Сергiй з Києва : другие произведения.

Образ Київського Чудотворця в контекстi строкатої козацько-християнської цивiлiзацiї

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Образ Київського Чудотворця в контекстi строкатої iсторiї козацько-християнської цивiлiзацiї країн Степу Безкрайнього i Землi Пiднебесної, цивiлiзацiї людей Небесного Владики i Вiчного Вiйська. Небесний Владика i Хитромудрий Художник, Київський Чудотворець з давнiх давен на самi рiзнi лади являв Себе i Свою волю Своїм учням, спiвбесiдникам i послiдовникам, в т.ч. нашим грiшним дiдам-прадiдам, воїнам Христовим обох берегiв Днiпра у самих рiзних формах i образах, призиваючи усiх слiдувати Його Непростим, але Благодатним Шляхом, Шляхом Вiчного Мандрiвника, Хитромудрого Художника i Красного Козака. Один з найвiдомiших на Поднiпров'ї образiв Київського Чудотворця - образ Козака, Красного Козака, Козака Мамая, Козака Голоти. Нашi дiди-прадiди, воїни Христовi вiрили, що кожна людина створена по образу i подобiю Божому, себто Красного Козака i Київського Чудотворця. Кожна людина, яка iде своїм власним життєвим шляхом в тiй чи iншiй мiрi вiдображає Київського Чудотворця, тi чи iншi Його гранi i якостi, нагадує про Нього i Його iснування, Його зв'язок i взаємодiю з нами, Його вплив на наше щоденне життя. Дядько Федось, блаженний Феодосiй з Києва не був винятком. Пiзнавши на свiй власний лад древню науку дiдiв-прадiдiв про Київського Чудотворця, дядько Федось в мiру даних йому сил i здiбностей намагався розкрити i проповiдувати цей благодатний образ у собi i через себе, у своєму власному життi i оточеннi. Триєдиний Небесний Владика, Красний Козаче, Хитромудрий Художниче i Київський Чудотворче, молитвами блаженного Феодосiя, красного козака i хитромудрого художника, помилуй нас грiшних! Благословен, хто йде в iм'я Господнє! Фрипулья! Фрипулья! Фрипулья!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"