Сергiй з Києва : другие произведения.

Країна Дiда Якова.Слово за Вiчну Божу Красну Робоче-Християнську Орду

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Слово за Вiчну, Божу, Красну, Робоче-Християнську Орду i її земнi прояви. Розберемо древнi поняття i правильно розставимо акценти. Орда у перекладi з древнього степового суржика це одночасно Вiйсько-Держава-Народ-Спiльнота. Орда це Вiйсько, Держава Вiйська i Вiйськовий Народ, а також Спiльнота Людей, пов'язана з Вiйськом, яка в найширшому розумiння цьому Вiйськовому Народу тотожня. Адже у Справжньому Вiйську кожна людина - потенцiйний вояк-ординець.
  
  Земна орда i Орда Небесна, Орда Божа, Вiчне Боже Вiйсько Степу Безкрайнього, Воїнство Христове i т.д. - це на перший погляд рiзнi речi, однак вони мiж собою логiчно пов'язанi. По вiруванням дiдiв-степовикiв, якщо група людей зiбралась захищати Вiчну Правду Божу, Правду Бога-Спасителя - ми автоматично маємо пiдроздiл Вiчної Божої Орди (згадаємо бiблiйне: "там де двоє чи троє зберуться в Iм'я Моє, там i Я посеред них").
  
  Так само, якщо група людей об'єдналась просто напросто, щоб захистити своє життя i свободу чи життя i свободу своїх близьких, навiть просто захистити свої майновi права, провчити негiдникiв чи просто тому, що їх звело разом Життя - перед нами теж готовий пiдроздiл Вiчної Божої Орди. Тут можна згадати, що життя i свобода подарованi Богом, що кожному Бог дав свободу захищати те, що йому близьке i дороге i т.д. А якщо ще до того ця група людей змогла здобути хай i невелику, але перемогу во славу Божу, во славу Вiчного Життя, Добра i Правди на своєму шляху - то тут точно без Бога-Спасителя не обiйшлося.
  
  Спираючись на всi цi мiркування ми можемо спробувати поглянути з сакральної точки зору, з точки зору древнiх дiдiв-степовикiв людей Вiчної Божої Орди на феномен красного (червоного) козацтва i Робоче-Християнского Красного Вiйська (РККА, РСЧА, СА i т.д.), так само звiсно i як на феномен Красно-Козачого Корпусу (УПА 1920х рр.), УСС, УГА, УПА (ОУН-УПА 1940х рр.) i т.д. i т.п. Поява РККА виглядає досить життєво i природньо в умовах громадянської вiйни всiх проти всiх 1917-1920х рр. на теренах колишньої Росiйської iмперiї. Гасла, прапори i кольори типовi для тої епохи, але всi вони разом з тим апелюють до Вiчної, Робоче-Християнської Правди Життя, що дуже легко показати. Так само i з кольорами i самоназвами. Зокрема кольором красним (червоним), древнiм кольором козакiв-християн Поднiпров'я, Київської Русi-України, так само як i з назвою Робоче-Крестьянська Красна Армiя, яку люди Євразiї досить швидко також стали в розмовнiй мовi називати Красним Вiйськом i Красною Ордою (Кизил Ордою).
  
  Можна довго сперечатись, хто був прав i чому - бiлi чи червонi, нацiоналiсти чи iнтернацiоналiсти, денiкiнцi, петлюрiвцi чи ленiнцi, однак є певнi факти, якi важко заперечити i внаслiдок яких ми можемо стверджувати, що земна РККА теж була виявом Вiчного Божого Красного Робоче-Християнського Вiйська-Орди,що у Степу Безкрайнiм споконвiкiв за Правду Божу стоїть, що нiяк не суперечить тому, що її вояки-ординцi такi ж грiшнi люди, звiсно ж як i їх союзники чи противники - грiшнi, але вiльнi по волi Божiй, а не царськiй чи панськiй - з правом на самозахист i на вступ до Вiчної Божої Орди з власної волi.
   Царство небесне i вiчна пам'ять всiм людям 20 ст., якi мають хоч найменше вiдношення до Вiчного Божого Красного Робоче-Християнського Вiйська-Орди, яке у Степу Безкрайньому за Правду Божу стоїть. Для всiх стоїть, а не для обраних. Боже, бережи козакiв! Мати Божа i всi святi, молiть Бога за нас грiшних! Слава вiльнiй Українi i святiй Русi! Фрипулья!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"