Аутлендер Ольгерд Лин : другие произведения.

Корабль мечтаний

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Я йшов по притрушенiй снiгом стежцi, обминаючи снiжинки, що густо сипалися iз зацементованого неба.
  Червоний... зелений... червоний... зелений... червоний... зелений... червоний... люди намагаються внести порядок у гармонiю...
  Снiжинки все кружляють - цей зорепад нiколи не зупиниться...
  I раптом за снiжинками виникає постать корабля.
  Снiжинки обiйняли дерева...
  Тiльки я бачу цей корабель.
  Я знаю
  Це - корабель моїх мрiй.
  Вiн повiльно пливе, розхиляючи нитки, що звисають з неба...
  Вiн зупиняється бiля мене.
  З п а л у б и : Сiдай! Ми летимо у країну дитячих мрiй! Там все, про що ти в дитинствi
  мрiяв! Летимо з нами! До країни мрiй!
  Я : Я не полечу з вами. Я багато про що мрiяв - надто багато щоб все це помiстилося в однiй країнi.
  З к о р а б л я : Помiститься! Все, що ти хотiв! Країна мрiй безмежна!
  Я : Я все одно не полечу з вами.
  З к о р а б л я : Чому?! Це ж країна твоїх мрiй!
  Я : У тiй країнi мене не чекає ВОНА...
  I корабель повiльно розчиняється у снiжнiй iмлi.
  Прощавайте, мрiї дитинства.
  Вам уже не мiсце у моєму серцi.
  Продовжую iти...
  Iти до НЕЇ; ВОНА десь там чекає, дивлячись у вiкно, i думки їй зiгрiвають теплi iскорки снiжинок...
  Раптом зупиняюсь.
  Нахиляюсь до снiгу - i з самого вершечку набираю у долонi снiжинок. Гладжу їх.
  Закриваю очi...
  Вiн нiжний як волосся коханої.
  * * *
  А корабель моїх дитячих мрiй припливав щороку, i щороку повiльно розчинявся у зорепадi снiжинок... аж доки одного вечора не з'явився.
  Але я вирiшив, що не полечу.
  Ще того вечора... коли ВОНА на мене чекала... а корабель моїх мрiй вперше проплив мiж снiжинок... а снiг був нiжний як волосся коханої.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"