Леснов Алексий Александрович : другие произведения.

Гл.20 Великая Победа - Победа От Бога: Акафист Пресвятой Богородице перед иконою "Великая Победа"

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

АКАФИСТ Пресвятой Богородице перед иконою "ВЕЛИКАЯ ПОБЕДА"

Святая Русь 2019

Образ Пресвятой Богородицы "Великая Победа"

Кондак 1

Избранный Кивоте Слова Отчаго, избравшая уделом Своим землю русскую, храниши ю от посягательств земных врагов наших державным Твоим смотрением, Богородице; тем же благодарственное приносим Ти пение недостойнии раби Твоя; но яко же Язва бесов еси, имуще власть стирати главу змиеву, и над кознями демонов даруй нам победу, да спасаеми непреоборимым Твоим охранительством вопием Ти выну:

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя намъ дарующая.

 

Икос 1

Ангельское Воинство Небесное с Крестными Ходами народа Твоего выну шествует окрест образов Твоих, Ты же невидимо благословляеши и покрываеши Покровом Своим людей Руси Святой и всю державу нашу, в страх и трепет повергая враг наших и неприступными градов и весей русских рубежи творя, тем же и мы, благодарни суще недостойнии раби Твои, вопием Ти, Богородице:

Радуйся, Мати наша Небесная; радуйся, Ходатаице ко Творцу Неотступная.

Радуйся, чудотворными иконами на Руси пребывающая; радуйся, ими же чудеса всему мiру показующая.

Радуйся, покаяние въ падениях наших милостиво приемлющая; радуйся, избавление от бед и напастей нам вскоре подающая.

Радуйся, во времена смут нас вразумляющая; радуйся, от посягательств иноплеменник на Трон Русский ограждающая.

Радуйся, в пору безцарствия на Руси Державу Ея и Скипетр восприемлющая; радуйся, в гоненияхъ народа Твоего веру его укрепляющая.

Радуйся, путь ко Престолу Последнему Царю Православному уготовляющая; радуйся, Победу на видимыя и невидимыя врази Ему кующая.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 2

Видящи несчётные и дивные чудеса помощи и заступления от икон Твоих, Всеблагая Госпоже, преизливающих всеобильно и целительную Благодать, разумеша люди рустии благоволение Твое к земле нашей - последнему Твоему земному уделу, темже и нарекошася Русь Святая Домом Богородицы. Издревле бо иконы Твои, яко стражи бдящии, стоят по градам нашим, даруя победы в бранех народу русскому: Тихвинская хранит северные пределы, южные - Иверская, врагам с запада противустали Почаевская икона купно со Смоленскою, с востока - Казанская, стольнаго же града Хранителем доныне пребывает Владимирский образ Твой. С трепетом взирая на святой Облик Богомладенца на иконах сих, с любовию и страхом Божиим вопием: Аллилуия.

 

Икос 2

Уразумев благоволение Твое, Богородице, к имущим веру Сыну Твоему и уповающим на поспешение и предстательство Взбранной Воеводы, воеводы русские предваряли брань усердным молебным пением перед Образом Твоим, Святым Крестом и Спасом на хоругвях, и укрепляющая дух Благодать подавала силу и решимость ратникам на стояние до крови и смерти за Веру, Царя и Русь Святую, и улучив из дланей Твоих победу, благодарно пели:

Радуйся, Небесных и земных Воевода Взбранная; радуйся, иконами Своими, яко крепостями неприступными Русь Святую покрывшая.

Радуйся, Источниче побед, победы русскому оружию выну дарующая; радуйся, воздаяние славы Сыну Твоему яко истинной побед Причине слышащая.

Радуйся, к молению простых солдат, в обстояниих сущих, скоро снисходящая; радуйся, ищущих милостей Сына Твоего Путю незаблудный.

Радуйся, многозаботливая Мать, о каждом убиенном за Веру, Царя и Отечество слезы проливающая;

радуйся, в скорбных Твоих молитвах к Сыну Своему выну пребывающая.

Радуйся, обильную Благодать от икон Твоих щедро подающая;

радуйся, целительный бальзам Благодати той на раны ратные изливающая.

Радуйся, павшим за други своя на поле брани и от ран скончавшимся посмертное утешение;

Радуйся, убежавшим смерти радостей Жизни во Христе Источниче.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 3

Сила ревности по Бозе и в Заповедях русичей хождение - приливы морские и отливы суть. Богоугождение сменяет Богозабвение, иноплеменных опустошительное нашествие источает покаяния слёзы, воздетые длани к Заступнице изливают Божию милость. К концу веков отступление стало всеобщим, а брань и глады поместом - всемирны. И лишь малое стадо молитвами своими хранит Богоизбранность Руси Святой, и с прежним упованием на Покров Богородицы воздыхает к Богу: Аллилуия.

 

Икос 3

Имущи попечение о Святой Руси и скорбя о развращении народа русскаго и новом его наказании, возжелала Ты быть Взбранной Воеводой на русских фронтах мировой брани, повелев обойти их Крестным Ходом с Образом Твоим из-под-Изюмских Песок; искариоты же русские, Царю готовы уже дать целование, воспротивились сему повелению, отвергли благодатную для Святой Руси помощь, обрекая Её на заклание в красной смуте, братоубийственной брани, гладах и морах, за клятвопреступление и цареубийство. Ты же не потерпела видети от диавола мучиму Русь некогда Святую, и сего ради Дивеевский Удел Свой простерла надо всей Русью, явив Державный образ Свой. Темже с отрадою вопиют Ти вернии:

Радуйся, и в падениях народа Твоего землю Русскую не оставляющая; радуйся, в смутах и братоубийственных бранех нас вразумляющая.

Радуйся, людей благочестивых скорая Помощнице; радуйся, изгнанным инокам надёжное Прибежище.

Радуйся, на милость Твою надежду всем подающая; радуйся, исповедникам веры страх упраздняющая.

Радуйся, гонимых и страждущих молитвенным Покровом укрывающая;

радуйся, во узах пребывающих тихое Радование.

Радуйся, принявшим муки и смерть за Сына Твоего Рай Отверзающая; радуйся, хулителей Сына Твоего примерно наказующая.

Радуйся, падших к покаянию Приводящая; радуйся, покаявшихся в достоинство сынов скоро возводящая.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 4

Бурю внутрь имея помышлений сумнительных, правитель Иосиф смятеся, видя измену воевод и нестроения на фронтах предначеншейся новой мировой брани, однако же не разумеша в том причиной святотатство власть имущих расцветшее, богоборчество многолетнее и Церкви Христовой гонение и разорение. Ты же, Всемилостивая, зря насилие над малым стадом Твоим и хулу на Сына Твоего, не престала умолять Его о прощении и сохранении Руси от погибели в нашествии злоутробных иноплеменник. И слёзы Матери умилостивили Сына, хотящего всем спастися и в разум Истины придти, темже восходят к Нему молящихся гласы: Аллилуия.

 

Икос 4

Слышавше митрополит Гор Ливанских Илия призыв патриарший о молитве за Русь, в пламень войны вверженную, затворися в склепе каменном, в посте и молитве к Божией Матери пребывая; и по триех днех бдения явление Ея бысть в столпе огненном. "Слышу молитвы твоя, избранниче Мой, как и молитвенный стон малого стада овец Сына Моего в земле русстей. Передай правителям Руси, дабы избрали они исполнити наказ Мой или в брани погибнути". Тяжкосердый Иосиф, беду видя неминуему, внял ультиматуму Воеводы Небесной и исполнил вся реченная в нем. Вернулись в церкви изгнанные и заточенные, открылись обители, наполнились храмы людом Божиим и потекла соборная молитва ко Престолу Всевышнего купно с молитвами Богородицы, Ей же благодарне вопиют вернии:

 

Радуйся, жестоковыйный народ Свой в наказании огненном не оставившая; радуйся, молитвенников о Руси Святой по всему миру воздвигшая.

Радуйся, о Руси молитвеннику Илии Ливанскому в огненном столбе явльшаяся; радуйся, передать наказ правителям Руси ему повелевшая.

Радуйся, "безбожные пятилетки" на возрождение веры преложившая; радуйся, правителя Руси за один стол с архиереями русскими усадившая.

Радуйся, тысячи храмов, обители, семинарии и академии открывшая; радуйся, архиереев и священников из тюрем, ссылок и лагерей вернувшая.

Радуйся, соборной молитвы на Руси свечу затеплившая; радуйся, в исконно русские столицы врага лютаго не пустившая.

Радуйся, надежду на Победу в самом начале войны в сердца русские вселившая; радуйся, волю и силу в крестных страданиях верным подававшая.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 5

Яко Боготечная Звезда, Воевода Взбранная устремилась на помощь в беду нашествия иноплеменник вновь впавшему народу русскому. Непреодолимой преградой для врага стал путь крестоходцев с Казанской иконой Царицы Небесной вкруг града Петра, Москву облетел Тихвинский образ, накрыв Покровом Благодати и оградив щитом Воинства Небесного неприкрытые столицы пределы. Далее был брег Волги у Царицына града, Курск, Киев, Кёнигсберг, фронты, города и веси Руси и Европы, и везде Взбранная Воевода ковала русскому оружию победу, слыша из окопов глас: Аллилуия.

 

Икос 5

Видевше, Всемилостивая Владычице наша Богородице, преславное заступление Твое града святого Петра, как и победное шествие Казанского Твоего образа по фронтам воинства русскаго от Волги до Берлина, вспоминаем милости Твоя народу нашему от иконы сей, ими же утвердися Православие в земле златоордынской, ими же преодолена смута на Руси и изгнаны ляхи, ими же обретена победа под Полтавой над шведами, ими же отражено нашествие французов, и прославляя Тя, яко к победам путь указующую, благодарне Ти поем:

Радуйся, колокольным звоном ко взятию Казани благословение Грозному Царю явившая; радуйся, Покров Свой и победу над агарянами ему подавшая.

Радуйся, явлением иконы Твоея проповедь и возвышение Православия среди магометан утвердившая; радуйся, лучами чудес всех просветившая.

Радуйся, на преодоление смуты на Руси верных людей воздвигшая; радуйся, злоковарных ляхов из Кремля изгнавшая.

Радуйся, царю Петру Щитом и Покровом в бранех со свеями бывшая; радуйся, тому победу над ними подарившая.

Радуйся, на борьбу с нашествием французов народ Руси вдохновившая; радуйся, на молитвы Михаила князя милостивно призревшая.

Радуйся, и ныне христолюбиваго воинства Помощнице; радуйся, врагов их скорое одоление.

Радуйся, несокрушимый щите воинов наших; радуйся, броне их неуязвимая.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 6

Проповедует град святаго Петра исполнение обетования святаго Митрофана Воронежского Петру Царю о благословении и хранении Царицей Небесной будущего града Первоверховнаго Апостола Казанским Образом Своим, доколе будет возноситься пред ним молитва. Из Князь-Владимирскаго собора истек Ход Крестный вкруг обсяденнаго врагом града, сотворив неприступными его пределы ноге вражьей, и благодать Взбранной Воеводы укрепляла дух немощных силами насельников его и заступников, уповающих на милость Божию и воздыхающих к Нему: Аллилуия.

 

Икос 6

Возсияли в темноте бранного морока негасимые светильники молитвы о Петровом граде: в Вырице летопреклонный Серафим вторил молитвенному подвигу небесного своего покровителя, в далёкой Грузии молился святитель Зиновий, святой Феодосий Черниговский, пребывая мощами во граде Петра, у Престола Отца Небесного купно со святой Ниной равноапостольной молились коленопреклоненно со слезами о гибнущих от бомб, глада и мраза и о прогнании злых человекогубителей. Молитвы сих и безвестных небесных и земных молитвенников, наипаче же мольба Царственной Заступницы к Сыну Своему умилостивили Всемилостивого Владыку и преложили суд Его на милость. Тем же с благодарных уст освобождённых слышится сице:

Радуйся, строительство града святаго Петра Петру царю благословившая;

Радуйся, град тот образом Своим Казанским хранить обетовавшая.

Радуйся, Крестным Ходом с иконою Твоею град Петра оградившая;

радуйся, живых мучеников дух Благодатию Своею окрылявшая.

Радуйся, молившегося на камне на больных коленях немощного старца укреплявшая; радуйся, того молитвы яко чистый бисер Сыну приносившая.

Радуйся, на молитву святителя Зиновия из Иверского Своего удела подвигшая; радуйся, тому слезное моление равноапостольной Нины показавшая.

Радуйся, послушание святой Нине быть споручицей осаждённому граду благословившая; радуйся, на слезы и коленопреклонение ея у Престола Божия милостиво взиравшая.

 

Радуйся, "дорогу жизни" молитвами святого Феодосия по льду проложившая; радуйся, победу над осаждавшими в день святой Нины подарившая.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 7

Хотя явити и Москве-граду Щит и Покров Воеводы Взбранной, облетела град сей образом Тихвинским и прошла Ходом Крестным Казанскою иконою, тем же совершила еси вторицею чюдо, еже некогда показати хану крымскому воинство несметное, дабы устрашился и отступил восвояси с Воробьёвых Гор у Москвы-реки. Тако же и ныне показася очам вражиим колесницы огненныя тморицею, и отступил той в изумлении, и оставил Тихвин град. Тем же даровала еси русскому воинству первую победу в брани за Отечество, утвердив силу и обострив дух, да взирая на помощь свыше благодарне воспоют: Аллилуия.

 

Икос 7

Новое чюдо явил и преподобный Варлаам, "погодой управитель", некогда приехавший к архипастырю своему по снегу на санях в Петров пост. И ныне по Варлаамовым молитвам небеснии хляби отверзошася, и земля стала блатом непроходимым, а по времени - мраз лютый обездвижил колесницы и иззябшее вражье воинство. Ко дню же Александра князя малыми силами русичи брань совершиша и врага лютаго одолеша, правым творя слово князево, что не в силе Бог, но в правде, тем же положив начало Великой Победе под водительством Воеводы Взбранной, Ей же воспрянувшие духом воспели сице:

Радуйся, град Москву издревле хранящая; радуйся, иконами Своими Чюдотворными в её храмах пребывающая.

Радуйся, вкруг Москвы образом Тихвинским облетевшая; радуйся, Покровом благодати Своея Руси стольный град укрывшая.

Радуйся, вдоль окопов Ходом Крестным иконою Казанскою прошедшая;

Радуйся, врага лютаго видением преворуженной армады колесниц огненных устрашившая.

Радуйся, Варлаама Хутынскаго чюдотворца на помощь Москве подвигшая; радуйся, немощный дух защитников столицы укрепившая.

Радуйся, меч молитвы святого князя Александра в недро вражье обратившая; радуйся, того слова о правде Божьей подтвердившая.

Радуйся, молитвам святой первомученицы Феклы за елоховских прихожан внимавшая; радуйся, их мужей, братьев и сыновей в бранех хранившая.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 8

Странное видение в Авраамиев день многие сподобились зрети: у объятых пламенем стен Царицина града и вдоль изрытых взрывами Волжских берегов в просвете туч и дыма возник Пречистый Образ Твой, Царице Небесная, в белом одеянии с Богомладенцем на руках, во образ Августова Твоего явления, тем же угасшии светильницы надежды насельников разрушеннаго града затеплила еси, защитникам онаго на ратный подвиг Свое благословение преподав, в стан же вражий водворила еси смятение, развернув сей брани ход к победе русскаго воинства, благодарне воздыхающаго к Богу: Аллилуия.

 

Икос 8

Вся, яже видеша Тя, Пречистую Мати со Младенцем, не могли к тому состреляти, и тишина пребысть на поле брани, яко вельми надолзе ни единаго гласа слышно бысть. Ты же, яко Заступница Усердная Удела Своего и Воевода Взбранная воинству нашему помощь и одоление на врази преславно даровала еси. И егда не бе уже и спасения надежды, яко и град Царицын разрушен и запалением объят бысть, и силы заступников его изсякли, врага с безчестием от волжскаго брега отгнала еси и победу над ним преподала еси, тем же хвалебно Тебе вопием:

Радуйся, Царица Неба и Земли, Царицына града в беде не оставившая; радуйся, заступников того победой долгожданной увенчавшая.

Радуйся, Материнскою Своею Благодатью сердца русския отогревшая;

радуйся, страхом велиим и трепетом сердца вражьи усмирившая.

Радуйся, явлением Своим стену между враждующими невидиму воздвигшая; радуйся, оружие онех бездействующим на время явления соделавшая.

Радуйся, благодарственная Ти в храме Казанского Твоего Образа приявшая; радуйся, с благодарными слезами возжигающих свещи пред образом Твоим милующая.

Радуйся, исполнение Бейрутскаго наказа Твоего у Царицина града видевшая; радуйся, обещанную милость граду сему исполнившая.

Радуйся, отсель ход брани на восток остановившая; радуйся, надежды народа на воскресение Руси Святой укрепившая.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 9

Всякое естество ангельское и человеческое удивися Твоему, Богородице, знамению в небе близ Курска-града над полями предлежащаго сражения: преклоньше колена вои с молитвой о поспешении простирали руце свои ко образу Твоему, в сиянии сущему. Ты же длань простерла Свою об он пол войска вражьего, благословляя молящихся на изгнание супостат с земель русских, и, яко Воевода Взбранная, обратила еси течение всей брани с востока на запад, подавая Свое предстательство и благопоспешение благодарно воздыхающим: Аллилуия.

 

Икос 9

Витийство человеческое не зрит словес, еже начертати страх и ужас разразившейся близу Прохоровки брани: и зде, в огне оружеборства, боголюбивыя и богобоязненныя зрели созади и над собою еже стояти Ти с простертыми прямо рукама, кабы дланями Своими созидающе невидиму стену нерушиму, на котрую натыкались и откатывались вспять волны колесниц вражьих. Тако воинство русское, укрепляемое Тобою, якоже издревле укрепляеми быша чтущии Взбранную защитников Святой Руси Воеводу, разя врагов ея, воздвали хвалу Тебе и честь, и славу, в радости поюще:

Радуйся, Руси Святой Защитнице; радуйся, народов ея Покровительнице.

Радуйся, новое Свое Знамение над полем брани близ Курска-града явившая; радуйся, воинство русское десницею Своей на брань благословившая.

Радуйся, благословение сие во бранех благопоспешением Своим подтвердившая; радуйся, дланями Своими стену нерушимую для врага воздвигшая.

Радуйся, дарованием победы в бране сей течение всего ратоборства изменившая; радуйся, зрящим Знамение Твое веру в сердца их водворившая.

Радуйся, раба Твоего Николая явлением Своим среди вихря смертей сохранившая; радуйся, явления Твоего тому свидетелю узнать Себя в образе "Стены Нерушимой" подавшая.

Радуйся, Курския страны святое покровение; радуйся, российския державы славо и ограждение.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 10

Спасительного сподобились Твоего, Владычице, заступления хотящии и не могущии взяти неприступную твердыню-град Кенигсберг, втуне погубив тьморицею воев на поле брани. Уразумев пагубу и тщету пробавления ратоборства, начальноводитель посла от чиноначальник своих богобоязненнаго сосвященники и монахи со образом Твоим Казанским, во еже сотворити молебное пред ним пение со покрестием вздоле стана вражия. Сотворив же тако и не потерпев урона ни единаго, благословенное и окропленное агиасмою воинство устремися на приступ града, воспевая в сердце: Аллилуия.

 

Икос 10

Стеною быв Нерушимою войску вражьему явление Твое, Богородице, у града Курска, ныне же таковое бысть разрушением стен крепости неприятельской; супротивныя же, зря Тя на воздусех предстоящу и видя постигшую оружие поруху, яко ни единаго стреляния не слышно бысть, уразумеша те, кому благоволит Мадонна, даруя поспешение Свое и победу, и нападе страх нань и иссякло противление их, и пал град-крепость под жесточью великомощной благословенных Тобою и обрадованно поющих:

Радуйся, верных Обрадование; радуйся, супротивных Устрашение.

Радуйся, правых воздаятелей Оправдание; радуйся, неправедных досадителей Отмщение.

Радуйся, для зла Стена Нерушимая; радуйся, страждущим милости неиссякаемый Источниче.

Радуйся, гордых изрядное Смирение; радуйся, ко смиренным всегдашнее Благоволение.

Радуйся, чрез образ Свой Казанский Благодать обильно подающая; радуйся, яко тою Благодатью защиту, благопоспешение и победы верным дарующая.

Радуйся, яко побед тех ради, патриаршество на Руси утворишася; радуйся, яко вера люда Божьего в близкую победу во всей брани укрепишася.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 11

Пением радостопраздничным и Тебе благодарным отзываются в сердцах, ратующих и труждающихся рабов твоих, Богородице, отполонения градов Руси Святой от жестоконеистовых иноплеменник; тому радуется и Церковь Небесная, купно с Тобою многомощным Своим предстательством испрашивающая у Дародателя дарование в святые Праздники побед над врагом хищным, вознося Победившему мiр: Аллилуия.

 

Икос 11

Светоприемною свещею во мраке бранной тьмы от града к селению неостановимо-победное видим шествие воинства русскаго под водительством Взбранной Воеводы, дарующей в великие и святые праздники свобождение градов и стран, в плену вражьем сущих, наченши от предел Московских в день Рождества Сына Твоего до стен Берлинских в Пасхальный День Воскресения Его и Победы над адом и смертью. Радующеся таковому Твоему о Руси Святой попечению, со умилением взываем Ти:

Радуйся, Руси Святой всегдашнее Печалование; радуйся, градов ея и народов Покровение!

Радуйся, в годину браней нас не оставляющая; радуйся, оружию русскому победы кующая!

Радуйся, победы сии ко праздником, благовременне дарующая; радуйся, среди моря скорбей людей Руси Святой ими радующая!

Радуйся, в день князя Александра у стен Москвы-града врага остановившая; радуйся, в день Равноапостольной Нины Питер град от войска вражия свободившая.

Радуйся, в день образа Твоего "Всех скорбящих Радость" отпленением Киев-града Русь, в скорбех сущую, обрадовала; Радуйся, в день Рождества Твоего Чернигов-град миловала.

Радуйся, в день образа Твоего Казанскаго из града Минска врага выдворившая; радуйся, победой в Пасхи день войну мировую завершившая!

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 12

Благодати Источник Неизчерпаемый, издревле милости Твои неистощимые, Пречистая, изливаеши на Русь Святую, умилостивляя Бога святыми Твоими молитвами и благоприятным предстательством за ны, злонравныя и неблагодарныя раби Твоя. И ныне, восприемши скипетр и державу русскую, скорбно прозревала веры угасание во мнозех неразумных Твоих чадех, устремившихся за соблазнами искусителя и сводящих Святую некогда Русь в погибельную пропасть страстей мiра сего, закрывающего собою мир Божий. И лишь слезы Твои избавили нас от погибели, ю же заменил бранным наказанием Сын Твой, не лишив нас, недостойных, победы в сей брани, Емуже благодарно вопием: Аллилуия.

 

Икос 12

Пропевше торжество победы над поганью иноплеменной, скоро стали забывать люди русские, Кто виною быв победы сей великой; с летами возвышая подвиг человеческий, забыли наказ Твой с подземелья гор Ливанских о хранении памяти о милости Сына Твоего и Твоей в годину постигшего нас наказания. Но та же милость Божия длила лета служителю Своему старцу Василию и горстке верных свидетелей, их же святым благословением написана икона сия в знак неложного покаяния нашего и глубокой признательности, наипаче же - упований и чаяний наших на Твоё незаблудное днесь водительство к воскресению Руси Святой, в радости поющей:

Радуйся, забывающих Тебя, не забывающая; радуйся, оставляющих и Сына Твоего, не оставляющая.

Радуйся, тепле кающихся в Покров Свой скоро приемлющая; радуйся, тем слезы радостотворные посылающая.

Радуйся, над Русью Святой Покров Свой доныне простирающая; радуйся, покаяния кресты с него нам роняющая.

Радуйся, ангелов и святых в помощь нам с Неба посылающая; радуйся, демонов злобу и хитрость нам показующая.

Радуйся, Благодатию Своею к покаянию нас влекущая; радуйся, тою же Благодатию в противостоянии демонам немощь нашу восполняющая.

Радуйся, Царица Неба и Земли, Царю Земному Скипетр и Державу Руси Святой возвратить хотящая; радуйся, Воеводо Взбранная, Победу на врази Тому предуготовляющая.

Радуйся, Взбранная Защитнице наша, Победо Великая, победы на супротивныя нам дарующая.

 

Кондак 13

О Всепетая Мати, Великая Победо Непобедимая, прими малое сие благодарственное пение убогих рабов Твоих пред Победным сим Твоим образом, да Ходы Крестныя с ним по градам и весям Руси Святой, благодатным и неодолимым будут Ограждением от врагов земных и безплотных, да сохраняеми молитвенным Твоим Покровом и всемощным Предстательством пред Сыном Твоим, выну Ему вопием: Аллилуия.

Этот кондак читается трижды, затем икос 1 и кондак 1

 

Молитва

О, Всемилостивая Матушка наша Небесная, Державная наша Водительница, Взбранная Воеводо всех ратующих супротив зла и неправды! Приими от нас недостойных рабов Твоих усердное моление сие, и прости грех праотцев наших, клятвопреступно отрекшихся от владычества Царя Православного и не возбранивших Его со всем царственным родом убиение, и нас грешных прости, под тою же клятвою ходящих и грехами своими днешними беспрестанно прогневляющих Сына Твоего и Твое Благоутробие.

Призри Владычице, Царице Небесная милостивным Твоим оком на страждущую страну нашу, доселе игом жидовским истязуему, расколами братскими и враждой по наущению вражьему разделяему; на Церковь Сына Твоего Святую, ея же возглавление ересями обуреваемо и во гресех содомских и симонии погрязшее, страх Божий утратившее, веру в Воскресение Христово погубившее и тем силы благодатной лишившееся, и Матерними Твоими молитвами умоли Сына Твоего, да дарует нам, недостойным, на последние времена Царя Православнаго по образу Мелхиседекову, им же очистит Церковь Свою от волков и разбойник и насадит новую поросль в Винограднике Отца Небесного, и самодержавное учредит Царство яко щит и ограждение Церкви Его Святей и народа Божьего, покаяние усердно Творцу своему приносящего в ожидании скорого Сретения Его, грядущего на облацех небесных, Ему же слава, благодарение, честь и поклонение со Отцем и Сыном и Святым Духом вовеки. Аминь.


 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"