11-20 Збірник детективів із серії Кіллмайстер про Ніка Картера,
11. Мережа шпигунів Web of Spies
12. Шпигунський замок Spy Castle
13. Грізні (Жахливі) The Terrible Ones
14. Полум'я дракона Dragon Flame
15. Ханой Hanoi
16. Ключ небезпеки Danger Key
17. Операція Голод Operation Starvation
18. Отруйники розуму The Mind Poisoners
19. Зброя ночі The Weapon of Night
20. Золотий змій The Golden Serpent
Нік Картер
Мережа шпигунів
Назва оригіналу: Web Of Spies
перевів Лев Шкловський на згадку про загиблого сина Антона
1. ЧОРНА КАРТА
Його зброю було відправлено до Танжера у запечатаному дипломатичному поштовому пакеті. Коли великий реактивний літак попрямував до африканського узбережжя, і залита сонячним світлом біла пляма почала набувати форм окремих будівель старого і нового міста, у Ніка Картера виникло відчуття, що він лише оголений. Носіння люгера, стилету та газової бомби стало для нього другою натурою. Але Хоук, його начальник, це заборонив. Цього разу це було особливо делікатне завдання першочергового значення, і все могло піти не так, як треба. Звичайно, щось піде не так; це завжди траплялося! Але все ж таки потрібно було вжити всіх можливих запобіжних заходів. N3 довелося пройти митницю у звичайному порядку, але поквапитися та зв'язатися з Gay Lord.
Гей! То була дівчина! Нік трохи посміхнувся про себе. Його посмішка трохи пом'якшала, коли він пристебнув ремінь безпеки, і спалахнула табличка «НЕ КУРИТИ». Скрупульозно обережний, щоб зберегти туманний, напівп'яний вираз на почервонілому обличчі, він дозволив своїй пам'яті повернутися на кілька років - п'ять років, якщо бути точним.
Востаннє він зустрів високу світловолосу Гей Лорд у Гонконгу. Вони були ідеально налаштовані, хоча нічне купання та їх пригоди в районі Ван-Чай могли закінчитися катастрофою для них обох. Вони були на роботі, але виконували різні завдання, і їх не можна було бачити разом. Але полум'яна приманка їхніх гормонів була надто сильною, щоб її ігнорувати. Вони обрали дешевий номер у дешевому готелі у Ван Чай ... тієї самої ночі, коли поліція дійшла висновку, що готель De Purpleen Draak був розсадником контрабандистів наркотиків і що необхідно здійснити рейд.
Нік знову весело посміхнувся. Зараз це було кумедно, але тоді він думав інакше. Гей і він, як божевільні, бігли по дахах; він у трусах, а вона тільки в трусиках, притискаючи одяг до голих грудей. Смішок Ніка зник, і всередині його все ще лишалося тривожне відчуття. Якщо Хоук колись дізнається! Але не впізнає. Він запитував себе, чи була Лорд Гей досі такою гарною дівчиною. П'ять років можуть мати велике значення, особливо в їхній професії. Одне можна було сказати напевно: тепер вони обоє стали старшими і мудрішими. Інакше й бути не могло, адже вони обидва були живі!
«Мсьє Хьюз… ви ще не підписали мою книгу!» Стюардеса, старанно доглянута француженка, стояла поруч із його кріслом і простягала книжку в яскравому червоно-жовтому суперобкладинці. Вона подивилася на нього з усмішкою, її кругле м'яке стегно притулилося до його ліктя. Він був трохи старий, цей американський автор, трохи зігнутий, але все ж таки він відрізнявся від інших. Автор останнього американського бестселера, який, безперечно, купався у грошах своїх гонорарів. Ніколь ніби сподівалася, що він запросить її на вечерю того вечора, бо в неї таки був день відпочинку. Це могло бути весело... якби тільки він був тверезим! Тому що м-сьє Х'юз пив як друшляк. Насправді він був пияком. Проте Ніколь сподівалася, що він пообідає з нею. Як дівчина, ви ніколи нічого не могли знати.
Нік Картер, N3, який досяг найвищого рангу в AX, а саме KILLMASTER або майстри-вбивці, пропустив минуле і швидко повернувся до сьогодення. Обкладинка його книги була дуже трудомісткою та дорогою, і їм знадобилося багато часу, щоб її зняти. Автограф безперечно треба було поставити. Картер скривився і взяв книгу. Вона була зовсім новою, нерозрізаною і пахла друкарською фарбою.
"Дай сюди, люба", - сказав він стюардесі. «Я буду щасливий зробити це для вас». Він поплескав її м'яким стегном і був трохи здивований, що вона не здригнулася. «Я радий відвідати вас. І, можливо, я тобі теж сподобаюся, чи не так? Нік тримав великий і вказівний пальці на відстані кількох дюймів. - А ви подумали, у вас буде час зробити ковток в останню мить? Може, ще трохи цього напою Fundador? Розумієте, я їду до Іспанії, і тому я маю звикнути до їхніх напоїв! Він дуже сміявся, і пасажири дивилися на нього.
Дівчина на мить завагалася, але потім нахилилася до нього. Її нога ще сильніше притулилася до його руки. Вона прошепотіла йому: «Зараз принесу, мсьє Хьюз. Зачекайте трохи. Я повернуся.' Вона вислизнула, її сідниці зухвало підстрибували під тісною уніформою.
Нік відкрив книгу і написав свій псевдонім на форзаці з написом: Дякую за приємну подорож; З найкращими побажаннями – Кеннет Людвелл Хьюз. Нік перевернув книгу і подивився на фотографію на звороті суперобкладинки. Йому хотілося насмішкувато посміхнутися, але він цього не зробив. Він грав свою роль і не повинен був бути викритим. Ви ніколи не знаєте, хто спостерігає за вами, і намагається прочитати по вашій особі чи губах, про що ви думаєте. Але картина видалася йому кумедною. Він сидів, притулившись до каміна, в костюмі твіда і курив трубку. Він був дуже схожий на те, як він виглядав зараз, з сивим волоссям на скронях, сивими вусами і гумовими подушечками на щоках, щоб зробити його обличчя ширшим. Він ішов, зігнувшись, у пенсне без оправи, прикріпленого до лацкана широкою чорною стрічкою. (Ці чортові окуляри зовсім не підходили, і у нього хворів ніс. Як тільки він приїхав до Іспанії, він скинув їх і натомість одягнув сонцезахисні окуляри. Більшість письменників та художників на Коста-Брава, звичайно ж, так і чинили).
Так… це покриття було трудомістким та дорогим. Яструб розробляв цю роль досить довгий час, доки отримав для неї відповідне завдання. Книжка була написана професійним автором задовго до цього, і на ній не було дати публікації. Рекламні оголошення були розміщені в літературних розділах основних газет Сполучених Штатів, включаючи New York Times. Відбулися коктейльні вечірки, радіо та телеінтерв'ю, і в офіційний день публікації було випущено 5000 екземплярів, і все це фінансувалося AX. Це була хороша обкладинка, і тепер він мав виглядати як вона, повністю віддаючи себе ролі. Він був старим журналістом-фрілансером середніх років, який нарешті потрапив у яблучко. Він написав бестселер, за яким незабаром повинен був бути знятий фільм, - говорилося в рекламі, що вводить в оману, - і тепер він вирушив на Коста-Брава, щоб випити і почати свою наступну книгу.
Стюардеса повернулася з іспанським бренді Ніка. Він проковтнув напій і посміхнувся до неї. 'Дякую, люба. Це мене радує ". Він старанно чіплявся за селянський акцент Середнього Заходу.
Під час польоту він перевіряв своїх попутників, але не знайшов приводів для занепокоєння. На нього не звернули особливої уваги. Він одразу показав себе п'ючим під час цієї поїздки, і люди прийняли це, навіть якщо вони не виявляли бажання наближатися, що дуже добре послужило N3 у його зовнішності.
Великий літак приземлився. Носове колесо рипіло, залишаючи на залитому сонцем бетоні залишки гуми блакитного кольору. Нік витяг з-під сидіння свою валізу з друкарською машинкою. Від останнього напою він став трохи мокрим. Він міг випити багато алкоголю, і лікарі в AX дали йому кілька таблеток, щоб протидіяти наслідкам надмірного вживання алкоголю, але нелегко відігравати роль п'яного, не будучи п'яним. Йому довелося постаратися, щоб він залишався на ногах і почував себе нормально.
Відповідно до ролі, яку він грав, він стиснув сідницю бортпровідника, коли виходив із літака. Вона посміхнулася йому, зовсім не розгнівавшись, і навіть виглядала трохи розчарованою. "До побачення, мсьє Хьюз", - крикнула вона йому вслід. «Ще раз дякую за книгу».
"Жінки - дивні істоти", - подумав Нік, чекаючи багажу на митниці. Він дав цій дівчині всі підстави обурюватись і навіть дати йому ляпас, але вона не зробила ні того, ні іншого. Насправді, вона навіть здавалася розчарованою. Що вона думала? Що він з нею зв'яжеться?
Він глянув у дзеркальне скло вітрини та вивчив вигляд письменника Кеннета Людвелла Хьюза. Що приваблювало у цій старій фальшивій фігурі гарненьких дівчат? Важко сказати. Він був гарної статури, але ходив з опущеними плечима, а сірий костюм Орлона йому не пасував. Фетровий капелюх з вузькими полями міг би надати йому особливого шарму, якби він не стоял прямо на голові з опущеними спереду полями. Його обличчя було вкрите гумовими подушечками і було яскраво-червоним від випивки. На очах у нього були коричневі контактні лінзи - без будь-якого ефекту збільшення - через що він виглядав сумним і м'яким. Вуса були кольору солі та перцю – шедевр відділу маскування AX з місячною гарантією. Ні... Кеннету Людвелу Х'юзу не було чим приваблювати симпатичних дівчат. Окрім грошей, а може, й слави успіху. Нік зітхнув. Йому навіть було неприємно, коли його друге "я" зіткнулося з мавпою! Можливо, якось він і ця бортпровідниця зможуть зустрітися на більш рівних умовах.
Тим часом на нього чекало завдання. Дія Сафо. Завдання: викрадення англійки-лесбіянки, відомого вченого, яка вже була викрадена росіянами, але не знала про це!
Увесь час, доки Нік думав, він вивчав своє оточення. Його очі за коричневими контактними лінзами блукали у пошуках небезпеки. Він нічого не знайшов. Його прикриття поки що тримається добре - що й було задумано.
Носій у поношеній коричневій джеллабі кинув до ніг Ніка велику валізу. Він був худорлявим чоловічком і важко дихав від знемоги. На тлі безжального сонця він носив пом'яту червону чечу. Кілька зубів, що залишилися в роті, були темно-коричневими, і він видихнув огидно солодкий запах кіфа. Він нахилився до Ніка Картера і сказав хрипким пошепком:
«Я вважаю, що це твоє, любий друже. Шкіра носорога і всі етикетки в потрібному місці. Але що ви подаруєте біднякові у четвер?
Нік вийняв з кишені люльку з вересового дерева і набив її тютюном з великими кучерями. Прокляття! Щось уже пішло не так! Це був узгоджений екстрений підхід, якщо в Геї Лорд щось не так і вона не зможе зустрітися з ним, як планувалося. Він підніс до трубки запалений сірник і, не дивлячись на чоловіка, пробурмотів: «Тоді я їх трахну; Денні злодії не заслуговують на краще».
«Це правильна відповідь», - сказав неохайний араб. «Ти виграв різдвяну індичку, чувак. Я Роджерс з МІ5. Все пішло трохи перекіс, тому мені довелося спіймати вас і повідомити. Але краще тут не базікати - дістань грошей і починай торгуватися! Я злодій, грабіжник та ганьба перед Аллахом! Ніхто не помітить, якщо ми це зробимо. Тут це дуже поширене».
Нік дістав з кишені кілька дирхамів і помахав ними у повітрі. «Я не повинен знати арабську, - прошепотів він. "Мені доведеться поговорити з тобою по-англійськи".
«Це нормально, - сказав Роджерс із МІ5. Він підняв свої худі руки і закликав світ і Аллаха як свідків того, що багатий американець Еффенді намагався його зрадити. Його, Ахмеда, який мав нагодувати десять дитячих ротів, і незабаром до них додасться одинадцятий рот! Ефенді був, без сумніву, виродок хворого верблюда!
Ти шматок злодія і брешеш про зло! - хрипко крикнув Нік. Він підняв монету. «Цілий дирхам, щоби принести портфель на сотню ярдів! Тирса точно вилізла з твоєї голови! Я не подумаю про це! Ти можеш отримати півдирхама і більше нічого!
Випадковий перехожий посміювався з цієї сцени, але це нікого не цікавило.
Затамувавши подих, Нік зумів зробити вигляд, ніби ось-ось вибухне від люті. 'Що тут відбувається? Вони підірвали туристичну агенцію? Гей Лорд мав туристичне агентство в Танжері, яке служило їй прикриттям. Роджерс люто штовхнув ногою. Він штовхнув велику валізу і завив від болю, стискаючи брудний великий палець ноги. «Не висаджено в повітря. Принаймні поки що. Але вони отримали поштою чорний павук, чувак, і це не дуже добре. Знаєте, як знак чорної руки. Отже, ми зібралися разом, ви і ми, і вирішили, що господареві поки що не слід мандрувати. До речі, якщо її прикриття порушене, вам краще триматися від неї подалі. Я повинен був вам це сказати, а потім вам доведеться залізти в якийсь готель і взяти справу звідти в свої руки. Ми можемо припинити спілкуватися зараз – побачимось пізніше, коли ви пройдете митницю».
Нік Картер, він же Кеннет Ладвелл Хьюз, пройшов перевірку без жодних проблем. Величезна скринька зі шкіри носорога викликала коментарі, але тільки через свої розміри. Контент перевірявся лише ненадовго, що було зручно. Гладстон, як Нік називав свою валізу, був чимось особливим. Там була дюжина секретних відсіків, дуже спритно захованих. Ви можете заблокувати річ і активувати механізм, який увімкне сигнал тривоги і випустить сльозогінний газ, якщо стороння людина спробує відкрити його. Нік якнайчастіше брав із собою валізу в поїздки. Він відчув полегшення, коли митник доклав знак перевірки крейдою.
Поліцейський, що стояв поруч, з посмішкою запитав Ніка: Passeport, s'il vous plait?
Нік простяг йому акуратний новий буклет із портретом письменника Хьюза. Агент проштампував картинку із студії AX і повернув її без коментарів.
Поки Нік тягнув друкарську машинку і велику валізу до стоянки таксі, борючись з дюжиною носіїв у джеллабах всіх квітів і віку, він швидко подумав. І йому зовсім не подобалося те, що спало йому на думку. Гей Лорд якось нашкодила, це було очевидно. Інакше англійці не втрутилися б. Звичайно, вони мали на це повне право, бо це була їхня основна відповідальність, це "дія Сафо". Вони звернулися за допомогою до AX, пославшись на нестачу кваліфікованих та досвідчених агентів. Як знав Нік, це було надто правдою. Близько шести їх основних груп нещодавно збанкрутували; четверо їхніх найкращих агентів потрапили в халепу, а п'ятий загинув. Насправді вони просили ЦРУ про допомогу, але в цьому випадку ЦРУ направило їх до AX. Це означало одне: мабуть, будуть смертельні випадки. Хто це буде і як це станеться, Нік ще не знав.
У цьому й полягала складність - він страшенно мало знав! Гей Лорд була тим, хто знав, і вона мала сказати йому. А тепер його попередили, щоб він не звертав на неї уваги! Налагодьте справу самостійно. Мляве обличчя містера Х'юза напружилося. Нік на мить випав зі своєї ролі. Він міг би впасти мертвим, якби просто повірив їм на слово і не втручався в долю Гей! Крім того, якщо вона потрапила в халепу, їй теж могла загрожувати небезпека. Він не знав, що означає отримати поштою чорного павука. Агенти AX зазвичай працювали поодинці, та їх завдання не перетиналися. І жоден агент не був проінструктований більше, ніж це було суворо необхідним для його завдання. Катування можуть змусити говорити будь-якого чоловіка, і хоч Нік сам не носив пігулку ціаніду, він знав її цінність. Це було дуже розумне правило в AX: жоден агент не повинен знати, чим займаються його колеги. Але це був винятковий випадок. Якщо Гей буде у небезпеці, він допоможе їй, якщо зможе. І англійці тут ні до чого!
Араб чекав на таксі. Він узяв валізу Ніка і друкарську машинку і кинув їх у таксі. Водій, товстий француз з темними рисами обличчя, що свідчили про арабську кров його предків, сидів тихо і чекав, доки Нік і Роджерс знову почнуть торгуватися.
Нік сунув Роджерсу кілька монет у його брудну спітнілу руку. «Ось, негідник! Більше не отримаєш! період. . «Собака християнин», - заволав Роджерс арабською, яку Нік не повинен був розуміти. «Свиня-язичник! Тисяча мішків верблюжого лайна! Багаті грабують бідних!
Таксист із посмішкою поспівчував йому. Очевидно, цей ублюдок-американець не розумів арабської.
Нік сказав водієві: «Мінза. І поспішай. Це був найрозкішніший готель у Танжері. Водій кивнув головою. Багате стерво, цей американець.
Араб видав лютий крик. «Мінза! Цей пес житиме в Мінзі, де вдома почуваються лише султани, але він виймає хліб із рота моїх дітей. Хай зустріне його Аллах! '
Нік нахилився до нього. «Звідки прийшов наказ триматися подалі від цієї туристичної агенції? Від Вашингтона чи від вас? Відповідь це питання мало значення. "Вашингтон", - прошепотів Роджерс. 'Від вас хлопці! Дуже терміново та важливо. Виходь і зроби сам. Це все, що я знаю про це. Успіхів, чувак. А тепер прощай - у цьому жалюгідному аеропорту надто багато шпигунів.
"Дякую", - сказав Нік. «Мені потрібний цей успіх». Він кинув арабу ще кілька монет. «Ось ублюдок! Іди нагодуй своє паршиве потомство. Він сів у машину, і таксі поїхало. Він визирнув у заднє вікно і побачив, що араб Роджерс все ще лає його. Це був останній раз, коли він його бачив.
У «Мінзі» він зняв номер, а не кімнату, як належить нещодавно розбагатілому американському письменнику, і замкнув усі двері. Його звичайний пошук пристроїв, що підслуховують, нічого не дав. Іншого він не чекав. Його прикриття було добрим і якийсь час надасть йому гарну службу. Можливо, багато часу, якщо він триматиметься подалі від Гей Лорд. Він прийняв душ, переодягся в чистий одяг і подався до міста. Він пройшов трохи від готелю та перевірив, чи не стежать за ним. Ніхто не переслідував його, але вони були такими добрими майстрами, що йому навіть не довелося намагатися збити їх зі шляху. Через деякий час він узяв таксі, пропустивши перші три порожні машини. Роджерс вибрав би невинне таксі в аеропорту, але тепер, коли Нік залишився один у Танжері, йому треба було бути обережним.
Він сам опинився на вулиці д'Америк, у гарній будівлі з бронзовою вивіскою на фасаді з написом Etats-Unis - Estados Unidos - дипломатичною місією Сполучених Штатів.
Приголомшений офісний працівник вручив йому запечатаний пакет із непрозорого пластику. Нік розписався, щоб отримати його, і попрощався з ним. Ідучи, він відчув погляд офіцера на своїй спині. Містер Кеннет Ладвелл Х'юз дозволив собі легку посмішку. Це був досить незвичайний вміст для дипломатичної пошти: розібраний 9-міліметровий люгер із чотирма додатковими магазинами для патронів, крихітний стилет, який тепер був таким же смертельно гострим, як і у Челліні чотириста років тому, та м'ячик розміром із м'яч для настільного тенісу. ... який містив смертельну дозу газу без запаху та отримав прізвисько П'єр.
Одна тільки вага зброї в сумці змусила її відчути себе краще. Вже не такий голий. Йому хотілося трохи прогулятися, розім'яти ноги та отримати якісь враження. Він давно не був у Танжері і чекав на багато новин. Оскільки йому треба було їхати до Іспанії, він подумав про те, щоб вирушити в район гавані і потусуватися в якихось іспанських кафе, щоб знову послухати місцеву мову. Він також давно не був в Іспанії. У зв'язку з поточними подіями у світі його завдання останнім часом були в основному зосереджені на Близькому та Далекому Сході.
Він пришвартувався до невеликого бару в темному провулку, що веде до площі Франції, і замовив каву та випивку. Зробивши лише один ковток, він перестав пити. Тепер він втратив почуття сп'яніння - до речі, він був швидше напідпитку, ніж по-справжньому п'яним, - але було полегшенням, що йому більше не доводилося грати роль п'яного.
Повернувшись до Мінзи, він узяв на стійці реєстрації кілька дорожніх карток району Танжера та Іспанії. Діставшись своєї кімнати, він знову замкнув двері і знову почав шукати електронні пристрої. Нічого не знайдено.
Нік розгорнув карти на столі та вивчив їх. Він дізнався трохи з того, чого ще не знав. Але в цьому й полягало лихо: він так мало знав! Він подивився на телефон і на короткий час відчув спокусу зателефонувати Гей Лорду і дізнатися, що відбувається. Але відразу ж взяли гору мудрість, яка приходить із віком, та залізна дисципліна AX. Дзвонити їй було б неправильно. Помилка любителя. До речі, тепер у N3 була жорстка усмішка, і було ясно, що вовк замаскований у овечу шкуру містера Х'юза, якщо він проігнорує його накази та порушить дисципліну, він зможе зробити це одразу у великих масштабах! Якщо Хоук дізнається, буде погано. Невиконання наказів було схоже на злодійство: якщо ви почали це, вам потрібно було одразу продовжити.
Коли момент вагання минув, Нік почав будувати плани. Принаймні йому треба було поговорити з Гей, якщо вона ще жива і все ще знаходиться на віллі на мисі Малабата. Тільки Гей могла одразу надати йому необхідну інформацію. Тільки Гей знала, де ця англійська вчена Алісія Тодд ховається зі своєю фальшивою коханкою. Російська агентка доглядала літню жінку, щоб залучити її до Східного блоку. Десь в Іспанії, так. Десь на узбережжі Коста Брава. Яструб, АХ та Нік знали це, але тільки Гей Лорд могла точно сказати, де вони, і гаяти час було нічого. Якщо йому потрібно було спочатку передати все Хоуку, Вашингтону, Лондону та ФБР, це зайняло б надто багато часу. Тоді папуги встигли б полетіти задовго до того, як він міг би знайти і прибрати гніздо. Або російська агентка вб'є англійку. Звичайно, її проінструктували б зробити це, якби вона не змогла переконати жінку або не змогла таємно вивезти її з країни. Убий її!
Це мало сенс, тому що в нього, N3, були такі самі накази. По-перше, він повинен був спробувати забрати її, вирвати з рук викрадачів. Для цього він мав зробити все, що в його силах. Але якщо це не спрацює, йому доведеться вбити її!
Тоді Алісі Тодд доведеться померти. Якщо захід не зможе зберегти її, її великі знання та нове відкриття, схід також не отримає цього. Тоді ніхто не зможе її отримати, крім, можливо, бога чи диявола. Але N3 у такі справи не втручався. Нік грюкнув валізою по ліжку і відкрив його. З потаємного відділення подвійного дна він дістав чорну картку з білими літерами. Він відніс її до письмового столу і взяв ручку. "У наші дні AX дуже сильно дотримувався формальностей", - подумав він. Саме на цьому наполягав Держдепартамент – ці офіційні виконавчі листи. Якщо пізніше виникнуть труднощі - наприклад, судові процеси у справах про військові злочини - вони стануть доказом законності акта та наказу зробити це. Нік похмуро посміхнувся. Багато нісенітниці від купки банальних людей у відділі, але треба було її дотримуватись.
Нагорі був «Порядок виконання». Потім з'явилися маленькі літери, які він знав напам'ять, а згодом місце для десяти імен. "Звичайно, цього має бути достатньо, - подумав N3, - навіть для такої роботи, яка погано стартувала, як ця".
Він поклав ручку і взяв олівець. Дуже легко, щоб його можна було легко згладити, він вставив: Алісія Тодд?
Він сподівався, що йому не доведеться її вбивати. По-перше, це означало, що завдання було зіпсоване, але, крім того, він хотів знати, що винайшла англійка.
Як Хок назвав це? Райська таблетки.
2. ПЕРШИЙ ОБЕРТАННЯ
Нік Картер швидко погнав на орендованому «пежо» дорогою, що веде до затоки. Була опівночі, і на заході сріблястий півмісяць майже притиснувся до найбільшого мінарета Танжера. Зліва від нього в місячному світлі тихо світилася Гібралтарська протока, а над водою в Альхесірасі та Гібралтарі мерехтіли вогні, як електричні світлячки у м'якій вересневій ночі. Нік підтримував пристойну швидкість, доки минув старий занедбаний маяк. Потім він звернув з головної дороги на Сеуту і звернув на вузьку асфальтовану дорогу, яка вела до самого краю мису Малабата. Гей Лорд чекала на нього.
Він уважно стежив за дорогою за ним. Якщо хтось слідував за ним, це відбувалося без світла і на пристойній відстані. Хоча місяць швидко спускався до західного горизонту, він все ж таки давав достатньо світла для видимості на кілька сотень метрів. Нік думав, що він один, але не міг ризикувати. Відразу після наступного крутого повороту він виявив сліди, що перетинали дорогу. Він одразу ж загальмував і поїхав на пежо в тінь густого акаційного гаю. Він вимкнув світло, вимкнув двигун і відстебнув наплечну кобуру свого люгера. N3 сидів нерухомо, як статуя Будди, напружена пружина агента АХ за пошарпаною зовнішністю Кеннета Людвелла Х'юза. Поки він чекав, йому спало на думку, що містер Хьюз йому вже трохи набрид. Постійно грати п'яницю було втомливо, хоча він грав роль досить переконливо. У готелі не хотіли здавати йому Пежо сьогодні ввечері! Відразу за захисною тінню дерев у колії виблискувало щось білувате. З цікавості та щоб негайно розім'яти ноги, Нік вийшов з машини і пішов подивитися, що це було, намагаючись не бачити його з дороги. Він штовхнув його однією з лондонських туфель містера Х'юза і слабо посміхнувся. Презерватив. Були й інші розкидані. Він натрапив на місце для залицяння, яке, на щастя, на той час не використовувалося. Нік повернувся до машини і вийняв трубку, але ще не запалив. Він з тугою думав про запас довгих цигарок із золотими мундштуками, які зберігав у своєму будинку на даху в Нью-Йорку. Він не любив слухавки і ненавидів сигари. Трубка обпалювала йому язик, а сигари навіть викликали легку нудоту. Але письменник Хьюз курив люльку. І він мав дотримуватися цього.
Тепер він був певен, що за ним не стежать. Він увімкнув світло і виїхав на пежо. Потім він узяв курс на Пунта де Фуего. Йому сказали, що це клаптик землі, що виступає вліво прямо перед кінчиком мису. Це має бути досить легко знайти. Так само просто, як зв'язатися з Гей Лорд, як тільки він вбив це собі на думку.
Він просто пішов у її туристичну агенцію і запитав її, знаючи, що її там не буде. За прилавком стояла симпатична арабська дівчина в мінімалістичній міні-спідниці та дуже вузькому светрі, яка мала шок від цього п'яного американця. Під час їхньої короткої розмови вона гарячково жувала жуйку. Нік, вдавши сильно п'яного, схопився за стійку обома руками і розповів історію про те, що він був дуже старим другом міс Лорд. З Гонконгу. Він безперечно хотів зустрітися з нею перед від'їздом з Танжера.
На поганій французькій і ще поганішій іспанській дівчина намагалася пояснити йому, що власниця магазину хвора, дуже хвора і не з'являлася кілька днів. Іншаллах! Тільки Аллах знав, коли жінка повернеться до своєї справи. Тим часом дівчині було дано вказівку не турбувати її за жодних обставин! Вона видула рожевий пляшечку жувальної гумки, який лопнув і неживими клаптями вилетів з її рота. Вона збиралася продовжити читання коміксів - «Святий арабською», - коли Нік поклав на прилавок купюру в десять дирхамів. Він стояв, розгойдуючись на ногах, і жадав бюстгальтера під її светром, який, мабуть, був щедро набитий. Він сказав: «Я зараз йду. Але ви подзвоните міс Лорд і скажете, що старий Кенні хоче її бачити. Кенні Хьюз із Гонконгу! Скажи їй, щоб вона отримала щось від хлопчиків із Заміського клубу «Пурпурний дракон». Тоді вона довідається, хто я. Дивись… Я тобі запишу, дитинко!
Він узяв туристичну брошуру зі стандартного зразка та написав на білому полі «Заміський клуб Пурпурного дракона». «Скажи їй, що я повернуся за годину. Ви передасте їй повідомлення, гаразд? Він знову глянув на неї і додав: «Якщо ти все зробиш правильно, люба, тобі є ще десять дирхамів. Добре?'
Мабуть, вона слухала. Щоб розставити всі крапки над i та перекреслити t, Нік спробував призначити їй побачення. Йому дуже неосвічено сказали, що вона не зустрічається і не спілкується з невіруючими. Нік відчув полегшення, поки йшов вулицею на тремтячих ногах. Уявіть, якби вона пішла на це!