Крок Лера : другие произведения.

Хто винен? Чи, все ж таки - що робити?

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    З 12 по 14 березня 2010 року Українським державним центром позашкiльної освiти за участю Всеукраїнської громадської органiзацiї "Лiтературне об"єднання "Кобзар" було проведено Всеукраїнський фестиваль-конкурс читцiв "Тарасовими шляхами"


Хто винен?

Чи, все ж таки - що робити?

  
   З 12 по 14 березня 2010 року Українським державним центром позашкiльної освiти за участю Всеукраїнської громадської органiзацiї "Лiтературне об'єднання "Кобзар" було проведено Всеукраїнський фестиваль-конкурс читцiв "Тарасовими шляхами", присвячений дню народження Т.Г.Шевченка. У фестивалi взяли участь по два переможцi обласних конкурсiв читцiв шевченкiвської поезiї з кожної областi України.
  
   Україна завжди була багата справжнiми талантами. Регулярнi конкурси та фестивалi допомагають виявити її справжнi самородки у всiх галузях соцiально-культурного життя держави. Найчастiше такими є дiти. I завдяки саме їх талантам, у нашої країни є майбутнє.
  
   Багато органiзацiй ставлять своїми прiоритетами саме такi цiлi. Але далеко не всi їх дотримуються. Не хочеться вдаватися в великий перелiк благодiйних товариств, що створюють iлюзiю глобальної роботи. Але обов'язково слiд вказати тих, хто дiйсно бере активну участь у естетико-виховнiй роботi з пiдростаючим поколiнням. Тих, хто не тiльки вiдкриває горизонти для молодих дарувань, а ще й супроводжує їх на дуже нелегкому творчому шляху.
  
   Однiєю з таких органiзацiй можна з впевненiстю назвати Український державний центр позашкiльної освiти. Колектив його фахiвцiв постiйно проводить активну виховно-освiтню роботу з дiтьми. Так, це їх обов'язок, але ж i обов'язком батькiв є не тiльки народження, а й виховання глибокої, порядної та високоосвiченої людини. Тим не менше, кожен з нас щодня стикається з ситуацiями, при яких мешканцi зоопарку здаються справжнiми iнтелiгентами. Суспiльство? Державна полiтика? Виховання? Вiчне запитання "хто винен" втратив свою актуальнiсть. Вже давно слiд замислитися "що робити". I не тiльки замислитися ...
  
   Протягом цiлого пiврiччя в рамках Всеукраїнського фестивалю "Тарасовими шляхами" позашкiльними закладами України проводилися слухання молодих обдарувань. Дiти вiд 7 до 18 рокiв демонстрували свої досягнення в галузi акторської майстерностi та авторського таланту. Кожен регiон представляв сотнi дитячих та юнацьких робiт, з яких не можливо було вiдiбрати найкращi. Учасники демонстрували свою унiкальнiсть, а компетентне журi вiдчайдушно намагалося вибрати з них кращих. У результатi, 13 березня на урочистому оглядi в м. Києвi, кожна область України представила вiд 2 до 5 переможцiв. Вiдбiр проходив за трьома вiковими категорiями. Перша молодша група - дiти до 12 рокiв. Середня група - дiти до 14 рокiв. I старша юнацька група - до 18 рокiв.
  
   Урочисте оголошення результатiв фестивалю i нагородження лауреатiв проходило 14 березня в актовiй залi УДЦПО. Всi 54 регiональнi переможцi з нетерпiнням очiкували почути власнi iмена. Хвилювалися не тiльки номiнанти, але i їхнi художнi керiвники. Кожен з учасникiв був по-своєму правий. Зовсiм неможливо було визначити з них кращих. Багато акторiв столичних театрiв сильно поступаються у професiоналiзмi дiтям, якi брали участь у цьому заходi. Однак, затверджене Мiнiстерством освiти i науки журi вирiшило, що переможцями фестивалю стали: у першiй групi Маєвський Вiталiй, вихованець Вiнницького Палацу дiтей та юнацтва, у другiй групi - Нечипоренко Валерiй, учень Одеської ЗОШ I-III ступенiв N 80, в третiй групi перше мiсце роздiлили Бережняк Марина (м.Бар Вiнницької областi), та Баран Максим, вихованець Лазiркiвського будинку дитячої та юнацької творчостi (Полтавська обл.)
  
   Звичайно, багато дiтей трохи засмутилися. Кожен з них був цiлком впевнений у власнiй перемозi. Але ж конкурс проводився не тiльки для того, щоб з кращих учасникiв вибрати єдиних, але i для того, щоб провести певний аналiз культурної освiти юного поколiння. Щоб визначити кожне дарування, щоб не втратити жодного iз знайдених талантiв. Саме з цiєю метою представники лiтературного об'єднання "Кобзар" - почеснi гостi та спонсори фестивалю, взяли шефство над кожною дитиною, яка приїхала на це свято. Голова об'єднання, Дмитро Папета, не тiльки особисто привiтав переможцiв, а й вручив подарунки молодим авторам i виконавцям конкурсу читцiв "Тарасовими шляхами".
  
   По закiнченню урочистої програми, учасники i гостi довго не вiдпускали Герчикову Єлизавету Захарiвну. Саме вона стала iдейним натхненником Тарасових читань. Саме вона - самий головний його органiзатор. I тiльки завдяки активнiй i дружнiй роботi всього колективу художньо-естетичного напряму УДЦПО - фестиваль пройшов на найвищому рiвнi. Завжди приємно не тiльки спостерiгати, а й брати участь у тих проектах, за якими стоять справжнi професiонали.
  
   Фестиваль "Тарасовими шляхами" пройшов у самiй доброзичливiй, урочистiй та теплiй обстановцi. Батьки захоплювалися своїми дiтьми, художнi керiвники радiли за вихованцiв, органiзатори фестивалю пишалися його учасниками.
  
   Директор УДЦПО Вiталiй Володимирович Ткачук особисто привiтав кожного учасника Тарасових читань i вручив почеснi дипломи та подарунки переможцям:
  
   - У нашiй країнi живуть самi талановитi дiти, i ми пишаємося тим, що маємо можливiсть з ними спiвпрацювати i допомагати їм. На цей час роботою структурних пiдроздiлiв нашого Центру охоплено понад 850 тисяч дiтей та пiдлiткiв в Українi. Працюючи фахiвцi мають високий рiвень професiйної пiдготовки та багаторiчний досвiд практичної роботи з дiтьми.
  
   - Вже давно журналiстами помiчено, що саме зараз вiдбувається новий виток розвитку вiтчизняної культури. Наше завдання - спрямувати його в русло справжньої духовностi, що не перегукується iз захiдним цинiзмом, - додав голова мiської органiзацiї ЛО "Кобзар" Андрiй Лемешко.
  
   - Переможцi визначенi, але це далеко не кiнець "Тарасових шляхiв". - Прокоментував фестиваль голова ЛО "Кобзар" Дмитро Папета. - Це тiльки початок великого шляху i спiльної кропiткої роботи з кожним з учасникiв "Тарасових шляхiв".
  
  
  
  
   Переможці фестивалю [Л.К.]
   Переможцi фестивалю
  
  
   []
   Виступ одного з переможцiв
  
  
   []
   Учасники фестивалю та їх художнi керiвники виконують Гiмн України
  
  
   []
   Голова ВГО 'Лiтературне об'єднання 'Кобзар' Д.С. Папета та директор УДЦПО В.В. Ткачук вiтають переможцiв фестивалю.
  
  
   []
   Д.С. Папета та В.В. Ткачук домовилися про активну спiвпрацю у галузi культури та освiти.
  
  
   []
   Директор УДЦПО В.В, Ткачук та I. Я. Поволоцький (режисер, завiдуючий лiтературною частиною Київського академiчного лялькового театру) вiтають голову ЛО 'Кобзар' Д.С. Папету з вiдкриттям дитячої лiтературної студiї 'Кобзар'.
  
  
  
  
   14.03.10
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"