Маер Анна : другие произведения.

Intermezzo

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Прочитав "Intermezzo" Коцюбинского, я была поражена. Этот человек смог настолько точно передать суть, не зацикливаясь на чем-то одном. Он использовал прием импрессионизма. Я захотела создать что-то свое в таком же стиле. Если будут какие-то замечания - говорите, я буду рада услышать критику.

  Ще один день. Сiрi буднi. Вони затягують у свою одноманiтнiсть. Кожного дня, заплутуючись у цiпких путах буденностi, я все бiльше i бiльше втрачаю себе. Робити весь час так, як треба, як вiд тебе очiкують - така тяжка праця!
  Думаючи, що я така одна - дуже помиляюсь. Нас багато. Усi ми захопленi у полон одноманiтними справами, повторюючи те саме iз дня у день. Це напружує. Знищує iз середини, спустошує. Людина так може втратити особистiсть, стати пластилiном у руках iнших.
  Кожного дня я роблю те, що потрiбно, незважаючи на сво§ "хочу". Я забула це слово. Тепер для мене iснує тiльки "треба", яке точить кiгтi о мою душу, мою особистiсть. Одноманiтнiсть поглинає мене. Я наче у спокiйному болотi, яке затягує все глибше й глибше, а порятунку нема.
  
  Ось я приходжу додому. У мене є декiлька годин, щоб згадати сво§ потреби, бажання. Не розмiрковуючи, я одразу берусь за свою роботу. Нi, це не робота. Це як медитацiя. Я звiльнюю свою душу вiд буденностi та поринаю у свiй свiт. Свiт, який я створила. Моє натхнення проривається скрiзь терени та рветься до вигаданих мною персонажiв, §хнiх емоцiй та переживань. Їхнi долi творю я. Вирiшую, що буде далi. Я не обдумую кожне слово. Найчастiше, я навiть не замислююсь про те, що писати. Слова, наче живi, самi з"являються на сторiнках. Коли я перечитую написане, то не розумiю звiдки вони прийшли. Мабуть, пiд час натхнення я поринаю у вигаданiй свiт. Той, який я створюю. Живу там. Вiдчуваю тi емоцi§, якi переживають мо§ геро§. Я забуваю про сiрiсть кожного дня i, як художник, пишу рiзнобарвну картину.
  З-пiд мо§х рук виходять безлiч рядкiв чиє§сь долi. Я, наче композитор, створюю музику. Мелодiю слова. Створюю життя, яке збагачує мене, пiдносить над землею. I я поринаю аж до самого неба. А сонце, збагачене натхненням, зiгрiває мене сво§м теплом, даючи змогу продовжувати свiй шлях.
  
  Ось i закiнчився час моє§ казки. Менi потрiбно повертатися у буденнiсть. Але я вже не порожня. Я наповнена промiнням, яке створило сонячне сяйво натхнення. Iз смiливо пiднятою головою йду далi.
  Готова до випробувань долi, наповнена життєдайним промiнням, я вiдчуваю, що й у болотi є опора, яка виводить до щасливих берегiв. Тепер я розумiю, що тi "треба" необхiднi для майбутнього, яке я хочу. Потрiбно зараз докласти великих зусиль, але обов"язково досягти своє§ мети. Тодi я iз гордiстю зможу сказати: "Я досягла цього сама!".
  А не загубитись у ночi та вказати на шлях, освiчений сонцем, менi допоможе моя муза, яка супроводжує мене усе життя.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"