Сергiй з Києва : другие произведения.

Ходжа Насреддiн, Мандрiвний Захисник Вiри...

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Школи красних козакiв i робочих християн Землi Пiднебесної. Початки Фрипульястану. Питання про робочо-християнський iслам, про iслам як вiровчення про смирення перед Богом залишається вiдкритим. Християнство знає поняття смирення, яке по великому рахунку можна розглядати як синонiм арабського поняття iслам. В цьому смислi цiкаво згадати постать ходжi Насираддiна, всесвiтньовiдомого героя численних iсторiй з країн Сходу. Ходжа Насреддiн тобто Мандрiвний Захисник Вiри - досить цiкавий образ Божої людини, на мою думку вiдголосок образу Бога-Козака, Бога-Мандрiвника i Бога-Спасителя дiдiв-степовикiв, персонаж багатьох казок i веселих оповiдок людей Євразiї в тому числi людей з земель iсторичної Скiфiї-Тартарiї-Росiї. Ходжа Насреддiн - легендарий захисник i оборонець правди i свободи, бiдних i беззахисних людей, в т.ч. калiк, старих i дiтей, основною зброєю якого був не меч, а влучне i гостре слово. Подiбний образ Народного Героя iснує у всiх без винятку народiв Землi Пiднебесної, в деяких випадках в якостi подiбного Героя виступає Сам Христос чи святi люди. В Українi одним з народних героїв очевидно є Козак Мамай, а тепер маємо ще одного, Фрипульяхана, дядька Федося, який в своєму життi i творчостi виражав образи i Козака Мамая i Дiда Мороза i Бога-Христа, Iстинного Насир ад-Дiна з точки зору християнського вiровчення.
   (13.05.2014)
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"