Каменский Сергей Иванович : другие произведения.

Сша против Украины - и дальше по географии. На огневом рубеже - Ренат Кузьмин, 1-й Зам. Генпрокурора.

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  США против Украины - и дальше по географии. На огневом рубеже - Ренат Кузьмин, 1-й Зам. Генпрокурора.
  
  Новость, как обычно, первым поймал надежный собрат, Павел Резвый. Мое дело: быстро снарядить боеприпас (говоря привычным военным языком) и выстрелить.
  
  Уж очень все необычно: и Украина начала огрызаться против звериного диктата США. Но с соблюдением политеса. В общем, судите сами. Прошу только прощения у россиян: письмо это [www.gp.gov.ua] на украинском. Есть перевод на английском - проверял, хорошо сделали. Но суть вы и так поймете, уж очень давно все мусолится: Тимошенко, Лазаренко, убийство журналиста Гонгадзе, депутата Щербаня... Но письмишко знаковое, рубежное. (сочувствую Обаме - кто в теме, поймет).
  ----------
  Прошу прощения, нашел краткий русский текст. Вставляю:
  Кузьмину запретили въезд в США
  
  10 декабря 2012 | 14:14 [podrobnosti.ua]
  
  Первому заместителю генерального прокурора Украины Ренату Кузьмину аннулировали многоразовую пятилетнюю визу в США без объяснения причин.
  
  В связи с этим Кузьмин написал письмо президенту США Бараку Обаме. Письмо датировано 3 декабря 2012 года и опубликовано в понедельник, 10 декабря, на официальном сайте Генпрокуратуры.
  
  В письме отмечается, что 19 октября посол США в Украине Джон Теффт сообщил Кузьмину об аннулировании его многоразовой пятилетней визы в США без объяснения причин.
  
  "По моему мнению, эти действия нарушают нормы международного сотрудничества между нашими государствами и подрывают авторитет США. Чиновники из Департамента юстиции и Государственного департамента США, несмотря на международно-правовые нормы, фактически незаконно используют свое служебное положение. Они вводят в заблуждение президента США, Конгресс и американский народ относительно убийства Евгения Щербаня и фактической роли Юлии Тимошенко в различных преступлениях", - говорится в письме.
  
  Кроме того, Кузьмин просит Обаму посодействовать в установлении истины и получении показаний от свидетелей по делу об убийстве Щербаня Павла Лазаренко и Петра Кириченко, которые находятся в США.
  
  "Прошу Вас дать объективную оценку действиям американских чиновников, причастных к организации провокаций в отношении меня", - пишет Кузьмин.
  
  Прошу Вас, используя возможности Вашего ведомства, предложить Сенату США пересмотреть недавнюю резолюцию Љ466 для принятия взвешенного решения относительно Украины, которое бы основывалось на реальных фактах. Я благодарен Вам за внимание и еще раз выражаю надежду на продолжение делового и человеческого сотрудничества между нашими государствами", - подчеркнул первый замгенпрокурора.
  
  Напомним, в сентябре текущего года Сенат США принял резолюцию с призывом освободить из заключения Тимошенко, а также выдать запрет на выдачу виз тем, "кто ответственен за заключение Тимошенко и плохое обращение с ней".
  
  Подробности По материалам: LB.ua
  И смотрите, сколько уже откровенных коментов: Комментарии: 227 (показать)
  ----------------------
  Действия США против России уже всем известны (Акт Магницкого) - и ответ России. По поводу Украины специальных актов не принимало - но втихую сделали те же пакости. В общем, все это ложится в ту же большую старую корзину:
  
  Мировая Диктатура против Человечества и Запад против славянства : досудебное следствие завершено [gidepark.ru]
  [writercenter.ru]
  
  Полундра, земляне! Уровень опасности - красный. Беда уже у каждого порога..."
  [gidepark.ru]
  
  И мой анонс по этой жареной теме. Следите за новостями из Украины. Вокруг этого письма поднимется неистовый вой всего разноцветного свидомого кодляка. Вот потеха будет...
  
  Да, есть еще одна идея: напишу-ка и я письмишко Джиму Мессине, руководителю предвыборного штаба Обамы. Была у меня со штабом долгая переписка, кто помнит. И личный аккаунт там есть и т.д. Не для прикола, по делу.
  
  Так мол и так - Вашему шефу, который скоро вступит в должность Президента, отправлено письмо из Украины. Чтобы, так сказать, навести порядок в наших сложных взаитмоотношениях.
  
  Меня - как хроникера событий в стране - это касается. И статью об этом написал. Поэтому и ставлю Вас в известность. И очень прошу написать, какие будут предприняты действия. Может, и дойдет письмо - если что, сообщу всем читателям.
  --------------
  Генпрокуратура Украины [www.gp.gov.ua]
  
  0.12.2012
  Лист Першого заступника Генерального прокурора Укра§ни Рената Кузьміна до Президента США пана Барака Обами
  
  3 грудня 2012 року
  Президенту США
  пану Бараку Обамі
  Білий Дім
  1600 Пенсильванія Авеню,
  Вашингтон, 20500
  США
  Вельмишановний пане Президенте!
  
  Дозвольте привітати Вас з перемогою. Бажаю Вам і Вашій родині здоров'я, щастя та благополуччя.
  США, поза сумнівом, є лідером у захисті прав і свобод людини та оплотом демократі§. Ми високо цінуємо зусилля США, спрямовані на розвиток двостороннього діалогу між нашими державами. Ми також цінуємо Вашу підтримку з розбудови в Укра§ні правово§ держави. Ми впевнені, що США є стратегічним партнером Укра§ни у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією.
  
  У цьому листі я хочу привернути Вашу увагу до гостро§ проблеми, яка ускладнює відносини між Укра§ною та США. Суть проблеми полягає в тому, що група американських лобістів тривалий час перешкоджає проведенню допитів свідків у справі про вбивство члена укра§нського Парламенту Євгена Щербаня. Мова йде про Павла Лазаренка, Петра Кириченка і Миколу Мельниченка, які на даний час проживають у США і публічно заявили про свою згоду дати свідчення у справі. Генеральна прокуратура Укра§ни близько тридцяти разів зверталася до Департаменту юстиці§ США з проханням посприяти в організаці§ допитів згаданих свідків. Незважаючи на це, до сьогодні Департамент юстиці§ США ігнорує звернення укра§нсько§ сторони про проведення допитів.
  
  Хочу Вам нагадати, що депутат укра§нського Парламенту Євген Щербань з дружиною і двома колегами були розстріляні в аеропорту міста Донецька в листопаді 1996 року. Тільки син Євгена Щербаня залишився живим після обстрілу. Виконавці цього вбивства були знайдені і понесли покарання. Прокуратура близько підійшла до замовників цього вбивства.
  
  Свідки у цій справі, що проживають в Укра§ні, дали свідчення Генеральній прокуратурі Укра§ни про те, що в 2005 році вони відповідно до встановлено§ в США процедури надали американській владі документи про вбивство Євгена Щербаня та інші пов'язані з ним злочини. Генеральна прокуратура Укра§ни звернулася за допомогою в отриманні цих документів до Департаменту юстиці§ США, а також до Надзвичайного і Повноважного Посла США в Укра§ні Джона Теффта. Генеральна прокуратура Укра§ни не отримала відповіді від Департаменту юстиці§ США на наші звернення щодо надання копій цих документів. Ми були змушені вдатися до публічного звернення до американсько§ влади з проханням сприяти розслідуванню резонансних справ. У відповідь Посол США в Укра§ні Джон Теффт заявив, що не володіє інформацією про наявність в американсько§ влади згаданих документів, запитуваних Генеральною прокуратурою Укра§ни. Департамент юстиці§ США досі не відповідає на наші звернення. Внаслідок цього в Укра§ні формується враження, що деякі американські чиновники приховують інформацію, яка б допомогла встановити замовників убивства Євгена Щербаня.
  
  Звернутися до Вас, шановний пане Президенте, мене змусила ще одна дуже небезпечна ситуація. Департаментом юстиці§ США за ініціативи деяких американських і укра§нських політиків розроблено ретельний план з протиді§ та знищення справи про вбивство Євгена Щербаня. Одним із завдань цього плану є перешкоджання Генеральній прокуратурі Укра§ни у висуненні обвинувачення Юлі§ Тимошенко і Павлу Лазаренко в рамках ціє§ справи. Про цей план слідчим Генерально§ прокуратури Укра§ни повідомив колишній співробітник охорони Президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко, який нещодавно повернувся в Укра§ну із США. Одним із елементів цього плану є дискредитація не лише слідчо§ групи Генерально§ прокуратури Укра§ни, а й мене як §§ керівника. Ініціатори плану припускали спровокувати мій арешт на територі§ США за спеціально сфабрикованими звинуваченнями. Микола Мельниченко мав стати учасником ціє§ міжнародно§ провокаці§. Метою мого арешту мала стати моя дискредитація в очах американсько§ влади і, як результат, підтвердження незаконності мо§х дій в США. Мені мали інкримінувати, що на територі§ США я начебто примушував свідка Миколу Мельниченка до давання свідчень у справі про вбивство слідчим Генерально§ прокуратури Укра§ни. Отже, ініціатори плану мали намір змусити укра§нську владу припинити розслідування не лише справи про вбивство Євгена Щербаня, але й інших злочинів, у яких обвинувачується Юлія Тимошенко.
  
  Під час допиту в Укра§ні Микола Мельниченко назвав імена і прізвища всіх громадян Укра§ни і США, причетних до цього незаконного плану. З його слів, це були представники лобістсько§ фірми "Вілей Рейн" Джо Вільямсон і Ральф Чача, яких найняв чоловік Тимошенко, Олександр, для створення §§ позитивного іміджу в США і дискредитаці§ укра§нських слідчих. Також серед згаданих осіб був колишній сенатор Джим Слеттері, який лобіює інтереси Тимошенко в Конгресі і Державному департаменті США, використовуючи особисті стосунки з керівником Державного департаменту, - пані Хілларі Клінтон. Це був й адвокат Стівен Буннел, який працював помічником діючого заступника Генерального прокурора США.
  
  Микола Мельниченко заздалегідь попередив мене про підготовлювану провокацію, що допомогло мені уникнути незаконного арешту в США.
  
  Звертаю Вашу увагу, шановний пане Президенте, що згадані вище особи, використовуючи сво§ зв'язки, лобіювали прийняття Сенатом США резолюці§ Љ 466 у 2012 році, яка мала залякати укра§нську владу і змусити Генеральну прокуратуру Укра§ни припинити розслідування справи про вбивство, до якого причетна Юлія Тимошенко.
  
  Наприкінці вересня цього року я звернувся з відкритим листом до Конгресу, а також до Віце-президента США Джозефа Байдена. Генеральний прокурор Укра§ни Віктор Пшонка передав листа Послу США в Укра§ні Джону Теффту. У відкритому листі я виклав свою позицію і запропонував організувати мій виступ перед конгресменами і представниками американських засобів масово§ інформаці§ з доповіддю у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня. Відповіді на листа я не отримав, але 19 жовтня 2012 року пан Теффт повідомив мені про анулювання моє§ багаторазово§ п'ятирічно§ візи у США без пояснення причин.
  
  На мою думку, ці ді§ порушують норми міжнародного співробітництва між нашими державами і підривають авторитет США. Чиновники з Департаменту юстиці§ і Державного департаменту США, незважаючи на міжнародно-правові норми, фактично незаконно використовують своє посадове становище. Вони вводять в оману Президента США, Конгрес і американський народ щодо вбивства Євгена Щербаня і фактично§ ролі Юлі§ Тимошенко у різноманітних злочинах.
  
  Укра§на покладає великі наді§ на встановлення істини у справі про вбивство Євгена Щербаня і притягнення до кримінально§ відповідальності замовників цього тяжкого злочину.
  
  Шановний пане Президенте, я прошу Вашо§ допомоги у встановленні істини. Прошу Вашого сприяння в отриманні свідчень від свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня Павла Назаренка і Петра Кириченка, які перебувають у США. Прошу Вас дати об'єктивну оцінку діям американських чиновників, причетних до організаці§ провокацій стосовно мене. Прошу Вас, використовуючи можливості Вашого відомства, запропонувати Сенату СІІІА переглянути нещодавню резолюцію Љ 466 для прийняття зваженого рішення щодо Укра§ни, яке б ґрунтувалось на реальних фактах.
  
  Я вдячний Вам за увагу і ще раз висловлюю сподівання на продовження ділового і людяного співробітництва між нашими державами.
  
  З глибокою повагою
  Перший заступник
  Генерального прокурора Укра§ни Ренат Кузьмін
  --------------------------------------
  А это, для порядка, краткое досье на "правильного мента" (вернее, "следака") - в России тоже такие есть:
  [podrobnosti.ua]
  
  Перший заступник Генерального прокурора Укра§ни
  державний радник юстиці§ 1 класу
  Кузьмін Ренат Равелійович
  Дата народження : 12.07.1967
  Народився 12 липня 1967 року у м. Донецьку.
  Одружений, має двох синів.
  
  У 1992 році закінчив Укра§нську юридичну академію м.Харків.
  08.1984 - 05.1986 - інспектор прокуратури Донецько§ області, м. Донецьк Донецько§ області
  05.1986 - 04.1988 - служба у Внутрішніх військах МВС СРСР, стрілець, командир відділення в/ч 5439, 7454, Ки§вський військовий округ
  06.1988 - 04.1991 - юрисконсульт Донецького виробничо-торгового трикотажного об'єднання, м. Донецьк Донецько§ області
  04.1991 - 08.1991 - стажист Донецько§ природоохоронно§ міжрайонно§ прокуратури, м. Донецьк Донецько§ області
  08.1991 - 04.1992 - стажист прокуратури Ленінського району м. Донецька Донецько§ області
  04.1992 - 05.1992 - старший помічник прокурора Ленінського району м. Донецька Донецько§ області
  05.1992 - 09.1994 - заступник прокурора Ленінського району м. Донецька Донецько§ області
  09.1994 - 08.1995 - заступник прокурора Ворошиловського району м. Донецька Донецько§ області
  08.1995 - 02.1998 - Донецький природоохоронний міжрайонний прокурор Донецько§ області, м. Донецьк
  02.1998 - 01.1999 - прокурор Кіровського району м. Донецька Донецько§ області
  01.1999 - 11.1999 - начальник управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство прокуратури Донецько§ області, м. Донецьк
  11.1999 - 01.2003 - прокурор м. Макі§вки Донецько§ області
  01.2003 - 11.2003 - заступник прокурора Донецько§ області - начальник управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство
  11.2003 - 02.2005 - прокурор м. Києва
  02.2005 - 03.2005 - старший помічник прокурора Ки§всько§ області
  03.2005 - 09.2006 - заступник прокурора Ки§всько§ області
  З 05 вересня 2006 року - заступник Генерального прокурора Укра§ни.
  Член колегі§ Генерально§ прокуратури Укра§ни.
  Член Вищо§ ради юстиці§ Укра§ни
  Доктор юридичних наук.
  
  За особливі заслуги у справі зміцнення законності в державі Указом Президента Укра§ни йому присвоєно почесне звання "Заслужений юрист Укра§ни". Нагороджений орденом "За заслуги" II та III ступенів, Почесною грамотою Верховно§ Ради Укра§ни, нагрудними знаками "Почесний працівник прокуратури Укра§ни", "Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури" І ступеня, "Подяка за довготривалу бездоганну службу в органах прокуратури".
  --------------------
  Я о нем недавно писал, отдавая старый долг. Но сейчас рад новому случаю написать уже о стратегически важных для страны действиях правильного и умного мужика - пусть и на очень высокой должности.в системе правоохранительных органов .
  
  Жаль, россияне не могли видеть его выступлений на печально известных шоу Шустера и Кисилева. Душе старого философа - чистый кайф. Это были даже не мастер-классы, а бесконтактные схватки на шоу-ринге. Наиболее точное сравнение: противостояние спокойного лабрадора, матерого волкодава или т.п. с комнатными собачками - с рюшечками, бантиками... Остальное представьте сами.
  
  Похожее впечатление было от выступлений (прямо как на арене или на сцене) Николая Азарова и Юрия Бойко (Министр энергетики). Они тоже очень спокойно, без нервов, с приколами, в хлам деклассировали здешний оранжад! Поверьте, чисто эстетическое наслаждение - как от любимых больших артистов. И на грязной информационной войне такое иногда случается...
  
  Sapienti sat. + Ceterum censeo Dictaturam esse delendam
  
  И, как обычно, желаю всем стойкости.
  Сергей Каменский 10 декабря 2012
  -----------------
  Для памяти, с целью укрепления духа:
  
  "В управлении нужно быть последовательным, в делах исходить из возможностей ,в действиях учитывать время".
  Лао-Цзы, 6-й в. до н.э.
  
  26. Каждый самурай должен познать истину. Для самурая истинная
  истина та, которая имеет форму разведданных.
  27. Сильный самурай это твердый самурай, и ничто не властно над
  твердостью самурая кроме времени. Время разрушает его твердость сомнением, из сомнения самурай черпает мудрость.
  Но ошибаются те, кто думает, что мудрость самурая только в
  понимании относительности всего сущего.
  Сила самурая в концентрации относительности до степени твердости.
  28. В нашем противоречивом мире Путь воина и Путь поиска истины - это один Путь. Поэтому когда самурай ищет истину - он поступает как воин; а когда идет в бой - он бьется за истину.
  Из Кодекса самурая.
  -------------------
  Этим же вечером: полномочная американская тварь уже оправдывается - да кто же ему поверит, матерому ЦРУшнику, с понтом дипломату?
  Визу Кузьмину отменили не из-за резолюции Конгресса, - США
  
  10 декабря 2012 | 19:37 [podrobnosti.ua]
  
  США подтверждает, что виза на въезд в страну, которая ранее была выдана первому заместителю генерального прокурора Ренату Кузьмину, отменена. Об этом журналистам сообщил посол США в Украине Джон Теффт.
  
  "Я могу подтвердить, что виза была отменена его, но никаких планов относительно его ареста не существовало", - заявил посол.
   При этом Теффт отметил, что в связи с жесткими нормами американского законодательства он не имеет права разглашать причины такого решения. "Господин Кузьмин знает причину, почему ему отказано в визе, но эту причину я не могу раскрыть", - заявил он.....
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"