Яиков Александр Николаевич : другие произведения.

Гава та Лисыця

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    (Побасенка дидуся Крильева у авторизованном перебрёхе дида Сашка).

   Гава та лисыця.
   (Побасенка дидуся Крильева у авторизованном
   перебрёхе дида Сашка).
   Гаве як-тось хто-сь послав кус сыру. Ну та, ясен хрен, хвать ёго ротом та й полизла на дерево ёлку. Ту, що у лесе родилася, у лесе вона росла, зимой та литом. Ага... Зилёная та стройная була. Ото ж.
   Так стало быть, гава на ёлку лезеть, а пид нэю труська - заець серенькый скакает, а опосля ёго вовк, сердитый такый, - з лисою вин идёть.
   Ну, та лисыця чуе сыр, и так ей того сыру забажалося, - що ой! А з вовком делитыся нэ хоче. Так ото вона и каже: - Кумэ, а нэ пийшов бы ты... на рибалку? Чи шо?
   Вовк нэбогатого розуму був чоловик, - (видать, москаль), - почухав за вухом, та й гуторе: - Як же ж я рибу впоймаю, в мэнэ вудочки-то нэмае!
   А лиса ёму и промовляе: - Ты, кумэ, хвист у воду закинь, та й гуторь соби:- "Ловыся, риба, бильша, та ще бильше!".
   Ну, вовк обрадувавси, оторвав у лисы хвист та й пийшов рибу ловиты.
   А лисыця як заголосить нэчоловичэскою мовою! - Клятый москаль, щоб тоби лопнути! Що ж ты, кобелюка дурнопахнушчая, робыш?
   Гава на ёлке с того крику спужалася, в обморок упалася вниз, прямочки на лисыццю!
   Ну, кажу я вам, гава, - вона баба обширна була, - такщо попёрло лисе щастте, так попёрло! В уси шшэли! Тильки чэрэз год з реанимации выйшла!..
   ...От таки , диты, весёлы побасеньки сочиняв москальськый дидусь Крильев.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"