Мост Гипер Форум : другие произведения.

Письмо западенца, живущего в Германии

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


Оценка: 2.86*8  Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Очень советую почитать ЭТО нашим оранжевым.


   Автор: Олекса
   Дата: 25.01.06 16:14
  
   Шановнi Земляки!
  
   Я живу в Нiмеччинi, багато вже рокiв, але так як часто буваю в Українi (маю там бiзнес) цiкавлюся, очевидно, чим дихає мiй народ. Тому виникли роздуми, з якими хотiлося б подiлитись.
  
   Сам я є галичанин зi Львова, лiкар-психiатр. Втiк ще за радянськi часи. Тут, на Заходi добився багатого, маю приватний кабiнет, живу безбiдно. Говорю то для того, щоб читач зрозумiв, що мої погляди на систему "захiдних цiнностей", про якi так люблять патякати Вашi зверхники, обгрунтованi моїм соцiальним статусом.
   Тепер, у передвиборчий час, а я маю на сателiтi майже всi українськi канали, мене просто жах бере вiд того що я бачу i що я чую. Я маю на увазi рейтинги, якi свiдчать, що велика частина українцiв знову вирячивши очi лiзуть у багно в яке їх зiпхнули рiк назад. Я не можу бути дуже коректним в своїх висловах, я є частинка того народу, i мене спалює сором за декотрi дiї суспiльства до якого я належу.
   Почну с тої " поморочиної революцiї". Що там 5-й канал триндить про унiкальнiсть українського народовиявлення. Та не були ви першими, це американське шоу насамперед було в Сербiї, де стукали в баняки, не жалюгiдних 17-ть днiв, а три мiсяцi. На кiнець виканючили "демократiю", продали Мiлошевiча за нензнi 100 тисяч $, потiм свого iдола, "сербського Ющенка" - Джинжича замочили пострiлом в голову, спихнувши вину на белградський кримiнал. Тепер живуть в нензi, але вiльнi вiд усього, вiд грошей, їди i вiд Косова.
   Унiкально для Сербiї є то, що любов до демократiї у неї виникла пiсля американських бомб. I не зважаючи на зруйнований Белград, я був там в лiтi i там i досi всi красенi мости через Дунай так i лежать в водi, їхнi полiтики продовжують нюхати американську задницю.
   До речi, двигуном розвитку подiй була молодiжна органiзацiя "Одпор", потвора створена американською "неурядовою" органiзацiєю " Freedom Haus". Такий собi прототип комсомольцiв 20-х рокiв. Рiзниця в тому, що однi керувались в своїх дiях "класовим чуттям", а новочеснi борцi - запахом долара. Той самий "Haus", ще й при допомозi "Одпору" пiдкинули Вам українцi "незаангажовану" - "Пору".
   Звернiть увагу на те, що в нiяких демократичних країнах свiту немає молодiжних полiтичних органiзацiй, та ще, якi опираються на владу. Вони завжди iснували при тоталiтарних або авторитарних режимах, це - комсомол, "Hitlerjugend", в теперiшнiй Росiї - "Наши", тепер маєте "Пору". Але пройшов час i на "Пору" прийшла пора. Виконавши свою мiсiю, погорлавши "ТАААК", полупцювавши в барабани, вона тихонько продалася новому хазяїну росiйськомовному українцевi Кличку. А що її робити? Американцi гранти бiльше не дають, вони скоро забувають своїх слуг.
   Повiрте менi, нi хто в Європi не в захватi вiд "помаранчевого перевороту", як вам вдовблює в голови 5-й канал. Простi люди, тут, в бiльшостi, взагалi не знають де та країна. Тут цiлком чужий нам менталiтет, люди замкненi в своєму коконi, застресованi, недоброзичливi, iнтелектуально примiтивнi. Менi легше, з пацiєнтiв, прийняти 10 нiмцiв - переселенцiв або полякiв, чим одного нiмця, якому все треба пояснювати, як школяревi.
   Вiдносно думки полiтикiв та журналiстiв про "помаранчеву революцiю", то дуже розчарую її прихильникiв. Нiхто тут не ставиться до неї серйозно.
   По - перше: Європа об'єдналась в противагу американськiй свiтовiй експансiї. Тому дуже хворобливо реагує на кожний американський слiд в себе вдома. Фiнансування Конгресом США революцiї в розмiрi 60 мiл.$, а то признання самої Америки, поставило хрест на майбутнє порозумiння з Європою в форматi будь якої користi для України. Європа має постiйну головну бiль з американським сателiтом Польщею i нових проблем не потребує.
   Газети дають, переважно, наступнi характеристики української полiтики, це так звана "полiтика носорога", звiра, який вибравши мету, плює на все довкола себе, i пре вперед не рахуючись зi своїм оточенням. Друге окреслення то провадження полiтики "дзеркала заднього виду", тобто використання помилок минулого для пiдняття власної значимости ( всi бiди вiд Росiї, нiби то СРСР i не було). I по-третє, "революцiю" i полiтику України тут називають "наївною", але слово "наївний" вживають в нiмецькiй мовi з трохи iнакшим змiстом, чим у нас. Цим словом тут замiнюють iнакше: примiтивний.
   Ви не є самостiйнi українцi, а таких нiхто не поважає. I не вiрте Вашому "народному" президенту та рибатчукам, що Вас хтось десь чекає. Одна iз рiзниць в ментальностi Росiї i України в тому, що Росiя дивиться хто з нею, а ми дивимся - з ким ми. Не любимо ми себе.
   По - друге Європi набридло чути скиглення офiцiйного Київа, не пiдтримане нi якими конкретними кроками вiдносно економiчних реформ, нi внутрiшня нi зовнiшня полiтика якого нiкому не зрозумiла, тiльки якiсь туманнi декларацiї. Треба добре розумiти ментальнiсть Заходу. Надам приклад: коли Ющенко заявив про скасування вiз для європейцiв, нiхто не заплескав в долонi, навпаки в газети вийшли з заголовками " Український президент шантажує нас", бо в їхньому розумiннi, якщо вони не можуть зробити подiбний крок, то не тактично другiй сторони спонуковувати їх до тих самих дiй.
   Взагалi дуже дивно чого Вас хочуть запхати в лiжко до бабусi Європи, вона тихонько конає, економiка падає, соцiальна пiдтримка стає рiк до року мiзерна, мусульмани заливають її. Вiзьмемо нiмцiв: дiтей родиться в два рази меньше, чим людей вмирають, 62,3% квартир займають Нiмеччинi одинокi люди.
   Може треба думати трохи про наших онукiв, повернути, накiнець, голову на схiд.
   Що запiтьмарило наших провiдникiв? Не можуть розгледiти банальнiсть, що свiтовий вектор економiки постiйно змiщується на Схiд, що бiльшiсть нiмецьких заводiв в Тайванi, в Пiв.Кореї нiж в Нiмеччинi. Що Китай за наступнi 10 рокiв дожене США по ВВП. ? Що "найкращому економiсту всiх часiв i народiв" то не вiдомо?
   Та нi, наказано йому ненавидiти Росiю! Зробити з України своєрiдного Матросова. Знищити економiку України, щоб "москалям" було гiрше. Ну як же американець може пережити, що росiйськi гелiкоптери всi мають українськi мотори з "Мотор Сiч", що новi космiчнi розробки робляться в кооперацiї з Росiєю на "Южмашi", що славнозвiсна ракета "Сатана" днiпропетровська розробка.
   Чи не тому Ваш "народний" хоче втягнути Україну в НАТО, адже тодi Вам, а головне американцям, не буде потрiбна вiйськова промисловiсть, гордiсть України. Ви за вашi грошi купите стандартну натовську зброю. По пiдрахунку експертiв повне переозброєння України, обiйдеться, Вам коханим, 90 мiлiардiв євро (газета "Handelsblatt").
   Маєте такi грошi? Чи може Тимошенко щось пiдкине?
   Польша вже нагрiлась на своїй оборонi, купила за тяжкi грошi португальськi винищувачi, норвезькi БТР, потiм вияснилось, що БТР-ри не залазять в траспортник "Геркулес" без того, щоб не знiмати з них башту. Смiшно?
   Хiба що, дебiл може думати, як що вiртуально уявити, Росiя напала б на Україну, то хтось би прийшов на помiч i почав би ядерну вiйну, спасаючи Україну. Бо Росiя є ядерною державою це раз, по друге можете собi уявити щоб вiд любовi до вас, без газу буде мерзнути француз чи нiмець. Та не вирiшує нiяких оборонних проблем вступ до НАТО. Чи може послухаєте придурочного першого замiсника мiнiстра закордонних справ, до речi такого ж скривдженого Богом, товариша Бутейка, який 02.12.05 в програмi С.Шустера, верещав, що НАТО поможе Українi боротись з корупцiєю i захистить права людини. У Вас мiнiстри просто супеp, особливо в МЗС, ну просто "попса" вiд дипломатiї, яка спiває пiд американську "фанеру". Але, ви, симпатики НАТО, не задумувались, що в день вступу, на вас будуть перенаправленi росiйськi ракети. Та ви, як я бачу, справжнi мазохiсти, коханi. Ви напевно кайф лапаєте, коли над вами стоїть дядько з палицею. За часи Радянського Союзу стояв американський, а тепер його замiнить росiйський. Ну що тут скажеш, ну просто нудно жити в нейтралiтетi, екстрiму бажається. Прапор в руки!
   Тодi хай Вам президент пояснить з якого такого дива вiн хоче запхати Вас в чергове лайно.
   Тепер про ВТО ( до речi що то за дурнувате перекручування ВТО в СОТ), чому треба було перекрутити Всесвiтню торгову органiзацiю в Свiтову органiзацiю торговлi. Бо так "москалi" говорять? До речi любi, американцi так само WTO кажуть.
   Так от, як пишуть, а швидше смiються, нiмецькi газети Україна ладна вступити на умовах на яких вступали в ВТО країни Океанiї. Вони ж пояснюють чому. Та дуже просто, так як уряд не може забезпечити в майбутньому свiй народ споживчими товарами, вiн хоче вирiшити цю проблему за рахунок вступу в ВТО. Вiдкрити кордони для потоку найдешевших захiдних товарiв. Тобто накормити ковбасою, яка нiколи не псується, маслом, яке може тижнями стояти не в холодильнику i николи не згiркне, картоплею яка не проростає в теплi i т. д. Iдея проста - рахуючи народ за бидло, яке нi в чому не розбирається, набити йому кендюх, щоб мовчав.
   В Нiмеччинi я практично купую тiльки хлiб, цукор, молоко, а морозильник набитий тiльки українськими продуктами. Благо що до Львова з Мюнхена тiльки 1300 км.
   Так само робить мiй знайомий нiмець-пiдприємець, фiрма, якого продукує соки на Тернопiльщинi. Вiн вже не може їсти мiсцеву продукцiю
   Вступ в ВТО без захисту свого виробника є знищення його. Про те розумiє тiльки мiнiстр Баранiвськiй, по моєму, єдина розумна людина серед всiх можновладцiв. Нiмецький фермер дiстає до 8 000 евро дотацiй на один гектар вiд держави. Може наш конкурувати по цiнах з ним ? Та трохи думайте українцi, куди Вас втягують.
   Не хотiв торкатись внутрiшнiх справ в Українi. Але сьогоднi, коли я пишу цю статю, так зiвпало, 22 листопада - "день свободи" i 5-й канал почав нудити про якiсь "iдеї майдану" про демократiю, яка накiнець прийшла, потiм ведучий впав в екстаз i заявив, дослiвно, "майдан очистив ауру планети". Я думаю, що пiсля такої заяви треба Київ перейменувати в " Новий Єрусалим ", помаранчевих революцiонерiв нарiкти - апостолами, а Ющенка звiсно признати - месiєю.
   Та хотiлось би висловити свою думку ще по деяким питанням. Вiдносно українських нацiоналiстах, наприклад. Я сам український нацiоналiст. На початку 60-х рокiв, саме за iдею я вiдсидiв 3 роки, тодi менi було 22 роки. Я був близьким знайомим панi Стецько, я добре знаю дочку С. Бендери. Я говорю про те, щоб зрозумiли, що я добре знаю чим дихала справжня нацiональна iдея, яку зараз замiнила "iдея нацiонального iдiотизму". Нi нешановнi сучаснi нацiоналiти, нiякi ви не нацiоналiсти. Бо нiколи український нацiоналiзм не пропагував ненавистi до других народiв. Органiзацiя ОУН легально iснувала в денацифiкованiй Нiмеччинi, тому що нi в одних документах чи декларацiях українських нацiоналiстiв, починаючи вiд Донцова не було ненавистi до iнших народiв.
   Як що вам бiдолашним паталахам не в силах розрiзнити комунiста вiд "москаля", а Росiю вiд Радянського Союзу, то починайте з букваря, бо ваш iнтелект так i лишився на тому самому мiсцi. Хоча що тут дивуватись, ваш "народний президент" б'ється бiдака с тою самою проблемою - не може зрозумiти рiзницю в словах: "сепаратизм" i "федералiзм".
   У Львовi питаєш "свiдомих українцiв" - можете сказати, яку кривду зробила Росiя Українi за 15 рокiв? Починають гугнявити щось про iмперськi амбiцiї, коли питаєш, в чому вони - мовчання, в кращому випадку блискуча вiдповiдь на всi випадки життя: "а всi про то знають ". Клас !!
   Найогиднiше, що на сьогоднi до "москалiв" вже прирахували i "схiднякiв".
   Так от хочу я сказати своїм землякам, галичанам - якою б мовою не розмовляли на сходi - вони бiльше мають українського менталiтету нiж ви. Поки їх прадiди полякiв рубали, ви тут пiд головування львiвського голови Балабана вiру свою православну продавали. Європейцi мої коханi. Спитайте своїх унiатських попiв, чи знайома їм назва маленького австрiйського мiстечка Телергоф, де замучено десятки тисяч українцiв так званих "русофiлiв" i iнiцiатором боротьби з ними були унiати. В 20-х роках не унiати, а поляки поставили памятний хрест в Галичi i збудували братську могилу на Личакiвському кладовищi.
   На самому "чесному" каналi розмазують соплi про "героїчну" дивiзiю "SS Галичина", а чому ви не згадаєте ще про батальйони "Nachtigal" та "Rolland", що ввiйшли разом з нiмцями до Львова i забили тiльки за одну нiч бiльш 9 000 львовян.
   Що до героїв "дивiзiйникiв", скорiш, то було стадо боягузiв, яке розбiглося пiсля перших пострiлiв пiд Бродами. Нiмцi мусили на ту дiлянку кинути "клятих москалiв" - вiйська генерала Власова т.з. РОА. I тi "клятi москалi" так воювали, що радянськi вiйська були змушенi перенести напрямок на пiвнiчний захiд створивши там Сандомирський плацдарм. Прямий удар по Львiв не здiйснився. Тому коханi львiвяни, Львiв був не зруйнований i дякувати, як вам не гiрко, треба "москалям".
   У нас в Мюнхенi iснує український iнтернат "Рiдна школа", в пивницi є кафе, вечорами збирається емiграцiя, стара i нова, так от славнi герої дивiзiйники мають свою окрему комiрчину i в кафе не заходять, щоб такi ж старенькi оунiвцi не начистили їм щось.
   Мої галичани взагалi дуже цiкавi люди. Борючись за українську мову, вони самi розмовляють захiдноукраїнським суржиком. До початку 20-го столiття, вони цiлком не знали справжньої української. Варто перечитати "Пригоди вояка Швейка", там описується сцена, де Швейк стукає в дверi хатки коло Самбора i, далi: " йому вiдповiла жiнка, але не по-нiмецькi, не по-українськi, скорiш за все по-галицiйськi". Почитайте Стефаника або Коцюбинського то i є Ваша рiдна мова.
   Галичан в кiнець замучили "жиди" з їх "всесвiтнiм урядом", зберуться вони пiд проводом депутата Тягнибока - "великого розуму" людину, як казав Панiковський, покричать, попускають слину i розходяться щасливi. Ненавидiти когось, значить давати комусь право ненавидiти вас. Коли вже українцi, а то вiдноситься в основному до правобережної України, хоч трохи почнуть поважати себе?
   Нацiоналiсти у нас якiсь дивнi. Захищаючи українську iдею, їх чогось цiлком не бентеже, що на Українi прим'єр може бути армянка, людина не маючи краплi української кровi, що як для "свiдомих нацiоналiстiв" є недопустимо. Вони можуть собi уявити, щоб в Вiрменiї мiсцевi нацiоналiсти, вибалушивши очi, змагались за обрання прим'єра українки, або на худий кiнець бурята.
   На рахунок удаваного патрiотизму, тут в Мюнхенi, я очевидно маю зустрiчi при рiзних нагодах з земляками з росiянами, поляками та з людьми iнших нацiональностей. Я практично нiколи не чув, щоб хтось мiг так ганьбити свою Вiтчизну, як українцi. Як що, наприклад, росiянин, або поляк критикує свiй уряд, вiн має конкретнi претензiї, українець маже лайном все i всiх пiдряд, не вдаючись до конкретики. I йому винен увесь свiт.
   Виннi всi, але коли тепер бачиш рейтинг блоку Тимошенко то, при чому тут хтось. Вибачте, але якщо Янукович в серцях назвав "поморочених" козлами, то Тимошенко вас ними зробила. Зробила, опустивши Україну в парашу, усього за дев'ять мiсяцiв.
   Тимошенко є яскравий тип - iстеричної психопатки, так би мовити, тип психiчної конституцiї, хай не згодяться зi мною колеги психiатри.
   "Для людей цього типу характерно егоцентризм, хворобливе прагнення знаходитись в центрi уваги. Егоцентризм поєднується з душевною холоднiстю до всього, що не цiкаве психопата, з прагненням лицемiрити, плести iнтриги, щоб заставити подiї, добрi чи злi, обертатися довкола себе. Дуже часто iнтелiгентний психопат, розумiючи, що в суспiльствi негативно ставляться до бахвальства, самохвальство, намагається, порою пiдсвiдомо, вбиратися в одежi цнотливостi. В них немає внутрiшньої м'ягкостi, але не рiдко є дiловитiсть, акуратнiсть в справах, чiткiсть. Часто вони можуть складати враження людини з твердими принципами. Найчастiше, iстеричнi психопати, керуючись своїм душевним станом, тягнуться на керiвнi посади i коли осягають їх то стають завадою в роботi, бо потребують аплодисменти зi сторони пiдвладних, видають показово - безглуздi накази, намагається по-тихому натравлювати один на одного, тих кого не люблять, плетуть iнтриги, звинувачують в своїх прорахунках оточення, вбачають в невдачах зговори i якiсь темнi сили".
   Це є цитата з студентського пiдручника.
   Не впiзнаєте кохану Юлечку? Не заради народу, а тiльки жадоба влади, заставляє її розмазувати себе по майдану в показушному екстазi всепохлинаючої її любовi до Ющенка. Чи ви вже зовсiм подурiли коханi аматори "помаранчевої принцеси", слухаючи її основний заклик "багатi мусять подiлитись з бiдними". Та то вже було, ще один аферист - Володя Ленин говорив те ж саме.. Так що ви не Лесю Українку маєте, а Ленина з косою. Боротись не з багатими треба, а з бiднiстю, а то що мiлiардери починають боротись з мiлiонерами в iмя народу, то щось нове, такого ще не було. Про її оточення i говорити не хочеться, Томенко, Щкiль, нiгерiйський бабтист Турчинов, то низька iнтелектуальних невiгласiв, такi собi "Гринджоли" вiд полiтики.
   Тепер стосовно отруєння Ющенко. На Заходi нi як не хочуть коментувати це. Захiднi полiтики i експерти є дуже прагматичнi. I вони просто не хочуть розумiти, як можна отруювати людину не отрутою. До того ж диоксину, щоб мати таку концентрацiю в кровi, треба з'їсти одноразово до 50гр., що не можливо стосовно його запаху, а якщо давати диоксин маленькими дозами, то тоди обвинувачення падає на дуже близьке оточення. I головне питання - на що?
   Але є аспект, який чогось нi хто не зачiпляє. Ясно, що можна спиратись за канони етики. Але подiбний аспект не може йти в рахунок коли справа торкається публiчної людини, а тим бiльше президента, який собою втiлює обличчя країни в прямому та переносному змiстi.
   Чи може Вiктор Андрiйович репрезентувати Україну пiсля бiди яка сталася з ним ?
   Я не маю на увазi тiльки обличчя президента. Хай менi заперечить хоча б один з психiатрiв, що людина з такою травмою обличчя не може мати нормальний психiчний стан. Така людина нi на хвилину не забуває про свiй вигляд, її постiйно травмує думка про чужi погляди, вона постiйно знаходиться на пiковi нервового напруження. Доказiв його неадекватних реакцiй, заяв, рiшень, по моєму навiть забагато, навiть в першi днi своего нещастя вiн змiг заявити "Подивiться на моє обличчя - це обличчя України". Що до того, то на мою думку, моя прекрасна країна має свою неповторно чудове обличчя, державу не пристойно зрiвнювати з Батькiвщиною, держав ще буде багато i рiзних, але Україна була i лишиться саме Україною.
   Як щоб Ющенко мав хоч би трохи iнтелiгентностi, я не говорю про любов до свої країни, то пiшов би у вiдставку, але як що пруть амбiцiї, то що тут сказати. Очевидно, що є багато людей, людей мужнiх, якi дають собi раду в любих обставинах. Але то не той випадок - Ющенко не козак.
   Багато хто звинувачує оточення президента в тому хаосi який принесли "майданники" , але, коханi згадайте Iуду, хто-хто, а вiн то мав найкраще оточення, як будь хто, але таки залишився Iудою. I на мою думку Ющенко такий самий зрадник. Все, що вiдбувається тепер в Українi, вiдбувається тiльки в форматi iнтересiв США.
   Стосовно справи Гонгадзе. Тут, на Заходi, нiхто i нiколи не звинуватив верхнi ешалони влади України в вбивствi журналiста. Очевиднiсть безглуздостi подiбного звинувачування зрозумiла для кожної людини, яка змусить себе задуматись над цiєю справою, хоч би три хвилини. Ну хто такий той бiдний хлопець ? Та нi хто! Ну яку вагу може мати iнтернет-журналiст? Iнтернет - то величезна купа смiття. Ну хто може поважно ставитись до якихось повiдомлень, особливо, полiтичного напряму. Згадайте скiльки було користувачiв iнтернету в 2000 роцi. Ну сказав хтось Кучмi, що Гонгадзе якийсь бруд понаписував, ну висловив вiн незадоволення, кому то подобається. Що Гонгадзе якiсь компроментуючi документи мав? Та так собi трендiв, як багато iнших. Але чого Кучмi треба було собi проблеми робити. Вiн що хотiв вiйти в iсторiю, як перший, хто забив вiртуального журналiста ? Що то для нього був ворог номер один ? Ну смiшно то все. Тiльки тупий не може зрозумiти, що хлопця забили пiд плiвки. Знали тi люди, якi його заказували, про iснування плiвок. I Мельниченко не мiг не знати, передаючи якiйсь розвiдцi плiвки, що чекає Гонгадзе.
   Що за часи прийшли в Україну, коли зрадник стає героєм, злодiй Лазаренко - шановною людиною, мiнiстр оборони просидiв бiльш в Америцi, нiж в Українi, мiнiстр юстицiї Зварич - американський недоучка i брехун, стовп державної безпеки - Турчинов бабтист i послiдовник нiгерiйця, якого викинула Америка захищаючи свою безпеку. А подивiться на тих "крутих пацанiв" - Рибачука, Катеринчука, Павленка, з їх приклеєною посмiшкою на американський манер "keep smiling" - завжди посмiхайся.
   А чи може президент приймати незалежнi рiшення, коли має жiнку американку, до того ж спiвпрацiвник спецслужби. Як би хто її не захищав, але варто зайти на сайти "Reagan Library" або "Office of Public Liaison", щоб зрозумiти чим вона дихає. Там ви прочитаєте тiльки заголовки її робiт, самi роботи пiд грифом "секретно", але все ясно i по заголовкам.
   А чи не гидко дивитись прихильникам "народного президента", як вiн витанцьовує на кiстках замучених в голодомор людей. Скажiть менi, що то за така нагода з'явилася в груднi мiсяцi, 72 роки пiсля трагедiї, щоб вiдмiчати її ? Та передвиборча компанiя!
   Начхати йому на кiстки, у нього свiй план, подiлити, накрутити народ проти Росiї. Нiби вона винна у геноцидi селянства. А може краще згадати, що вина лежить i на українцях. Що знищували свiй народ В.А.Чубар, В.А. Балiцкий, Г.I. Петровский - чистi етнiчнi українцi, члени тодiшнього полiтбюро України. I не сидiли в сiльрадах в Полтавщинi чи на Житомирщинi рязанськi чи саратовськi мужики. Як що вiн хоче бути послiдовним, то чому вiн не звинуватить Грузiю, адже їх Сталiн головний винуватець. Чому б йому не мати претензiї до Польщi, адже перший секретар України тодi був С.В. Косiор - поляк за нацiональнiстю.
   Та де там Америка наказала шавцi "фас" на Росiю, багато грошикiв заплате родинцi за гвалт України.
   А як, мої земляки, ви почуваєте себе в компанiї новоспечених друзiв, американських блюдолизiв? Ми ж, опираючись на нашу iсторiю, заслуговуємо на повагу iнших нацiй, а не якихось етносiв. Може хтось менi нагадає темному, що подарували свiтовi Латвiя, Литва, Естонiя, може якогось вченого, письменника або художника. За всю свою iсторiю цi хуторяни мали незалежнiсть з 1918 по 1939 рiк (21 рiк), та й то подаровану Ленiном i Гiнденбургом в наслiдок Брестського договору.
   То саме стосується незалежностi Польщi.
   А їхня политика складається з двох складових: комплексу неповноцiнностi та американських рекомендацiй. Тому i президенти у них бiльш нiж дивнi, в Латвiї рулить Фрайбергi , яка все життя була медсестрою в американськiй психiатричнi лiкарнi, ну а тепер бачте близька колега Ющенка. Про Грузiю знаю бiльше, вони мають аж двi iсторичнi постатi: Шота Руставелi i Йосипа Джугашвiлi, ну може Саакашвiлi увiйде до компанiї, як самий бездарний полiтик. Про те, як їх царi шкробались в дверi Росiї, шукаючи рятунку вiд заглади зi сторони Турцiї, сучаснi полiтики намагаються не згадувати, а то ненароком образять нових хазяїв.
   Ви що українцi калiки чи зовсiм бездарнi? Ну чого Ви дозволяєте так Вас так принижувати, розмазувати по асфальту. Всi 14 рокiв, при рiзних урядах Вас повчали i направляли Америка i Європа. Але Кучма хоч якийсь був мужик, заборона на ножки буша, лiквiдацiя мiнiстерства по євроiнтеграцiї, добрi вiдносини з Москвою надавали хоч трохи авторитету та поваги країнi. Нiколи, як у 2002 - 2004 роках, Україна не була так шанована захiдною пресою. I перш за все, то за рiст ВВП. I хай не словоблудять "помаранчевi", що цифру 11,4% придумав Янукович. Рiст ВВП визначається Мiжнародним валютним фондом . Гидко слухати, як теперiшнi можновладнi скиглять про тяжку спадщину колишньої влади. Чого ж ви не трималися "бандитської" планки розвитку економiї.
   То, що вiдбувається в остатнiй рiк то просто катастрофа. Забудьте про якусь там незалежнiсть, її просто не має тепер. Всi дiї в внутрiшнiй, а особливо в зовнiшнiй полiтицi керуються тiльки американськими iнтересами, чим дуже розчарована Європа.
   Патякання про ЕС є тiльки патяканням.
   Польща на сьогоднi вже в ЕС, ну i якi наслiдки? Чому Вам ваш президент не оповiсть про розквiт цiєї "європейської" країни.
   Так ось: актив - 1) безвiзовий режим в Шенгенськiй зонi, i на тому все.
   Пасив: 1)безробiття складає - 22% , тобто майже кожний четвертий не працює.
   2)цiни наближенi до європейських
   3)праця в Європi заборонена (можна 6 мiсяцiв раз на 5 рокiв)
   4)дипломи про освiту не визнаються
   5)сiльське господарство не конкурентне, в зв'язку з малими дотацiями в порiвняннi з Заходом
   6)границя мiж ФРН i Польщею так i залишилась i полякiв, як шмонали так i шмонають
   7)крупних iнвестицiй, як не було, так я думаю i не буде.
   Додаю, що по пiдрахунках, як польских та i нiмецьких економiстiв, досягнення Польщею рiвня найбiднiшої країни ЕС Португалiї може настати через 69 рокiв i то при тому, що всi реформи пройдуть рiвно.
   Чому українськi , такi "вiльнi", масмедiї не роскажуть, що новий президент Польщi Качинськiй виграв вибори за рахунок свого негативного ставлення до ЕС, так як до цього ставиться кожний поляк вiдчувший на собi всi доброти союзу з ЕС. Поляки нарештi побачили i зрозумiли, що на Заходi до них, так само, як i до нас, ставляться як до iнфантильних дiтей, бо намагаються навчити, як їсти i як пiдтиратися. От для кого вже ми бидло, так то точно для них.
   Ну яку перспективку вимальовують для Вас "рижi" ?
   Вiдносно, так званої, боротьби з корупцiєю. Та, дайтесь на стримання, як кажуть на Галичинi. Скiльки ви можете дозволяти так себе "розводити"? У всьому свiтi вiдомо, що оцiнка фiнансової ситуацiї, наприклад, фiзичної особи проводиться, як по доходах, так i по розходах..Тобто спiвставляють, скiльки ти заробив i скiльки ти потратив, скiльки в тебе залишилось. I не дай Бог, щоб тебе то не зiйшлося. В податкову iнспекцiю, ти прикладаєш до декларацiї всi чеки твоїх видаткiв, крiм закупiвлi продуктiв.
   Найжорстокiшому контролевi пiдлягають службовцi. До речi тут нi кому не приходе дебiльна думка про пiдвищення заробiтної плати для службовцiв, яка буцiм то буде стимулювати в них чеснiсть. Тут запроваджено стимулювання за рахунок надання дуже великих пiльг. Наприклад, майже виключено звiльнення працiвника з державної посади, не знаю, що може витворити службовець, тiльки коли хiба взяв хабар, або з мiсяць не приходив на роботу без пiдстав. Надається їм безпроцентнi кредити, дуже мала оплата житла, комунальних послуг i ще багато iншого, але тяжко зараз розтлумачити все, так як тут iнакша специфiка життя. Добре заробляють тут не службовцi, а тi хто реально вкалує.
   Так от твої розходи тут i є найголовнiше для податкiвцiв. Ви не можете прийти в салон i купити авто за суму, яка є вища вiд 20 тисяч євро готiвкою. На протязi наступного тижня, у вас дома з'явиться полiцай i ви в вiддiленнi будете доводити де ви взяли грошi.
   Трапляється по рiзному. Наведу приклад з мого життя. Я перебував в Українi 4-ри мiсяцi (маю там бiзнес). Коли я приїхав, до мене з'явились п'ять полiцаїв, якi перевернули всю мою трьох поверхову хату. Пояснюю - мiй рiдний банк "HypoVereinsbank", вложив мене податковiй полiцiї, що на протязi чотирьох мiсяцiв я не обналiчував грошей, значить я маю якесь iнакше джерело iснування. От так тут борються з корупцiєю. Переписати своє добро на родичiв - нонсенс, так як тут звiт про доходи та розходи заповнюють навiть безробiтнi. Всi фiнансовi махiнацiї в судi кiнчаються конфiскацiєю майна. Не знаю, чи в чинному законодавствi України є ця графа.
   А вам, українцi, президент, прем'ер та iншi тикають в обличчя свої декларацiї про доходи, якi бiльш нагадують довiдки про бiднiсть.
   Ви колись чули вiд можновладцiв, щоб ввести декларування розходiв ? Та що ж вони вороги собi!? Краще поблудити словами "чистi руки, чистi ноги".
   Не поважаєте ви себе земляки.
   Тепер, що до українського телебачення. Вже рiк як майже всi канали, крiм КРТ, починають програми зi слоганом - "тепер коли на Українi свобода слова". Що вони хочуть тим сказати я нi як не можу в'їхати. То щось з виду заклинань, як "iдеї майдану", "розквiт демократiї" i таке iнше. За "помаранчевий" рiк я щось не оглядав нi одної програми направленої на справжнiй критичний огляд українського життя. Я, українець, можу зараз перерахувати до двадцяти росiйських полiтичних оглядачiв i полiтологiв, якi кожний божий день розтлумачують свою позицiю до тих чи iнакших полiтичних подiй. Нiкого з прокламаторiв наставшої ери "свободи слова" не жахає той факт, що в Українi не має нi одного . Чи можна рахувати такi дистрофiчнi "полiтичнi" шоу, як " Iду на ви " та " Я так думаю ", за щось серйозне ? В першому виступають тiльки професiйнi "рудi" брехуни. В другому, ведуча уважно вислуховує тих самих "рудих" i як сорока застрокочує їх опонентiв i з першої хвилини передачi повiдомляє, що в неї не має часу.
   Лише "Свобода слова" на ITCV, один раз на тиждень, провокацiйно, заставляє показувати дiйсне обличчя декотрих високопоставлених брехунiв. Вони гублять рiвновагу i починають звинувачувати С.Шустера в провокацiях, питають чиї грошi вiн вiдробляє, хто його заслав в цей "український терарiум свободи". Хоч посмiятись можна.
   Стосовно " 5 каналу ", хочеться окремо сказати. Другого такого не має на свiтi. Формат надання вiн зiдрав з польского, такого самого "чесного" каналу " TVN 24 ", все, навiть кольорову гаму, музикальну шапку до "чесних новин" з грузинського каналу " Аджарiя" правда канал починав передачу новин з цiєї музики ще коли Аджарiя була автономною. Сам канал собою уявляє унiтаз з вiдсутнiм зливним бачком. Ведучi, до прикладу, Скрипiн, недоголений Данило неврiвноваженi психопати. Чогось пiдскакують, кривляються, не дають висловитись никому з гостей, якщо їх думки не спiвпадають з убогими думками ведучих. Графiк iнтерактивного опитування складається в сусiднiй кiмнатi, щоб не дай бог не порушити куцої концепцiї каналу. Телефонують в студiю також з сусiдньої кiмнати, бо не було ще випадку, щоб щось не те спитали. А може я i помиляюсь, бо, насправдi, яка, поважаюча себе людина, буде телефонувати в "палату N 9".
   А що до "ведучого" Чайки, вiдомого у Львовi гомосексуалiста, окрема пiсня. Я тут, в Мюнхенi, маю сателiтарну антену i маю змогу оглядати близько 250 каналiв, менi то цiкаво, бо знаю основнi європейськi мови. Так от, нi на одному каналi я нi коли не бачив нi одного гомосексуалиста, який би безсоромно рекламував свою приналежнiсть до парiї (касти недоторканих).
   Що сталося з Вами, мої коханi земляки, чому ви дозволяєте знущатися над собою не тiльки запроданцям при владi, але й брудним клоунам з "честного каналу"?
   Вам, православним, не гидко дивитись, як телiпається розп'яття в "солодкому вушковi педала, як кажуть поляки? Як можна згодитися з тим, що вас повчає життю моральний виродок?
   А якою мовою вони розмовляють ?
   Я в кiнцi 80-тих рокiв працював на "Радiо Свобода", в Мюнхенi, чекав в той час, коли нiмцi визнають мiй лiкарський диплом. Така мова в iнтелiгентних колах емiграцiї, називається - "екзильною". Тобто, мовою, яка виникає в закритому емiграцiйному суспiльствi, штучно вiдокремленого вiд справжньої здорової мови на Батькiвщинi.
   Не має в чудовiй українськiй мовi такого мовного смiття, як: " зарплатня, вiйськовик, лiтовисько, шпиталь, вiдпочивач, очолювачка, чiльник, перемовини i т.д. i т.п.".
   I зауважу цим бездарам, що Кiнах проводив не "колекторне" засiдання, а селекторне, щось їх таки тягне до каналiзацiї.
   Що до газового конфлiкту, то вчора, я прочитав в газетi "Zeiddeutsche Zeitung" цiкавий аналiз одного нiмецького полiтолога. За його мiркуванням, пiдвищення цiни на газ, а то, я думаю, в Українi не секрет, що саме Ющенко був iнiцiатором того пiдвищення є нi що iнше як полiттехнологiя. Хтось, дуже мудрий, пiдсказав другому мудрому, що завдяки цьому схiдний електорат вiдсахнеться вiд проросiйської полiтики Партiї Регiонiв. Мовляв, бач як "москаль" хоче задушити "помаранчеву свободу". Адже всiм вiдомо, що найбiльше постраждає вiд пiдвищення саме Схiд, де розташованi основнi виробництва, споживачi газу. Пройде трохи часу, народ пiдзабуде, хто дiйсно пiдняв цiну на газ, i перед виборами завиють на всю катушку про пiдступнiсть i "iмперськi" амбiцiї "москалiв".
   Цiна завелика для "демократичної країни" ? А чого самi, своїм колегам по "демократичному вибору" румунам, той же газ, продаєте по 225 євро ?
   Очевидно, що пiдняття тарифiв є полiтичний тиск на владу "рижих", очевидно, що постраждає простий народ, але народ мусить нести вiдповiдальнiсть за свiй вибiр.
   Вiдверто влада оголосила, що вона є ворогом Росiї, а до ворога яке мусе бути ставлення?
   А як соромно, що остатнiм часом "помороченi" опустились до жалюгiдного шантажу, що вони вiдкриють повiтряний простiр для США, дадуть пiд їх контроль станцiю попередження ракетного удару в Мукачеве.
   Запамятайте панове "помаранчевi" ви нi хто.
   Коли людина йде по вулицi, а назустрiч її йде якийсь батько з дитиною олiгофреном i цей олiгофрен обляє цю людину брудом, то претензiї будуть до батька.
   Так саме Росiя буде говорити з Америкою, а не з вами убогими.
   I, накiнець, як що менi позволено, я б хотiв звернутись до тих, що пiдуть на вибори з одним проханням ДУМАЙТЕ.
   Як що в православнi релiгiї первородним грiхом є - гординя. То в буддизмi є - неосвiченiсть (по простому - глупiсть ).
   Ми не буддисти, але дуже б хотiлося, щоб в подальшому ми б керувалися i цим їхнiм догматом.
  
  
   З пошаною!
   Олекса Чарнецький
Оценка: 2.86*8  Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"