Радутный Радий : другие произведения.

Металом об метал

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


   - Значить так, - Металiст говорив короткими, рубаними фразами - як з пiстолета стрiляв. - Танк Т-62. Товщина лобової брони 100 мм. Товщина лоба башти - 200. РПГ-7 в принципi її пробиває. Але. По-перше. Зараз тут їздить кiлька модифiкацiй цих танкiв. Деякi з них пройшли модернiзацiю. Завдяки якiй захищенiсть було посилено. Наприклад, за рахунок динамiчного захисту. По-друге. Верхня лобова деталь сильно нахилена. Влучити в неї з землi досить важко. Крiм того. Для цього треба знаходитись перед танком. А це небезпечно. Тому що майже завжди увага екiпажу якраз туди й скерована. Висновок. Цей спосiб придатний лише для самозахисту. Коли танк атакує. Й iншого виходу просто нема.
   Стрiляти бажано в борт або у корму. Чим добре влучення в борт. Тим, що є шанс вивести з ладу одночасно весь екiпаж. Зачепити боєкомплект. Пiдпалити паливнi баки. Чим погано. Збоку може бути протикумулятивний екран. У цьому випадку пострiл ПГ-7 використовувати не можна. Треба використати ПГ-7М, або iншу тандемну модифiкацiю. Ось таку. Вiн має подвiйний кумулятивний заряд. Перший зриває екран. Другий пробиває борт.
   Цiлитися в борт досить важко. Треба брати випередження. Є специальнi таблицi. Де воно розписане для кожної дистанцiї. И кожної швидкостi. Але запам'ятати їх досить складно.
   Тому я раджу стрiляти в корму.
   Чим це добре. В кормi знаходиться двигун та баки. Пiдпалити її досить легко. Чим це погано. Механiк-водiй при цьому майже завжди лишається живий. Буває, що спрацьовують автоматичнi вогнегасники. Тому пiдбитий у корму танк бажано добити. Найлегше - в борт...
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"