевільними.
  
  
  «Вони всі трохи божевільні, Лу. Вони напиваються або накуряться,
  
  
  або наколеться ... все, що їм потрібно, це пістолет і хтось щоб
  
  
  навести ствол на нього, щоб отримати труп. «
  
  
  «Господи, це не схоже на старі часи. Принаймні, Діллінджер зробив це для
  
  
  грошей.
  
  
  Псих
  
  
  Крістофер не хотів говорити; він хотів думати. Він нахилив свою голову з
  
  
  густий копичкою чорного волосся з сивиною на ледве покладеному
  
  
  підголівнику і заплющив очі.
  
  
  Офіцер Джеррі Крістофер, п'ятдесят років, двадцять п'ять років у поліції.
  
  
  Він став детективом лише за шість років у міській поліції. Чотири роки
  
  
  пізніше цитата губернатора штату привернула до нього увагу
  
  
  
  Бюро розслідувань.
  
  
  "П'ятнадцять років .
  
  
  "А?"
  
  
  «Просто подумай. Я пропрацював у SBI п'ятнадцять років. Важкі роки. «
  
  
  У 61-го всього шість, але, чорт забирай, все набагато простіше
  
  
  тут, ніж унизу. «
  
  
  - Ага, - сказав Крістофер, засовуючи в рот суху трубку і бажаючи
  
  
  це були цигарки.
  
  
  Вертоліт нахилився і покотився.
  
  
  «Чорт забирай, Лу, ти маєш це зробити?»
  
  
  «Вибач, Уорд», - сказав Дженкінс з усмішкою, коли вирівняв гелікоптер.
  
  
  і ледарював. Крістофер був упевнений, що йому зовсім не шкода. Але
  
  
  потім підколювати
  
  
  Уорд Крістофер був приємним способом розважитися для всіх у Бюро від
  
  
  нудьги. І старший лейтенант був чудовим хлопцем, який
  
  
  терпів це.
  
  
  Озеро ... ресторан там. Я випущу тебе
  
  
  на цей пустир. «
  
  
  "Дякую. У тебе є сигарета, Лу?
  
  
  "Та вже. Думав, ти кинув ... виразки чи щось у цьому роді. "Тримай. «
  
  
  Гелікоптер перекинувся, і Крістоферу здалося, що він падає
  
  
  як на першому трампліні у парку Playland. Він ненавидів
  
  
  Playland Park.
  
  
  Він лише раз водив туди дітей.
  
  
  Машина приземлилася
  
  
  і Крістофер вислизнув зі
  
  
  сторони пасажира з роторами, що обертаються. Він був ледь на ногах, коли
  
  
  Лу Дженкінс знову злетів, ледь не поваливши його потоком повітря від лопат.
  
  
  — Ублюдок, — промимрив Квістофер, потім перетнув пустир.
  
  
  Він перекинув своє тіло через дротяний паркан і перетнув щільно утрамбовану землю.
  
  
  дорога до стоянки ресторану. Було тихо, і звуки кантрі
  
  
  випливли з озера. Навіть галасливе дзижчання цикад і
  
  
  квакання жаб було якимось мирним. Але почуття це було
  
  
  менше, ніж ближче він підходив до площі ресторану,
  
  
  Розмова, технічні звуки та загальний шум, що виходить з
  
  
  відкриті вікна були надто знайомі.
  
  
  «Постріл тут, у його голову... а потім ще один із решти
  
  
  тут на стіні.
  
  
  Крістофер скривився.
  
  
  «Лейтенанте, радий, що ви тут. У мене є записи про все… «
  
  
  Його звали Майло Ферріс. Він був наймолодшим сержантом у
  
  
  Спеціальному
  
  
  Бюро, а також найрозумнішим. Його головна проблема, оскільки Уорд
  
  
  Крістофер був стурбований тим, як йому так подобалося бути
  
  
  ефективним.
  
  
  Крістофер загасив сигарету, то й киваючи, коли
  
  
  Ферріс інформував його.
  
  
  Кулі були потужні, ймовірно, з армійського
  
  
  M16.
  
  
  Їх також довели до розривних. Жоден із трьох
  
  
  жертв не прожив більше кількох секунд.
  
  
  "Щось взято?"
  
  
  - Ні, сер, - наспівуючи, сказала Ферріс. «Свідок, хтось Рендольф Д. Браун,
  
  
  посудомийник, каже, що хлопець навіть не пограбував касу і нічого не взяв
  
  
  Він просто вбив та пішов.
  
  
  Крістофер зітхнув. «Виключає пограбування…»
  
  
  «Так, сер, я гадаю точно. Як ти гадаєш, це може бути війна за тонг?
  
  
  Лейтенант?
  
  
  «Ферріс, я не знаю, що й думати. Де він?
  
  
  Хто, сер? «
  
  
  «Посудомийник, чорт забирай.
  
  
  "Ой. Ззаду. Він до смерті наляканий, все ще тремтить.
  
  
  «Я можу уявити, – кивнув Крістофер, прямуючи на кухню.
  
  
  .
  
  
  – Лейтенант.
  
  
  "Що ж?"
  
  
  Ферріс підійшов до нього, досить близько, щоб Крістофер міг відчути запах
  
  
  кави у його диханні.
  
  
  «Тут із вами хоче поговорити ФРС.
  
  
  "Що?"
  
  
  «ФРС.
  
  
  -ФБР?
  
  
  Я, ні. 91
  
  
  "Що тоді?"
  
  
  «Я не знаю, він просто там.
  
  
  Крістофер закотив очі, не рухаючи головою, його поліцейський мозок
  
  
  швидко каталогізуючи людину, яку він бачив: жорсткі очі, порожнє обличчя, засмагла
  
  
  шкіра, зріст близько шести футів два дюйми, складний як атлет.
  
  
  На ньому був коричневий костюм, ідеально скроєний, щоб сховати пістолет під його.
  
  
  лівою пахвою будь-кому, крім натренованого ока.
  
  
  «Я побачу його після того, як поговорю зі свідком. Ферріс зблід. «Ух,
  
  
  Лейтенант, він каже, що хоче поговорити з вами ... в даний час."
  
  
  "О, він знає, чи не так?"
  
  
  Крістофер затиснув у зубах суху трубку і перетнув
  
  
  кімнату.
  
  
  «Я лейтенант Уорд Крістофер. Давай подивимося посвідчення особи.
  
  
  «Звичайно, лейтенанте. Ім'я Нік Картер, спеціальний відділ,
  
  
  Картер передав йому одне із багатьох посвідчень особи, до яких він прив'язав машину.
  
  
  саме такий привід. Оперативники AX можуть бути будь-ким із США.
  
  
  Агент казначейства дипломатичний аташе, просто використовуючи належне посвідчення особи, яку вони
  
  
  постійно возять із собою.
  
  
  Крістофер зробив усе, але підніс карту до світла, потім
  
  
  передав назад.
  
  
  «Добре, я повідомлю тобі все, як тільки отримаю відомості.
  
  
  Картер похитав головою. «Я хочу все з перших рук, лейтенанте. «
  
  
  "Пішов ти...
  
  
  «Я думаю, нам краще поговорити.
  
  
  Крістофер легко випереджав іншого чоловіка вагою п'ятдесят фунтів, але
  
  
  його рука відсувала його, як пір'їнка. Коли вони були за кілька футів від дверей.
  
  
  Майло
  
  
  Ферріс та двоє патрульних у формі звільнили хватку.
  
  
  «Послухай, Картер, я втомився від вас, федеральних виродків, які входять…»
  
  
  "Збережи це! Я тут не для того, щоб втручатися у ваше розслідування. Я можу позбавити
  
  
  вас від багатьох турбот, якщо ви дозволите мені розібратися першому, але я хочу, щоб ви
  
  
  співпрацювали натомість. «
  
  
  "А якщо я його не віддам?"
  
  
  «Я можу узурпувати вашу владу одним телефонним дзвінком.
  
  
  Крістофер кілька секунд вивчав напружені темні очі. потім
  
  
  Інтуїція копа підказала йому, що ця людина, Картер, мала на увазі кожне слово, яке він
  
  
  сказав.
  
  
  "Добре, що в тебе є?"
  
  
  «Це був професіонал
  
  
  Справжньою метою був прибиральник. я
  
  
  не знаю, яке ім'я він використав тут, у Штатах, але його справжнє ім'я
  
  
  було
  
  
  Біллі Дуонг. Нещодавно він працював у компанії в Токіо під назвою
  
  
  Су Лонг
  
  
  Електроніка під назвою Вільям Су Луонг. «
  
  
  "Це можна простежити", - сказав Крістофер. «Він був одним із ваших? «
  
  
  «Ні, але ми думаємо, що він натрапив на щось важливе, що ми можемо використати. я хочу
  
  
  подивитися на його особисті речі та щогодинний виклад того, що ви знайдете.
  
  
  «
  
  
  Крістофер відчув себе набагато краще. Цей хлопець був справжнім.
  
  
  "Я зрозумів", - кивнув він. «Ходімо поговоримо зі свідком.
  
  
  «
  
  
  Рендольф Д. Браун був близько вісімнадцяти років, він був досить високий, щоб дотягнутися до
  
  
  баскетбольного кільця, не піднімаючись навшпиньки, і все ще трясся, як
  
  
  лист.
  
  
  «Круто, я маю на увазі, що мати була як крига! Він просто витягає пістолет і
  
  
  бах... бах... бах...
  
  
  «Добре, Нік. Брауне, ти можеш просто розповісти мені все, що бачив. «
  
  
  Молода чорна людина розповіла це хвилин за десять, а потім
  
  
  Крістофер змусив його пройти через це ще двічі. Коли це було зроблено,
  
  
  лейтенант став ставити докладні питання.
  
  
  Картер, вірний своєму слову, залишився в тіні, прислухаючись і
  
  
  курячи.
  
  
  Нарешті Крістофер глянув на Картера з очима:
  
  
  «Що-небудь хочете спитати?»
  
  
  Відповідь була «Ні», теж за допомогою тільки очей, і двоє чоловіків
  
  
  повернувся до їдальні.
  
  
  Картер був справедливим. говорячи «Зброя, яку він описав, звучить як
  
  
  пістолет-кулемет якийсь. За розміром, може, Стєчкін. «
  
  
  "Це ж російська мова, чи не так?"
  
  
  Картер кивнув головою. «Так, але «Стечкін» не прийматиме кулі МІ. Тим не менш,
  
  
  є автоматичний карабін 3000, який має назву Universal Enforcer.
  
  
  «
  
  
  «Ви знаєте своє озброєння.
  
  
  "Це частина мого бізнесу", - категорично заявив Картер. «Але я не коп. яка
  
  
  користь, що ти відмовився від балачок Брауна?
  
  
  "Може, щось ще", - відповів Крістофер, смоктаючи суху трубку. "Він
  
  
  сказав, що вбивця був невисоким, жилистим, з прямим чорним волоссям. Він носив
  
  
  сонцезахисні окуляри, щоб Браун не міг бачити його очі, але якщо це
  
  
  професійний вбивця, і якби ваша людина була метою ...
  
  
  "Вбивця, ймовірно, був зі Сходу", - припустив Картер.
  
  
  "Правильно. Ще дещо мене вразило. Браун помітив, що його права рука
  
  
  був темніший за його ліву. Також була тонка смужка світлішої шкіри.
  
  
  навколо лінії волосся на лобі. «
  
  
  Картер на мить спантеличив, потім знизав плечима. Ти піймав мене. «
  
  
  «Рукавичка для гольфу. "Яка?"
  
  
  «Хлопець носить рукавичку для гольфу. Він правша, тому носить рукавичку
  
  
  на лівій руці, коли він грає.
  
  
  «Тому його права рука отримувала все сонце.
  
  
  "Правильно. Крім того, козирок закрив би частину його чола!
  
  
  Картер посміхнувся. «Ти добрий поліцейський, Крістофере. Отже, у нас є вбивця
  
  
  хто грає в гольф, ймовірно, зі Сходу, і, можливо, пов'язаний з
  
  
  електроніки.
  
  
  "Я негайно залучу до цього своїх людей".
  
  
  "Добре, а поки я хотів би пройтися по речах Біллі Дуонга в
  
  
  його кімнаті.
  
  
  «Я попрошу Ферріс допомогти тобі.
  
  
  "Ви маєте на увазі, спостерігати за мною, щоб переконатися, що я віддаю вам все, що в мене є?"
  
  
  "Можна так сказати", - сказав Крістофер і посміхнувся.
  
  
  Це була закуткок з кімнати, наполовину комори, наполовину житлового приміщення.
  
  
  стіл, пара стільців і дитяче ліжечко.
  
  
  Вони знайшли все майно Біллі Дуонга, крім кількох речей,
  
  
  у морському мішку.
  
  
  «Тут небагато. «
  
  
  «Трохи, - погодився Картер, - але, можливо, вистачить.
  
  
  Паспорт був фальшивим, на вигадане ім'я. Було три літери
  
  
  з поштовим штемпелем з Гонконгу з Лін Зіонг.
  
  
  Картер припустив, що то була сестра, про яку згадував Біллі Дуонг.
  
  
  Листи були датовані приблизно місяцем. Перші два були просто
  
  
  новини, але в останній, датованій лише два тижні, було трохи змісту
  
  
  .
  
  
  Я знайшов адресу жінки, про яку ви питаєте, Конні Чу. Це
  
  
  Цзюлун номер 18
  
  
  Дорога вулиця. Вона має бути дуже багата, щоб жити в такому місці,
  
  
  Її рідний брат багатий. Від її слуги я дізнався, що вона має джонки, і вона
  
  
  також власник грального будинку в
  
  
  Макао, "Голодний дракон".
  
  
  Я постараюся з'ясувати останнє з того, що вам потрібно, і відправити його у своє
  
  
  наступного листа.
  
  
  Картер посміхнувся. Тепер він знав, що Чарлі Лу був у рейтингу
  
  
  і Біллі Дуонг копав досить глибоко.
  
  
  Колись Конні був
  
  
  був за сумісництвом союзником Лоо. Якщо хтось у
  
  
  світі може зв'язатися з Чарлі Лу, це, ймовірно, буде Конні
  
  
  Чу.
  
  
  "Принеси мені ці копії, Ферріс?"
  
  
  «Звичайно, сер. «
  
  
  Картер повернувся до їдальні. Безлад був майже прибраний,
  
  
  а зовні ставили блокади та таблички з написом
  
  
  НЕМАЄ ПЕРЕХОДУ - ПОЛІЦЕЙСЬКЕ РОЗСЛІДКА.
  
  
  Він списався з Крістофером, дав йому номер та адресу
  
  
  
  Фірми, і знайшов йому машину та водія.
  
  
  Поїздка через міст і вниз півостровом зайняла дві години. «В
  
  
  кондомініум він був одним з чотирьох, дуже шикарних, і був на скелі з видом на
  
  
  море. Коли він дізнався, що це був службовий автомобіль, Картер
  
  
  відпустив водія.
  
  
  «Кромптон досі тут. Я зачекаю на нього.
  
  
  "Добре. «
  
  
  На півдорозі його зустрів Кромптон. "Безлад?"
  
  
  - Великий, - натягнуто сказав Картер. «Я дзвоню до Вашингтона. Шанси є.
  
  
  Я напоготові з цього моменту. «
  
  
  На обличчі іншого чоловіка з'явився полегшення. «Нам дуже підходить, – сказав він, –
  
  
  а потім посміхнувся. «Ваша леді ходила магазинами. Вона всередині. «
  
  
  Коли Картер увійшов до квартири, Фенсі була моделлю.
  
  
  "Тобі подобається?"
  
  
  "Що це за повернення мого видаткового рахунку?"
  
  
  «Трохи більше півтори тисячі», - сказала вона, знизуючи плечима.
  
  
  "Залиш це. Ми відсвяткуємо ваше багатство за вечерею. «
  
  
  Картер налив собі на три пальці Chivas та знайшов
  
  
  телефон.
  
  
  Джинджер Бейтман зняла на другому дзвінку і простягла слухавку
  
  
  до
  
  
  Яструбу.
  
  
  Картер розповів про події дня, а потім почекав, поки Хоук їх обдумав
  
  
  
  "Я ще пару разів розмовляв з людьми по всьому місту",
  
  
  - прогарчав Яструб. "Вони більш ніж щасливі кинути це нам на коліна,
  
  
  тим більше, що ти знаєш Чарлі Лу.
  
  
  - Тоді я залишусь на ньому?
  
  
  "До кінця. Який у тебе план атаки?"
  
  
  «Пару днів тут, на випадок, якщо місцеві мешканці щось знайдуть.
  
  
  про вбивцю, а потім Гонконг і, ймовірно, Токіо. «
  
  
  «Я попереджу британців у Гонконгу та наших друзів у Токіо. Це
  
  
  звучить так, ніби вам знадобиться вся доступна допомога. «
  
  
  "Я буду на зв'язку.
  
  
  Картер тільки-но поклав телефон, як він задзвонив.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Картер, будь ласка.
  
  
  "Говори. Це я"
  
  
  «Крістофер тут. Можливо, нам пощастить. Зв'язування комп'ютера
  
  
  генія з півдня Кремнієвої долини небагато
  
  
  угоди зі своїми японськими та німецькими аналогами. «
  
  
  "Де?"
  
  
  «Вони розташовані на двох гольф-курортах: Сі Кліффс та
  
  
  Альгамбра.
  
  
  Це дводенний турнір, сьогодні та завтра, з вітальною вечерею.
  
  
  сьогодні ввечері в Альгамбрі.
  
  
  "Це близько до того місця, де я перебуваю?"
  
  
  «Близько десяти хвилин. Я можу дістати нам стіл.
  
  
  "Зроби це. Зробіть це для трьох".
  
  
  "Тіна?"
  
  
  "Правильно. Зі мною одна дама була замішана в цьому. Це просто
  
  
  здогадуюсь, але вона, можливо, бачила цього хлопця у Японії чи Гонконгу.
  
  
  «Все, що допоможе. Побачимося за годину.
  
  
  Фенсі увійшла до спальні, коли зв'язок обірвався. "Де ми
  
  
  будемо?"
  
  
  Картер відповів на її запитання своїм. «Я знаю, ти могла б
  
  
  дізнатися будь-кого з людей, яких ви бачили з Окамото в Гонконгу, якщо ви
  
  
  побачите їх знову? » "Звичайно. Чому?" Я: «Просто здогад.
  
  
  Ми йдемо до заміського клубу! "
  
  
  Третій розділ
  
  
  Телефонна будка була в зоні басейну, і двері були зачинені.
  
  
  було душно. Піт уже просочувався крізь його сорочку
  
  
  під смокінгом, поки він чекав, поки закордонний оператор
  
  
  встановити зв'язок.
  
  
  Будку можна було побачити із головної зали клубу, тому він
  
  
  відкрутив лампочку. Іноді він поглядав з
  
  
  вікна.
  
  
  Це був, напевно, випадок, але руда жінка могла вийти
  
  
  щоб подихати повітрям, поки він дзвонив.
  
  
  Хай? «Ситуацію виправлено.
  
  
  «Відмінно, але, можливо, у планах є нова зміна. я просто
  
  
  отримав дзвінок від мого представника японської служби безпеки тут, у Токіо.
  
  
  "Так?"
  
  
  «До цієї справи було залучено федерального агента з Вашингтона. Я знаю
  
  
  його багато років тому. Його звуть Нік Картер. Він у Сан-Франциско
  
  
  Тепер, і незабаром приїде до Токіо, згідно з моєму джерелу. Я не
  
  
  хочу, щоб він прибув до Токіо. «
  
  
  У глибині душі людини задзвонили дзвіночки. Спочатку він був
  
  
  подумав, що поява високого з рудою могла бути збігом.
  
  
  Тепер він знав інакше.
  
  
  «Опишіть мені цю людину, Картера. «
  
  
  Він слухав, киваючи головою і раз у раз поглядав на
  
  
  вікна, як Чарлі Лу досконало описав одного з двох чоловіків
  
  
  сидячи з рудою.
  
  
  «Ця людина тут, у гольф-клубі, прямо зараз. Він із повією
  
  
  яка супроводжувала Окамото до Гонконгу на останньому рейсі. «
  
  
  «Тоді вона теж має бути агентом, і Окамото має бути скомпрометовано.
  
  
  Це означає, що коли ви повернетеся додому, у вас буде додаткова робота. «
  
  
  «Я подбаю про проблему ще сьогодні ввечері.
  
  
  Зв'язок обірвався без прощання. Нічого не потрібно було додати.
  
  
  Він вислизнув із будки і обійшов басейн, намагаючись
  
  
  залишатися поза світлом з вікон їдальні. Курортна
  
  
  територія була великою, у головному готелі було понад двісті номерів.
  
  
  і трохи менше сотні кабін для перевдягання, розкиданих по доглянутих
  
  
  газонам та через асфальтовані доріжки.
  
  
  Досягши свого будиночка, він увійшов усередину і негайно почав
  
  
  роздягати його офіційний одяг. Замість нього він одягнув чорний
  
  
  светр з високим коміром і пару темних штанів.
  
  
  Може бути збігом, що цей чоловік Картер і жінка з великими грудьми
  
  
  були в клубній їдальні, але якщо це не так, значить, вони
  
  
  були на щось націлені.
  
  
  У другої людини за столом з ними на обличчі було написано поліцейський.
  
  
  
  Але якби вони знали його особистість, то напевно заарештували б його.
  
  
  замість спокійно повечеряти.
  
  
  Виходить, вони ловили рибу.
  
  
  Він зняв слухавку в кабіні та набрав номер головного столу.
  
  
  "Я можу вам чим-небудь допомогти?"
  
  
  "Так, можна мені кімнату містера Ніка Картера, будь ласка?"
  
  
  "Один момент. «Оператор повернувся за кілька секунд. "Вибачте, сер, але
  
  
  не зареєстровано жодної особи з таким ім'ям.
  
  
  "Я бачу. Дякую. «
  
  
  Він поклав інструмент назад на підставку та стиснув пальці.
  
  
  перед його обличчям у задумі.
  
  
  Використання його досвіду гри в гольф як прикриття для цього завдання було
  
  
  була помилка. Особливо у турнірі з такою великою групою чоловіків.
  
  
  які були східними людьми та займалися електронним бізнесом.
  
  
  Очевидно, Біллі Дуонг якимось чином зв'язався з цією людиною Картером. Все видав він, але
  
  
  можна було сподіватися, що Дуонг не розкрив лише до того, як його
  
  
  життя закінчилося.
  
  
  У будь-якому випадку, усунення Картера і жінки покінчить з
  
  
  проблемою.
  
  
  Він дістав із шафи запасний набір палиць і обережно взяв
  
  
  дві з них. Усередині тонкого шпону
  
  
  покриття були потужними ручними гранатами.
  
  
  З-під хибного дна сумки він дістав Ruger .357 magnum. Він
  
  
  поклав гранати та пістолет серед кількох рушників зі свого
  
  
  шафки і вийшов із кабіни.
  
  
  Він узяв взяту напрокат машину зі стоянки та об'їхав
  
  
  довгий підковоподібний під'їзд, зупинка та паркування були
  
  
  приблизно за сто ярдів від головного входу до клубу.
  
  
  З того місця, де він сидів, він міг бачити, як усі йдуть.
  
  
  Їжа була незабутньою, розвага – тим більше. Розмова
  
  
  складався з поглядів та слів тут і там.
  
  
  Картер наповнив Fancy під час короткої поїздки по узбережжю, так що більша частина
  
  
  її час було витрачено на те, щоби вислуховувати кожного східного чоловіка в кімнаті.
  
  
  Це означало майже сотню осіб. ,
  
  
  До десятої група розпалася, і вони ні до чого не дійшли.
  
  
  «Хочете, щоб це скінчилося вночі? - спитав нарешті Уорд Крістофер. "Ми можемо
  
  
  стартуємо вранці на першій трійці. Тобто якщо ви думаєте, що міс
  
  
  Адамс справді може виявити нашу людину. Картер зітхнув і кивнув головою.
  
  
  "Ви впевнені, що мийник посуду Браун не зможе ідентифікувати
  
  
  його?"
  
  
  "Я впевнений. На ньому були великі окуляри-авіатора, і більшу частину часу
  
  
  його обличчя було повернуте від вікон кухонних дверей.
  
  
  Виходячи, Фенсі сказала, встаючи, - я збираюся освіжитися. Картер кивнув
  
  
  черговий раз. «Я отримаю чек. Ми зустрінемо вас біля вхідних дверей.
  
  
  Обидва вони спостерігали, як вона рухалася між столами, а потім Крістофер
  
  
  хихікнув. «Хороша леді».
  
  
  - Дуже, - сказав Картер, підводячись, - і розумна.
  
  
  Вони сплатили рахунок та переїхали у велике фойє клубу. Крістофер
  
  
  передав керування машини водієві, потім повернувся до Картера. "Я не в курсі
  
  
  Припустимо, ви хочете просвітити мене
  
  
  Розкажіть далі про те, що було раніше
  
  
  всього цього. Картер запалив і подумав. Він поважав та довіряв
  
  
  цього лейтенанта поліції. Ця людина була не тільки добрим поліцейським, а й
  
  
  кмітливим. Імпульсивно, він вирішив дати Крістоферу хоча б
  
  
  натяк.
  
  
  На той час, коли він закінчив, вже прикриті очі Крістофера стали
  
  
  майже закрито. "Це не в моїй лізі", - сказав він. "Якщо він такий великий,
  
  
  цей хлопець справжній профі. Я сумніваюся, що ми матимемо шанс на нього. "Ви
  
  
  мабуть, мають рацію, і якщо ми його зловили, я сумніваюся, що він знає, хто насправді найняв його.
  
  
  Машина під'їхала і зупинилася біля підніжжя сходів.
  
  
  За мить до них приєдналася Фенсі, і всі троє йшли мовчки.
  
  
  назад у квартиру.
  
  
  «Хочеш зайти випити стаканчик на ніч?»
  
  
  Крістофер знизав плечима. "Чому б і ні?"
  
  
  Підійшовши до дверей, Картер зауважив, що обличчя копа зі швами
  
  
  його рухи були різкими і уривчастими, наче його м'язи
  
  
  не відповідали належним чином.
  
  
  Як довго ти був копом, Крістофере?
  
  
  "Занадто довго. Як довго ви були... ким би ти не був?"
  
  
  Картер посміхнувся. «Досить довго, щоб витратити сім із дев'яти
  
  
  життів."
  
  
  Фенсі здригнулася, і вони увійшли до великої квартири.
  
  
  "Я збираюся переодягтися", - сказала вона і звернула до спальні.
  
  
  "Ви, звичайно, знаєте, що ми ніколи не зрозуміємо цього хлопця", - сказав Крістофер.
  
  
  опускає своє велике тіло на диван.
  
  
  "Я дістану його", - відповів Картер. «Якщо не тут, то десь. Що ти
  
  
  любиш випити? »
  
  
  "Щось . бренді, якщо він є.
  
  
  «Corning UP. J
  
  
  Напої були налиті, і Фенсі якраз увійшла до кімнати, коли
  
  
  вікно зліва від Картера вибухнуло. Блискучий об'єкт проплив повз його голову
  
  
  і приземлився на килим посеред кімнати.
  
  
  Всі троє були загіпнотизовані, дивлячись на те, що виглядало як
  
  
  голова ключки котиться прямо до дивана, де сидів Крістофер
  
  
  Раптом тренування Картера та шосте почуття клацнули.
  
  
  “Граната! - Закричав він і впав, як камінь, на підлогу.
  
  
  Вибух був подібний до грому шістнадцятидюймових знарядь лінкора в
  
  
  закрита кімната. Картер відчув, як підлога здиблася, а потім штанга впала.
  
  
  на нього, коли склянка та пляшки за ним вибухнули.
  
  
  Гострі болі пронизували його потилицю, шию та ноги.
  
  
  Потрібна була ціла хвилина, щоб його голова очистилася від шоку
  
  
  струс мозку, і ще дві хвилини, щоб вивільнитися з
  
  
  щебеню із бруса.
  
  
  Кімната була повністю зруйнована. Меблі були перетворені на
  
  
  розпалювання, і в підлозі прямо під тим місцем, де був
  
  
  диван.
  
  
  Сам диван був на шматках, як і Уорд Крістофер.
  
  
  Картер одним поглядом побачив, що ця людина мертва.
  
  
  З Фенсі Адамс була інша історія, халат був
  
  
  практично було зірвано від її тіла, а саме тіло являло собою масу
  
  
  крихітних осколкових ран, що стікали кров'ю.
  
  
  Але вона була жива.
  
  
  Картер обмацав кишені того, що залишилося від куртки Крістофера.
  
  
  доки він не знайшов ключі від машини. Потім він відсмикнув фіранку з вікна
  
  
  і прокотився
  
  
  Уявіть це. Останнє, що він зробив, перш ніж схопити її
  
  
  руки були заповнені, у правій руці 9-мм пістолетом Люгера, Вільгельміна,
  
  
  плечового ременя під курткою.
  
  
  Десять до одного, що метальника гранати вже давно немає, але завжди є
  
  
  це єдиний шанс.
  
  
  Він увірвався в розбиті двері і побіг з жінкою до нього
  
  
  рук до машини.
  
  
  У всіх сусідніх будівлях спалахнуло світло, а в деяких
  
  
  люди стояли у відкритих дверних отворах.
  
  
  Одним рухом він посадив Фенсі в машину, увімкнув червоне світло.
  
  
  дах, і завів двигун. За кілька секунд він їхав вулицею
  
  
  і клацав кнопками, доки радіо не запрацювало.
  
  
  Коли він отримав голос, він натиснув кнопку "надіслати" на ручному мікрофоні.
  
  
  «На Кліффісайд Драйв, дев'ятеро одинадцята, стався вибух. Лейтенант
  
  
  Крістофер мертвий. Я федеральний чиновник, Ніколас Картер,
  
  
  у мене поранена жінка, і я веду машину Крістофера. Я біля океану
  
  
  рухаюся на північ. Куди мені звернутися, щоб потрапити до Меморіального шпиталю? »
  
  
  Радіо затріщало, і пролунав жвавий, кмітливий і спокійний жіночий голос.
  
  
  «Поверніть праворуч на Честер, пройдіть п'ять кварталів від
  
  
  океану, і ви побачите лікарню. «
  
  
  "Перевірте. Нехай сержант Майло Ферріс зустріне мене в лікарні, і
  
  
  відправте
  
  
  надішліть команду за адресою Cliffside. Без репортерів
  
  
  Повторюю, без репортерів. Будівля – конспіративна квартира ЦРУ. «
  
  
  Почулося підтвердження, і Картер натиснув на педаль газу.
  
  
  "Так, безпечний будинок", - голосно прошипів він, кинувши швидкий погляд на
  
  
  інше місце.
  
  
  Обличчя Фенсі, на якому не було запеклої крові, було блідим.
  
  
  білий.
  
  
  Більшість її волосся та брів зникли. Він намацав пальцями
  
  
  її горло, і коли він не міг знайти пульс, він поклав руку на неї
  
  
  груди.
  
  
  Вона все ще дихала, але ледве-ледь.
  
  
  Через десять хвилин він зупинився перед лікарнею.
  
  
  аварійний вхід. Вона просто підхопив її, коли чотири
  
  
  фігури в білих мундирах, що тягли каталку, з'явилися біля дверей.
  
  
  «Я доктор Хаген. Ми її візьмемо.
  
  
  "Напевно, струс мозку", - прохрипів Картер. «Порізи, мабуть,
  
  
  уламки сталі та уламки дерева, може, скла. «
  
  
  Вони вже поклали Фенсі на каталку і попрямували до дверей. Один
  
  
  чоловіків повернувся і обійняв Картера за плече.
  
  
  "Чи зможете ви пройти всередину?"
  
  
  "Чорт, так, а чому б і ні?"
  
  
  «Млинець, з тебе кров капає, як через решето.
  
  
  Картер провів рукою по потилиці. Він ішов у крові.
  
  
  в червоному.
  
  
  
  Він зробив два кроки і знепритомнів на руках стажера.
  
  
  Він прийшов до тями, голий, обличчям униз на м'якому столі. Молода, приваблива
  
  
  медсестра стояла біля його голови, передаючи речі до рук, які працювали
  
  
  над його тілом.
  
  
  "Як справи?"
  
  
  «У тобі було близько фунта скла від голови до кінчиків пальців ніг»,
  
  
  - сказав грубий чоловічий голос. «І у вас були дві дуже серйозні рани, повні
  
  
  дерев'яні тріски. На це пішло близько сорока швів.
  
  
  Я тебе ненадовго покладу спати. «
  
  
  «Сюди їде сержант міліції… Майло Ферріс. я хочу потім
  
  
  прокинувся, щоб поговорити з ним, коли він прийде».
  
  
  "Ти потім прокинешся."
  
  
  Картер відчув укол голки і знову знепритомнів.
  
  
  Він моргнув один, два, три рази, а потім очі залишилися відкритими.
  
  
  Цього разу він лежав на ліжку обличчям униз у лікарняному халаті. Сірий світанок сочився
  
  
  через вікно, і кожна частина його тіла відчувала себе як на
  
  
  вогоні. Краєм ока він побачив Майло Ферріса, який сидів біля
  
  
  ліжко. Та сама медсестра, яка раніше передавала речі, стояла
  
  
  у дверному отворі з широко розплющеними очима.
  
  
  "Добре?" - спитав Картер.
  
  
  «Граната була модифікованою М-80. Ми знайшли незвичайні фрагменти дерева у
  
  
  шрапніли... «
  
  
  «Вона була замаскована під ключку для гольфу… дерев'яна головка.
  
  
  Крістофер?
  
  
  «Він так і не дізнався, що його вразило.
  
  
  "Міс Адамс?"
  
  
  «Вона померла близько години тому.
  
  
  "Сукін син. Медсестра!
  
  
  "Так сер .. . "
  
  
  "Забирайся! І зачини за собою двері!
  
  
  Вона рухалася, як ошпарена кішка.
  
  
  Ферріс був на ногах. «У нас немає реальних потенційних клієнтів, окрім гольфістів.
  
  
  У мене є команда, яка готова допитати всіх жителів Сходу
  
  
  цим ранком.
  
  
  Ні.
  
  
  «Що, чорт забирай, ти маєш на увазі, Картер? Уорд Крістофер мертвий! Це
  
  
  Наша людина! «
  
  
  «Я знаю, що ти відчуваєш, Феррісе, але з цим не можна впоратися за допомогою
  
  
  сили. Чи можемо ми зробити ранкові новини?
  
  
  Ферріс був вольовою людиною і добрим поліцейським, але лютість Картера
  
  
  залякала його. «Так, я можу це зробити. «
  
  
  "Зроби це. Я хочу, щоб ви заявили, що Крістофер
  
  
  загинув внаслідок вибуху. Ми з міс Адамс вижили, доки не досягли
  
  
  лікарні.
  
  
  Ми обидва померли, не приходячи до тями. Чи запам'ятав усе це?
  
  
  "Так. "
  
  
  "Добре. Поклянись, що всі ці лікарі та медсестри збережуть це в таємниці, навіть якщо тобі доведеться
  
  
  помітити на якийсь час незатребуваний труп моїм ім'ям. Крім того, нехай це вислизне до
  
  
  засобам масової інформації, що помста підозрюється як мотив. Назвіть це злочинним світом
  
  
  терором або ще якийсь інший фігней. Виведи чоловіка у квартиру, щоб забрав мою
  
  
  одяг. Скажи йому, щоб по дорозі назад заглянув у перукарню. Взяти
  
  
  дещо!"
  
  
  Ферріс витяг блокнот і записав усі предмети, доки Картер диктував.
  
  
  "Що небудь ще?"
  
  
  "Та вже. Візьміть менеджера Альгамбри і того, хто відповідає за
  
  
  турнір з гольфу. Нічого не кажи їм та приведи їх сюди! «
  
  
  "Я вже в дорозі.
  
  
  "Почекай хвилину. Поклади телефон поруч із моєю головою.
  
  
  "Я не знаю, що ви плануєте", - сказав Ферріс, переміщуючи телефон.
  
  
  Але документи кажуть, що ти не можеш вийти з лікарні тиждень.
  
  
  
  Що вони знають? Дурниця!
  
  
  Щойно двері за Феррісом зачинилися, як задзвонив телефон.
  
  
  у квартирі Джинджер Бейтман в Арлінгтоні.
  
  
  Сонний голос пробурмотів у телефон «Привіт», і Картер посміхнувся.
  
  
  «Я подумав, ти все ще будеш у ліжку.
  
  
  «Чому мені не бути? Ранок неділі. Нік?
  
  
  "Що ж. "
  
  
  "Де ти?
  
  
  "У лікарні. Фенсі Адамс мертва.
  
  
  "О ні!"
  
  
  "Та вже. І полуденні новини там розкажуть вам, що я
  
  
  теж дуже мертвий. Зателефонуйте великій людині та розкажіть їй це"
  
  
  
  "Як він до вас дістанеться?"
  
  
  «Деякий час він цього не зробить. Я зв'яжуся з вами з Гонконгу або
  
  
  Токіо, дивлячись, як сьогодні піде робота. Якщо вам потрібна додаткова інформація,
  
  
  у цьому допоможе місцевий поліцейський, сержант Майло Ферріс.
  
  
  "Перевірте.
  
  
  "Пізніше. Я зайнятий"
  
  
  Він повісив трубку, коли мила медсестра пройшла через
  
  
  двері.
  
  
  "Чи є щось, що я можу вам запропонувати, сер?"
  
  
  – Сержант вам підказав?
  
  
  "Так сер. Приймальна комісія змінює ваші записи прямо зараз. "Скільки
  
  
  люди на цьому поверсі знають правду? »
  
  
  «Тільки я, інтерн та лікар, який вас лікував.
  
  
  «Переконайтеся, що так і залишиться.
  
  
  "Та сер. «І принеси мені чотири яйця, стейк, трохи картоплі,
  
  
  і горщик з кавою. Але цього немає в меню. Принесіть це
  
  
  зовні прогарчав Картер. «Якого біса, я все одно мертвий. Хто буде
  
  
  знати?
  
  
  Четвертий розділ
  
  
  Настрій Ніка Картера був одночасно стомленим і збудженим, коли він в'їхав у
  
  
  заміського клубу та здав орендований автомобіль
  
  
  до супроводжуючого.
  
  
  Був опівдні, і ранкова спека змінилася світлом.
  
  
  вітерець і хмарного неба. На заході, над океаном, слабка пляма
  
  
  лимонно-жовтого світла мерехтіло, слабо контрастуючи з сірістю
  
  
  величезний білий клуб і ультра-зелених вогнів.
  
  
  У величезному вестибюлі Картер зупинився, щоб перевірити свою нову зовнішність.
  
  
  антикварне дзеркало у горіховій рамі.
  
  
  Зморшки на його обличчі, викликані запахом жувальної гумки та відтінком брів, були
  
  
  тримається добре, як і сиві вуса, які були представлені
  
  
  його верхня губа. Під відповідною сірою перукою його повністю стрижений
  
  
  шкіра голови трохи свербіла від дотику бритви.
  
  
  «Ви впевнені, що сядете? - сказала молода медсестра, вражена його
  
  
  запитом.
  
  
  "Я впевнений. Голись це ... все це. Зроби мене лисим, як більярдний
  
  
  м'яч милий. «
  
  
  За цей час вона тільки двічі порізала його хвору маківку, що Картер
  
  
  був вдячний за.
  
  
  Він поправив свій добре зшитий піджак, торкнувся краватки і пройшов
  
  
  через їдальню до клубної вітальні. «У кімнаті темрява
  
  
  полегшували лише низькі абажурні лампи на столах і взагалі
  
  
  розсіяне свічення з області стрижня. Десь забрязкотіло піаніно.
  
  
  приглушений фон для гуркіт голосів.
  
  
  Він помітив Жюля Монро в задній будці і вирушив у дорогу.
  
  
  Монро був одним із двох чоловіків, затриманих вранці Майло Феррісом.
  
  
  та доправили до лікарні. Він був представником зв'язків із громадськістю, який
  
  
  організував з'їзд та турнір з гольфу. ,
  
  
  іншою людиною був Колін Макінтайр, міцний старий шотландець,
  
  
  менеджер курорту. Саме Макінтайр озвучив найбільшу
  
  
  заперечення проти вимог Картера.
  
  
  «Ми старий і шановний готель та клуб, сер. Я протестую. Ми
  
  
  не може вторгатися у приватне життя наших гостей у такий спосіб! «
  
  
  «Мій любий Макінтайре, - відповів Картер, намагаючись спочатку спробувати тактовність, - я поважаю
  
  
  це, але це вбивство. «
  
  
  "Незалежно від того. Щоб ви могли шпигувати за нашим гостем...
  
  
  "Пане Макінтайре, якщо мені не запропонують співробітництва, про яке я прошу, це
  
  
  буде набагато гіршим для всіх ваших гостей.
  
  
  "Що ти маєш на увазі?
  
  
  "Я закрию ваш маленький турнір з гольфу, заховаю ваших гостей
  
  
  а їхні кімнати, і допитуватиму їх одного за одним. Це може тривати кілька днів.
  
  
  «
  
  
  Колін Макінтайр швидко погодився.
  
  
  Картер просочився своїм ниючим задом у будку навпроти Жюля Монро.
  
  
  і здригнувся, витягаючи портсигар.
  
  
  «Вибачте, сер, але вам доведеться сісти за інший столик. Я чекаю ...
  
  
  «Все гаразд, Монро. Це я.
  
  
  "Боже .. . «
  
  
  «Дивно, чи не так?» Картер посміхнувся. "Що в тебе? "
  
  
  Монро відстебнув портфель, що стояв на сидінні поруч із ним, і вийняв.
  
  
  кілька документів. Він акуратно розклав їх на столі, потім вивчив
  
  
  їх із насупленим чолом. Його в іншому гладке обличчя з
  
  
  акуратно підстриженими вусами, був порожнім і смиренним у сяйві
  
  
  настільна лампа.
  
  
  Картер вважав його людиною, яка часом може виявляти певну чарівність,
  
  
  і так само легко незбагненно відступити за лінзи своїх
  
  
  окулярів у пластиковій оправі, коли він вважав це за необхідне.
  
  
  «Є п'ять осіб, які відповідають загальній схемі, яку ви мені дали.
  
  
  вранці у лікарні».
  
  
  Він уже збирався перевернути папери на столі, коли офіціантка
  
  
  прибув проведення скляний горщик з гарячою кавою. - "Чи не хотіли б ви
  
  
  випити, сер?
  
  
  Ні, я просто вип'ю кави, якщо ти не проти.
  
  
  Вона налила йому чашку, посміхнулася та пішла.
  
  
  Картер перегорнув папери. Вони були досить всеосяжними
  
  
  короткий виклад чоловіків, яких Монро вибрав на основі даних Картером
  
  
  технічні характеристики. Самі специфікації були переважно припущеннями.
  
  
  Картера, але його минулий досвід спілкування з професійними
  
  
  кілерами дали йому свій внутрішній слід.
  
  
  У цьому випадку чоловік, швидше за все, був би східним, маленького
  
  
  зростанням, людина, яка багато грав у гольф і яка, ймовірно, використовувала
  
  
  турнір з гольфу як прикриття для переслідування Біллі Дуонга. Він би
  
  
  також бути самотнім, подорожував на самоті, економічним транспортом або дорогим, але
  
  
  консервативним.
  
  
  Люди, які вбивають, щоб заробити собі на життя, люблять витрачати свої гроші на добре
  
  
  але не люблять привертати себе увагу, розкидаючи їх.
  
  
  Чоловіки, описані на п'яти аркушах паперу перед Картером
  
  
  виконали кожен пункт у списку.
  
  
  Картер зітхнув. «Добре, давай копнем трохи глибше. Скільки з них
  
  
  п'ятеро не були на бенкеті вчора ввечері?
  
  
  Монро зазирнув у блокнот, який тримав у руці, глянув на
  
  
  простирадла і потяг до себе одну з них.
  
  
  Усі четверо були на коктейлі, але не на вечері. «
  
  
  Картер кивнув головою. Це відповідало його теорії про те, що вбивця
  
  
  помітив Фенсі, дізнався її і знав, що вона впізнає його, якби вона
  
  
  побачила його в їдальні.
  
  
  Картер переглянув специфікації четвірки, а потім ще раз.
  
  
  Нарешті він підняв очі на Монро.
  
  
  «Двоє з цих хлопців є професіоналами у гольф у Японії.
  
  
  "Це правильно. Ми часто запрошуємо пару професіоналів від кожного учасника
  
  
  країни. Це ніби пожвавлює турнір. Вони зазвичай
  
  
  спонсорується однією або декількома компаніями, що беруть участь. «
  
  
  «Ви знаєте, хто спонсорував цих двох?»
  
  
  «Ні, але я можу дізнатися. «
  
  
  "Роби", - сказав Картер. "І поки ви це робите, перевірте записи готелю
  
  
  і дізнайтеся, як і коли ці хлопці їдуть, коли ця вечірка
  
  
  скінчиться.
  
  
  "Зроблю."
  
  
  «У вас є для них пари та час початку гри?»
  
  
  Монро кивнув і щось подряпав у блокноті. Коли він закінчив, він
  
  
  передав доповідь Картеру та макет курсу.
  
  
  «Вони, звісно, не разом. Осамі був би тут приблизно
  
  
  тепер, а Комуку буде приблизно на чотирнадцятій лунці. «
  
  
  "Добре. Чи можете ви підкріпити мене офіційною курткою та гольфмобілем? я
  
  
  хочу глянути на них.
  
  
  "Кинути погляд .. .?"
  
  
  "Вірно", - сказав Картер з усмішкою. «У мене наче шосте
  
  
  почуття, коли справа доходить до виявлення людини, яка вбиває інших чоловіків. Це в
  
  
  очах. «
  
  
  Картер не додав, що для того, щоб дізнатися, потрібен один нюанс.
  
  
  Протягом наступної години Картер грав у Course Ranger, катаючись на гольф-мобілі.
  
  
  вперед та назад між двома групами гравців у гольф.
  
  
  Обидва чоловіки належали до «загадкових східних» типів. Фактично вони
  
  
  могли бути клонами одне одного. Кілька разів йому вдавалося
  
  
  наблизитися до Кікі Осамі та Іші Комуку, і нічого в них
  
  
  манерах чи те, як вони виглядали фізично, змусили його інстинкти вгадати
  
  
  з них кілера.
  
  
  Зрештою він здався, вирішив спробувати останній здогад і подався назад.
  
  
  за вісімнадцятий зелений.
  
  
  Він знав, що, враховуючи достатньо часу та робочої сили, Майло Ферріс та інші працівники
  
  
  відділу поліції могли зібрати докупи таку інформацію, яка
  
  
  буде пробивати свій видобуток.
  
  
  Але Картер не мав такого часу.
  
  
  Він знайшов Монро в наметі бомбардира, вивів його назовні
  
  
  конфіденційно з ним поговорив.
  
  
  "Вони обоє їдуть завтра", - пробурмотів Монро. «Осамі в Токіо
  
  
  опівдні «Пан Ам» і Комуку на рейсі два п'ятнадцять до Гонконгу. «
  
  
  Картер кивнув йому.
  
  
  Я йду зі швидкістю дев'яносто миль на годину. Це все ще може бути
  
  
  будь-який з них, оскільки Чарлі Лу міг діяти з будь-якого
  
  
  місця.
  
  
  Він поставив велике запитання. Хто спонсорував їх на турнірі?
  
  
  «Дозвольте мені подивитися, як Монро звірився зі своїм всюдисущим блокнотом і озирнувся назад.
  
  
  для
  
  
  Картер. -Kulo Electronics спонсорувала їх обох. «
  
  
  "Чорт", - сказав Картер.
  
  
  "Але є одне але. "Що?"
  
  
  «Комуку було замінено на останній хвилині.
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Та вже. Профі на ім'я Нодамі потрапив в аварію на мотоциклі неподалік Токіо.
  
  
  і
  
  
  Комуку поспішно зайняв його місце.
  
  
  Колеса клацнули у мозку Картера.
  
  
  "Який номер кімнати у Комуку?"
  
  
  "Немає місця. Він в одній із кабінок для перевдягання. Він наполіг на одномісному номері
  
  
  подалі від інших. «
  
  
  "Бінго", - подумав Картер і так швидко і сильно схопив Монро за руку.
  
  
  що інший чоловік стрибнув.
  
  
  «Дай мені ключ від цього будиночка. «
  
  
  «Господи, Картер, Макінтайр…»
  
  
  Ir Jet it!
  
  
  Картер обстежив кожен дюйм дверної коробки, перш ніж витяг ключ і
  
  
  зайшов у кабіну.
  
  
  Ліжко, інші меблі та практично порожні сумки нічого не дали.
  
  
  Було два туалети. Він знову зацікавився дверима першого
  
  
  перед відкриттям.
  
  
  Він був порожній.
  
  
  Картер був також обережний, перш ніж пірнути в другий.
  
  
  Одяг Комуку був в основному спортивним, з парочкою дорогих
  
  
  літніх костюмів на замовлення, сорочки на замовлення та шовкові краватки в комплекті складали весь
  
  
  його гардероб. Майже на всьому одязі були етикетки під назвою
  
  
  кравця Hong Конг
  
  
  Картер подумки запам'ятав це, потім переглянув кишені.
  
  
  Нічого, навіть хустки або сірника.
  
  
  Хлопець був дошкулений, аж до того, як усі вішалки вказували
  
  
  так само однаково.
  
  
  У шафі залишилися лише невелика дорожня сумка та
  
  
  додатковий набір ключок. У невеликій сумці був комбінезон для розминки, деякі
  
  
  кросівки та дві пари поручнів для зап'ястя та захоплення
  
  
  та кондиціювання.
  
  
  Картер мав намір схопити сумку для гольфу, коли його рука завмерла.
  
  
  Довге чорне волосся було тонко протягнуте через шов за
  
  
  ручкою і приклеєні до стіни туалету, ймовірно, слиною.
  
  
  Це могло бути випадковістю чи збігом, але Killmaster
  
  
  не думав так.
  
  
  Ніжною рукою він дістав з шафи сумку з палицями,
  
  
  обережно, щоб волосся стосувалося тільки стіни, а не
  
  
  рукоятки.
  
  
  "Від старих звичок важко позбутися", - подумав він, усміхаючись, і зазвичай вони всі не вмирають
  
  
  
  У лузах знаходилася лише звичайна атрибутика гольфіста: м'ячі,
  
  
  футболки, маркери, пластирі та додаткову пару взуття.
  
  
  Судячи з маркування, майже все було куплено в
  
  
  Hitaga
  
  
  Заміський клуб поблизу Кобі в Японії.
  
  
  Закінчивши з кишенями, він знову застебнув блискавку і зняв їх один за одним.
  
  
  клуби.
  
  
  Йому знадобилося п'ятнадцять хвилин, щоб детально вивчити кожну, і він не був
  
  
  нагороджений абсолютно нічим. «Чорт забирай, - пробурмотів він, - виродок
  
  
  не дарма цю сумку промаркував! «
  
  
  Тільки при заміні ключок помітив щось дивне. Вони
  
  
  не дійшли до дна сумки. І, порівнюючи з
  
  
  однієї з них він виявив, що якби вони це зробили, голівки не досягли б
  
  
  верхи.
  
  
  «Дивно, - подумав він, - через це гольфісту буде дуже важко
  
  
  легко їх витягнути.
  
  
  Йому знадобилося менше хвилини, щоб знайти засувку, яка відкрила
  
  
  хибне дно у сумці для гольфу.
  
  
  Але навіть його наявність була переконливим доказом. Усі, хто подорожував
  
  
  як і Комуку, мабуть, трохи займався контрабандою.
  
  
  Проте фальшивий відсік став ще однією перевіркою з позитивного боку.
  
  
  що Комуку був його людиною, навіть коли він знайшов його порожнім.
  
  
  Він поклав сумку назад у шафу і збирався замінити волосся
  
  
  своєю слиною, коли він згадав щось ще. Було два
  
  
  вільні головні убори у кишенях. Він перевірив їх та знайшов
  
  
  цифри I та 3, вибиті золотим шиттям на шкірі. там
  
  
  У сумці було дві ключки: 4 та 5.
  
  
  Картер не був гравцем у гольф, але він знав трохи про гру та її
  
  
  інструменти.
  
  
  Номер I Вуд був драйвером, який можна було використовувати поза грою. Число 3
  
  
  Вуд був найдовшою ключкою.
  
  
  Жоден гольфіст, не кажучи вже про профі, не бігатиме з
  
  
  набором із цих двох ключок
  
  
  .
  
  
  Він поспішив поставити все на місце, як знайшов, і вийшов.
  
  
  замикаючи за собою двері.
  
  
  Комуку був на вісімнадцятому зеленому, коли Картер повернувся.
  
  
  Монро нервово ходить біля намету бомбардира.
  
  
  «Господи, – зітхнув чоловік, на його обличчі з'явилася відкрита маска полегшення, – я радий
  
  
  ти повернувся. Мій мозок намагається знайти спосіб утримати його
  
  
  Ось.
  
  
  Ви щось знайшли? »
  
  
  «Можливо, а може й ні. Ви знаєте багатьох гравців у гольф, які носять
  
  
  тільки дві ключки в їхніх сумках, чотири та п'ять? "
  
  
  "Ви маєте на увазі, без водія?"
  
  
  «Так, і без інших ключок
  
  
  «Можливо, але це буде рідко. Він, напевно, був би справжнім бовдуром, який
  
  
  пожертвував би відстанню заради точності. Можливо, навіть використовувати праску з
  
  
  трійником.
  
  
  «Але не профі?»
  
  
  "Нізащо. "
  
  
  «І Комуку – профі».
  
  
  Монро кивнув головою. «Він, звичайно, не у вищій лізі, але так,
  
  
  він безумовно профі. «
  
  
  Картер уже йшов. "Залишайся тут! Я скоро повернуся!"
  
  
  Він приєднався до натовпу навколо лужка. Комуку вже закінчив
  
  
  і стояв зі своєю кедді біля краю розлому в
  
  
  юрба, яка вела до намету бомбардира, чекаючи, поки його закінчить його партнер
  
  
  Картер пробивався крізь людей, поки не зміг практично
  
  
  торкнутися чоловіка.
  
  
  Він глянув на сумку для гольфу Комуку, де Кедді вільно тримав її.
  
  
  між його руками.
  
  
  У сумці було чотири ключки, і два з них виразно були
  
  
  водій та номер 3.
  
  
  Якомога обережніше Картер проштовхнувся ліктем у порожнечу і рушив уперед.
  
  
  назад до очікуваної фігури Монро.
  
  
  Це було не зовсім точно, в основному припущення, але цього було б достатньо, щоб
  
  
  прийшов Майло Ферріс і затримав Комуку з Осами та двома чи трьома
  
  
  іншими для інтенсивного допиту. Шанси були пристойні,
  
  
  достатньо для зондування, Комуку можна було затримати і навіть зв'язати по непрямих
  
  
  свідченням.
  
  
  Але на це знадобиться час, надто багато часу.
  
  
  І якби це був Комуку, його попередили б. Картер хотів його звільнити
  
  
  із вільним розумом. Мав бути спосіб змусити Комуку показати руку
  
  
  не знаючи, що це зробив.
  
  
  «Монро... T'
  
  
  "Що тепер?"
  
  
  «Дайте мені маршрут… що ти знаєш, і що ти здогадуєшся, що Комуку
  
  
  може зробити між справжнім часом і завтра о два п'ятнадцять, коли його рейс вилітає
  
  
  для Гонконгу.
  
  
  Ти думаєш, це він?
  
  
  "Я припускаю", - відповів Картер, знизавши плечима. «Більше я не можу нічого
  
  
  зробити цей етап гри. Що в тебе?"
  
  
  Монро на мить подумав, а потім усміхнувся. «Я знаю точно одне
  
  
  те, що він робитиме.
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  «Відвідування вечірки на галявині та банкету біля басейну сьогодні ввечері. «
  
  
  "Як ви можете бути впевнені?"
  
  
  «Він щойно виграв турнір. Це не PG А.» але за перше місце
  
  
  платять десять штук. Я впевнений, що він прийде забрати їх. «
  
  
  Картер крокував п'ять хвилин, а потім мало не скрикнув. Він мав
  
  
  це майже ідеальний спосіб.
  
  
  «Номер Getz у готелі. Фактично, це люкс із двома спальнями! «
  
  
  «Боже, чуваку, я не можу просто так.
  
  
  Але Картер був уже на півдорозі до будівлі клубу та
  
  
  телефон.
  
  
  Він отримав інформацію в районі Лос-Анджелеса і швидко
  
  
  одержав номер журналу Sport Times. Потім він набрав прямий і
  
  
  перфорований у паз за командою оператора.
  
  
  "Lewiston Publications, офіс в Лос-Анджелесі".
  
  
  «Борні Райлі, будь ласка. Він із Sport Times.
  
  
  "Так сер. Один момент, будь ласка."
  
  
  За багато років до цього Барні Райлі отримав дві добрі затріщини в
  
  
  чемпіонаті у середній вазі. Він завжди був добрим бійцем, але
  
  
  ніколи не буває так добре. Він програв обидва матчі, а потім пішов.
  
  
  Він здобув освіту та став спортивним оглядачем.
  
  
  Шляхи Картера та Райлі перетиналися кілька разів, головний з яких -
  
  
  коли Райлі розслідував кілька боїв у Майамі, а
  
  
  фіксатори виявилися пов'язані з купою допінг-бігунів
  
  
  Куби.
  
  
  Картер намагався скасувати допендери. Зрештою, він
  
  
  і
  
  
  Райлі об'єднали зусилля задля досягнення тих самих цілей.
  
  
  Ця людина виявилася розумною і здатною союзником у крайньому випадку.
  
  
  «Так, тут Райлі.
  
  
  «Борні, ти все ще можеш кинути правий хук, якби ти згинав лікоть від
  
  
  бару?"
  
  
  «Хто це, чорт забирай?»
  
  
  «Майамі, сімдесят четвертий рік, Антоніо Гонсалес. Ти зламав йому щелепу одним
  
  
  ударом, і я засунув йому в горло трохи білого порошку, щоб він не
  
  
  прокидайся. "Картер?"
  
  
  "Ніхто інший.
  
  
  «Господи, мужику, ти мертвий! Це скрізь у газетах, і ми навіть зробили
  
  
  сторінку за десять центів Times тут внизу! «
  
  
  «Просто хочу показати, що поліцейські та федеральні офіцери не дуже високо вас оцінюють. «
  
  
  «Отже ви живі?
  
  
  «Дуже, Барні, але я, мабуть, витратив ще одне своє життя.
  
  
  Мені потрібна послуга .. . можливо, велика. "Для тебе все що завгодно. " "Як скоро
  
  
  ти зможеш дістатися від Сан-Франциско? » «Максимум три години. Що
  
  
  треба зробити? »
  
  
  «Я хочу, щоб ви відіграли роль, багато випили та трохи
  
  
  трохи бійки. - «Я буду за дві години!» "Я зустрінуся з вами в
  
  
  аеропорт. О, до речі, візьміть смокінг. «Смокінг? Ви маєте на увазі, як у
  
  
  смокінг?
  
  
  «Як у смокінгу». Барні Райлі стогнав, повісивши слухавку.
  
  
  П'ятий розділ
  
  
  Басейн готелю було переповнено. Сексуальні, майже оголені тіла розвалилися довкола
  
  
  бортиків на шезлонгах, надувних матрацах або прямо на тонованому синій колір
  
  
  цемент.
  
  
  У басейні розпочалася гра з водного поло, хлопці діяли як коні.
  
  
  з довгоногими дівчатами з бронзовою шкірою на плечах, їх
  
  
  тонко прикриті груди підстрибували, коли вони їздили як жокеї на чоловіках.
  
  
  На галявині біля басейну встановили два бари, а також кілька
  
  
  столів, на яких було накрито розкішний буфет. Це було трохи пізніше
  
  
  восьмої години, але вже гості - більшість з них - встигли
  
  
  придбати приємний кайф, який, як знав Картер, піддається будь-яким подіям
  
  
  Нік Картер улаштувався біля одного з барів, потягуючи безалкогольний напій.
  
  
  де щось шипіло. Монро зміг отримати йому смокінг.
  
  
  через персонал готелю, простий чорний без надмірностей.
  
  
  Він був схожий на втомленого пенсіонера, який давно розчинився на
  
  
  фоні.
  
  
  У групі чоловіків ліворуч від нього, на дальньому кінці басейну,
  
  
  розгорілася хрипка суперечка. Не повертаючи голови, Картер дізнався
  
  
  Голос Барні Райлі вищий за тон всіх інших.
  
  
  Менш ніж за півгодини Райлі вдалося з'їсти велику кількість їжі
  
  
  випити спиртного та стати неприємним приблизно для вісімдесяти відсотків
  
  
  гостей.
  
  
  Він ще не зосередився на Комуку, але це був план, який
  
  
  раніше в їхньому номері змусив Коліна Макінтайра стати
  
  
  крейдяно-білим.
  
  
  «У мене цього не буде! Боже мій, боротися тут, у готелі, серед
  
  
  гостей? І ви хочете, щоб мої співробітники служби безпеки дозволили цьому продовжуватись?
  
  
  "Аж до останнього удару", - сказав Картер, потім допустив трохи
  
  
  більший словесний тиск.
  
  
  На це пішло близько півгодини, але старий шотландець нарешті
  
  
  погодився, розвів руками і втік із почту.
  
  
  "Я не знаю, що, на вашу думку, це доведе", - сказав Райлі,
  
  
  сидячи на одному з ліжок і попиває віскі.
  
  
  "Для впевненості? Я теж не знаю, Барні. Але я припускаю, що якщо
  
  
  це
  
  
  Комуку, я думаю, експерт, він вам навалить
  
  
  абсолютно особливим чином. «
  
  
  «Чортовськи втішна думка, Нік.
  
  
  Картер замовив ще щось, що шипіло, і дивився з
  
  
  куточком ока, поки Барні невблаганно просувався до групи
  
  
  з
  
  
  Японців, зокрема Комуку.
  
  
  Він глянув на молодого японця. Комуку носив
  
  
  пару плавок під халатом із вільним поясом, який був
  
  
  стегна. Він був набагато менший за масою, ніж Барні Райлі, але його тіло
  
  
  виглядав таким же потужним і набагато гнучкішим, коли проходив через
  
  
  групу посміхався і говорив з анімацією. вітання. «
  
  
  Вона була ідеальна як жінка, в злитому купальнику.
  
  
  це швидше підкреслювало, ніж приховувало всі вигини та западини її тіла.
  
  
  Її ноги були неймовірно довгими і такою ідеальною формою, що здавалося,
  
  
  вони були виліплені. Її груди, що ледве стримуються костюмом,
  
  
  пишні поштовхи вгору та назовні.
  
  
  Вона помітила напрям погляду Картера і посміхнулася. «У них є допомога
  
  
  стоячи поодинці "
  
  
  «Я не міг не поставити питання, - посміхнувся Картер.
  
  
  «Мене звуть Лілі. Ви з угодою? "
  
  
  Картер мало не сказав «ні», помітив щось у її тоні і відповів на
  
  
  ствердний натомість.
  
  
  "Вам потрібна компанія?"
  
  
  І тоді він знає. Лілі була одним із професіоналів, яких залучила Монро.
  
  
  щоб втішити єдиний контингент членів конвенції
  
  
  . Вона була
  
  
  однієї з вершників без сідла в басейні. Ті, хто зібрався на з'їзд
  
  
  привели своїх дружин були всі в смокінгах навколо бару та столів з їжею,
  
  
  похмуро дивлячись на тих, хто в басейні.
  
  
  "Чому я? - запитав Картер. «Я старий. Він провів рукою по
  
  
  його сірий перука, ніби підкреслюючи його слова.
  
  
  «Бо ти виглядаєш безпечним», - зізналася вона. "Я отримала свою частку грубого поводження
  
  
  в ці вихідні.
  
  
  Картер посміхнувся. «Звичайно, випий.
  
  
  Коли він замовив перевагу леді у бармена, він почув, що
  
  
  Голос Райлі знову підвищився від гніву. Швидкий погляд сказав йому, що
  
  
  Хішман дістався групи Комуку, і він зосередився на щеголеватом
  
  
  японський гольфіст.
  
  
  Картер не міг почути всіх слів, але було очевидно, що Райлі
  
  
  вже одержав чоловічу тему. Основна ідея аргументу здавалася
  
  
  бути різницею між стилями боротьби, старі
  
  
  рок-'em-sock-'em
  
  
  Американський стиль на відміну від химерної роботи ніг та витонченості, властивої
  
  
  далекосхідні стилі бойових мистецтв.
  
  
  "Блін, - прогарчав Райлі, - я одного разу зустрівся лоб у лоб у Лос-Анджелесі". у китайському кварталі,
  
  
  з одним з ваших гарячих експертів з карате. "Хай карате!" він каже мені,
  
  
  ворушачи проклятими руками і згинаючи пальці ніг, як ви, експерти.
  
  
  Знаєш що
  
  
  Я зробив? Ну, чорт забирай, я сказав: «Хай, стілець!» і зламав одного ублюдка
  
  
  ось що я зробив! Він упав, як крихітне деревце, і не вставав!
  
  
  «
  
  
  Комуку посміхнувся, загадково кивнув і спробував піти від Райлі.
  
  
  хамство Райлі не хотів цього і переслідував свою видобуток,
  
  
  край басейну, протискаючи його остаточно.
  
  
  «У мене сто-чорт, п'ятсот це каже, що я можу вдарити тебе десять разів.
  
  
  перш ніж чіпати мене пальцем! «
  
  
  Комуку підняв руки долонями назовні, посміхнувся, кивнув і вклонився. Він
  
  
  сказав щось тихо, що могла чути лише Райлі. Це принесло рев
  
  
  сміху від ірландця, який накинувся на плече меншої людини.
  
  
  Удар був ковзним, але Комуку мало не було збито з ніг.
  
  
  «Цікаво, – сказав Картер Лілі. «Кумедна інтермедія. Повинен
  
  
  ми?"
  
  
  Присутність дівчини на руці додала б гарного прикриття.
  
  
  "Ні", - швидко відповіла вона, відступаючи. -Що? «
  
  
  "Я знаю цього японського ублюдка", - твердо сказала вона. «Я була з ним
  
  
  вчора ввечері. Він садист. «
  
  
  "Цікаво, - подумав Картер, - і це ще одна удача". Він захопив
  
  
  руку дівчини і, перш ніж вона змогла протестувати далі, повів її
  
  
  до бійки.
  
  
  «Ах, не хвилюйся, моя люба. Тепер ти зі мною.
  
  
  Вона рухалася з ним, але він міг сказати по її обличчю, що вона не хоче
  
  
  бачити Іші Комуку.
  
  
  Суперечка сильно розпалювалася. Кричачи один на одного,
  
  
  двоє чоловіків тепер говорили повільно, низьким зловісним тоном.
  
  
  «Я знаю, що ви були боксером, містере Райлі, - сказав Комуку.
  
  
  модульованим тоном. «Я не хочу неприємностей із тобою. «
  
  
  "Чому? Тому що ти не можеш із цим впоратися?" - проревів Барні Райлі. "Ти тільки
  
  
  сказав, що ви вивчали стародавнє мистецтво курназузу, або
  
  
  така хрень. Ви не вірите у це? "
  
  
  «Так, містере Райлі, але ви п'яні».
  
  
  «Чорт забирай, я міг би вбити трьох із вас, п'яний чи тверезий!»
  
  
  "Я не хочу проблем з вами, містере Райлі", - повторив Комуку, його обличчя
  
  
  червоніє, його тіло напружується.
  
  
  Картер ледве стримав смішок. Барні робив
  
  
  чудову роботу. Він тільки сподівався, що екс-боксер не загинув у його
  
  
  зусиллях.
  
  
  - Гравець у гольф, - підштовхнув Райлі. "Господи, якщо ти так розумієшся на
  
  
  kakazumu - або як там, чорт забирай, ти це називаєш - чому ти потрапив у
  
  
  маленькі білі кульки для життя? І я розумію, що тобі потрібно грати з
  
  
  любителям добре на це дивитися! «
  
  
  Тепер сам Картер напружився. Обличчя маленького японця було сповнене
  
  
  гнівом. Можливо, Картер переоцінив його. Може, Комуку не зміг
  
  
  таки контролювати себе.
  
  
  Якщо це так, то Райлі має великі проблеми.
  
  
  «Я розумію, містере Райлі, - прошипів Комуку крізь зуби, - що
  
  
  ви зараз пишете для другосортного журналу. «
  
  
  «Принаймні це прокляте життя, і я живу цим у своїй власній країні!».
  
  
  - заревів Райлі. «Я маю витрати, але я не живу за рахунок інших людей.
  
  
  Спочатку податки, потім аліменти – у моєму випадку на двох дружин. І
  
  
  дві дружини отримали по сопляку. Я досі не знаю, мої вони чи
  
  
  ні, але я плачу їм аліменти. Тоді ти маєш жити на
  
  
  досить великий масштаб у цьому безглуздому бізнесі, так що всі будуть
  
  
  
  скажи, що ти без роботи чи на санках! «
  
  
  Картер відчув, як у його тілі зростає напруга. Райлі може бути
  
  
  зайшов надто далеко.
  
  
  "Підемо звідси", - сказала Лілі поруч із ним.
  
  
  Картер міцніше притис її руку до себе. «Скоро, моя люба. Це
  
  
  цікаво. «
  
  
  Він хотів, щоб вона була поряд. Якби вона провела попередню ніч
  
  
  за участю
  
  
  Комуку, вона могла б розповісти дуже повчальну історію.
  
  
  Комуку намагався обійти більшу людину. "Якщо
  
  
  ви мене вибачте, містере Райлі.
  
  
  «Вибачте? Ха! «
  
  
  Райлі приземлив одним ударом, просто в живіт іншому. Підняв Комуку
  
  
  принаймні за два фути від землі і кинув його в басейн.
  
  
  З-за столів зібрався натовп, і Картер міг чути
  
  
  ставки, зроблені на результат того, що мало призвести до
  
  
  бійка.
  
  
  У будь-якому випадку, ставки були приблизно п'ятдесят на п'ятдесят. Кілька людей
  
  
  вже впізнали Барні Райлі та знали його минуле.
  
  
  Картер бачив, як охоронці збираються на околиці
  
  
  натовпу, але ніхто з них не намагався розігнати його. Макінтайр
  
  
  доки залишався вірним своєму слову.
  
  
  Комуку підібрав ноги під себе і повільно вийшов із басейну.
  
  
  Він знову простяг руки перед собою долонями до Райлі.
  
  
  «Повторюю, я не хочу сваритися з тобою, Райлі.
  
  
  "Чи не так?" - Відповіла Райлі, повільно відпиваючи зі склянки
  
  
  шампанське, яке він врятував із сусіднього столика.
  
  
  "Ні, я не. Це безглуздо. «
  
  
  Зі смішною усмішкою на обличчі, яку він носив протягом усього
  
  
  суперечка з Райлі обережно нахилилася до іншого чоловіка. Майже
  
  
  обережно він кинув залишок шампанського в
  
  
  особа.
  
  
  "Ви п'яний дурень, містере Райлі".
  
  
  Барні Райлі не відповів, але його губи розпливлися в широкій п'яній усмішці.
  
  
  Він згорбився і рушив уперед, приносячи коментарі від
  
  
  роззяв. Повадки Райлі була схожа на досвідченого бійця.
  
  
  У натовпі швидко розійшлися нові ставки, і тепер Барні вже чотири до одного.
  
  
  фаворитом через його зайві сімдесят п'ять фунтів на Комуку, плюс
  
  
  свідчення про те, що він був знайомий з боями.
  
  
  І те, що він ірландець, анітрохи не зашкодило.
  
  
  Японець все ще відступав, коли жорстка, гостра ліва застигла
  
  
  його високо на правій скроні. Він нічого не міг зробити, окрім як
  
  
  стати перед великою людиною.
  
  
  Ліва сторона Райлі пішла у розвідку, а Комуку прикрився. Той
  
  
  клацнув знову, ударивши меншого по плечу і здригнувшись. А з
  
  
  правою прийшло з нізвідки до іншого плеча з поштовховою силою. Він
  
  
  здійснив повне коло і ледве утримався від рівноваги, щоб утриматись від
  
  
  знову падає у басейн.
  
  
  Маленька людина швидко відступила перед наступаючим ірландцем, щоб
  
  
  перебудувати його захист. «Я кажу вам, містере Райлі, я не хочу
  
  
  бій. Я навіть перепрошую! «
  
  
  Райлі наставав. Тепер він не виглядав п'яним.
  
  
  Його велике тіло рухалося на котячих лапах, а його важкі плечі, здавалося, були на
  
  
  добре змащеною осі, коли його руки стиснулися в кулаки.
  
  
  «Прошу вибачення,] оголошення, – посміхнулася Райлі. "Я вмію
  
  
  битися, як ви, із заплющеними очима. Коли я добре тебе поб'ю та
  
  
  чорт забирай, тоді я прийму твої вибачення! «
  
  
  Картер знову перевірив охоронців. Вони виглядали так, наче вони були
  
  
  ось-ось готові, але жоден із них не підійшов, щоб припинити бійку.
  
  
  
  І напідпитку натовп любив раптову перерву в нудьзі.
  
  
  Ліва сторона Райлі спалахнула знову, так швидко, що Комуку не зміг її заблокувати,
  
  
  знову і знову. Кров раптово потекла рікою з
  
  
  його ніздрі, і на обох його щоках з'явилися порізи.
  
  
  Вага ірландця була попереду, на подушечках його ніг. Він наступав з
  
  
  грацією, яка відповідала його масивної постаті. Комуку приймав один удар
  
  
  після іншого.
  
  
  Потім, з виразом переляканого роздратування на закривавленому обличчі, він виявив, що
  
  
  сам лежить на спині на клумбі.
  
  
  Для натовпу це було надто очевидно – ті, хто ще не
  
  
  знав що
  
  
  Райлі у свій час був на професійному рингу. Той
  
  
  досвід плюс більшу вагу людини зробили все це
  
  
  протистояння повною невідповідністю.
  
  
  Жіночий голос пролунав із країв натовпу, сказавши:
  
  
  багато.
  
  
  «Стій! Він профі. Він тебе на шматки поріже! «
  
  
  Райлі продовжував танцювати навколо розпростертого тіла Комуку, насміхаючись з нього.
  
  
  "Отримай, ще один удар, - прогарчав він. "Ми тільки почали.
  
  
  Якимось чином Комуці вдалося піднятися на ноги та прийняти
  
  
  подібність стійки боксера, яку вже використовував Райлі.
  
  
  Ірландець знову увійшов, цього разу швидше. Він набував впевненості,
  
  
  взявши міру свого супротивника і виявивши його недоліки,
  
  
  Комуку спробував заблокувати, спробував пройти праворуч і ліворуч.
  
  
  сам, і зазнав невдачі. Він отримав ще один приголомшливий удар у серці, але
  
  
  цього разу він тільки відсахнувся, щоб не впасти.
  
  
  Хтось крикнув із протилежного боку басейну: «Припини! Зупиніть
  
  
  цю нісенітницю! Райлі вб'є його! «
  
  
  "Заткнися! - п'яно пробурчав хтось інший. "Це хороший бій. "
  
  
  Райлі, схоже, шанувала публіку. Він почав працювати більше
  
  
  ефектно. Його удари стали вправними, хитрими, але без
  
  
  бажання прибрати Комуку. Наче Райлі натягувала
  
  
  влаштувати різанину, бажаючи продовжити момент своєї слави.
  
  
  Він спритно витанцьовував убік, а потім швидко підійшов. Він покинув
  
  
  розумний, різкий лівий. Комуку позадкував. Руйнівний правою
  
  
  вдарив його по губах, і він знову впав, цього разу знепритомнівши
  
  
  у найкоротший момент,
  
  
  "Ви пройшли?" - Запитала Райлі, танцюючи на кілька кроків. "Досить,
  
  
  маленька людина?"
  
  
  Усі емоції, навіть гнів, раптово зникли з лиця Сходу. Це
  
  
  ніби ластик пройшов по дошці його
  
  
  функції, залишивши їх повністю порожніми. Він опустив руки на землю
  
  
  і знову випростався. Він сплюнув кров і частину відколотого зуба і
  
  
  підняв руки перед собою.
  
  
  - Добре, містере Райлі, - сказав він рівним, смертельно монотонним голосом.
  
  
  «Тепер подивимося, хто викладає урок. Давайте продовжимо. «
  
  
  Він притулився до тіла, поставивши одну ногу вперед, шкарпетки
  
  
  вказує прямо вперед, злегка зігнуті в колінах, руки вперед,
  
  
  кісточками пальців. Він здавався майже паралельним землі.
  
  
  Райлі незрозуміло подивилася на нього. "Що за чортівня? Ви
  
  
  збираєшся битися чи віджиматися? "
  
  
  "Давайте продовжимо, містере Райлі", - пробурчав Комуку.
  
  
  Райлі знизав плечима, засміялася і, танцюючи, вийшов уперед. Він усе ще використовував
  
  
  стрімкий крок боксера, його руки ще світилися
  
  
  швидкістю дій професіонала.
  
  
  Але цього разу жоден із його ударів не припав по тілу Комуку. Його там не було.
  
  
  Гортанне гарчання, а потім пронизливий пронизливий крик
  
  
  
  , коли він злегка нахилився праворуч
  
  
  рух униз. У той же час він кинув лівий блок.
  
  
  проти зап'ястя Райлі, затискаючи його в лещатах пальців. З його
  
  
  лівого боку, Комуку швидко змахнув зап'ястям і почав крутити Райлі.
  
  
  рука всередину та назовні.
  
  
  Правою рукою, зігнутими кісточками пальців у вигляді кігтя, а не кулака, він
  
  
  вдарив більшого чоловіка ударом Тінга за вухо.
  
  
  Ірландець закричав від болю. Комуку швидко відпустив зап'ястя,
  
  
  відступив правою ногою і рушив уперед лівою
  
  
  прямий удар карате у живіт Райлі.
  
  
  Коли більш важка людина почала валитися, вона впала вперед. Комуку переїхав
  
  
  і завдав удару, що рубає, перебивши долонею ключицю Райлі.
  
  
  
  До того часу, як охоронці та лікар перебралися, щоб допомогти
  
  
  
  Райлі, Картер уже вів дівчину Лілі на самоту
  
  
  лаунж клубу.
  
  
  Він щойно спостерігав, як Комуку виконав майже ідеальний
  
  
  Кокуцу-да чи Це було настільки гарне чи краще, ніж міг би мати будь-який зроблений майстром
  
  
  
  Картер знав. Він сам був майстром.
  
  
  Це була майстерня, яку можна було використовувати для самооборони.
  
  
  у такому вигляді
  
  
  Картер щойно був цьому свідком. Але це була сувора підготовка.
  
  
  нормальний прихильник бойових мистецтв займався спортом поодинці.
  
  
  Це було надто складно, надто довго і надто захоплююче чистим актом одного
  
  
  людина вбиває іншого лише голими руками як зброю.
  
  
  Картер не сумнівався, що це вбивця Уорда Крістофера та Адамс.
  
  
  
  Барні Райлі застогнав, розплющив очі і побачив, що у Картера три голови,
  
  
  і знову зачинив їх.
  
  
  Картер вклав склянку в руку ірландця і провів тканиною по ньому
  
  
  лобі.
  
  
  "Як я поживаю?" Коли він заговорив, голос Райлі був хрипким. Він
  
  
  намагався випити вміст склянки і закінчив задихаючись.
  
  
  -Ти чудово впорався, - відповів Картер. «Якщо був сумнів
  
  
  раніше, зараз немає. І ще я дізнався про щось цікаве
  
  
  від дуже милої дівчини про перекручені сексуальні стосунки нашого містера Іші Комуку.
  
  
  
  "Браво, приголомшливо", - сказала Райлі, осушуючи склянку і простягаючи її.
  
  
  для поповнення. «Цей проклятий виродок мало не вбив мене.
  
  
  "Ви почуваєтеся живим?"
  
  
  Райлі спробувала кивнути і виявив, що не може. Його шия була в
  
  
  скобі. Потім він підбив підсумки і виявив, що його ліва рука перев'язана, а його
  
  
  груди забинтовані.
  
  
  Боже правий, що цей педераст зі мною зробив?
  
  
  «Зламав ключицю, зламав два ребра і вивихнув ліве
  
  
  зап'ястя.
  
  
  Тобі пощастило, що він усе контролював.
  
  
  «Ви називаєте це удачею?» - проревела Райлі.
  
  
  «Борні, якщо він такий гарний, як я думаю, він міг би розірвати твою
  
  
  трахалку або зламати тобі шию будь-коли, коли б захотів. «
  
  
  Обличчя Райлі побіліло. «Як ти міг бути такий впевнений, що він такий сильний
  
  
  , коли ти запропонував мені розпочати нашу невелику суперечку? "
  
  
  Картер похитав головою. «Він би не наважився перед усіма цими
  
  
  люди. Це викликало б розслідування, і саме цього
  
  
  він хоче уникнути. Все, що він зараз хоче, це виїхати з країни як
  
  
  якнайшвидше і тихіше.
  
  
  "Отже, ти отримав те, що хотів?"
  
  
  "Я страшенно впевнений", - відповів Картер, ніжно стискаючи
  
  
  його руку. «І я зроблю тобі всі зламані кістки, починаючи
  
  
  прямо зараз. «
  
  
  Картер підійшов до дверей, що з'єднують дві спальні, відчинив її і
  
  
  повернувся з найвищою, найкрасивішою білявкою Барні Райлі, яку колись бачив
  
  
  бачив.
  
  
  «Її звуть Лілі, Барні, і вона хоче зустрітися з тобою найжахливішим чином.
  
  
  «
  
  
  "Це так?" - сказав ірландець, його обличчя озлоблено
  
  
  посміхнулося.
  
  
  "Ну, сядь прямо тут, на ліжко, милий". «
  
  
  «Боже, містере Райлі, ви були чудові! Ви справді були чемпіоном
  
  
  світу?"
  
  
  "Я точно був, дорога", двічі. Майже. Тобі не тепло з усіма цими
  
  
  одягом?"
  
  
  I Це просто пляжний халат поверх мого бікіні, - відповіла вона, знизавши плечима.
  
  
  Я знаю. Халат виглядає дуже теплим.
  
  
  Коли Картер виходив за двері, халат спадав із Лілі.
  
  
  плечі. Він гадав, чи зможе Барні оперувати
  
  
  у його підтяжках та пов'язках.
  
  
  Цікаво було б дізнатися, але йому треба було зателефонувати.
  
  
  Один дзвінок для Майло Ферріса, щоб розповісти йому про все і переконати його не
  
  
  заарештувати Іші Комуку.
  
  
  Ще один в Pan Am, щоб забронювати місце на рейс наступного дня о 2:15 до
  
  
  Гонконг. на шість
  
  
  
  
  Політ пройшов без пригод, Комуку зарезервував місце у першому класі.
  
  
  Картер за паспортом, виготовленим AX, на ім'я Сайласа Кавендіша,
  
  
  імпортера східного мистецтва, сидячи в дальньому задньому місці для куріння
  
  
  туристичний поділ.
  
  
  Як додатковий запобіжний засіб він тримався подалі від Комуку
  
  
  на посадці і сів на літак перед ним. Було мало
  
  
  шансів, що Комуку запам'ятає його з натовпу біля басейну,
  
  
  але
  
  
  Картер не ризикував.
  
  
  Він дав слово Майло Феррісу, що справа на
  
  
  вбивство Крістофера / Адамс буде закрито за тиждень. Він мав на увазі
  
  
  стримати цю обіцянку.
  
  
  Вони приземлилися в аеропорту Кай Так на стороні Коулун у Гонконгу.
  
  
  Трохи після сьомої вечора. Навмисне Картер взяв тільки
  
  
  ручну поклажу, щоб він міг обійти зону видачі багажу та піти
  
  
  одразу через митницю.
  
  
  Поліцейський у формі чекав на відкритому майданчику за митницею. Його очі
  
  
  розширився, коли побачив Картера. Наче вбивця міг бачити
  
  
  шестерні у його мозку
  
  
  Ідентифікатор, який було передано до його офісу по телексу з Інтерполу до Сану
  
  
  Франциско: шість футів два дюйми, середньої статури, злегка сутулий,
  
  
  кульгає. На вигляд трохи більше шістдесяти, з зморшкуватим обличчям, носить
  
  
  вуса приблизно того ж відтінку сивини, що і його волосся.
  
  
  Чоловік збирався вийти вперед і представитися, коли Картер
  
  
  похитав головою і пройшов повз нього, не зупиняючись. «Молодий офіцер
  
  
  зрозумів і пішов за ним кроків на п'ять.
  
  
  На зовнішньому проході, поза увагою багажного відділення, Картер сповільнив рух.
  
  
  свого кроку і кивком голови жестом посунув людину вперед.
  
  
  "Г-н. Картер?"
  
  
  "Так.
  
  
  «У нас дві машини чекають, сер, як ви й просили. Тхі
  
  
  Настала черга Картера піти за офіцером. Вони пройшли
  
  
  шлях через натовп виючих таксистів і дві освітлені стоянки.
  
  
  Наприкінці другої стояли два чорні седани, обидва зайняті.
  
  
  Картер був радий бачити, що крім офіцера, за яким він слідував, ніхто з
  
  
  чоловіків не було у формі.
  
  
  Двоє китайців у передній частині першого седана ледь кивнули, коли він
  
  
  пройшов повз.
  
  
  Офіцер відчинив задні двері другої машини, і Картер сів.
  
  
  всередину.
  
  
  Попереду були китаєць та молодий європеєць.
  
  
  На задньому сидінні сидів чоловік похилого віку з товстими
  
  
  вусами та бичачою фігурою.
  
  
  
  Саме з ним заговорив офіцер у формі, зачинивши двері.
  
  
  позаду Картера. "Це все, сер?"
  
  
  "Справді, дякую, сержанте", - відповів чоловік, потім повернувся до
  
  
  Кілмайстру, простягаючи руку. "Пане Картер, я командир Джуліан
  
  
  Джарвіс».
  
  
  "Нік. Радий зустрічі з вами, командире.
  
  
  «Як бачите, ми уважно йдемо назустріч вашим проханням.
  
  
  Чоловіки в обох машинах одні з моїх найкращих. Ми могли б відстежити його до
  
  
  Китайський кордон без його виявлення стеження.
  
  
  «Є якісь відомості про нього тут, у Гонконгу?»
  
  
  «Немає принаймні під тим ім'ям, яке ви нам дали. Ми стежили за цим
  
  
  Ви запропонували гольф-нитку і нічого не придумали. Також немає ні
  
  
  одного у списках біженців, списках іноземців або податкових списках з
  
  
  ім'ям
  
  
  Іши Комуку. «
  
  
  "Я не думав, що це станеться", - сказав Картер і зітхнув. "Він працює
  
  
  з Японії. Я припускаю, що у нього є безпечний будинок, який він використовує тут
  
  
  між роботами Напевно, під вигаданим ім'ям. «
  
  
  Джарвіс кивнув головою. "Цілком можливо. Майже чверть людей
  
  
  вступники до колонії і ті, що виходять з неї, так роблять це незаконно. Як відомо,
  
  
  статус Гонконгу
  
  
  робить практично неможливим наздогнати всіх. Цигарку? »
  
  
  Картер кивнув і взяв цигарку із золотого футляра до чоловічої.
  
  
  руки. «Він має невдовзі вийти. Він одягнений у спортивний костюм "біле по білому"
  
  
  сорочка, коричневий літній костюм і дві сумки, одна велика та одна
  
  
  ручна поклажа, а також пара сумок для гольфу. «
  
  
  Щойно Картер зірвав останнє слово, як водій вийшов на
  
  
  двосторонній радіозв'язок, передаючи опис першим чоловікам у
  
  
  седані.
  
  
  Картер задоволено посміхнувся, нахиливши голову і прийнявши курити.
  
  
  від Джарвіс.
  
  
  Ці хлопчики були добрими; він міг це відчути.
  
  
  "Схоже, Ре хороше шоу", - сухо сказав командир. Ви можете намалювати це?
  
  
  для мене?"
  
  
  Картер зустрів ясну пронизливу напруженість в очах співрозмовника і
  
  
  нахилив голову до передньої частини машини.
  
  
  «Ніякого переляку. У них обох однаковий рівень допуску. всі
  
  
  Заморська колоніальна безпека.
  
  
  «Тут написано M16?»
  
  
  Посмішка була як крига, але говорила про різні світи. "Звісно.
  
  
  Картер дав йому короткий виклад, але це було більш ніж
  
  
  достатньо, щоб розповісти йому, що сталося до цього моменту та що було
  
  
  ставка з погляду безпеки
  
  
  «Звучить досить велико, щоб трохи повеселитися. «
  
  
  Я впевнений, що так і буде, командире. До речі, ви змогли зробити мені
  
  
  бронювання отелю?"
  
  
  «Як ви і просили, Шангрі-Ла, Моді-роуд, тут, на Коулуні.
  
  
  бічна сторона. Це найкращий варіант, але, наскільки я розумію, у вас, хлопці,
  
  
  свобода у ваших витратах.
  
  
  «Тільки коли робота така велика, командире.
  
  
  «Сер, він виходить! «
  
  
  Машина ожила, і Картер був у захваті, коли побачив усе
  
  
  зачеплення шестерень без жодної команди. Ведучий седан від'їхав
  
  
  мовчки, проминув довгу чергу таксі і попрямував до
  
  
  головний вихід із аеропорту Кай Так. Десь там вони чекатимуть
  
  
  почати хвіст.
  
  
  Комуку сів у таксі, і вони поїхали.
  
  
  Протягом кількох хвилин вони перебирали всі мислимі
  
  
  типу тутешнього ревущого руху, від рикш і візків до таксі та
  
  
  велосипедів.
  
  
  Коли вони рухалися, за таксі Комуку, Гонконг
  
  
  і Коулун проплив у вікно машини, зруйнувавши Картера.
  
  
  Минуло багато років відколи він був тут, і тепер усе, здавалося,
  
  
  були забудовані... буквально вгору. Хмарочоси були скрізь,
  
  
  досягаючи неба і поширюючись до пагорбів, що піднімаються.
  
  
  
  Китайський кордон.
  
  
  І все-таки нічого не було гаразд.
  
  
  Ніч була, як і раніше, яскравою неоновою вивіскою, і здавалося, що прання
  
  
  всюди висить на зовнішніх лініях, сподіваючись, що він висохне раніше
  
  
  ранку у вологому повітрі. Брудна білизна, здавалося, зчіплялася з
  
  
  сірими будинками, сходові вулиці та тисячами
  
  
  несамовито юрмляться люди І все це пронизують запахи.
  
  
  Практично скрізь, у будь-якому великому місті світу є
  
  
  характерний запах.
  
  
  Острів Гонконг та його сусід Коулун нічим не відрізняються.
  
  
  "Щось?"
  
  
  Голос Джарвіса вивів Картера із задуму. Він раптово зрозумів
  
  
  що він мріяв.
  
  
  "Нічого .. . Я просто думав про звуки і запахи.
  
  
  вітер сповнений кольорів, а звуки, які він приносить, - це рахунки
  
  
  рахуючи гроші. «
  
  
  Джарвіс усміхнувся. «Я бачу, що ви провели якийсь час у Гонконгу. «
  
  
  «Він виходить із таксі, сер.
  
  
  Голос водія проник у думки Картера, повернувши його в
  
  
  справа під рукою.
  
  
  "Дивний хлопець", - сказав Джарвіс. «Він уникає свого багажу. «
  
  
  «Ні, це не так, – сказав Картер. "Я припускаю, що йому дано інструкції
  
  
  таксисту, де його залишити. Він спритніший, ніж я думав
  
  
  Але тоді для нього це спосіб життя - стежити за своїм
  
  
  анонімністю. «
  
  
  Картер гаркнув пропозиції Джарвісу, який передав їх простим кивком.
  
  
  його голови. Водій, у свою чергу, звернувся до іншої машини попереду.
  
  
  Усі рухалися як один. Картер та інший англієць залишили
  
  
  седан.
  
  
  Один із двох чоловіків в іншій машині також вийшов, коли його товариш помчав.
  
  
  слідувати за таксі. Джарвіс залишиться зі своїм водієм, щоб діяти як
  
  
  вузол зв'язку для сталкерів.
  
  
  «Звати Джайлз Гордон».
  
  
  «Ти знаєш моє ім'я, – сказав Картер. «У вас є двосторонній зв'язок?
  
  
  Чоловік розстебнув куртку, щоб показати Картеру двосторонній радіозв'язок, прикріплений до
  
  
  на його поясі. “Ми все це маємо.
  
  
  "Добре. Поїхали!"
  
  
  Всі троє чергувалися за Комуку, коли він блукав по
  
  
  вузьким вуличкам без очевидної мети. Але Картер мав
  
  
  відчуття, що ця людина мала намір втратити хвіст, хоча
  
  
  Кіллмайстер був упевнений, що маленький японець не виявив
  
  
  факт, що він мав.
  
  
  Це була просто частина тварини, якою вона була, яка живе за кодексом, яка
  
  
  продиктував одне: виживання.
  
  
  Двічі він їздив на рикшах, а після останнього застрибнув на
  
  
  трамвай.
  
  
  Картер дотримувався вказівок і наказів Гордона та його китайського товариша.
  
  
  Вони знали територію і могли практично здогадатися про Комуку куди він
  
  
  рухається.
  
  
  Як і припускав Картер, люди Джарвіс були хороші. Між собою та
  
  
  двоє інших чоловіків, їхній видобуток ніколи не ховався. радіо потріскувало
  
  
  на поясі Гордона. Він підніс його до вуха і промимрив відповідь. "Він
  
  
  прямуючи углиб старого кварталу, біля води. «Будь-який шанс
  
  
  втратити його там? »
  
  
  «Є шанс, – відповів Гордон, – але він невеликий. Моя черга взяти
  
  
  вести. Дивись на мою спину! Картер так і зробив і помітив, що
  
  
  китайський офіцер перерізав два квартали, щоб кинутися вперед і вийти усередину.
  
  
  перед Комуку. Коли він пройшов, він підняв, а Гордон упустив
  
  
  назад.
  
  
  Ще два повороти, і вони опинилися в майже безлюдному провулку. Тільки
  
  
  одна неонова вивіска пробивалася крізь темряву між облицюванням будівель
  
  
  обидві його сторони.
  
  
  Червона Шапочка.
  
  
  «Це ресторан та бар.
  
  
  Слова ледве злетіли з його рота, коли вийшов інший офіцер.
  
  
  двері Червоної Шапочки і підтюпцем побігли до них.
  
  
  «Він п'є у барі. Я майже впевнений, що він готовий зробити
  
  
  його останній перебіг. "Добре", - кивнув Гордон. "Задній вихід?"
  
  
  «Так, виходить на злодійську алею і біжить до води. Я візьму
  
  
  Це. Він поспішив геть, а Гордон рушив далі провулком. Коли він був
  
  
  за кілька ярдів від дверей ресторану він кинувся в
  
  
  темрява дверного отвору.
  
  
  Картер закурив і пройшов у нішу між будинками, щоб
  
  
  Зачекайте.
  
  
  Його очі були важкими. Шістнадцятигодинний політ починав позначатися на
  
  
  йому.
  
  
  Він зумів поспати більшу частину поїздки, але дрімав у
  
  
  сидяче становище ніколи не було його сумкою для спокійного сну.
  
  
  Він тільки-но затиснув сигарету підошвою, коли побачив Гордона.
  
  
  повертаючись на своє місце.
  
  
  «Наша людина переїхала. Лінг зараз слідує за ним. Він змінив
  
  
  одяг, мабуть, у чоловічій кімнаті… Китайська піжама. Він грає
  
  
  кулі, та
  
  
  рухається до затоки.
  
  
  «Ти думаєш, хто йому допоміг у Червоній шапочці?»
  
  
  «Можливо, – сказав Гордон, – але сумнівно. У нього, напевно, був одяг
  
  
  сховав десь у туалеті. Лінг сказав, що в нього був
  
  
  загорнутий у папір пакунок під його мишкою. Ймовірно, це був його запасний костюм.
  
  
  
  Радіо знову затріщало. Гордон зняв його з пояса і тримав.
  
  
  між собою та Картером. "Як справи! "
  
  
  «Він доплив до бараку. Він поставлений на якір ярдах у п'ятдесяти
  
  
  затока. Біля сходів його зустріла жінка.
  
  
  "Яке ваше становище?"
  
  
  Офіцер, Лінг, прогримів, і вони рушили в дорогу.
  
  
  Вони були майже біля води, коли радіо заговорило ще трохи. Гордон
  
  
  слухав, перевіряв і розмовляв із Картером, поки вони рухалися.
  
  
  «Ваше припущення було вірним. Таксист викинув усі свої валізи до
  
  
  водієві рикші.
  
  
  "І .. . ?"
  
  
  «І водій рикші поїхав назад до аеропорту та уклав
  
  
  їх у шафці. «
  
  
  Картер посміхнувся. «Наш хлопчик дуже уважний. Очевидно, він не грає у гольф
  
  
  в
  
  
  Гонконгу. «
  
  
  Вони вийшли на Бей-стріт, сторона Коулун, яка була не більш ніж
  
  
  широка цементна плита з спорудами на одній стороні і опорами, що виступають на
  
  
  інший.
  
  
  Майже до кожного пірсу був прив'язаний якийсь човен. У бухті,
  
  
  ярдах у п'ятдесяти було кілька десятків джонок, прив'язаних один до одного
  
  
  у довгій нескінченній лінії.
  
  
  Лінг зустрів їх прямо біля входу до Алеї Злодіїв. "Це "Зірка Токіо"
  
  
  .
  
  
  Це великий барк. Якщо належить Комуку, він людина із засобами.
  
  
  Картер простежив за вказівним пальцем чоловіка. Барк був великим,
  
  
  як мінімум на третину більше, ніж будь-хто з оточуючих. Ліхтарі махали з його
  
  
  носа, корми та щогли, і в їхньому світлі Картер міг бачити, що це
  
  
  означало.
  
  
  Джонки такого розміру і в екіпіруванні, як Tokyo Star, не коштували
  
  
  недорого.
  
  
  «Добре, Картере, ми його зловили. Що тепер?"
  
  
  Кіллмайстер провів швидку розвідку і повернувся до двох чоловіків.
  
  
  «Там у цій будівлі є телефонна будка, а ще одна внизу,
  
  
  там.
  
  
  Чи зможеш їх прослухати?
  
  
  "Протягом години. «
  
  
  - І я вважаю, що це судно має радіо на борту.
  
  
  «Я б сказав, що це по антенах на щоглі», - запропонував Лінг. «І
  
  
  потужний. «
  
  
  Гордон схопився. «Ми можемо відслідковувати це за допомогою радіопеленгатора.
  
  
  Не потрібно багато часу, щоб дізнатися про його частоту. «
  
  
  - Добре, - кивнув Картер. «Крім того, що цілодобово
  
  
  стежити за ним звідси, із запасними, щоб стежити за кожним, хто його відвідує, я
  
  
  не можу думати ні про що інше. «
  
  
  «Готово, – сказав Гордон. Ти виглядаєш побитим.
  
  
  "Я відчуваю це."
  
  
  «Ми візьмемо це звідси.
  
  
  Він знову ввімкнув радіо, і за три хвилини седан Джарвіса під'їхав.
  
  
  біля пірса приблизно за сто ярдів від мене.
  
  
  Картер потис обом чоловікам руки і побіг до машини.
  
  
  "Відмінна робота, командир", - сказав він, сідаючи на заднє сидіння. "Ми
  
  
  має дізнатися щось протягом доби. «
  
  
  За десять хвилин його висадили до «Шангрі-Ла». Він блищав
  
  
  на тлі вогнів гавані Вікторія та вогнів Гонконгу
  
  
  за гранню, як величезний камінь із чорного граніту.
  
  
  "Я буду на зв'язку", - сказав Картер, виходячи з машини.
  
  
  «Право. І не хвилюйся, Картер. Мої хлопчики залишаться на стеженні за ним.
  
  
  «Я ні на хвилину не маю сумніву в цьому, командире. Доброї ночі.
  
  
  Вестибюль був таким же значним, як і зовнішній вигляд, з полірованим білим
  
  
  мармуром, австрійські кришталеві люстри та поліровані латунні кашпо
  
  
  скрізь.
  
  
  «Ваш номер готовий, містере Кавендіш, ззаду, обличчям до Гавані Вікторії.
  
  
  та острову. «
  
  
  "Дякую. Чи не могли б ви відправити хлопчика з сумками? Я хотів би отримати
  
  
  випити і щось поїсти. «
  
  
  "Звичайно, сер", - сказав клерк, глянувши на годинник. "Вони
  
  
  подають бутерброди у головній ложі до дванадцяти. Ви знайдете
  
  
  ліфти прямо за рогом є. Іди на дах, а потім
  
  
  стежте за звуком музики. «
  
  
  Ліфт підняв його на дах, і він вийшов у вузьку
  
  
  зал з килимовим покриттям із товстого ворсу. Звук американського року пофарбований
  
  
  зі східними струнами привела його праворуч до вітальні.
  
  
  Шангрі-Ла був шикарним місцем, і його лаундж із захоплюючим дух
  
  
  вид на гавань та Гонконг нічим не відрізнявся.
  
  
  Але тієї ночі це було схоже на суботню ніч у будь-якому великому готелі у США.
  
  
  зі з'їздом до міста.
  
  
  Молода дівчина, якій було надто багато, рухалася кімнатою, не дивлячись
  
  
  на будь-якого чоловіка, який знайде час, щоб пристати. Старий хлопець у
  
  
  яскравою
  
  
  гавайська сорочка і кулі-капелюшок занадто грубо схопив її. Вона
  
  
  кричала на нього, і коли він не відпускав, вона прибив його.
  
  
  прямо з розвороту, ударом, яким Барні Райлі міг би пишатися.
  
  
  Деякі з чоловіків, що стояли біля бару, заревіли від сміху, і
  
  
  сива жінка з дуже знатним акцентом сказала щось про дуже
  
  
  нижчий клас про дівчину. Зрештою, з'явився посильний та
  
  
  провів дівчину.
  
  
  Картер чув її крики по всьому шляху до ліфта.
  
  
  Це був кінець типового вечора у Гонконгу.
  
  
  Бар був тьмяно освітлений і залитий штучними рослинами, багато
  
  
  бамбука та кілька маленьких пальм. Пахло джином і
  
  
  п'янкий запах жіночих духів, жорсткий ритм групи і
  
  
  гнітючий жар безлічі здавлених тіл.
  
  
  Картер знайшов столик біля вікон із картинами та сів. А
  
  
  Офіціантка зупинилася біля найближчої будки, зняла чайові та пару
  
  
  порожніх склянок, потім підійшла до нього.
  
  
  «Мене звуть Су. Я можу вам чим-небудь допомогти?"
  
  
  Картер замовив невелику страву з димсамом та міцний подвійний скотч.
  
  
  "Це все?"
  
  
  Можливо, він помилявся, але йому здалося, що він бачив це в її широкій мигдальній
  
  
  очах, вигин її губ і те, як вона залишила дві верхніх
  
  
  гудзики її мундира розстебнутими.
  
  
  "Поки що", - відповів він.
  
  
  Він точно знав, коли вона повернулася з їжею та питтям, а також
  
  
  як пачка Cabons, тверда турецька сигарета.
  
  
  Картер їх ненавидів і мало хто цього не робив. Ось чому, коли вони були
  
  
  доставлені без замовлення, вони стали чудовим засобом
  
  
  ідентифікація.
  
  
  Він поклав сигарети в кишеню і сьорбнув. Су перегнулася через
  
  
  стіл, спорожнюючи попільничку і даючи Картеру - як і чоловікові, що напідпитку.
  
  
  за сусіднім столиком - чудовий краєвид на її милю декольте.
  
  
  "Подбати про щось ще?"
  
  
  «Я у номері дев'ять-одинадцять.
  
  
  Вона кивнула головою. «Я виходжу за півгодини.
  
  
  Вона пішла. Коли Картер атакував пельмені з м'ясом, чоловік
  
  
  за столом поруч із ним нахилився.
  
  
  «Млинець, але ти щасливчик. Кожен хлопець у цьому місці був
  
  
  намагаючись дістатися цього всю ніч! »
  
  
  Картер знизав плечима. - Думаю, лише один із моїх днів. Він закінчив свій
  
  
  випив, проковтнув залишки димсаму і попрямував у номер.
  
  
  Рівно за півгодини пролунав легкий стукіт у двері.
  
  
  Картер відкрив її, вона увійшла до кімнати, а він закрив її за
  
  
  її.
  
  
  Тоді, і тоді він провів губами по щоці Су.
  
  
  Лі
  
  
  Калпеппер, агент N 11, AX, Далекий Схід, район Гонконгу.
  
  
  Зьма глава
  
  
  Су Лі не зміг стримати хихикання, знявши перуку, щоб показати
  
  
  його голену голову.
  
  
  «Дзвінок Хоука сказав, що я чекаю іншого N3 з картинок, які я бачив,
  
  
  але це набагато більше, ніж я мріяв! " вона сказала
  
  
  і засміявся за лялькову руку.
  
  
  Картер усміхнувся і прибрав вуса разом із піджаком.
  
  
  сорочка і краватку. «Це був важкий тиждень. «
  
  
  "Я чув. Хочете спочатку познайомити мене з останніми новинами? Це може відповідати
  
  
  без різниці
  
  
  Я вже викопав.
  
  
  "Досить добре. "
  
  
  Вона пішла за Картером у ванну і сіла на край ванни.
  
  
  поки він зняв залишки макіяжу і видалив денний ріст
  
  
  бороди.
  
  
  Він докладно розповів про все і розповів Су Лі про вечірню
  
  
  погоні, він кинув швидкі погляди на її бік.
  
  
  Вони ніколи раніше не працювали разом, але, як і інші агенти
  
  
  всесвітньої мережі AX, Картер знав її минуле і знав, що вона
  
  
  гарна.
  
  
  Її батько був англійцем, а мати китаянкою. Результат
  
  
  шлюбу був прекрасний.
  
  
  Коли він побачив її зараз, вона сиділа, як маленька дівчинка на ванні, з руками на
  
  
  колінах, схрестивши ноги, він ліниво ворожив, чи зможе він поєднати
  
  
  задоволення зі справою.
  
  
  Вона замінила уніформу, яку носила у вітальні, приголомшливим
  
  
  сукні з білого шовку. У неї був круглий ліф із тонкими бретелями на
  
  
  плечах. Яскравість білого різко контрастувала з її глибокого.
  
  
  оливкового кольору шкірою і блискучим довгим чорним волоссям.
  
  
  Нижче проста ліфа спідниця зібралася у фієсті.
  
  
  вузьких складок як
  
  
  водоспад рідко-білий, з чистим
  
  
  внизу білим поролоном мереживних спідниць.
  
  
  На той час, коли він закінчив свій інструктаж, Картер відкрито дивився на
  
  
  її.
  
  
  "Щось не так?"
  
  
  "Не зовсім", - відповів він з кривою усмішкою. "Я просто подумав
  
  
  як невинно і солодко на шістнадцять років ти виглядаєш у цій сукні. «
  
  
  "Це частина обкладинки", - сказала вона, посміхаючись у відповідь.
  
  
  «Гарна. Він повернувся у номер і пішов прямо до
  
  
  міні-бар на ніч. Це допоможе йому заснути. "Напій?
  
  
  «Боже, ні. Після того, як я нюхав цю речовину останні дві ночі, я не міг
  
  
  стояти та пити. «
  
  
  «Є проблеми з отриманням роботи тут у такий короткий термін?»
  
  
  "Ні", - сказала вона. «Менеджер – старий друг. «
  
  
  "Добре." Картер упав на спину через ліжко, закурив сигарету та
  
  
  підвівся на подушках. "Тепер ваша черга. «
  
  
  Су Лі глибоко зітхнула, витягла кілька нотаток і те, що виглядало
  
  
  як фото із сумочки і почалося.
  
  
  «Лін Зіонг пішла у підпілля відразу після того, як почула про
  
  
  смерті.
  
  
  "Будь-яка лінія?"
  
  
  «Ні, і маю вуха по всьому місту. Хоча є шанс,
  
  
  і вам легше слідкувати за цим, ніж мені.
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  «Її сусідка по кімнаті. Дівчинку звуть Мімі; вона француженка. Вона та Лін
  
  
  Дуонг знали одне одного у Сайгоні. Мімі працює у місці під назвою
  
  
  Азіатський капці.
  
  
  Це бордель на алеї По, неподалік бульвару Георга V.
  
  
  «Лінь там працювала?»
  
  
  Ні. Очевидно, Біллі Дуонг надіслав їй достатньо грошей, щоб жити. Вона зберегла
  
  
  зайнятий частково в уряді як секретар».
  
  
  «Але вона залишилася дружити з повією?»
  
  
  Су Лі посміхнулася. «Така дружба дуже сильна
  
  
  на сході,
  
  
  Нік, ти маєш це знати. "Товучи", - відповів він. "Я слухаю. Продовжуй."
  
  
  «Це краще, ніж навіть гроші, що Лін та Мімі продовжують спілкуватися. Твій
  
  
  хлопчик, Комуку, може навіть піти за нею, якщо він дізнається про неї
  
  
  існування. «
  
  
  «Я гадаю, що він цього не зробить. А як щодо Конні Чу
  
  
  "Тепер вона справжній переможець", - сказала Су Лі. «У неї двадцять джонок,
  
  
  і робить страшенно багато торгівлі скрізь, від Сінгапуру до
  
  
  Тайвань.
  
  
  Щодо неї також діє політика невтручання, то вона може
  
  
  торгувати з Комуністичним материком.
  
  
  "Вона займається контрабандою?"
  
  
  «Для протоколу немає. Але ніхто з власників човнів звідси до Макао
  
  
  не займається контрабандою. Це неписаний закон. В будь-якому випадку,
  
  
  Конні Чу – дуже багата жінка, і вона стає все багатшою».
  
  
  Вона вибрала фотографію зі свого стосу і передала її Картеру.
  
  
  "Що це?"
  
  
  Її маленька хатина на горі на вершині Коулун-роуд. Це
  
  
  білий будинок ... найбільший. «
  
  
  Фотографію було зроблено далеко внизу ширококутним об'єктивом. Це
  
  
  показав пагорби на північ до кордону, усіяного невеликими
  
  
  святині, густа зелень та кілька розкішних вілл.
  
  
  Одна вілла, її стіни масивніші, черепичний і похилий дах ще
  
  
  домінуючий, виділявся серед решти. Навіть його позиціонування,
  
  
  чіпляючись за саму вершину майже недоступної вершини, зробило її більше
  
  
  солідніше, ніж його сусіди.
  
  
  Картер перевернув фотографію і тицьнув у неї пальцем. "Її?"
  
  
  Су Лі кивнула. «Гарно, чи не так? І збудована як фортеця.
  
  
  Між зовнішніми стінами та самою віллою дуже багато
  
  
  озброєної охорони та собак.
  
  
  «Отже, у жінки багато ворогів?»
  
  
  Жінка голосно засміялася. «У всіх у Гонконгу з великими грошима
  
  
  є вороги. Картер знав, що одна з причин, через яку Су Лі так добре працює.
  
  
  Ця область була її пізнанням - і дружбою - виворотом життя
  
  
  колонії.
  
  
  «Що про неї говорять на вулиці та в затоці?
  
  
  «Що вона багата китайська повія з Сайгона, але більше нічого.
  
  
  Люди, які в неї працюють, згуртовані та мовчазні. Вона їм платить
  
  
  добре. "Чи може вона все ще бути пов'язана з Чарлі Лу?"
  
  
  "Вона могла б", - сказала Су Лі. «Але тоді вона могла мати зв'язок із
  
  
  родина мафії Нью-Йорка. Якщо хтось знає, ніхто не говорить. "Добре.
  
  
  Які дві інші фотографії? "
  
  
  «Фотографія Мімі та одна з Лін Діонг.
  
  
  Картер глянув на них і засунув у гаманець. "Дві
  
  
  речі.
  
  
  «Стріляй. «Дізнайтеся, що ви можете про джонку під назвою Tokyo Star. Не
  
  
  тільки те, що M16 вигадає, справжній матеріал». "Я намагатимуся. я
  
  
  
  
  «І подивіться, чи зможете ви знайти щілину
  
  
  у персоналі Конні Чу. Вони не можуть
  
  
  все будь відданим. «Є один капітан… Швед на ім'я Йохансон.
  
  
  Це лише чутки, але я над цим попрацюю. "Роби", - сказав Картер і
  
  
  придушив позіхання.
  
  
  Ти виглядаєш побитим.
  
  
  "Я?"
  
  
  «Тоді тобі не потрібна компанія», - сказала вона, відкривши губи, щоб показати
  
  
  найбіліші зуби, які Картер коли-небудь бачив.
  
  
  Він думав, що бачив цей блиск у її очах, коли вона була
  
  
  сидячи на краю ванни. Він знав, що це було на його погляд, коли
  
  
  вона помітила, що він так пильно дивиться на неї.
  
  
  Але це був довгий-довгий день.
  
  
  "Так, але боюся, що це буде марна спроба", - відповів він.
  
  
  відповідно до її посмішки.
  
  
  "Може, ти пробудеш у Гонконгу досить надовго", - сказала вона, прикладаючи свої
  
  
  губи на його і рухаючись до дверей.
  
  
  «Зателефонуй мені вранці?»
  
  
  "Я зателефоную. "
  
  
  Двері за ними зачинилися, і Картер насилу стягнув штани.
  
  
  з ніг, перш ніж він упав на ліжко в глибокому сні.
  
  
  Наступного ранку Картер прокинувся о дев'ятій від дзвінка телефону та зміни часових поясів.
  
  
  Похмілля. З якоїсь дивної причини він також мав нечітке зображення Су Лі.
  
  
  Калпеппер, оголений, на звороті сторіччя.
  
  
  То був її голос по телефону. "Ви добре виспалися?"
  
  
  "Який жах. Я всю ніч мріяв про тебе голою, і що мені, напевно,
  
  
  відмовлено. «
  
  
  «Я знову виходжу опівночі сьогодні ввечері», - сказала вона, посміхаючись.
  
  
  голос.
  
  
  «Сподіватимемося, що я тут і прокинуся. Є що-небудь?
  
  
  «Тільки те, що, мабуть, уже має британські хлопці. Tokyo Star - це
  
  
  належить компанії Chansung Import-Export, Limited з Макао. Що цікаво
  
  
  у тому, що вони, у свою чергу, належать Kulo Electronics. «
  
  
  "Дуже цікаво. Що-небудь ще?"
  
  
  «Капітан Йоханнсон завершить рейс із Тайваню близько трьох.
  
  
  сьогодні вдень. Я збираюся бути в доках, щоб заманити його. «
  
  
  "Бути обережна
  
  
  "Зроблю. Картер упустив телефон і відразу заснув у
  
  
  черговий раз.
  
  
  Опівдні він змусив себе прокинутися. Він замовив сніданок із номера
  
  
  служби, сказали, що він може тільки пообідати, і кричав, поки вони
  
  
  погодився надіслати сніданок за додаткову плату.
  
  
  У ванні він прийняв душ, знову поголився і знову наніс макіяж, надів перуку,
  
  
  та вуса.
  
  
  До другої години він відчув себе помолоділим і зателефонував за номером, який
  
  
  Командир
  
  
  Джарвіс дав йому напередодні увечері. Він був гаразд до кінця.
  
  
  - Щось про Комука, командире?
  
  
  "Поки немає. Він навіть не включав радіо, і єдині відвідувачі
  
  
  у джонку були торговці… свіжі овочі, риба та деяке
  
  
  таке.
  
  
  Але жінка одного ранку зійшла на берег і зателефонувала.
  
  
  "Ти прийняв?"
  
  
  «Кожне слово на стрічці, хоч я не думаю, що це те, чим ти будеш
  
  
  зацікавлене. Вона зателефонувала до медичної клініки, щоб забрати її
  
  
  рецепт на жіночу проблему
  
  
  ІІІ залишатися на зв'язку.
  
  
  «Право. Картер убив день, орендувавши машину та розвідуючи
  
  
  область навколо
  
  
  Вілли Конні Чу. Він залишив її наостанок у цій маленькій грі, так що
  
  
  він був дуже обережний, щоби не привертати до себе увагу.
  
  
  Надвечір повернувся до готелю. Дзвонив Джарвіс.
  
  
  «Ще один дзвінок і цей цікавий.
  
  
  "Я буду прямо там. Штаб-квартира Джарвіса перебувала в Гонконгу на
  
  
  бічній стороні. Картер взяв таксі
  
  
  і пройшов кілька кварталів, що залишилися, до невеликого побіленого.
  
  
  будівлі, на якій була тільки крихітна табличка поруч із дверима, щоб повідомити відвідувача
  
  
  Офіційна назва.
  
  
  Джайлз Гордон чекав і провів його до кабінету Джарвіса.
  
  
  "Феа?" - Запитав старий командир.
  
  
  «Ні, дякую, - відповів Картер. - Я щойно зробив.
  
  
  – Тоді досить добре. Давай перейдемо до діла. Джайлз?
  
  
  Гордон підійшов до магнітофонної консолі у стіні та почав натискати кнопки.
  
  
  Картер сів на стілець і закурив.
  
  
  «Це було зроблено близько години тому, – сказав Джарвіс, – по одному з дзвінків.
  
  
  із ящика вздовж опор».
  
  
  А потім кімнату наповнив дуже знайомий голос.
  
  
  «Окамото прибуде завтра із новою партією. Він буде
  
  
  доставити звичайним способом. Я не хочу, щоб він повертався до Токіо. це
  
  
  очевидно, що він був скомпрометований. Картер підвівся, напружений, у своєму
  
  
  стілець. «Це Чарлі Лу. Я впізнаю голос будь-де! Джарвіс
  
  
  підняв руку, і з'явився Комуку.
  
  
  «Про це подбають. «Крім того, я вважаю, що з метою безпеки файли мають
  
  
  переїхати, про всяк випадок. Це справжня сила, яка маємо.
  
  
  "Звичайно", - відповів Комуку.
  
  
  Скільки часу у вас піде, щоб знайти нове місце?
  
  
  Настала пауза, і коли Комуку відповів, було багато
  
  
  напруга у його голосі. "Важко сказати. Ми їх перемістили
  
  
  чотири рази за останні півроку. «Я знаю це, але, чорт забирай, це повинно
  
  
  готове! Без них ми не маємо засобів захисту інформації, яку ми
  
  
  продам нашим російським друзям. Файли не повинні наражатися на небезпеку!
  
  
  «Я зроблю все, що в моїх силах. "Чудово. І, до речі, вітаю з
  
  
  справа Картеру. Дуже добре зроблено!
  
  
  "Дякую. «І я, можливо, вже знайшов нового новонаверненого в Куло, щоб
  
  
  замінити Окамото. Наші люди зараз працюють над його компромісом. Якщо
  
  
  файл зібраний, я повідомлю вас і відправлю його звичайним
  
  
  засоби. «
  
  
  Почувся хрускіт статики, який частково затуманив прощання
  
  
  двоє чоловіків, а потім запис замовк.
  
  
  "Я сподіваюся, що все це означає для вас більше, ніж для нас", - сказав Джарвіс.
  
  
  «Це може… Сподіваюся, – відповів Картер. "Думаю, я вип'ю чаю
  
  
  в даний час. «
  
  
  Він ходив і розмірковував, поки Джайлз Гордон готував три чашки в
  
  
  англійському стилі, густий від вершків, а потім повернувся на своє місце.
  
  
  «Ми думаємо, що жертви шантажу обіймають керівні посади в кількох
  
  
  Японські комп'ютерні та електронні фірми. Із суми
  
  
  інформація, яка була передана, їх, мабуть, кілька.
  
  
  «
  
  
  Гордон підскочив: «Отже, файли шантажу тут, у Гонконгу?»
  
  
  «Я сказав би так, судячи з того, що Чарлі Лу сказав на цьому записі. Це звучить так
  
  
  хоча
  
  
  Ашанті Окамото – кур'єр, а також джерело інформації. Може
  
  
  ви дізнаєтеся, де він живе, до кого він приїжджає, чим він займається, поки перебуває в
  
  
  
  Гонконгу? Думаю, відвідування часті. «
  
  
  «Має бути досить просто», - сказав Джарвіс.
  
  
  «Зважаючи на все, - пробурмотів Картер, - дані шантажу теж
  
  
  піратська електроніка та комп'ютерна інформація збираються в Японії
  
  
  Чарлі Лу.
  
  
  Потім його відправляють до Гонконгу. Шантаж знаходиться в
  
  
  master файлах тут, і яким чином продається інформація передається
  
  
  Росіяни тут.
  
  
  "То що ж наш наступний крок?"
  
  
  «Для вас і ваших людей, командире, я порадив би залишатися на Іші Комуку як
  
  
  приклеєними.
  
  
  Здається, він більший, ніж просто найманий убивця. «
  
  
  "Цілком вірно", - погодився Джарвіс. «Схоже, він іде до цього кінця. «
  
  
  - Можливо, - прогарчав Картер. "Сподіватимемося, що ми зможемо обговорити ці
  
  
  файли від цього. А поки я подивлюся, чи зможу знайти
  
  
  Сестру Біллі Дуонга. Є хороший шанс, що Біллі страшенно багато їй розповів
  
  
  більше, ніж ми думаємо. «
  
  
  Картер узяв таксі до гавані бульвару Георга V і пішов пішки.
  
  
  назад. Вхід на алею По був такий вузький, і знак, що позначає його
  
  
  так незрозумілий, що він майже пропустив це.
  
  
  Номер 12 був тихим двоповерховим будинком у секції, в якій
  
  
  колись був повністю колоніальним. Він зберіг частину колишньої чарівності,
  
  
  знаходився осторонь провулка і охоронявся невисоким парканом.
  
  
  Він пройшов через ворота і піднявся кам'яною доріжкою. Двері хизувалися
  
  
  старий дзвіночок з білим порцеляновим пером. Він витяг це і
  
  
  чекав.
  
  
  Він чекав на жінку. Маленький старий, що відчинив двері, подивився
  
  
  як дядько Фу Маньчжу, якого приєднали до трубки з опіумом
  
  
  трохи надто довго.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Мені сказали, що джентльмен може провести кілька розважальних годин під
  
  
  вашим дахом. «
  
  
  Двері відчинилися, і Картера запросили всередину. Усередині була передпокій.
  
  
  темно, як підземна печера.
  
  
  «Сюди», - промимрив старий і попрямував до
  
  
  світла.
  
  
  Картер пішов за ним у те, що виглядало як старомодну вітальню,
  
  
  хіба що там був бар та кілька столиків. Чоловіки, які сиділи на них
  
  
  були і китайцями, і кавказцями. Всі вони виглядали успішними
  
  
  бізнесменів на чаювання.
  
  
  «Почекай тут», - сказав старий. «Випий, якщо хочеш. «
  
  
  Картер замовив подвійний скотч у бармена, молодого з величезними
  
  
  окуляри, який був схожий на студента. Напій розповсюджує розслаблююче тепло
  
  
  через своє тіло, дивлячись на своїх колег-клієнтів. Ніхто з них
  
  
  навіть глянув на нього.
  
  
  «Я мадам Вонг. Чи можу я бути корисною? "
  
  
  Навіть за китайськими мірками вона була матроною, з добрим круглим обличчям і
  
  
  її чорне волосся було сильно зачесане назад з зморшкуватого обличчя.
  
  
  «Мені сказали, що у вас
  
  
  милі пані та що ваш будинок дуже
  
  
  пристойний. «
  
  
  "Я бачу. У вас є посвідчення особи? У нас тут дуже дивні закони
  
  
  в
  
  
  Гонконгу. «
  
  
  Картер передав їй паспорт Сайласа Кавендіша та міжнародні
  
  
  права водія під тим же псевдонімом.
  
  
  Вона вивчила документи, повернула їх та мило посміхнулася. "Нам
  
  
  необхідно бути обережними, особливо з новими клієнтами. «
  
  
  "Я розумію. Мені порекомендували дівчину... Мімі? «
  
  
  «Ах так, дуже мило та дуже популярно. Ви знаєте, вона француженка. У вас
  
  
  є дорожні чеки чи готівка? "
  
  
  "Готівка. «
  
  
  Посмішка стала ширшою. «Мими у шостій кімнаті, прямо вгору сходами. я
  
  
  скажу їй, що в неї є той, хто дзвонить. Ви можете піднятися, коли будете готові.
  
  
  Просто залиште свою пожертву на підносі біля підніжжя сходів. «
  
  
  Картер кивнув головою, і вона відійшла.
  
  
  "Пожертвування", - подумав він. Як цікаво. Це було класне місце, ні
  
  
  згадка про суму. Звичайно, якщо «пожертва» була надто маленькою, вона
  
  
  був упевнений, що буде запропоновано додати ще до того, як нагорі
  
  
  гуляння почалися.
  
  
  Він допив свій напій і попрямував до сходів. Біля підносу він був
  
  
  дуже щедрий, потім без проблем знайшов номер шість.
  
  
  Двері були прочинені, тому він просто увійшов.
  
  
  «О, ти мене здивував! «
  
  
  Вона стояла біля туалетного столика, одягнена або роздягнена в найяскравішу
  
  
  нічнушку, що Картер колись бачив. Її маленькі груди сяяли білим крізь.
  
  
  матеріал, і темні соски викликали складки на тканині, де
  
  
  вони відштовхнули її від решти її тіла.
  
  
  «На жаль, двері були прочинені.
  
  
  «Все гаразд, – сказала вона і посміхнулася. «Я Мімі. Нам буде здорово
  
  
  весело разом, так? Обличчя її було зухвалим, пустотливим, з темними очима,
  
  
  крихітний ніс і яскраво-червоні губи.
  
  
  Так, дуже весело. Картер зачинив двері і швидко переглянув
  
  
  кімнату. Вона не була порожньою, але в ній було не більше за найнеобхідніше. Він
  
  
  сумнівався, чи це була помилка.
  
  
  Вона підійшла до нього, посміхаючись, і взяла його руки в свої.
  
  
  Вона була невисокого зросту, але стояла дуже прямо. Коли вона піднялася навшпиньки,
  
  
  сукня розкрилася, оголивши її груди.
  
  
  Картер подивився, а потім одвернувся.
  
  
  «Ви сором'язливі, – хихикнула вона чарівним високим голосом. "Не треба
  
  
  хвилюватися, Мімі подбає про це. Вона почала з його краватки, але
  
  
  Картер зупинив її руки.
  
  
  «Не соромся, Мімі, я хочу поговорити з тобою. "Говорити? Ах ти маєш бути
  
  
  американець! Добре, спершу поговоримо. Вона сиділа на боці
  
  
  ліжко і схилило голову набік, ніби вона була маленькою пташкою. Картер
  
  
  присунув стілець і сів на край.
  
  
  Його коліна майже торкалися її, коли він узяв її руки та тримав
  
  
  їх.
  
  
  «Мімі, я американець. Я працюю на уряд.
  
  
  «Багато панів з уряду відвідують Мімі, - сказала вона.
  
  
  «Я шукаю Лінь Діонг. Її обличчя та тіло скам'янілі.
  
  
  Вона звивалася, як маленька кішка, щоб піти, але Картер тримав її за руки
  
  
  у лещатах.
  
  
  "Я знаю, що у Лінь можуть бути проблеми", - прошепотів він.
  
  
  "Я нічого не знаю! Відпусти мене, будь ласка!"
  
  
  «Я друг Біллі Дуонга, близький друг. Я той чоловік, яким був Біллі
  
  
  намагаюся зв'язатися у США. Боротьба припинилася, але
  
  
  очі все ще спалахували, як у переслідуваного звіра.
  
  
  "Звідки я знаю, що це правда?"
  
  
  «Я не можу тобі це довести, але ти мусиш мені повірити. я думаю
  
  
  Біллі, можливо, багато розповідав сестрі про свої біди.
  
  
  Можливо, він також згадав мене Лінь. Я маю з нею поговорити. «
  
  
  "Я не знаю де вона. Відпусти мене!"
  
  
  Картер ризикнув і відпустив її. На мить він подумав, що вона
  
  
  кинувся до дверей, але натомість вона міцно обняла
  
  
  довкола себе і почала ходити.
  
  
  "Ви з американським урядом?"
  
  
  "Так.
  
  
  "Звідки вона могла тебе впізнати?"
  
  
  «Вона не могла згадати мене особисто. Вона була дуже молода, коли ми зустрілися
  
  
  в
  
  
  Сайгон. Але вона знає моє справжнє ім'я.
  
  
  "І яке ім'я?"
  
  
  Картер вагався. Якщо це був глухий кут і Мімі знала про Комуку,
  
  
  речі можуть стати липкими. Він не хотів, щоб маленький японський вбивця
  
  
  знав, що він ще живий… принаймні не зараз.
  
  
  "Ви обережні", - сказала вона звинувачуючим тоном, коли зупинилася.
  
  
  прямо перед ним.
  
  
  «Так, я згоден, – сказав Картер. «Є певні люди в
  
  
  
  Гонконгу, які не повинні знати, що я тут. «
  
  
  Здавалося, вона зважила це, знизала плечима і повернулася на ліжко. "Я
  
  
  думаю, я маю тобі довіряти. Перед від'їздом Лінь сказала, що хтось може
  
  
  бути родом із Америки.
  
  
  "Вона не в Гонконгу?"
  
  
  "Не знаю. Але є жінка, друг для нас обох, яка
  
  
  знає де вона. «
  
  
  Ви можете попросити цю жінку зв'язатися зі мною?
  
  
  "Я можу."
  
  
  «Я перебуваю в «Шангрі-Ла», апартаменти дев'ять-одинадцять. Я зареєстрований під
  
  
  ім'я Сайласа Кавендіша. Ти можеш це згадати?
  
  
  "Я можу", - спокійно сказала Мімі, не відриваючи погляду від Картера. "Що таке
  
  
  справжнє ім'я Лінь дізнається? "
  
  
  Картер подивилася їй у вічі. «Я думаю, тобі буде безпечніше, Мімі, якщо ти
  
  
  не дізнаєшся. Очі звузилися, і тепер маленькі темні зіниці були
  
  
  наповнений страхом.
  
  
  «Я зв'яжусь із цією жінкою. Картер кивнув головою і потер її по лобі.
  
  
  губами. "Ви не пошкодуєте. Він вийняв свій гаманець зсередини
  
  
  у кишені піджака і дістав із нього товсту пачку банкнот.
  
  
  "Для чого це? Ви заплатили знизу.
  
  
  «Міс не має нічого спільного з цим місцем чи вашим бізнесом. Це гроші
  
  
  для вас, щоб вибратися з Гонконгу. Як тільки ви зв'язалися з жінкою,
  
  
  і ви впевнені, що вона зустріне мене, я хочу, щоб ви пішли,
  
  
  Ти маєш куди піти? »
  
  
  "Я роблю. "Добре. Він глянув на годинник. «Невже пройшло достатньо часу, щоб вони
  
  
  не буду нічого підозрювати, якщо я піду? "
  
  
  «Так, – сказала вона, змушуючи хихикати. «Деяким чоловікам потрібно лише п'ять хвилин.
  
  
  Мадам Вонг зустріла його біля підніжжя сходів. "Вам сподобалось
  
  
  відвідати Мімі?
  
  
  «Дуже, – відповів Картер. «Я рекомендуватиму ваш будинок усім своїм в
  
  
  бізнес асоціації. «Так сильно вона тебе нокаутувала, – посміхнулася вона, низько вклонившись.
  
  
  коли він увійшов у двері.
  
  
  На вулиці він узяв таксі і повернувся до Шангрі-Ла. там
  
  
  на столі не було повідомлень, а на телефоні не горіла червона лампочка.
  
  
  у його кімнаті.
  
  
  Він замовив вечерю з обслуговування номерів і їв, дивлячись на телефон.
  
  
  До дзвінка залишалася майже година.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Це Сайлас Кавендіш?»
  
  
  "Так, Мімі, це я".
  
  
  «Я розмовляв із дамою. Вона відмовилася зустрітись з вами.
  
  
  "Чорт.
  
  
  «Але я переконана, що вам потрібно це зробити. Я назву тобі її ім'я та
  
  
  адресу. У мене рейс до Сінгапуру за годину. Будь ласка, не дзвони
  
  
  поки не відлетить мій рейс.
  
  
  "Даю слово".
  
  
  “Це місіс Бруно Фолкнер, номер 888-45 1.
  
  
  «До побачення і дякую, Мімі.
  
  
  «До побачення, хто б ви не були. «
  
  
  Він проковтнув ще дві сигарети та ще одну чашку
  
  
  кава.
  
  
  Дзвінок до офісу командира Джарвіса для отримання останньої інформації про Комуку закінчився.
  
  
  ще п'ятнадцять хвилин.
  
  
  Вбивця Біллі Дуонга не рушив з місця, навіть не дзвонив по
  
  
  телефону.
  
  
  Він витратив ще двадцять хвилин на прогулянку, а потім зателефонував до аеропорту.
  
  
  просто щоб переконатися, що рейс сінгапурський був у повітрі.
  
  
  Це було. Він повісив слухавку та набрав номер, який дала йому Мімі.
  
  
  «Доктор. Резиденція Фолкнер.
  
  
  "Пані. Фолкнер? "
  
  
  «Ні, я покоївка. Ви хочете поговорити з місіс Фолкнер?
  
  
  "Так будь ласка."
  
  
  Пройшло дві схвильовані хвилини, перш ніж пролунав холодний, ідеально модульований голос.
  
  
  з легким німецьким акцентом на лінії. «Це місіс Фолкнер.
  
  
  «
  
  
  «Мімі дала мені твій номер. Чи не вішай трубку.
  
  
  "Що ти хочеш?" Голос став крижаним.
  
  
  «Щоб поговорити з вами про Лін Зіонг. «
  
  
  «Я ніколи не чув про таку людину.
  
  
  «У нас в Америці є приказка, місіс Фолкнер, нісенітниця собача. «
  
  
  “Тепер я знаю, що не хочу з тобою розмовляти!
  
  
  Картер знав, що швидко втрачає її. Він вирішив піти своїм шляхом. "Якщо
  
  
  ти можеш зв'язатися з Лін Зіонг, зробити це і сказати їй, що Картер у місті.
  
  
  «Я не розумію» «Може й ні, але сподіваюся, що вона зрозуміє. Я в люксі
  
  
  дев'ять-одинадцять у Шангрі-Ла. Не забувай, скажи їй, що Картер зараз
  
  
  в місті! Він не дав їй змоги заперечити. Він повісив слухавку. Телефон
  
  
  знову зателефонував за двадцять хвилин. "Так? «Є корабельний
  
  
  ресторан. Він пливе по гавані. Су Чоу. Будь-яке водне таксі буде
  
  
  знати, де це.
  
  
  "Коли?" "Година. Я зустрінуся з вами у вітальні. Лінія обірвалася,
  
  
  і
  
  
  Картер потягнувся за курткою.
  
  
  8
  
  
  Су Чоу справді був рестораном, переобладнаним із величезної джонки. У
  
  
  Водій водного таксі пояснив, що він ходить щовечора по тому самому маршруту
  
  
  навколо гавані
  
  
  Вікторія
  
  
  або щоб його було легко знайти.
  
  
  Крім унікальності перебування на воді, ця була краща за будь-яку іншу
  
  
  закусочної по всьому світу.
  
  
  Картер піднявся на борт і пройшов повз їдальню у вітальню, розташовану
  
  
  у носовій частині.
  
  
  Був столик, будки чи столики для обслуговування офіціантів, табурети.
  
  
  за невеликою стійкою біля парового столу та довгим баром, де двоє чоловіків
  
  
  у білих куртках подавали змішані напої, розлите вино та пиво без кришки на
  
  
  пляшку.
  
  
  Картер знайшов порожню будку та замовив випивку. Перш, ніж він прибув,
  
  
  Пані.
  
  
  Фолкнер ковзнула в будку.
  
  
  Їй було близько тридцяти, у неї було дуже світле волосся та зразкова струнка фігура.
  
  
  У вузькій китайській сукні її стегна були кутасті і широко розставлені.
  
  
  Сукня замість традиційного високого коміра мала овальний виріз, який
  
  
  впав уперед, коли вона це зробила.
  
  
  «Мене звуть Пат, а не Патріс, а ви Ніколас.
  
  
  "Нік. Як ви дізналися, як я виглядаю?"
  
  
  "Що ви маєте на увазі?"
  
  
  Ти відразу ж попрямував до цієї будки, як тільки увійшов.
  
  
  мабуть знав, як я виглядаю. В іншому випадку, чому б вам не спробувати
  
  
  будку подалі? Там один чоловік. І є
  
  
  ще один .
  
  
  «Мімі розповіла мені. Досить?
  
  
  "Досить добре. Тепер у вас є ідентифікація, яка доводить
  
  
  хто ти?"
  
  
  Картер не турбувався про папери Сайласа Кавендіша. Він пройшов повз
  
  
  справжня річ.
  
  
  Вона глянула, зітхнула і розвалилася. "Слава Богу. "Я беру це
  
  
  ти задоволений? "
  
  
  "Дуже. Лін сказала мені, що шукати, коли я зустрів тебе. «Вона в безпеці?
  
  
  «Так, але я думаю, містере Картер, я можу сказати вам усе, що ви хочете.
  
  
  знати. Чи бачите, більшість інформації, яку отримав Біллі Дуонг, була від мене.
  
  
  "Я не розумію. Які у вас були стосунки з Біллі? І як ти
  
  
  ставишся до Лін? "
  
  
  Патріс Фахмер нервово витріщилася на свої пальці, поки вона їх терла.
  
  
  разом, потім глянули вгору. «Ми з Лінь були коханками майже два
  
  
  року. «
  
  
  Картер зумів приховати шок і запалив. «Щось підказує
  
  
  мені слід поговорити у більш відокремленому місці. "Ви маєте рацію. Ходімо
  
  
  разом. Я маю приватне бунгало на пагорбах. «Це де Лінь
  
  
  ховається?"
  
  
  "Так.
  
  
  Картер кинув на стіл кілька купюр і пішов за нею.
  
  
  Пет Фолкнер.
  
  
  Лін Зіонг.
  
  
  Коханки.
  
  
  «Ганьба, — подумав Картер, — проклята ганьба.
  
  
  Пет Фолкнер вела машину. Вище Коулуна дороги звужувалися. Проїхали Фарофф
  
  
  Зліва від нього Картер міг бачити велику білу віллу, що належала
  
  
  Конні Чу.
  
  
  "Це поворот", - подумав він, коли машина вислизнула з воріт і під'їхала до
  
  
  зупинка у навісі, приховані від вулиці.
  
  
  «Ось і все, – сказав Пат. «Мій чоловік помер би, якби дізнався, що я
  
  
  купила його на свої нечесні доходи, і він, мабуть, уб'є мене
  
  
  якби він дізнався, навіщо я його використала. «
  
  
  Картер не відповів, коли вона відчинила двері, і вони увійшли до
  
  
  величезну кімнату з високими стелями. Одна кімната була здебільшого бунгало, з
  
  
  невеликою кухнею з одного кінця та спальнею та ванною з іншого.
  
  
  Жінка підійшла до дверей спальні. Крім цього, Картер міг
  
  
  чути шум душа.
  
  
  «Лін…? »
  
  
  «Так», - була промокла відповідь.
  
  
  "Ми тут. "
  
  
  "Я зараз піду.
  
  
  Пет Фолкнер повернувся до Картера. "Хочете випити?"
  
  
  «Скотч буде гаразд. Приблизно два пальці та один кубик. «
  
  
  Звук води припинився приблизно тоді, коли Пат простягла йому віскі. А
  
  
  мить через кімнату наповнив чистий запах запашного мила,
  
  
  за нею пішла Лін Зіонг у довгій мандариновій сукні, що закриває її від
  
  
  від шиї до щиколотки. Її вологе волосся було коротко зачесане назад за вуха.
  
  
  хвиль, а її худе обличчя було позбавлене макіяжу, залишивши природний
  
  
  колір її щік і губ виглядав стомленим, але молодим.
  
  
  Картер подумав, що вона виглядала свіжою і чистою і жодною мірою не сексуальною.
  
  
  Вона зупинилася в дверях, її очі широко розкрилися від шоку, коли вона оглянула.
  
  
  обличчя Картер. Він бачила, що вік, який він зображував, не був жартівливим.
  
  
  з тим, що вона його впізнала.
  
  
  «Зовнішність оманлива, Лінь. Це накладне волосся та зморшки.
  
  
  Вона трохи розслабилася, але очі її, як і раніше, були настороженими.
  
  
  - Сядь, - вигукнув Пет Фолкнер. «Ми всі виглядаємо так, ніби стоїмо
  
  
  на вечірці коктейль. «
  
  
  Вони сіли, і Лінь заговорила першою. «Ви були там, коли
  
  
  його вбили
  
  
  містере Картер? Її голос був таким же молодим, як
  
  
  решта її.
  
  
  «Ні, я приїхав надто пізно.
  
  
  "Але ви його бачили?"
  
  
  Картер вирішив сказати. «Так, Ліне, я його бачив...
  
  
  мертвим.
  
  
  Видовище було не з приємних. «
  
  
  Дівчина була стійкою; вона лише кивнула. Пет Фолкнер уткнулася обличчям у
  
  
  її руки.
  
  
  "Це я була винна!"
  
  
  "Як це, місіс Фолкнер?"
  
  
  «Я була тим, хто через мого чоловіка влаштувала Біллі на роботу. «
  
  
  - Зрозуміло, - промимрив Картер. «Припустимо, ви починаєте із самого початку. «
  
  
  Бруно Фолкнер зустрів і одружився на Патрісі, яка щойно закінчила медичну школу в
  
  
  Німеччина. Він швидко, занадто швидко зайнявся приватною практикою
  
  
  Мюнхені. Його побічним виглядом були заборонені наркотики, хоч вона й не знала
  
  
  це на той час.
  
  
  Вони емігрували до Англії раніше терміну. Але до цього часу
  
  
  Фолкнер звик до грошей, і влада стежила за ним.
  
  
  Справа була в Токіо та викладацькій посаді. Зрештою він отримав
  
  
  невелику практику на стороні як лікар компанії до величезної електронної
  
  
  Компанія.
  
  
  "Це була Kulo Electronics?" - спитав Картер.
  
  
  "Це було так", - відповіла жінка. «Я була його медсестрою. Саме тоді
  
  
  Я дізнався справжнє джерело нашого багатства. Він ввозив опіум-сирець
  
  
  з
  
  
  Бангкока через Токіо в США. «
  
  
  Картер кивнув головою. Про решту він міг здогадатися. Вона обдурила це, коли
  
  
  вона знову почала говорити.
  
  
  Хтось у Куло - вона думала, що це один із найкращих фахівців - виявив
  
  
  що відбувалося. Але замість того, щоб здати Фолкнера, вони уклали угоду.
  
  
  з ним.
  
  
  "Шантажував?"
  
  
  "Так. Ми переїхали б до Гонконгу, відкрили б тут клініку і станемо одним із них.
  
  
  ланкою в ланцюгу, який переправлятиме матеріали з Японії через Гонконг.
  
  
  Конг у
  
  
  Бог знає, куди.
  
  
  "Ви не знали, що це був за матеріал?"
  
  
  "Ні, не тоді".
  
  
  - Продовжуй, - наполягав Картер.
  
  
  Жінка зітхнула. «Мій шлюб завжди був невдалим. І звичайно ж,
  
  
  завжди була моя... тенденції. Я зустріла Лінь, і ... «
  
  
  Лін Зіонг простягла руку і стиснула руку жінки. Вони
  
  
  обмінялися поглядами, і молодша сестра Біллі Дуонга почала
  
  
  оповідання.
  
  
  Біллі Дуонг був у бігах. Йому потрібна була нова особистість та законний шлях.
  
  
  Через комп'ютерний досвід Пет Фолкнер подумала, що вона
  
  
  може знайти роботу у старого роботодавця її чоловіка.
  
  
  Це було легко. Проблема була в тому, що Дуонг був добрим. Він виріс у компанії
  
  
  доки він не був переведений до Японії і зрештою став володіти
  
  
  надсекретною інформацією. Саме тоді вони накинулися, використовуючи його фальшиві
  
  
  папери як важіль для шантажу. Тільки Дуонг на це не піддавався.
  
  
  «Він зв'язався зі мною, - сказав Лінь, - і сказав мені, що людину, яка
  
  
  найняв його, Ашанті Окамото, теж шантажували. Окамото б
  
  
  робив дублікати програм всього, над чим працювала Kulo Electronics.
  
  
  Також він отримав інформацію від високопоставлених роботодавців із інших країн.
  
  
  Електроніка фіртрис. Коли було багато інформації
  
  
  накопичивши її, Окамото вирушив у відрядження до Гонконгу. У Куло
  
  
  тут багато дочірніх компаній. - Тоді, - втрутилася Пет Фолкнер, -
  
  
  інформація була передана моєму чоловікові. Біллі хотів, щоб ми довідалися
  
  
  куди він пішов звідти. «
  
  
  "А ти зробила?"
  
  
  Лін кивнула. «Одразу після кожного візиту Окамото молода жінка
  
  
  приїжджала до клініки. Пет випадково помітив, що рецепти
  
  
  які вона підібрала ніколи не реєструвалися в офісних книгах. «
  
  
  «Я перевірила одного разу, перш ніж вони були передані жінці. Контейнери таблеток
  
  
  були заповнені мікрофільмами. Лінь пішла за жінкою»
  
  
  - І, - перервав Картер, тепер частини швидко лягають на свої місця,
  
  
  «Вона пішла до джонки у гавані під назвою Tokyo Star. «
  
  
  Лін кивнула. «Так, і невдовзі після цього я дізнався, що вона покоївка.
  
  
  у будинку Конні Чу. «
  
  
  Картер зітхнув і загасив цигарку. Він цілком міг здогадатися про
  
  
  останньому ланці в ланцюжку поставок. Одна з джонок Конні Чу зустріла
  
  
  російський траулер чи підводний човен у морі та передавали мікрофільми
  
  
  для відправки до Москви.
  
  
  Він ставив питання, як у Су Лі справи з капітаном Йохансоном.
  
  
  «Ви вже зробили чимало, – сказав він. "Ви можете зробити більше?"
  
  
  Дві жінки знову обмінялися поглядами, а потім заговорила Пет Фолкнер. "Я
  
  
  змогла отримати підроблені паспорти та посвідчення особи
  
  
  за
  
  
  Лін і я через
  
  
  канали підпільні. Ті ж, що й використовуються Біллі.
  
  
  Але ми ніколи не зможемо бігти, поки людина в Японії не опиниться у в'язниці чи не помре.
  
  
  «
  
  
  «Ми не знаємо, хто він, - сказала Лінь, - але він дуже сильний і має
  
  
  багатьма друзями. Доктор Фолкнер одного разу спробував утекти, і ця людина знайшла
  
  
  його протягом кількох днів. Він ледве врятував своє життя. «
  
  
  «Я знаю, хто ця людина, – прогарчав Картер, – і я думаю, що зможу
  
  
  йому допомогти померти.
  
  
  Але, перш ніж я переїду, мені потрібно розібратися з двома речами. «
  
  
  "Так?
  
  
  «Мені потрібні особи людей, яких шантажують, та досьє на
  
  
  них. «
  
  
  «Я маю сумнів, що мій чоловік знає, де вони», - сказала Пат. "Я не
  
  
  гадаю, він навіть не знає, куди йде мікрофільм після того, як він потрапляє
  
  
  у його клініку. «
  
  
  "Можливо ні. Але тоді він може знати, навіть не усвідомлюючи, що він
  
  
  знає. У вас є ключі від клініки? Пет Фолкнер кивнув. "Добре.
  
  
  Ось що я хочу, щоби ти зробила. «
  
  
  Наступні двадцять хвилин Картер перебирав, що шукати в
  
  
  файли клініки. Коли він закінчив, він підвівся і потягнувся.
  
  
  «Я підтримуватиму зв'язок з Лін тут. Чи є телефон? »
  
  
  Лін кивнула та набрала номер. Картер повторив це двічі
  
  
  а потім рушив до дверей. «Я спущусь з пагорба і зловлю
  
  
  таксі.
  
  
  Думаю, з цього моменту буде розумно більше не помічати мене у твоєму
  
  
  автомобілі. «
  
  
  Вони провели його до дверей. Незадовго до того, як він вийшов у
  
  
  вночі вони поцілували його в щоки.
  
  
  Коли він спускався з пагорба, у нього виникло дивне почуття.
  
  
  Повернувшись до готелю, він перевірив хол на даху. Су Лі Калпеппер
  
  
  того вечора не прийшла на роботу.
  
  
  У своїй кімнаті він виявив, що на телефоні блимає червоне світло.
  
  
  «Це Кавендіш, дев'ятеро одинадцята. Я маю повідомлення? »
  
  
  "Так сер. Я надішлю його прямо зараз. «
  
  
  Картер замовив легку вечерю, щоб врятувати коридорного від двох поїздок та
  
  
  роздягся для душу.
  
  
  Коли він вийшов, на нього чекали запечатаний конверт і тацю з їжею. У
  
  
  повідомлення було від Су Лі.
  
  
  Схоже на вихід. Капітан Дж. Не проти тіньової роботи, але ненавидить
  
  
  тих людей за завісою. Постараюся влаштувати побачення в
  
  
  водночас сьогодні ввечері. SL
  
  
  Він їв перед високим вікном, що виходило на гавань, і переосмислив
  
  
  наступний перебіг.
  
  
  Якби Йоханнсона можна було переконати, це полегшило б справу. Якщо ні,
  
  
  потрібно більше лобових атак, і це тільки якщо Патріс
  
  
  Фолкнер могла надати правильну інформацію.
  
  
  І, незалежно від того, як і коли файли були захищені, Картер знав, що
  
  
  врешті-решт йому доведеться зіткнутися з Конні Чу. Він не знав напевно,
  
  
  але він припустив, що єдиний спосіб дістатися Чарлі Лу і забрати в нього - це
  
  
  можливо через неї.
  
  
  Він зв'язався з Джарвіс і знайшов Джайлза Гордона. Був лише один
  
  
  репортаж про двох відвідувачів Tokyo Star на водному таксі. Один
  
  
  Капітан Су Лі. «Інший був відомим персонажем злочинного світу в
  
  
  Гонконгу
  
  
  на ім'я Кім Сі Лонг.
  
  
  «Ми приставили хвіст до них обох, але я маю сумнів, що щось вийде.
  
  
  цього. Картер розповів Гордону про зв'язок із клінікою та Бруно Фолкнером.
  
  
  «Сумніваюся, що ми зможемо дуже швидко прослухати телефони, друже, але
  
  
  ми можемо спостерігати за хорошим лікарем. «Ні, – відповів Картер. "З цієї точки зору
  
  
  це може бути надто небезпечно. Просто відправте когось у клініку. "Той
  
  
  має зробити це зараз. Гордон подзвонив, і Картер позіхнув, роздягаючись.
  
  
  його шорти. Кинувши останній погляд на миготливі вогні Гонконгу, він
  
  
  розтягнувся на ліжку, щоб відпочити годину до обнадійливого прибуття
  
  
  Су Лі.
  
  
  Коли в двері постукали, він миттєво прокинувся і зісковзнув
  
  
  ліжко майже прямо у штанах
  
  
  "Так .. .
  
  
  "Це я. "
  
  
  Він прочинив двері і зачинив її, як тільки вона вислизнула з неї. Він
  
  
  по збудженому блиску її очей можна було сказати, що їй потрібно багато чого
  
  
  сказати йому.
  
  
  Ти кипиш. "Я знаю", - сказала вона. «Я познайомився з Йохансоном у матроському
  
  
  бар у старому кварталі. Близько години ми огородилися, а потім я
  
  
  вирішив вивалити все на стіл. Ви б бачили його
  
  
  особа! «
  
  
  «Гадаю, я можу здогадатися. Контрабанда – це одне; Комуністична змова
  
  
  це інше. «Вірно, і я думаю, що він може дати нам джекпот!
  
  
  "Як же так?"
  
  
  «Він отримав виклик сьогодні ввечері від Комуку. Я зустріла Йохансона
  
  
  відразу після. -І .. . ? »
  
  
  «А завтра вранці він вирушає на «Токіо Стар» до Макао. Вони
  
  
  збирали ящики, які були
  
  
  
  
  доставлені туди близько трьох тижнів
  
  
  тому назад,
  
  
  "Файли! - прошипів Картер.
  
  
  "Схоже на те. Він переносив ці ящики кілька разів у минулому,
  
  
  завжди на борту Tokyo Star. Він знає, що вони цінні, бо
  
  
  Комуку завжди приводить на борт кількох найманих охоронців, коли ті переміщують їх.
  
  
  І є ймовірність, що Комуку планує повернути їх сюди, щоб
  
  
  Hong
  
  
  Конг для зберігання.
  
  
  «Так вважає Йохансон. «Як ми з цим упораємося? Йоханнсон
  
  
  хоче грошей? »
  
  
  Голова Су Лі тремтіла з боку в бік, і її багряні губи
  
  
  широка посмішка. «У нього є гроші. Він хоче продовжити свій міжнародний білет.
  
  
  Він втратив його чотири роки тому через контрабанду. Картер зітхнув. "Це може бути
  
  
  жорстко. Немає гарантій, що він більше не провезе контрабанду. «Абсолютно ніякого.
  
  
  Фактично він сказав мені, що, ймовірно, буде. Але він сказав, що не буде
  
  
  зроби це знову для Конні Чу. «Добре, я подивлюся, що я можу зробити. І якщо я
  
  
  може, що тоді? - Ви поїдете на ранковому судні на підводних крилах до Макао. Це
  
  
  близько півтори години їзди. Заїзд до Ешторіла. Завтра
  
  
  Увечері йдемо у казино.
  
  
  Йоханнсон зв'яжеться з вами там. Якщо ти маєш його квиток, а інший
  
  
  документи по порядку, він розповість, як забрати мотлох.
  
  
  "Ми?"
  
  
  Су Лі кивнула. «Я буду на борту. Я приєднуюсь до його команди на борту
  
  
  Токіо
  
  
  Вранці зірка вирушить до Макао.
  
  
  "Ти з глузду з'їхав. "
  
  
  "Чому?" – спитала вона різким голосом, а на обличчі – маска рішучості.
  
  
  Картер не могла придумати гарної та швидкої відповіді, і вона його побачила.
  
  
  -Як би ви не збиралися брати мотлох, буде набагато краще, якщо ви
  
  
  є союзник на борту. «
  
  
  «Але ж жінка? Як Комуку прийме…?
  
  
  "Нік, будь ласка", - перервала вона. «Більше половини екіпажів кожної джонки в
  
  
  Hong
  
  
  Kong Harbour – жінки. В Азії ми працюємо разом із чоловіками.
  
  
  всі працюють, незалежно від завдання. «
  
  
  Він знав, що вона має рацію, і так сказав. "Добре, домовилися. Дайте подумати
  
  
  які
  
  
  Я можу вигадати. «
  
  
  Він підійшов до телефону та набрав номер офісу Джарвіса. Гордон вийшов
  
  
  знову, і після невеликої суперечки він дав Картеру командирський
  
  
  номер приватного будинку.
  
  
  Сам Джарвіс відповів і це не дуже сподобалося. Він звучав як
  
  
  якби він прокинувся від міцного сну.
  
  
  «Вибач, командире, неминуче зло», - сказав Картер.
  
  
  «Зло, друже, це саме те слово. Ну що це так біса
  
  
  важливий?
  
  
  Картер сказав йому жваво і у справі, опустивши подробиці
  
  
  справжнього нальоту на джонку. Були певні речі про
  
  
  метод
  
  
  Картер планував використати це, що могло б спонукати Джарвіса подумати, що
  
  
  Американець планував створити значний міжнародний інцидент.
  
  
  Було б краще, якби людина M16 дізналася про це постфактум,
  
  
  особливо якщо це сталося.
  
  
  «Боже мій, чуваку, це дуже липко!
  
  
  «Я це розумію, коммандер, – відповів Картер найрівнішим голосом.
  
  
  міг зібрати. «Але я думаю, що нагороди – як нашій країні, так і…
  
  
  дуже добре затьмарюють можливі наслідки того, що може зробити Йохансон
  
  
  пізніше.
  
  
  «Але, чорт забирай, мужику, якщо у його господаря відкликали квиток - і менше
  
  
  ніж п'ять років тому, при цьому була б потрібна Рада моряків Королеви, оскільки
  
  
  а також представники Lloyds, щоб відновити його! «
  
  
  «Було б так, командире? ... Якщо було застосовано правильний тиск? «
  
  
  «Ну, були випадки – дуже рідкісні, зауважте, – але вони були
  
  
  відомо, що ми порушуємо закон, коли були залучені наші люди. Що робити
  
  
  Ви готуєтеся до виграшу, чи можу я запитати? «
  
  
  «Якщо мені пощастить файли, які Чарлі Лу розповів Комуку. Цей
  
  
  може бути перерва, яка нам потрібна. «
  
  
  Потрібно було ще десять хвилин спокійних умовлянь, але Картер нарешті
  
  
  є
  
  
  Запевнення Джарвіса, що він зрушить небо, землю та мореплавців
  
  
  Порада Гонконгу зробити це.
  
  
  «Ви не пошкодуєте, командире.
  
  
  «Господи, сподіваюся, що ні. «
  
  
  «І, до речі, мені знадобиться португальська віза до Макао. Я заберу їх
  
  
  вранці у вашому офісі. «
  
  
  Було набагато більше бризок, але Картер втомив його. Менше
  
  
  чим через хвилину він зміг вибратися з
  
  
  розмова.
  
  
  У піднесеному настрої він повернувся до порожньої кімнати. Тільки тоді він почув що душ
  
  
  працює.
  
  
  Він усміхнувся. "Dijd vu", - подумав він, згадуючи сцену з "Пета".
  
  
  Бунгало Фалмера, коли Лін Зионг вийшла з душу.
  
  
  Він запалив
  
  
  сигарету і чекав. Він почув, як припинився душ і двері
  
  
  відкритий. Він повільно загасив сигарету, почувши шурхіт
  
  
  рушником по голій шкірі Су Лі.
  
  
  А потім вона вийшла, його халат вільно обернувся довкола неї. Вона зупинилася
  
  
  всього на секунду у дверному отворі, потім увійшов у вигин
  
  
  руки.
  
  
  "Добре?"
  
  
  "Чудово. "
  
  
  На близькій відстані колір її свіжовимитого обличчя здавався
  
  
  рідкісною та милою річчю. Її овальне обличчя з темними мигдалеподібними очима просто
  
  
  випромінювало справжню красу, але вона була захоплюючою і яскравою.
  
  
  Що тобі знадобиться, щоб взяти джонку? - хрипко спитала вона.
  
  
  голос. - Я маю на увазі зброю.
  
  
  «Ми можемо поговорити про це згодом? «
  
  
  «Ти маєш рацію», - пробурмотіла вона. "Я краще почекала б."
  
  
  Його пальці піднялися, щоб обрамити її обличчя, і його очі відзначили її довгі темні
  
  
  вії та невимушене відкидання чорного волосся
  
  
  лоб. Це було блискуче волосся, хвилясте, але не кучеряве, з невеликою кількістю
  
  
  розпущені пасма в'ються і лоскочуть її плечі.
  
  
  Коли він притулився до її губ, її язик ковзнув між його губами, і
  
  
  чомусь халат розсунувся. Поцілунок був збуджуючим, але не таким.
  
  
  так само, як гаряча м'якість її грудей, що нетерпляче притискаються до нього
  
  
  груди.
  
  
  Його руки ковзнули під мантію, зняли її з її плечей і
  
  
  потім пішов до неї назад.
  
  
  Нарешті, неохоче, він відірвав своє обличчя від її обличчя. Вона стояла на
  
  
  навшпиньки, її груди все ще упиралися в нього, її голова нахилена
  
  
  злегка убік, відкривши губи в усмішці чистої
  
  
  чуттєвість.
  
  
  "Постіль?" він прошепотів.
  
  
  "Постіль. "
  
  
  Вони рухалися як одне ціле, і Картер якимось чином зумів позбутися
  
  
  його штанів та шортів.
  
  
  Він не знав чому, але замість того, щоб грубо обійняти її
  
  
  і насилуючи її, як він думав, що він хотів, він ніжно штовхнув її
  
  
  тому, поки вони не лягли поряд.
  
  
  Су Лі подивилася на нього ясними очима. Тонкі лінії її обличчя
  
  
  здавалося, стрибнули на нього. Запах її тіла заповнив його ніздрі
  
  
  з п'янким парфумом, парфумами її статі. Від цього йому захотілося ніжно
  
  
  обійняти жінку перед ним і поринути в неї
  
  
  тіло.
  
  
  Їхні губи зустрілися, лише злегка відкрившись у поцілунку, що говорить про ніжність.
  
  
  і туга, а не невгамовна пристрасть. Це був довгий ніжний поцілунок
  
  
  і коли все закінчилося, їхні руки ковзнули одна до одної, і вони
  
  
  обійнялися.
  
  
  "Чому?" - просто спитав він.
  
  
  «З кимось у бізнесі простіше та безпечніше.
  
  
  «Так, я розумію, що ти маєш на увазі. «
  
  
  "І крім того", - посміхнулася вона, проводячи кінчиком язика по його
  
  
  юшку, «ти легенда. Яка повнокровна дівчина не хотіла б цього робити
  
  
  хоч раз із легендою? »
  
  
  "Заткнися!
  
  
  Він затиснув їй рота рукою і почав обережно рухати стегнами.
  
  
  туди і назад, коли їхні тіла трапляються. Він глянув на неї. Її волосся
  
  
  був виділений там, де він каскадом струмував назовні від її обличчя хвилями на
  
  
  подушка. Її очі були заплющені.
  
  
  Її руки бродили її власним тілом, час від часу зупиняючись, щоб місити і
  
  
  викликати збуджений рум'янець на її шкірі. Вона обхопила груди, стискаючи її.
  
  
  назовні до його грудей і ще більше наголошує на її твердості.
  
  
  Одна її нога була трохи перекинута через іншу, наче вона
  
  
  захистила себе. Її сяючі оливкові стегна злилися воєдино, обрамляючи
  
  
  трикутник між ними і розпалювання його хтивості ще більше.
  
  
  "Я хочу тебе", - прохрипів він. "Зараз!
  
  
  "Так .. . так, зітхнула вона.
  
  
  Встромивши нігтями в його напружену спину, вона підняла його.
  
  
  її звивається форма. Картер влаштувався між її стегон і з низьким
  
  
  застогнав, увійшов до неї.
  
  
  Це було схоже на прогулянку повітрям, горіння та розтяжку після
  
  
  хороший сон і народження і смерть і багато іншого, що він не міг
  
  
  думаю зараз.
  
  
  Все, про що він міг думати, було про м'яку подушку її грудей під ним.
  
  
  море її тіла підкидає його, підганяючи його,
  
  
  оточуючи його. Вона не сказала жодного слова, але своїм тілом сказала йому
  
  
  всі. І він відповів.
  
  
  «Скоро так скоро! - вона раптово скрикнула, її тіло вигнулося,
  
  
  під ним.
  
  
  Картер голосно застогнав від відчуття, яке послідувало за її голосом.
  
  
  попередженням.
  
  
  Він заплющив очі і дозволив своїм рукам блукати її власним тілом.
  
  
  згода, коли хвилі захоплення прокотилися ним. Вона здригнулася
  
  
  люто, коли її голова каталася з боку на подушці.
  
  
  Чарівне мистецтво кохання
  
  
  
  зруйнувала його дотик до реальності,
  
  
  і він почував захоплений вир явних відчуттів.
  
  
  Він напружився, ясність повернулася на одну миттєву мить. Він прохрипів її
  
  
  ім'я та його руки благали її. Вибух стався
  
  
  швидко, і це було жорстоко та нищівно. Він почував себе тремтячим
  
  
  коли він спускався з висоти, і він почув її заспокійливий шепіт, як
  
  
  вона відмовилася від нього. Він поринув у невчасну інерцію і поплив
  
  
  у невагомості.
  
  
  "Нік?"
  
  
  Він ворухнувся, піднявши вії, не в силах визначити, скільки часу
  
  
  він спав. Вона стояла біля підніжжя ліжка, її тіло повністю
  
  
  в одязі, з акуратно причесаним волоссям, з нещодавно нафарбованим обличчям,
  
  
  Він потягнувся і виявив, що вона прикрила його тіло
  
  
  
  «Соні я заснув.
  
  
  Су Лі посміхнулася. «Ви заслужили відпочинок. Ти це заслужив. «
  
  
  Потім вона знову зайнялася бізнесом, перебираючи доступні руки.
  
  
  Картер сказав їй, що йому знадобиться.
  
  
  «Вони чекатимуть на тебе на підводних крилах зі скарбником. «
  
  
  "Ти йдеш зараз?"
  
  
  «Я винна», - кивнула вона і ще більше розширила свою посмішку, - «хоча я
  
  
  справді не хочу. До ранку доведеться багато зробити. «
  
  
  Вона підійшла до дверей, відчинила її та перевірила хол. Незадовго до
  
  
  закривши його за собою, вона стиснула губи у поцілунку. "Бачила тебе в
  
  
  Макао.
  
  
  Картер посміхнувся. "У Макао".
  
  
  Дев'ятий розділ.
  
  
  Картер вийшов із проходу, мовчки подякувавши за винахід
  
  
  підводного крила. Це було швидке та приємне ковзання по спокійній воді.
  
  
  від Вікторії до найстарішого європейського поселення на Далекому Сході,
  
  
  Макао.
  
  
  Він потрапив у довгу чергу людей і курив, поки не досяг
  
  
  самотнього митника біля воріт. Опинившись там, він підняв валізу
  
  
  він відніс до прилавка і відчинив його, не питаючи.
  
  
  Чоловік із сонними очима, густими висячими вусами та рваном
  
  
  мундирі ледь кинув погляд на строкатий одяг чемодан
  
  
  міститься.
  
  
  «Passaporte, por Favor.
  
  
  Картер простяг йому папери Кавендіша і закурив ще одну цигарку.
  
  
  - Tem alcodlicas, сеньйоре?
  
  
  «Одна пляшка, - відповів Картер португальською.
  
  
  «Цигарки?
  
  
  "Усього дві пачки".
  
  
  «Причина вашого візиту до Макао, сеньйора, ее… Кавендіш?
  
  
  «Азартні ігри та жінка… якщо її можна знайти.
  
  
  Посмішка була усмішкою. "У Макао, сеньйоре, це буде нескладно".
  
  
  
  Кавендіш явно був європейцем – офіцер вирішив бути чемним.
  
  
  та люб'язним. Він закрив валізу і підняв її назад
  
  
  в очікування руки Картер.
  
  
  Він так туди не прибув.
  
  
  На обличчі чоловіка було написано: простий вузлик одягу
  
  
  не відповідав вазі цієї валізи.
  
  
  Причиною такої ваги була кількість сталі, за хибним
  
  
  дном сумки. Крім його 9-мм Люгера, Вільгельміна та чотирьох додаткових
  
  
  обойми, там був британський пістолет-кулемет Mark V Sten, спеціально
  
  
  ствол з патронником для 9-мм кулі парабеллуму, чотири повністю заряджених
  
  
  коробчатих магазинів на тридцять два патрони, п'ять світлових гранат та фунт
  
  
  пластичних вибухових речовин
  
  
  «Еммм моменто, сеньйоре.
  
  
  Співробітник митниці поставив валізу на прилавок, відстебнув її та
  
  
  почав копатися в одязі. Під ними він знайшов десять кварт
  
  
  дорогий скотч дьюті фрі.
  
  
  «Одна пляшка, сеньйоре…? »
  
  
  "Шматок спогадів", - відповів Картер, взявшись за руки.
  
  
  чоловіки на чемодан і розкочували пальці.
  
  
  У кожній руці був туго згорнутий і перев'язаний гумою рулон Гонконгу.
  
  
  доларів, лише десятками.
  
  
  Руки вусатого чоловіка рухалися, як дві голодні гусаки. Гроші
  
  
  ледве ~ зникли в кишенях, як штамп був наліплений на
  
  
  сумка.
  
  
  «Доброго дня в Макао, сеньйор»
  
  
  Картер зі свистом підійшов до стоянки таксі.
  
  
  В Ешторіалі він пройшов через величезний, багато прикрашений вестибюль, доки не знайшов
  
  
  громадські туалети.
  
  
  У замкненій кабінці, перед дзеркалом на колінах, він змінив зовнішність
  
  
  
  Сайлас Кавендіш. Через десять хвилин він вийшов, його голена голова
  
  
  була вкрита тонким пухом короткої стрижки, що зароджується, і чорними звисаючими
  
  
  вусами на верхній губі.
  
  
  «Підійде будь-яка кімната; Я не маю бронювання. Тільки зійшов із судна, мені
  
  
  тільки на одну ніч, випробувати мій успіх у казино. «
  
  
  Клерк усміхнувся, ледь глянув на його паспорт і показав.
  
  
  ключ. «Звичайно, містере Кавендіш. Готель переповнений, але номер
  
  
  Завжди можна знайти. «
  
  
  Гонконзькі п'ятдесят доларів зникли з паспорта, коли його вручив.
  
  
  
  Картер вклав у руку посильного ще одну записку та схопив
  
  
  сама валіза. «Я впораюся, дякую.
  
  
  «О, сеньйоре Кавендіш…! «
  
  
  Це був клерк, що розмахував білим конвертом.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Це було залишено для вас сьогодні вранці.
  
  
  "Дякую. "
  
  
  По усмішці на обличчі чоловіка, що супроводжує конверт, Картер здогадався, що дуже велика чайові.
  
  
  .
  
  
  Цей майже лисий чоловік із холодними очима та безглуздими вусами був
  
  
  саме такий тип, який любили співробітники цього готелю.
  
  
  У своїй кімнаті Картер жбурнув ключ і сумку на ліжко і розірвав її.
  
  
  конверт. У ньому була записка, написана від руки і явно зроблена
  
  
  жінка.
  
  
  Мене звуть Урсула. У нас є спільний друг, капітане. Капітан
  
  
  зв'язався зі мною, що його перший план зустрічі неможливий.
  
  
  Однак я маю необхідну вам інформацію.
  
  
  Виїжджайте з Макао Лісабонським шосе. Дойдіть до кінця і поверніть праворуч. там
  
  
  є невелика безіменна дорога, що веде до Пенья Точка.
  
  
  Ви побачите це далеко. За три кілометри від неї
  
  
  ліворуч від вас буде вузька дорога, що веде до пляжу. Мій
  
  
  бунгало прямо на воді, останній із п'яти.
  
  
  Ви можете прийти сьогодні вдень у будь-який час.
  
  
  Картер двічі перечитав листа. Це може бути прийом, або пастка, або це
  
  
  могло бути по-справжньому.
  
  
  Він дійсно не мав вибору.
  
  
  Повернувшись до спальні, він зняв краватку, сорочку та піджак. У
  
  
  їхнє місце, він одягнув пишну спортивну сорочку квадратного крою,
  
  
  можна було носити без штанів.
  
  
  З хибного дна валізи він узяв Вільгельміну. Після
  
  
  перевіряючи її магазин, він засунув Люгер за пояс
  
  
  і рушив до дверей.
  
  
  За два квартали від Ешторіла він зупинився біля невеликої крамниці і зняв
  
  
  мотоцикл. Документи та заставу зайняли майже півгодини.
  
  
  Була година ночі, сонце високо над Макао та китайським
  
  
  материком, коли він виїхав на Лісабонське шосе.
  
  
  Хто б ви не були, Урсуло, я йду!
  
  
  Море було спокійне. Воно розтягувалося без хвиль і руху до смуги
  
  
  упертого туману, що лежить на далекому горизонті. Плило кілька невеликих човнів
  
  
  згорнуті мініатюрні білі капелюшки, що ламаються і хрусткі по краю
  
  
  берег.
  
  
  Картер сповільнив крок, проїжджаючи повз будинок, уважно оглядаючись. An
  
  
  двері верхнього гаража були підняті, і він побачив кабріолет Мерседес
  
  
  
  Ким би не була Урсула, вона мала солідний банківський рахунок.
  
  
  Він проїхав пару сотень ярдів до місця, де міг
  
  
  розвернутися, потім він поїхав назад і припаркувався навпроти. Вимкнувши
  
  
  двигун, він сів і довго дивився на невисокий будинок з його
  
  
  гальковий дах і повитий плющем, на галявину, закриту від
  
  
  піску. За тишею бурмотів повільний сплеск і гомін прибою.
  
  
  Він зліз із мотоцикла і пішов через галявину до будинку.
  
  
  Вікна були задерті шторами. Коли він натиснув кнопку, він
  
  
  почув дверний дзвінок у глибині будинку, і хоч він зателефонував
  
  
  вдруге двері залишалися зачиненими. Він повернувся і пішов по
  
  
  позначеної доріжці, яка огинала будинок і вела в патіо з низькими стінами
  
  
  тил. Коли він підійшов до воріт, до нього долинула музика. І
  
  
  коли він підняв клямку і штовхнув ворота, побачив її.
  
  
  Вона розтяглася на шезлонгу на сонечку, уткнувшись головою в
  
  
  відтінок пляжної парасольки. Він побачив гладку оголену руку, розслаблену
  
  
  через край шезлонгу і витягнувши перед нею довгі ноги, одна
  
  
  тонка коричнева щиколотка перетнула іншу. На кутому столі
  
  
  поряд з нею, поряд з купою журналів та газет, транзисторний радіоприймач
  
  
  виливав глибокий ритмічний ритм... досить пояснення чому
  
  
  вона не чула дзвінка у двері. І вона не повернулася до
  
  
  звук закриття воріт.
  
  
  Картер пройшов уперед і, обійшовши парасольку, побачив, що
  
  
  музика та сильний жар уклали її спати. Вона засмагала в
  
  
  нічим, крім червоного шовкового купальника ~ - або, швидше, у його частині.
  
  
  Задихаючись, він зупинився на півдорозі. Що можна було назвати верхньою половиною
  
  
  просто клаптик яскравого матеріалу_
  
  
  -було скинуто і лежало поряд з
  
  
  радіо.
  
  
  У нього перехопило подих, коли він стояв, дивлячись на неї, на
  
  
  її золота краса. Очевидно, вона так засмагала
  
  
  якийсь час, тому що не було лінії ременя, щоб зіпсувати рудувато-коричневий
  
  
  груди. Він міг бачити найтоншу лінію білої плоті там, де
  
  
  Низ бікіні стосувався її округлого живота нижче за пупок.
  
  
  Він зробив ще два кроки, перш ніж зрозумів, що очі не заплющені,
  
  
  тільки примружені. Вона не спала. Навпаки, вона була дуже
  
  
  дуже напоготові і стежила за кожним його рухом.
  
  
  Він був за п'ять футів від шезлонгу, коли її рука прослизнула під подушку
  
  
  під її головою і повернувся з «Уеблі» 45 калібру. Подивився
  
  
  як гармату в її маленькому кулаку, але вона тримала його непохитно,
  
  
  морда була направлена ​​прямо йому в живіт.
  
  
  "Цього достатньо.
  
  
  "Ви Урсула?"
  
  
  "Я міг би бути. Хто ти?"
  
  
  «Кавендіш… Сайлас Кавендіш».
  
  
  «Якщо ви Кавендіш, у вас є лист.
  
  
  «Якщо ви Урсула, то ви написали це. Хто наш спільний друг? «
  
  
  Капітан. Покажи мені листа.
  
  
  Він віддав його. Вона дуже обережно взяла його за ріг, тому Картер
  
  
  не було можливості схопити її за зап'ястя та відкинути пістолет.
  
  
  "Вона була гарна", - подумав він, дивлячись, як вона швидко переглядає листа.
  
  
  одним оком, а інший не спускає з нього.
  
  
  Тепер він знав, чому це було написано від руки. Що може бути краще за ідентифікацію, ніж
  
  
  лист власноруч? Дуже складно скопіювати за короткий термін.
  
  
  Вона кивнула, посміхнулася, і Веблі знову зник під подушкою.
  
  
  «Ваша жінка описала вас інакше, ніж Ларс. старше, з сивими
  
  
  волоссям та вусами.
  
  
  Хто Ларс? - спитав Картер.
  
  
  Йохансон. «
  
  
  Задоволений, Картер сів у крісло поруч із шезлонгом. "У
  
  
  бізнес де
  
  
  я знаходжуся, зміна зовнішності часто супроводжується зміною спідньої білизни.
  
  
  «
  
  
  "І який це буде бізнес?"
  
  
  «Тобі справді не потрібно знати… вам?»
  
  
  "Ні не зовсім. "
  
  
  "У тебе приголомшливі груди", - недбало сказав Картер. вона
  
  
  опустила очі, потім потяглася до тонкої вершини на бетоні. "Як
  
  
  трапилося так, що капітан Йохансон не зміг зустріти мене у казино?
  
  
  - Запитав він, коли вона була зайнята.
  
  
  Вона не куксилась і швидко повернула собі холоднокровність та лідерство.
  
  
  розмова. "Давай зайдемо всередину. "
  
  
  Жінка встала і впевненим кроком пройшла повз Картера. Він
  
  
  пішов. Вони обігнули край басейну, відображення
  
  
  її ніг танцюють у блакитній воді. Короткий сходовий проліт та
  
  
  за світлими дерев'яними дверима вони увійшли до вітальні, обробленої
  
  
  безжально і сучасно, все в хромі та білому.
  
  
  "Влаштовуйтесь зручніше. Напій?"
  
  
  Просто Perrier і лайм, якщо він у вас є. Схоже, це може бути
  
  
  довгий день та ще довга ніч».
  
  
  Вона пригостила його, потім налила собі горілку на кригу. На зворотньому шляху
  
  
  із напоями вона взяла в барі блокнот для малювання.
  
  
  «Зазвичай, коли капітан спливає, Ре це з Хонг.
  
  
  Конг – особливо на борту Tokyo Star і до Макао – це ніч.
  
  
  подорож. Ось чому він подумав, що зустріне вас у
  
  
  готель-казино. Він часто ходить туди. «
  
  
  «Але цього разу треба забрати товар та повернутися до Вікторії.
  
  
  "Так.
  
  
  Вона притягла пуф до його стільця і відірвала кілька сторінок від
  
  
  Блокнот для малювання, перш ніж потягувати напій. Картер подивився на тінь
  
  
  вії на щоці, як гладка лінія руки піднімає
  
  
  склянку, рух її горла, коли вона пила.
  
  
  Вона не відповідала тому, що він знав про Йохансона. Він сказав їй про це і
  
  
  спитав,
  
  
  "Який зв'язок?"
  
  
  "Він мій батько .. . і мій діловий партнер. Так само, як мені не потрібно знати
  
  
  нічого про вашу конкретну справу, вам не потрібно нічого знати про нашу.
  
  
  Досить сказати, що його господарський квиток дуже важливий для нашої
  
  
  прибутку. «
  
  
  Картер кивнув головою, посміхнувся і нічого не сказав. Їхня контрабанда була
  
  
  проблема колоніальної влади. Йому треба було смажити рибу більше
  
  
  "Я припускаю, що у вас є документи мого батька про відновлення в
  
  
  Раді Моряків, інакше тебе б тут не було. «
  
  
  «Це хороше припущення, – сказав Картер. Він підняв штанину,
  
  
  розгорнув хустку, притискаючи конверт до щиколотки, і передав
  
  
  це їй.
  
  
  Урсула Йоханнсон уважно, але швидко їх переглянула. Це
  
  
  було очевидно
  
  
  що вона точно знала, що шукати.
  
  
  "Чудово. Ми виконаємо свою частину угоди. Вона встановила
  
  
  конверт убік і почав розкладати листи із блокнота.
  
  
  «Це малюнок внутрішньої гавані. Ось причал, де
  
  
  Tokyo Star пристикується. «
  
  
  «У капітана є розрахунковий час прибуття? «Так, сьогодні близько десятої години. Вони
  
  
  мабуть, буде там не довше за годину. Коли ящики були
  
  
  привезені з Гонконгу востаннє, мій батько сказав, що були
  
  
  два з них. У нього немає підстав вважати, що це число зміниться.
  
  
  «
  
  
  "Звідки мені знати, що вони там будуть?"
  
  
  «Я підходжу до цього. Тут на верхньому поверсі цього будинку є бар.
  
  
  будинок приблизно за три квартали від пристані. У тебе є польовий бінокль?
  
  
  окуляри?
  
  
  "Я... не приніс його".
  
  
  «Купіть сьогодні вдень. З восьми залишайтеся у своєму готельному номері. я
  
  
  Я бачу точку входу в бухту з ганку. Коли я побачу Tokyo Star
  
  
  
  біля точки входу, я зателефоную вам до готелю.
  
  
  «І я йду до бару.
  
  
  "Точно. Він називається "Моряк". Посидіть за столиком біля
  
  
  вікна.
  
  
  Коли побачите, що товар завантажений, одразу повертайтеся сюди.
  
  
  "Сюди?"
  
  
  "Так. Вона обрала інший ескіз. «Ось план бухти.
  
  
  шлях до Пенья-Пойнт. Правильно, пане, відразу після цього,
  
  
  як марина будувалася. Це далеко не закінчено, але є
  
  
  кілька опор дома. Це останній шанс між Макао та Хонгом.
  
  
  Конг за барахло, яке можна покласти на ремонт без сварок на свіжому повітрі
  
  
  море з китайських канонерських човнів. «
  
  
  "Щось трапиться з Tokyo Star?"
  
  
  «Мій батько вже послабив пір'я керма. Вони будуть
  
  
  знову напружені, заходячи до бухти. Мій батько добрий моряк.
  
  
  Кермо напряму стане практично марним відразу за Пенья-Пойнт. Картер
  
  
  переглянув ескіз кілька разів. «Я можу дістатися до пристані по суші?
  
  
  звідси .. . чи тут? »
  
  
  «Так, можливо, вдень, але вночі це було б дуже ризиковано.
  
  
  Китайські патрулі після настання темряви не звертають уваги на кордони. Вони
  
  
  часто перетинають їх уночі у пошуках контрабандистів. Якби ви були китайцем,
  
  
  вони просто попросили символічний хабар і дозволили б вам продовжити свій шлях.
  
  
  Але. "Я розумію. Ось чому ви хочете, щоб я повернувся сюди".
  
  
  "Цілком вірно", - відповіла жінка. «У мене є невеликий рибальський човен, дванадцять
  
  
  футів довжини, одна щогла. Ти вмієш плавати? »
  
  
  Картер кивнув головою.
  
  
  «Добре, але в будь-якому випадку він має підвісний двигун на дві з половиною кінські сили.
  
  
  Човен доставить вас до пристані. Що ви робите та як ви це робите
  
  
  тобі відомо.
  
  
  Мій батько просив лише про одне. "І це ... ? »
  
  
  «У його команді четверо, окрім твоєї жінки. Ці чотири особи будуть
  
  
  у воді працювати на кермі. Коли починається ваша дія, вони
  
  
  попливуть сюди, де я їх заберу. "А твій батько?"
  
  
  «У нього буде пістолет, заряджений холостими патронами, і він допоможе Кім Сі Лонгу та
  
  
  Лучану охоронятиме товар. Він, звичайно, припускає, що ви не будете
  
  
  вбивати його."
  
  
  «Я буду дуже вибірковим. Кім Сі Лонг – місцевий найманець?
  
  
  "Так. Четверо його людей охоронятимуть на борту Токіо Стар".
  
  
  Не варто недооцінювати його чи його людей. Вони добрі солдати, всі перебіжчики з
  
  
  
  Китайська армія. Лучан часто ними користується. «Ви колись зустрічалися з Лучаном?
  
  
  «Я бачив його одного разу. - Р
  
  
  «Опишіть його мені. Урсула чудово описала Іші Комуку.
  
  
  Тепер Картер знав, що цей маленький убивця був китайцем.
  
  
  Ну, подумав він, сподіваюся, після сьогоднішньої ночі вони більше не використовуватимуть його
  
  
  для цього.
  
  
  «Я не могла вигадати кращого плану, щоб потрапити всередину корабля, Картер.
  
  
  прокоментував. «Щодо отримання товарів після того, як я сяду, це залежить від мене.
  
  
  Є пропозиції, як мені вибратися?
  
  
  "Це залежить від вас. Вона відкинулася назад, спираючись на лікоть та вивчаючи Картера.
  
  
  через край склянки, доки вона потягувала напій.
  
  
  "На що?"
  
  
  «Ви можете занурити товар у човен і повернутись сюди. Якщо
  
  
  ніхто з людей Кім Сі Лонга не залишився слідувати за тобою, я дозволю тобі пристикуватися. Якщо
  
  
  вони залишаться будь-де, я застрелю тебе, перш ніж ти причалиш.
  
  
  Картер усміхнувся і відповідно кивнув головою. "Справедливо. І я вважаю,
  
  
  за певну плату ви знали б, як отримати жінку, мене і
  
  
  товар і благополучно повернувся до Гонконгу. Настала її черга посміхнутися. "Я
  
  
  припустив би, що ваше припущення приблизно повністю правильно.
  
  
  "Одне питання.
  
  
  Так?"
  
  
  «Чи знає Лучан чи хтось із його людей про вас, ваші відносини з
  
  
  капітаном, чи навіть про ваше існування? "
  
  
  «Ні, зовсім ні, – твердо сказала вона. «Я його захист та страховка. «
  
  
  "Добре. Насправді чудово. Можу я взяти це?" Він взяв
  
  
  ескізи.
  
  
  "Звичайно. «Ви можете почати готуватися до поїздки назад у
  
  
  Гонконг. Урсула встала і рушила до дверей. "Ви
  
  
  дуже високої думки про себе. «Дуже високого, – відповів він. "Я побачу
  
  
  тебе сьогодні ввечері двічі.
  
  
  Перейшовши через дорогу він увімкнув мотоцикл і поїхав назад у
  
  
  центр Макао.
  
  
  Після передачі машини одному з обслуговуючого персоналу готелю,
  
  
  він знову вийшов надвір і йшов, доки знайшов старий квартал.
  
  
  У різних магазинах купив мішкувату чорну сорочку, пару чорних,
  
  
  мішкуватих штанів і темні парусинові туфлі. Остання зупинка була
  
  
  за конічною солом'яний капелюх, схожий на той, який носять усі люди плаваючі на джонках і
  
  
  рибалки в бухті та компактну водонепроникну сумку.
  
  
  Повернувшись до готелю, він об'їхав доки. Він
  
  
  Достатньо було лише один раз проконсультуватися з ескізом Урсули, щоб визначити причал, де
  
  
  Tokyo Star зв'яжеться тієї ночі.
  
  
  Через будівлю складу за причалом висіла велика вивіска.
  
  
  Португальська, англійська та китайська: CHANSLNG IMPORT-EXPORT LTD. З
  
  
  MACAO.
  
  
  Чансону належала Tokyo Star, а вони, своєю чергою, належали Куло.
  
  
  Електроніки Японії.
  
  
  Повертаючись до Ешторила, Картер обмірковував це у своїй голові.
  
  
  Тепер він був майже впевнений, що коли він нарешті вдарив Японії і
  
  
  Чарлі
  
  
  Лу, він знайде людину через Куло.
  
  
  Десята глава
  
  
  Було рівно 9:10 через тридцять хвилин після дзвінка Урсули Йоханнсон, коли
  
  
  то
  
  
  Кіллмайстер увійшов до бару «Марінер».
  
  
  Він вніс передоплату в готелі, тому не було потреби виїжджати.
  
  
  Валізи та випадковий одяг були викинуті у сміттєпровід. Все але
  
  
  чотири пляшки віскі залишились у кімнаті.
  
  
  Дві з цих чотирьох пляшок були тепер у руках маленького мудрого
  
  
  хлопчисько на вулиці, ціною свого життя охороняв мотоцикл. Вони
  
  
  становили половину оплати хлопчика. Інша половина була у водонепроникній сумці
  
  
  Картер ніс разом із обладнанням із хибного дна
  
  
  валізу. «Бар, сеньйор чи стіл?»
  
  
  "Стіл напевно".
  
  
  "Звичайно. Метрдотель попрямував до надр кімнати.
  
  
  «Ах, столик біля вікна, якщо не заперечуєте.
  
  
  «Перепрошую, сеньйоре, але в цей час вечора.
  
  
  "Я люблю дивитися на затоку", - сказав Картер, вставляючи велику банкноту в
  
  
  чоловічої руки.
  
  
  Я розумію. Прошу за мною.
  
  
  З одного погляду Картер міг сказати, що Mariner був переоцінений і
  
  
  завищений у ціні. Була спроба створити атмосферу Південних морів
  
  
  з барною стійкою з червоного дерева корабля і покритими лаком бамбуковими циновками на
  
  
  стіни.
  
  
  Нічого з цього не спрацювало, але за столом було видно частину
  
  
  бухта та вся набережна.
  
  
  Він замовив пляшку найдорожчого вина в меню разом із
  
  
  однією склянку. Це відверне їх від його обіду. Коли це
  
  
  прийшло, він зняв бінокль, який купив у торгаш
  
  
  біля входу до готелю. Усього за кілька гонконгських доларів він
  
  
  міг би взяти із собою камеру.
  
  
  Вони були не найкращими, але досить сильними для його цілей.
  
  
  Він відпив першу склянку, доки він не став порожнім, знову наповнив його і запалив
  
  
  сигарету.
  
  
  Було близько десятої, коли в полі зору з'явилася "Токійська зірка". Вони були
  
  
  ярдах за двісті від причалу, але вітрила вже були
  
  
  спущені, і Картер міг сказати, що дизель джонки працював тихо.
  
  
  
  Йохансон був добрий. Він попрямував прямо до пірсу і, нарешті
  
  
  по-друге, поставив велику джонку боком. Він уперся в причал
  
  
  гумовим бампером, і три члени екіпажу перестрибнули через борт
  
  
  прив'язати її.
  
  
  Картер уважно оглянув їх та інших, що йшли по палубі. Він
  
  
  побачив
  
  
  Як Лучан, він же Комуку, наказує Йохансону та ще одній людині, щоб
  
  
  виглядати крутим.
  
  
  Він не міг знайти Су Лі, але тоді він знав, що вона, мабуть,
  
  
  отримала незліченну кількість справ усередині.
  
  
  Не було змішування екіпажу з найманцями. Останні,
  
  
  крім їхнього лідера, всі були одягнені в чорні штани, вузькі та темні, об'ємні
  
  
  куртки
  
  
  Куртки були надто важкими для погоди, але ідеально підходили для
  
  
  приховування під собою зброї.
  
  
  Як тільки джонку прив'язали і трап спустили,
  
  
  дві чорні куртки вийшли на пірс. Вони загнали команду назад
  
  
  на борт і зайняли позиції з обох боків від трапу.
  
  
  Комуку був наступним. Досягши пірса, він зупинився і обернувся. Йохансон
  
  
  та начальник шкіряних курток, одягнений у літній костюм з
  
  
  червоною сорочкою та чорною краваткою - біля перил.
  
  
  Вони обмінялися словами, і Комуку пішов. Картер зміг стежити за ним,
  
  
  він піднявся сходами на портову вулицю і сів у таксі.
  
  
  "Чорт забирай, - подумав він, - я міг би прибити товар до головного джерела".
  
  
  Але ні, саме тоді під час передачі вони будуть насторожішими.
  
  
  Це був найкращий спосіб. Тобто, якби Урсула та Йохансон були на підйомі
  
  
  та вгору.
  
  
  Знову дивиться на джонку. Тихо. Дим від куріння.
  
  
  Він поставив бінокль на стіл і потер очі.
  
  
  «Ще вина, сеньйоре? «
  
  
  „Що?… О ні, все гаразд».
  
  
  Половина пачки цигарок після всього лише три залишилося всередині.
  
  
  на дні винної пляшки пробилися вогні чорного седана Ягуар
  
  
  він вийшов із провулка і повернув до пірсу Чансон.
  
  
  Було о 11:30.
  
  
  Це було швидко – ні розмови, ні марного руху.
  
  
  Водій залишився у «Ягуарі». Комуку вийшов і відчинив багажник.
  
  
  Двоє охоронців вийшли вперед. Один узяв ящик, вони попрямували назад у
  
  
  джонку.
  
  
  Вони ледве були на борту, Комуку був прямо за ними, коли екіпаж
  
  
  піднімався трапом і вирушав.
  
  
  Картер швидко сплатив рахунок і подався на вулицю.
  
  
  Хмари мчали по місяці, утворюючи шалену мозаїку,
  
  
  дорога неоднорідна, світлий-темний, світлий-темний ефект.
  
  
  Картер дістався вузької дороги, що веде до пляжу.
  
  
  та бунгало Урсули Йоханнсон. На повороті він вимкнув фари мотоцикла
  
  
  і на півдорозі вниз пагорбом він клацнув вимикачем запалювання,
  
  
  заглушивши маленький двигун.
  
  
  Щойно він зупинився на навісі поруч із «мерседесом», як
  
  
  вона матеріалізувалась у дверному отворі, що веде у внутрішній дворик.
  
  
  "Ви добре провели час.
  
  
  "Коли я випливу на головну дорогу, руху не буде", - відповів він, хапаючи сумку.
  
  
  та рухаючись до неї.
  
  
  «Вони приблизно посередині бухти, і вже кермо
  
  
  виглядає трохи нестійко. «
  
  
  "Звідки ти це знаєш?"
  
  
  "Я це бачу", - відповіла вона з легкою зневагою в голосі. ««
  
  
  дальній приціл у вікні моєї спальні - Exed з альтернативними лінзами,
  
  
  ніч телеоб'єктив. Підписуйтесь на мене."
  
  
  «Все більше й більше,— подумав Картер,— дивуючись маленькою Урсулою та її татом».
  
  
  Вони були далекі від аматорів у цій справі.
  
  
  Він пішов за нею вузькою звивистою стежкою до пляжу. Вона носила
  
  
  обтягуючий чорний гідрокостюм, який обіймав кожну її вигин та западину
  
  
  довге гнучке тіло. Час від часу, коли місяць заходив за
  
  
  хмара
  
  
  Картер мало не втрачав її серед листя.
  
  
  Нарешті черевики намацали пісок. Він повернувся і пошукав
  
  
  хата.
  
  
  Темрява. Пляж перед ними лежав порожнім сірим килимом.
  
  
  "Сюди!
  
  
  Маленький дерев'яний сарай знаходився всього за тридцять ярдів від нього, але Картер не помітив
  
  
  його. Урсула відчинила двері, і вони обоє прослизнули всередину.
  
  
  "Є світло?"
  
  
  "Так.
  
  
  Він загорівся миттєво, маленька ватна лампочка пофарбована в червоний колір,
  
  
  
  Урсула не втратила жодного трюку.
  
  
  По обидва боки від вузького пірса стояли два човни. він риболовля
  
  
  Човен, який мав використовувати Картер, був низьким і широким. Іншим був
  
  
  шістнадцятифутовий потужний катер, низький та гладкий. Картер припустив, що
  
  
  дуже потужний Chrysler marine під бортовим навісом.
  
  
  Не кажучи ні слова, вони приступили до роботи. Урсула стрибнула в катер
  
  
  як кішка, і Картер атакував вміст сумки.
  
  
  Він дуже обережно роздягнувся, залишивши лише шорти. Він потягнув
  
  
  чорну піжаму і зав'язав зав'язки навколо його талії, навколо нього
  
  
  груди, а потім прив'язав їх собі на шиї. До краваток він прикріпив
  
  
  гранати та пластик. Він одягнув блузку і наповнив її великою
  
  
  кишені з додатковим магазином для Стіна та Вільгельміни.
  
  
  "Будьте обережні, щоб не впасти за борт", - посміюючись, сказала Урсула.
  
  
  «Ти втопишся, як камінь. «
  
  
  Він глянув угору. Вона якраз закінчувала прикріплення
  
  
  великокаліберного кулемета 7,62
  
  
  до штатива на носі катера.
  
  
  невеликі дверцята відчинилися в полірованому дереві, і з них вирвалися
  
  
  стрічкова подача. Натягуючи пояс, вона глянула і побачила що
  
  
  Картер спостерігає її.
  
  
  «Досить потужний. «
  
  
  «Я не ризикую… цим.
  
  
  Вона перевернула клямку кришки над затвором і налаштувала кулемет на
  
  
  стрілянину. Вона прив'язувала Уеблі, якого він бачив раніше того дня
  
  
  довкола її талії, коли Картер повернувся до своїх справ. '
  
  
  Він перевірив пружинний фіксатор Хьюго - гострий як бритва стилет, який він носив.
  
  
  прикріпив до його правого передпліччя в замшевих піхвах, а потім прикріпив
  
  
  кобуру до пояса піжами на попереку. коли
  
  
  Глушник Вільгельміни був на місці, він перевірив навантаження та зрушив
  
  
  Люгер у кобуру.
  
  
  Йому знадобилося менше тридцяти секунд, щоб зняти приклад зі Стіна.
  
  
  і прикріпіть один із магазинів на тридцять два патрони. Потім він зрушив пістолет-кулемет
  
  
  під блузкою та за допомогою стандартних затискачів закріпив його на стрічках.
  
  
  навколо його грудей.
  
  
  Він перевірив рух зброї під блузкою, підійшовши
  
  
  з пірсу кілька разів. Коли він переконався, що цього не може бути
  
  
  виявлено, що стовбур був повністю прихований
  
  
  низом блузки, він відчепив її і обережно вставив униз
  
  
  човни.
  
  
  "Готово", - сказав він.
  
  
  "Добре. Ти перший. Використовуйте двигун до упору. Звідти
  
  
  Поблизу, вам краще встановити вітрила. Жоден рибалка не вартий солі
  
  
  тут якщо витрачатиме газ при постійному вітрі, як
  
  
  сьогодні вночі. «
  
  
  Картер лише кивнув. Він ковзнув за боулін і підвівся на борт. Повільно
  
  
  він вручну вивів човен з-під укриття.
  
  
  "Ще дещо .
  
  
  "Так?
  
  
  - У вас є план, щоб підтримати вдавання мого батька?
  
  
  "Так", - сказав Картер. «Один магазин для Люгера заповнений холостими патронами
  
  
  Він знатиме, що робити, коли настане час. «
  
  
  «Дякую», - прошепотіла вона.
  
  
  - Дякую, - відповів Картер і потяг за пусковий шнур двигуна.
  
  
  Він ожив, і миттєво він рушив зі швидкістю п'ять вузлів
  
  
  вздовж узбережжя.
  
  
  З пристані виходило більше човнів, ніж заходило,
  
  
  але
  
  
  Картер зміг змішатися і зісковзнути на пірс за п'ять місць від
  
  
  пришвартовані Tokyo Star.
  
  
  Її було легко помітити з того моменту, як він повернув човен і
  
  
  підняв вітрило. Допоміжні вогні на кормі самої джонки, та
  
  
  на пірсі світили у воду навколо великого керма.
  
  
  Чим ближче він підходив, тим легше було розрізнити голови, що похитувалися в
  
  
  воді, де робили ремонт. Одна постать у чорній піжамі була нагорі на
  
  
  кормі, виконуючи спуск та підйом матеріалів та інструментів у відрі для
  
  
  членів екіпажу внизу.
  
  
  Картер припустив, що це буде Су Лі. Він також міг чути стійкий
  
  
  пульс переносного газового генератора, і він сподівався, що його господар
  
  
  буде досить близько до його руки, щоб убити його, коли настане час.
  
  
  Він прослизнув у середину черги човнів такого ж розміру і прив'язався
  
  
  до стрінгера.
  
  
  Три човни внизу, старий рибалка, схрестивши ноги, сидів перед горщиком.
  
  
  горів вогонь посеред його човна. Картер відчував запах їжі старий
  
  
  готував і ледь кивнув, коли була піднята рука на знак привітання.
  
  
  Пропозиція була зроблена, але була відхилена. Навіть не
  
  
  знизавши плечима, старий повернувся до свого вогню.
  
  
  Картер перевірив, а потім знову перевірив свої руки. Коли він був повністю
  
  
  задоволеним, що він може дістатися до всього за частки секунди, він підняв
  
  
  рулон сітки до його лівого плеча і вирушив.
  
  
  Він ворухнувся повільною ходою людини, яка довго перекочується.
  
  
  годин балансує вертикально в човні, що рухається. Чим ближче він підходив до
  
  
  джонці, тим більше він плів, висвічуючи тіні.
  
  
  Він рухався обличчям до носа з яскравими вогнями на кормі.
  
  
  з іншого боку двох вартових біля трапа.
  
  
  Не змінюючи темпу, Кіллмайстер підняв праву руку і
  
  
  під мішкуватою кофтиною його пальці зімкнулися на прикладі
  
  
  Вільгельміни, а потім вона вийшла, рухаючись у невідомості під
  
  
  сіткою на плечі.
  
  
  Місяць вибрав цей момент - коли він знаходився ярдах за сорок від
  
  
  борту джонки – вийшла з хмар. Жоден з охоронців не звернув на нього
  
  
  уваги, але все-таки він трохи зменшив темп.
  
  
  Чим ближче він підходив, тим більше його очі бігали вгору, оглядаючи джонку.
  
  
  
  Він вичікував момент. Тепер, якби він просто протримався ще одну повну
  
  
  хвилину ..
  
  
  Світло лилося через штори в кормовій каюті.
  
  
  Тьмяний ліхтар, що висить на носі, висвітлював третього вартового.
  
  
  його увага була прикута до моря. Крім його силуету проти
  
  
  місяця, на палубі не було жодної душі.
  
  
  Обидва вартових курили. Вони були близько п'яти ярдів
  
  
  нарізно, і обидва дивилися на людей у воді.
  
  
  Картер був за десять кроків від мене, його палець стискав спусковий гачок.
  
  
  Люгер мовчав, взявши слабину і приготувавшись вистрілити.
  
  
  Один із чоловіків повернувся. Його обличчя було м'яким, але, як здалося Кіллмайстру,
  
  
  ближче, його риси набули підозрілого вигляду.
  
  
  Він підняв руки, ніби хотів зупинити Картера, і коли Кіллмайстер продовжив
  
  
  підозра на обличчі змінилася відкритою ворожістю, та її
  
  
  права рука зникла під темною курткою, яку він носив.
  
  
  Його рука, тримаючи кольт армії США Colt .45, саме виходила на
  
  
  світло, коли Картер вистрілив. Дві 9-міліметрові кулі зіпсували обличчя чоловікові.
  
  
  Він ледь ударився об палубу, коли його приятель упіймав
  
  
  кулі, які відправили туди його партнера.
  
  
  Він теж витяг пістолет з-під куртки, але на той час
  
  
  куля влучила йому в голову. Він видав один звук, спотворене бурчання, коли
  
  
  Вільгельміна спустила його вниз
  
  
  Він хитнувся, все ще стоячи на ногах, і похитнувся вперед. Картер тримає
  
  
  мережу в його лівій руці, використовуючи власний імпульс, щоб хитнути його
  
  
  довкола.
  
  
  При цьому підняв дуло глушника до упору.
  
  
  до кирпатого коміра куртки.
  
  
  Цей отримав лише одну кулю, зверху від хребта та праворуч.
  
  
  у центр його мозку.
  
  
  Він хитнувся вперед, і Картер опустив тіло у воду за допомогою
  
  
  мережі. Коли він випустив його, обличчя з'явилося поряд із води
  
  
  "Іти!" - видихнув Картер.
  
  
  Вузькі мигдалеподібні очі раптово округлилися.
  
  
  Через кілька секунд Картер побачив ті, що звиваються, пливуть,
  
  
  у темряві за межами вогнів.
  
  
  Він глянув на носовий поручень. Су Лі викинула свій солом'яний капелюх.
  
  
  Її обличчя блищало у світлі.
  
  
  Вони провели десять секунд язика жестів, а потім Картер звернув
  
  
  Перший вартовий підійшов до краю джонки.
  
  
  Він знову глянув угору.
  
  
  Су Лі кивнула.
  
  
  Картер стрибнув.
  
  
  Світло згасло в той момент, коли тіло впало у воду.
  
  
  Картер насилу піднімався трапом. Охоронець уже прийшов
  
  
  з правого борту. Він рухався на корму в хорошому темпі, з
  
  
  старим Енфілдом на грудях і спантеличеним поглядом.
  
  
  Карф врізався в трап через три секунди і шість кроків після того, як
  
  
  чоловік пройшов. Він навмисне вдарив прикладом Вільгельміни про поручень.
  
  
  Чоловік розвернувся, вилаявшись і опустивши дуло «Енфілда».
  
  
  Сто вісім крупинок свинцю потрапили прямо в.
  
  
  праву брову. Куля розплющилася, коли потрапила у тверду кістку
  
  
  череп, що збільшився більш ніж удвічі порівняно з первісним розміром. Кістка
  
  
  зламався і подався, фрагменти розлетілися по мозку у всіх
  
  
  напрямки, спотворюючи його до невпізнання, тоді як сама куля
  
  
  ухилилася, зламала череп ззаду і нарешті вийшла.
  
  
  Чоловік був мертвий з мікросекунди, коли свинець врізався йому в голову,
  
  
  але він продовжив півкроку вперед, перш ніж перекинувся вперед і вдарився
  
  
  про палубу.
  
  
  Кілінстер стрибнув уперед і вбік, щоб не потрапити на
  
  
  труп. У той же час він подумки рахував і присів, щоб перевірити як розміщується
  
  
  екіпаж нижньої палуби через відкритий ілюмінатор.
  
  
  - Чорт, - прошипів він.
  
  
  Стався прорахунок. Прямо зараз було троє вбитих.
  
  
  «Мав залишитися ще один, крім Комуку та гангстерів,
  
  
  
  Але там, у каюті екіпажу, грали в китайські кістки. Три темні куртки.
  
  
  
  Побіжний погляд на корму сказав Картеру, що Су Лі на місці.
  
  
  Він вклав Вільгельміну в кобуру та відстебнув гранати. Розв'язуючи їх з
  
  
  його праве передпліччя на грудях, він витяг чекії і кинув їх
  
  
  за секунду
  
  
  На той час, як спрацювала перша, він звільнив Стен і був у
  
  
  місці для їхнього виходу.
  
  
  Вони вибігли
  
  
  розвернувшись і з порожніми руками, усі вони були у вогні.
  
  
  Картер, поставивши одне коліно на деку, пошив їх по черзі, а потім
  
  
  закрутилася, почали відчинятися двері кормової каюти.
  
  
  Він побачив, як клямка опустилася, а потім двері прочинилися. Він
  
  
  підняв Стен, направивши його саме на те місце, де з'являлася голова.
  
  
  Двері прочинилися, простягла руку, з Уеблі,
  
  
  
  рука була поміщена в темний матеріал із яскраво-червоною манжетою.
  
  
  Кім Сі Лонг.
  
  
  "Я тут", - прошипів Картер.
  
  
  Двері відчинилися, і «Уеблі» сплюнув помаранчевим. Три кулі задзижчали
  
  
  нешкідливо над головою Картера.
  
  
  Кіллмайстер видавив одну чергу, яка поширила по синьому костюму,
  
  
  кров та кістки по всій зовнішній переборці. Чоловік ковзав
  
  
  у своїй запеклій крові, коли Картер знову пришив його поперек грудей
  
  
  - Гарний захід.
  
  
  Перебір?
  
  
  Так, мабуть, подумав Картер. Але це було краще, ніж недогубство.
  
  
  Він підійшов до люка і зазирнув у щілину.
  
  
  Комуку сидів за дерев'яним столом із рушницею 357-го калібру в руці та важким
  
  
  Кольтом до іншого. Він балансував на ліктях та колінах,
  
  
  зброя цілилася у відкритий люк.
  
  
  «Це я, Комуко. Картер. Маленький японець почав стріляти
  
  
  під час звуку голосу Картера. Дерев'яні тріски літали всюди,
  
  
  півдюжини кулі пробили люк.
  
  
  Картер відступив на півдюжини кроків.
  
  
  «Су Лі!»
  
  
  Щойно ім'я дами злетіло з губ Картера, як
  
  
  вікно в кормовій частині каюти було вибите. Кулі з її Стіна розірвали
  
  
  палубу, за дюйми від того місця, де сів Комуку.
  
  
  Він вирівнювався, повертався, намагаючись знайти мету за межами
  
  
  розбитого скла, коли Картер вистрілив у двері. Су Лі відкрилася
  
  
  знову в той же час.
  
  
  Перехресний вогонь згас, і Комуку це знав. Він упустив зброю
  
  
  та затих.
  
  
  Картер провів швидку розвідку. Двері в голову були зачинені, але там
  
  
  під нею було світло.
  
  
  "Хто там?" - гаркнув він.
  
  
  Комуку навіть не глянув. Картер обернувся і бризнув на двері поруч
  
  
  у самий верх.
  
  
  "Я виходжу .. . Я виходжу!
  
  
  Двері відчинилися, і з нього вийшов капітан Ларс Йоханнсон з руками вгору.
  
  
  його голови.
  
  
  "Залишайся там! - гаркнув Картер і повернувся до Комука. "Вставай!"
  
  
  Він усміхнувся. «Я припускаю, що повідомлення про вашу смерть з
  
  
  поліцейським та жінкою були перебільшені. Він був дуже крутий, і дуже
  
  
  спокійний. Все, що Картер міг зробити, це стиснути
  
  
  Стін і подивитися, як виглядатиме ця людина.
  
  
  Натомість Кіллмайстер відповідав його посмішці. "Це був цікава
  
  
  гра. Я вивчав вас всю дорогу зі Штатів
  
  
  брови вбивці піднялися на цьому. «Ми були в одному літаку. ? »
  
  
  Потім Картер коротко виклав йому кожен рух Комуку з того часу.
  
  
  посадка в Коулун.
  
  
  „Я бачу. Тоді я бачу, що моя корисність тут закінчилася».
  
  
  «Все, – відповів Картер. Він видихнув інформацію, яка в них була.
  
  
  медична клініка, Конні Чу і, нарешті, файли. «Отже, ви бачите,
  
  
  Комуку, у нас є все… все, окрім Чарлі Лу.
  
  
  Комуку посміхнувся ще ширше. Чарлі Лу, я ніколи не чув цього імені».
  
  
  "Хіба ти не помреш зараз?" - сказав Картер. "Ми побачимо це, коли я тебе
  
  
  уб'ю в тихому місці, ми зовсім одні, тільки ми двоє.
  
  
  "Чи є вони у вас?"
  
  
  Це був голос Су Лі звідкись із темряви за межами
  
  
  кабіна.
  
  
  - Ага, - крикнув Картер. «Спустіться на головну палубу та накрийте їх
  
  
  
  "Правильно. Він почув тупіт її ніг і поплив очима
  
  
  по салону.
  
  
  Де ящики?
  
  
  "Які ящики?" Комуку відповів, його мертві очі нічого не говорили і ніколи
  
  
  не переходили з рук Картера на Стіні.
  
  
  «Будь ласка, кажіть, - прошипів Картер. «Ящики, які я бачив, як ви завантажували
  
  
  у Макао. Коли японець нічого не сказав, Картер обернувся до Йохансона.
  
  
  "Хто ти?"
  
  
  Йохансон. Я капітан і керманич.
  
  
  Де ящики, які ви взяли на борт у Макао?
  
  
  Йоханнсон не моргнув. Він також мовчав. Картер вистрілив
  
  
  у шести дюймах над його головою.
  
  
  Йохансон, як і раніше, не моргав і не говорив.
  
  
  «Досить цього», — подумав Картер і позадкував.
  
  
  «Зовніш, ви обидва!» - гаркнув він. «Су Лі?»
  
  
  "Так.
  
  
  «Вони виходять.
  
  
  «Комуку, ти перший.
  
  
  Чоловік трохи рушив, і Йоханнсон пішов за ним. Незадовго до
  
  
  він підійшов до люка, капітан схилив голову і моргнув.
  
  
  очі на ліжка в дальньому кінці хатини.
  
  
  Картер моргнув у відповідь.
  
  
  «Су Лі, вони в тебе на прицілі.
  
  
  «Я можу вразити їх обох одним пострілом», - була впевнена відповідь.
  
  
  Картер підійшов до двох багатоярусних ліжок і обережно пересунув їх.
  
  
  Він обережно провів рукою дошками палуби. Маленькі
  
  
  секції - одна дошка довжиною близько восьми дюймів - трохи поступалася довжиною
  
  
  Використовуючи Вільгельміну, він підняв його та посміхнувся.
  
  
  Під ним була залізна каблучка люка. І під люком він
  
  
  знайшов дві скриньки. Один за одним він їх витягав. На їхнє місце
  
  
  він вийняв з-під блузки два заряди пластику, їх
  
  
  таймер-детонатор встановлено на 20 хвилин.
  
  
  "Як справи?" Су Лі подзвонила.
  
  
  «Зрозуміло! «
  
  
  Картер перекинув Стен через плече і потяг ящики до
  
  
  люку. Жоден з них не був надто важким, але, як він міркував,
  
  
  оригінали фрагментів шантажу та, ймовірно, мікрофільми
  
  
  щось на п'ять чи шість чоловік не багато важитиме.
  
  
  Він упустив один Йохансону, інший Комуку, і витяг Люгер.
  
  
  з-під блузки. На цій відстані пістолет був кращим.
  
  
  «Хвати їх! «
  
  
  Йоханнсон підняв одну з ящиків. Комуку не рушив з місця,
  
  
  на його обличчі з'явилася загадкова усмішка.
  
  
  Кіллмайстер побачив Вільгельміну обома руками і повторив
  
  
  команда.
  
  
  Коли вбивця ще не рухався, Картер вистрілив.
  
  
  Комуку закричав, коли куля пройшла крізь долоню його лівої руки.
  
  
  Потім він упав навколішки, лаючись і простягаючи поранену руку.
  
  
  перед ним, ніби він міг позбутися жахливого болю.
  
  
  Картер рушив уперед і ривком поставив чоловіка на ноги за спину.
  
  
  куртка на шиї. Заодно заклав дуло Люгера.
  
  
  вздовж промежини Комуку.
  
  
  «А тепер тобі знесуть яйця.
  
  
  "Моя рука .. . "
  
  
  «У тебе є ще одна здорова. Піднімай ящик.
  
  
  Піт струмував у повних ненависті очах маленького японця, коли він нахилився.
  
  
  до ящика. Він підняв його здоровою рукою,
  
  
  і всі вони рушили до трапу, а Комуку залишив стійкий слід
  
  
  крові з його рани.
  
  
  Су Лі пішла першою, Картер ззаду і двоє несучих ящики.
  
  
  у середині. Коли вони спустилися трапом, Картер катапультувався.
  
  
  Затиск Вільгельміни і вставив той, який він завантажив болванками.
  
  
  Щойно Йохансон поставив свій ящик на самому краю пірсу,
  
  
  коли він зробив свій перебіг.
  
  
  Шляхетний капітан підняв штанину, піднімаючись нагору, і розвернувся.
  
  
  Картер з автоматом у руці. Він зробив один постріл, поки
  
  
  Кіллмайстер вистрілив три.
  
  
  Йохансон був добрим актором. Він випустив крик, що булькав, і впав
  
  
  з причалу у воду. Картер побіг уперед і для ефекту
  
  
  кинув ще одну кулю в тіло, що нібито опирається.
  
  
  Йоханнсон зробив «0» із двох пальців і вже пірнав.
  
  
  під водою і сплив
  
  
  "Нік ... "
  
  
  Картер повернувся, піднімаючи Люгер, але потім зрозумів, що це марно.
  
  
  Комуку був швидкий, як разюча кобра. На той час, як Картер
  
  
  розігнавши Стіна, інша людина накрила Су Лі, як ковдру,
  
  
  використовуючи її тіло, щоб захистити себе.
  
  
  Він обійняв її за плечі і щосили намагався позбавити її від
  
  
  Марк Н. у неї був.
  
  
  На долю секунди вона вирвала підводний човен з його рук і зробила єдиний
  
  
  рішення, яке може ухвалити досвідчений агент.
  
  
  Вона направила пістолет у бік Картера.
  
  
  Подумки Корнуку був таким самим швидким.
  
  
  Його руки піднялися і вміло обвилися довкола шиї Су Лі. Вона закричала
  
  
  від болю при натисканні на горло.
  
  
  - Ти знаєш трюм, Картер?
  
  
  "Я знаю це. "
  
  
  «Тоді ти знаєш, що це глухий кут, ублюдок.
  
  
  Він уже відступав до довгої пристані маленького рибальського човна.
  
  
  
  Рухаючись він продовжував тримати тіло жінки перед собою.
  
  
  своя.
  
  
  "Кіллмайстер" не міг відірватися від пострілу.
  
  
  Він зробив два кроки вперед. Все, що було зроблено, було ще одним
  
  
  пронизливий крик болю Су Лі.
  
  
  Комуку був
  
  
  неймовірно сильний для свого розміру і так само маневрений. Якось
  
  
  йому вдалося відчепити один з човнів і маніпулювати собою і Су
  
  
  Чи на корму, не ризикуючи жодним місцем на своєму тілі, яке могло б дати
  
  
  Картер вбивчий постріл.
  
  
  Картер знав, що Комуку вистачить, щоб убити
  
  
  постріл.
  
  
  Щось ще, і Комуку зламає їй шию.
  
  
  Він відчував себе ослом, зовсім некорисним з могутнім Стіном у його.
  
  
  руками, коли Комуку розгорнув човен навколо Tokyo Star.
  
  
  Комуку щойно зник з поля зору джонки, коли
  
  
  пластикові бомби
  
  
  Картери вибухнули. Дошки, жорстка обшивка та полум'я вибухнули
  
  
  у нічному небі.
  
  
  Картер був у снукері, і він це знав. Він нічого не міг
  
  
  робити. Якщо він спробує піти за ним, Комуку вб'є Су Лі, як тільки він підійде
  
  
  занадто близько.
  
  
  Була альтернатива… угода, угода.
  
  
  Але це має статися пізніше.
  
  
  Прямо зараз вибух і пекло Токійської зірки
  
  
  все в межах милі до пристані.
  
  
  Картер рушив. Він підняв ящики і попрямував на своєму човні до берега.
  
  
  
  Він просто відштовхувався, коли він підняв очі і побачив старого за кілька
  
  
  човнів, що повільно встромляли їжу з рисової миски в рот.
  
  
  паличками для їжі.
  
  
  Очевидно, старий бачив усе, що відбувалося
  
  
  і в цей момент він купався у світлі полум'я
  
  
  пожирає "Токійську зірку".
  
  
  Він навіть не підвів очі на Картера.
  
  
  Одиннадцятий розділ
  
  
  За допомогою Урсули Йоханнсон та її батька Картер повернувся до
  
  
  Гонконг до п'ятої ранку.
  
  
  Урсула підібрала команду джонки та Ларса Йохансона.
  
  
  Під час плавання капітан запідозрив, що щось недобре
  
  
  За годину Картер прибув у бунгало і розповів їм, що
  
  
  з'ясувалося. Він також сказав їм, що хоче підтримувати
  
  
  зв'язок із ними. Чому? Тому що йому, швидше за все, знадобиться ще
  
  
  допомога від них.
  
  
  -Тут запротестувала Урсула. «Ми виконали свою частину угоди. Ми можемо
  
  
  більше нічого не робити. «
  
  
  Картер сухо пояснив, що поки що Чарлі Лу буде
  
  
  в живих,
  
  
  Капітан Йохансон повинен молитися, щоб урятувати свою шкуру.
  
  
  То справді був козир Картера. Після поспішної, дуже особистої
  
  
  консультації на терасі, батько та дочка домовилися про співпрацю.
  
  
  за платню.
  
  
  Картер не заперечував. Найманці часто стають найкращими солдатами.
  
  
  Він ледве встиг заїхати в готель у Гонконгу, як він зателефонував, щоб
  
  
  Командир Джарвіс знову прокинувся від міцного сну.
  
  
  У англійця практично стався апоплексичний удар, коли Картер
  
  
  розповів йому про нічні події.
  
  
  «Все добре, командере, але у нас є джерело інформації Чарлі Лу.
  
  
  ящики із файлами.
  
  
  "А жінка?"
  
  
  «У мене є підозра, що Комуку не чіпатиме її, принаймні поки що. Вона
  
  
  Головний козир. «
  
  
  Джарвіс зітхнув, тепер уже змирившись із підходом Дикого Заходу, який використовував Картер
  
  
  для залагодження справ. "Що ж тоді далі?"
  
  
  «Я хочу, щоб кожен аркуш паперу, кожен шматочок мікрофільму, кожен шматочок змісту
  
  
  тих ящиків скопіювали. Чи зможете ви швидко дістатися Макао? ... а
  
  
  гвинтокрил?"
  
  
  "Звісно.
  
  
  "Добре. "
  
  
  Картер сказав йому, де забрати ящики і що з ними робити.
  
  
  
  «Крім того, я хочу, щоб це просочилося до кожної злочинної спільноти
  
  
  Гонконгу, що Нік
  
  
  Картер тут,
  
  
  і я готовий до справи. Капітан та його дочка зроблять
  
  
  те саме в Макао».
  
  
  "Ви змінюєте готелі?"
  
  
  "Звичайно. З того часу вони мене помітять і прикриють.
  
  
  "Хто вони'?"
  
  
  «Я б представив Конні Чу, наприклад. Прямо зараз, коли Комуку пішов у
  
  
  підпілля, він шукає зв'язок з Чарлі Лу. Якщо я знаю Чарлі, ніхто не зробить нічого
  
  
  без його згоди. «
  
  
  Картер повісив трубку, потім набрав номер телефону бунгало, який місіс Бруно Фолкнер
  
  
  ділила з Лін Діонг.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Лін, це Картер. Що від Патріса в клініці?
  
  
  "Нічого. Вона перевірила зняття коштів з банків, депозити та
  
  
  квитанції міжміського телефонного зв'язку. Немає зв'язку
  
  
  між її чоловіком та Японією. «
  
  
  «Схоже, Комуку - єдина сполучна ланка між лікарем і
  
  
  Чарлі Лу.
  
  
  «Це було б напевно так...
  
  
  
  "Щільно триматися. Подзвони мені, якщо щось отримаєш. Сьогодні вранці я
  
  
  переїду до Regent під своїм ім'ям.
  
  
  "Думаєш, це розумно?"
  
  
  "Тепер я знаю. Пізніше. «
  
  
  Щойно зв'язок був перерваний, як Картер повернувся на
  
  
  в офіс Джарвіса та дуже втомленого Джайлза Гордона.
  
  
  «Боже мій, Боже мій, Боже мій», - був єдиний коментар Гордона, коли
  
  
  Картер приніс усі останні новини.
  
  
  «Командир передзвонить вам за кілька хвилин, я впевнений,
  
  
  у вас остання інформація про все це. Тим часом у вас є? "
  
  
  «Ми приставили хвіст до Аша Окамото в ту хвилину, коли він вийшов з літака.
  
  
  Він оселився в готелі, зробив кілька покупок – все нормально.
  
  
  а потім, незадовго до закінчення робочого дня, він вирушив до клініки.
  
  
  "І .. . ?"
  
  
  «І він доставив останню партію. Приїхала жінка від Комуку
  
  
  відразу після того, як він пішов. Ми простежили за нею до воріт Конні Чу, і
  
  
  потім, як ви сказали, ми її забрали. У неї було чотири рулони
  
  
  мікрофільмів ... дуже цікавий матеріал. «
  
  
  "Допит?"
  
  
  Нічого. Вона мовчить як молюск і тверда, як цвях.
  
  
  Картер подивився на годинник. Було майже сім ранку.
  
  
  «Заарештуй його, коли він спуститься до сніданку. Якщо він замовить із номера
  
  
  служби, підійди з тацею і візьми його тоді. «
  
  
  «Право. За яким звинуваченням? »
  
  
  «Захисний висновок. Якщо він закричить надто голосно, нагадайте йому
  
  
  Комуку-Чарлі Лу
  
  
  І мікрофільми. Це має його переконати.
  
  
  "А ти?"
  
  
  «Кілька годин сну. Мій розум – як овоч. Але подзвони мені, якщо
  
  
  щось спливає.
  
  
  "Зроблю. "
  
  
  Картер повісив трубку, перевірив ланцюг на дверях і впав у ліжко
  
  
  ліжко.
  
  
  Намацуючи однією рукою, він увімкнув сигналізацію і заснув.
  
  
  
  Було 10:10, коли Картер прокинувся. Він був поглинений одним
  
  
  непереборним бажання: кинути цей гидкий годинник-будильник у
  
  
  гонконзька затока.
  
  
  
  Він замовив сніданок із обслуговування номерів, а за півгодини
  
  
  прийняв душ, одягнувся, наївся і поїхав до "Регента".
  
  
  Готель «Регент» був першокласним, розкішним та дорогим. Лобі
  
  
  біля дверей було багатолюдно, біля конторки мало людей: кілька виїздів,
  
  
  похмура жінка за стійкою реєстрації раннього прибуття і гладка фігура на
  
  
  шезлонгу з темними вусами, який був надто поглинений своєю
  
  
  газети.
  
  
  «Картер… Ніколас Картер, – сказав він столу надто голосно.
  
  
  клерку. «Я дзвонив, щоб забронювати столик сьогодні вранці із Шангрі-Ла.
  
  
  «
  
  
  "Та сер. Тривалість вашого перебування?"
  
  
  «Напевно довго, поки що займаюся своїм бізнесом.
  
  
  Папір скуйовдив у руках вусатого чоловіка.
  
  
  “Та сер. Все, що у нас є, – це люкс».
  
  
  "Все в порядку. "
  
  
  "Паспорт, будь ласка?"
  
  
  Картер пройшов всі формальності під час реєстрації, потім
  
  
  супроводжуваний хлопчиком пішов до величезної низки ліфтів. Незадовго до того, як увійти до
  
  
  кабіну ліфта, він озирнувся на одиночне крісло біля столу.
  
  
  Воно було порожнім.
  
  
  Товстун підійшов до столу і уважно вивчав
  
  
  реєстраційну картку, підписану Картером. Він кивнув клерку, посміхнувся,
  
  
  і поплентався своєю тушею до ряду телефонів.
  
  
  «Я вірю, – подумав Картер, – що мене незабаром оголосять мадам.
  
  
  Конні Чу.
  
  
  Телефон задзвонив, коли за посильним зачинилися двері.
  
  
  Картер тут.
  
  
  "Гордон. Ми підібрали Ашамі Окамото. Він дуже нервовий джентльмен.
  
  
  Ти програв касету?
  
  
  "Ми зробили. Він говорить так само швидко, як працює наш магнітофон.
  
  
  Я думаю. Kulo Electronics - це підставна особа, створена Чарлі Лу для брокера
  
  
  та збирати інформацію від людей з інших фірм, які він шантажує.
  
  
  "У тебе вийшло. Окамото стверджує, що він невинна жертва
  
  
  шантажу, але він також зізнається, що став мільйонером у
  
  
  останні два роки. «Примусьте його говорити і тримайте його у себе. Що про
  
  
  дівчину, яку ви підібрали у Конні Чу?
  
  
  «Вона важка. Ми кинули в неї все, що змогли, і вона не зрушила з місця.
  
  
  Думки Картера клацнули. «Наскільки вона близька до Комуки?»
  
  
  «Не так вже й близько, якщо ти збираєшся обміняти її на Су Лі.
  
  
  Виразно не в стилі Комуку: невисока, товста, некрасива, але вірна.
  
  
  За аеньги. А ще вона розумна. Каже, що не знала, чим була
  
  
  доставка
  
  
  Вона, мабуть, вийде, якщо ми не зможемо втримати її на чомусь ще.
  
  
  Місцеві жителі вже бурчать про наше втручання у
  
  
  Поліцейське управління Вікторії. «Тримайся за неї якнайдовше. Що-небудь
  
  
  з вулиць? Ми сказали, що ви хочете поговорити.
  
  
  Поки нічого немає. Картер посміхнувся. «Я, напевно, почую раніше за тебе.
  
  
  «Командир уже усередині.
  
  
  "Гаразд, дуже жарко. Думає, ти повинен був впустити нас у Токіо
  
  
  Зірковий бізнес. "Що ви думаєте?"
  
  
  Гордон посміхнувся. «Я сам часом скоріше самотній вовк, друже.
  
  
  Бюрократія може зробити так багато, що іноді хлопець має
  
  
  взяти справу у свої руки. «
  
  
  "Хороша людина", - зітхнув Картер. «Зберігайте його спокій, якщо можете. Я зателефоную
  
  
  тобі.
  
  
  «Право. я чекаю.
  
  
  Картер замовив величезний обід і наївся. Він знав, що буде
  
  
  йому потрібна вся енергія, яку міг отримати на найближчі двадцять чотири години.
  
  
  Так чи інакше, він збирався дізнатися, де тримав Комуку.
  
  
  Су Лі.
  
  
  Останнім засобом буде сама Конні Чу, але, сподіваюся,
  
  
  спочатку окупиться щось інше.
  
  
  Телефон задзвонив знову, коли він наливав третю чашку кави.
  
  
  "Так?
  
  
  «Нік, я так рада чути, що твоя смерть була плодом чийогось
  
  
  уява!
  
  
  Конні Чу.
  
  
  Він дізнався б цей низький, спекотний голос без акценту де завгодно, від
  
  
  на дно колодязя або поруч із ним у ліжку.
  
  
  «Привіт, Конні. Я чув, що роки тут добре ставилися до тебе. «Фінансово,
  
  
  так. Решта? ... Декілька рядків тут і там, провисання чи два. Справді,
  
  
  Я не можу скаржитися. «
  
  
  "Я здивований, що ти повернулася до співпраці з Чарлі", - сказав Картер.
  
  
  «Я маю на увазі з огляду на те, що це ви допомогли його заарештувати.
  
  
  во
  
  
  В'єтнам.
  
  
  "Цей телефон прослуховується?"
  
  
  Ні.
  
  
  "Я вірю тобі .. . Ваше слово завжди було добрим. Ось чому Чарлі
  
  
  досі довіряє мені. Ви ніколи не даєте нікому знати, що це я дала вам
  
  
  необхідну інформацію. "
  
  
  «Щоб урятувати свою шкуру.
  
  
  «Дівчина має виживати. Це важкий світ, Нік.
  
  
  Картер глибоко зітхнув. То була авантюра. «Хочеш зробити це знову
  
  
  Конні?
  
  
  Вона сміялася. Насправді це був низький хрипкий смішок, і в ньому говорилося:
  
  
  ні Killmaster. Її слова підкріпили це.
  
  
  «Боюсь, що не цього разу. Чарлі, як і раніше, тримає всі карти.
  
  
  «А ти, Конні, завжди граєш із виграшною рукою.
  
  
  «Звичайно, це ви знаєте. У нас є жінка, маєте файли.
  
  
  Якщо я скопіюю файли, я дістануся до чоловіків, які
  
  
  шантажували. Це робить файли марними для вас. «
  
  
  "Абсолютно вірно. Тому перед пересиланням ми маємо оглянути ящики.
  
  
  вони зроблені із секретом. «
  
  
  Думки Картера закружляли. "Вони спеціально запечатані?"
  
  
  "Так .. . запечатані лазером. Якщо контакт порушено, весь матеріал йде в
  
  
  високе небо – Стокове зображення Я вважаю, оскільки ви живі, щоб говорити, ви не зламали
  
  
  пломби поки що немає. Не треба! Якщо ви це зробите, ви втратите обидва шляхи. «
  
  
  «Я мушу порадитися, ти це знаєш.
  
  
  «Я цього очікував. Що, якщо ти подзвониш мені о п'ятій?
  
  
  “П'ять. «
  
  
  "Добре. Як здорово знову чути твій голос, Нік. Я не
  
  
  забула добрі моменти, повірте мені. «
  
  
  Телефон вимкнувся. Картер швидко обірвав зв'язок
  
  
  і, як дика людина, набрав номер офісу Джарвіса.
  
  
  Секретар відповів.
  
  
  «Джайлз Гордон… швидкий!
  
  
  "Так сер. "
  
  
  Картер затяг цілу сигарету за три хриплячі вдихи, секунди
  
  
  кричати, поки він чекав.
  
  
  «Гордон тут. «
  
  
  «Гордон, Картер! Ви ще щось зробили з ящиками? «
  
  
  «Запущено, але вони якось запечатані. Ми запросили експерта. «
  
  
  «Стій, зупини його прямо зараз! «)ШВИДКО!!!»
  
  
  «Швидко дістанься до нього і зупини його!
  
  
  Телефонна трубка з шумом упала на стіл. Гордон був гарною людиною.
  
  
  Хтось на кшталт Ніка Картера кричав не дарма, і він знав це.
  
  
  "Готово. Що відбувається?" - Сказав він, повертаючись до лінії.
  
  
  «Ящики були запечатані лазером та заміновані. Чарлі Лу
  
  
  не ризикує. Не чіпай їх, доки не почуєш від мене
  
  
  черговий раз! «
  
  
  «Насправді вони охолоджені у льоду, – відповів Гордон.
  
  
  тремтіння в його голосі. «Крім того, у нас є звіт від нашої людини у
  
  
  клініці.
  
  
  На роботу сьогодні ніхто не прийшов. «
  
  
  - Чорт, - промимрив Картер, бажаючи тепер погодитися на
  
  
  хвіст на Бруно Фолкнер. "Ви перевірили його будинок?"
  
  
  «Ні, тримався подалі. То були твої інструкції.
  
  
  "Так, я знаю. Надягніть кого-небудь на нього зараз.
  
  
  "Зроблю. "
  
  
  Наступні дві години Картер ходив і курив. Якщо не було жодного слова
  
  
  з вулиці або з будь-якого іншого джерела, йому доведеться мати справу з
  
  
  Конні
  
  
  Чу.
  
  
  Він знав, як він із цим впорається. блеф, який насправді не був блефом "Я
  
  
  хочу дівчину, а мені потрібні файли Конні. Але файли більше
  
  
  важливі. Су Лі – агент. Їй платять за те, що вона ризикує своїм життям. «
  
  
  Ти хочеш сказати, Нік, що дозволиш дівчинці померти?
  
  
  «Ось що я говорю. Звичайно, натомість я тебе вб'ю...
  
  
  але так і є. «
  
  
  Він сподівався, що до цього не дійде, бо якби чистий прибуток був
  
  
  досягнуто, Картер знав, що Су Лі буде принесена в жертву.
  
  
  Таким був спосіб гри.
  
  
  О 16:10 задзвонив телефон і Картер накинувся на нього.
  
  
  Це була Лін Зіонг, і вона була в істериці, на межі божевільного.
  
  
  «Заспокойся, Ліне, заспокойся. Патріс дзвонив?
  
  
  "Так, і я можу сказати, що щось дуже не так!"
  
  
  «Неправильно. Добре, що вона сказала?
  
  
  «Вона дала мені перелік покупок! "Список покупок.
  
  
  Тут дівчина знову зламалася. Картер спробував розібрати слова
  
  
  між риданнями, але виявив, що це неможливо.
  
  
  «Тс, тс. Слухай, Ліне, не рухайся. Залишайся там, де стоїш.
  
  
  «Ой, як я боюсь, як я боюсь!»
  
  
  «Так, так, я знаю, Лін. Я буду прямо там. Ради бога, не роби
  
  
  будь-що, і залишайся біля телефону! За кілька хвилин Картер був у таксі, потім пересів у трамвай.
  
  
  Трамвай буде набагато швидше, ніж таксі
  
  
  намагаючись проїхати половину вершин через пробки.
  
  
  Він тільки сподівався, що коли дістанеться туди, він зможе розібратися в
  
  
  тому, що
  
  
  Патріс Фолкнер сказав Лін Зіонг.
  
  
  Він вийшов з трамвая біля Альберт-роуд і пройшов навколо піку до
  
  
  анклав будинків, у яких було бунгало Патріса Фолкнера.
  
  
  Лінь зустріла його біля дверей. Вона була менш істеричною, але її очі були
  
  
  повний страху.
  
  
  Потрібно було майже п'ять хвилин і кілька ковтків із келиха для бренді.
  
  
  перш ніж Картер заспокоїв дівчину достатньо, щоб виразно розповісти про
  
  
  дзвінок від Пат.
  
  
  «Я ледве привіталася, а вона сказала, – засміялася вона. я
  
  
  не знала, чи це жарт чи що.
  
  
  У голові Картера вже дзвеніли дзвіночки. "Продовжуй. Що зробила
  
  
  вона тоді казала? І постарайся запам'ятати все кожне слово. "Я не
  
  
  пам'ятаю більшу частину цього. Вона сказала мені це записати. Вона сказала
  
  
  востаннє, коли вона замовляла, на ринку не було кількох товарів,
  
  
  і вона не хотіла, щоби це повторилося. Вона майже кричала на мене!
  
  
  "Де запис?"
  
  
  "От. "
  
  
  Картер узяв блокнот і дивився на сторінку.
  
  
  "В'єтнамська. Пишу швидше англійської.
  
  
  Картер був терплячий. «Добре, перекладіть та заповніть те, що не написано
  
  
  вниз. «
  
  
  Лін відкинула голову, на мить сконцентрувалася, а потім почала.
  
  
  «Вона сказала, що в неї та лікаря були несподівані гості. Їм буде потрібний
  
  
  замовлення потрібне дуже швидко. Потім вона дала мені список продуктів.
  
  
  «
  
  
  Картер вислухав довгий список, і він відчув втому.
  
  
  виснаження тіла та розслаблення м'язів.
  
  
  Патріс Фолкнер була справжньою леді, дуже проникливою.
  
  
  Комуку, очевидно, відвіз Су Лі до резиденції лікаря, та
  
  
  якось
  
  
  Патріс зміг поговорити з нею.
  
  
  Хоча список був довгим, кількість кожної позиції була однаковою.
  
  
  по лінії: одинадцять курчат, п'ять фунтів сирого рису, одинадцять голів
  
  
  капусти, п'ять пучків спаржі, одинадцять маленьких мішків волоських горіхів,
  
  
  п'ять листів нарізаної кубиками свинини... і таке інше.
  
  
  Картер міг тільки здогадуватися, але він викладе навіть гроші, він мав рацію.
  
  
  11 .. . НДІ ... Су Лі Калпеппер.
  
  
  "П'ять, тільки п'ять, не більше", - сказала Патріс.
  
  
  П'ятеро можуть бути всі в будинку, або це можуть бути Комуку та четверо
  
  
  з
  
  
  Людей Конні Чу, яких він найняв у останню хвилину.
  
  
  Картер здогадався про останнє.
  
  
  "Добре, Лін, що ще?" «Тричі вона сказала мені, до яких воріт
  
  
  використовувати, щоб увійти до землі.
  
  
  І тричі просила мене підійти до входу в кухню, а не в
  
  
  вхід слуги. Вона справді підкреслила це. "Не приходь у
  
  
  вхід для слуг, - сказала вона, - слуг відправили додому. "Вона
  
  
  готуватиме сама, і вона хотіла, щоб їжу принесли
  
  
  просто на кухню. «
  
  
  «Добре, Ліне, просто приголомшливо. Тепер тут
  
  
  це те, що я хочу, щоб ви зробили.
  
  
  Ти маєш номер Патріса?
  
  
  "Так.
  
  
  Картер потягнувся до телефону, доки пояснив.
  
  
  Лін Діонг набрала номер пальцем, що тремтить, потім злегка потримав трубку.
  
  
  подалі від її вуха, щоб усе, що з іншого кінця було чутно
  
  
  Картер.
  
  
  «Фолкнерська резиденція. «
  
  
  Лін важко проковтнула, і Картер обійняв її тендітну
  
  
  плечі.
  
  
  Помилки не було. Голос у телефоні належав Іші
  
  
  Комуку.
  
  
  «Міссі Фалькенер, будь ласка.
  
  
  "Хто дзвонить?"
  
  
  «Цей ринок Вонг Чоу. Нфіссі Фалькенер, вона раніше закликала до ладу.
  
  
  «
  
  
  "Так, що щодо цього?"
  
  
  «Всі вантажівки зараз виїхали. Не можу доставити до восьмої години цього дня
  
  
  вечір. Все гаразд з Міссі Фалькенер?
  
  
  "Та все буде добре.
  
  
  "Велике спасибі. Прощавай.
  
  
  Рука дівчини так сильно тремтіла, що Картерові довелося самому покласти.
  
  
  трубку.
  
  
  "Чудово?"
  
  
  "Чудово", - заявив він, вже набираючи номер. «Випийте ще бренді. добре
  
  
  візьми звідси, і Патріс буде гаразд. Командир Джарвіс,
  
  
  будь ласка,
  
  
  Картер дзвонить. «
  
  
  «Джарвіс тут. «Це не зайняло десять секунд. «У нас немає жодного слова про
  
  
  дівчина. «
  
  
  "Так, і я маю спосіб увійти. Я хочу, щоб ви зателефонували в місце, яке називається
  
  
  Вонг
  
  
  Chow Market і прикладіть трохи сильних поліцейських. Поговоріть тільки з власником, та
  
  
  ось як ти впораєшся... «
  
  
  На цей раз Джарвіс не став сперечатися. Він погодився з усім планом та отримав
  
  
  ідеальні чоловіки, які могли зображати з себе водіїв.
  
  
  «Ще дещо, командире. Враховуючи час, скільки часу це займе у
  
  
  ваші люди, щоб зламати ці ящики безпечно, не руйнуючи те, що
  
  
  всередині? »
  
  
  «Двадцять чотири години плюс-мінус.
  
  
  "І чи можна їх знову запечатати?"
  
  
  "Важко сказати. Для цього ми маємо обладнання. Це просто залежить від того, як
  
  
  потрібно багато пошкоджень, щоб відкрити їх.
  
  
  «Ми скористаємося цим шансом. Іди попрацюй над ними! »
  
  
  "Зроблю."
  
  
  Потім Картер зробив, як сподівався, останній дзвінок дня. А
  
  
  чоловік відповів.
  
  
  «Резиденція Чу. Хто дзвонить? »
  
  
  «Міс Чу чекає на мій дзвінок.
  
  
  Коли вона відповіла, її голос був схожий на сироп.
  
  
  «Ніко, ти на п'ять хвилин раніше.
  
  
  «Моя стара звичка.
  
  
  "Добре?"
  
  
  «Це угода… на моїх умовах.
  
  
  "Я послухаю", - відповіла вона.
  
  
  «Командний центр у вас удома. Я там опівночі. Ми зробимо
  
  
  торгівлю о першій ночі, ви розмовляєте по телефону зі своїми людьми, я на
  
  
  інший з моїми.
  
  
  «Поки що звучить добре. «
  
  
  «Я поставлю ящики у фургоні на Голлівуд-роуд перед чоловіком біля Храму.
  
  
  
  Де мені взяти жінку? »
  
  
  "Залишайтесь на лінії .. . "
  
  
  Це було просто клацання, і він зупинився.
  
  
  "Ти ще там?"
  
  
  «Звичайно, я все ще тут, затамувавши подих.
  
  
  Він посміхнувся. «Ти така чарівна. Шкода, що це має бути схоже на
  
  
  це,
  
  
  Нік, але ... «
  
  
  «Я знаю, дівчина має заробляти на життя. Збережи це. Де!
  
  
  «Репалс Бей. Вона буде прив'язана до одного з рибальських човнів, що стоять на якорі.
  
  
  у бухті. Надішліть своїх людей до хатини Pie How's на китайському ринку.
  
  
  Наша людина там підкаже, на якому човні. «
  
  
  «Розумно, – подумав Картер, – дуже розумно. Місце, де, якщо все
  
  
  не піде, вони можуть вивезти її до китайського
  
  
  Море для поховання.
  
  
  "Узгоджено? «Згоден, - відповів Картер. "Побачимося вночі.
  
  
  «Чівас, чи не так? ... Один куб? »
  
  
  "Це правильно. «Я зачекаю.
  
  
  Картер кинув телефон на підставку, закурив сигарету та
  
  
  повернувся з подихом.
  
  
  "Г-н. Картер...?"
  
  
  Він звів очі. Тепер вона була досить спокійна,
  
  
  "Так?
  
  
  "Дякую.
  
  
  «Поки не дякуй мені, люба», - відповів він. "Це буде довга
  
  
  ніч.
  
  
  - Дванадцятий розділ.
  
  
  Будинок знаходився в елітному житловому районі на Шанхайській дорозі,
  
  
  право перед тим, як вислизнути з себе Коулуна до Нового
  
  
  Територія.
  
  
  Особняк залишився з часів колоніальної доби. Це було велике,
  
  
  вражаючий, абсолютно білий, з високим кованим парканом,
  
  
  по всьому периметру.
  
  
  Картер із Джайлсом Гордоном за кермом проїхали три рази на
  
  
  немаркованого седана.
  
  
  «Схоже, гараж був старою стайнею, що стоїть далеко від головного будинку.
  
  
  як це.
  
  
  Картер кивнув, його очі наповнилися думками про фотографії, які треба було розібрати.
  
  
  Пройшовши через передні ворота, коло розділилося; одна дорога привела до
  
  
  величезній передній веранді будинку, інша по всьому периметру
  
  
  позаду.
  
  
  Опинившись там, вона повернула і знову розвернулася навколо гаража.
  
  
  і попрямувала назад до головних воріт.
  
  
  По обидва боки під'їзду будинку та гаража гібіскус та олеандр
  
  
  росли густо, як бур'яни, і в цю пору року вони були
  
  
  цвітіння.
  
  
  «Швидше за все, вхід для слуг знаходиться з того боку будинку, просто
  
  
  крім тилу. «
  
  
  Гордон погодився. «Це відповідало б плануванню більшості цих старих.
  
  
  особняків. Раніше кінному візку було легше пересуватися.
  
  
  розвантажитися там, і це також дало б слуг легкий доступ до
  
  
  стайні та зовнішньої кухні »
  
  
  «Я накажу хлопцям відвезти назад та розвантажитися. Тоді я скажу
  
  
  до побачення, коли вони зроблять поворот навколо гаража. Десять до одного
  
  
  Люди Комуку стежать лише за воротами та проїжджою частиною. «
  
  
  «Я б сказав, що ти маєш рацію.
  
  
  «Добре, повернемося до фургона.
  
  
  Це був перероблений білий лендровер, припаркований приблизно за милю від
  
  
  дороги
  
  
  Картер виклав план двом китайським агентам N116, а потім переглянув
  
  
  в застряглий задню частину фургона.
  
  
  Коробки з продуктами стояли під стелею із замовленням Фолкнера.
  
  
  біля задніх дверей. Решту було влаштовано так, щоб вони
  
  
  забезпечила закуток у центрі, щоб сховати велике тіло Картера.
  
  
  "Все готово, містере Картер?"
  
  
  «Готово!»
  
  
  Потім вони поїхали.
  
  
  Картер перевірив подвійні заряди в спиляному дробовику Webley та
  
  
  перекинув смертоносну частину через плече.
  
  
  Не було необхідності перевіряти "Люгер", розташований у нього під лівою пахвою. Він
  
  
  почистив його і зарядив свіжим магазином, перш ніж залишити
  
  
  бунгало Патріс Фолкнер того дня.
  
  
  Лін Зіонг був запакований і вже в аеропорту. Якщо все пройшло добре, один із
  
  
  людей Джарвіса змусили б Пет Фолкнер приєднатися до неї менш ніж
  
  
  дві години.
  
  
  Це було менше, що Картер міг зробити для жінки, і, крім того, він хотів
  
  
  всі союзники з країни до справжньої великої справи з Чарлі Лу
  
  
  пішли
  
  
  Фургон почав уповільнювати хід. Картер витягнув шию з отвору.
  
  
  Крізь шматок лобового скла він побачив ворота та вражаючий
  
  
  кам'яний особняк за межами.
  
  
  "Так?" пролунав приглушений голос із домофону, який підключав ворота
  
  
  до дому.
  
  
  "Доставка .. . Ринок Вонг Чоу.
  
  
  Відповіді не було, але останнє, що побачив Картер перед тим, як
  
  
  голову назад були дві великі стулки воріт, що ліниво і тихо йшли
  
  
  всередину.
  
  
  Він відчув поворот, коли фургон в'їхав з-за рогу будинку в
  
  
  задній двір біля входу до кухні.
  
  
  «Прямо там добре! «
  
  
  То був грубий чоловічий голос. Картер цього не впізнав. Але потім він
  
  
  не очікував; Іші Комуку не опускався так низько, щоб спостерігати за
  
  
  розвантаження продуктів.
  
  
  Він швидше почув, ніж побачив, як чоловіки M16 у білих халатах вислизнули з
  
  
  вантажотаксі.
  
  
  За кілька секунд задні двері фургона широко відчинилися, і
  
  
  розвантаження розпочалося.
  
  
  Через крихітну щілину між коробками Картер міг бачити їх у
  
  
  яскраве світло суворих нічних паводків у дворі.
  
  
  Минуло хвилин п'ятнадцять, а потім двері знову зачинилися. Один з
  
  
  чоловіків забралися до пасажирської частини фургона. Інший залишився
  
  
  у задній частині автомобіля.
  
  
  "Ви підпишіть, будь ласка?"
  
  
  «Так», - була відповідь, і голос з кудахтанню додав: «Я
  
  
  підпишу. «
  
  
  Рука простяглася до картонної коробки з довгим лісом. Картер взяв
  
  
  Це.
  
  
  Він прошепотів. "Бачите когось із них?"
  
  
  «Так», - була відповідь. Двоє китайців допомогли розвантажити продукти.
  
  
  На задній веранді сиділо двоє людей, схожих на індійців. Ні
  
  
  обладнання показує. Вони несли під пальто, без сумніву,
  
  
  Це.
  
  
  "Досить добре. Побачимося.
  
  
  "Хай щастить!"
  
  
  Картер відсунув коробки і попрямував до задньої частини фургона.
  
  
  коли водій сів у машину.
  
  
  Він швидко прикріпив шнур до внутрішньої ручки одного з
  
  
  двері.
  
  
  Коли настане час, лінія служитиме двом цілям. По-перше, це було для
  
  
  подання йому сигналу до виходу. По-друге, це дало б людині N116
  
  
  спосіб закрити задні двері після виходу Картера під час від'їзду.
  
  
  
  Фургон рушив уперед, і Картер, напружившись, сів навпочіпки.
  
  
  подушечки його стоп, коліна біля грудей.
  
  
  Вага трохи змінилася, коли фургон почав розвертатися навколо
  
  
  гараж, і світло згасло за тріщинами навколо фургона.
  
  
  двері.
  
  
  Тримаючись однією рукою за мотузку, Картер відчепив Webley і взяв його.
  
  
  під його правою пахвою.
  
  
  Лісочка напружилася, ослабла і знову напружилася. Все одним рухом, Картер
  
  
  повернув ручку, штовхнув і катапультувався у вологе нічне повітря
  
  
  Він утримався на ногах, притулився і клубком покотився праворуч під
  
  
  високу, товсту живоплоту з олеандру та карликових фруктових дерев
  
  
  за межами.
  
  
  Коли він підійшов, присівши, приклад Webley загрібав
  
  
  від передньої до задньої частини гаража.
  
  
  Нічого.
  
  
  Він виліз із-за дерев, пригнувшись, і дістався до рогу.
  
  
  гаража перед зупинкою.
  
  
  Із задньої частини будинку, мабуть, через відчинене вікно, він почув
  
  
  уривки розмови та чоловічого сміху.
  
  
  Але нікого не було видно.
  
  
  Просто навпроти того місця, де він присів, за двадцять ярдів від нього знаходилася
  
  
  прості, морені дерев'яні двері входу для слуг.
  
  
  Він обережно визирнув з-за рогу гаража і оглянув його.
  
  
  доглянуті сади за заднім двором. Нічого та нікого, що
  
  
  він міг бачити попереду.
  
  
  Він зробив глибокий вдих і буквально кинувся вперед, його тіло, що біжить
  
  
  сильно розігналося. Він ледве зупинився біля дверей.
  
  
  Виривав її і штовхав дуло Веблі першим.
  
  
  Це був невеликий коридор, освітлений самотньою маленькою ватною лампочкою вгорі.
  
  
  його голова. Було три двері: ліві, праві та в центрі
  
  
  перед ним.
  
  
  Тріщина в лівій відкривала порожню вітальню з високою стелею. Він
  
  
  підкрався вперед і заглянув у центральні двері. Це призвело до їдальні
  
  
  кімнату та до кухні за її межами.
  
  
  Як він і припускав, двері, що залишилися, відчиняли вузькі сходи.
  
  
  .
  
  
  Він був упевнений, що вони приведуть прямо до сплячих слуг.
  
  
  четвертого поверху, ймовірно, на горищах четвертого поверху,
  
  
  вулиці.
  
  
  Підйом був швидким, і через палубне взуття з м'якою підошвою, яку він носив,
  
  
  Нагорі він обережно відчинив другі двері.
  
  
  Майданчик добре освітлював стельовий світильник, а з
  
  
  поруччя він міг бачити всю дорогу вниз сходами до землі
  
  
  Він завмер, наче статуя, його вуха були уважні до кожного звуку.
  
  
  з кухні все ще долинав гул - принаймні, з
  
  
  першого поверху. Він не міг знайти жодного звуку ні на секунду,
  
  
  та з третього поверху.
  
  
  Позаду нього були відчинені двері до коридору для слуг. Він міг бачити
  
  
  вузькі смуги світла під двома дверима далеко внизу, ближче до кінця.
  
  
  Він думав. Чи краще спочатку перевірити ці кімнати? Якщо хтось у засідці
  
  
  за цими дверима, він міг бути обстріляний, коли все пекло розірвалося
  
  
  унизу.
  
  
  Він вирішив ризикнути і рушив до сходів. Крок за кроком він
  
  
  беззвучно спустився на майданчик третього поверху.
  
  
  У коридорі було п'ять дверей. Дві поряд, дві поряд із самим
  
  
  переднім кінцем величезного еркера з видом на Шанхайську дорогу. П'ята
  
  
  двері були набагато менш багато прикрашені, ніж чотири інших. Він здогадався про корисність
  
  
  стінні шафи. Світло просочувалося з далеких правих дверей.
  
  
  Коли Картер рушив уперед, він напружив м'яз на правому передпліччі,
  
  
  вистрілив теплою рукояттю Х'юго в долоню. Як тільки він тягнувся до
  
  
  ручку, він почув приглушений злив унітазу.
  
  
  швидко було те, що звучало як тук-тук-тук різких жіночих
  
  
  підборів.
  
  
  Він не ризикнув і підійшов до дверей, розплющуючи
  
  
  спиною до стіни.
  
  
  Патріс Фолкнер відкрила рота, щоб закричати, коли побачила тонкий олівець.
  
  
  лезо стилета стирчало прямо під її правою ніздрею.
  
  
  Тієї ж миті вона подивилася за стилет і побачила усміхнене обличчя Картера
  
  
  Її коліна підкосилися, і вона нахилилася вперед.
  
  
  Картер швидко відсунув стилет убік і впіймав її на вигині.
  
  
  його правої руки.
  
  
  "Боже мій, - простогнала вона, - ти до смерті налякав мене!"
  
  
  «Шшш! - прошипів він. "Ви мене чекали. «
  
  
  "Насправді, ні. Я тільки сподівалася. Лінь так зніяковіла на
  
  
  телефоні. «
  
  
  «Що ж, це спрацювало. Ви дуже винахідлива леді. Де вона? «
  
  
  "Другий поверх", - відповіла вона. «У тому ж місці, що й ці. «
  
  
  Вона схилила голову назад у кімнату, з якої щойно вийшла, і
  
  
  Картер кивнув головою. "Чудово. Чи є ванна біля задніх дверей?"
  
  
  Вона кивнула головою. «Прямо з кухні.
  
  
  "Добре. Спускайся туди швидко і заприся. Не виходь ні за
  
  
  що завгодно, скільки б пекельного шуму ви не чули. Якщо це
  
  
  спрацює,
  
  
  Я за тобою прийду. Не відчиняй двері, поки не почуєш мій
  
  
  голос.
  
  
  Тепер рухайся! «
  
  
  Її ноги все ще тремтіли, але їй вдалося дістатися сходової клітки і
  
  
  потім Картер простежив за нею очима.
  
  
  Він почекав, доки не переконається, що вона потрапила на перший поверх.
  
  
  потім він почав рухатися сам. Неподалік від сходів він почув
  
  
  стукіт у двері в кімнаті слуг над ним.
  
  
  «Сукін син», - прогарчав він собі під ніс, знаючи, що
  
  
  припустився помилки, не перевіривши світло під цими дверима. Поспішно,
  
  
  він знайшов вимикач світла і вимкнув його, залишивши майданчик у
  
  
  темряві. Єдине світло виходило від поверху нижче.
  
  
  Коли Картер повернувся до коридору, він почув кроки.
  
  
  спуску сходами. Перше, що він побачив, була потворна дуло
  
  
  пістолета-кулемета. Незабаром за ним пішов невисокий товстий китаєць,
  
  
  повністю одягнений у чорне з голови до п'ят.
  
  
  Він швидко проаналізував свої варіанти: дозволити чоловікові продовжити або вбити одного з
  
  
  причаїтися.
  
  
  Рішення було ухвалено за нього.
  
  
  Коли чоловік досяг майданчика, замість того, щоб спуститися до
  
  
  на другому поверсі, він звернув у коридор і зіткнувся віч-на-віч з
  
  
  Картер.
  
  
  Щойно його очі розширилися, Картер клацнув яскравим світлом над головою.
  
  
  світло, що тимчасово засліплює його. У той же час він вдарив
  
  
  стволом
  
  
  Уеблі по зап'ястю чоловіка. Так само, як пістолет-кулемет видав
  
  
  приглушений глухий удар по товстому килиму, Картер перевернув Х'юго і
  
  
  плавно встромив смертоносний меч між ребрами чоловіка.
  
  
  Не було жодного звуку, коли тіло зісковзнуло на підлогу.
  
  
  Кіллмайстер перекинув Веблі через плече і схопив людину.
  
  
  за пояс однією рукою, а фурнітуру з килима
  
  
  інший. За п'ять швидких ривків він відступив до
  
  
  кімнаті з відчиненими дверима і засунув тіло всередину. Сховав пістолет-кулемет
  
  
  і вирушив на другий поверх.
  
  
  Він рушив через майданчик, погасивши світло, проходячи повз. на
  
  
  двері він зупинився, його вуха напружилися, щоб почути будь-який звук з іншого боку.
  
  
  Їх не було, але він був певен, що дівчину не залишать без нагляду.
  
  
  Він стиснув кулак і трохи постукав у двері.
  
  
  Настала хрипка відповідь, і Картер відповів тим же, приглушивши його
  
  
  голос його рукою. «Чай для тебе. «
  
  
  Він не чув звуку зсередини кімнати, але через кілька секунд
  
  
  почулися м'які кроки, і засув відсунувся. Повільно двері
  
  
  почав відкриватися.
  
  
  Картер відступив на крок, і в ту секунду, коли спалахнуло світло
  
  
  через нього він кинувся вперед. Його плече вдарилося об двері
  
  
  міцно, грюкнувши їм по охоронці і розгорнувши його. У
  
  
  людина впала, спіткнувшись, і Картер був на ньому в
  
  
  миттєвий.
  
  
  Він ударив чоловіка плечем по живіт і впав на
  
  
  йому.
  
  
  Він якраз переносив стовбур Веблі через
  
  
  голова, коли дві міцні руки схопили його за зап'ястя.
  
  
  Як і жертва Хьюго, ця була невисокою, присадкуватою та сильною, як
  
  
  бик.
  
  
  За мікросекунду він оговтався від несподіванки атаки та
  
  
  крутив Webley, поки стовбур не попрямував у бік плеча Картера.
  
  
  У той же час він схопив пальці Картера за
  
  
  спусковий гачок і чинив тиск.
  
  
  Невблаганно повертали пістолет, щоб навести на нього, і Картер знав, що
  
  
  що за секунду чи дві на нього почнуть
  
  
  стріляти. Х'юго все ще був у правій руці.
  
  
  Картер зробив єдине можливе. Він знову клацнув ножем, спрямував його
  
  
  вниз, і впав на руків'я грудьми. Лезо опустилося по ручку
  
  
  в горлі чоловіка, що бореться, і тут же ринув потік крові.
  
  
  із рани.
  
  
  Але на останньому зітханні чоловік притиснув палець Картера до
  
  
  Курок Веблі. Ревіння дробовика, що встрелив, був схожий на постріл міномета.
  
  
  у тихій кімнаті.
  
  
  Миттю у вухах Картера задзвенів цей звук, тож він не міг чути
  
  
  тріск найближчої лампи. Але він бачив як багато прикрашений п'єдестал і
  
  
  абажур вибухнули. Він відкотився від людини під ним і струснув
  
  
  голову, щоб очистити це. Він уже чув стукіт ніг по килиму.
  
  
  сходи.
  
  
  Робити було нічого. Він швидко розблокував Webley, штовхнув
  
  
  два свіжі патрони в камері, швидше відчув, ніж почув клацання, як
  
  
  він замкнув його і чекав.
  
  
  Першим, хто увійшов у двері, був один із індійців.
  
  
  Він був елегантний, одягнений у темний шовковий піджак з темно-червоною краваткою на
  
  
  шия. Його очі за окулярами у формі півмісяця були широко розплющені і дивилися
  
  
  скрізь, коли він врізався у двері.
  
  
  Вони стали ще ширшими, коли Картер вистрілив одну партію картечі в крапку.
  
  
  у його грудях. Він підняв його на фут від підлоги і врізав у
  
  
  другу фігуру у коридорі. Тіла переплуталися, коли вони
  
  
  впав на підлогу, і Картер підвівся на ноги. Незадовго до того, як ляснути
  
  
  Двері, він вистрілив з другого ствола Уеблі, сподіваючись вразити обох. .
  
  
  Коли двері зачинилися і надійно зачинилися, він повернувся і нахилився.
  
  
  проти нього, оглядаючи кімнату.
  
  
  Су Лі лежала на ліжку, наполовину в зім'ятому та розірваному
  
  
  Плаття, Сукня. Її волосся і обличчя були безладні, і було вільне місце,
  
  
  невидячий погляд у її широко розкритих очах.
  
  
  - Чорт, - прошипів Картер, надто добре впізнавши цей погляд.
  
  
  Вона була під наркотиками і сильно.
  
  
  "Так багато, - подумав він, - про її нерухомість".
  
  
  На тумбочці стояв телефон. Він підняв слухавку і
  
  
  зітхнув з полегшенням.
  
  
  Лінія була мертва.
  
  
  Хлопчики Джарвіса робили свою справу.
  
  
  Тяжкі двері і збуджені голоси повернули його до справи.
  
  
  під рукою.
  
  
  Комуку, лікар і охоронці, що залишилися, не змогли вибратися.
  
  
  Тепер у Гордона та Джарвіса будуть чоловіки всюди.
  
  
  Так само Картер не міг розлучитися з Су Лі, особливо
  
  
  у тому стані, в якому вона була.
  
  
  Побіжний погляд у вікно сказав йому, що в цьому напрямі немає виходу.
  
  
  
  Це мав бути зал.
  
  
  Він обережно відсунув засув і прочинив двері на дюйм.
  
  
  Обидва тіла були в крові та нерухомі. Другий ствол Веблі
  
  
  виконав свій обов'язок.
  
  
  Граючи в азартні ігри, Картер засунув руку та Веблі в хол.
  
  
  Нічого.
  
  
  Швидкий погляд підтвердив це.
  
  
  Комуку та інші чекали на першому майданчику. Чому?
  
  
  Це було б набагато простіше, ніж піднятися сходами та отримати
  
  
  на ту ж долю, що Картер уже відміряв двом
  
  
  лежачи в коридорі.
  
  
  Але може бути інший вихід.
  
  
  Він відмовився від Webley, вичистив і знову прибрав Х'юго. Потім він
  
  
  взяв у праву руку пістолет люгер і підійшов до ліжка.
  
  
  Обійнявши Су Лі, він увійшов до коридору. Її плоть
  
  
  був липким, без будь-якого живого тепла. Її очі були
  
  
  відкриті, дивлячись прямо йому в обличчя, але він знав, що вона нічого не бачить. вона
  
  
  була накачана такою кількістю наркотиків, що вона не могла зрозуміти, що
  
  
  відбувалося.
  
  
  Можливо, подумав він, то було краще.
  
  
  Вона була не більше ніж пір'їною в його руках, коли він рухався по
  
  
  коридор у бік майданчика.
  
  
  Внизу була смертельна тиша, коли Картер напружив своє тіло
  
  
  Він залишався далеко в тіні, чекаючи на постріли.
  
  
  загальні принципи, якщо не що інше.
  
  
  На повороті він притулився спиною до стіни і схопився.
  
  
  Був добрий шанс, що вони відправили людину на третій поверх,
  
  
  або навіть приміщення для слуг, але йому доведеться ризикнути.
  
  
  Трохи нижче за рівень майданчика третього поверху він поставив Су Лі.
  
  
  і обережно підняв голову.
  
  
  Порожньо.
  
  
  Все йде нормально.
  
  
  Він схопив її і кинувся на майданчик в один із тилових
  
  
  номери. Як тільки він зачиняв двері, він почув крик
  
  
  нижче.
  
  
  «Його тут немає, а жінки немає!
  
  
  Був ще один шлях до кімнати, де тримали Су Лі,
  
  
  і
  
  
  Картер не помітив. Ось чому вони не спромоглися почати
  
  
  лобову атаку з коридору; вони вважали, що можуть здивувати
  
  
  його.
  
  
  Він безцеремонно кинув Су Лі на ліжко і відкрив одне з
  
  
  задніх вікон
  
  
  настільки далеко, наскільки це можливо. Заблокований виступом даху
  
  
  вікно з двору, і величезний старовинний дах
  
  
  кондиціонер заступав велику його частину з вулиці.
  
  
  Він швидко розірвав простирадла на ліжку і ще кілька
  
  
  комори поряд. Коли смуги були разом, він натягнув петлю.
  
  
  в одному кінці й сунув під руки нечутній жінці.
  
  
  Переконавшись, що вона досить надійна, щоб утримувати її вагу, він прив'язав
  
  
  другий кінець до ринви і почав її спускати. Коли в нього скінчився
  
  
  довжини він сильно висунувся у вікно, щоб перевірити.
  
  
  Вона м'яко погойдувалася туди-сюди приблизно за двадцять п'ять футів від землі.
  
  
  у затемненій западині між виступаючими стінами фасаду та
  
  
  задні спальні.
  
  
  Картер посміхнувся. Навіть якщо вони його зловлять, у них буде страшенно мало
  
  
  часу знайти її.
  
  
  Він знав, що може окликнути людей Джарвіса, але якщо вони з'являться з шумом,
  
  
  Конні Чу не могла не почути про це. І це було
  
  
  останнє, чого хотів Картер.
  
  
  Крім того, на екрані все ще миготіли видіння понівеченого тіла Фенсі Адамс.
  
  
  задня його століття.
  
  
  Він хотів Іші Комуку для помсти.
  
  
  Як тільки засув на дверях відчинився, він повернувся до вікна. Він
  
  
  ковзнув ногами вперед через отвір і почав досліджувати, доки не знайшов
  
  
  міцну опору. Як тільки це було зроблено, він зачинив вікно і похитав
  
  
  обидві сторони, поки фіксатор витягу не став на місце.
  
  
  Потім він поліз.
  
  
  На півдорозі по даху до фасаду будинку він міг чути
  
  
  звуки знизу. Вони ходили по кімнатах, намагаючись знайти та вбити
  
  
  його.
  
  
  Рухаючись він проводив підрахунок убитих. Залишилось троє. Патріс
  
  
  сказала п'ять. Це означало Корнука, одного охоронця і, можливо, лікаря.
  
  
  Картер сумнівався, що доктор Фолкнер був тим, хто небезпечний.
  
  
  Він минув вежі на горищі житлових приміщень для прислуги і
  
  
  досяг передньої частини даху, коли за ним відчинилося вікно і
  
  
  праворуч від нього.
  
  
  Він не чув звуку, але краєм ока він бачив помаранчеве полум'я
  
  
  розкололо пітьму так само, як куля врізалася в м'яку смолу даху
  
  
  біля його ніг.
  
  
  Він обернувся, піднімаючи Вільгельміну.
  
  
  Чоловік сильно висунувся з вікна, і Картер міг бачити блиск.
  
  
  місячного світла на пістолеті, який він тримав.
  
  
  Він зробив ще один постріл, коли Картер вистрілив.
  
  
  Фігура у вікні судорожно сіпнулася, перекинулася вперед і впала.
  
  
  з нудотним стукотом по твердому цементу двору
  
  
  унизу.
  
  
  Картер не зупинився. Його початковий план полягав у тому, щоб спуститися, використовуючи
  
  
  одну з ринв у передній частині будинку. Але Комуку зараз
  
  
  знав, що його остання людина впала. Якщо Картер правильно здогадався про
  
  
  маленькому вбивці, тому не подобалися рівні шанси.
  
  
  Він побіг до задньої частини будинку та перевірив. Басейн був
  
  
  на задньому краї двору недалеко від
  
  
  вдома.
  
  
  Він позадкував до середини даху, встав і побіг. Він відірвався від плоского
  
  
  краю даху. У повітрі він згорнувся в клубок і
  
  
  викотився з нього ногами вперед.
  
  
  На півдорозі він знав, що зробить це з п'яти футів до
  
  
  води.
  
  
  Незадовго до удару він обережно кинув Вільгельміну до трави.
  
  
  біля краю басейну.
  
  
  Він ударився, пішов під воду і за секунди виштовхнув назад на поверхню. ,
  
  
  Ледве його голова відійшла від води, як він почув крик ззаду
  
  
  вдома. Він просто дерся до краю басейну, коли
  
  
  Комуку грюкнув у задні двері. У нього був здивований погляд
  
  
  обличчя, коли він побачив Картера. Потім пролунав ще один крик, і Комуку
  
  
  закрутився.
  
  
  Саме тоді Картер побачив причину такого погляду і впізнав приголомшливий
  
  
  спосіб пересування людини.
  
  
  Рукоятка десятидюймового хлібного ножа стирчала високо в спині Комуку.
  
  
  чоловік розвернувся.
  
  
  Картер знайшов Вільгельміну, але йому не знадобилася вогнева сила.
  
  
  Патріс Фолкнер вийшла через задні двері, тримаючи «Уеблі» 45 калібру в руках.
  
  
  Вона розрядила повний семизарядний магазин загалом
  
  
  напрям Комуку, коли вона йшла.
  
  
  Не всі кулі знайшли свою мету, але достатньо, щоб перекинути
  
  
  японець спиною до басейну.
  
  
  Він плив обличчям униз, темна пляма, що постійно розширювалася, згущувала воду.
  
  
  навколо нього.
  
  
  Картер за кілька секунд був поруч із Патрісою, забравши в неї пістолет.
  
  
  "Доктор?"
  
  
  Вона кивнула, і Картер помчав перевірити.
  
  
  Він міг здогадатися, що сталося.
  
  
  Патріс не витримала. Вона вийшла із ванної. Світло було увімкнено
  
  
  все ще тривало, і двері були відчинені.
  
  
  Бруно Фолкнер сидів за кухонним столом. У процесі вбивства
  
  
  перерізавши горло лікареві, Комуку, мабуть, залишив Уеблі на
  
  
  стіл.
  
  
  Патріс бачила, що він робив чи вже зробив. Дерев'яна стійка
  
  
  а решта ножів була розкидана по підлозі.
  
  
  Але хлібний ніж у спині не вбив Комуку, тож вона
  
  
  схопив Webley.
  
  
  Тепер поспіхом не було. Картер закурив цигарку, виходячи з
  
  
  вхідні двері та вниз під'їзною доріжкою, щоб викликати командира Джарвіса.
  
  
  Він сподівався, що у командира дуже гарна сміттєва бригада. Це було б
  
  
  довга нічна робота з прибирання цього безладу.
  
  
  Він глянув на годинник. Було одинадцята година.
  
  
  Побачимося за годину, Конні Чу.
  
  
  ТРИНАДЦЯТЬ
  
  
  Будинок був сучасним, але поєднував у собі колір та архітектурні елементи.
  
  
  деталі на дверях і вздовж лінії даху, він мав стиль
  
  
  Старий Китай.
  
  
  Як і будинок нещодавно померлого доктора Бруно Фолкнера,
  
  
  довкола був високий паркан.
  
  
  Двоє чоловіків у воротах були твердими типами, але вони стали надзвичайно
  
  
  ввічливо, коли Картер представився.
  
  
  Він залишив машину прямо перед дверима
  
  
  Картер був спокійний, майже втихомирений, як ніч навколо нього.
  
  
  "Яка зміна, - подумав він, - порівняно з годиною раніше".
  
  
  Джарвіс урочисто прийняв командування. Су Лі опустили на
  
  
  землю і одразу ж доправили до лікарні. Після короткого
  
  
  допиту
  
  
  Патріс Фолкнер відвезли до аеропорту Кай Так.
  
  
  А потім смітник приступив до роботи.
  
  
  Як не дивно, і на це Картер усміхнувся, не було жодного звіту.
  
  
  до поліції з приводу порушень.
  
  
  Емпіричне правило в Гонконгу: живи та дай жити іншим.
  
  
  Вхідні двері були масивними, з латунною фурнітурою і десятьма шарами.
  
  
  глянсовий червоний шеллак. Він натиснув кнопку дзвінка, і звідкись
  
  
  по той бік дверей кілька приглушених китайських гонгів оголосили його
  
  
  аффіва
  
  
  Вона одразу відкрилася.
  
  
  11C
  
  
  Пізній вечір, містере Картер. Мадам Чу чекає на вас ззаду
  
  
  тераса.
  
  
  Ви підете за мною, будь ласка?
  
  
  У нього були чудові манери та точна мова хорошого камердинера або
  
  
  дворецького, але мав житлову грацію і легку ходу бойових мистецтв
  
  
  майстер.
  
  
  Він також мав дуже розумні очі. Вони просканували тіло Картера і в
  
  
  секунди помітили опуклість плечового ременя Вільгельміни під його лівим
  
  
  пахва.
  
  
  Вони пройшли через вітальню, все простирадло оточене
  
  
  підвісні гобелени та товсті східні пледи. Відкриті балки та
  
  
  інше дерево на стелі заввишки вісімнадцять футів було вкрите лаком, як
  
  
  двері.
  
  
  Будинок досі витікав жар і холод, але все ж таки особистий
  
  
  особу його власника.
  
  
  Її чоловік відчинив високі французькі двері, і Картер вийшов на
  
  
  тераса.
  
  
  «Доброго вечора, Ніколас.
  
  
  Вона сиділа за столом далеко від світла. Піднос з напоями був у
  
  
  її лікоть, і два телефони лежали на низькому круглому столі перед
  
  
  її.
  
  
  Картер придушив подих полегшення. Не було вільних кінців, нікого
  
  
  зателефонував і повідомив їй, що тепер він грає зі складеною колодою
  
  
  і вона тримала мертву руку.
  
  
  Поки він ішов уперед, вона взяла з підносу напій, підвелася і
  
  
  протікала до нього.
  
  
  «Чівас, один кубик. «Ваша пам'ять збереглася так само добре, як і решта.
  
  
  ти. Він зробив ковток, вивчаючи порцеляну Конні Чу.
  
  
  особливості краю скла.
  
  
  Її сміх був хрипким. Це можна було назвати лише змученим, як її темна,
  
  
  задумливі очі та жорстокі тонкі губи. Ти теж не змінився,
  
  
  Микола… крім цієї жахливої стрижки. «
  
  
  «Раніше це було гоління. Можна сісти? У мене був довгий вечір. «
  
  
  "Звісно."
  
  
  Він дивився, як вона пересунула граціозну кішку з джунглів назад на стілець. Вона була
  
  
  у чистому білому кольорі, без аксесуарів, що псують суворий образ. У
  
  
  шовкова сукня чіпляла вологу марлю за кожен пагорб і западину її нерухомого
  
  
  чудове тіло.
  
  
  Її високі пружні груди підштовхнули себе до стримуючої
  
  
  матеріал, якби це було їх особиста образа. Її рух був
  
  
  чиста хвилястість, дослідження жіночих рухів, коли вона сіла на стілець.
  
  
  
  «Я думала, ти можеш бодай поцілувати мене», - буркнула вона, схрестивши ноги.
  
  
  так що дві половинки чонсама розійшлися.
  
  
  "Пізніше .. . можливо. Він ковзнув у крісло навпроти і показав
  
  
  портсигар. "Ваші люди на місці?"
  
  
  "Звичайно. І ваші?"
  
  
  Картер кивнув головою. «Скільки у вас тут рушниць, окрім дворецької?
  
  
  і двоє біля воріт?
  
  
  Вона знизала плечима. "Це все. Більше цих трьох мені не потрібне.
  
  
  Усі вони експерти. «
  
  
  «Я впевнений, що так. Відпустіть двох біля воріт». "Що? "
  
  
  «Я сказав, надішліть двох до воріт вниз з пагорба. Скажіть їм отримати
  
  
  пиво чи поспати, мені байдуже. Я хочу, щоб шанси були більш рівними
  
  
  після того, як наша угода буде завершена. «
  
  
  І так вузькі очі примружилися, і Картер майже чув
  
  
  тумблери клацають у її відточеному мозку.
  
  
  Нарешті вона знизала плечима і підняла палець зі склянки.
  
  
  "Так мадам?"
  
  
  Картер напружився. Дворецький з'явився і вийшов назовні
  
  
  Він повинен пам'ятати про це, коли настане час.
  
  
  Конні Чу гаркнула довгу фразу на кантонському діалекті, і чоловік
  
  
  зник.
  
  
  Картер озирнувся. «Останнім часом справи йдуть добре.
  
  
  "Це ніколи не було погано", - заперечила вона. «Занадто багато жадібних людей
  
  
  у світі, що так і тримається. -Чому не Чарлі Лу? »
  
  
  "Чому б і ні? Це була ідеальна установка і підходила до решти моїх
  
  
  операцій. Все, що мені потрібно було зробити, це передати невеликий пакет та позичити
  
  
  кілька рук Іши, коли вони були потрібні.
  
  
  "Отже, Комуку тут головний?"
  
  
  Вона кивнула головою. «Він і Чарлі дуже близькі ... ви могли б сказати пов'язані,
  
  
  певною мірою. Сестра Іші – коханка Чарлі. «
  
  
  «Все одна, велика, щаслива родина. Картер допив свою склянку.
  
  
  "Інше? "
  
  
  Він похитав головою. «Одна моя межа, коли я працюю. Твій дворецький
  
  
  так само гарний, як Комуку?
  
  
  - Можливо, краще. Чому? «
  
  
  Картер посміхнувся. «Просто цікаво, скільки зусиль мені доведеться докласти
  
  
  вбиваючи його. «
  
  
  Це її дістало. Майже рідка сутулість зникла з її тіла. то
  
  
  ноги не схрещені, і коли вона нахилилася вперед, суглоби довкола неї
  
  
  скло різко контрастували з малиновим кольором її довгих нігтів.
  
  
  «Сподіваюся, ви не плануєте сьогодні дурних ігор, Ніколасе. Ти
  
  
  дуже небезпечна людина, але я повинен вам сказати, я боюся Чарлі Лу набагато більше
  
  
  чим
  
  
  я боюся тебе. «
  
  
  «Тобі не доведеться довго чекати. Я планую усунути Чарлі Лу.
  
  
  з вашою допомогою. «
  
  
  Не було гумору в тому, як вона відкинула свою гарну голову і дозволила
  
  
  Довгий стовпчик її горла вагався від сміху.
  
  
  «Щоб убити Чарлі Лу, Ніколасе, вам доведеться його знайти. Повір мені,
  
  
  це неможливо. «
  
  
  Картер нарешті закурив цигарку, яку катав у
  
  
  пальці. Він зробив надто глибоку затяжку і дозволив диму спалити далекі глибини.
  
  
  його легень перед видихом.
  
  
  «Я вірю вам, коли ви кажете, що у Чарлі Лу дуже глибока дірка. Він
  
  
  надто розумний, враховуючи, що він розшукується приблизно у п'яти країнах.
  
  
  Комуку був, ймовірно, єдиною людиною, яка знала місцезнаходження Чарлі і як
  
  
  дістатися до нього. Але я думаю, Конні Чу, ти знаєш, як потрапити всередину
  
  
  торкнутися
  
  
  Чарлі.
  
  
  Її гладкий лоб насупився. Вона розтинала його
  
  
  кожне слово.
  
  
  А потім вона її одержала. Картер бачив, як у
  
  
  ці вугільно-чорні зіниці.
  
  
  «Ви сказали «було», коли говорили про Ішу.
  
  
  "Він помер. Приблизно годину тому у будинку Фолкнерів. Бруно Фолкнер
  
  
  теж купив його разом із усіма своїми людьми. Все скінчено, мадам
  
  
  Чу «Це неможливо! «
  
  
  "Це? Йохансон живий. Він дасть свідчення в обмін на недоторканність. Я
  
  
  є ящики, і ми їх відчинимо. Все скінчено, принаймні, для тебе,
  
  
  Конні.
  
  
  Я можу сумувати за Чарлі ... цього разу .. . але я тебе дістану. «
  
  
  Рух був таким легким, цього разу лише мізинцем, що
  
  
  мав
  
  
  Картер на секунду відвів погляд, він би пропустив
  
  
  Це.
  
  
  Як би там не було, палець майже не піднімався, коли Картер викотився з
  
  
  стільця. Пружина спуску вдарила Х'юго в долоню, немов разючий.
  
  
  змія.
  
  
  Дворецький знаходився за п'ять футів від крісла Картера, тримаючи приглушений револьвер 38 калібру.
  
  
  Краєм ока Кіллмайстер побачив
  
  
  що подушка, на якій нещодавно відпочивала його спина, вибухнула
  
  
  
  Все це було зроблено одним плавним плавним рухом. Його коліно вдарилося об колоду
  
  
  терасі, його рука піднялася по плавній дузі, зап'ястя відпустило
  
  
  стилет у найкращий момент.
  
  
  Він хотів шию, якщо можливо, трахею, але схибив на чотири дюйми.
  
  
  Лезо увійшло під ліву ключицю, далеко не для вбивства, але
  
  
  більш ніж достатньо, щоб змусити людину закричати від болю та порушити її
  
  
  концентрацію.
  
  
  Картер був стрибаючим плямою прямо за Хьюго. Перш ніж його жертва могла
  
  
  Розгорнути .38 для ще одного пострілу, Картер був на півдорозі до нього.
  
  
  Дворецький спробував повернутися і піти за ним, але Картер зробив пірует і підійшов до нього
  
  
  на кінчиках пальців ніг і опустив мозолисту руку вниз
  
  
  на шию чоловіка. Кіллмайстер почув і відчув дещо
  
  
  хребці піддаються та ламаються.
  
  
  Він міг би залишити все як є, але він знав, що треба сказати дещо. А
  
  
  Похилий погляд на Конні Чу підтвердив це. Вона відчайдушно намагалася
  
  
  викопати крихітний пістолет-кулемет 22 калібру з-під подушок дивана.
  
  
  Картер підняв частково несвідомого, але все ще виючого від болю чоловіка.
  
  
  і почекала, доки вона не підняла пістолет обома руками.
  
  
  Їхні погляди зустрілися, і потім Кіллмайстер рушив майже в уповільненому темпі.
  
  
  Він обвів правою рукою шию іншого, поки кінчик
  
  
  підборіддя упиралося йому в лікоть. Потім, використовуючи свій лівий лікоть як
  
  
  опори на його праву руку, Картер виставив ліву долоню вперед
  
  
  потилиця чоловіка.
  
  
  Картер знав Конні Чу. Вона була зла до глибини своєї прекрасної
  
  
  тіло.
  
  
  У неї не було абсолютно ніяких докорів совісті з приводу того, щоб наказати вбити одного чи
  
  
  десять людей.
  
  
  Але в її випадку ключовим словом було наказ. Вона ненавиділа щоб
  
  
  її власні руки були брудними, і в самій її суті була делікатність, породжена
  
  
  страх, що в розпал насильства їй самій може бути завдано шкоди.
  
  
  Картер упер коліном у поперек чоловіка. Був
  
  
  швидкий підйом, крутий поворот, і хрускіт хребта був як приглушений
  
  
  постріл гвинтівки через терасу.
  
  
  Очі Конні Чу розширилися, і її тіло почало тремтіти.
  
  
  приціл у її руках здригнувся, але їй все ж таки вдалося вичавити
  
  
  один, а потім другий постріл у міру просування Картера.
  
  
  Обидві кулі нешкідливо потрапили в зовсім мертве тіло.
  
  
  Картер безцеремонно накинув труп на кричущу Конні Чу.
  
  
  Двома пальцями він узяв пістолет у неї з рук і недбало кинув
  
  
  це через бік тераси. Він просунув праву руку під
  
  
  куртку, оголив Люгер і відступив, щоб подивитися на жінку.
  
  
  що звивається під закривавленим тілом її слуги.
  
  
  Коли вона це зробила, Картер знову ступив уперед і торкнувся її кінчика.
  
  
  носа потворним дулом Люгера.
  
  
  "Лежи спокійно і слухай!"
  
  
  Вона не видала жодного звуку, і її темні очі були майже схрещені, дивлячись на
  
  
  Люгер.
  
  
  "Ти слухаєш?" Він зняв запобіжник і трохи штовхнув.
  
  
  Вона кивнула головою.
  
  
  "Я тебе не чую!
  
  
  «Я… Я тебе слухаю!
  
  
  "Добре. Готово, мадам Чу. Але я хочу Чарлі Лу. я через тебе хочу
  
  
  Зв'язатися з ним. Почуй мене?"
  
  
  Я чую тебе. Я даю тобі другий шанс врятувати твою прекрасну,
  
  
  бідну шкуру.
  
  
  Я хочу, щоб ти сказала Чарлі, що в тебе є товар, обидва ящики. Розкажи
  
  
  його купили Комуку та Фолкнер, але ваші люди змогли
  
  
  здійснити угоду. У завтрашньому Гонконзі будуть запасні історії
  
  
  документів, недостатньо, щоб сказати все, але достатньо, щоб переконати Чарлі
  
  
  що він може повернути свою золоту жилу. Тепер, що ти думаєш, він буде
  
  
  робити?"
  
  
  Їй не довелося довго думати. Він сам прийде за ними.
  
  
  «Це правильно, тому що тут нікого немає, він може
  
  
  довіряти. Тепер, коли він потрапить на вудку, ось як ми зможемо пастку
  
  
  закрити. Коли дуло Люгера ще лоскотала її ніс, Картер
  
  
  докладно пояснив, що він хотів, щоб вона сказала і як
  
  
  вона має відреагувати на те, що скаже Чарлі Лу.
  
  
  На це пішло близько десяти хвилин, і до кінця вона багато зрозуміла
  
  
  і сказала.
  
  
  «Не могли б ви забрати цю штуку з мого обличчя? Це очевидно
  
  
  ти не збираєшся стріляти у мене.
  
  
  "Звісно.
  
  
  Картер прибрав люгер і недбало налив собі ще випити.
  
  
  "Що це означає для мене?" - спитала вона, підводячись на ноги.
  
  
  Картер усміхнувся через край своєї склянки. Вона була зачеплена
  
  
  «Якщо я отримаю Чарлі Лу, мені на тебе начхати. У тебе
  
  
  все ще є твої гроші та інше. Днями ти поїдеш,
  
  
  і місцеві жителі тебе не зловлять. З носа немає шкіри.
  
  
  Раптове сяйво в її очах і усмішка, що розпливлася по її худий
  
  
  губи передали йому її думки краще ніж слова: шанси на це!
  
  
  "Я зроблю це."
  
  
  "Я знав би ти. Тепер тобі краще піти прийняти душ і переодягтися, перш ніж
  
  
  ми робимо дзвінок. На тобі криваве місиво… його кров».
  
  
  Вона подивилася вниз, ахнула і поспішила геть, прикривши рота рукою.
  
  
  та однією рукою на животі.
  
  
  Картер знову посміхнувся.
  
  
  Все, що Конні Чу їла на обід, було втрачено.
  
  
  Чотирнадцятий розділ
  
  
  Deep Water та Repulse фактично становили одну бухту з півостровами.
  
  
  з
  
  
  Стенлі з одного боку та Оушен-парк з іншого. Було кілька
  
  
  невеликих островів у центрі, що розділяли затоки.
  
  
  Це було б проблемою, але Картер розраховував на
  
  
  пристрій звукової сигналізації, який він підклав у косметичку Конні Чу, щоб повідомляти їх
  
  
  де вона була за всіх часів.
  
  
  Сподіваюся, найближчими кількома годинами Конні буде в тому ж місці.
  
  
  та вигляді
  
  
  Щоб додзвонитися, знадобилося три телефонні дзвінки до Японії з її вілли.
  
  
  Через жадібність і знову набутий страх перед Картером Конні зіграло її
  
  
  бажання розлучитися добре.
  
  
  Комуку та четверо її людей були мертві, але ящики були в неї. чого
  
  
  він хотів, щоб вона зробила?
  
  
  Ящики все ще запечатані?
  
  
  Так.
  
  
  Він передзвонив їй: «Мені здавалося, що двадцять чотири години очікування
  
  
  нескінченні. На той час Картер щільно притисся до
  
  
  Командувачу Джарвісу та Джайлзу Гордону. Якщо Чарлі
  
  
  Лу заковтнув наживку і вийшов зі своєї нори, щоб упоратися з цією хитрістю.
  
  
  ситуації особисто неможливо було дізнатися, як він приїде.
  
  
  Їм доводилося планувати всі непередбачені обставини на морі, по повітрю і навіть суходолом.
  
  
  Картер був майже впевнений, що Чарлі Лу мав контакти, щоб негайно зв'язатися з ним.
  
  
  з материкового Китаю, якщо він того забажає.
  
  
  Су Лі Калпеппер виписали з лікарні з добрим
  
  
  здоров'ям.
  
  
  Вона хотіла вбити. Через те, що вона пережила,
  
  
  Картер не наважився їй відмовити.
  
  
  Нарешті пролунав другий дзвінок.
  
  
  Чи була Конні Чу впевнена, що Картер та британська розвідка не
  
  
  пов'язали її?
  
  
  Вона була певна. І їй було відкрито, що Комуку вбив доктора Фолкнера ще до встановлення зв'язку.
  
  
  Телефоном Чарлі Лу здавався переконаним, але він сказав Конні
  
  
  чекайте на ще одне повідомлення.
  
  
  Більше темпів, більше цигарок та більше випивки, щоб пом'якшити агонію
  
  
  очікування. Су Лі провела ніч із Картером, але вони обидва
  
  
  були такі напружені, що навіть не торкалися один одного.
  
  
  З таким самим успіхом вони могли покласти в ліжко пакувальну дошку.
  
  
  "Пізніше, коли це закінчиться", - сказав Картер.
  
  
  "Я згодна. Візьмемо човен напрокат. У мене є цей будиночок на цьому маленькому
  
  
  острові ... «
  
  
  Вони майже не спали.
  
  
  Потім, о десятій годині попереднього вечора, Чарлі Лу знову зателефонував.
  
  
  звідкись із району Гонконгу.
  
  
  «Господи Ісусе, – пробурчав Картер Джайлзу Гордону, – він уже тут! Як
  
  
  чорт забирай, він це зробив? "
  
  
  «Один із п'ятисот способів», - зітхнув Гордон. «Слон міг послизнути
  
  
  у Гонконг чи Нові території непоміченими, якби вони мали право
  
  
  з'єднання. «
  
  
  Вказівки Чарлі Лу були конкретними. Конні Чу мала вести машину
  
  
  відразу на південь острова і зайти в затоку Репалс.
  
  
  Готель. Наступного ранку рівно о дев'ятій вона мала виїхати з дому.
  
  
  - З усім багажем і йти на причал.
  
  
  Ось вона й мала чекати.
  
  
  Це був добрий план. У цей ранковий час затока буде
  
  
  забиті човнами, а широкі піщані пляжі будуть густо набиті загоряючими.
  
  
  До того ж Чарлі Лу міг приховати машину десь поблизу.
  
  
  по. Бульвар Репалс-Бей буде забитий рухом до нитки.
  
  
  Він міг передати справи і пуститись у поїздку по землі.
  
  
  «Я так не думаю, – запропонував Джайлз. "Якщо у нього є справжній швидкісний човен,
  
  
  він міг зробити будь-який із дюжини островів. Крім того, він міг піднятися сюди,
  
  
  в Абердін і загубився серед човнярів. Є цілий
  
  
  місто там на воді, і якщо ми спробуємо взяти його, це не
  
  
  говорячи, скільки людей він візьме із собою.
  
  
  Вони прийшли скласти максимально повний план, використовуючи все
  
  
  доступне людині, а потім накрити її з самими ящиками.
  
  
  "Вони готові?" - спитав Картер.
  
  
  "Так. Нам вдалося скопіювати достатньо, щоб переконати бізнесменів у Японії
  
  
  вийти з бізнесу, і ми помістимо ваші пакети-сюрпризи в обидва
  
  
  з них, перш ніж ми їх знову запечатали. «
  
  
  Тут Гордон зупинився, дивлячись на обличчя Картера із сумнівом
  
  
  у його очах.
  
  
  «А що щодо жінки Чу?»
  
  
  "Те, що про неї?"
  
  
  “Вона нам допомагає. Я маю на увазі, якщо вам потрібно використовувати останній засіб.
  
  
  Картер знизав плечима. «Вона накаже нас вбити набагато
  
  
  швидше, ніж я натисну її кнопку. "Ти щось знаєш,
  
  
  Картер?
  
  
  "Що? "Я просто зрозумів, що ми їй не дуже подобаємося.
  
  
  Тепер Картер сів за кермо моторного катера. Він був на
  
  
  неодруженому ходу біля одного з островів у центрі бухти.
  
  
  Гордон був у іншому катері біля причалу готелю.
  
  
  На березі по бульвару Репалс-Бей стояли переодягнуті поліцейські, і шість
  
  
  чоловіків було розкидано територією готелю, зокрема біля пірсу.
  
  
  Їм наказали дотримуватись політики невтручання, поки не
  
  
  став зрозумілим план втечі Чарлі Лу.
  
  
  Ідея полягала в тому, щоб вивести Чарлі Лу на відкритий простір до того, як буде зроблено будь-яку спробу взяти його
  
  
  Як підстрахування до всього, командор Джарвіс був напоготові
  
  
  вертоліт за кілька сотень ярдів від моря.
  
  
  У всіх сенсах і цілях Картер знав, що це перекрито.
  
  
  Але він також знав Чарлі Лу.
  
  
  Ця людина була схожа на хитрого вугра. Він міг прослизнути через будь-що, і якщо
  
  
  він був загнаний у кут без виходу, він був би як лютий щур.
  
  
  Все було готове. Але як і де?
  
  
  Картер до ладу не знав. Насправді він не мав чіткого плану, крім
  
  
  наступного
  
  
  Чарлі Лу, як тільки у неї були ящики, і він сподівався, що там є чиста
  
  
  можливість взяти його.
  
  
  Картер відрегулював гучність радіо та натиснув кнопку на мікрофоні.
  
  
  у руці.
  
  
  «Джайлз… Джайлз, ти тут? Над.
  
  
  «Ось, старий. Навколо океану спускається великий
  
  
  Вкажіть, але все ще занадто далеко, щоб розглянути будь-які позначки. Переїзд
  
  
  хоча швидко.
  
  
  Над.
  
  
  "Тримай мене в курсі. Над.
  
  
  "Зроблю. З. «
  
  
  Картер збирався повісити мікрофон, коли командир Джарвіс
  
  
  голос прорвався крізь перешкоди.
  
  
  «Картер…? »
  
  
  «Тут, командире. Як справи.
  
  
  "Міс Чу знаходиться на пірсі з багажем і ящиками".
  
  
  "Добре. Тримайте своїх людей досить близько. Якщо він почувається в безпеці, він може зробити крок.
  
  
  з човна для спостереження за навантаженням. Тоді це лише питання
  
  
  скільки людей довкола нього.
  
  
  «Право. Картер. Це був інший човен. «Давай, Гордон.
  
  
  «Цей великий катер йде навколо Оушен-Хед і швидко входить до затоки! Один
  
  
  чувак, я не бачу екіпажу. Це краса ... здвоєні дизелі і ні
  
  
  вантажу, що їде високо у воді.
  
  
  Ви можете розрізнити будь-які позначки?
  
  
  "Почекай хвилину .. . так, це "Майстер Драконів" з Макао. Це повинно
  
  
  бути Лу ... він прямує до затоки, що межує з
  
  
  готелем!
  
  
  «Я спіймав його, – сказав Картер. «Повідомте мене, коли він дістанеться до
  
  
  пірсу!
  
  
  "Зроблю". .
  
  
  Долоні Картера за кермом спітніли. Але це було не через
  
  
  страху; це було очікування. Він хотів Чарлі Лу. Він сумував за ним
  
  
  одного разу, і чи то пекло чи повінь, він більше не збирався за ним нудьгувати.
  
  
  Настало довге очікування, а потім статичніший голос Гордона.
  
  
  «Нік ...? »
  
  
  "От. Відмінно!"
  
  
  «Ублюдок справді грає в це.
  
  
  "Як же так?"
  
  
  «Він стоїть приблизно за п'ятдесят ярдів від пірсу і гукнув
  
  
  таксі.
  
  
  Таксі їде за Чу!
  
  
  «Симпатично,— подумав Картер,— отже, морем.
  
  
  «Скажи своїм хлопчикам на пляжі, щоб вони лягли спати. Тепер це наша гра... ти,
  
  
  я та командир. «Право. Вона у водному таксі, і вони
  
  
  9ре поверталися. – Ви все це читали, командире?
  
  
  «Ствердно. Готові та чекаємо. Вдалого полювання.
  
  
  "Ось так! - сказав Картер. "З. - Р
  
  
  Він поклав мікрофон і увімкнув переносний радар. Набір
  
  
  гудів, екран спалахнув білим, а потім
  
  
  нормального зеленого кольору з жовтою паличкою, що кружляє. Звуковий сигнал та
  
  
  маленька біла кулька ставала ясна щоразу, коли кругова лінія перетинала
  
  
  місце де була.
  
  
  Конні Чу
  
  
  
  
  Картер посміхнувся. Він правильно вгадав. Конні справді несла її
  
  
  косметичку, куди б вона не пішла. Крихітний транзисторний біпер
  
  
  всередині тюбика з помадою було настроєно канал на екран переносного радара
  
  
  поряд з ним.
  
  
  Коли він спостерігав, як маленька біла точка рухається екраном,
  
  
  під ним ожив потужний морський двигун Крайслер.
  
  
  Чарлі Лу тримав потужні двигуни Dragon Master на холостому ході.
  
  
  він дивився, як Конні Чу піднімається на борт яхти з води
  
  
  таксі.
  
  
  Це був невисокий компактний чоловік з потужними плечима, тонкою талією та
  
  
  вузькими стегнами. Його обличчя, як завжди, не виражало жодного виразу. Тільки блиск
  
  
  у його мармурових очах видавав те, що він живий.
  
  
  Тепер ці очі вивчали тіло Конні Чу в шовковому одязі. це було
  
  
  привабливим, але він вже випробував це повною мірою, так що він має
  
  
  не було потягу.
  
  
  Його погляд пройшов повз жінку на двох чоловіків у водному таксі.
  
  
  На борт потрапили дорогі сумки та невелика валізка. вони були швидко
  
  
  Вивантажені і за ними дві скриньки.
  
  
  Тоді й тільки тоді його тонкі губи розпливлися подібно до посмішки.
  
  
  «Водій водного таксі ледь заплатили», коли Чарлі Лу дав
  
  
  подвійний дросель вперед і носом великого човна убік
  
  
  центр бухти.
  
  
  Позаду нього Він міг чути стукіт, стукіт, стукіт високих підборів Конні Чу
  
  
  на палубі.
  
  
  «Дурний переможець», - подумав він, чуючи каблуки на борту човна, що рухається!
  
  
  Потім вона опинилася в рубці і рушила вперед, щоб стати поруч.
  
  
  з ним.
  
  
  «Це було давно, Чарлі. Я маю на увазі, оскільки ми дійсно бачили
  
  
  один одного особисто. «
  
  
  "Соромлива сука", - подумав він. Чи може вона справді думати, що я хочу її для будь-кого
  
  
  крім того, щоб служити лакеєм?
  
  
  «Сайгон був давним-давно, – категорично відповів він. "Ви надіслали
  
  
  сміття, як я тобі сказав?
  
  
  "Я зробила. "
  
  
  І вона це зробила. Звичайно, вона не сказала Картеру, що посилає всі свої
  
  
  джонки в морі за точними схемами та за конкретними напрямками були частиною
  
  
  з
  
  
  наказу Чарлі Лу.
  
  
  Це був би її запобіжний клапан, якби Картер не вбив Лу.
  
  
  «Це те, що ми збираємося робити… сісти на одну з моїх джонок у морі?
  
  
  "Можливо", - відповів він, його голос нічого не сказав. "Я не можу допустити щоб
  
  
  мене заарештували у міжнародних водах, якщо ви скомпрометували мене?
  
  
  Чарлі, я зробила все, що ти сказав.
  
  
  Вона здригнулася, коли він обернувся до неї. Його очі, подумала вона, могли
  
  
  убити поглядом.
  
  
  «А поки ми вирушаємо в неспішний круїз, то чому б не
  
  
  ти спустишся вниз і переодягнешся у щось більш підходяще для круїзу? »
  
  
  «Звичайно, Чарлі.
  
  
  Вона спробувала поцілувати його в щоку, але він одвернувся.
  
  
  Вона вискочила з кермової рубки і, один за одним, потягла свої сумки.
  
  
  нижче.
  
  
  Чарлі Лу увімкнув автопілот і пішов на корму, щоб перевірити
  
  
  ящики.
  
  
  Переконавшись, що вони не були підроблені, він повернувся до
  
  
  рульовій рубці і підніс до очей потужний бінокль.
  
  
  очі.
  
  
  Двічі він зробив 360-градусну дугу навколо бухти, не дивлячись
  
  
  нічого.
  
  
  Він не бачив нічого незвичайного, ні частини затоки, ні
  
  
  пляжу, який був евакуйований.
  
  
  Але все ж таки щось було не так. Він відчував це, відчував це.
  
  
  І Чарлі Лу завжди дотримувався вказівок свого внутрішнього
  
  
  почуття.
  
  
  Воно багато разів рятувало його від лиха.
  
  
  Картер зупинив катер на мілководді вздовж краю острова.
  
  
  У свій бінокль він спостерігав, як Конні Чу тягає свої сумки.
  
  
  нижче.
  
  
  Це було добре. Нема екіпажу.
  
  
  Потім він зітхнув із полегшенням, коли побачив, як Чарлі Лу оглядає
  
  
  ящики і, мабуть задоволений, повертаються в рубку.
  
  
  Якщо щось і могло переконати його, що він у безпеці, то це непошкоджене
  
  
  стан лазерних замків на ящиках Він не знав, що Картер
  
  
  і компанії потрібно було вміст цих ящиків, щоб перекинути його маленький
  
  
  картковий будиночок.
  
  
  Їх не можна було б передати так легко, якби у них не стріляли. І
  
  
  так ретельно перевіривши ящики, він, очевидно, був упевнений, що
  
  
  не було зроблено.
  
  
  Коли він побачив, як Чарлі Лу дивиться в бінокль, Картер пустив у хід катер.
  
  
  Це була гра очікування. Досі Чарлі Лу не приймав
  
  
  напрямки. Досягши середини бухти, велика яхта
  
  
  
  вигнулась і тепер повільно працювала на неодруженому ходу в двох-або трьохсотфутовому
  
  
  коло.
  
  
  Навколо нього були менші човни. Було б неможливо
  
  
  вчинити чисте вбивство, не поранивши щонайменше два десятки інших людей.
  
  
  Життя на Сході було не дорогим, але не таким дешевим. Командир Джарвіс
  
  
  вже попередив Картера, що він не зазнає іншого епізоду на кшталт
  
  
  то
  
  
  Tokyo Star, хоча в цьому випадку не було ні в чому не винних вечірок.
  
  
  бере участь.
  
  
  "Картер?"
  
  
  «Так, командире?»
  
  
  "У тебе є він?"
  
  
  «Зрозуміло, як дзвін. Я думаю, Гордон з іншого боку.
  
  
  "Добре. Мені доведеться трохи переїхати вглиб країни. Якщо ми залишимося тут у
  
  
  гелікоптері занадто довго, він обов'язково щось відчує. «
  
  
  «Добре, командире. Джайлз?
  
  
  "От.
  
  
  "У тебе є його напрямок?"
  
  
  Я це роблю. Я ковзаю по пляжу метрів за двісті від нього.
  
  
  "Добре. Не напружуйся, я спробую подивитись ближче
  
  
  до верхівки острова! «
  
  
  Підозри Чарлі Лу посилилися на два пункти, коли побачив гелікоптер.
  
  
  скрутив углиб суші, але залишався над пляжем.
  
  
  Патрулювання пляжу починалося лише опівдні. Ще не було одинадцятої. потім
  
  
  він бачив перероблений китайський патрульний катер, що неухильно рухається вздовж берега
  
  
  надто близько для риболовлі. Наявність другого човна тієї ж марки,
  
  
  від того ж розміру, коли він виїжджав із одного з островів, у нього мурашки по шкірі.
  
  
  Думаючи, він відкрив панель радара і почав пошук за допомогою
  
  
  частотний сканер.
  
  
  Йому знадобилося майже десять хвилин, але знайшов це. стійкий сплеск.
  
  
  Ще десять хвилин, і він знайшов це ... там, де він був.
  
  
  Він був злий, але не вражений. Він мав це підозрювати. Конні
  
  
  Чу була вірна лише собі.
  
  
  Маленька леді увійшла на борт із ВЧ-пеленгатором.
  
  
  Картер його потішив. Людина хотіла його вбити, Чарлі Лу, більше
  
  
  чим він хотів ящики.
  
  
  Або, можливо, американський агент думав, що він досить добрий, щоб отримати і те, й інше.
  
  
  Про всяк випадок перевірив ще раз.
  
  
  Він знову увімкнув керування на панелі HF-DF і повернув ручку на
  
  
  "Пошук. «
  
  
  На цей раз на те, щоб прицілитися, знадобилося трохи менше двох хвилин.
  
  
  звуковий сигнал, і цього разу йому не потрібно було йти до мережі, щоб знайти
  
  
  джерело.
  
  
  Картер мріяв підійти досить близько, щоб вистрілити з
  
  
  потужної снайперської гвинтівки на сидінні біля нього. Навіть краще, якщо
  
  
  Чарлі
  
  
  Лу була заколисана почуттям безпеки, Картер міг стрибнути
  
  
  на перила і вона побачить людину з Вільгельмін.
  
  
  Картер був за двадцять ярдів від великого корабля, коли почув звук як
  
  
  два дизелі з наддувом набирають обертів.
  
  
  Майстер Драконів прорізав велику гарну смугу і потім попрямував прямо
  
  
  на нього. У рульовій рубці Картер побачив обличчя усміхненого Чарлі Лу.
  
  
  По радіо пролунав голос Гордона, що кричав крізь перешкоди: «Картер
  
  
  . Боже мій, він тебе протаранить! «
  
  
  "Хіба ти думаєш, що я це не знаю", - заревів Картер, коли він крутив
  
  
  дросель вперед, одночасно крутячи кермо.
  
  
  Він ледве уникнув носа великого човна, але спіймав удар у
  
  
  борт. Його шлунок погрожував заповнити горло, коли пішов
  
  
  вгору, потім далі вгору. Все, що він міг бачити, здавалося,
  
  
  вічність було небо.
  
  
  Потім він звалився з нудотним тріском, і пролунало дзижке ревіння.
  
  
  з корми, коли опора піднімалася із води.
  
  
  Подвійний обертальний рух відкинув Картера вгору та на лобове скло.
  
  
  верхня смуга хрому над лобовим склом, боляче вдарила його
  
  
  над його тазом. Нудота і біль уразили одночасно, але він
  
  
  вдалося втриматися і знову впасти до кабіни.
  
  
  Він похитав головою з боку на бік, щоб прочистити її, і відчайдушно схопився за
  
  
  солона вода з його очей. Коли він нарешті зміг побачити, він зрозумів
  
  
  човен робить божевільний зигзагоподібний поворот і прямує до скелястого
  
  
  узбережжя на повній швидкості.
  
  
  Його рука знайшла запалювання, але вже було пізно. Удар взяв його
  
  
  над однією виступаючою мілиною, і як тільки катер врізався в іншу,
  
  
  мотор зашипів і помер.
  
  
  Позаду нього він міг бачити величезний слід Владики Драконів, що звивається
  
  
  за п'ять сотень ярдів від затоки й огинаючи Оушен-Пойнт.
  
  
  Чарлі Лу обігнув Оушен-Пойнт і зупинився. Він послабив дракона
  
  
  Пройшовши через вузький канал у крихітну приватну пристань для яхт.
  
  
  Два човни стояли на якорі біля причалу, але не було ні душі
  
  
  Дерева захищали пристань від вілли за сотню ярдів від берега. Він
  
  
  буде в безпеці, якщо тільки хтось із вілли не зважиться вирушити у плавання. Але
  
  
  навіть це було незначною проблемою.
  
  
  Він буде у пристані лише кілька хвилин.
  
  
  Він залишив дизелі на холостому ходу і заліз на дах.
  
  
  кермової рубки.
  
  
  Спритними руками він приступив до роботи над полотновою обрлочкою. За кілька хвилин це було
  
  
  вимкнено, складено та впало на нижню палубу
  
  
  Він майже повернувся на основну палубу, коли Конні Чу вийшла з
  
  
  люка.
  
  
  «Боже мій, Чарлі, що це, чорт забирай?»
  
  
  Він простежив за її поглядом до даху кермової рубки, а потім обернувся.
  
  
  дивитись їй в обличчя. «Це, моя люба, набір армії США п'ятдесятого калібру.
  
  
  чотиривірні станкові кулемети.
  
  
  "Авто ... ? »
  
  
  «Конні, не могла б ти роздягтися, будь ласка? Всі вони. «
  
  
  «Я, звичайно, не буду… принаймні, не тут, – відповіла вона.
  
  
  сором'язливо.
  
  
  Лу погладив її сукню і одним потужним
  
  
  смикнула, зірвала його і бюстгальтер із її тіла.
  
  
  «Чарлі… Боже мій.. . ! «
  
  
  "Туфлі теж, Конні", - прошипів він, спочатку рвонувши бюстгальтер і,
  
  
  нічого не знаходячи, переходимо до сукні. Тупо вона простягла йому свою
  
  
  взуття, коли він кинув зламаний одяг у воду. Він розірвав
  
  
  туфлі і змусив її ахнути, коли він розколов їх навпіл голим
  
  
  Руки.
  
  
  «Гаманець, Конні… у тебе був гаманець, коли ти піднявся на борт. Де
  
  
  Це?
  
  
  «Внизу, - слабо сказала вона, знаючи, що щось жахливо
  
  
  неправильно. Все йшло зовсім не так, як планував Картер.
  
  
  Він уже пройшов повз неї і спускався сходами. Він помітив
  
  
  гаманець на ліжку. Викинувши його, він подрібнив сумку.
  
  
  «Господи Ісусе, Чарлі, це Гуччі.
  
  
  "Заткнися! - Сплюнув він, методично переглядаючи його вміст,
  
  
  рвучі та розбиваючі компакти, гаманець і, нарешті, помаду. Він
  
  
  витягнув крихітну капсулу і підніс до світла, що тече через
  
  
  ілюмінатор.
  
  
  "Що це за фігня?"
  
  
  "Це, моя люба, крихітний передавач", - відповів він, кладучи його під
  
  
  п'яту і розтираючи до кашки. «Тебе прослуховували. «Помилка ... але
  
  
  він мені не сказав.
  
  
  «Хто тобі не сказав… Картер?
  
  
  «Ні, Чарлі… ні, я не…
  
  
  Потім він обернувся до неї обличчям. Мабуть, це було в його очах, бо
  
  
  раптом вона напружилася. Її пальці стиснулися в пазурі. Тоді начебто вона
  
  
  знала, що вона не має шансів, вона налетіла на нього, дряпаючи йому очі.
  
  
  її пазурами схожими на цвяхи.
  
  
  Чарлі схопив її за зап'ястя однією рукою та розвів руками.
  
  
  від його обличчя, коли один з її нігтів залишив довгу глибоку подряпину
  
  
  його щока. Він сильно вдарив її по роті задньою частиною
  
  
  його руки.
  
  
  Її плоть зламалася під його кісточками, коли кров ринула з її губ і
  
  
  ніс.
  
  
  Вона задихнулася від болю, і її очі сповнилися сльозами, коли кров
  
  
  ринула по її обличчі. Лу стиснув злісну хватку лівої руки
  
  
  над обома її зап'ястями і ковзнув прямо між її грудей і над
  
  
  її горло.
  
  
  «Чархе… що з тобою? ... що це?
  
  
  стиснув, і її голос став пригніченим. "Я потребував Тебе,
  
  
  Коні, щоб потрапити до бухти ... щоб отримати ящики на відкритому повітрі. В даний час
  
  
  що вони в мене є, ти мені не потрібна. "Я не ...
  
  
  Розумію, прохрипіла вона. «Чарлі… Будь ласка. які .. . ти .. .
  
  
  роблю ...? »
  
  
  «Це дуже просто, моя люба, – відповів він. «Я вбиваю тебе. Я я
  
  
  На це пішло майже п'ять дорогоцінних хвилин із потужним бортовим морським вітром.
  
  
  щоб відбити ніс катера від піщаної коси.
  
  
  Серце Картера шалено калатало, коли він відступив і чекав. Був
  
  
  корпус із склопластику розколовся? Він приймав морську воду?
  
  
  Він поступово перемістив човен на велику глибину. Рульове управління було
  
  
  нестійкий, ймовірно, через прірву нижче ватерлінії, але катер був
  
  
  на плаву та мобільним.
  
  
  Його очі швидко оглянули затоку, від Стенлі до виступу.
  
  
  острів Оушен-Пойнт. Джонки, кілька водяних таксі, але без задоволення
  
  
  човни. особливо жодного класу та розміру Майстра Дракона.
  
  
  Картер додав обертів і попрямував до гирла бухти. В теж
  
  
  час він потягнувся до мікрофона.
  
  
  "Гордон?"
  
  
  "Ось! Я бачив. Ти гаразд?"
  
  
  "Я думаю так. Де він?"
  
  
  «Я втратив його біля Оушен-Пойнта. Картер.
  
  
  "Та вже?" Я втратив позначку.
  
  
  Картер перевірив свій радар і вилаявся. Його щелепи стиснулися, а губи
  
  
  поставлений у тугу тонку лінію. «Я постараюся позбутися його. «
  
  
  Приблизно на півдорозі до півострова, ближче до суші,
  
  
  Берегова лінія вигнута усередину. Було близько двадцяти вузьких каналів
  
  
  веде до приватних доків та пристаней для яхт через дерева та міцні
  
  
  гірські породи.
  
  
  Чарлі Лу чекав на одному з них.
  
  
  Картер знову увімкнув радар і знову перевірив.
  
  
  Не було звуку, крім гулу, і не було крихітної зеленої кульки.
  
  
  порушуючи плавний рух жезла на екрані.
  
  
  «Вибач, Конні Чу, - пробурмотів він собі під ніс, - але це груба
  
  
  гра. «
  
  
  «Чорт забирай, платити зараз», - прошипів він сам собі. Якщо Чарлі відмовиться від
  
  
  ящиків і побіжить у пошуках укриття, він може бути втрачений назавжди.
  
  
  Звичайно, поки що він не придумає ще одну маленьку схему!
  
  
  Картер запустив катер на повну потужність і повернув штурвал, посилаючи
  
  
  човен у перший вхід.
  
  
  До причалу пришвартовано прогулянкове судно середнього розміру, катамаран.
  
  
  став на якір у центрі бухти.
  
  
  Немає володаря драконів.
  
  
  Човен розвернувся, і Картер знову опинився у відкритому морі. Вдвічі більше він
  
  
  виконав ту ж вправу з тим самим результатом.
  
  
  Він наближався до гирла четвертого каналу, коли над
  
  
  ревіння борту катера, він почув ревіння більш потужної установки
  
  
  двигунів.
  
  
  Картер повернув голову вліво якраз вчасно, щоб побачити велику
  
  
  гострий ніс човна мчить до нього у вузькій протоці.
  
  
  Замість того, щоб повернути у канал, він крутив колесо у протилежному напрямку.
  
  
  напрямок.
  
  
  Інерції запуску було достатньо, щоб зрушити його убік та убік.
  
  
  від Повелителя Драконів.
  
  
  Великий човен з ревом пролетів, залишивши катер стрибати, як кролик.
  
  
  за його слідом.
  
  
  Картер міг розрізнити фігуру Чарлі Лу у рульовій рубці. Але це
  
  
  Це обладнання на даху кермової рубки привернуло його увагу.
  
  
  На секунду Майстер Кілл затамував подих, його розум змусив Чарлі
  
  
  Лу, щоб ніс великого човна тримав курс у відкритому морі.
  
  
  Якщо він поверне на північ, у бік переповненого Абердіна, погоня продовжуватиметься.
  
  
  і це марно.
  
  
  Потім Картер зітхнув. Майстер Драконів вривався прямо в
  
  
  то
  
  
  Китайське море. - Ти мертвий, Чарлі Лу, - пробурмотів Картер, закликаючи
  
  
  кожну унцію швидкості, яку він міг із запуску.
  
  
  Коли він їхав, він простяг руку і відкрив маленьку чорну скриньку під
  
  
  радіолокаційною системою. Провід тягнувся від коробки до потужного пускового.
  
  
  генератору. Але навіть такий потужний детонатор у
  
  
  коробці тільки підірвала б пластикову вибухівку в ящиках від
  
  
  відстань менше ста ярдів.
  
  
  Картеру доведеться залишатися так близько, поки вони не будуть далеко від моря.
  
  
  Вони мчали все далі і далі, і що дивно Картер не відставав.
  
  
  І тут він отримав це: катер на горизонті, кулемети в
  
  
  рульовій рубці.
  
  
  Конні обдурила його одночасно.
  
  
  Чарлі Лу попрямував до джонки. В останню хвилину він простоював
  
  
  вниз, поставити яхту на авто і піднятися на дах кермової рубки.
  
  
  Потім, з 50-м калібром, він забере будь-яку погоню з води.
  
  
  Але недостатньо гостро.
  
  
  Картер був за п'ятдесят ярдів від яхти, коли він торкнувся пальцями
  
  
  маленький чорний ящик.
  
  
  Він переключив перемикач на "Увімк." І червону кнопку зі словом «Пожежа» в
  
  
  його центр спалахнув.
  
  
  «До побачення, Чарлі Лу. «
  
  
  Картер різко повернув катер вліво, натискаючи червону
  
  
  кнопки.
  
  
  Король Драконів розділився навпіл і став частиною піднесеного
  
  
  воронки води, що виникла внаслідок вибуху.
  
  
  "Просто ще одна аварія в морі", - подумав Картер, навіть не озираючись назад.
  
  
  попрямував до затоки Репалс.
  
  
  Розквіт просочувався за обрій, поки вони лежали, забившись у шезлонг, оголені.
  
  
  під ковдрою на ранковому підборідді.
  
  
  «Мені подобається твій острів. «
  
  
  «Дякую», - сказала вона, ковзнувши однією ногою між його стегнами і
  
  
  глибоко дихаючи.
  
  
  Її груди розширилися в його долоні, і Картер задоволено зітхнув.
  
  
  Його задумливість була недовгою, перерваною телефоном.
  
  
  "Чи ти маєш?" - Простогнав він.
  
  
  Ти робиш це. Скажи їм, що ти слуга, а нас тут немає.
  
  
  Картер вислизнув з-під ковдри, підійшов до найближчого столу.
  
  
  підняв телефон.
  
  
  "Ви
  
  
  Пролунав тріск статики, а потім знайомий голос Девіда
  
  
  Яструба.
  
  
  «Молодець, Нік, молодець! Було задіяно семеро керівників.
  
  
  Вони переконалися, що відставка – найкращий вихід.
  
  
  «Добре, сер. «
  
  
  "Жахливий зв'язок. Ви мене добре чуєте? "
  
  
  Картер на мить завагався. «Чи навряд, сер. »-Куло Електронікс
  
  
  був захоплений нашими людьми. Якщо пощастить, ми можемо посадити людину в
  
  
  там, щоб передати якийсь фальшивий матеріал, можливо, звести нанівець вже завдані збитки.
  
  
  «Гарна ідея, сер. Він має працювати. «
  
  
  "Так. Ну, N3, добре, що ти там, де є. Я хочу, щоб ти спустився"
  
  
  до
  
  
  Сінгапур. Коли ви приїдете, вас проінформують. Безладна ситуація.
  
  
  Просто удача, що ти вже в цьому районі...
  
  
  Картер глянув на розкішне оголене тіло Су Лі Калпеппер. У
  
  
  ранковий вітерець віяв по його тілу.
  
  
  Це була чудова ситуація.
  
  
  Я що це, сер?
  
  
  «Я сказав, що хочу, щоб ви поїхали до Сінгапуру.
  
  
  «Жахливий зв'язок, сер. Я тобі передзвоню, коли буде
  
  
  очищено. «Ніко, ти чуєш?
  
  
  Картер обережно поклав телефон на місце і повернувся назад під ковдру.
  
  
  "Сезон тайфунів", - сказала Су Лі. "Я знаю. Лінії можуть бути нечіткими протягом кількох днів.
  
  
  
  
  
  
  
  The Berlin Target
  
  
  Картер Нік
  
  
  Берлінська мета
  
  
  
  Нік Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Берлінська мета
  
  
  Присвячується співробітникам таємних служб Сполучених Штатів Америки.
  
  
  
  Перша глава
  
  
  Поки все йшло як по маслу, але тоді початок операції – приведення її в дію – завжди було найпростішою частиною. Було багато серйозних перешкод, але вони ще попереду.
  
  
  Небо над Севастополем було чистим синім, а сонце, що висвітлює «Радянську Флориду» – південний Крим, – було теплим. Так тепло, що Нік Картер зняв поношену, потріскану шкіряну куртку і перекинув через плече.
  
  
  Він перетнув площу Нахімова і вийшов на Приморський бульвар, набережну. Він проминув музей, Дворову гавань, де розміщувався радянський Чорноморський флот, і продовжив свій шлях у більш старий та брудний район міста.
  
  
  Вулиця Батова була не більше ніж провулком, що веде від широкого бульвару до дерев'яної набережної та моря. Це була вулиця з маленькими кафе, питними будинками та бістро з дешевими спальними кімнатами нагорі для вартових відвідувачів або мандрівників із ночівлею. Вулиця Батова була місцем, куди робітники на відпочинку чи місцеві рибалки могли піти за дешевою горілкою, ситною їжею та недорогим житлом. Якби хтось міг собі це дозволити, можна було б організувати дружнє спілкування разом із кімнатою.
  
  
  Місце називалося Срібний дельфін і його було легко виявити. Усередині це був клон будь-якого іншого місця на вулиці; дерев'яний брус, який був давнім до того, як Петро був царем всієї Русі, кілька твердих столів та стільців та м'які лавки вздовж стін. Незважаючи на те, що на вулиці було вісімдесят градусів тепла, усюдисущий самовар, димлячись, стояв у кутку бару.
  
  
  Картер кинув сумку біля стійки і забрав один із стільців. Барменом виявився старий у фартуху до колін кольору старого бетону. Він використав брудну ганчірку, щоб обійти сміття на стійці бару, і промимрив привітання.
  
  
  "Горілка", - сказав Картер.
  
  
  Інші відвідувачі бару були здебільшого одягнені як Картер. За одним із столиків за чаєм пліткували дві літні селянки. Три молоді жінки були працюючими дівчатами, заробляючи трохи більше у вихідні.
  
  
  Для продавщиць та дрібних службовців було загальновідомо – і це було прийнятно у курортних районах – іноді підкидати купу сіна.
  
  
  Біля вікна в кріслі дрімав товстий старий, перед ним на столі стояла склянка холодного чаю. Кіт у нього на колінах виструнчився і теж заснув. Картер припустив, що вони обоє, не розплющуючи очей, могли сказати йому, скільки гудзиків у нього було на сорочці.
  
  
  У старого могло бути тавро «інформатора» на лобі.
  
  
  "Горілка."
  
  
  "Дякую", - відповів Картер, кидаючи рахунок на стійку. "У вас є кімнати?"
  
  
  "Зробити... на ніч?"
  
  
  «Так. Я щойно прибув ранковим поїздом із Харкова. Вранці їду до робочого табору в Суча».
  
  
  "Відпустка?"
  
  
  Картер кивнув головою.
  
  
  «Мені знадобиться ваш проїзний та посвідчення особи вашого робітника».
  
  
  Картер передав їх і повернувся до трьох жінок. Він знав, що цього бармен не пропустить. За кілька хвилин старий повернувся з реєстрацією квитків.
  
  
  Картер переглянув це:
  
  
  Вік: 36
  
  
  Місце народження: Валки
  
  
  Місце проживання: м. Харків, проспект Карполова, 110
  
  
  Місце роботи: слюсар, Народний тракторний завод, м. Харків
  
  
  Картер подряпав унизу бланка свій підпис: «Михайло Іванович Ассалов».
  
  
  При цьому він згадав бармену, яка це була довга, суха і самотня подорож.
  
  
  Чоловік розумно кивнув. "Ви бажаєте компанії, товаришу?"
  
  
  "Ви можете надати якусь компанію?"
  
  
  Він знизав плечима, його плечі піднялися до вух. «Таке, знаєте, незаконно… але я можу повідомити одну з жінок про номер вашої кімнати».
  
  
  "Висока брюнетка з маленькими грудьми", - сказав Картер.
  
  
  "Я подивлюся, товаришу".
  
  
  Жінка сиділа одна за одною зі столиків, попиваючи чай і гортаючи журнал. Бармен підійшов до неї, прошепотів їй на вухо і почав чекати. Вона глянула на Картера, зважила ціну, яку могла попросити і кивнула.
  
  
  «Дівчину звуть Людмила Алекмівна. Як довго ви бажаєте їй компанії, товаришу?
  
  
  "Ніч."
  
  
  «Зрозуміло. Це буде тридцять п'ять карбованців, і сюди входить пляшка».
  
  
  Картер скривився, але не став чіплятися. Він заплатив, схопив сумку і пішов за чоловіком нагору до кімнати.
  
  
  «Туалет знаходиться поверхом вище, товаришу. Ви можете приймати ванну з сьомої до восьмої години вечора і з шостої до сьомої години ранку». Він поставив пляшку і дві склянки на стіл.
  
  
  Картер кивнув і подякував йому, і чоловік вислизнув із кімнати.
  
  
  Кіллмайстер налив трьома пальцями білої блискавки у склянку і підійшов до темного вікна. Він зітхнув, дивлячись на гавань. Від Вашингтона до того місця, де він зараз стояв, були довгі три тижні та сім тисяч миль.
  
  
  Три тижні тому, того ж дня, Девід Хок проінформував його в офісі AX високо над Дюпон Серкл у Вашингтоні.
  
  
  .
  
  
  «Шість місяців тому ми звернулися за допомогою до таємного агента на ім'я Пітер Лімптон. Його справжнє ім'я - Борис Симонов, і він працював брокером із продажу високотехнологічного обладнання високого рівня, яке виробляється у Сполучених Штатах».
  
  
  Поки Хоук повідомляв йому загальні дані, Картер переглядав деталі з досьє цієї людини.
  
  
  Основним завданням Пітера Лімптон було створення підставної західнонімецької компанії для закупівлі американського електронного обладнання. Він зробив це, а також розробив метод і маршрут перекидання цього обладнання до Східної Німеччини, а потім до Москви.
  
  
  Приблизно в той час, коли в нього було все готове, його висадили в повітря і повернули. Але перш ніж Лімптон можна було використовувати як дублер, його викликали назад до Москви. Причиною, за якою Москва виступила, було їхнє раптове рішення, що Лімптон повинен мати дружину, щоб допомогти йому.
  
  
  Зайве говорити, що його дружина мала бути агентом КДБ навіть краще, ніж він сам.
  
  
  Але Вашингтон зрозумів, що це зовсім не так. Насправді, якраз навпаки. Лімптона представлять його «дружині», і їм разом дадуть відпустку на Чорному морі, щоб вони могли краще впізнати одне одного.
  
  
  "Насправді, Нік, - продовжив Хоук, - нова дружина позбудеться Лімптона всіма способами і методами, плюс контакти, які він встановив у Штатах ..."
  
  
  "І тоді його стратять КДБ", - закінчив Картер.
  
  
  Хоук кивнув головою. «Ось як ми це зрозуміли. Ми хочемо отримати всю цю інформацію. Ось чому ми маємо витягнути його».
  
  
  Лімптон та його дружина з КДБ мали провести два тижні на півдні Криму на ексклюзивному VIP-курорті в районі Сочі.
  
  
  Двома днями раніше Картер піднявся на борт турецького лайнера "Іліон" під виглядом вантажника. Під час плавання Чорним морем до Одеси йому було надано спеціальну частину бригу.
  
  
  Але Картер одягнув акваланг і пірнув у море за п'ятдесят миль від узбережжя Криму та Севастополя. За півгодини його підібрав рибальський траулер.
  
  
  У них було все готове для нього: відповідний одяг, валіза з додатковим одягом, документи, що засвідчують особу, проїзний та анульований корінець на потяг із Харкова до Севастополя.
  
  
  Траулер зайшов у гавань Севастополя незадовго до світанку. Картер залишався на нижній палубі, доки улов не був вивантажений, а потім опівдні зійшов на берег у складі команди.
  
  
  Це був далекий траулер «Роза» із Севастополя, і він часто курсував усім кримським узбережжям у пошуках риби.
  
  
  Картер не востаннє використав «Розу» та її капітана Арльова Гільденкова.
  
  
  Стук у двері повернув його в справжнє.
  
  
  "Так".
  
  
  Двері відчинилися, і вони встали, поклавши руки на стегна, її плечі і таз рухалися в усіх напрямках одночасно. Вона була далеко не гарною, але гарненькою, з вражаюче блідим обличчям і синювато-чорним волоссям. Сукня була дешевою і обтягуючою, а на голові у неї був крихітний капелюшок, поставлений під зухвалим кутом.
  
  
  "Ви хочете побачити Людмилу, товаришу?" - сказала вона надто голосно.
  
  
  Картер кивнув їй з усмішкою, і вона зачинила і зачинила за собою двері.
  
  
  "Ми можемо поговорити?" - спитав він, закочуючи очі по кімнаті.
  
  
  Вона кивнула головою. «Тут тільки в готелях Інтуриста ставлять пристрої, що підслухують».
  
  
  "Скільки він тобі дав?" - спитав Картер.
  
  
  "Десять рублів".
  
  
  «Злодій, я дав йому тридцять п'ять.»
  
  
  «Так. Я призначив зустріч із Коколєвим на сьогодні, о десятій годині».
  
  
  «До того часу ми залишимося в кімнаті».
  
  
  «Добре, тоді я зможу на якийсь час позбутися цього». Вона зняла чорну перуку і струснула сяючу гриву світлого волосся медового кольору.
  
  
  «Вибач, що запізнився. Я чекав на станції, доки не приїде поїзд, у якому я мав їхати».
  
  
  "Нічого страшного." сказала вона з сміхом. «Я була задоволена собою. Знаєте, я могла б сьогодні заробити понад двісті карбованців?»
  
  
  * * *
  
  
  Картер виписався з кімнати під приводом того, що вирішив раніше виїхати на південь.
  
  
  Людмила пішла за годину до нього.
  
  
  Несучи валізу, він дійшов до площі Ушакова і став у чергу в очікуванні автобуса. Він міг бачити золотий ореол її волосся у передній частині черги. Вона відмовилася від дешевого одягу повії і тепер носила строгий темний костюм, туфлі на низьких підборах і несла величезну сумку через плече.
  
  
  Тепер вона виглядала такою, якою вона була насправді: провідником Інтуриста.
  
  
  Це було ідеальне прикриття для її справжньої ролі кур'єра. Вона отримувала документи чи інформацію від московських агентів з відпочинку та передавала їх своїм англійським чи американським туристичним збирачам.
  
  
  Її роль зв'язкового / провідника для Картера була небезпечною та далекою від її лінії, але операцію потрібно було починати поспіхом.
  
  
  Підійшов автобус, і довга черга просочилась у нього. Картер сидів ззаду, Людмила – прямо за водієм. Коли вона вийшла на зупинці на горі Сапун, він пішов за нею.
  
  
  Вночі стало прохолодно, але вузькі вулички маленьких
  
  
  У селі було повно людей, що гуляли, балакали. Гора Сапун була чистішою і красивішою за Севастополь, з безліччю переповнених вуличних кафе і підвальних бістро.
  
  
  З наближенням до моря їх оточував легкий туман. Людмила зигзагоподібно змінювала напрямок і навіть двічі поверталася назад. Картер знав, що вона перевіряє наявність хвоста і пішов далі.
  
  
  Коли вона нарешті зупинилася, він продовжив іти, доки не наздогнав її.
  
  
  «Це вже недалеко, просто пройдіть трохи морем, а потім до того ряду будинків - ось».
  
  
  Картер кивнув, і вони рушили в дорогу.
  
  
  За п'ять хвилин вони піднялися на морський бік довгого ряду одноповерхових будинків із бетонних блоків.
  
  
  «Іди туди і почекай. Краще, щоб його дружина та діти тебе не бачили».
  
  
  Картер кивнув головою. Вони не могли описати обличчя відвідувача, якого ніколи не бачили.
  
  
  Він вибрався на навислу скелю і забився серед скель. Щойно він закурив, як з'явилася Людмила. Вона присіла навпроти Картера, а потім величезний чорнявий чоловік заблокував місяць, перш ніж сісти на скелі.
  
  
  "Я Коколєв".
  
  
  Картер кивнув головою. Він не назвав цієї людини свого імені. Коколєв знав, хто такий Картер; не було потреби у цьому.
  
  
  Він роздивлявся іншого чоловіка в місячному світлі, і йому сподобалося те, що побачив. З обох боків його рота прорізані глибокі зморшки. Його шкіра, що огрубіла від впливу сонця, вітру та дощу, була туго натягнута на татарські вилиці, туго натягнута на запалі щоки. Під чорними бровами, що стирчать, і блідо-блакитними очима вони дивилися на Картера з рівною увагою.
  
  
  "Ваша мета прибула в Сочі позавчора".
  
  
  "З жінкою?"
  
  
  «Так. Вони живуть на дачі у обійсті біля річки Мацеста, прямо на березі моря. Тут відпочивають усі вищі державні чиновники».
  
  
  «Отже, це дуже добре охороняється».
  
  
  Коколєв кивнув. «Високий, електрифікований паркан у трьох чвертях кілометра навколо, та патрулювання на пляжі. Там працюють двоє моїх кузенів, тому я знаю, в якому вони будинку».
  
  
  "У тебе є план?" - спитав Картер.
  
  
  "Так." Коколєв вийняв з-під сорочки карту та розстелив її на землі. У його руці з'явився ліхтарик і почав танцювати над папером.
  
  
  «Ви домовилися, щоб рибальський траулер підібрав вас, правда?»
  
  
  "Так", - сказав Картер і кивнув. «Все, що мені потрібно знати, це те, де саме ми залишаємо узбережжя. Тоді я можу узгодити координати із Гільденковим. У вас є підводні сани, які я просив?
  
  
  «Так. Вони старі, але у хорошому стані». Він повернувся до карти. «Робочий комплекс тут. Саме сюди ви та Людмила приїдете завтра вдень. Він упирається в комплекс урядовців - тут».
  
  
  «Зважаючи на ескіз, це практично фортеця», - прокоментував Картер.
  
  
  Коколєв усміхнувся. - "Це так." "Вони не хотіли б, щоб сторонні, справжні робітники, забредали сюди і дивилися, як вони розкішно живуть. Сам комплекс обгороджений, з двома входами, кожен з яких охороняється парою вартових. Ще двоє вартових діють як патруль, один з боку пляжу і один на території комплексу”.
  
  
  Це повний план дачі?
  
  
  «Жінка, яка дала мені його, працює у Міністерстві інженерії. Це точний план поверху, яким будувався кожен будинок у комплексі».
  
  
  "Хитро", - прогарчав Картер. «Нам доведеться позбавитися хоча б однієї групи охоронців біля одного з входів. Тоді навіть після того, як я опинюся всередині, двоє охоронців будуть зайняті не менше години».
  
  
  "Вірно", - відповів Коколєв. "І ось як, я думаю, це можна зробити".
  
  
  Наступні двадцять хвилин здоров'я обмірковував план, і Картер намагався його спростувати.
  
  
  Він не зміг. Це виглядало солідно.
  
  
  «Це означає, що нам знадобляться дві людини, окрім тебе, плюс зброя та уніформа».
  
  
  "Я вже придбала все це", - запропонувала Людмила.
  
  
  «А двоє ваших кузенів? Вони співпрацюватимуть?»
  
  
  "Вони вже тиждень агітують охорону", - відповів Коколєв. «Насправді це було дуже легко. Вони дуже заздрять тим, кого охороняють».
  
  
  "Виглядає добре. Ну йди".
  
  
  Коколєв кивнув і посміхнувся. «У мене завтра доставка біля Сучі. Я заберу двох чоловіків та обладнання у вантажівці. Ви з Людмилою поїдете десятигодинним автобусом. Ми зустрінемося з вами завтра о десятій вечора тут. Людмила…»
  
  
  "Я знаю це місце".
  
  
  Коколєв склав ескіз і простяг Картеру. Тобі захочеться вивчити це. Спали це вранці перед від'їздом».
  
  
  Не кажучи більше ні слова, він підвівся і, як кішка, подався до ряду будинків.
  
  
  "Сюди." Людмила пробурмотіла Картеру, підводячись. «Сьогодні ми зупинимося у будинку брата Коколєва. Він та його дружина зручно поїхали на кілька днів. Це на околиці села».
  
  
  "Сусіди…"
  
  
  Ми двоє коханців із півночі у відпустці, і ми не наважуємось разом заселитися до готелю.
  
  
  Картер кивнув і схопив свою валізу. Він пішов за нею по кручі, потім зупинився на прогулянці океаном на секунду.
  
  
  "Що ти думаєш?"
  
  
  "Просто це дуже небезпечна гра для всіх вас, з дуже маленькою нагородою".
  
  
  "Давайте розглянемо це", - тихо відповіла Людмила. «Крім того ми татари».
  
  
  Вона знову відійшла, і Майстер Кіллер пішов за нею.
  
  
  Татари.
  
  
  Він точно знав, що вона мала на увазі. При Радянській владі в 1921 році було утворено Татарську Кримську Автономну Республіку. Вони керували собою та робили це добре. Але під час Другої світової війни Крим окупували німці на три роки. Це мало трагічні наслідки для гордих татар.
  
  
  Їх звинувачував Сталін у співпраці з нацистами. Загалом це неправда. Але для радянського ведмедя це був гарний привід поглинути землю наприкінці війни та скасувати самоврядування.
  
  
  Сім'ї кримських татар були зібрані та заслані до радянських республік Середньої Азії. Зрештою, багато хто з їхніх нащадків, такі як Людмила і Коколєви, повернулися, аби запеклим і розчаруватися, коли вони виявилися громадянами третього сорту на своїй землі.
  
  
  «От і ми», - сказала вона, відчиняючи двері.
  
  
  Котедж не справляв враження зовні, а тим паче всередині. Він був абсолютно голим, з провислими дерев'яними підлогами без килимів та спартанськими меблями.
  
  
  Світло від єдиної вугільно-масляної лампи висвітлювало велику кімнату з маленьким дерев'яним ліжком, столом, трьома стільцями та двома диванами, які бачили найкращі дні десятиліття тому. Кухня була крихітною прибудовою, в яку можна було потрапити через отвір, вибитий у стіні. У кутку стояла старовинна ванна, у стіні проходила дренажна труба. Не видно труб для подачі води у ванну.
  
  
  Людмила побачила його обличчя, коли його погляд блукав кімнатою.
  
  
  «Це дуже бідні люди. Вони не можуть собі дозволити жити так, як ви живете на Заході».
  
  
  Картер м'яко посміхнувся. «Захід – це ще не утопія, Людмило. Там також є бідняки. Я займу один із диванів».
  
  
  "У цьому немає необхідності", - спокійно відповіла вона. "У ліжку є місце для двох".
  
  
  Не чекаючи відповіді, вона вирушила на пошуки білизни.
  
  
  Картер знайшов пляшку горілки. Він налив собі склянку і підніс їй пляшку. Вона похитала головою і витрусила простирадло.
  
  
  Він відпив міцну рідину та спостерігав, як вона рухається навколо ліжка. Вона мала довге гнучке тіло.
  
  
  "Готово", - сказала вона нарешті і погасила лампу.
  
  
  Він почув, як її туфлі впали на підлогу, а потім підійшла до вікна. Коли вона заговорила, її голос здавався безтілесним, мов слова не були її власними.
  
  
  "Завтра ввечері буде ясна місячна ніч".
  
  
  "Можливо", - відповів Картер, скинувши своє взуття.
  
  
  "Ви налякані?"
  
  
  "Да чому?"
  
  
  "Без причини", - пробурмотіла вона, стягуючи куртку. "Я просто подумала, чи бояться такі люди, як ти".
  
  
  Він роздягнувся до шортів і ліг на один бік ліжка. Вона не відійшла від вікна, і в місячному світлі він бачив, як її руки знімають одяг.
  
  
  Мляво Картер гадав, чи стоїть вона навмисне на світлі, чи вона так поринула у свої думки, що не розуміла, що він може бачити кожен її рух.
  
  
  Спостерігаючи за тим, як вона роздягається, він виявив, що його зворушила і вразила оголена стрункість її плечей та спини. У неї була гарна спина, але тепер плечі трохи згорбилися.
  
  
  «Ця людина, цей Борис Симонов… вона, мабуть, дуже важлива для вашого народу».
  
  
  "Напевно."
  
  
  Вона повернулася, балансуючи в промені мерехтливого місячного світла, на мить нерухома, перш ніж рушити до ліжка. Людмила не була жінкою особливої краси, але, дивлячись на її оголену довжину, Картер відчував важкий смуток, бо вона могла так легко стати гарною.
  
  
  Він не здивувався, коли, коли вона обережно ковзнула в ліжко, вона одразу підійшла до нього. Вона звивалася навпроти нього і обвила ногою його стегна.
  
  
  "Я подумала сьогодні ввечері на мить, - зітхнула вона, - як було б чудово поїхати з тобою".
  
  
  "Ви не хочете?"
  
  
  "Ні не зовсім."
  
  
  Вона мовчала. Потім ще рух, поки одна з його ніг не опинилася між її стегнами. Він міг відчувати її вологість, а також її м'якість.
  
  
  Він притягнув її до себе. Вона скінчила охоче, і її довге гладке тіло притулилося до його ще довшого, м'язистого торса. Він провів рукою вгору і вниз її спиною і злегка провів підборіддям пахнучому золотому ореолу її волосся. Від неї приємно пахло, і їй стало ще краще. Його рішучість не заплутатися почала слабшати.
  
  
  "Я ніколи не могла піти", - прошепотіла вона. "Хоч я і зрадниця, але я російська".
  
  
  "Ви вважаєте себе зрадником?"
  
  
  "Так. Хочеш зайнятися зі мною любов'ю?"
  
  
  "Так."
  
  
  «У мене дуже маленькі груди».
  
  
  "Я не помітив", - сказав він, намагаючись не чути посмішку на губах.
  
  
  "Добре."
  
  
  Її рука ковзнула крізь пучок волосся на його грудях, вниз його животом. Її пальці знайшли важкий візерунок із рубцової тканини та зупинилися.
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  "Те, чого в тебе ніколи не буде".
  
  
  Опускайтеся, доки її пальці не намацують гумку його шортів.
  
  
  Це сталося так швидко, що в нього буквально перехопило подих. Її дотик був спритний, миттєво збудивши його. Раптом вона перекотила його над собою і схопила його стегна своїми напруженими стегнами.
  
  
  "От", - прошепотіла вона, і її м'якість огорнула його.
  
  
  Другий розділ.
  
  
  Поїздка автобусом тривала трохи менше двох годин. Вони обидва зареєструвалися в Центрі відпочинку робітників Суча трохи пізніше полудня. Картера у чоловічу половину, Людмилу у жіночу.
  
  
  Картер подумав, що в цьому є частка іронії, враховуючи дуже пристрасні заняття коханням, які вони поділили минулої ночі. Він подумав про це, але зробив уявну замітку, щоб нічого не казати. Того ранку, перш ніж вони окремо поїхали на автобус, який повезе їх на південь, Людмила була спокійною та діловою.
  
  
  “Коли ми приїдемо, не робіть нічого незвичайного. Зареєструйтесь, розпакуйте речі та займіться пляжем».
  
  
  «Як ви думаєте, все гаразд, якщо ми матимемо можливість зустрітися на пляжі?»
  
  
  Вона замислилася на мить, а потім кивнула. "Я так думаю. У цей час року, ймовірно, буде досить дикий і п'яний натовп. Ніхто не згадає, що бачив нас разом».
  
  
  Холостяцька кабінка, яку йому відвели, була запасною, але чистою і містила все найнеобхідніше, і він розділяв ванну тільки з трьома іншими чоловіками. «Це не зовсім «Club Med», - сухо подумав він.
  
  
  Виконуючи інструкції, Картер розпакував речі і попрямував до їдальні. Була обідня перерва, і всі мали таке заняття. Він отримав тарілку сендвічів і великий кухоль пива і уникнув кричучих дітей, перебравшись у спільну вітальню.
  
  
  Сучасні дивани та стільці були згруповані навколо столів зі скла та хрому під великою люстрою з маленькими яскравими лампочками із прозорого скла. Уздовж однієї стіни блискуча консоль Telefunken звучала сумішшю сумної російської музики, рок-н-ролу та американських поп-пісень 1940-х та 1950-х років.
  
  
  Людмила сиділа з двома жінками на одному з диванів, збираючи їжу з таця для колін. Дві жінки, поряд з нею, безперервно балакали. Одна була кремезною років п'ятдесяти, з різким виразом жорстких очей, що блищали з-за окулярів. Вона згрібала їжу з тацю в рот, ніби не їла з дитинства. Інша була високою, з тонким, як очерет, тілом, вузькими рисами обличчя та сильно остриженим волоссям.
  
  
  Картер почав наближатися до них, але застережливий погляд Людмили зупинив його. Він відійшов і знайшов собі столик біля вікна.
  
  
  Коли вона встала, щоб піти, її губи беззвучно промовили слова «Пляж, одна година».
  
  
  Картер, як добрий партійний працівник, витратив півгодини на читання пропаганди, а потім повернувся до своєї кабіни. Він одягнув плавки, одяг спортивну сорочку, щоб прикрити покриту шрамами верхню частину тулуба, взяв одне з махрових рушників і вирушив на пляж.
  
  
  Він позасмагав, пропускаючи ще півгодини, не шукаючи її. Він гадав, що вона знайде його. І вона це зробила.
  
  
  Вона йшла пляжем у постійному флірті. І їй було з чим фліртувати у цьому процесі.
  
  
  На ній була червона тканина, обмотана навколо її голови, за модою тюрбан, і червоний в'язаний топ, що настільки облягає, що кожен натяк на вигин на її гладкій фігурі був показаний з максимальним ефектом. Светр був з високим коміром, а рукави закінчувалися трохи вище ліктів. У неї були тонкі, смагляві руки, руки витонченої форми, покриті червоним лаком для нігтів. Нижня частина купальника ледве закривала найнеобхідніше, залишаючи її довгі ноги, що звужуються, красиво оголеними, щоб можна було милуватися.
  
  
  Це був добрий трюк. Приблизно через кожні двадцять ярдів одинокий чоловік підходив, щоб пройти з нею кілька футів. Жоден з них не привернув її увагу, але Картер міг зробити те саме, коли вона потрапила в його простір.
  
  
  "Можу я купити вам випити, товаришу?"
  
  
  «Ні, товаришу, але я б хотіла сигарету», - сказала вона з тремтячими віями і блискучими губами.
  
  
  Він витрусив одну з рюкзака, і вони обоє поклали долоні на сірник біля її губ.
  
  
  "Ми йдемо рано", - прошепотіла вона.
  
  
  "Чому?"
  
  
  «Один із людей Коколєва надіслав мені повідомлення. Опівночі вони виїжджають із дачі. Замовили машину.
  
  
  «Тоді жінка має інформацію, яку вона хоче».
  
  
  "Це ж мені так здається. Вісім годин, там же"
  
  
  «Коколєв дізнався, хто ця жінка?»
  
  
  «Так. Ім'я мені не знайоме… це Ганна Пальміткова». Її очі метнулися досить довго, щоб побачити зляканий, а потім похмурий вираз обличчя Картера. "Ти знаєш її?"
  
  
  "Так, я знаю її."
  
  
  «Вісім годин», - сказала Людмила і пішла, не замислюючись про його раптову зміну настрою.
  
  
  Картер плюхнувся на рушник і затулив очі від сонця темними окулярами та передпліччям.
  
  
  Ах так, він знав Ганну Пальміткову. Вона була хороша, дуже хороша, фахівець із Німеччини. Вона кілька разів ховалась у Берліні. В один із таких випадків Картер виступив проти неї та її агента-коханця.
  
  
  Картер убив її коханця, але не Ганну Пальміткову. Фактично, зазубрений фіолетовий шрам, що тягнувся від грудей до правого стегна, був подарунком Анни йому на той час у Берліні.
  
  
  Ні, він ніколи не забуде Ганну Пальміткову.
  
  
  Легка усмішка вигнула його губи, коли він розслабився і дозволив сонцю зігріти його.
  
  
  Вечір обіцяв бути цікавим та захоплюючим.
  
  
  Вони витягли велосипеди з оздоровчого басейну з різницею в п'ятнадцять хвилин і покинули табір у різних напрямках. Рівно о сьомій вони знову зустрілися за кілька миль від пляжу.
  
  
  "Хто поїде перший?"
  
  
  "Ні, я невпевнений", - прогарчав Картер.
  
  
  "Дуже добре. Я вестиму».
  
  
  Людмила попрямувала до провулку, що йшов уздовж пляжу між піском та скелями. Ще дві милі, і вона зупинилася. Вони сховали велосипеди серед скель і почали підніматися. На півдорозі вона прослизнула у вхід у печеру, яку Картер пропустив би, якби він був один.
  
  
  "Повернися сюди!" пролунав гортанний голос.
  
  
  Картер рушив за нею, а потім його рука схопила його. Його втягли в низьку кам'яну кімнату, схожу на камеру, і запалили свічку.
  
  
  «Вітаю, ви прибули», - сказав Коколєв, намагаючись виявити першу краплю гумору, яку Картер побачив у свідченні цієї людини.
  
  
  "Де ми?" - спитав Картер.
  
  
  «За три кілометри на захід від вогневої лінії, і нам доведеться пропливти як мінімум два кілометри у бік моря, щоб уникнути мереж безпеки. Ось!»
  
  
  Перед тим, як одягнути гідрокостюм. Картер передав свої документи Людмилі. Вона змінювала фотографії, а сам Коколєв на другому велосипеді повертався до робочого подвір'я та заночував там із Михайлом Ассаловим.
  
  
  Коколєв уже одягнув свій гідрокостюм, той, який, очевидно, мав одягнути Борис Симонов. У нього був 9-мм пістолет Макарова ПМ з глушником у водонепроникній клейончастій кобурі, прив'язаної до нього.
  
  
  Він передав його близнюка Картеру.
  
  
  "Ваші двоє чоловіків встановлені?"
  
  
  Коколєв кивнув. «Вечірка в караульному приміщенні вже розпочалася. Як тільки заспокійливе подіє, двоє моїх людей у ​​формі стануть пересувним патрулем із двох людей».
  
  
  "Як вони увійшли?"
  
  
  «Сьогодні вдень у сміттєвозі. Поїхали».
  
  
  Коколєв погасив свічку і рушив у ніч, Картер слідував за ним, а Людмила замикала. Біля входу до печери вона схопила його за лікоть. Він обернувся, і вона підійшла до нього.
  
  
  Поцілунок викликав щиру теплоту, а не пристрасть. Теж коротко і у справі.
  
  
  "До побачення", - пробурмотіла вона і відійшла, щоб вилізти на виступ скелі.
  
  
  Картер дивився на неї, доки вона не пішла. "Вона справжня леді", - подумав він і рушив до пляжу.
  
  
  "Йдемо сюди", - прошепотів Коколєв.
  
  
  Картер натяг ласти, поправив маску і зісковзнув у воду за чоловіком.
  
  
  Вони пливли прямо, здавалося, цілу вічність, перш ніж Коколєв повернув ліворуч. Потім вони пливли паралельно до берега ще п'ятнадцять хвилин, поки людина не наказала зупинитися.
  
  
  "Ми чекаємо тут!"
  
  
  Вони ходили по воді ще п'ятнадцять хвилин, а потім крихітний спалах ліхтарика на березі повідомив їм, що їхня власна група пересувних охоронців уже на місці.
  
  
  Коли вони почали пливти до берега. Картер був вдячний, що вони обрали цей план. Під водою, де вони плавали, лежав кам'яний насип, створюючи спокійне дзеркало у затоці.
  
  
  Один недружній чоловік на пляжі з АК-47 міг помітити їх сплив з пристойної відстані. Додайте тридцять ярдів чистого білого, залитого місячним світлом піску на березі, і вони загинуть.
  
  
  Місячне світло, що пронизує прозору воду, створювало навколо них страшну зловісну ауру, коли вони виповзали на пісок.
  
  
  Вони побігли пляжем, ще раз вдячні за те, що в їхній бік не націлилися автомати АК. Біля невисокої кам'яної стіни вони практично врізалися в людину у формі, що розвалилася біля каменю з гвинтівкою на плечі.
  
  
  "Це прекрасна ніч", - пробурчав він.
  
  
  "Вони досі там?" - Запитав Коколєв.
  
  
  Чоловік кивнув головою. «Жінка на дачі. Чоловік пішов у будівлю адміністрації, гадаю, підписати бланки від'їзду».
  
  
  Картер зняв ласти з ніг, розстебнув кобуру та перестрибнув через стіну. При цьому він краєм ока побачив, що Коколєв уже вилазить із гідрокостюму, а людина у формі рухається берегом.
  
  
  на звичайному шляху охоронців.
  
  
  Низько нахиляючись. Картер пройшов шириною двох пляжних будиночків і спустився в задній сад єдиного будинку, де горіли вогні.
  
  
  Повітря було солодке квітучими квітами і кишлося комахами. Єдиним звуком, поки він пробирався крізь кущі та низькі цитрусові дерева, було радіо, яке відтворювало щось сентиментальне із однієї із сусідніх кімнат.
  
  
  Він попрямував у тому напрямку і обережно підняв очі через підвіконня.
  
  
  Він якраз встиг. Це була спальня на дачі, і Ганна виходила з ванної, зовсім гола. Він спостерігав, як вона натягнула прозорі трусики і закинула свої пишні груди мереживним бюстгальтером, який був дуже непролетарським.
  
  
  Поверх нього був обтягуючий светр і вузька спідниця - вбрання, від якого волосся на потилиці та внутрішній стороні стегон мали струснути.
  
  
  Це не так.
  
  
  Від цього шрам на грудях свербіл і хворів.
  
  
  Він оглянув кімнату. На ліжку лежала відкрита наполовину валіза. Біля дверей стояли дві закриті ящики. Він не бачив телефону і не було жодних слідів зброї.
  
  
  Анна взялася за своє темне волосся, а Картер обійшов увесь будинок. Він повернувся до розсувних скляних дверей, що вели з саду до великої вітальні.
  
  
  Кімната та її оздоблення були приблизно так само відрізнялися від халупи, в якій він та Людмила ночували, як Вашингтон від Москви.
  
  
  Партійна еліта та її покровителі не страждали від бідності.
  
  
  Кімната зроблена добре, в м'яких тонах, меблі сучасні і дорогі. Хромовані принти та старовинні гобелени якимось чином гармоніювали на стінах. Копії були картинами французьких імпресіоністів і, як не дивно, переважно були оголеними ренуарами.
  
  
  Розсувні двері легко відчинилися, і він увійшов до кімнати. Нарешті знайшов телефон і перерізав шнур. Коли домофон на стіні заклинило, він перейшов до добре укомплектованого переносного бару.
  
  
  "Це було безглуздо", - подумав він, але щось глибоко всередині нього змусило його захотіти впоратися з цим таким чином.
  
  
  Він налив горілку у склянку, вийняв Макарова з кобури і сів чекати.
  
  
  Це було недовго. Вона прослизнула в кімнату, все ще розчісуючи волосся, і різко задихнулася від несподіванки за шість футів від того місця, де він сидів.
  
  
  Спереду вона була ще красивіша і привабливіша, ніж ззаду. А поблизу одяг, що обтягує, мало що залишала для уяви.
  
  
  Ти! Як…?»
  
  
  «Доброго вечора, Ганно», - сказав Картер, вітаючи довгим носом глушника Макарова.
  
  
  Це сильно вдарило її, але їй знадобилося лише кілька секунд, щоб відновити самовладання.
  
  
  "Вона була крутим агентом", - подумав він, коли вона відкинула волосся з обличчя і відразу побачила пістолет і гідрокостюм. Тверді темні очі нарешті зупинилися на його. Вони утримували виклик, і він відповів на нього.
  
  
  "Підводний човен?" - прогарчала вона.
  
  
  «У Чорному морі? Звичайно, ні. Це найнебезпечніша територія. Це було б надто небезпечно. Але я справді з'явилася з моря, як німфа».
  
  
  Вона почала повертатися до спальні, її сильні стегна неухильно рухалися, пишно прозираючись під спідницею. Вони зупинилися, коли Картер ударив кулею у одвірок у двох дюймах від її плеча.
  
  
  Якщо вона й була засмучена, коли обернулася до нього обличчям, вона не показала цього. Але її розум явно працював, і її погляд кидався від Картера до скляних дверей.
  
  
  «Давай, – сказав він. «Але я не радив би. Твоєї охорони тут немає».
  
  
  Вона знизала плечима і підійшла до бару. «Я мала переконатися, що ти мертвий у Берліні».
  
  
  «Так, ти мусила».
  
  
  «Ви розумна, небезпечна і винахідлива людина».
  
  
  "Так."
  
  
  Вона налила собі випити і пройшла повз нього до дивана навпроти. Вона підібгала під себе довгі ноги, як кішка. Коли вона знову заговорила, вона теж промуркотіла.
  
  
  "Ви прийшли за Борисом".
  
  
  Картер кивнув головою. «Навіщо проходити все це, щоб одержати те, що він знає? Чому б просто не використовувати голку?
  
  
  «Дві причини, – відповіла вона нудним голосом, – і ви повинні знати їх обидві. Ми регулярно, щодня приймаємо протиотрути для боротьби з хімічними речовинами правди… вашими. На жаль, вони також суперечать нашим власним лікам. госпіталізувати Бориса, допоки не подіють хімічні речовини”.
  
  
  "А друга причина?"
  
  
  "Ми не були впевнені, що він звернувся". Вона відпила свій напій і посміхнулася. Посмішка була далеко не теплою та доброзичливою, але вона справила фантастичні речі на її прекрасне обличчя. "Зараз ми."
  
  
  "Туше", - відповів Картер, сам посміхаючись.
  
  
  «Борис - безхребетний йолоп, але він добре працює на Заході. Він також має здатність створювати організації».
  
  
  "Організація, про яку ви тепер повністю обізнані".
  
  
  "Можливо". Її очі піднялися, відбиваючи його власну порожню холодність. Тобі якось вдалося потрапити сюди, але ти ніколи не виберешся, особливо ви двоє. І, крім того, я не впевнена, що Борис піде із вами… зараз».
  
  
  «Я гадаю, що так і буде. Ти дуже гарна, Ганно, але не досить гарна, щоб за нього померти».
  
  
  Двері відчинилися, зачинилися, і Борис Симонов вийшов з ніші і зайшов до кімнати.
  
  
  Він був високим і худорлявим, зі слабким підборіддям. Його сіро-блакитні очі розширилися від шоку, коли він побачив перед собою картину.
  
  
  "ЩО…"
  
  
  «Привіт, Борисе. Або я вважаю, що маю називати тебе Пітером, якщо вже я прийшов, щоб тебе витягти».
  
  
  "Як ти…"
  
  
  Ганна зісковзнула з дивана і ковзнула до нього. Вона владно обійняла одну з його рук.
  
  
  "Його звати Ніколас Картер", - сказала вона. "Це американська команда вбивць, що складається з однієї людини, і він, ймовірно, прийшов убити вас".
  
  
  Симонов зблід ще більше і перевів погляд з Картера на жінку і назад.
  
  
  «Дозвольте мені сказати вам прямо, Борисе», - прогарчав Картер, встаючи на ноги і перевіряючи, чи націлено дуло «Макарова» виключно на жінку. «Вони довідалися, що ми перевербували вас. Ось чому вам передзвонили. Ця «дружина», яку ви мали придбати, була призначена тільки для того, щоб отримати те, що у вас в голові, щоб інший агент глибокого прикриття міг увійти і зайняти те місце, яке ви залишили. "
  
  
  "Ні безглуздо!" - Сказала Ганна і потягла сильніше, намагаючись утримати його.
  
  
  Це не спрацювало. Симонов уже задкував від неї, його обличчя було білим, а тіло тремтіло від страху.
  
  
  «Це правда, Борисе. Анна мала отримати від тебе все, що могла, а потім ти повертався до Москви. Куди ти прямував, коли йшов сьогодні ввечері, Борисе?
  
  
  "Москва", - пробурмотів він.
  
  
  «А звідти у кращому разі був ГУЛАГ. У гіршому…» Картер знизав плечима, надавши Симонову заповнити неминуче.
  
  
  "Це правда, чи не так?" - сказав переляканий чоловік, дивлячись на жінку, з якою, мабуть, кохався останні дві ночі. "Чи не так?"
  
  
  Ганна знала, що її викрили. Кіллмайстер бачив це в її очах.
  
  
  Картер помилково подумав, що вона піде за ним. Анна була надто досвідченим агентом. Замість Картера вона пішла за Симоновим. Якби росіяни не змогли зберегти те, чого він досяг на Заході, то й американці цього не мали б.
  
  
  Вона була схожа на пантеру, швидка та різка. Миттю вона натягла вузький ланцюговий ремінь з талії на шию Симонова. Її руки були натреновані та вправні у вбивстві.
  
  
  Симонов загороджував її, і Картер не міг потрапити в ціль, не потрапивши до нього. Ремінь перетворився на гарроту, а її коліно у попереку виконувало решту роботи.
  
  
  Картер мав лише кілька секунд, і він їх використав.
  
  
  Було марно намагатися обійти її. Куди б Кіллмайстер не пасував, вона повертала тіло Симонова, щоб зупинити його.
  
  
  Нарешті він здався і врізався у них обох. Його плече вдарило Симонова в живіт, відганяючи від нього і жбурляючи Ганну в стіну.
  
  
  Довгий ствол «Макарова», що вдарив одне з її зап'ястей, послабив ремінь настільки, що дозволив пальцям Картера потрапити між ним та шиєю чоловіка.
  
  
  Коли Картер витяг його, Симонов упав на підлогу, задихаючись. Ганна миттєво оговталася, хоча було очевидно, що її праве зап'ястя зламано. Стиснувши пальці лівої руки, вона потяглася до горла Картера.
  
  
  Він ледве уникнув смертельного удару по горлу, повернувшись і прийнявши удар по вуху. У ньому задзвонили дзвони, і він похитнувся, але йому вдалося продовжити обертання і врізатись коліном у її живіт.
  
  
  Коли вона зігнулася навпіл, він притиснув довгоствольний глушник до її потилиці.
  
  
  Тільки-но вона впала на підлогу, як Картер опинився на ній, кінчик «Макарова» уткнувся носом прямо за її лівим вухом.
  
  
  Він тільки стискав, коли Симонов нахилився і потяг Картера за руку. Потужний пістолет вистрілив, але куля нешкідливо встромилася в килим.
  
  
  "Будь ти проклятий!" - прошипів Картер, відштовхуючи чоловіка через кімнату плечем у живіт Симонова.
  
  
  "Ні!" Симонов ахнув, схопившись обома руками за живіт і з таким виглядом, наче все, чого він хотів на світі, було вирвати. "Ні, не вбивайте її!"
  
  
  "Чому б і ні!" Картер перемістив Макарів назад до черепа жінки.
  
  
  "Ні!" - крикнув Борис найгучнішим голосом, який він міг зібрати, і знову похитнувся до Майстра вбивств.
  
  
  Ти проклятий дурень! Якось вона мало не вбила мене, і вона б убила тебе протягом наступних трьох чи чотирьох днів!»
  
  
  "Ні будь ласка. Я піду з тобою, зроби все, що твої люди хочуть від мене, але не вбивай її…»
  
  
  Картер глянув на біль у перекрученому обличчі чоловіка, потім на гарну жінку на підлозі.
  
  
  Очевидно, Борис Симонов був нормальною людиною, схильною до емоцій і пристрастей нормальної людини.
  
  
  "Що ти їй сказав?"
  
  
  "Клянуся, нічого важливого!" - відповів Симонов. «Клянусь! Я здогадався, що вони робили. Я сказав їй, що все записав у звіт, і що це було у моїй московській квартирі. Ось чому ми виїжджали сьогодні ввечері. Це була моя страховка».
  
  
  "Що ви збиралися робити, коли приїдете до Москви?"
  
  
  Його очі впали. "Я ще не зрозумів цього".
  
  
  "Особи", - прогарчав Картер. «Якщо ти брешеш, Симоне, ти знаєш, що від тебе мало користі для нас. Якщо вона дізнається про те, що ти знаєш, ми повернемо тебе їм».
  
  
  «Вона не знає, присягаюся! Вона трохи знає, так. Шматочки та уривки, які я сказав їй, щоб вона привела її, здобула її довіру… але лише кілька речей. Не вбивай її, Картер, будь ласка».
  
  
  Бідолашний дурень. Картер подумав, але підняв жінку на ноги. Потім він просунув руку під її гарну дупу, підняв її високо в повітря і попрямував до спальні.
  
  
  "Що ... що ти робиш?"
  
  
  «Я маю з нею щось зробити – я не можу просто залишити її тут лежати. Вона скоро отямиться. Симонов ... »
  
  
  "Так?"
  
  
  «Повертайся до офісу адміністрації. Поясни, що ти і вона передумали. Зрозуміло?
  
  
  "Так Так".
  
  
  «Нехай вони змінять замовлення вашої машини на 7 ранку. Нехай вони змінять ваше бронювання до Москви. Зрозуміло?
  
  
  "Так."
  
  
  «Коли повернешся, навіть не заходь сюди. Іди на пляж через стіну. Там людина у гідрокостюмі. Одягни його і будь готовий іти, коли я приїду».
  
  
  "Я зроблю це."
  
  
  "Ви б краще це зробили."
  
  
  Симонов попрямував до дверей, потім зупинився і обернувся. "Картер ..."
  
  
  "Що ж?"
  
  
  "Ти обіцяєш?"
  
  
  "Я обіцяю."
  
  
  "Як джентльмен?"
  
  
  «Послухай, Борисе. Я далекий від того, щоб бути грібаним джентльменом, але ти даєш слово, і вона буде жива, коли я піду звідси».
  
  
  Російський вискочив за двері, а Картер продовжив шлях до спальні. Він безцеремонно кинув Ганну на ліжко і почав шукати у відкритій валізі трусики. До того часу, коли її очі почали блимати, і вона прокидалася, її руки та ноги були надійно прив'язані до балдахіна.
  
  
  Вона простогнала. - "Ублюдок, ти зламав мені шию!"
  
  
  "Тобі пощастило, от і все", - сказав Картер.
  
  
  Черга російських прокльонів, яких Картер навіть не знав, вирвалася з її рота, коли він знову порився в сумці.
  
  
  «Тобі краще убити мене, ублюдок, тому що, якщо ми колись знову зустрінемося, я уб'ю тебе… і якнайповільніше».
  
  
  "Ти щось знаєш?" - Сказав він, зупиняючись у пошуках. "Я тобі вірю. Єдина причина, через яку я не вставлю тобі голку в руку, - зробити Симонова щасливим».
  
  
  Вона почала вигукувати йому ще одну серію лайок, але вона різко обірвалася, коли Картер скачав трусики в клубок і засунув їх їй у рот.
  
  
  Використовуючи шарф із сумки, він заткнув їй кляп, а потім зупинився, дивлячись на неї. «Залишайся тут. Ганна. Не приїжджай знову на Захід. Якщо ти це зробиш, я вистежу тебе як гадюку».
  
  
  Її очі блиснули чистою ненавистю у відповідь, коли Картер обійшов кімнату, закривши штори та вимкнувши світло. Він зробив те саме у вітальні, а потім вийшов у сад.
  
  
  Коколєв чекав із Симоновим та двома фальшивими російськими охоронцями. Обидва вони вже зняли форму та свої гвинтівки для плавання. Симонов надів гідрокостюм.
  
  
  "Добре, поїхали!"
  
  
  "Картер, - пробурмотів Симонов, - вона ..."
  
  
  "Вона жива", - прогарчав Картер. «Але її не буде в живих, якщо я колись побачу її знову».
  
  
  Усі четверо зісковзнули у воду. Вони повторили заплив, який Картер і Коколєв зробили раніше.
  
  
  Людмила чекала. Вона притягла сани на пляж.
  
  
  Перед самим відштовхуванням Картер обернувся до Коколєва. «Якщо ви, чи вона… чи хтось із вас колись захоче піти…»
  
  
  Коколєв перервав його, піднявши руку. «Ми не йтимемо».
  
  
  Кіллмайстер кивнув. Він потис руку здоров'якові і глянув на Людмилу. "Удачі", - м'яко сказав він. Потім звернувся до російської. "Давай, Борисе!"
  
  
  За дві години вони кинули сани і перебралися через поручні «Троянди».
  
  
  Третій розділ
  
  
  Красиві, зазвичай м'які риси обличчя Лізи Беррінгтон були виражені в жорстких лініях, коли вона керувала маленьким спортивним автомобілем через Кі Брідж з Арлінгтона. Пройшовши через міст, вона повернула праворуч, на шосе Уайтхерст і повернула на Вісконсін-авеню до центру Джорджтауна.
  
  
  Її темно-русяве волосся блищало на сонці, коли вітер розвівав ними її плечі. Її блакитні очі і тонкі риси обличчя зосередилися на автомобілях, що рухалися навколо неї. але уважний спостерігач зауважив би, що її думки були зайняті не лише керуванням.
  
  
  Ліза була прекрасною в витонченому, класичному стилі. Вона походила зі старовинної аристократичної родини Вірджинія, і в ній не було нічого грубого, хоча, хоч би що вона носила, її постать кружляла голови dctv, куди б вона не пішла.
  
  
  Тепер вона одягнена просто в м'ятно-зелений светр, а на шиї був пов'язаний темно-синій шарф.
  
  
  Навряд чи вона вибрала б таке вбрання того дня, але вона поспішала залишити свою квартиру, коли Джинджер Бейтман погодилася з нею зустрітися.
  
  
  Джинджер була не зовсім старим другом, але оскільки Ліза була пов'язана з парою робіт, пов'язаних з AX, вона досить добре знала главу секретаря цього агентства і його праву руку.
  
  
  Ліза сподівалася, що досить добре знає Джинджер. Вона зрозуміла, що прохання, яке вона збиралася зробити до цієї жінки, було досить дивним.
  
  
  Вона точно керувала потужним маленьким спортивним автомобілем, водила агресивно та зі знанням справи, права рука на перемиканні, довгі ноги вправно перебирали газ, гальма та зчеплення.
  
  
  На під'їзній доріжці до популярного Джорджтаунського ресторану «П'єр» вона залишила двигун увімкненим і віддала паркувальнику. Машина з ревом виїхала на паркування, коли Ліза увійшла до будівлі.
  
  
  "Столик на одного, мадемуазель?"
  
  
  "Ні, я зустрічаюся з кимось... міс Бейтман".
  
  
  "Ах да. Саме сюди».
  
  
  Внутрішній декор був приємною сумішшю дорогої шкіри, високих стель і вікон, елегантних драпірувань і великої кількості зелені.
  
  
  Метрдотель провів її до столу на двох в одній із невеликих їдалень. Вони були на півдорозі, коли Ліза милувалася блискучим чорним волоссям Джинджер Бейтман і високою фігурою.
  
  
  Жінка підвела очі й усміхнулася. Ліза посміхнулася у відповідь, сідаючи на стілець навпроти.
  
  
  "Приємно бачити вас знову."
  
  
  "Дякую", - відповіла Ліза. "Це було довго."
  
  
  "Мадемуазель захоче випити?"
  
  
  "Один з них буде в порядку", - сказала Ліза, киваючи на суміш, що сидить перед Джинджер.
  
  
  Метрдотель вислизнув, а Джинджер нахилилася вперед, понизивши голос. "Як Ленглі?"
  
  
  "Без змін. Мене підвищили. Тепер я кур'єр.
  
  
  «Вітаю».
  
  
  Жодна жінка не озвучила те, про що говорили їхні очі. AX двічі займав Лізу у ЦРУ для виконання складних місій. Вдруге її мало не вбили. Згодом, коли її повернули до компанії, її підвищили до статусу польового агента.
  
  
  Було боляче, але Ліза прийняла це. Її начальство побоювалося, що вона втратила самовладання. Ліза боялася того ж, тому прийняла «білу» роботу та письмовий стіл.
  
  
  Робота кур'єром була для неї великим кроком тому.
  
  
  Підійшла випивка, і дві жінки відсалютували один одному келихами.
  
  
  «Маю сказати, я була трохи здивована, коли почула твій дзвінок», - сказала Джинджер, вивчаючи іншу жінку через край своєї склянки.
  
  
  «Так, гадаю, ти була здивована. Мені потрібна послуга, Джинджере… велика».
  
  
  «Я робитиму те, що зможу».
  
  
  "Мені потрібно зв'язатися з Ніком Картером".
  
  
  Обличчя Бейтмана скам'яніла. Її суворі очі перестали згадувати про головного агента AXE.
  
  
  «Пропоную пообідати, а потім покататися гарним Джорджтауном».
  
  
  Ліза кивнула головою. "Це може бути гарною ідеєю".
  
  
  "Може, замовимо?" Назва французька, але вони мають чудові німецькі страви, - сказала Джинджер, знову посміхаючись.
  
  
  Обидва вони замовили котлету з телятини в паніровці, посипану яєчнею і подану зі свіжими овочами. Джинджер згадала вино, але Ліза заперечила, запропонувавши натомість Пер'є.
  
  
  Вони їли не поспішаючи, переходячи до трапези, недбало говорячи про зростаючі витрати на життя в столиці країни і безглуздість останніх модних тенденцій, орієнтованих на молодь.
  
  
  Джинджер бачила, що її співрозмовниця за сніданком нервує з кожною хвилиною. Вона передала десерт і вимагала чек.
  
  
  «Дозвольте мені…» запротестувала Ліза.
  
  
  "Ні, я поставлю це на рахунок", - відповіла Джинджер, махнувши рукою. "Зрештою, схоже, що ми збираємося обговорити справу".
  
  
  Вона заплатила по чеку, і вони пройшли парадними дверима.
  
  
  "Що ти ведеш?"
  
  
  "Альфа", - відповіла Ліза. "Кабріолет".
  
  
  «Ми візьмемо мою. Я поїду… ти кажеш куди».
  
  
  Джинджер передала черговому свій автомобільний чек, і через п'ять хвилин вони виїхали зі стоянки і попрямували на північ, повз Військово-морську обсерваторію, у бік Чеві-Чейза.
  
  
  "Нік у Штатах?"
  
  
  "Ви знаєте, я не можу вам цього сказати".
  
  
  «Я маю його домашній номер. Я дзвонила йому всю ніч і сьогодні вранці. Відповіді не було».
  
  
  Джинджер знала, що Картер та ця жінка працювали разом. Один погляд на обличчя і фігуру Лізи Беррінгтон підказав їй, чому вона мала номер квартири Картера в Джорджтауні.
  
  
  «Його зараз немає в селі, Лізо. Ти знаєш, це все, що я можу тобі сказати, доки ти не розповіси мені більше».
  
  
  "Я знаю", - зітхнула Ліза. "Ви знаєте мою сестру. Делейн?"
  
  
  Джинджер посміхнулася. «Я знаю про неї. Я бачив її фотографію в газеті кілька сотень разів. Я не обертаюся цими колами».
  
  
  "Але ви знаєте її чоловіка, Стефана Конвея".
  
  
  "Так, я знаю про нього".
  
  
  Ліза посміхнулася і зустрілася очима з Джінджер. "Файл?"
  
  
  Джинджер кивнула головою. Більше говорити нема про що. ЦРУ і ФБР мали великі досьє на Стефана Конвея. AX також зберігав копію цих файлів як
  
  
  само собою зрозуміле.
  
  
  Стефан Конвей був справжнім чоловіком чи персонажем, залежно від того, з якого боку від нього стояла людина.
  
  
  У шістдесятих він був юним комп'ютерним генієм та студентським активістом. Зрештою, він втратив бунтарський характер, відмовився від ліберальної активності і заснував невелику компанію з виробництва комп'ютерної електроніки Protec, яка росла і росла, поки Конвей не став багатою людиною навіть за стандартами Кремнієвої долини.
  
  
  Але йому цього було недостатньо. Володіючи владою і багатством, які прийшли з його шлюбом з Делейн Беррінгтон, він досяг величезних державних контрактів ... і отримав їх. Він почав скуповувати невеликі компанії та зливатися з більшими по всьому світу, завжди зберігаючи за собою контрольний пакет.
  
  
  До початку 1980-х років компанія була беззаперечним лідером у своїй галузі та головним постачальником для уряду електронних радарів та систем наведення ракет.
  
  
  Це знання сучасних технологій у поєднанні з його багатством, його діловими інтересами у всьому світі та величезним впливом його вашингтонських контактів нещодавно виштовхнуло Стефана Конвея на політичну арену.
  
  
  Те, що він балотуватиметься до Сенату на майбутніх виборах, було неоголошеним фактом.
  
  
  "Вчора ввечері мені подзвонила Делейн із Західного Берліна".
  
  
  "Так?"
  
  
  «Це зводить мене з розуму», - випалила Ліза.
  
  
  "Як же так?"
  
  
  «Насправді дві причини. По-перше, сам Стефан. Як ви, напевно, знаєте, наші батьки залишили нас обох дуже забезпеченими. Я завжди думала, що Стефан одружився з Делейн виключно через наше прізвище, зв'язки та її багатство».
  
  
  "А тепер шлюб псується?" - сухо спитала Джинджер.
  
  
  «Я думаю, що це було неприємно від початку, і Делейн щойно усвідомила це. Вона не тільки говорила по телефону дуже тихо, а й здавалася наляканою... скам'янілою».
  
  
  Джинджер виїхала на одну з вузьких затінених деревами вулиць Чеві-Чейза, проїхала ще півкварталу і зупинилася біля тротуару.
  
  
  "Боюсь?" - Запитала вона, коли заглушила двигун.
  
  
  "Так дуже."
  
  
  «Ненавиджу це казати, Лізо, але чому Нік? Я маю на увазі, що його навряд чи навчили розбиратися в побутових сварках».
  
  
  "Я знаю це", - відповіла Ліза, її обличчя злегка почервоніло. «Є ще дещо. Делейн натякнув, що з'явилися друзі минулого Стефана. Це сталося кілька тижнів тому у Каліфорнії. Відбулася жахлива бійка, і коли Делейн підійшла до нього з цього приводу, він назвав їх «шантажуючими ублюдками» і сказав, що він сказав їм йти до біса».
  
  
  "Але це ще не кінець?"
  
  
  "Ні", - відповіла Ліза. "Принаймні. Делейн так не думає. Стефан нервував все більше і більше. І він почав замикатися у своєму кабінеті пізно ввечері і робити всякі дивні телефонні дзвінки. І коли вони розпочали цей тур Європою з виступами, він найняв чотирьох охоронців".
  
  
  "Агітаційний тур?"
  
  
  «Так, він їде до п'яти країн для Держдепартаменту. Він виступає на мітингах, намагаючись переконати їх у мудрості та безпеці ракет НАТО».
  
  
  "Зрозуміло", - зітхнула Джинджер. «Вже одне це дасть йому привід найняти охоронців».
  
  
  «Так, я гадаю, що так і буде. Але останнє, що сказала Делейн, мене вразило. Учора ввечері, незадовго до її телефонного дзвінка, вони були на званій вечері з групою німецьких сановників, і Делейн підслухала, як Стівен розповів двом високопосадовцям. Німецькі офіційні особи заявили, що вони були впевнені у змові з метою його вбивства”.
  
  
  Це врятувало Джинджера від невпевненості. «Ну, це проливає інше світло на це питання. Але Нік ...?»
  
  
  «Я не хотів іти ні до кого у компанії. Я боявся, що вони вважатимуть мене божевільною, тим більше, що Стефан і Делейн справді мають домашні проблеми. Крім того, я знаю Ніка особисто, і я знаю, на що він здатний. Чорт забирай, Джинджере, якби ти просто поговорила зі своїм босом..."
  
  
  Джинджер насупилась і задумливо підібгала губи. У неї була досить хороша ідея, що Девід Хок або сміятиметься до болю, або вибухне від гніву при думці про те, що його головний оперативник побіжить, щоб залагодити внутрішні проблеми майбутнього сенатора.
  
  
  З іншого боку, якщо Стефана Конвея шантажували та йому погрожували, це могло стати серйозною бомбою для безпеки.
  
  
  Треба було подумати і про саму Лізу. Вона була дуже розумною жінкою, знайомою з реаліями шпигунської гри, зазвичай врівноваженою та раціональною, безумовно не схильною до істерії. Тепер її нерви явно понівечені, і вона, мабуть, твердо вірила, що все, чого боялася її сестра, мало під собою підстави. Якщо вона була така вражена, це вимагало принаймні побіжного розслідування.
  
  
  «Ось що я тобі скажу, Лізо. Я не можу багато чого обіцяти, але зроблю все, що можу».
  
  
  "Коли?"
  
  
  "Це перше, що я зроблю з ранку."
  
  
  "Хіба ти не можеш поговорити з ним сьогодні вдень чи ввечері?"
  
  
  «Сьогодні неділя, і я не впевнена, що вона взагалі в місті», - відповіла Джинджер.
  
  
  І подумала вона, навіть якщо він був - і погодився дозволити Картеру допомогти - де був N3?
  
  
  Він доставив Бориса Симонова до Стамбула, і останнє, про що Джинджер чула, це те, що вони готували фальшиві документи, щоб відправити його до Англії чи Парижа на іншу роботу.
  
  
  «Я обіцяла Делейн, що першим літаком вилікую у Франкфурт, а потім у Берлін. Я їду сьогодні ввечері. Якби я могла, я хотів би дещо дізнатися перед від'їздом».
  
  
  Джинджер знизала плечима і завела машину. "Як я сказала, я зроблю все, що зможу".
  
  
  Вона поїхала Коннектикут-авеню і повернула на південь. Через кілька хвилин вони вийшли з округу Монтгомері та увійшли до округу Колумбія.
  
  
  Джинджер зупинила машину, коли помітила кутову телефонну будку.
  
  
  "Почекай."
  
  
  Ліза нервово закусила губу і потривожила маленьку сумочку на колінах, зосередившись на обличчі Джинджера через прозорі стінки будки.
  
  
  Телефонний дзвінок, здавалося, тривав цілу вічність.
  
  
  Коли, нарешті, Джинджер повернулася, Ліза відчула, як її спині струмує піт, чому светр прилипає до шкіри.
  
  
  "Тобі повезло. Він побачить тебе. Але крім цього, хто знає?
  
  
  «Я переконуватиму», - зітхнула Ліза.
  
  
  * * *
  
  
  Вона дуже ретельно приготувала його напій, а коли закінчила, стала обличчям до нього біля бару. Було щось особливе, як вона дивилася на нього. Її очі потьмяніли і стали димними з-за довгих вій, а від її повних грудей у нього перехопило горло, коли вона ліниво зітхнула.
  
  
  "Ти боїшся".
  
  
  "Чи не так?" він відповів.
  
  
  «Тепер уже надто пізно для страху, моя люба».
  
  
  Вона підійшла до нього через кімнату, вільною рукою заправляючи блузу під спідницю, натягуючи її на пишних згинах.
  
  
  "Можна мені сигарету?" - Запитала вона, простягаючи йому напій.
  
  
  Він простяг пачку, і вона вирвала з неї сигарету довгими пальцями з малиновим кінчиком. Вона просунула наконечник фільтра між такими ж червоними губами і нахилилася до полум'я.
  
  
  Передня частина її блузки відчинилася, і його погляд ковзнув у глибоку темряву між її грудьми.
  
  
  Його губа затремтіла, а в роті пересохло.
  
  
  «Він готовий», - сказала вона, дивлячись на нього сміливими очима, що оцінюють. «Половину грошей доставлено. Другу половину я вже влаштував. Має обладнання. Повір мені, любий, скоро воно закінчиться».
  
  
  Вона підвела його на ноги. Вона стояла так близько, що він відчував легкий дотик її грудей до грудей і жар її дихання на своїй шиї.
  
  
  «Ти тремтиш, дорогий».
  
  
  Він був, і він це знав. Але тепер він не знав, чи це було через страх перед тим, що вони збиралися зробити, чи через близькість її тіла.
  
  
  «Ходімо, милий… у спальню».
  
  
  Вона потягла його за руку, і він пішов за нею, як робот. Коли він підійшов до ліжка, туман бажання на мить покинув його мозок.
  
  
  «Я не повинен… вони чекатимуть…»
  
  
  «Дорога, післязавтра буде час… це може бути наш останній раз надовго».
  
  
  Вона повільно розстебнула блузку і оголила під нею тіло. Потім вона спритно розстебнула блискавку на спідниці і знизала плечима, одяг упав біля її ніг.
  
  
  «Боже, – видихнув він, – ти така гарна».
  
  
  Її груди були важкими, але твердими і високими, кремово-білими, з кораловими кінчиками, що виблискували, як маяки бажання. Її плечі були міцними і широкими, але вони могли перетворитися на топлену олію, коли потрібний чоловік обійняв їх. Її ребра збудливо торкалися ідеальної шкіри під грудьми, вказуючи стрілами на її пупок і нижче.
  
  
  "Завтра", - простогнав він, знімаючи одяг зі свого тіла. "Завтра все буде скінчено".
  
  
  Вона знову лягла на ліжко, і він упав їй між ніг.
  
  
  "Ні, моя люба, завтра це тільки почнеться... для нас".
  
  
  * * *
  
  
  Картер акуратно приготував скотч та пройшов на балкон готелю. Дощ, що огорнув Париж останні сорок вісім годин, затих. Тепер вогні міста призовно блимали під ясним зоряним небом.
  
  
  Картер втомився. То був довгий день. Але він також свербіл. Це була гарна місія, і вона пройшла добре, але він пам'ятав Людмилу і останні кілька годин гадав, як довго вона протримається.
  
  
  Йому треба було викинути її з голови.
  
  
  Вдалині він бачив вогні Монмартра і сяючий купол Сакре Кер.
  
  
  Він знав пару маленьких кафе навколо площі, де він міг легко знайти когось, хто вижене думки про Людмилу з його голови. Він допив свою склянку і сунув краватку під комір. Ледве зав'язався вузол, коли задзвонив телефон.
  
  
  "Що ж?"
  
  
  "Нік, Карпентер в офісі".
  
  
  "Так?"
  
  
  «Дзвінок додому. Вони хотіли б, щоб ви їх відвезли звідси».
  
  
  "Я буду прямо там."
  
  
  Він вилаявся, натягнув куртку і спустився вниз. Щоб дістатися офісів Amalgamated Press and Wire Services, знадобилося п'ятнадцять хвилин.
  
  
  Усередині він набрав правильний код у задньому ліфті, який переніс його на верхній поверх та справжні офіси: AX, паризьке відділення.
  
  
  Хел Карпентер помахав йому рукою, коли він увійшов до комп'ютерної зали. «Використовуйте третю лінію на телефоні зі скремблером. Вона вже повністю відкрита».
  
  
  "Кому?"
  
  
  «Самому старому».
  
  
  "О боже, - прогарчав Картер, - ось і мої тижневі канікули".
  
  
  «Сім-чотири-сім».
  
  
  «Джинджер, Нік тут. Що трапилося?"
  
  
  "Це було швидко."
  
  
  "Я раб команди".
  
  
  "Я проведу тебе".
  
  
  Картер чекав, а потім грубий, зіпсований сигарою голос пролунав над морем та половиною Франції. «N3, гарна робота… вітаю».
  
  
  "Дякую, сер."
  
  
  "Як пройшов допит?"
  
  
  "Добре. У нас є всі контакти, маршрути і більшість жадібних виродків у Штатах, які були готові продати. Симонов погодився знову піти на гарячу руку, доки американські хлопці не підставлять жало».
  
  
  "Досить добре. Де він зараз?"
  
  
  «По дорозі до Лондона. Співробітники МІ-6 хочуть його сьогодні ввечері випробувати. Наші хлопці доправлять його до Ендрюса вранці».
  
  
  "Це те, що мені подобається", - посміхнувся Девід Хок. Відмінний пакет. Я уточнював у Alma Control близько години тому. Ви просили кілька днів».
  
  
  "Так сер. Думав, що вдарив би в Ніццу, щоб трохи сонечка. Воно вимкнено?»
  
  
  "Не зовсім. Пам'ятаєш Лізу Беррінгтон?"
  
  
  Потрібно було лише два клацання його банку пам'яті. "Я пам'ятаю."
  
  
  «У неї проблема. Це особисте, що хоче поговорити з тобою».
  
  
  "Але вона вже говорила з тобою".
  
  
  «Так. Ми нічого не можемо з цим вдіяти, але ми їй дещо винні».
  
  
  "Так, є", - відповів Картер, згадавши, як жінка виглядала на підлозі готельного номера Гонконгу з кулею в ній.
  
  
  То була легка місія. Ніхто не мав постраждати. Ліза Беррінгтон майже придбала ферму.
  
  
  «Я справді не можу нічого дозволити і не буду. Але якщо після розмови з нею ви захочете перевірити це. Ви можете. Ви у відпустці на тиждень».
  
  
  Картер подумав про всі красиві, оголені тіла на галькових пляжах Ніцци і настільки ж прекрасні краєвиди недалеко від Канн і Сен-Тропе.
  
  
  Потім він подумав про Лізу Беррінгтон.
  
  
  "Ти досі там, N3?"
  
  
  «Так, я досі тут. У тебе є номер?
  
  
  Хоук дав йому номер телефону в Олександрії неподалік Вашингтона, і він розписався.
  
  
  "Карпентер?"
  
  
  "Так, Нік?"
  
  
  "У вас є щось випити тут?"
  
  
  "Ви знаєте, що це суперечить політиці компанії, Нік".
  
  
  «Я не питав вас про політику компанії».
  
  
  «Остання скринька праворуч від вас».
  
  
  Картер ненавидів дешеву марку, але на той час це був будь-який порт у шторм. До того ж, це було краще, ніж горілка, яку він пив не так багато днів тому.
  
  
  Налив на три пальці в запотіле скло та набрав номер.
  
  
  "Доброго дня?"
  
  
  Голос не помітний через спотворення на лінії шифрування. "Ліза Беррінгтон?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Ліза, це Нік Картер".
  
  
  "О, слава богу..."
  
  
  «Я щойно розмовляв із Вашингтоном. Я чув у вас проблема».
  
  
  "Багато".
  
  
  Вона кинулася до нього і насилу поставила кому або крапку, поки не закінчила. До того часу, як вона остаточно звернула, він закінчив три пальці.
  
  
  «От і все у горезвісній шкаралупі. Трохи да?"
  
  
  "Боюсь, що ні. Чому я, Ліза?"
  
  
  Він поклявся, що чує, як вона проковтнула, перш ніж вона знову заговорить. «Тому що ти страшенно ефективний… і ти, здається, знаєш так багато людей по всьому світу… і Делейн виглядала такою наляканою… Я думала, ти зможеш поговорити зі Стефаном і покопатися…»
  
  
  «Гей, почекай, почекай… повільніше, люба».
  
  
  «І якщо щось не так, я вважаю, ви можете творити чудеса. Джинджер сказала, що ви були у Європі. Вона не сказала де».
  
  
  Картер на мить задумався і вирішив, що це не має значення… зараз. "Я в Парижі. Ви сказали, що приїдете?
  
  
  «Так. Я вилітаю з Кеннеді о дев'ятій сорока п'яти. Я саме виходила з квартири, щоб встигнути на шатл у National, коли ви подзвонили».
  
  
  "Франкфурт?"
  
  
  «Так, з однією зупинкою в Лондоні. Мій рейс прибуває до Франкфурта о десятій тридцять. Я пересідаю на літак і прибуваю до Берліна о годині тридцять. Стефан виступає на антиядерному з'їзді за годину, тому я сказала Делейн, що зустрінуся з нею. у готелі в три”.
  
  
  "Добре. Який у тебе номер рейсу у Берліні?»
  
  
  "Дев'ять-два-два".
  
  
  "Я буду на цьому".
  
  
  "Дякую, Нік, велике".
  
  
  "Але якщо нічого не трапилося, я вимагаю чотири дні бурхливого нічного життя в Берліні".
  
  
  "Ти зрозумів", - сказала вона, нарешті стримуючи сміх.
  
  
  "Побачимося."
  
  
  "Тоді до завтра. І ще раз дякую, Нік», - відповіла вона, і лінія обірвалася.
  
  
  "Карпентер!"
  
  
  «Господи, Ніку, що трапилося? Мені потрібно заповнити ще чотири звіти, перш ніж я зможу поїсти,
  
  
  не знаю коли закінчу, а вже майже опівночі”.
  
  
  «Вибач, старий приятель. Ти можеш забрати мене звідси до Франкфурта вранці, щоб встигнути на рейс Nine-two-two Pan Am до Берліна?»
  
  
  "Стривай, я перевірю".
  
  
  Картер відпив ще віскі. За кілька хвилин Карпентер повернувся.
  
  
  "Ви готові. Я надішлю квитки до вашого готелю завтра рано вранці. Вони будуть біля стойки реєстрації, так?»
  
  
  "Це воно."
  
  
  "Що у Берліні?"
  
  
  "Старе полум'я", - сказав Картер і вийшов у паризьку ніч, всі думки про дві кафе на Монмартрі вилетіли з його голови.
  
  
  Четвертий розділ.
  
  
  Фройляйн Гертруда Кламмер тримала лівим зап'ястям праве зап'ястя, щоб воно не тремтіло, коли вона наносила помаду на свої тонкі губи.
  
  
  Вона була досить гарненькою, трохи старіючої, зі світло-каштановим волоссям, яке вона завжди збирала в строгий пучок на потилиці. Спідниця і пишна блуза, які вона носила, були такими ж строгими. Поверх блузки на ній був широкий кардиган. У неї була нервова звичка витягувати кардиган разом, ніби її манірність могла приховати її дуже чудову постать.
  
  
  Тяжкості і манірність були набуті характеристиками. Ця чудова постать була придбана у віці дванадцяти років, і саме в цьому вона звинувачувала більшу частину свого неспокійного життя.
  
  
  З тринадцяти років Гертруда приваблювала чоловіків, і вона не могла чинити опір їм. І все, що вона колись отримувала від чоловіків, - це дитина... і запис у поліції про проституцію і дрібну крадіжку, якою вона займалася, щоб прогодувати свого сина.
  
  
  Тепер хлопчику було сімнадцять, і він був зарахований до Академії Хауптдорта у Лейпцигу. Він був джентльменом і не знав, що його мати займалася цим у закутку, обслуговуючи сутенерів і повію, а поряд розташовувався невеликий готель, в якому стягувалася погодинна оплата за номери.
  
  
  Це була хороша робота, надійна та безпечна, хоч і мало оплачувана. І з цієї причини Гертруда була не проти час від часу підробляти.
  
  
  Повідомлення, що завжди складаються навколо банкноти п'ятсот марок, почали приходити за три тижні до цього. Це не вперше, коли таємничий роботодавець звертався до неї з проханням про послуги подібним чином.
  
  
  Усього їх було три, прості, надруковані на звичайному папері і прослизнули під її двері.
  
  
  Незабаром нам знадобляться ваші послуги, прочитайте першу.
  
  
  За тиждень прибула друга: білий седан Mercedes був зарезервований для вас у прокаті автомобілів Europa. Отримайте машину в аеропорту Тегель у п'ятницю, рівно о третій годині дня.
  
  
  Гертруда забрала машину і повернулася до готелю, де вона залишила її в цілодобовому гаражі неподалік Курфюрстен Дамм.
  
  
  Того недільного ранку вона прокинулася в холодному поті, і стало ще гірше, коли помітила білий конверт біля вхідних дверей.
  
  
  Повідомлення було набагато довшим, але не менш лаконічним у своїх вимогах. У конверті також був ключ.
  
  
  Сьогодні ввечері, рівно опівночі, ви доставите машину на Wiebe Strasse, будинок 9. Він знаходиться біля Моабіт-алеї на південь від весільного кварталу. Будинок пустує. Ключ від замку на двері гаража. Припаркуйте машину всередині та залиште ключ від замку та ключі від машини на сидінні. Під двома цеглинами зліва від дверей знаходиться половина вашого бонусу, 1000 марок. Зачиніть двері, коли підете.
  
  
  У вівторок ви отримаєте ще одне повідомлення про те, де забрати машину. Коли ви доставите його назад до Тегеля, застава буде доставлена вам готівкою. Ви можете залишити його собі як частину бонусу, що залишилася.
  
  
  Зрозуміло. Фройляйн Кламмер, ви ніколи не отримували жодного з цих повідомлень.
  
  
  Фройляйн Кламмер поправила светр, взяла сумочку та вийшла зі своєї квартири на верхньому поверсі. На півдорозі вниз вона зіткнулася з нічною покоївкою.
  
  
  "Guten Tag, Fräulein Klammer", - сказала стара, проходячи повз неї, зігнувши плечі вперед з вантажем білизни, яку вона несла.
  
  
  "І доброго ранку тобі, Марі. Зайнята?"
  
  
  «Джа, джа… такий гріх у суботу! Ось до чого ми прийшли!
  
  
  Марі мала рацію. Стіл на поверсі над вулицею був переповнений. Чотири дівчата стояли в черзі, чекаючи на ключі від кімнати. Їхні клієнти сором'язливо стояли в тіні біля дальньої стіни.
  
  
  "Георг?"
  
  
  "Ja, Fräulein?"
  
  
  «Я йду ненадовго. Я не повинна бути більше години або близько того».
  
  
  "Джа, так".
  
  
  Вона зазирнула до бару готелю на поверсі. Було багатолюдно, і повітря було наповнене оглушливою американською рок-музикою, а також запахом несвіжого пива і нудотними дешевими духами. Затамувавши подих і затягнувши светр, як завжди, вона пройшла через задимлену кімнату і вийшла на Рошер-штрассе.
  
  
  Зліва від неї долинали нічні звуки Ку'Дамма. Вона швидко рушила до звуку та яскравих неонів. Опинившись на Ку'Дамі, вона пройшла повз піп-шоу, нічні стриптиз-клуби і секс-фільми до гаража.
  
  
  "Я нічого не знаю", - думала вона, сідаючи за кермо "мерседеса". Я ні в чому не винна, крім того, як поставила машину і забрала її назад. Те, навіщо вона використовується, немає нічого спільного зі мною.
  
  
  Я ні в чому не винна.
  
  
  Але коли фройляйн Гертруда Кламмер виїхала на Ку'Дамм і повернула на північ у бік весільної частини Західного Берліна, вона заприсяглася, що це буде останній раз, коли вона прийме один із конвертів та приховані у ньому команди.
  
  
  * * *
  
  
  Дітер Клаусвіц приглушив великий потужний BMW і спрямував його вліво. Він уміло ухилився від зустрічного руху на See Strasse і ковзнув у Volkspark Rehberge.
  
  
  Попереду тяглася широка автомагістраль, що розділяла парк зі сходу на захід. Праворуч від нього був Плотцензе. Приблизно за сотню ярдів від входу він направив потужний мотоцикл на пішохідну та велосипедну доріжку в деревах.
  
  
  Було кілька пішоходів, які ухилилися від мотоцикла, але жоден з них не кричав образи на його адресу. Пішоходи звикли до невихованих довговолосих молодих людей, які їздили на своїх потужних машинах скрізь, де захочуть.
  
  
  Вони тільки похитували головами та продовжили вечірню прогулянку під ревом мотоцикла Клаусвіца навколо озера.
  
  
  Але під чорною шкірою та шоломом з темним козирком не було грубого хлопця з довгим волоссям та сальною бородою.
  
  
  Дітер Клаусвіц був чисто поголений, з холодними яскраво-блакитними очима і точеним арійським обличчям. Його волосся було напрочуд світлим і ретельно підстриженим. А під шкіряною курткою та шкіряними штанами було підтягнуте спортивне тіло.
  
  
  Дітеру Клаусвіцу було тридцять вісім років, і він був досвідченим злодієм.
  
  
  В юності він довів своє тіло до досконалості. Коли він ріс у Баварії, він хотів стати чудовим гірськолижником.
  
  
  Це не вдалось.
  
  
  Натомість він тренувався у лижному біатлоні. Він навчився поводитися з усіма типами гвинтівок, відомих людині, і став експертом. Зрештою його інструктори вважали його одним із найкращих стрільців, яких вони коли-небудь бачили. Також вони вважали його одним із найгірших лижників.
  
  
  І у Клаусвіца був ще один недолік. Він любив гарні речі… одяг, гарну їжу, найкращі вина, найкрасивіших жінок.
  
  
  Він став злодієм, причому добрим. Його спортивне тіло дозволяло йому підніматися по стінах, як мусі, а його пильний розум і спритні пальці дозволяли йому відкривати сейфи у будь-який час.
  
  
  Але Клаусвіця спіймали. Він потрапив до в'язниці, був звільнений і знову був спійманий.
  
  
  Тепер він чекав на суд, і його старі навички поводження з гвинтівкою мали його врятувати. У нього не було докорів совісті щодо вбивства будь-кого, будь-кого, якби він міг отримати нову особистість, багато грошей і уникнути нового тюремного терміну.
  
  
  Ось чому він був у Volkspark Rehberge і вів справи з герром Оскаром Хесслінгом.
  
  
  У західній частині парку був цвинтар, обнесений стіною. Доріжка різко закінчувалась деревами, що відокремлювали озеро від цвинтаря.
  
  
  Клаусвіц виїхав на BMW у бік дерев, поки його не огорнула темрява. Він заглушив двигун і сидів кілька секунд. Переконавшись, що ніхто не помітив та зацікавився його маневром, він поставив мотоцикл на підставку і беззвучно рушив між деревами.
  
  
  Він з легкістю перестрибнув кам'яну стіну і, наче привид, пройшов через надгробні плити. Через темний козирок перед його обличчям було важко прочитати імена та дати на фломастерах, але він не наважився підняти його. Найменше він хотів, щоб турків побачив його обличчя.
  
  
  "Він завжди доставляє товар", - сказав Хесслінг. «Він мене не знає; він не повинен вас знати. Він передасть товар; ви передасте конверт. Ви ніколи більше не побачите один одного».
  
  
  Клаусвіцю довелося довіритись Оскару Хесслінгу. Він був планувальником. Він усе спланував до найдрібніших деталей. Нічого не залишилося, щоб збитися зі шляху.
  
  
  Ось чому Клаусвіц погодився надати цій людині цю послугу. Це і, звичайно, додаткові переваги.
  
  
  Коли в глибині цвинтаря стало занадто темно, щоб йти, він увімкнув ліхтарик.
  
  
  Нарешті він знайшов це: KRONER LANE, ДІЛЯНКИ 16–34.
  
  
  Щойно він вимкнув світло, як з нізвідки матеріалізувалася невисока темна постать у джинсах та темній куртці.
  
  
  "Добрий вечір, ефенді".
  
  
  "Ти турок?"
  
  
  "Я."
  
  
  «Тут похована фрау Хорнінг».
  
  
  "Я вважаю, що вона в номері вісімнадцять".
  
  
  "У тебе є товар?"
  
  
  "У вас є конверт для мене?"
  
  
  Клаусвіц двома пальцями витяг з-під куртки простий білий конверт.
  
  
  "Одна секунда."
  
  
  Турок розчинився в темряві і повернувся за кілька секунд. Він сів біля насипу могили і поставив між ними шкіряний футляр.
  
  
  "Тримай світло", - сказав Клаусвіц, передаючи світло іншому чоловікові.
  
  
  Ящик був приблизно два фути на один фут і приблизно п'ять дюймів завглибшки. Він клацнув двома застібками і відкрив кришку, одночасно повернувши футляр так, щоб світло відкривало його вміст.
  
  
  Це французький F1, Tireur d'EIite, 7,62 мм. Вони кажуть, що він послідовно робитиме десять пострілів у коло менше дюйма на відстані більше двохсот метрів».
  
  
  Чорний шолом кивнув, і під темним забралом товсті губи Клаусвіца скривилися в посмішці. "Так і буде."
  
  
  Дітер Клаусвіц використав і раніше французьку снайперську гвинтівку,
  
  
  але ніколи з глушником. То була красуня, розбита на п'ять частин. Були прикріплені сошки, а стовбур забезпечили полум'ягасником.
  
  
  Людина за козирком любила зброю. Він глибоко шкодував, що йому доведеться відмовитись від цього після того, як він зробить свою роботу.
  
  
  "Наскільки це чисто?"
  
  
  "Вкрадено в Марселі два тижні тому", - відповів турок. «Цілком неможливо відстежити. Вам потрібні патрони?
  
  
  "Ні. Про це подбали". Клаусвіц передав конверт і закрив кришку валізи.
  
  
  «Вдалого полювання», - посміхнувся турків, і двоє чоловіків розчинилися у темряві у різних напрямках.
  
  
  Через кілька секунд парк заповнив рівний бас двигуна BMW, і гонщик попрямував на північ у бік Веддінг та Вібе-штрассе.
  
  
  * * *
  
  
  Гертруда Кламмер загнала «мерседес» у гараж із брудною підлогою. Вона вимкнула світло та двигун, а всі ключі залишила на передньому сидінні.
  
  
  Конверт був під цеглою, як і йшлося у повідомленні. Гертруда не стала перевіряти вміст. Вона знала, що там буде тисяча марок.
  
  
  Засунув його в сумочку, вона вийшла на вулицю Вібе-штрассе і обережно зачинила двері. Коли замок закрився, вона поспішила до світла на великій Моабіт-алеї.
  
  
  Квартал «Весілля» лякав її. Він був сповнений порожніх будинків, надто старих, щоб господарі не могли їх полагодити. Їх займали молоді поселенці на кшталт хіпі та самотні іноземні робітники, бо вони могли робити це безкоштовно.
  
  
  Але в цьому районі були й різні злочинці. Вона була в захваті від того, що в двох кварталах відшукала крейсирующее таксі.
  
  
  * * *
  
  
  Фройлейн Гертруда Кламмер не знала, що мав захисника. Він сидів у BMW на іншому кінці Vibe-Strasse у темряві між двома будинками. Він не рушив з місця, поки жінка благополучно не опинилась у кабіні таксі і не вислизнула.
  
  
  Найменше Клаусвіц хотів, щоб до цієї жінки чіплялися якимось чином. Для поліції було б катастрофою сумніватися у її причинах, через які вона перебуває у весільному кварталі в таку годину.
  
  
  Він не заводив мотоцикл. Він натиснув на номер 9 і відімкнув двері другим ключем, який дав Хесслінг.
  
  
  Усередині він був втіленням ефективності. Він щільно зачинив двері і ввімкнув світло BMW, направивши його так, щоб промінь висвітлив задню частину гаража та "мерседес". Потім зі крокв гаража зняв плетений кошик для пікніка та валізу.
  
  
  У плетеному кошику були бутерброди, фрукти та термос із соком. Він усе підняв і поклав на дно кошика гільзу. Після заміни термоса та їжі кошик наповнився ідеально до кришки.
  
  
  Валіза потрапила до багажника машини. Всередині був портфель та повний гардероб подорожуючого бізнесмена.
  
  
  Клаусвіц швидко зняв шкіру та черевики. Під ними він був повністю оголений. З валізи він узяв і надів шкарпетки, шорти, темно-сині штани в тонку смужку та білу сорочку. Він акуратно зав'язав блакитну краватку і надів піджак.
  
  
  Все підійшло, включаючи пару чорних лоферів Gucci, на внутрішній стороні п'яти яких надруковано знак італійського шевського магазину Fifth Avenue у Нью-Йорку.
  
  
  Фактично весь одяг носив американські лейбли.
  
  
  Він зняв куртку та туфлі і поклав їх на заднє сидіння Мерседеса. Обережно, утримуючи вузол на краватці, він зняв його і надів на піджак.
  
  
  Було нелегко натягнути шкіру поверх одягу, але він упорався.
  
  
  Потім він перевірив портфель.
  
  
  Усі документи були в порядку та бездоганно точні. Вони докладно розповіли про останні ділові операції між Mockdendorf Limited із Західного Берліна, виробником іграшок, та Klein Enterprises з Олбані, Нью-Йорк.
  
  
  Mockdendorf була цілком реальною компанією з офісами у Західному Берліні, Гамбурзі та Франкфурті.
  
  
  Klein Enterprises була вигадкою, але охоронці Вопо на контрольно-пропускному пункті Чарлі ніколи цього не впізнають.
  
  
  Він замінив папери та взяв пакет із паспортом. Усередині він виявив паспорт США, виданий на ім'я Девіда Кляйна. Адреса: 414-C Shamrock Towers, Олбані, Нью-Йорк. Посада: президент Klein Enterprises.
  
  
  Він перегорнув останні сторінки паспорта, де було проставлено прикордонні штампи. Давид Кляйн прибув до Західної Німеччини на два дні раніше через Франкфурт.
  
  
  На паспортній фотографії був світловолосий усміхнений Дітер Клаусвіц.
  
  
  Також у пакеті був ваучер на оплату готелю "Метрополь". Це йому знадобиться, щоб переночувати у НДР. І йому довелося залишитися на ніч, бо в пакеті залишився квиток першого класу на рейс Аерофлоту у вівторок вранці зі Східного Берліна до лондонського аеропорту Хітроу.
  
  
  Дуже добре, подумав Дітер. Дякую вам, гер Оскар Хесслінг.
  
  
  Останнім предметом у портфелі була невелика квадратна коробка. Усередині нього було десять 7,62-мм сталевих гільз. Кожен патрон був оброблений, до їх наконечників було додано крихітну кількість ціаніду калію.
  
  
  Клаусвіц був упевнений, що йому знадобиться лише один, щонайбільше два, але він поклав усі десять патронів у кишеню на блискавці своєї чорної шкіряної куртки.
  
  
  Він зачинив і замкнув двері та кришку багажника седана, а потім оглянув машину та гараж.
  
  
  Все було готове до його повернення наступного дня.
  
  
  Надійно прикріпивши плетений кошик до задньої частини мотоцикла, він викотив його з гаража і замкнув двері. На Моабіт-алеї він запустив велику машину і рвонув на південь у бік яскравих вогнів центру Берліна.
  
  
  У міру того, як він їхав, він відновлював план і маршрут втечі. До того часу, як він припаркував машину біля підніжжя гори Інсуланер, він подумки обдумав її тричі в найдрібніших подробицях.
  
  
  Наприкінці війни Берлін було зруйновано. Перш ніж можна було розпочати процес відновлення, величезну кількість скрученої сталі, бетону, цегли та іншого сміття довелося утилізувати чи спалити.
  
  
  Рішення, яке зрештою було прийнято, полягало в тому, щоб скласти розкидані купи щебеню у величезні штучні пагорби, засипати їх ґрунтом та засіяти цілком травою, кущами та невеликими деревами. В результаті ці «гори» з уламків тепер усіяли горизонт Берліна.
  
  
  Найбільшим із них був «Інсуланер», що злітав на 260 футів нагору. З його вершини було видно більшість Західного Берліна.
  
  
  Але наступного ранку Дітера Клаусвіца зацікавить лише одна частина нерухомості Західного Берліна: широкі щаблі Американської меморіальної бібліотеки. Саме на цих щаблях, через трохи пізніше дванадцятої години, виступлять кілька високопосадовців Західної Німеччини та американець Стефан Конвей.
  
  
  Клаусвіц зняв плетений кошик із задньої частини BMW і пройшов через Мерінг Дамм до телефонної будки.
  
  
  Він поклав потрібні монети та набрав номер. На телефон відповіли після першого дзвінка. Він легко впізнав уже знайомий хрип.
  
  
  «Гер Гесслінг, це Пілігрим».
  
  
  "Ja, mein Herr. Автомобіль?"
  
  
  "Все добре, і валізи теж".
  
  
  "Чудово", - почувся хрип. "А папери?"
  
  
  "Також добре. Все в порядку".
  
  
  «Я вже поінформував нашого роботодавця. Гроші мають надійти до мене протягом години. Вони будуть переведені на рахунок Багамських островів за десять секунд після підтвердження випуску новин».
  
  
  "Було приємно мати з вами справу".
  
  
  «Данці. Ауф Відерсехен, гер Пілігрим».
  
  
  "Auf Wiedersehen, гер Хесслер".
  
  
  Дітер Клаусвіц повернувся через бульвар, обігнув паркан, що обмежував басейн, збудований на нижньому ярусі кам'янистої гори, і почав сходження на Інсуланер.
  
  
  * * *
  
  
  Оскар Хесслінг натиснув кнопку відключення телефону і потягнув свої короткі пальці до недоїденої коробки шоколадних цукерок. Він сунув одну в рот, жував і запив ковтком шнапса.
  
  
  «Хороша людина, - прохрипів він і відригнув, - страшенно хороша людина. Я знав, що він згоден. І одинак. Ідеально».
  
  
  Оскар Хесслінг мав звичку голосно розмовляти сам із собою. Часто він запитував себе і давав собі відповіді. Це прийшло через багато років самотності. Це була лише одна з незліченних чудернаць цієї людини. По-друге, у величезних двадцяти з гаком кімнатах особняка, в якому він зараз сидів, не було жодного дзеркала.
  
  
  Причина цього полягала в тому, що Оскар Хесслінг не міг дивитися на себе.
  
  
  Він був величезний. Навіть огрядний, надмірно товстий або страждаючий на ожиріння не міг описати 450 фунтів млявого жиру, які хвилями котилися під його схожим на намет одягом.
  
  
  Його щелепи звисали далеко нижче підборіддя з обох боків, а очі були схожі на крихітні темні дірочки в болісно-білій кулі на його обличчі.
  
  
  Але яким би товстим і потворним був Оскар Хесслінг, це не вплинуло на хитрість його гострого, як бритва, розуму. На відміну від Ханса-Отто Фойгта – іншого кримінального авторитету в Західному Берліні – Хесслінг не створював навколо себе армію маріонеток.
  
  
  Він зробив все необхідне, щоб накопичити свій величезний стан лише за допомогою свого банку телефонів.
  
  
  Тепер він примружився, глибоко зосередившись. За дві секунди він знайшов бажане число з понад п'ятисот у банку пам'яті свого феноменального розуму.
  
  
  "Джа?"
  
  
  «Guten Morgen, Frulein. Паломник приземлився».
  
  
  "Я розумію."
  
  
  "Я можу чекати на тебе найближчим часом?"
  
  
  "Майн, гер, я думаю, було б розумніше ..."
  
  
  «Моя дорога леді, я вижив усі ці роки, будучи надзвичайно обережним. Я чекаю на вас через п'ятнадцять хвилин».
  
  
  "Але..."
  
  
  З гучномовця телефону гудок наповнив кімнату. Хесслінг набрав новий номер. Йому не треба було думати, щоби набрати цей. Він часто користувався цим.
  
  
  "Золоте теля".
  
  
  "Антоніо!"
  
  
  "Звичайно, гер Гесслінг".
  
  
  «Золоте теля» було лише одним із багатьох трохи неохайних нічних клубів, якими володів Хесслінг на Ку'Дамі або в його околицях, де виступали стриптизерки або чоловіки-трансвестити.
  
  
  "Ja, mein Herr?"
  
  
  «Гутен Морган. Ти зайнятий, Тоні?
  
  
  "Тільки справедливо."
  
  
  "Добре Добре. У мене незабаром з'явиться ніжний шматок, Тоні. Клас та зовнішність, справжня краса. Тобі вона сподобається».
  
  
  "Звичайна плата, майн гер?"
  
  
  «Звичайно, мій хлопчик… і, можливо, невеликий бонус. Це дуже особливе. Скажімо, годину?
  
  
  "Я буду тут."
  
  
  "Добре."
  
  
  Він перервав зв'язок, подумав і знову набрав номер. Лондонський номер задзвонив кілька разів, перш ніж пролунав різкий жіночий голос на автовідповідачі.
  
  
  «Офіс Пітера Лімптон. Містера Лімптона немає. Якщо ви залишите своє ім'я, номер та повідомлення в гудку, містер Лімптон передзвонить вам якнайшвидше».
  
  
  Хесслінг зачекав, поки не пролунає глухий тон, потім видихнув. «Я вірю, що таки зможу доставити партію радіодеталей, містер Лімптон. Якщо ви подзвоните мені через день або близько того за берлінським номером, який я вам дав, ми можемо обговорити фінансові питання».
  
  
  Коли гудок наповнив кімнату, Хесслінг вдалося розсміятися. У нього хворіли груди. Він запив ще шоколад шнапсом і набрав останній номер, який йому знадобиться сьогодні ввечері.
  
  
  "Штазі, капрал Клейманн".
  
  
  "Полковника Баленкова, бітте".
  
  
  "Бітте".
  
  
  Штазі був скороченням від Staatssicherhehsdienst, служби державної безпеки Східної Німеччини. Полковник Волаторій Баленков був зв'язковим московського КДБ зі Штазі.
  
  
  Хесслінг витер слини зі свого підборіддя і посміхнувся, поки чекав. Він захоплювався своїм розумом. Скоро він отримає все, і що може бути кращим, щоб змусити американця продати йому товари, ніж заручитися допомогою росіян. Їм не потрібно було знати, що він продавав їм товар назад через Пітера Лімптон.
  
  
  «Баленків».
  
  
  "Guten Morgen, mein Herr", - прохрипів Хесслінг.
  
  
  «Ах, Хесслінг. Мені було цікаво, коли ти збираєшся зателефонувати. Що я отримаю за свої маленькі послуги?
  
  
  «Поки що, полковнику, я не впевнений. Але перспектива здобуття нагороди велика. Сьогодні вдень, ближче до вечора, американець Девід Кляйн заїде до «Метрополя».
  
  
  "Так?"
  
  
  «Його справжнє ім'я – Дітер Клаусвіц. Він західний німець, нині звільнений умовно-достроково і чекає на суд за пограбування. Цього має вистачити, щоб утримати його протягом кількох днів, чи не так?»
  
  
  "Більш ніж достатньо. Але чому?"
  
  
  «Я маю зв'язатися з вами у вівторок. Я подзвоню вам того ж вечора і повідомлю, що з ним робити і наскільки великі будуть обидві наші нагороди. Auf Wiedersehen, полковник».
  
  
  "Wiedersehen, гер Хесслінг".
  
  
  Хесслінг натиснув кнопку відключення і налив собі ще склянку шнапсу. Телефон більше не знадобиться.
  
  
  Він майже бачив, як російське обличчя почервоніло, і чув, як через стіну на нього обрушуються прокльони.
  
  
  Гесслінг було однаково. Він надав багато послуг російській свині. Це, зрештою, буде ще одна. Зайве казати, що ця послуга також розірвала б банківські рахунки Hessling.
  
  
  «Але вистачить справи, – подумав він. Настав час поміркувати про задоволення, які незабаром відбудуться.
  
  
  Антоніо та жінка.
  
  
  Його серце вже надто сильно стукало. Йому треба бути обережним і не надто перейматися.
  
  
  * * *
  
  
  Вона припаркувалася за кілька кварталів від будинку і пішла звивистою вулицею, обрамленою високими огорожами. Над ними вона могла бачити шиферні дахи та високі фронтони величезних величних будинків на тлі темного неба.
  
  
  Виявити особняк гера Оскара Хесслінг було нескладно. Він був більший і грандіозніший, ніж решта на вулиці.
  
  
  Злегка тремтячою рукою вона натиснула кнопку вхідного зумера. Вона не любила займатися бізнесом рано вранці.
  
  
  "Джа?" - Сказав голос через ґрати динаміка.
  
  
  "Я біля воріт".
  
  
  «Ах так, фройляйне, заходьте. Вхідні двері не зачинені».
  
  
  Почувся гудок, і ворота відчинилися. Вона увійшла і зачинила двері за собою.
  
  
  Будинок був далеко від вулиці, за колом U-подібної, обсадженої деревами під'їзної дороги. Було смертельно тихо, якщо не рахувати постукування її підборами по брукованій доріжці. Вхідні двері відчинилися зі скреготом петель і вона увійшла до довгої зали з високими стелями
  
  
  і величезними дубовими дверима, що ведуть до добре обладнаних кімнат по обидва боки.
  
  
  Останні двері праворуч, моя дорога. Це мій кабінет”.
  
  
  Голос виходив із невеликого динаміка, захованого десь у стіні над нею.
  
  
  Будинок був баронським, з темними стінами, обшитими дерев'яними панелями, стельовими балками з грубим оздобленням, балконами з декоративним різьбленням, виставками опудал тварин і задумливими гобеленами. Наприкінці зали над каміном висіли навіть схрещені шаблі та лицарський шолом.
  
  
  Хесслінг сидів у спеціальному кріслі, яке було спроектовано та посилено з урахуванням його величезної маси. На столі у формі підкови довкола нього стояли телевізійні екрани, комп'ютерні консолі та телефони, які він використовував для керування своєю імперією.
  
  
  Кімната була такою ж гігантською, як і її власник, і стіни від підлоги до стелі були обвішані фоліантами в шкіряній палітурці. Вона була впевнена, що жоден із них ніколи не відкривався.
  
  
  "Guten Morgen, Fräulein".
  
  
  "Гер Гесслінг".
  
  
  «Ти навіть гарніший, ніж на нашій останній зустрічі».
  
  
  Гесслінг відчував тиск у його серці, коли він дивився, як вона ковзає по кімнаті. Її дивне тіло було одягнене в дорогу чорну сукню, яка стильно відкривала багато вигнуті стегна, розкльошені стегна і груди, що виступали.
  
  
  Жінка не була класичною красунею, але була яскравою, і здавалося, що від неї сочиться еротика. І навіть більше, ніж її чуттєвість, Хесслінг відчув, що під цією спокійною, холодною красою ховається справжній хижак.
  
  
  Хесслінг це сподобалося. Це додало гостроти з того, що він збирався змусити її зробити.
  
  
  Незважаючи на усмішку його свинячих очей - і намагаючись не дивитися на його грубість своїми власними - жінка поставила портфель на стіл поряд з ним. Вона клацнула клямками і відчинила кришку. «Там усі… у доларах».
  
  
  Перш ніж вона встигла відступити, він схопив її за руку. Її живіт скрутило, коли його товсті губи ковзнули по тильній стороні її руки.
  
  
  «Ти тремтиш, моя люба».
  
  
  "Чому я не повинна тремтіти?" пробурмотіла вона. "Я не часто влаштовую вбивство".
  
  
  «Вірно. Але я думаю, ти тремтиш ще й тому, що знаходиш мене огидним».
  
  
  На цей раз вона зустріла його погляд прямо. «Так. Я знаю», - відповіла вона, вириваючи свою руку з його хватки та відступаючи.
  
  
  Його масивні плечі знизав плечима. "Неважливо. Мене це не турбує. Все, все моє життя знаходили мене огидним. Я навчився цим харчуватися».
  
  
  «Не могли б ви перерахувати гроші? Мені треба повернутись. Зайве говорити. У мене попереду довгий день.
  
  
  "Так, ти робиш це, чи не так". Він засміявся, і сміх миттєво перетворився на хрип, що задихався. Минуло кілька хвилин, перш ніж він зміг знову взяти під контроль дихання. Бар там, біля стіни. Зроби собі випити.
  
  
  Їй не хотілося проводити з ним жодної хвилини більше, ніж потрібно, але випивка допоможе. Вона відчувала, як його крихітні очі здирають з неї одяг, коли вона наливала лікер у склянку.
  
  
  Коли вона обернулася до нього обличчям, було ще гірше. Коли його м'ясисті руки витягали з портфеля пов'язані пачки стодоларових банкнот, очі не відривалися від неї.
  
  
  Вона здригнулася. Їй здавалося, що він насправді ґвалтував її очима.
  
  
  "Я перевірив ... зробив кілька запитів".
  
  
  "Так?"
  
  
  «Я знаю, хто ви, фройляйне. Я знаю ваші зв'язки, і, зважаючи на деякі висновки, я думаю, що можу з упевненістю сказати, що ви робите це не лише з власної ініціативи».
  
  
  "Тобі заплатили", - сказала вона, марно намагаючись стримати нервове тремтіння в голосі. «Що б ви не знали, гроші йдуть на покупку вашого мовчання, а також на угоду».
  
  
  "Думаю ні." Він перестав складати гроші і приділив їй усю свою увагу. «Я думаю, що моє мовчання потребує певної додаткової плати».
  
  
  "Скільки?"
  
  
  "О, не грошової".
  
  
  "Що тоді?" Очі звузилися доти, доки вона не стала взагалі бачити зіниці. Тепер її тіло тремтіло.
  
  
  "Ви дуже красиві. Фройляйн. Я впевнений, що ваше тіло під цим одягом - витвір мистецтва. Я хотів би бачити вас оголеною».
  
  
  "Ви божевільний."
  
  
  «Ні, не божевільний… а хтивий. Під цією громадою я вулкан вируючої хтивості».
  
  
  "Ви маєте на увазі, що хочете, щоб я ..."
  
  
  «Займатися сексом? Так. Але не зі мною. Я не можу, розумієте. Мої лікарі кажуть мені, що збудження уб'є мене. Моє серце, чи знаєте.
  
  
  Вона поставила склянку на стійку. Тепер її руки тремтіли так сильно, що вона не могла їх утримати.
  
  
  «Що тоді…» - пробурмотіла вона.
  
  
  «Я хочу подивитися, як ти кохаєшся. Я вже домовився про те, що найближчим часом зайде хлопець».
  
  
  "Ні!"
  
  
  «Він італієць і досить гарний. Він також, запевняю вас, дуже охайний. Я дійсно вірю, моя люба, що зрештою вам це сподобається».
  
  
  "Ви збожеволіли, абсолютно шалені!" - Вигукнула вона, нахиляючись до нього, не усвідомлюючи повністю, що робить. "Я не буду цього робити! Ви не можете змусити мене! Ви не смієте сказати жодного слова! Ви так само замішані, як і я!
  
  
  «Ах, ось де ви помиляєтесь. Це було б ваше слово проти мого. І я запевняю вас, моя люба. Я можу надати владі достатньо інформації, щоб вони не подивилися далі за вас чи вашого коханця».
  
  
  Раптом його ліва рука рвонулася вперед і схопила її зап'ястя. Його сила була величезною, і швидкість, з якою він потягнув її до себе, вразила її.
  
  
  Його права рука була такою ж швидкою і вправною, коли він вчепився пальцями в її сукню.
  
  
  «Стій! Перестань, свиня!
  
  
  Його рука сіпнулася, і гудзики від корсажа до подолу розсунулися. Майже таким же рухом його пальці ковзнули під одну з чашок її бюстгальтера і почали болісно м'яти її груди.
  
  
  «Гарна, абсолютна досконалість», - прохрипів він.
  
  
  "Ублюдок!" вона верескнула і вдарила його праворуч обличчя кігтями лівої руки.
  
  
  Кров ринула з чотирьох рівних червоних ліній на його жирній щоці. Вона зібралася в нього на підборідді і капала, утворюючи малинову пляму на сорочці.
  
  
  Але він не завив від болю і не прибрав руку з її грудей. Натомість він усміхнувся.
  
  
  «Хижачка… гладка кішка з пазурами. Зніміть спідню білизну… і ми підготуємо вас для Тоні, коли вона з'явиться».
  
  
  Тепер його дихання було уривчастим, настільки напруженим, що він ледве міг вимовити слова. Він сильно спітнів, і його груди важко здіймалися.
  
  
  «Твоя… плоть… збуджує… мене…»
  
  
  Раптом вона перестала намагатися втекти від нього. Лють зникла з її обличчя, змінившись усмішкою. Її очі звузилися, коли ідея опанувала її, і її тіло стало податливим під його руками.
  
  
  "Моє тіло ... воно тобі подобається?" - промуркотіла вона.
  
  
  "Не слід робити цього... небезпечно... для мене".
  
  
  "Відпусти мою руку, щоб я могла зняти бюстгальтер".
  
  
  "Так красива…"
  
  
  Нахилившись уперед, щоб її запах заповнив його ніздрі, вона підняла ноги та зняла туфлі. Склавши обидві руки за шию, вона ліниво потяглася, як кішка, груди здіймалися вгору.
  
  
  Гесслінг притиснув свої руки до грудей, ніби таким чином він міг полегшити неймовірний біль, який відчував усередині неї. Він спробував відвести погляд, але виявив, що це неможливо. Її очі та її тіло змушували його ігнорувати її, не усвідомлювати, що вона пропонує.
  
  
  Вона знизала плечима, і порвана сукня ковзнула по її плечах, руках і стегнах, падаючи купою до її ніг. Вона мала вишукану фігуру, хтиву прикрасу ідеальних пропорцій. Вона нахилилася, щоб підібрати сукню, пишні груди нетерпляче рухалися в тісноті бюстгальтера.
  
  
  Вона посміхнулася, кладучи сукню на стілець. Доторкнувшись язиком до нижньої губи, вона зосередилася на дотику чорного блиску трусиків до кісточок, потім вийшла на волю. Живіт був плоским, ноги міцні та витончено мускулисті, лінії тіла вільні від здуття та м'якості.
  
  
  Він ахнув від захоплення як від відпрацьованої гри, і від незаперечної краси.
  
  
  Мереживний бюстгальтер був настільки вузьким, що врізався у гладку плоть. Відчепивши його, вона стягнула його на руки. Її груди були високі, конічні, з ніжно-рожевими кінчиками.
  
  
  Плавним рухом стегон вона зняла чорні трусики та відкинула їх.
  
  
  "Цього ... зараз досить", - видихнув він, ляскаючи себе в груди м'ясистими кулаками. «Чекатимемо хлопчика…»
  
  
  "Навіщо?" - Докорила вона, проводячи руками по грудях.
  
  
  Вона зробила крок уперед і взяла його за руку. Вона була стиснута в кулак.
  
  
  Утримуючи його зап'ястя однією рукою, вона провела нігтями іншої руки по скручених пальцях. Коли вони відчинилися, вона просунула руку між ніг і затиснула її стегнами.
  
  
  «О, Боже… ой, Боже…»
  
  
  Вона затиснула його голову між грудей і стиснула їхню м'яку повноту ліктями.
  
  
  Його рука мимоволі почала рухатися між її ніг. Її духи змусили його мозок закружляти, і навіть коли він відчув, як дихання залишає його, він ридав між двома пагорбами м'якої плоті, які не дозволяли йому дихати.
  
  
  "Ох ... кисень ..." - Видихнув він, його вільна рука ковзнула по столу.
  
  
  Вона побачила рух і зупинила його власноруч.
  
  
  Вона прискорила свої рухи. До його утрудненого дихання приєднався стогін. Тепер його тіло здибилося. і він почав нити. А потім скиглення перетворилося на хрип.
  
  
  Раптом він хитнувся, відштовхнувши її до столу. Він схопився на ноги, схопившись за груди, а потім з глухим стукотом упав на підлогу.
  
  
  "Свиня", - прошипіла вона, сльози текли з її очей. "Брудна свиня!""
  
  
  Вона не хотіла знову торкатися його, але мала. Їй практично довелося притиснутись пальцями до складок на його шиї, перш ніж вона переконалася, що він мертвий.
  
  
  Вона швидко одяглася. Вона знайшла гудзики, які були стягнуті з її сукні, і кинула їх у сумочку. Скріпками вона застебнула сукню, а потім повернула стопки банкнот у портфель.
  
  
  Потім з портфелем і сумочкою в руках вона зупинилася біля дверей і востаннє оглянула кімнату.
  
  
  Склянка. Це було все, чого вона торкнулася, крім ручки дверей.
  
  
  Вона протерла скло спідницею і протерла ручку, коли вийшла.
  
  
  Щойно зітхнувши, вона побігла до машини і ввалилася всередину.
  
  
  Потім вона вимкнулася.
  
  
  Минуло двадцять хвилин, перш ніж вона спромоглася змусити пальці вставити ключ у замок запалювання.
  
  
  Проїжджаючи повз «Хесслінг» у передсвітанковій темряві, вона побачила високого гарного молодого чоловіка, що натискає кнопку.
  
  
  П'ятий розділ.
  
  
  Між рейсами було майже півтори години. Картер припустив, що зупинка Лізи буде приблизно такою самою.
  
  
  Його перша здогадка щодо того, де вона проведе час, була прямо біля кнопки: коктейль-бар у залі Pan Am аеропорту Франкфурта-на-Майні.
  
  
  Те, як вона говорила телефоном напередодні увечері. Картер припустила, що їй знадобиться кілька кривавих Мері.
  
  
  Увійшовши до вітальні, він одразу впізнав її навіть за темними окулярами та новою, більш короткою зачіскою. На ній була блакитна сукня з високими грудьми, тонкою талією та м'якими округлими стегнами.
  
  
  Якось вона відчула його наближення і розвернулася до нього на збройному стільці. Її очі були на одному рівні з його, і він ставив питання, що вони робили за цими темними окулярами.
  
  
  Вона не посміхалася. Картер на це не чекав. Йому було цікаво, чи пам'ятає вона - як і він - тієї ночі: засідку в готельному номері, хаос перестрілок, запах кордита і шалену поїздку до лікарні, до якої вони ледве встигли дістатися.
  
  
  "Привіт, Лізо".
  
  
  "Вітання. Хочете порівняти шрами?
  
  
  Тепер вона посміхнулася, і крига скресла. Він ніжно, але твердо торкнувся її губами і ковзнув на сусіднє випорожнення.
  
  
  "Дякую що прийшли."
  
  
  "Я у відпустці", - знизав він плечима і кивнув бармену. «Один із таких, не надто спекотний».
  
  
  «Ви розумієте, що це може бути просто Делейн. Ми можемо бути сестрами, але зовсім інші. Вона має схильність трохи нервувати».
  
  
  Картер відпив «Криваву Мері» і посміхнувся. "Я зроблю все, що зможу, але я дійсно прийшов до тебе".
  
  
  «Сподіватимемося, що в Берліні просто весело».
  
  
  «Так, сподіватимемося».
  
  
  Його антени тремтіли. Це було шосте почуття, яке кожен хороший агент набував за довгі роки, якщо лишався живим.
  
  
  Поки Ліза продовжувала говорити, Картер слухав одним вухом і дозволяв очам мандрувати маленькою вітальнею; стара з молодим світловолосим хлопчиком; пара студенток з таким довгим волоссям, що вони сиділи на них; невисокий сивий чоловік читає ранкову газету; Літня пара посеред тихої суперечки.
  
  
  Картер перевів погляд на сивого чоловіка. Очі за півочками піднялися з-за сторінок і зустрілися з очима Картера.
  
  
  Вони кілька секунд дивилися один на одного, а потім чоловік склав газету. Він перевірив свій рахунок, поклав гроші на стіл та пішов.
  
  
  Купюру акуратно склали і знову склали, доки вона не стала нагадувати зірку.
  
  
  "Ліза…"
  
  
  "Так?"
  
  
  «Вибачте мене на секунду, гаразд? Природа кличе».
  
  
  "Звісно."
  
  
  Офіціантка намагалася розвернути рахунок, не розриваючи його, коли проходив Картер. Він чув, як вона щось бурчала з приводу великих чайових або відсутності великих чайових, їй хотілося, щоб клієнти не намагалися бути такими милими.
  
  
  Чоловік мив руки, коли Картер штовхнув двері. Він побачив ноги під одним із дверей стійла і рушив до дверей двома вниз.
  
  
  Їхні очі зустрілися в дзеркалі, і обидві голови ледь кивнули.
  
  
  Минуло майже п'ять хвилин, перш ніж чоловік вийшов зі стійла, вимив руки та пішов.
  
  
  "Як пройшов ваш рейс із Парижа?"
  
  
  "Добре".
  
  
  - Я вважаю, ви на Pan Am Nine-two-two.
  
  
  «Так, у Берлін».
  
  
  "Дуже зручно. Пітеру Лімптону дуже рано вранці зателефонував із Лондона один із його знайомих із Західної Німеччини».
  
  
  "Покупець чи продавець?" - спитав Картер.
  
  
  "Схоже, продавець". Він витяг із внутрішньої кишені піджака тонкий манільський конверт і поклав його на піднос для дзеркала перед Картером. «Його звуть Оскар Хесслінг. Все, що маємо на нього, знаходиться всередині».
  
  
  "Що сказав Лімптон?"
  
  
  «Хесслінг тиснув на великого американського виробника електроніки. Раніше він сказав Лімптону, що товари будуть із чистого золота. Насправді вони коштують більше, ніж золото для людей Лімптона. Очевидно, тиск не спрацював. Хесслінг викликав його пару тижнів тому і сказав, що угода не відбулася”.
  
  
  "А минулої ночі це було знову?"
  
  
  Чоловік кивнув і почав витирати руки. "Він наказав Лімптону зателефонувати йому у вівторок у Берліні. Альма хоче, щоб ви
  
  
  у цьому покопалися. "
  
  
  "Зроблю."
  
  
  "Приємного польоту."
  
  
  Картер повернувся у вітальню і відповів правдою на запитання Лізи. "Бізнес."
  
  
  «Отже, ти не у відпустці».
  
  
  "Здавалося б, ні", - відповів він. «Але це просто рутина. Я все одно займусь твоєю проблемою».
  
  
  Рейс 922 був викликаний на посадку. Коли вони пройшли через охорону, Ліза взяла Картера за руку і нахилилася до вуха.
  
  
  "Ви подорожуєте зараз без друзів?"
  
  
  "О ні. Хибне дно у валізі, яку я перевірив».
  
  
  Під "друзями", про які вона говорила, були 9-міліметровий "Люгер" Картера, який він ласкаво називав Вільгельміна, смертоносний маленький стилет на ім'я Х'юго та газова бомба розміром з волоський горіх під назвою "П'єр".
  
  
  Картер дійсно подумав, того сонячного ранку, прогулюючись вестибюлем аеропорту з красивою і привабливою жінкою на руці, що йому не знадобляться його «друзі» у цій поїздці до Берліна.
  
  
  * * *
  
  
  Щодня опівдні Freiheitsglocke у будівлі Американської меморіальної бібліотеки відбивав годину. Він звучав щодня, щоб нагадувати Берліну та всьому світу, що всі люди мають право на свободу однаково від Бога.
  
  
  Дітер Клаусвіц не дбав ні про символи, ні про Бога. Щодо його свободи, у нього була невгасаюча пристрасть до її збереження. Він вийняв п'ять частин гвинтівки зі шкіряної валізки, і почав їх збирати.
  
  
  Зі свого сонячного сідала висотою 260 футів над Берліном йому відкривався чудовий краєвид на бульвар перед бібліотекою. На сходах майстри завершували роботу над трибуною та сидіннями з прапорцями для мітингу.
  
  
  На тротуарах та в одній із смуг частково перекритого бульвару вже почали збиратися цікаві, демонстранти та ентузіасти.
  
  
  Берлінська поліція стояла на барикадах, її бездоганна форма та білі шоломи блищали. Солдати та співробітники СОБ в уніформі та цивільному з похмурими особами стояли на спеку.
  
  
  Вони виглядали незатишно.
  
  
  Сам Клаусвіц почував себе трохи незатишно. Його м'язи хворіли через те, що він всю ніч лежав на землі. Але цього було замало, щоб поставити під загрозу його роботу. Через додатковий одяг під шкірою він спітнів, але не настільки, щоб послабити його рішучість.
  
  
  Коли F1 була повністю зібрана і перевірена, він покопався в землі, доки не знайшов ідеальний шматок твердої рівної поверхні для сошок. Коли це було зроблено, він притис приклад до плеча і приклав око до прицілу.
  
  
  Лінія від відкритого кінця оптичного прицілу вниз по стволу діаметром двадцять вісім дюймів, над мушкою та глушником була чистою та чистою аж до сходів бібліотеки.
  
  
  На трибуні стояв електрик у синьому комбінезоні, підключаючи та налаштовуючи групу мікрофонів.
  
  
  Клаусвіц переміщав перехрестя прицілу до прицілу, поки не з'явилася кнопка на лівій нагрудній кишені чоловіка. Він відрегулював діапазон, потім повернув лупу на повну.
  
  
  Гудзик, здавалося, вибухнув у прицілі.
  
  
  "Блін, - сказав Клаусвіц, - ти мертвий".
  
  
  Він відкрив коробчастий магазин і, один за одним, зарядив його гільзами, обробленими ціанідом. Коли магазин скинули, він зробив ще один прицільний розрахунок.
  
  
  Чудово.
  
  
  Він підійшов до плетеного кошика, витяг термос і бутерброди і, як і багато робітників під ним, приступив до обіду.
  
  
  * * *
  
  
  Медовий відтінок її темно-русявого волосся, вигин брів і яскраво-блакитні очі були єдиним речовим доказом того, що Делейн Беррінгтон Конвей була сестрою Лізи.
  
  
  Якщо у Лізи була повна і округла жіночна постать, то у Делейн - незграбна, з маленькими грудьми і майже хлопчачими тонкими стегнами.
  
  
  Навіть її обличчю, з його гострими кістками та площинами, не вистачало м'якості Лізи.
  
  
  У цей момент вона була одягнена у простий білий бюстгальтер та білі трусики. Вона сиділа біля свого туалетного столика, ліниво катаючи олівець для очей туди-сюди між пальцями.
  
  
  «Ісусе Христе, ти ще не одяглася? Ми повинні піти за десять хвилин!»
  
  
  Делейн підвела очі і побачила свого видатного чоловіка, її захисника промисловості, який похмуро дивився на неї з дверного отвору.
  
  
  «Мені справді не хочеться йти, Стефане».
  
  
  "Нісенітниця собача. Ти йдеш, от і все!
  
  
  Делейн дивився на нього в дзеркало. Неважко зрозуміти, чому вона закохалася в цю людину, вийшла за неї заміж і терпіла його останні чотири роки.
  
  
  "Тобі треба йти, Делейн", - сказав він, його обличчя потемніло від погрози.
  
  
  Обличчя у нього було точене, шкірясте, але не грубе. Довгий ніс одного разу випадково зламали, але він зберіг орлину грацію. І довга горизонтальна ямочка на його лівій щоці ніколи не втрачала своєї привабливості, навіть коли він міцно стиснув щелепи, як зараз. Його очі, зазвичай теплі й похмурі сірі, тепер були приховані під сильно похмурим чолом.
  
  
  "Хто вона була, Стефан?"
  
  
  "Хто?"
  
  
  «Завоювання минулої ночі. У тебе тут є коханка у штаті, чи ти привіз її з нами зі Штатів? "
  
  
  "Я не розумію, про що ти говориш".
  
  
  «Це не схоже на те, що ти купуєш дешевий пиріг на вулиці, Стефане. Крім того, духи, які я нюхала від тебе вчора ввечері, коли ти лягав спати, були надто дорогими для пирога».
  
  
  "Делейн, будь ласка, ми повинні вдаватися в це ..."
  
  
  «Думаю, я б воліла, щоб це був пиріг. Це означає, що ви забудете її наступного ранку. Але ви не забуваєте про це. І цей парфум став вам знайомий. Вам слід дотримуватися жінок, які використовують мій бренд парфумів, Стефан”.
  
  
  "Господи, Делейн, ми поговоримо про це сьогодні ввечері ..."
  
  
  "Я хочу поговорити про це зараз!"
  
  
  "Ну я не знаю!" - крикнув він і попрямував до шафи. З сердитим гарчанням він відчинив двері і склав одяг у своїх великих руках.
  
  
  Потім він підвів їх до неї і кинув на підлогу. Він підняв її, як перо з туалетного столика, і поставив на ноги посеред одягу.
  
  
  Він порався в безладно кинутій купці одягу, поки не знайшов сукню.
  
  
  «Надягніть це і візьміть себе в руки. Пізніше ми розберемося з вашою параною».
  
  
  Делейн скривилася від огиди, побачивши яскраву червону сукню, яку він сунув їй у руки.
  
  
  "Чи повинен я?"
  
  
  "Ви повинні."
  
  
  "А якщо я не буду?"
  
  
  «Якщо ти цього не зробиш, маленька дівчинко, я справді дам тобі дещо, щоб розлучитися зі мною! Ти мені потрібна сьогодні на цій сцені. Це було б ляпасом іншим, якби тебе не було поряд, стоячи поряд зі мною.
  
  
  «Не могли б ви ще раз ударити мене, Стефан? У вас це дуже добре виходить, тож цього не видно».
  
  
  Без попередження він ударив її стиснутим кулаком у живіт. Вона ахнула і згорнулася в клубок ембріона посеред купи одягу.
  
  
  "От відповідь на ваше запитання?" - прошипів він.
  
  
  Вона заткнула рота.
  
  
  «Даю десять хвилин. Будьте готові".
  
  
  Він вилетів із спальні, і Делейн піднялася на ноги. Все ще борючись із нудотою від болю, вона потяглася за червоною сукнею. Вона ненавиділа це; це був зовсім не її стиль – червоний дизайн з круглим вирізом та спідницею-футляром, який вона вважала надто яскравим та дешевим на свій смак. Але Стефан був непохитний, коли купив його для поїздки.
  
  
  Досі вона відмовлялася носити його.
  
  
  «О, Боже», - прошепотіла вона, натягуючи обтягуючий одяг через голову. «Поспішай, Лізо, поспішай! Прийди і забери мене від цього безумця!
  
  
  * * *
  
  
  Хорст Вінтнер був великим чоловіком із товстою круглою шиєю. Зв'язок був настільки сильним, що голова, плечі і тіло поверталися одночасно, ніби одна частина залишалася нерухомою без допомоги двох інших. Очі, глибоко посаджені і повільно рухаються, перетравлювали все, що бачили, не помічаючи нічого.
  
  
  У цей момент вони скрупульозно оглядали вікна та дахи периметром, який його люди підготували для мітингу. Не те щоб він був надто стурбований. Високопоставлені особи були дрібними, які не становили особливого інтересу для того, що залишилося від терористичних угруповань у Західному Берліні.
  
  
  Насправді, завдання було дуже рутинним. Вінтнер та його команда SSD були там, щоб зробити знімки і, якщо можливо, дізнатися імена демонстрантів. Жодних неприємностей не очікувалося.
  
  
  Хорст Вінтнер все своє життя був поліцейським. Він переслідував злодіїв, аферистів, ґвалтівників, убивць та терористів. Робота з керівництва командою SSD для охорони відвідувачів VIP-персон та контролю можливих демонстрацій була просто чимось, чим він був зайнятий до пенсії.
  
  
  Вінтнер мав шістдесят два роки, а до пенсії залишалося шість місяців.
  
  
  "Вони прибувають, сер".
  
  
  «Я бачу це, Брухнере. Виберіть двох чоловіків, які виглядають найбільш помітними, і помістіть їх по обидва боки сходів».
  
  
  "Так сер."
  
  
  «І поінформуйте офіцерів у формі, щоб вони перекрили решту бульвару».
  
  
  "Так сер."
  
  
  Помічник Вінтнера рушив крізь натовп, що збирався, і підніс сірник до чаші своєї трубки.
  
  
  Того ранку начальство повідомило його, що американцю погрожували смертю. Стефан Конвей. Вінтнер розмовляв з Конвеєм у його готелі невдовзі по телефону.
  
  
  «Ймовірно, це скоріше особиста вендетта, ніж щось інше, гер Вінтнер. Якийсь час тому я став жертвою спроби шантажу в Штатах. Я думав, що коли я сказав їм іти до біса, це зникне. Але останнім часом погрози стали дивнішими».
  
  
  Вінтнер не розслідував шантажу. На той момент це не входило до його роботи. Його завданням було зберегти життя герру Стефану Конвею, доки він був на німецькій землі.
  
  
  Поки Хорст Вінтнер пихкав люлькою і оглядав натовп, йому хотілося, щоб він знову гнався за вбивцями або пішов на пенсію того чи іншого.
  
  
  Цей проміжний обов'язок був пеклом.
  
  
  * * *
  
  
  Коли Дітер Клаусвіц побачив першого промовця на трибуні, він ознайомився з розкладом виступаючих, який йому дав Хесслінг.
  
  
  Усього мало бути чотири оратори. Американець Стефан Конвей буде останнім. Наприкінці його промови дружина Конвея, троє німців та їхні дружини виходили на ганок.
  
  
  Там вони б стояли по стійці смирно, поки гімни обох країн не зіграють.
  
  
  «Це, Пілігриме час, коли ти стріляєш. Не раніше".
  
  
  Він зробив ще один погляд через приціл Fl, від людини на трибуні до виступаючих, що сидять за розкладом. Він виявив пряму постать Стефана Конвея, одягненого у світло-коричневий літній костюм. Поруч із ним, у яскраво-червоній сукні, дивлячись очима на коліна, була дружина американського бізнесмена.
  
  
  * * *
  
  
  Оскар Хесслінг ніколи не був дешевим злодієм. Він почав своє злочинне життя як постачальник м'яса для борделів Бейрута та решти Близького Сходу. Молоді діви з бідної Німеччини вирушали в біле рабство в цих публічних будинках, і, якщо вони були особливо привабливі – блондинки та пишні, – їх заштовхували до гаремів шейхів пустелі.
  
  
  Це був прибутковий бізнес, який дозволив Хесслінг розширюватися. У період між 1960 і в даний час він сформував злочинну імперію, засновану на допінгу, проституції, здирстві, шантажі, порнографії та продажу нелегальної зброї.
  
  
  Було відомо, що він купуватиме і/або продаватиме все, що завгодно Східному блоку народів, включаючи Росію-матінку.
  
  
  Не дивно, що Борис Симонов у ролі Пітера Лімптона створив канал для ведення бізнесу із Хесслінгом.
  
  
  Що дивно, так це те, що влада Західної Німеччини багато знала про бізнес Хесслінга, але ніколи не могла перетворити жодного арешту на обвинувальний акт.
  
  
  Картер, засунувши досьє цієї людини в портфель, задумався, що він міг би придумати, якби весь апарат безпеки і поліцейські управління уряду Західної Німеччини не змогли б нічого придумати.
  
  
  "Ти не виглядаєш щасливим", - сказала Ліза, стоячи поряд з ним. "Ви рідко зітхаєте".
  
  
  "Тупик", - відповів Картер, стискаючи її руку. "Я розповім вам про це пізніше".
  
  
  Вони спускалися на останньому етапі заходу на посадку до аеропорту Тегель. З повітря. Західний Берлін виглядав як окремий шматок мозаїки. Він був обмежений сотнею миль бетонної стіни та «смугою смерті» Німецької Демократичної Республіки шириною в п'ятдесят ярдів. Піщану підлогу «смуги смерті» щоранку ретельно зачищали. Між двома бетонними стінами можна було виявити навіть слід змії, що повзає.
  
  
  Картер звузив очі і глянув на місто, не бачачи стіни та смуги. Він був величезний і гарний: п'ятдесят квадратних миль озер, парків та лісів з оленями, дикими кабанами та лісами. Це була найбільша зелена зона будь-якого міста у світі. Картер знав, що це одна з причин, через яку західні берлінці не божеволіють у своїй ізоляції від решти Західної Німеччини.
  
  
  Посадка пройшла гладко, і вони пройшли митницю менш як за п'ятнадцять хвилин.
  
  
  Картер наказав заздалегідь забронювати два люкси у готелі Victoria на Курфюрстен Дамм. Поїздка на таксі від Тегеля до центру міста займала тридцять хвилин, і велику частину поїздки вони мовчали.
  
  
  Біля дверей номера Лізи. Картер провів губами по її щоці.
  
  
  «Ти не спав усю ніч. Трохи подріми, перш ніж побачитися з сестрою о третій. Я зроблю кілька телефонних дзвінків і трохи помацаюсь».
  
  
  Вона кивнула з подякою в очах і пішла за носієм у номер. Картер перебрався до своєї кімнати коридором і дав чайові носію.
  
  
  Коли чоловік пішов, він сів на ліжко біля телефону та закурив. З вузької щілини між шкіряними стінками гаманця він витяг тонкий аркуш паперу. На ньому особистим кодом Картера було п'ятдесят імен та телефонних номерів.
  
  
  "Guten Tag, Світовий банк".
  
  
  "Джаміль Ерхані, бітт".
  
  
  "Бітте".
  
  
  Йому довелося пройти ще через двох секретарів, перш ніж він почув знайомий голос, що розмовляє німецькою мовою з сильним індійським акцентом.
  
  
  «Джаміль, це Нік Картер. Як справи?"
  
  
  «О боже, росіяни нарешті переходять стіну. Скільки в нас залишилось?
  
  
  Картер посміхнувся. «Не все так погано, друже мій. Насправді я тут більше із соціальних причин, ніж у справах».
  
  
  "Це так багато лайна, але приємно чути, що ти ще живий".
  
  
  "Щиро Дякую. Я хочу забрати твої мізки, спогади про твою брудну молодість».
  
  
  "Де ти?"
  
  
  "Вікторія на Ку'Дамі".
  
  
  "Я перебуваю в середині приблизно до шести".
  
  
  "Все в порядку. Як щодо семи в барі готелю?"
  
  
  "Звучить добре. Що-небудь - чи хто-небудь - вас особливо цікавить?"
  
  
  «Так, найкращий пес на ім'я Оскар Хесслінг».
  
  
  «Ой, тоді давай зробимо це у Золотому Тельці. Це клуб трансвеститів на Рошер Штрассе, неподалік Ку'Дамма».
  
  
  "Мене влаштовує. Якась конкретна причина?"
  
  
  «Так. Хесслінг володіє ним. Він заходить іноді. Хто знає, ви можете побачити товсту свиню особисто».
  
  
  "Сім. Чао».
  
  
  "Відерсехен".
  
  
  Картер загашив сигарету і ліг на ліжко. Якщо хтось і міг розповісти йому про Оскара Хесслінга або наблизити його до нього, то це Джаміль Ерхані.
  
  
  До семи залишалося кілька годин, і між тим не було нічого, крім зустрічі Лізи з сестрою о третій.
  
  
  Картер заплющив очі. Він сам міг би подрімати.
  
  
  Шостий розділ.
  
  
  Руки Дітера Клаусвіца під чорними рукавичками водія злегка спітніли. Це було зрозуміло і Клаусвіц знав, що це не страх. Це було очікування, очікування правильного виконання добре продуманого плану з величезними винагородами наприкінці.
  
  
  Коли Стефан Конвей закінчив свою промову, він відступив із трибуни. Звук рівних оплесків і глузувань з натовпу досяг вух Клаусвіца, але він заглушив їх.
  
  
  Тепер вся його увага була прикута до верхніх сходів бібліотеки. Троє німців із дружинами на руках підвелися. Вишикувавшись у лінію з розпливчастими усмішками на обличчях, вони рушили до Конвея.
  
  
  Жінка у червоній сукні сиділа нерухомо, як і у всіх виступах, включаючи виступи чоловіка.
  
  
  "Рухайся, чорт тебе забирай, рухайся!" - прошипів Клаусвіц, побачивши похмурий вираз на обличчі Конвея.
  
  
  Нарешті американець відступив, узяв дружину за лікоть і потяг її за собою. Коли звуки гімну Західної Німеччини заповнили повітря, частково втихомирюючи натовп, до них приєдналися коричневий костюм і червоне плаття.
  
  
  F1 була гвинтівкою з поздовжньо-ковзним затвором. Стрілець відсунув затвор назад, а потім уперед, встромивши один із смертоносних снарядів у патронник. Він відключив запобіжник за спусковим гачком, а потім погладив сам спусковий гачок вказівним пальцем правої руки.
  
  
  "Чорт чорт чорт!" - шипів він, поки гімн продовжувався і звучав, і вони обоє залишалися закритими від його лінії вогню іншими в черзі.
  
  
  Тепер перша думка про страх спала на думку Клаусвіцу.
  
  
  Що якби вони залишаться там до американського гімну? Він ніколи не зробить чіткого пострілу. І потім, перш ніж спуститися сходами до лімузинів, потрібно буде тинятися на всі боки.
  
  
  "Чорт!" = «Усіяний зірками прапор» нарешті пролунав
  
  
  і на лобі Клаусвіца виступили бусинки поту.
  
  
  Потім це сталося. Конвей зробив крок уперед, його спина була пряма, широкі плечі розправлені, його суглоби майже побіліли в тому місці, де він стискав лікоть дружини.
  
  
  У неї не було вибору, окрім як зробити крок уперед.
  
  
  Клаусвіц вдихав, повільно видихав, доки майже не видихалося все повітря і все його тіло не розслабилося.
  
  
  Потім натиснув курок.
  
  
  * * *
  
  
  Хорст Вінтнер стояв за тридцять футів перед трибуною і трохи збоку від сходів. Його тіло напружилося, коли воно відреагувало на музику.
  
  
  Але очі його не переставали рухатися. Вони постійно підмітали сходи та людей на них.
  
  
  Вінтнер відреагував першим, коли побачив, що червона сукня над лівими грудьми жінки вибухнула.
  
  
  Портативне радіо було біля його губ, і він вибігав сходами зі швидкістю, яку могли нести його шістдесятидворічні ноги.
  
  
  «Перекрити всі вулиці на відстані до двох від Мерінга! Не дозволяйте транспортним потокам виїжджати з бульвару! Жінку було застрелено!»
  
  
  Вінтнер побачив усе відразу, коли встромився Стефану Конвею в живіт.
  
  
  Жінка була вже мертва, її очі все ще розплющені, вона тупо дивилася, поки вона спускалася до східців.
  
  
  Двоє його людей бігли до центру сходів, а решта стояла, дивлячись на них, не рухаючись. Ніхто з них ще не розумів, що відбувається.
  
  
  Вінтнер і Конвей нагромаджувалися сходами. Ледве вони перестали котитися, як Вінтнер, менш ніж за фути від плеча Конвея, побачив довгу борозну, що з'явилася в бетоні. Він почув рикошет і побачив, як офіцер у формі біля дверей бібліотеки схопився за праве стегно.
  
  
  Вінтнер накрив тіло Конвея своїм. "Лежати спокійно! Не рухатись!"
  
  
  "Моя дружина…"
  
  
  «Ваша дружина мертва. Він все ще стріляє! Вінтнер перекотився на спину і почув, як Конвей хрюкнув під вагою вантажу.
  
  
  Все промайнуло в голові у ветерана поліції та в його очах одночасно.
  
  
  Широка алея біля підніжжя сходів та бульвар за нею були хаосом. Два кінці Мерінга і ширший периметр здавалися спокійними, якщо не брати до уваги скупчення транспорту.
  
  
  Кожен робив свою справу.
  
  
  Кут був зверху… жінка не була піднята з ніг силою кулі… її відкинуло вниз і назад… друга куля теж була зверху… майже прямо в бетон.
  
  
  Очі Вінтнера дивилися на дахи офісних будівель та багатоповерхових житлових будинків через бульвар, навіть коли він гаркнув цю інформацію у своє радіо.
  
  
  «Дах! Не дозволяйте нікому – чоловікові, хлопчику, жінці чи собаці – залишати територію!»
  
  
  Відповіді приходили швидко та люто.
  
  
  "Всі виходи з будівлі забезпечені, сер!"
  
  
  "Мерінг забезпечений!"
  
  
  "Периметр щільний, сер!"
  
  
  Вінтнер опустив рацію. "Брухнер!"
  
  
  "Тут, сер!"
  
  
  Чоловік уже сидів навпочіпки біля плеча Вінтнера, його власне тіло доповнювало щит над Конвеєм, з його службовим револьвером у руці.
  
  
  «Для дверей була уніформа».
  
  
  «Так, сер, у стегно. Але він мертвий».
  
  
  «Боже правий, а в артерію потрапило?»
  
  
  "Ні, сер, тільки подряпина на нозі збоку, але він мертвий".
  
  
  Досвідчений мозок Вінтнера вже збирав це воєдино.
  
  
  Плоть рана, але вбита.
  
  
  Кулі з наконечником із ціаніду.
  
  
  Професійний хіт.
  
  
  * * *
  
  
  Тільки-но Дітер Клаусвіц побачив результат другої кулі, як шолом був на його голові і він мчав з іншого боку пагорба.
  
  
  Він подолав відстань до басейну за секунди, і, хоча він біг на повну котушку, дихав нормально, коли перейшов на крок.
  
  
  Він спокійно піднявся сходами на вулицю, одну за одною, і завів BMW. Транспортні потоки по той бік високого пагорба ще навіть усвідомлювали хаос з іншого боку перед бібліотекою.
  
  
  Він попрямував на південь Темпельхофером Дамм, повз старий аеропорт. Навколо нього рухалися в обох напрямках мотоциклісти, одягнені так само, як він. На південному кінці Штеглиця він тримав курс праворуч.
  
  
  Він їхав величезною дугою, яка займала майже три чверті шляху містом, приблизно однаково використовуючи головні артерії та провулки.
  
  
  Уникаючи шосе зі сходу на захід, він зигзагами проїхав провулками в невеликих житлових кварталах у бік Целендорфа. У парку він знову рушив на північ, у бік Халлензеї. Опинившись там, він вилетів на шосе і натиснув дросельну заслінку.
  
  
  На швидкості вісімдесят п'ять миль на годину йому не знадобилося часу, щоб дістатися до розв'язки на Мюллер-штрассе і спуститися до Веддингу.
  
  
  Вібе-штрассе була пустельна, за винятком одного старого на її північному краю, який не підняв очей, поки Клаусвіц проїжджав.
  
  
  У гаражі із зачиненими дверима він перевірив час.
  
  
  З перевищенням швидкості мотоцикла над автомобілями він подолав майже три чверті кільця Західного Берліна за чотирнадцять хвилин.
  
  
  Він зняв шкіряні штани і відкинув їх убік. Спочатку зав'язалася краватка під комір, потім піджак. Він переніс валізу та портфель у передню частину автомобіля, і за дві хвилини після того, як заїхав у гараж на BMW, він виїхав на білому «мерседесі».
  
  
  Він повернув на північ у бік аеропорту Тегель, завжди йдучи від місця події. Як і у випадку з BMW, його оточували білі мерседеси майже на кожному світлофорі.
  
  
  На розв'язці перед аеропортом був блокпост.
  
  
  Він на це чекав. Він міг би уникнути цього, використовуючи одну з дрібніших вулиць, щоб обійти озеро Тегелер, але натомість він приєднався до черги. Перед ним було лише три машини.
  
  
  "Guten Tag, mein Herr."
  
  
  "Guten Tag. У чому проблема?"
  
  
  "Просто чек для страхових карток, майн гер".
  
  
  Дайтер Клаусвіц передав документи на оренду автомобіля. Офіцер навіть не глянув на них.
  
  
  "Ви їдете дорогою в аеропорт, майн гер?"
  
  
  «Ні, маю бізнес у районі Шпандау. Я американець".
  
  
  Вираз обличчя чоловіка одразу змінився. Він швидко відсканував паспорт та повернув його. «Дуже добре, гер Кляйн. Ви можете вийти з ладу тут. Schwarzer Weg на південь від моря. Це буде швидше».
  
  
  "Дякую."
  
  
  "Bitte sehr."
  
  
  Він викотив "мерседес" з черги і повернув ліворуч, щоб спуститися до мальовничого, садженого деревами Шварцер-Вег і навколо величезного озера. Він їхав у межах встановленої швидкості. За годинником у нього залишалося двадцять три хвилини.
  
  
  Обійшовши озеро, він переправився через річку Ховел і прискорився Неллендовер-штрассе на північ.
  
  
  У в'язниці Шпандау він зробив величезну дугу, що оминає територію, і знайшов стоянку для туристів. Він витягнув портфель і валізу, замкнув машину і пішов назад на бульвар, поклавши ключі на верхню ліву передню шину під крилом колодязя.
  
  
  Йому знадобилося тридцять секунд, щоб зупинити таксі.
  
  
  "Куди, мій гер?"
  
  
  «Метро Рухлебен».
  
  
  "Bitte, mein Herr".
  
  
  Таксі покотилося вперед. Дітер Клаусвіц відкинувся на спинку сидіння і закурив першу сигарету, викурену за дванадцять годин.
  
  
  Він зняв з рук тонкі чорні водійські рукавички і засунув їх у кишеню куртки. Він скинув їх у відро для сміття на станції метро.
  
  
  Поки що… ідеально. Залишився лише один крок.
  
  
  * * *
  
  
  Зі звичайною німецькою ефективністю та увагою до деталей, територія була заблокована за лічені секунди після стрілянини. Тепер пішоходів випускали по одному і кожного ретельно оглядали.
  
  
  Весь автомобільний транспорт, як і раніше, знаходився на карантині.
  
  
  Хорст Вінтнер влаштував командний пункт у передньому читальному залі бібліотеки. Через високі вікна він мав чудовий краєвид на всю місцевість, і для додаткового зв'язку було введено додаткові радіотелефони.
  
  
  На всіх дорогах через Західний Берлін, а також на чотирьох маршрутах через стіну, що ведуть до автобану та Західної Німеччини, були блокпости. Усі приватні літаки було зупинено в аеропортах Темпельхоф і Тегель, а на під'їзних шляхах до Тегеля та комерційних авіаліній було споруджено блокпости.
  
  
  "Гер Вінтнер ..."
  
  
  "Джа?"
  
  
  "Вони закінчили огляд і готові видалити тіла".
  
  
  "Джа." Вінтнер кивнув, чухаючи свої ініціали на бланку, виставленому перед ним. У Німеччині, з жалем подумав він, все, окрім нормального випорожнення, потребує форми та підпису.
  
  
  «Гер Конвей хотів би повернутися до свого готелю».
  
  
  Головний інспектор кивнув головою і махнув рукою.
  
  
  "Гер Вінтнер ..."
  
  
  "Джа, Брухнере?"
  
  
  «Усі дахи перевірено. Нічого. Обшук по офісах та кімнатах також майже завершений, але нічого».
  
  
  «Йому довелося позбутися рушниці. Баки для сміття, автомобілі, каналізація…?»
  
  
  «Перевірено, мій гер. Нічого».
  
  
  «Чорт забирай, Брухнере! Це лише шість кварталів, а у нас там триста людей!»
  
  
  "Я знаю, мій гер, але..."
  
  
  Вінтнер сперся ліктями об стіл і підпер руками підборіддя. Він уповільнив усе: адреналін, що гойдається по його венах, його розумові процеси та рух його очей.
  
  
  «Звідки… звідки цей виродок стріляв?»
  
  
  Він рушив праворуч, біля воріт Мерінга. Ні, кут був неправильний.
  
  
  Подумки він перемістив власне тіло на сходи. Він помістив його так само, як він запам'ятав позу Делейн Конвей, злегка повернувшись вліво, зменшивши свій зріст з шести футів до п'яти футів восьми.
  
  
  Його погляд всоте за останню годину пробігся по дахах будинків через Мерінг Дамм. І всоте нічого не придумав.
  
  
  Але вперше він продовжив рух ліворуч, вниз Мерінг Дамм ... а потім вгору.
  
  
  "Холм Інсуланер", - прошепотів він.
  
  
  "Що?"
  
  
  «Інсуланере, Брюхнере! Інсуланер! Візьміть чотири команди, по десять осіб у кожній, та підніміться на Інсуланер. Почніть з вершини з цього боку і рухайтеся вниз!
  
  
  "Джа, гер Вінтнер".
  
  
  От і все. Вінтнер був у цьому впевнений. Інсуланер.
  
  
  Боже, це було б понад чотириста метрів.
  
  
  Цей сучий син був страшенно гарний, навіть якщо він і промахнувся.
  
  
  * * *
  
  
  Дітер Клаусвіц вибрав ідеальний час. Він прибув на рейкову колію рівно за дві хвилини до того, як під'їхала експрес-метро 2:41 до Schlesisches Tor.
  
  
  Він сів на одне із сидінь, дивлячись уперед. Він не повинен був. Спостереження за тим, як пролітають усі маленькі зупинки, лише додає напруги. Але тоді напруга та небезпека були частиною цього.
  
  
  Він вважав лише зупинки експресів: стадіон Олімпія... Ной-Вестенд... Теодор-Хойс-Платц...
  
  
  Спинка його сорочки просочилася потім, але він вітав це. Останні кілька хвилин завжди були найгіршими. Коли ви мали здобич, і ви відступили у вікно або на дах, щоб зробити останню втечу, це завжди було найгіршою частиною.
  
  
  Кайзер Дамм... Софі-Шарлотта-Платц... Бісмарк штрассе...
  
  
  Це була розв'язка між містами та довга зупинка. На сидінні поряд з ним сіла жінка величезних розмірів та з яскравим обличчям.
  
  
  "Guten Tag, mein Herr."
  
  
  «Ну… добрий день, мадам». Він мав пам'ятати: англійська з цього моменту. Він був просто бізнесменом, який нічого не знав німецької, крім їхньої чудової здатності виробляти дешеві іграшки.
  
  
  Deutsche Oper… Ernst-Reuter-Platz… Zoologischer Garten…
  
  
  "Engländer?"
  
  
  "Нейн ... ні, я американець".
  
  
  "Ах, мені так шкода".
  
  
  "Жаль?"
  
  
  «Ja. Der Amerikaner. Герр Стефан Конвей. У нього нещодавно стріляли до бібліотеки».
  
  
  Клаусвіцю хотілося, щоб товста бабуся не розмовляла англійською. "Це жахливо!"
  
  
  "Джа."
  
  
  Віртенберг-плац… Ноллендорф-плац… Ку'Дамм…
  
  
  Прямо зараз він проходитиме майже під своєю старою квартирою. Клаусвіц наказав, щоб поїзд рухався швидше між станціями, а зупинки були коротшими.
  
  
  Gleisdreieck… Mockernbruke…
  
  
  «Дами та панове… Hallesches Tor, Hallesches Tor…»
  
  
  Клаусвіц зібрав свої сумки та встав. "Моя зупинка".
  
  
  "Відерсехен".
  
  
  «До побачення, мадам».
  
  
  Він вийшов на сонячне світло, блимаючи, і придушив бажання глянути через плече на дамбу Мерінг і побачити результат хаосу, який він викликав майже півтори години тому.
  
  
  Він застрелив жінку та двічі об'їхав майже весь Західний Берлін, використовуючи чотири види транспорту: мотоцикл, автомобіль, таксі та метро.
  
  
  Тепер він повернувся, за три квартали на північ від того місця, де було скоєно злочин, неподалік периметра поліцейської служби безпеки і використав свій п'ятий і останній спосіб пересування: ноги.
  
  
  Бадьоро розмахуючи сумками, він пішов на північ Фрідріх-штрассе. Американські солдати на західнонімецькій стороні КПП Чарлі ледь подивилися на обкладинку паспорта та кивнули.
  
  
  На відміну від своїх побратимів з фольксполіц за п'ятдесят ярдів від них їм було все одно, хто покинув місто.
  
  
  "Ваші документи, мій гер".
  
  
  Обличчя капрала фольксполіцею під його шоломом-кутником було молоде, але тверде. Крижані блакитні очі ніколи не покидали Клаусвіца, коли він передавав свій паспорт та передоплачену в'їзну візу.
  
  
  "Ви знаєте про комендантську годину опівночі, гер Кляйн?"
  
  
  «Так, але я залишаюся на ніч і вилітаю з НДР уранці».
  
  
  Клаусвіц передав йому одноденний ваучер у готелі «Метрополь» та передоплачений квиток Аерофлоту. Він не зводив очей з автомата АКМ калібру 7,62 мм і сірої куртки з п'ятьма ґудзиками за нею, поки чоловік вивчав документи, що залишилися.
  
  
  «Дуже добре, гер Кляйн. Ви можете змінити валюту в першому вікні».
  
  
  "Дякую."
  
  
  "Бітте".
  
  
  Вопо майже посміхнувся, коли Клаусвіц підійшов до вікна. Східні німці та росіяни завжди були раді допомогти будь-кому, хто хотів витратити багато доларів або марок на Аерофлот, а не на західні комерційні авіалінії.
  
  
  Щоб в'їхати до Східної Німеччини, мандрівник повинен обміняти двадцять п'ять західнонімецьких марок на двадцять п'ять східнонімецьких марок, і ці гроші мають бути витрачені в НДР. Також необхідно декларувати усі гроші будь-якого виду.
  
  
  Коли Клаусвіц підійшов до вікна, у нього були готові свої двадцять п'ять марок. Інший фольксполіцей, цього разу з шевроном на руці, взяв гроші та вручив Клаусвіцу ваучер декларації валюти.
  
  
  Він заповнив його, отримав марки НДР та забрав свої сумки.
  
  
  "Митниця там, пане".
  
  
  Клаусвіц перетнув прохід і поставив свої сумки на стіл.
  
  
  Митний інспектор заговорив з ним німецькою.
  
  
  «Вибачте, я дуже погано розмовляю німецькою», - відповів Клаусвіц, пишаючись тим, що не дав автоматичної відповіді.
  
  
  "Чи обкладаються якісь із цих речей митом?" - спитав чоловік англійською.
  
  
  «Ні-ні, все для власного користування. У мене в портфелі ділові папери».
  
  
  Перевірка валізи була поверховою. Було прочитано всі папери в портфелі.
  
  
  "Ви займаєтеся тут бізнесом?"
  
  
  "Не цього разу", - посміхаючись, відповів Клаусвіц. "Можливо наступного разу".
  
  
  "Ja. Pass."
  
  
  Клаусвіц узяв свої сумки і пішов Фрідріх-штрассе, повз Унтер-ден-Лінден, а за десять хвилин увійшов до вестибюлю «Метрополя».
  
  
  * * *
  
  
  Хорст Вінтнер стояв і дивився на французьку снайперську гвинтівку F1. В одній руці він тримав журнал. В другій руці він тримав дві стріляні гільзи і вісім бойових патронів, що залишилися.
  
  
  «Це добре, - сказав Брюхнер зі свого боку, - що він не мав часу на третій постріл. Він, напевно, застрелив би Конвея».
  
  
  "Так, звичайно", - відповів Вінтнер, насупивши брови.
  
  
  Він уже вивчив кінчики куль. Йому не потрібно було отримувати результати розтину двох тіл, щоб знати, що вони були оброблені ціанідом. Він дуже часто бачив цей метод.
  
  
  У руках гарного стрільця ці патрони з цією гвинтівкою були точними і смертоносними на більшій відстані, ніж від пагорба Інсуланер до бібліотеки.
  
  
  Отруєні кулі та вибір зброї підказали Вінтнеру, що він мав справу не лише зі стрільцем, а й із досвідченим стрільцем та профі.
  
  
  Жінка одержала кулю прямо в серці. Вона вбила її, мабуть, ще до того, як ціанід подіяв.
  
  
  Хорсту Вінтнер це не сподобалося. Пахло .....
  
  
  «Головний інспектор…»
  
  
  "Джа?"
  
  
  «У нас може бути... два свідки».
  
  
  * * *
  
  
  Картер встановив таймер на телевізорі, перш ніж задрімати. Голос диктора розбудив його, але минуло кілька секунд, перш ніж монотонний голос людини перетворився на слова у його мозку. Коли це сталося, він різко випростався на ліжку і пильно подивився на екран.
  
  
  «… На щастя, у вбивці не було часу зробити третій постріл. Навіть з урахуванням цього, згідно з нашими відеозаписами та звітами очевидців, лише швидкі дії головного інспектора SSD Хорста Вінтнера врятували сьогодні життя американського промисловця Стефана Конвей”.
  
  
  Картер уже тягнувся за своєю курткою, коли камера показала, як над головами натовпу були Стефан і Делейн Конвей, що стояли на сходах бібліотеки. Раптом він побачив, як Делейн Конвей звалилася на чоловіка, і з натовпу вибіг високий кремезний чоловік.
  
  
  «Проте інцидент, як бачите, мав трагічні наслідки. Вбивця справді забрав двох жертв. Місіс Конвей – колишня світська левиця Вірджинії Делейн Беррінгтон – померла миттєво від кульового поранення у верхню частину грудей. Друга жертва…»
  
  
  Решту Картер не чув. Він уже був за двері і мчав коридором. Він ударив кулаком спочатку по одній двері номера Лізи, а потім по іншій.
  
  
  «Ліза… Ліза! Ти там? Відповідай мені!"
  
  
  "Чим можу допомогти, пане мій?"
  
  
  Посередині холу стояла пухка покоївка з величезним зв'язуванням ключів на довгому ланцюжку на шиї.
  
  
  "Відчиніть двері! Поспішай!"
  
  
  "Nein, mein Herr".
  
  
  "Ja! Schnell! Швидко!" - заревів Картер.
  
  
  «Джа, джа, джа», - відповіла жінка і з явним небажанням вставила ключ у замок.
  
  
  Картер увірвався до кімнати. Він одразу проаналізував усю сцену.
  
  
  Ліза зробила те саме, як і він, використовувала таймер на телевізорі, щоб розбудити її. Коли було оголошено, вона була у процесі вдягання. Тепер вона сиділа, бліда, з широко розплющеними очима, в кататонічному стані на краю ліжка, дивлячись на екран.
  
  
  На ній була спідниця та бюстгальтер, а блузка була натягнута лише на одне плече.
  
  
  «Ліза…» Картер підійшов до неї впритул. "Ліза…"
  
  
  Голова обернулася, очі розширилися, а потім вона почала кричати.
  
  
  "Mein Gott!" покоївка скрикнула і кинулася до дверей.
  
  
  "Залишайся тут!" Картер закричав, обіймаючи Лізу своїми сильними руками, притискаючи її руки до її боків, а її тіло - до нього. "Доктор... є лікар?"
  
  
  "Джа!" Покоївці довелося закричати, щоб її почули істеричні крики Лізи.
  
  
  "Телефон... доставте його сюди!"
  
  
  Це зайняло всього кілька хвилин, і, коли людина прибула, вона була дуже працездатною. Поки Картер притискав її до ліжка, лікар дав їй заспокійливе, прямо в організм через вену на правій руці.
  
  
  Коротше кажучи, уривчасті пропозиції, - пояснив Картер.
  
  
  "Шок", - сказав лікар, закінчивши. «Можливо, найкраще на день чи два поїхати до лікарні. Ви її чоловік?
  
  
  «Друг, близький друг. Згоден, лікарня».
  
  
  На той час, коли приїхали двоє служителів із каталкою, Ліза заспокоїлася. Коли її прив'язували, вона майже вилетіла, але їй удалося заговорити.
  
  
  "Нік ..."
  
  
  "Так, Ліза?"
  
  
  «Нік… Нік…»
  
  
  "Я тут, Ліза, я тут".
  
  
  Він схопив її за руку. Її очі розплющилися, здригнулися і врешті-решт знайшли його.
  
  
  "Це неправильно, Нік ... це неправильно".
  
  
  "Так крихітко…"
  
  
  «Він зробив це, Нік… Стефан убив її…»
  
  
  "Ліза…"
  
  
  Вона швидко згасала, але щойно її очі заплющилися, він почув, як вона сказала ще одну річ: «Це плаття… жахливо. Делейн ніколи не одягла б це плаття ... »
  
  
  Сьомий розділ.
  
  
  "Мені дуже шкода, гер Картер, але головний інспектор не може вас бачити".
  
  
  Вона була великою, пишною, білявкою і виглядала так, ніби мала носити спис у вагнерівській опері. Крім того, на думку всіх, кого він уже бачив, вона була єдиним шляхом до Хорста Вінтнера, людини, яка мала відповіді на всі питання, що гриміли в голові Картера.
  
  
  «Послухайте, все, що я хочу зробити, фройляйне…»
  
  
  "Мецгер ... Марія Магдалена Мецгер".
  
  
  «Що ж, фройляйн Мецгер, якби я міг поговорити з ним кілька хвилин…»
  
  
  “Нейн. Наразі він надто зайнятий, щоб зустрітися з американським приватним детективом. Гутен Таг".
  
  
  Перш ніж Картер усвідомив це, вона виштовхнула його в хол і зачинила двері свого офісу перед його носом.
  
  
  "Чорт забирай", - прогарчав він і гукнув першого, повз кого пройшов, невисоку брюнетку у величезних окулярах і насупившись, закриваючи все обличчя. "Фройляйн ..."
  
  
  "Так?"
  
  
  Вона не зупинялася, і Картерові доводилося швидко йти, щоб не відставати від неї. "Тут є телефон?"
  
  
  "Ви уповноважені?"
  
  
  "Це не схоже на це".
  
  
  «Крім того, на першому поверсі біля бокового входу є телефон».
  
  
  Вона пішла, як і Картер униз сходами.
  
  
  Він використав номер гарячої лінії в офісах AX у Західному Берліні, але коли відповів жіночий голос, він не запросив шифратора. Він просто гавкнув.
  
  
  «Це Картер, N3! Дістаньте мені Марті Джейкобса… зараз же!
  
  
  Вона переїхала. Клацання, клацання, дзижчання, дзижчання, і глава AX Berlin опинилася на лінії.
  
  
  «Господи, Ніку, ти не зареєструвався, коли приїхав. Я не знав, що ти був у місті».
  
  
  «Я збирався зробити це пізніше. Марті, мені потрібні дії, і вони мені зараз потрібні».
  
  
  Картер швидко розповів йому про події та про те, що він хотів.
  
  
  «Я не знаю, Нік – цей хлопець Вінтнер міцний горішок, стара людина».
  
  
  «Мені начхати, якщо він реінкарнація Адольфа, мені потрібна зустріч».
  
  
  «Мені доведеться зателефонувати до округу Колумбія, поговорити з самим старим, щоб отримати такий вплив».
  
  
  "Зроби це!"
  
  
  "Добре. Чому прикриття з приватним детективом?"
  
  
  "Дві причини. По-перше, це єдині альтернативні повноваження, які я маю. По-друге, поки я не з'ясую, в чому справа, я сумніваюся, що старий хоче нас
  
  
  офіційно залучити”.
  
  
  «Розумно. Я зв'яжусь. Це не займе більше години».
  
  
  "Скоротіть це навпіл, якщо можете!"
  
  
  Картер повісив трубку, вийшов надвір і попрямував до бару, який він уже помітив. "Скотч, подвійний".
  
  
  Він заплатив за випивку, коли вона прийшла, і відніс її разом із здаванням у телефон-автомат у кутку.
  
  
  "Клінкком-Шарлоттенбург, добрий день".
  
  
  "Дайте мені старшу медсестру на Чотири Сходи".
  
  
  "Один момент."
  
  
  «Чотири Сходи. Це сестра Грубер.
  
  
  «Сестра Грубер, це Нік Картер. Я супроводжував Лізу Беррінгтон до лікарні та записав її».
  
  
  "Так, так, гер Картер".
  
  
  "Як вона?"
  
  
  «Тепер спить міцно. Ми дали їй ще одне заспокійливе».
  
  
  "Вона взагалі прокинулася?"
  
  
  «Лише один раз, і, боюся, вона все ще була трохи в істериці. Але я впевнена, що до завтрашнього дня з нею все буде гаразд, мій гер». Дякую. Я подзвоню ще раз сьогодні увечері”.
  
  
  Він допив скотч і повернувся через вулицю до штаб-квартири SSD. На другому поверсі він припаркувався на тій же твердій дерев'яній лавці, яку вже гріло майже дві години.
  
  
  Через двадцять хвилин фройлейн Мецгер напала на нього в коридорі, як танкова дивізія з однієї жінки.
  
  
  "Йдіть за мною!" вона хмикнула, розвернулась і позадкувала геть.
  
  
  "Данке", - відповів Картер з широкою посмішкою, слідуючи за нею коридором до кабінету.
  
  
  Петлі затремтіли, коли вона зачинила за собою двері.
  
  
  Офіс був спартанським та сірим, майже брудним. На поношеному дубовому столі лежали телефон, мільйон неузгоджених паперів та близько десятка трубок. Два стільці та дерев'яна картотека безперечної давнини становили решту меблів. Непокрита паркетна підлога була нерівною і тріщинуватою, а стіни були пофарбовані в нудотворно-зелений колір десять або два роки тому.
  
  
  Загалом це було дуже убого і чомусь, на думку Картера, зовсім не німецькою.
  
  
  Картер дивився на квадратну пляму на стіні, де колись висіли картина чи календар, коли за ним відчинилися двері.
  
  
  "Картер?"
  
  
  "Так."
  
  
  "Я Вінтнер".
  
  
  Він був приблизно шести футів, на пару дюймів нижче за Картер, але вдвічі ширший і мускулистіший. Він був добре одягнений у пошарпаний літній костюм, який ідеально підходив до його фігури, але носив його без особливого чуття. Він виглядав «поліцейським», з тих людей, одяг яких втрачає характер і чиї черевики, хоч і начищені, ніколи не здавалися такими яскравими, як мають бути.
  
  
  «Я говорю німецькою, - сказав Картер німецькою.
  
  
  «Ні хрону. Я теж», - відповів Вінтнер англійською з нью-йоркським акцентом. «Але у співвідношенні десять до одного моя англійська краще за вашу німецьку. Сідайте».
  
  
  Картер сів на стільці з жорсткою підошвою і прямою спинкою, а Вінтнер сів на потріскане шкіряне. Старший інспектор сунув трубку між зубами і підпалив її, дивлячись на Картера через створену димову завісу.
  
  
  Його обличчя було розбите. Його ніс був зламаний і погано поправлений; на його підборідді був шрам і слабка червона лінія біля лінії росту волосся там, де його сиве волосся відмовлялося рости. Загалом це було обличчя, яке бачило війни.
  
  
  «У вас хороша англійська. Я сказав би аристократичний».
  
  
  "Прінстон, 43 клас".
  
  
  Це було захоплення, і Картер не намагався приховати реакцію.
  
  
  «Моя мати відвезла мене до Штатів через війну розпочату Гітлером у 39 році».
  
  
  "Коли ти повернувся на батьківщину?"
  
  
  «У 45, із Паттоном. Чого ти хочеш, Картер?
  
  
  «Руку допомоги. Ви даєте мені, я даю вам. Що ви говорите?"
  
  
  «Передусім, я кажу, не треба мені лупцювати нісенітницю. Жоден ІП у світі не має такого впливу, який щойно запхнув мені в дупу. «Хто ти, чорт забирай? »
  
  
  Картер зважив ситуацію і людину і ухвалив рішення. "Тільки між мною та тобою?"
  
  
  "Я дам тобі знати, коли дізнаюся".
  
  
  Картер кивнув головою. Він відчував, що знаходиться на рівних із цією людиною і, отже, знаходиться на безпечній території. Він витяг свій негабаритний гаманець для паспорта та витяг з фальшивої сторони у шкірі свої справжні облікові дані.
  
  
  Вінтнер глянув на них, віддав назад і відкинувся на спинку стільця. "Добре, що в тебе є?"
  
  
  "Ти перший", - сказав Картер, закурюючи цигарку, щоб більше не боятися трубних хмар.
  
  
  "Вони обоє застрелені з французького F1, Tireur d'Elite, 7,62 мм".
  
  
  Картер свиснув. "Снайперське спеціальне".
  
  
  Вінтнер кивнув головою. «Жінка померла миттєво. Офіцер, Ганс Ерліхманн, помер за сорок п'ять секунд від подряпини на стегні».
  
  
  "Ціанід?"
  
  
  «Так, вони щойно підтвердили це».
  
  
  "Який був діапазон?"
  
  
  «Більше чотирьохсот метрів. Ми знайшли пістолет на вершині пагорба Insulaner. Ви його знаєте?"
  
  
  "Я знаю це", - відповів Картер. "Є відбитки?"
  
  
  Ні. Пара дітей поралася на ковдрі на тій стороні пагорба. Вони вислизнули із басейну. Якраз вчасно, здоровань у чорній шкірі та шоломі мало не настав на них, тікаючи, як у пеклі. вниз по схилу.
  
  
  "Вони бачили його обличчя?"
  
  
  Вінтнер похитав головою. «У нього був опущений козирок. Вони бачили, як він сідав на великий мотоцикл BMW та поїхав».
  
  
  "Але вони не запам'ятали номер мотоцикла?"
  
  
  "Ні, але хлопчик назвав марку, модель та рік випуску. Ми говоримо про скрізь, де це важливо. Швидше за все, байк був вкрадений протягом останніх двох тижнів. Тепер ваша черга."
  
  
  Картер розповів йому про Лізу Беррінгтон, телефонний дзвінок, розлад у шлюбі Конвея і свої власні причини, через які він був втягнутий у скандал.
  
  
  "Делейн Конвей не знала більш конкретно, чого вона боялася, чи не так?"
  
  
  "Ні", - відповів Картер. «Але я намагатимусь отримати ще трохи завтра. На той час Ліза має повернутися до реальності. А як щодо самого Конвея?
  
  
  Вінтнер знизав плечима. «Усього лише поверхове… горе і таке інше».
  
  
  "Ага", - сказав Картер, помітивши в голосі чоловіка іронію. "Коли ви візьмете його свідчення?"
  
  
  «Завтра близько полудня. Він у посла у Берліні. Я сказав йому, що ми можемо це зробити там».
  
  
  "Ви не заперечуєте, якщо я займусь?"
  
  
  "Як не крути. Просто пам'ятай, це не для тебе. Я коп».
  
  
  Картер посміхнувся. «Немає проблем, ти чоловік. Але в нас обох є теорії, чи не так?
  
  
  Раптом гранітне обличчя великого старшого інспектора розпливлося у своїй посмішці. «Так, гадаю, так».
  
  
  «Тим більше, що я «приватний детектив», а не на зв'язку». Вінтнер кивнув, і Картер продовжив. «Такого роду успіх вимагатиме багато грошей для фінансування, чи не так?»
  
  
  "Ви знаєте, що це буде".
  
  
  «Сьогодні о сьомій годині у мене призначена зустріч із людиною, яка може допомогти нам у цьому районі. А поки що у вас є копія відеозапису з телевізора?»
  
  
  "Звісно."
  
  
  Він потягся за телефоном, і за хвилину увійшла фройлейн Мецгер. «Гер Картер хотів би подивитися фільм», - сказав їй Вінтнер командною німецькою мовою.
  
  
  "Так, гер головний інспектор", - відповіла вона, дивлячись на Картера новими очима.
  
  
  «Ось номер, за яким ви можете зв'язатися зі мною у будь-який час дня та ночі».
  
  
  Картер поклав картку до кишені. "Я у Вікторії". Він рушив за жінкою, потім зупинився у дверях. «Ще одна річ, з якою ти міг би мені допомогти…»
  
  
  «Господи, мужику, ти не хочеш багато чого».
  
  
  "Нічого особливого. Що у вас є про Оскара Хесслінга?»
  
  
  Очі Вінтнера зосереджено звузилися, потім він знизав плечима. "Не дуже багато. Час від часу він грає з іншою стороною, тому ми маємо досьє на нього. По суті, він є проблемою місцевої поліції».
  
  
  "Не могли б ви надати мені доступ до цього файлу?"
  
  
  "Думаю так. Передзвоніть мені за кілька годин. Хесслінг – навідник. Думаєш, він мав до цього якесь відношення?
  
  
  «Якби він це зробив. Я нічого про це не знаю», - відповів Картер. "Це справа округу Колумбія".
  
  
  "Подзвони мені."
  
  
  "Я зателефоную."
  
  
  Картер переглянув фільм чотири рази. У цьому було кілька тонкощів, які могли підтвердити раптове судження Лізи про те, що справжньою метою була Делейн Конвей, а не її знаменитий чоловік.
  
  
  Картер подумки помітив кожну з них, щоб передати Вінтнер пізніше, а потім залишив штаб-квартиру SSD і попрямував до "Золотого Тельця".
  
  
  О сьомій годині вечора на Рошер-штрассі все ще було відносно тихо. Ку'Дамм і вулиці, що вели від нього, такі як Рошер-штрассе, не починали розгойдуватися, поки кішки не почали вити близько опівночі.
  
  
  Це була вулиця зовні. Усередині прутів і смуг була інша історія, у тому числі Золоте тілець.
  
  
  Через два кроки у двері Картеру прямо в обличчя вдарив вибух шуму. Це було поєднання хард-року, какофонії кричачих розмов п'ючих і постійного дзвону келихів і пляшок за жвавим баром.
  
  
  На кожного чоловіка припадало по шість жінок. Більшість із них - ті, що були повністю одягнені - були обвішані блискітками. Офіціантки і п'ять чи шість дівчат, що танцювали на маленьких сценах по кімнаті, носили лише одні блискітки і нічого, окрім шипованих каблуків чи жіночої версії чобіт штурмовиків.
  
  
  Картер отримав кілька сотень оцінок, коли просувався через одягнені у тихіше місце.
  
  
  Він позіхнув. Це була універсальна ознака того, що її не було на ринку. Їхні очі шукали кращу гру, і тіла розлучилися для нього.
  
  
  Клон Марії Магдален Мецгер з'явився в той момент, коли він сів. Тільки цей був молодший. І вона була гола.
  
  
  "Так?"
  
  
  "Бір", - сказав він, піднявши два пальці. "У мене є друг".
  
  
  Вона позадкувала і швидко повернулася з двома кружками піни. Картер заплатив їй і сьорбнув, дивлячись на чергу вздовж стійки. Це була гра, в якій потрібно було відрізнити справжніх дівчаток від хлопчиків, одягнених як дівчатка.
  
  
  Він знайшов шість і вирішив, що це шоу о десятій, дванадцятій і дві годині, що рекламуються на величезному настінному плакаті.
  
  
  "Як справи з плащем та кинджалом?"
  
  
  Картер розвернувся на своєму стільці, посміхнувся і прийняв простягнуту руку Джаміля Ерхані.
  
  
  «З кожним днем ​​стає все тихіше».
  
  
  «Неправда. Ви постаріли. Дякую за пиво».
  
  
  Джаміль Ерхані був високим для індійця, з широкими плечима, товстими грудьми, без талії та стегон. Він міг би стати спортсменом у своєму рідному Бомбеї, якби не вирішив, що злочин – швидший шлях до багатства.
  
  
  Саме теніс привів його до Сполучених Штатів і дав освіту у міжнародних фінансах.
  
  
  Принагідно він став комп'ютерним генієм до того, як комп'ютери стали популярними.
  
  
  Незабаром після закінчення коледжу Ерхані перебрався до Англії, де встановив міцні зв'язки зі злочинним світом. Звідти він потрапив до Європи, де його геній по-справжньому визнано. Вмить він відмивав усі види коштів по всьому світу. Передбачалося, що колись Ерхані розпоряджалася більш ніж трьома чвертями відмитих і поширених у світі злочинним світом коштів.
  
  
  Але й цього амбітного молодого індійця було мало. Він прагнув незалежності, тому став дурнем. Він побачив нагоду для «великого». Він був певен, що це надійно. Все, що йому потрібно було зробити, це поміняти кілька дротів тут і там, зробити один або два телефонні дзвінки на свій власний комп'ютерний модем, встановлений приватно, і він забере у Світового банку кілька мільйонів доларів.
  
  
  Шахрайство йому вдалося розкрити, але його впіймали. Дали йому двадцять років. Він відсидів п'ять, коли Картер попросив допомогти йому на місії. Все пройшло успішно, і Кіллмайстру вдалося досягти його повного умовно-дострокового звільнення.
  
  
  "Як справи, Джаміль?"
  
  
  "Сумно", - сказав він і знизав плечима, його блискучі білі зуби оголилися в сяючій посмішці. Але законно. Я відповідаю за безпеку комп'ютерних систем Світового банку. Я стежу за тим, щоб ніхто не зробив те, що я зробив, і уникнув покарання за це».
  
  
  "Це підводить нас до справи".
  
  
  "Хеслінг?"
  
  
  «Так, але спочатку дещо ще. Чи можете ви через свою систему підключитися практично до будь-якого банку, щоб дізнатися, куди і куди рухаються гроші?
  
  
  "Це можливо. Звісно, у більшості випадків це також дуже незаконно».
  
  
  Картер посміхнувся. - "Я знаю." «Ось чому я питаю тебе».
  
  
  Ерхані засміявся. - "Ах, Нік, ти знахідка!"
  
  
  "Як же так?"
  
  
  «Бо ти змушуєш ці речі відбуватися. Це позбавить нудьги! Чого ти хочеш?"
  
  
  «Я хочу, щоб ви підключилися до Protec International Limited. Я хочу знати про будь-який великий рух готівки за останні шість місяців, здійснений компанією та її президентом Стефаном Конвеєм».
  
  
  "Це та сама штука, яка мало не вбила його сьогодні вдень", - відповів Ерхані, його обличчя потемніло за межі свого вже відтінку червоного дерева.
  
  
  «Вірно. Тільки його дружину вбили натомість. Я хочу знати, чому і ви можете дати мені відповідь».
  
  
  Картер майже бачив, як дзвенять дзвони в живому мозку іншої людини.
  
  
  «Схоже на носову хустку. Гей, Нік, це не твоя сцена, гасіння сімейних пожеж».
  
  
  Це могло бути більше, ніж це. У Конвея був великий допуск із Пентагоном. Він робив дуже чутливе електронне обладнання найвищого рівня».
  
  
  «Protec, ймовірно, переміщає досить великі пачки готівки по всьому світу. Можливо, важко визначити, що вам потрібно».
  
  
  «Я вірю в тебе, Джаміль. Крім того, ти можеш повернутися до першого дня, присвяченого дружині. Делейн? Її дівоче прізвище було Беррінгтон. Старі гроші Вірджинії. Я хочу знати, що сталося з ними, коли вона одружилася з Конвеєм».
  
  
  "Це має бути легко".
  
  
  "Ще пива, пане мій?"
  
  
  Картер подивився на захоплююче видовище. «Е…» Він глянув на Ерхані.
  
  
  «Зроби мені шнапс. Мене це розважає».
  
  
  "Два шнапси, бітте".
  
  
  "Джа."
  
  
  Ерхані вдячним поглядом подивився, як молода жінка віддаляється.
  
  
  "Тобі подобаються великі?" - спитав Картер з сміхом.
  
  
  "О так. Біда тільки в тому, що через п'ять років вона виглядатиме як коробка і важитиме більше за мене на сорок фунтів».
  
  
  Прийшов шнапс, і Картер заплатив їй щедрі чайові. Кинувши гроші їй на тацю, він випадково озирнувся довкола. Біля бару він помітив жінку похилого віку, консервативно одягнену в спідницю і кардиган, які вона щільно притискала до грудей.
  
  
  Він би нічого про це не подумав, якби не той факт, що жінка дивилася прямо на них, і Картер міг уловити майже болючий страх як у її манерах, так і в її очах.
  
  
  Коли їхні погляди зустрілися, жінка швидко повернулася і попрямувала до дверей, що ведуть до сусіднього готелю.
  
  
  "Хто ця жінка?"
  
  
  Офіціантка подивилась. «Фройляйн Кламер. Вона менеджер. Чому ви запитали?
  
  
  «Має бути цікаво, чому вона так на нас вирячилася».
  
  
  Дівчина засміялася, змусивши її голі груди затанцювати по підносу під ними. "Вона, мабуть, думає, що ти з поліції", - сказала вона і відійшла.
  
  
  "Це буде холодний день у пеклі", - сказав Ерхані, сміючись.
  
  
  "Який?"
  
  
  «День, коли всі у цьому клубі бояться поліції!»
  
  
  Картер відмахнувся від дивного почуття, яке дала йому жінка, що пильно дивиться, і знову нахилився вперед, знизивши голос. "Добре, тепер Хесслінг".
  
  
  Індієць зітхнув. «Він загадка, Нік. Ти чуєш розповіді, але нічого конкретного. Він страшенно слизький і в усі вчепився пальцями, але тільки він знає, що робить. Він одинак. Напевно, під його пальцем дві чи три сотні людей, але жоден із них не знає, хто інший».
  
  
  "Як я можу домогтися від нього лінії, особливо від його угод зі Сходом і будь-ким у Штатах?"
  
  
  Ерхані замислився на мить, його вузьке вродливе обличчя сконцентрувалося, а потім він усміхнувся. "Фойгт".
  
  
  "Фойгт хто?"
  
  
  "Ханс-Отто Фойгт. Все темне або брудне, ніж Хесслінг не володіє або в чому не бере участі, - це Фойгт. Це дві сили тут. Це була майже війна протягом багатьох років, але вони обоє настільки могутні, що залишилися протистояння, якщо хтось знає про Хесслінга більше, ніж поліція, то це, ймовірно, Фойгт. Назвіть це злочинною формою промислового шпигунства».
  
  
  "Як я можу дістатися до цього Фойтга?"
  
  
  «Досить крутий. Він на пенсії, займається лише великими угодами. Його син Еріх займається повсякденними справами. Старий має замок на острові в Гавелі. Він майже ніколи не залишає його, якщо не сам їде на південь за сонцем”.
  
  
  "Подивися, що ти можеш для мене налаштувати".
  
  
  «Я спробую, але це може бути брутально. Є щось, що можна використовувати як приманку?»
  
  
  «Міг би уявити», - відповів Картер, дивлячись на годинник.
  
  
  Вінтнер сказав, щоб він зателефонував йому приблизно за дві години, щоб отримати поліцейську справу Хесслінга. Минуло дві з половиною години.
  
  
  «Почекай тут хвилинку. Мені треба подзвонити". Він зупинився біля бару і спитав, де знаходиться телефон.
  
  
  «Вгору сходами, біля столу», - відповів бармен, махнувши рукою у бік дверей, де зникла перелякана жінка.
  
  
  На півдорозі він зустрів її. Вона стояла, схрестивши руки за пазухою, широко розставивши ноги. Хоча страх на її обличчі був сильнішим, ніж раніше, вона явно перегороджувала йому шлях.
  
  
  "Що ти хочеш?"
  
  
  "Щоб скористатися телефоном, фройляйн Кламмер".
  
  
  "Звідки ти знаєш моє ім'я?"
  
  
  "Одна з ваших дівчаток сказала мені".
  
  
  «Я знаю всю поліцію на Ку'Дамі. Ви не поліція».
  
  
  "Ти SSD".
  
  
  "Нейн".
  
  
  "Чому ви запитали моє ім'я?"
  
  
  "Цікавість."
  
  
  «Брехня», - прошипіла вона і спустилася навколо нього сходами.
  
  
  Картер тільки знизав плечима і рушив угору сходами до телефону.
  
  
  "Державна безпека".
  
  
  "Старший інспектор Вінтнер, бітте".
  
  
  "Одну секунду будь-ласка." Настала коротка пауза, і вона повернулася. "Давай, мій гер".
  
  
  "Вінтнер".
  
  
  Картер. Тобі вдалося дістати досьє на Хесслінга?»
  
  
  "Так, але я сумніваюся, що це принесе вам багато користі".
  
  
  "Як же так?"
  
  
  "Він мертвий. Нам дзвонили близько години тому».
  
  
  Восьмий розділ.
  
  
  Дітер Клаусвіц обідав у великій, оформленій у заміському стилі їдальні готелю Metropol. Він збирався негайно повернутися до своєї кімнати, але замість цього виявив, що блукає Фрідріх-штрассе.
  
  
  Він відпочивав після обіду, перш ніж повернутися до своєї кімнати та спробувати заснути.
  
  
  Праворуч він побачив стіну, що страхітливо освітлена натрієвими лампами. Це викликало в нього дивне почуття. Він багато років прожив у Західному Берліні, але вперше побував у східному секторі.
  
  
  Хтось одного разу сказав: "Якщо ви хочете дізнатися, яким був Берлін до війни, вирушайте на Схід".
  
  
  То була правда.
  
  
  Темп був не таким шаленим, на вулицях було менше машин і людей, і всюди були Фольксполіцаї у формі, які, здавалося, стежили за будь-яким об'єктом, що рухається.
  
  
  У Унтер-ден-Лінден Клаусвіц зупинився і закурив. Праворуч від нього, наприкінці бульвару завширшки двісті футів, була Бранденбурзька брама. Він ніколи не бачив їх поблизу, не кажучи вже про той бік стіни.
  
  
  По-своєму велика споруда була символом як старої, так і нової Німеччини. Клаусвіц подумував прогулятися під високими липами і востаннє подивитись ближче. Потім краєм ока ліворуч, на південь від Унтер-ден-Лінден, він побачив будинок.
  
  
  Це була велика фортеця з товстими стінами і вузькими вікнами завдовжки понад чотириста футів. То було радянське посольство.
  
  
  Клаусвіц повернувся до «Метрополя».
  
  
  * * *
  
  
  «Звідти він повернувся до готелю. Він випив у барі бренді та піднявся у свій номер».
  
  
  Полковник Волатої Баленков кивнув з безпристрасним широким обличчям, коли слухав доповідь молодого лейтенанта про пересування американця Девіда Кляйна.
  
  
  «Паспорт у консьєржа у «Метрополі»?
  
  
  «Так, гер полковнику. Експерти це з'ясували».
  
  
  "Автентичний?"
  
  
  «Прекрасний, гер полковник».
  
  
  "Чорт!" Полковник грюкнув рукою по столу і підвівся. У вікно він дивився на Фрідріхштрассе на Метрополь.
  
  
  «Який безлад, — подумав він. Чи варто робити ставку на те, що Оскар Хесслінг сказав правду?
  
  
  Його пальці розсіяно пробіглися стрічками над лівою нагрудною кишенею сірої туніки. Медалі були вражаючими. Герой Радянського Союзу, червоно-жовтого ордена Леніна, ордена Червоного Прапора, бордового та рожевого за взяття Берліна.
  
  
  Список продовжувався і продовжувався, і будь-хто, хто міг їх прочитати, побачив би, що Волатий Баленков зробив видатну військову кар'єру.
  
  
  Але для Москви це нічого не означало б, якби він заарештував американського бізнесмена і йому не було нічого пред'явити, крім звинувачення в тому, що він є західнонімецьким злочинцем.
  
  
  "Що б ви зробили, лейтенанте?"
  
  
  Обличчя лейтенанта Штазі різко піднялося від паперів у його руках. Це не було схоже на російського, не кажучи вже про російського полковника, питати думку лейтенанта зі Східної Німеччини.
  
  
  «Грунтуючись на тому факті, що гер Хесслінг ніколи не давав нам невірної інформації, я б затримав його для допиту, навіть якщо нічого іншого немає». Баленков зітхнув і повернувся до свого столу. «Ви маєте рацію, лейтенанте. Проблема в тому, що… з мертвим герром Оскаром Хесслінгом ми не знаємо, за що нам заарештувати Кляйна чи що з ним робити, якщо він Клаусвіц».
  
  
  Це було правдою лише частково. Підозрливий і швидкий розум Баленкова весь день збирав можливості шматочками. Останні дві години він переглядав файли, які надав їхній інформатор у поліції Західної Німеччини.
  
  
  Той самий інформатор розповів їм про денні хаотичні події на Заході, і менш ніж за п'ятнадцять хвилин до цього він зателефонував, дізнавшись про серцевий напад Хесслінга.
  
  
  Тепер Баленков знову порушив справу Клаусвіца. Його погляд ковзнув вниз по ній і, як це було багато разів за останню годину, відразу звернувся до здобутків людини до того, як він став злочинцем.
  
  
  Він був стрільцем, знавцем стрілецької частини біатлону. Якщо Девід Кляйн справді був Дітером Клаусвіцем, вони цілком могли б отримати бомбу, людину, яка намагалася вбити американця. Стефана Конвея.
  
  
  Роздуми Баленкова вже пішли ще далі. Якщо Оскар Хесслінг знав про це, він, мабуть, це й підлаштував. Крім того, якщо він зрадив свого стрільця, у нього на думці було щось набагато далекосяжніше - і набагато більш прибуткове.
  
  
  Проблема була в тому, що це було, чорт забирай?
  
  
  "Докази були поміщені в готельний номер?"
  
  
  "Так, гер полковник".
  
  
  Баленков потер очі, поки вони не стали водянистими, а потім глянув на хлопця.
  
  
  "Арештуйте його".
  
  
  * * *
  
  
  Інспектор поліції Клаус Реймер був людиною, яка поважала накази та владу. Коли від Хорста Вінтнера і його начальника надійшло повідомлення, що вони повинні відповісти на всі запитання Ніка Картера і співпрацювати з ним, Реймер не сумнівався в цьому.
  
  
  "Безперечно, гер Картер ... природні причини, серцевий напад".
  
  
  «Але подряпини…»
  
  
  "Зроблено жінкою і, ймовірно, незадовго до своєї смерті", - відповів Реймер.
  
  
  "Це узгоджується з історією італійця".
  
  
  "Так."
  
  
  "А якби була жінка і боротьба, - сказав Картер, - це могло б викликати серцевий напад?"
  
  
  "Можливо".
  
  
  "Я хотів би поговорити з італійцем".
  
  
  "Він там, у вітальні".
  
  
  Картер увійшов у двері, кивнув молодому офіцеру, який негайно пішов і повернувся до Антоніо Монтанно.
  
  
  Йому було близько двадцяти, високий, широкоплечий, з чорним кучерявим волоссям і точеною гарною зовнішністю, яку італійські скульптори прославляли протягом століть.
  
  
  "Я хотів би почути вашу історію", - сказав Картер, закурюючи цигарку.
  
  
  "Я вже говорив це десять разів".
  
  
  "Скажи це мені ще раз".
  
  
  Монтанно зітхнув і знову почав бурмотити.
  
  
  «Гер Хесслінг зателефонував до "Золотого Телеця". Він хотів, щоб я зайшов до нього.
  
  
  "Чому?"
  
  
  "Зустріти жінку".
  
  
  "Яка жінка?"
  
  
  "Я не знаю. Він не сказав».
  
  
  "Чому?"
  
  
  Молодий чоловік знизав плечима, його обличчя почервоніло. "Хто знає? Я прийшов, подзвонив у дзвінок. Нема відповіді. Я повернувся до Тельця і зателефонував. Нема відповіді. Це дуже незвичайно для гера Хесслінга. Я стурбувався. Я повернувся, переліз через паркан, вліз у одне з вікон і знайшов його. Я злякався – тож не зателефонував до поліції до сьогоднішнього вечора».
  
  
  Картер погасив цигарку. "Я так не думаю. Я думаю, що ти дуже гарний. Я думаю, що Хесслінг послав по тебе, бо хотів гомосексуального роману. Я гадаю, ти йому відмовив. Ти сварився з ним. Ти подряпав йому обличчя, і в нього стався серцевий напад і він помер. Це не зовсім вбивство, але я думаю, що поліція могла б зробити з цього випадок ненавмисного вбивства”.
  
  
  Монтанно засміявся. «Хеслінг міг бути збоченцем, але він не був гомосексуалістом».
  
  
  "Тоді чому він запросив тебе сюди посеред ночі?"
  
  
  «Я сказав тобі, щоб познайомитися з жінкою». Його пальці тепер схрещувалися один з одним, а очі бігали по кімнаті, ударяючись про все, окрім Картера.
  
  
  "Просто щоб зустрітися з нею?"
  
  
  Він знизав плечима.
  
  
  «Чому ти не скажеш мені, Тоні? Реймер наплювати на тебе, і мені теж. Ми хочемо чогось значно більшого».
  
  
  Картер бачив сум'яття на його молодому обличчі. Раптом його широкі плечі опустилися, і він відкинувся на дивані.
  
  
  "Добре. Він хотів, щоб я кохався з цією жінкою. Один чи два рази на місяць протягом останнього року він дзвонив та запрошував мене приїхати. Завжди була дівчина, він дивився.
  
  
  "Він платив вам?"
  
  
  «Так. Завжди сто марок.
  
  
  "А жінці?"
  
  
  "Іноді."
  
  
  "Що це означає?"
  
  
  Ще один зниз плечима. «У більшості випадків вони були вуличними дівчатами чи з одного з його клубів. Вони також завжди отримували по сто марок. В інших випадках… ну вони були іншими».
  
  
  "Як це так?"
  
  
  "Ісусе, мужику..."
  
  
  "Як, Тоні?"
  
  
  «Вони... вони ненавиділи це. Було таке відчуття, що він їх змушував, а я їх ґвалтував».
  
  
  «Ніби в нього щось було на них, і ось як він змушував їх мовчати?»
  
  
  "Може бути."
  
  
  «Добре, Тоні. Отже, цього ранку… було щось особливе цього ранку?»
  
  
  Молодий чоловік подумав хвилину і кивнув. «Зважаючи на все, я міг отримати набагато більше, ніж сотню марок. Цей випадок був чимось особливим. Судячи з того, як він пускав слини по телефону, це було схоже на те, що вона кінозірка або щось таке».
  
  
  Картер підвівся. "Добре малюк. Гадаю, ти чистий. Просто розкажи Реймеру все, що ти сказав мені, і я не думаю, що у тебе виникнуть проблеми. Він згадав". Що ти знаєш про Гертруда Кламмера? "
  
  
  «Трохи. Вона керує Тельцем і готелем, і підпорядковується лише Хесслінгу ... відповідає тільки Хесслінг ».
  
  
  "Як ви думаєте, у Гесслінга є щось на неї?"
  
  
  Монтанно посміхнувся. На цей раз це було щиро. «У Хесслінг щось було на всіх, хто працював на нього. Якщо цього було недостатньо, він додавав бонусних грошей, щоб змусити їх робити все, що він хотів».
  
  
  "Чи могла Гертруда Кламмер бути цією жінкою?"
  
  
  «Це можливо, я вважаю, але я сумніваюся у цьому. Хесслінг вони подобалися досить молодими і красивими ».
  
  
  Картер кивнув головою. "Ще одне. Чи були колись повтори… одна й та сама дівчина чи жінка двічі?»
  
  
  "Ніколи."
  
  
  Картер проінформував Реймера і попросив провести повну перевірку Гертруди Кламмер, розповівши йому про її дивну поведінку тієї ночі в «Золотому тільці».
  
  
  «Але не бери її… поки що ні. Телефони чисті?
  
  
  "Так давай".
  
  
  Він зателефонував до лікарні. З Лізою Беррінгтон нічого не змінилося.
  
  
  Хорста Вінтнера у штаб-квартирі SSD не було.
  
  
  Ерхані відповів на першому дзвінку, коли Картер набрав приватний номер Світового банку, який йому дав індієць.
  
  
  "Ви працюєте пізно".
  
  
  "Хіба ти не цього хотів?"
  
  
  "Як це працює?"
  
  
  «Набагато краще, ніж я очікував, але список Protec великий. Роздруківка буде довшою, ніж «Війна та мир», але я думаю, що зможу отримати її для вас завтра вдень».
  
  
  "Добре. А що щодо іншого питання?"
  
  
  «Як я й думав. Немає ніякого способу дістатись старого, якщо не пройти через сина, Еріха Фойгта».
  
  
  "Де я знайду його в цей час ночі?"
  
  
  «У нього є офіс над брудним закладом під назвою «Баварський». Номер десять на Кнезебекштрассе, неподалік Ку'Дамма».
  
  
  "Чи все поряд з Ку'Даммом?"
  
  
  «Все поряд, – хихикнув Ерхані. «Згідно з моїми джерелами, саме в цей час Фойгт вважає денний виторг щоночі».
  
  
  "Дякую, побачимось."
  
  
  Картер повернувся до Реймер. Ви згадали, що збираєтеся тримати смерть Хесслінга в секреті протягом декількох днів?
  
  
  "Якщо зможу", - сказав чоловік. «Коли він мертвий, це може бути гарною можливістю наскрести багато бруду».
  
  
  "Що, якби про це знав Ганс-Отто Фойгт?"
  
  
  Обличчя Реймера спотворилося від болю. "Він мобілізує свої війська, щоб захопити територію Хесслінга, як тільки ми відступимо".
  
  
  "Ви не заперечуєте, якщо я йому скажу?"
  
  
  Реймер усміхнувся. "Це принесе вам користь?"
  
  
  "Може бути".
  
  
  «Вперед. Войт все одно дізнається про це до того, як це розпишуть газети. Хоч як це сумно, але в нього, мабуть, є хтось у відділі».
  
  
  «І разом з файлом Хесслінга, чи ти можеш дістати мені все про Фойгта?»
  
  
  «Джа, я надішлю його в готель вранці».
  
  
  «Данці…».
  
  
  Картер попрямував до дверей. Маленький чоловічок у глибині його свідомості стукав, кажучи йому, що існує зв'язок між замахом на Конвея, смертю Делейн та Оскара Хесслінга.
  
  
  * * *
  
  
  Дітер Клаусвіц дрімав у кріслі біля вікна, за його спиною тихо гуло радіо, коли в двері постукали.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Служба безпеки, гер Кляйн. Можна з вами поговорити?
  
  
  Коли він вперше стрибнув до дверей, настала секунда паніки. Але він швидко заспокоївся. Він був американським бізнесменом. Все було у повному порядку.
  
  
  Він відчинив двері.
  
  
  Їх було двоє, у цивільному. За їхніми плечима він побачив двох Фольксполіцаїв з гвинтівками впоперек їх.
  
  
  У цьому не було приводів для занепокоєння. Вони були всюди і, мабуть, спали зі своїми гвинтівками.
  
  
  "Що я можу зробити для вас?"
  
  
  «Рутіна, гер Кляйн. Чи можу я подивитися ваші документи, будь ласка?»
  
  
  Вони зайшли до кімнати без запрошення, змусивши Клаусвіца піти з ними.
  
  
  «Мій паспорт та в'їзна віза на стійці реєстрації».
  
  
  «Ми знаємо це, гер Кляйн. Чи не могли б ми побачити вашу валютну декларацію, будь ласка?»
  
  
  "Звісно." Він витяг її з портфеля і передав.
  
  
  Чоловік уважно переглянув її, потім підійшов до ліжка. "Не могли б ви викласти свою валюту, щоб ми могли її порівняти, будь ласка?"
  
  
  Клаусвіц зберігав спокій. Все було гаразд. Нічого не залишалося на випадок. Він був американцем. Його паспорт був справжнім, виданим прямо через офіс американського сенатора. Він міг навіть піти із протестом до американського посольства.
  
  
  "Ось ти де." Він виклав свої банкноти: британські фунти, американські долари, західнонімецькі марки, те, що залишилося від двадцяти п'яти східнонімецьких марок, які він обміняв на контрольно-пропускному пункті Чарлі, і свою здачу. "Ви Фольксполіція?"
  
  
  «Штазі», - була відповідь, коли чоловік ретельно перераховував гроші.
  
  
  "Поліція державної безпеки", - подумав Дітер. Що вони шукають?
  
  
  "Це вся ваша валюта, гер Кляйн?"
  
  
  "Звісно."
  
  
  Другий чоловік приступив до роботи з двома мішками та їх вмістом.
  
  
  «Дивіться, я американець…»
  
  
  «Звичайна рутина, гер Кляйн», - сказав лічильник грошей, коли підійшов до шафи і почав поплескувати два додаткові костюми.
  
  
  Раптом він зупинився, зняв із вішалки один із піджаків і відніс до ліжка. Складним ножем почав розрізати підкладку.
  
  
  "Дивись сюди! Ти не можеш просто зайти сюди та зробити це! Як ти посмів…!" Клаусвіц зупинився на півслові, його обличчя зблідло.
  
  
  З-під підкладки піджака виступили східнонімецькі марки високої гідності.
  
  
  «Ввезення східних марок у Німецьку Демократичну Республіку є незаконним, гер Кляйн. Оскільки, згідно з вашою валютною декларацією, ви не могли купити їх з моменту прибуття...»
  
  
  Клаусвіц мовчав. Він знав, що не допоможе. Це була підстава. Гроші були підкинуті. Але чому?
  
  
  «Ви заарештовані, гер Кляйн. Ви підете з нами, будь ласка?»
  
  
  * * *
  
  
  "Баварець" мало чим відрізнявся від Золотого Тельця, тільки був більшим. Дівчатка були такими ж м'ясистими, клієнти були такими ж гучними, а чоловіча обслуга була такою ж підлою.
  
  
  "Скотч, чистий".
  
  
  Бармен, людина з землістим обличчям і без шиї, наливав воду з пляшки. "П'ять марок".
  
  
  Картер поставив на планку двадцять. "Залиш собі. Я хотів би побачити Еріха Фойгта».
  
  
  "Його немає сьогодні ввечері".
  
  
  «Я думаю, що він там, нагорі, вважає свої нечестиві доходи».
  
  
  Бармен звернув на Картера лазерні очі. "Поліція?"
  
  
  "Ні, просто стурбований громадянин".
  
  
  "Чому б тобі не випити свій напій і знайти інший бар?"
  
  
  "Чому б тобі не піти і не сказати Фойгту, що його хоче бачити дуже важлива людина?"
  
  
  Бармен потягся до нього, але Картер був швидший. Він вилив скотч чоловікові у вічі і штовхнув його.
  
  
  "Що тут за проблема?"
  
  
  Він був горою у смокінгу прямо біля ліктя Картера. Він мав плоске обличчя, свинячі очі й руки розміром з ноги Картера.
  
  
  "Немає проблем. Хто ти?"
  
  
  "Я людина, яка зупиняє неприємності".
  
  
  «Добре, Бісмарк. Тоді скажи своєму босу, що американець Нік Картер хоче поговорити з ним про Оскара Хесслінга».
  
  
  Коли Картер заговорив, величезні руки піднялися. Тепер вони зупинилися, і його обличчя, якщо можливо, стало задумливим. "Хеслінг?"
  
  
  «Вірно. Думаю, гер Фойгт дуже розгнівається, якщо я його не побачу». Картер міг прочитати нерішучість чоловіка. "Змієшся!"
  
  
  Бісмарк рушив, і Картер знову повернувся до киплячого обличчя бармена.
  
  
  «Сукін син», - прошипів чоловік.
  
  
  "Тепер, заткнися", - відповів Картер і налив собі свіжого напою.
  
  
  Він якраз закінчував її, коли побачив, як велетень махає йому з невеликого коридору в задній частині кімнати. Картер пробився крізь натовп і приєднався до нього.
  
  
  "Сюди."
  
  
  Вони піднялися сходами, і Картер увійшов до блискучого, оздобленого хромом і склом кабінету, зовсім не схожого на те, що знаходиться внизу. За величезним столом сидів невисокий худорлявий світловолосий чоловік із курносим носом, намальованим ротом і маленькими різкими карими очима.
  
  
  Він глянув на Картера, що ввійшов, скривив губи і повернувся до розкладених перед ним стосів грошей.
  
  
  "Еріх Фойгт?"
  
  
  «От кого ти хотів побачити. Хто ти, чорт забирай?» У нього був грубий голос, що не відповідав його розмірам, і він був одягнений у костюм та коштовності на п'ять тисяч.
  
  
  "Мені потрібна інформація".
  
  
  "Мені теж. Хто ти?"
  
  
  "Картер, американський приватний детектив".
  
  
  "Я не розмовляю з детективами, приватними чи ні".
  
  
  "Мене це влаштовує. Я все одно хочу поговорити з твоїм батьком. Я завжди вірю в те, що треба йти до вершини».
  
  
  Похмурий вигляд був справжнім, і його голос, коли він знову заговорив, став ще тихішим і грубішим. "Ви бачили мого менеджера внизу і мого вибивала?"
  
  
  "Що ж."
  
  
  «Разом вони важать понад п'ятсот фунтів».
  
  
  "Так?"
  
  
  "Так що я думаю, тобі краще піти, поки я не зламав тобі руки та ноги".
  
  
  "Ви не хочете чути про Хесслінг?"
  
  
  Що він мертвий? Я знав це за п'ять хвилин після виявлення тіла».
  
  
  Це було схоже на важку травму, але Картер не здригнувся. "Ви пов'язані краще, ніж я думав".
  
  
  Фойгт закінчив грати зі своїми грошима, намотав гумку на стопку банкнот і поклав потворний пістолет Вальтер на стіл між ними.
  
  
  "У тебе є п'ять секунд, щоб вибратися звідси, перш ніж я застрелю потенційного злодія".
  
  
  Картер підвівся. "Скажи Гансу-Отто, що наймудріше, що він зробить у наступні кілька днів, - це зустрітися зі мною".
  
  
  Маленька людина потяглася за пістолетом, коли Картер вийшов за двері. Внизу бармен швидко розмовляв телефоном. Бісмарка ніде не було видно.
  
  
  Картер вийшов надвір, повернув праворуч, пройшов близько десяти ярдів і завмер. Він був порожній. На два тверді блоки не було ні душі. Це була найвища частина ночі. Між барами мали бути туристи та місцеві жителі, повії та їхні клієнти, які сміялися.
  
  
  Не було нічого, нікого, жодного звуку. Це було схоже на зону бойових дій незадовго до битви.
  
  
  Він зробив ще кілька кроків і почув, як позаду нього пролунали кроки вулицею. Це було схоже на сигнал. Вони вийшли з затемнених дверей перед ним, Бісмарк і ще двоє майже такі ж міцні. Картер кинув швидкий погляд через плече і побачив, що до нього наближається бармен із палицею.
  
  
  Удар був погано націлений. Картер вивернувся, і він нешкідливо пройшов повз його спину. Кіллмайстер вдарив бармена в горло лівою рукою, яка пройшла лише дванадцять дюймів.
  
  
  Чоловік зробив невеликий крок назад, крекчучи і ковтаючи повітря. Картер ударив його ногою в живіт, а потім вдарив вдруге груди. Він упав.
  
  
  Залишилися Бісмарк та інший його приятель. Картер почав йти їм назустріч, але спізнився.
  
  
  Пара куркулів, схожих на залізні, ударили йому прямо в середину спини, і він упав на землю. Він бачив, як бармен усе ще лежав на землі за кілька футів від нього, все ще стискаючи своє горло і живіт, але решта троє була готова до роботи.
  
  
  Йому почали бити ногами, і Картер прикрився.
  
  
  "Слідкуй за його головою!"
  
  
  "Так, залиш його дихати ... не вбивай його!"
  
  
  "Ублюдки", - подумав Картер і зробив три-восьмі оберти на стегні, виставивши ноги. Він збив двох із них і схопився на ноги.
  
  
  Бісмарк наближався до нього. Обидві руки були витягнуті перед ним, долоні напружені, великі пальці сховані.
  
  
  Він рушив до Картера, його права рука різко опустилася вниз. Кіллмайстер підійшов до нього і сильно вдарив його ногою в ліву гомілку. Бурчання його товстих губ було чистою агонією.
  
  
  Будь-який біль є біль, і Картер відчував свою частку від черевиків. Але біль у кістках – це знову щось інше.
  
  
  Бісмарк на секунду підстрибнув, і це дало Картерові час ударити його по іншій гомілки.
  
  
  Двоє інших знову наближалися. Кіллмайстер ударив одного з них ліктем у живіт, але інший сильно вдарив у скроню праворуч у голову. Картер вдав, що падає, і вдарив його ліктем у яєчка, коли падав на нього.
  
  
  Потім він пішов за стогненим Бісмарком. Картер знав, що йому треба швидко діяти. Його спина, ребра та голова хворіли, ніби кінець був близький. Він знав, що не витримає.
  
  
  Він усадив два удари в живіт Бісмарку, щосили, що залишилися в його руках, і схопив його за ліве зап'ястя. Картер завів руку чоловікові за спину та повернув її.
  
  
  Потім він міцно схопив його за шию і, іншою рукою за пояс, повів тротуаром.
  
  
  Голова гіганта з глухим стукотом ударилася об цегляну стіну, і Картер дозволив йому зісковзнути на цемент.
  
  
  Бармен підвівся, млявий і схопився за горло, але йшов далі. Картер ступив уперед і вдарив ногою з-під себе. Він упав, трохи швидше, так що його коліно чекало удару в кишки здорованя.
  
  
  На той час, коли він лежав на тротуарі на спині, майже не залишилося бажання боротьби.
  
  
  "Як вас звати?"
  
  
  Тиша, ненависть у його очах, кров тече з рота.
  
  
  Картер вчепився пальцями у волосся і кілька разів ударився потилицею в тротуар.
  
  
  "Поговори зі мною."
  
  
  «Дірк…» він придушив рота.
  
  
  «Добре, Дірк, після того, як ти прибереш це безладдя, ти повернешся і скажеш маленькому Еріху, що це тільки початок. Чуєш мене?"
  
  
  Моргання та нерозуміння.
  
  
  Кіллмайстер ще кілька разів ударив головою об бетон. Коли звуки пролунали як Так, він зупинився.
  
  
  «Скажи йому, що я у «Вікторії». Якщо я не отримаю звістку до раннього ранку, що я побачу Ганса-Отто, це війна».
  
  
  Картер, хитаючись, пішов вулицею і вийшов на Ку'Дамм. До стоянки таксі було півкварталу, і він ледве дійшов.
  
  
  Водій спокійно оглянув його. "Лікарня?"
  
  
  "Вікторія".
  
  
  "Ви впевнені, мій гер?"
  
  
  "Я впевнений. Але якщо ти знаєш про чорний вхід, то це допоможе».
  
  
  * * *
  
  
  У його кімнаті горіло світло, а на краю ліжка сиділа Ліза Беррінгтон.
  
  
  "Господи, що з тобою трапилося?"
  
  
  "Якого біса ти тут робиш?"
  
  
  «Насамперед».
  
  
  Я намагався довести, наскільки я мачо, не в тому районі міста. Тепер ти. Як ти сюди потрапила?
  
  
  «Покоївка. Вона вважає, що у нас роман».
  
  
  "А у лікарні?"
  
  
  «Я прокинулася і була розважлива. Прийшов поліцейський на ім'я Брюхнер із SSD і забрав мою заяву. Коли все закінчилося, я зажадала, щоб мене виписали».
  
  
  "З тобою все гаразд?"
  
  
  «Краще, ніж із тобою. Дозволь мені допомогти тобі з цим».
  
  
  Вона допомогла йому з піджаком, поклала на ліжко і налила два міцні напої. Поки він пив його, вона почала знімати з нього одяг.
  
  
  "Ти в порядку?"
  
  
  "Ні. Дурне питання. Як ти почуваєшся?"
  
  
  Ти вже запитала мене про це.
  
  
  "Я знову питаю".
  
  
  «Мене трохи нудить, коли я занадто багато думаю про це. Здебільшого зло. Хочете, щоб я була в курсі?
  
  
  Він так і зробив, коли вона перестала роздягати його майже догола, а потім почала робити чудові речі з його хворими м'язами своїми руками.
  
  
  «Це має довести це, чи не так? Що Стефан найняв когось, щоб убити мою сестру?
  
  
  - Обов'язково, - гаркнув Картер. «Нам потрібно більше. Мотив. Хто? Вбивця й досі ховається».
  
  
  "Боже, все твоє тіло стає чорним і синім".
  
  
  «Що б ви не робили, це допомагає».
  
  
  Вона відійшла від ліжка. Тепер вона повернулася, знову взявшись за руки. Він лежав із заплющеними очима. Наступного моменту він здригнувся і мало не скрикнув, коли обмацуючі пальці знайшли біль у забитих м'язах його спини.
  
  
  "Ой, достатньо!" вигукнув він.
  
  
  "Не треба", - сказала вона, коли він спробував відштовхнути її. «Просто розслабся. Я не думаю, що щось зламано».
  
  
  "Ще немає!"
  
  
  "Шшш".
  
  
  Картер зітхнув і зумів розслабитись. Вона була гарна. Її масажні пальці, здавалося, змогли проникнути в саму суть його болю. Була дивовижна агонія, але після неї його охопив заспокійливий спокій.
  
  
  Після цього єдиного, слабкого протесту Картер відчув, що він слабшає, і не чинив опір лікуванню. Він міг чути її монотонний голос, але майже не розумів, про що вона говорила.
  
  
  Він відчув, як її руки знімають із нього останній предмет одягу, його шорти. Потім вона працювала над болем, коли удари кулаками карали його бруньки. Довгими заспокійливими рухами її сильні пальці пробіглися колоною його спини, змученими плечима, схилом його грудної клітки. Він відчував, як агонія вислизає, змінюючись чудовим почуттям добробуту, а потім, що неймовірно, чудовим відродженням сили.
  
  
  «Дякую», - нарешті видихнув він. "Ти страшенно хороша медсестра!"
  
  
  «О, я майже забула. Коли офіцер SSD, Брюхнер, залишив мене осторонь…»
  
  
  "Що ж?"
  
  
  «Жінка – велика білява жінка – з його офісу чекала на вас у холі. Вона лишила це».
  
  
  Картер взяв із рук Лізи два манільські конверти і розірвав їх. Він швидко переглянув досьє Фойгта.
  
  
  «Дай мені блокнот із портфеля, гаразд?»
  
  
  Вона зробила. "Це важливо?"
  
  
  "Дуже." Він недвозначно розповів їй, хто такий Ханс-Отто Фойгт і який вплив у цього діда. «Я думаю, що він може дати відповіді краще і набагато швидше, ніж я чи поліція. Мені просто треба дістатися до нього».
  
  
  "Невже це так складно?"
  
  
  "Дуже, але я думаю, що в мене є спосіб". Картеру вдалося перекотити ноги з ліжка, а потім зі стоном підвівся.
  
  
  Тільки тоді він зрозумів, що повністю оголений. «Угу, це трохи ніяково…»
  
  
  "Насправді ні." Вона посміхнулася. Її пальці почали працювати над сукнею.
  
  
  «Я міг би вдягнути халат».
  
  
  «Я б воліла, щоб ти цього не робив», - сказала вона, її посмішка стала ширшою.
  
  
  коли вона зняла сукню. Вона стояла у напівкомбінезоні та ліфчику, сміливо оцінюючи його. Груди, що роздмухували бюстгальтер до розриву, важко і туго висіла за чорними мереживами. "Краще?"
  
  
  "Майже."
  
  
  Коли він підійшов до телефону, вона опускала комбінізон униз.
  
  
  Він зв'язався з оператором гарячої лінії AX і назвав їй ім'я Марті Джейкобс та червоний код. Вона перейшла до скремблера і повернулася за кілька секунд. "Містера Джейкобса тут немає, сер".
  
  
  “Я подумав, що це не так. З'єднайте мене з ним удома».
  
  
  "Так сер."
  
  
  Дуже сонний голос пробурмотів щось на кшталт: "Ага, хто це?"
  
  
  "Марті, це Картер".
  
  
  «Боже, Нік, зараз три години ночі!»
  
  
  «Боротьба за волю ніколи не спить. Є олівець?
  
  
  "Дай мені хвилинку". Він повернувся за десять секунд. "Стріляй".
  
  
  «Я хочу чинити тиск на Ганса-Отто Фойгта та його маленького хлопчика Еріха».
  
  
  "Що за тиск?"
  
  
  Картер сказав йому, а потім прочитав власні записи, зроблені з файлу. "Скільки у вас чоловіків?"
  
  
  "Шість у домі, і я можу отримати ще близько п'ятнадцяти".
  
  
  «Цього має бути достатньо».
  
  
  «Нік, ти збожеволів? Ти хочеш розпочати Третю світову війну в Західному Берліні, не кажучи вже про те, що поліція зробить з нами, якщо щось піде не так!
  
  
  «Я подбаю про поліцейських. Ви щойно зібрали три команди. Почніть із його ранкових кур'єрів, які відвозять оборотний капітал у нелегальні казино. Крім того, візьміть чотирьох або п'ять його букмекерів та сейф у Баварії».
  
  
  "Ти не в своєму розумі!"
  
  
  «Я знаю, але я покладу тобі двадцять один, це спрацює. Я дам тобі вранці знати, коли треба рухатися».
  
  
  "Я піду прямо на це".
  
  
  «Ти хороша людина, Джейкобсе. Чао».
  
  
  Картер кинув блокнот і файли на телефонну стійку, підвівся і повернувся до Лізи. Вона розтяглася на ліжку оголеним.
  
  
  "Хіба ви не ризикуєте жахливо?" — спитала вона.
  
  
  «Так, але ти б'єшся з вогнем іншим вогнем».
  
  
  "Давай, поцілуй мене".
  
  
  "Впевнена?"
  
  
  "Я впевнена. Я не хочу спати на самоті. Якщо я з тобою, то мені не буде снів. Мені буде за що триматися».
  
  
  Картер дістався до ліжка, де вона підійшла та звільнила йому місце. Вона повернулася і лягла боком на ліжко обличчям до нього, її вага лежала на його лікті, її голова підпиралася рукою. Він відчув, як її тверді теплі груди опустилися на його груди. Поправляючи подушку під головою, щоб краще розглянути її, він провів рукою по її волоссю. Він був вологий від її зусиль над ним.
  
  
  "Він зробив це, чи не так?" – тихо прошепотіла вона.
  
  
  Картер кивнув головою. "Думаю так. Стрілець був хороший, занадто хороший, щоб схибити. Я не думаю, що він схибив. Я думаю, що Фойгт може сказати мені, напевно, і якщо Хесслер найняв стрілка, я думаю, у нас є мотив».
  
  
  Вона тремтіла. "Ублюдок".
  
  
  Картер вимкнув світло і ніжно торкнувся її плеча. Вона виступила проти нього добровільно, безглуздо.
  
  
  "Ти впевнена?" він поцілував їй у шию збоку.
  
  
  "Я впевнена", - пробурмотіла вона.
  
  
  Картер відчув, як вона рухається по ньому, відчув тепло її губ, а потім і рота.
  
  
  "Розслабся", - сказала вона. "Пам'ятай, я точно знаю, що роблю".
  
  
  Дев'ятий розділ.
  
  
  «Ми працювали з ним у групах усю ніч, гер полковник».
  
  
  Перед тим, як заговорити, Баленков зіскреб з правого боку ще трохи бороди. «І він не сказав тобі нічого, крім свого імені, звання та серійного номера».
  
  
  "Що, гер полковнику?"
  
  
  "Нічого. Що він каже?"
  
  
  «Він стверджує, що він такий, як написано у його документах, і вимагає зателефонувати до свого посольства».
  
  
  Полковник кивнув у дзеркалі і витер піну з обличчя. «Це вбивця. Його неможливо збити з пантелику. Те, що в нього є, надто сильне».
  
  
  Лейтенант тримав мундир старшого чоловіка. "Чи ми маємо використовувати переконання?"
  
  
  «Можливо нам доведеться, але тільки в крайньому випадку. Ні, я думаю, що у випадку герра Кляйна/Клаусвіца ми спробуємо розум».
  
  
  Баленков не став вдаватися до подробиць, і лейтенант Штазі більше не став його розпитувати. Двоє чоловіків залишили досить спартанську квартиру росіянина і спустилися до "Чайки".
  
  
  "Ваш офіс. Товаришу полковник?"
  
  
  Ні. Кемпельстофф».
  
  
  Чорний автомобіль з високим кузовом виїхав з узбіччя на Карла Маркса штрассе і попрямував до Ліхтенберга та в'язниці суворого режиму Східного Берліна.
  
  
  Лейтенант почав розмову, але Баленков заспокоїв його легким помахом руки. Думка полковника працювала, перебираючи всі межі інформації, що вони почерпнули про події у країнах напередодні.
  
  
  Він уже мав теорію, частково підтверджену Москвою напередодні ввечері. Але скласти решту було головоломкою з кількох частин.
  
  
  Зрештою він витяг з портфеля нотатки, нотатки, файли та блокнот. Він старанно переглядав кожну клаптик інформації та робив нотатки в міру читання.
  
  
  На той час, як вони дісталися в'язниці, Баленков був цілком упевнений, що зможе привести вагомі докази.
  
  
  * * *
  
  
  Картеру вдалося прийняти душ, поголитися, одягнутися і вислизнути з кімнати, не розбудивши Лізу Беррінгтон.
  
  
  Дорогою до їдальні він зупинився біля столу. "Будь-які дзвінки
  
  
  або повідомлення для кімнати сім-чотирнадцять, Картер? "
  
  
  "Nein, mein Herr".
  
  
  За тостами, соком та кавою Картер записав питання, на які він хотів би отримати відповіді від Стефана Конвея. Було майже дев'ять, коли він розрахувався за чеком і повернувся до стійки реєстрації.
  
  
  «Як і раніше нічого, гер Картер».
  
  
  "Данке". Він повернувся і практично зіткнувся із Брюхнером.
  
  
  «Інспектор Вінтнер у машині».
  
  
  "Я буду тільки секунду", - відповів Картер. "Один дзвінок".
  
  
  Оператор AX увімкнув скремблер у той момент, коли згадав своє ім'я, і через кілька секунд на лінії опинився Марті Джейкобс із хрипким голосом.
  
  
  "Сподіваюся, ти трохи поспав".
  
  
  "Трохи, не багато", - відповів Картер, згадавши майже ненаситні вимоги, які Ліза пред'явила до його хворого тіла раніше. "Як далеко ми просунулися?"
  
  
  «Встановіть. Звичайно, ми повинні будемо бути трохи обачними у денний час. Справжня дія розпочнеться не раніше ніж сьогодні ввечері. Тобто якщо це почнеться».
  
  
  Через нервозність у голосі чоловіка Картер зрозумів, що сподівався, що відповідь Картера буде негативною.
  
  
  "Це йде ... повністю".
  
  
  "О Боже".
  
  
  «Не сумую, Марті. Все, що отримають твої хлопчики, ми пожертвуємо на вашу улюблену благодійність».
  
  
  "Ви, звичайно, знаєте, що ми порушуємо закони дружньої країни".
  
  
  «Як і Фойгти. Я подзвоню вам для звіту про виконану роботу сьогодні вдень».
  
  
  Крім водія та Брюхнера, там була молода блондинка-стенографістка, яка виглядала дуже діловою. Картера уявили, коли він прослизнув на заднє сидіння, і Вінтнер відповів кивком на запитання Кіллмайстра: розмовляти можна.
  
  
  "Щось нове?"
  
  
  "Чортовськи мало", - відповів головний інспектор. «F1 був викрадений із французького військового складу в Марселі. Ми провели огляд, але досі всі професіонали, яких ми запросили для допиту, мають тверде алібі. Я думаю, що нам потрібно щось, що струсить вулицю, щоб отримати відповіді”.
  
  
  Картер посміхнувся. «Я думаю, що я маю спосіб зробити те, чого немає у вас».
  
  
  Він уточнив, а потім затамував подих, доки на обличчі Вінтнера не розпливлася широка посмішка. «Я передам Реймерові слово посла, щоб його люди засліпли».
  
  
  "Я думаю, це спрацює". - сказав Картер.
  
  
  "Я теж. Звичайно, я не чув жодного слова з того, що ви сказали».
  
  
  "Звісно." Картер передав чоловікові перелік питань, які він поставив за сніданком. «Я хотів би, щоб ви запитали про це. Я думаю, що зараз краще, щоби Конвей не знав, хто я».
  
  
  "Гер Вінтнер?" То був Брюхнер з переднього сидіння.
  
  
  "Так?"
  
  
  «Радіо… очевидно, терористичний акт на під'їзді до приватної резиденції у Грюневальді. Було підірвано два автомобілі, ніхто не постраждав».
  
  
  Вінтнер почав тягтися до радіотелефону на задньому сидінні і раптово зупинився. «Дізнайся, кому належали машини!»
  
  
  "Так." Брухнер повернувся до своєї гарнітури і за кілька секунд повернувся до заднього сидіння. "Mercedes останньої моделі і новий Rolls-Royce, зареєстровані на Еріха Фойгта".
  
  
  "Скажіть поліції відділення, щоб вони розібралися з цим".
  
  
  "Ja, mein Herr."
  
  
  Вінтнер повернувся до Картера і посміхнувся. "Ваші люди не втрачають часу даремно".
  
  
  * * *
  
  
  «Гер Кляйн, я полковник Волатої Баленков».
  
  
  Дітер Клаусвіц проігнорував простягнуту руку і підвівся на весь зріст. Його очі були сльозливими і червоними від безсоння, але в його обличчі була похмура рішучість.
  
  
  "Полковник, як американський громадянин, я вимагаю, щоб мені дозволили зв'язатися з моїм посольством".
  
  
  "Свого часу. Герр Кляйн». Баленков сів і почав розкладати свої папери.
  
  
  "Я також вимагаю оглянути мою куртку".
  
  
  "Твоя куртка?"
  
  
  «Так. Я думаю, що підкладка мого піджака була відпоротою, в нього були вставлені банкноти НДР, а піджак був заново пошитий».
  
  
  "Хто б це зробив, гер Кляйн?"
  
  
  "Напевно, покоївки в готелі, за вашим наказом".
  
  
  "Я бачу, ви нас дуже мало поважаєте, гер Кляйн".
  
  
  "У мене взагалі немає до вас поваги".
  
  
  Одна брова різко зігнулася. «Я мушу нагадати тобі, де ти…»
  
  
  “Вам навряд чи потрібно це робити. Я знав, що знаходжусь у поліцейській дільниці з того моменту, як проїжджав через КПП Чарлі».
  
  
  
  "Чому ви поїхали до Східної Німеччини, гер Кляйн?"
  
  
  "У мене є квиток на Аерофлот до Лондона".
  
  
  Є рейси до Лондона із Західного Берліна».
  
  
  "Мені було цікаво."
  
  
  "Я бачу." «Ця людина гарна, – подумав Баленков. він добре блефував. Полковник тільки сподівався, що його вдасться обдурити. «Будь ласка, сядьте, mein Herr. Я хочу, щоб ви дещо прочитали, а потім, можливо, ми зможемо обговорити мою теорію».
  
  
  Неохоче білявка сів і взяв папку з паперами. Баленков уважно стежив за його обличчям і проклинав себе, коли не було ні моргання, ні піднятої брови, ні помітної зміни обличчя.
  
  
  Це було досьє поліції Західного Берліна на Дітера Клаусвіца.
  
  
  «Цікаво, але до чого тут я?»
  
  
  «Можливо, нічого, але три речі у цій справі, незважаючи на те, що Клаусвіц – відомий злочинець, інтригують мене. Ви знаєте, що таке біатлон?
  
  
  «Я вважаю, що це спортивний захід, який включає бігові лижі і стрілянину».
  
  
  «Стрілянина з гвинтівки, так. Зі справи ви помітите, що Клаусвіц - чудовий стрілець. Ви також помітите, що під час своєї короткої військової кар'єри він був у Штутгарті, а після служби в армії навчався в Американському університеті в Мюнхені. Я підозрюю, що англійська мова герра Клаусвіца така гарна, як моя… або ваша».
  
  
  «Я зустрічав кількох німців, які чудово розмовляли англійською».
  
  
  "Звичайно", - відповів полковник. «Потерпіть мене, гер Кляйн; я дещо вигадую. Вам відомо, що вчора у Західному Берліні було скоєно замах на американського бізнесмена?»
  
  
  "Ні, я не знав про це".
  
  
  "Неважливо. Ця людина не була вбита. Його дружина та поліцейський були вбиті».
  
  
  «Послухайте, я втомився від цього…»
  
  
  "Герр Кляйн, заткніться". Баленков підійшов до своїх записів. «У нас є підстави вважати, що Оскар Хесслінг найняв Дітера Клаусвіца для скоєння цього злочину. Вчора ввечері я отримав записку з Першого управління КДБ у Москві, яка пов'язує герра Кляйна з Оскаром Хесслінгом. Схоже, що Хесслінг намагався шантажувати герра Кляйна кілька років тому. Ми думаємо, що цей замах цілком міг бути новою спробою шантажу”.
  
  
  "Я знову питаю вас, яке відношення все це має до мене?"
  
  
  «Я думаю, це дуже багато, гер Кляйн. З моменту стрілянини до того моменту, як ви пройшли через стіну, пройшов рівно годину та п'ятнадцять хвилин. Наші люди на Заході також зробили вранці обережні запити до офіційних осіб Mockdendorf Limited. Вони справді нещодавно вели справи з паном Девідом Кляйном, але тільки телефоном і телексом. За їхніми словами, Девід Кляйн особисто не був у Німеччині більше року».
  
  
  Баленков зупинився, вивчаючи видобуток. Це було незначно, але ознаки були присутніми: легке утиск навколо рота, ледве помітне провисання в інших квадратних плечах, тремтіння ніздрів.
  
  
  Полковник це відчував. Він майже отримав свого чоловіка.
  
  
  "І, звичайно, був телефонний дзвінок від гера Хесслінга за день до вашого приїзду".
  
  
  "Який?"
  
  
  «Так, гер Хесслінг і я в минулому вели чимало справ».
  
  
  Баленков витяг із портфеля невеликий касетний магнітофон і натиснув кнопку відтворення.
  
  
  "Штазі, капрал Клейманн".
  
  
  «Полковник Баленков. Бітте».
  
  
  "Бітте".
  
  
  «Баленків».
  
  
  "Guten Abend, mein Herr."
  
  
  «Ах, Хесслінг. Мені було цікаво, коли ти збираєшся зателефонувати. Що я отримаю за свої маленькі послуги?
  
  
  "Бувай. Полковнику, я не певен. Але перспектива здобуття нагороди велика. Сьогодні, ближче до вечора, американець Девід Кляйн приїде до «Метрополя».
  
  
  "Так?"
  
  
  «Його справжнє ім'я – Дітер Клаусвіц. Він західний німець, нині звільнений умовно-достроково і чекає на суд за пограбування. Цього має вистачити, щоб утримати його протягом кількох днів, чи не так?»
  
  
  "Більш ніж достатньо. Але чому?"
  
  
  «Я маю зв'язатися з вами у вівторок. Я подзвоню вам того ж вечора і повідомлю, що з ним робити і наскільки великі будуть обидві наші нагороди. Auf Wiedersehen, полковник».
  
  
  "Wiedersehen, гер Хесслінг".
  
  
  Баленков натиснув кнопку "Стоп" і подивився на людину через стіл. Гарне обличчя тепер посіріло, і він тримався за віскі руками.
  
  
  «І так. Дітер, розумієш, тебе зрадили з самого початку. І я думаю, ми знаємо, чому. Тобі було наказано не вбивати Стефана Конвея, чи не так?
  
  
  "Ні."
  
  
  "Це була жінка весь цей час, чи не так?"
  
  
  "Ja", - відповів Клаусвіц німецькою. "Der Fell Schweinhund!"
  
  
  "Я повністю згоден. Герр Клаусвіц, з вашою думкою про гера Хесслінга. А тепер припустимо, що ми почнемо з самого початку, від початку, включаючи всі імена, які ви знаєте».
  
  
  "Що я отримаю від цього?"
  
  
  Баленков знизав плечима. "Я думаю, ви вже оформили ще один паспорт на інше ім'я в Англії, оскільки Девід Кляйн справді існує?"
  
  
  «Так. Я збирався до Португалії, а потім до Аргентини».
  
  
  "Так, впевнений, у вас було б багато друзів", - сухо відповів Баленков. "Я не бачу причин, через які, коли у нас є те, що ми хочемо, ви не можете продовжувати вашу подорож."
  
  
  "Як я можу довіряти тобі?"
  
  
  «Насправді, у вас немає вибору. Але я скажу таке: ми не хочемо скандалу із убивцею, що проїжджає через Східну Німеччину. Чим швидше ви заберетеся, тим краще для нас».
  
  
  Клаусвіц зітхнув. "Можна мені сигарету?"
  
  
  "Звісно." Баленков штовхнув відкриту пачку через стіл і натиснув кнопку "Запис" на магнітофоні.
  
  
  Дітер Клаусвіц говорив дві години сім хвилин. Після цього полковник Баленков заповнив все з іншого боку медалі - сторони Хесслінга, - чого Клаусвіц не міг знати. Він вирішив, що знайти іншу жінку буде неважко.
  
  
  "Дуже добре, Дітере", - сказав він нарешті, збираючи все і кладучи в портфель. «Тепер ви можете відпочити, і сподіватимемося, що ви скоро вирушите в дорогу». Він зустрів лейтенанта у коридорі. "Вона приїхала?"
  
  
  «Я, гер полковник, близько півгодини тому. Вона у холі шостого поверху».
  
  
  Баленков піднявся на ліфті на шостий поверх і спустився коридором у вітальню для старших офіцерів.
  
  
  Він знав про її репутацію і чув про її красу, але реальність її вразила його, коли він нарешті зустрівся з нею віч-на-віч.
  
  
  "Полковник Баленков?"
  
  
  "Так".
  
  
  «Я полковник Ганна Пальміткова. Ходімо прямо до справи?»
  
  
  * * *
  
  
  Стефан Конвей був убитим горем чоловіком. Блеф і бравада старого доброго хлопця в стилі техаського і хитрий бізнесмен.
  
  
  Тільки-но Картер потиснув чоловікові руку, як зрозумів, чому ЗМІ танцювали під дудку Конвея. Він був великим, красивим, чемним і грубим одночасно. Він добре лаявся і розповідав анекдоти, в яких змішалися дотепність та церковне благочестя.
  
  
  Він також примудрявся вставляти «дорога мила дружина» у кожну третю пропозицію.
  
  
  «Мені потрібний маніяк, який це зробив. Інспектор, і я хочу, щоб його дупу було прибито до стіни!»
  
  
  Минуло півгодини з того часу, як вони увійшли до квартири посла в Берліні, а Вінтнер ще не зміг поставити жодного питання.
  
  
  Крім інспектора, стенографа, Картера та Конвея, була ціла фаланга прихильників великої людини, шість чоловіків та три жінки. Конвей не спромігся уявити їх поза хвилі і формальної «частини мого персоналу».
  
  
  Чоловіків можна було поділити на категорії адвокатів-бухгалтерів. Двоє з них були американцями, четверо – німцями. Дві жінки були секретарками американського типу, охайними. здоровим і старанним, як і належить працюючим біля престолу.
  
  
  Це була третя жінка, яка цікавила Картера, і, судячи з того, як стенографістка Вінтнера кидала швидкі косі погляди, їй теж було цікаво. Цікаво чи з трепетом.
  
  
  Картер здогадався про останній і зрозумів, чому.
  
  
  Він ледве вловив її ім'я, Урсула Райнеман, але не міг пропустити її присутність. Ніхто, навіть у кімнаті із сотнею гарних жінок, не пропустить цього.
  
  
  Це була висока статна жінка років двадцяти-тридцяти. У неї було коротке темне волосся з легкими завитками з боків, що обрамляли вишукано складене обличчя, приховане маскою серйозності. Її очі, пильно дивлячись на Віннтнера, були рівними, холодними і невизначеного кольору під довгими темними віями.
  
  
  Вона мала чарівне обличчя і чуттєву постать, які привертали увагу чоловіків. Картер нічим не вирізнявся.
  
  
  Тільки коли голоси Вінтнера і Стефана Конвея зросли від гніву, Кіллмайстер знову звернувся до двох чоловіків.
  
  
  «Яким би банальним здавався вам цей допит, гер Конвей, запевняю вас, що це не так. А тепер розкажіть, будь ласка, про спробу шантажу?
  
  
  Конвей спохмурнів і подивився на своїх адвокатів. Мабуть, був якийсь непомітний кивок згоди, бо він почав говорити.
  
  
  «Коли я був студентом, я приєднався до кількох лівих організацій. Це була одна з тих ідеалістичних речей у коледжі», - сказав він, знизавши плечима. «Коли я дізнався, що вони пов'язані із комуністами, я пішов. Все дуже просто".
  
  
  Вінтнер кивнув головою. "Але, очевидно, хтось згадав".
  
  
  «Так. Зі мною зв'язався чоловік у Сан-Франциско і показав кілька петицій, які я підписав багато років тому. Мені сказали, що матеріали будуть заблоковані, якщо я згоден продати певні електронні технології та обладнання фірмі тут у Західній Німеччині».
  
  
  "І?"
  
  
  «І я сказав їм іти до біса».
  
  
  «Отже, ці петиції були подані до американського ФБР».
  
  
  "Так."
  
  
  "І вас розслідували?"
  
  
  «Я був розслідований та очищений. Я не розумію, яке це має відношення до замаху на моє життя».
  
  
  "Можливо, нічого, можливо, щось". – спокійно сказав Вінтнер. "Ви знаєте когось, хто хотів би вбити вашу дружину?"
  
  
  "Звичайно, ні! Вона не мала ворогів у світі».
  
  
  «Але твого життя були погрози».
  
  
  "Так."
  
  
  "Коли?"
  
  
  "Вранці ми приїхали до Берліна".
  
  
  «Як?… Листи? До вас хтось прийшов?
  
  
  Конвей завагався. Знову побіжний погляд на його людей. Вінтнер цього не помітив. Він дивився на свої записи. Картер зробив. Зоровий контакт прямо з Урсулою Райнеманн.
  
  
  Ні, це був телефонний дзвінок.
  
  
  Мені, тут, у готелі”.
  
  
  "А чого вони хотіли?"
  
  
  «Те саме, електроніка. Я думаю, це прокляті комуністи».
  
  
  Вінтнер переключив передачі. «У мене тут заява від вашої невістки, пані Лізи Беррінгтон, у якій говориться, що ви та ваша дружина були на межі розлучення».
  
  
  "Це безглуздо!" - загримів Конвей, схоплюючись на ноги. «Ліза – сука! Вона ніколи не любила мене і завжди робила все, що було в її силах, щоб поділити нас! О, у нас з Делейн були суперечки, але яка пара їх не має?
  
  
  "Я бачу." Вінтнер зітхнув. Він зібрав свої папери та встав. "Коли ви їдете з Німеччини, гер Конвей?"
  
  
  «Я знаю, що моя люба дружина хотіла б, щоб я продовжував свою роботу. Через чотири дні я маю виступити в Мюнхені. Я, мабуть, поїду з Берліна цього ранку».
  
  
  "Дякую за співробітництво."
  
  
  Він уже був за дверима. Картер пішов за ним і зупинився.
  
  
  "Гер Конвей, цікаво, чи можу я поставити вам ще одне питання?" Картер говорив англійською мовою з сильним німецьким акцентом.
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  "Ви знаєте людину на ім'я Оскар Хесслінг?"
  
  
  Ця людина була гарним актором, але питання виникло невипадково, і він не був повністю готовий захищати цей напрямок.
  
  
  Було дуже легке посмикування правого ока, легке дихання та початок нового погляду на жінку, яку він вчасно зупинив.
  
  
  Ні, я ніколи не чув цього імені.
  
  
  «Зрозуміло. Данке».
  
  
  Вінтнер першим заговорив у ліфті. "Що ви думаєте?"
  
  
  "Я думаю, що він винен", - відповів Картер.
  
  
  Вінтнер кивнув головою. «Я теж, але це буде важко довести без стрільця чи людини, яка його найняла. Це досить складна афера, щоб просто позбутися своєї дружини. Майже неймовірна».
  
  
  "У мене є теорія", - сказав Картер. «Шантаж був справжнім. Конвей хоче позбутися своєї дружини, тому він використав його, щоб поширювати чутки про те, що його ось-ось уб'ють, але насправді мета - дружина».
  
  
  «Як я вже сказав, – відповів Вінтнер, – досить ретельно та надумано. І страшенно складно довести».
  
  
  "Може бути." Картер повернувся до білявої стенографістки. «Я бачив, як ти дивилася на високу темноволосу жінку. Ти її знаєш?"
  
  
  Дівчина кивнула. «Її звуть Урсула Райнеман. Декілька років тому її фотографія була на обкладинках усіх журналів Німеччини. Вона була фотомоделлю. Тепер вона ще красивіша».
  
  
  "Який у неї зв'язок з Конвеєм?"
  
  
  Вінтнер звірився з роздрукуванням адміністративного персоналу Protec. «Вона голова відділу зв'язків із громадськістю в Європі».
  
  
  "Це пекельна робота для фотомоделі", - пожартував Картер.
  
  
  Вінтнер знизав плечима. «Ні, якщо в неї розум та краса. Це може бути плюсом. Про що ти думаєш?"
  
  
  "Старомодний, дуже простий трикутник".
  
  
  «З Урсулою Райнеманн у ролі іншої жінки?» - сказав Вінтнер, зігнувши густі брови.
  
  
  "Ви бачили її. Що ви думаєте?"
  
  
  Вінтнер кивнув головою. "Я поставлю на неї команду".
  
  
  Брюхнер з посмішкою чекав на них біля машини. “У нас є мотоцикл! Молодого панку затримали за перевищення швидкості на Бісмаркштрасі. Він зізнається, що вкрав його з гаража у Веддінгу».
  
  
  "Чи є шанс, що він наш стрілець?"
  
  
  Брухнер похитав головою. Ні. Він дрібний злодюжка, довгий послужний список, але на це не здатний. Команда вже допитала сусідів на Вібештрассе. Старий згадує, як байкер зайшов у гараж на BMW та повернувся на білому Mercedes. "
  
  
  "Номер ліцензії? Опис водія?"
  
  
  Обличчя Брухнера впало. «Жодного номера, і все, що він пам'ятає, це те, що водій був блондином».
  
  
  "Принаймні це початок", - сказав Картер, заповзаючи в машину. «Киньте мене до Тессинера Штубена. У мене зустріч із людиною, яка має деякі відповіді».
  
  
  Десятий розділ.
  
  
  "Фройляйн Кламмер?"
  
  
  "Так." Долоні Гертруди Кламмер, що прочинили двері, спітніли. Ця жінка була не з Ку'Дамма, але й на поліцію вона не була схожою.
  
  
  «Я хочу поговорити з вами, фройляйне Кламмер».
  
  
  "Зараз я зайнята."
  
  
  Білий «мерседес» мав повернутися до Тегеля. Їй не зателефонували, щоби підняти трубку. Вона не знала, де його забрати. Вона не знала, що робити. Чи була ця жінка з Європи?
  
  
  «Я хотів би поговорити з вами про білого мерседеса, фройляйн Кламмер».
  
  
  Обличчя Гертруди Кламмер побіліло, як машина. "Ви з Європи?"
  
  
  Ні, фройляйн Кламмер. Я хочу, щоб ви дещо прочитали».
  
  
  Папір пропущений через тріщину. Гертруда прочитала його і притулилася до стіни, дозволивши двері широко відчинитися.
  
  
  "Mein Gott..."
  
  
  Жінка увійшла і зачинила за собою двері. "Я хочу, щоб ви підписали цей документ, фройляйн Кламмер".
  
  
  «Але це зізнання! У ньому йдеться, що я допомогла вбивці втекти!»
  
  
  "Так, фройляйн Кламмер, коли ви взяли "мерседес" напрокат і залишили його в гаражі на Вібе-штрассе".
  
  
  "Хто ти з поліції?"
  
  
  Ні. Не має значення, хто я. У нас є це знання, і ми маємо його застосування. Запевняю вас, фройляйне Кламмере, ми не збираємося використовувати його проти вас».
  
  
  Але я навіть не знав, що мене найняв Оскар Хесслінг!
  
  
  "Ми це знаємо. Просто підпишіть, фройляйне Кламере.
  
  
  Я хотіла б виїхати з Берліна... "Жінка поклала на стіл стопку банкнот у тисячу марок та ручку." Підпишіть, фройляйн Кламмер”.
  
  
  Гертруда Кламмер відчувала, як у неї частішає пульс. "У мене немає вибору, чи не так?"
  
  
  Ні. Якщо ви цього не зробите, копія буде надіслана на SSD. Це буде лише питання часу».
  
  
  Гертруда села і тремтячою рукою підписала папір.
  
  
  Вона ледь відчула, як тонка струна рояля торкнулася її горла, як вона задихнулася.
  
  
  * * *
  
  
  Ресторан був рожевим у променях полуденного сонця. Пахло свіжими квітами та гарною їжею. Картер замовив випивку, пиво та подвійну порцію палтуса з цибулею-пореєм у папілоті.
  
  
  Він на два пальці опустив свою склянку, коли дуже втомлений Джаміль Ерхані ковзнув у крісло навпроти і кинув шестидюймовий пакунок перед Картером.
  
  
  "Ти був зайнятий".
  
  
  Ерхані відпив пиво. «Підтримка модемів у гарячому стані».
  
  
  "Просвіти мене".
  
  
  Індієць глибоко зітхнув і пірнув усередину. «Protec великий, я маю на увазі справді великий. І одна з причин - величезне переливання мегабаксів у потрібний час».
  
  
  "Гроші Делейн".
  
  
  "Ти зрозумів. Конвей зжер маленькі компанії, як акули ковтають піскарів під час годування, як тільки він отримав у свої руки її видобуток та її кредитну лінію».
  
  
  «Отримайте один бал на нашому боці. А як щодо операцій із готівкою за останні шість місяців?»
  
  
  «Protec розкидає мільйони, начебто вони вийшли із дитячого різдвяного рахунку. Але, як це не дивно, це спрацювало на нашу користь».
  
  
  "Як же так?"
  
  
  «Бо менші суми виділяються як чорт забирай. Це відбувається так. Protec-Europe фінансується із Цюріха. Якщо будь-які кошти переводяться з дому - Сан-Франциско або Нью-Йорка - до Цюріха, це завжди з особливої причини. І це завжди величезні гроші. Близько трьох тижнів тому був переказ на двісті п'ятдесят тисяч доларів із Нью-Йорка до Цюріха”.
  
  
  "І це мало?"
  
  
  «Найменший рахунок з будь-коли. Його було зарезервовано для фонду Protec-Berlin».
  
  
  "Хто контролює цей фонд?"
  
  
  "Дама на ім'я Урсула Райнеманн".
  
  
  "Бінго", - прошепотів Картер.
  
  
  "Яке?"
  
  
  "Нічого. Давай, куди поділася чверть мільйона?"
  
  
  «Щоб купити фірмовий замок на річці Гавел. Але через двадцять чотири години після внесення початкового внеску його відкликали. Був тривідсотковий штраф, але це дрібниці».
  
  
  "Хто міняв гроші?"
  
  
  «Deutschbank, тут, у Берліні. У мене там приятель, який згадав про угоду. Гроші не були перераховані назад на рахунок Protec. Вони були зняті готівкою».
  
  
  "Урсула Райнеманн?"
  
  
  “У тебе є це. Але це ще не все. Особисте для дружини. Вона зняла двісті п'ятдесят тисяч готівкою зі свого особистого рахунку за два дні до того, як вони з Конвеєм поїхали до Європи».
  
  
  Картер загарчав. - "Ублюдок взагалі нічого не втрачає з рук, чи не так?"
  
  
  «А тепер два останні повороти». Ерхані зупинився, насолоджуючись пивом і передчуттям Картера. «Оскар Хесслінг не зберігає багато грошей у цій країні. Насправді він не зберігає багато грошей, і крапка. Його капітал у золоті, і він любить купувати його нелегально. Так дешевше. Він використовує хлопця під назвою Пітер Роенстаффер. Трохи більше двох тижнів тому гер Пітер купив у Лондоні золото за двісті п'ятдесят тисяч доларів і переправив його до Цюріха для Хесслінга; ця новина прийшла від друга-спекулянта у Лондоні».
  
  
  "Все досі підходить".
  
  
  Посмішка на обличчі Ерхані поширилася від вуха до вуха. «Тепер настає дзвінок. Цього ранку, відразу після відкриття, майже двісті п'ятдесят тисяч готівкою було внесено до касового фонду Protec до Deutschbank».
  
  
  "Власник Урсула Райнеманн".
  
  
  "Ти зрозумів!"
  
  
  Картер задумливо потер підборіддя. «Це все ще побічно, але є певний слід. У вас є адреса цього Роенстаффера?
  
  
  "Я думав, ти спитаєш".
  
  
  Ерхані простягнув клаптик паперу і пірнув у їжу перед ним.
  
  
  "Гарного обіду", - сказав Картер, кидаючи на стіл кілька банкнот. "Я твій боржник."
  
  
  "Це не може чекати?"
  
  
  "Не так швидко, як я думаю, у найближчі двадцять чотири години все розвиватиметься", - сказав Картер через плече і попрямував до фойє до телефону.
  
  
  За словами Марті Джейкобса, хлопчики з AX пов'язували Фойгтов вузлами, і день ще починався.
  
  
  Хорста Вінтнера не було, але Брюхнер вислухав розповідь про Пітера Рогенстафера і погодився заїхати за Картером за десять хвилин.
  
  
  Він зробив останній дзвінок у номер Лізи у «Вікторії».
  
  
  "Чорт візьми, Нік, я б хотіла, щоб ти заходив частіше", - сказала вона, почувши його голос.
  
  
  "Був зайнятий. Що ти знаєш про Урсула Райнеманн?
  
  
  «Ім'я дзвонить у дзвін, але я не можу його визначити».
  
  
  «Я думаю, що вона друга жінка у трикутнику. Я хочу, щоб ви подзвонили всім спільним друзям, які були у вас з Делейн, і подивилися, чи згадувала ваша сестра колись це ім'я. авіаперевізники. Я хочу знати дати, якщо такі були, коли Райнеман відвідала Штати”.
  
  
  «Підійде. До речі, я точно не ледарювала».
  
  
  "Ой?"
  
  
  «Делейн і я купили багато одягу у маленькому бутіку Фігаро на П'ятій авеню у Нью-Йорку. Я добре знаю власника та зателефонувала їй».
  
  
  "Червоне плаття?"
  
  
  «Так. Продавщицю звали Кей. Я поговорив із нею, і вона добре пам'ятає цей інцидент. Делейн зненавиділа цю сукню і навіть не приміряла її. Стефан прийшов у таку лють, що налякав усіх у магазині. Зрештою, він виграв. , і вони купили плаття.
  
  
  Вони обидва думали про те саме; це було схоже на ESP через лінію.
  
  
  Сукня була ще кращою, розпізнавальною метою для стрільця.
  
  
  "Він хитрий, Ліза, але це може бути ще один цвях у труну".
  
  
  Він повісив трубку і виніс надвір громіздку пачку комп'ютерних роздруківок Ерхані. Брухнер якраз під'їжджав до узбіччя.
  
  
  "Ось адреса".
  
  
  "Що це таке?" Чоловік кивнув у бік пакунка Картера.
  
  
  «Фінансове життя Стефана Конвея та Протека, моє вечірнє читання. Ви зрозуміли?"
  
  
  Брухнер пройшов через товстий м'ясистий пластиковий конверт. «Ця фігня – чисте золото на вулиці. Хлопчики там прийшли, щоб зробити арешт та переконатися, що вони повернуть її».
  
  
  Картер повернув голову. Двоє поліцейських у цивільному слідували за ними у седані без розпізнавальних знаків. Їхні обличчя були квадратними та похмурими, і вони не відривали очей від машини SSD.
  
  
  Картер засунув фунт героїну у внутрішню кишеню пальта і закурив. Пан Пітер Рогенстаффер був би невеликою ланкою, але тут підійде будь-яка доказ.
  
  
  * * *
  
  
  Адреса знаходилася у старому районі північного Берліна, над лісом Тегель на Вайден-штрассе. Це тупиковий перехід у провулок. Картер наказав Брухнеру зупинитися за рогом, а за ними в'їхали двоє поліцейських.
  
  
  Картер залишив звіт Protec у машині SSD і рушив униз кварталом. З настанням сутінків увімкнулися автоматичні ліхтарі.
  
  
  Номер 32 не відрізнявся від своїх двоповерхових сусідів. Картер зателефонував і максимально пильно подивився на своє обличчя.
  
  
  Ряба особа з-під зачесаного назад сивого волосся з'явилася в щілині дверей. Картер не дізнався б, що це жінка, якби вона не заговорила.
  
  
  "Що ти хочеш?"
  
  
  «Я хотів би поговорити з Пітером Роенстафером».
  
  
  "Що треба?"
  
  
  «Я хотів би сказати йому сам».
  
  
  "Його тут немає".
  
  
  "Де він?"
  
  
  "Не твоя справа. Його немає у місті».
  
  
  "Ясно. Хто ти?"
  
  
  "Я його мати".
  
  
  "О, добре, не могли б ви сказати пану Рогенстафферу, що у нас є спільний друг, який щойно помер?"
  
  
  "Що?"
  
  
  «Він знатиме. Скажи йому, що я маю вести бухгалтерію».
  
  
  Рот жінки заляпав, але перш ніж з нього долинав якийсь звук, Картер повернувся і спустився сходами.
  
  
  З відходом денного світла утворився легкий туман, розмиваючи світло вуличних ліхтарів у похмурі тіні.
  
  
  Картер підійшов до кута, де волали дві машини, потім рушив назад. Біля провулка він узяв годинник під ганком через вулицю та двома будинками ближче до провулку, ніж номер 32.
  
  
  За його годинником було вісім хвилин, коли він побачив, що фіранки на передніх вікнах трохи розсунулися. Через дві хвилини двері номера 32 відчинилися, і висока постать у темному плащі зісковзнула по сходах. Він мав громіздкий портфель, і, судячи зі швидкості його пересування та його екіпажу, Картер помістив його десь за тридцять.
  
  
  Він перетнув вулицю, минув ґанок, де на нього чекав Картер, і попрямував до провулку. Картер дав йому п'ять секунд і пішов за ним. На повороті провулка чоловік був ярдів за десять попереду.
  
  
  Картер наздогнав його до того, як чоловік почув його кроки.
  
  
  "Ви гер Пітер Рогенстаффер?"
  
  
  Він повернувся, щоб бігти, але Картер заплутав свою ногу між ногою іншої людини і той упав. Коли він підійшов, Кіллмайстер схопив його за краватку і притис до стіни.
  
  
  "Близько трьох тижнів тому ви зробили покупку золота в Лондоні для Оскара Хесслінга ..."
  
  
  "Залиш мене в спокої! Я не розумію, про що ти говориш
  
  
  «Ви переправили золото до Цюріха і передали його Хесслінгу».
  
  
  "Хто ти?"
  
  
  «Людина, яка хоче отримати відповідь… одна відповідь».
  
  
  "Йди до біса."
  
  
  Він спробував притиснути коліно до промежини Картера. Кіллмайстер упіймав його на стегні і вдарив його правим кулаком у живіт.
  
  
  "Як ви дізналися, що Хесслінг мертвий?"
  
  
  На цей раз він спробував ногу по гомілки. Це підключилося, і Картер від болю закусив губу.
  
  
  "Добре, мій гер".
  
  
  Картер зробив ще один удар у живіт і притис голову на цегляній стіні.
  
  
  «Стій! Боже, стій, ти розколов мені череп…!
  
  
  Картер зупинився і розім'яв м'яз правого передпліччя. Миттєво відчув гладку рукоять Хьюго на долоні. Він просунув лезо на півдюйма в праву ніздрю Роенстаффера і зібрав пасма його волосся, щоб утримувати його голову.
  
  
  «У мене немає часу грати в ігри, і мені все одно, чи ти будеш живий чи помреш. Говори!»
  
  
  "Тоні зателефонував мені... сказав, що Оскар мертвий". Чоловік був близький до ридання.
  
  
  "Коли ви мали забрати другу пачку?"
  
  
  "Минулої ночі. Хесслінг збирався зателефонувати мені одразу після виплати. Натомість зателефонував Тоні».
  
  
  "Скільки?"
  
  
  «Те саме, що й інший, двісті п'ятдесят американців».
  
  
  "Чому Тоні подзвонив тобі?"
  
  
  "Він знає, що я людина Хесслінга".
  
  
  "Так ти знаєш усі дії Оскара?"
  
  
  Тиша.
  
  
  Картер пролив трохи крові на Хьюго.
  
  
  "Mein Gott, не вбивай мене!"
  
  
  «Що у портфелі? Файли? Записи?
  
  
  "Так."
  
  
  «Є щось про роботу, за яку платили півмільйона американців?»
  
  
  «Ні, це була приватна угода. Хесслінг займався всім після контакту».
  
  
  "Але ви зробили перший контакт?"
  
  
  «Так. То була жінка по телефону. Вона залишила десять тисяч завдатків. Я подумав, що вона серйозна, тому я відправив її Хесслінг».
  
  
  "Що вона хотіла за свої гроші?"
  
  
  "Я не знаю." Картер ще трохи лоскотав чоловікові ніс. "Я не знаю, клянуся!"
  
  
  Картер витягнув лезо з носа, але залишив його близько. «Після того, як угоду було укладено, ви, мабуть, вжили деяких заходів. Хесслінг не бруднив руки».
  
  
  «Я не знаю, зробив я це чи ні. Я багато роблю для нього.
  
  
  "Як дістати мотоцикл BMW ... або вкрасти його".
  
  
  Роенстаффер кивнув головою.
  
  
  "Куди ви його доставили?"
  
  
  «Паркування в аеропорту. Я залишив його із ключами».
  
  
  "Щось ще?"
  
  
  "Нічого."
  
  
  «Має бути щось ще. Ви знаєте, що така плата потребує чогось великого. Не кажіть мені, що ви не здогадалися».
  
  
  Очі збожеволіли і почали обертатися. Картер знав, що втрачає його. На цей раз гострий кінчик Х'юго підійшов до його шиї.
  
  
  «Я не знав, доки не почув про це в новинах!» він ридав. «Клянусь! Я думав, що це буде хіт, але ніколи не припускав, що це буде американець!
  
  
  "Ви торгувалися за гвинтівку, чи не так?"
  
  
  «Так. Я знаю його лише як турка. Він торгує у публічному будинку у Веддінгу під назвою Nightbird Hotel».
  
  
  "Я думаю, ви кажете мені правду".
  
  
  "Я присягаюсь".
  
  
  "Щось ще?"
  
  
  «Еее… еее, машино. Я не знаю, чи має вона якесь відношення до цього, але я доручив Гертруді Кламмер доставити орендований «Мерседес» у гараж на Вібе-штрассе».
  
  
  «Ти хороша людина, Рогенстафере».
  
  
  Картер ударив його по шиї ззаду. Він став навколішки і разом із Хьюго зайнявся портфелем. Він відкрився за секунди. Під парою сорочок, шкарпетками та білизною він знайшов золоту жилу.
  
  
  Він викинув одяг та закрив портфель. Залишивши героїну Рогенстафферу, він побіг назад кварталом і ковзнув у машину SSD поруч із Брюхнером.
  
  
  "Добре?"
  
  
  «Великий бізнес. Він мирно спить у провулку».
  
  
  "Мурбота на ньому?"
  
  
  Картер кивнув головою.
  
  
  Брухнер виліз із машини і пішов назад до двох поліцейських. Він обмінявся кивками та словами і повернувся.
  
  
  «Вони з ним розберуться. Прокляті торговці наркотиками. Що небудь ще?"
  
  
  «Я розповім тобі дорогою. Ти знаєш "Золотого Тільця" на Ку'Дамі?»
  
  
  Хто не знає? - посміхнувся Брухнер. Він розгорнув машину і рушив назад до центру міста. "Що у портфелі?"
  
  
  Життя та діяльність Оскара Хесслінга. Ви можете робити копії для своїх та місцевих мешканців. Оригінали – приманка для Ханса-Отто Фойгта».
  
  
  «Що в «Золотому тільці», окрім дешевих шпигунів та повій?»
  
  
  "Дуже нервова жінка на ім'я Гертруда Кламмер".
  
  
  Одинадцятий розділ.
  
  
  Брухнер підтримав його на сходах, поки Картер постукав. Відповіді не було.
  
  
  "Фройляйн Кламмер?"
  
  
  Єдиним звуком була балаканина, що випивала в барі внизу і періодичний стогін з однієї з інших кімнат.
  
  
  "Я збираюся її забрати".
  
  
  Брухнер кивнув головою.
  
  
  І бармен, і чоловік за стійкою сказали їм, що жінка була у своїй квартирі цілий день.
  
  
  Руки Картера спітніли, коли він розкрив замок двома відмичками. Він уже мав досить гарне уявлення про те, що він збирається знайти.
  
  
  Він не помилявся.
  
  
  "Брухнер!"
  
  
  "Так?" Картер кивнув йому і зачинив двері. "Mein Gott".
  
  
  Було дві кімнати: вітальня та крихітний альків спальні за рваними шторами.
  
  
  Гертруда Кламмер акуратно вмостилася на ліжку, розплющивши очі і дивлячись на тріщини лабіринту в штукатурці стелі. Яскрава червона рана на її шиї розповідала історію її останніх секунд.
  
  
  "Гаррота?"
  
  
  Картер кивнув головою. "Струна від піаніно, дуже швидко і дуже тихо".
  
  
  Брухнер підняв слухавку, а Картер зайнявся двома кімнатами. Він не сподівався, що знайде багато, але тоді він шукав лише одну річ.
  
  
  Той, хто набрав номер Гертруд Кламмер, нічим не цікавився. Місце було обережним, як шпилька.
  
  
  «Вони будуть тут за п'ятнадцять хвилин. Я сказав їм використати чорний хід і стримувати хвилювання».
  
  
  "Добре", - відповів Картер. Він майже скінчив і нічого не знайшов.
  
  
  «Ви думаєте, що це був стрілець, що помітив сліди після того, як він дізнався про смерть Хесслінга?»
  
  
  "Може бути." Картер підійшов до трупа.
  
  
  "Те, до чого звикаєш", - подумав він, обережно вставляючи палець у м'ясисту частину шиї. Палець тримався близько трьох секунд. Жінка була мертва близько п'ятої години тому.
  
  
  Тіло було повністю одягненим, без синців чи будь-яких інших ознак боротьби.
  
  
  Чи знала Гертруда Кламмер свого нападника? Здавалося б, так.
  
  
  Картер обережно розстебнув ґудзики її блузки, глибоко зітхнув і провів пальцем під правою чашкою бюстгальтера.
  
  
  Нічого.
  
  
  Інша сторона була продуктивнішою: тонкий складений листок паперу. Картер глянув на нього і простяг Брухнеру.
  
  
  «Квитанція на «Мерседес».
  
  
  "Ага", - сказав Кіллмайстер. Це означає, що я дізнався правду від герра Пітера. Візьми слухавку і відправ команду на пошуки цього турка».
  
  
  "Зроблю."
  
  
  «Не заперечуєте, якщо я поїду на вашій машині назад до «Вікторії»? Мені потрібно багато працювати, і я хочу одержати копії документів Хесслінга».
  
  
  «Давай, – сказав Брюхнер. «Я чекатиму тут прибиральників».
  
  
  На той час, як Картер направив машину вгору по Ку'Дамму і навколо Тіргартена у бік будівлі, в якій розташовувалися офіси SSD, у повітрі накотив дощ.
  
  
  Хорста Вінтнера ще не було в офісі. Картер кинув портфель з інструкціями повернути його йому до «Вікторії», як тільки його вміст буде скопійовано, а потім повернувся до машини.
  
  
  "Є повідомлення для Картера?" - спитав він, коли повернувся до готелю.
  
  
  "Ja, mein Herr."
  
  
  Картер розірвав конверт. Це було від Лізи.
  
  
  «Я в офісі компанії. Ви багато питаєте. Ви знаєте скільки рейсів потрібно перевірити? Якщо я встигну до восьми… вечеря?»
  
  
  Картер піднявся ліфтом на свій поверх. Як тільки він увійшов до кімнати, відчув це: хтось тут був. Його зайва пара взуття була за три дюйми від позначки біля підніжжя ліжка. Його чемодан трохи зрушили, рівно настільки, щоб відірвати волосся, яке він прикріпив до одного його боку слиною.
  
  
  Він обережно переходив від кута до кута, від стіни до стіни, від телефону до телевізора.
  
  
  Нічого.
  
  
  Потім він переглянув сумку і свої особисті речі - сорочки, краватки, шкарпетки, спідню білизну - уважно оглянув кожен предмет, перш ніж вийняти його.
  
  
  У ванній він перевірив своє приладдя для гоління і відчув запах лосьйону після гоління і зубної пасти. Він навіть дезодорант розібрав. Крихітна голка з ціаністим наконечником або шпилька, що застрягла в трубці, творить дива.
  
  
  Він був майже задоволений тим, що це був лише пошук, коли помітив невелику тріщину між фарфором і гумовою пробкою на кришці сидіння унітазу.
  
  
  Він підвівся рачки і ввімкнув ліхтарик. Ось вони: дві крихітні пружинки, вставлені у гумові пробки.
  
  
  Тримаючи руки якомога стійкішими, він підняв кришку з верхньої частини резервуара. Два дроти вийшли з труби для промивання. Вони були прикріплені до зв'язки з клейонки, зануреної у воду. Він обережно закрив кришку і пройшов до спальні до телефону.
  
  
  «SSD», - була коротка відповідь на третій дзвінок.
  
  
  "Хорст Вінтнер, бітте".
  
  
  У трубку одразу ж пролунав голос, що гарчав. "Вінтнер".
  
  
  Картер. Наскільки близькі до того, щоб мої копії були готові?
  
  
  «Хвилинку», - він одразу повернувся. «Ще півгодини. Я перевіряв їх, коли вони знімалися. Дуже цікаво читати».
  
  
  "Добре. Коли їх буде доставлено, нехай це зробить експерт із бомби».
  
  
  "Чому?"
  
  
  "Так, у мене в унітазі близько шести шашок динаміту".
  
  
  Він повісив люльку і пірнув у берлінський довідник.
  
  
  "Der Bavarian".
  
  
  "Еріх Фойгт, бітте".
  
  
  "Гер Фойгт не увійшов".
  
  
  «Так? Ну, скажи йому, що дзвонив Картер. Бомба не вибухнула».
  
  
  "Що це…?"
  
  
  «Це нісенітниця собача. Скажи йому, що я підвищую тиск удвічі».
  
  
  Картер повісив трубку і повернувся у ванну кімнату. Він обережно хлюпнув водою на обличчя, а потім сів, щоб прочитати історію приходу до влади Стефана Конвея.
  
  
  * * *
  
  
  Сутінки, що насуваються, і початок легкої, але теплої мряки змусили більшість купальників залишити трав'янисті береги Халлензее. Ті, кого залишили, дотримувалися свого оголеного гедонізму.
  
  
  Турок лежав на траві просто під прилавком.
  
  
  За п'ятдесят ярдів від озера біля причалів гойдався пліт. На відміну від пар, що оточували його, турків був у костюмі.
  
  
  Він був там, де мав бути. Де була жінка?
  
  
  Він перевірив її джерело у Гамбурзі. Вона була гаразд. Вона погодила ціну за телефоном. Не так вже й незвично. Люди, які поспішали зі зброєю, зазвичай не сперечалися про ціну.
  
  
  Поруч із стегном турка, щільно зав'язаний у водонепроникній сумці, прикріпленій до ременя, був зразок товару – Walther PPK із глушником.
  
  
  Вона сказала йому телефоном, що їй потрібно десять штук. Турок підняв ціну на тисячу марок за штуку. Вона погодилася, якщо якість була гарною. Вона також натякнула, що може наслідувати більший наказ.
  
  
  Він перевірив згасаюче світло. Має бути близько шостої години. Вона запізнилася майже півгодини.
  
  
  А потім він побачив її. Вона була перед ним, стоячи біля води. Вона була схожа на богиню з волоссям кольору воронова крила, верхня половина її тіла вимальовувалась на тлі сірого неба. Її одягом був бюстгальтер на шиї та спідниця із запахом.
  
  
  Я носитиму топ і спідницю в тон у чорно-білу смужку.
  
  
  Потім її руки почали працювати і спідниця впала на траву.
  
  
  Вона встала, переконавшись, що турок її помітив, потім повернулася до води і потяглася навшпиньки.
  
  
  Рот турка сповнився слиною. Може йому вдасться отримати невелику додаткову плату. Вона була гарною, не з тих жінок, з якими зазвичай спілкувався турків.
  
  
  Довгі ноги, здавалося, тремтіли від сили, що доходила до тремтячих округлих сідниць. Її живіт був плоским, із виїмкою між гострими стегнами. Груди були великі, сильно виступаючи з грудної клітки.
  
  
  "Можливо, я все-таки уклажу тобі угоду за ціною, жінка", - пробурмотів турків, натягуючи пояс на талії і застібаючи його.
  
  
  Вона вигнулась у воду, і турок пішов за нею. Сонце пекло велику частину дня, приблизно за годину до цього, роблячи воду теплою.
  
  
  Вона легко заповзла на пліт і витяглася, витягнувши пальці ніг до трав'янистого схилу, а голову – до центру озера. Турок приєднався до неї в тій самій позі, його стегно штовхнуло її.
  
  
  "Ви принесли зразок?"
  
  
  Її німецька була злегка підкреслена, але турків не міг визначити її рідну мову.
  
  
  "Я приніс."
  
  
  "Дайте подумати."
  
  
  Він зняв пояс і засунув сумку перед їхніми головами, щоб ніхто не міг побачити її на березі. Він розстебнув блискавку, відсунув внутрішню водонепроникну підкладку та витягнув «Вальтер».
  
  
  "Глушник?"
  
  
  Він зняв глушник і прикрутив його до носа вальтера. «Це першокласний об'єкт, який повністю перебудований. Я можу надати вам усе, що хочете».
  
  
  Вона перекотилася на лівий бік і притулилася до нього своїм тілом. Турку було важко думати про справи, коли її м'які груди пестили його плече.
  
  
  Вона порилася в темряві під грудьми і дістала невеликий мішечок із клейонки. З кожним рухом на тілі турка виступало дедалі більше поту.
  
  
  "Я повинен сказати, що це найдивніший спосіб доставки, який я коли-небудь робив".
  
  
  Вона посміхнулася. «Але ви маєте визнати, що це особисте. Ніхто на березі не звертає на нас уваги, і ніхто нас не чує».
  
  
  "Правда."
  
  
  Вона простягла йому три гільзи з мішечка. "Зарядіть це".
  
  
  "Зарядити…?"
  
  
  "Звісно. Мені не потрібні пістолети з несправними бойками».
  
  
  Турок знизав плечима і викинув обойму. Вставив три гільзи. Він вставив обойму назад у приклад. "Добре?"
  
  
  "Так." Вона кивнула, частково перекочуючись його тілом. "Вогонь, якось, у воду".
  
  
  Він переклав пістолет у праву руку та вистрілив. Її рука була трохи вище за нього, її тепле дихання стосувалося його шиї. Мабуть, її бюстгальтер зісковзнув. Він відчував, як її оголені соски твердіють на його спині.
  
  
  "Задоволена?" - пробурмотів він.
  
  
  "Черговий раз." Він випустив у воду другу кулю. "Тепер дозволь мені".
  
  
  Вона потяглася за пістолетом. Все її тіло рухалося над ним. Відчуття її шкіри було п'янким, настільки п'янким, що він не помітив, що на її правій руці вона носила рукавичку, прозору рукавичку пластичного хірурга.
  
  
  Вона вийняла пістолет з його руки, але замість того, щоб вистрілити у воду третім та останнім патроном, повернула ствол до його голови. Перш ніж він встиг зупинити її, тупий ніс глушника встромився в м'яку ямку за його правим вухом.
  
  
  "Що за…?"
  
  
  «Шшш, тихіше і тихіше».
  
  
  "Що робиш?"
  
  
  "Я нахиляю стовбур так, що якщо я вистрілю, куля потрапить прямо у ваш мозок".
  
  
  "Божевільна сука ...!"
  
  
  Він завмер. Її ліва рука рухалася, щоб покласти аркуш паперу та маленьку ручку на пліт під його обличчям.
  
  
  "Прочитайте це і підпишіть".
  
  
  Турку довелося витерти піт з очей нервовими пальцями, перш ніж вони змогли сфокусуватися.
  
  
  "Ти божевільна сука!"
  
  
  "Хіба ви не поставили F1 для Хесслінга?"
  
  
  Тиша. Вона ще глибше притиснула глушник.
  
  
  "Ой, чорт тебе забирай!"
  
  
  "Чи не так?"
  
  
  “У мене є адвокат! Свиням не зійде це з рук...»
  
  
  Вона посміхнулася йому у вухо. "Я не SSD або поліція".
  
  
  "Чому ...?"
  
  
  «Шантаж. Я знаю, хто найняв Хесслінга, щоб знайшов Клаусвіца».
  
  
  "Я не знаю Клаусвіца".
  
  
  "Неважливо. Коли все складеться разом, буде багато грошей. Докази мають бути незаперечними. Якщо ви співпрацюватимете, ви отримаєте це зізнання назад. Можливо, ви навіть отримаєте деякий прибуток».
  
  
  Вона відчувала, як його тіло трохи розслабляється під нею.
  
  
  "Але якщо це дістанеться поліції..." - пробурмотів він.
  
  
  "Вони не знатимуть. Підпишіть!"
  
  
  Турок узяв перо тремтячою правою рукою. Він зімкнув ліву руку на правому зап'ясті, щоб воно було стійке, і написав свій підпис унизу сторінки: Деметріус Баклевіч.
  
  
  "Дуже добре."
  
  
  Вона витягла ручку та папір з-під його обличчя і випустила третю кулю у його мозок.
  
  
  Вона обережно склала папір і повернула його разом з ручкою в сумку. Коли мішечок був надійно закріплений у бюстгальтері, Ганна Пальміткова зісковзнула у воду і попливла назад до трав'янистої берегової лінії.
  
  
  Було одразу після семи. Якщо пощастить, вона влаштує зустріч між собою та Стефаном Конвеєм до кінця вечора.
  
  
  * * *
  
  
  Ліза зателефонувала о сьомій, коли Картер спустився коридором у свій номер за їжею.
  
  
  Атмосфера була напружена, коли він розповідав їй про те, що він дізнався.
  
  
  Урсула Райнеманн за останні шість місяців здійснювала не менше двох поїздок до Штатів на місяць: до Нью-Йорка, частини до Сан-Франциско. Це могло бути просто бізнесом, або тут могло бути багато іншого. Неможливо було сказати, не перевіривши всі пересування Стефана Конвея у Штатах, а це було б дуже складно.
  
  
  Ліза приїде вранці.
  
  
  "Це все вільно, чи не так?" вона зітхнула. "Обставини".
  
  
  «Поки що», - визнав Картер. Якщо Райнеман є частиною трикутника, це виглядає так, ніби Конвей поставив її вперед з усім. Якщо станеться падіння, це її слово проти нього».
  
  
  Вони закінчили трапезу в мовчанні. Картер не сказав їй, що трохи більше години тому хлопці з унітазу в його кімнаті прибрали вісім динамітних шашок.
  
  
  Судячи з змученого виразу її обличчя, вона не могла зрозуміти це разом з рештою, що вона засвоїла за останні кілька днів.
  
  
  Біля дверей вона недбало поцілувала його в щоку. Для Картера було цілком очевидно, що вона хотіла - і потребувала - на самоті так само сильно, як і він.
  
  
  «Добре випис», - промимрив він, ніжно стиснувши її плече.
  
  
  "Я буду намагатися."
  
  
  "Прийми таблетку."
  
  
  Знову у своїй кімнаті, він знову поринув у документи Хесслінга. Вони багато говорили, але нічого такого, що допомогло б йому пробити Конвея. Єдина реальна інформація полягала в тому, що, читаючи між рядками, гер Хесслінг справді мав деякі міцні зв'язки у східному секторі, які були дуже прибутковими.
  
  
  Картер майже закінчив, коли у двері постукали.
  
  
  "Що ж?"
  
  
  "Вінтнер".
  
  
  Картер відчинив двері, і здоровань увійшов до кімнати. Він упав у крісло, розстебнув краватку і розстебнув гудзики верхньої сорочки.
  
  
  "Довгий день?"
  
  
  “Ви це знаєте. Ваші хлопчики розв'язали третю світову війну там. Слава Богу, Фойгти не знають, де завдати удару у відповідь!»
  
  
  «Крім того, що мало не підірвали мені дупу… буквально», - прогарчав Картер. «Хочеш випити? У мене є бренді та скотч».
  
  
  «Бренді гаразд. Є результати?
  
  
  "Ще немає." Картер простяг йому склянку. Він зник за один ковток. "Щось про турка?"
  
  
  «Його звати Деметріус Баклевіч. І він зник».
  
  
  "У справах?"
  
  
  "Хто знає? Може, старий Фойгт розповість вам, якщо ви колись доберетеся до нього».
  
  
  Картер інформував співробітника SSD про всі деталі, зібрані ним того дня. Вінтнер сидів сутулячись і похмуро дивився на порожню склянку, що котилася між його великими руками.
  
  
  "Отже, що у нас є?" - сказав він нарешті.
  
  
  "У мене багато дрібниць, що вказують на Урсулу Райнеман, і по ній ми здогадуємося, що це Конвей".
  
  
  "Але нічого, що могло б його притиснути", - додав Картер.
  
  
  "Як сестра це сприйняла?"
  
  
  "Погано."
  
  
  "Як ви це розумієте?"
  
  
  Картер зітхнув, допив свою склянку і знову наповнив їх.
  
  
  «Конвей одружується з Делейн через її гроші та зв'язки. Гроші працюють, шлюб – ні. Коли на сцену виходить Райнеман, стає ще гірше. Хтось намагається шантажувати Конвея. Він бачить у цьому спосіб поставити під загрозу своє життя. відправляє Райнеман на полювання за стрільцем”.
  
  
  "І вона знаходить Хесслінга".
  
  
  «Вірно. Іронія в тому, що Хесслінг, мабуть, знайшов її, тільки вона цього не знала».
  
  
  Картер вирішив відверто розповісти про зв'язок Пітера Лімптона/Бориса Симонова з Хесслінгом.
  
  
  «Я припускаю, що Хесслінг найняв стрільця і дав йому інструкції застрелити Делейн і зробити все можливе, щоб усе виглядало так, ніби метою був Конвей. Хесслінг зберігає всі докази, а коли все охолоне, він дійсно має матеріал для шантажу. "
  
  
  Вінтнер підвівся зі стільця. «Це підійшло б. Але з мертвим Хесслінгом, доказ також».
  
  
  "Якщо тільки ми не отримаємо стрільця".
  
  
  "Так, якщо тільки ми не отримаємо стрільця".
  
  
  «Заходь до мене вранці».
  
  
  "Добре", - пробурчав головний інспектор і зачинив за собою двері.
  
  
  Картер сів у м'яке крісло біля вікна, вимкнув лампу і глянув на місто.
  
  
  Стрілець все ще там чи його давно немає? Телефонний дзвінок Хесслінга Лімптону/Симонова означав, що ця людина була впевнена, що отримає товар. Це означало, що Хесслінг тримав стрільця в запасі на випадок, якщо він знадобиться для підкріплення шантажу.
  
  
  Думки про це втомлювали Картера. Він задрімав. І дрімота стала глибшою і перетворилася на сон.
  
  
  Телефон підняв його на стільці. Він увімкнув світло і глянув на годинник. Було три години ночі.
  
  
  "Картер тут".
  
  
  «Добре, сучий син, відклич своїх собак!»
  
  
  «Приємно, що ти зателефонував, Еріху».
  
  
  «Мій лімузин буде біля бічних дверей готелю за п'ятнадцять хвилин».
  
  
  "А Ганс-Отто?"
  
  
  «Мій батько чекає на тебе на острові».
  
  
  "Приємно мати з тобою справу, Еріху".
  
  
  Він перервав з'єднання та повторно набрав номер AX Berlin. Коли він зв'язався з Марті Джейкобсом на лінії, він наказав зупинити війну.
  
  
  Потім він прийняв тривалий душ, поголився і одягнувся в чистий одяг.
  
  
  Через сорок п'ять хвилин після дзвінка Еріха Фойгта він спустився вниз.
  
  
  «До біса їх!» - подумав Майстер Кілл. Змусили чекати на два дні, можуть ще півгодини почекати.
  
  
  Дванадцятий розділ.
  
  
  Маєток був саме тим, що малося на увазі під цим терміном, а потім ще трохи. Він займав великий острів посеред річки Гавел.
  
  
  Вони прикрили його по обидва боки, коли виходили з лімузина «Мерседес». На причалі вони поплескали його та знайшли Вільгельміну. Один із них почав просовувати волохату лапу під куртку Картера, і Кіллмайстер схопив його за зап'ястя.
  
  
  "О ні, ти не знаєш", - прошипів він. "Цей християнин не зустрічає левів голим".
  
  
  "Це неможливо!"
  
  
  "Тоді ми припиняємо перемир'я".
  
  
  "Чекай тут."
  
  
  Він підійшов до катера, що чекав, і почав працювати з телефоном. Картер обернувся до іншого.
  
  
  "Є сірник?"
  
  
  Неохоче спалахнула запальничка, і Картер глибоко вдихнув. Сигарета наполовину скінчилася, коли повернувся розлючений головоріз, ще більш розгніваний, ніж будь-коли.
  
  
  "Проходь!"
  
  
  Це було п'ятнадцять хвилин їзди та ще п'ять хвилин ходьби від елінгу. Ханс-Отто не став розслаблятися у питаннях безпеки. Під час прогулянки. Картер нарахував дев'ять осіб, озброєних пістолетами-кулеметами чи дробовиками. Поруч із кожним чоловіком стояли великі німецькі вівчарки.
  
  
  "Шостий танкової дивізії було б важко впоратися з цим", - подумав Картер.
  
  
  Проходячи між двома чоловіками через густо зарослі деревами сади, Вбивця наголошував на тому, що він почерпнув з поліцейських файлів про Ганса-Отто Фойгта.
  
  
  Він був активним антинацистом під час Другої світової війни. Коли йому було двадцять, він приєднався до невеликої елітної групи в Берліні, яка займалася поваленням нацистів за допомогою внутрішнього шпигунства.
  
  
  Відразу після війни він вижив, використовуючи самі канали контрабанди, щоб сформувати величезний чорний ринок. Але не тільки той, хто вижив, а й природжений лідер, хитрий і безжальний.
  
  
  Це було лише питання часу, коли контрабанда і чорний ринок стануть лише невеликою частиною його діяльності. До кінця п'ятдесятих років Фойгт був визнаним лідером злочинності у Західному Берліні та північній Німеччині. І з того часу він зміг зберегти цю імперію незайманою.
  
  
  Вілла побудована на піднесенні прямо у центрі острова. Дорога вгору від води була довгою і звивистою, вона проходила повз віддалені будинки, сади і ще кілька охоронців зі зброєю.
  
  
  Архітектурно це була мішанина замку на річці Рейн та імітація англійського замку Тюдорів. Зважаючи на все, його побудував якийсь давно померлий або божевільний тевтонський лицар, а не сучасний, живий повелитель банд.
  
  
  Одна з двох величезних дубових дверей з мідними заклепками відчинилася, і Картер увійшов до величезного коридору. Еріх Фойгт чекав на нього.
  
  
  "Я хочу твій пістолет".
  
  
  Єдиний спосіб отримати це – це взяти”.
  
  
  Молода людина зробила крок вперед. Картер не рушив з місця. Він усміхнувся.
  
  
  "Сволота."
  
  
  «Я прийшов не для того, щоб слухати твоє скиглення, Еріху».
  
  
  «Мій тато у теплиці. Сюди».
  
  
  Картер пішов за ним через лабіринт коридорів, заглядаючи в добре обставлені кімнати, поки вони рухалися. Скрізь були свіжі квіти.
  
  
  Зовні будинок здавався великим. Усередині він був величезний. Незважаючи на те, що він був порівняно новим, він мав велику тверду ауру старовинного пишноти; Картер вважав це хорошим будівельним смаком та переважним використанням дорогих порід дерева та каменю для будівельних матеріалів.
  
  
  Еріх провів його через широко відчинені французькі двері в крихітний Едем, повністю оточений високою, бездоганно підстриженою миртовою огорожею. Жива огорожа оточувала море камелій, олеандрів, гвоздик та незліченних ботанічних чудес, які Картер не міг назвати.
  
  
  Зверху й довкола все було зі скла, яке захищало від річкового бризу, запаху міста і зберігало всередині те, що було… теплицею.
  
  
  Посеред моря квітів стояв багато прикрашений фонтан. Поруч із фонтаном стояв стіл і чотири стільці. Один із стільців був зайнятий невисоким широким чоловіком. Обличчя було посивіло від віку, але все ще гарне в точених тевтонських рисах. Очі були пронизливо-блакитними під густими темними бровами, які не відповідали гриві сталево-сірого волосся.
  
  
  "Ви Картер?" Голос був хрипкуватим, ніби він викурив пачку цигарок за останню годину.
  
  
  "Я Картер".
  
  
  «Кілька років тому я просто застрелив би тебе і поховав у Гавелі».
  
  
  «Кілька років тому я мав би справу безпосередньо з вами, і мені не довелося б мати справу з хлопчиком».
  
  
  При слові хлопчик Еріх вийшов уперед, стиснувши кулаки.
  
  
  "Еріх, сідай", - прошипів старий. "Він правий."
  
  
  Еріх сіл. Картер також. Ханс-Отто нахилився вперед, і в його жорстких блакитних очах блиснув пустотливий вогник. "Тобі подобається мій сад?"
  
  
  "Прекрасно. Красиві квіти».
  
  
  "Добре. Якщо ти помреш сьогодні ввечері, я побачу, що ти отримаєш найкращий букет. Чому ти коштуєш мені таких грошей?
  
  
  «Бо я хотів з тобою поторгувати, а у твого сина кам'яні вуха».
  
  
  "Отже. Що у вас є? Що ви хочете?"
  
  
  Картер підвісив портфель до столу і відчинив його. "У мене Оскар Хесслінг".
  
  
  Старий швидко перегорнув папери, але Картер зрозумів, що нічого не проґав. Коли він закінчив, він закрив валізу і тим самим рухом ударив Еріха по обличчю.
  
  
  "Думмкопф!"
  
  
  "Папа…"
  
  
  "Заткнися! Забирайся з моїх очей!" Коли Фойгт-молодший пішов, Ханс-Отто знову глянув на Картера, постукуючи футляром. "Хто ти?"
  
  
  "Хтось дуже важливий".
  
  
  «Ти, мабуть, перевернув моїх людей з ніг на голову. Це», - він сильніше натиснув на футляр, - «це, я б убив будь-кого заради цього.
  
  
  "Гер Фойгт, - Картер повільно закурив, кажучи низьким модульованим тоном, - якщо я хочу, щоб когось убили, я роблю це сам".
  
  
  Жорсткі блакитні очі Фойгта примружилися, потім він кивнув головою. "Так, я думаю, ти став би".
  
  
  «Мені потрібна інформація та тіло… живе, якщо можливо. Я хочу знати, хто його найняв і хто стрілець, який намагався вбити американця Стефана Конвея».
  
  
  "Я не наймав його".
  
  
  «Мене тут не було б, якби я думав, що ти це зробив. Коли ти дізнаєшся, хто стріляв, мені потрібна твоя допомога, щоб знайти та зловити його».
  
  
  "Згоден. Що ще?"
  
  
  "Я ще не знаю. Може, щось… може нічого».
  
  
  Ганс-Отто був людиною швидких рішень. Старі очі зморгнули один раз, а велика голова різко підвелася. "Еріх!"
  
  
  "Так?"
  
  
  «Дай мені телефон та трохи пива. Якого пива ти хочеш, Картер?
  
  
  «Голландського, це дорожче».
  
  
  "Голландське пиво! І рухайся!"
  
  
  Картер почув, як хлопець забіг у будинок, і відкинувся на спинку стільця. Його здогад був вірним. Якщо хтось і міг дізнатися, хто і де був стрілець, то це Ханс-Отто Фойгт.
  
  
  * * *
  
  
  Ганна Пальміткова постукала у двері. Її одразу відкрили, але лише трохи. Світло не горіло, і обличчя в щілині було в тіні.
  
  
  "Так?"
  
  
  "Фрейлейн Райнеманн?"
  
  
  "Так."
  
  
  «Я щойно розмовляла з тобою по телефону».
  
  
  "Заходь, швидко!"
  
  
  Ганна Пальміткова вискочила у двері. Вона була швидко закрита і замкнена за нею. Як тільки ввімкнулося світло, вона спустилася в вітальню і, розквітаючи, повернулася обличчям до іншої жінки.
  
  
  "Хто ти?" - спитала Урсула, стискаючи напівпорожню склянку віскі двома тремтячими руками.
  
  
  «Хто я, не має значення. Запевняю вас, я маю матеріали, які я так невизначено згадала по телефону».
  
  
  Ганна зняла з плеча велику сумку, яку несла. Вона порилася в ньому і витягла три аркуші паперу та манільську папку.
  
  
  "Сядь", - коротко сказала вона, глянувши на іншу жінку.
  
  
  Урсула почервоніла. "Це моя квартира. Як ти посміла…»
  
  
  Рука російської жінки зігнулася, як батіг, і вдарила, як змія, що летить. Плоска долоня тріснула Урсулу по голові, змусивши її розтягнутися, і склянка віскі розбився об камінну полицю.
  
  
  "Тепер ти послухаєш?" - прошипіла вона.
  
  
  "Так." По красивому обличчю Урсули Райнеманн текли сльози. Її тіло тремтіло, і вона була впевнена, що не зможе стримати те трохи з їжі, яке було в неї в шлунку. "Що ти хочеш?"
  
  
  «Запевняю вас, нічого з того, що ви не зможете дати. А тепер я розповім вам історію…»
  
  
  Протягом наступної години Урсула слухала. Чим більше вона слухала, тим біліше і болючіше ставала.
  
  
  Вона знала! Ця жінка знала практично все майже до того моменту, коли вони зі Стефаном вперше розробили план!
  
  
  «Це визнання жінки на ім'я Гертруда Кламмер. Маленька сама по собі, але сполучна ланка. Ще одне, дивніше посилання – це заява дрібного незаконного торговця зброєю Деметріуса Баклевіча».
  
  
  "Я нікого з цих людей не знаю ..."
  
  
  "Читай!"
  
  
  Урсула прочитала, випустила папери і вибігла з кімнати. Звуки блювоти із сусідньої ванни Ганну Пальміткову не турбували. Вона приготувала напій із добре укомплектованого буфету іншої жінки та закурила цигарку.
  
  
  Врешті-решт Урсула повернулася, вражена і сіла на своє місце. "Я нічого про це не знаю".
  
  
  "Чи не так? Третій аркуш паперу був затиснутий у руці Урсули». Ця заява Дітера Клаусвіца про те, що його було найнято Оскаром Хесслінгом для вбивства Делейн Беррінгтон Конвей. У ньому також йдеться, що ви та Стефан Конвей замовили це вбивство через Оскара Хесслінга».
  
  
  "Це неможливо! Вбивця навіть не знав, що ми зі Стефаном…»
  
  
  Урсула раптом закричала і міцно стиснула губи.
  
  
  Посмішка Ганни Пальміткова була хижою.
  
  
  «Наразі Дітер Клаусвіц перебуває у східнонімецькій в'язниці».
  
  
  "Це нічого не значить!" Урсула ахнула. «Це абсолютно нічого не означає! Ніщо з цього не може бути пов'язане ні зі мною, ні зі Стефаном!
  
  
  «Можливо, ні, прямо. Але кілька тижнів тому один із наших агентів працював з Оскаром Хесслінгом. Його під прикриттям звали Пітер Лімптон. Його справжнє ім'я – Борис Симонов. Він виявився зрадником після того, як його спіймали американці, але кілька операцій, які він почав, принесли плоди навіть без його відома. Це, наприклад”.
  
  
  З манільського конверта Анна витягла десять відбитків розміром вісім на десять. Усі були живого, тілесного кольору. Кожен був під різним кутом, і всі вони показали Урсулу Райнеманн і Стефана Конвея на різних етапах заняття любов'ю.
  
  
  Урсула затулила обличчя руками. Безмовні сльози капали з її пальців, і вона зблідла
  
  
  «Ти не з поліції», - нарешті сказала вона, дивлячись нагору, її голос був рівним і позбавленим емоцій. "Що ти хочеш?"
  
  
  Переможна посмішка з'явилася на обличчі Анни Пальміткової. "Це більше схоже на це", - сказала вона, дістаючи ще один аркуш паперу і рухаючись до іншої жінки. «Ось оновлений список доказів, якими Оскар Хесслінг намагався шантажувати Стефана Конвея. Є також докладні інструкції щодо того, куди та як їх слід направити».
  
  
  "Стефан ніколи не погодиться!"
  
  
  "Я думаю, що він погодиться". - Сказала Анна, спокійно потягуючи свій напій. - Думаю, твій коханець погодиться на все, щоб урятувати свою шкуру. Поклич його.
  
  
  "Зараз?"
  
  
  «Тепер. Я впевнена, що має особистий телефон».
  
  
  "Так." Урсула кивнула головою. «Він встановлює скремблер, куди він пішов… у справах».
  
  
  "Добре, навіть краще. Подзвони йому!"
  
  
  Урсула все ще плакала, підсунула до себе телефон і набрала номер.
  
  
  "Так?"
  
  
  "Стефан ... це я".
  
  
  «Урсуло, як ти смієш дзвонити мені сюди… навіть цим телефоном!»
  
  
  «Стефане, сталося щось дуже важливе…»
  
  
  "Чорт забирай, Урсуло, а не почекати до ранку?"
  
  
  "Ні, чорт забирай, не може!"
  
  
  «Добре, добре, люба… заспокойся. Що це?"
  
  
  Здавленим голосом Урсула прочитала три зізнання, а потім розповіла йому про фотографії.
  
  
  Коли вона закінчила, на іншому кінці дроту запанувала довга труна тиша.
  
  
  "Стефан? ... Ти все ще там?"
  
  
  "Так я тут. Я думаю. Жінка все ще там?
  
  
  "Так."
  
  
  "Дай їй телефон!"
  
  
  Вона простягла трубку російською. "Він хоче поговорити з тобою".
  
  
  Анна Пальміткова зняла сережку Cartier і заговорила телефоном. "Так."
  
  
  "Хто ти?"
  
  
  "Це не має значення. Важливо те, що я готова приховати наявну в мене інформацію в обмін на певні послаблення з вашого боку».
  
  
  "Ви просите мене зробити зраду!"
  
  
  "Вбивство, зрада ... все одно".
  
  
  "Будь ти проклята!"
  
  
  "У мене дуже мало часу, містере Конвею. Що ви скажете?"
  
  
  «Я хочу сказати тобі, щоб ти поцілувала мене в дупу».
  
  
  Вона невесело посміхнулася. - "Я впевнений, що ти став би".
  
  
  «Мені потрібно спочатку побачити тебе… поговорити з тобою особисто».
  
  
  Анна зробила паузу, розмірковуючи. – «Це можна влаштувати».
  
  
  «Я маю оглянути свій завод у Шпандау вранці. На Пінінбергерштрассе в Штаакені, біля стіни є пивна».
  
  
  "Я можу знайти це".
  
  
  "Чи повинні ми сказати опівдні?"
  
  
  «Півдні буде добре. Guten Morgen, Herr Conway».
  
  
  Ганна повісила трубку і повернула сережку на місце.
  
  
  «Він не збирається цього робити», - сказала Урсула, її й без того широко розплющені очі стали ще ширші.
  
  
  «Він хоче поговорити. Але я впевнений, моя люба, що він це зробить».
  
  
  * * *
  
  
  "Ти прокинувся?" - спитала вона з темряви поруч із ним.
  
  
  "Так."
  
  
  Картер перемістив руку їй на живіт, але відповіді не було. Вона чекала в його кімнаті, точніше, у його ліжку, коли він повернувся із зустрічі з Фойгтом.
  
  
  "Що трапилося?"
  
  
  - спитав Картер, коли він роздягнувся і ковзнув у ліжко поряд з нею.
  
  
  Вони говорили, і що більше вони це обговорювали, то байдужішою вона ставала. Картер зробив спроби і вона відповіла слабо. Заняття коханням були механічними, без пристрасті, із мінімальним результатом.
  
  
  Після цього вони багато мить пролежали в тиші нарізно.
  
  
  Тепер здавалося, що їй треба ще раз поговорити, а Картер був не готовий до цього.
  
  
  "У мене є інтуїція, прямо тут, - вона притиснула його руку, - що неважливо, що ви відкриєте, все це приведе до жінки Райнеман, і Стефан зрештою піде".
  
  
  "Ні, якщо я можу допомогти".
  
  
  «Можливо, навіть ти, Нік, цього разу не вчиниш дива. Чим більше ми дізнаємося про Стефана, тим більше я розумію, що він багатий, розумний, могутній і абсолютно аморальний. Таким людям може зійти з рук усі. Для них немає законів”.
  
  
  Його вразив глухий монотонний голос. Це було не схоже на неї, і фаталістична точка зору, яку вона дотримувалася, могла бути небезпечною.
  
  
  «Гей, – сказав він, обіймаючи її.
  
  
  "Що?"
  
  
  «Я думаю, у вас посткоїтальна депресія».
  
  
  "Не опікуй мене, Нік".
  
  
  «Добре, – зітхнув він, – не буду. Нам потрібний стрілець. Гадаю, Ганс-Отто віддасть його нам».
  
  
  "А потім, сподіваюся, все стане на свої місця?"
  
  
  «Сподіваюся. Все в цьому бізнесі розкидано по шматочках. Ви лише молитеся, щоб вони зібралися разом».
  
  
  "Пам'ятаєте Гонконг?" - Запитала вона хрипким від настрою голосом.
  
  
  "Що ж."
  
  
  «Ти залишався зі мною всю ніч та наступний день. Наступної ночі я прокинулася і назвала тебе. Ти покинув мою лікарняну палату. Я знаю, куди ти пішов і що зробив, Ніку».
  
  
  Картер обережно відкотився від неї.
  
  
  Він пам'ятав. Він дуже старанно працював із китайським злочинним світом і купив собі автомат Узі. Потім він вирушив на склад Коулуна та вбив трьох чоловіків.
  
  
  Жодного звіту не було, і не було встановлено жодних зв'язків.
  
  
  Але Ліза знала.
  
  
  Раптом він зрозумів, що вона встала, встала з ліжка і натягла халат.
  
  
  "Куди…?"
  
  
  "Тобі потрібен сон", - відповіла вона, рухаючись до дверей. "Завтра великий день... для нас обох".
  
  
  Він почав заперечувати, але двері за нею вже зачинялися.
  
  
  Картер дуже втомився, але після того, як вона пішла, він довго лежав без сну, турбуючись про те, як, на його думку, її розум, можливо, грає з нею жарти.
  
  
  Це були перші промені сонця, коли, нарешті, він дозволив своїм очам закритися і дозволити сну наздогнати його.
  
  
  Тринадцятий розділ.
  
  
  Стефан Конвей засунув фотографії та аркуші паперу назад у манільський конверт і кинув їх на стіл між собою та жінкою. Незважаючи на те, що вони знаходилися в дуже відокремленій, закритій кабіні, він озирнувся, перш ніж заговорити, ніби хтось дивився через його плече.
  
  
  «Якщо не брати до уваги фотографій, це чисте припущення», - прогарчав він. "І що з того? У багатьох одружених чоловіків є романи. Половина чоловіків, які працюють на мене, мабуть, трахкають своїх секретарок».
  
  
  "Якщо вони працюють на вас, - холодно відповіла темноволоса жінка, - вони, ймовірно, так роблять".
  
  
  «Ти – уїдлива сука».
  
  
  Її червоні губи заграли усмішкою. «Ваша думка мене не турбує та не цікавить. На додачу до того, що ви бачили, ми можемо відправити Клаусвіца на Захід особисто, щоб він розповів його історію».
  
  
  «Це все одно мене не чіпатиме».
  
  
  «Можливо, ні. Але це завдасть серйозного удару по вашому авторитету. Ви могли б, як ви, американці, висловлюєтеся, поцілувати політику на прощання».
  
  
  Стефан Конвей потер віскі. "Що ти хочеш?"
  
  
  Анна Пальміткова передала той же список, який передала Урсулі Райнеманн перед світанком того ранку.
  
  
  Конвей уважно переглянув його, а потім з огидою жбурнув на стіл.
  
  
  "Це зрада!"
  
  
  "Це бізнес. І якщо ти не хочеш займатися бізнесом...»
  
  
  Вона зібрала список і папку з манилою і почала підніматися.
  
  
  "Сідай." Конвей зітхнув і розімяв незапалену сигару в чашку кави. "Якщо я згоден, я хочу отримати більше, ніж цей матеріал".
  
  
  "Такі як…?"
  
  
  "Знищити всі сліди".
  
  
  Ганна Пальміткова запалила. Вона глибоко вдихнула і дозволила диму просочитися з її ніздрів. «Чоловік, який продав гвинтівку, вже мертвий. І жінка, фройляйн Кламмер, теж».
  
  
  Російська шпигунка чекала, що чоловік навпроти неї зблід, ахне або якимось іншим чином висловить шок від усвідомлення її безжальної.
  
  
  Вона була зовсім не готова до його власної жорстокості.
  
  
  "Добре. Я хочу, щоб цей Дітер Клаусвіц теж був мертвим. Я хочу, щоб його тіло було доставлене західнонімецьким SSD разом з іншим визнанням, що він збирався вбити мене».
  
  
  "Я думаю, це можна влаштувати".
  
  
  "Це буде влаштовано", - прошипів Конвей. "І це ще не все. Я хочу прибрати Урсулу з дороги, і хочу, щоб це виглядало як випадковість».
  
  
  Настала черга жінки моргнути. Її навчили відмовлятися від будь-яких емоцій, вбивати без питань, використовувати своє тіло з будь-якої причини за наказом. Буквально не було нічого, що б вона не зробила для своєї справи.
  
  
  Але навіть її було шоковано.
  
  
  "Це може бути складно".
  
  
  "Але це може бути зроблено." - Заперечив він.
  
  
  "Так, це повинно бути зроблено."
  
  
  «Я їду сьогодні рано вранці до Мюнхена. Я хочу бути там, коли це станеться.
  
  
  «Вибачте. Я маю зателефонувати».
  
  
  Стефан Конвей замовив свіжу каву та бренді, поки чекав. Він розгорнув нову сигару і цього разу закурив. На той час, як російська повернулася, все йшло добре.
  
  
  "Добре?"
  
  
  "Зателефонуй їй. Скажи їй, що ти маєш побачити її особисто, але не в Західному Берліні. Скажи їй, щоб вона проїхала через Східну Німеччину і виїхала на захід автобаном номер п'ятнадцять у бік Гамбурга. Скажи їй, щоб вона виїхала о шостій годині вечора. "
  
  
  "Звісно."
  
  
  «У Людвігслусті вона має їхати шосе на північ у бік Шверіна. Скажіть їй, що ви зустрінете її на цій дорозі. Тому вона має бути точною».
  
  
  "Це буде схоже на нещасний випадок".
  
  
  "Так і буде."
  
  
  Конвей кивнув головою. Він навіть усміхнувся. "Вона водить..."
  
  
  «Новий сірий кабріолет Mercedes 190 SL, номер ліцензії D944-941. Ми дуже уважні, містере Конвею. Тепер ваша частина угоди».
  
  
  Конвей подивився на годинник. «Я можу отримати замовлення до нашого дослідницького центру в Каліфорнії протягом години. Вони передадуть його на наш склад у Пенсільванії. Це може бути о п'ятій годині рейсу з Даллеса за часом Вашингтона».
  
  
  «Отже, він буде тут о п'ятій ранку».
  
  
  «Без урахування погоди у Франкфурті».
  
  
  «Завтра опівдні, пан Конвей, влада Західної Німеччини буде проінформована про те, щоб забрати тіло Дітера Клаусвіца на контрольно-пропускному пункті Чарлі».
  
  
  «А оригінали… зізнання та фотографії?»
  
  
  «Це буде доставлено вам до Мюнхена, як тільки обладнання буде у Східному Берліні. Я сама супроводжуватиму передачу».
  
  
  "А якщо вас зловлять із Франкфурта?"
  
  
  «Буде хтось, хто посяде моє місце. Нам просто потрібно буде спробувати ще одну партію, чи не так?
  
  
  Це змусило Конвея зненацька, але він швидко оговтався і відповів, повернувшись у наступ.
  
  
  «Я не знаю, хто ви, але можу здогадатися, хто ви: російська, і, мабуть, шпигун КДБ. Ну знаєте що? Мені начхати, поки я отримую свою частку. У мене стільки ж грошей стільки ж влади та контактів, скільки у більшості країн третього світу”.
  
  
  "Я впевнений, що ти знаєш".
  
  
  "Запам'ятай це. Тому що коли це закінчиться, якщо ти колись знову спробуєш зв'язатися зі мною, я накажу убити тебе, як я вбив мою дружину. Тільки це не буде так швидко та безболісно. І я зроблю це. де б ви не знаходилися, навіть у Москві».
  
  
  Із цим він пішов.
  
  
  Ганна Пальміткова простежила за цівкою диму в цигарці в руці.
  
  
  Пальці, що тримали її, тремтіли.
  
  
  * * *
  
  
  "Гер Картер?"
  
  
  "Так." Картер відразу впізнав голос у телефоні і скотився з ліжка, струшуючи туман.
  
  
  "Чи треба мені говорити, хто це?"
  
  
  "Ні. Що в тебе є?"
  
  
  «Нашого чоловіка найняли через Оскара Хесслінга. Це зробила жінка, яка зв'язалася з першою людиною у США. Але чомусь я відчуваю, що у вас уже була ця інформація, так?»
  
  
  «Так. Я тебе перевіряв».
  
  
  «Я поважаю це. Чоловіка, якого ви хочете, було дуже складно ідентифікувати, бо він не був професіоналом».
  
  
  "Він не був ним?"
  
  
  «Ні, але він був надзвичайно кваліфікований. Геній цього виродка Хесслінга знаходив таких людей».
  
  
  "Хто він?"
  
  
  «Його звуть Дітер Клаусвіц».
  
  
  Картер закурив сигарету і дозволив диму обпалити його легені, поки слухав коротку історію стрільця.
  
  
  "Де я можу його дістати?" - сказав він нарешті.
  
  
  «Боюсь, це буде складно. Прямо зараз. Клаусвіц утримується у в'язниці Східної Німеччини. Він також перебуває під суворою охороною як державний в'язень».
  
  
  "Чорт."
  
  
  Це все, що я можу вам сказати, гер Картер.
  
  
  Ви згадали, що вам може знадобитися інша послуга до завершення нашої угоди? "
  
  
  "Ні ... почекай, може бути. Стривай!"
  
  
  Картер упустив телефон. Він пройшов у ванну та налив у раковину холодну воду. Він швидко двічі занурив голову у воду, щоб очистити розум.
  
  
  "Ризукова, - подумав він, - його мозок знову працює на повну потужність, але це може стати важелем".
  
  
  "Фойгт?"
  
  
  "Я все ще тут."
  
  
  "Я хочу, щоб ти викрав жінку і тримав її".
  
  
  "Це займе деякий час, спостереження, налаштування ..."
  
  
  "Я хочу, щоб це було зроблено сьогодні ввечері".
  
  
  "Я влаштую це".
  
  
  "Її звуть Урсула Райнеманн ..."
  
  
  * * *
  
  
  "Урсула?"
  
  
  "Так."
  
  
  Підійди до кутового телефону і подзвони мені.
  
  
  Конвей поклав трубку на підставку і зачинив дві свої громіздкі валізки. Він завжди збирав речі сам. Це був його фетиш - завжди знати, де все знаходиться, навіть спідня білизна та носові хустки.
  
  
  Він схопив телефон під час першого дзвінка.
  
  
  "Це я, що трапилося?"
  
  
  «Послухай, любий, я зараз не маю часу розповісти тобі все. Я маю тебе побачити».
  
  
  "Але як? Це було б надто небезпечно, щоб нас побачили…»
  
  
  «Мені байдуже, Урсуло, люба. Я маю побачити тебе зараз найбільше».
  
  
  "Я думаю, це може бути просто бізнес", - сказала вона, трохи подумавши. "Я мушу приїхати в готель?"
  
  
  «Ні… ні, я хочу, щоб ти поїхала до Західної Німеччини».
  
  
  "Куди?"
  
  
  Конвей обережно дав їй інструкції, які йому дала російська жінка. А потім він повторив їх.
  
  
  "Але де я тебе зустріну?"
  
  
  «Просто продовжуй їхати маршрутом. Я тебе зустріну».
  
  
  Телефоном лунали ридання. «О, Стефане, це все нас наздожене, чи не так!»
  
  
  «Ні, ні, це не так, якщо ми зберігатимемо голову. Просто зроби, як я говорю, Урсула, і ми будемо разом назавжди… скоро. А, Урсула ...?»
  
  
  "Так?"
  
  
  "Не кажи нікому, куди ти йдеш".
  
  
  "Я не буду. Ця жінка, яка прийшла вчора ввечері, має до цього якесь відношення?"
  
  
  Кануей майже відповів негативно, але передумав. "Так, у певному сенсі".
  
  
  «О, Стефане, ти ж не збираєшся віддавати їм обладнання?»
  
  
  «Урсуло, як ти взагалі можеш про це подумати? Те, що ми зробили, – це для нас, але я ніколи не стану зрадником. Ти це знаєш".
  
  
  «Так, звісно, люблю. Я тебе люблю, Стефан».
  
  
  «І я люблю тебе, люба. Побачимося сьогодні ввечорі". Він повісив трубку і різко рушив до дверей. «Джон?… Джоне, де ти, чорт забирай?»
  
  
  "Прямо тут, сер".
  
  
  "Машина готова?"
  
  
  "Так, сер, і літак готовий до вильоту в Тегелі".
  
  
  "Добре. Візьми мої валізи. Пішли до біса звідси!»
  
  
  * * *
  
  
  Картер набрав номер Лізи і відповів сонний голос.
  
  
  "Це я", - сказав він. "Почуваєшся краще?"
  
  
  "Нічого особливого. Просто сонна».
  
  
  «Давай, збирай речі. Якщо ми зможемо закінчити цю справу надвечір, ми попрямуємо до Мюнхена».
  
  
  "Мюнхен?"
  
  
  «Щоб натиснути на Стефана Конвея. Він поїхав туди рано; я щойно розмовляв з Вінтнером. Я прямую до його офісу».
  
  
  "Щось нове?"
  
  
  "Ми знаємо, хто стріляв".
  
  
  "Нік, я піду".
  
  
  "Немає необхідності. Сиди спокійно, я триматиму тебе в курсі».
  
  
  Він повісив слухавку, перш ніж вона встигла поставити ще якісь запитання, і попрямував до ліфта. Автомобіль SSD та водій, якого йому дав Вінтнер, чекали біля тротуару.
  
  
  Поїздка тривала двадцять хвилин дощовими і слизькими вулицями.
  
  
  "Доброго ранку", - сказав Картер, наливаючи собі гарячу чашку кави і сідаючи навпроти людини з SSD.
  
  
  «Сьогодні опівдні. Ось досьє Клаусвіца. Він має короткий обвинувальний висновок, але фон відповідає профілю».
  
  
  "Чи є шанс поторгуватися для нього?"
  
  
  "Залежить від того, чи знають вони, що у них є".
  
  
  Картер кивнув і сьорбнув варево, що димить, гортаючи файл. Ось про що я думав. Крім того, якщо він потрапив туди одразу після вбивства, то це не Клаусвіц убив фрау Кламмер».
  
  
  «Прочитавши це, я думаю, ви погодитеся, що це все одно буде не в його стилі. Він міг би придушити її голими руками, але ніколи – шматком фортепіанного дроту. Я послав агента через стіну. Нам просто доведеться зачекати. Так, Брухнере, що це? "
  
  
  Картер підняв очі. Брухнер стояв у дверях, його обличчя затьмарювалося сумішшю огиди і здивування.
  
  
  «Турок. Вони знайшли його на плоті посеред Халлензеї близько години тому… мертвим».
  
  
  "Як він це вийшов?" - спитав Картер.
  
  
  «Постріл, одна куля за правим вухом. Вони вже впізнали пістолет. Це один із багатьох, викрадених близько місяця тому зі збройової казарми у Протазі».
  
  
  "На плоту?" – сказав Вінтнер.
  
  
  "Так сер. Його відбитки – єдині на пістолеті. Вони називають це самогубством».
  
  
  Картер та Вінтнер обмінялися поглядами. Їхні очі говорили всі: нісенітниця собача.
  
  
  * * *
  
  
  Погана погода ще погіршала. Крізь високі вікна небо над Західним Берліном у світлі, що згасає, стало кольору свинцю. Дощ розносився по місту сірою плямою, що зробило Картера ще більш пригніченим, ніж він уже почував себе.
  
  
  Тепер зібрати це було неважко. КДБ чи Східнонімецький Штазі - чи то й інше - звхопили Дітера Клаусвіца
  
  
  Вони не тільки захопили його, а й уже діяли відповідно до того, що він їм сказав.
  
  
  Швидкий телефонний дзвінок до округу Колумбія та кілька швидких питань Лімптону/Сімонову заповнили деякі прогалини. Під інтенсивним допитом були речі, які він згадав, розповідаючи Ганні Пальмітковій. Наприклад, зв'язок, який він встановив з Оскаром Хесслінгом, щоб шантажувати Стефана Конвея.
  
  
  Коли Дітер Клаусвіц потрапив до них, це було схоже на небесну манну або плід хорошої операції, залежно від того, як на це дивитися.
  
  
  Зв'язати разом вбивство фрау Кламмер та «самовбивство» турка підходило Картеру. Швидше за все, для вбивства було надіслано групу зі Східної Німеччини. Це означало, що Схід вже це зрозумів і набагато випередив Захід.
  
  
  Наступний крок?
  
  
  Отримати від Конвея те, що вони хотіли.
  
  
  Бачить Бог, подумав Картер, якщо він правильно здогадався, вони мають більш ніж достатньо боєприпасів.
  
  
  Вони найняли когось, щоб спостерігати за Конвеєм та його почетом у Мюнхені. У Берліні було важко стежити за кожним його кроком. Вінтнер єхидно повідомив Картеру, що «у герра Конвея багато дуже впливових друзів. Двоє чоловіків, які були у мене з ним, були затримані після кількох телефонних дзвінків до Бонна».
  
  
  "Політика", - подумав Картер, дивлячись на світлотінь автомобілів та міських вогнів далеко внизу.
  
  
  "Чорт."
  
  
  Картер різко обернувся. Джаміль Ерхані сидів за величезним столом у формі підкови перед комп'ютерними екранами. Він відкинувся на спинку стільця, його пальці вп'ялися в голову.
  
  
  "Тобі потрібна ще кава, Джаміль?"
  
  
  «Ні, мені потрібно сорок пальців та два мозку. Хіба ти не можеш зрозуміти це законно? Прошити значок чи щось таке?»
  
  
  Картер посміхнувся. «Боюсь, Конвей надто добре прикриває свою дупу. Продовжуй».
  
  
  Картер підійшов до столу, заставленого сендвічами і величезною кавоваркою.
  
  
  «Потрапити на його банківський рахунок було простіше, ніж просто», - простогнав індієць. «Господи, Нік, відвантаження, інвентар та класифікація продукції такої компанії, як Protec, все одно що намагатися зламати Форт-Нокс із водометом!»
  
  
  Картер простяг йому чашку свіжої кави, що димить. «Продовжуй, мій друже. Якщо КДБ має важіль тиску на Конвея, я хочу знати, згинається він чи перекидається. Зараз це все, що маємо».
  
  
  Зітхнувши, Ерхані відпив каву і покотився на стільці, щоб набрати ще кілька послідовностей у спробі знайти ключ, який дозволив би йому увійти до комп'ютерів Protec.
  
  
  Телефон задзвонив. Картер помітив лінію та схопив її. "Картер тут".
  
  
  «Це Ліза, Нік. Вінтнер дав мені цей номер. Що нового?"
  
  
  "Трохи." Він швидко привів її до справи.
  
  
  «Вони схопили його, – відповіла вона, – і звернуть його. Він зробить все, щоб уникнути чогось подібного і зберегти себе білим!»
  
  
  У її голосі знову пролунало тремтіння, що межувало з істерією.
  
  
  "Заспокойся, Лізо, ми робимо все, що можемо".
  
  
  "Знаю знаю. Це просто… ну, чорт забирай, це засмучує!»
  
  
  «Я знаю, що це… страшенно неприємно».
  
  
  "Щось я можу зробити?"
  
  
  «Ні, залишайся спокійною в готелі. Я подзвоню тобі, якщо щось зламається».
  
  
  "Дякую".
  
  
  "Що ж."
  
  
  Картер упустив телефон і подивився на годинник.
  
  
  Було сім годин. Хлопчики Ганса-Отто просто приїдуть до Урсула Райнеманн.
  
  
  * * *
  
  
  Урсула здолала останню барикаду і змусила потужний двигун завивати, перемикаючи передачі. Попереду білою стрічкою перекручувалась автобан.
  
  
  У дзеркало заднього виду вона побачила, що чорний «Вольво» все ще слідує за нею. Машина підібрала її біля воріт Шпандау і залишалася з нею, не відстаючи від її швидкості, через усю Східну Німеччину.
  
  
  Вона кілька разів уповільнювалася Вольво завжди уповільнювався разом з нею. На півдорозі через НДР вона вирішила, що Стефан сидить у «Вольво». Хто ще міг би піти за нею таким чином?
  
  
  Вона відновила нормальну швидкість для автобана, яка, звичайно, була такою ж швидкою, як і "мерседес".
  
  
  Двірники лобового скла гіпнотично боролися із дощем. Вони викликали в неї сонливість, і постійне спостереження за машиною за нею не допомагало.
  
  
  Вона подумала про те, щоб зупинитися в Перлебурзі, позначки три чверті, але наклала вето і поїхала далі. У Людвігслусті вона помітила знак на шосе 106 і попрямувала на північ у бік Шверіна. Дорога тут звужувалась, і, оскільки вона була щільно опоясана деревами, було набагато темніше.
  
  
  Їй довелося знизити швидкість до п'ятдесяти миль на годину.
  
  
  Вольво відстав далеко ззаду, але його вогні все ще було видно далеко.
  
  
  Раптом через поворот на майданчик для відпочинку на дорогу звернув великий седан «Мерседес» і звернув на смугу прямо поряд з нею. У машині було двоє чоловіків, і краєм ока Урсула могла бачити, як вони дивляться на неї.
  
  
  Вона прискорилася, і вони також. Вона сповільнилася, і вони також.
  
  
  Попереду приблизно дві милі дорога звузилася, щоб увійти до тунелю. Його товсті бетонні стіни блищали у світлі зустрічних вогнів.
  
  
  Позаду неї вона могла бачити вогні - вона припустила, що вони належали «Вольво» - що набирають швидкість і швидко наближаються.
  
  
  Урсула збільшила швидкість. Раптом місця не було. Седан наближався до неї.
  
  
  Вона зняла ногу з акселератора і натиснула на педаль гальма.
  
  
  Було надто пізно.
  
  
  Вона їхала зі швидкістю вісімдесят п'ять миль на годину. Гальмо сповільнило її до шістдесяти, коли ніс маленького кабріолету врізався в бетонну сторону тунелю.
  
  
  * * *
  
  
  Картер спостерігав, як пальці Ерхані літають клавіатурою, літери та символи спливають, а потім зникають на екрані комп'ютера.
  
  
  Індієць цього не сказав, але Картер міг сказати по заскленілих очах цієї людини, що вона досягає прогресу.
  
  
  "У тебе вийшло"
  
  
  «Не зовсім, але я думаю, що я близький. Коди доступу були простими. Я просто зробив їх надто складними. Отримайте це, гаразд?»
  
  
  Картер схопив телефон. "Так?"
  
  
  "Гер Картер?"
  
  
  Картер добре знав хрипкий голос. "Говорячи. У тебе є її?"
  
  
  "Боюся, що ні. Мої люди були готові вирушити, але вона залишила свою квартиру і проїхала крізь стіну».
  
  
  "У Східний Берлін?"
  
  
  Ні. Вона поїхала автобаном номер п'ятнадцять до Західної Німеччини».
  
  
  Картер спітнів. «Це мало полегшити захоплення».
  
  
  "Було б, - відповів Фойгт, - якби вона не врізалася в стіну тунелю".
  
  
  "Подія?"
  
  
  «Владі це здаватиметься так. Двоє моїх людей йшли за нею. Вони бачили, як великий седан Mercedes розбився».
  
  
  "Вона мертва", - прошипів Картер.
  
  
  «Так. Її голова пройшла через лобове скло, а її груди розчавили рульове колесо».
  
  
  "Ваші люди не отримали номер машини, чи не так?"
  
  
  "Так, але пізніше".
  
  
  "Пізніше…?"
  
  
  «Зайве казати, що вони не залишилися на місці події. Коли вони поверталися, «Мерседес» обігнав їх східнонімецьким автобаном. Вони бачили, як він рушив з Nauen».
  
  
  Картер ахнув. - "Зі Східної Німеччини?"
  
  
  "Цілком".
  
  
  Фойгту не треба було вдаватися до подробиць. Якщо люди, які вбили Урсулу Райнеман, залишали автобан у Східній Німеччині, особливо вночі, вони були офіційними особами.
  
  
  "Я думаю, гер Картер, що наша угода завершена?"
  
  
  «Закінчено, гер Фойгт. Данке».
  
  
  "Бітте".
  
  
  Зв'язок було перервано, і Картер повернув телефон на місце.
  
  
  Занадто багато людей загинуло, надто сильний зв'язок зі Сходом.
  
  
  Він був майже певен, що тепер він має. Цим завершилося вбивство Урсули Райнеман. Вона була останньою ланкою, яка могла поставити Стефана Конвея в глухий кут.
  
  
  "Я зрозумів!"
  
  
  Картер підійшов до консолі позаду Ерхані. Він уже знав, що сталося. КДБ випередив його. Вони визнали вбивство невірним шляхом і поклали відповідальність на Конвея.
  
  
  Десять до одного майбутній сенатор помітив сліди, щоб урятувати свою шкуру.
  
  
  Ерхані підтвердив це.
  
  
  "Ось вона, партія, майже до останнього мікрочіпа, який ви отримали від Пентагону".
  
  
  "Чий код авторизації?"
  
  
  "Особисте, Стефан Конвей".
  
  
  "Куди це йде?"
  
  
  «Lufthansa з Даллеса. Приземляється у Франкфурті о п'ятій ранку за місцевим часом».
  
  
  «Вони перевантажаться в аеропорту одразу після митниці».
  
  
  «Планується перевести його на військовий транспорт до Західного Берліна».
  
  
  "У них будуть готові фальшиві ящики", - прогарчав Картер.
  
  
  "Це ваш відділ, а не мій", - сказав Ерхані, повернувшись до Картера.
  
  
  Кілмайстер уже попрямував до дверей.
  
  
  * * *
  
  
  У руці ад'ютанта затріщало радіо. Він підніс її до вуха і заговорив. Коли все стихло, він повернувся до свого начальника.
  
  
  "Товаришу полковник?"
  
  
  "Так".
  
  
  «Він зараз у забороненій зоні, прямуючи до воріт Мітте».
  
  
  «Так, я його бачу», - відповів Баленков, рухаючи разом із квапливим чоловіком надпотужний бінокль. «Він суворо дотримується інструкцій».
  
  
  У животі Баленкова закипіла жовч. Він сам дав Дітеру Клаусвіцу інструкції, які надішлють його на смерть.
  
  
  "Боюсь, гер Клаус, ми не можемо дозволити вам залишити Східний Берлін на борту Аерофлоту".
  
  
  Однак, ви можете повернутися в Західний Берлін. Ворота Мітте будуть відчинені для вашого переходу. Я впевнений, що ваших американських паперів буде достатньо, щоб дозволити вам втекти.
  
  
  Баленков перемістив бінокль до зачинених воріт, а потім назад до Клаусвіца. Чоловік помітив закинуту браму. Полковник зі свого нагляду на даху майже бачив страх і усвідомлення на обличчі вбивці.
  
  
  Клаусвіц розвернувся, його очі бачили розчищений пісок нейтральної зони між двома стінами. Тепер його розум знав, що його обдурили. Але він все ще був вільний. Він міг перелізти через стіну та отримати другий шанс на свободу?
  
  
  Він не міг.
  
  
  Його єдиним вибором була сільська територія Східної Німеччини.
  
  
  Він відійшов від стіни та побіг.
  
  
  Потім це сталося.
  
  
  Сліпуче біле світло висвітлило вулицю і фігуру, що біжила. Нічну тишу порушили уривчасті черги.
  
  
  Клаусвіц упав, перекотився і знову схопився. Він похитнувся.
  
  
  Пролунала ще одна коротка черга, і він упав.
  
  
  Цього разу він не рушив з місця.
  
  
  "Скринька готова?"
  
  
  «Так, товаришу полковник».
  
  
  «Я повідомлю SSD, що вбивця було вбито при спробі втечі. Крім того, ми маємо підписане визнання в тому, що він намагався вбити Стефана Конвея».
  
  
  «Товаришу полковник, Пальміткова - жінка ґрунтовна, - з гордістю сказав помічник.
  
  
  - Так, - сухо відповів Баленков і подумки додав. Хіба ми не всі дуже ефективні машини для вбивства?
  
  
  * * *
  
  
  Картер курив і дивився крізь маленькі хвилі дощу, що стікали лобовим склом. Поруч із ним задерся на сидіння Брюхнер. Марті Джейкобс тихо сидів позаду.
  
  
  Вони знаходилися в одному з найстаріших і найбрудніших кварталів Франкфурта, дивлячись на старий брудний склад.
  
  
  Знаючи, що шукати, було легко знайти вантаж на складі. Коробки повсякденного радіообладнання замінили обладнанням Protec. Чотири ящики Protec були перемарковані та завантажені на вантажівку разом із рештою некласифікованого обладнання.
  
  
  Четверо людей Брухнера вже чекали, щоб накинутися на вантажників, які зробили заміну.
  
  
  Усі троє пішли за вантажівкою на цей склад. Тепер вони чекали.
  
  
  "Хтось їде... це фургон!"
  
  
  «Я бачу це», - сказав Картер, гасячи цигарку.
  
  
  Фургон під'їхав до широких подвійних дверей, і хтось зробив крок з боку водія. У світлі фар фургона стався рух, і двері відчинилися. Фігура обернулася і на короткий час повністю висвітлилася.
  
  
  «Ісус Христос», - прошипів Марті Джейкобс. "Це сама Ганна Пальміткова!"
  
  
  «Так, чорт забирай», - прогарчав Картер, коли фургон увійшов до будівлі, і двері за ним зачинилися. «Зараз багато зрозуміло».
  
  
  І всі ставки знято! - подумав він, вилазячи з машини.
  
  
  "Ви обоє залишитеся тут. Це особисте!"
  
  
  Жоден із чоловіків не рушив з місця.
  
  
  Картер перетнув мокрий тротуар до бічних дверей складу подалі від головних подвійних дверей.
  
  
  Він уже зламав замок, так що зміг прослизнути тихо та швидко. Він зняв взуття і пройшов через купи ящиків на дерев'яних піддонах.
  
  
  Вона тягла з вантажівки останню скриньку. Вона рухалася швидко, ефективно. Картонні ящики були громіздкими, але не важкими. Вона легко взяла один і попрямувала до фургона.
  
  
  Картер прослизнув за нею і почекав, поки вона не впаде на підлогу.
  
  
  "Я сказав вам залишатися в Росії, товаришу".
  
  
  На її обличчі відбилися шок та здивування. З очевидним зусиллям вона взяла себе в руки і заговорила тихо. "Це не має значення. Ми маємо докази на Кануей. Якщо цю партію не буде доставлено, він знайде спосіб доставити нам іншу, а не зруйнувати своє майбутнє».
  
  
  «Я вже здогадався про це. Анна», - сказав Картер, рухаючись до неї, коли він приготував пістолет люгер "Вільгельміну", але залишив запобіжник. «Ось чому я уклажу угоду. Я хочу Конвея».
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Вірно. Що в тебе є на нього?" Вона сказала йому, і Картер кивнув головою. "Я так і думав. Ми сторгуємося. Ви даєте мені можливість розчавити Конвея і ви можете отримати коробки Protec».
  
  
  Ти думаєш, я дура, Картер? Крім того, фотографії та зізнання знаходяться у Східному Берліні. Я не маю їх для обміну».
  
  
  "Тоді я просто уб'ю тебе і зроблю все, що зможу, щоб схопити Конвея".
  
  
  Вона знизала плечима і зробила крок праворуч, подалі від відкритих дверей фургона. Картер підняв пістолет. Він не збирався стріляти, збирався блефувати.
  
  
  Він хотів убити її, але жива, вона могла бути ключем до бою з Конвеєм.
  
  
  Вона читала його як книгу.
  
  
  Швидким рухом вона обійшла фургон і попрямувала до великих подвійних дверей.
  
  
  Схвильований її раптовою дією. Картер не впіймав її, поки вона не виявилася майже біля дверей. Він схопив її за талію однією рукою, коли їхня інерція вдарила їх обох у зачинені двері.
  
  
  Вона була спритною і швидкою - можливо, навіть швидше за Картера.
  
  
  Вона оговталася першою, зігнулася і тицьнула його коліном у пах. Він заблокував це стегном. Вона схопилася за руку, яка тримала Вільгельміну, дряпаючи пальці з дивовижною силою. Її палець встромився в його спускову скобу. Але безпека все ще була увімкнена.
  
  
  Змінивши тактику, вона обернулася стегнами до його живота і приготувалася кинути його. Картер знав з минулого досвіду, що вона сильна як чоловік і боролася з тихим розпачом.
  
  
  Він заблокував спробу кидка і вивернув пістолет із її рук. Це була помилка. Вона підняла його, ударила потилицею по його обличчю і обома руками вчепилася йому в пах.
  
  
  Його очі запалали, і він відчув, як кров ринула з розбитого носа. Беззвучний крик здійнявся в його задихаючому горлі, коли її пальці знайшли його яєчка.
  
  
  Його рука мимоволі розтулилася, впустивши пістолет Вільгельміну на бетон. Її зітхання перетворилися на бурчання, коли вона стиснула сильніше і впала на одне коліно. Як змія, одна рука звільнила його і кинулася до Люгера. Цим самим рухом він побачив, як вона повернула запобіжник у положення «включено» і підняла пістолет.
  
  
  Вона хотіла перекинути дуло через плече, і він побачив, що це спрацює.
  
  
  Він не мав вибору.
  
  
  Його права рука обхопила її горло, і її напружені зітхання стихли. Пістолет був тепер біля її плеча, і його рука стиснула її шию. Повільно рука в його паху розслабилася, але вона все ще намагалася цілитися наосліп з люгера.
  
  
  Він сильніше натиснув, і нарешті вона обм'якла.
  
  
  Він стиснув востаннє, щоб переконатися, а потім дозволив її неживому тілу осісти на бетонну підлогу. Він витяг з кишені хустку і витер сльози з очей і кров з лиця, дивлячись на нерухоме тіло.
  
  
  Вона не рухалася. Його пальці знайшли сонну артерію на її шиї. Пульсу не було. Вона була мертва.
  
  
  «Я попереджав тебе, Ганно», - сказав він і поплентався до дверей.
  
  
  У той момент, коли він вийшов на вулицю, він побачив, як до нього біжать Брухнер та Марті Джейкобс.
  
  
  "Ти…?" - сказав Джейкобс.
  
  
  "Вона мертва", - прохрипів Картер. «Скрині Protec перебувають у вантажівці. Завантажте їх та її в нашу машину».
  
  
  Він попрямував до телефонної будки на розі. За ним він почув голос Брухнера. "Ви отримали від неї щось, що ми можемо використати на Конвея?"
  
  
  "Ні", - прогарчав Картер через плече. "Сукін син залишився чистий".
  
  
  Йому знадобилося п'ять хвилин, щоб дістатися до Західного Берліна та Хорста Вінтнера. У стислих пропозиціях він виклав людині SSD останні дві години.
  
  
  «Отже, єдиний спосіб упіймати ублюдка – це отримати Клаусвіца. Перекинь мене через стіну і не кажи їм, що мила Анна померла. Скажи їм, що вона в нас і ми обміняємося».
  
  
  На іншому кінці дроту була довга пауза, а потім тихий стогін. «Клаусвіц вже в дорозі, – сказав Вінтнер. "В гробу."
  
  
  "Льмо", - простогнав Картер.
  
  
  "Але не турбуйся про Конвея", - сказав Вінтнер майже пошепки. "Півгодини тому Ліза Беррінгтон спустошила в нього 9-міліметрову беретту в його готельному номері"
  
  
  Картер завмер, його думки закружляли. Він мав знати… Гонконг… її настрій… Він мав знати.
  
  
  "Чи були свідки?"
  
  
  «Я думав те саме», - відповів Вінтнер. Але ми нічого не можемо зробити. Вона застрелила його на очах у п'яти чоловік».
  
  
  Картер навіть не відповів. Він просто поклав телефон на підставку і пішов до складу. Раптом він зупинився, запалив цигарку і передумав.
  
  
  Він обернувся на підборах і пішов під дощем. Був майже світанок, і світло не робило вулиці менш брудними.
  
  
  
  
  
  
  
  Holy War
  
  
  Картер Нік
  
  
  Священна війна
  
  
  
  
  НІК КАРТЕР
  
  
  СВЯЩЕННА ВІЙНА
  
  
  
  Присвячується співробітникам таємних служб Сполучених Штатів Америки.
  
  
  
  Перша глава.
  
  
  
  Різанина в Золотому храмі відбулася в штаті Пенджаб у червні 1984 року, коли прем'єр-міністр Індіра Ганді наказала індійській армії вигнати добре озброєних бойовиків зі святині сикхів. У цій акції було вбито понад дві тисячі сикхів. Незабаром після цього пані Ганді була вбита сикхами у її особистій охороні. Мстиві індуські натовпи приєдналися до злочинних угруповань, щоб катувати, грабувати та вбивати сотні сикхських чоловіків, жінок та дітей.
  
  
  Якимось чином безладдя було придушено, порядок було відновлено, і громадяни найбільшої у світі демократії жили у похмурому та непростому світі. Індія пережила останню кризу.
  
  
  Наступного разу може бути не так пощастить.
  
  
  Боротьба за те, щоб зупинити другу криваву лазню Золотого Храму, почалася у задушливо-жарку червневу опівночі в Бенаресі. Гуптіл Гучарві на самоті не спав на правому і неправильному березі річки Ганг.
  
  
  Гуптил був невисоким і кремезним. Волосся на скронях передчасно посивіло. Багато з цих сивих волосся були сувенірами минулих пригод з людиною, яку він мав зустріти дуже скоро.
  
  
  На ньому була вільна біла бавовняна сорочка з короткими рукавами, темні мішкуваті штани та сандалії. У кишені його штанів лежав малокаліберний пістолет. Час від часу він гладив її, переконуючи себе, що вона ще там.
  
  
  Ганг священний, і найсвятішими з усіх його околиць є ті води, які омивають береги найстарішого постійно населеного міста у світі.
  
  
  Варанасі, відомий на Заході як Бенарес. Індуси вважають, що померти в
  
  
  Бенарес – це справді рай. Ті, кому пощастило померти у святому місті, миттєво перейдуть у вічність чистого блаженства. Щодня з усіх куточків субконтиненту тисячі літніх паломників приїжджають до міста, щоби померти.
  
  
  Бенарес розташований на лівому березі річки. Індуси також вірять, що той, хто помре правому березі річки, переродиться ослом.
  
  
  Гуптіл Гучарві тримав вахту правому березі. Давно занедбані тераси, що обсипаються, ступінчастими шарами спускалися до маслянистої, повільної річки. Густі масиви тропічного листя задихали схил. Зелений лабіринт був прорізаний мережею стежок, прогулянок, ігрових стежок та щурів.
  
  
  Міні-джунглі майже зайняли терасу, де стояв Гуптіл. Зарослий гранітний прямокутник лежав на дві третини нижче за плоску вершину берега річки, де прихована його машина.
  
  
  . З щілин у кущах відкривався панорамний вид на річку та місто, чудовий краєвид, який, проте, не зачарував його. Човен, за яким він пильно спостерігав, все ще не з'являвся.
  
  
  Гуптил глянув на свій наручний годинник. Була чверть перша, і його контакт запізнився.
  
  
  Щось зашурхотіло в кущах позаду нього.
  
  
  Гуптив, вражений, грюкнув рукою по пістолету. Він не був бойовиком. Він був експедитором, наладчиком, різьбяром бюрократії, людиною, яка змушувала речі відбуватися.
  
  
  Тим не менш, він був радий, що він має пістолет. Цілий день і ніч йому здавалося, що за ним стежать.
  
  
  Після паузи шарудіння відновилося. Вони звучали близько, не більше ніж за два кроки від них. Рухи були надто гучними для річкових щурів, навіть величезних місцевих.
  
  
  Можливо, дикий собака?
  
  
  Десь у кущах тріснула гілочка.
  
  
  Гуптіл витяг пістолет з кишені, сів і завмер.
  
  
  Листя була надто густою, щоб її було видно. Наскільки він знав, невелика армія могла ховатися за цією неприступною стіною з рослинності.
  
  
  Гуптіл прислухався. Його швидке дихання було хрипким, наче дві грубі дошки терлися одна об одну. Товста крапля поту скотилася його носом, бризнувши на каміння.
  
  
  Маленька швидка істота вирвалася з підліску - довга, низька і спритна до плавності. Мангуст!
  
  
  Вражений Гуптил натиснув на курок пістолета, але нічого не сталося.
  
  
  Мангуст перебіг через ноги Гуптила, перетнув терасу і зник з поля зору.
  
  
  Нервно посміюючись, Гуптіл перевірив свій пістолет. Він не вистрілив, бо не скинув запобіжник.
  
  
  Що ж, він першим визнав би, що не розуміється на вогнепальній зброї. І подумати лише про те, що маленький мангуст мало не спровокував його стрілянину.
  
  
  Гуптил похитав головою і знову глянув на священний Ганг. Йому ніколи не спадало на думку запитати, що могло налякати тварину, що зламала укриття.
  
  
  За кілька хвилин з річки долинали звуки, які він так прагнув почути: приглушений плескіт весел і скрип кочетів. До берега підганяли вузький човен. Контактна особа Гуптіла прибула.
  
  
  Гуптіл сунув пістолет назад у кишеню і пішов йому назустріч. Ступінчаста доріжка, заросла бур'янами і повита виноградними лозами, спускалася до самого краю води. Гуптил ішов обережно, побоюючись отруйних змій. Крутий шлях оздоблювали дерева, кущі та ліани. Листя оточувало його стіною, загороджуючи вид на берег.
  
  
  Коли він нарешті спустився, він побачив дрібносидячий катер, викинутий на каламутний берег. Але його контакту ніде не було видно.
  
  
  Готове привітання Гуптила замовкло. Він блукав туди-сюди берегом, але не бачив людини. Його тихі, термінові дзвінки також не отримували відповіді.
  
  
  Гуптил почухав у потилиці. Човен не плив по воді.
  
  
  Однак його мешканець повністю зник, наче його поглинула ніч та річка.
  
  
  До Гуптіла прийшло своєрідне рішення. Багато стежок і стежок піднімалися від річки до тераси. Можливо, його контакт піднявся на одну з них, коли Гуптіл спускався, і вони несвідомо випередили один одного.
  
  
  Зітхнувши, Гуптіл повернувся і пішов назад стежкою.
  
  
  Піднятися нагору було набагато важче, ніж спуститися через великий кут нахилу. Схопившись за ліани та гілки, Гуптіл підтягнувся.
  
  
  Кидаючись і бурчачи, як буйвол у очереті, Гуптіл вибрався на терасу. Коли він дістався до нього, він був розбитий. Його одяг був просякнутий потім. Його ліва сандалі притискалася до ноги одним ременем.
  
  
  Не звик до таких навантажень, він, важко дихаючи, чіплявся за дерево, не знаючи, що його вирве, знепритомніє або трапиться серцевий напад.
  
  
  Його муки було забуто, коли хтось схопив його за руку.
  
  
  "Картер!" Гуптіл ахнув. "Радий тебе бачити!"
  
  
  Той самий хтось приставив дуло пістолета до черепа Гуптила. "Не рухайся".
  
  
  "Хто ти?" - спитав Гуптіл. Це була не та людина, з якою він прийшов.
  
  
  Невідомий нападник ударив Гуптила стволом пістолета по голові. "Не шуміти."
  
  
  Приголомшений Гуптил схопився за дерево, щоб не впасти. На мить він побачив подвійне, потім його зір повернувся у фокус.
  
  
  Чоловік швидко його обшукав. Гуптіл відсахнувся від його дотику. Бандит притиснув дуло своєї зброї до нижньої частини підборіддя Гуптила, змушуючи його закинути голову. «Я сказав, мовчи!»
  
  
  Гуптив завмер. Чоловік вивів пістолет Гуптила і засунув його в кишеню. Тепер, коли Гуптіл був впевненіший у собі, він відступив на кілька кроків, і Гуптіл нарешті отримав можливість глянути.
  
  
  Його жилавий супротивник не міг важити більше 125 фунтів.
  
  
  Його кістляве обличчя було суцільно незграбним і клинням, з блискучим чорним волоссям, зачесаним назад у півнячий гребінь. Він носив дешевий яскравий одяг і смикався і ерзав, як наркоман.
  
  
  Гуптіл не знав його, але знав цей тип.
  
  
  . Цей хлопець був хуліганом, жорстоким дрібним злочинцем, хуліганом. Так, дрібний панк, але його довгоствольна рушниця була більшою за життя.
  
  
  Бандит посміхнувся, його обличчя осяяло крокодилячою посмішкою. Його жилисте тіло звивалося від неспокійної енергії. Навіть стоячи на місці, він здавався розв'язним.
  
  
  «Якийсь час через вас я погано почуваюся. Я думав, ми втратили тебе, - сказав він.
  
  
  "Хто ти?" - знову запитав Гуптіл. "Чого ти хочеш?"
  
  
  "Я хочу забрати твоє життя".
  
  
  "Ти-ти божевільний!"
  
  
  Його супротивник розважався. «Я Шахід. Я говорю вам це, тому що справедливо, що ви знаєте ім'я людини, яка збирається вбити вас.
  
  
  "Вбити мене? Навіщо?"
  
  
  «Вам не слід було втручатися у справи, які вас не хвилюють, – сказав Шахід.
  
  
  Гуптіл набрався сміливості, щоб шалено пірнути в кущі. Навіть якщо він упіймає пару куль, він все одно зможе втекти.
  
  
  «Не завдайте мені клопоту, якщо тільки ви не хочете вмирати», - сказав Шахід.
  
  
  На такій близькій відстані Шахід навряд чи міг схибити. Гуптил поринув у трепетну невпевненість.
  
  
  Хтось спотикався на схилі над терасою. Гуптіл спробував вдати, що нічого не чув, але йому було марно. Шахід теж це чув, але його це не налякало.
  
  
  "Це мій партнер", - сказав він Гуптілу. «Ми зачекаємо на нього. Він був би такий злий, якби не брав участь у вбивстві».
  
  
  Шахід назвав свого партнера на ім'я: «Еккар!»
  
  
  «Шахід!» - відповів хрипкий голос. "Де ти?"
  
  
  "Тут!"
  
  
  "Куди? Я тебе не бачу!"
  
  
  «Ідіть стежкою і спустіться сюди, - сказав Шахід. «У мене є наша людина!»
  
  
  "Хороша робота! Він живий?"
  
  
  "Так, - сказав Шахід і посміхнувся, - але ненадовго, так що поквапся!"
  
  
  "Я буду прямо там! Не починай без мене!"
  
  
  "Я не буду, але поспішайте!"
  
  
  Рух Еккара до них можна було легко відстежити за звуком, що видається їм.
  
  
  Потім він раптом скрикнув від болю.
  
  
  «Прокляніть ці кущі терну! Рвуть мене на шматки! »
  
  
  «Перестань бути такою жінкою та йди сюди!» - огризнувся Шахідс.
  
  
  "Я не можу знайти шлях!"
  
  
  "Просто продовжуй йти своєю дорогою".
  
  
  "Правильно! Тепер я це бачу, - сказав Еккар.
  
  
  Шахід і Гуптіл досі не бачили Еккара. У кущах знову гуркотіли і тремтіли.
  
  
  Раптом пролунав звук, схожий на дзвін басової струни електрогітари, але глибший і резонансніший.
  
  
  "Що це було?" Тепер настала черга вражати Шахіду. "Еккар?" Вони більше не чули, як Еккар пробирався крізь зарості.
  
  
  Тримаючи пістолет націленим на Гуптила, Шахід блукав краєм заплутаної рослинності, вигукуючи ім'я свого партнера з наростаючою досадою. «Еккар, ти де? Чому ти не говориш? Еккар, Еккар! »
  
  
  Нема відповіді.
  
  
  Шахід більше не посміхався своєю рептильною усмішкою.
  
  
  "Можливо, він упав у яму і зламав собі шию", - припустив Гуптіл.
  
  
  "Якщо він це зробив, це не врятує тебе", - відрізав Шахід. Його пістолет не відривався від Гуптила, не даючи йому можливості зробити перепочити.
  
  
  Гуптило мав відчуття, що Шахід щойно прийняв рішення, і результат для нього самого буде вкрай неприємний.
  
  
  "Ми можемо укласти угоду?" - спитав Гуптіл.
  
  
  "Ні" Хвилювання перед неминучим вбивством повернуло огидну усмішку Шахіда. Він любив натискати на курок. "Приготуйся померти!"
  
  
  Раптом щось промайнуло на галявині і вдарило Шахіда в спину між лопатками. Вузька стріла пройшла крізь нього, випускаючи з його грудей зазубрену голову, заливаючи кров'ю.
  
  
  Шахід закричав і впустив пістолет. Його руки судорожно обхопили наконечник стріли, що капає, що стирчав із зламаної грудини.
  
  
  Він упав обличчям униз. Стріла встромилася йому в груди і вилетіла зі спини. Стогін Шахіда перетворився на передсмертний хрип. Декілька ударів, судома - і він був мертвий.
  
  
  Кущі за тілом розсунулися, і в полі зору з'явився чоловік з арбалетом. Великий американець, високий, смаглявий та смертоносний.
  
  
  То був Нік Картер.
  
  
  Кіллмайстер прийшов на зустріч.
  
  
  Тридцять шість годин тому Картер бовтався на мотузці над прірвою глибиною 1500 футів в Ісландії, граючи в кішки-мишки з агентом КДБ. Він ледве встиг позбутися холоду, як вирушив до Індії. Останній етап подорожі він здійснив комерційним рейсом, і його літак затримали на п'ять годин через загрозу вибуху. Двома тижнями раніше літак Air India вибухнув у повітрі, внаслідок чого загинули 332 пасажири та члени екіпажу. Радикальне сикхське терористичне угруповання Khalistan взяло на себе відповідальність за вибух. Затримка навряд чи була сприятливим початком для його подорожі, але він дістався Індії цілим і неушкодженим. Звісно, піти таким було непросто.
  
  
  У Бенаресі було нестерпно спекотно та волого. Картерові здавалося, що він приймає парову ванну, доки носив його ісландські светри.
  
  
  Тим не менш, це було ніщо в порівнянні зі спекою, яку Хоук піддав його вимагаючи швидких результатів.
  
  
  Девід Хоук був сивим, цокнутим сигарами босом AX, суперсекретної урядової агенції США, яка потай займалася таємними діями, які вважалися критично важливими для національної безпеки.
  
  
  Хоук відповідав небагатьом людям, один із яких був президентом. Він без вагань сказав би комусь або всім, що їм робити, якби думав, що вони помиляються. Ось чому Хоук залишався при владі, хоча адміністрації приходили та йшли. Він казав їм те, що вони мали почути, а не те, що вони хотіли почути.
  
  
  Хоук також був відмінним стратегом, який спрямовував своїх агентів у світі, якби вони були людськими фігурами на глобальній шахівниці. А Нік Картер, призначений агентом N3, був його головним убивцею, що зробило Картера логічним кандидатом, щоб помститися за вбивства у Делі.
  
  
  США має посольство в Делі. Серед співробітників Держдепартаменту виділяється низка оперативників ЦРУ, які працюють у місцевих умовах. Декількома днями раніше п'ятеро таких агентів не вийшли на роботу.
  
  
  Усі вони працювали в одному підрозділі, і керівник групи був серед зниклих безвісти. Це були агенти ЦРУ, що представляли собою бюрократичну групу серед дипломатів. За ніч співробітники розчинилися у повітрі.
  
  
  Але Ейкс дізнався, що був свідком таємничого зникнення, і саме тому Картер відчув себе задихається в Бенаресі.
  
  
  Картер і раніше працював в Індії, але не вважав себе старим індійцем. Але Гуптіл Гучарві був. То була його територія. Картер узяв Гуптила на діло.
  
  
  З його зв'язками Гуптілу не знадобилося багато часу, щоб знайти свідка. Картер домовився про зустріч із Гуптилом на правому березі Гангу у відокремленому місці, яке він використав раніше.
  
  
  Картер ніколи ні в що не йшов сліпо; він завжди спочатку перевіряв розташування об'єктів. Коли його човен причалив, Картер зіскочив на берег і розчинився в тіні. Він хотів озирнутися.
  
  
  Його рухи були гарні; ніхто не чув, як він крався. Але він чув і бачив Шахіда та Еккара. Одного погляду було достатньо, щоби викликати в нього підозри.
  
  
  Коли Шахід знайшов Гуптіл, у Картера виникла проблема.
  
  
  Він мав знешкодити Еккара, не підбурюючи Шахіда вбити Гуптила. Він не мав глушника для пістолета, тому стріляти в Еккара не варто. Підлісок був занадто заплутаний, щоб він міг кинутися на Еккара і нейтралізувати його ударом карате або якоюсь спритною роботою з ножем. Найновіша іграшка Картера надала елегантне рішення. Це був арбалетний пістолет Power-Slam, укомплектований сталевою пружиною та тятивою з троса.
  
  
  Навіть із ручним пристроєм зведення «козяча лапа» потрібно багато сили, щоб натягнути тятиву. Зброя, що вистрілювалася на відстані п'ятдесяти футів від мети, могла пробити шестидюймовим болтом зі сталевою головкою соснову дошку товщиною в один дюйм.
  
  
  Шум, який так спантеличив Шахіда та Гуптила, був звуком вібрації арбалета після пострілу болта.
  
  
  Еккар був виготовлений з матеріалу значно менш щільного, ніж соснова дошка. Болт із гострим наконечником пробив його наскрізь. Один був убитий, один лишився.
  
  
  Картер вставив нову стрілу у свій арбалет, прокрався за Шахідом і почав чекати на постріл. Так і сталося.
  
  
  Нік Картер підставив ногу під Шахід і перевернув його. Обличчя йому нічого не означало. "Хто він?"
  
  
  «Не знаю, – сказав Гуптіл. «Він сказав, що його звуть Шахід, Дешевий бовдур, найманий вбивця».
  
  
  "Наймані ким?"
  
  
  "Хтось, хто не хоче, щоб ви зустрічалися з вашим дорогим свідком", - сказав Гуптіл. "Гра стає жорсткою".
  
  
  Він опустився на одне коліно поряд із тілом. Його пістолет стирчав з верху штанів Шахіда, і Гуптіл забрав його. "Мені це знадобиться".
  
  
  Він глянув на пістолет Шахіда, великокаліберний автомат. У нього набагато більше енергії, ніж у власного пістолета. Він поклав пістолет у кишеню і тримав пістолет Шахіда. «Це може стати в нагоді.
  
  
  Зрештою, у чоловіка не може бути надто багато рушниць.
  
  
  "В точності мої почуття", - сказав Картер, вивертаючи кишені Шахіда і оглядаючи їх вміст, виявляючи товсту пачку банкнот. «Гарні гроші, особливо для двобитного панку. Йому, мабуть, заздалегідь заплатили за вбивство. Він кинув Гуптилу гаманець із рупіями. "Бойова оплата".
  
  
  "Всі чайові з радістю прийняті, сахіб", - пожартував Гуптіл, кладучи гроші в кишеню. AX платив дуже добре, але будь-які додаткові витрати були оцінені.
  
  
  Окрім грошей, пошук Картера не дав нічого цікавого. Він підвівся і повернувся до Гуптила. "Де твоя машина?"
  
  
  „Недалеко звідси. Сподіваюся, ці хулігани не пошкодили її».
  
  
  "Якщо вони це зробили, ми візьмемо їхню машину", - сказав Картер. «Ходімо, пішли. І припини розмахувати пістолетом, заради бога, Ти мене нервуєш.
  
  
  Гуптіл усміхнувся. "У твоєму тілі немає нервових клітин".
  
  
  
  Другий розділ.
  
  
  
  Автомобіль Гуптила був побитим, але справним білим седаном. Перед запуском
  
  
  Картер і Гуптіл ретельно оглянули його, щоб переконатись, що ніхто не підклав під нього бомбу.
  
  
  "Куди?" - спитав Картер.
  
  
  "Мулазька в'язниця".
  
  
  «Свідок у в'язниці? Він у якомусь вигляді під вартою?
  
  
  "Не зовсім." Гуптіл усміхнувся. «Вона заарештована за крадіжку, опір офіцеру та провокування заворушень».
  
  
  "Вона?"
  
  
  "Хіба ви не знали, що свідком є жінка?"
  
  
  «У мене не було часу на підготовку, – зізнався Картер.
  
  
  «У такому разі дозвольте мені першим повідомити вас, що ви купуєте справжній призовий пакет. Я перевірив нашу зіркову виконавицю, міс Вашті Такоре. Клан Такоре відомий у Делі, як і міс Вашті. Як і всі інші члени її родини, міс Вашті – малка-сансі». Він глянув на Картера. Ти знаєш, що це, Нік? Малка-сансі? »
  
  
  "Я думаю так. Якийсь злодій, так?"
  
  
  «М'яко кажучи так. Це спадкова каста злодіїв, члени якої народилися та виросли до грабіжників. Вони спілкуються з злодіями, одружуються на злодіях і виховують своїх дітей злодіями. Мої контакти в поліції Делі говорять мені, що Такорес - досвідчені злодії, які практикують у своїй професії. Або принаймні були.
  
  
  "Чому минулий час?" - спитав Картер.
  
  
  - Тому що дві ночі тому Такорес потрапили до поліцейського рейду і всі перебувають під арештом у Делі. Досконалий збіг, чи не так? "
  
  
  «Я не вірю в збіги, – сказав Картер.
  
  
  «У цьому випадку я згоден з тобою, Ніку. Але для нас це удача. Якби Такорес були на волі, їхні сестри не були б у Мулазькій в'язниці, чекаючи, коли білий лицар прийде їй на допомогу.
  
  
  «Як скоро ми туди дістанемося?»
  
  
  "Скоро, - сказав Гуптіл, проїжджаючи через темне місто, - скоро".
  
  
  Картер відкрив кришку портсигара. "Хочеш закурити?"
  
  
  «Дякую, так».
  
  
  Вони закурили, обидва насолоджувалися тютюном, приготованим на замовлення - одним із особистих насолод Картера.
  
  
  Картер був добре обізнаний із заявою головного хірурга про те, що куріння небезпечне для здоров'я. Але головному хірургу не доводься ухилятися від темних провулків, граючи в ігри не на життя, а на смерть з іноземними агентами, найманими головорізами, близькосхідними терористами та безліччю інших не менш смертоносних супротивників.
  
  
  Картер подумав, що коли йому виповниться п'ятдесят, він подумає, щоб кинути палити. Якщо він досягне п'ятдесятирічного віку. Кіллмайстра ще не був у цьому впевнений.
  
  
  За машиною Гуптила не стежили. Шахід та Еккар, мабуть, працювали без підтримки, пара хуліганів, які хотіли швидко вбити.
  
  
  Це була важка подорож. Стара машина та погані дороги разом узяті, потрясли Картера.
  
  
  Незабаром вони увійшли в обширний район на південь від міста, на болотисту рівнину, поцятковану занедбаними залізничними коліями. У низьких довгих бараках, схожих на будівлі, розміщувалися ткацькі фабрики, фарбувальні фабрики та інші об'єкти текстильної торгівлі. Судячи з старого, старого стану району, бізнес не особливо процвітав.
  
  
  Попереду височіли сірі стіни в'язниці Мулаг. Похмурий замок, схожий на в'язницю, виник як форт, збудований могольським князем у 1689 році. З того часу реконструкція та ремонт кам'яної конструкції були мінімальними. За винятком таких сучасних предметів першої необхідності, як прожектори, колючий дріт та кулемети, фортеця практично не змінилася з моменту її спорудження. У в'язниці Мулаг утримувалися ув'язнені як чоловічої, так і жіночої статі, і Гуптіл зупинив машину перед воротами до жіночого відділення.
  
  
  "Про все подбали", - запевнив Гуптіл Картера. "Я піду і скажу охоронцеві, що ми тут, а потім ми прямо в'їдемо".
  
  
  Гуптіл вийшов з машини і підійшов до масивних воріт із залізних ґрат. Зі сторожки йому назустріч вийшов охоронець у формі.
  
  
  Картер ясно бачив Гуптила у світлі фар машини. Індіанець почав сердито розмахувати руками і кричати через ґрати на охоронця. – крикнув у відповідь охоронець. Хіндустані Картера був примітивним, але йому не потрібен був перекладач, щоб знати, що між двома індіанцями виникли більш ніж незначні розбіжності.
  
  
  Раптом Гуптіл підняв руки і попрямував назад до машини. Він просунув голову у вікно з боку водія і, затамувавши подих, сказав: «Це нестерпно! Обурення! Охоронець, якого я підкупив, щоб упустити нас сьогодні ввечері, не з'явився на службу, і його ідіотська заміна стверджує, що він нічого не знає про домовленість! "
  
  
  "Хіба у вас немає начальства із зарплати?"
  
  
  "Виразно так! Сам заступник начальника в'язниці. Він впустить нас за хвилину, але я не можу зв'язатися з ним, не пройшовши спочатку через цього ідіота.
  
  
  "Думаю, його теж треба змастити", - зітхнув Картер. Було надто спекотно, щоб злитися. "Скільки це буде коштувати?"
  
  
  Гуптил похитав головою. «На коні репутація Гуптіл Гучарві.
  
  
  Я сказав вам, що ми ввійдемо, і ми ввійдемо. Я сам заплачу йому.
  
  
  "Ну, що ж, дякую."
  
  
  Ви можете повернути мені гроші згодом».
  
  
  Гуптіл повернувся до воріт, поліз у кишеню, витяг гаманець із рупіями, взятий у Шахіда, і передав половину готівки через ґрати охоронцеві.
  
  
  "Все інше ви отримаєте, коли ми будемо всередині", - сказав Гуптіл.
  
  
  «Як хочете, сахіб. Це буде зроблено негайно», – сказав охоронець.
  
  
  Незабаром Гуптіл повернувся на місце водія. Тяжкі ворота були відчинені і відчинені. Гуптил проїхав під аркою у квадратний, тьмяно освітлений двір. Ворота з брязкотом зачинилися.
  
  
  Збоку стояла швидка допомога, мотор працював на холостому ходу. Два санітари у білій формі сиділи в його кабіні, курили та розмовляли.
  
  
  Ще до того, як машина Гуптила зупинилася, з'явився охоронець із простягнутою рукою. Гуптіл вклав рупії, що залишилися, у свою долоню.
  
  
  «Дякую, сахіб», - сказав охоронець і широко посміхнувся.
  
  
  "Ба!"
  
  
  Картер і Гуптіл вийшли з машини. Здавалося, що Картер дивиться в інший бік, але глянув на швидку. Він знав, що зовнішність може бути оманливою, але пасажири машини здавались йому парою крутих хлопців, лютих жуків з бровами.
  
  
  «Запитай у охоронця, що тут робить швидка допомога», - сказав він Гуптилу.
  
  
  Гуптіл спитав охоронця на хіндустані. «Лікар і медсестра оглядають ув'язненого, який, можливо, хворий на холеру», - пояснив він Картеру. "Якщо вона це зробить, її потрібно негайно видалити". Гуптил здригнувся. «Ви можете собі уявити, як швидко це пошириться у цій в'язниці. Як лісова пожежа! »
  
  
  «Представники органів охорони здоров'я зазвичай приїжджають так пізно вночі?»
  
  
  Гуптил знизав плечима. «Я вважаю, що так, якщо це щось таке серйозне. Епідемія холери була б жахливою! »
  
  
  Перш ніж Картер встиг обговорити це питання, зі сторожки вийшов другий охоронець. Гуптил глянув на новоприбулого, потім двічі глянув, коли впізнав його.
  
  
  "Це охоронець, з яким я домовився!" Гуптіл зіткнувся з першим охоронцем. «Ви сказали мені, що він був сьогодні поза чергуванням!»
  
  
  Охоронець із прямим обличчям відповів: «Я помилився».
  
  
  «Помилилися? Ха! Ти збрехав! Ти спланував це, щоб вичавити з мене більше грошей! »
  
  
  Охоронець знизав плечима. Ви заплатили йому, але ви не заплатили мені. Тож я зрівняв ситуацію. Що може бути справедливіше? »
  
  
  «Якщо ви думаєте, що вам це зійде з рук, ви дійсно сильно помиляєтесь! Дай мені-"
  
  
  Картер схопив Гуптила за руку і повів його геть. «З цими майстрами вимагання ви нікуди не подінетесь, тож не поспішайте».
  
  
  Безтурботно посміхнувшись, охоронець вказав на двері. "Будь ласка, війдіть.
  
  
  На вас чекає заступник начальника в'язниці Датта.
  
  
  Картер заштовхав розлюченого Гуптила всередину, його власний розум шалено бився, а шосте почуття було в повній бойовій готовності.
  
  
  Огляд охорони здоров'я у в'язниці Мулаг о 13:30?
  
  
  Картер на це не повірив.
  
  
  
  Третій розділ.
  
  
  
  Вашті Такоре не могла заснути, але безсоння було благословенням, за яке вона була йому дуже вдячна. Останні сімдесят дві години були кошмаром наяву, який не подавав жодних ознак кінця, але набагато гіршими були видіння, що переслідували її, коли вона спала. Адже коли вона спала, їй снилися сни.
  
  
  Їй снився Нараян, її брат, і те, як він виглядав, коли вона востаннє бачила його у задній будці у клубі Бліб у Делі.
  
  
  Трьома днями раніше Вашті тинялася по лігві, пірнальникам і трупам округу Коннот-Серкл у Делі в пошуках Нараяна. Невже минуло лише три дні? - подумала вона. З камери без вікон у Мулазькій в'язниці було важко стежити за часом.
  
  
  Нараян був дурнем, а коли був п'яний, він був великим дурнем. Тієї ночі в Делі він був дуже п'яний, за словами знайомих, які бачили, як він нестійко обходив бари.
  
  
  Нараян знав секрет. А коли був п'яний, Нараян говорив. Вашті знала, що він заговорить себе до могили, якщо не буде обережним. У міру того, як ніч йшла до кінця, її пошуки ставали все більш божевільними.
  
  
  Великий округ був галасливим, галасливим та небезпечним. Навіть повії зазвичай працювали парами для власного захисту. Вашті шукала на самоті. Їй довелося. Інші члени її сім'ї старанно працювали; вони планували роботу протягом кількох місяців, і це була ніч, коли вони збиралися її здійснити.
  
  
  Вашті була стрункою красунею років двадцяти п'яти. Грива блискучого чорного волосся, що переливалася темно-синіми відблисками, спускалася до попереку. Її обличчя було широким, у формі серця, вишуканої форми, з темно-карими очима та соковитими губами. Її приголомшливе тіло з важкими грудьми, вузькою талією і широкими стегнами могло бути зразком для однієї з богинь індуїстів, чиї пишні форми рельєфно висічені на багатьох стародавніх храмах.
  
  
  Але Вашті була дуже сучасною жінкою. Її західне вбрання - футболка, що обтягує, і вузькі джинси - лише підкреслював її провокаційну форму. І не менш провокаційним для легіонів чоловіків, що кишать в окрузі, був її одиночний статус без супроводу. Самотня жінка в районі Круга була схожа на повію!
  
  
  У будь-якому випадку, вона була чесною здобиччю, принаймні так думали молоді люди, які йшли за нею.
  
  
  Але у цієї бездомної кішки були тигрові пазурі - місцевий аналог кастет, що наїжачилися гострими, як бритва, вістрями кинджалів. Втрата, яку вони могли завдати одним ударом, була величезною. Зазвичай достатньо було розмахувати ними, щоб відлякати всіх, крім найнаполегливіших.
  
  
  Вашті вже використовувала їх одного вечора, коли якийсь смердючий п'яниця схопив її і штовхнув до стіни. Один прохід кігтів по обмацувальній руці наніс їй п'ять глибоких порізів.
  
  
  П'яний з хвилину тупо дивився на свою понівечену руку, дивлячись, як вона кровоточить. Біль, нарешті, проник у його замаринований мозок, і він з виттям втік, супроводжуваний глузливим сміхом здивованих глядачів.
  
  
  Різке клацання її зап'ястя струсило з пазурів велику частину крові. Решту вона витерла хусткою, продовжуючи пошуки. Минула година, дві, три безрезультатно.
  
  
  «Пшш! Вашті! »
  
  
  Вашті обернулася, не бачачи, хто назвав її ім'я.
  
  
  "Сюди", - покликав голос.
  
  
  Фігура стояла у прихованому дверному отворі, далеко від потоку пішоходів. Тінь затулив його. Стискаючи пазурі тигра, Вашті підійшла до нього.
  
  
  "Це я, Джасвант!"
  
  
  Джасвант була дрібним шахраєм, який дивився на неї. Вашті розслабилася, але зовсім небагато.
  
  
  «Чому ти ховаєшся у дверях?» - Запитала вона його.
  
  
  "Я не хочу, щоб мене бачили тим, хто розмовляє з тобою".
  
  
  "Чому ні?"
  
  
  «Я щойно прийшла з кафе Хамюн. Нараян там.
  
  
  "Хвала Господу! ~ Я скрізь його шукав!"
  
  
  «Ну він там, добре. У нього є що розповісти дивну історію, і він розповідає її будь-кому, хто купує йому випивку, – сказав Джасвант. «Те, що він розповідає, Вашті, я не хотів чути. Деякі речі надто небезпечні, щоб їх знати. Тобі краще знайти його, перш ніж це зробить хтось інший.
  
  
  Вашті зірвалася і побігла. Коли вона дісталася кафе Хам'юн, її брата не було. Коли вона вийшла з кафе, вуличний хлопчик у лахмітті потягнув її за руку.
  
  
  “Скучаєш. Такоре?» – повільно сказала виснажена дитина.
  
  
  "Хто ти? Чого ти хочеш?" Щось нервувало її в цій купі ганчір'я та кісток, яка сказала її ім'я.
  
  
  «Нараян сказав мені доглядати тебе», - сказав він.
  
  
  "Де він?"
  
  
  «Він чекає на вас у Club Blib».
  
  
  "Я ніколи не чула про це місце", - сказав Вашті.
  
  
  З порожніми очима дитина просто дивилася на неї, поки вона не спитала: "Ну, а де це?"
  
  
  "Вулиця Айят".
  
  
  «Я знаю вулицю Айят. Там немає клубу.
  
  
  «Йди за мною», - сказав хлопчик. "Я відвезу тебе туди".
  
  
  Гучні натовпи, бари та дискотеки Connaught Circle незабаром залишилися далеко позаду. Вулиця Айят була брудним глухим кутом, останньою зупинкою перед могилою для самих змучених повій та обпалених наркоманів. Його убогі цегляні будівлі приховували невимовні людські страждання за своїми фасадами, що обсипалися.
  
  
  Хлопчик зашаркав у провулок. Біля його входу навпочіпки сидів древній жебрак. Від нього так сильно смерділо, що Вашті відсторонилася від нього. Він проігнорував зловмисників. Він був такий далеко, що, мабуть, навіть не підозрював про них.
  
  
  Вашті зупинився. "Ви впевнені, що це потрібне місце?"
  
  
  Хлопчик вказав на довгасту дірку в глухій цегляній стіні посеред провулку. "Там унизу."
  
  
  Діра була сходами, що вели до дверей підвалу. Вашті обійшла його, вдивляючись у темряву. Двері виділялися жовтим світлом, що просочувалося через одвірок. Знизу долинала приглушена музика. Коли вона звела очі, її молодий провідник зник.
  
  
  Після деякого вагання вона спустилася вузькими кам'яними сходами. У під'їзді пахло сечею. Вашті стиснула кігті тигра для заспокоєння.
  
  
  Її вільна рука постукала у двері. Вона стукала в двері, доки її маленький кулачок не захворів. Вона повернулася, щоб піти, як у дверях на рівні очей відкрився невеликий квадратний люк. Виглянула пара налитих кров'ю, розфокусованих очей.
  
  
  Це Club Blib? - Запитала Вашті. "Я маю зустрітися зі своїм..."
  
  
  Люк-очок закрився. Розсерджена, Вашті почала підніматися сходами.
  
  
  Двері відкрилися. Швейцар сказав: Це тут. Він був настільки старим, що був схожий на ходячий труп. Його висохла коричнева рука поманила Вашті всередину.
  
  
  Вона глибоко зітхнула та увійшла. Крихітний передпокій переходив у широкий підвал з низькою стелею. Повітря було затхлим, а стіни вкриті пилом.
  
  
  На підлозі під трубою над головою утворилася чорна калюжа.
  
  
  Чотири столи із трьома стільцями кожен займали центр кімнати. На стільцях не було людей, крім одного за столом зліва від Вашті. У ньому сидів сутулий чоловік. Його руки були схрещені на столі, а голова лежала на них. Він безперервно хропів.
  
  
  Біля задньої стіни стояла брудна стійка. Уздовж його верху стояли старі темно-коричневі пляшки. Стародавній бакелітовий радіоприймач
  
  
  стояло поруч із ними, джерело музики, яку Вашті чула раніше.
  
  
  Зліва від прилавка висіла вишита бусами фіранка біля входу у вузький коридор, освітлений червоною лампочкою. Уздовж правої стіни вишикувався ряд дерев'яних будок. На перший погляд вони здавалися незайнятими.
  
  
  Потім вона побачила, що в далекій від неї хтось був. Кабінки були з високими спинками, тому вона могла бачити лише маківку чорноволосої голови.
  
  
  Вона озирнулася через плече. Старий швейцар сидів на дерев'яному табуреті та читав молитовник. На середині його носа лежали окуляри в дротяній оправі. Він тримав книгу обома руками, підносячи до тьмяних очей. Він здавався досить невинним. Вашті рушив уперед.
  
  
  Нараян сидів у останній кабінці, залишившись холодним. Полегшення змінилося гнівом у Вашті, полегшенням при виявленні її брата і люттю через те, що він був у такому ганебному становищі.
  
  
  Він сидів у кутку, відвернувшись від неї. Від нього пахло випивкою і ще гірше. Вашті схопила його за плече, щоб гарненько струсити.
  
  
  "Нараян!"
  
  
  Вона смикнула його до себе. Опіру не було. Він був безвольним, як ганчір'яна лялька. Його кучерява голова схилилася набік, оголюючи червоне обличчя.
  
  
  Його сліпі очі витріщені, рот роззявлений, почорнілий язик висовується.
  
  
  Глибоко в його шиї, майже захований, була зброя страти – золотий шнур. Нараяна було задушено до смерті.
  
  
  Губи Вашті відкрилися, але горло здавалося паралізованим.
  
  
  Товста жінка з'явилася з-за прилавка, де вона ховалася, і підкралася до Вашті. Вона рухалася з дивовижною скритністю для одного з її грубих тіл. Вашті не знала, що вона там, поки не стало майже надто пізно.
  
  
  Відчувши рух позаду неї, Вашті почала повертатися. Вона помітила, як на неї насувається неймовірно товста жінка. М'язисті руки уклали Вашті в нищівні ведмежі обійми.
  
  
  Товста жінка повернула її, перевернувши стілець. Чоловік, що хропів біля столу, підвівся. Він був високим і худим, з сумними очима з важкими віками та врослими вусами. Його плечі тремтіли, і він захрипів від сміху. Потім у його руках був золотий шнур, і він засміявся дужче.
  
  
  Жахливі руки тримали Вашті ще сильніше, і молода жінка не могла дихати в легенях, щоб кричати.
  
  
  Швейцар відзначив його місце, закрив свій молитовник і відклав його убік.
  
  
  Він підвівся з стільця і повільно підійшов до них.
  
  
  Худий чоловік із сумними очима грав із золотою мотузкою, пестивши її.
  
  
  «Обережно, Прімало. Ти її зламаєш. Він не виглядав надто стурбованим.
  
  
  «Я не зламаю її. Я трохи зігну її, - відповіла товста жінка.
  
  
  «Нахили її вперед, щоб я міг поєднати свій рухав на її маленькій шиї».
  
  
  Швейцар усе приходив, але добиратися до нього потрібно було багато часу.
  
  
  Чоловік із сумними очима затиснув мотузку в кулаках. «Ось тобі намисто, мій вихованець, гарне золоте намисто...»
  
  
  Вашті підняла праву ногу і щосили вдарила високим підбором по стопі Примали, зламавши кістки.
  
  
  Примала закричала. «Ваші знову тупнула, скрипучи п'ятою, поки не почула, як ламаються нові кістки. Примала ще раз закричала і послабила хватку.
  
  
  Вашті глибоко зітхнула і вирвалася з рук Примали. Чоловік із сумними очима схопив її.
  
  
  Нарешті, Вашті вдалося пустити в хід свої тигрові пазурі. Вона різала, розриваючи горло Сумними очима. Мабуть, вона перерізала головну артерію, бо раптово кров була всюди, яскравий червоний спалах у цьому старому темно-коричневому підвалі.
  
  
  Сумні очі ляскали руками через те, що залишилося від його горла, але він не міг стримати кров. Він склав коліна і сів на підлогу.
  
  
  Вашті побігла до дверей. Швейцар спробував піти з її дороги. Її кігтиста рука вдарила його по обличчю, розірвавши його ліву сторону. Зі стоном він зісковзнув по стіні і сів на підлогу.
  
  
  Двері були замкнені на засув. Вашті відкинув болти, але штанга виявилася затиснутою.
  
  
  Примала наближалася до неї. Стогнучи, ридаючи, лаючись, товста жінка шкутильгала по підлозі. Вона теж рухалася досить швидко, незважаючи на біль.
  
  
  Вашті вдарила по перекладині прикладом своєї хватки тигрового кігтя. Вона вдарила його півдюжини разів, перш ніж він відірвався.
  
  
  Примала була за кілька кроків від неї. Вашті жбурнула важку штангу в ноги розсердженої жінки, вибивши їх з-під неї. Товста жінка з криком впала з криком.
  
  
  Вашті відчинила двері і побігла. Вона бігла, бігла та бігла...
  
  
  Аж до Бенареса та Мулага.
  
  
  
  Четвертий розділ.
  
  
  
  На відміну від звичайних відвідувачів Мулаг, Нік Картер був платним клієнтом. Охоронці не обшукували ні його, ні Гуптила. Що було добре, оскільки Кіллмайстер був добре озброєний.
  
  
  Картер був одягнений у бежевий спортивний піджак тропічного відтінку, блідо-блакитну бавовняну сорочку, коричневі штани та коричневі лофери. Наряд виглядав цілком прийнятно
  
  
  коли він уперше вийшов із літака з кондиціонером, який доставив його до Індії. Через п'ять хвилин, завдяки неймовірній спеці і вологості передмусонного клімату, Картер виглядав так, ніби прийняв душ, не знімаючи одягу.
  
  
  Однак його куртка більша, ніж диктат моди. Він приховувала його 9-міліметровий «Люгер», захований під лівою пахвою, і його стилет, що щільно прилягає до піхв на правому передпліччі. Йому підкинули ще кілька сюрпризів.
  
  
  Заступник наглядача Датта прийняв Картера та Гуптіла в кабінеті відсутнього наглядача, який Датта зайняв під час цієї нічної зміни. Датта був квадратним обличчям середнього віку з досить смішними вусами, схожими на зубну щітку.
  
  
  У ньому було щось нав'язливо знайоме, хоча Картер ніколи з ним раніше не зустрічався. Потім Картер зрозумів, що Датта має надприродну подібність із зображенням Гітлера Чарлі Чапліном у його фільмі 1940 року «Великий диктатор». Він оглянув кімнату, щоб не посміхнутися.
  
  
  В адміністративному офісі панувала радісна плутанина. Своєрідне порятунок від спекотної спеки забезпечив величезний стельовий вентилятор. Кожен незакріплений папір, папку та документ у кімнаті потрібно було обтяжити, щоб їх не рознесло вітром.
  
  
  Гуптіл виступив з поданням, описавши Датту як «патріотичного адміністратора, який був досить добрим, щоб допомогти нам у цьому делікатному питанні». З ввічливості щодо Картера і на знак визнання того, що хабарі були доларами AX, розмова велася англійською мовою.
  
  
  На столі лежало досьє Вашті Такоре. Датта порадився із ним.
  
  
  Він розглянув звинувачення. «Бранниця була затримана, коли вона нишпорила в кишені бомбейського паломника в наше священне місто. При затриманні чинила опір, підбила око одного з офіцерів, які його заарештовували. Коли, нарешті, її схопили, вона спробувала спровокувати натовп роззяв, щоб перешкодити поліцейським відвести її. Мабуть, вона була надто переконливою. Натовп став буйним і не відступав, поки офіцери не оголили зброю».
  
  
  Датта закрив папку. «Ви розумієте, що це серйозні звинувачення. Ми тут, у Варанасі, не поблажливо ставимося до тих, хто обкрадає паломників. Опір арешту та розпалювання безладів також є найбільш серйозними звинуваченнями».
  
  
  Заступник начальника в'язниці Датта посміхнувся. «Але пан Гу Чарві переконав мене, що в цій справі є пом'якшувальні обставини».
  
  
  Потрібно було чимало переконливих доказів. Купівля свободи Вашті Такоре коштувала значно більше, ніж жменя рупій. Гуптіл був щасливий, що взаємний обмін інформацією між різними поліцейськими юрисдикціями перебували у примітивному стані. Якби заступник начальника в'язниці Датта знав про поліцейське досьє Вашті у Делі, ціна справді злетіла б.
  
  
  Заступник начальника в'язниці Датта почистив горло. «А тепер, я впевнений, ви, джентльмени, хотіли б прийняти ув'язнену і вирушити в дорогу. Отже, якби ми могли просто завершити справу..."
  
  
  "Звичайно", - сказав Гуптіл і передав заступнику начальника в'язниці Датте опуклий манільський конверт.
  
  
  «Прошу вас не думати, що я кидаю тінь на ваші чесні стосунки, але я маю порахувати гроші», - сказав Датта. «Зрештою, якщо їх виявиться менше за якоюсь помилкою, я навряд чи зможу пізніше звернутися до вас за недоплаченою сумою».
  
  
  «Без образ, – сказав Картер. «Але, як ви зазначили, ми поспішаємо. Ми були б вдячні, якби ви могли прискорити наш від'їзд, а поки що привезли сюди в'язня.
  
  
  "Безумовно." Датта активував настільний інтерком і гаркнув у нього, але обладнання не запрацювало миттєво, і він не міг зв'язатися зі своїм зовнішнім офісом. Він щосили закричав, звертаючись до свого підлеглого.
  
  
  Його помічник відчинив двері і просунув голову у внутрішній кабінет. Датта звелів йому привести до них Вашті Такоре.
  
  
  "Негайно, сер".
  
  
  Датта продовжив рахувати гроші. Звісно, все було там; Гуптіл Гучарві знав, що краще не захищати заступника начальника в'язниці у стінах його в'язниці.
  
  
  Переконавшись, що він повністю має узгоджену суму, Датта посміхнувся. Але його гарний настрій зник, коли його помічник повернувся один.
  
  
  "Де ув'язнена?" - нахмурившись, спитав Датта.
  
  
  "Вона в лазареті", - відповів ад'ютант.
  
  
  "Навіщо? Вона хвора?"
  
  
  «Її оглядає лікар. На наявність ознак холери», – додав помічник.
  
  
  "Який лікар?" - Запитав відповіді Датта. «Наша людина пішла додому о дев'ятій годині».
  
  
  «Лікар із бюро боротьби з хворобами міського управління охорони здоров'я. Він щойно приїхав».
  
  
  "О так, тепер я згадав", - сказав Датта. «Наглядач дещо згадав про приїзд лікаря. Але цей ув'язнений не хворий. Він здоровий як бик, як я її нещодавно бачив.
  
  
  Підлеглий знизав плечима. «Лікар запитав її на ім'я». Відчувши напругу в кімнаті, помічник швидко сховався. «Начальник порадив мені повністю співпрацювати із лікарем. Я не
  
  
  гадаю, ти хотів, щоб це тебе турбувало”.
  
  
  Картер уже підвівся з стільця. "Де лазарет?"
  
  
  "У цьому крилі", - сказав Датта.
  
  
  «Ми дуже поспішаємо, – сказав Картер.
  
  
  «Ви підозрюєте недобре?»
  
  
  «Можливо, якщо ми не рухатимемося швидко».
  
  
  "Одну секунду будь-ласка." Датта відкрив нижню шухляду столу і дістав револьвер «магнум» 44 калібру з восьмидюймовим стволом. Він був такий великий, що пістолет, який Гуптіл забрав у Шахіда, виглядав як дитяча іграшка.
  
  
  Коли він побачив пістолет, підлеглий перейшов на підвищену передачу. Він вискочив із офісу та зібрав кількох охоронців.
  
  
  Заступник начальника в'язниці Датта вийшов із-за столу з пістолетом у руці і пішов попереду. Гуптіл Гучарві подумки вдарив себе дюжину разів за передачу готівки, перш ніж упевнитись, що «товар» цілий. Хоч би що трапилося з Вашті Такоре, заступник начальника в'язниці Датта ніколи не поверне гроші.
  
  
  Датта, Картер, Гуптіл, помічник Датти і троє охоронців кинулися довгим напівтемним коридором. Охоронці не знали, що відбувається, але, коли вони побачили пістолет Датти, вони витягли свої. Картер страшенно сподівався, що ніхто не стане щасливим натиснути на курок.
  
  
  Ті, хто біжить, повернули за кут і пішли іншим, більш коротким коридором. На його кінці розташовувався лазарет із зачиненими дверима. Верхня половина дверей була виготовлена з напівпрозорого матового скла, що не дозволяло їм заглядати всередину кімнати.
  
  
  Датта спробував відчинити дверну ручку. Двері були зачинені.
  
  
  «Зламати!» – крикнув він охоронцям.
  
  
  Але він був такий схвильований, що сам виконав команду. Він розбив стовбур пістолета об скло. Скло тріснуло, але не розбилося, що ще більше розлютило Датту.
  
  
  З іншого боку дверей пролунав здавлений крик.
  
  
  Як лютий бик, Датта знову змахнув пістолетом, як кийком. Це зробило справу. Скло розлетілося, на підлогу лазарета посипалися уламки кристалів.
  
  
  Датта заліз усередину, відімкнув двері і відчинив її ногою. Але першим увійшов Нік Картер. Його зустріла дивна картина. Гротескно товста медсестра, права нога якої була в гіпсовій пов'язці, боролася із ув'язненою, яка тримала її позаду.
  
  
  Прекрасна бранка боролася щосили, але вона була безпорадна в обіймах величезної жінки. Худий чоловік із кислим обличчям у білому халаті тривожно танцював навколо жінок, тримаючи шприц для підшкірних ін'єкцій, поклавши великий палець на поршень.
  
  
  Картер не знав, хто була ця величезна жінка чи чоловік зі шприцом, але він був абсолютно впевнений, що вони не мають жодного стосунку до міського бюро контролю за захворюваннями.
  
  
  Примала – адже це була вона в уніформі медсестри – однією рукою затиснула нижню половину обличчя Вашті, затиснула носа та прикрила рота. Іншою рукою вона обняла ліве зап'ястя Вашті, простягаючи руку назовні, оголюючи внутрішню частину передпліччя для голки чоловіка.
  
  
  Перед тим, як приступити до справи, Картер крикнув на своєму обмеженому хіндустані: «Не стріляйте! Ви вб'єте дівчину! Найменше він хотів опинитися посередині, якщо Датта та охоронці почнуть стріляти. Він просто сподівався, що охоронці зрозуміли його акцент.
  
  
  Хударлявий чоловік відпустив шприц і почав хапатися за пістолет у кишені. Він ще шукав його, коли Картер підійшов до нього. "Убий її!" - крикнув чоловік товстій жінці.
  
  
  А потім Картер схопив його.
  
  
  Чоловік помітив розпливчасте різке рух - удар Картера розкритою рукою.
  
  
  Ребро руки Кілмастера перерізало йому горло.
  
  
  У цей момент чоловік перестав бути активним учасником гри. Він відсахнувся, задихаючись і задихаючись, врізавшись у стіну. Він упав непритомний.
  
  
  Примала змінила тактику. План полягав у тому, щоб вирубати Вашті уколом транквілізатора, занурити її на каталку та вивести з в'язниці під приводом того, що вона дуже заразна. Хазяї Примали хотіли, щоб Вашті була живою.
  
  
  Оскільки передчасне відкриття зруйнувало цей план, Прімала вирішила скористатися другим варіантом, а саме вбити Вашті. Маючи величезну силу, Примала могла зламати шию так само легко, як зламати хлібну паличку. Він вирішив зробити саме це.
  
  
  Вашті намагалася вдарити Прималу по хворій нозі, але товста жінка була готова до цього. Вона підняла Вашті так, щоб її ноги були відірвані від підлоги.
  
  
  Вашті не могла не пристосуватися. Так як вона не могла штовхнути ногою, вона зробила наступний крок. Вона встромилася зубами в руку, якою Примала затиснула їй рота, і вкусила пальці так сильно, як тільки могла, впиваючись зубами в кістки.
  
  
  Картер підійшов до жінок, що борються, величезна з яких кричала від болю. Він схопив Прималу за руку, щоб застосувати караючий прийом підпорядкування. Техніка стримування вимагала, щоб він зігнув руку за спину, а потім застосував максимальне зусилля. Але хоч би скільки сили він доклав, він не міг зсунути її руку. Жінка була складена як бик, і її агонія не зменшила її сили.
  
  
  Проте Кіллмайстер знав, як протистояти грубій силі. Він рушив за Прималою і завдав потужного удару правою в її потилицю. Його кулак врізався в її потиличну опуклість, той нервовий вузол, де задня частина черепа з'єднується з шиєю. Це був руйнівний удар, який міг нокаутувати чи навіть вбити супротивника при правильному застосуванні.
  
  
  Цей удар було завдано правильно. Коли його суглоби з'єдналися, пролунала різка бавовна. Примала була приголомшена, але не вийшла з ладу.
  
  
  Проте удар змусив її звільнити Вашті. Вашті послабила бульдожу хватку на руці, яку та кусала, і вислизнула на волю, побігши в інший кінець кімнати.
  
  
  Примала обернулася до Картера. Він був уражений; ця шалена товста жінка була силою природи. Він ударив її ударом, який би закінчив більшість чоловіків, але вона поверталася за іншим.
  
  
  Датта крикнув своїм людям. «Не стійте, ідіоти! Зупини цю жінку! "
  
  
  Охоронці пустили в хід свої палиці, вдаривши Прималу ззаду. Поки вона відбивалася від них, Картер скористався нагодою, щоб обійти її.
  
  
  Травмована ступня Примали зробила її інвалідом. Вона почала падати під дощем нищівних ударів. Увійшов охоронець з піднятою палицею, щоб завдати удару. Примала схопила його за руку та потягла вперед. Охоронець загорлав, коли його ноги відірвалися від підлоги. Примала взяла охоронця під його талію та розігнула ноги.
  
  
  Раптом стражник перекинувся через її спину і почав крутитись у повітрі, задихаючись від обертання. Нога в гіпсі, укушена, кровоточива рука, руйнівні удари, які вона вже отримала, - все це було відкинуто Прималою, яка тепер була в люті берсерку.
  
  
  Нога охоронця, що крутиться, ударила помічника Датти в щелепу, і той був відкинутий назад у візок з інструментами. Він упав на неї, очистивши від інструментів, пляшок, флаконів та іншого медичного приладдя. Колісний візок мчав по кімнаті, неохоче керований напівнесвідомим підлеглим Датти.
  
  
  Охоронець, який все ще стояв обома ногами на підлозі, спробував нову тактику. Замість того, щоб бити палицею, він тримав її обома руками і тицьнув у Прималу. Дуже обіцяюча ідея, яка могла б виявитися ефективною, якби Примала не кинула на нього іншого охоронця. Ці двоє впали, стогначи, переплітаючись з рук і ніг, виглядаючи як якесь екзотичне багатогранне індуїстське божество.
  
  
  На мить Примала здавалася переможною, потім дуло пістолета заступника начальника в'язниці Датти вдарило її по потилиці. Датті вдалося відстати від неї, поки вона була зайнята іншими. Вона похитнулася, очі її закотилися. Датта не ризикнув. Він ударив її вдруге, сильніше, і Примала вдарилася об підлогу з глухим стукотом, від якого затремтіла будівля. Датта був дуже задоволений собою, але не настільки щасливий, що втратив з поля зору тепер уже перебував у свідомості «лікаря», що повзу рачки до дверей.
  
  
  Вашті сама рухалася туди, коли Нік Картер схопив її за лікоть. Вашті повернувся і подивився на найкращого агента AXE. Їй сподобалося, що вона побачила.
  
  
  У незнайомця було трохи побите, але все ж таки гарне обличчя, і хоча він міцно тримав її, не завдавши їй шкоди, в його очах було щось тверде, натяк на жорстокість і більше, ніж легка небезпека. А потім Нік Картер усміхнувся їй, і Вашті передумала про втечу.
  
  
  Вії тремтіли, губи розплющилися, Вашті знепритомніла - або вона прикинулася. Її схопила пара сильних рук, одна тримала її за спину, а інша – під коліна. Вона зітхнула, поклавши голову йому на груди. Гуптил посміхнувся. Чарівність Картера ніколи не підводила; навіть у найнесподіваніших обставинах.
  
  
  Тим часом заступник начальника в'язниці Датта зупинив просування худого людини до дверей, притиснувши дуло пістолета до його потилиці.
  
  
  У полі зору виникла нова група охоронців.
  
  
  «Не хвилюйтеся, – оголосив заступник начальника в'язниці Датта. "Все під контролем!"
  
  
  Примала корчилася на підлозі, намагаючись підвестися з лежачи.
  
  
  «Арештуйте цю жінку!» - скомандував Датта. «Закувати її в кайдани та не ризикувати! Зроби їх удвічі міцнішими! »
  
  
  Охоронець, якого збив інший охоронець, похитав головою, намагаючись очистити його. Він попередив підкріплення: «Будьте обережні! Вона сильна, як буйвол! "
  
  
  Примала зникла з поля зору, коли її оточили охоронці, усі з яких змагалися, щоб продемонструвати свою запопадливість.
  
  
  Хтось простяг руку охоронцеві, який летів літаком на спині Примали. Колір його обличчя був блідо-жовтий. Він хитнувся до раковини, і його вирвало.
  
  
  Руки допомоги допомогли помічникові Датти. На його щелепі там, де його вдарили ногою, утворився великий синець. - Моя щелепа, - прохрипів він спотвореним голосом. "Я думаю, вона зламана".
  
  
  Що нам з ним робити? - Запитав Датта охоронець.
  
  
  «Відведіть його в лазарет», - почав Датта, коли зрозумів, що вони в лазареті. Місце було безладно. «Відведи його до мого офісу.
  
  
  Ми пошлемо за лікарем.
  
  
  Чоловік із кислим обличчям, присівши на підлогу рачки, сказав: «Я лікар».
  
  
  Датта посміхнувся. "Звичайно ж. А тепер припустимо, що ви скажете мені, хто ви і в чому ваша маленька гра".
  
  
  Чоловік замовк.
  
  
  "О, так ти не говоритимеш, а?" - сказав Датта. "Побачимо, чи зможемо ми переконати вас бути більш відкритими!"
  
  
  "Краще порадьтеся зі своїм начальником, перш ніж робити те, про що ви пошкодуєте", - відрізав чоловік у халаті лікаря.
  
  
  "Що це має означати?"
  
  
  "Отже, тобі краще трохи поговорити з наглядачем", - сказав худий чоловік. "Це все, що я збираюся сказати".
  
  
  «Киньте його в камеру!» - наказав Датта. «Але, ем, не роби нічого іншого, доки не отримаєш наказ від мене».
  
  
  "Так, сер", - сказав охоронець.
  
  
  Картер почав втомлюватися тримати Вашті, і став опускати її.
  
  
  Вашті здивувала його, запитавши англійською: «Хіба тобі не подобається тримати мене?»
  
  
  "У будь-який інший час було б приємно", - сказав Картер. «Але це бізнес. Ви хочете забратися звідси, чи не так? "
  
  
  Справді, це вона зробила. Картер поставив її. Звільнившись, Вашті зуміла потертися про його добре мускулистий торс. Вигин її стегна зачепив його пах. Картер відчув легкий рух, але приховав усмішку.
  
  
  Група охоронців застогнала від напруги, змушуючи Прімалу піднятися на ноги. Її та її напарника потягли до в'язниці.
  
  
  Датта зберігав мовчання і задумливість з того часу, як фальшивий лікар висловився про перевірку у наглядача. Кіллмайстер не хотів, щоб він надто багато думав.
  
  
  «Вітаю!» - сказав Картер. «Ти станеш героєм, коли стане відомо про те, як ти поодинці захопив цю банду».
  
  
  "Але хто вони?" - Запитав Датта.
  
  
  Картер понизив голос, щоб його міг чути лише Датта. «Якщо я можу поставити вам особисте запитання, заступнике, хтось із цих персонажів уклав з вами якісь фінансові домовленості?»
  
  
  "Вони напевно це не зробили!"
  
  
  "Іншими словами, вони намагалися поставити вас у незручне становище, потягнувши одного з ваших підопічних, навіть не маючи пристойності винагородити вас, як це зробив я".
  
  
  "Свині!" Обурення Датти було щирим. Сама думка про те, що у в'язниці була укладена приватна угода без його участі в ньому, справді розлючувала.
  
  
  Картер продовжив. «Чи не здивується наглядач, коли дізнається, що ви спіймали банду на місці злочину і тримаєте її під замком?»
  
  
  "Я скажу, що він буде!"
  
  
  Ти будеш героєм. Можливо, ти навіть будеш у черзі на підвищення».
  
  
  «Єдине начальство над моєю - це наглядач», - сказав Датта.
  
  
  "Чи потрібно мені сказати більше?" Картер усміхнувся і відповів на своє запитання. «О, так, є ще дещо. У машині швидкої допомоги двоє чоловіків. Якщо я не помиляюся, вони беруть участь у цій справі. Якщо ви діятимете швидко, ви зможете їх повністю знищити! »
  
  
  "Я їм покажу!" Датта присягнув крізь зуби. "Свиня!" - крикнув він знову і рвонув геть. Картер узяв Вашті за руку і пішов за ним. Він не тільки не збирався випускати її з поля зору, але й не збирався випускати її зі своєї досяжності. Він не знав, що вона бачила, але майже втратив її і не збирався дозволяти цьому повторитися.
  
  
  Датта доручив охорону зібрати більше своїх колег. Заступник начальника в'язниці відімкнув у кабінеті начальника велику дерев'яну стінну шафу. Він був заповнений зброєю, гвинтівками, дробовиками та великою кількістю боєприпасів. З'явилися нові охоронці, і Датта роздав їм зброю. Потім він поліз у задню частину шафи і витяг свій власний пістолет-кулемет. Він вставив у стовбурну коробку барабан на сто набоїв.
  
  
  Охоронець розмовляв телефоном, передаючи слово стражникам воріт та вежі. Він повісив слухавку, повідомивши: "Вони готові і чекають, коли ви подасте сигнал, сер!"
  
  
  - Добре, я подам сигнал, - промимрив Датта. «Слідкуйте за мною, чоловіки!»
  
  
  «Добре, якщо ми приєднаємось до шоу?» - сказав Картер.
  
  
  "Тільки не заважай".
  
  
  "Не будемо", - урочисто сказав Картер.
  
  
  У хвилюванні забулася нищівна нічна спека. Датта вів загін, тримаючи свій пістолет-кулемет, бігаючи коридором, його ноги гойдалися, як поршні. Загін охоронців поспішив за ним, намагаючись не відставати.
  
  
  Картер, Вашті та Гуптіл пішли за ними. Картер не планував виступати перед місцевою версією Keystone Kops з огляду на всю вогневу міць, яку вони тримали так незручно та недбало. Він все ще тримав Вашті за руку, і вона, мабуть, не заперечувала.
  
  
  Навіть зазвичай флегматичний Гуптіл був захоплений хвилюванням. Що вночі!
  
  
  "Так, і це ще не кінець", - нагадав йому Картер.
  
  
  Двоє чоловіків у машині швидкої допомоги курили і намагалися не заснути, коли заступник начальника в'язниці Датта та його війська вилетіли за двері та вишикувалися у лінію вогню, що охоплює весь двір. На вежах-близнюках, спалахнули потужні прожектори,
  
  
  освітлюючи двір, як знімальний майданчик.
  
  
  Датті не потрібний був рупор. Він ревів: «Виходьте з піднятими руками!»
  
  
  Водночас він задіяв свою зброю та скинув запобіжник.
  
  
  Водій «швидкої допомоги» увімкнув передачу та натиснув на педаль газу.
  
  
  Машина швидкої допомоги була припаркована навпроти в'язниці. Водій увімкнув задній хід, розраховуючи, що він ударить машину задом уперед у ворота і проб'є їх.
  
  
  Він так і не зробив цього.
  
  
  Датта не наказав своїм людям відкривати вогонь. Він натиснув на спусковий гачок пістолета-кулемета, зробивши довгу чергу. Його люди також почали стріляти.
  
  
  Картер, Вашті та Гуптіл сховалися за дверима в'язниці. Вашті пригорнулася до Картера, кажучи: «Я так налякана! Будь ласка, обійми мене! »
  
  
  Картер не повністю їй повірив, але все одно притиснув до себе.
  
  
  Вищали шини, швидка допомога рвонула назад, шалено смикаючись. Охоронці не були найкращими стрілками у світі, але промахнутися у цьому закритому дворі було складно. "Швидка допомога" була пробита десятками куль.
  
  
  Пістолет-кулемет був страшенно гарний, але заступника начальника в'язниці це не зупинило. Датта стояв, розставивши ноги, і боровся з віддачею відбійного молотка, коли він випускав кулі.
  
  
  Люди в машині швидкої допомоги, ймовірно, вже були мертві, але машина продовжувала рух назад, доки не врізалася у ворота. Задня частина машини швидкої допомоги зім'ялася, як гармошка, але залізні грати трималися.
  
  
  Датта продовжував обстрілювати машину швидкої допомоги, і охоронці наслідували його приклад. Датті щиро хотілося, щоб він стріляв у наглядача.
  
  
  Хлопцю може бути страшенно нудно бути другим бананом, людиною номер два, особливо коли його начальник виключає його з операцій із прибутком.
  
  
  Вогонь досягнув бензобака. «Швидка допомога» вибухнула, охоплена розжареною добіла вогненною кулею.
  
  
  "Жах!" - вигукнув Гуптіл.
  
  
  Картер дав йому кілька порад. «Наступного разу не зв'язуйся з помічниками. Купуйте боса».
  
  
  
  П'ятий розділ.
  
  
  
  Шість годин і через 459 миль Картер сховав Вашті Такоре в конспіративному будинку в передмісті Нью-Делі. Прикриття, яке було відоме місцевим жителям, полягало в тому, що об'єкт обслуговується одним із великих багатонаціональних конгломератів для використання приїжджими керівниками високого рівня. Насправді він належав AX і керувався досвідченим оперативником Пітом Барнс.
  
  
  ЦРУ мали великі об'єкти, аналогічні тому, що було в цьому районі, але Картер тримався від них подалі. Компанія втратила цілу філію своєї мережі, коли зникли їхні люди. Дотримуючись безжальної логіки, Картер повинен був виходити з того, що прикриття було втрачено кожним з їхніх сховищ, польових агентів, контактів та таємних агентів.
  
  
  Картер був у спальні на другому поверсі. Вашті була в сусідній ванні і освіжалася. Гуптіл Гучарьї був зайнятий справами по місту, намагаючись укласти угоду, щоб звільнити решту клану Такоре від переслідування місцевої влади. Піт Барнс був унизу в кабіні охорони, керуючи пультом управління, який був мозком складної електронної апаратури, що контролює територію притулку, восьмифутову стіну, що оточує його, та всі шляхи доступу.
  
  
  У комплексі був власний генератор, який захищав обладнання для відеоспостереження від засліплення через вимкнення електроенергії. У безпечному будинку був кондиціонер. Кондиціонери працювали на повну потужність, а температура у приміщенні була близько середини вісімдесятих. Враховуючи, що на вулиці було на тридцять градусів спекотніше і ставало все гіршим, це було непогано.
  
  
  Картер зняв куртку. Вона була просякнута згодом. Він сумнівався, що найкраща хімчистка у світі зможе повернути її до життя. Він повісив його на вішалку, повісив на одвірок, потім підійшов до зручного стільця і сів, думаючи тепер про Вільгельміна. 9-міліметровий Luger під його мишкою був класичним предметом колекціонування до Другої світової війни. Картер періодично переоснащував свою зброю із сімдесятирічним німецько-американським зброярем із Мілуокі, майстром цього мистецтва, чарівником, маестро. І техніки AX ремонтували її, коли це було потрібно. В результаті Вільгельміна сьогодні була в кращій формі, ніж колись була вперше створена.
  
  
  Картер витяг пістолет з кобури, помітивши, що шкіра, що промокла, не хотіла відпускати пістолет. Це могло досить сповільнити його витяг, щоб бути убитим.
  
  
  Він підняв Вільгельміну, вивчаючи зброю. То була якась гра зі світлом, чи на вороненій поверхні з'явилися нові подряпини? Він не міг сказати, напевно. Штори були задерті, у кімнаті було темно, і він не збирався вмикати лампи. «Від цього кляте місце стане тільки спекотніше», - стомлено подумав він.
  
  
  Чистота в притулку приносила задоволення, а відносна прохолода кондиціонерів - просто рай. Але вигляд великої рожевої кажана
  
  
  приніс величезне задоволення колишньої ув'язненої Вашті Такоре.
  
  
  Вашті прочинила двері ванною, виглянула в неї і побачила Картера, що сидить у кріслі біля вікна і смикає пістолет. Вона прочинила двері, щоб переконатися, що вона не замкнена. А потім, оскільки вона була малка-сансі, а її бізнес – злодійство, вона оглянула єдине вікно ванною.
  
  
  Високо на стіні він був довгим тонким прямокутником з товстого скла, укладеним у сталеву раму. Усередині скла була сітка з тонких срібних дротів, тонких, як котячі вуса. Як і все решта шибки в будинку, це скло було небитким і куленепробивним. І якщо комусь якимось чином вдавалося розбити скло, це тонке, як волосся, дроти датчика викликали червоний сигнал тривоги на консолі управління.
  
  
  Коли Вашті побачила, що їй не можна вибратися із вікна, вона викинула це з голови. Навіть якби вона могла, вона ще не думала, що піде. Поки вона була тут, у безпечному будинку було багато розваг. Вона подумала про чоловіка, який сидів у сусідній кімнаті, і посміхнулася.
  
  
  Думка про Картера нагадала їй, що їй треба дещо очистити; вона хотіла зробити себе максимально привабливою, спокусливою.
  
  
  Вона стягнула брудний тюремний одяг, її тіло зіщулилося від грубої тканини. Знявши їх, сама думка про те, що вона носила ці ганчірки три дні, змусила її здригнутися. Тримаючи їх на відстані витягнутої руки, вона кинула їх у смітник під раковиною. Вона сподівалася, що хтось витягне їх і спалить.
  
  
  Після її перебування у в'язниці бездоганна ванна кімната здавалася розкішною, як палац махараджі. Вашті захоплювалася світлом, простором, плиткою та фарфором, сяючими світильниками з нержавіючої сталі, стіною дзеркал.
  
  
  Насамперед на порядку денному було вичистити тюремний сморід і бруд з його пір.
  
  
  Вона включила душ настільки гаряче і сильно, як могла. Стоячи під бризками, що пінилися, вона обтирала себе великою мочалкою.
  
  
  Вона не зупинялася, поки її шкіра не стала рожевою. Все її тіло поколювало, і вона почувала себе чудово.
  
  
  Коли вона перестала приймати душ, вона наповнила ванну гарячою водою. У притулку часто бували жінки, тому на полицях було багато солей для ванн, масел для тіла, кремів, лосьйонів та зволожуючих засобів. Навіть запашна піна для ванни, яку Вашті налила у ванну.
  
  
  Душ був очищаючим, але ванна була чуттєвим переживанням. Радо зітхнувши, Вашті опустилася у ванну і відмокла. Вона лежала із заплющеними очима і гадала, що вона робитиме далі.
  
  
  Через деякий час у неї виникла ідея, і вона хихикнула про себе. Гори мильних бульбашок плавали над водою. Вашті зібрала до неї подвійний оберемок, притискаючи тканину до її тіла, щоб приховати груди. Вона витягла з ванни струнку ногу і ногою штовхнула двері.
  
  
  "Нік ...?"
  
  
  У них не знадобилося багато часу, щоб розпочати пошук на ім'я. Картер підійшов і зупинився у дверях.
  
  
  "Не могли б ви вимити мені спину?"
  
  
  "Звісно."
  
  
  Картер зняв кобуру з плеча і повісив її на дверну ручку.
  
  
  "Я знаю, хто ти", - сказала Вашті.
  
  
  "Хто я?"
  
  
  "Гангстер", - сказав Вашті.
  
  
  - Дуже дякую, - весело сказав Картер. "Що змушує вас так казати?"
  
  
  «Цей пістолет. Цей ніж у тебе на руці.
  
  
  "Що, ця стара річ?" - сухо сказав Картер. Він розстебнув тонкі ремені пружних замшевих піхов зі свого передпліччя. Усередині сховався Хьюго на своєму гострому, як бритва, стилеті. Поворот зап'ястя призведе до спрацьовування пружинної клямки і потрапить рукояттю ножа до його правої руки.
  
  
  "Не хотів би намокнути так". Картер обережно відсунув Х'юго - у межах досяжності, але не в межах досяжності Вашті. Вона була змінним чинником у рівнянні, невідомою величиною. Картер був обережний; це йшло із територією.
  
  
  "Я впевнений, що ви гангстер", - заявила Вашті. «Ви озброєні та небезпечні.
  
  
  Ви не ведете себе як урядовець, і ви надто красиві, щоб бути поліцейським.
  
  
  «А ти надто гарна, щоб бути злодійкою».
  
  
  "Але я злодійка". Деякі з її мильних бульбашок попливли, оголивши темно-коричневий сосок. Вашті не стала його прикривати. «Я злодійка, а ти… це? Як ви це називаєте? О так. Найманий вбивця. Ви ж кілер, чи не так? "
  
  
  "Ти можеш сказати це."
  
  
  "Ти не жартуєш". Вашті охопив озноб, тремтіння, що пробігло по спині, почуття, яке було далеко не неприємним. "Ти серйозно.
  
  
  Це ти маєш на увазі. Ви те, що Ви робите?
  
  
  Картер зняв промоклу сорочку. Він був уже босоніж. Він зняв штани.
  
  
  "А тепер, хвилинку ..." - сказала Вашті.
  
  
  Картер зняв труси. Вашті подивилася на нього, дивилася на нього, її очі зупинилися на покритому шрамами потужному тілі. Усміхаючись, Картер заліз у ванну і сів за нею. Вона сіла між його ніг спиною до нього.
  
  
  Ти сказала, що хотіла, щоб тобі вимили спину. Я повернуся до тієї розмови, пізніше."
  
  
  Картер простяг руку і обійняв її. Вона була вологою, гладкою та гладкою. Її шкіра огорнула жаром.
  
  
  Картер знайшов мочалку та шматок мила. Він намилив тверді груди Вашті, пестячи їх дуже ніжно. Його пальці легенько пробіглися її твердими сосками.
  
  
  "Уммммм", - зітхнула Вашті. Вона відчувала, як його тіло повільно рухається до її спини. Вона звивалася від насолоди.
  
  
  Картер посміхнувся. «Радій, що тобі це подобається». Він схилив голову їй через плече і покусав її за вухо. Він був настільки відвернений тим, що робив, що якимось чином зумів упустити мило. Він упав між стегнами Вашті.
  
  
  «Я зловлю, – сказав Картер. Його пальці знайшли щось більше, ніж мило, і він знав усі потрібні місця та всі способи доторкнутися до неї.
  
  
  Вашті відчувала, що розчиняється у гарячій воді. Напевно, під кадкою був вогонь, що довів її до кипіння. Її голова закинута, очі напівзаплющені, губи розплющені.
  
  
  Потім чарівні пальці зникли. "Не зупиняйся", - тихо простогнала вона.
  
  
  "Я не буду". Руки Картера були на ній, спрямовуючи, погладжуючи, підганяючи, збуджуючи.
  
  
  Вода та піна хлюпалися у ванні, коли Вашті змінювала позу. Вона повернулась і стала на коліна перед ним. Картер вважав її чудовою істотою з м'язовим тонусом спортсмена та статурою храмової танцівниці. Вона стала на коліна, схрестивши ноги по обидва боки від нього. Під атласною шкірою на її струнких тремтячих стегнах напружилися м'язи. У місці з'єднання стегон вона була ніжною, як квітка.
  
  
  Картер поклав руки на її широкі стегна, притягуючи до себе. Вона поклала руки йому на стегна і ковзнула до його паху.
  
  
  Її груди гойдалися перед Картером. Він притулився до них губами. Вони були мокрими, гладкими та ідеальними. Картер засунув один із її темних сосків у рот і посмоктав. Незабаром він взявся за іншу.
  
  
  Коли він більше не міг терпіти, Картер відкинувся назад і повів стегнами Вашті по своїх. Вона опустилася на нього, і він потужним поштовхом увійшов до неї. Вона поправила стегна, звиваючись, коли він проник у неї на всю довжину. Усередині вона була розплавленим жаром.
  
  
  Картер рушив, стиснуті сідниці ковзнули по ванні, ноги зігнуті, руки трималися за стегна Вашті. Він штовхав її знову і знову. Їх тіла, що звиваються, створювали приливні хвилі води у ванні, яка плескалася по стінці ванни. Хвилювання досягло свого екстатичного піку, а потім якимось чином вийшло за його межі. У центри насолоди Картера обрушився потік високовольтних іскор, від яких голки злітали з циферблатів.
  
  
  Потім Вашті скрикнула, і все стало розмитим… Піту Барнсу було передано першочергове повідомлення супутниковим променем. Передача виходила з телефону в штаб-квартирі AX на Дюпон-Серкл у Вашингтоні, округ Колумбія. Сигнал був автоматично зашифрований та закодований, і сигнал був переданий на геосинхронний супутник зв'язку, що знаходиться на орбіті на висоті 23000 миль. Сигнал був переданий на приймальну станцію на іншій стороні планети. Він передавався різними каналами, приймався комунікаційною консоллю в притулок Піта Барнса в Нью-Делі, розшифровувався і розшифровувався.
  
  
  І все це відбувалося в режимі реального часу, що дозволяло директору AXE розмовляти з групою на іншому кінці світу.
  
  
  Але щоб поговорити, потрібні двоє, а сторона, з якою хотів поговорити режисер, нині недоступна. Піт Барнс був змушений призупинити роботу свого боса, запального Девіда Хока.
  
  
  Барнс виходив з центру безпеки рівно стільки, скільки потрібно, щоб забігти нагору і повідомити Ніка Картера, що його розшукують по телефону, але він зупинився, щоб замкнути двері, і повернув ручку, щоб переконатися, що вона замкнена. У чоловіка розвиваються певні звички та рефлекси після того, як він пропрацював у AX більше двох десятиліть. Вони рятують життя.
  
  
  Двері в спальню були зачинені. Барнс підняв руку, щоб постукати по ній, коли почув жіночий крик. Інстинктивно він відчинив двері й увірвався до спальні. Вона була порожня. Двері у ванну були відчинені, і інший крик пронизав повітря.
  
  
  Бажаючи взяти з собою пістолет, Барнс поспішив у ванну кімнату. Він зазирнув усередину, потім перевів подих.
  
  
  "Еее, Нік ...?" Збентежений Барнс обережно відвів погляд.
  
  
  Картер глянув на дверний отвір і сфокусував погляд. "Що ж?"
  
  
  Барнс пробурмотів: «Повідомлення з округу Колумбія. Бос хоче поговорити з вами».
  
  
  "Льмо." Картер очистив свій мозок від туману і подивився на Вашті, що ширяла над ним. Потім він глянув на Барнса. «Скажи Хоуку, що я йому передзвоню. Тепер, коли ми з дамою познайомилися, нам треба дещо сказати.
  
  
  - Але... - почав Барнс.
  
  
  "Не хвилюйся. Просто піди і скажи йому, що я скоро з ним поговорю. Він, мабуть, трохи кричить, але сердиться він на мене, а не на тебе. Дякую, Піте, тепер забирайся! До скорого."
  
  
  Качаючи головою, не чекаючи реакції Хоука, Барнс вийшов із квартири.
  
  
  Картер узяв з найближчої вішалки кілька рушників і передав їхній розчарованій Вашті.
  
  
  «Боюсь, що все хороше колись закінчується. Загортайся в них і зустрічай мене у спальні. Я маю дещо знати. Спершу припустимо, що ви скажете мені, чому малка-сансі з Делі раптово опинився на вершині хіт-параду».
  
  
  Це виявилася справжня історія.
  
  
  
  Шостий розділ.
  
  
  
  Як і шпигуну, успішному злодіїві потрібна мережа надійних інформаторів. Така амбітна і голодна група, як Takores, мала велику базу розвідників, які завжди шукали вигідні перспективи. Кожен член сім'ї мав свою низку коригувальників.
  
  
  Нараян Такоре прийшов до своєї сестри Вашті з конфіденційною інформацією. Між ними був рік різниці у віці, і в дитинстві вони мали багато спільних інтересів; це створило тісний зв'язок, який зберігся донині.
  
  
  Як більшість індійських сімей, клан Такоре був патріархатом. Батько давно мертвий, тому керівництво лягло на плечі старшого сина Санджая. Оскільки Вашті та Нараян були молодшими членами, їхні слова не мали великого значення на сімейних порадах. До їхнього низького статусу додавалася та обставина, що Вашті була жінкою, а Нараян вважався лінивим ні на що не здатним п'яницею. Коли настав час ділити видобуток з роботи, вони отримали найменші частки, незалежно від того, наскільки великий їхній внесок у діяльність групи.
  
  
  Отже, Нараян приїхав до Вашті з цікавою діловою пропозицією. Один із його спостерігачів виявив перспективну пограбування. Нараян запропонував йому і Вашті зробити роботу самостійно, не повідомляючи про це решту сім'ї. Таким чином, вони могли розділити видобуток прямо навпіл і не бачити, як левова частка щастить старшим.
  
  
  У тверезому вигляді Нараян був умілим злодієм, що траплялося нечасто. Але він був незграбним та приземленим у порівнянні з Вашті, яка була головним грабіжником сім'ї.
  
  
  Перш ніж робота буде завершена, буде потрібна серйозна підготовка. Приміщення повинні бути досліджені щодо безпеки, входів, виходів, шляхів підходу та втечі, кількості персоналу та всіх інших деталей, які визначають різницю між успіхом і невдачею.
  
  
  Вашті погодилася оглянути ділянку. Якщо вийде, вони з братом упораються. Вона вступила в угоду з побоюваннями, оскільки її прихильність до Нараяна не заплющувала їй очі на його часту ненадійність.
  
  
  Її сумніви посилилися після того, як у ніч, яку було обрано для обстеження об'єкта, Нараян, який мав стежити за нею, був п'яний. Вашті була обурена, але вона була сповнена рішучості зробити свій внесок. Її особисті запаси готівки закінчувалися, і вона могла працювати без Нараяна.
  
  
  Ранній ранковий годинник застів її блукає незнайомим районом Старого Делі. Незважаючи на спеку, вона була оповита темною вуаллю, ховаючись у її об'ємних складках. Вона зашаркала вперед, що зображало ходу та манери старої, коли вона розглядала об'єкт, наданий навідником Нараяною.
  
  
  Околиці, оточені забрудненим припливом річки Джамна, являли собою ковдру з божевільної ковдри, в якій чергувалися квартали кишать нетрів, напіврозвалилися руїни і колись горді, але тепер запущені житлові квартали.
  
  
  Цільовий об'єкт знаходився на західному березі безіменної річки, яка колись була головною нерухомістю британських торгових принців Ост-Індської компанії. Багаті, але сумні за Англією, вони доручили своїм архітекторам побудувати величні міські будинки та особняки, які відтворили б частину Лондона в самому серці раджа.
  
  
  З того часу площа занепала не менше, ніж імперія. Зневага і гниття покривали купи цегляної кладки, що руйнуються, деякі з яких були настільки небезпечними, що навіть скваттери уникали їх. У рядах будинків зяяли дірки.
  
  
  Усипані щебенем ділянки були віддані бур'янам, щурам і сміливим зграям шакалів, які не бояться блукати вулицями всього за кілька миль від столиці країни.
  
  
  Але особливо один будинок відрізнявся цікавими парафіями та відходами. То був будинок, за яким спостерігала Вашті.
  
  
  «Мабуть, будівля та її територія були гарними століттям раніше», - подумала Вашті. Основна будова була великий чотириповерховий особняк з червоної цегли, побудований досить пізно у вікторіанський період і міг похвалитися екстравагантним орнаментом.
  
  
  Його територія та господарські будівлі займали цілий квартал. Його фасад був на захід. Його зад був звернений до річки, де круті кам'яні сходи спускалися до майданчика на воді. Його південна сторона виходила на вузьку вуличку, яка стояла під прямим кутом до річки. На іншому боці провулка знаходилася зруйнована церква, що згоріла. Його північний бік виходив на пустир.
  
  
  Будинок стояв далеко від площі і обмежувався цегляною стіною десяти футів заввишки. Головні ворота розташовувалися посередині західної стіни. Невеликий склад
  
  
  стояв біля південного муру. У східній стіні був отвір, через який можна було потрапити на берег річки.
  
  
  Усередині стін було багато місць, де можна було сховатися за купами щебеню, що покриває територію. Очевидно, це місце було покинуто протягом десятиліть. Але тепер у нього з'явились нові орендарі.
  
  
  Біля головної брами стояла озброєна охорона. Під час пильнування Вашті вони відчиняли ворота, щоб пропустити дорогі автомобілі, розкішні автомобілі, які трясли картину майже розбомбленого запустіння. Пройшовши через ворота, машини прямували підкоподібною дорогою, що веде до головного входу - портика з колонами, увінчаного трикутним фронтоном. Машини вивантажили пасажирів – добре одягнених чоловіків та кілька жінок – які зникли всередині будівлі.
  
  
  Протягом години Вашті нарахувала близько чотирнадцяти людей, що увійшли до середини.
  
  
  Хто вони? Що вони там робили?
  
  
  Вона передбачила, що це було щось незаконне. Азартні ігри, наркотики, проституція – мабуть, усі разом. Це було добре. Порок означав гроші. Зрештою, навідник Нараяна міг знайти можливу перспективу. Потрібно було подальше розслідування.
  
  
  Вашті ретельно спланувала свій підхід після довгого вивчення сцени. Пройшла година; машин більше не прибувало. Вашті змусило себе рухатися.
  
  
  Потрапити на територію було легко. Вона пробралася берегом річки до майданчика, піднялася на вершину і прослизнула, мов тінь, крізь щілину в стіні.
  
  
  Вона тихо йшла, ховаючись за купою уламків, у темряві.
  
  
  На ній був її робочий одяг: чорна футболка, чорні штани, чорні кросівки. Її волосся було зібрано в одну довгу косу. На кінці коси вона носила декоративне мідне кільце не для прикраси, а тому, що його вага давала їй уявлення про його становище, допомагаючи їй зберігати рівновагу. Довга тонка нейлонова мотузка була зав'язана навколо її середини.
  
  
  Скориставшись доступним укриттям, вона зигзагами попрямувала до задньої частини будинку. Швидке та ретельне обстеження показало, що вона не могла увійти з першого поверху. Вона не стала б ризикувати підійти з будь-якої іншої сторони будівлі, оскільки її могли побачити варти.
  
  
  У вікнах не залишилося шибок. Усі вікна на першому поверсі були забиті. Червоне світло проникало крізь щілини в дошках, але вона не могла бачити, що відбувалося всередині. Голоси чулися і стихали, але окремі слова розібрати не могли.
  
  
  Її натреноване око швидко знайшло спосіб проникнути всередину. Вона пішла прямо нагору.
  
  
  На другому поверсі виходив балкон із видом на річку. Кімната за ним була темна, здавалося, порожня, і за нею стояли лише кілька випадково покладених дощок. Балюстрада балкона була усіяна різними ручками, що виступають, і декоративними завитками, вирізаними в камені.
  
  
  Вашті розмотала мотузку, закріпивши на одному кінці петлю. Після кількох безуспішних закидів вона накинула петлю на одну з деталей балкона. Вона перевірила це своєю вагою. Це трималося.
  
  
  Вона піднялася на двадцять футів над землею, використовуючи декоративні смуги з кам'яної кладки як опори. Проте це був нелегкий підйом.
  
  
  Коли вона нарешті ступила на балкон, вона звернула мотузку так, щоб її ніхто не бачив на рівні землі, і залишила прив'язаною до поручнів балкона для швидкої втечі.
  
  
  Ніч була темною - місяця не було, - але у Вашті був гарний нічний зір. Внутрішня кімната була чорною, якщо не брати до уваги найтоншого і найслабшого свічення на стіні навпроти балкона. Вашті здогадалася, що під дверима світило світло.
  
  
  Декілька старих дощок були прибиті по діагоналі до виходу на балкон. Вашті пірнула під нижню і протиснулася до кімнати. Тихо крадучись Вашті ступала краями своїх туфель, щоб звести до мінімуму звук її кроків.
  
  
  У темряві, як кажан, вона використовувала інші почуття, щоб компенсувати свою нездатність справді щось бачити. Кожен квадратний дюйм її шкіри був чутливим пристроєм, що відстежує дрібні зміни тиску та сили струму повітря. Її вуха були найкращим варіантом після сонара.
  
  
  Вони попередили, що вона не одна.
  
  
  Вона була приблизно на півдорозі до променя світла, що виглядала з-під дверей, коли вона зробила це жахливе відкриття. Вона завмерла. У кімнаті було темно, як у гробниці, і Вашті не хотіла, щоб це був її останній притулок.
  
  
  Тихий стогін мало не змусив її вистрибнути зі шкіри. Звук повторився.
  
  
  Вона не могла сказати, чи це було зроблено людиною чи твариною. Приглушене полоскання, наполовину ридання, наполовину стогін. Її руки були вкриті гусячою шкірою, коли вона стояла і слухала.
  
  
  Їй було досить скорботного крику. Вона піде, і швидко. Повернувшись назад, вона щось натрапила. Щось велике, вологе і м'ясисте, щось живе, що стогне від її дотику.
  
  
  Вона не могла придушити крик і тут же затиснула рота рукою, проклинаючи себе. Як вона могла бути така дурна, щоб кричати?
  
  
  Її крик спровокував шалений спалах стогонів. З нього виходили грубі безформні крики, що переходять у різке шаленство. Це скидалося на якийсь епілептичний напад.
  
  
  Але що ще гірше, стогін викликав інших.
  
  
  З-за дверей долинали буркотливі голоси та тупітні кроки, і вони швидко наближалися.
  
  
  Вашті вибігла на балкон і залізла під дошки. Опинившись надвір, вона стояла біля стіни.
  
  
  Вона боялася зробити перерву через це. Вона знала, що залишатися на місці найчастіше ефективніше, ніж тікати. Задихаючись, серце шалено калатало, Вашті молилася, щоб вони не вирішили дивитися на балкон.
  
  
  Всередині темрява відступила під хвилею сірого світла через відкриті двері.
  
  
  Рівні стогін досягли піку страху.
  
  
  Було завдано удару.
  
  
  Стогін перейшов у глухе хникання.
  
  
  «Так краще, – сказав чоловік. "Мені набрид твій шум".
  
  
  Другий чоловік, сміючись, сказав: «Не хвилюйся, Сундрам, тобі не доведеться довго миритися з цим. Цей собака дійшов до кінця повідця.
  
  
  Вашті була задоволена тим, що новоприбулі не підозрювали про її присутність.
  
  
  Вона зрозуміла, що її цікавість може поставити під загрозу її безпеку, але їй просто треба було заглянути до цієї кімнати.
  
  
  Те, що вона побачила, змусило її кров похолонути.
  
  
  Той, хто стояв, був чоловіком. Він був прив'язаний голим до дерев'яного крісла з високою спинкою.
  
  
  Що спочатку вразило Вашті, так це те, що він був жителем Заходу, з довгим сріблясто-сивим волоссям і темними густими бакенбардами. Він був блідим, зморщеним, як коліно слона, і майже такою ж сірою шкірою.
  
  
  Він був прив'язаний до стільця колючим дротом. Йому заклеїли рота хірургічною стрічкою, що пояснювало його гортанні стогін. Людину явно катували.
  
  
  Двоє інших чоловіків були індійцями. Один був бородатий, одягнений у традиційну туніку з високим коміром та вільні білі бавовняні бриджі. Інший був поменше, чисто поголений, у спортивній сорочці та джинсах.
  
  
  Бородатий чоловік схопив в'язня за скуйовджене волосся і закинув йому голову. Сивий чоловік застогнав. Потім індіанець відпустив голову, яка впала вперед, впавши підборіддям на груди. Бородатий чоловік посміхнувся. «Ця міцна стара птах. Але врешті-решт він заговорив. Вони це все роблять.
  
  
  «Йому ніколи не загрожувала смерть, Бхарате, - сказав інший індіанець. "Не через допит".
  
  
  «Ні, Сундрам, йому судилося досягти більшого, - сказав Бхарат. «І сподіваюся, що скоро. Він уже починає смердіти, а він ще навіть не помер! "
  
  
  У залі пролунало ще більше голосів. Сундрам висунув голову з дверей, щоб подивитись. «Схоже, ти здійсниш своє бажання, Бхарате», - повідомив він. "Ось вони йдуть."
  
  
  Бхарат зігнув пальці. «Я б відразу ж закінчив обох цих іноземних собак», - промимрив він.
  
  
  Сундрам засміявся. «Стримуйся, мій палкий друже. Особисто я сподіваюся, що наші щедрі покровителі проживуть довге життя – принаймні поки вони залишаються нашими касирами».
  
  
  До кімнати увійшли троє чоловіків.
  
  
  Першим був великий бородатий індіанець із яструбиним обличчям, якого інші називали Тураном. Незважаючи на свій гарний одяг, він виглядав як крутий хуліган, а стічні канави великих міст Індії такі ж круті, як і є. Сундрам і Бхарат підкорялися Турану, який володів деякою владою над ними - чи то за рангом, чи в силу його переважаючої жорстокості, Вашті не могла сказати.
  
  
  Слідом за Тураном були двоє із Заходу. Молодший із пари був чоловіком середнього зросту з пісочним волоссям і вузьким, схожим на скелет обличчям. Він був худорлявим і підтягнутим, його шкіра стала жовтуватою під глибоким засмагою. Його очі були найбільш жвавою частиною його тіла, розпечений попіл застряг у порожнечі.
  
  
  Він підійшов до в'язня і поплескав його по голові. "Привіт, Грейнджер, старий волоцюга".
  
  
  «Богиня стає нетерплячою, – сказав Туран. «Гопаласвами хоче знати, коли в нас буде ця людина».
  
  
  "Зараз", - сказав інший член іноземного дуету. «Ми з ним покінчили».
  
  
  Ця людина мала вражаючу, майже театральну зовнішність. Йому було п'ятдесят, він був великим і широкоплечим, і його могутнє тіло було одягнене в білий шовковий костюм, який не в'янув навіть від жахливої спеки. У нього була повна голова з хвилястим волоссям кольору солі з перцем і акуратно підстриженим волоссям.
  
  
  "Зніми з нього кляп, Ланді", - наказав він.
  
  
  Людина з кістлявим обличчям гаркнула голосом, акцент якого видавав його англійське походження: «Чому б тобі самому не зробити це?»
  
  
  «Тому що я не хочу забруднити руки».
  
  
  “Ну, мені це подобається! А мої руки...
  
  
  "І тому що я плачу".
  
  
  - Добре, добре, - пробурчав Ланді. «Вважаю, що прислужити другу не завдасть мені шкоди».
  
  
  Ланді працював над кляпом Грейнджер. Кляп був міцним, і йому довелося працювати впритул. Його гострий ніс зморщився від огид. «Боже, він пахне!»
  
  
  Ланді нарешті зняв кляп і акуратно витер пальці хусткою. Його напарник тицьнув ув'язненого у напівнесвідомому стані, щоб привернути його увагу.
  
  
  Після серії різких ударів Грейнджер прийшов до тями.
  
  
  Йому не вистачало сили, щоб відірвати підборіддя від грудей, але в нього було досить, щоб глянути на свого мучителя очима ненависті.
  
  
  Чоловік у білому костюмі розмовляв з Тураном на хіндустані, як і Ланді. Тепер він заговорив з Грейнджером англійською. Як і для багатьох в Індії, англійська була другою мовою для всіх такорів, тому Вашті змогла стежити за обміном.
  
  
  "От і все, Грейнджер", - сказав чоловік у білому. Ти останній з них.
  
  
  Ланді засміявся. «Вірно, найкраще ми залишили насамкінець. «
  
  
  "Тепер твоя черга. Якісь останні слова, Грейнджер?"
  
  
  - Ага, - прохрипіла Грейнджер. «Пішов ти, Рогів».
  
  
  
  У цей момент Нік Картер перервав оповідання Вашті. "Яке ім'я ви тільки що сказали?"
  
  
  - Рогів, - повторив Вашті. «Ось як це звучало для мене. Так, я певен, що то був Рогов.
  
  
  Щось з'явилося в особі Картера, щось настільки холодне, жорстке і безжальне, що Вашті раптово усвідомила, що коли все було сказано і зроблено, вона справді розточувала свої ласки вбивці. Вона правильно здогадалася.
  
  
  «Ти його знаєш, чи не так, - м'яко сказала вона. - Я маю на увазі Рогова.
  
  
  "Так", - сказав Картер майже про себе. "Я знаю його."
  
  
  
  Сьомий розділ.
  
  
  
  Ви закінчили із ним? Готово? - спитав Туран.
  
  
  "О, звичайно", - відповів Ланді. "Можете прийняти його з нашими компліментами".
  
  
  Біля стіни стояв дерев'яний стіл. На ньому лежали різні інструменти. Туран взяв у руки кусачки. Темно-червоні плями на лезах не були іржею. Він попрямував до людини у кріслі.
  
  
  Жах надав Грейнджеру сили відсахнутися від Турана. «Ні… ні, не треба!
  
  
  Заради бога, не треба! "
  
  
  Ланді повернувся до Рогова. "Нам не обов'язково це дивитися, правда?"
  
  
  «Ви нас вибачте, – сказав Рогов. "У мого партнера слабкий шлунок".
  
  
  Туран усміхнувся. "На цей раз я збираюся обрізати тільки ці пасма".
  
  
  Колючий дріт, що зв'язував щиколотки і зап'ястя Грейнджера зі стільцем, розійшовся зі звуками, що пружинили, коли різак їх підрізав.
  
  
  "Запрошуємо вас приєднатися до нас у нашому поклонінні", - сказав Туран.
  
  
  «Жахливо дякую, - протягнув Ланді, - але зараз ми підемо далі. Ми просто хотіли попрощатися із нашим приятелем».
  
  
  "Як хочете", - сказав Туран, потім повернувся до своїх людей. "Приведіть його!"
  
  
  Сундрам і Бхарат встали по обидва боки від Грейнджера, який слабо протестував.
  
  
  Кожен схопив його за руку та витягли з крісла.
  
  
  Вашті побачила садистську витонченість, коли Грейнджер підняли на ноги. Сидіння стільця було знято, без сумніву, щоб надати мучителям вільний та легкий доступ до геніталій жертви.
  
  
  Потім її увага була переключена на більш нагальні проблеми. Зовні почулися голоси. Вона щосили намагалася розчинитися в тіні. Вона присіла в кутку балкона, дивлячись униз через майстерно вирізані перила.
  
  
  Два охоронці йшли по доріжці, бовтаючи. Вони піднялися нагору кам'яними сходами, що вели до річки, і озирнулися. Вони не виявляли жодних ознак тривоги, тому Вашті здогадалася, що вони роблять лише звичайні обходи. Один із охоронців відійшов на узбіччя і помочився у кущі. Потім обидва охоронці закурили сигарети і стояли, сміючись і розмовляючи, не виявляючи жодного бажання рухатися далі.
  
  
  Вашті знову подивилась у кімнату. Вона була порожня. Мовчання. На який будинок жахів вона натрапила? - подумала вона. Цікавість не давала їй спокою. Вона має знати. Цілком можливо, що нагороду буде виплачено людині, яка б донесла на цю банду в поліцію. Вашті ніколи не повідомила про жодне з місцевих злочинних угруповань міста, але ця група була їй невідома.
  
  
  Не в силах протистояти виклику, вона прослизнула назад до кімнати. Тиша переконала її, що чоловіки покинули цю частину будинку. Коли вона підійшла до дверей, її погляд привернув знаряддя тортур, складені на столі. Вона здригнулася, побачивши жахливе видовище.
  
  
  Хол був порожній. Глибоко зітхнувши, Вашті почала спускатися навшпиньки вниз, бажаючи мати пістолет або хоча б свої вірні тигрові пазурі.
  
  
  Наприкінці коридору спалахнуло димне червоне світло. Був слабкий солодкий запах ладану та шарудіння.
  
  
  Три кам'яні сходи, поворот, потім ще три кам'яні сходи привели її до галереї з видом на центральний великий зал будинку. З балок даху звисали міцні залізні ланцюги. На їхніх кінцях звисали ковані ліхтарі з червоним склом, що заливали простір пекельним сяйвом.
  
  
  П-подібна галерея височіла приблизно на двадцять футів над першим поверхом. Він спирався на три стіни, а по всій його довжині тяглася багато прикрашена балюстрада заввишки до пояса. Вздовж нього через рівні проміжки стояли кам'яні стовпи, що підтримували склепіння даху.
  
  
  Вашті впала на живіт, ковзнула до поручня і подивилася.
  
  
  Зал був храмом, та його мешканці здійснювали простий релігійний обряд. З двох дюжин віруючих, які зібралися внизу, всі, крім жменьки жінок, були чоловіками.
  
  
  Ці люди були з усіх верств суспільства. Деякі були одягнені у прості бавовняні сорочки та вільні штани; інші були елегантно одягнені у європейські ділові костюми. Їхній вік варіювався від дуже молодих до дуже старих, але більшість із них були середнього віку.
  
  
  Вівтар стояв біля стіни, яку не перекривала галерея. На піднесенні стояла статуя богині у натуральну величину. Це було зображення красивої молодої жінки, майже оголеною, хтива чарівність та звивиста грація якої не відрізнялися від самої Вашті, і вона була представлена ​​в позі граціозної невимушеності.
  
  
  Статуя була зроблена із золота. Її очі були розміром з волоський горіх з кривавими рубінами. Нитки молочних перлів прикрашали її плечі. Її кінцівки були прикрашені вінками із живих квітів. Пахощі струменіли з мідних горщиків біля її ніг.
  
  
  Вона була богинею Калі, а це місце було калігхатом, храмом, присвяченим її поклонінню.
  
  
  Статуя зображала її у втіленні як прекрасну наречену Шиви, надзвичайно бажану. Позаду статуї гобелен, що покриває стіну, зображував Калі ще в одному з її різноманітних аспектів.
  
  
  Гобелен із його яскравими яскравими фарбами був вікном у пекло. Тільки пекло, яке він зображував, було цим світом, а чи не наступним. Це був світ у вогні, де орди армій боролися у титанічній бійні. У цьому світі війни, як колос, керувала гротескна фігура карги з довгим волоссям і фіолетовою шкірою, що впивається хаосом і смертю. Вона теж була Калі у своєму втіленні як Темна Мати, Богиня Смерті.
  
  
  Коли поклонялися мільйони законослухняних громадян Індії, але секта, пов'язана з цим храмом, була зовсім іншою. Вони були членами споконвічного культу Таггі, сумнозвісних головорізів.
  
  
  Першосвященик стояв спиною до статуї, дивлячись на Грейнджера та групу віруючих. Грейнджер сидів на підлозі, схрестивши під собою ноги зі зв'язаними руками за спиною.
  
  
  Бандити скандували: «Якщо майі ки в'язниця» - Хай живе богиня Калі!
  
  
  Це була їхня ритуальна мантра. Постійне повторення слів сили переводило їх у навіювання, навіть гіпнотичний стан.
  
  
  Священик дав знак розпочати церемонію. Вперед вийшли троє чоловіків, Туран та двоє інших. Туран узяв рухав, священний золотий зашморг головорізів.
  
  
  Калі створила бандитів для знищення демонів, принаймні так говорить легенда. Якби кров демонів пролилася, кожна крапля перетворилася б на нового демона. Вбивства мали бути здійснені безкровно - традиція, яку досі вшановують ці головорізи.
  
  
  Дія була стрімкою. Туран намотав шнур на шию Грейнджера. Другий чоловік підняв зв'язані ноги Ґрейнджер. Третій чоловік став навколішки на спину.
  
  
  Грейнджер спочатку не чинив опір. Смерть була кращою за пекельне катування. У нього був заціпенілий вираз смирення, коли шнур глибоко врізався в його шию, стискаючи дихальне горло, перекриваючи його.
  
  
  Ґрейнджер хотів померти, але його тіло вперто чіплялося за життя. Пальці його зв'язаних рук корчилися. Він бився ногами, почалися судоми. Його смерть була важкою та потворною.
  
  
  Вашті не могла бачити останні миті цієї людини. Коли вона знову розплющила очі, Туран знімав рух! з шиї мерця, і бандити випустили гучне колективне зітхання. Вашті знала, що ніколи не забуде цей звук.
  
  
  Усміхаючись, священик кивнув, спонукаючи свою паству ще раз заспівати свою мантру.
  
  
  «КОЛИ МАЙЇ КИ ТЮРМА»
  
  
  Крик струсонув балки даху. Грейнджер закрили квадратним шматком тканини, розстеленим на підлозі.
  
  
  Його тіло було загорнуте до неї, потім двоє чоловіків винесли його із зали.
  
  
  Ритуал досяг свого апогею. "Ми віддаємо цю душу тобі, про Калі", - сказав священик. «Щоб запечатати наше підношення, Темна Мати, ми тепер куштуємо священного Гура».
  
  
  Бандити знову зітхнули, як один.
  
  
  Біля стіни, під гобеленом, стояла дерев'яна шафа. Вклонившись йому, священик відчинив двері і вийняв чорний лакований ящик, що за розміром і формою мало чим відрізняється від сейфа.
  
  
  Сектанти вишикувалися в лінію. Священик відчинив коробку. Він був наповнений зернистим сіро-чорним порошком, священним гором. Він видав кожному прихожану за ретельно відміряною порцією Гура. Кожен причастя облизував свою ложку, екстатично закотивши очі і прицмокуючи губами. Потім вони сіли на підлогу в позу лотоса, утворюючи коло. Коли останній із них отримав ложку, священик отримав свою.
  
  
  Потім він приєднався до них у колі.
  
  
  Незабаром Бандити почали розгойдуватися і розгойдуватися, ніби тримаючи час під музику, яку могли чути тільки вони. Їхні голови похитувались і закочувалися, очі були заплющені, а відкриті роти екстазно стогнали. Вони насолоджувалися масовим трансом. Дехто почав стогнати і корчитися в нападах чистого захоплення.
  
  
  Вашті вирішила, що зараз найкращий час для неї, щоб піти. Вона повернулася до кімнати, де спочатку зберігалася Грейнджер. Зовні варти
  
  
  закінчили перекур та перебралися в іншу частину території.
  
  
  Вашті затягнула мотузку так, щоб у неї був вузол ковзання. Вона перекинула ноги через перила балкона, взяла мотузку і зісковзнула нею. Коли її ноги благополучно опинилися на твердій землі, вона задіяла ковзний вузол. Петля розірвалася, і мотузка впала на неї. Вона звернула його і зникла непоміченою.
  
  
  І це могло б бути кінцем, якби не Нараян.
  
  
  Брат Вашті з нетерпінням чекав результату її експедиції, трохи протверезівши з того часу, як вона бачила його востаннє. Він відмовився повірити їй, коли вона сказала йому, що його передбачувана робота не вдалася. Він думав, що вона дурить його, щоб вона могла сама виконати роботу і зберегти всю здобич.
  
  
  Вашті розповіла йому про бандитів. Він і в це не повірив спочатку. Бридкі звинувачення звучали туди-сюди, переростаючи в крик.
  
  
  Нараян повірив, коли навідник, який спочатку намацав роботу, зник. У якомусь сенсі це було гірше. Вашті зробила помилку, розповівши своєму братові про інкрустовану коштовностями золоту статую Калі, запалюючи його уяву жадібністю. Він подумав: Чому, якби в нього було лише кілька добрих людей, які багатства можна було б отримати!
  
  
  Він не обговорював свої плани з рештою клану. Нараян уявляв себе натхненником, здатним зібрати все воєдино без своїх сумнівів, більше, без братів.
  
  
  Він вирушив у Коннот-Серкл, об'їжджаючи водопій, часто відвідуваний його злодійськими друзями. Його слова намалювали сяючі картини багатств, які чекають, щоб їх зірвали, зображення настільки фантастичні, що не повірили.
  
  
  Але їх підслухали не ті люди.
  
  
  Охоплений передчуттям, Вашті поїхала шукати Нараяна, пошуки закінчилися в кафе «Бліб». Бандити першими знайшли Нараяна. Вашті врятувалася втечею. Вона бігла до чудового будинку родини Такоре у гарному житловому районі.
  
  
  Вона знову запізнилася, але цього разу запізнення пішло на користь.
  
  
  Вона приїхала одразу після того, як поліцейський загін здійснив наліт. Вони роїлися по будинку, по території та по вулиці, несучи цінні речі та грабуючи приміщення під приводом збору доказів. У пошуках скарбів вони рвали мостини, ламали стіни та рили ями у дворі.
  
  
  Декілька божевільних телефонних дзвінків дали Вашті подробиці катастрофи. Анонімний інформатор повідомив закон, що вони можуть спіймати Такорес на місці злочину. Пройшовши за адресою, вказаною невідомим голосом, вони спіймали братів, коли ті грабували особняк багатого бізнесмена.
  
  
  Честь серед злодіїв? Вашті не ризикувала життям заради вірності численних друзів та соратників своєї сім'ї у грабіжницькій справі. Подібно до того, як успіх повернувся проти Такорес, ці фальшиві друзі обернуться проти неї, віддавши її поліції або, що ще гірше, головорізам.
  
  
  Вашті втекла, залишивши тільки одяг на спині та дрібницю в кишенях. У неї все вийшло непогано. Вона дісталася Варанасі, перш ніж її успіх закінчився.
  
  
  Вона була без грошей і голодувала. Вона спробувала забратися в кишеню бомбейського торговця, але її рука втратила спритність. Він упіймав її і тримав досить довго, щоб кілька найближчих поліцейських схопили її.
  
  
  Її заарештували та кинули до в'язниці Мулаг. Їй не було висунуто жодних звинувачень. Враховуючи громіздку швидкість індійського правосуддя, вона могла рік гнити в камері, перш ніж постати перед судом.
  
  
  Бандити рухалися швидше. Вони проникли всередину Мулага, щоб забрати її.
  
  
  "Вони хотіли забрати мене живою", - сказав Вашті. «Вони збиралися повернути мене до калігхату і принести в жертву. Я думав, що все втрачено, але потім ти прийшов, Нік. Ти врятував мені життя, ти...
  
  
  Вашті перервала свої слова, коли Картер підвівся і пішов до дверей.
  
  
  Вона вимагала. "Почекай!" "Куди ти збираєшся?"
  
  
  «Мені потрібно зателефонувати, - сказав Картер. "Я скоро повернусь."
  
  
  Він вийшов за двері і поспішив униз.
  
  
  "Що трапилося, Нік?" - сказав Піт Барнс.
  
  
  "Я готовий поговорити з Хоуком".
  
  
  
  Восьмий розділ.
  
  
  
  Кабіна безпеки була раєм для технофілів. Кімната без вікон була забита від підлоги до стелі ультрасучасним телекомунікаційним обладнанням. Одна стіна була усіяна рядами телевізійних екранів, "очима" системи спостереження охоронного будинку. Але відеокамери із замкнутим контуром, через які відкривалися вікна в кожну кімнату будинку, на територію та в околиці, були лише частиною картини. Інші вікна були обладнані інфрачервоними датчиками тепла, гратами з електричними променями, датчиками звуку та руху.
  
  
  Кабіна безпеки відповідала своїй назві та в іншому сенсі. Це був останній редут, остання дірка для болтів у разі переважної атаки.
  
  
  Стіни його були із залізобетону завтовшки у фут, у які було важко проникнути, як у сховище банку. Глазур'ю на торті був захист зсередини з броньової пластини завтовшки півдюйма. Колись запечатана кімната була герметичною і постачала власну автономну кисневу систему, в якій було достатньо повітря, щоб підтримувати життя людини протягом 24 годин.
  
  
  Однак Ніка Картера цікавило не безліч захисних пристроїв, а потужна комунікаційна консоль, яка домінує у просторі.
  
  
  Консоль віддалено нагадувала старомодний орган Вурлітцера з тих, що колись знаходили у величезних, багато прикрашених палацах кіно у минулому. Замість клавіатури на консолі було безліч перемикачів, циферблатів, клавіш та цифрових індикаторів.
  
  
  Піт Барнс сидів у кріслі біля консолі, працюючи з комбінацією клавіш та реплік, які могли поєднати Killmaster з офісами AX у Вашингтоні, округ Колумбія. Як і все сучасне телекомунікаційне обладнання AXE, консоль була обладнана із захистом від збоїв. -Безпека пристрій. Будь-яка спроба несанкціонованого доступу до нього призведе до спрацьовування розпеченого запального пристрою, що перетворює ці хитромудрі, елегантні компоненти в масу шлаку, що димить.
  
  
  В очікуванні встановлення зв'язку Картер насолоджувався прохолодним комфортом кабіни. "Піт, це найкраща кімната в будинку".
  
  
  Барнс посміхнувся через плече. "Подобається?"
  
  
  "Я люблю це. Це найзручніше місце з тих, що я відчував з тих пір, як вийшов із літака".
  
  
  «Це місце має бути крутим. Якщо ртуть у градуснику підніметься надто високо, комп'ютери відключаться». Барнс ніжно поплескав по консолі.
  
  
  «Цю дитину треба побалувати. Вони не такі, як ми, так?
  
  
  Реле замикається, блоки перемикачів автоматично переключилися, і з'єднання було встановлено. Консоль, що дзижчить, видала звуковий сигнал, і загорілося зелене світло.
  
  
  Барнс відсунув стілець і підвівся. "Вона вся твоя", - сказав він.
  
  
  "Вам не потрібно задіяти будь-які елементи управління", - пояснив Барнс, коли Картер сів за велику дошку. «Вона готова до роботи. Просто продовжуйте нормальну розмову, якби ви розмовляли телефоном. У мікрофона дуже хороший звукознімач, тому не думайте, що вам потрібно кричати. І що б ви не робили, не обманюйте себе з керуванням».
  
  
  «Я готовий, Піте. Дякую."
  
  
  «А поки я піду подивитися, що я можу пошурхотіти на кухні. Знаєте, я непогано готую!
  
  
  Картеру завжди подобався Барнс, і він дійсно цінував те, як ця людина тоді витончено пішла. Ця розмова мала бути суворо приватною, і Барнс це знав.
  
  
  З динаміка пролунав глухий голос: "N3, це AX Com-Sat, тепер ви переключаєтеся на особисту лінію директора".
  
  
  "Дякую." Картер не знав, чи розмовляв він з оператором чи з комп'ютерною голосовою відповіддю.
  
  
  Після паузи, в якій промовець промовчав, Картер сказав: «Агент N3 Хоуку, увійдіть, будь ласка».
  
  
  Голос Хоука почувся. Хрип був у його грубому голосі, а не в системі зв'язку. Голова і засновник AX звучали так близько і ясно, наче він був у одній кімнаті.
  
  
  "У тебе є для мене відповіді, N3?"
  
  
  "Ось що в мене є, сер".
  
  
  Швидко, але з важливими подробицями Картер повідомив Хоуку похмурі факти в тому вигляді, в якому він їх знав: події в Делі, в результаті яких людина ЦРУ Дік Грейнджер і його чотири співробітники зникли відразу, що було скоєно сектою головорізів.
  
  
  Наприкінці свого звіту Картер упустив бомбу. "Бандити провели акцію, але її організував Сергій Рогов".
  
  
  «Рогов?» Хоук на мить замислився. "Ви абсолютно впевнені, що це був Рогов?"
  
  
  "Так сер. У мене є опис очевидця, який підходить до нього. Ви знаєте, як пихатий Рогов у своїй зовнішності. Він ніколи не маскується. Це він, без сумнівів.
  
  
  "Сукін син!" Яструб вибухнув. Минула мить, перш ніж він продовжив спокійніше: «Ну, це багато що пояснює. Ми чули, що він брав активну участь у кількох проблемних точках там, підливаючи олії у вогонь різних політичних пожеж.
  
  
  Буквально вчора в мене було повідомлення про його місцезнаходження на північному заході, у Пенджабі».
  
  
  "Грейнджер, мабуть, зробив щось важливе, щоб залучити Рогова в Делі", - припустив Картер.
  
  
  "Так, щось велике", - погодився Хоук. «Я збираюся подивитися, чи зможу дізнатися, що це за щось. Не йди, Нік. Я зв'яжуся з тобою якнайшвидше.
  
  
  "Так, сер", - сказав Картер, але Хоук вже відключив з'єднання.
  
  
  Чекаючи дзвінка у відповідь, Картер блукав у пошуках Піта Барнса. Він знайшов його на кухні.
  
  
  «Приєднуйся до мене за пивом, Нік?»
  
  
  "Звучить чудово."
  
  
  Два агенти AX сиділи та потягували холодне пиво. Барнс глянув у вікно на невеликий термометр, прикріплений до зовнішньої рами.
  
  
  «Зараз сто сім, а підйом все ще триває».
  
  
  Картер похитав головою. «Я не знаю, як можна витримувати таку спеку постійно». Він коротко подумав про своє завдання.
  
  
  Барнс посміхнувся. Зазвичай це не так. Це найгірша пора року. Прямо перед дощем завжди пекло. А цього року ще гірше, бо сезон дощів уже пізній. Насправді сьогодні досить м'який день. Понад сто дванадцять не буде.
  
  
  "Це м'яко?"
  
  
  "Це менше, ніж сто двадцять, які були у нас перед вашим приїздом", - сказав Барнс зі сміхом.
  
  
  Консоль видала запобіжний зумер, попереджаючи їх про вхідний сигнал.
  
  
  Але дзвінок був не від Хока; це було від Гуптіля Гучарві, який дзвонив з телефону-автомата в центрі Делі, дзвінок був направлений через консоль для конфіденційності.
  
  
  "Як справи, Гуптіл?" - спитав Картер.
  
  
  «Як ви, американці, кажете, у мене є. хороші новини та погані новини. Як ви цього хочете? »
  
  
  «Спочатку погані новини».
  
  
  «У в'язниці Мулаг стався струс, - сказав Гуптіл. «На загальний подив, наглядач подав заяву про відставку. За його словами, станом здоров'я. І вгадайте, хто щойно став наглядачем? »
  
  
  "Наш хороший друг Датта".
  
  
  "Ви маєте рацію. Наглядач пішов, як і два спійманих нами поплічників, товста жінка і "лікар".
  
  
  «Давай ще раз, – сказав Картер.
  
  
  "Їх відпустили сьогодні вранці, і вгадайте, хто їх відпустив?"
  
  
  Картеру не треба було малювати картинку. «Наш добрий друг, тепер головний наглядач Датта».
  
  
  «Знову ж таки».
  
  
  «Це досить легко зрозуміти, – сказав Картер. «Всі вони уклали приватну угоду. Датта мала докази на наглядача, і він шантажував його, змушуючи його піти. Потім він відрізав собі зайвий шматок пирога, продав маріонеткам їхню свободу».
  
  
  "Я теж так це бачу", - погодився Гуптіл.
  
  
  "Як щодо хороших новин?"
  
  
  "Я звільнив Такорес".
  
  
  "Хороша робота!" - сказав Картер. "Як ти це зробив?"
  
  
  «Це було легко, Ніку, для цього потрібні були лише гроші. На цей раз я зробив те, що ви пропонували, і купив найкращих людей тюремної системи замість підлеглих. Або, краще сказати, ви їх купили, якщо ви платите.
  
  
  Скільки це мені обійшлося?
  
  
  Гуптіл сказав йому.
  
  
  Картер застогнав.
  
  
  «Гей, було нелегко знайти колеса, які треба змастити. Схоже, цього місяця кожен чиновник у місті бере відпустку».
  
  
  "Ну, ви отримуєте те, за що платите".
  
  
  - І почекай, Нік, поки не побачиш, за що заплатив. Ці Такореси - біда!
  
  
  У них один брат помер, а другий у лікарні. Вони готові декого вбити».
  
  
  "Ось як я хочу їх".
  
  
  «Обережно, Нік. Вони не надто перебірливі у тому, кого вбивати.
  
  
  "Дякую. Ваше попередження належним чином прийнято до відома, - сказав Картер. "Зустріч призначено?"
  
  
  «Сьогодні о дев'ятій годині. Ось адреса.
  
  
  Картер записав місце та дорогу, а потім прочитав їх Гуптілу. Раптом спалахнуло червоне світло і задзвонив зумер. «Мені час іти, Гуптіл. Побачимося увечері."
  
  
  "Добре, Нік".
  
  
  Зв'язок із Гуптилом був перерваний, і вхідний промінь був запрограмований. Хоук знову був на зв'язку.
  
  
  Питання Хоука було косим. "Як погода, Нік?"
  
  
  "Це вбивчо, сер". Картер насторожився. Хок не був із тих, хто любить світську бесіду.
  
  
  "Дуже жарко, правда?"
  
  
  "Жорстока спека".
  
  
  “Тоді це твій щасливий день. Ти збираєшся в гори, Нік.
  
  
  Ви збираєтесь у Пенджаб. Зокрема, Мхоті у Каліапурі. Я розумію, що там добре і круто. І вам буде дуже цікаво».
  
  
  "Рогов, сер?"
  
  
  "Правильно. Що замишляє Рогов? Що ж, ти збираєшся з'ясувати, що це таке, і зірвати це".
  
  
  «Але Рогів тут, – почав Картер.
  
  
  «Я хочу Рогова!» - гаркнув Хоук. "Ти знаєш що. Але я також хочу, щоб вся його операція була згорнута. У цього є деякі аспекти, яких ти ще не знаєш, Нік. Але інспектор Бхалк розповість вам про них".
  
  
  «Інспектор Бхалк? Хто він?"
  
  
  «Він є головним детективом, який раніше був головою національного бюро з розслідування злочинів. Тепер він за спеціальним дорученням працює безпосередньо на прем'єр-міністра».
  
  
  «Вражаючі досягнення, – сказав Картер. "Але де він тут?"
  
  
  Останні шість тижнів він працював над Пенджабом, наближаючись до Рогова з того кінця. Якщо двоє з'єднаєте разом голови, то Рогов скоро буде роздавлений. Це не може тривати довго, – додав Хоук. «На півночі час іде. Пенджаб готовий вибухнути».
  
  
  Картер дипломатично сказав, що він упевнений, що Бхалк був високопосадовцем, але він вважає за краще працювати поодинці.
  
  
  «Це реальна можливість для нас налагодити високопрофесійні зв'язки та добру волю у найвищих ешелонах індійського уряду, Нік», - сказав Хок. «Офіційно Індія є лідером так званих країн, що не приєдналися. Насправді їй було комфортно із Радами. Досі так і є.
  
  
  «На відміну від своїх попередників, новий прем'єр-міністр не вважає, що соціалізм – найкращий спосіб розвитку його країни. Він намагався перейти на наш бік. Це зробило його трохи непопулярним у Кремлі та у комуністів у його власному уряді.
  
  
  Ми не хочемо його втрачати».
  
  
  "Ситуація настільки серйозна?" - спитав Картер.
  
  
  «Коли Рогов розпалює пожежу? Що ви думаєте?"
  
  
  "Думаю, я збираюся вирушити в подорож у гори, сер".
  
  
  "Ти отримав це завдання. Ви вирушите в дорогу, як тільки завершите делійський компонент своєї місії".
  
  
  Ви хочете, щоб я продовжив тут?
  
  
  "Так, чорт забирай! Ми не приймаємо жертвоприношень наших чоловіків! І ніяка банда релігійних психов - а я думаю, що це набагато більше - не повинна штовхати ЦРУ», - сказав Хок. «Цей привілей зарезервований за Конгресом та пресою».
  
  
  Картер мимоволі посміхнувся. Погляди Хоука на слідчі комітети та спостерігачі за ЗМІ часто були недрукованими.
  
  
  "Коли ти зможеш перейти до бандитів, Нік?" - спитав Хоук.
  
  
  - Для них усе буде готове за тридцять шість годин, сер.
  
  
  
  Дев'ятий розділ
  
  
  
  Возз'єднання родини Такоре відбулося того ж вечора в офісі на шостому поверсі комерційної будівлі в центрі Делі. Суддею виступав Гуптіл Гучарві.
  
  
  Як тільки він побачив Вашті, Гурчуран Такоре вдарив її по обличчю.
  
  
  Він був м'язом клану, другим старшим братом, чорнобородим хлопцем. Він не сказав ні слова своїй сестрі; він просто підійшов до неї і потяг з розпростертою рукою. Лупа була така гучна, що у Картера забрязкіло у вухах. Він міг уявити, що відчувала Вашті. Вашті повернула голову перед ударом, позбавивши її сили. Але від цього вона похитнулася і мало не впала. Гурчуран підняв руку для другого раунду. Його долоня просвистіла в повітрі, але так і не досягла мети.
  
  
  Пролунав удар, звук блоку Ніка Картера, що відбиває удар. Гурчуран так і не дізнався, що його вразило. В одну секунду він нависав над Вашті, а наступної секунди Картер якимось чином опинився між ними.
  
  
  Картер відбив ляпас Гурчурана. Потім він ударив Гурчурана у живіт, збивши його з ніг.
  
  
  Такорес ахнули від подиву. Їхній брат був такий сильний і жорстокий, що вони самі дали йому прізвисько
  
  
  "Гурчуран Горила". Вони могли бачити, як його збили раніше, але вони дійсно не могли пригадати, коли.
  
  
  Здивування змінилося гнівом. Для членів сім'ї було добре шльопати один одного, але для стороннього - робити це одному з них.
  
  
  Гурчуран сів, хитаючи головою, щоб прояснити це. "Ти вдарив мене", - прохрипів він.
  
  
  - Правильно, - тихо сказав Картер. «І я зроблю це знову, якщо ти не поводитимешся добре».
  
  
  "Ти вдарив мене", - приголомшено повторив він.
  
  
  Гуптіл зітхнув. Не те, щоб Картер не отримав достатнього попередження.
  
  
  Перед зустріччю Вашті трохи побалакала з ним. Вона пояснила, що її брати не були такими терпимими та широкими, як вона. Їм не сподобалося б відкриття, що їхня єдина сестра потоваришувала з іноземцем. Плюс той факт, що іноземець, можливо, був поліцейським.
  
  
  Картер сказав їй, що він розуміє ситуацію, і це справді так. Вашті Такоре доведеться жити зі своєю сім'єю ще довго після того, як він піде зі сцени.
  
  
  І вони також були справжньою родиною.
  
  
  Санджай Такоре був старшим братом та головою клану. Він був тонкий і гострий, як лезо ножа. Він більше слухав, аніж говорив, і бачив те, що упускали інші.
  
  
  Наступним після Гурчурана старшим братом був Діліп, якого не було на зустрічі. Диліп був тяжко поранений під час рейду поліції, але одужував задовільно. Гуптіл організував його витяг з тюремної лікарні та розміщення у приватній клініці, переклад, який значно підвищив його шанси на виживання.
  
  
  Потім прийшов Крішна. Він був темним і м'ясистим, з важкими віками, довгими лопатевими вухами та масивним тілом. Він був чимось на зразок жартівника, але останнім часом йому не було над чим сміятися.
  
  
  Арум, дитина в сім'ї, був струнким гарним юнаком у пізньому підлітковому віці і, на загальну думку, запеклим ентузіастом мотоциклів. Картер подумав, що в цьому є якийсь сенс.
  
  
  Навколо натовпу, що зібрався, були двоє добродушних старих, дядько Топі і тітка Асілата. Їхні дні активної злочинності давно минули, але вони, як і раніше, були частиною клану.
  
  
  І Картер потребував цього клану, щоб робити свою роботу правильно. Але він не збирався стояти там, засунувши руки в кишені, поки Гурчуран плескає Вашті. Гурчуран був надзвичайним, і Картер не міг миритися з такою поведінкою своєї команди. Оскільки тепер це буде значною мірою його команда і він хотів, щоб це повністю зрозуміли. Він робив ставку, і настав час зробити це кришталево ясним.
  
  
  Тож він збив Гурчурана з ніг.
  
  
  Гурчуран лютував. Його щоки почервоніли від гніву. Решта його обличчя та його бичача шия набули такого ж кольору. Він схопився на ноги, і Крішна та Арум підтримали його гру. Дядько Топі та тітка Асілата стояли на нейтральній позиції.
  
  
  Вашті стрибнула на бік Картера.
  
  
  Всі задатки першокласного зіткнення тепер були на місці, але вони так і не досягли критичної маси.
  
  
  Швидко подумавши, Санджай підвівся між молодшим братом і Картером. Його присутність була єдиною, що могло зупинити Горилу від бійки.
  
  
  Санджай гаркнув: - "Крішна! Арум! Тримайте Гурчурана!"
  
  
  Санджай був начальником, і коли він віддавав накази, вони підстрибували та підкорялися. Вони схопили Гурчурана, але не змогли б утримати його ні на мить, якби Санджай не блокував його.
  
  
  Санджай ухопився лівою рукою за перед сорочки Гурчурана. "Ти збожеволів?"
  
  
  Він ударив Гурчурана правою. Ти зовсім у своєму розумі? Він знову вдарив його.
  
  
  Тепер, коли до нього звернула увагу горила, Санджай сказав: «Якби в тебе була хоч крапля здорового глузду в цій порожній голові, ти, безмозкий звір, ти плакав би від радості, що наша сестра жива і в безпеці серед нас!»
  
  
  «Якби не вона, ми б не опинилися в цій плутанині!»
  
  
  Санджай знову вдарив його. Гурчуран міг розчавити його, як блоху, але він підвівся і взяв це.
  
  
  "Ідіот!" – сказав Санджай. «Вашти не наш ворог! Сім'я Такорес сама протистоїть тим, хто хоче нас знищити! »
  
  
  «Не зовсім одна, – сказав Гуптіл. Настав час познайомити Такорес із фактами життя, і вони краще б сприйняли це від співвітчизника, ніж від такого жителя Заходу, як Картер.
  
  
  "Не зовсім один", - знову сказав Гуптіл. «Ця людина, - вказав він на Картера, - та людина врятувала життя Вашті. Він витяг її з в'язниці. Він витяг вас усіх із в'язниці. Слухайте, що він скаже. Це просто може зберегти тобі життя».
  
  
  «Але він мене вдарив!» - запротестував Гурчуран, схожий на розлючену дитину. «Ця людина вдарила мене!»
  
  
  «Добре, добре, – сказав Санджай. - Тоді вдар мене, якщо тобі стане краще.
  
  
  Давай, вдар мене. Вдар мене, молодший брате! »
  
  
  "Ні, ні", - сказав Гурчуран, відступаючи.
  
  
  "Продовжуй! Чого ж ти чекаєш? Вдар мене!"
  
  
  "Ні ні. Я не можу зробити тобі боляче, брате.
  
  
  "Ти завдав мені болю, коли вдарив нашу сестру", - сказав Санджай. Ти нашкодив нам усім!
  
  
  "Мені дуже шкода", - лагідно сказав Гурчуран.
  
  
  «Не кажи мені, що тобі шкода – скажи Вашті».
  
  
  Гурчуран виглядав сором'язливим, як школяр, посланий до кабінету наставника. Його очі були опущені, масивні плечі зникли. "Пробач, сестро", - пробурмотів він. "Прости мене."
  
  
  Вашті підійшла до Гурчурана, встала навшпиньки і поцілувала його в щоку.
  
  
  Гурчуран обійняв її, знявши напругу. Інші рушили вперед, щоб обійняти її.
  
  
  "Як на рахунок цього?" - замислився Картер. "Великий хлопець у душі просто слабак".
  
  
  «Якщо ти так думаєш, тобі варто глянути на його поліцейське досьє», - похмуро сказав Гуптіл. «Горила – сімейний кілер. Його підозрюють як мінімум у півдюжині нерозкритих вбивств.
  
  
  Всі Takores були обіймами, поцілунками та сльозливими посмішками. Особливо схвилювала тітка Асілата. Видавши радісні крики, вона кинулася до Вашті, обійняла її, обійняла та закрила обличчя поцілунками.
  
  
  Того ж дня Вашті зв'язалася зі своєю улюбленою тіткою, зателефонувавши їй у притулок, де вони з дядьком Топі пішли до підпілля. Була армія добрих друзів та представників злочинного світу, які шукають всюди Такорес, щоб зрадити їх. Жоден Такоре не був у безпеці, оскільки Бандити призначили ціну за їхні голови.
  
  
  Вашті сказала Картеру, що вона повинна переконатися, що її тітка і дядько в безпеці. Картер дозволив їй зателефонувати з конспіративного будинку, закодовані телефони якого не можна було відстежити. Не сказавши Вашті, він попросив Піта Барнса контролювати дзвінок.
  
  
  Коли дзвінок закінчився, Барнс знизав плечима і сказав Картеру: «Я нічого не взяв. Дзвінок був кошерним».
  
  
  Барнс швидко говорив на хіндустані і легко стежив за бесідою.
  
  
  Але такий клан злочинців, як Такорес, умів говорити більше, ніж мав на увазі. Вони розробили складну стенографію, індивідуальний вербальний код, з допомогою якого здаються звичайними повсякденні посилання практично означали щось зовсім інше.
  
  
  Коли Вашті заявила: «Ви втішаєте мене, тітко. Побачити тебе сьогодні ввечері полегшить мої печалі і позбавить моє серце від болю, - Барнс подумав, що це не більше ніж вираз ніжності. Він не знав, що повідомлення було передане йому прямо під ніс.
  
  
  Але тітка Асилата знала і діяла, виходячи з цього знання.
  
  
  Тепер, коли вона ніжно обіймала і цілувала племінницю, вона потайки передала Вашті невеликий пакунок. Він був розміром зі шматок мила, загорнутий у грубий білий папір і перев'язаний мотузкою. Вашті швидко засунула його в кишеню, і ніхто не здогадався.
  
  
  Картер сказав Вашті убік, коли стара знову сіла: «Не кажи мені, що ця мила бабуся. теж злодій! "
  
  
  "О ні." Вашті посміхнулася. «Тьотя з іншої частини сім'ї.
  
  
  Вона ніколи не була злодієм».
  
  
  "Я радий це чути."
  
  
  Барнс міг би сказати Картеру, що "Асилата" - це жіноча форма фрази, яка перекладається приблизно як "лезо меча". Але вони про це нічого не думали; таке ім'я в сім'ї злочинців не становило інтересу.
  
  
  У сім'ї було відновлено любов і гармонію, тож тепер Такорес виступив перед Картером як єдине ціле. Санджай висловився за всіх.
  
  
  Хто ви і чому ви робите це для нас? – спитав він Картера.
  
  
  «Мене звуть Картер, Нік Картер. Я не філантроп. Я хочу щось від тебе.
  
  
  «А, – сказав Санджай, – відверта людина. Мені це подобається, що вам треба.
  
  
  «Ваші вороги – мої вороги. Вони вбили мого друга. Запитайте свою сестру; вона бачила, як вони це робили».
  
  
  "Ви хочете помститися".
  
  
  "Я називаю це справедливістю", - сказав Картер.
  
  
  Санджай усміхнувся. «Ми, Такоресе, не такі піднесені, як ти. Ми хочемо помсти».
  
  
  «Навіщо ви нам потрібні?» – сказав Арум Картеру. "Ми можемо самі про них подбати!"
  
  
  "Ви провели величезну роботу", - сказав Картер. «Наскільки я знаю, вам, Такоресе, потрібні всі друзі, яких ви можете знайти. Прямо зараз маю єдиний шанс.
  
  
  Крішна сказав. - Що ви нам заплатите?
  
  
  «Жодної рупії», - сказав Картер. «У мене є дещо краще за гроші».
  
  
  "Що?"
  
  
  - Зброя, - сказав Картер. Потім він описав, яку вогневу міць може надати.
  
  
  Це був вирішальний аргумент. Хоча скептично налаштовані Такорес не повірили б, що це правда, поки вони не отримали зброю у свої нетерплячі руки, обіцянка того ж таки була потужною спокусою.
  
  
  "У тебе є план?" - Запитав Санджай Картера.
  
  
  "Так", - сказав Картер з натягнутою усмішкою. «Ми йдемо стріляти та вбиваємо їх усіх».
  
  
  Гурчуран першим порушив мовчання. "Хороший план. Мені це подобається!"
  
  
  
  Десята глава
  
  
  
  Якось уночі бородатий бандит на ім'я Бхарат зайняв свій сторожовий пост у орлиному гнізді, патрулюючи плоску, обнесену стіною вершину мансардного даху калігхату. По периметру межувала алея вдови, і Бхарат блукав нею.
  
  
  Безпека в храмі була збільшена вдвічі, а потім ще посилена через Такорес, факт, який сильно обурював Бхарат. Через це він був тут, киплячи у чорній вологій ночі, а не там, у храмі.
  
  
  Сьогодні вночі у місті сталося вбивство, тож священний гур буде доступний. Але не для Бхарату. Він був замкнений на даху, несучи пильність через цей дурень.
  
  
  Таке? Бхарат навіть не чув цього імені лише кілька днів тому. Сім'я його не вразила. Їм забракло боротьби. Вони знайшли дірку, в якій можна було сховатися, і не наважилися б тут показувати свої обличчя. Але вони все одно виявляться тут, вистежені один за одним, переслідувані невблаганною силою Таггі. Тут вони помруть біля рухмала і кинуті в безіменну річку, в річку, сморід якої забруднює нічне повітря.
  
  
  На річці стояв човен, ярдах за сто вище за течією від калігхата. Бхарат насупився. Корабель здався йому чимось підозрілим, і він вирішив, що за ним варто придивитись. Йому не сподобалося, як він повз до майданчика.
  
  
  Щось ще привернула його увагу, щось несподіване, щось довге, тонке, червоне й мерехтливе. Спочатку він подумав, що це йому здалося. Потім він побачив це знову.
  
  
  Що це було? Теплова блискавка? Можливо, провісник довгоочікуваного сезону дощів?
  
  
  Але це було ближче ніж небо. Це було дуже близько. Воно промайнуло південною стороною даху. Бхарат пішов розслідувати.
  
  
  Приблизно за двадцять п'ять футів від них, на іншому боці провулка, стояла випотрошена, випалена громада зруйнованої церкви. Вціліли лише дві стіни та башта на їхньому стику. Башта була на кілька футів вище за калігхат.
  
  
  Тонка червона смуга світла сяяла з вершини вежі, світячись, як лезо бритви, на чорному тілі ночі.
  
  
  Бхарат з подивом дивився на нього. Він дивився на нього у відповідь. Промінь торкнувся його.
  
  
  Вражений, він глянув на свої груди. На ньому світилася червона точка розміром не більше за монету. Він був вогненно-червоним, таким самим червоним, як рубінові очі ідола в храмі. Вогняні очі Калі.
  
  
  Брукнула невидима цибуля. Його стріла стрибнула у червоний промінь. Він просвердлив Бхарата прямо там, де світилося рубінове око. За мить червоне світло згасло - і життя Бхарата теж.
  
  
  Нік Картер відгвинтив лазерний приціл від кронштейнів арбалета Power-Slam. Принцип був простий. Лазерний промінь, встановлений на носовій частині, служив направляючою для держака. Він спрямовував зазубрені стріли на ціль і випускав її туди, де світилася червона крапка.
  
  
  Проте постріл був складним, оскільки Картер опинився у незручному становищі, використовуючи дах церковної вежі як вогневий майданчик.
  
  
  Але постріл було зроблено. Картер поклав приціл назад у м'який захисний футляр, що висів на ремені на шиї. Інструмент витримував грубе поводження, але зловживати ним не було сенсу. Він захоче використати його, коли досягне іншої сторони.
  
  
  Killmaster був готовий до роботи. На ньому був жилет із кевлару, чорні штани та темні кросівки. Вільгельміна затишно влаштувалася в нього під пахвою, її ремінь на плечі був прив'язаний до бронежилета. Х'юго міцно тримав своє зап'ястя, і півдюжини крихітних газових бомб були безпечно розподілені в упаковці, що добре закріплена.
  
  
  Він пристебнув арбалет за спиною і зліз із даху.
  
  
  Він проліз через дірку і зістрибнув до кімнати у вежі.
  
  
  Він був не один. З ним були Вашті і Гурчуран: Вашті, тому що вона була грабіжницею квартир, вміла працювати високо над землею, і тому, що вона вже забиралася на цю вежу раніше, використовуючи її як зручний пост, коли вона раніше досліджувала калігхат; Гурчуран, бо він був убивцею.
  
  
  Вони були екіпіровані однаково, але їхнє озброєння було іншим. Гурчуран був у захваті від свого твору, і він мав на це право. То був автомат Калашнікова, який якимось чином дістався Гуптилю.
  
  
  Гуптіл був зброярем для цієї акції. Він пройшов через півдюжини нелегальних магазинів зброї, знявши вершки, щоб забезпечити Такорес. Картер невесело посміхнувся побачивши АК-47, так само, як він посміхнувся побачивши пістолета Токарєва ТТ-33, пристебнутого до пояса Вашті. Зброю радянського виробництва збиралися передати найманим робітникам Рогова. Це має зміцнити відносини КДБ із делійськими головорізами.
  
  
  «Я бачив, як упав твій чоловік. Гарний постріл!» Гурчуран захоплено забурчав, стискаючи плече Картера.
  
  
  Тіні приховали криву усмішку Кіллмайстра. Він розумів, що Гурчуран був одним із тих, хто, якщо ви збиваєте їх з ніг, або спробує вбити вас, або стане вашим найкращим другом.
  
  
  Тепер настала черга Вашті. Гурчуран обвив її за талію своїми величезними руками і підняв, підштовхуючи до дірки в даху. Вашті звивалася і пробиралася крізь нього.
  
  
  Башту вінчала декоративна кам'яна ручка розміром та формою з футбольний м'яч. Вашті сиділа, обвив її ногами, і розмотувала мотузку. Це була довга міцна мотузка з гаком на одному кінці; гачок обмотували гумовими смужками, щоб заглушити звук. Вона закріпила петлю на вільному кінці, надягла її на кам'яну кулю і туго затягла.
  
  
  Вашті знала, що вона ніколи не зможе зробити чіткого кидка, сидячи. Вона поставила ступні на вузьку орнаментальну смугу, що обмежує м'яч, потім розвернула ноги і сіла. Зазвичай вона була несприйнятлива до висоти, але це було трохи трохи тривожно. Вона згадала, як Прімала та її спільник били її в тюремному лазареті, вона представляла Нараяна в будці в кафе, вона думала про Діліпа, що лежить у своєму ліжку від болю.
  
  
  Потім напад нудоти пройшов, і вона зрозуміла, що може продовжувати.
  
  
  Охоронці тепер патрулювали калігхат із собаками на повідках. Дві групи по три собаки патрулювали навколо особняка у протилежних напрямках. Вашті зробила свій перший закид, коли собаки та дресирувальники були заховані на північній стороні будинку.
  
  
  Її перший закид потрапив до карнизу калігхату, але не зачепився і не зісковзнув. Вашті відчайдушно витягла його і спробувала знову. Ще один промах. Третя спроба виявилася надто сильною. Вона завагалася, ледь не втративши рівновагу, і одужала після миті, коли задихалася. Коли вона глянула вниз, світ, здавалося, різко впав від неї. Вона перестала дивитись униз.
  
  
  Але кидок був добрий. Крюк зачепився за щось, і вона перевірила це своєю вагою. Якщо зачіп нікуди не годиться, краще з'ясувати це зараз, ніж на півдорозі. Вона потягла, і він тримався. Задоволений, Вашті знову видерся на дах. Її робота їй сподобалася; рятувальний трос поєднував церковну вежу з калігхатом. Вона вислизнула назад у дірку і легко впала на підлогу вежі. До мотузки можна було легко дістатися з аркового вікна вежі, і Вашті хотіла першою. «Я натягнула мотузку, тому я маю її перевірити», - наполягала вона.
  
  
  "Я не люблю мучитися, - сказав Картер, - але, оскільки я плачу за вечірку, я піду першим".
  
  
  "Я ненавиджу високі місця", - сказав Гурчуран. "Що я тут роблю?"
  
  
  "Ти хотів показати всім нам, який ти хоробрий, мій брат", - піддражнила Вашті.
  
  
  "Так і зроблю! Так і зроблю! »
  
  
  Картер востаннє оглянувся, щоб переконатися, що всі його кишені застебнуті, а все його спорядження закріплено. Він нагадав іншим зробити те саме.
  
  
  Він сів на широке підвіконня, взявшись за мотузок однією рукою.
  
  
  Башта та особняк були надто рівномірно підібрані по висоті, щоб їх можна було подолати на маленькому пристосуванні. Йому доведеться перелізти, як мавпи виноградною лозою.
  
  
  Він кинув останній погляд. Човен на річці знаходився за двадцять-тридцять ярдів від пристані. Безшумно, без світла, вона пливла по муловій річці. Охоронці та собаки благополучно були відсутні. Пора йти.
  
  
  Картер схопився за мотузку обома руками, обвив її ногами і відштовхнувся від підвіконня. Він пішов пліч-о-пліч, повис спиною паралельно
  
  
  землі далеко внизу. Йому було б легше в рукавичках, але він вважав за краще прямий контакт із голою шкірою.
  
  
  Декількома днями раніше він висів над скелястою ісландською прірвою, яку трясли арктичні вітри. Тепер він бовтався, як павук, на мотузці в Делі в страшну спеку.
  
  
  Але прогресу було досягнуто. На цей раз ніхто не намагався перерізати його лінію, як це зробив агент КДБ в Ісландії. Картерові спало на думку, що якщо Гурчуран і тримав на нього образу, то зараз найкращий час, щоб звести рахунки. Удар ножа по рятувальному колу відправив Картера прямо на смерть.
  
  
  Ця неприємна думка приходила Картеру не вперше, але він врахував її у своїх розрахунках. Гурчуран міг убити Картера лише ціною провалу рейду на калігхатів, а Горила жадала великого вбивства бандитів. Це був козирний козир Killmaster.
  
  
  Тим не менш, ця думка надавала його зусиллям додаткову гостроту, якщо така була потрібна, і Картер, нарешті, дістався іншої сторони.
  
  
  Він глянув на гак, що зачепився за декоративну балюстраду. Надійна фіксація.
  
  
  Бородатий вартовий був мертвий. Жодних сумнівів щодо цього. Дах був чистим.
  
  
  Картер знову закріпив лазерний приціл на арбалеті, але ще активував його.
  
  
  Гурчуран натрапив на нього, рухаючись, як гігантський деревний лінивець. Він пирхав, пихкав і енергійно продирався через дорогу, його спорядження деренчало, смикалося і дзвеніло. Шум не міг бути таким гучним, як здавалося Картеру, оскільки жоден охоронець не підняв очей, щоб дослідити околиці, але Кіллмайстер стиснув зуби, поки його щелепи не захворіли, розслабившись лише тоді, коли Гурчуран пробрався у відносно безпечне місце на дах особняка.
  
  
  Навіть тоді він намагався знайти точку опори, його туфлі шумно тупцювали по карнизу. Картер нахилився і простяг руку допомоги. Горила випустила глибоке подих полегшення, коли, нарешті, перекинула ноги через перила і стала на дах.
  
  
  Вашті перетнула дорогу з найменшою працею. Тепер вона була моторною і у своїй стихії. Вдома її не можна було убезпечити, поки решта клану йде на битву. Її аргумент на користь включення був незаперечним: головорізи намагалися вбити її не один раз, а двічі.
  
  
  Вона вміла дертися і стріляти теж. Картер перевірив усіх Такоре, щоб переконатися, що вони можуть використати свою зброю. Випробовувальний полігон служив цільова дальність у підвалі, надана одним із торговців зброєю Гуптила. Усі члени сім'ї пройшли із честю. Настав час використовувати цю незвичайну зброю.
  
  
  Картер міг бачити далеко з даху. Територія калігхату, площа, довколишні вулиці – все було влаштовано як настільна модель.
  
  
  Човен дрейфували вниз річкою і наблизилися до пристані за кілька ярдів. На кількох вулицях на південь від площі самотній мотоцикліст ішов, здавалося б, безцільною доріжкою, яка поступово наближала його до калігхату. Широким проспектом, що веде на площу, було мало машин. Панельна вантажівка була припаркована на розі, де проспект перетинав площу.
  
  
  Фари світили на проспект, що повільно рухався до площі. Автомобіль, що під'їжджає, виявився вишнево-червоним двоповерховим автобусом з темним салоном і без пасажирів. Ті небагато місцевих жителів, які вийшли на вулицю, мабуть, були здивовані автобусом, оскільки жоден автобусний маршрут не обслуговував цей застарілий район.
  
  
  Автобус під'їхав до узбіччя і зупинився неподалік того місця, де була припаркована панельна вантажівка. Його вогні згасли, двічі мигнули, потім ще раз згасли.
  
  
  Картер подивився на годинник.
  
  
  "Без п'яти хвилин до нуля", - сказав він. "Давай рухатися!"
  
  
  
  Одинадцятий розділ
  
  
  
  У 1867 році граф Понсонбі, призначений віце-королем Індії спеціальним слідчим і звинувачений у припиненні небезпечного спалаху задушливих смертей, завершив свою працю оптимістичною заявою: «Я впевнений, що мерзенне кредо Таггі зникне протягом одного покоління».
  
  
  Він був не правий. Британський радж приходив і йшов у Індії, але Таггі досі залишався. Його практикуючі були просто обачнішими, ніж раніше.
  
  
  Таггі будуть, доки існує Індія. Так вважав Гопаласвамі Пандіт Мукерджі, первосвященик бандитів Делі. Але часи змін потребують нових способів. Купка скарбів у лічильній кімнаті свідчила про успіх цих нових способів.
  
  
  Релігійна людина Пандіт Мукерджі вважав, що благочестя і прибуток йдуть пліч-о-пліч. Бандити завжди мали звичай грабувати своїх жертв. Зрештою, задушити багату людину було так само легко, як і бідної, і це було набагато вигідніше.
  
  
  Коли Арчдейл Ланді вперше висунув свою пропозицію, Пандіт Мукерджі з цікавістю вислухав її. Ланді, любитель езотеричного і химерного, мав великі контакти в тіньовому світі таємних культів та сект злочинців. Він прийшов до Мукерджі з ідеєю, елегантною у своїй логічній простоті.
  
  
  Якщо потрібно годувати її дієтою святої жертви.
  
  
  Бандитам був потрібний свіжий запас їх. Раз вони збиралися вбити, чому б не отримати за це гроші?
  
  
  Замість того, щоб вибирати жертв навмання, Бандити могли непогано заробити, розправившись із спеціально відібраними людьми. Особи, яким деякі зацікавлені сторони з радістю заплатили б за те, щоб вони були померлими.
  
  
  Ланді був замовником вбивства, і він запропонував укласти угоду з Бандитами. Він вказував на жертв, даючи душителям всю інформацію, яка їм була необхідна для виконання своїх дій. Бандитам виплачуватиметься кругленька сума за кожне вбивство, і, звичайно ж, вони можуть залишити собі будь-яку видобуток, яку їм вдасться зібрати у своїх жертв. Калі отримає свої жертви.
  
  
  Інші, менш далекоглядні люди відхилили б пропозицію Ланді. Він був бандитом і навіть індусом. Насправді він був англійцем, але більшу частину свого життя провів в Індії. Минуло сорок років відколи британці покинули субконтинент, але багато індійців досі зберігали до них погані почуття.
  
  
  Пандіт Мукерджі був готовий ризикнути. Його гра окупилася з приголомшливим успіхом. Низка вбивств на замовлення принесла калігхату знову набуте процвітання. Додатковим бонусом були тісні зв'язки Ланді з високопосадовцями та бізнес-магнатами, які самі наживалися на цьому ринку вбивств. Їхній оплачуваний вплив тримав закон далеко від дверей храму.
  
  
  Коли він ближче познайомився з Ланді, Мукерджі з шоком впізнавання зрозумів, що англієць теж був свого роду учнем смерті.
  
  
  Вбивства охопили весь спектр: від небажаного подружжя до конкурентів з бізнесу та політичних кандидатів. Цікаво, що більшість політичних жертв були помірними та центристами, а не лівими. Бандитам було байдуже. Вони були аполітичні. Їхня політична відданість була золотою ниткою рухмалю.
  
  
  Домовленість діяла вже більше року, коли Ланді приїхав до Мукерджі із терміновою роботою. Знищенню підлягала не одна, а п'ять жертв - бенкет підношення Калі.
  
  
  Справа була зроблена. Викрадати жертв було дуже смішно. Їх привели до калігхату, щоб вони по одному проходили під рухмалом. Розчленовані трупи опускали вниз і кидали у річку.
  
  
  Людину Грейнджера залишили насамкінець. Клієнт Ланді, росіянин Рогов, допитав його. Грейнджер не був такий відвертий, тому були вжиті крайні заходи, щоб змусити його говорити. Він говорив. Сказавши все, що Рогов хотів почути, Ґрейнджер пішов шляхом своїх колег під рухмою! та у річку. Найвигідніша угода для всіх. За винятком, звісно, жертв.
  
  
  Пандіту Мукерджі було легко примирити вбивство з мораллю. Як і його брати, він вважав себе філантропом, бандити – благом для всього людства.
  
  
  Його логіка була простою. У чому полягала головна загроза Індії? Занадто багато людей. Сотні мільйонів мас, що рояться, погрожували придушити владу, закон і порядок. Вилучення якомога більшої кількості цих людей було державною послугою.
  
  
  І якщо таке видалення принесе прибуток, то краще.
  
  
  Сьогодні ввечері сталося вбивство, і храм був добре заповнений для цього. Жертва була звичайною людиною, не пов'язаною з Ланді. Навіть численні контракти Ланді було неможливо забезпечити всіх необхідних жертв. Більшість членів храму вийшли на обряд. Вони спостерігали за вбивством та проковтнули священного гоора.
  
  
  Гур був наріжним каменем культу. Сірий порошок складався з подрібнених на порошок коренів, трав і грибів, вибраних за їх снодійну та галюцинаторну дію. Походження ліки було втрачено в безвісності давнини, але Мукерджі підозрював, що це була та сама речовина, що і сома, приголомшлива «їжа богів», так яскраво описана в стародавніх арійських писаннях Рігведи.
  
  
  Близько сорока вбивць тепер екстатично корчилися по колу на підлозі храму, занурені в блаженство Гур. Мерехтливі червоні та жовті вогні відкидали подовжені тіні на стіни храму.
  
  
  Помічник Мукерджі провів церемонію та роздав гур.
  
  
  Мукерджі утримався. Він мав справи, які треба було зробити, і не було жодних справ з головами Гура.
  
  
  Успіх створює свої чудові проблеми. Головорізи сховали в калігхаті надто багато грошей. Мукерджі подумав, що настав час вкладати гроші. Скарбниця буде ареною його розрахунків. Він мав більше дюжини фінансових проспектів, які чекали на його вивчення.
  
  
  Мукерджі було п'ятдесят, міцний та динамічний. Своєю блискучою безволосою головою і войовничо випнутою щелепою він нагадував Муссоліні. Він був схожий на диктатора не лише фізично, а й за розмахом своїх вищих амбіцій.
  
  
  Тепер він піднявся сходами до галереї другого поверху, перетнув її і потрапив до запечатаної скарбниці. Він мав єдиний ключ, який висів на ланцюгу на шиї.
  
  
  Він відчинив важкі двері, відчинивши їх. Він підняв ногу, щоб переступити поріг.
  
  
  У верхніх поверхах калігхату спалахнуло бурхливе хвилювання. Крики, постріли та крики. Люк у даху забезпечував вхід у калігхат, а на поверх нижче вели сходи. Картер, Вашті та Гурчуран спустилися у просторий лофт. Простір був заповнений низькими кроквяними балками і поперечними підпірками, на яких сиділа колонія птахів, їх сотні. Вторгнення до їхнього будинку викликало вибух хрипких криків, криків королів і тріпотіння пір'я.
  
  
  Підлога була встелена їх смердючим послідом. Поєднання утримуваного тепла і вони було майже переважним для людей, але не для натовпу жирних, сміливих щурів, які теж жили там. Деякі виглядали більшими, як кішки.
  
  
  Вони стояли на задніх лапах, потираючи передні лапи, рубінові очі горіли, хвистоподібні хвости волочилися по половицях. Вони висловили своє невдоволення двоногим зловмисникам.
  
  
  У підлозі зяяла довгаста дірка у формі труни. Це був під'їзд, і вартовий піднявся сходами, щоб подивитися, про що йдеться.
  
  
  Він висунув голову з верхньої частини сходової клітки: «Спускайся з даху, Бхарат! Тобі не доведеться сидіти там ще годину. Вітання!
  
  
  Ти не Бхарата! »
  
  
  У центрі його стривоженого обличчя спалахнула рубіново-червона крапка. На одному диханні – останньому з вартових – за ним послідував арбалетний постріл, який потрапив йому прямо між очей. Він упав назад і з шумом спустився зі сходів.
  
  
  Картер вставив ще один болт у свій арбалет. Він зачепив крихітні подвійні зубці козячої лапки за тятиву троса, приклав свою мускулатуру і висмикнув її, зводячи пристрій.
  
  
  Він і Такоріз втекли сходами. Мерець лежав верхньою частиною тіла на сходовій клітці, витягнувши ноги в коридор, який був тьмяним, з жовтими стінами та затхлим. З-за рогу показалися два бандити. Сундрам та Туран прибули дослідити шум.
  
  
  Арбалет заспівав. Сундрам упав, з акуратно пронизаним серцем.
  
  
  Туран відкрив рота, щоб крикнути на сполох. Картер упустив арбалет, клацнув правою рукою, і Х'юго стрибнув йому на долоню. Він майстерно кинув лезо. Срібна пляма, що обертається, пролетіла по залі, Х'юго нарешті застряг у горлі Турана.
  
  
  Туран спробував побачити, що саме пронизало його шию. Коли він нахилив голову, щоб подивитися, він змусив рукоятку Хьюго притулитися до його грудей, проникаючи глибше.
  
  
  Він спробував скрикнути – не від страху, а для попередження, – але не міг вимовити жодного слова, він задихався від власної крові. Він закашлявся, похитнувся і помер.
  
  
  Картер витяг лезо і витер його, перш ніж повернути Х'юго в піхви. Нарешті він нахилився, щоб підняти арбалет. Дія ставала надто інтенсивною для цього, тому Картер перекинув зброю через плече. Вільгельміна стрибнула йому в руку.
  
  
  За рогом був майданчик та сходовий проліт. Внизу сходів був ще один майданчик та двері, що вели на другий поверх.
  
  
  Картер, Вашті та Гурчуран спустилися сходами саме в той момент, коли у двері увійшла трійка головорізів.
  
  
  Гурчурану просто не терпілося зірватися з цим приголомшливим АК-47, і це був його момент. Оглушлива черга з автоматичного вогню прогриміла сходовою кліткою, коли Горила випустила кулі в новоприбулих. Два впали. Третій не пройшов через двері і стрибнув назад за одвірок.
  
  
  Той, хто вижив, кричав про допомогу, але стрілянина підняла тривогу набагато ефективніше, ніж він сам. У галерею ринуло підкріплення зі зброєю.
  
  
  Гурчуран, якому не терпілося продовжити бійню, перебрався через перила і стрибнув на майданчик. Його масивні стегна зігнулися від удару під час приземлення. Він висунув дуло гвинтівки у двері і пристрелив самотнього.
  
  
  Постріли розірвали одвірок над його головою, забризкавши кудлату голову горили дерев'яними трісками і штукатуркою. Він обернувся і побачив трьох головорізів, що мчали коридором, стріляючи на підході. Гурчуран поливав їх із АК-47. Вони натрапили на свинцеву стіну і зупинилися, як укопані.
  
  
  Цілком мертві.
  
  
  Ще кілька пострілів пролунали з протилежного боку. Маніакально посміхаючись, Гурчуран направив на них автомат.
  
  
  Нічого не трапилося. У нього скінчились патрони.
  
  
  Вашті схопила його за комір на потилиці і затягла назад у укриття на сходовій клітці, перш ніж він зміг приєднатися до мертвих.
  
  
  Пожирачі Гура залишили свої транси далеко позаду. Найрозумніші з них уже схопилися за рушниці і мчали вгору сходами на галерею, стріляючи на підході, створюючи захисний вогонь.
  
  
  Калігхат гудів, як схвильоване шершневе гніздо. Вечірка йшла на повний хід, але приїхали ще не всі гості.
  
  
  Храм був у вигляді довгого прямокутника,
  
  
  короткі сторони якого утворювали вхід з одного кінця та вівтар з іншого. Сходи, які тримали Картер та компанія, знаходилися з боку вівтаря. По обидва боки протилежного входу вели парадні сходи, що ведуть до галереї другого поверху. Стрілки тепер лежали ниць біля верхньої сходинки галереї, тільки їхні голови та зброя були видні над верхньою сходинкою. Вони доклали багато вогневої могутності без особливого ефекту, оскільки деякі з їхніх пострілів потрапили до під'їзду.
  
  
  Більш безпосередню небезпеку представляла друга група, що була на майданчику першого поверху сходової клітки. Вони вистрілили з шахти, їхні кулі розірвали металеві рейки та пробили ряди дірок у кам'яних сходах.
  
  
  Картер і два Такоре були перехоплені. Стрілки біля сходів галереї замкнули зал. Стрілки внизу перетворили шахту на кулю. Жоден з головорізів ще не мав чіткого пострілу, але рикошети від пострілів були навіть небезпечніші, ніж їх ретельно прицільні постріли.
  
  
  Куля відскочила від стін, розплющуючи свинцевим диском об стіну за кілька дюймів праворуч від вуха Картера.
  
  
  Кількість вибухів посилилася, оскільки стрілки, що знаходилися внизу, почали прикривати вогонь. Метою залпу було розчистити шлях деяким із них для підйому сходами.
  
  
  Картер, Вашті та Гурчуран притиснулися до стін, коли кулі кинулися вгору по держаку. Гуркіт був гуркітливим, настільки гучним, що заглушував кроки сходами, що ховаються вгору. Але Картерові не треба було їх чути: він відчував, як їхні ноги стукають сходами.
  
  
  Гурчуран викинув порожню обойму і вставив нову подовжену обойму з безліччю патронів.
  
  
  Нерозважливий головоріз спробував увірватися у двері. Він прийшов стріляти, та нікого не встиг убити. Вашті вистрілила йому в лоба.
  
  
  Сходи були поряд. Кіллмайстер кивнув Гурчурану, який бочком посів позицію, став на коліна і прикривши сходи.
  
  
  Безрозсудна банда кинулася в атаку. "У гру з рикошетом можуть зіграти двоє", - подумав Картер. Гурчуран не мав чіткого прицілу по них, але він вистрілив у глуху стіну навпроти сходів, штурмованих рейдерами, утримуючи спусковий гачок, звільняючи обойму. Декілька десятків снарядів відскочили від стіни, розриваючи бандитів.
  
  
  Картер витяг із свого спорядження дві гранати, озброїв їх і кинув у шахту. Смертельні яйця вибухнули потужним вибухом, який завдав шкоди внизу. Крики і дим клубочилися вгору шахтою. Стрілки там більше не стрілятимуть.
  
  
  Чулися глухі гуркітливі струси, приглушені стінами. Але вони були відлуннями гранат, кинутих Кіллмастером. Вони прийшли ззовні. Прибули інші непрохані гості. Вечірка набирала обертів.
  
  
  Поїздка Арума Такоре була найсвіжішою в місті, коли він вів мотоцикл SOOCC Kawasaki на площу зі швидкістю 50 миль на годину. Вітер в обличчя був відносно прохолодним, і він справді ненавидів зменшувати швидкість.
  
  
  Двоповерховий автобус, припаркований на перехресті проспекту, увімкнув фари, висвітлюючи самотнього водія. Дивно витягнуті тіні Арума та мотоцикла проектувалися на стіну, що обмежує західний периметр калігхату, де знаходилися головні ворота.
  
  
  Двостулкові дерев'яні двері на залізних петлях були щільно зачинені. Коли Арум сповільнився, він почув постріли зсередини калігхату. Він зупинився перед товстими подвійними дверима. Хтось, мабуть, спостерігав за ним через ворота, бо на нього почали кричати, коли він різко зупинився. Арум поліз у сідельну сумку і витяг заряд ранця. Він натиснув на червону кнопку і почув, як вона стала на місце, увімкнувши детонатор.
  
  
  Таймер було встановлено на десятисекундну затримку. Утримуючи заряд за ремінь, Арум поволок його тротуаром. Він зупинився біля воріт воріт.
  
  
  Арум збільшив швидкість, перемикаючи швидкість із широко відкритою дросельною заслінкою. Мотоцикл піднявся на задньому колесі, проїхавши п'ятдесят футів, перш ніж його переднє колесо торкнулося дороги.
  
  
  Охоронець з іншого боку воріт проштовхнув ствол через проріз для пістолета і прицілився в спину Арума, що швидко зникає.
  
  
  Заряд вибухнув.
  
  
  Арум уже благополучно покинув площу, досягнувши швидкості майже сотні миль на годину до того моменту, коли він завернув за ріг.
  
  
  Вибух вибив ворота з масивних залізних петель, кинувши їх, як перевернені гральні карти. Їхній стрімкий політ знищив кількох охоронців.
  
  
  Двоповерховий автобус котився вперед, набираючи швидкість, мчачи площею. Далеке світло фар висвітлювало клуби диму та сміття, що піднімалися вгору з дірки у стіні, де раніше знаходилися ворота.
  
  
  Крішна Такоре вів викрадений автобус. Навколо кабіни водія було обладнано тимчасову броню з вузькою щілиною, що слугувала оком.
  
  
  Видимість була поганою, але не настільки слабкою,
  
  
  що Крішна не міг бачити вибитих воріт. Автобус проїхав через них, виїхавши на територію.
  
  
  Єдиний охоронець воріт, який пережив вибух, стояв перед автобусом та стріляв у нього. Вітрове скло лопнуло, обсипавши Крішну осколками, порізавши його на півсотні місць.
  
  
  Загарчавши, Крішна повернув кермо в бік, переслідуючи охоронця, що тікає. Охоронець не був досить швидким та з криком упав під колеса.
  
  
  Захисники калігхату раптово усвідомили, що на них напали з другого фронту. Десятка бойовиків вискочила з головного входу, вишикувалася на сходах портика і відкрила вогонь автобусом.
  
  
  Санджай Такоре почав діяти. Окрім водія, він був єдиним пасажиром автобуса. Він їхав на верхньому рівні, загорнутий у саморобний бункер із сталі. Його супутником був кулемет 50-го калібру.
  
  
  Санджай був колишнім піхотинцем в індійській армії, і працювати з рушницею, що заїкалася, було схоже на повернення додому.
  
  
  Він повернув зброю на тринозі, натиснув на ударні шпильки і впав на передню частину храму потужним потоком кулі.
  
  
  Тайфун розпеченого свинцю вибивав кам'яні шматки розміром із кулак із колон і сходів. Те, що він зробив із плоттю, кров'ю та кістками, було ще гірше.
  
  
  Бандити на сходах парадних виглядали так, ніби їх кинули в м'ясорубку.
  
  
  Бандити, що вижили, почали панічну втечу, щоб врятуватися втечею.
  
  
  Душителі, які прагнуть виживання, бігли як божевільні, намагаючись дистанціюватися від калігхата якнайдалі.
  
  
  Усередині кількість стрільців, які утримують Картера і Такореса на сходовій клітці, скоротилася до небагатьох вцілілих. Картер вирішив ще більше скоротити їхнє число.
  
  
  Вилетівши чеку з гранати, Кіллмайстер покотив її галереєю, як кулю для боулінгу. Стрілки, що залишилися на сходах галереї, помітили його наближення. Вони кинули зброю і спробували втекти від неї. Вибух підхопив їх і відкинув, як кеглі.
  
  
  Гурчуран обстріляв зал у протилежному напрямку, спіймавши двох невдах, які вибрали цей момент, щоб кинутися коридором. Натомість вони зіткнулися з вічністю.
  
  
  Потім Картер був у холі з гранатою в одній руці та Вільгельміною в іншій. У купки стійких на першому поверсі не вистачило розуму тікати, рятуючи своє життя. Натомість вони стріляли в нього.
  
  
  Картер пірнув за кам'яну балюстраду, шукаючи укриття. Поки він оцінював місцезнаходження стійких по кутку, під яким їхні постріли потрапляли в протилежну стіну, праворуч від нього відчинилися важкі двері.
  
  
  Худий бандит зі злим обличчям висунув голову з дверей. Вашті прицілилася і підстрелила його. Він упав уперед, заблокувавши двері своїм тілом, так що її не можна було зачинити.
  
  
  Картер приготував гранату і шпурнув її над балюстрадою вниз у тому напрямку, де, як він припускав, були стрілки.
  
  
  Вибух не вразив їх - кидок пройшов широко, - але він відвернув їхню увагу на час, достатній для того, щоб горила зайняв позицію. Він поставив АК-47 на поручні та вистрілив у храм. Гурчуран був задоволений убивством. Його обличчя перетворилося на шалену маску, коли його пістолет рубав будь-кого, хто рухався в калігхаті.
  
  
  Померли та стійкі.
  
  
  Несподівано виявилося, що ніхто більше не стріляв у Кіллмайстра та його команду. Зовні час від часу долинали короткі черги з кулеметів. Санджай займався зачисткою.
  
  
  Вашті присіла поряд з Картером, вказуючи на кімнату з відчиненими дверима.
  
  
  "Всередині хтось є!"
  
  
  Рука Картера зімкнулась на гранаті, але він так і не зміг її використати. Двері відчинилися, і Пандіт Мукерджі вибіг з високо піднятими руками з криком: «Не стріляйте! Я підкоряюся!"
  
  
  Картер рефлекторно мало не вистрілив у нього. Він стримав вогонь, коли Вашті ахнула: «Це їхній лідер!»
  
  
  Але Гурчурану не вистачало самовладання Картера. Він розгорнув дуло пістолета, націлив його на Мукерджі і натиснув на курок.
  
  
  Нічого не трапилося. У нього знову скінчились патрони.
  
  
  Але горилу було не так легко обдурити, щоб ще раз вбити.
  
  
  Відкинувши зброю убік, він кинувся до Мукерджі. Ричачи, він схопився однією рукою за сорочку первосвященика, а іншою за пояс. Одним ривком він підняв Мукерджі з ніг у повітря. Картер рушив, щоб перехопити його, але Горіллу вже не зупинити. Піднявши кричащого верховного жерця над головою, Гурчуран скинув його з галереї.
  
  
  Мукерджі вдарився поверхом нижче, як мішок із камінням. Він помер миттєво, на превеликий жаль Картера.
  
  
  Картер був роздратований, але він не міг звинувачувати Гурчурана. Він хотів би поставити верховному жерцю Делійських головорізів кілька питань, наприклад, де він може знайти Сергія Рогова.
  
  
  
  Дванадцятий розділ.
  
  
  
  Рогів пригальмував і насупився. "Це що?"
  
  
  «Я б сказав, що це схоже на пожежу, чи не так?» - Сказав Ланді.
  
  
  "Так, але чому посеред дороги?"
  
  
  "Ну, ви знаєте Індію, товаришу", - сказав Ланді. "Такі речі трапляються".
  
  
  Рогів і Ланді йшли на схід до площі Калігхат головною вулицею. Вони прямували до храму, щоб поговорити з Пандитом Мукерджі про проблему Такоре. Вів Рогов. Він пишався своєю водійською майстерністю і завжди наполягав на тому, щоб сідати за кермо, коли перебував у машині.
  
  
  Вогонь горів там, де проспект виходив на площу, ефективно перекриваючи проїжджу частину всіх транспортних засобів. Темна блокова форма, окреслена в центрі пожежі, була вантажівкою з панелями, яка була припаркована на розі перед рейдом.
  
  
  Дядько Топі добре виконав свою роботу. Викрадена вантажівка була обладнана Картером термітною бомбою. Дядько Топі відвіз його на майдан, припаркував і почав чекати. Коли Арум розбомбив ворота і автобус розпочав атаку, Топі завів вантажівку та виїхав на середину вулиці, перекривши обидві смуги руху. Він відключив запалення, зупинивши вантажівку. Потім активував детонатор із заданою затримкою у шістдесят секунд. Зайнялося червоне світло, що вказувало на те, що запальний пристрій почав працювати і цокало.
  
  
  Топі задіяв свої старі кістки, коли він виліз із кабіни і поспішив геть від вантажівки. Минула хвилина, і вибухнула бомба.
  
  
  Дядько Топі не сповільнив кроку і не озирнувся на термітне пекло, що охопило вантажівку. Методично він поплентався до найближчого провулку, де стояла його машина. Не те, щоб це була саме його машина. Її також вкрали. То був шлях Такоре.
  
  
  Він завів машину і поїхав, пробираючись по звивистому лабіринту вуличок та провулків. Єдина пристойна дорога на площу тепер була перекрита вантажівкою, що горіла. Це стане на заваді будь-якому втручанню поліції.
  
  
  Зрештою, машина дядька Топі вийшла зі складного лабіринту провулків на головну дорогу, далеко віддалену від місця дії. Він спрямував ніс машини у бік притулку і поїхав туди без подальших подій, залишивши місце події та залишивши будь-які подальші дії.
  
  
  Рогову та Ланді пощастило. Якби вони прибули на кілька хвилин раніше, вони були б усередині храму, коли натовп Вбивць був винищений. Але вони не вважали себе щасливими, коли побачили вантажівку, що горіла, і почули крики і вибухи з калігхату. Рогів вимкнув світло, під'їхав до узбіччя і заглушив двигун. Він і Ланді вийшли.
  
  
  Вантажівка мало не згоріла вщент, але спека все ще залишалася сильною.
  
  
  Вантажівка була випотрошеним обвугленим корпусом з тліючого чорного металу. На асфальті шипіли плями палаючого бензину, а перехрестя було всипане осколками металу та скла.
  
  
  Двоє чоловіків уникали пожежі. Вони знайшли захищену точку огляду через дорогу від місця, де раніше знаходилися головні ворота. Вони могли бачити, що калігхат був полем битви. На землі лежали тіла. Повз пропливли хмари диму. Вогонь затріщав, але стрілянина припинилася.
  
  
  Рогов витяг пістолет і рушив уперед.
  
  
  «Куди, чорт забирай, ти збираєшся?» - Запитав Ланді.
  
  
  Незважаючи на нього, Рогов пішов на північ, потім перейшов вулицю. Вилаявшись собі під ніс, намагаючись дивитися на всі боки одночасно, Ланді кинувся за ним, його тіло мимоволі напружилося від куль.
  
  
  Рогів сховався в тіні біля північно-західного кута периметральної стіни. Він почав просуватися на південь до воріт.
  
  
  "Обережно!" - прошипів Ланді. "Ми не знаємо, що тут відбувається!"
  
  
  "Як ви пропонуєте нам це з'ясувати, якщо ми самі не подивимося?"
  
  
  - гаркнув Рогів.
  
  
  «Я якраз прочитаю завтра звіт поліції. До речі, закон може з'явитися в будь-який момент, тому я пропоную нам бути відсутнім.
  
  
  Рогів не слухав. Він рушив уперед. Він підійшов до воріт, захованих за стіною, за якою неохоче йшов Ланді. Він повільно висунув голову з-за рогу масивної стійки воріт і вдивився в землю.
  
  
  Група озброєних людей, обтяжених мішками зі здобиччю, вибігла з головного входу до храму. Вони спустилися сходами і поспішили стежкою, що веде до пристані біля річки.
  
  
  Рогів зробив свій хід. Низько згорбившись, зігнувшись майже вдвічі, він проліз через портал у землю, користуючись димом і щебенем, що доноситься, щоб сховатися.
  
  
  Коли хмара розвіялася, Рогов та Ланді благополучно опинилися всередині території.
  
  
  Численні насипи уламків служили гарним укриттям. Рогов рухався, як бігун по розбитому полю, зигзагами та ривками, просуваючись до тилу. Молодшому Ланді важко не відставати.
  
  
  Пара наблизилася до храму, коли ще троє грабіжників вибігли з будівлі. Рогів і Ланді пригнулися, сховавшись за зламаною кам'яною кладкою.
  
  
  Була жінка, великий бандит і третій чоловік. Жінка та бандит були навантажені здобиччю. Золото та прикраси виблискували
  
  
  у мішках, перекинутих через спину. Третій чоловік ніс кулемет, дуло якого було постійно, охоплюючи територію, шукаючи мети, але не знаходячи їх.
  
  
  Калігхат приховував трійцю в тіні, поки вони мчали стежкою.
  
  
  Вони вирвалися з неї на мить, коли досягли вершини сходів, що ведуть до річки.
  
  
  Жінка і великий чоловік, обидва індіанці, нічого не означали для Рогова. Але це була третя людина, житель Заходу, чиє обличчя вразило його від впізнавання.
  
  
  Один із небагатьох випадків у житті Рогов розгубився. Коли він нарешті згадав про пістолет у руці, було вже пізно. Кіллмайстер пішов за своїми союзниками вниз сходами і пішов з лінії вогню.
  
  
  Рогів схопився. Ланді схопив його, намагаючись потягнути під укриття.
  
  
  "Ти збожеволів?" - прохрипів Ланді. "Вони нас розстріляють!"
  
  
  Раптом прохолодне дуло пістолета пригорнулося до спітнілого чола Ланді.
  
  
  "Прибери від мене руки", - прогарчав Рогов.
  
  
  Ланді слухався.
  
  
  "Ніколи більше не накладай на мене руки", - сказав Рогов. "Якщо ви це ще раз зробите, я вб'ю вас".
  
  
  Рогів швидко пішов стежкою. Поперек неї лежав мертвий бандит із гвинтівкою. Рогов зупинився, щоб покласти пістолет у кишеню та підняти гвинтівку, яка була заряджена майже повністю.
  
  
  Рогів поспішив до вершини довгих сходів, що вели до крутого берега річки. Біля їхнього підніжжя кам'яна скеля висовувалась у чорну річку. Там стояв моторний катер, гули його двигуни. Більшість рейдерів уже були на борту. Картер допомагав відв'язати канат.
  
  
  Чудово. Рогов був чудовим стрільцем, але для влучної стрільби тут не місце. Він переключив селектор зброї на автоматичний вогонь. Він обстріляв американця.
  
  
  Як він міг схибити?
  
  
  Різдво для Такореса настало рано. Свято, звичайно, нічого не означало для клану індуських розбійників. Але коли вони закінчили стрілянину і виявили скарбницю, вони скрикнули, як група дітей, які впивалися своїми подарунками під ялинкою в різдвяний ранок.
  
  
  Склепінчаста кімната на другому поверсі була до країв забита різноманітною здобиччю. Казково хитромудрі килимки були складені в рулони. Там були важкі предмети антикварних меблів, величезна бронзова астролябія, золоті фігурки домашніх богів, а також шахова дошка з оніксу та мармуру, частини якої були красиво оброблені зображення богів індуїстського пантеону зі слонової кістки.
  
  
  Жадібність могла вбити Такорес там, де Бандити зазнали поразки. Санджай це знав.
  
  
  Він наказав «Беріть тільки гроші, золото та коштовності!» .
  
  
  Цього було достатньо, брати не змогли забрати, навіть якщо вони здійснять півдюжини поїздок. Вони були професійними злодіями, вони прибули підготовленими до пограбувань. Винесли мішки з ременями та почали набивати їх золотом, коштовностями та валютою.
  
  
  Нік Картер стояв біля парадного входу, сидячи за кулеметом, знятим із верхнього поверху двоповерхового автобуса.
  
  
  Він вирішив, що коли приїде поліція, він піде незалежно від того, готові Такорес чи ні. Їхня жадоба до видобутку не повинна була привести його до перестрілки з найкращими з найкращих у Делі, і він сказав Санджаю саме це.
  
  
  Він думав, що Вашті була нагорі з іншими, хапала все, що могла забрати, але насправді вона займалася дерев'яною шафою за статуєю Калі. Граната ампутувала одну з ніг Калі і дві її руки, а також пробила більшу частину золотої шкіри ідола крихітними уламками.
  
  
  Вашті відчинив шафу і знайшов коробку з Гоором. Вона відчинила кришку.
  
  
  Священний пил нагадував сірий вулканічний попіл і пахнув слабо солодко.
  
  
  Вашті дістала невеликий пакунок, який тітка Асілата дала їй напередодні ввечері. У ньому був скляний флакон, закритий гумовою пробкою.
  
  
  Вашті не збрехала, коли сказала Картеру, що тітка Асілата не злодійка.
  
  
  Асілата пішла зовсім іншому покликанню: вона була отруйною.
  
  
  Коли племінниця розмовляла з нею по телефону з конспіративного будинку AX, Асілата легко вгадала, що вона мала на увазі. Вашті сказала: «Ти полегшиш мої печалі і позбавиш мене болю». Порошкоподібні білі кристали, що містяться у флаконі, були екстрактом потужної смертельної отрути, поетично названої Легким Скорботом.
  
  
  Вашті зняла пробку з флакона. Тримаючи його подалі від неї, ретельно стежачи за тим, щоб жодна крупинка не торкалася її шкіри, Вашті вилила екстракт у коробку з Гоором. Вона відкинула бульбашку подалі і закрила кришку коробки. Потім, щільно закриваючи коробку, вона добре струснула, щоб отрута рівномірно поширилася по всьому гору.
  
  
  Вашті вміла ненавидіти. Деякі з головорізів втекли сьогодні ввечері. Швидкий огляд мертвих не дозволив встановити місцезнаходження Примали чи людини.
  
  
  який видав себе за лікаря. Безперечно, інші члени секти були відсутні в калігхаті цієї ночі. Можливо, ті, хто вижив, повернуться за своїм священним зіллям. Якби вони це зробили, Вашті залишила їм щось, чим вона запам'яталася, так само, як вона завжди пам'ятатиме свої кошмарні випробування переляку та втечі.
  
  
  Вона якраз клала коробку назад у дерев'яну скриню, коли Крішна, хитаючись, з'явився в полі зору, зігнувшись під важким вантажем, який він ніс.
  
  
  "Що там?" – весело покликав він. "Що-небудь варто взяти?"
  
  
  «Ні, – відповіла Вашті, – лише кілька марних церемоніальних предметів».
  
  
  "Думаю, я подивлюся".
  
  
  Вашті добродушно засміялася з брата. "Подивися на себе! Але ж у тебе вже більше, ніж ти можеш забрати! Не скупий. Нехай Калі отримає те, що належить їй».
  
  
  Крішна, здавалося, був схильний натиснути на крапку, але Картер видавив дві швидкі короткі черги з кулемета.
  
  
  "Це сигнал йти", - сказала Вашті. "Давай вибиратися звідси!"
  
  
  Зігнувшись майже вдвічі під купою видобутку, брати Такоре та Вашті приєдналися до Картера на портику з колонами. Десь далеко завили поліцейські сирени.
  
  
  Картер висмикнув кулемет із триноги і взяв його в руки, намагаючись не скувати подачу. Він прикрив Санджая і Крішну, поки вони мчали стежкою до майданчика. Їх занурили, як упряжку в'ючних мулів, але вони не відмовилися б навіть від монети, щоб полегшити свою ношу. Недавні неприємності завдали важкого удару по сімейному стану, який потрібно було якнайшвидше заповнити. Сьогоднішній улов на якийсь час поставить їх на спокійну вулицю.
  
  
  Один із менших мішечків Гурчурана вислизнув із застібок. Він упав, розсипавши масу інкрустованих дорогоцінним камінням золотих ланцюжків, намист і браслетів. Вашті засунула їх назад у сумку, підняла її і накинула собі на плечі.
  
  
  Картер обернувся, щоб прикрити їх кулеметом.
  
  
  "Що трапилося?" - Вигукнула Вашті.
  
  
  "Думав, я щось бачив", - сказав Картер. Але хоч би яке мерехтіння вловило його периферійний зір секунду тому, воно зникло. "Давай рухатися."
  
  
  Вони рушили, Картер відступив стежкою, прикриваючи їхній відступ. Тріо спустилося довгими крутими сходами до краю води, і Картер помітив другий човен, що дрейфував посеред річки, тихий і темний.
  
  
  Гуптіл Гучарві керував човном, пришвартованим біля причалу. Оскільки Гуптіл не був бойовиком, він був радий керувати човном, поки решту вбивали. Думаючи про остаточний рахунок, який він представить Картеру за вечірню роботу, він став ще щасливішим.
  
  
  Але Гуптіл теж хвилювався. Вказуючи на загадковий човен, який обережно тримався на відстані, він сказав: «Нік, дивись!»
  
  
  «Я це бачу, – сказав Картер. "Як довго вона там була?"
  
  
  Я не знаю. Я обернувся і побачив це кілька хвилин тому. Як ви думаєте, це поліція?
  
  
  «Якщо це так, я сказав би, що вони не хочуть брати участь у цій акції.
  
  
  Але давайте не зупинятимемося, щоб дізнатися».
  
  
  "Я готовий відплисти!" - сказав Гуптіл.
  
  
  Такорес завантажили видобуток на борт човна, і Картер звільнив причальний трос.
  
  
  Раптом з другого човна вирвався сліпучий промінь білого світла. Промінь прожектора був спрямований не на майданчик, а на терасу над берегом річки.
  
  
  Промінь притис Рогова, оголивши його озброєну постать. Осліплений яскравим прожектором, Рогов випустив чергу на те місце, де, як він припускав, було причалом, але його припущення було неправильним.
  
  
  Ланді підійшов до нього ззаду. Коли спалахнуло світло, Ланді кинувся зі стежки і схопився за землю.
  
  
  Картер уже вставив автомат у човен, але через секунду Вільгельміна опинилася в його руці. Він зробив кілька пострілів по Рогову, але дистанція була надто велика для точності з Люгером. Тим не менш, деякі з куль пройшли так близько до російської, що Рогов був змушений вдаритися об землю поряд з Ланді.
  
  
  Картер стрибнув у човен, і Гуптіл широко відкрив дросель. Корма поринула у воду, утворюючи дугу, коли вона вислизнула від пристані до середини річки. Човен плив униз за течією.
  
  
  Прожектор згас.
  
  
  "Хто це?" - крикнув Санджай, щоб його було чути на проїжджій частині.
  
  
  "Я не знаю!" - сказав Картер. "Але схоже, вони на нашому боці!"
  
  
  Таємничий човен рушив слідом за Картером. Вона була низькою, гладкою і швидким, і в неї не було проблем слідувати за ними. Корабель підтримував дистанцію в двадцять п'ять ярдів між собою та човном Картера.
  
  
  На терасі Рогів скочив на ноги. Човни, що біжать, висікали пару білих слідів у річці. Розлючений, Рогов направив у їхній бік автомат, розпорошуючи вогненно-червоні мови на чорне тіло ночі. Однак ніч була єдиною річчю, в яку він потрапив, бо човна давно вже не було. Але Рогов перестав стріляти лише тоді, коли обойма скінчилася.
  
  
  Ланді був більше вражений ірраціональною поведінкою Рогова, ніж їхньою втечею. Рогів був холоднокровним художником руйнування, і Ланді ніколи не бачив його таким. Російський вийшов із себе від люті.
  
  
  Це дуже турбувало Ланді. Гарячі голови ненадійні, і якщо й було чогось, чого Ланді уникав, як чуми, то це роботи з ненадійними людьми.
  
  
  Рогів терпляче дивився потім відкинув порожню зброю.
  
  
  Він з гуркотом спустився сходами.
  
  
  "Гра ще не закінчена", - пробурмотів він. "Побачимося в Пенджабі, Killmaster".
  
  
  Над річкою блиснули теплові блискавки. Деякі спалахи були такими яскравими, що здавалося, ніби то був день. Картер глянув на годинник і посміхнувся. сам. Минуло майже тридцять шість годин з того моменту, як він сказав Хоуку, що завершить делійський компонент своєї місії.
  
  
  Гуптіл проклав звивистий маршрут, залишивши головний стовбур річки у бік його бічних каналів, спускаючись темними рукавами, відступаючи назад, долаючи бездорожній лабіринт водних шляхів, що обплутують місто. Але таємничий човен продовжував йти їхнім слідом.
  
  
  «Не втрачайте їх, – сказав Картер. "Я хочу дізнатися, хто вони такі".
  
  
  "Це добре, тому що я все одно не можу їх струсити", - пробурмотів Гуптіл.
  
  
  Крішна поплескав по зброї, що лежить у нього на колінах. "Якщо вони хочуть неприємностей, я дещо зроблю!"
  
  
  "Вони врятували наші шиї, ким би вони не були", - нагадав йому Картер. "Нам краще дізнатися, хто вони, перш ніж починати перестрілку".
  
  
  «Давайте з'ясуємо зараз, перш ніж вони підуть за нами у притулок», - сказав Санджай.
  
  
  У цьому був сенс. Гуптіл шукав місце для зустрічі. Він знайшов одну між двома палями під консольним залізничним мостом, скелетні ребра якого виділялися на тлі мерехтливого блискавки неба.
  
  
  Човен сповільнив хід. Гуптіл повернув колесо, розгорнувши своє судно на 180 градусів, так що воно зіткнулося з носом таємничого човна, що наближається, першим уявляючи найменшу мету.
  
  
  Такорес і Картер теж тримали свої рушниці напоготові, очікуючи побачити, чи зіткнуться вони з другом чи ворогом. Зрештою, дії іншого човна з прожектором могли бути розумним хитрощом, щоб розвіяти їх підозри.
  
  
  «Не будьте щасливі, – попередив Картер. «Але й не варто надто довіряти».
  
  
  Їхній переслідувач зупинився. Невелике швидкісне судно, що вміщує двох людей. Пілотом була жінка. Поруч із нею, тримаючи планшир для рівноваги, стояв невисокий худорлявий чоловік у білому лляному костюмі.
  
  
  Він приклав руку до рота, щоб посилити свій заклик: Будь ласка, не стріляйте!
  
  
  Він звернувся з проханням двічі, спочатку на хіндустані, потім англійською.
  
  
  Картер крикнув: - "Назвіть себе!"
  
  
  «Ах! Містере Картер, так? Так приємно нарешті познайомитись з вами. Будь ласка, дозвольте мені представитися, - сказав худий чоловік. "Я інспектор Бхалк".
  
  
  
  Тринадцятий розділ.
  
  
  
  Хоук хотів би пожартувати. У горах було прохолодно, так, прохолодно дев'яносто п'ять градусів на полуденному сонці.
  
  
  Потяг Картера застряг за кілька миль на схід від станції Мхоті у самому центрі району Самсірбад у Пенджабі. Дві години він не рухався; він просто сидів на рейках, кипів під безжальним небом.
  
  
  Раніше на світанку Картер та двоє його попутників сіли у приватний літак на невеликому аеродромі неподалік Делі. Сонце тільки здіймалося, але вже було душно. Похмуре шафранове небо відливало блідо-рожевим відтінком на східному горизонті. Птахи нерухомо сиділи на гілках вогняних дерев, що межували із злітно-посадковою смугою. Неподалік посадкового майданчика знаходилася жменька глиняних хатин, мешканці яких не звертали уваги на гладку «Реактивну зірку», коли вона злетіла.
  
  
  Літак піднявся в повітря, щойно сонце вийшло за обрій. Сонячне проміння посріблило гладкий обтічний літак, розплавивши його голчастий ніс, тонкий фюзеляж, що знижує опір повітря, і стрілоподібні крила. «Реактивна зірка» рушила на північний захід, залишивши позаду рівнини, що випікалися, по обидва боки Гангу. Пункт призначення знаходився на відстані близько 140 миль.
  
  
  Нині ландшафт, що розгорнувся далеко внизу, змінився. Коричневі рівнини, що потріскалися, піднімалися вгору, неухильно піднімаючи плоскогір'я. З'явилися довгі скелясті гребені, які ставали все вищими і ширшими в міру того, як літак рушив на північний захід. Незабаром рівнини поступилися місцем пересіченій місцевості.
  
  
  Вітальний дотик кольору втішив око, коли літак увійшов у повітряний простір Пенджабі. Річки були схожі на сяючі срібні нитки, що переплітали гірські хребти. Тут були пишні синьо-зелені ліси та великі поля жовтої кукурудзи та золотої пшениці.
  
  
  Недарма Пенджаб називався
  
  
  "Країна п'яти річок". Ці безцінні водні шляхи мали велику мережу зрошувальних каналів, водоскидів і водосховищ, які перетворили штат на житницю Індії.
  
  
  Картер обережно дивився на помічницю інспектора, міс Маджуна Чакробі. Струнка, розумна, темноока красуня йому подобалася. ;
  
  
  Тиск повітря в кабіні змінився, коли ніс Jet Star нахилився вниз і почав знижуватися. Внизу лежав родючий трикутник землі, межі якого були обмежені містами Фірозпур, Лудхіана та Джуллундур. Територією вилася сяюча срібна стрічка річки Сатледж.
  
  
  Літак приземлився на невеликому аеродромі. Вони найняли машину та водія, щоб відвезти їх на станцію, де вони сядуть на поїзд до Мхоті. Водій, сикх у синьому тюрбані, був не один. На пасажирському сидінні сидів із дробовиком його брат, який тримав гвинтівку на колінах, її дуло стирчало з відчиненого вікна.
  
  
  "Чесна людина в наші дні не сміє виходити на вулицю без зброї", - похмуро сказав водій. Мені дуже боляче, що все дійшло до цього. Ви їдете з цієї нещасної країни, друзі мої. Куди ти їдеш? »
  
  
  «Ми їдемо поїздом до Мхоті, - сказав Бхалк.
  
  
  Водій та його брат обмінялися багатозначними поглядами, і водій похитав головою. «Обережно! Ви глибше поринаєте у саме серце безумства».
  
  
  "У нас немає вибору, тому, будь ласка, продовжуйте рух".
  
  
  Коли вони дісталися маленької станції, водій сказав: «Боже, захисти вас від злих людей, друзі мої».
  
  
  «От веселий хлопець», - сказав Картер, коли він опинився поза чутністю водія.
  
  
  «Але, на жаль, він має рацію, - сказав Маджуна.
  
  
  Картер був готовий. Він був озброєний нечестивою трійцею Вільгельміни, Гюго та П'єра, мініатюрною газовою бомбою, прикріпленою до його верхньої частини стегна. У його сумці був арбалет та кілька інших сюрпризів. Але також він мав кулю з ім'ям Рогова.
  
  
  Інспектор Бхалк був знавцем Рогова, мав час дослідити його справи в районі Пенджабі за останні шість тижнів, і він інформував Картера про те, що відбувається з російською та його командою.
  
  
  Один із польових агентів Дека Грейнджера в Самсірбаді виявив важливу інформацію про генеральний план Рогова. Коли двоногі собаки Рогова наблизилися до нього, агент втік на південь у Делі, де передав інформацію Грейнджеру.
  
  
  Але Рогов встиг до того, як Грейнджер зміг передати інформацію каналами його начальству. Він домовився з головорізами про те, щоб позбавитися Грейнджера та інших чотирьох співробітників Грейнджера, повністю зачистивши їх.
  
  
  Їхнє зникнення могло б назавжди залишитися загадкою, якби не випадкове вступ Вашті в гру. Бхалк пішов слідом Грейнджера з Пенджабу до Делі, переключивши свою увагу на калігхат через інформацію, яку передав йому Хок.
  
  
  Завдяки дивовижному відкриттю Вашті та чудовій мережі зв'язку AXE, Бхалк та Маджуна під час рейду знаходились у човні на річці.
  
  
  "Немає сенсу затримуватися в Делі", - сказав Бхалк Картеру. Події у Делі були лише другорядним заходом, відволіканням від головного театру дій у Пенджабі. Отож вони.
  
  
  Вони купили три квитки в купе першого класу на поїзд до Мхоті, і поїзд прибув вчасно. Сіли, і це було байдуже, що залізти в піч. Вони вказали кондуктору, який прийшов пробити їхні квитки, що в купе немає кондиціонера.
  
  
  Він сказав їм, що в жодному відсіку немає кондиціонера. Обладнання було зламано. За бажання вони могли написати до офісу залізниці для часткового відшкодування.
  
  
  "Давайте подивимося на світлу сторону", - сказав Маджуна. У її англійському були плавні інтонації, які Картер знаходив чарівними. "Ми можемо бути щасливі, що звідси до Мхоті всього кілька хвилин їзди".
  
  
  Мхоті був на відстані двадцяти п'яти миль. Дорогою було кілька коротких зупинок, тому зазвичай потрібно трохи більше години, щоб дістатися станції Мхоті в межах кількох миль.
  
  
  Потяг зупинився біля підніжжя довгого пологого схилу. Дві години він не зрушив ні на дюйм. Єдине виправдання, яке кондуктори використали для затримки, – це сказати, коли вони поспішили до іншої частини поїзда: «Затримка».
  
  
  Більшість пасажирів вийшли та розійшлися. Деякі з них влаштували пікнік на трав'янистих набережних.
  
  
  Картер подумав, що це був вибір, що було неприємніше: випікання у вагоні або смаження під полуденним сонцем.
  
  
  Коли Картер був готовий забрати свої валізи і пройти решту шляху до станції Мхоті, пролунав свисток поїзда, і кондуктори жестом запросили пасажирів сісти до поїзда. Через п'ятнадцять хвилин поїзд здригнувся, рвонувся вперед і почав підніматися вгору. Проповзаючи з болісною швидкістю кілька миль на годину, потяг пирхнув і попрямував до вершини.
  
  
  Станція Мхоті знаходилася в долині з іншого боку гори, на південній межі однойменного міста. Власне місто являло собою нагромадження білих і коричневих кубів, увінчаних гострими дахами і переміжних випадковими шпилями та куполами, всі переплетені проводами телефону та ліній електропередач.
  
  
  Залізничний вокзал та його околиці були місцем масового заворушення. У прохолодному сірому кам'яному будинку аеровокзалу товпилися сотні городян усіх форм і розмірів, їх різнокольоровий одяг утворював веселку яскравих відтінків. Вони заполонили веранду та вантажні платформи. Їхня кількість розсипалася на рейки та на гряди гравію між ними. Наче місто Мхоті зібрало всіх своїх мешканців на залізничних станціях.
  
  
  Загальний імпульс пожвавив натовп: всі продовжували дивитися на захід. Їхня увага була прикута до далекого горизонту, де золотий вигин землі перетинав ряд зубчастих коричневих пагорбів. З даху терміналу були вивішені яскраві декоративні транспаранти, і багато хто в натовпі був одягнений у найкращий одяг. Але вони мали настрій зіпсованого свята.
  
  
  Ще три поїзди були відведені від головної лінії та відведені убік на залізничній станції. Потяги, що простоювали, були порожні, їхні пасажири вишикувалися навколо них. Ті люди теж дивилися на захід.
  
  
  Потяг Картера повільно спускався з гори і різко зупинився за двісті ярдів від терміналу.
  
  
  «У цього останнього поштовху було виразне відчуття завершеності, – сказав Картер.
  
  
  "Ми проведемо розслідування?" - Запропонував інспектор Бхалк.
  
  
  "Давайте."
  
  
  Картер був одягнений у світло-коричневу куртку сафарі з довгими рукавами, закоченими, щоб прикрити Хьюго, блакитну сорочку та вільні штани для тропічних квітів. Він перекинув спортивну сумку через плече і підняв невелику валізу. Він мав вільну руку, тому він потягнувся за сумкою Маджуни.
  
  
  "Чим ти займаєшся?" вона сказала.
  
  
  "Просто намагаюся бути корисним".
  
  
  "Я можу носити свої сумки, дякую", - різко сказала вона, інспектор Бхалк чемно прикрив рот рукою, приховуючи веселу усмішку. Він добре знав свого чудового і дуже здібного помічника. Зазвичай вона була незмінно ввічливою. Її грубість вказала на її інтерес до великого американця.
  
  
  Незважаючи на Картера, Маджуна взяла свою сумку. Картерові було важче її ігнорувати. Вона була помітною навіть у країні екзотично красивих жінок.
  
  
  Маджуна Чакработі - колишня жінка-поліцейська, яка відзначилася у низці небезпечних таємних завдань. Завдяки своїй роботі вона познайомилася з інспектором Бхалком, коли він працював із національною правоохоронною агенцією Бюро кримінальних розслідувань, індійським еквівалентом ФБР. Коли Бхалк був відокремлений від CIB, щоб працювати безпосередньо на прем'єр-міністра, він найняв Маджуну в команду.
  
  
  Маджун мав розум, - красуня, і вона теж була чудовим стрільцем. Вона більше була схожа на розпещену королеву краси, ніж на стрілку чемпіонату, але вона була зовсім не тепличною квіткою.
  
  
  Маджун був дуже високою для індійської жінки. Густе чорне волосся з проділом посередині було підстрижене трохи вище плечей і обрамляло її вражаюче обличчя.
  
  
  Вона мала повні брови, величезні темні очі, чутливий рот і приголомшливі вилиці.
  
  
  На ній була легка коричнева блузка і довга спідниця бежева, поділ якої торкався її кісточок. Блузка з довгими рукавами була застебнута до горла. Сікхі - пуританський народ, і вони визнали б демонстрацію оголених жіночих рук шокуючим порушенням пристойності. Тому вона потіла у своєму одязі, щоб задовольнити їхнє почуття скромності. Швидше за все, подумала вона, зусилля були марними. Оскільки вона була не сикхом із великого міста, вони, мабуть, подумали б, що вона блудниця, незалежно від того, наскільки вона консервативно одягалася.
  
  
  Однак її вбрання не приховувало краси її високих грудей, тонкої талії та її довгих ніг.
  
  
  Інспектор Бхалк підвівся. Під пахвою в нього була папка, що мало чим відрізнялася від тієї, яку використовують юристи для зберігання довідок.
  
  
  Бхалк був середнього зросту, але дуже худий. Його голова здавалася надто важкою, щоб її зморщена шия могла її витримати. Його м'ятий білий лляний піджак звисав з його кістлявих плечей, наче він висів на вішалці.
  
  
  Колишній інспектор поліції Бомбея мав незвичайну кваліфікацію для місії у Пенджабі. Саватта Бхалк був ні індуїстом, ні мусульманином, ні сикхом. Він був парсом, нащадком зороастрійських вогнепоклонників, які оселилися в Бомбеї багато століть тому. Теоретично його нейтралітет у війні індусів проти сикхів контроль над Пенджабом мав зробити його прийнятним посередником між різними фракціями. Правду кажучи, як він дуже добре знав, це зробило його однаково неприємним для обох сторін. Били барабани війни, і жодна із сторін не використовувала нейтралітет.
  
  
  Із всюдисущою папкою під однією рукою та сумкою в іншій руці інспектор Бхалк весело сказав: «Ходімо?»
  
  
  
  Чотирнадцятий розділ.
  
  
  
  Вишукані червоні літери означали вітальні послання на довгих білих транспарантах, що звисали з веранди терміналу. Але не було привітанням для Картера та його партії.
  
  
  Інспектор Бхалк, який вільно говорив на пенджабському діалекті цього району, ввічливо поцікавився причиною затримки. Його питання були ввічливими, але люди на периферії натовпу, яким він їх адресував, – ні. Вони ухилялися від нього, дивлячись вороже й підозріло, і один похмурий селянин плюнув у пилюку до ніг Бхалка.
  
  
  Картер негайно рушив уперед, але зупинив його інспектор, який схопив його за руку.
  
  
  «Будь ласка, не переймайся, - тихо сказав Бхалк. «Ці люди відчувають глибоку недовіру до незнайомців».
  
  
  «Це має зробити нас тут шалено популярними, – пробурчав Картер.
  
  
  "Є група солдатів", - сказав Бхалк. «Можливо вони будуть більш товариськими».
  
  
  Невеликий загін солдатів індійської армії в хакі стояв осторонь, вбиваючи час. Це були міські хлопчаки з півдня, яким не терпілося поговорити з парою дружніх осіб.
  
  
  "Не могли б ви розповісти мені, що тут відбувається?" - спитав Бхалк у молодого капрала, командувача загоном.
  
  
  «Радий, сер. Капрал Винобха до ваших послуг, - сказав юнак. «Потяг із Ята Хунда спізнюється на чотири години».
  
  
  "Це незвично?"
  
  
  Капрал Винобха кивнув головою. «Єдине, що я скажу з цього приводу – перепрошую, міс, – це те, що поїзди ходять вчасно. Або раніше, до сьогодні».
  
  
  «Ви, здається, не надто стурбовані. Що, якщо з поїздом станеться щось серйозне? Я чув, що у цьому районі багато насильства».
  
  
  «Ви не дочули, сер. Але потягом їде взвод піхотинців. Винобха грубо засміявся. «Щоб зупинити це, знадобиться більше, ніж банда ганчір'яних революціонерів!»
  
  
  «Я сподіваюся, що ваша впевненість не позбавлена сенсу». Бхалк вказав на барвисті прапори та святкові вбрання стривоженого натовпу. «Тут сьогодні відбувається якесь свято?»
  
  
  «Група лікарів та медсестер приїжджає працювати до благодійної клініки Махарані. Вони у затриманому поїзді. Ось у чому вся метушня. Але як вони вбивають один одного у цьому районі, бригади лікарів не вистачило б! »
  
  
  «Ви маєте на увазі Махарані Шантал Сінгх Сардар?» – сказав Бхалк.
  
  
  "Так."
  
  
  Бхалк відкрив свій гаманець, пред'явивши документи, що засвідчують його приналежність до найвищого ешелону індійського уряду.
  
  
  Молодий капрал ліниво сканував ламіноване посвідчення особи, доки не уткнувся його імпорт.
  
  
  Несподівано він різко змінив свою звичайну позу, звернувши увагу на нього як шомпол. Перш ніж він наказав своїй повільно набирає обертів команді наслідувати його приклад, втрутився Бхалк.
  
  
  - Як і ви, капрале. І, будь ласка, жодних салютів. Я хочу привернути якнайменше уваги».
  
  
  "Дуже добре, сер!"
  
  
  На цей час загін Винобхі сформував певну подобу військового ордена. Зрештою, вони зрозуміли, що Бхалк був великою шишкою.
  
  
  «Мої співробітники і я хотіли б увійти до терміналу, – сказав Бхалк.
  
  
  «Однак я боюся, що ми не досягнемо великого успіху у цьому натовпі. Можливо, ви і ваші люди будуть такі гарні, що супроводжуватимете нас.
  
  
  "Так сер!"
  
  
  «І, будь ласка, капрал, виявляйте ввічливість та уважність у міру нашого просування. Ми б не хотіли відштовхнути цих добрих людей демонстрацією поганих манер».
  
  
  "Немає проблем, сер". Винобха блиснув зухвалою усмішкою. "Вони вже ненавидять наші кишки!"
  
  
  Загін вишикувався в клин, і Винобха пішов першим. Бхалк, Маджуна та Картер пішли за ними. Натовп неохоче поступився місцем солдатам, які рухалися повільно і обережно, постійно вибачаючись за будь-які незручності, які могли завдати. Це була дивна поведінка для солдатів, які так само швидко прорвалися б крізь них.
  
  
  Бхалк поінформував Картера про основні факти бесіди, яка велася швидко мінливою мовою хіндустані. Коли він закінчив, Картер запитав: Хто така махарані? «
  
  
  «Дуже незвичайна жінка, – сказав Бхалк. «На пам'яті її предки були абсолютними господарями району. Її титул, звичайно, тепер суворо почесний, але вона, як і раніше, має велику підтримку. Вона надзвичайно багата, відомий філантроп. Сама сікх, вона наполягла на тому, щоб усі її добрі справи були доступні як сикхам, і індуїстам. Багато хто вважає її головною силою світу в цій неспокійній країні», – підсумував інспектор.
  
  
  Подякувавши капралу Винобху за його допомогу та пообіцявши, що це буде належним чином відзначено його начальством, Бхалк, Картер та Маджуна попрямували на другий поверх терміналу. Тут знаходився центр управління залізничною мережею зв'язку, великий офіс, в якому панувала плутанина і кричали.
  
  
  За дверима в контрольну зону стояла пара жахливих охоронців.
  
  
  Їхні туго обгорнуті бірюзові тюрбани, чорні бороди, що розвіваються, срібні браслети на зап'ястях, бриджі до колін і мечі з обох боків відзначали їх як сикхів.
  
  
  Сікхи, що становлять менше двох відсотків населення Індії, - гордий, релігійний та войовничий народ. Сьогодні вони становлять значну частину індійської армії, і цей факт дуже стурбував уряд у світлі недавніх заворушень, які вразили їхній рідний штат Пенджаб. Не дарма кожен сикхський чоловік носить ім'я Сінгх'ліон».
  
  
  Ці два сикхські охоронці належали до приватної армії. Їхні білі туніки та бриджі були облямовані червоним кантом, а червоний пояс оточував талію. Поверх їх лівреї були перев'язані чорні шкіряні шкіряні ремені Sam Browne. На правому стегні висіли револьвери в кобурі; на лівому стегні вони носили кирпан, традиційний сикхський меч.
  
  
  Дует ступив уперед, ставши пліч-о-пліч, щоб перегородити шлях до дверей.
  
  
  «Вибачте, будь ласка, - сказав Бхалк. "Ми хотіли б бачити начальника станції".
  
  
  В одного охоронця був шрам у формі півмісяця, що охоплює лоб, ліву брову та вилицю. Без нього він виглядав би досить лютим.
  
  
  "Іди!" він замовив.
  
  
  Бхалк продемонстрував свої повноваження, але охоронців це не вразило. Інший охоронець, який без шраму сказав: «Для мене це нічого не означає. Я не можу прочитати.
  
  
  «Я можу, – сказав його партнер, – а це означає для мене ще менше. А тепер йди, маленький чоловічку, і перестань турбувати себе.
  
  
  Бхалк не здавався. «Можливо, ви будете такі ласкаві, щоб викликати начальника станції, щоб я поговорив з ним».
  
  
  Обличчя зі шрамом похитав головою з виглядом людини, чиє багатостраждальне терпіння зазнає серйозних випробувань. «Ти погано чуєш, маленький чоловічку? Я сказав тобі піти. Іди, поки що можеш.
  
  
  Кинувши зневажливий погляд на Маджуну, Обличчя зі шрамом додав: «І візьми з собою свою повію і свого собаку».
  
  
  Подвійні червоні кольорові плями на щоках Маджуни попередили Картера про те, що сказане Особою зі шрамом не дуже добре. Це було гаразд.
  
  
  Killmaster теж почував себе не дуже добре.
  
  
  Інший охоронець не хотів поступатися. "Давай давай!" - прогарчав він, простягаючи важку руку прямо до грудей Бхалка. Картер потягнувся, щоб витягти скелета-інспектора із зони досяжності удару, але це було марно. Бхалк легко відступив убік, уникаючи цього.
  
  
  Обличчя зі шрамом посміхнувся, ще більше дратуючи свого партнера, який щойно втратив обличчя через те, що не зміг помітити хлопця, який болісно виглядав, який, здавалося, стояв однією ногою в могилі. Розлючений сикх підняв кулак, щоб завдати удару.
  
  
  Картер рушив, крокуючи всередину удару, відкидаючи недбалий круговий блок лівої руки, який легко відхилив кулак. Але блок був лише частиною комбінації один-два. Друга половина була ударом списа відкритою правою рукою. Удар потрапив під діафрагму охоронця, глибоко занурившись.
  
  
  Він перебив подих гвардійця. Очі витріщені, обличчя зеленіє, він зігнувся навпіл, його рота перетворився на широку чорну дірку, в якій вистачало дихання.
  
  
  У ньому не вистачало дихання, щоб задихнутися. Тримаючись за живіт обома руками, він упав навколішки посеред підлоги.
  
  
  Обличчя зі шрамом перестало хихикати. Великий бик із широкими плечима, він кинувся на Картера, який ухилився від пориву, схопив Обличчя зі Шрамом за руку і шпурнув уперед у тому напрямку, в якому він ішов.
  
  
  Пролунав приємний хрускіт, коли Обличчя зі шрамом вдарилося головою об стіну. Це звучало гірше, ніж було насправді, оскільки шари його тюрбану служили свого роду амортизатором, пом'якшуючи череп, що знаходиться під ним.
  
  
  Обличчя зі шрамом не вбили, але й у ньому не залишилося бажання до боротьби. Він розтягнувся на підлозі, обхопивши голову руками. У нього були порожні очі і щелепа, що відвисла.
  
  
  Картер озирнувся через плече. Інший охоронець досить оговтався, щоб створювати проблеми. Його рука шкрябала застебнутий клапан кобури, потягнувшись за пістолетом. Він усе ще тягнувся, коли Маджуна штовхнула його в живіт гострим носком свого взуття.
  
  
  Охоронець знову впав навколішки, його рвало.
  
  
  «Хайтант Баліндра! Чим ти займаєшся?"
  
  
  Слова пролунали командним тоном, голосом людини, яка звикла до того, що її накази підкоряються. Картер глянув на жінку, що стояла у дверях, її агатові очі спалахнули, коли вона побачила двох охоронців на підлозі.
  
  
  Обличчя зі шрамом застогнало, потім його очі знову сфокусувалися. Їхні погляди зупинилися на його власному пістолеті в кобурі.
  
  
  Жінка простежила його поглядом. Хайтан, стій!
  
  
  Вона не кричала. Вона ледве підвищила голос. Але рука, яка повзла на приклад пістолета, відсмикнулася від нього, ніби він був обпалений.
  
  
  Сікх зі шрамом на ім'я Хайтан був крутим. Він підвівся, що було чималим подвигом, враховуючи те, як, мабуть, почувалася його голова після удару об стіну.
  
  
  Картер вважав, що ця людина проведе решту дня з жахливим головним болем.
  
  
  Декілька людей висунулися з відчинених дверей, щоб розібратися в пригоді. Мабуть, це була справжня компанія
  
  
  приголомшені сикхські охоронці; худий інспектор Бхалк; прекрасна Маджуна з тремтячими ніздрями та палаючими вогнем очима; і сам Кіллмайстер.
  
  
  І, звичайно, жінка.
  
  
  Вона мала вражаючу постать. Вона була маленькою, стрункою та елегантною. Її волосся кольору червоного дерева було зачесане назад і зібране у вузличну шиньйон на потилиці. Прекрасні риси її обличчя формувалися із вишуканою ніжністю. Її шкіра кольору меду була бездоганною.
  
  
  Важко було визначити колір її чудових агатових очей. Вони здавалися золотими, сірими, зеленими та синіми одночасно. Картер ніколи не бачив нічого подібного.
  
  
  Її вік також було важко визначити. Обличчя її здавалося років сорока, якщо не брати до уваги очей, обплутаних тонкою мережею тонких ліній. По фігурі вона була схожа на жінку років тридцяти, з твердими грудьми, плоским животом і стрункими стегнами. Але саме її авторитетний вигляд змусив Картера уявити, що їй було близько п'ятдесяти.
  
  
  На ній була оманлива проста сукня в західному стилі, яка ідеально їй йшла. Стиль був простим та без прикрас; але це був багатий рожево-ліловий колір, який міг би придушити більшість жінок, але не цю екзотичну красу.
  
  
  Її шию опоясували шари тонких золотих ланцюжків.
  
  
  Золоті браслети обвивали її зап'ястя. І якщо діамант на її безіменному пальці був справжнім – і Картер здогадалася, що це був діамант із книги рекордів.
  
  
  Але алмаз не міг зрівнятися із пронизливими агатовими очима, які тепер дивилися на цю сцену.
  
  
  Її погляд ковзнув стражниками, зупинився на інспекторі Бхалці, потім перейшов на Маджуну. Одним поглядом вона оцінила Маджуну, оцінила її місце у схемі речей та виключила її з розгляду як суперницю.
  
  
  Потім вона пильно подивилася на Картера. Їй сподобалося, що вона побачила. Їй подобався напружений виклик у його темних очах, і вона щиро захоплювалася його високою статурою.
  
  
  "Ти анличанин?" - спитала вона англійською.
  
  
  "Американець", - відповів Картер.
  
  
  «Ви пройшли довгий шлях, щоб боротися з моїми людьми».
  
  
  "Вони почали це".
  
  
  Вона була здивована. "І ви закінчили це, га?"
  
  
  "Щось подібне."
  
  
  Кайтан теж говорив англійською, достатньо, щоб сказати Картер: «Це ще не закінчено!»
  
  
  "Хайтан!" жінка різко говорила.
  
  
  Хайтан схилив голову. «Десять тисяч вибачень. Мені так соромно.
  
  
  «Ви знаєте, я не потерплю, щоб мої люди брали участь у публічних бійках. Ні приватної бійки, – додала вона. «Допоможіть Баліндрі подбати про себе».
  
  
  «Але, Махарані, хто охоронятиме тебе?»
  
  
  "Я в повній безпеці", - сказала вона. "Тепер йди!"
  
  
  "Ваше бажання для мене закон." Хайтан низько вклонився. Намагаючись не торкатися брудного одягу іншого, він допоміг товаришу підвестися на ноги. Баліндра все ще не одужала. Він нахилився вперед, тримався, задихаючись.
  
  
  Хайтан тримав його за руку, підтримуючи. Він провів його в умивальну, а Баліндра, човгаючи, крокував уперед, сутулий і тремтячий, як дуже стара людина.
  
  
  «Прошу вибачення за мою сміливість, - почав інспектор Бхалк, - але ж ви прославлений Махарані Шантал Сінгх Сардар, так?»
  
  
  Шантал звернула увагу на Бхалка, обдарувавши його царственою усмішкою. "Ви чули про мене?"
  
  
  Багато хто говорить про ваші добрі справи, Махарані. І я радий виявити, що повідомлення про вашу красу не перебільшені.
  
  
  Посмішка стала ширшою. "Ви дуже галантні, але я не знаю вашого імені".
  
  
  „Будь ласка дозвольте мені представитися. Я інспектор Саватта Бхалк».
  
  
  «Ах, інспекторе! Це швидка робота! Можливо, ви будете так люб'язні, щоб розповісти мені, що сталося з поїздом.
  
  
  «Інспектор, так, але не залізниці, на жаль. Я інспектор Бюро сільськогосподарського розвитку, який нещодавно приїхав з Делі, щоб провести обстеження зрошення у вашому районі. Це мій помічник, міс Маджуна Чакробі.
  
  
  Шантал Сінгх Сардар поблажливо посміхнулася до Маджуне.
  
  
  "Так приємно познайомитися, Махарані", - сказав Маджуна.
  
  
  Махарані проігнорував її, повернувши увагу Картеру. «А хто цей красень?»
  
  
  «Мене звуть Вебстер, мем, Гаррі Вебстер, – сказав Картер. Вирішивши не поступитися галантністю, він узяв руку махарані і поцілував її. Було прохолодно та сухо. У Кіллмастера не було під рукою Емілі Пост, щоб вона пояснила, як правильно вітати індійського махарані, але мав свій власний етикет, коли справа стосувалася жінок, особливо красивих. Він не міг бути надто незвичайним, оскільки махарані, здавалося, оцінив цей жест.
  
  
  Маджуна пильно подивився на Картера.
  
  
  - Ви теж сільськогосподарський інспектор, містере Вебстере? - Запитала Шанталь.
  
  
  «Ні, мем. Я – фінансовий радник Beckhoff Group. Можливо, ви чули про нас? "
  
  
  "Чесно кажучи, ні".
  
  
  «Ми – консорціум незалежних товарних брокерів, які торгують ф'ючерсами, наприклад, зерном та кукурудзою. Цей регіон є провідним виробником на світовому ринку пшениці, тому моя група надіслала мене сюди.
  
  
  щоб оцінити перспективи врожаю цього сезону».
  
  
  "Чарівно". Тон Шанталь тонко припускав, що це було зовсім не так.
  
  
  Картер продовжив. “П. Бхалк був досить гарний, щоб дозволити мені супроводжувати його в його обходах. Для мене це велика допомога, оскільки я не говорю цією мовою».
  
  
  «Ти дуже добре справляєшся із собою».
  
  
  «О, ти маєш на увазі цю невелику справу? У молодості я служив у армії Там я навчився дбати про себе».
  
  
  «Справді, – сказав Шанталь, – Хайтан не звичайний воїн. Він один із моїх найкращих».
  
  
  "Думаю, мені сьогодні просто пощастило", - сказав Картер з незворушним виглядом. «До речі, перепрошую за занепокоєння. Все, що ми хотіли зробити, це побачитися з начальником станції, але зв'язок перервався».
  
  
  «Боюсь, що я маю вибачитися, містере Вебстер, - сказав Шанталь. «Кайтан і Баліндра – члени племені Джанжері, жорстокі гірські бійці, які протягом поколінь служили моїй родині. Навіть у наші дні вони наполягають на збереженні своєї давньої традиції захисту Сінгх Сардаров. На жаль, вони часто надто завзяті у виконанні своїх обов'язків, особливо у ці непрості часи».
  
  
  Вона поманила їх до офісу. «Але де мої манери – стояти в холі і отак розмовляти? Будь ласка, війдіть.
  
  
  У величезній залі панував галас, коли змучені залізничні чиновники боролися, щоб упоратися з багатьма проблемами, викликаними зниклим потягом. Телефони дзвонили без відповіді.
  
  
  Інші телефони служили приймачами для потоку образ, оскільки майже істеричні диспетчери намагалися з'ясувати місцезнаходження поїзда 429 із Ята Хунда. Особливо бурхливо діяли півдюжини класних дощок, на яких було записано час прибуття та відправлення всіх поїздів на лінії. Час прибуття постійно зрушувався.
  
  
  Надзвичайно гарний, добре одягнений молодик підбіг до махарані. Він мав профіль і поставу кумира бомбейського бомонду.
  
  
  «Це Ашвін Найду, мій конфіденційний секретар, – сказав Шантал.
  
  
  Маджуна пирхнула. Картер знав, що вона думала. Зріла жінка не тримала такого гарного молодика, як Найду, лише для того, щоб диктувати йому.
  
  
  Коли Найду по черзі представляли кожному з новачків, він трохи вклонився і сказав: «Радий зустрічі з вами».
  
  
  "А ця юна леді... мені дуже шкода, люба, але я забула твоє ім'я", - сказав Шанталь.
  
  
  «Маджуна Чакробі».
  
  
  "Ах так, Маджуна".
  
  
  Тепер настала черга Маджуни поцілувати її руку. Знайду кинув на неї палаючий погляд, сказавши: "Так рада познайомитися".
  
  
  Маджуна виглядала самозадоволеною.
  
  
  Картер прочистив горло. "Можливо, ви відповісте на питання, яке мене турбує", - сказав він. "Як може поїзд зникнути?"
  
  
  «Це питання, яке турбує всіх нас, містере Вебстер, - сказав Найду. «Потяг чотири-два-дев'ять не відповідає радіо. Нині його шукають пошукові літаки».
  
  
  «Я впевнений, що це лише механічна аварія, - сказав Шанталь.
  
  
  "Я сподіваюся на це", - сказав Найду.
  
  
  Оператор відірвав гарнітуру і крикнув: "Ідуть!"
  
  
  Начальник станції, огрядний, бородатий чоловік, поспішив до нас. “А? Це що? Іде поїзд чотири-два-дев'ять?! «
  
  
  "Так! Один із пошукових літаків щойно помітив його на цій стороні тунелю Шрітрам!"
  
  
  "Вони застрягли?"
  
  
  «Ні-ні, вони йдуть!»
  
  
  Виснажений персонал зняв напругу гучним, пристрасним вигуком, але за мить полегшення змінилося гнівом. Начальник станції так сильно вдарив кулаком по столу, що олівці злетіли з нього.
  
  
  Він кричав. - «Ми годинами виправляємо це безладдя! Цим ідіотам краще дати страшенно хороше пояснення, це все, що я можу сказати! "
  
  
  «Це безперечно полегшення, - зізнався Шантал Сінгх Сардар. «Я почав побоюватися, що поїзд зустрівся із бандою. Я ніколи не зможу собі пробачити, якщо щось трапиться з хоробрими лікарями та медсестрами, які прийшли нам на допомогу у наш важкий час».
  
  
  "Може, ми вийдемо на платформу і зустрінемося з ними?" - Запитав Найду.
  
  
  «Їх поки що не буде тут. Я хотів би триматися подалі від сонця, поки вони не приїдуть.
  
  
  "Як скажеш, Шанталь".
  
  
  «Вікно геть там виходить на захід. Ми зможемо їх побачити», – сказала Шанталь.
  
  
  Група підійшла до великого вікна.
  
  
  Внизу відкривався захоплюючий вигляд. Величезні золоті рівнини простягалися до обрію, переливаючись медовим сонячним світлом. Сліди лінії, що веде до Ятха Хунда, перетинали величезний простір, сходячи до ряду синьо-сірих конусів хребта Шрітра.
  
  
  Через деякий час на гусеницях з'явилася пляма руху, що зависла на межі видимості. Минуло трохи більше часу, перш ніж повзуча пляма перетворилася на локомотив, який тягнув кілька легкових автомобілів та камбуз.
  
  
  "Ось він нарешті!" – сказав Найду.
  
  
  «Рухається повільно, чи не так?» - зауважив Картер.
  
  
  «Цілком».
  
  
  Потяг 429 рухався зі швидкістю равлика. Спочатку Картер був схильний списувати це на ілюзію відстані, розмірковуючи, що рівнини були настільки великі, що поїзд рухався так повільно.
  
  
  У міру того, як тяглися хвилини, а потяг не просувався вперед, Картер зрозумів, що схоже, що він рухається повільно, бо рухається повільно. Він котився рейками зі швидкістю холодної патоки, що біжить у гору, і, нарешті, зупинився за чверть милі від станції Мхоті.
  
  
  
  П'ятнадцятий розділ
  
  
  
  Потяг 429 із Ята Хунда прибув у супроводі повітряного ескорту, але не пошукових літаків, які злетіли на його пошуки. Їхня робота закінчилася, літаки взяли курс на свою базу. Скоріше, потяг супроводжувала зграя великих чорних канюків, які ширяли в повітрі над вагонами, створюючи великі кола в небі... Один із них, сміливіший за решту, приземлився на одному з пасажирів. машин і сидів там, чепурячись.
  
  
  Іншого руху не було. Жодні боязкі інженери не вилізли з локомотива, щоб запропонувати своє алібі на випадок затримки. З довгих машин пасажири не вийшли. Солдати не показували себе. Потяг мовчки стояв на рейках.
  
  
  Коли він уперше зупинився, натовпи, що заповнювали станцію, злилися з платформ, пробираючись рейками до поїзда. Керували зграєю залізничні чиновники, які поспішали з'ясувати, хто винен у фолі. За ними пішла маса друзів та родичів пасажирів.
  
  
  Коли натовп наблизився до поїзда, його неприродна тиша змусила їх зупинитись. Спочатку ніхто не помітив слів, подряпаних на бортах машин.
  
  
  Усі були надто зайняті питанням, де пасажири. За порожніми вікнами не було видно жодної душі.
  
  
  Офіційний констебль пробивався крізь нерухомий мовчазний натовп.
  
  
  Гравій хрумтів під ногами, поки він ішов до поїзда. Підійшовши до неї, він зупинився, похитнувся і заткнув рота. Він закрив обличчя носовою хусткою і заліз у поїзд, увійшовши до пасажирського вагона.
  
  
  За мить він вийшов, його обличчя перетворилося на маску жаху. "Вони мертві!"
  
  
  "Що?"
  
  
  "Вони мертві, всі мертві!" Він сів між доріжок та заплакав.
  
  
  У махарані було більше людей, ніж Кайтан та Баліндра, щоб захистити її. Усього дванадцять одягнених у лівреї, добре озброєних одноплемінників Джанжері склали її особисту охорону. Тепер у зв'язку з НП вони оточили її. Міцні одноплемінники виділяли пильність і вид смертоносної компетентності.
  
  
  Шантал Сінгх Сардар здригнулася. «Я не можу дивитися! Мене лякає насильство! »
  
  
  Ашвін Найду взяв її за руку обома, стискаючи її.
  
  
  Картер, Маджуна та інспектор Бхалк уже вийшли попереду натовпу, ніхто з членів якого не збирався проводити розслідування. Здавалося, їх охопив майже надприродний страх. Знову й знову люди вигукували коротку гортанну фразу, що мала найвище значення, крик, який підхоплювали дедалі більше членів натовпу.
  
  
  "Що означає цей крик?" - спитав Картер.
  
  
  "Потяг смерті", - сказав Маджуна. "Вони кажуть, що Потяг смерті повернувся".
  
  
  На бортах деяких машин червоними краплями були подряпані фрази заввишки три фути. У поїзді було поцятковано менше дюжини кульових отворів, і два вікна були вибиті. То були єдині зовнішні ознаки насильства.
  
  
  Коли Картер підійшов до поїзда, його вразила сморід. Воно було настільки сильним, що йому знадобилося все його самовладання, щоб утриматися від блювоти. Запах смерті, масової смерті, обтяжений болісним жаром.
  
  
  Прикривши, як міг, ніс і рота, він пішов уперед. Він зробив ще одне відкриття. Слова, подряпані в поїзді, були написані не червоною фарбою. Вони були написані кров'ю.
  
  
  "Що вони говорять?" - спитав Картер. «
  
  
  «Халістан мурдабад»,
  
  
  Бхалк прочитав, а потім переклав. «Смерть Халістану. Це погано, дуже погано».
  
  
  Канюк заверещав, коли вони піднялися сходами до карети.
  
  
  Картер зупинився на верхній сходинці, його увагу привернула зловісна новина.
  
  
  Група з приблизно сотні людей вийшла з нетрів на північ від станції Мхоті. Це були сикхи в тюрбанах, озброєні мечами, ножами та кийками, і вони прямували до поїзда.
  
  
  Інспектор Бхалк пробурмотів: "Дуже, дуже погано".
  
  
  Тріо увійшло до вагону.
  
  
  Інспектор Бхалк був дитиною, коли «Потяг смерті» тільки почали котитися, але це був жах, який колись був відомий, ніколи не міг бути забутий. Цей кошмар був родом із неспокійного Пенджабу і почався в 1947 році, коли субконтинент був поділений на індуїстську Індію та мусульманський Пакистан. Пенджаб розділили навпіл: половина його території відійшла до Пакистану, а половина - до Індії. Мусульмани бігли до Пакистану, а сикхи та індуїсти попрямували до Індії.
  
  
  Обидві сторони їхали поїздами, і тоді поїзди смерті почали котитися.
  
  
  Вагони повні біженців, потрапили в засідку, їхні пасажири були вбиті, а потяги відправили рейками, щоб прибути до місця призначення з вантажем трупів.
  
  
  Поїзд смерті.
  
  
  Приблизно через сорок років держава заразилася новою ненавистю і насильством. Колись союзницькі індуїсти та сікхи Пенджабу тепер билися один з одним. Багато сикхів прийняли сепаратистську мрію про власну національну державу - Халістан, «Країну чистих». Індуси не менш палко ставилися до того, щоб залишатися частиною індійської нації. Це була причина насильства, що призвело до різанини в Золотому храмі, насильство, що досягає нових висот.
  
  
  Констебль мав рацію. Усі пасажири загинули. Вони були мертві лише кілька годин тому, але вже кишіли жирними мухами.
  
  
  Підлоги вагонів були вистелені трупами, їхні кінцівки були переплетені, мов змії. Багато хто застиг у перекручених позах, їхні обличчя були спотворені агонією, їхнє тіло стало восковим і роздутим. У більшості спостерігалися поверхневі кровотечі з очей, вух, носа та рота.
  
  
  Причина смерті залишилася загадкою. Інженера, пожежника і частину екіпажу застрелили - ніякої загадки. Але решта померла без слідів насильства на тілі, за винятком незначних травм, отриманих внаслідок судом. Навіть взвод армійських піхотинців загинув без бою. Але їхньої зброї, боєприпасів та спорядження не було.
  
  
  Голос Бхалка був приглушений носовою хусткою, притиснутою до нижньої половини його обличчя. «Це не отрута. Я не можу думати ні про що. їжа чи напої, які повсюдно вживалися б пасажирами як першого, так і третього класів».
  
  
  "Це жахливо", - прошепотіла Маджуна. Ти хоч уявляєш, чим це могло бути викликано?
  
  
  «У мене є теорія, – сказав Картер. «Я скажу тобі ззовні. Я більше не відчуваю запаху.
  
  
  Тріо вийшло на платформу карети. У натовпі масове горе змінилося на більш небезпечні емоції - ненависть. А натовп добре озброєних сикхів із нетрів, що приєднався до натовпу, щосили намагався розпалити багаття.
  
  
  «Кумедно, як ці персонажі з'явилися так швидко, – сказав Картер. "Це майже якби вони отримали якесь попереднє повідомлення".
  
  
  Бхалк кивнув головою. «Я маю погодитися. Я пропоную нам якнайшвидше піти».
  
  
  Але непостійний натовп досяг точки загоряння. Сікхі в натовпі вказали на написані кров'ю послання з обох боків поїзда – Халістан мурдабад – смерть Халістану. Вони кричали, що тільки індуси могли зробити таке, бо були противниками Країни Чистих.
  
  
  Банда збурювачів спокою, що знову прибула, кричала голосніше і найдовше. Вони гриміли мечами та кинджали. Вони першими зчинили крик:
  
  
  «Убийте індусів!»
  
  
  Індусів у натовпі можна було легко впізнати, особливо тих, хто ходив без бороди та тюрбанів. Сцена переросла в кричущу, кричущу, криваву сутичку.
  
  
  Банда сикхів із нетрів не зупинялася на тому, щоб бити руками, ногами і довбати. Їм потрібна була кров. Пролунав крик, і закривавлений кирпан із тріумфом розмахував руками, сповіщаючи про перше вбивство індуса.
  
  
  Це було сигналом для решти банди напасти на індусів із лютістю, породженою фанатизмом. Інші, натхненні діями своїх войовничих братів, одразу ж взялися до справи. Їхнє прагнення було посилено співвідношенням два до одного на їхню користь. З усіх боків спалахували бійня та різанина.
  
  
  Хтось дістався платформи екіпажу і схопив Картера за кісточку.
  
  
  Інша нога Картера різко впала, встромивши в желе кістки руки загарбника. Чоловік відпустив і з криком упав.
  
  
  Червоноокий сикхський гунда скочив на платформу і схопив Маджуну, порвавши її спідницю. Вона вдарила своїм коліном між його ніг, а потім провела ребром долоні по його носу, розподіливши її по половині його обличчя. Він знову впав у кричущу масу бунтівників. Їх було так багато, що його на мить забрало, а потім потягли вниз і розтоптали.
  
  
  Але на його місце рвонулася ще дюжина. Тільки тиск натовпу не дозволив їм перегнати поїзд. Десятки пазурів тяглися до них з обох боків. Маджуна був індусом, Бхалк виглядав як індус, а Картер був іноземцем і ненавидів його подвійно.
  
  
  "Давай вибиратися звідси!" - вигукнув Картер.
  
  
  Заколотник схопив Бхалка за ноги та не відпускав. Маленький інспектор стояв там, його папка все ще була затиснута під пахвою, і намагався звільнитися.
  
  
  Картер рушив, щоб допомогти йому, але його увага була відвернена диким поштовхом церпана з його власних ніг. Картер скочив, ухиляючись від удару, потім ударив мечника ногою прямо в обличчя.
  
  
  Маджуна побачив, як Бхалка забирають. "Інспектор!" вигукнула вона. Вона потяглася до нього, намагалася втримати його, але його вирвали з її рук і потягли з платформи.
  
  
  "Ні!" - верескнув Маджуна.
  
  
  Бхалк! Бхалк! Картер більше не міг бачити Бхалка. Інспектор розчинився у натовпі учасників заворушень. "Бхалк!"
  
  
  "Ми повинні його знайти!" - сказав Маджуна. "Інспектор!"
  
  
  Клинок мечників у синіх тюрбанах проштовхнувся до платформи, кинувшись на Картера та Маджуну.
  
  
  "Інспектор!" Маджуна продовжував кричати.
  
  
  Атакуючий, чиє обличчя вдарив Картер ногою, впустив свою цеглу, а майстер убивств схопив її. Він подумав, що це може бути краще, ніж пістолет, щоб пробитися крізь натовп. Іншою рукою він схопив зап'ястя Маджуни, відтягуючи її від того місця, де впав Бхалк. "Ми повинні врятуватися!"
  
  
  Фанатики снували з обох боків, розмахуючи ножами та мечами, кричачи: «Убий, убий!»
  
  
  Вихід був один. Картер відчинив дверцята вагона і вштовхнув у неї Маджуну. "Сюди!"
  
  
  По платформі загриміли кроки. Двері відчинили ногою сикх з ненавистю в очах і кийком у руці. Він рушив уперед.
  
  
  Раптом у руці Маджуни опинився пістолет. Вона вистрілила йому в обличчя, і куля пробила йому око, пробивши дірку в черепі.
  
  
  Картер і Маджуна рушили проходом до задньої частини машини. То був кошмар. Неможливо було уникнути настання на мертвих. Зовні пролунали постріли, уривчасті постріли, які ніяк не допомогли придушити бунт.
  
  
  Картер сподівався, що капрал Винобха та його команда зможуть щось зробити чи викликали підкріплення.
  
  
  Нарешті, пройшовши від машини до машини до кінця поїзда, вони досягли точки, де натовп поменшав. Там вони спустилися на землю.
  
  
  Сикх, що визжав, кинувся на них, Кірпан високо піднявся, щоб завдати смертельного удару. Але поки він дико розмахував мечем, Картер пронизав його живіт. Кіллмайстер повернув свій меч, перш ніж витягти його, з його леза капала яскраво-червона рідина. Сікх звалився.
  
  
  Станція Мхоті охопила дике насильство. Заколотники розлютилися, розбили вікна і вдерлися всередину, щоб розправитися з не сикхським персоналом станції. Спалахнули смолоскипи, і будівлю підпалили.
  
  
  "Ми не можемо йти цим шляхом!" Картер задихався. Район на північний захід від станції здавався найперспективнішим. Картер помітив дорогу між двома господарськими спорудами. Там, де дорога, були машини, які можна було реквізувати. Він та Маджуна побігли до нього.
  
  
  За ними вийшла жменька бунтівників.
  
  
  Було нелегко вибігти з цієї виснажливої спеки, але Картер і Маджун мали потужний стимул: вижити. Коли вони були приблизно за двадцять ярдів від дороги, Маджуна спіткнувся і впав, і четверо їх переслідувачів переможно закричали, скорочуючи відстань.
  
  
  Картер випустив цеглу і висмикнув Вільгельміну з кобури. Він всадив кулю в кожного члена квартету, вбивши їх усіх до того, як меч впав у пилюку. За мить вони впали на землю. Потім вони з Маджуною пробралися до кварталу будівель і поспішили по провулку на вулицю за ним. Схвильовані люди металися взад і вперед, більшість із них йшло в протилежному напрямку, до станції. У цій частині міста не було ажіотажу. Ще.
  
  
  Але це все одно було поганим місцем: у кількох кварталах на схід стояли нетрі, з яких вийшла банда сикхів, і там кишів натовп.
  
  
  "Куди ми зараз йдемо?" - Запитав Маджуна.
  
  
  «Забирайся звідси», - сказав Картер. "Нам потрібна машина, почекай хвилинку, подивися на це!"
  
  
  Колона в три машини проїжджала вулицею. Головний та хвостовий вагони були пошарпаними, справними машинами, начиненими сикхами у білих лівреях зі зброєю.
  
  
  Автомобіль посередині був розкішний седан - хмарно-білий кабріолет Zimmer Golden Spirit. Відбите світло відбивалося на позолоченому орнаменті капота та ковпаках. Ще більше одягнених у біле сикхів чіплялися за борти машини, сідаючи на підніжки, тримаючи гвинтівки на стегнах.
  
  
  Стовбури гвинтівок наїжачилися і від двох інших машин.
  
  
  Колона з трьох машин наближалася до них. Картер і Маджуна вагалися, не знаючи, що робити далі.
  
  
  Конвой зупинився. У задній частині Циммера стала жінка.
  
  
  "Це махарані!" - вигукнув Картер.
  
  
  Її люди зійшли з підніжок та злізли з інших машин. Шантал Сінгх Сардар помахала Картеру, кликаючи його.
  
  
  Проте Картер вагався. Він глянув назад. У безпосередній близькості бунтівників не було.
  
  
  "Що нам слід зробити?" - сказав Маджуна.
  
  
  «Не знаю, – сказав Картер. «Але в мене таке дивне почуття, що нам краще триматися подалі від неї, поки ми не дізнаємося, де справи».
  
  
  Маджуна кивнув головою. "Я їй не довіряю".
  
  
  «Я відкладу вирішення цього питання на потім, а поки давайте обмежимося».
  
  
  Вони почали відходити у провулок.
  
  
  Різкий голос заволав: «Стій!»
  
  
  Переконливішим, ніж команда, що гаркнула, був гуркіт багатьох гвинтівок.
  
  
  - Ось лайно, - промимрив Картер.
  
  
  Він і Маджуна обернулися. На них було спрямовано понад десяток гвинтівок.
  
  
  "Що ж, - сказав Картер, - принаймні тепер ми знаємо, де ми знаходимося".
  
  
  «Чи маємо ми тікати від цього?»
  
  
  "Це було б схоже на спробу втекти від розстрільної команди", - сказав Картер. «Мені не хотілося б давати моїм добрим приятелям Хайтану та Баліндрі привід почати стрілянину».
  
  
  Баліндра відчинив задні двері «Золотого духу», насмішкувато жестом запрошуючи пару увійти.
  
  
  Картер та Маджуна перейшли дорогу свинцевими ногами. Усміхнений махарані сіла на заднє сидіння і помахав їм рукою. У полі зору з'явилися клуби диму від палаючого терміналу.
  
  
  "Я сподівалася, що ми знайдемо тебе", - сказала Шантал Сінгх Сардар.
  
  
  "Я теж", - сказав Кайтан, посміхаючись. Його усмішка була другим шрамом, що розрізав його обличчя.
  
  
  «Я наполягаю на тому, щоб ви прийняли мій захист. Для вашого ж блага, звісно, – додав Шанталь.
  
  
  Картер легко вийшов уперед, усміхаючись, ніби він не міг бути радий її бачити. Він не міг втекти від куль, але якщо він підійде досить близько, зможе ввести в гру Вільгельміну або П'єра.
  
  
  "Що ж, якщо ти наполягаєш..." - м'яко сказав Майстер Кіллер.
  
  
  Кайтан ударив Картера прикладом своєї гвинтівки. Картер нічого не сказав. Він упав.
  
  
  Інспектор Бхалк багато знав про заворушення. Він бачив демонстрації в Калькутті, де населення цілих кварталів перетворилося на виючий, кричущий, збожеволілий від крові натовп. Порівняно з цим спалах на станції Мхоті здавався стриманим. Але це могло вбити його так само, напевно, як і бунти у великому місті, які йому вдалося пережити.
  
  
  Коли він дізнався, що його збираються зняти з платформи вагона, Бхалк припинив боротися із цим. Натомість він пірнув у гущу натовпу і пірнув глибоко.
  
  
  Він був занурений у потік людей. Це був його найкращий захист. Так багато людей намагалися вбити його, що заважали одне одному.
  
  
  Спочатку щільно збиті бунтівники перегородили йому шлях, але Бхалк був спритним, цілеспрямованим і настільки худим, що міг пробиратися крізь ліс ніг, що оточували його, витримуючи удари і стусани. Досяг своєї мети, перекотився через перила і під поїзд.
  
  
  Ті, хто намагався його вбити, викликали розчарування. Вони намагалися дістати його, але їх зупинили випадкові хвилі натовпу.
  
  
  Бхалк не став затримуватись, щоб перевести подих. Все ще стискаючи папку, він повз шпалами і під вагонами, прямуючи до передньої частини поїзда.
  
  
  Ті, хто бачив, як він тікає, вили через його кров, але їхня погоня була зірвана величезною кількістю людей. За кілька секунд Бхалк залишив їх позаду. Бунтівники, які захопили решту поїзда, гадки не мали, що він там.
  
  
  Нарешті, він зупинився під останнім вагоном перед паровозом. Він розтягнувся між рейками і прикинувся мертвим, поки з обох боків панував хаос. Вбиті чоловіки і жінки падали навколо нього, страшенно понівечені та розчленовані. Кров залила його костюм, що допомогло йому злитися з оточуючими його трупами.
  
  
  Почалася стрілянина, і натовп порідшав. Сама будівля вокзалу стала осередком насильства.
  
  
  Бхалк виміряв свої шанси, потім вибрався на правий бік, поставивши локомотив між собою та станцією. Основна частина стрілянини припала на схід. Бхалк дізнався про характерний тріск гвинтівок індійської армії. Капрал Винобха та його загін чинили енергійний опір.
  
  
  Бхалк міг бачити солдатів, які тепер закріпилися за товстими кам'яними блоками на базі водонапірної вежі. Навколо них валялися тіла. Заколотникам уже набридло кидатися назустріч вірній смерті, намагаючись штурмувати армійську барикаду. Навіщо нападати на озброєних солдатів, коли довкола стільки беззахисних мирних жителів?
  
  
  Бхалк не хотів, щоб його застрелили помилково, тому він вирішив діяти обережно. Низько згорбившись, з папкою під пахвою, він спробував сховатися.
  
  
  На станції Кайтан дізнався фігуру Бхалка у білому костюмі. Він послав за ним трьох своїх людей. Один спитав: «Візьмемо його живим?»
  
  
  Кайтан похитав головою і провів пальцем по шиї в жесті, що перерізав горло. Сміючись, троє представників племені Джанжері рушили за Бхалком. Це були великі, сильні люди в піку фізичної форми, які могли битися весь день і пиячити всю ніч, навіть не позіхнувши.
  
  
  Вони мчали за своєю здобиччю, стукаючи сильними ногами, підстрибуючи, легко скорочуючи відстань.
  
  
  Вони могли застрелити його, але хіба в цьому були веселощі?
  
  
  Задихаючись, Бхалк, хитаючись, потрапив у простір, обмежений хижками. Надто пізно він зрозумів, що це глухий кут, глухий кут. Але на той час переслідувачі перекрили йому дорогу до втечі.
  
  
  Бхалк відступив. Його нога вдарилася об стіну, і він зрозумів, що йти нікуди.
  
  
  Гострі церпани, що вислизають зі своїх добре змащених піхов, збільшилися втричі, коли одноплемінники оголили мечі. З усмішками на обличчях вони висікали порожнечу, наближаючись до інспектора.
  
  
  Права рука Бхалка потяглася до бокового отвору папки. Від її верху до низу тяглася тонка щілина, і Бхалк сунув руку всередину папки. Усередині знаходився великий револьвер .357 magnum із шестидюймовим стволом.
  
  
  Бхалк навіть не намагався вийняти пістолет з папки. Він тричі натиснув на спусковий гачок, пробивши папку, а також трьох одноплемінників.
  
  
  Він вистрілив кожному в груди, і їхня кров негайно утворила багряну пляму в центрі їх химерних білих тунік. Йому не потрібно було більше одного пострілу для кожного з них.
  
  
  Ось чому інспектор Саватта Бхалк ніколи нікуди не йшов без своєї пошарпаної папки.
  
  
  Обійшовши довкола тіл, Бхалк пробрався до водонапірної вежі. Він знайшов гарне прикриття і покликав капрала Винобха, поки його не почули під час затишшя у перестрілках. Він не пройшов через стрій ворогів лише для того, щоб його союзники на фініші застрелили його.
  
  
  "Притримайте вогонь, хлопці!" - вигукнув капрал Винобха. "Це інспектор!"
  
  
  Бхалк кинувся у безпечне місце за їхньою лінією.
  
  
  
  Шістнадцятий розділ.
  
  
  
  «Прокиньтеся, містере Вебстере».
  
  
  Картер розтягнувся обличчям униз на кам'яній підлозі. Він не рушив з місця.
  
  
  Хтось пролив на нього цебро теплої слизової води. Він усе ще не рухався.
  
  
  "Я його розбуду", - сказав другий голос. Підійшли кроки в черевиках. "Вставай!"
  
  
  Картера вдарили ногою в бік. Він не рушив з місця.
  
  
  «Я сказав, вставай, собако!»
  
  
  Було завдано другого удару, але ціль так і не досягла мети. Картер рушив.
  
  
  Кіллмайстер перекотився на бік у той момент, коли Кайтан почав удар ногою.
  
  
  Картер схрестив зап'ястя навхрест, захопивши ступню руками. Швидко переставивши хватку, Картер повернув ступню у не призначеному для неї напрямку.
  
  
  – Хайтан закричав.
  
  
  Сікх ненадійно балансував на одній нозі, оскільки Картер тримав другу у відриві від статі. Кіллмайстер ударив ногою по камені, вибиваючи ногу Хайтана з-під себе. Хайтан полетів, приземлившись із глухим стукотом.
  
  
  Картер підкосився, схопився і попрямував до Хайтана, щоб його прикінчити.
  
  
  Його зупинив звук спрацьовування дюжини запобіжників та безлічі гвинтівок.
  
  
  Перший оратор уїдливо аплодував. «Браво, містере Вебстере! Або, краще сказати, містере. Нік Картер?
  
  
  «Ви можете говорити, що хочете, Рогів, – сказав Картер. "На цей раз у тебе є зброя". .
  
  
  "У тебе не буде іншого часу, Кіллмайстер".
  
  
  Кайтан підвівся, віддаючи перевагу нозі, яку вивернув Картер. Лють пофарбувала його обличчя в пурпуровий колір, в порівнянні з яким його шрам у формі півмісяця здавався мертвенно-білим. Він рушив уперед.
  
  
  Навіть із дванадцятьма рушницями, спрямованими на нього охоронцями Джанджері у білій формі, Картер не збирався стояти і відбирати зброю у Кайтана. Він був готовий завдати комбінації смертельних ударів.
  
  
  Великий сікх не знав цього, але його було звільнено від смерті, коли Шантал Сінгх Сардар різко сказала: «Хайтан! Відійди вбік і дай спокій! »
  
  
  Абсолютна покора боролася з абсолютною люттю в одноплеміннику. Він стояв, роздираний суперечливими поривами, його важкі руки відкривалися і стискалися, йому не терпілося розірвати незнайомця, який переміг його не раз, а двічі.
  
  
  "Хайтан!"
  
  
  Протягом поколінь накази махараджів та махаранів Самсірбада були словом Бога до васалів Джанжері, які присягалися у повній вірності своїм панам та панам. Або в даному випадку улюбленцям.
  
  
  Хайтан не відступив, але й продовжував іти.
  
  
  Картер був вдячний за адреналін, який зіткнення накачав його організм. Він все ще почував себе жахливо; на потилиці був один величезний синець. Біль був болісним щоразу, коли пульсував, і не переставав.
  
  
  Решта почувалася не набагато краще. Він почував себе так, ніби його побили, коли його вирубали. Ймовірно, це було так. Його нудило і злегка паморочилося в голові, і він сподівався, що його не вирве.
  
  
  Він також був голий.
  
  
  Він озирнувся. Він приходив до тями, коли його затягли туди і безцеремонно кинули на кам'яну підлогу. Він вдав, що знаходиться в гіршій формі, ніж був, сподіваючись, що це заколисує його викрадачів і дасть йому можливість зробити перерву.
  
  
  Він перебував у тронному залі того, що мало бути палацом махарані в Самсірбаді, на захід від Мхоті у гірському хребті Шрітрам. Це був величезний кам'яний зал зі склепінчастою стелею, його стеля з бочкоподібним склепінням була покрита тінями.
  
  
  Величезний зал здавався зовсім непомітним. Він стояв посеред кімнати.
  
  
  У дальньому кінці підносився поміст, увінчаний майстерно вирізаним дерев'яним троном. По обидва боки від нього стояла пара величезних бивнів зі слонової кістки, жовтих від віку, розташованих так, що вони утворювали арку над троном.
  
  
  На троні сиділа Шантал Сінгх Сардар. Зникли модні сукні та італійські туфлі. Махарані була одягнена у яскраво-червоний шовк, прикрашений золотою вишивкою. Прикраси, які вона носила раніше того дня, виглядали скромно в порівнянні з вагою золота та коштовностей, які прикрашали її з голови до п'ят. Її маленькі ніжки були взуті в капці, інкрустовані коштовним камінням. Праворуч від неї, на сходинку нижче за трон, стояв Ашвін Найду. Ліворуч від неї, двома ступенями нижче, був Сергій Іванович Рогов та ще один житель Заходу, якого Картер не впізнав, але який відповідав опису, який Вашті дав йому про спільника, який був із Роговим у калігхаті.
  
  
  Перпендикулярно трону вишикувалися дві шеренги із шести одноплемінників Джанжері, всі озброєні, і всі тренували свою зброю на Картері.
  
  
  Якщо він так необачно кинеться на трон, вони зрубають його, перш ніж він встигне зробити більше, ніж кілька кроків.
  
  
  Маджуни ніде не було видно.
  
  
  Ситуація виглядала досить похмурою. Стало ще похмуріше, коли Картер зробив бентежне відкриття. Він зрозумів, що його щелепи дуже болять; вони почували себе так, наче їх розлучили. Допитливий язик Картера натрапив на незнайому щілину в його задніх корінних зубах.
  
  
  Раніше яма була зайнята отруєною пігулкою, а капсула смерті знаходилася в майстерно замаскованому зубі. Отруйна таблетка була стандартним обладнанням для всіх Killmasters та інших агентів AX, чия робота наражала їх на небезпеку. Все, що потрібно було зробити, це штовхнути щелепи під неприродним кутом і прикусити порожнистий зуб. Це призведе до миттєвої смерті, яка рятує захопленого агента від жахів катувань.
  
  
  Зуба від отруєної таблетки Картер не мав. Рогів теж знав цей трюк. Безперечно, він мав щось дуже схоже на стандартне повідомлення від його босів з КДБ у сумнозвісному відділі 8 Управління S, кремлівській бригаді номер один.
  
  
  Але Картер знав, що в найгіршому випадку він може змусити їх убити його.
  
  
  Принаймні куля – це чистий вихід. Напад на махарані спровокував би гвардійців на стрілянину.
  
  
  Картер підійшов до трону. Гвардійці йшли за ним із дулами автоматів.
  
  
  Шанталь сказала: "Нехай іде вперед".
  
  
  Коли Картер був за двадцять футів від трону, Рогов сказав: «Цього достатньо, Кіллмайстер».
  
  
  Шанталь обернулася до нього, її агатові очі спалахнули. «Я віддаватиму накази тут!
  
  
  Ніколи цього не забувай!
  
  
  «Тисяча вибачень, ваша величність», - вибачився Рогов із поганою грацією. «Але ж ви не уявляєте, наскільки небезпечна ця людина! Фактично, найрозумніше, що я міг зробити прямо зараз – це пустити йому кулю в голову». Він потягся до свого пістолета.
  
  
  «Прибери пістолет, дурню!» - гаркнула Шанталь. «Ви знаєте, які у мене Джанжеріс! Вони можуть подумати, що ви мені загрожуєте, і якщо вони зроблять це, вам буде кінець! "
  
  
  Гвардійці не розуміли англійської, але напружилися, побачивши пістолет Рогова. Махарані заспокоїла їх кількома короткими фразами, і вони відступили, але дивилися на Рогова, ніби виміряли для могили.
  
  
  «Заради всього святого, Рогів, не будь ідіотом!» - Сказав Ланді. "Ви заб'єте нас обох!"
  
  
  - Заткнися, - прошипів Рогов.
  
  
  «Я не заткнусь. Я знову і знову говорю вам, що не підкоряюся вашим наказам. Ми рівні, і не забувайте про це! "
  
  
  "Заткнися!"
  
  
  Ланді заткнувся. Але Рогів прибрав пістолет.
  
  
  "Замовчіть, ви обоє!" – сказав Шанталь. «Твоя сороча балаканина дратує мої вуха!»
  
  
  «Ви маєте рацію, що не довіряєте їм, - сказав Картер. «Рогов продав би свою матір, і я впевнений, що його приятель зробив би так само. Тобі треба буде дивитись уважно, Махарані, що вони тебе не продадуть.
  
  
  «Поділяй і володарюй, - сказав Рогов з усмішкою. «Найстаріша гра в книгах! Збережіть подих, Кілмайстер. Тобі це знадобиться”.
  
  
  «Це був милий трюк, який ти зробив сьогодні в поїзді, Рогов, - сказав Картер.
  
  
  Рогів усміхнувся. "Тобі сподобалося? Я сам цим дуже пишаюся. Нова варіація на класичну тему».
  
  
  «Не думаю, що вашим начальникам із КДБ сподобаються заголовки, коли світ дізнається, що проти громадян Пенджабу застосовується отруйний газ радянського виробництва».
  
  
  "Ой, ти розумниця!" - Сказав Ланді. "Це дуже добре, правда!"
  
  
  За симптомами, виявленими жертвами «Поїзда смерті», Картер знав, що використали потужний отруйний газ. Він бачив таку ж поверхневу кровотечу з отворів у черепі, коли був затиснутий за лінією під час війни у В'єтнамі. В'єтнамці, які підтримували Радянський Союз, обстріляли камбоджійські війська каністрами з отруйним газом, багатоскладна класифікація якого була скорочена до Tri-Neuro-Disrupter, або TND.
  
  
  TND був складною молекулою, яка вбивала своїх жертв не через ядуху, а через відключення їх центральної нервової системи. Газ був безбарвним, без запаху та смаку. При вдиханні постраждалим він пройшов через слизові оболонки та потрапив у кровотік. Молекули TND
  
  
  зв'язувалися з нервовими рецепторами в організмі, блокуючи їх, тому вони можуть функціонувати. В результаті всі вегетативні функції тіла відключилися як вимкнені перемикачем.
  
  
  Його великою перевагою було те, що треба було вдихати, щоб він діяв на нерви. Це означало, що він міг користуватися щодо непідготовлений персонал, якщо він був у простих протигазах.
  
  
  "Заголовки?" - крикнув Рогів. «Заголовків не буде. Післязавтра ніхто навіть не згадає потяга чотири-два-дев'ять».
  
  
  "Що буде завтра?" - сказав Картер.
  
  
  «Я не проти сказати тобі, Картер, якщо ти не будеш тут, щоб побачити це. Жаль теж. Ви б оцінили його геніальність.
  
  
  "Скажи."
  
  
  «Завтра опівдні прем'єр-міністр відвідає особливу церемонію у Золотому храмі в Амрітсарі. Він збирається підписати угоду про надання Пенджабу нової автономії та квазі-незалежності. Лише він його ніколи не підпише.
  
  
  «Героїчні борці за свободу з загону командос Халістану дістануться до нього першими. Під святинею є секретний прохід, про який ніхто не знає, окрім нас, бо ми ліквідували всіх ненадійних людей, які мали знання.
  
  
  Ця підземна камера буде завантажена каністрами ТНД. Саме тоді, коли прем'єр-міністр торкнеться паперу, газ буде випущений. І це буде все для прем’єр-міністра».
  
  
  "Разом з усіма в Золотому Храмі", - додав Картер.
  
  
  Рогів засміявся. "Я не збираюся бути там сам".
  
  
  Ні. Знаючи, як ви дієте, ви триматимете хвіст якнайдалі від Амрітсара».
  
  
  Картер звернувся до махарані. «У моїй країні є слово для позначення персонажів, які влаштовують пожежі та тікають. Ми називаємо їх вогненними жуками. Ось і є Рогов, жук-палій. Він отримає зиск, але ви заплатите ціну. Ви і всі інші ваші співвітчизники».
  
  
  "Я думаю, що ні", - сказав Шанталь. «Смерть прем'єр-міністра знаменує початок нової ери Халістану. Підходяща помста за бійню у Золотому храмі».
  
  
  "А як щодо ваших власних людей, які помруть разом з ним?"
  
  
  «Вони не мої люди. Ті, хто торгуватиме з гнобителями гордої нації сикхів, заслуговують на смерть. У кращому разі вони труси та умиротворювачі.
  
  
  Одним ударом вони всі будуть знищені, позбавивши нас ворогів ззовні та зсередини».
  
  
  «Мені не потрібно заглядати надто далеко, щоб побачити, звідки збирається бути нове керівництво».
  
  
  «Цілком вірно, - сказав Шанталь. "Ой, ти розумниця!"
  
  
  «Але це не так, – сказав Картер. «Як ви думаєте, Індія дозволить вам убити свого лідера та відокремитися? Вони покриють Пенджаб військами та кров'ю».
  
  
  «Нехай лише спробують. Ми, сикхи, не боїмося мучеників за нашу святу справу. Ти такий хоробрий?
  
  
  "Давай з'ясуємо", - видихнув Рогов. "Убий його!"
  
  
  Що ти запланувала для мене, Махарані? - спитав Картер. "Щось особливе, я впевнена".
  
  
  "Я шкодую, що ми не зустрілися за інших обставин", - розмірковувала Шанталь, дивлячись на своє тіло. Але сьогодні ти мій ворог. Ти повинен померти."
  
  
  «Ви з войовничої раси. Я претендую на право померти смертю воїна, – сказав Картер.
  
  
  Рогів знав, куди прямує Картер, і намагався не дати йому потрапити туди. “Запит? Права? Дивна мова для поваленого ворога! Ви заслуговуєте на смерть, як собака. І ти повинен».
  
  
  Картер попрацював голкою: Хто тут головний? Ти, Махарані? Чи цей боягуз, який боїться зустрітися зі мною в єдиноборстві? »
  
  
  - Закрий свій рот, Картер, - прогарчав Рогів.
  
  
  - Навіть у тронній залі наказуєш, а, Рогів?
  
  
  "Ти помреш, Картер!"
  
  
  - Я збережу тобі місце в пеклі, Рогів.
  
  
  Тобі доведеться почекати, Кіллмайстер. Я не збираюся вмирати».
  
  
  "Хто?" - сказав Картер. «Тут ніхто не збирається вмирати. Але вони зроблять це, якщо дозволять вам використати себе».
  
  
  "Досить!" – сказав Шанталь. «Замовкни, ви обоє!»
  
  
  «Ви робите багато шуму для людини без одягу, Картер, – сказав Рогов.
  
  
  Але це ніщо в порівнянні з шумом, який ви видасте, коли я почну закручувати гвинти!
  
  
  Махарані дратувався. «Мовчи, я тобі наказую!»
  
  
  Гвардійці поклали руки на мечі. Ланді смикнув російської за рукав, бурмочучи: «Господи, Рогів, перестань провокувати цих дикунів! Сядь і заткнися! »
  
  
  Російський глянув на розгніваних охоронців, потім сів і замовк.
  
  
  "Ви заявляєте про смерть воїна?" – сказав Шантал Сінгх Сардар. "Нехай буде так. Подивимося, з чого ти зроблений.
  
  
  СІМНАДЦЯТЬ
  
  
  Погода змінилася. Повітря було важким, гнітючим і вологим. Небесна чаша була тьмяною, свинцевою, жовто-сірого кольору... З півдня дув вітер, що посилювався, гнав цівки хмар по розпухлому обличчю сірчаного сонця, що заходить на заході. «День стає коротшим, - сказав Хайтан. Але він переживе тебе, Янки.
  
  
  Картер нічого не сказав. Як і припустив Рогів, він рятував подих. Йому це знадобиться.
  
  
  Родовий будинок Сінгх Сардаров був побудований на мисі на висоті кількох сотень футів над звивистою петлею притоки річки Сатледж.
  
  
  Картер чув, але не бачив водного шляху, який був прихований від очей лісовими хащами, що біжать зеленою стіною вздовж краю скелі.
  
  
  За ним стояв палац махарані. Вона сиділа в одному з його численних павільйонів в оточенні екзотичних квітів. У шоу до неї приєдналися Ашвін Найду, Рогов та Ланді. Слуги оточували сановників, безперервно роздмухуючи повітря гігантськими вентиляторами. Вентилятори ніколи не зупинялися, але вони були марними проти важкого повітря.
  
  
  Відразу за Картером були десять вершників, два коні без вершників, а також Хайтан та Баліндра. Попереду простягалося кілька миль плато зі стільницею, що м'яко перекочувалися трав'янистими луками, які не давали укриття.
  
  
  Щоб посилити приниження, Баліндра привласнив собі Гюго та Вільгельміну. "Люгер" був прикріплений до його стегна, а стилет застряг за його червоним поясом. Баліндрі подобалося тикати і тикати в Картера його власним пістолетом, але це обіцяло збліднути перед поєдинком.
  
  
  Баліндра щось сказала Хайтанові. Кайтан був тільки щасливий перекладати для Killmaster:
  
  
  «Баліндра каже, що ви раніше викликали у нього сильний біль у животі. Він обіцяє відплатити цим за послугу».
  
  
  Картер знав, що Кайтан мав на увазі восьмифутовий спис, яким розмахував Баліндра. Хайтан теж мав одне таке, і кожен з десяти вершників. Списи використовувалися для стародавнього кривавого спорту – заколювання свиней – спорту, який залишався надзвичайно популярним серед Джанджері, особливо коли «свиня» була двоногим іноземним дияволом.
  
  
  Картер не звернув уваги на їхні погрози. Це був його шанс, єдиний, який мав. Його очі були у постійному русі, вивчаючи місцевість, запам'ятовуючи її особливості.
  
  
  «У лісі бачили кабана, але ніхто з нас не зміг його зловити. Цікаво, американець, тобі пощастить так само, - піддражнив Кайтан.
  
  
  Але Картер знав, що джанжері не такі гарні, як думали. Якщо пощастить, він зможе вбити Кайтана та Баліндру голими руками та ногами та, можливо, повернути свій Люгер. Але це не принесло б йому нічого доброго проти десяти одноплемінників, які залишилися, які нетерпляче сиділи на своїх конях, чекаючи початку гри. У всіх були пістолети та піки. Ні, це був не спосіб грати.
  
  
  У носі Картера відчувався крем'яний присмак пилу, запах коней та гострота його власного поту. Йому повернули штани, але не черевики. Він відчув траву під своїми босими ногами. Він був хрустким, висохлим на сонці. Бігати по ньому було не дуже весело.
  
  
  За ним нервово рухалися коні. Вершники розмовляли між собою тихими гортанними голосами, які іноді перемежовувалися жорстоким сміхом. Раптом з павільйону пролунав різкий ударний тон. Барабанщик бив по натягнутій шкірці барабана, створюючи зловісний похоронний ритм.
  
  
  "Ось ще дещо, про що ти маєш подумати, коли біжиш, американець", - сказав Хайтан. «У нас із Баліндрою угода. Він отримує вашу зброю, а я – вашу жінку. Після того, як я заколю тебе, як свиню, я її зґвалтую, а потім уб'ю. Що ви можете сказати з цього приводу? Кайтан уважно вивчав його, оцінюючи його реакцію.
  
  
  «Вона не моя жінка, – спокійно сказав Картер, – і мені байдуже, що з нею відбувається. Це вона втягнула мене в цей бардак.
  
  
  Картер сподівався, що одноплемінник у тюрбані повірить його обурливій заяві.
  
  
  То справді був класичний прийом зворотної психології. Чим більше Кайтан думав, що Картер дбає про Маджуна, тим більше болю він завдасть їй. І навпаки, якби він думав, що Картеру начхати, покарання її могло б втратити частину своєї привабливості.
  
  
  Схоже, така тактика могла спрацювати. Кайтан не очікував реакції Картера і не намагався приховати своє невдоволення.
  
  
  Але похмурий погляд швидко змінився косою рисою, яка змінилася усмішкою на обличчі Хайтана, і барабанний дріб став збільшуватися.
  
  
  Биття почалося повільніше, ніж людське серцебиття. Поступово він наближався все швидше і швидше, і ще швидше, поки не став шалено битися, як серце людини у смертельному жаху.
  
  
  «Коли барабан зупиниться – біжи!» - сказав Хайтан.
  
  
  Кайтан і Баліндра сіли у сідла. Картер потряс руками та ногами, розслаблюючи їх. Його кишки вирували; очікування завжди було найгіршим. Було б майже полегшенням продовжити це.
  
  
  Джанжері хотіли спорту, але не надто багато. Вони дадуть видобутку фору, але Кіллмайстер знав, що цього буде достатньо, щоб зробити речі цікавими, але недостатньо, щоб дати йому шанс поборотися.
  
  
  Принаймні вони так думали.
  
  
  Бій барабанів перетворився на невблаганний дріб, який гримів у його голові.
  
  
  Він не став озиратися. Подумки він побачив махарані, що сиділа серед своїх тропічних квітів, обхопивши рукою підборіддя і заворожено нахилилася вперед, ніби вона була поглинута особливо захоплюючим шаховим завданням.
  
  
  Він також міг візуалізувати Рогова. Росіянам такий поворот подій не сподобався.
  
  
  Він не був спортсменом, він був професіоналом, і він знав, він знав, що найкращий курс дій - це припинити це безглуздя і пустити кулю в голову Картеру. Ланді був зайнятий, утримуючи Рогова від роздратування господарів своїми наполегливими вимогами негайно ліквідувати Картера.
  
  
  А Маджуна? Картер намагався не думати про неї. Він не цікавився її благополуччям з тієї ж причини, через яку він симулював байдужість і обурення стосовно Кайтана. Прояв занепокоєння з його боку було б найвірнішим способом гарантувати їй неприємну долю.
  
  
  Його думки кружляли, як дзига, і барабан перетворював їх на розмитий рух.
  
  
  Раптом настала тиша.
  
  
  Барабан припинився.
  
  
  Картер побіг.
  
  
  Він не біг, він біг підтюпцем, і цього було достатньо, щоби все виглядало добре. Він багато розмахував руками, тож здавалося, ніби він докладає максимум зусиль.
  
  
  Картер дійсно мав одну перевагу: роки тренувань з бойових мистецтв у додзе AX створили товстий шар захисних мозолів на його ногах.
  
  
  Але вони не могли витримати більшу частину цієї місцевості.
  
  
  Повітря було таким густим і важким, що бігати по ньому було однаково, що бігати у величезній паровій лазні. Він не пройшов більше двадцяти ярдів, як його тіло вкрилося згодом. Йому здавалося, що йому сниться один із тих жахливих кошмарів, де виживання залежить від швидкості, а сновидець застряє у болісній повільній зйомці.
  
  
  Барабан поновився. Він дотримуватиметься тієї ж ритмічної прогресії, що й раніше, переходячи від повільного до швидкого, і коли він досягне крещендо, гра справді почнеться.
  
  
  Тільки цього разу барабанщик поскупився на повільне нарощування, звівши його до мінімуму.
  
  
  Картер стрибав, синхронізуючи дихання з кроками, знаходячи зручний ритм. Його формі допомагало те, що він змащував жорсткі м'язи та надавав їм нової гнучкості. Але він знав, що його поодинока пробіжка триватиме недовго.
  
  
  Барабан припинився.
  
  
  Копити стукали по твердій землі, коли дванадцять вершників погнали своїх коней уперед. Картер дозволив їм наблизитись, перш ніж озирнутися через плече. Коні швидко скорочували дистанцію!
  
  
  Він думав, що знає, як вони збираються це зіграти. Вони розтягували веселощі якомога довше, зводили б його, кололи, випускаючи з нього небагато життя за раз.
  
  
  Він знову озирнувся. Гонщики скоротили дистанцію вдвічі та швидко наближалися. Джанжері були вродженими вершниками. Це було плем'я кентаврів, напівлюдина, напівкінь, що йде до нього в шеренгу з простягнутими списами. Коли він озирнувся, він вселив страх у своє обличчя, щоб задовольнити їх, але чи могли вони побачити його вираз? Їхні обличчя здавались йому розмитими.
  
  
  Тільки ідіот чи бігун світового класу міг подумати, що може обігнати коня, а Картер - ні те, ні інше. Він був бійцем, а не бігуном. Настав час зіграти свою гру якнайшвидше, поки в нього ще залишалися запаси сил.
  
  
  Він чув позаду себе тупіт копит. Картер зупинився і обернувся до них обличчям.
  
  
  Він зробив справжню картину: мокрий від поту босоногий бігун, якого збираються косити дюжина старанних коней. Вранішнє сонце надавало списам жовтуватий відтінок. Вершники на флангах шеренги розійшлися в сторони, намагаючись упіймати його в клешні.
  
  
  Самотній улан збирався збити його. В останню секунду, перш ніж лезо списа встигло забити, Картер відійшов убік. Він зробив це з навмисною незграбністю, зробивши це схожим на удачу, а не на вмілий рух.
  
  
  Ком'я землі закидали копитами коня і закидали його. Інший вершник підійшов до нього. Цього разу Картер пощастило. Спис не потрапив по ньому, але вершник підійшов так близько, що спітнілий бік його коня зачепив Картера.
  
  
  Картер ніколи не був великим шанувальником кориди, і він ніколи не очікував, що сам опиниться на арені, змучений пікадорами Джанжері.
  
  
  Вершники розгорнули коней, щоби зробити ще один прохід. Їхня мета полягала в тому, щоб сформувати навколо нього коло, щоб вони могли колоти і колоти на дозвіллі, і всі вони змагалися за честь пролити першу кров.
  
  
  Але Картер спочатку його намалював. Він знав, що діяти треба швидко; він уже захекався від ухилення від серії стрімких пасів, коли вершник за вершником намагалися вдарити його списом.
  
  
  Один із одноплемінників на сірому жеребці побачив отвір і пришпорив свого коня до Картера. Він тримав свій спис низько в правій руці. Картер підвівся праворуч від вершника.
  
  
  Ніхто з Джанжері не зазнав його смертельного удару. Вони націлилися на його руки та ноги, сподіваючись поранити його, послабити. Цей вершник наближався до нього,
  
  
  сподіваючись вдарити Картеру по ногах.
  
  
  Інший вершник рвонув із протилежного боку.
  
  
  В останній момент Картер стрибнув праворуч, метнувшись майже під ніс тварини. Його хід поставив його на лівий бік жеребця. Вершнику було надто пізно перемикати спис уліво.
  
  
  Проходячи повз Картер схопив вершника за ліву ногу і міцно тримав.
  
  
  Кінь продовжував іти. Вершник цього не зробив.
  
  
  Сікх закричав, впавши з коня. Він приземлився на шию і перестав кричати.
  
  
  Картер знав, що не мав часу дістати рушницю мерця, коли інший вершник майже лежав на ньому, але йому вдалося схопити списа.
  
  
  Нападник-індіанець знав, що гра закінчена і це було по-справжньому.
  
  
  Він теж тримав своє спис справа, коли він їхав низько в сідлі, сильно нахилившись вперед, намагаючись завдати смертельного удару.
  
  
  Однак цього разу Картер не ухилився від коня зліва. Вибравши свій хід, він засунув свій спис у спис іншого, відбиваючи його убік. Він парирував і встромив спис прямо в живіт вершника.
  
  
  Спис Картера розколовся надвоє. Половина з мечем пройшла через груди вершника і вийшла з його спини, проникнувши завдяки його власної інерції. Вершника скинули з коня. Злякана і спантеличена тварина стала на задні ноги, розсікаючи передніми ногами повітря.
  
  
  Картер обійняв коня за шию і скочив у сідло. Він ударив коня ногами з боків, і тварина стрибнула вперед, а Кіллмайстер осідлав його.
  
  
  Веселощі закінчилися. Інші вершники стали серйозними. Всіми душею вони боялися гніву махарані, якщо ця людина втече.
  
  
  Картер сильно нахилився вперед на своєму скакуні, його стегна притиснулися до боків коня. Він схопив поводи, що висять, і вдарив п'ятами по тварині, спонукаючи його до більшої швидкості.
  
  
  Лють Хайтана була безмежною, а реакція - швидкою. Він випустив спис, витяг пістолет з кобури і вистрілив у Кіллмайстра, коли той кинувся тікати. Інші Джанжері наслідували його приклад, і на плато почалася стрілянина.
  
  
  Кулі свистіли в повітрі навколо Картера. Вразити ціль, що рухається, з пістолета, що стріляє верхи, - нелегка справа, але Джанжері так жили, і Картер вважав деякі з їх пострілів занадто близько, щоб заспокоїтися.
  
  
  Раптом пролунала глуха бавовна, більш відчутна, ніж чутна.
  
  
  Кінь був збитий. Налякана збожеволіла від болю тварина пустилася галопом.
  
  
  Кінь спливав кров'ю, втрачаючи силу з кожним ударом свого доблесного серця. Це зруйнувало план Картера перехитрити мисливців. І він знав, що через це його також можуть вбити.
  
  
  Край урвища був ліворуч від нього, коли він їхав на південь. Крізь дірки в деревах він побачив річку.
  
  
  Джанжері швидко наближалися. Картер різко повернув свого коня вліво до лінії дерев. Тварина здригнулася, майже втративши рівновагу. Укриття наблизилося, але й одноплемінники теж.
  
  
  Він був приблизно за сто футів від заростей, коли кінь здався. Її передні ноги склалися, і вона зі жалібним іржанням упала вперед. Картер вискочив із сідла якраз вчасно, щоб не бути затиснутим чудовиськом. Він ударився об землю, перекочуючись, поглинаючи удар плечима, не підводячи голови. Мистецтво правильного падіння було тим, що вчить дзюдо, відчуваючи, що працює для AX, і Картер був здібним учнем.
  
  
  Картер вибіг із кущів. Він був у синцях та подряпинах, але його коротка поїздка дала йому можливість відпочити.
  
  
  Підійшли гуркітливі копита. Кулі свистіли над головою, зрізуючи листя з гілок. Картер кидав кілька випадкових зигзагів і зигзагів рухатися вперед, сповільнюючи його, але порушуючи приціл вершників.
  
  
  Це були кущі, суцільна стіна із заплутаного підліску, що огортала зарості дерев. Картер помітив пролом у листі і пірнув головою вперед. І не на секунду раніше за термін. Кровоточиві підошви його ніг закидали грудками землі, коли вершники різко змусили своїх коней бігти і поспішали.
  
  
  Підлісок був не такий непрохідний, як здається зовні.
  
  
  Картер виявив, що тут пролягають вузькі стежки для дичини. Пригнувшись, він звивався під клубком колючих кущів.
  
  
  «Ідіть туди і візьми його! Не дайте йому втекти! - закричав Хайтан.
  
  
  Гвардійці з оголеними рушницями пірнули в кущі, розмахуючи рушницями, билися в кущах. Вони були в невигідному становищі, оскільки вони ходили високо на двох ногах, у той час як Картер був на рівні землі, повзаючи на животі.
  
  
  Він вибрався з колючих кущів на галявину і кинувся нею.
  
  
  Хтось гукнув. "Ось він!" Куля потрапила в стовбур дерева за кілька сантиметрів над головою Картера, оббризкавши його корою і соком.
  
  
  Відкрилася тонка стежка, що йшла глибше
  
  
  в ліс. Босі ноги Картера стукали по твердій землі. Слід йшов у лощину. Група валунів була перемішана разом, утворивши ущелину, нору досить велику, щоб сховати людину.
  
  
  Картер зірвав із дерева кілька листових гілок. Якщо він сховався в норі і прикрив її гілками, то міг би уникнути захоплення. Він міг лежати на дні до ночі.
  
  
  Гвардійці пробивалися крізь кущі по обидва боки від нього, стріляючи по кущах, щоб убити його. Грімкий голос Кайтана переважав, він кричав на панджабі своїм людям. Сикх зі шрамом на обличчі вносив у пошуки методичний порядок.
  
  
  Картер сів біля ущелини у скелі. Звідти виходив м'ясистий веселий запах. У норі почулося сопіння і пирхання, коли пара криваво-червоних очей дивилася на Картера.
  
  
  Нора вже була зайнята.
  
  
  Шурхіт листя пролунав всього за кілька футів від мене. Картер відсунувся від нори, потім пірнув за дерево, що впало в той момент, коли стражник врізався в дупло.
  
  
  У цього гвардійця було худе зморшкувате обличчя з близько посадженими очима і виступаючими вилицями. Він, мабуть, уявляв себе кимось на зразок слідопита. Його обличчя набуло проникливого виразу, коли він побачив свіжі людські сліди на м'якшому ґрунті галявини.
  
  
  Найближчий товариш назвав його ім'я. "Кушвант!"
  
  
  Кушвант зловив погляд співрозмовника і дав йому знак замовкнути. Лукаво посміхаючись, він приклав палець до губ. Він показав на дірку в камінні, знову жестом вимагаючи тиші.
  
  
  Кушвант підійшов до нори збоку, опустившись на одне коліно.
  
  
  Раптом він сів перед діркою, прикривши її своїм пістолетом.
  
  
  "Я спіймав його!" - заспівав він. "Він тут!"
  
  
  Інші гвардійці поспішили до лощини. Кушвант погрозливо змахнув пістолетом. «Виходь звідти, ти! Ніяких фокусів, а то я стрілятиму! Ти чув мене! Публічно заявити
  
  
  "Yaaaaaaaahhh!"
  
  
  З нори вилетів великий щетинистий кабан із гострими іклами. 250-фунтова тварина була роздратована і, не гаючи часу, повідомила про це Кушванту.
  
  
  Він рвонув уперед, роззявивши пащу, люто вгору зігнутими іклами з пащі капала гаряча слина, що димилася.
  
  
  Він наскочив на Кушванта, топчучи його під ногами своїми гострими копитами. Він встромився мордою в його середину, знівечивши охоронця своїми іклами, розриваючи його, в той час як крики людини, що опирається, наповнювали повітря.
  
  
  Інші одноплемінники пішли за його криками крику до дупла і зупинилися на цій жахливій сцені. Кушвант був закінчений, виснажений. Але він ще не помер. Його стогони смертельної агонії поєднувалися з пирханням і рохканням кабана.
  
  
  Спочатку чоловіки були надто приголомшені, щоб щось зробити. Інстинктивно вони стримували вогонь, побоюючись потрапити до Кушванта, але милосердно було б, якби вони це зробили.
  
  
  За допомогою Кушванта кабан атакував найближчого Джанжері, з закривавленої морди звисали шматки плоті.
  
  
  На його щетинистій сіро-коричневій шкурі було багато старих ран, деякі з яких були нанесені списами, якими володіли люди верхи на коні. Якщо ідея помсти могла бути частиною свідомості звіра, вона горіла в кабані. Ненависні двоногі істоти зловісно увірвалися на його територію, і він був дуже злий!
  
  
  Наступний атакований гвардієць різко натиснув на спусковий гачок пістолета, встромивши в тварину кулю. Куля не дала особливого ефекту, кабан ударив його по ногах.
  
  
  Єдиний удар жовтого ікла розкрив ногу від коліна до промежини, перерізавши стегнову артерію.
  
  
  Гвардієць упав, і кабан його розтоптав. Кабан не збирався чекати, доки він спливе кров'ю. Його паща широко відкрилася, дозволяючи стражнику зазирнути йому в горло, перш ніж його паща зімкнулась на обличчі нещасної людини.
  
  
  Картер мовчки привітав кабана, що вислизнув із дупла.
  
  
  Він вирішив, що це його шанс вибратися.
  
  
  Бруд, змішаний з кров'ю, покривав підлогу лощини. Джанжері пустили в кабана кулі з рушниць. Один із охоронців завдав удару понівеченому гвардійцю. Незабаром лощина затихла.
  
  
  На той час Картер дистанціювався від місця вбивства. У нього була перерва, коли він був найбільше потрібен, але його успіх знову почав змінювати.
  
  
  По-перше, він зробив сумне відкриття, що гай, в якому він сподівався знайти укриття, був ізольованим островом рослинності, до того ж не дуже широким.
  
  
  Потім Хайтан вистрілив у нього. І він використав гвинтівку, а не пістолет.
  
  
  Один з його людей носив зброю в сідельних піхвах, і Хайтан пішов за ним, у той час як кабан мав його товаришів. Це була великокаліберна мисливська рушниця, і вона могла вбити кабана одним точним пострілом, і Кайтан полював за великою дичиною.
  
  
  Він зайняв позицію краю дерев. Зі свого погляду він прикрив коней і відкриту місцевість, що лежала між гаєм, де він стояв, і наступною.
  
  
  Між двома деревами промайнула довга пляма руху.
  
  
  Хайтан зміг вистрілити в Картера на секунду пізніше.
  
  
  Картера трохи вжалила ця куля.
  
  
  Кайтан вистрілив ще двічі у напрямку Картера. Він не очікував, що постріли потраплять до Картера, але хотів дати сигнал своїм людям. Якщо йому пощастить і він потрапить до Картера, то краще.
  
  
  Кабан залишив двох мертвими. Картер нарахував ще двох. Шанси проти нього падали, але не досить швидко. І Кайтан все стріляв за допомогою цієї великої гвинтівки.
  
  
  Картер скорчився в кущах, що росли на краю урвища. Річка лежала приблизно за сімдесят п'ять футів нижче прямовисної скелі, глибока, бурхлива і стрімка. Біла вода кипіла навколо зазубрених скель, що грізно вимальовуються в сутінках, що згущуються. Це була довга дорога вниз.
  
  
  Покриття було мінімальним. Коли Картер шукав укриття, Хайтан вискочив із найближчого гаю з гвинтівкою у руці. Він побачив Картера ще до того, як Картер встиг пригнутися.
  
  
  "Ось! Тут! Не дай йому піти!"
  
  
  Підбігли люди Хайтана. Джанжері були привчені до смерті та страждань, особливо чужих. Жах лютого кабана зблід перед страхом перед власною долею, якщо Картер втече.
  
  
  Картер підвівся.
  
  
  Здивований Хайтан подумав, що здається. Різноманітні сценарії принижень, катувань і каліцтв миготіли в його голові, приголомшуючи його можливостями.
  
  
  Картер обернувся і зістрибнув зі скелі.
  
  
  Кайтан все одно вистрілив у нього, але постріл просто свиснув у порожнечі.
  
  
  Картер зник з поля зору.
  
  
  За секунду до того, як він зробив рішучий стрибок, Картер вибрав як відправну точку уступ, який виходив на глибоку секцію, здавалося б, вільну від великих каменів. Завжди була ймовірність, що каміння лежить прямо під поверхнею, але він знав, що він не має особливого вибору.
  
  
  У стрибку він мав шанс, хоч і невеликий. З Хайтаном та іншими його приятелями у нього взагалі не було шансів.
  
  
  Картер стрибнув так далеко, як міг. Він упав прямо вниз, поставивши ноги разом, шкарпетки загострені. Поверхня річки здавалася твердою, як бетон. Він звалився так швидко, що не було часу навіть подумати.
  
  
  Він ударився об темну воду і пішов униз, униз, униз. Він відчув приголомшливе відчуття стрімкого руху головою, і його руки були ніби вирвані з орбіт.
  
  
  Щось ударило його в бік, вдаривши так, що він перекинувся під водою. Сильна течія мимоволі підкинула його... Хайтан і його люди зібралися на краю урвища, оглядаючи річку.
  
  
  Один із гвардійців схвилювався і закричав: "Я бачу його!"
  
  
  "Де де?"
  
  
  "Еее, ні, це просто камінь", - несміливо сказав чоловік.
  
  
  Хайтан скував його шиплячим ударом на розмах, який збив його з ніг.
  
  
  "Американця застрелили", - сухо сказав він іншим. «Смертельна рана. Він упав мертвим зі скелі в річку. Ось що ми скажемо махарані. «
  
  
  Шанталь повірила їм, коли вони нарешті поїхали і розповіла їй. Але Рогів цього не зробив. Російський знав Картера трохи краще, ніж Шанталь. Він і Ланді поїхали до Амрітсара, як тільки змогли. Так само вчинили і одноплемінники Джанжері, на яких покладено величезну відповідальність випустити отруйний газ у Золотому Храмі опівдні наступного дня.
  
  
  
  Вісімнадцятий розділ.
  
  
  
  Деякі місця можуть бути самотнішими, ніж забуті цвинтарі вчорашніх завойовників. Деякі цвинтарі були так забуті, як цвинтар, розташований на пологому пагорбі з видом на неглибоку бухту за кілька миль вниз по річці від прабатьківщини Сінгх Сардаров.
  
  
  Самотній шакал тинявся серед зруйнованих мавзолеїв, перевернутих надгробків і розбитих пам'ятників. Він тримав носа ближче до зарослої бур'янами землі, нюхаючи запах їжі.
  
  
  Щось хлюпнуло йому на голову. Він дивився вгору, його жовті очі мерехтіли, випромінюючи власне бліде світло темної, похмурої ночі. Шакал пахнув дощем, і, звичайно, на його бік впала ще одна крапля.
  
  
  Потім він уловив запах чогось ще – чогось живого. Він ухилявся від запаху. Якби тварина була мертвою, падалью, це було б делікатесом. Але істота вижила.
  
  
  Шакал засміявся. Його сміх був дивним звуком, десь між кашлем, пирханням і хрипом.
  
  
  Цей сміх був одним із найприємніших звуків, які Нік Картер коли-небудь чув.
  
  
  Тому що, почувши це, він живий.
  
  
  Збитого з ніг потужним потоком, Кіллмастера відкинуло більш ніж на милю вниз за течією, перш ніж він зміг вирватися з нього. Пливши по діагоналі з течією, він нарешті звільнився від всмоктування річки і вибрався на берег у цій тихій бухті. Він затягнув себе в укриття і впав.
  
  
  Тепер він прокинувся, а була ніч. Картер оцінив себе. Ні переломів, ні внутрішніх ушкоджень. Він вважав себе дуже щасливим.
  
  
  Він був майже голий і беззбройний, але він був живий.
  
  
  Сильний вітер кружляв над цвинтарем, ганяючи листя та засохлу траву навколо надгробків англійців, які пройшли дуже довгий шлях від дому, щоб померти в Індії. Картер подумав, що майже приєднався до них.
  
  
  Він сів, притулившись спиною до похилого надгробка, смакуючи вітерець і легку мряку на обличчі. Його очі зупинилися на багатьох зруйнованих та зруйнованих пам'ятниках. Нарешті, коли він відчув себе повністю відпочили, він підвівся і пішов назад до води. Картер по стегно увійшов до безтурботних вод бухти, дивлячись вгору і вниз на річку. Він дізнався про орієнтири на півночі. Він зрозумів, що знаходиться не так уже за багато миль від палацу махарані, і попрямував до нього.
  
  
  Поки він ішов до нього, його мозок працював над планом. Пробратися до палацу, убити охоронця, забрати його одяг та зброю. Зайти всередину, взяти більше зброї, вбити більше людей.
  
  
  І одну жінку: махарані Шантал Сінгх Сардар.
  
  
  Він повинен був урятувати Маджуну - якщо вона була ще жива - повідомити владу Амрітсара про змову з метою вбивства прем'єр-міністра.
  
  
  О так. Баліндра мала речі, які належали Картеру. Йому доведеться повернути Вільгельміну та Хьюго.
  
  
  Картер досяг плато. Він обігнув узлісся, використовуючи їх для укриття при наближенні. Дощ був схожий на туман, перетворюючи світло на м'якофокусний серпанок, що затемнює видимість. Дощ був його союзником.
  
  
  Картер все ще знаходився на певній відстані від палацу, коли вперше помітив, що довкола нього відбувається таємна діяльність. Він уважно оглянув його, поки не переконався в тому, що побачив. Його думки все ще були трохи розпливчасті після падіння. Йому потрібен був деякий час, щоб зібрати все воєдино, але не можна було помилитися в тому, що відбувається.
  
  
  Кордон солдатів оточував палац. Коммандос у бойовій формі, добре озброєний. Їхні десятки, а можливо, і сотні, що оточують палац з автоматами, кулеметами, мінометами, машинами.
  
  
  Прибула індійська армія.
  
  
  Картер подумав про те, щоб посидіти і подивитися, як б'ються інші хлопці. Але він не міг залишатися на місці; Через дванадцяту годину мала відбутися різанина, і він мав її зупинити. Військова частина матиме засоби зв'язку - польові телефони та радіоприймачі. Він міг передати повідомлення до Амрітсара.
  
  
  Картер з'явився на увазі, щоб здатися першим знайденим ним солдатам. У нього це вийшло: вигляд напівроздягненого американця, що ходить опівночі по рівнинах Самсірбада, був настільки дивним, що солдати були надто приголомшені, щоб робити щось, окрім як дивитися зі здивуванням.
  
  
  Але настала черга Картера дивитися з подивом через деякий час, коли його, нарешті, супроводжували до командирів, що намітили свій остаточний план нападу на палац.
  
  
  Серед військових виділялося знайоме обличчя, яке він не очікував знову побачити.
  
  
  "Інспектор Бхалк!" - сказав Картер з широкою усмішкою. "Я думав, ти помер!"
  
  
  "А я думав, що ти", - сказав Бхалк, однаково задоволений, що це не так.
  
  
  "Очевидно, повідомлення про наші смерті були помилковими!"
  
  
  Щоб Картер відчув себе новою людиною, не знадобилося багато часу. Комплект бойової форми, пара бутербродів, кілька кухлів чаю, що димиться, щедро просоченого бренді, і він знову відчув себе бадьорим.
  
  
  Поки Картер зміцнював самопочуття, інспектор Бхалк поінформував його про те, що сталося після їхньої розлуки на станції Мхоті.
  
  
  Об'єднавшись із капралом Винобхою та його загоном, Бхалк та солдати пережили заворушення на станції. Після цього Бхалк виявив очевидців, які бачили Картера та Маджуну, викрадених людьми махарані. Це був пістолет, що димився, фатальний доказ, що пов'язав Шантал Сінгх Сардар з насильством, що струсонув Пенджаб.
  
  
  Бхалк зв'язався з командирами індійського армійського підрозділу, відправленого до Мхоті для придушення повстання. Після того, як скептично налаштовані військові перевірили його повноваження на найвищому рівні в Делі, вони розгорнули повну та повну співпрацю з інспектором, дорученим прем'єр-міністром.
  
  
  Ретельно підібрана команда суворих гуркхів, одних із найжорстокіших воїнів у світі, була терміново відправлена ​​до Самсірбада для служби у підпорядкування Бхалка. З заходу сонця вони обережно проникли в місцевість, готуючись до удару.
  
  
  «А потім ви прийшли, - підсумував Бхалк, - мертвіший, ніж живий, і у вас є секрет змови з метою вбивства прем'єр-міністра. Справді, містере Картер, ви приголомшливий хлопець!
  
  
  «Я можу сказати те саме про вас, інспекторе, - сказав Картер.
  
  
  "Ваша інформація про оборону палацу виявиться безцінною", - сказав Бхалк.
  
  
  Картер допив чаю і підвівся. "Це вечірка, яку я не збираюся пропустити, інспектор".
  
  
  «Гарний капітан повідомляє мені, що велике шоу готове до початку. Перш ніж ми підемо, у мене є щось, що належить тобі. Боюся, я не зміг тебе врятувати
  
  
  - чемодан, але я зберіг це, - сказав Бхалк, передаючи Картеру спортивну сумку.
  
  
  Картер розстебнув блискавку та дістав арбалет Power Slam. «Я не можу вам віддячити, інспекторе, - сказав він. «Це може стати в нагоді».
  
  
  У полі зору з'явився капітан. «Готові будь-коли, інспектор».
  
  
  "Негайно, капітане".
  
  
  Капітан сказав: "Ви приєднаєтесь до нашого ударного загону, містере Картер?"
  
  
  «Капітане, я б нізащо не пропустив цього!»
  
  
  Баліндра ненавиділа сторожову службу. І все ж зайняти пост у південному павільйоні палацу з видом на сади було набагато краще, ніж повзати тунелями під Золотим Храмом з вантажем отруйного газу.
  
  
  Він теж ненавидів цей смердючий дощ. Він провів якнайбільше нічних чергувань, ховаючись під нависаючим парапетом, граючи зі своїми новими іграшками.
  
  
  Баліндра ніколи не мала такого пістолета, як 9-мм «Люгер». Він застромив його у верхню частину червоного пояса і потренувався у швидкому натягу. Можливо, через дощ рукоятки стали слизькими, але пістолет, схоже, не хотів залишатися в його руці. Він мало не впустив його півдюжини разів. Якось запобіжник спрацював – він не знав як – і він мало не вистрілив собі в ногу.
  
  
  Крізь пелену дощу він відчував більше, ніж бачив рух у саду.
  
  
  Шакали? «Тільки не ще один вепр, – молився він. Він здригнувся при згадці про те, що сталося частіше. Потім він зрозумів, що шум у пахучому саду був викликаний людьми, їхні десятки мчали до палацу.
  
  
  Перш ніж він встиг подати сигнал тривоги, хтось свиснув за його спиною.
  
  
  Баліндра рефлекторно обернулася.
  
  
  Арбалетна стріла увійшла йому в живіт, щоб познайомитись із хребтом.
  
  
  Кіллмайстер вислизнув із тіні, де він ховався, швидко переступив через павільйон. Він опустився на одне коліно, забравши Вільгельміну та Хьюго у мертвого Джанжері. Картер витер Вільгельміну насухо, перш ніж кинути її в бічну кобуру свого ременя. Вона не затримається надовго. Треба було попрацювати.
  
  
  Він підійшов до краю павільйону і подав гуркхам знак рухатися вперед.
  
  
  "Не стріляйте! Я підкоряюся!"
  
  
  Можливо, Ашвін Найду був боягузом, а може, у нього просто був здоровий глузд. Але якою б не була причина, він був одним із небагатьох послідовників Шантал Сінгх Сардар, які пережили напад на палац.
  
  
  Все було скінчено, окрім зачистки. Боротьба була швидкою та лютою.
  
  
  Палац не укомплектовувався через спецзагін, що вирушив до Амрітсару. Захисники Джанжері були хоробрими до нерозсудливості, але вони були придушені величезною кількістю лютих гуркхів. Тепер усюди лежали мертві та вмираючі.
  
  
  У повітрі стояв запах кордиту. Палац був руїнами, поцяткованими сотнями кульових отворів і воронками від вибухів осколкових гранат, що використовувалися, коли бої стали справді запеклими.
  
  
  «Киньте зброю і виходьте з піднятими руками!» - крикнув хтось Ашвін Найду.
  
  
  Він не мав зброї. Він вийшов із дверей, що вели до в'язниці палацу, з жменькою людей, які були ув'язнені махаранією.
  
  
  Одним із них був Маджуна Чакработі.
  
  
  Вона не могла повірити своїм очам, коли побачила інспектора Бхалка і Ніка Картера, що стояли пліч-о-пліч з пістолетами, що димилися в руках. Вона кинулась до них і обняла обох чоловіків.
  
  
  "Мені пощастило", - сказав їм Маджуна. «Хайтан довелося їхати в Амрітсар, перш ніж він встиг повеселитися зі мною. Цей ублюдок пообіцяв врятувати мене до повернення та кинув у камеру».
  
  
  Коли його вели, Ашвін Найду наполягав: «Махарані наказав мені вбити бранців, коли ви напали. Я заприсягся, що зроблю це, але я цього не зробив! »
  
  
  Інспектор Бхалк сказав: «Я подбаю про те, щоб про ваш прояв терпимості було доведено до відома світового судді, відповідального за судовий розгляд у справі про державну зраду, заколот та вбивство. Заберіть його!
  
  
  Знайду забрали.
  
  
  Де махарані? - Запитав Картер інспектора.
  
  
  "Дуже хороше питання", - відповів Бхалк. «Пропоную піти вгору, де знаходяться її особисті покої».
  
  
  Вони почали підніматися гвинтовими мармуровими сходами, але зупинилися на півдорозі, коли в полі зору з'явилася Шантал Сінгх Сардар.
  
  
  Хтось гукнув. "Будьте уважні!" "У неї є пістолет!"
  
  
  Картер підняв свій «люгер», і всі погляди були прикуті до фігури вгорі сходів. Ніхто не видав жодного звуку і не сказав ні слова.
  
  
  Шантал Сінгх Сардар виглядала королевою в усіх відношеннях. На ній була діамантова тіара, безліч прикрас та білий шовк, пронизаний золотими та срібними нитками. Вона стояла вгорі сходів, тримаючи в одній руці пістолет, а в іншій банку з чимось.
  
  
  Слабка посмішка вигнула її губи, коли вона побачила Картера.
  
  
  «Рогов мав рацію. Я мусив дати тобі кулю в мозок. Натомість я сама прийму її. .
  
  
  Шанталь перевернула глечик над головою,
  
  
  виливаючи його на себе.
  
  
  Це була олія, яку використовують у лампах, і вона промокла з голови до п'ят.
  
  
  Шанталь сказав Картеру: "Я сказала тобі, що не боюся мучеництва".
  
  
  Вона притиснула дуло пістолета до лівих грудей і натиснула на спусковий гачок. Постріл був приглушеним.
  
  
  Тримаючи пістолет впритул, вона обпалила одяг та тіло.
  
  
  Іскри спалахнули просочену олією тканину, і полум'я поширилося з голови до ніг за кілька ударів серця. За лічені секунди вона перетворилася на людський смолоскип. Сходи стали її похоронним багаттям. Її обвуглені, почорнілі рештки лежали на мармурових сходах.
  
  
  Сатті, стародавній звичай, який вимагав, щоб нова вдова кидалася на похоронне багаття свого покійного чоловіка під час кремації його тіла, вже давно заборонено в Індії.
  
  
  У Шантал Сінгх Сардар не було чоловіка, але вона була одружена з мрією, божевільною мрією про Халістан, Країну Чистих, де вона матиме абсолютну владу, як колись її предки.
  
  
  Цей сон був мертвим, і махарані не хотів його пережити.
  
  
  
  Дев'ятнадцятий розділ.
  
  
  
  Наступного ранку в Амрітсарі йшов дощ, і неприємності здавалися неминучими. Архдейлу Ланді набридло і те, й інше. Він міг упоратися з дощем, покинувши Пенджаб, і працював над вирішенням своїх проблем. Ось чому він заплатив, щоб привезти до цього міста трьох мандрівників із Делі, які тепер снідали разом із ним на самоті дешевого готельного номера.
  
  
  Довіра була всім у його бізнесі, і він більше не міг довіряти Рогову.
  
  
  Колишній високопрофесійний агент перетворився на емоційну, непередбачувану гарячу голову.
  
  
  Прямо зараз банда фанатиків Джанжері повзла каналізації під Золотим Храмом, маючи намір виконати свою смертельну місію. До полудня вони мали вчинити злочин століття - або близько того, Ланді подобалося думати про це.
  
  
  Рогів був ненадійним. Рогів міг пов'язати його зі злочином. Він міг пов'язати Рогова зі злочином. Ланді вирішив, що йому краще позбутися Рогова, перш ніж Рогов позбудеться його.
  
  
  Він відпив чай і привітав себе зі своєю кмітливістю. Вирішення проблеми Рогова лежало поряд з ним за столом для сніданку, рішення з трьох частин: худий чоловік, товста жінка і старий з страшенно подряпаним обличчям.
  
  
  Ланді простягнув через стіл складений аркуш паперу. Це все всередині.
  
  
  Ось де ви знайдете. Він той, хто вам потрібний, людина, яка влаштувала різанину в калігхаті.
  
  
  Ніхто із трійці не потягнувся за папером. Вони просто сиділи і уважно вивчали його.
  
  
  Ланді підтис губи, відчуваючи гіркий присмак у роті. Він зрозумів, що у чаї є щось дивне. Останнє, що він побачив перед тим, як знепритомніти, впавши на стіл, були недоторкані чашки трьох своїх товаришів.
  
  
  Хударлявий чоловік вийняв золотий шнур, намотав його на шию Ланді і стискав, доки той не помер.
  
  
  Нічого особистого. Бандити просто думали, що Ланді ненадійний.
  
  
  Вони спробували відкласти поїдання священного гоора до того часу, поки задушать іншу людину, соратника Ланди, Рогова.
  
  
  Примала взяла аркуш паперу з адресою Рогова і поклала його до сумочки.
  
  
  Інша трійця в останній момент провела приготування у каналізаційному тунелі під Амрітсаром. Картер, Маджуна та інспектор Бхалк завершили прикріплення пластику до слизової кам'яної стіни.
  
  
  На них були чорні гідрокостюми та каски з шахтарськими ліхтарями. Всю ніч йшов безперервний дощ, і вода швидко здіймалася. Чорний потік, що протікає тунелем, доходив до кісточок.
  
  
  Картер двічі перевірив кріплення, якими дистанційно керована бомба кріпиться до стіни тунелю; вони були правильно прикріплені. Стіна вібрувала від постійної напруги. З іншого боку знаходилася труба, що подає діаметром десять футів, по якій щохвилини переносилися сотні галонів річкової води.
  
  
  Тунель, у якому вони перебували, спускався вниз до секретного проходу, що веде під Дарбар Сахіб, Золотий храм сикхів. Ашвін Найду був надто корисний - видав йому все, що він знав про змову.
  
  
  Картер, Маджуна та Бхалк винесли свій особистий вирок змовникам і вирок був до смерті.
  
  
  «Я жалкую про це», - сказав інспектор Бхалк, прибираючи свої водонепроникні креслення міської каналізаційної системи. «Але це на краще. Не повинно бути ні полонених, ні святих мучеників, які ще більше розпалюють жорстокість халістанських сепаратистів».
  
  
  Картер не пошкодував про це; у цьому випадку він твердо вірив, що ті, хто жив мечем, мають померти від нього. Необхідно покласти край насильству та ненависті.
  
  
  Його єдиний жаль полягав у тому, що він не побачив виразу обличчя Хайтана, коли стіна була підірвана, і річка, що ринула вниз тунелем, затопила секретний прохід. Найкраще те, що газ TND розчинний у воді і буде знешкоджений повінню.
  
  
  Бомба була обладнана дистанційно керованим детонатором. Коли Картер
  
  
  натисне кнопку на своєму міні-передавачі, він генеруватиме високочастотний радіоімпульс, який активує детонатор.
  
  
  Картер востаннє перевірив бомбу на стіні. "Добре, скоріше забираємося звідси!"
  
  
  Глухий струс луною відбився у тісноті тунелю, заповненого командою вбивць Джанжері, навантажених балонами з отруйним газом TND.
  
  
  Давним-давно секретний прохід був побудований як дірка для таємної втечі у разі облоги. Але міг служити як входом, і виходом.
  
  
  Він мав служити камерою смерті для команди з двадцяти чоловік на чолі з Хайтаном.
  
  
  Тунель був надто низьким, щоб дозволити їм йти вертикально, і занадто вузьким, щоб йти будь-яким шляхом, крім одного ряду. Гірські одноплемінники були добре дисципліновані, але їх дратувало клаустрофобне оточення.
  
  
  Їхній дискомфорт посилювався протигазами, які вони одягли з моменту входу в тунель. Це було для власного захисту на випадок, якщо хтось випадково розкриє одну з каністрів TND.
  
  
  Хайтан був роздратований. Він не міг зв'язатися з махарані з того часу, як його команда покинула Самсірбад напередодні увечері. Тіснота, задушливий протигаз, смертоносний газ, навіть забобонний трепет перед Золотим Храмом - все це діяло на його зазвичай залізні нерви.
  
  
  Його люди були у найгіршій формі. Набагато гірше. І коли вони почули глухий, але потужний гул, що доносився звідкись нагорі в тунелі, вони досягли межі.
  
  
  Хайтан командував. Він повернувся, щоб подивитись на своїх людей і зібрати їх у лінію.
  
  
  "Що то був за шум?" - сказав один із охоронців.
  
  
  Хайтан засміявся. «Ви чоловіки чи жінки у спідницях? Нічого, тільки луна з вулиці.
  
  
  Хтось наполягав: «Ні, почекай! Я щось чую! »
  
  
  "Так, я теж це чую!"
  
  
  Кайтан відкрив рота, щоб влаштувати прочуханка стражникам. З того часу, як він повернувся до них обличчям, він першим побачив стіну рідкої темряви, що гуркотіла тунелем.
  
  
  Повінь обрушилася на людей із силою експреса, що втік. Вище за них сотні сикхів та індуїстів, що юрмилися у священному храмі, щоб молитися і закликати працювати за невловимий світ, нічого не чули.
  
  
  Лише вночі наступного дня поліція Амрітсара повідомила інспектора Бхалка про дуже дивний випадок множинного вбивства. Коли він дізнався про подробиці злочину, інспектор домовився, щоб Нік Картер відвідав з ним місце злочину.
  
  
  Вбивства - або вбивства та самогубства - сталися у занепалому готелі в схудлом районі міста. Тіла були мертві більше доби, але злочин не було розкрито донедавна.
  
  
  Старший офіцер запевнив Бхалка, що нічого не було порушено.
  
  
  Картер та Бхалк увійшли до готельного номера. Сергій Іванович Рогов лежав, розтягнувшись на підлозі, із золотою ниткою глибоко врізаною в шию. Його задушили. З ним були ще три трупи, жертви не задушення, а отруєння.
  
  
  Це були надзвичайно гладка жінка, старий із сильно покаліченою лівою щокою і худий чоловік середніх років. Ніхто не мав жодних документів.
  
  
  На їхніх пальцях і губах розмазали цікавий сірий порошок, схожий на піщаний вулканічний попіл. На обличчі товстої жінки було виявлено пакет розміром із цеглу.
  
  
  Що ви думаєте про це, містере Картер? – сказав інспектор Бхалк.
  
  
  Нік Картер похитав головою і знизав плечима. Останнє слово було за Вашті Такоре. Прекрасна злодійка виголосила пророцтво та епітафію, коли наповнила порошок священного Гура отрутою, яка називається Легкість печалі: «Нехай Калі отримає те, що належить їй. «
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"