Ревенко Владимир : другие произведения.

Нова Українська Держава

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
Нова Українська Держава
  Нова Українська Держава повинна будуватись на iнновацiйних принципах, маючи за мету запровадження високотехнологiчного адмiнiстрування та досягнення прямої демократiї.
  
  Враховуючи глибоку корумпованiсть чинного державного апарату, необхiдною мiрою для побудови Нової Української Держави є повна люстрацiя. Задля вирiшення колiзiй з тимчасової законодавчої неврегульованостi, коли через суд повертаються на свої посади, доречним бачиться перехiдний перiод. Пiд час перехiдного перiоду допускається паралельне функцiонування старого органу влади, зi старими кадрами, що пройшли переатестацiю, та органу нового поколiння. Причому, в разi суперечностей, новий орган має прiоритет на виконання.
  
  Реалiї сучасного свiту такi, що кожен громадянин (та особи, що ще на набули громадянства за вiком) ведуть активне вiртуальне життя. Користуючись соцмережами, паблiками, iнтернет-магазинами та iнше. Цiлком логiчним є наступний крок - вiртуальне-громадянство. В неосвiчених людей може виникнути страх перед хакерами, що зможуть поцупити всю iнформацiю про громадянина. Давайте будемо чесними перед суспiльством i самi перед собою, в умовах сьогоденної тотальної бюрократизацiї злочинцi та ворожi спецслужби почувають себе як риба у водi. Вони дуже легко можуть отримати iнформацiю про вас iз багаточисленних архiвiв, особових справ та навiть вiд вашого особистого спiлкування. А чи можете це зробити ви?
  
  Використовуючи багаторiвневе шифрування даних (сьогоднi у всiх на слуху технологiї блокчейн та ненависнi спецслужбам алгоритми шифрування Telegram) вiртуальне-громадянство приблизить нас до прямої демократiї.
  
  Швидкий доступ до персональної iнформацiї, та поєднання усiх громадян в одну велику мережу по справжньому вирiвняє у правах кожного громадянина, даючи змогу самим вносити, обговорювати, приймати та вiдмiняти закони. Таким чином знижуючи вплив державних органiв, та ламаючи багато корупцiйних схем.
  
  Звiсно не усiм людям до снаги виконувати свiй громадський обов"язок, тому сам принцип делегування повноважень депутатам має право на життя. В той же час, громадянин повинен мати невiд"ємне персональне право у будь-який час вiдкликати переданi депутату повноваження.
  
  За такої системи виникає питання врахування голосiв наданих безпосередньо громадянином та депутатом. Насправдi, з урахуванням вiртуального-громадянства за умов прямої демократiї це питання не є складним. Голос депутата (яка представника конкретних громадян) буде враховуватись як голоси усiх громадян, що депутат представляє. Тобто один голос депутата, якому десятеро людей передали свої громадськi повноваження буде враховуватись як одинадцять голосiв (додається голос самого депутата, як громадянина).
  
  Бiльш суттєвим є питання регулювання компетентностi голосуючих за тим чи iншим питанням. Вирiшуючи яке ми натикаємось на потребу часткового обмеження права голосу для громадян. Яке б обурення це не викликало, але не всi громадяни є однаково корисними для держави. Задумуючись над цим виникає думка про запровадження "Рейтингу соцiальної користi".
  
  "Рейтинг соцiальної користi" - це багаторiвнева система дозволiв i обмежень виборчого права. У суспiльствi iснує таке поняття як репутацiя. "Рейтинг соцiальної користi" - таж сама репутацiя, але виражена у формi, яку можна вимiряти (в балах соцiальної користi).
  
  На першу чергу виходить формування правил нарахування балiв соцiальної користi. Дане питання є дуже складним, та потребує фундаментального обговорення. Правила повиннi бути чiткими, враховувати усi аспекти життя громадянина.
  
  Щоб не залежати вiд суб"єктивної думки людини (що є потенцiйним джерелом корупцiї), слiдкувати за нарахуванням балiв соцiальної користi, та наданню прав за "Рейтингом соцiальної користi" має спецiально розроблений штучний iнтелект (далi ШI).
  
  В цiлому ШI повинен стати значним проривом в адмiнiструваннi, та наданнi послуг. Головною перевагою ШI є невразливiсть до корупцiйних схем.
  
  Як же не зачепити тему фiнансiв та оподаткування. Податки - це кров держави. Без збалансованої податкової системи на будь-яку країну чекає лише занепад i перманентна криза. Тому поряд iз новим технологiчним пiдходом до адмiнiстрування, потрiбно вибудувати i нову податкову систему. Систему, яка буде не карати, а заохочувати. Звiсно, в такому разi, кожному самостiйно доведеться займатися своїми податками. Але в багатьох передових країнах свiту податки розраховуються iндивiдуально.
  
  В рамках нової податкової системи, доречною виглядає популярна тема краундфандингу. В умовах прямої демократiї природньо, щоб кошти розподiлялися на нагальнi потреби, на розсуд громадян. За рахунок краундфандингу можна знизити базову податкову ставку. Даний iнструмент не тiльки допоможе направити кошти на тi проекти, що дiйсно важливi для громадян, а ще й пiднiме загальний рiвень свiдомостi. Коли людям знадобиться вирiшувати, що важливiше: ремонт дорiг, чи нове медичне обладнання у мiськiй лiкарнi.
   В даних мiркуваннях викладено лише базовi принципи побудови Нової Української Держави, якi безумовно потребують обговорення та детального розширення. Але кожна будова починається з фундаменту, так само i наша держава потребує фундаменту, основних принципiв та iдей, навколо непорушностi яких Україна почне свою розбудову.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"