Эльвен : другие произведения.

Книга Урiзена. Глава ix

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:



Глава IХ

1. I потiм Жителi тих Мiст Вiдчули що Нерви перетворюються в Мозок, Й твердiти почали Кiстки, В хутких недугах i стражданнях, Iз гострим болем, скреготом, i хвилюванням, Якi чути було на всiх берегах, аж поки не ослабли Почуття, зсихаючи зсередини, Перед темним павутинням з недугiв. 2. Аж допоки очi всохлi не заволокло пеленою, Через яку не розрiзняли лицемiрства полотно. Проте смугастий слиз у їхнiх небесах Зiбраний разом їх вузьким сприйняттям, Перетворився на повiтря прозоре, бо очi їх Стали малими, немов у людей. I в формах змiїних, що всихалися разом, Семифутовими за зростом зостались вони. 3. Шiсть днiв всихалися вони i їх життя, Й на сьомий день вони вiдпочивали Й благословили вони сьомий день в хворобливiй надiї, Й про вiчне життя своє забули. 4. I тридцять мiст їх роздiлились У виглядi подiбно до людського серця. Не могли вони бiльш за бажанням повстати У нескiнченнiй порожнечi, але прикутими Виявились до землi своїм вузьким сприйняттям. Жили лиш певний вiдрiзок часу, Потiм полишали тiло бридке Щелепам, що в мороку їх пожирають. 5. Й ридали їхнi дiти, й будували Гробницi у вiдлюдних мiсцях, I сформували мудростi закони, й назвали їх Одвiчним законом Божим. 6. I тридцять мiст лишились Оточенi солоними водами - тепер Це мiсце зветься Африка, Давнiшнє ж його ймення - Єгипет. 7. Решта ж синiв Урiзена Побачила побратимiв своїх, що корчились разом Бiля Тенет Урiзена. Переконання марними були, Бо ж вуха мешканцiв В"ялi стали, глухi до всього i байдужi, I очi не могли їх вiдрiзнити Побратимiв iз iнших мiст. 8. Тодi Фузон скликав разом Решту синiв Урiзена Й покинули вони тi ненадiйнi землi - Назвавши їх Єгиптом, зникли з них. 9. Й навколо океан солоний хвилями грав.

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"