Сергій з Києва : другие произведения.

Роздуми про грішного козака і отамана діда Леніна, його світогляд і участь у Світлому Майбутньому

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Роздуми про грішного козака і отамана діда Леніна, його світогляд і міру участі у Світлому Майбутньому. Кожен бачить Бога, Вічне Життя, Добро і Правду по своєму. Судячи за все було власне бачення і у відомого "красного" отамана діда Леніна - у Вічне Життя, Добро і Правду він вірив, але виходячи з власного життєвого досвіду Вічну Енергію, Вічне Життя, Добро і Правду називати Богом відмовлявся. Натомість виражався по-своєму. Зауважимо, що з 1913 року по 1924 рр. йому довелось чимало пережити і переосмислити. Цілком можливо, що в кінці життя дід Ленін свою позицію переглянув, але достеменно про це сказати ми не можемо. Та й не так це важливо. У кожної людини свій власний досвід спілкування з Богом, Вічним Життям, Добром і Правдою, кожен описує цей досвід своїми словами. На існування Бога віра у Нього теж не впливає. Виглядає так, що ради душевного спокою атеїста Бог завжди може зробити вигляд, що Його не існує. І пройти Суд Божий перед вступом у Світле Майбутнє, Царство-Не-Від-Світу-Цього доведеться всім і кожному. І судити видиться будуть кожного відповідно до контексту у якому людина жила і працювала, а не просто формально - "вірив"/"не вірив", тим більш, що віра у Бога-Христа, у Вічне Життя, Добро і Правду - поняття досить широке. Царство небесне і вічна пам'ять всім людям тої епохи. Господи, помилуй!
  
  Из письма Ленина Максиму Горькому 13 ноября 1913 года:
  
  "Богоискательство отличается от богостроительства или богосозидательства или боготворчества и т. п. ничуть не больше, чем желтый черт отличается от черта синего. Говорить о богоискательстве не для того, чтобы высказаться против всяких чертей и богов, против всякого идейного труположства (всякий боженька есть труположство - будь это самый чистенький, идеальный, не искомый, а построяемый боженька, все равно), - а для предпочтения синего черта желтому, это во сто раз хуже, чем не говорить совсем.
  
  ...всякая религиозная идея, всякая идея о всяком боженьке, всякое кокетничанье даже с боженькой есть невыразимейшая мерзость, особенно терпимо (а часто даже доброжелательно) встречаемая демократической буржуазией, - именно поэтому это - самая опасная мерзость, самая гнусная 'зараза'. Миллион грехов, пакостей, насилий и зараз физических гораздо легче раскрываются толпой и потому гораздо менее опасны, чем тонкая, духовная, приодетая в самые нарядные 'идейные' костюмы идея боженьки. Католический поп, растлевающий девушек (о котором я сейчас случайно читал в одной немецкой газете), - гораздо менее опасен именно для 'демократии', чем поп без рясы, поп без грубой религии, поп идейный и демократический, проповедующий созидание и сотворение боженьки. Ибо первого попа легко разоблачить, осудить и выгнать, а второго нельзя выгнать так просто, разоблачить его в 1000 раз труднее..."
   p.s. Звернімо увагу, що для багатьох віруючих людей Бог-Христос як Вічне Життя, Добро і Правда і "боги", про які говорить дід Ленін - це різні боги. Це ще один доказ, що мова про різні речі, доказ того, що дід Ленін, як і кожна людина в цьому Всесвіті, йшов своїм шляхом, взаємодіючи з Богом-Життям так як це бачив і розумів, так як йому було відкрито. Шляхом ординця Вічної Орди, воїна Вічного Війська Божого, так само як і його близькі і далекі предки, представники різних спільнот і жителі різних країн Центру, Сходу і Заходу Євразії, грішні, але вільні люди по волі Божій, а не царській чи панській. Військо Боже - Військо Вічне. Божа Орда - душогубам біда. Господи Іісусе Христе, Сине Божий, помилуй нас грішних!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"