Бубачка : другие произведения.

Питання пiсля прочита́ння або Автор, що ти куриш?

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Читати тiльки пiсля "Башти". Не лiнуйтесь щось запитати, i список буде поповнюватись. З повагою, я)

Змiст:

1. Що таке Даорн, Нанiвiя i Вефiка? [Список питань]



        Даорн - вигадана планета в системi Сирiуса. Нанiвiя i Вефiка - краïни, розташованих на Даорнi. Перша - свiтська держава з розвиненою промисловiстю. Друга -вважається вiдсталою i виживає за рахунок сiльського господарства. У Вефiцi креiдiнiзм - офiцiйна релiгiя.

       
2. Якi раси населяють систему? [Список питань]



        У книзi описанi тiльки люди, якi подiляються на 2 види: звичайнi люди, як ми з вами, i надiленi Даром. Безумовно, є й iншi раси, але вводити ïх зараз не бачу потреби.

       
3. Що таке Дар, i з чим його ïдять? [Список питань]



       

        Даром є певне надприродне вмiння, яким надiленi корiнне населення Вефiки. Вони не маги, не шамани, а просто обдарованi. Єдина вимога - Дар не можна використовувати на шкоду iншим людям. Наприклад, Нела може бачити неправду. Iншi приклади Дару: надчутливий слух, передбачення майбутнього, вмiння розмовляти з тваринами тощо. Здiбностей спрямованих на руйнування (як от метання вогню)майже не зустрiчається.

       
4. Як розпiзнати тих, що мають Дар? [Список питань]



       

        Бiльшiсть таких людей живе у Вефiцi. Про зовнiшнi вiдмiнностi буде згадуватися у книзi. На територiï Нанiвiï люди стараються не проявляти Дар, боячись агресiï з боку Необдарованих.

       
5. Креiдiнцi моляться Матерi. А хто такий Великий? [Список питань]



        На планетi Даорн поширенi 2 релiгiï. Бiльшiсть населення вшановують Великого. Тут можна провести паралель з християнством. Релiгiя поки без назви - боюсь перевантажувати текст термiнами.

        Креiдiнцi - релiгiйна меншина. Вони моляться Матерi-Природi (або просто Матерi). Серед них найбiльше людей, що мають Дар. За основу креiдiнiзму було взято дещо видозмiнене мусульманство. Так, креiдiнцi вiрять у телегонiю, i для них обов’язкове проведення обряду зв’язування. Незамiжнi дiвчата ховають обличчя вiд чужих чоловiкiв, а пiсля одруження покривають тiльки волосся. Релiгiя консервативна. До iновiрцiв ставляться дуже насторожено. Шлюби з ними засуджуються, але не забороненi. Матерi протистоïть Хаос - лиха iстота, яка приносить нещастя. Вважається, що душа грiшноï людини пiсля смертi поглинається Хаосом i приречена на вiчнi муки.

       
6. Чим шлюб вiдрiзняється вiд зв’язування? [Список питань]



       

        Поясню на прикладах законiв i традицiй двох краïн. У Вефiцi для звичайних людей (Необдарованих) обов’язкове тiльки храмове зв’язування (вiнчання, якщо так зрозумiлiше). Цей обряд дозволяє встановити зв’язок мiж закоханими людьми - пов’язати ïх аури (звiдси й назва). Його проведення мiж людьми, якi не кохають одне одного, не дає абсолютно нiчого. Те ж саме стосується пар, де кохає хтось один. Особливих прикмет, якi вказують що ця людина зв’язана не iснує. Пара може носити однаковi обручки або браслети iз символом роду.

        З людьми, що мають Дар все набагато цiкавiше. За збiгу певних умов вони можуть пройти зв’язування i не в храмi. Проходження зв’язування накладає певний вiдбиток i на зовнiшнiсть закоханих. Про це теж буде сказано (а може й показано) в однiй з глав.

        Закони Нанiвiï (а сама тут вiдбуваються основнi подiï) вимагають тiльки укладення шлюбу (одруження) - аналогу нашоï реєстрацiï. Одруженi теж носять обручки або браслети. Деякi сiм’ï незалежно вiд релiгiï додатково проходять i зв’язування (хочуть вiнчаються, хочуть - нi. Все добровiльно). Але зв’язування без одруження не визнається Нанiвiєю.

       
7. ЗоХi чи ЗХ? Як говорити правильно i чим займається ця спецслужба? [Список питань]



       

        Правильно i так, i так. Є ще офiцiйна назва - ЗОХI (всi лiтери великi):

        З - загiн;

        О - охорони;

        ХI - римське 11 (число внутрiшнiх вiддiлiв).

        Тобто офiцiйна назва Загiн Охорони Одинадцяти. ЗХ (загiн десяти) - неофiцiйна назва. Одинадцятим вiддiлом є вiддiл набору новачкiв, який дiє протягом вiдбору кандидатiв. Пiсля закiнчення випробного термiну вiддiл розформовується, а наступного року утворюється знову. Спецсдужба розслiдує злочини у сферi нацiональної i мiжнародної безпеки (тероризм, кiднепiнг, економiчнi злочини тощо).

       
8. Бiйцi, менталiсти i медики. Кiлька слiв про кожного. [Список питань]



       

        Боєць - спецiалiст широкого профiлю, 95 % усiх бiйцiв - чоловiки до 35 рокiв. Володiє як бойовими мистецтвами, так i рiзними видами зброï (вiд рогатки :) до пiстолета).

        Менталiст (не плутайте з харкiвським «Металiстом», назву професiï я запозичила з однойменного серiалу, який так i не подивилась) - щось середнє мiж психологом, дiзнавачем та екстрасенсом. Основнi завдання - ведення допиту, читання свiдомостi тощо. Копаються в головi, одним словом. Здiбностi до ментального впливу не є вродженими (не плутати з Даром). Навчання на менталiста дуже виснажливе i довге. Зазвичай, вони не беруть участi в операцiях.

        Медик. Слово говорить саме за себе. Можуть працювати як з конкретним вiддiлом (наприклад, з антитерористичним), так i на всiх фронтах (робота в медвiдсiцi). Часто виïжджають на операцiï з бiйцями. Нанiвiя активно фiнансує медичнi дослiдження, тому ця професiя досить популярна.

       
9. Скiльки глав планується? [Список питань]



        Хочу вкластись до 15.

       
10. Мене ДУЖЕ дратує Бет. I ïï волосся. [Список питань]



       

        Так i має бути. Хотiлося зобразити вершки нанiвiйського суспiльства, «золоту» молодь, «нехорошу» героïню. Таке собi «надгниле яблучко» (вибачте за порiвняння). Потерпiть. Може, вона ще одумається? А рожеве волосся? Бет - жертва моди. Що з неï взяти?

       
11. Чи будуть глави вiд чоловiчого iменi? [Список питань]



       

        Я думаю над цим. Не виключаю такого повороту. Але чоловiчий спосiб мислення менi поки непiдвладний. Тому найближчi 10-15 глав точно нi.

       
12. Коли нарештi Гверн i Бет зустрiнуться? Вони будуть разом? [Список питань]



       

        Зустрiнуться дуже скоро. А от щодо iншого питання - потримаю iнтригу.

       
13. Звiдки взялась iдея? [Список питань]



       

        Зi сну. Але вiд початковоï задумки залишився тiльки Гверн. Все iнше - витвiр напiвсонного розуму. Глави вдень майже не пишуться) Щось приснилось, щось прочитала, щось сама дофантазувала.

       
14. СИ - росiйськомовний ресурс. Чому написано українською?b> [Список питань]



       

        Українською говорю з народження. Нею ж думаю i пишу. Далеко не iдеально, але як вже є. Росiйську знаю i перiодично спiлкуюся нею. Писати пробувала, але виходить одноманiтно. Не вистачає словникового запасу, є проблеми з граматикою i орфографiєю. Не хочу смiшити народ. Пiсля завершення i фiнальної вичитки iсторiю буде перекладено. Знавцями росiйської чи Googlе-ом - то вже iнше питання.

       
15. А далi про що писатимеш? [Список питань]



       

        Плани у мене наполеонiвськi, але реалiзацiя пiдкачує. Є непогана задумка про хiроманта. Подiї вiдбуватимуться в наш час. Нiякої фантастики)

       

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"