Кучерявая Ольга Вадимовна : другие произведения.

Казка

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Одного разу на вологий родючий ґрунт впала маленька насінина. З неї почала рости якась невідома рослина. Замість листочків у неї були гострі колючки, напевно, щоб ніхто не міг її з"їсти. Це була маленька Ялиночка.
  Деревце було білим, а навколо росли кремезні дуби, у яких були великі зелені листки. Кожного дня Ялиночка з сумом споглядала на сусідні дерева - вона теж хотіла мати таке прекрасне зелене вбрання.
  Якось після дощу на небі з"явилася веселка. Ялиночка побачила її і каже:
  - У тебе так багато різних кольорів, а я так хочу, щоб мої колючки були зеленими. Допоможи мені будь ласка.
  Веселка посміхнулася і промовила:
  - Добре, допоможу тобі. Будеш ти зеленою, тільки не сумуй.
  Ялиночка подякувала і замріялась, так і заснула.
  Прокинувшись вранці, вона побачила, що нічого не змінилося. Ялиночка гірко заплакала і не помітила, що до неї підійшов хлопчик. В руках він тримав відерце. Ялиночка подумала, що він іде збирати гриби чи ягоди. Тільки вона зібралася побажати йому гарних грибів і солодких ягід, як хлопчик підійшов до неї, оглянув з кожного боку і сказав:
  - Тобі Веселочка привіт передала.
  З цими словами хлопчик дістав з кишені чарівного пензлика, і почав розмальовувати плаксу зеленою веселковою фарбою. Так через деякий час деревце стало зовсім зеленим, і не залишилось на ньому ні однієї білої колючки. Ялиночка подякувала хлопчику і розповіла йому де можна назбирати ягід та грибів. Хлопчик подякував і поспішив по ягоди, а Ялиночка красувалася і раділа. З того часу всі родичі Ялиночки стали зеленими.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"