Сергей Из Киева : другие произведения.

Красний Козак i Київський Чудотворець, Христос-Бог у Троїцi славний

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Красний Козак - iм'я Христа-Бога у Троїцi славного, Доброго Козака i Художника, Творця Свiтiв i Владики Безмежжя у свiтоглядi дiда Якова з Капустинець i частини християн-степовикiв Поднiпров'я рiзних епох, перш за все частини козакiв-українцiв його поколiння.
  
  Сприйняття Христа-Бога як Першого i Найкращого Козака у Всесвiтi - вiдмiтна риса свiтогляду багатьох християн-степовикiв з дiда-прадiда. Прикметник "красний" в мовах i країнах Слов'янщини з давнiх давен був синонiмом прикметникiв "красивий", "файний", "чудовий", "видатний", "сильний", "вправний" тощо. Таким чином Красний Козак це Чудовий Козак, Файний Козак, Вправний Козак, Iстинний Козак, Непереможний Козак тощо. Для вiруючої людини, особливо християнина i степовика, такого як предки блаженного дiда Якова з Капустинець, воїни Христовi обох берегiв Днiпра старих часiв - це очевидно це будуть перш за все епiтети Господа Бога у Троїцi славного, а тiльки потiм грiшних людей-козакiв створених по Його образу i подобiю.
   Знали (або здогадувались) про народну вiру у Красного Козака i Художника i грiшнi отамани, якi по образу України Малої, Київської розбудовували на руїнах Росiйської iмперiї Країну Рад як Україну Велику, Московську, хоча це часто i не дуже вдало це у них виходило, бо мабуть далеко не завжди шукали в тому волi Божої.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"