Сергiй з Києва : другие произведения.

115 рокiв вiд дня народження простого трудового i бойового красного козака Кузьми Бублика (1901-1925)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Iсторiя Київської Русi-України i Києво-Руської, Української Держави-Республiки пiд усiма можливими гаслами i прапорами, iсторiя людей, сiл i мiстечок колишнього Пирятинського повiту Полтавської губернiї як вона є. Сьогоднi виповнюється 115 рокiв вiд дня народження брата мого прадiда Якова Павловича Бублика i дядька моєї баби Анастасiї Якiвни Бублик, красного трудового i бойового козака Української Республiки, вояка Красно-Козачого Корпусу 1920х, українського суспiльного, полiтичного, державного i профспiлкового дiяча, одного з перших комсомольцiв Полтавської губернiї, секретаря комсомолу у Коростенi, учасника з'їздiв профспiлок "РобЗемЛiсу", участника боротьби за правду, свободу i громадське народовладдя пiд рiзними гаслами i прапорами, становлення молодої Української Республiки, її структур влади i вiйськових формувань у 1917-1925 рр., журналiста, нащадка трудових i бойових козакiв-християн Поднiпров'я, Київської Русi-України з дiда-прадiда, воїнiв Бога-Христа, Вiчного Сонця Правди, людей Вiйська Божого, в чомусь грiшних, а в чомусь вiльних людей по волi Божiй, а не царськiй чи панськiй, представника християнського (крестьянського) сословiя (нащадка закрiпачених козакiв, крiпакiв економiї графа Румянцева) села Капустинцi Пирятинського повiту Полтавської губернiї Росiйської iмперiї, нащадка i родича корiнних козацько-християнських родiв краю, в т.ч. Бубликiв з Бирлiвки i Капустинець, Кужiльних i Канцедалiв з Ташанi, Бутенкiв i Кайданникiв з Капустинець Кузьми Павловича Бублика (01.11.1901, Капустинцi - 11.06.1925, Старокостянтинiв). Першим вчителем Кузьми Павловича Бублика був вiдомий на Яготинщинi помiщик i революцiонер Павло Петрович Бохановський (бл.1863-бл.1917), нащадок старшини Яготинської сотнi Переяславського полку Держави Вiйська Запорiзького, гарний знайомий вiдомих на Українi i в Росiйськiй iмперiї суспiльних дiячiв i революцiонерiв 19 сторiччя Євгена Чикаленка, Михайла Коцюбинського Льва Iллiча Мечникова, Павла Борисовича Аксельрода i Льва Григоровича Дейча.
   Пом'янем козакiв, пом'янем усiх, одних за Правду, iнших за грiх... Царство небесне i вiчна пам'ять дiду Кузьмi i всiм людям його епохи. Вiйсько Боже - Вiйсько Вiчне! Господи, помилуй нас грiшних! Мати Божа i всi святi, молiть Бога за нас! Слава вiльнiй Українi i святiй Русi! Благодать Безмежжя сяє серед горя i бiди... Благодать Вiчного Сонця Правди, Сонця Красного, спасай козакiв, не дай пропасти!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"