Кузнецов Михаил Юрьевич : другие произведения.

Вiдгук на мiй диплом науковим керiвником

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Вiдгул на мiй диплом (Бруно Бауер i нiмецька класична фiлософiя: вiд правого до лiвого гегельянству) науковим керiвником (О. М. Перепелица). Знайшов нещодавно. Сам документ датується 14 червня 2021 року.

ВIДГУК
на квалiфiкацiйну роботу студента першого (бакалаврського) рiвня
спецiальностi 033 - "Фiлософiя" фiлософського факультету
Харкiвського нацiонального унiверситету iменi В. Н. Каразiна
М.Ю. Кузнецова на тему:"Бруно Бауер i нiмецька класична фiлософiя:
вiд правого до лiвого гегельянства"

  
   "Iсторiя метафiзики була надто довгою, зауважував М. Гайдеггер, але її кiнець - додавав - буде ще довшим. Бруно Бауер належить до тих авторiв, якi певною мiрою визначили маршрут цього "довгого кiнця", що врештi-решт утворює актуальне проблемне поле фiлософського полiлогу сьогодення. Тому дослiдження теоретичної специфiки i особливостей ґенези фiлософiї Бауера в контекстi трансформацiї нiмецької класичної фiлософiї, здiйснене М.Ю. Кузнецовим, безумовно є актуальним, адже має висвiтлити не лишень можливi вектори її переосмислення й подолання, а й форми єднання з нею чи повернення до неї.
   Автор створює iсторико-фiлософську панораму становлення гегельянської фiлософiї, визначаючи логiку свого дослiдження фiлософiї Бауера як рух вiд правого до лiвого, а потiм вiд лiвого до правого гегельянства, розкриваючи фiлософськi, атеїстичнi, полiтичнi й суто бiографiчнi впливи на цей процес. Пiсля концептуального розгляду iсторико-фiлософської перспективи дiалектики Г.В.Ф. Гегеля, М.Ю. Кузнецов звертається до аналiзу так званого "єврейського питання", що саме через Бауера набуло фiлософської актуалiзацiї в контекстi конкретизацiї дiалектики, а потiм i матерiалiстичного зсуву фiлософiї. Як на мене, специфiчний пiдхiд автора, що бiльше зосереджується на зовнiшнiх факторах розвитку, зокрема i лiво гегельянської, фiлософiї можна було б пiдсилити бiльш ретельним аналiзом змiсту фiлософiї її представникiв, що може бути завданням майбутнiх наукових розвiдок.
   Фiлософське дослiдження М.Ю. Кузнецоває самостiйним, оригiнальним, таким, що вiдповiдає необхiдним вимогам щодо бакалаврських квалiфiкацiйних робiт зi спецiальностi 033 - Фiлософiя. Автор залучає i осмислює необхiднi джерела та критико-дослiднi тексти. Робота може слугувати основою для подальших наукових дослiджень, безумовно має бути рекомендована до захисту i заслуговує позитивної оцiнки".
  
   Науковий керiвник, зав. каф.
   теоретичної i практичної фiлософiї
   iменi професора Й.Б. Шада
   д.фiлос.н., доц. О. М. Перепелиця
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"