Костенко Василь Петрович : другие произведения.

Pанок готичного дня

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Не моё, просто попросили набрать и выложить, за неправильную пунктуацию извиняюсь, просто сама не поняла всё и везде

   Це місто було приречене помирати багато разів, воно наполовину складалось з кладовищ, через бруківку часу прорвався буруватий висохлий в буру сажу комір промитої крові.
   Багато вуличок нагадували вузькі алеї старих кладовищ зістарілими засадженими чорно-зеленою сірою рослинністю і завжди тиша, присмерк і спокій, крізь якусь вологу стиглість пробивалося сонце, звинувачено світилось и впливало в тумані.
   Чужі завжди зважували тихо у Вас і день короткуватий і завжди когось ховають, так, неначе звозять мерців звідусіль...
   В столиці він влип в історію, тікав подалі від кредиторів і жлобистої помсти, чому не встиг за кордон, е багато причин, чому приїхав сюди перелякався запримітивши трьох бугаїв з невинними посмішками вбивць... а тут ще фарт дизель засипів і зупинився світло погасло він із третього вонюшника в перший, а там двері відчинені, с пригнув., перебіг і завмер, пропихтів дизель нікого, а там на боковій вітці в нічному мареві вогні станції, немовби близько, а йшов годин зо три тривожно поглядаючи на вогні далеких будинків... Ліхтарик не вмикав розстелив навпомацки плащ, під голову, - сумку, чемодан, - збоку і не зчувся як заснув... проснувся, - білий день...
   На третій день Вона запросила його в гості в маленьку кімнатку з лівого боку музею, - веранда, кухня і робочий кабінет, кімнатка з піччю, та пів кімнатки як кладочка в запічки, на підвіконні розіспані кулі зі пістолета, якісь значки, клапці порубаного золота, ото бідна... на столику книги все старі, на стіні картини і величезне фото весела білявка з дитиною на руках та високий чорнявій чоловік. Не чекаючи запитання вона розповіла, то її сімя двадцять років тому, вони були справжніми Готами, не гра, а пошук того незрівнянно великого, та він зрадив їх пошук і загинув. ?Блискавка в саду його і сина... приїхав конюх, привіз молоко і ще щось в кошику...
   - А це правду кажуть люди, що Ви, - відьма і ще що вмієте чаклувати?
   - - І так і ні, - всі ми вміємо, - давайте спати, тільки в саду не ходіть, ніч місячна, мало що привидиться може
   - Загасила світло кімната стала срібною і тихою, вона глянула на місяць і він так він зник за хмарою, вона пропливла далі тихо ?спіть і все..., проснувся серед ночі її не було поряд... щось темне виблискувало на білизні, - кров
   Далі буде...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"