Максимчук Людмила Викторовна : другие произведения.

Последние врата -сказка по пути на небо

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  СКАЗґКА ИЗ ЦИКЛА "ДОРОГА НА ВОСТОК"
  
  Пройґдут сквозь тесґные враґта
  Лишь те, чья соґвесть так чиґста,
  Как райґской лиґлии цвеґток.
  Враґта отґкрыґты на восґток.
  
  Жиґли-быґли роґдиґтеґли и двое деґтей - саґмая обычґная сеґмья, каґких мноґго на свеґте. Жили, может, не лучше, но и не хуже других. Маґма раґбоґтаґла враґчом, леґчиґла люґдей; отец слуґжил в банґке, заґниґмалґся кредитованием малого и среднего бизнеса. Проґфесґсии роґдиґтеґлей имеґют больґшое расґпроґстраґнеґние среґди люґдей, поґэґтоґму не стоґит удивґлятьґся, что деґти соґбиґраґлись пойґти по их стоґпам: деґвочґка хоґтеґла стать враґчом, а мальґчик - банковским служащим. Все чеґтвеґро славно жиґли в больґшом гоґроґде; заґраґботґка роґдиґтеґлей вполґне хваґтаґло, чтоґбы суґщеґствоґвать безґбедґно, восґпиґтыґвать и учить деґтей.
  
  С наґчаґла осеґни до конґца весґны роґдиґтеґли приґлежґно раґбоґтаґли, а деґти кроґпотґлиґво осґваиґваґли те науґки и дисґциґплиґны, коґтоґрые им преґпоґдаґваґли в колґлеґдже. Леґтом наступала пора отдыха, и обычно все отґдыґхаґли вместе. А в этом гоґду паґпа и маґма реґшиґли отґпраґвить реґбят в деґсяґтиґдневґный морґской круиз, о чем те проґсиґли уже давґно. Роґдиґтеґли проґвоґдиґли деґтей до морґскоґго порґта, поґсаґдиґли на коґрабль, поґпроґщаґлись с ними и верґнуґлись доґмой. Коґрабль отґпраґвилґся в путь, и ничґто не предґвеґщаґло беґды: моґре маґниґло сиґнеґвой, неґбо дыґшаґло споґкойґствиґем, солнце сияґло, а свеґжий веґтеґрок разґгоґнял стайґки пуґшиґстых облачґков.
  
  Как интересно жить на свете, как приятно отдыхать на воде!
  
  Триґста чеґлоґвек на коґраґбле предґвкуґшаґли раґдость от пуґтеґшеґствия, особенно радовались детишки. Но ждаґла их не раґдость: на втоґрой день неґбо нахґмуґриґлось, а на треґтий - наґлеґтеґла внеґзапґная буґря, заґкруґжиґла масґсивґный коґрабль как спиґчечґный коґроґбок. Экиґпаж все-таки усґпел пеґреґдать на маґтеґрик сигґнал опасґноґсти, но поґмощь не поґдосґпеґла воґвреґмя: в теґчеґние поґлуґчаґса коґрабль затянуло в морґскую пуґчиґну. Выґсланґные тотґчас же спаґсаґтельґные верґтоґлеґты не моґгли быґстро проґбитьґся сквозь шторм, а неґкоґтоґрое вреґмя спуґстя уже быґло позґдно. Когда буря прошла, спаґсаґтеґлям не удаґлось обґнаруґжить в воґдоґвоґроґте ни одґноґго чеґлоґвеґка: лишь обґломґки судґна и пуґстые шлюпґки остались свидетелями и доказательствами недавней трагедии.
  
  Не хотелось верить в случившееся, но...
  
  Те деґти, о коґтоґрых идет речь, поґгиґбли вмеґсте со всеґми; они даґже и исґпуґгатьґся не усґпеґли, как их смыґло с палубы ураґганґной волґной.
  
   Над ниґми заґжглись две сеґреґбриґстые звезґды,
   поґявиґлись два среґбриґстых Анґгеґла
   и отґнеґсли их пряґмо в Царґство к Созґдаґтеґлю.
  
   Деґти окаґзаґлись на среґбриґстой поґлянґке, усыґпанґной светґлыґми сеґреґбриґстыґми цвеґтаґми и окруґженґной такиґми же сверкающими деґреґвьяґми. Анґгеґлы укаґзаґли им троґпинґку, и деґти медленно направились по ней, приходя в удивление от всего, чеґго ниґкогґда в жизґни не виґдеґли. Это и немуґдреґно: в жизґни ниґчеґго поґдобґноґго встреґтитьґся не моґгло. Троґпинґка приґвеґла их к выґсоґкоґму троґну, от коґтоґроґго исґхоґдиґло среґбриґстое сияґние. В тот же миг глаґзам их стаґло доґступґно то, о чем и мечтать не могли раґньґше: на троґне сиґдел преґкрасґный, как сам свет, Созґдаґтель свеґта и всеґго жиґвоґго и неґжиґвоґго.
  
  - Поґдойґдиґте поґблиґже, - скаґзал Он, встаґвая с троґна и спуґскаґясь к ним. Деґти послушно поґдоґшли - и ощуґтиґли теґпло и раґдость, не веґдоґмые им прежґде. - Слеґдуйґте за Мной. Ваґша земґная жизнь заґконґчиґлась, и теґперь вас ждут поґследґние исґпыґтаґния, а за ниґми - Мой сад, где буґдеґте преґбыґвать до тех пор, поґка Я не расґпоґряґжусь ваґми по-иноґму. Для вас это озґнаґчаґет - "вечґно".
  
  Созґдаґтель, окруґженґный дивґныґми и преґкрасґныґми крыґлаґтыґми суґщеґстваґми, поґвел их по шиґроґкой сеґреґбриґстой доґроґге. Неґкоґтоґрые чуґдесґные созґдаґния из Его свиґты пеґли чаґруюґщиґми гоґлоґсаґми, а друґгие акґкомґпаґниґроґваґли им на неґвиґдиґмых муґзыґкальґных инґструґменґтах. Нежґные меґлоґдии смеґняґли одґна друґгую, и хоґтеґлось, чтоґбы муґзыґка и пеґние не заґканґчиґваґлись ниґкогґда. Необыкґноґвенґно краґсиґвые цвеґты и раґстеґния с обоґчиґны доґроґги втоґриґли гоґлоґсам Анґгеґлов, раґскаґчиґваґясь в такт муґзыґке и раґстоґчая тонґчайґшие ароматы и блаґгоуґхаґния.
  
  Деґти пеґреґгляґдыґваґлись и восґхиґщеґно молґчаґли.
  
  - Что это? - тольґко и выґмолґвиґли они, когґда их путь преґграґдиґли выґсоґкие, доґвольґно проґсторґные воґроґта, увиґтые дуґшиґстыґми роґзаґми.
  
  Созґдаґтель и Его свиґта остаґноґвиґлись.
  
  - Враґта, чеґрез коґтоґрые вам наґдо пройґти, чтоґбы поґпасть в Мой сад.
  
  - А это не страшґно? - спроґсил мальґчик.
  
  - Коґму как, - отґвеґтил Созґдаґтель. - Вас приґвеґла к этґим враґтам ваґша земґная жизнь, и остаґлось пройти тольґко неґкоторые исґпыґтаґния. Ворота устроены так, что полностью соответствуют хаґракґтеру исґпыґтаґний. В жизґни все заґвиґсеґло от вас, а теґперь - от них. Остаґвляю вас и удаґляґюсь, у Меґня есть друґгие деґла.
  
  - О, Созґдаґтель веґлиґкоґлепґный! - восґкликґнуґла деґвочґка, пойґмав взгляд браґта. - Проґшу Теґбя, сниґзойґди до нас, выґслуґшай наґшу проґсьґбу. Мы, коґнечґно, блаґгоґдаґрим Теґбя за Твои миґлоґсти, и врата Твои чудесны! Но там, на Зеґмле, у нас остаґлись роґдиґтеґли, коґтоґрых мы очень люґбим. У Теґбя здесь все так преґкрасґно, что о земґном и жалґеть неґчеґго. А мы... Стоґит тольґко предґстаґвить, как плаґчут и гоґрюґют наши паґпа с маґмой, так сраґзу горьґко стаґноґвитґся. Поґэґтоґму позволь нам...
  
  - Поґэґтоґму поґзволь нам верґнутьґся обґратґно на каґкое-то вреґмя, - подґхваґтил брат, - чтоґбы поґпроґщатьґся с роґдиґтеґляґми или утеґшить их, подґгоґтоґвить к неґмиґнуґеґмой разґлуґке с наґми. Очень проґсим Теґбя! А мы... мы заґпомґним эти враґта и буґдем жить, предґстаґвляя те исґпыґтаґния, коґтоґрые неґмиґнуґеґмо встреґтят нас в Твоих черґтоґгах.
  
  Созґдаґтель снисґхоґдиґтельґно поґсмоґтрел на деґтей, поґжаґлел их роґдиґтеґлей и скаґзал:
  
  - Хоґроґшо, будь по-ваґшеґму. Испытания от вас никуда не уйдут. Ваґши отец и мать со вчеґрашґнеґго дня оплаґкиґваґют вас, рыґдаґют и гоґрюґют, но сеґгодґня вы уже буґдеґте вмеґсте с ниґми. В Моґей воґле сдеґлать так, чтоґбы вы заґбыґли все, что здесь увиґдеґли и узґнаґли, а в ваґшей - выґполґнить то, что обґещаґли Мне. Блаґгоґслоґвеґние Мое да буґдет с ваґми!
  
  Созґдаґтель заґжег над детьґми две сеґреґбриґстые звезґды; два среґбриґстых Анґгеґла подґстаґвиґли им свои крыґлья, отґнеґсли их на забґроґшенґный осґтров поґсреґди моґря и остаґвиґли спяґщиґми на каґмеґниґстом беґреґгу. Вскоґре над осґтроґвом поґявилґся верґтоґлет спаґсаґтельґной служґбы. Как же сразу-то не заметили?! На маґтеґрик пеґреґдаґли, что двое из проґпавґших в морґской пуґчиґне отыґскаґлись. К веґчеґру деґтей доґстаґвиґли в больґшой гоґрод - и нужґно ли опиґсыґвать раґдость встреґчи с роґдиґтеґляґми?
  
  Все чеґтвеґро быґли вне сеґбя от счаґстья! Еще бы - не быть...
  
  Всех четверых, едва они пережили радость встречи, принялись неґпреґстанґно поґкаґзыґваґть по разґным теґлеґкаґнаґлам, их порґтреґты не схоґдиґли со страґниц гаґзет и журґнаґлов, их счастґлиґвые лиґца мельґкаґли в реґклаґмных просґпекґтах. Молґва о чуґдесґном спаґсеґнии деґтей доґшла до всех уголґков миґра и долґго еще проґдолґжаґлась в расґскаґзах и пеґреґсуґдах люґдей. Наґкоґнец суґета воґкруг спаґсеґния проґшла, гаґзетґная и теґлеґвиґзионґная треґскотґня утихґла, шумиха улеглась, и сеґмью преґдоґстаґвиґли саґмой сеґбе.
  
  Проґшло леґто, наґчалґся ноґвый труґдоґвой год у роґдиґтеґлей, ноґвый учебґный год - у деґтей. Дальґше ниґчеґго осоґбенґноґго не проґисґхоґдиґло.
  
  Тольґко неґприґятґный осґадок от тоґго круиґза осталґся навґсегґда.
  
  Проґшел год и еще один год.
  
  Все следовало как обычґно, и каґзаґлось, что так и буґдет проґдолґжатьґся. Но вот одґнажґды, когґда роґдиґтеґли ехаґли на маґшиґне в соґседґний гоґрод по очень важґным деґлам, отец преґвыґсил доґзвоґленґную скоґрость. Маґшиґна поґтеґряґла упраґвлеґние на резґком поґвоґроґте шосґсе и... поґкоґреґженґная и разґбиґтая, с выґверґнуґтыґми дверґцаґми, она уже дыґмиґлась внизу, в двадґцаґти меґтрах от огражґдеґния доґроґги, а неґпоґдвижґные, изувґеченґные теґла мужґчиґны и женґщиґны, выґваґливґшиеґся из маґшиґны, леґжаґли ряґдом...
  
   Над ниґми заґжглись две зоґлоґтиґстые звезґды,
   поґявиґлись два зоґлоґтиґстых Анґгеґла
   и отґнеґсли их пряґмо в Царґство к Созґдаґтеґлю.
  
  Роґдиґтеґли огляґдеґлись и увиґдеґли, что они наґхоґдятґся на зоґлоґтиґстой поґлянґке с зоґлоґтиґстыґми цвеґтаґми и такиґми же ослепительно сверкающими деґреґвьяґми по краґям. Анґгеґлы укаґзаґли им троґпинґку, и роґдиґтеґли поґшли по ней, повґтоґряя неґдавґний путь своих деґтей, но не доґгаґдыґваґясь об этом. Так же они поґдоґшли к выґсоґкоґму сияґющеґму зоґлоґтиґстоґму троґну, на коґтоґром восґсеґдал Созґдаґтель свеґта и всеґго жиґвоґго и неґжиґвоґго.
  
  - Поґдойґдиґте поґблиґже, - скаґзал Он, встаґвая с троґна и спуґскаґясь к ним. Мужґчиґна и женґщиґна поґдоґшли, ощуґщая освоґбожґдеґние от боґли, исґпыґтанґной в жизґни. - Ваґша земґная жизнь заґконґчиґлась, и остаґлось пройґти поґследґнее исґпыґтаґние. Слеґдуйґте за Мной, не отґстаґвайґте.
  
  Созґдаґтель в окруґжеґнии дивґных Анґгеґлов и друґгих прекрасных неґбесґных созґдаґний поґвел их по зоґлоґтиґстой доґроґге. Изумительґное пеґние этґих созґдаґний, ароґмаґты цвеґтов и друґгих диковинных раґстеґний соґпроґвожґдаґли люґдей до тех пор, поґка те не окаґзаґлись пеґред неожиданным препятствием, выросшим на пути.
  
  - Что это? - спроґсиґли они, с удивґлеґниґем расґсмаґтриґвая выґсоґкие, но неґшиґроґкие воґроґта, коґтоґрые оплел отґцветґший невзрачный шиґповґник.
  
  - Это - враґта, чеґрез коґтоґрые наґдо пройґти, чтоґбы поґпасть в Мой сад, где буґдеґте преґбыґвать до тех пор, поґка Я не расґпоґряґжусь ваґми по Своґеґму усґмоґтреґнию. Остаґвляю вас обоґих пеґред враґтаґми, даґбы вы проґшли все исґпыґтаґния, коґтоґрые заґслуґжиґли. Когґда поґпаґдеґте в Мой сад, буґдеґте преґбыґвать там стольґко, что ваґшиґми слоґваґми это наґзыґваґетґся - "вечґно".
  
  - Вечґно? - мужґчиґна и женґщиґна, слегґка одурґмаґненґные пеґниґем и ароґмаґтаґми, с треґпеґтом смоґтреґли на Созґдаґтеґля. - Вечґно... Нет, проґсти нас, наш Госґподь и Созґдаґтель, не отґкаґжи нам в проґсьґбе! - проґизґнеґсли оба почґти в один гоґлос. - Здесь великолепно, а врата Твои, коґтоґрые ждут нас... Мы все поняли, только... Мы остаґвиґли доґма двоих деґтей, коґтоґрые проґсто проґпаґдут без нас. Тебе ведомо, что кроґме роґдиґтеґлей у них ниґкоґго не остаґлось. Там, на Зеґмле, без нас неґкоґму буґдет о них поґзаґбоґтитьґся. Разґреґши нам хоть неґнаґдолґго верґнутьґся обґратґно, выґраґстить деґтей, дожґдатьґся, поґка они поґлуґчат обґраґзоґваґние. Мы даґем Теґбе обґещаґние заґпомґнить эти враґта и поґстаґраґемґся в жизґни не доґпуґскать ошиґбок и греґхов, чтоґбы смягґчить те исґпыґтаґния, коґтоґрые ждут нас в Твоих черґтоґгах. Все в Твоґей воґле, не отґкаґжи нам!
  
  Созґдаґтель снисґхоґдиґтельґно поґсмоґтрел на роґдиґтеґлей, поґжаґлел их деґтей и отґвеґтил:
  
  - Так и быть. Ваґшим деґтям уже соґобґщиґли, что вы поґпаґли в авґтоґкаґтаґстроґфу, но в каґком вы соґстояґнии, они поґка не знаґют. В Моґей воґле сдеґлать так, чтоґбы вы заґбыґли все, что здесь увиґдеґли и узґнаґли, а в ваґшей - выґполґнить все то, что обґещаґли. Сеґгодґня же вы окаґжеґтесь там, где деґти смоґгут вас найґти завґтра. Блаґгоґслоґвеґние Мое да буґдет с ваґми!
  
  Созґдаґтель заґжег над мужґчиґной и женґщиґной две зоґлоґтиґстые звезґды; два золотистых Анґгеґла подґстаґвиґли им свои крыґлья и отґнеґсли их туґда, где слуґчиґлась каґтаґстроґфа. В ту же миґнуґту поґдъеґхаґла "каґреґта" скоґрой поґмоґщи. Врач и саґниґтаґры осґмоґтреґли поґстраґдавґших: раґны и пеґреґлоґмы пасґсаґжиґров не опасґны для жизґни, хоґтя, по лоґгиґке веґщей, эти двое проґсто легґко отґдеґлаґлись, когґда друґгие в поґдобґных слуґчаях... Ну, ладґно, скоґрее в больґниґцу! - и маґшиґна увезґла их в отґдеґлеґние реґаґниґмаґции.
  
  На друґгое утро деґти примґчаґлись в больґниґцу - и чеґрез спеґциальґное окоґшечґко в стеґне им разґреґшиґли поґсмоґтреть на роґдиґтеґлей, чтоґбы убеґдитьґся: маґма с паґпой жиґвы. На слеґдуюґщий день мальґчиґка и деґвочґку впуґстиґли в паґлаґту. С кажґдым днем роґдиґтеґли все быґстрее шли на поґправґку, и чеґрез неґдеґлю все вмеґсте уже выґшли поґгуґлять в больґничґный двор, а чеґрез две - вся сеґмья быґла доґма. Радость переполняла их, и, заботясь друг о друге, они постарались как можно скорее прийти в норму - это им удалось. И если бы их оставили в покое, об этом событии фактически напоминала бы тольґко поґтеґря авґтоґмоґбиґля, но что он знаґчил в сравґнеґнии с жизґняґми? Однако покоя ждать не пришлось: теґлеґвиґдеґние и гаґзеґты не упуґстиґли возможности приґпомґнить, что слуґчиґлось два гоґда наґзад и свяґзать тогґдаґшнее счастґлиґвое спаґсеґние деґтей с теґпеґрешґним спаґсеґнием роґдиґтеґлей. Журґнаґлиґсты и теґлеґвиґзионґщиґки заґмуґчиґли сеґмью беґстактґныґми воґпроґсаґми, наґдоґевґшиґми теґлеґкаґмеґраґми, вульґгарґноґстью поґвеґдеґния - не давали забыть о случившемся! Кроґме тоґго, "двойґное чуґдесґное" спаґсеґние стаґло не тольґко сенґсаґциґей для всеґго миґра, но и окаґзаґлось предґмеґтом серьезґных наґучґных исґслеґдоґваґний сраґзу в несґкольґких облаґстях науґки.
  
  Хоґроґшо это или плоґхо - друґгой воґпрос.
  
  А что деґлать виґновґниґкам проґисґшеґствий?
  
  Вся сеґмья проґсто устаґла отґвеґчать учеґным, неґисґчиґслиґмым коґмисґсиям; их утоґмиґли бесґкоґнечґные теґстиґроґваґния, деґсятґки анґкет, каґкие-то обґслеґдоґваґния. Доґма они уже боґяґлись сниґмать трубґку, когґда звоґнил теґлеґфон, - все одґно и то же. Роґдиґтеґлей доґниґмаґли на раґбоґте: и "доставали" по теґлеґфоґну, и заґхоґдиґли без преґдуґпрежґдеґния - и к ним, и пряґмо к наґчальґству; деґтям не даґваґли проґхоґду, поґджиґдая их на доґроґге в шкоґлу. Скольґко это моґжет воґобґще проґдолґжатьґся?
  
  Наґкоґнец чеґрез каґкое-то вреґмя проґшла и эта волґна.
  
  Роґдиґтеґли и деґти вздохґнуґли. Они проґдолґжиґли свои деґла, раґдоґваґлись, что остаґлись жиґвы, стаґраґлись помеґньґше наґпоґмиґнать друг друґгу о несчастье. Реґшиґли, что риґскоґвать впредь не стоґит: ниґкуґда больґше не поґеґдут - ни на маґшиґнах, ни на авґтоґбуґсах, не поґплыґвут - ни на каґтеґрах, ни на теґплоґхоґдах, не поґлеґтят - ни на саґмоґлеґтах, ни на верґтоґлеґтах. Стаґраґлись жить, изґбеґгая опасґноґсти, и быґли праґвы, поґтоґму что кажґдый день проґисґхоґдиґло что-то поґдобґное, тольґко с друґгиґми людьґми.
  
  Проґшел год и еще один год.
  
  За это время в миґре не приґбавґляґлось споґкойґствия, и ни заґраґботґки роґдиґтеґлей, ни послушание детей, ни меры предосторожности не изґбаґвиґли сеґмью от преґслеґдуюґщей их беды. Они жиґли в крупґном меґгаґпоґлиґсе, в мноґгоґэґтажґном доґме, коґтоґрый, к несґчаґстью, поґдоґшел для беґзумґных плаґнов терґроґриґстов, реґшивґших заґлоґжить туґда мощґное взрывґное устройґство: так одґни банґдиґты заґдуґмаґли отомґстить друґгим, коґтоґрые на проґтиґвоґпоґложґной стоґроґне земґноґго шаґра плоґхо соґблюґдаґли подґпиґсанґные друг с друґгом доґгоґвоґры и поґстоянґно наґруґшаґли установленные праґвиґла поґлиґтиґчеґской игры.
  
  Дом взорґваґли ночью, когґда жильґцы спаґли - остаґлась тольґко огромґная груґда беґтоґна, жеґлеґза, стеґкла и гряґзи. Спаґсти ниґкоґго не удаґлось.
  
  ...Когґда гряґнул взрыв, роґдиґтеґли и деґти не усґпеґли даґже просґнутьґся - и поґгреґбенґные под разґваґлиґнаґми, расґстаґлись с жизнью навґсегґда.
  
   Над ниґми заґжглись чеґтыґре раґдужґные звезґды,
  поґявиґлись чеґтыґре Анґгеґла
  и отґнеґсли их пряґмо в Царґство к Созґдаґтеґлю.
  
  Роґдиґтеґли и деґти очґнуґлись, огляґдеґлись и увиґдеґли, что они - все вмеґсте; это их поґраґдоґваґло. Они тут же вспомґниґли, что уже когґда-то быґли поґблиґзоґсти: то ли на сеґреґбриґстой, то ли на зоґлоґтиґстой поґлянґке. И теґперь круґгом быґло очень краґсиґво, цвеґли и блаґгоуґхаґли раґдужґные цвеґты, круґжиґлись разґноґцветґные звезґды, пеґли преґкрасґные Анґгеґлы.
  
  Все чеґтвеґро, роґдиґтеґли и деґти, поґдоґшли к выґсоґкоґму сияґющеґму троґну, на коґтоґром восґсеґдал Созґдаґтель свеґта и всеґго жиґвоґго и неґжиґвоґго.
  
  - Поґдойґдиґте поґблиґже, - скаґзал Он, встаґвая со Своего троґна и спуґскаґясь к ним. Люґди поґдоґшли к Неґму, ощуґщая легґкость двиґжеґний и свободу дыґхаґния. - Ваґша земґная жизнь заґконґчиґлась, и теґперь вам предґстоґит пройґти те исґпыґтаґния, коґтоґрые она преґдоґпреґдеґлиґла. Слеґдуйґте за Мной, не отґстаґвайґте.
  
  Созґдаґтель в окруґжеґнии неґбесґных созґдаґний поґвел их по раґдужґной доґроґге - к тем враґтам, обойґти коґтоґрые быґло неґвозґможґно.
  
  - Что это? - спроґсиґли люґди, когґда путь им преґграґдиґли выґсоґкие, но чрезґвыґчайґно узґкие воґроґта, все в жеґстких, как проґвоґлоґка, шиґпах.
  
  - Враґта, чеґрез коґтоґрые вам наґдо пройґти, чтоґбы поґпасть в Мой сад.
  
  Мать и отец пеґреґгляґнуґлись и робґко возґраґзиґли Созґдаґтеґлю:
  
  - Но это не те враґта, коґтоґрые быґли в проґшлый раз!
  
  Деґти, увиґдев, как осґтры щиґпы, такґже все вспомґниґли - и доґбаґвиґли:
  
  - Мы тоґже заґпомґниґли друґгое!
  
  Создатель отвечал:
  
  - Кажґдоґго из приґшедґших сюґда встреґчаґют те исґпыґтаґния, коґтоґрые он заґслуґжил своґей земґной жизнью. Все проґхоґдят свои враґта саґми, а враґта - соґотґветґствуґют поґступґкаґми и мыґслям при жизґни. За тот земґной срок, что Я доґбаґвил вам, кажґдый из вас мог исґпраґвить проґшлые ошибґки, не соґверґшать ноґвых, стаґратьґся деґлать доґбрые деґла. Видґно, вы все, все чеґтвеґро, так и не восґпольґзоґваґлись той возґможґноґстью, коґтоґрую Я дал вам. Поґэґтоґму вы видите одно и то же: так схожи ваши врата, а вас самих ждут уже боґлее серьезґные исґпыґтаґния, неґжеґли в предґыдуґщий раз. Перед тем, как начнете проходить врата, вспомґниґте, каґкие проґступґки соґверґшиґли за всю жизнь и осоґбенґно за поґследґний срок, даґроґванґный Мною, и все поймете.
  
  Отец, коґнечґно, тут же поґдуґмал о вкладґчиґках, раґзоґренґных их банґком; с гоґреґчью осґозґнал свою косвенную роль в этой маґхиґнаґции, хоґтя сразу не приґдаґвал этоґму осоґбоґго знаґчеґния - подумаешь, пострадали чужие люди!
  
  Мать вспомґниґла о подґдельґных страґхоґвых поґлиґсах, коґтоґрые выґдаґла несґкольґким сотґням паґциґенґтов их меґдиґцинґская комґпаґния; она личґно поґтом отґкаґзыґваґлась леґчить тех, кто обґраґщалґся к ним с теґми поґлиґсаґми.
  
   Сыґну пришґло на ум: полґгоґда наґзад он броґсил в беґде своеґго лучґшеґго друґга, коґтоґроґго же и соґблазґнил неґприґглядґныґми деґлаґми, из баловства заґтаґщив в зал игроґвых авґтоґмаґтов, где они проиґграґли мноґго деґнег, а сам суґмел улизґнуть. Последствия-то оказались нешуточными.
  
  А дочь словґно наґяґву увиґдеґла, как не одґнажґды обґмаґныґваґла люґбиґмую учиґтельґниґцу, пользуясь ее доверием, а осоґбенґно неґкраґсиґво - неґдеґлю наґзад, на итоґгоґвой поґлуґгоґдоґвой конґтрольґной: сдаґла спиґсанґное соґчиґнеґние и поґлуґчиґла выґсший балл, необходимый позарез; без таґкой оценґки неґчеґго быґло и расґсчиґтыґвать на втоґрую стуґпень колґлеґджа.
  
  ...Созґдаґтель смоґтрел на этґих люґдей, как на друґгих таґких же, приґхоґдяґщих к Его враґтам век за веґком, тыґсяґчеґлеґтие за тыґсяґчеґлеґтиґем. Он просвечивал их насквозь, видел, что люґди все увеґлиґчиґваґют и увеґлиґчиґваґют тяґжесть своґих грехов, поґэґтоґму и враґта пеґред вхоґдом в Его сад стаґноґвятґся все тесґнее и уже, а шиґпы на них - все длинґнее и осґтрее...
  
  Созґдаґтель остаґвил Своих деґтей пеґред враґтаґми, а Сам ушел, окруґженґный Анґгеґлаґми и звезґдаґми.
  
  Его ждаґли неґбесґные деґла и слеґдуюґщие приґшельґцы из земґноґго миґра.
  
  * * *
  Если кто-то из моих читателей подумал,
   что это просто сказка, пусть вспомнит ее,
   когда сам окажется перед теми же вратами...
  
   2005 год
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"