Сергей Из Киева : другие произведения.

Гончаренко Iван Михайлович

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

   Мiй рiдний дiд, Iван Михайлович Гончаренко (1923-2011). Один з найближчих спiвбесiдникiв мого дитинства. Проводив з ним практично всi свої шкiльнi канiкули, як лiтнi так i зимовi. Напишу про нього тут все, що знаю i можу сказати. Хай люди знають, що на старiй Русi (Українi) жив i працював такий блаженний чоловiк. Гончаренко Iван Михайлович, блаженний дiд Iван зi Шрамкiвки, святий Iван Шрамкiвський - простий український вчитель трудового навчання, грiшний красний козак i робочий християнин Черкащини (Полтавщини, Київщини), християнин-степовик Поднiпров'я, козак-українець, русин Київщини з дiда-прадiда, зять святого Якова Капустинського, спiвбесiдник святого Антона Шрамкiвського, свiдок Красного Козака у Троїцi славного i Кривавої Орди Дiдiв-Степовикiв 20 ст., рiдний дядько святого Феодосiя Київського, київського козака, художника i фiлософа, подвижника во славу Безмежжя Благодатного i Його Творця i Владики Федора Тетянича на прiзвисько Фрипулья.Батько дiда Iвана, Михайло Васильович Гончаренко, дiд Михайло - простий український козак i християнин, уродженець, житель i працiвник села Княжичi, убитий разом з рiдним братом Семеном i племiнником нацистами-гiтлерiвцями i посiбниками у 1943 роцi на очах у рiдного сина Iвана, який тодi сам чудом врятувався i про що неодноразово згадував протягом усього свого життя. Пам'ятник з iменами убитих жителiв села у 1943 роцi, в т.ч. iменами батька, дядька i брата дiда Iвана знаходиться на територiї Спасо-Преображенського монастиря в селi Княжичi.
   Мати дiда Iвана, Євдокiя Василiвна, баба Дуня - представниця козачого сословiя мiстечка Гоголiв Остерського повiту Чернiгiвської губернiї. Того самого мiстечка Гоголiв, до складу Гоголiвської сотнi з центром у якому входило села Троєщина i Вигуровщина, нинi у складi Києва. Таким чином дiд Iван зi Шрамкiвки прямо пов'язаний зi Святою Троєщиною, творчим простором красних козакiв i робочих християн Київщини з дiда-прадiда i їх незбагненного Христа-Бога у Троїцi славного. Частинку Святої Троєщини пронiс дiд Iван з собою через усе життя i по мiрi можливостi дiлився нею з оточуючими, в т.ч. з дiтьми, внуками, учнями i просто знайомими, колегами i спiвбесiдниками зi Шрамкiвки. Дiду Iване разом з дiдами-прадiдами i усiма святими, моли Христа-Бога, Строїтеля Святої Троєщини за нас грiшних!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"