Marillion : другие произведения.

Вiйськовi оглядини

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Наступного дня пiсля призначення новий мiнiстр оборони Анатолiй Гриценко вирiшив перевiрити стан справ у армiї..

  Наступного дня пiсля призначення новий мiнiстр оборони Анатолiй Гриценко вирiшив перевiрити стан справ у армiї пiсля перебування на цiй посадi його попередника Олександра Кузьмука.
  
  - Ну що, поїхали дивитися! - кинув вiн генералам i пiшов до вiйськового "бобiка", що стояв перед Мiнiстерством оборони. Штовкаючись животами i проклинаючи усе на свiтi, генерали швидесенько побiгли до автобуса займати свої мiсця.
  
  Першою на шляху iнспекцiї виявилася вiйськова частина десь пiд Києвом.
  "Бобiк" зупинився перед в'їздом до частини, але Гриценко вирiшив пройтися пiшки. Слiдом за ним з автобуса висипали купа генералiв, пошепки обговорюючи нового керiвника.
  
  Поглянувши на генералiв, Гриценко хутко увiйшов на територiю частини. Навколо стояла цiлковита тиша. "Цiкаво, а де це всi?", - подумав мiнiстр.
  Раптом тишу прорiзав рiзкий крик i прямо на нього ледь не налетiла рожева свинка, яка по дорозi змiнила напрямок руху i почала тiкати. "Оце так, це що таке?" - пронеслося в головi Гриценка.
  Зненацька прямо перед ним з'явився солдат, який з нелюдськими воплями: "Ты чего стоишь?! Держи, держи ее! Уйдет же, стерва!" помчав за свинкою.
  - Нiчого собi! - здивувався мiнiстр. - Чим це вони тут займаються?
  
  Зацiкавившись, вiн пiдiйшов до якогось бараку, з якого доносилися незрозумiлi звуки.
  - Наче вода десь протiкає, - почав прикидати Гриценко. - Але звук трохи iнший.
  Вiн ще трохи подумав, подивився навколо, i смiливо ввiйшов до бараку. Звук потроху наближався, i раптом Гриценко побачив... солдата, який сидiв на землi i доїв корову.
  - Оце так! - вирвалося у мiнiстра. Солдат повернув голову, побачив якогось чоловiка у цивiльному i продовжив роботу.
  - Ти що тут робиш? - спитав мiнiстр.
  - Как это что? Служу! - не моргнувши оком, вiдповiв солдат.
  - А корова чия? - вирiшив спитати Гриценко.
  - Да майора нашего, - мовив солдат. - У нас у каждого начальника своя скотинка есть, - не вiдриваючись вiд роботи продовжував вiн, - две коровы - считай прапорщик, три коровы - уже майор, у начальника части даже свинка есть.
  - Ага, зрозумiло, - кивнув Гриценко. Вiн вже потроху починав приходити до тями.
  - А давно вже служиш? - запитав мiнiстр.
  - Так я свое отслужил еще в прошлом году. Я тут живу недалеко, в нескольких километрах от нашей части. Дома скучно, вот я за хозяйством и присматриваю. На днях обещали еще овечек привезти, пасти буду...
  
  Ще трохи подивившись на те, як вправно солдат доїть корову, Гриценко вийшов на свiже повiтря.
  Раптом до нього пiдбiг начальник частини.
  - Товаришу командуючий! Ось ви де! А ми вас обшукалися! - зрадiв вiн, i повiв мiнiстра до їдальнi, де вже чекали генерали...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"