Васьковская Ната : другие произведения.

Моя улюблена книга сучасного автора

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


  • Аннотация:
    Презентация сделанная моей читательницей, как работа для учебного учреждения...

 

Моя улюблена книга сучасного автора

 

    
  
  Автор данной работы Ната Васьковская.
  Презентация была подготовлена для учебного учреждения в котором учится Ната.
  
  Книги - це моє життя. Я просто обожнюю читати про пригоди рiзних людей, веселi iсторiї, казки, любовнi романи, фантастику i фентезi. Кiлька рокiв потому я вiдкрила для себе багатьох нових авторiв, якi саме в той час почали творити прекрасне - писати свої чудовi роботи з жанрiв фантастика, фентезi й любовний роман i, звичайно, у кожнiй iсторiї присутнiй гумор. Такими авторами є Гусейнова Ольга, Загустин Ольга, Кофф Натализа, Горовая Ольга, Зеа Рей Данiель, а також незрiвняна Косухiна Наталiя Вiкторiвна.
  
  
   Її перу належить чимала кiлькiсть iсторiй, але видiлити хочу науковий любовно-фантастичний роман 'Мужчина из научной фантастики'.
  
  
   Я його читала повнiстю разiв вiсiм, а от улюбленi моменти перечитувала дуже й дуже багато разiв. До речi, найближчим часом ця книга вийде друком у видавництвi 'Альфа-книга'. Це iсторiя про сильну особистiсть, яка iде до своєї мети, не дивлячись нi на що i має смiливiсть гiдно долати усi перепони.
  
  
   Феоктиста Мельник - це медик в третьому поколiннi; має червоний диплом зi спецiалiзацiї хiрурга широкого профiлю та другого степеня. Але її мрiя - це Зоряна Академiя, Зоряний флот i космос. Не вдалося їй вступити на омрiяну спецiальнiсть (хiрург високого профiлю та спецiалiзований напрям для лiкування раси ракш) цивiльного вiддiлення, тому пiшла навчатися на вiйськове вiддiлення , де змогла разом з основною базою навчання опанувати спецiалiзацiю хiрурга широкого профiлю з додатковим напрямком як по ракшах, так i з усiєї iншої прямої медицинi.
  
  
   У романi дуже детально описано усi раси, якi на той час вiдкрило людство. Також багато представникiв iнопланетної флори i фауни розписанi дуже чiтко, що навiть уявити можна вигляд деяких з них.
  
  
   Велика частина роману - це розповiдь про навчання в Зорянiй Академiї Феоктисти, її друзiв. Дуже гарно i зрозумiло розписано першi лекцiї, розповiдi про раси i вiйськовi звання, а також просто прекрасно зображенi усi практичнi й iспити. Iспити - це взагалi окрема частина. Коли я читала саме цi моменти, то менi здавалось, що це я, а не герої здають всi цi предмети. Це було страшно, а також дуже весело.
  
  
   Що можна сказати про навчання? Навчання в Зорянiй Академiї надзвичайно складне. Воно триває десять рокiв, з яких першi два - це теорiя, наступнi два - це практика, яку прозвали самi студенти 'адской', бо тi, хто пiсля неї залишаються, тi дiйсно чогось вартi. П'ятий-восьмий курс - теорiя, дев'ятий - практика. А на десятому вже написання диплому.
  
  
   Ще мене ця книга пiдкорила тим, що любовна лiнiя почала активно розвиватися аж в кiнцi роману, хоча головнi герої знайомi майже з першої сторiнки. Та й взагалi, вся iсторiя зародження i розвитку їхнього кохання є дуже i дуже цiкавою, часом смiшною, а iнколи дуже i дуже сумною...
  
  
   Причиною написання цього роману є така подiя (якщо дозволите, я процитую слова самої Наталiї):
  'Причина. Я помню все, как будто это произошло вчера. Причину навеял универ. Как-то я сидела на лавочке напротив корпуса. Смотрела на здание и размышляла, сколько оно уже стоит и сколько будет стоять. Смотрела на студентов, которые входили и выходили из здания. Одни были погружены в свои мысли, другие в проблемы. Слышались обрывки разговоров о курсовых и каких-то заданиях. А мне в этот момент подумалось о том, как бы все было пройди, например, тысячу или две тысячи лет. Подумалось о том, что и тогда должны были быть престижные университеты. О том, что выпускники такого учреждения работали бы в космосе. И понеслось.
   Сначала разбирала о том, какими навыками должны были бы обладать люди, которые работают в космосе, среди опасности. Так решила что Звездная Академия будет военной, в основном. Только такое учреждение способно подготовить кадры способные справиться с постоянной опасностью.
   То, что главная героиня врач, случайность. И профессия актуальная во все времена'..
  
   Також я запитувала Наталiю про незвичайну термiнологiю, яку вона використовувала в романi, i ось її вiдповiдь:
  'Большинство придумала я, основываясь на том, какие технологии начинают внедрятся в наше время. Я инженер. Расы - моя выдумка. Растения и хищники тоже. Училась в школе в химико-биологическом классе, вот и приукрасила старые знания. От туда же и знание основ медицины. Все остальное пришлось читать в медицинской литературе.
   Очень много читала о подготовке морских котиков США и Альфы России. Читала о боевых искусствах и их обучения'.
  
  
   Мовнi особливостi твору... Тут можна розгулятися... Бiофлора, описаного Наталiєю свiту - це дiйсно фантастика.
   Деякi представники:
   - амиро-трепусемсом - рослина, що вiдноситься до родини лiан; вона хижа i рухлива; проживає в задушливому середовищi й напiвтемрявi; полюбляє сама добувати собi їжу (душить свою жертву, а зубки, що розташованi на кiнцi стебла кусають за все що можуть); дуже сильно боїться холоду;
   - реналитуса флоритуса - дуже небезпечна рослина; нанесенi нею рани дуже довго не заживають i без належної швидкої допомоги можуть стати причиною смертi; коли людина в захисному костюмi, то може деякий час знаходитись в середовищi iснування цих рослин, але при укусi дорослою особиною костюм може не захистити i потрiбно бути надзвичайно обережним, бо потiм отрута довго й неприємно буде виходити з органiзму, якщо Вас все-таки врятують.
  
  
   А ось надзвичайно менi iмпонує один ненажера: трапикус-литарус на ймення Гоша. Це розумна рослина, щось типу лiани, яка оплiтає стiну i пишно укривається листям. Любить їсти все i по багато, особливо те, що лежить в тарiлцi хазяїна. Коли переїсть, то листя починає тремтiти i через деякий час червонiє. Його доводиться повнiстю зрiзати, знеболивши спецiальним засобом усе 'тiло' хворого...
  
  
   Бiофауна представляє собою страшний i дуже небезпечний свiт.
   Деякi представники:
   - тарганлитературос - животинка з великим плазуючим тiлом i величезною головою з iклами;
   - тамлiгськая гусениця.
   Також коли герої проходили 'адскую' практику, то їм довелося познайомитися з деякими хижими тваринами. Дехто саме через свою неуважнiсть був змушений залишити навчання на вiйськовiй спецiалiзацiї в цьому навчальному закладi.
   'У всьому, на даний момент вивченому космосi, є всього двадцять чотири розумнi раси, з яких лише п'ятнадцять можна вiднести до гуманоїдiв. Але стосовно цiнностей або менталiтету нашому суспiльству пiдходить лише десять...' - з першої лекцiї загального предмету з космосу.
  
  
  Про раси бiльш детально розповiм на прикладi РАКШ, яких так любить головна героїня.
  
  
   'Ракшi - вiдрiзняються чорним волоссям, високим зростом i хорошим тонусом м'язiв, що забезпечує прекрасну, струнку статуру. Вони швидкi, поривчастi, здатнi вiддаватися справi з усiєю пристрастю. Здатнi долати значнi труднощi. У той же час неврiвноваженi, схильнi до бурхливих емоцiйних спалахiв i рiзким змiнам настрою. Вiдрiзняються сильними, швидко виникаючими почуттями, яке яскраво вiдбивається в мовi, жестах i мiмiцi. Характеризуються високим рiвнем психiчної активностi, енергiйнiстю дiй, рiзкiстю, замкнутiстю, стрiмкiстю, силою рухiв i їх швидким темпом. Представник цiєї раси запальний, нетерплячий, схильний до емоцiйних зривiв, iнодi буває агресивним i виховується за кодексом честi i зведенню правил. Ще ця раса має двi особливостi - це емоцiйна прив'язанiсть i каста - татуювання на тiлi, що вiдображає здiбностi свого носiя. Її колiр визначається кланом, до якого належить ракш, а малюнок - досягненнями i характером. Через iншi свої особливостi представник цiєї раси обов'язково повинен контролювати свої неприборканi емоцiї, iнакше неминуче буде дуже сильно прив'язуватися до людей, з якими вiн часто спiлкується i якi викликають у нього сильнi емоцiйнi реакцiї. Дуже, дуже сильно прив'язуватися. У зв'язку з цим у кожної особини є градацiя людей по внутрiшньому, середньому та зовнiшньому колу. Працюють в основному у вiйськовiй або в науковiй галузях Союзу'.
  
  
   Взагалi про цей роман я можу розповiдати i розповiдати...

 



Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"