Сергiй з Києва : другие произведения.

Життєпис: Бублик Анастасiя Якiвна

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

   Життєпис моєї баби Анастасiї. Проста козачка-українка Анастасiя Якiвна Бублик (1929-2009), дочка доброго вчителя дiда Якова з Капустинець, племiнниця козакiв Кузьми, Данила, Семена, Василя, Iвана тощо. Народилася в селi Капустинцi Яготинського району Київської областi, в сiм'ї християн-степовикiв Поднiпров'я, русинiв Київщини, козакiв-українцiв з дiда-прадiда, по батьковi з роду Бубликiв на прiзвисько Чмелi (Настя Чмiлева), по матерi з роду Красножонiв на прiзвисько Мужики (Мужикiвськi). Знала i пишалася тим, що походить "з роду полтавських мужикiв". Рано втратила матiр. Пережила голодомор i вiйну. Вчилася у Київському Стоматологiчному Iнститутi. Добре знала i з задоволенням читала українську i росiйську класичну лiтературу, любила гумор, музику i театр. Спiлкуючись з великою кiлькiстю людей значно краще багатьох її однолiткiв знала справжнє життя суспiльства України i свого народу епохи СРСР, зокрема iсторiю голодомору, розкуркулення, колективiзацiї, репресiй i вiйн. Ще в 1990х передбачала конфлiкт на сходi України, падiння пам'ятникiв Ленiну i змiни в Українi, якi послiдують за цим тощо. Вважала за необхiдне вихiд України з пiд впливу Москви. Пiдтримувала появу канонiчного Київського Патрiархату Української Православної Церкви i службу в храмах рiдною (українською) мовою. Прожила доволi непросте, але цiкаве трудове життя. Бiльшу частину життя жила i працювала у селi Шрамкiвка Драбiвського району Черкаської областi. Господи, помилуй нас грiшних молитвами баби Настi, наших дiдiв-прадiдiв i всiх святих!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"