Кигим Светлана : другие произведения.

Цитаты о доле родительской

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


  • Аннотация:
    Сама мама, поэтому часто собираю мысли о воспитании детей. Вот и здесь есть полезности, которые мне помогают.


   "З усiх радостей життя жодна не може зрiвнятися з радiстю щасливого батькiвства. З усiх випробувань, якi нам доводиться долати, немає серйознiшого за батькiвство. Виховувати дiтей в атмосферi любовi, безпеки i вiри - це одне iз складних завдань, яке приносить найбiльшi винагороди. Успiх у цiй роботi приносить найбiльше задоволення в життi".
   Teachings of Gordon B. Hinckley, Deseret Book, 1997, p. 421
  
   Бригам Янг заохочував Батькiв "вивчати вдачу й темперамент своїх [дiтей] та вiдповiдно до цього спiлкуватися з ними".
   Discourses of Brigham Young, ed. John A. Widtsoe (Salt Lake City: Deseret Book), 207.
  
   Звичайно ж , нашi гени, обставини й оточення мають велике значення, i вони значною мiрою формують нас.
   Нiл A. Maксвелл Ensign (November 1996), 26.
   На дiтей бiльше впливають проповiдi у виглядi ваших вчинкiв, нiж проповiдi у виглядi ваших слiв.
   Девiд O. Mак-Кей April 1955 Conference Report
   Я бачив багато бiльше батькiв, якi були неспроможнi контролювати себе, нiж тих, якi були неспроможнi контролювати своїх дiтей.
   Teachings of Presidents of the Church, Brigham Young, (1870, July 12), 338; Deseret News Semi-Weekly, (1870, July 12), 2.
  
   Добрий погляд, добрi вчинки, добрi слова i сповнене любовi й святостi поводження з дiтьми поєднає нас з ними такими узами, якi нелегко буде розiрвати; в той же час жорстоке поводження й вiдсутнiсть доброти вiддалять їх вiд нас.
   Бригам Янг Deseret News Weekly, December 7, 1864, 2.
   Будьте справжнiм другом. Матерi, знайдiть час, щоб по-справжньому дружити зi своїми дiтьми. Слухайте дiтей, по-справжньому слухайте їх, розмовляйте з ними, смiйтеся i жартуйте з ними, спiвайте з ними, грайтеся з ними, плачте з ними, обiймайте їх, якщо вони заслуговують, - хвалiть їх. Так, регулярно проводьте час наодинцi з кожною дитиною, коли вас нiхто не потурбує. Будьте справжнiм другом вашим дiтям.
   Eзра Тафт Бенсон "To the Mothers in Zion"
   Бaтьки, будьте добрими до своїх дiтей. Спiлкуйтеся з ними.
   Гордон Б. Хiнклi Some thoughts on temples, retention of converts, and missionary service, Ensign, 27 (11), (Nov. 1997), 52.
   Виховання дiтей вимагає iндивiдуального пiдходу. Кожна дитина унiкальна й неповторна. Те, що спрацьовує з однiєю, може не дiяти на iншу. Немає достатньо мудрої людини, крiм самих батькiв дитини, якi найбiльше її люблять, щоб сказати, який дисциплiнарний захiд є надто суворим чи надто м'яким. Це питання батьки вирiшують за допомогою молитви. Безсумнiвно, незаперечним i основоположним є той принцип, що дисциплiнарнi заходи до дiтей мають у першу чергу спонукатися любов'ю, а не бажанням покарати.
   Джеймс E. Фауст Ensign, (November 1999), 41
   Я хочу сказати батькам, що добрi слова й любовне ставлення до дiтей краще приборкають їхнi недолiки в поведiнцi, нiж рiзка або, iншими словами, фiзичне покарання.
   Бригам Янг Deseret News Weekly, December 7, 1864, 2.
   Я нiколи не погоджувався з принципом: "хто стримує рiзку свою, той псує сина свого". Дiтей не потрiбно бити. Їх потрiбно любити i заохочувати.
   Гордон Б. Хiнклi Save the children, Ensign, 24 (11), (November 1994), 53.
   Приповiстi13:24 - Хто стримує рiзку свою, той ненавидить сина свого, хто ж кохає його, той шукає для нього картання.
   Тлумачення :
   Той, хто не навчає слову Бога - ненавидить сина свого. Той, хто любить свого сина, картає (тобто навчає) його з дитинства.
   Приповiстi23:13-14 - Не стримуй напучування юнака, - коли рiзкою виб'єш його, не помре: ти рiзкою виб'єш його, - i душу його вiд шеолу врятуєш.
   Тлумачення:
   Не стримуй напучування дитини. Бо якщо ти будеш скеровувати її за допомогою Божого слова, вона не помре. Скеровуй дитину словом Бога, i ти врятуєш її душу вiд пекла.
  
   "Докоряючи вимогливо в належний час [Коли? Коли сердитий чи гнiваєшся? Нi--] коли спонукає Святий Дух; а потiм виявляючи бiльше любовi" (УЗ 121:43).
   Гордон Б. Хiнклi November 1967 Conference Report, 91-92
   Розповiдаючи про свою свекруху, Кетлiн Х. Хiнклi пише: "Коли я телефонувала їй, щоб попросити поради, вона казала те, що я вже багато рокiв знову i знову повторюю собi: "Просто бережи стосунки". Я впевнена, що тi слова є найпростiшим i найдiєвiшим принципом батькiвства, про який я дiзналася за все своє життя".
   Glimpses into the Life and Heart of Marjorie Pay Hinckley (1999 Deseret Book, p. 56)
  
   Встановлення меж того, що дитинi дозволено робити, означає, що ви любите i поважаєте її.
   Спенсер В. Кiмбол The teachings of Spencer W. Kimball, ed. Edward L. Kimball (Salt Lake City: Bookcraft), 341
   Вседозволяючi батьки - це складова проблеми.
   Ера Тефт Бенсон God, Family, Country (Salt Lake City: Deseret Book), 499-500.
  
   Нам не слiд псувати дiтей, дозволяючи їм надто багато. У наш час багато дiтей виростають на хибних цiнностях, бо ми, батьки, надто потураємо їхнiм забаганкам. . . Найголовнiше, чого ми можемо навчати своїх дiтей, - це обмежувати себе. Миттєве задоволення бажань, як правило, робить людей слабкими.
   Джо Дж. Крiстенсен Greed, selfishness, and overindulgence, Ensign 29(5), (May 1999), 9.
  
   Не вдавайтеся до ременя чи жорстокостi, але ... знаходьте доводи, переконуйте, щиро любiть... Чоловiк, який розсердиться на свого сина i буде намагатися виправити його у гнiвi, припуститься найбiльшої помилки... Ви можете виправляти дiтей лише любов'ю, добротою, виявляти їм щиру любов, вдаватися до переконування i обговорення.
   Джозеф Ф. Смiт Gospel doctrine (13th ed.), Salt Lake City: Deseret Book, 1963, 316-317
  
   "У не дуже важливих справах батько рiдко коли казав нам "нi". Отже, якщо вiн таки казав нам "нi", це дiйсно означало "нi". Вiн вчив нас так, щоб ми, де це тiльки можливо, могли самi приймати рiшення. Вiн завжди дуже терпляче пояснював нам, чому, на його погляд, певне рiшення було нерозумним, а тодi казав: "Ось що я про це думаю. Та, звiсно, вирiшувати тобi". Завдяки цьому рiшення нашi i його, як правило, були однаковими. Йому якось вдавалося спонукати нас бажати робити правильне, але не змушувати до цього".
   Спогади дочки Гебера Дж. Гранта про свого батька з книги "Учення Президентiв Церкви: Гебер Дж. Грант", с. 207.
  
   "Моя мати навчила мене основних принципiв виховання дiтей. Один з них - ви маєте довiряти дiтям. Я докладала всiх зусиль, щоб не казати "нi", якщо можна було сказати "так". Вважаю, що це добре спрацювало, бо завдяки цьому мої дiти вiдчували, що я їм довiряю, а вони мали вiдповiдальнiсть робити все, що в їхнiх силах".
   Glimpses into the Life and Heart of Marjorie Pay Hinckley (1999 Deseret Book, p.55)
  
   Дiйте з вiрою. Не пiддавайтеся страху. Коли нашi пiдлiтки починають перевiряти сiмейнi цiнностi, батькам потрiбно звертатися до Господа за порадою, щоб знати, як допомогти кожному члену сiм'ї. Саме в цей час треба сильнiше виявляти любов, пiдтримувати, бiльше навчати тому, як робити вибiр. Страшно дозволити нашим дiтям вчитися на помилках, якi вони можуть зробити, але їхня готовнiсть вибирати шлях Господа i духовнi цiнностi сiм'ї зростає, коли вибiр роблять вони самi, а не якщо ми намагаємося нав'язувати їм цiнностi. Господнiй шлях любовi i толерантностi кращий, нiж шлях Сатани - шлях сили i примусу, особливо у вихованнi пiдлiткiв.
   Роберт Д. Хейлз Наш священний обов'язок - змiцнення сiмей, Лiягона, лип. 1999), с. 34.
  
   Успiшнi батьки - це тi, якi люблять, жертвують, пiклуються, навчають i задовольняють потреби дитини. Якщо ви все це робили, але ваша дитина непутяща чи бунтiвна, то вас усе ж можна назвати успiшними батьками. Ймовiрно, серед дiтей, якi прийшли у свiт, є такi, якi будуть випробуванням для будь-яких батькiв за будь-яких обставин.
   I так само, мабуть, є дiти, якi стануть благословенням i радiстю майже для будь-якого батька чи матерi. Мене турбує те, що є батьки, якi виносять собi суворi вироки i можливо, дозволяють цим почуттям зруйнувати своє життя, коли, в дiйсностi, вони зробили все, що могли, i повиннi йти далi з вiрою.
   The Teachings of Howard W. Hunter, ed. C.J. Williams (Salt Lake City: Bookcraft), 148.
  
   "Бiльшiсть людей не зроблять безглуздого вчинку, якщо їх навчали, що гiднiсть, чеснiсть i цiлiснiсть - це важливiше, нiж помста i гнiв, якщо вони розумiють, що, зрештою, повага i доброта принесуть бiльше шансiв на успiх"
   Президент Томас С. Монсон ("Family Values in a Violent Society," Deseret News, Jan. 16, 1994)
  
   "Повiльно, однак неодмiнно ми зрозумiємо iстину, що вiдповiдальнiсть за те, яку сiм'ю ми створимо, лежить на нас. Ми повиннi робити це мудро, бо вiчнiсть - довга подорож. Буде штиль i буря, сонце i тiнь, радiсть i смуток. Однак якщо ми докладемо всiх зусиль, наша сiм'я стане часточкою небес на землi. Те, що ми думаємо, те, що ми робимо, i те, як ми живемо, впливатиме не лише на успiх у земнiй подорожi. Це спрямує нас до вiчних цiлей".
   Президент Томас С. Монсон
  
  
  


Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"