Козак Мамай : другие произведения.

Про рiдну бiлiнгву, яку не цiнуємо

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Комментарий "Козака Мамая" по поводу... вообще-то аксакалу, не помнящему родства и рождения, повод вовсе не нужен, но, может, восхищённых слу...читателей интересует и такой пустяк - приводим активную ссылку на СПОРНЫЙ, если не вздорный текст Двомовнiсть по-янучарськи: "i" чи "або"? Из личных архивов патриарха
    Вот уже больше года тому сымпровизировано, а видим почти всю "школку" саженцев, которые позже как бы ниоткуда разрастались, словно по наитию... даже мы не защищены от (авто)реминисценции:)


OK Львов
1 Журналистское мастерство
Язык и стиль
Форма подачи
Общее впечатление

Всi рейтинги на чиї грошi робляться?.. На вiртуальнi крейцери Дьйордя Шварца. Як не прямо, то опосередковано.
Чи можна повiрити, що клерки скажуть не на користь платника танцю? Нє-а. Як їм, платним буратiнам-мальвiнам, боротися з демiургом Карабасом? (Щварц i кара - чорний:) А що його грошi не на користь СНГ - маєте на усе лiто чтива. Гуглiть Деньги Сороса або коротший дайджест: Тёмная сторона Америки

Тож мiркуйте головою самi. Чи краще шкiрою.

Ось вихiднi данi. Можете не перевiряти - очевиднi. Iнформацiя для роздумiв i прийняття вирiшення.

- Мови руска-книжна i народна трипiльська гречкосiйна вельми роздiлiлися з Хрещенням Руси, але були завжди разом (влада-елiта-захисниця-арбiтр i нАрiд-годувальник в мiру єдинi;) з русинами, а потiм русинами, українцями, рускими i може трохи бiлорусами - де б вони не ходили пiсля клину Батия i на 150 рокiв руїни Києва.
- Росiя - "країна у вигнаннi", хоч успiшна, повернулася на круги своя з Сибiром, аж у Польшу, де княжа гiлка всохла i де є ж князiвський замок у Холмi (польський Хелм). Здається, Володимира-хрестителя. Там ще можуть бути якiсь нащадки саме правослов'ян. Тобто додому. Хоч не надто вже ж давно i не так круто, як нинi Евреї до сих пiр тлумляться по Палестинi, та все ж прийшла туди, де багато чого змiнилося. Одначе, статистично українська мова пiдтримана i викохана до академiчного рiвня саме росiйською державою з рускою iмперською чи мiжнацiональною, наразi i вже надовше - мовою мiжнародного спiлкування. Сибiр надiйнiше вкладення, краще, предметнiше, анiж друкарський станок доларiв у США.

- Що конкретно зробила Країна Рад, СССР, для УРСР, України Рад, крiм поганого, що i дурний умiє?
- Зробила - i все тепер є - соборною, засновницею ООН, космiчною, з чiткими кордонами i валiзою Криму в додаток.

- В важких умовах, одразу ж пiсля Гiтлера, з руїни, змагання з черговим гегемоном США, УРСР зумiла стати потугою економiки i науки, з системою безкоштовної i передової освiти i медицини... i шо то дiйсно народна влада(!) - змiшуванням мiщан i селян, ясно, що скалiчила делiкатну мiську культуру, то навiть Поступ визнавав, але забезпечила повнокровною освiтою голоту з найтемнiших закуткiв за квотою у вишах-вузах 70% пiд партквиток ректорiв (те, що посереднi з дипломантiв стали лютими ворогами народної влади, як яворiвськi, то вже питання клiнiки, до людознавцiв-вiвiсекторiв, лоботомiя?).
Крiм свiтової науки i забезпечення житлом, теж безкоштовного, в культурi - ансамбля Верьовки з цiлий потяг, театру, балету, - нам цiкавiше основа, суть народу, мова. То i тут краще, нiж коли було. Рiвень лiнгвiстики академiчний, книжки велетенськими тиражами i, як молоко та хлiб, - на державних дотацiях.

- Ворогам, що хитрiстю це розвалювали i паплюжили, розбещуючи нашу молодь, до сих пiр удається приховати вiд народу перлину українського гумору "Козацькому роду нема переводу, або ж козак Мамай i Чужа Молодиця" (в двох словах - чому: вона показує силу Православ*я, що об*єднало українцiв i руских для захисту тричi вiд нашестя загарбникiв, таке навiть Сталiн використав для згуртування проти Гiтлера, язичника, освяченого єзуїтством на похiд на Європу i нах Остен, вимушено, небо бачить... що, правда, не скажеш про iнквiзицiю, а нинi збочення... тут не можна не втрутитися з корекцiєю. Церква католикiв хворiла, Бенедикт 16-й не мiг один зробити фактично революцiйний крок i небо погодило змiну. Тандем Пап Бенедикта i Франциска не без допомоги гранiтного форс-мажору Православ*я i католицького слов*янства, в мовчазнiй пiдтримцi iнших стрижневих конфесiй, зумiв стати на захист здорової традицiї i навiть зробив смiливе викриття, назвав iмя Зла - ЛОБI ГЕЇВ)).

- Але ми ж звичнi з бiди викручуватися. То маючи Сувереннiсть, Мир в господi i з Ющенками ще Свободу слова, Демократiю, i вони зберегли i тi двi чесноти першi, а воно не так просто, коли пiдпалений увесь свiт, то - це, але втративши майже всю господарку... було з ким, не стану клятих чи недолугих згадувати... краще було з Росiянами Горбi знайти щось чи... не втрачати... - ми тепер зробимо ЧЕСНИЙ ВИВОРIТ.

Тепер Україна держава-особняк, нормальнi нацiоналiсти можуть перевзутися в тапочки патрiотiв, а свiтить ще вакансiя Середньої Iмперiї Пiвневразiйного Полюсу. То тепер у нас державна чи iмперська Українська мова, а Руска має... хочеш-мусиш, мусить мати не гiршi умови, як мали-сми за Совєтiв. То i чесно, i... ну, не вийде iнакше, бо чужа Хартiя, то вам не рiдна Партiя. I дуже ми всi брати упертi, какцапи. Де сядеш, тамички злiзеш.
I МАЮТЬ IСТОРИЧНЕ ПРАВО:( (вище). А що успiшно "прихопили, щоб не пропав" Сибiр, то i українцi там приклалися не тiльки київської Руси... (тут трудно чесно москалям не вказати, що всi вони давньоукраїнцi), а i гетьманскi, i маємо навiть там Амурську Україну... умовно. Ну, як Росiя має ту Крим. Ну, Хрущов хотiв, як краще собi, як дуже добрий Робiн Гуд i то не найгiрше, що витворяв. Ту валiзу без ручки вiддамо за Амурщину i вiдкриємо туди кордони. З часом. На жаль, колоду контурних карт менi здали в макулатуру, але є Гугл-Планета (хоч трiшки ще моторошно порхати, як лермонтовський, завбачений Пушкiним Демон)

Розлого пояснив i не стало коротко i ясно зате.

То так. Буде, як Гетман скаже, а скаже ось так. Бо як iнакше?.
Якщо ми поряднi лицарi, то ось що.
То, що несподiвано для самого злого польского лакея-галичанина, якому добрий пан добрi ще споднi зе свого шляхетного плеча дарував задурно, ну... несподiвано нашi рускi украяни практично усi, хто проснувся до вечера - проголосували за бiловежський Пакт Рi... Ельцина-Кравчука. Навiть Крим! ще практично без Кримчакiв!!.. то, взагалi, теж клiнiка, але не той кабiнет.

То ЯК мати совiсть - надути тих совкiв а лохiв! I вони й, може, не згодяться, щоби їх надути?.. То зразу не знати. "Ани льюбят обмануться"
То батько рiдний Гетман недослiвно скажуть так:

Буде так. Якщо навiть непоряднi лицарi.
Залишається ситуацiя на стан зразу по загальнiй згодi, одразу по Пактi Кравчука-Єльцина. Коротко i ясно*.


Державна там одна, а мудрi старожили, що пам*ятают ще Римську Iмперiю вам скажуть... та навiть i Росiйський царат, ще нефахiвець пам*ята:
державна мова - то стрижень документацiї, необхiдний iнструмент для тих кого трохи несе на поступ у кар*єрi, знаннях чи достатку. Чи тих, хто хоче аж в диплодоки-мiжнародники. I, i, i.

Або ще так казав*єм
"Поняття статусу державної мови однозначно гарантує розвиток мови, Iсторiя свiдок, Статус i латини, i рускої в Iмперiях виводить мову на державний i потiм мiжнародний рiвень, просто це питання не одного дня. Не одного поколiння.
Яким природним чином? Та усi нормальнi люди прагнуть якого росту свого статусу чи рiвня, чи достатку у суспiльствi. То природа.
Читать полностью: А куди ж українцю...

*Ось цитую лiнк готової документацiї, тiльки виважити отi коми, що як комахи шкодять
То вернее (и так будет;) вариант постбеловежского Пакта Ельцина-Кравчука с опорой-документацией из статьи Константина К. Русский язык имеет статус государственного Не следует думать, что в такой статье да эпохальный документ и - не БИЛИНГВА. Есть ссылка на оригинал и редкой проработки, не обременительный, а весёлый перевод ОК на українську.
Не читать полностью:
В очередной раз о языках...

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"