Нижник Таша : другие произведения.

Масова література чи класика? Що оберете ви?

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    "Високим" жанром вважається класична література, в той час як масова - зорієнтована на досягнення швидкого успіху. Це відрізняє її від літератури "високої", представники якої можуть дозволити собі писати "в шухляду" або "для нащадків", сподіваючись на належне поцінування свого шедевру після смерті, через десятки, а то й сотні років.

  У час масової гаджеталізації класика стає менш популярною. В світі інтернету люди перестали цінувати (та купувати).друковані книги класиків. Лише поодинокі люди і нині захоплюються класичною літературою.
  
  Класика - "для тіла і душі". Саме вона нам підказує ідеї, рішення, розкриває світ таким, яким він є насправді. Для мене, як читача, класика - це необмежений простір різних книг, серед яких практично кожна є неповторною "річчю для інших". Класикою я вважаю не тільки літературу попередніх епох, а й поодинокі книги, які нині включають в себе "першоджерела" витоків літератури.
  
  Масова література - це книги, перш за все, для відпочинку, в той час як класика - для роздумів, пошуку істини і т. д.
  
  Її феномен популярності вбачаю в тому, що люди останнім часом почали, без образ, деградувати як особистості, як індивідуальності. І це страшно.
  
  Нині масова література переповнена різними штампами (не буду їх перелічувати, так як ви їх всі прекрасно знаєте). Вирівнювання книг "під одну гребінку" заради популярності - один із способів стати популярним автором масової літератури. А як же індивідуальність? Неформат?
  
  
  Є класика, яку читають і читатимуть, а є "популярний автор" чи "автор для мас", популярність якого не буде постійною. Кожен автор повинен працювати над собою, самовдосконалюватися, шукати нові теми та намагатися якось "не так, як всі", інакше показати бажане (неважливо, вигадане чи реальне). І лише час покаже, наскільки ваша творчість є популярною...
  
  
  Як автор-новачок, переконана, що створити справді вартісну річ надзвичайно складно.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"