Эльвен : другие произведения.

Книга Лоса - Глава II

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


Глава II

1. Вiчний закляклий стояв на Незмiрному Каменi Вiчностi; безлiч часу Минуло - то нiч безмежного очiкування; Вiн задихається - напружений i нетерплячий. 2. Допоки нетерпiння витримати бiльше не змогло Тяжкого рабства: кришиться, кришиться незмiрна Твердiнь, Розламуючись вiд Неоглядного до Неоглядного, 3. Розлiтаючись навколо на безлiч уламкiв. Пророчий гнiв, шукаючи вихiд, Вiдкинутий назад, i в пил розтоптаний, Й з риданням невгамовним кришачись, Розсипається чорний мармур у висотi на уламки. 4. Вiдкинутi у рiзнi боки, мов падаючий Камiнь, незлiченнi уламки падали Додолу; i Пустота страшна Навколо нього, i навкруги лише 5. Падiння! Падiння! Лос падав i падав, Затонувши швидко, - тяжкого, несе його вниз, вниз! Хвилина за хвилиною, нiч за нiччю й день за днем - Iстина не має анi меж, нi Помилок - падiння, падiння, Роки i столiття минали, А вiн все летiв крiзь Порожнечу, i все ще для падiння Порожнеча меж не мала; днi i ночi - не мали кiнця, Адже нi дня, нi ночi там не було, їхнiй час Вимiряв вiн у вихорах неспинних своїх У тiй жахливiй Порожнечi бездоннiй. 6. Вiчний кружляє, обурений, Спочатку в гнiвi вiн розкинув члени, мов немовля Що тiльки-но з"явилося на свiт - i стихнув гнiв, I вiдстороненi думки з"явились вперше; Потiм пiдняв свою голову, зрощену в Безоднi, Й падiння його враз змiнило напрям свiй. 7. Стенання доносились безлiч столiть! Допоки не виросли Гiллястi форми, з яких Людина утворилась Iз органами кiнцевими i непорушними. 8. I поки вiн падав, то шлях навскiсний Пробивав у пурпуровiм повiтрi, здiймаючи Вiтрець слабкий, цими спробами змучений. 9. Безперервно в падiннi Мозок трудився, I сам себе вiн формував, допоки Порожнеча Не стала Елементом, що мiг би з легкiстю зростати, Чи занепасти, чи плавати й лiтати, I без зусиль щось у зловiснiй Пустотi шукати.

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"