Мохорт Генрих Генрихович : другие произведения.

Омріяна Україна

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Що конкретно потрібно зробити в УкраЌні, щоб змінити життя на краще:змінити правила висування кандидатів, самі вибори, контроль і можливість відкликання вибраних представників влади.

   Омріяна Україна.
   "Терпіння - чудова риса нашого народу. Але життя занадто коротке, щоб довго терпіти."
  
  Спробую сформулювати свої пропозиції про те, як нам покращити життя в Україні. Не перший раз вже звертаюсь до цієї теми, тому що мене, як і багатьох інших, не задовольняя "те, що маємо". Немає досі ясност в наших головах, головне і другорядне якось змішалося, важливі умови гарного життя прикриті різними дрібницями, і що робити - не ясно, і послідовність необхідних дій не зрозуміла. Більше 20 років надій і невпинних розчарувань. Перші, найчесніші вибори першого президента... Голосував я за Чорновола, але переміг Кравчук. Ну, що ж, така була воля народу. Боялися люди, що бувший зек може стати президентом. А потім буде помста з його боку усім бувшим партійним "володарям". А навіщо нам це? І ось: маємо вже четвертого президента! Тепер багато громадян не побоялися віддати владу бувшому зеку, навіть не політичному, а кримінальному. Хоча, і в чесності цих виборів можна сумніватися. За 20 років незалежності і депутати, і президенти не зуміли зробити для України головного: не створили умов для виконання волі народу України відносно правил нашого життя. Та ж сама "воля народу" чітко не сформульована. Брак правди і справедливості, знущання над людьми з боку державної бюрократичної машини - характерні ознаки нашого життя. Свавілля керiвництва і неміч простих людей. Підпорядкованiсть "іграшкових" партій своім вождям, а партій дуже багато розвелось...
  Переписувались закони, змінювалась Конституція, але від того людям не ставало легше жити, не з"явилося відчуття справедливості від того життя, дій влади, її поведiнки, її виникнення і зміни, бо всяка влада шкодила країні і її народу дуже сміливо з самого початку і до учорашнього дня. Зміна президентів і часткова зміна депутатів давала людям надію на дуже нетривалий період. Але, як би там не було, "матеріальне" життя в краiні налагоджувалось. Звідкись з"явилися долари, стали завозити і продавати товари не нашого виробництва, капіталізм швидко довів свої переваги над радянським соціалізмом. А от влада... Якось утворився такий прошарок суспільства - ВЛАДА, не дуже багаточисельний, але заможний, бо через руки цього прошарку йшли грошові потоки і осідали в кишенях наближених до влади людей. Все стало продаватися, приватизуватися (прихватизація!). Згорталося виробництво, як злоякісна пухлина поглинала великі і дорогі підприємства... Жадоба до грошей, які так і пливли в загребущі руки, засліпляла тих людей, які мали б опікуватися здоров"ям всього суспільства. Не до того їм було. Владу дуже дратували ті висловлювання окремих людей, які досить м"яко пробували критикувати владу за її деструктивні дії. Жертв того періоду ніхто не рахував. Можливо, коли-небудь солідний історик опише наша життя і, як колись сказав Горбачов, "даст всем сестрам по серьгам"! Звичайно, життя було дуже цікавим. Але що найбільш цікаво: всі зусилля народу і його депутатів по покращенню самого життя чомусь не давали очікуваних результатів. Може не тих людей обирали у владу? Може, занадто довго терпіли при владі нікчемних президентів і продажних депутатів? Можливо. А чому терпіли? Бо закони створює сама влада і її холуї. А вони їх так продумують, що шкодити владі вони не можуть. Порушення владою законів контролюють призначені владою люди. І прості люди безсилі щось зробити в період між виборами - не передбачено законами!
  От і терпимо, а життя спливає... Люди потихенько переміщуються на кладовища, від такого життя помирає людей більше, як народжується, без війни і стихiйних лих за цих 20 років незалежностi Украiна втратила мільйони своїх громадян. Але цю цифру знає статистика, а ми просто бачимо, як швидко ростуть кладовища. А тут ще світова криза. А за нею нові президентськi вибори. Ці вибори привели до влади Януковича і його команду. І почалась четверта серія нашого історичного серiалу "Незалежна Україна"! Четвертий Президент [Інтернет] Нова команда з самого початку діє грубо, цинічно, кидаючи виклик народу, ніби провокуючи людей на бунт. А головний аргумент їх антинародних ініціатив - цього вимагає МВФ (Міжнародний Валютний Фонд), який дає їм мільярди доларів і дозволяє нам усім жити в борг. Всілякі економічні утиски швидко доповнились політичними судовими процесами. Але на самому початку було незнане раніше конституційне повернення на багато років назад, як в кіно, до староі конституції, яке дало президенту, що обирався за іншими законами, майже необмежену владу в Україні, від якої вже одного разу відмовилися як від стратегічної помилки. Світ уважно спостерігає за діями нашої влади і чекає, чим же все це закінчиться. Коли засудили Тимошенко на 7 років ув"язнення, чим одразу позбулися політичної конкуренції з боку БЮТ, ЄС і США не мовчали, а сказали своє "фе" і, мабуть, це означає, що з нашим президентом вони не хочуть мати справу. Отакої! Спекалися! Але, напевно, наша влада не злякалася, хоч в такій ізоляції приємного мало. Але, якщо "заморозять" їх грошові рахунки, які зберегаються за кордоном, то це вже буде боляче: "за что ж боролись?" Про подальші перспективи говорити не хочеться - поживемо - побачимо! Та й мова не про те. Пройде якийсь час, поміняється влада, але... Може досить нам уже помилятися? Ясно, що влада вдосконалює свої механізми обдурювання і поневолення народу. А головний механізм - вибори. І яку б ми з вами революцію не вчинили, маємо памятати, що вибори - єдиний "інструмент", який залишила влада народу. І якщо вони візьмуть під свій контроль вибори, то вже можна нам в них не брати участь, бо це буде чистий обман. Отже, за цей "інструмент" варто поборотися! Тут є декілька важливих моментів: висування кандидатів, власне голосування (вибори) і підрахунок голосів. Якщо ми "упустимо" з поля зору висування, то далі вже можна не цікавитись результатами: кого б не вибрали, буде служити існуючій владі. Якщо в виборчі комісії будуть призначатися люди від партій, як зараз, то зрозуміло, що там при нагоді будуть спотворені результати волевиявлення народу. Деталі не так вже й важливі. Комедія з "мокрими" печатками нам ні до чого. Результати по всім дільницям можна зібрати дуже швидко, користуючись телефонами і компьютерами. Їх необхiдно оприлюднювати, щоб незалежні від партій члени виборчих комісій могли перевірити і не допустити фальсифікацій. Це перша частина програми - чесні вибори. Далі - не менш важливий момент: механізм відкликання депутатів і президента. Перед виборами вони без сорому брешуть, роздаючи людям обіцянки. Після виборів можуть робити прямо протилежне від того, що обіцяли. Отут і має бути задіяний простий і ефективний механізм відкликання конкретних брехунів від влади. Це має бути простіше, ніж вибори, легше, ніж референдум.
  Це зовсiм незвичний для нас механізм, тому важко зараз щось конкретне порадити. Потрібно добре подумати! Бо без цього комплексу законів наша "демократія" - влада для злодіїв і брехунів. А ми всі вже від цього втомилися. Досить мучитися і смішити світ, треба діяти.
  Соромно за краiну і її народ, що дозволяє так над собою знущатися. Соромно за владу і її посіпак, безсовісних дітей цього ж народу. Як ми маємо діяти, щоб досягти мети? Потрібно всім об"єднатися навколо ідеї створення необхідних умов для здорового функціонування державної влади. В цьому зацікавлені всі наші громадяни. А коли ці умови будуть створені і закріплені законами, потрібно буде пильно контролювати владу, щоб не дати їй знову обдурити народ, замінивши демократію охло-кліпто-кратією. Дуже важливо на перехідний період довірити владу чесним людям, якi матимуть за мету лише створення необхідних умов, реформування нашої бридкої і хворобливої державної машини. І цей перiод не повинен бути довгим, бо знову "забалакають" реформи, звикнуть до влади і, як то буває, не побажають з нею розлучатися. Народ протестує. [Інтернет] P.S. Пойшло не так багато часу і в Інтернеті провели опитування громадян Укра§ни: потрібно було вибрати один з 5 варіантів відповідей на питання. Нижче фото з екрана, на якому добре видно результати цього опитування. Фото с экрана [Интернет] На жаль, люди нічого зробити не зможуть, бо законами не передбачений у нас ІМПІЧМЕНТ! P.P.S.Пройшов ще рІк. Сьогоднi 20 лютого 2014 року. На екрані телевізора Майдан з протестувальниками в Києві. Три місяці протестів народу проти влади і особисто президента Януковича. Президент виставив проти народу загони внутрішніх військ, міліції, спецзагонів по боротьбі з тероризмом, з організованною злочинністю, підтягуються до Києва дієздатні залишки армії з усім своїм арсеналом. Чути вибухи гранат, постріли, постійно з гучномовців чути якісь об"яви як у грі БлуШифт 2. Палають шини, будівлі, центр Києва зараз не упізнати. Сутички народу з міліцією переходять в громадянську війну. Вже кілька десятків людей загинуло, сотні скалічені. Влада не поступається, не чує народу, лише надіється на силу. Але повстання охопили вже значну частину України. Всі сили президента стягнуті до Києва, дороги блокуються, метро не працює, потяги зі Львова до Києва відмінені... Отак самий мирний на Світі народ України оголошений "терористом" і нищиться власною владою. "Боже, допоможи Україні позбутися цих бандитів!" Так моляться за нас всі порядні люди на Землі. P.P.P.S. Сьогоднi 28.02.2014 року. Революцiя перемогла! Янукович втік до Росії. Верховна рада запрацювала. В Україні створений тимчасовий уряд. Призначені на 25 травня вибори президента. Поховали загиблих на Майдані і в інших місцях громадян, їх біля 100 осіб. Попереду невизначеність з багатьох питань. Але владу бандитів скасовано. Слава Україні! 4*P.S. Фото [Интернет] Не довго ми радувались! Путін заполонив Крим своїми військовими, яких вже 10-й день все звозять і звозять. Все відбувається без спротиву наших прикордонників, міліції, армії, авіації і флоту. Україну душать в "братніх" обіймах і організують референдум, який би легітимізував захоплення (аншлюс) Криму Росією. Зараз цих зелених чроловічків зі зброєю біля 30 тисяч осіб. Все як з Францією після їх Великої революції: революції потрібно захищатись! А у України ніби і ворогів немає, одні друзі навколо, але є Путін, а в Путіна є плани. Божевілля якесь діється. "И вечный бой, покой нам только снится!" Весь мир за Украину! Янукович - агент Путина, удрал в Ростов и оттуда изредка напоминает о себе. Картинка из Интернета [] 19 марта 2014 года. В Москве и в Крыму ликование: Крым "присоединили" к Украине. Теперь России станет труднее, а Украине - легче. Ведь Крым - дотационная область. Жалко людей, которые оказались волею Путина в своём доме за границей. Ну а те, кто об этом мечтал, пусть порадуется - мечта сбылась! Обстановка в мире благодаря "завоеваниям" Путина снова накалилась. "Кто посеял ветер, пожнёт бурю". Бурю, которая никому не нужна. ................. Життя триває! Сьомий рік точиться неоголошена війна з Росією. Змінили президента - Замість брехливого і жадібного, зрадливого Порошенка обрали молодого і гарного Зеленського. Він прагне миру з Росією, але, схоже на те, що Росії більше подобається війна. Рахунок наших втрат у війні йде на десятки тисяч осіб. Вибухнули п"ять величезних складів з озброєннями. Не стає сил описувати всі наслідки нашої національної трагедії.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"