Matçanowa Laura : другие произведения.

Ýeketäk hem ilkinji

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

ÝEKETÄK HEM ILKINJI

  (Ýazyjy Atajan Taganyň özi hem döredijiligi barada)
Rusçadan terjime
   1 Atajan Tagan Russiýanyň Prezidentiniň Permany bilen "Russiýa Federasiýasynyň medeniýetde at gazanan işgäri" diýen at berilen ýeketäk türkmen hem ýeketäk türkmen ýazyjysy.
  2. Atajan Tagan nowellistika žanrynyň ussady hökmünde türkmen edebiýatynyň taryhynda ilkinji gezek daşary ýurtda (Berlinde) "Hekaýa agşamy" geçirilen ýeketäk türkmen ýazyjysy.
   3. Atajan Tagan türkmen edebiýatynyň taryhynda ilkinji gezek başga ýurduň döwürleýin žurnalynda ("Jahon adabiýoti") romany tutuşlygyna çap edilen ýeketäk türkmen ýazyjysy.
   4.AtajanTagan Germaniýamyň "Yound Authors Masterleses Publishind" neşirýaty tarapyndan 2014-nji ýylda romany rus dilinde çap edilip, bütin dünýäniň onlaýn-kitap dükanlaryna ýaýradylan ýeketäk türkmen ýazyjysy.
   5.Atajan Tagan öz eserleriniň daşyndan dünýä edebiýatyndan 6 roman, 4 powest, 20 hekaýa, 5 pýesa, terjime eden ýeketäk türkmen ýazyjysy.
   6. Atajan Tagan türkmen edebiýatynyň taryhynda ilkinji bolup gündelik-esse döreden ýeketäk ýazyjy.
  7. Atajan Tagan eserlerine dünýä edebiýat hünärmenleriniň dürli dillerde 70-e golaý seljermesi çap edilen ýeketäk türkmen ýazyjysy.
  8. Atajan Tagan beýle ady bolmasa-da, Özbegistanyň "Şark zuýesu" gazetiniň "Bir tomirdan suw içgan dusti birodorlik" makalasynda "Otožon Togan Turlkmaniston halk ýozuwçisi" diýlen ýeketäk türkmen.
  9. Atajan Tagan türkmen edebýatynyň taryhynda ilkinji bolup, özi "Özüne nekrolog" ýazan ýeketäk türkmen ýazyjysy.
   ---------------
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"