Литвин Рина : другие произведения.

Водяничка

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

   Глибоко на дні океану жила маленька водяничка. Звали її Дора. Водяничка дуже любила слухати від своєї бабусі розповіді про надводний світ. Бабуся розповідала, що там, де закінчується вода, починається інший світ. Там мешкають чарівні істоти, що називають себе людьми. Стара водяничка часто розповідала Дорі про захоплюючі пригоди, що трапляються на поверхні моря, про великі кораблі, про піратів і відважних капітанів. І Дора понад усе на світі мріяла побачити всі ті дива, а особливо людей. Проте грізний Морський Цар не дозволяв маленькій водяничці спливати на поверхню.
   Засмутилась Дора, сіла на камінь та й заплакала. Та так вона гірко плакала, що розбудила своїм плачем морську відьму. Розлютилась відьма і вирішила перетворити Дору на камінь. Але побачивши, що водяничка ще зовсім маленька, пожаліла її.
  -Чого це ти плачеш? - запитала відьма Дору.
  -Я дуже хочу побачити надводний світ, але Морський Цар не дозволяє мені. - відповіла Дора.
  -Нічого, я допоможу тобі. Коли зійде повний місяць, я напущу його сонне проміння на палац і всі його мешканці заснуть. Тоді ти зможеш виплисти на поверхню і побачити всі чудеса надводного світу.
   Так Дора і зробила. Коли всі заснули вона випливла на поверхню води. І побачила тоді Дора величезні кораблі і крилатих чайок, і ще всілякі різні чудеса.
   Аж раптом вона почула якийсь шум. Наша мандрівниця попливла на голоси. Там водяничка побачила жахливу картину. Величезний корабель наштовхнувся на риф і почав тонути. Дора злякалась і хотіла тікати, аж раптом помітила якусь колоду, що несла юнака. Юнак був гарний і дуже сподобався Дорі. Вона вирішила забрати його із собою на морське дно. Але коли водяничка несла хлопця під водою до замку, він почав захлинатися. Тоді морська дівчинка зрозуміла, що люди ніколи не зможуть жити під водою, так само, як морські істоти на суші. Вона винесла юнака на берег і поклала на траву.
   ,,Будь щасливий""- прошепотіла водяничка і пірнула в морську глибінь.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"