Котенок Муррр : другие произведения.

Зiпсована вечеря

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


Смачного!

  
   Яких птахiв i тварин можна зустрiти у мiстi? Та не в зоопарку, а просто на вулицi? Найперше - це собаки, коти, горобцi, ворони, синички. Iнша рiч на дачi, коли вона неподалiк лiсу, рiчки чи озера. Тут вам i їжаки, й вужi, й зеленi жаби, i ящiрки. А птахiв, то й перелiчити важко. Вiтя не раз бачив довгоногу чаплю i строкатого одуда, красеня деркача, пiрникозу, прудкокрилих стрижикiв. А на риболовлi вони з татом якось навiть витягли з води черепаху. Витягли, i вiдпустили назад в озеро.
   Та найцiкавiше сталося одного вечора, коли хлопчика самого залишили надворi вечеряти.
  
   Сонце вже сховалось, i на небi з"явилися першi зiрки. Вiтя саме їв гречану кашу з котлетою, як iз найближчої сосни пурхнув до столу якийсь величезний сiрий птах i зухвало втупився у хлопчика великими круглими очима. Потiм вiн рiшуче пiдступив до тарiлки й заходився коло вечерi. Переляканий Вiтя посунувся на край лави, та коли побачив, як щезає смачна котлета, заревiв на весь двiр. Однак непроханого гостя це не спантеличило. Вiн з"їв усю котлету i полетiв лише тодi, коли на допомогу Вiтi прибiгла мама. - Не жалкуй, сказала вона, прибираючи зi столу тарiлку з рештками кашi. - Це до тебе у гостi завiтало совеня. Мабуть, йому досi ще нiколи не доводилося iсти таких смачних котлет!




 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"